W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívumKommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Találkozás egy fiatalemberrel

2007.09.26. 19:00 w.blog.hu

163 millió forinttal támogatja az állam az MTV új animációs sorozatát, a Modern Képmeséket. Mint a WBlog megtudta, a sorozat szövegét Tóta W. Árpád, az Index főmunkatársa írja. Exkluzív interjúnkban tetemre hívjuk a fenegyerekként tetszelgő publicistát: miért és hogyan szolgálja a Gyurcsány-kormány nemzettöppesztő „reformjait”.

-    Olvasóid egy részét meglepte, a másikat meg se lepte, hogy rajzfilmet készítesz a Magyar Televíziónak, közpénzből. Még nem látta senki a filmet, de jogos felvetés, hogy ha a kormány pénzt ad filmre vagy akármire, akkor abból közvetlenül vagy közvetve, de seggnyalás lesz. Hídember, Népszava, satöbbi. Eladtad magad a komonistáknak?

-    Felvilágosító munkát végzünk. A Modern képmesék elsősorban ismereteket közvetít. Abban, gondolom, nincs vita, hogy ha a polgárok tudják, mi az a költségvetés, vagy mit jelent az egészségbiztosítás, az jobb, mint ha semmit se tudnak. Igaz, elképzelhető olyan politikai erő, amely varázslással kampányol. Ha lenne ilyen, nekik nem volna érdekük, hogy számolni kezdjen a választó. De az már az ő bajuk.

Lesz epizód arról, hogyan működik a nyugdíjrendszer, mi a piaci verseny, és lesz filmecske a hálapénzről meg a korrupcióról. A filmeknek én csak a szövegét írom, az animációt M. Tóth Géza és stúdiója készíti. A MeH és az NFÜ (Nemzeti Fejlesztési Ügynökség – a szerk.) szakértői anyagokkal és pénzzel szállt be, az MTV pedig megszervezi és leadja.

-    Milyen szakértői anyagok ezek?

-    Nyilván nem én fogom kitalálni és kikutatni, mennyi hálapénz forog évente, vagy hogy mit kéne csinálni a közlekedésben vagy a hulladékgazdálkodásban. Néhány szakember, főleg közgazdászok, írtak nekem egy-egy rövid hátteret minden epizódhoz, hogy mi az ábra. Ebből lesznek aztán a rajzfilmek narrációi.

-    Na de ha az NFÜ és a MeH szakért, akkor nyilván nem lesznek benne az ellenzéki vélemények.

-    Nem hát. Itt nem vélemények vannak, hanem tények és néhol megoldási javaslatok. Abból viszont momentán nincs ellenzéki verzió. Rajtam nem múlna, de a Fidesz programja titkos, és a Rogán nem hajlandó megadni a jelszót.

-    Tehát mégiscsak a kormány szája íze szerint készül a sorozat.

-    A Képmesékből egy ésszerűen működő, és ezért virágzó kapitalista ország képe rajzolódik ki. Én ebben a vízióban hiszek, és ennek személyes okai is vannak. Ez az, amire hatévesen rácsodálkoztam, amikor végre kimehettünk a Daciával Ausztriába és Németországba. Azóta kiderült, hogy ennek ára is van, nemcsak úgy nő a földből. De szerintem megéri így is.

Magyarország jelenleg nem ilyen. Tehát a vízió eléréséhez bizony változtatásokra van szükség. Hogy milyenekre, arról lehetne és kellene vitatkozni. Az átalakítás szükségességének tagadása viszont nem releváns hozzászólás. Én a magam részéről átlépek rajta.

-    Így viszont sérül a középen állás doktrínája.

-    Ami egy baromság. Két hülye közt minek középen állni? Ha az egyik szerint kétszer kettő öt, a másik szerint meg kilenc, akkor az lenne a korrekt álláspont, hogy kétszer kettő hét? Nem: az négy, akkor is négy, ha ez közelebb áll az egyik hülyéhez.

-    Jól megfizetnek ezért?

-    Amikor ezzel az MTV megkeresett – márciusban –, akkor épp azon töprengtem, hogy mi legyen az idei projekt. Régóta gondolkodom egy könyvön, ami kisgyerekeknek magyarázná el a világot, amiben élünk. Nem az ókori Rómát, hanem a mai Magyarországot és Európát. Benne lenne, hogyan működik a Parlament, meg az is, hogy ezek a bácsik időnként lopnak és üzérkednek. Ez a sorozat szinte lefedte az ötletemet, ezért vállaltam el. Amúgy ha cikknek számolnánk egy szöveget, akkor kábé piaci ár, de az összes meetinggel meg egyeztetéssel meg egyéb szívással már inkább kemény taposómalom. De hát a hazáért mindent.

-    A kétszerkettő vége mégis az, hogy ez a sorozat a kormánypártoknak segít, és az ellenzéknek árt. Tehát oda a függetlenség, Gyurcsány-huszár lettél. Milyen érzés? Fausti pillanat?

-    Harmadszor jössz elő ezzel, de hát mit várhat az ember egy ilyen fikagéptől. Ugye azt mondtam, hogy egy virágzó kapitalista országot rajzolunk. Egy normális országot. Na és szerinted 2010-re a Gyurcsány-kormány ezt megteremti? 

-    Nyilván nem.

-    Nahát. Esetleg leváltják. És ha aztán másik kormány lesz, akkor megnézem, hogy vajon egy ésszerűen működő kapitalista országon dolgoznak-e, vagy sem. Meg persze azt, hogy hogyan. Engem nem érdekelnek a személyek. Ha tíz év múlva összedől az ország, akkor a gyerekemet se fogja érdekelni, szimpatikus fiú volt-e a miniszterelnök, amikor ezt apáék generációja elkúrta.

-    500 ezer vizitdíjból reklámozza a hazaáruló kormány a megszorításokat. Egyelőre ennyi a sajtóvisszhang.

-    Hát ja, lehet ilyen földbuta módon is politizálni. Éppen ettől próbálunk elmozdulni. Ha ezen a szinten maradnánk, akkor napi két percben Várhegyi Attilát meg Torgyán Józsefet mutogatnánk. Lélegeztetőgépre átszámítva.

Nemcsak megszorításokról szól ez – arról is –, hanem szokások megváltoztatásáról. Például hogy ne toszd már ki a szemetet a patakpartra, mert egyrészt a szádba lép a hatóság, másrészt meg bunkóság és ostobaság. Arról, hogy a saját cégnek leboltolt pályázat is korrupció, de a gyorshajtó és a rendőr megegyezése is az. Nem tudom, ennek mekkora  a hatásfoka. Azt viszont tudom, hogy míg a Német-Római Császárságot alaposan megtanítják már általános iskolában, addig a mai Magyarországról, a saját hazánk működéséről és kihívásairól legfeljebb egyetemeken esik szó.

Ennek az országnak az az egyik legsúlyosabb betegsége, hogy roppant igény van egyszerű válaszokra, és hogy ezek meg is születnek. Eközben a problémák viszont nem egyszerűek, hanem bonyolultak, és ketyegnek rendületlenül. Mégis tömegek hiszik azt, hogy Magyarország bajára konkrétan az a megoldás, ha holnap Gyurcsány lemond; másik, kisebb tömeg szerint meg az, ha Orbán abbafejezi a kerékkötést. Hát nem ilyen szimpla ügy ez. Abban bízom, hogy legalább egy keveset árnyalhatunk rajta. Aztán ha 2010-re ettől egy kicsit okosabb lesz a választó, akkor a pártok se lesznek rákényszerítve, hogy hülyék legyenek. És akkor aztán felőlem nyerhet akármelyik.Címkék: interjú tévé magyarland képmesék

801 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr30177250

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tóta W. lefeküdt a kormánynak 2010.02.23. 10:43:07

  Worluk a Modern Képmesék kormányzati propaganda és oktatófilm szövegirója lett. Egy megmondó emberrel kevesebb lett, vélik sokan és tömegesen törlik ki a kedvencükből a blogját. Mikor fekszik le a papoknak???? Márciustól mostanáig titokban...

Trackback: Reakció - a polgári underground blogja 2008.02.29. 07:57:45

Állami népnevelés - népszavazási kampány II. Horváth Ágnes bejelentette, hogy a jövő héttől az Egészségügyi Minisztérium saját kampánnyal válaszol a Fidesz hazugságaira. A tárca nyilván kénytelen fizetni a felületetekért, mert sosem hívják meg a Nap-…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

További javaslataim:
szép beszéd és fogalmazás
nemes küzdelem a politikusok között...

Egyébként: ... hajajajjjj ...

Itt a vége fuss el véle...
Megyek hányni.
Hálapénz témában szívesen segítek, ha van szükséged rá, dobj egy mailt.
Bazd meg Tota, ha latom es megis ok, akkor visszavonom. Per pillanat inkabb ez elolegeznem meg.
a magyar oknyomozo ujsagiras szinvonalat mi sem mutatja jobban, mint az hogy marciustol szeptemberig titokban maradhatott, hogy te egy ilyen projekten dolgozol.

az eredmeny azert erdekelni fog, de csak ha felkerul torrentre. :)
ez mind szép, s jó! csak tudod az a gond, hogy a Kedves Választó - akit ki kéne okosítani - ilyentájt (tökmindegymikor) maunikasót néz. vagy eszmeraldát. nem köztévét. és valóban: kételkedésre, logikára, józan észre kb. általános iskolában kéne tanítani. kicsit jobban. vagy most is tanítanak, csak vannak, akik nem figyelnek? ezt mindenki döntse el maga.
Kicsit mozgalmi fíling jön át az egészből a frappáns előre-megválaszolom-a-feltevéseket stílus ellenére. De nem is lepődök. Egyébként meg kíváncsi vagyok, mert ettől még akár hasznos is lehet a sok kamat- meg bérrabszolga ivadéknak.
Torrentre majd tegye fel a jónép, de online valószínűleg nézhető lesz, már csak azért is, mert hátha valaki majd sajnálja, hogy a korrupciós vagy a hazudósreklámos részről lemaradt. Valamint én szeretném, ha a szakszövegek is elérhetőek lennének, mert 2 percben nyilván csak kedvet lehet csinálni a tőkefinanszírozáshoz, de minden nem fér bele.
A szerző amit most kapni fog, azt nem teszi zsebre:)
a mónikasó népét nem lehet ezzel jól elérni. a politika iránt valamennyire érdeklődőket igen. maguk a témák olyanok, hogy a legsötétebb réteghez sose jutnak el. az még talán, hogy az eü meg a járulék összefügg, de sok téma eleve túl magas, akármilyen állatmesét faragok belőle.
Kiváncsi leszek. :)
Lesz valami köze a Kisvakondhoz, vagy ez csak úgy eszedbe jutott? :)
Nemá Árpi,

most tényleg ilyen hókuszkamókuszka édibédi rajzfilmecskékkel akarjátok attitűdváltozásra bírni a népet? Ráadásul a nézetlen köztévén?

Bbrrrrr.
Ez túl rossz vicc ahhoz, hogy igaz legyen.
Teljesen hülye vagy W! :-)))))
Nem, kisvakond nem lesz. Viszont Dr. Agyról nem találtam képet, és a kész anyagokból se tudok semmit mutatni, meg jogom sincs hozzá.
k/M: még 1x, nem lesz cukiság, se fülesmackó (aka Mis Uszatek) modern animáció lesz. A híradónak megvan a maga 1-1,5 milliós nézettsége, vagy valahogy így.
szavazzuk meg: poll-r.hu/poll/1001716
egyébként kivel beszélgetsz? magaddal?
Gondolkoztam a célcsoporton. Politizálni sok mindenki szeret. Tanulni már kevesebben.

A Stop! Közlekedj okosan című rajzfilmet viszont nagyon szerettem.
Árpád:

Ez mi? Interjú? Ki kérdez? Vagy ez kiskáté?
Árpi, ok, de most egyáltalán nem leszek PC: szerinted ebben az országban ki néz TV-t?

Kinek van arra ideje?

Az, aki nem dolgozik, mert más dolga van munka helyett.

Attitűdváltozásokat mintaadással lehet generálni-kikényszeríteni, meg kurvakemény ellenőrzésekkel, ahol pardon, az nincs.

Amíg a Zuschlágjánosok szaladgálnak az országban százával, addig nem fog változni semmi, mert az összekacsintós bulinak nem lesz vége. És ez ellen egy animációs film sem véd.

Szerintem.
Az a rész mikor lesz?
Kis köcsögök azt a szaros templomot vasárnap messzire kerüljétek,mert a geci papok szopósak,
inkább menjetek a Tescoba.
A szövegek az itteni stilusban készülnek?
Mert akkor biztosan fasza lesz.
árpád, légyszi, most hagyd abba ezt a blogot, mert ez így már nem ér. vagy nevezd át, vagy mittudomén. csalódtam most, sokkal függetlenebbnek gondoltalak, noha pógárinak véletlenül sem, persze. kiraktad a lólábat a kirakatba.
ez az egész valamiért felborzolja a hátszőreimet...de még nem jöttem rá,h miért
egyelőre a tv a legnagyobb hatású terítőeszköz, bár tény, h visszaszorulóban van. a híradó előtti sávban millió feletti nézettség várható.

k/m: a hatásfokot, mint mondtam, nem tudhatom. de hát van törioktatás is, van ismeretterjesztés, van társadalmi célú hirdetés. valamennyi átszivárog.
"Es ezt igy hogy?" Csakhogy egy majdnem klasszikus majdnem lanyat idezzem. De tenyleg. Hogy fogod faarccal propagalni a parducmintas lohere formaju egeszsegugyet? Ja, es ha a szamla kiallitasa utan is belefersz az EVA hatarba akkor raadasul tul apropenzre valtottad a fenegyerek imidzsedet.
"a parducmintas lohere formaju egeszsegugyet"

sehogy, az nincs benne. és propagálni nem kell semmit, nem is volna érdemes. ismertetni legfeljebb.
Jómagam is gondolkodtam már egy hasonló tudásbázis összeállításán. Később WIKI formájában is közzétehetnéd a rengeteg közérdekű információt. Persze nyilván, az internet által, 2007 ide vagy oda, éppen a leginkább rászorultakhoz nem jutna el soha, tehát a TV, vagy esetleg kolbászra nyomtatott matyóminta közé apránként becsempészett how-to-be-a-good-magyar tippek valószínűleg erőteljesebb hatással lennének korunk magyar társadalmára.
"WIKI formájában is közzétehetnéd a rengeteg közérdekű információt"

ez felmerült, mondom, de nem az én hatásköröm.
Hát, nem mondom, hogy meglepett, valahol vártam. Ennek ellenére kihagyott a szívem verése. :)

Árpád, lesznek benne korrekt összehasonlító szemelvények is, valamint mélyebb elemzések, vagy csak olyan felszínes, hogy mire kell a pénz?
Gondolom ha a szövege megvan, ennyit tudsz. :)
Remelem jo arc irja a spanglis trippes resz szoveget! ;)
Árpád:

Kezd körvonalazódni. _Te_ tudod, hogy ez mivel jár. Változik a célközönség. Viszont nem lesz hiteles a Bánóandrás, a Lakattékároly, meg a Verebes mellett, előre szólok. Még akkor sem, ha te télleg azért _küzdesz_ amit itt leírtál. Fals lesz.

A kétezres évek eleje, a 21. század eleji magyar sajtó legnagyobb hatású főszereplője csomagol. Illendő volna az első adás után méltón, ágyútalpon elbúcsúztatni. De leginkább azt érdemelné, hogy csináltasson róla a kormány egy egymilliárdos nagyjátékfilmet, amiben Orbán Viktor játszaná őt, Uj Péter rendezésében. Méltó emlék lenne, és közönségsiker. Jó, nem egy Götterdämmerung, de van olyan dráma, mint amikor meghalt a Jockey Ewing.


Én elbúcsúzom. Ez az utolsó bejegyzésem. Az első 2006. december 7. táján született, de valaki kitörölte, legalábbis eltűnt.

A jövő elkezdődött.
Remelem jo arc irja a spanglis trippes resz szoveget! Marmint a hivatalos allaspontokat... Csak mert a megnevezni nem kivant addiktologus fonokarc KURVA NAGY SZCIENTOLOGUS XENUSZOPOGEP! ;)
Hihetetlen, hogy a sok fél(igsem)művelt hozzászólónak a címről nem jött le, hogy mi ez a beszélgetős forma... de fikázni azonnal... az megy.
Egyébként én személy szerint, őszintén sok sikert kívánok! Nem lesz könnyű. És nem az itteni fikázók miatt...

"(...) egy ésszerűen működő, és ezért virágzó kapitalista ország képe rajzolódik ki. Én ebben a vízióban hiszek (...)" Én is.
Meg abban is, hogy nem kevesen vagyunk még ilyenek. Akik nem politikusokban, hanem alapelvekben hisznek.

S hát ez az egész szituáció is tanulságos: ha nem vállaltad volna el, akkor ugyan nem buziznak le, abból nincs hír, hogy twá nem vállalt egy állami megbízást.
Viszont az embernek önmagával is számot kell vetnie: vazze, erről verem a nyálam szakmányban évek óta, szeretném, ha minél több mindenkihez eljutna, itt ez a lehetőség, csináljak picsát a számból? (nekem például sokkal szarabbul esik, ha a legjobb haverjaim azzal basztatnak, h. picsát csináltam a számból, mintha azt mondják, hogy valamit szarul csináltam).

No: jó munkát! jó szurkolást!
"Ez az, amire hatévesen rácsodálkoztam, amikor végre kimehettünk a Daciával Ausztriába és Németországba. Azóta kiderült, hogy ennek ára is van, nemcsak úgy nő a földből."

Igen, csak hát spec. amit Ausztriában és No.-ban láthattál anno, az az ún. jóléti állam (vagy nevezhetjük szociális piacgazdaságnak is), aminek az ideje mestered szerint ugyebár lejárt. ;) (vagy Bokrost idézve korai ebben az országban). Szóval jobb példa lenne az USA,, az sokkal közelebb áll a "magyar liberálisok" ideáljához (mondjuk Kína még közelebb), csak gondolom oda nem jutottatok el a dácsiával. :)
A másik meg, hogy a választásokat bizony a mónikasó és győzike (meg a hetihetes) népe dönti el, ez van. És akár tetszik, akár nem, Orbán mellett elsősorban nekik köszönheti a ballib oldal, hogy már 5 éve megszakítás nélkül hatalmon van (aki nem hiszi, ellenőrizheti a választási eredményeket, szavazókörökre lebontva). Igen, egyszerű válaszokra van igény, de tetszik vagy nem, ez így marad. Nem nálunk született az a tétel, hogy a politikusok üzeneteinek a 12 éves gyerek szellemi szintjét kell megcélozniuk, de nálunk is igaz. Gondolom ezt te is tudod, és tekintetbe vetted. :)

"tömegek hiszik azt, hogy Magyarország bajára konkrétan az a megoldás, ha holnap Gyurcsány lemond; másik, kisebb tömeg szerint meg az, ha Orbán abbafejezi a kerékkötést"

Egyáltalán nem lennék benne biztos, hogy a második tömeg a kisebb, legfeljebb pillanatnyilag úgy látszik (mert az utóbbiak nem tüntetnek, sőt jelentős részük ezekben az időkben nem áll ki nyíltan azok mellett, akikre szavazott, de ha majd szembesítik azzal, hogy "jajmileszhavisszajönazorbán", akkor elmegy izomból behúzza majd az x-et).
Aki meg nem olyan, az tudja, hogy a járulék, meg az eü összefügg, nem kell hülyének nézni. Még ha esetleg a pógári oldalra szavaz is, aligha fog a kisfilmjeitek hatására pártszimpátiát váltani.

Érdekes, hogy ismétli magát a történelem, lásd "magyarázom a mechanizmust". Egyébként meg mosakodhatsz, de ezzel visszavonhatatlanul a Gyurmány propagandistája lettél, de gondolom megéri anyagilag. De elhiszem, hogy meggyőződésből is csinálod. :)
Kristl: nem értem egészen, milyen összehasonlításokra gondolsz. Nyugati példák vannak bőven, aztán vagy beférnek, vagy nem.
Emberek, az miért sikkad el, hogy _nem_ kismókusos rajzfilm, meg tündibündi állatmese lesz ez, hanem _modern animáció_, nem mellékesen az idei év oscar-jelölt animációs rendezőjétől? De tényleg. Tóta jó, M. Tóth jó, nem lehetne kivárni, hogy hátha jó lesz a végeredmény is?

Csak kérdezem...
Árpád

Mondjuk az egészségbiztosítás működésének ismertetésébe belefér e:
-Az amerikai kapitalista modell túl drága, és csak 34. a rangsorban. Nem biztos hogy a legjobb út.
-Az egészségbizotsítás stratégiai szerepének ismertetése. (megelőzés, szolidaritas, általános közérzet és állapot) :)

Tehát nem csupán a Bokros féle liberális közgazdász szemlélet, hanem més is, árnyoldalakkal.
a "magyarázom a mechanizmust" nyilvánvaló előzmény.

egyébként nem bánnám, ha végigolvasnátok figyelmesen ezt az interjút, a fele baromságot megspórolnánk egymásnak.

természetesen felmerült az is, hogy tartsuk jól titokban az egészet, ha eddig nem derült ki, akkor tán sikerült is volna.

de én ebben a blogban, újságban, mindenhol évek óta mantrázom: oktatás, felvilágosítás, tényközlés. ez mindennek az alapja. ennek a hiánya okozza a sötéthülye megoldásokat, a rövidlátó gyávaságot, a majom történelemszemléletet. ez egy lehetőség.

80 rész készül, ennek nagyobb része nem is kormányzati intézkedésekről szól, hanem olyan fogalmakról, mint a környezeti fenntarthatóság, vagy a piaci kudarc.

természetesen tisztában vagyok azzal, hogy akinek hajlama van komenistázni, az ebben a pillanatban, egy képkocka és egy darabka szöveg ismerete nélkül is örömmel veszi a lehetőséget. mint fent írtam: átlépek rajtuk, leszarom, nem érdekel, nem pályázom a jóindulatukra, nem ráz meg. vili?
Fonak, akkor ellenőrizd a választási eredményeket, a fityisz a falvakban volt erős 2002-ben is, 2006-ban is. Namostakkor...? Hogy is van ez?
Bird_ 2007.09.26. 20:42:26

A felnőttek olyanok mint a gyerekek. Néha rosszabbak, mert kevésbé nyitottak a világra. Azt hiszik ők már mindent tudnak. (Piha!)
Kristl: Amerika nincs a szövegekben. Az eü ilyen alapjai (szolidaritás, várható élettartam, gyógyszeripar fonákságai, biztosítás mibenléte stb) viszont igen. A most kitalált rendszer nem. Olyan sem, hogy bazeg, ez a gyurcsány kurvajól megoldja az eüt nektek, parasztok.
Árpi, te hol tanultad a kapitalizmust?
6 évesen, Daciában?
az angol szakon?
hogy van ez, hogy ezt te fogod "oktatni", utópisztikusan?
(lehet, hogy elment már egyszer)
szóval, kedves Árpád,

miért te oktatsz minket kapitalizmusból?
szabad tudni, te hol tanultad?
ja igen: nyelvezet. nyilván az itt megszokotthoz képest mtv-konformabb lesz, de azért igyekszünk huncutkodni.
A legnagyobb jószándékkal mondom neked Árpád, de ez a népművelős project eleve halára van ítélve. Most sorolhatnám az okokat de nézzük a lényeget:

- mint tudjuk, kb. kétmillió ember tartja el a maradék nyolcmilliót. Az eltartottaknak pedig nem érdekük a változás. Ki szeretne többet dolgozni, tanulni, pláne gondolkodni, alkalmazkodni? Az eltartottak közül senki, mert különben már rég nem lennének eltartottak. Őnekik hiába magyarázod meg, hogy ez az eltartóknak nagyon nem jó - lehet, hogy ezt megértik, de azzal a lendülettel le is fogják szarni. Megmagyarázhatod egy nyugdíjasnak, hogy honnan kapja a nyugdíját, akkoris többet akar majd. Megmagyarázhatod a gyüjtögető életmódot folytató gyerekgyárosnak, hogy ezzel az életvitellel mennyire kibaszik az adófizetőkkel, de ha meg is érti, nem fogja érdekelni. Miért érdekelné? Aki csak vár a sültgalabra tátott szájjal, aki az állam emlőin él, azoknak nem tudsz se te se senki más vonzó alternatívát (kevesebb meló -> több pénz) felmutatni, mert nincs ilyen.

Egyszóval szélmalomharc, de sok szerencsét hozzá!
TWÁ,
A szándék OK, teljes mértékben elfogadható (más helyen és más korban).
Az eszköz is -- a bulvármédia vezérelt népnek aggyunk-eccerű-sémákat a kezibe (Győzike szerződtetve van már? Pl. az adózási fegyelemre vonatkozó spotokban?)?
No de mi lesz a mindenkitől független, megmondóember-blogger image-eddel (it is kiszaladsz majd a panelből, mint egy konferencián, ha kellemetlen kérdést kapsz)?
Megér neked pár millát a neten (egyébként jól) ápolt arculatod végleges amortizálódása? (assets...)
Sziasztok.

Ezekutan mar meg fogom nezni. Viszont remelem nem olyan barom penzkidobas lesz, mint a "kapcsoljam be az ovet", mert ahogy azt megcsinaltak, senki le se szarja a dolgot., vagy az a gazdasagi "okatatocsomag" amit kitalaltak jo penzert gimnazistaknak, csak eppenseggel aki megcsinalta meg nem latott tinit, vagy en maradtam le, es a mai tinedzsereket tenyleg egy ovodasok szinjen megalkotott kepregennyel lehet megfogni ...

Szoval kivancsian varom ...
mccready: a te linked is szélmalomharc?

btw: ennyire pesszimista nem vagyok. 20 éve teli torokból hányt mindenki a környezetvédelemre. Ma már-már divat bizonyos körökben.
Nem elég, hogy piros háttérrel írsz, de még a komcsiknak is dolgozol...
A könyved is vörös volt!
Fogyadjunk a véred is az!
Meg baloldalon van a szíved...
Aztán, ha bukik a kormány fehér csíkokkal lesz díszitve, vagy marad minden a régiben?

Kis előleg a sötétkéktől :))
Félig off, de a "Találkozás egy fiatalemberrel" című Karinthy-novellán kívül a másik kedvenc írásom tőle a "Magyarázom a bizonyítványom"... :P
XRB: akkor neked is elmondom, nem kiszaladtam, mert kellemetlen kérdést kaptam, hanem szóltam előre, h dögevőkkel nem fogok beszélgetni.

és azt is mondom még egyszer: akinek emiatt - pláne így látatlanban - megváltozik az értékítélete, az nem érdekel.
"163 millió forinttal támogatja" mennyi a vége, ha ennyi a támogatás?
Hogyhogy senki nem említette kedvenc Tömör Professzorunkat?
Ez is valami ilyesmi lesz, csak politikai témákkal?
Vagy miben lesz más?
És kreativ.hu-n találok-e T. P.-ről cikket?
kedves Árpád,
olvasás/kapitalizmus nem ugyanaz.
szóval:
miért te magyarázod? ezt megmagyarázhatnád.
Feltehetem úgy is a kérdést:
hogyan esett rád a választás?
Ja és indul a verseny: A jobbik.hu, vagy a kuruc.info ír gyorsabban "válaszközleményt?"
Árpád

Hát meglátjuk. Mikor kerül ki a tvbe? :)
Itt leszel még akkor? :)
Meg lesz advanced változata is? :)
a te linked is szélmalomharc?

Hát, volt egy elképzelésem de néha magam sem tudom, hogy mennyire vegyem komolyan :/

A környezetvédelem nem túl jó példa; mert akinek igénye van rá az tesz a tisztaságért, egészségért. De ezzel a dumával hogyan lehet valakit megnyerni: "holnaptól nincs segély, menj el munkát keresni"

- Menjek el? Munkát keresni? Hétfőn reggel hajnali hét órakor? Nincs is nyitva semmi ...
A miért utólag nem kontrollálható, nem is igazán tartozik ide, bocs, h felhoztam.
A kérdés, még mindig az utolsó kérdés:
"Megér neked pár millát a neten (egyébként jól) ápolt arculatod végleges amortizálódása? (assets...) "
hhh: azért kérdeztem, mert a kérdésedre az interjú második válaszában már válaszoltam. egyébként casting volt próbaszöveggel.
Jah, közpénz, ismert lesz a sorozat költségvetése fillére. Megtudjuk majd, ki mennyit kap ilyen jellegű munkákért.
Ha nem, akkor hazugság a szándék, és hazug aki részt vesz benne. Nem bonyolult ez a világ.
XRB, erre is válaszoltam. reményeink szerint a sorozat nem amortizál sem engem, sem M Tóth Gézát. tény, hogy bizonyos körökben igen, de azokat meg leszarom.

Tömör prof. Raiffeisen-projekt, és nem olyan lesz a miénk, itt nincs központi figura, semmilyen prof nincs.
Árpi, menthetetlenül a ballibsi, komcsi, fletóseggnyaló stb. leszel ezzel, főként, mintahogy a cserpalkovics totál demagóg baromságát is hozzáolvastam, megkapod még a magadét az MN-ben : -)
Remélem, azért a 'vazze' mtv-komfort, s lesz benne az is : -)
Én tuti megnézem, meg megpróbálom a kölköket is odalökni, ha úgylátom, eléggé népszerűen oktató izé lesz.
Azért drukkolok, mert ennyi hülyét, akik a 400%-os kamatot nem értik agyilag, aztán hajszolják magukat az adósságcsapdába.
Bár tényleg jobb volna helyileg a Barátok közt, vagy a Született feleségek pauzájáként lenyomni : -) Remélem, átveszik... : -)
a kormány mi a jó istenböl támogat 163 millával. az nem közpénz? ezeket a fogalmakat kéne elmagyarázni
karatekid: a magyarnemzetet külön leszarom, olyan magasról, hogy istenítéletnek fogják hinni.

hitelfelvétel kockázatairól is lesz epizód.
Árpád:

Nem bazmeg, nem látatlanban. Ha igaz, hogy ez a buli már március óta megy, akkor már fél éves sunyulás után jutott csak eszedbe, hogy jé, tán szólni kéne a tisztelt népnek, a zembereknek, akik ezt fizetik. Naná, hogy látatlanban. Ez nem látatlan, hanem a megelőlegezett bizonyítvány a produkcióról.
Various: nem a projekt megy március óta, hanem a pöcsölés finanszírozásról, témákról, műsoridőről, mittudomén. A tényleges munka augusztus végén kezdődött. A sorozat kb decemberben indul el, vagy lehet, h januárban. Ehhez képest időben szóltam. Mondom, felmerült, hogy tartsuk titokban a stáblistát, illetve engem, ne toljuk egymásra a saját konliktusainkat, de az tényleg sunyulás lett volna.
aaaaaa W.

Szerintem inkabb a konyvet kellett volna megirni. Innet kezdve oda a fuggetlennek vallot politizalas. Amugy meg velemenyt lehet alkotni, ha kesz, igy nem itelek el semmit es senkit elore.

Amugy, ha legkozelebb nepokito dolgon torod a fejed, es szivesen csinalok hozza animaciot, ingye. Sot meg makrowebsite-ot is ahol lehet reklamozni. Csak, hogy fuggetlenek maradjunk.

Amugy meg nem hiszem, hogy a mebrendelo nem fog belepofazni a tartalomba. O fizet, azt kell csinalni amit O mond. Mo. ilyen orszag. Megis mit teszel akkor, ha meghuzzak, atirjak, ne adj isten politikailag korrekturazzak mindazt amit irtal?

Kivancsi lennek.

"Felig OFF"
W: "ja igen: nyelvezet. nyilván az itt megszokotthoz képest mtv-konformabb lesz, de azért igyekszünk huncutkodni."

Olyan orszagban amit en szeretnek:
Azt mondanam, hogy egyszer kene egy olyan musor a koztvben amikor felolvasnad a blogjaidat, utana vitamusor a hozzaszolasok hangnemeben.... lenne belole nagy balhe, vszont odafigyelne ra sok ember, es talan el is gondolkodnanak par dolgon (nem csak azok akik olvassak a blogodat)

Ma MO.-n:
De sajna nem ez lenne, volt itt a Gy. beszed, mindenki meghallgatta a kiragadott mondatokat es egybol anyazott, viszont szerinem jo resze a nepnek meg mindig nem vette a faradtsagot, hogy vegihallgassa az elejetol a vegeig...
TWÁ,
OK, a Tedógod (kb így fogadja majd a sorozatot az átlag népség). Attitűdöket nem Dr.Agyszappansorozatokkal, hanem konkrét (a gazdasági környezetet javító) lépésekkel lehet megváltoztatni (Volt már ilyen, oszt mégis buktázott a rezsim, vagy mégsem?). Ezt sok alkalommal, nagyon jól leírtad. (Node hol van az már ... :)
Természetesen megnézem, amikor szebbnél-szebb kűröket rajzoltok pl. Kovács Ágnessel, vagy Lendvai Ildikóval...
Sok sikert, jó éjt!
Ha ennyit szarnál, hamar lefogynál! :D Még jó, hogy nem jelentkeznek a szarás alanyai a jól megérdemelt kaksiért. Ez persze off volt :( Tetszik az ötlet! THX érte, TWÁ az TWÁ, nem kell komenistákhoz csapni!
Tényleg rajzfilm lesz ebből a szar oldalból ? www.ezert.hu
"Itt nem vélemények vannak, hanem tények és néhol megoldási javaslatok. "

Tények, mi, ja perszeeee!

Ebből is az lesz, hogy szétmossák a szart mindenkire. A kormánynak teljesen megfelel, ha az emberek azt hiszik, hogy mindenki lop és mindenki ugyanannyit, pedig rohadtul nem mindegy, hogy 100-ból 90 vagy 10 lop és az egyik 100 milliárdot a másik meg 10 milliót... Ideje felszólalni a sok Mszp szavazónak, hogy Feri, ne költsd minden szarra a pénzünket, takarodj, ne rombolj és ne nézz többé hülyének mindenkit. Nem vagy isten, hogy csak te tudjál mindent, vállald a felelősséget és ne csinálj olyasmit, amit nem akar a társadalom(pl.: elcseszett egészségügyi re...m).
Tóta W. Árpád csunyákat irhatnak neked, 15 perc után jelenik meg a véleményem. megvettek kilóra, vagy mi van?
Tömör professzor annyival jobb, hogy nem más pénzén oktatja azokat, akiket rá akar venni a fizetésre.
"Azt viszont tudom, hogy míg a Német-Római Császárságot alaposan megtanítják már általános iskolában"
Ezt erősen kétlem, speciel.
Kiváncsian, de igen szkeptikusan várom.
Hajrá Árpi!
Ha nem is mindennel értettem egyet 100%ig az írásaidban, azért a kompromisszummentes véleményed nekem garancia, hogy rajtad nem fog múlni.
Árpád, az a gond, hogy vannak olyanok, akik, ha meghallják a neved, vért kezdenek hányni.
Nem azért, mert olvastak tőled valami rosszat, hanem azért, mert bizonyos körökben nagyobb sátán vagy, mint Bolgár György.
A kognitív gazdaságosság ellened dolgozik, és pont azokkal nem lehet értelmesen beszélni, akikkel kéne.
Ez a kampány megerősíti azok tudását, akik eddig sem voltak teljesen sötétek, de azoknak, akiknek figyelniük kellene csak annyit fognak megérteni az egészből, hogy TWA közpénzen osztogatja a neoliberalizmust, és a kormány a mi pénzünkön hízlalja az ország legnagyobb mizantrópját.

Remélem évekik fog menni a népművelősó, és akkor esetleg valami átszivárog a lila ködön.
ám félek attól, hogy 2-3 hónap alatt végetér az egész képmese.
Árpád:

És miért kéne titokban tartani a stáblistát, ha közpénzből megy? Az egész névsort az ötletadótól, a fővilágosítóig, mint a Kőröshegyi Völgyhídnál. Vagy erre nem vonatkozik a vonatkozik?
"Az a botrány, hogy a felső tízezer termeli újra magát, közpénzen" - így az Őszödi Beszéd. Most fizet röhögve tízezret a felső tízezer, az alsó egymillió pedig szégyellősen letesz a diplomáról, mert ösztöndíjra esélye sincs. " - idéztem egy korábbi cikkedből.
Remélem sok ilyesmit fogunk hallani a rajzfilmben, ha már állami pénzből készül :)
various: nem tartjuk titokban, mint látod.

közpénzekről: nos, az iskolai oktatás is közpénzből megy. és legyetek erősek: a mindenkori kormány - OM - határozza meg, hogy mit tanítanak. így aztán például nem tanítják, hogy a szíriuszról jöttünk. miért? mert grespik lászló nincs a kormányban, akik emg vannak, azok úgy gondolják, a szíriuszozás nem lesz tananyag.
Igaza van mindenkinek, aki helyből elátkozza a kezdeményezőket, aki azonnal azt lesi, mi miért nem fog működni. Így is kell, ez Magyarország sikerének a titka! Ha valaki megpróbál kimászni, vagy megszervezni a "kimászást", azt a többi rögtön visszarántja.
Persze, így jó minden, ahogyan van. Nem érdemes bármihez is hozzányúlni. Vagy azért, mert úgysem fog sikerülni, vagy azért mert a soha nem hazudó ember azt mondta.

Vegyétek már észre, hogy a társadalom problémái már annyira súlyosak, hogy azokat lehetetlen egyetlen intézkedéssel megoldani. Nincs se varázsige, sem isteni erő, amely majd egycsapásra rendet tesz a fejekben. Márpedig a többség erre vár: vagy elintézzük a gondjainkat egy mozdulattal, vagy hagyjuk a fenébe az egészet. Hát ez így nem fog menni. De nem csak nekünk (magyaroknak), senki másnak sem. Lent kell elkezdeni újraépíteni mindent (fent már próbáltuk, az nem ment). És ez a munka kis lépésekkel fog előre haladni. Némelyik lépésnek kis haszna lesz, másoknak nagyobb, megint mások pedig talán nem is fognak tudni eredményt felmutatni. De a sok apró eredményből egy idő után körvonalazódni fog (muszáj, mert nincs más választásunk) valami előremutató. És akkor, de csak akkor elkezdünk majd hasonlítani mi is azokra a társadalmakra, amelyeket anniyra irigylünk, mondván, "bezzeg ott meg tudják csinálni jól".

Most komolyan! Ebben az elvben mi a kivetnivaló? Aki ezzel a szándékkal nem ért egyet, az inkább ne is kritizáljon többé semmit! Annak nagyon is jó ülni a meleg guanóban. Ahelyett, hogy venné a fáradtságot, és egy apró részt hozzátenne a közös jövőnkhöz.

Első lépésnek megteszi az is, ha a csikket nem dobja ki a kocsi ablakán. Sőt, nulladik lépésnek most még az is elegendő, ha nem szólja le a tenni akarókat...
Árpád:

Mostantól. Szeptember elején került elő egyáltalán a hír, meg most te kezdtél el ebédhez harangozni. De ez így is csak két név. Gondolom nem ketten fogjátok csinálni. És a többiek? Fővilágosító, izzókészlet?
various: a projekt kommunikációja az MTV asztala. én a magam nevében pr-ozok. én mellesleg Gézán kívül senkivel se találkoztam az animátorstábból.
Pyf volt egy hasonló, "magyarázom a mechanizmust".
A viszontválaszokból egy "idevágo kép" jelenik meg előttem.
A pap a misén a gyülekezet felé fordulva felmutatja a miseboros poharát-
én iszom ebből/gondolja magában/-/163millka/,
aztán megfordul,lehajol a hátsó felét mutatja a hiveknek,
és Ti isztok ebből /sztem ez lesz a film/
meg a gyönyörűséges,igazságos kapitalizmusból.
És honnan veszitek a példákat?
Működik már valahol ilyesmi?
Netán Afrikában?
Hat Arpi, gyanitom ezek utan tenyleg Te leszel a legnagyobb kommenistanak kikialtva. CserPalkovics (Fajaastilusom) Andras, Szijarto (Homlok) Peti, Varga (Kurvaraertekakoltsegveteshez) Mihaly, Semlyen (Amen) Zsolt, Navrasics (Tanacsadovoltamdemegerettemhogyveresszajulegyek) Tibor... mind a Te keped fogjak hozrdozni es a keresztre feszitesed kovetelik azonnali hatallyal.
heheeeejj Tota!

gratulalok!

a kapitalizmus fo szabalyai:

-legyel kurva, terpessz nagyot, es tartsd a markod

-igyekezz annyi ebert kihasznalni, amennyit csak tudsz

-az uzlet soha nem a Te penzed. a Te penzed csak arra kell, hogy minel tobb penzt szedj ki a masik zsebebol

na, jo munkat!
Árpád:

Nem hinném. Amint a nevedet adod egy ilyen projekthez, minimum az ország kultúrpolitikája nevében pr-ozol. Értem ám, hogy nem te vagy a Hiller haver, de egy közpénzből futó projekt egyik fő alkotójaként, arcaként a közvélemény által elszámoltathatóvá kell, hogy legyél.
6. Lenin, attól tartok, egyike vagy azoknak, akikbe kár a gőz, de megpróbálom illusztrálni a külföldi példát.

hazánkban 3200 önkormányzat van, 10 millió lakosra. Dániában 5,5 millóra 98. ez pl olyan adat, amit érdemes az emberek arcába vágni. és vannak pélául városok, ahol nem akar mindenki autóval járni.

az én tippem mellesleg az, hogy ez a vízió, amit lerajzolunk, számonkérhető lesz a kormányon. és ezért nem lesz nekik olyan nagyon jó, ha 2010-ben elővesszük ezeket a filmeket. mert ugye hol az a virágzó kapitalizmus - kérdezzük majd.
Végigolvastam minden írást, de maradt bennem egy kis hiányérzet, hát gondoltam hiánypótlok:

Kedves Árpád!
Köszi a hírt, kíváncsian és érdeklődve várom, milyen lesz. Az első rész után véleményt fogok alkotni, s ha igényled, majd megosztom veled is.
Addig is szia.
Tomagazda
Arpi, a fent leirt peldaval csak az a baj, hogy a mindenkori kormanyt es mindenkori ellenzeket soha nem fogja erdekelni ez az adat. Csupancsak azert nem, mert az nekik penz, ha minel tobb onkormanyzatot uzemeltethetnek, hiszen tobb ember zsebebe folyik a le.
Jo pelda erre a heten a Gusanyi altal elohozott koltsegterites. Hat baromira nem tetszett senkinek. Pedig valszen atlathatobb lenne a dolog.
Legyen a műsor címe pl: ÁRPÁD-SÁV.
Na mit szólsz hozzá?
Pyf!
"vegyétek már észre,hogy a társadalom problémái már annyira súlyosak...."

