W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Hol nemzet süllyed el

2007.08.13. 09:00 Tóta W. Árpád

Az MSZP nem tudja, a Fidesz nem akarja megcsinálni. Szar lesz.
Kapcsolódik ide némileg, régebbről:

Reform és bukás


Címkék: mszp fidesz reform cikkajánló

344 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr66138597

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: polmavo 2007.08.13. 09:48:36

HagyatékNa, ez nem lesz ollan vicces kedves fanok, nincs jó kedvem.Olvas az ember, oszt rábaszik, mert csak dühöngés lesz a vége, folyton oda lyukad ki, Tóta postjának címe (Ezek lopnak) sajnos telitalálat. Most éppen ezek. Illetve, ahogy be szeretn...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pedig most is szar...
Anno voltak olyan kulturak ahol az oregek miutan mar atadtak minden tudast az utanuk erkezo generacionak es semmi hasznosat nemtudtak csinalni/problemat jelentettek a csaladnak, kimentek az erdobe meghalni.

Nyugdijas problema megoldva.
Most képzeld el, Pelikán, Milyen lesz, ami ehhez képest szar!
"Beteg, vén trottyként majd örülhetek, hogy legalább láttam előre, milyen szar lesz beteg, vén trottynak lenni Magyarországon."

Az én értékrendemben ez a legjobb mondatod, amit valaha olvastam tőled.

Szar volt, szar van, szar lesz!
Evvan!
Szomorú, de egyetértek az írással. Sajnos demokráciában nehéz reformálni, ahhoz gumicsizma kell és belelépni a leülepedett hagyjuk mibe. Viszont Fecóból kifogyni látszik a lendület.
(Viktorban nincs is, csak károg, Ibolyka még azt se, kár rájuk a szó)
Mintha maga is tanácstalan lenne.
van egy dolog ami nagyon beletartozik a temakorbe.
25 ev.
Ez az az idotav, amire elore meg eppen keszulnek "tervecskek". pl: az olajiparban a kitermelheto olajkeszletek utani kutatast addig finanszirozza egy vallalat, amig nincs neki eleg elorenezve 25 evig.
igy a joslatok amik 20-25 evre elore szolnak azt mutatjak, hogy addigra minden elfogy. (Romai klub joslata, emlexik valaki?)
en.wikipedia.org/wiki/Club_of_Rome

vagyis azok a joslatok a lenyegesek, amik 20 even belul mondanak erdekes dolgokat. vannak ilyenek.
pl:
en.wikipedia.org/wiki/Oil_peak
vagy az angoloknak van most tanulmanya, hogy 2010, es 2020 kozott 5-szor fog megdolni a melegrekord. (ami azt jelenti, hogy a Mo-i mezogazdasag tokeletesen tonkremegy, mivel gyakorlatilag nincs ontozes)

a konkluzio szerintem: sokkal hamarabb nagyon szar lesz. ven trotty mar nem is leszel. nem azert mert a Mo-i politikusok keptelenek megoldani a problemakat, hanem azert mert meg felismerni sem kepesek.

ki kell vandorolni. a magyarok a barhol mashol csodakra kepesek. pl: a Nobel dijasaink korul egyetlen egy erte el Mo-n az eredmenyeit. az osszes tobbi kulfoldon.

Mo-t meg megkell szuntetni. meg az EU provinciajakent is tobb ertelme lenne a dolognak.
Asszem az MSZP elkezdett befosni, hogy mi lesz a kovetkezo valasztasokon. A kaderek nem kapnak voksokat, kiszorulnak a parlamentbol.
Mellesleg van is mitol felniuk. Nem hiszem, hogy az MSZP valaha is annyira elnyerne az emberek joindulatat, hogy meg egyszer kormanyon legyenek.
Gecc:
az emberek mindig az aktualis helyzet alapjan dontenek.
a gond az, hogy GyF meg akkor is oszintebbnek tunik OV-nek, amikor hazudik.
az emberek csak akkor nem biznak OV-ban, amikor lenyeges: a szavazaskor.
nameg az utolso pillanatban OV szeszelyei meg jol szetbaszhatjak a dolgot (pl: Mikola beemelese #2-nek)
Szerintem világűrszintű összeesküvés van ellenünk, ez a probléma. :-))))))

No future, no future in Magyarland for You.........:-)))))

Nekem olyan 80 évek közepe feelingem van. Bűzös mocsárban való dagonyázás.
Anr · andrej.initon.hu/ 2007.08.13. 09:45:48

Nem mintha OV ugyebar nem hazudna ugyancsak folyamatosan.
A szeszelyeiben egyetertunk. A fityesz lehet, hogy kiut lehetne a valsagbol, de nagyon sok szemelycseret kellene vegrehajtani a parton belul. Es mint mindig, fejetol buzlik a hal.
Tökéletesen egyetértek Árpival, de lenne eyg észrevételem:

Mikor megalakult a kormány 2006-ban, volt két miniszter, aki óriási, struktúrális átalakításokat ígért a saját területén. Az egyiket hívjuk Molnárnak (egészségügyi reform), a másikat meg Kókának (MÁV reform)

Molnár radikálisan nekilátott a létező programjának, heteken belül intézkedett, tette a dolgát, és közben panaszkodott, hogy így is a felét megfúrják, ezért aztán le is mondott. Csak annak örülök, hogy egy hozzá nagyon hasonló folytatja.

Kóka ezzel szemben tárgyalt, nekiállt progamot kidolgozni, aztán azt majd egyeztetni, határidőket szépen kitolni, és közben eltelt másfél év, és semmi nem történt, már nem is fog ebben a ciklusban...

Szóval igaza van Árpinak, komoly változást csak gyorsan, eltökélten, autokratikusan lehet, pláne ebben a Magyarországnak hívott kócerájban.
Mondtam én már régebben is. Egy jó kis diktatúra kéne ide. Az is szar, de lagalább tudjuk, hogy miért. S legalább nem kell négy évente szavazgatni. Az úgy is felesleges.
Hagyományos újságolvasóként azért én az őszödi-szódarálásból, és anyám keservíből, és a szájam mint posztmodern organikus helyezkedésséből, helyzetbe hozzásából nem a dícsőséges reform ejakulációt mint pernamens álló-forradalmat szűrtem volna le, ahol a hős, de annál butább Gyurcsány pajti, nem holmi hatalom-zavaros primadonna áriázik, és hogy Orbán De Viktoriánus mint reform pedálozó, páncser, mint ahogy Churchill sem nyert semmit, a nácik vesztettek, mint a jónép, akik nem tehetnek semmiről.
ebben nincs új. most megint le lett írva.
Mo-n jelenleg nincs értelmes alternatíva, lehet választani a mutyizós sunyi tolvajok, és a mutyizós nagypofájú agyhalottak közül, minden út a szakadékba vezet, csak annyi beleszólásunk van, hogy milyen zászló alatt megyünk.
"mint ahogy Churchill sem nyert semmit, a nácik vesztettek"
A kérdés az volt, hogy kik vesztenek előbb és ebben Churchillnek komoly érdemei voltak.

omgwtf 2007.08.13. 10:03:45
Találó :(

John Lenin 2007.08.13. 10:00:00
ez oké, bár én H. Árgnesből nem nézek ki annyi szakértelmet, mint elődjéből.
A megoldás:

6 évre szükségállapot bevezetése, minden hatalom Soros György kezébe.

Egy biztos, a gazdaság rendbejönne, az állami újraelosztás minimális lenne, lenne egy fasza, versenyképes, adósság nélküli bővülő gazdaság...

:)))))
zsanett 2007.08.13. 10:02:38

Vilagos. Ezt Evettke sem fogalmazhatta volna erthetobben! :-D
Tóth W., na ne vicceljél már, épp te mondtad hogy egy ember nem elég, stáb kell. De hát ha tövig le kell metszeni egy pártot, mert olyan gány, abból hol lesz stáb??? Mert hát az új stáb mert korántsem biztos hogy megfelelő lesz, sőt...

Erőszakkal nem lehet sajnos végigvinni reformokat. Se belső párterőszakkal, se a nép megerőszakolásával. Se MSZPnek, se FIDESZnek. Diktatórikus eszközökkel pedig maximum egy korcs egypártrendszerű ideológiára alapuló, tehát leginkább a kommunista eszmékhez hasonlító új 'reformok' lépnének életbe.

Szóval Kedves Tóth W.!

Szolidaritás, együttműködés, pozitív gondolkodás! Nincs más út a sikerhez...

A cikked elég korcsra sikeredett ma... Megjegyzem mostanában havonta cserélgeted 180fokban az eszméid...
Ide radikalizmus kell, különben tényleg csak a szart toljuk magunk előtt!
Hát, csak azért a Fidesztől várni a megoldást, mert nem demokratikus, autoriter párt... :-O Az MSZP nagyon sokáig démonizálta OV-t, rettegtek tőle mint ördög a tömjénfüsttől. Aztán kiderült, hogy OV nagyon nem tud választást nyerni, valami hihetetlen érzékkel választotta ki a nem megfelelő embereket (Mikola, Deutch Tamás, stb.), akiken mindig elcsúsztak a választásokon. Azt pedig ne higgye senki, hogy a Fidesznek nincs holdudvara, "hozzá közel álló vállalkozói rétege", talpnyalóserege. Ha hatalomra kerül, neki is az éhes szájakat kell először betömnie (amelyek már nagyon hosszú évek óta nem kaptak semmit), majd a demagóg ígérgetéseiből valamennyit valóra váltania. Kissé fura lenne, ha miután annyit szapulták a reformokat, hatalomra kerülésük másnapján egyből belevágnának a lecsóba.

Jelen pillanatban az MSZP elemi érdeke, hogy OV maradjon a Fidesz élén - vele ugyanis képtelenek nyerni a narancsosok. Egy percig nem mondom, hogy Kósa félreállításában nem volt benne a szocik keze (még ha paranoiásnak neveztek is érte). Amit sokan emlegetnek, hogy a Fidesz alatt dinamikussá vált a gazdaság, elkezdődött a felemelkedés - igen, az általuk preferált társadalmi csoportokban, de nem az egész társadalomban. Ha tömjük a "családi gazdaságokat" pénzzel, Széchenyi-programmal, fittyfenével, attól a maradék 9,9 millió embernek nem lesz jobb.

Akkor már válasszuk inkább a kisebbik rosszat: maradjon Gyurcsány és csinálják végig (ahogy tudják) a reformokat. Aztán amikor az emberek látják, hogy (EU-s pénzből) épül az elkerülő, végre van autópálya a Balaton mellett (Fidesz alatt egy centi sem épült), kulturált és várakozásmentes magánrendelőben látják el (eddig is fizetett a sokkal alacsonyabb nívóért), akkor majd megnyugszanak. Utolsó évben rittyent az MSZP egy jó kis kampányt és meg van nyerve a választás. Valaki írta, hogy az MSZP többet nem kerül kormányra... :-) Majd csak figyelj!
zako1, hát ez elég érdekes vélemény volt... nem is elemezgetném, csak annyit írok, hogy inkább a magyar kkv-kat támogassuk már, mintsem a külföldi multikat. Főleg, hogy előzőek soha nem fognak olyan kedvezményeket kapni, mint utóbbiak, így az államkassza is sokkal jobban járna ezzel a vonallal. Vagyis a 9,9 millió nagyon durva túlbecslés.
Amúgy engem is meglepett ez a vélemény, Árpi, emlékeztet régebbi önmagadra, sokkal objektívebb, mint az elmúlt kb. egy év termése. Inkább ezt a vonalat kövesd.
Ahhoz képest, hogy olyan témáról van szó, amelynek mindkét tábort meg kellene mozgatnia, elég kevés kommentet látok.

Egyrészt egyetértek Anr-rel azzal kapcsolatban, hogy az öntözésre mint jövőbeli problémára oda kellene figyelnünk.

Másrészt csak egy kérdésem lenne:
"az európai ember, hogy a kását ne kerülgessem, baszik szaporodni". Na ez miért van?
Én például valószínűleg szaporodnék, ha kapnék ingyen lakást az államtól, meg ingyen pénzt. De nem kapok, és magamnak kell előteremteni mindkettőt (a munkahely megvan, a lakás még évekre). Úgyhogy nem érzem magam hibásnak a nemzet elsüllyedésében. De együttérzek bárkivel, ha ez segít.
Úgy bírom hogy hozzászólók között is sokan diktatúráznak, de mikor a húgát, anyját vagy nőjét stb. falhoz állítják mert rendszerellenesen szól, illetve vki koholva úgy találta hogy úgy szólt, akkor meg csak pislognának és visszavonnának minden egyes alkalmat amikor diktatúráról ábrándoztak...
zako1 2007.08.13. 10:21:28

En irtam, hogy tobbet nem kerulnek kormanyra. Amugy tobb emertol is halottam mar ezt a gondoloatmenetet, amit leirtal, de ahogy viszont Anr irta ( Anr · andrej.initon.hu/ 2007.08.13. 09:45:48 ), az emberek mindig az aktualis felallast tekintik mervadonak. Igaza van, az MSZP, hacsak nem tenyleg minden uberfasza lesz 2010 ev elejere, nem nyerhet. Utana pedig mindenkiben csak az marad meg, hogy az MSZP kizsakmanyolta az embereket. A fityesz konnyen ezt a tudatot tudja majd az emeberkbe verni, es tartani is, mivel akarhogy is nezzuk, 2010-re az allamhaztartas jobb lesz, mint volt, a fityesznek konnyebb dolga lesz, lesz mibol adnia, nem kell akkora terheket az emberekre ronia.
Árpi, teljesen egyetértek veled! Szar lesz itt és sokáig nem is lesz itt más.

zako1, te tényleg komolyan gondolod, hogy itt reformok zajlanak? Épül az autópálya, de milyen áron? A semmi felett átívelő viadukttal?
Pár napja volt itt egy cikk az indexen (index.hu/gazdasag/magyar/0807k0z0p/) arról, hogy az uniós támogatásokból sem épül gyakorlatilag semmi, hanem a puszipajtások zsebében fog a jelentős része landolni.
Szerintem nem mindenki fogta fel a cikk lényegét:

1. kell egy stáb
2. kell egy fix program (már nem egyeztetünk!)
3. kell egy autokrata ember, aki mindezt véghezviszi és kierőszakolja
4. minden mást le kell szarni.
5. várni 3 évet, mire érezteti hatását...
Defter, magyar kkv-k? arányilag azok kaptak legkevesebbet a Széchenyi Terves pénzekből! Ráadásul legtöbb úgy kapott azok közül is, hogy nem vártak el semmiféle normális üzleti tervet, jövedelmezőségi, kockázati mutatókat... Úgy volt gagyi ahogy volt...
Holdudvarépítésre ment a nagyrésze, 400-500millák repültek ki ilyenekre..
Mersant 2007.08.13. 10:31:14

Ahogy a demokrácia is sokfajta lehet, úgy a diktatúra is. Nem kell, hogy a diktatúrához hozzátartozzon a falhoz állítás.
Igen Árpád, teljesen igazad van. Így lesz. De ha mégsem akarjuk, hogy így legyen, mi a megoldás? Félre a politikusokkal és szakértői kormány legyen? Pártállástól függetlenül?

Lassan én is úgy érzem, hogy nem demokrácia kell ide, hanem diktatúra. Mi magyarok, nem érdemeljük meg a demokráciát. A szabadságot sem, amíg a nép jó része úgy értelmezi - beleértve államunk vezetőit - hogy szabad hazudni, lopni, csalni, adót csalni meg körbetartozni, tönkretenni egymást és ezzel magunkat is. Szomorú helyzet.
itt tartunk, Őszöd után 1 évvel: TWÁ nemzethalált vízionál...
anyukém mondta:" kerüld azokat, akik visszasírják a diktatúrát. beteg emberek ők, nem bíznak a vita és a meggyőzés erejében. nem lehet velük kompromisszumot kötni. "
Kedves TWÁ!

Végre egy kifogástalan, szerintem az utolsó szaváig igaz, okos poszt, vagy cikk, vagy blog.

Gratulálok!

Egyetértek.
ezanicknevem 2007.08.13. 10:29:18
"az európai ember, hogy a kását ne kerülgessem, baszik szaporodni". Na ez miért van?

Javítsatok ki, ha tévednék, de ez sztem nagyjából minden fejlett országban így van... Ezekben jóval magasabb "életszínvonalat" akarnak a leendő szülők megteremteni maguknak (meg a leendő gyereknek) a szaporodás előtt, mint mondjuk a távoli, vadregényes Indiában...
tompus, szép gondolat. " Nem kell, hogy a diktatúrához hozzátartozzon a falhoz állítás. "
optyimista is. a baj csak az, hogy a diktatúra maga dönti el, lesz-e vagy sem.
öreganyátokank (2007.08.13. 10:37:52) sem fizetném én a gyugdíját...
tompus 2007.08.13. 10:32:50

Epulnenek azok az autopalyak, ha nem szolna bele egy telepules csak azert, mert eppen mas parterdekeket szolgalnak, meg mert nem kernenek teljesithetetlen baromsagokat. Viadukt? Ha nem kekeckedett volna ott senki, akkor eleg lett volna egy szaros ut is. Vagy vegyuk az uj M6-ot. Most eppen Paks baszakszik, mert nekik nem felel meg a nyomvonal. Miert is? Mert ki akarnak meg szakitani maguknak is egy jo darabot.
Amugy engem nem erdekelne, hogy puszipajtasok zsebeben landol a penz, csak jutnanak valahova, es ne kellene eveket kornyezetvedokkel, meg varosokkal vitatkozni. Ezen kellene valtoztatni! Mert a puszipajtas szindroma mindig is megmarad.
Mersant 2007.08.13. 10:31:14
Senki nem akar ténylegesen diktatúrát, legfeljebb határozottabb fellépést.

"2. kell egy fix program (már nem egyeztetünk!)"
Ez legfeljebb egy statikus környezetben müködne.
tompus, a puha diktatúra sem egy emberbarát formula...

nincs visszacsatolásra semmiféle lehetőség, ha vki sz*rul csinálja. Ez a legveszélyesebb oldala.

sri: én is egyre inkább úgy érzem, hogy életben egyszer nincs elnyomó hatalom felettünk, végre egyszer szabad ország vagyunk, de nem érdemeljük meg. Mazochista egy nép vagyunk.

hhh. szerintem is igaza volt anyukádnak...
hhh: Churchill diktatúrájához nem tartozott hozzá a falhoz állítás. Az ms kérdés, hogy vannak, akik össze tudnak tartani nehéz helyzetben.

Az európai embernek túl jó dolga van, az a helyzet..
Akik az egyszemélyes vezetés - diktatúra - hívei, azok számár lenne egy kérdésem.

Melyik embert tudnák kiemelni az elmúlt 300 esztendőből, aki egy személyben olyan marhára überfasza volt az országnak???

Kedves mindenki, mi magyarok még azt az egy személyt is képtelenek lennénk kiválasztani, tutira a legnagyobb slepper balfaszt juttatnánk hatalomra...de tényleg...
"2. kell egy fix program (már nem egyeztetünk!)"
DE MIÉRT HISZI AZT MINDENKI, nála van a bölcsek köve?
hogy 100-200 kméterrel, vagy 82 szakterülettel odébbról ő majd pontosan tudja, merre menjen az az autópálya, meg ki hol szüljön és miért?
ez így nemigen fog menni...
Szent László és az ő törvényei kellenek ide, modern korunkra aktualizálva, ámde az ősi tradíciók figyelembevételéve. Maghántulajdon védelme, mindenféle lopások szigorú megtorlása, stb.
Aztán ha az megvan, jöhet egy III Béla féle személyiség. Erős külpolitika, stb.
Tovább nem számolok, ezen két formátum uralma pont kitöltené életem, azt azt követő érák legyenek leszármazottaim gondjai.
Az eredményekért áldozatokat kell hozni. Mi magyarok nem akarunk áldozatot hozni, ezért vagyunk ott, ahol.
Beszélhetnénk mondjuk a lakosság megtakarítási hajlandóságáról, a fogyasztási szokásokról, a sportról, a kultúráról, az alkoholról, a dohányzásról, stb.
Mit akarunk a politikusoktól, amikor mi sem vagyunk különbek?
hhh: ahogy Popper Péter mondta minap, kísérletek bizonyítják, hogy azoknál a csoportoknál, ahol tekintélyuralom volt hosszú ideig, aztán bevezették a demokratikus módszereket, azok a csoportok megőrültek. A magyar társadalom már hosszú éveken át meg van őrülve... látszik... diktatúráért kiált...
"2. kell egy fix program (már nem egyeztetünk!)"
Ezt írtam, de ezekszerint félreérthető volt.

Egyeztetni, figyelni, meghallgatni, konszenzusra törekedni a program kidolgozása során kell. Utána nem. Utána már csak apróbb ésszerű változtatások jöhetnek, mert nyilván működés közben sok mindenre fény derül, kell a visszacsatolás.
De azt nem lehet csinálni, amit Kóka a mávval. Bejelentem a nagy változásokat, aztán hagyni egy évet arra, hogy még az utolsó falusi sutyerák is beleszólhasson, mert neki valami nem teccik, és a végén nem történik szar sem.
börarc, az egy szélsőséges történelmi helyzet volt.
nem a VH ELŐTT választottak diktátort maguknak, hogy készüljünk fel, hanem egy hónappal az előtt erőeödött meg Churchill helyzete, hogy Franciaország elesett, és küszöbön volt a német partraszállás.
ilyen egyértelmű, külső fenyegetés esetén a közösség tagjai másként zárnak - és ez volt Churchill, aki, megjegyzem, választáson bukott el.
mert nem diktatúra volt ott, hanem nagyobb, szélesebb jogkörrel felruházott demokratikus vezető.
jelen esetben ilyen jellegű külső fenyegetettség nálunk nincs. a belső ellentétekből született diktatúrákra pedig egészen más jellegű példák vannak (lásd egy sor afrikai ország, vagyrégebbről Stalin, Hitler...)
"2. kell egy fix program (már nem egyeztetünk!)"
Ez legfeljebb egy statikus környezetben müködne.

Egyrészt igen, másrészt Gyurcsányéknál se volt konkrét fix program mondjuk az eü. biztosítók kapcsán, leginkább a "nyerjük meg, aztán majd megállapodunk vhogy" elv érvényesülhetett...
""az európai ember, hogy a kását ne kerülgessem, baszik szaporodni". Na ez miért van?
Javítsatok ki, ha tévednék, de ez sztem nagyjából minden fejlett országban így van... Ezekben jóval magasabb "életszínvonalat" akarnak a leendő szülők megteremteni maguknak (meg a leendő gyereknek) a szaporodás előtt, mint mondjuk a távoli, vadregényes Indiában..."
Ez nem pénzkérdés. Kérdezzétek meg az ötvenes korosztály. Hol éltek, mikor az első gyerek született. Sokan fogják azt mondani, hogy albérletben, szülőknél.

Ami megváltozott az az elvárás. Az élettel szemben. Ma már nem arra vágyunk, hogy dolgozzunk napi 8-10 órát, majd hazamenjünk a gyerekekhez és szép csendben megöregedjünk.
Ma már szórakozni akarunk, nyaralni, jól érezni magunkat, munkahelyen előrelépni, érdekes munkát stb. Jobban akarunk élni, mint a szüleink. (ez a folyamat egyébként generációk óta tart nyugatabbra, csak nálunk eddig el volt nyomva, illetve Ratkó némiképp elleplezte)
Reformokhoz az kellene, hogy a közérdek erősebb legyen a magánérdeknél, és a jövő fontosabb legyen a mánál.
... és a gyermekem jóléte fontosabb legyen, mint az én jólétem.
John Lenin: ezért nem szabad tisztán liberálisoknak ilyet csinálni. voltam közöttük sokáig, a legfontosabb tapasztalom az volt, hogy olyan szinten invidualisták hogy minden egyes szimpatizánsnak más véleménye van. Soha semmiben nincs konszenzus.
Liberálisoknak a legfőbb értékük a kreatívitás és újítani vágyás. De az ötletelés után a megvalósításkor ki kell az irányítást venni a kezükből.
CounterS: pontosan!
De ha valaki nem akar áldozatot hozni, pedig kéne, akkor azzal mit lehet csinálni? Elő a vízilóbőr korbáccsal, aztán nesze, majd meglesz a szükséges erőfeszítés!
A japán csodához hozzátartozott az is, hogy a háború után a lakosság minden pénzét bevágta a bankba, és jó darabig takarékoskodtak - emiatt aztán a japán bankok olcsón tudtak adni hiteleket, így a vállalataik gyors fejlődésnek indulhattak.
De nálunk? Ahol inkább hitelt veszünk fel, csakhogy meglegyen a 3. tévénk is?
A helyzet az, hogy valojaban mar a rendszervaltaskor neki kellett volna allni epitkezni, de akkor minden politikus kurvara jobbnak lata, hogy inkabb a sajat zsebet toltse fel eloszor, es annyira belejottek, hogy azota sem birnak rola leszokni. Tizenvalahy ev baszakodasat pedig rohadt nehez lesz ugy helyrehozni, hogy a kecske is megmaradjon, es a kaposzta is jol lakjon.
Szakértői kormány? Aki szakértő, az nem fogja politikában feloldani önmagát. Pénz nélkül még úgyse! Ha meg pénzt adunk neki, lehetőséget? Akkor megint ott vagyunk, hogy vagy osztogatunk, fosztogatunk. Vagy "miénk a gyár, visszük haza". Én még emlékszem erre az időszakra, mikor mindent a gyárből lopott a munkásember.
Ha nem is diktatúrával, de diktatórikus eszközökkel talán lehetne valamit. De akkor meg jönnek a kődobálók, meg a gumilövedékek. Puhább válfaj esetleg a szükségállapot. Jószántából senki nem ennél többet vállalni. Az öngodoskodás meg csak egy álom. Miért tud az állambácsi jelszóval híveket szerezni Ovi? Sokkal kényelmesebb arra várni, hogy majd megoldják helyettem.
Ha meg nem, akkor megyek gyújtogatni.
Nem igazán tudjuk még, hogy milyen is az amikor rosszabbul élünk.
Lord_Valdez 2007.08.13. 10:53:04

OK, én ezt is beleértettem az életszínvonalba, csak ki kellett volna fejteni... Erre gondoltam kb.
Counters: pontosan, méghozzá a társadalom általi közérdek! Ami spotán önmagától jön és nem erőszakkal nyomják belé az újat. Na erre nem vagyunk még készen megfelelő többséggel..
börarc 2007.08.13. 10:54:29

A 3 tv-s dologgal ugyanoda, a kiindulopontra lyukadunk ki. Miert kell az embernek hiteleken elnie? Mert anno minden el lett baszva. Es most kenytelenek igy megelni. Persze ha valakinek kell a 3. tv is, az mar az o baja. De hogy egy szaros lakast is ilyen baszott feltetelekkel lehessen venni, mert a bankok tudjak, hogy uccse jutsz mashogy penzhez, na az mar gaz.
Gecc, ne varrd csak a politikusokra. Kicsiben is mindenki ezt csinálta. Élvezte a nagy szabadságot.. Nem kell adóz fizetni, de támogatás az jól jön.. ne kelljen vámot fizetni exportnál, de persze az importnál a külföldinek annak kelljen sokat...

szfürészeltük az összes széket magunk körül, most nincs hova leülni.. magunknak kell újakat farigcsálni..
paráznabillegető 2007.08.13. 10:45:11
Szent László és az ő törvényei kellenek ide, modern korunkra aktualizálva, ámde az ősi tradíciók figyelembevételéve. Maghántulajdon védelme, mindenféle lopások szigorú megtorlása, stb.
Aztán ha az megvan, jöhet egy III Béla féle személyiség. Erős külpolitika, stb.
Ugye ezt nem gondolod komolyan?
Jó gondolatok vannak itt.

