W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Nem a haverom a kalauz

2007.09.03. 05:30 Tóta W. Árpád

Jó reggelt, kellemes hideg évszakot kívánok. Nem, Magyar Gárdából elég volt ennyi, és a magyar Star Wars Kid fotómontázsa sem érdemes szóra. A Gárdáról már megmondtam és fenntartom, azt meg igen szomorúnak találnám, ha mostantól úgy működne az országos politika, hogy keresünk az interneten valami tökhülye fórumozót vagy bloggert, és arra verjük a tamtamot, hogy jön a fasizmus. Bár az tényleg izgi, hogy miért van a Fidesz körül ennyi náci.

Akadt valós, nem imaginárius és nem szimbolikus téma, ami teljesen készületlenül érte az egész országot, demokratikus közvélemény included: a sztrájk. Az, hogy a BKV-alkalmazottak belengették a sztrájkot, és majdnem meg is csinálták.

Erről kétféle vélemény volt forgalomban, a véleménytulajdonosok pedig, na hogy oszlanak meg, na hogy? Hát persze: a fideszes és sajtója azon puffogott, hogy a BKV alkalmi sztrájktörőket keres, a szocialista – és kétségtelenül ez a nagyobb poén – mérgesen fújt a sofőrökre, hogy mit packáznak az emberekkel, méghogy sztrájk.

Hogy ez ekkora meglepetést okozott, abban nyilván ludas, hogy bizonyos leckék kimaradtak a rendszerváltás óta, illetve nem figyeltünk oda, a pad alatt turuloztunk meg árpádsávoztunk, pro és kontra. Merthogy a sztrájk mint probléma, előtte nemigen létezett. A szocializmusban egyrészt eleve a munkásosztály volt hatalmon, tök jó volt neki, minek sztrájkolt volna. Másrészt ha megpróbálja, akkor elviszik meg belelőnek. Komoly sztrájk pedig 90 óta nem volt; a taxisblokád nem azért szólt nagyot, mert beszüntették a munkát, hanem mert lezárták az utakat.

Get up, stand up


A BKV-sofőröknek teljesen igazuk van, ha sztrájkolnak, a BKV-nek pedig teljesen igaza van, amikor másokat keres helyettük. Sőt: mindenkinek joga van nyomást gyakorolni a munkaadójára, ahogy bír. A McDonald’s-alkalmazottnak is, meg a vasutasnak is. A munkaadójának pedig joga van azt mondani, hogy Bélám, ha ennyit játszod az eszed, akkor felveszek a helyedre egy latintanárt, te meg mehetsz a picsába.

Minden annyit ér, amennyit fizetnek érte.

Ez ennyire egyszerű. Buszt vezetni, az nem akármilyen munka; a híresen köcsög magyar autósok közt manőverezni ekkora dögökkel, nyolcvan-száz utassal együtt, napestig, sőt éjszaka – ezt akárki nem csinálja meg. Ezt a munkát, ezt a képességet meg kell fizetni, és ha a sofőr polgártárs úgy érzi, nélküle megállna az élet, és mégse kap eleget, akkor rajta, mutassa meg, milyen nélkülözhetetlen ő.

Csak ez a kérdés: mennyire nélkülözhetetlen? Ha a BKV simán toboroz akárhány lojális és alkalmas buszvezetőt, ha a nélkülöző, szomorú, rosszabbulélő emberek szívesen vállalják százvalahányezerért a buszvezetést, akkor az a buszvezetés reális, piaci ára.

Ha a sofőrök tényleg pótolhatatlanok, akkor viszont be kell látni, hogy a közlekedés drága dolog, többe kerül, mint eddig gondoltuk. Emelni a jegyárakat, esetleg ritkítani a járatokat, és szigorítani az ellenőrzést. Éljen a munkásmozgalom, győzött a sztrájkbizottság, mehet tovább az élet. Szidhatjuk újra az ellenőrt, meg az egész rohadt BKV-t.


Címkék: közlekedés magyarland

499 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr98156079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hiányoztál Tóta! Remélem feltöltődtél, telepumpáltad magad aminosavakkal, izomba küldted a mosóport, intravénásan a béres cseppet, és faszákat fogsz írni. Adjál a scientológusoknak, baszod. Nézd meg mit tett Tom Cruise a nőjével.
uramisten, mit tett Cruise a nőjével?

igyekeztem felzárkózni, elolvastam az összes gárdás meg veresjánosos meg morvaykrisztinás cikket, erre csak lemaradtam valamiről.
Wehe, akkor is rohadjon el az osszes sofor, aki

a) Odazarja az utasokat, mert olyan kedve van
b) Csatlakozik olyan szakszervezethez, ami ilyen sztrajk faszsagra raveszi
c) Akinek van pofaja rinyalni a fizuja miatt
d) Azt magam lovom agyon, akiben az a-c egyutt van.

Egyszoval: anyjukat.
Egyébként azon gondolkoztam ma, hogy hogyan csináltad, hogy a Gesztesi Károly nem zúzta be a fejed a januári nap keltés interjú előtt/közben? Azok után, amiket a feleségéről, Claudiáról írtál, mondtál éveken át. Ha azokat kivennénk a Tóta életműből, hát, nem is tudom mi lenne. Mint Karl Marx "Tőke" nélkül. Töketlen.
Elcsúfította a nőjét, terrorizálja. Gonosz ember.
Ez a sztrájkolósdi azért nem szép dolog - olyan zsarolás szagú - különösen, hogy közszolgáltatásról van szó.
Ha a tisztelt sofőr urak úgy gondolják, hogy többet ér a munkájuk, nyugodtan átmehetnek valamelyik volánhoz, ott bizonyára többet fizetnek.

A békávé meg anyagi felelősséggel kellene, hogy tartozzon a bérlettel megvásárolt szolgáltatás nem teljesítéséért. (persze, amilyen nevetségesen oltsó a bérlet, ez lehet, hogy objektíve mégse várható el... de ez más téme...)
link, fotó, valami?
jó, cruise nyilván nem százas, mivel szci.

Gesztesi meg úgy, hogy az egy aranyos nagy mackó, aki biztos nyugtatgatja a nejét, amikor az felidegesedik a kritikákon, és türelmesen elmagyarázza, hogy ez így van rendjén.
Bizony a BKV-bérlet roppant olcsó jószág. De előbb a (városi) autózást kell megadóztatni, csak aztán emelhető.

A sztrájk nyilván zsarolás, jó hogy. Az mindig olyasmi, holgy bemész a főnöködhöz, és közlöd, hogy ezt ennyiért nem csinálod tovább. Ha van más helyetted, akkor már mehetsz is. Ha nincs, akkor fizetélsemelést kapsz. Így megy ez.
amúgy jó cikk.
én azon akadtam ki, mikor a BKV napi 30 ezret kínált a sztrájk napján alkalmi sofőröknek, beugróknak. Azért az nem mindegy, hogy van egy különbuszod, amivel osztálykirándulókat szállítasz Dorogról Kesztölcre, meg nyugdíjasokat Sopronba, vagy egész nap a belvárosban kell manőverezned a sok köcsög között. Veszélyes lett volna talán ez a megoldás a rutintalan beugrókkal.
Szuboptimális megoldás lett volna bizonyára. Amúgy még nem vezettem buszt, nem tudom, mennyire kemény. (De kipróbálnám szívesen bármelyik BKV-járművet, főleg a Mukit, avagy tehervillamost.)

Viszont vannak nyilván a BKV-nál is újonc, rutintalan sofőrök.

Ha a munkáltató nem mutat rá, hogy van egy munkaerő-pool, amiből ő is kereshet mást, akkor mindenki havi millát követelne, szóval ez sztem OK.
ja egyébként nekem tényleg volt olyan latintanárom, aki BKV-buszt vezetett mellékállásban.
"De előbb a (városi) autózást kell megadóztatni, csak aztán emelhető."

Vagy a tarifáknál zóna szerinti differenciálást bevezetni, mint londonban....

(ezt az adóztatósdit/behajtásidíjasítósdit meg nem vetem el eleve, de mindenképpen a belvárosra korlátolnám. (nagykörúton bévüli területre).
De ehhez előbb körbe kéne fejezni az M0-t és még vagy 1000mrdt elkölteni városi úthálózat fejlesztés címén.)
én is örülök,h visszatértél
azért az mégiscsak gyönyörű,vagy legalábbis bájos,h a népszava is megjelentette a sztrájktörő-toborzást,frankón elhivatott baloldali kis brancs az is
a megegyezésre meg a ballib városvezetésnek volt nagy szüksége,nagyobb,mint a bkv-nak,a magyar gárdából nem tudtak kihozni annyi pluszt ,amennyi mínusz lett volna a sztrájk
A BKV sofőrök a jövő hónapban is nélkülözhetetlenek lesznek, és tízezer pótsofőrt a jövő hónapban se fognak tudni hirtelen keríteni. Akkor mostantól havonta lesz sztrájk?

Miért nem lenget be a BKV válaszul egy kis létszámleépítést, hivatkozva a nagyobb bérekre? Előbb-utóbb elmenne a kedvük a sztrájkolósditól.
az rendben van, hogy sztrájkkal fenyegetőzött a szakszervezet, hisz szakszervezet, és ehhez joguk van, és a szakszervezeti érdekkpéviselet megvédi azokat a szakszervezeti tagokat, akiket kirugással fenyegtnek (ez az egyik lényege), DE az nincs rendben hogy szerintük az elégséges szolgáltatás minden órában egy járat. Mert az nem elégséges szolgáltatás lett volna, hanem "nesze semmi fogd meg". Valaki közületek emlékszik pl mentős sztrájkra? Pedi volt, de mi egyszerű emberek nem éreztük meg annyira, mert nem lett nagy baj, a kórházak, háuóziorvosok biztos megérezték, mert az elégséges ellátásba nem tartozott bele AZNAP a megegyógyult beteg hazaszállítása, a vérvételre, szemészeti vizsgálatra..stbre nem szállították a hazautaltakat, beutaltakat. Na ez az elégséges sztrájk, szerintem.
Az sem normális, hogy ennyire keveslik a bérüket, Tóth w. igazad van, annyit ér a piacon amennyiért embert találnak.
"Vagy a tarifáknál zóna szerinti differenciálást bevezetni, mint londonban...." by HLaci

Igen...csak éppen london rendelkezik működőképes alternatív közlekedési lehetőséggel, amit joggal hívnak tömegközlekedésnek, budapest meg nem. Londonban a legbelső zónában egyszerűbb az út másik oldalára metróval átmenni néha, mint budapesten találni egy olyan bkv járatot ami átszállás nálkül elvisz A pontból B pontba - 1000 méteres szakaszon. ...és londonban ha azt írják, hogy 10 percenként jár a metró, akkor takkra 10 percenként jár is...és ha mégis késik egy évben egyszer, akkor a fényújságon már fut az elnézéskérés a fizető ügyfél felé és a jegyet is visszaválthatja a morcosabbja...

Megdobbent: Kemény vagy mint a rolling stones bazmeg ! Nincs pénzed taxira ?
Off: Aki ezt az indapasszt kitalálta az össze-vissza kötözgethető nickekkel, na az csak akkor kapjon fizetést, ha a világ összes nick nevét összekötötte egy indapasszal !
"Minden annyit ér, amennyit fizetnek érte."

Akkor meg nem értem a völgyhidas posztodat. Az egy rendkívül értékes műtárgy eszerint. Vagy nem teljesen igaz ez az állítás.
"A sztrájk nyilván zsarolás, jó hogy. Az mindig olyasmi, holgy bemész a főnöködhöz, és közlöd, hogy ezt ennyiért nem csinálod tovább. Ha van más helyetted, akkor már mehetsz is. Ha nincs, akkor fizetélsemelést kapsz. Így megy ez."

Igaz is meg nem is. Mindig lehet olcsóbb munkaerőt találni, ezt a hülye is tudja...kérdés, hogy van-e elégséges tapasztalata, hogy felelősséggel és gazdaságosan ellássa azt a munkakört, amitől a drágább munkaerőt "racionalizálás" címén megszabadítják.

Azért én nem szívesen ülnék olyan buszon, amit egy kétnapos gyorstalpalóval kiképzett, életében először nagyüzemben vezető pilóta hajkurász a belvárosban. Te felültetnéd egy ilyen járatra a feleségedet a gyerekeiddel ?
parancsolj árpi, itt a link
www.pecsinapilap.hu/?id=13491

A lényeg ennyi:
"A népszerű filmszínész terrorizálja párját, Katie Holmest – állítják a bennfentesek. Cruise ugyanis megtiltotta neki, hogy szoptassa kislányukat, Surit. Az állítólag ártó anyatej helyett ugyanis "szcientológusfőzetet" adnak a babának, a legszigorúbb felügyelet mellett."
Persze, az autóst kell adóztatni. Vedd már észre, hogy az autóstársadalomról hány bőrt húznak le. A Bp belvárosában közlekedő szolgáltatók remélem jól beépítik majd az áraikba az olyan nagyon áhított "dugóadót" Szállítsál már villamoson kenyeret, élelmiszert, metrón vidd a kőművesszerszámaidat, létráidat, hord buszon az árut a boltodba. Ez a hülye propaganda pontosan azt célozza, hogy a vállalkozók legyenek megadóztatva még jobban, az meg nem számít, hogy mellette az úrvezetők is fizetnek egykicsit. A szándékos dugó-okozások Oktalan lezárások, nappali útjavítgatások, felbontások, stb.) is ezt a célt szolgálják, hogy úgy látszódjon, mintha a szemét autós bejön a városba, amikor semmi dolga ott. Az írásod, és az autósok elleni kirohanásaid valószínűleg ennek a politikának a fizetett szócsövei. Genny az egész.
Az egy dolog, hogy a buszvezetők sztrájkolnak, tehetik. De ha emiatt BP-n sok vállalatnak lesz pár milliárdos bevételkiesése, mert a dolgozók nem tudnak eljutni a melóhelyre, akkor azok a vállalatok beperelik a BKV-t, az meg áthárítja a szakszervezetre/sztrájkoló sofőrökre, és többhavi fizujuk válik minimálbérré. Ezen gondolkoztak?
Azért azon elgondolkodnék, mint munkavállaló, hogy a kiindulási pontot tekintve, hová is jutott a szakszervezet ennyi adok-kapok után. Sikerült kiharcolniuk bruttó 8000 pénzt.
Tartok tőle, hogy a munkásosztály ennél többre vágyott.

ps: welcome back
A jegy- és bérletárakat nézve hamarosan olcsóbb lesz autóval közlekedni. És akkor arra megyek, amerre én akarok, nem kell megrohadni a hőségben stb...
Persze akkor nem fizetek súlyos ezreket a csodálatos és fantasztikus BKV-nak, szemét köcsög vagyok, mert a demszkáj is megmondta, hogy mindenki tömegközlekedjen. Jó, majd fogok, ha normális szolgáltatást nyújtanak normális áron.
Sztrájkról annyit: ha itt is lenne összefogás, akkor be lehetne szopatni simán ezt a köcsög céget. Pl. minden busz-, villamos-, troli- és metróvezető azt mondja, hogy akkor most kösz, elég volt, vagy megfizetsz rendesen vagy nem dolgozom. Egy hét után Budapest halott lenne. Kíváncsi vagyok, hogy mikor találna a BKV az összes ember helyére helyettesítést. Bocs ha hosszú voltam.
Windy12! Hogy mennyire igazad van!
bocs, közben módosult, bruttó hatezer.

..and counting
I. Sztrájktörőt keresni szabad, csak nem feltétlen etikus. Bár itt külön csavar a dolgon, hogy közszolgáltatásról van szó. Gondoljatok bele, ha a paksi atomerőmű dolgozói sztrájkolnának. (oké tudom az automatika elviszi egy ideig)
II. Mondjuk ez úgy lenne korrekt, ha a bérlettel rendelkezőket kártalanítanák. Ha már piaci szemlélet, akkor szemléljük piacian. A BKV Zrt. nem teljesíti szerződésben vállalt kötelezettségét.
III. A szaxervezetnek nincs igaza, hogy ha sztrájktörőkre van pénz, akkor béremelésre is. Más kifizetni egy magasabb bért egynapra, mint mostantól kezdve folyamatosan.
IV. A BKV-nél azért még mindig lenne, mint leépíteni, és racionalizálni.
V. Tényleg ironikus: A sztrájktörés tipikusan jobboldali dolog idáig a világban, a sztrájkolosdi pedig bal.

""Minden annyit ér, amennyit fizetnek érte."
Akkor meg nem értem a völgyhidas posztodat. Az egy rendkívül értékes műtárgy eszerint. Vagy nem teljesen igaz ez az állítás."
Ez akkor igaz, ha van miből választani.

Windy12 2007.09.03. 07:45:21
Lehet különbséget tenni haszongépjármű és személyautó között.
Rejtélyes: szvsz a sztrájk tipikusan a vis maior esete annyiban, amennyiben az illetékes vállalatvezetés egy/két hétig homokba dugván a fejét a sztrájk napján eszmél arra, hogy "nini, hol vannak a dolgozók". Különben meg az adott napra elrendelhető kötelező szabadság, a munkáltató a szabadság jó részével rendelkezik. Íme, cselekedhetett volna bármely cég úgy, ahogy a mienk. Perelni, sztrájk-alapon?? Áááá, dehogy.
"Minden annyit ér, amennyit fizetnek érte."

Egy nyomdagép 200 millió ft!
Megéri, mert 3 év alatt behozza az árát!
Néha olajozni kell!
Én aki működteti,engem is olajozni kell-jó fizetéssel,mert ha nem ,akkor elkezdek nyikorogni,sőt fel is tudok robbanni,ha le akarnak cserélni egy olcsóbb alkatrészre!
És bizony tönkre is lehet menni kedves vállalkozók!Vagy szerényebben élni!
Azért engem bosszant, hogy csak állami cégek ellen lehet sztrájkolni a vadkapitalista Magyarországon. Nem fura, hogy csak az állami cégek működési területén vannak szakszervezetek? A sok multi dolgozói próbálnának meg sztrájkolni, penderülnének is ki rögtön.
Ne menjünk el egy fontos dolog mellett: lehet ma nálunk akárhány szakszervezet és liga, nagyon kevésnek van akkora lehetősége, mint a bkv dolgozók szakszervezetének. A miautónknál is próbálkoztak sztrájkkal, szép gondolat volt hogy emelni kéne a fizut, de ilyenkor legföljebb karbantartási szünetet rendel el a cégvezetés, "oszt pihenjetek, waze", nem áll le egy főváros.
Nem nagyon tudnék hirtelen más érdekképviseletről, ami sakkban tudna tartani egy céget, azon keresztül 2 millió embert.
Mi lenne, ha a miautónkosok is csatlakoznának a békávésokhoz, és viszont, mikor kényszeríteni akarják a menedzsmentet valamire, sőt a kőfaragók és balettáncosok is egyesülnének a bkv-vel, és akkor lenne megint egy szép nagy szakszervezet, sztrájkalappal, külön nyugdíjbiztosítókkal, üdülőkkel, maffiakapcsolatokkal, de szép lenne.
Vigyázzunk már, hé.
Mi az, hogy '90 ota nem volt komoly sztrajk? Es a MAV-os sztrajk (v sztrajkok? regen volt), az smafu volt?
Aszondom hogy:

1. Kapitalizmus: a szakszervezetek a bérmunkások érdekeit képviselik a kizsákmányoló (a profit és nem a dolgozó érdekeit szem előtt tartó) tőkések és menedzsereikkel szemben.

2. Államszocializmus: a szakszervezetek az állam csókosai, nem képviselik, hanem üdültetik a bérmunkásokat. Kapnak zsíroskenyeret, fogják be.

3. Posztszocialista vadkapitalizmus: a szakszervezetek nem mernek a multikkal szemben fellépni, munkakörülményeket javítani stb. -- ellenben az állami cégeket toszogatják, arra könnyebb az ellenállás, nagyobb a zsarolási potenciál.

Hát egyik sem dicső történet, de még mindig az 1. pont alatti szerep a legrokonszenvesebb.
Árpád, mi többnyire egyetértünk, de most nem. Egy buszsofőrnek nincs joga megakadályozni, hogy mások eljussanak iskolába/munkába/kórházba/hivatalokba stb. Sztrájkoljanak, de úgy, hogy az általuk szállítandó majd' 3 millió ember ezt ne érezze meg, mert szimpátiát nem, de utálatot kiváltanak azokból, akik a hírhedt budapesti tömegközlekedéssel kívánnak élni, akár környezettudatosan, akár kényszerből. Ezenkívül a sofőrnek nincs jogalapja felrúgni a jegyesek/bérletesek által a BKV-val kötött szolgáltatási szerződést. Márpedig ha a buszsofőrnek nem tetszik a bér, akkor le lehet számolni és elhúzni vmelyik másik tömegközlekedési szolgáltatóhoz - és akkor ott szembesülni fog azzal, hogy az ő bére a BKV-nál simán jó volt.

Egyébként meg minek volt ez az egész cirkusz? Kiharcoltak bruttó 6%-ot, de a szociális juttatások csökkennek...?! Most akkor tévedek én, vagy tényleg hülyék a BKV sofőrei...?!
Én nem féltem annyira ettől a sztrájkosditól. kisebb sztrájkok voltak az elmúlt tizenakárhány éve, de ilyen várostmegbénító dologra nem emlékszem. Mindig beharangozzák, aztán megállapodnak. Valahol ez így van rendjén. Tudom, ilyenkor előjön, hogy minek pattognak a nénitodacsukó/biciklistletoló sofőrök.. csak azt felejtjük el mindig, hogy a többség normálisan felelősségteljesen dolgozik, csak olyan hír nincs a TVben, hogy "a villamos ma szabályosan közlekedett" vagy "a hülye autós elékanyarodott a busznak és beperelte a buszsofőrt" (ez utóbbi konkrét eset).
A bunkó sofőröket ki kéne rugni a 'csába de ez sem bizonyítható rendesen. Lehetne titkos megfigyelőket alkalmazni, de szerintem olyan lenne mint a józsefvárosin az apechellenőrzés. ott is fél pillanat alatt tudja minden árus.
de szerintem minden szakmában vannak köcsögök.

A belvárosi dugóadó vagy ki hogy hívja jó megoldás lehet. Persze ha értelmesen van kitalálva. De ha nem dugóadó akkor valami más. Egyszerűen tenni kell valamit, mert az nem állapot, hogy a körút mindig áll
fizessunk a belvarosi autozasert. jo. persze, megis rohely, hogy a videki (agglomeracio) lakos a pesti kombinalt berletert annyit kicsenget, amibol siman fenntart es hasznal egy 1.0-as suzukit. az meg azer' megis kenyelmesebb mint a buszmetrovillamos.

de azert a fizessunk temaig meg van mit megoldani:
totalcar.hu/magazin/velemeny/dugoado/
Tudjátok, azért az érdekes, hogy senki nem veszi észre: a BKV-s közlekedés az ország munkába, iskolába járó (!) lakosságának kb. 20-25 %-át érinti. Én pl. azért haragszom a 4es metróra és a BKVbérlet árra, mert nekem, "vidéki surmónak" kell ezt megfizetnem, és jó esetben évente 1-2 alkalommal tartózkodom neves fővárosunkban, mert inkább elkerülöm, a lehető legnagyobb ívben. És nem azért, mert nem ismerem, évekig éltem ott, tudom, miről beszélek. De amíg én vidéken kapok havi 6000 forintért kb. 20 vonalat, ami félóránként jár, addig Pest az Pest alapon ugyan nem pontosan, de legalábbis sűrűbben jár a tömegközlekedés. Ha én lekésem a vonatomat, egy óra múlva megy a legközelebbi, a villamos helyett meg kereshetek alternatívát (olykor, tudom, nem mindíg), mégis hetekig ez volt a téma, és nem az, hogy pl. a MÁV-nak miért is nem kell fizetni, ha késik, és emiatt buszra kell ülnöm (ha van), ami már többe kerül, vagy nincs is busz, és az óvónők túlóráznak a gyerekemmel. Egy szó mint száz: vegyétek már észre, hogy ez az ország maximálisan és indokolatlanul fővárosközpontú, és ez elég hátrányosan érint kb. 7,5 - 8 milla honpolgárt, akik azért adót, tb-t és egyebeket fizetnek, nem vállalkozóként, hanem mert levonják a tisztességesen bejelentett bérükből!
a "retardált". Na lássuk, ki vagyok-e cenzúrázva, mert ha igen, akkor nem fárasztóm újjbegyeim, hiába vagy a begyemben TWÁ:)
Azért olvastátok, milyen olcsón adta magát a szakszerv. ? Annyival emelik a bért amennyivel a juttatásokat csökkentik.
Vagy nagyon hülyék, vagy beszartak, vagy a szimpi buszvezetőfejű bácsi kapott a zsebébe.
Nem a Fidesz körül van enyi náci, csak a nácik is Gyurcsányellenesek, s ezért keletkezik az a virtuális látszat, mintha körülöttük lenne. Ezt a látszatot pedig ti felerősítitek, mert ez az érdeketek. A Fidesz idején nem volt náci masírozás a várban, most van, mert ez az érdeke igazmondó Ferencünknek és Kóka helikopterpilótánknak...
"és londonban ha azt írják, hogy 10 percenként jár a metró, akkor takkra 10 percenként jár is...és ha mégis késik egy évben egyszer, akkor a fényújságon már fut az elnézéskérés a fizető ügyfél felé és a jegyet is visszaválthatja a morcosabbja..."

Nemá, ugye csak viccelsz? Abban a Londonban, amelyikben én élek, rengeteget késik a metró és nem évente egyszer, hanem minden nap. És nem adnak vissza egy kanyi vasat sem, arra mérget vehetsz. Ki van téve minden lejárónál a tábla, hogy melyik vonalon milyen késések vannak, oszt jónapot.

imgfrm.index.hu/imgfrm/9/8/6/9/BIG_0002399869.jpg

Ha valaki nem ismerné az idevágó klasszikus dalocskát, akkor íme:

www.youtube.com/watch?v=xz37H9YV5pw

Úgy tűnik, majdnem utolértük Londont! De csak majdnem...
kisagyszony, a buszvezetők beszartak, mert beszaratták őket. Demszky féle hashajtó! + Oszd meg és uralkodj: (tanárok fizetésével való hazug összevetés) Nincs igazán erős, nem beszari szakszerv Mo.-on...
jó lett az időzítése ennek a cikknek, ekkora spontán dugót nem láttam még pesten

(na jó, csak akkor, amikor a váci utat, ahol 4 sávról 2-re szűkült, bontották, az m3-ason is baleset volt kifelé, meg valami még le volt zárva szintén 13-4ker határán, de az más eset)

kezdődik az iskola, rontom-bontom
tota bazd meg, mint kepzodo kozgazdasz azt mondom, kurvara igazad van. hadd sztrajkoljanak, es hadd vegyenek fel helyettuk mast. nem ertem, hogy miert haborodtak fel azon, hogy masokat akarnak felvenni, ha nem arrol szolt a sztrajk, hogy a fajdalmunkat raeroszakoljuk a nepre, hatha abbol majd tanul mindenki.
Azt nem ertem, hogy egyszer iden noveltek a fizetesuket, es most is novelik csak nem elggel.
A legnagyobb rohej az egeszben az volt, hogy mennyibe kerul majd ez a nepnek?!
Hat semmibe, mivel a BKV veszteseges, tehat ha nem uzemel nem termel veszteseget, ERGO nem csak, hogy nem kerul semmibe de meg sporolunk is vele!
Azé azt se felejtsük el, hogy a buszvezetők fizuja úgy naggyából a duplája a tanárokénak. De pl. az én anyukám főiskolai tanári kinevezésestül, doktorátusostul, meg minden egyebestül kb. annyival ment nyugdíjba. mint amennyi fizetéssel most a buszosok sírnak. Én nem állítom, hogy sokat keresnének, de bazzeg, kik keres sokat ebben az országban? És mihez (kihez) képest? Ki a viszonyítási alap? A hamburgi buszsofőr? Bakker, akkor holnap az egész ország sztrájkolhatna, ha mindenki mondjuk a némethez mérné a fizuját (igen, még a topmanagerek is, mert a milliós fizetésük nekik is töredéke annak, amit az ő német megfelelőjük keres)!

A BKV bérlet meg igenis drága. Egy 4 fős családnak, ahol a 2 gyerek suliba jár az havi 20600 forint. Szerinted...? És még nem fizettek villanyt, gázt, közösköltséget, biztosítást, nem ettek egy falatot sem, és nem ruházkodtak. Satöbbi.

A jegy meg még drágább. Nekünk innen az Oktogon mellől a Ligetbe kimenni jeggyel oda-vissza (2 felnőtt, 1 hatéves, 1 hároméves gyerkőc) az 1380 forint. Az autóm meg fogyasz 100-on 7 liter gázolajat. Az 1820 forint. A Liget meg kb. max. 3 kilométerre van tőlünk. Tömegközlekeggyééé. Mee megéri.
"Buszt vezetni, az nem akármilyen munka; a híresen köcsög magyar autósok közt manőverezni ekkora dögökkel, nyolcvan-száz utassal együtt, napestig, sőt éjszaka – ezt akárki nem csinálja meg."

Erre nyilvánvalóan csak a legnagyobb köcsögök képesek.
Re: Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.09.03. 06:01:47
"De előbb a (városi) autózást kell megadóztatni, csak aztán emelhető."

Előbb talán parkolóházakat kellene építeni. Fejleszteni a tömegközlekedést, hogy használható legyen. A bicikliző BP víziója is roppant tetszetős csak akkor pukkan szét a buborék, amikor meglátok egy a buszsáv mellett kaszkadőrködő bringást a budaőrsin.

Amikor az iskola megszűntetésekről volt szó, éleslátásoddal rögtön felmérted, hogy ez csak úgy működik, ha indítanak iskolabuszokat az iskolával nem rendelkező 1-2 ezres településekre.
Amennyiben nem tudják megoldani, hogy egyáltalán szóba jöhessen sokak számára az autó helyett bkv, addig egy ilyen adó nem környezetvédelem hanem csak újabb sáp ami az üres kasszát hivatott feltölteni. Mert nálunk a megadóztatott autósok jó része ugyanúgy kénytelen lenne autóval bejárni, mert nincs alternatívája. (Itt természetesen nem azokra gondolok, akik a Jászain laknak és a Blahán dolgoznak...)
Én amúgy BKV-val járok mert 2 átszállással + várakozással + 10 perc gyaloglással 1 óra alatt be tudok érni a 20 Km-re lévő munkahelyemre (természetesen városon belül)


A BKV sztrájk pedig dettó olyan számomra mint a gazdasztrájk.
Mindkettő zsaroló pozícióban van és végeredményben mindkettőt az állam (vagyis az adózók) pénzeli.


A bérlet pedig k**a drága mivel 100 utazóból 5 fizet az utazásért. Ha ez az arány felkúszna legalább 60-ra sokkal olcsóbb is lehetne a jegy vagy a bérlet mégsem lenne veszteséges a BKV.
Ha jól emlékszem 2006 végén derült ki, hogy az új megemelt bérlet,-jegyárakkal nemhogy nőtt inkább csökkent a bevétel. A drámai szakos elemzők ekkor a "lakosság elért a fizetőképesség határára" kifejezést használták lévén az eddig rendszeres bérletvásárlók egy része is átlépett az alkonyzónába és inkább vállalta a blicceléssel járó kellemetlenségeket mert a "nyugalom" már nem állt egálban a bérlet árával.
Na annyit az áremelésről és az olcsó bérletről.