Én ingyen kiállnék és azt mondanám a zembereknek
zavarjuk már el a P...-ba azokat,akik ezt a súlyos problémát okozták.

Ócsobb lenne!Több milliárdért azok magyaráznák el,akik okozták.Hát ezt tényleg nagyon nehéz megérteni.Nem hülyék ám az emberek,csak sokan szeretnék,ha igy lenne.
dongle 2007.09.26. 22:16:08

Neeeeem! Arpad-savnak azt a frekvenciasavot nevezik kajd, ahol letoljak a musort. :-]
Bár gyűlölöm az önfeljesztő könyveket, de sztem a hülye címe ellenére érdemes lenne valamennyit átadni a "Gazdag papa, szegény papa (Robert T. Kiyosaki, Sharon L. Lechter)" című könyvből. Gyerekeknek, érthetően, de nem gagyogva.

Szerintem nagy szükség lenne az általános iskolai gazdasági/politikai oktatásra, talán még fontosabb is lenne, mint a kovalens kötés vagy a citromsavciklus.
Árpi sok sikert !
Árpád:

Vízió? Hé! Ti most vizionálni akartok egy szebb jövőről, amit majd számon kérünk 2011-ben a Kossuth-téren, vagy népművelni? Az elsőt kampánynak hívják, és elég rázós róla 163 millióról számlát adni egy közintézménynek.
Sok sikert!
Tényleg keveset tudunk a mai Magyarországról, és a fogalmaink is bizonytalanok. Biztos, hogy sokan fognak figyelni egy ilyen animációs filmre, márha egyébként jó lesz.
Olvasom itt, hogy többen annyira berágtak, hogy most intenek búcsut a blognak, pl. mert "mennek hányni". Én annyira nem sajnálom őket, és hááát..., mindenki a lényegét adja hozzá szépreményű hazánk épüléséhez: "for a better Magyarland".
Árpád, miattad fogom a gyerekemet így hívni, nem a nagy vezér miatt :)
Asszem: rengeteg közgáz lesz, az epizódok jelentős része gazdasággal, finanszírozással, fejlesztéspolitikával foglalkozik.
"az én tippem mellesleg az, hogy ez a vízió, amit lerajzolunk, számonkérhető lesz a kormányon. és ezért nem lesz nekik olyan nagyon jó, ha 2010-ben elővesszük ezeket a filmeket. mert ugye hol az a virágzó kapitalizmus - kérdezzük majd."

Nem vagyok katolikus, de ezt olvasva csak felkiáltani tudtam: Úrjézus! Szerinted amikor egy kis publicista a kis barátaival lerajzol egy víziót, számonkérhető a kormányon, amikor mondjuk a kormányprogram sem? Gondolom, itt mi vagyunk hülyének nézve (ez elfogadható a te pozíciódból), ha a másik verzió az igaz, akkor, izé, nem neked kellene néptanító szövegeket fogalmazgatni.:)
"számonkérhető lesz a kormányon. és ezért nem lesz nekik olyan nagyon jó, ha 2010-ben elővesszük ezeket a filmeket. mert ugye hol az a virágzó kapitalizmus - kérdezzük majd." szerinted ha kormánynak nincs esze, te majd adsz nekik
Megvárom a végét, mi lesz ebből.
various, elche: ezt is könnyebb konkrét példával. van egy epizód, ami arról szól, hogy ennyi autót nem bír el Bp. közösségi közlekedni kell, csakhogy az szar, lassú és büdös. aztán néhány vonással elmagyarázódik, mitől jó a közlekedés nyugati nagyvárosokban, mi kell ahhoz, h ne akarjon mindenki kocsival menni.

tegyük fel, hogy ezt az emberek megnézik, megértik, elfogadják.

ehhez képest 2010-re lesz nekünk ez a totál elkúrt metró, P+R és kötöttpályák összekötése meg nem lesz. ki nyert?
"Asszem: rengeteg közgáz lesz, az epizódok jelentős része gazdasággal, finanszírozással, fejlesztéspolitikával foglalkozik."

Már látom Mari néni arcán az elégedett vigyort.
- A picsába, hát ezért jó nekem, ha elveszik a 13. nyugdíjamat.
"Összenő, ami összetartozik"
"Létezik az az összeg, amennyiért korpás a fejem"
Ezek már közhelyek. Remélem, arról is szó lesz, hogy ami/aki pénzért bármire kapható, az áru. Gyártási eredetű, szabványosított, tömegtermelésből származik, alkatrészei vagy egésze. Csereszabatos.
Eddig csak a tehetségtelen blogger-alteregók tették tömegáruvá a liberális dogmák, ateista babonák, embertelen humanista képzelgések főpapját, de mostantól egy lesz a sok sarki bérnyelv közül.
Remélem, legalább jó kurva lesz!
Nyomjátok ezerrel W, egy olyan országban, ahol egy Provident sikeres cég lehet baromi szükség van erre. Hajrá!
előreveszem a munkarendemben a hitelügyet, látom, ez kruciális.
baszki kitalator, erkolcsert nem adnak sajtot a boltban.

jol teszi, mar regen meg kellett volna tennie. igy is basztatjak hogy emeszpes, akkor legalabb keressen rajta.

Érdekel a végeredmény.
De tartók tőle, a többségnek még leegyszerüsítve is magas lesz. (Máig emlékszem a vállalkozóra, akinek képtelenek voltunk elmagyarázni, hogyha egy árura 25% ÁFÁT fizetett, akkor utána a fizetett összeg 20%-át kapja majd vissza a visszatérítésben. Azt hajtogatta, ha 25%-ot fizetett, annyi is jár neki. Biztos bennünk volt a hiba...)
Egy javaslat: mi lenne, ha eme népművelő történetfolyam elé visszatenné a köztévé a Mesék Mátyás királyról sorozatot?
Azt hiszem, sokan tapsolnának érte ;)
Tehát te is lefexel ennek a hazug képmutató bagázsnak. Persze a pénz nagy úr.

Lehet itt hivatkozni mindenféle nyugati jópéldára, ebbe a "kurva országba" régen is most is csak a sógor-koma viszonnyal érhettél el valamit.

Számonkérhetôség?? Hahaha!! Ezt a szót a 2010-es kiadású értelmezô kéziszótár már nem is tartalmazza majd. Áruld el nekem mikor kértek számon itt bárkit bármirôl a gengszterváltás óta? (leszámítva a kishalakat)

Virágzó kapitalizmus?, legalább olyan szép szó mint a virágzó szocializmus.
Bazzeg. Kérdezném elsősorban a fikázóktól, másodsorban mindenkitől, hogy ŐK mit tesznek, tettek, hogy ne így legyünk itt ebben az országban, he? Tévéostromtól, parlament előtti dzsemboritól, baszottnagy naggyűlésektől mi lett jobb?

Középen állás, meg semlegesség, persze. Pont erről híres Árpádunk.

Szerintem ez egy fasza projekt, és ha egy hangyafasznyit is a better magyarlad felé terelgeti ezt a birkanépet, akkor már megérte. Ha meg nem, akkor kisnyúl, aki benne volt, legalább elmondhatja magáról, hogy tett valami ÉRTELMESET a hazáér'. Az én adóforintjaimat költsétek nyugodtan, sokkal inkább erre minthogy a tiritarka (értsd: kék, zöld, narancs, piros) politikus szarzsákok zsebét melegítse.

Egy kibaszott alternatívát akarok 2010-re, ami után nem ég az arcom bárhová húzom azt a kurva Xet. A nevek, színek nem érdekelnek.

Hajrá W.

PS az azért vicces, hogy az egykori médiamegmondóember, aki fecskeként csinálta a nyarat, most egy nyolcvanepizódossal áll oda a sok köz-és önjelölt médiamegmondóember elé. A hóhér és az akasztás :-))) De látatlanban egyenlőre neked/nektek szurkolok, csak ne kúrjátok el, oké?
Various: Miért default az, hogy a "támogatást kapott" = "közpénzből futó projekt"?
Mi nem kap manapság támogatást? Ha a géped vagy a fényképeződ "sulinetes", akkor már ki is teszed ide a blogra az adóbevallásod,- és nembevallásod összes részletét, merthiszen te is "támogatott" vagy?

A százhatvan meg a nyolvan rész arányában nem tűnik irgalmatlan nagy támogatásnak, persze vizitdíjra átszámolva sokkal hisztikeltőbb a dolog...Kár, hogy az egyébként folyamatosan "leadott" támogatások gyakorlatilag kifejezhetetlenek vizitdíjban, meg ez a százhatvan amúgy is egy olyan szám, ami a egy átlagembernek még felfogható, és lehet rajta hörögni...százhatvan milliárd már a kutyát nem érdekelné, lásd autópálya és ezer más dolog.

Vagy esetleg a "komcsik" lázadozhatnának, hogy azt a százhatvan misit el lehetett volna költeni úgy is (Zuschlag és Tsai Bt.:)), hogy soha senki ne tudja meg, meg még maradjon is...sőt, "ezek", ez a Tóta meg M. Tóth még a végén majd be is szólnak jól... Ha valakinek prüszkölnie kellene tehát, akkor az nem a jobboldal szvsz...
egyebkent a kapitalizmus meg nem viragzik, hanem rothad.

mostman globalis meretekben.

errol nem lesz gondolom fejezet, pedig jobb lenne, ha nem siklanank el folotte
Árpád:

Igen. Ott lesz „a totál elkúrt metró, P+R és kötöttpályák összekötése meg nem”, meg ott lesz a Magyar Képmesék. A kutya sem fog emlékezni, hogy mit mondtatok három évvel azelőtt, csak arra, hogy „volt az a műsor a tótawével közpénzből”. Valami kabátlopási ügybe keveredett. A végén még erkölcsi győztes is lehetsz, de a képben a kabátlopás marad meg, aztán kormányra kerül a Semjénzsolt és nézhetek más ország után.
Tóta W. Árpád ·azt is elmagyarázod remélem, hogy a 70 ezret kereső, multinak dolgozó operátor miért nem tudja tovább tanittatni a gyermekét
Ja igen: Árpád! Mennyit kellett visszatolnod az ablaknál?
Az animáció drága műfaj, de én a részletes büdzét nem ismerem.

Természetesen ott van a címben is az önirónia. Az ötlet, a szándék, az aufklérista, felvilágosító lendulet nem új, akik régóta itt vannak, azok tudják. Ez a sorozat egy nagy lehetőség arra, hogy ne 10-15 ezer, hanem másfél millió embernek adjunk ismereteket.

Emellett természetesen kompromisszum is, mint minden. Repülni az égen, az egy szép álom, a repülőgép ehhez képest zajos, büdös és sokba kerül. De repül.

Ehhez a projekthez két dolog hiányzott nekünk, alkotóknak: pénz és (közgazd) szakértelem/adatok. Ideális az lett volna, ha találunk a Bakonyban egy kincsesládát, abból toborzunk szakértőket, és kifizetjük az animátorok hadát. De nem találtunk.
Azért én szívesebben rothadok ebben a kapitalizmusban, mint az elmúlt párezer év bármelyik rendszerében (kivéve, ha fáraónak születtem volna).

A jobboldal meg majd úgyis megcsinálja a maga ellenrajzfilmjét és helyre is áll a médiaegyensúly, nem kell félni :).

Ja igen, lehetne néhány szó a bulizó egyetemistáknak arról, hogy a diákhitelt könnyű elverni, de utána vissza is kell fizetni...főleg a számtanból nem túl erős bölcsészeknek nem árt tudni ezt
Kitalátor feljegyzet · kitalator.blog.hu 2007.09.26. 22:24:17
"Összenő, ami összetartozik" inkább "hasonló a hasonlónak örvendezik"
Árpi,

két kérdés:

1) előbb-utóbb felkerülnek a netre?

2) ha finoman megpróbálnak a benyalás fele tolni - "Több konstruktivitást várunk magától, elvtárs!" - kiszállsz? Úgy értem, van olyan pont a szerződésedben, ami alapján ki lehet?

Egyébként önmagában nem gáz szerintem az, hogy közpénzes projektben veszel részt. Az viszont fura egy kicsit, hogy annak az MTV-nek a projektjében, amiről évekig hajtogattad, hogy becsukni, ledózerolni, sóval szórni fel a helyét.
Kitalátor feljegyzet · kitalator.blog.hu 2007.09.26. 22:24:17
\"Összenő, ami összetartozik\" inkább \"hasonló a hasonlónak örvendezik\"
Egyébként arra még kíváncsi leszek, hogyan tudsz egyszerűemberül fogalmazni. Úgy értem, ez külön nyelv. Úgy indul, hogy összes külföldi szó kilőve, kivéve a nagyon elterjedteket. Kb. mint kényszerzubbonyban táncolni. Csináltál már ilyet?
Shenpen: én azon vagyok, h kerüljenek ki, lévén h közpénzből készül, legyen elérhető mindenkinek, ne kezelje az MTV sajátjaként.

Szóltam előre, hogy ha azt várják, magyarázzam el, menyni mindent köszönhetünk Gyurcsány Ferencnek, akkor leszámlázom a kész szövegeket, és kabbe gyíkok, én leléptem. Valamint hogy ennek az indexes és egyéb munkámra semmilyen befolyása nem lesz - bár ez fel sem merült.

Ja, ami az MTV bezárását ileti, én továbbra is a feladatfinanszírozás mellett vagyok az intézmények fenntartása helyett, de most ez van, ezzel főzünk.
"egyebkent a kapitalizmus meg nem viragzik, hanem rothad."

Szeretnék én úgy rothadni. Hallgass egy kis Hofit.

"A kapitalizmus a szakadék szélén áll. Mi meg egy lépéssel előtte!!"

Egyébként meg történelem van, azt meg nem (töredék) választási ciklusokban mérik. A polgári hagyományokat a komcsiknak is bő tíz évébe tellett lezúzni, igazi (kontrolláló) tömegmédia nem volt, mégis kellett ÁVH meg 56. Mégsem sikerült teljesen.
A 90 utáni időket kurvára az optimum alatt sikerült abszolválni, de mégiscsak haladunk valahova.(Mostanság vannak kételyeim, de talán. Esetleg...)

A gyerekeinknek, unokáinkak dolgozunk, de csak a dédkölköknek lesz meg a PERSPEKTÍVÁJUK, hogy rendesen megítéljnek minket. Ha megérik persze
Shenpen: komoly kihívás, nem egyszerű munka, szopok vele rengeteget, nagyon sok virrasztás és kávé van már benne, és el is vagyok maradva.

Nem lövünk ki minden idegen szót viszont. A konvergenciaprogramot így hívják és kész. Abban állapodtunk meg, hogy nem a tökhülyékre lövünk.

Various: itt a blogban, indexen, MHban sem volt célom, hogy mindenkinek tetsszek, szóval nem ráz meg.
Árpád, én mindig éreztem, hogy te belül baromira közel állsz az idealista keresztény embertípushoz. Ilyenekre is szükség van. (Vagy nevezhetjük Krisnásnak is, mindegy.)
Csak hát ezt a sorozatot mondjuk nézi a potenciális közönség 3,7 százaléka. Aki érti is, annak nagy része tisztában van a valósággal.

Elmagyarázom én neked, hogy működik a világ, mert szemmel láthatóan vannak problémáid ennek kapcsán. Azt mondod, Dániában alig van önkormányzat? Hát bizony, meglehet. Aztán tessék mondani, azért van minden pár lelkes falucskában polgármester, mert mi aztat akarjuk? Nem azért, mert ilyen jelen pillanatban az ország berendezkedése? Csókolom, ezeket meg lehet változtatni, és garantálom, ha tizedére csökken a számuk, akkor azt ugyanolyan természetességgel vesszük tudomásul, mint a mostani helyzetet. Most őszintén, kinek milyen befolyása van arra, hogy 8 vagy 17 minisztérium van az országban? És kit zavar, amikor többé nincs belkereskedelmi? A sorozat pótcselekvés. Lózung. Semmi. Űrbelőtt százmilliók. Én az útifilmeket szoktam nézni, és szeretném, ha Budapest a Karib-tenger partján lenne. Ugyanígy tök jó lenne, ha jól működne az ország. Egyikre sincs befolyásom. Neked se. Csak én nem kapok jelen pillanatban pénzt azért, mert elmondom, hogy mi lenne a tuti.

Vizionálásról beszélsz, amikor annyira sincs lehetőségem az egészségügyi reform miatt, hogy jól beszóljak. Kész helyzetet kapok. Tehénfolt meg párducminta, tök frappáns neveket adnak neki. Pár "szakértő" kitalálja, hogy 49 százalék legyen a magánarány. Majd ti jól megmagyarázzátok a- mit is? Aki beteg, annak szar, akinek pedig a kezelését sem fizetik, annak még szarabb, ám akinek meg semmi baja, az szarik az egészre. Húha, de okos vagyok.

Nincsenek tökéletes receptek. Bármit, ami külföldi példán alapul, simán el lehet kenni azzal, hogy az nálunk nem működik. Akár igaz is lehet, és ennyit a nagy számonkérésről. És miért pont dán példákról beszélünk? Van még menő ország, Kína, az oroszok, vagy Dubai. Onnan nincs mit tanulni? Ja, hogy ott más a kultúra, meg az adottságok? Dániában nem? Közösségi közlekedést emlegetünk, hogy miért van jól ez nyugaton. Miközben elég lenne megnézni a török, egyiptomi minibuszos rendszert és rá lehetne jönni, jé, ez egy csomó vidéki kisváros számára hatékonyabb, gyorsabb és rugalmasabb lenne, mint a sárga buszok. Írtam én is miniszteri asztalra eljutott tanulmányt, és azt is tudom, honnan szedtem az adatokat. Scott Adamset idézem: "a jövő héten egy gumikesztyűs orvos megmutatja..." Én is pénzt kaptam érte, hát miért ne csináltam volna. De ideológiát nem erőszakoltam bele. Ahhoz meg, hogy higyjem is el, nagyon-nagyon sokat kellett volna fizetni.

Annyi lóvé nincs is...
"elég lenne megnézni a török, egyiptomi minibuszos rendszert és rá lehetne jönni, jé, ez egy csomó vidéki kisváros számára hatékonyabb, gyorsabb és rugalmasabb lenne, mint a sárga buszok."

erről lesz szó. közlekedés elég hangsúlyos. (hadd tegyem hozzá a sárga buszhoz, hogy nemrég még a Bzmotokat sirattuk...)
Árpád:

Ja tudom, nyilvánvaló, hogy a szíriuszi szittyáknak nem is kell tetszeni, csak ezzel a saját törzsbázisból lehet sokat veszíteni, szóval csak pontosan szépen…

Részemről az ostromot abbafejeztem, lévén, hogy megkaptam a kérdéseimre a választ. Meg fogom nézni az első pár adást és akkor folytathatjuk a beszélgetést. Jó éjt!
Lenin! Tényleg nem érted. Attól még hogy elzavarod a jelenlegi garnitúrát (és akkor már az ellenzékét is elküldheted), nem jön rendbe semmi. De alapvetően nem ez most a lényeg.

Itt a fejekben van a legnagyobb gond! A hozzáállással. A többség a saját nadrágjába vizel. És itt most arról van szó, hogy néhányan azt tanácsolják: előtte told le, aztán ereszd el. Egész más érzés lesz.
Engem ez az egész amúgy nem érdekelne, mármint hogy körülöttem hányan járnak foltos gatyával, de a bűz most már egyre elviselhetetlenebb, és ettől már nem tudom függetleníteni magamat.
Levegőt akarok venni! Itt, ebben a "k...a országban"! Függetlenül attól, hogy ki van kormányon.
Árpád,

biztos a te műfajod ez? te nem csak kompromisszumok tömegével tudsz majd egy ilyen platformon megjelenni? (dont lose ur edge, man)

ez olyan, mintha matt stone/trey parker a cbs-en akarna főműsoridőben PG sit-com sorozatot csinálni.

nem akarsz te nagyon túlnőni magadon? túl sokat markolni?
többet veszíthetsz a bulin, mint amennyit nyersz. a pártatlanság, függetlenség? eddig sokan független gondolkodónak tartottak, de szerintem ezzel a húzással sokan olyanok is elfordulnak majd tőled, akik nem a kuruc bagázsba tartoznak.
nem látatlanul ítélkezem, csak nekem van egy erős megérzésem, hogy innentől a normálisan gondolkodók között is sokat lesznek, akik a mostani kormány kiszolgálójaként fognak számon tartani.
ez sem érdekel? mert ha a sávos über magyarokra mondod, hogy leszarod őket, azt elhiszem. de ezzel sztem nemcsak őket veszíted el (mármint, mint olvasót)
whatever, ne legyen igazam.
Lesz olyan fejezet, aminek a munkaerőpiaci körkép a témája?
Milyen diplomák érnek sokat most (és várhatóan a jövőben) a munkaerőpiacon, esetleg el lehetne kezdeni kicsit kampányolni jó néhány szakma(szakmunka) mellett, amiket sznobizmusból vagy nem tudom miért kevesen tanulnak, pedig nagyon keresettek lennének (pl CNC-marós).

És itt most nem is a "diploma befektetés, tehát fizess" dogmára gondolok, hanem tényleg egy reális körképre, hogy kik és mennyire keresettek, ilyesmi. Szerintem ma még nagyon sokan csak presztízsből választanak munkát/pályát, vagy csak azért mert érdekli, de tudja, hogy nem fog majd munkát kapni azon a területen.

Na mindegy, ez jó hosszú lett, kicsit zavaros is. Inkább megyek aludni... :)
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.09.26. 22:42:54
"Nem lövünk ki minden idegen szót viszont. A konvergenciaprogramot így hívják és kész. Abban állapodtunk meg, hogy nem a tökhülyékre lövünk."

Csak nyűglődöm a célcsoporton. Ha a híradó előtt lesz, akkor bizonyos fogalmakkal az azt nézők már tisztában vannak. Feltételezem. Akkor ez nekik mitől lesz új, vagy más?
Eszembe jutott Öveges professzor. A fizika nem populáris tudomány, de az Ő műsorát rengetegen nézték. (Na jó, tudom nem volt választási lehetőség.)

Esetleg egy iciri-piciri előzetes?
nonest: Lesz. Részletesen adatolva nem (nem fér be), de pl fölösleges diplomákról egy egész epizód, folyamatos ön- és átképzésről is, a foglalkoztatás is hangsúlyos téma.
ElChe: "Ugyanígy tök jó lenne, ha jól működne az ország. Egyikre sincs befolyásom. Neked se."

De mert miért ne lenne?

Ha mondjuk lesz egy olyan epizód, ami mondjuk bemutatja a te minibuszos példádat, akkor még nyilván nem fogják holnap lecserélni a sárgákat.

De ha van egy ekkora szócsöved, amivel megismerteted az embereket (úgy cirka másfél milliót) ezzel az alternatívával, akkor ez beépülhet a köztudatba. Ha pedig beépül a köztudatba, akkor azt figyelembe illik venni. És akkor a következő, vagy az azutáni beszerzéseknél lehet, hogy már minibuszról szól a számla egy része...egy próbát megér, nem? (Ha tényleg jó részek lesznek, és a nyolcvanból csak három ilyen téma lesz, már akkor is mégérte...)
gellabri: jövő hétre elvileg lesznek készen anyagok, és megbeszéljük, mit tudunk kiadni előzetesnek.
hát sejtettem én, hogy abban az országban, ahol gyf a "miniszterelnök", az őszödi "igazságbeszéd", előbb-utóbb TWÁ fogja oktatni a kapitalista utópiát,állami támogatással...
nem, hiába a kinyilatkoztatott jó és önzetlen szándék (a kávés-szívásos-munkaórás részt még szinte meg is könnyeztem), nem tetszik nekem ez a dolog sehogy sem.
Persze ez nem számít...nem ez számít. Csak szomorú látni, hogy így működnek a dolgok. Aki szépen beszél a regnáló hatalomról, azt előbb-utóbb megtalálják az állami megrendelések/támogatások/ösztöndíjak. Amíg van bevétel (és most megszorítunk), van miből finanszírozni ilyen 163 millás szösszeneteket. A megszorítás másik fele meg megy Zuschlagék felé.
163 milka az hány mentőautó? Hány fős iskola költségvetése? Hány pedagógus éves fizetése?
Akkor most spórolunk?
***
a baj éppen ez: így nem fog változni semmi...
azé hajrá. előre a kapitalista ferenci úton.

jó éjt!
hhh: neked külön elküldöm az előzetest, ha lesz. ne kelljen látatlanba ítélkezned.

az oktatás is pénzbe kerül, kurvasok lélegeztetőgépbe. ráadásul - ebben, gondolom mind egyetértünk - a mai Magyarországot a közoktatás nem tárgyalja. Amikor tárgyalta, akkor meg még másik rendszer volt. Muszáj bepótolni. Egyelőre úgy látom, a finanszírozó hivatalok belátták, a kormánypropaganda sulykolása inkább árt, mint használ. Ráadásul az NFÜ-nek el kell számolnia Brüsszel felé.
Kedves Árpád!

Helyesen tetted, hogy vállaltad ezt a munkát. Tegyél bele mindent a tehetségedből.

Az írás elsősorban szakma, olyan mint a vízvezeték szerelés. Határidő és tiszteletdíj kérdése a dolog. Szerintem.
T.TWA!
Hát ezért irtam,amit irtam.A példád nagyon rossz,szerintem Te nem érted a kapitalizmust.
Miért baj,hogy mennyi önkormányzat van?
A kormányok feladata,a lehetőségek megteremtése-törvényekkel-,hogy el tudjam dönteni Én,MI, mit akarunk.Ne a kormány döntse le nekem mi a jó,ráadásul úgy,hogy meg se kérdez.
Ha mindent elvonnak,ellehetettlenitik az önkormányzartok müködését,akkor Te nekem magyarázhatsz.Jobban kéne bizni az emberekben,hidd el, tudnák,mit kell tenni.
40-év munkaviszonyból kb 25 évig vállalkozó voltam,mindig nekem akarták megmagyarázni,hogy nekem mi a jó,aztán ide jutatták az országot.
Ha 5 önkormányzatot tudnak az emberek fenttartani,NEM A KORMÁNY, akkor 5 lesz,ha ezret,akkor ezer.Csak ott kell,ideiglenesen,a lehetőségek biztositásával segiteni,ahol nehezebbek a feltételek.Nem elvonni,megszüntetni.
Nem azért vesznek fel kölcsönt,rossz feltételekkel,mert hülyék/persze ilyen is van/
HANEM AZÉRT,MERT NINCS MIBŐL ÉLNI,NINCS MUNKA,
NEM ÉRI MEG VÁLLALKOZNI,MERT ROSSZAK A FELTÉTELEK.MINDENT ELVONNAK és ELLOPNAK.

különben egyre kiváncsibb vagyok a filmre.
IGEN,IGEN!CSINÁLD MEG.

Ja,igen voltak itt egyszer elmagyarázni/80ezerFt tiszteletdijat kaptak érte az előadók/a
segélyen élő,10 gyerekes romáknak,milyen a modern táplálkozás,napi háromszor gyümölcs meg hasonlók.Hát azt hallani kellett volna,mit mondtak erre.
Hát kb erre számithatsz.
Jó dolognak látszik ez. De valamit ki kéne találni, hogy ne csak az MTV-n menjen. Annak nézettsége alacsony. Pont annak a sok suttyónak kéne az agyát tágítani akik a legnézettebb csatornákon lógnak.
Árpád,

azért azzal gondolom tisztában vagy, hogy akár akarod, akár nem, ez a sorozat - ha megvalósul - mindenképpen állásfoglalás lesz valamelyik oldal mellett, a jelek szerint inkább a kormány mellett, mint nem. Olyan nincs, hogy tényeket közölsz értékválasztás nélkül, önmagában az, hogy milyen tényeket válogatsz be az anyagba, jelzi, hogy mit tartasz fontosnak, kívánatosnak, vagy épp elvetendőnek. Hogyan választod el a tényeket a javaslatoktól? Elválaszthatóak egyáltalán? Hogy lehet ma pl. a piaci versenyről pusztán a tényekre szorítkozva beszélni? Az egyik legvitatottabb dolog. Annyira egyértelmű, hogy "mi az ábra"?

És azzal, hogy mindezt a tévében, ráadásul egy állami intézményben teszed, politikát fogsz csinálni. Ott pedig barát és ellenség van. És ha kiderül, hogy Gyurcsányék egy mozdulattal félretolják azt (ha ugyan nem épp azt teszik most), amiben esetleg egyetértesz velük, hiába kapálózol, már hozzájuk leszel kötve. Estéről-estére, adott esetben főműsoridőben.

Mondjuk az tényleg jó lenne, ha valaki ilyen alapdolgokat elmagyarázna, mint pl. a nyugdíjrendszer. De ez így - attól tartok - nem ismeretterjesztés lesz, hanem egy politikai eszköz.
És mennyi, de mennyi mentőautót lehetne venni - jelzem, ha az OMSZ-t kérdeznéd, inkább a jelenlegieket üzemeltetnék, mint újakat vennének - ha mondjuk az ellenzék lemondana a parlamenti tiszteletdíjának feléről egy évig, még szép szavazótábort is rittyenthetnének maguk köré.
Demagógnak lenni a legkönnyebb a világon.
Én ebben a blogban tótát, mint alsókategóriás bulvársztárt eddig sem olvastam, csak néhány kommentet. Ez a jövőben sem fog megváltozni, mégha a miniszterelnökségig viszi is, bár remélem addig azért nem nyalja fel magát :))
Nahát, állami pénzből megfilmesítik Tóta-blogot... ez csak vicc volt. Két mondatban plaszticizálva a problémakört:
1. A kormány a kapitalizmus alaptörvényeivel magyarázza reformjait.
2. Ezért aki a kapitalizmus alaptörvényeit magyarázza, az óhatatlanul magára vonja a kormánypártiság "vádját". - - -
Más szavakkal: a szar kapitalisták lejáratják a kapitalizmus ügyét.

Még másabb szavakkal: aki a súlyos gazdaság-, ilyen-olyan szakma-, és közpolitikai hibáit a kapitalizmus alaptörvényeivel takargatja, mentegeti, és reformer-létére való tekintettel sérthetetlenséget gondol magára, az az a fajta messianisztikus demagógiát alakítja, ami például a rossz kereszténydemokratában is kimutatható, aki mindennapi hányásának mintázatában Jézus arcképét véli felfedezni.

Másrészt meg tipikus idealista tévedés az, hogy a nép holmi, számára teljesen elvontnak tűnő elvek hatására érezhetően változtatni fog addigi életszokásainak sarokpontjain. És, szomorú, de igaz, ez teljesen független a hirdetett elvek igazságtartalmától, vagyis, még szomorúbb, de még mindig igaz: az efféle probálkozások a kommunista kísérlettel tartoznak egy kategóriába - hopp, itt gyorsan megismétlem magam: nem a magyarázat életszerűségéről beszélünk (ez gyakorlatilag teljesen lényegtelen körülmény, de ez egy másik mise tárgya), hanem az erőszakos, türelmetlen intellektüel habitus rokonságáról, ami az efféle műfajokban tetten érhető.

Mi hát a teendő, kollégák? Semmi. Mert az ember - nagyon helyesen - leginkább, de sokszor csak a saját bőrén tanul a hibáiból. Nem köllene ebbe beleavatkozni. Például: Magyarországon immár soha többé nem lehet majd tizennegyedik havi nyugdíjjal kampányolni. Mert azt már úgyse fogja senki elhinni. Negyven évig volt itt kommunizmus, s csak szűk húsz éve van kapitalizmus: honnan vesszük, hogy nem kell ahhoz is négy évtized, hogy megtanulják az emberek, hogy működik az utóbbi? Hová szaladunk, polgártársak?

A fentiektől függetlenül, egyrészt talán mégsem csak egy-két tucatnyi embert fog megvilágosítani a szóban forgó produkció (akkor talán már megérte), másrészt esztétikailag is izgalmas dolog ez a tévés Magyarland-blog... várom. Tudjuk, Árpád lehetett volna okatató, nem ily billentyű-koptató szegény legény. De nem lett, s majd kiderül, nyert-e, vagy veszített ezen a tényen sokat szenvedett nemzetünk.

PS. Bocsánat, ha egyes pontokon túl durva voltam, de már túl álom vagyok hozzá, hogy finomítsak rajta. Bocsesz. Nem illik mások szépészeti munkájába így beletrafálni, főként hogy egy képkockát se' láttunk belőle, de már tényleg nagyon álom vagyok. Meg nehéz is kommnet-műfajban kellőképpen árnyalt álláspontot kifejteni. "Hajrá, Árpi!" és "Baszd meg, Árpi!" közé elég nehéz befejlődni. Habár ez mindennapos tapasztalatunk ebben a blogban, azt hiszem.
Pyf!

Kérlek olvasd el,mit irtam.
Én azt irtam azokat,akik ide jutatták az országot.
MINDENKIT.
Nekem nincs olyan,hogy az én tolvajom jó tolvaj
a tiéd meg gonosz.
Nálam jó ember van,meg gazember.
Nincs szines szemüvegem.
Ha már szó volt róla:
"kapitalizmus – A kapitalizmus a kapitalista tevékenységek gazdasági rend­szerré szerveződése. A gazdasági tevékenységet akkor nevezzük kapitalistá­nak, ha célja a pénzben kifejezett haszon növelése. Kapitalista gazdasági tevékenység sokféle társadalomban megtalálható. A kapitalizmus előtti kapi­talista gazdasági tevékenység közege döntően a pénzzel és áruval való ke­reskedés volt. A kapitalizmus mint gazdasági rend akkor jött létre, amikor a kapitalista tevékenység behatolt a termelés szférájába. A kapitalizmus kiala­kulása együtt járt az ipar kialakulásával: az ipari társadalom a kapitalizmus terméke. A kapitalista gazdasági rendszer a termelési tényezők magántulaj­donának és a piaci koordinációnak a kombinációjára épül. A kapitalista rend­szer minden termelési tényezőt áruvá változtat. Az ipari kapitalizmus kiala­kulását a munkaerő áruvá válása tette lehetővé, ami megnövelte a gazda­ságban a pénz és a piac szerepét. A termelési tényezők áruvá válása, a piaci koordináció kiterjedése azt jelenti, hogy a gazdasági szféra elkülönül a társa­dalom egyéb szféráitól. Ezzel megszűnik a gazdaság társadalomba való be­ágyazottsága, és lehetővé válik az, hogy a profitszerzés sikeressége váljék a gazdasági tevékenységek szelekciós kritériumává. A kapitalizmus különböző fejlődési szakaszokon ment keresztül a sok kis vállalkozást magába foglaló szabadversenyes kapitalizmustól a nagy monopóliumok kialakulását feltéte­lező tömegtermelés megjelenésén át az állami beavatkozást a korábbiaknál magasabb szinten intézményesítő vegyes gazdaság létrejöttéig. "
forrás:
www.enc.hu/1enciklopedia/fogalmi/kozg/kapitalizmus.htm

Volt szerencsém politikai gazdaságtant tanulni. A különbség a szocializmus és a kapitalizmus között időnként nagyon ideológiai volt. A kedvencem: a munkaerő ára.
Árpád,

Ez a film elég érdekesnek ígérkezik, kiváncsian várom.
Bár megelőlegezem, ha a kormány megrendelésére készül, akkor ott bizony, ha árnyaltan is - ez már szakmai kérdés -, de bizony bele kell dolgozni a kormányzati világszemléletet.
Mert tudod, a hiéna enni kér, ha már adott 163 mihályt erre a cuccra.

Ha ez egy független, filmes pénzből készülő dokumentum-szerű oktatófilm lenne, üdvözölném az ötletet, ráfér az infócunami néhány polgártársunkra, így viszont gyanakvó vagyok. Az egészséges szkepticizmus pedig mint tudjuk, hasznos tisztánlátásilag, nemde?

Szerintem ez nem sok pénz egy ilyen sorozatra, nem tudom, hány rész lesz, de ha lesz tíz, akkor már nem sok. Árpi nem ezen fogja hülyére keresni magát.

Az sem meglepő, hogy egy gagyi világban egy gagyi kormány egy gagyi "újságírót" bíz meg ezzel a munkával. Kit bízzon? Korlátolt, prosztó hatalomnak korlátolt, prosztó szószóló dukál. Nincs ebben semmi rendkívüli.
Lenin!

Ezt értem, ez rendben is van. De tegyük fel, hogy holnap reggelre nyomtalanul eltűnik mindenki, akik -a szavaiddal élve- "ide juttatták az országot". És akkor mi lesz???
Én továbbra is azt mondom, nem a személyi felelősök tökönrúgásáról van szó, hanem arról, hogy az emberek többsége vajon miért nem hajlandó elgondolodni azon rendszerek működésén és azokon a törbényszerűségeken, amelyek között él?!
És a másik (nagy kedvencem): Eldobom a szemetet mondjuk a Jagelló úton. Na és? Lesz.rom! Úgysem járok többé arra, engem aztán nem zavar, vazze. Igen ám, de egy másik barom, aki ugyanígy gondolkodik, eldobja a maga szemetét a Nagyszőlős utcában. Márpedig én ott lakom. És né' mán, valami bunkó teleszórta szeméttel az utcámat.

És mégsem érti az összefüggést a szétszemetelt lakhelye és a saját viselkedése között.

Márpedig valakinek ezt is el kell neki magyaráznia. (sajnos)
Kíváncsi vagyok, milyenek lesznek a rajzfilmek. A Maestro nagyon tetszett, a Modern Képmesékhez hasonló koncepciójú Szerencsi, fel! pofátlan lehúzás volt.
Az alapgondolat (magyarázzunk el sokak által nem értett, ámde egyszerű gazdasági összefüggéseket) jó, de vannak kétségeim a műfajt és a megvalósítást illetően. Nem kizárt, hogy jófajta reformkommunikáció lesz belőle, sok-sok reformdühvel. :)

"A híradónak megvan a maga 1-1,5 milliós nézettsége, vagy valahogy így."

A köztévés Híradónak egyáltalán nincs másfélmilliós nézettsége, a milliótól is el szoktak maradni egy-kétszázezerrel.
www.mediainfo.hu/hirek/article.php?id=9823
www.origo.hu/teve/20070313rtltv2.html?pIdx=1

p.s: Egy év alatt sokat haladtak előre a reformok. ;]
index.hu/velemeny/jegyzet/mtvover/
(Amúgy a sorozat finanszírozása a kapitalizmus legnagyobb dicsősége, ha jól értem, 100% állami pénzből készül: MeH + NFÜ + MTV. :))
lebuktál!!! kilóg a lósegg!!! :)

taplók,kuchugok,k.annák,b.ödönök...stb

Jelen esetben a versmondó még csak a levegővételnél tart,nem kéne egyből fittyegni !!

A kapitalizmust már elmagyarázta egyszer Frici, a vállalkozó szellem. Azt már mindenki érti.
Pyf!
23:34:06

Szerinted nem maradna senki?Akkor meg ki fog szemetelni?
Nálunk minden héten elviszik a szemetet/kis falu/fizetnek is érte.
Mégis szemetelnek,büntetnek érte, mégis szemetelnek.
A lakás meg belülről tiszta.Bp sem a világ legtisztább városa.
Az óvódásoknak,meg az iskolában kéne ezt tanitani,MINDEN NAP,akkor talán.
A gyerekek sexet,meg az erőszakos filmet nézik.A mese már nem érdekes,unalmas.Tudom.
A feleségem óvónő a lányom tanit Bp-en.
Ha gondolod megadom a számát,elmeséli milyenek a fővárosi gyerekek,természetesen nem mindenki,de a nagy átlag.
A tananyagban meg szó sincs ilyesmiről,lassan pedagógus sem lesz.
Majd az Árpi,bazzdmeg ne szemetelj te náci köcsög.Ez hatni fog.Talán,bizom benne.
Errol az jut eszembe amikor a '84 korul volt egy rovid tv sorozat "Tudomanyos? Fantasztikus! cimmel. Az akkor mar feloszlott undrground zenekar, a Kontroll Csoport tagjai csinaltak a zenet, meg talan meg vezettek is a musort. (Mar nem emlkeszem, hogy Kistmas Laci, vagy Muller Peter.) Szoval ok is csak tenyeket probaltak kozzetenni allami penzbol....
Nekem egy kérdésem lenne, ha nem műhelytitok persze: A hálapénzről mit fogtok mondani? Remélem, hogy azért nem felejted el mindkét irányból megközelíteni a dolgot, és a "korrupció" címszó alatt tárgyalni. Köszönöm válaszod.
Először én is megnézem, utána biztos lesz véleményem. Valóban terveztél ilyen mesekönyvet, szükség is van rá, eddig rendben van. Nem lennék meglepve, ha az egész ötlet tőled származna, mármint a televíziós rajzfilm ötlete. Addig priviztél Gyurcsánnyal, míg összejött a dolog. Az is nyilvánvaló, hogy téged (Árpád) kérnek fel szövegírónak, hiszen Gyurcsány tudja a legjobban, milyen jók a szövegeid.

Kormánypárti lesz, mi lehetne más? És itt kezdődnek a problémák. Rossz időben, nagyon rosszkor születik a sorozat és rossz helyen megy adásba. A kormány elvesztette a hitelességét, az emberek esetleg nem hiszik el még a tényeket sem, ha a balos tévé adja. És valóban: aki nem ért hozzá, honnan tudja majd, hogy a tény valóban tény-e? Hogy az egész nem csak a kormány újabb manipulációja-e? Vagy csupa olyan kérdés merül fel, amire a válasz mindig egyértelmű? Azt mondaná az ellenzék is? Azt fogjuk majd hallani - még ha igen szellemes stílusban is, emiatt biztos szeretni fogom - hogy kell nekünk a több biztosítós egészségügy ezért meg ezért. Közben az ellenzéktől már másnap halljuk az ellenkezőjét (ahogy eddig is) éppen olyan logikus és hihető érvekkel alátámasztva. Akkor mi lesz? Kinek hiszünk majd, ha egyébként nem vagyunk szakértői a témáknak?

Egy biztos: tagadni a Gyurcsány iránti rajongásod ezentúl nem kell, nyilvánvalóvá vált nem csak a számomra, én eddig is láttam, hanem mindenki számára. És a jó pénz is bejött érte.

