W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Hé, paraszt!

2007.11.18. 07:44 Tóta W. Árpád

 

A Takarékszövetkezet a vidék bankja. Kik is élnek vidéken? Ja, hát parasztok.

 



Címkék: reklám cikkajánló

369 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr44232758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az bitos, hogy te jobban eltalálod a vidék gusztusát.
A cigánybűnözés példul nagyon bejött nekik.
A hirdetést is lehetne akkor ezen a nyomvonalon:

Hozza be a pézt, mer itt nem lopja el a szomszédja!
Ritka alkalom, hogy reklámot nézek, még ritkább, ha megérint az üzenet.
Ennek a remekműnek a kreténizmusa azonban megtette!:))
Ja! Takarékszövetkezetben a pénzem...

Elárulom, hogy az egyik ügyfeles, hmmm...hogy is mondjam!:))
Szóval, AZ a reklám helye!
Ez a humor 2007-ben. Nagy a töke, érted.
Tudod, Árpád, már fel sem veszem. Annyian parasztoznak le így vagy úgy, nyílt színen, beleértve Téged is, hogy tényleg nem érdekel. Amikor Te a vallásos embereket (pl. a katolikusokat) mindenféle ostoba mondákban hívő balfaszoknak titulálod, akik hagyjanak Téged a hülyeségeikkel (elnézést, hogy nem veszem a fáradságot a pontos idézéshez, elégedj meg azzal, hogy én így értem a szavaidat), akkor ugyanazt teszed, mint a Takszöv, általánosítasz: a vallásosak mind hülyék, a vallás is hülyeség, de legalábbis nem evilág racionalitásához igazodik.
Most, bár lényegében igazad van, de tartsalak hitelesnek, aki küzd a káros és hibás sztereotípiák terjedése ellen? Lófaszt. Az a véleményem, hogy azok ellen küzdesz, amiket/akiket utálsz, de a mércéd önmagadra nem vonatkozik, mert akkor a vallásosakról írt hibás és káros sztereotípiáidról is írnál, legalább utólag. Vagy csak bocsánatot kérnél.

Ed
ED: nemtom, feltűnt-e, de a vallás egy eszme. vannak állításai. ilyen pl h egy szűz zsidónő megszülte isten fiát, aki engem megváltott. nos, ez szerintem estimesének elmegy, de aki komolyan veszi, azt legyen szabad ugyanazzal a svunggal kiröhögnöm, mint aki az alsónadrágokat lopkodó éjjeli törpökben hisz.

ezt összehozni a vidékiséggel meglehetősen izzadságos munka lehetett.
mindazonáltal ez itt off, de nemsokára jelentkezem egy Dawkins-recenzóval, sőt egy hosszabb post-sorozatban ismertetni szeretném a könyvet, na ott lehet majd hápogni.
Hát én kábé olyan megrögzötten ellenzem a vidékfejlesztést, mint Tóta gazda a Mária országát.
Az, hogy mi ésszerű, itt magasan nem számít.
A másik társulat is tudja, hogy nem az észérvek szólnak mellettük, hanem az összetartás és a furkósbot.
Úgyhogy sok sikert.
Kicsit szájbarágós,de biztosan azért,hogy "megércsék"?
Tóta nem hiszel a csodákban. Einstein mondá: ha a tudás egy pohár víz és kortyolgatsz belőle, az alján ott találod a hitet (vagy Istent). Mint a zaccot. Hát na, szabadidejében ő is bölcselkedett, de így azért szó szerint van benne valami.
Bratislava:
Ez annyira bon mot, hogy Heisenberg mondta, nem Einstein, de nem baj.

atheismexposed.tripod.com/nobelistsgod.htm
Coop reklám ugyanez: "szomszéd rámköszön, ... együtt jöttünk már megint"
TWÁ
Várjuk a R. Dawkins könyvblogolást.

Brátiszlává
Einstein már így is forog a sírjában, hogy minden útmenti propagandista kiforgatja a szavait. Olvasd el legalább 2 könyvét max azt hozhatod fel, hogy panteista volt vagy agnoszticista. De semmiképpen sem volt teista vagy deista (ill csak 12 éves koráig)...
...sőt, ha az ateizmust a maga keresztül-kasult definiált értelmezése szerint vesszük, akkor nyugodtan kijelenthetjük, hogy Einstein ateista volt.
1000X megfogadtam, hogy nem jövök ide, nem hagyom magam megvezetni! De, most ahogy beleolvastam, ki kell írnom magamból a véleményemet!
Természetesen nem érdekel TótaW reklámbemutatója, de amit válaszként Epokit Drive-nak adott, hát az azért döbbenetes!
Döbbenetes, hogy valaki, széles nyilvánosság előtt folyamatosan osztja az észt, miközben az említett válasz a szélsőséges, kirekesztő csoportok közé sorolja!
Normális, tanult, gondolkodó ember még akkor sem ír le ilyeneket, ha gyakorlatilag nem azonosul azzal!
A vallást kifigurázni, sok-sok százmillió embert kollektíve bolondnak tartani - hát ez még nekem, született ateistának is döbbenetes!
Fordítsuk meg!
"...aki komolyan veszi Tóta W. Árpád gondolatait, azt legyen szabad ugyanazzal a svunggal kiröhögnöm, mint aki az alsónadrágokat lopkodó éjjeli törpökben hisz..."
grigorij, hülye-e vagy?

tiltja valaki, hogy kiröhögj? tedd azt nyugodtan.

"A vallást kifigurázni, sok-sok százmillió embert kollektíve bolondnak tartani "

remélem, időben világosítalak fel, hogy a különböző vallások egymást kölcsönösen hamisnak, sátáninak, tévútnak tartják, nemhogy bolondnak.
"Kevésbé hívei a szalmakazalban kufircolásnak is..."

Árpád, azért látom, hogy te sem vagy teljesen otthon a vidéki életformában. Ti. szalmakazalban nem jó kufircolni:

local.blog.hu/2007/11/18/szena_vs_szalma

A reklám amúgy meg tényleg elég sztereotip, de legalább mérsékelten vicces.
OFF:
ED hozzászólásával teljesen egyetértek, imádom az írásaid Árpád, de ezt a vallás dolgot kicsit egykalap alá veszed sok más hülyítéssel (ami valójában szerintem csak szimplán egy középkori ember számára írt, egyszerűsített, régelavult körítés, ami persze rég elvesztette mondanivalóját már).
Mert ez az a terület ahol a lexikális tudás semmit nem ér - lehet belekötni történeti mendemondákba, de lejön hogy nem érted a lényegét, mert azt nem is lehet, csak tapasztalással.
Mindamellett a kereszténységet - katolicizmust az egyik legbetegebb vallásnak tartom én is (szcientológiát ne soroljuk ide azért), bár ennek ellenére is minden vallás célravezető lehet a maga módján. Csak a kereszténységnél tényleg nehéz kibogozni a szálakat és meglátni mögötte a lényegi, szimbolikus mondanivalókat, pedig vannak. És nem a jászolra, juhokra gondolok.
Mindegy, várom azt az írást bár fogalmam sincs ki az mi az.. majd még hápogok :)
IOpener: mint irodalmi művek (mesék), nem (nagyon) problémásak ezek az írások, csakhogy sem a Vatikán, sem a protestánsok nem mondanak olyat, hogy ez szimbolikus lenne.
korábban erről:
w.blog.hu/2007/04/27/legy_ostoba
Köszönöm! Csodálatos a stílusod!
Te nem vagy vallás! Viszont ezek szerint kerüld a "szabadgondolkodást" is...
Gondolom érted mire célzok...
De majd, persze tanulok, vagy eljövök, hogy felvilágosíthass, vajon hogy fér össze a rád oly jellemző viselkedés, miszerint neked lehet önálló véleményed, de ha másnak attól eltérő van, akkor máris vége a toleranciának, jön megbélyegzés, kifigurázás!
Mindez rendjén is lenne, ha - és ezt már többször említettem - ez a viselkedés nem egy sokak által látogatott internetes újságban (vagy épp a TV-ben) jelenne meg!
Nem érdekel a beállítottságod, a filozófiai hitvallásod - de zavar, hogy ismert politikusokhoz hasonlóan kizárólagosnak, megkérdőjelezhetetlennek véled magad!
És én egyáltalán nem tartalak hülyének-e, csak, koromnál fogva, ex-liberálisként sok hasonló emberrel találkoztam már...
Tudom, tudom a válaszod... Szintén toleráns a más véleménnyel szemben...
Megyek már! Nem zargatlak!
azért az szép, a parasztozástól négy lépésben eljutni a szentségelésig. Mi a tipp? Zsidózni mikor kezdenek el?
a reklámon jót mosolyogtam
ők ezt találták a legjob útnak a célközönségük felé
bármit mögémagyarázni nincs értelme
(konkrétan, Jézustól való idézetek között vannak szimbolikus és építő dolgok. Nem vagyok nagyon benne a témában csak néha-néha elkapok egyet és bizony, odabasz.
Meg hát biztos vagyok benne hogy felháborodna ha látná hova fajult ez az egész és hogy kiforgatták és felhasználták a szavait.)
Amúgymeg, ez mindígis így volt. Tölünk ezer kilométerre nyugatra az emberek 75%-a simán elhiszi, hogy mink még mindég nyereg alatt puhiccsuk a húst, kutrul horgyuk a vizet. A budapestiek 75%-a simán elhiszi, hogy budapest határát elhagyva a nők elkezdenek fejkendőt hordani, és a patakban mosni.
De ezzel semmi gond, mert a valóság innenső oldalán mi meg úgy gondoljuk, hogy azok ott pesten köcsög buzi stricik. Az összes.
Fog ez változni valaha?
Köcsög!

Azt, hogy te mit hiszel,és mit nem kit érdekel? Azt hiszed te szarod a spanyolviaszt?
nem.
Az is 1 vélemény amit fröcsögsz, de csak 1 .
A reklám egyébként jó, ha egy kicsit általánosító is.
(Tudod nem mindenki szeret a pesti kutyaszaros miliőben élni, és inkább "buta katolikus parasztok" legyenek a szomszédaim, mintsem ilyen seggfej pesti buzik.

Ja és a télapó sem létezik, de ha egyszer zuhan veled a repülő cefetül lefelé majd kiabáld jó hangosan: ÉÉÉÉN!!!
1, Ezt a reklámot kiemelni, hogy "Parasztozás" egy röhej. Van humora és kész. Mégis mivel lehetett volna még szimbolizálni?
Egyiknek hammerje van vagy mi?

2, keresztényeknék utálják az egyházat, engem nem érdekel, De hogy nem érteni a célzatait már cinkes...
ja és az a link utolsó bekezdése nagyon ott van! :)
hoppá! khm, na hát a félműveltség áldozata lettem, vezeklem.
és akkor még bölcselkedek egy picit: Tótát azé´ szeretem olvasni, mert tud nevetni mindenen. de ő is hisz valamiben, mégpedig magában az emberben: "ich liebe die menschen" bejbe. másképp nem tépné a billentyűzetet. ha tévedtem fel is pofozhattok (s mi mindent el nem mondunk rólad :)))
Mi a baj azzal, hogy külünböző szimbólumrendszerekkel(vallás,hiedelmek,őstörténetek)vesszük körbe magunkat. Mindenki abban hisz amiben akar.
Ez a reklám már megy 4 hónapja,
vidéken- árpiéknál nem terjed a hir, nem vót áram ?
Vessetek a mókusok elé, de inkább ezerszer ez a reklám, mint egyszer az intelligens molekulák!
Szerintem nem fognak megsértődni vidéken, ugyanis nem ismerhetnek magukra ebben a szpotban. A poénon viszont valószínűleg röhögni fognak.

Egyházak: tudtommal a katolikus egyház tanítása szerint más egyház tagja is üdvözülhet.
kadarnepe 2007.11.18. 12:09:50

Egzaktli.
grigorij, a tolerancia nem azt jelenti, hogy nem tartom eszeveszett hülyeségnek/ujjbólszopott tündérmesének a másik gondolatait, vagy hogy ezt nem fejezem ki. azt jelenti, hogy nem akarom beléfojtani a szót. remélem, ők se énbelém :D

"inkább ezerszer ez a reklám, mint egyszer az intelligens molekulák"

na jó, ezt aláírom.
Hádemánno' hö.
He.

Gothmog bácsival 11:55:03 értek egyet, hovatovább: a torelancija meg nem is mindig jó, mert a szúnyogok akkor már régen felfaltak volna bennünket.

A didinnyés csaj meg egyébként oan szarul játszik, hogy fáj. Le kő lőnyi.

Hagyjuk mán a Tótát, hagymongyaja magáét, mink is hagyva vagyunk általa, hogy akár őtet fikázzuk.

Most egyébként én egyetértek vele. Köcsög pesti tahó reglámkészítők mennyenek a bucsába. Meg még szar is. Viccesnek csak annak vicces, aki még ott tart, hogy elesett a színészbácsi hehehe.
Isten előtt egyenlően vagyunk bölcsek - és buták is.
- Albert Einstein

ateista mi?
egy ateista ki se ejti Isten nevét a száján
en.wikipedia.org/wiki/Einstein#Religious_views
"I believe in Spinoza's God, who reveals Himself in the lawful harmony of the world, not in a God Who concerns Himself with the fate and the doings of mankind."
hunyuan: Azt mondják, légörvénybe került röpcsin is meredeken zuhan az ateisták száma :)
Nem tudok elképzelni egy személyes Istent, aki közvetlenül befolyásolná az egyének cselekedeteit... Vallásosságom a végtelenül felsőbbrendű szellem alázatos csodálata. E szellem a kis dolgokban nyilvánul meg, hogy megérthessük valóságát.

Én Spinoza Istenében hiszek, aki minden létező harmóniában megnyilvánul, és nem abban az Istenben, aki az emberek cselekedeteivel és végzetével törődik.

Albert Einstein

'Einstein-es' téma lezárva.
Kösz Árpi egyre gondoltunk.
betonarcu: ez komoly volt tőled..
Semmivel sem bugyutább ez a reklám, mint a többi. Én nem érzem úgy, hogy leparasztoztak volna.
hunyuan: de nagyon igaz
Bevallom, én nem látom még tisztán az összefüggést egy béna tökös reklám, és Einstein hite között.

De azért még dolgozom az ügyön... :D
Kedves Mindenki!
Remek témát hozott ma az Árpi, hullott is a picsa, a buzi meg ki tudja még mi rendesen.
Ez a reklám szimplán bunkó, ahogy a többi is általában. Példának mondanám aki esetleg hallotta a reklámzabálók (na ez se kicsinykébb baromság) reklámját a rádióban, szóval ott egy igen csak bumburnyák reklámmal akarják reklámozni a jó reklámokat.
Én megpróbáltam elképzelni egy reklámzabálót végül is jó kis horrort lehetne csinálni belőle.
Üdv Mindenkinek Pelikán
az előző kommentekben v.ki leateistázta
héló, Árpád!
ez a reklámizéd nagyon eröltetett! kicsit az "orromatistisztíccsa" vs. sértődött magyar "kapuslegendák"-at idézi... nem köllene ezt olyan komolyan venni, azt hiszem.

(ez a "direkt baszogatlak titeket a valláshülyeségetekkel" meg egyenesen dögunalmas! nem zaklat fel, csak unalmas. van ettől több is a tarsolyodban!)
gothmog 2007.11.18. 11:55:03

Utazgatni kell és megfigyelni a helyiek életét. Még jobb, ha beszélgetni is tudunk velük. A sztereotípiák csak így győzhetőek le, és érdekes módon rájöhetünk arra, hogy nyugaton sem minden fenékig tejfel.
Ugyanaz, mint a Subway szendvicsbár reklámjai a bevásárlóközpontokban.
Egy nő bukik épp ráfelé egy fallikus kolbászos szenyára, és alá van írva:
"A tiéd mekkora?"

Háháhá! Érted, a csaj, olyan mintha szopna, háháhá!

:'(
Reggelenként valamelyik rádióban van merevedészavarokkal foglalkozó közérdekű hirdetés, egy pasas szomorú zene mellett mondja, hogy romlott az állapota, aztán meg kapott kezelést, vagy felhívott egy számot, már nem emlékszem, és vidámabb is lesz egyből a hangja, ahogy mondja, hogy jobban van, és a zene is teljesen felvidul a végére.
A leges legvégén meg egy női hang kérdi: "És Ön hogy áll?"
Zabálj, fogyassz, vásárolj, mert egyébként nem vagy ember...

Szomorú vagyok...
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.11.18. 10:06:23

"ezt összehozni a vidékiséggel meglehetősen izzadságos munka lehetett."

Nem izzadságosabb, mint a tököt a vidékkel.

"remélem, időben világosítalak fel, hogy a különböző vallások egymást kölcsönösen hamisnak, sátáninak, tévútnak tartják, nemhogy bolondnak."

