W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Töcsök és bogár

2007.08.03. 04:30 Tóta W. Árpád

Végre szexbotrány! Nem csak amolyan szűkszavú hírecske, hogy az alelnök válik, de persze közös megegyezéssel barátok maradnak. Nem ám hogy a polgármesternek új csaja van. Bővérű, inflagrantis, csámcsogós Blikk-featúra. A legjobbkor egyébként; pont kerepelni kezdtek a gazdák, és pont az ő frontemberük bukott le.

Jakab István azt hazudta, hogy gyengélkedik, azért nem megy haza. Aztán ott találta az aggódó feleség félreérthetetlen helyzetben, nyamm, hmm, de finom copák. Ott töcskölte a titkárnőjét a kurafi. Hát most mondd meg, papuskám, ilyen emberek ezek.

Az sajnos nem derül ki, hogy találhatta félreérthetetlen helyzetben a felesége, pedig ha már vájkálunk, akkor ezt illene közölni. Mert ugye felszaladt a nej Debrecenből Pestre, hogy ápolja betegnek hitt urát, elment a költségtérített bérlakáshoz… és talán kulcsa volt hozzá? Mert ha nem volt kulcsa, akkor ugye be kellett csöngessen, és akkor már a helyzet szétrebben. Vajon Jakab István eleve félreismerhetetlen helyzetben megy ajtót nyitni? Szeretőjét tollhegyen egyensúlyozva? Vagy alkalmi négylábúként együtt ügetnek ki az előszobába? Esetleg azt hitte a gazdavezér, hogy a költségtérített szusi jött meg? Cliffhanger, baszki.

Reverenda alatt pálinkát visz


Nyilvánvaló, hogy ellenzéki politikusok kapcsolati botrányai nagyobb port vernek fel. Hogyhogy miért? Azért, mert Magyarországon jelenleg az a társaság van ellenzékben, amely a nemi erkölcsről olykor közösségi ügyként nyilatkozik. Szinglihordák ugye, meg hogy ezamaifiatalság fűvelfával, pláne a médiaszenny; szóval legalábbis véleményezi a standardtól eltérő szexuális viselkedést. Vallásos alapon. Nem a félrekúrás maga, hanem az ellentmondás teszi ezt nagyobb nézettségű egzisztencialista drámává. Ha a házasság szentségét politikai – és mások bőrére menő – vitákban érvként van pofánk használni, akkor abba a pofába vissza lesz ütve a magas labda. Aki másnak erkölcscsősz.

Szóval mint szappanopera, érdekes kis sztori ez. Gond akkor van, amikor ebből politikai következtetések vonulnak le.

Apa csak egy van


A legkevésbé sem érdekel, hogy az autószerelőnek vagy a péknek milyen a családi élete. Felőlem lehet buzi is, vagy élhet guminővel. Az érdekel, hogyan végzi a munkáját, ugyanis nem barátkozni megyek hozzá. Politikussal meg a legkevésbé sem akarok barátkozni. Tegye a dolgát, használja az eszét, képviseljen. Jakab hülyeségei attól nem lesznek kevésbé hitelesek, mert megcsalta a feleségét. Sőt lássuk be, hatékonyan képviseli azt a tizenötezer gazdát, akit neki kell. Az más kérdés, hogy a maradék tízmilliót egyáltalán nem, csak azt hazudja. De hát a csoportérdek már csak ilyen.

Mondom, nem szólok be a szervizben, hogy „te nekem ne ugassad hogy hengerfejes, bazmeg, há’ tudom, hogy csalod a feleséged.” Egy országot működtetni kell, nem apafigurát bábozni neki. Az az apák dolga. Be is baszna, ha a Jakab István mutatna példát az én fiamnak, aztán ilyen hazug paraszt lenne belőle.

William „Bill” Clinton és pártja népszerűségére súlyos hatással volt a Lewinsky-botrány, persze azzal együtt, hogy hazudott is. Az általános népszerűsége egyébként nem vagy alig csökkent, de Monica segített mozgósítani a vallásmeghajtású réteget. Haj, muramista! – hüledeztek a Bible Belt lakói. Hogy az elnök… felrakta a szivart… ennek a nőnek… hát ez hű meg há. Még ilyet. Hát itt sürgősen változás kell, erkölcs! hűség! becsület!

Megkapták. George W. Bush aztán felrakta a szivart a fél világnak. Beleértve az erkölcsre és jó magaviseletre áhítozó Amerikát. De a családi élete példás, azt meg kell hagyni.


Címkék: lapszemle

370 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr62131213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Csintalan Sándor úgymond átigazolt a jobbosok közé, nem azt jelenti hogy a nézetei változtak meg, hanem hogy azt az eszmét most éppen a jobboldal képviseli, amiben ő hisz"
classic,te ezt tényleg beszoptad??A Sanyi azért ment át,mert most ott kap lóvét,mert ebből él.Pénzből!!! Minden ember pénzből él,az összes politikus dettó.Eszméből nem lehet kiflit venni!!!

hagyma,jogos,de én nem a Jakabra gondoltam.
clinkers

Nézd meg az Élet és Irodalom archívumát, pár hete Ungváry Krisztián közlését. Pécsett a Főiskolán Gy.F. és Petrétei úr elvtársak és persze többek szerepét tárgyalja Dialogus ügyben. (www.es.hu) Gy. F. a többiekhez képest nem is szerepelt annyira rosszul. (Ungváry korrekt történész)
vakapad
Én nem hiszek senkinek nem érdekel ki mit mond, egyedül az érdekel, mit tesz. Dumálni mindenki tud, de egy ország életét sorsát megítélését csak kevesen tudják jól irányítani. Úgy látom, eddig ez nem nagyon sikerült, az utóbbi időben különösen nem. Nem véletlen, hogy a fiatalok nagy része határokon kívül vállal munkát. Hát még ha küldik is! A fiam munkát keres /értelmiségi/ Egyetlen álláshirdetésre 300!! ember jelentkezett. Ez a jövőnk. Van véletlenül esztergályos ismerősöm is. Ő nincs is mire jelentkezzen. Ami van az feketén, minimálbér, plusz zsebből.Ismerős?? Ez a mi országunk jövője, meg a 300 ft-s kenyér!
tudjatok nekem az volt a legfelhaboritobb es legnevetsegesebb amikor azt mondta, hogy: "lehet, hogy a kepviseletre ramegy az eletem, de akkor is ujra csinalnam"

Tehat nem azt mondta oszinten, hogz "igen megcsaltam a felesegem, beleszerettem egy masik nobe, volt mar ilyen, lesz is meg", hanem megprobalja magat aldozatnak beallitani. No menjen a bus ...-ba!! Nzilvanvaloan a gazdak erdekeben kellett a titkarnojevel is lefekudnie! Aljas, gyava bekepzelt, senki.
classic,

nincs esztergalyos allas? Melyik varosban?

morpho
Igazad van, eszméből nem lehet kiflit venni! Pont ezt élik át sokan velem együtt!3 gyerekem van, és vagy eladósítom őket, vagy ha taníttatom, nem is veszek kiflit, az biztos!
az persze meg sem lep, amikor Szijjarto ur kozolte, nincs mit mondania Jakab kepviselotarsa maganeletere.

Viszont emlekszem amikor Repassy (igen szimpatikus fiu) mutogatott GyF-nek a parlamentben, miszerint ez a harmadik hazassaga. Akkor mintha Szijjarto nem mondta volna, hogy "nono Robi, nekunk ehhez nincs kozunk!" Egyenlo mercek?
totya87
Bizony bizony ha valaki 56 éves, annak nincs. Te még biztosan nem vagy annyi.
classic,

melyik varosban? Mi veszunk fel 56 eveseket is, van meg nekik 6 munkasevuk, nagyon lojalisak lesznek.

totya87
Igaz a megcsalás csúf ronda elítélendő, de nem egyértelműen jobbos bűn. Ha jól emlékszem van egy Kovács nevű képviselő az EU-ban, hát ő aztán balos létére csupa csupa erkölcs.
de ha nem is vesznek fel 56 eveseket, ne nzomjuk mar ezt a kormanyra (van mas amit jogosan lehet, ezt szerintem nem).