Minden eladó, ha jól megfizetik, ilyen világban élünk. ( de nem mindenki)

Ha jól hallottam, te leszel a holnapi a la Carteban is. Gondolom, majd magyarázod.
Kockazatos a vallalkozas, de becsulendo a batorsag. Velemenyt magarol a termekrol meg nyilvan annak elfogyasztasa utan fogunk mondani.

Letezik az a vakuum, amit ez az animacios sorozat megprobalhat kicsit betomkodni.

Mar irtam korabban egy masik poszt kapcsan:
"Tehat nekunk meg le kell folytatnunk azokat a vitakat, amelyek arrol szolnak, milyen legyen magyar modra az a bizonyos tarsadalmi igazsagossag es meltanyossag, mi lehet es legyen a kozosen elfogadott ertekek hierarchiaja (vagyis mik a valasztasi lehetosegek) es mi az allam szerepe (mi LEHET az allam szerepe) egy kis, kozep-europai, nyelvileg elszigetelt, de EU-tag orszagban a 21. szazadban.

Tisztaba kellene jonnunk azzal is, mi a felelossegunk egyenileg mint fogyasztonak (ha mar fogyasztoi tarsadalom, ugye), hogyan mukodik a globalis kapitalizmus, hogyan is allunk olyan dolgokkal, mint az eghajlatvaltozas vagy a fejlodo vilag gondjai.

ugy elunk bele a vilagba, hogy fingunk sincs a tarsadalmunkat mozgato erokrol, a lehetosegeinkrol es a korlatainkrol. a kihivast sem ismerjuk, nemhogy a megoldast. mert kerdezzuk m,ar meg az utca emberet, hogy ugyan pl. mi az a "piac" vagy piacgazdasag. erdekes valaszok szuletnenek.

a multat sem artana feldolgozni, de ez megint csak off.

mert a tv-ben nem azt latom, hogy ilyesfajta vitak zajlananak. az iskolaban nem ezt tanitjak. az ujsagban nem errol olvasok, vagy csak igen feluletesen. en lehuztam 5 evet a magyar felsooktatasban, de valahogy nem azt tanitottak, amit kellett volna, igaz ennek mar tobb eve... "

(Ehhez meg hozzatennem, hogy nyugat-europai felsooktatsaban is lehuztam 1-2 evet es az mar jobban segitett eligazodni a vilagban, magamat es Magyarorszagot is jobban megertettem azota - bar eza korral es elettapasztalattal is jar.)

Szoval a lenyeg: a piacgazdasag akkor mukodik jol, ha az emberek ismerik az alapveto osszefuggeseket. Ugyanis az egesz az egyeni felelossegen es az onerdeken alapul - az atyaskodo allam, a kozponti tervezes meg a hamis egyenlosdi helyett. Vannak hatulutoi? Vannak. Van igazi alternativaja? Egyelore nem tudunk rola. Lehet jobban csinalni, mint ahogy nalunk megy? Lehet.

A fogalmi zavarokrol meg annyit, hogy a "kapitalizmus" alatt nem a neoliberalizmust kell erteni. Hivjuk inkabb piacgazdasagnak - ennek szamos modellje es megvalosult formaja letezik, de az teny, hogy az alapokkal a magyar polgar ugy altalaban nincs tisztaban (egyebkent messze nem igaz az a fentebb olvashato allitas, hogy pl. a magyar egeszsegugyi reform az amerikaira hajaz- tavolrol sem). Ezen belul aztan lehet ervelni kulonbozo valtozatok mellett az ujraelosztas merteke es az allam szerepvallalasa meg az adorendszer es egyeb szabalyok, alrendszerek szerint.

De a lenyegen ez nem valtoztat: mindannyiunk erdeke, hogy tudjuk, hogyan mukodik a vilag korulottunk es mi ebben az egyeni felelossegunk - mert az bizony van. A sorozat nyilvan nem hivatott letenni a garast a piacgazdasag egy bizonyos valtozata mellett, de segithet eldonteni, nekunk melyik tetszik a sajat ertekrendunk es erdekeink alapjan.

Piacgazdasagi analfabetak vagyunk. Es az a szomoru, hogy a velemenyformalo elitunk es ertelmisegunk is piacgazdasagi analfabeta, de legalabbis folyekonyan kevesen tudnak olvasni kozottuk. A tanarok, az ujsagirok, a muveszek, a sportolok, a mediacelebek es a legtobb politikus. Ez az igazi tragedia. A masik meg az, hogy meg azok is, akik az egyetemen politikai gazdasagtant hallagtnak, szemleletet nem tanulnak, csak bevagjak, ami a vizsgahoz kell. Tudom, mert ott voltam, csinaltam.

Ha ugy tetszik, ez a sorozat esetleg elmagyarazza a jatekszabalyokat, amik ismerete nelkul nem nagyon elvezhetjuk a jatekot, plane nem nyerhetunk.

Kulonben volt egyszer egy ilyen rajzfilmes dolgo az adorendszerrol, az nem volt olyan rossz.

Es kellene meg "tarsadalmi es gazdasagi ismeretek" ora is mar altalanos iskolatol.

Remelem, lesz benne:
- alapveto penzugyi ismeretek
- eghajlatvaltozas, kornyezetvedelem
- koltsegvetes
- piac
- Eu es globalizacio
- civil tarsadalom, adakozas, onkentes munka
- emberi jogok

Nem varhatjuk, hogy utana hirtelen mindenki megvilagosodjon, de nem is ulhetunk karba tett kezzel. Kezeljuk ezt a kiserletet a helyen.

Ucsicja, ucsicja, ucsicja. Ez minden rendszerre igaz.

Es utana pedig mindenki elkuldheti Arpit a picsaba, ha kedve ugy tartja. Azert egy eselyt adjunk neki, bar neha oltari nagy baromsagokat tud irni es a szinvonal ingadozo.
Mi lenne ha a sorozathoz kapcsolódóan kis plüssök kerülnének gyártásra: paraszolvencia, adósságcsapda, kresz táblák stb. :))

Szép álmokat mindenkinek!

Ui.: Az ötletért cserébe - szerény tiszteletdíj - egy Kisvakonddal is beérném.

Hát igen valahogy mindenki meg tudja ideologizálni, hogy ha lehetőség van, miért teszi mégiscsak zsebre a közös pénzt. grat, neked is sikerült. miért nincs itt hányós smiley?
az miert kormanyparti, hogy valaki a piacgazdasag mukodeset akarja az embereknek elmagyarazni?

A filmecske nem arrol szol majd, hogy a fleto csomag igy jo, meg ugy jo, hanem arrol, hogy

- ingyenebed nincs
- az egyeni felelosseg (mint fogyaszto, mint adozo, mint kozszolgaltatasokat igenybe vevo polgar) kulcsfontossagu a rendszerben
- vannak alapveto osszefuggesek, amiket nem art tudni ahhoz, hogy eligazodjunk ebben a bonyolult vilagban

Jobb helyeken kulonben ebben viszonylagos konszenzus van es arrol vitaznak, milyen politika (policy) vezet az udvosseghez.

Nekunk is ezt kellene tenni: talaljuk ki Magyarorszagot, ugye... De ehhez eloszor ismerni kene a legalapvetobb szabalyokat.

Ennyi. Az gazabb a sztoriban, hogy a kormany adja a penzt. De ez nem feltetlenul jelenti azt, hogy a filmecske elfogult lesz. Vagy lehet, hogy elfogult lesz, de nem hinnem ,hogy gyurcsanyista. O egyebkent is legfeljebb az ellenzek vezere lehet 2010-tol, a pioacgazdasag viszont marad - remeljuk.
6 Lenin. :
A 4 éves lányom ugyanúgy felszedi a szemetet (más szemetét) az utcán, mint én, és megjegyzi hogy milyen buták a felnőttek akik szemetelnek. Ugyanúgy összenyomja az ásványvizes palackot mint én, és szelektíven gyűjti. (bár mostanában próbálom neki elmagyarázni a csapvíz szépségét, és a műanyag káros hatásait) A gyerekek nevelhetők, és átadják egymásnak a jó példát.

Este elalvás előtt (és erdélyben autózás közben) kazettáról hallgatja Levente Pétert, meg Szabó Gyulát, mert imádja a meséket. És ugyanezt teszi a nagyobbik, aki 10 éves.

Azt gondolom ettől nem kell hanyattesni, és még csak nem is egyedi a példa. A gyerekekre kell hatni, bár 1-1 2 perces spot nem elég sulykoló, másrészt ha jól gondolom nem ők a célközönség.

Nem magunknak kell szebbé, élhetőbbé tenni ezt az országot, ahhoz túlságosan felkészületlen, tanulatlan, érdektelen a mai magyar társadalom. A gyerekeink fognak szépen, jól élni, ha nem "kúrjuk el".

Ha egy gyerek a Süsüvel meg az Inuyashával együtt szívja magába a környezettudatos gondolkodás alapjait, a társadalmi alapvetéseket, akkor tudatos állampolgár lesz - lehet belőle. Nem az iskolának (vagy legalább is nem KIZÁRÓLAG az iskolának) kell erre nevelnie a gyerekeket, hanem a szülőknek, és ha ez a kampány hat rájuk (és azt gondolom ők a célközönség), talán valami átszivárog a gyerekekbe is.
most őszintén, téwé!!! Ha nem vennél részt ebben a faszságban, akkor már rég szapulnád az egészet a blogodban, hogy mi a fasznak költeni ennyi pénzt ilyen értelmetlen baromságokra!!!
"az miert kormanyparti, hogy valaki a piacgazdasag mukodeset akarja az embereknek elmagyarazni?"

ja, meg hogy az EU milyen fasza dolog!!!
a töketlen motyogó remélem a népszavában végzi.
big agnes: de ő tudja magáról, hogy A JÓ ügyet szolgálja és akkor persze az eszközök lényegtelenek. btw volt valaha valaki, aki nem a jó ügy érdekében markolt a közösből és nem érezte úgy, hogy megérdemli?
Ha a netre nem rakják fel, nattyon ideges leszek, mert nem tudom ellenőrizni a közpénzek elköltését.

Na mi van felcsaptál József Attilának? (Nem középiskolás fokon...),

2:1 a kapitalistáknak. Bár a győzelem nem kérdéses, csak nem szeretnék túl sok hosszabítást.

Miért majd ki írná? A Bogár László? Esetleg a Seszták Ágnes, az úgy is annyira humoros, hogy többször kishíján felgyújtottam magam már az ötödik sor környékén. (Aztán rájöttem, hogy még adós vagyok két gyerekkel és a tandíjjammal az országnak, bocs a világűrt meghódító emberiségnek.)
big agnes:
arrol kezdhetunk vitat, hogy az EU milyen fasza dolog. De elobb magyarazzuk meg az embereknek, mi is mozgatja az EU-t es mit jelent tagnak lenni vagy kint maradni. Egyebkent ehhez konyitok egy kicsit, ugyhogy vittakozhatunk, ha van kedved. nem azt kell elmondani, hogy miert fasza dolog az Eu, hanem el kell mondani, milyen elvek alapjan es milyen celkituzesekert mukodik. Utana az okos polgar eldonti, neki kell-e ez.

Ennyi.
téwé, te is tudod, hogy a tévés propagandának az a hátulütője, hogy ha nem érdekel, akkor elkapcsolok a picsába! márpedig a tévénéző emberek - és itt a kereskedelmi tévéken csüngő többséget értem - ezt csinálják, még ha a kedvenc csatornájukat nézik is (nemhogy az M1-et). innentől kezdve pofont adtál a szarnak!!! bár ha jobban meggondolom, neked is meg kell élned valamiből, abból pedig nem fogsz, ha mindenki hülye fasznak titulálsz. (sarkítok, de te is szoktál) hát akkor ki ad neked munkát?
Turul: a Maestróra nem hasonlít, amit én láttam, ez főleg 2D. De jó. Kösz a türelmet. A reformdüh pedig egyes területeken, asszem, természetes emberi reakció. Már ha úgy értjük, hogy ami van, az botrányos, és mást kell.
a piacgzdaság/kapitalizmus magyarázása könnyen hangozhat kormánypártiságnak. ennek az az oka, hogy a t. ellenzék még annyira se bírta összeszedni magát évek óta, mint az ufi stábja, hogy vmi koherens világképpel előálljon. nincs egy hete, hogy Varga M felszólította a kormányt: ne osztogasson. nincs két hete, h OV felszólította a kormányt: ne a zemberekkel fizettesse meg a izét. hábazmeg, akkor előbb játsszák le egymás közt.

erre írtam, hogy 2x2, az 4, nem kell a két hülye közé beállni. a piacgazdaság alapvetései egyébként addig kormánypártiak - reality has a well known liberal bias -, amíg a t. ellenzék nem fogadja el őket. rajtuk múlik.

Danis: a vizitdíjról külön epizód is lesz, és a korrupció alatt is tárgyaljuk.
mondjuk a fikagép jó volt! megbocsátok! ;)
nemtom már, melyik okos írta ide, h "lebuktál". csókolom a hülye száját, én terítettem a kártyákat. most.
úgy értettem, hogy lebuktál egy szoci análra! :) de most csak provokálok! ;)
koherens kép: szerintem neked is le kellene játszani magadban, hogy most mi van, mert az első adandó alkalommal, amikor az állam húsos emlői közelébe kerültél, egyből rácuppantál te is (de gondolom ez nyilván teljesen más mint osztogatás élvezőjének lenni...).
elképzelem, hogy lesz egy epizód pl a verseny fontosságáról is, ami arról fog szólni, hogy csak magunkra számíthatunk(az államra nem), amikor megküzdünk ügyesen az állami táplózsinórokért folyó harcban. hümm...
de mindegy, így megy ez. semmi meglepő sehol. mindig minden ugyan az.
A "felesleges" diplomák ügyében javaslom Köllő János: Diplomások a viharban? (ÉS, 2005. augusztus 21.
www.es.hu/pd/display.asp?channel=AGORA0533&article=2005-0821-2127-03VPUF amikor a honlapjuk éppen elérhető) publicisztikáját, mely röviden, érthetően, szellemesen összefoglalja a szigorú logikát követő közgazdasági kutatásokat. Polónyi-Timár és mások vitacikkeit is persze, bár ezek koncepcionális háttere és empirikus alátámasztása sokkal eklektikusabb.

Ennek kapcsán elgondolkodtam, mennyire kell számítani arra, hogy egy-egy epizód egy tetszetős, ámde szakmailag könnyen cáfolható véleményt zenésít meg. Ha jól értem, némileg hasonlít ez a Magyarország Holnap kerekasztalok témáinak népszerűsítéséhez, vagy a wikiország, politikawiki projekthez, amivel Babarczy Eszter teamje próbálkozik, tudtommal részben az Indexszel közösen. A nagyközönségnek szóló animációban talán nagyobb a kényszer, hogy epizódonként legyen benne_egy_ütős ötlet, ami aztán magával sodorhatja a készítőket is. Ha nem elég erős a szakmai kontroll, nagy a csábítás, hogy a stílusérzékre építs gondolatmenetet. A wikis, fórumos műfajban muszáj feszesebb logikát követni, és ha hibát találnak benne, akkor beszólnak.
a wiki meg az és-vitacikk más-más műfaj. részben mert egyiket se lehet képernyőre tolni. részben pedig mert végtelen hely és idő áll rendelkezésre.

van szakmai kontroll, tehát attól nem kell tartani, h nekem megszalad a tollam, és beleírom, hogy neutronbombázzuk le Afrikát azonnal.

valamilyen online felület valóban kelleni fog, akár egy wiki. én ezért lobbiztam, de még nincs fejlemény.
Rejtej szamomra, miert jo mindent leegyszerusiteni kozhelyes asszociacok szintjere.
Ha valaki az esszeru, jozan gondolkodast probalja nepszerusiteni, es ehhez bizonyos segitseget is nyujt, abbol hogyan lesz automatikusan balos, mszp-s, gyurcsanyseggnyalo?

Akkor a jobbos az, aki a Joistentol varja a megoldast?

Nem lehet, hogy ennel kicsit osszetettebb a kep?

A temahoz:
Ny-Europaban, az USA-ban, Kanadaban regota tudjak, hogy az effele tarsadalmi celu hirdeteseknek pozitiv hatasai vannak. Akkor most miert baj, ha mi is megprobaljuk?
Arpad,
Nem lehetne azt mondani, hogy igen benyalok? Ezt gondolom, vagy ezt talalom jonak mondani, erdekeim ezt kivanjak? Ehelyett ez a teljes maszatolas, krakogas, hogy osztjuk az eszt egy magasabb erdeket szolgalva? Komolyan ott tartunk, hogy rajzfilmet kell csinalni arrol, hogy ne szemetelj es vegyel parkolojegyet? Hat nagy kihivas lehet neked errol irni...
Tenyleg majd egy rajzfilmtol elgondolkodik es homlokara csap a taho csalo miniszteriumi osztalyvezeto, hogy hat basszus, en akkor eddig loptam????
Tobb ez mint egy jo kis figyelemelterelo hadmuvelet a kormany reszerol: gyerekek nezzetek meg a mi kis oktatofilmunket, okosodjatok es ne lopjatok, de nem am, es majd jo leszen nektek?
Olyan marha jo lenne, ha nem bort innal es vizet predikalnal (nevezzuk neven a dolgokat, te meg nem nevezed meg a sajat tetted, hanem jol meg es szejjel magyarazod)
Igen valaszodat, hogy menjek anyamba innen, ez a te blogod, elore is tisztelettel tudomasul veszem.
malacful: nem egészen értem, miből is indulsz ki. láttál már előzetest? szöveget? képet?
nem nem lattam, ugy mukodok mint te, nem jarok utana semminek, csak elolvasom amit irnak rola. Amit irtal rola, ez jon at.
Es persze ha lenne hatasa boldog lennek, ketsegkivul. Csak rohadtul pesszimista lettem igy oregsegemre
hát ez szomorú, ezen csak a késztermék ropogóssága segíthet majd.
Üdvözletem Árpád. Bevezetődben írtad, hogy gondolkoztál egy gyerekeknek szóló könyvön, ami elmagyarázná a világot nekik. (valszeg jó hosszú könyv lenne). Őszintén remélem nem fogod megvalósítani ezt, mivel nem szeretnék a dédunokám kezében olyan könyvet látni, amiben ilyen főcímek vannak:
-Nagy-Magyarország nem ország

-Foglalod a kurvanyádat

-Légy ostoba!

Ali baba és a negyven rablóban az a rossz, ha nem vagyunk benne. Most már nem így van. Megnyugtat.
Elhomályosult a tekintetem, hogy a hazáért is dolgoznak egyesek. Előre!
Remélem jó lesz a sorozat. Nagyjából ismerve eddigi munkásságod, bizakodó vagyok.

Igazad van Árpád, nagyon nagy szükség van objektív ismereterjesztésre. És még azt se gondolom, hogy a sorozat nem lesz objektív.

A Feriékkel nem az a baj, amit csinálnak, hanem az, ahogy csinálják. Tudom én, minden szentnek maga felé hajlik a keze, az övék már nem is kéz. Markolókanál.
Árpi.
Csak azért regisztráltam egy új emailen, hogy írhassak neked, ha már valami félreértés miatt a régit kivágtad a blogodról.
Árpi.
Hát ez mekkora már!
Interjút készítesz saját magaddal!
ÉS NEM TUDOD MAGADAT MEGFINGATNI!
Eszméletlen kemény vagy, és mégse!
Ez kész:)
Nagy ember vagy, a francba!
Régen röhögtem ekkorát:D
Gratulálok! Az ötlet nagyon jó. A világ egyre bonyolultabb, a problémák amelyekkel szembetalálkozunk hasonlóan. Az iskolák ugyan elvben az életre nevelnek, de szükség van arra is, hogy ugyan nagyon leegyszerűsítve, de a lényegi összefüggések nagyon közérthetően legyenek elmondva/bemutatva. Remélhetőleg sikerül átjuttatni az üzeneteket a politikai és/vagy bulvár mocsok által kialakított információs befogadási ingerküszöbön.
Vettem a válaszod, a kockázatokkal együtt izgalmas és társadalmilag nagyon hasznos dolognak tartom. Remélem, jól megfizetnek érte, remélem, meglesz minden inputod, hogy a nálunk újnak számító műfajban elég jót csináljatok. Remélem, tényleg nem zavarnak az indulatos kritikák, és remélem, lesz helyük a tárgyszerű visszacsatolásoknak. A mondott hasonló műfajú projektekkel is kölcsönösen erősíthetitek egymást, hajrá!
Árpi!

Szerintem egy esély van rá, hogy az MTV-n bármekkora visszhangja legyen: ha belemenősebb lesz, mint Vinnie Jones, ezért beszélni fognak róla, oszt megnézik az ismétlést és röhögnek, aztán esetleg el is gondolkodnak.

Remélem nem szóltak, hogy csak finoman. Merthogy nem szabad lehülyézni a zembereket.

Kíváncsian várom a torrentes változatot :D
hát hajrá.
kár, hogy alig nézek tévét.
inkább olvasok helyette.
Hábazze, itt még mindig kurvasok a sötét ember :(

Árpád hajrá.
"Az írás elsősorban szakma, olyan mint a vízvezeték szerelés. Határidő és tiszteletdíj kérdése a dolog. Szerintem."

Az írás elsősorban egy tool a gondolatok kifejezésének eszköze. Ha van gondolat, lesz tiszteletdíj és ezzel jár a határidő. A vízvezetékszerelés tényleg szakma, nem kell hozzá gondolat, csak tool és pár év, amíg mások gondolatait megérted erről az eljárásról.

A baj éppen az, hogy manapság sokan úgy gondolják, mint te, ezért azután a blikk a legjobb újság, mert írnak benne hetet-havat, de nincs mögötte egy szikra gondolat sem.
Neked mennyit kell a minisztériumba visszajuttatnod Árpy? Hány %-ot?
500 ezer vizitdíj? Erre mondod hogy lehet ilyen földbuta módszerrel is politizálni? Nem emlékszem, hogy a maszop demagóg lélegeztetőgépes dumájáról is így írtál volna. Tényleg, hány lélegeztetőgép ára megy el erre a sz@rságra? Vagy hány iskolát (kórházat,alapítványt, mentőszolgálatot stb.) kellett kifingatni ezért a pénzért?
Na ez kurvajó.. még egy részt sem láttunk belőle, de már folyik a beszólás, leugatás.. emberek.. hogy lehet valamit leugatni, amit a büdös életben nem láttatok még? Vagy az a baj, hogy Árpi is benne van? Véleményt csak akkor lehet mondani ha már láttad. Mellesleg nagyon nem olcsó egy animációs film elkészítése, de az elhangzottak alapján jobban megéri mint a másfélmillió lépés orbán viktorral címü project, ami ugye nem kis pénz volt, hogy bemutassa a Pógároknak merre is tekereg Viktor... SZóval: Véleményt akkor, ha már láttátok.
Mennyi setét ember.

Hajrá Árpi!
Hajrá Mieink!
Hajrá!
Eddig is nagyon szerettem az írásaidat, remélem a képernyőn sem adod majd lejjeb!!!
Aladár! Nem a végterméket véleményezték. Magát a tényt, hogy lesz ilyen, és hogy úgy készül el, ahogy, és hogy Árpi írja a szöveget. Ezekről a tényekről van itt vélemény, ezekről lehet is. De ha neked úgy tetszik jobban, leugathatod zsigerből azokat, akik nem virágot hoztak Árpinak.
Héttörpe und co.

A képmesék céljával, az animáció műfajával vagy TWÁ-val van bajotok?
Petrocsel 2007.09.27. 04:32:44

Kétségtelenül igazad van, végén még önálló gondolkodásra, szövegértésre, ilyesmire kényszerülnének a zártatlan gyermekek...
Ez egy elég sztinki kaming out.

Pláne úgy, hogy a kormányt dicsőítő részeket majd egy csilovnyik hozzáírja, te csak leszámlázod a magadét.

Mondjuk elfogadom, élni kell valamiből, de legyen akkor annyi a forradalmi hevületnek.
Hmmm. 163 mignon. Ez már döfi! A hiéna enni kér.
khm...khm...nem is tudom...mi ez a szar? magyarázkodás? inkább én mondom el? ebben a rohadt országban egy dolog biztos és azt tudja majdnem mindenki: eddig még egy kormány egy minisztériuma sem adott "csak úgy pénzt" valamire. mindennek ára van - úgy tűnik csak az összeget kellett megkeresni. jó! jó! ez megint egy ilyen benyaltál, lebuktál hozzászólás - de mégis! egy projekt ami a kormánytól kap pénzt, hát hol lesz az őszinte?! max. mikor a szerződést aláírják!
Árpád! ez az erodálásod első kis morzsája. piacról él mindenki. ennyi belefér. de aztán még mi jön? napkelte?????
Árpi minden tiszteletem a tiéd, de az azért erős, hogy a neked szolgáltatott anyagokban csak a tények lesznek benne, vélemények pedig nem. Na persze! X tény közül ki lehet választani y és z tényt úgy, hogy pont az ellenkezőjét reprezentálja. Nem gondollak enyire naívnak, hogy ne tudd a "TÉNY" csak egy varázsszó a NÉPnek, viszont kicsit sértve érzem magam, hogy bennünket, blogod lelkes olvasóit egy kalap alá veszel a nagybetűssel.
Szia Árpi!

A szakemberek többnyire pénzért adják a tudásukat, gondolom te is ezt teszed. Ha jól megfizetnek, bolond lennél kihagyni.
Ne add olcsón magad!
Nehéz melód lesz. A semmit kell magyaráznod, de ez egy újságírónak nem nagy kunszt.:-))

Üdv
Minimax jellegű felvílágosodás kora megkezdödött: és mit is kívánhatna egy mindennemű erőszakot elítélő jámborlelkű, a kollaborációt és könnyed korrupciót kedvelő zokni stoppoló, résszint jó sok munkát annak minden keservével és a szellemi termék hulladékmentességét, azaz mit is kezdene a kormány koalíció, ha nem lenne ellenzéke, és nem lennének másfele húzók. Imigyen kívánom ne legyen szabálytalan csúszi, necc, és egyéb átlagos csúsztatás, hamár a ostoba magyarja megtanul e minimaxoson számolni, ha hagyák addigra.
Hát ezt is megértük. Árpád eladta magát a karvalytőkének. :) Innen már csak egy lépés a kuruc.info-s telefonszámkiadás és a háza elé szervezett tüntetés.
Az a baj, hogy sokan axiómaként fogadják el, hogy a kormány hazudik.
De könyörgöm, ha Gyurcsány Ferenc azt állítja, hogy van gravitáció Magyarországon, ne próbáljanak meg lelépni a szakadék szélén, mert néha a valóság összevág a kormány véleményével. Lehet, hogy csak véletlen, de néha van ilyen is.
Árpi!

Tanulj a Csurka példájából és az anyagi egzisztenciád rögtön biztosítva lesz!(Emlékesztetőül: Csurka a privatizációt népszerűsítette (volna) rajzfilmmel.)
lehet, h tökhülyének tűnök (joggal?) de ki készítette és hol jelent meg? vagy ez egy öninterú?
Egyébként hajrá. Ne felejts el egy epizódot szentelni a másodfokú egyenlet megoldóképletének! Sőt, egy teljesen üres epizódot is készíthetnétek az üres szavazónégyzet tiszteletére!
Doktor Agy? Esetleg Frici, a vállalkozó szellem?
Mindkettő lement és mi változott?
Ezügyben pesszimista vagyok. Ugyanis eleve baromság az olyan népet győzködni, akit a minimum-kultúra alá taszítottak. Meg aki éhes. Kicsit engedünk (Gorenje-akció), aztán húzunk (Bokros), majd engedünk (Széchenyi-pr.- 50% fizuemelés) majd megint húzunk. (Reform á la Gyf.)
Uramisten, mit csinálnak ebből az országból? Ebből a népből? Ti meg fikázzátok, hogy bunkó a plebs. Mitől ne lenne az?
Egyébként ez olyan mint ha egy kritikust kértek volna fel színházi fellépésre.
BBS! Úgy alleszusammen az egésszel.
Érdeklődnék, hogy lesz-e olyan rész, ahol elmagyrázod, hogy annak, aki az anyósa által vezetett állami banktól vesz fel kölcsönt azért, hogy az állam tulajdonában lévő timföldgyárat megvegyen, annak az embernek már régen a tömlöcben lenne a helye?
És lesz-e olyan rész, amiben elmagyarázod, hogy annak a miniszternek, aki megtiltja a minisztériumi dolgozóknak, hogy a költségvetés állapotáról törvény által előírt módon elemzést készítsenek és azt a törvény által kötelezően előírt időben nyilvánosságra hozzák, - szóval az ilyen gazembernek - nemhogy továbbra is miniszternek kéne lennie, hanem már a hullájának is régen el kellett volna rohadnia?
Lesz szó arról, hogy aki úgy lízingel az államtól havi X forintért képviselői klubot, hogy a lízingszerződéssel egyidőben véletlenül éppen X forintért adja bérbe ugyan ezt a képviselői klubot az államnak úgy, hogy az ingatlan teljes felújítását a bérlő, vagyis az állam vállalja azt föl kellene akasztani az első villanyoszlopra?

Ez vicc??????

Azt hittem, főbloggerünk nem lehet ilyen stupid.

Aztán mégis:)

Akkor hajrá, előre a lenini úton.

For a better gyurcsiland...

Végül is a vesztesekhez és hiteltelenekhez is tartozni kell valakinek. Árpád bevállalós. Majd röhögünk nagyokat a kormány erőlködésén, hogy eladja a szépen becsomagolt semmit. Vagy megvesszük...
erre kivancsi leszek! remelem, online is lehet majd nezni az epizodokat
Hát Árpi, ez izgalmas projektnek ígérkezik. Azt hiszem, megéri a befektetést, mait az ilyen ügyekkel járó extra szívás fog jelenteni. Azzal azért vitetkoznék, hogy a tiszta számok nem tartalmazhatnak véleményt, mert dehogynem. Remélem, hogy a józan ész lesz bekódolva a közgazdasági elemzésekbe, és nem más típusú érdekviszonyok.

Lesz szó az önkormányzati rendszerről? Olyan apróságokról, hogy minek kell minden 500 lakosú kukszlinak polgármester, meg hivatal, meg testület, meg leginkább önálló rendelkezési jog, ahol a - jó esetben - helyi kocsmárosból és postáskisasszonyból alakult képviselőtestület dönt arról, kell-e a településnek önálló iskola?
Árpi, ez nagyon gáz, függetlenül a végterméktől. Nem lehet kicsit elveszíteni a szüzességedet. A magam részéről hosszabb ideje figyel(get)em a ténykedésedet és valószínűleg nagyobb jelentőséget tulajdonítok munkásságodnak, mint te magad. Ennek az az oka, hogy a korszakos újságírásból hiányoznak a függetlenek. Elsősorban a függetlenséged (volt) az a megkérdőjelezhetetlen garancia, ami miatt a szakmailag nem feltétlenül kompetens véleményed is akceptálható (volt).
Már elárulhatom, hogy fogadtam magammal, mikor jön el ez a mostani pillanat. Még így is évekkel bírtad tovább, mint amire számítottam.
Árpi!

Meg vagy véve nincs mese, kár érted, innen nincs visszaút bárhogy is magyarázkodsz, érvelsz. Két ló egy segg tipikus esete. Mintha meghekkelnéd a központi bankot, majd ott lennél rendszergazda a szép teljesítményért cserébe. Manapság így folyik a megkísértés....
Ördög: Árpi 1-0
W, nem ismerem közelebbről életutadat, te milyen végzettségű vagy, vagy mihez értesz az íráson kívül?

(Tudom, hogy burkolt inszinuációt tartalmaz a kérdés, miszerint, ha egy publicistával iratják meg az ország működéséről szóló filmet, akkor az szükségeszerűen ideológiai alapú lesz, tehát csak nagyon erőltetten lehet ráfogni, hogy becsszóra, tények lesznek benne. Persze azt is tudom, dr. Tömör, hogy a szakbarbárokkal nehéz élvezhető műsort csinálni, nekem speciel a Mindentudás Egyetemétől állt föl a szőr a hátamon, úgyhogy ne érezd koncepciózusnak a kérdést. Csak ha nem elfogadható választ adsz! :)
A sorozatot kormányoldalról nyilván fel fogják használni a kezdődő népszavazási hisztiben.

Tóta úr minimum a népszavazás független elemzéséből kiírja magát a narrációkkal.
TéWé: nem Te tehetsz arról, hogy ezt megcsinálják. Ha Te nem vállalod el, lesz helyetted más. (bár, picit tényleg úgy érzem, h azért adnak neked melót, mert akkor majd kevésbé szidod a kormánypárti mozzanatokat). Ha nem erre, akkor másra szórják el a pénzt, 160 millióból csak pár Audit tudnak venni maguknak, stb.
De ha már tűzközelben vagy: légy oly kedves, pár dolgot magyarázzatok el nekem, de nagyon - ezeket a részeket fel fogom venni videjóra:
- Miért nem csökkentik lényegesen az állami kiadásokat? Ésszerű keretek között meg lehetne tenni?
- Miért nem tesznek érdemben a korrupció ellen?
- Hogy mondhat olyat a miniszterelnök, hogy 'El lehet innen menni?' (tudom, lejárt lemez, de azóta úgy érzem, én már nem kellek ide - ájmín Mo-ra, se az a pénz, amit rajtam nyernek) Most akkor ki van kiért?
Még eccer: semmi gondom azzal, h elvállaltad, meló kell, h legyen mit enni. De azoknak is üzenj valamit, akik tudnak a 'sorok között' olvasni.
árpád,
emelem kalapom.
olyan feladat ez, mint hepatitiszes cigánynak a kézmosás rejtelmeit magyarázni. hálátlan.

hagyni kellene, h lerohadjon a mája az országnak. akkor talán elhinnék, h az ember nem a pártszimpátia és a seggnyalás miatt mondja, h mindenki legyen szíves, törölje le a nyálat a szája széliről és tegye fel végre a gondolkodósipkáját.

falra hányt pixel lesz az, de azért tedd meg, amit lehet. hátha vannak még menthető lelkek.

régen is volt közlekedj okosan, mert nehéz volt már a lovaskocsiról való átállás is... ez egy ilyen ország.

go.
Bakker, várjuk már meg legalább, mi lesz belőle, mielőtt fikázunk!!!!!!!!!
Bakker, várjuk már meg legalább, mi lesz belőle, mielőtt fikázunk!!!!!!!!!
Srácok, itt csak a nyaloncok kaphatnak választ Árpádtól. Ha kritizálod, ne számíts válaszra. Ugye ő írta fentebb, hogy dögevőkkel nem tárgyal.
Várjuk ki a végét.Látni/hallani kell mi lesz ebből.
Ha nem arról fog szólni a mese,hogy milyen f.sza a ballib.világnézet,akkor még jó is lehet.
Ha viszont egyszer is meghallom és látom,hogy a kormány így, a kormány úgy,azonnal átkapcsolok az Animal Planetre.
Katica! Ezt írtam én is, de egyeseknek csak a leugatás megy. Héttörpe! Abban mi a nyalás, ha valamit nem véleményezek amíg nem láttam? Kialudt a bányászlámpád, hogy ennyire sötét van ott? Próbáld már értelmezni is az írásokat!
Árpád! Bár munkásságodat figyelve nem azonos platformon vagyunk,sok sikert kívánok! Mindenesetre megnyugtató dolog látni,hogy van az a forintmennyiség,amelynek hatására,nyögve-nyelve,esetleg öklendezve is,de megtalálja a zsák a foltját.
Na, a fanyalgók közül jelentkezzen, aki visszautasította volna a Feriék ajánlatát! Így kell ezt csinálni emberek! Ez a kapitálizmus igazi arca.

Én meg a legdrágább lyukról értekezek a blogomban...
Micsoda egy lúzer vagyok :-)
Egy ilyen világmagyarázat ráférne cigányainkra is, mondjuk a segélykifizetés feltétele lehetne havi 1 rész értő megnézése. Megcsinálod?
A nagy versmondo mar a legelejen elmondta az mszmp frankot:
- tenyekböl es megoldasi javaslatokbol nincs ellenzeki verzio,
- az átalakítás szükségességének tagadása viszont nem releváns hozzászólás.
Ez a mindennapi, megszokott kormanyzati blabla. Aki nem ert egyet azzal, ahogy elkurjak, arra azt kell mondani, hogy neki sincs jobb ötlete, meg, hogy nem akar valtoztatni, es az rossz.
Tenyleg kilog a lolab.
Aztan elkepzelem a langlelkü totawet, amint a szakertö es persze független, nemzetközileg elismert közgazdaszok majd arra kerik, hogy ö meg mondja el es azt, persze csak az ismeretterjesztes kedveert. Es amikor ö majd ugy altja, hogy ez idealizalna a valosagot meg az mszmp dicsöseges terveit, akkor totawe megrazza magat es majd azt mondja, hogy "nem, akkor nem kell az egesz lové, de ezt en nem mondom, mert ez nem igaz!" muhahahahaha
kedves Árpi!

Ha elözetest küldesz, megköszönöm. Ugyanakkor felhívnám a figyelmedet, hogy én nem a végterméket kritizáltam - arról természetesen nem írtam, nem írhattam semmit.
ezzel egyelöre nem lehet, illetve nem kéne védekezned.
nekem az egész szituáció nem tetszik:
- furcsány egy öninterjú ez
- úgy érzem, magyarázkodsz. késö este közzéteszed, és tapogatózol.
- miért fél év után kerül ez elö? vagy miért nem egyböl az elözetessel?

- éltél te kapitalista országban
- tanultál-e néhány évet "nyugati" (keleti, tökmindegy, külföldi) egyetemen?
nem tudom, deúgy rémlik nekem, hogy nem.

az, hogy ez egy állam által rendelt rajzfilm, kb 250(?) milkából (mert ahogy többen rávilágítottak, az MTV is közpénz), egyet jelent: ma Magyarországon az állam Gyurcsány Ferenc. a mi "demokráciánk" ilyen.
Magad mondtad: gyufi mozgatja a maszopot, az meg kormányt.
Aki ma, itt, állami pénzböl kapitalizmust magyaráz, csak egyet tehet: gyf müködését támogatja.
hogy ez jó, vagy nem, izlés dolga.
az, hogy így félreérthetetlenül letetted a garast, nem baj. magad írtad, jársz minisztériumokban, én nem is ilyen "áttételes" és "árnyalt" juttatásra számítottam.´
***
Tényszerüen akarsz nyilatkozni a kapitalizmusról? Esetleg bemutatod a hálapénzes-korrupt magyar valóságot, és hogy hova kéne inkább jutni?
meg fogom nézni, ha elküldöd.
Azt a "valóságot", amit te propagálsz, azt hiszem, elég jól ismerem már a blogodról.
nem egy szép valóság az...de most kaptál alá egy nagy adag közpénzt (értsd, az adófizetök pénzét neked adták), hogy ezt kifejtsd egy másik formában.
na ez nem tetszik.
ez zavar.
"Én ebben a blogban tótát, mint alsókategóriás bulvársztárt eddig sem olvastam, csak néhány kommentet."

Azért ez nem lehetett könnyű, na. Dönteni, arról melyik kommentet olvassuk el, megérteni, mire reagál a poszt elolvasása nélkül...
"163 millió forinttal támogatja az ÁLLAM az MTV új animációs sorozatát, a Modern Képmeséket."

Szerény véleményem szerint a történet NEM kormánymegrendelés hanem ÁLLAMI, amibe ugyebár mindenki beletartozik, pólustól függetlenül. A bejegyzés legelső mondatát senki nem olvasta el? :) Innentől kezdve nem értem a fikázást.

Ettől függetlenül - szubjektíve - semmi szükség, hogy ilyen témákban fejtágítsuk az amúgy is kis kapacitással bíró többséget, amikor alapvető szükségleteik kielégítése is elég megterhelő számukra.

Nem értik a konvergenciaprogramot, bármerről is magyarázzuk nekik; ha van moslék az etetőben, esznek, ha nincs akkor "volt már rosszabb is".

Élhetőbb, egyszerűbb feltételeket kell TEREMTENI, hogy a munkás a gyárban ne keserű szájízzel robotoljon: neki nem kell értenie a politikát, egészségügyet, önkormányzatokat.
Csak ne a Barátok közttel, meg a Fókusszal egy idősávban legyen, mert akkor a célközönséget nem éritek el.
Talán a 2006-os választások előtt kellett volna ilyen rajzfilmet csinálni a Pannon Puma fülsüketítő dübörgése idején Árpád.
Most már nem tudod magadról lemosni a gyurcsányszóga jelzőt, bármit magyarázol.

Szerintem semmi értelme az ilyen népokításnak, ez már Rákosiéknak sem jött be. Akit érdekel, úgyis tudja, utánna néz, akit meg nem, az úgyis az Aktívot nézi.
"a piacgzdaság/kapitalizmus magyarázása könnyen hangozhat kormánypártiságnak"

Ez azért pinduri csúsztatás. A problémázók közül a legtöbbnek nem az a gondja, hogy a kapitalizmus természetét mutatnátok, be, hanem az, hogy ezt a megrendelést a kormány kezéből fogadtátok el, és a politika természeténél fogva elvárja, hogy ha sokmilliót áldoz egy dologra, akkor abból szeretne profitálni is. A hiéna tipikus esete az előző postban.
Mert ez nem az a recept, mint általában egy film esetében, hogy a kormány odaadja a pénzt a Magyar Mozgókép Közalapítványnak mondjuk, és kész, osszátok be, a szakma pedig eldönti, hogy ki kap.
"[...]2 percben nyilván csak kedvet lehet csinálni[...]"

2perces lesz egy rész? Az alatt még csak egy rendes maciköpős jóéjszakát is alig lehet kívánni.
Kedves Árpi!

Remélem azért nem tettél le véglegesen az említett gyerekkönyv megírásáról.
Ajánlom mindenkinek, aki nem érti azt, hogy itt mi folyik.

Downs, A. [1990], “Politikai cselekvés a demokráciában: egy racionális modell”, Közgazdasági Szemle, No.9. Downs és a politikai választás "gazdaságtana

A magyar politika a választók miatt olyan, amilyen. A politikus hasznot maximalizál egy megosztott társadalomban az a jó neki, ha konforontatív és szögesen ellentétes a politikája mint a másik oldalnak. Ha behúzná középre az ideológiáját, helyet hagyna egy másik szélsőségesebb pártnak. Na ennyi kb.
Különben a magyart már 1000 éve a kétpólusúság és önérdek vezérli. Lásd: Petőfi és a 1848-as választások.
Arról is fox írni hogyan lehet egy sunyi-szemét szoccialista vállalatigazgatóból, faszarági pártfunkciból börtöntöltelék helyett nagyarcú tulajdonos, azután hogy szarbavitte a céget?

