W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Kis fekete ruci

2007.08.06. 04:00 Tóta W. Árpád

Tanulgatjuk még a demokráciát, és nincs szorgalomból ötösünk.

Van ez a Jobbik nevű majomház. Legutóbb Csurkával együtt kettő százalékot teljesítettek a választásokon. Nulladik kézből tudom, hogy olvasni sem tudnak. Ebből aztán joggal következtetek arra, hogy a jobbikos stratéga kívül hordaná a szaros bugyiját, ha anyukája nem szólna rá. Félelemre ez nem ad okot.

Még akkor se, ha sok évi közös háborúsfilm-videózás meg maszturbálás után elhatározták, hogy ők bizony megalapítják a Magyar Gárdát, mégpedig fekete egyenruhával, Peugeot-reklámmal súlyosbítva.

A fekete tetszett nekik legjobban, véletlenül, kérdésre válaszolva. Háppersze. Ha az SS rózsaszínben nyomult volna anno, akkor most pink lenne a Gárda, de még talán az árpádsáv is. Sebaj. Egy Diána nevű hölgy nemrég megpróbálta az egyenruhás hódítást. Röhej volt az osztályrésze.

Viszont a Munkáspárt mellett a generálbalról is felhangzott a suskus, hogy azért, drágabolgárúr, be kellene ezeket tiltani. Dicsértessék Tilcsák Bea, ismét. Méghogy fekete egyenruha, meg szebbjövőt. Lecsukni, becsukni.

De hát miért? Hol mondja azt a jog, hogy fekete egyenruhában masírozni nem szabad? Sehol. Hogy bántja a szemet, meg irritál? Nyilván. Se a Gay Pride tüllszoknyás buzijelmezei, sem ez a látensbuzijelmez nem tetszik az átlagembernek. És mit mondott minden épeszű ember a Gay Pride körüli állatkodásról? Hogy azért, mert neked nem tetszik, barátom, még nincs jogod korlátozni őket.

Mellesleg a gyászhuszárban tébláboló Gárda nem a baloldalnak fog gondot okozni. Hanem a jobboldalon kelt újabb viszonyulási, távolságbecslési zavarokat.

Masírozzatok, fiúk. Feketélljetek, csapjátok oda a surranót, lobogjon az árpádsáv, tájbaillő lesz. Igazságtalan és jogsértő volna, ha ezt megtiltaná nektek a demokratikus magyar köztársaság. Hiszen ti is épp azért harcoltok, hogy öltözhessen és masírozhasson és véleményt nyilváníthasson mindenki szabadon, igaz?

Tehát a fekete egyenruhás kisfiúknak nyilván nincs kifogásuk az ellen, ha a nekik járó szabadság egyben az ő kiröhögésükre is feljogosít mindannyiunkat. Mert hát mi mást lehetne a Jobbikkal és környékével kezdeni, mint röhögni rajtuk. Magaviseletükön, „politikájukon”,  újságjukon, béna hazugságaikon, meg most már a gúnyájukon is.

Az viszont előfordulhat, sőt minden normális országban megtörténik, hogy ha egy társaság úgy néz ki, mint a nácik, olyasmiket beszél, mint a nácik, és még katonásdisat is akarnak játszani, akkor időnként rájuk néznek a felnőttek titkosszolgálatilag, ajtórésből, nehogy kárt tegyenek magukban vagy másban. Ha minden rendben, sőt homokzsákokat pakolnak meg hadisírt gondoznak, akkor hagyni kell: elvan a gyerek, ha játszik. A heroinnál eggyel jobb hobbi.

Felőlem tetoválhatnak turult a seggükre, és végigmutogathatják az Andrássyn, mi több, tiltakozni fogok, ha netán tojással dobálnák őket.

Ha nem akarják egyben megtiltani nekem, hogy röhögjek rajtuk.


Címkék: jobbik hülyemagyar

695 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr82133244

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: Mi a baj a kéményseprőkkel? « tdpd 2007.08.28. 00:44:17

[...]title="Para-Kovács Imre: Magyar mackónadrág">Para-Kovács Imre és Tóta W. Árpád blogjaiban hangoztatott és a[...]

Trackback: polmavo 2007.08.07. 19:50:07

Szabaccság!Használati utasítás: a rendes olvasók kedvéért tök píszi lesz a duma, egyes szavak és kifejezések mavo-fanok által megszokott verziója alant a lábjegyzetben.Felállott a Majomházban a Klón, háta megett egy teljes Cuclista De Még Magyar...

Trackback: UFiblog - a polgári underground blogja 2007.08.06. 17:27:49

Munkásőrök unokáiFekete uniformis, nyalka leventék, árpádsáv. A segédrendezőre bízott kosztümös jelenet készen áll. És mióta láttam Pörzsesanyika műsorában, alig csodálkoztam, hogy Für Lajos lesz a csapó a pretoriánusok avatása c. jelenetnél. Von...

Trackback: Nagy Piros Világmegsemmisítő 2007.08.06. 10:47:23

Fekete egyenruha árpádsávvalEddig kétszázan jelentkeztek az alakulatba, amelynek tagjai fekete egyenruhát és árpádsávos címert viselnek majd. Háborús helyzetben készek a haza védelmére kelni - írja a Hírszerző. Fekete egyenruhát és árpádsávos címert visel…

Trackback: I hate it here 2007.08.06. 09:54:05

Ez lelkesíti csatára a magyartNemzeti Gárdát alapított a Jobbik. Tényleg más sem hiányzott még nekünk, mint hogy az eddig birkatürelmű nemzeti radikális fiatalok végre fekete egyenruhát húzzanak, és mindenféle képzésekben részesüljenek. Ráadásul az egyesü…

Trackback: The Standard 2007.08.06. 05:25:54

TuruljugendWorluk Árpád ismét megírta a frankót. Szabadság, demokrácia, stuff like this van - különben hogyan is alakítanának ilyen helyes kis ifjúsági szervezetet? Tényleg hülyét csinál magából az, aki kiabál, hogy "tilcsákbe!" - d...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Megvilágítnanám mit jelent a mondat:
"Elkezdődik egy vita, hogy miért pont mosolygó arc, amikor lehetne inkább turul vagy kicserélhetnénk a sárgát fehérre."

Ha egyszer önkényesen megváltoztattunk egy közlekedési jelzést, csak mert így jobban tetszett. Akkor másoknak meg máshogyan tetszene jobban, ezért állandó vita tárgyát fogja képezni. Ezért célszerűbb, nem hozzányúlni.
A zsidók rendszeresen tartanak lőkiképzést
Őket vajon figyeli a titkosszolgálat?
2007. augusztus 07. 10:41eFeL - HunHír.Hu

Amit egy hazai önvédelmi mozgalomnak tilos és akár titkosszolgálati eszközök bevetésével is kontrollálnak vagy megakadályoznak, addig a hazánkban élő kisebbségeknek azt szabadon és jogszerűen lehet művelni, sőt azt nyilvánosan reklámozni, propagálni is.

Elképesztő a Nemzetbiztonsági Hivatal, mind Tálas Péter biztonságpolitikai szakértő nyilatkozata, miszerint figyelemmel kísérik a Magyar Gárda tevékenységét, és amennyiben lövészet oktatására kerülne sor a kiképzésük folyamán, nyomban közbeavatkoznak.

Mára már egyértelművé vált, hogy mindenkinek nagyobb szava van és előbbre valóak az érdekei a magyarokénál. Ez abban is megnyilvánul, hogy amit egy hazai önvédelmi mozgalomnak tilos és akár titkosszolgálati eszközök bevetésével is kontrollálnak vagy megakadályoznak, addig a hazánkban élő kisebbségeknek azt szabadon és jogszerűen lehet művelni, sőt azt nyilvánosan reklámozni, propagálni is.

Hazánkban néhány éve kezdődött meg hazánkban a krav maga oktatása. A krav maga röviden összefoglalva egy izraeli katonai eredetű küzdőrendszer. Szándékosan nem az önvédelem vagy küzdősport elnevezést használom, mivel nemcsak önvédelmi technikákat, hanem taktikai módszereket is oktat. Nyomban hozzá kell tenni, hogy az oktatás keretei jóval meghaladják azt a határt, amire egy civilnek szüksége lehet. Rendszeresen tartanak késharc és lövészet oktatást, lehetőségük van például külföldre, Lengyelországba menniük kommandós technikákat tanulni.

Az alábbi információkhoz bárki hozzájuthat, aki feliratkozik hírlevelükre vagy ellátogat weboldalukra. (www.krav-maga.hu)

Elsőként talán a legtragikomikusabb vonatkozás talán a kezdő tanulóknak szóló jó tanácsok között olvasható. Mint ismert, a Magyar Gárdát többek között azért támadják, mivel annak fekete egyenruhája a háborús emlékeket idézi fel a meghurcoltakban.

"Kezdéskor nem kötelező, de később kérjük tanulóinkat, hogy a szövetség által elfogadott ruházatban jelenjenek meg a tréningeken. Ezek kezdők esetén fekete nadrág és póló."

Érdekes módon ez esetben nem háborodik fel egyetlen politikus vagy közéleti megmondóember sem, hogy a német SS-hez hasonló fekete színt választották. Nyilván nekik is tetszik ez a szín.

A honlap támogatói között található Erzsébetváros Önkormányzata, az Izraeli Nagykövetség, a UPC Magyarország, különböző fegyvereket és kiegészítőket forgalmazó cégek (a végtelenségig lehetne sorolni az általuk gyártott világhírű fegyvermárkákat pl. GLOCK).

Aki különösebben nem járatos a különböző önvédelmi technikákban, annak számára nem egyértelmű, hogy a kés miért kap fontos szerepet mindenféle felkészülés során. A gyakorlati tapasztalatok azok, hogy 7-8 méteren belül veszélyesebb bármilyen tűzfegyvernél, így minden komolyabb katonai alakulat felkészítése során ez fontos szerepet játszik. Tudják ezt Izraelben is, így a krav maga technikáknak ez fontos részét jelenti.

A legfontosabb talán részletesen áttekinteni a krav maga szemináriumok programját, amely magáért beszél: "Késharc szemináriumot szervezünk, amelynek célja, hogy megismerd a késharcban rejlő veszélyeket, így jobban megértheted a Krav-Maga kés elleni technikáit. Ehhez két eszközzel fogunk élni. Egyrészt megismerkedsz a késhasználat alapjaival, másrészt az edzésen NO LIE BLADE késeket használunk majd, így egyszerűen szembesülhetsz azzal, hogy sérülnél meg a késharc vagy késes támadás során."

Még ennél is tanulságosabb a hazánkban működő krav maga szövetség nyári edzőtáborának leírása, amely a napokban ért véget. Voltak küzdelmi edzések, ütések, rúgások, szabadulások lefogásokból, fojtásokból, támadás elhárítása a földön. Elsajátították az alap- és magasabb szintű technikákat. Kipróbálhatták a No Lie Blade tréning késeket, "amelyek sokat segítenek abban, hogy a kés elleni védekezésed reálisabb legyen".

Foglalkoztak bot és pisztoly elleni, és verbális önvédelmi technikákkal. "Fontosnak tartjuk, hogy amikor a fegyveres fenyegetés elleni technikát tanulod, akkor ismerkedj meg a pisztoly működésével, így lesz egy rövid airsoft blokk is. A második nap végén lesznek a vizsgák, hogy a tábor végén már az eredményt is tudjátok" - olvasható egyebek mellett a honlapon.

Aztán a tanultakat alkalmazták stressz alatt, testpáncélt viselő ellenfél ellen is. Leányfalun pedig a strandon vízben, ruhában végeztek Krav-Maga edzést, küzdelmekkel fűszerezve. Kiegészítő foglalkozásként pedig lövészetet is oktattak.

A következtetéseket mindenkinek magának kell levonnia
Ime a hülyemagyar címke indoklása:
A zsidók rendszeresen tartanak lőkiképzést

"A krav maga röviden összefoglalva egy izraeli katonai eredetű küzdőrendszer."
És pont. Itt kellett volna abbahagyni az írást.
Minden hadseregnek van küzdőrendszere, csak a többség lusta elnevezni. Egyébként még számos hadsereg, rendőrség és illetve személyvédelmi cég és ügynökség alkalmazza.