Ez a munkaadok girnyosaga. De Bp-en a cegek keresik a szakmunkasokat, Gyorben munkaero hiany van, ...
classic
Akkor meg pláne nem a Csintalan Sanyával,meg az ő eszméivel kéne példálózni.A Sanya ugyanis két eszme között beül az A6-os audijába,oszt jónapot és szarik rád,míg neked napi megélhetési gondjaid vannak.Egyébként lehet,hogy most megdöbbensz,de a Viktor nevű vezénylő tábornok dettó szarik rád.
OFF

index.hu/politika/kulfold/bicsk0803/

Nos, ha ez igaz, akkor most először értek egyet egy szélsőjobboldalival. :(

ON

Bocs az Offért, de nagyon nem érdekel az öregedő "politikusok" nemi élete. :/
classic,

hol kevertem bele a jobboldalt? En csak azt kertem szamon, hogy egyenlo mercevel merjunk?

A jobboldalnal annyival nagyobb (mint Arpi is megjegyezte), hogy allandoan a csald szentsegerol papol. Kovacs nem papolt, csak felre...
T. classic!

Magam úgy gondolom, hogy az emberek fejében rengeteg minden kavarog. Nehezen tudják megemészteni, főleg azok, akikhez nem került azonos arányban az a 30 %-os reálbér növekedés, ami az ország GDP növekedését messze meghaladva jutott ÁTLAGBAN az emberekhez. Sajnos a kormány nem foglalkozik minden egyedi eseménnyel külön-külön (akkor a háromnegyed országnak az államigazgatásban kellene dolgoznia), hanem a makrogazdasági mutatókat nézi.

Az is nagy baj, hogy mikor szabaddá váltak az egyetemek, és mindenki azt tanulhatott, amit akart (INGYEN), a fiatalság nem azt nézte, hogy a végzettsége mire lesz jó, hanem hogy mivel szeretne foglalkozni, és öt vidám évet töltött el az egyetemen. Addig O.K. is az élet. Aztán jön a baj. És mivel sajnos minden mindennel összefügg, az, hogy jórészt elvesztettük a versenyképességünket, annak is köszönhető, hogy ma egy (igaz, vidéki) villamosmérnöki karra 78 ponttal be lehet jutni.

Az esztergályos végzettségű ismerősről nem tudom, hol él, de hogy a szakmunkásokat és a műszaki végzettségűeket iszonyúan keresik, az biztos.

A gabonatermesztők egyébként az EU-tól nagyon nagy támogatásokat kapnak, hogy rossz termés esetén se legyen drága a kenyér. Ha mégis az lesz, akkor ott valami nagyon nagy, szemléletbeli baj van. Az idei búzatermés egyébként gyenge közepes, és nem az étkezési búzával, hanem a takarmánybúzával lesz gond, ami inkább a húsféléket érinti, mint a kenyeret. Egyébként az árba a kormánynak nincs beleszólása. Az a Kádár korszakban volt. Most támogatás formájában költheti ugyan erre az adófizetők pénzét (1,5 millióan vagyunk tényleges adófizetők), de nem tartanám helyesnek. A szegényeket kell támogatni, nem az árukat, mert utóbbi esetben aki a legtöbb kenyeret eszi, az kapja a legtöbb támogatást az én pénzemből (a fene vigye el!).
vakapad

"Azaz most a FIDESZ mikor a parlamentben meg a sajtótájékoztatókon ellenpropagandát fejt ki a kormány ellen akkor pártállami besúgó módszerekkel dolgozik? (á la Ungváry Krisztián)."

Szavaid szerint a FIDESZ mögött ott áll ma is III/III, és így agitál a kormány ellen?
És a FIDESZ van hatalmon, vagy mi a csuda párhuzamot vonsz??? Már ne haharagudj, de kifejtenéd ezt? Csekély értelmü vagyok...
morpho
Oké, igaz szarik rám mindenki. Kérdem én akkor mi a megoldás? Én nem akarok vagyont, sem Audit, sem kacsalábon forgó palotát. Csak normélis átlagbért, csak normális életet, csak normális öregséget, és azt hogy az én anyám ne robbanjon le mielőtt nyugdíjba megyek, mert sem ápolni, sem csodás úszómedencés otthonba adni nem akarom. Egyet tudok. Holott tanult ember vagyok, és a gyermekeim is /legalább is a nagyobbak/ a rámtukmált törvényeket betartva nem tudok csak szűken megélni. Csalni pedig NEM FOGOK. Biztosan bennem van a hiba, mai szóval élve lúzernek is lehetne nevezni. Akkor mi is az erkölcs? Kiskapuk az állam és a hazám ellen, de több lóvé, vagy egy kis félrekettyintés?
vakapad

Ha van módod olvasd el az És-ben az egész tanulmányt, mert a dolog úgy korrekt és ne elégedj meg egy kivonattal. www.es.hu
classic
Magyarországon az emberek 99,9%-a kb ezt akarja,a maradék meg politikus.Teljesen mindegy,hogy az illetőt Orcsánynak,vagy Gyúrbánnak hívják.Nem szabad bedőlni nekik,mert ők is csak a gyerekeiket akarják eltartani,nem téged nem engem,mégcsak nem is vakapadot.A pénz beszél,mi meg ugatunk és rajtunk röhög az egész osztály.
még mindig a médiagyensúlyról:)

Az az igazság, hogy a befektető a profitot nézi, nem az ideológiai hátteret. Ez a hirdetőre is igaz.
Ha én teszem azt fogkrémet árulok, abban az újságban fogok hirdetni, amelyiket a célcsoport olvassa, mégpedig nagy számban. A legtöbb termék jobb és bal oldalon is eladható, jó példa erre a Nagy Magyarország matricás francia autó (több mint vicces ilyeneket látni).
Közvetve az olvasó tartja el az újságot, mert miatta mennek oda a hirdetők Amúgy százezres példányszámnál közvetlenül az olvasó is eltarthatja, hirdetés nélkül is működik a dolog. Szóval kár lenne feladni. Persze a kezdéshez kell nem kevés tőke, de van elég jobbos befektető is ezért sem kell aggódni.

A probléma inkább az, hogy ha levonjuk a közvetlen párt irányítású lapokat (egyéb médiumokat), akkor is úgy tűnik, hogy balra billen a mérleg. Igazából a baloldalinak titulált lapok többsége független, egyszerűen arról van szó, hogy az újságírók, média szakemberek, szerkesztők, főszerkesztők között több a balos v. liberális érzületű ember. Maga az újságírás is igényel némi szabadságvágyat illetve függetlenségre való hajlamot, ebben pedig a liberálisok erősebbek.
Persze lehet azzal jönni, hogy mert sok köztük a zsidó meg hasonlók. Tapasztalatból mondom, valóban rengeteg zsidó származású szakember van a médiában (én elsősorban a nyomtatott médiáról tudok nyilatkozni), sokszor apjuk, nagyapjuk is ott dolgozott, éppen ezért kellő tapasztalattal és szaktudással rendelkeznek, egyszerűen jól csinálják, bármennyire is fáj ez némelyeknek. Ráadásul a balosnak, libsinek titulált médián belül jobban figyelnek az egyensúlyra, nem csak az ellenzéket v. a jobbos közéleti személyiségeket bírálják, kapnak eleget a másik oldal címeres ökrei is. Ez például a Magyar Nemzetről kevéssé mondható el.