Ez így nem egészen helytálló, sőt.
A reklám egyébként jópofa, több nőnek kellene gyarapodnia...
;-DD
Bocs, de Jézust pl. a mohamedán hit is elismeri, mint isten legtisztább prófétáját...
Egyébként meg ha nem tetszik a zsidó nő szűzen nemzett gyereke, akkor legalább az erkölcsi hozzáállást értékelhetnéd (nem a filiszteusok legyilkolását, stb, hanem pl. a tízparancsolato...)- bárcsak ennyi és nem bonyolultabb törvényre lenne szükség
Árpád, ez a reklám valóban kissé paraszt (hehe), de neked azért komolyabb célpontot kellene választanod. Ennyire nincs uborkaszezon.
A Hit /a keresztényi/ kérdéséhez:nekem is az a bajom ez ügyben TWÁ-val,hogy már-már irracionális dühvel támadja a keresztény tanításokat/dogmákat.
Erről régebben szerénységem már elmondta egy vitában itt a véleményem.
Nem ismeri Aquinói Szt.Tamás írásait.Sebaj.
.
Credo,quia absurdum est. = Hiszem,mert hihetetlen.
Vágod TWÁ?
Ne keverd össze a racionális gondolkodást a HIT-tel.
A Hit transcendens 'az ész feletti'.Túl jón és rosszon,de a hívők számára épp a sublimált jót mutatja meg;iránytű.
Kedves Feri2360!
Igazad van, reklámot nézni nem muzsály, de vannak dolgok amiket nem kerülhetünk ki.
Üdv pelikán
"kinyílik a zsebében az árpádsáv"

:DDD

a gond az, h a takarékszövetkezeteknek tényleg nincs adujuk a bankok ellen. hiába tömör professzor, sokan tényleg csak azt látják, h a szomszédnak mekkora töke (autója, háza, hűtőládája, sírköve) van, az ilyen százalékos-apróbetűs-belemenős-web3-as ajánlatoktól csak zavarba jönnek. a helyi takszövben meg ugyanaz a marikám ül jó esetben 30 éve, könnyebben fordulnak hozzá bármivel, de ebből se lehet marketinget csinálni, mert ennek meg a pletyka a hátulütője. szvsz olyan, mint banktitok, falun nem létezik.
most ebből a sok szarból hogy jöjjön ki - milyen reklámot hazudjon össze - a kreatív?
múltkor muteréknál kifogyott az 1 szem pénzautomata, meg a takszöv is, nem tudták kifizetni a nyugdíjakat. 21. century, cruel.

amúgy nekem csak a kivitelezés igénytelensége tűnt fel, mondjuk legyintettem, ja, erre tellett, de az ilyen-olyan sovinizmuson már szemem se rebben.
a hímsovinizmus ellenpontjaként pölö ott a mars delightos "örüljünk, mer másnak szar!"-reklámja, ami a legszebb öröm a káröröm nevű gyönyörteli jómagyar jellemvonást próbálja megcélozni.
ráadásul a csoki is szar.
Kedves Gergely!
Szerintem ne erőlködj ezt az Árpi sose fogja megérteni.
Nem azért mert nem tudná, hanem mert nagyon nem akarja.
Üdv Pelikán
Gergely, ez oké, de attól még lásd be, hogy mai szemmel vicces is lehet akár Jézus születési sztorija. Ez ügyben még egy hívőnek sem muszáj a csuhája mögé rejteni a mosolyát, ezt szerintem maga Jézuska is konfirmálná, vagy anyukája is (mostmár elévült) bevallaná. DE persze, hogy nem így volt, ez csak egy szép történet. Aki mást mond, az a vallást veszélyezteti, és bigott majmok gyülekezetévé szeretné degradálni. Ezt sok vallásos azért remélem, kikéri magának. Én igen.
Guga:vallásos, vagy hívő??
Merthogyugye nem mindegy...
Pelikán, nem csak nézni, hanem írni sem muszáj róla. Vannak újságírók, akik évek alatt kivívtak maguknak egy szakmai rangot, de ez kötelez is, az olvasók (jelentős része) elvárják, hogy fajsúlyos témákkal foglalkozzon, márpedig ez a mostani számomra tök (hehe) jelentéktelen.
Guga: miért ne lehetett volna? Maholnap már téged is klónozhatnak.
De nem erről van szó. Az ádámi örökségtől való mentesség ismételt kifejezéséről van szó.
Emberek mi van veletek?? Mindenki a Hetedik mennyországot nézi a tv-be, miközbe ide irogat. Mi köze van ennek a postnak, a valláshoz..egyáltalán, h lehet párhuzamot vonni.. Ennyi erővel minden szóban, mondatban lehetne egy mögöttes tartalmat keresni ami valamilyen úton módon a valláshoz vezet.
Kedves Vialli!
Tudod ez is mutatja, hogy ez a téma itten nem tart igényt közérdeklődésre.
A vallás megörökzöld már több ezer éve vitatkoznak róla.
Üdv Pelikán
vialli: a tök meg a dinnye tehet róla. Ősi jelképek.
Kedves Vialli!
Tudod ez is mutatja, hogy ez a téma itten nem tart igényt közérdeklődésre.
A vallás megörökzöld már több ezer éve vitatkoznak róla.
Üdv Pelikán
"Credo,quia absurdum est. = Hiszem,mert hihetetlen.
Vágod TWÁ?"

jah vágom: kerek, ostoba faszság. nyugi, túl vagyok aquinóin.

"legalább az erkölcsi hozzáállást értékelhetnéd (nem a filiszteusok legyilkolását, stb, hanem pl. a tízparancsolato...)"

hoppá! miért nem azt? milyen alapon kell szemezgetni a bibliából?

others: ez a cikk a kreatív c., reklámmal foglalkozó lapban jelent meg, és hát ezért is szól reklámról, nem a gyurcsány ferencről.

(merthogy a szövegre kattintva egy egész cikk olvasható ám!)
Van pest, meg van vidék...
Kik laknak vidéken -a parasztok...
Kik laknak pesten- a köcsögök...
Ez így kissé le van egyszerűsítve.
Nem??
Pelikán et.
A gazdát a Takarékszövetkezet szponzorálja.
Ne cikizd a módszereit.
Tessék a kommentoldalt megtölteni.
Megjelent Gyurcsány neve a topikban, figyelem!
TWA: azért nem azt, mert ha egy _normális ember_ elolvas egy könyvet akkor azt nézi, hogy mi az a dolog amit hasznosítani tud az életében (filozófiai tárgyról van szó), a jó oldalon.
Ha neked az jut eszedbe, hogy gyilkolászás (ez egyébként a biblia történeti-és nem filozófiai része), stb, akkor sajnállak...
Igen, nagyon izgi cikkecske.
Teljesen oda voltam tőle, meg vissza.
Hogy a kreatívok pestiek is, meg fiúk is, ez nagyon letaglózott.
Kedves Árpi!
A cikk jó, ezt már megszoktuk tőled, de amúgy nem értem miért gerjedsz folyamatosan erre a keresztény dologra. Keresztények, voltak meg még egy darabig lesznek is, manapság a befolyásuk nulla.
Szóval igazából nem értem az indítékot ami arra sarkal, hogy a minimális irodalmi stílust is mellőzve kocsmai hangnemben vitatkozz arról, hogy kikettyintette meg a kis Marit.
Üdv Pelikán
Pelikán:talán identitásválság...:-D
Kedves Pelikán!
"A vallás megörökzöld már több ezer éve vitatkoznak róla."
Ebben teljes mértékben igazat adok neked, a VALLÁSRÓL mindenkinek van egy szubjektív véleménye (legyen hívő vagy ateista) de pont ez az a téma, amiben senki nem tudja meggyőzni a másikat a saját igazáról,(hitéről) mivel racionális, bizonyítható magyarázatot senki nem tud adni. Tehát én úgy gondolom, h ezen a fórumon vitatkozni ill. a post minden szavában/képi anyagában a vallásra utaló lebecsmérlő jeleket felfedezni baromság. "vitatkozni" meg mégnagyobb...
TWA:leegyszerűsítve, tapló módon: ha megnézed egy nő fenekét, mit látsz?
Szép kerek, gusztusos, vagy hoy milyen büdöset sz....k???
Kedves Vialli!
Ebben spec igazad van.
Üdv Pelikán
Vialli: ma az áruházak meg bankok olyan szépek, mint régen templomok. Csak a szánkat tátjuk vagy áhítatosan pislogunk.
qrvaélet: elnézést, de itten _tényállítások_ vannak, mint pl a szűztől született istengyerök, meg a mennyország, meg a szentek, meg a csodák. ha azt mondod, hogy ez egy fülesmackó-szerű mese, amibe nem kell belekötni, h nincs is fülesmackó, mert nyilván az csak kitalált bábu, hanem a tanulságát kell nézni, akkor OK, nincs köztünk vita.

de tényleg, hagyjuk, lesz erről szó Dawkins kapcsán.
OK, hogy a cikk a kreatívnak íródott, ott kellett volna hagyni, ne is tudjunk róla, nekünk pedig írni egy jó kis gyurcsány-orbán-kóka-szientológia-jézus-stb. cikket. Dehát a medve meg a bőrei...
betonarcu ebben igazat adok, ez valóban így van.
A reklámspot némileg alpári és kretén, de jó.

Az eredeti, fizetett felület után megjelent a Tube-on is, mi is itt csámcsogunk rajta, tehát költséghatékonyságból jeles. A gyenge geg miatt valószínűleg meg is marad néhányakban, ez se rossz. A takarékszövetkezet vidéken erős és a parasztozással is erre gyúr. Ha az volt a célja, hogy tovább építse a "nem vagyunk csilivili irodás, Budapestről (Bécsből, New Yorkból, Tel Avivból) irányított tucatbank" imázst, akkor ennek is eleget tett ezzel a spottal.

Mi akkor a gond?
:-)

TWA:ez nem fülesmackó,mert annál kicsit összetettebb-ld.vatikán, aki-ami egy jó ideje megél a dologból..
DE: mások hitét, a világnézetét tapló módon támadni..
Hát..
Te pl. komolyan veszed a "népképviseleti" rendszert, asszonynevén: demokráciát?
?
dark future:qrvára igazad van :-)
Kedves Feri2360!
Abszolút igazad van! A fokozódó nemzetközi és belpolitikai helyzet közepette ez igen csak lájtos téma.
Üdv Pelikán
qrvaélet kérdését ne felejtsük el:
Te pl. komolyan veszed a "népképviseleti" rendszert, asszonynevén: demokráciát?
?
Pelikán et. 2007.11.18. 13:27:45
A keresztények és egyéb egyházak befolyása akkor lesz majd nulla, ha nulla forint állami támogatást kapnak. Addig sajnos befolyásuk van, mert azt a pénzt másra is költhetné az állam.
Az egyházakat tartsák el a híveik. Amelyiket nem tudják, annak nincs elegendő híve, tehát nincs rá szükség/igény.

hunyuan 2007.11.18. 12:22:14
Ne menj angol fordítónak.
TWÁ-13:21 :
nyugiban vagyok,egy ateista persze,hogy túl van aquinóin.
Várom R.Dawkinsról szóló értekezésedet /Vak órásmeter:DDDD/.
Indításként Karl Kautskyt hozhatnád:'A kereszténység eredete' - Dawkins gyenge epigonja,de erről majd akkor,ha hozod a témát.
G.Lóci:úgy van...
A pártokat meg tartsa el a tagságuk
Na, már megint a vallásnál tartunk.
Nem tudom ki hogy van vele, de az Istenben való hívést és a szűz zsidó asszonytól született istengyermek stb. -t nem kéne összemosni, mert az nem ugyanaz. Aki a másodikban hisz bizton hisz Istenben is, míg aki nem hiszi el ezt a tényt ?? mesét ?? annál még lehet kétesélyes a dolog. Én Einsteint is abba a csoportba saccolom, aki a mesét nem hiszi el, de Istenben hisz és erre oka is van/lehet.

A másik dolog a reklám. Azzal már megint nem foglalkozunk, pedig tanulságos lenne.
Meg szeretném kérdezni Árpádtól, hogy mi a véleménye a Teletubbies- ról. Mert eléggé kretén egy dolog, nem vitás, nomeg mindent kétszer ismételnek. Viszont az 1-2 éves gyereknek mint targetnek nagyon ott van, a szülő meg gondol amit akar, nem tudja a 2 éves gyereke szemével nézni a világot.

Ugyanez van evvel a reklámmal. A parasztbácsi büszke a termésére, ezért ez a motívum a helyén van. A csaj dinnyéi egy kicsit idétlenek, főleg ha azt vesszük, hogy itt egy bank reklámoz, amelynek a biztonságot és a megbízhatóságot kéne sugároznia és nem az idétlenséget.
De azért ne felejtsül el, hogy az egyházak fenntartanak kórházakat, iskolákat.
Az, hogy milyen összegért már más kérdés.
G. Lóci: az egyházak olyan dolgokat is csinálnak, amit az állam nem akar vagy nem tud, pedig dolga lenne. Ezért hálás.
beton:ez így van.
Ha már reklám.Hallottátok a Sárkánycenter reklámját?
Na az a nem semmi.
Kedvenc idióta reklámom: Ne a nőt nézze.....
qrvaélet 2007.11.18. 14:00:18

Képzeld, mit tartanának fönn és hogyan, ha adózott pénzből és csak a hívők adományaiból élnének...
Úgy értem, ha adóznának.
:-D
Komolyan:nem ugyanaz?
Hívők-párttagok?
A negatív reklám is reklám. Most legalább felfigyeltek a TakSzövre.
Én a marso (téligumit ajánló) reklámtól kapok agyfaszt, amikor a csávó csúszik le és közbe azt kiabálja h "ááááááááááááááááááá!!!!" ne csak álmodozzon szlogen a végén. Aki ezt a reklámot kitalálta na az megérdemelné, h strandpapuccsal verjék el...
Módosítok: a hívőkben legalább tudatos tisztességre való törekvést vélek felfedezni. (Jó esetben )
A vpárttagokban csak méla butaságot.
(Bocs ha vkit megsértettem)
Kedves G.Lóci!
Az egyházak támogatása lehet sok, lehet kevés nem tudom, de az biztos, hogy az a büdös nagy államháztartási hiány ami évek óta van az nem az egyházak miatt van. Amúgy meg akkor ne támogasson az állam semmit. Ne legyen színház mert nem tudja fenntartani, magát, ne legyen irodalom, ne legyen múzeum, stb.
Tudod az európai kultúra, a görög, keresztény kutúrán alapul. Bizonyos dolgokat a biblia ismerete nélkül nem is érthetsz.
Üdv Pelikán
Ui: És ez akkor is így van ha én sem misére járok vasárnaponként
betonarcu 2007.11.18. 14:00:54
"az egyházak olyan dolgokat is csinálnak, amit az állam nem akar vagy nem tud, pedig dolga lenne"
És mi lenne az? A szemérmetlenül hazudás és pénzbeszedés (lásd: egyházi adó)?

qrvaélet 2007.11.18. 13:58:37
"A pártokat meg tartsa el a tagságuk"
Egyetértek.
qrvaélet 2007.11.18. 14:08:37

Mekkora kampány lenne, ha a 2* kb. 40e párttag dobná össze a pénzt :)
G.Lóczi:az állam éppen ezért haragszik az egyházakra, mert ezt a jogot saját magának tartja fent.
Elit iskolák:?
Gondoskodó kórházak?
Mindezt kevesebbért mint az állam, mert elkötelezett emberek dolgoznak benne?
Gondolkozz!
Zenyatta: na azt én is megnézném :-DDD
Kedves G.Lóci!
Tudod-e, hogy az egyházi adót önkét fizetik, és aki befizeti az tudja miért teszi, de azt például, hogy én miért fogok, azért a házért amit az adózott jövedelmemből építettem, plussz az anyagok után áfát is fizettem, még ingatlan adót is fizetni, mikor ráadásul nem is a fletóra szavaztam?
Üdv Pelikán
Pelikán et. 2007.11.18. 14:17:13
Önként, mert aki nem fizeti, nem részesülhet az egyház szentségeiben mindaddig, míg be nem fizeti (az addigi időre járó összeset).
qrvaélet 2007.11.18. 14:14:48
Ezeket az egyház sem csinálja. Akkor meg nem értem.
Egyházi elitiskola? Gondoskodó egyházi kórház? Ne tessen röhögtetni.
qrvaélet: hadd védjem az állami kórházban dolgozókat. azért a kórházakban is vannak elkötelezett emberek. Másként nem maradnának ott, mert őrület, ami ott megy.
Azt azért lássuk be, hogy a legmesszebbmenőkig felháborító, hogy mindenki adójából támogatják az egyházakat, akik aztán az első adandó alkalommal olyan dolgokba szólnak bele (tevőlegesen is), amikbe nagyon-nagyon nem kéne (aktuál- és pártpolitikai kérdések).
g.lóci: Ismered a Bethesda-t vagy az ORFI egyházi részét? Gondoskodnak a betegekről.
Kedves GLóci, kedves Zenyata!
Ti valószinüleg még az átkosba jártatok marxista estiegyetemre, ott oktatták ilyen magas szinten az egyház gyűlöletet. Pontosítsuk mégegyszer, az egyháznak semmilyen eszköze nincsen arra, hogy a politikába beleszóljon, ha lenne sokkal több támogatást, média felületet, egyebet kapna. Az, hogy bizonyos kérdésekben véleményt nyilvánít ugyan olyan joga, mint pl a Munkáspártnak.
Adók: Magyarázzatok el nekem valamit, ha feltesszük és igazatok van, hogy az adófizetők pénzéből pl az egyházat nem kell támogatni akkor mit szóltok ahhoz, hogy pl én, vonattal, nem járok, busszal, nem járok, BKV-vel nem járok a 4-es metrón se fogok utazni soha. Orvoshoz nem járok, állami intézményben oktatásban nem részesülök(tudom ez látszik), pártnak tagja nem vagyok, akkor kérdezem én miért fizetek jövedelem adó, tb járulékot, forgalmiadót, stb stb. Én az állam által támogatott dolgok közül egyedül az egyházi temetést veszem igénybe, ha egy-egy hozzátartozóm eltávozik.
Üdv Pelikán
Pelikán et. 2007.11.18. 14:49:22
Talán kicsit oda kellett volna figyelned az előző választások idején, hogy egyes papok már-már kiátkozással fenyegették azokat, akik nem az általuk (mármint az adott pap által) preferátl pártra szavanak. A tabáni templom papját ki is rúgták emiatt, mert bepanaszolták a hívek.
Egyébként meg nincs joga véleményt nyilvánítani, csak vallási kérdésekben.
Pelikán et. 2007.11.18. 14:49:22

