W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Találkozás egy fiatalemberrel

2007.09.26. 19:00 w.blog.hu

163 millió forinttal támogatja az állam az MTV új animációs sorozatát, a Modern Képmeséket. Mint a WBlog megtudta, a sorozat szövegét Tóta W. Árpád, az Index főmunkatársa írja. Exkluzív interjúnkban tetemre hívjuk a fenegyerekként tetszelgő publicistát: miért és hogyan szolgálja a Gyurcsány-kormány nemzettöppesztő „reformjait”.

-    Olvasóid egy részét meglepte, a másikat meg se lepte, hogy rajzfilmet készítesz a Magyar Televíziónak, közpénzből. Még nem látta senki a filmet, de jogos felvetés, hogy ha a kormány pénzt ad filmre vagy akármire, akkor abból közvetlenül vagy közvetve, de seggnyalás lesz. Hídember, Népszava, satöbbi. Eladtad magad a komonistáknak?

-    Felvilágosító munkát végzünk. A Modern képmesék elsősorban ismereteket közvetít. Abban, gondolom, nincs vita, hogy ha a polgárok tudják, mi az a költségvetés, vagy mit jelent az egészségbiztosítás, az jobb, mint ha semmit se tudnak. Igaz, elképzelhető olyan politikai erő, amely varázslással kampányol. Ha lenne ilyen, nekik nem volna érdekük, hogy számolni kezdjen a választó. De az már az ő bajuk.

Lesz epizód arról, hogyan működik a nyugdíjrendszer, mi a piaci verseny, és lesz filmecske a hálapénzről meg a korrupcióról. A filmeknek én csak a szövegét írom, az animációt M. Tóth Géza és stúdiója készíti. A MeH és az NFÜ (Nemzeti Fejlesztési Ügynökség – a szerk.) szakértői anyagokkal és pénzzel szállt be, az MTV pedig megszervezi és leadja.

-    Milyen szakértői anyagok ezek?

-    Nyilván nem én fogom kitalálni és kikutatni, mennyi hálapénz forog évente, vagy hogy mit kéne csinálni a közlekedésben vagy a hulladékgazdálkodásban. Néhány szakember, főleg közgazdászok, írtak nekem egy-egy rövid hátteret minden epizódhoz, hogy mi az ábra. Ebből lesznek aztán a rajzfilmek narrációi.

-    Na de ha az NFÜ és a MeH szakért, akkor nyilván nem lesznek benne az ellenzéki vélemények.

-    Nem hát. Itt nem vélemények vannak, hanem tények és néhol megoldási javaslatok. Abból viszont momentán nincs ellenzéki verzió. Rajtam nem múlna, de a Fidesz programja titkos, és a Rogán nem hajlandó megadni a jelszót.

-    Tehát mégiscsak a kormány szája íze szerint készül a sorozat.

-    A Képmesékből egy ésszerűen működő, és ezért virágzó kapitalista ország képe rajzolódik ki. Én ebben a vízióban hiszek, és ennek személyes okai is vannak. Ez az, amire hatévesen rácsodálkoztam, amikor végre kimehettünk a Daciával Ausztriába és Németországba. Azóta kiderült, hogy ennek ára is van, nemcsak úgy nő a földből. De szerintem megéri így is.

Magyarország jelenleg nem ilyen. Tehát a vízió eléréséhez bizony változtatásokra van szükség. Hogy milyenekre, arról lehetne és kellene vitatkozni. Az átalakítás szükségességének tagadása viszont nem releváns hozzászólás. Én a magam részéről átlépek rajta.

-    Így viszont sérül a középen állás doktrínája.

-    Ami egy baromság. Két hülye közt minek középen állni? Ha az egyik szerint kétszer kettő öt, a másik szerint meg kilenc, akkor az lenne a korrekt álláspont, hogy kétszer kettő hét? Nem: az négy, akkor is négy, ha ez közelebb áll az egyik hülyéhez.

-    Jól megfizetnek ezért?

-    Amikor ezzel az MTV megkeresett – márciusban –, akkor épp azon töprengtem, hogy mi legyen az idei projekt. Régóta gondolkodom egy könyvön, ami kisgyerekeknek magyarázná el a világot, amiben élünk. Nem az ókori Rómát, hanem a mai Magyarországot és Európát. Benne lenne, hogyan működik a Parlament, meg az is, hogy ezek a bácsik időnként lopnak és üzérkednek. Ez a sorozat szinte lefedte az ötletemet, ezért vállaltam el. Amúgy ha cikknek számolnánk egy szöveget, akkor kábé piaci ár, de az összes meetinggel meg egyeztetéssel meg egyéb szívással már inkább kemény taposómalom. De hát a hazáért mindent.

-    A kétszerkettő vége mégis az, hogy ez a sorozat a kormánypártoknak segít, és az ellenzéknek árt. Tehát oda a függetlenség, Gyurcsány-huszár lettél. Milyen érzés? Fausti pillanat?

-    Harmadszor jössz elő ezzel, de hát mit várhat az ember egy ilyen fikagéptől. Ugye azt mondtam, hogy egy virágzó kapitalista országot rajzolunk. Egy normális országot. Na és szerinted 2010-re a Gyurcsány-kormány ezt megteremti? 

-    Nyilván nem.

-    Nahát. Esetleg leváltják. És ha aztán másik kormány lesz, akkor megnézem, hogy vajon egy ésszerűen működő kapitalista országon dolgoznak-e, vagy sem. Meg persze azt, hogy hogyan. Engem nem érdekelnek a személyek. Ha tíz év múlva összedől az ország, akkor a gyerekemet se fogja érdekelni, szimpatikus fiú volt-e a miniszterelnök, amikor ezt apáék generációja elkúrta.

-    500 ezer vizitdíjból reklámozza a hazaáruló kormány a megszorításokat. Egyelőre ennyi a sajtóvisszhang.

-    Hát ja, lehet ilyen földbuta módon is politizálni. Éppen ettől próbálunk elmozdulni. Ha ezen a szinten maradnánk, akkor napi két percben Várhegyi Attilát meg Torgyán Józsefet mutogatnánk. Lélegeztetőgépre átszámítva.

Nemcsak megszorításokról szól ez – arról is –, hanem szokások megváltoztatásáról. Például hogy ne toszd már ki a szemetet a patakpartra, mert egyrészt a szádba lép a hatóság, másrészt meg bunkóság és ostobaság. Arról, hogy a saját cégnek leboltolt pályázat is korrupció, de a gyorshajtó és a rendőr megegyezése is az. Nem tudom, ennek mekkora  a hatásfoka. Azt viszont tudom, hogy míg a Német-Római Császárságot alaposan megtanítják már általános iskolában, addig a mai Magyarországról, a saját hazánk működéséről és kihívásairól legfeljebb egyetemeken esik szó.

Ennek az országnak az az egyik legsúlyosabb betegsége, hogy roppant igény van egyszerű válaszokra, és hogy ezek meg is születnek. Eközben a problémák viszont nem egyszerűek, hanem bonyolultak, és ketyegnek rendületlenül. Mégis tömegek hiszik azt, hogy Magyarország bajára konkrétan az a megoldás, ha holnap Gyurcsány lemond; másik, kisebb tömeg szerint meg az, ha Orbán abbafejezi a kerékkötést. Hát nem ilyen szimpla ügy ez. Abban bízom, hogy legalább egy keveset árnyalhatunk rajta. Aztán ha 2010-re ettől egy kicsit okosabb lesz a választó, akkor a pártok se lesznek rákényszerítve, hogy hülyék legyenek. És akkor aztán felőlem nyerhet akármelyik.