Minden irónia és cinikusság nélkül mondom, itt lenne az ideje egy (v. több) színvonalas jobboldali, esetleg konzervatív értékeket képviselő médiumnak. Rengeteg jobbos v. konzervatív ember van, akik mind potenciális olvasók/nézők/hallgatók. A baj az, hogy a legtöbb általam ismert jobbos médiumból árad a hülyeség és a szélsőséges faszságokat fröcsögő embereknek túl sok teret engednek, ráadásul a szakmaiság is hagy némi kívánni valót maga után. Ezekre pont annyira nem vevő a jobboldali polgárok jelentős része, mint ahogy én sem vagyok vevő Bolgár Györgyre v. Moldova faszságaira.
vakapad
Értem amit mondtál, és el is gondolkodom rajta. Az a nehéz kérdés, hogyan állapítod meg, ki a szegény. Ha van egy átlag alatti jövedelmem, de hozzá gazdag szüleim, akik támogatni tudnak, ez nem utolérhető. Vannak sokan akik egyedülálló anyaként felvesznek minden létező kedvezményt, miközben távolról sem egyedülállók, csak még az élettársi viszony sincs realizáva. Mi van a akik minimálbérre vagy mostanság kicsit többre, hogy ne legyen feltűnő vannak bejelntve, de röhögnek a markukba, mert annyi lóvét visznek haza, miközben ellopják az állam pénzét azzal hogy nem fizetnek adót, hogy azt sem tartják számon mi mennyibe kerül? Nem lehet megállapítani, mert ez az ország arra van beállva, hogy lopjon csaljon hazudjon, és ha ezzel feltör az élre megdícséri a család: Milyen jó parti ez a fiú/lány! Ez aztán élelmes, Így kell ezt csinálni! Szégyenkezem.
Mint ahogyan a nóta mondja az asszony ingatag, a férfi meg nádlik, mert egyik sincsen fából és tegye a szívére az egyik kezét, aki Gyuribácsi tökéletes probléma megoldási képességét, a „blokkolnám”-at nem alkalmazza naponta akár sokszor is. Mert hát az életünk fonalát ugye nem lehet naponta mással összekötni, max. egy légyittottig.
Az erkölcsi normákat nem most fogják feljavítani és returbózni a kőtáblára gravírozottakat. De ha már a politikus a nép felkent képviselője, vagymi, legyen benne annyi tisztesség, hogy a félrelépés/botrányos viselkedés után, lelép. Nekem ez nem tetszett a Clintonba, hogy végigjárta még a spermaszembesítést is, ahelyett, hogy azt mondta volna, Mónika ingyen szopott, nem is rosszul (vagy rosszul), de a kutyámat, a nejemet és a családomat szeretem, hibáztam és ilyen botrányos helyzetben, nem tudok a sok százmilliós USA mintaértékű első embere lenni. Isten óvja Amerikát és az orális szexet, lemondok!
Ennek a magyar ipsének meg lehetett volna annyi lélekjelenléte, hogy politikus módjára, magyarosan kivágja magát. Pl. úgy, hogy azt mondja
- Drágám, nem csallak meg, tudtam, hogy jössz, ő csak a felszopó!
vagy - Szívecském, van egy jó hírem, mégsem romlott ez a viagra!
vakapad
(1,5 millióan vagyunk tényleges adófizetők),

Ne vezessük félre egymást, SZJA-t fizetnek csupán ennyien. ÁFA-át, Jövedéki Adót, stb. mindenki fizet és számtalan más adót, valamint helyiadókat is fizeti a többség. És ezek teszik ki az adóbevételek kb: 80%-át.
Ne félj!
Ezek után javaslom, hogy töröljük el a SZJA-t, mert ilyen alapon, ha ez megmarad a zsebemben, többet vásárolok, többet Jövedéki Adót stb fizetek, betérül az ára, és én jobban élek mint eddig./Ezúttal valóban:)/ Azt gondolom, ez valahol sántít!
színpadikus
Ne ítélkezz ennyire mások felett! Nem tudom ismered e a Bibliát, de Jézus mondta: Az vesse rá először a követ, aki maga nem bűnös. Mindenki elódalgott, pedig a nő házasságtörő asszony volt. A helyzetet el lehet ítélni, de az embert nem. Aki áll, vigyázzon el ne essék! Alkalom szüli a tolvajt, no meg egy kis kísértés!
„Nem tudom ismered e a Bibliát”
Csak a Parasztbibliát szokok olvasni, meg néha moziba járni és ott láttam még régen, hogy a Legényanyába a Józsit bizony megkövezték, pedig a körzeti orvos kúrt állandóan más nőket.
vakapapád
Néhány adat, talán számodra is érdekes lehet, főként a versenyképeség csökkenéséről, reálbér nevekedéséről.

Budapest Analyses
2007. augusztus 3. péntek


English
Location: / Hu / Elemzések Archívum


Ország:
Magyarország
Tárgy:

Az 1998-2002 közötti Orbán-kormány és a 2002-2006 közötti szocialista-szabaddemokrata koalíciós kormány költségvetési és gazdaságpolitikájának összehasonlító adatai
Összefoglalás:

Az utóbbi napok magyarországi eseményeinek kapcsán számos európai sajtóorgánumban látott napvilágot az a vélemény, hogy a jelenlegi szocialista-szabaddemokrata koalíció és az előző Fidesz-kormány gazdaságpolitikája egyforma, eredményét tekintve nincs közöttük lényeges különbség. Ez azonban nem felel meg a valóságnak.
Elemzés:

A fenti vélekedést a mostani szocialista és az 1998-2002 közötti Fidesz-kormány működését jellemző fontos gazdasági és költségvetési adatok összevetésével ítélhetjük meg:

1. A költségvetés GDP-hez mért adóssága 1998-ban és 1999-ben 61%, 2000-ben 55%, 2001-ben 52%, 2002-ben 55%, 2003-ban 57%, 2004-ben 58%, 2005-ben 58%, 2006-ban pedig várhatóan 61%. Ez tehát a Fidesz-kormány idején jelentősen csökkent és a második, harmadik és negyedik évében sokkal alacsonyabb volt, mint előtte, a Horn-kormány, vagy utána, a szocialista-szabademokrata koalíció alatt. Az 1998-99-es évek adósságrátájának alakulására hatással voltak az előző szocialista kormány megszorító intézkedései (a 'Bokros-csomag') és az energiaszektor privatizációjának bevételei is.

2. A GDP növekedésének átlaga 1998 és 2002 között 4,6% volt, 2002 és 2006 között 4,2%

3. Az államháztartás GDP-arányos hiánya 1999-ben 5,5%, 2000-ben 3,0%, 2001-ben 3,5% volt, ami megközelítette a maastrichti kritériumot. Ez a szocialisták kormányra jutásának évében, 2002-ben 8,4%-ra nőtt, és 2005-ig 6% körül maradt, 2006-ra pedig akár kétszámjegyűre is emelkedhet.

4. Magyarország hosszú távú devizaadósságát 1996-tól 1999 végéig a JCR, a S&P, a Fitch 'BBB'-re minősítette, a Moody's 'Baa'-ra. 2000 végére ez valamennyi hitelminősítőnél az 'A'-s régióba került, 2002 végére pedig tovább javult. 2006 elején ez a minősítés a Moody's-nál A1, a JCR-nél A, a Fitch-nél és az S&P-nél BBB+-ra romlott.

5. Az infláció az 1998-as 14,2%-ról a Fidesz kormány alatt 5,2%-ra csökkent, majd a szocialista kormány alatt 2005-ig tovább mérséklődött a 2005-ös 3,5%-ra. 2006 végére az előrejelzések 5 és 6% közötti értéket mutatnak.

6. Az euró bevezetésének céldátuma 2001-ben, az Orbán-kormány harmadik esztendejében 2006-2007 volt, ma ezt az elemzők 2011 és 2014 közé teszik.

7. A munkanélküliségi ráta az Orbán kormány idején az 1998-as 8,4%-ról 2002-re 5,8%-ra csökkent, a szocialista-szabaddemokrata kormány negyedik évére, 2006-ra 7,6%-ig emelkedett.

8. A reálbér-növekedés 1999-ben és 2000-ben 1,5%, 2001-ben 6,4%, 2002-ben 13,2% volt. (Az 1999-2002-es évek, tehát az Orbán-kormány időszakának átlaga: 5,5%.). A 2002-es választási évben mindkét oldal komoly ígérgetésbe kezdett, ezért ezt az évet mindkét kormány átlagába beszámítjuk, bár az elkövetkező időszakot meghatározó 50%-os (!) közalkalmazotti béremelést 2002 szeptemberében a szocialista-szabaddemokrata kormány hajtotta végre. Az MSZP-SZDSZ kormány idején tehát az értékek: 2002: 13,2%, 2003: 9,2%, 2004: -1%, 2005: 6,3% és 2006: 5,5% (átlag: 6,6%).