Arról is terjesztesz ismeretet miként vonatkoznak a jogszabályok a parasztra és miként egy pártmaffiózóra?

Oszt arról is löx néhányat hány minisztert v. más szarházit csuktak már le hozzánemértés, sikkasztás, hatalommal való visszaélés-üzérkedés címszóval?

Stb.

Mindenki abból él amiből tud, de sztem ezekután te sem szarod le azt a kezet ami etet...
1-2 mondatot megér a sorozat címe is (hogy a végterméket is kritizáljam, ne csak létrejöttének körülményeit). Ritka elbaszott egy semmitmondó cím ez, hogy "Modern képmesék". Nem?

"Modern" - mi lenne? Naná, hogy az.

"képmesék" - egy _film_ (~képekben elmesélt történet) címéűl ezt az erőltetett, semmitmondó szóösszetételt választani igazi balfaszság.

Ez még biztos nem Árpi tollát dicséri, ő a maga kivagyi középszerűségében is percenként 10 jobbat tudna mondani szvsz.

a máv egy rajzfilmsorozat árát (230 millio) (haha, már nem inkubátorban kell mérni a dógokat) fizeti egy magáncégnek, titkos és egyszerüsített közbeszerzés után, hogy ellenöriztesse a saját jegyeit - de csak a pályaudvarokon.
kapitalizmus? gyurcsány féle, a javából!
www.mno.hu/index.mno?cikk=431863&rvt=2
"Wendriener_Aladár 2007.09.27. 10:04:05
Katica! Ezt írtam én is, de egyeseknek csak a leugatás megy. Héttörpe! Abban mi a nyalás, ha valamit nem véleményezek amíg nem láttam?"
Mások meg azt kérdezték, hogy miért mondják egyesek a Magyar Gárdára, hogy fasiszta, még az előtt, hogy megalakult volna.
bobrja! a két dolog erősen eltérő. Mondjuk én a gárdát a meagakulása után véleményeztem. :) Egyébként jogos a felvetésed.
vajon

Van, akinek könnyű. Tapasztalat és intelligencia teszi a mestert :) és persze a jóízlés ;) érdeklődésem pedig néhány kommentelő véléményére irányult, nem a tóta kapanyeles mondanivalójára, ami (korábbi tapasztalat) mindennek nevezhető, csak függetlennek nem.
Hat, lehet ezt a dolgot csurni-csavarni, akkor is kurva szarul veszi ki magat.

Innentol szolva mindig le lehet teged verni, hogy a kormany fizet. En meg el is hiszem, amit mondasz, de innen minimum zsarolhato vagy.

Ami miatt szerintem kulonosen gaz ez a dolog (es ez teljesen fuggetlen a majdani termek minosegetol), hogy pont te, Arpad, aki (nagyon helyesen) a piacban, a versenyben, az embereknek az allamtol valo anyagi-szellemi fuggosegenek megszunteteseben latod az orszag jovojet, mesz el kormanypenzen, nepnevelni.

A kovetkezetes megoldas az lett volna, hogy szepen piaci alapon, magantokebol csinalsz ilyen musort. Ugy igen. Ha nincs ra penz / kereslet, akkor ez a termek sajnos nem kell senkinek. Ezt mondtad volna te, ha ezt mas adja elo.
Nem hiszem, hogy ez is valamiféle "hogyiscsináljunkállamipénzbőlmagunknaknemkeveset", akár a VUK másod része!!!
Nem hiszem, hogy itt bárki is képmutató lenne, ugye Tota Úr!!!
És nem hiszem, hogy a mostani Magyarországon sokunkat érdekelne ez a "rajzfilmsorozat"...
" zsanett 2007.09.27. 09:09:17
Minimax jellegű felvílágosodás kora megkezdödött:"

Megkezdődött, csak már évekkel ezelőtt. Cartoon Networkről lemaradtál úgytűnik. :)
hhh:
"Aki ma, itt, állami pénzböl kapitalizmust magyaráz, csak egyet tehet: gyf müködését támogatja. "

Ezt értse magára minden középiskolai tanár és egyetemi előadó? Tudod, akik közgazdaságtant tanítanak vagy egészségügyi témákat. Mert ugye ők is állami pénzből, meg ők is a kapitalizmust... Vagy árnyald kicsit.

Werwolf.
Én is nagyon kíváncsi vagyok a FIDESZ-KDNP megoldási javaslataira. Ha ilyen tájékozott vagy, megadnád a linket, ahol megleshetem az Ő reformjavaslataikat, vagy kormányporgramjukat? Mert eddig 'a ne úgy, ahogy Gyufa akarja' szólamokon kívül mást nem igazán hallottam...
BARUCH HABA BESEM ADONAJ- ÁLDOTT, AKI AZ ÚR NEVÉBEN JÖN.

Úgy érzem, hogy itt az ideje az igazi színvallásnak. Kedves levelezőket 4 részre osztanám.
1,az őrült agyament senkik.
2,az agyukat használó becsületesek.
3,a Krisztust elfogadók.
4,TWÁ és bérenc-társai/mint a legelvetemütebb nemzetárulók/.

Nagydarabon nem fogok a vitákba beleszólni, mert értelmetlen. Értelmetlen, mert nincs sehol az értelem maga. Senkiházi önkreációk világa ez, és a 4. pontban lévők jó bőven zsírosodnak is.Ezek a moskos senkik irányítják az országot;-mert az ő nyelvük csak azt nézi mely ülep nyalása hoz többet a konyhára.

Ma Magyarország a mélynyomor szintjén tengődik. Itt meg naponta azon megy a vita, hogy ki az aljasabb:aki a budit WC-nek mondja, vagy aki a kocsiszínt keveri a tejszínnel. Na ebből lett mostanra elegem. Azok akik csak trágársággal és szellemi nihilükkel vannak itt, szégyeljék magukat. Azok akik egy eszmerendszer mellett küzdenek észérvekkel, fogadják elismerésem eszmerendszertől függetlenül. Mint tegnap sikerült elküldenem , "Hazádnak RENDÜLETLENÜL"-nos az itt a baj, hogy "magamnal rendületlenül", meg annak aki MEGFIZET. Itt tartunk, mit jelent már itt a "genleman agriment's", amikor az írott szerződéseknek sincs semmi jelentősége? Mit jelent itt bármi, ha pénzzel hatalomra jutva lábbal lehet tiporni mindent amit eddg kivívtunk /a JOGOT/. Megtiporni népet és hazát, eledva mindent a pillanatnyi érdekekért, és kinyalni mindenki alfelét, hogy tovább bírjuk a hatalmat. Az a briganti és senkiházi banda amely most az "alkotmányos" jogait gyakorolja mint kormányerő, még e toldott-foldott alkotmány alapján is elítélhető lenne "esküszegés és hazaárulás" vádjával. Ugyan ne soroljam, a gondolkodók tisztában vannak vele, a gyengeelméjűek meg nézzenek utána. Segítség a Számvevőszék utóbbi 5 jelentése.

Más tészta TWÁ és a bérencek ügye.Azok akiknek megadatott a tisztánlátás és mégis mást mondanak/írnak pénzért, rosszabbak mint bármely gazember.Rosszabbak mint az agyament hülyék, és rosszabbak a haza és nemzetáruló politikusoknál. Ők a senkiháziak lakájai.

"Amit legjobban tikolni akarsz fényre jön, amit titokban suttogsz, a házak tetejéről kiabálják."-írja a Biblia. És mondatja ezt a józan paraszti ész. Aztán, majd eljön a pillanat, hogy nem TV-t néz, hanem kimegy az utcára és történelmet csinál- a SENKI. A semmire kellőket börtönbe csukja, az aljasabbját és ismertebbjét meg meglincseli. Igen, amikor átszakad a gát, jön a lincselés. Az ár a gát tetejét mossa, úgy, hogy kedves zsákrakók jó lesz vigyázni. Azt a szennyet amit itt 5 év alatt/na 6/ felhalmoztatok nehéz lesz letagadni. Nehezebb, mint amint Istent tagadtátok meg.

Szóval jódarabon elköszönt:
mollaris
Kedves gyerekek!

Ma este az egészségügyről lesz szó. Túl sok a nagyi és kevés a gyerek ergo az OEP-pel már nem mehetünk tovább. Verseny kell, mert a verseny lehet a garancia a minőségbeli változásokra közel ugyanannyi pénz mellett. Mert a verseny racionális.

A képernyőn egy nagy medve terrorizál egy csomó kisnyulat, az egyiknek még a farkát is letépi. A nyúl Lampert Mónika hangján sir.

Emiatt létrehozunk egy csomó regionális biztositót, akik majd versenyeznek és nemsokára jó lesz, hisz a verseny kikényszeriti azt, hogy a biztositok odafigyeljenek az ügyfélre.

A képernyőn 22 kis medvebocs táncol a nyuszikkal. Nagyon boldogok. De a macik szeme sem áll jól...

KHM... szóval a biztositókban 51%-os lesz az állam része, meg maximalizáljuk a profitot (ezt tuti a verseny nem tudná beállitani, de ne féljetek, az állam tudja, hogy kell ezt), szóval a biztositó azt csinálja majd, amit mi mondunk, merha nem vazzeg, akkor...

A képernyőn a kis macik análisan kinozzák a nyuszikat. A nyuszik az Állampolgár hangján sikoltoznak, mig a macik lihegése a Parlamenti folyosók meghitt embermorajához hasonlit.

Aludjatok jól. Vagy egy évszázadot.
"a VUK másod része"

Az egy gyalázat. A régi egy isten. Az hogy az újban a képi világ olyan amilyen egy dolog. Valamiből meg kell élnie ennek a sok kutyaütő wannabe 3D modellernek/animátornak. Nade kérem az hogy a róka és a simabőrű barátságot köt? Az ember mint pozitív szereplő egy rókacsalád életében? Ez konkrét népbutítás.
A hiénáknak és fikázóknak: illene már megvárni a végeredményt. Bármivel lehet majd Árpit illetni - gyurcsányseggnyalizással akár - ha a film olyan lesz. De majd, és akkor. Mert így előre fikázva pont nem lesztek abban az erkölcsi helyzetben. Aki az UFIblogra ír sem viktorseggnyaló automatikusan.

Bár Árpi mondanivalójával itt sem értek egyet, mégis van egy gondolat: ez nem olyan földbután egyszerű.
Árpi!

Nincs "ingyenebéd", mi ?

Adóforintos csecsen lógsz Árpi,
NEKED VAN "INGYENEBÉD".

Bár az igaz, hogy ezért a többieknek már tényleg nem jut (ingyenebéd). ;)
Te olyan őszinte gyerek vagy, szóval konkrétan hány forint jár neked "a zemberek adójából"? Ha a pontos összeget illetően olyan szégyenlős vagy, legalább azt mond el, mennyi lélegeztető gépet lehetne venni belőle !
Te nemszervilis.
"Úgy érzem, hogy itt az ideje az igazi színvallásnak. Kedves levelezőket 4 részre osztanám.
1,az őrült agyament senkik.
2,az agyukat használó becsületesek.
3,a Krisztust elfogadók.
4,TWÁ és bérenc-társai/mint a legelvetemütebb nemzetárulók/."

Moilaris! akkor aki Krisztusban hisz, az nem hasznélja az agyát, vagy mi van?
Kapd már össze magad, és állj le az anyagról. :D Nem tudom mit szedsz, de egyre hülyébb vagy.. :D Mitől lenne nemzetáruló az aki kedveli TWÁ irásait?

Te, aki a felebaráti szeretetről papolsz, elég szépen kenegeted a szart.. Kapjál már a fejedhez..
Na ja láttuk az utcai történelemcsinálást.. legalább az ez évi vicces volt.. eddig.
Bármit is csinálsz, legalább az egyik oldal, de jó esetben mindkettő, a torkodnak ugrik. Ez legalább irányadó visszajelzés, hogy van valami értelme annak, amit csinálsz.
Még az ebben az ügyben passzív klérust kellene valahogy felhergelni. Mondjuk egy elszólás: "legszivesebben kiírtanám az összes keresztényt!"
Jah és mellesleg tisztelt Double-U. Pornóba ágyazva sokkal gyorsabban eljutna az emberekhez a mondanivalód. :)
az alapotlet nem biztos hogy olyan rossz, bar sok ertelmet nem latom az egesznek, megis kivancsi leszek a kesz termekre. jo lenne, ha felkerulne a netre, hogy mi kulhonba szakadt vadparasztok is rapillanthassunk. en ugyanis nem szeretnek velemenyt alkotni mielott latnam h mirol van pontosan szo.

A hozzászólók nagy része azt taglalja, hogy miért nem lesz jó a project, miért veszíti el a hitelét Árpád, miért nem fogja elérni a megcélzott közönséget a film, ki mit gondol, ki mit akar, stb.
Basszus, ha mindenki így gondolkodott volna a történelemben, még mindig a fákon mászkálnánk, és banánt zabálnánk két pofára.
Lépjünk már túl ezen a lúzer hozzáálláson!

Mindíg csak a kifogások, meg az okoskodás, hogy ezért nem jó, meg azért nem jó.
Tessék gondolkodni, és azt leírni, hogy akkor hogyan, hogy jó legyen.

Molaris,
Azert ez nem oyan bonyolult.Annyi, hogy Magyarorszagon a sem a demokracia, sem a piacgazdasag nem konszolidalt. Intezmenyileg is gyenge, de laginkabb a fejekben gyenge. A fejekben kell rendet rakni, elmagyarazni, hogy miert jobb Svedorszagban mint Magyarorszagon.

Magyarorszag kovetkezmenyek nelkuli orszag.

Magyarorszagon a torvenyek tajekoztato jelleguek.

Magyarorszagon az emberek nem gondokodnak a sajat es masok erdekeikrol rendszerszeruen, sem rovidtavon, sem hosszabb tavon. Allam bacsi meg nem intezi el tobbe, hogy, ne kelljen gondolkodni.

Viszont a kovetkeztetesekben nem ertunk egyet, meg a helyzetelemzesed is nemileg sarkitott es csusztatott.

Azert en Hankiss Elemert vagy mas hasonlo kaliberu gondokodot es kreativot is szivesen latnam ujra a kepernyon, hogy talaljuk ki Magyarorszagot.

Olyan allitasokkal nem tudok mit kezdeni, hogy
"Ma Magyarország a mélynyomor szintjén tengődik"
Az altalad vazolt 1. ,2. ,3. 4. csoport pedig akar teljes atfedesben is lehet.

Ezt meg vegkepp nem ertem, ellentmondast velek felfedezni a Biblia tanitasa es a hozzaallasod kozott:

"Amit legjobban tikolni akarsz fényre jön, amit titokban suttogsz, a házak tetejéről kiabálják."-írja a Biblia. És mondatja ezt a józan paraszti ész. Aztán, majd eljön a pillanat, hogy nem TV-t néz, hanem kimegy az utcára és történelmet csinál- a SENKI. A semmire kellőket börtönbe csukja, az aljasabbját és ismertebbjét meg meglincseli. Igen, amikor átszakad a gát, jön a lincselés. Az ár a gát tetejét mossa, úgy, hogy kedves zsákrakók jó lesz vigyázni. Azt a szennyet amit itt 5 év alatt/na 6/ felhalmoztatok nehéz lesz letagadni. Nehezebb, mint amint Istent tagadtátok meg.

Molaris, ez nem olyan bonyolult: a kepviseleti demokraciaban legfeljebb 4 evig lehet buntetlenul garazdalkodni meg zsarnokoskodni. Huzz ki meg 2 evet valahogy, utana hirtelen minden sokkal jobb lesz.
CounterS, OK. Legyen más a címe! Valami jó! Ne olyan címe legyen neki, ami semmit, de semmit nem jelent! (Ez a cím olyan, mintha még semmi elképzelés nem lenne a projektről, csak annyi, hogy 163.000.000)
Senkinek nem tünt fel? Magyar népmesék.. Modern képmesék.. tessenek asszocicálni! :)
CounterS,

Nem arról van szó, hogy nem jó az ötlet. Egy ilyen film, ha megfelelő szakmai színvonallal van elkészítve, akkor mindenképp hasznos. A probléma a politikai tényező jelenléte. Tudniillik kormányzati megrendelésre készül, mint anno a nézhetetlen Hídember és társai. Ráadásul egy olyan újságíró tollából, akinek vesszőparipája volt eddig a függetlenség és a politikától való hűvös távolságtartás, Magyarországon szinte egyedülálló módon.
Én spec ezt sajnálom kissé, mert mint tudjuk, a politika előbb-utóbb mindenkinek benyújtja a számlát, akit közvetlenül támogat.
Megelőlegezem, hogy például családi adózás előnyeit bemutató epizód biztosan nem lesz, az ismert okok miatt.
Szomorú, hogy olyan emberek közt élünk, akik egymás közt és saját magukkal is jól el tudnak számolni azzal, hogy egy patakpartra szórják a sittjüket.
És rengetegen élnek itt belőlük.
Most legalább értem, hogy az utóbbi idők kőkemény kormányzati kritikái miképpen születtek meg Tóta W. tollából. Valamiféle Szabó István-effektus ez (aki ugye besúgó volt, oszt belső vívódásait egész sikeresen meg is filmesítette), azért mert megvettek kilóra, nehogy azt higgyék már, hogy megvettek kilóra. Azt nem értem, hogy amikor van egy közszolgálati televízió, a kereskedelmik meg kötelesek lennének közszolgálati jellegű műsorokat is adni, hogy akkor miért kell 160akárhány millióból dedós-filmet csinálni. Miért nem lehet beültetni Tölgyessyt, Kiss Jánost, Tamás Gáspárt, Kériné Mária Zitát, Schiffer Andrást ésígytovább a stúdiókba, ahol szépen és érthetően és ráérősen elbeszélgetnek ezekről a dolgokról. kapjanak érte pénzt és rágják szájba, hogy GDP. Meg kirovó-elosztó. Meg korhadó társadalmi korfa. Mintha felnőttek lennénk. Persze ki a fasz akar itt a felnőttekhez szólni - már Tóta W. sem, mégis kell az a freitamás feeleng animáltan sok pénzért, mert abból, most, hogy csökkenetek a reálbérek mindenütt, még Tóta W-éknél is, jól jön egy kis kompenzáció. (Dehogy mondom én azt, hogy lehet lopni, hiszen mindenki megdolgozik majd a pénzéért, csak ugye az egész teljesen fölösleges.) Ez a kis projekt annyira magyar és mai, hogy nem is lehet más, mint magyar és mai.
Kedves Greg36, azt ne meseljem el, hogy a jobb kezedet hol talalod?
Nyilvan a hireket, politikat követö ember vagy, van modod megtalalni a különbözö forrasokat. Ketsegtelen, hogy sokkal egyszerübb folyton azt mondani, hogy az ellenzeknek nincsenek megoldasi javaslatai.
Emlekeztetlek, hogy a jelenlegi ellenzek mar kormanyzott es nem kurta el. Ha szted igen, akkor hasonlitsd össze az orszag 2002-es es 2006-os helyzetet. Vagy nezz utana, hogy hogyan alakult a realber Magyarorszagon az elmult egy evben vs. YA.
Ne feledd, hogy az mszmp nagyon szepen hangzo programot rittyentett a 2006-os valasztasokra, aminek pontosan az ellenkezöjet valositotta meg. (Nyilvan te is latod, hogy dübörög" azota is.:)
Masreszt... Az ellenzeknek nem feladata az, hogy kormanyozzon. Az ellenzek javaslatai, tiltakozasa rendre "lesöprödnek" minden asztalrol, amit ezek ülnek körül.
Árpád, gondolom te is érzed, hogy az egyetlen és igazi veszély a szóbanforgó megbízással kapcsolatban, hogy rosszul fogsz írni. Egyszer mondtam ugyanezt, akkor a Hírlappal kapocsolatban. Te is látod már utólag tán, nem szint istenfaszázni kénköves poklozni stb. Nézd meg a fenti interjút - hihetetlen "kemény" vagy magaddal szemben; ami még rosszabb, valamiféleképpen így magyarázkodsz előre azért, hogy elfogadtál egy kormányimázsmegbízást.

Pedig most még nem kell; ha meg kijön és szar akkor meg már nem lehet.

De kedves kommentelők: emelkedjen már a szint "az elattadmagad de nem"-ról - ez itt és most nem téma (hídember, ufiblog, stb.).
LOL. tehát a kormánykritika direkte szeretetet fejez ki. ha nem volna, az is azt fejezné ki. tényleg helyesen döntöttem: vannak emberek, akikről le kell mondani.
Basszu... Nem kormány, hanem állami pénz. Ha meg valakinek azért sír a szája, hogy de mé az ő adójából, akkor miért az én adómból kell helyreállítani a zavargások után a várost? Mellesleg attól, hogy állami pénz, még lehet kritika benne, ahogy a kötévékbe és rádiókban is. Ott is szerepelnek jobbos és balos emberkék. Akkor most hogy van ez? Az is állami pénzből fut. Mégis van ott minden.. :D
Köztévé... Bocs. Kivágom a billentyűzetet. :D
Werwolfé és Molarisé a pont.
Még mindig a VUK 2(pontosítok: A kis Vuk)-vel kell jönnöm, mivel valami hasonlatos dolog történhet most itt.
...csak örülhetünk, hogy ez készülő(?majd készülő?)rajzfilmsorozatocska csak "potom" 163 milliós kerettel rendelkezik és nem 1.1 milliárddal, mint a kis Vuk...
De nem értem, hogy a kormány, miért is "fárasztja"(nagyon is értem) magát a gyermekeink ilyesfajta tájékoztatásával?!
Hej, de szeretném látni már a "pilot" verzíót!!!
index.hu/velemeny/jegyzet/mtvover/
Ja, igen. Ebben a cikkben épp azt magyarázod, hogy egyáltalán nincs szükség MTV-re. Nem hogy lehetne jobban csinálni, hanem egyszerűen nincs rá szükség, mondván, hogy "nincs olyan, hogy köz". Hisz a kapitalizmus működését bemutató infók mindenki számára elérhetők könyvtárakban, neten, stb. Akit meg ez nem érdekel, az úgysem fog megváltozni a pénznyelő közszolgáskodástól.
Erre fölvállalsz egy köz művelésére vállakozó műsor megírását. Nincs itt egy kis hangyafasznyi ellentmondás?

Most cinikusan hozzátehetném, hogy tudom, van az a pénz, de inkább az érdekelne, hogy honnan a hirtelen érdeklődés a köz művelése iránt?
"Megelőlegezem, hogy például családi adózás előnyeit bemutató epizód biztosan nem lesz, az ismert okok miatt."

Arpi, remelem, ezt lejegyezted.

Bar azt meg nem ertem, hogyan lehet majd osszeegyeztetni a nehez temakat a gyerekeket celzo uzenettel es stilussal.

Mert szerintem az elso uzenet az:
a vilag bonyolult, de megeri erofesziteseket tenni,hogy megismerjuk.
A masodik meg az: mindenkinek jobb, ha mindenki megprobal becsuletesen, a szabalyok betartasaval elni (lasd meg normakoveto magatartas). A harmadik meg: a fold eroforrasai vegesek
Mollaris:

Please come back.....imádom a kommentjeidet..nem semmi amiket írsz.

Egyes kommentezőknek:

Ideje volna felnőni. A kommentek egy részét akár a hatéves fiam is írhatta volna.

Kopaszmercis tesó hol vagy?
Hajrá Mieink?

Gondolatkísérlet, baromarcoknak:

Ha Galileo Galilei tanait felvállalja a pápa, és a saját pénzén adatja ki (nem kritikai kiadás, tehát nem írja oda lábjegyzetben, hogy jó, nem lapos, és tényleg a Föld a Nap körül, de azért ha a Föld vagy a Mindenható (vagy a pápa) úgy akarná, ez megfordulna) akkor Galilei egy kurva?

Bocs a baromarcért, megint politikailag inkorrekt napom van.

(A végtermékre kíváncsi leszek, hogy akkor most fenntartásokkal kering a Nap körül, vagy csak úgy simán).
Nem olvastam végig minden kommentet, bocsi...de nagyon remélem, hogy az interjú után vagy jól pofáncsaptad a kollégát(?), vagy elmentetek sörözni, és megpróbáltad más módszerrel felnyitni a szemeit a stílusával kapcsolatban.

Én úgy gondolom, hogy elsőre szélmalomharcnak tűnik az ötlet, és pár generáció felnő, mire hatása lehet (főleg, ha nem csakez az egy ilyen lesz) de valahol el kell kezdeni az okítást. Hajrá!
Árpád egyébként b@ssz már oda egy számot a farkasoknak, ha annyira akarják, és ha nem üzleti titok... átszámolhatod órabérre is meetinggel és meeting nélkül :D

(Engem a teljes költségvetés érdekelne, ugye 80 rész á gondolom max 2 perc, 160 milla állami támogatás, és mennyi a nem állami? És honnét gyün? Egyébként ha ez lenne a teljes költségvetés és nem tévedek a perchosszúságban, akkor nem drága. A majsztrós ürge meg azért már letett valamit az asztalra.)
"index.hu/velemeny/jegyzet/mtvover/
Ja, igen. Ebben a cikkben épp azt magyarázod, hogy egyáltalán nincs szükség MTV-re. Nem hogy lehetne jobban csinálni, hanem egyszerűen nincs rá szükség, mondván, hogy "nincs olyan, hogy köz".

Igen, ez olyan mint Mrs Thatcher (lasd meg Koka peldakepe): there is nos such thing as society.

En peldaul nem gondolom azt, hogy nem kell kozteve, egy sor dologban nem ertek egyet W-vel. Abban viszont egyetertunk, hogy lehet ertelmes tajekoztatst csinalni es oriasi szukseg lenne ra.

Azt sem ertettuk meg ebben az orszagban, hogy attol, hogy valakinek hangsulyos velemenye van, nem biztos hogy politikailag elfogult.

A minoseg lesz csak a kerdes...
(Merce van, de sajnos inkabb csak kulfoldon)

Szóval aztat én is megkérdezem, hogy a KAPITALISTA EMBERTÍPUS le fog itt sugározódni a TÍWÍ-bül?
?)
Örömmel olvasom! de most ebből akarsz megélni, vagy lesz más bevételed is? mert teszem azt mondjuk a minisztériumi tanácsadók azt mondják, hogy nem voltak visszaélések a zeus pénzek körül. Nem volt korrupció. Te meg azt szeretnéd írni a forgatókönyvedbe, hogy a minisztériumi emberke már beszól a 30 éves területi ügynöknek, hogy jöjjön már a visszajáró 4 millió!

Akkor mit csinálsz? Beleírod a tendenciát, vagy a szaktanácsadóra hallgatsz, hizsen enned kell adni a saját gyerekednek?

Ha viszont több lábon állsz anyagilag, akkor ez egy kib@szottul jó cucc lehetne, mert a gyerekeknek szóló nyelvezet az elbunkósodott magyar nemzet 90 százalékánál felkapcsolhatja a villanyt ...
"Azt viszont tudom, hogy míg a Német-Római Császárságot alaposan megtanítják már általános iskolában, addig a mai Magyarországról, a saját hazánk működéséről és kihívásairól legfeljebb egyetemeken esik szó."

Két helyesbítés:
- Nem tanítják meg, csak beléd verik.
- Szerintem kevés egyetemen esik szó róla, és nagyon nem áldoznak az interdiszciplinaritásnak (nem tudok rá magyar szót).
Wendriener_Aladár 2007.09.27. 12:02:09

A sokat hivatkozott, sokak szerint méltán fényesre nyalt seggű, függetlenség-etalon BBC is állami pénzből működik. National Lottery, asszem, nagyrészt.

De majd kijavít, aki jobban tudja.
travis 2007.09.27. 11:33:19

A Hídember nem volt nézhetetlen, illetve én végig tudtam nézni. Igazság szerint pl. Kováts Adélt bármiben végignézem :)

A kormánypénz: mér, ha nem lenne külön pénz a fejlesztési akármialapból meg a Fogpiszkálóügyi minisztériumból, hanem az MTV a saját költségvetéséből fedezné, az nem kormánypénz lenne? Dehogynem. Ki is írja a költségvetést, amiben az MTVnek járó juttatásokról döntenek? Nem a kormány véletlen?

Az egyetlen fokmérője a dolgonak az, hogy seggnyalós lesz-e, vagy nem.
Sabeszre sapka, farkamra kalap 2007.09.27. 11:35:28

A hivatkozott értelmiségiek beszélgetését nézné az a 100e ember, aki azt hiszi, hogy megérti, amiről beszélnek. Kb a felük meg is értené valójában :D


háj!
két hozzáfűznivalóm is van:
1.pénz beszél, kutya ugat.
2.hibázni csak az tud, aki tesz is valamit
Ha a Modern képmesék a Magyar népmesékre akar rímelni (nem ugrott be, bazz) akkor visszavonom a semmitmondót. Akkor viszont kurvára erőltetett.
TWÁ
Bárhogy csűröd a szót, eladtad magad, nem lehetsz nem lojális azzal szemben, akitől a pénzt kapod. Majd ha egyszer valamilyen Fidesz javaslatot propagálsz, akkor elhiszem, hogy itt valami független néptanítói szerepben harcolsz a felvilágosítás mezején, de addig párt, vagy inkább kormánykatonának, zsoldosnak kell tekintenünk. Azért nyilván megnézünk, és szakmailag is majd lehet véleményezni a produktumot, de mégiscsak beálltál. Hasonló, mint tegnap Fridi az ATV-n, csak nem annyira durva. Először jó mélyen benyalt Lendvinak, tálcán kínálva a magas labdákat (pl. miért nem lépnek fel az mtv egyoldalú /jobbra húzó/ hírszerkesztése ellen) aztán meg arról tartott önömlengést, hogy ő mennyire párttatlan és szakmai, egyáltalán nem húz balra... Komolyan mondom, Fridinek pszichológushoz kéne mennie, annyira irracionális az énképe. Ne lépj erre az útra TWÁ! Ha már beállsz, legalább ismerd el! Nem szégyen kormánypártinak lenni! Vagy igen?
Árpád!

Nyilvánvaló uygebár hogy gondolkodó embereknek nem kell magyarázni semmit, ők már értik. A nem gondolkodó embereknek meg hogyan magyarázol?

Akárhonnan is nézem, reménytelenül nehéz feladat ez, figyelembe véve a valószínűleg erősen korlátozott igénybe vehető időt.

Biztos a rajzfilm a megoldás? Vagy másképpen: elegendő ennyi? Napi pár perc mindössze ...

Sokak régi álma válna valóra, ha ez a fajta tájékoztatás, amit felvállaltál, megjelenne az általános iskolai képzésben, mondjuk Balassi Bálint, Nagy Károly esetleg a nátrium-klorid rovására. (amely vegyületet egyébként a diákok 15%-a méregnek vél ... és ez komoly)
malacka69-"retardált"(TWÁ) · www.szenzor.freeblog.hu 2007.09.27. 12:58:17

Fentebb már fejtegettem, de akkor direktben is kinyögöm végre.

Lehet hogy nem a Tóta kormánypárti, hanem a kormány egy kicsit Tótapárti, és a Tóta ezt most kihasználja, hogy hirdethesse az Igét. (Lásd még: Emberarcú hüllő).

Megint csak a finom distinkciók, amiket annyira szeretek.
Na, kíváncsi vagyok, hogyan lesz ebből független, érthető bármi. Nem vagyok se zsidó, se náci, se kommunista, se libikóka, így aztán tökmindegy, ki kormányoz ebből a szempontból, csak történjen már végre valami értékelhető.

lassan 20 évvel a rendszerváltás után még mindig arról folyik a szó, hogy hogyan lehetne a pártokat kevesebb korrupcióra bírni az új pártfinanszírozással, meg hogy Kóka szerint egy képviselő nem tudja rendesen végezni a naggggyon felelősségteljes munkáját have nettó 120-ból. (ezzel telt a mai reggelem) Jelentem neki, más se, de ne lepődjön meg, sőt ennél kevesebből meg még nehezebb, ez meg matematika. semmi előrelépés, csak a maffia épült ki proibban, egymás seggét védik körbe, és most megteszik a Zuschlagot bukóembernek, a hülye barmot, ő meg pár másik lúzer fogja elvinni a balhét mindenki helyett. Gyurmány meg nem is tudott róla, miket írt alá, okos védekezés, mi fasznak volt ott akkor? ja, havi 120-ból (bár, ő többet kap, de akkor még nem volt me.) nem futja arra, hogy el is olvassa, csak az aláírásra. hát, hát.
ezzel csak azt akartam mondani, hogy elég nehéz lesz hitelesnek lenni, amikor az egész rendszer bűzlik a rothadó, otthagyott hulláktól, meg a szart elfedő klórmésztől, barátom. nem rólunk szól ez az egész szánalmas demokrácia, hanem furafejű zombikról, meg az ő családjukról.

de majd a napi 2 perc rajzfilm elmagyarázza, miért is jó ez így.
Bár sok mindenben nem értettünk egyet, nagy élvezettel olvastam az írásaidat, tiszteltem az önálló gondolataidat és a függetlenségedet. Most már Te is csak egy vagy azok közül, akik eladták magukat. Tényleg sajnálom, többé már nem vagy érdekes. Kár érted.
malacka69-"retardált"(TWÁ) · 2007.09.27. 12:58:17

„Majd ha egyszer valamilyen Fidesz javaslatot propagálsz, akkor elhiszem, hogy itt valami független néptanítói szerepben harcolsz a felvilágosítás mezején[...]”

Szerintem itt valami radikális félreértése zajlik a „független”-nek. Attól nem leszel független, ha a másik seggét IS nyalod, csak valami olyasmi, mint a magyar főurak az István a királyban.
RoFä
Tehát, ha Eperjes eljátssza Széchenyit a Fidesz-kormány pénzén készített filmben, akkor nem Eperjes Fidesz-párti, hanem a Fidesz Eperjes-párti ugye?
Marhaság!
Amúgy meg nem zavar, ha kormánypárti, csak vállalja fel! És itt az sem számít, ha ez úgy jött létre, hogy a kormány vette át Tóta W. nézeteit. Utálom azt, hogy minden újságíró játssza a független, miközben mindegyikről lesír, hogy kormánypárti, vagy ellenzéki szavazó-e az urnánál. Mondjatok egy, hangsúlyozom EGY olyan híres újságírót, akiről ne lehetne tudni hovatartozását kormánypárti-ellenzéki relációban. Rőhej az az önámítás, amit az újságíróink, közszereplőink folytatnak...
Baszki, ha egy ilyen "népképmese" kommentjeinek megírására bárki más válalkozott volna, - akár a fideszék alatt egy jobboldali, akár most valaki más - akkor mennyira gyaláznád porba hogy állami pénzen mekkora gagyit csinál, és úgysem érdekel senkit, satöbbi.. itt fröcsögtél volna eszetlenül...
most meg....
kaptál enni a főnöktől....
gratulálok...
mostantól azt, hogy te bármilyen szinten is elfogulatlan lennél bármelyik oldal irányába, azt ki se mondd, mert nem igaz (bár ezt eddig is tudtuk)...
tótawé a nagy népnevelő...
ő fogja okítani a gyerekeiteket emberek, hogy milyen fasza itten minden...
Ouroboros
Figyelj!
(1) Én sörös vagyok!:)
(2) Igazad van, az a valódi függetlenség, ha a seggeket csk rugdalja az ember mindet, s egyiket se nyalja! Vagy, ha már nincs miért rúgni, akkor egy független értelmiségnek ez nem is téma. Jól értem a nézeteid?
nagy érték a függetlenség, de ezt felismerték a a pártok is.
egy igazi jobbost, vagy balost meg nem győzöl a másikról, de azért van itt egy jelentős réteg, aki a JÓT akarja, mindegy, milyen irányból. na, azok a legidegesebbek, mert azoknak semmi kapaszkodójuk sincs, még a demagógia sem, ami elfeledtetné, miről is vitatkoznak tulajdonképpen.
és ezekre érdemes egyedül odafigyelni, mert a többi csak szaros demagóg pártkatona, akinek nyilvánvaló a véleménye a konkrét tényektől kurvára függetlenül. ez a rajzfilm is ilyen lesz, attól tartok, de legalább nem lesz olcsó.
Kedves W,

szerintem a pénzt, amennyiben kivitelezhetö, ajánld fel karitatív célokra 'sztannyi...

Riszpekt amúgy!

:4sage
Azért egy dologért becsüljük TWÁ-t: betette a blogjába az okot, amiért fikázhassuk. Ide vág a vicc:
- Miért jó a mazochistának?
- Mert ha rossz, akkor jó. Ha meg jó, akkor rossz, tehát jó...:)
Hát, Debreczeni Jóska sem mond mást, mint hogy független, csak Orbánt jobban utálja. Azt' a vége mégis olyan mű lett, hogy indul a Porno Oscáréon Gay Próza kategóriában.

A célokkal egyetértek egyébként, és normális országban amire a MEH ad pénzt, arra nem Gyurcsány ad, Mi viszont a kormányzás putyini modellje felé tartunk (már 17 évem de, ugye, ha tartunk, akkor egyre közelebb is vagyunk). Úgyhogy ne sértődj meg, Worluk, de ha a rajzfilm arról fog szólni, hogy "sok biztosító = jó, egy biztosító = rossz", az ellenérvek - vagy legalább az alternatívák - nélkül, addig ez kormánypropaganda, akárhogyis lakkozzátok a szart.

"A kormánypénz: mér, ha nem lenne külön pénz a fejlesztési akármialapból meg a Fogpiszkálóügyi minisztériumból, hanem az MTV a saját költségvetéséből fedezné, az nem kormánypénz lenne?"

Ilyen alapon minden kormánypénz. Ha a kormány elkülönít a közösből külön erre a projektre, akkor az kormánypénz, ha az MTV a kormánytól kapott költségvetéséből gazdálkodja ki az árát, az már nem kormánypénz. Tehát a lényeg, hogy ne legyen plusztámogatás, hanem az MTV-nek amúgy is járó pénzből legyen kihozva, mert máskülönben a politikának elvárásai lesznek vele szemben.
Valahogy így.
szerintem akkor lenne jó kezdeményezés, ha w szabadkezet kapna, és úgy eljárhatna a keze a forgatókönyvben, mint itt a blogon. csak akkor óhatatlanul oda(is)sz.rna, ahonnan enni kap. az meg csúnya dolog
Miért érzem azt, hogy ez is egy tipikusan kivitelezett magyar sztori lesz?
- megmondóemberek megmondják, hogy hogyan lehet előrébb lépni
- véghezviszik, ha törik ha szakad
- a végtermék meg kutyát sem fog érdekelni

Ja, és az is tipikusan magyar, hogy én már előre vészmadárkodom.
malacka69-"retardált"(TWÁ)

Azzal a kiegészítéssel, hogy ha valóban független vagy, akkor megengedheted magadnak, hogy támogasd azt, amivel valóban egyetértesz. Mert ha mindenáron a függetlenség látszatát akarod fönntartani, akkor éppen azáltal leszel függő...

Énnálam szerintem senki sem áll távolabb W-től: ő a gazdasági tengely jobbszéle, én meg a bal — kedvesen pusztulásra is fölszólította a magamfajtákat („Die hippie, die!”) —, de a függetlenségét egyelőre nem kérdőjelezem meg. Majd a végeredményt látva esetleg...
szerintem meg kell várni, milyen lesz a rajzfilm, oszt könnyebb lesz eldönteni, nyalik-e a kormánynak vagy nem nyalik-e a szerző.

nem ez a lényeg. hanem az, h állami pénzt fogadott el. ez nem kormány-, hanem állami pénz, de ugyanolyan ciki. innentől fogva nem hangoztathatja a függetlenségét, és ebből a szempontból tökmindegy, ki van kormányon, és az is, kinek mennyire tetszettek az eddigi írásai. (nekem 60%-ban tetszettek, ha ez bárkit érdekel)

mostantól ő maga nem mondhatja, h független.

ezért van az, hogy egyes újságírók nem fogadnak el állami kitüntetéseket. megköszönik, de köszönik, nem.

a másik nagyon ciki dolog a cikk - ez már a fúbazmeg kategória. nem tudtam, sírjak-e vagy nevessek. állati kemény volt, grat a szerzőnek, rég olvastam ilyen fingatós öninterjút. utána azért megdicsértétek egymást? "szép párviadal volt, kurva jól válaszolsz", "köszi, te is jó voltál, öregem".?

Azért ŐSZINTÉN remélem, az ELVEDIHEZ hű maradsz a szövegekben! Remélem, sok
- "afszomért kellene minden parasztot támogatni"
- ki mondta nektek, hogy minden suttyó iskolát fent kel tartani
- el is lehet költözni a faluról (Ózdról, Miskolcról, Mátészalkáról), nem kell ott nyavalyogni
jellegű epizód lesz. és akkor már csak abban kell bízni, hogy nagy öles betűkkel legyen rajta, hogy a MEH támogatta.
Szerintem szeretni fogják.

A számból vetted ki a szót Zaturek Maturek...

...de Uraim és Hölgyeim, létezik még független álláspont?! Független nézőpont?!
Ez a kormány zseni. A véleményszabadság úgy-ahogy műxik (Pesten azért jobban, mint az általában egyszólamú írott/elektronikus médiát nyögő vidéke). Épp ezért a csípős modorú tótawéket nem kicsinálni kell, hanem megvásárolni. Kilóra.
"RoFä 2007.09.27. 12:35:17
Wendriener_Aladár 2007.09.27. 12:02:09

A sokat hivatkozott, sokak szerint méltán fényesre nyalt seggű, függetlenség-etalon BBC is állami pénzből működik. National Lottery, asszem, nagyrészt.

De majd kijavít, aki jobban tudja. "

Kijavitalak.

A BBC-t licence feebol (is) finanszirozzak, a National Lottery nem ad bele penzt, viszont mas sport es kulturalis projekteket tamogat (nalunk is ezt kene csinalni egyebkent).

A BBC havi 4000 ft-ba faj jelenleg (eves dij £135, vagyis kb 50 rugo), gyakorlatilag kozszolgaltatasnak tekintheto, viszont NINCSEN REKLAM.

A BBC1-rol ezt irja a wiki:
The channel has an annual budget of £840 million.[1] It is funded entirely by the television licence fee, and therefore shows uninterrupted programming with no commercial advertising

Az MTV koltsegvetese meg maximum 30-35 milliard korul lehet. A BBC egyetlen csatornaja meg ha jol szamolom tobb, mint 300 milliardbol.

www.bbc.co.uk/info/licencefee/
The 2007/2008 colour TV licence costs £11.29 per month - about 37p per day for each household. It is free if you are over 75, half-price if you are registered blind.