Ha ez a "sport" nem izraeli (vicces módon a kidolgozója egyébként magyar) eredű küzdőrendszer lenne, senki nem is szólna. Egy a sok közül.
De ez történik, ha találkozik a paranoia, a hülyeséggel... Jaj, zsidók. Ezt is nyilván ők gyakorolják. Természesen ellenünk. Egyébként is mindenki ellenünk van.

A Krav-magát nem lehet összehasonlítani egy félkatonai szervezettel. Ez nem egy önvédelmi mozgalom!!! Hanem egy tanulható küzdőrendszer. Fizetsz, tanítanak, nem bonyolult összefüggés.

"Érdekes módon ez esetben nem háborodik fel egyetlen politikus vagy közéleti megmondóember sem, hogy a német SS-hez hasonló fekete színt választották. Nyilván nekik is tetszik ez a szín."
Én kung-fuztam, és mi is feketében voltunk. Felháborító, mi?

Ha hunhíresek kilátnának a koponyájukból észrevennék, hogy nem a fekete a lényeg.
Hanem, hogy Jobbik egy fasisztoid nézetek valló párt, aki most milicát szervez. Szándékaik ismeretlenek.
Történelem: Mussolini szervezett egy miliciát Feketeingesek néven.
Fasiszta párt fekete ruhás miliciát, rejtély, hogy jutott bárkinek is eszébe párhuzamot felfedezni?

És most az jön, hogy á Jobbiknak semmi köze a fasizmushoz:
Tromb 2007.08.07. 12:29:02
Volt olyan kedves definiciót bemásolni.
A legtutibb hungarikum a Kettős Mérce.
A Tóta egyébként demokrata, csak könnyen megriad.
Nem hiszem, hogy ez hungaricum lenne. Hasonló pártok és mozgalmak mindenütt vannak. Érdekes, hogy mennyire hasonlítanak egymásra. Az érveik is.
Allport írt egy nagyon jó könyvet az előítéletkutatásról. Meglepő, hogy ezek a dolgok, mennyire mélyen bennünk vannak. Egyik kedvencem, pl. ha tesztcsoportot megkérdezik, hogy becsüljék meg a lakosságon belüli kisebbség arányát, majd levetítenek róluk szóló filmet, és utána megkérdezik többszörösére becsülik.
Ha valaki állandóan a zsidókkal(/kommunistákkal/trappistákkal/pirézekkel, sőt akár fasisztákkal) foglalkozik, az mindenütt zsidókat(/kom./tra. stb) lát.
Lord Valdez!
A fasizmus és a hülyeség összekeverése nem igaz országhoz vezet.
A fasizmus definiciója Tromb részéről még elmegy(habár rengeteg szódával), viszont amit a Jobbikról ír az nettó zavaros duma, semmi köze a fasizmushoz és még sokkal kevesebb a nácizmushoz.
A hitleri nácizmus és az olasz fasizmus meg olyan messze van egymástól, hogy ihaj.
Mondjuk egyszer már leírtam, de akkor mégegyszer. Nem gond az, hogy erről cikk született csak felesleges. Azóta is minden médium ezzel van tele, muindenki jól reagál rá valamit. Pedig félni tényleg van mitől.
Pl. pont ma: index.hu/politika/bulvar/norab0808/
Kik ezek a bizonsági őrök akik mindenhol ott vannak. Ti biztonságban érzitek magatokat mellettük. Én kevésbé tartok pár feketébe öltözött ökörködőtől, mint ezektől akik már nyüzsögnek az országban és úgy viselkednek ,mint a királyok. Tóta erről télleg írhatnál valamit, ha időd engedi... ez tényleg fontos, mert ilyen téren lassan tényleg lesz itt terror és mi fogjuk megszívni
"A hitleri nácizmus és az olasz fasizmus meg olyan messze van egymástól, hogy ihaj."
Ez igaz, sőt vitatott, hogy belefér-e még a fasizmus körébe. Egyébként definicó maga is vitatott történészek körében. Arról nem beszélve, hogy vannak helyi változatai.
Egyébként szerintem szinte pontról pontra megfelel.
"Kik ezek a bizonsági őrök akik mindenhol ott vannak."
w.blog.hu/2007/08/08/titokzokni#c681378
Engem pedig jobban zavarnak az önjelöt Zorrók, akik majd jól megvédik a nemzetet, attól, amitől éppen gondolják.
A biztonsági őrnek legalább van főnöke.
teisfiambluetooth 2007.08.08. 09:07:45

"Magam részéről mind a magyargárdákat, mind a John Emeséket elküldeném a halál büdös f**ára, nekünk meg talán nyugtunk lenne végre."

Jaja, a végletekig ragozott paranoia is idegesítő, mégha van is alapja. Én a magam részéről fognám a veres csillagot, aztán amúgy nindzsásan szívendobnám vele a turul, aztán jót röhögnék, ahogyan lezuhannak a történelem süllyesztőjébe.
Naszta · www.naszta.hu 2007.08.07. 23:05:15

"Azért nem veszek már kokárdát III. 15-én, mert volt valaki, aki kisajátította. Másként gondolkodom, mint Te. De adózom, tisztességes állampolgár vagyok, nem értek veled egyet és magyar vagyok. A téglával való fenyegetőzés meg Téged minősít..."

Én meg veszek kokárdát, mert nehogymá' nácibrigád mondja meg hogy mit csináljak. És Lonsdale pólót is hordok, mert nem szkinhedmárka, hanem London egyik sprotmárkája. És van piros-fehér csíkos pólóm is.:)

Nehogymá' megijedjek attól, hogy egy maroknyi idegenszívű náci ki akarja sajátítani a magyarságot!
Shenpen · neokon.blog.hu 2007.08.08. 00:21:42

"Mert ennek a skálának két vége lesz.

Egyrészt fognak jelentkezni tök normális, nemzeti hagyományokat és katonásdit kedvelő fiatalok, akik egy jó bulit látnak a dologban.... Ez az egyik véglet - cserkészmozgalom fiatal felnőtteknek. A másik véglet pedig az idióta bőrfejűek, akiket egyértelműen a fekete egyenruha vonz. "

Szerintem itt nincsen két véglet, csak egy. Aki a Jobbik által szervezett mozgalomba jelentkezik, az már eleve annyira fertőzött a szélsőjobb ideológiától, hogy nyugodtan lenácizhatjuk. Mérsékelt jobboldaliak hánynak a jobbiktól, fasiszta, náci pártnak tartják.

Ma Magyarországon egyedül talán az MDF-nek volna joga a jobboldalról valami ilyen "cserkészgárdát" szervezni, de a fidesz meg kdnp az kussolhat a jobbikkal együtt a tavaly őszi események után.
"Jaja, a végletekig ragozott paranoia is idegesítő, mégha van is alapja."
Való igaz, ez tényleg nem különbözik természetét illetően.

tundrazuzmo 2007.08.08. 13:15:51
Tudod mit, tulajdonképpen igazad van. Lehet, így is harcolni. Csak nekem leégne a bőr a pofámról, ha összetévesztenének azokkal a bizonyos Lonsdalesekkel.
Jut eszembe talpig feketében vagyok, bár nem egyenruha, de nem adom a fekete színt. :)
Beszélgető Ember 2007.08.08. 10:45:53
Olvassátok el!!!
www.mno.hu/index.mno?cikk=424249&rvt=2

A Magyar Nemzet megint beállt a nácimosdatók sorába. Nem meglepő, ezt csinálják évek óta. Wass Alberttel, Horthyval, és mindenkivel, aki iránt egy kis szimpátia is kicsalható az együgyű népből.

Ez a mostani is megmutatja azt a féreg gondolkodást, amivel a jobboldal évek óta rágja szét a magyar közéletet.
Az egész jobboldali majompártnak és a csőcseléknek mai napig szeretném megköszöni amit tavaly március 15-én és az 56-os évfordulón tetek.Hogy elbaszták az ünnepet és minden mást is.Az ilyen emberek kellene kiköltöszteni az Északi-sarkra ahol verhetik egymás farkát meg heil hitlerezhetnek meg szálasizhatnak a jagesmedvéknek. SZÁNALMASAK ÉS AZOK IS MARADNAK.
Röhögjünk egy jót rajtuk: www.youtube.com/watch?v=JWynjEuS-EY
Lord_Valdez 2007.08.08. 12:14:18

"Én kung-fuztam, és mi is feketében voltunk. Felháborító, mi?"

Igen az. A kínai zsidók évek óta arra készülnek, hogy meghódítsák a világot. Nem gyakorolják a vallásukat, sárga az arcuk, ferde a szemük, de mi tudjuk, hogy mit is akarnak valójában! Mert mi HUNOK vagyunk, az ezer éve kihalt népcsoport üres szemgödreiből objektíven látjuk a világot. Elrothadt koponyáinkból gusztustalan bogarak és férgek másznak unos-untalan a magyarokra, de mi azt mondjuk, ezek a múlt relikviái, nemzeti értékeink. Sjanos a felvilágosodás és a demokrácia önhibánkon kívül nem jutott el hozzánk, ezért még ma is csak a vériváshoz és a kardforgatáshoz értünk...
Kár értünk...
Legendáris a klipp, különösen a szárítóköteles rész.

Köszi Unió
biff 2007.08.08. 12:59:28
"Mondjuk egyszer már leírtam, de akkor mégegyszer. Nem gond az, hogy erről cikk született csak felesleges. Azóta is minden médium ezzel van tele, muindenki jól reagál rá valamit. Pedig félni tényleg van mitől.
Pl. pont ma: index.hu/politika/bulvar/norab0808/"

Van mitől félni így van, úgyhogy aki fél, az ne menjen ilyen helyekre, aki meg félti gyermekei anyját, a magyarság fennmaradásának letéteményesét, az nem engedi ilyen helyekre EGYEDÜL, férfikíséret nélkül.

tundrazuzmo,
értelek. tehát pár hülye jobbikos a világ vége, de a nagydarab kopasz majmok fegyverrel az rendben van ,mert biztos nem nácik. A Munkáspárt szélsőbalos, anarchista ifjúsági szervezete tele kreténnel szintén. Ez már fáj...
Nem szabad őket félvállról venni.
"értelek. tehát pár hülye jobbikos a világ vége,"
Nem az.

" de a nagydarab kopasz majmok fegyverrel az rendben van ,mert biztos nem nácik."
A nagy darab kopasz majmok, és fegyveres őrők két külön kaszt. Így is sok köztük az alkalmatlan nem mondom, de leginkább saját magukra veszélyesek. Időnként lábon lövik magukat.

"A Munkáspárt szélsőbalos, anarchista ifjúsági szervezete tele kreténnel szintén. Ez már fáj..."
Mind a százan? Másrészről a Munkáspárt kommunista, nem szeretik az anarchistákat, hiába szélsőbal az is.
Kedves (2)balkezesek:
Miért van az, hogy megjelenik egy Magyar Gárda nevű formula, az egész média ráugrik? A parlament, index&TótaW, politikusok és pártok támadnak és határolódnak el. Szinte rémülten, levegő után kapkodva. Hiszen a Gárda még nem tett semmit, nem gondozott hadisírokat, nem vitt homoszexuálisokat és zsidókat sem munkatáborba. Mire ez a nagy sietség, rémület? Hol is van a hirdetett előítélet-mentesség? Egy fekete egyenruha láttán már sutba is dobjuk?? Nem lehetne megvárni a tetteket, és utána ítélkezni? Van ebben az országban olyan, akinek bűnös tettek után sem jár következmény, és ezek szerint olyan is, akinek már tett nélkül is kijár az ítélet. Valakinek itt olyan képességei vannak, mint a látnokoknak a Különvélemény c. filmben? Van, aki varázsgömbből és van, aki ruhaszínből jósol és ítél...
TOVÁBB www.kormanyvalto.hu/index.asp?inc=blognezet&id=755
Itt az a baj a legtöbb emberel, hogy azt hiszik ha
valaki utálja a jobbosokat az csak kommunista vagy csak liberáis lehet. Mások ugye nem léttezhetnek, átlagos emberek aki csak éllni akkarnak és nem kérnek se a fajgyűlöletböl se az elnyomásbol olyanok nincsenek, ááá minek azok mi.

publius:
szivesen majd még keresek ilyeneket :)
Tudod a Jobbiknak deklarált céljai vannak.
Gondolatkísérlet: Tegyük fel, hogy van egy csoportom, ami hírdeti, hogy az amcsikat el kell törölni a Föld színéről. Aztán létrehozok egy desszant alakulatot, amiről kijelentem, hogy szigorúan békés célokat szolgál.
Hányan fogják ezt nekem elhinni? Na jó, és 70-es IQ felett?
És pont annyira leszel veszélyes az amcsikra, mint a Jobbik a magyar demokráciára...
Meglehet, de ne várd, hogy az amcsik tapsoljanak örömükben. Ők is azt fogják velem tenni, mint a demokrácia tesz velük. Megfigyeli, hogy időben léphessen, ha esetleg komolyra fordulna a dolog.
gpek.

