W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívumKommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • silversilver: még mindig gyere bátran? pedig ez már akkor látható volt... (2020.01.18. 21:13) Gyere bátran, Törökország!
  • Utolsó 20

Titokzokni

2007.08.08. 05:30 Tóta W. Árpád

Az mindig tanulságos, amikor reflexek indulnak be.

Eltűnt a Nemzeti Nyomozó Irodából egy Államtitok. Talán valaki a budiban államtitkot olvasgatott, és ottfelejtette. Ismeretlen elkövető besomfordált, végigsompolygott a hivatalon, csempének, radiátornak álcázva magát ólálkodott a vizesblokkban, és szimatolt a fülkékben államtitok után. Rátalált, inge alá gyűrte, és kilopakodott. Aztán továbbadta a papírt egy vagy több újságírónak.

A rendőrség roppant ideges, sőt hisztérikus reakciójából két dolog derül ki. Az egyik, hogy nagyon be vannak szarva. A másik, hogy nem nyomozati érdeket óvott a titok, hanem rendőrök seggét. A doksit ugyanis valakik a rendőrség és a NNI lejáratására akarják – bizonyára – felhasználni.

Hát ne akarják, mert kettőtől nyolc évig terjed: ez a reflex. A rendőrség testületileg megfenyegeti a teljes magyar sajtót, hogy aki a szennyest kiteregeti, azt börtönbe fogják csukni, mert hogyan is képzelné azt a magyar sajtó, hogy kompromittálja a rendvédelmet.

Hej, de büdös egy titok lehet ez.


Nos, tányérsapis barátaim, az anyag már valószínűleg felkerült több interkontinentális szerverre is. Rövid felzárkóztató rendőröknek és egyéb titokgazdáknak: ilyenkor minden rendes újságíró első dolga elbattyogni egy netkávézóba, vagy felnyergelni a wifit, és feltolni a cuccot a "kibertérbe". Idézőjeleztem, hogy ne üssön akkorát. Aztán nyitunk róla egy "topikot", és kész, már csak meg kell hivatkozni, hogy terjed a dolog az "interneten". Hahó, itt a világháló beszél! Se jogosítvány, se forgalmi, csak jönnek-mennek az adatok.

És ez a jobbik eset. A rosszabbik, hogy mégsem kerül ki. Akkor ugyanis csak annyit tudunk, hogy van valami súlyos mocsokság, aminek kiderülése újra megrázná a rendőrséget. És benépesítjük az ismeretlent mindenféle sötét fantáziával, az emberi természetnek megfelelően. Egy újabb Zsanett? Vagy a Tasnádi-ügy anomáliái? Az MTV-ostrom érdekes részletei? A Teve utcai lövöldözés? Bármi lehet, vagy akár több is egyben; ki tudja, mekkora paksaméta veszett el.

Ez nem hungarikum; a WTC-vel kezdődő cselekménysorozatról igen vad, de a hivatalos magyarázatoknál mégis logikusabb elképzeléseik vannak az amerikai állampolgároknak. A reflexek pedig ott is megvannak: a koszos kis titkunk, a nyomorult hazugságunk leleplezőjét kicsináljuk, majd megússzuk röhögve, elnöki hátszéllel.

Tetszettek volna vigyázni a titokra, ha annyira büdös. Nem mintha lejáratásnak nem volna elég, hogy nem vigyáztak rá. Meg a reflexeik.


Címkék: lapszemle hülyemagyar

229 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr12134917

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egyiket sem! 2007.08.08. 09:19:38

A mi(?) titkunkElszabadult egy államtitok. :) Az viszont egy érdekes kérdés, hogy maga a titkosítás ténye biztosítja a védelmet az adott dolognak, vagy a tartalma? Amennyire én tudom, a rendszerváltás óta senki nem hozott nyilvánosságra államtitoknak ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

És az nem lehet, hogy a fideszes macsó pornóképei voltak, de elkéstek, mert már az egész cucc fenn van a neten?
Szerintem az Űbermagyar gárda embereinek az első bevetése volt, és ők használták az első titkos fegyverüket is a radiátor álcát is :D:D
Az én olvasatomban: Nem az államtitok megismerése vezette az elkövetőt, hanem az, hogy magával az ellopással lejárassa a Céget. Nem a doksi tartalma, hanem a sorsa a szenzáció.
T. börarc!

Bizonyhogy nagyonis igaz. Leghelyesebb lenne minden politikust becsukni, és akkor végre az ÁFÁ-val manipuláló, villamoson bliccelő (az is lopás, sajnos), minimálbérre bejelentett, színlelt szerződéssel dolgozó, legnagyobbrészt rokkantnyugdíjas, becsületes emberek irányíthatnák az országot maffiamódszerek helyett napi háromszori népszavazás révén. Meg is lendülne az ország szekere azonmód.
Viszont a kézivezérlés rosszallóan való említését nem értem. Milyen vezérlés van még?
Szerintem pedig Molnár Anikó legújabb szexi fotói voltak azok. Márpedig az jobb is, ha nem derül ki, hogy erre rejszol itt a fél közigazgatás!
Virág et. 10:49:54