Látható tehát, hogy az Orbán-kormány erőteljesen javított a költségvetés és az egész gazdaság helyzetén, csökkentette a költségvetés GDP-arányos adósságát, a költségvetés hiányát és az inflációt, továbbá mind a megelőző, mind az őt követő időszaknál nagyobb GDP-növekedést és alacsonyabb munkanélküliséget produkált. Tette ezt egyebek között annak árán, hogy kisebb reálbér-növekedést valósított meg, mint az őt követő szocialista-szabaddemokrata kormány. Mindennek köszönhetően az ország adósságának minősítése az Orbán-kormány időszakában lényegesen jobb volt, mint akár az előző, akár a rákövetkező szocialista-szabaddemokrata kormányok idején.
Következtetés:

Az 1998 és 2002 közötti Orbán-kormány eredményeinek összevetése az őt megelőző és az őt követő szocialista kormányokéval cáfolja azt a vélekedést, hogy a szocialista-szabaddemokrata koalíció és a Fidesz-kormány gazdaságpolitikája egyforma, eredményét tekintve nincs közöttük lényeges különbség. Az összevetés arra is utal, hogy Magyarország gazdasági fejlődésében létezhet egy vész-forgatókönyvek, komoly megszorítások és tüntetések nélküli, szerves út is.
naoszt 2007.08.03. 20:10:54
Szerintem te Orbán Viktort szeretnéd miniszterelnöknek látni, jól gondolom?
classic

Csak arra hívom fel a figyelmedet, hogy ez ez a 1,5 millió adófizető igy önmagában egy oltári nagy demagógia. És ez bizony sántít...
Ne félj!:

A 2007-es Ktv. szerint igazad vagyon:

ÁFA: 1971200 MFt (29.55%)
SZJA: 1238325 MFt (18.56%)
Jövedéki adó: 743000 (11.14%)
Társasági adó: 504000 MFt (7.55%)
Különadó: 150000 MFt (2.24%)
EVA: 168200 MFt (2.51%)

A százalékokat a központi költségvetés összes tervezett bevételéhez (6669545 MFt) viszonyítva számoltam, de hasonló az arány, ha csak a fő bevételekhez viszonyítunk (XLII fejezet, 5383371 MFt).
Ne félj! 2007.08.03. 21:51:51

Ne félj azoktól amiket leírtál, nem te kampóztad, de azért elképesztő. Méghogy Gyurcsány hazudik? ugyanmár.
Talán mágsem kellene kommunista erkökcsöt számonkérni klimaxos férfiakon.
F.D. Rooseweltnek hány barátmője volt? És J.F. Kennedynek? A fögazda is hülye, kampány idején normális Vezér nem ugrál. Ha nem tetszik, hogy permanens kampány van, ki kell szállni a vezérségből.

Vagy olyan népszerűnek kell lenni, mint F.D.R. volt, vagy J.F.K. .
Vagy olyan politikai légkör kelletik.
Sokaknak:
A főgazda nemi élete hogy jön bele a költségvetésbe? Eva, Áfa...
Tanítónéni kérem, nekem mindenről ez jut eszembe!
Igazi szenzációnak bizonyult a gazdavezér becsajozása...Még a toleráns és megértő kékek is bevörösödve raboltak rá a cuccra.
Istenem,Jakab Gazda is csak emberből van.Kicsit be is szólt a vót asszonynak,de legalább nem verte el szegényt,mint azt annak idején Demszky "liberális főváros" Gábor tette.(volt is bírósági ítélet,de ezzel ugye nem illik foglalkozni).De én meg most ezzel.Mer ocsmányabb.
De lagaz új asszonyka jó hatással volt Demszky Mesterre...Szögre akaszthatta alternatív dohos zakóját,rohadó fogsorát lehúzhatták vmelyik fogklinika klotyóján.Az új protkóval meg sehogyan sem sikerül jól mosolyogni.
Tehát a közelmúlt mérlege (amire én emléxem)
Deutsch becsajozott,Rogán szintén,Kóka ugyanez (itt is beleférne egy kis fogflex),Jakab Gazda-ugye,és hát Fődemszky,-igaz ő sutyiban,nem firtatta az éles,liberális-pártnyelv.Pedig az az asszonyverés+takargatás+csúsztatás+élesnylvűsködés jól modellezi ezt az egész álságos kirekesztősdis libereás kamu társaságot.Sleppjével együtt.
El Curos 2007.08.03. 22:14:18:

Persze, mindenki becsajozik meg félrekúr, ez viszi előre a világot, nem a háború. Csak közben nem jól veszi ki magát a népnemzeti erkölcsösség ugatása.
Ja'Ferkónak is volt már vagy három partyja...Na ezekbe a sztorikba is érdemes lenne belenézni...Szégény első feleség vacog a konvektor mellet,hivogatja a volt anyóst,kilincseljen már a Fletónál... A második meg Szemlőhegyen ólálkodik,hátha meglátja Fecó.Hátha ad neki egy 500Forintos utalványt,vagy Feri nyom egy helikoptert a földön..A volt asszonyka pedig ha ügyesen sáfárkodik,jó pénzért eladhatja a felvételt.Kapósak mostanában a táncos jelenetek...

Ja és volt az a Mucuska...az sem derült ki,hogy pontosan ki szúrugatta,miközben kinyögték a miniszteri összeröffenés eseményeit.
Csaj nem bizta a véletlenre,két faszit is bevállalt.Igazi kém...kettő elbeszálés számtani közepét vette.De hová tűnt Mucuska??
El Curos 2007.08.03. 22:14:18

Légy szíves, pletykáld el, miért verte meg Demszky a nejét?
Nekem senki nem mond semmit!
Kedves TWÁ, végre egy érdekes poszt. :)))
Kikérem magamnak, hogy "...be kellett csöngessen..."

1. "...be kellett csöngetnie..."

vagy

2. "...be kellett, hogy csöngessen..."

Ha nem szolgál semmit a nyelvehelyességi hiba, akkor neked tilos elkövetned, Árpád.

Bosszúból iszom még egy fröccsöt.
Figyeld meg!
Hogy csámcsognak! (Már aki nem a költségvetéssel szeretkezik - pardon - 4 szabványflekken ingyér).
bandibatyatok 2007.08.03. 22:34:41

Igazad van, de az igekötők fölösleges használata súlíys stílushiba.

"Csöngetnie kellett" elég ebben a szövegéörnyezetben - így tanultam 8. gimiben.
Szvsz Jakab Gazda ezzel a sztorival nem lépett előre.Ez biztos.
De sokak nagyon jól kijöttek az ilyen sztorikból.
Mindenféle show megkeresi őket,Nap Tv-ben baráti alákérdezések,mosdatások...

Jakab Gazda sok borsot b@szott néhány bajusz alá.Volt aki el is bukta a bajszát.Most jön a reváns,nyilván kihozzák belőle a maxot.
Worluk:
-azért azt nem lehet vitatni (még ha nem is tetszik zetorok hada),hogy minden megmozdulás után kiderült valami disznóság. Pl.mikor Pesten főzték a gulyást,közben kiborult a visszatartott pénzek bilije.

öreganyátok:
Nem tudni miért járt el Gabi bácsi keze,de az ügyben elmarasztaló bírósági ítélet született.
Nem ma történt,de most eszembe jutott az egykori hír ("apróbetűs súlyozással" anno)
Ha jól emlékszem a megvert asszonyka Révai József unokája volt. De, hogy miért haragudott meg rá ennyire a mi Gáborunk azt nem tudom.

Nem volt kész időben a vacsora. Biztos ez lehetett az ok. Én csak ezért szoktam verni az asszonyt. De nem csalom.
Clinton ott rontotta el, hogy egy jó fiúként viselkedett. Gondolom, ott rinyált a lábánál a Mónika, hogy "Jaj Bili nem szeretem az ízét, meg én nem szoktam lenyelni......", erre ez a jólélek kikapta, oszt rá a ruhára. Ha ehelyett, elkapja a fülét, és jó lenyomja a szerszámot a torkába (esetleg még az orrát is befogja), az anyag lemegy Mónika gyomrába, és nem lett volna perdöntő bizonyíték.
Komolyra fordítva a szót. Clintonra az első elnőki napja óta vadásztak. Külön alapítványokat hoztak létre a Clinton erkölcsi romlottságát bizonyítani próbáló kampány finanszírozására.
Clintonnak volt egy nagy bűne. Nem abból a "tízezres" felső körből származott, amelyből az amerikai elnököket megválasszák. Egy sehonnan jött ember.
...Swarzenegger sem véletlenül nősült be a Kennedy klánba.
"Megkapták. George W. Bush aztán felrakta a szivart a fél világnak."

LOL :)) :taps:
El Curos 2007.08.03. 22:27:35

Igaz. De nem is pofáznak nemzethalálról. Észreveszed-e vajon, hogy nem a félretúrás a kérdés, hanem a félrepofázás? Nem hiszem, mert direkt szándékod nem észrevenni.
Hát, Árpi, ez az írás nagyon gyengére sikeredett.