Címkék: interjú tévé magyarland képmesék

801 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr16177250

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tóta W. lefeküdt a kormánynak 2010.02.23. 10:43:07

  Worluk a Modern Képmesék kormányzati propaganda és oktatófilm szövegirója lett. Egy megmondó emberrel kevesebb lett, vélik sokan és tömegesen törlik ki a kedvencükből a blogját. Mikor fekszik le a papoknak???? Márciustól mostanáig titokban...

Trackback: Reakció - a polgári underground blogja 2008.02.29. 07:57:45

Állami népnevelés - népszavazási kampány II. Horváth Ágnes bejelentette, hogy a jövő héttől az Egészségügyi Minisztérium saját kampánnyal válaszol a Fidesz hazugságaira. A tárca nyilván kénytelen fizetni a felületetekért, mert sosem hívják meg a Nap-…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

az ott fentebb "osztonzoero" akart lenni
T nagy levin!

Sajnos mennem kell, és mostanáig nem találtam meg a szükséges adatokat, de biztos vagyok benne, hogy az NDK GDP növekedése még az ír növekedést is messze felülmúlta. No majd holnap este megkeresem.
Igenis szükség van az ilyen felvilágosító filmekre. Tudjátok-e, hogy ma Magyarországon 10 emberből 8 nem érti, hogy működik a jelenlegi adórendszer? Fogalmuk sincs az egézségügyről? Eszméletlen butaságokat képesek összehordani az emberek, részben tudatlanságból, részben félrevezetésből. Persze az isten se mossa le Árpádról, hogy szemét libsibibsi komcsibérenc. De szerintem nem is kéne ezzel foglalkoznia, hisz már a jobboldalon úgyis elkönyvelték ilyennek, mikor az első rossz szót merte leírni róluk. Sok sikert kívánok Árpád, én bízom benned, hogy tényleg objektíven meg fogod magyarázni a jónépnek, hogy "mennyi 2x2"! Ha csak egy ember fejében sikerül világosságot gyújtani, már megérte.
Az még senkinek nem jutott az eszébe, hogy lehet, hogy nem a Tóta W-t kellett volna megkérni arra, hogy megírja a szöveget???? Ha tényleg nem propagandafilmről, hanem 2x2=4 féle objektív tények megmagyarázásáról van szó a jó népnek, akkor ne valaki olyan tolla írja már a tutit, aki egyébként komcsinak van elkönyvelve (már ha valójában nem is az). És az Árpád igazán visszamondhatná a dolgot, megmentve a filmet a lekomcsizástól...de ezt csak úgy naivan gondolom....
nagy levin

Ez a mai Svédországban működödik, és nem nevezném orwelinek a svédek mindenapjait. A teljes adó és vagyon nyílvántartás nyílvános, továbbá a gépjármű, ingatlan nyílvántartás.

Sőt, van egy állami hivatal "behajtó iroda" ahol, az adótartozástól, hiteltartozásig, az állami lakbértatozásig mindent nyílvántartanak és a polgárnak névszerint felvilágosítást adnak. Közszolgálatnak tekintintik azt is, hogy legyen lehetőséged tudni, hogy üzletkötésnél kivel állsz szemben.
Orweli nem az adótitok azzal, hogy lehetőséget adunk fehérgalléros bűnözöknek? Hogy mercivel megyünk lakhatási támogatásért? Demszky lánya igényel és kap szociális bérlakást? Soroljam tovább?

El Condor

"Ha csak egy ember fejében sikerül világosságot gyújtani, már megérte."

163 millióért? Én már 3 millióért elolvasom Árpád szövegeit. 160-at meg adjuk oda...(legjobb, ha egy általam megnevezett bankszámlára, amelyről a börtönböl kikekerült képviselők rehabilitációját finanszíroznám)
Pont az ilyen emberk miatt van szükség erre, mint Ne félj! nicknevű barátunk. Aki nincs tisztában a pénz értékével, azzal, hogy mi éri meg és mi nem. 163 milla bagatell összeg. De te ezt nem értheted, hisz csak magadra tudsz gondolni. A magyarok legnagyobb hibája az irigység!
RE: Ne félj! 2007.09.30. 20:43:28

Így van, ahogy írod:
www.eucivil.hu/article.php?pId=1093

A hivatalok nyitottságát és a hivatalos dokumentumok nyilvánosságát nagyon támogatnám. A személyes adatok ilyen szintű nyilvánosságát már nem annyira. Ha jól tudom, Svédországon kívül ilyen jellegű adattranszparenciával máshol nem kísérleteznek. A számos előnyön túl sok veszélyt is generálna a személyes adatok publikussá tétele. Gondoljunk csak a svéd ill. a hazai bűnözési mutatókra, kiemelten a vagyon elleni bűncselekményekre.

Persze érdekes lenne, ha jan.1-től bevezetnék nálunk is a svéd modellt. Valószínűleg a nyomozók, a bírók és az ügyészek belefulladnának a munkába a feljelentés-boom miatt...

vakapad, a biztosítókról ajánlom figyelmedbe Bauer múlt heti ÉS-be írt cikkét, Reform vagy bukás címen. nem rövid, de világos beszéd. az még a döntés előtt született amúgy.

iskolabuszok: ugye nem amellett akarsz érvelni, h szüntessük meg az olkolákat, aztán az önkormányzatok oldják meg, ahogy tudják? eleve sokkal kedvezőbb egyben megvenni azt a több száz buszt, amire szükség lesz, valamint ehhez források is kellenek.

ja de látom, frundsberg válaszolt.

Ne félj: ez egy komplett hülyeség, és mellesleg nem vagyok abban biztos, h svédországban tényleg nincsenek személyiségi jogok, és ha meglátsz egy jó nőt, akkor megkapod az adatait.

Zulejka: hja igen, jó lenne Kádár meg történelem, most egyelőre ez van tervben, meglátjuk, lesz-e a folytatás.

Petruska: érdekes felvetés, ha hoznál neveket, az még jobb lenne. vedd számításba, hogy mindenki el van könyvelve komcsinak, aki nem írja alá, h hazánk vérzivatarára az egyetlen gyógyír a mielőbbi orbánkormány.

mondjuk az ilyen minősítésekre szarok természetesen.
RE: El Condor 2007.09.30. 21:34:31

A kolléga láthatóan ironizált.

Egyébként tényleg nem egetrengető összeg az eddigi ország- és kormányimázs akciókhoz képest. Valószínűleg (így látatlanban is) többet profitál belőle a nép, mint akár a választás előtt kiadott, az mszp-s kormányzat munkáját fényező, nyomdatechnikailag is tré újságból (a címére már nem emléxem), az ezüsthajós propagandaakciókból vagy akár a (szintén államilag támogatott) időkerékből.

Persze ha a teljes magyar rajzfilmgyártás éves szinten szétosztott támogatási összegéhez hasonlítom, akkor meg vérlázító.

Minden relatív.

"mellesleg nem vagyok abban biztos, h svédországban tényleg nincsenek személyiségi jogok, és ha meglátsz egy jó nőt, akkor megkapod az adatait."