Ez a cikk nem volt valami nagy come back. Mégis jobb lett volna írni a gárdáról bememegítésnek.
1500 hozzászólás garantálva.
microgold: a tomegkozlekedes igenis olcso pl a nyugati relativ arakhoz kepest. kurva olcso, es szerintem a benzin is tul olcso. nezd meg hany tusko paraszt ul egyedul reggel az autoban, es szopik a dugoban 1.5 orakat, csak azert, hogy o autoval jarjon. Nem vagyok hipokrita en is autoval jarok melozni es en is egyedul de en 10-15 percre lakom a melohelyemtol autoval, es bkv-val ez cirka egy oras ut lenne.
Jó a cikk, legnagyobb értéke, hogy pártatlan és racionális. A köcsög politikusok erre szakmájukból adódóan képtelenek, pedig szerintem ennek elég nagy értéke lenne a választópolgárok számára, pedig már szerintem a legtöbb ember töke televan az ellenségkereséssel. Főleg, hogy az érdemi munkának meg csak a körvonalai sejlenek fel itt-ott
Szerintem a közszolgáltatóknál meg kellene tiltani a sztrájk lehetőségét.
Vegyük észre, hogy verseny van. Igaza van Árpádnak; a munkaerő kereslet és kínálat határozza meg a fizetendő bért, és ne szakszervezeti alkudozások és zsarolások.
Az viszont meglehetősen visszatetsző, hogy veszteséges vállalatnál a menedzsment milliós juttatásokban részesül.
A BKV-nál a buszvezető tevékenysége ugyanolyan fontos, mint a vezérigazgatóé. Mindegyikük egy kis csavar a gépezetben. Ugyanúgy kell megítélni a pozíciókat: ha rosszul megy a cégnek, akkor ezt mindenki érezze, ha jól, azt méginkább.

a biciklizo budapest vizioja kurvara tetszik foleg ha huvosvolgybol jar az ember obudara naponta ;)
Szerintem inkabb a robogok elterjedese olasz modra lenne a megoldas mondjuk marciustol novemberig mukodhetne is rendesen. Csak hat tota is irta a kocsog autosok miatt nem lehet. En is csak azert nem vettem meg, mert egyszeruen feltenem az eletem, bar mar ma iskolakezdes kapcsan kozelebb kerultem a donteshez, es szerintem marciusban be is ruhazok vmi 50 ccm-es kis bohockodasra.
Na mindegy, az egyetlen dolog ami aggaszt, hogy egyre jobban csokken a kozlekedesi moral egyre tobb a taplo kreszt teljesen leszaro bunko...
olcsó lenne a bkv bérlet?! szerintem aránytalanul drága.
ha ketten megyünk vhova, és párszor át kell szállni, már így is jobban megéri taxiba ülni :)
Ha már a munkaerőpiac buszvezetői szegmensénél tartunk, valahol olvastam/hallottam, hogy a Volánoknál kb 50 ezerrel kevesebbet keresnek a sofőrök.
Teljesen rendben volt hogy vettek fel külsős sofőröket. Sztem olyan országban ahol a kezdő orvos fizetése annyi mint a buszsofőré, ott ne rinyáljon, mert ez nem izléses. Egyébként meg mindenki pótolható. Még egy szipi-szupi buszsöfőr is.....
Már régóta és igen nagyon szeretném tudni, hogy az utcaseprők mikor fognak végre nyugat-európai béreket követelni. Mert ha egyszer ők sztrájkba lépnek, jobban észre fogjuk venni, mintha az összes miniszter letenné a munkát.
TWÁ:
" Bár az tényleg izgi, hogy miért van a Fidesz körül ennyi náci."
akkor miért van az mszp-n BELÜL annyi: pufajkás,kiszes,ifjúgárdistás,munkásőrös,youngCHE-S
"Ha a BKV simán toboroz akárhány lojális és alkalmas buszvezetőt..."

A lojalitás nem kérdéses, hiszen sok-sok éve nyugdíjazott kollegák térnek vissza. Meg olyanok, akik egyszer láttak már valakit, akink az utcájábna lakott egy ember, aki egyszer vezetett egy mikrobuszt.

A jószándékot, tapasztalatot, lojalitást meg ilyeneket nem kérdőjelezem meg. De hol itt az ALKALMASSÁG?
Felhasználó:szadidani [Profil szerkesztése] Komment szövege:Már régóta és igen nagyon szeretném tudni, hogy az utcaseprők mikor fognak végre nyugat-európai béreket követelni. Mert ha egyszer ők sztrájkba lépnek, jobban észre fogjuk venni, mintha az összes miniszter letenné a munkát.

Ha lenne az IT-szektornak szakszervezete..
Kepzeljetek el azt a furcsa helyzetet, amikor sztrajkba lepnek a rendszergazdak, a telefonkozpont-kezelok, a programozok, a karbantartok, a lofifuti palyakezdok..
Nem is rossz otlet, grundolni egy ilyet ;)

A bérlet nem olcsó szvsz.
Amire én tudnám használni, az eljutni a munkahelyemre. 10km oda, 10 vissza.
Csak autóval 15 perc, BKV-val majd' egy óra...

A bérlet 7000 körül, a benzin 10000 körül egy hónapban.
És nyáron hidegben utazom, télen melegben, ráadásul gyorsabban. Ez havi 3kHUF-ot megér.

Másra nem jó a BKV, mert ugye azt senki sem gondolja komolyan, hogy két gyerekkel buszon fogom cipelni egy nagybevésérlás 10-20 tömött nejlonzacsóját...
Ez a BKV szamomra az egyik leg misztikusabb dolog itt budapesten. Mee van az hogy ketszaz folott van egy db jegy majd 8ropi egy kib@szott berlet, a metro/buszok/villamosok tomve vannak minden reggel/nap/delutan=tehat van szepen bevetel ha csak a szereny logikai utat kovetem. Viszont a BKVnak kifizethetetlen adossagai, megamod fos szolgaltatasa, es alulfizetett alkalmazottai vannak?
Buszken kinyilatkoztatjak hogy amikor naaagy ellenorzeseket tartanak a metroknal mekkora + bevetelekhez jutnak. Remek. Akko mijaf@szert nem lehet alandoan naaaagy ellenorzest tartani? Hol a turoban vannak amugy az ellenoreik? Vagy csak kethavonta kapnak fizetest azert hogy dolgozzanak egy hetet? Persz millios vegkielegitesekkel kuldik el az amugy haszontalan es alkalmatlan cegvezetoket, meglapogatjak oket es atrakjak mashova lopni/csalni/segget noveszteni.
Azzal meg ne jojjon nekem senki magyarazatkent hogy mocskos tolvaj-hazug kommunista/fidesz naci csurhe partiak es azert, mert ugyan melyik part kormanyzasa alatt nem igy mukodott ez a fostaliga BKV?
Mindig igy volt miota az eszemet tudom.
Valami veresszaju szamurajt kene oda ultetni a vezetosegbe, a demszkit meg seggbe durrantani analitikusan egy lefureszelt sorjazatlan duplacsovu soretessel.
1. A londoni metrósok éppen most fognak sztrájkolni 3 napig.

2. Az állam építsem M0-t (igen, de ne az én hátsó udvaromban)! Az állam javítsa ki az utakat! Az állam építsen parkolókat (az önkormányzatok az összes telket eladták a Metró végállomások környékén, és még a fizető parkolást is bevezették/bevezetik)!

3. Kiköltözünk a büdös Budapestről, és attól kezdve két autóval járunk be, hozzuk a gyereket is a suliba. Nem véletlen, hogy fél nyolckor van a legnagyobb dugó.

Hát legyen dugódíj, méghozzá a városhatáron, munkanap reggel héttől kilencig, személyautóknak, legalább 500 Ft. Akkor lesz kereslet, és a magántőke beszáll majd a parkolóépítésbe, meg a városi közlekedésbe.
KopaszMercis te kibaszott nagy állat lehetsz. Azon vagy kiakadva, hogy mennyi "tusko paraszt ul egyedul reggel az autoban". De "en is autoval jarok melozni es en is egyedul". Honnan a picsából tudod, hogy rajtad kívül hányan vannak akik szintén 15 percnyi autóútra laknak a munkahelyüktől és BKV-val ez sokkal hosszabb lenne? És azt honnan tudod, hogy aki éppen egyedül ül az autójában, az előtte nem rakta-e ki pl. az iskolánál a gyerekeit, vagy esetleg a feleségét annak a munkahelyén?
Árpád, azért a belvárosi autózás megadóztatása előtt, talán illene fejleszteni a tömegközlekedést a külvárosban is, hogy ne 4 átszállással jusson el a belvárosba közösségeiközlekedni vágyó, nem ártana építeni pár P+R parkolót, hogy az agglomerációból bejáró se legyen csontig szivatva és talán egy normális elkerülő út se lenne hülyeség, hogy ne azok legyen megadóztatva, akiknek amúgy kurvára nincs kedvük bemenni a belvárosba, de másfelé nincsen út. Ha ez mind megvan, akkor beszéljünk behajtási díjról.
Osszehasonlito elemzes:

BKV eves berlet: 88.950 Ft
Wiener Linien eves berlet: 449 EUR (~112.000 Ft)

A kulonbseg nem tul nagy, ellenben Becsben ezert jar hatos metro is (oke, az otos az pont kimaradt), a varosi kozlekedsbe integralt vasut (az allomasokon mukodo liftekkel) nam meg a soforoket is jobban megfizetik.

Mar csak azt kene kideriteni, hogy az allam szerepe hogy nez ki sogoreknal.
Veszteséges a BKV?

1. A Főváros írja elő, hol és mennyi busz, villamos járjon.

2. A Főváros mondja meg, mennyi legyen a jegy.

3. A főváros adja a pénzt a működéshez, a jegyár a költségek harmadát sem fedezi.
ehhez mondjuk annyit hozzátennék, hogy a buszsofőrnek van egy PÁV-ja, meg egy C vagy miafaszom jogsija buszra, az orvos meg 6-7 éveket szopik az egyetemen.
ja, és kicsit nagyobb a felelőssége (még a kezdő orvosnak is!).

ha ebben a kontextusban nézed azt, hogy a buszsofőr annyit keres mint egy kezdő orvos, akkor világosan látszik, hogy nem a buszsofőrök vannak kurvára túl, hanem az orvosak vannak kurvára alulfizetve.
microgold: rossz szemlélet, rossz példa.
az oktogon mellől a ligetig azt a három kilométert sétálva is meg lehet tenni, mongyuk családi program címszó alatt, esetleg bringával, vagy görkorival.

A BKV-s blogon azt írják, a szakszervezeti vezetők fizetése volt a legfőbb téma, Antalék azt akarták megvágni, ezért a felháborodás, a sztrájk, meg a szokásos műsor.
egyébként egyetértek veled
A FIdesz körül meg azért van annyi nácinak látszó, mert kurcsányék odaküldik őket, hogy csinálják a balhét. Érdekes lenne megnézni, hogy ennek a Vona Gábornak kicsoda az apucikája vagy mifélék vannak az ismerettségi körében. Bár most nyilván sokkal jobban figyeltek a komcsik, mint annak idején Dianácskánál, akinek apucikájáról egy hét után kiderült, hogy a belügyben dolgozik. Azóta Dianáról egy kurva szót sem hallani.
Ezt már valaki mondta egy régebbi posztban, de még egyszer: lehet hogy Londonban meg Bécsben kétszer annyi a bérlet meg a jegy, mint itt, viszont:

1. Kapok érte SZOLGÁLTATÁST
2. A fizetésem ötször akkora, mint itt.
Amit Tóta 'Árpádsáv' Wé írt, az olyan hayekos neolib fölvezetés (vö: Friedrich Hayek: Szociális és elosztási igazságosság cé esszéje.) Ahol munkanélküliség van, ott mindig lehet alacsonyabb bérért találni rabszolgát egy adott munkára. Átmenetileg. Ha itthonról nem, akkor Kínábul. A TAXI 1 cé film legérdekesebb jelenete szociológiailag az volt, amikor kifigyelt a két főhős egy nonstop koreai taxit, ahol a váltás 12 órán keresztül a csomagtartóban aludt, utána cserélt a sofőrrel. Az albérleti díj is kipipálva. Már csak az a kérdés, hogy Demszkij, Kókadt Jimmy, vagy éppen Fletó helyire lehetne-e találni olyan fószerokat, akik olcsóbban qrnának el olyan színvonalasan, mint ahogy azt a fent említettek teszik?
Látom, nem sikerült kipihenned magad, Bélám!
Ugyanolyan faszságokat írkálsz, mint eddig.
Tudod, nem mindegy, hogy kikkel pótolják a "sokat kérő" sofőröket, mert egy, a szenilitás felé sodródó, nyugdíjból visszahívott "sofőr", hamar felszalad ám a járdára a busszal (bóbiskolás közben), ahol esetleg éppen a te fiad baktat hazafelé az iskolából.
És akkor lehet lamentálni azon, hogy minden annyit ér, amennyit fizetnek érte...
Valaki feljebb írta, hogy az országban a BKV szakszervezet tudja a legnagyobb káoszt okozni.
Tisztelet a kivételnek, de ezt csak egy budapesti tudja így gondolni, de azok közül is csak egy olyan, aki nem gondol bele. Majd ha egyszer az egyik nagyobb vasutas alakulat (itt nem csak a mozdonyvezetőkről beszélek, mert az is hiába akar menni, ha piros a lámpa vagy nincs mozdony amit vezessen) mondja be a pihit komolyabban (bár ők annyira talán nem bunkók, mint a sofőrkék, hogy még elégséges szolgáltatást se adjanak), akkor lesz emberes káosz az országban. Igen, az egész országban, még Bp-en is, ahol a mostani dugók picinek tűnnének azokhoz képest, amit a sok kényszerből kocsiba ülő ingázó okozna.
katampusz: az oktogontól a ligetig azt a 3 kilómétert akkor lehet sétálva megtenni, ha nincs csomagod/nem tömött a táskád (és a gyerek iskolatáskája sem) na meg persze, ha nem zavar, hogy az egészségügyi sétádat szomgban fuldokolva és a zajtól félig süketen abszolvávold.
(bocs a hibákért)
Qrva jó dolog, hogy a BKV-hoz mindenki úgy ért, mint a focihoz...A fotelből...
Kedves Acsarkodók ! Én nem szidom a Pénztárost . Még nem végeztem a munkáját,lehet hosszú a sor, nem biztos, hogy ő tehet róla. Folytathatnám nővér, orvos, tanár, cipőfelsőrészkészítő stb...Két kérdésem lenne csupán(acsarkodók kíméljenek vagy menjenek oda ahonnan kibújtak) : 1. Érdemes lenne megnézni , hogy egy forgalomban dolgozó BKV-s hány évvel éli túl a nyugdíjkorhatárt...
2. Olvasó, ki megtisztelsz, hogy soraimat olvasod, tedd szívedre kezed :
függetlenül szakmától képesítéstől, képességektől, Te meg tudnál élni, gyereket nevelni 200 000 BRUTTÓBÓL?
Ami borítékban, folyóezámlán kb 110 000.
Ha igen, gratulálok. Ha nem, akkor gondolkodj el...
Az orvos amikor téged műt, átadhatja a szikét a mellette állónak. A tanár,ha nem tud agyerek kérdésére válaszolni, másnap is megteheti. A buszvezetőnek ha kell, másodperc alatt kell döntenie. Akár a TE ÉLETEDRŐL . ÉS NEM HIBÁZHAT !!
EGYSZER SEM !
Írjatok ékezeteket.
Magyar ékezeteket.
eves berlet = éves bérlet
marciusban be is ruhazok = márciusban be is ruházok

stb.
Kedves ezerhaju 2007.09.03. 10:13:34 nem-acsarkodó! 200E bruttó az kb. 120E a borítékban, plusz pótlékok ugye. Én ennél diplomásként kevesebbet kapok. Ha meglesz a doktorim, örülhetek, mert annyit fogok keresni, mint egy BKV buszsofőr.
Dugódíj - gondolom ezt is ugyanaz a parkolómaffia szedné mint a parkolási díjat. Kell nekünk még egy Centrum kft?
Egyébként ha ez az agglomerációban 350e embert érint, akkor a következő országos választásokon bukik az a brancs aki bevezette - ám legyen. :))
Én nem szopom be ezt a söfőr-elégedetlenség dumát. A szakszi vezetők kóstolgatták kicsit az új békávé vezetést, saját pozíciójukat betonozgatták. Ennyi.

Az egészben a legvigyoribb az volt, amikor a békávé kiszámolta, hogy anyagilag tulajdonképpen jól járnának egy sztrájkkal.

Egyébként jellemző abszurdisztáni jelenség, hogy nálunk kizárólag az állami szektorban, a legveszteségesebb ágazatokban képesek a szakszervezetek aktivizálni magukat és bármit is elérni.

Elméletileg a sztrájk arra való, hogy a kisemmizet bérrabszolgák méltó szeletet kapjanak a gaz kapitalisták irdatlan bevételeiből. De nálunk? BKV? MÁV? Röhej.
Egyébként nem biztos, hogy nyugaton jó irányba mennek a dolgok. Lehet, hogy némi kritikával kellene szemlélnünk a "baloldali" ténykedéseiket.
bartoki:

Az agglomerációt már úgy is elvitte a cica, Budapest viszont nyer!
ezerhaju 2007.09.03. 10:13:34

Amit most leírtál, az tulképp az egész magyar társadalomra elmondható lenne. Ne nyafizzá, nem olyan kurva kevés pénz az.
És nem az egyetlen munka, ami felelősséggel jár. (Azé ez az orvosos hasonlítgatás eléggé megaLOL.)

Meg hát el is lehet menni, mint mondá bölcs vezérünk.
Te barom, tomcat mióta van a fidesz körül? Csak mert jobbos?
Kedves Marv!

Ez pótlékokkal együtt ennyi. Közel húsz év után. Kezdő diploma viszont egy PAPÍR !!!
Ha az élet és az idő majd bebizonyítja , hogy azt a felhalmozott tudást amiért a Diplomát kapod Te használni is tudod (és Én ezt igaz szívvel kívánom Neked) majd lesz erkölcsi alapod panaszkodni, bár remélem nem lesz miért. De ha egy üres asztalról valamit el akarunk venni, ahhoz előbb oda valamit tenni is kell, NEM ?

ezt az egészet a taxisok gerjesztették,csak nekik lenne jó a sztrájk.kaszálnának,mint ungur a parlagfüvet.:-)
ezerhaju: nekem is ennyi a fizetésem. kevés, de nem sztrájkolok, pedig 2 gyereket nevelünk.
katampusz: akkor lehet gyalogolni az oktogontól a ligetig, ha nem kisgyerekkel vagy. nagyon jó családi program lenne, mert mire odaérnél, a kölykök annyira elfáradnak, hogy már vissza sem tudnak elmenni, nem hogy programot csinálni.
A BKV szolgáltatása pedig egy fos, és még drága is. Pl. be lehetne vezetni a km-alapú fizetést. Mint Londonban. Mert nekem sincs kedvem lukasztani egy megállóért ugyanannyit, mint 10 megállóért.
Tótawé, te már megint olyan magaslatról fröcsögsz, hogy félek, ha leesel, nyakad szeged: most komolyan, a gondolatmenetednek az a vége, hogy utolsó láncszemként jönnek az egy rizsszemért dolgozó kínaiak, amikor is itt miundneki éhen pusztulhat. Mielőtt újabb népvándorlást vízionálnál és markodba röhögnél, azon el lehet gondolkodni - és érdemes is - , hogy mint irod megvotl a rendszerváltás. Oszt a szakszervezetek meg mirét estek a saját csapdájukba, amikro '94-től mindegyik vezérüket osztályvezetői és államtitkári címekkel kenyerezték le. Ezért szokhatott itt mindenki el a sztrájktól. Meg attól, hogy komolyan vegyék és ne faszságokon tűnödjenek az ilyen hírek felett.
Persze dugóadó, meg belvárosi útdíj. Még mit nem? Miközben a Metro és Hév végállomásokon plázák, meg bevásárlóközpontok épülnek P+R helyett. Demszkynek és "T." bagázsának csak eddig terjed a figyelme.
"microgold 2007.09.03. 09:08:40
Azé azt se felejtsük el, hogy a buszvezetők fizuja úgy naggyából a duplája a tanárokénak." Mondd csak, Te normális vagy? Mert, ha igen, ne Demszkytől tájékozódj! Másfelől biztosan van olyan alacsonyan kereső tanár, illetve magasan kereső buszos, akire igaz a dupla, de az átlag Bp-i tanárra, és az átlag Bp-i buszosra nem igaz!!! Pláne nem a nettójukra!
Amit te írsz, azt hívják csúsztatásnak, illetve tájékozatlanságnak
Az Oktogontól a Ligetig kisgyermekkel gyalogolni:

a.) Önpusztítás
b.) Kiskorú veszélyeztetése

Tudod mennyi szennyet benyelnek szegénykék talajközelben?
Felelőtlen szülői magatartás....

:)
ezerhajú: tisztában vagy vele hogy az emberek többsége max. az általad említett össszeg feléből él , nevel gyereket , etc...?
Claudius: Kőbánya-Kispestet újjáépítik. de nem ám úgy, hogy megkönnyítik az átszállást, mondjuk közelebb viszik a buszokat a metróhoz, vagy nem kell lépcsőzni, hanem úgy, hogy mostantól a buszmegállók és a metró között lesz egy pláza-szerűség, amin át kell gyalogolni átszállás közben.
Kedves kkr !

1 Pénz beosztó képességedhez gratulálok.
2 Én is a környéken nőttem fel (41 éves vagyok) és senki ne mondja, hogy az oktogon-városliget távba gyalog valaki már belehalt.Kortól függetlenül.
3 Mindenkinek érdeke, hogy a BKV jobb legyen és sokan igyekeznek sokat is tenni ezért. De egyet ne feledjetek. Egy (köz)szolgáltatádt igénybe venni NEM JOG, hanem LEHETŐSÉG !!!
Emberek, lassuk mar be, hogy a legtobb budapesti tomegkozlekedo es a buszsoforok erdeke egybeesik! Vagyis erezzek jol magukat a BKV-nal, ettol (is) jobb lesz a szolgaltatas, es esetleg magas fizeteseknel a kovetelmenyeket is lehet emelni (pl. statisztikak a balesetekrol, kesesekrol, beragadt nyugdijasokrol, uzemanyagfogyasztasrol, stb., ha vki nem uti meg a kivant szintet, akkor meg johetnek a jol vezeto latintanarok).

Ha van olyan kozszolgaltatas, amelyre erdemes tobbet kolteni, az a nagyvarosi tomegkozlekedes - parhuzamosan az autozas adoztatasaval es a kozoktatas (pl. fokozatosan, akar az allami nyugdijak terhere). Persze nem csak a ber jellegu kiadasokrol beszelek itt, a targyi feltetelek, a villamosok, stb is megerne egy miset. A 67-es villamost meg ujra kene inditani (egy kozepen zart palyan, hogy gyorsabban mehessen) a Tokholy ut felujitasaval egyutt, pl. Na, erre kellett volna palyazni az EU-nal, nem a metrora.

De hat marad a kelet-europai cirkusz. Pl az automatak jo otlet volt (kevesebb koltseg, jobb szolgaltatas), de hat nalunk ez sem jott be - a fele nem mukodik, a masik fele rossz helyen van.

Marv: sajnalom, hogy ilyen rosszul keresnek a diplomas emberek, de attol ne legyen rosszabb a bkv alkalmazottainak.

Arpinak pedig - remelem - nincs igaza abban, hogy minden annyit er, amennyit fizetnek erte. Akkor a szamomra legfontosabb dolgok eleg ertektelenek lennenek (vegy pl. a kornyezet, a tiszta levego, stb). Ez meg kozgazdasagi szempontbol sem allja meg a helyet.

dabadab: az allam szere ugy nez ki sogoreknal, hogy dotaljak a tomegkozlekedest rendesen. Mert kozgazdasagilag megeri! (a penzugyi veszteseg a tomegkozlekedes uzemeltetesen mas teruleteken nyeresegkent busasan megterul - idoveszteseg a dugok miatt, kornyezeti terheles, turizmus, stb.)
Én azért azt sem nyelem be, hogy sokan kizárólag azért autóznak, mert annyira szar a békávé.
Windy12 2007.09.03. 07:45:21
"nappali útjavítgatások"

Egyszer ezt már hallottam a villamoson beszélgetőktől. Lehet, hogy te voltál az, vagy van még egy ilyen hülye a városban. Elmagyarázzam, vagy végiggondolod?
De egyet ne feledjetek. Egy (köz)szolgáltatádt igénybe venni NEM JOG, hanem LEHETŐSÉG !!!

---------------
Még szerencse, hogy a mi adónkból tartják fenn. Nehogymá közünk legyen hozzá.
Egyébként nem lehetőség, hanem muszáj használni. Sokaknak nincs alternatíva. Nagyon-nagyon sokaknak.
ezerhaju: persze, hogy az oktogon-liget távba senki nem hal bele, nyilván te is sokszor próbáltad már, mondjuk derűs nyári vasárnap délelőttökön. javaslom, próbáld meg egyszer januárban, hétköznapi csúcsforgalomban, csomaggal-gyerekkel-úgy, hogy közben időre mész valahová.
kukacka,crock!

Így ismeretlenül is Tisztelve Mindkettőtöket: NEM jog LEHETŐSÉG ! Igazatok van, megértelek, sőt egyet is értek : mindenkinek a saját problémái a legnehezebbek. De kukacka az én adómból is tartanak fenn felsőoktatást, amihez jelen pillanetban semmi közöm . Majd ha eljön az ideje,és a gyerek úgy tanul.ÉS ha NEM?
És van egészségügy, mégsem megyek egy szimpla megfázással orvoshoz, és nem cigarettára költöm a pénzem, hanem gyümölcsre. És előbb azon jár az eszem ,hogy én Magamért mit tehetek és nem azon, hogy MIT MIÉRT NEM !Az egész csak gondolkodásmód kérdése...
1.)hogyan is lehetne normalis szakszervezet magyarorszagon amikor a szakszervezet es part kart karba oltve letezett.
a szakszervezet "ellensege" kell legyen a kormanynak es minden munkaadonak is egyben.
ez igy elesen hangzik de ez igy kell mukodjon,hiszen az erdekek alapvetoen szemben allnak.
2.)Fol kene ebredni,tudni a jogainkat,es becsuletesnek lenni egymassal. pelda:
( air canada sztrajk: ha a csomag szolgalat,foldi szemelyzet sztrajkol,akkor a pilotak is sztrajkolnak. Magyarorszag? MAV,sztrajk a penztarakban,kalauzoknal,mozdonyvezetok szarnak ra,termeszetes hogy nem kepes keresztul vinni az akaratat a kalauz szakszervezet. Miert??? mert kedves palyatarsaik es kollegaik szarnak rajuk.
es ez igy megy nagyjabol mindenhol magyarorszagnon.
Masik pelda. Anglia, az angol melosok sztrajkot hirdettek azert hogy a magyar munkavallalok is ugyan azt a bert kapjak mint ok. Magyarorszag? Mikor hallott valaki arrol hogy belazadt volna valaki azert mert a roman vagy akarmilyen melos kevesebbett kap?
Szoval lehetne meg sorolni.
A BKV soforjei jogosan lepnek fol koveteleseikkel,es jogosan elhetnek azzal a jogukkal hogy beszuntetik a munkat,ha kozszolgaltato a bkv ha nem.
Ez uzlet a BKV es a fovaros szamara,akkor miert ne lenne uzlet a dolgozoik szamara??????
el kene mar felejteni a kommunista beidegzodeseket.
Es ugyan nem tartozik ide, de azert erdekes, hogy a magyarorszagi zavargasok alatt arrol olvastam itt minden szinten hogy bezzeg nyugaton nincs ilyen,lazadas meg pusztitas...
hat ami koppenhagaban tortent az lehetne az ikertestvere a pesti esemenyeknek.kulsoleg.
ott viszont csak azert lazadtak mert bezartak egy ifjusagi intezmenyt..
nalunk ugye meg csak a kormany hazudott az emberek arcaba..
ebredjunk mar fol,viselkedjunk mar felnottkent.
a bkv dolgozok szive joga a sztrajk,
ahogy barki mase is.
ha nem tetszik a nagyvarosi elet ahol ilyesmi elofordul akkor koltozz el.
Majd lesz eros szakszervezet ha nem egyutt ebedelnek s nyaralnak a szakszerv vezetoi a mindenkori kormany tagokkal es gyariparosok szovetsegenek tagjaival.
JAj...es ez mindenkinek erdeke lenne aki fizetesbol el, attol fuggetlenul hogy milyen foglalkozast uz.
TGM megmondta, mi a teendő:

Támogatni a buszsöfőreket! Támogatni a proletariátust a burzsuázia elnyomó és kizsákmányoló hatalmával szembeni kűzdelmében!
Ez utan a bejegzés után világos (hála drakulagrófnak -demszky and co. és a közvetítők)itt mindenki hulye. Orvosok, tanárok, gyógyszerészek- most a sofőrök. Szuper- igy mindenkinek a kurva anyja, de megoldas meg nem nagyon születik. Árpád, es mi van az újságírókkal? Szentek? Ha írsz törekedj a pontosságra minden téren (kevesebb indulat- több lényeg)A sztrájktörőket egy napra 30 ezerert bérelték volna fel. Ez egyes embereknek egy vagyon, ez a ciki- hogy ott allunk, hogy ezert emberek ugranak. Örülj, hogy neked nem kellett beadnod a jelentkezési lapot, mert a könyv jol fogy. Az embereket meg nem kell egymas ellen hergelni, mert az nem megoldast hoz, max. ideget és kiüresedést, bizalomhiányt, keseredést. Szerintem ez sem vezet egy better országhoz. ugyan ott tartunk, mint 40 éve: A NÉP befogja a száját és egymást baszogatja helyette. A soforok elviszik a balhét, pofájuk laposra állítva a bkv vezérek pedig évente milliokkal végkielégítik, jutalmazzák egymást. A soforok oket akartak egy kicsit fingatni drakulával egyutt, nem a NÉP-et. Demszky amúgy a valasztás elött a szakszervezettel mindenfele megallapodast irt alá, hogy ujra valasszák, de ezt is elfelejtettük. Meg levaltani is. Ugye?
gyerekek, a havi 200 bruttó nem rossz pénz ma magyarországon. plussz pótlékok, ugye.
persze minden viszonyítás kérdése.
a nagy levin 2007.09.03. 10:46:56

" A 67-es villamost meg ujra kene inditani (egy kozepen zart palyan, hogy gyorsabban mehessen) a Tokholy ut felujitasaval egyutt, pl. Na, erre kellett volna palyazni az EU-nal, nem a metrora.
"

A 67-es villamos idején is dugig voltak a buszok és zsúfolt volt a Thököly. Ha zárt pályás lenne a villamos, moccanni sem lehetne.
A metró jó lenne, ha kivinnék a palotai részre: irdatlan tömegeket lehetne gyorsan mozgatni. Persze nem kellene ilyen "baromi forgalmas" helyekre tervezni megállókat, mint a Közt. tér, meg a Rákóczi tér, ahonnan amúgy is 10 perc max. a metró (gyalog, mankóval). Az az érzésem a 4-es metró tervezésénél valakik nagyon lobbiztak a hatékonyság ellen...
Nem értem, megy a rinya, hogy így szar, meg úgy szar.
Valóban, egy részről iszonyatosan lerobbantak, mocskosak a járművek. Ebben azért mi, utasok is benne vagyunk, mert nem a BKV összebaszó-graffity osztálya járja végig műzsak végén a buszokat, hogy éhbérér teleköpködje az ablakokat, felvágja a kárpitot, és letépje a kapaszkodót.
Másrészről meg szombaton a Kodály köröndről indulva oda-vissza Nagykovácsi, 2,5 óra volt (ügyintézés included, ajtótól, ajtóig). Hétköznap 45 perc alatt megvan a körönd-Tétényi út táv, úgy, hogy a Szabadság-híd le van zárva. Amikor nincs, akkor 30 perc, és ebben benne van a séta a megállókig.
A BKV egyre inkább meghallgatja a VEKE véleményét, és még végre is hajtja néhány ötletét, ha az nem kerül pénzbe. Erre például a MÁV valahogy nem képes, a Postáról ne is beszéljünk.
ezerhaju 2007.09.03. 11:04:09

Lehet, hogy hihetetlen, de nekem nem lehetőség, hanem kötelesség békávézni. Nem saját magam miatt, hanem mert a tisztelt bürökrácia erre kényszerít. Ha a mindenféle hivatalok nem basztatnának és el lehetne intézni a dolgokat a neten vagy telefonon, akkor közelébe se mennék a békávénak. (A mindennapi dolgokhoz nekem speciel nem kell.)
mingyábehalok !

Mielőtt hozzászólnál: olvass vissza légy szíves.Bölcsebb lennél...
Másrészt: nem akarok itt sem szenteskedni, sem észt osztani, De mondjuk egy BKV-s budzsofőr fórumozni sem tud ám a munkaidejében... Sok kedves hozzászólóhoz képest.Ugye nem bántottam meg senkit?
malacka: "Nem a Fidesz körül van enyi náci, csak a nácik is Gyurcsányellenesek, s ezért keletkezik az a virtuális látszat, mintha körülöttük lenne."

