W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívumKommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Nemzeti kaszinó

2008.03.10. 06:30 Tóta W. Árpád

Az a mi szerencsénk, hogy nem a szocializmusról népszavaztunk. Úgy megnyernénk, hogy megint negyven évig örülhetnénk neki. Pedig ha emlékeznénk, ha tanítanák az iskolában, miért és hogyan lett a szocializmusnak vége, akkor tudnánk, hogy nem negyven, de négy év szocializmusra sincs keret. Ha mégis, azt unokáink is törleszteni fogják.

És tudnánk azt is, hogy a szocializmus szar volt.

Nem mintha a kapitalizmusban olcsóbb volna az ellátás. Sőt drágább, mert van egy csomó minden, amihez a szocializmusban a COCOM-lista miatt hozzá se lehet jutni, egyáltalán. Nem ez a különbség, hanem hogy a kapitalizmus rákényszeríti az embert, hogy igenis aggódjon a jövőjéért, küzdjön és dolgozzon a gazdagodásért, az életért, ahogy az Úristen megmondta Ádámnak. Ha ehelyett azt mondjuk nekik, nyugi, emberek, senki nem fog éhezni és fázni, sőt műszív is jut mindenkinek alanyi jogon – akkor lehet lazítani. Amíg ki nem derül a hazugság.

Stanislaw Lem örökbecsű mesekönyvében, a Kiberiádában szerepel bizonyos Zűrkavari Zuárd, társadalommérnök és boldogítómester. Legfőbb célja, hogy boldoggá tegye népét, amelyet robotok alkotnak. A robotok árammal működnek, amit mindenki magának gerjeszt, fáradságos dörzsöléssel. A lánglelkű újító azt találja ki, hogy a robotokat kössék sorba: így senki sem maradhat áram nélkül.

„Ekkor az történt, hogy minden második robot kényelmesen leheveredett, mondván: Minek dörzsöljek én, dörzsöljön a szomszéd!”

Jó szezonjuk volt a közvélemény-kutatóknak, mindegyik megkérdezte az embereket, szavaznak-e, és hogyan. Nem láttam viszont felmérést arról, hogy ki miért szavaz. Az eredmény nyilván összege a fizetni nem óhajtóknak és a kormányt emóból elutasítóknak. Jobboldaliak jelentős része fejezi ki – itt a blogon és máshol –, hogy a részhozzájárulás intézményét el tudná fogadni, de bele akar rúgni Gyurcsányba. Olyannyira, hogy ezért áldozatot is vállal.

A díjak eltörlése ugyanis, kedves barátaim, áldozatvállalás. Ne kerteljünk: a népszavazás nem arról szólt, hogy akarunk-e fizetni. Arról szólt, ki fizessen. Minden egyéni hozzájárulás, akár tandíj vagy vizitdíj, az adóprés szorítását enyhíti. Persze nem azonnal, hiszen a rendszert holnap is finanszírozni kell, az új forrásnak meg évek kellenek, mire stabilan működni kezd.

A döntés egyértelmű és kötelező érvényű: fizessenek az adózók, a járulékfizetők. Csakis ők, és senki más.

Akikből kábé három és fél millió van; ebből majdnem egymillió közalkalmazott, akinek nemcsak az adóját, de a fizetését is az állam fedezi. Abból, amit a maradék két és félmillió összead.

Nem lennék a helyükben, ha választhatnék. Sorsuk rabszolgasors, és nincs szabadulásuk: lám, nincsenek elegen egy népszavazáshoz.


Érdekes érvelés volt ez, hogy nem fizetünk kétszer. Kétszer fizetünk nemcsak a színházért, de a vasútért és a buszért is, amikor jegyet veszünk. De csak az fizet kétszer, aki adózik. A többiek, az egyszerfizetők helyett is ők állják a cech nagyobb részét. Az egészségügyben azonban ezután is duplán fizetünk, hiába töröltük el a díjakat. Ha egynek vesszük a járulékot és az elégtelen járulékbevételt pótló adót, akkor is ott van még a hálapénz. Nem háromszáz forintos tétel, hanem százszorosa, olykor ezerszerese.

Egyetért-e Ön azzal, hogy 2009. január 1-től a hálapénz elfogadását öttől tíz évig terjedő fegyházbüntetéssel sújtsa a törvény, és a Nemzetbiztonsági Hivatal akciócsoportot hozzon létre ennek ellenőrzésére?
Nem? Miért nem? Nem fizetünk kétszer!

Ja hogy az nem ilyen egyszerű! Ja hogy az orvosokat meg kell fizetni! Aha. De kizárólag borítékkal. Legálisan nem. Mert a Gyurcsány. Ennyire hülyék vagytok?


Széchenyi István leszarta a történelmi és személyes sérelmeket. Magasról. Azt vette a fejébe, hogy Magyarországból olyan fejlett ipari országot csinál, mint amilyet Nyugaton látott. Nem érdekelte, hogy Metternich csúnya fiú, az elnyomó Habsburg-cionisták embere. Elment Metternichhez, és tárgyalt vele, hogy miből és hogyan lesz nemzeti kaszinó, vasút és reform. Mert meg kellett csinálni, és kész. Bele is őrült végül, de nem a kompromisszumba. Abba, hogy az érzelmek erősebbnek bizonyultak a rációnál, és Magyarország a realitások felismerése helyett, spirituális diszkódrogok hatása alatt belerohant a katasztrófába, fékezés nélkül. Emlékét híd, szobrok, utcanevek és monstre játékfilm őrzi, Eperjes Károly főszereplésével. A katasztrófa zavartalanul folytatódik nélküle.

Lottózzunk, aztán lesz valahogy. Nemzetstratégia született.Címkék: népszavazás szocializmus magyarland

2310 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr19373688

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: WalterMitty » Blog Archive » Webibaba… 2008.04.10. 23:51:29

[...]a szomszéd!” Az egész publicisztika itt olvasható TWÁ indexes blogjában. (E pillanatban a friss jegyzetet már közel[...]

Trackback: DjZoNe blogol 2008.03.23. 12:58:39

Husvét vasárnapi politikai kurvaanyámElkezdtem hozzászólást írni a cerka.blog.hu -ra, de végülis úgy döntöttem, hogy inkább post lesz belőle, és pingbacket küldök rá, mert kommentnek túl hisszú lenne. A téma amit feszegettek, a népszavazással kapcsolatos.…

Pingback: Turulcsirip - doransky 2008.03.10. 23:59:35

[...]align="right"> Most már tudom, hogy ezért nem mentem el szavazni:[...]

Pingback: RE:volution » Egy választás margójára 2008.03.10. 18:52:30

[...]href="http://w.blog.hu/2008/03/06/hova_hova">Lost Highway Nemzeti kaszinó [...]

Pingback: A tegnapi napról… « nagydaniPONTcom 2008.03.10. 18:28:47

[...] …mindenki elmondta a magáét. Tóta W is. Idézném: A díjak eltörlése ugyanis, kedves barátaim,[...]

Trackback: Konzervatórium 2008.03.10. 12:06:38

Képzelt riport egy népszavazásrólÍrásunkban szereplő személyek és események csupán névben egyeznek a valóságban szereplő személyekkel, minden egyéb hasonlóság és párhuzam az olvasó gondolkodásának a szüleménye, melyekért nem vállalhatunk felelősséget. Rip…

Trackback: Monostory.hu 2008.03.10. 09:17:48

NépszavaztunkNépszavazott ma az ország. Az Országos Választási Iroda adatai szerint e pillanatban a vizitdíj ellen 84,44%; a kórházi napi...

Pingback: Ingyen legyen a sör? | AZso.hu 2.0 2008.03.10. 09:14:34

[...]http://index.hu/politika/belfold/torokg1086/ http://w.blog.hu/2008/03/10/this_is_how_liberty_dies [...]

Pingback: Népszavazás után 2. « Jattila blogja 2008.03.10. 07:25:55

[...]jattila @ 7:25 w - Nemzeti kaszinó “A díjak eltörlése ugyanis, kedves barátaim,[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

18 éves korom óta elmentem minden népszavazásra országgyülési szavazásra stb azaz ahol elméletileg véleményt tudam alkotni egy kérdésben .
ez volt az első hogy nem mentem .
nem tudtam azonosulni ezzel az egésszel utálom ha hujjének nézznek és majmot csinálnak belölem pitti hatalom mániás politikusok , tolvajok és csahos kutyái ( ez sajnos már minkét oldalt jelemzi számomra).
Ha a magyranak esze lett volna nem megy el senki hátha észba kaptak volna a pol elit tagjai de igy ... Szar az egész
"Újra bevezetném a TV díjat."
es hogy szedned be? azert szunt meg mert eddig nem lehetett beszedni...

Tyrann: "Europaban nalunk a legmagasabbak az adoterhek"
1)EZ NEM IGAZ, SVEDBEN IS MAGASABB ES TALAN MASHOL IS.
2) EZ IS KEVES. TOBB KELL
NEM LATTAD A NEPSZAVAZAS EREDmeNYET?
Nekem a 2002-es országgyűlési választások után esett le a húsz fillér, amikor egy markáns fidesz hivőn kértem számon az egyéni boldogulás és a politikai hatalmon lévők közötti korreláció bizonyitását. A reakciója végképp meggyőzött: az egyéni boldogulás bizony lényegesen függ a támogatott lakáshiteltől, diákhiteltől, satöbbitől (!). Ott és akkor jöttem rá, hogy ezek ténylegesen államfüggő emberek, akik nem akarnak, és/vagy nem tudnak állambácsi nélkül boldogulni.

Jó döntés volt eljönni otthonról. Több embernek kéne külföldön tapasztalnia, kis önállóságot, önfegyelmet, önálló döntéseket gyakorolnia.

Mielőtt eljöttem, több otthoninak elmeséltem, hogy hova készülök. Páran azt mondták, hogy mennének ők is szivesen, de csak akkor, ha a munkahelyük küldené őket, és elrendezne nekik mindent előre. Hát persze! Sültgalamb a szájukba!
Felfúttam mellyemet s most büszkélkedek, mint a fácánkakas. Osztatlan sikert araték csak az farkas foga ne lenne a nyakam körül.
LyukasBogrács,

mely országban vagy most?
Szerintem nem véletlen Horn Gábor megnyilatkozása... Az SZDSZ egyetlen esélye a túlélésre (ha még lehet ilyesmiről beszélni), hogy ők, a demokratikus ellenzés hagyoményait és elveit követve levonják a Horn által már levont tanulságot és demokratikusan kilépnek a koalícióból, lemondanak stb. Ekkor Fletó pozíciója is megrendül, meg kell oldani a kormányzás kérdését. Egyik alternatíva az előrehozott választás. A fidesz szépen előretolja Kósát, akinek már elő van készítve a terep (láttátok a tévében, gondolom). Az SZDSZ az elnök-ügyet is gyorsan elrendezi, jöhet a Fodor, legalább a saját liberális szavazóik egy részét visszaszerzik.
Ja, azt elfelejtettem mondani, hogy egyértelmű, hogy választási csalás volt. Csakis ez lehetett. Hiszen ha nem lett volna csalás, akkor más lett volna az eredmény. Mint eddig mindig. MINDIG! Kivéve azt az esetet, amikor OV lett a miniszterelnök. Na akkor egyszer nem volt csalás.
Perc "Európában a magyarok utasítják el a legmagasabb arányban a kapitalizmus sajátosságait mint piac, verseny stb.
Egy kapitalista világban ahol nagyon keményen versenyezni kell hogyan fogunk ilyen felfogással sikeresek lenni?"

miert kene sikeresnek lenni?
1) egyenlore a sikert abban merik ki tudja az urhajo falat gyorsabban furni es ha sikerul elerni az urt, mindnyajan ottveszunk...
2) mikor volt ez az orszag sikeres utoljara?
Matyas alatt? mikor legmagasabbak voltak az adok? Utana maga Kinizsi verte szet a fekete sereg egyreszet...
soleado

nem volt rá szüksége, mert vagyonos arisztokrata volt, örökölt, járt neki, ezen most mindenki felszívná magát, Te is.

Igen, az idősebb generáció fizetett eleget, csak közben volt rendszerváltás, meg népességcsökkenés, meg minden olyan, ami miatt kellenének szükséges változtatások.
No, lássuk, mennyi leszen az igenek száma akkor, ha:

Szakonként tíz diákot vesz fel az egyetem/főiskola (akármelyik), melyhez a felvételi alap a dupla kitűnős eredmény. Ezek nem fizetnek tandíjat, ám az ösztöndíjukból vehetnek naponta egy Magyar Nemzetet. A többieknek ott lesz lehetőségként a fizetős oktatás, lehet jelentkezni. Igaz ugyan, hogy a diploma értékét emelendő úgy fogják aprítani a népet, mint jégeső a szőlőt, de sebaj, be lehet fizetni az ismétlő szemesztereket is.
Ezek a pénzek természetesen ott maradnak a felsőoktatási intézményeknél és mennek az oktatók bérére többek közt. A HÖK meg mehet a picsába, akiknek kellenek, azok dobjanak rájuk össze tagdíjat a saját zsetonjukból. Esetleg bútorozzanak össze Gaskóval. IGEN, ez fasza lesz.

A kórházakban nem fognak tudni bizonyos műtéteket elvégezni, mert nem lesz rá keret. Nem lesz eszköz, nem lesz gyógyszer. Sebaj, legalább kevesebben lesznek, akik megérik a nyugdíjas kort – és az tiszta nyereség. Aki pedig még így sem döglik meg, annak a rokonok majd szállítják naponta az elemózsiát, mert az adható kórházi koszt mennyisége lecsökken 1 db. zsömle + 2,5 dkg. túróra. Persze, akinek ez nem felel meg, annak még mindig ott lesz a lehetőség, hogy Bécsben, Brazíliában, vagy Kínában megműttesse magát, ahol még esetleg aneszteziológus is van. Magyarul is beszél, hiszen innen ment ki a jobb fizetés reményében. Gyereket is lehet szülni, maszek alapon 300.000 Ft. Császárral 500.000. IGEN, ez a tuti!

A 300 Ft-os vizitdíjat alkalmasint beépítik az egészségügyi járulékba, azaz havi 1000 Ft-tal (évi 12.000) emelkedik. (Azt még Sólyomnak is költségvetési tételnek kell minősíteni, így nem népszavazható.) E fölött ugyanis már a vizitdíj is visszaigényelhető lett volna. Ellenben a dokinál újra ott fognak ülni a beszélgetős nénikék, amitől a dokinak majd nem lesz ideje a valóban betegekre. Mellesleg tök mindegy, hiszen kihúztak a zsebükből jó pár forintot, így kedvük is jócskán csappan a gyógyítást illetően. Inkább elküldi a beteget a szakorvoshoz, meg laborba, meg az apja f..ára, aztán valaki, aki nagyon unatkozik majdcsak rátalál, hogy mi a baja, neki erre nincs érkezése. Kell az idő azokra a betegekre, akik hozzák a borítékot. Ja, hogy akinek 300 forintja nem volt, annak borítékra sem futja majd? Sebaj, az dögöljön meg - és innentől lásd a 2. pont vonatkozó passzusát. Akkor is IGEN, ezt jól megcsináltuk.
Tóta W.! Annyira sötét vagy, hogy az már ijesztő. Eszeveszett demagógiát és marhaságot ne írjál már, ne terjeszd az igét, hanem egy icipicit olvass utána a dolgoknak:
"A döntés egyértelmű és kötelező érvényű: fizessenek az adózók, a járulékfizetők. Csakis ők, és senki más.
Akikből kábé három és fél millió van; ebből majdnem egymillió közalkalmazott, akinek nemcsak az adóját, de a fizetését is az állam fedezi. Abból, amit a maradék két és félmillió összead."

Ezzel szemben a 2008-as tervezet:
SZJA: 1923,3 milliárd forint
vs.
ÁFA: 2127,9 milliárd forint
jövedéki adó: 843,9 milliárd
...
Szerinted az utóbbi kettőt is csak 2,5 millió ember fizeti?

denever
Legyél szíves nevezz meg egy tőzsdecápát! Hivatkozol rá nyilván ismered őt, őket?
Véleményem szerint a kormány, az állam , a hogyishívják egy cég, amivel mi állampolgárként leszerződünk, mint tanácsadóval, hogy segítse az utunkat a boldoguláshoz. Olyan nincs, hogy nekünk ez meg az jár, csak az adóval azt tesszük lehetővé, hogy létezzenek egyes szolgáltatások, amiket -ha úgy hozza a sors - igénybe vehetünk. Természetesen a jogunk megvan a választásra a mi tanácsadónkként közreműködni akaró cégek ( pártok ) között, és jogunk lenne szerződést is bontani, ha nme tetszik az adónkért épített út vagy adott szolgáltatás. Ezt kéne a fejükbe vésni egyeseknek, hogy ha nekünk nem tetszik, akkor vagy változtatni kell vagy elmenni. De mindemellett én azt is támogatnám, csak hogy ne kelljen szerződést bontanom, hogy változtasson a cég.
Panda:
"ha nem lett volna csalás, akkor más lett volna az eredmény. ... Kivéve azt az esetet, amikor OV lett a miniszterelnök. Na akkor egyszer nem volt csalás."

ha most se volt csalas akkor OV nyert megi9nt , nem? :)
zebu ba

azért, mert szigorúbb kormányintézkedések vannak, amelyek esetleg nem tetszenek neked, még nem lesz időközi választás. a kormány legitim, marad, ha tetszik, ha nem. majd a sok ráérő megint tüntet ellene a Kossuth téren. órisi. mi meg fizetjük a tér helyreállítását. f.sz.
Roa
Esetleg gondolkodj azon ki az aki valóban duplán fizet!
Fedor.

Köszi. Már nagyon kíváncsi voltam a külföldi visszhangra.
"Az APA osztrák hírügynökség egy tudósításában azt írta: a népszavazást kezdeményező Fidesz-Magyar Polgári Szövetség új, eddig ismeretlen dimenzióval bővítette a magyar politikát: a népszavazáson alapuló politizáláséval. A népszavazás olyan kérdésekről szólt, amelyeket az emberek a zsebükön éreznek.

Üzenete ezért az - vélekedik a tudósító - hogy a mindenkori kormány kellemetlen intézkedéseinek, megszorításainak nincs jelentősége, mert egy népszavazással bármikor el lehet érni visszavonásukat. Ez akár oda is vezethet - vonja le a következtetést - hogy az államvezetés állandó bizonytalanságban lehet afelől, hogy intézkedéseit és reformjait nem törli-e el rögtön egy népszavazás.

Felmerül a kérdés - írta végül a szerző - , hogy 2008. március 9.-e nem változtatta-e meg tartósabban a magyar politika arculatát annál, mint ahogy az Orbán Viktornak szándékában állt. "

Én is abban reménykedek, hogy ez is jól fog elsülni, mint minden, amit Viktor kiizzad.

Ingyenviktor az Igazmondó Juhász - nagyon köll.

Ha nem lenne, a szakemberek szétokoskodnák a demokráciát, mint '89-ben. Meg, mint az Antall alatt.

Rugjuk szét és kezdjük előlről. Ott, hogy elnöki rendszer legyen, vagy parlamenti.

És bankok kellenek, vagy vállalkozók.

És ipar kell, vagy önkormányzati siserehad.

És termelőszövetkezet kell, vagy családi tüntető.
Akarjátok újra a cocculizmust? IGEN!
Legyen minden ingyen? IGEN!
VELEM akarjátok a coculizmust? IGEN!

Na kb. ezekre a kérdésekre kaptunk választ tegnap.
Csermely Péter: Terv – Tiranai lepel
2008. március 7. 09:11


MNO

Remek fiúk azok a két postás gyerek, drága, aranyos Albán Úr, micsoda ötlet, micsoda ész, micsoda hidegvér! Ez ám a mértéktartó baloldali válasz a Fideszes őrjöngő támadásokra a Köztársaság ellen! Komolyan mondom, hogy le a kalappal! Mármint, hogy az egyik furfangos postás elásta a Fideszes behívókat, a másik meg elégette őket. Ezt kellene tenni minden józanul eszű embernek, és vége lenne hamar ennek a kutyás komédiának. Sajnos nekem csak egy darab ilyen népválasztási értesítő papírom jutott, bezzeg ez az itteni disznó postás ideállított vele, néztem a papírkát, mérlegeltem, hogy mit tegyek vele, végül elfeleztem, és a két hős partizán postás emlékére az egyik darabkát elégettem a rezsón, a másikat meg elástam a kaktusz cserepébe. Remélem, aranyos Albán Úr, ezzel legalább valamicskét ártottam az Orbán Viktornak, nagyon remélem, hogy ez a tettem most kegyetlenül fáj a cégéres gazemberének, mert akkor talán helyreugrik a lelkiismeretem. Ugyanis közben a helyzet meg úgy áll, hogy a végén azért oda fogok sündörögni szavazni, tudniillik nem akarok fizetni a doktornál. Eleve, a doktornak több pénze van, mint nekem. Másrészt, nagyon is igazat mondott az a tolvaj Orbán Viktor, amikor azt hazudta, hogy most kétszer fizetünk. Hát fizessen kétszer a radai rosseb. Harmadrészt, utálom ezt a doktort. Saját nagy lakása van, egy fiatal felesége, meg három gyereke, ráadásul folyton mosolyog. Nekem ezek közül egy sincs. Mondjuk, a mosolygás nem is kellene. Hát szóval rám ne vigyorogjon az ilyen tróger. Bezzeg a pénzem, az kell neki. És még neki áll feljebb, amikor odamegyek. És a végén odavág egy receptet. Itthon megnézem, valami nyavalyás vitamin. A múltkor meg rám kurjantott az utcán, hogy nincs magának semmi baja, Laci bácsi, egészséges, mint a makk, sétálgatni kell a jó levegőn. Hát ilyen doktor ez. Elmondom, drága Albán Úr, hogy mit találtam ki a Fidesz meg a doktor ellen. A zárás előtt fogok odamenni, amikor már nem lesz bent senki szavazó. És úgy megyek már útközben, mintha csak úgy mennék, oda sem figyelve, és a hegyes botommal piszkálom a füvet az út szélén. Amikor belépek, rögtön különös arcot vágok, hogy ha mégis van bent barát vagy ismerős, ne tudjon rám ismerni. Aztán beiszkolok a fülkébe, és szavazok a tollal, hogy egy igen, két igen, három igen, végül meg kiszaladok, és eltűnök a sötétben, énekelve, mintha a kocsmából jönnék. Ez a tervem. Egyébként engem csak a vizitdíj zavar, a másik két igent a füle mellé tűzheti az Orbán Viktor, azt csak azért írom be, hogy nehogy véletlenül a vizitdíjas lapot rontsam el. Három igen, és akkor benne lesz a kosárban. Csak ne lássanak meg. Mert nekem erős a szándékom, drága Albán Úr, hogy másnap már azt fogom mondogatni, hogy nem mentem oda szavazni. Nem akarok Fideszes látszatban feltűnni ugyanis. Szerintem jó, amit kitaláltam, mi a véleménye, Albán Úr? Én két dologhoz értek igazán, a politikához meg a kis, sötét szobában üldögéléshez, és ez látszik a megfelelő megoldásnak, hogy egyszerre ártsak a doktornak is meg az Orbán Viktornak is.

Lejegyezte: Csermely Péter
(Magyar Nemzet, 2008. március 7.)
"Szerinted az utóbbi kettőt is csak 2,5 millió ember fizeti?"

Nagyrészben biztos. A maradékot meg azok teszik ki akik az adózók befizetett forintjából tart el az állam gondolom.
Egyébként halkan megemlíteném, hogy ha a nyuggerek fizetik a 300Ft-ot, _akkor is_ én fizetem ki, csak futottunk egy fölösleges kört. Mert ha a 300Ft-októl elkezdenek éhen halni, és nyugdíjemelésért szétverik a várost, akkor úgyis nekem kell kifizetni majd. Ugyanez a közalkalmazottakkal. Úgyhogy...
Viszont Svájcban ölég szépen népszavaznak. Mostan az jutott eszembe, hogy a mi baromságainkról is népszavazzanak a svájciak, egyrészt a gyakorlat ugyi, másrészt nekik fussa rá. Egyébként meg az összes tehén dögöljön meg! A Milka is.
Ma reggelre súly felesleg keletkezett rajtam, ettől az utcát is elöntő igenektől, most haragszom Gyurcsányra, mert nem bírta kicsit sem megszorítani a nemeivel az Orbán szociális demagógiáját, hisz demokrácia felfogása Gyurcsánynak verhetetlen és hogy végül- is eldugta a kamra kulcsát, jó nagyot húzott ezekre a demokráciát is csak a mozikban látott nagy vezírkedőre, most hogy a szöszbe fogok két menüből választani, ha a fidesz még az aprópénz is elvonja az egészségügytől.


Közérdekű közlemény:
ócsítva eladók vizitdíj-automaták, nagy mennyiségben alig használtan!
Én a Horn Gábor-i értelmezést tartom relevánsnak.

És ha így van, kb nagy cinizmus ezért az ellenzéket hibáztatni. Egy hazug mocsadék nem maradjon miniszterelnök. És ha mégis marad, ne csodálkozzon, hogy nem tud kormányozni, és hogy magával rántja az országot.

De ha valaki továbbra is úgy gondolja, hogy az ellenzék tehet az ország bajairól, 6 év szoci kormányzás után is, annak megismételném korábbi javaslatomat: válassza meg két év múlva konstruktív ellenzéknek a szocikat... :-D
Szerintem is minden szebb lesz... :-)
simonmondja

"Köszi. Már nagyon kíváncsi voltam a külföldi visszhangra."

Hú, én is! Teller Ede nem írt semmit a Népszabinak?

A legviccesebb, amikor azt mondja valaki, hogy most aztán ingyen kapjuk az egészségügyet:-))). Szóljon aki úgy érzi, hogy ingyen van, és ha annyira nem számít neki az egészségügyi járulék, akkor nekem is átutalhat egy hasonló összeget.:-)) És bizony, ha nem elég a bevétel, akkor meg kell emelni a járulékok összegét, ennyi. Habár szerintem nem sokan vannak, akik igazából tudják, hogy mire mennek el azok a „pici” összegek, amiket állambácsi besarcol a fizetési cetlinkről. Szerintem, ha 80 % járulékot fizetnénk, akkor is lenne nagy sírás, hogy kevés.

Neutral Force: Magyarországon nincs Harvard, Yale, Columbia. Nálunk többé-kevésbé egyformán sz@r magoltatós, szopatós, egyetemek vannak, használhatatlan tudással. Itt nincs olyan egyetem, ahonnan kikerülve valaki biztos lehet abban, hogy a legjobb állások várják. Ha itt valaki milliós állást talál az egyetem után, azt a kapcsolatai miatt kapja, kivéve, ha nyilvánvaló zseniről van szó; amiből persze nem sok van). Ha te is egy vagy közülük akkor gratula, megérdemled a nagy lóvét, ha nem, akkor ámítsad a szakmunkásokat ezzel a dumával.
Kábé ugyanez a vélemény a felvidéken is:
www.parameter.sk/paramagyar/ha-megnyerte-hadd-vigye-pudingot-a-magyarnak

Magyarországon egy ideje valami nagyon el van cseszve, abszurd az ami nálatok történik... (Mondom ezt innen, Szlovákiából)
2006-ban (mostmár világos)a Magyar Kétfarkú Kutyapárt volt a legreálisabb politikai erő.
Örök élet,ingyen sör!!
Csak így tovább Magyarország. Következő népszavazási témák:
Alanyi jogon járó X5-ös BMW.
Alanyi jogon járó fizetéskiegészítés.
Alanyi jogon járó Mallorcai nyaraló.
Aggyon az állam, meraz nekem jár!!!
Ilyen buzeráns népszavazás a világon csak nálunk lehetséges. Nem költségvetési tétel, nem hát.Azt a pénzt majd megszüljük, vagy a pénzverde kinyomja.
Akar e Ön adót fizetni?NEM, k***a NEM.
Akar e Ön autópályadíjat fizetni. NEm, hiszen benzin-útalap adóban, súlyadóban azt már nagyon befizettem. A biztonságos közlekedés nem üzlet !Fizesse a kormány. Vagy a Gyurcsány,mit bánom én.
Ja,és a hideg kiráz a Lendvai Ildikótól, a Kókától, meg a Horn Gábortól is.
De ekkora marhaságot én még nem hallottam.
Ezért elmentem népszavazni,és minden kör ből csináltam egy szmájlit.
"...hogy rohadjon meg, azért..."
(Good Will Hunting)
Stumpf István nem éppen baloldali ex kancellária miniszter azt mondotta ma reggel: nem vagyunk Svájcban!
Hozzátenném: és főleg nem vagyunk svájciak!
Igen, a kérdés megfogalmazása helytelen volt:

Egyet ért-e ön azzal, hogy a szomszéd lumpent, aki a családi pótlékból él, a jövőben is ön tartsa el?
Tóta! sok a sötétség a fórumodon! Kéne ide némi nemű hülyeségoszlató!
prc

Igen, mi Svedek vagyunk. :-D
Barakukac.

Ha jól tudom, ti ott Szlovákiában, szintén fölmorzsoltátok a vizitdíj hozóit.
Szólj, ha valahol tévedek.
RE: zsanett 2008.03.10. 10:02:51
"Közérdekű közlemény:
ócsítva eladók vizitdíj-automaták, nagy mennyiségben alig használtan!"

Sebaj, majd megveszik azok, akik a beléptető kapukat. Így aztán se portás, sem jegykezelő nem kell majd.
Balazs1983

Amit irsz, tele van ellentmondassal es inkabb valamifele status quo-t tamogat, ahelyett, hogy valami ujat javasolna. Vagyis persze jo ez igy, csak a halapenz melle meg keressenek 5-700ezer nettot a zorvsok. Gondold ezt at meg egyszer.

A kerdes tenyleg az, hogy ki fizeti a szamlat. Szerintem meltanyos az, hogy aki aranyosan tobbet hasznal fel a kozjoszagol, az legalabb egy kicsivel tobbet is fizessen erte. Meg hat arra Arpi is ramutatott, hogy vizitdijat nem lehet elkerulni, de a jarulekbefizetest meg, ugy tunik, Magyarorszagon eleg konnyen.

Igen, egyetertunk, hogy a felsooktatas igy rossz, meg ugy rossz, de meg lehet csinalni jobban. Az is resze a dolognak, hogy legyen tandij, es ezt is meg lehet csinalni valamennyire igazsagosan. Az egyetemeken akkor all be majd valamifele valtozas, ha a diakok es leendo munkaadok maguk kenyszeritik ki, hogy ne pofara menjen az osztalyzas, legyen rendes szeminarium, ertekeljek a tanarokat, legyen megfelelo szintu oktatas angol, francia, nemet vagy akarmilyen mas nyelven, stb. Ehhez meg lehet, hogy szinten kell a tandij. Mondom lehet, van mas modszetr is, de nalunk az nem mukodik.

Egyebkent a 3 igen arat ugy 5-15 ev mulva fogjuk megfizetni, az meg hulyeseg, hogy a kormany nem tudja/akarja potolni a kieso beveteleket. Sajnos muszaj lesz neki, de ez azt jelenti, hogy megint azok alljak a szamlat, akiknek ez a legnehezebb es nem tudnak kibujni alola.

Hat ennyi, de arra azert marha kivancsi vagyok, Viktorunk mit otol ki magaban a gazdasag rendbetetelere 2 ev mulva. Mert ugy nez ki, ra var ez a feladat.
Rokica.

Nagyon rajta vagy a szeren.
denever!
szerintem az 56.6 az tobb mint az 56%, de nem ez a lenyeg, hanyan fizetik nalunk a legmagasabb adot? es hanyan a svedeknel, hollandoknal, stb?
mennyi jon be ebbol tomegre...
raadasul: a kulonbsegek nottek! nalunk nagyobbak mint az USAban!!!

index.hu/gazdasag/vilag/ollo070620/

ha Danianak eleg a 3 szoros kulonbseg, nekunk is boven...
(erre jott az a valasz, hogy perverz ujraelosztas van, es a kozeposztaly kapja mindentosszeveve a legtobb tamogatast...erre meg az irtak, hogy a szoc segelyt a ciganyok kapjak... )
szoval nem a kozeposztaly keres sokat, hanem az elit, nem jotekonykodik, nem adozik...
nem eleget!!!
Sebaj, majd megveszik azok, akik a beléptető kapukat. Így aztán se portás, sem jegykezelő nem kell majd.

A Kellerizmus ne talált rajta fogást?
Héttörpe
1918 előtt volt fél évszázadunk amikor leszartuk a külföld véleményét. Amikor már szerettük volna érteni őket késő volt!
splunch

Mo-n nincsnenek szakmunkások, mer az ciki, ha lennének, nem lenne ilyen torz a munkaerőpiac.
Szerinted a kapcsolatokat honnan szerzed, ha nem munkatapasztalatokkal? Így születink? Vagy hogy gondolod?
Svédek ugyan nem vagyunk, de egy adag füstölt hering reggelire elkelne. A vizitdíj automatákat meg konzerválhatjuk abba a páncél kazettába, mielőtt combinon leküldenénk a 4-es metro alagútjába!
PRC,
a tőzsdecápa Árpád szavajárása.
nem nézel elég képmesét, egyébként tudnád :-)
mithrandir 2008.03.10. 10:03:35

Jah sztem is a horngáboré a releváns, csak azt nem értem akkor még mindig mi a retket keres ferenc a hatalomban. Akkor huzzon a rákosba sztem is. Nem húz? Mit ért akkor ezzel orbán? semmit? kidobott pénz ez megint duplán? te szavaztad ezeket be konstruktív ellenzéknek 2006ban? igen? akkó monnyá' le.
Nem értelek benneteket.A közalkalmazottakat a ti adótokból eltartott,szükséges ingyenélőknek tartjátok.Hozzászólnék én tűzoltó vagyok.Adót fizetek az adóból kapott fizetésemből,nem is keveset.Nem tudom mit szólnátok,ha átmennénk nyereségérdekelt vállalkozókká/ég a házad?asszonnya két emelet plusz tetőtér,plusz életmentés,egy kis vizecske 150000+áfáért megoldjuk itt ird alá,átutalás vagy készpénz?/Nem müködhet igy.És ti jöttök azzal,hogy el kell tartani a sok ingyenélő közalkalmazottat.Én is fizettem vizitdijat a tb.mellett.21év alatt befizettem egy kevéske adót is.És most olvasom,hogy hátunkon eltartott,adónkból fizetett ingyenélő köalk.
prc! Ezt jól megmondtad. besztosan történész vagyol. Mit is szartunk mi le 1918 előtt? részletesen fejtsd ki kérlek!
és az egészet nem kötelező jelleggel, Gaspromocióval.
Karesz
Az elitet sehol nem tudják rendesen megadóztatni, a pénzük annyi lehetőséget ad nekik a kibújásra hogy reménytelen. Igazad van erkölcsileg, de praktikusan értelmetlen ezen rúgózni.
Évente többszázezer Forint TB-t vonnak a fizetésemből.