Pedig az általam linkelt cikk alapján így fest az ábra... Elég érdekes ötlet.
"iskolabuszok: eleve sokkal kedvezőbb egyben megvenni azt a több száz buszt, amire szükség lesz, valamint ehhez források is kellenek."

Árpi, gyanús vagy Te nekem. Annyit iskolabuszozol itt, a végén még kiderül, hogy valami rokona vagy a Szélesnek, azért lobbizol ennyire :-) Mellesleg nem lenne rossz ötlet, gyártson az Ikarusz iskolabuszokat. Két legyet egy csapásra.

Árpi!

Nem komplett hülyeség, ha annak tartod, akkor tájékozódj előbb, ezek szerint rád fér. Mielőtt zászlóvivője leszel kétperceseiddel a provinciális magyar gazdaságpolitikának.

Életemben először felbosszantottál, a tudatlanság tőled is fáj. Nézz a dolgok után.

El Condor

Ne haragudj, nem értelek, te egy ember megvilágosulására áldoznál 163 millát, én több tucat várhatóan szabaduló képviselő rehabilitációjára, a törvénytisztelő polgárok közzé való újbóli belileszkedésükről beszélek.
Árpád!

"A nyilvánosság ilyen szélsőséges alkalmazása a magánéletben is
tapasztalható. Ugyanis egy svédnek lehetősége van arra is, hogy az
előtte haladó autó rendszámát bepötyögje a mobiljába, azt elküldje a
megfelelő számra, ahonnan azonnal információt kap az autó tulajdonosának
nevéről, lakhelyéről, de ha akarja a fizetését is megtudhatja. Például
megtudhatjuk, hogy a szomszédunk hogyan áll anyagilag. És éppen ez az:
több mint valószínű, hogy ki fog derülni: a szomszéd nagyjából úgy áll,
ahogy mi. Ugyanis a magas adók nem csak arra jók, hogy fenntartsák a
nemzetközileg is elismert erős szociális hálót, hanem arra is hogy a
meggazdagodást keretek közé szorítsák és elérjék, hogy mindenki egy
elfogadott jó színvonalon éljen (bár ez nem gátolja meg, hogy ne
legyenek hajléktalanok Stockholm utcáin, ill. az IKEA-tulajdonos Ingvar
Kampradot sem, hogy ne legyen a világ egyik leggazdagabb embere).
Ez a fajta, visszaélésekre is alkalmat nyújtó szabad információs
rendszer már többször kérdéseket ébresztett a döntéshozókban, de eddig a
mostani gyakorlat maradt, mivel a svédeket kevéssé irritálja, ha az
állam belenéz a pénztárcájukba. Sőt, tulajdonképpen szeretik a
gondoskodó államot (a kíváncsiskodó szomszédot pedig elviselik)."

ajánlom a további kereső szavakat: svéd nyílvánosság, svéd adórendszer...

dark!

A nyílvánosság indításakor, szerintem szükség lenne egy 100 millió alatti adó és járulék ammesztiára.
Amugy, most is tömeges a rosszindulatú feljelentés az APEH-nál, különben is nem lenne értelme feljelentést tenni, csak akkor, ha a nyilvános adatok és a környezet tapasztalata nem esik egybe.
RE: Ne félj! 2007.09.30. 22:24:50

"A nyílvánosság indításakor, szerintem szükség lenne egy 100 millió alatti adó és járulék ammesztiára."

Ha a realitásokat nézzük, akkor inkább 100 millió Ft feletti amnesztiára lenne szükség ahhoz, hogy egy ilyen törvényjavaslat átmehessen :-).

Ne félj, szerintem ez elég abszurd ötlet!

Nekem bőven elég az is ha hetente egyszer vagy készer átfüttyög a pirosnál valami bunkó. Nem hiányzik hogy még fel is hívhasson vagy becsöngethessen!
Zülejka

Csak egyszer kell feljelented zaklatásért, egy millát kérve nem vagyoni kár megtérítéséért.

10 eset és sajtóhír hamar elvenné a hülyék kedvét, képzeld anyuci otthon mit szólna, a mobilozgató férjecskéjéhez.
Látom Árpi, a nagy rohanásban kötekedő kutakodót nem sikerült elolvasni. Pedig jó látleletét adja annak a tendenciának, amit egy kollégád az indexen is megírt korábban... a félművelt magyar elit problémájának. Sajnos, Te is ebbe az elitbe tekersz éppen befele. Meggyőződésem, hogy a magyar mezőgazdaságról többet írsz, mint olvasol, és ez még sok más területtel is így van. De a koalíció körüli szakértő vákuumot is jól mutatja, ha te magyarázod a mechanizmust...
RE: n_a 2007.09.30. 22:55:19

"a félművelt magyar elit problémájának. Sajnos, Te is ebbe az elitbe tekersz éppen befele."

A jelenség sajnos létezik, és többnyire mi, kommentelők is részesei vagyunk: előbb írunk mint olvasunk, belepofázunk mindenbe, felszínes a tudásunk, ötletelünk és okoskodunk háttérinformációk nélkül. Ennek ellenére az itteni diskurzust még mindig mélyebbnek, korrektebbnek, jobbnak, érzem, mint pl. a pártok egymás közti vagy a választók felé intézett kommunikációját. Országunk Felkent Vezetői között is bőven akadnak olyanok akik a félművelt elitbe is csak némi eufemizmussal sorolhatók be.

rev.:
jobbnak érzem
olyanok, akik
Árpi!
"2010-ig van még több mint két év. bőven fel lehet építeni egy épeszű pártot addig. "

Épeszű pártot fel lehet építeni, persze. De olyan pártot, amelyik tényező lehet akár küszöbszinten: NEM!
Ezt nem értem, hogy képzelted!
Más:
A Fidesz a választást sztem nem az ingyenbenzin/14. havi nyugdíjjal vesztette el, hanem D-Für hülyeségeivel ("Magyarország bekaphatja...").

Kérdés: Kétpercesek lesznek? Egyáltalán lehet ennek mérni a nézettségét? Mer' gondolom a felvilágosítás fontos összetevője, hogy hány emberhez jut el.
Ugye, általában a reklámnál elkapcsol, pisil-kakil a zember, aztán az utolsó kockákat majd elkapja és totál félreinformálttá válik.

muhahaha...

ez nagyon yo:
"Hadd lássuk hát közpénzből, meganimálva szépen, milyen is a működő kommunizmus! Csak hogy tudjunk rendesen választani az alternatívák közül, elvégre demokrácia van."
thanx to RP admin 2007.09.30. 17:52:03
Ne felj!

"A nyílvánosság indításakor, szerintem szükség lenne egy 100 millió alatti adó és járulék ammesztiára."

Szóljanak előtte időben, hgy nekem is legyen időm lenyúlni a magam millioit. ;)
na eddig bírtam regisztráció nélkül.

Árpád!

Ha ugye vesszük az alapigazságokat:

- politikus akkor ad közpénzt, ha az neki jó (ennyi millát meg csak ha tényleg orgazmusközelien)
- politikus és politikusközeli szakértő rutinból hazudik

akkor te se gondolhatod komolyan, hogy neked olyan politikasemleges alapigazságokat kell megvilágíts, mint a szemét a patakparton. ezzel szemben viszont olyanokat, mint a hálapénz, meg a korrupció.

itt esel a saját csapdádba. ezekről 2x2 = 4 stílusban nem lehet kinyilatkoztatni, nincs rövid egyszerű válasz. sajnos ezek kissé komplexebb mechanizmusok ennél. olyan "ahonnan nézzük" féle. és a nyersanyagot (statisztikák, stb) pedig egyfelől fogod kapni, ettől pedig nyilván esélytelen függetlenedni anélkül, hogy önmaga paródiájává ne válna az egész.

tovább nem látom, hogy lehet fedésben egy közpénzes politika által megrendelt sorozat a te renegát világmagyarázós gyerekkönyveddel.