The annual cost (set by the Government) is currently £135.50. A black and white TV licence is £45.50. There is no radio licence. There are regulations governing the licensing of second homes, residential homes, hotels, students or special situations.
A BBC peldaja eleg jol mutatja, hogy nincs ingyenebed :-)

Fizetni kell erte, de cserebe nincs reklam es mindenkit szivathatnak, szamonkerhetnek, kritizalhatnak, a miniszterelnoktol kezdve a kiralynon at a TESCO-ig.

Ennyi.
Akkor ez most azt jelenti, hogy állami pénzből finanszírozzák az MSZP kampányát? És az előállítás költségén felül mennyiért megy ez majd adásba az MTV legdrágább idősávjában, híradó előtt?
Tótavé mégiscsak (gép)zsír lett a kormány szekerének tengelyén. Felteszem ez is olyan ostoba szájbarágós szar lesz, mint a többi (nép)oktató rajzfilmecske, persze azt a tényt nem elvitatva, hogy a postban példaként említett (és meg nem említett) témákról (szemtelés, kapitalizmus, Mo. működése, stb) igenis kell a népnevelés, mert a nép sötét. Így viszont eléggé nyilvánvaló, h a sok pontagyú idióta nem fogja megnézni, meremeszpés, vagy dafke beint a rajzfilmben jónak titulált viselkedésmintáknak, meremeszpés. Aztán jön a fideszes ellenrajzfilm. Tovább mindenkinek a saját fanáziájára van bízva a dolog.

Ez mi, ha nem a (jelentős) állami pénzek lenyúlásában való részvétel?
(Nemcsak Tóta, hanem a stúdió részéről is.)

Gondolom, kemény pályáztatás volt úgy a gyártó stúdió tekintetében, mint a szövegíróéban.
Ne bántsátok Árpit. Legyen egy kis empátia bennetek. Én jutottam már kvázi-állami megrendeléshez. Na nem nagy összeg volt, éppencsak jól jött jó időben. Szóltak, hogy van ez a lehetőség, és érdekel-e. Aludtam rá egyet-kettőt, és rájöttem hogy érdekel.

Le kellett cserélni az autót is, kellett a pénz az építkezésre, a gyerekek iskoláztatására, és éppen akkortájt emelték az EVA-t is, amit eléggé megéreztek a hozzám hasonló cipőben járók.

Egyszerűen totál leégtünk anyagilag, és kellett valami plusz bevétel. Nem nagy összeg, pitiáner ahhoz képest, amivel a nagyok játszanak. Hét számjegyű mindössze. És megdolgoztam érte. Na jó, "piaci körülmények között" ehhez aligha jutottam volna hozzá, de bolond aki nem él a lehetőséggel.

Sajnos nem élünk olyan jól, hogy mindenre nemet mondhassunk. Meg persze mentségemre szolgál, hogy pillanatok alatt találtak volna helyettem valaki mást ugyanerre a munkára. Úgyhogy végül is tisztességes maradtam.

Vagy nem így van?
Volt egy tanulságos tévéinterjú Lovasival a PÁNKK-ról, most ez jutott eszembe. Ő azért megmutatta, hogy lehet ilyen helyzetben is politikailag semlegesnek maradni - utólag persze átlátta, részben miről és miért volt az a program.

Kíváncsi vagyok itt vajon W a saját közgazdasági értékelését kell elővegye, vagy valamilyen szakértő véleményének az átszövegezése lesz az ő tiszte.

Drága TWÁ!
Eladtad magad vagy nem kérdéshez:
1. Most fizetnek vagy nem?
Ha igen, lehet, h nem adtad el magad, de így azért nehéznek tűnik hiteles "középen állónak" lenni.
Tényszerűséghez
2. Én merem remélni, hogy a "sikeres ország, fejlődő gazdaság" című szakértői anyagok egyértelműen megmutatják majd neked a tényeket. Hiszen a tényeket és szakértői anyagokat a kormány részéről eddig is a hitelesség jellemezte. Mindig is így
volt.
Lemondáshoz:
3. Lemond valaki valakikről, vagy sem, azért mégis hasznos meghallani a kritikát, hiszen a "bírálat és önbírálat" tételből még akár elérhet az utóbbi is. És nem azért, mert a kuruckodó jobboldal árpádsávos zsoldosai kényszerítenek erre. Talán akár az is lehet, hogy később magad kell, hogy revideáld az álláspontodat.

Az egyebkent erdekes kerdes, amirol Loci ir.

Milyen volt ez a palyaztatas? Az OK, hogy az MTV azzal dolgozik, akivel akar, persze amig atlathato a dolog es kozlik a stablistat. De a tamogatasra gondolom, palyazaton nyertek el a penzt, nem? Mert a MEH meg EU-s penzekre azert viszonylag szigoru szabalyok vonatkoznak, kozbeszerzesileg is (persze mint irtam, Magyarorszagon a torvenyek csak tajekoztato jelleguek).

Azt egyebkent nem ertem, hogy ez a Nemzeti Fejlesztesi Ugynokseg melyik programjaba illeszkedik szervesen...

Az ellen egyebkent nincs kifogasom, hogy allami es unios penzekbol koltsunk bizonyos oktatasi, tajekoztatasi celokra.

En ugyanis nem vallom W koncepciojat minimalisnal is miniaturebb allamrol, ami laissez faire alapon hagyja butulni a nepet...

Ezt a 169 milliot adhattak volna inkabb oknyomozo riportereknek, koppintva a BBC Panorama cimu musorat.
Le kellene végre szállni erről a közpénzesdiről. Magyarország mindig is elmaradott ország volt, modernizációs vagy kulturális céllal tőkét koncentrálni másnak, mint Állam Bácsinak nem volt esélye. Ergo ha meg akarsz valamit valósítani a tudományban vagy a kultúrában, akkor előbb vagy utóbb bele kell markolnod a nagy pénzeszsákba. Egyszer majd talán lesz nemzeti burzsoázia meg erős, öntudatos polgárság, akik finanszírozzák az ilyesmit, de jó darabig maradnak még az állami források, vagy nem lesz színház, művészmozi, koncert, múzeum, tudományos ismeretterjesztés stb.

Szvsz egyébként kevés a 163 milla. A rosszemlékű "Szerencsi fel" vmivel többől gazdálkodott, és az 30 részre volt elég (igaz 5 és fél perc, de kurva hosszú főcímmel, meg stáblistával). Ha valamiért aggódom, akkor azért, hogy az ilyen kétperceseket észre sem veszi majd a nép két reklám között...

Ellentétben a kommentelők tetemes részével, én akkor csalódtam volna TWA-ban, ha nem fogad el egy ilyen lehetőséget. Tízezrek helyett százezreknek írhat, és a kompromisszumokkal is, de terjesztheti az igét. Ebben az országban két szekértábor van, és vagy egyik, vagy másik ül a zsírosbödönnél. Nincs harmadik út. Lehet ásni egy magán-lövészárkot a két szekértábor közé, kitűzni az "ide lőjetek" zászlót, aztán siránkozni a megnemértettség miatt, de egy ilyen lúzerblogot nem olvasnék az biztos. Ki nem állhatom azokat az ürgéket, akik csak állnak a partvonalon, állandóan bekiabálnak, de az istennek nem tennének semmit, hogy jobban menjen a csapatnak. TWA legalább kockáztat.

Az "eladta magát"-nak van egy pozitív olvasata is: eggyel több normális ember van a balkéz felőli szekérvárban, és ez 2007-ben már nagy eredmény...Bár a fentiekből nyilvánvaló, hogy én ezen akciót nem tartom eladásnak/feladásnak.

Kérdés TWA-hoz: a forgatókönyvbe mennyire volt beleszólásod?
Éreztem, hogy el kell mentenem a hozzászólásaimat. W elvtárs nem szeret szembesülni. Ezek szerint kénytelen vagyok a saját homokozómban leírni a véleményemet.
A király meztelen.
"Gondolom, kemény pályáztatás volt úgy a gyártó stúdió tekintetében, mint a szövegíróéban"

Bezony... ...akár a filmarchívum üzelmeltetésénél!! Ott is korrekt kis pályáztatás volt...
"Meg persze mentségemre szolgál, hogy pillanatok alatt találtak volna helyettem valaki mást ugyanerre a munkára. Úgyhogy végül is tisztességes maradtam."

Bocs, a példa sarkított, de:

Tisztelt bíróság!
Ha én nem lopom el, ellopja más!
Árpi gyerek -fasza gyerek!
Majd megmonggya mit kell csinálnunk, mert ő rendkívül okos, saját bloggja is van. Olyan megmondós. Kicsit olyan kisdobos szagú, azért nem is szeretjük annyira. Ő sem lehetett a kedvenc a suliban, mert bizti kis stréber lehetett. Igazán annyit tehetne, hogy ha jól felturbózza magát az mtv-n, maradhatna is ott megmondóembernek vagy mittomén. Csak ne fárasszon engem itten a jó kis indexen.
hhh. tökéletesen elmondta a lényeget, no comment...
Öninterjuuu :))))))))))))) Ez olyan Verebes féle műfaj????
Akkor most el lehet kezdeni tenyfeltarosdit jatszani, pl. Arpi sorozata kapcsan is.

Kulonben 80 resz az eleg hosszu es ehhez kepest a penz tenyleg nem annyira sok, ha jobban belegondolok.

Ez az oninterju kozepes otlet volt, de az latszik, hogy Arpi az oszodi beszed legjobb tanitvanya, levonta a tanulsagokat.

Elmondom hat mindenkinek, elore szolok -Karinthy-gyurus otlet.

csak kicsit OFF
Nem lehetne csinalni onerobol egy olyan alapitvanyt, ami felajanlana egy jelentosebb osszeget minden egyes EU-s + kozpenzes mutyizas leleplezeseert? Pl. ha egy vallalkozotol valaki visszaosztja a zset a sikeres palyazat utan, azt szepen le lehetne leplezni, es ezert penz is jarna a bejelento vallalkozonak. Az EU biztos adna penzt erre - ezt most majdnem komolyan is gondolom, csak ki kene talalni, milyen programba illeszkedik ez.

Az FN bemondoban is panaszkodik egy-ket vallalkozo, persze gondolom, csak nev nelkul es feljelentest nem tennenek - eljen az allampolgari passzivitas.
Végülis szép napra ébredtünk: vezércikkek: Z. Jánoska és a Kistérségi Jánoska is a sikkaszt. Az egyik a pártkasszába, a másik a MEH-be forgatja vissza a százalékot. Eu-s pénzek ugyebár.
Tegnapi hírek: Lendvai kampányfőnöke (Veres barátja és üzletfele)ül, a másik éppen szökik, vagy bujkál a diliházban. A mai HVG-ben kiderül, hogy a GYISM egy pénzosztogató volt pajtársaknak. (Topolánszky interjú)EZ CSAK a tegnapi és mai nap figyu!
A köznyelvekben csak úgy emlegetjük az újkori tulajdonosokat: hogy az ország egyik fele GY.F-e (ismeri valaki?) a másik Veresé meg a haveroké. Lasan kiírhatnánk az országra: ELKELT.
DE a legszebb hír a címlapon, hogy Árpi beáll a szoci kampányba, mert az ottani fiúk milyen okosakat tudnak mondani és tök aranyosak is. Egy szájbarágó öninterjúban. Felháborító. Szerinted ezen majd nemzedékek fognak felnőni? A tv-ben beszélnek a mintaállamról, s azok, akiknek emberileg példát kéne mutatniuk O Ft-ért, csak úgy mert erre esküdtek fel, azok meg szétlopják a szemünket. Ugggyanmá gyerekek. ÉBRESZTŐŐŐŐ.
Pascal: már fentebb írtam, hogy nem én szakértek. a szakértő szakért, én stilizálok, állatmesét faragok.
Csak kibújt végre a szög a zsákból , hatalmas tapsot az ifjú magyar Joseph Goebbels-nek!
Na, volt meeting. Láttam majnem kész filmeket, storyboardokat, koncepciókat. Nattyon szép. Európai értelemben vett magas színvonal. Jövő hétre elvileg lesz már mit mutatni.

Lesz internetes háttér, feltesszük az epizódokat és a szakszövegeket, hogy aki akar, továbbtanulhasson. Adásba kb januárban kerül.

travis: az vicces, h szerinted az MMKA a támogatások elosztásának korrekt fóruma. kac-kac.

Egyébként nekem ezért a politika nem nyújthat be semmilyen számlát. Megmondom, miért. Azért, mert kurva sok munkával jár, kurva sok kreativitás kell ahhoz, hogy rajzfilmet csináljunk a vállalkozások tőkefinanszírozásának elméletéből, valamint nem halnék éhen enélkül se. vezérlő démonaimnak hála, nem nélkülözünk. tehát én úgy fogom ezt fel, hogy én segítek, egy általam jónak vélt cél érdekében. ez nem százmilliós kasza, hanem szerény tiszteletdíj. ezzel engem elég nehéz lenne zsarolni, hogy tóta úr, ha beszól a ferinek meg a pártnak, akkor majd teszünk róla, hogy ne virrasszon száraz szakszövegek fölött reggelig, hónapokon át.
Igen, az meg a másik probléma, hogy ez az izé a népszavazási kampánnyal párhuzamosan fog futni. Ha "békeidőben" menne, az még csak működne valahogy, na de így... törvényszerű, hogy bele fog simulni, része lesz a kampánynak, lévén, hogy a miniszterelnök érvelése (kis túlzással) betűről betűre meg fog egyezni ezekkel a narrációkkal.

Híradó előtt/után fog menni? Nagyszerű, pont akkor, amikor a pártreklámok... Először Gyurcsány mondja, mi az az egyéni felelősség, azután meg a nyuszika, vagy fordítva, csak hogy tudjon tájékozódni a választópolgár.
Látom, nem jött át pontosan, mik a témák, sokan azt hiszik, kázi a 100 lépés programot zenésítjük meg. Nem. Lesz szó reformokról is, ezek ismertetéséről. Hánybiztosítós rendszer pl nem lesz. Olyan igen, hogy mit jelent az eüben az a szó, h "biztosítás". Aztán lesz egy csomó közgáz: hogyan működik és mikor nem működik a piaci verseny, hogyan segíti az állam a versenyt. Foglalkoztatás problémái. Oktatás, túlképzés, diplomás munkanélküliség. Nagyon kevés konkrét intézkedésről van szó a 80 részben, és sok elmélet, közgázlecke. Aztán lesz olyan is, hogy a reklám, az hazudik.
Ki lesz itt az indexen tóta utódja, egyáltalán lesz? Meddig él még ez a blog? Mert frundsberg ugyan kapitalás faszságokat hordott össze, de azért tényleg kár lenne, ha az ideírók szétszélednének.
Szerintem jó döntést hoztál, Árpád, amikor elvállaltad a felkérést.
Ja, és összeférhetetlenségi probléma nincs itten? Úgy, mint Orosz-Aczélnál? Uj ur nem húzogatja a száját, hogy független internetes újságjának főmunkatárs publere államifinanszírozott műsornak gyárt szöveget? Mégoly jó szándékkal bár? Orosz-Aczél is jószándékú emberek!
Melyik válasz fejezi ki az Ön tapasztalatait az egészségügy átalakításával kapcsolatban?

Koncepciótlanság (17%)
Változtatni kell, de nem így (20%)
Ami eddig történt, az az ingatlanok lenyúlásáról szól (50%)
Jó irányban haladunk (12%)

ennyi

Árpi meg legalább őszinte bevallja, hogy megvették kilóra ritka ez manapság ...
Matrózzsák: az animációra nem volt pályázat - ezzel fordulj az MTV-hez -, a szövegíráshoz volt casting. néhány kollégának kiadtak egy mintaszöveget, aztán a megoldásokból választottak.

frundsberg: a témákat nem én találtam ki, a film alatt elhangzó szöveget írom én. annyi beleszólásom volt, hogy feldobtam 3 témát, ami nem volt eredetileg - reklám, hitel, korrupció -, és ezek valószínűleg megvalósulnak. A szakszövegeknek van egy főüzenete, aminek át kell mennie, hogy a maradékból mi fér bele, azzal én sakkozok.

Mondok egy példát, ami nagyjából megvilágíthatja a helyzetet. Írtam valamikor ezt:
w.blog.hu/2007/04/16/szaz_robotot_ezeret

Röviden arról szól, h hozzuk el a robotikát/kibernetikát az iskolákba, általánostól egyetemig, mert hasznára válik mindenkinek. Ez szerintem fontos és jó ötlet, nemazér mer én találtam ki.

Na mostan tegyük fel, h ezt elolvassa a Róka János, és aszongya, hm. Átbattyog a Hillerhez, kitalálják, hogy ez nem hülyeség. Ráadásul a robotalkatrészekből nyúlni is lehet. És akkor írnak egy sürgönyt, hogy tóta elvtárs, skiccelje már fel ezt a projektet PDF-be, mert meg fogjuk csinálni. Mi a helyes? Szemenköpni őket, és orrukra baszni az ajtót, vagy nekilátni a megvalósításnak?

Na hát a robotika mellett a másik lovacskám a felvilágosítás. Ezt is megírtam már sokszor itt. Ki tanított itt valaha piacról, kapitalizmusról, profitról, magyar felsőoktatásról, arról, hogy miről szól ez a kurva ország? Hol tanítják, miből van a nyugdíj? Sehol. Hát most mi megpróbáljuk, lehet segíteni, lehet kritizálni, és lehet folytatni.
Inkább a South Parkot vették volna meg abba elejétől végéig átrágják az egész rothadt rendszer gyengéit :D
Tóta W. Árpád

"Amúgy ha cikknek számolnánk egy szöveget, akkor kábé piaci ár, de az összes meetinggel meg egyeztetéssel meg egyéb szívással már inkább kemény taposómalom. De hát a hazáért mindent."


De azért még kaphatsz informális úton egyéb juttatásokat, persze csak mértékkel. Nem?
pl. A kereskedelmi csatornákon is tolni kellene az anyagot, mert a népek csak azt nézik!
Vagy ez már benne van a 163 millióban? Ha még nincs, akkor extra profit lehetősége áll fenn! Ráugrani! :)
Én ezzel az oktatófilm projecttel egyébként egyetértek. Még akkor is, ha kétséges a hatásfoka. ( a célközönség nekem kicsit homályos, lehet én magam lennék az? ) Egy lépésnek azért jó! Per pillanat nincs is jobb ötletem. Talán egy akciófilmbe csomagolni a HBO-n, orlando bloommal, meg a hilton lánnyal) az mégjobb lehetne. :)


Ol_Sanchez:

"Megis mit teszel akkor, ha meghuzzak, atirjak, ne adj isten politikailag korrekturazzak mindazt amit irtal?
Kivancsi lennek."

Miután vége a projectnek, és felvette az utolsó forintot, és nem néz ki új project, na utána majd megírja a blogjában, hogy cenzúrázták. Ezt mindenki így csinálná. Szóval lehet, hogy soha nem írja meg...


Tóta W. Árpád ismét:
"rengeteg közgáz lesz, az epizódok jelentős része gazdasággal, finanszírozással, fejlesztéspolitikával foglalkozik."

Hogy érzed, ezeket az epizódokat is végig fogják nézni a népek, mind a 10 percet?
A közlekedéses, fölösleges diplomás részeket legalább a sorozat elejére tegyétek!


És nem egészen értem, torrentre miért ne tennétek fel? Ingyen van. :)


G. Lóci:
"Gondolom, kemény pályáztatás volt úgy a gyártó stúdió tekintetében, mint a szövegíróéban."

nem mindent kell pályáztatni, van szabadon felhasználható keret is..


Csak ezért regisztráltam:
"Nem nagy összeg, pitiáner ahhoz képest, amivel a nagyok játszanak. Hét számjegyű mindössze. És megdolgoztam érte."

7 számjegyű (mondjuk 10Millió) simán lehet piaci, még kisebb munkákért is. Komolyan!
Nyilván a mi Árpink a legkúlabb forgatókönyvíró az adott témában, tehát ha valaki arra merne gondolni, hogy nem ezért lett ő fölkérve, az fideszes genya köcsög.
1 vicc jut eszembe: a vonaton hosszúnak ígérkezik az út, a fülkében ketten dekkolnak. A fiatalember 10 ezer dolcsit ajánlana fel az intim együttlétért, a hölgy kissé pironkodva, de elfogadja. Az úriember ekkor megismétli az ajánlatát, immár 50 dollárral. Hölgy: mit képzel, mi vagyok én? Úr: azt már tudom, csak az árfolyamot akarom belőni.
Hát igen... Kezdődik a NAGY MESÉLŐ SÓ !
Már-már szánalmas ez az átlátszó marketing ! Tényleg azt feltételezitek TWÁ, hogy színes kis rajzocskák, szimpi kis figuráinak frappánsra kikínlódott szövegeit majd joviális tekintettel, egyetérve nézik, hallgatják az emberek ?! Szögezzük le ! Aki józan és értelmes, ráadásul a saját bőrét cserezgetik már évek óta,na annak ugyan a Metro-G.M. is csinálhat filmet,Spilberggel az élen, nagy túrót se győz meg ! Az a réteg, akinek meg magyarázkodni kell, miért is jó az neki, hogy megnyúvasszák,az nagy valószínűséggel rajzfilmcsemege nélkül is beveszi. Ergo : Pénzpocséklás adóforintjainkból ! Apropo adó ! Jó kis világ ez ! A qrvák böcsületes adóalanyok lesznek, számlát adnak maj/a pasik hová rejtik el vajon ?:)/, a gumi árát pl.levonhatják, stb,stb... és mostmár csak azt várom, hogy mikor találják meg a következő célcsoportot : a füldön kuporgó koldusokét ! (egyébiránt a jól prosperáló koldusmaffiát éppen lehúzhatná az állam.... )
Akkor én máris hozzápofázok:

itt van ez a mai hír a kormányszóvivőtől, idézem

"... Daróczi Dávid elmondta, hogy ha teljesen vissza lehetne szorítani a feketegazdaságot, akkor meg lehetne szüntetni a személyi jövedelemadót, illetve felére lehetne csökkenteni az általános forgalmi adót. ...
"

Itt találod a napiban:

www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=346467&place=mostreaded

Szóval az Aaron Russo féle küzdelem.

www.freedomtofascism.com/

Vissza kéne szorítani a hatalom pénzreváltási gyakorlatát.

Ha Te most ezt valóban nem megélhetésre fordítod, akkor le a kalappal, mert az eddigi írásaid legalábbis nagyon tetszettek!
ez az egesz egy dologra jo lesz:
Arpi felkeszultebben fog visszajonni a tovabbkepzesrol, ha jok azok a "szakszovegek", amiket ejt nappalla teve bongesz.

Utana kevesebb botorsaggal all elo.
Ebbol meg valami jo is kisulhet.

Tehat ez olyan lesz, mint egy "Index szajbarago kicsiknek" lefekves elott, hogy a vallakozasok tokeigenyenek kielegiteserol almodjanak szepeket ("az a ravasz roka bank svajci frank alapu hiteleket kinal, hu, vigyazat, kisnyul, van arfolyamkockazat is!").

Kismokusok kenyerre is kenhetik.
10 millió az már 8 számjegy szerintem.
A reklámos részre kíváncsi vagyok. Reklámokból él az Index meg mindenki és te majd jól megmondod, hogy a reklám hazudik. Érdekes lesz.

Carnivora, láttunk már ilyet. Gyurcsány is őszintén be szokta vallani, hogy hazudott.

Árpád, a felvilágosításos lovacskád nagyon is rendben van, csak nem így és nem abban a televízióban, amit annyit bíráltál. Mondjuk a pilóta rádióban. Ott jó lett volna. Csak azért nem fizetnek. Belegondolok, hogy az adónkból csináljátok, abból üzemel az MTV és én nem vagyok kormánypárti. Merre van az a fekete gazdaság?

Mindenesetre az " ártatlanság vélelme " kijár a műsornak és készítőinek is, egészen az első adásig !:) Tehát TWÁ, 1 biztos néződ már lesz ! Aztán majd kiderül...
Carniora: amikor Gézával először leültünk beszélni, természetesen a South Parkról álmodoztunk mi is. Lehet, egyszer csinálunk olyat is. De ehhez pl az kéne, hogy az MTV-nek legyen saját pénze ilyesmire, mint ahogy most nincs.
sztiv: nem mindent értek a hozzászólásodból, de vsz meg fogják nézni a közgázos részeket is, mert 2 perc az egész, és szépen néz ki. 5 vagy 10 percben nem néznék meg.
Nem, én Srí vagyok.
"travis: az vicces, h szerinted az MMKA a támogatások elosztásának korrekt fóruma. kac-kac."

Jó, nyilván. Grünwalsky-ék általában a nézhetetlen, eladhatatlan lila szart szokták támogatni, meg egymást, de azért mégis van egy jól kitalált modell, ami nagyjából jól működne, ha nem ilyen faszok ülnének benne. A Grünwalsky felesége tanított engem a MaFilm-nél, és megmondta a szemünkbe, mi csak az önmegvalósító művészfilmeket támogatjuk.

"engem elég nehéz lenne zsarolni, hogy tóta úr, ha beszól a ferinek meg a pártnak, akkor majd teszünk róla, hogy ne virrasszon száraz szakszövegek fölött reggelig, hónapokon át."
Nyilván nem ilyen egyszerű. Én simán kinézem, hogy a film készítői, témaválasztói között megvan az az ember, akinek az a lap lett osztva, hogy ha már támogatjuk a munkátokat, akkor próbáljon, ha nagyon árnyaltan is, de a mi oldalunkra kacsintgatni. Ez tudom, paranoidnak tűnhet, de egy ilyen országban, ahol ilyen reflexek működnek mindenhol, kurvára kell vigyázni, ha a politikával közösködik az ember.
malacka69-"retardált"(TWÁ) · www.szenzor.freeblog.hu 2007.09.27. 13:15:46

A Szamóca?

Szerintem leginkább Szamóca-párti.
travis: nekem eddig senki se próbált beleszólni az indexes munkámba, ennyit mondhatok. egyébként nem miniszterekkel dolgozunk, főosztályvezetői, osztályvezetői szinten koordinálják ezt a projektet. le lehet kérni innen pl a gyurcsány vagy az mszp taget, aztán szólj, ha látod benne gál j zoltán kezét.
A társaság nagyon független része szerintem nagyon leszerepelt. Pont.
Jaj, de örülök, hogy végre lesz gyurcsányista Dr. Agy, és ráadásul Árpi írja, azért ez már kellett, nem? Valósággal hallom lelki füleimmel, hogy Árpád elbődül, csak némileg kevesebb tájszólással, mint Makláry Zoltán a Talpalatnyi földben: "Hát ééélni keell!!!" Még hozzá jól kell élni, ha lehet, a gyereknek is kell az Adidas nemsokára, meg az asszony is nyaggat, hogy "a Józsiék a Marquesas-szigeteken nyaraltak, mi meg..." Nyomjad csak, Árpád, ne törődj az acsargókkal, tanítsd csak népedet. Eddigi leszarabb teljesítményed a volt XII. kerületi polgármester ellen írt hányásod volt. Mérget vehetsz, ez is szar lesz, mert egész egyszerűen nem lehet jól megírni. De fizessenek csak a seggfejek, oszt ti meg osszátok a zsét a sok közreműködövel. A sok baromarcú pedig úgy is a Mónikasót nézi majd, a hozzánk hasonló gennyládák pedig otthon verik majd a nyáukat a műsoron. A kommentelő urak többségének üzenem: a Wárpád által annyira kedvelt hiénákhoz hasonlóan megint beszoptuk a közénk dobott gnúcsontot, a gondos blog-monitorozók meg szorgosan írhatják jelentéseiket és statisztikáikat a megjelent véleményekről, no meg véshetik noteszeikbe a renitensek e-mailcímeit. És melléjük a jó, meg rossz pontokat...
Akkor itt van még egy magyarországra átültetendő morzsa, ami valahogy el lett hallgatva itthon:

www.sicko-themovie.com/

www.youtube.com/watch?v=2ZxkMtqJZkU

www.youtube.com/watch?v=6TR1SG8WDbU

Nem lehetne valahogy az igazat elmondani a zembereknek? Mi még tanulhatunk a mások hibájából...
travis 2007.09.27. 17:29:55

A Grün csinált már nézhető filmet. Szerintem.

(Amúgy mielőtt valaki félreértene, ez a beceneve neki, és amúgy u-val írja).

A közalapítvány támogatottjait nem vágom fejből, de szerintem támogattak már nézhető filmet. Csak ez ugye annyira szubjektív.

Taxidermia 50M
Fehér tenyér 100M (személyes kedvencek egyike)
Nyócker 20M
Argo 30M (Mondjuk ezt bedobhatta volna Árpa csak akkor tánnem lett volna meg a 8C Competizione)

És

Lumnitzer nővérek 80M - na ez a kedvencem. Nem éppen köldöknéző lila, viszont annyira szar, hogy én ilyen rossz filmet életemben nem láttam. A Cobra 11 bármelyik részében több invenció és főleg átgondolt munka van.

Szóval a tevékenység ellentmondásos, de azért születnek ottan értékek, csak keresni kell.
"nekem eddig senki se próbált beleszólni az indexes munkámba"
Ok, eddig nem szólt bele senki. Az Index egy független lap, nem is tehetné, ha akarná sem. De ez most más.
Nem látom én senkinek a kezét semmiben, csak aggodalmamnak adok hangot, hogy ismerve ezt a garnitúrát, el tudok képzelni ilyet.
Amerikában például a kormányzat a nagy hollywood-i megaprodukciókba szokott oly módon beszállni, hogy ha a film pozitív színben tünteti fel a kormányhivatalokat, akkor nagyon kedvező áron a filmkészítők rendelkezésére bocsát mondjuk katonai infrastruktúrát. Ez nyílván nem ugyanaz, mint a tiétek, de a műfaj hasonló, ott is bevett gyakorlat.
Tóta W. Árpád

"nem mindent értek a hozzászólásodból, de vsz meg fogják nézni a közgázos részeket is, mert 2 perc az egész, és szépen néz ki. 5 vagy 10 percben nem néznék meg."

2 perc???
Ja, azt tényleg megnézik...
Mire felállnának hugyozni, vége.

"nem mindent értek a hozzászólásodból"
Méghogy nem mindent?
Ez különösen tetszik. Rafinált... :)
Melyik rész a zavaros?

Virág et.
"10 millió az már 8 számjegy szerintem."

Igen, 8 számjegy, 9.999.999 maximumra gondoltam, ha 7 számjegy, így lett kb. 10.
De vigyázz, azt senki nem mondta, hogy ennyi járna a szövegírónak, ennél lehet jóval több is, de kevesebb is.
Én csak azt mondom, hogy 80x2 percbe lelket önteni, ez simán piaci ár.
Kedvező áron Árpi rendelkezésére bocsátottak 1db M Tóth Csabát. Elfogadnám én is, ha tudnék rajzfilmszöveget írni :D
Rofa,

A felsorolt filmekből egyedül a Nyócker nézhető. Az MMKA-ra ezzel az állománnyal nem sok mindent lehet adni, de sok más helyről lehet lóvét szerezni. Alapítványok, EU-lóvék, stb...
Persze jó pályázat kérdése ez is.
Majd szólunk a Zuschi-nak. ;)
Ja és nem kamu eza SICKO film, itt az utómunka:

www.youtube.com/watch?v=dgNkdATthKQ

A magyar egészségügyről is lehet előre pofázni, de amit ma eldöntenek, az működgetni is fog, és akkor ott vér fog folyni, ezért nem mindegy a minőség.
Egy darab mimetikus polialoid M. Tóth Géza kiutalva.
:)
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.09.27. 17:58:34

Elnézést.
travis,

ha neked a Fehér tenyér nem nézhető, akkor...nem mondom meg mi van akkor. Nem egy Féktelenül, az biztos, de van története, eleje, vége, figurái, és súlyos miliő, zseniális színészek. Nem egy tipikus "a családnak és a három haveromnak készítettem" művészfilm. Amúgy meg sikeres is, nézik, nem csak itthon.
ha a hitel is téma lesz, ajánlom ezt:
video.google.com/videoplay?docid=-9050474362583451279

money as debt, kis háttér, rajzfilm formátumban ez is
Nem szívesen mondom ezt, de nem lepődtem meg azon, hogy Árpád is beállt a sorba. Hiszen liberális kurzus van, hiába a MASZOP nyerte meg a választást. És most elmagyarázzák nekünk a tudatlan fél-hülye csőcseléknek, hogy mitől jó a kapitalizmus, meg a neoliberalizmus, meg a láncok nélküli piacgazdaság, amely mellesleg soha sem tudta megoldani sem a szegénység, sem a tanulatlanság problémáit. Szerencsére többek között svéd barátaink soha nem kérnének egy ilyen kis neoliberális kampányból. Szerencsére még vannak Európában és a világon is akik tudják, hogy a tőkét korlátozni kell. Mert a korlátozatlan tőke "szabadrablás". De most lesz egy kis rajzfilm, amely elmagyarázza a „hülyemagyarnacionalistának”, hogy eszed nem eszed ezt kapod. Mert mindenhol verseny kell, verseny az egészségügyben, verseny az oktatásban. És be kell fizetni az adót, amit persze el lehet majd lopni. Igen tudom, akkor fogjam be a számat és ne nézzem, az izgalmas rajzfilmet Csak az a baj utálom ha hülyének nézik a hazám lakóit. És még valami: lehet rajzfilmet csinálni...és lehet bármit is tenni, mindenhova bevonni a tőkét, jön egy Kondratyev-ciklus szerinti mélypont és kányimutyi a drága kis tőkének, meg a kapitalizmónak, amely mindet tönkrevágott, és jöhet az állam-bácsi az igazi kritikus értelmiségiekkel, akik nem fekszenek össze mindenkivel pénzért, és összerakhatják a szociális hálót, amelyen egy rajzfilm vágta lyuk is csinosan mutathat.
Hát, Árpi, te tudod. Értjük, hogy enni kell, szarni muszáj. Én nem állnék be az "eladtad magad/nem adtad el magad" vitájába, csak azt mondom, hogy amit én magánkőőcségem terhére olvasok tőled, az egy dolog, az viszont, hogy közpénzen nézzem a köztévében a mesédet, nekem némileg átkúrásként jön le. Egy faszacsákót, mint te, ha hű magához, baszki, kivágják, mint Trockijt Sztálin csoportképéről. Ha nem hű magához, akkor megalkudott... De az ugye, nem te vagy... (nem a lófaszt, gyerekkel az ember pénzért keccsöl, leszarja, ki mit gondol, oszt ha még meg is valósíthatja magát... akkor vow!!!)

Előre nem ítéllek meg, néha t.i. nagy fasz vagy, mint mindenki; néha viszont igen tehetséges,mint kevesen. Kíváncsian várom a munkádat, majd az megmondja, milyen vagy. Sok szerencsét, brada, remélem, kiderül, hogy az olvasottságnövelő botrányozáson túl más műfajban is tucc alkotni maradandót.

Bár, akárhogy forgatom az írásodat, azért csak olyan az, mint aki a buszon beszart és mégis megpróbálja kimagyarázni.

Dejazé' csak kúlossan. For a better Magyarland. Mert mindenkit ez érdekel, a "mennyit nyúlsz le ezé'?" fikagombócaival ne törődj. Csákány!
Lóci!
Van jobb példa is (részben PC-sítve):
Megy haza Zsiga, a vendéglátóipari zenekar nagybőgőse, és látja, hogy a felesége nagy átéléssel szopja a zenekarvezető első hegedűs hímtagját. A bőgős megdermed, a prímás elteszi és szó nélkül elmegy. Lakatos, hogy már nem kell fénie a főnökétől, nekitámad a másnemű feleségének:
- Dik má' Rózsi, te büdös kurva, há' mit csinyáltál?
- No mér', há' ha nem sopom le, még megbas!
igaz ember,

nem kell mindent ilyen feketén/fehéren nézni. Én azt hiszem, a politikai elitünk tagjai nagy köcsögök majdnem mind, a "Mao. többet érdemel" tömény fassága nekem ugyanaz, mint a "Rosszabbul élünk, mint 4 éve" szlogenje. OV és GyF ugyanúgy kripliknek néznek minket, nehogyaszidd má hogy nem.

Azt kéne látni, hogy nem igazmagyarok és hazaárulók, nácik és zsidóbérencek, lovasistvánok és drágabolgárurak vannak a világon. A problema az, hogy a gyerekeink le fogják tojni az egész hazaárulózós-árpádsávozós-százlépésezős-nemleszgázáremeléses bandát, amikor a környezeti katasztroff és a társadalmi feszültségek nyomják agyon őket (elöregedés, betelepülés, munkanélküliség, karvalytőke - igen, az, ezt ne tagadja nekem senki, a befektető nem Róbertbácsi soha, sehol és mennyen a pitlibe, ha megsértődik, mert lekarvalyoztam... azazhogy éppen ellenkezőleg, csessze meg, maradjon itt, de engedje meg, hogy magamban a qrwanyját kívánjam neki, ha leszarja az egészségvédelmemet, pihenőnapomat, stb).

Shang wu yao, Xiong ya lí 2050! ("Jó reggelt Magyarország 2050!", a natív hangarijenz nyelvén)
Hát majd most sokan nem fognak a blogra kattintani. Az olvasók közül a jobbosok tutira végleg elfordulnak, a pártokhoz kevésbé kötődők közül szintén sokan. Talán nem mindenki, de azért sokan. De hát megmarad mindegyik, aki balos. Nekik egyre jobban fog tetszeni. Ezzel arányosan a középen állóknak kevésbé, de akkor ők már kisebbséget fognak alkotni.

Aztán majd elkezdesz olyan cikkeket írni ide, ami tényleg tetszik az olvasóknak. Hiszen ők a te hűséges olvasóközönséged. Orbán tényleg egy nagy fasz, rengeteg fogást találni rajta. Ferenc majd kicsit háttérbe szorul, nem róla lesz szó. Először még csak oda-odamondogatsz, de aztán majd te is belátod, mint Debreczeni József, hogy ekkora államférfi csak minden évezredben egy terem, nem szabad őt bántani. És el is fogod hinni, őszintén, magadnak.

Én ezt tartom egy valószínű forgatókönyvnek, aztán persze tévedhetek is.

Mondjuk így is lehet élni, lehet kicsit nagyobb autóval járni, jobb házban lakni, mint elismert független publicistaként. Azért nem adnak a boltban semmit se.
Nem nyitsz majd valamilyen topicot, vagy vmit, ahol megbeszélhetőek lesznek a mindenkori leadott részek?
LOL, egy jövendőmondó. Március óta kapcsolatban vagyok a projekttel, neked is ajánlom, h kattints az "mszp" címkére itt oldalt.

Danis: valamit kitalálok majd, de lesz a dolognak saját szájtja is.
jut eszembe, máma este az mtv a la carte c. műsorában Schmidt Máriával, Szita Károllyal, Szetey Gáborral, Kemény Dénessel és Zsadon Andreával beszélgetünk. kíváncsi vagyok, mi lesz belőle, a vacsora kellemes volt, de sajnos nem volt jelen aktív képviselő, hogy költségtérítésről és pártfinanszírozásról igazán őszintén dumcsizhassunk.
Az előző írásomból látható hogy igazából én megértelek.

Ami nagyon érdekes, az a (relatíve) sok ember felháborodása itt a fórumon, amikor azt gondolják, hogy Magyarországon 2007-ben valakinek lehetnek tiszta elvei, amikhez ragaszkodhat, és még normálisan meg is tud élni mint politikai újságíró. Most egy illúzióval kevesebb lett nekik.

De az élethez szorosan hozzátartozik az illúziók elvesztése, a jó és a rossz közötti kezdetben éles határvonal elmosódása, és a mindennapi kis kompromisszumok. Sokan megírták ezt, nálam bizonyára jobban. De Móricz Zsigmondtól a Rokonok talán a legtalálóbb erre a helyzetre. Konkrétan a te helyzetedre.

Mi, kompromisszumkészek pedig még akár addig is eljuthatunk, hogy ha elénk kerül egy lízingszerződés egy jó kis kormányüdülőről (ahol a lízingdíj kisebb mint a bérleti díj), hát gondolkodás nélkül aláírjuk. Mi az hogy! Csak a bolond nem él a lehetőségekkel.
az látható inkább, hogy nem értesz meg egyszerű mondatokat. hát istenem, annyi baj legyen.
Mindenestre kiváncsi vagyok, hogyan zenésítitek meg a lombard kölcsönt, vagy a jelzálogmittudoménmit.
Fenemód nehéz ám, csináltam pártucat évig más szakmában.
Két perc kevés lesz.
Nem tudom, előző kommentemmel mi lrtt. Lényege az volt, hogy két perc kevés lesz.
két perc kevés valóban, túl vagyok már néhány epizódon. viszont ebből a műfajból hosszabbat egyelőre nem nagyon lehet lenyomni az emberek torkán. érdekes, hogy a krokodil viselkedéséről megnéznek húsz-harminc perceket a spektrumon, de azt valahogy nem tudom elképzelni, hogy "gyere mama, gazdasági fejtágítás van".

lombardhitel, az nem lesz, jelen állás szerint.
Köszönöm, engem spec. nem is érdekel a lombardhitel. (Tényleg nem tudom, mi az.)
Egyébként úgy tapasztaltam, a rajzfilm - ha jó - önérték, minden normális ember szereti, bármiről szól. Még ha (jó) reklám, akkor is. Öt percig is talán, ha nem reklám.
Árpi!

Két perc egy kb egy gépelt oldal. Csináltam a nyolcvanas évek végén 2,5 -3 percben műemlékekről, helytörténeti dolgokról, hetente egy vidéki nagyváros tévéjének. Mindig kell egy ötlet, képi vagy szöveg, 15 másodpercenként egy új kép. Rá ment egy nap 2 percre, sokat szenvedtünk. Csináltuk talán két évig. Most a helyi sulikban ennek Cd- tematikus változatait sokan használják töri órákon. így már jó.

