W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Govorit Moszkva

2007.07.30. 05:30 Tóta W. Árpád

Cs. Kádár Péter éhségsztrájkba kezdett, mert kitették a szűrét a Magyar Rádióból, pedig harminc évig dugdorászta a banándugókat. De közben elhervadtak a banándugók. Elkeseredése és indulatos elszántsága érthető. Gyermekei vannak és rosszul kereső felesége; amiért akcióba lépett, az valódi sorscsapás. Szociális baleset. Szolidaritásra és gondoskodásra van szükségük az újrakezdéshez. Az volna a népmesei báj, ha előlépne valamelyik nemzeti mágnásunk, megveregetné az áldozat vállát, és így szólna: szar ügy, Csé, de fogd ezt a hatmilliót, és nyissatok belőle kisboltot, elővásárolj földet, vagy tanuld ki a videóvágást, és helyezkedj el.

A szolidaritás mindig önkéntes.

Az elbocsátott hangmérnök nyilatkozatai és a reakciók egy része viszont abban látja a megoldást, hogy vegyék vissza őt a közrádióba, és hadd menjen onnan nyugdíjba. Mert lehet, hogy régi vágású, és nincs helye egy modern rádióban, de akkor inkább maradjon kicsit még olyan a rádió, amilyen mindig is volt, harminc éve, harminc évig.

Elmondom hát senkinek


Cs. Kádárnak (személyes honlap! achtung, röhej!) egyébként alkalma nyílt bizonyítani, van-e helye neki. Főállású munkaviszonya mellett alapította és vezette vagy tíz évig a civil FIKSZ Rádiót. Nos, én oda bejáratos voltam, mert egy barátom ott dolgozott. Ha nem így lett volna, talán azt sem tudnám, hogy volt valaha ilyen rádió. Ugyanis a kutya se hallgatta, olyan ügyesen szerkesztette meg Cs. Kádár Péter. Az embereivel, hja, azokkal kivételesen prosztó módon bánt, tekintélyből kormányzott, és ez neki pont nem állt jól. Érdekes, alulról nézve neki se tetszik.

A rádió és főpapja azzal szerzett némi ismertséget, hogy a Jobbikhoz hasonló szorgalommal jelentgette fel a Tilos Rádiót. Ugyanis egy ideig azonos hullámhosszon osztoztak, este tízig volt FIKSZ, aztán Tilos, ha jól emlékszem. És hát ezzel egészítették ki az amúgy reménytelen küzdelmet. A FIKSZ Rádió azóta sem érdekel senkit, bár lássuk be, közben a Tilos is elvesztette fölényét.

Nos, ezzel a teljesítménnyel, hozzáállással, tehetséggel Cs. Kádárnak valóban helye volt a közrádióban egész mostanáig. A síkhülyéktől síkhülyéknek készülő Vasárnapi Újság, a hajóvonták, a csikorgóan unalmas, krónikusan elavult műsorok, a sűrű sötétbarna középszerűség közegében egyenesen lubickolhatott. Különben is, ki vette volna a fáradságot, hogy kirúgja? Én Kondor Katalin szájából hallottam, hogy amíg egy „értékkereső” ember hallgatja a Magyar Rádiót, addig így kell csinálni. Ilyen üzletpolitika mellett tényleg mindegy, hány hangmérnök van állásban.

Sose hallok olyan


Megrohantak az emlékeim, úgyhogy mesélek az orosztanáraimról. Kettő volt összesen, az én évjáratomnak épp csak elkezdték tanítani az oroszt, aztán jött a rendszerváltás. Az első valamilyen Éva néni volt, de nekünk úgy kellett szólítani, Jeva Joszifovna. Nem volt orosz származású, magától találta ezt ki; az apja tehát József volt. Hatvan körül járt, ősz haját kontyba fogta, az oroszkönyvben a Bábuska címszónál szerepelt. Az oroszteremben szputnyik és a Kreml ocsmányul fröccsöntött műanyag mása. Jeva Joszifovna csillogó szemmel mesélt nekünk a Szovjetunió tájairól, táncairól, gyerekjátékairól, Moszkváról. Valamint a Nyírfácska – Berjoza – lemezboltról, amely a szovjet kultúra házában működött, és árult balalajkát és matrjoskát is. Zenét hallgattunk, gyerekdalokat énekeltünk. Jeva Joszifovna nyilván évtizedekig tanított oroszt, és nagyon is jól csinálta.

A második orosztanárom Vera néni volt. Jóval kevesebb lelkesedéssel viszonyult az oroszsághoz, de szerettük őt is. Ámde akkor már recsegett-ropogott a rendszer, és ezt általános iskolásként is pontosan tudtuk. Ahogy azt is, hogy a kötelező oroszoktatás megszüntetése a küszöbön áll. De mi lesz Vera nénivel? – kérdeztük tőle a szünetben, és Vera néni bizonytalanul közölte, hogy kétszakos tanár ő, a másik szakja pedig magyar, de bizony az orosztanárok jövője sötét és baljós.

Ettől elszomorodtunk már kisgyerekként is. Szegény Vera néni, és pláne szegény Jeva Joszifovna! Kirántották a talajt a lábuk alól. De az mégsem jött számításba, hogy az orosztanárok érdekében mégse legyen rendszerváltás, vagy hogy tartsuk meg a kötelező oroszt. Tizenkét évesen is tudtuk, hogy ilyesmi miatt nem fékezünk. Reméljük a legjobbakat. De tudjuk és szentül hisszük, hogy a matrjoskának annyi, és a kvarcjáték a jövő.


Címkék: reform

344 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr74127977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jó reggelt, végre egy kis esö!!!
Kihagytál egy "l"-t... :]
Mellesleg jut eszembe, ezt a fazont én ismerem! Még megboldogult rádiós koromban a főszerkesztőnk gájdid túrt szervezett a Bródy Sándor utca "öthét"-be - na esküdni mernék, hogy ez az ürge vezetett minket idegen.
Éhségsztrájk,höhö! Sztrájkolhatna mari+pisti is, ha kivágják a melóból. CsKP-t egyébként ismerem. Röviden: bazi régen, (helyi rádiók,tévék indulásakor) médiatábort szervezett az akkori OM. CsKP volt a rádiósok, valami Edelényi meg a tévések irányítója. Szervezetlen, zűrzavar volt az! Bemehettünk a Magyar Rádióba és a Danudiusba is, nagy szó volt, örültünk is. Aztán kiderült, hogy semmit nem csinálunk majd 5 napig, csak Szeghalmon vakarjuk a seggünket. Egy szinvonaltalan, szar szignált sikerült összehoznunk,az MR valamelyik stúdiójában, profi (CsKP) segítségével, aki úgy látszik mindenhez ért. Okt.szerv, hangmérnök meg még ki tudja mi. A szignál szánalmas lett, én meg beszóltam az Edelényinek, úgyhogy ki is vágtak a második napon. Nem bántam. Valószínűleg azért ugrál a Péter, mert tényleg nem ért semmihez. Tanulja meg a videóvágást? höhö
Mirko! Tényleg ő volt, ahoz is ért...
Szerintem a megszokásra hajaz. hogy a nép, a drága nép együtt szürkült a rádióval és nem tetszik neki sem semmilyen színesedés, fiatalodás. Na, akkó majd én kiállok, sztájkolok éhséget és majd megsajnálnak, anélkül, hogy végiggondolnák a helyzetet. A helyzet az, hogy még mindig sok hely van, ahol az öskövületek játszák a janit és lehetetlen kirobbantami öket onnan mert körbeárkolták magukat.
Bartók Rádiót szoktam hallgatni néha. Kár, hogy neten nem szól. Be kéne már mutatni egymásnak a hangmérnököt meg a rendszergazdát.

Vagy bezárni az egész Állami Rádiót. Megleszek nélküle, ahogy megvagyok a sok, infantilis szintre süllyedt kereskedelmi adó nélkül is.
az a baj az ehsegsztrajkkal, hogy nagyon ciki abba hagyni mig meg nem oldodoik a problema.
palackos 2007.07.30. 07:22:24

Ha nem nyilvanosan csinalja, lehet ott all a kamra elott aszt csaklizza befele a sonkat, szalonnat, kooobaszt! Zsirral es kenyerrel. :-D
Tegye mindenki a szívére a kezét, és mondja azt, hogy "nem vagyok még 40, és rendszeresen hallgatom a Kossuth Rádiót."

Nem véletlen, hogy a Petőfi is olyan plasztikai műtéten esett át a közelmúltban, amilyenen.

Bartók online yesss!

A Danubius szerkesztőségét katasztrófa sújtotta övezetté kellene nyilvánítani, annyira rossz. A Sláger Rádióét dettó. Szüleimnél otthon ez a két adó fogható hagyományos úton. Ja, meg még ott van a Klub Rádió, aki bevásárolta magát egy helyi adó helyére. Szegény anyám szokott is panaszkodni, hogy nem tud mit hallgatni.
Ne szomorkodjunk! Majd a fogyi után elmegy orosztanárnak. Szerintem mindig is az szeretett volnalenni (van ilyen szó?) lásd nátó falvédő.
Majd minden évben új orosztanárom volt (volt aki magyarul is alig beszélt), mégis sikerült egy vagy 10 szavas szókincsre szert tennem :)
A sors iróniája, hogy a kvarcjáték is a múlté, orosztanárra pedig újra igény van.
Azt hiszem, ideje megalapítani a Felesleges Emberek Foglalkoztató Intézetet. Legalább egy helyen vannak, nem akadályozzák a modernizációt ott helyben, és nyilvántartani is könnyebb.

(Volt egy érdekes eset, mikor egy ember vakokat foglalkozatott. Gombokat kellett válogatniuk. Azokat utána ő újra összekeverte, és kiosztotta. Aztán a kapott támogatáson osztoztak.)
Bartók
Már miért ne lehetne hallgatni az interneten?! Honnan ez a magabiztosság?
Tessék, balra rögtön fent a link, hallgathatod bármivel (.pls fájl):
www.radio.hu/index.php?rovat_id=78
A Petőfi Rádió király!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Azt kene felfogni a magyar "köz" szferanak, hogy a köz akkor ertekeli a közpénzen végzett tevékenységet, ha nívós.
a mérce ismert: BBC
alább nekünk sem kéne adnunk, aki tudja az maradhat, aki nem az meg csinaljon mást. koszos bp kellenek utcaseprok...
az éhségsztrájk tényleg komoly. vajon hányan kerülnek az utcára nap mint nap, rosszul kereső feleséggel, adósságokkal stb. Vajon helyettük is éhségsztrájkol Cs úr?
Én is orosztanár voltam egy évig (1985), ezért tanultam, készültem rá 17 évet :)), de aztán épp gyesre kellett mennem és azalatt elvégeztem a franciát. Most úgy néz ki, erre sem igazán lesz igény, viszont 2010-től kötelező lesz az angol. Szerintetek mit csináljak?? Éhségsztrájk vagy önégetés? Inkább leharapom a fél lábam és elmegyek rokkantnak, de nem csinálom még egyszer végig ( ja, és nagyon jól megfizetik)...
változtatni kell és lehet, ha valaki a rádióban dolgozott az elmúlt 17 évben és látta a rádiós piacot átalakulni, érezte, hogy valami változik a közszolglati rádióban. Meg még látta, hogy a trabantjaink is lecserélődtek Opelre, meg a Skoda se az a Skoda már, nem értem, értelmes emberként mire számított. Nem gondolt arra, hogy átképezze magát meg ilyenek. Ha én ózdi munkás vagyok és az én gyáramat nem zárják be viszont mindenkiét igen, akkor tudom, hogy előbb-utóbb jön a kasza és készülök rá. Az a baj ebben az országban, hogy ha az emberek tudása nem kamatoztatható a piacon, akkor a Tescoba elmenni árut feltölteni büdös. Egy csomó bölcsész meg tanár majd manager akar lenni, mert a diploma kell, aztán meg mikor azt mondják, hogy ok mindent tudsz a töriről, de nem beszélsz külföldiül, nem tudod mi az a PowerPoint, szóval jobb ha tényleg a Tescoban próbálkozol...
Pedig ha bútorasztalos lenne, igen nagy pénzeket szakíthatna...
Azért a FIKSZ rádió bájos próbálkozás volt 1994 szilveszterén. Én legalábbis élveztem. Meg az a néhány arc is, aki hallgatta.
Igen, Cs. Kádár egyáltalán nem volt profi, és biztos rosszul szervezte meg - de hogy rosszabb nem volt, mint akármelyik ma hallgatható kereskedelmi rádió, az biztos.
Egyébként játszok egy stratégiai játékot a battle.net-en: nem túl bonyolult, termelni kell aranyat meg fát, aztán seregeket építeni, meg fejleszteni. Fejlesztés = jobb egységek. A legjobban azt utálom, amikor valaki egyből fejleszt anélkül, hogy védelemről vagy elég favágó egységről gondoskodna, minezt azért, hogy a fejlesztés után majd ő legyen a király.
Mindenki tud fejleszteni, aztán meg sírni, hogy: help, meg wood pls. A probléma ezzel az esettel az, hogy a csóka sírni ugyanúgy tud, de ő még a fejlesztést sem kezdte el...
A Petőfi Rádió meglepően jó lett. Végre nem a tucatszar számokat adják. És alig van duma, szinte csak zene!! Így jó!!!
A mi időnkben az ember fia/lánya még évekig 8 – 12 éven keresztül tanult oroszul. Mégis, szinte alig beszélte valamelyikünk is a nyelvet.
Nekem van egy nyelvvizsgám oroszból. Bárkinek mutogathatom, ha úgy tetszik. A múltkoriban megkívántam az antikváriumban egy könyvet, M. Gorkíj 1949-ben kiadott életrajzát, eredeti nyelven. Gondoltam, na, én azt majd jól elolvasom. Egy szép napon be is kuckóztam vele a kanapém legkényelmesebb sarkába egy pohár vörösborral és felhajtottam a fedelet. Aztán csak néztem, mint aki csodát lát. Rá kellett jönnöm, hogy közel harmincévnyi „hallgatás” után bizony alig ismerek föl szavakat, nemhogy a szöveget értsem. Ahhoz, hogy beszéljek oroszul, újra kellene tanulnom a nyelvet. Biztosan könnyebben menne, mint akinek soha nem volt köze hozzá, de amivel én rendelkezem, az nem a nyelv birtoklása. Meglehet, még talán el tudnám nyekegni a varóna i rak meséjét, vagy eldalolom a tanceválá répka szmákom című nagysikerű izét, de a beszédhez már közöm nincs. Viszont van egy oroszul, cirill betűkkel íródott 1940-es kiadású Gorkíj életrajzi kötetem. Lassan nyíltan is kitehetem a polcra. Már nem kötelező, hogy legyen az embernek ilyesmije és lassan már majd újra nem ciki, hogy van.
Petőfi sztem off, de tényleg nem a danubiuszos meg slágeres kerrádiós sz*r folyik, hanem hiánypótló módon az igényesebb popzene. Nyugaton járva mindig is foglalkoztatott, hogy az otthoni rádiók miért nem tudnak hasonló jóságokat sugárzani. Talán most.
Sok régi orosztanárból lett angol, vagy némettanár.
Meg a főkomcsikból főkeresztény.
RE: rokica · rokica.blog.hu/ 2007.07.30. 08:31:19

… és hogy miért írtam le mindezt?
Mert mi, akik egykoron beszéltük a nyelvet és nem akarunk kidobni az ablakon ennyi esztendőt, ismét szükségünk lesz orosz tanárra. Én például szeretnék egyet. Újra akarom tanulni, mert makacs vagyok. Ahhoz pedig tanárra van szükségem. Jó lenne, ha nem sztártanár lenne. Azt ugyanis nekem megfizethetetlen. Inkább egy olyanra gondolnék, akinek bőven van számomra hely az órarendjében.
Hát akkor most be kell iratkozni iskolába, (ingatlanközvetítő ?, víz és gázvezeték szerelő ?, ács? ) oszt ha nincs itthon munka go west.
(Egy színházi világosító ismerősöm pl fröccsönt Floridában, adminisztrátor felesége öregek otthonában ápolja az időseket ugyanott. Pisi, kaki, van ott minden. De lé is van, meg légkondis appartman, stb.
Köszi a linkeket! Nem volt Real playerem...
A manus honlapja tenyleg rohej... nagy antifasisztanak vallja magat, de keptelen volt 1 mondatnal tobben kifejezheto gondolatot irni rola. Pedig marhara beharangozta a nyitooldalan. Gondoltam hatha olvasok vegre egy jo gondolatmenetet a fasizmusrol, es annak velt vagy valos veszelyeirol. Ehelyett kb ennyit irt osszefoglalva: "Pfujj fasisztak, soha tobbe fasizmust."