Szerintem a demokrácia hosszú távon aláássa, felőrli saját magát. A jólétet szépen növeli - de a polgárok szabadsági foka túl nagyra nő, elzüllenek, individualistává válnak, és ez egy idő után visszájára fordítja az egészet. Nem születik gyerek, a döntéshozatal akadozik, majd a jólét csökken. Az önvédelmi reflexek leépülésével a társadalom sebezhetővé válik. Ezt pedig épp elegen lesznek, akik ki is használják.
Mersant 2007.08.13. 11:01:11

Termeszetesen nem csak a politikusok tehetnek rola, de a kiskapukat a zemberek szamara ok teremtettek.
Mellesleg szerintem a magyar mindig is ilyen volt. Mindig tobbet akart, meg akkor is, ha az masnak faj. Nekem legyen jo, a masik meg le van szarva. Tipikus magyar mentalitas.
acsimovics:
de bizony!
az emberek felett csak úgy lehet hatalmat gyakorolni, és átformálni őket - és itt most erre van szükség, mert a fejekben van hiba! - ha fájdalmat okozol nekik.
másból ugyanis a legtöbbje nem tanul. példát ezret tudnék hozni, de minek?
Csak a pontosság és a kötekedés kedvéért Churchillnek messze nem volt diktátori hatásköre. Miniszterelnök volt, olyan, mint Theacher vagy Blair. Bizalmatlansági indítvány is volt ellene, 1942 nyarán, Tobruk elestekor. Sztálin, de még Roosevelt esetében is elképzelhetetlen lett volna, hiszen az nem enged meg olyat.

Fontosabb, amiben Churchill esete különleges volt, hogy a két nagy párt - tekintettel a korábbi elkúrásokra és a vészhelyzetre - kiegyezett és a háborús kormányban 3:2 arányban vettek részt konzervatívok és a munkáspártiak.

Persze ehhez az is kellett, hogy Chamberlain, aki nevéhez az akkori elkúrások kapcsolódjanak, visszalépjen.

Aki a mai "reformok" állapotára hivatkozik, első helyen nézze meg a "reformer" személyiségét: "Fantasztikus dolog egy országot vezetni. Fantasztikus." Első a hatalom, ugye. Elő nem fordulhatott nálunk, hogy GyFe visszalépjen (mint Chamberlain, akinek jóval nagyobb többsége volt akkor még mindig az alsóházban) és helyette kétnagypárti konszenzussal olyan szakembert tesznek meg miniszterelnöknek, aki az osztogatós időszak alatt is folyamatosan az átalakítások szükségét hangoztatta (vállalva a népszerűtlenséget és a politikai elszigetelődést, mint akkor Churchill). Volt ilyen jelöltünk: pl. Bokros Lajos vagy Bod Péter Ákos. A reformkabinetet pedig 6:5 arányban adhatta volna a választásokon nyertes kormányoldal / ellenzék. Ha így történt volna lenne jó példa Churchill "felhatalmazása".

Azon túl, hogy erővel ragaszkodott a hatalomhoz, Feri reformjainak konkrét lépései részben alapvetően hibásak, például az áfacsökkentés utáni szja- és társaságiadóemelés. Van elenzéki alternatíva. Irogattam annakidején erről itt is de a sajátban is.
Azert sok normalisabb orszagban szerintem elgondolkodnanak ilyen helyzetben mar egy nagykoalicion...dehat ezek kozott aztan gondolom ez teljesen lehetetlen. Akkor legalabb az mindegy lenne, hogy mi lesz a valasztas eredmenye, mindenki cipelne a hatan a terhet. Es akkor talan az enargia 99%at nem az vinne el, hogy a masikat furni, hanem az, hogy ezt a szaros orszagot valahogy kihuzni a godorbol...de TWnek nagyon igaza van, hogy most se GYF, se OV nem megoldas. Ez fajdalmas.
Igen, mersant, valami ilyesmire gondoltam én is. Mazochisták vagyunk,tettek helyett a tervek emberei (by Worluk, Pilóta Rádió),nem tudunk élni a lehetőségeinkkel. Egyáltalán, szinte semmivel sem tudunk élni. Csak visszaélni.
Ha szabad valamit megjegyeznem. Azzal, hogy 20 év múlva jó sok öreg trotty lesz, akiket az akkori munkaképeseknek kell eltartaniuk, az csak az egyik fő probléma.
Ebből a helyzetből egyféleképp lehet kilábalani, ha az egy évre jutó születések száma a halálozáshoz képest masszívan pozitívba fordul. Mondjuk évente 20 ezerrel töb gyerek születik, mint ahány magyar állampolgá meghal. Ez viszont azt is hozza magával, hogy amíg ezek a gyerekek el nem érik a 18 éves korukat, addig a munkavállaló lakosság tartja el őket. Gyors számítás, és kiderül, hogy a 18. évben az "öreg trottyokon", a munkanélkülieken és a normális folyamatban születő gyerekeken kívül további 360 ezer gyermek "eltartása" hárul(na) a munkaképes társadalomra. Csak abból a célból, hogy mire ezek a gyerekek munkaképesek lesznek el tudják tartani a nyugdíjas társadalmat.
gecc:
szerintem a magyar féldemokratikus fajta - nem véletlenül voltunk vala törzsszövetségben. akkor sem volt egy egységes vezető, de totál szétaprózva sem voltak az egyes törzsek, nemzetségek.
lehet, ma is ez kéne... 7+1 vezér? ki tudja.

amúgy mindegy, hogy és mit ötletelünk, úgyis a számunkra lehető legrosszabb eshetőség fog bekövetkezni.
Gecc - szinte mindegy mi történt 10envhány éve. De ki kellene már mászni ebből, bankok ide, vagy oda (mellesleg épp most veszik őket elő, hogy kicsit túl jól megy nekik, miközben a zemberek véreznek)

Szerintem nem kell visszamenni III. Béláig. Álljunk oda az osztrák kormány elé, hogy srácok, átadjuk nektek a vezetést. Csináljátok úgy, ahogy 100 éve!
herkentyü 2007.08.13. 11:08:16

Talált, süllyedt.
Lásd németország, nagykoalíció és ezzel együtt szarból kijövetel van.
És nem mellékesen nem szarozik senki sem azon, ki mi volt az NDK-ban, SS-ben, Stasi-ban meg a kutyafaszában...
Mert ők előre gondolkodnak, ott arra van társadalmi szinten igény.
Itt meg nem...
bárarc:
khrm, lászlóig. ugyanis bélának már könyebb dolga volt...
a másik, hogy az osztrákok,ha van eszük, és van, körberöhögnek, hogy kösz, nem. ugyanis akkor már pl az omniúzus bőrgyár is a SAJÁT vizét szennyezné, az meg már probléma...
Engem Gyurcsány hatalomra kerülése óta az izgat, hogy anno Viktort azért szavazták le, mert túlságosan autokratikus módon vezette az országot. Ennek ellenére Fletót azért ültették Megya helyére, hogy végre valaki rendesen megfogja a gyeplőt és egy a Viktorhoz hasonnló habitussal vezesse az országot. Csak én gondolom, hogy adtunk egy pofont a szarnak?

Egyebek mellett nagyon remélem, hogy a Fidesz hazudik. Amit mostanában mondanak azt épeszű ember nem gondolhatja komolyan.
Pascal · pascal.blog.hu/ 2007.08.13. 11:08:01
schön, nagyon igaz
Gecc, szerintem meg pont fordítva. Volt egy új alkotmány, új törvényhalmaz, és a köznép meg szépen átbogarászta hol vannak a lyukak rajta... A kormány meg úgy ahogy éppen az érdekeit diktálták úgy tömögette be őket.
Ezzel a le van szarva dologgal magad ellen beszélsz, azelőtti hozzászólásodban azt írtad, hogy a 3. tévét akar vki az a maga baja. Hát nem a maga baja, mert ha hitelből megbeszi a 3. tévét, és emiatt csődbemegy a kassza, akkor nincs adóbefizetés, így a másiknak duplán kell fizetnie.
Magyarán mindenki mindenki sikeréért felelős. és bukásáért is.
parázna: oké, hagyjuk az osztrákokat, mert akkor nem ágyúzhatnánk őket mindenféle jó kis cuccal :))
"Szent László és az ő törvényei kellenek ide, modern korunkra aktualizálva, ámde az ősi tradíciók figyelembevételéve. "
ROFLkopter...
Szent László meg az ő törvényeinek modernizációjába most bele sem merek kérdezni (bár az ő külpolitikája sem volt smafu, erről a horvátok tudnának mesélni), de az ősi tradíciók érdekelnének.
Első éjszaka joga? Felnégyelés? Kerékbetörés? Lóáldozat?
Én hányok azoktól, akik a majdani nyugdíjuk miatt nyervognak már most, és ezt a szaporulat növelésével akarják megoldani.

Az EU a Föld legsűrűbben lakott területe, már rég túlnépesedtünk. Egyszerűen túl sokan vagyunk. Igenis szülessen kevesebb gyerek, családonként egy támogatott, a második után ne járjon semmi, a harmadik után pedig fizessen luxusadót a kedves szülő.

A megspórolt pénzt adják a szottyadt seggű nyugdíjasoknak, aki meg tudja hogy majd egyszer kevés lesz neki ez a pénz, az gyűjtögessen, szameg.
netgroove 2007.08.13. 11:09:49

Esetleg nem kéne annyira fiatalon annyira sokaknak meghalni...
Ennek legalább van veleje.

Uj Péter Gyurcsány-fikázasainak nincsen. Ceterum censeo - Dark Future-rel, Hattori Hanzoval és a többiekkel szemben.

Egy szadesz-közeli ismerősöm (mit szadesz-közeli? benne van a sűrűjében!) egyszer mesélte, hogy beszélt egy órán keresztül UP-val, és közölte, hogy nem lehet egy internetes médiumot a Gyurcsány-fóbiára építeni. Mire UP nekiállt kifejteni, hogy hát ennek az országnak a rákfenéje Gyurcsány. Ott van még ugye OVI, aki elég nagy fasz, na de hát ez a Gyurcsány mindenkin túltesz.
Ennek legalább van veleje.

Uj Péter Gyurcsány-fikázasainak nincsen. Ceterum censeo - Dark Future-rel, Hattori Hanzoval és a többiekkel szemben.

Egy szadesz-közeli ismerősöm (mit szadesz-közeli? benne van a sűrűjében!) egyszer mesélte, hogy beszélt egy órán keresztül UP-val, és közölte, hogy nem lehet egy internetes médiumot a Gyurcsány-fóbiára építeni. Mire UP nekiállt kifejteni, hogy hát ennek az országnak a rákfenéje Gyurcsány. Ott van még ugye OVI, aki elég nagy fasz, na de hát ez a Gyurcsány mindenkin túltesz.
herkentyű: az EUs pénzeknél, főleg az ÚMVPs vidéki programoknál kénytelenek lesznek úgymond nagykoalícióban dolgozni a kistérségek... és mindig alulról kell kezdeni a változásokat.
Másképp úszni fognak a pénzek.
börarc 2007.08.13. 11:11:48

Hat remelem a bankokat jol meg is basszak majd. A rosszakat el kell itelni! :-]
omwgtf:
konkrétan ilyesmire gondoltam, hogy a parlament elé kopja, tönk, bárd, bakó (minimálbérrel motiválva).
mindenki rögtön tudná, mennyi az annyi...

lehet, hülyén és embertelenül hangzik, de nem sokban különbözik attól a világtól, ami az itteniekre egy évtizeden belül vár...
Kaporszakáll 2007.08.13. 11:18:55

Hűűű, de okos vagy...arról már hallottál, hogy pusztán a létszám szintentartásához 2,4 születés/család kell Európában?

Ennek megfelelően olvasd újra, amit írtál. Köszi.
Mersant 2007.08.13. 11:16:40
"Magyarán mindenki mindenki sikeréért felelős. és bukásáért is."

Ez csak egy szep alom. Soha nem fog megvalosulni, hogy barki felelosseget vallaljon a masikert. Itt jon elo az elozoleg altalam leirt dolog. A magyar olyan fajta, hogy ha nekem jobb lehet, akkor alateszek a masiknak. Ha csodbe megy? Leszarom! A lenyeg, hogy nekem jobb.
Nem értem, honnan a vélemény, hogy OV nem akarja? Azt én is látom, hogy tudná, azt viszont nem, hogy nem akarja. Inkább azt, hogy mások nem akarják, konkrétan a honi népség egyik fele, akiket másodjára is be lehetett etetni a sör-virsli/fidesz-riogatás kombinációból összeálló kampánnyal. Jó reggelt kivánok, öt éve az MSZP kormányoz, a Fidesz meg ellenzékben, honnan a pék faszából tudunk arra következtetni, hogy kormányon mit akarnának és mit nem?
"reformkabinetet pedig 6:5 arányban adhatta volna a választásokon nyertes kormányoldal / ellenzék. Ha így történt volna lenne jó példa Churchill "felhatalmazása"."
Ez inkább vicc. Akkor a kormányon belül is menne a veszekedés. A nagykoalicíó másutt megoldás lehet (civilizált emberek között), de itt vezérekről beszélünk.
"Az EU a Föld legsűrűbben lakott területe, már rég túlnépesedtünk. Egyszerűen túl sokan vagyunk. Igenis szülessen kevesebb gyerek, családonként egy támogatott, a második után ne járjon semmi, a harmadik után pedig fizessen luxusadót a kedves szülő."
Nem a népességcsökkenés tényével van gond, hanem az ütemével. Túl gyors.
Kaporszakáll 2007.08.13. 11:18:55

Egyébként commented második felével baromira egyetértek, tessék gyűjtögetni előre, a nyugdíjra. nem 55 évesen sírni.

Nem lehet mindig mindent az államtól várni, de ettől a felismeréstől még messze vagyunk itt Mo-n.
Gecc, pedig ez minden alapja. Ha ez nincs, kár bármiféle reformba még ötlet szintjén is belevágni...
Ennek csak az lehet a vége, hogy végén mindenki vesztes lesz és simlizéssel egyik előrébb jut mint a másik, a vagyonát pedig diktatórikus módszerekkel védi meg. És mondhatja hogy joggal, hisz a másik is ugyanezt tenné vele fordított helyzetben.

ez történik ma amúgy.

Valdez, ugye én is azt írtam, hogy itt lehetetlen: leginkább és elsősorban azért, mert Feri szeret országot vezetni, másodsorban mert ha mégis visszalép, ki tudja Viktor mennyire gondolta a szakértői kormányt komolyan és inkább mégis ő maga lenne a miniszterelnök.

De isten ments attól, hogy a strukturális refomokat valamifajta jobbos diktatúraszerűségre bízzuk, amit a cikk sugall (Churchill sem az volt, hanem kénnagypárti konszenzus).
Mersant 2007.08.13. 10:34:17
Oké, ebben is van igazság, de én nem csak ilyeneket láttam, hanem pozitív példákat is. Az, hogy valamit nem jól valósítanak meg, még nem jelenti, hogy az alapötlet rossz.
Arra vagyok en kivancsi, hogy mi lesz akkor amikor OVek nyernek 2010ben (ezt en mar boritekolom sajnos) es tenyleg akarnak csinalni valami ertelmeset -hogy az orszag elkezdje hosszu meneteleset kifele a szarbol- de a "nep" ugyanazt fogja latni amit a Gyurcsanyeknal. Hogy bizony itt megszoritasok vannak. Hogy bizony itt "penzbehajtas" van. Szerintem nagyon nagyon sok embernek akkor fog leesni, hogy te jo eg mekkora szarban is vagyunk, es mennyire nem kene mar parterdekkel foglalkozni, es milyen keveset is szamit, hogy azon az ostoba valasztason ki nyer. Talan ez egy pofonnak jo lehet, hogy vegre ebreszto legyen.

Masik forgatokonyv persze az, hogy OVek nyernek, es gyorsan szetosztanak mindent, azt is 2x...mert ugye mar a nyakunkon is lesz a 2014es valasztas amit valahogy meg nyerni. A hatalom a lenyeg...
Bizonyára sokaknak feltűnt, hogy a magyar politikai élet analóg példája a magyar focinak.
Tudás semmi, teljesítmény bagatell, profizmus nulla.
Ha valaki változást akar /gyorsabban, ötletesebben, kreatívabban - becsületesebben/ akkor a többiek kidúrják maguk közül, és akkor a partvonalon túl sehogy sem játszhat. Ez az ő pályájuk.
Változás akkor következhetne be, ha az újító szellemű emberkének akadnának társai; nem maradna egyedül. Lenne aki megérti, támogatja, segíti. Ahogy mondani szokták, egységben az erő.
Tehát a változáshoz el kell érni egy kritikus tömeget - lást nukleáris fegyverek -, és akkor megindul a láncreakció.
És bizony ezt a kritikus tömeget nekünk kellene alkotnunk, akik itt csetelgetünk, vagy Pista bácsinak, aki kertészkedik, stb.
Az egyszerű, hétköznapi embereknek, akik változást akarnak...
John Lenin 2007.08.13. 11:25:36

"pusztán a létszám szintentartásához 2,4 születés/család kell Európában"

Pontosan ezért nem szabadna még segélyekkel is ösztönözni a gyerekvállalást. Sőt, éppen ellenkezőleg, aki kettőnél több gyereket akar fizessen keményen azért, mert még jobban megterheli a környezetét, és mert szrik a bolygónk jövőjére.
Igaza van Tóta pártmunkás úrnak! Én is azt kívánom, óhajtom, követelem, hogy Gyurcsány legyen a diktátorunk, vezesse, tegye jobbá ezt a kurva országot! Egyértelmű, hogy minden szempontból (erkölcse, tehetsége, hazafisága, múltja, eddigi kormányzása) alkalmasabb vezetőnek, mint Orbán. Csak az a baj, hogy nem diktatórikus. Bezzeg Orbán diktatórikus, viszonylag tehetséges is, de ő nem akarja jobbá tenni az országot. Vajon miért? Mert ő csak hatalmat akar, koronát a fejére, dolgozni meg nem. Lusta, csak a foci meg a szőlő! A Parlamentbe se jár be! Nem is szereti a hazáját, csak pofázik. Nem is magyar, hanem cigány, meg talán zsidó is, de leginkább mindkettő.
És ott van még az a szörnyű diktatórikus pártja is, ahol puccsolnak, ahol gumibottal szavaztatják meg a küldötteket, ahol tehetségtelen emberek Orbán szavára kerülnek pozícióba. Sose lesz olyan demokratikus párt, mint az MSZP!
Meg a fidesz-szavazók! Azok a Gyurcsány-útálók! Hárommilió gyújtogató országa lettünk!
Diktatúrát akarok! Reformokat akarok, bármilyet, csak reform legyen. Szeretem Gyurcsányt.
Kaporszakáll 2007.08.13. 11:43:43

Hát, más a nézőpontunk. :)
Szerintem a Kárpát-medence baromira nincs túlnépesedve, de mondjuk a Ruhr-vidék vagy Hollandia már inkább.

És nem is elsősorban a létszám miatt "fosztjuk ki a bolygót", hanem a fogyasztási szokások miatt. Ez viszont szerintem is gáz.
"Valdez, ugye én is azt írtam, hogy itt lehetetlen: leginkább és elsősorban azért, mert Feri szeret országot vezetni, másodsorban mert ha mégis visszalép, ki tudja Viktor mennyire gondolta a szakértői kormányt komolyan és inkább mégis ő maga lenne a miniszterelnök."
Viktornak pedig határozott elvonási tünetei vannak. Ha ketten rángatják kétoldalról a botkormányt azzal nem vagyunk kinn a vízből. (szvsz: Feri be akar kerülni a történelemkönyvekbe, Viktor pedig azt hiszi, hogy a történelem az ő önéletrajza)

"És bizony ezt a kritikus tömeget nekünk kellene alkotnunk, akik itt csetelgetünk, vagy Pista bácsinak, aki kertészkedik, stb.
Az egyszerű, hétköznapi embereknek, akik változást akarnak..."
De ha a változás fáj? Azt megnézném, amint az ovis csoport megszavazza, hogy menjenek fogorvoshoz.

herodes 2007.08.13. 11:26:58
"Nem értem, honnan a vélemény, hogy OV nem akarja? Azt én is látom, hogy tudná, azt viszont nem, hogy nem akarja."
Viktor idáig mindig sírt, hogy jaj mi lesz velük a zemberekkel? Utcára kerülnek, nyomorba taszítja stb. Minden változásnak vannak hátrányai, de ő kizárólag azzal foglalkozik.
A legérdekesebb azonban a közigazgatásireform volt (megye vs. régió), ahol az érv az volt, hogy az 1000 éves szentistváni vármegyerendszer...
Kaporszakáll: akkor most kövessünk el rituális öngyilkot, vagy mi?
Egyébként kevesebb gyerekkel is el lehet érni azt a pénzt, abiből jut a nyugdíjasoknak. Erre való a TERMELÉKENYSÉG. A lényeg itt abban van, hogy a termelékenység növekedése és a gyerekszám csökkenése paliban van-e.

TÓTA W AZ ÉVTIZED PUBLICISTÁJA
bolygónk jövőjére nézve (pusztán túlszaporodás szempontból) Európa a legveszélytelenebb. Botswanában meg mivel fizessen a nyomorult, aki a tizenharmadik porontyát tette le?
egy ország fejlettsége kb magától elintézi ezt a problémát, ahol meg szaporodnak, mint a nyulak, sosem lesz ilyen eszköz a kezedben.
az öngondoskodás ötletét már az iskolában a gyerekek fejébe kellene verni. pl a kambodzsai népdalok helyett.
Talan csunya ilyent mondani, de ha mar tarsadalmi szinten beszelunk sporolasrol, akkor az EU, es az USA a deli hataraira huzhatna betonfalat, hogy eddig a bevandorlassal, es ne tovabb. Az se tesz jot a dolgoknak, hogy sok szazezer menekultet "fogadunk be" es azok is leginkabb csak szettarjak a penzert a kezuket...na ebbol is lehetne sporolni szerintem.
Lord_Valdez 2007.08.13. 11:54:18

Oviból én is ezt hiányolom, az épkézláb, kidolgozott javaslatokat a jövőre nézve.
És a megyerendszer fenntartása tényleg a legnagyobb baromság a világon, dehát ugye a sok derék megyei pártemberrel kell valamit csinálni.

Valaki még asszem a Cs. cikk kapcsán írta, hogy hozzuk létre a Felesleges Emberek Hivatalát, na ez tényleg jó lenne. A megyei emberek mehetnének ide, legalább rendszerezve lennének, a megyék helyett meg lehetne 4-5 régió, a többi totál felesleges. (például Dunántúl-Budapest-Ék-Mo, Dk-Mo)
Nézd bőrarc! A termelékenység növelése valóban növeli az össz elosztható pénzmennyiséget, de azt is jelenti, hogy az egy emberre eső egyre nagyobb eltartott szám miatt az egy emberre eső növekvő pénzmennyiség egyre nagyobb hányadát kell elvonni. Hogy ennek az aktív dolgozó mennyire örülne, azt a fantáziádra bízom.

A népesség szinten tartásához nem 2,4 -es , hanem 2,1 - 2,2 -es termékenység érték kell. A probléma nem a konkrét értékkel van, hanem a tendenciával. Hacsak nem mondjuk ki, hogy a cél a nullára zsugorodás és a kihalás, akkor azt is állítjuk, előbb-utóbb ki kéne lapítani azt a függvényt. Márpedig a szar dolgok úgy működnek, hogy minél hamarabb kezdünk hozzá a megoldáshoz, annál több szívást spórolunk meg hosszabb távon. (Feltéve, hogy akar itt bárki hosszabb távon gondolkozni.)
"Valaki még asszem a Cs. cikk kapcsán írta, hogy hozzuk létre a Felesleges Emberek Hivatalát,"
Én voltam ez a galád. Ott aztán ellehetnének nyugdíjig, és akkor nem szólhatnak semmit a rosszul értelmezetten szolidaritók.
hát én még 2,4-et tanultam úgy 10 éve, de hiszek a 2,2-nek...
Objektív? Nem objektív vagy, mert nem érted a szót, magyarosíts egyszerűre. A T.W.A. helyzet értékelése tökéletes, sajnos. Köszönhetően annak, hogy csodálatos nyelvünk értelemre épül - oly sokszínű - és olvasd a reagálásokat. Sírni , zokogni támad az embernek kedve.
Hm. Van kb. hatmilliárdos emberi populáció. Nem tudok hasonló testméretű fajról a Földön, ami akár csak megközelítené ezt a létszámot. Az, hogy pocsék földrajzi eloszlásban élünk és az erőforrásokat eszetlenül pazaroljuk, már csak ráadás. Egyszerűen túl sokan vagyunk. Szerintem.
börarc 2007.08.13. 11:54:19
"Kaporszakáll: akkor most kövessünk el rituális öngyilkot, vagy mi?"

Nem, az éppen elég lenne, ha követnénk Kína példáját a születésszabályozásban.
Én azt írtam, hogy adókkal kellene kevesebb gyerek vállalására ösztönözni a szülőket. Mert ha nem is a Kárpát-medence a legsűrűbben lakott terület Európában, akkor is sokan vagyunk ekkora területre.
Ti még mindig nem látjátok, hogy mekkora bajban van ez a bolygó? Szerintem igenis szülessen kevesebb gyerek, de legyen biztosabb a jövőjük.
Ahhoz hogy nálunk valami tartósan pozitív történjen, államférfiakra volna szükségünk. Sem Fletó, sem Ovi nem ilyen. Mind a kettő tartós pszihológia sérüléseket szerzett gyermekkorában, és ezt nem tudják levetkőzni. Bokros esetleg, tudja mit kell csinálni, de nem tudná keresztülvinni, ugyanis az államférfi attól az, hogy meg tudja valósítani amit szeretne. Senki és semmi nem tudja ebben megakadályozni.
Lásd Thacher, Adenauer, De Gaulle...stb.
Egy a remény....hogy egyszer majd valaki itthon is kinövi magát ilyen formátumú emberré.

Lord_Valdez 2007.08.13. 11:54:18
"...Viktor idáig mindig sírt, hogy jaj mi lesz velük a zemberekkel? Utcára kerülnek, nyomorba taszítja stb. Minden változásnak vannak hátrányai, de ő kizárólag azzal foglalkozik..."

