W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Nemzeti kaszinó

2008.03.10. 06:30 Tóta W. Árpád

Az a mi szerencsénk, hogy nem a szocializmusról népszavaztunk. Úgy megnyernénk, hogy megint negyven évig örülhetnénk neki. Pedig ha emlékeznénk, ha tanítanák az iskolában, miért és hogyan lett a szocializmusnak vége, akkor tudnánk, hogy nem negyven, de négy év szocializmusra sincs keret. Ha mégis, azt unokáink is törleszteni fogják.

És tudnánk azt is, hogy a szocializmus szar volt.

Nem mintha a kapitalizmusban olcsóbb volna az ellátás. Sőt drágább, mert van egy csomó minden, amihez a szocializmusban a COCOM-lista miatt hozzá se lehet jutni, egyáltalán. Nem ez a különbség, hanem hogy a kapitalizmus rákényszeríti az embert, hogy igenis aggódjon a jövőjéért, küzdjön és dolgozzon a gazdagodásért, az életért, ahogy az Úristen megmondta Ádámnak. Ha ehelyett azt mondjuk nekik, nyugi, emberek, senki nem fog éhezni és fázni, sőt műszív is jut mindenkinek alanyi jogon – akkor lehet lazítani. Amíg ki nem derül a hazugság.

Stanislaw Lem örökbecsű mesekönyvében, a Kiberiádában szerepel bizonyos Zűrkavari Zuárd, társadalommérnök és boldogítómester. Legfőbb célja, hogy boldoggá tegye népét, amelyet robotok alkotnak. A robotok árammal működnek, amit mindenki magának gerjeszt, fáradságos dörzsöléssel. A lánglelkű újító azt találja ki, hogy a robotokat kössék sorba: így senki sem maradhat áram nélkül.

„Ekkor az történt, hogy minden második robot kényelmesen leheveredett, mondván: Minek dörzsöljek én, dörzsöljön a szomszéd!”

Jó szezonjuk volt a közvélemény-kutatóknak, mindegyik megkérdezte az embereket, szavaznak-e, és hogyan. Nem láttam viszont felmérést arról, hogy ki miért szavaz. Az eredmény nyilván összege a fizetni nem óhajtóknak és a kormányt emóból elutasítóknak. Jobboldaliak jelentős része fejezi ki – itt a blogon és máshol –, hogy a részhozzájárulás intézményét el tudná fogadni, de bele akar rúgni Gyurcsányba. Olyannyira, hogy ezért áldozatot is vállal.

A díjak eltörlése ugyanis, kedves barátaim, áldozatvállalás. Ne kerteljünk: a népszavazás nem arról szólt, hogy akarunk-e fizetni. Arról szólt, ki fizessen. Minden egyéni hozzájárulás, akár tandíj vagy vizitdíj, az adóprés szorítását enyhíti. Persze nem azonnal, hiszen a rendszert holnap is finanszírozni kell, az új forrásnak meg évek kellenek, mire stabilan működni kezd.

A döntés egyértelmű és kötelező érvényű: fizessenek az adózók, a járulékfizetők. Csakis ők, és senki más.

Akikből kábé három és fél millió van; ebből majdnem egymillió közalkalmazott, akinek nemcsak az adóját, de a fizetését is az állam fedezi. Abból, amit a maradék két és félmillió összead.

Nem lennék a helyükben, ha választhatnék. Sorsuk rabszolgasors, és nincs szabadulásuk: lám, nincsenek elegen egy népszavazáshoz.


Érdekes érvelés volt ez, hogy nem fizetünk kétszer. Kétszer fizetünk nemcsak a színházért, de a vasútért és a buszért is, amikor jegyet veszünk. De csak az fizet kétszer, aki adózik. A többiek, az egyszerfizetők helyett is ők állják a cech nagyobb részét. Az egészségügyben azonban ezután is duplán fizetünk, hiába töröltük el a díjakat. Ha egynek vesszük a járulékot és az elégtelen járulékbevételt pótló adót, akkor is ott van még a hálapénz. Nem háromszáz forintos tétel, hanem százszorosa, olykor ezerszerese.

Egyetért-e Ön azzal, hogy 2009. január 1-től a hálapénz elfogadását öttől tíz évig terjedő fegyházbüntetéssel sújtsa a törvény, és a Nemzetbiztonsági Hivatal akciócsoportot hozzon létre ennek ellenőrzésére?
Nem? Miért nem? Nem fizetünk kétszer!

Ja hogy az nem ilyen egyszerű! Ja hogy az orvosokat meg kell fizetni! Aha. De kizárólag borítékkal. Legálisan nem. Mert a Gyurcsány. Ennyire hülyék vagytok?


Széchenyi István leszarta a történelmi és személyes sérelmeket. Magasról. Azt vette a fejébe, hogy Magyarországból olyan fejlett ipari országot csinál, mint amilyet Nyugaton látott. Nem érdekelte, hogy Metternich csúnya fiú, az elnyomó Habsburg-cionisták embere. Elment Metternichhez, és tárgyalt vele, hogy miből és hogyan lesz nemzeti kaszinó, vasút és reform. Mert meg kellett csinálni, és kész. Bele is őrült végül, de nem a kompromisszumba. Abba, hogy az érzelmek erősebbnek bizonyultak a rációnál, és Magyarország a realitások felismerése helyett, spirituális diszkódrogok hatása alatt belerohant a katasztrófába, fékezés nélkül. Emlékét híd, szobrok, utcanevek és monstre játékfilm őrzi, Eperjes Károly főszereplésével. A katasztrófa zavartalanul folytatódik nélküle.

Lottózzunk, aztán lesz valahogy. Nemzetstratégia született.



Címkék: népszavazás szocializmus magyarland

2310 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr11373688

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: WalterMitty » Blog Archive » Webibaba… 2008.04.10. 23:51:29

[...]a szomszéd!” Az egész publicisztika itt olvasható TWÁ indexes blogjában. (E pillanatban a friss jegyzetet már közel[...]

Trackback: DjZoNe blogol 2008.03.23. 12:58:39

Husvét vasárnapi politikai kurvaanyámElkezdtem hozzászólást írni a cerka.blog.hu -ra, de végülis úgy döntöttem, hogy inkább post lesz belőle, és pingbacket küldök rá, mert kommentnek túl hisszú lenne. A téma amit feszegettek, a népszavazással kapcsolatos.…

Pingback: Turulcsirip - doransky 2008.03.10. 23:59:35

[...]align="right"> Most már tudom, hogy ezért nem mentem el szavazni:[...]

