W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Titokzokni

2007.08.08. 05:30 Tóta W. Árpád

Az mindig tanulságos, amikor reflexek indulnak be.

Eltűnt a Nemzeti Nyomozó Irodából egy Államtitok. Talán valaki a budiban államtitkot olvasgatott, és ottfelejtette. Ismeretlen elkövető besomfordált, végigsompolygott a hivatalon, csempének, radiátornak álcázva magát ólálkodott a vizesblokkban, és szimatolt a fülkékben államtitok után. Rátalált, inge alá gyűrte, és kilopakodott. Aztán továbbadta a papírt egy vagy több újságírónak.

A rendőrség roppant ideges, sőt hisztérikus reakciójából két dolog derül ki. Az egyik, hogy nagyon be vannak szarva. A másik, hogy nem nyomozati érdeket óvott a titok, hanem rendőrök seggét. A doksit ugyanis valakik a rendőrség és a NNI lejáratására akarják – bizonyára – felhasználni.

Hát ne akarják, mert kettőtől nyolc évig terjed: ez a reflex. A rendőrség testületileg megfenyegeti a teljes magyar sajtót, hogy aki a szennyest kiteregeti, azt börtönbe fogják csukni, mert hogyan is képzelné azt a magyar sajtó, hogy kompromittálja a rendvédelmet.

Hej, de büdös egy titok lehet ez.


Nos, tányérsapis barátaim, az anyag már valószínűleg felkerült több interkontinentális szerverre is. Rövid felzárkóztató rendőröknek és egyéb titokgazdáknak: ilyenkor minden rendes újságíró első dolga elbattyogni egy netkávézóba, vagy felnyergelni a wifit, és feltolni a cuccot a "kibertérbe". Idézőjeleztem, hogy ne üssön akkorát. Aztán nyitunk róla egy "topikot", és kész, már csak meg kell hivatkozni, hogy terjed a dolog az "interneten". Hahó, itt a világháló beszél! Se jogosítvány, se forgalmi, csak jönnek-mennek az adatok.

És ez a jobbik eset. A rosszabbik, hogy mégsem kerül ki. Akkor ugyanis csak annyit tudunk, hogy van valami súlyos mocsokság, aminek kiderülése újra megrázná a rendőrséget. És benépesítjük az ismeretlent mindenféle sötét fantáziával, az emberi természetnek megfelelően. Egy újabb Zsanett? Vagy a Tasnádi-ügy anomáliái? Az MTV-ostrom érdekes részletei? A Teve utcai lövöldözés? Bármi lehet, vagy akár több is egyben; ki tudja, mekkora paksaméta veszett el.

Ez nem hungarikum; a WTC-vel kezdődő cselekménysorozatról igen vad, de a hivatalos magyarázatoknál mégis logikusabb elképzeléseik vannak az amerikai állampolgároknak. A reflexek pedig ott is megvannak: a koszos kis titkunk, a nyomorult hazugságunk leleplezőjét kicsináljuk, majd megússzuk röhögve, elnöki hátszéllel.

Tetszettek volna vigyázni a titokra, ha annyira büdös. Nem mintha lejáratásnak nem volna elég, hogy nem vigyáztak rá. Meg a reflexeik.


Címkék: lapszemle hülyemagyar

229 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr28134917

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egyiket sem! 2007.08.08. 09:19:38

A mi(?) titkunkElszabadult egy államtitok. :) Az viszont egy érdekes kérdés, hogy maga a titkosítás ténye biztosítja a védelmet az adott dolognak, vagy a tartalma? Amennyire én tudom, a rendszerváltás óta senki nem hozott nyilvánosságra államtitoknak ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem értem. Ha ennyire védik, akkor az valami nagy genyaság, aminek ki kellene derülnie, nem pedig büntetni azt, aki ezt kideríti. Ez államérdek is. Szerintem.
Ahaha, tenyleg eleg mar az is, hogy barmit kihoz onnan barki, ha epp kedve van egy kis allamtitkot bespajzolni :) De vajon nem-e pont szegedre kerult, ahol a csajgyilkos alkalmazottjuk epp atmenekiti a hataron es elegeti egy ukran olombanya melyen, aztan spontan tobbszor hatbaszurja magat? ;)
Hehe :) Az jutott eszembe, hogy biztos valaki letépte az NNI ajtaját. Így könnyű volt bejutni.
Én ezen már meg sem lepődök. Az lenne már k*rva furcsa, ha vmelyik héten nem szívárogna ki személyről/hivatalról vmilyen büdös történet. Simlis politikusok, velejéig romlott rendvédelmi szervek, korrupció, kupleráj minden szinten stb. Végelláthatalan fekália.
Pöcegödör ez, nem ország.
Régi paraszt szólás,hogy nem lehet a trágyát úgy betakarni,hogy ne érződjön a szaga.
Ez már nem is hír. Kis országunk így működik.
Botrány, botrány hátán. Hülye fideszesek, lebukó szocik, velejéig rommlott közhivatalok, korrupt képviselők.
Picsába elzavarni mindet, s jöjjön a diktatúra.
"az ügy eddig feltárt körülményei alapján feltételezhető, hogy az ismeretlen tettes célja nem magának az államtitoknak a megismerése, hanem a magyar rendőrség és a Nemzeti Nyomozó Iroda lejáratása volt"
Ez sikerült, pusztán azáltal is, hogy ellopta. Bár azon se lepődnék meg, ha kiderülne, hogy csak elkavarták, és egy teljesen más dossziéban pihen.
A SZDSZ-nek üzenem, jegyezzék meg mit mondtak. Ezt várjuk attól, aki liberálisnak akar látszani.

A Libby ügyben: A titkosszolga egy érdekes állatfaj, mert mint titkosszolga vannak bizonyos titoktartási kötelezettségei. Bíróság elött, mint tanú vannak bizonyos nyilatkozattételi kötelezettségei. Ha ezek ütközésbe kerülnek, akármit bajba kerül. Általában hamis tanúzásért kevesebbet szabnak ki, mint szolgálati v. államtitok megsértésért, illetve szélsőséges (pl.:hadi állapot) esetben hazaárulásért.
Az úgy volt, hogy a Béla asszisztense éppen fénymásolta az olajlistán érintett neveket, de a jóképű Lajos véletlenül belecsípett a seggébe, így aztán Gizike bennefelejtette a másolóban a papiratot, amit a másolószervízes ember talált meg, aki böcsületből három nap múlva visszavitte, és most azon tűnődik a falka, hogy kinek mesélhetett addig, ezért vagy baleset éri az embert, vagy előléptetik, még nincs döntés.

A rendőrök, nemzetinyomozók, titokgazdák már lejáratták magukat, mikor keményen szigorkodni kezdtek, most már mindenki kíváncsi a megszellőztetett anyagra, ha nem lesz meg, kitaláljuk, mi lehetett.
Acsimovics 2007.08.08. 07:21:20

Igen, az én véleményem még mindig az, hogy a férfivá operált Kudlik Julinak kéne uralkodnia istencsászárként.
Nem tudom miért hiszi mindenki, hogy az, ami államtitok, csak valami hatalmas disznóság, botrányszagú leleplezés lehet. Laikusként úgy gondolom, az államtitkok 99%a olyasmi, ami nem tartozik a pórnépre, mert kurvára nem ért hozzá. Fölösleges ez a hiszti.
Rossz énem: nem az a baj, hogy nyakig ér a sz@r, hanem az, hogy hullámzik...

Jó énem: végülis természetes reakció egy államtitok eltünésekor, hogy valaki vakarja a fejét, hogy hova lett...
Azt beszélik, hogy a Tasnádi üggyel kapcsolatos disznóságok kerültek ki...Pedig az nem titok, hogy egy szarul felrakott koncepciós kezdeményezés volt...Az lehet titkos, hogy hol volt a csőszkunyhó pontosan, amiben a Tasnádi a könnyűbúvárral tárgyalt az ürgékről...Vagy valami hasonló falrengető titok...Ezeket lejáratni? Hogyan, mivel? Nincs ezeknek bőr a pofájukon, már régebb óta...
Aegopolis2 2007.08.08. 08:01:25

Valamilyen szinten igazad van, csak sajnos olyan orszagban elunk, ahol valahogy mindig az olyan dolgok lesznek allamtitkok, amik a pornep szamara gyanusan szarba keverne a politikai elitet.
Gecc: ennél mélyebbre az én szememben már nem nagyon süllyedhetnek...

Szerintem a politikus egy kontraszelektív "szakma". Melyik jó közgazdász, jogász vagy tanár megy el politikusnak? Tényleg: van mérnök vagy fizikus politikus? (Mintha erős túlsúlya lenne a humán oldalnak a politikában... :p)
Naszta:

Ismeretségi körömből (full rendes, becsületes emberek) többen pártpolitizálásra adták a fejüket. Volt aki egy idő után fejvesztve kimenekült az egészből, a többit meg megették a disznók.

Aegopolis2-nek igaza van részben. Minden titkosítás mögött valami összeesküvést sejtünk.......bár a rendőrség reakciója furcsa...és elég jól megmutatja az amatörizmusukat.
Ha kicsit továbbgondolom, akkor elkezdek félni és belezavarodni:

Oké, azt értem, a rendőrség lejáratására alkalmas titkok kerültek ki, de... az akkor talán nem államtitok, hogy a rendőrségről csak úgy kikerülgetnek titkok, illetve az sem, hogy itt ilyen lejáratásra alkalmas valamik vannak, amik csak úgy le tudnak járatni, azt akit. Vagy éppen az a titok, hogy vannak ilyen kikerülni tudó valamik. Akkor viszont az NMI azzal sértet titkot és járatott le, hogy azt mondta amit...
És akkor most engem (téged) nem csukhatnak el, mert hogy éppen titkot terjesztek?

Mindenfelekeppen sokat elarul az az eszement felhajtas, amit most a rendorseg muvel. Ha egy egyszeru papirrol lenne szo, biztos nem pattognanak ennyire. Ugyhogy itt nem szimpla adatvedelemrol van szo.
Nem tudom, de szerintem egy politikai elitet lejárató dokumentum élét elég gyorsan el tudják venni. Pl. kiszivárogtatnak még 75 db hasonló ám hamis dokumentumot, aztán találd ki, hogy melyik az igazi, ők meg állítják, hogy egyikse.
Az sokkal cikisebb, ha mondjuk egy informátor/ügynök lista kerül ki, mert akkor gyakorlatilag az összes rajta szereplő élete veszélybe kerül, és az érintett hivatalok munkája lehetetlenné válik egy meglehetősen hosszú időre. Arról nem is beszélve, hogy újra kiépíteni a rendszert nagyon nehéz, ha nincs meg a bizalom a hivatal felé.
Tippelgessünk emberek!

Úgyis ideírkálunk sok felesleges okosságot, hát most játsszunk egy kicsit! Aki kitalálja mi szivárgott ki, annak Tóta szentel egy postot. (Ugye nem nagy kérés? :-)

Szerintem:
Tomketes valami.

Szerinted?

Egy magyar tudóscsoport pár évtizede megtalálta Petőfi sírját, és a maradványaiból kinyerte a Szíriuszi ősgént.

Ebből olvastak ki olyan - máig hivatalosan el nem ismert - magyar találmányokat mint a vízzel hajtott autó, vagy az örökmozgó generátor. De persze ezek közismert tények.

Azonban a szíriuszi gén tartalmaz egy sokkal sokkolóbb dolgot: Jézus második eljövetelének pontos dátumát! Nem véletlen hogy az ezt őrző szervek mindent megtesznek ennek a ténynek az eltitkolásáért, mert szeretnének a 144000 kiválasztott között lenni amikor a Kárpátok új Ararátként emelkednek majd ki.

Ez mindenkinek nyilvánvaló akinek van egy kis esze! Ettől függetlenül már a komment begépelése közben kattogást hallottam, tudom hogy lehallgatnak.

Rohanok befejezni az antigravitációs motort, az antarktiszi német ufóbázison találkozunk!
Csak olyan dokumentum lehet, aminek a tartalma nem tagadható le, mert bármely földi halandó ellenőrizni tudja.
A eset: a rendőrség lejáratására alkalmas dokumentum legalábbis valamilyen kínos ügyre utalhat, de a tartalmának akár büntetőjogi következményei is lehetnek (Bár mondjuk az gáz, ha erről dokumentumok is születnek)
B eset: lehet, h. valóban olyan ügyre vonatkozik, ami objektive veszélyeztet valamilyen "társadalmilag hasznos" érdeket (pl. beépült rendőrök szerepe egy nyomozásban, védeni kell a KGB-től a magyar érdekeket, ilyesmi), de akkor szvsz. fölösleges ez a hangnem
C eset: a lejáratás alatt magát a kiszivárogtatás tényét értik, de akkor is kár pattogni, már késő, le vannak járatódva... :)
Néha megfordul a fejemben az aktív politizálás (mérnök vagyok), de gyomrom nincs hozzá. Folyton jóképet vágni, és sugározni az imidzset. Én például a higgadt, racionális imidzset szeretném, -mert ezt szeretném képviselni- de a tegnapi vitában, már úgy éreztem magam Josef K. a Perből.