Jól látom, hogy te abból következtetsz egy esetleges majdani fidesz-kormány cselekvéseinek mikéntjére, hogy mit kiabál a kormány intézkedéseire ellenzékben, meg a kampány alatt?
Megint csak azt tudom mondani: uraim, nem a fidesz kormányoz, hanem az MSZP. Csak úgy TIT szinten esetleg lehet visszanézni, mi mindent mondogattak a szocik, mikor ellenzékben voltak a fidesz kormány alatt, és aztán összenézni azokkal, amiket kormányon csináltak.
Vagy esetleg tud valaki a rendszerváltás óta valami olyat dolgot mutatni nekem, ami alátámasztja azt, hogy van okunk egy párt kormányzati tevékenysége és az azt megelőző ellenzéki időszak kommunikációja között -bármelyik irányban- komolyabb kérdésekben ok-okozati viszonyt feltételezni?
Komolyan, már inkább röhögnöm kell, mint hogy a vizet felkapjam, amikor arra gondolok, hogy a Fidesz összesen négy évet kormányzott, az MSZP ehhez képest a rendszerváltás óta már a tizediket tapossa idén, és még mindig ott tartunk, hogy "lehet, hogy az MSZP szar, de a Fidesz mégjobban, vagy legalább annyira".
Továbbra is az a kérdés, hogy miből következtet itt bárki arra, hogy milyen lesz a 2010-es fidesz kormány (már ha az lesz). Csak nem abból, hogy miket _MOND_ _MOST_? Höhöhö :)
hát ez a népességdolog, kezd nagyon Off-topic lenni...

Szerintem nem sok értelme van születést szabályozni az Eu-ban, itt tényleg nem probléma a túlnépesedés, inkább az ellentettje.

És a bolygó elhasználásához tényleg szinte semmi köze a népszaporulatnak, pusztán a fogyasztási szokásoknak. Ne legyen autód, ne használj légkondit, ne fűts, egyél keveset, ne világíts. És legyen csak 3 ruhád, akkor mosnod sem kell majd sokat. Ja, vegyszereket se használj. És akkor egy csomó gyárra meg bányára sem lesz szükség. Persze kicsit sok lesz majd a munkanélküli, de őket mind lenyilazzuk (a nyíl környezetbarát, újrahasznosítható)

Ugyanolyan fáradt és lábszagú az MSZP, mint volt néhány évvel ezelőtt is, az aparátcsikok sem sokat változtak, Gyurcsány meg szépen kezd belesimulni, mostanában egyre kevésbé van vele az erő.

Az SZDSZ az más tészta, én kicsit többnek gondolom MSZP platformnál, sőt időnként úgy érzem, hogy az SZDSZ az a farok, ami valójában csóválja a kutyát. Ha valahol bizniszt szagolnak (és elég jó orruk van hozzá...), képesek minden követ megmozgatni. Kb. ennyiben ki is merül a tevékenységük, ha a hülye dumáktól és néhány nagymúltú intézmény szétkúrásától eltekintünk.

A Fidesz nem nagyon ugrál, szép nyugodtan várják 2010-et, az idő nekik dolgozik. Ötletük ugyan nincs, de jelen pillanatban nem is nagyon muszáj, hogy legyen. Jellemző, hogy a népszavazósdit úgy tolják, mintha a 300 Ft-os vizitdíj lenne a legnagyobb nemzeti sorskérdés.

MDF. Létezik még olyan?

"Továbbra is az a kérdés, hogy miből következtet itt bárki arra, hogy milyen lesz a 2010-es fidesz kormány (már ha az lesz). Csak nem abból, hogy miket _MOND_ _MOST_? Höhöhö :)"
Jobb híjján. Elvégre ő sose hazudna :)
Kaporszakáll!
"szülessen kevesebb gyerek, de legyen biztosabb a jövőjük."

Az, hogy egy gyereknek mennyire biztos a jövője, nem csupán mennyiségi kérdés, hanem azon is múlik mennyire hajlandók a szülők gondolkodni azon a jövőn, és főképp hogyan képzelik el. Ha pl. a régi európai népesség eltűnik és marad a helyén egy muszlim állam, akkor a kevés leszármazottunk járhat csadorban. Megjegyzem, a környezetvédelmi intézkedések közül egyetlen egyet sem ismerek, amely a fejlődő országok kezdeményezésére született volna, és ez akkor is igaz, ha időnként a fejlettek is igyekeznek elsumákolni azokat.
herodes! A párhuzamaidból egyszerűen következtessek arra, hogy az elkövetkezendő fidesz-kormány is pont olyan lesz, mint a jelenlegi (ha már ellenzéknek pont olyan)? Nem túl vonzó lehetőség.
A reformdiktatura nem mukodne. Viktor arra epit, hogy az emberek elhiszik a 17. havi nyugdijat is, ahogy az ingyenebedet es meg ehhez az ingyensort is. Meg kellenek a kozszolgak, az ingyenes szart sem ero foiskolacskak, a falusi oskolak. Mert a zemeberek elhiszik. meg most is, sot most jobban, mint barmikor.

Feribol meg kiszipolyozta a reformlenduletet a maszopos regi garda (na ezert van ugye lampi moncsi a kormanyban es ezert kell kituntetni horn gyulat, akivel nem az a baj, amit olyan regen tett, hanem ahogy most viszonyul hozza).

Tehat a forgatokonyv valahogy ugy fog alakulni, hogy a maszop (ceteris paribus) nagyot fog bukni. Ismetlem, ha addig nem tortennek nagy valtozasok, de en nem sok eselyt latok mar erre. A valasztas egyetlen igazi tetje az lesz, hogy eltunik-e a szadesz (meg az mdf), amely nem sokat mutatott fel, de legalabb az egeszegugy reformjaba nagy reszben miattuk vagott bele ugy a kormany, ahogy azt lattuk.

A fidesz kormanyt fog alakitani, es azt fogjak mondani: o, o, o, a helyzet meg orsszabb mint gondoltuk, feri miatt megis kell egy-ket megszoritas, mert o elkurta. Epitehetnek esetleg a korabbi reformocskakra is, amelyeket nem fognak visszavonni (pl. vizitdij, mert addigra statisztikailag kimutathato eredmenye lesz). Az orszag tovabb fog sullyedni a posvanyba, mert viktor nem egy margaret thatcher, ugye. banyabezaras helyett inkabb ujra megnyitna azokat, szuros matyast meg kinevezhetne banyaugyi gerontokrata biztosnak, ha meg el akkor.

A kozerzetunk meg nem lesz jobb.
De azert akkor is marad egy maroknyi derek, tisztesseges ember,akik dolgozni fognak, adot fizetnek, nem eloskodnek es ugy, ahogy megelnek. Na oket sajnalom en, mert ok szenvednek a legtobbet, nem az obegatok.
Herodes:

A fidesz 4 év alatt igazából nem csinált semmit. Beűltek a tutiba, aztán ott jól elvoltak 2001-ig, amikor elkezdtek valamit mozgolódni. (az infláció mesterséges visszafogása, belső motorok beindítása, minimálbér megkétszerezése). Pedig bármit megtehettek volna, olyan mértékű volt irányukba a bizalom. Modernizálhatták volna az országot, ehelyett a koronával szaladgáltak le-fel. Nagyon szegényes produkció, és engem az nem vigasztal, hogy a Meggyesinek ezt sikerült alulmúlni.

Az utóbbi egy héten a kincses kalendárium régi évjáratait (1898, 1905, 1909, 1916) olvasgattam. Az ottani írások, gyakorlatilag mai is ülnének. Ugyanazokról a problémákról (adórendszer, államadóság, állami alk. fizetései stb.) ír mint amivel ma is szembesülünk.
John Lenin 2007.08.13. 12:30:10
"És legyen csak 3 ruhád, akkor mosnod sem kell majd sokat."

Pont akkor kell sokat mosnod, hogy mindig tiszta ruhad legyen. :-]
A derék emberek nevében kikérem a lesajnálást.
Az, hogy mennyi embert kepes eltartani a Fold, az jelenleg meg sem becsulheto.
ha az emberi technologia eleri azt a szintet, hogy zart rendszerkent mukodik: aminnyit kibocsat, annyit el is nyel pl. CO2-bol, akkor majd latszik, hogy mennyi a fenntarthato meret.
jelenleg vannak becslesek 0.5-12 milliard kozott mindenhol.
remelem mindenki felfogta, ha a valos ertek 0.5 milliard, akkor meg kell hallnia 6 milliard embernek ahhoz, hogy valaki legalabb tuleljen.
vagy el kell koltozni a Holdra. es ott 0-rol epiteni egy uj tarsadalmat.
nekem ez jobban tetszik.
Kell csinalni iranyithato, nemi szamitasi kapacitassal rendelkezo replikatort, es jo lesz ;)
Be kellene vezetni a 6 éves ciklust.
4 év rendes munka, az utolsó kettőben meg osztogatás, máris jobb az arány, tovább lehet dolgozni, reformkodni, racionalizálni, fejlődni.

Az olyan tehetetlen balfaszok , mint amilyen pl Torgyán volt, 6 év alatt sem tudnak több dolgot elkúrni, mint 4 év alatt, ebből a szempontból mindegy.

És mindkét nagy párt nyugodtan megegyezhetne egy alkotmánymódosításban, miszerint 2014-től 6 éves ciklus van 101 képviselővel, oszt jónapot.

Az még olyan messze van, hogy senki érdekét nem sérti
John Lenin 2007.08.13. 12:30:10

Igazad van, tényleg off-topic, bár TWA cikkének egy része épp arról szól, hogy ha nem szaporodunk, nem lesz aki eltartsa a nyugdíjasokat.
A fogyasztási szokások megváltoztatása tényleg fontos dolog, de szerintem egyszerűen belátható, hogy több ember még tudatosabb fogyasztóként is többet fogyaszt, mint kevesebb.
És ha a fejlődés töretlen, sőt a politikusok elsőszámú érve és törekvése a termelés és a népszaporulat növelése, mindenki más pedig a politikusok megítélésével van elfoglalva, akkor úgy köszön ránk az új és igen keservesnek ígérkező évezred, hogy közben egymás torkát szorongatva fetrengünk a porban. De csak hajrá, tényleg izgalmasabb lesz ez így.
bádogos 2007.08.13. 12:31:51

"Ha pl. a régi európai népesség eltűnik és marad a helyén egy muszlim állam, akkor a kevés leszármazottunk járhat csadorban."

Nagyon kényelmes viselet lesz az, itt az elsivatagosodott Magyarországon...
Csussz, szerintem ne találgassunk, vagy ha találgatunk, mondjuk azt, hogy találgatunk, és ne azt hogy következtetünk :)

Lordvaldez, persze, ők nem hazudnak soha :) De én ezt nem innen fognám meg, hanem inkább onnan hogy ha lesz egy 2010-es fidesz kormány, akkor erősen reménykedek abban, hogy akkor majd a folyékony fekália dominanciája a kormányzásuk alatt nem haladja meg a Horn meg az Orbán kormány alatti mértéket, mert abban a nyolc évben még azért kilógott néha, hogy csinálni is akarnak valamit, amúgy meg leszarom, mennyit hazudnak, az imho úgyis standard, úgysem fog változni, és ráadásul nem is gondolom azt, hogy a kormányzati eredményesség szempontjából ez döntő kérdés lenne.
Kaporszakáll 2007.08.13. 12:43:18

"És ha a fejlődés töretlen, sőt a politikusok elsőszámú érve és törekvése a termelés és a népszaporulat növelése"

Ez az emberek első számú törekvése Ádám (Árpi kedvéért a homo erectus) óta: többet, jobbat, gyorsabban.

Egyébként van pozutív példa. Svédországban most vezettek be egy új hamvasztási szokást, ahol még az urna is gyorsan lebomló szerves anyag, gyakorlatilag trágya az egész cucc.

Na ők már itt járnak, ennyire gondolkodnak előre...
Igaz, ehhez társul egy páratlan jólét és társadalmi nyugalom, e nélkül nem megy...
Én nem tudom milyen lesz a 2010-es Fidesz-kormány, de vagy szétqrja, ami most összejön, vagy őt még jobban fogják utálni, mint most az MSZP-t. Illetve vannak más utak is, mint pl.: vallási/etnikaitéboly, az eltereli a figyelemet a problémákról.
publius, nem mennék én most el abba az irányba, hogy ki mit csinált, nem csinált, vagy csinálhatott volna kormányon.
Vígasztalni engem sem vígasztal, hogy megyó impotens báb volt, imho fletó meg még ezt megfejelte azzal is, hogy ő úgy kavarta a kondért, hogy hellyel-közzel tudta, mit fog főzni, oszt mégis csinálta, viszont leglább azt tudom mondani magamban, hogy megvan a lehetősége annak, hogy egy fidesz kormány lehet jobb, mint a mostani mszp.
Valami olyasmire lenne szükség, mint Törökországban a hadsereg, ami 85 éve őrzi a világi államot éberen.

Csak itt a hadseregnek nem a világi államot kellene őriznie, hanem a magyar gazdaságot.
Beígérted a 97. havi nyugdíjat? Majd jön Kovács tábornok úr és jól fejbebaszkod puskatussal, mielőtt lemondat és kitilt a parlamentből...Aztán KOvács tábornok ezzel le is lép, és majd a nép választ egy másik miniszterelnököt...
Miért alapértelmezett az, hogy a Fidesz nem akarja megcsinálni? Egy bodpéterákosos, járais főzésű, orbános szósszal megfűszerezett levest le lehetne tuszkolni tömegek torkán.

Abban igaza van Árpádnak, hogy a Fidesz ellenzői nem vernék szét a Blaha Lujza teret legalább. Sőt, könnyen el lehet képzelni az olyan ember prototípusát, akinek még a geci is édes, ha Orbán faszából spriccel ki.

(Milyen volt? Finom. Finom? Hát persze, hiszen szeretlek - Hamvai Kornél :D

Az MSZP mit kommunikált a választások előtt? Miért, lesznek megszorítások? - kérdezte vissza a miniszterelnök az Index-interjúban (próbáltam belinkelni de nem találtam meg.)

Annyival azért nem bohócabb párt a Fidesz az MSZP-nél, hogy ne csinálhassanak ugyanolyan coming out-ot.

Ezen kívül pedig Orbán legalább annyira szarik a történelemkönyvekre, mint a Ferenc.
Én nem predesztinálom ovit tehetetlennek, mint ahogy megyót meg ferit sem skatulyáztam be. Én leszek a legboldogabb, ha jön, és tényleg csinál valamit, csak egy bökkenő van:

Az elmúlt 5 évben mindenre azt mondta, hogy az idegenszívű kommunisták szétzúznak mindent, a maradékot meg eladják a Tel Avivi nagytőkének, miközben rárontanak a saját nemzetükre, ráadásul még a székely himnuszt sem ismerik.

Hát vazze, nehéz elhinni ezek után a coming outot:

Emberek, én szeretek mindenkit, gyertek, csináljuk meg együtt, fel is kérem Ágit újra legyen egészségügyi miniszter, hiszen jó amit csinál, hagyjuk, hadd fejezze be. És tudom, sokat hibáztam az elmúlt években. És tudjátok mit, tárjuk fel, ki mit csinált az elmúlt rendszerben, de tárjuk fel bizony egyházastól, csintalan sándorostól. Egyenlőek vagyunk, ne legyen senki sem kivétel...
Dillinger:

Azért nem hiszek a fidesz fordulásában, mert ahhoz az ideológiai alapjaikat kellene feladni. A majd mi megoldjuk azemberek problémáit, helyett azt kellene hirdetni, hogy a sorsod a saját kezedben van. Nálunk sok strukturális gond (adórendszer, eü, tb stb.) van, de nem ez okozza a problémát....hanem az alacsony versenyképesség, és a versenyképesség növekedésére nincs remény, amíg az emberek azt várják el, hogy más gondoskodjon róluk.

Kicsit olyan ez mint a fogyókúra. Ott vagy kövéren, nehezen mozogsz, a nők gusztustalannak találnak, a szabadidőn kívűl más nem megy rád stb., viszont zabálhatsz a jó zsíros kajcsikat, tespedhetsz egész nap stb. Az ellentéte az amikor fitt vagy. Jól esik a mozgás, a konfekció rádmegy, ne adj Isten még meg is fordulnak utánad a nők stb., viszont mértékkel és változatosan kell enned, hetente 2-3-szor sportolnod stb.
A két állapot közzött van a fogyókúra. Napi kemény izzadás, meg még keményebb koplalás. Ki csinálja végig a diétát, ha folyamatosan azzal bombáznak, hogy nem kell koplalni, meg mozogni, itt van a mi csodaszerünk, azt bekapod aztán zabálhatsz, fekhetsz amennyit csak akarsz, a zsír megy lefelé, az izomzat meg épül fölfelé.

Ilyen helyzetben rávenni az embereket a diétára...nem semmi

dillinger,

1. Miért kell ilyen stílusban írni? Gyomorforgató.

2. A lényeghez: nem nagyon vannak hiteles és tehetséges emberek egyik oldalon sem. Bod Péter Ákos: ragyogó tanár (tanított), de pocsék miniszter volt. Járai: Ő maga is elismerte (olvastam interjúban), hogy az osztogatás 2001-ben kezdődött, de akkor azért nem szólt "mert választások előtt ez szinte menetrendszerű, de ha a Fidesz maradt volna, ők majd visszaveszik". Ja, állati hiteles.
publius-al értek egyet. A legelső lépés, hogy az állami osztogatás ideájával le kell számolni. Hangosan, sokszor, minden médián keresztül bele az emberek arcába. Gondoskodj magadról és ha te már mindent megtettél, utána jön a társadalmi szolidaritás (nyugdíj, segély, kkv támogatás...)
John Lenin 2007.08.13. 13:18:09

így érze mén is, és ezzel az írásoddal buktattad meg Tóta W. cikkét... ez a logikai hibája.
nincs más megoldás, nekünk kell pártot alapítani és győzni :-)
John és publius:

Orbán Viktor egy ócska fasz, ettől függetlenül egy mégennyire elkorcsosult konzervatív párttol semmivel sem áll távolabb a kapitalista coming out, mint a magyar SZOCIALISTA párttól.

Amit az elmúlt 5 évben mondott, azt azért ellenzékből mondta, ami nem elhanyagolható azért. Ilyen ez a parlamentáris demokrácia, lehet kommunistázni meg fasisztázni, ez megy mindenhol, dehát nyilván ez megy, hiszen a rendszer jellegéből adódik.
Meg lehet hazudni is például, amit viszont ugyanígy kétségbe lehet vonni észérvekkel. Annyira nem földhözvágó meglepetés, hogy van némi ellenszél a zseniális társadalomépítő tervekkel kapcsolatban.

Zseniális jelenet a 9/11 (Follow that Egg) című south Park epizódból:

a két ellentétes tábor a kormányzóhoz fordul a melegházassággal kapcsolatban.

A kormányzó könnyes szemmel:

-Why do I have to make this decision?
-ööö...Because you're the governer.
-I just wanted a big house and lots of respect. I dont want this kind of responsibility...
Én azért nem hiszek benne, mert a szavazótábora felét protest szavazók teszik ki, akiket kapásból elveszít. Kb. 1/3-at szélsőséges gondolkozásuak (van átfedés!), akiket szintén elriasztana. Lenne pár százalék hívő, akiknek mindegy, ha a Viktor mondja, akkor úgy van, de ha ugyanazt csinálják, mint az MSZP, akkor nem fogják érezni a különbséget. Márpedig nekik nagyon fontos, hogy különbözzenek tőlük.
Ha én lennék kormányon, és tudnám, hogy úgyis elzavarnak, akkor én csakazértis reformálnék. Öszödön beismertem, világossá tettem, mit akarok, és azt is, hogy ha kell, lóf@sz a seggetekbe, de csináljuk végig.
Zemberek hazugnak tartanak, elvtársaknak kényelmetlen, hogy lóf@sz a seggükbe. Népszerűségem nekiáll mélyrepülni.
Ha egy icipicit következetes vagyok, most végigcsinálom. Kihúzom magam, és csakazértis. És megyek, emelt fővel, és ha hálátlan a nép, akkor az ő seggébe is lóf@sz.
Majd az utókor rehabilitálni fog.
Ugyan már, mit vártok egy olyan párttól, amely a hatalomért képes volt összeállni Torgyánnal, Jobbikkal, MIÉP-pel és még ki tudja milyen gyanús, szélsőjobbos elemekkel. Akit tudott, azt felszalámizta (KDNP), akit nem (MDF), azt partvonalra lökte. Ezeknek semmi sem számít, csak a hatalom. Nincs semmiféle missziójuk, küldetésük, nem ők a magyar nemzet felkentjei, semmivel nem jobbak sem az MSZP-nél, sem az SZDSZ-nél. Ugyanúgy csalnak, lopnak, hazudnak, de még leöntik egy magyarkodó-szenteskedő mázzal is, amitől még visszataszítóbb lesz az egész.
"Ugyanúgy csalnak, lopnak, hazudnak, de még leöntik egy magyarkodó-szenteskedő mázzal is, amitől még visszataszítóbb lesz az egész."
Az igaz, de sokak számára fogyaszthatóbb.

"Zemberek hazugnak tartanak, elvtársaknak kényelmetlen, hogy lóf@sz a seggükbe. Népszerűségem nekiáll mélyrepülni."
Nem úgy van az, mert megpuccsolnak, és nem tudom befejezni a művemet.
börarc 2007.08.13. 14:01:46

1. Igazad van
2. Egyedül nem megy, egyszerűen kell a parlamentben az a raklapnyi képviselő, aki mindezt meg is szavazza, és asszem erről szól a cikk. Meg akarja, csak nem tudja, mert kihátrálnak mögüle, mert jön 2010 és mindenki fél és csak magának kapar.

Persze, ferikém be kell zárni az iskolát, nem kell csak rehab kórház, a vasútvonalra sincs ám szükség, értem ééén...DE PONT AZ ÉN KÖRZETEMBEN, FERI!!! Áááá...egyeztetnünk kellene..
Igaza van Lord Valdeznek, mert az egy dolog, hogy a mindenki seggébe lófaszt helyező Gyurcsányt kárpótolná a történelem (amira ugye rendkívül magasról szarik), mikor majd rehabilitálja, de miért dolgozzon ugyanezért a célért a huszadrangú szockó pártcsinovnyik, hogy aztán eltűnjön a süllyesztőben, és szarakodhasson azon, hogy mi lesz az utiköltségelszámolással.

Ha már gazdasági reform, miért nem rögtön Pinochet-et hozzuk példának Churchill helyett? Ott aztán nem volt pofázás.
iskolát-kórházat, eh. 3000valamennyi önkormányzatunk van. minden pöcs tanyacsoportnak önkormányzata van. testület, jegyző, meg minden. de hát olyan jó kis állások azok...
Chile - és Argentína - nem jó példa.
Az összes volt SS odamenekült, naná hogy felvirágzott az ország utána...
Azért mégiscsak a német mentalitás tömör lényegét képviselték...
Ők kapnak egy nyugdíjas állást a FEH-ben. Persze ott is viszik a pénzt, de nem lassítják az ügyintézést, és szép lassan elfogynak :)
az 30ezres városkámban több, mint 10 általános iskola volt rendszerváltáskor, ami ugye 30 ig + igh állás...

Óriási a felháborodás, megszüntettek egyet...már csak 27 vezető...

Szerinteem meg 3 (!) ember igazgathatná az összeset...de télleg.

+:
önkormányzatok, jegyzők, iskolák, kórházak, 40féle bizottság, párhuzamosan működő vasúti+közúti tömegközlekedés, állami posta...lenne miből lefaragni
Hölgyek/Urak!
Van arról fogalma valakinek, hogy mennyivel gyorsítja az ellátórendszerek ellehetetlenülését a cigánykérdés szoclib életszerűtlenséggel történő kezelése?
Sokáig enélkül se húznánk, de így, hogy adott egy borzalmas tempóban szaporodó populáció, amely akkor sem tudná megtermelni a saját fennmaradásához szükséges GDP-t, ha akarná, (ennek sok oka van, a lényeg, hogy a XXI. századi gazdaságban nincs annyi a rendkívül alacsony hozzáadott értékű feladatokból, mint amennyi cigány már akár ma élősködik) de ráadásul nagyon nem is akarja.
Gyakorlatilag nem tud olyan elállatiasodott bűncselekmény történni cigány elkövetővel, hogy "emberi jogi" alapon a liberális csőcselék ne keljen a védelmükre. Legjobb példa erre herczog mária eszmefuttatása a magyarcsanádi esetről, miszerint természetesen a többségi társadalom tehet erről, nem hagyták szerencsétlen jószágot beilleszkedni, akinek így nem maradt más választása, mint az ismert módon megkínozni és megölni P. Henriettát. Van még egy ország, ahol ennyire abszurd dolog megeshet? Ha Hannibal hazai cigány lenne, még őt is megpróbálnák kidumálni.
Egyetlen kérdés marad, amire bevallom férfiasan, nem tudom a választ, ez pedig a liberális indíték. Nem hihető, hogy a cigányvédők nem értik, hogy a bűnt magát védik, továbbá, ha a cigányok túlszaporodásának kérdését emberi jogi maszlag miatt nem engedjük még témaként sem felvetni, semmi nem menthet meg minket a polgárháborútól. Nem az indulat beszél belőlem, ha valaki hideg fejjel leül végiggondolni, mi a várható történés abban az esetben, amikor az aktív magyarok által megtermelt jövedelem már nem lesz elég az addigra még jelentősebben felszaporodó cigány populáció etetésére, nem lesz oka túl sok optimizmusra. A saját demográfiai katasztrófánkat exponenciálisan felgyorsítja a helyzet liberális módon történő kezelése, ez sajnos ténykérdés.
Akkor
1. vagy több hatalom Ferencünknek
2. zéró hatalom Ferencünknek, adja át Viktorunknak, aki legalább keresztül tudja vinni az akaratát, kormányon úgyis rákényszerül a reformálásosdira.

A mostani huzakodást azért rossz végignézni, mert elkezd motoszkálni a kérdés: az én országom tényleg erre képes csak?