Ez már az ingyenes egészségügy lenne? :-)
SzaKyster: "halvány terv lenne bármilyen adócsökkentésről."
tenyleg nem hallottal rola? pedig nemreg jelentette be Fleto hogy van 200 mrdFt megsporolva azt adocsokkentesre szanjak, szdsz meg kontrazott, hogy van ott duplannyi is...

ezert is annyira "hiteles" fleto, hogy nincs 22 mrdFt a vizitdijkompenzalasra...
crm
Javaslat?
Demagóg rablók helyett (akik most tanyáznak a parlamentben) felelős szakértők.

Ez persze utópia.
Addig nem is lesznek ilyen vezetőink, amíg az egyes emberek többsége el nem kezd értelmesen gondolkodni, dönteni (legalább megközelítően).
És ha a mostani arány megfodul (van mondjuk most 20% értelmes ember - de szerintem ezzel sokat mondtam) - akkor remélhetőleg jobb lesz.

Nem véletlenül vannak olyan vezetőink, amilyenek.
Ha megfelelő emberek kerülnek a megfelelő helyre - akkor kicsit élhetőbb lenne az ország (világ).
Saját tapasztalat: a hálapénzt egyáltalán nem szorította vissza a 300 Ft. Az orvosom közölte: "ez aprópénz", és továbbra is várja, hogy "lerójam hálámat".
hogy van ott duplannyi is...


a rosszabbik fülemmel meg 700 milliárdot hallotam.
annyira rossz, hogy itt mindenki magáról beszél és sehol nem jelenik mega társadalmi felelősség. ha annyira saját magával törődik mindneki, akkor menjen az erdőbe lakni, és ne éljen közösségben. "levonják a tb-t meg mindent, nem ingyenes az egészségügy", HÚ BASZKI, de ez a pénz nem elég. Az enyémből is vonják, de mégis jobban örülnék nirmálisabb körülményeknek és jól fizetett, türlemes, készséges orvosoknak.
Karesz.

Fletó hiteles.

Az idei költségvetésre nem vonatkozhat a népszavazás.

És bekaphatják.
Héttörpe
Azt hogy mit gondol rólunk a világ, milyen kapcsolataink vannak befolyásos politikusokkal, stb. A csehek másként cselekedtek, el lehet dönteni kinek jött be!

Magyar hagyomány leszarni a külföldet, a baj azzal van hogy akkor hogyan helyezed el országodat reálisan a világban. Ezt szerettem volna mondani.
" soleado 2008.03.10. 09:50:21 Már bocsi, de Széchenyi nem változott ingatlanmaffiózóvá a nagy reformhevületben. "
Neki nem kellett.

"Gróf Széchenyi István (1791-1860)
Gróf Széchenyi István 1791. szeptember 21-én született Bécsben, a nagy múltú és dúsgazdag Széchényi család ötödik gyermekeként. Apja Gróf Széchényi Ferenc, aki a Magyar Nemzeti Múzeum megalapításával tett szert elévülhetetlen érdemekre. Édesanyja Festetich Júlianna grófnő, aki a Georgicont, az első magyarországi gazdasági főiskolát megalapító Gróf Festetich György testvére volt. "
Tóta W.

meddig csúszol még a lejtőn?

Ferike ádámcsutkájánál tart már a nyelved...vazze
Nagyon egyszerű. Diploma, tudás nem elég itt. Ellenben kell valaki, aki a munkaadónak valakije, vagy ő maga a munkaadó. Én magam nem sok olyat ismerek, aki „utcáról” kapott jó állást, vagy egyáltalán állást. És munkaadónál láttam sok pályázatot, jobbnál jobb önéletrajzokkal (2 felsőfokú, külföldi tapasztalat stb.), de nem kellettek, mert ott volt Xy, aki munkaadó képviselőjének az ismerőse. Na így működik ma a „munkaerőpiac” Magyarországon.
Karesz
A vizitdíjat most kell kompenzálni nem 2009-ben. Az adócsökkentés 2009-ben lesz.
Most akkor érinti a kölségvetést vagy nem? Ki lehetett volna írni róla a népszavit vagy nem? Valaki magyarázza már ezt el nekem!
test subject #28 2008.03.10. 10:11:52

Sajnos nem hagytak a választópolgárnak más módot, hogy kifejezze véleményét.
(Tudod, "majd megunják, hazamennek")
De erről sem a Fidesz tehet. Legfeljebb meglovagolta a helyzetet, lehet róla vitatkozni, hogy helyes volt-e.
De előidézni Ferike idézte elő. Nektek, balodali szavazóknak kellett volna már régen elzavarni a picsába.

Az ellenzék megválasztásával kapcs, vagy te nem értetted a javaslatban rejlő iróniát (én ugyanis minden eddigi alkalommal a szocikat választottam konstruktív ellenzéknek :-D, vagy én nem értem, mit akarsz mondani..
Splunch

és külföldön, az ojrópai unijóban is.

prc

nem lesz, mert azzal átvernék a népet és a nép túlontúl okos ehhez.

berkezs

az idei ktsgvetést nem érinti, majd a következő évinél fogunk kamillázni
denever 2008.03.10. 09:48:08
mi lenne akkor, ha többen adóznának? netán a segílyke meg a családi pótlék csak aktív munkaviszony (akár közmunka) mellett járna, mint járulékkedvezmény?
de ez már nettó fasizmus, ugye.

Nos, nem is tudom, ki hozta vissza az alanyi jogon járó családi pótlékot... Az Igazmondó Nagyvezír volt az, igen.
Meg az adókedvezményes marhaságot is ő csinálta, igen.
Jéé, hogy ezzel ő nem a kispénzűeket támogatta? Ugyanmár... büdös komcsi,aki ilyeneket állít.
Szakyster "Robinzon Kurzor: Ebben tök igazad van, de akkor mia amegoldás? Az a kevés, aki fizet, fizessen többet?"
PERSZE!
miert ki mas fizesssen? ha eleg lenen a penz nem kene tobbet fizetni , de nem eleg.
lehetne sporolosabban kolteni, de ezt se lehet nalunk valahogy.
ki fizethetne meg, gyerekek? nem ajanlom, rokkantnyugdijasok? igazi nyugdijasok? egyiket se ajanlom... igaz sok az adoelkerulo, de ha beszednek szigoruan avalalkozok fele tonkremenne, az meg rosszabb lenne... igy van ez a vegetelas, populista politka mindekt oldalon...

AZ IS MEGOLDAS LENNE, HA AZ ELIT ESTELEG NETALANTAN JOBBAN MEGSZERVEZNE A DOLGOKAT, LENNE TOBB MUNKA, BETARTHATO ES BETARTOTT TORVENYEK, STB... DE MINTHA EPPEN A FEJTOL BUDOSODNE A HAL...


olyan meghato mikor baloldaliak (?) szidjak a 3 igent hulye kerdesek hulye orszag, de ok se akarnak adot fizetni...

zocsak: ne legyél demagóg, szvsz nagyon jól tudod te is, hogy az "ingyenélő közalkalmazott" kategória egyikünknél sem tartalmazza a tűzoltót/mentőst. Annál inkább azokat a figurákat, akik a különféle hivatalokban üldögélnek, kávézgatnak, és 1 akta/hét hatékonysággal "dolgoznak".
Népszavazzunk

arról, hogy kapjon-e apanázst a Fidesz és az Alkotmánybíróság január 1-től.

Ez sem ütközik alkotmányba, mert nem idei köccségvetés.
"Europaban nalunk a legmagasabbak az adoterhek"

Akkor magyarázd meg kérlek nekem miért fizetek 63% adót Dániában. Más kérdés hogy itt tényleg ingyenes az oktatás és az egészségügy (Bár gyógyszerért, fogorvosért itt is kell fizetni, de pl az egyetemisták nem hogy tandijat nem fizetnek hanem havi 600Euronyi fejpénzt kapnak) Ja és ha a szomszédod adót csal (pl külföldi rendszámú kocsival ússza meg a 180% os reg adót) akkor feljelented.

Van szocializmus ami működik, de mindkét oldalát kell nézni, és mentalitás kell hogy ennek ellenére versenykées legyél, és a 37 órádat hatékonyan dolgozd le.
Karesz, állj le az általánosítűsokkal.
Én fizetek adót, tb-, eü-t, főiskolát és vizit díjat is, mert minden hónapban mennem kell a kórházba - sajnos. Úgyhogy pofa súlyba.
vazzup 2008.03.10. 10:23:56

Érdekes, én úgy emlékszem, hogy a gyermek(ek) iskoláztatásához kötötte a csp-ot.
Virág et. 2008.03.10. 08:55:30 bejegyzése elgondolkodtatott.
Idézem: „A hülyék kedvéért. Azért, mert egy fórumon sokan a népszavazás eredménye miatti nemtetszésüknek adnak hangot, még nem lesznek antidemokratikusak. Ha valaki a kormányt a népszavazás eredményének figyelmen kívül hagyására hívna fel, akkor antidemokratikus lenne.” ….Eddig.

Előtte is utána is írt, de amit idéztem, azt nem tudtam megemészteni.
Nem azért, mert nincs igaza!

Szerintem ez többoldalú igazság.
Az alapeset, a kiindulás, a kezdet szerintem az, hogy az alkotmánybíróság, mint olyan, elvesztette hitelét, szakmailag (tehát jogi felkészültségét, tekintve) lenullázta saját magát, minden külső segítség nélkül.
Az "alkotmányos" hülyítés a láthatatlan, és éppen ezért önkényes értelmezésű Alkotmány víziójával kezdődött.
A többi csak következmény.

Virág et. Megjelenését örömmel vettem, és várom, mert ezek szerint várható derelyegrádi szellem hozzászólása. Ugyanis Ő az, aki ugyancsak meg tud lepni (néha vitatható) valami új megközelítéssel.

berkazs
A magyar alkotmánybíróság szerint ez nem költségvetési tétel.
Másfelől érdemes megjegyezni hogy ilyen népszavazás Európában utoljára a 80'-as években Olaszországban volt. Ha az Olaszokat tekintjük jó mintának akkor sínen vagyunk. (bár ők sem ismételték meg)
Az is érdekes hogy Németországban szövetségi szinten egyáltalán nincs népszavazás, élénken emlékeznek a Weimari köztársaságra.
Crm

Lehet, de legalább valahol érdemes beiratkozni egy elitegyetemre, mert a diplomájával meg van oldva a gondod. Az már más kérdés, hogy azokon az egyetemeken tényleg baromi magas a tandíj, de ha össze tudod szedni a lóvét vagy ösztöndíjat kapsz, akkor kész főnyeremény. Nálunk elitegyetem nem létezik, legfeljebb az ott dolgozó oktatók szerint, és a diploma mellé nagy adag szerencse, de leginkább kapcsolat kell.
Splunch

még egyszer: tanulok és dolgozom és ez utóbbi miatt vannak kapcsolataim. Utánam lehet csinálni.
test

Érdemben:

"Sodródsz a populista árammal azt beállítod mintha te hajtanád az egészet. Realitásérzék LOL-díj goes to: m69"

Tudod, én nemcsak pénzügyileg tudok a népemre gondolni, hanem a lelkét is érzem. Ez az, amit a liberálisok és a fletotisták nem tudnak, nem értenek, s ezért vannak bukásra ítélve. Ha a nép lelkét érteni populizmus, akkor én populista vagyok!:))
Splunch!
"...de leginkább kapcsolat kell"
Ez nagyon igaz. Mindenki azt hangoztatja, hogy ez a tudás társadalma. Pedig nem. Ez a kapcsolatoké.
Őrnagy Őrnagy · 2008.03.10. 09:04:50

Szerintem ti nagy tévedésben éltek, a bal oldalon egyáltalán nem imádja mindenki az MSZP-t vagy Gyurcsányt. A gond az, hogy nincs más akiből bármilyen reform is kinézhető lenne. 98-02 között a Fidesz semmilyen lényegi átalakítást nem hozott, csak élvezte a Bokros csomag áldásos hatását. Ha maradt volna, várhatóan saját magának kellett volna visszavenni néhány ígéretét.

Érdekes, hogy a vizitdíj ellenzők mára azzal jönnek, hogy a gond a sok potyautassal és ingyenélővel van. Tegnapig persze mindenki a "szegény nyugdíjas miként fog kifizetni 300 HUF-t, és hányan nem mennek el majd infarktussal és nyílt töréssel orvoshoz!" érveket használta! Miként is hívták ezt? "Szociális népszavazás!"? Röhej!

Ha már előkerült, hogy miért is ilyen szar a növekedés? Gyurcsány maga is megfogalmazta, hogy a kiadások 3/5-ét kitevő jóléti részhez nem hajlandó hozzányúlni (ebből 1/3 a nyugdíj maga). _Ezt_ miért nem kritizálta Orbán? Egy felelős jobboldali pártnak ezt kellene tennie! Nem baj, 2010-re esetleg Orbán koalíciót köthet Thürmerrel is, úgyis sok közös van az érvrendszerükben.

Olvasta valaki Bokros cikkét az ÉS-ben? Szerintem szóról-szóra azt kellene csinálni. Csak arra lennék kíváncsi, hogy akik most szociális válságról és hasonlókról beszéltek a 300 Ft (max évi 6000 Ft) kapcsán, azok szerint a Mari néni fizessen havi 10 kHUF-ot az teljesen jó?
Megint ez a tipikus "mi haladók, reformpártiak, liberálisok tudjuk a tuttit, ti meg hülyék, nem értitek" duma... Gratulálok!
A magam részéről tökéletesen egyetértenék a hozzájárulások, részfinanszírozás ezen formáival. Ha...!
Ha nem Európa legnagyobb adóterhét nyögné az a bizonyos kb 3,5 millió ember aki befizet. Ha a reform nem pusztán kórházbezárásról, mégegy új fiz.kötelezettségről, káoszról (saját élmény!), és propagandára költött százmilliókról szólna... Nem baszki, a fizumból történő közel 50% levonás után, képzeld nem akarok még ezt is meg azt is fizetni! Majd ha lecsökkentették az adómat, járulékomat, akkor igen! (Akkor legyen 1000 Ft-os vizitdíj, stb.) De ugye erre fikarcnyi erőfeszítést sem tettek! Hol az államreform? Hol az adóreform? Miért nem lehet szélesíteni az adót fizetők körét? Miért álltak le a vagyonosodási vizsgálatok? Miért nem lehet a sok láblógatót elküldeni Apeh-ellenőrnek: úgy lehetne leépíteni a sok minisztériumi semmittevőt, h. nem kell belőlük munkanélkülit csinálni: menjenek, ellenőrizzék mindennap az építési vállalkozó urakat! Kht-ket, alapítványokat, zuschlagokat, kósákat! Csökkentsék az adókat, brutálisan szigorítsák a büntetési tételeket! Ez mindenhol működik!
Ja, hogy ezekkel dolgozni, szervezni kéne, nem csak kampányolni?! Hát akkor nem én leszek az aki helyettük dolgozik még a 300 Ft...-ért is! Ennyi. Árpád, ez egy semmitmondó írás volt, megint csak az átlagembert ostorozod, pedig igenis jól látják, mi a helyzet! Nem ferenc testvér itt a megoldás, semmi igazi, érdemi reformlépést nem tett még!
Jól mondta az a sunyi, HornG: Menjen a p*csába...
totya

Én boldogabb voltam 88-ban, mint a Gyurcsány éra alatt!!!!! Ezen kéne elgondolkozni, mert nemcsak én érzek így, s akkor nem biztos, h bennem van a hiba....
sCSABA 1:
vegre egy ertelmes szempont:
"Nem a szabályokon kell szigorítani, újabb adókat és hozzájárulásokat beszedni, hanem a meglévőket kell hatékonyan beszedni."

ez nagyszeru lenne, kb ezt is csinaljak, mindent szigoritottak a rokkantnyugdijat is, gazdagodasvizsgalat is van stb...
de igy is keves.

ha megmondod hogy lehet elkuloniteni a minimalberes ket vallakozot, akik csalnak, de az egyik be tudna fizetni az adot a masik meg tonkremenne), es mindketto nullszalldos
- akkor OK, amig ez nem megy, addig a meglevoeket kell emelni.

"Minden egyéni hozzájárulás, akár tandíj vagy vizitdíj, az adóprés szorítását enyhíti."

Vagy nem. Az egyik látható, a másikra viszont nincs garancia.

"Széchenyi István leszarta a történelmi és személyes sérelmeket."
"Bele is őrült végül, de nem a kompromisszumba. Abba, hogy az érzelmek erősebbnek bizonyultak a rációnál"

Nem volt valami racionális, ha figyelmen kívül hagyta az érzelmeket körülményként. Ma ugyanez a helyzet, leszámítva, hogy ma nincs Széchenyink.
Népszavazzunk.
...
Népszavazzunk.

Még jobb ötletem van.

2009 decemberében népszavazzunk arról, hogy 2010-től ne legyen semilyen adó.

Csak alanyi jogok minden vívmányra,
-ahogy az Igazmondó Tescós mondaná.
.

Gecc

9:44

Végre egy liberális, akinek van humora a megvert állapotban is!

Hát ezt neked tesókám!:)))))
crm

Felőlem maradjon Feri, novemberben nagyobb esélyünk van az Albert-féle népszavazásban!

Go Fletó, Go Kóka! ---> Go Fidesz!:)))
malacka, a nép lelke. ezúton kijelentem, hogy akkor én nem vagy a nép része/tagja.

miért hiszi mindenki, hogy csak a nyugdíjasoknak kell rendszeresen orvoshoz járni és drága kezeléseken "részt venn"??????????
mithrandir 2008.03.10. 10:27:31
Érdekes, én úgy emlékszem, hogy a gyermek(ek) iskoláztatásához kötötte a csp-ot.

Ez téves. A gyerek iskolaköteles kora előtt Családi Pótlék van, utána Iskoláztatási támogatás.

Viszont pl. 1999/2000-es tanévben összesen 10000 gyereknél nem igazoltak tanulmányi viszonyt. Így ez a levegőbe puffogtatás. Nem változtat semmin.
Crm

Örülök, hogy általad végre pozitív példáról is hallok, habár én általában azokra a nappalisokra gondoltam elsősorban, akik éretsségi után csak tanulnak. Nekik nemigen alakul ki semmiféle kapcsolatuk, hacsak apucinak nincs.
malacka69 vatesz
"Én boldogabb voltam 88-ban, mint a Gyurcsány éra alatt!!!!! "
EN IS! de en boldogabb voltam 88-ban mint OV alatt is!
most mit csinaljak?

ha nem triumfalnal szimpatikusabb lennel...fidesz is mintha keresne a hianyzo penz forrasat... mintha felelos lenne :)
nem ugy mint GYF kormanya, akinek nincs szandekaban... :(
malacka, régen jobb volt, mert akkor az állam gondolkozott helyetted? és az, hogy csak 3évente mehettél nyugatra gorenjéért?
Kedves Szadisták, mégkedvesebb Árpi!

Magyarországon még nem volt választás/népszavazás, ami 70% részvétel fölé ment volna---> min. 30% apolitikus, sosem dönt.

A 40%+1 igen, még 80% esetén is győzelem lenne. Kár kicsinyíteni ezt a hatalmas győzelmet, mert szánalmas vergődés...
"TWÁ"!
Eltévesztetted, ez nem az az oldal amiért fizet a gazdi. Tudom, erre áll rá az ujjacskád, de minek összehordani ennyi sületlenséget és szemenszedett hazugságot? Kíváncsi vagyok milyen mélyre tudsz süllyedni. Szerintem Te meg még néhány ilyen béremberke tarjátok a vállatokon Ferikét. Csak azt nem tudjátok ti igen butusok, hogy majd amikor lelép, akkor nektek "game over", Ő meg röhög majd rajtatok. Megérdemlitek.
Ez a nép leke dolog engem kimondottan meghatott, hirtelenjében elmorzsoltam néhány könnycseppet is, hogy tényleg, hát ilyen is van és már értem, mi ez az állandó susogás a fülemben.
Karesz.
Malacka.

Vegyetek guminőt.
.
Én egáltalán nem láttam azt, hogy a vizitdíj és napidíj megoldás lett volna a hálapénz problémára. Ugyanis nagyságrendileg köszönő viszonyban sincsenek egymással. A kórházakban most is kemény ezer, tízezer forintokat fizetnek a doktornak, nővérnek azért, mert úgy érzik csak így biztosított az hogy odafigyeljenek rájuk és hozzátartozóikra ... mellesleg még így sem!
Szóval szerintem demagógia a kettőt összemosni...
Az a legidétlenebb ebben a sokszoros groteszkben, hogy ha valakinek az érdekét szolgálta volna a tandíj, az pont az a többségében jobboldali felső középosztály, ami a Fidesz törzsszavazógárdáját képezi. Erre elmentek, és pártszemüvegükből adódóan ők is jól leszavazták, mert Gyurcsány gonosz... hihetetlen. (Ja, és az öntökönrúgást ugyanez a réteg kinevezte szolidaritásnak, és most boldog.)
"A vizitdíjat most kell kompenzálni nem 2009-ben. "
"Most akkor érinti a kölségvetést vagy nem?"

Hát sajnálom az orvosokat. Mivel nem érinti a költségvetést, nem lesz kompenzá
lva. (OV sose hazudik mint tudjuk tehát ők se fogják)

Majd küldök segélycsomagban orvosságot és kötszert ha már arra se futja, meg élelmiszersegélyt a háziorvosnak. Vagy fizessétek ugyanezt az összeget feketén hálapénzként. De hogy miért jobb igy?
Splunch

aki életrevaló, az már tanulmányai során az, aki nem, az adiplomjával sem lesz az.
Apuci kapcsolatai? Valamin nem lehet változtatni. Olvasd el a Secret c. könyvet, hatni fog.
Kobretti
Igazad is volna ha nem a Fidesz szavazta volna le pl. a legnagyobb megtakarítással kecsegtető önkormányzati reformot. Hogy a Fideszes önkormányzatokból van a pártpénz annak nyílván semmi köze ehhez.

Tudod ha látnánk valami értelmes Fideszes javaslatot akkor a kritikádat is komolyabban lehetne venni.
Jó látni, mennyire boldogok a lelki szegények, mert közeleg messiásuk újbóli eljövetele.
Kíváncsi vagyok, akkor is így ficánkolnak-e majd örömükben, amikor az ő torkukon (bizony, az övékén is, válogatás nélkül) le fogja tolni ugyanezt a sz@rt, csak más csomagolásban. Mert hogy le fogja, az biztos. A komenistázás akkor már nem lesz elég. A hitelezőknek biztos nem.
Mindig csodáltam a vallásos embereket, hogy bármilyen maszlagot bevesznek, pláne azokat, akik még máglyán sütögetés közepette is képesek voltak zsoltárokat énekelni. A szent őrülteknek tökmindegy, hogy kihúzza majd az utolsó garast is a zsebükből, OV újabb regnálásának minden perce extatikus élmény lesz számukra.
A pofára esett nagy többség meg mehet népszavazgatni újból. Csak valszeg akkor már a franc se kérdezi őket, tetszik-e a nyomor, most, hogy más a vezér. Ellenben a jelenleg fekete bárány, sokat támadott hatóság az új hatalom megbízásából inti majd az istenadta népet, hogy ne kajabáljon már az utcán. Cseppet sem szelídebben, mint teszi azt most.
Teendők: 1. nemzeti népszavazásügyi iroda felállítása, népszerűtlen intézkedések azonnali megvétózására 2. ősközösség alapjainak átvétele, különös tekintettel az önellátásra, önvédelemre, és hogy hogyan védekezzünk a hideg ellen, mert tűzifa se lesz, nemhogy áram...
Muhaha
Röhögnék, ha nem ebben az ostoba országban élnék én is.
(Elhamarkodott következtetések levonása előtt /bár az erre felkentek úgyis le fogják/ közölném, hogy legalább annyira vagyok jobb, mint baloldali, azaz semennyire. A hülyeség, az bosszant.)
Tehéntőgy! Ha öntökönrúgásként értékeljük, hogy középosztályként is szeretném, hogy a csak közepesen tehetséges szegénygyerek is tudjon tanulni, akkor igazad van. De jobb helyeken ezt szolidaritásnak hívják. Mint ahogy arra is szívesen áldoztam volna anno, hogy jobb legyen a határon túliaknak... De egyesen ezt nemigen értik...
Milyen népszavazás? :)))
Tényleg akkora csoda, hogy a mindeddig hülyére vett nép hülyéskedik?
A baloldal semmit sem tanult a Fidesz kormányzat 2002-es p*csánrúgásából? Csak addig bölcs a nép, amíg az egyik oldalba rúg bele, látva a sok sumákságot?
Elhiszi bárki is, hogy 2010-ben lesz 3 millió Fidesz szavazó?
Nem esetleg a politikai elit módszeres szájbaverésének újabb fejezetét láthattuk?
Malacka.

6 millió választóból

2 millió adózik.

3 millió potyázni akar és elslattyogott szavazni.

A maradék 1 millió még elslattyogni is lusta volt.

Ezt nevezem én értékelésnek.
malac:

"Én boldogabb voltam 88-ban, mint a Gyurcsány éra alatt!!!!! Ezen kéne elgondolkozni, mert nemcsak én érzek így, s akkor nem biztos, h bennem van a hiba.... "

az egyéni boldogságod az aktuális politikától függ??? na ne már... én meg 74-ben voltak sokkal boldogabb. pont abban az évben jöttem össze egy olyan csajjal..., de off-oljunk, amikor ilyen izgalmas a belpolitikai helyzet.
:DDD
prc
Az én kritikám nem fidesz-függő...
Én azt mondom, amit ez a kormány csinál, az egy gyalázatos kalap szar! És ennél bárki, bármi jobb... Szvsz a fidesz is, bár tőlük sem vagyok elragadtatva.
TaW:

"És tudnánk azt is, hogy a szocializmus szar volt."
Valoban. nagyon roszul ereztem magam benne, minden esszeru reformkiserlet meghiusult egy zavaros parterdek tobbsegerdek valamin.

nem hittem volna, hogy erre ra lehet fejelni... de sikerult.
most meg szarabb. meg kevesebb reformot lehet atnyomni.
meg felelotlenebbek a politikusok mint akkor.

es az sem semmi hogy az a rendszer a tobbsegnek jobb volt, akkor meg nem semmisult meg a nemzeti vagyon 2/3-a, halistennek most mar megvan ez is...

a kisebbsegnek, az autonom gondolkodasuaknak, a gatlastalanoknak ez a rendszer persze sokkal jobb...

ha valamilyen ok folytán Vitya újar hatalomra kerülne, akkor azért fogok örülni, mert ő ugyanúgy meg kell, hogy tegye ezeket a lépéseket, különben nem lesz új bánya és szőlőhegy és akkor nem fog senki komcsizni, mernemlehet. és akkor nem az én pénzemből fognak tanulni nemzetünk lelkének gyermekei sem. Szép, új, narancsvilág lesz itt.
Mindig beröhögök csúnyán erre az igen a szocializmusra szövegen :D

70%-os állami elvonás mellett erre mellett döngetni. Ez maga a szocializmus b@szeg. Most is sorba vagyunk kötve, csak most 4-ből egy dörzsöl vadul, 3 meg dobálja a segílykét a gyümigépbe. omg
Irány a Balkán.
Orbiban ugyis van egy kis mediterrán beütés. ha egy országgal délebre születik még szebb karriert futhatott volna be.
Árpi a népnevelő filmecskéd megbukott. Sajnálom. Alapfokon kell az oktatást kezdeni, lehet hogy ehhez te túlképzett vagy.
Megértem a szocializmus iránt nosztalgiázókatt, mert a legtöbb ember csak "jó" oldalát látta. Volt munka, mindenkit eltartott a rendszer, és ha nem okoskodtál, még el se vittek. A legtöbb ember; átlagember - ellentétben velem és az itt irogató többi hozzászólóval - azonban nem szeret "okoskodni", főleg ha biztonságban érzi magát.

Ma ellentétben van egy másik rendszer, amiről majd mindenki azt állítja, hogy jobb mint az a régi átkos. Ezzel szemben csupa negatív dolgot látni, munkanélküléséget, elszegényedést (a 18 év alatt általában értem), ugyanakkor millárdosokat, akik állítólag az egyetemen megszerzett tudásukkal lettek azok:-))

Persze a dolog nincs így, de nem csodálkoznék, ha ismét elkezdene erősödni a "munkásmozgalom", előre a lenini úton felkiáltással.:-))))

Csendben megjegyzem, hogy magam is inkább az olyan piaci alapú társadalmat részesítem előnyben, ahol erős és kiterjedt szociális háló van (a bélyegragasztók kedvéért nevezhetjük szocáldemokráciának), és egyre kevésbé hiszek abban, hogy az a megoldás, ha az állam kivonul mindenhonnan, és hagyja dolgozni a láthatatlan kezet.
Ne haragudj Árpád, nem tudok veled egyetérteni. Én azok közé tartozok, akik fizetik már vagy 20 éve az adót, tb-t, újabban ehót, meg mindent amit kell, és nem tetszik hogy ezek után még mindenhol lenyúlják a pénzem. hívhatjuk kétszer fizetésnek is. De nem lehet hogy azok fizessenek pluszban az ellátásokért, akik kibújnak az adók járulékok alól? Aki meg rendesen adózik, az kapja meg ami jár ezért. És ne gyere az "ingyenes ellátás kéne?" szlogennekl légyszi. nincs ingyen semmi számunkra, te is tudod. Tibor
Alllyallyally!
Ne állítsuk már ,hogy tökéletes gazdaságpolitika az ,ami 500 évvel ezelőtti elveken nyugszik:ha akar valamit a király ,ha kéne egy jót háborúzni ,no ,odaverek a paraszt nyakára még egy adófajtát ,éhen úgyse doglik /valami csoda folytán,pl. életösztön/ ,ha győzünk ,lehet,még osztok is nekik valamit ,ha nem ,akkor sincs baj ,mert az ő házaikat égeti majd föl az ellen.
Füstadó.
Milyen érdekes hogy mára senki sincs ,aki igennel szvazott volna tegnap.
Nocsak.
Nos ,én igeneztem ,és minden át nem gondolt és meg nwem tervezett,kapkodó fosztogatásra ez lesz a válaszom.Annak nem örültem,hogy ovi kérdezett,annak se ,hogy 5 óriásgurigába volt ,de attól még az ilyesmi marhaságoknak meg se szabadna születniük.
Gazdaságpolitikát ,miként egészséges életet ,tervezni kell!Helyi érzéstelenítéssel nem lehet rákot gyógyítani.Ezt a mégoly sikeresen privatizálgató Fletó Úrnak is tudomásul kell vennie.
Árpád, egyre demagógabb vagy. Ez a korral jár, vagy mi?

Boldogan fizetek vizitdíjat, amint 25% lesz a teljes adóm és 5% a TB-m, és ennyi lesz az összlevonásom.
Ennyi. (mellesleg nem szavaztam)
A főproblémát abban látom, hogy ezek után Orbán (esetleges 2010-es hatalomra kerülését követően) hogyan fog tudni elővezetni egy bármilyen reformprogramot.
Kobretti: fejezzük már be ezt a "szegényék tehetséges gyereke is tanulhasson" litániát. A szegényék tehetséges gyereke az egyetemnek a közelébe sem jut, mert a szülei nem tudják majd megfizetni azokat a különórákat, amik a felvételi pontszám eléréséhez szükségesek. Köszönhetően annak a sok inkompetens gyökérnek, akik ma tanárként működnek az iskolákban. Ugyanis már évtizedek óta az megy tanárképzőre, aki sehova máshova sem jó.
biohouse
Szerintem meg ha GyF kerül pozícióba egy hevesebb vérmérsékletű országban, már rég nem élne...
de a léthatatlan kéz technikája már régen megbukott. közgazdaságtan, első fejezet, harmadik oldal. nem?
Simonmondja: én adózok, és mégis igennel szavaztam. leírtam az előbb miért. És nem potyázni akarok. Te melyik kategóriában vagy?
El kéne kezdeni gyűjteni a zaláírást, hogy legyen eztán ingyen a gyógyszer is. Mármeg miféle disznóság, hogy a TB mellett még külön fizessek a gyógyszerér is. Fizesse a zállam, hamár beszedi azt a rengeteg adót meg TB-t.
No majd akkor győz igazán mindenki, ha ez is meglesz. És aztán vannak még ötleteim.
Kandabula 2008.03.10. 10:50:13

Nagyjából-egészében sehogy. Ha az MSZP-ben legalább egy tökös marad, azonnal népszavazás-cunamit indít a választások másnapján. Minden FIDESZ-programban szereplő cucc ellen. Már persze, ha a Fidesz le merészeli írni, amit csinálni akar. Mint ahogyan nem meri.
Kobretti
Valóban egy kalap szar. A gondom ott van hogy a Fidesz 4 éve mindössze nyugalmasabb lesz, de a minőség nem változik. A magyar gazdaságban reálisan 3-4% növekedés van benne, a szlovákban 6-8%. A különbség azokban a reformokban van amiknek a negyedét is mereven elutasítjuk. A vizitdíjon nem múlik semmi, a baj az hogy Orbán elkötelezte magát a reformok elutasítása mellett!!!! A népe pedig lelkesen támogatja.
Crm

és a többi mind legyen a verseny áldozata? Apropó, a verseny szentségét hirdetőkkel azért nem értek maradéktalanul egyet, mert a versenyben van ugye élvonal, középmezőny, és vesztesek. Kérdés: mit mondunk a hátul végzőknek? Azt, hogy kedves lúzer barátaink, tetszetek volna versenyképesebbek lenni?