A Tasnádi-ügyben van is mit takargatni. Az ürge tényleg bünöző, tényleg börtönben a helye, nem ez a gond, hanem az eljárás. Al Caponéra se tudtak sokáig semmit rábizonyítani, de addig nem is csukták le. (Híve vagyok a következetes jogalkalmaznásnak.)
Sajnos, jelenleg egyszerűbb valamit titkosítani, mint bevallani, hogy elqrtuk. (Nemcsak nálunk) Meg persze célszerűbb is, mert nem fenyegeti senki székét.
Ezért mindenre gyanakszunk, amit titkolnak.
"a WTC-vel kezdődő cselekménysorozatról igen vad, de a hivatalos magyarázatoknál mégis logikusabb elképzeléseik vannak az amerikai állampolgároknak"

na erről még nem hallottam; kicsit bővebben, pls
Tulajdonképpen nem lepnek meg a reakciók, mert egyrészt számtalan esetben valóban disznóság derül(hetne) ki, másrészt meg ilyen az emberi természet: rejtélyt sejt ott is, ahol talán nincs is.

A közleményből én leginkább azt olvasom ki, hogy a gyanú szerint valaki csak azért lopott el valami cuccot, hogy utána égethesse a szerveket, hogy erre se tudnak rendesen vigyázni.
Minden államtitok monnyonle! Tegyék fel az egész cuccot a netre, és kész, akkor nem kell lopni.
Mostanában olyan ökörségeket is titkosítottak ezer évekre, amik, ha nyilvánosak maradnak, senkinek szemet sem szúrnak, így bezzeg.
De ha már titok: titok számomra, hogy ki lőtt a Teve utcánál. Titok, hogy ki a felelős a tévészékház bevételéért. Titok, hogy hogyan lőhettek hivatalosan még állományba sem vett fegyverekkel október 23-án a rendőrök. És végül titok, hogy ezt a ballib csürhekormányt miért juttatta hatalomra a választók többsége. Sajna az is titok, meddig maradnak még...

Ed
Füle Sándor · fule-sandor.blog.hu 2007.08.08. 08:54:30

Szerintem F-16 Falkonos
:-D
"az ismeretlen tettes célja nem magának az államtitoknak a megismerése, hanem a magyar rendőrség és a Nemzeti Nyomozó Iroda lejáratása volt"
Hát, nem úgy tűnik, hogy rászorulnának a lejáratásra. Megoldják azt maguk is. Túl sok a "véletlen" mostanában. A kitalator.blog.hu/2007/07/19/tendencia_a_rend_es_az_orok_update_3 oldalon és előzményeiben (A rend és az őrök sorozatban) feltett kérdésekre, feltételezésekre nincs érdemi válasz. Pedig jó lenne lassan leülni a rendőri vezetőkkel és az új jelöltekkel egy, a szerzetesjelölteknél, papnövendékeknél szokásos "hivatástisztázó beszélgetésre".

Egyébként nem arról a számos portálon olvasható telefon-híváslistáról van szó, amit a Kurucinfó vezetése és a kormánypártok vezetői közötti hosszas beszélgetéseket taglalja? No az tényleg ciki...
A tippelgetés nem rossz, de inkább népszavazáson kellene eldönteni. Legyen már egyszer egy szép, demokratikusan választott államtitkunk...
Naszta · www.naszta.hu 2007.08.08. 08:36:53

Nem magyar példa, de asszem Angela Merkel fizikus. Ott megy...
"Nem tudom, de szerintem egy politikai elitet lejárató dokumentum élét elég gyorsan el tudják venni. Pl. kiszivárogtatnak még 75 db hasonló ám hamis dokumentumot, aztán találd ki, hogy melyik az igazi, ők meg állítják, hogy egyikse."
Ám, még jobb nyilvánosságra hozni, és akkor elejét veszi a spekulációknak.

TomCat lehetséges, mert az is eljárásihiba-gyanús. Önmagában aligha lenne ekkora ügy.
Lord Valdez:

Erre már én is gondoltam....aztán gyorsan elvetem.....arra amit én hirdetnék nincs igény...így maradok a kommentelésnél..:-)))))))))
Az államtitkok 90%-a értelmetlen baromság, amit csak megszokásból minősítenek, tényleges, köznapi értelembe vett "titkot" nem tartalmaznak. Vannak szervek, ahol gyakorlatilag minden irat (még a WC-papír beszerzés is) államtitok helyből.

A tény, hogy az életvédelem nyomoz, enged következtetni az államtitokkal érintett bűncselekmény jellegére. A rendőrség lejáratására az is elegendő már, hogy engedték az államtitkot kimenni. Nem kell hozzá nagy ész, hogy tudjuk, belsős csinálta. Az NNI-be nem sétál be senki csak úgy. Pláne nem nyit ki lezárt számkódos páncélszekrényt.
Lord_Valdez 2007.08.08. 09:13:28
"TomCat lehetséges, mert az is eljárásihiba-gyanús. Önmagában aligha lenne ekkora ügy."

Ugyan már, az emberek nagyrészének fingja nincs, hogy ki az a Tomcat és nem is érdekli.
Virág et. 2007.08.08. 09:16:28
"Nem kell hozzá nagy ész, hogy tudjuk, belsős csinálta. Az NNI-be nem sétál be senki csak úgy. Pláne nem nyit ki lezárt számkódos páncélszekrényt."

Na, ja.
"Virág et."-mint joghoz értőtől,miként lehet korrektül szabályozni?Mert ugye ott is kell néha takarítani,akkor előtte a takarítónő átesik egy "C" típusún?

Azért még vannak hibák,erdményeink is lesujtóak.Gondolom erre is van kód./Rés a pajzson/.De mintha az utóbbi időkben jól látszana,hogy ezen szervek nem állnak a helyzet magaslatán.Különösen nem a vezérkar.
Bencsik András blogjól kópépasztam ide. Hm.
bencsikandras.blog.hu/2007/07/12/title_7950

(Azért másolom is ide, mert lehet, hogy Bencsik gyorsan kimoderálja.)

"Mi A Kurucinfo 2007.08.07. 14:40:42
Ez a cikk számos portálon megjelent, így a
Jobbik is hirdeti!

$$$

"2007-01-31 00:17 Kuruc hívja labancot !!! Kik állnak a kuruc.info mögött !!


Egy, a Heti Válaszhoz "került" részletes híváslistából kiderül, hogy valójában kik állnak a kuruc.info szerkesztősége mögött. 
A nevek között találjuk többek között a magyar kormányfőt, Gyurcsány Ferencet, a liberális Fodor Gábort és George W. Busht, az Amerikai Egyesült Államok elnökét is. 
A J. Haugwitz néven publikáló szerző a vizsgált időszakban tizennégyszer hívta Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt; a Szembenézés című Népszabadság melléklet nyomdába küldése előtti napon például egyhuzamban másfél órát csevegett a kormányfővel. A monstre eszmecseréhez egyébként konferencia üzemmódban Dessewffy Tibor szociológus három alkalommal csatlakozott.

Haugwitz Hiller István pártelnököt is többször megcsörgette, ezen diskurzusok egyike sem tartott azonban hatvan másodpercnél tovább. 
A Kuruc munkatársa Lendvai Ildikóval is próbálkozott, ám a frakcióvezetőt nem sikerült elérnie, üzenetet pedig nem mert hagyni. 
J. Haugwitz a Népszava főszerkesztőjével csupán kétszer váltott szót, a Népszabadság központi számát ellenben tucatnyiszor tárcsázta, míg a 168 óránál hétszer jelentkezett. A híváslista kiemelt szereplője Bolgár György, aki egymagában huszonkét bejelentkezést fogadott, és majdnem ugyanennyit, huszonegyet indított. Elgondolkodtató az az apróság is, hogy Haugwitz telefonszáma az első helyen található Bolgár György készülékének gyorstárcsázási menüjében. 

A szélsőségeként emlegetett internetes magazin zsurnalisztája ugyanakkor jelentős mennyiségű liberális irányú mobil kommunikációt bonyolított. Előbb Kuncze Gáborral társalgott több alkalommal, majd Fodor Gáborral is trécselt; a tárgyalások fontosságát mutatja, hogy a Szabad Demokraták Szövetségének újbóli pártelnökjelöltje két esetben hajnali kettő órakor állt a szélsőjobboldali szerkesztő rendelkezésére.
A kurucos újságíró a birtokunkba jutott hívásrészletező szerint komoly külföldi forgalmat is generált: két titkos jeruzsálemi számon kívül George W. Bush amerikai elnök rezidenciáját hívta három nap alatt öt alkalommal, négyszer pedig a kizárólag Putyin elnök számára fenntartott VIP-vonalra csatlakozott. 
Az Amerikai Egyesült Államok első embere egy alkalommal vissza is csörgött, ám mivel magyar partnerét nem találta a telefon mellett, rövid üzenetet hagyott az elektronikus postaládájában. A mobilcég digitális archívumában megőrzött szöveg szabad fordításban így hangzik: Ez az, csak így tovább, húzzunk bele, barátaim!" "

Eddig az idézet. No, akkor erre lehet gombot varrni!
1. rutinreakció: egy szlovák, szerb, román, izraeli szélsőséges náci lap híváslistája, amelyen Orbán Viktor és Kósa Lajos szerepelnek.
Off:

Elnézést kérek, hogy ide és így, de már Árpi is említette, hogy szeretne írni a jelenségről és nálam most verte ki a biztosítékot a dolog.
Csak engem zavar, hogy a legtöbb cikkben (Index.hu) teljesen elfogadottá vált a káromkodás és a trágár szavak használata? Javítsatok ki ha tévedek, de ez nem az írott sajtó lenne? Nincs olyan cikk, amely ne tartamazna pöcsöket, faszokat, bazmeget, kurvaanyádat. Nem tudom leültetni a 12 éves fiamat egy TotalCar-os cikk elé, mert mire végigmegy a főoldalon azt hiszi, hogy ez a természetes.

On: ami a titkokat illeti, ha jól emlékszem volt egy titkos beszédről egy titkos felvétel, ami valahogyan mégis kikerült. Akkor is azt mondták, hogy nem véletlenül. Hmm. Talán megint megtudunk valamit "véletlenül".
Az NNI épületét még rendőrök őrzik, vagy azt is már magánhadsereg?
molaris

A nemzetbiztonsági ellenőrzés nem elég államtitok kezeléséhez, ahhoz kell egy titkos ügyiratkezelési tanfolyam is, bizonyítvánnyal.

Nem kell a takarítónőnek C típusú (bár van olyan szerv, ahol ezt is elvárják, de az nem a rendőrség), elég ha betartják a jogszabályban előírt államtitok-kezelési és tárolási szabályokat. Azaz nap végével el kell szépen zárni a számkódos páncélszekrénybe. Akkor Gizike sem fér hozzá, meg senki illetéktelen.

Namármost, vagy trehányak voltak és kint hagyták az asztalon (minimum fegyelmi), vagy valakinek a szekrényéből szedték ki. Érdekes.
"A közleményből én leginkább azt olvasom ki, hogy a gyanú szerint valaki csak azért lopott el valami cuccot, hogy utána égethesse a szerveket, hogy erre se tudnak rendesen vigyázni."

Nagyon helyesen! Egy újságíró dolga az, hogy ha kiszagol egy disznóságot, akkor megossza a közvéleménnyel. Ha nincs disznóság, akkor nincs miről beszélni.
De szerinted miért érzi mindenki, hogy e mögött van valami szarosgatya?
Még maga a Rendőrség is. Hiszen fenyegetőznek.
Ez a merev szerv megérdemel minden támadást és alázást! Rászolgáltak tavaly!
Tipikus ubisaláta hír.Nesze semmi fogd meg jól...
Virág et. 2007.08.08. 09:37:24
"A nemzetbiztonsági ellenőrzés nem elég államtitok kezeléséhez, ahhoz kell egy titkos ügyiratkezelési tanfolyam is, bizonyítvánnyal."

Muhaha! NATO-minősített vicc voltam két évig. Irattáros, vagy valami hasonló. Jártam az irattárban is, vagy kétszer.
Egyébként mindezt egy magáncégnél. Mert van ilyen is.
- Megyünk ebédelni?
- Ahha... te, nem láttad azt a papírt?
- Melyiket?
- Tudod, az a doksi... amin a Tasnádi-Zsanett házassági szerződés van. Kármán a tanú.
- Passz...
- Itt volt valahol... mondjuk nem kicsi a kupi az asztalomon.
- Na, megyünk enni?
- Nemá, ez fontos, pont a Pintérnek kéne.
- Pintérnek?
- Á, úgy sem érted. Menjünk enni inkább.
Az államtitoksértés közvádas bcs az államtitok jellegétől függetlenül. Aki megsérti (még az újságíró is) vállalja a következményeket.