Tévedsz, én nem gyűlölöm az egyházakat, nem is oktatták marxista estiegyetemen, de az tény, hogy az átkosban végeztem az iskoláim jelentős részét.
Az, hogy nincs ez egyházaknak beleszólásuk, azért picit erős alulbecsülésnek gondolom, mert ha visszatekintünk az elmúlt 20 év történéseire, azért jópár botrányosnak is nevezhető eseményt láthatunk, aely arról szólt, hogy a miséken, egyházi iskolákban erőteljesen befolyásolták a hívők "pártszimpátiáját". Ez persze elfogadható bizonyos határokon belül, hiszen senki nem tud független lenni, de akkor ne mondjuk/mondják azt, hogy az egyház független, pártok és kormányok felett álló szervezet.
Ez pont annyira álszent viselkedés, mint a pártmutyizás, a hálapénz kérdése, a mindent átfogó korrupció, etc...
Ugyan Lóci ne húzd fel magad,ebben az országban mindenkinek mindenhez joga van.
Kedves G.Lóci!
Tehát neked van jogod vallási kérdésekben véleményt nyilvánítani, meg az Árpinak is van, de az egyháznak illetve papjaiknak, nincs joga világi kérdésekben megnyilatkozni. Tudod é, hogy a HIT gyülekezete például az szdsz-nek szedte a kopogtatócédulákat, ők is kapnak állami támogatást piszkosul rá vannalk szorulva, saját TV-jük is van ATV. Engem pl határozottan szórakoztat, ha néha belenézek, hogy a Németh Sanyi, hogyan hinti az igét. Rabbi szaktársakról, most nem beszélünk hiszen ők aztán még sose nyilvánítottak politikai véleményt.
Szóval összefoglalom, te meg az Árpi mindenről vélemény mondhattok még a szűznemzésről is a papok meg csak arról mondhatnak véleményt amiről szerintetek véleményt mondhatnak.
Értem én, ha nehezen is.
Üdv Pelikán
Ez kurvajó :)
Mii? Vidéken nem kapál és tehenet fej mindenki? Egy világ dőlt össze bennem!
Asszittem a túrórudit is ott termesztik.
Nem értem hogy terelődött a duma az egyházakra, de ha már itt tartunk:
pedopapok.blogspot.com/
Kedves Zenyata!
Azt mondod a misén kampányoltak, miért ne tették volna ők nyiltan világnézeti szervezet. Az MTV-n a Napkelte is kapmányol folyamatosan, meg az RTL-en a hetihetes is, aztán akkor mi van, aki nem nézi annak nyomhatják a sóder, mint ahogy a misére nem járókra is nagy hatással van az egyházi duma.
Üdv Pelikán
Pelikán et. 2007.11.18. 15:07:53

Azt azért ne felejtsd, hogy az egyház nem egy személy, ráadásul jelentős befolyással bír a hívők körében. TWÁ-t meg olvassa, aki olvassa, de mivel nincs igeként hirdetve tömegek előtt, ezért a befolyása a világ történéseire közelít a nullához.
Pelikán et. 2007.11.18. 15:07:53
Bizony így van. Vallási kérdésekről mindenkinek joga van véleményt mondani, ellenben egyházaknak nincs joga világi kérdésekbe beleszólni. Ha tetszik a papoknak, ha nem.
És ez természetesen minden egyházra vonatkozik, a hitgyülitől a zsidókon és mohamedánokon át az összes ős- vagy újkeresztény egyházra egyaránt.
Pelikán et. 2007.11.18. 15:12:09

Ne keverjük össze a adónkból fenntartott egyházakat a piaci alapon működő (értsd: az általa előállított produktum bevételeiből élő) szervezetekkel (cégekkel).
Kedves Zenyata!
Nem vagyok biztos benne, hogy többen járnak templomba, mint ahányan TWA-t olvassák, de hogy napkeltét hetihetest sokkal többen néznek az biztos. Szóval a szólásszabadság jegyében kérem engedjük meg a papoknak azt amit, mindenki másnak megengedünk, had dumáljanak, nyomják a sódert, aztán majd a nép az istebadta eldönti mi kell neki.
Ugye tudjuk a feri is hazudott, nem csak a hívőknek az egész országnak, sőt egy ideig európának is, ha neki lehetett valótlanságokat állítani, akkor az egyház miért nem mondhatja, hogy lesz feltámadás, meg bűnbocsánat.
Üdv Pelikán
Ott a pont Pelikán et.!

Azért szép a demokrácia mert aki akar templomba mehet vagy plázázni,jöhet blogolni vagy hh-t nézni...
Kedves Zenyata!
Az adónkból nem csak az egyházakat tartják fenn, hanem a vasutat is amit én spec nem használok, a volánt is azt se veszem igénybe, a BKV is na azon se utaztam még stb.
Ezek közül egyik se működik piaci alapon.
Üdv Pelikán
Szerintem azzal semmi baj nincs hogy a papok politizálnak, az viszont elég gáz hogy az egyház pénzt kap az én adómból, amihez én nem járultam hozzá!
Úristen, hogy mi lesz itt Dawkins kapcsán! :)
Pelikán et. 2007.11.18. 15:20:41

Miért ne mondhatná, hogy lesz feltámadás, meg bűnbocsánat? Félreértés ne essék, én nem általában a hitet, és az ahhoz kapcsolódó egyházi dolgokat sérelmeztem, hanem kizárólag azt, ami nem ezekkel függ össze.
Ráadásul egy dolog a hit (az ember HISZ valamiben), meg egy teljesen más az, hogy nézik a hetihetest. Azért ne alacsonyítsd le annyira a hitet, hogy összehasonlíthatóvá váljék egy-egy tévéműsorral...
Kedves G.Lóci!
"Bizony így van. Vallási kérdésekről mindenkinek joga van véleményt mondani, ellenben egyházaknak nincs joga világi kérdésekbe beleszólni. Ha tetszik a papoknak, ha nem.
És ez természetesen minden egyházra vonatkozik, a hitgyülitől a zsidókon és mohamedánokon át az összes ős- vagy újkeresztény egyházra egyaránt."
Ezt hajtogatod, tudod-e, hogy ez egy 1976-ban hozott MSZMP KB határozat szövege, ha nem is szó szerint.
Amúgy, amit mondasz alkotmány ellenes is, sérti a szabad vélemény alkotás jogát.
Ugyanis bármely társadalmi csoporttól elvitatni, hogy kimondhatja amit gondol, erősen kirekesztő, te itt a zsidókat is belekeverted ez meg már, kérdezz meg bárkit a mai kormánytöbbségből, nyiltan antiszemita.
Ha ugyan is elfogadjuk, hogy a vallási vezetők nem nyilváníthatnak véleményt akkor, csak egy lépés, hogy kimondjuk a hívők sem, aztán már nem kell száz lépés, se negyvennyolc csak pár, hogy kimondjuk, véleményt csupán az mondhat aki egyetért pártunk, és kormányunk véleményével.
Üdv Pelikán
Pelikán et. 2007.11.18. 15:23:29

a vasutat és a bkv-t meg a korházakat mindenki használja.
Az egyház csak egy kis élősködő szekta, aminek a szolgáltatásait a lakosság 0.5%-a veszi igénybe.
Kedves Lord Cica!
Épen fent soroltam el, hogy én az állami szolgáltatásokból semmit sem használok, viszont piszok sok pénzt fizetek.
Amúgy a karácsony pl nagy üzlet én az egyház helyében perelnék, jogdíjat szednék persze piaci alapon és szarnék az állami támogatásra.
Üdv Pelikán
Pelikán et. 2007.11.18. 15:36:32

a keresztet is levédhetné már, ennyire lúzerek nem lehetnek :)

"Épen fent soroltam el, hogy én az állami szolgáltatásokból semmit sem használok, viszont piszok sok pénzt fizetek."

Jajj hát az hogy szabó janika mit használ, és mit nem, az a szart sem érdekli. Itt arról van szó hogy 1 százalék alatt vannak azok akik igénybe veszik a katolikus egyház szolgáltatásait. Ezért minek fizessen nekik a lakosság 100%-a?
Vigyázz Cica,mert a maszturbék után is adóznod kell.
Pláné vasárnap!
Kedves Lord Cica!
A katolikus egyház pl, 11milliárd forint állami támogatást kapott, ez a körtséveté kb 5 ezleléke.
A BKV 30 milliárdot kap. Egyházi temetésen voltam már és sajna még leszek is a BKV-vel még sose utaztam.
Üdv Pelikán
Kedves Cica!
Tudod é, hogy vibrátoron is van állami támogatás, aztán én meg nem szólhatok bele az adómból, hogy élvezkedsz.
Üdv Pelikán
Pelikán et. 2007.11.18. 15:49:04

Úristen(Jimmy)! 11 milliárd forintot?!

Tizenegy MILLIÁRD forintot?! (ettől spontán orgazmusom lett)

Hát ebből száz hajléktalanszállót lehetett volna építeni! Nem csoda hogy válságban vannak a szociális intézmények!

"Tudod é, hogy vibrátoron is van állami támogatás,"

Komoly, tényleg? Ne izgass :)
Pelikán et. 2007.11.18. 15:53:10

A pénzbeli juttatásokon felül azért lenne még pár dolog:
1) az egyház tulajdonában lévő és közcélú tevékenységet szolgáló ingatlanok fenntartását, az egyházi tulajdonban lévő művészeti alkotások megőrzését, azok felújítását, továbbá a levéltárakat, könyvtárakat, és az egyházak által működtetett múzeumokat - az állami fenntartásban működtetettekhez hasonló mértékű - támogatásban részesíti
2) a központi költségvetés fedezetet nyújt továbbá az egyházi hitoktatás támogatására, melynek mértéke a mindenkori átlagos pedagógus óradíj

Ezek törvényi kötelezettségek. Egyébként az általad párhuzamba állított BKV, MÁV, stb... valóban nem támogatandó pénznyelők, de -ismét kihangsúlyoznám-, nem az a fő baj, hogy támogatjuk az egyházakat, hanem az, hogy politikai kérdésekbe avatkoznak. Az általad említett párhuzam akkor lenne teljes, ha az általad is fizetett BKV járműre csak akkor engednének föl, ha politikai és/vagy vallási nézeteidről kellene nyilatkozni, vagy meg kéne felelned valamilyen ezekkel kapcsolatos elvárásnak.
Az én gondolataim a témafolyamhoz:

- A reklámról már leírtam, amit gondolok oda, ahol először megjelent. Szerintem épeszű vidéki nem sértődik be ezen v. nem azonosul. (én pl. 27 évig vidéken éltem, de egy bányász-, iparvárosban, ahol az agrikultúra szelét elállták a gyárkémények, szóval csak a provokáció miatt lehet álltalánosítani.)

- Vallásról és hitről. Mindenki abban hisz, amiben akar.
De!
Úgy érzem, h ma világszerte ismét egyfajta reneszánszát éli a vallás, elég megnézni a pártok népszerűségét, törvényeket, rendeleteket stb. stb. (USA elsősorban, de gyűrűzik szépen mindenhova)
Szerintem ez kifejezetten veszélyes tendencia. Nem azért, mert vallásos ember nem politizálhatna, vagy mert amit egy vallásos mond eleve hülyeség lenne. Szerintem tök irreleváns, hogy ki miben hisz. Mint ahogy az sem számít, hogy a parlamentben ülő honatya Fradi v. épp Újpest drukker-e. Nem tartozik a tárgyhoz. A gond akkor kezdődik, amikor belekeverik a vallásukat a "világi" dolgokba, azzal kezdenek érvelni, és annak tanításait veszik alapul. Előző analógiánál maradva számomra ez olyan, mintha parlamenti vitában ad absurdum kikelnének a természetvédelem ellen, mert a saját "hitem" szerint a Zöld, mint olyan káros, gonosz szín, minden Zöldnek vesznie kell, mert a Lila az igaz út.

- 10 parancsolat. Egyértelmű bullshit, bár vannak érdemei a pár evidens pont miatt. Alapvetően arra találták ki, hogy embereket irányítsanak vele az érdekelteknek megfelelően. Mindenki saját belátása szerint kövesse, de NE kérje számon a másik emberen. Tessenek minket ateistákat békén hagyni. Oké, a ne ölj benne van a Btk-ban is, van átfedés, de ha az Úr napját nem szentelem meg, szerintem egészen pontosan ugyanoda fogok kerülni halálom után, mint aki igen.

- Einstein. Miért olyan fontos, h mit gondolt Einstein? Ő természettudós volt. Abban volt brilliáns. A teológiához vagy valláshoz max. véleménye volt, mint nekem vagy nektek. Miért kell azt lobogtatni? Ilyen alapon idézhetnénk Pelé mondásait is. Ő meg ragyogó focista volt. Kb annyira releváns vallásban, mint Einstein.

- Korán és Jézus. Valaki írta feljebb, hogy Jézus elismert a Koránban. Valóban nem tagadják a létezését, de... na itten össze van foglalva szépen: www.islam.tc/prophecies/jesus.html

- Sértegetni a vallásosokat. Senkit nem szép dolog sértegetni, de legyenek kicsit megértőbbek. Ezt tanítja a vallásuk is. Kő meg kenyér, tudjátok. Nekünk ateistáknak a Biblia sok írása, hát komolytalan hovatovább vicces. Persze csak átvitt értelem meg párhuzam, de akkor is, merőben más helyre tesszük a vonalat, hogy honnét tény és honnét fikció. Az én vonalamnál egy sima biográfia megspékelve pár fantasy elemmel, hogy jobban fogyjon.
Más vallás alapkönyveit is ugyanilyen elfogadással forgatják a hívők? Miért nem? Az miért kevésbé igaz? Sziddhárta lába nyomán kinyíló liliomok az hülyeség? A kánai menyegző tény? A reinkarnáció hülyeség? Az örök szenvedés vagy üdvösség tény? Athéné Zeusz fejéből pattant ki az hülyeség? Éva Ádám bordájából készült az tény? stb stb.

Javaslok egy szupervallást, amit mindenki felvehet: tolerancia.

Beszélgetni lehet, de ne tessék a szánkba erőltetni semmit.

Köszi, és Ámen.
Üdv!

Árpád én nem szoktam kommentálni, de ez a posztod elég ratyi lett. 1. Ez a reklám körülbelül egy fél éve ment a tévében, nyáron röhögtünk rajta, kicsit tehát elkéstél, és valószínüleg így fél évvel utána nem fognak kinyílni az árpádsávok :P 2. Ez az utóbbi idők egyik legviccesebb reklámja. Sokkal ötletesebb, és sokkal kevésbé sértőbb, mint a média markt hülye aki... reklámjai. Akikkel beszéltem, mindenki jót nevetett rajta. Persze meglepő, hogy egy bank, és főleg a Takarékbank, amiről az embernek az ugrik be elsőre, hogy "jé, az még nem ment csődbe?", és olyan hülye szervezeti formája van, hogy csoda, hogy még megvan, ilyen szokatlanul hirdeti magát, de marketingszempontból nem rossz, sőt. A youtube-ra feltöltés egy reklám esetén mint ahogy te is írtad korábban az apa kezdődikkel kapcsolatban, elismerés, a jövő útja. Ez a reklám abszolút figyelemfelkeltő és nem sablonos, sőt a vidám fütty, és a fájó poén még talán lovemark építésre is jó. Hasonlítsd pl. össze a szektortárs K&H gagyi, szánalmas táncolós reklámaival. Ugye, mennyivel jobb? Ja, és betét, illetve kombinált megtakarítási konstrukciót akart eladni, nem hitelt:) Mindenesetre szar reklámnak lehet nevezni, de ötlettelennek nevezni nagyon nagyon furcsa.
DonGatto 2007.11.18. 16:18:33

Azt nem írta hogy szar a reklám, csak azt hogy vidéken parasztok élnek.
Nekem a "meztelen adsl" reklámja tetszett a legjobban :) bár nagyon diszkriminatív volt hogy csak a nő nemiszervét mutatták! Ez általánosan jellemző a TV-ben is! Erotikus filmekben mindig van pina, de faszt sose lehet látni!
Diszkrimináció! Férfisovinizmus!
Kedves Zenyatta!

"ha az általad is fizetett BKV járműre csak akkor engednének föl, ha politikai és/vagy vallási nézeteidről kellene nyilatkozni, vagy meg kéne felelned valamilyen ezekkel kapcsolatos elvárásnak."
Szerintem nyugodtan mehetsz, misére, egyházi temetésre, ne adj isten esküvőre annélkül, hogy bármiről nyilatkoznod kéne.
A politikába történő beavatkozásról meg annyit, ha tényleg be tudnának avatkozni akkor, biztos nem a feri táncolna nekünk.
Fiúk, lányok ébresztő, a mai problémák okozói még véletlenül sem az egyházak, tudom van akinek furcsa, de még a zsidó egyház se. Szóval ezt a rengeteg energiát tessék másra fordítani.
Üdv Pelikán
Kedves Cica!
Megfejtettem a motivációdat, ugye ott van az a csúnya cölibátus, miközben te parlagon.
Bocs mindenért tudom a szükség nagy úr.
Üdv Pelikán
Lord_Cica 2007.11.18. 16:39:41

Szerezz egy vibrit :D
Pelikán et. 2007.11.18. 16:49:43

Nem, nem, itt arról van szó, ha esetleg elmennék templomba, nem akarnám hallgatni a hitéleten kívüli térítést.
Erre próbáltam utalni a BKV-s példával.
De hogy egyértelmű legyen: fizetjük adóból az egyházakat (pártállástól és hitbeli meggyőződéstől függetlenül), aztán elmegyek valamilyen misére, ahol politikai síkra terelve kéne miatyánkoznom.

"A Takarékszövetkezet a vidék bankja. Kik is élnek vidéken? Ja, hát parasztok."

Az a vicc, hogy ez a reklám csak tótáékat érdekli meg azok teszik fel a netre pöstrő itt vidéken a takarékszövetkezet közönségét nem nagyon érdekli. Viszont az igen, hogy a Takarékszövetkezetből van a városunkban három és az összes környező faluban egy fiók legalább ... ennyi az oka a léttének. -
"A Takarékszövetkezetnek sikerült úgy arcul csapni a tisztelt közönségét, hogy nem csodálkoznék, ha kinyílnának a zsebekben az árpádsávok."