Pingback: RE:volution » Egy választás margójára 2008.03.10. 18:52:30

[...]href="http://w.blog.hu/2008/03/06/hova_hova">Lost Highway Nemzeti kaszinó [...]

Pingback: A tegnapi napról… « nagydaniPONTcom 2008.03.10. 18:28:47

[...] …mindenki elmondta a magáét. Tóta W is. Idézném: A díjak eltörlése ugyanis, kedves barátaim,[...]

Trackback: Konzervatórium 2008.03.10. 12:06:38

Képzelt riport egy népszavazásrólÍrásunkban szereplő személyek és események csupán névben egyeznek a valóságban szereplő személyekkel, minden egyéb hasonlóság és párhuzam az olvasó gondolkodásának a szüleménye, melyekért nem vállalhatunk felelősséget. Rip…

Trackback: Monostory.hu 2008.03.10. 09:17:48

NépszavaztunkNépszavazott ma az ország. Az Országos Választási Iroda adatai szerint e pillanatban a vizitdíj ellen 84,44%; a kórházi napi...

Pingback: Ingyen legyen a sör? | AZso.hu 2.0 2008.03.10. 09:14:34

[...]http://index.hu/politika/belfold/torokg1086/ http://w.blog.hu/2008/03/10/this_is_how_liberty_dies [...]

Pingback: Népszavazás után 2. « Jattila blogja 2008.03.10. 07:25:55

[...]jattila @ 7:25 w - Nemzeti kaszinó “A díjak eltörlése ugyanis, kedves barátaim,[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

T. Vologya!

Ennyire tellett?
Pascal ·2008.03.11. 23:21:10
"Senki sem akarja az SZJAt vagy az ÁFÁt kiszavaztatni."
Most még, most még.

"Ha igen az AB elkaszálja."
Ezek után, milyen alapon?
fuxos

azt miért nem tartod számon, hogy az SDSZ is megszavazta? a neoliberális gazdaság politika lovagjai?

most megy a szöveg "nincs ingyen ebéd", na de "olcsó állami részvény" van?

hát ez mekkora faszság? újabb osztogatás kezdődik, csak hogy mentse a hatalmát!
Kádárnépe:

"Amikor az államigazgatás leépítését emlegette a kormány akkor a közalkalmazotti holokauszt volt a téma."

Hatalmas pont nálad....a közalkalmazotti holokausztért.
T. Vakapád!

Az utóbbi néhány napban jópárszor a "de a Zorbán mennyivel sz@rabbul csinálta volna(!!!)" érvet használtad. Ami egy műszaki, racionálisan gondolkodó embertől kétszeresen furcsa érv.

Szép dolog a pártszimpátia, meg a klubhűség, de szerintem pont neked nem kéne ilyen magas lóról osztani az észt, hogy mennyire zseniális a Feri, csak mi vagyunk hülyék.

Én pl hiába vagyok alapvetően jobber, azért nagyon sok kritikát megértek, elfogadok másik oldaltól itt a fórumon, de a te begőzölt hozzászólásaiddal nem lehet mit kezdeni...
Ne félj:

"azt miért nem tartod számon, hogy az SDSZ is megszavazta? a neoliberális gazdaság politika lovagjai?"

Ez igaz, de ez nem mentesíti a Fideszt. Akkor kellett volna kiállni és ellentmondani......persze ez nem populáris dolog.
"Magyarország a permanens kampány országa lett Őszöd óta"

Szerintem meg a kétéves költségvetés elfogadása óta.
T. fuxos!

Várom a neveket. Hamán, akkormán.

A./ Gyurcsány lemond, új választások. Győz a FIDESZ. Lesz adócsökkentés. Tejóisten!

B./ Gyurcsány lemond, de nincs új választás. Szili? Kiss Péter? Szekeres? Lesz nyugdíjemelés. Tejóisten!
T. nev!

Örülök, hogy valaki elolvasta, amit írtam. Vártam is egy nevet, nem csak szövegelést. Nem gyütt. Várok még.
Jogos mindez Árpi, de kis kérdések ezek.

Lehet nem volt jó ötlet a SZRTt bedobni de akkor százszor rosszabb volt ezen a 10-20 kiesett milliárdon keresztül beledöfni próbálni az ellenzékbe.

SZJA, ÁFA ne aggódj. A sörnél is megtalálták. Az AB néhány okos ember, akadémikus, ennyire értik ők. Add be majd meglátod. Egyszerűen nem értem miért erőlteted te, sőt minek erőlteti Feri. Szerintem nincs kérdés, szerinted van - hát akkor is, most sokkal komolyabb kérdéseken kell rágódni most.

Még ha ea Fidesz egy nagy segg lenne is (de nem az) most ez nem fontos a baloldalon. Van ott min törni a fejet épp elég.
"százszor rosszabb volt ezen a 10-20 kiesett milliárdon keresztül beledöfni próbálni "

de hát baszki, kiesett az a pénz! és pl az orvosoknak hiányzik, és ezek a seggek, mert igenis azok, ha ennyire fussa, ennyit tudnak: lottó.
"SZJA, ÁFA ne aggódj. A sörnél is megtalálták. Az AB néhány okos ember, akadémikus, ennyire értik ők."

De én nem értem. Pedig tök jó lenne, ha az AB nem béljóslással dolgozna, és nem főpapok tanácsaként hisztizne, ha vki rákérdez, hogy ha ennél ez a logika, akkor annál miért nem az. Pl hogy hol van az összeghatár, ahonnan már nem lehet szavazni. (nincs összeghatár, mert nem tudjuk, mennyi lesz az áfa 2009-ben.)
vakapád!

Igazad van,irhattam volna hasonlókat is,mint Te,de rühellem,ha kiröhögnek.

Szerintem maradjunk annyiban,mint balos,ird meg ,miről,mit gondolsz,ezt elfogadom mégha nem is értek vele egyet.
a jobbosok leirják,ők hogyan gondolják.

Én is leirom,mit gondolok.A többiek esetleg döntenek,de ne próbálj gondolkodjni a másik nevében.Viccnek jó,meg röhögni is lehet rajta.A Te érdekedben irtam.
Árpád

Mi okoz nagyobb kárt a díjak elvesztése, amit sajnálok, de mérlegelni kell, vagy Gy. F. további tevékenysége?