Államtitok lehet egy veszélyes bűnöző megfigyelésével kapcsolatos adatok, de adott (kiemelt) esetben egy védett tanú személyes adatai is.
Én az ilyesmit nem szeretném a Blikkben viszontlátni, de lehet hogy bennem van a hiba.
Ahmet

Maga a tanfolyam is egy vicc. Ha jól tudom kétnapos.
És persze, hogy magáncégeknél is van államtitok! A lehallgatásokat pl. hogy intéznék máshogy?
"Tipikus ubisaláta hír.Nesze semmi fogd meg jól... "

Nem éppen. Attól, hogy még nem ismerjük a doksi tartalmát sem, de a Rendőrség máris elkezd újságírókat fenyegetni?
Nem érzed kellemetlenül magad ilyen országban? Én egyre inkább.
"Azaz nap végével el kell szépen zárni a számkódos páncélszekrénybe."
Egy bank biztonsági őre mesélte, hogy volt olyan, amikor a pénztáros csaj a liftben felejtett egy szatyor pénzt, és a takarítónő vitte utána.
Sőt, hogy ugyanez a hölgyemény elfelejtette becsukni a széf ajtaját...

"magánhadsereg?"
Már megint kezdődik ez a marhaság, egy biztonsági cég nem magánhadsereg, még az FBÖ-k sem. Pedig ők még használhatják is a fegyverüket, és katonai bíróság dönt az ügyeikben.
Virág et. 2007.08.08. 09:59:31

Dehogy lehallgatás! Egyszerű építőipari cég volt. Ahhoz, hogy beszállító lehessen a cég, kellett a NATO minősítés. Ez azzal járt, hogy kellett NATO szoba, meg irattár, ami megfelel mindenféle hülye kritériumnak. Nyilván az is államtitok, hogy milyen az alaprajza egy katonai objektumnak, csak mindenki kémeket, meg botrányokat vizionál mindenhova.
"És persze, hogy magáncégeknél is van államtitok!"
Van bizony, én dolgoztam hadiipari cégnél, mégha nem is vagyok rá büszke. (erről mondjuk a cégvezetés tehet)
A doksi tartalmát remélhetőleg soha nem fogjuk megismerni, mivel államtitok. A sajtóra is vonatkoznak a szabályok, ők sem állnak a törvények felett, bármennyire is szeretnék ezt a TASZ-nál meg az SZDSZ-nél elérni.

Fenyegetőzés? Ha nem "fenyegetőznek" és egy szót sem szólnak az egészről, akkor is ugyanez lenne az államtitoksértés következménye. A Btk. mindenki számára hozzáférhető és megismerhető.
Ezt a "magánhadsereg" dolgot jól elültette a kuruc.info a fülekben. Sokan azóta is szépen felmondják a leckét. Azt ugye tudjátok, hogy Pintér "főnökúr" Sándor, OV volt BM-e egy országos biztonsági céget (magánhadsereget!) vezet? Az egyik legnagyobbat.
Ha már úgyis csak fantáziálgatni lehet az ügyben: szerintem annak a politikusnak vagy érdekeltségi körének adatai vannak benne, akiknek a Guernsey-n bejegyzett offshore cége építetti azt az irodaházat, amit a Magyar Posta százmilliókért fog bérelni.

Persze ez qurvára nem érdekel senkit.
Sóhaj...
travis

Az egésznek olyan blöff szaga van.Figyelemelterelés,na de miről?

Bizony nem a legkellemesebb,de még mindig jobb mint pl.Szerbia.
RE: Valdez 2007.08.08. 09:05:25
"A Tasnádi-ügyben van is mit takargatni. Az ürge tényleg bünöző, tényleg börtönben a helye, nem ez a gond..."

Már megint Neked válaszolok, még a végén úgy nézhet ki, valami közünk van egymáshoz. Pedig semmi, csak épp azokat a dolgokat mondod ki, amik az én fejemben is motoszkálnak. Csak Te vagy a gyorsabb. (A róka egy lúzer.)
Szóval, semmi közünk egymáshoz, nem úgy, mint az egykor élt főnyomozónak, Láposi "Topa" Lőrincnek és a főmaffiózónak, a vele rokoni kapcsolatban álló Tasnádinak. Érdekes, hogy erről sehol nem lehetett olvasni. Biztos titok lett, úgy ezerháromszáz évre.
Nem győzném erősíteni, semmi konkrétumot nem tudok, csak ennyit. Ez viszont kissé illatos.
"A doksi tartalmát remélhetőleg soha nem fogjuk megismerni, mivel államtitok."
Ez olyan gréczizsoltos volt. Ma az államtitok fogalma le lett járatva kormányzati eszközökkel. Az államtitok tekintélyét vissza kell állítani.
Addig is nézzünk bele abba a doksiba, mert pont leszarnám az egészet, ha nem hisztiznének a szervek habzó szájjal.

"Bizony nem a legkellemesebb,de még mindig jobb mint pl.Szerbia."
Ja, így? Mindig a legszarabbhoz viszonyítunk? Messze van még Észak-Korea? Akkor hajrá!
Szemét Tótawé! Biztos a Orbántó' kapod a fizetésedet, azé' nem kussósz most, mi?
Virág Et

Kell valami olyan kategóriának is lennie, hogy jogtalan titkosítás bűncselekmény felderítésének lehetetlenné tételére. S ha bűncselekményt fedez, akkor a titkosítónak illetve a fedezettnek kellene az a 2-8 év kényszermunka... :(

Igenis hozzák nyilvánosságra, az, akinél van, tudja, hogy akkor nem érheti bántódás. Jelenleg az egész titkosítási rendszer az elit bűneinek takargatását szolgálja, úgy tűnik.
"Figyelemelterelés,na de miről?"

Ez már a saját farkába harapó kígyó esete. Azért akarja magát újfent lejáratni a titkosítószolgálat és a rendőrség hogy eltereljék a figyelmet valami más disznóságról?
Előbb olvassuk el a doksit, utána majd fantáziálunk.
"A sajtóra is vonatkoznak a szabályok, ők sem állnak a törvények felett, bármennyire is szeretnék ezt a TASZ-nál meg az SZDSZ-nél elérni."
Én támogatom azt, hogy ne az újságírón csattanjon az ostor. Legalábbis a jóhiszemű felhasználást illetően.
Ettől persze még lehet bűnrészes, ha például nem nevezi meg forrását, pláne ha felbújtóként vesz részt a cselekményben.
Nem a szart kell kiteregetni, hanem
a) megtanítani a vezetőinket, hogy ne szarjanak a nappaliba,
b) új vezetőket választani, akik már eleve tudják, hogy nem szabad a nappaliba szarni.

Egyébként egyiknek sem a helyes útja, hogy szart teregetünk.
travis

ugyanmá',ne azt nézd,h félig üres a pohár,hanem azt,h félig tele van.:)
Mondhat bárki bármit, de nekem ez az őszödi beszéd, az őszi szemkilövős játékok, felelős nemlevés, kitüntetjük a végrehajtót, nem volt rajta azonosító, csukjásbankrabló, vipera stb hozadéka.
"Már megint Neked válaszolok, még a végén úgy nézhet ki, valami közünk van egymáshoz."
Nincs semmi közünk egymáshoz. (Bár szimpatikus (ismeretlen korú) nő, ráadásul pasival)

"Szóval, semmi közünk egymáshoz, nem úgy, mint az egykor élt főnyomozónak, Láposi "Topa" Lőrincnek és a főmaffiózónak, a vele rokoni kapcsolatban álló Tasnádinak."
Nekem úgy hozta a sors, hogy rokon-rokona (mármint a néhai Láposi, kicsi az ország), ergó szivárogtak felém információk. Ezek szerint őt zsarolással tartották sakkban. Láposit (hogy írta egyáltalán a nevét?) egyébként bíróság felmentette. Mellesleg érdekes dolgokat hallottam a Tasnádi-Pintér viszályról is...
Lord Valaz!
Mi ez a szemérmesség? Személyes érintetség? Mi egy fegyveres, egyenruhás, kiképzett magán-alakulat, ha nem magánhadsereg? És különben is: délamerikai társadalmunkba teljesen beleillik, éppúgy, mint a bűnözőből lett milliárdosok, az elszegényedett,. eladósodott néptömegek, a páncélautóban rettegő nemzetvezetők. Ha még a koka-cserje os megélne itt, akkor lenne teljes a kép. Habár a mák jól terem, a holland parasztok meg jönnek csöndben és veszegetik a földeket.
Az Elemér, aki eggy exfelügyelő volt, de kiteték a rendörségtöl, mer túl sokat tudott, mer sok volt az esze mek a rátermeccsége, és ezér nem birta el a testületi szellem, az monta, hoty ha ő kitálalna, akor it lenne nemulas és bojonganának a fejek, mer kiborulna minden bili. Szokot az Elemér mesélni eggykét álamtitkot, ha mekhivjuk eggy felesre, mer mos munkanélkül van, mer nem érdemli mek a világ, hogy dolgozon benne.
Ahmet,

sajnos van olyan helyzet, amikor a szarnak napvilágra kell kerülnie. Másképp nem fog eszükbe jutni, hogy nem érdemes összeszarni mindent. Elnézést a képszerűségért. :)
"Jelenleg az egész titkosítási rendszer az elit bűneinek takargatását szolgálja, úgy tűnik."

Mert a sajtóból szerzed az információidat. A világ nem a politika körül forog, csak a bulvárhírekből tűnik annak. Az államtitkok nagyon szűk metszete tartalmaz tényleg olyan információt, amely megfelel a köznapi értelembe vett államtitoknak. Ezek nagyrésze pedig mezei titkos megfigyelési vagy fedett nyomozási adatokat tartalmaz.

Nem hiszem, hogy bármivel megindokolható lenne, hogy a sajtó kedves munkatársai jól kitanítsák a hazai szervezett bűnözést az ellenük folyó nyomozásokról, a tanúkról és az ügy előadójáról.

Az a baj veletek, hogy szűklátókörűek vagytok (tisztelet a kivételnek). Annyi időt töltötök politikai fórumokon, hogy olyanok lettetek, mint a Csintalan vagy Bolgár féle betelefonálós műsorok nyugdíjas nagymamái. Még a gördeszkás gyerekek is az a szemét komcsi/náci Gyurcsány/Orbán miatt olyan szemtelenek. Létezik ám a politikán túl egy másik világ is.
"Ez olyan gréczizsoltos volt."

Ő kicsoda?
egyiketsem · egyiketsem.blog.hu 2007.08.08. 10:48:16
"sajnos van olyan helyzet, amikor a szarnak napvilágra kell kerülnie. Másképp nem fog eszükbe jutni, hogy nem érdemes összeszarni mindent. Elnézést a képszerűségért. :)"

Ez igaz, csak pillanatnyilag oroszrulettet játszunk. Nagyon bele lehet húzni ezzel. Nem hiszem, hogy nincs más megoldás erre a problémára. Ha sok a Ferrari, ami rokkantigazolvánnyal parkol, akkor nem a rokkantigazolvány megszűntetése a megoldás.
Ha annak idején Bob Woodward és Carl Bernstein is mérlegelgette volna a nemzetbiztonsági kockázatait a Watergate-ügy nyilvánosságra hozatalának...
Nixon talán még mindig elnök lenne.
Hazudozásban amúgy is kompatibilis Gyurcsánnyal.
Ez olyan, mint a XII. Piás pápa nagyon titkos anyagai. Önfeláldozó embermentő volt, azért kellett titkosítani az egészet. Há' persze! És akkor ez csak az, amiről tudunk, az összes többi valószínűsíthető keresztény-nemzeti perverzióról, sok-sok szafttal, nem.

De vajon mégis? Mi lehetett azokban a Nagyon Titkos Iratokban? Árpád nagyon naiv, amikor csupán Tasnádit, meg Zsanettet vizionál. A reakciók alapján sokkal több mocsok lehet azokban a papírokban. A magyar rendőr által meggyilkolt cigány srác ügyében valami? (A gyilkos rendőr azóta is szolgálatban van, a médianyilvánosságot valahogy nem vette igénybe.) Esetleg a szintén rendőrök által meggyilkolt bolgár állampolgárral kapcsolatban valami? Még több betört állkapocs, kilőtt szem, kitaposott vese? További gyilkosságok? Erőszak? Kínzás?

Gyűlik itten a homok rendőrség tüdejében.
Szerintem soha semmi komoly, Magyarország-rengető nem fog kiderülni, mert egy bizonyos szinten mindkét nagy párt egybeforr. A legmagasabb szinten nincs közöttük különbség, és nem hülyék annyira, hogy maguk alatt vágják a fát.
Ha másban nem, ebben legalább egyetértenek...
kezdetnek nem is rossz :)))

Csak egy példa: Gergényi most épp Pintér egyik cégében lett vezető....no akkor miről is beszélünk...
A pártok halálra ostorozzák egymást, acsarkosnak, de kiderülni még soha semmi nem derült ki. Érdemes belegondolni...
A magánhadsereg kifejezést ezekre a zsoldos-alakulatokra sokan, régóta használjuk. Én pl. azóta, hogy berobbantottak egy kiskaput azóta is ismeretlen tettesek a Parlamenten (v.ö. Teve-utca!). No akkor uralkodott el az intézményes paranoia, azóta költjük a nemzeti jövedelem egy nagy részét "lélegezetetőgépek" helyett "biztonsági" (persze nem honvédelmi és renőrségi) kiadásra. Valahol a háttérben a volt és a jelenlegi szocialista főrendőrök játszhatnak, nem függetlenül orosznak vagy ukránnak nevezett, "tisztességes" úton milliárdossá lett kettős-többes állampolgárok üzelmeitől.
travis

De itt nem valamiféle kormánydisznóság leplezéséről van szó! Nem a MEHből tűntek el iratok, hanem a NNI-től. Ráadásul valakinek a fogvatartásával kapcsolatosan (a sajtó szerint). Mivel az életvédelem érintett az ügyben, ezért Fenyő, Mór vagy Tasnádi a legvalószínűbb.