Mi lenne akkor, ha ilyen szókimondó kampány lenne. Mindkét párt részéről!! Mindkettő megszorításokat ígérne! Na, ekkor mi lenne.
Szerintem azt a bizalomvesztést, amit ma a politika elkönyvelhet, egy ilyen lépés segítene megállítani. Nem fűt-fát megígérni, amiről mindenki tudja, hogy aztán velünk itatják meg a levét, hanem olyanokat mondani, hogy emberek, fájni fog, de..
"ez pedig a liberális indíték. Nem hihető, hogy a cigányvédők nem értik, hogy a bűnt magát védik"
Pedig nagyon egyszerű:
Lib: van a bűnelkövető, aki mellesleg cigány. Szemben egy más megközelítéssel: cigány.
Elfogják ítélni, de nem mint cigányt, hanem, mint gyilkost. Bőrszín irreleváns.
Lord_Valdez 2007.08.13. 14:21:42

Nekem teccik a FEH!
Létre kellene hozni...
:)
AlJazira, ebben a kérdésben struccpolitika folyik, mint ahogy egész Európában az folyik, amikor a bevándorlási (kisebbségi) kérdések kerülnek elő.
Ha egy kisebbség improduktív, és gyorsan nő, akkor ennek örüljünk, vagy ne örüljünk? Ahogyan a mezőgazdák, egy széles és időnként támogatásra szoruló réteg, megkaphatták a magukét, hasonló logika mentén akár ez a réteg is kaphatna egyet s mást a fejére.
De nem kaphat. Ez van.
egy szlovákiai magyar hirportálon külön véleményszekció létezik, ahol a magyarországi politikai történéseket kommentálják "kívülről" nézve:
parameter.sk/paramagyar
tényleg érdemes látni!
Már em szeretek ilyen fórumokba irogatni, mert mindig jön valaki (akár innen, akár onnan), aki kettős mércével ítéli meg a dolgokat.
Pl. a tököm tele van a "hataloméhes" OV képpel, illetve nem lenne, ha nemcsak róla hangzana el, hanem a semmirekellő másik oldalról is, ami pedig sokkal szembetűnőbb, basszus, amikor az őszödi beszédben szó szerint elmondja GYF, hogy a megyó utáni másféléves időszakban csak imitálták a kormányzást, nehogy kiderüljön a sok szar, mert mindenáron meg kellett nyerni a 2006-os választást. Saját bevallásuk szerint is töketlen balfaszok voltak, és hazudtak mint a vízfolyás reggeltől estig, és mindezt úgy, hogy kvázi tisztában is voltak a következményekkel. Miért? Hogy nyerhessenek 2006-ban. Ezek után jön nekem valaki azzal, hogy 1998-ban a fidesz felvállalta Torgyánt mint szükséges rossz 1-2 évre? Jajjmá..
A miépet meg az országos politikában soha nem vállalta fel, csak önkormányzati helyi szinten születtek itt-ott koalíciós megállapodások, ahogy pl. számos Mukáspárt-MSZP koalíció is működött önkormányzatokban.
Ha én fidesz szavazóként tudom azt az álláspontot képviselni, hogy itt sem tökéletes minden, Orbán sem maga az atyaúristen, és visszautasítom, pláne stílusában azt a gondolatmenetet, hogy a geci is édes, ha Orbán faszából folyik. Anyádat, édesfiam, erre ezt tudom mondani. Ha te is hajlandó vagy kritikával szemlélni mindkét oldalt, ahogy én teszem, akkor sem mondhatsz ilyeneket, bazdmeg.
herodes 2007.08.13. 14:54:31

Hát én speciel utálom ovit, de ebben van igazság. Sok a balfasz a szociknál, Kóka pedig annyit tudott tenni a magyar gazdaságért, amennyit 83 éves nagymamám is tett volna, jobb is, hogy csak a párttal foglalkozik majd, remélem jobb lesz, mint miniszternek.

Kettős mérce, monnyon le!
:)
heródes,

egyetértek mindkét felet kritikusan kell nézni. Csak a történeti hűség kedvéért a Torgyán sztori:

1. OV 1997 elején: "aki Torgyán József pártjával koalíciót köt, az nem tekinti nagykorúnak a magyar választókat" (hmm...)

2. OV 1999/2000 táján: "a koalícióból egy hosszútávra szóló, stratégiai szövetség vált"

3. OV 2007 : "egyedüli ormányzásra kértünk '98-ban felhatalmazást, de nem kaptunk. Ezért kellett kényszerből koalíciót kötnünk".

Még az a szerencse, hogy konzekvens. Csak nem tudom, hogy most akarta vagy nem.
Hát, ha ez kell a boldogsághoz: Gyurcsány azért nem csinált semmit, hogy megnyerhesse a 2006-os választást. Sőt tovább megyek, az ÁFAcsökkentéssel bele is rúgott egy nagyot az államháztartásba. Kóka azt hazudta riportban, hogy a költségvetés elbírja.
(Ettől persze Viktor még hataloméhes marad)
azért nem kell ennyire borúsan látni a dolgokat
mindig vannak olyan időszakok, ahonnan nézve úgy látszik, minden el van cseszve és nem is lesz jobb, sohasem

de általában úgy megy ez, hogy szarabb lesz, aztán még szarabb, aztán ha már nyakig ér a szar, csak akkor kapjuk össze magunkat
így volt ez már akkor is, mikor a tatár jött, pedig az azért súlyosabb gond volt, mint az egészségügyi reform
aztán ha egyenesben vagyunk, újra fölfelé ívelés következik, amiből egy idő után megint tunyulás lesz

tehát éhen halni nem fogunk semmiképp, legfeljebb nem leszünk olyanok, mint a Nyugat
de akinek meg az kell, az már el is indulhat oda, senki se tartja vissza (őszintén megmondom, nekem az a világ sem hiányzik - a jóllakott, távirányított, boldog és egészséges Tömeg, aki ha előrenéz, már csak a semmibe nézhet bele, de jó mélyen)
z:

segíts már nekem, annyit hallom ezt a szlogent "távirányított".

Mitől távirányított?

Ki irányítja?
OFF korábbról

Ennyire nem kell félteni a Földet, az eredeti populációhoz képest még mindig ritka ámbrás cetek valószínűleg többet esznek meg egy év alatt mint amennyi az emberiség teljes fogyasztása a tengerekből.

De pl.: Etiópiában és Zimbabwéban is a hülye rezsim öntörvényű beleszólása a mezőgazdaságba okozott éhínséget.

Ha jól emlékszem előbbieknél még több kávét akartak exportálni, ezért nyúlták le, a másik esetben a fehér gazdák földjeit adták inkompetens pártkatonáknak.
totya87 2007.08.13. 15:03:25
Engem jobban bosszantott, hogy 98-ban, a megválasztása előtt: Az ország a csőd felé halad stb. Megválasztás után: Áttekintettem az ország gazdasági helyzetét, és stabil, fejlődik stb.
Elképzelésem szerint Orbán Viktor egy gazdasági géniusz, aki intézkedés nélkül is helyrehozta, amit a komcsit elqtak :) Mivel sose hazudott a választóknak, nem tudok mást elképzelni :)
"Kóka azt hazudta riportban, hogy a költségvetés elbírja."
Helyesbítek, ezt Veres János mondta.
Hozzátéve: mindkét esetben megfejelte az időjárás, de a korábbi rendszer kibírta volna.
herodes

azt hiszem, elhomályosította a látásodat a monitorból kifolyó sperma. éppen azt írtam, hogy csak nem annyira fogyatékos a fidesz, aminek mutatja magát ellenzékből, és képes lenne racionálisan viselkedni, ha úgy hozná a választói akarat.
"Ennyire nem kell félteni a Földet, az eredeti populációhoz képest még mindig ritka ámbrás cetek valószínűleg többet esznek meg egy év alatt mint amennyi az emberiség teljes fogyasztása a tengerekből."
Hacsak ennénk nem is lenne akkora baj, de szennyezünk is.

"de általában úgy megy ez, hogy szarabb lesz, aztán még szarabb, aztán ha már nyakig ér a szar, csak akkor kapjuk össze magunkat, így volt ez már akkor is, mikor a tatár jött, pedig az azért súlyosabb gond volt, mint az egészségügyi reform"
Persze, de most demokrácia van, ami miatt
I. sokkal nehezebb újraépíteni, mert szavazni kell, hogy hány torony legyen a váron, és kerek vagy szögletes legyen, meg különben is a szomszéd községbe építsék ne ide.
II. az emberek úgy vélik beleszólásuk van a sorsukba, ezért önként nem vállalják a mély szart.
dillinger,

ismét kérdem: miért kell ilyen stílusban beszélni/írni?
nem én tehetek róla, a társadalom kényszeríti rám.
ja, ha csak úgy nem.
totya87, értem én. De had ismételjem magam megint. Fidesz akkor erősen ellenzékben volt, OV akkor talán még könnyen mert ugrálni, akkor még imho ő sem számolt igazán komolyan a lehetőséggel, hogy miniszterelnök lesz. Meg há a kampány hevében ugye :) Emléxem még én is a GYF-OV vitára, amikor GYF szemöldökét felhúzva, oldalra biccentve mondta akkor OV-nak, hogy "Elnök Úr! Legyen úriember!", kezdte, majd jött a maszlag, hogy azonnal vonja vissza a rágalmakat, senki nem akar itt receptdíjat meg fizetős egészségügyet :)
Mind1 télleg, odavissza szarozásra már ne vesztegessük drága időnket, szerintem nincs is annyi storage kapacitása az indexnek, hogy elbírja a sok kommentet :) Ennél talán még a dillinger féle ótvar gecizés is jobb, az legalább nincs mindennap, bár sajnos egyre több van az ő fajtájából is.
Pontosabban: "Elnök Úr! Ön úriember..."-hazudta Gyurcsány :)
herodes,

egyetértek, ez már nem visz előre. Valószínűleg azért cserélődik ki boldogabb országokban a vezetői gárda max 10évente, hogy ne lehessen történelmi időkből citálni idézeteket (ahogy én teszem :-). Ha valaki 20 éve a porondon van, nagyon nehéz a dolga. Az újságok, TV, internet mindent megőriz, az Ő feje pedig nem.

Summa: új generáció kellene, friss gondolatok, más megközelítés.
lord: ez nagyon jó volt, 3pont.
Nem tudom, min múlik a jóléti öregség, de ebben az országban, ismerve a történelmünket, népünket, vagyis magunkat, butaság az államtól várni is bármit. Az öregségnek – felkészülési kor, egy további, ismeretlenre- nyugodtan kellene telnie, de ehelyett csak a keserű jelenrágás és a múlt sebeinek a nyalogatásával zajlik jobb esetben. Mert inkább a fiatalok általi megtűrés és a bocs, hogy élek között tengődik az öreg, ha éppen nem az esztékában nézegeti a vizitdíj automatát és azon gondolkodik mi jöhet még? Az öreg már csak aprópénz. Ha szép, nyugodt öregkort akarsz magadnak, akkor ne jósolj, ne dühöngj, de ne is költözz el. Szerezz magadnak egy stéget, egy pecabotot, egy bográcsot, egy kutyát, vagy ültess néhány szőlőtőkét, almafát, vagy ha még nem késő, csinálj magadnak 3 gyereket, akiket tisztességesen felnevelve talán megbecsül az élet, vagy ők.

Óvd az idegeid, az egészséged, mert lehet magas a nyugdíj és bőséges a szociális ellátás, ha a vénséged csak betegséggel telik.
színpadikus, ez találó leírás. Annyival egészíteném ki, hogy ha csinálok magamnak 3 gyereket, akkor - erről szól a cikk is - majd tanúja lehetek annak, ahogy szénné dolgozzák magukat azért, hogy rajtam kívül eltartsanak egy csomó más öregembert, aki viszont nem csinálta meg a maga 3 gyerekét. Vagy olyanokat, akiknek megvan a 3 gyerekük, de munkájuk nincsen, és az állam pénzén élnek.

És a leendő gyerekeim, ha eszük van, kimennek valami boldogabb országba, és onnan küldözgetnek haza néha némi pénzt, persze az unokáimat így sajnos ritkán látom majd, de legalább az ő életük nem arra megy el, hogy egy pazarló szociális rendszerbe öntsék a pénzüket.
Lord_Valdez 2007.08.13. 15:34:56

ez jó volt, ott a pont :)
Szerintem elporszkalunk meg 10 evig is ugy, ahogy eddig. Marad a kozepszer, a butulas posvanyaba sullyedo magyar ugar, soha nem volt meg ennyire aktualis Ady Endre.

Valsag is van, meg nem is. Ahhoz elegge valsag van, hogy sokakkal el lehessen hitetni, hogy hogy rosszabbul elunk, mint eddig, ahhoz viszont nincs elegge valsag, hogy gatyaba razzuk magunkat.

Erre epul a fidesz egesz kommunikacioja es strategiaja, ahogy ebben gyokerezik az osmaszopos begyoposodott kiszes, kb-s regi garda ereje is.

(Ha felmenne az inflacio ugy 25-30%-ra, a munkanelkulisaeg ugy 14%-ra, bertops lenne a kozszferaban, akkor valsag lenne. Sztrajk, blokad, utcai harag, valsagtanacs, Eu penzugyminiszterek vitatkoznanak rolunk.)

Addig marad a langymeleg kadari neopopulizmus, az adocsalo, halapenzelo, szamlat nem kero es nem ado, minimalberre bejelentett, kenyszervallalkozo vagy kozszferaban megrekedt un. "polgar", lasd meg "a zemberek". A vallalkozonak meg a szuleszorvosnak jo a status quo is. (de azert papnszkodik o is, mert az a magyar ugar kotelezo tartozeka)

Eletben lehet maradni azzal is. Addig nem tanitjak a kapitalizmust az altalanos iskolaban, de meg az egyetemen se rendesen. Addig nem lesz ongondoskodas, civil kurazsi, ertelmes vita, a jogait megerto, azokkal elo es azokert kiallo polgar. Addig marad a vazallus sajto, a keves udito kivetellel.

Mi meg kozben mindenrol elkesunk, komporszag maradunk, de mar a komp is inkabb rozsdasan lehorgonyzott a keleti parton. Ismerni kene a vilagot korulottunk. Nem hinni kell a piac mindenhatosagaban meg a kapitalizmusban, hanem ismerni a korulottunk alakulo vilag alapmechanizmusait (de nem feltetlenul csintalan sandor, koka janos vagy orban viktor tolmacsolasaban). Legalabb ismerni, hogy legalabb eselyunk legyen alkalmazkodni. A vilag ugyanis nem fog a mi kepunker valtozni, nekunk kell alkalmazkodni.

Aztan meg a tukorbe is kene nezni neha meg okos kerdeseket feltenni. Olvasni. Foleg idegen nyelven.

Arrol is csak 10 ev kesessel fogunk beszelni, mi legyen az olaj helyett meg az eghajlatvaltozassal, nemhogy a nyugdijakkal, az egeszseguggyel. Es az is gazdasagi versenyhatranyt fog jelenteni nekunk.

Jo elleszunk mi igy is egy darabig, feleim. Panaszkodgatunk, adocsalunk, hulyulunk es tatott szajjal varjuk a kanaant.

De ha viktorek veletlenul valami okoksat csinalnak, annak orulni fogok. Csak nem latom az eselyet. Ha feri a felet megcsinalna annak, amit vallalt, mar lehet, az is jo lenne. De nyilvan nem fogja 2008-ban. Pedig az egyetlen eselye a tankstrategia lehet, mert vesztenivaloja nem sok van es azzl legalabb a "reformer" profiljat megtarthatja. Lehet, hogy ehhez gyujti az erot mostanaban. Elegge csendben volt az utobbi par honapban.
Ovi kezet csókolhat majd a megyei/városi stb. szoci csinovnyikoknak, mert ők juttatják hatalomra. Az mszp-szdsz egyetlen esélye az lenne, ha rekordidő alatt, temposan faragná a hiányt, hogy 2010re lehessen adni picit, meg a gazdaság is pörögjön stb.

De ehhez ez a balfasz háttérgárda nem fog asszisztálni ferencnek, és ez kell viktornak is:

Végezze el a piszkos munka nagy részét ferenc, de azér ne legyen jó annyira, hogy ez érződjön az egyszerű embernek is.
a nagy levin:

Mint majdnem mindig, most is jól beszéltél. Piros pont a nicked mellé.

Filozófikusan fogalmazva: Minket a jó Isten puritánnak teremtett. A puritán az az ember, aki az életet, egymást követö tragédiák sorozataként fogja fel, a hedonista meg az, aki ez életben egy jó lehetőséget lát arra, hogy jól érezze magát.
john lenin: én attól félek így is adni fognak. Aztán majd kamatostól visszaveszik. De nem baj, még két ciklusig tudok több adót fizetni. Akkorra eléri az SZJA a 80%-ot és azt már nem illik emelni. No akkor mi lesz?
"De ha viktorek veletlenul valami okoksat csinalnak, annak orulni fogok. Csak nem latom az eselyet."
Nem hülyék azok. Csak míg a maszopnál alulról fékez a legtöbb mutyidroid, meg takaréklángon van Lamperth, emitt felülről lettek pozícióba hozva ostoba mamelukok tömegei, megkönnyítendő a kézivezérlést, így a hülyeség jobban szem előtt van. De semmivel sem nagyobb százalék. Miért lenne rettenetesebb droid Szíjjártó vagy Deutsch mondjuk Újhelyinél vagy Szabó Zoltánnál? Csak többet beszélhetnek. Na jó, Deutsch tényleg rettenetesebb :-)
johlenin, kurávra mindegy, hogy pörög a gazdaság, csak ne halljon senki éhen. Ferivel nem fognak nyerni, nem is vele fognak indulni.
Épp tegnap beszélgettem egyik bátyámmal anyáméknál, ő aszonta: "figyeld meg öcsém az lesz, előhúzzák a kalapból jövő év elején a Szily Katit, a Szent Asszonyt, akinek még tiszta minden keze (neki ugye ezügyben könnyebb dolga van az átlagembernél), még az állampolgárságról szóló népszavazásnál is igennel kampányolt, úgy fogják kisöpörni Fletót, csak nézünk nagyokat, ettől lesz hangos a sajtó, hogy Fletó bukik, Kati váltja, mint annak idején Medgyessyvel, pont az lesz, ugyanúgy beszopjuk 2010-et is, lesöprik megint a fideszt, hogy ihaj"

Én ezt nem minden elemében osztom, de annyiban igen, hogy a "NÉP!!" baszki, nem az államháztartási egyensúlyból dönt, hanem hogy kitől kapott utoljára majálison ingyensört.
Pár eltérő véleményem, kiegészítésem lenne a cikkel kapcsolatban.

1. Nem lesz ilyen hosszú idő az összeomlásig. Ne legyen igazam, de meglepődnék ha még lenne 10 évünk.

2. OV nem alkalmas. Nem az erőszak és a parancsuralmi rendszer hiányzik, hanem a hazaszeretet. Ha az meglenne akkor most lenne alternatív programja, és esetleg tudnánk is róla.

3. Az MSZP nem fogja megnyerni a következő választásokat, a Fidesz fogja elveszíteni, ahogy szokta. Csak csöndben kéne maradnia, hogy nyerjen, de nem ezt fogja tenni.

4. Az MSZP már bizonyította, hogy az elszedett pénzből bármennyit visszajuttat, ha a hatalom a cél. Jövőre jön a sikerpropaganda, az utolsó évben meg az osztogatás.
herodes,

Szily Katika: még elképzelni is rettenetes. (Viszont a kezén poénkodni nem illik.)

Viszont az is igaz, hogy a többi is rettenetes opció: Kis Petya? Szekeres? abbahagyom, mert kiver a víz.
publius:
nem azert irtam, hogy tetszest arasson, de talan annyi kihamozhato belole hogy a plebs osztozik a felelossegen a "polelittel". Amugy szoktam oltari nagy hulyesegeket is irni, de az bant, hogy nem szoktak eszrevenni es en is csak akkor, amikor meg egyszer elolvasom, mit irtam.

A fogyokuras analogiad is eleg jo. Pont ugy allunk vele, hogy dagadtan is eleldegelunk mi (legfeljebb 10 evvel kevesebbet, de az meg kit erdekel), es az elso fogyokuras napot senki nem meri bevallalni, mert a pol rendszerbol kovetkezik, hogy akkor esetleg nem valasztjak meg ujra. Ugyhogy egyszerubb azt hazudni, hogy igy is jo, kellenek is azok a zsirtartalekok, mert igy legalabb edzodik a szivunk...

Hat igen, idegrendszerunk rongyolt, vecepapirunk kemeny es erdes. Kozep-europa.

Nem is Europa, igenis Europa. Hogy klasszikusokat idezzek.
OV egyre érdekesebb: amikor kijelentette, hogy Megyo-t a nemzeti konzultáció buktatta meg, hosszú ideig törölgettem a könnyem a nevetéstől. Vizuális alkat vagyok: egyik oldalon áll a kérlelhetetlen tekintetű Kudlik Julika, a másikon a dobogóról éppen ez okból lelépő miniszterelnök.
toya kézügyben igazadvan, ezúton is kérek elnézést, de amikor a "tiszta kéz" szóba került, nem bírtuk megállni :)
A legegyszerűbb megoldás arra, hogy saját magunk(-gatok) fizessük (-sétek) a trottyos öregkori költségeinket, ráadásul igazságosan is, a gyermektelenségi adó. Mondjuk annyi legyen az összege (fejenként), mint most a két gyermek utáni családi pótlék. Beígért két gyermekre nulla, a határidőig beváltatlan ígéretek után a banki alapkamat kétszeresével...
(Öööö, az izére való célzásom miatt lett kivéve a hsz-em? Jó, akkor javítom:)

Tehát, a mi jó öreg Viktorunk elég gyakran emlegeti mostanában Merkelt és Sarkozyt, mint követendő példáka, akik nem arról híresek EU-szerte, hogy tétlenül nézik, hogyan omlanak rá országukra a szociális piacgazdaság korhadt gerendái.

Lehet, hogy egy európai formátumú reformert rejt a populista-kádárista mez?

(Remélem, most már Tóta-kompatibilis vagyok...)
herodes
"Én ezt nem minden elemében osztom, de annyiban igen, hogy a "NÉP!!" baszki, nem az államháztartási egyensúlyból dönt, hanem hogy kitől kapott utoljára majálison ingyensört."

Szerintem ennel kicsivel bonyolultabb a dolog. En inkabb ugy mondanam, kevesen dontenek barmilyen koherens ervrendszer vagy ertekrend alapjan, beleertve az un. ertelmiseget. A "partprogram" meg "valasztasi program" meg inkabb a bianko csekkhez hasonlo.

totya87:
"SZJA a 80%"
miert kell tulzasokba esni, mert ertelmes vita nem fog kerekedni belole, ergo magyarland nem lesz jobb.

Kulonben is, a cikk nem errol szolt, meg szerintem a fo problema semmi esetre sem az szja szintje vagy minimalis fol-le valtoztatasa. Ha mar az adorendszert emiltetted volna, zusammen, akkor esetleg van benne igazsag, de az egy masik poszt lesz... (Kulonben is, gondolj bele, kit erint igazabol az szja szintje. A vallakozot alig, mert ugysem a pairon levo jovedelmebol el, sok alkalmazottat szinten nem, mert ugye esetleg a fizetese nem ugyanannyi, mint papiron, a kozszfera meg kozszfera, megint mas teszta.)
Csak pár gondolat még: elszúrhatja még így is a következő választásokat a Fidesz, de talán tanultak a saját hülyeségeikből és nem fogják. A nép kimondottan mszp ellenes most, más alternatíva nem lévén a fideszre fognak szavazni. És ha így lesz, akkor a fidesz hosszú időre rendezkedhet be, hacsak elő nem kerül a mostani csipszet majszoló, számítógép előtt ülő lövöldözős nemzedékből valami jó kis értelmiség, vonzó programmal. Ki tudja. Fideszéknek lesznek majd jó szakembereik és programjuk is lesz, mert kivételesen nem csak megszerezni, hanem megtartani is szeretnék a hatalmat. Ha már annyira hatalommániások ugye. Igyekszem bízni bennük, mert nem tudok jobbat.

Valakinek, totya talán? Távirányított amcsik, kérdezed, az mi? Szerinted olyan nincs. Pedig de. Kérdés, honnan és hogyan nézzük. Mi is van arrafelé? Csúcsfogyasztás csúcskövérséggel, rengeteg beteg, de minimum orvoshoz járó emberrel, virágzó gyógyszeriparral. A sok reklám, az agyongyötört, mindenféle adalékanyaggal telepakolt ételek megteszik a magukét.Legyen tele a has finomságokkal, amik megbetegítenek, a nép elégedett. A kenyeret megkapta. A cirkusz meg ott megy az ezernyi tévécsatornán, az is csak agymosás a percenkénti reklámmal. Templomaik is vannak bőven, talán még katedrálisuk is:) Függővé váltak. A fogyasztás szenvedélybetegei, még akkor is, ha ma már hallunk ellenkező hangokat is, mert az értelmesebbje rájött(rájön) hogy manipulálják, őt is, mint a növényi-állati géneket. Nekem ezt jelenti a távirányítás.
Egyébként KisP esélyes, olyan szépen jövöget fel a surranópályán...

De majd csak 2009 nyarán.
Addig feri gyűjti a pénzt.
eukonform: szerintem nem kell gyermektelenségi adó. Egyszerűen meg kell mondani az embereknek, hogy amit félretesznek az lesz "oszt jó napot". Ha gyereke sincs, aki eltartaná, fel is élte élete során, akkor mondjon egy okot amiért nekem kell eltartani (a saját szüleim mellett). Van pár ok, amit el tudok fogadni, de ez szűk.
eukonform:
ez nem tul eletszeru. Hogy a loturoba dontsem el mondjuk a munkabaallas iopontjaban, hany gyerekem lesz. Amikor esetleg meg azt se tudom, lehet-e, vagy hogy kitol.

Azert ennel van jobb legoldas. (Kulonben ehelyett mar az is eleg, ha azt a penzt egy ugyes kis reszveny- es kotvenyportfolioban fialtatod 25-30 evig.)
Tota W te kurva! Hat mar megint meg lettel vasarolva? Miert kell mosdatni ezt az oszodi beszedet? Olyan amilyen! "Oszinte"!
john lenin: Kispetit nem mondod komolyan ugye? No akkor aztán lehet apparatcsikozni, joggal. Ennyire az mszp sem lehet hülye! Bár igaz, kit válasszon? Unszimpatikus/hülye apparatcsikból szinte végtelen a kínálat, tettrekész, hozzáértő emberből (akinek meg pártbéli támogatottsága is van) szerény.

nagy levin: engem pl rohadtul érint az SZJA és lelkileg betette a kiskaput, hogy már 50%-nál többet vonnak le tőlem. Nem az az extra néhány ezer forint, ami ténylegesen van a 48 és 51% között, hanem a tény. És akkor megkérdeztem, miért van az, hogy az állam többe kerüle nekem mint a családomra ölthető összeg. És ha még értlmesen lenne elköltve, nem pedig a lyukas zsákba bedobálva!
totya87, te nem vagy rosszul figyeled a híreket. Nem azt mondta Orbán, hogy Megyót a Nemzeti Konzultáció buktatta meg. Nézz utána, kisfiam.
javítás:

kerüle=kerül
ölthető=költhető
totya87 2007.08.13. 16:54:46

Én nem azt mondtam, hogy hajrá KisP, meg hurrá, hanem hogy jön...pusztán ténymegállapítás

Viszont adózási fogalmakat összekevertek. A világon szinte sehol nem vonnak el 50%-ot. Inkább 60-70%ot. Az egy dolog, hogy mit vonnak le az egyén bruttójából, az meg egy másik, hogy ez után a cég is 30-35% között csenget. Vagyis 140 netto mellé te adsz 110et, meg a vállalatod még 90ezret

A végeredmény: te kapsz 140et, az állam meg 200at.
RP: én most meg nem keresem a linket, ez volt a lényege, NAGYPAPA
john: nem keverem össze, én tényleg attól félek, hogy svéd minta alapján tovább fogják emelni a felső sávot.

De ha tovább akarjuk boncolni: ha a 140ezerből 100-t elköltök (ami nem megoldhatatlan mutatvány), abból fizetek (elvileg) kb 20eFt ÁFA-t. Tehát, én kaptam 120eFt-ot, az Állam pedig 220-t. Tehát nálam már most is csak 35% marad.
"a nagy levin" - Na látod, a portfoliodat is előre döntöd el. A totószelvényednél is kockáztatsz.
"totya87" - Lehet, hogy igazad van, végülis az öt gyerekem inkább engem tartson el a nejemmel, és nehogy pl. Kaporszakállt is. Bár ő biztos már a mentőben okádik a bejegyzéseimtől. Remélem, ő fizeti...
Komolyra fordítva: ha az állam adja a nyugdíjat, akkor a szabályokat is alkossa meg hozzá idejében. Pl. Ha a gyeplőt bedobja a lovak közé és nem törődik a trottyosokkal, akkor azt se döntse el, hogy mi a nyugdíjkorhatár, mennyi az szja stb.
Többeknek: elég naiv, aki azt hiszi, hogy csak az szja lehetne az állam bevétele. Csakhát az országot eladták ugyebár a multiknak. Azok persze nem itthon adóznak a nyereségük után, ezzel is felkoptatva a trottyosok állát.
kihagytam két fontos tételt:

1. ha a 20eFt-ot bankba teszem abból kapok havonta, 166Ft kamatot, ezt be kéne tenni az egyenletbe.