T. Tóta W.!

Pascal úgy gondolja (ahogy mindenki), hogy a Parlamentben van egy nagy szekrény, ami állandóan tele van pénzzel (nem kell beletenni soha), és a gonosz Gyurcsány nem ad belőle. Miért olyan rossz gondolat ez? Teljesen normális, hogy így van, a szocializmusban is mindig volt pénz a szekrényben, pedig nem fizettünk adót egy fillért se. Ezt tanultuk meg. És ma is ebben élünk. Amíg világ a világ.
Kedves Vakapád:

Nincs ilyen ember. Ilyen egyszerű.
Fletó nem alkalmas rá.......attól függetlenül, hogy tettem piros pontokat a neve mellé.

Árpád

Rossz áramliberációs törvény és 65 milliárdot szedett be váratlanul az MVM, tiszta állami haszon....ott a vizit díj ára
T. Vologya!

Sose mondtam, hogy velem nem lehet vitatkozni. Várok egy nevet (lehet írni többet is).
milyen pénz esett ki?

amit sunyin kitoltak a költségvetésből, és most meg mindenki ajvékol itt?

az embernek megáll az a hüje esze...
lyla, a te hülye eszed tényleg csak ennyi. már egyszer leírtam, a vizitdíj előtti állapot áll vissza, az elvonást visszakapják az orvosok, így hiányzik majd 100-200 ezer nekik. mars tájékozódni.
T. fuxos!

Szóval nincs ilyen ember. Akkor most mi lesz?

Persze azért megkérdezném, hogy mi olyat kellene tenni, amit Gyurcsány nem tud megcsinálni?
T. lyla!

Hát igen. Látjuk.
Ne félj! 2008.03.11. 21:35:40

"Szóval akkor a Fidesz is "Szociális rendszerváltást" csinál 2010-ben, mint anno az MSZP 2002-ben?"

Most "Szociális népszavazás" volt, és a jövő állítólag az igennel kezdődött... :-(
Az alkotmánybíróság tekintélyének számomra nagyjából a személyi szám általános használatának tilalmakor volt vége. A relációs adatbázisok korában nem volt a környékükön egyetlen korlátozottan értelmes ember sem aki a JOIN tables és SELECT utasítások használatát elmagyarázta volna. Azóta áldom a nevüket, hogy különböző helyeken TAJ, adó, személyi és egyéb számok különböző részhalmazát kell megadnom. Való világtól elzárt szobatudósok.
vakapád!

A parlamentben van egy nagy szekrény,ami tele van pénzzel/az igaz sosem elég/

Ezt a pénzt azemberek pénzéből veszik el,vagy fizetik önként,vagy morogva,esetleg kényszerből.

Ezt a pénzt akormány feledata elosztani alehető legjobban,a parlament felügyelete,ellenőrzése mellett.

Ezt lehet jól,rosszul,ne adj isten ebből
lopni is lehet.

Na itt vannak eltérések.

A szocializmusban is tőlünk vették el,meg kölcsönökből

UGYANÚGY,mint most!
T. Vakapád!

1.)OV, amennyiben lenyom egy Őszöd-2-t, és tényleg nekiesik a refomoknak. Egyre kevésbé valószínű ez a verzió, nagyon menetel egy politikai zsákutcába, ami a "zemberekkel" van kikövezve, meg a havonta-népszavazással.

2.)Kósa Lajos. Politikai ellenfelei szerint is jól irányítja Debrecent, most ő a legnépszerűbb magyar politikus. Nyilatkozatai alapján talpraesett, van humorérzéke, gondolom jópárszor majd magyarázkodhat is a viccei után.
Nem tudjuk milyen, én látok benne fantáziát, szerintem nagyon logikus, következetes politikus.

3.)Navracsics Tibor. Sajnos mintha újabban ő lenne a Fidesz ökle, vagy micsoda. Amit én kifejezette bírok benne, hogy szerintem ő a leginkább párbeszédképes a Fideszből. Valamikor olvastam, hogy egy Lendvai beszéd után "jelbeszéddel" kommunikáltak, hogy most ezt hogy gondolta, meg bocsánatot kértek egymástól. Minél több ilyen "titkos jelbeszéd", kikacsintás kellene a két oldal között, hogy ha nem a teremben, akkor legalább a folyosón két cigi között tudjanak normálisan vitatkozni egymással.

Ez utóbbi két úriember valószínűleg nem mozgatna meg zászlóerdőket, de ezt nem is nagyon bánnám...
Árpi tényleg már. Te is röhögtél a kurucokon. Vegyük végig lassan:

2008 van egy elfogadott költségvetés. Ha eltörlöd most áprilistól, akkor kiesik az április-december között betervezett pénz. Idei költségvetésről nem lehet szavazni, a kérdések 2009 jan 1-től szóltak.

Feri hétkor bejelenti, hogy a választók akaratának engedelmeskedve előrehozza 2008 áprilisra. Egyben bejelenti, hogy sem módjában sem szándékában nem áll a kiesett bevételt pótolni. Most akkor direkt azért hozta előre, hogy gecizzen? Vagy mi van? (egyébként kár volt reagálni a Fidesz részéről egyáltalán)

(őő az is alkotmányban rögzített, hogy őket nem köti semmi, még egy hasonló ügyben hozott előző döntésük is. eltörölték az ingyensöröset, Kálmán Lászlóét, és az SZJAra vonatkozót is el fogják - ha alkotmányosan Feri a miniszterelnök, akkor az AB ugyanazon alkotmány alapján dönt így).
Pascal, az AB eszerint azt tesz, amit akar, semmiféle logikának nem kell megfelelnie? Milyen alapon kaszálná el a jövő évi áfáról szóló szavazást? Ezt nem értem. PLáne, ha hozzáveszem, hogy nem akarnak azért nagyon messziről bűzlő segget cisnálni a szájukból.

Hogy Gyurcsány mért hozza előre az eltörlést, azt nem tudom, de még előtte a Fidesz is úgy nyilatkozott, még idén el akarják törölni. Mi a gond?
Pascal

Te most tulajdonkeppen mit varsz, es kitol? Ha nem aprilis 1-tol lenne a visszavonas, akkor nepnyuzok lennenek, ha meg visszavonjak, az a baj.
Mit is tehetne Gusanyi, amikor Hodmezovasarhelyen direkt most hetfotol nem kell mar fizetni. Csak hogy a polgarmester ur bizonyitsa igaz jobboldali mivoltat es polgari erzekenyseget.
vakapád!