Kegyed téved, bár a megoldása tetszetős lenne. Cs. Kovács mittudoménkicsoda, a gondola náci fórumozója spec fideszes önkorm. képviselő volt. A Szetey-montázs nem a kurucinfón jelen meg, hanem a Lánchíd Rádió honlapján. És ez csak a múlt hét. De ez itt off, majd lesz külön.
És a BKV vízfejeiből néhányat le kellene csapni.
ezerhaju 2007.09.03. 10:13:34
"Az orvos amikor téged műt, átadhatja a szikét a mellette állónak. A tanár,ha nem tud agyerek kérdésére válaszolni, másnap is megteheti. A buszvezetőnek ha kell, másodperc alatt kell döntenie. Akár a TE ÉLETEDRŐL . ÉS NEM HIBÁZHAT !!
EGYSZER SEM !"

Hűha, ez mekkora baromság!
Azért csak egy gondolatot hozzáfűznék, függetlenül attól hogy ki mennyire érzi jogosnak, hogy (tulajdonképpen sofőrködésért kapott) 2k-s havi fizura még rá kell-e hívni vagy nem. (Meg, hogy mennyire jogos-e, ha közben a sofőr odacsukja az utast, tojik rá hogy csövesek miatt nem lehet normálisan utazni, stb.
Szóval - ez az egész sztrájk (jó, csak lehetőségként belengették, de akkor is) megmutatta a budapestieknek (plusz agglomeráció) hogy a tömegközlekedés mennyire ingatag egy cucc - elég egy pár melós aki nem jön ki a zséből (ki az aki kijön?!) és máris egy csomóan nem jutnak el a munkahelyükre.
Kiváncsi lennék, hányan mondják / mondták, hogy:
- innentől járok kocsival / motorral / bringával
- bemegyek haverral, szomszáddal, kollégával közös kocsiban, közel lakunk / melózunk egymáshoz

Az alternatívák egy része (bringa, közös kocsi) töl jó persze az egész városnak, más része (az is kocsiba ül esetleg, aki eddig BKV-zott) meg nem, de egy nagy vesztese lehet az egész sztrájkosdinak: hát pont azok, akik sztrájkkal tartották sakkban egész Budapestet. Nem, nem a BKV-t, mert mint írták pár helyen, a BKV még nyert is volna a bulin (a következő bérletvásárlásig), hanem saját magukat.
Mert ha nincs utas, nem kell annyi buszsofőr, villamosvezető, metróvezető sem.
Tetszik érteni mire gondolok?! Szóval csak ésszel ám az ilyen 'majd mi most jól megmutatjuk és totális sztrájk lesz' dolgokkal, mert könnyen visszanyalhat ám a fagyi!
Mert aki egyszer kocsiba ülét busz helyett, lehet hogy nem is fog akarni a tényleg légkondis, kényelmes, pontosan időben induló és pont ott megálló kocsiból visszaszállni a csövestől büdös, pontantlan, odacsukós de legalábbis biztosan zsúfolt buszra, villamosra, metróra.
És a kötöttpályás villamos és metró kivételével persze ezek ugyanúgy beragad(hat) nak a dugóba.
(Én is kocsival járok - azért persze ketten párommal egy kis kocsival hogy optimalizáljam a szitut - mert nem vagyok hajlandó kb. másfél-két tank benzin áráért szívni a BKV-n. A havi munkába és haza járás csak kb. egy tank, tehát a maradék BKV bérlet árért extra utak is beleférnek.)
kukacka!

Nekem gyerekkoromban a kettes lábbuszt ajánlottál alternetívaként. Pozitív hozzáálást. Ne a MIT MIÉRT NEM !!!
Ahmet!

Hogy hogy kommentálod, Téged minősít! De igaz.TÉNY!!!
Kukacka: mit tartanak fenn a te adódból? (Már ha egyáltalán adózol..:D) Talán nézz utánna a BKV finanszírozási rendszerének..
Mielőtt a kedves BKV emelné a jegy- és bérlet árakat, vagy az autósokról még egy bőrt lehúznánk, a BKV tegye átláthatóvá a működését.

Végre jó lenne látni, hogy mire megy el a sok pénz (kiknek a háza épül belőle, melyik kasszába kerül).

A jelenlegi BKV jegyár már most is "versenyképes" a tőlünk nyugattabbra fekvő városok jegyáraival. Kis hazánkban a jegy tisztességes neve: VONALjegy - csak az adott vonalra érvényes. 1 megállós átszállás után is újat kell váltani.
ezerhaju: a te gyerekkorodban nem volt ennyi autó, ekkora zajterhelés, ekkora szmog, ennyi szemét az utcán, ilyen közbiztonság, ennyi hajléktalan... folytassam? én is gyalog jártam annak idején iskolába, de ezt ma már egyetlen épeszű szülő sem engedné.
amúgy persze, pozitív gondolkodás rulez, én is szeretem, de ne tegyünk egyenlőségjelet a 60-70-80-as évek és a mai utcai/közlekedési állapotok közé.
Árpád, mitől off, ott írsz róla a cikkedben, (nácizol mit feri) itt meg a cikkről szól a beszéd, nem?
ezerhaju!
mindegy, meddig olvasom vissza a hozzászólásokat, a véleményem akkor is az, hogy nettó 120ezerből ma magyarországon meg lehet élni, és nem kell nyomorogni. sőt, még különösebb panaszra sem ad okot. ez a magánvéleményem.
de mint írtam, minden viszonyítás kérdése.
a fenébe, mégse jövök biciklivel holnap.
Könyörögve kérlek Titeket, ha tud valaki valamit a Hangár együttes "Többé nem haverom a kalauz" aka "Menj buszon" című számáról, illetve elérhetőséget a neten, az jelezze.

Az egész gimnazista korom legnagyobb magyar zeneremekéről van szó, és sehol sem lelem a neten már 10 éve ...
Az a napi 30 ezer amúgy (tudtommal) nem egészen lehetett igaz. Ugyanis igaz, hogy egy nap vezetésért kaptak volna annyit, csak épp előtte 2 napig ott kellett volna lenniük különféle oktatások. (Minden híreszteléssel ellentétben az nem úgy megy, hogy Pistike faluról beül a piros 7-es kormánya mögé és eltéved egy általa ismeretlen típusú busszal a városban, még sztrájk idején sem.) Vagyis valójában napi 10 ezer, amiről én tudok. Ez kb. épp annyi, mint amennyit az állandók kapnak. Persze a népet hergelni jó duma volt a "napi 30 ezer". De vajon kinek az érdeke volt a heccelődés ezzel?
Tóta, tudod mi a probléma?

Az, hogy litániákat irogatsz a semmiről.
Terjeledelmesen szövegelsz, de szerintem senki sem tudja - talán még Te sem -, hogy tkp. mit is akarsz kihozni az egészből.

Vagy csak úgy unaloműzésből irogatsz, kezdesz bele gondolatmenetekbe, amiket sosem fejezel be?

Márpedig én nem fogok keresztülgyalogolni az egész városon egy kurva igazolásért, ami a kurva gyámhivatalnak kell.
crock !

Igazad van ! Mint fentebb írtam nem az észt akarom én itt osztani. Csak úgy gondolom, hogy az ágazatban és részben a cégnél töltött két évtizedes tapasztalatommal talán el tudok gondolkodtatni néhány erre nyitott embert.
És mivel közöm nincs oktatáshoz, egészségügyhöz, agráriumhoz, ezért nem fikázok senkit, hanem megpróbálok hozzáértőket megkérdezni és nem nevetségessé tenni magam. És az előbbi mondatot épp nem rád értem, mert úgy érzem, sok elvetemült között kultúráltságod megtisztelő. Köszönöm .
ezerhaju 2007.09.03. 11:20:43
"Hogy hogy kommentálod, Téged minősít! De igaz.TÉNY!!!"

Mert a tanár feladata az csak a gyereknek való válaszolgatás mi? Mert egy béna tanár olyan nyomorékká tehet egy gyereket, mint egy csuklósbusz, csak nem testileg, hanem lelkileg. Ha rossz a tanár, akkor tehetségek kallódhatnak el örökre. Ezt akár még forintosíthatnánk is.
Az orvos meg majd mondja neked, hogy bocs, át kell hívnom egy kollégát, addig legyen szíves szorítsa el az artériát.

Szépen kihoztad, hogy tulajdonképpen a buszsofőrnek milyen rohadt nagy felelőssége van a két másik naplopóhoz képest.
kukacka!
akkor marad a bökövö...
jó akkor menj busszal.
mingyábehalok!

"mindegy, meddig olvasom vissza a hozzászólásokat, a véleményem akkor is az, hogy nettó 120ezerből ma magyarországon meg lehet élni, és nem kell nyomorogni. sőt, még különösebb panaszra sem ad okot. ez a magánvéleményem."

Ez nagyon sok mindentől függ. Ha van egy saját kéród, max. másfél szobás, nincs senkid max. egy házilegyed, nincs autód, akkor igen, akkor valószínűleg ki lehet jönni havi 120.000-ből.
Viszont, van egy hátulütője. Mégpedig az, hogy ennyi pénzzel nem fogsz egyről a kettőre jutni soha(!)

Ennyi tőkével az egyetlen esélyed, ha bármiféle komolyabb befektetést akarsz (pl. autó, új bútorzat, lakásfelújítás), vagy az, hogy gyűjtögetsz, úgy 10 évig, vagy pedig hitelt veszel fel.

Tehát alapvetően szét kell választani, a napi költségeket, és az előrehaladásodhoz szükséges kiadásokat, illetve az olyan extraköltségeket, amik mondjuk valamiféle használati tárgy folyományaként jelentkeznek. Pl.: autó fenntartása.

Ha nekem Te felmutatsz egy másfél szobás kérót, ami rendszeres időközönként fel van újítva - ergo normálisan néz ki -, egy autót, amit rendszeresen használsz is, és egy normálisan feltöltött hűtőszekrényt plusz ruhásszekrényt 120 ropiból, akkor megemelem a kalapomat.
vicceshogy ennyire sokan hivatkoznak a sztrajk meg a bkv kapcsan pont londonra, amikor itt pont ma delutan hatkor kezdodik a 3 (!) napos metrosztrajk. (londonban a metrosztrajk egyet jelent a varos halalaval)

masreszt londonban a berlet nem ketszer annyi mint otthon, hanem akar tizszer annyi is lehet.

harmadreszt azegy nagyon ostoba felszines gondolat, hogy a bkv azert szar, mert koszosak a buszok, tomeg van rajtuk es budos, es neha kesnek meg allnak a dugoban. mert ez nem a bkv sajatja, hanem minden kozossegi kozlekedese ami 2 milliosnal nagyobb metropoliszban uzemel. londonban is koszosak a metrok, irtozatos tomeg van rajtuk, nincs szellozes, budos van, es sokszor van keses, lezaras, elteres, lofasz. a bkv azert szar mert iszonyatosan gazdasagtalan, pazarlo, sokkal tobb penzbol uzemeltetik, mint amennyibol lehetne, es kvazi antihatekony. meg azert szar mert otthon az egesz kozossegi kozlekedes koncepcioja elvan baszva: elsorvasztjak a kotottpalyas kozlekedest, nincsenek a belvaroson atmeno a kulvarosokat osszekoto hosszu vonalak, otvenszer atkell szallni, mert tulcentralizalt (minden a deak teren keresztul zajlik), es lehetne sorolni. nem a hetesbuszon levo tomeg a gaz, hanem az amikor ELFELEJTIK osszekotni a godolloi hevet a kettes metroval - igy irjak ki az uj kocsikra a tizmilliardos palyazatot, es igy ujitjak fel milliardokert az ors vezer teri metrovegallomast (marminthogy ugy, hogy mindketto lehetetlenne teszi ezt az osszekotest). nem a combino ajtohibaja az igazan elcseszett dolog, hanem amikor 30 ev utan 500 milliard forintbol epitenek egy metrot ami ket belvarosi desztinacio kozott fog szallitani titkos szamu de elore sejthetoen semennyi utast sem, es ennek a metronak az egyik vegallomasa egy vasuti palyaudvar, de megis a palyaudvar vaganyaira merolegesen epitik, hogy soha neis lehessen majd osszekotni valami elovarosi vasuttal. lehetne sorolni, de ottvan minden a veke honlapon.

na ezek miatt jobb london, parizs, berlin, becs, zurich.....
Ahmet!

Kicsit kevesebb indulattal !Én csak azt szeretném, ha egy páran megértenétek, itt az emberek öszeugrasztása folyik .Én mindenkit tisztelek az orvostól az ucaseprőig, ha tisztességes és úgy is végzi a munkáját...És nem hinném hogy bármelyik hivatást , vagy szakmát a másik fölé kéne emelni. Az Embert kéne egymásban jobban tisztelnünk ! Onnét kicsit egyszerűbb lenne...
Ezt a sztrájkdolgot sokkal tisztábban le lehetne vezetni egy önállóan működő gazdasági társaságnál.

Caskhogy időnként vaskos adóforintokkal tömik tele a tömegközlekedést csináló cégeket, ezzel kicsit módosul a kép. Az utas nem jut el a munkahelyére, mert azon vitáznak, mennyivel több pénzt akarnak elvenni ugyanettől az utastól?

Kicsit parasztos...

Más: a hírek szerint 30 rugó pénzt adtak volna a sztrájktörőknek, de ezt kb. 2 nap felkészítésért és egy nap munkáért. Így, három napra lebontva már nem olyan vérlázítóan sok csentó az...
És mi van a kiskunhalasi alapítványos gyerekkel? Ő nem náci?
Egyébként egy átlag tulok mszp szavzó is bőszen zsidózik ám.
"Ha a sofőrök tényleg pótolhatatlanok, akkor viszont be kell látni, hogy a közlekedés drága dolog, többe kerül, mint eddig gondoltuk."

szép megoldás, elméletben. csakhogy a vezetés is olyan, hogy van elméleti meg gyakorlati része is, vizsga is van mindkettőből. szóval gyakorlatban hány baleset után mondhatjuk ki, hogy a jelenlegi sofőrök pótolhatatlanok?
Alikam !
KÖSZÖNÖM ! Emberek ezt szerettem volna megértetni.
"Ahmet 2007.09.03. 10:48:14
Windy12 2007.09.03. 07:45:21
"nappali útjavítgatások"

Egyszer ezt már hallottam a villamoson beszélgetőktől. Lehet, hogy te voltál az, vagy van még egy ilyen hülye a városban. Elmagyarázzam, vagy végiggondolod? "

Lecci, lecci. Magyarazd el. Hatha megiscsak te vagy a hulye es nem a nemetek meg az angolok akik este is tudnak utat javitani, hogy reggelre keszen legyen.
Netto 120ezerbol meg lehet elni, ha mar van egy lakasa az embernek. Ha ebbol kell alberletet fizetni/es vagy lakastorlesztest, az kicsit huzosabb, foleg mondjuk 2 gyerekkel. Viszont 2x120ezer netto mar nem eselytelen. De ez OFF.
a "retardált" (Jelző: TWÁ) Figyelj TWÁ, minden pártban vannak hülyék, a hülyeség pártsemleges. A Lánchíd rádió mellesleg rögtön kirúgta az illetőt, de Zushlag még mindig MSZP tag, Ferencünk a védelmébe vette. Másfelől Zsidózni nem lehet, fasisztázni meg igen. Képzeld, valakinek ugyanolyan sértő, ha lefasisztázzák, mint másnak, ha zsidózzák. A Fidesz szavazók lassan már fasisztának kéne, hogy érezzék magukat, ha Ferencet, mi több a magyar kormányt hallgatják. Múltkor is akkorát csúsztatott a nemzetközi sajtótájékoztatón, mikor azzal érvelt, hogy Orbán és Navrasics a Demokrata címlapján, ugyanis oda őt is bármikor feltehetnék, mivel közszereplő. És végül a CNN politikai poénműsora Ferencet ábrázolta náci egyenruhában az öszödi kipattanás után, nem Viktort... És mi van a vörös terroristákkal (Che) közösséget vállaló ifjú szocikkal. A terror csak akkor baj, ha náci, akkor nem, ha vörös? Off
120ezer nettó nem rossz pénz?? Mondjuk valóban nem rossz pénz hanem kurva szar!

Worluk bááááz, mindenféle bombagyárakkal gyalázzák a magyar mp3 rádiózás dicső múltját és te tétlenül nézed? Az annyira szar, hogy csak kínomban röhögtem rajta. A tied meg annyira jó volt, hogy kár érte. Ezek a buzik egy gondolatot nem képesek végigvinni, mindegyik úgy végződik hogy "na mindegy, haggyuk". Akkora leleplezések vannak benne, mint a szomszédokban. Önálló agymenéseknek írmagja se látszik, ellenben a jókis pilótával. Valami legyen mán plz!
Offtopic: amikor a múlt héten kekeckedő kedvemben voltam, megkérdeztem: ha sztrájk van, a sztrájk miatt autóba kényszerült utasok használhatják szabályosan az autójukkal a buszsávokat? :P
Továbbra is az a kérdés, hogy relatíve keveset keres-e egy békávés.
Lehet, hogy keveset keres, de ez az egész országra igaz, néhány kivételezett szakma és a vezetői réteg kivételével. (Bár még a milliós fizetésűek is nyafiznak, hogy nyugaton 10x annyit is kaphatnának. :) )
Teljesen fölösleges azon vitatkozni, hogy 120.000 Ft az most sok vagy kevés. Ilyen országban élünk.
Egyébként érdekes, hogy bár nyugaton sokkal többet keresnek a söfőrök, mégis lasszóval fogdossák a munkaerőt külföldről. Nyilván a kinti viszonyok között, a nyugati társadalmi tagolódásban ugyanolyan szarul keresnek a buszsofőrök. Sőt lehet, hogy egy magyar sofőr jóval magasabban van a "fizetési és társadalmi ranglétrán", mint egy angol, francia, stb.. Mondjuk megnézném mikor kap egy angol buszsofőr annyit, mint egy tanár vagy orvos.
ezerhaju 2007.09.03. 11:44:55
Nincs bennem indulat, de azt lásd be, hogy vannak szakmák, amiket jobban meg kell fizetni, nagyobb a felelősség, mint másokban.
Lehet a fizetéseket hasonlítgatni a londonihoz, vagy akármelyikhez is, csak akkor előkotrom a kalkuttai bértáblát mellé. Szerintem Magyarországon a magyar béreknek kellene összhangban lenni. Kevés? Naná, hogy kevés, Kalkuttától Londonig. Kérdezd csak meg!
Malacka69: Wittner ott volt a gárdista avatáson. Ennél jobb elhatárolódásra van igény.
mikka,

"ha nem tetszik a nagyvarosi elet ahol ilyesmi elofordul akkor koltozz el."

Ez pontosan ugyan az, mint az, hogy ha nem tetszik a fizu menjel mashova dolgozni. Nekem szivem joga, hogy ne tessek ha sztrajkolnak es a kifizetett berletemert nem kapom meg a szolgaltatast.
Halvány Görény 2007.09.03. 11:46:25
Jaj, ne már, hogy kiderül, hogy pótolhatatlanok? Jesszusom, nincs több alkalmas ember? Ezeket is úgy szelektálták, hogy aki megölt 5 járókelőt, azt kirúgták. Meg aztán van valahol egy labor, ahol klónozzák "A" sofőrt.

Egyébként meg sztrájkoljanak, aztán ha elérnek valamit, akkor örüljenek. Ha ez azzal jár, hogy emelik a jegyárakat, akkor meg mi meg bojkottálunk. Ja, hogy mi nem tudunk bojkottálni, mert bénák vagyunk? Akkor megyünk fizetés emelést kérni. Így megy ez szépen sorba.
Ez is off, de a 4-es metro az elkurt koztarsasag jelkepe lehetne. Remelem, az EU nem tamogatja a projektet. Kuldjetek emaileket a regionalis politikaert meg a kozlekedesert felelos biztosnak, hogy raebredjenek, nem lesz ez jo otlet.
vernarancs 2007.09.03. 11:48:08

Ja, éjjel nekiállnának feltörni az aszfaltot. Azt azért megnézném, mert most nem az M7-esről beszélünk, hanem a belvárosról. Az is érdekelne, hogy melyik az a cég, aki egy komplett csatornarekonstrukciót lebonyolít egy éjszaka alatt.
Amugy senki nem tartja ironikusnak, hogy azok utan hogy flegmasagbol kinyirnak nehany kismamat meg nyuggert a buszsoforok, most fizetes emelest kernek, tolunk a mi penzunkbol?
Vicces valahol kurvara...
malacka69: az, hogy valaki fasiszta vagy naci, szive joga o donti el.. az, hogy valaki zsido vagy arab vagy magyar vagy neger vagy cigany azt nem. Valakit olyanert lenezni, utalni, szeretni, imadni, amit eldontott szabad. Gondolom, ha anyadat megoli egy sorozatgyilkos, es te sorozatgyilkoskent beszelrel rola pl egy interjuban, akkor szivesen fizetnel neki karteritest, azert mert ot serti a sorozatgyilkos kifejezes nem?
Hidd el eleg egy merce, ami szerint mer az ember. Egyszerubb. Tisztessegesebb.
Amugy Richard Pryor, Eddie Murphy, Chris Rock meg mindig imadott arcok, pedig abbol elnek/eltek, hogy jarjak amerikat es niggereznek a szinpadon. Te is nezed a filmjeiket es nincsen vele bajod. Nem a szavakkal es a zsidozassal van a baj, hanem a rasszista faszfejjel aki a szavakat hasznalja. Ha nincsen mogotte szandek es tartalom, akkor az kozel sem olyan, mintha lenne. Ha egy kampos orru rabbi zsido viccet mesel, kicsit mas a hangulata, mintha egy feherfuzos kopasz magyargardas horogkeresztes bohocgeci meseli.
Bar csak ertenetek ti ezt...
Ahmet !

Teljesen egyetértünk !
Remélem abban is hogy egy nagy felelősségű munkakör nem feltétlenül diplomafüggő. És nem Londonhoz mértem. Csak szolíd megélhetéshez, kifizetett lakásrezsihez, Szupermarketi akciós élelmiszerárakhoz, gazdaságosság okán nem feltétlenül kínai piaci ruhadarabokhoz, esetleg egy használt biztonságosan üzemeltethető állapotú reletíve olcsó kisautóhoz, évi néhány olcsóbb könyvhöz, színházjegyhez, mozijegyhez. Mert a bkvnál nincs cafeteria rendszer, ingyenes uszoda vagy teniszpálya bérlet...
Viszont van ingyen szauna.
:)
ezerhaju 2007.09.03. 12:20:33

"Pozitív hozzáálást. Ne a MIT MIÉRT NEM !!! "

Te írtad...
Vissza kéne menni szabira tótawé, hiszen nem birtad kiverni a fejedből továbbra sem a nácikat.
Így nehéz lesz az őszöd. (öszöd?)
őszöd az, így is, úgy is
A Fidesz azért nem bontja az önk. szövetséget a Jobbikkal, mert sokelyütt csak így jön ki a többsége a megyei/városi/egyéb közgyűlésben. Meg kell neki az a fix +2%. Ahelyett, h a mindenki ellen szavazó nemszavazó 34%-ból csipegetne. Bár vsz azok inkább fegyújtanák az egész Parlamentet, gyéefestül, óvéstül, és ráhordanák Thürmert Kádár maradékával, amit nem vittek még el, meg Vonát a Gárdájával együtt, bármennyire is szép kecó.

Legalábbis aki notórius nemszavazót ismerek, mind azt mondja: azért nem, mert nincs kire. Viszont nem ez a kulcsmondat, hanem: Ha lesz kire, akkor majd megyek.

A jobbikinfó pedig épp annyira pártfüggetlen, mint a pártnap-kelte.
a "retardált" (TWÁ). "Bambano 2007.09.03. 11:55:33
Malacka69: Wittner ott volt a gárdista avatáson. Ennél jobb elhatárolódásra van igény."
Figyelj Bambanő, bebizonyosodott már, hogy a Magyar Gárda náci és fasiszta? Tett már valamit, ami ezt bizonyítja? Én eddig csak egy perindításról tudok, amit a kormány ellen indítottak fasisztázás miatt....
Másrészt nemzeti párt az MSZP? Mert, ha nem, akkor "idegenszívű", ha pedig igen, akkor nemzeti szocialista, azaz náci!
a "retardált" (TWÁ)
"KopaszMercis 2007.09.03. 12:11:36
malacka69: az, hogy valaki fasiszta vagy naci, szive joga o donti el.."
Azt, hogy fasiszta, azt maga dönti el, de azt, ha ráfogják, azt vele teszik, és éppoly sértő, mintha veleszületett tulajdonság lenne. Én német származású vagyok, s az átkosban, midőn topon volt az antifasiszta szöveg, még engem is lefasisztáztak. Komolyan mondom, olyan erős volt a propaganda, hogy 12 éves koromig azt hittem, hogy minden német fasiszta, és azután is csak az NDK-s németek mosodtak ki tudatomból, a nyugatnémetek még pár évig tartották magukat, mint fasiszták, a mostani hatalom elődjeinek áldásos propagandájuk miatt...
Malacka: Ne vedd a szívedre! A szadesz 30%-os támogatottságát dolgozta le a sok antiszemitázással és most a maszop sem áll valami túl jól. Nem kell ide semmilyen gárda, meg szélsőjobber kacérkodás.
tetszik, ahogy vannak még, akik csakazértis próbálják elhittetni valakikkel (nem is értem, kikkel, tényleg), hogy a fidesz körül nincsenek nácik. "megagárda nem újnyilas ám! de nemám!" :) persze, köszönöm, kérem a következőt.

amúgy meg a belvárosba bejárni, belvárosból kijárni egyszerűen DRÁGA DOLOG. hm? bkv-t használva bérlettel, emberi ürülékbe-üléssel, bűzzel, hideggel és hőséggel fizeted meg, autót használva meg benzinnel, idővel, várakozással, autóamortizációval fizeted meg. mindenhogy drága, és egyre drágább lesz.

ja, és a legnagyobb dugók nem a belvárosban vannak ám. a legnagyobb dugókat a T. nem-budapestiek okozzák. akik a legjobban szidják a szintén nem-budapesti Demszkyt. hogy is van ez?

szentendréről jársz be? 500 huf belépő naponta. miattam, aki bent lakom. fizess adót, fizess, amiért nekem füstölsz.

árut szállítassz? 7-19 óráig BEHAJTANI TILOS. miattam, aki ott lakom. nem muszáj nap közben, dugóban árut szállítani. hajnalban vagy este szállíts, vagy FIZESS!

bejáró vagy, de letennéd a kocsit a városhatárnál? BKV bérletért cserébe őrzött parkolót kapsz.

valahogy így jutna több hely és bevétel több belvárosi buszra, trolira.
Kicsit hasonlít a helyzet az általad sokszor említett 'gazda kimegy az utakra traktorral zsarolni' dologhoz. A traktorvezetés is egy veszteséges üzlet meg ez is. De mivel mindkettőre szükség van és mindkettőhöz politikai felelősség kapcsolódik nincsenek rossz helyzetben a követelődzők/sztrájkolók. Elismerem, nehéz a földeken dolgozni és nehéz buszt vezetni a városban, de egyik sem kötelező. Szóval, ha a BKV egy magánvállalat lenne, akkor már rég csődbe ment volna és a buszvezetők nézhettek volna más foglalkozás után. Ezt most is megtehetik, amíg van a kezükben munka. Én most ezt lépném a helyükben. Mert egy buszvezetőt mégis könnyebb lecserélni, mint egy gazdát.
ami nem veleszuletett tulajdonsag, az nem "epp oly" mint a veleszuletett tulajdonsag. Kapisch? Amugy meg aki korpa koze keveredik megeszik a disznok. Lehet, hogy nem szep dolog valaki le nacizni aki nem az, de ha kozosseget vallalsz veluk, ahogyan arpadsavos tangaban pozolnak tv szekhaz es sieg heil dobalasa kozben veled a foto kedveert, nehogy mar te legyel felhaborodva. Te kerj elnezest ertuk!
Erdekes nekem noha a felmenoim nem kis hanyadat nacik irtottak ki, bennem sosem merult fel, hogy minden nemet fasiszta vagy naci lenne... sot. Bar lehet, hogy ennek van nemi koze az IQhoz, az EQhoz, meg ahhoz, hogy ki mit hoz otthonrol, es mennyire jar csukott szemmel a vilagban.. latod, ha pl azt olvasnam a szemedre, hogy Teged ki kene nyirni, mert olyan suttyo korulmenyek kozul szarmazol, ahol azt nem tudtak megertetni veled, hogy nem minden nemet naci, akkor az eloitelet. Ha azert haragszom rad, mert direkt jatszod a hulyet, es nem akarod megerteni, hogy mennyi igazad van, az mar nem eloitelet, de dontod el sajat magad, hogy te majd itt adod a hulyet, nem mas helyetted.
Ilyen egyszeru...
Árpi, azt el tetszett felejteni megírni (pedig éppen az a dolog lényege), hogy a csókák nem úgy gondolták a sztrájkot, hogy akkor majd ritkábban indítjuk a járatokat (a törvényi előírásoknak megfelelően), hanem úgy, hogy sehogy. Ez némi kis különbség. Nem véletlenül csapta ki a biztosítékot sokaknál, és nem véletlenül állt neki embereket toborozni a BKV. Törvényellenes módon meg talán ne akarjanak béremelést követelni, mert mi van akkor, ha pl. a mentősök vagy a tűzoltók is ezt a stratégiát veszik át?
Ufff.

bandibatyatok for prezident!
Kopasz mercis, te még tán meg sem születtél, mikor én már tanulmányi versenyeket nyertem (ennyit az IQ-ról), de amikor még csak 10-12 voltam, akkor bizony nem én voltam az egyetlen, aki német=náci tudatlanságban volt tartva... Te pedig egy szemét gyilkos vagy!....... Miii? Megsértődtél? Pedig ez nem is veled született tulajdonság... Amúgy ez az egész abból indul ki, hogy BKV, de TWÁ már megint beletette a második mondatába a Fidesz=náci sugalmat. Nem bírta ki. Tényleg kellett volna neki még néhány nap szabi
bandibatyatok 2007.09.03. 12:45:16

"árut szállítassz? 7-19 óráig BEHAJTANI TILOS. miattam, aki ott lakom. nem muszáj nap közben, dugóban árut szállítani. hajnalban vagy este szállíts, vagy FIZESS!
"
------------

Ezzel elméletileg egyetértenék, de akik áruházak, üzletek mellett-felett laknak, azok nagyot szívnának, ha mondjuk minden reggel 4-5 órakkor göngyöleg-puffogásra ébrednének, meg a főút mellett lakóknak pont este jutna a nagy kamionzaj...
Az első bekezdés ha stílus tekintetében nem de, de tartalmilag szívemből szólt. Netes poénkodásból marketing-kampányt csak ostobák csinálnak.
10-12 évesen ennyire sötét voltál?

hány tanulmányi versenyt nyertél, és milyen tárgyból? mesélj már.
Mi a fasizmus:
- a nemzet minden előtt,
- vezérelv,
- az egyén állam alá rendelése,
- a más véleményűek erőszakos elnyomása.

A náci ehhez még rendelkezik:
- faji küldetéstudattal,
- antiszemitizmussal.

Nem lehet egy-egy tulajdonság alapján dönteni, mindegyik kell.