Izgalmas a cikk, amelyben azt kéred:

"Az SZDSZ határolódjon el (a teljesség igénye nélkül):

- a pedofíliától
- a politikai hazugságoktól
- a politikai bűnözéstől
- a hatalommal való üzérkedéstől
- a cigánybűnözés védelmétől
- azoktól az izraelitáktól, akik gátlás nélkül
tesznek tönkre országokat pénzügyi manipulációkkal
a saját profitjuk érdekében
- a "független" média befolyásolásától
- a vallási jelképgyalázástól
- mint '89-es rendszerváltó párt, attól az MSZP-től,
akinek jelen tagjai a régi rendszer kiszolgálói és
kedvezményezettei voltak"

Nem tudom, hogy ettől az SZDSZ el fog-e határolódni, de én máris elhatárolódok. Feltétel nélkül. Még azt sem kérem, hogy ezért cserébe a fidesz, vagy kdnp határolódjon el:

- a pedofil és homoszexuális papoktól
- a vallás nevében állami pénzt mutyizó haszontalan, ügynökdús egyházaktól
- a politikai hazugságoktól
- a politikai bűnözéstől
- a hatalommal való üzérkedéstől
- a fasiszta, náci szervezetek hallgatólagos védelmétől
- azoktól a magyaroktól, akik gátlás nélkül
teszik tönkre országunkat pénzügyi manipulációkkal
a saját profitjuk érdekében
- a "független" média befolyásolásától
- mint '89-es rendszerváltó párt, attól az FIDESZ-től, KDNP-től,
akinek jelen tagjai a régi rendszer kiszolgálói és
kedvezményezettei voltak"

Pedig én még ezektől is elhatárolódom. Így, mint erkölcsileg megtisztult magyar már alkalmas vagyok egy olyan párbeszédre, amire a nagy többség nem...
Unio 2007.08.08. 14:08:35
"Itt az a baj a legtöbb emberel, hogy azt hiszik ha
valaki utálja a jobbosokat az csak kommunista vagy csak liberáis lehet. "

Ez a nagy probléma. Én azt hiszem Kádártól is el kell határolódni ahhoz, hogy a nyilasoktól el tudjunk határolódni. Amíg csak a türmergyula féle balbarmok "náciznak", akkor csípőből lekommunistázzák őket, és itt vége a dalnak.

Meg kellene erősíteni a középpártokat, a Centrum Párt erre volt kísérlet. De sajnos elvérzett, mert adhoc választási kezdeményezés volt, és utána pedig senkinek sem állt érdekében, hogy a 2pártrendszer megváltozzon. Az MDF most kapott észbe, ha minden így marad, én őket tudom csak jó szívvel támogatni 2010-ben. Nem azért mert komálom Ibolyát, hanem azért, mert nincs más...
Aha. Mik a jobbik deklarált céljai? Cigányirtás, zsidógázosítás?? Nem hallottam ezt még. Az SZDSZ deklarált célja a liberalizmus. Ahhoz képes olyan törvényekhez járul hozzá, amik sértik a magánszférát, a zsebedben turkálnak és adókat emelnek. Amúgy nem vagyok jobbikos, de undorító ez az egyoldalú médiaszar. Önálló gondolat? Luxus, gyerekek?? (VJack - www.kormanyvalto.hu )
Így van tundrazuzmó, én is elhatárolódom mindtől. A FIDESZ-től és az MSZP-től ís, a többi szarrol nem is szólva... (VJack)
Mi a szarért nem megy be a text a blogba??? :(
tundrazuzmo:
"Én azt hiszem Kádártól is el kell határolódni ahhoz, hogy a nyilasoktól el tudjunk határolódni."
Egyetértek,én se szeretem kommunistáka és a nácikat se.

"Az MDF most kapott észbe, ha minden így marad, én őket tudom csak jó szívvel támogatni 2010-ben. Nem azért mert komálom Ibolyát, hanem azért, mert nincs más..."
Ezzel is egyetértek, már én is gondolkoztam rajtak, hogy őket fogom választani.
Mdf hajlamos női, látszatt politikára nem egy erős párt sajnos Ibolya hatása látszik ne feledjük egy rendszerváltó pártról beszélünk aki 90 évek legelején 42%-os elismertségnek örvendett most meg örülnek ha bent vannak a parlamentbe.
Re: Lord_Valdez 2007.08.08. 11:17:30
"Megvilágítnanám mit jelent a mondat:"

Nem ezt jelenti, ugyanis JE igenis meg akarja változtatni a lámpákat (a szmájlisra) mert neki ez tetszik, csak már előre fél, hogy jönnek a "hülyék" és ők meg turult akarnak...

Na nekem ebből az "előre félésből" meg a riogatásból van ki**ott elegem. Hogy jön a lámpához a turul? Kinek jut eszébe egy sárga jelzőlámpáról a turul?
1) vélhetően azoknak akik magyargárda tagok
2) bizonyítottan John Emesének

Normális dolog, hogy egy KRESZ/újdonság/utcadísz dologról a turul jusson valakinek az eszébe?
Szerintem NEM és éppen ezért John Emese és a hozzá hasonló riogató SZDSZ-esek is ugyanabba a szemeteskukába valók ahova a magyar gárda.
"Szerintem NEM és éppen ezért John Emese és a hozzá hasonló riogató SZDSZ-esek is ugyanabba a szemeteskukába valók ahova a magyar gárda."

Valahol ez a helyes meglátás szerintem; egyforma kalap szar mindkettő. Az Szdsz és a Jobbik egy helyen szerepel az értékrendemben, valahol a csótány és a kutyaszar között.

""Az MDF most kapott észbe, ha minden így marad, én őket tudom csak jó szívvel támogatni 2010-ben. Nem azért mert komálom Ibolyát, hanem azért, mert nincs más..."

Ugyanígy látom. Bár van itt most egy fura kis taktikázás, kokettálás, de a helyzet az, hogy én sem látok jobbat. Amivel egyáltalán nem azt akarom mondani, hogy ők annyira jók.
MDF...nagy kérdőjel. Hiányzik belőle a tartalom, az emberek. A programelveik mögött a PC áll, aki egy neokon társaság, tehát teszik nekem...de valahogy az MDF-es emberanyag nem igazán meggyőző. Keveset tudok a mostani MDF-ről, ha valaki járatos ebben a témában, megköszönöm ha felvilágosít.
_Nincs_ emberanyag.
index.hu/video/tags/mdf

Van három-négy értelmesebb arc, oszt annyi. (Dávid, Herényi, Katona, Csapody.) Ez nagyon kevés érdemi munkához. Ld jobbkézszabály-javaslat. Ennyi telik. Ott még nagyon hosszú építkezésre van szükség. Ja és a PC a kampányban dolgozott nekik.
Miért akartok jobboldali, vagy egye fene, balodali szélsőséget bármiről is meggyőzni?
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
Most már tényleg megáll az ész..
Alapállás,egy TÖRVÉNYESEN BEJEGYZETT PÁRT gárdát alapit.
EHHEZ EGY DEMOKRÁCIÁBAN JOGA VAN,mint minden törvényesen bejegyzett másik pártnak.
MAGYARORSZÁG JOGÁLLAM,legalább is remélem,tehát eddig minden törvényes.
AMIG a pártok,gárdák,dalárdák meg a fasz tudja mik
BETARTJÁK A TÖBBSÉG/parlament/ÁLLTAL ELFOGADOTT TÖRVÉNYEKET, semmi gond.
AKI MEGSZEGI A FENTI TÖRVÉNYEKET,AZOKAT A FÜGGETLEN MAGYAR BIRÓSÁGNAK KELL ELITÉLNI.
HA EZ NEM IGY VAN,AKKOR NINCS JOGÁLLAM.
Mi a faszért kéne bárkinek,bármitől elhatárolódni,előre elitélni,meghatározni a gatya szinét meg hasonló marhaságok.
Lord Valdez,tundrazuzmo és sokan mások, nektek halvány fingotok sincs arról mi az a demokrácia.
Itélkeztek,kirekesztetek.Kizárnátok másokat a jogaik gyakorlásából.
Milyen jogon?
Nagy itt még a zürzavar a fejekben.
Természetesen véleménye mindenkinek lehet,de itt nem sokat olvastam ilyesmit.
Ha megszegik a törvényeket,bizom benne,hogy megszüntetik és elitélik öket,és másokat is,akik a törvény ellen vétenek.
Én bizom abban,hogy Mo-on működni fog a jogállam,egyforma mércével.
Tessék, Leninnel kell, hogy egyetértsek, nem véletlenül szeretem a szovjet himnusz dallamát.:) Szinte ugyanezt írtam le: www.kormanyvalto.hu/index.asp?inc=blognezet&id=755
Amiben viszont nem bízom, az az, hogy Magyarország jogállam lesz. Illetve az lesz, de a jog nem az erkölcs és az igazságosság. Sajnos ezt is megírták már, vannak, akik egyenlőbbek. Ha visszanézel a történelemben, ez alól nem nagyon van kivétel, tehát balgaság lenne azt hinni, hogy ez a mi életünkben fog megváltozni. Amit lehet tenni, hogy a túlzó igazságtalanság ellen fel kell lépni, és védeni kell saját jogainkat, amik nem pusztán a hatalom által hozott törvényeken, hanem ezeréves erkölcsi tételeken alapulnak. (VJack)
Nekem is egyet kell értenem Mr. Vlagyimirrel! Amíg itten nem akarnak proletárdiktatúrát, meg árja szupremáciát, addig úgy masíroznak az utcán a balos/jobbos military clubbok, ahogy akarnak! Sőt, ha temetőt pucolnak, meg árviz ellen védekeznek, akkor még hasznosak is. ha meg gixer van, akkor majd a független bíróság ítél felettük. Bár megjegyzem én független bíróságot nem sűrűn láttam mostanában:(
Szerintem felesleges előre ítélkezni, a magam részéről bízom benne, hogy a fiúk nem nyugdíjas holocaust túlélőket akarnak majd riogatni, hanem a mostanra fékezhetetlennek tűnő cigány hordákat szeretnék némi önmérsékletre kényszeríteni. Ebben az esetben a társadalom leghasznosabb tagjai közé lennének besorolhatóak, legalábbis nálam. Ezek garázdálkodása, valamint az őket bátorító, emberi jogi maszlagnak álcázott liberális bűnpártolás a valódi veszély, ez hamarabb vezethet polgárháborús helyzethez, mint néhány suhanc nosztalgia gittegylete. Vagy mondok jobbat félkatonailag is, ami rejtélyes okból nem csípi a médiacsürhe szemét: Makkabi Egyesület Tasnádi Péterrel az élen, továbbá a Magyar Honvédség objektumait is őrző, szoclib bűnszövetkezettel mélyen összefonódó magánhadsereg, az In-Kal.
Sajnos ebben az esetben is működik a kettős mérce, legalábbis minimális az esélye, hogy ha néhány hülye militáns baloldalinak jutna eszébe, hogy pufajkában vagy munkásőr egyenruhában szeretne masírozni, akkor a liberális sajtócsőcselék a langyos takonyra igyekvő gyöngytyúkot megszégyenítő lendülettel vetné rá magát arra a gumincsontra is.
Felmentés és megértés jár minden holocaust túlélőnek, nem az őket a jobbikos csipet-csapat részéről fenyegető jelenbéli veszély, hanem az egyenruhák hatására esetleg felidéződő tragikus emlékek miatt.
VJack!
Sajnálom,hogy nem olvastam el hamarább.Természetesen sok idő kell ahhoz,hogy megnyugtató módon müködjön a dolog,de én optimista vagyok.A történelem minket igazol,csak sajna az időmérték igazságtalan.
Az egyik oldalon néhány száz,vagy ezer év bolhafing,a mi néhány tiz évünk gyalázatosan kevés,de talán éppen ezért értékes.
Visszanézve,hol vannak diktátorok?Az ő sorsuk az,hogy még azok is leszarják őket,akik életükben a seggüket nyalták.Lerombolják a szobraikat,még a sirban sincs nyugalmuk.A föld is kiokádja őket.
Van remény!
Fain, Al Jazira. A cigányok tényleg problémásak, és nem a színük, hanem a viselkedésük miatt. Tasnádi Péter szintén problémás, és nem az miatt, hogy zsidó.
Az ember veleszületett tulajdonsága az általánosítás. Tehát hasonló esetben (pl. hasonló látvány esetén) próbál emlékezni, mit is kellett tenni, hogy elkerülje a lehetséges problémát. Ha ez nem így lenne, minden nap újra kéne tanulni az életet. Minden kicsit új formájú kilincsnél erősen gondolkodni kéne, hogy is kellene kinyitni az ajtót. Így meg, "jólvan, az is olyasmi, tehát lenyomom és meglátjuk". Ha felém fut 5 cigány ordítva, akkor meditálhatok rajt, hogy milyen törzsi rítus része lehet épp az ordítás, 5% esélye van talán, hogy épp nem agyoncsapni akarnak, de bevallom félretenném a megismerési szándékom és elfutnék. (UZI híján - sorry libsik :-)
Azt gondolom, a cigány-zsidó-skinhead-gárda-stb. kisebbségek egyes tagjainak a felelőssége is a saját csoportjuk felé, hogy a többségnél mennyire verik ki a biztosítékot a viselkedésükkel. Ha ezt megteszik, akkor adott esetben épp úgy felelősek, ahogy ez erre reagáló - esetleg - erőszakos többség.
"A kicsinyek tudták, hogy vannak nagyok.
Szerették, felemelték,
aztán rettegték,
végül megvetették.
..." Lao-ce: Tao Te King