Nem nekem kell nevet mondani,az a pártok feladata.
A mi szerepünk,hogy elfogadjuk,támogatjuk,vagy elküldjük a Horn Gábor által megjelölt irányba.

egy demokráciában mindennek és mindenkinek megvan a helye és a feladata.
Lesz név.Eddig is volt mindíg.
Áfáról, szjáról nem lehet népszavazni, mert a törvény kimondja:

6. § (1) Nem bocsáthatók népszavazásra:
a) a költségvetésről, a központi adónemekről és illetékekről, valamint a helyi adók központi feltételeiről szóló törvények;
b) az Országgyűlés hatáskörébe tartozó személyi kérdésekben való döntések (kinevezések);
c) a nemzetközi szerződésekben vállalt kötelezettségek teljesítése, illetve az e szerződéseket kihirdető törvények.

Persze a népszavazásról szóló törvényről is lehet népszavazást kezdeményezni…
Hódmezővásárhely? Lázár Tizennyolcmillió? :DDD
Kelli, igen, de mint most látjuk, a díjaknak _van_ költségvetési vonzatuk, épp megy az agyalás, hogy hány félkarú rablóból jön ki egy orvos. Csakhogy az AB szerint az "nem érdemi" vagy mi.
18 milla... Jaja!
Illetve a kormany ugeszsegugyi politikajat a betegek halalaval osszekevero szarfaszu. :-]
vakapád!

Ha mindenáron nevet szeretnél,hát én a Józsi sógort látnám szivesen a kormányfői székben,egyformán utáljuk az anyóst,meg ő is a szivát szereti,mármint folyékony formátumban.
Ha gondolod bemutatom neked,Te is biztosan megkedveled.

most jobb?
Kelli
"c) a nemzetközi szerződésekben vállalt kötelezettségek teljesítése, illetve az e szerződéseket kihirdető törvények."

Akkor ezek szerint nem lehetne megszavaztatni az uj gazvezeteket sem. Lehet ezert nem merult fel a fityeszben ez a kerdes az elmult egy hetben? :-]
CrL: "Most olyanvalaki kell, akitől jobban elfogadják a változásokat"

Először is ki kéne állítani egy mezőnyt azokból, akik ki merik mondani a következő kettőt: 1. változások kellenek 2. ez nem lesz azonnal habostorta.

A képmesék... nos, hallgattam tegnap a kossuthot, embereket kérdeztek népszavazásról. szinte egybehangzóan mondták, hogy dejó, akkor nem lesz díj. riporter mindet kérdezte, hogy akkor tehát a többiek hozzájárulásából fizessünk inkább? Neeem, nem a többiekéből... hanem a kormány... a kormány... adjon több pénzt. Szóval szép meg célszerű, hogy az NFÜ kommunikálja a konkrét fejlesztési prioritásait, csak sajnos az állampolgári ismereteket nem itt kellett volna kezdeni, hanem egészen az alapoknál.
na pont ezt a hiányt kellett volna az aktuális költségvetésbe beletenni (kártyapénz infláció szerinti indexálása, valódi reform szükségességének érdekeltekkel való megvitatása, járulékemelés kilátásba helyezése sötöbö), és nem vállat vonni a szadesz pofátlan zsarolására, és hanygul elővenni a komenista komódból a szocialista embertípus kinevelésének hagymázas ötletét...

szánalmas egyébként ez az egész napos lottós rugózásod is...

komolyan gondolod, hogy a navracsicsnak bármi köze lenne ahhoz, hogy most a kormányzatnak mit kéne finanszírozási ügyekben csinálnia?

költségvetést meg nem lehet módosítani...

ó, atyám...
T. Vakapád!

95%-ig biztos vagyok, hogy a Fidesz miniszterelnök jelöltje OV lesz a következő választáson is. Erre garancia az egész Fidesz-MPP-KDNP "egy tábor - egy zászló" felépítése. 2 elbukott választás nem volt elég az eltávolításához, egy ilyen "agyonnyert" népszavazás után majd szép csöndesen átadja a helyét Kósának?
Ferit pedig a saját belső ellenzéke fogja felzabálni, az egyetlen kérdés, hogy kihúzza-e 2010-ig.
Hat igen... az atlag polgaroknak halvany lila fingja nincs, hogy mire is megy el a penzuk. Fogalmuk nincs arrol, hogy valamiert tobbszor is fizetnek.
te meg miafaszomat látsz, apám, ha egyszer vak vagy?
"Pascal, az AB eszerint azt tesz, amit akar, semmiféle logikának nem kell megfelelnie?" Tulajdonképp ha sarkosan akarsz fogalmazni ez pontosan így van.

Nekem például az a véleményem, hogy GyFe-nek le kellene mondania de tudom és tiszeletben tartom az alkotmány lehetőséget ad neki a maradásra. Nézd vissza, mindig ezt írtam. Sosem hőbörögtem "nagyon messziről bűzlő seggről". Az ABnek ugyanez az alkotmány biztosít jogot arra, hogy elkaszálja az ÁFÁs vagy az ingyensörös szavazást, a nyelvészprofesszor kérdéseit, és ugyanekkor átengedje a vizitdíj kérdést. Akkor is így van, ha úgy érzed önmaguknak mondanak ellent (egyrészt nem mondanak ellent, de nekik nem is kötelező ellentmondásmentesen dönteni). Most akkor maradjon az Alkotmány Árpi vagy mi legyen?

Gecc, én csak annyit vártam Feritől, hogy veszítsen elegánsan, nem linkelem még 1x mert Árpi kivág spammelés miatt :-) de welcome ott van.
Pascal, miért nem mondanak ellent, ha a sörhöz kérik a forrást?
Először is ki kéne állítani egy mezőnyt azokból, akik ki merik mondani a következő kettőt: 1. változások kellenek 2. ez nem lesz azonnal habostorta.

Ezt mondta az Orbán V. a HirTv-ben a népszavazás előtt.Sőt Tarlós I. is .

Persze ehhez másokat is meg kéne hallgatni.
Kedves Árpád, csak arra próbáltam rávilágítani, hogy az AB nem béljóslással foglalkozik. A költségvetési vonzat nem elég ahhoz, hogy tilos legyen a népszavazás. Ahhoz a kérdésnek a költségvetési törvényt kell érintenie. Mivel a népszavazás arról szólt, hogy _jövőre_ ne legyen vizitdíj, kórházi napidíj, tandíj, ez nem érint semmilyen költségvetési törvényt.