2. Minden évben kapok az önkormányzattól a saját pénzemből tankönyvtámogatást.

Grandiózus deal.
"A végeredmény: te kapsz 140et, az állam meg 200at."

Ez akkor all, ha mondjuk egy multi vagy es sok okos szakembert alkalmazol. (Tehat a kozhiedelemmel ellentetben a gonosz multik rendesen fizetnek az alkalmazottaik utan adot, az allami adobevetelek eleg nagy resze toluk szarmazik). Nyilvan ilyenkor az munkaltato megfontolja, mennyit tud emelni, mert a terheket is szamitasba kell venni.

De ha a kozszferaban dolgozol, akkor az allam szempontjabol majdnem mindegy, hogy a fizetesednek mekkora az adoterhe, a lenyeg a vegosszeg, amennyibe az alkalmazasod kerul (mert a koltsegvetest terheli a fizetesed, az adod meg oda folyik be).

Viszont ha vallalkozo vagy, akkor mashogy all a dolog: akkor ugy vagod at az "allamot", ergo az osszes tobbi adofizetot (es adot nem fizetot, persze), ahogy tudod. Sokszor toredeket fizeted be annak, amit egy multi az alkalmazottai utan kicsenget az allamkasszanak (tessek, lehet oket utalni).

De ez megint csak egy reszlet a sokismeretlenes egyenletben. Az viszont talan igaz, hogy a "tarsadalom" szempontjabol a munka heleytt a fogyasztast lehetne inkabb adoztatni, talaln jobban jarnank. De ez megint csak OFF.

Uff.
levin,
én ezt azért gondolom ilyen egyszerű kérdésnek, mert a kampány első időszaka kizárólag arra jó, hogy felrázza a törzsgárdát mindkét oldalon, és jól sínre tegye őket. Ebből mindkét oldalon kb ugyannyi van, ez esetenként olyan 2,6-2,7M szavazót jelent indkét oldalon. Marad abból a kb 5,9-6M-ból akik el szoktak menni négyévente szavazni úgy kb. 6-700ezer. Ők azok akiket a megelőző négy év és a kampány néhány hete nem tudott döntésre bírni. És az a vicc, hogy ők döntik el a te sorsod, az enyémet, Lordvaldezét, TótaW-ét, meg mindenkiét. Az a párszázezres, tájékozatlan, inkompetens, műveletlen prolihad, akinek foggalma nincs arról, miért hova ikszel négyévente, és akiket kizárólag majálison ingyensörrel, meg 13.000 forint egyszeri jutatással lehet meggyőzni. Ez van.
Nono. A Nemzeti Petícióról volt szó az interjúban. A Konzultáció, Kudlik Juli 2005-ben volt, ergo nem küldött el semmi miniszterelnököt. A Nemzeti Petíció volt 2004-ben, amikor még nem volt azzal az ízléstelen show-val körítve az akció, amire egyébként te célzol. (index.hu/politika/belfold/ov494/) Ennyi.
eukonform,

elárulom neked (multinál dolgozom), hogy itthon adózik. Az adóhatósági ellenőrzésekkor a társvállalati szerződéseket nézik a legkomolyabban (ott tényleg nem hülyék ülnek), és meg kell felelni "független cégek között szokásos kereskedelmi gyakorlatnak". Ezt kell a legalaposabban dokumentálni!

Az más kérdés, hogy állami támogatást tényleg nem kelleni osztogatni.
RP,

OK igazad van, nálam a kettő ugyanaz. De a lényegen szerintem nem változtat. Ugyanúgy mint az, hogy mi minősül jogilag ill etikailag céges taggyűlésnek.
herodes
"És az a vicc, hogy ők döntik el a te sorsod, az enyémet, Lordvaldezét, TótaW-ét, meg mindenkiét. Az a párszázezres, tájékozatlan, inkompetens, műveletlen prolihad, akinek foggalma nincs arról, miért hova ikszel négyévente, és akiket kizárólag majálison ingyensörrel, meg 13.000 forint egyszeri jutatással lehet meggyőzni. Ez van."

Nem vitatom, hogy a plebsnek ez a retege alapvetoen befolyasolja a valasztasi eredmenyeket. Ugyanakkor nem kell eltulozni a dolgot. Ha az "Egesz Sorsunkat" befolyasolna, eppen milyen kormany van, akkor eleg szar lenne nekunk (lehet ilyen helyzet kulonben, pl. haboru idejen). Nincsenek illuzioim a kepviseleti demokraciaval kapcsolatban ,de talan van a rendszerben annyi tartalek, hogy oltari nagy gaz eseten jobban megvedje a "polgarokat" mint mas rendszerek (persze elesben ezt nem szivesen probalnam ki, de talan lehetne peldakat talalni). Vagyis ha valaki nagyon elkurja, akkor ra lehet lepni a fekre (legalabb lassitani lehet, ha mar megallni nem is).

Sok mindent befolyasol az aktualis kormany (talan tul sok mindent is),de en azert megkernem a kedves Allam bacsit, kormanyostul, hogy az en Sorsombol vonuljon ki es maradjon meg a relativ periferian. Szerencsere a sorsom szempontjabol nagyobb szerepe van annak, kivel elek, milyen az ertekrendem, milyen a csaladom, ki tanitotta altalanos iskolaban a matekot meg az angolt, kik a barataim, mit csinalok a szabadidomben, mint annak, mekkora az afa-kulcs vagy a tarsasagi ado, vagy hogy lehet-e benzinkutnal aspirint kapni, esetleg tiltott jelkep-e az arpadsav (anelkul, hogy lebecsulnem a jelentoseget annak, hogyan rendezzuk kozos dolgainkat).

Kezeljunk mindent a megfelelo helyierteken. Szoval az allam tegye a dolgat, de nem tuloznam el a jelentoseget a "Sorsom" alakulasaval kapcsolatban - de ez megint csak OFF es messzire vezetne az a vita is, hogy mennyire vagyunk kiszolgaltatva az allamnak - sokan tulsagosan, ezzel egyetertek.

De Magyarorszagon epp az a para, hogy megszoktuk ezt a "felulrol vezerelt sorsot" (megjegyzem, a Kadar rendszer tenyleg az volt) es sokan meg nagyobb kiszolgaltatottsagert acsingoznak (nyugdij, segely, ingyenebed). A fejekben nagy a kaosz.

A kiszolgaltatottsag erzese pedig az eletunk resze, barmely korban es barmely foldrajzi koordinatan. Csak a szereplok valtoznak. Azt kene ma is megerteni, milyen eroknek vagyunk most jobban kiszolgaltatva es hogyan lehet kicsit javitani az eselyeinket. Persze lehet nosztalgiazni is, meg acsingozni.

OFF, megint csak.
Hmm, kis javítás mert nem tudom volt-e, annyira már nem érdekel ez az egész, hogy átolvassama kommenteket.
Viszont ha w elért eddig, hogy ezt belássa, jó lenne ha látná, mekkora a szar.

A nyugdíjrendszert, amit megreformálni ebben az országban lehetetlen, mióta egy kritikus szintet elértek a nyugdíjas választók, nos ezt nem az aktívak fizetéséből fedezik. Vagyis nem csak abból, mert az a befizetés nem fedezné az egésznek csak kb 60%-át. A maradékra hitel van felvéve majd rögtön el is költve.
Egyszerűen már a gyermekek nyakába is van sózva ez az adósság, aki itt marad adósrabszolga lesz. Nincs ezen mit szépíteni, majd eljuttok ide is, hogy belássátok. Majd ha késő lesz. Vagyis akár most. Ezek a folymaatok megfordíthatatlnaok ebben a rendszerben.

Egyszerűen ebben az országban - de minden területen - az jár jól hosszú és rövidtávon, aki kivonja magát a feladatok alól, nem teljesít, várja hogy mi lesz. Majd a közösből emgoldjáka baját. A múltkor volt a gazdás post, pontosan ide illik, de akármi mást is gondolhatsz ide.
a nagy levin:

Tényleg jól írsz.
A kaka elég nagy, de nem mindegy, kire bízod rá a seprést. Churchill nem volt diktátor, csak átmenetileg bevonultatták a jogászokat, hogy ne kiabáljanak bele mindenbe. Ezt nem tudod megcsinálni békeidőben. Vagy van olyan, hogy gazdasági hadiállapot? Majd akkor lesz, ha nem kapunk nyugdíjat és gumimatracon fogunk feküdni a kórházban a folyosón, de akkor már nem tudunk rámenni az internetre, és tényleg senkit sem fog érdekelni a véleményünk.
OV: kérdezd meg róla a saját pártját, de egyenként és csakis egy sötét erdő eldugott pontján.
Lord Valdez,
Bőrszín valóban irreleváns (vannak egészen fehér bőrű cigányok is :-)). A lényeg valóban nem ez, hanem a szocializáció, meg az a minta, ami Lakatos Winnetou juniort körülveszi. Ebből fakad, hogy az erőszakos bűncselekményeknél egyáltalán nem "mellesleg" cigány az alkövető, hanem a statisztikák szerint is. De ez kívül esik a topik témáján, ami idetartozik, hogy mi valószínűleg még megéljük, amikor a "segélykassza", a "nyugdíjkassza" és a "gyógyszerkassza" egymással összemérhető nagyságú költségvetési kiadási tételek lesznek, és ha nem lesz addigra egy hasonló nagyságú "rendőrkassza" is, akkor ez nagyon nagy gondot fog jelenteni. A "rendőrkassza" túlzott méretével kapcsolatos kockázatokat és mellékhatásokat sajnos a történelemből ismerjük, ez biztosan nem a jó megoldás. Ha ez viszont nincs, akkor az egymással versengő kasszákból annak jut több, aki több szavazatot jelent, meg aki erőszakosabb. Nem rendőrállamban csak az a reflex tud működni, hogy adj enni az élősködőknek, akár az egészségügy és a nyugdíjemelés rovására, akkor majd kevesebb védtelen embert vernek agyon, hogy kajához jussanak.
börarc, sajnos igazad van a struccpolitikát illetően. Egy gondolatodat pontosítanám a segélyezettek társadalmi veszélyességét illetően: 22.00-kor sétálj végig bármely olyan faluban, amelyet dotált, de maguk is keményen dolgozó gazdák laknak, meg egy olyan helyen, ahol a liberális kisebbség tobzódik jelentős számban...a séta után valószínűleg ablakon kihajigáltnak fogod érezni az utóbbiak eltartására fordított összeget. Ez persze nem közgazdasági kategória, csak szubjektív.
Al Jazira:

Szerintem finomhangolnod kene a mondanivalot.

"Nem rendőrállamban csak az a reflex tud működni, hogy adj enni az élősködőknek, akár az egészségügy és a nyugdíjemelés rovására, akkor majd kevesebb védtelen embert vernek agyon, hogy kajához jussanak."

Ezt komolyan gondoltad? Kifejtened, mi vagy ki az "elsokodo" pontosan? (Bar elozo kommentjeid alapjan sejtem)
Al Jazira!
A "liberális kisebbség" pontatlan megfogalmazás. L.k. legfeljebb Budapesten létezik.

Azokban a bizonyos falvakban legfeljebb a " "liberális" (belső idézőjel) kisebbség által favorizált antiliberális kisebbségről" beszélhetünk. A cigányok saját belső köreiben nem igazán van liberalizmus. Kemény belső hierarchia van, és aki nem igazodik, azzal nagyon határozottan közlik, hol a helye. Egy iskolázott, modern cigány nőt senki sem képes úgy gyűlölni, mint egy, a hagyományos kollektív sémák szerint gondolkodó cigány férfi.
Kár itt a politikusokat szidni, nem velük van a baj, ti is valószínűleg pontosan ezt csinálnátok a helyükben. A négyévenkénti választási rendszerrel van a baj. Az ugyanis nem alkalmas arra, hogy az olyen problémákat hatékonyan meg lehessen oldani, amik megoldása szükségszerűen nagy népszerűségvesztéssel jár.
Mind két oldal tisztában van azzal, hogy ha végigviszi a szükséges reformokat akkor az ellenfele aratja le a babérokat, élvezi minden előnyét és ez a gondolat fájóbb még a négy év ellenzékiségnél is. Ez már megtörtént egyszer: a bokros-csomag azóta is közröhely tárgya a jobboldalon, miközben nagyrészt ők is annak hozadékából hirdették a nagy jólétet négy évig.
Félő, hogy nem fog eljutni az emberek/polgárok/választók tudatáig, hogy az évekkel későbbi pozitív változások kinek köszönhetőek. Ha egyáltalán beindulnak addigra és nem lesznek félbehagyva mint Orbán idejében, és a gazdasági szakembereket kivéve mindenki már csak a rosszra emlékszik.
Nehéz kérdés ez, könnyű innen okosnak lenni, ha ti lennétek döntési helyzetben, valószínűleg, hogy ti is a megfutamodást választanátok. Egy párt és annak vezetői számára a népszerűség minden, könnyű úgy pálcát törni felettük, hogy kívűlről ítélkezünk. A politikusoknak is csak egy életük van, most akarnak jól élni és nem három ciklussal később. A politikában a jövő nagyon bizonytalan, nekik sokkal nehezebb előre tervezni mint egy tanárnak, vagy egy esztergályosnak.

Ezzel természetesen nem védeni akarom őket, csak rávilágítani, hogy az egész reformkérdést a döntési helyzetben levők egy teljesen más szemszögből élik meg, és ezt még ők sem látják előre mindaddig amíg valóban döntési helyzetbe nem kerülnek.
Pinbota,

majdnem mindenben igazad van, de: politikusnak lenni elvileg felelősség (is), nem? Mondhatnék néhány nevet a történelemből 56-ig (vagy 93-ig), aki nem a kényelmet választotta.

Az örökös megfutamodással pedig nem lesz belőlük érettségi tétel, s akkor kár az egészért. 5-6 év múlva meg kellene nézni a 2 nagy párt szóvivőjével együtt, hogy miket voltak képesek mondani most, és mekkorákat tudtak hazudni. Aztán magyarázzák meg.
Nem pinbota!
"ti is valószínűleg pontosan ezt csinálnátok a helyükben"

Mások nevében nem nyilatkozhatok, de határozottan állítom, hogy nem csinálnám ezt a helyükben. Egyszerűen azért, mert nem óhajtom magam esténként leokádni. Ez a rendszer, ami a te fejedben van, potosan azért működhet ilyen logika szerint, mert a moralitásnak immár a szikrája is eltűnt belőle, sőt az mint kiiktatandó versenyhátrány szerepel.

Napjaink embereszménye a harci robot. Az ezen séma alapján felnövő réteg pedig coolnak érzi magát, ha technikásan lop.

Ha nem akarjuk, hogy egy társadalom atomjaira esen szét, akkor kell valami kötőanyag vagy irányító mítosz, ami az egészet összetartja. Régen ez volt az öreg szakállas, aki a felhők mögül (valójában bent a fejekben) kukucskált (amolyan másodállás Istennek, egyfajta személyi csendőr) - ő már nyugdíjba ment. Működhet még a megfélemlítés, mint Amerikában: Ha már a bankot tették a város középpontjába, mindjárt mellé építették a börtönt is. Én meghajtom a fejem a logikai érzékük előtt. Arrafelé komoly sitteket szoktak kiosztani közpénzek lenyúlásáért.

Ha viszont a két fenti közül egyik sem működik (és ma Magyarországon ez a helyzet), akkor a modern értelmiségnek villámgyorsan össze kéne kapnia magát és kitalálni valamilyen racionálisan is megalapozott etikát, mert nem a liberális szép új világban fogják találni magukat, hanem a Mad Max díszletei között.

Ha te is ezt csinálnád a helyükben, akkor óvakodj tőlem, mert felfogásom szerint ezek azok az emberek akiknek nyomtalanul el kellene tűnniük a magyar közéletből.
RE: amergin 2007.08.13. 11:20:08

"Ennek legalább van veleje.
Uj Péter Gyurcsány-fikázasainak nincsen. Ceterum censeo - Dark Future-rel, Hattori Hanzoval és a többiekkel szemben."

Miért, mennyiben tévedett UP? A tapasztalat azt mutatja, hogy bejött (ill. be fog jönni), amit tavaly szeptemberben jósolt. Reformok és nagyívű átalakítás nincsenek, csak maszatolás, meg a meglévő, így-úgy még működő intézményrendszer szétverése. Hogy mi lesz helyette, mikor és miből, az még nem egészen világos.

Gyurcsánynak hiába lennének világmegváltó elképzelései, ereje és erkölcsi tőkéje nincs a véghezviteléhez. Maradt a szimpla duma és jópofizás. Porszívóügynöknek jó lenne...

A rendrakást meg már valahol ott elkúrta, amikor megtette az öt senkiházit mondvacsinált államtitkárnak.

"a meglévő, így-úgy még működő intézményrendszer szétverése"
dark future

Mire gondolsz pontosan?Arra az egymillió emberre,aki nem fizet TB járulékot?A hálapénzre?A falusi iskolákra,ahova két gyerek jár?A szegregáló felsőoktatásra?Arra,hogy minden tanyának külön polgármestere van?

Igazad van,ezt tényleg nem szabad szétverni,ez kúrvajó mindenkinek,így,ahogy van!
RE: morpho 2007.08.13. 19:28:11

"Mire gondolsz pontosan?"

Pl. az egészségügyre, tokkal-vonóval (nem érdekel, hogy szdsz-es a miniszter). Szétverni úgy lehetne, hogy közben épül az új, legalábbis van vmi koncepció, lehet tudni, hogy mikorra mi lesz, legfőképp miből. Ezt szerintem most nagyon nem látni. Oktatásügy dettó.
RE2: morpho 2007.08.13. 19:28:11

"Mire gondolsz pontosan?Arra az egymillió emberre,aki nem fizet TB járulékot?A hálapénzre?A falusi iskolákra,ahova két gyerek jár?A szegregáló felsőoktatásra?Arra,hogy minden tanyának külön polgármestere van?"

A diagnózissal nincs gond. A terápiára nincs még épkézláb, megvalósítható javaslat, ráadásul olyan javaslat, ami nem eleve halálra ítélt, mert a külső és belső támogatottsága is megvan. Vagy tudsz ilyeneket?

Csatlakozom.
Tele van a tököm az alkoholistákkal.
Miért nem tudják elmosni azt a kibaszott
poharat!!!

baszik szaporodni.... hm ezt régen tanultam, de azt hiszem ez valami oximoron vagy mi, de gáz.
Ha már itt tartunk lazán sikerült átsiklani afölött, hogy MIÉRT nem születik több gyerek.

A Molnár "húdenagyreformer" exminiszter fanoknak meg üzenem, hogy sajnos áldásos tevékenységét már "belülről" is látom. És a helyzet siralmas, odáig jutottunk, hogy a kórházban nem tudunk a betegnek gyógyszert adni. Be kell hoznia. Ha meg életveszélyes fertőzése van, nem minden esetben kapja meg a szakma szabályainak megfelelő antibiotikumot, mert az drága ám!!!! Majd megkapja azt, ami van (mert az olcsó), az meg ugye két esélyes.....
Nem beszélve arról, hogy a rákos betegek nagy része hónapok múlva kap csak időpontot kemoterápiára. (Ha a rák felfedezésekor nem volt áttéte, akkor majd lesz mialatt várakozik.)
És bárki bármit mond, ennyire azért nem volt rossz a helyzet.
Üdv a való világban.
Kedves Árpád!

"hogy ő csinál egy másik világot." Primitiv elitizmus.

Reform? Hol van?
Gyurcsány és balliberális oldal ki az, mi az? Csak paraván egy gazdasági klikk előtt.
Veres János most volt titokban eligazításon Leisztenger montenegrói szállodájában.

Közben itt sokan az "ostoba választókat" gyapálják.

dark future
"A terápiára nincs még épkézláb, megvalósítható javaslat, ráadásul olyan javaslat, ami nem eleve halálra ítélt, mert a külső és belső támogatottsága is megvan. Vagy tudsz ilyeneket?"

Ezeknek sosem lesz külső és belső támogatottsága, senki nem fogja soha azt mondani, hogy igeeeeen, én tandíjat akarok fizetni!!!Márpedig a világon mindenhol úgy van, hogy az emberke vagy tanul, de nagyon, vagy fizet.Senki nem fogja azt mondani, hogy eddig ugyan polgármester voltam Gyánuageregye alsón, de inkább elmegyek munkanélkülinek, mert a közigazgatási reformot meg kell csinálni.
Ez kizárólag erőszakkal és kényszerintézkedésekkel megy, pontosan úgy, ahogy W. írta a dolgozatában.

Ja és még valami, a Zorbángyerek javaslatai mik is a problémára??
Ja hogy minden maradjon így, ahogy van??
Fasza!
komolyan mondom élvezet olvasni a kommenteket (a post is jó volt). annyiféle jó ötlet és gondolat van benne... csak egy dolog szomorít el, talán éppen emiatt: már megint kiderült, hogy túl sokféle igazság van - és lehet, hogy tényleg ez a baj. nem vicc.
"Beteg, vén trottyként majd örülhetek, hogy legalább láttam előre, milyen szar lesz beteg, vén trottynak lenni Magyarországon."
Te legalább ennek örülhetsz.:(
Tizenhét éve még azt hittem (az már majdnem húsz), hogy még a beteg vén trottynak is jobb lesz kicsit Magyarországon. De mindenképpen azt hittem, hogy a gyermekemnek jobb lesz, oszt nem lett.
Most meg legfeljebb annak örülhetek, hogy talán húsz év múlva nem is élek.
(Max. vigasztalhatlak, hogy vén trottynak se sokkal rosszabb.:D)
Az egész pont olyan, mint a klimaváltozás. Látja mindenki, hogy jön (vagyis itt van), de megakadályozni nem tudja.
Közel, távol sem látni olyan erőt, aki ezen - a magyar politikán- változtatni vagy segíteni tudna.
Be vagyunk bele betonozva.
A napokban az interneten barangolva unalmamban megnyitottam a Miniszterelnök Úr bloját (blog.amoba.hu), és ott jobboldalt van egy olyan rovat, hogy Értékmegőrző. Itt olyan személyiségek, események, irányzatok olvashatóak, akik baloldalhoz köthetőek illetve a „baloldali értékek” (?) hordozói. Hogy csak néhányat említsek: Che Guevara, A német diáklázadás (1968), Ságvári Endre. Na ez azért elég érdekes.
A ’68-as német diáklázadás tehát megőrzendő érték Gyurcsány Ferenc szerint. Ez azért elég érdekes, hiszen többek közt az ő retorikájának hála ma nagyon sok embernek az elmúlt őszi események résztvevői gonosz, csőcselék, erőszakos fasiszták. Tehát az utcai erőszak csak a baloldalnak megengedett.
Egy kis idézet a Gyurcsány blogon lévő cikkből:

„A diákok tüntettek a vietnami háború és a kapitalista „újragyarmatosítás” ellen. Felléptek az új neonáci párttal (NPD) szemben, miközben harcoltak az állam vezetésében riasztóan nagy számban megmaradt egykori náci párttagok eltávolításáért. A diákokat különösen felháborította a tekintélyelvű társadalom szócsöveként számon tartott Springer lapkiadó vállalat egyeduralmi pozíciója.”


Alakítsuk át egy kicsit a szöveget:

„A fiatalok tüntettek az iraki háború és a kommunista újragyarmatosítás ellen. Felléptek az volt kommunista párttal (MSZP) szemben, miközben harcoltak az állam vezetésen riasztóan nagy számban megmaradt egykori kommunista párttagok eltávolításáért. A diákokat különösen felháborította a szocialista társadalom szócsöveként számon tartott Népszava illetve Népszabadság illetve a balliberális média lényegében egyeduralmi pozíciója.”

Na így már nem olyan oké a szöveg? Pedig csak pár szót írtam át. Tehát a nácik ellen szabad tüntetni, a kommunisták ellen nem. Ha egy jobboldali csoport teszi lényegében ugyanazt, mint '68-ban a hippik/balosok/kommunisták, az csőcselék ugye. Utóbbi meg egy megőrzendő érték. Ezt kérem úgy hívják, hogy kettős mérce.

Haladjunk tovább.

Mit ír a Gyurcsány-blog Ságvári Endréről?

„Ságvári Endre az antifasiszta ellenállás hőse. Kommunista hite miatt számtalan támadás érte halálát követően, többen egyszerűen gyilkosként aposztrofálták. Nincs okunk, nincs jogunk elvitatni Ságvári hősiességét, mint ahogy nem kérdőjelezzük egyetlen történelmi nagyságunk tetteit sem, az általuk vallott eszmék okán. Ságvári a szabadságért, a fasizmus elleni harcban vesztette életét. A baloldal, az egyetemes emberi értékek védelmében.”

Nahát. Egy kommunista huligán hős. Mi lenne ha ez így hangozna?

„Szálasi Ferenc az antikommunista ellenállás hőse. Hungarista hite miatt számtalan támadás érte halálát követően, többen egyszerűen gyilkosként aposztrofálták. Nincs okunk, nincs jogunk elvitatni Szálasi hősiességét, mint ahogy nem kérdőjelezzük egyetlen történelmi nagyságunk tetteit sem, az általuk vallott eszmék okán. Szálasi a szbadságért, a kommunizmus elleni harcban vesztette életét. A jobboldal, az egyetemes konzervatív értékek védelmében.”

Természetesen én nem gondolkodom így róla, de ha valaki ilyen komolyan leírna, az megnézhetné magát.
Lollerkid

Ezt már egyszer szó szerint felpakoltad egy másik poszthoz.Most megint minek??
Elolvasgatván az írást, meg derék fórumtársaink hozzászólásait, bizony nagyon sok mindenről esett szó. A vélemények abszolút fixek, azokon változtatni nem lehet, kb. előre tudható, ki, miről, mit fog írni. Nem is baj ez, magam se voltam kis Honvéd drukker annak idején, olyanokat verekedtünk a fradistákkal, mint ma egy Újpest-Fradi meccs után szokott lenni (azért kockakő és rendőrök nélkül). Sajnos, mikor az utolsó előtti honvédos is átállt a fradisták táborába az utcában (ők voltak már eleve többen, micsinájjak), nagyon egyedül maradtam, a küzdelem leginkább az én elől és az ők utánam való futásában merült ki, nagy élmény volt ám beesni a ház kapuján akkoron. Persze azért focizni együtt fociztunk, és válogatott meccsek alkalmával együtt istenítettük az Albert-Tichy belső csatárkettőst mindenféle villongás nélkül. Aztán elmúltam tízéves.