Ezek rendőrségi iratok, nem közbeszerzésről vagy állami szerződéskötésről szóló dokumentumok.

A Watergate nagyon rossz példa. Ott bcs-t követett el az amerikai elnök. Ha ezen iratok alapján a jelenlegi ügy újságírója bcs-re utaló adatokhoz jut, akkor köteles feljelentést tenni.
Virág et.

Szűklátókörűek vagyunk? Aha.

Nem értem mi a gondod ezzel, senki nem mondta, hogy a maffia elleni nyomozás miatt titkosított dolgokat hozzák nyilvánosságra.

A probléma az, hogy mindent titkosítanak, ami őket kompromittálhatja, azaz nem állam-, hanem párt- és egyéni érdekek érvényesülnek a titkosítási szempontokban.

Ha az illető úgy érzi, hogy bűnügy takargatása (pl. elit olajügyekben való részvételének eltussolása) a célja a titkosításnak, akkor saját felelősségre nyilvánosságra hozhatja. Ha így volt (kiderül) akkor nem büntethető, ellenben büntethető a titkosító (aki visszaélt a hatalmával) és az elkövető (aki törvényt szegett).

De hát én csak a bulvármédiából szerzem az infót, és a Bolgárúrral beszélgetek, hogy merek egyáltalán ide beírni a nagyok közé? Vissza is húzódom a féreglyukamba, sűrű bocsánatkérések közepette. :)
Úgy érzem némi keveredés van. Minek hoznának nyilvánosságra olyan infót, ami a bűnözőket segíti? Ez marhaság. Ha ez van, aki ellopta, elviszi a maffiának, elkapni sose fogják, csókolom. Ez a titok őrzőjét minősíti, már most is.

De itt arról van szó, hogy esetleg a titkosítás valami mocsokságot fedez, akkorát, hogy megéri a kockázatot is az újságírónak. Ezért rinyál már előre a rendőrség is.
"Nem értem mi a gondod ezzel, senki nem mondta, hogy a maffia elleni nyomozás miatt titkosított dolgokat hozzák nyilvánosságra."

Csak a TASZ meg az SZDSZ. Amikor azt mondták, hogy ne lehessen büntetni az újságírót, csak azt, aki a titkot kiszivárogtatta. Ők nem tennének különbséget államtitok és államtitok között.

Szerinted egy nyomozó hatóságnál milyen iratok vannak nagy valószínűséggel? Pláne olyan kiemelt ügyekkel foglalkozónál, mint az NNI? (Ezt az egész politikai elit dolgot csak ti kavarjátok bele.)
"Mi egy fegyveres, egyenruhás, kiképzett magán-alakulat, ha nem magánhadsereg?"
I. A biztonsági őrök többsége pocakos kiszuperált alak, akik képzettségét egy sikeresebb kocsmai verekedő is felülmúlja. (ez a legalsó kaszt)
II. A biztonsági őröknek szinte semmilyen jogköre nincsen. Lényegében a legtöbb, amit tehet, hogy rendőrt hív.
III. Vannak fegyveres vagyonőrök, akik élet védelmében is csak néha adhatnak le lövést. Egyébként közönséges civilek. (ezek a banki őrök) Nem viselhetnek az utcán fegyvert! Ez azért is vicces, mert a nyitáskor már ott kell lennie a fegyveres őrnek, csakhogy az utca közterület. (jogszabályi hiányosság)
IV. Vannak az FBÖ-k. Fegyveres Biztonsági Őrök, na ők lőhetnek is. Persze nem akármikor, akárhol. Viszont ők a katonai ügyészségnek felelnek. Ők már majdnem hadsereg, de a kijelőlt objektumon kívűl ők senkik.
V. A köztársasági őrezred más tészta, azok rendőrők.
Lehet, hogy az én elképzeléseimmel van baj, de egy magánhadsereg bárhol, bárki ellen bevethető. Ez semelyik biztonsági cégre nem igaz.
érdemes várni egy kicsit a kommenttel, hátha valaki megírja a véleményemet. íme:

"Virág et. 2007.08.08. 10:49:54
"Jelenleg az egész titkosítási rendszer az elit bűneinek takargatását szolgálja, úgy tűnik."

Mert a sajtóból szerzed az információidat. A világ nem a politika körül forog, csak a bulvárhírekből tűnik annak. Az államtitkok nagyon szűk metszete tartalmaz tényleg olyan információt, amely megfelel a köznapi értelembe vett államtitoknak. Ezek nagyrésze pedig mezei titkos megfigyelési vagy fedett nyomozási adatokat tartalmaz.

Nem hiszem, hogy bármivel megindokolható lenne, hogy a sajtó kedves munkatársai jól kitanítsák a hazai szervezett bűnözést az ellenük folyó nyomozásokról, a tanúkról és az ügy előadójáról.

Az a baj veletek, hogy szűklátókörűek vagytok (tisztelet a kivételnek). Annyi időt töltötök politikai fórumokon, hogy olyanok lettetek, mint a Csintalan vagy Bolgár féle betelefonálós műsorok nyugdíjas nagymamái. Még a gördeszkás gyerekek is az a szemét komcsi/náci Gyurcsány/Orbán miatt olyan szemtelenek. Létezik ám a politikán túl egy másik világ is."

I agree
Jó reggelt !
A nevem: hari,matahari
"Minek hoznának nyilvánosságra olyan infót, ami a bűnözőket segíti?"

Hogy megvedd a Blikket, mert szenzációértéke van.

El sem hiszed, hogy milyen félinformációkból, mellékes adatokból is milyen kitűnő következtetéseket le lehet vonni. Folyamatokra, eljárásokra, azok időigényességére stb.
"A Watergate nagyon rossz példa. Ott bcs-t követett el az amerikai elnök. Ha ezen iratok alapján a jelenlegi ügy újságírója bcs-re utaló adatokhoz jut, akkor köteles feljelentést tenni."

Mivel még nem tudjuk, mit tartalmaz a doksi, nem tudhatjuk, jó-e az összehasonlítás. Titkosítanak ezek mindent, még a bevásárlócetlijüket is. Ki tudja mit leplez az eltűnt anyag. Lehet hogy semmi lényeges, de most őszintén. Kinézel ezekből bűncselekményt?
Én egy simán, tíz guantanamóra valót.
travis

Na de miért az NNI-n? Ha nem nyomozással kapcsolatos dolog, hanem valami kormányzati disznósággal, akkor az a MEH-en lenne, nem? Azt nem az NNI vezetője minősítené, hanem minimum a Kiss Péter, de inkább a Gyurcsány. Ki sem adnák a kezükből, nehogy kiszivárogjon.
Szerintem pontosan tudják az NNI-nél ki és hogyan, melyik újságírónak szivárogtatott ki. A "fenyegetés" ennek az újságírónak üzenet, hogy ne adja le.

Csak tippelek, persze.
egyiketsem · egyiketsem.blog.hu 2007.08.08. 11:00:32
"Úgy érzem némi keveredés van. Minek hoznának nyilvánosságra olyan infót, ami a bűnözőket segíti? Ez marhaság. Ha ez van, aki ellopta, elviszi a maffiának, elkapni sose fogják, csókolom. Ez a titok őrzőjét minősíti, már most is.

De itt arról van szó, hogy esetleg a titkosítás valami mocsokságot fedez, akkorát, hogy megéri a kockázatot is az újságírónak. Ezért rinyál már előre a rendőrség is."

De ki dönti el???
Ha nyilvánosságra hozza, hogy GyF és OV féltestvérek, és mindketten a jakuza tagjai, akkor majd nagy társadalmi támogatottságot kap, meg lesz erkölcsi győzelem, de a törvény szerint X évre megy a sittre.
(Jó, nyilván ha ez derülne ki, akkor az istenadta nép molotovkoktéllal hozná ki, mint Táncsicsot.)
Viszont ki tesz majd különbséget, hogy mi hozható nyilvánosságra a törvény ellenére, és mi nem? És ha már megtörtént a publikálás, akkor eső után köpönyeg, hogy megállapítják, hogy ezt tényleg nem kellett volna, irány a kóter.
Jut eszembe Pintér volt helyettesét is ismerem. Ő is mesélt érdekes dolgokat.

Megjegyzem itt a hozzászólók egy része eleve abból indul ki, hogy állam=maffia.

"Annyi időt töltötök politikai fórumokon..."
Hát ez tuti. Kezdek belehülyülni. Abba kellene hagynom, mert vagy a józan ész vész ki belőlem, vagy gyomorfekélyt kapok.
Lord_Valdez 2007.08.08. 11:10:42
"Megjegyzem itt a hozzászólók egy része eleve abból indul ki, hogy állam=maffia."

Már ránézésre is hasonlóak. Kb. ugyanolyan hosszú mindkettő, van bennük dupla mássalhangzó.
Virág,

Ez így oké is, de sajnos olyan helyen élünk, ahol ezek a szervek egymás keze alá dolgoznak. Nem azt akarom mondani, hogy Gyurcsány áll minden mögött, de simán lehetséges, hogy olyan bűncselekményt "fedeznek" az NNI-nél, ami áttételesen kapcsolódhat bizonyos magas szintű vezetőkhöz. Nem feltétlenül kormánykörökhöz, hanem pl. rendőri vezetőkhöz.
Ne feledd a rendőrség szavait: "az ügy eddig feltárt körülményei alapján feltételezhető, hogy az ismeretlen tettes célja nem magának az államtitoknak a megismerése, hanem a magyar rendőrség és a Nemzeti Nyomozó Iroda lejáratása volt".

Vajon miért gondolják ezt?

Abban azonban mindenkinek nagyon igaza van, hogy túltitkosítás folyik ma minden szervnél. Nagyon sok mindent minősítenek államtitoknak, amit nem kéne.
Ennek rossz a kommunikációs értékes is (ez látszik pl. az itteni hozzászólásokon is) és nehézkessé teszi a munkát is, hiszen az államtitokkal sokkal körülméynesebb dolgozni.
travis

Mór esetében pl. simán lejáratja a rendőrséget az, hogy mennyit bénáztak mire elítéltettek valakit. Akiről aztán kiderült, hogy mégsem ő a tettes. És ez csak az, amit mi is tudunk. Ha már ez ennyire kínos, milyen lehet amiről semmit sem tudunk? Fenyő ügyben, Tasnádi ügyben stb. simán lehet mégcifrább mellényúlás is.

A rendőrség lejáratása nem a kormány lejáratását jelenti.
De erre is igaz, amit fent leírtam. Ha visszaélést, bcs-t gyanít az újságíró, tegyen feljelentést. De tudod mit? Ha ilyen Watergate szintű a dolog, én még azt is megbocsátanám neki, ha nyilvánosságra hozná.
W,
ennel mar csak az lett volna szebb, ha nem mastol nyult cimet adsz ennek a bufinek. Foldes Adam szokott rendszeresen Titokzokni cimmel publikalni a Narancsban.
"A rendőrség lejáratása nem a kormány lejáratását jelenti."
Normálisabb helyeken ez így is van. De a rendőrség eléggé a kormányzati célok szolgálatába lett állítva az utóbbi időben. Szinte eggyé váltak. Ezt köszönjék meg Görényinek, aki hagyta magát belerángatni a politikába.

"Ha ilyen Watergate szintű a dolog, én még azt is megbocsátanám neki, ha nyilvánosságra hozná."
Isten megbocsát, a rendőrség nem. :)
hogy melyik jo mernok, fizikus lett politikus?
a hazai mezonybol megemlitebnem megboldogult Rapcsak Andrast, aki kokemeny fizikuskent kezdte a palyajat (nem vagyok benne biztos, de ugy remlik, hogy a doktorija is megvolt)...
az EU-s mezonybol pedig Angela Merkelt, aki meg vegyesz (doktorival es komoly kutatoi multtal)
Üdv!
Juteszmbe,
mitől szupertitkos egy olyan info, amitől lejár a polisz?
Ki titkosíthat és miképp olyan anyagot önmagáról aminek a lényege, hogy elqrták, nem kicsit, nagyon.
Tök ciki.
Ahmet, Virág et.

Pont az lenne a lényeg, hogy minősíteni kéne az titkosított ügy alanyát is. Ha pl. teszemazt a rendőrfőkapitány "olajos" volt, és ezt az infót kapja meg valaki, akkor a közérdeknek előbbre való, mint a titkosításra vonatkozó törvények. Ezt kéne nyilvánvalóvá tenni.