Ezek után ki-ki gondolja meg, ki a náci:
1. a BKV sofőr,
2. a Magyar Gárda tagja.
bandibanyátok 10 éves korodban milyen rendszer volt? Mert amikor én 10, akkor még a legerősebb Kádár-éra. Négy páncélos és a kutya és a többi mond neked valamit? Fogalmad sincs arról, milyen volt a Kádár-rendszerben gyerekként a politikára nézni, de azért csak fikázz, hajrá!
kukacka:

igen, igazad van, egy MO-ás azért mindenképp hiányzik ehhez a szép álomhoz, a hajnali árupakolást talán este 7 és 10 közé lehetne áttenni, vagy nemtom.
az mégsem megy, hogy egy egész körút 1 azaz egy darab árupakoló tarack miatt áll reggel. számtalanszor tapasztaltam, már amikor még arra jártam és amikor még autóval.
malacka69: ha valaki aki altalanos iskolas tanulmanyi versenyek eredmenyeivel kerkedik, es utana serteget az szamomra nem serto. Megegyszer: a faszfejjel van a baj aki serteget, nem pusztan azzal amit mond. Ha egy szanlmas szarkupac mint te ugat, azt leszarja egy jo erzesu intelligens ember ;)
Egyenlítő
Hogy a Magyar Gárda fasiszta vagy nem, majd eldönti a bíróság, mivel perlik ez ügyben a kormányt. Másrészt amit TWÁ és a többi szoc-lib álbaloldali csinál az nem más, mint a Fidesz=náci oltogatás az álbaloldaltól elpártolt ill. elpártolni készülő szavazok visszaszerzésére. A te definíciod szerint inkább fasiszta Gyurcsány, mint Pokorni, Navrasics, vagy Orbán.
Vezérelv, ld. Ferencünk pszichéje
Az egyén állam alá rendelése, ld. reformdiktatúra, még a szakemberekekkel sem egyeztetnek
más véleményűek erőszakos elnyomása, ld. ORTT megbüntette a Napkeltét a Morvai interjú miatt (itt még milliót tudnék sorolni...)
malacka69 nem a birosag donti el, hogy valaki fasiszta vagy sem. Ahogyan nem a Solyom "fidesszovivo" Laszlo sem az erkolcsi alfaja - omegaja a vilagnak.
Tanulj mar meg sajat megalapozott velemenyt formalni.
Kopaszmercis, annyira IQ ligth vagyol, hogy nem értetted, sértegetésem a te mondandód paródiája, pedig közben magad is alkalmazod. Pihenj le, én nem kérkedtem, tényeket közöltem. Vágod:)
malacka69:

nen haragudj, nem is téged hibáztatlak, hanem a szüleidet. NEKIK a kádár szisztemben sem volt kötelező téged ilyen sötétségben tartani, még ha az iskoládnak esetleg az is volt. (egyébként 10 éves koromban még épp előző rencer vót, én ott sem hallottam soha senkitől, hogy a németek nácik, ez nagyon-nagyon butácskán hangzik még egy 10 évesnek is.)

ENNYIRE nem voltunk hermetikusan elzárva. lehetett tudni, hogy hogy és kik élnek az nszk-ban.
malacka69: szoveg ertes elegtelen.. ulj vissza!
Hé te kopasz, nem is itt élsz, ha jól látom, mert a géped (vagy te) nem ismeri a megfelelő ékezeteket. Ha pedig ez igaz, akkor jobb lenne, ha kussolnál, mielőtt más lándzsájával vered a bozótot...
bandibatyatok 2007.09.03. 13:13:25

Mondjuk az önkormányzatok kijelölhetnének zónákat, eltérő szabályokkal, tiltásokkal. Mintha a KRESZ-ben lenne is ilyen tábla, hogy "behajtani tilos xx és yy óra között" meg "kivéve áruszállítás", stb.
Szóval valahogy meg lehetne oldani, de
1.) A politikusokat qvára nem érdekli
2.) Az áruszállítók a már létező szabályokat sem tartják be és nem lehet minden tahó szállító mellé rendőrt rakni.
3.) A nagy beszállító cégeknek nem érdekük, hogy korlátozzák a folyamatos szállítást. Gondolj bele, hogy néhány óra alatt kellene kiszállítani mindazt, amit most a nap szinte 24 órájában. Több kamion, több sofőr, extra költség. Frászt! És hát tudjuk, kik diktálják a politikusokat....

Ez elég reménytelen, sokat kell még fejlődnünk, amíg az ember az anyagi haszon elé kerül. Mondjuk Olaszországban az üdülőrészeken kb. 9-23 óráig (nem tom pontosan) le vannak zárva az utcák az autók elől, hogy a turisták kedvükre hömpölyöghessenek, de gondolom, ott kimutatható ennek a gazdasági haszna.

:)
bandibatya,
ha jól értem, te már glasznoszty és peresztrójka érában eszméltél, aminek már a szaga is más, mint az igazi Kádár-rendszeré. Fogalmad sincs a kötelező KISZ-tagségról meg kötelező felvonulásokról, fogalmad sincs Brezsnyev napi híradós megjelenéséről, fogalmad sincs arról, hogy nem mehetsz nyugatra.... hadd ne soroljam...
Olvasgatom itt a bejegyzéseket és elég gáz dolgokat is tapasztalok. Rögtön itt van kukacka, aki nagyon toleráns és egyből rájött, hogy valaki (áruház mellett lakó) néha szív (mert ott megy el akamion éjszaka).
Valaki azt szeretné, ha lenne M0-ás csak ne az ő kertjénél.(azzal nincs baj, ha más embernek a kertjénél megy.
Valaki azt mondja, hogy a buszsofőr többet keres mint az orvos, aki 5-6 évet szopik az egyetemen.
Egy 2 milliós városban nincs olyan, hogy mindenki jól járjon. Valaki szívni fog, ehhez vazzeg nem kell ész. A dugóval majdnem mindenki szív, aki nem föld alatt közlekedik. Az éjszakai árutöltéssel, csak 3-an akik ott laknak.

Orvosokat qrvára sajnálom, hogy nem keresnek annyit, amennyit a német orvosok, de elárulom, hogy a magyar kukások sem keresnek annyit mint a német kukások. Meg a magyar pékek sem keresnek annyit, mint a brit pékek.

Ebben a qrva országban 17 éve demokráciára és KAPITALIZMUSra szavaztak az emberek. Kapitalizmus a pénzről szól. Vazzeg itt farkastörvények vannak, pénz beszél, orvos ugat, ha nem tetszik el lehet menni Kubába, Észak-Koreába vagy kínába, oszt ott minden rendben van. Teljesen egyetértek azzal az állásponttal, hogy legyen az orvosoknak uniós fizetésük, de legyen a kukásoknak is, meg a pékeknek is.
Egyébként meg miért nem tetszett villamosmérnöknek menni?
"Bár az tényleg izgi, hogy miért van a Fidesz körül ennyi náci."

Kábé annyi, mint ahány százalékban gondolják ellenforradalomnak '56-ot az MSZP szavazótáborában. Csak ez valahogy nem beszédtéma. Tenne egy nagy szívességet a better Magyarlandnak az, aki végre azzá tenné.
travis,
nincs annyi, hidd el! Jóval több az MSZP közelében az "56 ellenforradalom".
Csak egy példa:
Betelefonálós műsor, MSZP szavazó 2006. okt. 23. után:
"Ugyanaz a csöcselék csinálja most ezt a felfordulást, amelyik 56-ot is csinálta"
travis, travis, travis, mennyire igazad van!!!
kukacka:

igen, természetesen én sem hiszek benne, hogy ez valaha működni fog, elég, ha csak a 50 éve épülő és soha el nem készülő M0-ásra gondolok.

még nem mentünk el a végső határig, még nem ütközött végső falba a közlekedés, 1-2 óra alatt azért valahogy csak-csak át lehet jutni mindig a városon.

lesz ez még rosszabb, lesz még nagyobb dugó ennél is, és egyszer majd eljön egy lélektani várakozási idő-határ, amikor rokkantkártyás holdjárós köcsög is észreveszi, hogy a gyalogosok lehagyják a járdán.

ha nem, az sem baj, nem kell majd zebra, bringaút, járda, bárhol mehetsz majd, mivel az összes autó úgyis ÁLL majd reggeltől estig.

mint az igazi anarchiában, olyan tehetetlenség működik egy ideje itt: gyakorlatilag kijátszhatatlan szamályozás nincs, hatóság nincs, büntetés nincs, van az egymásnak feszülő közlekedő tömeg, ami önmagát korlátozza.
'Ahogyan nem a Solyom "fidesszovivo" Laszlo sem az erkolcsi alfaja'

Kopasz Mercis, rádférne egy kiadós torazin-kúra ilyen érveléstechnika mellett.
Mikor vesszük észre, hogy a szocik már megint az oszd meg és uralkodj elvét alkalmazzák. Az orvos a bkv-s nyakának esik, a nyugdijas meg a tanárénak stb. Én meg globálisan ugy latom, hogy ha nem segitunk egymasnak, akkor itt a nepkepviselet elve mehet a sunyiba Árpi uszitoval egyutt. Ma a soforok lazadnak, de honnan tudod, hogy holnap nem neked kell-e e segitseg eppen tole!? NAgyon roviden latunk az biztos. Amugy most mar nyiltan lehet fasisztázni, az nem ciki? Ha másra nem is, de arra jó a népszavazás, hogy végre van utja a véleménynek, es nem utolso sorban hogy egyutt is gondolkodhatnánk már valamin vegre:::
Kopaszmerci,
hát te itt élsz, magyar vagy! Pont annyira, mint a billentyűd!:) Ugye nem fáj, hogy ezt mondom, mint ahogy a fasisztázásnak sem szabad fájnia szerinted egy Fidesz szavazónak a sajátos logikád szerint...
Egyébként tisztára igénytelen vagy, hogy nem magyar billentyűvel írsz. Még az anyanyelvedet sem tiszteled, miért tisztelnéd a Hazád? (Bár te ezt is kisbetűvel írtad volna, ugye?)
travis,
a kopaszmercis élő cáfolata az ismert mondásnak, ami a haj hossza és az ész mérete között van...
malacka69:

ezesetben megkövetlek, bár atyám biztos átélte a zsíros átkost, valahogy mégis egyike bírt lenni az 5 "hippinek" a Kossuthon (na jó, csak mondtam egy kicsi számot), mégis "tudott dolgokat", pl. azt is, hogy németek nem nácik, még ismert is egyet, aki később az egyik legjobb barátja lett. (((pedig...))))

ha korábbi évjárat vagy, mint én, akkor a szüleid is korábbiak, mint az enyimék, így pont ezért nem tudom elfogadni, hogy kötelező volt tudatlannak lenni, még egy 10-12 évesnek sem. én csak ezen akadtam fent. béke.
nos érdekes, totálra élrtelmetlen, fehérzaj növelő cikk. a sztrájknak az ő menete és egzisztenciális problémái a BKV-ra tartozik meg az alkalmazottakra.
piszok nagy baja ennek az országnak, hogy a közélete olyan, hoy mindenki egyfolytában szakért meg belepofáz olyasmibe, amihez úgy valljuk be de őszintén, közünk nincs. maximum annyi volna, hogy egy esetlegesen realizálódó strike esetén a szolgáltatás minimális szintje teljesült-e vagy sem.
Malacka,
a haza kis betuvel irando, mert koznev, nem tulajdonnev. Te ismered a hazat, hogy "tiszteled". Nevetseges, amit irsz, olvass mar egy kis B. Andersont, legyszi, alapmu.

Szoval itt Berlinben utoljara talan ket honapja volt sztrajk a "helyi BKV-nal", azaz a BVG-nel. Kabe ketszer annyi embert szallit reggelenkent, mint a BVG, hiszen a Berlin kornyeki telepulesekrol is kozvetlen S-Bahn viszi be az embert a varoskozpontba, atszallas nelkul, termeszetesen, de ez egy masik tema.

Biztos, hogy kellemes nem volt a dolog, de ezt a mocskolodast, mint ami itt megy, ennek a tizedet nem lehetett itt hallani. Sztrajkolni mindenkinek joga van, punkt.

Az emberek felszalltok a biciklire, a fehergallerosok is, es betekertek. Vagy megszerveztek es bevittek egymast kocsival.

A sztrajk ideje alatt pedig egyaltalan nem jart S-Bahn, se a Deutsche Bahn. Igaz, a masik kozl. tarsasaghoz tartozo metro kozlekedett.

„Bár te ezt is kisbetűvel írtad volna, ugye?”

Én igen, mivel én a helyesírási szabályait legalábbis tisztelem, muhaha. (És most erősen picsogok, annyira meghat ez a mély honfiúi önérzet, amelyik azt hiszi, ha hülyén, hibásan ír bizonyos honfiúi dolgokat, attól ő annyival nagyobb honfiú.)
nele,
nem ez volt a lényege, hanem az igénytelenség, amivel hozzááll kopaszmerci a magyar nyelvhez...
Amúgy én így szoktam írni:
Tisztel Hölgyem!
vagy az én Kedvesem,
vagy nele, Te igazán szólhattál volna értelmesebbet is.
Ezek amúgy mind kisbetűsök lennének szerinted?
Miért ne írhatnám naggyal, hogy Hazám! Nekem ez eszembe jut, mint ahogy a Kedvesemnél is. Neked meg nem...
Ez különbség köztünk...
apukádhun:
" Ebben a qrva országban 17 éve demokráciára és KAPITALIZMUSra szavaztak az emberek. Kapitalizmus a pénzről szól. Vazzeg itt farkastörvények vannak, pénz beszél, orvos ugat, ha nem tetszik el lehet menni Kubába, Észak-Koreába vagy kínába, oszt ott minden rendben van."
csak egy baj a mi tőkésricséink simlin,közpénzek furcsa kezelésével lettek tökösricsék,és ők ezt a pályát szeretik ezen tudnak játszani.
egy alfát és omegát használnak=kapcsolatitőke,KAPITALIZMUS ?
a magyar tőkésricsinek ko(c)ka feje van,
puma teste és hernyó talpa, de a milllyénk
Ouroboros,
Azt a szót, hogy Hazám, Te sosem fogod nagybetűvel írni, mint ahogy kimondani sem fogod komolyan, csak ha viccelni vagy gúnyolódni akarsz vele. Ilyen vagy Te, és ilyenek vagytok Ti... És még valami: ez nem helyesírási kérdés, mint ahogy a Hölgyem, Uram, Kedvesem, Ön stb használata sem. Érti Uram?
travis: tudom nalatok jobboldaliaknal ugy van, hogy kiemelsz egy mondtaot, es aszondo dehujevagytekomcsi.. de attol mert beszolsz az meg objektiv nem erv.
A fidesszovivo koztarsasagi elnok meg egy erkolcsi nulla meg is ugy is, hogy mast akartok hinni. Ennyi
Malacka, mit érdemel az a bűnös, aki a nemzetet a helyesírás elé rendeli? :-)
Mi a fasz van itt bazmeg? Az esélyegyenlőségi miniszter beköttette a netet a zártosztályra?
Na,Isten hozott Árpi!Mint látom a szabi nem lökte helyre az agyad.Tudom,bezárt a "Lipót".

Kezdjük az elején.Mi is a nácizmus?Az anyagi és szellemi dogokhoz való hozzáférést az állam saját hatáskörébe vonja és szabályozza.KIK is teszik most ezt?Na ennyit a mocskos kisstílű populistákról.

Mond már el nékem,KI hitt itt a sztrájkban?A média azon része akik abból élnek,hogy megkapják mikor kell visítani.Gondolod,hogy csak olyan hülyék élnek e határon belül akik elhiszik,hogy a "PÁRT" fiókái majd nekiugranak "anyunak"?Ennyire még Te sem lehetsz hülye.

GÁRDA!Bizony mondom ennél nagyobb etetést még nem láttam mióta élek.Ferenc és hívei itt nagyot dobtak.Azt nem értem csak,hogy miként sikerült nékiek.Jómagam ellene vagyok,de csak azért mert az Evangélium nem erről szól.

A sztájkjog és annak hazai szabályozása is bőven megérne egy misét.Mint a gyülekezési jogé is.

Na-üdv a fedélzeten--Kapitány.
mollaris
Kifejezetten idegenszívűség, amit teszel, Malacka. Más nyelv helyesírási szabályait használod, éppen a neked legszentebb szavakra. Na most akkor kurucz vagyol, avagy labancz-é?
malacka69: anyadpicsajat en erdelyben beszeltem a hazamrol szinpadon ugy hogy roman rendorok masirozgattak elesre toltott gepfegyverrel...
te nagyon hulye te!
egyenlítő,
Intelligensebb vagy Te annál, mint hogy hülye kérdéseket tegyél fel:) Teljesen megengedő, hogy a tisztelet jegyében bizonyos szavakat (amik egyébként nem nagybetűsek) nagybetűvel írjon az ember. Persze ehhez érezni kell a tiszteletet...
Kopaszmerci,
ahhoz képest nem vagy képes beszerezni egy magyar billentyűzetet 1000ft-ért... Ráadásul Erdélyben 10 magyarból 10 Fidesz párti, Neked ott inkább a magyaroktól kéne félned, meg azoktól, akik nem szeretik, ha "anyadp..." mondják nekik.
(Az exnejem erdélyi...)
malacka69 · www.adysokk.freeblog.hu 2007.09.03. 14:20:05

Milyen jo, hogy vannak itt magyar es meg annal is magyarabb emberek. Aki ezt nem bizonygatja az sikeres ember nem lehet. Pedig ez osi roman szokas.
nekem meg a jelenlegi menyasszonyom erdelyi. nem kell nekem felnem. ott kinn azert fideszesek mert ok ceaucescu alatt i elnyomasbol a nacionalizmusba menekultek.. oket megertem. nekem is fontos a hazam, es hogy honna jovok. de nem ez efinialja meg, hogy ki vagyok, ez egy resze, es fontos resze. Az aki annyibol all, hogy magyar azt teliszajjal kirohogom es lenezem mert egy ures sekelyes fasz.
Tudod mit egyenlítő, vedd úgy, hogy csapnivaló a helyesírásom, de épp most beszéltem egy magyartanárral (tényleg!!!), ő nem ezt mondta, s ha nem haragszol, neki jobban hiszek:)
malcka a tiszteletet nalam kierdemelni kell. nem statuszhoz vagy alapveto dolgokhoz jar. sok ember erdemel tiszteletet.. a tobbseg nem.
malcka te egy igazi hulye fasz vagy, ha abba merik neked a magyarsagot, hogy ki ad ki 1000ft-ot egy ekezetes billentyuzetert. Amúgy azért nem írok ékezettel, mert egyszerűen nem praktikus. Teértetlenfaszparaszt.. =)
vernarancs,
Te érted, amit írtál?
kopaszmerci,
Ne nősülj meg, mert sok ellenséged lesz a családodban! Másfelől: a Ti antimagyarságokotok provokálja minden jó érzésű magyarban, hogy "magyarkodjon"... De tényleg, miért nem tudsz beszerezni egy magyar billentyűt?
És még valami: a Ti félék mindenre rögtön rákenik, hogy magyarkodás, miközben szartok mindenre, ami igazán magyar (pl. anyanyelv), és ömlik belőletek a gyűlölet, ha valaki büszke arra, hogy magyar. Én olyan hazában akarok élni, ahol büszke lehet minden ember a nemzetségére, legyen az sváb, cigány, zsidó, vagy magyar... Te nem?
malacka!
Neked hited van, nem érveid, így vitatkozni veled nem felesleges, hanem lehetetlen. Nincsenek érvek, csak kinyilatkoztatások, és a saját kinyilatkoztatásokra hivatkozás, amik igazolják a kinyilatkoztatást. Önseggnyalás.
Én még annyit hozzátennék, hogy malackának igaza van, mert néhány szót a nyomatékosítás jeleként én is szoktam akár teljes egészben nagybetűvel írni.
Pélául így: malacka te HÜLYE FASZ!
Na TWÁ gyorsan megkapta tőlem,most ugyan így le kell írnom,hogy mintha a szellemi és leki toprongy tobzódása vett volna erőt némely grafomán szellemi proletáron."Kopasz Mercis" barátunkról annyit:remélhetőleg fekete az a "merci".Mert olyan sötétséget mint amit szavai sejtetnek még nem írt le az irodalom emberi értelemről.Így aztán az autó az ami "világít".
Aki meg oda mer vágni,arra jönnek a "libsik",mint cukorra a méhek.

Várom én is "kedves" soraitok.
Úgy sajnállak kopaszmerci... rossz lehet neked, mert nagyon sok gyűlölet árad belőled. Hihetetlen frusztrált lehetsz... Péniszkomplexus? Nagyon csúnya vagy? Mi a baj? Beszéljünk róla?:)
"kellemes hideg évszakot kívánok..."

Árpád, nem olvasol szépirodalmat? az őszt 'esős évszaknak' mondják. Vagy te egy költöző madár vagy, s ez neked a 'hideg'?
Nagyon örülök, hogy egyre többen vagytok, akik rájöttek, hogy bábuk vagyunk valakik kezében. Es ha továbbra is az oszd meg és uralkodj elvebe esunk bele, akkor annyi nekunk meg egy bambi. Igy a bkv-val (tömegközlekedes, metro stb) kapcsolatban is csak annyi a kerdesem: KI VÁLASZTOTTA MEG ÚJRA DEMSZKYT? Csak nem hitték el, akik rá szavaztak akkor osszel, hogy szegeny Tarlós (1%)egy náci? Ki az aki akkor elhitte, hogy jogos a veszély?
Azert jó látni Demsz. gyöngyöző homlokát, mint az első számú sztrájktörő:)))
Itt felmerül a média és a véleményvezérek (lsd. TWA) felelőssége is. Most már kurvaanyázzuk a blogban Ferit, de a válsztásoknál közvetítettük rendesen a náciveszély baromságot a szociktól. Meg mindent adagoltunk a hasábokon, amit hazudtak, pedig mindenki tudta, csak valamiért nem hittük el. Inkább egy hazug szoci, mint az Orbán (amugy már tisztáztad magadban Árpi, hogy a Viktor gyerek náci vagy cigány?, -ahogy egy időben a szocik azt is álították róla)
Az a baj, hogy mi polgárok vagyunk oktondiak, mert nem birunk jozan esszel kikeveredni a hazugság ömlesztesből, s ha rájövünk valamire meg szólni sem merünk.(jó ok, volt aki kiment és kapott némi gumilövedéket, csak hogy tudja, hogy pofa lapos) Talán meg is érdemeljük ezt a sok szoci-szakszervezetes-kiszes-mszmps bkv vezéres-metroépítos-demszkys hatalmat. TWA! Kerlek olvassad el TGM cikkét, melyben leirja, hogy a baloldali-liberális értelmiség elveszett. Hogy miért? Kiáltak valaki melett...Sajnálom hogy idáig jutottunk.
Ahnmet,
Te mondtál érvet? Nem láttam! De én igen, elég ha átnézed az összes kommentem...
Zaklató Panda,
gratulálok a gyűlöletkeltő és kirekesztő jobboldaliak nevében:)
"Várom én is "kedves" soraitok."

Molaris, ne várd, téged mindig megsajnálnak.
"photon"-inkább ezer köpködő,mint egy sajnáló!
Még egy tanács a kopaszmerciféléknek:
ha el akarjátok árulni, hogy nincs érvetek, nincs igazatok, akkor elég, ha elkezdtek anyázni. Nézzétek meg a szakirodalomban (Dr. Buda Béla) , hogy mi okozza az agressziót!
" malacka69 · www.adysokk.freeblog.hu 2007.09.03. 14:42:52
vernarancs,
Te érted, amit írtál?"

Huha. Arra azert nem gondoltam, hogy indexileg ennyire tudatlan vagy. Vagy csak szimplan nyelvi nehezsegekkel kuzdesz. A lenyeg, hogy a magyarkodasod mosolyogtato.
vernarancs,
akkor jól értettem, csak hagytál némi bizonytalanságot bennem, de most már világos, hogy Te is hungarofób vagy:), ők szoktak magyarkodásozni. Egy kis antiszemitizmusásra nincs kedved?:)
Kedves Buszvezetők!

Gyertek, gondolkodjunk EU-ban:

Magyorország:
www.hirszerzo.hu/cikk.orulok_ha_megvan_a_120_ezer_forintom_-_mennyit_is_keres_egy_bkv-sofor.43579.html
(Nettó 100-120.000 Forint / hó)


írország:
www.dublinbus.ie/opportunities/BusDrivers.pdf
(Nettó 440-652.000 Forint / hó)

Igaz, a busz emeletes, de a fizetés is négyzetes.

Szal én egy ideje nem járok busszal.

Malacka69, mit ír Buda Béla az agresszióról? Nincs linked? Vagy rövid összefoglaló. Egyébként ő valami etalon?
én nem vitatom, hogy a bkv-seknek joguk van sztrájkolni, ha mondjuk kevésnek érzik a fizetésüket. azon tényleg kár vitázni, hogy 200 bruttó sok vagy kevés. erről mindenkinek megvan a véleménye, nekem is, korábban le is írtam, de nem azért, hogy bárkit meggyőzzek - nyilván vannak, akik ezt másképp látják.

árpádnak igaza van, mindenkinek annyit ér a munkája, amennyi pénzt ki tud harcolni érte.

amit gusztustalannak érzek, az az, hogy amint a demszky bedobta a köztudatba ezt a 200 ezret, a hírtv egyből a szárnyai alá vette a buszsofőröket, és még aznap este ott ült a sírásra görbülő szájú 89 éves tapasztalattal rendelkező sofőr, aki csak 120-at keres, és persze elindult a bruttó-nettó kavarás meg pótlékkal együtt vagy anélkül, és hogy a kezdő meg csak 80-at keres.

a másik oldalon pedig lehetett hallani ezt az "egy tanár még ennyit se keres" című indulót.

csodálkoztam volna, ha ezt a kérdést politikai felhang nélkül ítélte volna meg publikum.
A munkaerőfelvétel valószínűleg csak blöff volt a vezetőség részéről.

Nem valószínű, hogy tolongtak volna a jelentkezők egy napi munkáért, még ha hétvégi pótlékot is kaptak volna érte. Akinek van sofőri állása (pl. volán) nem hagyja ott egy napra a munkáját. Akinek nincs állása valószínűleg nem is alkalmas (ott nem elég a buszt vezetni tudni).

Mikor nem jött be blöff, kénytelenek voltak valamennyit engedni. Így megy ez, teljesen rendben volt.
malacka69 · www.adysokk.freeblog.hu 2007.09.03. 15:13:22

De van. Sot buzizhatunk is mert en homofob is vagyok. Amit csinalsz valoban magyarkodas, fobia ide vagy oda. Ez a cirkusz az ekezetekkel stb. Vicces, no. Azon is jokat derulok, ha valaki annyira belehergeli itt magat, hogy faszozik meg anyazik.

helyesen: antiszemitizmusozas. Hamar Gretsy, legyen kover :)
az őszt tényleg esős évszaknak mondják, csakhogy újabban nincs ősz, hanem van egy meleg évszak, meg egy hideg.
Malacka, helyesírás ügyben igazad volt. "Fokozott tisztelet kifejezésére", vagy "kivételesen, elsősorban költői művekben" használható a nagybetűs kezdés közneveknél is. A továbbiakban az ilyeneket írói munkásságod részének tekintem.
malacka ma már pihen, nehogy túlhajtsa magát.
Pascal · pascal.blog.hu/ 2007.09.03. 15:22:46

Szerintem nem volt bloff. Volt egy csomo jelentkezo es igazabol nem a BKV adta be a derekat hanem a szaxi. Az a 6000 forintos emeles az egyebb juttatasok csokkentesebol fog menni. Tehat a BKV szamara semmi nem valtozott, viszont a szaxi megtapasztalta, hogy a sztrajk nem biztosan a legjobb fegyver, mert azonnal felvesznek masokat a munkara. Ettol meg a soforuk berezelnek. Hatha azok utanna ott is maradnak... Azert abbol amibol a szaxi kiindult mint koveteles ez a 6000 forint inkabb kudarc.
Malacka, nem kell ehez szakirodalom, a tehetetlenség és a tudatlanság.
A sztrájk a dolgozó joga, emiatt nem érheti hátrányos megkülönböztetés, nem eshet el előléptetéstől, fizetésemeléstől stb. Ha emiatt kirugják, akkor a céget komolyan megbüntetik. sokszáz dolgozót meg nem lehet csak úgy kirugni az utcára, mert az csoportos leépítés és arra egyéb szabályok is vonatkoznak. Arról nem is beszélve, hogy a felmondásba indoklást is kell írni! sokszáz dolgozó esetén mire hivatkozol?

Amúgy meg volt sztrájk, nem is egy, MÁVnál, mozdonyvezetők pl. Az egyik vezér (Sipos Istvánnak hívták) ekkor halt meg, lassan 9 éve.

Persze megint büdös utánajárni...
a mai hozzászólások egy része erősen konvergál a polfórumon megszokotthoz. kár lenne érte...

malacka: latod, hogy kibujik a szog a zsakbol.. kiszsebnaci vagy te. kepzeld el a baratnom fideszes apjat egy picit sem zavarja, hogy vmiben nem ertunk egyet ;)
Jópofa azért, hogy többen példálóztok nyugati fizetésekkel.
Azért azt is vegyétek számításba hogy pl. Londonban 4 fontot fizettem egy szendvicsért (igaz guargumi mentes volt, friss és nagyon finom). Itt ezért (1500Ft kb.) már vernék az asztalt hogy micsoda drágaság.
Étteremben egy jó beef, körettel, utána sütemény és kávé - 35 font...
Dublinban még nem jártam, de azért ennek fényében nem irigylem az angol fizetést most már _annyira_ csak egy kicsit.
Hasonlóan pl. Párizsban is vannak azért elég szép árak, ha kicsit is elkalandozik az ember figyelme.
(Mondjuk a 'BKV' jegy az konkrétan 10 db. 10 euro és a metróban addig érvényes, amíg fel nem jöttél, vagyis átszállással együtt, tehát a tömegközlekedés azért olcsóbb.)
Szerintem a BKV-val kapcsolatban "reális piaci árról" stb. beszélni finoman szólva a vicc a kategóriájába tartozik. Mint általában az állami monopóliumok, ez is gazdaságtalanul és logikátlanul működik, még normális törvényi szabályozás sincs.

Ha lenne, akkor nem történhetne meg, hogy pár száz rember terror alatt tart egy egész várost. Nekem a sztrájk(gyönyörű magyar szó) napján pl vizsgám van reggel 8kor, már hetek óta azon paráztam, hogy mi lesz..

Más kérdés, hogy igazuk van-e, szerintem nincs. Érdekes dolog a fizetésüket az osztrák kollégákéhoz hasonlítani, ezen az alapon Mo nagy része azonnal beszüntethetné a munkát, a fizetésük még így is elég magas az átlaghot képest (kb 2,5-3*), szóval nem tudom tolerálni gyermeki zokogásukat, hogy ők éhbérért dolgoznak, és ezért qrva nagy joguk van megyszívatni fél budapestet.

Természetesen a tiltakozás lehetőségének meg kell lennie, de mivel a munkájuk ennyi ember életére hat ki, nem tehetik meg, hogy egyszerűren benyomják az off gombot. Ha joguk van is hozzá, azért lehetne bennük ennyi alapvető emberi szolidaritás. Nem ártana ha észrevennék, hogy ők is egy közösség részei, és a komplementer halmazuk nagy százaléka egyre jobban utálja őket.

Amíg e civilizációs áttörés meg nem valósul, sok ember ajkáról kel még útra a kedves régi dal:

"Mocskos békávé sálálálá"

Nos, vki fentebb jelezte, hogy nehezen tudná elképzelni hogy Angliában egy buszsofőr annyit keres, mint egy orvos.
Az angol helyzetet nem ismerem, de a svédországit igen:
Buszsofőr 20 ezer svéd korona
Orvos 50 ezer svéd korona...
Es az kezdo orvos? Mert azert itthon sem annyit keres egy jo sebesz vagy nogyogyasz mint egy buszvezeto.
Azt hiszem, ma Magyarországon a dolgozók jelentős része nagyon oldog lenne, ha 120E Ft nettót keresne (mivel kb. a felét vagy még annyit sem visz haza).
És ebben ugye nincs még benne az, hogy a BKV-dolgozók kapnak havi X ezer forint élelmiszerjuttatást, + a teljes családnak éves ingyenbérlet (4 fővel számolva havi nagyjából 32E Ft, tehát a teljes kereset = nettó 152E Ft + kajajegy), amit a minimálbérért dolgozónak meg meg kell vennie.

Egyébként meg a budapesti tömegközlekedés (felejtsük már el ezt a szépelgő, nagyonPC közösségi közlekedést, amit a BKV meg a MÁV próbál ránk erőltetni, mert szerintük a tömegközlekedés derogáló - basszák meg, az a derogáló, hogy tömeg van a buszokon-villamosokon-metrókon-vonatokon, mert ritkán, illetve kevés kocsival járnak) rettentő drága. Ha valaki csak 1 átszállással megy bárhová (márpedig ez a minimum a legtöbb esetben), az oda-vissza 1000 Ft.
A bérletár a minimálbér 15%-a. Ez rettentő sok, és a minimálbérért dolgozónak (és a magyar lakosság több mint fele ilyen) is el kell jutnia valahogy a munkahelyére. Nem hobbiból jár BKV-val.

Normális ember ennyiért már inkább lóg, legalább az út egy részén. Vagy ha nem jön ellenőr, akkor végig, mert egy idő után hozzászokik. És az a baj, hogy ha rászoktatják az embereket a bliccelésre, utána már a jegyár csökkentése után is nehezen állnak vissza a jegyvásárlásra.