Hmm. Talán meg kéne várni, hogy a "tisztelt közönség" is megnyilatkozzon az ügyben. Én is vidéki vagyok (mármint nem budapesti), mégsem jut eszembe felháborodni ezen a reklámon. Nem lehet, hogy ez csak téged, a fővárosi liberális újságírót zavar, a "vidék" meg köszöni szépen, nem ér rá ilyen baromságon megsértődni?
Lord_Cica 2007.11.18. 15:24:13

Én a cigányok szaporodására sem x-eltem be , és arra még többet adnak :D
Kedves Zenyatta!
Mondtam már az én adómból is támogatják, pl a BKV-t sose fogok ujtazni rajta, kérem vissza a részem. Fizetem a tb, de kénytelen voltam maszekba fogat csináltatni, mert 2 hónapos határidőt mondtak maszekba meg kész lett két nap alatt, nem utazom vonaton, kérem a részem, nem utazom buszon kérem a részem, a pártok közül egy se tetszik kérem a részem stb.
Szóval amikor az állam például tanulmányokat irogattat szakértő cégekkel minden marhaságról, miközben a minisztériumban jól fizetett szakértők verik a brét, akkor nem értem, hogy nektek miért, pont az a kevés kis egyház támogatás fáj. Az Árpi féle filmre asszem 163 milliót adnak, csak hogy megokosodjuk.
Szóval nem tudom érted-é?
Üdv Pelikán
Pelikán et. 2007.11.18. 16:51:51

Na látod, és közben ott a sok helyes kispap!

Carnivora 2007.11.18. 17:00:04

Csak érdes feszülettel szoktam masztizni, hogy osztozzak Jézus urunk szenvedésében!

Carnivora 2007.11.18. 17:04:29

a cigányok legalább csinálnak valamit :)
Kedves Árpád,
Sietek leszögezni itt az elején, hogy írásaid nagy részét élvezettel olvasom, gondolataiddal nagyjából egyetértek.
Ami azonban a valláshoz ill. vallásos emberekhez való hozzáállásodat illeti, azt a tisztelet teljes hiány jellemzi. Szerintem a tisztelet alapból kijár mindenkinek, világnézetétől teljesen függetlenül. Ennek megléte vagy hiánya csak érzelmi inteligencia kérdése. Nagyon sok vallást eszmét én is megmosolyogni valónak találok, de hogy jövök én (vagy bárki más)ahhoz, hogy országúti stílusban nyilatkozzam mások hitéről.
Szia Meklén és Tamara!
Tapsolok.
Üdv Pelikán
Lord_Cica 2007.11.18. 17:10:34

jah van egy olyan Black Metal banda is a lemezborítón egy apáca dugja fel magának a keresztet. te voltál a modell? :D

A papok is csinálnak. Bárcsak a cigányok is annyit csinálnának még pluszba is ajánlanék nekik pénzt az adóból :D
Carnivora 2007.11.18. 17:13:25

"jah van egy olyan Black Metal banda is a lemezborítón egy apáca dugja fel magának a keresztet. te voltál a modell? :D"

franc, lebuktam... :)

"A papok is csinálnak. Bárcsak a cigányok is annyit csinálnának még pluszba is ajánlanék nekik pénzt az adóból :D"

most viccen kívül, attól még hogy valaki cigány, nem feltétlenül rabló/tolvaj.
Viszont minden pap pedofil! :)
Meklén és Tamara 2007.11.18. 17:11:32

Szólásszabadság meg ilyen dőreségek ... egyébként nem kötelező meghallgatni ezen véleményeket az is a szabadság része ...
Carnivora
Nem a szólásszabadságról, hanem a másik tiszteletének hiányáról beszélek. Azt, hogy a kereszténység vagy bármelyik más vallás "dőreség" mint véleményt elfogadom. Vannak azonban bizonyos stilisztikai formák, melyekkel árnyalni tudom a véleményem, úgy hogy lehetőleg másokat ne bántsak meg vele.
Meklén és Tamara 2007.11.18. 17:21:35

Már ha nem pont az a célja...
Meklén és Tamara 2007.11.18. 17:21:35

Worluk ebből él, pont.
Meklén és Tamara 2007.11.18. 17:21:35

A kereszténység nem nagyon zavar a keresztény kultúrkör részei vagyunk ez van ide születtünk csak gyakorolni ne legyen kötelező. nem értem, miért kellene bárkit alapban tisztelni, azért mert keresztény vagy szektás ... Egyébként sok tiszteletreméltó ember van a keresztény egyházakban csak az a baj a Teréz anyák fényét mindeig elhomályosítják a Ratzingerek meg a pedofil állatok ...

A jehovások, hit gyüli, krisna szar meg ezek a szekták sokkal idegesítőbbek ezek ezerrel erőltetik magukat rá az emberre ...
OFF

"vallás egy eszme. vannak állításai. ilyen pl h egy szűz zsidónő megszülte isten fiát, aki engem megváltott..." (TWÁ)

Véleményem erről: A keresztény egyház olyan, mint a hozzá tartozó Biblia: nem kell szó szerint venni. Még azt se, ha ők azt mondják, hogy szó szerint kell őket venni. Ha nem lenne fundamentalista az egyház, az általa hirdetett izé mitől lenne vallás, és nem filozófia?

Az egyház tehát fundamentalista, mint egy akciófilm; más kérdés, hogy híveik egy része akcióhős akar lenni, ami hülyeség, hacsak az ember nem áll szerzetesnek. Úgy kell kijöni a templomból, mint a jó moziból: láttak-hallottak valami tartalmasat, szépet, harmonikusat; de ez költészet, s akként is kell kezelni. Létezik hazug vers?

Ergó nem éppen bölcs dolog folyton arról pampogni, hogy mekkora baromságok vannak kereszténységben... vagy hát oké, de akkor arról is lehetne, hogy mekkora faszság, hogy a jedik ujjmozgatással emelgetnek tárgyakat ide-oda. Meg sorolhatnám.
Kedves Meklén!
Köszönöm, hogy végre jöttél, már egy órája próbálom liberális barátainkat megyőzni arról, hogy attól, hogy valaki nem pontosan úgy látja a világot, mint ők még megszólalhat, sőt az általános(bár mostanában már nem az) tiszteletre is igényt tarthat.
Nos, itt már olyan vélemény is elhangzott, hogy mindenki véleményt nyilváníthat kivéve az egyházfikat.
Szóval szépen mennek itt a dolgok, és ma már tudjuk minden rossznak, az egyház az oka. Komolyan agyrém, mintha a hetvenes években lennénk.
Üdv Pelikán
Carnivora 2007.11.18. 17:28:30

jehovások múltkor leállítottak az utcán és adtak egy kamaszoknak szóló térítő könyvecskét :)
A könyv vagy 2 oldalon keresztül azzal foglalkozott hogy a bibla alapján miért NEM bűn a maszturbálás :)
Szereted a kihívásokat?
Blogpost-író pályázatot hirdetünk a reklámszpottal kapcsolatban!
Részletek:
tirpakbokretas-reloaded.blogspot.com/2007/11/kultrharci-feladat.html
Republikánus 2007.11.18. 17:29:42

Nem ártana , ha elolvasnád a Bibliát , mert ott szó sincs a Szűz Mária sztoriról az a katolikus egyház magánjellegű baromsága. Sőt éppen az ellenkezője van benne mivel még Mária Józsival elég szapora volt Jézuskának volt egy csomó testvérke.
Carnivora
"nem értem, miért kellene bárkit alapban tisztelni, azért mert keresztény vagy szektás ... "

Hát én már csak ilyen ember vagyok, részemről mindenki megillet a tisztelet, ameddig az okot nem ad rá, hogy ne tegyem. Az, hogy más a világnézete az nem legendő ok.

Pelikán
szerintem pontosan attól liberális valaki mert:(ahogy Te írod)"attól, hogy valaki nem pontosan úgy látja a világot, mint ők még megszólalhat, sőt az általános(bár mostanában már nem az) tiszteletre is igényt tarthat."

Doom Hammer 2007.11.18. 17:37:03

sokat lahet tanulni ettől a W-től...
csak azért posztolta, mert lóvét kap a takarékszövetkezettől? :)
Lord_Cica 2007.11.18. 17:32:40

menten benedvesedtél mi? :D
Kedves Cica!
Látom a duracel is csak lemerül előbb utóbb.
Menj ki a benzinkúthoz, ott mindíg kapni elemet.
Aztán bzz bzz ah ah.
Az jobban áll neked mintha filozofálsz.
Üdv Pelikán
...most átmegyek a boltba. Remélem lesz még friss zsemle!
Nos, nekem, mint vidéken élőnek nem igazán az jön le a reklámból, hogy aki itt él az paraszt. Szerintem, ez nem túl jó reklám, nekem nem tetszik, olyan infantilis.

A reklámkritika jogos, de miért gondolja a poszt írója, hogy ha egy vidéki embert esetleg megsértenek - bár szerintem ez a reklám nem az a kategória - akkor az rögtön fokost ragad, meg árpádsávot? Ez engem jobban sért, mint a reklám.
Kedves Pelikán et.!
"...próbálom liberális barátainkat megyőzni arról, hogy attól, hogy valaki nem pontosan úgy látja a világot, mint ők még megszólalhat,..."

Ki mindta, hogy nem szólalhatsz meg?

"...és ma már tudjuk minden rossznak, az egyház az oka."
Ki mondott ilyet?
Carnivora 2007.11.18. 17:39:25

jaja :)

Pelikán et. 2007.11.18. 17:39:53

Tényleg filozofáltam? Mikor? Ne dícsérj :)
Kedves Bardosd!
Tudod itt az az alapvetés, hogy aki vidéki az bunkó, nyereg alatt puhított lóhúst eszik és fogalma sincs a magasságos piacgazdaságról.
Üdv Pelikán
Lord_Cica 2007.11.18. 17:44:06

Akko adom a számom, ha legközelebb is ilyen gondod van hívj bátran :D:D ne keljen a maszti kézikönyvet olvasnod :D:D
pelikán.

az egyház(ak) azért nem hőböröghetnek és nem hirdethetnek pártosan igét, mert -lényeg jön, figyelj- extra, kivételes jogokkal bírnak. úgymint: adómentesség, állami támogatás, sok-sok stb.

nagyon durva, de hasonló (persze messze nem ennyire durva) jogokkal rendelkezik más társadalmi szervezet is, pl. néhány (un. közhasznú) alapítvány. na, mit gondolsz, mi a közhasznúság feltétele? bizony benne kell lenni az alapszabályban, hogy pártokat nem támogat, pártpolitikát nem folytat, indirekt sem.

nem olyan bonyi ez.
bardosd 2007.11.18. 17:40:54

nekem a reklámból elsőre az jött le, hogy v.mi Pesti külső zónás kerületben készült ez a cucc, ahol Józsi 10 négyzetméteres kertjébe termeli ipari méretekben a tököt a nő meg éppen az esti strihelésből tér haza :D
Pelikán et. 2007.11.18. 17:45:13
"Kedves Bardosd!
Tudod itt az az alapvetés, hogy aki vidéki az bunkó, nyereg alatt puhított lóhúst eszik és fogalma sincs a magasságos piacgazdaságról.
Üdv Pelikán"

De hiszen a post pont ennek az állításnak a kritikája.
Kedves Tulok!
Olvasd vissza, G.Lóci szerint az egyházi személyek csak vallási ügyekben nyilatkozhatnak meg.
Az az intenzív támadás, amely szerint az egyházak a magyar költségvetésben szinte nevetséges mértékű támogatása körül zajlott, mondatta velem azt, hogy az egyház az oka mindennek.
Amúgy nem vagyok egy szent fazék, de sajnos ez a fajta hozzáállás arra kényszerített, hogy az egyházak pártját fogjam.
Üdv Pelikán
Lord_Cica 2007.11.18. 17:39:23:
"csak azért posztolta, mert lóvét kap a takarékszövetkezettől? :)"

Ez elvi kérdés, Cica. Nem lehet hagyni, hogy egy blogposzt-kampány elsüllyedjen, amikor a Mester megmondta, hogy ez a jövő. Na meg ott a kultúrharc is. Népies-Urbánus.

Ezt itt mind törölni fogja, úgyhogy nem bontom ki bővebben.
tulok72:
De, hogy jön ide az árpádsáv?
Sokan épp a politizálás miatt helytelenítik az egyház támogatását.

aranyhaj.blogspot.com
aranyhaj.blogspot.com 2007.11.18. 17:54:18

Igen, egész délután ezen vitatkozunk Pelikán et.-vel :)

Nem értem mit van mindenki kiakadva az "állami támogatott" cégek/egyházak miatt. Azt a támogatást - ha közvetve is - az általuk (illetve a többség által) SZABADON választott képviselők/kormány szavazza meg évről évre. El kéne fogadni hogy amíg az adót nem közvetlenül adjuk oda az útépítőknek, kórházaknak, hivataloknak, bíróságnak, rendőrségnek, addig ez így fog működni.
Párszáz éve sokan megküzdöttek a közteherviselés nemes eszméjéért...
kedves Mcs!
Nincs olyan törvény nálunk amely kimondaná, hogy az egyház nem politizálhat, és nem is lesz mert akkor rabbi elvtársék, hogyan tiltakoznának, ha néhány álcázott belügyes zsidóvicceket mesél?
Üdv Pelikán
Czimi 2007.11.18. 17:56:43

Bocs, de a felsorolt intézmények közül egyik sem próbál meg politikailag befolyásolni, csak az egyház.
Ez az egészben a bibi.
Doom Hammer · tirpakbokretas-reloaded.blogspot.com 2007.11.18. 17:52:01

jaa értem, ti a Mestert szolgáljátok.
Már én is akartam venni egy eljövetelt, hogy mindig a zsebemben lehessen, ha néha meginog a hitem.

Carnivora 2007.11.18. 17:45:46

:)
bardosd

"Ez engem jobban sért, mint a reklám."

Nálad a pont.

A reklám nem sérti a vidéken élőket, Árpád valamilyen saját parájától vezérelve mégis azt hiszi, hogy de igen. Erről idekanyarít egy cikket, amiben azért nem felejti el fikázni a vidékieket (is). De hát neki ugye ez a munkája, be' szép dolog is, ha az ember fia egy hivatásos snot machine...
Kedves Zenyatta!
Kit tud az egyház befolyásolni, csak azt aki misére megy. Az meg már úgy is befolyásolt. Például téged tud, nem tud, gondolom, mert nem látszik.
Szóval olyanon paráztok itt egész délután teljes gázzal, ami nincs.
Üdv Pelikán
bardosd 2007.11.18. 17:53:03
"De, hogy jön ide az árpádsáv?"

Nem tudom, nálam sehogy. De azt sem tudom, hogy ezt miért kérded tőlem.
Pelikán et. 2007.11.18. 18:02:44

Teljesen logikus, hogy aki misére megy annak támogatását az egyház a maga által gondolt bandának próbálja megszerezni ez v.mennyi egyházra, civil szervezetre stb. jellemző. -
Pelikán et. 2007.11.18. 18:02:44

Nem hiszem el, hogy ennyire nem akarod megérteni, amit próbálok mondani.
1) azokat is tudja befolyásolni, akik egyházi tanintézményekbe (óvoda, iskola stb) járnak,
2) amit írtál, azzal azt mondod, hogy aki misére jár nem dönt önállóan politikailag, mert "azt mi majd jobban tudjuk" alapon befolyásolhatják őket.

De még ez a két dolog sem lenne baj, ha ezt nem az általunk fizetett adóból tennék.
Pelikán et. 2007.11.18. 17:51:02
De ez a két állítás nagyon messze van egymástól. Egyébiránt én sem értem, hogy az egyház miért érzi magát kompetensnek nem vallási ügyekben való megnyilvánulásra.
Kedves Bardos Kedves Tulok!
Az árpádsáv úgy jön a cikkbe, hogy az Árpi bár szépen védi a vidék becsületét, de közben azt gondolja, hogy a vidék, nacionalista bunkók gyülekezete, ugye ottannék a jobboldal is erősebb, mint a nagy és okos, meg művelt, toleráns stb Budapesten. Szóval egyszerűen csak elszólta magát. Egy mondat amelyben benne van mindaz amit a vidékről gondol.
Üdv Pelikán
Zenyatta Mondatta 2007.11.18. 18:10:34

"1) azokat is tudja befolyásolni, akik egyházi tanintézményekbe (óvoda, iskola stb) járnak,"

Nálunk az egyházi suliban (ahol nem akartak a szemét papok megdugni) mindennap elmondták, hogy ne szavazzunk a kommunistákra :) Egyszer az igazgató is bejött az órára mesélni Horn Gyuláról meg Meggyesiről, meg ilyenekről... :)
Kedves Zenyatta és Tulok!
Most már egész délután mondogatjátok, hogy a mi adónkból tartják fenn, Például a Kókát is a mi adónkból fizetik aztán autópálya ürügyén milliárdokat tüntet el, többet, mint az egyházi támogatás. A BKV is 30 milliárddal támogatják a mi adónkból, sőt említettem már, az Árpi féle rajzfilmet is a mi adónkból készítik. A napkelte címü műsor majdnem egy milliárd forint támogatást kapott, tömémy kormány propaganda.
Azért ézi magát kompetensnek nem vallási ügyekben való megszólalásra az egyház, amiért mondjuk a TWA kompetensnek érzi magát vallási ügyekben megszólalni holott tudtommal nincs teológiai diplomája. Azért teszi az egyház is meg az Árpi is mert joga van hozzá, pollitizálni nálunk, csak a bíráknak, ügyészeknek nincs joguk, de még ők is megteszik néha.
Üdv Pelikán
Pelikán et. 2007.11.18. 18:24:17

Bizony pelikánkám itt érdekérvényesítés van: ha a BKV vagy az Árpi rajzfilmje jobban kell a népnek, mint az egyház, akkor egyértelmű a dolog...
Nyilván nem vidékiek csinálták ezt a reklámot, hanem városi (esetleg fővárosi) reklámszakemberek. Valószínüleg nem önkép.
Lord_Cica 2007.11.18. 18:14:47

helyes legalább tudást is szívod magadba, ha meg a kukikat nem lehet csak hívj :D:D
Kedves Cica!
Most már végképp értem unszimpátiádat az egyházzal szemben, de nem voltál itt hiába a Carnivora már hajlik rád.
Üdv Pelikán
Lord_Cica 2007.11.18. 18:26:21

Egyenlőre, akárhogy is nézem a történelmi egyházak kapósabbak, mint Árpi :D
Kb. olyan, mint a Balatoni nyáras reklám, a villanó karikagyűrűvel. Egyre feljebb csúszik az ingerküszöb. Legközelebb már nem takarmánytök lesz a Józsi kezében, hanem a sajátja.
Pelikán et. 2007.11.18. 18:12:54
Kedves Pelikán Et.!
Ja, hogy vidék=Árpád sáv? => A túrót.
Ja, hogy vidéken is vannak "árpádsávosok". Nyilván.