Először is:

Ha kijön a férj lihegve majdnem meztelen, bent meg fexik a titkárnő majdnem meztelen, az nem rajtakapás?

Ha az asszonyt így találnád otthon, mire gondolnál?

Amit meg már leírtak: nem Monica volt a botrány, hanem a hazugság.
morpho 2007.08.03. 20:14:10
naoszt.Neked is az előző "Banánköztársaság c.Tóta W. dolgozat értelmezését javaslom.Elképesztő tévúton jársz

morpho, miért is? olvastam. én túl liberális vagyok machiavellihez, a lényeg pedig machiavellivel ellentétben nem az, hogy nyomj le minél több mindent a nép torkán, hanem hogy a népért kormányozz. lehet, h idealista, de leszarom, ebből nem engedek. a népképviseletben nincsenek, kompromisszumok.

farkas 2007.08.03. 21:56:02

éppen ezt ugattam már nem egy commentemben, hogy NEM! nekem egy nemzeti liberális kormány kell, amihez orbánnak nincs semmi köze. kósa lajosnak van, őt látnám legszívesebben a miniszterelnöki székben.

(egyébként akkor sem hőbörögnék, ha pl. eszmehű szocdem kormány lenne, mondjuk a maszop társadalompolitikai tagozatából bárkivel az élen.)
T. Ne félj!! (21:51:51)

Rendkívül tudom becsülni azt a szívósságot, ahogy küzdesz. A számsoraid igazak, de azért a helyzet ennél kicsit bonyolultabb. Leírtam már itt is többször, de ha már újra belekeveredtünk:

1./ Az Orbán kormány rendkívül jó örökséget, egy pozitív imázsú országot vett át az előző kormánytól. A befektetők szerettek idejönni, tudták, hogy érdemes, abból nem lesz baj. Jöttek is. Vidéken például képzetlen emberekkel (akik nem tudtak volna az AUDI-nál elhelyezkedni, meg nem is laktak ott, és volt/van belőlük bőven) sok varroda, cipőgyár meg bútorgyár működött. Nagy volt a megörökölt lendület, amihez az Orbán kormánynak semmi köze.
2./ Az Orbán kormány közgazdasági taktikája rendkívül egyszerű volt, azt mondták Matolcsy vezérletével, hogy a gonosz kapitalisták fizessenek, ne a derék emberek, meg aztán 4 %-os éves fejlődéssel úgyse érjük el a Nyugatot, azt is fel kell pörgetni legalább 7-8 %-ra.
3./ Fenti okból többször és jócskán megemelték a minimálbért. Az a kormányzatnak egy fillérjébe se kerül, sőt az adóbevétel növekszik, az IMF tapsol és bravózik, az emberek is kapják a pénzt, csak a gonosz kapitalista gyártulajdonosok szívnak (de meg is érdemlik a piszkosok!).
4./ Haj, fel is pörgött a belső fogyasztás! (a pénz árut keres, az meg volt az embereknél). A belső fogyasztás is növeli a GDP-t, a GDP nőtt tehát, csökkent az adósság, mert több volt az adóbevétel, kiadás meg semmi, dörzsölgették is a kezüket, akik ezt kitalálták. Így kell ezt csinálni, pajtikám! Azért még az építőipar felfuttatását is megkezdték egy hihetetlenül nagylelkű hitelkonstrukcióval. Elindult a lakásépítés, mint a sicc.
5./ Sajnos a nemzetgazdaságban is úgy szokott az lenni, minden lépésnek következményei vannak. A belső fogyasztás növekedése növelte az importot és csökkentette az exportot, ami egy ilyen nyílt gazdaságú országnál életveszélyes. Erősen nyílt az olló az export és az import között.
6./ Az olcsó munkaerőt foglalkoztató gyártulajdonosok elkezdtek számolni. Ilyen magas minimálbérrel már nem érte meg nekik, ezért elkezdték előkészíteni a kivonulást. A kivonulás döntő része az előkészítés hosszabb ideje miatt (új ország keresése, gyártelep összecsomagolása, stb.) már a Medgyessy kormány idejére esett, így a FIDESZ hetente tarthatott két sajtótájékoztatót, hogy a tőke menekül az országból a gonosz komcsik miatt. Ma már a képzetleneket foglalkoztató ipar totálisan tönkre van vágva, ezeket a munkájukvesztett embertömeget mi, adófizetők tartjuk el.
7./ A lakásépítési hitelkonstrukciót is a Medgyessy kormány szívta meg, a folyamatos és meredeken növő kiadás ezzel kapcsolatban 2002. őszére vált a büdzsé szempontjából kezelhetetlenné, vissza is kellett csinálni, volt is nagy kiabálás a FIDESZ részéről, hogy a gonosz komcsik a szegény emberek lakáshoz jutását ellehetetlenítik (a hitelt az ország lakosságának 5 %-a vette igénybe, ebből 3 %-nak már volt lakása, azaz az adófizetők pénzén nyerészkedési célból építkezett). A forint zuhant, Járai meg emelte a kamatot, ahogy csak bírta (az automatikusan növeli az államadósságot). Mellesleg kevesen okoztak annyi kárt az országnak, mint Járai az erős forintjával (ez is egy hosszú történet).
8./ A megemelt minimálbérek miatt a pedagógus, orvos, nővér pályák kezdtek kiürülni, a pályaelhagyás tömegessé vált, ezer cikk jelent meg hetente az orvosi fizetések szörnyen alacsony voltáról, ezen kellett Medgyessynek segíteni. Szidják is miatta eleget.

Bizony így van ez.

vakapad 2007.08.04. 09:37:08

"Bizony így van ez."

Figyusz ! A fidesz kormánynak nem azon kellett savanyognia, hogy azért szar minden mert az előd így meg úgy.Fejlődött az ország, csökkent a népteher, csökkent az áll.adósság, a munk.nélküliség, ellenben nött a gdp. Mi kell még?
Ti kormányoztók, sajnálatos módon minden elquródott, a többi csak szöveg haver.
A nép nem statisztikákat,százalékokat, meg tendenciákat és semnem 1000 trükköt kajál, hanem kenyeret. A többi baszottúl a menedzsment hókuszpókusza. És ha nincs több kenyér huzzon a francba.
farkas:

Én nem hiszem,hogy ezen a nemzethalálosdin kéne rugózni.Ezen inkább vigyorogni kéne.
De ha már félrepofázás.
Miközben harcolok a női egyenjogúságért (mint full liberális),-asszonyt ruházok.
Miközben harcolok a kirekesztés ellen,-lecigányozok-lerománozok) egy miniszterelnök-jelöltet.(és nem tiltakozok,mert ez a sározás hoz majd néhány százalékot.Hozott is 2002ben.)Ebben az egész SZDSZ sáros volt.Kollektíve.
Csak két példa,hogy liberálisan is lehetfélrepofázni.
Egyébként meg mindenki tud félrepofázni.Csak az a gond,hogy az elpunnyadó,bulváron hízó társadalom még a legeslegeslegotrombább félrepofázást sem veszi észre.....

Lófő 2007.08.03. 08:55:00
Azért mennek itt szarul a dolgok mert ez a rossz Jakab össze-vissza kúrja a titkárnőjét.Pfúj

HAHAAAAA ! ezyowot !
Ede bácssi 2007.08.03. 18:45:55
Jakab István: "Rosszul látod, anyukám, mi itten nem baszunk - különben is, ilyen szavakat már valláserkölcsi alapon sem használunk, nem illik -, csak hátulról diktálok a Macának, no meg a félpályás útlezárást gyakoroljuk, amúgy..."
Jakabné: "Te tróger, amíg én otthon példás gazdafeleség vagyok, te itt ezzel a büdös..."
Jakab István: "Ne, ne mondj ilyen szocialista dolgokat, a kolléganő egyébként a Gazdaszövetség fúvószenekarában második fagottos, és ugye, kevés az ideje a gyakorlásra, te is inkább az ukrán határon lennél..."
Jakabné: "Te kurafi, fagottos? Ez a ri..."
Jakab István: "Meg a Cidesz altesti munkástagozatának aktivistája, amúgy Mária-lány és szívgárdista."
Jakabné: "Na majd a Blikk..."
Jakab István: "Inkább a Szabad Föld Playboy-mutációjában, ha lehetne..."