(nem, nem vagyok fideszes)
"kötekedő kutakodó"

Akinek a látható neve ilyen láátványosan szép, magyar ékezetes, az miért nem ír a többi szövegében
MAGYAR ÉKEZETET
?
utkozzenek velemenyeddel
bolgargyorgyok/porzsesandorok
gyerekvallalas ostonzeserol irod
stb.
Aki azt hiszi, hogy egy-két év alatt meglehet reformálni valamit, az elfelejtette a számok mögé a nullát tenni.

Vegyük például a nyugdíjrendszert:
Az ifjoncoknak kötelező biztosítót választani. Esetükben mérlegelés kérdése: melyiket válasszam, milyen portfóliót válasszak? Aki azt mondja, hogy majd 40 éves kortól jó ha keres normálisan, és megengedő abba az irányba, hogy a minimál béren bejelentett fiatalok kis kacsóikba kapják a további keresetüket az pont az öngondoskodást ássa alá, mert nem képződik meg a normális ellátáshoz, az elvárt igényhez szükséges pénzalap.

Amikor választhatóvá vált a magánnyugdíjpénztár, annak ellenére, hogy legalább 15-20 éves megtakarítási időtartam szükséges (látva az állami "gondoskodás" jövőjét) többen a magánnyugdíjpénztár mellett döntöttek. Ma ott tartunk, hogy a tűzoltók kapcsán jelent meg egy cikk: az eltelt időtartam miatt szükséges az állami közbeavatkozás. (Felmerül a kérdés: miért csak az ő esetükben?) Azt hiszem a jövő évig akik még rosszul(?) döntöttek visszatérhetnek az állami nyugellátási rendszerbe. Kérdés: mi alapján döntsön?

A következő halmaz a már meglévő nyugdíjasok, illetve az elkövetkezendő időszakban nyugdíjba vonulók. Tetszik, nem tetszik az ő esetükben szükségszerű az állami szerepvállalás. A mértékét lehet csökkenteni, el lehet hagyni a 13. havi stb. nyugdíjat is. Ezek az intézkedések népszerűtlenek lesznek, de az államnak se vagyona, se finanszírozási forrása. (Természetesen az adósságot is lehet örökölni.)

(És akkor még nem volt szó a szocális segélyen, munkanélküli ellátásban stb. részesülőkről, és azok öreg napjairól.)

A változások a nagy többség számára elfogadhatók, de nem mindegy azok mértéke, és időtartama. Ebben pedig hibázott mindenki. És ez a történet nem csak a jelenlegi kormányunkhoz kapcsólódik. Annál sokkal, de sokkal régebbi....

vakapad 2007.09.30. 20:05:29

A lassú változtatás témakörében egyetértünk. Csak jelenleg még ez a lassú is masszív akadályokba ütközik, mivel nagyon régről (értsd még Kádár "apánk" idejéből) származó előjogokat sért.

Ebbe a témakörbe illene bele az is, hogy a képviselők a költségtérítésüket ne "magyarvállalkozó" módjára manipulálják, mert nem ez a követendő viselkedésforma. Ugyanúgy, ahogy mostanában betiltják a dohányzás ábrázolását a filmekben ezt is rendbe kéne tenni.

A 40 milliárdos témakörben meg Te nyertél. Én nem vagyok annyira járatos a költségvetési pénzügyekben, meg időm sincs, hogy a 10*40 milliárdot megkeressem. Mondjuk beleolvastam az egyik ilyen költségvetési dokumentumba, ami a MÁV -al kezdődött, tehát hamar meglenne az a 400 milliárd ha elkezdeném...

De akkor ha Te értesz hozzá, mondd el kérlek, hogy innen kiindulva
www.bm.hu/web/portal.nsf/html/onkgazd.html/$FILE/3_kiadasok.pdf?OpenElement
hogyan jön ki az a 40 milliárd megtakarítás??
A Link nem lett jó:

www.bm.hu/web/portal.nsf/html/onkgazd.html/$FILE/3_kiadasok.pdf?OpenElement
Biztos írták már de lenne egy ötletem:

Van ugye a két probléma, miszerint a néhány perces keretbe nem sok infó fér bele, másrészt meg nemigen fog eljutni a célközönséghez a dolog, vagy nem lesz rá hatása. Azokat lenne érdemes nevelni, akiket még lehet; csinálhatnátok 45 perces epizódokat is, amik szintén érthetően de alaposabban magyarázzák el a témákat és ezeket az általános és középiskolákban, mondjuk osztályfőnöki órák keretében vetítenék a gyerekeknek. HHH-s gyerekek számára pedig külön oktatóanyagokat lehetne csinálni, amelyben a társadalmi együttélés alapvető normáival, vagy a vízöblítéses WC használatával is megismertetnék őket. Egyszóval megismertetni őket azokat a dolgokkal amiket a normális családokban megtanítanak.
TWÁ
Benne voltál a tv-ben, figyeltelek propagandista. Nem akarsz egy posztot a hülye választóról? Eléggé felkavartad ott az asztalnál a kedélyt ezzel a mondattal. Én híve lennék egy olyan választásos rendszernek, amiben szűrik valamilyen szempont szerint a szavazatra jogosultságot. Vagy jó az úgy, hogy Szalacsi bácsi szavazata pont annyit ér, mint egy agysebészé? Másfelől a választó sok kérdésben hülye, de van bizalma, s akiben bízik, annak a mondását támogatja. Érted? Nem baj, ha nem értesz a többiztosítós rendszerhez, de van egy tapasztalatod, hogy érdemes a Fideszre hallgatni, s mivel ők azt mondják, hogy szart ér,ezért lesazvazod az urnánál, ha mjad lesz ez ügyben népszavazás. Naaaaaaaaaaaaaaa írjáááá má egyet szavazás vs hülye szavazó témakörben!
KEDVES ÁRPÁD!

VOLT ITT EGY NAGYON SZÉP, ÉRDEMI HOZZÁSZÓLÁS BIZONYOS KÖTEKEDŐ KUTAKODÓ RÉSZÉRŐL, ÉS NAGYON KÍVÁNCSI VAGYOK A VÁLASZODRA. ELVÉGRE - SZERINTEM - RITKÁN KAPSZ ITT VÁLASZRA ENNYIRE ÉRDEMES VÉLEMÉNYT. DE HA TÉVEDEK, SZÓLJ!
Malacka!

Csak most olvastam, amit írtál, épp menni készültem, de ez egy olyan vélemény, ami már régen bassza a csőröm, úgyhogy gyorsan válaszolok rája.