A végén csináljatok belőle egy DVD-t.
Ne haragudj, Árpád, de egy valami rettenetesen zavar, folyamatosan kitérsz az olyan kérdések elől, hogy neked mennyi lé esik le ebből. Ezzel csak annyi a gond, hogy ismereteim szerint az a vállalkozó, aki olyan munkára szerződik, aminek a fedezete költségvetési forrás, kérésre köteles bárkinek tájékozatást adni a szerződése részleteiről. Ez az információszabadság. Nagyot csalódnék, ha éppen te szarnád le magasról az egyik legfontosabb liberális értéket, még ha nem is olyan magasról, hogy az istenítélet legyen. Természetesen, ha alkalmazottként dolgozol, nem érdekel az összeg, a személyes adataidra nem vagyok kiváncsi. Viszont ne gyere azzal, hogy ebben a projektben te csak az alvállalkozó alvállalkozójának az alvállalkozója vagy és ezért a tájékoztatás az MTV kötelessége, mert az elég olcsó lenne, főleg azok után, hogy eleve te kezdtél el teríteni.
Miféle faszság ez már megint???
Egyszerűen nem fér a fejembe, hogy ettől, az animációs filmbei szerepvállalástól hogyan gondolhatják egyesek, hogy W lefeküdt Gyurcsányéknak.
Én nagyon meg leszek lepve, ha így történik.
Reményeim szerint ez a körülöttünk lévő világ összefüggéseire a köznép számára is könnyen megérthető és szórakoztató formában rámutató film lesz.
Ha jól van megcsinálva akkor ez független kortol, kormánytól, ellenzéktől és mindenkinek a véleményétől. Pusztán tények lesznek. olyanok amikre az átlagember nem feltétlenül jön rá magától, de könnyen felfogja, ha jól magyarázzák neki. Ez egy nagyon becsülendő próbálkozás, már rég szükség lett volna egy ilyen fejtágító írományra, vagy filmre.
Sajnos az ember nap mint nap szembesül a végtelen emberi butasággal, a legegyszerűbb összefüggésekre sem olyan egyszerű ráébreszteni az embereket mint hogy pénz nem terem a semmiből, a támogatásokat nem a kormány "adja", hanem az emberek által befizetett pénz egy része van odacsoportosítva stb. Nagyon hasznos ha ezeket játékos formában valaki megpróbálja elmagyarázni azoknak akik nem akarnak súlyos gazdasági könyveket lapozgatni, de hajlandóak venni arra a fáradságot, hogy magukévá tegyék az alapösszefüggéseket.
Ennek mind semmi köze a GyF-hez, OV-hoz, a kormányhoz vagy az ellenzékhez. Az nem kormánypártiság ha ezt elmagyarázzuk az embereknek. Szégyenletes a jobboldalra nézve, hogy egy kísérletet a valóság elmagyarázására sokan (főleg un. jobboldaliak) kormánypártisággal vádolnak. Szégyenletes, hogy a jobboldal ennyire érdekelt abban, hogy a sötétben botorkálók, továbbra se lássanak fényt és továbbra is arcpirító demagógiával próbálják őket maguk mellé állítani és politikai ellenfelük ellen hangolni. Az egyház ezt évszázadokon keresztül profi módon művelte, a 21. században az ilyen próbálkozás több mint szánalmas.
A tótavé rajongói körnek az is megfelelne, ha gyurcsány seggének törölgetője lenne a csákó. Én meg ezután se olvasom a faszságait.
Ne félj!

Ne félj, nem duma lesz a két perc, hanem szellemes rajzfilm. Meg kell nézni, azután vagy megvesszük a DVD-t, vagy nem.
(Gyerekeknek: Korrupcica kalandjai. A furfangos APEH-madár és a róka. Frédi és Béni kőbányája. Stb.)

" Ha, ha! elő síp, dob, zene!
Harsogjon harsona:
Fülembe zúgja átkait
A velszi lakoma..."

Szerintem itt nem az a gond, hogy mennyiből és mit.
KIDOBOTT PÉNZ AZ ABLAKON
Árpád, szerinted hányan nézik az MTV-t?
Miért kell az MTV-be ömleszteni a milliárdokat?
Szerinted hányan dolgoznak ott?
Ők miért nem tudnak ilyet a fizetésükért?(ha már a mi pénzünkből fizetik őket)
Stb...stb...stb...
Megnéztem az a la Carté-t.
Hát, nem tudom mikor készült a felvétel, de kicsit viccesen vette ki magát, amikor Árpád azt mondta, Orbán Viktor igazán körülnézhetne uniós pénzek ügyében a saját háza táján, mindezt a mai főhír, a kiskunhalasi pénzosztoda lebukása tükrében.
Oké, nem lehetett ezt előre látni, de hát akkor is jót mulattam.
Amúgy a műsor szerintem nagyon jó, kábé az egyetlen nézhető műsor az MTV-n.
Csak az zavar benne, hogy a szerkesztés itt is olyan semmilyen, mint a 7i7esben. Mindenki egymás szavába vág, senki nem tud elmondani egy kerek mondatot.
A'la carte:)))

Gyenge voltál, totikám, mint a harmatvíz...

Annyira futotta, hogy a gyerek inkább legyen buzi, mint lelenc.

Akkor én meg azt mondom: én genetikailag a többnejűségre vagyok programozva. Nem tehetek róla. Nekem nem csak több nő, több feleség is kell. Kéretik bevezetni a többnejűséget is:)))
Megnéztem az álákártot. Örülök, hogy nem hazudtoltad meg magad Árpád.

A többieknek, akik csípőböl nyomják az összeesküvéselméleteket, azt javaslom először olvassák el Karinthy írását. Asszem benne van a harmadikos gimnáziumi olvasókönyvben.
pinbota

Ilyen elvakult ostobaságért nagyon-nagy erőt kellett kifejtened?
"Szégyenletes, hogy a jobboldal ennyire érdekelt abban, hogy a sötétben botorkálók, továbbra se lássanak fényt és továbbra is arcpirító demagógiával próbálják őket maguk mellé állítani és politikai ellenfelük ellen hangolni. Az egyház ezt évszázadokon keresztül profi módon művelte, a 21. században az ilyen próbálkozás több mint szánalmas."
"Annyira futotta, hogy a gyerek inkább legyen buzi, mint lelenc."

Látom, fogtad a lényeget.
Neked kötelezővé tenném a készülő sorozatot.
Utána témazáró dolgozat.:)

"Nekem nem csak több nő, több feleség is kell. Kéretik bevezetni a többnejűséget is"

Szedj össze még 499000 hozzád hasonlót és mehet a téma.:) (kb. ennyi a meleg itthon.tudod,kritikus tömeg)
Na először vitt rá a gusztus, hogy megnézzem ezt az A La Carte nevű bajnokságot. Lehetne jó is ez, ha egy stúdióban menne, 3 politikus kontra 3 értelmiségi felállásban. (Ezekből egy-egy szakpolitikus, ill. "szakértelmiségi".) Minek kell ilyen sem nem politikus, sem nem értelmiségi típusú, esélytelen jelölteket is behívni ide? Díszletnek? És minek behozni az ételt mint olyat? meg közelről mutatni, hogy sül a hús, mint a Szindbádban. Gusztustalan.

De volt tanulság is. Például, hogy a Tóta W.-féle ugatótempó, az egy igen kontraproduktív magatartásforma: "hajnal vezeti lépteit" ugyan, ámde a szélesebb médiában szokatlan szókimondó nyerseség inkább a polelit tekintélyének további apadásával, aka a "bizalmi válság" mélyülésével, konzerválódásával jár, mert legfőbb üzenete, legalábbis a pórnép számára, nem a tartalom, hanem a forma: látjátok emberek, lehet ám ezekről a seggfejekről, az általuk mondottakról így is beszélni!

Ettől függetlenül jó volt Árpit mozgófénykép formátumban megcsodálni (nekem ez valahogy még sosem jött össze - a mai este életreszóló élmény volt), meg azt, hogy Kemény Dénes milyen nagyra értékelte poénjait.
Azért a "korrupciómeghajtású demokrácia" az jó volt...
"érdekes, hogy a krokodil viselkedéséről megnéznek húsz-harminc perceket a spektrumon,"

Mi olyan érdekes ezen, David Attenborough sokkal szimpatikusabb nálad.
Volt még pár jó mondat. A sitten ülő politikusokról szóló pl. példaértékű volt. Úgyszintén a hazug politikai elit szemenköpése is. Ez a fajta újságírás nagyon hiányzik a tömegkommunikációból. A Szetey ki is bukott rajta. A 150 milliós szülőágy meg konkrétan fasság, de senki sem tökéletes.:)
Szegény Árpád!
Nem semmi amit kapsz! Gondolom azért erre számítottál, hisz nem véletlenül próbálod megmagyarázni a bizonyítványt. A közönséged eddig is ismerted.
Azért arra kíváncsi lennék, hogy az anyák hogy fogadják el az állami(GYF) családi pótlékot? Ők akkor kinek is feküdtek le?
Lehet, hogy azt csinálták amit a szívük diktált csak véletlenül egybeesett a nagy köz érdekével vagy mégis a Fletó van benne?
"Gondolom azért erre számítottál, hisz nem véletlenül próbálod megmagyarázni a bizonyítványt."

NEm magyaráz semmilyen bizonyítványt. Látom te is a funkcionális analfabéták táborát gyarapítod. Mars rajzfilmet nézni! Utána témazáró:)

"Azért arra kíváncsi lennék, hogy az anyák hogy fogadják el az állami(GYF) családi pótlékot?"

Jajj b+! Amikor a Viktor volt a főbakter akkor meg OV volt a családi pótlék!? Ne fárasszál már.

Hátigen, a tv műsor 8-ik szereplője a vágó.
Ma az alakarton ez meg is látszott. Valahogy nemigazán volt vita. Összevissza belepofázás mindenbe, a kérdésre nincs válasz, de ha mégis és az ütős, akkor az arra történt reakció tuti már nincs benne a műsorban.

Az az ember érzése, hogy ez a komolyított hetihetes produkció fél a kétpercnél hosszabb vitáktól, mert az már nézettségvesztéssel járhat, így aztán még a heti hetesben is alaposabb vitákat láthatunk.

Visszasírom a régi Heltai féle napzártákat.
Ott lehetett legalább értelmes emberek értelmes beszélgetéseit nézni, meg ha az ember kiment közben az erkélyre akkor baglyokat is láthatott..
OFF

itt a hozzászólásokat olvasva, meg úgy egyébként is:
azt szeretem a mi kis népünkben, hogy olyan issszonyatosan kritikusak tudunk lenni, a fikázás, az okoskodás - aaaz nagyon megy!

ON
a la carte:
árpád, kár, hogy nem voltak súlyosabb politikai személyiségek, akkor érdekes lett volna. így sok megjegyzésed süket fülekre talált.
Tótawé komám, eddig is tudtam, hogy meg vagy véve kilóra - most csak te is elismerted. Sebaj. Mamelukokra is szükség van. Csak lécci a jövőben ne próbálj úgy tenni, mint egy független észkombájn, mert ebből se a főnév, se a jelző nem stimmel...
Whale!
Látom az Igazság üdvözít téged is ily agresszívan.
A bizonyítvány-magyarázat nem egy-egy mondat, hanem a cikk megléte maga, egyfajta igazolás-vágy a döntésre, önmagában leírt koncepció alapján.
Az,hogy OV-GYF csak az államot jelzi, ugyanúgy fizethet a teljesítményért, mint te az autószerelőnek.
Ahogy nézem a témazáródra(sic!) csoportosan megyünk már, tanár úr!
Szerintem épeszű ember nem gondolja, hogy ezzel máris lefeküdtél a Maszopnak, ugyanakkor teljesen el tudom képzelni, hogy ha valaki másról olvasol ilyesmit, egyből ezt írod meg róla. Mint ahogy itt is történt, valóban skizofrén egy helyzet.

Ami tök más kérdés, de: tényleg hiszel benne, hogy a nép szereti, amikor a TV-ben megmondják neki a frankót minimális szórakoztatás mellett? Az ilyesmi csak akkro működik, ha nincs hova kapcsolni.
Jó sok faszság elhangzott itt.
Szerintem meg igazad van Árpád! Jól teszed, hogy csinálod.

Egyébként jó lenne egy olyan rész, amelyik arról szól, hogy mi is az a közszolgálati televízió.
Mit csudálkozunk már megint? Az államnak engeteg a pénze, pl. a mi adófizető forintjainkból tartjuk el azt a KVVM-es állami alkalmazottat, aki nekem írogat munkaidőben.A nemrégiben kaptam egy nem kedves, nem rövid levelet a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium egyik sajtóreferensétől. A levél meglehetősen személyes hangvételű volt, bár csak látásból ismerjük egymást. Az alkommunikátor ma már úgy emlékszik, a levelet ő kapta tőlem. Az emlékezés funkciója, hogy a múltat elérhetővé tegye a jelen döntéseinek meghozatalához. Az agyba érkező információ rögzülése, majd tárolása pedig eredményesebb, ha az egyes tartalmakat írás útján rögzítjük, mint pl. ha csak olvassuk. Akkor most: a) nem emlékszik, de akkor arra se, hogy kapott, azaz olvasott levelet; b) emlékszik, ez esetben írt – és hazudik.
Megint csudálkozunk, pedig az állam rengeteg pénzt költ, pl. az alkalmazottjaira, akik munkaidőben nem dolgoznak, pedig mi tartjuk el őket.A nemrégiben kaptam egy nem kedves, nem rövid levelet a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium egyik sajtóreferensétől. A levél meglehetősen személyes hangvételű volt, bár csak látásból ismerjük egymást. Az alkommunikátor ma már úgy emlékszik, a levelet ő kapta tőlem. Az emlékezés funkciója, hogy a múltat elérhetővé tegye a jelen döntéseinek meghozatalához. Az agyba érkező információ rögzülése, majd tárolása pedig eredményesebb, ha az egyes tartalmakat írás útján rögzítjük, mint pl. ha csak olvassuk. Akkor most: a) nem emlékszik, de akkor arra se, hogy kapott, azaz olvasott levelet; b) emlékszik, ez esetben írt – és hazudik.
Súlyos, nem akarom elhinni, gondotam hogy ez csak egy olcsó poén. Naptárba néztem, hátha április elsejei cikknek szántad (ja, ez egy olcsó poén).
De ha komoly, kérlek ne menj bele. Átvernek.
Az odalökött morzsákból csak-csak marad még valami a leadott százalékok után (szuper, szuper, szuper) de miből fogod majd fizetni az ügyvédi költségeket?
Ne bízz a csodákban! Te nem vagy akkora ász, hogy kihúzzanak.
Szerintem ez a tipikus `ha nincs ellene,akkor vele van` hozzaallas nem túl biztato a hozzaszoloktol. Számtalan ilyen vitám volt, (amikor meg érdekelt annyira a dolog,h vitázzak róla) és mindig az lett a vége,h kitalálták melyik oldalon állok. Miközben valóban nem alltam sehol, csak vicces volt, hogy mindenáron kellet allnom valahol szerintük. Közben meg szomorú voltam,h eddig általam ennél okosabbnak hitt emberek, mar-mar erőszakkal győzködnek olyan dolgokról, amiben máig nem értem hogy lehet ennyire hinni.
Röviden: a hozzaszolasokbol (sokból legalábbis) latszik miért nem tartunk sehol. :) (és meg senki nem látott-hallott egy másodpercet se az egészből) :D
Nem lehet, hogy ez egy olyan dolog, amikor meg kellene próbálni? Mármint,h ne úgy ülj le és nézd meg, hogy ez `megint egy újabb komcsi hazugsag`, vagy `valami neonáci balhé`, meginkabb `csak nem egy ujabb bibsi kamuliberalista lof.sz?` hanem, h nézzük meg, van-e értelme a dolognak. Aztán ha nincs, vissza lehet jönni és értetlenkedve írogatni,h miért nem megy az országnak és szidni megint valaki mást. Csak magunkat soha.
Persze az sem kizárt, hogy tévedek. Hehe. Vesszenek az idealisták! :)
Gazdi, gazdi, lejött, amit vártál. Mivel tudom, hogy ez nem random model, viszont "szűk, felső réteg", ezért nem is vagyok igazán elkeseredve. Tedd a dolgod! Hihi.
Szia Árpád!

Remélem olvasod a levelet és talán reagálsz is rá.
Tegnap láttalak az m1-en a vazsorázós dumálós műsorban. Döbbenten hallgattam az elhangzottakat. Pontossan rávilágítottál dolgokra és mit kaptál? Cinikus mosolyokat illetve rágalmat, hogy általánosítasz. "Sajnos" úri ember voltál egész egyszerűen rájuk tudtam volna borítani az asztalt helyedben. Ha csak hallgattam volna a műsort akkor talán nem lennék ennyire felháborodva de azok a cinikus mosolyok...
Lehet túlzok és csak a vágástechnika tette ennyire vérlázítóvá a műsort.
Többször feltűnt többek között az is , hogy Te mindenkit meghallgattál viszont beléd többször fojtották a szót. Oké befejezem gondolom ezekkel te is tisztában vagy.
Így tovább és mondd ki az igazságot helyettünk is.

Árpitól: "... a másik lovacskám a felvilágosítás. Ezt is megírtam már sokszor itt. Ki tanított itt valaha piacról, kapitalizmusról, profitról, magyar felsőoktatásról, arról, hogy miről szól ez a kurva ország? Hol tanítják, miből van a nyugdíj? Sehol. Hát most mi megpróbáljuk, lehet segíteni, lehet kritizálni, és lehet folytatni."

Alapvetően téves koncepciónak tartom, hogy mindenkit érdekel, vagy kell, hogy érdekeljen a gazdaság működése. Ez egy magyar betegség, hogy ha egy tevékenységben érintőlegesen részt veszünk, mindig szakértővé akarunk válni. (Pl. a beteg mindig utánanéz az elérhető gyógymódoknak, és vitázik a dokival, az építtető jobban tud alapozni, mint a kőműves, stb.)
Egészséges társadalomban azért fizetjük a politikusréteget, hogy a társadalmi erőforrásokat a köz igényeinek megfelelően alakítsák, mozgósítsák. Ha ezt nem sikerül közmegelégedésre tenni, el lesznek zavarva, és a többséget nem érdekli, hogy milyen elméleti/gyakorlati kihívásokkal kellett szembenézniük. Az ugyanis az ő munkájuk, nekem meg van sajátom.
A társadalmi hatékonyság szempontjából igen rossz, ha a nép nem a saját szakmájában, hobbijában, tehetségében tökéletesíti magát, hanem féligazságokon rágódik kamatvágással, indexálással, újraelosztással kapcsolatban. Nem születik mindenki közgazdásznak, és nem is válhat mindenkiből piacgazdasági szakember. És sajnálom, ha úgy látja valaki, hogy egyetlen módja a politikusok ellenőrzésének, ha legalább annyit tudunk, mint a szakértőik.

(Érzem a túlzásom, nyilván 2 percbe nem fér egy szakma, de az eredménye mégis az lesz, hogy a sok "okos" azt fogja hinni, hogy most már tud mindent.)

Szóval figyelemfelkeltésnek jó ötlet, a rajzfilmekre én is kíváncsi vagyok, de nem gondolom, hogy ettől jobb lesz Magyarország.
A rajzfilmről még nem írtam. Ezt sztem 17 éve kellett volna megcsinálni, most már minek. Ami viszont azóta is hiánycikk és sürgősen pótolandó: intenzív politikusképzés, illemtantól kommunikáción át, közgazdaságtan, problémamegoldás, konfliktuskezelés stb. A politikusokat kellene képezni, nem a polgárt, bocsánat.
Sztravinszki, ott a pont!

á lá öninterjú ;)
Árpi!

Tegnap nagyon csendes voltál az M1-en.Már egy edző,vagy múzeum igazgató sem tud szóhoz jutni?Hogy fordulhat ez elő? Azt hittem hogy ez a te műsorod lesz,de sajnos közel sem.
Bocsi: már mint te nem tudtál melletük szóhoz jutni.
messziről jött,

Azt hiszem Puzsérnak igaza van, bár az ő romantikus globalizmusellenessége is fárasztó néha, de most nála a pont.
Árpád az indexszel szinte egyszerre elkezdted az szdsz-nek való benyalást. Érdekes, hogy újabban (mióta kezdenek rosszban lenni) még az mszp-t és kicsit a kommunistákat is szidjátok, de csodával határos módon az szdsz-ről alig írtok és sosem olvasható rá egy szél kritika sem.

Az aktualitáshoz szólva:
az elején kedveltem a stílusod és a kritikáid, mikor még objektívebb voltál, kifinomultabb és inkább a társadalmat és a hülyeségeit firtattad, mint bölcsészfejű gyáva szobatudós, ahogy kinézel.
Egy ideje viszont aggasztó, hogy elkezdtél fröcsögni mindenre és 99%-ban a politizálsz, ráadásul balra, amit minden igazi értelmiségi itthon megvet, joggal.
Szánalmas ez az eröltetett anti-antiszemitázás is újabban tőled, pedig én még emlékszem, amikor poénkodtál zsidókkal, pl. óriásplakáton látva a dolgot általad stb.

Viszont ez mindennek a teteje, amit most tettél. A saját szádba szartál, egy utolsó médiakurva lettél. Úgy látszik elvégezted a felsőoktatást, amit pár éve kezdtél és most már ki kell fizetni valamiből a netelőfizud. Így benyaltál, megtörtél a vörösöknek vagy a másik köpönyegforgató bandának.
Ezt nem hiszem el, hogy pont el. Nagy csalódás ez és számomra jelzésértékű, hogy hol tart az itthoni helyzet és társadalom.
Ha egy hasonló kollégád tette volna, akkor már rég itt lenne a sárga földig lealázva általad. Másnap pedig a subbán.
Vajon subba van annyira pártatlan, hogy kirkaja ezt, mert oda való.

Előttem lezserepeltél, nem szeretnélek már többet olvasni, mert hiteltelenné váltál.
A kopaszodó, szemüveges gyerekkorában elnyomott agresszív kritikust beszervezte a mult rendszerből ittmaradt mutyizós sunyi vörös hadsereg.

Gratulálok. Le vagy írva. Senki vagy!
Kedves Adam ! A magyar értelmiség az eltelt 20 évben szépen leszerepelt. Lassan tényleg azt kell hinni, hogy amit megvetnek az jó.
Szerintem az mindig is tudható volt, hogy a Tóta a komcsi kutya kölyke. Ha nem az lenne, (ennyi kritikai éllel) ott kéne neki valami rendes baloldali csapatban tüntetni a Fletó ellen nyomást gyakorolni az MSZP-re, hogy tegye már hidegre a fickót.
De nem.
meg lehet oldani, hogy nekem - aki erti hogy mukodnek a dolgok, meg tudja miert kell megszoritani - ne magyarazza senki a bizonyitvanyt?
ugy ertem, az adoforintjaimbol erre a projektre forditando reszt atcsoportositanak pl kerekparutepitesre?

egyebkent is mi a kenkoves istennyila kerul ebben 160 MHUF-ba?
a nepnek tokre megtenne egy south park jellegu rajzfilmstilus is.
az meg nem tul draga mufaj.

hanyok a kormanyzati kommunikaciotol. az sem javit rajta, hogy Arpad irja a szoveget vagy sem. ha - veletlenul - burkolt biralat is kerulne a mondanivaloba, es az atcsuszna a cenzura-bizottsagon, azok az emberek, akiknek ez az egesz ingyencirkusz szol, ugyse ertenek meg.

azt meg en nem hiszem el, hogy objektiv lesz ez az egesz, Aprad, akar mit is gondolsz. egyebkent gratulalok, hogy sikerult megfogni egy szamodra izgalmas es jovedelmezo projektet.

de szerintem ez az egesz felesleges, belolem pont az ellenkezojet valtja ki, mint ami az allitolagos celja. mindegy, mert az en velemenyem ugyse szamit.
Tóta W. Árpád

"Egyébként nekem ezért a politika nem nyújthat be semmilyen számlát. Megmondom, miért. Azért, mert kurva sok munkával jár, kurva sok kreativitás kell ahhoz, hogy rajzfilmet csináljunk a vállalkozások tőkefinanszírozásának elméletéből, valamint nem halnék éhen enélkül se."

Nem is arra gondolunk itt, hogy ezt a 80x2 perces projectet elveszik, hanem amikor felmerül a kérdés, hogy lesz-e neked új közpénzes munka, akkor már sakkoznod kell, hogy lemondhatsz-e róla. Valószínüleg nem fogsz, és ezt nagyon helyesen (fogod majd tenni)!

Az alacerte-ot sajnos nem láttam végig (később megnézem a maradékot is), csak odáig, amíg Szetey Államtitkár Elvtárs óvatosságra int a tolvajozással kapcsolatban. Igen, Ő jó elvtárs, tiszta elvtárs, ahogy említette is, mert nem túl rég került be a rendszerbe, ráadásul nem pont a kis mutyizós projectek szinpadára, rá nem feltétlenül igaz a direkt tolvajozás. (A buzikkal egyébként nagyon óvatosan kell bánni mert egyrészt túlérzékenyek, és jobban összetartanak, mint a zsidók, de ezt gondolom Te is tudod!)

Az otthonszülés mekkora nagy baromság! És ezt például tényleg nem tudja más normálisan rövidre zárni, csak a piac.
Érzelmi, ideológiai alapon kezelhetetlen, mindenkinek van egy kis igaza. Egyszerű: aki otthon akar szülni, az fizesse meg a költségeit! Az ilyen Extrákat nehogy már mással fizettessék meg!

Összességében szerintem kommunista és fasiszta szempontból is jól szerepeltél a műsorban! Kezdetnek nem rossz! Sok sikert!

Az itt felszólalókkal ellentétben én függetlennek és kellően kritikusnak éreztem a hozzászólásaidat. (Igaz hithű kommunista vagyok, de néha azért el tudok vonatkoztatni.)

Azért az igazság azt megkívánja, hogy a South Park nagyon sarkított és felületes. Abból valós társadalomkritikát csak sok-sok szúrőn át lehet levonni. Akkor is leosztva sokkal.
Szórakoztató és én is szeretem, mint rajzfilmet, de ebből tanulni nagy hiba lenne.

Árpádék nem ilyesmi akarnak. Remélem, legalábbis.
kimoderealtak a commentemet? vagy csak a bloghu genyozik?
Virag et,

en a rajzstilusra gondoltam. monty python meets MS paint.
a lenyeg ott is a mondanivalon van, nem a szereplok arcvonasain.

Ezek a hozzászólások kicsiben mutatják ennek az országnak minden baját. Hogy nem hisszük el, hogy lehet változtatni. Hogy nem hisszük el, hogy az emberek tudnak hatni a kormányra. Hogy az értelmiség a maga köldökét nézi, és nem törődik azzal, ami rajta kívül van. Benne van az elmúlt negyven év nyomora. Annyira szomorú. Javaslom, kössétek fel magatokat most, úgyis kár ficánkolni, megdöglünk mind.

Ez nem keresztény idealizmus. Ha nem is lehet semmit elérni egy rajzfilmmel, meg *kell* próbálni. Vannak országok tőlünk nyugatabbra, ahol ha egy politikus azt mondja, hogy az egészségügy tarthatatlan jelenlegi állapotában, és a változások fájdalmasak lesznek, akkor ezzel választást tud nyerni. Nálunk nem. Én úgy látom, ezért jutott oda az ország, ahol van.

Úgy okádtok ide, hogy semmit sem láttatok a dologból. Majd meglátjuk, milyen lesz a rajzfilm. Ha nem MSZP propaganda, én nem bánom a támogatást. Az ebben az országban élő embereknek igenis érdeke, hogy a szélesebb tömegek képesek legyenek a fentieket felfogni. Fogjátok fel úgy, hogy a támogatás nem az MSZP-től jön, hanem a közösségtől, közösségi célok érdekében. A minisztérium nem egyenlő kormányzó párt. Ezzel az erővel ne járjatok orvoshoz, mert az is Gyurcsány.

Senkit nem érdekel, hogy ti a száz diplomátokkal semmi újat nem fogtok hallani. Nem nektek készül az egész, nem kötelező nézni. A ti dolgotok az lenne, hogy ültessétek le a nagyit az MTV elé, ha jó. Én le fogom. És ez lenne a ti felelősségetek itt, nem az absztrakt fanyalgás. Tegyetek valamit ti is.

Ha Árpád TANKÖNYVET írt volna, akkor is visítoznátok, hogy lefeküdt a hatalomnak, hiszen beszállt a tankönyvkiadó? Tehet arról, hogy ma a paraszt rajzfilmet szeret nézni, a betűtől meg hányingert kap?

Na ennyit. Szálljon magába a többség. Árpád, ha jó lesz a dolog, nagyon dicséretes, hogy tényleg próbálsz valamit tenni a köz érdekében. De azért megvárom a végeredményt. Lesz neten letölthető is valahol?
és hány száz néző után leszel elégedett, Árpi? mit vártok, hányan nézik majd? és mit számoltok, hány nézőtől lesz ez kifizetődő? de ne gyere azzalo, hogy "ha már egy embernek segített..." - ahhoz ez túl drága nekem...
TWÁ ! Tegnap igencsak visszafogott voltál ! Bár megcsillantottad egy pillanatra igazi Önmagad, mikor csak úgy nagy általánosságban,lehülyézted az embereket :) És milyen volt a pazar étterem pazar vacsija ? Milyen volt a
" szőke, naív, csak színésznő " oldalán ülni ? Zsadon A. valóban az, aminek mondja magát. Csak azt nem tette hozzá, hogy " mérhetetlenül ostoba, és primitív is vagyok !" Azt már meg se kellett volna jegyeznie, hogy " ja, és még baloldali is ", ez azonnal lejött. De esküszöm, még ez lett volna a legkissebb gond vele !* Nem tudom, mikor vették fel a műsort, de nyilván a W.kazetta felbukkanása előtt, azért voltatok oly visszafogottak a Zuschlager-nincs -ügy kapcsán. Pedig megért volna egy misét az is !
Tegnap megnéztem a műsort, s szerintem már érződik a kormányzati megrendelés hatása. Amikor szóbakerült a Zuschlag-ügy sajnos Árpád részérő ment a terelés, összemosás ezerrel....OrrrbánVikor, csúnyarondagonosznagypárttok, ZOrrrbán nézzenkörülasajátházatáján aranyköpések...
hát ez gáz

Mi jogon fikázod te a mezei képviselőket rongyos százezer forintok miatt, ha te ennek soxorosát fogod kapni a Miniszterelnöki Hivatal által folyosított milliókból?

"szálljon magába a többség"

nem szoktam komcsizni, de ez valami komcsi duma? én miért nem mondok soha ilyeneket?
"Vannak országok tőlünk nyugatabbra, ahol ha egy politikus azt mondja, hogy az egészségügy tarthatatlan jelenlegi állapotában, és a változások fájdalmasak lesznek, akkor ezzel választást tud nyerni. Nálunk nem."

Nálunk ki próbálta ezt ki és mikor? :)
Kristl, a bal az őszödi beszédet gondolta a választási beszédnek, csak ez lehet az ok. Na, adott is a szarnak egy pofont.
kg irta:

"Alapvetően téves koncepciónak tartom, hogy mindenkit érdekel, vagy kell, hogy érdekeljen a gazdaság működése. Ez egy magyar betegség, hogy ha egy tevékenységben érintőlegesen részt veszünk, mindig szakértővé akarunk válni. (Pl. a beteg mindig utánanéz az elérhető gyógymódoknak, és vitázik a dokival, az építtető jobban tud alapozni, mint a kőműves, stb.)
Egészséges társadalomban azért fizetjük a politikusréteget, hogy a társadalmi erőforrásokat a köz igényeinek megfelelően alakítsák, mozgósítsák. Ha ezt nem sikerül közmegelégedésre tenni, el lesznek zavarva, és a többséget nem érdekli, hogy milyen elméleti/gyakorlati kihívásokkal kellett szembenézniük. Az ugyanis az ő munkájuk, nekem meg van sajátom."

Ez az, hogy nem. Alapszinten a gyerekeknek es a nyugdijasoknak is tudnia kellene, mi az a globalis felmelegedes, mi az, hogy piacgazdasag, mi az, hogy kamat es mit csinal a parlament. Mindenkinek a sajat szintjen ertenie kellene ezt, meg az eletunket meghatarozo legfontosabb mozgatoeroket. Nem ertjuk, mibol lesz a nyugdij. Nem tudjuk, hogy mi az a tozsde. Nem tudjuk, miert annyiba kerul a benzin, amennyibe es miert valtozik az ara. Nem tudjuk, miert jo biztositast kotni, nem resze a kulturanak, ha ugy tetszik. Nincsne fogyasztoi kulturank es felelossegtudatunk (Arpi kedvence a hitelbol nyaralas, ugye). Ezen kellene valtoztatni (nyilvan egy generacio legalabb kell hozza). Meggyozodesem, hogy a lemaradasunk emiatt is van, es ez nagyobb kihivas, mint az uj afatorveny magalkotasa.

(egy pelda: ismerosom nemet nagymamaja tejkihordo meg kertesz volt egesz eleteben. A penzebol egy keveset jo protestanskent mindig felretett es hat nem volt lakastulajdonos, mert nemetorszagban ez nem akkora divat. A penzt azt befektetesi alapokban meg rszvenyekben tartotta es szepen fialtatta. Most mar atallt allamkotvenyre, mert tul oreg, hogy kockaztasson emg az idotav is roveidebb es csak az unokainak gyujt. Ismersz magyar tejkihordot, aki igy csinalja? Jo, ha bankakkartyaja van.)

Fentebb szo volt az Indexrol. Be lehet allitani az Indexet szadeszosnak meg gyurcsanyfasszoponak. Csakhogy: az Indexnek joga van liberalis meggyozodessel es szurovel vizsgalni a dolgokat. Nem kotelezo olvasni. Sokszor pedig eppen a liberalis meggyozodese miatt tamad olyan allaspontokat, intezkedeseket, torteneseket, amik esetleg az SzDSz-hez vagy a maszophoz kotodnek. Nem partkotodesu, hanem egy ertekrenddel felvertezve kritikusan szemleli a vilagot, ennyi. A stilusa meg ilyan, amilyen. Tudosit a Jobbik es a Fidesz dolagirol is. Demszky antiliberalis es agyament baromsagait, mint pl. kedvenc vesszoparipajat, a 4-es metrot eppenugy lehuzza, ha kell. Amikor kritizalja a 4-es metrot, akkor fideszes, csak mert a fidesszel egybeesik a velemenye?

A Daily Mail meg konzervativ, de utalja David Cameront, a Konzervativ Part vezetojet. A guardian meg ballib, de nem nagyon birtak Blairt.
Piac!!! A nem kötelező olvasni és az el lehet menni, sajnálom, piaci körülmények között a leghatékonytalanabb kijelentések :)))

Tanulni, tanulni, tanulni!
Az index.hu-val semmi gond, itt nem erről van szó, ne keverjük, nem őket vették meg.
Sztravinszki

Meglehet, de akkor elég szomorú. Mivel választási beszédet nem választás után szokás mondani. :)
Legalábbis jobb helyeken, meg "piaci" viszonyok közt.
(Csak, hogy szerepeljen a piac mint modern varázsige :) mer az kúl. )
Az index.hu-val szerintem semmi gond, itt nem erről volt szó, ne keverjük.
Így van Kristl, de majd a tóta kivakarja az országot ebből a vadkapitalista kuplerájból :)
affene, elnézést az ismétlésért, aszittem, h nem ment el
Diocles, a balosok mindig kevernek :)
Kristl:
Senki sem próbálta. De minden jel arra mutat, hogy egy ilyen kampánnyal buknának, és ők is így gondolják, nekik pedig létérdekük és munkájuk, hogy a kockázatokat jól becsüljék. De persze ez nem kellene indok legyen arra, hogy fűt-fát kelljen hazudni. Azt már a felelőtlen licitük okozza.
Adam 2007.09.28. 10:29:01

ejnye, de hüjevagy

"Ezek lopnak. Kedves szoci, a tieid is lopnak, tőled. Igen, a nagy Ő, a Reformer Állambölcs is lopott pénzből néz le rád a házfalról. Kedves fideszes: ők is lopnak. Bizony, a hajlíthatatlan erkölcskalapács, Aki Sosem Hazudott, az is lopott pénzből táncol. A tiedből.
Kedves liberális… na jó, azok szinte nyíltan csinálják. Az MDF marad ki csak, mert annak nincs honnan lopni, és került pénz máshonnan."

Ez mekkora benyalás már, komolyan. De még tudnék idézni, csak minek. Ezzel az erővel Khomeini szellemével is vitázhatnék a sariáról.
Virág et. 2007.09.28. 11:43:55

A south park nem tudom, mennyire sarkított, gondolom ez tűréshatár dolga.

Viszont az tény hogy elég sok embert kiborít, tehát népnevelésre alkalmatlan.

A népneveléssel egyébként az a baj, hogy ha hiteles akarsz lenni, akkor úgy kell kezdeni: Kedves nép, te nagyon hülye! Ekkor viszont nincs captatio benevolentiae, és különben sem kommilfó, mert demokrácia van és minden ember egyenlő, és nem szabad elitista módon nekimenni a vadkörtének.
Bal 2007.09.28. 11:53:39

Ne a nagyit. Ne elsősorban a nagyit. A gyereket, és a Józsit a kocsmából meg a Ferit, az élelmes vállalkozót, aki mindent megold okosban.

De főleg a gyereket.
Azt még az utolsó diliflepnis hülye is tudja, hogy a vadkörtét fejni szokták, nem nekimenni, piaci körülmények között :))
pu yi 2007.09.28. 11:55:04

Valószínűleg nem abból kell kiindulni, hogy hányan nézik meg az első adást az M1-en. Ha jó lesz, hozzáférhetővé lehet tenni a létező legtöbb csatornán, és ahogy Uljanov elvtársunk mondta, ismételni, ismételni, ismételni.

Meg persze fel lesz kúrva a netre, és én a helyükben a kész részeket tölteném üstöllést a youtube-ra is. :D

Lehet belőle oktatási DVD-t csinálni és a nebulókkal órán vitatkozni róla. (Ehhez persze nem árt, ha első körben legalább a tanerő érti.)

Ha meg szar lesz, úgyse nézi senki...Ha propaganda lesz, akkor meg a kormánypárti főszurkolók nézik.
a nagy levin

(egy pelda: ismerosom nemet nagymamaja tejkihordo meg kertesz volt egesz eleteben. A penzebol egy keveset jo protestanskent mindig felretett es hat nem volt lakastulajdonos, mert nemetorszagban ez nem akkora divat. A penzt azt befektetesi alapokban meg rszvenyekben tartotta es szepen fialtatta. Most mar atallt allamkotvenyre, mert tul oreg, hogy kockaztasson emg az idotav is roveidebb es csak az unokainak gyujt. _Ismersz magyar tejkihordot, aki igy csinalja? Jo, ha bankakkartyaja van."

ültél már török börtönben ?
láttál már nyuszit fűben ?
láttál már pókot falon ?

:-)
Kristl 2007.09.28. 12:24:17

Hát ennél kevesebbet mondanak, oszt nézd meg a mostvasárnapot. Kétpári parlament és kábé abszolút többség a Pártnak, aki szerint minden jó úgy, ahogy van.

(Árnyalnék: nem hiszem, hogy szerintük tényleg minden jó úgy, ahogy van. Sőt.)
azám RoFä, csak azért úgy a nagyvilágba nem gyártunk rajzfilmeket! kellene valami előzetes felmérés vagy mi, hogy kell e ez? működik e? stb. nem tudom pontosan mi a menete. mondjuk ha okítani akarok, akkor tesztvetítés, tesztközönséggel, utána kérdőív, megértették e...? csak kérdezem. de valahogy mérni kellene a hasznosságát, nem? mert különben akkor csak a pusztába kiáltott szó. 160 valamennyiért....

RoFa

Egyről beszélünk SP téren. denevernek viszont igaza van, hogy mint grafikai stílus, szerintem se kell bonyolultabb a SP vonalnál.
Levin,
a magyar "tejesember" (vagy nyugdíjas) jó eséllyel egykori kirúgott ózdi melós, akinek a fizetését 30 éven keresztül úgy állapították meg, hogy bekalkulálták az államilag támogatott alacsony árakat. Na abból félretenni...próbáld meg vazzeg.
Az egész lakosságot módszeresen kifosztották hatvan éve, bodobáltak mindent egy közös kalapba, majd, hogy-hogy nem rendszerváltáskor úgyanaz a kör elsétált a kalap tartalmával..
Most meg oktassák a hüjje népnek eztet a szép új világot.
Amúgy az általános butaság, önzés és beszükülés szoros összefüggésben áll az Árpiék által olyannyira istenitett globális kapitalizmussal. A Mai Magyar Átlagpolgár egyben az Ideális Fogyasztó, buta, kiszámítható, befolyásolható, kiszolgáltatott.
Árpi!
Úgye nem vágod magad alatt fát. Féltem a kapitalizmusodat tőled :-DDDDD
"abszolút többség a Pártnak, aki szerint minden jó úgy, ahogy van"

Nyilván ez megint nem ilyen egyszerű.
Orbán Viktorral, meg a Fidesszel nem az a baj, hogy nincs programja, mert van, csak a 2002-es vereség óta Orbán azt gondolja, felesleges itt szakmai vitát folytatni, a nép úgyis csak a demagógiára vevő, mert Medgyessy-ék is azzal nyertek, hogy kiírták, hogy 'Több pénzt az embereknek!' (leírni is szörnyű!). Azóta ez zsong Orbán fejében, hogy ha ez kell a győzelemhez, hát legyen!
Csak azt felejti ki a képből, hogy a magyar választók bizonyos része, amelyik általában eldönti az eredményt, csak a baloldaltól hajlandó elfogadni ezt a bornírt stílust. Ha a jobboldal írta volna ki ezt a minősíthetetlen szlogent az óriásplakátjaikra, nem működött volna.
Kedves Tota w.

Kezd laposodni a poszt,
Hétfőre kérnénk új gumicsontot!
Köszönjük!
staunch: (a la carte): az volt a probléma a műorral, hogy nem volt gy aktív parlamenti képviselőnk. eredetileg deutsch jött volna, de szita jött. a felvetett nyilvánvaló lopásoknak így nem volt címzettje, szegény szetey tényleg nem tehet erről, így is megbántódott, hogy miért neki címződnek ezek. én deutschra készültem. pech.
denever et al: nekem ilyet mondtak, hogy "az animáció drága műfaj", a south park is. hogy miért, mik a költségek, azt én nem tudom. azt igen, hogy nagyon sokan dolgoznak a filmeken. a finanszírozásról az mtv-nek kell nyilatkoznia, én nem vagyok a projekt szóvivője. ülök a gépnél, és írom. mint mondtam, kb annyiért, amennyiért egyéb szöveget. kifejezetten kevés pénzért amúgy, ez az én lelkesedésem/hülyeségem. ugyanis amikor megegyeztünk, akkor még nem is volt képben a MeH, sem ez a rengeteg meeting és egyeztetés, na meg a politikai támadások. (miközben egy cikket meg beverek a gépbe fejből, oszt kész.) de az se lenne igazán kóser, ha csak azért kérnék többet, mert ez állami munka. és az is igaz, hogy érdekel és szívesen csinálom.

remélem, lesz jövő hétre megmutatható valami.
Nagykevély 2007.09.28. 13:26:06

Nem annyira ideális a te fogyasztód, te hegyormocska, Pilis előtt, Budai hegyek után. :)

Például nem nagyon van pénze (vö. molaris: nyomorszinten él az ország, ok csak vicceltem), nemigen van miből luxusfogyasztania.