Lehetne itt is ésszerű megoldást találni egyébként: bevezetni, amit Nyugaton sok helyen: a jegy 1 óráig érvényes (rábélyegzik az érvényesítés dátumát), és annyit mész vele és azzal, amennyit és amivel akarsz. És akár oda-vissza is. Ha letelt az 1 óra, újabb jegy.
báró Csekonics: arrafele egy korsó sör egy teljesen szimpla pubban (tehát nem valami felkapott helyen) is 5 font körül jár, ugye?
A szakszervezetek normális működéséhez még vagy 25 év kell itthon. Kurválkodnak meg megpróbálnak befolyásosnak tűnni de lehelet könnyűek és csak zsarolni tudnak, de nem a munkaadót hanem a munkavállalókat. Eleve ha működő szakszervezet lenne itthon nem kapna a BKV-nál semmilyen állást de jármű vezetőit senki más csak szakszervezeti tag. Azoknak meg ágazati minimál bére van. Legalábbis Németországban.

Itthon meg lúzer aki a buszt vezeti meg az is aki ezt a szolgáltatást kénytelen ingénybe venni.
Vernarancs, átlagfizetéseket írtam, életkortól, beosztástól függetlenül.
Kezdő orvos (szakvizsga nélkül, sőt, még a szakképzés elkezdése előtt, azaz korlátozott jogosítványokkal) 25-28 ezer koronát kap. Kezdő buszvezető fizetésekről fogalmam sincs, de gyanítom, hogy nem rögtön 20 lepedővel kezdenek...
A szakszervezetek normális működéséhez még vagy 25 év kell itthon. Kurválkodnak meg megpróbálnak befolyásosnak tűnni de lehelet könnyűek és csak zsarolni tudnak, de nem a munkaadót hanem a munkavállalókat. Eleve ha működő szakszervezet lenne itthon nem kapna a BKV-nál semmilyen állást de jármű vezetőit senki más csak szakszervezeti tag. Azoknak meg ágazati minimál bére van. Legalábbis Németországban.

Itthon meg lúzer aki a buszt vezeti meg az is aki ezt a szolgáltatást kénytelen ingénybe venni.
Akkor a svedeknel sem keres sokkal tobbet egy kezdo orvos. Na, utolertuk svedorszagot a fejlodesben :)

Angliaban nem 5 font azert egy sor. 2.80-ert mar lehet kapni. Sot dobozost a boltban mar 1 fontert is. Ja, es nem vizes lotty, hanem utos soroket adnak amibol elg 3-4-et meginni.
Vernarancs, nem sokkal többet, csak kb. a dupláját. Azé' az különbség. Szerintem.
ez az orvos-hasonlat tényleg nem a legjobb, elég heterogén a keresetük eloszlása a szakosodás függvényében, teljesen randomszerűen a hasamra ütve pl. egy jobban menő pécsi adócsaló szívsebész NAPONTA keres annyit vagy 2-3-szor többet, mint egy kezdő orvos HAVONTA.

igen, bizony, feleim, így megy ez.

((egyet sem ismerek, de el tudnám képzelni, hogy egy ilyen gerinces szakember nem igazán örülne egy mindenkori egészségügy-kifehérítési próbálkozásnak, ha ezt egy jobbos kormány próbálná meg, biztos lelkes balos lenne, és fordítva.))

(((((nincs is híres buszsofőr forradalmárunk.))))))
Vergaz, 25-28 es 20 az nem a duplaja :o A meno orvos az ok, 50-et keres. De egy meno orvos itt sem 120-at kap kezhez. Annyit halapenzbol egy het alatt osszekalapol. Es akkor meg a fizujat nem is szamoltuk.
Nemrég jártam Párizsban, ami egy drága hely, ugye. Ott kb ugyanannyi a jegy mint itt (1euro). De ott két órán keresztül használhatom az összes metrót (14 vonal), és a HÉV-eket (asszem 3). Tehát ha én Párizsban bemegyek a keletibe és vissza, az egy jegy, Bp-en nekem ugyanez 6 jegy. Számomra tehát Párizs 6-szor olcsóbb. Elég megdöbbentő.
Mintahogy az is, bár ez Mávos dolog, hogy ha vonattal megyek mondjuk Miskolcra vagy Debrecenbe, az ugyanannyi, mintha egyedül elautóznék oda. (háztól-házig, kényelmesen, gyorsabban, stb)
Valami tényleg elszaladt ezekkel a nagy állami közlekedős cégekkel.
bandibatyatok, tök igazad van. .hu-ban nem a közalkalmazotti fizetésből veszi az X5-ét a szívsebész. Az (is) a botrányos, hogyha elveszed az adócsalásból, parából, egyebekből "befolyt" zsét, ott marad a számlán egy buszsofőrnyi fizetés egy -mondjuk- 6-8 éve szakorvosként praktizáló fószernek. Persze az adócsalás, para, egyebek is botrány. Az egész egy nagy botrány. De kezdek kissé OFF-á válni, inkább felnyitok egy 1 fontost... :)
vernarancs, 20 ezer=átlag buszvezető fizetés, 14-15 lepedőre saccolom a kezdőt...
GuloGulo: igen, mert abuzalod a kozjoszagot kozben. amortizalod az utat foglalod a varosban a parkolohelyet stb stb. ha ezek mind mind kifizettetnek veled (arrol nem is beszelve, ha azt a kar kulombozetet amit az autod a levegobe pofekel), akkor azert rajonnel hamar, hog en elszaladt ezekkel az allami kozlekedos cegekkel a lo, hanem te abba a medencebe amit sokan igyekeznek kitisztitani, azert, hogy neked olcsobb/kenyelmes legyen belehugyozol. a trambulinrol.
tul olcso a benzin en mondom.


" Sőt lehet, hogy egy magyar sofőr jóval magasabban van a "fizetési és társadalmi ranglétrán", mint egy angol, francia, stb.. "

hát igen nézzük meg a honi metalrecycleman-ok elhelyezkedését ama ranglétrán. ez is mo. :-(
Annyit még kiegészítenék mindenkinek, hogy nem csak az orvosoknak, buszvezetőknek a fizetése botrányos az eu-s alapító országokbeli kollegákéhoz képest hanem MINDENKIÉ. Valóban felháborító, hogy egy aktív orvosnak 150e nettós hivatalos fizuval be kell érnie és ez adott esetben Londonban 10x ennyi, de pld. a lakatos szakmunkástól kezdve a webdesignerig oda rakhat ugyanazért a munkáért kint egy nullát nyugodtan a fizetése végéhez mindenki. Az orvos fizetése pedig itthon csak papíron olyan botrányos, a lakatos szakmunkásé meg nem csak a papíron hanem a borítékban is.
szerintem kurvara kar azon sirankozni, hogy kinek milyen loveja mihez kepest.. az ember abbol eptikezzen amilye van es ne nyafogjon, hanem kuzdjon hogy elorebb jusson.
vérciki, jogos. Marad a sörgurítás :)
lorenzo 2007.09.03. 07:26:13

"...Az állítólag ártó anyatej helyett ugyanis "szcientológusfőzetet" adnak a babának, a legszigorúbb felügyelet mellett."

remélem minden egyes sci baba több, mint kettő scientológusból készülő szcientológusfőzetet szlopázik be míg felnő. így előbb-utóbb csak elfogynak. megisszák őket a gyerekeik szigorú felügyelet mellett :]
OFF

ACHTUNG ACHTUNG!

Ez azért elég érdekes (a BKV-sztrájknál szerintem érdekesebb):
"A hivatalvezetés kéri Misszióvezető Asszonyt/Urat, hogy a Magyar Gárda augusztus 25-i megalakulásával kapcsolatban az alábbi szempontok alapján folytasson beszélgetést a fogadó ország illetékeseivel és vezető sajtóköreivel, s erről jelentsen"

"A miniszterelnök erről tájékoztatta a Zsidó Világkongresszus és az Európai Zsidó Kongresszus vezetőit is, megerősítve, hogy számára továbbra is irányadó a kirekesztés és a gyűlöletkeltés minden formájával szembeni zéró tolerancia."
www.kulugyminiszterium.hu/kum/hu/bal/Aktualis/A_Kulugyminiszterium_allaspontja/070903_kortavirat_magyar_garda.htm

Most akkor mi a fasz van? Tényleg Tel Avivban nyomkodják a távirányítót? Félszáz hülye miatt nyilvános ukászt adtak ki a nagyköveteknek?
Azért azt nem gondoltam volna, hogy Gyurcsány ekkora farok, de lám.

Ez se rossz:
index.hu/politika/kulhirek/325892/

Egy platformon a magyar szoclibek és a román/szlovák szélsőségesek...

A Gárda meg jól túlnyerte magát: immáron EP téma, tele van velük a nyugati sajtó, Gyurcsány nagyköveteken keresztül riogatja velük a világot. Jobban sikerült a marketingjük, mint egyik-másik autómárka bevezető kampánya. És még euromilliókba se került, hivatalból kampányoltak a nagyköveteink. "Jelentést kérünk." Fasza.

KopaszMercis 2007.09.03. 17:55:54

Ha a hülyeség növesztene, te ülve nyalnád a Holdat.
Hallottál már súlyadóról (illetve a franc tudja, minek nevezik tavalytól)? Na, azzal jóval többet fizetsz ki, mint amennyit a személyautód amortizál az utakon/parkolóhelyeken/stb.-n.
A benzin adótartalma meg nálunk az egyik legmagasabb Európában, te sötétagyú. És abból az országutak fenntartásai költségeit fedezik. Az autópályákét nem, mert azért külön fizetsz, aránytalanul magas autópályadíjat, ami szintén az egyik legmagasabb Európában.
Ekkora barmot, mint te, miért engednek számítógépközelbe? Alszanak az orvosok az ideg-elmén?
Sracok, azt nem gondoljatok, hogy barmi is valtozik a BKV-nal az uj vezetes alatt ? Eddig volt X db vezerigazgato helyettes, most van X+2 db, ugy, hogy abbol az egyik egy ex-informatikai igazgato az IEB-tol (Olti Feri), nyugdik elott, aki a CIB-IEB fuzio miatt allitottak fel es most a IV-es metro-ert felelos foszaki.

Itt amig ki nem hal az a szocializmusban "kifejlodott" manager reteg, aki a kapcsolatain es penzen keresztul iranyitja a gazdasagi eletet addig itt szopas van.

G.loci unom mar hogy hozzad hasonszoru faszfejek mindig abbol indulnak ki, hogy "bezzeg masok" a faszomat erdekli hogy mekkora itt a benzin ado tartalma mas orszagokhoz kepest. en bloc ertettem, hogy tul olcso a benzin. nem itt. nem csak itt. mindenhol. a szerenyebbek amikor nem tudnak valamit kerdeznek, utana alkotnak velemenyt es itelkeznek, van meg mit tanulnod. amugy a sulyadoval (mennyi evi 20 rongy?) mi a jo lofaszt fizetsz ki abbol testverem, hogy x ezer evig fog szenvedni a termeszet mire helyre hozza az altalad a levegobe pofogott gecit? semennyi sem te pokhendi oktondi paraszt. nem az a baj, hogy sotet vagy, hanem, hogy ezt nem tudod magadrol. amugy ha mar itt tartunk elarulod nekem Lo G.ci hogy honnan van jogod neked elegetni az unokaid benzinet?
neked sem tett jot a rendszervaltas meg a demokracia.. olyan vagy, mint a roman suttyo paraszt erdelyben, aki amikor kiderult, hogy borult ceaucescu (a sztori szo szerint igaz...) felallt, hogy na demokracia van, megyek es megolom a szomszedom. ugy kellett a hulye fasznak elmagyarazni, hogy a demokracia nem arrol szol, hogy "nekem nekem en en..." istenem. rad is ferne egy felora tovabbkepzes ebbol. nem csoda hogy itt tartunk.
Kedves Árpád!

Jó, hogy lejárt a szabadságod! Látod, itt mindenki remekül érzi magát és az uri közönség táncol...
TótaW: mindenkinek joga van nyomást gyakorolni a munkaadójára, ahogy bír.
-Az a baj, hogy ezek a jogok nem egyenlőek. A "minimálisan elégséges szolgáltatás"-t fenn kell tartani, ugye. Például ha pedagógussztrájk lenne, akkor az lenne a minimálisan elégséges szolgáltatás, hogy felügyeletet kell biztosítani az iskolában megjelenő diákoknak. (Valószínű azért, mert hogy ha a munkába járó szülők nem tudnák hová elhelyezni 6-18 éves gyermeküket, akkor aránytalnul sérülnének a jogaik) De a buszos sztájk alkalmával meg az van, hogy az iskolák tanítási szünetet rendelhetnek el (amit később le kell tanítani-tanulni, de amúgy a gyerekfelügyelettel lefedett tanársztrájk napjait is le kéne). Ezt logikátlannak látom: ha sofőrsztrájk van, a szülő oldja meg a gyerek elhelyezését, (vagy ha mégis van tanítás, akkor az utaztatását, de az is az ő ideje), de ha tanársztájk van, akkor az már benne van a minimálisan elégséges szolgáltatásban.
"Minden annyit ér, amennyit fizetnek érte."

Ezt csak viccnek szántad, nem?!

Aszongya majd egy szép napon neked valaki, hogy eddig minden bötűért kaptál 10 forintot, de mivel szar került a palacsintába, ezentúl csak 7-et fogsz kapni. Akkor is elintézed azzal, hogy ennyit érsz? Vagy teszem azt jön egy gyönyörű ősz, amikor is az éllmiszerárak felkúsznak a csillagos égig és akkor is azt fogod mondani, hogy leszarod, h a tej literje 300, hiszen minden annyit ér, amennyit fizetnek érte?!

Értem, hogy miért írtad, csak nem értek vele egyet.
Ezért az egyszerű kis nácizásért kár volt ilyen hosszan bkvzni, sofőrfizetéseket taglalni. Kicsit izgalmasabb témát találhattál volna! Mondjuk időd volt elég!!
Kopaszmercis tesó, ne izgasd magad. A sok gyereknek még fel kell nőni. Nem értik amit beszélsz.
Hajrá mieink!!!!!!

maximus, az a baj, hogy a kókafélék is a cuclizmusban kifejlődött manageri réteghez tartoznak.

tehát még az unokáink is cuclizhatnak. ha csak el nem kergetik őket
KopaszMercis 2007.09.03. 21:53:21
Legalább döntsd el, te baromarcú köcsög, hogy mit akarsz mondani, mert itt csak összevissza hadoválsz, az értelme meg annyi, mint amikor a seggem beszél.
Gondolom, a szád szaga is olyan.

Neked nem félóra, hanem fél évezred továbbképzés kéne, hogy elérd egy legalább egy bölcsődés szintjét, seggfej.
Ha tényleg csak a napi anyázásadagért vagytok itt, akkor felejtős de egyébként pár gondolat:

Sztrájkolni joga van. Persze ez másoknak kellemetlenséget okoz. Azért sztrájk. Máshol, Londonban, Párizsban is előfordul, gyakrabban mint itt. Túlzott a hangulatkeltés, a dolgozók ellen vagy a dolgozók érdekében.

A sztrájk jogi szempontból klasszikus "vis major". A késésért, esetleges kárért senki sem felelős. Ha a BKV nem tudja teljesíteni az ilyen-olyan kötelezettségét, hát nem tudja. Ha valaki elkésik a munkahelyéről hát elkésik.

A vállalat vezetői és a szakszervezeti vezetők is tanulják - hiszen demonstratív bejelentéseket tesznek a nyilvánosság felé, oda-vissza. Pedig egymással kell tárgyalniuk főképp. Ehelyett kiállnak odibálni a gangra. Nekünk meg nem is kell annyira odafigyelni, ez főképp az ő belügyük.

Nyilván van a BKV vezetői és a sofőrök között is olyan, aki elégedetlen. Ki győzelemként ki vereségként értékeli. Ennyit sem kellett volna adni, gondolja néhány vezető. Semmit sem kaptunk, gondolja pár dolgozó. A másik ilyen/olyan szemét nyomásgyakorlást alkalmazott, és el is mondják az újságoknak, teljesen feleslegesen. Hiszen a sztrájk lényege az alku, a nyomásgyakorlás, és a megállapodás.

És pont ez volt. A sztrájkhoz joga van. A sztrájk által okozott kár felelőséről nem lehet beszélni. Kár a hisztiért, minden rendben. Londonban, Párizsban tudják is ezt.
Elnezest, dehol van a tota we blogja es kijez a sok ember aki ideirogat es ekezet nelkül mega a vesszok se nincsen jo helyen mert mar ezt nagyon nemertem egyebkent a naci az a nadrag roviditese?
Bp lakosságán kívül él még egy jó pár milla ember ebben az országban. Ki a francot érdekel, járnak-e a buszok pesten!
Nem tetszik a tömegközlekedés szinvonala? Nem mondta senki, hogy kötelező használni.
De ha használod, azzal elfogadtad a szolgáltatás minőségét és azt is, hogy fizetned kell érte. Csak sokan az utóbbit "elfelejtik" és ebból következik az előbbi milyensége is.
kicsit sok itt a megmondóember... annak a kedves úrnak mondom, aki az agglomerációból és egyéb nem budapesti helyekről érkezőkkel fizettetni akar, hogy ezt hogy a p*csába gondolod, öreg? tudod Te, hogy mi az a forgalom? amikor pl. a 86-os főút mellett laksz, és az összes rédics felé közlekedő kamion pár hónappal ezelőttig, hogy értsd: mind a napi ezer, vagy ötezer, vagy akármennyi, a házad előtt húz el a faluban nyolcvannal, és egy kanyi vasat nem fizetett az országnak, de a falunak meg pláne. Ehhez képest mit siránkozol, hogy szereztél pesten egy lakást, és tied a világ, mindenki idegen és betolakodó? a pesti autóssal, de a bkv busszal, ami zajos és büdös, miért nem fizettetsz? ha a falunkba jössz (sokan jönnek, van egy nevezetességünk, amolyan európa-szerte ismert), kiállok a táblához,és úgy megb*szlak egy ezressel, hogy a füled kettéáll. ez kell neked? békés egymás mellett élés, aha.

elnézést a stílusért, de hogy jut ilyesmi eszébe bárkinek...
ctc 2007.09.04. 07:09:31

Amit írsz abban sok igazság vagyon, de nem toom miért kell ebben a stílusban.

Én is az agglomerációban lakom, de Budapesten dolgozom, egy cégnél, amely itt Budapesten fizeti az iparűzési adót. Még mit kell fizessek és kinek és mit kapok érte cserébe ???
Az utak arra valók, hogy használják őket. Többek között ilyenek a budapesti utak is.

Corry 2007.09.04. 07:35:27

bocsánat a stílusért.

de arról meg nem is beszéltem, hogy reggel meg este lehessen árut fuvarozni... és az az említett úriember elmenne olyan melósnak, aki reggel pakol, aztán hazamegy aludni, aztán este megint pakol, és éjjelre megint hazamegy? én is ideges vagyok, ha a tetves posta négykor bezár, mert ki ér oda addig, dehát ott is emberek dolgoznak, nyolc órát, a kutyafáját.

nekem kedves kopaszmercis úr (amíg föl nem húzta magát) értelmesebbnek tűnt. mint malacka úr. nem anyázni kell, hanem M0-st építeni. most ha nógrádba megyek és nem akarok pesten keresztük, át kell mennem szlovákiába. szégyen, nem?
Pascal · pascal.blog.hu/ 2007.09.04. 00:20:24

Ja, persze joga van sztrajkolni. Csakhogy van egy olyan is, hogy kotelezo minimalis szolgaltatas. Nem tudom, hogy mit szolnal, ha mondjuk egne a hazad es a tuzolto azt mondana, hogy bocs ma nem tudunk kimenni mert a kollegak nem tudtak reggel munkaba jonni a sztrajk miatt. Gondolom akkor is joguk lenne.
Londonban sem az osszes kozlekedesi eszkoz vezetoi sztrajkolnak egyszerre. A masik, hogy a sajat munkaltatodnak szandekosan kart okozni az eleg primitiv dolog. Azt a penzt a dolgozokon is be fogjak hajtani. Ez latszik most is. Ugrott a luxus merteku pihenoido.
Lo G.ci: jobbik korokben ugy latszik, hogy a leghatekonyabb modszer, hogy a nalad okosabbat jol lehulyezed, az erveket meg kikerulod. Nem valaszoltal arra kiscsillag, hogy milyen jognal fogva egeted el unokad benzinet. Latod latod milyen nivotlan kis pitianer hulyegyerek vagy. Arra sem sikerult kiterned, hogy a sulyado hogyan fedezei a kozeptavon visszafordihatatlan karokat a kornyezetben. Ha tudnad mi az a kozjoszag, mert egy szakkozepes szinvonalon ertenel mondjuk a vilaghoz ezt mind mind nem kene elmagyarazzam neked te tanulatlan melos tuskogeci.
Mondom, annyira en kozpontu lettel ettol a rendszervaltastol, jobb lett volna neked a regi rendszer, jobban erzened magad abban, es kevesbbe lennel hulye tobbi embertarsadhoz kepest.
ctc tok sok mindenben tok igazad van.
bar alapvetoen egyet ertek azzal, hogy aki nem budapesten lakik az fizessen ha behajt a varosba (es amugy azzal is, hogy aki a te adodbol fizetett utakat hasznalja a te kis telepuleseden szinten tejeljen - ez csak oda vissza mukodhet, nem kettos mercevel.. kicsit probald meg igy latni), viszont halmozottan egyutt erzek a kamionos ellenszenveddel. En annak a hive vagyok, hogy 1) vasut 2) hajo... ha nincs akkor helikopter. Es fizesse meg az AKINEK KELL. Miert en? Miert az en munkaba jutasom a lassu azert, mert a pek reggel 9kor szallittat, es vagja le a parszt soforje az utat a celforgalmas behajtani tilos utcaban es probal elem vagni? Szallitson reggel 4-6 es este 7-10 kozott aki akar. Aki nem fizesse meg, hogy teher helikopterrel vigyek oda. Igen valoban szar annak aki olyan helyen lakik, ahol ilyenkor rakodnak, de nem kotelezo ott lakni (belvaros) el lehet koltozni. Minden elet forma jar egy csomo pozitivummal es egy csomo negativummal. Az ember merlegeljen es dontson. Amugy "megbasztok" minket pestieket egy ezressel amikor felhajtunk az autopalyara pl. En abszolut annak a partjan vagyok hogy adoztassuk szarra a gepjarmuveket minel nagyobbak. Robogot ne. Motorokat kicsit. Autokat nagyon. Teher / Kamion egyebb haszongepjarmuveket, amik olyan rendszamot kapnak, amivel kimehetnek a kozutakra (igen a kocsog gizdak kocsog kombajnjait is - ne jojjon vele beton utra, ha nem tetszik) meg elviselhetetlenul. Elegem van abbol, hogy a kozossegi erdek mindig az egyeni eros hisztis gecik erdekeinek kerul alarendelesre. Az M0 remek pelda. Kisajatitani, megepiteni akinek nem tetszik koltozzon mashova. En annyira de ANNYIRA szeretnem ha a kozelemben huzodhatna el az M0s huvosvolgynel, hogy hihetetlen, masnak meg unalmaban az a hobbija, hogy megakadalyozza az epuleset. Akkora elmeny nekem pl, hogy el jutok az M0ssal ferihegyre hogy majd osszefosomhugyozom magam tole.
Akinek meg draga a bkv jarjon gyalog vagy bringaval - bkvra ulni SEM kotelezo. Sok hulye...
Nehézséget okozott a tanévkezdéskor, hogy csak későn derült ki, hány pedagógust bocsátanak el, és hány osztályt vonnak össze - mondta a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Kerpen Gábor hozzátette: a tárca hatástanulmányok nélkül vonja meg a forrásokat az intézményektől. Közölte: annak dacára, hogy a korábbi évekhez képest jóval kevesebb gyermek jár iskolába, nagyjából ugyanannyi pedagógusra van szükség a minőségi oktatáshoz.

www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-146316

reform rules minek közoktatás ... az sem kell ...
Carnivora 2007.09.04. 09:37:17

Valoszinuleg szukseg van az oktatas atalakitasara is , hiszen evrol evre kevesebb a diak. De ezt most nagyon alkurtak. Egy hettel az iskolakezdes elott barmit megkavarni az nagyon nem franko. Masreszt pl. nemetorszagban nem ritka, hogy osszevonnak alsotagozatban osztalyokat (van olyan, hogy jobb oldalt az 1. osztaly bal oldalt a 2. osztaly ul egy teremben 1 tanarral) csak, hogy ne keljen bezarni az iskolat. Tanarokat ott is kuldenek el emiatt de az iskola megmarad.

De mi koze ennek a BKV-hoz? :)
Jezus ereje, Arpad! Megjelentek a hirdetesek az oldalon. Ez jo? Kommenteljuk?
Készpénzt is tartalmazó kormányzati támogatást, munkahely-teremtési hozzájárulást és adókedvezményeket kínált fel tegnap a Kínában tartózkodó Kóka János annak érdekében, hogy a távol-keleti vállalkozók Magyarországra jöjjenek 10 millió euró fölötti befektetéseikkel

-

csodálatos magyarland miközben a magyar vállalkozókat kicsinálják ...
vernarancs 2007.09.04. 10:31:50

Persze , de hülyülnek is a generációk rendesen :D

Az BKV már levan szarva nem lesz sztrájk :D
Csendesen megjegyezném, hogy a szocializmusban is volt "sztrájk" (info: HVG kb. 17 éve), és munkanélküliség (vállalaton belül: látens, kívül: kmk).

Nem olvastam el mindent, de felvetődött bennem egy pár kérdés:
Miért a pártok általános, és nem gazdaságpolitikához kapcsolódó elképzelései, intézkedései alapján ítélődik meg egy a gazdasághoz kapcsolódó esemény?
Miért kapnak egyes szakszervezeti vezetők önálló juttatást?
Az elsőre magam is sejtem a választ, a második meg szerintem önkéntes vállalás az érdekek és az elvek mentén.
Carnivora: majd ha 10ed olyan szorgalmasan dolgoznak a magyar vallakozok mint ezek a vagottszemuek akkor lesznek majd konkurencia nekik. Addig amig ezerszer jobb a munkamoral addig mirol beszelunk.
Az meg hogy azt nem erted meg, hogy
ha kevesebbet kursz - kevesebb gyerek van - kevesebb tanar kell
meg igazan mar hozzafuzni valot sem igenyel. Ahhoz kepest, hogy hulyulnek a generaciok maskor azon sirunk, hogy eggyre no az a szam, ami azt mutatja orvost/kozgazdaszt stb.-t kepzunk ki, akik a szinvonalasabb elet remenyeben kulhonba mennek kamatoztatni a tudasukat. Most akkor hulyulunk vagy nem? Dontsuk mar el.
Vagy csak egyszeruen amikor ez a kenyelmes ebben hiszunk amikor az a kenyelmes azt gondoljuk. Nem csoda, hogy az okos emberek az ilyen gondolkodas es eletvitel elol kulfoldre menekulnek ha tehetik ;)
"hogy Bélám, ha ennyit játszod az eszed, akkor felveszek a helyedre egy latintanárt, te meg mehetsz a picsába"
Ez így is van, plussz nagyon plasztikus és esteleg kurva jó poen, de ne felejtsük el, hogy többek között ez a balfasz mentalitás navigálja méginkább a törzsi közösségek közé Mo-t.
gelabbri: elsore a valasz: azert mert az orszag hulyebbik fele nem gondolkozik, hanem hisz.
temeg asziszed gondúkocc, pedig dehogy...

KopaszMercis 2007.09.04. 12:23:26

Nézzük ezek nem a végtelen szorgalmukkal érik el azt amit, hanem a nulla szociális hálóval, rabszolga munkával nulla adózással ...
-lyla- ha valamit szeretnel meg tudni, olyankor kerdezni kell, es ha szerencsed van, akkor valaszolnak.
KopaszMercis,

Ne hagyd magad.......
Hajrá Mieink!!!!!!!!

Bivalydi Lászlónétól elloptak 15 csirkét. Ebből 4 fehér volt a többi meg vörös. Az össz kár 11 348 Ft.
Carnivora: azok akik itt vannak, es akiktol feltjuk a mi szorgalmas magyar vallalkozoinkat a mi jatekszabalyaink szerint jatszhatnak csak. Mindenkinek szive joga a dragabb nyugaton (vagy mo-on) gyartott termekeket venni. Amig ilyen baszott igenytelen a hozzaallasunk hogy 3 ft-ert az anyankat megbasszuk, addig kar a kormanyra kenni, hogy olyan kinai vallalkozokat akar ide csabitani akik a befekteteseikkel munkahelyet teremtenek. Nem uralkodnak rajtunk itt es helyettunk dontenek. Ha nem vesszuk a kinai igenytelen ures dvd-t amin nincsen artiszdzsusz matrica, hanem a leadozottat vesszuk szepen a magyar vallalkozonal 10szer olyan dragan, akkor a kinai megbaszhatja az anyjat osszecsomagolhat es huzhat haza.
Sajnos keves az, hogy 4 millioan osszegyulunk a kossuth teren es elenkeljunk 3szor 4szer a himnuszt. Nem azzal segitunk a magyar vallalkozokon, es nem is azzal, ha megkarositjuk a magyar munkavallalokat azzal, hogy nem hozunk ide munkahely teremto kulfoldi toket es technologiat. Hanem ha naluk vasarolunk. Az, hogy tusko parasztok, dragak, nagy kepuek es flegmak es a fasznak sincsen kedve hozzajuk... az meg az o hibajuk nem az enyem.
érdekes, mikkel lehet meglepni a t. közönséget.

"Minden annyit ér, amennyit fizetnek érte" - ez Publilius Syrus gondolata, amiből kitalálható, hogy elég régi bölcsesség. És igaz minden piacra, a munkaerőpiacot beleértve.
Arpad: azert tudnod kell hogy egy piacon sincsen olyan eros behatas adam smith lathatatlan keze ellen mint a munkapiacon, szoval ott azert ez kicsit torzitott (nem kicsit.. nagyon). Mindenesetre hosszu tavon ez az elv ervenyesul valoban, es ha sokat ugatnak a mostani soforok le lesznek cserelve. Csak hat ez nem meg rogton. Un frikcios problemakat idez elo.
Persze ennek a masik oldala az, ha lecsokkentik a te beredet 10-rol 7-re akkor menj es keress olyat, ahol megadjak a 10-et. Verseny van. Annyit ersz, amennyit erettetsz =)
persze h nem azonnal. de azonnal még a kenyérpiacon sem érvényesül, csak akkor, amikor belép az új versenyző.
Jo vilagos, csak latod, amig azt nehez elmagyarazni itt a tomegnek, hogy "kevesebb baszas -> kevesebb gyerek -> kevesebb tanar" akkor ertesd meg veluk hogy surlodasos es egyeb jogszabalyi torzitasok miatt hiszed te azt, hogy nem ugy van, hogy annyit ersz, amennyit a munkad er. O azt latja, hogy a kopasz merdzsos haverja x-et tol es tok sokat keres az anyukaja aki meg osztalyvezeto foorvos (es nem fogad el halapenzt) a berletet alig tudja kikesselni. Nem csoda, hogy baromsagnak hiszik elsore. Arrol nem is beszelve, hogy az elozo rendszer beidegzodesei pont ezekben a nalunk sokkal jobb emerekben a legerosebbek ;) es ez nem pusztan az ironia miatt erdekes.
Amugy vannak olyan piacok, amiken ezek azonnal tudnak ervenyesulni, de attol meg az isten mentsen meg mindenkit ;)
"Minden annyit ér, amennyit fizetnek érte"

Kedves Árpád,
Akkor mennyit ér gyermeked? Nem, mintha meg szeretném venni:)))
brickinthewall: nyilvan amennyit fizetnek erte... szerintem arpi batyank mar egy 7 szamjegyu osszegnel tart, ami a gyerekre koltest illeti. o eddig annyit fizetett erte, neki annyit ert.
kerdezel itt butasagokat. ronaldinho mennyit er? :)
Valóban. A ráfordított költség + az elvárt haszon. Minden ilyen egyszerű? Akkor OK.
piacokról beszéltünk, és a buszvezető nem a családom tagja. vagy oda akarsz kilyukadni, hogy szeretetből fizessünk többet a buszvezetőnek akkor is, ha egyébként találunk olcsóbban munkaerőt?

ez magáncégnél a csőd.
Különben sokan próbálkoznak azzal, hogy a piac törvényeit a társadalomba is átültessék. Pl annyit érsz, amennyit keresel. Vagy még viccesebb, annyit érsz, amennyit mások gondolják, hogy keresel:)))
a piac meg a társadalom az két külön dolog volna?
Nyilván a gazdaság és a társadalom kapcsolatban van egymással, de lehet a két fogalom közé egyenlőség jelet tenni?
Különben a neolibik megpróbálják úgy irányítani a társadalmat, mint a gazdaságot.