Virág elvtárs jól beszél. Van egy másik világ is.
Egyébbként dili az egész. Van egy elitünk, aki kisíbol évente becslésem szerint kb. 200 milliárdot a közösből. A lenyúlás elsősorban önkormányzati szinten működik. A pénz elmegy pártfinanszírozásra, meg a szivük közeli vállalkozások megjutalmazására. Arra is jó, hogy a különböző csalafintaságokkal (pl. nem adok számlát, nem kérek számlát) operáló nagy többség lelkiismerete is megnyugodjon. Ez a pénz mennyiség nem oszt nem szoroz. Ha benne maradna a közösben, attól még a szegények szegények maradnának, mindennap be kellene menni dolgozni, az adókat meg be kellene fizetni.
Az igazi próbléma az alacsony versenyképességünk. Persze erről kellemetlen beszélni, mert nem fogja megerősíteni azt a hitet, hogy velünk minden rendben, a baj a körülöttünk levő világban van. Az ilyen beszéd viszi a szavazatokat, nem pedig hozza.....ilyen egyszerű.
Mámegin´ ez a vita, meg a kölcsönös szívatás, állambaszogatás, amikor nyakunkon a legszentebb, legmagasztosabb ünnep:)))

www.parameter.sk/paramagyar/magyar-nev-megint-szep-lesz
Na mindenki gó kínába. :D
szerintem:

1. a RENDŐRSÉG jobban tenné, ha FELTENNE legalább 10 TITOKSZERŰ doksit az INTERNETRE, és elsütött volna a sajtópiacon is egy-két valódiszerű dokumentumot. (apám azt mondta, régen nem tudta mi az igazság, mert titkoltál. ma nem tudja, mert annyiféle van, hogy nem tudja melyik igaz.)

2. TÓTA jobban tette volna, ha ő CSINÁL régi szilvia írógéppel egy TITOK DOKUMENTUMOT, és az index a főoldalon hozná, hogy nekik már megvan. szerintem a redőrség nem mondaná, hogy nem, nem ez volt az... :)

3. a mai világban ha a rendőrség ilyen ribilliót csap, azt alapból nem szabad elhinni. új vezető, új módszerek. FEJEK FOGNAK HULLANI a titokőrzők között. ennyi az egész.
Meg van a legfrissebb összeesküvéselmélet: Magyarországi CIA börtönökről volt szó. Ebben lehet érintett az NNI is, mondván terrorizmus.
(Jogdíjakat kérem :) )
Vakapad: sajnos a közvetlen népuralommal sem járnánk jobban, amikor szakértői bizottságok alakulnának a lakótelepi lépcsőházakból. Szükség van politikusokra, bármennyire is nehéz kimondani :) Csak a dolog ott el is romlik, hogy pont a lépcsőházak választják meg a politkusokat, és abban, hogy a lépcsőházak hogy kit emelnek maguk fölé, visszatükröződik egy morális értékrend. Magyarland választópolgáraitól pedig milyen alapon várhatjuk el, hogy jól válasszanak?
Amíg a társadalom munkakultúrája, gondolkodása, ítélőképessége olyan, amilyen, és ha mi mutyizunk, akkor a politikusaink is már hadd mutyizzanak. A mutyit egyedül a politikusok irthatnák ki megfelelő törvények és végrehajtás alkalmazásával, de értelemszerűen nem fogják. Beleragadunk a szarba, úgy néz ki, 2007 nyarán. Én ezen dühöngök.. hogy vége lesz-e ennek egyszer.
Hát börarc-nak igaza van, abban az országban, ahol adót nem fizetni, bkv jegyet nem venni, számlát nem adni (és kérni!!!)de közben anyázni, sírni népszokás, ott ne várjunk jobb politikusokat sem. Közülünk való emberek, közöttünk nőttek fel, mi választottuk őket.
És nem csak a kormány, de maguk a pártok is a társadalom pontos tükörképe.
Ez van, sunyi, mutyizó döntésképtelen nép vagyunk.
bőrarc:

Mindennek van egy vége...az a kérdés mi jön utánna. A jobb vagy a még rosszabb?
még az elnevezés is rossz. az már eleve nem Titok, amit egynél több ember ismer.
ennek folyománya, hogy az interneten -természeténél fogva- nem is lehet Titok.
akkor meg mit keresnek? :)

A CIA börtönöket meg könnyű kiszúrni. A vicc alapján, hiába küld ide USA szuperkiképzett, perfekt magyar, Kovács József álnevű ügynököket börtönőrnek, ha mind néger. :))
börarc 2007.08.08. 12:51:00
Ehhez nincs mit hozzátenni.
publius 2007.08.08. 13:00:11
"Mindennek van egy vége...az a kérdés mi jön utánna. A jobb vagy a még rosszabb?"

Próbáljuk ki! Legközelebb mindenki fizesse be az adóját! Menni fog.
Megvan! A Jobbik-féle Magyar Gárda nyúlta le! Titokban a fasiszták (akik szerintem ugyanazok, mint a nácik) már ki is képeztek egy jobbikos különítményt, amely titkosszolgálati ügyekre specializálódik. Elsőként a Hatalmas Nagy Államtitkot lopták el, amelyet az Ecseri úti piacon strómanjaik segítségével nehézfegyverzetre cserélnek.
Jaj, most segítsen, drága Vulgárúr! Mi lesz velünk, jajj?
Remélem nem azért a heves reakció, mert egyes rendőrökről tartalmaz az iratköteg némi szennyet, hanem a rendőrséget irányító MSZP-ről valami óriásit, amivel még 10%-ot veszítenek. Milyen csodálatos is lenne!
Azt senki nem vette bele az összeesküvés-elméletbe, hogy az NNI 2004-ben lett létrehozva? Egyrészt ugye a folyamatos átszervezésekkel lehet tönkretenni egy ilyen szervezetet (ahova a szervezett bűnözés elleni osztály/szakasz/mókusőrs is tartozik), másrészt a politikai pornográfia kedvelői is simán elsiklottak az évszám felett, ebben az évben szüntették meg a rendőrség belső ellenőrzését, és szintén ebben az évben történt egy apró változás az ország vezetésében.