Egy ilyen tehetsegnek valamelyik iskola portasbacsi posztjan a helye... ez van, minimalbert neki.
Ja, azt elfelejtettem mondani, hogy azért még van 2 másik szakom....:))
Nem is vártam el, hogy az élet alkalmazkodjon hozzám
C'est la zsizny...kapitalizmust akartunk, vagy nem? Legalábbis tökéletesen beigazolódik nap mint nap, amit annak idején a kapitalizmus politikai gazdaságtanáról tanultunk ( akkor még a "szociális piacgazdaság" nevű fából vaskarika nem volt feltalálva).
HANGMÉÉÉRNÖÖÖK???
Maximum hangtechnikus!
Ő egy jó magyar ember. Gyerekei vannak, fejlődni képtelen, nem igazán ért ahhoz amit csinál.....ebből egyenesen következik, hogy neki jár a munkahely.......meg még többszázezer hozzá hasonlónak.

P.S. Már megint cinikus vagyok
OFF: ftp://www.radio.hu/down/magyar_radio_telepito.exe

Kossuth, Petőfi, Bartók + nemzetiségi és regionális adások. Ólinvan!
.......és a Petőfi tényleg jó.....azért ha mégegyszer meghallom a Clocks-okat a Coldplay-től, túszokat ejtek.:-)))))))
Úgy kezdeném a helyében, hogy vennék egy új szemüveget, levágatnám a hajam és minimum rendbeszedetném a szakállam. Ha személyzetis (ejtsd: HR-es) lennék, az ilyen kinézettel benyújtott jelentkezéseket reflexböl hajítanám a kukába. Lehet, hogy húsz éve még civilizáltnak számított az ilyen fejdizájn, de most csak végtelen ápolatlanságot és igénytelenséget tükröz.
malenykij, ne feledd, itt egy meggyőződéses antifastisztáról van szó, 2007-ben. Szerintem ezek után ne várjunk épeszű viselkedést vagy kinézetet.
szomorúvá tett ez a post:(annak a rádiósnak biztos fáj most.a munkahelyváltás nagyon nehéz szakasza az életnek!!!empátiáról hallottatok???
Közszolgálati műsorokat kellene közpénzből támogatni, nem intézményeket fenntartani. Az összes közműsorgyártót megszüntetni, aztán a megmaradó pénzből pályázatot lehetne kiirni, ahol a legjobb pályázó kapná a lehetőséget. A sok töltelékműsor, meg töltelék ember is eltűnne. Jobb lenne -e a televiziózás, rádiózás. Egy része talán, de legalább az érdektelen selejtet nem adóból fizetnék.
CrimsonGirl: drágám, empátiát az a személy érdemel, aki ha kiteszik a munkahelyéről, akkor csöndben elkezdi rendezgetni az életét, új szakmát, új nyelvet tanul, állást keres, megpróbálja megtalálni a helyét az életben.
De olyan ember ne várjon empátiát, akit - egy nyilvánvalóan ésszerű - leépítés után utcára tesznek, és még ő csinálja a felhajtást, éhségsztrájkol, meg miegymás. Az ilyet nem tudom sajnálni, hanem elítélem, mert így egy ember sem jut előbbre. Tudomásul kellene venni, hogy a betonbiztos komcsi munkahelyek megszűntek, és aki még mindig abban az álomvilágban él, az mehet éhségsztrájkolni, juszlászlózni, bemenniazablakba, reklamálni különböző helyeken. Tanulni kell, próbálkozni, nem nyavalyogni!
mlle kollegina is jobban tette volna, ha nem franciatanárnak, hanem vegyészmérnöknek vagy villamosmérnöknek tanul, és akkor ma lenne állása. Csak hát sokan a művelődésszervező diploma után a szociális munkás diplomában látják a jövőjüket.
Crimsongirl:

Empátia?????? Was ist das?
Fél év múlva hallgassuk meg, hogyan muzsikál az „új” Magyar Rádió és térjük vissza a témára.
te se lehetnél vezető beosztású a mi cégünknél;)a dolgozók nem fogadják mindig könnyen a döntéseket!ilyenkor kell az empátia és az átsegít a nehéz időszakon.
corydon,rád se bíznék embereket:)azért éhségsztrájkol,mert nem kezelték a frusztrációját.biztos nem volt pszichológus coach:(sajnos még mindig előfordul.kötelezővé kellene tenni.
Moszkva a könnyeknek, Budapest az éhségsztrájknak nem hisz.
Nehezen értem, hogy ha hősünk tényleg olyan komoly szakmai múlttal bír, mint ahogy leírja, miért nem tudta ezt felhasználva, egy őt jobban megbecsülő helyen kamatoztani a tudását.
Crimsongirl:

1.Szerintem ilyen esetben nem empátia kell....sokkal inkább fel kell rázni az embert. A coach is csak akkor segíthet, ha az alany maga is akarja a változást.....Árpád írása szerint a csóka nem akarja. Ő a régi világát szeretné megtartani, az pedig menthetetlenül megváltozott.

2. Empátikusnak lenni, biztos nagyon menő bizonyos körökben....és nagyon könnyű is. Szembesíteni az embereket a valósággal...na az nehéz és nem is népszerű.
Corydon 2007.07.30. 09:28:54
...ha jól emlékszem két elbocsátott Farkasházy Tivadar és Váradi Júlia is megszólalt a témában nemtetszésüket kifejezve. Ők is tehetségtelen kommunisták lennének?
Cher Corydon!
Elég egyszerű sémákban gondolkodsz, ugye tudod? Bölcsészből vegyészmérnök? Ózdi bányászból ápolónő?
Láttad a monthynak azt a részét, amikor halból kutyát v. fordítva akartak gyártani?
a történetemet azért írtam le, hogy bemutassam, ára volt a munkahelyem megtartásának :))
"Egy szenzációs pasi. Cs. Kádár Péter honlapja." Így kezdi.
Na az ilyen dögöljön éhen!

A honlap überröhej, megvolt a napi betevő vigyor. Köszi.

Ja, és ha TWÁ nem ír erről a fasziról, tuti tudatlanul halok meg. Huuhhh. Ezt megúsztam.
CrimsonGirl: én tökéletesen megértem, hogy egy dolgozónak nehéz az elválás, de az nem tartozik az empátia körébe, hogy ehségsztrájkoló utcára kerülteket támogassak.
A pszichológus coach csak arra jó, hogy a pszichológusoknak is legyen mit csinálniuk, meg arra, hogy az elbocsátott dolgozónak így tömjék be a szájacskáját (hogy ne rikácsoljon annyira).
Ha mindenki éhségsztrájkolna, akinek nem kezelték a frusztrációját, már a fél ország éhenhalt volna...
mlle: miért ne lehetne tanárból vegyészmérnök? Azért tart itt ez az ország, mert az emberek nem hajlandók semmi mással foglalkozni, csak amivel addig. A pénztáros átballag a csemegepultba, az autószerelő elmegy sofőrnek, a portás biztonsági őrnek, a matektanár meg elvégzi a technika szakot is. Csodálatos karrierek. Igazán versenyképes felfogás.
"jogom van ahhoz, hogy tartalmas életemet ... a Magyar Rádióban fejezzem be"
mókás fickó
Who the f*ck is Cs. Kádár Péter?

Jó, ez csak amolyan költői kérdés volt, most már tudom. Főleg, hogy megnéztem a valóban közröhejszámba menő weboldalát.
Aki kirúgta: www.hrportal.hu/index.phtml?page=article&id=61758
Cs. Kádár: "Az ő felmondólevelében az állt, hogy jelenleg nincs a rádióban olyan betöltetlen munkakör, amit be tudna tölteni, de Cs. Kádár szerint a nemrég kinevezett vezetőségnek fogalma sincsen a rádió működéséről, ezért azt sem tudhatták, hogy milyen munkakörre lehetne alkalmas ott."
Bizonyára konszenzusos megállapodás született....
A MR-ban nincs szükség hangmérnökre???
54 évesen 3 gyerekkel 49nm-en él x könyv kiadása után?
Ez az ember kész meghalni a munkájáért, a munkahelyéért és kirúgják?
Normális országokban szétszednék az ilyen munkavállalót a munkaadók, mert az nekik éhbérért mindent megcsinálna. Itt pedig egy sztárolt HR manager ügyködik. Nem kell fél év, és álláshirdetést ad fel a MR: hangmérnököt keresünk...
A cimkékbe megint beteheted Árpi: hülyemagyar
corydon,szerintem el kellene olvasnod egy-két könyvet:)elavulsz a munkaerőpiacon:)igazán nem akarlak bántani,de mindenkinek képeznie kell magát:)te úgy írsz,mintha 10 évvel ezelőtt lenne:)nézz egy tréning után,mielőtt túl késő lesz:)
Abdul Hakeem: normális országban az ilyen munkavállaló nyelveket beszél, ezernyi továbbképzésen, tanfolyamon vett részt, gondolt arra is, mi lesz, ha kirúgják, és nem arra apellál, hogy ha fene fenét eszik is, ő 40 évig ugyanott fog banándugókat dugdosni. Ha meg majd kirúgják, hát akkor elmegy éhségsztrájkolni.
Mit lehet egy olyan munkavállalóval kezdeni, aki évtizedek óta ugyanazt csinálta, nem ért semmihez, és ósdi életszemlélettel bír?
szetei tibor nagyon jó szakember.egy előadását hallottam.csodálom,hogy nem alkalmazott pszichológus coach-ot:(ennél ő több:(
CrimsonGirl: milyen tréninget és könyvet javasolsz?
Amúgy gyűlölöm a tréningeket, semmire sem jók. Rendszeresen elalszom rajtuk.
Corydon 2007.07.30. 10:07:41

Az "átlagos japán munkavállaló" attól a cégtől megy nyugdíjba ahol elkezdett dolgozni. Ha a világpiacon eladhatatlan termékeket gyártó cége (Toyota, Sony stb. :))kirúgja, felakasztja magát. Ennyit az ósdi életszemléletről :)
CrimsonGirl, én is frusztrált vagyok, és szükségem lenne egy kis .. hmm.. empátiára, megdumáljuk? :DD

Najó, szerintem nem ismerjük a mókust eléggé. Van szakmai meg van emberi tényező. Emberileg kb mókás, ahogy ezt írta valaki, keménykedett főnökként, meg elég xarul néz ki a képen. Szakmailag fikszelt, idegenvezetett, és kb x könyvet írt.

Egyébként a coaching sem a portás esetében jó befektetés, hanem ha a cég HR-állományát szegmentáljuk, akkor az ún vivő réteg esetében, de minimum vezetői szintek esetében. Hogy személyes nehézségeinek enyhítésével a vállalat céljait jobban elérje. De ilyen elbocsátás utáni dolgokban - nos - az állam is szociális intézmény.

Csak éppen válasszuk ketté a szociális intézményi és a közszolgálati funkciókat!
Ami egyszerunek tunik madartavlatbol, nem biztos, hogy hasonloan egyszeru szemelyes tortenetkent atelve. Empatia nelkul pedig nincs jo "reform" vagy alkalmazkodas sem. Kulonben nem biztos, hogy egyszeruen amiatt sztrajkol, mert kirugtak. Valoszinuleg az is kozrejatszik, AHOGYAN ez megtortent (ami megalaztatassal hataros, de mindenesetre igy eli meg). Egy ilyen intezmenynel, mint a radio, kulonben az elvarhato lenne, hogy adjanak valamennyi idot a munkatarsaknak az alkalmazkodasra.

De nyilvan nem azt mondom ezzel, hogy vegyek vissza vagy hogy senkit ne bocsassanak el. A radionak is valtoznia kene, sot, a radionak kene ugye "formalni" a kozvelemenyt azzal, hogy megfelelo es szinvonalas tajekozatast nyujt (nem csak a hirmusorokban. A radionak a tarsadalom utoeren kene tartania a kezet, ugyi). A radio pl. megmagyarazhatna a zembereknek, hogy milyen korban is elunk, hogyan valtozik a vilag es benne a magyar tarsadalom. Vagy hogyan kene valtoznia ahhoz, hogy valamivel jobb legyen magyarland. Hogy megy ez olyan helyeken, ahol mar kicsivel jobban ertik, mitol doglik a legy. A tenyfeltaro, oknyomozo ujsagirasrol mar nem is beszelek.

Ehelyett a radio marad regivagasu, alkalmazkodni keptelen es otlettelen. Bar van nehany jo radiomusor es altalaban veve nagyra ertekelem a radiosokat, bar en mindig is kicsit regivagasu voltam. Az egyik peldakepem John Humphreys.

En veletlenul szeretem a komolyzenet is (igy alakult, pl a furdoszobaban is azt hallgatom neha reggel), de azt gondolom, a Bartok is tanulhatott volna mas kulfoldi adoktol...

Ez a tortenet inkabb szomoru, barmilyen szemszogbol is nezzuk. Egyszer meg lehet jo kozradionk. Talan egy jobb magyarland reszekent...
nick formerly known as max_headroom

alaposabban megnéztem az oldalt, nem röhejes (na jó, kicsit)
inkább szomorú (nagyon)
"Csé" sérült
már gyerekkorában
durván

(amúgy fasznak kampányol az abortusz mellett, úgy kell neki)
Petőfi tényleg kezd egész érdekes lenni
de ha még egyszer meghallom a Riders on the Storm bossa novás feldolgozását vagy bármi ilyen hülye feldolgozásszámot, ütök.
egyáltalán, honnan veszik ezeket?
madz: szerintem le-torrentezik valahonnan ;)
Corydon, igazad van.
Ismert a szöveg: A nyugdíjasokat is le kellene lőni.
Nem biztos, hogy a modern munkavállalódnak több a haszna a cég szempontjából, ráadásul drágább is...
Ezenkívül: átmenet, humánum, problémakezelés... legalább megpróbálták volna... de nem, kirúgjuk, mert csúnya a szakálla, és különc a modora (mondjuk az Ő esetében). De még 178 embert rúgtak ki. Majd a takarítást outszörszingeljük, mert a haverom cége 3 hónapos szerződéssel terrorizálja a munkavállalókat, a hangmérnököket szintúgy... De ebben a reformhangulatban egyébként sem kell csinálni saját műsort, ha kell azt is megvesszük kívülről. Bemondóra sincs szükség, gép bemondja melyik ügyeletes sláger következik. És Magyar Rádióra sincs szükség.
Optimista voltam....
Mint egyéni tragédia tényleg szomorú. Mint ahogy az összes többi hasonlóan járt emberé is.

Mindemellett vannak olyanok is akik összekapják magukat, és ennek ellenére sem kapnak állást, és ahelyett hogy balhéznának, vagy mártírkodnának megpróbálnak újabb utat keresni.

Őket talán kicsit jobban sajnálom.
Mindezek miatt ez bár sajnálatos de alacsony hírértékű dolog, és ha Cs. Kádár úr is elgondolkodna ezen, hamar rájönne, hogy viszonylag szűk csoportot képvisel.
Azért a japán munkaerőpiaci helyzethez (meg úgy a'zusammen Japánhoz) ne hasonlítsuk a miénket (magunkat). Már ha nem a hangos zokogás a célunk. Persze nekik is megvan a maguk baja, de kinek nincs...?
ForrestDump:

1. Már Japán sem a régi. Vannak elbocsátások, nem is kevés....pedig a Toyota és a Sony úgy általában nem gyárt eladatlan termékeket.....Nem beszélve a japcsi dolgozó munkamoráljáról. Él hal a cégért, és dolgozik mint a güzü. Ehhez a csókához nem hasonlítható.

2. Farkasházy munkássága az utóbbi időben igen sovány. Fellette is eljárt az idő. Szerintzem teljesen rendben van, hogy ajtót mutattak neki.
Azert a honlapjabol nem lenne nehez arra kovetkeztetni, hogy erzelmileg nem tul kiegyensulyozott, befele fordulo, szinte depressziora hajlamos szemelyiseg. Eleg nehany kattintas ehhez... Remeljuk, az igazi barataira es a csaladjara szamithat, mert az eddigiek alapjan nagyon nehezen tud egy ilyen helyzetet feldolgozni, bar hangsulyoznom kell, ez inkabb talalgatas, hiszne nem tudok rola seemit, szemelyesen nem ismerem.

Az viszont majdnem biztos, hogy nem fog neki jlleni, ha megtudja, hogy letezik ez a bejegyzes es az sem fogja megkonnyiteni a helyzetet, ha elolvassa a kommenteket...
"miért ne lehetne tanárból vegyészmérnök? Azért tart itt ez az ország, mert az emberek nem hajlandók semmi mással foglalkozni, csak amivel addig. A pénztáros átballag a csemegepultba, az autószerelő elmegy sofőrnek, a portás biztonsági őrnek, a matektanár meg elvégzi a technika szakot is. Csodálatos karrierek. Igazán versenyképes felfogás. "
I. Speciel a mérnöki gondolkozásmód nem tanfolyamon elsajátítható dolog.
II. Ez szinte kivitelezhetetlen, mert az emberek specializálódnak. Évek kellenek ahhoz, hogy ismét jó szakember legyen valakiből, az adott terület "alapvető" ismeretei mellett.
III. A pénztárosból remek ruhatáros lehet, de fizikus soha. Vannak szakmák, amikhez gyakorlatilag gyerekkortól készűl az ember, mégha nem is tud róla.