Sajnos ezért nem hiszek az egyenlőségben. A gyengébbnek szüksége van vezetőre, azt keresi. Aztán jön, amit a vers ís ír, szépen sorban...
VJack!
Nem tisztem igazságot tenni abban a vitában, hogy a magatartást milyen arányban határozzák meg genetikai és milyen arányban tanult viselkedésminták, annyi tűnik biztosnak, hogy mindkettőnek szerepe van. Magyarul, a cigánnyal nekem sem a bőrszíne alapján van problémám, hanem azzal az élősködéssel és agresszivitással, amit előadnak, nagyobbrészt nyilván családból hozott minták alapján.
Az általánosítás még abban a formában sem működik, hogy minden liberális megrögzött magyargyűlölő, Magyarország előre megfontolt szándékkal, aljas indokból elkövetett tönkretételén munkálkodó gazember, bár tapasztatalataim szerint ez az alapértelmezés náluk. Éppen cigányügyben nyilatkozott meg a Jászapáti SZDSZ vezetője, aki ellentétben a budapesti mikiegerekkel már élő cigányt is látott, a véleménye pont az volt, mint nagyon sok nem liberálisnak, 80%-ban bűnözők, alkalmatlanok a társadalomban való létezésre, agresszívek és a végtelenségig el vannak szemtelenedve. (postán szólt be neki egy cigány nőszemély, miszerint a büdös, lusta magyarok nem dolgoznak eleget, ezért kevés az ő segélye - no comment)
Tasnádival kapcsolatban te magyarázod bele a zsidó származást, szerintem sem az a baj vele, max. olyanformán hogy gusztustalanul visszaél az egykori üldözött kisebbségi mivoltával, lásd zsidó származású értelmiségiek kiáltványa a Fidesz börtönben politikai fogolyként sínylődő TP kiszabadításáért, a műkeresztény hitgyülis némethsanyival az élen.
Sajnos az arrogáns félkatonai szervezetekről az a kettő ugrik be az embernek, amit leírtam, ez a helyzet. Tasnádinál egyébként lényegesen komolyabb veszélyforrás az In-Kal (biztos vonal), akinek még a neve is ivritül van eredetileg. Október 23-án legalábbis úgy masíroztak jobbra-balra, hogy valódi félnivalója volt a konzervatív értékrendjét esetleg ruházatában is felvállalónak. (nem csak MTV ostromló csőcseléknek). Ráadásul kibogozhatatlan, hogy ezt az izraeli titkosszolgálathoz, hazai rendvédelmi szervekhez és alvilághoz is ezer szálon kötődő magánhadsereget milyen esetben, kinek az érdekében lennének hajlandóak bevetni az irányítóik.
Hová tűnt az előzőleg írt kommentem?
"Én bizom abban,hogy Mo-on működni fog a jogállam,egyforma mércével."

"Nagy itt még a zürzavar a fejekben."

Bizony.
gpek
"Miért van az, hogy megjelenik egy Magyar Gárda nevű formula, az egész média ráugrik?"

Azért, mert mindenki számára látványos információ, figyelemfelkelető hír, várható nagy érdeklődést generáló. Érinti a közvéleményt, azé'. :-p

"Hiszen a Gárda még nem tett semmit, nem gondozott hadisírokat, nem vitt homoszexuálisokat és zsidókat sem munkatáborba. Mire ez a nagy sietség, rémület? Hol is van a hirdetett előítélet-mentesség?"

Egy előítéletekre (homoszexuálisok és zsidók) épülő szervezet esetében előítéletmentességre hivatkozni kissé bizarr, nem gondolod? :-DDD

"Mdf hajlamos női, látszatt politikára nem egy erős párt sajnos Ibolya hatása látszik".

Íme, egy előítéletmentes gondolat. :-DDD
6.Lenin 2007.08.08. 20:36:22

"Lord Valdez,tundrazuzmo és sokan mások, nektek halvány fingotok sincs arról mi az a demokrácia."
Sajnos ez születési rendellenesség, olyan helyre születtem, ahol még sosem volt.

"Itélkeztek,kirekesztetek.Kizárnátok másokat a jogaik gyakorlásából.
Milyen jogon?"
A szabad véleménynyilvánítás jogán. Amihez jogom van egészen addig, míg ez nem ütközik törvénybe. Bár nem tudom, konkrétan mire gondolsz, lehet, hogy kizárNÁNK, de nem zárunk ki senkit. Az én kis világomból, amely a fejem tetején kezdődik, és a talpamig tart, azt zárok ki, akit akarok. Az országból/nemzetből/hatalomból meg senkit. Ez a demokrácia...:)
Tundrazuzmo, ez kicsit off lesz, de ezt a gyerekvallalasi dolgot kicsit arnyalni kellene azert. Te magad is vmi olyasmit irsz, hogy "egyedul nem megy". Namost, amig a 30-as nok legalabb 60%-anak (akik kozott en dolgozom) nemhogy ferje, de baratja sincs, mert nem talal, akkor megis hogy a turoba vallalna gyereket? Olyan is van persze, aki 34 evesen kenyszerbol lehorgonyoz az aktualis faszi mellett, mert lassan kifut az idobol.
Es ennek semmi koze ahhoz, hogy az un. jolszitualt 30-as fogyaszto reteghez tartoznak-e avagy sem.
Abban az idoszakban, amirol te beszelsz, a parvalasztas sem ugy ment, mint most, ezert igazabol ossze sem lehet hasonlitani a ket idoszakot.
Egyebkent meg a csaladalapitas valoban nem anyagi, hanem erzelmi kerdes, de azert kell hozza egy minimalis egzisztencia. Es valahogy senkit sem (engem sem) motival, hogy a csaladi jovedelem pont akkor csokken le felere-harmadara, amikor eggyel tobben leszunk. Nem hiszek az olyan romantikus mesekben, amit az idosek szoktak meselni, hogy "10-en voltunk testverek, osszesen volt 2 par ciponk, amit felvaltva hordtunk, de sokkal boldogabbak voltunk, mint a mai gyerekekek"
Trev, nincs igazad. Ha valaki felvállal értékeket, akkor ő éljen az szerint. Tehát a szdsz a liberális és toleráns értékek szerint. Én is számonkérhetek egy rendőrt, ha ő nem a szabályainak megfelelően viselkedik, attól még nekem nem kell az ő szolgálati szabályzatát betartani. Másrész a Magyar Gárda a párszáz főjével nem hiszem, hogy jelen pillanatban akármilyen formában is nagy gondot okozhat, ellenben a magát liberálisnak hazudó banda igen, dacára annak, hogy 6%-al jutottak be a parlamentbe.
Tehát aki tele szájjal előítéletmentsséget hirdet, ő tartsa magát ahhoz. Ha én deklaráltan cigánygyűlölő (nem vagyok), akkor én ahhoz. Kész.
Balance Of Power 2007.08.09. 09:14:24

"Namost, amig a 30-as nok legalabb 60%-anak (akik kozott en dolgozom) nemhogy ferje, de baratja sincs, mert nem talal, akkor megis hogy a turoba vallalna gyereket? Olyan is van persze, aki 34 evesen kenyszerbol lehorgonyoz az aktualis faszi mellett, mert lassan kifut az idobol."

Férfioldalról ez úgy néz ki, hogy a normálisabb fiúgyerek már 14 évesen lázad az egész baromság ellen, és csak akkor tanul tovább, ha rájön, hogy józan, jól felfogott érdeke is úgy kívánja. De ha tud jobbat, akkor nem fog továbbtanulni. Ez kb. 15 év múlva 29 évesen már komoly diferencia, mert az a fiú vagy befutott/nem befutott autószerelő, (vagy egyéb jó szakmunkás), vagy egyetemi diplomával rendelkező menő/csóri fickó, vagy semmihez sem értő hülyegyerek, nullegzisztenciával. Ebből a háromból az utóbbi kíván leginkább szaporodni.

Bezzeg a hölgyek! 30 évesen 1 de inkább 2 diplomával diplomás, befutott férjet akarnak/vagy nem, és így férjhez menni is nehéz/kicsit könnyebb. Lejjebb kéne adni a karriervágyból, és akkor nem kéne kényszerhorgonyozni. És lehet, hogy 25 évesen lehetne házasodni - úgyis együtt élnek a fiatalok, aztán egyetem végén jöhet a gyereksereg, otthon végezhető munka van dögivel, a másoddiploma GYES alatt is megcsinálható (ismerősöm mérnök másoddiplomázot levelezőn 2 gyerek mellett), stb. Hadd ne adjak tanácsokat, ezerféle modell van, aki meg akarja oldani, az meg tudja oldani.

"Nem hiszek az olyan romantikus mesekben, amit az idosek szoktak meselni, hogy "10-en voltunk testverek, osszesen volt 2 par ciponk, amit felvaltva hordtunk, de sokkal boldogabbak voltunk, mint a mai gyerekekek"

Én sem hiszek a mesékben, csak az a baj, hogy ezt pl. látom működni. Egy csomó 10-envoltunktestvérek idős ember sokkal boldogabb, mint a mai tinédzserek jó része. Az elégedetlenség nem szűnik meg azzal, hogy a hüjegyereket felturbózzuk műszaki cikkekkel. Nagyapámnak, de még apámnak sem volt mp3player, 3Gmobil, notebook, TV, internet, de ma is tud örülni a kis dolgoknak. A sok kis EMO-s buzigyerek meg nem, hiába van teleaggatva minden kacattal.