A "folyosói" híradó eléggé egyértelműen a tasnádi-pintér vonalat emlegeti (illetve az utóbbi szerepét a móri ügyben), meg a tényt, hogy Tasnádit már nem tudják annyira szigorúan sakkban tartani p. egykori lekötelezettjei/üzlettársai/rokonai (és ebből kiindulva váratlan fejleményeket várnak mórral kapcsolatban).

Kitalátor feljegyzet · kitalator.blog.hu 2007.08.08. 09:11:36

"Egyébként nem arról a számos portálon olvasható telefon-híváslistáról van szó, amit a Kurucinfó vezetése és a kormánypártok vezetői közötti hosszas beszélgetéseket taglalja? No az tényleg ciki..."

Nagy okosság ez, Bencsik András neve nagyjából elárulja a dolog valóságtartalmát. Viszont találtam a neten egy érdekes oldalt, amelyen "A kurucinfo szerkesztői és más, hasonló bűnözők adatai" találhatók.

kurucwanted.blogspot.com/

Tanulságos...
Biztos valami Kármán Irén, Zsanett, Tasnádis üggyel van kapcsolatban a dolog, és még az érintett ügyeket elhomályosító ügyészség és nyilván politikusok vannak benne. Utóbbiak szolgáltatják az indokot arra, hogy államtitok legyen.
Valami kriptokommunista, mutyizósan privatizálós, korrupciós. Ezek azok a dolgok, amikkel kapcsolatban bármilyen sötét dolgot el lehet képzelni magyarországon. A Kármán, Tasnádi, Zsanett ügy meg csak felszín, ami jelzi, hogy nagy szar van.
"It's not the crime. It's the cover up."
Publius: nem tudom :)
De a jobb vagy rosszabb relatív fogalmak, egy nagyon rossz helyzet esetén egy mai szemmel nézve rossz dolog is lehet jobb - egy adott állapotra vonatkoztatva legalábbis. Erre volt példa már jócskán. De ne ez legyen.

Szerintem pl az adófizetési morál nem javítható közfelkiáltással. Mi ilyen kibújós, sunnyogós, összekacsintós nép vagyunk, és nem 45 után lettünk azzá. Ha egy zárt rendszert, önálló államot alkotunk, ott előbb-utóbb ilyen belső viszonyokat alakítunk ki magunknak, és csodálkozunk, ha alulmaradunk másokkal (tatár, török, német stb) szemben. Aztán jön a balsors (aki régen tép :)) emlegetése, mintha az tehetne bármiről is. Meg a Szűzanya.

Nekünk kellenek emberek, akik megmondják nekünk, nem hagynak minket, ha úgy tetszik, megvédenek minket saját betyáros hülyeségünktől. Kell egy igazságos király, vagy egy felvilágosult abszolutista rendszerhez tartozás.

Ergo: külső hatalomnak kell kényszerrel ránk erőltetni valami felvilágosultabbat. Aki nem ad számlát, annak fekete autó, és egy Andrássy utcai pincében veseleverés. Néhány évtized alatt rászokna a társadalom a normális működésre.

De különben írogathat a Blikk államtitkokat, itt túl alapvető dolgok nem fognak változni.

De azért cáfoljatok meg :)
potyautas 2007.08.08. 10:42:41
"Mondhat bárki bármit, de nekem ez az őszödi beszéd, az őszi szemkilövős játékok, felelős nemlevés, kitüntetjük a végrehajtót, nem volt rajta azonosító, csukjásbankrabló, vipera stb hozadéka. "

Mondhat bárki bármit, de nekem ez Antall József nyugotterős ügynökmosdatása, a fidesz uszítása, az őszi nácicsőcselék, jobboldali nácimosdatások, történelemi zászló az árpádsáv, autógyújtogatás, tankelkötés stb. hozadéka.
az ebben a jó, hogy vagy egy tucat ügy van, amiről szólhat az irat, és amiről egyébként ugyanúgy köztudomású, hogy büdi, mint a pártfinanszírozásról. tasnádi, fenyő, kulcsár, teveutca... bármi.

emailcímem az impresszumban, ha valakinek megvan :)
jaj de szép, hogy egyesek a diktatúrától várják az erkölcsi megújulást.