Eredmény? Látjuk...
egyenlőségjelet nem, de inkább a piacot hozzuk fedésbe a buszvezetők bérezésével, mint a szeretetet.
brickinthewall,

nem hiszem, hogy nem érted. Ez a mondat a helyettesíthető tömegárukra vonatkozik. Gyerek/szülő értelemszerűen nem, zseniális szívsebész értelemszerűen nem, mert kevés van, levegő nem mert nehezen helyettesíthető. De pl a Mo-n szent tehénnek számító mezőgazdi igen.
brick,

egyébként három nagy problémát látok a kommentekben:

1. Cimkézés: "neolibik", "fidesznáci"... Nem a tartalmat nézzük, hanem milyen cimkét húzhatok rá. Ha sikerült, akkor kategorizálhatom. Ha kategorizáltam, már meg is van a véleményem. Nem kell fáradni az érvek mérlegelésével.

2. Szándékosan "be van beszélve " (direkt írtam így mivel nem óhajtok most arról vitatkozni kinek mekkora része van a szédítésben), hogy semmin se szabad változtatni. Iskolarendszer változtatása=nemzethalál, mezőgazdi támogatás változtatása=nemzethalál a köbön, eü rendszer változtatása=merénylet a nemzet ellen, stb
Nem arról vitatkozunk hogyan, hanem hogy kell-e egyáltalán.

3. És még mindig előmosolyog Kádár: az állam majd ezt is jobban megoldja. Ja mint annyi mást! Láttuk.
carnivora,

a nulla (no jó nem nulla de nagyon alacsony) adózásról, azért itthon is lehetne regéket írni!
"eü rendszer változtatása=merénylet a nemzet ellen"

nem, arra a szakszó: NÉPIRTÁS
Totya87,
Nem hiszem, hogy érted:)) Én szerettem volna egy kicsit felülemelkedni szerencsétlen buszvezetőkön:)
De be kell, hogy ismerjem, ezt a mezőgazdit tényleg nem értem.
Jó lenne már felnőni, és felfogni, hogy a világot a pénz irányítja......tetszik, nem tetszik, téged is.

Minden annyit ér, amennyit az emberek gondolják hogy ér. A valódi érték időnként elszakad a pénzbeli értéktől.....és ez is rendben van.
mezőgazdasági termékek a piaci szabályok alá tartoznak. Kereslet vs kínálat. Általában. De nem nálunk. Nálunk lenni kell, akkor is ha drágán állítjuk elő. Miért? Hát mert csak. Mert így volt 1000éve. A szénbányászokat el lehetett zavarni a francba, de a mezőgazdaságnak több támogatást kell adni.

Totya,

Kategorizálás: mutass valakit, aki nem kategorizál. Ha nem tennénk, megbolondulnánk. Fontos, hogy a kategóriák ne legyenek kőbe vésve.

be van beszélve: a fejetlenségen és a változatlanságon kívül azért van más lehetőség is

Kádár: ja. Kell még vagy 20 év...
brick,

kategorizálás: elméleti vitában nem értek vele egyet (gyakorlati életben nyilvánvalóan segít: ami nagy és sárga és gyorsan jön az általában villamos. És általában nem célszerű eléállni.) De elméleti vitákban nem hasznos, hogy aki X párt tagja az általában hülyeségeket mond.

egyetértek: nem kellene fejetlenül változtatni és a végletekig ragaszkodni a megszokotthoz. De sajnos nálunk úgy alakult ki, hogy ami nem változik a ciklus elsp 1.5 évében az már nem is fog. Ezzel persze nem védeni akarom a jelenlegieket (mert nem feladatom meg hülyeség is akad taligaszámra), de ettől még tény. Ha változtatni akarsz, gyorsan tedd.

Kádár: akkor 20 év ha mától abbahagyjuk az állam mindenhatóságába vetett hiten alapuló dumát. De sajnos én úgy látom, a 90-es végén kevesebb Kádár volt mint manapság.
Mezőgazdaság: Ez a vidék kifejezetten erre termett. Sokan élnek belőle, ha tönkremennek, iszonyat sok csóró ember lesz. Nem mehet mindenki Budapestre buszt vezetni:)))
Gond az, hogy a nyugaton szemétnek minősített árut itt el lehet adni, és olcsóbban lehet kapni, mint a magyart. Tesco-minőség:))) Nagyon gazdaságos... Csak a magyar vásárlók 90%-ban ár alapján döntenek, még mindig nem jöttek rá, hogy sokszor az olcsóbb szarabb...
brickinthewall:
"Csak a magyar vásárlók 90%-ban ár alapján döntenek"
azt mondod amit en, a paraszt magyar vasarlok tehetnek rola, de en nem vagyok ilyen arerzekeny magyarul ne az en adoforintjaimbol tamogassak a sok eletkeptelen gazdat. sajnalom de kepezzek ki magukat masra, es akkor nem lesznek csorok. nehogy mar azert fizessek en nekik, mert nekik szabad lustanak es butanak lenni?
Változtatás: a gyors változtatás rizikós. Tudod, mint a részvények. Lehet sokat nyerni, nagyot bukni. Egy országgal nem szabad hazárdjátékot űzni.

Kádár: igen, a rosszabbul élünk feeling előhozta a nosztalgia-partyt.
brick,

no ebben (Tesco gazdaságos) teljes mértékben egyetértünk (ismered "Magyar Vándor: magya., vegyél puszkapo.. olcó...") . Amíg ez nem változik, addig gond lesz. Csak azt mondd meg, hogy nekem miért kell a 90% helyett (aki csak ár alapján dönt), az állam által kényszerítve lennem, hogy a magam 1kg magyar kenyere mellé vegyek meg még egyet, mert sokan nem akarnak.
brickinthewall:
Ez igy egy baromsag amit irsz, ha egyszer is le merned tekerni az ablakot, ha elhagyod pestet, akkor nem irnal ilyeneket. Ez mar ki lett parszor beszelve.

Kopaszmercis:
Mit pofogsz te szet, most a dieselt az hagyjuk, mert az egy tomeny mereg, de a gazos, vagy benzines auto hol teszi tonkre a kornyezetet ??? Fizika, kemia, esetleg nezzel mar utanna, vagy ne igyal tejet, mert az bizony tonkreteszi !
brickinthewall:

erre ertettem:
"Gond az, hogy a nyugaton szemétnek minősített árut itt el lehet adni, és olcsóbban lehet kapni, mint a magyart. Tesco-minőség"
Kopaszmercis:
Minek képeznél ki egymillió 20-60 évest?
Ők dolgoznak, adóznak, támogatást kapnak. Ha valaki kiszámolná, egy gazda mennyit adózik és mennyit kap, kiderülne, hogy többet adózik. Ha nem dolgozna, ez a mérleg negatív lenne, mert csak támogatást kapna.
nomac:
uveghazhatas, CO2
altalanos iskola 7. osztaly.
ulj le
elegtelen
Azért a Tesco gazdaságosnál, meg a többi kedvezőbb árú terméknél érdemes megnézni a gyártót is (már ha méltóztatnak odaírni). Van köztük elég sok (magyar) amelyiknél a termék közel azonos egy másik néven futó termékkel, csak a csomagolás meg az ár más (esetleg a minőség?).

brickinthewall - pontosan mennyit is adoznak le az ostermelok a 6 millio forintig adomentes jovedelmukbol?
nem en kepeznem ki oket amugy, kepezzek ok magukat. ne legyenek igenytelenek. mindenkibol lehet barmi, tuzolto, katona csak vadakat terelo juhasz ne legyen belole, amit nekem kell megfinanszirozni. de tenyleg mostmar...
Vicces. Legalábbis az, hogy itt előkerülnek közgazdasági, makrogazdasági "ismeretek", és erről még vitázgat is a jónép. Mivel én nem tudok saját kútfőből ilyet leírni, csalok. Ez a Begg-Dornbusch-féle Economics könyv (London University és MTI professzorok) 1991-es kiadása (nem mai). "A little over a quarter (world population) live in middle-income countries, a group including Thailand, Brazil, Mexico, and Hungary... The rich industrial population countries, including the US, Western Europe, Canada, and Japan, account for 16 per cent of world population." Valamint van egy táblázat, miszerint a "middle-income" országokban 1130 font (ez a könyv angol verziója), az "industrial" országokban 9015 font jut koponyánként. Ez körülbelül a rendszerváltás ideje, tehát még inkább a szocialista világ végének adatai.
Namost mi 15-18 évvel a rendszerváltás (indítása) után azon sírdogálunk, hogy nem dolgoztunk le egy átlagosan 8x szintkülönbséget. Természetesen érthető a sírás-rívás; de nem olvastam viszonyítást itt a cseh, szlovák, lengyel, szerb, horvát, ukrán, litván, észt aktuális bérekhez. Ja, hogy Londonban meg Párizsban ennyit keresnek? Óh, bocsánat, a 2-es metró még mindig az Örs vezér tere és a Déli között közlekedik, nem áll meg a Gare de l'Est-nél, vagy a Victoria pályaudvarnál.
Még sokáig téma lesz, hogy mennyit keresnek a német, angol, francia, ír dolgozók, az munkát vállaló külföldiek; csak esetünkben nem több a kirakatban lévő édességnél. Ha megkapjuk, akkor sem fogjuk állandóan azt zabálni...

És hát ne felejtsük el, hogy a hűdejólkereső nyugatiak is úgy működnek, hogy biza (gyakran) félrabszolgasorban dolgozó külföldiek végzik el az alja, ótvar, senkinek sem kell melót; és a gyárak-üzemek jó része onnan már elhúzott, mert Kelet-Európában vagy Távol-Keleten sokkal olcsóbb a munka nevű dolog. És az már tényleg apróság, hogy szegény, olcsó népek (tudjátok ilyen kínai, vietnámi, afrikai, stb) népek nemcsak azért csórobbak, mert nem keresik meg a havi 1-2-5 ezer eurót. Sokuk évek alatt keres ennyit, ha egyáltalán... A nagy különbség az, hogy biza egy fejlett-gazdag országbéli ember a sokkal nagyobb fizetésére még jó adag hitelt is kap(hat). Azért ne felejtsük, hogy az egyre ritkább, hogy valaki hiphop egyösszegben kipenget 3-4-7-x milliót egy autóért, inkább hitel-lízing-valamilyen bérlet-törlesztés.
Nálunk ez a nagy baj össznépi szinten. Látjuk, hogy sógoréknál, németeknél, angoloknál mi megy, közben alig léptünk túl egy náluk 30 (50, akármnyenni) évvel ezelőtti fejlettségi szintet, viszont olyan pénzt akarunk, amit ők MOST kapnak. Nem kapunk, jó ideig ne is számítsunk erre. Sőt, az sem tartható még náluk sem sokáig, hogy akkor odamegyünk, és majd ők ott jól megfizetnek. Persze álmodozni és visítani lehet.

Sokkal fontosabb lenne azt látni, hogy lakossági hitelfelvételben lassan utolérjük a nyugatot, ez persze természetes, ez az első igazán nagy pofonsorozatig tart. Aztán tanulunk belőle. De ezért mondjuk a zsidókat, a külföldöt, a tőkést, Fletót meg mittomén kit okolni azért jópofa dolog, főleg, ha a nagyképernyős tévén élvezetesebb a Hustler, meg minden tahónak rögtön új autó kell, abból is a lehetőleg 1-2-vel nagyobb.

Másik gond az, hogy visítunk, hogy "mi az, hogy 80 vagy 120 nettó", közben tőlünk nem oly távoli országokban ennyiért aranyba is öntik a munkaadó nevét.

"Minden annyit ér, amennyit fizetnek érte."
Ezt kiegészíteném azzal, hogy időnként annyit sem, és néha csak annyit, amennyit fizetni TUDNAK érte.
Az eredeti megállapítás jogos, de nem feltétlenül igaz, és sérti büszke lelkemet, MERT ENGEM SEM fizetnek meg eléggé. :-D (Pedig milyen okosakat írok itt munkaidőben...)
brick,

utánanézni mielőtt ilyeneket írsz: "egymillió ember". Statisztikai adat: Mo GDP-jéből 5% a mg részesedése, amit a dolgozók 8%-a állít elő.

Összesen dolgozik kb 4 millió ember. 4millió*8%=kb 300ezer.

Dolgoznak? Igen. Adóznak? No ezt kevéssé hiszem. Támogatást kapnak? Igen ezt látjuk. Látjuk, hogy az is kevés amit tőlem levonnak! Több kell! Még és még!
totya: nézd meg, hogy a pékáru mennyibe kerül tőlünk nyugatabbra, kevesebb műkütyüvel a belsejében.

nomac: mi a baromság? És miért kellene tekergetnem az ablakot? Eléggé nagy szél lenne a kocsiban, mert csak kb kéthetente járok Bpesten:)))
daito hozzaszolasast tessek elolvasni es tanulni belole.
amugy engem megfietnek rendesen, meg is kellett erte dolgozzak =)
amugy tenyleg vicces az emberek eladosodasat mindenkire fogni, amig a hitelbol tv-t, uj autot NYARALAST (?!?!) veszunk...
amugy jo, mert akinek hitele van, az legalabb nem dobalja a tvszekhazat, mert fel, hogy kirugjak es megpuncizza a bank =)
brick,

ezt a pékárut meg én nem értem. Nekem most is annyiba kerül. 1 kg kenéyr kb 200Ft=0.8€, plusz ugyanennyi amit adóból levonnak és visszaosztják. Tehát most is (közel) annyiért veszem a kenyeret, csak becsapom magam, hogy olcsóbb. Vagy az állam becsap, hogy olcsóbb.
A dolgozók 8%-a legalább még 8%-nak ad munkát, a dolog természeténél fogva. És adónak nem csak az SZJA-t kell tekinteni. Nem vagyok földtúró, de az egy igen kemény munka. Próbáljátok meg:)))
totya,
az adókkal nem csak azt vonják le, amit visszaosztanak. Állami intézményrendszer működtetése, plusz a szétszórt milliárdok zsíros állami megbízásokra.
brick,

második kommentár: majdnem teljesen egyetértek. Állami intézményrendszer PAZARLÓ működtetése, plusz...

első kommentár: no igen, de érdekes módon a második 8% már nem olyan értékes, mint az első. A "kemény fizikai munka" szöveg pedig nem érv (és rettenet zavaró, mivel azt sugallja, hogy aki nem abban dolgozik az naplopó). Igen az, elismerem (szüleim azok). És?

Bányászat/kohászat pedig úrilányok szülinapi zsúrja habos kakaóval? Azoknak lehetett mondani, hogy hess, mert drágák vagytok.
brick:
na nehogy mar hanyatt dobjam magam, hogy ok is fizetnek afa-t. itt most arrol beszelunk, hogy az en szja-mbol, amit nekik nem kell fizetniuk finanszirozzak meg azt, hogy ok szarul dolgoznak.
nem azt mondtam, hogy konnyu szarul dolgozni, hanem azt, hogy szarul dolgoznak, mert piackeptelenek. PONT.
"Minden annyit ér, amennyit fizetnek érte."

Ez mi? Szopjon brokit aki ezt gondolja. Fogadok ez a blogmotor is sokba került, aztán 10 forintot sem ér csak aki írta az volt a legközelebbi ismerős, aki szintén nem ér annyit amennyit fizettek neki. Ez a szar "minden annyit ér amennyit bla bla..." max. akkor lenne minimális mértékben igaz, ha minden ember a földön ugyanolyan körülmények között keresné a pénzét. Például aki összelopja, csalja, nyeri, hazudja, örökli a pénzét, neadjisten lelki vagy szellemi gyengesége miatt értékrendje/akaratereje nagyban eltér az átlagtól, az simán kiad egy győzikés festményért 200milliót. Az pedig nem ér semmit tehát logikusan következik hogy 200millió nem ér semmit. Az alaptételből kiindulva pedig végső konklúzióként megállapíthatjuk, hogy semmi sem ér semmit amit pénzért adnak. Ezzel mondjuk néha egyet is értek. :)
lonely_photon: te nem kicsit vagy kommenyista :)
lonely photon,

már megérte, hogy beszálltál! Megint okosabb lettem.
totya,
Azért az ipar és a mezőgazdaság két külön dolog. Egy gyárat be lehet zárni, a földet nem lehet:)

Az meg, hogy ki kinek a pénzéből él, nem vezet sehova. Akkor lehet szidni a rendőrt, a cigányt, a bankárt, a fodrászt, a tanárt, az orvost stb...
Kopaszmercis:

Gondold azt, hogy az ő ÁFÁ-jukból finanszírozzák a támogatásukat, a Te SZJA-d pedig a völgyhíd építésére, vagy ünnepi beszédek megíratására stb kellett:)))
brick,

valószínűleg ez az alapvető különbség közöttünk. Szerinted a ipar és mg két külön dolog, szerintem pedig nem. Földön sem kell kulturnövényeket termelni, be lehet telepíteni erdővel.

A második mondatoddal sem értek egyet: nyilvánvalóan a rendőr, az orvos tanár is befizetett adóból él. DE: számomra hasznos végeredményt állít elő! Rend van az országban, tovább maradok életben, okosabb leszek és és a gyerekem. Ezek értékek, ezért fizetek. Horribile dictu: a politikus is értéket állít elő, nevezetesen részérdekeket jelenít meg, ütköztet, harmonizál és működteti az államot. (MIndezek persze elméleti példák bele kössön valaki, "hogy akkor hogy is van ez Mo-n")

A fodrász eleve nem jó példa az piaci áru. Illetve mégis jó példa: ugye senki nem akarja azt mondani a természetes kopaszoknak, hogy az mégsem fair, hogy nem veszik igénybe ezt a szolgáltatást és legyenek kedvesek hajatlansági adót fizetni?
brickinthewall:
nehezemre esik belemeselni magamnak, es ravenni magamat, hogy "na akkor ezt most igy kell gondolni"... tudom nalam jobbaknak ez konnyen megy, hiszen mashogy azt a sok hulyeseget nem lehetne rohoges nelkul mondani =)
De foleg ugy nehez hogy 1) AFAt mindenki fizet nem csak ok 2) az altaluk befizetett afabol aligha jonne ossze az a sok szep lamborghini traktor amivel feljottek tiltakozni, hogy nekik milyen DE MILYEN szar :)
totya,
De szép is lenne, csupa-csupa erdő, és benne sok-sok munkanélküli. Akár még a fára is vissza lehetne mászni:) És ehetnénk bogyókat, gombát, falevelet...
kopaszmerci:
ez talan segit:
www.hik.hu/tankonyvtar/site/books/b57/ch06s04s01.html

Az ostermelok meg nem adoznak, de ez most itt bkv, vagy megint politikai forum, a gazdasaghoz nem ertoknek ?
KopaszMercis

Az adók kikerülése össznépi társasjátékba az ÁFA is beletartozik.
" KopaszMercis 2007.09.04. 15:38:36
lonely_photon: te nem kicsit vagy kommenyista :) "

Az lehet, bár hogy őszinte legyek aztsem tudom miaz, és eddig még akárkit kérdeztem, nem tudott világos választ adni rá csak összevissza hablatyolni.

Abban viszont 100% biztos vagyok, hogy az ijen viták az elégedett és az elégedetlen emberek között zajlanak. Az ilyen kijelentések mint pl: "minden annyit ér ...kurvaanyád satöbbi", az elégedett emberek szájából hangzanak el. Elégedettek, mert jó helyen pottyantotta el őket az annyuk, vagy jó cimborákkal cimboráltak, vagy valahogyan sikerült érvényesülniük adott rendszerben. Pillanatnyilag ezek az emberek próbálják meggyőzni az elégedetlen társaikat, hogy ők azért elégedetlenek és azért ilyen nyomorult a helyzetük mert ők ennyit érnek punktum, és ez a világ rendje. Pedig lófaszt. Aki ezt benyalja az ostoba. Csupán annyiról van szó, hogy a jelenleg érvényesülni tudó embereknek érdekében áll a most működő rendszert fenntartani, mert ez tette őket valakivé. A nyomorult emberi társadalomban dúló pozícióharc ez, semmi több.
De szó sincs semmiféle abszolút, objektív igazságról, csupán konszenzusos valóságunk egyik alapillére lett ez a gecimaradékoknak való megállapítás, és ez a pillér ledönthető és pótolható.
brick,

azt hiszem befejeztem. Körbe körbe járunk.

1. Nem lenne sok-sok munkanélküli, mivel NEM dolgoznak olyan sokan a mg-ban, mint azt "illik" gondolni.

2. Valószínűleg nem ennék bogyót és falevelet, mivel a világban máshol is van élelmiszer.

3. Ha a magyar élelmiszer jobb/olcsóbb, akkor azt fogom megvenni. Ha nem, nem.

4. Sértve érzem magam ezzel, a "de nehéz munkájuk van szegényeknek" dumával. Ahol dolgozom világszínvonalú terméket állítunk elő, külföldre termelünk. Nincs állami támogatás. Mindenki rendesen be van jelentve a VALÓS fizetésére. Nincs feketemunka. Mégis megélünk. De ez szart se ér, mert nem végzünk olyan kemény munkát mint a Lamborghinis gazdák, akik az én adómra ácsingóznak állandóan.

Felkaptam a vizet? Nem.
ctc 2007.09.04. 07:09:31:

Hogy miért fizettetném a városkapudíjat? Mert a sok rendes, pénzes ember kiköltözött a büdös Budapestről, és azóta két autóval jár vissza. Még a gyerekét sem Pécelre járatja iskolába, ahol lakik, hanem hozza a Belvárosba. Reggel fél nyolc körül van a legnagyobb dugó, iskolai szünetben meg mintha elvágták volna, száguldozni lehet.

Tehát véleményem szerint 500 Ft városkapudíj, a közigazgatási határon, személyautóknak, reggel héttől kilencig. Akkor majd lesz fizetőképes kereslet a P+R parkolóra, meg a tömegközlekedésre.

Az a lenini módszer nem fog menni, hogy először csinálunk gyorvasutat, azután ingyen parkolót (adóból), majd ezután az emberek önként ott hagyják a kocsit.

Mindennek pedig semmi köze nincs a rédicsi kamionokhoz. Azok azért száguldoznak, hogy kisebb raktárkészletet kelljen tartani, rövidebb ideig tartson a szállítás, és így olcsóbb legyen a cucc a hipermarketben.
lonely photon

gratulálok. Eszedbe sem jut, hogy valaki azért érvényesül mert dolgozik? Nem születtem jó helyre (ez nem a szüleimnek szóló kritika), nincsenek csókos barátaim. Viszont tanultam, akkor is amikor mások buliztak. Dolgoztam, előre jutottam.

Én megfordítanám: az nem lehet, hogy ez a "jó helyre született vagy csókos barátja van" duma, önigazolás a sikertelenek részéről? "Én rohadt ügyes vagyok, de ez még nem elég az érvényesüléshez, mert ugye..."
Dehogynem jutott eszembe!

"vagy valahogyan sikerült érvényesülniük adott rendszerben."

Ezalatt értettem pl. a "tisztességesen és becsületesen", "kemény munkából" előrejutókat. Ilyennek tartom például magamat is :).
De jó!

Így még soha sem védtem a parasztokat:)
Ehhez kellett ez a rosszulkeresünkBKV-s pesti műbalhé:)))
lonely photon: mondj nekem másik módszert a piacon kívül - vagyis hogy amennyit fizetnek érte -, amivel meghatározható, mi mennyibe kerüljön. Okos bácsi az Árzabáló Minisztériumban? Ötéves terv? Mi?
A lényeg az, hogy amikor azt mondod, hogy tisztességesen és becsületesen dolgozva jutsz előre, olyankor igazából azt mondod, hogy hanyattfeküdtél a rendszernek, hagytad hogy elvegye az egyéniséged és engedted behatolni az agyadba. Ez a szorgalmadtól és a tehetségedtől teljesen független. Aki ezt nem teszi meg, lehet akármilyen tehetséges, szorgalmas és ügyes, halott ember és soha nem fog érvényesülni.
"hanyattfeküdtél a rendszernek, hagytad hogy elvegye az egyéniséged és engedted behatolni az agyadba"

OMG.

ja. így tett az ősember is, amikor hanyattfeküdt a ballisztikának, és íjászatra adta a fejét. ahelyett hogy dacolt volna vele!
egyenlítő 2007.09.04. 16:16:03

Ez igy nagyon szep. Viszont neked meg akkor kelljen fizetni, ha elhagyod a varost es a videk forgalmat noveled :) Ahany falun atmesz annyiszor 500-at csengess.
csak hogy akkor mar egy kis szemelyes sorsot osszak meg...
en jelentkeztem egy db erettsegivel es egy db nyelvvizsgaval egy internetes allasra, amit egy fejvadasz hirdetett meg. felvettek. itt dolgoztam 9 honapot, azert a berert, amit megajanlottak. napi 12 ora minimum, inkabb 14-16 mert egy gyoker fasz volt a fonok. Amikor elegem lett felalltam es elmentem. Soha nem panaszkodtam, hogy igy meg penz, ugy szar. Elvegeztem jol a munkamat. Amikor kirugtak a volt fonokom visszahivtak, en szabtam a felteteleket (hiszen mar tettem le az asztalra heti 60-70 orat atlag, es jol vegeztem a munkamat) vissza vettek olyan feltetelekkel, hogy a mai napig irulok pirulok, es az elso heten egy otletemmel (!) amit keresztul vertem az egyik partneren rogton kerestem 2.5 milliot a cegnek ahol vagyok - ergo volt ertelme visszavenni. En semmilyen rendszernek nem fekudtem hanyatt. Nekem senki nem a csokosom. Kozepvezetoi pozicioba vagyok megfelelo fizetesert egy multi cegnel, ugy hogy kozben eljarok nappaliba egyetemre.
en kurva buszke vagyok arra, amit kemeny munkaval es kitartassal elertem. senkinek nem koszonhetem csak magamnak, es ezt ma mar szinte "barki" megtudja csinalni. csak akarni kell. szal nekem ne sirjon senki bazd meg, hogy igy nehez, meg igy csak azoknak jo es konnyu.
Worluk, nekem tökéletesen megfelel a piac szabta ár. Csak nevetségesnek tartom, hogy parasztvakításból élek és azért tudom drágábban eladni a cuccaimat mert meg tudom győzni az embert hogy a digitális fosom többet ér az ugyanazon a projekten sokkal többet és keményebben dolgozó kétkezi munkásénál. Sztem ez igazságtalan és kizsákmányoló, de nekem kedvező.
lonely egy pironkodva kizsakmanyolo:)
becsuljuk meg, ritka madar az ilyen:)))
"ja. így tett az ősember is, amikor hanyattfeküdt a ballisztikának, és íjászatra adta a fejét. ahelyett hogy dacolt volna vele!"

A piac virtuális. Semmiféle állandó természeti törvényről, vagy abszolút objektív igazságról nincs szó, csupán agresszív érdekérvényesítésről.
vernarancs:

Nem egészen jogos. Ugyanis a falu települt az út mellé, hogy előnyösebb helyzetbe kerüljön. Régi példa az a falu, amelyik vasútállomása 2 km-re van, az egykori urasági majornál. Modern példa az a néhány falu (Amerikában város), amelyikhez nincs lehajtó az autópályáról. Kihalnak.

Ha lesz autópálya, elkerülik majd a kamionok.
"A piac virtuális. Semmiféle állandó természeti törvényről, vagy abszolút objektív igazságról nincs szó, csupán agresszív érdekérvényesítésről. "

nnna! azert csak van ott par torvenyszeruseg! vagy ha nincs, akkor mivel foglalkoznak a piaci elemzok?
brokerek hasrautve dontenek? stb.
dehogy virtuális. valós igények és lehetőségek rendszere.
amugy meg ennel nagyobb baromsagok hogy semmilyen allando termeszeti torvenyrol vagy abszolut objektiv igazsagrol nincsen szo...
a kozgazdasagtan egy objektiv real tudomany. meg tudom magyarazni, hogy miert 3 rugot fizetsz a tripperes kurvanak a szopasert es azt is, hogy miert veszel 40ert oakley szemuveget. le lehet vezetni.
az mas kerdes, hogy van aki nem ert hozza :)
Uraim!
Nem veszitek észre? Egy újabb színházi előadást láttunk. Ahogy egy barátom szokta mondani a foglalkozás elérte a célját!
A BKV szar, a sofőrök 100-ból 95 bunkó, a szolgáltatás ócska. És nem is lesz jobb. A 173-as buszra a Hungária krt-nál a gyengék nem is tudnak felszállni, azok ottmaradnak. Természetes szelekció.
Egy kis műsort komponáltak, hogy kirúghassanak néhány embert, illetve kifigyeljék, ki kivel van. Na eről szólt ez, nem arról a 6000 Ft-ról, amit "kiharcoltak" maguknak. A jegy és bérlet ára olyan magas, hogy értelmesebb autóval mozogni (én cangával), ezt nem is értem. A Hungária krt-on járatták a méregdrága buszokat, hogy essenek szét a szaros macskakövön, meg a Bosnyák téren. Nézétek meg hogy néznek ki a trolik!!! Bezzeg a villamosunk, az is milyen klassz 50 fokos melegben. Ez nem fejlesztés, hanem fejvesztés...
egyenlítő 2007.09.04. 17:06:38

A varosok is a kereskedelmi utvonalak menten alakultak ki. Akkor most ne tessek lazongani, hogy nagy a forgalom. A varossal egyutt jar, hogy vonza a tomegeket mert jobbak a munkalehetosegek mint videken. Ha ezt buntetjuk akkor a varost is buntetjuk mert a munkaero esetleg mashova megy. Masfelol az aglomeraciobol csak a mazoistak es a jogsival nem rendelkezok jarnak tomegkozlekedessel, mert gyakorlatilag hasznalhatatlan es annyiba kerul mintha autoval jarna az ember (ha nem tobbe pl tobb csaladtag eseten).
lonely:

Statisztikusan érvényesülő törvények, ezért aztán mindíg van kivétel, van mire hivatkozni. Így persze egy kissé nehezebb felismerni őket.

A fizikában is van ilyen, lásd: Schrödinger macskája.
Lám, itt is vége a dugónak. Öt órától úgy megy a rendszer, hogy huss! :-)))
"Statisztikusan érvényesülő törvények, ezért aztán mindíg van kivétel, van mire hivatkozni. Így persze egy kissé nehezebb felismerni őket.

A fizikában is van ilyen, lásd: Schrödinger macskája. "

hol is van ebben a macseszes kiserletben statisztikus torveny???
Oké legyen, éljen a piac ami abszolút nem virtuális és tök igazságos. Elég kimondani és érzed mennyire sántít.
"valós igények és lehetőségek rendszere"
Részben igaz. Az igényekkel lehet játszani. Lehet pumpálni az igényeket(pr/marketing), másokat lohasztani. Ide kapcsolódik kopaszmercis megjegyzése, "hogy miert veszel 40ert oakley szemuveget". Na miért? Mert egy fasz vagy. Amúgy 60ért vettem és egy szar volt, csak sikerült egy buzi cégnek nagyra fújni a lufit. A 40 ropis dieselem mondjuk tényleg megérte. A lényeg hogy a piaccal van lehetőség játszani és szerintem ha nem is 100%-ban de valamekkora részben virtuális.
Jah, amúgysem a piac határoz meg itt már semmit bazmeg hanem a google pagerank. :D
Hmmm, "blog"-ra keresve, Tomcat pólóblogja 2 oldallal előbb jelenik meg a tiédnél. Szerinted melyik ér többet? Sebaj, a náciveszély meg a kommunista diktatúra sem virtuális ugyebár, pedig már egész komoly piac épül rájuk.
lonley photon: en spec azert vettem (mondjuk mar par eve nincsen) es azert fogok, mert nekem kurvara bevallt vezeteshez, es szerettem. persze a marketing gepezet is biztos beleitat egy ket dolgot az ember agyaba, de szerintem a tudatos fogyaszto nem az, aki figyelmen kivul hagy mindent es a kurvaanyjatamultiknak felkialtassal vasarol. hanem az aki tudja, hogy mit miert akar, erre mennyit hajlando aldozni, utana nez, es utana vasarol.
A macska a ládában van. A maghasadás, ami kinyitja a ciánkapszulát, és megöli a macsekot, 50 %-os valószínűséggel következik be. Amíg fel nem nyitod a ládát, és bele nem nézel, a macsek félig halott, félig eleven. Felnyitás után vagy halott, vagy eleven. Sok láda, és sok macsek kell, hogy az 50 % kijöjjön, és mindig lesz kivétel.