Egyébként EMO ellen léphetne fel a magyargárda, az jólenne. Ha ilyen fásult gyerekeknek jelentene alternatívát a gárda, akkor én is tapsolnék. Csak sajnos nem alternatíva nekik.
Nemcsak a karrierdolog van benne, hanem az emberi oldal is: ezek a lanyok, tanusithatom, nem befutott ferjet akarnak, hanem NORMALIS pasast. Namost, ilyen gyakorlatilag nincs - en nem vehetem felesegul mindet :))))) Szoval en inkabb sajnalom ezeket a 'karrierista, idobol lassan kifuto' szinglireteget.
Amugy meg gondolom, a ma mar 'tehetos' szuleink-nagyszuleink sem vagynak vissza a sajat gyerekkorukba - ne felejtsuk azert, hogy az ido mindent megszepit.
Emosok elleni fellepest alapvetoen tamogatom ;))), de ilyen volt regen is: punkok, rokkerek, alterek, most meg az emosok - ez is egylazadasi forma, a legjozanabb, legnormalisabb szulo sem tudja megakadalyozni, ha gyermeke az emosok kozoe kivan tartozni. Majd kinovi ezt is, mint mi kinottuk a hulyesegeinket.
www.kuruc.info/r/35/14996/
www.kormanyvalto.hu/index.asp?inc=blognezet&id=766

Ha pl. a Magyar Gárda is alkalmas lesz erre a feladatra, - amihez adott esetben is elég volt a fellépés fegyver nélkül - akkor nem hiszem, hogy épeszű Magyar embernek ellenvetése lehetne. (VJack)
Jó ffej ez az Árpi, köszönjük az ötletet!
Ha legközelebb (lesz-e még legközelebb) Gyurcsány(i) ki mer állni a (nem válogatott) nép elé, nem fütyülni kell. Röhögni. Úgy, mint a szcintik a hegyen. Hátha ragadós az is.
"Ha valaki felvállal értékeket, akkor ő éljen az szerint."

Ez rendben is volna, csakhogy egyrészt az érték értelmezése sokszor (most pl.) szubjektív, másrészt a Gárdának nyilván érték az antiszemitizmus valamilyen formában. Tehát engedni kéne őket e szerint élni, mert hogy tolerancia mint érték a másik oldalon? Amit javasolsz, az anarchia. Nem kiscsoportos érdekérvényesülésről beszélünk. A tolerancia méltányolható, a nácizmus mostanában nem (függetlenül attól, hogy egy ilyen szervezet tényleg nem sok vizet zavar, és tényleg csak a jobboldali identitásban való zavarkeltésre jó). Legyen mondjuk érték, ami az előítélet ellen hat (tolerancia). Például. Gondolod, hogy a tolerancia vallott értékének ki kell terjednie azokra is, akik az előítéletet teszik meg értéknek (és még fegyveres kiképzést is kilátásba helyeznek)? Vagy lebontották volna Mo.-n az összes börtönt a tolerancia jegyében, csak nem tudok róla? ;-)

"Tehát a szdsz a liberális és toleráns értékek szerint."

Milyen értékek szerint? Ugye vágod, hogy a meleg büszkeség pl. pusztán következményeiben sem összevethető a nacionalista törekvéseket igazoló "értékekkel". Hadisírgondozás még nem vészes, csak ideológiailag nehezen védhető, mivel a hadisírok nem kizárólag a patákat és szarvakat viselő ellen (pfúj) közreműködésével keletkeztek, kezdeményezés terén sem, ha érted, mire gondolok.

"Én is számonkérhetek egy rendőrt, ha ő nem a szabályainak megfelelően viselkedik, attól még nekem nem kell az ő szolgálati szabályzatát betartani."

Ez a példa azért nem jó, mert értékazonosságot feltételez benned és a rendőrben. Nem párhuzamba állítható a tolerancia-nácizmus fogalmakkal.

"Ha én deklaráltan cigánygyűlölő (nem vagyok), akkor én ahhoz. Kész."

Anarchista vagy, és még talán nem is tudsz róla. Kész. :-)
A francér' nem lehet a pénzemen normális rendőrséget meg igazságügyet fenntartani ezeket a kis buziköcsögöket megvalaki kézenfogná aszt' besétálhatna velük a terrorházába 'aszt maraggyanak is ott.Persze sejtettem én amikor ez az intézmény felavatódott hogy az ott kiállítottak életrekeltendőek.Most éppen az egyik fajtájuk.Ha másból nem hát amit az Eötvös meg az Andrássy sarkán szavalgattak néhányan és az szinte
szórul-szóra megegyezett a melegtüntetésen szavalgatottakkal.Most ezeken a sor.Aszt'majd eccer mások megin pufajkában fognak vonulni.Én esküszöm nem vagyok se'intoleráns se rasszista csak politikusgyűlölő.
A "demokrácia" kulcsszó volt a fenntiekben. Gyakran mondanak ilyet: "ez a demokrácia", meg "ilyen a demokrácia". A demokrácia azonban nem egy kinek-mit-szabad-és-mit-nem szabályrendszer, ez utóbbi neve JOG. A demokrácia politikai rendszertípus, a mi rendszerünk pedig liberális demokrácia. Annyiban igaza van a fenti Leninnek, hogy jogállam vagyunk (enélkül a demokrácia nem sokat ér), de az annyit jelent, hogy az állam sem áll a jog felett (perelhető, büntethető stb.).
A demokratikus rendszer és a jogrendszer nem harmonizál egymással teljesen, egymást korrigálják: a népakarat kikényszeríthet törvénymódosításokat, és egyes jogi intézmények korlátozhatják a népakarat intézményeit (pl. az AB az OGY-t). A kettő mégis egymást befolyásolva fejlődik.
De még ott van a harmadik tényező: a pluralizmus. A sokféleség értéknek tekintése, egyáltalán annak elismerése, hogy vannak értékek, így a demokácia nem lehet értékmentes. És itt hibádzik Lenin gondolatmenete: mert egy személy, szervezet demokráciában, a jog betartása mellett elkövetett tette is lehet antidemokratikus. Például mert nem felel meg annak az erkölcsi minimumnak, hogy elismeri az értékek pluralitását, toleráns, nem törekszik kizárólagosságra.
És hogy miért kell elhatárolódni, még mielőtt bármi jogsértés történne? Mert ez politika, azért. Az elnemhatárolódás is. A politika itt értéket hoz létre: nem támogatom a nácikat, tehát elhatárolódom, támogatom őket, tehát nem határolódom el. A politika fogyasztója ezt érti, ne tetessük naiv szűzlánynak magunkat, ilyen fórumokba nem azok járnak. S hogy mindez előre, prejudikálva történik? Persze. Még nem láttam olyat, hogy pl. a jelenlegi ellenzék akkor támadna valamit, amikor már meggyőztődhetett mindenki a valami működéséről - vagy talán várják ki a kritikával addig, amíg a változás törvényjavaslatba kerül, elfogadják, kihirdetik, életbe lép, és eltelt pár hónap? És aki elhatárolódik a Gárdától, az azt közli, hogy nem kívánja megvárni azt, amíg tapasztalata lesz róluk. A demokrácia nem jelenti azt, hogy bárki vagy bármi ellen vagy mellett ne lehetne politizálni, csak mert az jogszerűen működik.
Én sokszor hallom konzervatívoktól, hogy egy államnak, kormánynak, rendszernek bizonyos erkölcsi kritériumoknak is eleget kell tenniük (pl. Gyurcsány távozását is csak ezen az alapon kívánhatják), és több konzervatív a baloldalt vádolja erkölcsi nihilizmussal. Aki eddig ezt tette, az - látva a FIDESZ-MPSZ politikáját ez ügyben - , szépen kérem, hallgasson búsan, vagy szoktassa pártját erkölcsre.
Idézet a Vona Gáborral készült interjúból (magyargarda.hu/tisztak_nemzedeke)
"- A baloldalon máris azt mondják, ha a Gárda szerepet kap ebben (ti. a cigánybűnözés elleni fellépésben -seusokincs), az polgárháborúhoz vezethet…
- Riogatnak, vádaskodnak, mert félnek.
- A Gárdától?
- A rendtől. Az ő lételemük a káosz, a zűrzavar."
Nos, ezt a káoszt, zűrzavart nevezzük pluralizmusnak. Vona a pluralizmus ellen van. "A pluralizmus a demokratikus politikai rendszer egyik alapértéke és tulajdonsága." (forrás: Wikipedia) Vona a demokrácia ellen van.
tundrazuzmo!
A szólásszabadság a demokrácia egyik része.Jogod van élni vele,amig .......,
nem akarok ismételni.
Az pedig érdekes gondolat,neked is van demokráciád,saját bejárattal,mondjuk nekem is van,meg a Lajosnak is a földszint 2-böl.Úgylegyen.

seusokincs!
Szőrszálat szeretek számolgatni,bizonyos jól körülhatárolt területen/vigyázzat,magánügy!/hasogatni,nem.Rossz a szemem és félek,mellécsapnék.
A demokráciáról könyvtárnyi anyag van.Részigazságokról vitázni, itt,nem látom értelmét.
Természetesen tiszteletben tartom,amit erről irtál.Vannak benne részigazságok. Én megpróbáltam röviden összefoglalni,mit gondolok az itt zajló témában kialakult különböző véleményekkel kapcsolatban.
Nem léptem be a Gárdába,nem támogatom anyagilag,de figyelemmel kisérem,mi a céljuk,ha törvényt sértenének,követelni fogom,itéljék el őket.
Azt viszont még mindig nem értem,miért kellene bárkinek is ordibálva,hajattépve az utcákon rohangálni,elhatárolodni.
Mindenkinek joga van támogatni,nemtámogatni,nagyivben letojni,stb stb stb stb.
Röviden ennyi.
Demokrácia,politika,erkölcs,jog összefügése,kölcsönhatása évszázados vita és lesz is még,mig ember él a földön.Nem mi ketten fogjuk megoldani,de vitázhatunk róla.
Leninnek:
Azt mondod, nem érted, miért kell elhatárolódni. Aztán azt: "Mindenkinek joga van támogatni,nemtámogatni...". Sokak szerint (szerintem is) elhatárolódni=nem támogatni. És hogy miért nem "nagy ívben letojni"? Mert erkölcsi kötelesség valamit nem szó nélkül hagyni, bármely politikai oldal számára ismerős ez: petíciók, tiltakozások, tüntetések stb. adják hírül, hogy valakik valamit nem támogatnak. (Ezek mellől gyakran elmarad, hogy helyette viszont mit támogatnak.)
A politikai része a szavazókról is szól. Ha egy párt elhatárolódik, azt jelenti: aki a Gárda mellett van, nekünk ne legyen szavazónk, nem látjuk szívesen.
A francia konzervatívok visszamondták a rádióműsorba invitálást, amikor megtudták, hogy Le Pen is ott lesz, mert a szélsőséggel nem állnak szóba. Miklósa Erika meg nem volt hajlandó az Egészséges Fejbőrrel egy színpadon Várpalotán. A FIDESZ ogy-képviselői kivonulnak az ülésteremből, ha Gyurcsány szól.
Elhatárolódnak előre, pedig lehet, hogy Le Pen a bevándorlókat ajnározza, a szkinhedek a zsidókat és a cigányokat, a kormányfő pedig pl. épp bejelenti lemondását.
Az előbb Te elhatároltad magad a szőrszálhasogatástól. Értettem. Érted Te is.
Seusokincs!
Lehet,hogy rosszul fogalmaztam,vagy nem érted,vagy nem akarod megérteni,amit irtam.
NEM KÖVETELHETED TÖLEM,SENKITŐL az elhatárolódást,akárkitől,akármitől.
EZ MAGÁNÜGY!
A világon mindenhol vannak,lesznek hülyék.Őket példaként felsorolni ,nem érv,egy állitással szemben.
A politika teljesen más történet,összekeverni erkölccsel,joggal?
Maradjunk annyiban Te elhatárolódsz tőlem,én Tőled,vagy forditva,de nem orditva,a többiek elhatárolodnak tőlünk,az erkölcsösök az erkölcstelenektől,a kiscsöcsüek a nagycsöcsűektől stb stb stb a végtelenségig.
A hülyeség pedig köztudottan pártsemleges,minden oldalon vannak tömegével.
Kötözködni én is tudok,de minek?
Milyen sokan elhatárolódtak a gonosz,rohadt,kizsákmányoló kapitalizmustól.És most?
Ugyanezek kiálltak Rákosi pajtás,Jani Bá mellett,elhatárolódtak az náci ellenforradalomtól/56/,most meg kitüntetésről álmodoznak.Ezt is lehetne sorolni a végtelenségig.
Látod ezért is egy nagy faszság ez a nagy elhatárolosdi,nagyon el lehet cseszni.Persze valamilyen érdek mentén lehet ordibálni,hogy én ettől,holnap attól,holnapután mindentől és mindenkitől.Ha nyilvánosan elmondod az felelőség,vállalni kell.Még tisztelni is lehet érte!
Jobb,ha magadban tartod,MAGÁNÜGYED.
seusokincs!
Talán nem egyértelmüen fogalmaztam,késő van,fáradok.
Szóval a lényeg az lenne,amit nem értek,
MIÉRT "KELL".....,a KELL a zavaró.
IGEN,NEM,TOJOK!
Mindegyik változathoz jogom van.
ÉN VÁLASZTOK a lehetőségek közül.Én elfogadom a Te választásodat,Te is tudomásul veszed az enyémet.
ITÉLKEZÉS odaát.
Ha okos baloldali vagyok,IGEN, ha hülye jobbos, NEM , ha ismerem a történelmet TOJOK /késöbb mondhatom,én aztán igencsak,meg zicher,hogy nem/
Ok, csak hogy ne 666 komment legyen ehhez a témához... :)
Nem olvastam végig, csupán annyit fűznék a témához, hogy valóban röhej, sőt, RÖHEJ az egész bohóckodásuk és a látens homokos kakaskodásuk mindenki felé. A probléma csupán az, hogy számukra a szólásszabadság és a szabad vélemény nyilvánítás a sajátjukig terjed és feléjük az indokolatlan erőszak "trendi", a járókelő meg nem védi meg felebarátját, ha az rovásírással a homlokán katonásdit játszik alacsony homlokú barátaival az utcán...