emberek, már senki sem emlékszik,, mennyire korrupt volt a diktatúra?
Hmmm... ha rendőrök lejáratására alkalmas szupertitkos anyagot képezelek el magamnak...
Mondjuk egy olyan lista jut az eszembe, amelyiken az alvilágba/feketegazdaságba beépült nyomozók nevei-adatai szerepelnek, mellettük meg olyan cégek, nevek, amelyekről első látásra látszik, hogy hülye aki ott be akar épülni. :)
Beépült, fedett nyomozók listája nyomozati érdeket sért, lejáratásra nemigen alkalmas. Ez más lesz.
de akkor olcsóbb volt a korruptság
most nagyobb a verseny...
Lord Valdez: Libby pont hogy árulást követett el, amikor lebuktatott egy fedett ügynököt. Az iraki fegyverekről szóló hazugságot viszont nem Plame ügynök, hanem a férje, mint újságíró leplezte le. Libbynek ülnie kellene jogilag is és konyhajog szerint is (értsd: mert egy geci).
olcsóbb volt?? már miért? gyakorlatilag mindenért korrupt egyezséget kellett kötni, lakásért, munkáért, beleértve, h belépsz a pártba. a diktatúra semmivel sem kevésbé korrupt csak azért, mert diktatúra.
..de akkor miért nem lőtték már fel a kibertérbe, és miért nem tudjuk még mindig, mi ez az egész?
Attól tartok, eltűnik a süllyesztőben a dolog, valaki kifizeti "azt a pénzt" amit mondjuk egy újságírónak megéri kifizetni.
De az is lehet, hogy bejön a megfélemlítés.

Valószínű szoci-kötődésű infó lesz, mert az SZDSZ elítéli a rendőrségi nyilatkozatot.
Most mi az igazi probléma?
Az, hogy a kikerült adatok alkalmasak a rendőrség lejáratására?
Az, hogy ezek az adatok kikerültek esetleg?
Vagy inkább az, hogy van alapjuk? Vagyis, hogy a rendőrségen olyan dolgok történnek, amiknek nem kéne?! Mert, ha ekkora a gáz, akkor a kutya ott van, hogy olyat csináltak, amit nem kellett volna, vagy nem úgy kellett volna!

Ha mindent rendben csináltak, akkor meg hogy lehetne hamis adatokkal lejáratni őket?
Hülyét kapok ettől az NNI rövidítéstől is.
A magyar nyelvben az NY betű önálló, szuverén, teljesértékű betű!!!
Tehát a hivatalt vagy Nemzeti Nomozó Irodának hívják, vagy Nemzeti Nyomozó Irodának, de akkor NNYI a rövidítése!

(A k... angolszász majmoló anyját, aki nem tiszteli a saját nyelvét!)
jogos, NNYI-nek kellene lennie. de hát... Országos Rádió és Televízió Testület: az meg milyen helyesírás?

Ahmet:mikor hogy. látástól vakulásig.
A diktaura nem megoldás. Többe kerül.
Előfordul, hogy azt gondolom, No future for Magyarland.......aztán felülkerekedik a kiirthatlan optimizmusom és életszeretetem, és ismét bízok.....a csodába. :-))))))
eloi, megint ugyanaz a sztori - valamilyennek láttatni akarunk valamit. Nem a lényeg a lényeg, hanem hogy ez milyennek látszik. Az NNI hasonlít arra, hogy FBI, olyan kis titkosügynökösen cseng. Az NNYI meg mégsem elég tekintélytsugárzó.
Hogy mi a szervezet célja, és annak működésében és szervezetében mennyire felel meg, ez nem kérdés. Ha elhisszük róla, hogy ez a magyar FBI, akkor senkit sem érdekel, hogy van-e értelme annak, amit és ahogy csinál.
Nem lehet, hogy túlbuzgóság miatt beindul itt a fantázia, oszt' az egész meg egy nagy lufi? Hogy valami húszadrangú papírocska tűnt el?
Csak hát azt is meg köll keresni?
Szerintem is túl egyszerű a diktatúrában látni a megoldást. Mintha nem akarnánk magunkat megerőltetni.
Persze diktatúra és diktatúra között akadhat különbség. Mátyás király diktátor volt, ezt ne feledjük :)
meg azt se feldjük, hogy Mátyást se szerette ám mindenki, csak jó volt a marketingje.

eloi: ha ez egy semmiség, akkor viszont mért fenyítik be az egész sajtót?
(re: 2007.08.08. 14:51:12
aztat kajánul mondtam volt...
de attól még igaz is lehet)
Lehet, de Mátyás alatt volt külpolitikánk és számíthatő belpolitikánk. :)
Kevés dologra mondhatta hogy "ezt elkúrtuk ". :)
bőrarc:

Mátyás Király....az idő megszépítette az emlékeket. :-))))

Kicsit olyan ez mint a fogyókúra. Ott vagy kövéren, nehezen mozogsz, a nők gusztustalannak találnak, a szabadidőn kívűl más nem megy rád stb., viszont zabálhatsz a jó zsíros kajcsikat, tespedhetsz egész nap stb. Az ellentéte az amikor fitt vagy. Jól esik a mozgás, a konfekció rádmegy, ne adj Isten még meg is fordulnak utánad a nők stb., viszont mértékkel és változatosan kell enned, hetente 2-3-szor sportolnod stb.
A két állapot közzött van a fogyókúra. Napi kemény izzadás, meg még keményebb koplalás. Ki csinálja végig a diétát, ha folyamatosan azzal bombáznak, hogy nem kell koplalni, meg mozogni, itt van a mi csodaszerünk, azt bekapod aztán zabálhatsz, fekhetsz amennyit csak akarsz, a zsír megy lefelé, az izomzat meg épül fölfelé.
Az ORTT rövidítés legalább kijön. :-)

"ha ez egy semmiség, akkor viszont mért fenyítik be az egész sajtót? "

Na ja.