Hahaaa essekuty komment,
Bravo edebá
Azert csak osszejott neked a vegere, hiszen faszan alazod benne a jobboldalt es a katolicizmust.
Hogy csámcsog a kicsurgón a sok impotens repedtvégbelű csíra, amiért egy elvált hapsi nővel mert szexelni!
Biztos az a baj, hogy konzervatív. Bezzeg, ha Kovács Pistikét rántotta volna két fülénél fogva magára, az már tiszteletre méltó lenne.
Házasság és karrier ügyben meg a klasszikus:
Ferenc és Klára együtt autóznak, Pesten, kettesben, kihasználva a nyarat. Ferenc vezet. Egy benzinkúthoz közeledve Klára elkezd izegni-mozogni, valamit néz, majd megszólal:
- Ferenc, drágám, álljunk már légyszíves meg ennél a kútnál!
- De miért, tele a tank?
- Valakit láttam, szeretnék vele beszélni.
Ferenc leparkol, Klára odaszalad a kutashoz, puszi-puszi, pár szó, retikülből kis fényképalbum elő, pár kép bemutatva, névjegykártyacsere, újból puszi-puszi, majd visszafut a kocsihoz.
- Ki volt ez drágám?
- Ó, Ferenc, tudod ő volt az a srác, akivel előtted jártam, már a múltkor is megismertem, de nem voltam benne biztos. Tudod ő az, aki már majdnem elvett feleségül, csak akkor jöttél te...
- És ha akkor hozzámész feleségül, most benzinkutasné lennél?
- Nem, drágám, akkor most ő lenne a miniszterelnök!


Egyébként lehet, hogy másik Jakab István volt? href.hu/x/38of
Mielőt bárki is kétségbe vonná,következő szavaim előre megfontoltak és szándékosak.

Nagyon sajnálatos,hogy egy mai magyar vitaoldalon ez a nívó.Azért ezzel a szinttel a Fiam ált.isk.-jában nem lehet bejutni a 3.osztályba.Congratulation!!
Bocsi, nem olvastam végig az összes hozzászólást, ezért lehet, hogy olyan gondolatot írok le, amit már más leírt. Van ez a Jakab nevű képviselő, aki csalja a feleségét, ráadásul jobboldali, szóval ez részészéről képmutatás.

OK. Megértettem.

De ácsi, egyáltalán Jakab meg van keresztelve? Honnan vettétek? -Tudjátok? Nem kéne itt a keresztény eszmék megsértésére hivatkozni, hogy képmutató a képviselő, mikor még lehet, hogy életében nem járt templomban! Meg aztán ő a földműveseket képviseli, nem az egyházat, meg a konzervatívokat. Nem értem milyen magasztos eszmék képviseletét rójátok fel neki, hogy képmutatónak tartjátok.
Meg aztán mi van, ha EGY (1) képviselő félre kúr? Nem kéne általánosítani! Nem minden SZDSZ-s képviselő csal áfát, csak azért, mert Kóka nem fizeti meg az étteremben. Nem minden Fideszes képviselő képmutató mert ez az egy szem az. Igen Jakab képviselőnk álnok volt. De nem minden konzervatív olyan, mint ő! Vagy minden liberális buzi?
Ne általánosítsunk, gyerekek!
Magellán 2007.08.04. 16:49:47

"Vagy minden liberális buzi?"

Nem ! Van köztük biszex is.
... hogy az aszexuálisokról ne is beszéljünk...
Én nem értem mi a baj. Ha a sápadt istenhez motyog, az a baj, de ha lecseréli ÖREGECSKEDŐ feleségét, akkor meg az a probléma.

Na tessék: fejlődőképes, még ebben a korban is (58 év) kalandozik a harmincas pipivel.

Most kezdi kispolgári attitűdjét levetkezni, alsónadrággal együtt. Hát nem egészségesebb dolog egy fiatal tyúknak udvarolni, mint egy lúzer názáretinek? Aki rég halott, ráadásul férfi.

Tóta W. cikkét annyival egészítenem ki: be is baszna, ha a jobboldalon mindenki keresztény lenne. A szekuláris középjobbnak is akadnak hívei, s az Új Jobboldal is létezik (Alain de Benost irányzata, nem az MDF-féle jelszópolitika). Tehát a jobboldalon nem mindenki alapból vallásos, amint Tóta W. sugallja.

Visszatérve Jakabhoz: rövidesen üdvözölhetjük a Dionüszosz Baráti Kör KÖZÖS ÜLÉSÉN majd!

Magellán

A kutyát nem érdekli,ha egy képviselő félrekúr.A gond nem itt van,hanem ott,hogy Jakab képviselő történetesen tagja egy érdekközösségnek,ami politikai pártnak álcázza magát,(de ez most mindegy).Úgy hívják őket,hogy Fidesz-MPSZ.Namost ez a társaság,erőteljes keresztény kötődésröl,család überallesről,meg szingli hordákról regél.Lehet,hogy Jakab képviselő nem keresztény és nem ért egyet az egésszel,de akkor ki kell lépni az érdekközösségből.Ha egy állatvédőt vadászaton látnak,az még akkor is gáz,ha nincs puska a kezében.(Ráadásul Jakab képviselőnek volt,egy marokfegyver legalábbis)
vakapapad
"
Rendkívül tudom becsülni azt a szívósságot," Én is becsülöm benned.

Kettönk között az a különbség, hogy én adatokat másoltam ide, Te pedig egy magyarázatot arról adsz elő,(közgazdász vagy?) hogy a fehér miért fekete. De az általad leírtakkal van tele a baloldali sajtó, ezt olvasom hat éve.
Szöveg.... mint 89 előtt, nem több.

A napokban az interneten barangolva unalmamban megnyitottam a Miniszterelnök Úr bloját (blog.amoba.hu), és ott jobboldalt van egy olyan rovat, hogy Értékmegőrző. Itt olyan személyiségek, események, irányzatok olvashatóak, akik baloldalhoz köthetőek illetve a „baloldali értékek” (?) hordozói. Hogy csak néhányat említsek: Che Guevara, A német diáklázadás (1968), Ságvári Endre. Na ez azért elég érdekes.
A ’68-as német diáklázadás tehát megőrzendő érték Gyurcsány Ferenc szerint. Ez azért elég érdekes, hiszen többek közt az ő retorikájának hála ma nagyon sok embernek az elmúlt őszi események résztvevői gonosz, csőcselék, erőszakos fasiszták. Tehát az utcai erőszak csak a baloldalnak megengedett.
Egy kis idézet a Gyurcsány blogon lévő cikkből:

„A diákok tüntettek a vietnami háború és a kapitalista „újragyarmatosítás” ellen. Felléptek az új neonáci párttal (NPD) szemben, miközben harcoltak az állam vezetésében riasztóan nagy számban megmaradt egykori náci párttagok eltávolításáért. A diákokat különösen felháborította a tekintélyelvű társadalom szócsöveként számon tartott Springer lapkiadó vállalat egyeduralmi pozíciója.”


Alakítsuk át egy kicsit a szöveget:

„A fiatalok tüntettek az iraki háború és a kommunista újragyarmatosítás ellen. Felléptek az volt kommunista párttal (MSZP) szemben, miközben harcoltak az állam vezetésen riasztóan nagy számban megmaradt egykori kommunista párttagok eltávolításáért. A diákokat különösen felháborította a szocialista társadalom szócsöveként számon tartott Népszava illetve Népszabadság illetve a balliberális média lényegében egyeduralmi pozíciója.”

Na így már nem olyan oké a szöveg? Pedig csak pár szót írtam át. Tehát a nácik ellen szabad tüntetni, a kommunisták ellen nem. Ha egy jobboldali csoport teszi lényegében ugyanazt, mint '68-ban a hippik/balosok/kommunisták, az csőcselék ugye. Utóbbi meg egy megőrzendő érték. Ezt kérem úgy hívják, hogy kettős mérce.

Haladjunk tovább.

Mit ír a Gyurcsány-blog Ságvári Endréről?

„Ságvári Endre az antifasiszta ellenállás hőse. Kommunista hite miatt számtalan támadás érte halálát követően, többen egyszerűen gyilkosként aposztrofálták. Nincs okunk, nincs jogunk elvitatni Ságvári hősiességét, mint ahogy nem kérdőjelezzük egyetlen történelmi nagyságunk tetteit sem, az általuk vallott eszmék okán. Ságvári a szabadságért, a fasizmus elleni harcban vesztette életét. A baloldal, az egyetemes emberi értékek védelmében.”