Szóval az általad jónak tartott rendszer az lenne, hogy százas iq alatt ne lehessen szavazni. A gond ezzel az, hogy feltételezed, hogy aki okos, az nem szavaz rosszul. Nos, ez az érv így egy kicsit naiv, ráadásul én úgy tudom, hogy meg is dőlt a múlt században. Talán hallottál róla, hogy voltak orvosok (azt éppen nem tudom, hogy agysebészek-e), akik szappant csináltak zsidóból, mint ahogy rendkívül okos entellektüelek is támogatták Sztálint. De pl. nekem volt rokonom, aki olyan hülye volt, mint a főd (béke poraira, bocsássa meg nekem ezt), mégse szavazott a komcsikra, mert nem bírta elviselni, hogy a szomszédot folyton basztatják a származása miatt. Ki szavazott jobban, a hülye rokonom, vagy Örkény?

Ez a gondolat a szavazati jog korlátozásáról, ami itt értelmiségi körökben egyre népszerűbb, vér gáz demagógia, és persze többek között azért is népszerű, mert az értelmiségi úgy gondolja, hogy rá úgyse vonatkozik. De hát mért a szavazót akarod tesztelni, mért nem a képviselőt? Mért nem a képviselő iq-ját, műveltségét, nyelvtudását stb. akarod mérni? Olcsóbb is lenne, gyorsabb is. Avagy ez is demagóg? Az bizony. Okos ember is volt már tömeggyilkos. Az ész éppúgy nem minden, mint az erkölcs vagy a tánctudás.
Arpad

Én attól félek, hogy legyen bármilyen jószándékú is, korrekt és hiánypótló, valamint tényszerű és remek mód oktató a kisfilmed. Egyszerűen semmi értelme nem lesz.
Mivel lesznek olyanok akik meg se nézik, mivel kormánytámogatott dolog. Ahhoz hogy tényleg megnézzék igazság szerint nem is tudom kinek az ajánlása kéne...

A másik meg, hogy ez csak kismértékben segít. A politikusaink valoszinuleg nem tanulnak belőle semmit, ráadásul jogászok/közgazdászok részei a politikai elitnek, furcsamód ők jól tudják mire mi a következő, és mégsem.
Helyettük nincs más, a demokratikus keretek pedig nem működnek.
Ráadásul a realitásokkal mintha nem lennének tisztában. Azaz hiába értené meg a jónép, ha nem lesz aki a valóságot mondja. :)
Tök mindegy hogy szlovákiáról, makrogazdaságról, vagy az internet jogi szabályozásáról lesz szó esetleg a korrupció elleni harcról.

Azt meg nem hiszem, hogy a kisfilmetek lehetőségeket is felvet a civil szerveződésekre és azok érdekérvényesítésére, úgy hogy kikezdhessék a fennálló rendet.

UP megint nagyon jól nyomja:
index.hu/velemeny/eheti/zuschlag0709/

Gondolom mostanában nem fogja felkérni egyik minisztérium sem valami jó kis (előzetes instrukciók alapján otthonról is végezhető) pénzes melóra :-)

Ha már szókimondók akarunk lenni, akkor így kell csinálni. Különben szart sem ér az egész. Vili?

kötekedő kutakodó 2007.09.30. 00:18:33

"De mindezt akkor is ki kellett magambol irjam (meg akkor is ha rohognek vagy megdobbennek kollegaim akik ram ismernek, hogy ilyen helyre firkalgatok)."

Hát igen, így beszél az aki elefántcsonttoronyból néz rá a földre...

TótaW-k pedig próbálnak emberközelbe kerülni.

Nem csodálom hogy nem találjátok az összhangot... Olyan távolságról ordítva már nehéz kommunikálni...
Hol van má' a következő post? Ennyire lusta vagy TótáWé? Bezzeg én naphosszat melózom!
wudnekl
Persze, mindig van okos ember, aki hülyén gondolkodik, tévesen dönt, de a sok okos ember halmaza, okosabb döntést hoz, mint a sok átlagember halmaza. Vágod? Egyébként ez akademikus kérdés, mert lehetetlen lenne szűrni, ráadásul mi szerint? IQ? Műveltség? Iskolai végzettség? Vagy zárjuk ki a nőket?:))
mondjuk azt, hogy TWA válasza kötekedő kutakodónak ugyanaz, mint vakapad válasza. ( 2007.09.30. 15:13:38 )

nem jön új poszt?
dark future

"A korrupciót a tisztességes verseny, az átlátható piaci szabályok képesek megszüntetni. De ebben a pillanatban Magyarországon ilyesmire nagyon kevesen vágynak. Ebben a buliban a többség nem érdekelt igazán."

Na és akkor vissza a kezdetekhez, a kádár népe és rokonok rigmushoz. Kár, hogy a kapitalizmusban dolgozni kell, keményen.
RE: Sztravinszki 2007.10.01. 15:36:12

Amíg olyen a civil kontrol amilyen, amíg olyanok a T. választópolgárok amilyenek, amíg nincs semmiféle reális lehetőség, hogy a T. politikus urak tökére lépjünk (és ne csak szar és mégszarabb között választhassunk), addig nem is nagyon lesz ebben változás.

De UP legalább nem pöcsöl, nem azon eszel, hogy "hogyan is lesz az útiköltség-elszámolás", hanem leírja amit gondol. A mai magyar viszonyok közt már ez is nagy szó. Becsülöm érte.

malacka69-"retardált"(TWÁ)ttp://www.szenzor.freeblog.hu 2007.10.01. 14:43:41

"Vagy zárjuk ki a nőket?:))"

Kapsz egyet a bucidra. :))
Röfi a kizárás után választhat:
malacka6 vagy malacka9
hehe
új post holnap lesz, tegnap már nem tudtam befejezni.
dark future, megnyugtatlak, ehhez nem kell bátorság. se nekem, se upnak, senkinek. na jó, a népszavában bátor lenne. megírtuk egyébként már sokan, sokféleképp.
TWÁ !TUDTAM!!!Előre borítékoltam magamnak, hogy kifogásolod majd Zs. A. betájolását !:)Hát asszed, nem láttam, ki mellett ücsörögsz ?!Írhattam volna pl.azt is, hogy " szemben Zs.A-val", akkor meg azt írod,hogy nem, mert 70 fokos szögben. Szarkazmusodat vettem, ne aggódj!:)Egyébként hiába nem mondták, én mégis állítom, az itteniekhez képest, (olvastam már jónéhány nyomdafestéklepergető megjegyzésedet)szóval,ott megfeneklett kekec voltál, akibe olykor beléfojtották a szót. Vagy ez a mérsékelt vélemény sértésszámba megy? A felkonf " media-fenegyerekének" imázsába nem illeszthető ? Na oké, nem ez a téma, és a világért se akarok személyeskedni !
/ bár nem én lennék az első... /
dark future

Én is inkább annak a híve vagyok, hogy először nagy vonalakban kell jól és artikuláltan látni/beszélni, és csak utána és az arra alkalmasaknak kell a részletekkel pöcsölni.
mccready: már írtam, hogy olyan módon többlépcsős a dolog, hogy akinek felkeltettük az érdeklődését, az a műsor szájtján elolvashatja a szakszövegeket is, már állatkák és közmondások nélkül és részletesebben. 45 perces közgázlecke halálra lenne ítélve. Arról nem beszélve, mennyibe kerülne.
RE: Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.10.01. 16:11:22

"megírtuk egyébként már sokan, sokféleképp."