"Az "átlagos japán munkavállaló" attól a cégtől megy nyugdíjba ahol elkezdett dolgozni. Ha a világpiacon eladhatatlan termékeket gyártó cége (Toyota, Sony stb. :))kirúgja, felakasztja magát. Ennyit az ósdi életszemléletről :) "
Ha valaki ma elektroncsöveket akar tervezni, abból nem él meg. Ez az ósdi életszemlélet.
Lehet, hogy a cég jogilag ugyanaz, de profilja nagyon is sokat változott, és a munkavállalót rnedszeresen képezték, hogy kövesse a világot.
Ezt nemértem.Ez az arc siratja a munkáját, együttérzést vár, éhségsztrájkol ahelyett, hogy megnyiratkozna-borotválkozna, csináltatna egy új szemüveget, és elindulna munkát keresni...Mintha csak a MR foglalkoztatna hangmérnököt.De lehet újat tanulni is.Elmúlt már az a korszak amikor az volt a természetes(sőt:elvárt), hogy vki egy munkahelyen töltse az életét a tanuló/gyakorlati évektől a nyugdíjig.Mikor tanulják már meg az emberek, hogy az államtól nem halat kell kérni, hanem hálót?Mi lenne ha ő is megpróbálna önerőből továbblépni?Aztán ha nem sikerül semmi, akkor majd sajnáljuk meg segítünk neki, meg kitalálunk valamit.De így...
nem mondod, dzsoja :) inkább az a gondom, hogy mér??? miért nem az eredetit?

hogy egy kicsit on is legyek: ez a pasi tipikus példája az itt uralkodó mentalitásnak. ne változzon semmi, mer az neki nem jó, mer ha harminc évig jó volt így, eztán is jó lesz. neki nincs szüksége fejlődésre, idomuljon a világ őhozzá. ha nem így van, hisztizik és érzelmileg zsarol(az éhségsztrájk azok közé a módszerek közé tartozik, amiket elég csúnyán degradáltak az utóbbi időkben. hol vagyunk már Bobby Sandstől?)
Abdul Hakeem:

A Magyar Rádió nem szociális intézmény!!!!!!

madz:

Szerintem inkább szokatlan. Az elejében én is kapkodtam a fejem, aztán megszerettem a Petőfi új stílusát........She sells sanctuary, reggel negyed nyolckor....Király
Kikérem magamnak, kedves Abdul Hakeem, hogy a véleményem mögött olyan gondolatokat feltételezz, amely a nyugdíjasok meggyilkolását elfogadja.
Amúgy tényleg: mi szükség van Magyar Rádióra? Én 28 éves vagyok, az életemben soha nem hallgattam egyik adót sem, kivéve a Bartók Rádiót néha. Unalmas, vontatott műsor volt, ugyanazokkal a szignálokkal 30 éve. Én is azon az állásponton vagyok, hogy közszolgálati műsorokat kellene támogatni, nem egy egész intézményt fenntartani. Hülyékkel.
Most, hogy elhangzott a Fiksz radio neve, rajottem, hogy ismerem en is a faszit, 98 korul voltam benn "szerkesztosegi ulesen", hogy szeretnek rock-metal musort csinalni. Elhajtottak azzal, hogy ez nem osszeegyeztetheto a radio szellemisegevel, mert ez a zene kabitoszeres stb. Mondjuk az igaz, hogy nem CsKP volt a hangado, mindenesetre rohejesnek talaltam ezt a hozzaallast.
(Par evvel kesobb erdekes modon lett ilyen musor a radioban...)

Az ehsegsztrajkkal kapcsolatban mondjuk kurvara nem szamit, milyen ember CsKP, sokkal inkabb az, milyen munkaero-szakember volt. Akarmilyen leepites is van, hangmernok az tenyleg mindig kell (igaz, amennyire lattam, kitettek pl. Korbuly Petert, Nemeth Miklos Attilat is, sot, Kondor Katalin szeke is ingadozik talan, nem tudom, mi alapjan szelektalhattak).

A Vasarnapi Ujsagos megjegyzes mondjuk lehetne arnyaltabb, sut belole, hogy TWA soha egy adast meg nem hallgatott.
madz 2007.07.30. 10:18:48
a jazzytől :)
"1. Már Japán sem a régi. Vannak elbocsátások, nem is kevés....pedig a Toyota és a Sony úgy általában nem gyárt eladatlan termékeket.....Nem beszélve a japcsi dolgozó munkamoráljáról. Él hal a cégért, és dolgozik mint a güzü. Ehhez a csókához nem hasonlítható."
szerk.index.hu/gazdasag/vilag/szaz070729/

Egyébként itt a baj, hogy ő elvárja a szociális foglalkoztatást.
Árpi!

Itt Dunaújvárosban ezrével vannak ilyenek. Lenyomtam pár évet a vasgyárban, de ami ott van ez elképesztő. Moldova sírva könyörögne, hogy megírhassa.
Az igazgatóságon (vízfej) szinte senki sem dolgozik, senki nem ért semmihez, nem hajlandó újat tanulni. (és a mi a legrosszabb, az öregek megpróbálják a fiatalokat kicsinálni.) És nem is gondol arra, hogy mi lesz, ha vége a dalnak…
Engem röhögtek a kohászok, hogy mit akarok a gépészmérnök diplomámmal. Már akkor is úgy gondoltam, és az élet (vagy inkább az évek) is engem igazolt, hogy a kohász szakma sokkal kevésbé használható máshol, mint a gépész.
A sült galambot várja itt még most is mindenki, nehéz levetni a 40 éves beidegződéseket.
Publius: Nem a szociális oldalra gondoltam átmenet és humánum címén. Mondjuk az új munkavállalót is be kellene vezetni a szakma rejtelmeibe, tekintve a hazai képzés jelen színvonalát.
Corydon, nem feltételeztem...
Volt közszolgálatiság, csak mondjuk délelőtt, de sok munkahelyen (nálunk is)
szól a rádió.
Szerintem közszolgálati műsorhoz kell hangmérnök.
(Egyebkent nekem kimondottan nem tetszik, hogy zenes adoba ment at a Petofi, mondjuk ezzel a velemenyemmel valszeg egyedul vagyok. Igaz, zenehallgatasra nem is hasznalom a radiot.)
Cs. Kádár Péter gyerekei meg dögöljenek éhen? A piaci szemléletbe kicsit sem fér bele a szolidaritás?

Na megyek hányni.
A Vas.Újs. akárhányszor hallgattam, mindig zsidózott. Nem baj ez, csak tény. De legalább van egy csatorna, hálisten, amiből megtudhatjuk üldözési mániás honfitársaink véleményét is. Maradjon meg még 1000 évig, és féljen még akkor is a magyarság kipusztulásától alaptalanul:-)
Cs én vagyok, s nem az ott fent. Úgyhogy kikérem magamnak az olyan megjegyzéseket, hogy "Csé lúzer" "Cs sérüt". Az ott fönt igen, itt lent én nem. :)
Cs. Kádár munkavállaló esete tipikus, azt hiszi, hogy amit egyszer megkap - állás a Magyar Rádióban - az jár neki. Aztán szarul érzi magát amikor azt mondják: nem jár.

Cs. Kádár és a borsodi bányász között van egy nagy különbség. Az előbbinek sokkal jobb az érdekérvényesítő képessége. Tud hírt csinálni abból, ha elküldik. Valószínűleg állást is könnyebben fog találni mint az egyszeri bányász.

Különbség az is, hogy bár a bányászoknak is szarul esett amikor elküldték őket, de szerintem ők észrevették, hogy nincs szén - van ahol még gazdaságtalanul kitermelhető volt, de sok helyen nem volt semmi - pedig őket azért tartották hogy kihozzák azt, de már nincs mit. A szén és a hallgató özött meg az a különbség, hogy az egyiket látni, a másikat nem - még akkor sem, ha van, ha meg nincs, akkor végképp. A rádiós nem biztos, hogy észreveszi, hogy nincs hallgató, legalábbis nagyon nem akarja észrevenni.
Ez is a honlaprol van:

"Amikor a Magyar Rádióba kerültem, az első - s a mai napig legfájóbb - csalódásom az volt, hogy abban az intézményben, amelynek léte egy alig száz esztendős műszaki csodának köszönhető, mennyire lebecsülik azokat, akik a technikai eszközöket kezelik. Pedig a Magyar Rádió műszaki munkatársai világviszonylatban is kiemelkedő teljesítménnyel büszkélkedhetnek. Amikor még létezett hazai professzionális stúdiótechnikai ipar, a Magyar Rádió fejlesztő mérnökei alkotó módon vettek részt a stúdiómagnók, a keverőasztalok, a stúdiómonitorok (hangsugárzók) tervezésében. A hangmérnökök, hangtechnikusok, hangmesterek kiemelkedő felvételei számos nemzetközi elismerésben részesültek, a kvadrofónia (négycsatornás hangközvetítés) területén pedig a magyar hangjátékok voltak az egész világon a legszebb hangzásúak és művészileg is a legigényesebbek. Ma is igaz, hogy a Magyar Rádió műszaki munkatársai sok-sok olyan problémát meg tudnak oldani, amilyennel mások aligha birkóznának meg. S ugyancsak tény, hogy a legszebb honi komolyzenei felvételek, koncertközvetítések itt készülnek."

[Ja. En is sajnalom a japanokat meg a BBC-t, hogy ilyen szar minosegben kenytelenek dolgozni. Itt az ideje talan nehany tanulmanyutnak Budapestre]

"Én elvből lógok minden közlekedési eszközön."

[ertsd: Lopok. Onoktol is. Mindenkitol.]

Tanitanivaloan kitapinthato a pallott kesokadari nosztalgia.

Es vannak "epuletes" slagerek is az Epulet egyuttestol. Ezt erdemes megnezni. Hehe.
Azt nem értem, hogy egy nyilvános jajj kiáltás és egy honlap alapján hogy lehet messzemenő következtetést levonni egy ember munkájának minőségével, mennyiségével kapcsolatban?

Egyetlen dolog ami evvel a palival kapcsolatban zavar az, hogy az előző elbocsátások alkalmával nem hallatta ilyen intenzíven a hangját. Annak a munkavállalónak aki egy cseppnyi felelősséget is érez a MR-ért, már 2000-ben el kellett volna kezdenie akciózni.
Sodika:

Cs. Kádár Péter gyerekeiért Cs. Kádár Péter a felelős.......neki kellett volna egy kicsit előre gondolkodni.
A szolidaritás mögé bujkálni, alávaló dolog.....és a pali nem kis végkielégítéssel fog távozni a cégtől.
Jó hányást!

Az új Petőfi pedig nekem rendben van. Zeneileg szembe megy a jelenlegi mainstreammel. Remélem kitartanak.
sodika: a MR nem jótékonysági intézmény. Senki nem kívánja, hogy CSKP gyerekei éhen haljanak, de az adófizetői pénzünkből már ne foglalkoztassanak felesleges, eltunyult, ellustult, munkaerőpiacon felesleges embereket. Képezze át magát, tegye magát piacképessé, és akkor talál munkát.
Az nem szolidaritás, hogy potenciális munkanélküli-jelölteket foglalkoztassunk adóforintokból csak azért, mert szegénynek 3 gyereke van.
valaha a magyar lovasság, a huszárok világhírű volt-és szerte európában ismerték, félték.
engem elszomorít, hogy ma milyen kevés támogatást kapnak a hadseregünk lovassági egységei, amik bármikor felveszik a versenyt a tankokkal(éljen a lengyel lovasság...)
Csé egy őskövület, de gyakorlatilag bármelyik korba beilleszthető.
többek között minél több hozzá hasonló van, annál lassabb a fejlődés...
Cs. Kádár munkavállalót is megilletik ugyanazok a jogok, mint a többieket. Kaphat segélyt, képzési támogatást, stb. Nem ő az egyetlen, aki elveszítette a munkáját.
Sodika!

Ez így sarkítás!Senki sem akarja,hogy itt bárki is éhen dögöljön.Csak egy kissé gyomorforgató,hogy jajszegényember miből fog most megélni?A rengeteg szélnek eresztett kohász, bányász után ki sírt?Ővelük mi lesz?Támogassuk a mezőgazdaságot,nehogy éhen haljon a földműves, támogassuk az elavult,kicsit sem hatékony intézményrendszert,nehogy az ott dolgozó éhen haljon,a valóban dolgozó, értékteremtő emberekről meg már a sokadik bőrt húzzák le közteherviselé meg szolidaritás címén.Az országban naponta százával történnek hasonló tragédiák, mégsem dől össze a világ.Csak van pár ember aki nem hajlandó alkalmazkodni
Teljesen igazad van, csak az a probléma, hogy attól amit írsz nem lesz a társadalom sem szolidárisabb sem toleránsabb...(bár gondolom ez nem is volt a célod)ezeket az átalakításokat már jónéhány évvel ezelőtt meg kellett volna lépni és ugyanez ráférne az egész állami szférára is, ezt muszáj szerintem végigcsinálni és szerintem naiv az aki azt képzeli, hogy ezek mennek súrlódások és komolyabb konfliktusok nélkül. A rádió különösen ilyen terület, mert csupa olyan ember dolgozik ott aki be van oda tokosodva és nélkülözhetetlennek véli saját magát esetleg minden ok nélkül (ezt nem a mostani esetre értve, hanem általában előfordulhat ilyen is) és ami a kedvencem: "értéket képviselnek!". Nem kétlem, képviseljenek értéket. Én nem minősítem ezt, mert szubjektív lenne nagyon. Ami pedig a felmondást illeti: nekem is bármikor felmondhatnak...és senkit nem érdekel, hogy képzem-e magam, versenyképes-e a tudásom stb...sajnálom ezt az embert, főleg saját maga miatt... De az igazát neki is joga van megvédeni akár éhségsztrájkkal is.
Hú, sodika, többek között miattad, és gondolom még vagy ötmillió hasonló gondolkodású polgártársad miatt nem lesz soha rendszerváltás Magyarországon.
Jó hányást!
Még nem vagyok 40, de a hajnali kv-hoz Kossuth krónika dukál. Napközben, mióta új, kizárólag Petőfi. És végre nem az az átkozott Realpléjer az online!

Cs.Kádár: anno sikerült megvennem a DISZKÓNIKA c. enciklopédiáját, ami a szinuszgörbétől a vasoxidos kazettán át a keverőpultig leírt mindent a "hangos" dolgokról. Nagyon szerettem, annak idején kultikus mű volt. Kétségtelen, hogy nem sokkal később berobbant a cédé, a digitális dolgok és a közhelyes gyorsulása főleg a technológiáknak.
Attól tartok CS ezt nem feltétlenül tudta lekövetni, ami nem az ő bűne, ember.
Viszont apósom sem éhségsztrájkol, mert a borászatban elszáguldott mellette a világ, hanem teszi a dolgát, a legjobban, ami tőle kitelik.
számomra nem különbözik a megélhetási kisebbségtől, aki 8 gyereket csinál és sír a segélyért.
egyik sem végez hasznos, termelő munkát.

mennyivel kényelmesebb lenne bolygónk ha csak 2 milliárdan élnénk rajta, és lenne születésszabályozás(vagy ha csak 100 millióan..)
hattyú 2007.07.30. 11:00:42

Ne feledd, hogy nem egy profitorientált kereskedelmi adó azokból az emberekből él és virul, akiket annak idején a MR-ból bocsátottak el.
"Ámde akkor már recsegett-ropogott a rendszer, és ezt általános iskolásként is pontosan tudtuk."

:-)))))))

Ok, a cikk az jó, de ez akkor is röhejes.
"Az igazgatóságon (vízfej) szinte senki sem dolgozik, senki nem ért semmihez, nem hajlandó újat tanulni. (és a mi a legrosszabb, az öregek megpróbálják a fiatalokat kicsinálni.) És nem is gondol arra, hogy mi lesz, ha vége a dalnak…"
Parkinson már megírta 1958-ban. Egy főnök beosztottat akar, nem riválist. Ha valaki tehetségesebb, aki lehet, hogy legközelebb őt léptetik elő. Ezért a tehetséget el kell nyomni, ki kell rúgni, de még jobb fel se venni. Akinek van, az is inkább titkolja... és kialakul az intehitis.