... és ha már itt tartunk, a rendőrök sem...
upsz, javítás:

Nem olvastam végig, csupán annyit fűznék a témához, hogy valóban röhej, sőt, RÖHEJ az egész bohóckodásuk és a látens homokos kakaskodásuk mindenki felé. A probléma csupán az, hogy számukra a szólásszabadság és a szabad vélemény nyilvánítás a sajátjukig terjed és feléjük az indokolatlan erőszak "trendi", a járókelő meg nem védi meg felebarátját, ha az az utcán alacsony homlokú barátaival, rovásírással a homlokán katonásdit játszó egyedeket kiröhög...

... és ha már itt tartunk, a rendőrök sem...

Na, ezt akartam írni, csak az ellenkezőjét sikerült... :P korán van
Trev, mástól is megkaptam már, hogy anarchista vagyok. (családtagtól) :) Szóval fogadjuk el, hogy lehet benne valami. Alapesetben elég békés vagyok, csak nehezen viselem az igazságtalanságot. A saját tetteink és véleményünk szabadságát természetesen addig tartom megvalósíthatónak, amig az nem sérti a más érdekeit. Persze ez megint külön fejezet, egy 5 évest sért-e egy Mónika-show a témáival, stb, tehát egyes eseteket van értelme nézni és azon vitatkozni.
Azt azért nem tartom anarhizmusnak, ha nem fogadom el a kiváltságokat bizonyos esetekben. Pl. akkor, ha egy ugyanolyan senkiházi,mint én és sokan mások, hazugsággal hatalomra kerül. Akkor én őt nem tudom elfogadni miniszterelnöknek. Nem tudom miért, így neveltek. Nem tudom elfogadni, hogy olyanok hoznak törvényeket, akiknek erre semmilyen erkölcsi alapjuk nincs, illetve a törvények betartása részükről esetleges.
Elviseltem (morogva) Horn, vén alkoholista komcsi, elviseltem Orbán, kis diktátorjelöltet, de ezt a mostani hatalmi szemetet nem. És azt gondolom, nem is kell, hogy elviseljük.
Hidd el, szeretném én a rendet, ha arról szól, hogy az egy társadalmi megállapodás és mindenkire vonatkozik. Legalább nagyjából. De most itt nem ez van még látszatra sem.
Az pedig fals dolog, hogy a cigány nem tartja be a normákat, de a társadalom áldásaiból kér. Ha én buddhista vagyok, akkor nem lövöldözhetem le az állatokat az erdőben, ha náci, nem illik pénzt adni zsinagógafelújításra. Természetesen a buddhizmus élőlénytisztelete nem ragadtadhat el annyira, hogy elkezdjek gyűléseket szervezni a vadászok ellen, illetve kivezényeljem ellenük a Magyar Gárdát, mert bántják az őzeket.:)
Szerintem kényes egyensúly ez mind, és ha az erkölcsi nevelésünk nem amcsi filmekből és szélsőséges politikai ideológiákból és hangzatos szavakból állna, akkor közelebb kerülhetnénk a megoldáshoz. Szerintem az ismeret és a tanulás hiányzik leginkább, egymásról és önmagunkról.
A demokrácia pedig nem a vegytiszta jó. Elveszem a 40%-tól a sokat, odaadom a 60%-nak és akkor mellettem a többség. A többi meg kifogatható szó és ideológia.
Csak zárójelben. Ha a Magyar Gárda kisétál az utcára, végig a körúton, fekete ruhában és Árpád-sávval, persze erőszakmentesen, az nem kevésbé árt egy egy gyereknek, mint mikor fiúkból lett lányok mutaogatják magukat? Az egyik esetben "ezek katonák, mennek majd homokzsákot rakodni". A másik esetben pedig mint mondd a papa? "Ezek meg a homokzsák, fiam." :-) Sorry, csak hülyeségnek szántam a végét.
Teljesen egyetértek a cikkel. Ezen a szivárványos palettán elférnek ezek a masírozó fiúk is. Persze lehet mondani, hogy ilyen kis lépésekkel lopakodnak be aztán az ordas eszmék, de ennél már csak az veszélyesebb, amikor valakik elkezdik azt gondolni, hogy tudják mi veszélyes és mi nem!
VJack, amit írsz, az nagyon hangzatos, meg minden (önismeret, tanulás és társai), de ez nem változtat a tényen, hogy az élni és élni hagyni elvet izoláltan alkalmazod az egyes csoportokra anélkül, hogy értelmeznéd az őket keretbe foglaló társadalmi kontextust. A cigányoktól megvonnál támogatásokat a többségi értékek alapján, a nácik ugyanezen értékeket fenyegető normáit ugyanakkor nem tartod veszélyesnek. Ez előítélet.
Nem tudom, hogy milyen viszonyban áll a mindenkori hatalom az erkölccsel, személy szerint nem is érdekel ott, ahol van kompetencia. A többivel meg óvatosan, mert az egyes álításokat közönséges választópolgárként nem tudod ellenőrizni (azt az infót fogadod el, ami közel áll hozzád, függetlenül attól, hogy mennyire igaz), így pedig könnyű a pártok eszközévé válni. (Annak meg, hogy kit fogadsz el miniszterelnöknek, szvsz. nem sok jelentősége van.)
"de ezt a mostani hatalmi szemetet nem. És azt gondolom, nem is kell, hogy elviseljük."
Az attól függ, mit nyerünk és mit vesztünk. Mindig attól függ. Egy kormánykergető hőzöngésnek mostanában nem sok realitása van.

"Hidd el, szeretném én a rendet, ha arról szól, hogy az egy társadalmi megállapodás és mindenkire vonatkozik. Legalább nagyjából. De most itt nem ez van még látszatra sem."

Hanem mi? Amíg ez nem mindenki számára nyilvánvaló, addig ez a kijelentés mindig vitatható marad. Mi a rend? :-)

"Ha én buddhista vagyok, akkor nem lövöldözhetem le az állatokat az erdőben, ha náci, nem illik pénzt adni zsinagógafelújításra."

A nácizmus nem merül ki ebben. Ha csak ennyi lenne, nem lenne gond vele.

Nem olyan kényes egyensúly ez. Társadalmi érték az előítélet? Nem. Szélsőséges esetei fenyegetik a többséget? Igen. Szólásszabadság miatt engem nem zavar, ha a nácik is kifejezik a véleményüket (és bárki ki is röhögheti őket, mint ahogy ők is kiröhöghetnek bárkit, ha kedvük tartja). Csak ne kezdjék el megvalósítani, mert annak nem szokott jó vége lenni.

"Ha a Magyar Gárda kisétál az utcára, végig a körúton, fekete ruhában és Árpád-sávval, persze erőszakmentesen, az nem kevésbé árt egy egy gyereknek, mint mikor fiúkból lett lányok mutaogatják magukat? "

Nem. Az erőszak formáira természeténél fogva minden ember sokkal fogékonyabb, mint a mindig kisebbségben lévő homoszexuálisok nemi preferenciájára. Vagy attól félsz, hogy ha elég sok buzit látsz, akkor átvedlesz azzá? Na ugye... ;-)
Zsolt72!
Teljes egyetértés a részemről.
Rövid,de minden benne van,amit ehhez a témához érdemes hozzáfüzni.
megdobbent, a szavazas nagy otlet, arra en is igennel szavaznek!
Trev, nem értesz, vagy nem akarsz érteni. Cigánytéma: ha a cigány nem akar dolgozni, nem akarja elfogadni a többség normáit, akkor ne kérjen a segítségéből sem. De legyünk jók, kerüljük el a rasszista hozzáállást. Mindenkire vonatkozzon. Két gyermekig támogassuk azt, aki egyébként semmit nem hajlandó a közösbe tenni, de utána már nem. Ha utána is ostoba pátoszos eszmék alapján támogatjuk, akkor nevetségessé tesszük megunkat. Az vállaljon kettőnél többet, aki el tudja tartani. Nem ökörmódra szülni 8-at és utána nyomorogni, várni a segítséget.
Az, hogy a cigányok (jó része) nem dolgzik, hanem élősködik, az tény. Megtörtént dolog, nem homályos kitaláció. A Magyar Gárda szélsőséges tettei egyenlőre fikciók. A "mintha" azért nem elég az ítélethez.
A másik dolog, ha igaz is, hogy erősödik a szélsőjobb Magyarországon, annak mi az oka? Az, hogy a Gyurcsány féle retorika és tettek miatt csalódottak az emberek. Aztán várták, hogy a "jobboldali" Fidesz tesz valamit, hát az sem tett. Ha pedig nem születik meg a megoldás, az emberek egyre radikálisabb felé fognak tolódni. Ez sem fikció, ez történik épp.
Az nem rend, hogy a választásokon bárki is összevissza hazudozik és ezért nincs felelősségre vonás. Az nem rend, hogy a (direkt)hibás döntéseknek nincs következménye. Az nem rend, ahol nekem az összes költségemet igazolni kell, a képviselőknek pedig ugyanez működik bemondás alapján. Addig pedig ez nem lesz nyilvánvaló mindenki számára, amig a közmédia egyoldalúan tájékoztat. A kormánykergetésnek pedig akkor lesz realitása, ha megtörténik. Ha nem, akkor csak vágy marad x ember fejében. De ha nem történik meg, akkor ne hibáztassunk egy országot sem, ahol esetleg diktatúra került hatalomra. Úgy látszik, ott sem időben takarították el az eltakarítandót.
A nácizmus nem merül ki ennyiben... Nézd, ne értsd félre, én nem védek semmilyen emberirtó tettet. A kereszténység is volt, hogy nem merült ki szép szavakban, hanem bizony élvezettel folytott vízbe és küldött máglyára embereket. Most be kéne tiltani a kereszténységet? Minden eszme kirekeszt. Ahogy a The Wall is értelmezi. Amelyik fal összezár a hozzám hasonlókkal az megvéd engem, de elzár másoktól.
Társadalmi érték az előítélet, bizony néha igen. Ahogy te is szót emelsz a Gárda ellen, mert az gondolod, hogy náci eszméket hirdetnek (ez sem egyértelmű), illetve hogy ezeket másokkal szemben erőszakos formában próbálják megvalósítani. Ettől azért még messze vannak.
Ha figyeltél volna, akkor írtam. A buziktól nem magamat féltem. Lehet, hogy van ilyen ismerősöm, és ha kiderülne ki ő, hidd el, minimálisan sem néznék rá negatívabban, mint eddig. A felvonulásukkal volt a bajom, mint közszemlére tett nem épp pozitiv példa. Egy gyereknek nem gondolom, hogy jót tesz a fejlődésének. Úgy hallottam, hogy az idei Erotika (főleg hetero) kiállítást sem a körúton rendezik, de lehet én tévedek. Ha egy nő vonzódik a kutyákhoz, tarthat erotikus előadást a "kedvesével" köztéren?