Ezzel nem állítom persze, hogy a verseny adott helyzetben nem hasznos lsd versenyjog.
orv

miért fontos, hogy GyF hogy privatizált? Miért nem arról beszélsz, hogy OV még soha nem dolgozott p.e.? (parlament előtt) Azóta meg...
Na ne már, kedves Árpád!

Ez a Széchenyivel való hasonlítgatás kb. ugyanolyan szánalmas, mint amikor Hitler Vilmos császár utódjának képzelte magát...

A reform: szerkezetátalakítás, nem sarcolás. Előbbire itt az utóbbi négy-öt évben egyetlen példa nem volt. (Lehet, hogy előtte se, de akkor legalább nem hazudták éjjel-nappal (reggel, délben) a szemünkbe.)
Ficere: mindennel egyetértek. kivéve azzal hogy nem szavaztál.
Splunch 2008.03.10. 10:53:25

A versenyen kívül meg csak lemaradók vannak. Éljen, gratulálok, kedves lúzer barátom...
Crm

szerintem sem működik a láthatatlan kéz, de ha jól tudom liberális közgazdászok szerint igen. Bocs, ha tévedek, nem vagyok közgazdász.
beavereater
Nem litánia! Én nem tudtam volna tanulni, ilyen rendszerben (és több cimborám se). Pl. De mivel nem ilyen rendszer volt, ezért tanulhattam - persze így is dolgoznom kellett mellette...
És most már, túl a második diplomán, jól megy. És szerintem kár lenne értem ha ez nem sikerült volna :-)
És viccet félretéve, sajnálnám, ha másnak ezért nem sikerülne. Ennyi. Szerintem nem zagyvaság...
Splunch

mindenkinek megvan a helye, nem lehet mindenki uyganabban sikeres és nincs mindenkinek azonos kvalitása.
Nem lesz mindenki főnök, de nem is lesz mindenki operaénekes.
A nehéz az, hogy miből lehet megélni.
- akartok tandijat ? NEM
- akartok vizitdijat ? NEM
- akartok napidijat ? NEM

na jo bazmeg de akkor fizessetek adot mert kulonben mindenki ehendoglik ebben a rohadt orszagban!

erre mi a nap hire:

Sas Jozsef igenis bunos, elsikkasztott 46 millio adot es mit kap?? egy evre felfugesztett buntetest nem letoltendot.
a spanja 9 rendbeliert szinten 2 evet akpott, nem letoltendot...

na mi jon at ebbol a parasztnak? hat nem az, hogy kozterhet kellene viselinie. ez a baj az orszaggal. 99%a meg azthiszi, ha nem fizet barmilyen dijat es belerug a rendszerbe akkor valami masba rug bele es nem sajat magaba... ez a gyokere mindennek
ttibike 2008.03.10. 10:54:57

Azzal én sem :) de annak technikai oka volt (lakhelyemtől 150 km-re van a szavazókörzetem, és szombat este estem haza külföldről, egyszerűen nem volt se időm se erőm (se pénzem) csak ezért 300 km-t levezetni :(
Mivel a benzin literje már több, mint 1 vizitdíj.... ugyebár!
Ficere 2008.03.10. 10:49:40
Árpád, egyre demagógabb vagy. Ez a korral jár, vagy mi?

Boldogan fizetek vizitdíjat, amint 25% lesz a teljes adóm és 5% a TB-m, és ennyi lesz az összlevonásom.
Ennyi. (mellesleg nem szavaztam)

Csakhogy jelenleg ez nem megy egyszerre, csak fokozatosan... Ezt olyan nehez belatni?

Mondjuk Viktor sajat magaval is kicseszett egy kicsit, mert most igen kreativnak kell lennie 2010-tol. Kiovancsian varom az otleteit a gazdasagi osszeomlas elkerulesere 2010-ben (A fidesz csak elveszitheti azt a valasztast, de szerintem nem fogja).

Mer' ugyanis mi tortenik most? Az, hogy az ikerdeficitet eddig valamennyire ellensulyozo kulfoldi tokebearamlas drasztikusan csokkent, de meg tovabb fog csokkenni a kovetkezo evben, foleg, ha tenyleg beut egy kozepes vagy nagyobb nemzetkozi valsag. Az szepen tovabbgyuruzik 2010-ig.

Es akkor mi lesz? Es Viktor mibol fogja megoldani a felsooktatas gondjait? Es az egeszsegugyet (meg ha itt tenyleg nem a bevetelek kiesese jelenti is az igazi problemat)? Es akkor a nyugdijakhoz meg hozza se kezdtunk, vagy az eghajlatvaltozashoz, energiavalsaghoz.

Varom az otleteket, de szerencsere kiserletezni nem rajtam fog a kovetkezo miniszterelnok.
beavereater!

Jaja. Végre lehetne igazi problémákról beszélni.
Pl. Miért a tanítóképzőn a legalacsonyabb a felvételi ponthatár? Miért kellenek különórák (hisz ott az iskola)? Miért vernek egyes helyeken tanárokat? Miért nem lehet ötödikig bukni? Miért kontraszelektál az oktatási rendszer? Miért csak a közalkalmazottaktól tudják behajtani az adót? etc.
Megvolt a népszavazás, most ezekre várom a válaszokat.
Vazzup

A nagy megélhetési versenybe mindenki beletartozik. Ergo valahol megjelennek benne. Nyertesekként, középmezőnyben vagy vesztesen.
Ttibike.

Minden igenesnek sok sikert kívánok a

hárommillióval konzultáló

Igazmondó Tescó-kormányzásához.
"Tudod, én nemcsak pénzügyileg tudok a népemre gondolni, hanem a lelkét is érzem. Ez az, amit a liberálisok és a fletotisták nem tudnak, nem értenek, s ezért vannak bukásra ítélve. Ha a nép lelkét érteni populizmus, akkor én populista vagyok!:))"

Dec 5én is ilyen jól értetted a nép lelkét? Nem csak a híresen árérzékeny magyar piac és a szokásos rosszindulat egyvelege győzött megint?
Azt értem hogy a populizmusoddal megnyered a választásokat de utána minden más összefüggésben elbuksz.
Nem olvastam vissza, úgyhogy ha már volt bocs! Javaslat: Akik szerint a 300-os vizitdíj+napidíj volt a megoldás minden problémára öntudatos, modern európai polgár módjára hagyják ott az orvosnál,kórházban ez után is. Rendszeresíthentének is valamit, mondjuk "nemmel szavazók vizitdíj automatája" vagy vmi hasonló felirattal! Perverzek fizethetnek emelt összegűt is (1000Ft?)! Így tényleg nem lennének győztesek, vesztesek! Köszönjük
Splunch

nem működik, ezt tanulom évek óta :)
Bárhonnan nézem, nincs 3 milka fidesz hívő magyarországon, márpedig tennap ennyi szavazott fletó távozására. Persze lehet kifogást keresni, hogy ez a 3 millió mind hülye, de ez az indoklás Lenintől már ismerős (a munkásosztály nem tuggya mi a jó neki, ezért az értelmiségnek kell a forradalmat megcsinálni). Szóval aki így érvel ne nagyon kádározzon.
Én igennel szavaztam, pedig a vizitdíjjal semmi bajom elvileg (kevesebb elvonás esetén). De én a kormány ellen szavaztam, és fogok is.
Az lesz a nagy ünnep majd, mikor az SZDSZ nem jut be. Akkor majd kibontom a 40 éves tokaji aszúmat. Azt se bánom, ha MDF-MSZP-MSZDP kormány lesz.

Van ennek az egész népszavazásnak egy ritkábban hallott szörnyű vonulata...
Hogy a NÉP nem akar fizetni, azt nem helyeslem, de értem.
Hogy Orbán Viktor hatalomra akar jutni, annak nem örülök, de tudomásul veszem.
Hanem az Alkotmánybíróság, az megijeszt: ha pártpolitikát csináltak, akkor erkölcsileg alkalmatlanok. Ha nem ismerik döntéseik következményeit, akkor szakmailag azok.
Vagy azt hiszik, úgy van, ahogy Mikszáth Kálmán vélte: Kinek az Úr hivatalt ád, annak észt is ad hozzá?
Érdekes világ lesz itt.
Ezt nektek.
6 millió választóból

2 millió adózik.

3 millió potyázni akar és elslattyogott szavazni.

A maradék 1 millió még elslattyogni is lusta volt.

Ezt nevezem én értékelésnek.
(a külföldi utat a cégem állta, mielőtt ebbe köt bele valaki :)

" a nagy levin 2008.03.10. 10:57:03
Ficere 2008.03.10. 10:49:40
Árpád, egyre demagógabb vagy. Ez a korral jár, vagy mi?

Boldogan fizetek vizitdíjat, amint 25% lesz a teljes adóm és 5% a TB-m, és ennyi lesz az összlevonásom.
Ennyi. (mellesleg nem szavaztam)

Csakhogy jelenleg ez nem megy egyszerre, csak fokozatosan... Ezt olyan nehez belatni? "

Ja, igen nehéz belátni akkor, amikor az adócsökkentés nemhogy elmarad, de növekednek az adók, valamint a struktúrális átalakítás NYOMAI sem látszanak, se az oktatásban, se az egészségügyben. Tudod, ez itt a baj.

Gondolom a gazdaság leállása, a toronymagasba szökő infláció és költségvetési hiány is mind azt mutatja, hogy milyen jó az irány?

Minél erősebben markol valami a kapzsi ember, annál több csúszik ki a marka közül. Minél magasabb az adó, annál többen csalják. Növeld a vállalkozások terheit - bedőlnek. A multik nem fogják örökké elvinni az országot a hátukon!!
Innentől az MSZP azt csinál amit akar. Miután választást garantáltan nem fog nyerni osztogathat nyugottan a következményeit úgy sem ők viselik. Ha 2-3% plusz hiánnyal csak 10 mandátumot vesz magának akkor is megéri. Nekünk nem éri meg.
Akkor ok, crm. Mindenkinek további jó irkálást, és ne idegesítsétek föl magatokat, nem éri meg:-)) Én most megyek csinálok valamit, hogy be tudjam fizetni a járulékokat, meg hogy ne a legvégén végezzek a mezőnyben:-))))
vizitdíj+napidíj

Nem volt MINDEN problémára megoldás, de néhányra igen.

Akik itt folyamatosan vizitdíjaznak, azoknak hány %-át érinti rendszeresen? Olyan kíváncsi vagyok. Az, hogy a nagymamájukat érinti, nem ér.
Kazi

Az emberek 80%-a (nem csupán a magyarok) hülye.

Ez az én személyes véleményem. Ha Lenin is így látta, legalább egy dologban egyetértünk.
Megment minket a tesco....
lepedák 2008.03.10. 10:59:31

Ez nem rossz javaslat. En eddig is mindig megprobaltam megkeresni a korhazakban az alapitvany szamlaszamat (szinte mindig kinn van a afalonj, de sokszor valami eldugott, sotet sarokban) es oda utaltam egy keves penzt, mert ezt ertelmes nmegoldasnak tartottam - tiszta, atlathato, hatekony. A korhaz gazdalkodhat vele ertelmes celok erdekeben es nem a doki kapja zsebbe a penzt. Ez pl. szerintem ertelmes alternativa a 3. utas polgarok szamara, csak eleg kevesen tartozunk meg ebbe a kisebbsegbe.
Nem kezdünk mondatot "és"-sel.
"És tudnánk azt is, hogy a szocializmus szar volt."
Akkor sem, ha újságírók vagyunk. Vagy mik. Leginkább vagy mik.
"crm 2008.03.10. 11:02:35 vizitdíj+napidíj Nem volt MINDEN problémára megoldás, de néhányra igen." Egészen pontosan mit is oldott meg?
Virág et.

Jó, hogy jössz.
Remélem, még mindig ez nálad a világ legfaszább jogrendszere.

Csókoltatom a kollégákat.
1. nepet nevelni 2008-ban rajzfilmmel, no comment kategoria
2. az akarsz fizetni igen/nem kerdesre konnyu a valasz
3. aki megis akar, az ataludta az utobbi par evet
na, az átlátható alapítványok...
Kazi 2008.03.10. 11:00:25

A 3 Igen egyáltalán nem meglepő, fizetni senki sem szeret, a kormány népszerűsége évtizedes mélyponton.
A kérdés csak az, hogy a 3 millió ember hány százaléka szavazna egy általános választáson az MSZP ellen. Szerintem nagyjából a 2/3-a, azaz továbbra sem nőtt a Fidesz támogatók száma. Viktor bezárta magát egy rajongói körbe, amelyet nagyjából 10 éve képtelen szélesíteni.
Virág et. 2008.03.10. 11:03:32

Akkor a demokrácia egy baromság?
A mostani népszavazáson magasabb volt a részvételi arány mint annak idején, amikor a NATO csatlakozásról kellett dönteni... Ami fontos az fontos, nem? Szerintem megérdemeljük a politikusainkat. Hajrá magyarok!
"Akik itt folyamatosan vizitdíjaznak, azoknak hány %-át érinti rendszeresen? Olyan kíváncsi vagyok. Az, hogy a nagymamájukat érinti, nem ér."

De, kurvára hogy ér. Ő ugyanis 40 éven át fizette a TB-díjat.

Aki ma áll munkába, ne fizessen TB-t, de legyen neki fizetős az egészségügy (opcionális magánbiztosítóval). Aki eddig fizetett TB-t havonta, az választhasson: ezentúl is fizeti (akár még emelhetik is), de továbbra is INGYENES legyen neki, vagy a másik: mostantól ő sem fizet TB-t, de minden fizetős neki - és persze válszthat magán biztosítót.

EZ az igazságos, nem pedig a "két végén szívjuk az emberből a maradék vérét" ELV, amit az általános vizitdíj képviselt.
Egyes háziorvosok finanszírozását. Részben pótolta a megszorítások miatti kieséseket.

De most tényleg, ti komolyan gondoljátok, hogy egy kormány azért szorít meg, mert annyira szeret népszerűtlen lenni? Osztogatással lehet ma Magyarországon választást nyerni. Megszorítással nem. Ha Ferit elzavarja az MSZP, akkor borítékolom az olyan szintű osztogatás újraindulását, amihez képesz a 14. havi nyugdíj meg Medgyessy is smafu volt.

Ez kell nekünk? Ez.
Kazi: Bizony, megfordult a fejemben nekem is..
Karesz

"ha megmondod hogy lehet elkuloniteni a minimalberes ket vallakozot, akik csalnak, de az egyik be tudna fizetni az adot a masik meg tonkremenne), es mindketto nullszalldos"

Több vagyonosodási vizsgálattal, feljelentéssel.
(Amíg le nem népszavazzák! Szóval ez is csak átmeneti megoldás lenne.)
Utána már tényleg sehogy...
Kazi

Igen, sajnos. De jobbat még nem találtak ki, mert a totalitárius rendszerek még kevésbé működnek. Jól láttuk ezt, mi magyarok, még ha szeretjük is elfelejteni. Pláne urnaközelben.
simon

Mi bajod a jogrendszerrel? Az most hogy jön ide?
pl több pénz lett az eü rendszerben. nem érdekel, hogy hova teszik: az orvosok fizetésébe, a nővérekébe, új berendezésekbe, vagy a takaírtó néni domestosába, de emelkedhetett volna a színvonal.

Sírtál már friss műtét után 8 órát fájdalomcsillapítóért, amíg a nővérek nevetnek rajtad, hogy jajj,a kisasszony nem bírja a fájdalmat és végül az éjaszakás nővértől kapsz??... Közben meg nézik üvöltetve a jóbanrosszbant.

Ha lenne napidíj, mindezt számon kérhetném és más lenne a morál is, hidd el.
Ficere.

Akik 40 éven át fizették a Tb-jüket, azok a negyven évig szokásos
Kalmopirint kapják meg CT helyett.

Így is jó?
"Hanem az Alkotmánybíróság, az megijeszt: ha pártpolitikát csináltak, akkor erkölcsileg alkalmatlanok. Ha nem ismerik döntéseik következményeit, akkor szakmailag azok.
Vagy azt hiszik, úgy van, ahogy Mikszáth Kálmán vélte: Kinek az Úr hivatalt ád, annak észt is ad hozzá?
Érdekes világ lesz itt."
Pontosan. Engem az AB döntése és az OVB utasításával a hatáskörük gátlástalan túllépése sokkal jobban megijesztett, mint bármi, amit akár jobb, akár bal kormány a rendszerváltás óta végrehajtott. Ami még ijesztőbb, hogy semmi különösebb felháborodást nem váltott ki az önkényeskedésük.
Splunch 2008.03.10. 10:58:37
Most akkor verseny, vagy sem? Döntsd már el. :)

BTW, dunába kéne lőni mindet a parlamentből, és felajánlani gyarmatnak az országot. Igaz, akkor is kéne copayment, de hát, az mégis más...

local.blog.hu/2007/10/02/csatlakozzunk_hollandiahoz

(a blog nem az enyém, csak egyetértek ezzel a bejegyzéssel)
Virág et. 2008.03.10. 11:07:48

Látom, most kezded felfogni a demokrácia és a kapitalizmus bonyolult "szépségét".
Csak az a baj, hogy a mostani kormánynak és párjaiknak ez szintén csak most kezd leesni, és ezt mind mi mindannyian szívjuk....
Panem et Circences, és még az állam is működjön. Ja, hogy ehhez dolgozni kéne, és nem csak a sleppel lopni? Kellemetlen, igen.
"Több vagyonosodási vizsgálattal, feljelentéssel."

A vagyonsodási vizsgálatot nem ám a kismanók csinálják, tudod, hanem a "passziánszozó köztisztviselők" a központi "vízfejben", akiket el kell küldeni a Nép szerint.
Ficere

a javaslatoddal egyet értek, a másikat félreértetted, mert az a nygaid problémája, nem a tiéd. csak mert engem rendszeresen érint, ezért kérdeztem.
Simon, nem adtál válszat.
És bármennyire is szeretnétek ezt sulykolni, NEM a fideszre szavaztunk tegnap igennel, hanem az álságos, hamis, mutyizó, "igazságmindenszeletétnemkibontó", durvább szóval hazug kormányzás ellen. reform kell, de ne azzal kezdjék el hogy elvonnak még több pénzt az emberektől. Kezdjék a karcsúbb, hatákonyabb kormányzáson, hatékonyabban működő közintézményeken, iskolákon, kórházakon, behajtott adókon, behajtandó adókon, többtízezer rokkantkártyás luxusautón, minimálbéres Kapolyin, 1/18-ad lakrészt birtokló szegény képviselőn, számla nélküli költségtérítésen. De ne az én sokszor megsarcolt fizetésemet basztassák tovább jó?
crm!
"Ha lenne napidíj, mindezt számon kérhetném és más lenne a morál is, hidd el. "
Most is számon kérhetnéd! Te is fizeted őket.
Virág et.

Asszem nem fogom neked elmagyarázni, hogy mi köze az alkotmánybíráknak és a népszavazásnak az ingyenes eü-höz és egyetemhez..
Most már így maradsz kétségek között.
"Látom, most kezded felfogni a demokrácia és a kapitalizmus bonyolult "szépségét"."

Kb. ugyanez a véleményem a rendszerváltozás óta. Ez nem új felismerés.
BPHead 2008.03.10. 09:19:37
Kicsit önkényes a "jó válasz" értelmezésem.
Nagyon enyhén szólva naiv gondolat ez:
egy 100 000-es zsebbeköltséges műtét "árát" hogy gondolhatja valaki is, hogy kiválthatja egy néhány ezres, a kórház számlájára menő befizetéssel?
A szadesz részéről egyébként semmiképp sem naivságról van szó, asszem erről nem kell vitát nyitni.
Karesz.
Az egyik minimálbéres vállalkozó 15 éves transzporterrel jár 10x10-es sátortetősben él egy rossz vaskerítés mögött. Látszik, hogy önfoglalkoztató, nem élősködik a nagy állami csöcsön.

A másik minmálbéres vállalkozó X5-sel jár, kisebb fajta kastélyban lakik.

Szerinted?
BPHead 2008.03.10. 09:19:37
Kicsit önkényes a "jó válasz" értelmezésem.
Nagyon enyhén szólva naiv gondolat ez:
egy 100 000-es zsebbeköltséges műtét "árát" hogy gondolhatja valaki is, hogy kiválthatja egy néhány ezres, a kórház számlájára menő befizetéssel?
A szadesz részéről egyébként semmiképp sem naivságról van szó, asszem erről nem kell vitát nyitni.
Ficere 2008.03.10. 11:07:28

Egy olyan egészségügyi rendszerben fizetett 40 évig, amelynek a költségei SOKKAL alacsonyabbak voltak. A legbonyolultabb diagnosztikai eszköz a röntgen volt, egy csomó krónikus betegségben (amit ma évtizedekig lehet gyógyszerekkel kezelni) rövid időn belül megpusztultál.
Az sajnos a mostani helyzetet nem oldja meg, hogy régen mennyit fizetett valaki.
Virág et. 2008.03.10. 11:09:00

Ok, tehát a nép hülye, csak a hatalmon lévők még hülyébbek. Ugye? Ezt számszerűsítette a tegnap.
Virág et.! Ne keverjük mán itten a szezont a fazonnal. A 14. havi nyugdíj az igazmondóbajnok spirituális vezér programja. Szegény érdélyi miniszterelnökünk erről nem tehet semmit.

Ez kezd már ilyen kabátlopási ügy jelleget ölteni. Nem tudjuk, hogy ő lopta, vagy övét lopták, csak hogy volt vmi kabátlopási ügye.

Szóval 2010-től jön a 14. havi nyugdíj, mert jár.
simon

Gondoltam, hogy ez a bajod. Tudod, ezt az érvelést tegnap Németh is használta az ATV-s újságíróklubban. Ő is tévedett.

Az AB az Alkotmányt értelmezi, nem mérlegel és szimpátia alapján dönt. A jogszabály taxatíve felsorolja, mely esetekben nem lehet népszavaztatni. Ezen nincs sok értelmezni való. A költésgvetéis tételekről nem lehet - pont azért, mert különben holnap már senki nem fizetne semmiért. A vizitdíj, napidíj, FER nem része a központi költségvetésnek. Az AB nem hozhatott más döntést és ezt baloldali, MSZP törzszsavzó jogászként mondom. Ha én ültem volna az AB-ben, én is ezt a döntést hozom, pedig az egész népszavazós demagógia-kampánytól a gyomrom forog.
Virág et. 2008.03.10. 11:12:48

neked talán, de a jelek szerint a mostani kormányt hidegzuhanyként érte ez tény, hogy nem lehet kánaánt hazudni és utána szarrárommá adóztatni a népet. "ekkor böszmeséget még senki nem csinált" /Fletó/. És tényleg!
Azt tartanám tisztességes népszavazásnak minden olyan kérdésről, ami pénzről szól, ha a szavazatom súlya a befizetett adómmal lenne arányban. (kiegészítve azzal, hogy aki közpénzből kapta a fizetését, annak az adója nem számít bele).
Mert a mostani nagyon tisztességtelen volt. Akik csak kapnak, megszavazták azt, hogy fizessenek többet akik termelnek, hogy még többet lehessen osztogatni. Ez ösztönzi a gazdaság fejlődését! Mindenben egyetértek TWA-val. Nagyon remélem, hogy a kormány nem ellentételezi a népszavazás alapján megszüntetésre kerülő bevételi tételeket az orvosoknak. Mert ahhoz azt kellett volna megszavaztatni, hogy "eltörölni és közpénzből pótolni". De ilyen bonyolult kérdést már nem mertek a kezdeményezők feltenni, mert akkor - talán - gondolkodni kezdtek volna az emberek, ami a politika irányítói számára mindig kellemetlen.
Ttibike.

És azért húztál igent a 300 forintodra, mert

"Az a baj, hogy a nők mind csúnyák,

vagy szépek és buták.

Vagy, ha szépek és okosak is egyben,

nem állnak szóba veled."

Várd a póstást a válaszommal. Együtt lesz a 14. havi nyugdíjjal.
én szeretnék 14. havi fizetést, ha már kitermelem a 14. havi nyugdíjat :))) ajiba.
Még egy modern képmese TWÁ-tól...
A gazdit Széchenyihez hasonlítod? Hmmmm...Ő a saját vagyonából (is) jelentősen gazdagította a nemzetet. Ezt a te gazdid is megtette? Egyébként korábban nem Szent István volt az etalon?
Kazi

Igen. Mindenki hülye, csak én nem. :)

Badbitie

Pontosan tudom, hogy Igazmondó Viktor volt az elkövető. A hülyeség és a "füllentés" (véletlenül sem hazugság, olyat ő nem szokott) nem pártfüggő, bármit is gondolnak sokan itten a mai narancsillatban.
prc 2008.03.10. 10:17:57
beszélsz komám a vakvilágba marhaságokat, de kiderül, hogy ándungod sincs semmiről. Tehát még egyszer megkérdem: Mit szartunk mi le 1918 előtt? Te kis tudálékos...
Jézusom!

Tényleg a befizetett 300 forint után lehet számonkérni az eü dolgozókat a munkájuk minőségéről?

Akkor nem csak az eü-ben hanem mindenhol be kell vezetni ezt a csodát, hanem máshol is pl. a 7-es buszon, a jegy mellé fizetett 300 forint után megüthetem a buszvezetőt, ha hirtelen fékez?
vagy mi?
Tóta - Ha mindezt így gondolod. Hogy az adófizetőkre hárul minden teher, akkor kezdj el írni a CIGÁNY-kérdésről, helyzteről, bűnözésről. Hívd fel ultraliberális, magyarellenes, szadeszos, álszent, ciganyseggnyaló haverjaid figyelmét erre a dologra. Nyisd ki a szemüket, mondd meg nekik, hogy a magyarokért dolgozzanak végre... Ha nem teszed, akkor ne papolj itt vizitdíjról, kórházi napidíjról...

A diplomások több adót fizetnek; ha kevesebben jelentkeznek, mint az OECd orszagokban, akkor nyilvan több diplomásra van szükség. Ha nincsenek elegen, kevesebb adót is fizetnek.... Az ultraliberális Hollandoknál sincs vizitdíj. Nem ez az a szolgáltatás, amit meg kell fizetni. Bőven fizetünk eleget ahhoz, hogy minden jól működjön. Csak ha évente 2-300 milliárdot ellopnak, akkor van a baj...Nem kellene Ágika apósának fizetni a széfekért, nem kellene BKV-nak kurvasokat fizetni a tanácsadásért. Nem kéne vizitdíjjal pótolni, amit Ágikáék kilopnak a rendszerből...
Nyugdíjas Szektor 2008.03.10. 11:14:42

Ezt én pontosan tudom, de talán nem kellene a kormánynak a nyuggerek pofájába vágnia, hogy a pénz amit anno adtatok, ma sz*rt sem ér... mert a vizitdíj ezt teszi.
Magyarul, azon túl, hogy SEMMIT nem oldott meg a vizitdíj, és hogy csak növelte az agyonsarcoltság érzését az emberekben, a társadalom legnagyobb részének (50+ felettiek!) még baromira megalázó is volt.
Hát ezért a 3 millió (és nem kibújni akarók miatt, legyen ez bármilyen szép kerek demagógia is...)
"Az AB az Alkotmányt értelmezi, nem mérlegel és szimpátia alapján dönt. A jogszabály taxatíve felsorolja, mely esetekben nem lehet népszavaztatni. Ezen nincs sok értelmezni való. A költésgvetéis tételekről nem lehet - pont azért, mert különben holnap már senki nem fizetne semmiért. A vizitdíj, napidíj, FER nem része a központi költségvetésnek. Az AB nem hozhatott más döntést és ezt baloldali, MSZP törzszsavzó jogászként mondom. Ha én ültem volna az AB-ben, én is ezt a döntést hozom, pedig az egész népszavazós demagógia-kampánytól a gyomrom forog."

Ez így van. Az adó költségvetési tétel, nem célhozkötött kötelező befizetés. A díj teljesen másra való, valamilyen szolgáltatás igénybevételekor az ellentételezésére szolgál, így nem is jut el a központi költségvetésig (általában).
Virág et.

Akkor most jó a jogrendszerünk?
Fasza.
A világon nincs ehhez fogható.
Meséltek nekem egy hölgyről. Hölgy kinn született a nyugati részeken. Valami London faluba. Szal, ez a hölygyike fejébe vette, ő hazajön ide, mert hogy neki MAGYARok vagy mifenék a fel(le)menői. Visszajöt, megtanult tökéletesen magyarul, nekiállt dolgozni, stb. S próbálta megérteni, mi is van itt. 5 évet bírt, most visszamegy. Ugye, kísérlet nem sikerült, lefújta. Mint mondta, elege lett abból, hogy semmit nem lehet elintézni rendesen. Hogy itt kegy, ha kiszolgálnak. Hogy a munkahelyen lógás van. Lopás. Fekete pénzek. No mosoly. No kedvesség. Vagyis: nincs magyar álom. S tényleg nincs. Itt malackaként kommentelő tanárnők vannak(jézus atyaúristen, ez tanít!!!), emberek, akik úgy vesznek fel hitelt, hogy nincs fedezetük rá, itt adócsalók vannak, kik a lazac mellett megbeszélik a kiskapukat. Itt 18 évig a Fradi eladása ellen tiltakoznak, 2 hónapja meg a Fradi eladása mellett! Itt koronát usztatnak adóforintokból, itt nem tudják a főváros közlekedését megszervezni. Itt 1000000 embernek nem találják a betegbiztosítását vagy mifenét. Itt 5milliárdot csesznek el népszavazásra, ami nem szól igazából már semmiről. Itt nem lehet elzavarni a képviselőt, vagy a spirituális vezért. Itt nem lehet megbeszélni semmit, csak a kocsmába talán. Azt is csak külföldiekkel. Grat, mindenki adjon magának pirospontot.
Már vártam az "ezek ellopkák a pénzt, azért nincs" érvelést. Ezzel nem lehet vitába szállni, mert se pro, se kontra nincsenek érvek. A párbeszéd itt végetért.

(Még várom az "ezek elluxusozzák a pénzt, azért nincs" lelkes híveit.)
Kazi,
a klasszikusokat idézve: a demokrácia nem tökéletes, csak még nem találtunk ki jobbat.
Van két véglet: az egyik az, hogy mindenkinek az állam (vagyis a többi adófizető) fizeti az utolsó fillérig a tandíját, a kollégiumi ellátását, az étkezését, a laptopját, a a könyveit, a füzeteit, a ceruzáját és a ceruzahegyezőjét, az utiköltségét és a kollégiumi kocsmában a sörét. A másik véglet az, hogy mindezt mindenki maga fizeti. Nyilván mindkét véglet rossz, illetve az optimum valami közbülső megoldásnál található. Népszavazáson viszont csak igen-nem kérdéseket lehet feltenni. Ezek a kérdések nyilván nem népszavazásra való kérdések. Népszavazásra az olyan kérédések valók, hogy pl. csatlakozzunk a NATO-hoz, vagy sem. Az tandíj/vizitdíj témákban az optimumot a választott képviselőinknek kellene megtalálniuk konstruktív vitákban. Ehhez viszont KONSTRUKTIVAN VITATKOZNI TUDÓ POLITIKUSOKRA lenne szükség...
lepedÁk

nem rossz ötlet, mert minden közalkalmazottnak , politkusnak, köztisztviselőnek, estébé meg kellene érteni, hogy vazz, a mi pénzünkből él és szolgáltatást nyújt, tehát lesz szives azt normálisan tenni - ésszerű keretek között persze.

Jó lenne, ha nem sarkítanád a mondanivalómat, de tudod, amiért fizetsz, azért mindeig nagyobb svunggal tudsz felháborodni, ha nem műxik.
simon

Feri votl hülye, amikor a költségvetésen kívül helyezte ezeket a díjakat. Persze értem én őt, amúgy azzal támadták volna, hogy magának akar több pénzt ellopni - ahogy azt teszi is itt feljebb máris egy kolléga.

Nem könnyű, de ez az eredmény már egy éve borítékolható volt. Tessék alkotmányt, választási törvényt módosítani. 2/3-addal.
Ficere 2008.03.10. 11:02:03

Persze, Ficere, ebben igazad van. Kell strukturalis atalakitas, egyszerre a szemleletvaltast eredmenyezo ongondoskodast szimbolizalo (csak szimbolizalo!) dijakkal. Csak szereintem a "a zemebrek" nelkul, akik az ellatorendszereket , iskolakat, kozigazgatast mukodtetik, nem megy. Szerintem nincs meg hozza a szurkeaalomany kritikus tomege, egyre inkabb igy latom.

Az orszag vegleg depresszioba esett es nem latom, hogyan emelhetne ki magat a hajanal fogva a posvanybol, de ami meg aggasztobb, paran ezt valami szellemi-lelki vezertol varjak.