"Cs. Kádár Péter gyerekei meg dögöljenek éhen? A piaci szemléletbe kicsit sem fér bele a szolidaritás?"
A szolidaritás remek, csak ezen az elven senkit se lehetne kirúgni, és szép lassan bedöglik az intézmény. Ami vagy tönkremegy, és mindenkit ki kell rúgni, vagy kivűlről kell életben tartani.
Ezzel két baj van.
I. a támogatás nem hatékonyság növelésre ösztönöz, hanem arra hogy leüljünk, és elfogadjuk a nyújtott falatot
II. Sok a száj, kevés a kaja, nincs miből fenntartani mindent, ami valaha korszerű volt

"valaha a magyar lovasság, a huszárok világhírű volt-és szerte európában ismerték, félték.
engem elszomorít, hogy ma milyen kevés támogatást kapnak a hadseregünk lovassági egységei, amik bármikor felveszik a versenyt a tankokkal(éljen a lengyel lovasság...)"
És senki se gondol a huszárok gyerekeire. Márha vannak, mert azért szétügetett herével... :)
A lovasíjjász egységeinkről ne is beszéljünk.
Itt a faluban, a közvetlen, nyugati fekvésű szomszédom egy zord-morc, hajnalban kelős, éjjel sem alvós traktoros ember, és mint szinte minden traktoros ember: süket. Ez alapból nem volna baj, mert nem nagyon kommunikálok vele, csak az illendő köszöntést teszem meg felé, de akkor is inkább intek, mert azt biztos hallja, bár feltehetőleg perfekt szájról olvasó. No, ennek a traktorosnak a traktorjában van egy rádió, amit még nem láttam közelről, de iszonyatos hangszórója van, amin éjjel-nappal csakis a Kossuth adó megy, de a tűréshatárt meghaladó decibellel. Én nyaralok most, és nem nem nézem az idő állását, és nem használok órát, de hála a szomszédnak, a krónikák kezdéséből van sejtésem hány az óra lehet. Déli, délután, esti krónika, a traktorból. Mikor felidegeltem már nagyon magam, kiraktam az ajtóba a magnómat, zenére állítottam, és feltekertem a volumét, de rendesen, mintegy Kossuth ellenesen. (Megjegyzem nem is olyan rossz így a Kossuth adó, zenei aláfestéssel.) Ezt csak azért mondom, mert eszembe jutott, hogy ezt a Csét ha most tényleg olyan nagyon kirúgják és nem hal éhen, felszabadult idejében idejöhetne a szomszédba, élő interaktív rádiósnak és folyton kiabálna a traktoros úr fülébe, hátha szocializálódik, és talán jobb mint a Kossuth. Egy-két krónikájára befizetnék Kádárnak, hátha a kereskedelmi tevékenység fellendítené.
Tök jogos lenne ennek a fiszfasznak a nyavajgása, ha mondjuk 5 éve azon fáradozna, hogy továbbképezze magát valamire, de mondjuk nem lenne rá lehetőség.
Az állam ne lásson el senkit, ne is nagyon gondoskodjon senkiről (értsd szakmával rendelkező testileg-szellemileg épp munkaképes ember), de adjon valami lehetőséget, amivel majd élni lehet.


És szerintem neki lett volna bőven, állami is, magán is...
Úgyhogy pont leszarom, hogy éhségsztrájkol-e vagy mi...
Hova alkalmazkodjon már egy 50 év feletti, többgyermekes ember?
Itt mindenki megbolondult?

Én a magam 25 évével képes vagyok bármihez alkalmazkodni, de azért ő, sok évtizedes közszolgálat után egészen más cipőben jár! (Itt nem a több évtizeden, hanem a KÖZszolgálaton van a hangsúly! - A Te szolgálatodon!)

Az empátia beleérző képességet jelent. Na ez az, ami szinte egyáltalán nincs meg bennetek, vagy csak nyomokban (publius, Corydon, csipikeazóriástörpe, wynarsky1)!
jeva josifova! tényleg! miért használtak orosz nevet? irma alexandrovna volt az enyém.miért? miért? hahahaha. most megnevettettél, árpád.
a Kossuth a legtöbb lakásban háttérzajként szól, a hatvanas években szocializálódott generáció reflexből, kényszeresen benyomja a gombot, aztán nem is hallgatja (pl. a szüleim szintén, pedig a VasÚjs nézeteitől nagyon messze állnak, és panaszkodnak is, milyen szar az egész, de az eszükbe se jut, hogy mást hallgassanak)
Sodika!! Én fizessen CsKP gyerekeinek a kajáját... Fizesd Te!!!!

És ne hányjál, mert az is veszteség...
sodika:

ne haragudj, nem tudok empatikus lenni. rendszerváltás már több mint 15 éve volt, lassú felfogás mellett is rá lehetett jönni, hogy sok minden szarul megy ebben az országban, plána aminek köze van a közhöz, meg az államhoz. Akkor ő nem 50 feletti, hanem 30 feletti férfi volt. Finoman szólva is benne volt a levegőben a teljes átszervezés...

Na most akkor ő miben hitt??? De komolyan...
Egyébként azért lett kitéve, mert nem haladt a korral? Én csak egy fotót és egy weboldalt látok, ezek alapján könnyű sztereotípiákat gyártani.

Az mindenesetre balgaság, hogy ha valakit kirúgnak, akkor éhségsztrájkba kezd. Vagy jogtalanul rúgták ki, ezesetben jogi útra kell terelni az ügyet, vagy a kirúgás szellemiségével, erkölcsi helyességével nem ért egyet, ám holmi éhségsztrájkkal tüntetni piacgazdasági folyamatok ellen tengerkorbácsolás.
(Hopp, választ is adtam magamnak, miből lehet levonni a következtetést, hogy Cs. Kádár Péter anakronisztikus elképzeléseket dédelget. Ettől még remek és alaposan terhelhető - kizsákmányolható - szakember lehet.)
sodika!
alkalmazkodni folyamatosan, a világra figyelve kell
biztos ennek a faszinak is feltűnt, hogy az utóbbi néhány évben politikailag és technológiailag is történt néhány változás. ha nem esett le neki 10-15 évvel ezelőtt, hogy ezeket követni kellene, akkor itt valami alapvető motivációs gond lehet... a közszolgálatnak pedig nem kellene az 'ósdi' szinonímájának lennie
sodika, akkor ezek szerint minden 50 éven feletti begyepesedett, alkalmazkodni, fejlődni nem tudó embert alkalmazzon az állam, hozzunk létre egy nagy állami szociális foglalkoztatót (adjunk neki valami szép nevet, mintha folyna ott érdemi munka), és a szolidaritás jelszavával tömködjük őket adóforintokból.
A szomorú valóság az, hogy ezek a szociális foglalkoztatók léteznek is (csak MR-nak, önkormányzatoknak hívják őket), és ha valaki hozzányúl, akkor mindegyik elkezd rinyálni, sivalkodni, éhségsztrájkolni. Azért vonják le a fizetésem felét, mert ilyen idióták élősködnek az államon!!!
Különben Cs. Kádár Péter csoportos életkori diszkriminációra hivatkozik.

Erről miért nem esik sehol egy szó se?!
Ha tényleg csak az öregeket rúgják ki, az valóban teljeséggel törvénytelen!
ezek az 50 év feletti begyepesedettek akkor mér válogatgatnának gombot is, és legyen aki újra összekeveri őket.
hamár a saját bevallása szerint is más pénzén szeret utazni( a miénken) akkor hajrá.
de hova fogjuk tenni a többi lovasíjász egységet...
én legutoljára akkor hallgattam közrádiót, amikor kb 10 éves lehettem, és nem voltak kereskedelmi rádiók, és a mamám folyton a déli krónikát hallgatta főzés közben a konyhában, és felvette az orsós magnóra a 2-5-igben a zenéket.

ez az utolsó emlékem a közrádióról.

gyerekek, hallgatja ezeket egyáltalán valaki?
sodika, az én szolgálatomat az állam ne Cs.Kádár fizetésében adja, hanem 2 liter 100%-os narancslében, azzal mindeketten jobban járunk...
csoportos életkori diszkrimináció...az persze, az...ki kell rúgni néhány begyöpsedett vén komcsit, akik egy része még ma is az egy része pedig vérmanygar lett.kész.
Beleérző képesség????mibe érezzek bele, hogy a fizetésem felét azért adom évek óta a tetves állemnek, hogy ezek a léhűtők jól ellegyenek???
hát nem, ha én nem teljesítek, a Fritzek nyavajognak, és ha nem megy a szekér bezéárják a boltot..akkor aztán majd megyek hozzád, hogy sodika aggyál pénzt, mert éhezek, jó???
Kazi 2007.07.30. 11:05:27
:-)))))))

Ok, a cikk az jó, de ez akkor is röhejes.
Mi a röhejes?

Te nem tudtad?
Amikor a nálam 2 évvel fiatalabb tesóm már furcsa módon nem lett a ballagáson úttörővé avatva (mert mindig egybe tartották a 2 dolgot...), akkor azért lehetett gondolni, hogy recseg-ropog a rendszer...

Amúgy meg, tényleg, miért is nem megy mindenki éhségsztrájkolni, akinek megszűnik az állása?!?! Ennyi erővel...
"Hova alkalmazkodjon már egy 50 év feletti, többgyermekes ember?
"

Hova? 3 év alatt tanuljon meg egy kapcsolódó, de mégis rokon szakmát, és akkor 12-14 évig még jó eséllyel fog tudni dolgozni.
A képzetlenség nem mentség! Hogy jaj, mi lesz ezzel, meg azzal!
A szolidaritás nem egyenlő azzal, hogy csak félgőzzel megy a vonat, mert azokat is vinnünk kell, akinek felfordul a gyomra a nagy sebességtől.

Maximálisan egyetértek a cikkel!
Ez egy rossz kádári örökség!
Még annyit, hogy persze nem szabad teljesen megfeledkezni az ilyen helyzetbe jutott emberekről.
Az államnak ilyenkor átképzési programokat kellene szerveznie, aztán ha az illétő nem él vele, akkor menjen utcát seperni!
Azért mégis legyen egy háló, amin fennakad egy tanulni-dolgozni vágyó ember.
Sose értettem a hülyék miért példák bármire is. Aki meg 30 évig dolgozozzott a Rádióban azt biztos a független világnézete miatt vették fel.
A Petőfi tényleg jó. De ha ilyen agyhalottak szerkeztenek (főleg kereskedelmit)rádiót vagy tévét akkor annál minden jobb.
Arrol nem is beszelve, hogy CsKP muszaki ember, tehat, ha masbol nem, erdeklodesbol biztosan kovette a technikai fejlodest (ha tenyleg fasza konyveket irt a temaban, akkor nyilvan nincs lemaradva, begyepesedve, ergo, szaktudasa abszolut piackepes)
"Ha tényleg csak az öregeket rúgják ki, az valóban teljeséggel törvénytelen!"
Ha ez az ok, akkor igen, erre a válasz a bíróság.
Nem azt mondom, hogy az ott, ahol dolgozott, nem dagonya volt, de ezek az 50 év felettiek had dagonyázzák már le nyugalomban a maradék 5-6 évüket.

Nem lehetnek annyira sokan, hogy ez fájjon bárkinek is, aki nem - szó szerint - GONOSZ!
Corydon:

Ha nem haragszol kijavítanálak. Nem az államon élősködik, hanem az adőfizetőkön. Lehet, hogy te is erre gondoltál.

Travis:

Ilyen átképzési valami most is van, csak szart sem ér. Ezt is versenyalapúnak kellene megszervezni......a megrendelő csak akkor fizet, ha a muksó minimum 6 hónapra el tud helyezkedni.

Amit nem értek. Ez a pali nagy vátesznek tartja magát.....akkor nem lehet gondja az elhelyezkedéssel....rádiók, koncertek még vannak.
sodika:

Ha már dagonyáznak, akkor ne 5-6 évet, hanem még minimum 10-et. A dagonya finanszírozását vállalod? Én nem!!!!!!!!
Egyebkent meg felejtsuk mar el ezt a "kozszolgalati radiot mumiak hallgatjak, azok is csak megszokasbol" c. hulyeseget. Mind a Kossuth, mind a Petofi tele volt remek musokorokkal, manapsag mondjuk leginkabb a Reggeli Kronikat hallgatom, de kocsiban, ha nagyritkan radiot nyomok be, nem zenet, akkor is kozszolgalati megy. Petofin ott volt a Kabarecsutortok (akkor ez most teljesen megszunt az atalakulassal????), retegmusorok keso estenkent; a Kossuth meg most is tele van kulturaval (szinhaz, radiojatek, tortenelem, beszelgetos musorok, Napkozben). Manapsag regimodinak tunik, persze, de nincs annal szanalmasabb, mikor a kereskedelmi mediaval probal versenyezni a kozmedia (ld. MTV par eve, ott legalabb mar helyrerazodtak a dolgok valamennyire, ld. M2 atalakulasa).
sodika, ötvenesekből elég sok van, és ha közülük soknak támad dagonyázhatnékja, akkor azt mi is szívjuk
Én az egyszerűség kedviér megkínálnám a fószert egy bringás-pizzafutári beosztással. Ha nem kell neki, akkor éhségsztrájkoljon csak tovább, a magam részéről a szolidarítást már letudtam. Ha mégis elfogadná, akkor remélhetőleg idejekorán elütné egy busz, vagy lelőné egy ideges képviselő, így földi szenvedéseitől hamar megszabadulhatna.

Csornoje morje, majooo, csornoje morje majooo!
Még valamit azért ne felejtsünk el, vannak dolgok, amelyek sosem tartják el magukat, mégis kellenek. A Kossuth akkor fogja eltartani magát, ha lemegy kutyába, ott meg már vannak, minek még egy.
Csak az a gond az ilyen értékteremtő, ezért eltartandó intézményekkel, hogy ha nem a piac kényszeríti őket a fejlődésre, akkor sajnos semmi. Holott azért az eltartandó értékek is mások ma már, mint 30 éve. Ám kiba nehéz ezeket csekkolni.
sodika 2007.07.30. 11:38:43 "...csoportos életkori diszkriminációra hivatkozik..."

Először azért egyénileg méltányossági kérelemmel fordult azokhoz akik ellen most tiltakozik mindenki nevében. Kiváncsi vagyok, ha a méltányosségi kérelmét elfogadják akkor is harcolna -e tovább a megalázott kolégákért. Furcsa lenne.
Cs. levelét mi is megkaptuk. Szétküldte minden médiumnak.
Engem rögtön a határtalan naivitás "nyűgözött le". Hol él ez az ember? A múltban. A szocializmusban. Egy szakma, egy munkahely, egy életen át.
Cs. és tsa.-i számára nem volt fejben rendszerváltás. Fogalmuk sincs az "új gazdasági mechanizmusról", a teljesítményelvű, hatékonyságon és GAZDASÁGOSSÁGON alapuló kapitalista gazdasági rendszerről.
Hogyan is lenne ott, ahová szekérrel tolta be állambácsi a lóvét, a közpénzből. Oszt' tök mindegy volt hányan, és mit állítanak elő.
Ilyen már csak ott van, ahol nem számít a pénz, mert betolják a kútba a közösből! Ennek vége kell, hogy legyen, még akkor is, ha sok, valóban kiváló újságíró és más szakember kerül átmenetileg nehéz helyzetbe.
Nekünk, fiataloknak ez már normális. Egy most 30-40 éves munkavállalónak gyakran már a negyedik, ötödik melóhelye van.
Megszokjuk, megszoktuk. Cs. generációjának ez (az első eset) tragédia. Önerőből kell talpra állni, tovább lépni.
Én már magam sem tudom, mikor voltam bejelentve, mikor nem. Mikor volt melóm, mikor nem. Mikor fizettek számlára (kényszer vállalkozóként), mikor bérszámfejtettek nekem, stb. De mindig volt valahogy.
Jó ez? Nem.
Naná, hogy jobb lenne a "BIZTOS" meló, a biztos fizu, a tervezhető élet.
De ez most nem az a világ.

Mi kb. húszan készítünk 24 órás adást. Ebben már a takarítőnő is benne van.
Nem mondom, néhánnyal több szerkesztővel lehetne jobb, sokszínűbb az adás, de így is van színvonal és működünk.
De hogy nem kell egy 24 órás adáshoz 2000 ember, az biztos.
Kedves Balance, és közszolgálati rajongók! Hallgattatok Ti már InfoRádiót kishazánkban?Na, az talán közelebb van az ún. közszolgálathoz(ami nincs is...), mint bármelyik Magyar Rádióadó...
aki pedig közszolgálatról értekezik, fejtse már ki nekem, hogy mi a jóélet az, a témába vágó releváns cikket meg lehet olvasgatni:
www.worluk.hu/mh2005.html
csak hogy az Árpi meg ne sértődjön:)
Itt van a polcomon Cs.Kádár Diszkónia c. könyve, két évtizede abból tanultam a szakmát :-) Van abban minden: hangtechnika, mindenféle kütyük, kapcsolások, nyugati klubok műszaki bemutatása, egy kis népnevelés, még sztereo beállítólemez is. Nem kell bántani a fickót, klasszikus, szociból ránk maradt szaki (a kelleténél némileg nagyobb egoval), aki benn ragadt abban a korszakban.