Az ingyensörös kérdés meg eleve komolytalan volt, de szerintem meg lehetne fogalmazni úgy, hogy átmenjen.
Pascal

Mi nem volt elegans benne?
Vagy az etalon elegans viselkedes, ha megkerdojelezzuk a valasztas eredmenyet, esetleg meg a csalas gyanujat is felvetjuk?
A sörnél az egyik ok volt a sok közül a költség. És ott nem azzal volt a gond, hogy költaégvetési kérdés vagy nem, úgy lehetett érteni, mintha a beadó szándéka az lett volna, hogy kötelezze a sörgyárakat importőröket, hogy a terméket ingyen adják (nem pedig a sör árát költségvetésből finanszírozzak).

A vizitdíjnál stb. amikor bevezették, nem szerepelt a költségvetési bevételek között ahogy pl. a múzeumi belépődíjak sem. Amikor a Fidesz elkezte, hogy népszavazás, akkor az első válasz az volt, hogy kormányprogramról nem lehet népszavazni. Ilyen kitétel azonban nem volt az alkotmányban, akkor gyorsan berakták utólag a költségvetésbe. Az indoklásban szerepel, hogy ettől kezdve a kormány bármit kivonhatna a népszavazásból azzal, hogy gyorsan költségvetési tétellé teszi.

Szóval nem egyforma eset a kettő. De ha te úgy gondolod mégis ugyanaz az eset, akkor sem kötelező nekik konzekvensen dönteni.
ha megkerdojelezzuk a valasztas eredmenyet, esetleg meg a csalas gyanujat is felvetjuk?

Magyarország az egyetlen ország a világon,ahol teljesen tiszták a szavazások,mindenhol harsognak a rádiók,tv-k,zavargások vannak .
Még az USA-ban is egymást vádolják csalással.

Miért nem olvasol ujságot,vagy nézel tv-t,Gecc.Nem telik rá?

Lassan Te leszel az egyetlen,aki abban a tévhitben él,hogy tényleg nem volt semmi.
fuxosbömis:

mszp: ha megint választást akarnak csak nyerni butamód akkor megteszik kiss-t. ha a reform érdekli öket, bajnai-t. vagy szanyi-t, de ez most egy wild guess.

www.szanyi.hu/cikkek/Gyurcsany_nelkul.html

(fidesz: kósa. de mivel orbán még izmozik, neki kell majd hozzáálni. de ahhoz oda kell kerülni. ha majd igen, persze támadják majd de mivel a mostani kormány is reformpárti, saját maguk ellen mennének ha ellenzékben támadnák azt.)
"de mivel a mostani kormány is reformpárti, saját maguk ellen mennének"

Szili, Kiss vagy akármelyik komcsi simán megteszi. De még Medgyessy is tercelhet neki.
Kelli 2008.03.12. 00:13:15

"Az ingyensörös kérdés meg eleve komolytalan volt, de szerintem meg lehetne fogalmazni úgy, hogy átmenjen."

Olvastad a kérdéseket? Egy az egyben a FIDESZ kérdései voltak, csak lecserélve sörre. Vagy mindegyiknek át kellett volna mennie, vagy egyik sem.

És mi lett volna, ha sör helyett tejet vagy kenyeret írnak? Nem lenne az államnak kötelessége ingyen kaját osztani a polgárainak? Ébresztő! Az étel nem üzlet!
Pascal · 2008.03.12. 00:21:17

És miért baj az, ha valamiről nem lehet népszavazni? Ha a FIDESZ megvárta volna 2010-et, akkor hatalomra kerülve nyugodtan eltörölhette volna. Ha ennyire fontos a népfelség, akkor miért nem szavazhatunk törvényekről vagy magáról az alkotmányról?
jaja, az élelmiszerellátás önrészének megszüntetése a másik ötletem, amire még nem született értelmes válasz itt. pedig enni még jobban kell, mint orvoshoz menni.
Kádárnépe, te Kálmán László kérdéseivel kevered. Egyébként nem baj, ha valamiről nem lehet népszavazni. De ha az AB így dönt és 50% elmegy abból 80% igent mond, akkor kár utólag ennyit hőbörögni; mert ezek ugyanazon Alkotmány alapján történtek ami alapján Feri a helyén maradt, ekkora részvételt és eredményt nem lehet csak úgy lesöpörni.
kadarnepe 2008.03.12. 00:28:03

A pontosság kedvéért a kérdés amire az AB határozat vonatkozott így hangzott:
"Egyetért-e azzal, hogy vendéglátó üzletek vendégeinek a sörért ne kelljen fizetniük?"
A többi (a Fidesz kérdéseire jobban hasonlító) kérdést már az első elutasítása után nem nyújtotta be hivatalosan.
kadarnépe!

miért nem próbálod meg,ha ilyen egyszerű.

Emlékszel mikor indult/hogyan ez a népsz. min ment keresztűl?

ezeken rugózni egész nap,ez már teljesen komolytalan,de ha nektek jólesik,hajrá!

Jó szórakozást.
Elég jól végigpuffogtad/duzzogtad ezt a mai napot a népszavazással Árpád, lehet hogy tényleg lazítani kéne valami UFO-témával... :D
Mármint az agrártámogatások megszűntetése? Na igen Ferit emiatt is kiröhögték. Bár az agrártámogatás az egész EUban reformra szorul, ha ehhez is hasonló "küldetéstudattal" áll hozzá akkor kudarc és röhej lesz a köbön, ez t.i. nem olyasmi amit magyarország egyedül eldönthet. Nem szabad elfejelteni aztsem, hogy az agrártámogatás nem szoci ragadvány hanem a 30as évek USAjában találták fel.
Nem az agrártámogatásra gondolok. A kenyér árára gondolok.
Azért ne felejestsük, ez a népszavazás egyfajta kifarolás volt egy puccs-szerű hangulatból, ami közvetlenül Őszöd, és az önkormányzati választások után nagyon erős volt. Egyfajta lehűtése volt az indulatoknak...
nonest: igazad van, még gondolkodom. tkp. szívesen beletörölném a csizmámat navracsicsba, de közben az szdsz végvergődése pregnánsabb téma. viszont az meg ráér.

de az oldalazó argentin gnóm is érdekel, csak sajnos nincs több forrás róla.
Lenin

Ahha, en ezt ertem. Csak eppen most megsem hallottam ilyeneket. Ez azert van, mert csak a jobboldal el a lehetoseggel?