Ha egy radioaktív anyag felezési ideje 1 nap, akkor biztos, hogy 2 nap alatt a háromnegyede átalakul. Egy konkrét atomjára viszont csak 75 %-os valószínűséget lehet mondani.
Jó és szted mennyi a tudatos vásárló. Az egész országban kilenc? Ettől virtuális a piac, mert virtuálisak az igények is.(részben csak persze, kb 99%ban)
Nehogymár valaki elkezdje nekem megmagyarázni hogy az emberek fejéből egyszercsak kipattant a gondolat, hogy többszázmillióért eladott, technikailag és építészetileg egyaránt LÓSZART/SEMMIT-érő lakóparkokba akar költözni amit valami svindli vállakozó csalt össze.
Vérnarancs:

Ezek kiköltöztek a büdös elől, és most többszörösen szennyeznek. Több százezer ember, több százezer autó. És még az adójukat sem itt fizetik.
OFF (csak elvetemulteknek:D)

egyenlito:

ennek a kiserletnek kicsit nezz utana, nagyon nem errol van szo!! pont ez a lenyeg!

tokmind1, h mi "oli v nem oli meg" a cinyot. a lenyeg, h ami elvileg 50%-os valoszinuseg, az nem ervenyesul a kvantummechanikaban, nem alakalmazhatoak a klasszikus fizika sztochasztikus, kolgomorov es egyeb valoszinusegi mezoire tamaszkodo szamitasok.

elmeletileg: "a macska el" es "a macska halott" egy-egy allapot. az ezen allapotokhoz rendelt operatorok a hilbert ter elemei. a macsesz, mig bele nem nezel a ladaba nem el vagy halott, hanem a kettonek komplex szorzokkal sulyozott szuperponalt allapotaban van!!!
amikor a "merest" elvegzed, akkor kerul vmelyik konkret allapotba.
ha ezt tudnank, h hogyan tortenik, 2 artistakopessel elorebb jarna a tudomany..
"Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.09.04. 16:48:25
"hanyattfeküdtél a rendszernek, hagytad hogy elvegye az egyéniséged és engedted behatolni az agyadba"

OMG.

ja. így tett az ősember is, amikor hanyattfeküdt a ballisztikának, és íjászatra adta a fejét. ahelyett hogy dacolt volna vele! "

Szerintem meg a ret koroz a keselyu alatt.
Nagyon off!

"Amíg fel nem nyitod a ládát, és bele nem nézel, a macsek félig halott, félig eleven. Felnyitás után vagy halott, vagy eleven."

"a macsesz, mig bele nem nezel a ladaba nem el vagy halott, hanem a kettonek komplex szorzokkal sulyozott szuperponalt allapotaban van!!! amikor a "merest" elvegzed, akkor kerul vmelyik konkret allapotba."

Különbség?
"Minden annyit ér,amennyit fizetnek érte"

Nekem sokat ér,ha engem nyalsz,mondja az egyik segg.
Nekem szart se ér,mondja a másik segg.

Mennyit ér egy seggnyaló?
Lonely:

Tudatos vásárló nincs.

1. nem állnak (nem is állhatnak) rendelkezésre a döntéshez szükséges informáciok;

2. ami az agyban zajlik döntésnél, az minden, csak nem tudatos :-)

És ez a busz kontra autó választásra is igaz!
a "félig halott, félig eleven" es a "kettonek komplex szorzokkal sulyozott szuperponalt allapotaban van" kozott ha nem latsz kulonbseget, akkor sztem ne massz bele a KM-ba, mert nem eleg a matematikai tudasod hozza...

felreertes ne essek, nem bantani akarlak, csak tenyleg nem lehet expert matek nelkul megerteni (pl operator algebra)
Tegyük fel hogy egy BKV buszsofőr van a ládában csak hogy ne legyen annyira off. Bár én ezt sehogysem értem, azt meg pláne nem, hogy akkor ez most alátámaszt vagy cáfol, vagypedig a kettő komplex szorzókkal súlyozott szuperponált állapotában van a piaccal kapcsolatban?
Annyit ér a buszsofőr, amennyit a macska kőrözött a rét alatt, miközben komplexen súlyozva nyalta valaki valaki másnak a valagát a láda tetején. Kb. itt tartunk :)))
--
6.Lenin 2007.09.04. 19:00:09
"Minden annyit ér,amennyit fizetnek érte"

Nekem sokat ér,ha engem nyalsz,mondja az egyik segg.
Nekem szart se ér,mondja a másik segg.

Mennyit ér egy seggnyaló?
--

A maga módján mindkettőtöknek igaza van, és mégse. Az Árpád eredeti állításához általában alapvetően kétféleképpen szoktak viszonyulni: teljességgel elvetik, vagy éppen az ellenkezője.

Nem e lehetne e esetleg azzal próbálkozni, hogy nem ezt tarjuk egyedüli, vagy domináns mércének az közjavak esetében, viszont mint mércére azért a legtöbb esetben rápillantunk, hogy nem szálltunk el nagyon?
Sztem ezzel mindenki jól járna.

Ekkor nem kevernénk össze azt, hogy a buszsofőrök munkaerőpiaca és a családtagjaink nem ugyanúgy mérhetőek, mert a sofőrök esetében teljes mértékben ül az állítás, hiszen ugyanolyan munkavállalók ám ők, mint a többiek beleértve magamat is. (Aki még nem sztrájkolt, de békávéval sem jár :-) hanem Volánbusszal meg gyalog:-)

Kopaszmerdzsós csávó: Irigyled a traktort a tulajától ? Pedig több a haszna, mint a mercedesnek a te segged alatt. Tiltakozni meg szívük joga, ha nem tetszik menj másfelé. Miért nem lehet hagyni, hogy valaki kiálljon a saját érdekei mellett ? Azért mert te nem teszed, hanem bégetve mész a vágóhídra ? Vegyél értelmesebb gépsárkányt és másképp fogsz gondolkodni !
Corry!
Engem inkább a hozzászólások érdekelnek,vagy inkább szórakoztatnak.
Ezek a fórumok nem azt a célt szolgálják,hogy itt érdemi,szakmailag megalapozott vita alakuljon ki.
Van néha 1-2 értelmesnek tünő téma is,de itt nem ez a mérvadó.
A hozzászólások az érdekesek,néha semmi közük a vitainditó témához.
Rendkivül szórakoztat,általában minden hozzászólást elolvasok.
A témához,a buszvezetők több bért szeretnének,ki nem,sztájkolni akartak.
Törvényben biztositott joguk van hozzá.
Hol itt a vita?

coci matematikai tudása elindit egy csuklóst vagy kombinót?
kopasz merci hatalmas inteligenciája talán egy mozdonyt is megmozditana?
Szerintem komolytalan az egész,de szórakoztató.
Ennyi.
"Minden annyit ér, amennyit fizetnek érte."

"A BKV jobban fizet mint a vidéki Volán a sofőrjeinek, de a főpolgármester megemlítette azt is, hogy a BKV-nél dolgozók többet keresnek a tanároknál." Index szájbarágó

"Verebes István nemrég több helyen is azt nyilatkozta, csak azért vállalta el a Heti Hetest, hogy elő tudja teremteni a pénzt rendezői álmokat dédelgető gyermeke számára... A színész/rendező szerint felháborító, hogy ezzel a félvállról vett heherészéssel mennyivel többet lehet keresni, mint becsületes munkával. „Általában Magyarországon minden más mércével folyik, ettől van ez a zűrzavar.”
index.hu/velvet/celeb/vereb070903/

egészen elképesztő, mennyi meglepetést okozott és tartogat még a kapitalizmus.

jézusmária, a hetihetesben sokat keresnek! skandallum!

erről eszembe jut a Kommentár nélkül c. kötet, amelyet valamikor a 70-es években adtak ki Magyarországon. Leveleket tartalmazott, amelyekben a Nyugatra "kitántorgott" (korabeli szakszó) magyarok panaszolkodnak és rínak cefetül, hogy milyen szar ott kint. az egyikük épp azt kifogásolta Amerikából, hogy a zembereknek mennyit kell hajtani a kicsi pénzért, miközben a színpadon vonagló tejfölösszájú Elvis Presley meg milliókat keres.
BKV Zrt. 2005. éves jelentés
"A Társaság összes bevétele 2005-ben 83,300 milliárd Ft volt, az összes ráfordítása 105,766 milliárd Ft, mérleg szerinti vesztesége pedig 22,466 milliárd Ft." (Forrás: honlap)

Megjegyzések:
a dokumentum szép és színes
a 2006. évi éves jelentést is illene már feltenni
addig lehet nyújtózkodni ameddig a takaró ér (nyújtani lehet, csak kérdés milyen áron)

brickinthewall:
Az hulyeseg, hogy tesco, meg szege4ny magyar gazda.
Egyreszt a magyar gazda nem szegeny, mar amelyik nem tok hulye presze, oke abbol van tobb. A tesco meg sok magyar termeket arul, meg kulfoldon is, es nincs is vele semmi baj, sokan meg is veszik.

Aha,
szerintem meg folyamatosan hirdetni kéne a
buszsofőr állásokat, vidéken is, külföldön is - non stop.
Reggel 5-kor sorban állhatnak a jelentkezők:
ma az az 500 ülhet volán mögé aki a legolcsóbban
válalja. Ez így igazságos!

"...Kommentár nélkül c..."
Aha, a 70-es években kiadott propaganda foskönyvekből
most rakott ki valamelyik szomszédom úgy ötvenet
a kukákhoz, belelapztam az egyikbe (nyaralók berendezése - barkács receptek), hova küldhetem?

关关
glore, te nem a sztálin c. filmet ígérted meg nekem egyszer?

az ilyen könyvek amúgy roppant tanulságosak.

Az másvalaki volt (halványan még emlékszem is).
Tanulságosak, az tuti.

关关
lonely,

arra azért nem válaszoltál, hogyha nem a pénz az értékmérő (hangsúlyozom, helyettesíthető tömegáru ill szolgáltatés esetén) akkor mit javasolsz?

Azt pedig, hogy szégyelled, hogy "irodai" munkával többet keresel mint, fizikai munkával ritka nagy ostobaságnak tartom. Az átkosban mondta egyszer egy egyetemi prof (amikor ugye jól képzett kőmívesek többszörösét keresték), azt mondta, hogy lehet az is értékmérő, hogy helycsere esetén ki mennyi idő alatt tanulja bele magát a másik szerepébe.

Tehát szted én tanulom/szokom meg hamarabb a kubikolást vagy a kubikos a vezetői feladatokat?
érték.Mi az?
fizikai munka,netán szellemi?

egy gyerekkori versike

Szoknyám alá adta Isten a kincsem,
s megszerzem vele
mindazt,amim nincsen

ja, ha azok ülnének a volán mögé, akik a legolcsóbban vállalnák, akkor ezzel biztos sikerülne kiszűrni a legjobb személyszállító menedzsereket kiválasztani a sok közül! :P
"Minden annyit ér, amennyit fizetnek érte."

Akkor a gyengébbek kedvéért ideírom, hogy ez nem igaz. Vegytisztán még egy régóta működő kapitalizmusban sem igaz, nálunk meg pláne nem... sajnos. Például a tanárok munkája nem annyit ér más szakmákhoz viszonyítva, mint amennyit fizetnek érte, de rajtuk lehet spórolni. Spórolni pedig azért kell, mert például többet fizetünk a mezőgazdasági produktumért, mint amennyit ér, többet fizetünk az autópályákért, mint amennyit ér. És ezek bizony nem a kapitalizmus vegytiszta törvényeinek köszönhetően kerülnek többe. Pont nem. Az autopálya extra bevétel másra kell.
Ezért nem kap annyit a tanár amennyit a munkája ér.
A Heti Heherészős Hetes csak azért kerül ide, mert jó példa arra, hogy az érték és az érte járó pénz nem egyenesen arányos. Az E. Presley féle párhuzam pedig bajos, mert Elvist imádták a népek, a H.H.-ben pont az az érdekes, hogy úgy tud talpon maradni, hogy egyébként a nézettségi adatai már rég nem olyanok, mint régen, rendkívül rossz az imázs ami kialakult körülötte, ennél jóval kevesebbért is levettek már műsort a kereskedelmi adók. Ez viszont valamiért valakiknek még mindig fontos.
De mindegy, csak példának írtam.
Egy tény, számtalan példát lehet hozni arra, hogy az érték és az érte adott fizettség elválik egymástól.
Apropó!
egy prosti biztosan többet keres,mint egy buszsöför.
Sztrájkról meg szó sem lehet.Szegénykék.
Továbbmenve,talán politikailag is korlátozva vannak.Felháboritó!
"minden annyit ér,amennyit fizetnek érte"
ez a blogmotor ezen a 200 forintos szerveren no comment...

szal estét totya,
nem tudok jobb értékmérőt, de nem is a pénzzel van bajom.

Kétkezi munka alatt meg nem csak a kubikolást értem. Mondjuk te próbálj meg kifaragni egy tökéletes széket gyönyörű mintákkal, az meg próbáljon meg céget vezetni, sztem patthelyzet.

Nem szégyellem magam, de kicsit fura hogy élve temetjük az embereket.

Elvis meg simán megérdemelte. Britney Spearsre mondjuk már nem vennék mérget, ő már csak egy tömeggyártott piaci termék, de Elvis volt a prototípus.

A BKV buszsofőrök drámai helyzetébe meg bele se merek gondolni... ;)
Én kérek elnézést az üzemszünetért. Sztrájk volt.

Larry, amit írsz - autópálya -, az piactorzító hatások eredménye. Nem a piacra meg a versenyre kell haragudni emiatt, hiszen pont az a baj, hogy ezek ki lettek iktatva, és nem az építhet, aki jól és olcsón, hanem aki befizeti a Puch Laci bácsinak az illetéket, meg dob a hörrtévének is egy kis reklámkoncot, hogy ne ugassanak.

Tanárokkal meg az van, hogy borzalmas túltermelés volt belőlük. Szimpla piaci logika, ha sebészből képeztünk volna ennyit, akkor most sok lenne a munkanélküli/pályaelhagyó sebész, és kevés lenne a fizetésük.

7i7: nyugodtan bízzuk az RTL-re, hogy mikor veszi le a műsoráról. Ő dolguk, ahogy a gázsi megállapítása is. Ja, a Vágó is sokat keres. Majd ha a Hajós András feleannyiért legalább olyan jól tudja csinálni, akkor nem fog a Vágó annyit keresni.

lonely_photon: ha nem tudunk jobb értékmérőt, akkor ez van.
"Haverom a kalaúz a jegy ára három húsz,
Zötyögnek a kerekek, ha megy a busz...,"
Mindenkit megkerdeztek, csak az embereket nem....
"egészen elképesztő, mennyi meglepetést okozott és tartogat még a kapitalizmus."

Ami itt van, azt nem nevezném kapitalizmusnak. Inkább a kapitalizmus, a régi időkből ránkmaradt államszocializmus és a szabadrablás (folytatólagosan elkövetett lopás/csalás/hűtlen kezelés) furcsa keverékének.

De itt nem a kapitalizmus torzulásain csodálkoznak az olvasók, hanem a vegytiszta törvényszerűségein. Azon, hogy egy dolog annyit ér, amenyniért el lehet adni, többek közt.
Mert egy részük a furcsa keverék (=átmeneti) rendszer "kapitalizmus" címkéjű dobozában él, hanem továbbra is az "államszocializmus" jelölésűben. Vagy mindig éppen abban, ami számára per pillanat kedvezőbb :-).

Egyébként ha már ennyit emlegettük a kapitalizmust: vajon a BKV, mint kapitalista közlekedési vállalat...

...csinálhatna-e évente tízmilliárd feletti veszteséget?
...elintézhetné-e ezt néhány vállrándítással?
...tartana-e száznál több ilyen-olyan igazgatót?
...építene-e négyes metrót?
...forródróton értekezne-e sztrájkügyben a főpolgármesterrel ill. kormányzati emberekkel?

A MÁV-ot vagy a Magyar Postát meg inkább meg se vizsgáljuk ebből a szempontból.

Egyezzünk ki inkább a furcsa keverékben az összes ebből származó anomáliájával együtt. A valódi kapitalizmus még odébb van.

Árpád

"Tanárokkal meg az van, hogy borzalmas túltermelés volt belőlük. Szimpla piaci logika, ha sebészből képeztünk volna ennyit, akkor most sok lenne a munkanélküli/pályaelhagyó sebész, és kevés lenne a fizetésük."

Hát nem tudom. Off topic, úgyhogy röviden mondom. A tanárok számát a törvény szabályozza, a gyerekszám, a különböző osztályok számára leadandó óraszám és a tanárok óraszáma alapján. Ezek eredménye képpen alakul ki a tanári létszám. De ezt szerintem te vágod is. Jelen pillanatban több irányból nyírják a tanári létszámot: emelik a kötelező óraszámot, és csökkentik a gyerekek óráit, illetve megemelték a bonthatósági létszámot (jelenleg, ha jól tudom 32!! fő felett lehet két osztályt indítani).
Az igaz, hogy óriási a tanár túltermelés, de vitatom, hogy a kevés fizetés ezzel összefügg.
A tanárok száma a fentebbiekből következik, emiatt csak sok volt az önkéntes pályaelhagyó (akik nem fértek bele), illetve most már sok lesz a kényszer pályaelhagyó, de a túltermelés nem befolyásolja az össz létszámot. (Nem vagyok tanár, nem tudom megítélni, hogy mi az ideális osztály létszám, de a véleményem az, hogy a kis csoport eredményesebb, úgyhogy ez most nem jó irány. Viszont kevesebb a gyerek is, van aki viszont ezzel érvel.)
Én szerintem eccerűen rajtuk lehet (meg a tűzoltón stb.) lehet spórolni. Nincs érdekérvényesítő erejük.
LarryUnderwood: a tanárok nem keresnek keveset, sőt! Ne mondd már nekem, hogy egy két diplomás, 30 éve a tanári pályán lévő pedagógusnak kevés az a 110k nettó amit kap! Sőt, sok is!
A kezdő tanárok meg simán tudják fizetni a dolgaikat a 74k nettóból amit kapnak. Ha ügyesen csinálja az illető és jól spórol 50 éves korára saját lakása is lesz. Ez így van jól, miért volt olyan hülye, hogy tanárnak ment?!
Azt meg csak elképzelni tudom, mi lenne ha a híradó bemondaná, hogy jövő héten 2 napos pedagógus sztrájk lesz. Még a bemondó is elröhögné magát.
"De itt nem a kapitalizmus torzulásain csodálkoznak az olvasók, "

Már megbocsáss, de épp azt kifogásoltam.
oxofff:
nincs mercedeszem
nem vagyok kopasz
neked nincs humorod
nem vagy okos
Persze hogy sajnalom, hogy az EN penzembol NEKI van traktora, amivel meg fel is tart az utakon, es meg csak nem is tud termelni a vesztesegen kivul semmit. Amugy tudom, hogy joga van tiltakozni, de ti balfasz jobbosok mindig ezzel jottok. Teso: tudtad, hogy anyad halalos agyan jogod van a feje melle szarni a parnajara? Igen jogod van. ahogyan joga van a gizdanak is tiltakoznia. Az hogy jogod van annyit jelent, hogy nem tiltjak / szankcionaljak, nem azt, hogy az ugy helyes. Ez nem erv, te nagyon nagyon nagyon nagyon hulye.
Komolyan kiakaszto, hogy ilyen alapveto dolgokkal nem vagytok tisztaban, es ezeket mind en kell, hogy megertessem... remelem azert azt otthon elmagyaraztak neked, hogy szaras utan ki kell torolni a segged.
uramjezus...
Gyerekek alljon mar meg a kibaszott menet de tenyleg: egyszer tul sok a diplomas aki kulfoldre megy az itteni tudast kamatoztatni (tul sok okos ember nevelunk) mas felol meg finanszirozzunk meg 20 fos osztalyokat kozpenzbol orszagszerte (neveljunk meg tobb okos embert) most akkor mi a lofaszt akartok.. baszni es szuznek maradni egyszerre eleg korulmenyes nem ugy latjatok?
KopaszMercis o7:54:53

Nem baj ha van mercid, sem az ha kopasz vagy, sőt az sem baj ha elegánsal öltözködsz.
Itt kevés embernek van humora.
Hajrá Mieink!!!!!!
"Komolyan kiakaszto, hogy ilyen alapveto dolgokkal nem vagytok tisztaban, es ezeket mind en kell, hogy megertessem... "

Köztünk az új messiás elvtárs ?
szóval értek én mindent, hogy a piac meg a pénz diktál. hogy ilyen világban élünk, ahol ezek a szabályok. ezeket vagy elfogadjuk, és érvényesülünk, vagy nem, és akkor kesergünk.

de ettől én még azt gondolom, hogy ez igazságtalan. ahhoz azonban nem vagyok elég okos, hogy tudjam, miként lehetne ennél jobb.

egy tény: a felkínált alternatívák sem kecsegtetőbbek, sőt...

és az is tény, hogy ez a piac-központú világ elég embertelen, és mint ilyet, nem tudom ideaként elfogadni, inkább csak mint szükséges rosszat. mert nincs jobb.
KopaszMercis 2007.09.05. 08:02:59
"mas felol meg finanszirozzunk meg 20 fos osztalyokat kozpenzbol orszagszerte (neveljunk meg tobb okos embert)"

Nem egészen... neveljünk még több írni-olvasni-szövegérteni-számolni (ad absurdum gondolkodni) tudó és akaró embert... (szvsz. egyébként ezt
*(szvsz. egyébként ezt 20fős - vagy kisebb - osztályokban könnyebb...)

OFF
bocs, úgy látszik, nem szeresse a kacsacsőrt a rendszer...
Esik,hideg van,de ismét érdemes volt felkelni.
tegnap megtanultam:
"minden annyit ér,amennyit fizetnek érte"
a mai napra rendelt kapitális marhaság:
a kapitalizmus vegytiszta törvényei...
Ha ez igy megy péntekig teljesen elhülyülök.
Tehát,a társadalmunk legértékesebb tagja,mondjuk egy tiz kurvát futtató strici.
Társadalmi igényeket elégit ki,hiszen sokan veszik igénybe a szolgálltatást,
értékes,hiszen megfizetik.Szabályozott,a stricik felosztják a piacot.
a keletkezett extraprofiton céget vásárolnak.Mivel magas a profit felvásárolják a kisebb,gyengébb cégeket tönkretéve a konkurenciát,megszüntetik a versenyt.Gondolom ismert az első millió megszerzése....,rémmese
Ez folyik a világban,vegytisztán.
Halleluja!
minek ide tanár,orvos,mérnök?
Mejelent magyarul Az Ember Tragédiája?
Olvasta valaki?

vannak azért itt a témához kapcsolódó lelkes megoldások:
"az önmagát fogorvosnak kiadó férfinak nincs engedélye arra, hogy fogászati kezelést végezzen. A férfi jelenleg Szolnokon dolgozik bőripari munkásként."
index.hu/politika/bulvar/bormun262272/
Kopaszmercis
A stílus maga az ember!
Igénytelen íráskép, ordenáré stílus, utasítgatóan kioktató szöveg... Soroljam? Ez vagy te...
A strájkról most olvastam egy blogon, ahol azt ís megtudtam, hogy nagyon kemény feltételeket szabtak a sofőrök. Többek között nem kell ezentúl megállniuk a megállókban, joguk lesz bárkit odacsukni az ajtókhoz, és az utasoknak is egyenruhát kell hordaniuk. Nagyon jó:-))))
copypasteblog.blogspot.com/2007/09/inkbb-jjjn-sztrjk.html
Pedig van benne igazság. Amiért pénzt kell adni, az igenis nekem annyit ér pontosan, és egy kanyival sem többet, sem kevesebbet, amennyit fizetek érte. Ami már nem éri meg, azt nem veszem meg.

" Pedig van benne igazság. Amiért pénzt kell adni, az igenis nekem annyit ér pontosan, és egy kanyival sem többet, sem kevesebbet, amennyit fizetek érte. Ami már nem éri meg, azt nem veszem meg."

és akkor folytassuk a sort:
minél előbb,annál hamarabb
...mint szódás a lovát
akinek nem ünöge annak...
:-)
Ez egy Publiusi bölcsesség volt, úgyhogy ha folytatni akarod, akkor bölcsességeket kérnénk, nem közmondásokat :)
inkább egy kis kulturális ajánló

a bp-i par'lament szinház novuma:
bértoll sprecht: elkhúró újít,meg- állítsuk?
rendezte: zorba' a zungur
jó szórakozást

:-)
"minden annyit ér,amennyit fizetnek érte"
Sztravinszki szerint ez egy bölcsesség
Aztán 11:44:59-kor azt irja "..nekem annyit ér..
Ami Sztravinszkinak valamit ér,nekem semmit,mondjuk.Bölcsesség?
Talán rosszul forditották,vagy elferditették.

"Minden annyit ér meg NEKEM,amennyit hajlandó VAGYOK érte fizetni"
ingó firma meg, fingó Irma.
Talán van némi különbség.
Tudom,hogy a szövegértés ma igen komoly probléma.
Ja, az nekem is megfordult a fejemben, hogy rosszul fordították vagy twá rosszul idézte, ahogy lenin mondja! De azért egy kevés gondolkodással belátható, hogy ez egy egyirányú viszonyulást jelent, tehát NEKEM mennyit ér egy adott pillanatban egy adott valami.
"malacka69-"retardált"(TWÁ): Kopaszmercis
A stílus maga az ember!...."
"malacka69-"retardált"(TWÁ): Úgy sajnállak kopaszmerci... rossz lehet neked, mert nagyon sok gyűlölet árad belőled. Hihetetlen frusztrált lehetsz... Péniszkomplexus? Nagyon csúnya vagy? Mi a baj? Beszéljünk róla?:)"

Így van a stílusod tökéletesen jellemez téged. Nem is kommentálnám a továbbiakban.
Sztravinszki!
"De azért egy kevés gondolkodással belátható,...."
Nagyon magasra teszed itt a mércét.
Nem olvasod a hozzászólásokat?
Te, én ezekből a hsz-ekből elég sokat tanulok, plusz szórakoztatnak is. A saját lécem sincs azért túl magasan, tévedés ne essék.
Itt azért más gondok is vannak, mint amit Worluk felvet. Meg lehet-e tiszességesen élni az elvonások után egy tisztességesen elvégzett munkából? Mert a környező, főként nyugatra fekvő országokban erre a válasz jellemzően igen. Nálunk miért nem?

"Itt azért más gondok is vannak, mint amit Worluk felvet. Meg lehet-e tiszességesen élni az elvonások után egy tisztességesen elvégzett munkából?"

Tisztességesen elvégzett munkából IGEN.
Combi
Írtó jó fej vagy!:) Miután kopszmerci már x-edszer ocsmányozott, és voltam szíves egyszer megkontrázni (egészen másképp), te ezt most kiemeled, mintha ez lenne az általános tőlem. Butuska érv... Amit én írtam kopszmerci stílusáról, az bizony felettébb általános, nézd végig a kommentjeit, vedd lécci a fáradtságot!
Megismétlem, mert fenntartom: Igénytelen íráskép, ordenáré stílus, utasítgatóan kioktató szöveg...
Eltűntek a hozzászólások?

Akinek van kedve olvasni arról amiről polemizál:
www.vizsgazz.hu/kidolgozott-tetelek/marketing/9.tetel.html
(rövid)

OFF:

Árpi, neked a kalauz nem haverod, nekem meg az ORTT. Továbbra se. Már megint nagy ocsmányságot eszeltek ki: index.hu/kultur/media/ortt5121/

Kapitalista ország kapitalista ORTT-je csinálhat olyat, hogy az általa beszedett (és a gyors beszedés érdekében felére lealkudott) büntetéseket a tagok szétosztják egymás között, hogy aztán pofára kioszthassák az arra szerintük érdemeseknek (értsd: a haveroknak). Ennyi erővel nyugodtan zsebre is vághatnák, az se lenne gusztustalanabb. Mindezt ötpártilag, nagy egyetértésben.

Kurucinfo módjára következzenek a nevek és telefonszámok, ahol anyázni lehet: www.ortt.hu/belso_oldal.php?belso_id=31

malacka69: Végigolvastam az összes kommentet. Ha van pár szabad percem munkahelyemen, akkor mindig elolvasom az aznapi "termést". Szvsz kopaszmercist egyszer nem láttam a kommentezőket szidni ocsmány stílusban. Az igaz, hogy általánosságban szidott néhány olyan embertársamat, akik meg is érdemlik. Egyébként meg neki is adok igazat az itt elhangzottakban.
Az összes 14:30 és 16:36 közötti komment eltűnt. Érdekes.
Jó kis post! Tetszik.

Abszolut egyetértek Veled Árpi. Igazából a gond szerintem ezzel az, hogy egyszerűen ezek a megállapodások az adminisztratív gátlói a helyzet rendeződésének. Ha van, aki elvállalja kevesebbért, ugyanolyan képzettséggel, akkor csinálja az. Ez mindaddig megy, amíg munkaerőhiány fel nem lép a buszvezetők piacán, amikor is a munkaadó elgondolkozik azon, hogy öcsém a kutya nem dolgozik nálunk, kéne emelni azt a rohadt fizetést. Ez lenne a piaci mechanizmus szerintem. (Kissé leegyszerűsítve persze) Nyilván az már egy másik kérdés, hogy a piaci mechanizmusoknak nem csak a buszvezetői szinten kellene működni a BKV esetében. Tipikusan egy tulajdonosi szemlélet nélküli kaotikus szervezet, akárcsak a MÁV, vagy a kórházak... Mondjuk ezt a sztorit az államigazgatás kávészürcsölgető, körömreszelő bagázsával is lezongoráznám...

TOTYA 87, KOPASZMERCIS - kis adalékként az általatok írottakhoz. Ha belegondolok, kb. 15 évvel ezelőtt, szűkebb pátriámban (GYMS) ha lenéztem, az utról egy csomóféle dolog volt a földeken, cukorrépa, mák megy ilyenek. Manapság csak gabonaféléket látni... Ez az egész transzfereket a mg-ba totál konzerválja a hatékonytalan, pazarló termelést. Erről ennyit.

LONELY PHOTON - az általad írottakra csak annyit tudok mondani/arni, hogy én elégedett vagyok a helyzettemmel. Nem, nem vagyok újgazdag ficsúr, anyám tanár, apám melós. Csak tudod sosem azon siránkoztam, hogy milyen szar minden, meg hogy a Gyurcsány a hibás, vagy az OV. Tudod nem restellek, ha kell 16 órát melózni... Bár nincs mercim, se budai villám, de elégedett vagyok... Jaja, én is szívesen lettem volna tanárember, csakhát piaci mechanizmusok alapján nem az lettem... Ennyi

Ja és jobboldali vagyok vagymi...
Egy sztrájkoló matematikus nem oszt, nem szoroz.
"Szvsz kopaszmercist egyszer nem láttam a kommentezőket szidni ocsmány stílusban"

Pedig megtette jónéhányszor, velem is többek között. De TWÁ valami miatt vele olyan megbocsátó.
Mike Patton 2007.09.05. 17:20:53

Mike szeretett volna komp lenni.
De nem komplett.

Bocs :)
Mike Patton:

'Ha van, aki elvállalja kevesebbért, ugyanolyan képzettséggel, akkor csinálja az. Ez mindaddig megy, amíg munkaerőhiány fel nem lép a buszvezetők piacán, amikor is a munkaadó elgondolkozik azon, hogy öcsém a kutya nem dolgozik nálunk, kéne emelni azt a rohadt fizetést.'

szóval ez a valóságban nem így van. Az olcsóbb munkaerőt nem azért veszik fel, mert vígan, dalolva, feleannyiért elvégzi a munkát ugyanolyan minőségben. Sajnos az esetek többségében az olcsóbb munkaerő pont azért olcsó, mert nincs olyan minőségű végzettsége, nincs akkora tapasztalata és kompetenciája, mint a drágább munkaerőnek. És ha felvesszük az olcsó munkaerőt, a termék/szolgáltatás minősége romlani fog. Én itt látom a problémát.
Májk:
Amit posztoltál annak mondjuk köze nincs az általam írottakhoz, de legalább leírhattad végre milyen fasza csávó vagy.
vernarancs

De nem ám... Mer' ugyanis menő rockénekes vagyok, brilliáns hanggal, mint az a nevemből látszik is... :)

Semmi baj...
Elnézést, ma meg én sztrájkoltam, a mai post holnapra marad.