És ha a Blikkben olyan jelenik meg, ami nem ebbe a kategóriába tartozik, akkor kemény bírság/börtön járna, ezzel egyetértek. A jelenlegi gyakorlattal van gondom.
Szívemből szóltál, ember.
T. kukacka!

Hogy valami öröm is legyen a mai napban, elárulom, hogy engem érdekel. És mivel nem csak egy újságot olvasok, ide is másolom, hogy ki áll a cég mögött:
Az Abalon 1993-ban alakult cég, amelynek fő tulajdonosa 1997 óta az egyik legnagyobb német pénzintézet, a Volksbank ingatlan-beruházásokra szakosodott vállalkozása. Az Abalon kelet-közép-európai ingatlanbefektetési cég, tevékenységét Magyarországon kezdte. Nyolc irodaházat üzemeltet Budapesten, és a Gateway-en kívül további öt építését tervezik. A csoport két üzletközpontot üzemeltet, ők építenek új szállodát és bevásárlóközpontot a sajtószékház helyén a Blaha Lujza téren, Zuglóban pedig Zöldváros néven lakóparkot hoztak létre. Ezen kívül a Cseh Köztársaságban és Romániában vannak érdekeltségeik. www.volksbank.hu/online_h/index.html
"Isten megbocsát, a rendőrség nem. :) "

Nekik nem is kell. Ilyen szintű (Watergate) botránynál az ügyészség és a bíróság értékelné a súlyos közérdeket és egészen biztos vagyok benne, hogy az államtitoksértést a társadalomra való veszélyességének csekély súlya miatt a megfelelően értékelné.
Pl. egy Fenyő gyilkosság nyomozati aktája tartalmazhat olyat, ami lejáratja a rendőrséget (ügyetlenkedtek, hibáztak, elszalasztották az elkövetőt stb.), de többségében mégiscsak egy kiemelt és több államot érintő emberölési ügy részleteiről szól, ami erősen kötődik a nemzetközi maffiához.
egyiketsem · egyiketsem.blog.hu 2007.08.08. 11:29:37
"Pont az lenne a lényeg, hogy minősíteni kéne az titkosított ügy alanyát is. Ha pl. teszemazt a rendőrfőkapitány "olajos" volt, és ezt az infót kapja meg valaki, akkor a közérdeknek előbbre való, mint a titkosításra vonatkozó törvények. Ezt kéne nyilvánvalóvá tenni.

És ha a Blikkben olyan jelenik meg, ami nem ebbe a kategóriába tartozik, akkor kemény bírság/börtön járna, ezzel egyetértek. A jelenlegi gyakorlattal van gondom."

Ezzel egyetértek. De ne publikálhassa. Tegyen feljelentést és majd a hivatalos eljárás végén derüljön ki, hogy jogtalan volt a titkosítás, vagy hogy a titkosítás bűncselekményt takar. De az nem megoldás, hogy Józsika a Blikktől eldönti, hogy ez nem is kellene, hogy titkos legyen. Mert nincs rálátása, csak néhány papírlap van a kezében.
"ügyetlenkedtek, hibáztak, elszalasztották az elkövetőt stb."

És ezt a nincs joga tudni a nyilvánosságnak?
Kormánykörökben és hatalom felső irányításában minden, ismétlem MINDEN elképzelhető.

Aki látta a Wag the Dog című filmet, az
tudja miről beszélek.
Ha csak ennyit hoznának nyilvánosságra, nem lenne gond. De a titkosításnak nem az a lényege, hogy Kovács főtörzsöt fedezzék. Ezért nem fog az NNI vezére minősíteni, inkább jól kirúgja Kovácsot, úgyis tizen állnak sorba a helyéért.

Korántsincs akkora összetartás a rendőrségen belül, mint azt kívülről gondolnánk.
Megtalált lopott autóról lehet szó. Nem akarják, hogy kitudódjon.
Azért is nehéz kitalálni, mert az összes irat, titkos és nem titkos is alkalmas, hogy lejárasa a rendőrséget. Gyakorlatilag bármi amit rendőr írt, még egy bevásárlólista is.
tegnap nem elég, hogy vki hozzád hasonlított, még ez is: murci.freeblog.hu/archives/2006/11/02/megelni_2086-ot/ (titokzokni :DDD )
Akinek volt szerencsélye ilyen a szokásosnál gagyibb szervezeteknél előfordulni, mint nekem sorálományilag az átkosban az tudja, hogy M-on, hogy megy rutinilag az ilyesmi.
Az FBI-nál az egyik csávó kiment pisilni egy 400 fős szupertitkos ügynökkonferencián és a székéről megbuggantották a szupertitkos laptopját. Aztán a csávót kirugták, mert biztos gondatlan volt (ja megbízott a többiekben). Egyrészt gondatlan mindenki mint az állat, másrészt kavar mindenki mint az állat. Gondolom valaki be akar buktatni valakit. Vagy a kollegát aki felelős a cuccért, vagy valakit az aktából.
Visszatérve az átkosra egyszer tévedésből kint hagytak a folyosón egy asztalkán egy doboz iratot. Minden előfelvételis felment oda elolvasni a sajátját, mire egyszer a takarítónő!!!!! visszavitte az elhárító irodájába. Senki nem vett észre semmit.
"Azért is nehéz kitalálni, mert az összes irat, titkos és nem titkos is alkalmas, hogy lejárasa a rendőrséget."

Ebben sajnos van igazság. :)
Biztos nem ügynöklista volt, vagy a rakétaelhárító rendszer tervrajza mert azt a kocsi kesztyűtartójában tartják a befizetendő számlákkal.
Ahmet,
"Ezzel egyetértek. De ne publikálhassa. Tegyen feljelentést és majd a hivatalos eljárás végén derüljön ki, hogy jogtalan volt a titkosítás, vagy hogy a titkosítás bűncselekményt takar. De az nem megoldás, hogy Józsika a Blikktől eldönti, hogy ez nem is kellene, hogy titkos legyen. Mert nincs rálátása, csak néhány papírlap van a kezében."

Normál esetben ezzel egyetértenék, ennek kellene a helyes útnak lennie. Azonban a közelmúltbeli történések után nem gondolom, hogy ez lenne a célravezető.

Egyszerűen nem bízom a bírói, ügyészi, stb. függetlenségben, véleményem szerint ez legalábbis megkérdőjelezhetővé vált. Elég ha csak az októberi események körüli, a hatóságok által elkövetett jogtalanságokat nézed, illetve az ezzel kapcsolatos úgynevezett "következtetés-levonásokat". Ha politikai utasításokra működnek, akkor politikai érdekeket szolgálnak. A politikai érdekek pedig legtöbbször nem egyenlőek az állampolgári érdekekkel.

Virág et,

"Ha csak ennyit hoznának nyilvánosságra, nem lenne gond. De a titkosításnak nem az a lényege, hogy Kovács főtörzsöt fedezzék. Ezért nem fog az NNI vezére minősíteni, inkább jól kirúgja Kovácsot, úgyis tizen állnak sorba a helyéért."

Kovács főtörzs szintjén szerintem ritkán titkosítanak. "Virág elvtárs" szintjén szoktak, ott viszont mindig. :) Bocs, ez magas labda volt, nem tudtam megállni, de nem személyesnek szántam, és nem rád vonatkozik. Hangsúlyozom, nincs bajom a titkosítás intézményével, az alkalmazási gyakorlattal van. A nyilvánosságra hozó pedig tudja, miért mit kap, ő dönt. Ez nem sajtószabadsági, hanem állampolgári felelősségi kérdés elsősorban.
Lopott autóról tudnék mesélni magas szinten, de nem teszem, mert nincs bizonyítékom. Ilyen ez.
egyiketsem · egyiketsem.blog.hu 2007.08.08. 11:50:10
"Egyszerűen nem bízom a bírói, ügyészi, stb. függetlenségben, véleményem szerint ez legalábbis megkérdőjelezhetővé vált."

Akkor döntenünk kell. Így ugyanis vége a jogállamnak, amit soha nem is értünk el. Innentől lecsapom a kezét annak, aki a tulajdonomhoz ér.
Addig semmiről sem írhatnak az újságírók, mert nem tudhatják mi volt a titkos aktában és így hogy miről nem írhatnak semmit.
tök mindegy mit tartalmaz, ez most megint a rendőrök, vagy titkosszolgálati vezetők közötti leszámolás része. nálunk így cserélődik a vezetés. a pozicióba jutáshoz el kell távolítani ez előtte levőt. így a legkönnyebb.

bigfater
egyiketsem

De "Virág elvtársak" nem dolgoznak az NNI-nél, csak Kovács főtörzsök meg Szabó századosok.
vakapad 2007.08.08. 11:31:28

Köszi az info-t, bár nem cáfolja 100%-ban a hazai polelit anyagi érdekeltségét.
Meg egyébként is csak fantáziálgatás volt, mint a legtöbb - a tartalomra vonatkozó - felvetés itten.
:))
Ami itt kérem tapasztalható, az nem más, az állami intézményekbe vetett bizalom megrendülése.

Pedig már Sólyom L is megmondta: a Fidesz bűne, hogy ezt a bizalmat igyekszik megrendíteni.

Nincs itt másról szó, mint a Fidesz legújabb akciójáról, kérem. Személyesen Orbán Viktor áll a háttérben!
Hát, gratulálok. Az ide, az oroszlánok közé bedobott kérdésekre (1./ Vajh, mi lehet a titok? 2./ Cui prodest?) gyakorlatilag minden lehetséges, mindazonáltal minden lehetetlen válasz is megszületett. Mostan már csak ennek továbbragozása folyik. Egyébként úgy hallottam, minden olyan dokumentum titkossá minősítendő, amelyiknek bármely bennefoglalt információját titkosszolgálati eszközökkel szerezték meg.
vakapad 2007.08.08. 11:59:46
"...Cui prodest?..."

Qui prodest? Hacsak nem románul értetted.
T. kukacka!

A hazai polelit érdekeltségét soha, semmilyen dokumentum vagy információ nem cáfolja. Kell hozzá egy kis erőlködés, hogy ne cáfolja (pl. a Volksbank-nak Gyurcsány nyilván csak titokban tulajdonosa), de akkorse nem.
Ha rendőrség lejáratása, és nem kurucinfo, nem móri tömeggyilkosság, nem ünneplőverés, nem Tomcat, nem Tasnádi, akkor lehet még pl. a körmendi gyerekgyilkosság is, ott is leszarták, hogy mi történt, csak az volt a lényeg, hogy a bizonyítékok nehezen összekreált zárt láncolatát ne zavarják meg a tények, Mint a móri ügyben...
De szerintem a kurucinfo kormányzati irányításának dokumentumai lehettek...
Ahmet,

sose felejtem el azt a napot, amikor egy politikus kijelentette, hogy a maffia begyűrűzött a politikába. Aztán mindenki ejnyézett, és ő is visszavonta. Meg is magyarázták...

Virág et,

meg az ő vezetőik,és a megbízott államtitkárok, miniszterek. Lehet hogy olyan ügyről van szó, mint a Köztársasági Őrezred "bemocskolása" a pszichológusuk által. Ott sem Kovács főtörzsről szólt a dolog.

Nem nagyon tudok mit mondani többet erről a témáról, én a büntetlenséget biztosítanám, ha tényleg önkényes titkosításról van szó, és megfelelően súlyos büntetést, ha nem. Döntsön a tolvaj és a nyilvánosságra hozó, mi éri meg neki.

A baj az, hogy akik ezt a törvényt meghozhatnák, azok nem fogják, hiszen egy jó kis eszköztől esnek el saját mocskaik eltüntetésével kapcsolatban.

Marad az, hogy talán a bíróság kirívó esetben (mint a blogomon a pedofilügy) azért csak nem mondaná azt, hogy bocs, igaz hogy bűnügyet fedtél fel, de Te meg államtitkot sértettél, 8 év börtön sötétzárkában, és a pedofil ügy meg sem történt, mert az államérdek. Ha így lenne, akkor drágabolgárúrénmárittállokösszecsomagolva, mást tényleg nem tehetek. Vagy akkor tényleg minden eszköz megengedett ez ellen, akár a TV felgyújtása is baszki. :(
T. zsir!