Amugy nem fogod elhinni, de remete vagyok. Se tv-m, se radiom. A netet is egy nyirfarol tolom. Mellettem egy autopalya. Szal meg a savszelesseggel sincs gondom. :-]
Pascal · 2008.03.12. 00:33:17

"te Kálmán László kérdéseivel kevered."

Nem keverem:
index.hu/politika/belfold/inmgysor382/

"A magánszemély arra is választ akart kapni: a választók egyetértenek-e azzal, hogy minden vendéglátó üzlet állami vagy önkormányzati tulajdonban legyen, azokban ne kelljen belépődíjat fizetni, valamint sört csak kocsmákban lehessen árusítani."
tóta

A vízdijjal és a tej árával kell kezdeni. Az ember sokáig elél kenyér nélkül, de víz vagy tej nélkül sokkal kevesebb ideig! Most még ne áruljuk el a népnek, de ezt az egészet majd a pártok támogatásából pótoljuk! :-)
szerintem elég egyszerű a képlet.

10 millió ember éldegél itt, ebből 4 millió sem dolgozik, 1 milliónál kevesebb fizet adót bejelentett jöveleme után.milliók élnek úgy h jövedelmük nagy része adózatlan úgy kb mint a prostitució esetén.de mig az utóbbi "csak" illegális az előbbi fenntarthatatlan.és nem hosszútávon...így véget ér a mese hamarosan.az ország szempontjából indiferens hogy milyen párt kormányzása alatt történik meg bevétel-kiadás oszlopok rendezése de a lényeg szerintem az hogy mielöbb meg kell lépni,mert sanos ennek elmagyarázására meg a szemléletváltás tudatosítására a népességben már nincs idő...
Amellett, hogy tök egyetértek Árpádunk kirohanásával (bár gondolkodó ember az eredményeken nem lehet meglepődve) inkább az bosszant, hogy mi a bús faszért nem azzal kezdték az egész reformot, hogy az APEH-et létszámilag, jogosultságilag megsokszorozzák?

Amíg azt a bűvös 1 millió embert facsarjuk ki minden toprongyos nyomorult naplopó magyar ellátásáért (akiknek tetem részük külföldi büdös multikba dolgozik, hogy rohadna meg pfujj a szar multi), addig mi értelme van itt 300 forintokkal szarakodni?

Tudom hogy konvergencia kell akkora a szar, de tök egyértelmű, hogy semmi esélye nincs az országnak, mint az adócsokkentés, fokozatos, de határozott elindítása, és az adó ellenőrzés kőkeménnyé tétele. Nálunk pl. jár egyáltalán börtön adó nem fizetésért? Normális országokban simán bekúrnak egy két hónapra, hogy a köztörvényesek játszanak egy kicsit a rózsáddal, ha nem fizetsz közterhet.

Egyébként én fiatal vagyok, tanulok, és utálom ezt a rohadó szarhalmot, így nem túlzottan érdekel, pár év múlva pattanok külföldre, de sajnos akár hogy kapálózok mindig banánköztársasági elitista maradok, itt nőttem fel, így pedig jó vón látni, hogyan emelkedik kicsit kijjebb a szarból a tutaj.

ps.: aki meg itt akármilyen különbséget tesz a szadesz-mdf-mszp-fidesz közt az szerintem elfogult. Mindegyik más és más stílusban, és vehemenciával de egy nagy büdös fosfolyamot enged világnak, fogainak kerítése között.
Hot little bitch.

Szép gondolat az APEH.
De még Árpi is felkapta a vizet, mikor Orbánt ősszel, életében először megszondázta.

-ÁVH! ÁVH!-

Orbán vigyorogva nyomta a diktatúra hosszú karja - szöveget.

Képzelem, milyen siker lett volna a felturbósítása, ha a nemzethalál már 300 forinttól is fenyegetett.

APEH-ellenőrökre vadásztak volna a kisbaltákkal.
Ilyen egyébként volt.
A kőkeményre kőkemény emberek válaszoltak volna.
Nem a háromszázforintos faluszéliek.
Mire ez a hőbörgés?

Feri elkúrta.

Megmondom mér.

Modern pékmesék, vagy mi a toszban elreppelve.

..................

Katus üldögélt egy padon. Gy., a link, odalépett hozzá és azt mondta: "Ha mosröktön nemveszed le a bugyidat te keshedt ribanc, a bicskát is belédvágom, nem csak a dákómat!" Katus sikoltozott, rendőrök jöttek, Gy.-t, a linket, elvezették. Telt-múlt az idő, új tavasz jött, Katus megint ott ült a padon, üdén, mint egy csokor szegfű. Egyszer csak odalép hozzá egy kopottas zakójú, vidékies, őszes férfi: "Kisnaccsád, megengedjen, a bocsánatáért esedezem. Egy éve megengedhetetlen módon akartam közeledni Magácskához, de tudom, így beszélni senkivel nem lehet, soha..." Katusnak hízelgett a férfi (Gy. volt az, a néhai link) alázata, még jobban esett az udvarlása, és bár hagyta, hogy Gy. kezet csókoljon neki, kacéran felmutatta a gyűrűjét: "Sajnálom, Feri, ezt elkúrta. Időközben megkérték a kezemet. De azért kedves dolog. Csak tudja, a férjem soha nem akart bicskával megerőszaklni. Hanem csak szép erotikusan, úgy, és akkor, ahogy és amikor nekem kedvem van hozzá..."

"Apicsába..." - morogta magában Gy., a link, és köszönés nélkül sarkon fordult, kiköpött jobb felé, majd elslattyogott.

Katus hosszan nézett utána, és egy percig nem bánta meg a döntését.

....................

P.
Pasztikám - Katusom.

Aki a bekötőútnál strihel, az nem a kézcsókot hiányolja, hanem a pénzt akarja - előre.