No ez az. Sokféleképp. Pl. így:

"A félhivatalos verziók azonban már nemcsak tájékoztató tanácskozásokról regélnek, hanem például arról is, hogy a frissen kinevezett Gyurcsány dühösen leteremtette egyes ifjú szocialistákat, mivel el akarták vinni az éves ifjúsági pályázati keret jó kétharmadát. (...) Forrásaink szerint azonban a pályázók zöme önjáró volt, a GYISM felső vezetői csak elvétve botlottak beléjük. A pályaművek több szűrön mentek keresztül, zsűrizték őket a Regionális Ifjúsági Tanácsok (RIT), civil bírálóbizottságok, ellenőrizte azokat a Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat, a Gyermek és Ifjúsági Helyettes Államtitkárság, illetve szignálta a pályaműveket a közigazgatási államtitkár is, és csak ezt követően került rájuk a miniszteri pecsét."
index.hu/politika/belfold/zusestobb09/

illetve:

"Mégis úgy tűnik inkább, mintha Z. János lebukása sima véletlen lett volna, és aligha múlhatott sokon, hogy most nem a magyar politkai élet valamely másik, ne adj isten, magasabb pozícióban bungizó, szórakoztató, kártékony és ütődött figurája gubbaszt előzetesben. Mondjuk Ú. István, A. Gergely vagy akár Gy. Ferenc maga."
index.hu/velemeny/eheti/zuschlag0709/

Érzed a kettő között az árnyalatnyi különbséget?

Figyelj malacka ! Lehetséges, hogy a nők nem is ragaszkodnának annyira a szavazati jogukhoz, ha létezne egy olyan,csak ffi-ak által megszavazott és irányított társadalom, amiben egyébként ezen kívül MINDEN JOGUK,és SZABADSÁGUK megvan!Elvégre a feminista mozgalmak is a fakanál mellől indultak el, nyilván a tökük is teli volt, ha lett volna :)
Ui:A malacot megperzselik, ugye ?:)
dark future: igen, az egyik egy hírcikk, a másik egy publi.

de tényleg, kattints akár itt a korrupció tagre, akár az index véleményrovatára.

épp én is egy kis pártfinanszírozós odabaszóson dolgoztam, csak nem értem végére éjjel. mert ott van a titkos féreg gyökere.

csak ugye nem időszerű, a kurva anyjukat, sose időszerű.
Tényleg elkerülte a figyelmem a kötekedő kutakodónak küldött válasz? Mert valahol feljebb TWÁ m egígérte.
(Remélem, nem az a baj, hogy a "szakértelem egy kommunista trükk") :-))
Naon kívánci vadok peig.
azt ígértem meg, hogy elolvasom a linket.
a fölényeskedő beszólásokra meg minek reagálni és mit? "te meg fasz vagy"?
holgyvalasz
en ugy gondolom a nok igen jelentos resze nagyon jol el lenne, hogy neveli a gyerekeit es foz es elvan,
nem kamiont vezet es sort pakol mint itt
hat otthon annak idejen ez volt a legkemenyebb melo, itt meg egy 40 kilos no rangatja be a rekeszeket
el lett ez cseszve
TWÁ, csak kíváncsi lettem volna, van-e itt sansz értelmes, tényekkel alátámasztott vitára várni, vagy folyik a show tovább.
Pedig nem tűnik olyan baromságnak a műsorötlet, tán ezért nem érdektelen, hogy van-e mögötte szakmai egység pölö a köteködő kutakodó által felvetett ügyben.

Nadehát ez is faszság, eleve tudom, mi a sz@rt is várok itten. Hö.
OFF

"Engedett Széles Gábor csábításának, és átigazol az Echo Tv-hez Bayer Zsolt."
index.hu/kultur/pol/bzsecho10/

Széles Gábor éppen jobbról közelíti a közepet :-)) Haha. Hahahaha.

Széles jóval több pénzt kínált, úgyhogy érthető az olvasottság feláldozása (tizedelése).
Bayerral Pörzsölőbb az ECHO, Philippel konszolidálódik a Péntek 8, Széles radikalizálódik, a Hír tv szakmázik, minden összekutyulódik, csak az ATV marad megbízható kormánykomisszár...
Aczél ismét Napkeltézett ma, ha jól láttam!
RE: Guga 2007.10.01. 16:54:28

Kötekedő kutakodó álláspontja érthető, a nyugdíjkassza egyensúlyi helyzet megteremtésére azonban más lehetőségek is kínálkoznak, tehát a "hogyan csináltassunk több gyereket a néppel?" kérdést csak akkor érdemes feltenni, ha a sok lehetséges megoldás közül ezt választjuk. Mivel nem biztos, hogy van 20-25-30 év arra, hogy jól kereső adózók hadát neveljük fel, így nem is biztos, hogy per pillanat ez a kérdés a legaktuálisabb aktuális.

Nem vagyok közgazdász, de valószínűleg a nyugdíjkassza egyensúlya az alábbi módokon állítható helyre (ill. az alábbi módszerek kombinálásával):

1. több adó- és járulékfizető állampolgár,
2. több járulék beszedése,
3. a járulékok beszedése szélesebb körben,
4. a fizetési fegyelem javítása,
5. kevesebb nyugdíjas,
6. kevesebb nyugdíj,
7. fokozatos áttérés az egyéni gondoskodásra,
8. újabb hitelfelvételek,
9. csoda (találunk a Balaton alatt egy kurvanagy gáztározót stb.).

Nos kérdés az, hogy praktikus-e az elsőt erőltetni (mekkora a kockázata, mekkora a költségvonzata, mikorra hozhat eredményt, mik az európai trendek stb.).

Nagy balfék ez a Széles, hogy anno kirúgta Árpit. Milyen karakán lett volna, hogy egyik számban Tóta, másikban Bayer...

Amúgy meg: sokáig azt lehetett gondolni, hogy Széles ki akarja túrni Orbánt a székéből. A hívő orbánista Bayer (meg a többi nemzetes) áthozatala viszont nem Orbán-, hanem "csak" a jobbmédia leváltását, de minimum megosztását sejteti. Vagy megromlott Bayer és Orbán viszonya?
"egyik számban Tóta, másikban Bayer"

volt ilyen koncepció a legvégén, csak nem Bayerral, hanem Stumpf Andrással, de kb egy váltás után fordult a kocka.
TWÁ
Én olyant csinálnék, hogy egy asztalnál ülsz szemben Bayerral, plussz egy moderátor (mondjuk valami szolídabb nő, pl. Krizsó), aki a témát teríti, aztán anyázzatok szabadszájjal.Sőt, még pohár vizet is tennék elétek, hátha borítotok:)
Na jó, azt talán mégsem:)
malacka, részemről ok lenne, de nyáron a sajtófesztiválon pont ez lett volna a menü, és Bayer nem jött el, miattam. Sesztákkal voltunk RTL-ben, az szarul volt levezetve, de nem volt semmi gáz. tudunk beszélőviszonyban lenni, csak ritka az alkalom.
"azt ígértem meg, hogy elolvasom a linket.
a fölényeskedő beszólásokra meg minek reagálni és mit? "te meg fasz vagy"?"