Maradjunk a cui prodest-nél.
T. vakapad

Jogos! Visszavonom.
az országot maffiamódszerekkel, kézivezérléssel irányítják, ez szerintem ma már mindenki számára egyértelmű.
következmény nincs, nincs, és nincs, itt bármi megtehető, ha kapcsolatok vannak. azok pedig pénzen megvehetők.
az, hogy béna a rendőrség meg a titkosszolgálat, az elsősorban a szervezett bűnözés érdeke. és a politikai elit működése vajon mennyire szervezett, és mennyire számít neki az etika?
gyerekek, ezt hívhatjuk demokráciának, többpártrendszernek, piacgazdaságnak. lényegt tekintve ez akkor is banánnépköztársaság...
hát ezt megszopták. most már hiába kiabálnak, fenyegetőznek. olyan úgysem lesz, hogy "ja hogy kettőtől nyolc év? akkor bocsesz, ezeket visszaadnám"

talán nem kéne minden sz*rt letitkosítani, és akkor kisebb dzsuva lenne az irattárakban. bár egy átlag állami cég dokumentumkezelését ismerve nincsenek illúzióim nagy Dzsémszbond vagy Larakroft akciókról, hogy kikerüljenek.

lehetne egy tárolóhelyiség a "tényleg titkos mert ha kikerül akkor plafonig fog érni a fekália" kategóriának
egy másik "a politikusok hülyeviseltdolgainak titkosított dokumentumai melyeket csak azért őritztetnek velünk mert megtehetik" kategóriának (ez egy nagyobb raktár lenne) :)
és egy a "azt mi sem értjük hogy ezekre miért kell vigyázni de ezek mindig itt voltak mert hát sose lehessen tudni" kategóriának.
És az nem lehet, hogy a fideszes macsó pornóképei voltak, de elkéstek, mert már az egész cucc fenn van a neten?
Szerintem az Űbermagyar gárda embereinek az első bevetése volt, és ők használták az első titkos fegyverüket is a radiátor álcát is :D:D
Az én olvasatomban: Nem az államtitok megismerése vezette az elkövetőt, hanem az, hogy magával az ellopással lejárassa a Céget. Nem a doksi tartalma, hanem a sorsa a szenzáció.
T. börarc!

Bizonyhogy nagyonis igaz. Leghelyesebb lenne minden politikust becsukni, és akkor végre az ÁFÁ-val manipuláló, villamoson bliccelő (az is lopás, sajnos), minimálbérre bejelentett, színlelt szerződéssel dolgozó, legnagyobbrészt rokkantnyugdíjas, becsületes emberek irányíthatnák az országot maffiamódszerek helyett napi háromszori népszavazás révén. Meg is lendülne az ország szekere azonmód.
Viszont a kézivezérlés rosszallóan való említését nem értem. Milyen vezérlés van még?
Szerintem pedig Molnár Anikó legújabb szexi fotói voltak azok. Márpedig az jobb is, ha nem derül ki, hogy erre rejszol itt a fél közigazgatás!
Virág et. 10:49:54

Virág elvtárs jól beszél. Van egy másik világ is.
Egyébbként dili az egész. Van egy elitünk, aki kisíbol évente becslésem szerint kb. 200 milliárdot a közösből. A lenyúlás elsősorban önkormányzati szinten működik. A pénz elmegy pártfinanszírozásra, meg a szivük közeli vállalkozások megjutalmazására. Arra is jó, hogy a különböző csalafintaságokkal (pl. nem adok számlát, nem kérek számlát) operáló nagy többség lelkiismerete is megnyugodjon. Ez a pénz mennyiség nem oszt nem szoroz. Ha benne maradna a közösben, attól még a szegények szegények maradnának, mindennap be kellene menni dolgozni, az adókat meg be kellene fizetni.
Az igazi próbléma az alacsony versenyképességünk. Persze erről kellemetlen beszélni, mert nem fogja megerősíteni azt a hitet, hogy velünk minden rendben, a baj a körülöttünk levő világban van. Az ilyen beszéd viszi a szavazatokat, nem pedig hozza.....ilyen egyszerű.
Mámegin´ ez a vita, meg a kölcsönös szívatás, állambaszogatás, amikor nyakunkon a legszentebb, legmagasztosabb ünnep:)))

www.parameter.sk/paramagyar/magyar-nev-megint-szep-lesz
Na mindenki gó kínába. :D
szerintem:

1. a RENDŐRSÉG jobban tenné, ha FELTENNE legalább 10 TITOKSZERŰ doksit az INTERNETRE, és elsütött volna a sajtópiacon is egy-két valódiszerű dokumentumot. (apám azt mondta, régen nem tudta mi az igazság, mert titkoltál. ma nem tudja, mert annyiféle van, hogy nem tudja melyik igaz.)

2. TÓTA jobban tette volna, ha ő CSINÁL régi szilvia írógéppel egy TITOK DOKUMENTUMOT, és az index a főoldalon hozná, hogy nekik már megvan. szerintem a redőrség nem mondaná, hogy nem, nem ez volt az... :)

3. a mai világban ha a rendőrség ilyen ribilliót csap, azt alapból nem szabad elhinni. új vezető, új módszerek. FEJEK FOGNAK HULLANI a titokőrzők között. ennyi az egész.
Meg van a legfrissebb összeesküvéselmélet: Magyarországi CIA börtönökről volt szó. Ebben lehet érintett az NNI is, mondván terrorizmus.
(Jogdíjakat kérem :) )
Vakapad: sajnos a közvetlen népuralommal sem járnánk jobban, amikor szakértői bizottságok alakulnának a lakótelepi lépcsőházakból. Szükség van politikusokra, bármennyire is nehéz kimondani :) Csak a dolog ott el is romlik, hogy pont a lépcsőházak választják meg a politkusokat, és abban, hogy a lépcsőházak hogy kit emelnek maguk fölé, visszatükröződik egy morális értékrend. Magyarland választópolgáraitól pedig milyen alapon várhatjuk el, hogy jól válasszanak?
Amíg a társadalom munkakultúrája, gondolkodása, ítélőképessége olyan, amilyen, és ha mi mutyizunk, akkor a politikusaink is már hadd mutyizzanak. A mutyit egyedül a politikusok irthatnák ki megfelelő törvények és végrehajtás alkalmazásával, de értelemszerűen nem fogják. Beleragadunk a szarba, úgy néz ki, 2007 nyarán. Én ezen dühöngök.. hogy vége lesz-e ennek egyszer.
Hát börarc-nak igaza van, abban az országban, ahol adót nem fizetni, bkv jegyet nem venni, számlát nem adni (és kérni!!!)de közben anyázni, sírni népszokás, ott ne várjunk jobb politikusokat sem. Közülünk való emberek, közöttünk nőttek fel, mi választottuk őket.
És nem csak a kormány, de maguk a pártok is a társadalom pontos tükörképe.
Ez van, sunyi, mutyizó döntésképtelen nép vagyunk.
bőrarc:

Mindennek van egy vége...az a kérdés mi jön utánna. A jobb vagy a még rosszabb?
még az elnevezés is rossz. az már eleve nem Titok, amit egynél több ember ismer.
ennek folyománya, hogy az interneten -természeténél fogva- nem is lehet Titok.
akkor meg mit keresnek? :)

A CIA börtönöket meg könnyű kiszúrni. A vicc alapján, hiába küld ide USA szuperkiképzett, perfekt magyar, Kovács József álnevű ügynököket börtönőrnek, ha mind néger. :))
börarc 2007.08.08. 12:51:00
Ehhez nincs mit hozzátenni.
publius 2007.08.08. 13:00:11
"Mindennek van egy vége...az a kérdés mi jön utánna. A jobb vagy a még rosszabb?"

Próbáljuk ki! Legközelebb mindenki fizesse be az adóját! Menni fog.
Megvan! A Jobbik-féle Magyar Gárda nyúlta le! Titokban a fasiszták (akik szerintem ugyanazok, mint a nácik) már ki is képeztek egy jobbikos különítményt, amely titkosszolgálati ügyekre specializálódik. Elsőként a Hatalmas Nagy Államtitkot lopták el, amelyet az Ecseri úti piacon strómanjaik segítségével nehézfegyverzetre cserélnek.
Jaj, most segítsen, drága Vulgárúr! Mi lesz velünk, jajj?
Remélem nem azért a heves reakció, mert egyes rendőrökről tartalmaz az iratköteg némi szennyet, hanem a rendőrséget irányító MSZP-ről valami óriásit, amivel még 10%-ot veszítenek. Milyen csodálatos is lenne!
Azt senki nem vette bele az összeesküvés-elméletbe, hogy az NNI 2004-ben lett létrehozva? Egyrészt ugye a folyamatos átszervezésekkel lehet tönkretenni egy ilyen szervezetet (ahova a szervezett bűnözés elleni osztály/szakasz/mókusőrs is tartozik), másrészt a politikai pornográfia kedvelői is simán elsiklottak az évszám felett, ebben az évben szüntették meg a rendőrség belső ellenőrzését, és szintén ebben az évben történt egy apró változás az ország vezetésében.

A "folyosói" híradó eléggé egyértelműen a tasnádi-pintér vonalat emlegeti (illetve az utóbbi szerepét a móri ügyben), meg a tényt, hogy Tasnádit már nem tudják annyira szigorúan sakkban tartani p. egykori lekötelezettjei/üzlettársai/rokonai (és ebből kiindulva váratlan fejleményeket várnak mórral kapcsolatban).

Kitalátor feljegyzet · kitalator.blog.hu 2007.08.08. 09:11:36

"Egyébként nem arról a számos portálon olvasható telefon-híváslistáról van szó, amit a Kurucinfó vezetése és a kormánypártok vezetői közötti hosszas beszélgetéseket taglalja? No az tényleg ciki..."

Nagy okosság ez, Bencsik András neve nagyjából elárulja a dolog valóságtartalmát. Viszont találtam a neten egy érdekes oldalt, amelyen "A kurucinfo szerkesztői és más, hasonló bűnözők adatai" találhatók.

kurucwanted.blogspot.com/

Tanulságos...
Biztos valami Kármán Irén, Zsanett, Tasnádis üggyel van kapcsolatban a dolog, és még az érintett ügyeket elhomályosító ügyészség és nyilván politikusok vannak benne. Utóbbiak szolgáltatják az indokot arra, hogy államtitok legyen.
Valami kriptokommunista, mutyizósan privatizálós, korrupciós. Ezek azok a dolgok, amikkel kapcsolatban bármilyen sötét dolgot el lehet képzelni magyarországon. A Kármán, Tasnádi, Zsanett ügy meg csak felszín, ami jelzi, hogy nagy szar van.
"It's not the crime. It's the cover up."
Publius: nem tudom :)
De a jobb vagy rosszabb relatív fogalmak, egy nagyon rossz helyzet esetén egy mai szemmel nézve rossz dolog is lehet jobb - egy adott állapotra vonatkoztatva legalábbis. Erre volt példa már jócskán. De ne ez legyen.

Szerintem pl az adófizetési morál nem javítható közfelkiáltással. Mi ilyen kibújós, sunnyogós, összekacsintós nép vagyunk, és nem 45 után lettünk azzá. Ha egy zárt rendszert, önálló államot alkotunk, ott előbb-utóbb ilyen belső viszonyokat alakítunk ki magunknak, és csodálkozunk, ha alulmaradunk másokkal (tatár, török, német stb) szemben. Aztán jön a balsors (aki régen tép :)) emlegetése, mintha az tehetne bármiről is. Meg a Szűzanya.

Nekünk kellenek emberek, akik megmondják nekünk, nem hagynak minket, ha úgy tetszik, megvédenek minket saját betyáros hülyeségünktől. Kell egy igazságos király, vagy egy felvilágosult abszolutista rendszerhez tartozás.

Ergo: külső hatalomnak kell kényszerrel ránk erőltetni valami felvilágosultabbat. Aki nem ad számlát, annak fekete autó, és egy Andrássy utcai pincében veseleverés. Néhány évtized alatt rászokna a társadalom a normális működésre.

De különben írogathat a Blikk államtitkokat, itt túl alapvető dolgok nem fognak változni.

De azért cáfoljatok meg :)
potyautas 2007.08.08. 10:42:41
"Mondhat bárki bármit, de nekem ez az őszödi beszéd, az őszi szemkilövős játékok, felelős nemlevés, kitüntetjük a végrehajtót, nem volt rajta azonosító, csukjásbankrabló, vipera stb hozadéka. "

Mondhat bárki bármit, de nekem ez Antall József nyugotterős ügynökmosdatása, a fidesz uszítása, az őszi nácicsőcselék, jobboldali nácimosdatások, történelemi zászló az árpádsáv, autógyújtogatás, tankelkötés stb. hozadéka.
az ebben a jó, hogy vagy egy tucat ügy van, amiről szólhat az irat, és amiről egyébként ugyanúgy köztudomású, hogy büdi, mint a pártfinanszírozásról. tasnádi, fenyő, kulcsár, teveutca... bármi.

emailcímem az impresszumban, ha valakinek megvan :)
jaj de szép, hogy egyesek a diktatúrától várják az erkölcsi megújulást.

emberek, már senki sem emlékszik,, mennyire korrupt volt a diktatúra?
Hmmm... ha rendőrök lejáratására alkalmas szupertitkos anyagot képezelek el magamnak...
Mondjuk egy olyan lista jut az eszembe, amelyiken az alvilágba/feketegazdaságba beépült nyomozók nevei-adatai szerepelnek, mellettük meg olyan cégek, nevek, amelyekről első látásra látszik, hogy hülye aki ott be akar épülni. :)
Beépült, fedett nyomozók listája nyomozati érdeket sért, lejáratásra nemigen alkalmas. Ez más lesz.
de akkor olcsóbb volt a korruptság
most nagyobb a verseny...
Lord Valdez: Libby pont hogy árulást követett el, amikor lebuktatott egy fedett ügynököt. Az iraki fegyverekről szóló hazugságot viszont nem Plame ügynök, hanem a férje, mint újságíró leplezte le. Libbynek ülnie kellene jogilag is és konyhajog szerint is (értsd: mert egy geci).
olcsóbb volt?? már miért? gyakorlatilag mindenért korrupt egyezséget kellett kötni, lakásért, munkáért, beleértve, h belépsz a pártba. a diktatúra semmivel sem kevésbé korrupt csak azért, mert diktatúra.
..de akkor miért nem lőtték már fel a kibertérbe, és miért nem tudjuk még mindig, mi ez az egész?
Attól tartok, eltűnik a süllyesztőben a dolog, valaki kifizeti "azt a pénzt" amit mondjuk egy újságírónak megéri kifizetni.
De az is lehet, hogy bejön a megfélemlítés.