Nahát. Egy kommunista huligán hős. Mi lenne ha ez így hangozna?

„Szálasi Ferenc az antikommunista ellenállás hőse. Hungarista hite miatt számtalan támadás érte halálát követően, többen egyszerűen gyilkosként aposztrofálták. Nincs okunk, nincs jogunk elvitatni Ságvári hősiességét, mint ahogy nem kérdőjelezzük egyetlen történelmi nagyságunk tetteit sem, az általuk vallott eszmék okán. Szálasi a szbadságért, a kommunizmus elleni harcban vesztette életét. A jobboldal, az egyetemes konzervatív értékek védelmében.”

Természetesen én nem gondolkodom így róla, de ha valaki ilyen komolyan leírna, az megnézhetné magát.
árpádsáv,többen írták, h a sztori februárban vót, továbbá jakab válás után rakta meg a csajt. ha ez így van, mi a faszról beszélünk? egyébként sok jó komment született.
vakapád, clinkers, ne féjj, elkezdtük, h ki mikor és mit qrt el? má uncsi. tuggyuk, h mindenki elkúrta. a fityesz pl a mulasztásos elkúrás véccségét követte el, mert nem kezdte meg az ellátó rendszerek reformjait (de ezt mongyuk horn gyufa és megyó sem tette meg)
- ööö... meg tudom magyarázni Her Flick!
- Igen Helga?!
- ööö... nem mégsem... nem tudom megmagyarázni Her Flick!
egy jó nagy dzsoját mindenkinek !
Van-e azzal valami probléma, hogy gyermekünk ovó nénije, vagy tanító nénije fusiba lovat szop? A magánügye-e? A munkájára ki-e hat?

Lollerkid

"nincs jogunk elvitatni Ságvári hősiességét"
helyett,:
"nincs jogunk elvitatni Szálasi hősiességét"
kellett volna írjad, nem? : )


Az összes házas ballib fidesz-bérenc,isn't it? :-)))
"gloire 2007.08.05. 03:31:14

Lollerkid

"nincs jogunk elvitatni Ságvári hősiességét"
helyett,:
"nincs jogunk elvitatni Szálasi hősiességét"
kellett volna írjad, nem? : )

查"

Igazad van, hiba történt a rendszerben.

Egyébként mi a véleményed?

Egyetértesz Gyurcsánnyal, hogy csak jobboldaliként bűn barikádokat meg kukákat gyujtogatni?
T. vaffanculo! 22:04:01

Csak (felfrissítendő az emlékezetet) megjegyezném, hogy Horn Gyufa és Megyó műve a nyugdíjreform.

És akkor az untatásnak itt részemről vége, mert tisztában vagyok vele, hogy Jakab félrekúrásának szembeállítása pártjának nyilatkozataival agyilag sokkal egyszerűbben követhető, mint a makrogazdaság. Előbbi viszont engem semennyire sem érdekel.
"Lollerkid"-természetes ez a viselkedés a Szélső-Balkánon,-mint annyi minden- nálunk a demokráciának is egy speciális fajtája honosodott meg:azaz a pillanatnyi hatalom birtokló/bitorló mindig mindent jobban tud.Miért lenne pont ez a pont kivétel?

Valamiért élénk röhögési inger és okádhatnék tör rám,mikor az MSZP vigyorgó múmiája kiáll és kioktatja a jónépet a demokráciára.Aztán jó lenne ha elmesélné miként is került abba a lakásba ahol él,meg mi a fenét keresett az Anyukája abban a lerobbant ápolási intézetben.Biztos megromlott a látása és félt,hogy felugrik a gázszámla.Hál'Isten Katus mama még jól lát,és nem terheli kislakásban szenvedő fiacskáját azzal,hogy költözzenek össze.Mert elhallgatva azért Katus mama kicsikét másképp gondolkodik mint Piri néni.Kár,hogy a kölyköt nem sikerült rendes emberré nevelnie.Azért beszél ennyi badarságot.

Ugyanez a reflex dolgozik bennem amikor az MSZP volt fenegyereke okít arra,miként is kell értelmezni a világot,meg a becsületet.A görény regél az illatról.Azért ez a Sanyi gyerek sem piskóta.

Mondjuk ki-ki a szakterületén lévőket jobban meg tudja ítélni,nekem eddig -szigorúan szakmailag-két politikus volt hiteles a FIDESZ-ből:Varga és Mikola.Bár találnék kettőt a másik oldalon,mert így keserves jövő vár ránk.
Na befejezem a szó-diarét.Áldott hétvégét.
Lollerkid 2007.08.04. 21:42:35

„A fiatalok tüntettek az iraki háború és a kommunista újragyarmatosítás ellen.

MUHAHA. Most akkor az iraki háború ellen is tüntettek? Csak azért, mert nem sokukból néztem volna ki, hogy egy térképen meg tudta volna mutatni, hol is van Irak.
Ez a próbálkozás nagyon erőltetett volt. :/
The Nightwatchman (ex MM&I)

"Csak azért, mert nem sokukból néztem volna ki, hogy egy térképen meg tudta volna mutatni, hol is van Irak."

Köszönd a "liberális" oktatásnak ill kialakított értéknélküli világotoknak.
(dolgozz, fogassz, dögölj meg)
Ez a tudatlanság szintén a ti szégyenetek, mert mire is kell az emberanyag ? Úgye semmiképp nem a gondolkodásra, az összefüggések megismerésére, a térkép olvasásra ? Mert akkor hamarosan rátok burítaná a parlamentet, fehér házat, brüsszelt (lehet folytatni)

Akkor, ha jól értem:
Van egy faszi, aki megdug egy nőt. Mindketten egyedülállóak.
Az egyik politikus, a másik noname.
Mindez vezető hír egy újságban.

Hát mi a picsa folyik itt? Ki nem szarja le mások magánéletét? Különben is, a politika mindig is a hazugságra és a megtévesztére épült, mit kell ezen ennyire pörögni?

Egyes hozzászólásokra (az elején nagyjából) meg annyit, hogy ha valaki félrekúr, az az ő magánügye, de azért büszkének nem kell lennie rá. Kúrjanak félre minél többen, terjedjenek szépen a halálos nemi betegségek, talán előbb kihalnak az efféle népek. Gyakorlatilag egy hűtlen ugyanazt a hazugságot és csalás követi el, mint bármelyik politikus. De végül is ez nem tartozik ide.

Jó kis írás a maga szintjén, csak éppen nem biztos, hogy ennek a szintnek kellene a mértékadónak lennie.
clinkers 2007.08.05. 11:50:42
The Nightwatchman (ex MM&I)

"Köszönd a "liberális" oktatásnak ill kialakított értéknélküli világotoknak.(dolgozz, fogassz, dögölj meg)
Ez a tudatlanság szintén a ti szégyenetek"


1. A magam nevében beszélek, te faszfej, nincs "TI" meg "VILÁGOTOK". Felejtsd el a többes szám második személyt ha velem akarsz társalogni. Comprende?

2. A tudatlanság elsősorban az egyén bűne. Csak a hozzád hasonló lusta planktonagyú tahók próbálnak mindenért mást hibáztatni. (liberális oktatás, LOL)

3. Hozzászólásaid túl színvonaltalanok (nem csak ez, úgy en bloc az összes eddigi amit olvastam), a jövőben nem tárgyalok veled. Szevasz.
-Az vesse Pistire az első követ aki még nem kefélt félre. Nekem eszem ágában sincs keresni még egy kavicsot sem. Ja, meg nem is vagyok politikus.
The Nightwatchman (ex MM&I)

Ne üldözd el clinkerst,én rajta röhögök a legjobban ezen a fórumon.Ne basszál már ki velem!

Loller

Megnéztem én is (mondjuk égette is a kezem az egér),
Ott van még megőrzendő értéknek pl.:

Dózsa György!
(a parasztfelkelés vezér - gazdavezér?)

A punk!
Talán szeptemberre gondol, amikor
100 punk és 100 skinhead egységfrontban tolta az
üveget a Blahán az "ÁVH-ra"?

Nem fűznék hozzá semmit.