De én nem olvastam ki ebből a postból (a többiből sem), hogy Tóta lenézné a vidékieket. Lehet, hogy nem egy rugóra jár az agyunk.

Valszeg írhatott volna John Deere-t is, csak abból a kemipng változat sem fér nagyon a zsebbe. Viszont szép zöld. Tudom, én (is) fizetem.

Ha valaki megnézi, egyébként az eredeti cikk másfél hónapos, nyilván most volt érkezése TWÁ-nak bapostolni, hogy ne legyen elvonási tünete senkinek.
Carnivora 2007.11.18. 18:28:58

"Egyenlőre, akárhogy is nézem a történelmi egyházak kapósabbak, mint Árpi :D"

talán fél százalékkal :)
Kedves Cica!
Se a BKV-ról se az Árpi filmjéről, se az egyházi támogatásokról, nem volt még népszavazás, így biztosan nem tudhatjuk, esetleg egyikre se lenne szükség a többség szerint, én azt mondom, kell a BKV had utazzon az igen magas inteligenciájú pesti nép, és kell a film is hátha megtudjuk mit nem tudunk, és hát az egyház is hadzsolozmázzon tovább.
Üdv Pelikán
Ui: a Carnivora nagyon rád indult, én megszavazom neki a támogatást, ha menne hozzád
Pelikán et. 2007.11.18. 18:35:23

"Se a BKV-ról se az Árpi filmjéről, se az egyházi támogatásokról, nem volt még népszavazás, így biztosan nem tudhatjuk, esetleg egyikre se lenne szükség a többség szerint"

én mindenkit megkérdeztem, és azt mondták, hogy Árpi jobban kell.

"kell a BKV had utazzon az igen magas inteligenciájú pesti nép"

szóval innen fúj a szél mi? kapálós parasztnak teccik lenni?

"Ui: a Carnivora nagyon rád indult, én megszavazom neki a támogatást, ha menne hozzád"

Csak akkor, ha te is beszállsz harmadiknak, apáca ruhában :)
Kedves Tulok!
"hogy nem csodálkoznék, ha
kinyílnának a zsebekben az árpádsávok"
Cikk elején, cikk végén. Na most az árpádsáv a jelenlegi közbeszédben szitokszó, a náci tartalomra utal. Szóval, ha csak jópofa akart lenni akkor se sikerült, mert a bicska szokott kinyílni a zsebben. Ha az árpásáv nyílik ki akkor ott nácizmus van, antiszemitizmus van, Szálasy van. Szóval a mostani árpádsávos hisztik után ez már nem vicc, ez kódolt antiszemitázás.
Üdv Pelikán
Kedves Cica!
Tudod én gátőr vagyok. Majdnem öt osztályom van, a harmadikat kéccer jártam, szóval igazi vidéksoviniszta vagyok, és nyitva hordom az árpádsávot a zsebemben.
Amúgy kösz a felkérést van itt a közelben egy rendház beszerzem ami szükséges.
Üdv Pelikán
Pelikán et. 2007.11.18. 18:24:17
Kedves Pelikán et.!
Írod: "Most már egész délután mondogatjátok, hogy a mi adónkból tartják fenn,"
Én ilyet idáig nem mondtam, de ettől még vállalom, úgyhogy _innentől_ jogos a többesszám. Ebben a kijelentésben viszont nincs értékítélet, ez csak egy tény.

"Például a Kókát is a mi adónkból fizetik..."
Így van, amennyiben ő az ország egyik minisztere.

"...aztán autópálya ürügyén milliárdokat tüntet el, többet, mint az egyházi támogatás."
Ok, tessék bírósághoz fordulni, bizonyítani, addig csak vélemény.

"A BKV is 30 milliárddal támogatják a mi adónkból,"
Így igaz, helyesen.

"sőt említettem már, az Árpi féle rajzfilmet is a mi adónkból készítik."
Így igaz. Ha bárki is lát egy részt, kommentálhatja, szar volt, le vele, megérte, így tovább, fölösleges pénzkidobás, stb.

"A napkelte címü műsor majdnem egy milliárd forint támogatást kapott, tömémy kormány propaganda."
A Napkelte az önmagában vicc. Mármint, hogy ilyen állat létezik.

"Azért ézi magát kompetensnek nem vallási ügyekben való megszólalásra az egyház, amiért mondjuk a TWA kompetensnek érzi magát vallási ügyekben megszólalni holott tudtommal nincs teológiai diplomája."
Én nem tudtam, hogy a hithez teo diploma kell.

"Azért teszi az egyház is meg az Árpi is mert joga van hozzá..."
1., Szezon fazon témakör forog fenn. TWÁ magánember joga van hozzá.
2., Lehet (valószínű), hogy az egyháznak is joga van hozzá, nekem mindazonáltal kicsit visszataszító a dolog. Vizi E. szilveszter egy baráti borozáson (további résztvevők Gere, Németh A., Frittmann) simán kifejtheti szerintem politikai nézeteit, a Magyar Tudományos Akadémia éves rendes gyűlésén viszont ne dumáljon arról, hogy nekem kire is kéne szavaznom 2010-ben.

Kedves Tulok!
2001-ben nem volt verseny mindenki sírt rít, a vegyépszer építette az autópályát 1,2 milliárd/KM. Aztán jött a verseny és hirtelen 2,3 milliárd/km lett az autópálya ára, most éppen 3milliárdért építi az a strabag akit 2006-ban véletlenül hírbehoztak, hogy a szdsz pénzelte, és most véletlenül mindíg ő nyer. A hornék által épített M5-öt a csillag kilóméterenként 10milliárdért vásárolta vissza, de amúgy minden rendben van kivéve egyházi támogatások.
Üdv Pelikán
Pelikán et. 2007.11.18. 18:49:39

Az mondjuk igaz, hogy nálatok vidéken nemigen van más szórakozás, mint a templom. És irigyek vagytok ránk pestiekre a spriccpartijaink miatt. :)
Lord_Cica 2007.11.18. 19:10:07

Na b+, ez ütött :)
Nesze neked vita.
Hát végül is kit érdekel az a kis autópálya, amíg mehetnek a spriccpartik, no.

Mondta a Geszti is : egy meg egy meg még egy...igaz, az csak százalék volt, nem milliárd.
Pelikan, ha egy méterre nézed kilóméter helyett, nem is olyan sok a különbség: milliócska csupán.
"Nem ártana , ha elolvasnád a Bibliát , mert ott szó sincs a Szűz Mária sztoriról az a katolikus egyház magánjellegű baromsága. Sőt éppen az ellenkezője van benne mivel még Mária Józsival elég szapora volt Jézuskának volt egy csomó testvérke..." (Carnivora)

Te, ezzel most mit akartál mondani? Be vagy baszva?
Pelikán et. 2007.11.18. 19:07:22

Amit mondasz az pont annyira helyzetelen, mint amit én is próbálok mondani. Az autópályás pénzmosás pontosan annyira visszataszító és gusztustalan, mint a hitbe csomagolt manipulálás.
Ezért is kéne minden politikában érintett személyt (az egyházi köntösbe bújtakat is!!) elzavarni a búsba, minél hamarabb.
Ha '89-ben nem vagyunk annyira balfaszok, ma minden másképp lenne.
Kedves Tulok!
Itt nagyon sokan arról beszélnek, hogy az egyház politikai propagandát folytat, hogy honnan veszik nem tudom, mert úgy veszem ki a szavaikból, hogy misére nem járnak. Na most, ha csupán egy legendára támaszkodnak, akkor az is csupán egy hit, mint a feltámadás.
Amúgy nem fogom fel ésszel, hogy egy közösség miért ne beszélhetne saját területén (templom) arról amiről csak akar. Akinek nem tetszik feláll és kimegy ennyi, nem állnak a kapuban őrök, mint bizonyos rendezvényeken, hogy visszatereljék.
Szóval, ha az Árpi saját blogjában mond amit akar, akkor az egyház saját templomában miért, ne azt mondana amit akar. Attól, hogy adófizetői pénzből is működik, még nem jelenti azt hálistennek, hogy a hatályos törvényeken túl egyéb elvárásoknak is meg kellene felelnie.
Üdv Pelikán
Pelikán et. 2007.11.18. 18:45:11
Kedves Pelikán et.!
Az általad itt leírtakkal nagyjából egyetértek. Az árpádsáv kinek szitokszó, kinek pedig valamiféle összekacsintós, mifajtánk vagyunk vagyunk érzés szimbóluma, kinek pedig egy a történelmi zászlóink közül.
TWA itt szerintem sem volt vicces/jópofa - bár érzésem szerint is az akart lenni.

Írod: "Ha az árpásáv nyílik ki akkor ott nácizmus van, antiszemitizmus van, Szálasy van." Te írtad, én nem így gondolom, (pl. szegény SZF-nek az árpádsávoshoz hsonló, nyilaskereszttel kibővített zászlaját is csak a harmadik pártjában sikerült meglelnie.)

Írod: "Szóval a mostani árpádsávos hisztik után ez már nem vicc, ez kódolt antiszemitázás."

A hisztis részét értem, de kérlek világosíts fel, (de tényleg) az antiszemitázás azt jelenti, hogy valamely, valaki által nem antiszemitának vélt dolog mögé más valki antiszemitizmust képzel, vél, lát, gondol? Komolyan kérdem.
Tisztelettel: tulok72
Kedves Cica!
Gondolom szivesen járnál spriccpartira, ha hívnának, de ahogy elnézem inkább csak szeretnéd. Hidd el még pár év és lenyugszol aztán, majd esténként beülsz a misére és meghallgatod, hogyan fogant a kis jézus és eszedbe se jut majd megkérdezni Mária élvezte-e.
Üdv Pelikán
Lord_Cica 2007.11.18. 19:10:07

Cunci te még faszt is csak képen láttál ne játszd itt a nagylányt husi :D
Republikánus 2007.11.18. 19:20:43

Szó sincs a Bibliában Szűz Máriáról fáj mi? :D sőt a Biblia az ellenkezőjét bizonyítja.
Pelikán et. 2007.11.18. 19:27:12

Hát én is attól félek hogy konzervatív vén liba leszek majd öregségemre, ezért már elő is készítettem a méregkapszulákat 30 éves koromra :)

Carnivora 2007.11.18. 19:28:04

neeem is igaaaz! :)
Kedves Tulok!
Hogy értsd pontosan mire gondoltam:
"Gusztos Péter (SZDSZ) azt hangsúlyozta: az árpádsávos zászló alatt olyan politikai szubkultúra jelenik meg, melynek egyik jellemzője az antiszemita beütés. Mint mondta, pártja szerint az árpádsávos zászló egyértelmű „antiszemita kód”. Ezt a tényt a Fidesz és a KDNP politikusain kívül majd mindenki tudja - tette hozzá

Ujhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy a nemzetközi sajtó március 15-e után az árpádsávos zászlót egy napon emlegette a huligánokkal."
C_PRESS március 21
Üdv Pelikán
Lord_Cica 2007.11.18. 19:32:51

ne emozz :D
Pelikán et. 2007.11.18. 19:36:34

Jó szegény Petya szarban van életébe nem dolgozott még most meg a párt a kinullázódás szintjére került végre így rúgkapál keményen :D
Üdv Carnirova!
Így van komám s ha végleg kinyúlnak, veszem az apácaruhát oszt örömünkben, meg, hogy ne bánkódjon, partiba vágjuk a Lord Cicát.
Üdv Pelikán
Pelikán et. 2007.11.18. 19:27:12

Erre a kincsre csak most figyetem fel:

"lenyugszol aztán, majd esténként beülsz a misére és meghallgatod, hogyan fogant a kis jézus és eszedbe se jut majd megkérdezni Mária élvezte-e."

lol :) azért benned is van tartalék :)
Üdv!
Cicát vágjuk vidéki partiba, azaz b....a meg a ló.
Pelikán et. 2007.11.18. 19:45:18

Cicának ez lenne élete élménye a gyógyszert utánna bevenné rögtön, mert ennél jobb már úgysem jöhetne az életében :D:D:D
Szegény gusztostalant meg ne bántsátok, van neki elég baja.
Dobjunk már nrki össze egy dísztárcsára valót.
Kedves qrvaélet!
Na, na azért azt még nem érdemelte ki, ahhoz előbb misére kell menjen.
Üdv Pelikán
Itt már mindenki meg akar dugni?

Worluk ments meg!
A felháborodás A reklámon részben jogos, én viszont azt mondom, a többi se sokkal különb, a hülye ugrabugrálós jemirokváj-jal, meg a szar emelős meg bólogatós poénnal együtt, a hülye állatorvosról nem is beszélve. A pa-pa-pa-pa az jó volt (jól bemutatta mennyire leszarják a bankok a vissza nem fizetés esélyét, ami külön téma lenne, PSzÁF RuleZ), de Gálvölgyi azt is jobban megcsinálta a hálapénzzel. Az OTP meg hát ja. Arculatot váltott. Most már minden csökkentett inteligenciájú alkalmazottjának szép nyakkendője van. Mert ugye ez a lényeg, meg a műköröm, nem a szakképzett munkaerő :-)

A banki reklámoknál csak egy szarabb van. A mosóporos ("DEMARAAAD!"). Nem hiszem el, hogy kreatív reklámguruk csak ennyire képesek... Bezzeg a távközlési cégek meg nagy ruhamárkák azok tudják hogyan kell a jónépet manipulálni!
Mostan valahogy úgy gondolom, hogy ha a "gyűlöletbeszéd" törvény átmegy at AB-n, akkor a parasztok valamelyik érdekképviselete simán beperelheti a gyártót, megrendelőt, stb., lesz pénz traktorra bőven.

Egyébként T. Tóta W., ahogy Pelikán elvtárs mindent elsöprő lendületét látom a szocialista szellemvasút megteremtése érdekében, kezd az az érzésem lenni, hogy nemsokára már csak ő marad a blogon hozzászólóként, aztán majd egyszer kérhetsz tőle valamit.
Cica:na itt már fennforgás lészen...
Te ezt most élvezed? Freud visítana örömében...
qrvaélet 2007.11.18. 20:15:58

fennforgás? inkább unalom...

Visszatérve ontopicra, abben a reklámban nem az a lényeg hogy a vidékiek parasztok és ezért kapálnak, hanem a tök és dinnye.
vakapad 2007.11.18. 20:15:38

1., Remélem, nem megy át.

2., Holnap jön Malacka69 is, és kommentel a tanítási szünetekben. 10p, 10p, 10, Nagyszünet, 10p 10p, szakkör kihagy, fakk matek elhalaszt. (Bocs)
Cica:jut eszembe, mekkora dinnyéid vannak?
Gyarapodtál rendesen?? :-D
qrvaélet 2007.11.18. 20:25:34

Még nem volt ideje összedugni a rávalót ez is a legnagyobb baja a papok nem jó piac :D
Carnivora 2007.11.18. 20:27:19

Dehogynem! Egy plébánoshoz multkor mentünk osztályostúl, hát ne tudd:
szauna az erkélyen, plazma tv, a hifi az már természetes volt, és olyan számítógépe volt, hogy a magokat nem lehetett összeszámolni benne!
Kedves Lord Cica!
"Dehogynem! Egy plébánoshoz multkor mentünk osztályostúl, hát ne tudd:
szauna az erkélyen, plazma tv, a hifi az már természetes volt, és olyan számítógépe volt, hogy a magokat nem lehetett összeszámolni benne!"
Díjjazom, hogy diszkréten hallgatsz aról, hogy halmokban állt a narancs a nappaliban.
Üdv Pelikán
Arpad, ez a kreativ.hura irt cikked egeszen szanalmas, pont olyan cikk mint amlyenekrol te tudnal jokis fikazo dolgokat irni. ezert teged vagy megfizettek, vagy hirtelen valami elkattant az agyadban. szerintem durvan felrelottel ezzel, nem is ertelek.

remalom, jobbulast!
Pelikán et. 2007.11.18. 20:39:34

:)
OFF

"Szó sincs a Bibliában Szűz Máriáról fáj mi? :D sőt a Biblia az ellenkezőjét bizonyítja..." (Carnivora)

Hűűű apám, te egyre rosszabb formában vagy, ülj le, majd a buli végén hazaviszlek. Ezt írtad az imént:

"[A Bibliában] szó sincs a Szűz Mária sztoriról az a katolikus egyház magánjellegű baromsága. Sőt éppen az ellenkezője van benne mivel még Mária Józsival elég szapora volt Jézuskának volt egy csomó testvérke..."

Most pedig megismételted önmagad. De mit akarsz mindezzel mondani nekem, ez az én kérdesem, heló! (Vagy ha félrecímezted a hsz-edet, jelezd, és én megértem.)