Valószínű szoci-kötődésű infó lesz, mert az SZDSZ elítéli a rendőrségi nyilatkozatot.
Most mi az igazi probléma?
Az, hogy a kikerült adatok alkalmasak a rendőrség lejáratására?
Az, hogy ezek az adatok kikerültek esetleg?
Vagy inkább az, hogy van alapjuk? Vagyis, hogy a rendőrségen olyan dolgok történnek, amiknek nem kéne?! Mert, ha ekkora a gáz, akkor a kutya ott van, hogy olyat csináltak, amit nem kellett volna, vagy nem úgy kellett volna!

Ha mindent rendben csináltak, akkor meg hogy lehetne hamis adatokkal lejáratni őket?
Hülyét kapok ettől az NNI rövidítéstől is.
A magyar nyelvben az NY betű önálló, szuverén, teljesértékű betű!!!
Tehát a hivatalt vagy Nemzeti Nomozó Irodának hívják, vagy Nemzeti Nyomozó Irodának, de akkor NNYI a rövidítése!

(A k... angolszász majmoló anyját, aki nem tiszteli a saját nyelvét!)
jogos, NNYI-nek kellene lennie. de hát... Országos Rádió és Televízió Testület: az meg milyen helyesírás?

Ahmet:mikor hogy. látástól vakulásig.
A diktaura nem megoldás. Többe kerül.
Előfordul, hogy azt gondolom, No future for Magyarland.......aztán felülkerekedik a kiirthatlan optimizmusom és életszeretetem, és ismét bízok.....a csodába. :-))))))
eloi, megint ugyanaz a sztori - valamilyennek láttatni akarunk valamit. Nem a lényeg a lényeg, hanem hogy ez milyennek látszik. Az NNI hasonlít arra, hogy FBI, olyan kis titkosügynökösen cseng. Az NNYI meg mégsem elég tekintélytsugárzó.
Hogy mi a szervezet célja, és annak működésében és szervezetében mennyire felel meg, ez nem kérdés. Ha elhisszük róla, hogy ez a magyar FBI, akkor senkit sem érdekel, hogy van-e értelme annak, amit és ahogy csinál.
Nem lehet, hogy túlbuzgóság miatt beindul itt a fantázia, oszt' az egész meg egy nagy lufi? Hogy valami húszadrangú papírocska tűnt el?
Csak hát azt is meg köll keresni?
Szerintem is túl egyszerű a diktatúrában látni a megoldást. Mintha nem akarnánk magunkat megerőltetni.
Persze diktatúra és diktatúra között akadhat különbség. Mátyás király diktátor volt, ezt ne feledjük :)
meg azt se feldjük, hogy Mátyást se szerette ám mindenki, csak jó volt a marketingje.

eloi: ha ez egy semmiség, akkor viszont mért fenyítik be az egész sajtót?
(re: 2007.08.08. 14:51:12
aztat kajánul mondtam volt...
de attól még igaz is lehet)
Lehet, de Mátyás alatt volt külpolitikánk és számíthatő belpolitikánk. :)
Kevés dologra mondhatta hogy "ezt elkúrtuk ". :)
bőrarc:

Mátyás Király....az idő megszépítette az emlékeket. :-))))

Kicsit olyan ez mint a fogyókúra. Ott vagy kövéren, nehezen mozogsz, a nők gusztustalannak találnak, a szabadidőn kívűl más nem megy rád stb., viszont zabálhatsz a jó zsíros kajcsikat, tespedhetsz egész nap stb. Az ellentéte az amikor fitt vagy. Jól esik a mozgás, a konfekció rádmegy, ne adj Isten még meg is fordulnak utánad a nők stb., viszont mértékkel és változatosan kell enned, hetente 2-3-szor sportolnod stb.
A két állapot közzött van a fogyókúra. Napi kemény izzadás, meg még keményebb koplalás. Ki csinálja végig a diétát, ha folyamatosan azzal bombáznak, hogy nem kell koplalni, meg mozogni, itt van a mi csodaszerünk, azt bekapod aztán zabálhatsz, fekhetsz amennyit csak akarsz, a zsír megy lefelé, az izomzat meg épül fölfelé.
Az ORTT rövidítés legalább kijön. :-)

"ha ez egy semmiség, akkor viszont mért fenyítik be az egész sajtót? "

Na ja.

De lehetünk jóhiszeműek is! Tételezzük fel azt, hogy a titkosítás jogos volt, nem a saját szarukat rejtegetik és nem előlünk a NÉP elől, hanem tényleg gáz lenne, ha pl. a románok megtudnák! :-)
ismeritek azt a mondást,hogy a mókus meg a patkány egyformán kártékony,csak a mókusnak jobb a pr-ja
de eloi, akkor az lenne az indoklás, hogy nemzeti érdekek sérülnének, nem pedig, hogy lejáratódna a rendőrség!
számomra már az is oximoron, hogy lejáratódik a rendőrség...

egyébként mindegy mi szivárgott ki, mint fentebb írtam, komoly dolog nem lehet, mert igazán szaftos dolgokban mindkét párt benne van, ergo közös egyetértésben fedezik ezeket.
erre utalt a "gergényi pintér cégében lett vezető" gondolatmenatem is.
hiába van benne mind2 párt, a teljes nyilvánosságot nem tudják blokkolni. viszont ha nem komoly doog, akkor nem lenne ekkora hiszti.
ez igaz, de sokszor volt már nagy hiszti komoly dolog nélkül is, legutóbb pont "a robbantani fognak a nagygyűlésen, ne tartsátok meg" hiszti (bár már pontosan nem emlékszem a tényekre)

Egyébként drukkolok valami igazán megrendítő titokért...hátha józanítóan hatna a népre...bár ezt kétlem
Kiszel Tünde képei leszenek benne higyetek nekem.:)
Viszont nem érteni a hiszti valódi okát. Oké kiderül... de mi lehet a következménye? :)
Mert a hitelvesztésért már kár aggódni szerintem, ami nincs azt nehéz elveszteni.
egyetértek az előttem szólókkal, gigantikus gáznak kell lenni.

bemondják a rádióban=nyilvánosan elismerik, hogy nem tudják a dossziékat zárva tartani

Teóriáim:
- ki lőtt Teve utcában
- ki lőtt Móron (de ekkor a jelenlegi két muki csak báb)
- lehallgatási jkv, mely szerint tényleg politikai körökből volt utasítás a "terrorfenyegetés nyomainak fellelésére"

Kisebb horderejű dolognál (ami akár Fenyő ügybeni eljárási hiba is lehet) inkább sunnyognának.

Viszont azzal nem értek egyet, hogy tudnák kinél van: akkor telefonon üzennének. Vagy nem is sejtik ki vitte el és ezért üzennek. Vagy tudják ki vitte el, de az azzal "biztosítja" magát, hogy újságírói kapcsolatokra hivatkozik (okkal vagy ok nélkül).
Nekem sem áll teljesen össze az egész. Én valószínűsítem, hogy a rendőrséget érintő államtitkokat nem a Nemzeti Nyomozó Irodában kezelik, hanem az ORFK-n. Van olyan is, hogy szolgálati titok, ami gyakrabban kell előforduljon operatív nyomozó szerveknél. Most tulképpen milyen titok tűnt el?
A másik ami előtt értetlenül állok: az államtitok valami speciális irat kéne legyen (ha tényleg államtitokról van szó), rajta egy pecsét, hogy "bizalmas" vagy hasonló. Szóval, az nem kéne életszerű legyen, hogy pl. az iratot kezelő rendőr azon megreggelizik, satöbbi, utána kiszólítja a szobájából a szükség és közben az államtitok meg hipp-hopp eltűnik.

Utánanéztem a Gugliban a "Dokumentumkezelési szabályzat" kifejezésnek és urambátyám láss csudát: kilukadtam a "Kormányzati Iratkezelési Felügyelet" -nél. www.bm.hu/web/portal.nsf/html/kif.html

Végképp nem értem a dolgot. Van a zsaruknak egyáltalán iratkezelési szabályzata, betartja az valaki is, avagy ha nem akkor meg ilyen felügyeletek meg minek vannak???
"de eloi, akkor az lenne az indoklás, hogy nemzeti érdekek sérülnének, nem pedig, hogy lejáratódna a rendőrség! "

Ennyit a jóhiszeműségről! :-)))

"Kiszel Tünde képei leszenek benne higyetek nekem.:) "

Vagy Anettka titkos űrutazásának nemzetbiztonsági dokumentációja! :-)) Amikoris a földönkívüli békaemberekkel cserélt titkos adatokat űrgebőrbe kötve.

"Vagy tudják ki vitte el, de az azzal "biztosítja" magát, hogy újságírói kapcsolatokra hivatkozik (okkal vagy ok nélkül)."

Ha tudnák, ki vitte el, már elvitték volna. (Ha tényleg annyira ócseny secret.)

"Most tulképpen milyen titok tűnt el? "

Az titok.
Lesz itt rend! -szólt a nagymama és berúgta a szart az ágy alá.

Azért kíváncsi vagyok, hányan izzadnak most az NNI-ben és/vagy a rendőrségen, hogy kiderül a sunyiság és hozzájuk köthető. Remélem "nyugodtan" alszanak. :o))
Legszebb öröm a káröröm, mert irígység nélkül való.
"akkor meg ilyen felügyeletek meg minek vannak??? "

Kellenek a munkahelyek.

Ez nem akármilyen titok ám, hanem ÁLLAMTITOK!!!

Tehát az állam titka.
Már csak az a kérdés, hogy az állam egy másik állam előtt, vagy a saját polgárai előtt titkolja?
A helyes, könnyen kimondható rövidítés: NemNyomI.

A NNI egyértelműen rossz.
Tényleg, mi a véleményetek?
Lehet-e egy ország igazán demokratikus, igazán szabad, valóban szabad polgárokkal, ha maga az állam minden szir-szart,(és bizony sokszor olyanokat, amik nem az állam polgárainak védelmét szolgálják, hanem érdekcsoportokét, befolyásos személyekét!) teljesen önkényesen és szubjektíven titkosíthat? ELŐLÜNK???

Ahol az állampolgár elől eltitkolják az őt érintő információkat, ott nincs szabadság! Ott alárendeltség, elnyomás van!
Minél több a titok, annál nagyobb.
"Lehet-e egy ország igazán demokratikus, igazán szabad, valóban szabad polgárokkal"

ebben a formában ahogy azt te kérdezed sztem soha nem lesz szabad se egy ország, se a polgárok, egyáltalában senki aki embernek született
"Lehet-e egy ország igazán demokratikus, igazán szabad, valóban szabad polgárokkal"

NEM.
oFF

Negyedóta múlva megy a királyi tévén a 'Tanú".

On
az okos rendőrök tényleg azt hiszik, hogyha valaki ezt a dokumentumot eljuttatja majd a sajtóhoz, még rá is írja majd, hogy a Nyomozó Irodától lopta, tehát ne kerüljön közlésre?... akkor honnan is kell tudniuk vajon az újságíróknak, hogy melyik az a cucc, amiért most annyira eszi a fene a nyomozókat?...
Namostan itten felmerül két dolog, amelyben mintha kedves fórumtársaink (sőt tán még maga Tóta W. is) kissé tévedésben lennének:

1./ Nem azzal gondolják lejáratni szegény hanyag szerveinket, ami a papírban van, hanem azzal, hogy el lehetett tőlük lopni. Ebben a konstellációban nem a papír, hanem a lopás ténye a zavaró.

2./ Magam úgy gondolom, hogy az elementáris sértődöttség mián jelenleg sarokba szorított vadként hörgő újságíró társadalom dühkitörése nem jogos. Mivel jogállamban élünk, a törvényeket (szerintem) be kell tartani, függetlenül attól, hogy azok saját, szubjektív megítélésünk szerint rosszak-é, avagy pediglen jók. A jogállam jellegzetessége, hogy nem az egyénre van bízva a döntés, azaz nem anarchia, a törvényre való figyelmeztetést meg hívhatja bárki fenyegetésnek, de ezt ne felháborodottan tegye, mert minden büntetési tétel egy az egyben fenyegetés. Éspedig nem véletlenül, hanem kifejezetten direkte az.