Az eredeti írásban van egy tévedés. Az őszödi beszédet ugyanis nem kell komolyan vennünk. Legalábbis részben nem. Ott Gyurcsány hazudott, a saját frakciójának hazudott, és tudatosan hazudott (azt hitte, nem kerül nyilvánosságra), mégpedig ráijesztési célból, ő ugyanis legalább olyan jól ismeri a saját pártját, mint Tóta W., és nagyon jól tudja, hogy lazán, csuklóból azzal az MSZP-vel nem lesz reform. És ha szavazásonként nincs 194 igen szavazat, az a törvény nem megy át. Sokkal katasztrofálisabbnak festette le hát az ország állapotát, és a saját kampányukat, mint amilyen az valójában volt (van), hogy mindenki elhiggye ottan a frakcióban, ha nem tesznek semmit, téányleg bekövetkezik a katasztrófa. Ezt persze máig nem vallhatja be, hogy a sajátjait verte át, mert akkor tényleg kihátrál mögüle a párt ebben az esetben ugyanis meg KELL, hogy tegye). A reformok érdekében még pártelnökké is megválasztatta magát (úgy kell neki, mint púp a hátára), és abban biztosak lehetünk, hogy a reformokat meg akarja csinálni.

Ugyanakkor nem tehet meg akármit. Éspedig nem csak azért nem, mert vagy ő félne, vagy az MSZP rákényszerítené, hanem mert az emberek, akikre a kormány által meghozott és a parlament által megszavazott törvények vonatkoznak, itt élnek, és most élnek, nem pedig a jövőben vagy Svájcban. Egy közgazdász például vidáman visszavonná a 13. havi nyugdíjat, de aki tudja, a nyugdíj mennyit ér, egyetérthet Gyurcsánnyal, aki azt mondta, ilyen áron nincs reform. Ki is lehet rúgni naponta 10000 embert a közigazgatásból, csak ilyenkor a miniszterelnöknek fel kell tenni a kérdést, és miből fogjuk ezeket eltartani, hiszen nem halhatnak éhen, azaz a megtakarítás (ami csak egy különbség a két kiadás között) messze kevesebb, mint a lelkek tömegében okozott kár. A fokozatosság nagyon fontos, ez reform, nem pedig forradalom. Utóbbiból ugyanis csak baj lehet. Nem is kicsi.

Egyet viszont nem értek. Gyurcsányt az ellenzék állandóan bírálja (ez a dolga, ha bosszantó ostobaságokat mond is bírálat helyett), a nép utálja (abszolúte érthető), de hogy a magyar értelmiség, akár jóindulatúan, akár rosszindulatúan minden médiafórumot kihasználva csak fikázni tudja, az számomra rejtély. Soha, senki az értelmiségből nem segített a lépéseket a népnek megmagyarázni, ő nem kap hozzá terepet (vagy nem hívják meg, vagy másfél percet kap közbevágás nélkül, ami még lélegzetvételre se elég), annyira egyedül van, mint az ujjam, már csak a lelkesedése maradt. Na ekkor jön Tóta W., és azt mondja, hiába erőlködsz pajtikám, nem fog ez neked sikerülni. Csak gratulálni tudok a magyar értelmiségnek. Na majd a Szili/Szekeres/Kiss/Orbán (nem kívánt törlendő) kormány alatt, nemdebár, kedves hölgyeim és uraim? Ráadásul Orbán hiszi is amit mond (Tejóisten! + Jézusmária!).

Lollerkid
Csak betonozz tovább! Az előbb bátorkodtam jelezni, hogy már most sem tudunk moccanni tőle. És a következő commentben jön is az igazolásod.)
Arról lenne éppen szó, hogy talán végre fel kellene törni a betont, oszt építeni valami újat, olyat aminek nem vagyunk a foglya.
vakapad

Nagyrészt osztom,de a"Ráadásul Orbán hiszi is amit mond",nem tiszta.
Kaporszakáll 2007.08.13. 11:18:55

Így igaz.
RE: morpho 2007.08.13. 20:03:37

"Ezeknek sosem lesz külső és belső támogatottsága, senki nem fogja soha azt mondani, hogy igeeeeen, én tandíjat akarok fizetni..."

Az egyszerűbb néprétegeket valóban nem lehet erről meggyőzni, de ne feledkezzünk el arról, hogy pont ezért volt a "hazudtunk reggel, hazudtunk este...". Mondhatni történelmi lehetőséget kapott Gyurcsány az újabb négy évvel, és úgy néz ki, történelmi lehetőséget szalasztott el. Mert a népek elég hülyék tudnak lenni, de annyira azért mégsem, hogy ezt a cumit mégegyszer beszopják.

A normálisabbak viszont belátják (belátták volna talán elkúrás és őszöd nélkül is), hogy a diagnózis valós, viszont tudják, hogy tenni is kellene valamit, ahhoz viszont kevés a duma, végrehajtható, reális koncepciók kellenének. Ilyenek nincsenek, emellett lassan Gyurcsány belső támogatottsága is elolvad, ahogy közeleg 2010.

Nagy áldozatott hozott az ország 2006-ért, itt volt a lehetőség, mit profitáltunk belőle? A legtöbb reformgondolat csak duma maradt.

(Zárójelben: az szdsz közben rájött hogy ennyi volt, bye-bye Demszky, viszlát Kóka, roló le, így leginkább azon eszelnek, hogy miként lehetne 2010-ig megmozdítani azt, ami még mozdítható...)

tota elvtars bosszankodik,hogy kedvenc partja nem csinal semmit.
mi mar hat,a nagykozonseg meg a beszed ota tudja,hogy nem csinalnak semmit.csak a szarbol hozzak ki a partodat a valasztasok idelyen.a mediakormanyod keptelen lesz reformokat vegigvinni,max penzbehajt.a maszop torzsszavazoi a nyugdijasok.a valsztok kb 40%-a.nyugdijkorhatart kellene emelni,13.nyugdijat eltorolni stb...
szerinted megcsinaljak?szerinted erdekli is oket ,hogy 2040-re 8 millio magyar lesz csak,ebbol 3 millio 60 ev feluli?ebbol a mostani 600 ezer helyett 1.1 millio cigany?aranyuk 6%-rol 15-re fog noni!ok is mind maszopos szavazok.
tota elvtars!fogd mar fel ,hogy az elvtarsaid nem csinaltak es nem is fognak semmi olyat tenni ami az orszagnak erdeke lenne.csak a sajat erdekug erdekli oket.pont.
te meg bizol bennuk?
ha nem megy a kupleraj,nem a butorokat,hanem a kurvakat kell lecserelni.
uj valasztast.pont.
es ha ok sem csinalnak semmit,klotyoba veluk.
eljenek az uj valasztasok es az otven fos parlament.
ja ,ha nem tetszik az elvtarsi rendszer akkor el lehet menni.a messiasod utan szabadon.
dark future

Jóstehetséged nyilván brilliáns,de egy év sem telt még el,amióta beindultak a reformok.(2006 szept1)Ez nem úgy működik,hogy elkezdem hétfőn, csütörtökre megvagyok,oszt jónapot.Honnan tudod,hogy mi lesz 2010-ben?Mert ha papírod van róla,hogy minden szar lesz,akkor megadom magam.
a nagy levin,
amit leírtam, annak nyomait már most is megtalálod a bűnügyi hírekben, lásd pl. amikor Anarcson (SzSzB megye) egy 12 és egy 21 éves cigány suhanc karóval verte agyon a saját krumpliját megvédeni próbáló öregembert. Ha nekem nem hiszel, beszélgess találomra kiválasztott rendőrökkel, akik multikulturális helyeken dolgoznak, döbbenetes dolgokat fogsz hallani. Ízelítő: 6 év után szabadult versenyző és népes családja a másodmagával igazoltatni igyekvő rendőr fején szétveri a szódásüveget (nem a műanyagot...), a társa erősítést hív, az megérkezik, majd előállítják a tetteseket. Másnap rendőrkapitány a szőnyeg szélén, cigány vezetők és SZI alkotmányjogász vizsgáztatják, milyen alapon intézkedtek a "nyilvánvalóan rasszista" rendőrök. Annyit hangsúlyoznék, hogy mindez nem az ország valamely leszakadó csücskében, hanem egy szépreményű városában történik. Ez persze csak a jelen, a nemzetközi helyzet pedig egyre csak fokozódik.

bádogos,
tökéletesen igazad van, én is így látom,de a valóban leegyszerűsített fogalmazás mögül azért látnivalóan sikerült kihámoznod, mit is akart jelenteni.:-)
A szimbiózis amúgy szerintem kétoldalú, sokan vannak az "elviselhetetlenül aljas megélhetési jogvédők" között is, akik ezzel a maszlaggal próbálják - egyelőre eredményesen - elhitetni a társadalommal, hogy szükség van rájuk...

A lényeg nem is ez, hanem az, hogy amennyiben nem történik radikális változás a korábban említett tendenciákban, finanszírozhatatlanná válik ez a vircsaft, hogy ismét visszakanyarodjak az eredeti témához. Nem annyira régen jelent meg egy írás az Indexen, amely beszámolt néhány közgazdász vizsgálódásáról, akik szintén az általam is említetteket bizonygatták szorgosan, mármint a cigánykérdés megoldatlanságának kapcsolatát a magyar gazdaság lehetséges összeomlásával. (picit sarkítottam a mondanivalót hatásvadász szándékkal). Ennek belátásához persze még csak gazdasági szakembernek sem kell lenni, elég némi józan ész.
vakapad

Mikor hazudott Gyurcsány? Valami következetes álláspontot kidolgozhatna a baloldal, a Te verziód már a nagyon sokadik.

"ez reform, nem pedig forradalom."
Ez biztos, de könyörgöm írjátok le már a reformot, a közigazgatásit, az egészségügyit, az oktatásit. Tessék már leírni: honnan hova?
És kit kérdezett meg ez a Gyurcsány erről a reformosdiról, ki adta hozzá szavazatát, melyik válsztási beszédében részletezte, fejtette ki, győzködte az embereket?
Vagy szerinted minden választópolgár hülye? Ostoba csöcselék?
Itt tart ma a baloldal? Ezt gondolja az országról?


Írásod alapján megsajnáltam szegény jó Ferit. Összegezve: nem érdemeljük meg mi a megváltónkat.
Szerintem nem onsajnalni kell, meg az orszagot sem kell cseszegetni, hanem csinalni sok gyereket, hatha valamelyik meg ad majd enni! Esetleg befektetni ide-oda (az ingatlan a legjobb erre a celra), azutan nem kell lesni a nyugdijas postast. Ha megis jon, hat hadd csongessen ketszer mire kikaszalodom majd. Miert kell minden problema megoldasat a Feriviktoroktol varni? Ha meg tudnanak oldani problemakat, mar regen nem is politizalnanak. Persze ugyis hiaba beszelek, mar most megmondom, hogy "en megmondtam". Nekem is szokik lenni Kaszandra tunetem. Ugysem tudnak masok utanozni ebben, mert nehez a csajokkal kijonni manapsag, pipogya katonasemvot ifjaink bizonyara nem fognak sok gyereket felnevelni, meg nemzeni is nehez nekik. Na hagyjuk, mielott elkuldenek az anyukamba...
bobbyperu!
Én is élvezettel olvasom a hozzászólásokat,olyan emberi.Szépek,mocskosak és azt hiszem itt vitázni,teljesen értelmetlen.

A legujabb szórakozásom,a hozzászólásokból próbálom kikövetkeztettni,mi lehetett a vitainditó téma.Nagyon izgalmas játék.

Most is ugy zajlik a vita,gondolom Mo jövőjéről,hogy apró jelentéktelen részleteket boncolgatnak,ki-ki pártállása,vérmérséklete szerint anélkül,hogy ismernék az alapokat.

Az itt hozzászólók többségének talán fogalma sincs:
a hatalom felépitése,müködése..
a valódi demokrácia,mit is jelent valójában
mit jelent a kormányzás és annak felelősége..
stb stb stb

Van helyette GyF, OVI együgyü összehasonlitgatása.A lényegről,1-2 kivételtől eltekintve nem sokan irnak.
Igaz még nem tudom,mivel nem olvastam a vitainditó cikket,valójában miről is szól a vita,majd a végén!
Olyan izgi!
Árpád!Németországban hány kormány van?

Hajrá magyarok!
A hozzászólásokat olvasva,ez lesz 10,20 év mulva is,utánna a kinaiak és a romák majd elrendezik,miről pofázhatunk egyátalán.
Jó szorakozást.Magamnak is.

bádogos 2007.08.13. 18:53:05

Úgy látom te erősen félreértetted amit írtam.
A "ti is pontosan ezt csinálnátok a helyükben" alatt nem azt értettem, hogy ti is lopnátok a közpénzt, hanem azt, hogy ti is tologatnátok magatok előtt a problémákat és próbálnátok megtartani a népszerűségeteket, nem vállalnátok be olyan intézkedéseket amik várhatóan súlyos választási vereséghez és a másik oldal fölényes győzelméhez vezetnek.
Nagyon erősen megosztott a két oldal, senki nem akarja feladni a labdát a másiknak. A reformok következetes véghezvitele valószínűleg katasztrófális következménnyel járna a kormány számára, nagyon valószínű, hogy a következő ciklusban a reformok hozadékát herdálná el a következő kormány, miközben folyamatosan ostorozná őket a megszorítások miatt---> mi most mindent visszaadunk nektek amit ők galád módon elvettek tőletek.
Érthetően nem meri egyik párt sem vállalni ennek a kockázatát, bár tény, hogy úgy tűnik, hogy a Fideszben továbbra is csak retorika szintjén hajlandóak foglalkozni a struktúrális átalakításokkal, tehát ilyen értelemben ez a probléma talán még fel sem nagyon merült náluk. Az Orbán-kormány alatt mintha a megszorítások soha fel sem merültek volna, csak a piárgépezet dolgozott gőzerővel, tehát valószínűleg ha újra kormányra kerülnének sem lennének lázálmaik a fent vázolt kérdéskör miatt.
pinbota

"Orbán-kormány alatt mintha a megszorítások soha fel sem merültek volna, csak a piárgépezet dolgozott gőzerővel,"

Ha ismernéd az 1998 és 2002 közötti gazdasági adatokat nem írnál le ilyen ostobaságot. Az előző blogban már bemásoltam, ha kéred megismétlem.
Úgy örülök :-( hogy az legutóbbi választáskor megírtam, ezek sajna a reform alatt csak legfeljebb egy osztáky főosztállyá szervezését tudják megélni. Gyurcsány halálra vollt/van ítélve. Lamperth, Szekeres, Kiss stb. stb. mint reformerek... Juhé! Ezekhez képest Antall is reformerebb volt, de a régi Orbán is. (Aki persze igen jó szoci is tudna ma már lenni, ha úgy hozta volna a sors.)
Ne félj

A gazdasági adatokat tényleg leírtad,
de mi a helyzet a nagy ellátórendszerek átalakításával.Ahoz miért nem nyúltak hozzá a Zorbánék??A koronacipelés,meg a "jövő elkezdődött" vaker kétségkívűl faszább.Aztán a választóknak valahogy mégsem jött be.
pinbota

Több pénzt az embereknek!
Jóléti rendszerváltást!
Pannon puma, dübörög a gazdaság, 5 éves adócsökkentési törvény.

Mi volt itt az elmult hat évben ? Kádári demagógia, az államból élők jutalmazása, gátlástalanul a baloldali szavazó rétegek preferálása. ( 13.havi nyugdíj, családipótlék emelés) Ja, hogy ez nem piár-gépezet, hanem töprengés a szerkezeti reformokon.
Ne félj! 2007.08.13. 21:45:13

"könyörgöm írjátok le már a reformot, a közigazgatásit, az egészségügyit, az oktatásit. Tessék már leírni: honnan hova?"

Ritkán vagyunk egy platformon, de most éppen igen :-).
árpádsáv, ez a poszt nagyon ott van, riszpekt. sok jó komment is született, de talán sok depi is (elárasztanak minket a nyuggerek, global worming, stb.). kérek engedélyt kicsit optimistább lenni: remélem gyerekeink/unokáink megoldást találnak ezekre a szarokra. naiv-e vagyok?
Pascal · pascal.blog.hu/ 2007.08.13. 11:08:01: van ellenzéki alternatíva? where? árpádsáv szerint varga misi megtagadta azt:). az említett saját írásodban a vudus posztra gondolsz? az télleg jó vót, régóta akarok rá válaszolni és kérdezni róla, de ez a kurva idő kevés:).
a nagy levin 2007.08.13. 17:32:25:
ez jó vót, riszpekt
vakapad 2007.08.13. 20:54:12 : ld. eggyel feljebb
pinbota 2007.08.13. 22:09:34: én bádogosnak adok igazat. lehet, h meg lehet érteni a meghátrálásukat, de nem akarom megérteni. ezeknek közszolgáknak kőne lenniük. márpedig nem azok, hanem gengszterek (tisztelet a kevés kivételnek), tehát húzzanak a faszba!

az uccsó mondatomban fityeszre és maszopra 1aránt gondoltam...
Tényleg, hol van az új generáció? Mert aki a színpadon van, azt kivétel nélkül el kellene örökre felejteni. Lehet, hogy iit az ideje egy forradalomnak?
Egyébként meg mindenki emigráljon, aki tud!
Morpho!Ne félj!
Na, ez az.Jól nyomjátok!
Mi fog ebből kijönni?
Izgi.
6.Lenin Remélem nekem drukkolsz!!

Akkor most én jövök."Merjünk nagyot álmodni"
RE: morpho 2007.08.13. 21:37:07

"Jóstehetséged nyilván brilliáns,de egy év sem telt még el,amióta beindultak a reformok.(2006 szept1)Ez nem úgy működik,hogy elkezdem hétfőn, csütörtökre megvagyok,oszt jónapot.Honnan tudod,hogy mi lesz 2010-ben? Mert ha papírod van róla,hogy minden szar lesz,akkor megadom magam."

A tendenciák sajnos abba az irányba mutatnak, túl nagy jóstehetség nem kell hozzá... De térjünk vissza erre 2010-ben.

dark future
Végülis a rivert érdemes megvárni,még akkor is,ha szar lapod van.

morpho

Államositották a nyugdíj és egészségbiztositást,
korrigálták a magánnyugdíjpénztarak által okozott hiányt,
privatizálzták az egészségügyi alapellátás rendszerét, a gyógyszertárakat,
átalakították a felsőoktatási rendszert (összevonták a főiskolákat és az egyetemeket), létrehozták a diákhitelt,
a családi pótlékot az iskola látogatástól tették függővé, az adórendszerbe be építették a gyermekek utáni kedvezményt,
kidolgozták a kedvezményes a lakáshitel rendszert,
a minimálbért megdupláztázták és 7%-kal csökkentették a járulékokat.
Végig vitte a tárgyalásokat az EU-val, egy fejezet lezárása és a dicsőséges aláírás és reprezentáció maradt 2003-ra.

Akinek erről a korona usztatása jut eszébe, az könnyen szerkezeti reformnak látja a közalkalmazottak 50%-os béremelését és a 13. havi nyugdíjat. És reformnak látja a reformról való dumát, ami immár 2002 óta azaz hatodik éve semmiféle változást nem hozott.
sityak!
Hová emigráljunk,mindenhol ez van!
Hol jobb?Lécci a cimet.
Köszi.
ne félj!
OK, legyen igazad, a fityesz jobb (volt). én ugyan ezt nem hiszem el, hadd ne soroljam, miért, megtettük itt ezt néhány ezerszer. én eccerűen nem tudom aszt hinni, ha a fityesz jönne, jobb lenne. nekem mindkettő csürhe hiteltelen, de biztos bennem van a gubanc. volt a szélsőközpnek egy nagyon jó posztja oviról, ide is belinkeltem párszor, ha akarod mégeccer megteszem. szerintük (és szerintem is) ovi a gengszterváltás egyik legnagyobb árulója. de haggyuk igaza van 6. Vlagyimir Iljicsnek, ovi és gyf összehasonlítása sehova nem vezet
fjúcsőr, 2010-ig sok szar lefojik még a dunán:). és ha megcsinálják a reformokat és még osztogatni is marad idő? (na jó, ezt én sem mondtam komojan:)
morpho
Milyen reform volt eddig?
300 Ft-os vizitdíj? Ja!
Morpho!
Neked is!
Gólt akarok látni,mindegy ki rúgja.
Hajrá mindenki!
Az ember azt álmodja,ő az Isten,aztán pár év múlva, zsupsz a gödörbe,kis álmodozó.
6.Lenin
Szerintem Árpád óta ez van. Nen érték, ha vki végig akarja élni itt a maga életét.
A magam részéről nem vmi igényesen nevelkedtem, és favágásból is meg tudnék élni. De 10 év múlva Kaliforniában leszek és remélem, csak rémálmaimban jön többé elő ez az ország. Hozzáteszem, nagy fejlődés áll mögöttem az ún. "hazaszeretet" óta, amikor a magyar szóért meg tudtam volna halni.
Ne félj!
Ezeket tételesen lehet cáfolni,ráadásul nagy részét már rég elkezdték évekkel előttük,pl. az egyetemek és főiskolák összevonása tíz éve elkezdődött,az EU-tárgyalásokat mág az Antallék elkezdték.
Van amivel rengeteg kárt okoztak pl. megemelt minimálbér,diákhitel,kedvezményes lakáshitel.
Ezek pont olyan intézkedések,amelyek a saját szavazói rétegüknek kedveznek,mint a maszopnál a 13. havi nyugdíj,de egy szót nem írtál az ellátórendszerek reformjáról.Mit tettek a hálapénz és a kurva magas TB hiány megszüntetéséért,hogyan csökkentették az egyetemi szegregációt és mit tettek az ellen,hogy ne a zemberk fizessék a szociológusképzést és egy szót nem írtál arrol,hogy a közigazgatásban hogyan akarták realizálni a képviselők,önkormányzatok számát?Hogyan kezdtek neki a régiós átalakításnak?
És tessék vállalni a politkát és másképp csinálni! Hagyni, hogy a "mutyizók" vagy az "agyhalottak" (nagyon jó meghatározások fentebb) irányítsanak... hát csak tessék kényelmesen élni, de akkor mire ez a panaszkodás?! Tettünk vmit a szavazáson kívül, ami itt és most vicc?
vaffanculo

Tudod, az a baj, ha a sok elfogult gyurcsi-fannak az ember ellent mond, akkor azt gondolják, hogy az OVI szekerét húzó nyihaha seggét nyalogatja, pedig nem.

Itt tényleg alapvető reformok kellenének, de az ellátórendszerek reformja csak akkor lehetséges, ha megváltozik az egyén és közösség viszonya.
Nyílvánossá kell tenni például az egyén és az állam közötti viszonyt. Nincs adótitok, nyilvános a gépjármű nyilvántartás, minden állampolgárnak nyilvános vagyonnyilatkozat stb. a telekkönyv, ahogy Svédországban. Nyilvános a munkanélküliek regisztrációja, a szociálisellátában részesülők listája stb.
Így aztán kicsit csillapodnának a kedélyek és kezdhetnénk az ellátórendszerek reformját.
Már javasoltam a nagyérdeműnek: meghívni egy egész nyugdjas nyugati garnitúrát (Schmidt...) és "szórakozásként" felajánlani nekik, hogy tegyenek itt rendet. Semmibe nem kerülne, a hazai fa*okat segélyre küldeni... Rosszabb lenne? Tényleg? Rengeteg értelmes ember van itthon, de nem vállalják. OK. De akkor óvodás szintűekre kell bízni az országot? A sorsunkat? Az életünket? Ki hiszi, hogy van még egy élete? Itt, ahol abban nem bízhatsz, hogy ha elesel az utcán, segítenek? (Azt már mondták, hogy "biztos részeg"...)
Ne félj!
"Itt tényleg alapvető reformok kellenének"
Akkor amiket az előbb leírtál,azok mégsem voltak annyira alapvetőek..
Tudod, az a baj, ha a sok elfogult orbán-fannak az ember ellent mond, akkor azt gondolják, hogy az a Fletó szekerét húzó nyihaha seggét nyalogatja, pedig nem.

Elég baj az nekem,hogy Orbán és Gyurcsány közül kéne választani!
morpho

Antalék semmiféféle EU tárgyalásokat nem kezdtek, legfeljebb a a társult tagságról.
A tárgyalások 1998-ban kezdődtek (ez véletlen).
Mi a szerkezeti reform megkezdése, ha nem a privatizált magánpraxis, akkor azt miért nem alakítják most át?
"Van amivel rengeteg kárt okoztak pl. megemelt minimálbér,diákhitel,kedvezményes lakáshitel." Ne haragudj ez demagógia, de hagy legyek én is demagóg, az én fiamnak miért kell tandijat fizetni, mikor pedig Gyurcsány Ferenc az én adómból is szerzett diplomát. Miért nem fizettetünk mindenkivel visszamenőleg 1950-ig, aki azóta szerezte az mind valakinek az adójából élősködött.
vazze , most teljesen egyetertek
mondjuik ez semmit em szamit
de tenyleg, eros vezetes kell, az meg csak a fideszben van meg Viktorral, lennenek mellekhatasok, de megcsinalnak
az mszp vicc, az szdsz-rol ne is beszeljunk
Koka-Gyurcsany meg a tobbi, hehe
ja , eros kez kell
az meg csak 1 van most, vagyis meg nincs
Azért az szép hogy 17 év gyenge próbálkozás után kb mindenki(közvélemény + Árpád + hozzászólók nagy része) temeti a demokráciát.

Nem megy, nem jó, nem hatékony, nem lett itt 15 év alatt Ausztria, meg jönnek itt ilyes Gyurcsányok is itten...

HÁT NEM!

Demokratikus országokban bizony demokratikusan kell megoldani a problémákat. Nem a leggyorsabb, nem a leghatékonyabb de ez ilyen.
Bizony.

A demokrácia olyan amilyenre csináljuk. A politikusaink is a mieink.

Azert nem működnek jól a dolgok, mert még nem tanultuk meg ezt az egész rendszert működtetni.

Ha az emberek egyszer majd nem vallást, fradiujpestet, hülyekomcsit-rohadtfasisztát csinának majd a politikából, és megpróbánal gondolkozni szavazás előtt, akkor a demokrácia is megfeleően fog funkcionálni.

Ez kéne nem a jóKádárt, deGaulle-t, SzentIstván, Pinochehet visszasírni.
Azért az szép hogy 17 év gyenge próbálkozás után kb mindenki(közvélemény + Árpád + hozzászólók nagy része) temeti a demokráciát.

Nem megy, nem jó, nem hatékony, nem lett itt 15 év alatt Ausztria, meg jönnek itt ilyes Gyurcsányok is itten...

HÁT NEM!

Demokratikus országokban bizony demokratikusan kell megoldani a problémákat. Nem a leggyorsabb, nem a leghatékonyabb de ez ilyen.
Bizony.

A demokrácia olyan amilyenre csináljuk. A politikusaink is a mieink.

Azert nem működnek jól a dolgok, mert még nem tanultuk meg ezt az egész rendszert működtetni.

Ha az emberek egyszer majd nem vallást, fradiujpestet, hülyekomcsit-rohadtfasisztát csinának majd a politikából, akkor a demokrácia is megfeleően fog funkcionálni.