Árpád, itt nem arról van szó, hogy fölényeskedik-e az illető vagy sem, hanem arról, hogy igaza van-e. Ilyen válasszal a Jobbik is elküldhet téged a picsába, mondván, hogy aki fölényeskedik (és mondd a szemembe, ha birod, hogy nem fölényeskedsz velük), az fasz, és ezért nem is kell törődni vele.
Nem. Ez nem válasz, és ha egy érdemi kommentre több kérés ellenére sem vagy hajlandó érdemben válaszolni, akkor valami nem stimmel.
wudnekl, csatlakozom.

dark future 2007.10.01. 18:11:34
igen, köbö ilyen kifejtős cuccokra meg véleményütközésekre lennék kíváncsi, mer' nem mindegy, hogy abban a bizonyos két percben mik lesznek benne. Az, hogy ezt TWÁ lefikázza és negligálja, sajnos nem tölt el engem örömmel. Pedig amúgy rendben van a srác, de ez most gyanús. Szerintem tudja, hogy ki van a kutakodó nick mögött, és nem csípi valami másért. De vagyok én egy kalambó?
RE: Guga 2007.10.01. 19:16:24

"köbö ilyen kifejtős cuccokra meg véleményütközésekre lennék kíváncsi, mer' nem mindegy, hogy abban a bizonyos két percben mik lesznek benne."

Az szerintem esélytelen, hogy két percben még ütköződjenek is az álláspontok. Ha mindenről elmondaná a saját véleményét a ravasz és sunyi róka, a piros, a fehér és a zöld karvaly, a csaholó vizsla meg az üvegzsebű hófehérke, akkor a sporthírekkel kezdődhetne a TV-híradó :-).

dark future,
oké, szarul fogalmaztam biztos, de persze NEM a kétperces műsorokban gondoltam az ütköztetést, hé. Hanem ITT. mert mi a faszért másért blogolna itt a TWÁ? Azért, hogy mindenki egyetértsen vele? Namármost jött egy ellenvélemény (kötekedő kutakodó), ami súlyosan le lett fikázva általa lárpurlár, óne érv. Ami a műfjaba belefér, de Tóta azér' ennél több szokott lenni. Nekem ez nagyon nem teccik. Fikázza le akkor legalább értelmesen. Ha meg nincs hozzá muníciója, akkor mondja azt, hogy ehhez bizony nem ért, ő csak stilizál meg vicceskedik a szövegekkel, meg történetekre ülteti rá a - na, mit? Hát ERRŐL lenne szó. Erre hívta fel a figyelmet a izé kutakodó különvéleményileg. Erre jöt a leba Tótától gagyi módon.

Kár lenne pedig, mert paraszt még (szerintem) nem volt eddig TWÁ. Most sanszos.
Árpád!

Ajánlom az alábbi cikket:
BALÁZS GÁBOR
Példaképünk, Sarkozy
www.es.hu

Persze a többieknek is.
Lehet Árpád, hogy liberális (magyar értelmezésű) magyarázataid későn jönnek.

Most olvasom, hogy Wolruk udvari költő lett.

ÉN MOST MEGFOGADOM? HOGY NEM JÖVÖK TÖBBET ERRE A PORTÁLRA:

MEGSÉRTŐDTEM, WOLRUK!

Aki kollaborál FRANCESCO EL QRO kormányával, az számomra többé nem létezik.

Viszlát.
Kedves Árpi, most, hogy így belegondolok,az elfogultság problémája meg van oldva: vegyenek fel ENGEM HELYETTED, igazi feminin agyam van, vagyis több órai süketelést vagyok képes pár percben összesűríteni, ráadásul a kutya sem ismer és pár milkáért tőlem akár le is komcsizhatnak...kérlek szólj az érdekemben! Előre is köszönöm:)
Mondj néha igazat, így elhiszik amikor hazudsz!

Mindenkinek van ára. Mindent meg lehet magyarázni. De majd meglátjuk mi lesz belőle. A sorozat megjelenését nem hiszem el, hogy nem kötik un. kötelező mondatokhoz, kifejezésekhez. Ez is csak egy cenzúrázott ellenőrzött és határozott idejű szavatossággal bíró dolog lesz. De ne ítélkezzek, lássuk. Jól írsz, tetszik és élvezhető a stílusod, de ne zavarjon meg a siker és a mani. Az a helyzet, hogy így elkötelezett részévé válsz az egyik oldalnak. Sajnálnám...
Ratahamata.
Cirkuszt a népnek. De ne feledjük, hogy haladni kell a korral. Így megkeresték a mostani hazai fenegyerekeket, és beállítják a sorba marketingelni.. Hamarosan választás!!!

A blog látogatottsági mutatója is mutatja, megéri a befektetés. Ez a nép úgyis a demagóg hülyeséget eszi, Jól jön egy belemondós srác. Jól belemondja helyettünk.

Sőt South park+Hofi= az új magyar csodafegyver az odamondós rajzfilm.

Bocs, de most olvastam a híreket, és felb@sztam az agyam a sok rohadékon, akik kitalálják mi lesz a jó nekünk, és látom, mennyit számítana 2-3 millió forint egyes családoknak, akik a gyerekük jövőjét nem tudják biztosítani pénz híján. Mondhatnám akár beteg gyerekek életbentartó eszközeire sincs pénz. De cirkusz az kell. Az élet megy tovább, aki kiesik a sorból az dögöljön meg. METROPOLIS Fritz Lang.
volt ilyen koncepció a legvégén, csak nem Bayerral, hanem Stumpf Andrással, de kb egy váltás után fordult a kocka.


Nem Istvánnal?
1. ha kicsit se gáz ez a projet, akkor miért kell itt megelőző jelleggel magyarázkodni?
2. ami a közgázos fejtágítást illeti, a propagandán kívül ien mlm epizód lesz legalább? tudod, amikor rég elfeledett egykori utcabeliek/évfolyamtársak/kollégák stb egyszer csak előkerülnek a jó hírrel, miszerint épp most gazdagodnak meg gyorsan és nagyon, és nem akarnak kihagyni belőle.
Nem tudtam végigolvasni minden hozzászólást, de TWA írásaiban a téma mellett a vitriolba mártott toll meg a vaskos beszólások is fontosak. Anélkül nem TWA csak egy tabloid.

Ha ez a stílus kimarad és szájbarágós szakszöveg lesz, azt bármelyik újságíró meg tudná csinálni, azért kár feláldozni a függetlenséget (vagy annak látszatát).
hogy el ne marja tőle debreczeni
Árpád!

Igazán beszólhatnál az index szerkesztőségébe, hogy frissítsék a listát, nomeg a linkeket eme "cikk"sorozatban:

index.hu/politika/belfold/kepviselok/kepviselok1

hátha ez időszerű(bb)
ménem így írjátok: PLUSSSSSSZ?

fasssssssszok...
az, hogy twá személyes karrierjét közjóként akarja el(ő)adni – hát istenem, aki mást várt, az naiv, aki meg naiv, az haljon meg.
volt a hatvanas évek végén (csak a későnszületettek kedvéért) egy animációs tv-sorozat (szegény sipos tamás rendezte) „magyarázom a mechanizmust” címmel. azt vót a kitűzött cél, hogy az akkori ún. „új gazdasági mechanizmust” (értsd: kapitalista elemek bevonása a létező-sorvadó szocializmus rendszerébe) belesulykolja a belterjes szocialista elveken tenyésztett állampolgári agyakba. röviden tehát: ez vót a fából vaskarika szépséges magyarázata. (amúgy lehet, hogy kitűzött célját elérte. csak sajnos kádár jános nem ült eleget a tv előtt, mert a hetvenes évek első felében adott válasza ennyi vót: nyet!)
az nem baj, ha most twá feladata lett a „szarból aranyat” folyamat illusztrálása fogyaszthatóvá tétel céljából. a gyurcsány-féle verbális onanizáció kis történelmi patakjában ez pont helyén lesz (szállj kis hajóm...). majd túléljük...
a baj az, hogy twá hülyének néz minket. ahelyett, hogy azt mondaná: „gyerekek, az a helyzet, hogy a család már a malacperselyt is feltörte. le kell mennem nyusziba, kell a zsé. remélem, a segg hamarabb eltakarodik, mint hogy a nyelvem elkopjon. talán még látjuk egymást...”
nem, ő (különben stílusából ítélve is jól láthatóan) valami idegen viselkedésben öltözve (jesszus, twá, csak nem ez az igazi?...) kábítja magát és a világot. hát erre most csak ennyit: sic transit gloria mundi. „ha nem írok, ne válaszolj!”
RE: -lyla- 2007.10.02. 00:15:41