De lehetünk jóhiszeműek is! Tételezzük fel azt, hogy a titkosítás jogos volt, nem a saját szarukat rejtegetik és nem előlünk a NÉP elől, hanem tényleg gáz lenne, ha pl. a románok megtudnák! :-)
ismeritek azt a mondást,hogy a mókus meg a patkány egyformán kártékony,csak a mókusnak jobb a pr-ja
de eloi, akkor az lenne az indoklás, hogy nemzeti érdekek sérülnének, nem pedig, hogy lejáratódna a rendőrség!
számomra már az is oximoron, hogy lejáratódik a rendőrség...

egyébként mindegy mi szivárgott ki, mint fentebb írtam, komoly dolog nem lehet, mert igazán szaftos dolgokban mindkét párt benne van, ergo közös egyetértésben fedezik ezeket.
erre utalt a "gergényi pintér cégében lett vezető" gondolatmenatem is.
hiába van benne mind2 párt, a teljes nyilvánosságot nem tudják blokkolni. viszont ha nem komoly doog, akkor nem lenne ekkora hiszti.
ez igaz, de sokszor volt már nagy hiszti komoly dolog nélkül is, legutóbb pont "a robbantani fognak a nagygyűlésen, ne tartsátok meg" hiszti (bár már pontosan nem emlékszem a tényekre)

Egyébként drukkolok valami igazán megrendítő titokért...hátha józanítóan hatna a népre...bár ezt kétlem
Kiszel Tünde képei leszenek benne higyetek nekem.:)
Viszont nem érteni a hiszti valódi okát. Oké kiderül... de mi lehet a következménye? :)
Mert a hitelvesztésért már kár aggódni szerintem, ami nincs azt nehéz elveszteni.
egyetértek az előttem szólókkal, gigantikus gáznak kell lenni.

bemondják a rádióban=nyilvánosan elismerik, hogy nem tudják a dossziékat zárva tartani

Teóriáim:
- ki lőtt Teve utcában
- ki lőtt Móron (de ekkor a jelenlegi két muki csak báb)
- lehallgatási jkv, mely szerint tényleg politikai körökből volt utasítás a "terrorfenyegetés nyomainak fellelésére"

Kisebb horderejű dolognál (ami akár Fenyő ügybeni eljárási hiba is lehet) inkább sunnyognának.

Viszont azzal nem értek egyet, hogy tudnák kinél van: akkor telefonon üzennének. Vagy nem is sejtik ki vitte el és ezért üzennek. Vagy tudják ki vitte el, de az azzal "biztosítja" magát, hogy újságírói kapcsolatokra hivatkozik (okkal vagy ok nélkül).
Nekem sem áll teljesen össze az egész. Én valószínűsítem, hogy a rendőrséget érintő államtitkokat nem a Nemzeti Nyomozó Irodában kezelik, hanem az ORFK-n. Van olyan is, hogy szolgálati titok, ami gyakrabban kell előforduljon operatív nyomozó szerveknél. Most tulképpen milyen titok tűnt el?
A másik ami előtt értetlenül állok: az államtitok valami speciális irat kéne legyen (ha tényleg államtitokról van szó), rajta egy pecsét, hogy "bizalmas" vagy hasonló. Szóval, az nem kéne életszerű legyen, hogy pl. az iratot kezelő rendőr azon megreggelizik, satöbbi, utána kiszólítja a szobájából a szükség és közben az államtitok meg hipp-hopp eltűnik.

Utánanéztem a Gugliban a "Dokumentumkezelési szabályzat" kifejezésnek és urambátyám láss csudát: kilukadtam a "Kormányzati Iratkezelési Felügyelet" -nél. www.bm.hu/web/portal.nsf/html/kif.html

Végképp nem értem a dolgot. Van a zsaruknak egyáltalán iratkezelési szabályzata, betartja az valaki is, avagy ha nem akkor meg ilyen felügyeletek meg minek vannak???
"de eloi, akkor az lenne az indoklás, hogy nemzeti érdekek sérülnének, nem pedig, hogy lejáratódna a rendőrség! "

Ennyit a jóhiszeműségről! :-)))

"Kiszel Tünde képei leszenek benne higyetek nekem.:) "

Vagy Anettka titkos űrutazásának nemzetbiztonsági dokumentációja! :-)) Amikoris a földönkívüli békaemberekkel cserélt titkos adatokat űrgebőrbe kötve.

"Vagy tudják ki vitte el, de az azzal "biztosítja" magát, hogy újságírói kapcsolatokra hivatkozik (okkal vagy ok nélkül)."

Ha tudnák, ki vitte el, már elvitték volna. (Ha tényleg annyira ócseny secret.)

"Most tulképpen milyen titok tűnt el? "

Az titok.
Lesz itt rend! -szólt a nagymama és berúgta a szart az ágy alá.

Azért kíváncsi vagyok, hányan izzadnak most az NNI-ben és/vagy a rendőrségen, hogy kiderül a sunyiság és hozzájuk köthető. Remélem "nyugodtan" alszanak. :o))
Legszebb öröm a káröröm, mert irígység nélkül való.
"akkor meg ilyen felügyeletek meg minek vannak??? "

Kellenek a munkahelyek.

Ez nem akármilyen titok ám, hanem ÁLLAMTITOK!!!

Tehát az állam titka.
Már csak az a kérdés, hogy az állam egy másik állam előtt, vagy a saját polgárai előtt titkolja?
A helyes, könnyen kimondható rövidítés: NemNyomI.