Még egyszer leírnám, magam úgy hallottam, titkosítandó az a dokumentum, amelyben szereplő bármely információt titkosszolgálati módszerekkel szerezték meg. Ha valaki ezt ki tudja egészíteni, vagy javítani, szívesen fogadnám.
vakapad: nem. a lopás tényét ők verték nagydobra. a nyilvánosságra kerülést akarják meggátolni.

Hát kedves Tóta W. én arról írtam, hogy a szervek lejáratása nem a papír tartalmában leledzik, hanem maga a lopás (párszor olvastam itt az ellenkezőjét). A lopás ténye mindenképpen kiderült volna, ha ők verik nagydobra, ha megjelenik valamelyik újságban, tökmindegy. Akkor már jobb, ha legalább a tartalma nem kerül nyilvánosságra, azaz valóban meg akarják gátolni, és ez mindenféle titkos dokumentum esetében a kötelességük. Még nem tudjuk mi van benne.

Magam megvárnám a tartalom napvilágra kerülését(tuti ki fog kerülni), addig nem bocsátkoznék találgatásokba. Ha megtörtént, majd úgyis vitatkozunk róla eleget.
John Lenin 2007.08.08. 12:59:33

Amen
John Lenin 2007.08.08. 12:59:33

Na mégegyszer! +Ammen+
Bocsi, mégis átment. (már azt hittem ezt sem lehet)
Ilyen alapon azt is megüzenhetnék az újságíróknak, hogy ne parkoljanak tilosban, mert az tilos. Jogállamban ha az ember a zebrán hagyja a négyes golfot, akkor viselje a következményeket. Ez nem a törvényekre való figylmeztetés, hanem a szokásos primitívségük.
A titkokkal egy nagy baj van, amit minden valamirevaló médiageci zsigerei mélyén, ösztönvalidáltan érez, ez pedig a titok és a hitelesség paradox jellege.

Ugyanis, ha a(z alkalmi) médiamunkás a titkot nevével vállalja, forrásokat megnevezi, akkor a hitelesség hatalmas mértékben nő, de a titok örzőinek zárt köre nem fog örülni, és hamar elvágják a torkát.

Ha az elkötelezett médiamunkás kicsit távolabbról nézi a dolgokat, nem jelöl meg forrást, nem rántja be saját személyét a sztoriba, hogy ő bizony első kézben ott volt, amikor a titok történt - akkor viszont az egész dolog hiteltelensége hatalmasat zuhan, és akármennyire is igaz, egyszerűen megreked a dolog a mendemondák, teóriák, összeesküvéselméletek, stb. szintjén.

Kívánom hogy ez esetben sikerüljön feloldani ezt az ambivalenciát!

Na,vegigolvastam a hozzaszolasokat,szerintem az van,amit bigfater 11:54:29 mondott.
Fair play ebben az orszagban sose volt.
Lehet, hogy a Zsanett ügy leirata volt? Já, fántásztis, spriccen, já. Azt mondja a szóvivő, hogy nem biztos, hogy rendőr volt. Akkor meg ki a tosz? Hogy a búbánatba lehet ott csak úgy mászkálni fel s alá?

Tegnap a délinél mit láttam? 1 fő rendőrnő vigyázott a rendőrség előtti parkolókra. Hát mi ez, ha nem pazarlás?
Hazánk nem jogállam, csak annak a látszatát igyekeznek egyesek fenntartani. Ilyen látszat a Kádár rendszereben is volt. Sőt ott talán még jobban is csinálták a színjátékot.
Teljesen igazad van Árpi. A rendőrök, akiknek jórésze még mindíg írógéppel írja a jelentéseit nem értik szerintem amit írtál az interkontinentális szerverekről. Ez olyan, mintha a 70 éves nagymamámnak kezdenéd ezt el magyarázni.
Én azt nem értem, hogy a magyar újságírók kötül miért nem teszi fel senki rajtad kívül azt kérdést, hogy egy kajmán szigeteki szerveren mit fog a rendőrség ellenőrízni, meg kit fog lesitteléni 8 évre???!!! A szervert?!

Most hallottam a Petőfin, hogy a kérdéses iratot több újságíróhoz is eljutatták. Már kérdezi is őket a Yard.
Paranójákat és a permanens összeesküvés elméleteket egy pillanatra kikapcsolva, a rendőrség reakciója teljesen logikus.
Valaki jogellenesen cselekszik. Egy védett irattal kisétál és elküldi az újságíróknak. Ez türhetetlen, bármilyen okból is csinálja valaki. Ha a rendőrség vagy a titkosszolgálat tevékenységével vagyunk elégedettek, akkor azt kell kritizálni, ha a titkosítás körével, akkor meg azt. Argumentálva, és nem hülyeségeket beszélve. Pl. A rendőrség októberben követett el atrocitásokat ártatlan emberek ellen. Erre kellene öszpontosítani, és nem ilyen hülyeségeket írni, hogy a rendőrség a kormány parancsára szétverte a békés tüntetőket stb. Így csak összezárják a soraikat, és nem lehet a tényleg vétkeseket felelőségre vonni.
Jelzem, a lejáratás ezzel a hírrel megtörtént. A többi már nem fontos.
úúú TWÁ ez a WTC dolog nagyon üt. Jól is illik ehhez a poszthoz. Máshol is úgy gazdálkodnak a titkokkal.. mintha a havi fizut osztanák be. Mi legyen ezzel.

publius: van egyrészt a jogrendszer(titkosítás köre) és van másrészt annak végrehajtó alkalmazása (titkosszlgálati tevékenység). Bele lehet kötni azért mindkettőbe.. a jogrendszert mi alakítjuk, igaz: közvetve, a végrehajtást meg mi pénzeljük. Teljesen fenntartom a jogot magunknak, hogy beleszóljunk, sőt, továbbmegyek: ez állampolgári kötelesség is. Ha mindenkinek minden mindegy, akkor betitkosítanak mindent, a pénzt meg úgy, de úgy elrakják, hogy az csak na :)
Hogy októberben mi történt, valahol az is ebbe a sorba illeszkedik.
"TWÁ"-Öcsém facsiga:ez lecsöngött,kellene valami új és kemény.Valami olyan,ami tényleg oszt és szoroz.Mert téma van bőven,még csak keresgélni sem kell.

Viszont-ha már enyém e tisztesség-ajánlanám szíves figyelmedbe,hogy lehetne itt egy vita-parti a szegénység okairól.Ugyanis ez megint pártsemleges,hacsak nem vagy benne az első 100-ban.Bármelyik pártlistán.Lennebb ugyanis már vérségi kapcsolat is kell!

No a titkosítás itt ér össze a mindennapokkal mert ha "a valakim" jó helyen van:titkosítunk.

Különben ha én is tippelhetek,akkor ebben a dossziéban "Moncsi" néni és tettestársai dolgai vannak.Miért?-mert a "belső" ellenállás is teszteli a rendszert.Vagyis az NNI tudja ki és mit vitt ki,sőt azt is kinek.Az üzengetés azért van mert nem tudják hová kell igazodni.Magyarul leírva:MOST csap össze a kormányzaton belül az alvilág,és annak érdekköre.Ha a jövő héten nem pofázok bele a dolgokba-én nyertem.Ti meg mentesek lesztek konzervatív dolgaimtól.

Béke poraimra!

Ps.:azért érdemes elgondolkodni azon,hogyan is működik ma a mi kis ORSZÁGUNK.
index.hu/politika/belfold/nni070809/
"elsődleges és hangsúlyos célunk az volt, hogy a közvéleményt tájékoztassuk a minősített irat eltűnéséről"
2-8 év
"azokat bárki – akarva-akaratlanul – ismeri meg, a nyilvánosság elé nem tárhatja"
minden lapjára rá van írva, hogy államtitok?
"több szerkesztőség is jelezte, hogy eljutott hozzájuk az államtitoknak minősített irat"
honnan tudják, hogy az az?
"Nem gondolom azt, ha egy iratot valaki kilop szándékosan a rendszerből, az elsőszámú vezető, vagy bármilyen magasabb szintű vezető felelőssége megállapítható"
hát ki? a takarító?
Nem akarok offolni de ezt meg KELL nézni WTC ügyben !Magyar feliratot is lehet leszedni, gugli a barátod.

Loose Change 2nd Edition

Pl innen :
href.hu/x/39rg
Ha már eljutott a Nagy-Nagy Államtitok több szerkesztőségbe, bizonyára az index-hez is.

Nem ismertek ott valakit, aki ide betenné?
azé' csak úgy tűnik, hogy vmi nagggyon szaftos cucc lehet ez, mert annak ellenére, hogy minden sarki újság/tv/portál megkapta, nem tolta fel senki a netre.
hijjjjába írta Worluk barátunk, hogy:
"ilyenkor minden rendes újságíró első dolga elbattyogni egy netkávézóba, vagy felnyergelni a wifit, és feltolni a cuccot a "kibertérbe".

mostmár télleg kezd érdekelni, hogy mi a "fospumpa" lehet ez?
lehet, hogy TWÁ már olvasta és köntösbe rejtve eztet írta meg az Operation Fospumpa -ban? :)
mert akkor íme, itt a titkos irat egyik másolatából született rövid összefoglaló:
w.blog.hu/2007/08/10/operation_fospumpa

nnnna, ez télleg államtitok lehetne :)
Ez az egész hülyeség.
Akkor lenne értelme, a volna mód a rendőrséget még annál jobban is lejáratni ahol most van.
Szerintem itt azért meg kell érteni, hogy a titkosítás lényege pont az, hogy az adott tények ne kerüljenek ki a publikum elé, mert azok károsan befolyásolhatják a Magyar Köztársaság érdekeit. Na már most a fent említett képződményenek mi - köztük Tótha W., a sarki fűszeres, a médiaguruk vagy akár jómagam is - állampolgárai vagyunk ezért kutyakötelességünk annak megőrzése.

Ha nem bíznak abban, hogy a titkosítás indokolt, akkor a betekinétési jogú személyek - és csak ők, überokos médiamunkások NEM - eldöntik, hogy feloldják a titoksítását. Azért csak ők mert nyiklván ők tudják mi a titkosítás értelme, ha nem bízunk bennük, tessék lecserélni őket. Tőlem akár W-re is, de akkor neki is tartani kell a száját.

És kedves W! Ammennyiben a kedves médiamunkás belenyomja az éterbe az államtitkot ő ugyanúgy törtvényszegést követ el. Én nem tudom, hogy a zseniális magyar újságírók - akik egyébként láthatólag csak a politika által dobott gumicsontokon rágódnak - honnan az égből tudják eldönteni, hogy az információ kiteregetésével vagy akár birtoklásával milyen károkat okoznak mindannyiunknak és ez megéri-e a saját szakmai hírnevük megemelését, de azért valljuk be, lehet ők sem tudnak mindent.

Szóval a titok nem véletlenül titok, és legtöbbször nagyon is indokolt a titokban tartása. Vannak kivltelek, de talán ezt nem innen kívülről kellene megítélni...
Naazértmondom,

talán vannak országok, ahol teljesen igazad lenne. Ez azonban Magyarország, ahol az államapparátus tisztességébe vetett bizalom még az előtt párolgott el, mielőtt kialakulhatott volna.

Az emberek - bár nem rendelkeznek alapos ismeretekkel az állam működését illetően - arra már rájöttek, ne higgyenek annak, aki már X alkalommal hazudott nekik.
folyt.

Nálam felkészültebb hozzászólogatók nyilván csinos listát állítanak össze számodra, ha kívánod, az NNyI szavahihetőségét megkérdőjelező, közelmúltbéli történésekről.
Olvasgatom ezt a kis WTC-alternatívok linket, és már az első kis füljegyzetnél ott a csúsztatás. A kerozin cc 800-900 fokon ég, az acél cc 1500-1600 fokon olvad, ezért nem a kerozin égése okozta a tornyok összedőlését.
Na kérem ez egy iszonyú lódítás. Egy. Az acél már sokkal alacsonybb hőfokon elveszíti magas tartószilárdságát, mint az olvadáspontja. Éppenséggel pár száz fokon. Kettő. Ki mondja, hogy csak a kerozin égett? Nyilvánvalóan sokminden más is,pl műanyagok, fa, papír, sőt párszáz ember. Három. Különösebb fizikai képzettség nélkül is rácsodálkozom: a kalórikus táblázatokban soha nincs arról szó, hogy egy anyag hány fokon ég, csak arról mennyi hő keletkezik az égése során. (Pl. ha szénnel fűtök miért nem olvad meg a a kazán, ugyanakkor miért a szén (koksz) égéshőjével olvasszák meg a vasat a vaskohóban).
Ezek után a további hivatkozások teljesen irrelevánsak és tudománytalanok.
Mindettől még lehetett itt akármi, csak akkor ne áltudománnyal probáljuk bizonyítani.
Persze most nem ez a téma, de azzal kapcsolatban sem tudok semmit mondani: bármi lehet, bármit el tudok képzelni, csak azt nem tudom mit mondjak majd az 5 éves fiamnak, ha a rendőrökről lesz szó.
Nyugodtan forduljon hozzájuk bizalommal?
süti beállítások módosítása