Ez kéne nem a jóKádárt, deGaulle-t, SzentIstván, Pinochehet visszasírni.
sityak!
Aztán Kaliforniában fogod igencsak vágyni a magyar szót,mint hontalan,senkiházi bevándorló,tele lovéval, egy magyar koloniában és azon fogtok vitázni,ki a nagyobb geci.Gyf vagy OVI.
6.Lenin
Ez általában lehetséges. Én azonban életem nagy részét "külföldön" töltöm, és esetemben ezek a megfontolások nem érvényesek. Maradnék itt szívesen, de az ésszerűség azt mondja, hogy egyszerűen reménytelen. Én sem óhajtok politikus lenni, asszisztálni viszont ehhez egyszerűen... Ha nem vagy "itthon", 2 nap utám eszedbe nem jut, hogy...
Ne Félj!
"Antalék semmiféféle EU tárgyalásokat nem kezdtek, legfeljebb a a társult tagságról" A folyamat valahogy igy kezdődik,igen.
A privatizált magánpraxis jó döntés volt.
A demagóg minimálbéremelés miatt egy halom cég elhúzott és megdobta a munkanélküliséget.
A demagóg diákhitelt a diákok húsz százaléka nem tudja visszafizetni,és a szülők szívnak,vagy ha ők nem hát az állam,vagyis mi.
A demagóg lakáshitelt a lakosság 5%-a vette igénybe,amely 3%-ának már volt lakása.Mi meg még húsz évig csengetjük.
Bizonyos intézkedéseket,mint a tandíj meg egyszercsak bevezetnek.Aki mostantól lesz egyetemista az tanuljon úgy,hogy ne kelljen neki tandíjat fizetnie.Én is ezt tanácsolom a gyerekemnek.
Na, megyek álmodni.
Remélem, egy játékos kis pöcs leszek,egy gyönyörű,fiatal p....ban.
Politikát meg reggelig elküldöm a nagy büdös,otvaros 3.14-ba.
További jó szorakozást.
RE: Kenguru 2007.08.13. 23:44:04

"Azért az szép hogy 17 év gyenge próbálkozás után kb mindenki(közvélemény + Árpád + hozzászólók nagy része) temeti a demokráciát"

Árpinak (meg a hozzászólók nagyobbik részének) nem ÁLTALÁNOS problémája van a demokráciával, hanem SPECIÁLIS. Mármint hogy ilyen helyzetben nem nagyon megy egy demokrata semmire. Főleg párton belül, a régi elvtársakkal meg a lobbystákkal szemben nem. Oda kell(ene) csapni, oszt kész. Nem kitalált államtitkári pozíciókat osztogatni meg a seggük alá rakni a bársonyszéket. Sajnos az mszp nem az a társulat, ahol nagyon tolerálnák az ilyesmit, így ebben az esetben a boss gyors végjátékra számíthatna...

Egy csomóan ott vannak még pozícióban a régi elvtársak közül, ki tudja miért (és kinek a zsebében lapul még egy-két magnószalag vagy kompromittáló papiros), meg persze félnek is, hogy mi lesz 2010 után. Vannak még köztük olyanok, akik azt hiszik, újra meg lehet játszani a 2002-es vagy a 2006-os játékot, esetleg kitalálni valami újat. A marhák...

Tényleg egy lehetőségük lenne csak: leszarni a választást és menni előre, csinálni valamit, ami nem (csak) rombolás, ami tényleg előremutató, és nyílt lapokkal játszani. Ehelyett a párton belül sokan azt hiszik, ha megfúrják Gyurcsányt, akkor nekik majd jobb lesz 2010 után. No persze. Akár még frakcióvezető-helyettesek is lehetnek a legnagyobb ellenzéki pártban...

Ez az eros kez dolog szerintem elhibazott elkepzeles. illetve attol fugg, hogyan kepzeljuk ezt el es mire alapozzuk az "erot" (pl. a churchilli pelda sajatos tortenelmi helyzetben es kvazi konszenzuson alapult).

Csak annyiban jogos a felvetes, hogy emogott az elhamarkodott w-i otlet mogott az a felismeres all, hogy Gyurcsany "gyenge" a partjaban, vagyis egy regi gardabol allo maszopos belso ellenzek keresztbe tesz neki es nem tudja keresztulnyomni a "reformokat". Na jo, reformokat, mert azert nehany idezojel nelkuli is van az elkepzelesek kozott.

Ez viszont nem jelenti azt, hogy kivanatos lenne egy "eros kez" abban az ertelemben, hogy teljes ellenszelben es "tarsadalmi kontroll" es atlathatosag nelkul hozzunk meg fontos donteseket.

Ismetlem. amit fentebb leirtam: nincsenek illuzioim a kepviseleti demokraciaval kapcsolatban, de a nepszavazosdinal, az onjelolt turbomagyar allamalapitoknal es az autoriter, kozpontositott reformdiktaturanal jobbnak tartom azt, hogy tarsadalmi es parlamenti vitara bocsatunk valamit, amihez komolyan hozzaszolnak a "szakertok", a sajto, a civilek, a hulye kommentelok, mint mi es utana a tobbseggel rendelkezo kormanypartok atnyomjak a parlamenten, akkor is, ha faj, es persze felvizezes nelkul. Rossz, de minden mas rosszabb.

Tudom, valsagban a kepviseleti demokracia (nem csak nalunk), vannak szuk keresztmetszetek a rendszer "hatekonysagaban", de ezt hosszu tavon nem lehet megsporolni.

Hat, meg van mit javitani, tanulni, csiszolni a dolgon.

Inkabb az a gaz, hogy a demokracia egyeb intezmenyei, mint pl. a nyilvanossag nem mukodnek eleg jol ahhoz, hogy magyarland (lasd meg "ez a kurva orszag") ne legyen "kovetkezmenyek nelkuli orszag".

De most nem akarok ezen keseregni, nem ez volt a mai hazi feladat.

Egyszeru belatni, hogy a fidesz (=viktor es szuk csapata) miert nem fog kemeny kezzel reformoskodni a megnyert 2010-es valasztas utan: mert akkor ugranak a 2014-es valasztasok.

Gyurcsany abbol a szempontbol megtehetne, hogy keves vesztenivaloja van. Csak eppen ott ez a begyoposodott, lomha, lassan fordulo maszop, horngyulastol, szilstol, kisspeterestol. Olyanok, mint egy rossz tyukszem a reformpedalt taposo labon. Ilyen pereputtyal (es ilyen kozigazgatassal) sok mindent lehet csinalni, de nagy ellatorendszereket 2 ev alatt fenekestul atalakitani, az egesz felso-, also- es kozepmaszopot megyei szervezetestul, szekeresimrestol megtisztogatni nem lehet. Gyurcsany valoszinuleg tobbszor atkozza magaban a maszopos saskahadakat, mint a fideszes vezerkart.

Veszitenivaloja nincs, de belurol furjak. Viktornak viszont van veszitenivaloja: o meg -sajat elkepzelese szerint - lehet korszakot meghatarozo miniszterelnok, aki benne lesz a tortenelemkonyvekben (o begkepp jol tudja, hogy adott hozza egy birka nep is) es nem nehez kitalalni, hogy erre vagyik (Gyurcsany sajat oszodi elmondasa szerint ugye leszarja, hogy benne lesz-e a torikonyvekben - savanyu a szolo?).

Patthelyzet. Az egyetlen megoldas, ha beut egy igazi krach. Akkor vezeraldozattal meg hozhato a reformparti, bar az idozavarral ugyanugy meg kell kuzdeni.

Meg valtozhatnak a dolgok: a kulcs, hogy mit csinal 2007 osze es 2008 decembere kozott gyurcsany - ebben egyetertek w-vel.
RE: a nagy levin 2007.08.14. 00:45:34

Na ja...

"Az egyetlen megoldas, ha beut egy igazi krach. Akkor vezeraldozattal meg hozhato a reformparti, bar az idozavarral ugyanugy meg kell kuzdeni."

Az nem lenne igazán jó.

Egyrészt kiürülne az ország, a fatal érteliség elhúzna a bánatba. Másrészt nemcsak a jelenben van eladósodva az ország, de elég sok kötelezettséget vállt már (és még fog) a jövőre nézve is (autópályák, metró, müpa, kormányzati presztizsberuházás stb.), tehát a következő kormányoknak krach nélkül is kicsi lesz a mozgástere. Harmadrészt azonnal megjelennének a zavarosban halászók, akik a figyelem lanyhulását kihasználva lerabolnák, amit még le lehet (félek tőle, hogy egyes köröknek (nevezzük nevén: pl. bizonyos szdsz-es és hozzájuk közelálló köröknek) meg fog fordulni a fejében ez a forgatókönyv is).

A reform az, hogy jóval kevesebbez kéne lopni. Ma M-on a nem közvetlen közszolgáltatásra fordított közpénz 60-70%-át feleslegesen költik el, vagy simán ellopják. Ez a 70% fölötti délamerikaihoz közeledik és nagyságrendileg az ugandai 97%-hoz húz.
A reformfletó azért építi le a közszolgáltatásokat, hogy azt a pénzt is el lehessen lopni.
Amúgy meg ha a OV marad, ma azon sírna a szánk, hogy milyen szarul jöttünk ki az eurós átállásból és a rohadt fasiszta miatt felment az infláció 1,5%-ra. Persze, hogy loptak, diszkrét keleteurópai mértékben, ezek meg szélsőkazasztáni mértékben, mindent ami nincs leszögezve. OV egy barom, de olyan mértékben jobb mint ezek, hogy ha zongorázni tudnám a különbséget.........
morpho!!! Éljél meg OV előtti minimálbérből Te!!!!!!
Amely egyébként még így is csak a "kazasztánit" múlta felül.
Amúgy meg a lakáshitel pénz nagyrésze tényleg a középosztály válalkozásaiba ment, mert kvázi jelzáloghitelezésként működött, részben erre is találták ki. Biztos jobb lett volna ha a kókafélék offsore cégeibe megy a pénz.....
Csak eppen ott ez a begyoposodott, lomha, lassan fordulo maszop, horngyulastol, szilstol, kisspeterestol.

Részben igaz, csak ne felejtsük el, hogy 1989 óta tényleges reformot eddig csak horngyula alatt csináltak...
Bár az is igaz, hogy az uccsó pillanatban ő is behúzta a féket, a bokros meg mehetett...
Oké, jót röhögtem rajta, de már kissé lerágott csont. A kedvenc szcientológusaitokról listázott a Heti Válasz. hetivalasz.hu/showcontent.php?chid=16357
Jó a cikk kiinduló gondolata, de van benne egy óriási tévedés. A jelenlegi nyugdíjrendszerre azt állítja, hogy az nem fenntartható, míg a "gondoskodjunk magunkról" rendszer az igen.
Hát sajnos NEM. Az ugyanis ugyanúgy a jelenlegi nyugdíjrendszer részét képezi.
A "jelenlegi" nyugdíjrendszerben ugyanis mindenképpen az aktívok megtakarítása fedezi az inaktívok fogyasztását. FÜGGETLENÜL ATTÓL, hogy ez az állam felosztó-kirovó rendszerében, vagy egy teljesen elkülönült magánnyugdíjrendszerben valósul meg. Az inaktívok fogyasztásával szemben ugyanis minden esetben az aktívok megtakarításai állnak (saját megtakarítás vagy járulék elvonás az mindegy!).
Ha ugyanis a nemzet baszik szaporodni, akkor az aktív-inaktív arány romlik így a rendszer hosszú távon finanszírozhatatlanná válik.
Egyszerűen elképzelhető, hogy ha megszületik az utolsó gyerek és elfognyak az aktívok, akkor nem lesz aki megtakarítson, és így nem lesz aki a korábban aktívok (inaktívok)megtakarítását "megvásárolja" annak érdekében, hogy az inaktívok a fogyasztásukat finanszírozni tudják. Érthetőbben: a korábbi megtakarítások elértéktelenednek, így az inaktívok is éhenhalnak (függetlenül attól mennyi megtakarításuk volt, hiszen azt nem tudják "beváltani").
Van egy pár megoldás:
1. többet dugunk
2. több embert importálunk
2. olyan mértékű gazdasági növekedést generálunk, ami az aktív-inaktív arány romlást ellensúlyozza. Pl. mindent gépek csinálnak..
Kinek melyik tetszik, aszerint cselekedjen.
Ezúttal nem olvasnám végig.
"Jó a cikk kiinduló gondolata, de van benne egy óriási tévedés. A jelenlegi nyugdíjrendszerre azt állítja, hogy az nem fenntartható, míg a "gondoskodjunk magunkról" rendszer az igen.
Hát sajnos NEM. Az ugyanis ugyanúgy a jelenlegi nyugdíjrendszer részét képezi."
Köszönöm, hogy újra elmondtad, ezt ugyanis sokan elfelejtik. (mégha az utolsó generáció érvét ma már szokás használni, ugyanis az minden rendszerben szívást jelent, ergó semmit nem bizonyít)
A több dugás jó ötlet, bár jelenleg nincs kivel, és akkor se biztos, hogy szeretnék heti két-három gyereket :)

"Amúgy meg ha a OV marad, ma azon sírna a szánk, hogy milyen szarul jöttünk ki az eurós átállásból és a rohadt fasiszta miatt felment az infláció 1,5%-ra."
Hehe :)

Más miatt ragadtam billentyűzetet:
Cikket olvasva jutott eszembe valami, ami már óta ott van.
"Amennyiben az írásos felszólítás is eredménytelen marad, az intézmény akár bírósági úton is kezdeményezheti az elmaradt napidíj behajtását. Kérdéses azonban, hogy vajon megéri-e a költséges és időigényes procedúra a kórházaknak."

Hiányzik ma Magyarországról egy nagyon fontos intézmény. Amcsiniában úgy hívják Small Claims Court. Ez a piszlicsálé ügyekkel foglalkozó bíróság. Ugyanis ha valakit átqnak ötezer forinttal, feljelenti, bepereli? Nem. Minek, több vele a macera és a költség. A szélhámos meg él tovább. Az SCC-nél rendszerint 1 tárgyalás az is megvan 1 óra alatt, csak 1 bíró, se ügyvéd, meg ilyesmi. Kész, kifelé menet küldje be a következőt. Szerintem ez komoly reform lépés lenne. Jót tenne a fizetési morálnak, és a fogyasztóvédelemnek is.
Paranoid Android2 2007.08.14. 08:52:57
igazad van, kevesebbet kőne lopni. sőt, nem kőne lopni, bassza meg!
"Persze, hogy loptak, diszkrét keleteurópai mértékben" ld. fent. sztem azé' nem vótak annyira diszkrétek...csak kevesebb idejük volt lopni (4 év), míg a maszopnak lassan 10 év...
"OV egy barom, de olyan mértékben jobb mint ezek" a barommal egyetértek és kár érte. jól indult az ürge de elqrvult, mint anakin - dart vödör
"Biztos jobb lett volna ha a kókafélék offsore cégeibe megy a pénz...." nem lett volna jobb, de így sem a legjobb hejre ment
Mellesleg, a 1,5%-os infláció önmagában is probléma. Túl alacsony, és visszafogja a gazdaságot.
a több dugást vállalom:)
LV, ez az SCC kiráj, télleg jó lenne itt is
"...ha megszuletik az utolso gyerek..." akkor szerintem nincs mirol beszelnunk tobbe. Az a generacio, amelyik nem kepes meghozni az gyerekneveles aldozatat miert kovetel maganak felhotlen oreg kort? Amit a szuleinktol kaptunk azzal a gyermekeinkek tartozunk, eddig azt hittem ez mindenkinek vilagos.

Kulonben mindig megmosolyogtat, amikor az emberek nyugdijas eveikben akarnak "majd" jol elni. Gondolom ez a remeny segit vegigburcsazni egy letet. Nem szep dolog meghozni ezt a hirt, de sajnos az oreg kori szabadsag mar nem ugyanaz, mintha valaki fiatalon szabad. idoseb korban ha megvan meg minden kereke az embernek elfilozofalgathat, de ehhez nem kell sok penz. A sok penz akkor jo, amikor az ember meg tud hodeszkazni, kocsmazni, ejtoernyozni, stb... Plusz nincs az a penz, amit a dokik es/vagy kuruzslok nem tudnak kicsalni az idos beteg es betojt oregektol. Emelt fejjel is meg lehet pedig halni, a nagyapamnak sikerult, ugy, hogy doktort eleteben nem latott kozelrol. Nekem ez nem fog menni, az utobbi 35 evben mar 3-szor rajuk szorultam. Ez nem lenne remiszto statisztikailag, de sajnos mindharom az utobbi 3 evben tortent, a tendencia tehat felettebb nyugtalanito.
"Amit a szuleinktol kaptunk azzal a gyermekeinkek tartozunk, eddig azt hittem ez mindenkinek vilagos"
világosnak kőne lennie, de sajna nem az:(
erről 1ébként eszembe jut egy mondat (vhol láttam): a Földet nem a szüleinktől örököltük, hanem a gyerekeinktől kaptuk kölcsön. de egy kicsit off
a nagy levin:

Nos, szerintem megpróbálkozhatott volna valami "újal" legalábbis kis hazánkban. Tényleg az országért az ország miniszterelnöke lenni. Nehéz eltávolítani valakit akit az ország többsége támogat. A gond ott van tán, hogy ő az mszp-é na és innentől az állapota már belső erőviszonyokon múlik.

A közvélemény erejét pedig nagyon jol tesztelték és meg is vezették az elmúlt másfél évben. Sajnos tényleg úgy tűnik hogy 4 éves cikluson belül nincs az az isten aki kirobbantaná őkelmét és slepjét. De arra se hogy bármire rávegye ami a kis rövidtávú érdekükbe ütközik.

Az ilyen rövidtávú érdekekre és pártideológiákra rámegy az ország. Megint.
Nem érdeke a hatalmon lévőknek a változtatás, mert az pénzbe kerül és nem nekik fog jövedelmezni. Ha jön is valaki, aki használható változtatást szeretne, gyorsan kipattintják és jön helyette olyan, aki felállít egy bizottságot, juttat a haveroknak, és papírokat tologatnak egész nap. Aztán ha van is számonkérés, bemutatnak egy köteg A4-est,h íme, ezt tettük. Mi aztán halálra dolgoztuk magunkat. Íme a mai magyar közigazgatás felsőbb rétege.

A lényeg,h megszedjék magukat és akkor nekik már futja magánkórházra és nem a nyugdíjból fognak tengődni, az meg,h a többiekkel mi lesz, hát ki nem szarja le. Most dőljön a lé,h ne fájjon a holnap.
Szóval nem lesz itt változás, hiába is beszélnek róla, mert a rendszert működtetőknek ez semmilyen formában nem érdeke.
Egy hónap múlva újabb verseny indul, amelynek keretében Che Guevara-pólót viselő seggfejeket kell eszméletlenre rugdosni a nyílt utcán, majd erről is fényképet küldeni. Minden beküldő ingyen polót kap. Ezt azért mondom el, hogy lehessen máris felkészülni. Igazából már a fényképeket is lehet küldeni, nekünk mindegy, a komcsik meg pusztuljanak... Elfogadunk vörös csillagos vagy CCCP feliratú pólókban feszítő seggfejek megruházásáról szóló képeket is.

blog.tomcatpolo.hu/

Jelentkeztek? :D:D
Ezt a szalon náci macska geciot kiengedték? Szomorú.

Mindenestre vennék magyar márdás pólót golyó ütötte lyukkal.

:-DD
No Carnivora, ez az a stílus, ami ide nagyon nem köllene ...
No Carnivora, ez az a stílus, ami ide nagyon nem köllene ...
Carnivora

Csak megkérdezem, hogy ezzel mégis mit érhet el ez a náci csürhe?
Idáig jutottunk: "Nem teccik valami? Kérsz egyet?"
Semmivel sem vagytok jobbak a cigányoknál
Carnivora, kijelentem, hogy te nem vagty magyar.
Ha az volnál, szégyelném. hogy én meg az vagyok (anyai ágon több, mint 600 éve).
Pfuj.
John Lenin 2007.08.13. 12:42:38

"És mindkét nagy párt nyugodtan megegyezhetne egy alkotmánymódosításban, miszerint 2014-től 6 éves ciklus van 101 képviselővel, oszt jónapot."

Aha. És az lenne a 101 nagykutya...:)
Már látom is a Disney stúdió lázas előkészületeit Etyeken.
RE: Carnivora 2007.08.14. 11:49:15

Annyira nem értem ezt a fiúcskát, hogy az félelmetes. Sokáig azt hittem, hogy a rengeteg nácica prüntyőke kikiáltotta őt istennek, mert kellett nekik egy olyan a fiú pedig épp akkor volt azon a helyen és bár lehet, hogy egy darabig még élvezhette az adódott helyzetet, aztán, most már nem tudja levetni a kabátot. Még sajnáltam is, hogy szegény...
A barátnője írásaiba beleolvasva biztos voltam abban, hogy én érzem jól a valót és nem azok, akik ezt a fiút sátánivadéknak kiáltják ki. Hiszen ha olyan lenne, amilyennek mondják, épp ez a lányka lenne az, akitől úgy kellene elhatárolódnia tomi cicának, mint ama bizonyos patásnak a tömjénfüsttől – és nem teszi, immáron ha jól tudom, öt éve. Sőt, látható módon szeretik egymást. Majdnem, hogy szívesen írnám: romantikusan.
Ez a blogbejegyzés viszont olyan, hogy attól hánynom kell, mint azoktól, akik magukévá teszik az ilyen nézeteket és tapsikolnak hozzá. Mert nem mentség, hogy a zsigerekkel nem lehet gondolkodni.

Asszem, igaza van a barátaimnak, én gyógyíthatatlanul naiv vagyok. Nekem újra kell járnom az emberismereti iskolát. Óvodát. Bölcsődét.
Igen kb. ezt vártam a buta bolsevik droidok elkezdenek fröcsögni annélkül, hogy képesek lennének értelmezni egy idézetet + hangulatjeleket ...

Egy értelmes reakció volt rokica-tól. Grat.

öreganyád ki nem sz*rja le te miket jelentgetsz ki? fel? vége a III/III-as arany korszakodnak ;)
tundrazuzmo 2007.08.14. 12:43:45

Az a baj, hogy ezek gyakorlatilag egy nagy család ( a cirkusz csak a plebsnek megy) , és te sem szavaznád meg anyukáddal, hogy kidobjátok a fatert :D:D

Egyedül népszavazással lehetne rákényszeríteni őket pl. a létszám reformra. -
301.
Végigrágtam,lenyeltem,-csak azt nem látom mivel vagyunk előrébb!A szokásos rágcsikálás,megoszlás,veszekedés.

Amint rádöbben mindenki,hogy ez nem tréfa,elgondolkodik:hogyan tovább,mert így nem lehet-majd akkor.Amint a "pol.elit" meg a "nép" feléri ésszel,hogy REND kell;nu ,majd akkor indul értelmes párbeszéd.Addig marad a dzsuva.
Kiderül,hogy akikett kell,azokat bizony pofán KELL verni.Akiket meg kell köveni,bizony meg KELL.Addig?Símogassátok,bár büdös-de jó meleg.-MÉG!
Erre a bejegyzésre gondolok például:

"Tomketisták kíméljenek
2007 / 01 / 24, 22:08:17 | Athina

Alapvetően meglehetősen toleráns ember vagyok, de egy csoport van, akiket ki nem állhatok: a tomketista hülyegyerekeket, akiknek életkora 15 és 18 közé esik, intelligencia hányadosuk pedig nem lehet több az előbbi értékek duplájánál, abból kiindulva, hogy kerek szemekkel figyelik, mit tesz az ő imádott vezéralakjuk, és gondolkodás nélkül követik őt minden hülyeségébe. Meg persze fenntartások nélkül alapigazságként kezelnek mindent, amit az ő blogjában olvasnak.

Hát, remélem, egyszer ezek a zsenge korú példányok is felnőnek, és rájönnek, hogy a világ sokszínű, ami nem csak nácikból, meg zsidókból áll, hanem elsősorban emberekből, akik között van sokféle természetű, jellemű, de nagyon elhibázott dolog mindenféle beton egyszerű algoritmus szerint elítélni, vagy épp ellenkezőleg, felmagasztolni személyeket."
blog.athina.hu/?m=200701

Bocsánat, kedves Athina - ha olvasol errefelé - muszáj volt citálnom Téged. Egyszerűen azért, mert tiszta szívvel úgy érzem, valahol félresiklott ez az egész dolog és a Te hasonló jellegű megnyilvánulásaid valahogy vissza tudnák zökkenteni a barmokat a valóságba. Akármelyik oldalon álljanak is.
Ja csak az ilyen rendicsálások a történelemben mindig elég sz*rul sültek el ...
rokica · rokica.blog.hu/ 2007.08.14. 13:37:05

Mondjuk ezt v.hol Tomcat is így gondolja szerintem csak az olvasói többsége mára tényleg nem az IQ harcos réteg , és igen nehezen képesek értelmezni, szelektálni a sorokat , amelyek alapvetően polgárpukkasztás céljából születnek.
RE: Carnivora 2007.08.14. 13:41:11
Igen, valami ezt súgja nekem is. Azonban a "polgárpukkasztásnak" is vannak határai. Főleg akkor, ha tudja, holnaptól valszeg négyszázharminckettő darab "forradalmár" fogja agyba-főbe verni azokat az akárkiket válogatás nélkül, akiknek valami hasonló ábrás pólója van. Mert szerintem az ő intelligencia hányadosukkal ez akár malacka is lehet, hiszen annak is van feje, vagy akár a Hold, hiszen alig különbözik egy csillagtól.
Nem tudom, hová lett a hozzászólásom, de a lényege ennyi volt csak:
A "polgárpukkasztásnak" is van határa, ezt egy értelmes embernek tudnia kell. Mint ahogy azt is, hogy a hős forradalmárok egy ilyen felhívás után holnaptól tömegesen fognak agyonverni bárkit, akinek csak egy kicsit is hasonló kép van a pólóján, vagy akin egyáltalán van póló, mert úgy a biztos.
Ennyire nem lehet a fanatizálással "játszani", mert az bizony működik – és a sötét textilbe burkolás csak erősíti a hatást.
Vaffanculo: a jobbos alternatív programról irogattam a sajátra is (az általad jelzett is, de van ott még). De hogy ne csak a sajátra hivatkozzak, nagyrészt megvan itt is minden, leginkább a "Malacka az űrben" post hozzászólásaiban, de az utána következő oktatási, egészségügyi, stb. témájú postokban.