Sajnos a polgári öntudat és a polgári életszínvonal kéz a kézben járnak, de a tyúk és a tojás problémáján sokat el lehet vitázni.
kg: "Alapvetően téves koncepciónak tartom, hogy mindenkit érdekel, vagy kell, hogy érdekeljen a gazdaság működése. "

Attól ne tarts, hogy kiképzünk mindenkit bankárnak. Ezek olyan alapok, mint hogy mi (és mennyi) a költségvetés. Mire alapul a (felosztó-kirovó) nyugdíjrendszer. Miért nem olyan egyszerű, h az állam ad pénzt a vállalkozónak, és akkor lesz munkahely. Iskolabuszok.

Pártnév, ilyesmi nem hangzik el. Azt elmondjuk, mire ad pénzt az EU. Az a kedves néző dolga, hogy az ismertetett elveket aztán összevesse a tényekkel. És ez bizony keményen visszacsaphat a kormányra (mivel pl iskolabusz nincs), de ez meg az ő bajuk.
sztiv: "amikor felmerül a kérdés, hogy lesz-e neked új közpénzes munka, akkor már sakkoznod kell, hogy lemondhatsz-e róla"

miért ne mondhatnék le róla?
holgyvalasz: "azért voltatok oly visszafogottak a Zuschlager-nincs -ügy kapcsán" - ezt még nem mondták, hogy visszafogott lettem volna. és nem Zsadon A mellett ültem, hanem Schmidt M mellett.
Lehet, hogy a Jézusi igék a helytállóak ebben a "témakörben" is.
(Rajzfilsorozat hogy naprakész legyen az ember((az ember akinek annyi ideje nincsen ,hogy a seggét kitörülje a "dolgos hétköznapokban",este még egy kis fejtágítás,hogy nehogy alul informált legyen a "MA EMBERE"...)))

"Látva Jézus a tömeget, fölment a hegyre. Amikor leült, hozzá járultak tanítványai. Jézus pedig megnyitva. száját, így tanította őket:

l. Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa.
2. Boldogok a szelidek, mert ők bírják a földet.
3. Boldogok, akik sirnak, mert ők megvigasztaltatnak.
4. Boldogok, akik éhezik és szomjúhozzák az igazságot, mert ők kielégíttetnek.
5. Boldogok az irgalmasok, mert ők irgalmasságot nyernek.
6. Boldogok a tisztaszivűek, mert ők meglátják az Istent.
7. Boldogok a békességesek, mert ők Isten fiainak hívatnak.
8. Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa." (Mt 5,1-10.)

Ezen itt nincs mit rágodni többet(mármint hogy mennyi értelme is van e készülő rajzfilmsorozatnak), és hogy ki kinek adja el a seggét... hát kérem szépen ez is magánügy!

Árpi, a önértékelésedre hogyan hat, hogy te kaptad ezt a melót? Fasza érzés azért, nem?

Na, ezt a fasza érzést vehetik el tőled, ha nem idomulsz az elvárásokhoz. Ha elhitetik veled, hogy valaki vagy, akkor majd lebegtethetik, hogy újra egy senkit csinálnak belőled.
"Csak azt felejti ki a képből, hogy a magyar választók bizonyos része, amelyik általában eldönti az eredményt, csak a baloldaltól hajlandó elfogadni ezt a bornírt stílust."

meg azt, hogy ha lassan is, de változik az alapállás, cinikusabb, szkeptikusabb lesz a nép (ld reklámok), és ez jó.
pista: nem tudom, csak részben, kikkel versenyeztettek anno a próbaszöveggel. nem annak örülök, h hurrá, engem választott a disznófejű nagyúr, hanem hogy úgy néz ki, jó lesz a dolog, és csinálhatom azt, amit szerintem kell.

ha aztán egyszer az lesz, hogy tóta úr, nem dolgozunk magával, mert nem elég lojális, az se rossz érzés. nem kötődök személyekhez, az Ügyhöz igen.
travis 2007.09.28. 13:37:15

Ugyanezt mondtam, csak nem akartam kifejteni. Olvass lejjebb két sorral.

(BTW azért tényleg szeretném látni a Láthatatlan Programot. Ugye Fletóék sem a leírtat viszik véghez, a Fidesz is, ha kiad is valamit papiroson és aztán nyernek két év múlva, egy csomó dologban mást fog csinálni. Persze mint minden kormányváltás után, ezt simán lehet az előző garnitúrára fogni, tehát macchiavellista szemszögből OK. )
"A Mai Magyar Átlagpolgár egyben az Ideális Fogyasztó, buta, kiszámítható, befolyásolható, kiszolgáltatott."

Errol szol majd ez a rajzfilm - remeljuk - hogy csokkenjen a teljes kiszolgaltatottsag, de legalabb az a resze, ami a tudatlansagbol es tajekozatlansagbol ered. Hogy ne mindenki ilyenne valjon, amikor felno. Akkor esetleg nem fogja megvenni eron felul a Suzukit, megerti, hogy a nyugdijat nem az allam bacsitol erdemes varni, mert a rendszer nem fenntarthato, es egyszer azt is megerti, hogy ha azt akarja, hogy "azok" ne csak lopjanak, akkor azert tenni is kell. Azt is megerti, hogy nalunk gazdagabb orszagok is ugyanazzal az egeszsegugy dilemmaval szembesulnek. Azt is megerti, hogy mindenkivel kiszur, aki nem lyukaszt jegyet a BKV-n meg nem ad szamlat, meg azt is megerti, miyen jol jar a havi berlettel. Rajon, hogy a BKV nem demszki segglyukabol jon csak ugy (sot nem is o egyedul dont rola), hanem valamibol finanszirozni kell. Rajon, hogy az olyan szavak, mint "termelekenyseg", "jegybanki alapkamat", "egeszsegbiztositas", "koltsegvetes", "onkormanyzat", "privatizacio" ot is erintik, az nem valamifele masik, tavoli vilag kelleke. Lehet figyelmeztetni ot arra is, hogy ezekben neki szemelyese felelossege is van, meg ha csak egy olyan torekeny es tokeletlen rendszerben is, mint a kepviseleti demokracia.

Akkor esetleg osszeall a kep es bevillan az osszefugges a "ne lopj" bibliai parancsa es a jovo generaciok azon joga kozott, hogy viszonylag egeszeges es tiszta kornyezetben elhessenek. Ilyesmi. Egy lepessel megtoldva elkezdhet gondolkodni, milyen gazdasagi es az emberi termeszetbol adodo korlatai vannak annak, hogy onkorlatozzuk magunkat vagy hogy kialakuljon egy "igazasagos tarsadalom". Vagy meg akar velemenyt is kepes formalni a sajat ertekpreferenciai alapjan arrol, hol jo, ha az allambacsi gyujt es ad penzt valamire, es hol nem olyan jo, ha az allam bacsi kezeli es iranyitja a dolgokat. Es ha valaki azt mondja, hogy privatizaljuk a volanbuszt vagy tartsuk allami kezben a szerencsejatek zrt-t, akkor esetleg meg errol is lehet velemenye. Vagy arrol, hol jobb zoldseget venni: a piacon vagy a teszkoba. Vagy rajon, hogy a kornyezetvedelem nem ott kezdodik, hogy szelektiven gyujtjuk a kolaspalackot, hanem hogy esetleg meg sem vesszuk. Meg arra is rajohet, hogy ez az egesz nem csak a penzrol szol, sot a joletet sem abban lehet csak merni, hogy mennyi erkezik a bankszamlara a ho elejen. A "tobb penzt az embereknek" szolegenen is tul fog lepni, foleg, ami a leszakado retegek eselyeit es lehetosegeit illeti. Sot, ha van neki mar majdnem eleg penze, akkor esetleg meg polgari modon adakozik is ide-oda, bar ez mar majdnem idealizalt tulzasnak tunik.

Es ha mindez valami nagyjabol koherens szemlelette all ossze, akkor lehet belole valamifele viszonylag egeszseges ontudatu tarsadalom, ami kepes legalabb korrekciokra, ha mar nagyon nagy a gaz. Utana pedig el lehet kezdeni megvalositani a kommunizmust.

(meg jo, hogy nalunk nem az olyan temak uraljak a kozbeszedet, mint iraki haboru, bevandorlas, terrorizmus elleni harc, eghajlatvaltozas - mi lenne akkor)

Ez most nem volt valami koherens hozzaszolas, csak eltem a jogommal, hogy hulyeseget irjak.
Hát, Tótawé, ez sajnos blabla. A helyzet az, hogy sose voltál független értelmiségi - többek között ezért is csak nagyon ritkán néztem az eléggé túlértékelt blogodat. A látszatot ugyan őrizgetted a hol jobbra, hol balra csapunk imázzsal: azonban a figyelmesebb szemlélők tudhatták, melyik oldal mellé kötelezted el magad, mert az állandó egyházellenességed elég pregnánsan jelezte ezt. Most pedig nyilvánosan is meg lettél vásárolva. Nem baj, mert egyrészt a kormányoldalra is kell ember, te azért gondolkodsz is (ha messze nem is olyan jól, int ahogy hiszed magadról...), ezért talán majd észre fogod venni azt a pillanatot (még nem jött el, ezt nem állítom), amikor a borotválkozótükröd köpés után kiált. Hogy akkor beleköpsz-e, vagy már elég lesz a pénz arra, hogy csendesen elfordulj tőle, a jövő fogja megmutatni.

Én mindenesetre büszke vagyok és maradok arra, hogy - bár színvonalban éppen nem maradok le tőled - ilyen ajánlatot soha nem is fogok kapni sem. Rólam az olvasóim tudhatják, hogy nem az az ember vagyok, aki ilyet akár megfontolásra is érdemesítene...
travis 2007.09.28. 13:37:15

Ps: Létező, és szép nagy tábor az is, aki a mindenkori jobboldaltól hajlandó csak elfogadni szinte bármit, ha az megfelelően mellcsapdosó, árvalányhajas csomagolásban érkezik. Talán még a piacpárti szöveget is lenyelnék. Talán.

Orbán ugyan gyakran mutatkozik katkó miséken, de jó reformátusként igazán átállhatna ideológiában a szikár protestáns etika terjesztésére. Maximum az ifjú történészhallgatók és polgári kör vezetők Márai helyett Max Webert olvasnának a buszon, ha már megvolt az összes Wass Albert.
Kedves Árpád!

Nem gondolod úgy, hogy ezzel a megbízással egyszerűen csak azt akarják, hogy egy picit visszafogd magad? Mostanában ugyanis már kezdtél olyan cikkeket is írogatni, ami nem szolgálja kellő mértékben a politikai baloldal érdekeit...

Jó dolog a pénz, mert sok mindent meg lehet vele oldani: ha nem tudsz valakit érvekkel meggyőzni, csak meg kell venni a szavazatát, nem igaz?
Háppersze, Árpi, most nyilván ezt mondod, biztos ezt is gondolod, de majd a halálos ágyadon vonhatsz mérleget. Az tény, hogy az alakartozással, képmesézéssel egyre beljebb mész az erdőbe, egyre jobban kell figyelned, hogy ne tévedj el.

Mondjuk, egy ilyen küldetéstudatos csávó, mint te, tényleg képes lehet az elvhűségre. Persze, én pont nem azért nem szeretlek, mert elveszed a pénzem, hanem mert küldetéstudatod van, és a világnézetünk alapjaiban különbözik. Úgyhogy, nekem tökmindegy, hogy nyúlsz-e állami pénzt vagy se, nagyhangú hülye vagy és kész.
"ezzel a megbízással egyszerűen csak azt akarják, hogy egy picit visszafogd magad? "

hát ezt elég rosszul csinálják akkor :)
egyébként szóltam mindenkinek előre, hogy a rajzfilm 1 munka, a többi meg másik, és azt írok, amit akarok. de fel sem merült.

a filmben előadott elvekkel egyébként szinte egyetértek. pl a térségi iskola + busz program. logikus, okos, jövőbe mutató.

erről kétféle kritikát lehet írni, az egyik, h "jajkiircsák a falut", a másik, hogy hol is vannak akkor azok a buszok. én az utóbbit fogalmaztam meg, a romantikus hiszti nem izgat.

vagy a tandíj. ja, a tudás pénzbe kerül, befektetés, stb. és milyen fasza, hogy a tandíjból a legjobbak ösztöndíjat kapnak. remek! csakhogy ugye nm kapnak, mert az egyetemek jó része úgy döntött saját hatáskörben, h inkább megtartja a pénzt. tehát amiről mi rajzfilmezünk, az egyáltalán nem fedi a kormány eredményeit, legfeljebb az elveket. az elvek pedig szépek és igazak.
pista, az alakartban ott ült velem szita károly és schmidt mária. ők is bejöttek az erdőbe, vagy mi?
Persze, hogy bent vannak az erdőben, nyilván.

De Szita politikus, Schmidt meg majdnem politikus (vagy tán egészen az?), de minimum üzletasszony, te viszont újságíró vagy, Árpi. Nem mindegy.
mi nem mindegy, hogy bemegyünk-e egy vitaműsorba? nem hinném, hogy bemenni egy műsorba bármilyen elköteleződést jelent. és mi az, h Szita politikus? ráadásul ezért nem is adtak pénzt, csak egy közepes kaját.
Árpi, megmég, azt mondd már meg, hogy neked a cím tetszik-e (ha koncepció, hogy a Magyar népmesékre rímel sorozat és nem csak kínrím, akkor tárgytalan a kérdés.)

IGe, te annyira hülye vagy, hogy a tótavé hozzád képest egy bölcs kádi. De van bennetek hasonlóság, az nem kétséges.
a címet nem én adtam. modern népmesék lett volna eredetileg, vagy magyar képmesék. csak közben a kecskemétiek, akik a Magyar Népmeséket csinálták, besértődtek, hogy ezt miért nem ők, és a fölösleges konfliktust kerülendő lett ez.

de az epizódok címeit én adom.
Akkor ez egy másik Szita (én Pécs polgármesterére gondoltam, a műsort meg nem láttam.)

Az a nem mindegy, hogy egy üzletember, egy politikus van-e elkötelezve, vagy egy független értelmiségi.
Picit azért sztem meglepődnétek egy South Park rész költségvetésén. Nemtom miért gondolják itt egyesek hogy olcsó, hiszen egyáltalán nem igénytelen. A stílus eredeti, a figurák egyszerűek mégis kifejezőek és tök viccesek is. Elég csak Cartman ijedt arcára gondolni és elfog a röhögés. Engem legalábbis.
A South Park movie (bigger longer uncut) ami 83 perces (ellenben az összesen 160 perces Magyar képmesékkel) átszámítva kb. 3.780.000.000 Ft-ba került. A költségvetésbeli különbség valószínűleg a minőségen is meg fog látszani :)
Szita Károly Kaposvár polgármestere, és nincs abban semmi elköteleződés, hoigy beül egy MTV-vitaműsorba. Volt Pelczné is, Simicskó, meg még sokan.
Árpád

Az a gond hogy bár cinikusabb lesz és szkeptikusabb, ami jóm kevésbé is hisz ebben az egészben... :)
Az meg mintha gondokat okozna. :)
Azzal meg nehéz lesz kezdeni valamit. Vagy hitet adni egyszerű ha már tanultak is?
Azaz, Kaposvár. Pogármester -> politikus.

Nem is ez az egy vitaműsor a probléma, hanem a trend, hogy egyre valakibb leszel. Celeb. Értékes humán hirdetési felület. Nem magyrázom tovább. Jó étvágyat!
Levonható az eddigiek alapján a tanulság.

A politikában érdekelt kommentelők túlnyomó része böllér. Csak oldalszalonnában tud gondolkodni. Baloldalszalonna, jobboldalszalonna.

Szánalmas.
én, mondom, arra készültem, h deutsch lesz, és akkor jókat dumcsizunk pártpénzekről. ezt a ziccert nem akartam kihagyni.
a nagy levin 2007.09.28. 12:28:44

"...Alapszinten a gyerekeknek es a nyugdijasoknak is tudnia kellene, mi az a globalis felmelegedes, mi az, hogy piacgazdasag, mi az, hogy kamat es mit csinal a parlament. Mindenkinek a sajat szintjen ertenie kellene ezt..."

Értem, amit írsz, csak szerintem keverednek a dolgok. Ha ez a Mindentudás Egyeteme lesz 2 percre sűrített rajzfilmek képében, akkor továbbra is tartom, hogy csak szórakoztató, figyelemfelkeltő szerepe lesz. Ha ez a cél, akkor OK.

Szerintem nem célszerű összekeverni pl. a globális felmelegedés témakörét az egyéni nyugdíjelőtakarékossággal egy sorozaton belül, mert egy embernek eltérő a felelősségi szintje a nagyon különböző témákban, és esetleg elsikkadhat, hogy mennyire érintik a következmények. (Tehát egy sorozatba hasonló súlyú/témakörű részeket nyomva egymás után sulykolni lehet az egyéni boldogulás tétjét, míg ha keverednek a lokális/globális problémák, az egyszeri emberben kialakul egy érzés, hogy tehetetlen, és egyik témában sem fog lépni...)

A "mindenkinek a saját szintjéről" meg azt gondolom, hogy a jelenlegi szint pont ezt fedi. Ha 10 ember megnéz egy Al Bundy epizódot, jó, ha kettőnek eszébe jut, hogy egy társadalomkritikát lát szórakoztató formában. Az a kettő pedig hajlandó magától is tájékozódni a világban.

És említetted a eco-kultúrális elmaradottságunkat. Na, pont ez az a műfaj, ahol többet segít a piac, mint a központilag nyomott 2 perces spotok. Amíg a nyugdíjas az állam teljes védelmét élvezi "bármi áron", addig nincs az a középkorú, akinek be lehet adni, hogy gondolkodjon 20 évre előre...

Stabil, közmegegyezésen alapuló állami feladatkört kell a politikának körvonalaznia, tartania, és 20 év múlva nálunk is minden tejesember félretesz majd a nyugdíjára.

Én továbbra is úgy gondolom, hogy könnyebb abban hinni, mint amit tapasztalok, mint abban, amit "mondanak". Ha tényleg drágább lesz a gáz, majd építek atomerőművet a kertemben. De amíg az állam mesterségesen avatkozik piaci folyamatokba (nem mindig baj...), addig hiába akar meggyzőzni arról, mit kellene egyébként tennem.

Csak néhány pl.: Kegyetlen büntetés a környezetszennyezőknek. Diszkriminatív ártámogatások megszüntetése (pl. gáz). A fedezet nélküli nyugdíjrendszer szétrobbantása. ("Ki lesz az, aki odaáll a nyugdíjasok elé és megmondja: hölgyeim és uraim, maguk nem dolgoztak eleget, nem fizettek eleget, nem takarítottak meg eleget, nem csináltak elég gyereket, ezért nem lehet magasabb a nyugdíjuk? Interjú Jaksity Györggyel, a Concorde Értékpapír Zrt. első emberével.").

A helyes kormányzati lépések automatikusan kiváltják a megfelelő egyéni magatartást. Az ember nem azért lesz felelős, mert lyukat beszélünk a hasába, hanem azért, mert különben koppan.
Sok álmatlan éjszakád lesz még Árpád és nem a munka miatt. Megírsz valamit, amit jónak gondolsz és jön a cenzúra. Átíratják veled. Nem arról vagy híres, hogy könnyen engedelmeskedsz. Akkor mitévő leszel? Alázatosan fejet hajtasz és átírod a megbízód szája íze szerint? Tiltakozni úgysem hagynak. Szerződés meg nem szólhat ilyesmiről, olyan hülye nincs, aki aláírja, hogy azt írsz, amit csak akarsz.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.09.28. 14:40:31

Fenébe, ezt én akartam ajánlani mindenkinek szeretettel. :D

"Volt Pelczné is"

Hú, azt láttam két hete, hogy az milyen sötét volt megint! Hallottam a fejében, hogy kerreg vincseszter-olvasó, hogy épp melyik szlogent kell ide bemondani.
Wahorn is meglepően nagy hülyeségeket mondott.
Aki nem látta: www.mtv.hu/videotar/?id=9315
pista 2007.09.28. 14:51:42

Definiálja már valamelyik nagytudású nekem a függetlenség fogalmát. Tényleg, olyan kis hülyének érzem magam, majd a nénik és bácsik megmondják, hogy mostantól mit is értsek alatta.
Levin, Árpi magyar hangja (vagy mittommén), akkor most tualjdonképpen mi nektek a better magyarland? Bármi, ami túlmutat a fogyasztói társadalmon flegma undorral dobjátok arrébb. Vallás, nemzeti érzés, szimbólumok u. s. w.
Azért sikerült kuszára a hozzászólásod, mert magad sem tudod. Nincs igazi jövőképetek. Ha azt mondjátok állandóan, hogy az én dolgomba senki se szóljon bele mert Én vagyok az Én, és mindenki menjen a kurvaannyába aki esetleg megpróbálná. De azért a "lakósság" legyen tekintettel a szomszédjára és ne kuláztassa a kutyáját az utcára, mer'mi azé pogárok vagyunk. Lófaszt, mama! Előbb kell néhány évszázad kőkemény valláserkölcsi nevelés, utána mutogathatod a német bürgert. Amelyik egyébként szintén készül kihalni.
Nem csak kenyérrel él az ember. Azt sem hiszem egyébként, hogy Árpi a pénzért csinálná ezt a "népművelést". Egyszerűen legyezgeti a hiúságát egy ilyen felkérés. Így lehet a magát mindenkinél okosabbnak képzelő entellektüelt magadahoz láncolni.
"Kegyetlen büntetés a környezetszennyezőknek. Diszkriminatív ártámogatások megszüntetése (pl. gáz). A fedezet nélküli nyugdíjrendszer szétrobbantása."

ezek benne lesznek.
tota w.

""amikor felmerül a kérdés, hogy lesz-e neked új közpénzes munka, akkor már sakkoznod kell, hogy lemondhatsz-e róla"

"miért ne mondhatnék le róla?"

Például olyan esetben, ha a cikkírás jövedelmezősége csökken.
Sokan azt hírelik, hogy az újságírók majd éhen halnak!
A jelenlegi anyagi helyzete nemcsak az újságíróknak, de bármelyikünknek romolhat, akár annak ellenére is, hogy a munkánkat jól végezzük.

pista:

"most nyilván ezt mondod, biztos ezt is gondolod, de majd a halálos ágyadon vonhatsz mérleget."

De marha vagy pityu!
Milyen mérleget? :)
Azért dolgozik, amit jónak tart. Mi rossz van ebben?
Lonely Photon 2007.09.28. 14:52:43

Ez így szerintem kicsit nem jó párhuzam

A SP film költségvetésében pld. benne volt a marketing? A rajzolók hogyér' dolgoznak? Isaac Hayes mennyiért szinkronizál? Satöbbi.

A Maestro költségvetésével, illetve méginkább mondjuk a Nyóckerével kéne hasonlítani.
Ez tükörbeköpés amúgy vmi jobber szokás? Esküszöm soha életemben meg se fordulna a fejemben ez a gondolat ha itt nem olvasom. :)
Rofä

Ezt a párhuzamot nem én cibáltam ide hanem az előttem hozzászólók, és ezért vázoltam a különbséget.
Mármint azt írták itt egyesek nagyvonalúan, hogy ők megelégednének a South Park-os színvonallal is. :D
sztiv, Árpink azt mondta, hogy nem fogja bánni, ha esetleg majd háttérbe szorítják, mert nem elég lojális. Erre mondtam, hogy nyugtával dícsérje a napot.
RoFa

a "független értelmiségi" az olyan, mint Debreczeni József... illetve, pardon, ő csak kritikus jobboldali, mint az a miniszterelnök is megaszonta

nos, a független értelmiségi az olyasmi, mint Friderikusz Sándor, Bolgár György, Orosz József
ők nem próbálnak mesterségesen középen állni, ami a szívükön, az a szájukon, mindig az igazat mondják.
Hogy ez az igazság mindig egybenesik a kormány álláspontjával? Na és, ha egyszer a kormánynak van mindig igaza????!!!

Ezt az elvet itt megtalálhatod az öninterjúban is, eztán nem lesz nézve, hogy kinek a szekere van tolva, kinek jó, kinek rossz, hiszen Ügy szolgálata már önmagában biztosítja egy független értelmiségi státusát.
Tovább bővült a független értelmiségiek népes tábora. Hallelúúújjja.
Miből gondolod, hogy a globális felmelegedés, a munkanélküliség, az infláció, a piacgazdaság alaptézisei, a környezetszennyezés, az egészség- és nyugdíjpénztár olyan témák, amelyekről el tudod mondani az igazságot? Különösen két percben... Ilyen témákról, amelyekről a szakértők (az igaziak) között sincs egyetértés. Na, itt bukott meg a függetlenséged, hiszen az adatok úgy lesznek aládtolva, hogy az a megrendelőnek kedvezzen. Bravó!
én várom már kíváncsian nagyon
Diocles 2007.09.28. 15:52:30

Sajátos vélemény, amivel nem értek egyet.

Tudod az irónia nem mindig tudja palástolni a dolgok összecsúsztatását.

Már megint a finom distinkciók! Véreim, többet kéne foglalkozni velük.

Gründolni fogok egy Finom Dikstinkció Közalapítványt, komolyan.
Nagykevely:

"Levin, Árpi magyar hangja (vagy mittommén), akkor most tualjdonképpen mi nektek a better magyarland? Bármi, ami túlmutat a fogyasztói társadalmon flegma undorral dobjátok arrébb. Vallás, nemzeti érzés, szimbólumok u. s. w.
Azért sikerült kuszára a hozzászólásod, mert magad sem tudod. Nincs igazi jövőképetek. Ha azt mondjátok állandóan, hogy az én dolgomba senki se szóljon bele mert Én vagyok az Én, és mindenki menjen a kurvaannyába aki esetleg megpróbálná. De azért a "lakósság" legyen tekintettel a szomszédjára és ne kuláztassa a kutyáját az utcára, mer'mi azé pogárok vagyunk. Lófaszt, mama! Előbb kell néhány évszázad kőkemény valláserkölcsi nevelés."

Most magyarazzam a bizonyitvanyt?
Nem vagyok Arpi magyar hangja. Nem is konkretan vele ertek egyet, amikor igen, hanem bizonyos dolgokkal, amit mond. Nem is ismerem.

Viszont egy halom dologban meg nem ertek egyet Arpival. Pl. szerintem a mondanivalojat most mar kezdi gyengiteni a stilus, de ezt lehet posztmodern intertextualitaskent is ertelmezni, elvegre bebizonyosodott, hogy a miniszterelnok is ilyen stilusban beszel - bar nekem ez nem tetszik. Kezdjuk a vallassal, es ez egy vallomassal feler. Ezzel kapcsolatban annyit tudok mondani, hogy megbuktam mint ateista (vagy akar mint agnosztikus), de egyben gyenge a hitem - csak kevesszer tudom Jezust "gyermeki szivvel kovetni", (bar lehet, hogy az egesz kereszteny hit arrol is szol, hogy ezt bevalljuk magunknak, elvegre bunosok vagyunk mind). Egyebkent betevedek a templomba neha, nem tartom butasagnak a kereszteny eletfelfogast es sokat tanultam egy-ket okos lelkesztol is, de szoktak butasagokat is beszelni es fenntartom magamnak a jogot, hogy ezt magamban eldontsem. A katolikus szertartasossagtol idegenkedem es nem tudok azonosulni vele, de meg jobban idegenkedem a szenteskedo papoktol, meg egyaltalan az egyhaztol mint intezmenytol - hivhatjuk ezt tolsztojanus etikanak, nekem tokmindegy. Ugyanakkor azt a felfogast nevezheted liberalisnak, hogy elfogadom a vallasok bekes egyutteleset es nem irtom tuzzel-vassal az agnosztikusokat meg az ateistakat. Elvegre nem vagyok az egyetemes igazsag birtokaban. De ha addig lejut valaki, hogy a helyes kerdeseket megfogalmazza, meg ha a valaszt nem is tudja, az is valami, nem? A felekezethez (nem) tartozasnak vajmi koze van a gazemberseghez vagy a tehetseghez. Mindenesetre nem gyulolkodok kereszttel a nyakamban vagy hasonlok, bar nyilvan azt sem lehet elmondani rolam, hogy a legynek sem artok. Vannak szikh meg muzulman ismeroseim is, de mivel a vallasuk a maganugyuk, ez nyilvan nem emel falakat kozenk. De ez most nem rolam szol. Az altalad emlitett "kokemeny vallaserkolcsi nevelesben" egyaltalan nem hiszek (sot, szerintem ez visszautne), foleg nem, ha hiteltelen forrasbol erkezik, mint az egyhaz. A jo pelda erejeben igen, meg bizonyos ertekekben is, abban viszont nem, hogy ezek "abszolut", minden helyzetben alkalmazhatoak lennenek. Ezert aztan szamomra a tizparacsolat szelleme fontosabb, mint a betuje.

Nemzeti erzes meg szimbolumok, stb. Errol azt gondolom, hogy aki errol azt mondja, hogy neki nem fontos, az legtobbszor nem mond igazat. A nemzeti identitast ugyanis nem valasztjuk, ahogy az anyanyelvunket sem, a "magyar" jelzot es fonevet pedig kis kezdobetuvel irom, kiveve, ha tulajdonnev. Aki meg masrol allitja, hogy masoknak nem fontos a magyarsaguk, mert ok gonosz hazaarulok, azok meg butasagot beszelnek. A nemzetallam szerepe megvaltozott, de korantsem tunt el, viszont tarsadalmat szervezni nem lehet "nemzeti" alapon. Sot, meg a regionalis, szubregionalis identitasok is megerosodoben vannak egesz Europaban. Az EU-rol meg a globalizaciorol nem gondolom azt, hogy feltetlenul az identitas felhigulasahoz vezet. Hiszek a tobbretegu identitasban es szemelyisegben is (lasd meg Peer Gynt).

"Magyar vagyok, de europai", irta Jozsef Attila es az a "de" azert fontos.

"Ami tulmutat fogyasztoi tarsadalmon", stb: en olyan magyarlandot szeretnek, ahol nem kovetjuk el ugyanazokat a hibakat, amiket mashol most probalnak rendbetenni. Tamogatom az energiapiac liberalizaciojat, pl. hogy sokan valaszthassanak maguknak zold, kornyezetbarat szolgaltatatot. Lecsokkentenem az onkormanyzatok szamat, viszont megnovelnem a hataskoreiket bizonyos teruleteken, ezzel ellensulyozva a tulcentralizalt kormanyzast (lasd Skandinavia), magatol ertetodik, hogy a kozponti transzfereket is, valamint nem egyszerre lennenek az onkormanyzati valasztasok orszagosan es nem is esne kozel az idejuk a parlamenti valasztashoz. Kulonben a valasztasi rendszerre is lenne par javaslatom, pl. hogy a partlista helyett a listarol kelljen nehany jeloltet preferencialis sorrendben megjelolni.

Hiszek a viszonylag szabad kereskedelemben (viszonylag szigoru biztonsagi, egeszsegugyi es kornyezeti standardok mellett), de megadoztatnam a spekulativ nemzetkozi tokemozgasokat (nem a mukodotoket) es az uzemanyagot is (a kerozint mindenkeppen).

Vagy pl. azt gondolom, hogy a nyugdijak dolgaban csak kemeny megoldas van, s en inkabb a kozoktatas koltsegvetesi megerositeset preferalnam. A nyugdijrendszert tobbpilleres alapon az ongondoskodas iranyaba lehetne es kene terelgetni, akar kemeny ellenszelben es aldozatok aran is, tehat ez alpjan ram lehet sutni a "liberalis" vagy gazadasgi ertelemben vett jobboldali belyeget. Ami egyes allami monopoliumokat illet: ez a szerepuktol fugg. Nem hiszek az uniformizalt modellekben, egy kis kreativitassal lehetne orszagot epiteni "a la hongroise" (lasd meg Talaljuk ki Magyarorszagot). A postat pl. szerintem privatizalni kene (fogjak is, EU iranyelv megvan). A tomegkozlekedest pl. nem, legfeljebb egyes alszolgaltatasokat kiszervezni. stb, stb. Szinten nagy szukseg lenne kreativ osztonzokre a korrupcio visszaszoritasaban, ami egyebkent nagyobb rakfene, mint a legtobb mas kerdes (de nem azert, mert csak a gonosz politkiusok lopnak, hanem mert majd' mindenki, ugy is, hogy nem tud rola). Nem szeretnek egy cuslagositott orszagban elni (sajnos egyreszt mar az, masreszt meg most eppen nem elek otthon bar ahol most vagyok, ott is itthon erzem magam - vigyazat: magyarnak is!), de ezt ugy is fol lehet fogni, hogy jol jott, meg mielott az EU-s penzek tenyleg nagy volumenben megerkeznenek - tartsuk nyitva a szemunket.

Nem szuntetnem meg az MTV-t, mint Arpi es nem csak azert nem, hogy adjanak neki megrendeleseket.

Es igen, hiszem, hogy a fejlodes egyik zaloga az egyeni szabadsag es felelosseg kiterjesztese (ez a kutyaszar dilemma: ezt adoztatassal, piaci vagy allami eszkozokkel sem lehet megoldani). Fontos: a ketto kez a kezben jar. (lasd meg Amartya Sen: Development as Freedom vagy T.G Ash: Free World).

Az Eu-rol meg Europa lelkerol is megvan a velemenyem.

Most csak a jeghegy csucsat erintettuk.
Mindez egy csupan viszonylag koherens dologga all ossze, de semmikepp nem neoliberalis vagy felelotlen. De azert programom nincs es a valasztasokon sem kivanok indulni. De azt el tudom donteni, hogy szerintem a 4-es metro jo-e, vagy hogy helyes-e EU-s penzeket lenyulni.

Ezzel egyutt nem vagyok kevesbe irracionalis mint masok es nincs nalam a bolcsek kove.

Uff
Uj Péter tóta összeférhetetlenségéről nem óhajt nyilatkozni?
Bevallom: kételkedtem. Főleg a kétperces hossz miatt. Ez olyan amikor egy időszakban boldog-boldogtalan természetgyógyász tanfolyamra járt. Ez még nem lett volna baj, de többen hitték ezt követően, hogy gyógyítani is tudnak.

A kétkedésemet akkor is fenntartom, mert nem érzékelem, hogy kihez akar szólni az elkészült sorozat. Az átlagember nem abból lakik jól hogy (meg)ismer bizonyos mechanizmusokat. Viszont nem használ az érzelmeinek ha éhes lesz. A betörött orr (mert ilyen lesz bőven) még csak-csak elfogadható a számukra, de a korgó gyomor nem!

Költői kérdésem: mindenki bölcsész?
Hejj, levin, ezt még nem tudtam végigolvasni, de az eleje jó :)
Tipikus példa, hogy kell a feneketlen zsákba pénzt önteni és jónéhányan ezzel is jól fognak járni.
Mi értelme egy 8-10%-os nézettségű csatornán (ahol a nézők többsége nyugdíjas) ilyen műsort leadni? Inkább a mai indexes Jaksity interjút kellene naponta leadni a kereskedelmi adókon is.
kérem szépen. már sokszor elmondtam: a sorozatok túlnyomó része közgáz és egyéb (környezetvédelem, demográfia, közlekedésszervezés) alapösszefüggéseket ismertet. ez önmagában nem használ és támad egy-egy pártot. A nyugdíjrendszer fenntarthatatlansága pl ilyen.

"Igaz, elképzelhető olyan politikai erő, amely varázslással kampányol. Ha lenne ilyen, nekik nem volna érdekük, hogy számolni kezdjen a választó."

Nem kötelező hülyékpártját üzemeltetni.

Az meg tény, hogy pl a marxista "megoldások" kimaradnak. Ahogy az iskolai történelemoktatásból is kimarad a szíriuszi magyarságelmélet.
A Jaksity-interjúban elmondottak, a szellemisége erősen rokon a filmünkkel. De hidd el, kevesebb embert ér el egy interjú felolvasása, mint ugyanaz animációban.
a nagy levin 2007.09.28. 16:25:51

Amartya Sen, jézusom. Aszittem senki nem olvas ilyesmit csak VAGY Hayeket VAGY Kortent és a még sokkal cinkesebb vulgárújbalos dolgokat.

Tényleg nem akarsz indulni a választásokon? Én szavaznék rád.

Higgadt egy pali vagy, mellesleg, de sajnos nem állsz egyik oldalszalonna bőrkéjén sem, tehát gyenge vagy, hazaáruló, és magába forduló értelmiségi az elefántcsont bunkerben, mindez így együtt.

Csak annak hallják a hangját, aki üvöltve forradalmat követel minden reklámszünetben.
"rajzfilmet csináljunk a vállalkozások tőkefinanszírozásának elméletéből"

Árpád,

Ha még nem olvastad Mérő László, Az élő pénz c. könyvét, akkor irány a könyvesbolt.

Olyan fasza, érthető, egyszerű, és pont a lényeget kiemelő modellje van a kérdésedre, hogy meg kellene kérni: hadd használd te is.
Guga Őszintevéleménye Tényleg Errőlazegészblogosizéről

(GŐTE)

Meredek
Gyerekek
Blogosok
Okosok
Interneten
Filtertelen
Megmondják
Robbantják

Süket
Fület
Fölszúrnak
Bosszúnak
Kinézek:
Vitézek
Vitáznak
Fikáznak

Hősködnek
Győzködnek
Söröket
Hörpölnek
Elalszik
Nagyot fing
Satöbbi
Satöbbi.

A Zűr 2007.esztendejében , szept.28. By Guga.
Bal 2007.09.28. 11:53:39
"Ezek a hozzászólások kicsiben mutatják ennek az országnak minden baját. Hogy nem hisszük el, hogy lehet változtatni. Hogy nem hisszük el, hogy az emberek tudnak hatni a kormányra. Hogy az értelmiség a maga köldökét nézi, és nem törődik azzal, ami rajta kívül van."


Igen így van. Nem hisszük el, hogy az a háromszázhatvanakárhány fehérgalléros bűnöző fog itt rendet csinálni, aki a rendetlenséget csinálta húsz évig. Nem hisszük el, hogy a tolvaj kisz titkár megvilágosodott, mondott egy merészet öszödön és most már jó ember lesz. Nem hisszük el, hogy a magyar értelmiség (?) hatni tud valamire is a korrumpálható politikusokon, hivatalnokokon, rendőrökön kívül. Rájuk is csak titokban történő készpénzfizetéssel, uram-bátyám módon, csakis a saját érdek felől szemlélődve. Tudod azért nem hisszük el, mert hihetetlen, hogy húsz év fent leírt gyakorlat után ez a tömeg egyszer csak, hipp és hopp megváltozott. Mert nem életszerű. ...és ezen egy rajzfilm nem fog segíteni. Száz sem. A cuslágelvtárs ügyek sem.
163 millió forint! Azannya! Hány lélegeztetőgépet lehet abból venni, tessen mondani? Mint az köztudomású, kies hazánkban az állami pénzt lélegeztetőgépben mérik, mert tíz lélegeztetőgép az több, mint négy lélegeztetőgép, és a kormány is sokkal jobban tenné, ha csakcsupán és kizárólag lélegeztetőgépet venne az összes közpénzből, akkor ugyanis mindenki kussolna, mert a lélegeztetőgépet nálunk megkérdőjelezni még tán a Hír TV se merné. A Hír TV-re mostanában persze büszke is vagyok, mert pl. a rendőrséget is pótolja, midőn rejtőzködő elítélteket kutat föl bolondokházában (szerencséje a Kaya Ibrahimnak, hogy nem ott dekkol!), és ha a rendőrség házkutatás során kazettát talál, akkor rögtön odaadja a Hír TV-nek, mert csak benne bízik, és hát ott is van, kérem, az a legjobb helyen. Eme rövid kitérő után visszatérve a lélegeztetőgépekhez azok számának növekedése szépen mutatja hazánk fejlődését, és én már el is képzeltem a gyönyörű korszakot, mikor minden emberre három lélegeztetőgép fog jutni, mert ugye az ember lélegezése bármikor leállhat, és milyen jó is az, ha ilyenkor jut rá az a három lélegeztetőgép, és lélegezésben nem kell hiányt szenvednie.

Nopersze tisztán nemfontos mellékkérdésként fölmerülhet az is, magát a konkrétumos témát érintendő, hogy hát kötelessége-e a kormánynak az ő népe számára a világ dolgait megmagyarázni. Elolvasván a hozzászólásokat, egyértelműnek tűnik, hogy nagyon is az, de maga a nép, melynek bizonyos szelete hozzászólások révén itten reprezentáltatik, ezt nem óhajtja. Őt ne világosítsák fel az adófizetők pénzén, kérem, mert az nyilván bolsikomcsi trükk, ő nem óhajt felvilágosult lenni, mert tudja, amit tud. Látatlanba. És az elég is. Neki osztán bőven.

Hát itt tartunk mostan, a XXI. század gyönyörű hajnalán.
Tényleg,ha a HírTv annyira belejött ebbe a nyomozósdiba, meg kazettamegszerzősbe, nincs kedvük megkeresni és leadni azokat a filmeket, amiket az áldott emlékű Ezüsthajó forgatott az Emberről, Aki Nem Hazudik, És Nem Jár Taggyűlésre Sem?
vakapad

a lélegeztetőgépet, 2001-ben az MSZP használta először a parlamentben, azóta bizony a demagógia mértékegysége lett

Hattory Hanzo 2007.09.28. 19:54:27

Unalmas lenne. De tényleg ne zorbánozzunk. Legyünk macchiavellisták, mint Ők.

ej, ne legyetek mán ennyire türelmetlenek srácok, majd Árpád ír nektek hétfőre egy jó kis szőlőbányákos cikket
hehehe, vicces volt amikor a A la cartban is a zOooorbánViktor jutott eszébe a Zuschlag-ügyről
Diocles, kicsit hazudsz, kicsit csúsztatsz, de vádaskodáshoz elég vagy te is. fent van az mtv honlapján, úgyhogy akit érdekel, majd megnézi.
Ennek az egész felvilágosítóprojektnek az az axióma a legnagyobb tévedése, hogy 'azért utasítják el az emberek a reformokat, mert nem értik, hogy miért van rájuk szükség'. Bezzeg, ha értenék, ásót és gereblyét ragadna minden magyar, és együtt szépítenénk az Ugart ahelyet, hogy egymást torkának esnénk a különféle vágó- és metszőszerszámokkal.