"Az a közszolgálatiság, amit mi ma annak nevezünk, autoriter, paternalista csökevény. Abból az időből származik, amikor még csak az államnak, vagyis a politikai elitnek volt tévéje és rádiója, sőt szólásszabadsága is csak neki volt. Vagy neki sem. A paternalista állam nevelni és terelni akarta a népét, és az egy pártnak kiválóan megfelelt ehhez az egy tévé és egy rádió: a nép hazamegy, benyomja a gombot, és onnantól állambácsi tolja az arcába, amit jónak lát. A liberalizált rendszerben ennek az egésznek nincs már értelme. Ha állambácsi � értve ezalatt mind a politikai elitet, mind a vele együttműködő, az úgynevezett kultúra és az úgynevezett kultúrmocsok közt önkényesen határokat húzogató értelmiségi réteget � unalmas, érdektelen, fölösleges közléseket közvetít a tévéjén és rádióján, akkor nép bácsi lazán átkapcsol oda, ahol nem terhelik őt ilyesmivel. És ebben senki meg nem tudja őt akadályozni, mert ha neki is látnak a közszolgálat kerubjai zavarni a Szabad Európát és a Viasatot megint, akkor állampolgárunk videót fog nézni, vagy pornót az interneten. Kurrens példa: A Nagy Könyv, az MTV óriásvállalkozása kétszázhatvanezer nézőt érdekelt a csúcspontján. Érdekelt volna többet is, de ők nem bírták végignézni a műsort."
Részlet a cikkből, sztem k***a jó
Ez jó!
Tavaly Cs. feljelentette rendőrségen az IWIW-et, amiért Hitler adatlapjára bukkant! :DDD

www.sg.hu/cikkek/45574/itt_az_ujabb_iwiw_botrany
Nézett itt már valaki pl. BBC Word-ot vagy Prime-t, vagy ARD-ét. Az közszolgálat, nívós műsorok, és no nyalás a politikusoknak. (tegnap volt egy műsor Tony Blair-ról......oktatni lehetne belőle azt, hogy mi egy közszolgálati műsor) Ilyen szinvonalat szívesen finanszírozok az adómból.
publius 2007.07.30. 12:22:50

mitöbb, igen kiváló kereskedelmi adók is sorjáznak a palettán, persze a műsorkészítők sorsát illetően meglehetősen kevés információ áll rendelkezésünkre.

Vühagyíli pahód partyizánü
Vühagyíli pahód na vragááá!
azert amit az akkori (CD-ig bezarolag) technologiai szinvonalrol irt, azt talan tessek egy kicsit ahitattal vegyes tisztelettel kezelni! menny technikai ertek ment veszendobe a rendszervaltas korul! mennyi szakember mennyi valoban vilagszinvonalu munkaja kerult a szemetre! ez mind ertek volt, amit a vezetok hibajabol elvesztettunk. akkor ugyanazt kellett volna tenni, amit ma a japanok csinalnak (ui. mar nem ott gyartanak olcson, hanem Kinaban) atallitani az ipart fejlesztesre es meg fejlesztesre es a nagy hozzaadott erteku dolgok eloallitasara.
Csak egyvalaki említette, de tényleg fontos tényező, hogy végkielégítést is fog kapni. Méghozzá nem is keveset, ennyi ledolgozott év után. Vagyis az állím még ezzel is megtámogatja azt, aki a hosszú munkaviszony után nehezebben viseli, hogy új alapokra kell helyeznie az életét. Szerintem ez az összeg néhány hónapnyi munkakeresést finanszíroz, és ha ő tényleg akkora szakember, nem is kell addig keresnie, vagyis tiszta haszon. Arról nem is beszélve, hogy ha ennyire aktív volt, akkor nyilván nem ez az állás volt az egyetlen jövedelemforrása. Szóval nem hiszem, hogy nekünk kellene ennyire aggódnunk a családja és a megélhetése miatt. A dolog lényege vsz nem is ez.
Az átlagos munkavállaló, aki nem feltétlen saját hibájából, de rövidebb időközökkel vált munkahelyet, sokszor nem is jogosult a végkielégítésre. A magánszférában amúgy is ritka, hogy valaki kapjon, még ha jogos is lenne. Azoknak az embereknek vajon milyen tartalékaik vannak, hogy a munkakeresési időszakban se kelljen kölcsönből venni a kenyeret? Vagy mostantól mindenki sztrájkoljon, akit elbocsátanak?
hacsaturján:

Példa a minőségi ker. adóra????
Ez az egész történet olyan nagyon magyar. Mint ahogy az egészségügy megpiszkálása ellen is mennyien lázadnak, itt is rögtön kitör a parasztgyalázat, ha valamihez hozzányúlnak. Mindenkinek az lenne a jó, ha minden maradna a régiben (a szocializmusban), nade akkor miért is kellett a rendszerváltás?

Amúgy régen szerettem a Petőfit, zene is volt, tájékoztatás is volt, késő este voltak érdekes riportok (pl. Fiala). Aztán leszoktam róla, ha zenét akarok hallgatni, azt nem rádióból teszem, hírek inkább internetről. Reggeli utazáskor leginkább Klubot hallgatok, minenféle információkat (még közlekedési is) szépen megtud az ember az épp induló napról.

Valamelyik reggel, most, a Petőfi nagy átszervezése után, mivel többen ajánlgatták, a munkábajöveti 1 órát a Petőfivel töltöttem. Nem győzött meg, a sok "zene" között nagyon kevés információt hallottam. Annyira mániákus rádiózó nem vagyok, hogy elmerüljek az összes újításukban, de "fiatalok zenés rádiója" az már van egy rakat, szóval arra kár állami rádiót ráállítani. A régi, színes de tartalmat is hordozó Petőfit viszont hiányolom (vagy csak az emlékeimben szépül meg az akkori Petőfi:)).

"Úgy gondolta, hogy azért mert ott ül már 30 éve és mindenféle díjat kapott, akkor már kirobbanthatatlan onnan újabb 20 évig? Úgy érzi, hogy méltánytalan az, hogy kirúgják? Mióta kell megindokolni a létszámleépítést? Három gyereke van? A cég szempontjából már elnézést, de kit érdekel? Olyan jó tetszik lenni? Akkor miért éhségsztrájkol, miért nem megy el az ország 500 hangstudiójába dolgozni, nyilván péppé alázza az ifjú titánokat, ha olyan jó, elvégre neki van 30 év szakmai tapasztalata, ami azért nem egy rossz dolog. Egy kereskedelmi rádióban nyilván a fizetése is kb. 10-szerese lenne, mint a Rádióban. Vagy netán nem tetszik annyira jónak lenni? Vagy netán, urambocsá, fél a kihívásoktól? 54 évesen? Az a legszebb, hogy korosztályi diszkriminációról beszél, holott ő diszkriminálja saját magát." href.hu/x/37dz
Minőségi kereskedelmi adó nem létezik.
Corydon:

Lehet....talán..3sat...kereskedelmi adó?
publius 2007.07.30. 12:37:04

TV5 naprimér, pazsáluszta! I patóm Mezzo.
Én most magyar kereskedelmi rádióra és kereskedelmi televízióra gondoltam. Talán rádióból van, ami nem annyira gagyi.
publius 2007.07.30. 12:37:04

Konyécsno, 3sat, NDR... i tak dájse.
forum.index.hu/Article/viewArticle?a=16233270&t=9013342

"Tudom, sokan most anyázni fogtok, de csöndesen hadd jegyezzem meg, hogy a Civil és FIKSZ házatáján örömködés folyik. ..."
"...Azt nem ígérjük, hogy hasonlítani fogunk a Tilosra - például nálunk továbra se lesz technozene, és a kábítószerek népszerűsítését is másokra hagyjuk. ..."

Ezt akkor írta, mikor a Tilost kitúrták a 98 MHz-es frekvenciáról. Érdemes elolvasni az akkor írásait, senki nem fogja sajnálni saját magán kívül...
hacsaturján, sztem a TV5 nem kereskedelmi. (bár meggyőzhető vagyok, de úgy tudtam, francia-belga-svájci-kanadai közszolgálati tévék műsorai, és reklám szinte elenyészően kevés van)
sodika,

hol húzod meg a határt? hány évet lehet dagonyázni?

RE: Corydon 2007.07.30. 12:47:52

2000 körül volt egy próbálkozás klasszikus zenét játszó magyar ker.rádióra: ideiglenes frekiengedéllyel, reklámmentesen le is nyomtak pát hónapot, aztán kimúltak, mert nem kaptak végleges frekvenciát. Beelőzte őket vmi tucatszar a tenderen.
arról nem is beszélve, hogy ha főállása mellett tudott mellékest vállalni, akkor azért annyira nem szagathatta az istrángot. Pl lehetette volna mellette továbbképződni.

Ha pedig eddig mindig lógott tömegközlekedésen (elvszerűen persze), akkor részemről a szolidaritás letudva. Már odaadtam.
nagy bátorságra vall ez a harcos antifasizmus így 2007 táján. Most már, hogy erőt adott nekem is szeretném bejelenteni, hogy alapjaiban elítélem a spanyol inkvizíciót!! Remélem nem lesz bajom belőle!

Én már gyalulom a keresztet számodra. :)
madz 2007.07.30. 12:54:22

Nem akarlak győzködni, de öléggé kereskedelmi (minden műsorszám után van publicite), csak jóval kötöttebb a műsorstruktúrája, amit a nevezett államok némi pénzzel kompenzálnak.
Aranyos az a hivatkozása is, hogy azért kellene őt/őket visszavenni, mert az ott töltött 27 (30, 40) év erre feljogosítja őt/őket!!!!!!

Szegény. De tényleg. Tiszta szocializmus fejben.
Kámárád Hacsaturján:

TV5, NDR, BDR....itd. je drzsavna televizija.
Mezzo je isto gyánus. Nema reklámá.:-)))))

Totya87:

Én meg a rőzsét gyüjtögetem...:-))))))
"Csak egyvalaki említette, de tényleg fontos tényező, hogy végkielégítést is fog kapni. Méghozzá nem is keveset, ennyi ledolgozott év után."

Na ja. Én még ott sem kaptam végkielégítést, ahol hét évet lehúztam, mert naná, hogy úgy alakították, hogy közös megegyezéssel váljunk el.
Tud egy munkáltató olyan helyzetet teremteni, amikor te mész el magadtól, mert már nem bírod. És ugrik a végkielégítés.
Ha ők kapnak, akkor még szerencsések is.
(Persze értem én, hogy ötven, hatvan évesen nem egy öröm az utcára kerülni és hogy a munkáltatók sem fognak kapkodni utánuk, ez sajnálatos tény.)
Van itt egy kisebb félreértés. A strukturális átalakítás, átszervezés esetén a dolgozók érdekeit is képviselni szokás. Nem csak a szocializmusban, hanem itt és most a versenyszférában is. Az érvek mellett - szemben a fent leírtakkal - NEM ment el a történelem. Ezt az érdekképviselő képviselő szervetet azonban szakszervezetnek hívják.

Még piacról élő, tiszta versenyszférában működő cégnél is helye van (más kérdés, hogy a menedzsment sok helyen nem engedi, hogy legyen ilyen). Nemcsak állami szervezetnél.

CséKádár Péter egyszerű szereptévesztésben van. Nem az ő dolga, az ő feladata egyszemélyes sztrájkot indítani. A kezdeményezése röhejes inkább.

Jó lett volna a fenti szösszenet megírása előtt megnézni, van-e szakszervezet a rádiónal és mi az ő álláspontjuk ugyanerre a kérdésre. Megspórolhatott volna 50-60 eleve téves kommentet.

Nem az a gond, hogy az elv amiért küzd eleve rossz. Hanem mert nem az ő egyszem dolga mindenkiért kiállni. Lamancsa lovagja :-).
publius 2007.07.30. 13:15:42

Puszty vszegdá bugyet szolnce! :)))
mynarsky: az Info az tisztan hirradio, amennyire tudom
egyebkent en sem vagyok "rajongoja" egyik oldalnak sem, csupan arnyalni kivanom a kepet

blogszilva: errol a Petofirol beszelek en is
Cs bácsi amúgy, de tényleg, alapíthatna egy pártot is! Ha már Thürmerék úgy kiszorultak, miért nincs egy jó kis szélsőbalos demagógia, egy kis színfolt a palettán. A szakszervezetek zsebben, nyomul a neolib pénzgyártás, pedig itt egy meggyőződéses zember, aki valószínűleg nemcsak önérdekből sztrájkol. Alkalmas lenne érdekek megjelenítésére és képviseletére!
Balance, lehet, de akkor ott van a Klub (jó ok, ott néha tényleg túl komcsi a hangvétel), de ott aztán van minden, női magazin utazás, stb.
Mondjuk megjegyzem: hazánkban kb.165 rádióállomás működik. Ezek egy része szimpla pénzmosó. Egy részük közműsorszolgáltató(sztem a Klub is pl.) és ezek úgy tartják el magukat, hogy pályáznak az ORTT által kiírt tendereken. Tehát állami pénzből...
Csakhogy egy vidéki közműsorszolgáltatót dolgoztat pl. 8-10 embert, és azok a belüket kimelózzák, a MR meg x ezret..pedig a halgatottsága nem ennyivel nagyobb ezeknél a kis vidéki8 adóknál, pedig még Olaszországban is lehet fogni a Kossuthot, e kisrádiókat pedig max. 30-60 km sugarú körben.
De amúgy azzal egyetértek, hogy kell olyan adó, ami alternatíva a halálszar D és S. és J. rádióval szemben.De ezt nem az állam fogja megcsinálni, abban biztos vagyok.
A Petőfi szar!!!!!!!!!!!!!!!:)
Mi a francnak kell állami rádió? tv?
carnivora: nem állami rádió meg tv kell, hanem közszolgálati. Mivel a közszolgálatban a profit nem olyan vastag, ezért a finanszírozást praktikusan az állam vállalja magára (persze adhatná koncesszióba is, mint a vasúti közlekedést vagy a szerencsejátékokat stb).
Csak kerrádió meg kertévé az kevés, lássuk be.
wynarsky: Na igen, a Klub az egy erdekes pelda, mert sulyosan partosak, de alapvetoen szinvonalasak a musorok. -Tkp. ami nem Orosz vagy Bolgar, az teljesen felvallalhato.

Carnivora: ez plane erdekes kerdes :))) nyilvan azert maradt meg az allami media, mert anno csak az volt - nalunk az a baj, hogy a vilag fejlettebb reszevel ellentetben, nem tudott partsemleges maradni. Tobben hoztak itt fel a BBC-t, ARD-t stb., nyugaton megiscsak mukodik valahogy, nem tudom, lehetseges-e ezt "eltanulni"
Balance, én is valahogy így gondolom:)a komcsin éppen Bolgár és Orosz urakat értettem:) Főleg Orosz Úr, akit a köztévéből is ki kellene hajítani
De amúgy a Klub sokkal inkább hallgatható adó, mint bármelyik állami.A baj csak az vele, hogy nagyrészt szintén állami pénzből megy, meg Viadom Útépítő reklámból, aminek nyilván sok értelme van.De dolgoznak max 20 emberrel, és lassan mindenhol fogható lesz.Akkor inkább így segítse az állam ezeket az adókat, ne pedig Állami Rádióval.
Ezért kell bezárni sürgősen a Magyar Rádiót és a Magyar Televíziót is.
ha az ehsegsztrajk nem jon be, majd kerit egy traktort...
Sziasztok!Más világ,más gondolkozás.Amit hozzátennék:én mint nyelvi antitalentum,megvallom,sok kárát látom a hungarocentrizmusomnak.
Viszont ez a gépi világ sok falat lebont.Amit szeretnék közzétenni,az annyi:majd elválik,hogy e sok csöpögő vízből mi válik cseppkővé.Mert az itt az ami érték.Mint az előzőben is írtam,bizonyos alap KELL.Aztán lehet fikázni a dolgokat,de a lényeg!:a tüdő mindig elválik a májtól!!Ez meg idő kérdése.
ilyen alapon a Parlamentet zarjuk be eloszor :))) nekem azok a brutto 700-ak jobban fajnak adofizetokent, mint CSKP ur fizetese
de kezdhetjuk az ORTT-vel is
na, az ORTT, az még egy jó kis mutyis hely :)
balance,

azt Te is érzed, hogy a kettő nem ugyanaz:

A Parlamentre és ORTT-re szükség van. (Az más kérdés, hogy jól látja-e el feladatát.)

Ellentétben a MR vezetése szerint a CSKP által eddig betöltött munkára (nem a személyre, hanem a tevékenységre) nincs szükség.
wynarsky: mit értesz komcsi alatt? Milyen az az ideológia, amit Te komcsinak, kommunistának, kommunizmusnak nevezel? Mi a különbség a szoci és a komcsi, a szocialista, kommunista, szociáldemokrata között? Mitől "komcsi" az Orosz József és a Bolgár György?
Én még egyiket sem hallottam a munkás-paraszt hatalomról beszélni, nem követeltek államosítást sem, sőt, az állami szerep jelentős megnpvelése érdekében sem ágáltak, és Marxot sem dicsőítették. Úgyhogy, kérlek, világosíts fel, hogy mi is az a komcsi?
ORTT-Parlament-MTV-MR - mi a kulonbseg? Nezopont kerdese, hogy melyiket tartjuk feleslegesnek

Akarmit is jelent az, hogy 'komcsi', BGY es OJ csontig benne van a kormany seggeben, az ugyanannal a radional dolgozo Aczel Endre is balos, de tole erdekes modon nem kapni hanyingert, sot, stilusa is van
Corydon:

Minden ami nem Fidesz, az komcsi.....hol élsz?
Az előző objektív után egy szubjektív.1973,október.Bejön a gimi dirije és közli,hogy a jövő héttől T.tanárúr helyett a mellette álló női személy oktat minket ANGOLRA.Másnap T.tanárurat megtalálják önakasztva.Kb. 3 hó után a mi új angoltanárnőnk örökre eltiltják a tanítástól,mert összeférhetetlen a nevelt és tanult világnézete.Ő,Oxfordból haza,mint egy megyei komcsi pártvezér lánya.Ezért meghal egy igazi TANÁR!!!!!!!
Állítólag az elmozdítás oka az volt,hogy T. tanárúr minket nem angolra,hanem skótra oktatott.