Úgyhogy ne visíts.
Legfeljebb marad neked a frankómondó stricid, és ha nem leszel neki jó már, akkor eljátszik téged pókeren.
.
Kicsit visszatérve a lényeghez:
Álságos kérdésekre adott válaszokkal, az országot a vetélytársakkal szemben tovább gyengítő eredményt hozó, mert nem polgári nézetrendszert tükröző népszavazási eredmény után mi van most?
Kötelező pótolni a kieső bevételeket, habzik az ellenzék. Nyilván, aki nem teljesen elvakult, tudja, hogy valójában az ellenzék hazudott, hazudik. Addig, amíg a népszavazás engedélyeztetése volt a tét, addig - egy erre alkalamasan hülye Alkotmánybírósággal megfejelve - nem költségvetési kérdés volt az ügy, most már az. Persze. A lakosság zöme meg nem bánja, a potyautasokat, természetesnek veszi az ingyenesséhet. Kérem, menjenek a Tesco-ba, vagy a benzinkúthoz, ott próbálkozzanak ezzel.
hatalomra jutás esetén mi lesz? Simicskák? Zászlólobogtatás? Szlová-magyar háború? Kötelező reggeli-déli-esti (katolikus, protestánsoknak is) mise? Wass Albert Összes Művei minden család nappalijában, egyetlenként? Kiábrándító....
Rá Dios.

A jelszó - Merjünk nagyot álmodni !

Viki mondá.
A nagy álom teljesült. Teljes 300 forint a zsebben maradt.

Ünnepeljünk.
simi,

"Aki a bekötőútnál strihel, az nem a kézcsókot hiányolja, hanem a pénzt akarja - előre.

Úgyhogy ne visíts.
Legfeljebb marad neked a frankómondó stricid, és ha nem leszel neki jó már, akkor eljátszik téged pókeren."

Lehet. LEhet, hogy téged is eljátszik ám, a sajátod. De tudod, én a stricit akkor sem nevezem tisztes úriembernek, ha sok a pénze. Lehet, hogy nálad ez nem választóvonal.

Katussal kötözködj, drága ember. Vagy lengesd be Ferinek az alkarod. Ha úriember, nem vevő rá (de sajna, nem az).

Csákány!
Alkotmánybíróság... de gyorsan nyilatkoztak, micsoda disznóság őket nem tisztelni.... Micsoda hely ez?
Paszternák.

Megmondom, mi a különbség a

sokpénzű ember
és a
te kis Viktorod

között.
A sokpénzű, mikor meglátja az útszéli kurvát, rálép a gázra,
Viktorod meg próbálkozik nála a 300 forintjával.
.
ezt lattatok???
index.hu/politika/belfold/2006/valasztas/pturul/0311ugng/
modnjuk izlestelen gyurcsanyt hitlerhez hasonlitani, mint ahogy Matyas kiralyhoz is...
de a hitlert jatszo szinesz nagyon jo es frappansak az alairasok.

TAW
onnan indultunk 1989-ben!
{marminthogy lejjebrol mont most!)
???????????

na nem!, akkor cezura volt! ES: remenykedtunk...
92-re rosszabb lett...

most mar tudjuk, hogy ez a kapitalizmus, ez a mienk, kicsit savanyu... stb.

unokaocsem volt Indiaban, azt mondja mindenkit pofanver akinek nemtetszik magyarorszagon!

ugy a 36-38 helyen allunk az orszagok kozott... lehetne jobb is, de nem sokkal... a fociban itt se tartunk...
egyedul a tudomany ahol a 18-22. helyrol sikerul letornaszni magunkat a 28. tajara... de ez meg mindig jobb mint ami a nemzeti jovedelmunkbol kovetkezik...

"Nincs olyen ember aki ezt el tudná adni. Sem a jobboldalon sem a baloldalon. Ezt csak az istenadta néppel szembe lehet megcsinálni."

de hazudni lehet, nem??? :)
simonmondja,

te télleg ennyire szerelmes vagy a Fletóba?

Ez ovis dolog, reméljük, kinövöd.

Na jó egészséget,

P.
Ekkora demagógiát régen olvastam

NEM A SZOCIALIZMUSRÓL szólt a népszavazás, akkor sem, ha ezt vette fejébe az szdsz kicsinyke agytrösztje.

Hanem arról, hogy "ha megígértétek, hogy ennyiből ezt és ezt csináljátok, akkor ne kuncsorogjatok plusz zsetonér."

Széchenyit pedig bizony érdemes lenne tanulmányoznia 1-2 milliárdosnak.
Ő ui.nem az állam pénzét szóra és (abból) a sajátját gyarapította, hanem fordítva.

Aprócska különbség.
nem olvasok végig 2200hsz-t, de a
hálapénz
elfogadása
ma
is
büntetendő.

Ha a beavatkozás előtt adják, akkor mindenképp.
Ahogy múlik az idő a véres vasárnap óta, úgy fokozódik az értetlenségem, a rémületem.
Azt hittem, Orbán a hatalmat azért akarja, mert az országnak - szerinte - ő tehet több jót. Na ezt beszoptam.
Vesszen az ország?
Merthogy veszni fog.
ez az arpi adja a sok sotet jobbosnak... mindent vissza!

nagy magyarorszagot es trianont is vissza!

senki se fizessen adot!

minden legyen ingyeeee :)

ejjjen a magyar kiralysaaaaag ;)

jah es a kiralyi garda
meg az a szerencse h innen londonbol kisse masnak tunik ez a bolhacirkusz...

soha nem gondoltam vna, h EZ FOG HIANYOZNI otthonrol... vicces de igy van....
"Hot little bitch"
(ez szerintem noi nev de nem lehetsz a szohasználatod mian)
"Amíg azt a bűvös 1 millió embert facsarjuk ki minden toprongyos nyomorult naplopó magyar ellátásáért (akiknek tetem részük külföldi büdös multikba dolgozik, hogy rohadna meg pfujj a szar multi), addig mi értelme van itt 300 forintokkal szarakodni?"
szoval mintha 993 ezer fizetne az ado 75%-at, de mi a baj ezzel?
irtam mar, hogy az elnok embereiben a josh 29 embernyi adot fizetett buszken.
a multikkal tenyleg baj van, nem azert mert adnak munkat egy komprador tistvisleo retegnek, hanem mert nem adoznak, istentelenul nagy a profitjuk...
pl allitolag a magyar bankok a legnyeresegesebbek az EU-ban. miert? mert megtehetik...mert a politikusaink impotensek...
vagy itt van a micheilfeit es a meinl ugy, 10 evig adomentsesseg, aztan eladjak ujrakezdodjon az adomentesseg ma kika es match...
es akkor arrol ne is beszeljunk hogy piacot vettek es korlatozzak aversenyt nem pedig idehozzak
vakapad 2008.03.11. 23:17:29

Valami nagyon fontosat kihagytál!