Annyi igaz, hogy a társadalom (kormányéval ellentétes előjelű) "reformdühe" csökkene valamelyest, ámde ez esetben az indulatok politikai mederben áradnának, dagadnának tovább: ha ugyanis van valakinek annyi közgazdász IQ-ja, hogy belássa, mire fel az adóbevezetések és -emelések, akkor azt is tudja, hogy melyek voltak azok a gazdaságpolitikai intézkedések az elmúlt években, amelyek előidézték a mostani sanyarú állapotot (állmai túlköltekezést), valamint, hogy kik, mely pártok és személyek hozták meg ezeket a hibás döntéseket.

Éppen, hogy szerencséje az MSZP/SZDSZ-nek, hogy az emberek többsége annyira hülye, hogy a rossz kormányzásért az ellenzéket is felelősnek gondolja. Különben már rég rájuk szakadt volna a Parlament kupolája.
0xFFFF 2007.09.28. 19:27:55
Akkor? Kollektív öngyilkosság? De ki beszél itt a politikusokról, ez a rajzfilm nem nekik szól majd. Legfeljebb azt üzeni a számukra, hogy próbálják meg most a változatosság kedvéért hazugságok nélkül. Esetleg bejöhet.
tény, hogy elkezdted szétkenni a trutyit, kedves Árpád, ahogy szokás, ha gáz van, így a csúnyagonosznagypáárrrtoook (miért, tán az SZDSZ nem lopja a közpénzeket?), úgy a zOrbááánViktoor, aki söprögessen csak a saját háza táján, ne mással (a kormánnyal) foglalkozzon
aki látta, az tudja miről beszélek, én is azt mondom, hogy nézze meg mindenki
Az az én nagy bajom, hogy hajlamos vagyok (talán szakmámból adódón - vagy tán pont azért, a születési hiba miatt választottam azt?) racionálisan szemlélni a dolgokat. És ez tényleg nagy baj, a hölgyismerőseim szapulnak is érte doszt, nincs beleélős, sírós elérzékenyülés, roppantul fontosnak tartott tabuk figyelmen kívül hagyása viszont dögivel, állandó átesés mások érzelmein és elvárásain. Nem szabadna, na! De akkoris:

Azon gondolkodom mégegyszer elolvasván az írást, talán mégiscsak komcsi trükk ez a felvilágosítósdi. Tegyük fel, a kormány úgy gondolkodik, ha az emberek jobban ismernék az élet dolgait, jobban megértenék azt is, amit akar, és nem viszonyulnának annyira ellenségesen hozzá. Esetleg sőt. És akkor majd lehet víg kapitalizmust építeni. Még egyszer aátrágván a dolgot, bizony lehet benne valami, a kormány olyan reformizéket mesélget bonyolult mondatokban, nekünk erre nincs időnk, a politikai ismeretekhez bőven elég kell legyen a hazudott, elkúrta, monnyonle, ebből minden tudható, úgyis várnak már odale, kezdődik a buli, na csá. Viszont ha igaz, amire gondolok, akkor mindenféle felvilágosítás, látókör tágítás, meg ilyesmi a kormány vitorlájába hajtja a szelet, pártosan elfogult, egyoldalú, és ráadásul az adófizetők pénzén, kéremszépen! Plusz egy ilyen trükkel, hogy ők a racionálisak, a FIDESZ-nek meg még programja sincs. Na ne!

Kedves Tóta W., kegyed elveszett. Nincs, ami lemossa. Macbethné, meg Pilátus, meg minden. Azért a sorozatot majd megnézem.
mondom, h hazudsz: nem azt mondtamn, h ne mással foglalkozzon, hanem hogy nem értem a felháborodást OV vádja miatt, szabad szemmel látható, hogy rohad és korrupcióra épül az egész pártrendszer, és ha valaki tudja ezt pontosan, az ő. meg a puch laci bácsi, akiről szintén szó volt, csak sajnos egy árva államtitkárunk volt, nem volt kivel ütközni.

RP admin: nagyjából igazad van, meg nincs is. nem az az axióma, hogy "'azért utasítják el az emberek a reformokat, mert nem értik, hogy miért van rájuk szükség'". hanem az, hogy az embereknek tudniuk kellene bizonyos dolgokról - egy tőkés ország rendeltetésszerű működéséről -, amit soha senki nem mondott el nekik. ha tudni fognak róla, attól nem fogják ám jobban szeretni a "reformokat", amiket most már én is idézőjelezek, mert azt fogják látni, h lófasz ez, nem reform. ld az iskolabuszokat, vagy a közlekedést. az már igaz, hogy nem a fideszhez fognak fordulni ettől - amíg a fidesz nem ad ésszerűbb válaszokat. a labda náluk van. én azt szeretném, ha 2010-ben az nyerne, aki értelmesebb programmal áll elő, és nem az, aki többet ígér.
vakapad: "Viszont ha igaz, amire gondolok, akkor mindenféle felvilágosítás, látókör tágítás, meg ilyesmi a kormány vitorlájába hajtja a szelet, pártosan elfogult, egyoldalú, és ráadásul az adófizetők pénzén, kéremszépen!"

én: "Igaz, elképzelhető olyan politikai erő, amely varázslással kampányol. Ha lenne ilyen, nekik nem volna érdekük, hogy számolni kezdjen a választó."

Nem kötelező hülyékpártját üzemeltetni.
Vakapád!
"Hát itt tartunk mostan,a XXI. század gyönyörű hajnalán"
Lássuk hol is tartunk.

1948-ban államositották az üzletünk,aztán a "fényes" szelek kishazánkba szellentettek csillogó szemű BALfaszokat,akik kitelepitettek,kulákoztak,padlást söpörtek és vidáman énekelték,milyen fasza lesz nekünk a cocializmus,lelkendezzünk,hogy megszabaditottak bennünket a GONOSZ KAPITALIZMUSTÓL.
Aztán feszt tolták,hogy az igazi a kommunizmus lesz,csak legyünk türelmesek.
Aztán jött a REFORMKOMMUNIZMUS meg EMBERARCÚKOMMUNIZMUS.

Faszság,faszság hátán.

Valahogy egyik sem sikerült, és láss csodát!

Ugyanez a banda most azt énekli nekünk,hogy milyen fasza lesz a kapitalizmus.
Kurva jó lesz nekünk,ha bezárják a korházakat,iskolákat,megszüntetik a falvakat,közlekedést és mindenért fizetni kell.Nem elfelejteni,mi épitettük!A mi pénzünkből!

CSAK ELFELEJTIK VISSZAFIZETNI,AMIT EDDIG ELLOPTAK AZON A CIMEN,HOGY A FASZA KOMMUNIZMUSBAN MINDEN INYGYÉ LESZ.
MOST MEG AZÉRT LOPNAK MERT A KAPITALIZMUSBAN
CSAK ŐK TUDJÁK GAZDASÁGOSAN MEG IGAZSÁGOSAN ÜZEMELTETNI A LOPOTT VAGYONT,de azért fizzesünk adót,meg járulékokat mert hát nagy a felelőség a gyenge vállukon és ehhez sok-sok lóvé kell ám.
Ugyanaz a fényesszemű lökött banda magyarázza,miért jobb a kapitalizmus,nekünk.
Nekik biztosan,mert már nem kell adni a látszatra,hogy a szocializmus magasabbrendű,és ciki volt a sok proli.Gulyással betömték a pofánkat.
Már csak párszáz évig kell kitartani.
Csak tudnám,hogy mi a faszt jelent az "HITELES EMBER"?
Úgy szeretnék már valamiben őszintén hinni!

Holnap meg majd jön a Xenu vagy kiagörcs,rajzfilmen,jó pézért elmagyarázva ,most mán tényleg ez a fasza.Egy fényesszemű.

MIKOR FOGUNK DÖNTENI MI?
T. RP admin!

Tökéletesen igaz, az emberek pl. nem tudják, hogy a legnagyobb hiba egyrészt a minimálbér többszöri nagymértékű megemelése volt, másrészt egy volt pénzügyminiszter bankelnök által abszolút fölöslegesen magas kamatok révén bivalyerősen tartott forint. Utóbbinál nagyobb kárt ember ennek a köztársaságnak még nem okozott. A magas kamat kivitte az országból a pénzt, az erős forint meg felpörgette az importot, és leültette az exportot. Bezzeg Bokrosnak volt esze, elinflálta az adósságot is meg a fizetéseinket is, nemhiába hörgi mindig, hogy "ikerdeficit".

A Medgyessy-féle jóléti intézkedésekben az az érdekes, hogy rendkívül csekély számú adófizetőnk ellenére még mindig sokkal jobban élünk, mint lehetne, és az ország mégse ment tönkre bele. Sőt.

A Parlament kupoláját meg ne tessen félteni. Meg van az csinálva.
Péntek esti kínzó kérdés:
miért kell nekünk mindig építéni valami izmust?

Egyébként minél többet alszom erre a postra, annál értelmetlenebbnek (és inkább kampányízűnek) tartom ezt az egész rajzfilmesdit.

Most őszintén, fog ettől változni bármi is?
(bárki is?)

Valaki fölvetette itt korábban, és én is úgy vélem: inkább politikusok képzésére kellene qrva sok pénzt költeni. (és csökkenteni az országgyűlés létszámát kb 100 főre.)

Miért van az hogy egy orvos, építész 6-7 évig tanul az egyetemen, és utána és még sok-sok év gyakorlata van, mire kap tervezési engedélyt, vagy praktizálhta, stb. politikus meg bárki lehet, akár egy érettségivel? (lásd Gusztos)


Csak úgy hangosan gondolkoztam...
T. Vlagyimir Iljics Sixth!
Hát ha nekünk '48-ban államosították volna az üzletünket, hajde másképp beszélnék! Bizony, hogy zsigerből, az ám!

T.Tóta W. 21:14:35!
Mi van már megint az iskolabuszokkal? Illetékes elvtársak a szoc-ban voltak, ha jól tudom, mikor pártunk és kormányunk intézett mindent. Most önkormányzatok vannak.
21:16:44
Ebben semmilyen vita nincs köztünk. Vagy érthetetlenül fogalmaztam?
Vakapád!
A zemberek azt csinálják,amit a góré mond,sajnos.
Ha a góré hülye, akkor szar az egész, nem forditva.
Miért nem szóltál nekik időben?
Lécci szój már a V. Janinak,rossz vonatra szát.
a Kánaán másik irányban van.
"jobban élünk,mint lehetne..".Hát persze már megint köcsön,köcsön hátán,de sajna ezt is vissza kéne egyszer valakinek fizetni.
Találd ki,ki fog megint fizetni?
Ha túl nehéz kérdés lenne.
Megint azok,akiknek az egészhez semmi közük.
Árpád

Mindenhol az nyer, aki többet ígér!

(Akikre te példaként hivatkozol, gondolsz, mondjuk egy Kaliforniára, ott is az nyer, aki többet ígér, csak ott nem a szegényeknek ígérnek sokat, sok állami pénzt, mint nálunk, hanem ott a jómódúaknak adócsökkentést. Aztán még az elmebetegek, rokkantakat kirakják a kórházból, mert nincs rá pénzt, mint a Reagan idején, ugye.)

Te nem tudod megváltani ezzel az országot, nem kényszerítheted racionális program alkotására az ellenzéket és kormányt (ha el is fogadom a bla-bla-t, h ez a célod), hanem a szocikra nehezedő - szerintem jogos, de ezt nyilván vitatod - társadalmi nyomás erejét csökkentheted némi ügyes manipulációval.

Ez a maximum, amit elérhecc, jó esetben hoz a rajzfilmecske a szociknak pár százalékot a népszavazásra, kár volt ezért beállni a sorba.
Diocles, arról volna szó, hogy ha a zemberek tudják, honnan van az államnak pénze, akkor a fedezetlen ígéretekkel szemben szkeptikusabbak. lehet ígérni toronyórát láncoskutyával, e vissza fognak kérdezni: mibül? és ez sztem jó lesz.

a népszavazás meg egy faszság.
Vakapád!
21:32:04
Hát én is azt mondom,ne olyan magyarázza nekem,hogy mi a kapitalizmus,akinek fogalma sincs róla.Megint ŐK akarják a tutit megmondani.
AZT MÁSKÉPPEN HIVJÁK ÉS MÁR MEGBUKOTT.
Vagy másra gondoltál?
Akkor meg Te sem érted, miről irtam.
Próbáld meg elképzelni,ha akkor ők nem jönnek,
hol lenne ma Mo?Súgok,nyugati szomszéd.Nem annyira,de majdnem,mongyuk.
LOL. ja. ott lennénk. meg a szíriuszon, csak ők ne lennének. muhaha.
TWÁ:
"én azt szeretném, ha 2010-ben az nyerne, aki értelmesebb programmal áll elő, és nem az, aki többet ígér. "
ez yo.
2006-ban nem ezt akartad?
ki nyert, aki többet igért? mert hazudott? de azért próbálkozzon 2010-ig?
akkor 2010-ben miért NEM kéne hazudni?
"ki nyert, aki többet igért? "

Nem.
Árpád

Az alapértékekben egyetértünk, én is szeretném, ha nem lehetne ebben az országban "Több pénzt az embereknek, több pénzt az önkormányzatoknak!" jelszavakkal utcahosszal nyerni a választást.

Viszont ez egy hiteltelen kormány, akivel szerintem ez nem megoldható, s ezzel a véleményemmel talán nem vagyok egyedül. Te viszont odaállsz melléjük, h az okos kis rajzfilmeiddel csökkentsd a kisnyugdíjasok, egyebek haragját ellenük, szépen elmagyarázva a jónépnek, h ne higyjenek az ellenzéknek (amely jelen esetben egyedül tud ígérni, a kormány viszont nem tud, hiszen a saját trutyiját kell helyrerakni).
Odaállsz a süllyedő hajóra, hasonlóan ahhoz, amikor Martonyi belépett, ahova belépett az utsó pillanatban, nyilván nagyon magasztos elveket követve ő is.

Tehát a kérdésem: MIT érsz el azon kívül, h pár embert úgymond "felvilágosítasz" a mindenkori ellenzék igéreteinek fedezetlen voltáról (ezzel törvényszerűen állást foglalsz a kormány mellett, akárhogy is ragozod), s hozol 1-2%-ot a filmmel az mszp-nek?

mert azt ne reméld, h eztán nem lehet hülyíteni a népet tömegesen
"Miért van az hogy egy orvos, építész 6-7 évig tanul az egyetemen, és utána és még sok-sok év gyakorlata van, mire kap tervezési engedélyt, vagy praktizálhta, stb. politikus meg bárki lehet, akár egy érettségivel? (lásd Gusztos)"

Mert megvalasztjuk oket. Es miert? Mert a jelenlegi valasztasi torveny elegge beszukiti a lehetosegeket. A part donti el, ki kerul a listara es milyen sorrendben. A valasztasi torvennyel kapcsolatos otleteles itt OFF. De ha mar kerdezted, utalnek arra, amit fentebb is irtam: olyan megoldas kellene, hogy en eldonthessem, hogy a Ketfarku Kutya Part listajara szavazok, es onnan Frakk Janost es Bodri Pistat valasztom, mert ok sokat dolgoztak az orszagert es nem pedig Vahur Gezat, mert o az elozo ciklusban nem tudta megakadalyozni, hogy Vuk ellopja az osszes tyukot az olbol. Ezert hat nem erdemes a bizalmunkra. ha elegen valasztjuk elso vagy masodik helyen Frakkot vagy Bodrit, akkor vahur kiesik, hiaba nyuszit es hiaba o a kedvence a partgorenak. Ezzel kulonben a partelitek is kevesbe tudnak bebetonozni magukat, mert nem Orban Viktor mondana meg, hogy Semjen Zsolt hanyadik a kozos listan.

Persze azt fogjatok mondani, hogy honnan fogjuk azokat a jelolteket megismerni, akik orszagosan nem ismertek? Hat onnan, hogy mondjuk valasztasi korzetenkent (ebbol lehet vagy 120, mondjuk) lenne egy ilyen lista, meg a korzetenkent lenne egy-egy helyi onkormanyzat is. A helyi politkaban meg lehetne ismerkedni a politikusokkal (az onkorm valasztas hasonlo maradhatna, mint eddig, csak mas korzetekkel, meg kevesebb, viszont nem kozvetlenul a parlamenti utan lenne, meg nem is feltetlenul egyserre mindenhol - akkor esetleg tenyleg a helyi ugyek kapcsan donthetnenk X vagy Y mellett.)

De ez csak vad otleteles. Meg kene finomitani rajta jocskan.
TWA!
21:56:12
Ha ezt a választ nekem szántad,akkor ez egy nagyon szar válasz,erőből,fölényből.
Ennyire lenézed ezt az országot?
Miért nem mégy az emberek közé,miért nem beszélsz velük?
Szerintem a nagy többség tudná,mit kéne tenni.
Ha nem nekem szántad,akkor bocs.
Guga, ez a rogtonzes nem volt rossz.
Diocles: ""felvilágosítasz" a mindenkori ellenzék igéreteinek fedezetlen voltáról"

még egyszer: nem kötelező hülyékpártját üzemeltetni. navracsics tibort várják a bejáratnál.
RP admin 2007.09.28. 21:02:48

A legutóbbi közvéleménykutatások szerint a Zemberek kb így oszlanak meg:

- A szocik kemény magja, akiket sosem fogsz rávenni máshova szavazásra, egyre zsugorodik. És másuk nem is maradt.
- A Fidesz kemény magja (dittó) meg nől
- Az ún bizonytalanok (ígéretvadászok és befogott orral legkisebb rosszra szavazók nagy része a fidesznek hisz inkább

Ebből nekem nem az jön le, hogy az ellenzéket okolnák a magas gázszámláért. ENNYIRE nem hülye a nép sem.
RoFä 2007.09.28. 17:19:28
a nagy levin 2007.09.28. 16:25:51

Azert annyira nem vagyok olvasott. De az okossaghoz nem (csak) olvasottsag kell, sot.

Hat meg a bolcsesseghez, ahhoz szinte felesleges is.

Sok dologhoz meg hulye vagyok.
Árpád

Nem válaszoltál érdemben.
Mert azt te sem gondolhatod, még legmerészebb álmaidban sem, h ettől megváltozik a magyar politika, s nem lehet hülyíteni.

hoz a filmecske, jó esetben, egy-két százalékot a szociknak. Gratula.
Navra emiatt nem fog változtatni, minek.
ennyit érhecc el max. , ezt te is tudod

(amúgy meg: Miért a Fidesz a hülyék pártja? Az oly européer és antipopulista SZDSZ épp most hoz be egy olyan rendszert az eü-be, amiről még a hozzájuk közeli szakértők sem tudják, h működni fog-e egyáltalán. De nem ez a veszély persze, szerinted, hanem az, ha az ellenzék kicsivel több nyugdíjat ígér, amire nincs fedezet. És ezt el KELL mondanod az istenadta népnek. na mindegy.)
tótának igaza van, tényleg kurva jó ez a cikk:
index.hu/gazdasag/magyar/jaks070924/
kár, hogy ebben a "beteg, szétesett társadalomban" esélytelen egy Jaksity-féle "program".
vakapad

"Mi van már megint az iskolabuszokkal? Illetékes elvtársak a szoc-ban voltak, ha jól tudom, mikor pártunk és kormányunk intézett mindent. Most önkormányzatok vannak."

Eddig azt hittem csak elvakult vagy, de ez valami más...

Most olvastam, hogy az önkormányzatok tömegesen sikkasztották el az iskolabuszok árát...

Boros Imre: Végül végezzük el a belföldi jövedelmeket apasztó tételek összegzését. A három tétel (cserearányromlás, hazautalt külföldi kamat és osztalék növekménye és uniós negatív egyenleg). Éppen ennek a több mint 1300 milliárd forintnak az adótartalma hiányzik még az államkasszából ahhoz, hogy euróképes legyen az ország. A kormány azonban nem azon dolgozik, hogy ezt a jövedelmet adóztatható formában Magyarországon tartsa, mint tették azt más rendszerváltó országok a térségben. Ez ügyben Putyin elnök vagy Václav Klaus cseh államfő is szolgálhatna hasznos tanácsokkal. Mindez azonban „nem szeretem” típusú konfliktusokkal járna, amit nem vállal a koalíció. Helyette újra elővették a nincs ingyenebéd formulát, igazságosság címén szembeállítják a különböző társadalmi csoportokat. A hiányt a bérből és fizetésből élők fizetik, borítékaik apasztásával és az inflációval, a szegények adójának fenntartásával óhajtják fedezni.
A nincs ingyenebéd brigád apraja-nagyja ismét ott sürög-forog a média boszorkánykonyhában. Teszi ezt annak érdekében, hogy a munkavállalókat az államkapitalista szocializmushoz képest is sokkal jobban kiszipolyozza. Az állam szinte minden kötelezettségéből kivonul, kivéve az adószedést.

(Magyar Nemzet, 2007. szeptember 27.)
Azt nem latom, hogy Jaksitynak programja volna, mert ilyesmirol nem nagyon beszel az interjuban. De azt latom, hogy eljutott a realis helyzetertekelesig.

OFF:
(Ha valakit erdekel a vilaggazdasag: a legfrissebb szamban a The Economist azt irja - nemileg ellentmondva Jaksity velemenyenek - hogy a vilaggazdasagot nem renditene meg onmagaban az, ha az amerikai fogyasztas visszaesik, mivel Kina (meg mas feltorekvo gazdasagok) ezt tobb szempontbol is ellensulyoznak. A gazdasagi szempontbol egyre inkabb tobbpolusuva valo vilag kevesbe sebezheto egy regionalis valsag altal. tehat szerintuk nem csak az szamit, halladaskor tele lesznek-e a walmart bevasarlokocsijai.)
"Navra emiatt nem fog változtatni, minek."

arra céloztam, h a programalkotás az ő asztala, csak folyton elnapolódik meg titkosul. nem menekülni kell, csókolom, meg jajveszékelni, hogy ne tessenek tanítani a népet, mert akokr mi lesz a vajákosok meg a vudupapok megélhetésével! tessenek kérem értelmesen beszélni, és kenterbe fogják verni a komcsikat.
Árpi,

először is: hajrá.

Másodszor: a képzelt riportból nekem az jön le, hogy némi bűntudatod van a minisztériumi lóvé miatt. Ne legyen. Az is a kapitalizmushoz tartozik, hogy valamiből élni is kell, a családot is el kell tartani stb. Ha ráadásul még melózol is érte keményen, akkor mi a gond? Ne legyünk már ennyire (ál)szemérmesek. Nem Zuschlag vagy, hogy kitöltöd a számlát aztán másnap utalják a dellát. Azt is tanítani kellene a népeknek, hogy jó ötlet + kapcsolatok + hírnév + sok meló = (sok) pénz. Kapitalizmus.

Harmadszor: ahhoz, hogy a sorozat elérjen (leérjen...) szélesebb közönséghez (és egyfajta kultusz is kialakuljon körülötte), tényleg szerencsésebb lett volna vmelyik ker.tv + a southparkos stílus (de erről volt már szó fentebb). Valami interaktív internetes oldalt azért biztosan kellene alá rittyenteni, a továbbgondoláshoz.

Negyedszer: ha lesz is a sorozatban némi kötelező seggnyalás (mert gondolom nem lehet teljesen megúszni), azt lehet stílusosan is csinálni, de bizonyára megoldod a feladatot :-).

Árpi!

Lesz filmecske az választási hajrába törvénybe iktatott öt éves adó csökkentésről?

Lesz filmecske a az 51%-os állami tulajdonú de privátnak mondott egészségbiztosítókról.

Mert az iskolabuszok témája ezek nélkül képmutatásnak tűnik.

"hülyékpártja"

Szisztematikusan keverd a seggbe kúrás igéretét, a valódi seggbe kúrással. Pedig érezned kellene a különbséget.

Ha nem, akkor a filmjeid csak okoskodások lesznek.
Tudod nekem még marxizmusból vizsgáznom kellett... tudománynak hívták az akkori civilizátorok.
"tessenek kérem értelmesen beszélni, és kenterbe fogják verni a komcsikat."

LOL

Nem vagy te skizofrén, TWÁ? :D
Milyen a stilusos seggnyalás?

Jó értem én, hogy mi a nagy nemes cél, de az amit te akarsz, hogy valós, reális programok legyenek választások előtt, az egyszerűen nem működik. Mindig elő fog valaki rukkolni valami cukorkával, egy kis nyugdíj, egy kis segély, és kezdődik minden előről...
Ha össehasonlítható, értelmes programot programot akarsz, akkor ahhoz nagyon szigorú szabályok kellenének.

Pl minden párt kapna egy lapot, amin föl lennének sorolva, hogy milyen területeken lehet pénzt osztogatni, és mennyi az az összeg, amit a programban szétoszhatnak. Kvázi minden pártnak egy reális költségvetéstervezete lenne a programja, aminek megvalósíthatónak kellene lennie. (pl. max x milliárdig lehet elmenni).

A programokat pedig az ÁSZ ellenőrizné, és ha jóváhagyta, csak azután lehetne meghírdetni.

Végül minden tisztán látszana, ki mire mennyit költene. :)

A jelszavas, szlogenes pr fasszágot pedig el lehet intézni egy 2 órás vita alatt, oszt jónapot. :D
Nem értem én, hogy mi történik itt, elveszett a hozzászólásom, Árpi mégis megválaszolta a lényeges kérdéseket benne.

De lehet technikai gond, bassza meg, saját blogomról, neokon.blog.hu is eltűnt három saját hozzászólásom. Valami nem kóser a szerveroldalon, úgy érzem.
Ja,igen kifelejtettem,ami a legjobb,sztem.
"...de vissza fognak kérdezni:mibül?És ez szerintem jó lesz.
Na,nézzük.
Mibül?

államtitok.
nem mutatom meg/2006/
ebbül,bazdmeg,ugyse igaz.
gyere nézd meg,na,látod?
abbul,bazdmeg,amit tőled elveszek
kőcsönbű,
kuss,a mónikával törögy meg a gyözikéve
nem nézted a rajzfilmet,te szemét!
nem mongyák
azt akarod,hogy a zorbánviktor gyüjjön?Igen?
hol laksz?megy az apeh,bazdmeg!
több is van,mongyam?

Juj,de jó lesz.Apám,mán én is látom,tisztán,azta,de fasza lesz.
Arpi is tudja, hogy az orszagnak semmi sem tenne jobbat, mint egy populizmustol mentes, megujulo, jo programot osszerittyento, a hulyektol (es foleg a KDNP-tol meg a szelsojobbos pereputtytol) megszabadulo Fidesz, ami halalra nyeri magat es mindorokre eltorli a magyar ugarrol a partbizottsagos attitudoket, kikenyszeritve valamifele ertelmes politikai versengest (ezt mar megirta: "az MSZP nem tudja, Fidesz nem akarja megcsinalni" - hozzatennem, az SzDSz meg lelegeztetogepen van, azt is ugy kellett kilopni egy altaluk bezart korhazbol).

Csak ilyen nincs, vagy mert az ertelmesebbje eltunt a dudva es muhar kozott, vagy mert nem hajlandoak gondolkodni.
non est: nincs olyan illúzióm, h az ígérgetés megszűnik. ahhoz ez nagyon kevés. de ha kicsit lejjebb kerül a plafon, ahol az emberek azt mondják, ez a csávó vetít, az is jó.

dark future: bűntudatom, az nincs, a lelkiismeretem rendben van, nyugodtan mondhatom, h igen baráti, sőt hazafias áron szopok ezzel. beleértve a reakciókat, amelyekre viszont számítottam. azt is elmondtam, h a MeH/NFÜ pénze kompromisszum ahhoz képest, mint ha nyernék a lottón, és abból indítanék hülyemagyar-kampányt. de mégis örülök, mert a tudatlanság, az egyszerű megoldások iránti vonzalom az egyik legnagyobb gondunk, és ezzel legalább elkezdhetünk valamit.
Ház Sz'al az nagy csalódás volt nekem kedves Tóta W. Eddig minden reggel azzal indítottam,, hogy megnéztem van-e új a For a better Magyarland-ban. Már két napja erre sem jártam annyira latgalózott a hír. Azt gondoltam erről inkább pimasz bejegzést írnál, nemhogy részt veszt veszel benne. Mindegy. Ez van. Mostmár inkább szurkolok, hogy olyan legyen mint a bejegyzéseid ( bár ebben - mármint, hogy ezt megteheted - azért kételkedem)

Kedves Árpád!

Gondolod, hogy ezzel a vörös polippal bírni fogsz:

"Már Jánosi minisztersége alatt az akkor közigazgatási államtitkárként dolgozó Szilvásy bevezette a közigazgatási double checking, a kettős ellenőrzés rendszerét. Ekkor jött létre a GYISM-ben a pályázati pénzek elosztásának “előzsűrije”. Ezt Szilvásy legközelebbi munkatársai, az úttörőszövetség egykori funkcionáriusai végezték, akiket ő mindenhová magával visz; jelenleg a kormányzati negyed építésénél bábáskodnak. Két emblematikus figurája ennek a csapatnak Rákosi Ferenc és Alács Tibor, akik már akkor is a minisztérium legjobban fizetett politikai tanácsadóiként cenzúrázták – tehát nem köztisztviselőként belülről, hanem politikai megbízottként kívülről – a szakmai helyettes államtitkárok munkáját és döntéseit. Ők egy támogatási szerződés elkészítését megelőzően, már a gondolat megszületésekor előzsűrizték a szakmai vezetők döntéseit, engedélyezték, hogy egy támogatási igényt egyáltalán megtárgyaljanak-e, vagy eleve utasítsanak el. Ez a nagyon aggályos működési mód gyakorlatilag gúzsba kötötte a szakmai munkát, és bevezette az alapvető bizalmatlanság „intézményét”."

Gondolod, hogy ezekkel és elvtársaikkal való együttműködés nem tesz tönkre téged?
dark future: a kapcsolatok, az pont nem igaz, már azt leszámítva, h a munkásságom nyitott weboldal. sem az MTV-s, sem az állami szereplőket nem is láttam sose azelőtt.

a south park kurvajó, etalon, nagy zsírság. Nekünk. Attól tartok, a magyar közönség nincs felkészülve egy Garrison bácsira vagy egy Cartmanre. Btw rétegműsor usában is. Plusz nincs 20 percünk, csak 2. És sajnos eléggé szorosak az ügyek, amiket a két hivatal tolni akar (szakpolitika + közgáz), a hitelt, reklámot és korrupciót is nekem kellett felvetni, és akkor még nem foglalkoztunk rasszizmussal, trianonnal, kádárral, buzikkal, fűvel, cigánysággal...
Na és még vmi. Attól tartok erősen, h egy kereskedelmi csatornán sokkal több és rosszabb kompromisszumot kellene kötnünk. Már a két nagyra gondolok.
Shenpen: fent van egy link, h összes komment. ha úgy se látszik, akkor error háza van.
RE: Ne félj! 2007.09.28. 22:52:37
"Milyen a stilusos seggnyalás?"

Például:

1./ Eleget tesz a felsőbb elvárásnak, de nem szolgai módon, hanem pro és kontra érvelve, gondolkodva, továbbgondolva.

2./ Eleget tesz az elvárásnak, de egyben görbe tükröt is mutat, ironizál.

3./ Primer módon, látszólag eleget tesz az elvárásnak, szekunder módon meg jól beint.

4./ Eleget tesz az elvárásnak, sőt még rá is tesz egy lapáttal direkt, amitől az egész túlzóvá, hiteltelenné válik.

De ezt inkább hagyjuk Árpira, megoldja, ha akarja.

Azért irjak valami épitőt is.
Értem a lényeget,ha ennyire szivügyed,beszélj a H Pistivel,legyen az oktatás része.
NAPONTA.Vagy hetente,legalább egy tanóra.
Ha meg már értik és rossz választ kapnak,akkor mi a teendő.
A kettő csak együtt müködik.
Aztán sok-sok cikk,post meg minden,hitelesen,őszintén.
2 perc,nagyon kevés,szinte értelmetlen,túl kicsi a várható hatása.Sztem,de ne legyen igazam.
Most ennyi lehetőségünk van, és látod, ez is 160 milla. Igen, tanítani kéne állampolgári ismereteket. Évek óta hajtogatom. És ha Hiller azt mondja, baszki Árpád, tanítani kéne, ötleteljünk már egyet, akkor mi volna a helyes? Ha azt mondja, legyen robotverseny, mert az jó a kölyköknek, mi a helyes? Mi az, amitől nem hőzöngenél itt nekem? Leköpni, vagy félretéve a balítéleteket, megpróbálni kihozni belőle vmit?
dark

Féltem Árpit,
kell a pénz, ez rendben van,
ez a szakmája rendben van,
tehetséges, jól meg tudja írni oké,
civilizátori hajlamai vannak, némi alanyi költészettel,
De eddig védett öbölben volt az Indexnél, csak mi baszogattuk, de ezt élvezte, most viszont idegen vizekre hajózik.
Nemá' vazze! 2 perc??? Ez komoly? Árpád bízom bened. T'od: Képes vagy rá! Meg tudod csinálni! (Bár a holivúdi filmekben amikor ezt mongyák, maguk sem hiszik, ezért annyira könnyeztető amikor mégis összejön)
"és akkor még nem foglalkoztunk rasszizmussal, trianonnal, kádárral, buzikkal, fűvel, cigánysággal..."

Pedig mekkora királyság lenne. Ilyesmi témák SP stílusban. Nem igaz, hogy valamelyik ker.adónak (nem is a két nagynak, inkább vmelyik kisebbnek, amelyik megengedheti magának a lazább hangvételt) ne lenne ez biznisz. Ha az animáció SP-jellegű minimáldesign lenne, talán még bele is férne a költségvetésükbe. Tuti nézettséget hozna a 18-40 korosztályban. Persze elé-mögé nem mosóporreklámot kellene tenni, hanem stílusban illeszkedőt. Jövőre már az ORTT sem lesz akadály, így maximum Semjénéknél verné ki a biztosítékot, az meg a háromlábú lőtéri ebet sem érdekli.

dark future

Mondjuk az ATV - a saját pénzéből! - bevállalhatná, illene a profiljába, senki nem is tiltakozna. Kétperces burkolt kormánypropaganda az Újságíróklub előtt SP-stílben, húú, nagyon király lenne.
Nem értem pontosan, hogy Jaksity miről beszél. Amerika GDP-re nominálisan kisebb, vásárlóerő-paritáson (PPP) pedig JÓVAL kisebb, mint az EU-é.

Akkor miért függünk ennyire tőlük?
Az nem háromlábú, az kopasz. Hagyományt csak pontosan, szépen: kopasz lőtéri kutya :-)
Árpi,

Cartmanre simán fel van készülve a magyar közönség, szerintem, vele könnyű azonosulni, bár persze sok másik karakterrel nem :-)
Miután írtam, olvastam is :-) Mármint tegnapi-tegnapelőtti kommenteket. Sokaknak az a problémája, hogy az indexes munkásság, független megmondóemberség hogyan egyeztethető össze egy ilyen projecttel. Kellő intelligenciával és mértéktartással sztem lazán.

Jobbereknek egy példa: Fábry Sanya. Ugye egyik oldalon design center, showder, a másik oldalon terror háza, heti válasz, napkelte, fidesz-színpad. Tavasszal kaptam ajándék jegyet egy önálló műsorára. Kíváncsi voltam, hogy mit hoz ki belőle. Politika kb. 10%, és (ha nem is arányosan, de) odaszúrkált a sajátjainak is, nem rohant ki egyetlen Gyurcsány-fan sem (már ha volt ott egyáltalán :-)). Szóval nem feltétlenül kell kutyulni a dolgokat, a munka az munka, a project az project, a meggyőződés az meggyőződés. Magyarországon csinálnak sajnos mindenből politikát, meg bal/jobb listázást. (Erről is szólhatna egy epizód...)

OFF

RE: Shenpen · neokon.blog.hu 2007.09.28. 23:47:03
"Az nem háromlábú, az kopasz. Hagyományt csak pontosan, szépen: kopasz lőtéri kutya :-)"

A tatai hagyományok szerint háromlábú v. sántalábú (állítólag volt is egy valaha a szomódi lőtéren).
dark future

Azt hiszem nem igazán értetted meg a "jobberek" (bár ez sem teljesen igaz, messze nem a jobberek tiltakoztak itt ez ellen, tudnék példákat mondani) fenntartásait.

1. Azt mindig is tudtam, h Árpád nem független, nincs ezzel semmi baj, egyikünk sem az. Ő ezt felvállalja, olyan hozsannákat írt anno Kókáról, az ország egyik legutáltabb politikusáról az SzDSu-es belső kampány idején, h csak lestem.

2.Az már nagyobb gond, h prédikálunk az állami csöcs ellen, oszt' az első adandó alkalommal rácuppanunk...
Kissé furcsa, h ez neki tök természetes.

3. Ő maga sem nagyon tagadja, h a munka a szociknak lesz kedvező. Akkor meg nem kell(ene) a rizsa.
Miért nem lehet rendesen kiállni, h gyerekek, híve vagyok a kormánynak, szeretnék nekik segíteni, nem csupán kritizálni. Miért kell minden balos újságírónak megjáccani a független megmondóembert?

4. Fábryt ne keverjük bele, ő nem csinált az Orbán-kormány számára reklámanyagot zséért.
affene, elírtam a szadi nevét: SzDSz
RE: Diocles 2007.09.29. 00:01:17

"bár ez sem teljesen igaz, messze nem a jobberek tiltakoztak itt ez ellen"

Állítottam valahol ilyet? A Fábry-példát szántam a "jobbereknek".

"Az már nagyobb gond, h prédikálunk az állami csöcs ellen, oszt' az első adandó alkalommal rácuppanunk"

Igen, ez probléma, bár ha úgy van ahogy Árpi írta, akkor ő a projectben csak alvállalkozó (=jómunkásember), szakítani mások fognak rajta. Feltéve ha 15-20 eFt sok egy animációs másodpercért (szöveggel, zenével, promóval, jogdíjakkal), nem értek hozzá.

"Fábryt ne keverjük bele, ő nem csinált az Orbán-kormány számára reklámanyagot zséért."

Orbánék alatt Terror-házát azért rendezett be, nem tudom mennyiért, de nem is fontos. Bár nem is ezért hoztam fel, csak szemléltetésül (=pozitív példaként), hogy szépen megfér többféle meló/project egymás mellett.

Dark Future,

a fő baj talán azzal van, hogy nem aszerint megy a listázás, hogy ki milyen nézeteket vall, hanem hogy ki "kivel van". Ez az alapvető hiba.
Igen, aki egyik vagy másik társulatnál valami látványosabb munkát vállal, az utána el van könyvelve ilyennek/olyannak, és ha fordul a kocka, akkor általában nézhet.

De sztem az is baj, hogy egyáltalán megy a listázás. Lassan fogorvoshoz és fodrászhoz is úgy járnak a népek, ha előtte egyeztetik a pártpreferenciáikat. Elég szörnyű állapot. Káros és kóros.

"A rajzfilmsorozat az alapvető ismeretek átadása mellett az eltérő nézőpontok megjelenítésével ösztönzi a társadalmi párbeszédet"

"Nem hát. Itt nem vélemények vannak, hanem tények és néhol megoldási javaslatok."

Itt érzek némi ellentmondást. Most akkor tények vagy vélemények?

Persze az ember hajlamos a saját véleményét ténynek tekinteni. Például a reformok szükségessége tekintetében: "Az átalakítás szükségességének tagadása viszont nem releváns hozzászólás. Én a magam részéről átlépek rajta."

Szerda reggel 8 óra előtt a fideszes elfogultsággal vagy a gazdasági ismereteinek hiányosságával aligha vádolható Kopátsy Sándor nyilatkozott a Kossuthon. Valahogy így:
- El tud olyat képzelni, hogy az egészségügyi reformot népszerűen meg lehet oldani?

- Akkor nem kell megoldani.

- De azt meg kellene.

- Nem igaz. Nem igaz, hogy egy országot politikailag érdemes azért tönkretenni, hogy az egészségügyet vélhetően jobban megoldjuk. Ne arra törekedjünk, hogy jó egészségügyünk legyen, arra törekedjünk, hogy a betegek legyenek nyugodtak, az orvosok legyenek nyugodtak, és annyi pénzt adunk, amennyi van.

Persze nem kell Kopátsyval egyetérteni, de korlátolt és nagyképű az a hozzáállás, hogy mindenki hülye, aki a jelenlegi egybiztosítós rendszer fenntartásával is el tudja képzelni az egészségügy fejlesztését, vagy a jelenlegi tandíjmentes rendszer fenntartásával is el tudja képzelni a felsőoktatás fejlesztését.

Lehet reformálgatni a Dacia gyárat, de csak akkor gördülnek majd le Mercik a futószalagról, ha minden kocsira a sokszorosát költik. Kevés pénzből nem lehet színvonalas egészségügyet vagy oktatást csinálni, mindegy, hogy milyen a rendszer. Pénz pedig jelenleg nincs, így a reformok eredménye borítékolható.
Hánybiztosítós rendszer nincs a tervben, remélem, nem is lesz.

De az átalakítás nemcsak ez. Az eükassza durván deficites, nem kis részben a végtelen kereslet - "ingyenesség" - miatt. És ez tovább fog fokozódni, ha így marad. A nyugdíjrendszer éveken belül fenntarthatatlanná válik. A felsőoktatás szar, rossz szerkezetű, és nem motivál. Meg még egy csomó hasonló. Muszáj változtatni, és szemmel láthatóan nehezen megy. Ezért is várjuk lélegzetvisszafojtva az alternatívát.
Nemcsak a felsőoktatás nem motívál, hanem pl a segélyezési rendszer sem. Persze ezt emlegetni is már cigányozás, meg persze társadalomtehetróla (lófaszt). A motiválatlanság a változtatásra a "nemrosszra", az. Vastagon. Meg aki társadalomtehetróláz.
Ilyesmi téma pl lesz-e, vagy hiperkorrektek lettek a minden?