Öööö, inkább erre válaszolj először, beugróként: milyen évet írunk most?
Republikánus 2007.11.18. 20:42:59

"milyen évet írunk most?"

Mao Zedong utáni 114.-évet
Lord_Cica 2007.11.18. 20:32:46

próbáltad kiszürcsölni a billentyűzet karakterei közül a magvait az plébános úrnak? :D:D:D
Re: rexter 20:41:10

Én is úgy érzem már nagyon hosszú ideje, hogy TWÁ belefáradt/fásult ebbe az egész blogolásba.

Most így kicsit újraolvasva az első posztjait az archivumban, szembetűnő a minőségbeli hanyatlás.

Jó jó persze rajzfilmkészítés, meg minden, de akkor is.
Az utolsó igazán jó poszt(stílusában, témájában), kb a "Szerény javaslat" volt...

No báj, Lord_Cicának, Pelikán elvtársnak Carnivorának pedig további jó mulatást...
"vallás egy eszme. vannak állításai. ilyen pl h egy szűz zsidónő megszülte isten fiát, aki engem megváltott..." (TWÁ)

Véleményem erről: A keresztény egyház olyan, mint a hozzá tartozó Biblia: nem kell szó szerint venni. Még azt se, ha ők azt mondják, hogy szó szerint kell őket venni. Ha nem lenne fundamentalista az egyház, az általa hirdetett izé mitől lenne vallás, és nem filozófia?

-

ezt írtad Repi tedd le a kannsáborod ...
Carnivora 2007.11.18. 20:47:54

ezt először nem értettem, de fú, ez nagyon mély poén :)
Pedig van mária a bibliában:

124. Mt 1,16
Jákób nemzé Józsefet, férjét Máriának, a kitől született Jézus, a ki Krisztusnak neveztetik.
125. Mt 1,18
A Jézus Krisztus születése pedig így vala: Mária, az ő anyja, eljegyeztetvén Józsefnek, mielőtt egybekeltek volna, viselősnek találtaték a Szent Lélektől.
126. Mt 1,20
Mikor pedig ezeket magában elgondolta: ímé az Úrnak angyala álomban megjelenék néki, mondván: József, Dávidnak fia, ne félj magadhoz venni Máriát, a te feleségedet, mert a mi benne fogantatott, a Szent Lélektől van az.
127. Mt 2,11
És bemenvén a házba, ott találák a gyermeket anyjával, Máriával; és leborulván, tisztességet tőnek néki; és kincseiket kitárván, ajándékokat adának néki: aranyat, tömjént és mirhát.
128. Mt 13,55
Nem ez-é amaz ácsmesternek fia? Nem az ő anyját hívják-é Máriának, és az ő testvéreit Jakabnak, Józsénak, Simonnak és Júdásnak?
129. Mt 27,56
Ezek közt volt Mária Magdaléna, és Mária a Jakab és Józsé anyja, és a Zebedeus fiainak anyja.
130. Mt 27,61
Ott vala pedig Mária Magdaléna és a másik Mária, a kik a sír átellenében ülnek vala.
131. Mt 28,1
A szombat végén pedig, a hét első napjára virradólag, kiméne Mária Magdaléna és a másik Mária, hogy megnézzék a sírt.
132. Mk 6,3
Avagy nem ez-é az az ácsmester, Máriának a fia, Jakabnak, Józsénak, Júdásnak és Simonnak pedig testvére? És nincsenek-é itt közöttünk az ő nőtestvérei is? És megbotránkoznak vala ő benne.
133. Mk 15,40
Valának pedig asszonyok is, a kik távolról nézik vala, a kik között vala Mária Magdaléna, és Mária, a kis Jakabnak és Józsénak anyja, és Salomé,
134. Mk 15,47
Mária Magdaléna pedig és Mária, a Józsé anyja, nézik vala, hová helyezék.
135. Mk 16,1
Mikor pedig elmult a szombat, Mária Magdaléna, és Mária a Jakab anyja, és Salomé, drága keneteket vásárlának, hogy elmenvén, megkenjék őt.
136. Mk 16,9
Mikor pedig reggel, a hétnek első napján föltámadott vala, megjelenék először Mária Magdalénának, a kiből hét ördögöt űzött vala ki.
137. Lk 1,27
Egy szűzhöz, a ki a Dávid házából való József nevű férfiúnak volt eljegyezve. A szűznek neve pedig Mária.
138. Lk 1,30
És monda néki az angyal: Ne félj Mária, mert kegyelmet találtál az Istennél.
139. Lk 1,34
Monda pedig Mária az angyalnak: Mimódon lesz ez, holott én férfiat nem ismerek?
140. Lk 1,38
Monda pedig Mária: Imhol az Úrnak szolgálója; legyen nékem a te beszéded szerint. És elméne ő tőle az angyal.
Lord_Cica 2007.11.18. 21:02:22

Mondtam szaporodott , azért bezsél hülyeséget az egyház, és semmi közük a Bibliához, ahogy Repi gondolja ... nem tartozik a Biblia a keresztény egyházhoz mivel a keresztények maguknak találtak ki regulákat stb. ami szerint élnek ...
Kedves Cica!
Ez dicséretes, mondtam én neked, jársz még te templomba.
Üdv Pelikán
De hülye vagyok! Azért nem mentem újságirónak, mert nem tudok irni.
Cica:csatlakozom az előttem szólóhoz.
Tudod én is voltam fiatal és hülye, ebből az egyik már elmúlt...
:-/
Talán, ,ha ilyen érdeklődő maradsz, és nem gyöpösödsz be, te is fogod még másképpen látni a dolgokat.
Apropó:nem a hittel, a vallással van baj, hanem amit _emberek_csináltak belőle...
Szia qrvaélet!
Azért a cicával vigyázz, kis korában a Demszky is maoista volt. Szóval fejlődőképes a lány, de ...
Üdv Pelikán
Lord_Cica 2007.11.18. 20:50:25

mindjárt elkezdtél alul bizseregni mi?
Na azért nehogy assziggyétek hogy fejből írtam be :)

Itt lehet mindenfélére keresni: biblia.hu/ , még mozilla toolbar is van az ínyenceknek.

Hát én inkább taoista lennék...
Na ja, nem mindegy, hogy gyerekkorában ha hátradől az ember, mi esik a fejére, egy lábas, vagy egy polc lenin összes...
:-D
Carnivora 2007.11.18. 21:19:47

jujj átlátsz rajtam :)
Na azért nehogy assziggyétek hogy fejből írtam be :)

Cica:ezt azért nem feltételeztük...
Pelikán et. 2007.11.18. 21:18:23

Cicából meg akár még lehet az új Kiszel Tünde, vagy Kelemen Annácska is :D
Nem Carnivora a Cica ezeknél sokkal értelmesebb, csak tudod az elem hiány, néha kicsit kizökkenti a valóságból, de mire benő neki alul, benő neki felül is.
Üdv Pelikán
Vissza a témához:
Én éltem pesten is, és az un. vidéken is. (gyk:Minden olyan hely ami nem pest.)
Itt _vidéken_ sokkal jobb _élni_, de dolgozni természetesen a városba járok.
Azt hiszem nyilatkozhatok, mint falusi paraszt:engem és a környezetemet nem sért ez a reklám, és csak jókat röhögünk az ilyen postokon is, hogy mennyire nem ismerik az egyszálbélű városi jampecek a "vidéket".
Pelikán et. 2007.11.18. 21:32:46

Jah csak van , akiknél sosem nől be alul ők a Fókusz sztárjai lesznek, és Kovinál dolgoznak :D
ez a reklám igénytelen (sok mással együtt). nem a vidéket jellemzi, hanem a készítőjét
Bizony qrvaélet, nem ismerik, csak azt az árpádsávot csak azt tudnám feledni.
Üdv Pelikán
ez a reklám igénytelen (sok mással együtt). nem a vidéket jellemzi, hanem a készítőjét

Na erről beszélek. Dőlj hátra oszt röhögj egy jót a tudatlan állattyán.... :-DDD
Igen mint ahogy az árpádsávos beszólás az Árpit jellemzi
Pelikán et.:
Ha árpádsávoznak, hát tegyék. Ha másba nem tudnak belekötni, szerinted mit kellene tenniük? Tudod:van rajt sapka, vagy nincs, füstszűrős cigi van nála vagy ~len.
Valamibe bele kell horgolni, mer az jó!
Írta volna azt, hogy kinyílott a kék osztiga a zsebében??
Tudod ezzel nyíltan antiszemitának nevezte az egész vidéket. Ez nem jópofaság az árpi se annak szánta.
Hogy értsd pontosan mire gondoltam:
"Gusztos Péter (SZDSZ) azt hangsúlyozta: az árpádsávos zászló alatt olyan politikai szubkultúra jelenik meg, melynek egyik jellemzője az antiszemita beütés. Mint mondta, pártja szerint az árpádsávos zászló egyértelmű „antiszemita kód”. Ezt a tényt a Fidesz és a KDNP politikusain kívül majd mindenki tudja - tette hozzá

Ujhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy a nemzetközi sajtó március 15-e után az árpádsávos zászlót egy napon emlegette a huligánokkal."
C_PRESS március 21
Tudod az Árpi okos gyerek és tudja mit ír.
Üdv Pelikán
Okosnak okos, ezt senki nem vitatja, az meg hogy egy köcsög -direkt, vagy az PR miatt, nem tudom - az is biztos.
Tudod a gusztustalannal is az a bajom, hogy csak addig liberális amíg az ő eszméi vannak felül. Ha vki tiltakozik, mert szerinte nem úgy kellen csinálni a dolgokat ahogy most megy, egyből előjön belőle a náci. Mi az, hogy nem ismerem el az ő elveit, na majd jól lenyomatom a torkodon egy rendőrrel.....
Egyébként ismered ugye?
Mondja bátyám, van itt a faluban antiszemitizmus?
Az nincs, de igény lenne rá...
Carnivora 2007.11.18. 21:29:09

"Cicából meg akár még lehet az új Kiszel Tünde, vagy Kelemen Annácska is :D"

Feltéve, de nem megengedve; Cicáról miért gondoljátok, hogy nőnemű? - Most eltekintve attól, h. többen megdugnátok itt. - A Lordok ritkán azok. Persze, ha KT-t, v. KA-t elnézem (nem) semmiben sem lehetek biztos.

Pelikán et. 2007.11.18. 21:49:46

Mióta mérvedó Gusztustalan vagy Újhülye ilyen kérdésekben? :D
T. Qrvaélet!
Ez a ma délutáni vitában is megfigyelhető volt. Többen vitatták az egyház jogát a vélemény nyilvánításra. Nagyon liberálisok amíg az ő véleményükről van szó, de más az kussoljon.
Üdv Pelikán
tulok72 2007.11.18. 22:02:09

Igaz vigyázni kell a mai világban lehet transzfeszcica :D
Hülyeségen kívül:
a vidék-és én most a falukat értem rajta, többnyire jobboldali beállítottságú.(legalábbis a környék)
Ez igaz, de hogy antiszemita lenne nem egészen értem, merthogy szemiták (nem zsidózok) nem éppen a falukban élnek többnyire az is biztos-és így nincs kit szidni személyesen (csak az az igazi, ha tudjuk kit b....tunk, nem csak úgy bele a levegőbe...)
Itt inkább cigányozni szokás, de azt se nagyon mert a mieink (akik itt élnek), jó munkásemberek (from sándor), tehát mindenki lesza.....ja, hogy sötét a bőrük, vagy sem.
Qrvaélet!
Teljesen igazad van, de ez náluk nem számít. Van egy belvárosi dogma jobboldal=náci, vidék=jobboldal, vidék=náci így megy ez feléjük. Én, ha az alap elveimet nézem liberális vagyok, de ezt félve írom le elnézve, hogy mit művelnek ezek libelarizmuws címén.
A szólásszabadságot kell védeni velük szemben lásd gyűlölet törvény.
Üdv Pelikán
itt nálunk minden fordítva van. a szocialista nem szociális, a liberális a legnagyobb cenzor, stb.
Szia Fuxos!
Merre jártál, nem is tudod miről maradtál le.
Üdv Pelikán
Akkor legyünk nácik, hátha jobb lesz....(folytatva a gondolatmenetet
Pelikán: hát nem irigyellek, ezeket a fa....kat felvállalni tényleg nehéz, ha nem lehetetlen.
fuxos: Mifene...
:-)
Nem baj, majd bepótolom. Te merre őrzöd a gátat? Pesten vagy a vidéken. Ha vidéken, akkor volnának kérdéseim.
Kutyaszar:suks
tehénszar:rulez
Vidéken fuxos várom a kérdésed.
Üdv Pelikán
Ez a negyedik Kimaradás Spriccparti. A mulatság lényege: két pornós térdelve várja a színpadon, hogy a belépőt kiperkált férfiközönség nagy tömeg előtt a szájába élvezzen. A helyszín ezúttal a Dohány utcai Candy Shop Night Club. Az est házigazdája a kétszeres pornó Oscarral jutalmazott Alexa Diamond és a párjával nemrég szakító Tommyboy. Körülbelül 250 vendég jelent meg. A rendezvényen várható volt profi pornóforgatás, leszbi jelenet és tömeges ejakuláció. Kovi pedig mindeközben rendületlenül forgat.

-

Igen a pöstiek tudnak élni. :D:D:D
carnivora:
tudod szerintem pesten az a baj, hogy túl sokan vannak, és mindenki beleolvad a tömegbe. Nagy baromságot kell csinálni,vagy extrém hülyének kell lenni, hogy kitűnj, mint egyéniség.
Nekem erre nincs szükségem, mert itt mindenki név szerint ismer tudja ki vagyok, nem kell az identitásomat keresgélni...
Persze ez csak az én elméletem..
Pelikán:

Egyszer, még csikó koromban kimentem egy közeli faluba diszkóba. Kb. 15 perc után vagy 10-en akartak megverni, pedig senkihez egy szót nem szóltam, nőkre rá sem néztem, epp hogy rendeltem egy kőbányait. Azóta sem tudom megérteni a logikát a következő összefüggésben. Ha valaki nem a mi falunkban született, akkor mi azt jogosan üthetjük ököllel fejbe, taposhatjuk meg a bordáit. Miért????? Komoly a kérdés nem viccelek.
fuxosbömis 2007.11.18. 22:37:32

Mondjuk az esetedben érthető amekkora tirpák vagy engem még semmilyen discoba nem akartak megverni mondjuk az tény nem sűrűn járok, mert rühellem a töcitöcit ... :D
Kedves Fuxos!
Igazából nem tudom a választ, de szerintem nem mindenütt van így. Én is hallottam, hogy vannak falvak ahol így mennek a dolgok, de magam nem tapasztaltam, pedig én is sok felé jártam.
Szerintem ez valami hagyomány féle lehet amit aztán időnként komolyan vesznek.
Persze vannak szomszéd falvak akik rivalizálnak és ebből néha komoly balhé is van, de szerintem ez úgy általában a vidékre nem jellemző.
Üdv Pelikán
Carnivora:

Köszi, ezt is dícséretnek veszem.
lehet, hogy túl sok bömi, vagy túl sok fux volt nálad :-)
"Hülyeségeket [beszél] az egyház, és semmi közük a Bibliához" (Carnivora)

Semmi közük a Bibliához, wehehe... Milyen árnyalt véleménye van az elvtársnak. Hiába, ezt teszi az illuminált állapot.

Én nem foglaltam állást arról, hogy az egyház által forrásnak tartott és lépten-nyomon idézett Biblia szövegéhez az mennyire hű valójában; mindössze azt a tényt idéztem fel, hogy hivatalosan a Bibliát tartják kulturális gyökérzetüknek, arra hivatkoznak mindig. Erre mondtam, hogy a "hozzá tartozó Biblia".

Viszlát józanon: R. P.
Carnivora a qrvaélet-be, nem kéne szegény fuxost éjnek évadján ily csúnyán helyben hagyni, még azt hiszi megint falusi diszkóban van.
Őt inkább a bagi telepre vágnám be fuxustól egyedül éjszaka :D
Buta elvtárs proli a legrosszabb fajtából :D
Carnivora!
Nem tudom, te biztos régebb óta ismered én még kezdő vagyok itt, de ahogy elnézem az is maradok, szerintem kiteszik a szűröm rövidesen.
Azért, hogy mondjuk tényleg tirpák, fel téve, de nem megengedve, attól, még nem kell azt mondani rá, hogy tirpák. A magyar nyelv számtalan egyéb szalonképes fordulatot kínál.
Na ennyi mára Üdv Pelikán
Kedves Pelikán et.!
Kivártam egy kicsit, mert azt gondoltam, hogy párhuzamban írunk egymás mellett.

Pelikán et. 2007.11.18. 19:07:22
Írod:"2001-ben nem volt verseny mindenki sírt rít, a vegyépszer építette az autópályát 1,2 milliárd/KM."

Az ár nem stimmel. Jóval drágábban épít(t)ette

"Aztán jött a verseny és hirtelen 2,3 milliárd/km lett az autópálya ára, most éppen 3milliárdért építi"
Melyik szakaszt is?

"az a strabag akit 2006-ban véletlenül hírbehoztak, hogy a szdsz pénzelte,"
Szegény hülye SzDSz, ha annyi pénze van, hogy a Strabagot pénzelje, miért nincs 80%-a a parlamentben?