The Nightwatchman (ex MM&I)

"A magam nevében beszélek, te faszfej"
Persze, persze te kis harcinicki.

morpho
Én is nagy élvezettel olvasom korrekt, lényegretörő, elfogulatlan és nem mellékesen "ütős" poénokkal teletűzdelt hozzászólásaidat. :-)

morpho 2007.08.05. 16:18:01

"Ne üldözd el clinkerst,én rajta röhögök a legjobban ezen a fórumon.Ne basszál már ki velem!"

Áh, eszemben sincs "elüldözni". Nem vagyok én moderátor. ;)

Csak annyit mondtam, hogy a jövőben nem tekintem arra érdemesnek, hogy szóba álljak vele. A hülyeségein ettől függetlenül néha én is jókat röhögök. :D

Lehet, hogy egy új molaris született a személyében. Mindenesetre jó tanítványa az öreg bohócnak...
The Nightwatchman (ex MM&I)

"Csak annyit mondtam, hogy a jövőben nem tekintem arra érdemesnek, hogy szóba álljak vele."

Leszarom, aztán ott a pont

The Nightwatchman (ex MM&I)

Ok,itt maradt,minden rendben.
Most menjen az ő országába, aki házasságon kívül nemi életet él, vagy ne menjen az ő országába? Vagy pont az ő országa jöjjön el?
Vagy az menjen az ő országos kurva anyjába aki magán-nemhírt egy párt lejáratásáért hónapokkal (más esetekben évekkel) közösségi hírként közöl?
Nem kétélű fegyver ez?
Aki ránk hány a budiban, azt dobjuk meg fossal?
Jakab fia is lopott a boltból? Orbán is téliszalámi-számlával vitt a táborba olasz felvágottat? Gyurcsány csak akkor kúrta meg mindhárom feleségét, amikor már elvette? Tegyük mérlegre, hogy ki mennyit lopott, mennyi adót csalt, kinek mennyi ügye évült el? Hogy is van a házukért elüldözött, kisemmizett zsidókkal?
Árpi,

azon gondolkoztam el, hogy amiket írtál, hogy apafigura, házasság fontossága stb. rögtön két dolog jutott eszembe, az első az volt, hogy de pedig ez fontos, mert nem a te fiadnak kell példát mutatni, hanem a proli fiának, aki sokkal-sokkal kevesebb felelősségérzettel és megfontoltsággal csinálja a dolgait. Titeket, az értelmiségi középosztályt békén lehet hagyni, tudjátok kezelni a magatok dolgait, de van egy tömeg, akiket nem lehet. Ugyanez vonatkozik egy csomó mindenre, amit korábban írtál. Pl. nemzeti érzés. Az értelmiségi középosztályt békén lehet hagyni, tudnak civilizáltan viselkedni függetlenül a személyes identitásérzésüktől. Van viszont odakint, a panelekben egy csomó ember, akit talán ez az utolsó dolog, ami visszatart a teljes elvadulástól. Attól még, hogy valami neked nem jön be, mert az intelligenciádat és ízlésedet sérti, még lehet hatékony prolikontrolláló koncepció - csak azt kell megérteni, hogy nem rád vonatkozik. Akik meg rád vonatkoztatják, és ezért anyáznak téged, azok hülyék, nem értik a koncepció lényegét.

A másik dolog viszont az, és ebben van igazad, hogy nem POLITIKUS feladata ezekkel a dolgokkal foglalkozni, hanem a konzervatív értelmiségé. Meg egyházaké meg satöbbi. Ezzel egyetértek, hogy nekik működtetniük kell - hahó, stop! NEM az országot, hanem az államot, nem ugyanaz! - bár azt fenntartva, hogy teljes értéksemlegesség sem létezik. De mértéktartás létezéik. És azzal egyetértek, hogy súlyos szereptévesztések és túlzások vannak.

Vajon mi lehet az oka, hogy a politikus érzi feladatának tahó módon kimondani azokat a dolgokat, amiket kulturált és kellően megmagyarázott módon a konzervatív értelmiségnek kellene?

Talán az, hogy _nincs_ konzervatív értelmiség, vagy alig van?
Egyébként az országműködtetés csúnya freudi elszólás volt, Árpi :-) Rólad azért azt hittem, hogy vagy annyira libertariánus, hogy nem az ország, hanem csak az állam menedzsereinek tekinted a politikusokat.
Szerintem a problema Mo-n az, hogy nincs peldamutatas. A politikus dolga a peldamutatas. Amig ok lopnak, addig lop a nep is. Felredugas, erkolcsi tartas detto. Amugy meg lesz*rom, ki kit tocskol. Nincs tisztesseg ebben az orszagban.
Shenpen:

Ez igy olyan jol hangzik, a kerdes csak, hogy hol huzodik a proli, es az ertelmisegi kozotti hatar. Raadasul, hogy ez mennyire nem mukodik azt mi sem mutatja jobban, mint az irodalom, ha csak kicsit is szetnezunk ezekben a korokben, mar egyaltalan nem annyira tetszetos, barmelyik oldalrol is nezzuk.
Napi kapcsolodo hiranyag ;) :
index.hu/politika/belfold/2006/valasztas/pturul/lzfas0807/
Miert nem csinalhat mindenki azt amit akar mondanam en, de jon a replika, hogy a liberalisok tonkre teszik az orszagot. Ja, de hol van akkor az a civil reteg aki nem csak megmondani akar, hanem esetleg peldat mutatni is ?
Tetra:
"Az hogy valaki félrekúr, annak semmi köze a munkájához. Mi a bánat köze van az autószerelésnek az erkölcshöz??? "

Kicsit keson reagalok, hagyjuk azt a kozhelyet, hogy minden mindennel osszefugg. De az erkolcsnek, es a munkanak bazi sok koze van egymashoz, rengeteg peldat tudnek felhozni, de az autoszerelosdi a legjobb talan. Az auto egy olyan kellek, amiben rengeteg gyarilag elkurt dolog van, de ha az ember ugyes es/vagy utannaolvas, akkor kepes ugy megjavitani valamit, hogy kozben nem tesz tonkre mast (ez nem olyan egyszeru mint amilyennek tunik!), namost az ilyen elcseszet az autoszerelok 99%-a gond nelkul kiszamlazza a te kontodra. A becsulet ott kezdodik, hogy nem szamlazza ki, igaz ok hamarabb halnak ehen, de az ilyen eleve jobba odafigyel a kocsira, es ha picit is erdekel, hogy kihez viszed az autodat, akkor vegtere is o kellene jobban jarjon, mert hozza viszed vissza, mas kerdes, hogy a becsulet sosem erdekelt senkit, csak par hulye ringatja abban magat, hogy 100 eve meg megvolt...
Csm001, teljesen igaz.
a penisz meretenek semmilyen szerepe nincs a szexben.

kiveve, ha kicsi.. :)
te travis... te tenyleg annyira hulye vagy, hogy azt hiszed, hogy az osszes tobbi politikus nem ugyan azert hazudik mint a gyurcsany? Es hogy nem mindegyik hazudik?
Ne haragudj, de az alapjan nem lehet differencialni, hogy melyik miert minek erdekeben es hogyan hazudik, mert mindegyik ugyan azert ugyan ugy es ugyan azt teszi. Az, hogy te olyan naiv kis buta tanulatlan polgartars vagy, hogy elhiszed, hogy az egyik nem o nem o tiszta o rendes o hazafi, az annyira eleg, hogy jogos legyen az, hogy lenez az orszag okosabbik fele.
En pl nem az alapjan differencialok, hogy ki lop vagy nem (mert mindegyik lop), hanem ki lop olyanbol, aminek a hasznat elvezem. Pl autopalyabol. Az mszp epitett egy rahedli autopalyat, amit nochdazu en meg hasznalok is. A fidesz meg csinalt nagy tuzi jatekot, meg postabankot, meg szechenyi tervben sobarlangot, viszont egy meter kibaszott autopalyat nem tolt a picsam ala 4 ev alatt. Erkolcsileg mindegyik nulla. De legalabb huvosvolgybol az m0-on tudok menni a repterre azert mert az mszp ugy lop, hogy nekem ne csak rossz legyen. Ettol meg persze bortonbe kene kurni a parlamenti patkot ugy ahogy van. De en nem hiszek az ilyen "isten haza dakota" onamitasban. Higyjel te a faszsagban, neked megy. Nekem nincsen eleg energiam bemagyarazni ezt a sok hulyeseget magamnak. Tudod a gazdasagi valsag miatt sok a munka :)
a politikusnak is négy lába van, és mégis.........
süti beállítások módosítása