A NNI egyértelműen rossz.
Tényleg, mi a véleményetek?
Lehet-e egy ország igazán demokratikus, igazán szabad, valóban szabad polgárokkal, ha maga az állam minden szir-szart,(és bizony sokszor olyanokat, amik nem az állam polgárainak védelmét szolgálják, hanem érdekcsoportokét, befolyásos személyekét!) teljesen önkényesen és szubjektíven titkosíthat? ELŐLÜNK???

Ahol az állampolgár elől eltitkolják az őt érintő információkat, ott nincs szabadság! Ott alárendeltség, elnyomás van!
Minél több a titok, annál nagyobb.
"Lehet-e egy ország igazán demokratikus, igazán szabad, valóban szabad polgárokkal"

ebben a formában ahogy azt te kérdezed sztem soha nem lesz szabad se egy ország, se a polgárok, egyáltalában senki aki embernek született
"Lehet-e egy ország igazán demokratikus, igazán szabad, valóban szabad polgárokkal"

NEM.
oFF

Negyedóta múlva megy a királyi tévén a 'Tanú".

On
az okos rendőrök tényleg azt hiszik, hogyha valaki ezt a dokumentumot eljuttatja majd a sajtóhoz, még rá is írja majd, hogy a Nyomozó Irodától lopta, tehát ne kerüljön közlésre?... akkor honnan is kell tudniuk vajon az újságíróknak, hogy melyik az a cucc, amiért most annyira eszi a fene a nyomozókat?...
Namostan itten felmerül két dolog, amelyben mintha kedves fórumtársaink (sőt tán még maga Tóta W. is) kissé tévedésben lennének:

1./ Nem azzal gondolják lejáratni szegény hanyag szerveinket, ami a papírban van, hanem azzal, hogy el lehetett tőlük lopni. Ebben a konstellációban nem a papír, hanem a lopás ténye a zavaró.

2./ Magam úgy gondolom, hogy az elementáris sértődöttség mián jelenleg sarokba szorított vadként hörgő újságíró társadalom dühkitörése nem jogos. Mivel jogállamban élünk, a törvényeket (szerintem) be kell tartani, függetlenül attól, hogy azok saját, szubjektív megítélésünk szerint rosszak-é, avagy pediglen jók. A jogállam jellegzetessége, hogy nem az egyénre van bízva a döntés, azaz nem anarchia, a törvényre való figyelmeztetést meg hívhatja bárki fenyegetésnek, de ezt ne felháborodottan tegye, mert minden büntetési tétel egy az egyben fenyegetés. Éspedig nem véletlenül, hanem kifejezetten direkte az.

Még egyszer leírnám, magam úgy hallottam, titkosítandó az a dokumentum, amelyben szereplő bármely információt titkosszolgálati módszerekkel szerezték meg. Ha valaki ezt ki tudja egészíteni, vagy javítani, szívesen fogadnám.
vakapad: nem. a lopás tényét ők verték nagydobra. a nyilvánosságra kerülést akarják meggátolni.

Hát kedves Tóta W. én arról írtam, hogy a szervek lejáratása nem a papír tartalmában leledzik, hanem maga a lopás (párszor olvastam itt az ellenkezőjét). A lopás ténye mindenképpen kiderült volna, ha ők verik nagydobra, ha megjelenik valamelyik újságban, tökmindegy. Akkor már jobb, ha legalább a tartalma nem kerül nyilvánosságra, azaz valóban meg akarják gátolni, és ez mindenféle titkos dokumentum esetében a kötelességük. Még nem tudjuk mi van benne.

Magam megvárnám a tartalom napvilágra kerülését(tuti ki fog kerülni), addig nem bocsátkoznék találgatásokba. Ha megtörtént, majd úgyis vitatkozunk róla eleget.
John Lenin 2007.08.08. 12:59:33

Amen
John Lenin 2007.08.08. 12:59:33

Na mégegyszer! +Ammen+
Bocsi, mégis átment. (már azt hittem ezt sem lehet)
Ilyen alapon azt is megüzenhetnék az újságíróknak, hogy ne parkoljanak tilosban, mert az tilos. Jogállamban ha az ember a zebrán hagyja a négyes golfot, akkor viselje a következményeket. Ez nem a törvényekre való figylmeztetés, hanem a szokásos primitívségük.
A titkokkal egy nagy baj van, amit minden valamirevaló médiageci zsigerei mélyén, ösztönvalidáltan érez, ez pedig a titok és a hitelesség paradox jellege.

Ugyanis, ha a(z alkalmi) médiamunkás a titkot nevével vállalja, forrásokat megnevezi, akkor a hitelesség hatalmas mértékben nő, de a titok örzőinek zárt köre nem fog örülni, és hamar elvágják a torkát.

Ha az elkötelezett médiamunkás kicsit távolabbról nézi a dolgokat, nem jelöl meg forrást, nem rántja be saját személyét a sztoriba, hogy ő bizony első kézben ott volt, amikor a titok történt - akkor viszont az egész dolog hiteltelensége hatalmasat zuhan, és akármennyire is igaz, egyszerűen megreked a dolog a mendemondák, teóriák, összeesküvéselméletek, stb. szintjén.

Kívánom hogy ez esetben sikerüljön feloldani ezt az ambivalenciát!