A/3 ; B/5 -
Csúnyaszájú! Nyilvánosan ocsmány szavakat használ! Prostituáltnak nevezte Drága Magyar Hazánkat!
Volna nekem itt egy kérdésem, ami spec nagyon off, de e cikket olvasva villant az agyamba: tudna valaki nekem ajánlani valami nagyon könnyen érthető, netes olvasnivalót a magyar szocializmusról? Mert, ahogy az a cikkben el is hangzik, igazából nekem fogalmam sincs arról, hogy akkor most igazából úgy mi is volt. Sajna (?) még csak 2 éves voltam, amikor rendszerváltás lezajlott. :) Valami egyszerűt szeretnék (sajna ezen a téren agyam teljesítménye meglehetősen limitált) és olyan, amit netről is le lehet szedni (Kanadába élek, így kicsit problémás lenne nyomtatott formába magyar könyvet beszerezni).

Előre is köszike :)
Itt nem a 300 rupporól van szó, szerencsétlenek, itt arról van szó hogy lárifári és álliberális csapata szépen átbaszta az agyatokat 2006-ban. Dikázzátok meg az igéreteiket, aztán nézzétek meg, hogy mi is valósult meg belőle. Át vagytok rakva a palánkon rendesen
Jócskán megkésve jut eszembe:

Népszavazást nem azok körében kellett volna-e rendezni, akik adnak, nem pedig akik kapni akarnak...?

Valahogy így:
1. Kívánja-e Ön finanszírozni a xxxx-díjat?
A szavazáson a kormányoldal kudarcot vallott, a jobboldal megbukott, az ország meg veszített ...
Óóó jeee! Még mindig itt tartunk?
Mikor a nép felszisszen, és háborog, mert kurva országként említik?
Még nekem is rosszul esett. Erre mit látok egy szép vasárnap?

Az ország lefekszik 300 forintért!

Tökös gyerek ez a Totya! Jól megmondta! Itt a szocializmus. Miért is?
Te Totya! Ilyen nagy vehemenciával mikor kérdezed meg - ha már úgy hiányolod ezeket a díjakat az államháztartásból -, hogy a multik mekkora hányadát fizetik be a bevételeiknek és profitjuknak? A nagyon gazdag magyar fantasztikus vállalkozók, akik a becsület mintaképei, és ilyen jó ötletekkel állnak elő, tán, ha nyilvánosságra hoznák az adóbevallásaikat az elmúlt 15 évre visszamenően...
Te, Totya! Megkövetve azokat a túdósainkat, akik teljesítenek, miért nem kérdezed meg már ilyen nagy vehemenciával, hogy pl. a Corvinus-on biztos a FER akadályozta-e meg, hogy a tanári kara súlytalan, nemzetközileg nem publikál, nem kutat jobbára semmit, ellenben jól fizető FB-k, IT-k, Monetáris Tanács stb. tagja? Hogy még n+1 felsőoktatási intézményt ne is említsek!
Te, Totya! Azért mert ilyen bül-bül szavú rabulisztkát űzöl, és kra mindent tudsz, nem kéne talán azon is elgondolkodnod, hogy ebben az országban a legnagyobb probléma nem a nyomoronc, buta népével, hanem ezzel a korrupt, velejéig szoci (versenyt semmi áron), belterjes, a kiváltságait védő elitjével van, aki semmilyen teljesítményre nem képes?? Vagy hol is látod Te a Széchenyieket?? Azokban, akik kitalálták a vizitdíjat?? Ez igen!! Tényleg ezen múlik a szocializmus kontra kapitalizmus??! Ajaj! Nem kívánom Neked, de nyilván el fog jönni a betegség az életedben, ami majd megfelelően alázatossá tesz, minthogy ilyen ótvar "vizitdíj kontra hálapénz"-ben ragadod meg az egészségügy problémáit.
hehe. miért is akarta mindenki a rendszerváltást anno? szabadságvágyból, a demokrácia iránti szerelemből?
nagy büdös lókukit. azért akarta mindenki a rendszerváltást, mert olyan jól akart élni, mint nyugatiak. nem a szólásszabadságot irigyelték az emberek, hanem a mérhetetlen anyagi jólétet.
megkapták, amit akartak. ja, hogy nem ilyennek képzelték?! C'est la vie.
a világ legeslegeslegzseniálisabb népe csak megküzd ilyen apró problémákkal. :-)
Végre... végre. Megnyugodott a lelkem a post láttán. Vannak még értelmes emberek ebben az országban. Szívesen olvasnék még Tőled.
Már megint teljesen igazad van! Rendszerváltás? Nem hogy rendszerváltás nem volt, de én sajnos nem sok különbséget látok 1944 és 2008 között:

www.youtube.com/watch?v=JEjvVMRh4yo

Itt az idő, tegyünk róla, hogy legyen különbség!
"hehe. miért is akarta mindenki a rendszerváltást anno? szabadságvágyból, a demokrácia iránti szerelemből?
nagy büdös lókukit. azért akarta mindenki a rendszerváltást, mert olyan jól akart élni, mint nyugatiak. nem a szólásszabadságot irigyelték az emberek, hanem a mérhetetlen anyagi jólétet.
megkapták, amit akartak. ja, hogy nem ilyennek képzelték?! C'est la vie.
a világ legeslegeslegzseniálisabb népe csak megküzd ilyen apró problémákkal. :-)"


a magad nevében beszélj.
No, akkor!!!
A tisztességes ember akkor..1988-ban azért lázadt fel, mert elege lett az egysíkúan (akkor marxista szoc gazd. tanon alapuló) "képzett" pártelit diktálta rendszerből!!!
Ma meg a másik fajtából!
Aki ezt nem érti, vagy nem emlékszik, annak kívánok mindennapi versenyt, kihívást, brénsztormingot...hétvégén egy kis tímbildiget...
Magyarul: Lófaszt a seggébbe!!!
Szerencsére a Jobbiknak, az egyetlen hiteles magyar pártnak a fenti problémákra is már készm működő, európai-szintű megoldási tervezete van!

youtube.com/watch?v=soYT6sdIxwQ
Mi Esztergomban mindenről meg vagyunk kérdezve. Aztán senki sem törődik a véleményünkkel!
süti beállítások módosítása