Így 3 évtized után is igazságosnak érzem a viselkedésünk,hogy "kivégzett",szeretett tanárunk emmlékét így koszorúztuk meg.
T.tanárúr velünk élt,csak mi,a tanítványai voltunk az éltetői.És ezt lopta el egy senkiházi komcsi ivadék .

Ja kérem,mi akkor nem vártunk semmire és senkire.Tárgyaltunk,ítéltünk és azt könyötelenül végre is hajtottuk.A mi osztályunban nem volt "Geréb".Most is évről-évre megemlékezünk a kedves halottainkról/mert mi minden évben találkozunk/,és még mindig nem tudjuk feledni:MIT is jelentett T.tanárúr;-de nem is akarjuk.
Hol van most összefogás?Mindenütt kiszivárog valami. Ott és akkor1973-ban volt egy közösség aki ennek a mocsoknak fityiszt mutatott.Na most ezt nem lehet,mert kirekesztő az aki elveket vall.Sorry,de a görény ne akarjon az illatfronton király lenni.

EZT értsétek meg végre!-bár tudom nehéz lesz.
óóó, Corydon, most hatalmasat mondtál, amikor no érv, semmi értelem, akkor kétségbe vonunk fogalmakat, pl. mi az a komcsi?most zavarban vagyok, de azért megpróbálom elmagyarázni Neked mit értek én komcsi alatt:
komcsi alatt értem a mai magyar elit (politikai és egyéb) azon részét, akik karrierjüket a rendszerváltás előtt alapozták meg, finom kis pártmunkával.Komcsit értek azok alatt, akik még mindig hirdetik az állam mindehatóságát, ide tartozik pl. az MSZP Lendvai és Szili féle ága is, vagy nekem ma a teljes Fidesz demagógia.Plusz azokat a riportereket, újságírókat, akik egyik vagy másik félnek nyalják a valagát(mint a pártállamban, csak ott nem volt választás, ma már sajtószabadság van eldöntheted kinek nyalsz, de nyalni kell, a reflex a régi)
Na nekem ez a komcsi.
Viszont ha figyelsz egy kicsit a közéletre, akkor tudod, hogy ma már az ilyen fogalmi meghetározások szart sem érnek, komcsi az MSZP és a közeliek, jobbos, vérmagyar stb pedig az ún. jobboldal, noha az eredeti bal. ill. jobboldali meghatározások már ezekre sem illenek. Csak a KÖZNYELV így azonosítja őket.
hahó, 2007-et írunk okostojás, hallottál már olyanról, hogy szleng?????
Valahogy a "KINCS, AMI NINCS" harcos japán katonája ugrott be.
Az MTV és a MR "közszolgálati" médiumok.
Az ORTT piacfelügyeleti és fogyasztóvédelmi szerv (volt), ahol lehetett frekvenciaengedélyeket meg támogatást adni a hálás haveroknak, illetve megfelelő érdekeltség esetén különféle vicces bírságokat kivetni a szabálytalankodó médiumokra.

A közszolgálatiság és az azzal járó teljesítménymentesség érdekes dolgokat szül mindenhol. Ingyenebéd tipikus esete. A pénz az jár, és ha valaki elvárásokat támaszt, jön a sztrájk.
Carnivora 2007.07.30. 13:39:24
"...Mi a francnak kell állami rádió? tv?..."

Ez a beszéd! Erről ugatok már én is vagy 15 éve, mióta megy az egész médiacirkusz. Mindenki csak hümmög-hammog, hogy hát azért csak kell, meg hogy mi lesz majd nélküle. Mi lenne, semmi. Ha megszűnnének 6 hónap múlva már senki sem emlékezne rájuk. A saját maguk múzeumaként működnek.
A szocializmusban "hivatásos forradalmárok" voltak, a kapitalizmusban efféle "hivatásos antifasiszták", akik zsigerből, indulatból lódíthatnak az éterben.

Legalább annyira fárasztóak, mint a sumer-pártus-hun-avar-magyar médiasámánok révületei, csak a másik oldalról. Világ rádióból kirúgott szemitái, antiszemitái, egyesüljetek! (Igaz, a túlprt, a szíriuszi DNS-lánc szittya sajtótáltosai nem kapnak helyet a közszolgálatban.) Na tessék, most egy nácivadász is megjárta, és már éhezik is: itt a kis magyar médiaholokauszt. Atyám, mondanám, ha hinnék valamelyik istenben. Mengele, mega főhitlerista obersajtós Dietrich dörzsölheti túlvilági kezeit. Kezdődhet az evilági gyűlölködéshullám is, pró és kontra.


Még jó, hogy realista mizantróp vagyok, egyik degeneráltban sem csalódom: "mindenkinek az anyja valagát!" (Holló Színház)

Amúgy ez a tag fasiztázta le Haidert, amiért az ORTT rá is koppintott az orrára. Tájékozatlan kretén kontár, le merem fogadni nem olvasta az FPÖ akkori programját. Én igen. Jobboldali volt, de demokratikus, a fasizmushoz tényleg semmi köze. (Azóta a mérsékeltebb jobboldalhoz sorolt át Pernahaider barátunk, igaz, addig is csak max. radikális volt, extrém semmiképpen.) Nálunk az akkori FPÖ a Fidesz jobbszárnyának felelt meg, ami azért ugye elég messze van az olasz ideológától.

Egyetemen eszmetörténetből úgy megvágnák ezt a műveletlen figurát, mint a sicc. Az FIKSZ.

molaris 2007.07.30. 14:31:28

"...EZT értsétek meg végre!-bár tudom nehéz lesz..."

Igazad volt. Háromszor olvastam el, de nem értem, mi köze a hangmérnökhöz.
Vajon miért érzem úgy, hogy ez az ember, legyen bár akármilyen, kevesebb indulatot és több megértést kapna, ha mondjuk megélhetési bűnözővé válna?
wynarsky1, nem érdekel a szleng, különösen, hogy a kommunizmus eszmerendszere nem érdemli meg, hogy gúnyszóvá alacsonyítsák. Én magam mélységesen nem értek egyet a kommunizmus és szocializmus tanainak jelentős részével, de minden ideológia megérdemli, hogy ne gúnyszóként használjuk. Különösen, hogy a "mai komcsiknak" max. annyi a közük az említett ideológiákhoz, hogy egykor éltek egy olyan rendszerben, amit azon ideológiákra próbáltak építeni.
Nem értem, miért kell egyáltalán ezt a szót - jelentésétől teljesen megfosztva - használni.
Ha valaki nem ért egyet XY-nal, akkor vitába száll, ellenérveket mond, nem legyint, hogy "ez csak egy komcsi". Furcsa, primitív hozzáállás.
A szlenget pedig "magára valamit is adó" ember inkább nem használja, hanem igyekszik pontosan fogalmazni.
Működnek a kapitalizmus farkastörvényei.
Eddig rendben van.
Such haladni akar a korral (versenyezni),átstrukturálja a közrádió teljes spektrumát.Helyes.
Fél év múlva meglátjuk,mi jön ki belőle.
Ha sz.r lesz,őt is ki kell rúgni.Nna ez az amiben nem leszek oly biztos.
az nem az én bajom, hogy nem érdekel a szleng, csak megjegyeztem, hogy Rajtad kívül mindenki értette ki is a komcsi.
az eszmerendeszeres fejtegetésedet nem értettem, de biztosan úgy van, igazat adok Neked.
"aki 20 éves koráig nem kommunista az szívtelen. aki még azután is az, az pedig hülye." ennyit a gúnyszóról.
"Ha valaki nem ért egyet XY-nal, akkor vitába száll, ellenérveket mond, nem legyint, hogy "ez csak egy komcsi". ezzel mit is akarsz mondani?nem értem. szívesen vitába szállnék én Orosz Józseffel, sőt akár Lendvai Ildivel, Bochkor Gáborral, vagy éppen Orbán Vikorral is, teremts nekem lehetőséget erre kérlek !
De ilyeneket én végképpen nem állítottam, fogalmam sincs honnan veszed.
Magára valamit adó ember, na ez is vicces, mert a szleng lehet néha jópofa és unalmas mint az ilyen okoskodó kijelentések, és "érvelések"
És ezzel ezt a személyeskedő vitát részemről lezárnám, a kutyát sem érdekel rajtunk kívül...
ui: ha nem tetszik az általam használt komcsi szó gondold a helyére az "MSZP valagát fényesre nyaló Műsorvezető Úr" kifejezést, hogy így egyértelműbb legyek.
Balance,

no azért nem teljesen mindegy ki mit akar megszüntetni.

A Parlament az a demokrácia alapintézménye. Milyen társadalmi formát szeretnél? (Ezzel a legkevésbé sem állítom, hogy az ott ülők jól végzik a dolgukat!)

Az ORTT általam megbízott felügyeleti szerv, feladat a média ellenőrzése (pl ne legyen pornófilm a vacsorámhoz). Ismét kérdéses jól dolgozik-e, de ugye nem akarjuk azt mondani, hogy szabad a pálya, lehet élőben kivégzést közvetíteni Kínából?

Az MTV és MR vélemény kérdése. Azért van (elvileg), hogy ne csak a mocsok dőljön, hanem legyen olyan műsor is ami "érték". Pl tudományos ismeretterjesztés, vitaműsor, versfelolvasás... Ha a többség azt gondolja, hogy ez jó akkor van. Ha a többség azt gondolja nem kell ez, akkor nincs.
OFF - OFF- OFF- OFF- OFF- OFF- OFF
index.hu/politika/belfold/hopecs07/
AGYARország
wynarsky1, nem Orosz Józseffel meg Lendvai Ildikével nem személyesen kell vitába szállni, hanem ha olyan mondattal nem értesz egyet, amit ők mondtak, akkor cáfold meg, mondj ellenvéleményt, de ne intézd el annyival, hogy komcsi.

És akkor a Hír TV meg Echo tv-ben "FIdesz valagát fényesre nyaló Műsorvezető úr" helyett én mit mondjak? Náci? Orbánista? Vagy milyen "szlengesedett" szót javasolsz? Kérlek, adj tanácsot, mert nincs ötletem!
Engem érdekel a szleng-vita. Meg is kérdezem Corydontól, hogy a náci is illetlenség (baloldal szleng) és a konzerv (mint konzervatív) MSZP-sek által használt szleng és a libsi, jobbosok által kitalált szleng is gázos?

VAGY CSAK A KOMMUNISTÁT TARTSUK TISZTELETBEN? Ezt most nem támadóan teszem, csak érdeklődöm.

Mert ha nem, akkor a nemzetiszocialisták, liberálisok és a konzervatívok is megérdemlik a tiszteletet Corydon gondolatmenete szerint, bocs, több leszlengezett eszme nem jutott eszembe.

Bár nem hiszem, hogy összefüggés lenne a negatív minősítés és a szleng között. Az a kontextustól függ.
Istenkém tótaw te milyen ostoba vagy! Valahogy az indexen az emberek zsigerből parasztok. Informálódni kéne az úgynevezett rádiómegújítási kísérletekről. pl. asszongya a such, hogy a zenekarba kevesebb szólamvezető kéne, vágod? neked ezért fizetnek? bár én is bértollász vagyok, anyád kért fel hogy írjak, talán észbe kapsz. látod én is zsigeribunkó lettem. ha megújul a rádió sem fogjátok hallgatni.
Namost azert azt nem hiszem, hogy ha a Parlamentben lenne egy 50%-os leepites, az barmifele hatassal lenne a mindennapjainkra. Turost, ugyanugy menne tovabb minden, talan meg hatekonyabban is.

Az ORTT lete meg onmagaban nevetseges: szanalmas a karikas rendszeruk meg az, hogy kivagjak a filmekbol a bazmegeket, szinten sokat segit, mintha ezen mulna a mediamoral.
Vazze, ez itt TWÁ, egyik bornysztóan igaz, egyben bornyasztóan nemigaz írásaid egyike.

1. Igaz, mert feltehetjük a kérdést: MIÉRT NEM RÚGJÁK KI A FÉL ORSZÁGOT?

2. Nem igaz, mert: Bárki aki 45- ön túl van, és mondjuk régi munkatárs, nem változik MINDENBEN a korral, az repüljön?
Balance,

mindkét mondatodban igazad van. De nem az a megoldás, hogy felosztlatjuk.
wonderland,

2.k megjegyzésedhez: ha egy munkahelyen a kockásfüzet helyett bevezetik az integrált számítógépes rendszert, akkor aki azt nem tudja megtanulni az megy vagy marad?

Vagy semmi újat nem kellene bevezetni, mert tutira lesznek olyanok, akik nem tudják megtanuéni?
Na, jó menjünk sorban szleng ügyben. A Fidesz valagát fényesre nyaló riportereket a szlengben híjuk pl. náciknak.Miért ne?ha komcsik lehetnek, lehetnek nácik is.okés. De ez csak a kreatív nyelvalkotásodon múlik.
Egyébként a Fidesz adók műsorvezetőivel van egy kis gondom:
azok legalább nyíltan csinálják. Mármint ők nem csinálnak titkot belőle, hogy kinek a valagát nyalják. Szimplán hülyék, nem kell nézni őket.
A komcsik ennél kicsit rafkósabbak, ami persze erény, de én hadd ne dőljek be ennek.
Szóval, ja ezen az alapon hívd őket bátran náciknak, mifelénk "szittyának"nevezzük az Általad említett vérmagyar riportereket:)
másik felvetésed: csak azt mondom, szervezz nekem egy talit a Lendvai Ildivel, és érvelek neki.
Ide mégis mi a f*szt írjak?melyik állítását cáfoljam?
Igen, Antikrisztián, minden gúnyszó illetlen. Mindenféle meggyőződést valló embernek kijár a tisztelet, és nem illő kigúnyolni.
Ez most olyan szűzlányosan naívul hangzott, de én így gondolom.
Amúgy megjegyzem, hogy maga a náci szó nem gúnyszó (német nazi).
totya, mint említettem: nem változik "mindenben".
Nyilván nem arról van szó, hogy a tök alkalmatlanokat nem kell kirúgni. Csak annyit említettem, hogy azért két történet van:

1. Az esetek jelentős (kb. fele) részében ma, és régebben is alkalmatlanok kerülnek pozíciókba, kapcsolatok, stb, nem kell magyaráznom.

2. Viszont azért van egy más oldala is a történetnek, azért ne legyünk már ilyen Q. okos csávók, akik 20-30 éves szakmai tapasztalattal rendelkező, az adott munkaszervezetet belülről jól ismerő embereknek akarunk tutit mondani.
wynarsky1, melyik balliberális (vagy akkor maradjunk a komcsinál) műsorvezető "csinálja titokban"? Kb. ugyanannyira tekinthetők pártközelinek, vagy meggyőződését nyiltan vállalónak, mint a fideszes banda. Bolgár vagy az Orosz titkolja, hogy kinek a valagát nyalja?
Nem kell egyik állítását sem, de ne nevezz komcsinak senkit, hanem ha valamiért nem tetszik az illető, akkor érvekkel támaszd ezt alá, ne komcsizz.
A vérszittya, meg hiteles szakértő közti kölönbségről:

A kommancsoknak van egy remek stratégiája: mindig mint "független szakértők" szólalnak meg. Akinek van esze az átlát a szitán, de ez ugye elég ritka. Már az előbbi népsavazáshoz köthető TWÁ bejegyzésre is utalva. Bár az ellen tiltakoztam, mint demokrata.

wonderland,

egyetértek, én sem tudom megítélni, hogy a döntés jó volt-e. De az éhségsztrájk, önmagam áldozatként való beállítása... gusztustalan.

Az első kijelentéseddel nem tudok mit kezdeni. Az állami/önkormányzati szektort nem ismerem, igaztalan lenne azt mondanom, hogy igaz (bár sok ilyen történetet hallok). A versenyszférára ez a szám túlzó: itt is vannak törtetők és talpnyalók, de jóval kisebb számban és előbb utóbb kihullanak. Ezért gondolom, hogy a profitérdek (egy két területet leszámítva, mint pl igazságszolgáltatás) jobb mint az ÁLLAM felügyelete.
Igen, Wonderland, a náciknak (vagy szittyáknak, ne legyünk ilyen kemények) meg van egy másik remek stratégiájuk: ha valaki nem azt mondja, ami nekik tetszik, vagy amit ők akarnak hallani, akkor az a szakértő már nem független, hanem komcsi.
Remek stratégia.
Wonderland, nem a fél országról van szó, hanem egy szakmailag gyenge, személyes elfogultságait extrém módon közzé tevő figuráról.