Na,vegigolvastam a hozzaszolasokat,szerintem az van,amit bigfater 11:54:29 mondott.
Fair play ebben az orszagban sose volt.
Lehet, hogy a Zsanett ügy leirata volt? Já, fántásztis, spriccen, já. Azt mondja a szóvivő, hogy nem biztos, hogy rendőr volt. Akkor meg ki a tosz? Hogy a búbánatba lehet ott csak úgy mászkálni fel s alá?

Tegnap a délinél mit láttam? 1 fő rendőrnő vigyázott a rendőrség előtti parkolókra. Hát mi ez, ha nem pazarlás?
Hazánk nem jogállam, csak annak a látszatát igyekeznek egyesek fenntartani. Ilyen látszat a Kádár rendszereben is volt. Sőt ott talán még jobban is csinálták a színjátékot.
Teljesen igazad van Árpi. A rendőrök, akiknek jórésze még mindíg írógéppel írja a jelentéseit nem értik szerintem amit írtál az interkontinentális szerverekről. Ez olyan, mintha a 70 éves nagymamámnak kezdenéd ezt el magyarázni.
Én azt nem értem, hogy a magyar újságírók kötül miért nem teszi fel senki rajtad kívül azt kérdést, hogy egy kajmán szigeteki szerveren mit fog a rendőrség ellenőrízni, meg kit fog lesitteléni 8 évre???!!! A szervert?!

Most hallottam a Petőfin, hogy a kérdéses iratot több újságíróhoz is eljutatták. Már kérdezi is őket a Yard.
Paranójákat és a permanens összeesküvés elméleteket egy pillanatra kikapcsolva, a rendőrség reakciója teljesen logikus.
Valaki jogellenesen cselekszik. Egy védett irattal kisétál és elküldi az újságíróknak. Ez türhetetlen, bármilyen okból is csinálja valaki. Ha a rendőrség vagy a titkosszolgálat tevékenységével vagyunk elégedettek, akkor azt kell kritizálni, ha a titkosítás körével, akkor meg azt. Argumentálva, és nem hülyeségeket beszélve. Pl. A rendőrség októberben követett el atrocitásokat ártatlan emberek ellen. Erre kellene öszpontosítani, és nem ilyen hülyeségeket írni, hogy a rendőrség a kormány parancsára szétverte a békés tüntetőket stb. Így csak összezárják a soraikat, és nem lehet a tényleg vétkeseket felelőségre vonni.
Jelzem, a lejáratás ezzel a hírrel megtörtént. A többi már nem fontos.
úúú TWÁ ez a WTC dolog nagyon üt. Jól is illik ehhez a poszthoz. Máshol is úgy gazdálkodnak a titkokkal.. mintha a havi fizut osztanák be. Mi legyen ezzel.

publius: van egyrészt a jogrendszer(titkosítás köre) és van másrészt annak végrehajtó alkalmazása (titkosszlgálati tevékenység). Bele lehet kötni azért mindkettőbe.. a jogrendszert mi alakítjuk, igaz: közvetve, a végrehajtást meg mi pénzeljük. Teljesen fenntartom a jogot magunknak, hogy beleszóljunk, sőt, továbbmegyek: ez állampolgári kötelesség is. Ha mindenkinek minden mindegy, akkor betitkosítanak mindent, a pénzt meg úgy, de úgy elrakják, hogy az csak na :)
Hogy októberben mi történt, valahol az is ebbe a sorba illeszkedik.
"TWÁ"-Öcsém facsiga:ez lecsöngött,kellene valami új és kemény.Valami olyan,ami tényleg oszt és szoroz.Mert téma van bőven,még csak keresgélni sem kell.

Viszont-ha már enyém e tisztesség-ajánlanám szíves figyelmedbe,hogy lehetne itt egy vita-parti a szegénység okairól.Ugyanis ez megint pártsemleges,hacsak nem vagy benne az első 100-ban.Bármelyik pártlistán.Lennebb ugyanis már vérségi kapcsolat is kell!

No a titkosítás itt ér össze a mindennapokkal mert ha "a valakim" jó helyen van:titkosítunk.

Különben ha én is tippelhetek,akkor ebben a dossziéban "Moncsi" néni és tettestársai dolgai vannak.Miért?-mert a "belső" ellenállás is teszteli a rendszert.Vagyis az NNI tudja ki és mit vitt ki,sőt azt is kinek.Az üzengetés azért van mert nem tudják hová kell igazodni.Magyarul leírva:MOST csap össze a kormányzaton belül az alvilág,és annak érdekköre.Ha a jövő héten nem pofázok bele a dolgokba-én nyertem.Ti meg mentesek lesztek konzervatív dolgaimtól.

Béke poraimra!

Ps.:azért érdemes elgondolkodni azon,hogyan is működik ma a mi kis ORSZÁGUNK.
index.hu/politika/belfold/nni070809/
"elsődleges és hangsúlyos célunk az volt, hogy a közvéleményt tájékoztassuk a minősített irat eltűnéséről"
2-8 év
"azokat bárki – akarva-akaratlanul – ismeri meg, a nyilvánosság elé nem tárhatja"
minden lapjára rá van írva, hogy államtitok?
"több szerkesztőség is jelezte, hogy eljutott hozzájuk az államtitoknak minősített irat"
honnan tudják, hogy az az?
"Nem gondolom azt, ha egy iratot valaki kilop szándékosan a rendszerből, az elsőszámú vezető, vagy bármilyen magasabb szintű vezető felelőssége megállapítható"
hát ki? a takarító?
Nem akarok offolni de ezt meg KELL nézni WTC ügyben !Magyar feliratot is lehet leszedni, gugli a barátod.