"A hornék által épített M5-öt a csillag kilóméterenként 10milliárdért vásárolta vissza,"
M5 BP-Kemét 80Km, BP-KKFH 120 Km, Bp-Szeged 180Km. Akkor most Csillag (hol van már) 800Mrd, 1200Mrd, 1800Mrd forintot költött a visszavásárlásra. (Lehetne kérdés az Okosabb vagy, mint egy 5.-kes? műsorban)

Pelikán et. 2007.11.18. 19:21:18
Tehát elismered, hogy az egyház pol propagandát folytat. OK.
Tudod nálunk (BP közeli vidék) az történt, hogy a református pap Fidesz támogatással elindult a polgármesteri székért - prédikált is rendesen- ma a testület úgy néz ki, hogy a pm, mint az ezelőtt is mszp-s (bár az Ő-i beszéd után nem merte felvállalni, ezért "függetlenként" indult), a testület többi tagja jobboldali, de a papnak esélye sem volt, pedig _tényleg_ híres a templomunk.
Mert az emberek itt sem hülyék.

Pelikán et. 2007.11.18. 19:36:34
Írod: Hogy értsd pontosan mire gondoltam: "Gusztos Péter (SZDSZ) azt hangsúlyozta: az árpádsávos zászló alatt olyan politikai szubkultúra jelenik meg, melynek egyik jellemzője az antiszemita beütés."

Igen, egyet értek ezzel a kijelentéssel.

"Mint mondta, pártja szerint az árpádsávos zászló egyértelmű „antiszemita kód”."
Nem, nem értek egyet ezzel a kijelentéssel.

"Ujhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy a nemzetközi sajtó március 15-e után az árpádsávos zászlót egy napon emlegette a huligánokkal."

Igen, ez így volt.

2007.11.18. 21:49:46
Írtad:"Tudod ezzel nyíltan antiszemitának nevezte az egész vidéket."
Ez így, ahogy van, nem igaz.
Tisztelettel: tulok72
Carnivora 2007.11.18. 22:04:22

"vigyázni kell a mai világban lehet transzfeszcica"

Na, a transzfeszcicát tessék sürgősen levédetni. :)
Pelikán et. 2007.11.18. 23:10:37

Nem tesz ki senkit Árpi bár van egy ilyen molaris nevű ürge , akit nem ártana :D meg ezt a fuxost is :D
fuxosbömis 2007.11.18. 22:37:32
Írod:" ... közeli faluba diszkóba. Kb. 15 perc után vagy 10-en akartak megverni,..., rendeltem egy kőbányait."
Falusi diszkóba' vitéz kőbányit rendelni?
Na itt szúrtad el.:)
Kedves Tulok!
Nem az szdsz pénzelte a strabagot hanem fordítva véltetlen lemaradt a t szdszt. Bár, ha akartad volna így is megérted.
A csillag összesen 45km vett meg, hogy is egy furcsa összetételben:
"Ha mindezt a jelenre diszkontáljuk, a végösszeg 2293,2 millió euró, azaz mintegy 600 milliárd forint." a
Részletek a mai NAPI Gazdaságban.(Napionline) számolgass csak.
Az MSZP-nek is van pap képviselője. Csak úgy mondom.
Amúgy az emberek mindenütt hülyék úgy általában függetlenül attól, hogy papot választanak képviselőnek vagy sem, mutatja ezt az is, hogy egy tiszta fideszes testület élére mszp polgármestert választottak, csak, hogy megszivassák gondolom, ennyit a népi bölcsességről.
"A sorrend nem, a tétek viszont változtak az M6/M60-as autópálya két szakaszának építésére kiírt pályázat második, immár végérvényes ajánlattételében. A Strabag vezette Mecsek Konzorcium tette a legkedvezőbb ajánlatot, e cég 266 milliárd forintért építené meg az M6-os Szekszárd-Bóly és az M60-as Bóly és Pécs közötti (az 58-as főútig vezető), összesen 79 kilométernyi szakaszát," (origo) számolj csak 3,36 milliárd/km.
Ha szerinted az, hogy kinyílik a zsebükben az árpádsáv,nem azt jelenti a sok árpádsávos hiszti után, hogy ezek a vidékiek bizony fasiszták akkor te kicsit, nagyon elfogult vagy.
Ennyi mára Üdv Pelikán
Pelikán et. 2007.11.18. 23:46:45
Kedves Pelikán et.!

"Nem az szdsz pénzelte a strabagot hanem fordítva véltetlen lemaradt a t szdszt. Bár, ha akartad volna így is megérted."
Per se értettem én, ezt tudd be a kuncogási potenciálnak. :)

Idézed: "Ha mindezt a jelenre diszkontáljuk, a végösszeg 2293,2 millió euró, azaz mintegy 600 milliárd forint.";
de tovább már nem olvasol:
"Ezt részben ellensúlyozza, hogy a cég nyereségének 40 százaléka visszacsorog az államkincstárba, ehhez jönnek az adók és járulékok."

Idézed:" A Strabag vezette Mecsek Konzorcium tette a legkedvezőbb ajánlatot, e cég 266 milliárd forintért építené meg az M6-os Szekszárd-Bóly és az M60-as Bóly és Pécs közötti (az 58-as főútig vezető), összesen 79 kilométernyi szakaszát,..."

És megint csak nem olvasol tovább:

..., illetve ezért az összegért 25 éven át üzemeltetné is azt. A Strabag vezette konzorcium mérsékelt ajánlatán, hiszen az előző körben még 300 milliárd forintról szólt a vállalása. Csökkentett az összegen - az árajánlat alapján - most is a második helyen szereplő M6-M60 Mecsek Konzorcium, amelynek tagjai között van egyebek között a Bilfinger, az osztrák Porr, a francia Vinci Concessions és a Vinci SA. A konzorcium az előző körben még 370 milliárdért vállalta volna a beruházást, most viszont már "csak" 286 milliárdot ajánlott"

Üdv:
tulok72
Mi köze ennek az egésznek Máriához a szerncsétlen "ki épített több drágább " autópálya kérdéshez?
Aki vallásos úgy is az marad aki meg nem az még lehet az....
A hülye politikai pártok meg először a saját támogatásukról számoljanak el ami a "MI ADÓNKBÓL"megy.Már ha köztetek adózik valaki egyáltalán......A Tóta W."alaki" meg jobb lenne ha leérettségizne!:)
Mateahos 2007.11.19. 00:12:53

Nem itt csak te adózol mi meg a Kóka villát járunk el építeni :D:D:D
Mateahos 2007.11.19. 00:12:53
Kedves Mateahos!
Valóban kicsinyt elrugaszkodtunk.

Írod: "Aki vallásos úgy is az marad aki meg nem az még lehet az...."
Ez is egy állláspont.

"A hülye politikai pártok meg először a saját támogatásukról számoljanak el ami a "MI ADÓNKBÓL"megy."
Igen.

"Már ha köztetek adózik valaki egyáltalán..."
Szerencsére igen, nem is keveset.
Üdv:
tulok72

Carnivora 2007.11.19. 00:16:09
Igen, ez szellemeseb volt. :)
szellemesebb két bé mondták az iskolában

Igazad van tulok72!

Kicsit morcos vagyok mostanában az adózás dolog egy nagy hülyeség mivel a hajléktalanok is adóznak a kannás bor után is...(Mea culpa)Na mindegy könnyen el lehet rugaszkodni egy témától és általában oda jukadunk ki kinek melyik "oldallal" mi a baja.Még is csak emberek vagyunk.
Probálok több közhelyet nem írni.:)
nem lett ez a reklám egy kicsit túlreagálva árpi? nyilvánvalóan sztereotípiák szerepelnek benne, de mégha lejárt szavatosságúak is, akkor is felesleges ennyire komolyan venni. vacaknak vacak mondjuk, dehát istenem, nagyjából mindegyik reklám az. ennyi erővel előkaparhatnád a kinder pingvi reklámból a nagymamát ("inkább próbáld ezzel nagyi!"), mert nem minden nagymama süt ám finomságot, és nem minden nagymama kövér, ráadásul ősz haja van, csattokkal összefogva. egy reklámban pont elfér ez. ha mondjuk lenne zsidós reklám zsidóval, az meg biztos pajeszos lenne, kalapos, és nagyorrú, csak hogy tudjuk miről van szó.
mellesleg te reklámot csinálsz egy rossz reklámnak. ennyire direktbe nem kéne provokálni az "árpádsávok kinyílását", megvagyunk azok nélkül is, köszi. valaki csinált egy szar reklámot, slussz. és még ostoba is, hát igen.
na és? mit keres ez itt?
hogyhogy mit keres? ez a blog eygben cikkarchívum is, és én már évek óta írok a Kreatívba. abban pedig reklámokról van szó. jókról, rosszakról.
Nyugodalmas jó éjszakát mindenkinek! gergely írta, még kora délután a Vak órásmester-t. Sztem itt Dawkins címén az Isteni téveszme lesz körbejárva.
Ez a reklám persze szar, de csak nagyjából annyira és olyan módon szar, mint 1,000 magyar reklámból 999. Túlliheged, Árpád, nem sértődik meg ezen senki. El ne felejtsd valahogy, ebben az országban temérdek olyan embert találsz, aki szerint Lagzi Lajcsi és a hozzá hasonlók "mulatós", "lakodalmas" stb. "zenéje" roppant jó. Ez a fenti löket ugyanaz reklámban, mint amit a fenti "művészek" művelnek "zene" ill. "szórakoztatás" címszó alatt. Ilyen értelemben ez egy nagyon ügyes reklám: pont hogy eltalálta a szintet.
Mateahos 2007.11.19. 01:05:12

Kedves Mateahos! (És mindenki más is)
Tessenek elkezdeni adód fizetni! Felemelő érzés, de tényleg. Meg jegyet venni a békávé-n, meg a vonaton, ha jön a zellenőr felmutatni a jegyet, meg számlát kérni mindenről.
off:

UP-nak egyre kevésbé tetszik ez a Gyurcsány-féle szoci bandérium:
index.hu/velemeny/eheti/zutyu0711/

Nekem se.
na hát ezt a gondolatmenetet azért tudnám továbbfűzni. szóval a hatalom paranoiája tény, de az is, hogy a tiltakozási kultúra is változott az idők során. Bogád kolléga Krassó oldalán sem dobált Molotov-koktélt, nem szervezett szabotázst, és legindulatosabb pillanataiban sem gondolkodott vérontásban. Sem a Charta tüntetői. A taxisblokád leginkább, de az se volt hm fasisztoid, sőt a szó szoros értelmében erőszakos sem.
Cselekvő típusú, jobbító válaszom pedig az, hogy a megfigyelést kell erősíteni, nem a gyanakvást.
Viszont olyan sem fordult még elő, hogy újságírókat vittek volna be (olyan már igen, hogy profi fényképezőgépet törtek össze futballhuligánnak nézve a fotóst). A sajtóigazolvány ilyenkor nem elég bizonyíték arra, hogy az illető nem fog kockakövet dobálni? Legközelebb mire lehet így számítani?

Az addig ok, hogy pl. vízágyús attack közben nem lehet válogatni, és kap belőle időnként a sajtómunkás is. Aki nem bírja a stresszt, az ne tudósítson az utcáról.

Node őrszobára bevitel előtt azért csak el kellene gondolkodni azon, hogy X.Y. újságíró ugyanúgy a munkáját végzi ott, mint Gipsz Jakab kommandós, nemde?

A másik dolog amire UP célozgat, hogy a sok tiltakozó akciónak azért bizonyára valamiféle oka is van, nem egyszerre hülyült meg több száz ember. Ráadásul most a híradások szerint mégcsak nem is rongáltak. Pofázásért meg utoljára talán '88-ban vitték be Orbán Viktort, azóta ilyenről nem nagyon hallani.

Az meg egyszerűen tény, hogy a rendőrség/ügyészség/bíróság házatáján valami rohad és bűzlik egy ideje. Az Energol ügy végkifejlete nálam pl. kinyomta a biztosítékot, nem tudom, ti hogy vagytok vele.

Árpi baszki!
Még jó, hogy télen nem használók ventillátort, mer’ a hétvégén jól belebrunyáltál az enyimébe ezzel a dumával:
„a vallás egy eszme. vannak állításai. ilyen pl h egy szűz zsidónő megszülte isten fiát, aki engem megváltott. nos, ez szerintem estimesének elmegy, de aki komolyan veszi, azt legyen szabad ugyanazzal a svunggal kiröhögnöm, mint aki az alsónadrágokat lopkodó éjjeli törpökben hisz.

Pedig én úgy szerettelek volna tolerálni, meg figyelni a lényegedre, mer’ szerintem fontos a másik nézettel való párbeszéd, de tesó, te csak nem tudsz leszokni arról, hogy rászarj a keresztre. Még, ha legalább igazságos volnál, és mondjuk azt is kiböknéd ecce-ecce, hogy az is elég röhejes balfaxság, hogy mormogó pajeszosok körülkéselnek egy szerencsétlen üvöltő csecsemőt, csakmerazúgy kóser. Vazze, te nem ateista vagy, hanem egy antikeresztes háborút folytató krisztofóbiás zsoldoskatona, és a legnemesebb komcsihagyományokat eleveníted fel. (Ld. Jancsónál, mikor az ifjonc komcsik megzavarják a körmenetet, máskor meg belekötnek a kispapokba.) A maga módján egy idő után ez is röhejes ám Árpikám, mer’ esse jobb, mint a kurczinfo, mer’ aki téged szeret, még azt fogja hinni imádatában, hogy meg kell köpködnie a csuhásokat, ha igazán a fanod akar lenni…
Szóval el vagyok keseredve miattad, pedig már úgy bizakodtam… Az is lehet, hogy ez csak egy időnként bedobott cumi, amit jól beszoptam, de akkósekéne, mer’ én kedvelném ezt a kis senkiházi Adyt, akitől azé’ mást hallottam az istenesekben. Azt írta omgwtf, hogy tolerancia kéne… Kár, hogy személy szerint nem neked címezte. Ne utáld már annyira a deltoid két átlóját maga a síkidom nélkül, mer’ vagyunk még egy páran, akik készen állunk a párbeszédre, de Adyval együtt féljük és szeretjük az Isten... Mi most akkor nagyon debilek vagyunk itt az Endrével, mer' valljuk a szűzen fogant fennvalóságát?
Üdv. m69
"nagyon debilek vagyunk itt az Endrével, mer' valljuk a szűzen fogant fennvalóságát?"

miért pont azt? annyi szép mese van még, miért épp ezt választod?

mellesleg a zsidó vallás nem kevésbé vicces mesékből áll, ebben igazad van, össze is írom egyszer. eleve jehova mekkora egy köcsög már. igazi faszfej.
Árpi!
Én azérám kedvellek, mer' legalébb neked humososságod is van. Üdv.:)
Ps. Rossz hír: Hétfő reggelente számíthatsz rám egy kicsit hosszabbal. Jaaa és nézz be hozzám a blogba, mer' szerintem jó ötletem volt (fridesen szólva) a hétvégén, miközben a gyerekeim lükeségeit nyesegettem, merénám apci is vagyok, nemcsak hapci imádó (Tudod, a törpös hasonlatod...)
Árpád, ha valaki lezsidózna, most már lesz mit belinkelni válaszként. De ha igazán tökös (hehe, hát ezt nem bírom kikerülni) legény vagy, akkor írj ilyen szépeket az egyetlen igaz prófétáról is, tegyél be hozzá kutyás képet. Mi meg szépen végigélvezzük, ahogy utána rátalálsz az egyetlen igaz hitre. Az ajatollahoknak messzire ér a kezük...
index.hu/velemeny/eheti/zutyu0711/

úgy szeretném, ha egyszer Árpád is ilyen értelmeseket írna. Valami valósághoz közelit-közelebbit, mint mostanában. Hisz annyi konkrét, kézzelfogható dolog van mostanában...
Tartok tőle, hogy az U.P. féle, fentebb belinkelt felháborodás is "meg lesz magyarázva" az mtv-s rajzfilmsorozatban.
Miért ne?
Ha ilyen szépen mennek tovább a dolgok, fok még TWÁ mozgalmi dalszövegeket is írni. Az "igen,igen,igen" helyett.
semmi hasonló nem lesz a sorozatban. amit lassan befejezek, bár ma például nem sokat haladtam, basszameg.
most látom, ezt már belinkelték...
"cselekvő tipusú jobbító válasz" Árpitól pedig: a megfigyelés.
Nomost diktatúrákban ezzel IS próblkoznak.
Nálunk is, Romániában is egész sok embert megfigyeltek anno. Az jobb volt? Hatásos? Megfigyeljük, ki LEHET kődobálásra HAJLAMOS? Vagymi?
***
Árpád, te tulságosan megengedő hajlamú vagy ezzel a rezsimmel kapcsolatban.
Renben, beszoptad a propagandájukat, merthogy hiszel a reformokban, amiknek, legalábbis a beigért hatásait messze nem láthatjuk sehol - lásd legújabb angol minősítés.
Tudod, Jézus és bandája annyival volt profibb, hogy ők üdvözülést igértek, amit még senkinek sem sikerült ellenőrizni, tehát nem számonkérhetőek.
De ezek itt igen. Én mostmár lassan azt is elhiszem, hogy "Feri csak jót akar", de nem tud!!! 5 év után -azért az nagy idő- már meg lehetne nekik köszönni erőfeszítéseiket, és elküldeni őket a p*csába...
(érzem, mindjárt engem is oszlatni fegnak, mert a gépem előtt csoportosulok)

Carnivora:

"Buta elvtárs proli a legrosszabb fajtából :D"
"Nem tesz ki senkit Árpi bár van egy ilyen molaris nevű ürge , akit nem ártana :D meg ezt a fuxost is :D"

Na itt van. Megindult a népnemzeti cimkézés és kirekesztés. :-))))))))

Tulok72:

"Falusi diszkóba' vitéz kőbányit rendelni?
Na itt szúrtad el.:)"

Az esetnek már huszonvalahány éve...abban az időben még nem igazán volt más.
"hiszel a reformokban, amiknek, legalábbis a beigért hatásait messze nem láthatjuk sehol"

sajnos amiben én hiszek, azzal nem is nagyon próbálkozik senki.

mindenesetre erősen várom a navracsics programját, amit decemberre ígért. meg vagyok győzhető. de ne tessék ám hülyére venni!
Tóta...:

"mindenesetre erősen várom a navracsics programját, amit decemberre ígért. meg vagyok győzhető. de ne tessék ám hülyére venni!"