Mashol is volt pelda ra, hogy nem ment a dolog. Vagy csak nagy-nagy kilengesekkel, szelsosegekkel, akar eroszakkal. Blair es az egybesult kiralysag nem lett volna sikeres Thatcher nelkul, aki ha tul is lott a celon es rogeszmek hajtottak (Gordon Brown szerint csak siman "I respect her as a conviciton politician", azok utan, hogy allandoan nyirta o ifju koraban), szinte egymaga formalta piacpartiva a brit kollektiv tudatalattit. Vagy mondjuk egy nagykoalicio is mukodhetne konszenzusos reformcsomaggal, de ennek mi nalunk az eselye?

Na es igen: ki garantalja, hogy nem lesz referendumdomping a kovetkezo "csomag" utan, jojjon az balrol vagy jobbrol.

Es igen: nem lesz SZDSZ a parlamentben, hiaba mutogatnak a ferire, hogy hozzon el a picsaba (a nep szerint, ugye, de hat nem titko, hogy a szadesz egyik szarnya erosen igy gondolkodik), a reformlendulet fo elemei mogott az o arcaik alltak, horvathagnes maga a bukas (es a jelnelegi magyar politika, ugy mint policy es politics) szimboluma. Az SZDSZ programjabol szinte semmi nem valosult meg, tehat meg a sajat hiveik is elfordulnak toluk. Meg a megrogzott szadistak is inkabb a ketfarku kutyapartra fogak szavazni. De ez mar messzire vezet, nem is folytatom.

Mar irtam mashol: meg egy kis nemzetkozi gazdasagi valsag es lesz meg itt 12%-os munkanelkuliseg, stagflacio, es nemulass. Majd akkor sirvavigadhatunk. Vagy ti, mert en sajnos mashonnan fogok tehetetlenul duhongeni, felvaltva nemi karorommel, keseruseggel, szilaj Nagy Kajan enekkel, a fene vigye el.

juteszembe, addig is olvassatok Adyt, aktualsiabb, mint valaha es mint Hayek.
"Hogy a munkahelyen lógás van"

Az is megér egy misét, hogy milyen munkahely az, ahol ezerrel lehet kommentezni munkaidőben.

Én ma szabadságon vagyok, mert tegnap dolgoztam.
Amikor OV nagy lendülete megtört a "Ha a népszavazás sikeres lesz, a kormánynak mennie kell" fílingben, már nem is volt olyan lelkes a kampány során, mert rájött, hogy ha ez bejön, és ő hatalomra kerül, majd neki kell megcsinálnia mindezt és nem fogják ANNYIRA szeretni. Azért véigkampányolt a mozgássérült helyen parkolva. respect.
Virág et.

Már kész az alkotmánymódosítás.

Már minden sajtpapír, amit kiad magából a Taláros Testület, alkotmánynak számít.

Ez fogja elmeszelni az Eü-törvényt.

Használhatnák kézzelfoghatóbb célokra is azt a sok papírt.
cooper

"Itt malackaként kommentelő tanárnők vannak(jézus atyaúristen, ez tanít!!!)"

:))))))))))))) LOL

Igaz, törzsgárdatagok?!:)))

Hozzáteszem, hogy most Fletónak azonnal le kellene mondania, ha van utód, ha nincs. Eleve bizalmi szavazássá kellett volna tennie a népszavazást. Pl. ha 3 milla felett az igenek száma lemondok.

És szerintem most vissza kéne az ÁFÁ-t emelni 25%-ra.
a nagy levin 2008.03.10. 11:23:27

Ja, egy véleményen vagyunk, úgy látom. Az biztos, hogy aki innen kirántja ezt az országot, azt a jövőben messiásként fogják imádni, de majd csak sok sok idő múlva, mert előtte biztosan gyűlölik majd :)
Fletónak erre akkor lett volna esélye, ha képes lett volna BÁRMILYEN szinten kommunikálni a plebs-sel, és BÁRMILYEN szinten elhitetni velük, hogy törődik velük és problémáikkal. Ezt sajnos nemcsak a kommunikációjában, de a tetteiben sem lehetett még nyomokban sem felfedezni. Arroganciával párosítva kb. ennyire lehet nehéz dolgokat lenyomni az emberek torkán - semennyire.
semmi bajom nem lenne a fidesszel, ha hasonló ötletek az ő agyukból nem pattantak volna ki annak idején.
annó ők is látták és tudták, hogy a rendszer pazarló és igazságtalan, volt pár ötletük, ami nagyon hasonlított a tegnap elutasítottakhoz. akkor nem merték megcsinálni, mert jobban féltették a népszerűségüket.
most meg népnyúzásról pofáznak és nekem ettől fordul fel a gyomrom.
komoly változásokat csak áldoztok árán lehet elérni, ha kurva egyszerű lenne és nem fájna tőle senkinek, akor már rég megcsinálta volna valamelyik kormány.

inkább ültek és néztek, élvezték a helyzetüket, beszívtak annyi lét, amennyit csak tudtak
Kedves liberális Vendég volt a blogomban!

Íme:

"x:2008. 03. 10. 9:03
Pofád lapos, rohadék. Jön a disznóvágás!"

Szelíd :))))))))))

Gyere-gyere-gyere még! Óh, eljött már a nemzethalál vagy még várat magára?;)))

Emberek
Sajnos nem az a komoly tétel, amit ellopnak azok, akik a kassza közelében vannak (elvileg ma minden második ember utálja a kormányt. Tehát kb 5 millió ember figyeli - és tényleg figyeli - hogy a hatalmon levők mikor lopnak. De nagyon kevés konkrét, bejejelenthető ügyről kapunk infót). Sajnos a helyzet ennél rosszabb. A sok pénzt pazarolják! Ezért nem jelentkezik senki az ellenzéki pártok központjában azzal, hogy "én tudom, hogy ki lopott, és mennyit". Mindannyian kapjuk, már megszoktuk, ezért keveselljük. És ezért nem szokás normális országban ilyen kérdésről népszavazni. Dehát ez politikai kultúra kérdése (is). A népszavazást kezdeményezők és a szavazók részéről is.
biohouse:

Nem lenne hülyeség. Többet fogyasztasz, többet adózol. Az áfa azért jó, mert nem jövedelem adó.

Bár ki lehet kerülni, de jóval nehezebb, mint a szokásos "minimálbérre bejelentés, a többi meg zsebbe"
biohouse: Lemond, és innentől kezdve eljő majd a kánaán, ugye így gondolod? Annyira klassz, hogy már többféleképpen meg lett magyarázva, minek is kell tekinteni ezt a három kérdésből álló szavazást...
Az arcomat most vettem ki a lavórból, ahogy nézzem ezt Viktor benézte, mert csak az a réteg ment el szavazni, akik a létminimum legalján produkálnak, hogy Kéri Laci bácsit ki ne felejtsük a győzedelmi mámor elsöprő lendületéből. Az apolitikus magyarországnak igen nagy veszélyeket rejt a demokrácia, pédául nem lehet nagy tömeg megmozdulásokat rendezni a szavazófülke magányában, mert a szavazók nemcsak korán reggel aktívak.
Héttörpe
A szellemiHÉTTÖRPÉKET! Sőt én még ma is leszarom őket! Bőségesen kifejtett véleményedre ennyit tudtam reagálni. Ne fáradj a válasszal nem fogom elolvasni! Barom.
prc:

"Innentől az MSZP azt csinál amit akar. Miután választást garantáltan nem fog nyerni osztogathat nyugottan a következményeit úgy sem ők viselik. Ha 2-3% plusz hiánnyal csak 10 mandátumot vesz magának akkor is megéri. Nekünk nem éri meg."

ez nagyon rossz scenárió, mert a vége boritékolható. ez senkinek sem érné meg. de az is lehet, hogy tényleg visszaállítják az eredeti állapotot, áprilistól év végéig meg szívnak a házidokik, de nagyon. a kórházaknak nem sokat számít ez a kiesés. de azért ott is lesz ugatás. ebben az esetben marad az új finanszírozási tv. jövőre majd a pénztárak kezelik a vizitdíj, meg k. napidíj kiesése miatti kérdést.

csakhogy. egy ilyen eredményű elsöprő arányú népszavazásnak akkor is van nagyon erős politikai hatása, mégha én nagyon szeretném is, hogy ne legyen.

a politikai kommunikációban semmi jó nem várható, hacsak az nem, hogy láthatólag ovi nem akar előrehozott választást. az a kérdés ugyanis eldőlt, hogy 2010-ben ovi lesz a kormányoldal kihívója. és ma iszonyúan neki áll a zászló. gyurcsány poziciója, és sajnos ezzel az egész reformfolyamat esélye alapjaiban rendült meg. mert azt is látni kell, hogy baszhatja egy politikai vezetés, ha jót akar, intézkedései önmagukban helyesek (mert azok voltak a három népszavazási tárgyban), de a társadalom döntő része elutasította. ahogyan ez tegnap történt.

ilyenkor egy dolgot biztos nem csinálhat a koalíció, illetve, vezetőjük, a kormányfő, azaz maga fletó. az, hogy béna kacsává váljon. akkor le kell lépnie a színről. mégha ez 2/3-ot jelentene az év végére oviéknak. mert szarul lehet kormányozni, de olyan nem lehet, hogy egy kormány a lovak közé dobja a gyeplőt. szóval cselekedni kell. első lépésben, hogy haladéktalanul be kell mutatni a társadalomnak, miről szavaztak tegnap, s annak mik a konkrét következményei. ha tegnap este a választások után fletó hazudott, akkor mennie kell. legalábbis szerintem. izgalmas lett a belpolitika, az nem vitás. ha fletó elkerüli, hogy kormánya béna kacsa legyen, az év végéig még sokminden történhet itt a fejekben.

akkor megmarad az esély 2010-re is. de az nem több, mint 20-30%. mondhatnám úgy is innen szép nyerni. lasse virennek sikerült. de ez azért nem jellemző az olimpiákra. :D én mindenesetre továbbra is neki szurkolnék, ha nem baj. :D go viren go!!! :DDDD
Biohouse.

Mondjatok már egy napot, 2004 óta, mikor Fletónak nem kellett volna lemondani.

Ebben az országban csak egy Fehérdobozos van, akinek sose kell lemondani.
Talán, aki nem ért a joghoz, annak nem az AB-be kellene rúgni. Nem az ő hibájuk, hogy a jogszabályokat az igazságügyi tárca nem vizsgálja át előzetesen, hogy azért legalább köszönőviszonyban legyenek az Alkotmánnyal. Azért, ha szar is, de van egy jogrendszerünk.
virág

"Ha Ferit elzavarja az MSZP, akkor borítékolom az olyan szintű osztogatás újraindulását, amihez képesz a 14. havi nyugdíj meg Medgyessy is smafu volt."

Reméljük az csak a hajrában jön, és nem kezdik el már most!
Lényeg hogy kinyilatkoztatott: olyan reformot nem bír el a nép, ami közvetlenül érinti a zsebét, ezzel kár is lesz kísérletezni. Ennél most már rafináltabban kell hozzáállni a problémához, vagy sehogy. Az MSZP reakciójára egyébként magam is kíváncsi vagyok, a hátradőlésnek adok nagyobb esélyt.
Malacka, ez a híres balos szellemi fölény. Nem érzed? :D
"..A költésgvetéis tételekről nem lehet - pont azért, mert különben holnap már senki nem fizetne semmiért. A vizitdíj, napidíj, FER nem része a központi költségvetésnek..."

Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy népszavazást tartani olyan kérdésben, ahol magyarembertől megkérdezik fizessen-e vagy se, elég egyoldalasdi. Csodálkozom, hogy sikerült ennyi nem szavazatot összehozni. Úgy általában amikor megkérdezik bárkitől, hogy szeretnél-e fizetni vagy se, pártállástól függetlenül nem a válasz.
Ha a Fidesznek egy csöpp esze van, akkor az első döntésükkel 2010-ben a felére csökkentik a parlament taglétszámát :)
Ezt is simán megszavazná 3 millió ember!
bizalmi szavazássá tenni a népszavazást? azér van ám a kettőenk külön neve, mert mást jelent. az egyik bizalmi szavazást a másik népszavazát, világosan deklarált szabályokkal. na.
simon

Belinkeljem neked az EU-s népszavazás eredményét?

Fletó logika----> azonnal kilépni az EU-ból!

Jaaa, és tökhülye volt a nép vasárnap, de amikor Fletót választotta, akkor meg tök okos.---> Következetesség, ugyan már, minek----> LOL triplázva!
Szerintem bejött a ki nem mondott hátsó szándék: Az emberek nem a 300 forintról, hanem a jelen kormányról mondtak véleményt. Az meg mellékes volt, hogy ezzel nem biztos, hogy egyértelműen jó helyre húzták az x-et. Ha nincs az előző 6 év töketlenkedés meg a feribeszéd, és szerencsétlenkedés a reformoknak nevezett pénzbehajtással. Tényleg kell pénzt behajtani, tényleg kellenek reformok, de úgy látszik tényleg senki nem akarja ezt feriékkel. Még az szdsz sem, pedig az ő ujjuk is benne van könyékig. Nem hiszem, hogy más jobban fogja csinálni, de az emberek jobban el fogják fogadni, mert más lesz. És ezért akár sikerülhet is megcsinálni. Most 2010-ig folytatódik minden mint eddig, esetleg elkezdenek kicsit osztogatni, de ettől a zemberek nwem fogják szeretni őket és gondolom azt is elszerencsétlenkedik, mint minden mást. Nincs bizalom az irányukba. Bárki jön utánok több bizalom lesz, még ha maga a Sosem Hazudó MSZP Ördög lesz akkor is.
marhara igazad van de egy dolgot elfelejtesz. most mi fizetünnk tb-t adót mindent, de régebben a mostani nyugdíjasok tették ugyanezt, ebből meg a szüleid tb-jéből kaptad az oltásokat, az orvosi ellátást, mindent. persze konvcentrálhatunk csak a mára, de a rendszer mindig is úgy volt kialakítva, hogy amit te most fizetsz nyugdíjjárulékot, abból kapa amostani nyugdíjas és majd ha te leszel abban a korban, akkor az épp aktív munkavállalók járulékaiból részesülsz te is.
Megtartani Ferit és Jancsit!

Még sokszor akarunk nyerni, ellenük könnyen megy:))))
Simon: ennél intelligensebbnek gondoltalak. Postás rövid o. Gyermekem anyja egy szép és okos nő. Megismétlem: a szavazás nem 300 forintról szólt, te is tudod tán. Voltál te EGYÁLTALÁN szavazni? Mert az olyanok mint te szokták azt mondani nhogy nem mennek el mert nem értenek egyet magával az intézménnyel sem. Szóval? Ne személyeskedj légyszi, hanem válaszolj végre.
Jaj, már megint a 40 évig fizetett tb a nagymamai szöveg. Igen, fizetett és azt fel is élte a tb rögtön, ahogyan az a felosztó-kirovó tb rendszerben lenni szokott. A mostani kiadásokat meg a mostani járulékfizetők fizetik be. Ezt hogy a pitlibe lehetne átalakítani? Sehogy?
Mellesleg mindenkinek tele van a púpja a magas adókkal, én sem akarok ennyit fizetni. Várom a megoldást, várom 2010-et, kíváncsi vagyok Viktor miniszterelnök mit lép majd az ügyben. Gondolom semmit, mert a "kommunisták" szétlopták az országot. Erre mindig lehet majd hivatkozni.
Egyébként hogyan lehet az, hogy most nem csaltak a kommunisták?
aggi: ez a lényeg. Aki mást mond, az hazudik. Csak az a baj, hogy sok az inaktív.
Mindaddig nem lesz itt semmiféle pozitív változás, amíg az emberek nem ésszel, hanem indulattal szavaznak. A gond az, hogy a jól felpumpált jogainkkal visszaélni sokkal hamarabb tanultunk meg, mint élni...
"A díjak eltörlése ugyanis, kedves barátaim, áldozatvállalás."

Filizofiailag igazad van. Tapasztalatból viszont azt mondom Magyarországon élni áldozatvállalás. Vizitdij ide vagy oda. Hülye aki azt hiszi, hogy ne lehetne jó és igazságos oktatás csinálni tandijjal vagy anélkül. ugyanúgy hülye az aki azt hiszi hogy 300 forinttól jobb vagy roszabb lessz a világ (legalább is hazánkban).

Ha az állami szabályozás szar (márpedig nálunk az, ebben nem nyitok vitát), hiába van neked filozófiai érvelésed a részhozzájárulásról, mit sem ér. Ugyanez igaz forditva is. Honnan lesz 60 milliárd? Egyszerű, szélesitjuk a tb fizetők körét. Meg ellenőrizzük kinek van biztositása. Meg a feketemunkát alkalmazókat karóba húzzuk a Kossuth téren még akkor is ha a GDP 1%-át befizette a korrupciós alapba. De ugyanezt folytathatnám: honnan lesz a felsőoktatási intézményeknek pénzze? Hát remélem hogy a rosszabb fajtának sehonnan sem. Legalábbis állami nem. Minőségi képzés? Öntudatosság? Ösztönzőerő? Aki azt hiszi ezeket oktatásspecifikus intézkedések nélkül pusztán fiskális alapon meg lehet oldani az álomvilágban él. Szvsz

Nem kell túlradikalizálni a szavazás jelentőségét. Majd a következő kormány lehet egyeztet a néppel mielőtt belekezd valamibe. Ha meg nem ,hát együtt sűllyedünk a szarba, evvan.

A propagandán sem kell felháborodni, tudtommal pont a drágalátos miniszterelnökünk rigatott 20 millió románnal. Hát most a fagyi visszanyalt, ennyi...
Roa.

Aki nem ért a joghoz, annak is van pici köze hozzá.

Az AB egy pártüdülő leszázalékolt csinovnyikoknak.

A jog pedig nem Biblia, hogy ne lehessen kritizálni.
Bár a Bibliát is feszegetni kezdték onnantól, hogy lefordították és a területi képviselőkön kívül más is el tudta olvasni.
Mikor lesz nagykoalició? Mikor fognak neki IGAZI reformoknak, aminek hatására a munkanelküliseg 10% fölött lesz a kezdetekben, soha!!!!!!!!!!!!!! addig meg megy a SZARkenegetese jobbrol-balrol, mi a fasztol nem kell nekem ma lecsengetnem 100.000 ft ha gyermekem születik???? a vizitdij miatt???????? hehe ne nezzenek mar hülyenek, ha egy szakmunkás aki megkeres 1 hónapban 200.000-et mennyi járulékot kene fizetni utanna????, Arpikam kihullana a hajad ha a burkolo benyujtana a szamlat. Arpad te meg a nevedet adod a demagog szar kepmesekhez........szüntessük meg az önkormanyzatok 2/3-at, rendben a Te "Szechenyi-d" 10% sem kapna a következö választasokon, es igazad van abban hogy Szehenyi bator volt de a fönököd ugyanolyan beszari kis fasz mint a többi buzerans
Mindhárom tétel mellett sztem nagyjából fele-fele arányban vannak a pro és kontra érvek. Ezeket nagyjából mindenki ismeri, az index is közölt egy korrekt összehasonlítást, és mindkét érvrendszer állításai jogosak.Egyértelműen állástfoglalni valamelyik oldal mellett objektíve lehetetlen.Az igenek elsöprő győzelmét több okra lehet visszavezetni.
- Miért fizessünk vmiért, ha nem kötelező.
- A kormányoldal népszerűsége a padlón-szimpátiaszavazás
A fenti okok nagyrészt emocionális tényezők.
- Racionálisabban szemlélve sem tüntek valódi megoldásnak a kérdéses ágazatok problémájának megoldására a hozzájárulások. Inkább afféle szivatásnak tüntek a jónép szemében.
- Sztem ha nem lett volna Öszöd, semmi probléma nem lett volna az egésszel. Tudjuk, mindenki elkúrta, már IV.Béla is, mert nem adományozott várakat a tatárjárás előtt, DE!! Ilyen nyiltan, deklaráltan még nem ..ták át a nép fejét. Hazudtak? Igen. Ovi is hazudott? Persze! De ha egy kormánypárt nyiltan kimondja, hogy igen kedves választók átvertem a fejetek, az utána ne akarjon semmilyen reformot csinálni, mert a hitelessége 0. Ráadásul plusz lóvét lenyúlni a néptől. Sántít a dolog nyilván, de ezt akkor is afféle sarcnak fogják érezni, az "ELKÚRÁS" negatív hatásainak csökkentésének.Ezt a képet tetézi, hogy az öngondoskodó állam igéjének hirdetése nem jár együtt semmiféle járulék, adócsökkentéssel. Magyarán a díjak beszedése a brutális államháztartási hiány-melyért azért elsősorban mégiscsak a 6 éve kormányzók a felelősek-csökkentésére szolgál, nem pedig a nagybetűs reform továbbhaladását egyengeti.
-Attól azért nem kell fosni, hogy mostantól minden baromságról népszavazást lehet kiírni, ezek a kérdések is másfél évig hányódtak, mire lett belőle vmi. Ráadásul a 7-ből csak 3 ment át. Ezek a tételek elsősorban nem költségvetési bevételek, mert nem közvetlen az állam, hanem a kórház, egyetem bevételét képezik. Ez a kérdés szűken lett értelmezve, mert tágan szemlélve a dolgokat mindennek van költségvetési kihatása, magyarán a népszavazás intézménye így teljes mértékben kiüresedne.Nem lesz tehát népszavazás a sörről, BMV-ről ingyenkurváról tehát.
Az meg hogy egy BALOLDALI kormányt szociális kérdésekben leszavaztak, na az a szégyen...
Kedves Árpád

Ugy tudom Széchényi idejében még nem igazán volt libertariánus iskola, sem igazi multi, vagy annak érdekeinek kiszolgálása.
Ami volt azt gyűlölték és teret vesztett, legelébb az USA-ban (ugye részben miattuk lázadtak fel) aztán végül indiában is...
Pedig az volt a neve hogy kelet-indiai társaság.
Nem fogta fel, amit a közgazdászaink zöme és "államférfiaink zöme" most sem.... s te is mintha kezdenéd elfelejteni.
Az ember nem erőforrás, hanem ember. Van "emója", önérdeke... sőt jövője is amik az utódaiban nyilvanulnanak meg részben, vannak álmai... Ezeket lehet manipulálni... de nem feltétlenül sikerül ledegradálni őket egyszerű termelő eszközökké. Szerencsére.

Igen, van egy nyugati modellje most is a kormánynak, mint Széchinyinek volt... az Usa most. Távoli talmi fény ugye... erős gazdasággal erős hadsereggel.
Emellett amiről oly nagyvonalúan elfeledkezel. Kifejezetten nagy adóságállománnyal, romló valutával, folyamatos térvesztéssel, hatalmas leszakadó tömegekkel. A társadalmi mobilitás szűkülésével, és egy drága, pazarló eü ellátással amiből a lakosság 40%-a kiesik, és amitől ÓVVA INTETT az egykori elnökük is Clinton, aki szvsz egy elég okos elnök volt.

Furcsamód ez a minden tekintetben hanyatló hatalom a mi példaképünk jelenleg... nm pedig egy két sikeresebb állam, és annak múltja a környéken. Mondjuk Finnország.

Szóval szerintem ahelyett hogy folytatnád az amúgy várt, népostorozást...

Inkább örülj hogy a félelemre alapuló buta demagógia, ami nyilvanvalóan hazugság volt... hogy "visszajön a szocializmus" nem volt oly sikeres mint a hülye amiknál, ahol a felső 10% etetheti ezzel az alsót...
Nyilván, van más populista dolog is, ami épp az igenek" "győzelmét" segítette...
de az önérdekre és öntudatra apellálás még mindig jobb mint a félelemre egy másik ideológiától.

Azt mikor a pragmatizmus mellett érvelsz furcsamód, sokan elfogadják. Nem tűnt fel elenben, hogy ha ideologia mellé állsz, ugyanazt teszed min egyesek akiket kritizálsz...?
malacka, álljunk meg egy pillanatra, csak egyetlen laza pillanatra. nézd csak meg, hogy mikor, milyen részvétellel és azon belül milyen szavazthányaddal érvényes egy ogy választás és milyennel egy népszavazás. ne keverd szezont a fazonnal, a jobboldali szavazóbázist pedig ne azonosítsd a néppel!
" Aki eddig fizetett TB-t havonta, az választhasson: ezentúl is fizeti (akár még emelhetik is), de továbbra is INGYENES legyen neki..."
Ez igen, az alapanyag adott, nem kell aggódnunk, lesz itt szebb jövő. Amit nem sikerült 40 év alatt, azt most rövid idő alatt összehozzuk.
Hajrá Magyarország!
> Úgy általában amikor megkérdezik bárkitől, hogy szeretnél-e fizetni vagy se, pártállástól függetlenül nem a válasz.

Dehogyis. Van egy réteg, ami vakon fizet azért, csak ne a vittor kerüljön vissza a kormányrúdhoz.
malac:

"Kedves liberális Vendég volt a blogomban!

Íme:

"x:2008. 03. 10. 9:03
Pofád lapos, rohadék. Jön a disznóvágás!"

Szelíd :))))))))))

Gyere-gyere-gyere még! Óh, eljött már a nemzethalál vagy még várat magára?;)))"

azt is odaírta az elejére, hogy "liberális vagyok"? mert így az is lehet, hogy csak egy szimpla bunkó. nemzethalál pedig nem szokott ezen az oldalon jáccani. most sem fog, bakker. de hemingway azt is mondta: a sport megtanít szerényen győzni és emelt fővel veszíteni. az utóbbiból sokan megbuktatok 2006 tavaszán. legalább az első intelmet hinnétek már végre el az öreg halásznak!!! vagy ő is monnyon le? :DDDD
Malacka.

A Fletó népe 19 000- júdáspénzért adta az ikszét.

A Viktor népe 300 forintért.

.
Sztem meg kéne azt valósítani, hogy az előző éves adófizetés nagyságától függően kéne szavazati jogokat osztani. Mindenkinek alanyi jogon jár egy szavazat. Aztán 100.000 Ft éves adónként plusz eggyel nő. Ez nem állapot, hogy egy 13. vagy 14. havi nyugdíjjal el lehet dönteni egy szavazást. És olyanok döntik el, akik nem tesznek bele a közösbe semmit. Így legalább a befizetett adódért kapnál valamit, mégha az nem is sok. A részvénytársaságban is az alapján hoznak döntéseket, hogy ki mennyit adott bele.
Mi a véleményetek?
de hemingway azt is mondta: a sport megtanít szerényen győzni és emelt fővel veszíteni. az utóbbiból sokan megbuktatok 2006 tavaszán. legalább az első intelmet hinnétek már végre el az öreg halásznak!!! vagy ő is monnyon le? :DDDD

Gyurcsány is ezért fut biztonsági őrők kíséretében, azok nem merik lefutni:))
Kazi: És van egy réteg, aki bár tudja, hogy nem fizetett eddig egy büdös vasat se (vagy pofátlanul keveset, ezután se akar, mert úgy érzi, ezzel "kormánybuktat".
Sokféle réteg van. Gondolom, bölcsen belelátsz minden szavazó fejébe.
Azért figyelni kéne: lehet itt elcsalt v. ellopott pénzekről beszélni politikai szinten, de azért sokan elfeletkeznek arról a pár száz (ezer) milliárdról, amit a drága magyar állampolgárok elfelejtenek befizetni. Mert ugyebár 3,5 millió adózó lenne elvileg, de abból kb 1 millió a minimálbáres/háztartásbeli vállalkozó szinte 0 befizetett adóval. A racionalizácónak náluk kéne elkezdődnie. Ugyanis ha ők fizetnének adót, akkor sokkal rózsásabb lenne az államháztartás helyzete. Nem lenne szükség vizitdíjra és napidíjra.

A tandíjról meg csak annyit, hogy az lenne igazságos, ha azoknak a gyerekire/unokáira omlanának rá az egyetemek rozzant kollégiumai/egyéb épületei először, akik most ellene szavaztak ill. akik nem fizetnek adót amiből az egyetemek azokat fel tudnák újítani. De sajnos ez nem így lesz, mert annak a gyerekére is ráomolhat, aki fizet adót rendesen, nem csak azéra, aki azt nem teszi meg.
A Fletó népe 19 000- júdáspénzért adta az ikszét.
a grátisz meg az Orbán mentes kormányzás.
> Gondolom, bölcsen belelátsz minden szavazó fejébe.

Aztat hol mondtam?
simonmondja...!
Lehet kritizálni, azért vagyunk demokráciában. Nem azt mondom, hogy minden szép és jó, de kell valami alapvető kiindulópont. Ez az Alkotmány. És kell valami, ami a mindenkori kormányt és parlamentet ennek betartására kötelezi, ez pedig az AB.
zoli: Egy társasháznál működik. Tulajdoni hányad alapján fizet a jónép, no de a szavazata is annyit ér ám...
Nem kergültem orbánviktor uszályába, mégcsak nem is fanoltam a fletonak, eccerűen örömet akartam szerezni a malacnak azzal, hogy visszautasítottam a szavazófülke magányát a teljeskörű győzelem érdekében, vártam a napsütést és nem hittem el, hogy nem fog lenni.
El lett cseszve ez a népszavazás, hiányzott belőle egy csomó dolog:
- akar-e ön autópályadíjat fizetni?
- akar-e ön a gyógyszertárban fizetni?
- akar-e ön parkolási díjat fizetni?
Na, mi lett volna az eredmény? Egyik sem költségvetési tétel, tehát meg lehet szüntetni!
Én lesz@rom a 300 forintot, azért mentem el, mert Gyurcsányt és kormányát nem tartom alkalmasnak a kormányzásra.
A kieső évi pármilliárdot meg pótolni lehet azzal a pénzzel, amit most önreklámra és meg nem valósult gigaprojektekre költenek. (120 milliárd)
én például az ingyen sört meg nem iszom
Kangörény: A felvett hitelek törlesztőrészleteit kihagytad! Fontos kérdés lett volna pedig... :)))))))
Roa.

Az AB-t nem lehet leszavazni, ha hülye.

Pedig ugyanolyan hülye, mint minden pártdelegált.

Merthogy pártdelegáltak.

Mind.

Nénikék és bácsikák az elvtársak és a szobatársak rokonságából.
Ficere 2008.03.10. 11:02:03

milyen igaazd van... de ez csak kivulrol latszik aki benne van az nem, lat semmit csak azt hogy a masiknak BMW-je van..(mer tuti adot csal a rohadek) ha ez igy megy tovabb ertlmes ember nem marad itt. azt en akkor a maradek elhet fenyevesbol..
szanlamas ami itt folyik.
500 HUF-os EUR-ot meg 500HUF-os benzint
heyyy
(he de jo lesz nekem :-) nem lesz tobbe dugo itthon ...)
UFF

rövidnadrág: De nem azzal fogják pótolni. Te viszont sz@rd le nyugodtan azt is. Megteheted.
Most alapítunk Romániában céget. Az ottani ügyvezetőnk bérét fajlagosan 30%-kal kevesebb elvonás érinti, mint nálunk. Mégis működik az az ország is. Sőt, a végén előbb lesz náluk euró, mint nálunk.

Nekem semmi bajom a vizit-, napi- és tandíjjal, mégis leigeneztem mindet, mert érdekes módon a reform mindig csak engem talál el: nekem csökken a fizetésem, nekem nincs semmi mentességem a díjak alól...

Szerintem egyébként meg kellene határozni a nemzeti minimumot: ez legyen ingyenes eü-ellátás, és ingyenes oktatás az első diplomáig. És miután ez megvan, hozzáigazítani minden mást: nyugdíjakat, közalkalmazottak számát és fizetését, meg a szociális-jóléti juttatásokat.
én meg még nem is láttam ingyensört. ha látnék, meginnám azt is.
"Jobboldaliak jelentős része fejezi ki – itt a blogon és máshol –, hogy a részhozzájárulás intézményét el tudná fogadni, de bele akar rúgni Gyurcsányba."

Árpád, ezt megint durván félreértetted (félreértelmezted?). Ez nem személyes. Vagyis nem így. A tapasztalatainkból fakad:

1. Hússzor, százszor, ezerszer: EZ NEM REFORM! NEM NEM NEM ÉS NEM AZ! Amíg pl. hozzá nem nyúlnak az alanyi jogon járó családi pótlékhoz, addig nincs miről beszélni. ADDIG IGENIS VAN INGYEN EBÉD!!!

2. Gyurcsány (és a szocialista frakció, de tulajdonképpen /majdnem/ az egész parlament) hiteltelen. Egyszerűen nem hiszem el neki, hogy ez a pénz arra megy, amire mondja (vizitdíj-automata!?). És ha igen, akkor azt nem hiszem el neki, hogy nem azért van erre szükség, mert máshonnan lenyúlják. NINCS MEG A BIZALOM, ÉS KÉSZ. És erről ők tehetnek.

3. Nemcsak korrupt, hazug, tolvaj banda, de béna, buta, impotens is! Nézzük meg a gazdasági növekedési ( HaHa :))) ) mutatókat. Most, miután reformáltak. És elképzelésük sincs a jövőről. Ötletelnek, kísérleteznek, MÉG MINDIG NEM ÉRTIK, MI ZAJLIK KÖRÜLÖTTÜK A VILÁGBAN. Folytatják a szocialista gazdaságpolitikát, csak bedobnak mellé egy-egy liberális elemet (persze csak a plusz elvonások lehetőségét látják benne, a többi elvet nem). Ha valakinek van kedve (ideje, türelme), lapozgasson magyar adótörvényeket. Abban szépen ott van kódolva, miért tartunk itt!

4. A tandíj/vizitdíj kérdése nemcsak mint egy átfogóbb gazdasági/politikai/szociális rendszer része, de ELEMEIBEN IS EL VAN KÚRVA. Nem számít, kinek a képzése mennyibe kerül, milyen a társadalmi hasznossága annak, amit tanul, várhatóan miből tudja majd visszafizetni a diákhitelt, ugyanannyit fizet. Csak egy elem, ami rögtön zavart okozott: ADHATÓ tandíjmentesség a felső 15%-nak. Adható -> nem adunk.