Még pár véleményem a témáról, ha érdekel:
www.kormanyvalto.hu/index.asp?inc=blognezet&id=578
www.kormanyvalto.hu/index.asp?inc=blognezet&id=633
www.kormanyvalto.hu/index.asp?inc=blognezet&id=647
Én a szöveges dróttal ellentétben megvárom amig a tangáját teszi kívülre az ordaseszméletű hímringyószerű- őnagysága, és ezt mind végig hörögöm mint egy bezazult tévé, ja és azt játszom, hogy mindenki más normális, a T. szerző meg még okosnak is látszik, mert olyan szemfüles.
A napokban az interneten barangolva unalmamban megnyitottam a Miniszterelnök Úr bloját (blog.amoba.hu), és ott jobboldalt van egy olyan rovat, hogy Értékmegőrző. Itt olyan személyiségek, események, irányzatok olvashatóak, akik baloldalhoz köthetőek illetve a „baloldali értékek” (?) hordozói. Hogy csak néhányat említsek: Che Guevara, A német diáklázadás (1968), Ságvári Endre. Na ez azért elég érdekes.
A ’68-as német diáklázadás tehát megőrzendő érték Gyurcsány Ferenc szerint. Ez azért elég érdekes, hiszen többek közt az ő retorikájának hála ma nagyon sok embernek az elmúlt őszi események résztvevői gonosz, csőcselék, erőszakos fasiszták. Tehát az utcai erőszak csak a baloldalnak megengedett.
Egy kis idézet a Gyurcsány blogon lévő cikkből:

„A diákok tüntettek a vietnami háború és a kapitalista „újragyarmatosítás” ellen. Felléptek az új neonáci párttal (NPD) szemben, miközben harcoltak az állam vezetésében riasztóan nagy számban megmaradt egykori náci párttagok eltávolításáért. A diákokat különösen felháborította a tekintélyelvű társadalom szócsöveként számon tartott Springer lapkiadó vállalat egyeduralmi pozíciója.”


Alakítsuk át egy kicsit a szöveget:

„A fiatalok tüntettek az iraki háború és a kommunista újragyarmatosítás ellen. Felléptek az volt kommunista párttal (MSZP) szemben, miközben harcoltak az állam vezetésen riasztóan nagy számban megmaradt egykori kommunista párttagok eltávolításáért. A diákokat különösen felháborította a szocialista társadalom szócsöveként számon tartott Népszava illetve Népszabadság illetve a balliberális média lényegében egyeduralmi pozíciója.”

Na így már nem olyan oké a szöveg? Pedig csak pár szót írtam át. Tehát a nácik ellen szabad tüntetni, a kommunisták ellen nem. Ha egy jobboldali csoport teszi lényegében ugyanazt, mint '68-ban a hippik/balosok/kommunisták, az csőcselék ugye. Utóbbi meg egy megőrzendő érték. Ezt kérem úgy hívják, hogy kettős mérce.

Haladjunk tovább.

Mit ír a Gyurcsány-blog Ságvári Endréről?

„Ságvári Endre az antifasiszta ellenállás hőse. Kommunista hite miatt számtalan támadás érte halálát követően, többen egyszerűen gyilkosként aposztrofálták. Nincs okunk, nincs jogunk elvitatni Ságvári hősiességét, mint ahogy nem kérdőjelezzük egyetlen történelmi nagyságunk tetteit sem, az általuk vallott eszmék okán. Ságvári a szabadságért, a fasizmus elleni harcban vesztette életét. A baloldal, az egyetemes emberi értékek védelmében.”

Nahát. Egy kommunista huligán hős. Mi lenne ha ez így hangozna?

„Szálasi Ferenc az antikommunista ellenállás hőse. Hungarista hite miatt számtalan támadás érte halálát követően, többen egyszerűen gyilkosként aposztrofálták. Nincs okunk, nincs jogunk elvitatni Szálasi hősiességét, mint ahogy nem kérdőjelezzük egyetlen történelmi nagyságunk tetteit sem, az általuk vallott eszmék okán. Szálasi a szbadságért, a kommunizmus elleni harcban vesztette életét. A jobboldal, az egyetemes konzervatív értékek védelmében.”

Természetesen én nem gondolkodom így róla, de ha valaki ilyen komolyan leírna, az megnézhetné magát.
- Ti vagytok a Júdeai Népfront?
- A jó édes anyád! Micsoda? Júdeai Népfront? Mi a Júdea Népe Front vagyunk. Júdeai Népfront! Ugyan már!
- Csatlakozhatnék a csoporthoz?
- Nem. Tünj el!
- Gyülölöm a rómaiakat.
- Biztos vagy benne?
- Tökéletesen. Gyülölöm öket.
- Ha valóban csatlakozni akarsz, nagyon utálnod kell a rómaiakat.
- Utálom öket!
- És mennyire?
- Nagyon.
- Jó. Beveszünk.
- Egyvalamit utálunk jobban: Azt a büdös Júdeai Népfrontot. Szakadárok.
- Na meg a Júdeai Nemzeti Frontot. Szakadárok.
- Na és a Júdea Népe Frontot! Szakadárok.
- Kik?
- A Júdea Népe Front.
- De hisz azok mi vagyunk!
- Én azt hittem, Nemzeti Front vagyunk.
- A Népi Front!
- És mi történt a Nemzeti Fronttal?
- Ott ücsörög.
- Szakadár!!!

/Brian Élete 00:24:14/
Főleg annak, aki már látta a filmet, mert az utolsó 3 mondat kép nélkül sajnos már nem annyira ütős...
Eddig nem volt bajom Tom Lantossal, és nem kedvelem a jobbikot, de hogy van képe ennek a vén köcsögnek idepofáznia, hogy el kell határolodni ezektöl, különben... Meg hogy kitiltja öket az USA-ból.
1 - fehér ing fekete mellény, nadrág nem náci öltözet.
2 - semmi törvénytelent nem hirdet
3 - nem rémlik, hogy zsidóellenes programot hirdetett volna a Jobbik vagy a Gárda
4 - nem rémlik, h erőszakos cselekedeteket támogattak volna vagy tettek volna ilyesmit
5 - az Szdsz szélsőségesebb

Tom Lantosnak pedig nem az Szdsztől kellene Mo-i beszámolót kérnie, vén trotty.
Én egyetértek Tom Lantosal,jól teszik,hogy az ilyen gárdás majomkat nem engedik be meg,hogy megfigyelik őket.De akkor másokat se engedjenek be pl: a szélsőbalosokat.
Elég érdekes kommentek vannak :) Ennél lejjebb már csak a 168óra kommentelői vannak :) Nah azok még a Tóta blog hozzászólóit is felülmúlják a butaságukkal.

Valahogy mindenki tényként kezeli, h ők márpedig nácik és amúgy is az utukba kerülő zsidókat levágják. És még az árpádsávos zászló is feltünik, ez már végképp túlmegy minden határon. Bezzeg a piros-fehér-zöld zászló senkiben se kelt rossz emlékeket csak az árpádsávos, mert az nyilas és ennyi aki mást mond az fasiszta és csúnya + még csőcselék is.

Az a legszebb az egészben, h a liberális(!) értelmiség(?) mindenhol azon munkálkodik, h a neki nem tetsző dolgokat betiltsa, úgyis kitalálnak vmit, h az most éppen miért is rossz, miért is csúnya szélsőség.
Eléggé elszomorító először is a bejegyzés stílusa. Öcsém 10 évesen értelmesebben írta volna meg a cikket mint te! :) Noss nézzük is... Tehát a Magyar Gárda vicces. Meg az is amikor valaki CCCP-s vörös pulcsiban járkál az vicces ügye! Ámbár ha felveszek egy piros fehér zöld pólót, vagy netán egy árpádsávos zászlót a kezembe veszek akkor szélső lettem és fasiszta. Miért is? Azért fogunk eltűnni sajnos mert az ilyen antimagyar köcsögökkel van tele ez az ország! USA-ban rengeteg nemzedék él és a történelmük sem olyan régre nyúlik vissza mint a miénk mégis nagyobb az összetartás mint itt! Sőt! Tudod aki belép a Magyar Gárdába legalább már csinál valamit. Bár sajnos az olyan felfogású emberek mint te nem érzik ezt át. Szerintem kicsit olvass többet, nézz utánna a történlemünknek, és nem árt az értelmező kézi szótárat is olvasgatni mondjuk az olyan szavaknál mint például a "fasizmus" "nácizmus" esetleg netán még a demokráciánál is kinyithatod nem lenne hátrány! :)
Szerintem nem kell betiltani, túldimenzionálni a "Gárda" szerepét, jelentőségét. Van egy olyan érzésem, hogy ez a gárdaügy gumicsontként lett bedobva a köztudatba, ugyanúgy, mint Szabó Albert vagy Bácsfi Diána ügye.
Megnéztem ezeket a legényeket (kor: 18-50 ahogy megfigyeltem), nagyon deli mind, okos arc, tiszta magyar tekintet. Végre. És most rajta, mehetnek a szerbekhez, meg a szlovákokhoz hogy megvédjék az ottani magyarokat. Merthogy magyarkodni, utálni, keménykedni a biztonságból roppant könnyű, de ha pénzbe kerül, vagy a csata kimenetele kétesélyes akkor már nem tetszik a dolog, akkor inkább beszélünk róla jól, hogy hűdeelverném azt a szerb csávót. És ahhoz sem kell bátorság, hogy 3-4 "keményebb" gárdista elbánjon egy 50 Kg-os népellenséggel. Aztán el lehet szaladni, és ünnepelni a bátorságot.
De Hitler is kicsiben kezdte, oszt hova elment. Na nem mintha aa Karádit ilyen nagyra tartanám. Ezért nem biztos, hogy vicces kimenetele lesz ennek, ha divattá válik. Vegyes érzelemmel néztem a videót ami készült róluk.

Egy becsületes állampolgár vagyok, aki lyukaszt a buszon! (ha jön a kaller).
Nem kell betiltani a Gárdát, mert ez is cenzúra lenne. Márpedig ha demokráciában élünk, meg a liberálisok kiharcolták a melegek és a füvesek büszke menetét, akkor ez is elfér. De!
Korlátok között! És tartom a korábbiakat, azaz lehet elmenni és megvédeni a terrorban tartott szerbiai magyarokat. AZ lenne csak valami!!
Erre felfigyelne a nemzetközi sajtó, de ha Budapesten menetelve marketingeznek és köpködnek, az nagyon nem tetszik.
Mikor fog végre egyszer az életben összefogni a magyar és elindulni előre, KÖZÖS és ÉRTELMES célokkal??? És nem egymást szapulja ellennyilatkozatokkal, meg rágalomhadjáratokkal, miközben a bankok, biztosítók számlái híznak, a politikusok lopják a pénzt két marokkal, és higgyétek el, mindegyik!
Abszolutli Péter Cs.
Hiszen ezzel elterelik a figyelmet a valós gondokról, és jól lejáratnak minket külföldön azzal, hogy itten kérem felütötte a fasizmus a fejét.

Rodolfó mondta vala:
Vigyázat! Csalok!
Egy kis adalék Vona Gáborhoz:

Szegény lélek, valószínűleg nagyon tepernie kell, bizonyítani a vérmagyarságot, mielőtt kiderül az eredeti neve:

Zázrivecz Gábor
Gondolom, ha jobban belemennénk, nem sok eredeti szittya vagy magyar vagy hun vérű embert találnánk a hangadók között, sokkal inkább olyat, aki bujkál felvett nevekkel, vagy tagadja a szüleit, nagyszüleit bizonyos okok miatt. Vagy a létminimum környékén élnek, és így érzik hogy valakik.
Továbbra is fenntartom, van szar ember, meg jó ember. Ismerek ilyet is olyat is, mind más és más "faj'-ból. Vert már át és lopott már meg igazi magyar is meg nem igazi magyar is. Szelávi.
Öööö...

Azért kíváncsi lennék, hogy őszödi beszéd és 2006. okt. 23 nélkül mennyire volna gárdás hangulat a magyar jobboldalon. Ha Fletó nem qrja el, ha nem ismeri be, ha nem kerül nyilvánosságra és ha mégis, akkor az ez ellen joggal felhördülő 49%-ra kardlappal rátámadó gecihuszárokat rendőrségnek nevező kormány vajon mennyire kellene küzdjön a "vesszenekamocskoskomcsik"-ozó Magyar Gárda ellen?!