Ide annyiban tartozik, hogy nemcsak a reformok következetes vagy következetlen végigvitele a tét, hanem gond lehet a reform tartalmával is (isten ments egy következetesen és diktatórikusan végigerőltetett de alapvetően hibás változtatástól)

Van, lehet, és kell is kritizálni amit feriék csinálnak. És van még minimum egy, ha nem kettő használható évük.
No, K'Wo végre leírta, egyszeri közgazdaságtan.
Árpikám érted már végre! Hiába takarítasz meg magadnak az "új" rendszerben, ha "baszunk szaporodni", az pínz nem fog érni semmit. A baj csak az, hogy az "új" rendszerrel már a mostani helyzet is finanszírozhatatlanná válik.
én is már kurva régóta gondolkodom azon, amit a tóta w írt, mert sajnos ez a helyzet nem tegnap kezdődött, és tényleg szar a helyzet, de szerintem sem a maszopot sem a fideszt nem kell leírni:
a reformok tényleg lelassultak, de azt még nem lehet tudni, hogy az a kurva nagy felfordulás, amit most csináltak (főleg az eü-ben), mit fog eredményezni ha konszolidálódik a helyzet, lehet, hogy nagyobb lesz a javulás hosszú távon, mint most bárki képzeli (a bokros csomag is elég sokáig éreztette a hatását),
a fidesz esetében meg érdekes elgondokodni, hogy a mikola miket kezdeményezett 2002-ben az eü-ben, persze a vitya (meg a mikola is)azóta sokat változott, és nem úgy tűnik, hogy az előnyükre,
de ha csak 98-ból indulunk ki, akkor nem kell annyira megijedni: reformokat ugyan nem csináltak, de nagyon fegyelmezett ktgvetési politikát nyomtak 2001-ig, bár az tény, hogy a médiakiegyensúlyozás, és a saját klientúra építése eléggé odabaszott az amúgy is szarul működő demokratikus intézményrendszereknek


igazából 2010-ben fog eldőlni a dolog hosszú távra:
ha fidesz nyer kiderül, hogy a maszopban mennyi önuralom van, és a fideszben mennyi bátorság, hogy továbbvigyék a reformokat és, hogy meg tudnak-e egy minimum programban (pl. fontos 2/3-os törvények, mint a pártfinanszírozás)állapodni

ha a maszop nyer, akkor érdekesebb a kérdés, mert akkor a vityát lehet, hogy most már tényleg elzavarják az anyjába, és így bármi lehet utána a fideszből (nyilván a slepp nagy része is takarodna, tehát akár még egy mdf-szerű párt is válhat belőlük, amelyik talán már jobban hasonlít egy normális konzevatív brigádra, mint a mai radikális populista koleszos banda)
athina & tomket két tehetséges és a szokásosnál őszintébb remek emberke...

aki érti a szarkazmust, a jóízű humort, és fejleszteni óhajtja elemző- és ítélőképességét, valamint képes tolerálni mások sarkított, és kialakítani saját önálló véleményét, azoknak nyugodt szívvel ajánlhatom: olvassák őket, érdemes...

RE: -lyla- 2007.08.14. 15:22:59

Nem, nem, nem nem!!! Ne essünk át a paci túloldalára. Tomket egyáltalán nem remek emberke, bár lehet, hogy lehetne, ha gondolkodna. Addig még csak meg sem közelíti az általad ragasztott címkét, amíg fingja nincs arról, hogy mit csinál. Ha meg van, hát azért. Én csak azt próbáltam sarkítani, hogy nem maga a sátán. Ettől azonban még lehet végtelenül ostoba, aki képtelen felmérni, hogy sok majom számára a játéka véresen komoly.
"global worming"

LOL : )
Jönnek a férgek!
de-lyla-
ne nyirjad má a TWÁ séróját,
máshová az ath+tom-ot
Nem témába vég, de okos embereket szeretnék megkérdezni:
szerintetek ha ma éjfélkor (utsó nap vége)odaállítok a Szigetre, akkor már bemehetek ingyen?
Lord Valdez! Ez a fasza az OV-ban, ha alacsony az infláció az a baj, ha magas akkor meg az, ja és a közepes is szar. A fletónál meg minden jó.
A "magas minimálbér" megfojtja a gazdaságot ha ha a 100 euróról 200-ra felmegy haha.
Vaffanculo!! A cihológusok szerint az ember már 70 IQ fölött azt választja ami neki jobb. Például a kevésbé lopós bagázst. De remélem neked most jobb mint 6 éve. Habár aki elhitte a Tőbb pénzt az mebereknek szlogent annak nincs 70.
Több pénzt az embereinknek!!!!!
Nekem, Rokonomnak, Haveromnak.
Jó a cikk, meg van egy csomó jó hozzászólás is. De tényleg. A szomorú az, hogy ha összeülnénk, és egy fél éven keresztül agyalnánk szerintem egy csomó jó dolog kijönne az egészből... És persze ilyenkor jön elő a kérdés, hogy honatyáink ezt mirét nem tudják... Amúgy én azért nem vagyok elájulva GYF reformtörekvésetől. Ha csak az eü-re gondolok, ott nagyon az az érzésem, hogy egy érzékeny témát egyszerűen el akarnak tolni maguktól, és nem megoldani. Szerintem - bár ezt már más postokban írtam - az eü kérdése nem arról szól, hogy Horváth Ágica olvasott egy-két könyvet nagy liberális véleményformálóktól, és visszaböfögi, hogy milyen hatékony is a több biztosító. Mást még nem is hallottam Tőle. Végig kellene menni egy kórházon egy jegyzetfüzettel. Egy jó szakember pár hónap alatt százmilliókat spórolna ebben biztos vagyok... Ja és ez eü átalakítást nem lehet 1, 2 de még négy év alatt sem véghez vinni. Egy komolyabb, nagyobb cégnél is akár 5-6 évig is eltarthat egy durvább szerkezetátalakítás, pedig ott van tulajdonosi szemlélet, ami ugye Mo.-n az eü-re nem jellemző...

Ja és akik meg nem fizetnek TB-t azokat jól pofán kéne zúzni...

Egyébként Árpád az a legnagyobb baj, hogy amikor Te trottyos leszel azok lesznek a legnagyobb pofájú nyugdíjasok, akik után nem fizettek TB-t, járulékokat. És lesznek sokan... Sajnos nagyon sok szavazatot hozhatnak... Légy üdvözölve Latin-Amerikában...

Amúgy én már feladtam... Kis oligarchiák nyomulnak a zsíros állami megrendelésekért Mo.-n, és pártnak nevezik magukat...Doszt mindegy ki lesz szerintem...
vissza az eredetekhez!!!

mszp-fidesz fix 2
mert,ha a fidesz nem nyer,szétesik
(három bukta még gombócból is)
ha az mszp nyer, 12 évvel nem tudni
elszámolni, még önmagának is gáz.
már pedig itt minimum 6-8-10 évben
kell jövőzni.
jó a fix 2,mert még egy kicsit
játszhatjuk az "enyém a vár tied a
lekvár" játékot.
de, megoldásként:
" Azert sok normalisabb orszagban szerintem elgondolkodnanak ilyen helyzetben mar egy nagykoalicion..."
tetézve a pártok BELSŐ reformjaival

és akkor:
B S & T
:-(
És kik lennének abban a nagykoalában?
Mert egy Semjénnel piszkosul kint lennénk a vízból, Mikola meg dobná a lyukas úszógumit.
Az egészségügyi reformról mai hír: 42 milliárd forint többlettel zárta az első félévet az egészségügyi kassza.

1, Miért? Miért nem költötték a betegek ellátására? Nem az a célja a egészségügyi befizetéseinknek?
2, Ebből az összegből hány rákbeteg mütéti és chemoterápiás várólistáját lehetett volna csökkenteni?
3, A rákbetegek várólistájának csökkentése növeli-e az életbe maradási esélyüket.
4, Kik azok a vezetők akiket a 42 millárd forint gyógyitástól való elvonásáért felelősségre kell vonni?
Ne Félj!

Ezt most így tényleg? Kár volt bezárni,az OPNI-t..
morpho

Kit akarsz beutalni..?
mai hír: hat évre bebetonozzák a minisztériumi főosztályvezetőket, APEH vezért stb. index.hu/politika/belfold/koz0814/

frankó lesz 2010-ben az utánuk következő bandának, örökségül megkapják a leválthatatlan apparátust...

szintén mai hír:
"Minden várakozást alulmúl az egyelőre csak becsült, de a közlés szerint ±0,2 százalékos hibahatárral kalkulálható második negyedéves GDP-adat. A gazdasági növekedés a KSH szerint 1,4%-os volt, pedig az előzetes elemzői vélemények 2,5% körüli átlagot vártak."
index.hu/gazdasag/magyar/gdp070814/

Frankó... Szlovákiában meg 9%. Lehet hogy igaza lesz ennek az idióta Gyurcsánynak, és előbb-utóbb átköltözöm?

morpho
Bezárták az OPNI-t? Miért ez itt nem a folyosói faliújság?

" Ezek elismerésre méltó pénzügyi eredmények, de nagy ára van annak, hogy a kórházak megőrizzék működőképességüket, mondta az Index kérdésére Varga Ferenc, a Magyar Kórházszövetség elnöke. „Kérdezzék meg az OEP jó eredményeiről azt a beteget, akinek a műtétjét a következő hónapra kell elhalasztani”, javasolta a siófoki kórházigazgató.

Varga Ferenc szerint folytatódik a kórházak eladósodása, az adósságállomány ma 25-50 milliárd forintra tehető. A kórházak működése gyakran a beszállítókkal kötött alkuknak köszönhető. Félő, tette hozzá, hogy ha egy-egy beszállító felmondja a szerződést, akkor ellehetetlenülnek az intézmények.

A kórházak arra koncentrálnak, hogy meglévő műszereiket karbantartsák, újak beszerzésére alig van lehetőség. Ugyanígy az épületek felújítását is el kell halasztani takarékossági okokból. Az elmúlt hónapokban sok dolgozót el kellett bocsátani, ami több helyen az ápolás és az ellátás biztonságát és szakmai színvonalát veszélyezteti, hangsúlyozta a Kórházszövetség elnöke. "

Elmebeteg ez az Elnök, igaz morpho?
Eszem-faszom megáll, mondaná Nagy Feró: index.hu/gazdasag/magyar/ingad070814/

Gondolom meg akarják szondázni a népet, hogy mekkora közfelháborodás várható az ingatlanadó bevezetésekor. Megsúgom: nagy. A 2006 őszi csetepaté fütyi volt ahhoz képest, ami akkor várható, ha bevezetnének egy elmebeteg mértékű ingatlanadót, pl. az itt pedzegetett 3%-ot. Vidékieknek, panelosoknak éves szinten 300 eFt mínusz, fővárosi átlagos méretű téglaépületnél 600 eFt. Aha. Ahogy Móriczka elképzeli. Egy éjszaka alatt megbukna a kormány (tök mindegy, hogy milyen színű), borítékolom.

Paranoid Android2 2007.08.14. 17:57:49
"Vaffanculo!! A cihológusok szerint az ember már 70 IQ fölött azt választja ami neki jobb. Például a kevésbé lopós bagázst. De remélem neked most jobb mint 6 éve."
Szal, azt akartam írni, h időarányosan lopott kevesebbet a fityesz, sztem az intenzitása hasonló vót. de tök mindegy, haggyuk ezt a faszba, lerágott csonti...nem emléxem pontosan mijen jó vót nekem 6 éve, azt tudom, h most szarabb, mint mongyuk 2 éve. ennek spéci oka van, cégünk az eü-nek szállít és a fizetésem arányos a forgalommal. szal, képzeld el, a kórházak nem rendelnek mer nincs miből és nem fizetnek mer nincs miből. mégeccer, spéce eset, nem általánosítani:)
dark future · 2007.08.14. 20:18:47
mai hír: hat évre bebetonozzák a minisztériumi főosztályvezetőket, APEH vezért stb. index.hu/politika/belfold/koz0814/
hát ez fasza... pifasz a lócsájába ennek a csürhének...
ez is mai: "1,2 milliárd forintból megújul jövő év végére a Kossuth tér."
index.hu/politika/belfold/budapest/kossuth697/

Kár lenne azt a térfelújítást elkapkodni... Kinézőben van még ott egy-két attack a nem is olyan távoli jövőben.
Eszeltem, hogy az ingatlanadó a várható óriási felháborodás és kötelező népszerűségcsökkenés ellenére miért érné meg és kinek, hol van benne a biznisz. Asszem rájöttem.

A bérlakások aránya európai viszonylatban igen alacsony, nálunk a legjelentősebb vagyonelem éppen az ingatlan. Mekkora üzlet lenne egyeseknek, ha az elviselhetetlenül magas ingatlanadó miatt tömegek akarnának megszabadulni ingatlanvagyonuktól?

Egyszerű a képlet. Átlagpolgár vagy, és van egy tíz milleres lakásod. Fizethetnél utána (3%-os sarc mellett) évi háromszázezret. Ez persze nem megy, mert nincs igazán miből. Erre jön a megmentő ingatlanos vállakozás, aki felajánlja: add el neki a kéród, és lelakhatod az árát (mondjuk lakhatsz benne ingyen tíz évig), ráadásul nem kell perkálnod az adót sem. Mindenki jól jár, leginkább a vállalkozó.

A budai hegyoldalban lakó öregasszonyokra és lakásaikra méginkább működik a fenti modell. Szóval rosszat sejtek. Paranoiás vagyok, vagy lehet ebben valami szerintetek?

dark future
Ahogy a az új Kormányzati negyedet kitalálták... hát lehet, hogy nem vagy paranoiás.
Megnéztem közben az 1.2 milliárdért átépítendő Kossuth tér díjnyertes látványterveit. Hogy mekkora egy parasztvakítás...

Egy nagy ötlet van benne: a placc két oldalán a két medence. Előnyei:
1./ nem kell drága pénzért minden télen műjeget csinálni
2./ nem kell messzire menniük a vízágyúknak újratölteni

+ végre lesz hol fürdeniük a kempingező tüntetőknek

Öszintén bevallom több,mint 300 hozzászolás után,fingom se volt arról,mi a vitainditó téma.
Nem birtam cérnával,elolvastam.
Kár volt.
Valahogy a lényeget mindig kifelejtik nálunk.
Szerintem teljesen máshol van az eb elhantolva.W.Churchill itt kakukktojás,nem tudom miért kellett belekeverni.A szitu teljesen más volt,a nép is akarta,amit ő is akart,meg aztán ott lövöldöztek is.Megdögleni meg kevesen szeretnek.Erről ennyit.
L. Monika mit keres itt?Sokat,nagyon is!
Nagyon ért ahhoz,a közigazgatásban hogyan kell a lóvét "igazságosan" elosztani.Itt szivárgás is volt összel,a pali bele is bukott,igaz csak ideiglenesen.
Nézzük a további névsort,kiknek is van joguk dönteni lóvéügyileg,és eljutunk a lényeghez.
2007-13-ig ezermilliárdokra van esély,de sajnos ehhez önrész is kell.
Ez a "reform".Ferikénk azt nyilatkozta a TV-ben,2006-7-ben kb 2000 milliárdot kell összekaparni a kormánynak/szó szerint igy mondta/,hogy az uniós csapok megnyiljanak.Mik épülnek majd?
Autóutak,felujitások stb,stb a maffiák kedvenc játékterei.
A megfelelő emberek már a megfelelő helyen várakoznak.Másfélezer mill. már le is van osztva.
A nép, meg a csőcselék a régi,jól kidolgozott módszerek szerint egymának lett ugrasztva.Müködik a dolog,lásd hozzászólások többsége/98%/.
2010.
Olvasom az ujságokban,ész megáll,az MSZP komolyan aggódik,hogy ha a Fidesz igy politizál,elveszti a választásokat.Az MSZP aggódik.
Abban igaza van TWá-nak,a Fidesz se nagyon töri magát.
Könyörgöm,ki akar egy lepukkant,lerabolt ingatlant megvenni?
Viktor nem hülye,mint sokan itt szeretnék.Ő tudja,nyerni ma Magyarországon 2/3-dal,érdemes.
Szerintem 2002-ben is ezért nem ugráltak a szavazatszámlálós játékban.
Új választás,nyernek néhány mandátummal,aztán bukta örökre.
Aki nem szines szemüvegen keresztül néz,látja,Viktorka szép lassan szisztematikusan épitget.
Körbejárogatja az EU-t,barátkozgat,társakat keres és vár,türelmesen.Ő szerintem tudja 1848-ban és 56-ban is ezért volt a bukta.
Egyedül nem lehet a kocsmában hözöngeni,mert elkalapálnak.
Ezért is röhelyes néha a kis pártocskák hözöngése,zavarjuk el ezt meg azt.
Aztán ott állunk a kocsma közepén egyedül,körbe meg sok köcsög furkósbottal.Fix 2-es,ők nyernek.
Reform,meg,hogy változtatni kéne,meg elkezdjük,Igen,Igen na ez a madzag.
Ez megy pár száz éve és ez lesz ezután is.Minden generáció változtatni akar és fog is.Mi sem ugy élünk,mint szüleink és nagy szüleink és nem is akarunk úgy élni.
Mi most szivjuk el a levegöt/lopjuk el a jövöt/az unokáink elöl.
Azt a lottyadt öregkort jó lenne elérni.
A jövő?
Néhány éven belül kb 8 milla magyar,ebből 3-3.5 milla roma,akik győzikeszinten akarnak majd élni,0 iskolázottsággal,150% munkaundorral/kivétel van,tudom 1-2%/.
a többi magyar,ázsiai bevándorló.Ebből 2-3 milla nyugdijjas.
Ezek lesznek igazán a szép idők.Pár év csihi-puhi,aztán,minden kezdődik előről.
Lenne megoldás,de arról itt nem irt senki,az okosok,fent ők sem sürgetik.
Majd a másik,miért én?
Felelőség?Felelelőségrevonás?Ugyan!
Sokat zabált a nép,előre,fizessenek!
Ez a mókuskerék pörög-pörög,ki tudja mióta,és fog pörögni,ki tudja meddig.
Nagyjabol jo VI.Lenin! De hosszu, sokan nem szeretik a hosszu fejtegetest, irjuk le zanzasitva:
A tarsadalmak tobbsege mindig luzer volt, a nyerok meg rohogtek. Neha a luzerek fellazadnak es elsoprik az elbizakodott nyerok egy reszet. Maximum azon tud valtoztatni egy allamferfi vagy egy ideologia, hogy a luzer/nyero arany mekkora egy-egy orszagban. Persze az is lehet, hogy ez egy "tortenelmi konstans", ezen meg filoznom kell. Nem nagyon valaszthatsz: nyeronek szuletni kell, luzernek szuletni muszaly. Azert persze megprobalhatjuk megvaltoztatni az evolucio torvenyeit, ha vegre sikerrel jarunk, akkor eltunik az emberiseg a vilag szinpadarol. Meg szerencse, hogy joszandekunkat folyvast elgancsoljak a feriviktorok.

Az ingatlan ado bevezetesekor en is megyek a Kossuth terre, - ah talan inkabb megnezem a TV-ben. De lehet, hogy megiscsak kimegyek, majd meglattyuk.
XY számú hozzászólások alatt megint sikerült eltérni a témától. Túl sokat várunk el mi "halandók" is a politikától... Hányszor gépeltük be már OV vagy a min.elnök nevét. Részben természetesen ők a felelősek azért, hogy "rendbe legyen téve" ez a kurva ország. De vegyük észre magunkat is. "Persze legyen, rend és minőség a kórházban, ha bemegyek valódi minőségi ellátást kapjak"---de ha ez már a saját kibaszott pénztárcámat érinti, akkor jön a zsidó gyurcsány, cigány viktor. Ne elsősorban tőlük várjuk.

Dark future, INGATLANADÓ

A
www.utolag.com/DrabikMiABaj.htm

honlapon ezt írják az ingatlanadóról:

Magyar ingatlanok külföldi felvásárlása

A BBC-ben komoly szakemberek kerekasztal-beszélgetésben foglalkoztak azzal, hogy Magyarországon nagyon olcsóak az ingatlanok, és tulajdonosaik igen csekély fizetésből, illetve nyugdíjból élnek és ezért könnyen rászoríthatóak lennének arra, hogy ezeket az ingatlanokat eladják. Az is felmerült, hogy ingatlanadó kivetésével ez az eladási folyamat felgyorsítható. Az egyik közgazdász fölvetette, hogy tudomása szerint Magyarországon sok nyugdíjasnak van magántulajdonában a lakása, mivel az állam eladta nekik. Ha bevezetik az ingatlanadót, akkor ezek csekély nyugdíjukból képtelenek lesznek azt fizetni. Tömegesen kényszerülnek eladni lakásaikat. Az ingatlanok ára még jobban leesik. Javasolni kell az angol kormánynak, vásárolja fel ezeket potom áron, majd pedig ajánlja fel ingyen az angliai színes bevándorlóknak. Így részben megszabadulhatnának tőlük. A kerekasztal résztvevőiben általános derültséget keltett az emberbarát közgazdász ötlete.

Rövid idővel ezután megjelent egy híradás a Magyar Nemzet című lapban az ingatlanadóról. Még egy táblázat is készült az adó várható nagyságáról. Ebből kiderült, hogy Budapesten egy szerény, 50 négyzetméteres lakás adója évente akár 360 000 forint is lehet. Vagyis havi 30 000 forint, míg az átlagos nyugellátás jelenleg 60 000 forint. Még a Gyurcsány-csomag ismertetése előtt Bokros Lajos és három liberális közgazdász társa is már tett egy csomagajánlatot. Ebben megjelent az ingatlanadó követelése. A lakás értékének arányában már az 1% is 10-15 000 forintos adóterhelést jelenthet havonta. Ezeket a lakásokat az emberek egyszer már megvásárolták az alacsony bérükből a kommunizmus idején. A rendszerváltás után eladták nekik másodszor is. Leadózott pénzükből fizették ki, és sokan még ma is fizetik a törlesztőrészleteket. Most pedig a mesterségesen felduzzasztott költségvetési hiányra, valamint az ugyancsak mesterségesen és tudatosan előállított külkereskedelmi hiányra hivatkozva el akarják venni ezeket az ingatlanokat a nyugdíjasoktól, a nyugdíjukhoz képest szégyentelenül magas adóval. Az otthonaiktól ingatlanadóval megfosztott alacsony jövedelmű rétegekhez tartozók közül sokan hajléktalanok lesznek. Ők a globalizáció által szétroncsolt társadalom, a tőke szabad garázdálkodását jelentő liberális pénzuralmi-rend áldozatai. A havi 100 000 forintos nettó átlagkereset sem nyújt védelmet az ingatlanadóval szemben.

Nézzük, hogy most mit ír erről az embertelen ingatlanadóról a liberális közgazdász, Kornai János. Abból indul ki, hogy új törvénnyel bevezetik az ingatlanadót és azt az önkormányzatok egyik legfőbb bevételének minősítik. Ennek érdekében úgy szervezik át az adórendszert, hogy az önkormányzat erősen érdekelté váljék az ingatlanadó behajtásában. Kialakul az új adónem beszedésének apparátusa, és az rutint szerez ebben a tevékenységben. Az állampolgárok az idő múltával megszokják, hogy az ingatlan után adót kell fizetni, hogy ez az élet természetes rendjét. Így sikerül új bevételt kialakítani, amelynek a tartós fennmaradására erős biztosítékok épülnek be a társadalom intézményeibe és magatartási normáiba.

Kornai hangsúlyozza, hogy a perdöntő kérdés, például az ingatlanadó ügyében, nem az, hogy bevételi vagy kiadási oldalon történt-e a változás, hanem, hogy mennyire nehezen vagy könnyen fordíható vissza? Vagyis, ha jön egy új kormány, lesz-e lehetősége arra, hogy ezt a szegényeket nyúzó ingatlanadót eltörölje, vagy se? Kornai szerint az a fontos, hogy mennyire épül be a változás a jogrendszerbe, mennyire kényszeríti ki az érvényesítését, és milyen mély gyökereket ver az emberek gondolkodásában? Kornai azért bírálja a Gyurcsány-csomagot, mert sok benne az olyan tétel, amely aránylag könnyen visszafordítható, mind a bevételi, mind a kiadási oldalon. Figyelmezteti az Új Egyensúly program végrehajtóit, hogy amit fenn kell tartani, azt az idő előrehaladásával mind mélyebben és erőteljesebben intézményesíteni kell. Be kell cementezni a jogrendbe és az emberek gondolkodásába is.

Miután szinte kegyetlenül elmondja a pénz- és korporációs oligarchia uzsorás igényeit, jön a szokásos álszentnek tűnő együttérzés, miszerint „a kiigazítás sok embernek okoz majd fájdalmat, anyagi veszteséget és növekvő bizonytalanságot. Nem egyforma szenvedést fog rájuk kimérni a sors.” Majd így folytatja: „az örömök és az áldozatok, a hasznok, és a költségek nemzedékek közötti eloszlásáról van szó.”
na, ez most ötös alá! (nem viccből mondom)

azért csak alá, mert egy mondatban szerepelteteni (talán jól idézem) a maszopot és a demokratikus párt szavakat, hát... erősen félrevezető lehet még egyeseknek. pláne egy állandó, belső (de persze a színfalak megett) élethalálharcot folytató oligarcikus maffiaszervezet esetében.)
Na, az utolsó hozzászólásokat elolvasgatván látom ám, hogy meggyütt a Jobbik. A Sokkal Jobbik. Má' megin' sarcóják a népet. A zantidemokratikus libsijudeobolsik. Sőt, nem csak most, hanem a jövőben is. Mert miféle tervek vannak itt, kéremszépen? Sarc sarc hátán, a zoligarhák (vagy oligarcikusok?) meg lesben állnak. Hát kéremszépen, már nagyon itt volt az ideje egy belső véderőnek. Az se baj, ha több van belőle.

Ha pedig valaki úgy érzi, hogy neki menni kell, mert nem bírja a kutyákkal súlyosbított kutyásokat, meg a vasárnapi csiszatolást, az menjen. Nehogy azt mondhassuk rá, hogy na, vele is csak többen vagyunk, mert az neki se jó, meg nekünk se. Egyszer, mikor egy meccsen (finoman fogalmazva) nem hajtottam magam halálra, Kóta nem barmolt le a szünetben, csak annyit mondott, legalább kiabáld, hogy hajrá BVSC. Úgy gondolom, ilyen esetben az se szükséges.
dark future · www.andocsek.hu 2007.08.14. 21:20:20
"A bérlakások aránya európai viszonylatban igen alacsony"
És ez egyébként baj, mert röghöz köt. A munkaerő nem tud vándorolni még országon belül se. Az emberek már Bp. másik végén se szívesen vállalnak munkát.

"Egyszerű a képlet. Átlagpolgár vagy, és van egy tíz milleres lakásod. Fizethetnél utána (3%-os sarc mellett) évi háromszázezret."
Nem tudják, sem a százalékot, sem az alsó értékhatárt egyelőre.

" Ez persze nem megy, mert nincs igazán miből. Erre jön a megmentő ingatlanos vállakozás, aki felajánlja: add el neki a kéród, és lelakhatod az árát (mondjuk lakhatsz benne ingyen tíz évig), ráadásul nem kell perkálnod az adót sem. Mindenki jól jár, leginkább a vállalkozó. "
Nincs igazad. A vállalkozónak nem olyan frankó biznisz ez. Elöszőr is fel kell építeni a lakást, és jó lenne, ha pár éven belül behozná az árát. Ez viszont lehetetlen, mert horribilis bérleti díjat kellene kérnie érte. (gondolj bele, hogy milyen törlesztőrészletei vannak egy lakáshitelnek)
Használt lakásnál is mire a bérleti díjból bejön a vételi ár, az sok év.
Mivel birtokolja a lakást, ezért ingatlanadót fizet, akkor is ha üresen áll, sőt mivel az épület többet ér, mint a lakások értékének összege, ha az egész az övé, még rosszabbul jár.
Ha kiadja a lakást, akkor szolgáltat, ami után Áfát fizet, amit nem tud mivel csökkenteni. Plusz bevétel, ami után egyéb adókat. Emellett a lakás karbantartási költségei is terhelik,minusz a bérlő önrésze.

Akkor már sokkal aggályosabbnak tartom, hogy az épület valós értéke elég hetikusan tud változni, beleértve a müszaki amortizációt, és pillanatnyi divatot is. Nehéz róla naprakész nyilvántartást vezetni. Továbbá két értékbecslés közt akár 10%-os különbség is lehet.
lv
kérd fel a sam-ot replay-ra
nem azt modnom, hogy emo lesz 20 ev mulva, hanem, hogy kurvaistenARANYKOZEPUT :)
süti beállítások módosítása