Ez a hivatásos antifasiszta még az iwiwet is feljelentette, mert Adolf és baráti köre ott díszelgett a rendszerben.

Én Sztálint láttam, Che Guevarát, de jót röhögtem, eszembe se jutott a feljelentés, mert nem vagyok saját magát üldöző oberkisebbségi, komplexusos majom. Noha a dicső vörös csapatok megritkították az én családomat is.

Mégsem sírom tele a világot.

U.i.: eme logika alapján érthetetlen, miért váltották le Kolosváry-Borcsa Mihályt a Sajtókamara éléről. Sőt, fel is akasztották.

oké Corydon, erre nekem nincs megfelelő "receptem".
Talán ezt ajánlom: index.hu/velemeny/imho/mediafoleny/

ezért csinálják ők "titokban".ügyesebben. persze ettől még valagat nyalnak.
és komcsizni fogok, jól hangzik és kész:)
wonderland,

ez érdekes: ha mint független szakértő szólal meg, honnan tudod, hogy komenista. Vagy ha valakinek a véleménye egybeesik a kormányéval, az csak szekértoló lehet? De mi van, ha tényleg meg van győződve arról, hogy az a jó irány? Mi van akkor, ha egy adott kérdésben a kormánnyal értek egyet egy másikban pedig az ellenzékkel?
totya87, akkor el kell keserítselek, aki nem az ellenzékkel van akár egy kérdésbe is, az komcsi. Komcsi szakértő vagy, vagyis nem vagy szakértő. Majd el is veszik a diplomádat, mert ki fog derülni, hogy nem is a tudásodért, hanem a párttagsági könyvedért kaptad, tehát nem vagy többé szakértő. :DD
Corydonnak

Persze jól hangzik, amit mondasz. Sztem is helyesebb, ha pontosan használjuk a fogalmakat.

Mondjuk csak vájtfülűek tudják, tudták, mi is az a "szociálfasiszta". Ugye ez volt a moszkovitáknak hívott vonal véleménye a szociáldemokratákról. S ha már itt tartunk, a szocdem sem negatív, ahogy az is igaz, amit te írtál: a náci sem, hiszen azt is használta magára Göring egy könyvében, hogy nazi-sozi. Náci-szoci.

A szleng biztos pongyolább, tanulmányban például felháborító, de neten talán kevésbé.
Corydon,

nagyképűen és fellengzősen hangzik: engem ezek a hülyeségek már nem magam miatt izgatnak, hanem hogy a gyerekeinknek egy normálisabb világot adjunk át. Az ha valaki lekomenistáz vagy szittyamagyaroz nem izgat, mosolygok "oszt jó napot". De amíg ilyen a vitakultúránk, addig nem jutunk előbbre. Ha nem a másik érvelésében rejlő gondolatot nézem, hanem ha a másik oldalról (ha van ilyen) jött, akkor kapásból negligálom, akkor gond lesz.
Tudom, zotya87, dehát mit lehetne tenni?
na, ezt nagyon jó, hogy megírtad árpi!

lehetne még ilyet pár emberről, pont a magyar rádióval kapcsolatban. farkasházy pár hete például végig csoszogta reggelenként az összes tévécsatornát, hogy bejelentse, hogy a szemét új vezetés kirúgta, és megnyírbálta a rádiókabarét, nem lesz mostmár hugyosjóska hatszázötvenedjére, amiért a markos meg a nádas kapja a jogdíjat közpénzből, akkor is, ha ötvenen hallgatják csak.

szegény farkasházy.

szegény farkasházy, aki mint egy hisztis kurva toporzékolt szinte a rádió emberével folytatott vitájában a tv2-n reggel, amikor az valami olyasmit akart mondani, hogy megindokolja a rádió és benne a petőfi átalakítását, hogy "teddy, megváltozott a világ, nincs már mindenkinek tetszenki akaró rádió, tematizálódás van, és ez a közszolgálatra is igaz."

ő meg erre azt felelte, hogy ne ezzel jöjjön, mert kirohan a stúdióból. ne ezzel jöjjön, hanem vegye figyelembe, hogy érte egy csomó értelmiségi emelte fel a szavát és amúgy is, zenerádió van több száz másik, mért kell a petőfiből is azt csinálni.

szegény farkasházy.

lehetne az ilyen hülyékről is még, árpi. cs. kádár még egész visszafogott.
Corydon,

két nagy kérdésem közül nekem is ez az egyik. De sajnos nincs "tuti" válaszom.
totya87, alapítani kell egy pártot, amely képes tematizálni és befolyásolni a közbeszédet. Egy jobb irányba :)
mista,

a Kabaré megszüntetésével speciel én sem értettem egyet, imádtam. De nem kezdek hisztizni, mert nem egyedül értem van a rádió- Ha többen vannak akiknek az új struktúra fog tetszeni, akkor a vezetésnek igaza volt.

Teddyvel kapcsolatban egyetértünk: a figura is a múltjából akar megélni, rég túljátszotta a szerepét.
Corydon,

ketten már vagyunk. Most már csak 10milliárd kellene az ismertségre.
Holló Színházékat azért sugározta a média egy idő után, mert haknijaik után széles közönséget tudhattak magukénak, Farkasházyékat meg azért ismeri a széles közönség, mert a média nyomatta őket.

Drámai különbség. Pont fordítva.

Vajon ők is képesek lesznek kisebb médiaszerepléssel underground bázist létrehozni?

Költői kérdés volt.

Yee haa.. Mondjuk azért megkapó Kóka minisztert mint gazdaságfit látni. Csak úgy halkan mondom: Orvosi végzettsége van.
A vagyonosság persze nem bűn, annak megszerzése az ismert "jogilag tiszta, etikailag bírálható" módon kicsit furcsa.
Meg persze az azóta sem hitelesen cáfolt számlátlankodás.
És még tudnék néhány valóban függetlennek mondott szakértőt mondani, mint például a Vision Consulting nagyívű elemzőit, akik közül pl. az egyik éppen kormányszót visz, vagy éppen a Demos alapítvány független docensét, netán vannak akit még az Ágh is húz ugyeugye.. És persze mind-mind függetlenek.

Ha már rádió és függetlenség:
Farkasházy, meg ezek a mogulok megjegyzem eléggé furcsa módon lettek eltávolítva. Nem mintha oly nagyon röhögnék a poénjaikon.
Viszont azért az már tényleg régen volt, hogy szinte a teljes értelmiség (oldaltól függetlenül) kiáll vmilyen kérdésben.
Ja, megjegyzem: világóra pl. rádióban vasárnap? Már csak fél óra? Külpol hetente 1x nem is kell egy órára? Közszolgálatilag?

Szóval asszem kezd itt minden nagyon kusza lenni.
wonderland,

abba a gyereks dologba nem megyek bele, hogy a másik oldalról soroljam ennek is párját.

Az érdekesebb kérdés, hogy aki elvállal egy szakmai feladatot egy kormány mellett, az szükségképp elveszíti "független gondolkodó" státusát? Nyilvánvalóan az egyén értékrendjének közel kell lenni egy kormányéhoz, de attól miért ne maradhatna független és gondolkodó ember. Két példa:
- attól, hogy Bod Péter Ákosnak felajánlották (OK két napig) a miniszterelnöki posztot, beállt a Fidesz szekértáborába? Szereintem nem. Egy konzervatív világnézettel rendelkező ember, akinek dolgokról megvan a véleménye. Ez többször esik egybe a fideszével mint nem, de ettől nem mondom, hogy megvették kilóra.
- attól, hogy Stumpf István miniszter volt, már nem tud a dolgokról gondolkodni, csak mondja a mantrát? Szerintem nem.

Szóval szerintem mi is hibásak vagyunk, ha valakitől rögtön elvitatjuk a függetlenség lehetőségét csak azért mert valakit támogat.

(Ezzel persze nem mndom azt, hogy mindenkire igaz a fenti. Ágh prof pl viszonylag kevéssé tekinthető függetlennek.)
Wonderlandnak

"Ágh is húz"- ez tetszett, nem hallottam, tényleg jó.

Hát igen, szegény hiperfüggetlen Ágh Attila. Meg a többi, Mester és tanítványai.

89-ben nem hittük volna, hogy még 2007-ben szakértenek úgy, hogy ők a szakma (ami független), és a többi pedig "pártos" álszakértő, mert nem a szekfűt szagolgatják.

Naja...:D

Mindenesetre, azt azért láthatjuk, hogy itten valami olyan zaftosan szagló katyvasz van, hogy bárki bármit mond, kommunikál, független szakért, a gonosz, démoni Zorbán népszerűsége röpül felfelé, míg a Nagy Állambölcs az pedig eléggé lefelé tanyázik.

BÁr azt tudjuk, hogy a fidesz szeret a közvélemény-kutatásokon nyerni, hogy aztán jól elbukja a választásokat.

Szakértők meg rulez, mindig is nagyon szerettük a független szakértőket. Kedvencem, ami a vastagon aranyozott pálmát elvitte, az a Frei, és a Hankiss megjegyzése volt, miszerint Bill Clinton jöjjön. Ahán, Jöjjön a külföldi megváltó...! És persze Orbán meg távozzon a közéletből... Ilyenkor mindig meg szoktam kérdezni, hogy hova a jó fenébe távozzon? Hát ő van kormányon 5 (lassan 6) éve?
Na mindegy ne pártoskodjunk. Meg mentem, további jó blogolást.
"...Cs. Kádár Péter amúgy mikor megkapta felmondólevelét, elénekelte a himnuszt a vezetőségnek, de még ez sem hatotta meg őket..."

Valószínűleg akkor vált végleg megingathatatlanná az elhatározásuk.
madz 2007.07.30. 10:18:48
Petőfi tényleg kezd egész érdekes lenni
de ha még egyszer meghallom a Riders on the Storm bossa novás feldolgozását vagy bármi ilyen hülye feldolgozásszámot, ütök.
egyáltalán, honnan veszik ezeket?

electroma.5555 2007.07.30. 10:36:02
madz 2007.07.30. 10:18:48

Nekem meg úgy tűnik, mintha egy Nesta-klón vette volna át a szerkesztői stafétát.
a jazzytől :)
Az előző helyesen:

madz 2007.07.30. 10:18:48
Petőfi tényleg kezd egész érdekes lenni
de ha még egyszer meghallom a Riders on the Storm bossa novás feldolgozását vagy bármi ilyen hülye feldolgozásszámot, ütök.
egyáltalán, honnan veszik ezeket?

electroma.5555 2007.07.30. 10:36:02
madz 2007.07.30. 10:18:48
a jazzytől :)


Nekem meg úgy tűnik, mintha egy Nesta-klón vette volna át a szerkesztői stafétát.
Pech, de egy közszolgálati rádió nem arról kell szóljon, még megújítva és fenekestül reformba forgatva sem, hogy sogenannte underground kultúrcsírák ottan szakmai műhelyeket és hipermodern felfogást sugárzó műsorokat fakasszanak. Olyanokat is kell, naná - is... E szempontból tekintve édesmindegy, Teddy bácsi túljátszotta-e már magát, vagy hogy korunk ízlésének főárama meghaladta-é őt avagy sem. (Amúgy: meghaladta.) Azért közszolgálati egy intézmény - tehát mindenki pénzén mindenkihez szóló médium -, merthogy nem kereskedelmi logikával működik. Elvileg. Vagyis: nem reklámfüggő, ergo nem kölletik neki olyan ha törik, ha szakad alapon profitot gyártania. Épp csak ki kell szolgálnia a nagyérdeműt. Az meg, mármint a nagyérdemű, meglehetősen rétegzett valami. Meglehetősen régtől fogva az, irdatlan nóvumot tehát aligha közöltem ezzel.

Ki ezt szereti a műsorban, ki azt. Ki emennek a hangját, képét, műsorát, szövegét nem bírja, ki meg amazét. Voltaképp egy normális műsorrend összeállításáról (pontosabban: annak kívánalmáról) lenne itt szó, melynek keretében finoman disztingválnánk (a mai műsorcsinálók helyett), mivel élnek még ebben az országban huszonöt évesnél korosabb generációk is ám, sőt akár még negyvenöt esztendőnél többet megért emberek is, abbezony. Ők esetleg bírják Farkasházy szövegeit, eszmefuttatásait, poénjait. Meg a hasonszőrűeket. Meg a hajnali-reggeli nótázást, falurádiót, bármi ilyesfélét. Meg talán szívesen merengenének egy-egy fertályóra erejéig maguk elé, ha tehetnék, rég letűnt korokon mélázva: tulajdon fiatalságuk nosztalgiája megérinthetné őket, ha mondjuk volna a Rádióban Örökzöld dallamok, mint hajdan. Vagy Slágermúzeum, vagy más efféle megaherzekbe ölt rekvizítum.

Tudom én jól, akárcsak egyazon portán, közös fedél alatt, éppúgy nehéz egy hazában, egy közszolgálati rádió műsorégisze alatt problémamentes generációs együttélést megvalósítani, de legalább meg illene próbálni. Élni és élni hagyni - ősi doktrína. Anyóka, ki egészségét és derekának hajlékonyságát a leszolgált ötven évnyi robot folytán a földeken hagyta, apóka, ki kalap nélkül az utcára mind mai napig ki nem mén, tán csak megérdemel a maga állampolgári mivoltában annyit, hogy egy (egyelőre fiktív) műsorrendben ő is leljen magának való, az ő szája ízére játszó műsort, fülbemászó dallamokkal. Ha nóta az, ha népdal, ha kuplé, ha dalbetét egy tingli-tangli zeneműből, ha valami ócska kis kabarészám, melynek poénjai már csak őt meg még néhány kortársát nevettetik meg. Ennek tűrését, felismerését és mint igénynek a kielégítését hívnánk toleráns magatartásnak, az efféle logikával (empátia) szerkesztett műsorfolyamot pedig teljes körű szolgáltatásnak. Mondom, ha már egyszer közszolgálatinak nevezzük. Vagy felejtsük el ezt a fellengzős szólamot egyszer s mindenkorra, és mondjuk ki, hogy mostantól aztán minden piaci alapon megy. Mondjuk olyan is lesz.
Suker:
Ez az Edelényi egyébként arról nevezetes, hogy annak idején, az Állami Fáy András Gimnázium végzős diákjaként olyan erőteljeseket tudott fingani (szinte tetszés szerinti gyakoriságban), hogy a szellettel elfújta az égő pincegyertyát. A teljesítmény rendkívüli tekintélyt biztosított neki a suliban, pedig nem kisebb fej volt az önképzőkör elnöke, mint Glatz Ferenc! Magamfajta akkori elsős ájult tisztelettel viseltetett az istenáldotta képesség iránt, de hiba a szorgalmas gyakorlás, Edelényi nyomába sem érhettem! (Csak nem ő ír a subbára Fingós Csiccsolínó néven?)
elektroma.5555, teljes mértékben egyetértek veled, én is megnéztem CsKP honlapját, no meg a kiáltványt is.
Kiáltványról: Az már a fejlécen szemetszúrt hogy mit keres a főcím alatt a MR logója, úgy tűnt, mintha maga az MR kezdene éhségsztrájkba Cskp munkaviszonyának megszűntetése miatt. (most ne fussunk bele a hamis látszat keltésének tárgyalásába) A másik meg az, hogy szerintem abszolút kitűnik a kiáltványból, hogy egy megkeseredett, sikertelen és sajnálatraméltó ember kiabálása az egész, sok, bizonyítékokkal alá nem támasztott vádakkal,és persze az elengedhetetlen pszichozással a létbizonytalanságról. Amire többször utal szegény CsKP, (nyomná le a torkunkon, de nem megy basszus), hogy, lásd "MÉG MEG SEM KÖSZÖNTÉK"(!!!) az eddigi munkájukat. Komoly az érvrenszer. Nagyon vicces.
Honlapról: visszatérve elektroma.5555 észrevételéhez, na igen. Nem tagadom, hogy nőként kénytelen vagyok megjegyezni még pluszban azt, hogy véleményem szerint CsKP valószínüleg egy pedo csávó, de minimum perverz. Idéznék honlapjának főoldaláról: "Ám ha férfi vagy, akkor kérlek, hogy a kattintást megelőzően távolítsd el a monitor közeléből a kedvesedet, mert igazán nem szeretném, ha az ő utánam való epekedésétől nem tudnál aludni. A féltékenység amúgy is csúnya dolog, verekedni meg nem akarok..." Szerintetek? Ez mennyire beteg? Ja, és így indít: "Egy szenzációs pasi, Cs. Kádár Péter honlapja" muhaha
Szemezgettem a menüből is: Csévizsla, Őszinteség, Szerelem, Buli-Net, Majdhívlak, Pornó.
Ennyi elég? Muhahahaha

Csak, ha valaki nem értesült még: az éhezés már abbamaradt, mert anyukája nem bírta a stresszt.