Ezeket firtassuk, ezekre szeretnék végre értelmes választ kapni "baloldalról".
Zsanett.

Kár. Akkor ugrott a randi.
rolika: És miután ezentúl Romániában adózol, természetesen már a partvonalról szavazgathatsz. Kinek a pénzéről is, bocs?
Az egész népszavazás tanulsága annyi, hogy magyarok 80%-a nem akar még minimális önrészt sem vállalni a neki járó juttatásokból, hanem elvárja, hogy a 2,5 millió járulékfizető tartsa el.

Szerintem ezek után nem érdemes csodálkozni azon, hogy aki csak teheti, az elhúz innen olyan országba, ahol jelent valamit az egyéni felelősségvállalás.
"Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy népszavazást tartani olyan kérdésben, ahol magyarembertől megkérdezik fizessen-e vagy se, elég egyoldalasdi."

Tehát akkor mi a megoldás? Elfogadhatónak tartod, hogy egy "reformot" az állampolgárok tudta, beleegyezése és akarata nélkül egy új messiás önfelálfozó módon keresztülvigyen a parlamenten és megfeszüljön az emberekért? Értem én hogy vannak olyan diktatúrák, ahol ez működik (Szingapur pl), de nem hinném, hogy nálunk jó vége lenne.

A politikusok ugyanúgy felelősek a zsigerpolitizálás kialakulásához, a populizmus és a propaganda diadalmaskodásáért, és azért, hogy ma magyarországon egy politikus akkor is hazudik ha kérdez (ó nem öszödre gondolok, hanem ilyen kis piti hülyeségekre, mint nem én dohányoztam, meg én nem mondtam ilyet, a hangfelvétel biztos photoshoppolt stb).

Egyébként érdekes megfigyelni ki melyik csoportot támadja. valaki a nyögdijasokat, valaki a deákokat, valaki a csúnya vállalkozókat, én az illegális ázsiai bevándorlókat, lehet válogatni :-)
Hacsaturján.

A lányok láttak már ingyensört.
Olyan, mint az ingyenvizitdíj.
Ugrálunk mint a verebek-Kár. Akkor ugrott a randi.


Mindig az ingyen sör a legdrágább:)))
Cartman 2008.03.10. 11:47:14

az 1000km-es ut is egy lepessel kezdodik!!
ja es most te allsz bal oldalom haver :-)
de lehet hogy szelsobaloldalon!
bizalom? szanalmas

UFF
Az ingyenvizitdíjért mennyit kell leperkálni?
BSz: Mert ez volt az első reform az állampolgárok (nem adófizetők!!!!!!!!!!) tudta és beleegyezése nélkül. Hihihi.
Cyr 2008.03.10. 11:48:33
rolika: És miután ezentúl Romániában adózol, természetesen már a partvonalról szavazgathatsz. Kinek a pénzéről is, bocs?

nem, én maradok itthon. az más tészta. ide adózom, itt élek.
Az ingyenvizitdíjért mennyit kell leperkálni?
Hát vagy 35 %-ot! (?)
Amit tóta w. leír, nem csak most, általában a magyarok mentalitásáról. Ez többnyire lefedi „a dögöljön meg a szomszéd tehene” és a „mutyizás” fogalmát; mindazt, amit a szocializmus stimulált állapotának öröksége. Tóta w. ezekkel kapcsolatos megállapításaiban sok igazság van... Szórakoztatóan lehülyéz, ha kell... Ezzel egyébként semmi gond. Mindenki magának választ igazságot, ő is így tesz. Nézeteivel több ponton egyetérthetünk, mostani bejegyzése mégsem árnyal kellően, s nem kínál alternatívát. Gy. F. ugyanis nem csinált reformot, mert elképzeléseit képtelen volt ledugni a szocialista oligarchák torkán, akik féltik sz.ros pozíciójukat a közgyűlésekben, bizottságokban; azoknak a torkán, akik felháborodnak, ha büntetést kell fizetniük azért, ha nem a kijelölt helyen cigiznek. Ilyen értelemben Gy. F. megbukott. Annak a középszernek, amit tóta w. rendszerint ostoroz, a „reformerek” ugyanúgy részei, mint a gyapjas nép, aki semmiért nem akar fizetni, aki azt szeretné, ha az állami intézmények szolgáltatásai ingyenesek volnának… De tényleg lehülyézhetők az emberek?

Mindegyik kurzus szétlopta az országot, a mostani pedig ennek egy gusztustalan kitüremkedése csak. Itt majd húsz éve senki semmit nem csinált; amit most reformnak neveznek, nem több maszatolásnál, kapkodásnál. Miközben a térségben leköröznek minket, idehaza a töketlenkedés dívik, s az emberek szájba sz.rása. Mert mit kap vissza az, aki adózik? Utakat? Új metrót? Színvonalas tömegközlekedést (BKV, MÁV)? Egészségügyet? Bicikliutakat? Városképet? Tiszta levegőt? Fejlődő gazdaságot? Magasabb béreket?

Ezt kapjuk? Nem. Ne sírjon hát a politikai elit, ha az emberek, akik a befizetett adójukért semmit nem kapnak cserébe, fügét mutatnak akkor, ha tandíjat akarnak fizettetni velük, vagy reformnak csúfolt intézkedéshez kérnek támogatást… Azok, akik a „T. bolondok Házában” belőlünk élnek, ha már elkefélték a dolgokat, dugják végre össze a fejüket, s találjanak ki valami okosat; mert ezért volnának elvégre… Legyenek nagyon kreatívak, innovatívak, gondolkodjanak... Mert már azok a mentalitásbeli ostobaságok, amiket tóta w. gyakran leír, dühítőek, ám most talán mégsem kellene mindenkit, azt a hárommillió népszavazót lehülyézni… Köztük vannak adózók is, s vannak azért nem szívesen adózók, mert semmit nem kapnak a munkájukért cserébe... Mert van ám ennek egy ilyen üzenete is… Nagyon jó tett az emberek szemléletmódjának az, hogy a 90-es évektől kezdve lopnak a politikusok, s udvartartásuk felelősségre vonás nélkül... Az egész hiteltelen és kiábrándító...
Hacsaturján.

Az ingyensörért a bugyit húzzák le,

az ingyenvizitdíjért a gatyánkat is.
.

Egy Petőfi vesz.....bennem.
Én nem is az előző rendszerben szerettem itt élni, haenm akkor, amikor még nem volt gerjesztett ez a bal-jobb ellentét és nem csak az orbánista szavazók lettek kikiáltva magyarnak.

Na, akkor volt jobb.
Megpróbáltam végigolvasni. Csak az utolsó száz kommentet. Mire végigolvastam, gondoltam frissítek. Erre majdnem megint jött addig 100 beírás.
Mi ebből a tanulság? Mindenki csak maga ír , de vsz. igen keveset olvas el a többiek beírásából. Akkor meg mi értelme?
Érdekes hogy a kórházvezetők hogy panaszkodnak a bevételkiesés miatt. Amikor bevezették, akkor a sok plussz adminisztráció miatt panaszkodtak.
Mi vagyunk a tízmillió elégedetlen ember országa.
Ez is lezajlott... Nincs okuk a nemmel szavazó honfitársaknak elkeseredni, hiszen az eredmény borítékolható volt. A jobboldali szavazótábor nem elsősorban a díjak ellen szavazott, hanem az eddigi kutyakomédia ellen amit a baloldali kormány előadott. Ehhez persze jól jött a baloldaliak zsigeri szavazása az igenek mellett, 3 millió ember a jelenlegi magyar valóságban már tényleg szignifikáns tényező. Ha az egész valamire jó volt akkor az talán az, hogy jelzi, a jobboldal támogatottságát komolyan nem kezdték ki az elvesztett választások, viszont a baloldal által mozgósított tömeg nagy része csak addig áll az úgynevezett szocialista párt mögött amíg személyes rövid távú érdekei ezt diktálják. Mi lehet a megoldás? Ki kell egyezni a gondolkodásra képes jobboldali tömegekkel, ami csak úgy történhet ha nem alázzák őket folyamatosan amiatt hogy büszkén felvállalják az értékeiket. A Tóta W. vonalat képviselő újságírók többet ártanak a kormánynak mint gondolják. Dacot szülnek, a dactól pedig nehéz eljutni a kompromisszumig.
Röhögjetek tovább nyugodtan a jobboldali szimbolikán, a valláson, maradiságon, de utána ne kérjétek számon a másik oldalon semmiféle racionális gondolkodást a közterheket illetően. Ha józan párbeszédre lesz képes az értelmiség és abbahagyja a másik oldal primitív gúnyolását, akkor lehet esély az előrelépésre, ha nem akkor úgysincs miről beszélni, zavartalanul folytatódni fog a kiszavazó-show...
"Nem azt mondták Feri, hanem azt, hogy menj a picsába! Valljuk be!"

erről van szó.minden más csak szánalmas, kínban született keserűséggel körített szerecsenmosdatás,vagy ha úgy teccik parasztvakítás.nagyon szánalmas ez a jegyet is,-szerencsére! :DDDD
"Itt 5milliárdot csesznek el népszavazásra, ami nem szól igazából már semmiről. Itt nem lehet elzavarni a képviselőt, vagy a spirituális vezért."

Első rész:
Igy mulat a magyar! Avagy a demokrácia kérem szépen nem olcsó. Én ezta pénzt a parlamenti képviselők ritkitásával pótolnám, szerintem erről 90%-os igen lenne (70%-os részvétellel).

Még szerencs hogy nálunk nem kell büntit fizetni ha valaki nem megy szavazni. Jól elkúrná a vasárnapokat.

A másik rész meg egyszerűen, szomorúan igaz. Ugy látszik fel kéne eleveniteni egy jó öreg görög szokást, aztán számüzni pár vezirt. Olcsóbb lenne, kevésbé káros, sőt talán még hasznos is. Felőlem még az utiköltséget is állhatjuk adóbol, ha melegebb éghajlatra utaznak (magángéppel):-)
Győzött a mutyiország. Győzött a változtatni nem akarás. Győzött a sárban dagonyázás, a zavarosban halászás, győztek azok, akik nem szeretnék, ha tisztábbak lennének a viszonyok.

Veszített viszont a középosztály. Rólu(n)k fogják lehúzni a kilencedik bőrt is. Azokról, akik most is becsületesen fizetik az adójukat, mert nem tehetnek mást, vagy mert az elveik eddig ezzel ellenkeztek.

Hát én most azt hiszem, elkezdem felülvizsgálni az elveimet...

Szeretjük sajnálni magunkat, de áldozatot vállalni az emberek 83%-a nem hajlandó a fejlődésért. Megérdemeljük a sorsunkat.
"Miért szavaztál igennel? (bármelyik kérdésre)" ez legy nagyon LOL kérdés,viszont itt feltenni meg egyenesen MEGALOL! :DDD
Hát igen malac, a 3 millió arról szavazott, hogy lépjen le a Fletó. De a kérdés nem ez volt a cédulákon. Ha ez van feltéve, akkor én is igennel szavazok. De a kérdések hazugságok voltak, és ígyisúgyis ki FOGOD fizetni a gyereked tanulmányait. Pl úgy, ha nem lesz megfizetve az egyetemi tanár, csinál egy kiadót, vagy egy kiadó tejel neki, és 40-50ezerért vetet könyvet veled. s tudod hány ötletet tudnék mondani, csak azért mert látom :)Tudod hány millióért osztogatnak könyvet tanároknak a kiadók? :) Tudod svédbe hogy van? a gyerek asztalán az első nap ott a könyv:) Tudod milyen az adózási morál ott(pedig ott is akad gond):) Az állam itt nálunk egész egyszerűen beledöglött, hogy az emberek a megoldást onnan várják. De ott is emberek vannak(dolgoznak?), és az egész rendszer behalt. Elfolyt a lóvé. S tök mindegy ki a miniszterelnök, nem fog tudni reformot csinálni, mert nincs kivel, ez tiszta ügy:)
Szerintem itt egy súlyos tanulási folyamat zajlik. 18 éve létrejött új politikai elitünk lassan kezd érettségiző korbe kerülni. 25-30 éves korára fog végleg felnőni - már csak 7-12 évet kell kibekkelni :))))
Addig talán megtanulják, hogy nem ígérgetünk felelőtlenül. Csak az a baj, hogy addig totálisan lerokkan az ország.
BSz.

Ötöst - az előremutató javaslatodnak.

Élesszük föl az Athéni jogot.
Minden évben kiszavazunk egyet.

Kuuurrrvajóóó.
Magyarland sajnos menthetetlen!
Ránk férne,már valami Kárpát-medencei kataklizma!
oTTo$$ 2008.03.10. 11:50:22

"az 1000km-es ut is egy lepessel kezdodik!!"
Gyurcsány kifejtette, hogy nem nyúl a szociális rendszerhez. A hasonlatoddal élve az utat 50 km-re lőtték be, és - kormányzati Audi helyett - gyalog indultak el rajta.

"ja es most te allsz bal oldalom haver :-)"
Nem véletlenül tettem idézőjelbe a baloldalt. Szerintem ezeknek a kategóriáknak már nincs igazán létjogosultsága. De hidd el, én alapvetően jobboldali beállítottságú vagyok. Hiszek az egyéni teljesítményben, az öngondoskodásban, stb. De nem eszem meg ezt a sz*rt, amit a képembe tolnak Gyurcsányék (tudom, mi jön, de azt se, amit Orbánék) reform, meg liberális gazdaságpolitika címen. Ez nem az. Nézz körül a környező országokban. Ők értik, mi zajlik a világban. Mi nem. Látszat- és félmegoldásokat erőltetünk.
Vastort.

Lassan olvasol.
Idővel javul.
még hogy nem lehet pótolni a kieső lóvét? akik itt kesergenek a bukott NEM-jeik miatt ugyanmá' fizessenek továbbra is vizitdíjat,napidíjat,meg szeptembertől tandíjat; így mindenki boldog lesz! :))
"Gyerünk barátaim,tegyük a dolgunkat!" :DDD
vastort

mikor esik már le végre, hogy nem csak a politikai elitről van szó?
nem lesz szemét az utcán akkor, ha nem dobod el. nem akkor, ha eldobod és felszedi az FKF. ha meg nem szedi fel, szidod őket. nem kell eldobni és kész.

"Magyarland sajnos menthetetlen!"
mit is mondott a vezíred? " el lehet menni innen" :DDD qrvára teccik ez a sok nemzetsirató komment! :DDDD
Shyron.

Akik meg keseregnek a gaz Gyurcsányi miatt, merjenek nagyot álmodni.
shyron: A dolog eddig is úgy nézett ki, hogy nagy részben ők fizettek. Mások helyett is. És ezután is így fog kinézni, függetlenül attól, hogy vizitdíjnak vagy leánykori nevén járuléknak hívod.
Másodszor: lassan tanul talán az istenadta nép is. Nem beszopni minden politikusi dumát. Elküldeni a fenébe azt, aki demagóg. Erről szólt a 3 millió igen is. Sajnos azonban amíg a mindenkori ellenzék demagógoskodik, addig megy tovább minden,mint eddig; de mondom, lassan talán ők is rájönnek, hogy ez az út sehova sem vezet.
shyron, igazad van, de hogy lehet megoldani, hogy te ne kapj az adómból? :) Vagy Orbán:) itt a bibi
"Ránk férne,már valami Kárpát-medencei kataklizma! "

Javasolhatnám az ingyensörrel történő elárasztást?

Cserépszavazáshoz alkalmi áron cserepet szállítok!
vastort: A 3 millió igen az arról szólt, hogy a demagógokat el kell küldeni? Bocs, de akkor 3 millió fityiszről beszélnénk, nem igenről....
Vastort.

Akkor hagyd ki azokat a sorokat, amiben szerepel a hazudik és az igérte szó, akkor utoléred magad.
simonmondja
nem olvasok lassan

hanem gondolkodom is, nem úgy mint mások.
Nem feltétlenül rád gondoltam :-)))
De azt látom, hogy mindenki mantrázza a maga igazát, sehol sem látom azt, hogy ja, tényleg, erre nem gondoltam, igazatok van!
mindenki zsigerből ontja a vélt igazát, senki sem gondolkodik a másik érvein. Pedig mindkettőben vannak okos elemek.
Ez a mi bajunk, látod.
vastort

már ezerszer leírtam ma, de leírom még 1x.
NEM Feri elküldéséről szavaztunk. ketté tudnád választani kőkemény ellenérzéseidet és a logikát?
Reggel óta jókat mulatok a jobboldali szavazók eddigi legnagyonn szociális igenjén. Röhej.
malacka69 a vátesz, a fényes győzelem másnapján!:P
sztem nem volt liberális,mert ha az lett volna akkor a lámpavasat,golyót,meg villamosszéket is ajánlott volna választható alternatívaként :DD

- Határozzuk meg szépen kisfiam a demagóg fogalmát!
- "Tanító néni, aki mást hisz, amit én, az a demagóg".
- Jól van kisfiam, teljes jogú, szavazóképes állampolgár lettél.
Cartman, yeka: 100%osan igazatok van, de sajn a a baloldalnak meg liberálisnak csúfolt oldal ezt nem látja, csak habzó szájjal örjöng, hogy győzőtt a szocializmus... Kellemetlen, mert értelmesen vitatkozni se lehet velük
balatonl:

"Győzött a mutyiország. Győzött a változtatni nem akarás. Győzött a sárban dagonyázás, a zavarosban halászás, győztek azok, akik nem szeretnék, ha tisztábbak lennének a viszonyok."

győzött. igazad van. a kérdés, hogy csatát nyert, vagy háborút? mert az nagyon nem mindegy.

"Szeretjük sajnálni magunkat, de áldozatot vállalni az emberek 83%-a nem hajlandó a fejlődésért. Megérdemeljük a sorsunkat."

vagy tanulunk, mindannyian együtt. a politikai elit + nép. viszont az idő kibaszott kevés.

vagy adjuk itt és most fel?

komolyan kérdezem.
a sok ingyenességtől felcserepesedem vagy valami cseperedés
Cartman 2008.03.10. 12:00:13
annal ami most van midnen jobb!! minden!
felmegoldas vegy egy masik adag szar is jobb..de az 50 km-es utat felrobbantani egybol mer' csak 50km-es lett es nem 1000km aze' eleg nagy batorsag.. szerintem!

igy esely sincs a gondolkodas megvaltoztatasara! de igazbol mindegy is mer' az ertelmes ember az meg fog elni igy vagy ugy de megel
aki meg hule az meg "elpusztul", (nyomorgni fog!!) ha tetszik ha nem!

le az egynelosdivel! eljen a kapitalizmus! heyy
UFF
Vastort.

Ez szólásszabadság, és nem meditációs tréning.
Az budhistáknak való.
Mi magyarik vogymuk velejéig.
Cartman 2008.03.10. 11:47:14
1. Hússzor, százszor, ezerszer: EZ NEM REFORM! NEM NEM NEM ÉS NEM AZ! Amíg pl. hozzá nem nyúlnak az alanyi jogon járó családi pótlékhoz, addig nincs miről beszélni. ADDIG IGENIS VAN INGYEN EBÉD!!!

Cartman, ezt beszéld meg Viktorral, ugyanis az ő első lépése volt a jövedelemtől függő csp megszüntetése. És kurvára büszkék voltatok rá annakidején.
Ez szólásszabadság? De minek szólni, ha senkit nem érdekel, amit szólsz? Mert mindenki csak a magáét nyomja agyatlanul és nem gondolkodik el a mások véleményén?
Amíg pl. hozzá nem nyúlnak az alanyi jogon járó családi pótlékhoz, addig nincs miről beszélni. ADDIG IGENIS VAN INGYEN EBÉD!!!" hát azért fogyásban ilyet szólni, kanos dolog.
Cartman 2008.03.10. 12:00:13

"Nézz körül a környező országokban. Ők értik, mi zajlik a világban."

en korulneztem annyira ,hogy nem is Mo-n melozok :-) (azaz helyileg igen ,ide adozok , de EUR-ban keresek!)
ezert -->> eljen az 500= 1 EUR

UFF
úgy utálom, hogy mindig a mellékes állításokba köt bele mindenki
Tehéntőgy 2008.03.10. 11:10:32
Ez a válasz nem neked szól, így a megszólítást kérlek tekintsd alibinek.
Kizárólag mások érdeklődésének felkeltése miatt itt van néhány önkényesen kiragadott szemelvény.
A terjedelem miatt elnézést kérek, de nem hiszem, hogy a kevesebb most több lenne.

60/2007. (X. 17.) AB határozat
Indokolás
I. 2.2. Három kifogás szerint a képzési hozzájárulásról az Alkotmány 28/C. § (5) bekezdésének f) pontja alapján nincs helye népszavazásnak. E kifogások tartalma szerint az OVB által jóváhagyott kérdések (a képzési hozzájárulás, vizitdíj, illetve kórházi napidíj eltörléséről) külön-külön nem merítik ki a kormányprogram minőségét, így e tekintetben nem minősülnek tiltott tárgykörbe tartozó kérdésnek, de együttesen igen. Az OVB-nek tehát vizsgálnia kellett volna a kérdések „kumulatív hatását”, ugyanis a kezdeményezések összességükben veszélyeztetik a kormányozhatóságot.
(megjegyzés: a három szkinhed külön-külön ugyan kopasz, de együtt hajuk dús és jól meg lehet fésülni őket)
III. 2. Az Abh2. részletesen elemezte a képzési hozzájárulás költségvetési érintettségét, és megállapította, hogy a népszavazási kezdeményezés nem ütközik az Alkotmány 28/C. § (5) bekezdésének a) pontjában megjelölt tiltott tárgykörbe. E határozatában az Alkotmánybíróság rámutatott, hogy „[a] képzési hozzájárulás (...) nem a központi költségvetés, hanem a felsőoktatási intézmény saját bevétele. (...) Ha a népszavazási kezdeményezésben szereplő kérdésben tartott népszavazás eredményes, akkor az Országgyűlésnek nem a Kötv.-t, hanem az Ftv. 53. § (1) bekezdését kell módosítania” (ABK 2007. június, 477, 480.). Ezért az Alkotmánybíróság jelen eljárásában a népszavazási kezdeményezés költségvetési törvénnyel való kapcsolatát érdemben nem vizsgálta.
3. Ezt követően az Alkotmánybíróság azokat a kifogásokat vizsgálta, amely szerint az OVB által 2007. június 25-én elbírált népszavazási kérdések együttesen elérik a „kormányprogram minőségét”.
A kormányprogram egyes elemeiről szóló népszavazás abban az esetben sem jelenti tartalmilag a miniszterelnök személyéről szóló döntést, ha azon a választópolgárok több kérdésre egyidejűleg adnak választ. Alkotmányjogi értelemben az egyes kérdések függetlenek egymástól, nincs akadálya annak, hogy a választópolgárok az egyes kérdésekre eltérő válaszokat adjanak, vagy csak meghatározott kérdésekre válaszoljanak. Erre tekintettel nem akadálya a képzési hozzájárulás eltörléséről szóló népszavazási kezdeményezés hitelesítésének az, hogy más, kormányprogram egyes elemeiről szóló népszavazási kezdeményezés is folyamatban van.

Dr. Bragyova András alkotmánybíró párhuzamos indokolása
2. Az idézett alkotmánybírósági határozatnak sem a rendelkező részével, sem pedig az indokolásával nem értettem egyet, amint az a határozathoz írott különvéleményemből kitűnik. Az abban kifejtetteket most is érvényesnek tekintem. A jelen esetben azonban véleményem szerint nem az az eldöntendő kérdés, hogy tartható-e népszavazás a képzési hozzájárulás kérdéséről (erre a válaszom továbbra is nemleges), hanem az, hogy az adott körülmények között, az adott kérdés kapcsán jogszerű-e az OVB döntése. Erre a kérdésre magam is igenlő választ adok, vagyis az OVB döntése szerintem is helybenhagyandó, ezért egyetértek a többségi határozat rendelkező részével. Tekintettel azonban egyrészt az Alkotmánybíróság eljárásának jogorvoslati jellegére, másrészt arra, hogy ez már a harmadik döntés e népszavazásra bocsátandó kérdés hitelesítéséről, az Alkotmánybíróságnak nem kellett volna tartalmi kérdéseket vizsgálnia; az OVB határozatának helybenhagyása elegendő lett volna, [lásd pl. 25/1999. (VII. 7.) AB határozat, ABH 1999, 251, 256.; 63/2002. (XII. 3.) AB határozat, ABH 2002, 342, 344.] Ezt az indokolja, hogy az OVB határozata ellen benyújtott kifogások az Alkotmánybíróság 27/2007. (V. 17.) AB határozatára hivatkozással a népszavazási döntés kötőerejével kapcsolatos jogalkotói mulasztás okán az aláírásgyűjtő ív hitelesítésének megtagadásán kívül, ebben az ügyben az Alkotmánybíróság által már érdemben elbírált kérdéseket vetnek fel újra. Függetlenül attól, hogy egyetértek-e az Alkotmánybíróság e tárgyban született korábbi döntéseivel, az Alkotmánybíróság ezeket a kérdéseket már eldöntötte, s ezeket alapul véve született meg az OVB határozata is. Mindez tovább erősíti azt a megállapításom, hogy az Alkotmánybíróságnak jelen esetben kizárólag az OVB határozatának az Alkotmánybíróság 32/2007. (VI. 6.) AB határozatán alapulását kellett volna vizsgálnia.

Szakyster
igazad van, nem lehet vitatkozni velük
Vastort.

Mert vétkesek közt cinkos, aki néma.

Egyébként ez itt tartalomszolgáltatás.
Vannak olvasgatók is.
crm 2008.03.10. 12:07:27
"már ezerszer leírtam ma, de leírom még 1x. NEM Feri elküldéséről szavaztunk."

Vagy lehet, hogy te tévedsz? Pár tízmilliárd forint az ország költségvetésében nem tétel. De ha ezek túl nagy számok, nézd az alját: 300 Ft hozzájárulás egy 5-10e forintos háziorvosi kezeléshez képest nem "hozzájárulás".

Igenis elvekről szavaztunk (én, meg talán még egy páran), és nem finanszírozásról. A pénzügyi részét csak azok akarják most hangsúlyozni, akik szeretik a népet milliárdokkal sokkolni. Az elvek pedig személyekhez/pártokhoz kötődnek.
"Meg a feketemunkát alkalmazókat karóba húzzuk a Kossuth téren "

Az a baj, hogy a feketemunkát alkalmazók jó része be is zárná a boltot, ha lebuktatnák őket, mert tisztán nem megy.

Annyira ellehetetlenítik a munkáltatót és a munkavállalót is, hogy az embernek az az érzése támad, hogy itt nem azt akarják, hogy dolgozzunk és fizessünk, hanem csak azt, hogy fizessünk és más nem számít...

A tandíj egyébként meg ebben a formában f*szság. Csökkenteni kell az egyetemisták létszámát, nem kell munkanélküleket, vagy pályán kívül dolgozókat nevelni, de a tandíj max azt jelenti, hogy adóságba verik magukat a szülők...

A másik két kérdés viszont...
Elég vicces, hogy sokan csak azért szavaztak igennel, hogy lemondassák a kormányt, közben persze tudták, hogy nem fognak lemondani.

Mellékesen undorító így elmosni a népszavazés lényegét. Én annak örültem volna, ha eredménytelen. Talán jelezte volna néhány politikusnak, hogy a választások nem most vannak és a népszavazás nem erre való. Így az eredményességgel sikerült bebizonyítani, hogy megyünk mint a birkák. Elég a fülünkbe kiabálni, hogy "Gurcsány monnyon le!" (pár év múlva lehet Orbán stb...) ás bármit beikszelünk... Büszke vagyok...
Hát kurvára szégyellem, hogy egy ilyen tirpák országba születtem. Nagyon csúnya úton mentünk eddig is, de most befordultunk egy még rettenetesebb zsákutcába. ÁÁÁÁÁÁÁÁ reménytelen. Mindenesetre az én gyerekeim nem itt fognak felnőni, az tuti.
Azért azt áruljátok már el, hogy hogyan lehet, hogy szlovákiában FELEENNYI pénzből csinálnak ugyanilyen szinvonalú egészségügyet - MA.
kg 2008.03.10. 12:24:05
igen elvekrol!!
arrol hogy akarja e az egyes elmber vallani a felelosseget a sosraert vagy nem! es IGEN igent mondtak a zemeberek a kommunizmisra!! az allam mindehtosagara!
amen!! hat meg is lesz a jutalom!ugy 2010 tol.. de szep is lesz 2 jegyu inflacio nyamm...

UFF
zsanett:

"Amíg pl. hozzá nem nyúlnak az alanyi jogon járó családi pótlékhoz, addig nincs miről beszélni. ADDIG IGENIS VAN INGYEN EBÉD!!!" hát azért fogyásban ilyet szólni, kanos dolog."

jó, hogy felhoztad. bokros csomag óta nyomja a szadi, hogy nem szabad alanyi jogon cs.p.-ét fizetni. na hagyjuk.

ingyen ebéd meg akkor sincs, ha egy ország szeretné hinni, hogy van. még a víz is pénzbe kerül hozzá és akkor még a lábast nem is említettük. hacsak a hozzávalókat el nem lopjuk a szlovákoktól. :D
"shyron 2008.03.10. 12:08:07"
"sztem nem volt liberális,mert ha az lett volna akkor a lámpavasat,golyót,meg villamosszéket is ajánlott volna választható alternatívaként :DD"

Yes, humor!:))))))))))
"NEM Feri elküldéséről szavaztunk."

Már aki!
Én szívesen fizetném a vizitdíjat, de tekintve, hogy a Feri és az SZDSZ nemre buzdított, egyszerűen igennel KELLETT szavaznom, nem tehettem mást.
cooper

Tandíj helyett lehet variálni az államilag finanszírozott keretszámokkal is!

Üdv.
john 42:

"Azért azt áruljátok már el, hogy hogyan lehet, hogy szlovákiában FELEENNYI pénzből csinálnak ugyanilyen szinvonalú egészségügyet - MA."

talán azért, mert fele annyian vannak, mint mi. :D
John42.

Szlovákiában is volt eü-reform, ott is volt éhséglázadás, ott is elhajtották a reformálót,
és ott is találtak egy bűnbak-nemzetiséget.
Többnyire már kifelé jönnek a balhéból.
"Szlovákiában is volt eü-reform, ott is volt éhséglázadás, ott is elhajtották a reformálót,"

Magyarországon NEM volt EU-reform. Sőt, semmilyen reform se volt. Következésképp éhséglázadás sem volt még itthon.
Alapjában véve nem is lehet vitatkozni sem ezekkel sem azokkal, mert szándékosan ezt meg azt értenek attól függően, hogy ingyen van-e és ez igazán nem szép dolog, még az instant vietnami leves fokhagymás kivitelben, párolt algával is jobb.
"Tandíj helyett lehet variálni az államilag finanszírozott keretszámokkal is!"

Legyen 0.
Vagy 2 db, nehogy valaki azt mondja megszűnt.
Nőjjetek már fel!
Olyan nincs, hogy az állampolgárnak jelentéktelen teher, az államnak meg óriási segítség, ami kihúzza a csávából.

A vizitdíj és a kórházi napidíj pont annyi bevétel az államnak, mint amennyi teher a lakosságnak.
Bosszant, hogy ilyen kis összeg miatt szavaztunk? Engem az bosszant, hogy egyáltalán bevezették.
Van, aki tényleg elhiszi, hogy napi 300 Ft hozzájárulás megoldja a dolgozók differenciált bérezését, megszünteti a hálapénzt, és még az ebéd is választható lesz?

Látszatmegoldások.

Az, hogy most ezek a díjak nem lesznek, talán segíti a kormányt, hogy valódi megoldásokat keressen.
"Ne azzal kezdjék el a reformot, hogy elvonnak még több pénzt az emberektől."

Nem megy másképp, mert a reform értelme, hogy az igénybevevők ne fogyasszanak túl, és a kórházak ne kezeljenek túl. Ezt mivel mással éred el? Megtiltod? És hogy fogod ellenőrizni?

A fizettetés motivációt termet, aminek az eredménye látszik:
- Gyógyító megelőző kiadás (kórház rendelő stb.) 2006: 714 MD, 2007: 718 md. Úgy nőtt fél százalékkal, hogy év közben 25 md-t terven felül odaadtak a kórházaknak.
- Gyógyszertámogatás 2006: 388 md, 2007: 323 md. Mínusz 17 százalék 8 százalékos infla mellett az 25 százalékos reál csökkenés.
- Gyógyászati segédeszköz 2006: 48 md, 2007: 36 md. Nofene egynegyeddel csökkent.

Lehet mondani, hogy ez nem mind a vizit és napidíj eredménye, sőt biztos ez az igazság, de hogy annak is van szerepe benne, az tuti. Nem azt kellett volna mondani, hogy vissza az egész, hanem hogy faszikám, ügyes vagy, most itt az ideje megkurtítani a járulékot.
simonmondja
"A Fletó népe 19 000- júdáspénzért adta az ikszét.A Viktor népe 300 forintért."

Te télleg nem akarod megérteni, h a MAGYAR EMBER NEM BÍRJA LENYELNI, H ÁTVERTÉK, H HAZUDTAK NEKI? Te lehet, h unod ezt a szöveget, de én meg sokan nem tudják megunni addig, míg Fletóék vannak.

Engem az őszödi beszéd tett fideszes szavzóvá, addig életemben nem tettem rájuk ikszet!

Értsd meg simon, az embereknek lelkük is van, nemcsak bukszájuk!

Üdv.
Eszembe jutott Hofi:
Hol áll a kapitalizmus?
A szakadék szélén.
És hol állunk mi?
Egy lépéssel előtte.

Elég jól megtanultunk a levegőben járni.