Vagyis: ne csodálkozzunk, bittesőn, hogy egy csalással hatalomra jutott exkomcsi párt agresszív (és illegitim) miniszterelnöke ingerli a pípölt. Ez ilyen eccerű.

Ja, és ha sajtótájékoztatón buziügyben prohörgünk, meg lefasisztázzuk az ellenzéket, akkor joggal tolul a kérdés szomjas ajkaimra: ezek miafaszt csinálnak már megin?!?!

Baszki, ha vezetés közben az orrodat piszkálod, attól még vezeted a kocsidat. De ha anyuval ordítozol, közben mobilon pötyögöd az esemest, kajálsz és a járdán álló csajszi lábait skubizod, az nem vezetés. Ja, hogy lábbal tolod a kormányt, meg adod a gázt? Ez sajna, nem elismert vezetési stílus, bár sokan csinálják.

Fletó elvtárska! Húzz tehát el a vérbe, mert akkor kifogyik a mondandóbul a sok feketeöves faszkalap. Na, ez előremutató, bölcs és a nemzeti konszenzust szolgáló dolog lenne.

Merthogy a közvetlen következménynek a jobbik örvendene (elmentél a pitsába, ahová már másfél éve invitálnak), az ebből fakadó okafogyottságnak meg (mint közvetett következménynek) meg a Mazsihisz.

Na ugye, lehecc te még államférfi, kisfiú, csak nem úgy, ahogy tinkeled, baszkikám.
Nem a piros-fehér csíkokkal van a baj, hanem azokkal a szövegekkel, amik az ilyen zászlót lengetők szájából elhangoznak. Ez az egész "árpádsávozás" ugyanis nem lenne téma, ha az efajta "hagyományt" elkezdők nem Szálasit éltették volna talpig árpád-sávos zászlóba burkolózva, ezzel szorosan összekapcsolva a két fogalmat. Megmaradt volna megbecsült történelmi zászlónak, ha "véletlenül" nem épp a balhés eseményeken lengedezne belőle a legtöbb.
Vagy netán a randalírozás, a kőhajigálás, a gyújtogatás valamint az idegen- és fajgyűlölet mind az ősi magyar hagyományőrzés része lenne? Nem hiszem. Lehet ősmagyarságról, Árpád-házról, turulról és miegymásról dalolni, de akkor meg nem kéne alákeverni pl. XX. századi náci szólamokat. Szerintem.

Eredetileg a horogkereszt is teljesen más, az árpád-sávnál ősibb jelkép volt...

(Bár a megközelítés nem tetszik, a végkövetkeztetés igen.)

Gárdafóbok, kérem, olvassák el még 1x a cikket. Aztán még 1x.
És mielőtt a tükör előtt tetszelegve azt képzelik, hogy milyen észbontóan Political Correctek, legyenek szívesek a cselekedetek alapján megítélni mindenkit, nem pedig évek óta balszéllel érkező, közhelyszerű szlogenek alapján (félelmet kelt, kripto-náci, radikalizálódás, látens erőszakosok, meg ilyen nevetséges hülyeségek)!!

A Gárdafilektől pedig hadd kérdezzem meg:
- kinek lett most jobb?
- miért nem lehetett azzal az 56 emberrel 1 évig, név nélkül egy csomó szimpatikus, hazafias, mindenkiből elismerést kiváltó dolgot művelni, aztán bejelenteni, hogy ez a Magyar Gárda, lehet csatlakozni, így és így öltözködünk, és akinek nem tetszik annak pofabe, mert mi már valamit letettünk az asztalra?
A Magyar Gárdának semmi köze az SS-hez, minden erre való hivatkozás hisztériakeltés. A félelmek alaptalanok, ráadásul a túllihegés szintje még a maszoptól sem megszokott; Sikerült egy alapvetően jóindulatú szervezetet fasiszta állatok gyülekezetének beállítani olyannyira, hogy még a fidesz is meghátrált.(persze ebben az SzDSz-es business is benne volt de ezt most hagyjuk)

Sajnos akik csinálták túl hülyék ahhoz, hogy észrevegyék: rosszkor és naívan kezdték el az erdészkedést, így most maguk alatt vágják a fát és néha még a lábukba is beleszalad a fejsze.

Ez nem a gárdáról szól. Bábukról a társasjátékban. Újabb bonuszpontokat nyert valamelyik játékos, kapott néhány új figurát. Hogy mire fogja használni, még nem tudni, de klassz. Fecó és Viktor most morcos, mert az új játékos a kicsi piros autót is el akarja venni.
De nem baj, mert a kis Ferike kezében ott van a mindent visz kártya, a "GÁZ_VILLANY_APEH" lap, ami erősebb. Viktornál most a fekete péter, de igyekszik túladni rajta. Ugyan kétszer kimaradt a dobásból, de lelkes fiú.
A kis Kóka egyenlőre figyel, és annak adja a szendvicse felét majd, aki győzelemre áll.
Olyan izgalmas...
Lassan el is felejtjük a gárda témát.

De izgi. Vajon ki nevet a végén?
Árpád, mi ez a baromság, amiket itt össze írogatsz? Hogyan bújhat meg valakiben ennyi hülyeség?! Meg egyáltalán, mi ez az egész sz..r amit itt csináltok? Hát ennyire se.gg nyalók vagytok? Jó mélyre eresszétek a nyelveteket, meleg sz..rig! Úgylátom nektek tökéletesen megfelel ez a kormány a csökött, bűnöző vezetőivel együtt! Nem csodálom, hisz egy szinten vagytok! Itt fröcsögitek a nyálatokat, sz..rozzátok a nyelveteket, közben a kis kedvencetek kilopja az országot a se..ggetek alól! A Gárdistákban legalább van valami bátorság, hozzátok képest pondrók! Ők kiállnak a nép elé, és vállalják az arcukat, nem megbújva az internet áldott takarásában írogatnak össze, fűt fát! Undorítóak vagytok! Ti ne nevezzétek magatokat Magyaranak, mert bemocskoljátok vele kis népünket! Én viszont zokogok, hogy ilyen embereknek nevezett valamikkel kell egy országban levegőt szívni!
Aláírás: Egy Gárdista!
Tisztelt Tóta W. Árpád!

Mély sajnálattal és részvéttel olvasom ezt az Ön blogbejegyzését. Sajnálattal, mert demokráciára hivatkozva az Ön soraiból fröcsög a gyűlölet és részvéttel, mivel végigolvasva e sorait, könnyen rá lehet jönni, hogy Ön a Gárda alapvető tevékenységeivel sincs tisztában.
De haladjak sorjában. Én nem vagyok egyetlen párt, sem a Gárda tagja, nem vagyok buzi és nácinak sem tartom magam. Én pontosan az a magyar átlag, dolgozó ember vagyok, akik nevében Ön megfogalmazta és megjelentette ezt az írást. Tisztelettel kikérem magamnak, hogy egy ilyen magamutogatásra éppen elegendő szellemiséggel megfogalmazott, minden tisztánlátásra törekvést nélkülöző, sértegetésektől hemzsegő írásmű képviseljen engem, aki magyarnak és függetlennek vallom magam a saját hazámban.
Nem kívánom minősíteni Önt, mert ezt önkezűleg teszi meg írásában, csupán felhívnám egy-két apróságra a figyelmét:
- Támadni az támadjon, aki meg is tudja magát védeni...
- Írni tudni kell. Egy írás nem akkor teljesedik ki, ha nyomot hagy papíron, monitoron az Ön neve, hanem ha időben teszi ezt. Ön ettől távol áll.
- Gyakoroljon önkritikát a saját írásaival szemben, mert ha ízetlen és mocskolódó stílust képvisel, nem feltétlenül tekinthető többnek az írása, mint válaszban történő retorikai gyakorlat biztosítását Öntől különb, erényekkel bíró jellemek számára.
Végezetül had mondjam el, hogy ne vegye sértésnek, ha Önt egy tisztességes, magyar nemzeti tudattal rendelkező hazafi hitvány emberkeként itéli meg ezen írása után. Az Ön mentségéül, de csupán ideológiai értelemben talán csak azt lehetne felhozni, ha Ön is a jelenleg Magyarországon valóban náci, antiszemita és nemzetgyűlölő Gyurcsány-kormány rajongója, netán pártolója lenne. Ebben az esetben Érthető az Ön jellemtelen írása.
Nos, gyakoroljon. Először is emberséget, de legelőbb is hazaszeretetet.
Koós Attila csakcsak3@gmail.com
Ilyen gusztustalan és magyarellenes,keresztényellenes és a gyönyörű,magasanfejlett magyar kultúrát lenéző és leszóló,obszcén cikket én még nem olvastam.Először is ne merészeld a szádra is venni a magyarok szent madarát,a turult!Magyarországon vagy,tiszteld a magyar kultúrát és értékrendszert.Ha pedig nem tetszik,hogy fekete egyenruhában masírozunk,árpádsávos zászlóval a kezünkben,akkor takarodj az országunkból az egész uszító pereputtyoddal!Azt gondolod,hogy a magyar gárda uszít,nem!!!!A gárda csak egy válasz arra a botzalmas állapotra,ami uralkodik ma magyarországon.Voltak olyan idők,amikor a cigányok megbecsült zenészek,a zsidók a magyar kultúra hordozói voltak,tisztelték a magyart,mint vezető fajt.Most persze megrökönyödsz,de nem felejtsd el,hogy azért nem rendkívüli,ha magyarországon,benne van a nevében,a magyarok országában tisztelik a magyarokat és a magyar kultúrát.Volt egy világ úgy 1867és 1945között,ahol működött az iménti felosztás,nem is rosszul!Nem gyűlölködtek a kissebbségek.Szerinted Gömbös turul szövetsége vagy épp Szálasi hungarista mozgalma mi volt?Válasz trianonra és az ellenséges szomszédokra,belső kissebbségekre.Ilyen a magyar gárda is,nem valakik(cigányok,zsidók)ellen,hanem valami ellen és valamiért jött létre!Nem a cigányság,hanem a cigánybűnözés ellen jött létre,a magyarságért,a békés többséget védi.Hogy ne lehessen még egy Olaszliszka vagy még egy VIII.kerület.
Azt kéne megérteni,hogy a magyarság békés,toleráns nemzet,de nem lehet a végsőkig megalázni,kizsákmányolni,mert az ohatatlanul konfliktushoz fog vezetni,ami a cigányok,zsidók,szlovákok,románok,szerbek,
kisiskolás viselkedéséből fog adódni,és akkor nem leszünk toleránsak,akkor,és most hagy idézzek tőled átfordítva,majd a zsidók,tetoválhatnak dávidcsillagot a seggükre,csinálhatnak laudereket,de ha ennyire különállóak,ennyire nem asszimilálódnak,akkor nem kéne visszatakarodni izraelbe?Persze most én vagyok az antiszemita,de elárulom,hogy ha nem olvasom a gusztustalan magyarellenes fröcsögésedet,soha nem jutnak eszembe hasonló gondolatok,elég sok indulat gyűlik a magyarságban,ne uszítsatok,a saját érdeketekben!Egy jóakaró,keresztény magyar ember.
kénytelen vagyok szólni, hogy "a magyarok" nem ti vagytok a fekete pincérruhában, hanem például én is magyar vagyok, meg a rajtatok kívüli 98%. a szélsőjobb egy kisebbség a sok közül, mint ilyet tolerálom (ami nem egyenlő azzal, hogy szeretem, csak azzal, hogy nem helyeslem a betiltást.)
Tóta W: Lehet, hogy nagyrészt magyar vagy véredben, de ha meggyalázod a bizonyított, elismert történelmi ereklyéinket, az hazaárulás. Leónidasz szerinted hátbaveregette a thermopülai csata árulóit? /mondván: Jól van, fiam, igaz spártai vagy.../
Aki nem tud országáért küzdeni, az nem érdemel országot. Wass Albert is megmondta.
Nem csak a magyar génekről és vérről van szó. Minthogy nem is a zsidó génekről hogyha valaki -úgymond zsidó szimpatizáns. Sok magyar származású van példának okáért, aki a zsidók keze alá dolgozik...
Hát, Árpád, most már nem 2%...
süti beállítások módosítása