Civiben nem pedagógus vagy véletlenül? :-)
el topo: ez egy kiváló ölet, az MLM és a pilótajáték ismertetése, de nincs most a tervekben. De megjegyzem.
Szükség van egy ilyen tájékoztató micsodára, abban biztos vagyok. Én amikor életemben először elhelyezkedtem, a társadalombiztosításnál kezdtem dolgozni (1990). Halvány gőzöm nem volt róla, hogy egyáltalán mi a fenét csinálnak ott. Az adóról pedig csak hallottam valamit. Lehet hülyézni, de szerintem 18 évesen az emberek jelentős része nem tájékozottabb ennél.
Kíváncs vagyok, hogy böfög majd föl a magyar-, keresztény- és hasonó érték-gyalázás ebben az úgynevezett közszolgálati műsorban. Ha nem lesz igazam (bár ne lenne!), elnézést kérek!
hehe.
www.mno.hu/index.mno?cikk=432542&rvt=2
Közpénzt kap a gyalázkodó publicista

idézetekkel együtt :)
jól van, debilek, minden terv szerint megy.
Inkább arra reagálnál, amit Baumann írt. Ne hintsd itt a port!
na Árpád kedves ez az a baj amiről már egyszer beszéltem itt! Az hogy az embereknek te fogod elmagyarázni, hogy merre van az arra! mert én -mint még sokan mások is- csak pofázok itt de te immár közpénzen fogod hinteni az igét és lehet hogy te elhiszed magadnak hogy nem fogod fényesre szopni ezzel a mi kis kormányunk farkát, pedig de! hiába vered itt a melled a felvilágosításra meg kisfaszom...ha lenne benned egy szemernyi gerinc, erre a felkérésre laza nemet mondtál volna, sőt. Emlékeztetlek, hogy ez a kormány volt az amelyik elhallgatta a költségvetési adatokat és úgy megvezette a jónépet mint a szart! és akkor most ezek akarnak felvilágosítani??? nyald ki te a seggemet...
ez az amihez nem fog hozzászólni a tótaw..vagy azt mondja majd hogy ez fődhüjeség!!!
1. az indexfórum moderációja a szerkesztőségtől független
2. a konkrét esetet nem ismerem, de az ilyen arcok egy része hajlamos a floodolásra, vagyis teljesen más témájú topikokba kopizza be a mondókáját; ez, ha jól látom, pont egy tandíj-témájú. a floodért kitiltás jár.
3. az index fórum az index.hu zrt tulajdona, vagyis azt moderálnak ki, amit jónak látnak, és ez a szólásszabadságot mindaddig nem sérti, amíg nyithatsz magadnak fórumot akárhol, és elmondhatod a magadét.

ugyanez vonatkozik erre a blogra és a többire.
Na, csak nem vagy Te elveszett, és van bőr az arcodon;- nem is vékony. Jó lenne, ha kissé visszább sorolnád magad, mert a passzát teljesen független a Te babfogyasztási rendszeredtől.
Ok, számomra elfogadható és korrekt ez a válasz, köszi.

A témával kapcsolatban - nincs szándékotokban esetleg mesélni a banki tartalékrátáról, és az állam pénzkibocsátó szerepéről? Jelenleg akármerre nézek, kérdezek ezzel kapcsolatban, csak hallgatás, és nem értem, csak egy kilógó lólábat látok, amiről senki sem beszél.

Gyakorlatilag úgy tűnik, hogy a pénzteremtés a bankok kezébe került. Bővebben egy számtanpélda itt:

egyiketsem.blog.hu/2007/10/03/figyeld_a_buvesz_kezet_1
Nem unod még a flood-olást?

Annak idején az egyetemen közgázt is kellett tanulni az első évben (sajnos, mert sok értelme nem volt), de erre a mechanizmusra még én is emlékszem. Na és? Így megy az egész világon évszázadok óta. Most meg próbálod itt eladni, mint valami óriási leleplezést. Szánalmas.

A kérdésedre visszatérve: nem hinném, hogy bárki szeretne itt erről mesélni, de ha a kezedbe veszel valami közgázkönyvet, megtalálhatsz benne mindent.

Inkább a témához szólnál hozzá.
Nem gondolom, hogy flood-olok, lásd e posztom végét.

Kezembe vettem a közgázkönyvet (főiskolán is, most is), sőt a munkámnak is van köze hozzá, de erre nem találtam választ sajnos. Anno többek között azért is, mert akkor még a tartalékráta nem volt ilyen nevetségesen alacsony, sőt még a jegybank sem volt teljesen és felelősségre vonhatatlanul független.

Egyébként pedig nem itt várom a választ, hanem a műsorban, ha belefér, ezért még a témával is kapcsolatos, kedves VIC20. :)
És nem évszázadok óta, ha nem csak az első évben tanultad volna... :D
A királyi tívís mű téma volt az MSZP országos választmányi ülésén:

"Információink szerint Gyurcsány Ferenc főleg arról beszélt, hogy hiába baloldali a párt, a konvergencia-program kijelölte útról most nem tudnak letérni, márpedig ez szükséges ahhoz, hogy később a társadalom alsóbb rétegeinek helyzetét javító intézkedéseket hozhassanak. Ezen kívül "a szokásos panelek" hangzottak el a kommunikáció javításának szükségességéről. Ennek jegyében például a 80-as évek végén legendássá vált, a bruttósítást és az adórendszert elmagyarázó Dr. Agy stílusú felvilágosító filmecske indulhat a köztévében."
ez honnan van?
az a sanda gyanúm, h ez nem az. ugyanis a mienk nem indulhat, hanem január 2-án startol, és nem dr agy stílusú. (bár lenne annyi műsoridő!)
Innen:
www.hirszerzo.hu/cikk.gyurcsany_es_a_hamis_hazug_vita_-_mirol_beszeltek_a_szocialistak.52049.html

Ez nem az? Húha, akkor több társadalmi célú reformkommunikációs sorozattal is kedveskedik nézőinek a királyi csatorna a közeljövőben? :)
végül is lehet, hogy az, és újságírói pontatlanság. vagy lehet, hogy nem ismerik a sugárási tervet, végül is az nem publikus.
valahonnan fentről:
"...mindenki el van könyvelve komcsinak, aki nem írja alá, h. hazánk vérzivatarára az egyetlen gyógyír a mielőbbi orbánkormány."
- nnna, rájöttem, talán nincs is neked semmi (különlegesen erős) (orbán)fóbiád, csak épp azt hiszed, a tisztesség az valami rüh...
süti beállítások módosítása