A népszavazás lényegét továbbra is a svájci modellben látom fügetlenül attól, hogy nemzeti lelkemet már eladtam a svédeknek.
Malacka.

A lélek kisüt a komor ikszek mögül.

- Cigány tábor az égbement -
.
Hogy meg-e vették, aszt most nem tudom megmondani.
Splunch 2008.03.10. 10:53:25

18 éve próbáljuk pátyolgatni a leszakadókat. Az eredmény az, hogy most már az egész ország leszakadóvá vált a szomszédainkhoz képest. Miért? Már mások is írták, hogy meglépték azokat a reformokat amikről mi álmodni sem merünk. A szlovák gazdaság akkor pörgött fel, amikor brutálisan megnyirbálták a segélyezést és a pénzt a multik bevonzására valamint az adórendszer reformjára költötték. Mi ezzel szemben szociális válságozunk és azt a kevés embert nyúzzuk aki eddig is fizetett. Akik most szociális válságról beszélnek azok mit tennének, ha a nyugdíjasoknak is adózni kellene, plusz a segélyeket mondjuk feleznénk? És ha szerintük is ezt kellene tenni akkor ez ugye a szegényeket nem érinti?
crm

"malacka, álljunk meg egy pillanatra, csak egyetlen laza pillanatra."

Megálltam, figyelek!:)


"nézd csak meg, hogy mikor, milyen részvétellel és azon belül milyen szavazthányaddal érvényes egy ogy választás és milyennel egy népszavazás."

Tudom, sőt szinte fejből tudom az összes népszavazás végeredményét! És???

"ne keverd szezont a fazonnal,"

Nem kevertem, viszont úgy látom te is szerepeltél a Pisa-felméréskor, mint vizsgált alany;)

"a jobboldali szavazóbázist pedig ne azonosítsd a néppel!"

Miért? Azonosítottam? Hol írtam ezt?
Didaktika szó jelentését vágod? Mert magát a dolgot roszul alkalmazod...

Üdv.
John42 2008.03.10. 12:27:06
Azért azt áruljátok már el, hogy hogyan lehet, hogy szlovákiában FELEENNYI pénzből csinálnak ugyanilyen szinvonalú egészségügyet - MA.

Nem mellesleg ott nincs minden sarkon kórház. Ott csak a város szélén van... :D
ez a _Lottozzunk..._ cimu szozat igen csak talalo. Ez lenne, hat a nagy nemzet egyesito es egyben fomagasztos cel az aljanepenek. Ezt en megtoldanam egy masik veretes kozmondassal: Hulye vagy fiam, de az is maradsz!

igy irtunk mi 2008 03.09-en a nagy sorsdonto szocialis nepszavazas alkalmaval.
Asszem nem kéne különírni.

- Cigánytábor az égbement -
"test subject #28 2008.03.10. 11:31:48
malacka mi az IP címe? lenyomozzuk! :DD"

Test! Csinálj te is freeblogot, és be fogok írni, és akkor látni fogod egy csomó gép IP címét, amelyikből egyik sem az enyém! Yes!:)))
Üdv.
Valszeg' ez a hozzászóles is el fog veszni az ezervalahányszáz tömegében, de azért leírom.
Worluk úr animációs rajzfilmsorozatát én eddig semmilyen szóval nem ilettem, szerintem teljesen vállalható a dolog. Ezután a bejegyzés után viszont azt kell hogy mondjam, szegény TWÁ-nak agyára ment a kormányzati kommunikáció.
Amint azt az Elefánt írja ma a hírszerzőn "az elkúrás közvetlen következményeit nagymértékben élvező tömeg jól leszavazta az elkúrókat a szétosztott számolatlan milliárd néhány tizedszázalékát kitevő díjak miatt."
Persze ezen ő sem lép túl, hanem puffogtatja az itt is jellemző szólamokat.
Kormánypárti magyarázóink másra sem hivatkoznak egyfojtában, minthogy milyen szűk a kormányzat mozgástere. Jóhogy szűk, ők tették egyre szűkebbé. Ha építettek valamit, akkor azt a jövőnket elzálogosító hitelekből építették (PPP beruházások tömkelege), az egyéb felvett hitelek pedig kvázi 'jóléti' kiadásokra mentek el (nyugdíjakra és szoc. juttatásokra), nem gazdaságfejlesztésre. Mára az államháztartás hiánya gyakorlatilag az államadósságunk kamatterhei (na' meg a nyugdíjjárulékok 1/4-edes alulfinanszírozottsága miatt), nem csökkenthető tovább, hacsak nem tervezünk szufflicites költségvetést. Mozgástér gazdasági növekedésben lenne. Csak az ugyebár szumma 1,3% volt az elmúlt évben. Ha mondjuk fejlődnénk 5-6%-kal, mint régiónk országai átlagosam, mindjárt lenne pénz piti kis kiadásokat pótolni. Cak ehhez tisztességes gazdaságpolitika kellene, arra pedig ez a KISZes bagázs, mind akik ott álltak a Gyurcsány mögött tegnap este, teljesen képtelen. Húzzanak el a búbánatba! Ez a véleményem.
ingyen semmit sem adnak. az ingyenes ellátás és a társadalmi különbségek eltüntetése egy elmúlt rendszer eszméi közé tartozott. én a szavazásnál elkértem volna a tisztelt szavazó adó- és tb kártyáját is a személyivel együtt. aztán ha az apeh mindent rendben talál nála utólag akkor érvényes a szavazata. rögtön nem lett volna 3 millió...
FreeTibet.

Lassú olvasóknak elég lesz ennyi:

Húzzanak el a búbánatba! Ez a véleményem.
"én a szavazásnál elkértem volna a tisztelt szavazó adó- és tb kártyáját is a személyivel együtt. aztán ha az apeh mindent rendben talál nála utólag akkor érvényes a szavazata. rögtön nem lett volna 3 millió.."

Nem rossz az ötlet, de ezt én a 4 évenkénti parlamenti választásokra is kiterjeszteném.

Vö: vagyoni cenzus.
simonmondja:

úgy van! húzzanak el!

Merméris maradnának?

P.
malacka

Ha téged az öszödi beszéd tett fidesz szavazóvá, és szerinted "A Magyar Ember nem bírja elviselni...", akkor nem lehetsz több 2 és fél évesnél.
Tegnap igent mondtunk a kommunizmusra...ezekután a hülye magyar nép orbánnál jobbat egy fokkal sem érdemel...
"De a legnagyobb kérdés, bizony, Feri, hogy elmész-e végre....
Merre lépsz ezután? Megvárod-e a követező bukást? Ne sokat hezitálj, te magad mondtad, milyen nagy ez a világ, s el lehet innen menni. Csak bátran dönts, ne fogd vissza magad. Hátha lesz mégiscsak néhány nyugodt évünk, ha – miként egymás között fogalmaztok – elmész a p...csába."
by U.Z.

:DDD
inkább arról írtál volna te pöcs :), hogy mennyire szánalmas, hogy érdekes módon most először vmiért a választásra jogosultak teljes körére vetített százalékban mutatták az eredményeket (pl: 42,1 kontra 7,97), nem pedig úgy, ahogy eddig (pl: 85 - 15)...ráadásul egy szaros képet (!) nem mutattak az országos, megyéket elkülöntő eredményekről. pf.
ugyanolyan szar szánalmas az index is, meg te is, mint az m1, amit le szeretnétek húzni a retyón. jaj, és ne személyeskedjünk? ne gyere már ezzel! ki az a nihil, aki ugat arról, hogy szüntessük meg a közszolgálati tv-t, aztán odateszi a buksiját, bele a mézesbödönkébe, jó mélyre és jól kinyalja belőle a cukrot a modern képmeséivel?

szánalmas egy szar vagy!!! az egész index az!
John42,

aha, de akkor kiket választanánk meg képviselőnek? Miniszterelnökünk már biztos, hogy max céklát kapálhatna a priuszával :o)

P.
ebbe a nagy ingyenességbe lassan a koppófizet is lopni kell.
Nézz inkább tévét, és írj arról... Miért kellett elrontanod egy ígéretes médiakritikusi kariert?

A népszavazás arról szólt, hogy választási kampányban sem szabad pofátlanul pont az ellenkezőjét hazudni annak, amit tenni fogsz.

Oké, mindenki hazudik, de nem ennyire gusztustalanul, az emberek pofájába röhögve, a rajtkőről.

Ha Gyurcsány jogos felháborodásában, idegességtől remegve utasítja vissza a felvetést, hogy vizitdíjat akarnának bevezetni, és ezzel nyer választást, akkor nem kell csodálkozni, ha a szavazók ezek után arra KÖTELEZIK, hogy valóban azt tegye, amit ígért.

Ja, hogy vizitdíj nélkül nem megy a kormányzás? Akkor talán át kéne engedni olyannak, akinek megy.

És kurvára elegem van ebből a gusztustalan, hányadék demagógiából, amit ma mindenki nyomat, azaz hogy a népszavazás arról szólt volna, hogy senki nem akar fizetni semmiért.

A nagy büdös fenét. Arról szólt a népszavazás, hogy ha a miniszterelnök kiáll az ország elé, és megesküszik a pöcsére, hogy bizonyos konkrét dolgokért nem kell majd fizetni, akkor ne is kelljen. Vagy levágjuk a pöcsét.

Következmények nélküli ország ez. Hát most végre valaminek van következménye. Végre sikerült egy hazudós politikus orrát beledörgölni a hazugságába.

Ez a tanulság, nem a köcsög háromszáz forint, amit Tóta W. Árpád ki tud és akar fizetni. Van egy ötletem: valahányszor orvoshoz megy, dobjon be 300 forintot a Ronald McDonald házra gyűjtő perselybe. Akinek nincs, az ne dobjon. Ennyi.
(koppófizet is lopni) koppóvizet
84.3.81.61

Ez az IP cím anyázott be pár órája a blogomon.
Minnyá adok neki egy kis keresőt a gugliba!;))
Éljen az őszintén felvállalt vélemény!:)
azért félfüllel azt is hallottam, hogy minden kutatás mutatja már jóideje, hogy a volt szc. országok közül magyarországon a legelutasítottabb a kapitalizmus. úgy 15 éve. meg azt is, hogy nálunk a legkormányfüggőbbek a népek. meg azt is, hogy hungarikum a "szociális népszavazás". bár eccer az olaszok népszavaztak valamilyen béremelésről a 80-as évek elején. ez viszont nálunk nagyon hamar elmúlt.

viszont mi voltunk a legvidámabb barakk. viszont nálunk a teljesítményhez mérve a legmagasabb a nyugdíj és családi támogatás aránya a nemzeti össztermékhez mérve. meg nálunk a legalacsonyabb az adót, járulékot fizetők száma, aránya.

viszont amikor egy ajtó becsukódik, agy másik kinyílik. viszont az is biztos, hogy kevesebbet kell szemetelni meg lógni a buszon, metrón. persze minden lehet. szerintem tavaly okt. 23-án kicsit meglepődött a világ, nocsak a magyarok még utcai harcra is képesek, ha valaki hazudik nekik. most meg röhög, hogy másfél euró vizítdíjért népszavazást tartanak. de félni nem félnek tőlünk, nem akarjuk trianont visszacsinálni. az állampolgársági népszavit ui leszarta a nép. mondom ugyanaz a nép.

btw. ha szeretsz valakit (hazádat, szüleidet, gyerekeidet) azt akkor is szereted, ha pont nem azt csinálja, amit te szeretnél. mert a hazádnak, szüleidnek és gyermekeidnek te is része vagy, eképpen lecserélhetetlenek. bár el lehet költözni. én azért maradnék, ha már annyit baszódtam itt a kárpát medence közepin.
Paszternák.

Azért, amiért a Tescósok jönni akarnak.
.....
Nemzetmentésért.
Pók:

Piros Bohócorroknak is lehetne... Szívem szerint felállíttatnék minden eü-intézményben egy perselyt, mint a templonyban, oszt aki nemmel szavazott, az ott dobálhatja befele a 300 Ft-jait.

Megnézném, mennyi jönne össze belőle...

P.
lopók között szegényember, szegényember kapanyél
Azért, amiért a Tescósok jönni akarnak.

Nemzeti zászlók akciósan
Hát honnan a teszkósban
nem si olvasom tovább a cikked, mert akkora szar!

ez mi már te gyökér?
"A döntés egyértelmű és kötelező érvényű: fizessenek az adózók, a járulékfizetők. Csakis ők, és senki más."

a nagy lófaszt! A döntés egyértelmű és kötelező érvényű: az adózók már fizettek eleget, a tökük tele van azzal, hogy a kormányod meg az olyanok, mint te, mindent lenyúltak, úgyhogy most már elég volt az újabb adókból és járulékokból. ezt a döntést hoztuk, veled ellentétben, kedves barátom. nagyon jól mondta kósa: mikor veszed már észre, hogy te mész szembe a forgalommal, nem a másik ezer autó, akiket te élteveszélyes helyzetbe sodorsz?
Simonmondja,

ne bohóckodjunk, kremássan. Majd pünkt a Gyhurcshányfog nemzetmegmenteni.

Ez kremszpen veszélyes támadás a rekeszizmok ellen.

XD

P.
Kazi 2008.03.10. 11:06:22

Erre találták fel a képviseleti demokráciát visszahívhatatlan képviselőkkel. Így a kormánypártnak lehetősége van olyan döntéseket is meghozni, amik rövidtávon rosszak. Szerintem itthon az lenne a célszerű, ha négy év helyett mondjuk 5-6 évenként lennének csak választások. Így minden kormány sokkal nagyobb eséllyel ehetné még a saját főztjét (jót vagy rosszat egyaránt).


Ficere 2008.03.10. 11:07:28

És az átmeneti időszakot ki fizetné? És ugye aki magának tervezi finanszírozni azt átlépjük infarktus esetén, ha a pénzét plazmára költötte takarékoskodás helyett? Humanitárius alapon esetleg eladhatja egy veséjét?
John42!

Igazad van! Tartsunk ügydöntő népszavazást róla? "Egyet nem ért-e Ön azzal, hogy csak az szavazhasson, aki a rászabott tb és adóterheket becsülettel befizette?"
Egy nyelvész biztosan meg tudja jobban is csavarni ezt a mondatot...
Pók

"És kurvára elegem van ebből a gusztustalan, hányadék demagógiából, amit ma mindenki nyomat, azaz hogy a népszavazás arról szólt volna, hogy senki nem akar fizetni semmiért."

"Végre sikerült egy hazudós politikus orrát beledörgölni a hazugságába. "


Ehez elég lett volna egy kérdés is.
a gyurcsány kontra malac párviadalban megoszlik a demagógia véleménye.
"nem negyven, de négy év szocializmusra sincs keret. Ha mégis, azt unokáink is törleszteni fogják"

Tudod, hogy mi ez, Árpi? A 100 lepeses, meg a 100 napos... broaf!
itt az igazi magyar virtus!!
heyy nembaj hogy sajatamagnk szoptjuk meg MEGEGYSZER! de minket nelunk nagyobb gazember ne garnirozzon!!
hejehuja sejjjjjjhaj!!!
a faszom akkor ! akkor fogok rjataok rohogni amikor majd korhazatok se lesz!!

UFF

van a szocialista meg vissza a szocializmusba
lapi 2008.03.10. 12:50:21
Valami hasonló folyománya lett volna az én mondandómnak is:
A gyerekeink nem biztos, hogy meg fogják köszönni a kapott örökséget. Mivel a legtöbb ifjoncban benne van a lázadás szelleme talán képesek lesznek okosan dönteni. (10-30 év múlva)
"simonmondja.... 2008.03.10. 12:37:53
Malacka.
A lélek kisüt a komor ikszek mögül.
- Cigány tábor az égbement -"

Hűűűűűha simon!:DD Most, h idegesít a bukta, úgy látom több lesz a cigányozás!:o)))

A nem törzstagoknak tájékoztatásul közölném, h simonmondja már több ízben orbáncigányozott. Rasszista balos? Rasszista libsi? Az meg most hogy?Jééééééééééééééééééé!Ilyen van?:OO
a párnacihába nemcsak a pénzét dugja a magyar, alkalmas arra is, hogy álmában forgassa ki belőle a szezonka meg a fazonka.
Malacka.

Lécci linkeld ide az összes bűnömet, mert nem szeretném, ha elveszne az utókor számára.
Az én gyerekeim most mentek hitelszerződést kötni, montam vigyenek zsét közjegyzőre, mer az nem törlődött. Ettől függetlenül vidámak.
Drága Jenőke!

A poszt első napján (főleg délelőtt) nem szabad túl érdemben szólni, mert senki sem ragad le egy ilyen hosszúnál. Meg kell várni, míg elül a vihar a biliben, aztán belebrunyizni!:)))

Üdv.

Ps.: Én még a posztot se olvastam el!:OOO))
más néven, kicsit másképp elő fognak jönni ugyanezek a díjak, mert nem lehet megoldani az átalakításokat enélkül.
de két dolog gyorsan idekívánkozik:

1.) amíg nem következik be gyökeres változás azokban a fejekben, akikhez ezek a pénzek kerülnek, addig kár kifizetni a 300 Ft-ot, mert abból nem clearwater vízautomata, meg légkondi lesz a rendelőben, hanem a rav4 -ből landcruiser a doki garázsában.
(tudom, ezért majd leosztják az észt a hozzászólók, hogy demagóg és szűk látókörű vagyok - ezért gyorsan hozzáteszem, hogy ennek a kijelentésnek bőven van valóságalapja)

2.) ha majd nem egy rátarti, pökhendi, modoros "államferi" szeretné ezt rajtunk keresztülverni, hanem egy legalább őszintének látszó (olyan hiú ábrándokat nem dédlegtek, hogy valóban őszinte) kormányfő érteti meg a néppel, hogy miért kell ez, akkor talán nem fog több, mint 3 millió ember "csakazértis" ellene szavazni.

"Kósa Lajos: ősszel újabb népszavazás lehet
Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke szerint az Albert-házaspár több-biztosítós egészségügyi rendszerrel összefüggő kérdéséről még idén ősszel népszavazás várható."

Hajjaj! Kezdődik megint. Ha egy üzlet beindul..
malacka!
írogattak már sokan sokfélét, okosat, baromságot, de a te egyik röfögésed...
"Engem az őszödi beszéd tett fideszes szavzóvá, addig életemben nem tettem rájuk ikszet!"
Csak nem gondolod, hogy ezt bárki beveszi?
Ez annyira abszurd, mint amikor egy pali csalódik a feleségében - és buzi lesz...
Benned ez a világ eredendően kódolva van!
"Liberté_73 2008.03.10. 12:25:07
Hát kurvára szégyellem, hogy egy ilyen tirpák országba születtem."

Feri(hisztérikusan): El lehet menni, tessék!
Általanos állspont szerint a gazdasági növekedés: az a jelenség, amikor az egymás utáni időszakokban a megtermelt áruk és szolgáltatások ellenértékének összege növekszik egy adott földrajzi területen.
Ebből következően például: amennyiben Észak-Dél Kongóban egy tégla helyett kettőt sikerül gyártani, és el is adják, akkor hihetetlenül magas a gazdasági növekedés.
Amit meg sem közelítünk.

Konklúzió: nem mindegy, hogy mi a hasonlítási alap.
Az összehasonlítgatás sehova sem vezet.
A tény az, hogy nálunk leállt a fejlődés.
Attól tartok, hogy összehasonlítás eredményeként valaki negatív előjelű eredményt is kihoz.
Nekem tetszik ez a duma arról hogy hülye magyarok igennek szavaztak...
Úgy gondolom, ha azt várja el az elit hogy a nép az istenadta nép felelősen döntsön, akkor talán nekik felelősen kellene politizálni.
PÉLDAMUTATÁS elvársak PÉLDAMUTATÁS!!!
Ha azt látják hogy az ország vezetői szabadon mutyiznak panamáznak lopnak és erre még böszmén büszkék is (cigiző képviselők), akkor hogyan lehet elvárni bármit is az állampolgártól.
Tudjátok olyan ez mint a trehány családverő alkoholista, aki csodálkozik hogy a fia is egy agressziv barom lesz.
Majd ha a pártok tényleg azt mondják amit valóban tenni szeretnének és nem a pont ellenkezőjét, (lásd választás előtt dübörgő pannon puma, a kormányfő adócsökkentésről vizionál, majd a választás után jön a megszorítás ezerrel), na majd akkor lehet arról pampogni hogy a nép felelősen döntsön.
Addig csak azt látjuk hogy választhatunk a cirkuszban hogy melyik bohóc kevésbé ellenszenves.
malacka69 a vátesz, a fényes győzelem másnapján!:P · www.szenzor.freeblog.hu 2008.03.10. 13:02:32

el is megy... elobb utobb azt maradsz egyedul aztan rofoghetsz kedvedre :-)
vajon hany eves lehetsz??? 19-21? par ev mulva kivancsi lennek hogy meg mindig igy gondolokzol-e...
addig is midnen jot tanulj dolgozz lass!

UFF
"az adóprés szorítását enyhíti. Persze nem azonnal"

Klasszikus kádárista toposz.
"Hattory Hanzo 2008.03.10. 12:45:48
malacka, Ha téged az öszödi beszéd tett fidesz szavazóvá, és szerinted "A Magyar Ember nem bírja elviselni...", akkor nem lehetsz több 2 és fél évesnél"

Kikkkérem magamnak, már 3 is elmúttam! És már anyci is montta, h ha ilyen szépen fejlövök, akkor 6 évesen mehetek aziskolásba, és 12 évesen azutcára, a Rákóczisra;))
megjött a három millió román lej, egy iksz egyet ért.
X polgártárs

"Tegnap igent mondtunk a kommunizmusra...ezekután a hülye magyar nép orbánnál jobbat egy fokkal sem érdemel..."

Jó, csak kapjam már meg Feri helyett!:O))
hacsa, te bevallottad, hogy rég eladtad a lelked a svéd sós heringért. mert rénszarvascombot is remélsz mellé mégpedig stroganoff módra. ezért a te szavazatod csak 0,785437-ot ért volna a számításaim szerint. úgyhogy joggal lehetsz elégedett a közjegyzőkkel. akik mellesleg azonnal monnyanak le. különben 72 óra alatt ingyenessé tesszük a szolgáltatásaikat.
Paszternak!:))))

"Szívem szerint felállíttatnék minden eü-intézményben egy perselyt, mint a templonyban, oszt aki nemmel szavazott, az ott dobálhatja befele a 300 Ft-jait.
Megnézném, mennyi jönne össze belőle..."

És követeljék, h a gyerekük után fizethessenek tandíjat, mert attól lesz jobb az oktatás, nem a tanároktól! Yes! Wáuuúúúúú:)))
Lapi!
Úgy van. Közjegyző: még a nevükben is benne van, hogy a köznek jegyeznek. Legyenek ingyé!
grigorij! na és, ha eredendően kódolva van malackában ez a világ??? akkor mi van?

ez a probléma egyik gyökere: hogy újjal mutogattok egymásra, hogy jobbos, meg balos. ki nem szarja le? ki a f@szt érdekel a politikai/vallási/szexuális hovatartozásod? vagy a malckáé?

személy szerint abszolut liberális lennék - ha lenne egy liberális párt, amire szavazhatnék. de a leggenyóbb párt vallja magát liberális pártnak ebben az országban... a strabag-csatlósok.

ebben az országban, ahol 500 milliárdba kerül egy ugyanakkora metró beruházás, mint ami Máltán belefért 32 milliárdba... ráadásul feleannyi idő alatt felépítve. át vagyunk itatva a korrupcióval, az egymásramutogatással.

és ettől még egy ilyen blogon sem lehet eltekinteni? :(
Virág et. 2008.03.10. 11:16:32

"Az AB az Alkotmányt értelmezi, nem mérlegel és szimpátia alapján dönt. A jogszabály taxatíve felsorolja, mely esetekben nem lehet népszavaztatni. Ezen nincs sok értelmezni való."

Nekem csak az a furcsa, hogy amikor a drogliberalizáció vagy az _önkéntes_ euthanázia került sorra, akkor valahogy kiolvasták: pl. nem találták a bódulathoz való jogot. Szóval valamikor default deny, valamikor meg default accept?
Beren

"Hajjaj! Kezdődik megint. Ha egy üzlet beindul.."

Te itt élsz? Ez már jó 3 hónapos téma!!!! Tájékozódj, mert másképp nehéz vitázni érdemben!

Üdv.
"Mert a Gyurcsány. Ennyire hülyék vagytok?"

Hülye vagy ám te. :D
"ebben az országban, ahol 500 milliárdba kerül egy ugyanakkora metró beruházás, mint ami Máltán belefért 32 milliárdba..."

Már csak 32?
:)
Megy le az ára.
Nem szavaztam, mert a svédekkel voltam elfoglalva, a gyerekek se szavaztak, mer ők meg a hitellel voltak elfoglalva, de a román fekete munkásaimat elküldtem, mert gyűjtöttem a lejt a közjegyzőre és éppen most jó az árfolyam, amit a cihából vettem elő szűkösebb napokra. :)))
grigorij 2008.03.10. 13:02:23

Tévedsz! ENGEM TÉLLEG AZ ŐSZÖDI TETT FIDESZESSÉ, MERT SENKI MÁS NEM TUDJA ELTAKARÍTANI FLETÓT, CSAK VIKTOR ÉS A FIDESZ......EZ SZÁMOMRA IGAZOLÓDOTT VASÁRNAP!

Hiába Navi, Kósa, s a többi libsi oldalon tolerált, Viktor hozza el a libsiknek a "nemzethalált", és stop: kéretik visszafogni a ballibsi nemzethalálos dumákat, mert az a mi cuccunk, nem éri átvenni:))))
"ezután mindenki minden reformmal így fog járni"

Kivéve, ha az ellenfél nemhogy a támogatókat nem tudja egy népszavazáshoz összeszedni, hanem már a foxi-maxin végzett jogászai által összeállított kérdéseket elkaszálja az AB... lol
Kedves Törzsgárda!

Olyan tündérkék a kezdők, ne:

"oTTo$$ 2008.03.10. 13:06:11
el is megy... elobb utobb azt maradsz egyedul aztan rofoghetsz kedvedre :-)
vajon hany eves lehetsz??? 19-21? par ev mulva kivancsi lennek hogy meg mindig igy gondolokzol-e...
addig is midnen jot tanulj dolgozz lass!"

Írtó jót röhögtem:))))))))))))))
A máltai metro nem áll meg Cipruson.
"Megy le az ára. "

Mégicsak keletebbre van, minta Mallorca.
Ezek kb. olyan kérdések voltak, mintha egy vállalat költségvetésén arról szavaznának, hogy ki mennyit ad be a kávépénzbe. Kb. annyi hatása is volt.

Mi változott? Az adók ugyanolyan magasak. A képviselők ugyanúgy nem visznek számlát a költségtérítésük elszámolásához. Ugyanúgy nem látjuk mire költik az adónkat.
átszállással talán, de a labirintusból még azaz olcsó metró sem tud kijönni.
commentgyár: Te meg mi a büdös fszról beszélsz???
Látod, pont te ugatsz olyan dolgokról, amit sem én sem az általam említett hszben malacka nem mondott!
Mert rákérdeztem egy általam fel nem fogható dologra, máris írod, hogy

"ez a probléma egyik gyökere: hogy újjal mutogattok egymásra, hogy jobbos, meg balos. ki nem szarja le? ki a f@szt érdekel a politikai/vallási/szexuális hovatartozásod? vagy a malckáé?"

ki írt ilyeneket??? Egykünk sem!

Nem vagy Te sem ilyen, sem olyan!
Egyszerűen csak egy végletekig ideges, beteg egyén!
jjjjjjjja, télleg, nem 32, de nem is az összeg a lényeg, hanem hogy mekkora a kontraszt a 2 összeg között...
a bp-i 4 metró ktsgvetésésébe már eleve bele van számítva minden, ami lopásra, kenőpénzre kell.
még ezzel sem lenne nagy bajom, mert ilyen a világ. na de ennyi??? ennyi van benne pluszként? százmilliárdok? ennyit lehet ide-oda elcsúsztattatni/ellopni, stb?
ezt tartom kib@szott durvának, és azt, hogy néznek bennünket annyira hülyének, hogy ezt be is szopjuk.... :(
malacka!

Hát ha csak ezért nem...
De azért várj még azzal a takarítással!
Szerintem a piros sarokban is rafkós, pénzéhez funkcik ülnek!

Bár csak ne lenne igazam...
commentgyár 2008.03.10. 13:11:31
"személy szerint abszolut liberális lennék - ha lenne egy liberális párt"
Neked pártra van szükséged ahhoz, hogy liberális légy?

"ebben az országban, ahol 500 milliárdba kerül egy ugyanakkora metró beruházás, mint ami Máltán belefért 32 milliárdba..."
Kérdezd malackát! 400 Milliárdig már tudja a választ.
malacka69 a vátesz, a fényes győzelem másnapján!:P · www.szenzor.freeblog.hu 2008.03.10. 13:18:12

ez neked szol csak neked :-) mer' megragadott a fiatalos bajod..

hejehuja...
UFF
grigorij! akkor mit értettél azon, hogy malackában eredendően kódolva van a téma?
Az EU megszűntette az átszálló jegyek árusítását, viszont a BKV fölvette Ariadnét ellenőrnek. Meg különben is drága.
commentgyár

"ki a f@szt érdekel a politikai/vallási/szexuális hovatartozásod? vagy a malckáé?"

Kikkérem magamnak, h hibásan írd le a nevem! Alig találtam meg a keresővel!:o)))
zsanett
Góg és Magóg fia vagyok én... a demagóg
betonputtó (ex-tulok): Ez a párt-dolog nagyon jó!

Érdemes lenne pár tagnak filozófiát olvasgatni!

Pont a libaralizmus és az anarchizmus áll a legtávolabb a pártosodástól!
Pont a lényegükből fakad...
Commentgyár.

" és azt, hogy néznek bennünket annyira hülyének, hogy ezt be is szopjuk.... :( "

De hülye azért nem vagyok.
A legkisebb is számít - Tesco.
„Szívem szerint felállíttatnék minden eü-intézményben egy perselyt, mint a templonyban, oszt aki nemmel szavazott, az ott dobálhatja befele a 300 Ft-jait.

Megnézném, mennyi jönne össze belőle...”

Ha az is mind beledobná, aki azt mondta, hogy ugyan a maga részéről semmi baja vele, de protestsavazatot adott le, akkor félek, nem kevés jönne össze ...
commentgyár: fejétől bűzlik a hal, uraim... az a politikai attitűd, ami eddig volt, meg kellene, hogy változzon... igaz, hogy az ellenzék most politikai előnyt kovácsolhat a tegnapi eredményből, de most nem ez számít... a tegnap üzenet volt minden politikusnak. tévednek, ha orbánék azt gondolják, az emberek csak gyurcsány-kormánynak üzentek tegnap... hát nem. tegnap az összes politikusnak üzentek az emberek. azt üzenték, hogy gondolják újra az országot, s KEZDJENEK EL VÉGRE DOLGOZNI, vagy vonuljanak félre...
....bús, bocskoros nemes...
az a baj, hogy nincs semmi építő, előremutató elképzelés a jövőt illetően.

nekem van 1: ez egyesíthetné a nemzetet, meghaladná a megosztottságot. ráadásul nagyon olcsó, bár nem vagyok közgazdász.

szal. az apeh pontosan vágja, ki adózik ebben a hazában. azokhoz kitelepít ehy terminált. (kóka cége leszállítja kakaóbiztosban is, ha kell)

de ez mellékes. namost, ha van elektrónikus aláírás, mert van. minden adózó megkapja a kártyáját. odaül a terminál elé és kiválasztja a neki megfelelő adókulcsot, tébé kulcsot. ebből kijön az átlag, ami maga a nép akarata. azt a progi rögtön le is kapja a számláról elektrónikusan. ugyanígy szavaznánk a gázcsővezetékről, meg a sebességhatárokról is. az egész politikai elit mszm-től fideszig rögtön feleslegessé válik. az országházat time share formában üzemeltetjük. minden magyar adózó beülhet 10 percig a miniszterelnöki székbe. az épület többi része kis átalakítás után szállodaként müködne.

ja a fizetéseket meg a nyomandó pénz mennyiségét is beklikkelnénk. ez heti egy óra elfoglaltság és mindenki békességben ölelgetné egymást az utcákon, tereken.

persze aki lusta annyit klikkelgetni a köz érdekében, az majd letölt egy kis illegálisan crack-elt progit, az majd szavaz herlyette és ő közben vidáman elmegy szivarozni a bahamákra. esetleg szivaroztatni, ha azt is előtte megszavazta. :DDDD magyarország viszont télleg bekaphatja, ha a bahamákon mégsem jönne össze az orál project.
commentgyár:
Csak azt, hogy eredendően Fidesz, vagy Viktor szimpatizáns volt, csak akkor, az a hatás szedte elő belőle...
De már elmagyarázta!
Én elhiszem neki!
Ha meg félreértettél, akkor személyeskedés törölve!
Sajnos ennyire hüjék vagyunk így pontos j-vel..viszont van egy olyan érzésem, hogy pár éven belül visszsírják még a díjakat, mert talán kigyullad egy pici lámpa az emberek fejében...és ha az ember szavaz akkor legyen benne annyi tartás, hogy ne azért szavazzon így vagy úgy mert meg akarja az egyik felet szivatni.. a mamámat tudom felhozni például, aki mindn szavazáson ott van mert végre megkérdezik és ő is vélemény nyilváníthat pár x-szel..és nem politikusokról nyilatkozik ilyenkor hanem a saját külön véléményéről...ennyivel (is ) többer ér a nagyim mint a sok hőbörgő bolond ...
oTTo

Te huncizol velem, pedig én nem akarok hancizni veled!:)))

(Törzsgárda figyelsz? El ne rontsátok a játékot!)
bettonputto!
nem kell hozzá párt. éppen ezt óhajtottam leírni: így, hogy az egyetlen liberális párt egyik fő arcának, a főpolgármesternek a vezetésével lopják szét a pénzt a 4-es metró ürügyén, igen nehéz nyugodt szívvel és lelkiismerettel szavazni a liberális eszmékre - amiket elvileg ez a bizonyos párt képvisel...
ezért ilyen esetben azt kell mérlegelnem, hogy melyik a kisebb rossz, amire szavazhatok.
Szerencsére ebből a tegnapi faszságból a szavazás tényén kívül sikerült kimaradnom. (Köszönet Péterfi Borinak.)