A remény hal meg utoljára. A szokásos lesz.....mindenkinek majd ígérnek valamit, és ha visszakérdezel, akkor kishitűnek meg hasonlóknak titulának. Navracsics nem egy nagy ész. Olvasd el a figyelőben adott intervjút...elég kiábrándító.
jóindulatú vagyok. biztos benne lesz, hogy hány közalkalmazottat kell kirúgni, meg ilyesmik. azért nagyon vad mesékkel nem jöhetnek elő, azt már midnenki tudja, hogy gáz van.
Szia Árpi!

Elnézést, hogy rögtön az elején másra tereltem a szót (sikeresen), és kicsit vallásozni kezdtünk. Ezt írtad nekem válaszként:
"ED: nemtom, feltűnt-e, de a vallás egy eszme. vannak állításai. ilyen pl h egy szűz zsidónő megszülte isten fiát, aki engem megváltott. nos, ez szerintem estimesének elmegy, de aki komolyan veszi, azt legyen szabad ugyanazzal a svunggal kiröhögnöm, mint aki az alsónadrágokat lopkodó éjjeli törpökben hisz."
Keveset kommentelek, és még kevesebbszer igazolom a véleményem azzal, hogy nekem papírom van arról, hogy értek a valláshoz, mert rk. hittanári diplomát szereztem egykoron, vagyis elvileg taníthatom, mit kell hinni és mit kell tenni, ha vallásosnak (hívőnek) akarsz látszani. Téged is taníthatnálak, azt hiszem.
Tehát, hogy kérdésedre válaszolja, sok minden feltűnt már nekem a vallással kapcsolatban. Főleg az, hogy sem mellette, sem ellene érvelni nem lehet másként, csak hitből. Ezt az állításomat természetesen filozófiailag bizonyítani is tudom, de tartok tőle, hogy Te, aki "túl vagy Aquinóin" (gondolom, gyorsolvasással, mint Woody Allen a Háború és békén [Oroszországról szól]), mérsékelten érdeklődnél eziránt.
A keresztények természetesen, visszatérve a zsidó nő és Isten közös gyermekére és a megváltásra, meg tudják mondani azt is, miért zsidó nő, miért Isten gyermeke és miért megváltás. De a megértéshez és a színvonalas beszélgetéshez több kell, mint a "puszta szöveg". Csak egy példa: valaki írta itt nagy tekintéllyel, hogy Jézusnak testvérei voltak. És láss csodát, a magyar fordítás tényleg ír ilyet, hogy Jézust várják kint anyja és testvérei. De nem kiderül, hogy a görög eredeti unokatestvért is jelent, és a szintén görög Septuaginta is így használja? Ez persze csak egy példa a rengetegből, hogy mi mindent tudunk/nem tudunk elsőre jól megérteni belőle.
Mivel nyilvánvalóan értelmes ember vagy, ezért csodálkozom mindig, hogy ezt az egyébként fontos témát ilyen lekezelően és félvállról kezeled. De legalább mulatságos lenne, hogy röhöghessek a hülyeségeiden, de csak sírni tudok.

Ed
RE: Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.11.19. 08:59:17
"vad mesékkel nem jöhetnek elő"

??? Lenne rá egy üveg borom, királyfi!
"kiröhögnöm, mint aki az alsónadrágokat lopkodó éjjeli törpökben hisz."

Én is. Ugyanis azok nem törpök. Azok a manók.
Tóta.....

"jóindulatú vagyok. biztos benne lesz, hogy hány közalkalmazottat kell kirúgni, meg ilyesmik. azért nagyon vad mesékkel nem jöhetnek elő, azt már midnenki tudja, hogy gáz van."

Vad mesékkel fognak előállni....ők tudnak kormányozni.:-))))) A közalkalmazottak leépítését már most is elkezdhetnék. A zömük az önkormányzati szervezeteknél dolgozik, és ott ők vannak a nyeregbe. Úgyszintén önkormányzati szinten, már rég hozzákezdhettek volna a korrupció felszámolásához.....tovább nem sorolom.:-))))
fuxosbömis 2007.11.19. 09:11:31

A kirúgott cimbiknek az önkormányzatoknál létrehoznak közhaszontalan társaságokat ahova tucatjával mentik át ezeket a jó öreg semmirekellő pajtikat ...
Epokit

Igen, én is meg szoktam kérdezni, hogy eredetiben olvassák-e a Bibliát, mert hát a fordítások (Mária is "fiatal asszony" volt, nem pedig "szűz") meg a szájhagyomány meg az évszázadok meg minden, és a válasz az, hogy a fordítók kezét mindig isten vezette. Akkor viszont a fordítási hibák is neki róhatók fel, nem?
mobo 2007.11.19. 09:24:36

A római katolikus egyház nem a Bilbiára épül, hanem az egyház által megteremtett dogmákra.
Hát igen ez van. Több parasztot kíván a marketingszakma. De nem lesz. Ez is csak azért ilyen feltűnő mert ebbe a porcelánboltba még nem látogatott be az elefánt. A fiatalokat/nyugdíasokat/"átlagembereket" stb. ugyanilyen hülyén mutatják be a reklámok. Nemtom kik csinálják ezeket, de mintha szatyorban nőttek volna fel. Lehet a monitor mögül sokminden nem látszik.
Carnivora
Ebben a kérdésben nem látok különbséget a "szimpla" hívő gyülekezetek és az egyházak tagjai között.
A Biblia egyik "erőssége" talán éppen az, hogy olyan hosszú, bonyolult, sokféle fordítása van, inhomogén, ezért aztán mindeni kedvére magyarázhatja és kisajátíthatja.
Gyakorló agyalágyultként, csak erős fej biccentésekkel tudok helyeselni, mint anyám függetlenített hüvelyi fertőzése, nosza városi jankók agyaljatok még, vezessétek be minden tanyára a szélessávút, de nyomvonalaiban a parlagfűveket legeltetőket majd az állástalanok soraiból, mint tökre gyúrókat kiemelve mint az első magyar gépesített hadosztályt bevetjük a" Szabadítsátok ki Horváth Ágnest a koalíció fogságából", dráma hét felvonásban népi műdaljáték, főbb szerepekben, a véleményemet deformáló hitközösség urbánusi tagjaiban szaporodó csoroszja, na de ez mind duma Ne vess paraszt, ha jön, de úgy nézem ez inkább mén.
Nekem van kereszt a nyakamban. Vegyem le?
mobo 2007.11.19. 09:32:18

Jah csak semmiféle fordítási különbségből nem adódhatnak olyan apróságok, mint pl. inkvizíció :P:)
RE: Carnivora 2007.11.19. 09:45:05
mobo 2007.11.19. 09:32:18

Elírás is lehet. Pl:
Ne ölj! ...helyett:
Ne! Ölj!

:-)
Már megint a vallás...
Bármiről folyik is a vita, vagy kilyukadunk a vallásnál, vagy a politikánál...
Az átlag ember hitének amúgy kevés köze van a szűznemzéshez, vagy a szent előbőrhöz. Mondom: szerintem!
Egy okos ember egyszer azt mondta, hogy lehet bármilyen egyszerű is egy ember, minimum egyszer élete során eszébe jut elgondolkodni azon, hogy miről is szól ez az egész Élet, Világmindenség, meg Minden... Nem kellene feltétlenül leszólni azokat, akik a mi véleményünktől eltérő eredményre jutnak. Mondom ezt mindkét (három, négy, sok) oldalnak!!! (három felkiáltójel: biztos jele az elmebajnak)

Specien lem gondolkodsz valami komolyabb témán, Árpi? Ahogy már máskor is írtam Neked: vannak olyan témák az országban (világban), amik sokkal több figyelmet érdemelnek. Pl: az ENERGOL. Vagy az olajügy aktái...
De persze a te dolgod, hogy miről írsz. Csak éppen nem csak az vagy, amit megeszel, hanem az is, amit kiadsz! És szerintem több is van benned :)
servitor 2007.11.19. 10:03:04

Az tényleg siralmas, hogy senkinek nincs elég vér a pucájában kiteregetni pl. az olajügy eltitkolt/titkosított részleteit... Sok apró "viharabiliben" cikk, blog, stb...
Lehet vitatkozni a vallás/politika/akrámi témakörben a végtelenségig, előre biztos nem visz semmit.
De kitől várjuk a tájékoztatást, ha nem várható azoktól, akiknek ez a választott feladatuk? Végülis ez is egyfajta cenzúra :)
Csak arról írok, amiről akarok...
(csak poén! Nem gondolom, hogy pont kicsiny országunk vadliberálisa cenzúrázna...)
Egyszer végre felülemelkedhetne az egyéni érdeken a közérdek, meg az igazság feltárásának az igénye (hú, de naív/idealista stb vagyok, valaki kövezzen már meg)...
A reklámokhoz még annyit, hogy nekem az emesések a legcukibbak, különösen a görkoris. én a pasi helyébe biztos felvenném gyakornoknak, mint Monika Lewinskyt Clinton, adnék neki egy kis zúgot, aztán időnként megkeresném. Egyszer nekem is ajánlottak egy hasonló állást, de nem felelt meg a végzettségemnek:)
"(Mária is "fiatal asszony" volt, nem pedig "szűz")" Csak érdekességképp: németül a szűz Jungfrau, szó szerinti fordításban fiatalasszony. De ez mégsem fiatalasszonyt jelent, mert saját fülecskémmel hallottam egy riportot egy német csatornán, amiben egy 30 év feletti szűz férfiról volt szó és őt is lejungfrauzták.
Kedves Tóta! Bár nagyon OFF ez a párhuzamos hit-vallás-Isten szál, de mivel ölég jól tartja magát több száz hozzászólás után is, nem állom meg hogy. Szóval valamiről azt állítanod, hogy NINCS, csak azért, mert TE MÉG NEM TAPASZTALTAD, elég irracionálisnak hangzik a számomra. Tudod, hőmérővel elég nehéz időt mérni, és száz évvel ezelőttig még az atomi részecskék sem léteztek... Nem félsz attól, hogy egyszer MINDENKI sírva fog röhögni az olyan hozzáállású embereken, mint amilyen Te is vagy?! I mean "hiszem, ha látom". Gyerekkoromban kedvencem volt a Carl Sagan féle Cosmos sorozat, amelynek egyik részében primán lemodellezte, hogy egy kétdimenziós létforma (ha létezne) mit tapasztalna a létezése síkján áthaladó térbeli testből: semmi mást, csak egy változó szélességű valamit, amivel nem tudna mit kezdeni, azt pedig végképp' képtelen lenne felfogni, hogy mi az a három dimenzió... Vagyis kb. úgy viselkedne, mint ahogy Te a felettünk lévő szinttel: TAGADOD, mert képtelen vagy felfogni, ráadásul sajnálatos módon eddig nem volt szerencséd VALAMIT megtapasztalni, érezni MINDebből. Akinek viszont igen, az szerinted csak elmebeteg lehet. Egy valamit azért érdemes lenne egyszer végig gondolnod: ha elfogadod a "parapszihológiai" történések - telekinézis, prekogníció, stb. (amúgy bizonyítottan létező jelenségek) - bármelyikét, vagy ha valaha hallgattál a megérzéseidre, illetve bármilyen epizódját az életednek "sors-szerűnek" érezted, akkor csak a MINDENT, vagy SEMMIT elvét alkalmazhatod. Nem a Szent Előbőrre gondolok persze, de igen ostoba húzás lenne a részedről a "fürdővizzel együtt a gyereket is kiönteni". Mert nem biztos, hogy több milliárd ember téved a lélekkel, szellemekkel, karmával, felsőbb lényekkel kapcsolatban. Ha a fizika és matematika által bizonyított a felsőbb dimenziók léte (márpedig az), akkor hogyan állíthaná bárki, hogy ott nincs a létezésnek egy a csökött háromdimenziós agyunk által kevéssé felfogható formája?! Korrekt, logikus választ várok.
"mindenesetre erősen várom a navracsics programját, amit decemberre ígért. meg vagyok győzhető..." (TWÁ)

Na, ez a kettős mérce. A most hatalmon lévőknek sem volt programja, mielőtt megválasztották őket, mégsem volt ez feltétele annak, hogy aztán reformáljanak, kormányozzanak. De a mostani ellenzéktől ez valami miatt el van várva. Mondom, akkora kettős mérce van itt, hogy kilóg a monitorból.

Másrészt: Medgyessyén kívül (aki egy balfasz volt, ugye) nincs még egy olyan kormány a rendszerváltás óta, amely ún. "programjának" százmilliárdos nagyságrendű tételeit szó szerint úgy hajtotta volna végre, ahogy az meg vala írva nála. Tehát az elvárás felemlegetése a mostani kormányzás minősítésével összefüggésben politológiai értelemben is ésszerűtlen. És álszent.
Republik
A kormánynak kell programot adni, nem az ellenzéknek. Ráadásul ezt a kormány fizetett alkalmazottakkal teheti meg (köztisztviselők). Majd, ha választás lesz (lehetőleg előre hozva, mint a kertbű a zöccséget) na akkor kell a programot kérni. Menetben nem ez az ellenzék dolga, hanem a kritika, módosító javaslatok, illetve önálló törvényjavaslatok, csak azzal meg az a baj, hogy olyan, mint mikor gépelsz 20 oldalt, aztán mentés nélkül bezársz, mer' kidob a windows. Ki szeret pocsékba dolgozni?
Na ennyit erről, meg annyit, hogy Feri az első, aki az ellenkező irányba indult, mint amit ígért... Megyó úriember volt, de keményebben kellett volna behajtania, amit be kell...
Megyó úriember volt, rá is faragott. Mi is.
A parasztok is.
Mi is a parasztokra.
öreganyátok
Nem ment egy kicsit agyadra a klimax?:)
Mi nem arra faragtunk rá, hogy Megyó úriember vala, hanem arra, hogy a pajesz-szadesz ahelyett, hogy mondta volna lojális jótanácskánt Péternek, hogy " Petikém, szedjük má be rendesen az szjá-t, a tb-t, és nézzünk már utána ennek a sok áfavisszaigénylésnek!" Vénnyanyi, azé' az érdekes, hogy most ugyanazok a szakemberek meg tudták csinálni, hogy a tb-nek pl. 30 milliárd többlete legyen, és hogy az autópályák 30%-kal kevesebbért épülnek. Miért nem tették meg anno? Hát azér' mer' nekik ez a jókedvesúriember Petike nem konveniált, inkább kellett neki a mániás deprssziós személyiségzavaros. (Ezt még egyszer hosszabban kifejtem...)
Pá mami, és bocs, ha elvetettem a szópower súlykot:)
Szvsz csak idióták vitatkoznak arról, vajon melyik szar finomabb...

A reklámhoz...

A csúcs reklám mégis csak a Provident uzsorás csapaté. Néz ki a direkt balf@sz fejű, agyhalott és jön a nagy kérdés: elromlott és nincs pénze újra?

Belőllem mindig kitör a válasz: Hát menj el dolgozni te gyökér, ne kölcsöt vegyél fel 300%-ra. És a reklámban ahogy örül a birkafejű hogy átb@szták...

Valahogy bizonyos pénzintézeteknél természetesnek látszik, hogy hülyének nézik a kuncsaftot. Lehet hogy agyára ment a trend a pr csapatnak, de ami aggasztóbbnak látszik, lehet hogy tényleg ennyi barom van.

Lásd: rajfajzen-hülyecsalád bankba megy, v. a másik erszte-ökör aki boldogan nyaralni megy kölcsönből.

Hogy hol él több pejoratíve paraszt, arról lehetne vitatkozni. Mindenesetre egy fuxos bömös trendikopasz tahó tökéletes péda arra hogy a városban is lakhat paraszt. Csak nem olyan...
Ez az urban-über-paraszt kategória.

Nem rossz, de magam is vidéki lennék, tudom hogy gondolkoznak a vidékiek, ugyhogy most kár megvédni őket kedves Árpád. Mi itt felsőszarosvégen már réges régen megszoktuk, hogy a városi urinépek (semmivel sem vagyunk különbek ;) ) büdös parasztnak néznek minket, és hát már nem is csinálunk belőle ügyet. Inkább jót röhögünk a hülyeségükön (ők meg azt hiszik azon röhögünk, mert poénos, de igazából rajtuk) aztán továbbmegyünk. Évtizedek alatt ebben nevelkedtünk, miért bosszantana fel? Ahogy Matula mondta: az ű dolguk...
krtek:

"Mindenesetre egy fuxos bömös trendikopasz tahó tökéletes péda arra hogy a városban is lakhat paraszt. Csak nem olyan..."

Sosem tagadtam. Egyszeri munkásszülők jámbor parasztgyermekeként születtem. Aztán kinőtem magam...először vidéki utána pedig pesti iparbáró lettem.
Apám véleménye a mai falusi népségről: ezek nem hanem parasztok, hanem rinyálós kurvák, nem elég hogy eltartod őket, hanem még tele is sírják a füledet.

Traktor sucks.
BMW rulez
Fuxi:
Nemtom dráda faterod milyen munkásember volt és hogy ki a fészkes francot tartott v. tart el vidéken simply melósként (rajtad kívül), de hidd el pont annyi báró és csóró van vidéken is, meg Pesten is. Műmájer is.

Pest csak annyiban különbözik hogy több birka jut egy négyzetméterre. Van aki ezt szereti, de van aki rühelli.

A Pesti azt mondja eltartja a vidéket, a vidéki meg azt, hogy gond esetén nem a vidéki ember fog éhendögleni...

Na végre!!! Itten lehet zsidózni, parasztozni!!!
Amúgy: a PARASZTNAK sokkal több esze van a gazdasághoz, mint az itteni szájberberhősöknek...
Ez nyilván nem igaz. :-D
Mármint a blog, amiről szólna...
süti beállítások módosítása