Loose Change 2nd Edition

Pl innen :
href.hu/x/39rg
Ha már eljutott a Nagy-Nagy Államtitok több szerkesztőségbe, bizonyára az index-hez is.

Nem ismertek ott valakit, aki ide betenné?
azé' csak úgy tűnik, hogy vmi nagggyon szaftos cucc lehet ez, mert annak ellenére, hogy minden sarki újság/tv/portál megkapta, nem tolta fel senki a netre.
hijjjjába írta Worluk barátunk, hogy:
"ilyenkor minden rendes újságíró első dolga elbattyogni egy netkávézóba, vagy felnyergelni a wifit, és feltolni a cuccot a "kibertérbe".

mostmár télleg kezd érdekelni, hogy mi a "fospumpa" lehet ez?
lehet, hogy TWÁ már olvasta és köntösbe rejtve eztet írta meg az Operation Fospumpa -ban? :)
mert akkor íme, itt a titkos irat egyik másolatából született rövid összefoglaló:
w.blog.hu/2007/08/10/operation_fospumpa

nnnna, ez télleg államtitok lehetne :)
Ez az egész hülyeség.
Akkor lenne értelme, a volna mód a rendőrséget még annál jobban is lejáratni ahol most van.
Szerintem itt azért meg kell érteni, hogy a titkosítás lényege pont az, hogy az adott tények ne kerüljenek ki a publikum elé, mert azok károsan befolyásolhatják a Magyar Köztársaság érdekeit. Na már most a fent említett képződményenek mi - köztük Tótha W., a sarki fűszeres, a médiaguruk vagy akár jómagam is - állampolgárai vagyunk ezért kutyakötelességünk annak megőrzése.

Ha nem bíznak abban, hogy a titkosítás indokolt, akkor a betekinétési jogú személyek - és csak ők, überokos médiamunkások NEM - eldöntik, hogy feloldják a titoksítását. Azért csak ők mert nyiklván ők tudják mi a titkosítás értelme, ha nem bízunk bennük, tessék lecserélni őket. Tőlem akár W-re is, de akkor neki is tartani kell a száját.

És kedves W! Ammennyiben a kedves médiamunkás belenyomja az éterbe az államtitkot ő ugyanúgy törtvényszegést követ el. Én nem tudom, hogy a zseniális magyar újságírók - akik egyébként láthatólag csak a politika által dobott gumicsontokon rágódnak - honnan az égből tudják eldönteni, hogy az információ kiteregetésével vagy akár birtoklásával milyen károkat okoznak mindannyiunknak és ez megéri-e a saját szakmai hírnevük megemelését, de azért valljuk be, lehet ők sem tudnak mindent.

Szóval a titok nem véletlenül titok, és legtöbbször nagyon is indokolt a titokban tartása. Vannak kivltelek, de talán ezt nem innen kívülről kellene megítélni...
Naazértmondom,

talán vannak országok, ahol teljesen igazad lenne. Ez azonban Magyarország, ahol az államapparátus tisztességébe vetett bizalom még az előtt párolgott el, mielőtt kialakulhatott volna.

Az emberek - bár nem rendelkeznek alapos ismeretekkel az állam működését illetően - arra már rájöttek, ne higgyenek annak, aki már X alkalommal hazudott nekik.
folyt.

Nálam felkészültebb hozzászólogatók nyilván csinos listát állítanak össze számodra, ha kívánod, az NNyI szavahihetőségét megkérdőjelező, közelmúltbéli történésekről.
Olvasgatom ezt a kis WTC-alternatívok linket, és már az első kis füljegyzetnél ott a csúsztatás. A kerozin cc 800-900 fokon ég, az acél cc 1500-1600 fokon olvad, ezért nem a kerozin égése okozta a tornyok összedőlését.
Na kérem ez egy iszonyú lódítás. Egy. Az acél már sokkal alacsonybb hőfokon elveszíti magas tartószilárdságát, mint az olvadáspontja. Éppenséggel pár száz fokon. Kettő. Ki mondja, hogy csak a kerozin égett? Nyilvánvalóan sokminden más is,pl műanyagok, fa, papír, sőt párszáz ember. Három. Különösebb fizikai képzettség nélkül is rácsodálkozom: a kalórikus táblázatokban soha nincs arról szó, hogy egy anyag hány fokon ég, csak arról mennyi hő keletkezik az égése során. (Pl. ha szénnel fűtök miért nem olvad meg a a kazán, ugyanakkor miért a szén (koksz) égéshőjével olvasszák meg a vasat a vaskohóban).
Ezek után a további hivatkozások teljesen irrelevánsak és tudománytalanok.
Mindettől még lehetett itt akármi, csak akkor ne áltudománnyal probáljuk bizonyítani.
Persze most nem ez a téma, de azzal kapcsolatban sem tudok semmit mondani: bármi lehet, bármit el tudok képzelni, csak azt nem tudom mit mondjak majd az 5 éves fiamnak, ha a rendőrökről lesz szó.
Nyugodtan forduljon hozzájuk bizalommal?
süti beállítások módosítása