Az eseményhorizontot csak egy dolog ütötte át, a Fidesz javaslata, hogy az SZRT 41 milliárdját címkézzük fel és költsük az eü-re, oktatásra 30MRD/11MRD arányban. (vagy 31/10? ez még az ingerküszöb alatt volt).
Riporter visszakérdez, hogy hogyan jött ki pont a 30/11?
Navracsics: Hát, kétharmad, egyharmad!
Ha csak úgy nem!
malacka: azon túl, hogy egyszerű vagy, mint egy liter tej, az általad leírt ELTAKARÍTANI szóban minden benne van, ami ma a jobb oldalt jellemzi...Orbán elvtárs egyébként a leghithűbb kommenista akit valaha a magyar politika szartól bűzlő porondján láttam.

ÉS EGYETÉRTEK:
- Ne fizessünk semmiért!
- Ingyen legyen az oktatás!
- Ingyen legyen az egészségügy!
- Töröljük el az adókat!
- Ne legyen se új metró, se autópálya!
- Ki a multikkal Magyarországról!
- Ingyenes tömegközlekedést!
- Nyissunk átnevelőtáborokat a nem-
fideszeseknek!
- Legyen évente egy népszavazás!
Az a baj, hogy az adózási rendszerünk működik szarul - sok a kiskapu. Lenne egy radikális ötletem: SZJA teljes eltörlése + ÁFA felemelése 35%-ra.

Ezzel a középréteg kb. ugyanott maradna, viszont meglehetne csípni az összes feketézőt és bömbimercist. Ezt akár kombinálni lehetne sávos ÁFÁ-val is, de egyelőre ne bonyolítsuk túl.

Kérek érveket és ellenérveket.
warezolni is lehet, nem nagy kunct manapság.
malacka69 a vátesz, a fényes győzelem másnapján!:P · www.szenzor.freeblog.hu 2008.03.10. 13:28:33

nyugi ... mindenki teged figyel..

es szurkolnak

hejehuja sejhaj
UFF
grigorij! akkor törölhető a személyeskedés :)
Commentgyár.

Mivel a jobboldalnak nincsenek eszméi,

csak értékei - Ft. -,

amiket most megvédett,

én is nehezen támogatom őket.

betonputtó (ex-tulok) 2008.03.10. 13:28:53
"(Köszönet Péterfi Borinak.)"
Péterfy, te hülye.
Hétvégén azon gondolkodtam, van-e titkos paktuma a sajátjaival Fletónak, h x% feletti részvétel esetén lemond....


Úgy tűnik, nem volt...
Szerintem a nap kérdése az, h összejövök-e oTTo-val vagy sem? A többi csak rizsa és porhintés!:))))
árpi, ez a post most durván mellément :(
wachaz

Senki nem venne itthon semmit, mindenki külföldről hozna mindent. (Figyelem!!! Eu az vámunió elsősorban) Az állami bevétel erősen konvergálna a 0hoz.

Azt nem veszi figyelembe senki, hogy egyes paraméterek változása az összes többire is hatással van. Az összes ilyen közgazdasági okfejtés végtelen dolgokból indul ki, holott minden a világon véges.
Az összes ilyen közgazdasági okfejtés végtelen dolgokból indul ki, holott minden a világon véges." kivétel a globális tőke
malacka, úgy december óta van szerencsém olvasni a hsz-eidet. most komolyan kérdezem. szted valakit is érdekel itt, hogy te miért éás mikor lettél fideszes? csak azért kérdezem, mert hetente átlag 5-ször közlöd a nagyérdeművel. mindegy. én már biztosan megjegyeztem egy életre: malacot öszöd tette fideszessé. csak egy kérdésre nincs válaszom. és akkor mi van, bakker?

vagy te önmagadon túlmutató jelentőséget tulajdonítasz önmagadnak?

akkor te konkrét nyertese vagy a vizitdíj eltörlésének és így már értem is. :DDDDD

Szöget ütöttek a nép lelkének fejébe.
Kétségtelenül hosszú idő óta ez a legnagyobb kommunista megmozdulás ebben az országban, ez a pszichopata képes volt 3 millió kommunista szavazatot összeszedni.

A fidesz az Új Magyar Kommunista Párt, bármikor mozgósítható, stabilan fanatikus 2-2.5 milliós szavazóbázissal.

Hajrá magyarok!

Back to te future!
Lapi.

Malacka az ágydíjat fájlalta.
A bentlakás sokba volt neki.

És - Hülye, aki nem ünnepel -
Döntsd a tőkét...
Pók 2008.03.10. 12:47:48
Hogy mennyire igazad van!!
zsanett 2008.03.10. 12:22:10

"hát azért fogyásban ilyet szólni, kanos dolog."
Azért tudod, nagyon nem mindegy, kik csinálják azokat a gyerekeket. Nem vagyok rasszista, nem fogok itt sem cigányozni. Nem innen közelítem meg a dolgot. Inkább onnan, hogy akit az alanyi jogon járó családi pótlék ösztönöz gyerekvállalásra, nem pl. adókedvezmény (ha csak tisztán az anyagi szempontokat nézzük), attól inkább nem kell, hogy pótolja a fogyást. Az ilyen gyerkekkel ugyanis csak létszámban lesz több a nemzet. Nem akarom a gyerekeket bántani, nem ők tehetnek róla (sőt, inkább ők a legnagyobb elszenvedői ennek - tapasztalatból mondom), de mindenesetre ez az igazság...
simon:

azért jegyezzük meg, malac önmagához képest meglepő önmérsékletet tanúsít egy ideje. viszont az nem vitás, ma érthető az öröme.

azért ebben az országban (is) győzni csak kellő szerénységgel érdemes. mindegy, ezt nem itt kell megtanulni. itt már késő. malac-vátesz. ebben hadd lássak egy kis öniróniát is. ami mindig tiszteletreméltó, kivéve, ha valaki komolyan gondolja.
Cartman.

A cigánylurkók felzárkóznak a szinvonalhoz.
Elég két vonalat keresztben egy körbe behúzni, és minden, mint a meseországban,
egycsapásra megterem.
Blazzo:

"Orbán elvtárs egyébként a leghithűbb kommenista akit valaha a magyar politika szartól bűzlő porondján láttam."

Te meg a legobjektívebb politikai elemző vag, kit a föld szerencsésnek mondhat a hátán hordozni...

:o)
crm:
"Akkor az első levelezős is legyen ingyen. ha már egyszer..."
ne csak a levelezos hanem minden diploma...

a diploma komoly dolog, szerintem azzal mindenki egyeteret, hogy ne lehessen az ecseripiacon vasarolni!

na most szvsz semmivel se jobb ha reszletekben vesszik meg felevenkent, es kirugni meg nem lehet, mert akkor nincs meg az egyetem finanszirozasa...
simonmondja.... 2008.03.10. 12:43:34
FreeTibet.

Ingyen Tibet? :) Már az is? Adódból fussa?
Liberté 73.

Én és Free Tibet, olyanok vagyunk, mint Viktor:

Nincs az a pénz, amit gondolatban ne tudnánk rátokkölteni.
És Tibetre is.
lapi 2008.03.10. 12:27:41

"jó, hogy felhoztad. bokros csomag óta nyomja a szadi, hogy nem szabad alanyi jogon cs.p.-ét fizetni" Nem kellene azóta "nyomnia". Vagy hat éve folyamatosan tehettek volna ellene. De nem tettek. Félnek a következményektől. Így nem lehet reformot csinálni. Amit már korábban is írtam: nem lehet egyszerre baszni és szűznek is maradni. Viszont a tényleg bátor reformok hozhattak volna a konyhára. A politikai konyhára is!

Tudom, most sokan azzal jönnek majd, hogy "de hát látod, a 300 ft-os vizitdíj is mekkora ellenérzést váltott ki". Igen, mert azt még a legprimitívebb választópolgár is látja, hogy ez így nem jó. Lehet, hogy nem vezeti le magában, de azt látja, hogy stagnál a gazdaság, hogy működik a megélhetési gyerekcsinálás, hogy ugyanolyan sz*r itt minden, csak még rátettek egy lapáttal. Amikor már itt tart egy ország, nem működhet a kis lépések taktikája. Ekkora mocskot már nem fehér kesztyűben, kisecsettel takarítgatunk! Ide már sterimob kell!
Kedves Feri!

Ha te lemondasz, 72 órán belül, akkor esküszöm, hogy én is megígérem, hogy lemondok.

(Milyen Feri, milyen Feri? Hát aki az orrát a szádba veri...)

P.
simonmondja....
A gondolatköltés olyan mint a gondolatbűn?
kadarnepe

Mondjuk bódulathoz való jog tényleg nincs, de mégcsak nagy fantáziával sem olvasható ki az Alkotmányból.
Én nem lennék ellensége egy részletesebb, egyértelműbb Alkotmánynak, amin kevesebbet kell értelmezni, kevesebb a szubjektum helye.

Ebből nem lesz persze semmi. Ezek semmiben nem tudnak megegyezni.

A Fidesz javaslata meg maga az arcátlanság. Ha a vizitdíj, napidíj és FER nem része a költségvetésnek, akkor már miért kellene költségvetés átcsoportosításával pótolni azokat? A pofátlanság netovábbja. És a dilettantizmusé ... Biztos úgy gondolja a Fidesz, hogy az a Szerencsejátékos pénz eddig az asztalon hevert, csak butuska Ferenc nem használta fel. De ők, az okosak, most majd jól felhasználtatják. Ha nem lenne ennyire szomorú, még nevetséges is lehetne. Meg a "luxuskiadások". Az eszem eldobom.
Itt jegyezném meg, hogy közalkalmazott létemre 0 Ft ad az állam, a többit cég teremti elő... (2006-tól)

az ingyenesség látszataként ~30eFt TB vonnak le, és még ~75eFt adnak a nyuggereknek a fizumból havonta...
( és ~25e mehet a magánnyugdíjamba)

lóf.sz az összes adócsaló-vállalkozó seggébe...

na mennem kell egy projekt megbeszélésre...A levelezős azt fizeti meg, hogy az iskola szombaton is nyitva van... szerintem.
A díjakat meg így vagy úgy, de behajtják majd rajtunk, csak az jobban meg fog majd viselni, mint az alkalmankénti 300 forint, vagy kórházi napidíj.
A tandíj szempontjából meg csak azok jártak volna rosszul, aki végigbulizzák, lógják az egyetemet a mi pénzünkön(!) és nem azok akik tanulni járnak oda.

Node hajrá OV... most mutasd meg honnan teremtenéd elő azt a pénzt amitől most elesett a kormány. Merthogy ő is előfogja vhogy ugye... szerintem.
Cartman.

Ne daráld le Vitya - nehezen összetákolt szavazóbázisát.

Az az én reszortom.
Virág et.,


értelek. Ha a törvény kötelez arra, hogy fizessek a dokinak, az nem költségvetési tétel, de ha borítékban köszönöm meg neki a műtétet 4szemközt, az igen.

Eggen. Négy láb jó, két láb rossz.

Üdv,

P.
"lóf.sz az összes adócsaló-vállalkozó seggébe..."

Valamiből mégiscsak fizetni kellett azt a BMW X5-t, amiben feszítve ledudálhat téged az útról, nem? Őket is meg kell érteni. Most is egyemberként szaladtak igenezni az urnákhoz. Ők az állandó támogatásra szoruló KKV-k ha nem is derékhada (remélem), de igen jelentős része.

Hajrá Magyarország.
Paszternak

Nem ez a lényeg. A lényeg, hogy hová megy az a pénz. Ha a költségvetésbe és azt a költségvetés osztja el (ahogy épp akarja), akkor az költségvetési tétel. Minden más nem. Tehát a direkt visszaforgatott vizitdíj pl. nem költségvetési tétel. Egy járulékemelés már az.

Én sem szeretem ezt a rendszert, de azt látni kell, hogy az AB hozott anyagból dolgozik.
Tandíj:

mér fizessen az, aki ügyes&okos? Fizessen a sok segghülye. Ha már az állam nem keveseket drágán, hanem sokakat ócsón képeztet a tancikkal. Mér nem 3 hülye tandíjából gazdálkodjuk ki a főisk-eget.ken a 4., qrwateheccséges gyerek taníttatásának költségeit IS?

Ja, me biztos mindenki sokkal szorgalmasabb akarna lenni és értékesebb diplomát akarna.

Persze, ez utóbbi attól függ, mint a szadista reklámban, hogy a kiccsaj mennyi dellát pakolt bele részletben, félévenként... MegaLOL.

P.
Virág et.

Azt is látni kell, hogy az AB, maga is hozott anyag.
Két párt hozta egyenest - nagydolog.
akkor a totó-lottó adóvá avanzsál? nem rossz gondolat. a kisember utolsó reménye egy adó lesz? az adózot pénzből vett adószelvénynel lehet adózott jövedelmet szerezni és ezzel támogatni az eügyet meg az oktatást?
Virág et. 2008.03.10. 14:00:21
"lóf.sz az összes adócsaló-vállalkozó seggébe..."

orulok hogy megint ide jukadtunk ki!
akarmannyi adot elcsal az a buti valalkozo!! ha o nem lenne es az aod nem lenne amit nem csal el akkor nem lenne mibol fizteni a beredet bee-lah 2008.03.10. 13:57:10
ennyire nem ertitek ??? helo!!!
kapitalizmus van nem osztalyharc !!

sejehuja hajra magya...

UFF
simon

Meglepő, de én nem gondolom pártbefolyásoltnak az AB-t. Sok esetben általam ismert és erősen baloldali alkotmánybírók hoztak jobboldalnak kedvező döntést. Egyszerűen, mert az volt a helyes.

Nagy hibának tartom, h most mindenki az AB-t hibáztatja. Gyurcsány a hibás. Költségvetési tétellé kellett volna tennie ezeket a bevételeket - vállalva a szokásos korrupciós kritikát is akár.
Mint szavazó állampolgár miért érzem úgy, hogy már megint legelünk. De most előtte is meg utána is jól megrágjuk.
Paszternák.

Ha annyit kéne csengetni az egyetemen, mint máshol a világban,

szétszóródnának a gyerekek a négy égtáj felé, mert
annyiért jobb sulit is kapni.

Ettől mindjárt összekapná magát a tisztelt egyetemi autonómia.
Vagy pusztulna a férgese.
Én télleg szeretnék alázatosan figyelmeztetni mindenkit, hogy Gyurcsány Feri elkúrta és most mind isszuk a levét. Azok is, akik vesztettek, és azok is, akik győztek.

Mert mindez kiküszöbölhető lett volna egy tisztességes kampánnyal 2006-ban.

Pá, mentem.

P.
az inderx parlamenti online közvetítése szerint:

"Nem kiáltjuk ki a hazát vesztesnek, ha alulmaradunk, és nem kiáltjuk ki nyertesnek, ha éppen győzünk" - üzent Gyurcsány Orbán Viktornak.

A miniszterelnök érti a választókat: megkérdezték tőlük, hogy akarnak-e fizetni olyanért, ami korábban ingyen volt. Nem lehet őket hibáztatni.

2002 és 2006 között az MSZP, és csak másodsorban az SZDSZ, is hozzájárult ahhoz, hogy éljen az illúzió és a csábítás. Az MSZP akkori politikája is hozzájárult ahhoz, hogy ma szégyenérzet nélkül fel lehet tenni ilyen kérdéseket.

"Ébresztő!" - vette kölcsön a miniszterelnök a Fidesz 2006-os szlogenjét. Ebből nem lesz erős Magyarország."

sajnos fletónak igaza van. ő legalább kimondta. lehet követni, hölgyeim és uraim.

nekem megint jfk kampánya ugrott be és nem először, kicsit magyarítva:

MIELŐTT MEGKÉRDEZNÉD, MAGYARORSZÁGTÓL, HOGY MIT TETT ÉRTED, KÉRDEZD MEG MAGADTÓL, TE MIT TETTÉL MAGYARORSZÁGÉRT!

ha mondjuk ez lenne a kályha, ahonnan mégegyszer nekifuthatnánk. az erkölcs-bajnokokat akár előre is engedném, csak indulnánk már el végre.

"akarmannyi adot elcsal az a buti valalkozo!! ha o nem lenne es az aod nem lenne amit nem csal el akkor nem lenne mibol fizteni a beredet"

Te meg miről beszélsz? Az én béremet egy amerikai székhelyű multi fizeti, a te adócsalód fejreállhat, nekem akkor is lesz bérem.
"Mert mindez kiküszöbölhető lett volna egy tisztességes kampánnyal 2006-ban."

Mint pl. a 14. havi nyugdíjas Igazmondó Viktoré?
Virág et.

Ja, ha mindenért a Gyusányi, akkor a többieknek semmi felelőssége.

Fő, hogy mindig tudjuk, ki épp a bűnös.
20 éve mindig tudjuk, hogy a komcsi vezető.
Ettől nekünk jobb is.
MIELŐTT MEGKÉRDEZNÉD, MAGYARORSZÁGTÓL, HOGY MIT TETT ÉRTED, KÉRDEZD MEG MAGADTÓL, TE MIT TETTÉL MAGYARORSZÁGÉRT!


ezt nem is így szólt, pont fordítva, már orbánosan.
Kedves Barátom!

Bocsáss meg a megszólításért, hiszen nem ismersz, nem beszélgettünk és még csak nem is kommentáltam eddigi munkásságodat, de talán elnézed nekem ezt a bizalmaskodást. Én egy ilyen polgári csökevény vagyok: „liberális konzervatív” (bármit is jelentsenek ezek a címkék), ráadásul katolikus (ez mondjuk tök mindegy, csak leírom). Pont az a fajta, akit az egyik oldalról előszeretettel komcsiznak, míg a másikról náciznak. De úgy gondolom, még ha nem is értek Veled mindenben egyet, hogy nem egy világ, hanem mondjuk csak egy pofa sör választ el minket.
Ezért is írok most.
Lehet vitatkozni a 3 igen és a 3 nem jogosságáról, hogy ki a hülye és a még hülyébb, de azt azért nem tagadhatjuk, hogy a vizitdíj vagy a tandíj lófaszt sem segített volna a felsőoktatáson vagy az egészségügyön. Egyszerű a képlet: aki eddig is a pöcs rossz oldalán állt, az ezután is azon fog csüngni.
Nyilvánvaló, hogy 300 magyar forint körülbelül annyit ér, mint lőtt sebnek a borogatás. Kiváltja a doktorbácsik hálapénzét? Nem. A várakozási listák miatt azonban, fizethetünk többet, ha még ebben az évszázadban sorra akarunk kerülni. Az összegyűlt pénz egyben a kórházban vagy a rendelőben marad? Nem. Azonban az adminisztrációt iszonyatosan megnöveli (több adminisztráció=több kiadás).
Tandíj. Legalább ne nevezték volna „államilag finanszírozott képzésnek”. Barátocskáim! Ébresztő! Szerintetek kapna valaki mentességet? Hát nem. Pontosan tudjuk jól, hogy hogyan működnek az egyetemen ezek a dolgok. De ha valaki esetleg külföldön végzett volna Közületek, annak engedjétek meg, hogy egy példával szemléltessek egy tipikusan magyar helyzetet:
Csórikát felveszik egyetemre. Legyen a szentem szombathelyi, és, hogy ne bonyolítsuk túl a dolgot, egyke. Kollégiumot nem kap. Ezt most borítékolom. Albérlet (legyünk jófejek): 30 ezer rezsivel (persze meg 2 hónap kaució). Kap még egy hónapra otthonról még 30 ezret (ez napi köbö 1000 forint). BKV: 3500 Forint. Hazaút oda- vissza: 3000 Forint (nem IC! Fapados 4 órás „gyors”). Na már most: lakhatásit, mivel most került fel és még nem ismer senkit, nem fog kapni. Mivel van feje és megvan nekije az összes végtagja, ezért nem fog kapni szoc.támot sem (Ha nagyon hasít az egyetemen a következő félévben és mondjuk 5,00 lesz az átlaga, kap 15 ezret „ösztöndíj” gyanánt). A jövő értelmisége: még a közelébe sem jut egy színháznak, kiállításnak. Ellenben anyuci fizujának több mint a felét elviszi otthonról.
De figyel. És mit lát? Hogy Gipsz Jakab, aki Roverrel jár iskolába és egyébként budapesti lakos, kap kollégiumot (amit csak azért tart fent, hogy buli alkalmával legyen hol aludnia) és szociális támogatást. Az ő szülei ugyanis nem szerencsétlen közalkalmazottak (mondjuk tanárok), hanem papíron koldusok. Így aztán járni fog neki a mentesség is.
És mit lép erre Csórikám? Kimegy mondjuk Skóciába, ahol sok egyetemen és főiskolán ingyenes a felsőoktatás. El kell magát tartania ugyan, de inkább dolgozik napi 4-6 órában és gürizik. Mi a különbség? Hogy ott embernek érzi magát. Mert simán megél a keresetéből. És nagy valószínűséggel nem jön haza.
Na már most, kérdem én: ha valaki lediplomázik nem fog e többet adózni? Ja persze, mondjuk azt, hogy minek fizessük a szomszéd kölkének a tandíját, amikor a miénk még csak nem is dolgozik, csak otthon hesszel. Igaz. De én meg arra azt mondom, hogy minek fizessek adót? Azért, hogy a tirpákoknak építsenek autópályát?
Jó. Ha máshogy nem megy, legyen egyéni a felelősségvállalás, fizessünk többet: de akkor a régióban ne Magyarországon legyenek a legnagyobbak az adóterhek. Vagy ezen az úton megyek vagy a másikon. A kettőn egyszerre nem megy.
Ez a „reformnak” beharangozott rendszer ugyanis egy nagy kalap szar volt. Sem ez, sem pedig amaz. Minden ízéből csepegett a tehetségtelenség.
Ezért is szavaztam 3 igennel.

És nem tartom magamat hülyének.
Üdvzöl, barátod: S.
pont az amerikai székhelyű multik szoktak adót csalni. csak ritkán buknak le. de aztán van nagy felfordulás.
amerikai-e vagy?
simon

Gyurcsány a miniszterelnök. Ő hoz döntéseket a kormányban, ő az MSZP elnöke, ő határozza meg az Ogy-ben a döntéseket is (50%-os tv-ek esetében).
Övé a felelősség.

Ellenzéknek csak a szája jár, ennyit lehet ellenzékben tenni. Döntéseket hozni és azokért felelősséget vállalni csak kormányon lehet.

Ne bontsd ezt le baloldali - jobboldali ellentétre. (Ráadásul mellé is lőttél, mert én azt pont nem vagyok jobboldali.)
mindegy, nekem így teccik, bár a megkérdeznéd után nem kell vessző.
három szoba, négy kerék, öt karika (reloaded)
négy kerék, öt karika, hat ökör (reloaded)
Virág et. 2008.03.10. 14:08:01

a te amerikai multid meg jelentos adokedvezmennyel van itt...
a magyar vallalkozo az meg egy atok! gaz az igaz viragoskertben..

mindegy ez parttalan vita.. mindenki menjen el multihoz dolgozni nem?

hat ez szanalmas..

de azert hejehuja sejhaj!

UFF

Virág et,


nem hiszem, hogy a viktorozás előrevisz. viszont nem hiszem, hogy valaha igaz kampány lesz. Mert az akkor nem is kampány,

Szerinttem az a vállalkozás CSAK adócsalásal tud megélni hagyja abba. Ugyanis két eset van:
- valaki más megcsinálja ugyanannyiért legálisan
- vagy annyiért nem lehet megcsinálni, azaz a jelenlegi ár irreális. Akkor a fogyasztónak meg kell mutatni mi a valós ár. Áramot sem kapok 1 forintért, mert nem annyiba kerül.

Ha mindig abból indulunk ki, hogy "csalni kell", akkor nem sok minden fog megváltozni.
A nemek is győztek, nagyobbat is mint az igenek, mert nemcsak, hogy díjmentesek lettek, de az elveiket sem kellett elásni, egy ilyen leócsitott referendum előtt.
Grat! Minden összefoglalva.
Amúgy össze kéne tákolni valahonnét egy Széchényit.
lowfat

Persze. Látom jól értesült vagy, ezért nem is vitatkozok veled.
Március 17.-től kicsit tanulok. Úgy hozta az élet hogy kell.
Kicsit kényelmesebb munka, és kicsit több fizú lesz az eredménye.
Ezért én holnap befizetek kb 200.000.forintot, majd szeptemberben még 300.000-at

A sok „igenes” közt volna lehetőségem összeszedni a pénzt?

"a te amerikai multid meg jelentos adokedvezmennyel van itt...
a magyar vallalkozo az meg egy atok! gaz az igaz viragoskertben.."

Otto te nagyon hülye vagy. Az "én amerikai multim" egy nagy és ismert magyar céget vásárolt fel és nem vett fel új munkaerőt, ezért 0% adókedvezményt kapott. 0-t.

Akikre te gondolsz, azok az új munkahelyteremtők, pl. Tesco v Auchan v a Hankook. Ők kapnak adókedvezményt, mert még így is megéri a foglalkoztatás miatt.
"MIELŐTT MEGKÉRDEZNÉD, MAGYARORSZÁGTÓL, HOGY MIT TETT ÉRTED, KÉRDEZD MEG MAGADTÓL, TE MIT TETTÉL MAGYARORSZÁGÉRT!"

Lapi erről kérdezd pelikánt. Menekül a patkány a süllyedő hajóról :)
oTTo,

több helyen dolgoztam már, ezért bátran állíthatom:

- a multik nem fizetnek zsebbe (azon mindig lehet vitatkozni, hogy sokat-e vagy keveset)
- kiadják a törvényes szabadságot
- figyelnek a törvényes munkaügyi és biztonsági szabályokra

Ez elmondható minden kisvállalkozásra?
ötszobahall, hattyú, héttörpe
én a vizionárus polcot kértem a nyuszitól
Véleményem szerint azért az "igen"-ek nem a szocilaizmus továbbélését jelentik.
Legalább 3 csoportból adódnak össze:
1.A Fidesz tábor, aki bármire igent mondana,ha Orbán ezt kéri
2.Akiknek tele van a tökük Gyurcsánnyal, meg a szoci-szadesz frakcióval és jól seggbe akarták rúgni őket
3.akik tényleg a három kérdésről döntöttek és spórolni akartak
Virág et.

Kösz az elismerést. Ismertem egy srácot akinek az apja 56os menekült volt Ohióban. Annak volt egy mexikói felesége . Később született egy gyerekük. Annak a gyereknek meg volt egy Perui barátja. Annak a perui barátnak volt egy távoli unokatesója aki a miskolci egyetemen tanult kohómérnöknek. Na tőle van ez az amerikás infóm. Mindent tudok.
a multik nem fizetnek zsebbe : hahahaha!
a multik még vizitdíjat se fizetnek.
test:

"Lapi erről kérdezd pelikánt. Menekül a patkány a süllyedő hajóról :) "

ezt leszarnám, ha nem baj. mindenkinek megvan a szabadsága ott vállalkozni, ahol akar, mégiscsak unió, vagy mi a ló***sz. viszont a kérdést mindenkinek fel kell tennie magában. és meg is kell válaszolni. azt is magának. válasz elől elszaladni viszont tilos. mindenki saját magának. akkor csak nem fogunk hazudozni. vagy ennyire haragudnánk magunkra, ennyire félünk belenézni a tükörbe? hogy meg sem merjük kérdezni? na ne már...
totya87 2008.03.10. 14:18:22
nemtudom!!!
DE!! azert nem artana gondolkodni!
egyszer szidjuk a multit egyszer a kkv-t
de azon nem gondolkodik senki hogy tenyleg csak 2.5M dolgozik...
meg lehet segitni kene a kkv szektort mert nindehol az a gazdsag fokmeroje hogy milyen eros a kkv szektor!!
csak nalunk szegyen vallakozonak lenni!
lehet a szabalyokon kene valtoztani nem az embert baszoganti, hogy miert nem fizeti be az adojat!
de mindegy is, amikor majd nem lesz mas csak 2 szamjagyu inlfacio akkor kivancsi leszek hogy milyen jo lesz szidni mindekit!

heje...
UFF
Apukám, talán ha az orvos nem 50.000ft-ot vinne haza akkor nem kéne hálapénz. Ugyi. A szocializmus nem volt olyan szar mint ami most van, a totál rablás, árfelverés, semmisemelég harácsolás minden szinten. Igazad van, nem az a gond, hogy fizetnünk kell, hanem, hogy kinek kell fizetnie? És miből? A parlamenti fizuból telik a 300 ft-ra, az egyetemi díjra is, meg a kórházi bentfekvésre is. Valszeg a te újságírói díjadból is. Csakhogy vannak, akiknek a 300 forint is sok, akiknek a gyereke sose járhat egyetemre, ha annyit kérnek tőle mint a többiektől stb stb. Egy társadalom akkor társadalom, ha törődik a szegényebbekkel, elmaradottabbakkal, gyengébekkel. Nálunk csak a nagyob kutya elmélet működik.
Majd ha az apeh leültetett (nem felfüggesztett börtönre) több parlamenti képviselőt és az orvosok bére eléri és meghaladja az újságírókét, akkor lehet változásról beszélni.
RE: hacsaturján 2008.03.10. 14:18:51
Nekem nyóc.
és egyéb rénszarvasok, a grúzokat meg verik az afgánok, és a demokrácia hőseinek egy perces néma tiszteletadás.
a multik még vizitdíjat se fizetnek." ágydíjat meg főleg nem
zsanett: hol dolgozol?
m-agyarország:

"A szocializmus nem volt olyan szar mint ami most van,"

dehogynem!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ha majd a jognak asztalánál mind egyaránt iszik tejet..... tejáremeléééééés!
oTTo,

persze azzal egyetértek, hogy értelmes, kiszámú szabály kell és azt MINDENKIRE EGYFORMÁN alkalmazni kell.

De azzal nem értek egyet, hogy közvetlen állami segítség kell: amiben van fantázia, arra lehet tőkét találni.
"A szocializmus nem volt olyan szar mint ami most van,"
azért a szocializmusnak is meg volt a maga bája.
A KKV-kal az a baj, hogy bizonyos számú tisztességesre jut jónéhány ügyeskedő adócsaló is.

A multik pedig nem szoktak zsebbe fizetni. Egyszerűen nem éri meg. Annyi kontrollon és auditon kell folyamatosan átesni, hogy biztosan kiderülne. Vagy pl. egy PWC kaliberű könyvvizsgáló céget is meg lehet venni? Az AA fiaskó óta duplán figyelnek. Akkor még a különböző SOX auditokat nem is említem. Eh. Ilyesmit egy pici KKV soha nem él át.
Az orvos 50e-t keres? Jó vicc!
Az éjszakás nővér az lehet. Ők viszont jól meg lettek szívatva.

A multik pedig nem szoktak zsebbe fizetni, meg nem vesztegetnek se.
hacsa: az a tehén monnyon le, amelyik ilyen drága tejet ad.
zsanett

Célozgatsz nagyon. Mire gondolsz? Mikor vesztegetett pl. egy Nestle konszern vagy mondjuk a British Airways vagy esetleg egy Deutsche Telekom? Én ilyen kaliberben gondolkodok.
m-agyarország,

egy tanulmány szerint a hálapénz (de nevezzük inkább a nevén ORVOSI KORRUPCIÓ) nem azért alakult ki mert kicsi az orvosok fizetése, hanem mert hiánygazdaság volt (az orvosi infrastruktúra a háború előtt egy sokkal kisebb kör részére volt elérhető, akkora volt a mérete is. Aztán az '50 évek elején az egyenlőség nevében rászabadítottak erre az infrastruktúrára egy nagyobb klienskört. Hiány-> korrupció, ilyen egyszerű)).
Én emlékszem amikor édesanyám akart venni nekem nadrágot, és hát nem pont az a méret nem volt? Aztán kezet fogtak az asztal alatt és talált egyet.

Nézd, ha szocializmust akartok vissza, ahhoz jogotok van, csak akkor szóljatok előre. Meg hívjátok úgy az erről szóló szavazást. Csak hogy idejében összepakolhassak.
totya87 2008.03.10. 14:28:35
nem koztvetlen allami segitseg kell!!
eleg lenne elni hagyni
rendes ado szabalyok!!(az uj afa torvany ismeros??? ha meg valmit lebaszol ugy megvagnak hogy egybol becsukhatod a boltot )

lehet egy multi fenn tud tartani egy rendes ado+ konyvelo szakerto gardat de egy kkv legyen jo a szakmaban legyen jo reklamszakember meg legyen jo adoszakerto is vagymi van???

szoval elni es elni hagyni ...
hejj..

UFF
Drága marhák vagyunk.
Nagyon arrogáns és demagóg ez az irás (is) tisztelt Tóta W Árpád kormányszóvivőtől...
Valamilyen németországi combinó gyártó, vagy a német posta, francia bank......................az is zsebből zsebbe.
zsanett,

tudsz valamit vagy csak dobálózol. Amiről én beszélek az személyes tapasztalat. Nem hallottam valakiről aki látott valakit aki...
Mukka:
"Inkabb kepezzen szazalekosan jopar hulyet egy felsooktatas, mintsem, hogy ne tudjon valaki tanulni, aki akar."
NO NE!!! AKKOR HA CSAK NEHANY HULYET IS BEENGEDUNK MINDEN DIPLOMA ERTEKE DEVALVALODIK. Nem. A diplomanak ertekesnek kell maradnia, inkabb sok, aki tanulni szeretne, ne juthasson be. ik igazan tehetseges, aki igazan akar tanulni az el fogja vegezni igy is... aki pedig nem, az igen is erezze, hogy nem veletlenul nincs o ott es nagy hiany van a szakemberkebol...