6. Lenin, korrepetállak, szívjóságból. Publilius Syrusnak olvass utána. Ami a szállóigét illeti:

tegyük fel, hogy van neked egy tízéves Skodád, és azt egymillióért próbálod eladni. hirdeted-hirdeted, de még csak fel se hív senki. miért? mert ilyen tízéves Skodát már négy-, sőt háromszázezer forintért is lehet venni. Te verheted a pici popódat a betonhoz, hogy de egymilliót, egymilliót, csak nem fog annyit adni senki. A Skoda tehát nem ér egymilliót, mert nem fizet érte senki annyit.
milyen szó ez a hatékonytalan???
a tanulékony ellentéte a buta(v ilyesmi),a folyékony ellentéte a ...
ezt a hülye szót idáig csak kókajanitól hallottam
off:

"Bár az tényleg izgi, hogy miért van a Fidesz körül ennyi náci."

egyet mutass már legyél kedves!
Biztos vagyok benne, hogyha éjszaka egy sötét mellékutcában két 150 kilós, 2 méteres kopasz legény fél téglát kínálna megvételre Árpádnak, akkor adna érte félmillió forintot. Akkor ezek szerint egy fél tégla félmilliót ér.
borboja, te meg egyszerűen hülye vagy, és ebben biztos vagyok.
Mikor állunk neki vitatkozni arról, hogy miért lefelé folyik a víz??
Mert ha széllel szembe csinálom, akkor felfele megy...
Combi
Írtó jó fej vagy! Miután kopszmerci már x-edszer ocsmányozott, és voltam szíves egyszer megkontrázni (egészen másképp), te ezt most kiemeled, mintha ez lenne az általános tőlem. Butuska érv... Amit én írtam kopszmerci stílusáról, az bizony felettébb általános, nézd végig a kommentjeit, vedd lécci a fáradtságot!
Megismétlem, mert fenntartom: Igénytelen íráskép, ordenáré stílus, utasítgatóan kioktató szöveg...
Árpád!
Ez a Publilius gyerek már öreg, és szenilis is lehet, nem lesz a kedvenc olvasmányom a közeljövőben.
A tizéves skoda nekem megérhet akár 2 milliót is.
1.Gustav Husáké volt és én imádtam az öreg komcsit.
2. ebben nemzettem az utódaimat/nosztalgia/,sőt
kiderült,hogy csak egy adott 10-éves skodában vagyok képes frenetikus szexgimnasztikára.Nekem megéri,van rá keret.
stb,stb,stb,
Röviden,nekem megér 1 millcsit,másnak semmit.
Ezért:
"minden annyit ér meg NEKEM,amennyit hajlandó vagyok érte fizetni"
Az Publilius gyerek meg azt vesz,amit akar,annyiért,amennyit Ő hajlandó érte adni.
A világ már csak igy működik manapság.
Talán még annyit a 18:32:58-hoz,elviekben létezhetne egy álltalánosnak tűnő érték,de csak elméletileg.A gyakorlatban nagyon sok minden lehetséges,ami valaminek az értékét eldöntheti,meghatározza.
Pl.turul,biblia vagy egy szaros gumióvszer.
Van álltalános értékük?
Nekem egy szaros gumióvszer,gyönyörű emlék a Józsitól,nem adnám semmiért se.
A gallebri linkjén van egy válasz:

"Az árak alsó határa azok önköltsége, felső határa pedig az az összeg, amit a piacon a fogyasztó egyáltalán hajlandó megadni az adott termékért." És szintén utal a link az árral kapcsolatban a termék egyediségére.

Hú de utáltam világéletemben mindenféle mikro/makroökonómiát, kereslet-kínálat görbét.
Sztravinszki!
Néhány multi az önköltségi ár alatt kinálja a portékáját.Ismerős?
A mezőgazdaságban az önköltségi ár alatt lehet csak eladni néhány terméket.Gondolom ez is ismerős.
A két ürge /Publi meg a másik/az elméletről irnak.
Létezik kereslet-kinálat görbe,mára,holnapra és holnapután is érvényes?
Milyen büszke voltam a leninrendre,most meg dugdosom.
Én is utáltam az ilyen görbéket,meg mutatókat
messze is vannak a valóságtól.Lehet modelezni,meg hasonló.Szórakoztató.
Az a helyzet, hogy bár tanultam erről valamit, alig ragadt meg valami, de a munkahelyemről ismerős az önköltségi ár alatti eladás. Szerintem egy multinál dolgozó közgazdász itt most felvilágosíthatna minket. Asszem az érték - és ez többször elő is jött a topikon, különösen lonely pedzegette ezt a húrt - az más tészta. Illetve hogy tetszik-e a rendszer, lefekszünk-e neki, seggnyalás, szóval keverednek a dolgok, de ez nem baj.
Sztravinszki 2007.09.05. 18:55:44
Hát ez nem túl jó válasz. Mi az, hogy "a piacon a fogyasztó"? Ez azt jelenti, hogy létezik legalább egy fogyasztó, aki akár 10.000 Ft-ot is ad egy liter benzinért, - mert akkor a benzinnek literje 10.000 Ft kéne legyen -, vagy az összes létező fogyasztó. Az alsó határra vonatkozó állítás még csak-csak elmegy, de az sem tökéletes. A multik speciel sokszor bőven az önköltség alá mennek azért, hogy ezzel tönkretegyék a magyar vállalkozókat. Pl. a tartalmatlan szar zsömléikkel a pékeket.
1./ Tegyük fel, hogy van egy jó kis csavargyár, valahol a Duna-Tisza közén (mondjuk, a Dob utcában, á la Kern), ami M6-tól M20-ig gyárt hatlapfejűket (kis csavargyárról van szó, no). A derék munkások, érzékelvén a sarcot a sarc hátán, plusz vizitdíj, elhatározzák, hogy fizetésemelést kérnek. De a gonosz tőkés, azaz Herr Müller and Co. azt mondja nekik, kicsi a haszon, nagy a bér, meg aztán gázáremelés is volt, ergo de béremelés nulla disputandum est. A munkások nagy felhorgadásukban meghirdetik a sztrájkot, és másnap puff, bele is lépnek. Nem véletlenül teszik, tudják, hogy Herr Müller naponta x tízezer forintot veszít, ha nincs termelés, a vevő várja az árut, ha késik, nincs új megrendelés, stb., stb., azaz sztrájk esetén jól kiszúrnak a gonosz tőkéssel. Mással nem. Csavart mindenütt kapni, dögivel, legfeljebb a kínaiak egy ládával többet szállítanak, ha hiány lenne.
2./ Tegyük fel, hogy az ország fővárosában a közlekedési vállalat dolgozói érzékelvén az országos aszályt, országos fagyot, egyéb országos istencsapását a kisbolt árcéduláin, fizetésemelést kérnek a gonosz tőkéstől, mely tőkés ezúttal a főváros. Az övé a közlekedési vállalat. Az állam is részt vesz a bizniszben, amennyiben nagyrészt az adófizetők pénzéből szokta szanálni a BKV-t, mert rentábilis tömegközlekedést még senki nem látott, az csak a Holdban létezik. A BKV nem akar fizetésemelést adni (miből?), a szakszervezetek erre belengetik a sztrájkfenyegetést. Kivel szúrnak ki, ha sztrájk lesz? Hát a BKV-val aztán nem, ráfizetéses üzlet esetén kifejezetten előnyös, ha a tulaj szombat-vasárnap vagy tőlem akár kedden zárva tart. Marad kiszúrásilag a főváros tömegközlekedő közönsége, a vállalatok, amelyek hiába várják a dolgozóikat, meg a kormány, amelyiknek már úgyis mindegy, hányan szidják még.

Hogy mi ebből a tanulság, vagy van-e valami igazságos megoldás egyáltalán? Arról fogalmam sincs. Csak annyit akartam írni, hogy "Több dolgok vannak földön és egen jó Horáció, mintsem bölcselmetek azt álmodni képes." Azaz az élet bonyolult.
Mondom, hogy nem értek hozzá, de azt gyanítom, hogy a piac nem a lipót sztárközönségének vásárlói magatartása alapján létezik és szabályoz, magyarul ki az a barom, aki a benzin literéért 10.000 Ft-ot adna? Hol egyedi termék a benzin?
Most akkor elárulom nektek a rendszer működését. Ideültették helytartóikat (MSZP-SZDSZ) a külföldi hiénák azzal a feladattal, hogy rabolják ki Magyarországot. Ennek módszerét is megadták. 1. Lehetőleg minél kevesebb magyar szülessen. Ezt teljesítik, hiszen egyre gyorsabb ütemben csökkentik az ország lélekszámát, a csecsemőhalandóságot 8 %-kal tudták növelni. 2. Az általános iskolákat be kell zárni, a felsőoktatási intézményeket fizetőssé kell tenni hogy akik mégis elérik az iskolás kort, azok minél hülyébbek maradjanak. 3. Akik kikerülnek az iskolapadokból és dolgozni kezdenének, azoknak lehetőleg minél kevesebb munkalehetőség adódjon. 4. Akinek mégis lesz munkája, annak a regenerálódáshoz (gyógyuláshoz) való lehetőségeit kell elvenni az ismert módokon - vizitdíj, kórházi napidíj, ingyenes gyógyszerek dobozdíja, vagy egyszerűen bezárjuk a kórházat. Na az így megnyomorított emberek természetesen szinte alamizsnáért is elvállalnak bármilyen munkát, koldusként a legolcsóbb és legszarabb felfújt, tartalmatlan zsömlét is megveszik. Aztán jöhetnek az agyatlan tuskók, akik meg magyarázzák, hogy hát azért annyi a magyar fizetés, mert ennyiért is találnak rá munkást, a pék meg azért megy tönkre, mert a zsömléért csak 8 Ft-ot ad a piac. Így fog kihalni az a magyar nép, amelyik egyes egyedül meg tudta védeni az egész keresztény Európát a törököktől és akiknek az emlékére az egész keresztény világban a földkerekségen MINDEN NAP délben megszólalnak a harangok.
Még egy dobás érték ügyben
"Minden annyit ér,amennyit fizetnek érte"
Lehet,hogy nem ér annyit,de elfogadom,jelenleg ennyit kell érte fizetni,tehát ennyit ér.
Még két nap péntekig.
Vakapád!
Apám ,teljesen tisztán látsz!
"Azaz az élet bonyolult"
T. borboja!

A törökök feltartását illetően nem ártana olvasgatni néhány akciórádiusszal foglalkozó könyvet, mielőtt halálra lelkesednénk magunk. Nándorfehérvárt illetően pedig megjegyzendő, hogy a pápa nem a diadal emlékére rendelte el a harangozást, hanem a törökök odaérte előtt, mégpedig nem a MAGYAROK, hanem a KERESZTÉNYSÉG győzelméért. Felvágni felvághatunk rá (végül is győztünk - ez egy fantasztikus sztori!), de azért a tényeket nem árt ismerni.
A többi jobb, ha néma csend.
Borboja:
A sztori itt még nem ér véget -
A külföldi hiénák látván, hogy helytartóik (MSZP-SZDSZ) a birkákat (a magyar emberek) nem tartják rendesen (nem születik új birka, aki születik az is hülye lesz, plusz direkt megbetegetik őket) rájönnek, hogy ez így nem jó. Nem jó, hisz döglött kergebirka nem nyírható.
Ezért ezeket az alkalmatlan helytartókat lecserélik új helytartókra (FIDESZ-??), akik biztosítani tudják, hogy a birkákról (a magyar emberekről) jó sokáig lehessen nyírni a gyapjút.

Szvsz ez is, meg a te hozzászólásod is egy nagy baromság.
T. 6. Lenin!

Elmondanám, hogy sokan vannak, akiknek nem az. Irígylem őket. Persze vannak olyanok is, akik úgy gondolják, hogy ők tényleg olyan bonyolultnak látják az életet, amilyen bonyolult, és aztán kiderül, hogy nem.
T.Vakapád!
Kristálytiszta logika.
istenkém,

hát nem megmondta a kiszera, hogy ez lesz belőle...?
Árpi,

"erről eszembe jut a Kommentár nélkül c. kötet,"

Brecht-től kérdezték egyszer, hogy ha már egyszer a művei jogdíjaiból ott Nyugaton jól megszedte magát, míg közben a művei a Szovjetunióban be vannak tiltva, akkor mifaszér' is támogatja a kommunista pártot? Mire azt felelte: "Hát ez az! Azok legalább komolyan vesznek!"
Mivel már mi is egy banánköztársaság lettünk, lassan bevezethetik nálunk is az ott alkalmazott megoldást. Platós teherautókat állítottak be a buszok mellé, és ezek is megállnak a megállóban. Az embereknek azt mondták, ez csak átmeneti. Valóban... Cirka egy éve ez megy a fővárosukban. Hiszen mindent meg lehet szokni.
A teszten mi is átmentünk, azaz mindent kibirunk, lehet, még egy atomvihart is.
A BKV sztrájk egyetlen komoly embere bedobta a törölközőt az utolsó menetben... Vagy bedobatták vele. Javaslom, hogy a maradék bandának, aki cserbenhagyta a vezetőjét, miután kiállt értük, a BKV inkább szervezzen szociótréningre, mert bunkók! Respect a kivételnek.

Egy újabb téma, ami eltereli a figyelmet a várható fűtésszámláról!

szerintem is nagyon nehéz buszt vezetni. de tényleg.
a közelekedés meg egy fos, hála most még a négyesmetrónak is, a kálvin tér pl kvázi megszűnt létezni.
szal azért kéne nyomatni a bkv-be a pénzt, h ne járjunk úgy, mint a görögök, h x időre nem lehetett közlekedni, nehogy megfulladjanak az athéni lakosok.
vagy járjunk úgy, h a bkv-sok kitalálnak egy sztrájkot, és nem jutunk be a m.helyünkre...
OFF:

Végre együtt örülhetnénk valami kis magyar sikkernek, de azért (biztos ami biztos) megjelenik egy sértődött országos főfasz, aki jól beszól: index.hu/politika/belfold/kattuz0905/

Tipikus magyar történet. Egyébként mi a francnak van szükség egyáltalán Országos Katasztrófavédelmi Főfarokra? Csak kolonc a tűzoltók nyakán. Nem csak most, máskor is.

én inkább ennek a zuschlag-maffia-pályázatipénz ügynek próbálok örülni. itt az idő egy jó ki kirakatperre. ezt a faszt úgyse sajnálná senki!
RE: Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.09.06. 00:51:37

"én inkább ennek a zuschlag-maffia-pályázatipénz ügynek próbálok örülni."

Kíváncsi leszek, hogy mit hoznak ki belőle a végén. Leginkább persze semmit, a szálak valószínűleg túl magasra vezetnének. Esetleg egy-két lúzert beáldoznak, aztán annyi.

A pártpénzek eredetét ugye jobb nem firtatni, tudják ezt ötpártilag jól. Nem is nagyon veri a Fidesz a tamtamot, pártközeli alapítványuk nekik is akad...

nem tudom, hova vezetnek a szálak, persze ha pártpénz, akkor nyilván a csúcsra minden pártnál. de már az is tök szép lenne, ha a vizitdíj-adóellenőrzés-stb mellett egy-két ilyen lúzer is megszopná.
"piacokról beszéltünk, és a buszvezető nem a családom tagja. vagy oda akarsz kilyukadni, hogy szeretetből fizessünk többet a buszvezetőnek akkor is, ha egyébként találunk olcsóbban munkaerőt?

ez magáncégnél a csőd. "


Deqrwára szeretnék egy olyan országban élni, ahol nem ez a logika érvényesül. Mert ez ugyanaz, mint a multié, aki leszarja, hogy ki dolgozik és ki keres pénzt, őt csak az érdekli, hogy ki költi el a lóvét. Nálla. És így nyílegyenes út vezet a kis kinézerektől a zsíroshomlokú hangárijan homérszimpszonokig. Ha mindegy, hogy ki termeli meg az értéket (és a globiban sajszegál) és mindegy, ki költi el a pénzét, akkor egy idő után kicseszett diszkrepancia lészön: a fél ország segélyből költekezik majd, de honnét lesz a segélyre a pénz?

Értsük meg végre, 1Xsmindenkor, hogy az állam azért van, hogy védje a benne lévők érdekeit. Rövid és hosszú távon egyaránt. Tehát: felejtős a "Bélám, kibaszlak és jön a latintanár"-mentalitás, mert itt él Bélám, és kell neki a meló, és baszki, közösségi cél, hogy Béla éljen, dolgozzon, mert különben rohadt sokba kóstál. Ha meg előteremti a létköltségeit, akkor mindannyian nyertünk vele, nemde? Dede.
És felejtős a Publilius Syrus igazsága is, mert bizony, csóró állam ennyit tud fizetni a csóró pógárának. Vagy ha nem tud, a buszosok mennyenek a pitsába, és helyettük jöjjenek az alacsonyabb igényű ukrán, beludzs, pakisztáni, kínai stb. sofőrök? Nem vagyok Magyar Gárda törzsgárdatag, de azért mégis aszondom: nejn danke. Publiliust meg, asszem, minimum 2000 éve meghaladtuk az irgalmas szamaritánusos példabeszéddel, de ha erre viszket bárki segge, akkor, no nem bánom, kapja be, ott van neki a hippokratészi eskü.

Csácsumi.
Kopasz g.cis:
A te köreidben biztos ez a leghatékonyabb módszer, te élsz vele. Nálad ugyanis még a seggem is okosabb.

Ha annyira barom vagy, hogy nem ér el a fejlődés, akkor kérdezgess nyugodtan az unokám benzinéről. Hallottál már olyasmit, hogy bioüzemanyag? Ha nem, akkor járjál gyalog, marha.
A visszafordíthatatlan károk meg csak duma. Még a teherautók sem okoznak ilyet, nemhogy a személygépkocsik, csak az olyan demagóg bunkók fejében, mint te, akik azt sem tudják, miről beszélnek, csak fújják a Blikkben olvasott és hozzájuk hasonló hülyék által írt szólamokat.
Anyád is csak azért nevelt fel, te majom, mert amíg otthon laktál, tudott aludni, mindig sötét volt a lakásban. Egyébként inkább csótányt nevelt volna, mert annak legalább van esze. Hozzád képest rengeteg.
"Bár az tényleg izgi, hogy miért van a Fidesz körül ennyi náci."

Hm.

Szerintem nem izgi. Aki kicsit is rühelli ezt a szemét tolvaj bandát, amelyik most "kormányozza" az országot, az élből ellenzéki, és hát ki mellé álljon, tán a Thürmer Gyuszkó mellé?!

Ez tehát egy Nagy Lapos Seggnyalás volt Fletókáék fele, mivel nincs köze a cikkhez, nincs benne nóvum sem és mindezek miatt nekem hűdebüdös 168óra-szaga van...

Ami igazi trouvaille lett volna, kedves Árpi, hogy mitől van ennyi náci a baloldalon? Bácsfy Broki, Zuschlag, Szabó Berci meg a többiek... Na, ezt a kérdést tessen kidolgozni hétfőre, öt gépelt oldal, irodámban leadni délelőtt 10.00-ig. Különben elégtelen a szemináriuma.
Lóci,

oszt gondoltál-e arra, hogy kopasz mercis esetleg maga Hannibal Lecter?

Kár, hogy íráshoz nincs fogvédő...
Paszternak, te miről beszélsz? meghaladtuk?

meghaladtuk a piacot? OKÉ!

Akkor vedd meg a kocsimat. Kurva drágán adom, ennyiért sokkal jobbat kapnál, azt most megmondom, De te ezt a szempontot meghaladtad, úgyhogy vegyed meg. Most. Közösségi cél, bazmeg.
Paszternak,

"Aki kicsit is rühelli ezt a szemét tolvaj bandát, amelyik most "kormányozza" az országot, az élből ellenzéki, és hát ki mellé álljon, tán a Thürmer Gyuszkó mellé?!"

Nem, inkabb odaall egy masik tolvaj melle. Gratulalok.

Zuschlag nem naci. Csak bunko, mert olyasmivel viccelodott amivel nem illik. Viszont nem jar logyakorlatra es nem masirozik egyenruhaban horogkeresztre hajazo karszalaggal.

"Értsük meg végre, 1Xsmindenkor, hogy az állam azért van, hogy védje a benne lévők érdekeit. Rövid és hosszú távon egyaránt. Tehát: felejtős a "Bélám, kibaszlak és jön a latintanár"-mentalitás, mert itt él Bélám, és kell neki a meló, és baszki, közösségi cél, hogy Béla éljen, dolgozzon, mert különben rohadt sokba kóstál."

Ez volt a szocializmusban. Na, ennek mar jo nehany eve vege van. Kicsit "tulhaladtuk". Ha a latintanar olcsobban dolgozik, akkor o fog buszt vezetni, ha hajlando ra.
Azért jó lenne, ha a Béla találna melót, hogy minél kevesebb munkanélküli segélyt kelljen neki a közösből fizetni. Ez a közösségi cél, és egy duplacsavarral ezt meglátva, Paszternáknak igaza van :)))
Sztravinszki:
Köszönöm, hogy vetted a fáradságot és elolvastad.

Fogadatlan prókátorként(KopaszMercist kritizálóknak)
Azért nem hiszem, hogy a hozzászólók az akadémiai székfoglalójukat szándékoznák ide írni. Persze mondják: a stílus maga az ember, de nem vagyunk egyformák a türelmesség területén sem.

Szép napot mindenkinek! (Meg egy kis mosolyt, ha az időjárás bánatos.)

Bocs ha kicsit off lett.

Valószínüleg én egyedül vallom azt az életben: a stílus NEM maga az ember. De ez a vita messzire vezetne.
Gyerekek,
Kurvara nem megy itt a kozgazdasagtan senkinek. Amirol beszeltek a "veszteseges termeles" az az, amikor a valtozokotlsegek megterulnek, es a fixkoltsegegknek is egy resze. (valtozo koltseg: alapanyag, munkaero, minden ami a termeles mennyisegenek fuggvenye: fix koltseg: rezsi, alberleti dij stb, ami akkor is van ha nem termelunk) Amit uzembezarasi pontnak hivunk az az, amikor mar a fix koltsegek sehanyad resze nem termelodik meg. Lehet, hogy a fix es a valtozo koltsegekkel a tortenet forditva van. Nem vagyok Mikroelemzo, es geci regen tanultam, de a lenyeg ez. Valoban rovidtavon van veszteseges termeles. Mivel hosszu tavon minden koltseg valtozo koltseg, ezert hosszu tavon nincsen veszteseges termeles.
A tisztessegtelen piaci magatartasok, amik azt hasznaljak ki, hogy a piac nem mukodik tokeletesen (pl nem tokeletes az informacio aramlasa), mint pl a domping ar (amikkel multik neha probalkoznak, hogy kinyirjak a versenytarsaikat, hogy monopolium fele toljak a piacot), vagy az ar diszkriminacio (hogy annak aki 10 000 ft-ot adna egy liter benzinert annyiert adjuk), az nem bizonyitvany semmirol. Egyszeruen kozgazdasagilag racionalis magatartas mintak olyan valos korulmenyek kozott, amik vanna. Attol mert van ember aki 10 000 ft-ert venne a benzint, attol nem lesz annyi az ara. Miert? Azert, mert ha 10 000 ft-ert adnak a kutak, kurva sokan nem vennek meg, viszont cserebe 3 ember vasarolna benzint az orszagban. Ezek az emberek egy honapban mennek mondjuk 1000 km-t 10 l-es fogyasztas mellet ez 100 * 3 = 300l benzin fogyna havonta mo-on 300 * 10 000 = 3 000 000 forintos piac lenne az uzemanyag iparag (ennyit egy hatekonyan mukodo shell kuton manapsag a shopposlanyok osszelopnak!). Arrugalmassag. Ha egysegnyivel novelem az arat, mennyivel csokken a kereslet. Most nem nezek utana, hogy pontosan hogy meg mint, mert erre annyira sem emlekszem, mint az uzembezarasi pontra. A lenyeg, hogy arrugalmassagbol tudjuk, hogy egy termek normal, inferior (alapveto ermek az eletben maradashoz pl kenyer, viz) vagy luxus. Es ezert rohogok teliszajjal, amikor malacka magyarazza, hogy gazdasagi melyponton es valsag az orszagban, amikor minden embernek van mobiltelefonja, ami luxus termek. Vicces. Csavonk a 10 000 ft-javal pedig jelen van a keresleti gorbeben, de o is csak 300 ft-ert veszi a benzint, mert igy "jobban megeri" a kutasoknak is.
Na remelem mara ennyi eleg nektek ebbol.
A szemelyemet erinto hozzaszolasokra meg mindjart reagalok, a kovetkezo posztbol kiderul, hogy en vagyok TWA fogadottkeresztunokahuga...
Lo G.ci
"imitation is the sincerest form of flattery"
ne udvarolj, azzal, hogy engem untanzol. attol mert lesz biodiesel attol meg az unokaid nem bio benzinet elegeted. meg egyszer es utoljara milyen jogon?

borboja te nagyon hulye: olyan hogy "ingyenes gyogyszer" olyan nincsen, olyan van, amit en fizetek Neked. mikor tanuljatok meg ti budos kommunistak, hogy nincs olyan, hogy ingyen ebed? aki meg belehala a vizitdijba (bar kurvara szolidaris vagyok - de egy olyan orszagban, ahol a legtobb az alkoholista (az ingyen van?) kurva sokat dohanzik mindenkit stb) hadd ne sajnaljam azt, akinek nem futja vizitdijra.
Ajanlok valamit, ha valaki hajlando velem 500 000 forintban fogadni abban, hogy a korhaz elott 10 perc alatt osszetarhalom a vizitdijat csoves punknak oltozve, en allom a fogadast - ennyi a vizit dij, doboz dij stb tema. Ha meg nem mered oda rakni a penzedet, ahol a szad van, akkor huzzal vissza a tomegbe, es enekeled el 5-szor 6-szor a himnuszt megint.
Kevesebb gyerek: talan gyereket kene csinalni. ne haragudj, de nekem ez nem gyurcsany meg orban fuggvenye, sot ha megnezed pl a legcsorobb ciganyoknak egeszen jol megy. jah, hogy te azt akarod, hogy MAS csinaljon sok sok magyart, es nevelje fel, es vallalja a vele jaro terheket, de Ti (Az uj tobbseg ugye... nem csinaltok) anyatok picsajat! logikatlan hipokrita banda vagytok! Ha ti vagytok a tobbseg a ti felelossegetek!
ez a "nem lesz munkaja" duma is annyira lejart. Egy olyan cegnel dolgozom, ahol vegzettseg nelkul havi 500-600 000 ezer forintokat lehet keresni. (300-at csont nelkul tok siman). Es munkaero hiany van. Az egyik legnagyobb problemank, hogy sehol az orszagban nem tudunk embert felvenni. Tonkre ment a gazdasag az emberek nem tudnak micsinalni. Hazug szemet brigad. Amugy a munka olyan, hogy teljesen szabadon osztod be az idodet, nem baszogat es log a nyakadon a fonokod, es teljesen a magad ura vagy. Mondjuk ehhez napi 8-10 orat kell kanikulaban, hoban, sarban, esoben menni elegansan kioltozve hosszu kilometereket, es kopogtatva szolgaltatast ertekesiteni. Ugynokoskodni. Es ehhez mar nincsen a sok "kilatastalan jovovel rendelkezo" embernek kedve (hangusolyozom meg csak altalanos iskolai vegzettseg SEM kell - volt mezittalpas stoppal jaro putribol jovo cigany srac elso havi fizuje 220-volt). Orszagos szinten forint milliokat koltunk hirdetesekre, hogy tudjunk embert felvenni ebben a kurva kilatastalan gazdasagi vallsagban. Konkretan ennyire szar a helyzet, havi 300 000 forintert nem kopogtatnak az emberek, mert ok annyira az ehenhalas szelen allnak, es akkor a valsag... aha persze.

"Tehát: felejtős a "Bélám, kibaszlak és jön a latintanár"-mentalitás, mert itt él Bélám, és kell neki a meló, és baszki, közösségi cél, hogy Béla éljen. "

Igen am, de Bela vegezze mar el a kibaszott munkajat, nekem is el kell, ahhoz, hogy fizetest kapjak, ha o sztrajkolgatni akar, mondjon fel, menjen haza es sztrajkoljon ugy, hogy nekem ezzel nem okoz fejfajast, es nem nekem kell fizetni a szamlajat.

"Szerintem nem izgi. Aki kicsit is rühelli ezt a szemét tolvaj bandát, amelyik most "kormányozza" az országot, az élből ellenzéki, és hát ki mellé álljon, tán a Thürmer Gyuszkó mellé?!"

Hat a Viktornak nem okozott gondot ;) fordulj hozza tamogatasert azzal kapcsolatban, hogy hogyan alljal a thurmer melle...

Amugy meg mijafszert kivetelezik velem a TWA kitalalta ki ezt a buzisagot?
mjumm!

Igen, igazad van, normál piaci működés mellett, amikor már kialakult egyfajta egyensúly, viszont a BKV-ra ez nem igaz, hisz ezek a béralkuk pont hogy nem engedik a piaci mechanizmusokat. Ha belegondolsz mivel a buszvezetők ára gyakorlatilag egy adminisztratív ár nem lehet tudni, hogy igazából mennyit is ér egy buszvezető...

Mondjuk a tanár-orvos történetet én nem venném egy kalap alá ezzel a buszevezetős dologgal. Ott szerintem eléggé egyértelmű, hogy az "adminisztratív" ár messze alatta van a piaci árnak. Ez talán az orvosoknál a legegyértelműbb, ld. hálapénz.
Meg azért az oktatás egészségügy piac ide vagy oda elég fontos egy nemzetgazdaság számára, nem jó, ha beteg idióták rohangálnak... Az már egy más kérdés, hogy jelenleg egyik politikai oldal sem tudott életképes megoldást felvázolni.
gloire 2007.09.04. 21:13:41

"Aha,
szerintem meg folyamatosan hirdetni kéne a
buszsofőr állásokat, vidéken is, külföldön is - non stop.
Reggel 5-kor sorban állhatnak a jelentkezők:
ma az az 500 ülhet volán mögé aki a legolcsóbban
válalja. Ez így igazságos!"

Aha. Szerintem meg tájékozódni kellene, aztán nyilatkozgatni.

Úgy villamosvezetőnek, mint buszvezetőnek folyamatosan van felvétel. S ez így megy már vagy 20 éve folyamatosan. Állandó a létszámhiány. Nyilván, mert annyira jó munka. Tanároknak is csak tessék, tessék! Ezért a jó fizetésért lehet kalkulálni mennyit kell dolgozni és milyen körülmények között. Aki 3 évig kibírja a cégnél, arról azt modják már huzamosabb ideig marad esetleg. Kár, hogy kevesen vannak, akik addig maradnak.

Ehhez mérten tessék dobálózni olyanokkal is, hogy le kell cserélni a járművezetőket. Olyan hangoztasson ilyet, aki jelentkezik is, oszt majd meglátjuk mekkora legény lesz a gáton.
""A BKV jobban fizet mint a vidéki Volán a sofőrjeinek, de a főpolgármester megemlítette azt is, hogy a BKV-nél dolgozók többet keresnek a tanároknál." Index szájbarágó"

Egyszer valaki bement felvételre az egyik Volánhoz, hogy menne buszt vezetni. Megmondták neki. Csodálkozott, hogy milyen keveset kínálnak, s ki az, aki ennyiért elmegy. Mondták neki - ott a felvételin -, hogy a buszvezetők a kasszából szokták kiegészíteni.
No comment.
Paszternak · osember.blog.hu 2007.09.06. 05:05:12

"Publiliust meg, asszem, minimum 2000 éve meghaladtuk az irgalmas szamaritánusos példabeszéddel,..."

Mi köze a kettőnek egymáshoz? :o
süti beállítások módosítása