BPHead: "ne kelljen fizetnie a tömegközlekedésért?..., miközben szépen csúszunk le a mocsokba"
remek javaslataid vannak!, de miert akarod hogy csusszunk lefele???
Olyat javasolj amitol akkor is kifele megyunk ha a viztdijat el kell torolni.

Traktorka:
"Akkor miért is kell őket 57-évesen nyugdíjba küldenki, keziccsókolom??? Jó eséllyel még 30 évig eltarthatom én az adómból őket, hurrá!"
nos lehet valasztani, vagy 100%ban tartod el oket, vagy elkuldod oket nyugdijba akkor 75 ill. ujabban 60%-ban...

Virág et.

A multik szálldosnak virágról virágra.

Nem gondolnak semmi mással, csak a lehulló virággal.
oTTo,

közeledünk, a fenti kommenteddel egyetértek. De nem kell ennyi jó szakembert cégnél tartani, meg kell venni a szolgáltatásukat és beépítni az árba.
Abban a szektorban, ahol én dolgozom (távközlés és informatika) a multik azok, akik rendes fizetésre bejelentik az alkalmazottaikat. A magyar vállalkozások a szürke különböző árnyalataiban pompáznak (zsebből fizetett vagy EVA-s alkalmazottak, off-shore pénzszivattyú, stb.). Gyanítom, hogy a legtöbb szektorban ez ugyanígy van, úgyhogy óvatosan fikáznám a multikat. Az Audi önmagában összehozza a magyar export 5%-át.
Virág et. 2008.03.10. 14:33:35
mikor ???
siemes ismeros??
mindehol van "halapenz" a nestlenel is..
vannak ott olyan komoly ANTSZ eloirasok hogy nagyon komoly ajandekcsomagok szoktak gazdat cserelni, ezt most pont bebuktad hehehehe
mer' ezeket ismerem:-)

de zazert hej...

UFF
zsanett,

azt, hogy kormányszinten korrupció van (nem felmentés, mert gusztustalan) ne keverd össze a napi működési szinttel.
zsanett

Bcs-t bárki elkövethet, ezalól senki sem kivétel. Azért arányaiban kéne nézni a dolgokat. Az igazi visszaélések, zsebbe fizetések nem a nagyfoglalkoztatóknál vannak. Pl. az Audi gyár nem fog feketemunkásokat alkalmazni, míg Kopasz és tsa Építőipari és Vagyonvédelmi Kft. (fiktív) meg csak azokat.
Virag et.
"Túl kevesen tartunk el túl sokakat, akik bár végigdoglozták az életüket, de mindezt az átkosban és annak a gazdasági értéke nagyon kevés. Ez nem az ő hibájuk, a tényeken nem változtat."

nagyon igaz! DE!

hogyan oldod meg hogy ne legyunk tul kevesen aki eltartjak a tobbieket?

hogyan oldod meg, hogy akik vegigdolgoztak egy eletet azok ne kegyelemkenyeren tengodjenek?
dogoljenek meg?
BZoltan:
"A gáz az az, hogy a fél ország nem fizeti be ezeket az adókat, na őket kellene elkapni."

OK Hogyan????
simon

Ez nekem túl költői.

Otto

Hálapénz? Korrupcióról beszélsz? Adócsalásról, munkások zsebbfizetéséről beszéltünk. A kis foglalkoztatók nincsenek szem előtt, ezért ők könnyebben megúszhatják. Kérdezz körbe ismerőseid között, hányan vannak minimálbéren úgy, hogy zsebbe kapják a többit. Ezek közül hányan vanak multinál, barátom?
Bocs, de multi szinten akkora mint a hankóka, de véleményem akkor se változik, ha nem így van.
születések számának növelése? családalapítás támogatása?
Karesz

Sehogy. Én nem vagyok politikus, nekem nem is kell. Ezért tartjuk őket.
"OK Hogyan????"

Hát a közszféra leépítésével biztos nem. Hacsak valaki a piacról nem vállalja, hogy szabadnapjain hatósági ellenőriz, ez az ő munkájuk marad.
"Magyarország a realitások felismerése helyett, spirituális diszkódrogok hatása alatt belerohant a katasztrófába, fékezés nélkül"

Na, úgy tűnik Tóta w-nek 48-49-ről is megvan a különvéleménye, mint 56-ról. Gondolom, március 15-én sem ünnepel, kokárdát sem tűz. Éppen aktuális a kérdés, kiváncsi lennék egy 48-as postra "Haynau a magyar történelem legnagyobb alakja" címmel. Biztos komoly történelmi kutatásokon alapulna. Csak nehogy úgy járjon mint 56-tal és Rainer M. Jánossal:
index.hu/velemeny/olvir/56rmj2006/
"Inkabb kepezzen szazalekosan jopar hulyet egy felsooktatas, mintsem, hogy ne tudjon valaki tanulni, aki akar."
csak ez a két véglet van mukka?
"NO NE!!! AKKOR HA CSAK NEHANY HULYET IS BEENGEDUNK MINDEN DIPLOMA ERTEKE DEVALVALODIK. Nem. A diplomanak ertekesnek kell maradnia, inkabb sok, aki tanulni szeretne, ne juthasson be."
de ne már h azért ne juthasson be, m nem bírja kicsengetni a tandíjat! hanem mondjuk m úgy vágják ki, mint macskát *ni, ha a 6.éven se bírja elvégezni az 5éves egyetemet
"hogyan oldod meg hogy ne legyunk tul kevesen aki eltartjak a tobbieket?"

megvan az új idők új szlogenje: kúrni, kúrni, kúrni, de soha sem elkúrni, elvtársak!
lowfat,

vigyázz ezzel a javaslattal! Hogyan irányítod a támogatást oda, ahol a gyerek megfelelő élethelyzetbe születik (hogy politically correct legyek)?
zsanett

A Hankook szopóágon van. Szépen lassan rájönnek, hogy Mo nem a Távol-Kelet. Engedélyezniük kell a szakszervezetet és sorra vesztik a munkaügyi pereket.

Kopasz és tsa már rég felszámoltatta volna magát ilyen helyzetben. Már az alapításkori 3 millió sincs meg réges rég. Aztán csinálnak egy új Kopasz és barátja Kft-t és minden mehet előről.
Figyelj totya87, meg az összes többi idióta, aki szerint az orvosi hálapénz az korrupció.
Hálapénzt az ad, aki akar. Utólag, pontosan ugyan úgy, ahogyan az étteremben, vagy a taxiban. Ezt azért adják, mert úgy érzik, hogy a szolgáltató kiérdemelte valamivel. Az orvosnak is az ad, aki valamiért hálás az orvosnak. Utólag. Ez egyáltalán nem baj. Amit pedig azért ad valaki előre, hogy mások kárára ő jobb ellátásban részesüljön, az meg nem hálapénz, hanem korrupció. Amit nemcsak megszüntetni, hanme tűzzel-vassal irtani kell. Börtönnel, akasztással, karóba húzással.
Értitek, barmok?
A végén felébredt.
még jó, hogy a siemens nem vett gripeneket a rénszarvasok miatt.
Na vége a bulinak. Mindenki elküldte a másikat a sunyiba, hogy sunyi, csaló, debil, komenista, gyurcsányista..hogyan tovább?
Próbáljunk reális alternatívákat kitalálni, ahogy páran már elkezdték:
1. Mit fog tenni a kormány? Beleszarik a zegészbe és elkezd osztogatni? Folytatja a reform álnevű pénzbeszedést máshogy? Elkezd végre tervezni és felesleges kiadást csökkenteni, esetleg valami épeszű adóreform csírákat kivillantani?
2. Az ellenzék szerintem a választásig nem lesz beszámítható, ugyan úgy ellenezni fog mindent, de legalább következetesek ;o)
A gyereket ám el is kell tartani, amíg keresőképes nem lesz.

Ráadásul semmi nem garantálja, hogy Mo-n fog élni és adózni, ha felnő. A globalizáció miatt az egyre inkább szempont. Mi saját kötlségen kitanítjuk, ő meg elmegy Svédországba szakorvosnak.
borboja 2008.03.10. 14:47:22
Utólag? Mindig? Hahahaha
Virág et.

Nem játszik, hogy mennyire becsületes egy multi, ha elhúz keletre, mikor jön a vonulás ideje.
Ne hasonlítsd a magyar kkv-hoz, mert annak itt kell kicsírázni.
A negyedik fal még nincs is benn, és már elvették a többmilliós iparűzési adót.
Ilyen talajon nehéz a csíra élete.
borboja

Te még nem voltál kórházban és nem adtál hálapénzt. A hálapénzt sokszor ELŐRE kell adni. Van olyan orvos, aki köntörfalazás nélkül tartja is a markát.

Ennek már csak a nevében van köze a hálához. Kicsit éljél és tapasztalj még véleménnyilvánítás előtt.
borboja,

én ilyen stílusban nem tárgyalok. Nem idiótáztalak az ellenkező véleményed miatt.

Ha átfogalmazod a kérdésed válaszolok (mert tudok ám :-), erre méltóságomon aluli.
Na igen a multik a szentek ugye. Az Audi nem fizet ÁFÁT és vámot, mert az unión belülre gyárt. A motorokot olyan áron számlázza ki az anyacégének, hogy adót se nagyon kelljen fizetnie.
a főorvos úr iszonyatosat káromkodna a borravaló láttán, mert annak nincs árfolyama és a klinikán nincsen is benzinkút.
borboja
úgy van /kivéve a barmokat meg a zidiótákat
Kedves Árpi!
Szép kis írás, de megkésett, madaras horn már tegnap megmondta a lényeget, még semjén is egyetértett vele. Szóval végre valamiben konszenzus van a két oldal között.
Azt meg, hogy erről a háromszáz forintról szavaztak papíron csupán azért van mert ezt a hármat engedte át az AB, de ezt te is tudod. A nem létező reformok ettől nem fognak csorbát szenvedni. Mielőtt írtok valamit mindíg a gazdasági mutatókat nézzétek, gdp növekedés, infláció, gdp arányos adósságszolgálat, mert minden ettől függ többek közt az is kifizeti a vizit díjat. 1% plussznövekedés cirka 250 milliárd lenne abból kijön simán a 17 milliárd vizit díj, de nem jön ki, mert nincs növekedés.
Aztán még annyi, a fletó már rég nem lesz me, amikor te még mindíg TWÁ leszel, erre is gondolj,mert ha magadra veszel egy stigmát azt nehéz lesz lemosni.
Üdv Pelikán
simon

Te meg azokról a multikról beszélsz, akik csak az olcsó munkaerő/adókedvezmények miatt jön ide. Ezekből mára alig maradt (továbbálltak Romániába, az is EU). Én kifejezetten a szakértelmet igénylőkre gondoltam. Egy Deutsche Telekom nem megy el pl., mert itt vannak az előfizetői.
Pontosan erről pofáztam. Amit előre kérnek, az nem hálapénz. Az korrupció, ezért ne nevezzük hálapénznek. A korrupciót pedig irtani kell.
Virág et. 2008.03.10. 14:42:58
igazad van gyujsuk fel az ossze maygar vallalkozo x5-et!
eljen az audi meg a nestle!

rohadek magyar csalo vallalkozok!! dogoljenek meg! mind! hadd hulljon a fergese nem szamit semmi, nepnyuzo kapitalista allatok!
Eljenek a multik!!

H...
UFF
Virág et. 2008.03.10. 13:56:40

Én a drogliberalizációt valahogy az önrendelkezés részének tekinteném. Az alkohol fogyasztáshoz/gyártáshoz/árusításhoz sincs szükség bódulati jogra az alkotmányban.

A fő érdekesség számomra az volt, hogy az egyik esetben a "láthatatlan alkotmány szellemében" kiterjesztették a drogra az elképzeléseiket (azaz amit az alkotmány explicit nem enged az tilos), a népszavazásnál pedig mint egy jó könyvelő összehasonlítgattak és pipálgattak egy tiltólistát (ami nem explicit tilos az szabad). Ha már láthatatlan alkotmány, akkor nekem mint laikusnak logikusan következne, hogy ha az adóról, járulékról stb. nem szavazhatok, akkor a díjakról sem. Erre lenne való a választás, hogy ha jön egy új kormány akkor majd teljesen átszervezheti az adókat, díjakat stb.
r1974

De mindezt jogszerűen teszi. Senki ne gondolja, hogy hülyék és nem a pénzért dogloznak.

borboja

Ez a baj a hálapénzzel. Nem borravaló, hanem a szolgáltatás tényleges díja.
Scsaba 1:
"Irtó nagy baromság nyereséges cégeket elkótyavetyélni fillérekért."
EGYETERTUNK!

"A nyereséges állami cégeket meg kell tartani."
EGYETERTUNK!

melyik is nyereseges? akarmelyik menedzser seccpercalatt ki tudja mutatni hogy az o cege veszteseges. Ha nem az, jatszi konnyedesggel le tudja rontani.
igy tortent a privatizalas az orszagban.

az egesz Fleto bejelentes egy trukk, hogy tematizalja a kozvelemenyt, hogy legyen min ragodni... nem lesz eladva semmi... amugy a posta is MAv is az eladandok kozott van egyik se nyereseges olyan nagyon.
r1974:

az 1974 az életkorod?Mert akkor értem a kommentet.

ÁFA-t: vásárláskor fizetünk. Tehát export esetén nincs ÁFA.

Vámot EU-n kívüli behozatalkor fizetünk (ha belföldesítjük).

A kommentárod ilyen módon alapvető tévedéseken alapul.

Az egyetlen lehetséges trükközés a cégcsoporton belüli számlázás. De szerintem ez azért nem érdeke, mert Németországban magasabb a vállalati nyereségadó.
A multiknak idő+ tőke előnyük van, és ezt a hátrányt nehéz ledolgozni, főleg ha Demján is Szociban csinál cukorgyárat.
Otto

Látom sikerült felfognod, mit mondtam.

kadarnepe

A "láthatatlan alkotmány" az a korábbi AB határozatokból és értelmezésekből áll. Ezt azért nevezzük láthatatlannak alkotmánynak, mert formailag nem részei a jogszabálynak, de a legfőbb jogértelmező szerv ezeket is figyelembe veszi határozathozatalkor. TEhát kvázi jogszabály lett ez is.
Ez sem új kifejezés és nem a szocik találták ki. Az AB létezésének első évei óta ismert a szakmában.
legfeljebb lenépszavazzuk őket, hogy tessék visszaadni! előny a fogadónál.
én meg nagyon sok olyan orvost ismerek, aki nem fogad el hálapénzt. Anyám is ilyen volt, de amikor a 70éves Mammerek elzokogták magukat, h nem fogadja el tőlük az ajándékot, amit Neki vittek, m HÁLÁSAk voltak a jófejségért, meg a gyógyításárt, hát elvette. nem azért, m mártír, hanem azért, m szeretettel vitték neki.
borboja elég világosan leírta, h amit ELŐRE KÉRNEK a dokik, az nem hálapénz, hanem az a korrupció. de nem hiszem, h védelemre szorul, mindjárt jól elküld Titeket ő maga:)
Az Audihoz nem értek (azon túl, hogy remek autókat gyárt), de én arra céloztam, hogy amíg a tv-es kereteken belül ügyeskednek, addig nincs baj.

zsanett

Ebben igazad van. Erősíteni kell a hazai vállalkozókat, de ez kétélű fegyver, mert a tisztességesek erősítése mellett sok "potyautas" adócsaló is pénzhez jut.
Virág et.

És, ha népszavazunk a telekomdíjak eltörléséről is?

borboja 2008.03.10. 14:47:22
A plussz szolgáltatásért. A doktor telefonszámáért. Azért, hogy éjjel nappal hívhatod ha gondod van. De ezt nem állami ellátásnak hívják, hanem magánrendelésnek.

Kivétel: A gyekőcöm orvosától a fentieket megkapom egy köszönömért. És pénzzel nem fogom tudni meghálálni.
Virág et. 2008.03.10. 14:56:06

es te erted hogy en miert sirok???
mert en nem veszem eszre...

....
simon

Azt csak úgy lehet, ha kompenzáljuk a szolgáltatót. Az nem állami szolgáltatás, tehát arról tudunk csak népszavazni, hogy az állam vállalja át ennek a költségeit.
a születések számának növelése természetesen nem a születéskor adandó egyszeri összeg lenne. hanem a büdös kölök 18 évét végigkísérő támogatási rendszer.
nem a családi pótlékra gondolok hanem szülőknek adott adókedvezményekre, otthonteremtési támogatásokra, stb.
de ehhez te jobban értesz. biztos van megoldás. ha ratkó ancsának sikerült:)
zsanett, az idő és tőkeelőny tény, valamint a TUDÁSelőny is. És akkor mi a teendő?

Én továbbra is azt mondom.

Kevés de értelmes szabály mindenkire egyformán.

Nagyon kevés olyan hely van ahol multi és kisvállalkozás direktben versenyez:
- nagytömegű, többé kevésbé sztenderd termék ill szollgáltatás-> multi
- egyedi, testreszabott termék ill szolgáltatás->kisvállalkozás

Pl Hídépítő sohasem fog 100m2-es családi házakban versenyezni és Kiss és Társa bt pedig nem fog autópályát fővállalkozni.
Teljesen és tökéletesen felesleges a politikával foglalkoznia minden embernek. Ez az én színtiszta véleményem.

A Politika soha semmilyen módon nem segítette az emberiség összessége szempontjából a fejlődést, bár kétségtelen, megjelenése és jelenléte az idők végezetéig elkerülhetetlen.

Mindannyian, akik lelkesen lándzsát törünk egyik, vagy másik nézet mellett: mi mind épp a fától nem látjuk az erdőt. Mi mind ugyanolyanokká válunk, mint a politikusaink, mi mind a kollektív tudat áldozataiként belesorvadunk a pártszimpatizánsok szürke nyájába, a nyájnak pedig kell egy pásztor az irány tartásához és egy pásztorkutya a hátulról rugdosáshoz. Az irha pedig a megélhetéshez.

Mi magunk tesszük szükségessé a világ egyik leghaszontalanabb jelenségét. Tudjuk, hogy belehalunk majd, de cigarettázunk rendületlenül.

S mint ilyen, ha önálló gondolatokkal küszködő, tenni és fejlődni akaró egyénnek születtél, a DVD-visszatekerő készülék után a második leghaszontalanabb dolog számodra a párt, mint idea. A cigarettamárka fanclub.
Hahaha... Multik... Ők nem! Persze...
Az nem adócsalás, hogy idejönnek a kedvezményekért (mert megy ám a harc a környék országaival), lemegy az adott év és sipirc tovább?
12 év két német multi, plusz 5 év amerikai multi van a hátam mögött... Nem fizetnek zsebbe... Nincsenek fal szerződések... Nem mentik ki a pénzt...
Ráadásul áttételesen a tandíj-dolog is hozzájuk köthető, az elcseszett humánpolitikájuk miatt! Ha ezeknél nem az az "amerikaiszőkenősmarketinges" szabály lenne, hogy döntően 30 év alatti diplomásokat alkalmaznak (azaz nem munkára a legjobb szakembert), akkor nem akarná minden jöttment diplomáztatni a gyerekét! A friss diplomások fele kevesebbet tud, mint egy 70-es években végzett szakmunkás! Buta vagy fiam! Irány a szakmunka és a szolgáltatóipar! Az úgyis tönkrement....
Már megint ide vert a sors, de minek. Kösz Sanyikám! :)

Nem kommunizmus az demagóg cikkíró barátom ha befizetem az adómat és elvárom hogy ellássanak. Ugyanis felejtsd el hogy ingyen kérem, megfizetek minden hónapban érte. Akkor? Miről beszélsz? Még egyszer megkérdem. Mit várok én ingyen?? Ha meg nem akarják az adómból finanszírozni ezeket, hát ne tegyék, fizetem a biztosítónak és minden kikerül állami kézből, de akkor nem fizetek az államnak, max 8%-ot a szirszar államigazgatásra, oszt felejcsen el!
Majd azt mondjuk nekik, hogy az a népszavazás is a vizitdíjról szól.

Máshol a kórház és az egyetem sem állami szolgáltatás.
Gyurcsány ezt akarta bevezetni.

De most visszacsináljuk Orbán népével és az AB segédletével.

Tudod, hogy a telefon is volt már állami?

grigorij

Te is a kizsákmányoló, olcsómunkaerőés multikból indulsz ki. Nem az ilyeneket kell megtartani, hanem a szakértelmet igénylőket.
Na, ki kéne írni egy Orbán-elküldő népszavazást. 3 milla szavazó ott is borítékolható. Tehát, a két vezető(na persze, vezetők:D:D:) maga mögött tudhat 6 millió utálót. S hörögve utáljuk egymást. Talán ilyen egyszerű ez :) Úgy be van itt mindenki etetve, hogy ihaj. Alkotmánybíróságtól mit várunk, volt komcsik alkotják( tisztelet a kivételnek)
simon

Tudom hát. Még hatóság is volt a posta mellett. :) Régi szép idők ...
Virág et. 2008.03.10. 15:02:29


ezt olvasd el totya87 2008.03.10. 15:02:06

"Kevés de értelmes szabály mindenkire egyformán."
attol meg hogy csalnak a vallalkozok nem "megolni" (ado szabalyok egyeb szabalyok) kene oket, hanem valamilyen modon "jo " utra teriteni.. es mashol mukodik csak nalunk nem??? miert? na ez itt a kerdes es nem az hogy milyen fasza a multi ,mert kkv szektor nelkul egy gazdasag halott!!
ha ez nem fog menni akkor nem fog menni mas se, mert itt kezdodik az ongodoskodas!!
dontottel mar arrol ,hogy most befizeted az adot vagy befizeted a szamlaidat??
meg nem? (tudom akinek ilyen gondja van az minek vallalkozik... de minden jobb gazdasgban atlag 4 ev mire egy vallalkozas nyereseges lesz)
a tobbit gondold vegig

U

"Máshol a kórház és az egyetem sem állami szolgáltatás.
Gyurcsány ezt akarta bevezetni."
máshol. de mi itt élünk. az el*ott adó- és járulékrendszer országában. basszus.
Lapi
Valakit is érdekel, h mit brummogsz vesztes! Bevágjam ide 1000hsz-ed, amiben kurva nagyokat tévedtél? Nem beszélek veled már rég, nem veszed észre? Meguntalak.... Bocs, és ebben semmi irónia nem volt... Szeva!
Karesz (Charlie) · 2008.03.10. 14:39:10

Nem minden nyugdíjas szegény, itt is különbséget kell tenni. Ugyanis a tesco pénztárost sem veti fel a pénz, mégis kell adót fizetnie (sőt lehet, hogy két gyereket nevel). Pont ezért lenne célszerű, ha mindenki fizetne, kivétel a tényleg rászorulók. Bokros ÉS-es cikkét olvastad? Ha szinte mindenki viseli a terheket, akkor az egyéni terhek sokkal elviselhetőbbek...
cooper
ki volt komcsi az AB tagok közül? Biharin az elnökön kívül :)
szívemből szóltál emichea.
Bármely pártot is tartod jónak, tévedésben élsz. Egyiket sem érdekli a te életed, csak az, hogy minél közelebb legyenek a húsosfazékhoz.Azért küzdenek, hogy legyenek közelebb és nagyobbat markolhassanak. Ezt egyértelműen mutatja, hogy a saját fizetésemelésüket egyhangúan megszavazták.
meg a szeszfőzés
Otto

Jól tudom, hogy muszáj nyomni a hazai kkv-ket. Mert más nincs, a multi - még ha rendes is - azért multi, mert nem köthető egy országhoz sem. Az aktuális tulajdonosok érdekeit képviselik, állam az államban. Rájuk nem lehet számítani.
Virág et. 2008.03.10. 14:58:46

Erősíteni kell a hazai vállalkozókat, de ez kétélű fegyver, mert a tisztességesek erősítése mellett sok "potyautas" adócsaló is pénzhez jut.

Ez igaz. De az emberek 90%-a szeret nyugodtan aludni. Ha egyszerűen megteheti, akkor megadja császarnak ami az övé, aztán jóccakát. Szerintem a vállakozó réteg alapvetően nem minimálbéres adócsalók gyülevész hada, bár kétségtelen, hogy olyan is akad. Meg korrupt hivatalnok és politikus is, meg gyilkos, és zsebtolvaj is, ha már itt tartunk.
Ááááá, ez a közteherviseléses duma már lejárt lemez.
Virág et.

Akkor pedig resszkess, díjszedő.

Eljött a boldog díjtalanság ideje.
Csak egy ikszembe kerül.
Beren

Ez igaz. Csakhogy amíg a gyilkost azért jó eséllyel elfogják (kivéve a Fenyőét), addig soha nem lesz elég kapacitás az adócsaló vállalkozók teljes kiszűrésére. És nem is a totális kontroll lenne a cél, hanem a szemléletváltás. Hogy fel se merüljön benne a visszaélés gondolata.
Beren 2008.03.10. 15:11:39
Virág et. 2008.03.10. 14:58:46

pontosan..
es lehet szidni oket, de ok tartjak el ezt a nyomorult orszagot nem az audi..

sajnos ez van..
minden jot!
Beren.

Ezeknek mind szinonímája a vállalkozó.
Mert a krumplileves hokedliről krumplileves.
borboja 2008.03.10. 14:52:15
Ehm... légy erős, a hálapénz ugyanaz, amit te korrupciónak hívsz. Ugyanis nincs különbség a kettő között. Mindkettő feketén szerzett jövedelem.


grigorij 2008.03.10. 15:05:09
Hahaha... Multik... Ők nem! Persze...
Az nem adócsalás, hogy idejönnek a kedvezményekért (mert megy ám a harc a környék országaival), lemegy az adott év és sipirc tovább?

Nem kötelező beengedni őket, csókolom. Ja, hogy akkor meg azért rinyálsz, mert nagy a munkanélküliség, mi? Ajvé. Van, akit nem lehet boldoggá tenni. Verseny van kérem, az országok versenyeznek a nagyobb foglalkoztatókért. Ez van. Lehet nem szeretni, de öngyilkosság nem beszállni a versenybe.

Virág et.
Elképzelhető, hogy Te normálisat ismersz!
Én pedig főképp mocskokat!

De szerinted hol volt nagyobb pánik az úgynevezett színlelt szerződések miatt, egy kis vidéki kkv-nál, vagy a multiknál?

Amely cégeket én ismetem, kizárólag vállalkozó papírral alkalmaztak! Jött a vizsgálat és az emberek 60%-át elküldték, és nem bejelentették! Ahol és akiket mégis, azokat olyan feltétellel, amely megalázó volt!
Aztán volt olyan, ki bejelentett minimálra, de levonta a tébét meg az adót... Mondjuk zsebbe meg számlára jól fizetett, így megérte...
Bihari Mihálynak lemondani nem kéne már?
"Blazzo 2008.03.10. 13:28:57
malacka: azon túl, hogy egyszerű vagy,"

Jééééééé, te meg új vagy itt!:o)))
Kérdezd Árpit az egyszerűségemről, ő erről többet tud!:)

"mint egy liter tej,"

Ménem 2 liter? Ne devalválj tesóka!;)


"az általad leírt ELTAKARÍTANI szóban minden benne van, ami ma a jobb oldalt jellemzi..."

Konkrétan?

"Orbán elvtárs"

Orbán elvi-társam, igen? Figyelek!

"egyébként a leghithűbb kommenista akit valaha a magyar politika szartól bűzlő porondján láttam."

Azstakúrva, nem mondod!?:oo))))

"ÉS EGYETÉRTEK:
- Ne fizessünk semmiért!"

Én egy csomót fizetek mindenért, te kis lumpen!

"- Ingyen legyen az oktatás!"

Nem, kibaszott sok adót fizetek, h a gyerekemnek ingyen legyen! Amúgy melyik oktatás? A középsulis? Az most is "ingyen"

"- Ingyen legyen az egészségügy!"

Lüke, évente 400-500ezer ft TB megy utánam!

"- Töröljük el az adókat!"

Héééé, te demagóg vagy!:O)))

"- Ne legyen se új metró, se autópálya!
- Ki a multikkal Magyarországról!
- Ingyenes tömegközlekedést!"

Az ingyensört kihagytad, pedig az fontos lenne, mert ha innál vagy 8 üveggel, nem itt basznád el az időd miattam;)))

"- Nyissunk átnevelőtáborokat a nem-
fideszeseknek!"

Fasiszta vagy? Ez komoly kérdés!

"- Legyen évente egy népszavazás!"

De akkor miért húzta a Fletód 1,5 évig? Oké, legyen!

Csá haver!
malacka:

"EDDIG KÉTSZER GYŐZTÜK LE AZ ŐSZÖDI HŐST!:O)))))"

nagyszeru! es mire mentetek vele??

ibolyka is megmondta az OV:GYF mecss allasa 2:2... REMEK! seggem verem a foldhoz oromomben...
"ibolyka is megmondta az OV:GYF mecss allasa 2:2... "
Mióta ért a focihoz?
grigorij 2008.03.10. 15:05:09

"Az nem adócsalás, hogy idejönnek a kedvezményekért (mert megy ám a harc a környék országaival), lemegy az adott év és sipirc tovább?"

Miért lenne ez adócsalás. Ha számítógépet/autót stb. veszel akkor Te nem ezt csinálod? Nem nézel meg több ajánlatot egy nagyobb beszerzés előtt? És ha az előző kocsidat a Kovács és fia kft-nél vetted, ahol kaptál 10% kedvezményt, akkor az újat is ott kell már venned? (hiszen az a cég egyszer kedvezményt adott neked!)
oTTo,

ha még itt vagy: 4 év mire egy vállalkozás nyereséges lesz? Ne mááá...

De ha így van: addig mit kezdjünk vele? Támogassuk? És ha soha nem jö be? Erre vannak kockázati alapok: támogatnak 20 céget, abból egy bejön, de az nagyon. Viszont ez magánpénz, nincs is gond vele. Ha rosszul sáfárkodik, kakukk.
malac: csak kicsiny memőriámnak:

melyik volt az első nagy győzelem?
Hát pedig magvan az 4 év, csak ne a működési nyereségességet nézd, hanem pl. a kezdeti beruházások/hitelek megtérülését/kamatait is, hoyg csak két példát mondjak.
Csak tudnám minek örömködtök olyan sokan, hogy győztetek? És mit nyertetek?

Ami most elveszett a réven, úgyis behajtják a vámon, mert a népszavazástól nem lett olcsóbb semmi -> uannyit kell érte fizetni. Elővesznek a fiókból vmi egyéb nevü sarcot, és behajtják akin lehet.

Miért gondolja vki, hogy bármelyik félnek (mszpfidesz) a tandíj-vizitdíj-napidíj kérdésről szólt a vasárnapi milliárdokba kerülő cirkusz?

Nyerni legfeljebb OV nyert, és veszteni legfeljebb GyF vesztett. De ezek a csörték már egyre kevesebb embert izgatnak. Leszerepeltek már (sajnos túl soxor).
Sajnos nincs választási lehetőségünk: le kell feküdni a kizsákmányoló multiknak is. Egyszerűen azért, mert csak így lehet elhelyezni sok munkanélküli embert. Egy munkanélküli többszörösen kiadás az államnak. Egyrészt a segély miatt, másrészt az SZJA, járulékok és ÁFA kiesés miatt (nem nagy vigasz, hogy az államtól kapott segély egy részét ÁFA-ként visszaadja).
grigorij,

igaz, ilyen is van, meg olyan is. Minden helyen. Ezért nem célszerű az általánosítás.
"A döntés egyértelmű és kötelező érvényű: fizessenek az adózók, a járulékfizetők. Csakis ők, és senki más." TWÁ

Most öszintén Árpád. Így is, úgy is mi adófizetünk fizetünk. A nyugdíjas vizítdíját is mi fizettük. A közalkalmazottét is, a segélyen élőét is. Nyugdíj emelésben megkapták a vízitdíj kompenzációt, peresze az más kérdés mire költik. Mindnet mi fizetünk csak máskép nevezik a gyereket.
Nem bántam volna, hogyha marad a vizitdíj, mert talán ennek volt értelme, a többinek inkább csak szimpla pénzbeszedés szaga volt, ami természetesen mi, túladóztatott adózók fizetünk. A felsőoktatáson is lehetne segíteni másképp, hogy legalább kevésbé látszódjon szimpla pénzbeszedésnek. Senki nem mondta, hogy az államnak finanszíroznia kell 10.000 komunikáció/HR/büfé/stb szakos képzést.
Ezek nem reformok, ezek csak, hogy karcolgassük a felszínt, mert másra nem vagyunk képesek lépések, amit természetes mi, adófizetök fizetünk. Kiadást csökkenteni az olyan ortodox, azt már nem. Pedig az lenne az igazi reform ha ezt az egészet széjjelvernék majd újraraknák. De hát ehez olyan kormány kéne, aki nem csak beszél róla, hanem meg is meri tenni és meg is teszi, meghát az se ártan, ha lenne némi hitele meg társadalmi támogatotsága, meg némi vér a pucájában némi suicid hajlammal. Nem ez langymeleg Húzzunk bele, Csináljuk meg nagy hével, a semmit.
Kedves Tóta úr!
Minden szavad igaz.
Sajnos.
malacka69 a vátesz, a fényes győzelem másnapján!:P · www.szenzor.freeblog.hu 2008.03.10. 10:34:25

Malac

Tudod, fo a vidamsag, az optimizmus! Csak a Pufin ad nekem erot es mindent lebiro akaratot! :-D
www.youtube.com/watch?v=sKvRIhommeE