Beszüntette az éhségsztrájkot Cs. Kádár Péter
2007. július 30. 17:06 | Forrás: MTI

Felfüggesztette egy hete kezdett éhségsztrájkját Cs. Kádár Péter, a Magyar Rádióból napokkal korábban elbocsátott oktatásszervező. A volt rádiós ezt maga jelentette be hétfőn a közmédium épülete előtt rendezett "szerenádon".


A mintegy fél tucat zenész és körülbelül ugyanennyi érdeklődő részvételével megtartott szolidaritási rendezvényen elmondta: azért döntött így, mert az akciója miatti stressz megrendítette édesanyja egészségi állapotát.
Balance Of Power 2007.07.30. 13:49:22

Ebben a tetves országban az életben nem lesz BBC a közszolgálati szarokból. Eleve a közszolgálati cuccoknál azok vannak többnyire , akik sehova máshova nem kellenek, és ezekből van egy rakat nyalizó minden pártnál, akiket bedob az aktuális banda.
Zsír 18:31:25

Csórikámnak nem maradt más választása, traktort kell vennie.

Carnivora 18:44:48

No future szerintem se..el fogunk sűllyadni.....rajtunk már Yoda mester sem segíthet.
Megkockáztatom, hogy szerintem magyar BBC-re sincs szükség. Az állam a kultúrát támogassa, projekteket, ne az intézményeket. Ez a színházakra is vonatkozik egyébként, meg a kabaréra is. Farkasházy is csak addig volt liberális értelmiségi amíg úgy nem hozta a sors, hogy megmagyarázza miért kellene állami intézménynek alkalmazottként humoristát foglalkoztatni.
veres kantár: amit írsz, hogy az öregeknek is kell média, és az elsősorban a rádió, az okés. az persze nem következik belőle, hogy a 3 adóból mindet nyugdíjasklubbá kell alakítani.

de vegyük már tárgylemezre azt is, hogy a Magyar Rádiónak 1400 belsős munkatársa volt leépítések előtt. ez elképesztő szám, ez majdnem háromszorosa az RTL létszámának, ha jól dobja most ezt ki a memóriám. de a duplája biztosan.
Interjú Such Györggyel, ÉS
www.es.hu/pd/display.asp?channel=INTERJU0718&article=2007-0506-2004-22FDID

itt ilyet szól, nagy örömömre, végre valaki:

"A szabályozás logikája mostanában változni látszik, egyelőre még csak a fejekben és koncepciókban, de - részben EU-mintára, részben a hazai szabályozás átgondolásának eredményeképp - a jelenlegi intézményi finanszírozást előbb-utóbb feladatfinanszírozás váltja fel. És attól a perctől kezdve bárki, aki hajlandó jelentős mennyiségű hírt gyártani, azt mondhatja: ha a Magyar Rádió erre állami pénzt kap, akkor én miért nem? És ha ő is ad irodalmat és kultúrát, akkor ő is kérhet pénzt, és ha ráadásul őt még többen is hallgatják, ráadásul előnyösebb és kiegyensúlyozottabb korösszetételben, akkor neki több pénz járhat az adóforintokból. Most még nem ilyen a szabályozás, de ebbe az irányba mozdulhat akár néhány éven belül."
Nemcsak az EU, de józan ész is ezt diktálja. Ha a közszolgálati mártírok nem ködösítenének, meg riogatnának évtizedek óta, már ennyivel előrébb lennénk.
Tóta: "ha a Magyar Rádió erre állami pénzt kap, akkor én miért nem?"

Azért nem, mert a Magyar Rádióban ott van a több évtizedes szakmai tapasztalat, mellyel értelemszerűen a legrosszabb napjukon is magasabb színvonalat képesek nyújtani, mint Józsi a sarokról.

Különben én ma néhány órát belehallgattam a Petőfibe, és igaza van Such Györgynek, tényleg hallgatható a cucc (nekem sok kereskedelmi rádiónál jobban bejön), de ez AKKOR SEM mentség egy magas nívón álló művész- és szakembergárda embertelen lemészárlására!
sodi, te ehhez is buta vagy. mint mindenhez.

bármelyik rádió képes lehet híreket és kultúrát adni, jó eséllyel magasabb színvonalon, mint a MR. éppen ezért nem az intézmény fenntartását kell támogatni, hanem a hírgyártást, ha egyáltalán.
Tóta, Te magadból indulsz ki, de Ti is csak azért vagytok produktívak, mert évek alatt kitapasztaltátok, hogyan kell.
Pedig megint más a profitorientált piaci életképesség, és megint más a közszolgálat, ahol nem a könyvek záró egyenlege, hanem a BBC-hez, mint szakmai referenciához való közeledés kellene, hogy az elsődleges mérce legyen!
A hír az nem krumpli, hogy kilóra mérjük. :)
és ebből hol következik, hogy a kontraszelektált, szociálisan foglalkoztatott munkaerővel benépesített közmédia jobban tudja gyártani a hírt?
Nem tudom pontosan, hogy Cs. Kádár mit csinált a rendszerváltás óta, de hogy a '90-es évek elején megjelent művei kiemelkedő színvonalúak, és korszerűek voltak, azt mindenki elismeri - még az igencsak érzéketlenül nyilatkozók közül is meglepően sokan.

Nehogy már azt mondja bárki is, hogy mára tényleg csak egy elhülyült konc lett belőle! Én nem vagyok képes e mögött mást látni, mint szimpla életkori diszkriminációt.
még egyszer: 1400 belsős. Egyszerűen nem kell ennyi. Tehát hangmérnökből se kell ennyi. Orosztanárból se.
a honlapja azért mindenesetre inkább egy kórkép mint egy korszakos alkotó képe.

www.freeweb.hu/cskadar/tvelnok.htm

hogy mást ne mondjak.

Van ugyebár egy ember, akit kirúgtak. Az új vezetőség döntött a kirúgásról, mely új vezetőséget a tulaj nevezte ki (aki a pénzt adja), azaz, mivel az állam a tulaj, az államot megszemélyesítő ORTT, vagy mi. Jogilag tiszta az ügy, a tulaj azt nevez ki vezetőnek, akit akar, az így kinevezett és a cégnél a tulajt képviselő vezető azt rúg ki, akit akar, akit meg kirúgtak, az úgy tiltakozik, ahogy akar (a törvényes kereteken belül, kányécsná). Demokrácia van itten, kérem! Farkastörvényekkel súlyosbítva, ámde mégis az.

Az is világos, hogy a derék ember nem vágott volna bele a nagy kalandba csak úgy magától, pláne egyedül, hanem Farkasházy Guinness rekordját látván (hány médiumban tudunk öt nap alatt megjelenni) jött az ihlete, neki ily esélye nincsen, más ütőset kell most kitalálni. Ki is találta. Minél nagyobb a példa, annál inkább ragadós.

A cikk persze nem ezen magántragédia egyszerű, keresetlen szavakkal való szépírói leföstése céljából íródott (ez nem a csinovnyik, denemám!), hanem a derék orosztanárnőkkel példálózva azt az általános tanulságot feszegeti, hogy hősünk tiltakozása nem felel meg mai tőkés viszonyaink szerinti felfogásnak, merthogy nem csak a vájárok, kohászok meg kasszírnők nem tiltakoztak akkoron, mikor ők lettek kirúgva, de még az orosztanárnők se. Maximum egy könnyes dászvidányije, oszt annyi. Bizony így van ez.

Deazonban. A szeretve tisztelt Köztársasági Elnök Urunk által szigorúra suvickolt, általa korábban személyesen értelmezetten alkotmányos, valamint messzemenően jogállami demokráciánk szempontjából bonyolultabb az ügy. Mivel hősünk munkahelye a közpénzből finanszírozott közrádió, melynek deklarált célja a köz szolgálata, addig nem dönthető el, hogy jogos-e a feltűnő tiltakozás a mai viszonyaink által megkívánt kuss helyett, míg a köz népszavazás útján ki nem nyilvánította a véleményét. Addig bizony élhetünk a gyanúperrel, hogy a Farkasházy-Kondor-Cs. Kádár trió törekvése a közakarattal egybevág, Suchnak meg coki! Sto gyéláty daragije druzjá?
Szegény Cs. Kádár Péter. Szimpatikus faszi amúgy, ilyennek képzeli el az ember az 1984 régiségkereskedőjét: régi vágású, kissé poros értelmiségi, patinás cucc. Sajnos ezek a figurák nem kompatibilisek az új idők új dalaival és ilyenkor bizony választás elé kerülnek: vállalják-e a feladatot, hogy piacképes munkaerővé váljanak, (már ha képesek erre) vagy lecsücsülnek egy kis dombra búslakodni, miközben szépen lassan éhen halnak.
Közben az élet megy tovább, a rádió változik és a senki-helyetteseknek, a Magyar Rádió fővilágosítójának, Wirth Ottokároknak menniük kell. Így megy ez. Senki-helyettesre nem lesz szükség, a világosító elkezdhet dolgozni filmstúdióban, tévében, szexújságnál, Wirth Ottokár meg lehet mikulás. Cs. Kádár Péter is. Megnyílik előtte a pálya.

Rágjunk meg azért egy másik kérdést is. Tehet-e arról Cs. Kádár, hogy piacképtelen munkaerő? Részben tehet róla, nyilván. A kulturális acélműveket valamikor el kellett kezdeni lebontani, ezt tudhatta ő is. De ő borította ide a rendszert, ami felépítette ezt az intézményt? Terheli-e felelősség, hogy Cs. Kádár Péter volt, akkor, amikor Cs. Kádár Pétereket kerestek az acélművekhez facsavarnak? Nyilván nem. A kor változott, ő nem. Mi lesz vele? Miből fog élni? Mit esznek? És mit eszik az a sok tízezer Wirth Ottokár még? Nem lúdlábtortát, segítek.
Cs. Kádár az elmúlt néhány napban nem éppen a magas szinvonalat bizonyitotta. Ha annyira a szakma krémje, akkor nem tudom mit hordott itt össze éhhalálról, meg a gyermekeiről. A hangmérnök nem bányász, vagy kohász. Rádióból, TV-ből, filmstúdióból vagy szinkronstúdióból ma ötvenszer annyi van mint a hetvenes években. Küldje el az életrajzát, aztán majd lemérheti, hogy ki mit hajlandó fizetni a magas tudományára. Vagy irány a meki. Hangmérnök ott is kell, bár kicsit más beosztásba.
electroma.5555 2007.07.30. 10:18:12:
"alaposabban megnéztem az oldalt, nem röhejes (na jó, kicsit)
inkább szomorú (nagyon)"

Az oldalszerkezet siralmasan elavult, ma már ujjal mutogatunk arra, aki frame-eket használ. A kód tele van hibákkal. Kíváncsiságból lefuttattam egy tesztet, egyedül a főlapon 192 hibát talált. A design a világ boldogabb felén már 10 évvel ezelőtt is ciki lett volna, a tartalom pedig vérciki.
Jó, ha akarod, akkor legyen a szomorú a jelző.

Nimandi 2007.07.30. 11:36:55:
"Egyébként azért lett kitéve, mert nem haladt a korral? Én csak egy fotót és egy weboldalt látok, ezek alapján könnyű sztereotípiákat gyártani."

Ne felejtsd el, hogy ezt a weboldalt ő gyártotta saját magáról. Szerintem elég pontosan kiderül belőle, hogy miféle ember, és hogy a megújuló rádióban miért nincs semmi szükség rá.

eloi 2007.07.30. 12:13:05
"Hol él ez az ember? A múltban. A szocializmusban. ... Cs. és tsa.-i számára nem volt fejben rendszerváltás."

Pontosan így van.

"De hogy nem kell egy 24 órás adáshoz 2000 ember, az biztos."

Nyilván nem. Emlékszem, mekkora sírás-rívás volt, amikor Antallék - teljesen érthető módon - elkezdték kitenni a felesleget a Magyar Rádióból. Rögtön előkerült az antiszemitizmus kártya, amit most kicsit nehezebb lenne kijátszani.

wynarsky1 2007.07.30. 12:14:51
"aki pedig közszolgálatról értekezik, fejtse már ki nekem, hogy mi a jóélet az..."

Közszolgálati az a műsor, ami közérdeklődésre tart számot, közérdekű
és közérthető.

totya87 2007.07.30. 15:23:37:
"Az ORTT általam megbízott felügyeleti szerv, feladat a média ellenőrzése (pl ne legyen pornófilm a vacsorámhoz)."

Erre van költségkímélőbb, egyszerűbb megoldás is, a neve: távirányító.
Hogyne, persze. Sőt, téglát is hordhat akár. Viszont egy másik rendszerben szoktak szemüveges értelmiségiek téglát hordani.
Various 2007.07.30. 20:27:25
"...régi vágású, kissé poros értelmiségi.."

A hangmérnök mitől értelmiségi? Mondjuk inkább, hogy szellemi foglalkozású, ha nagyon jók akarunk lenni. Cs.K-nak az egyik fő baja pont az, hogy izzadtan próbál értelmiségi lenni. A honlap például annak az eredménye.
Átalakul a sláger: nem csak az ötveneseké a világ...
egyre jobbakat írsz mostanában, ráadásul ez a nosztalgia fíling nagyon nálam van :)
Keresni meg azért nem keresi senki, mert aljas és rosszindulatú, amellett pedig kibírhatalan a modora (bunkó paraszt), emelett olyan, mint egy hisztis 4 éves gyerek. És ezt a médiában mindenki tudja róla. A magyar rádiózásban már mindenkivel összeveszett, akivel csak lehet, nem véletlenül rúgta ki a frekvenciatulajdonos Civil Rádió a Fiksz Rádiót a 98 MHz-ről. Mindennek egyetlen ember az oka: Cs. Kádár Péter.
Az az ember, aki amikor nem ő volt a főszerkesztő, a saját rádióját és annak műsorkészítőit jelentgette fel az ORTT-nél.

Én sok egykori Fiksz rádióst ismerek, olyanokat is, akiket az 1997-es nagy tisztogatásban rúgott ki tömegével, mert elegük volt a Csé-féle diktatórikus módszerekből meg tré rádióvezetésből, meg olyanokat is, akiket 2004-ben, a másik ilyen nagy tisztogatás során, ugyanezért.
A nagy hozzáértését jellemzi, hgoy szerinte a Queen popzene, az 1997-es Másfél és Anima pedig techno (így ezeket nem engedte játszani a rádióban).

Mellesleg meg kellene kérdezni, hogy ő milyen stílusban rúgott ki ok nélkül kb. 100 embert a Fiksz Rádióból, és amikor egyszer leváltották a főszerkesztői posztról, utána miért nem volt hajlandó műsorkészítőként bejárni dolgozni? Miért rúgta ki a seggnyalóival (pl. Kis Kálmán, jelenleg Pont FM) vállvetve a törvénytelenül a helyette megválasztott főszerkesztőt, és mindenkit, aki nem a Csé-féle gyomorforgató klikket támogatta?

Meg hova tűntek a pályázatokon nyert pénzek a Fiksz Rádióból? Csak nem lenyúlta ez a nagyon önzetlen és önfeláldozó ember, aki 49 négyzetméteren lakik a családjával? Meg azok a pénzek, amelyeket a polgári szolgálatosokra vett fel, amikor még azok dolgoztak a Fikszben, de amit azok nem kaptak meg?
Hogy aztán mire költötte, ha nem a rádióra, az érdekelje inkább a feleségét.

Szóval, emberek, isten nem ver bottal, Cs. Kádár Péter nagyon megérdemelte, amit kapott.
G. Lóci:

Ezeket honnan veszed? Ismerős voltál arrafelé?
Gyerekek !

Nektek, most nagy a szátok, mert azt hiszitek, tiétek a világ !
Csakhogy ti is lesztek 50 évesek, és akkor meglátjátok, milyen probléma, ha ennyi idősen, annak ellenére, hogy szerintetek tökéletes munkaerők vagytok, kitesznek a jól bejáratott munkahelyetekről, mennyire fogtok ugrálni !Azt hiszitek, hogy 50 évesen olyan könnyű elhelyezkedni, hát nagyon tévedtek. Egy 50 évesnek már csak a koránál fogva rengeteg szabadság jár, nem kaphat minimálbért, stb, pont ezért a munkáltatók nem veszik fel, bármilyen szakmai tapasztalat, tudás van mögötte.
A fiatal nyikhaj beéri kevés pénzzel, és agyon lehet dolgoztatni, napi 12 órában.
Én annó Cs. Kádárral együtt amtőrfilmezetem. Igenis felkészült szakember, és valószínűleg most is bármelyikötöket zsebretesz a hangtechnika terén.
Több tiszteletet az idősebb korosztálynak, mert ti is megöregedtek, ti is ugyan ezt fogjátok elvárni.
Egyébként itt nem csak Cs. Kádárról van szó, hanem arról, hogy azokat a tapasztalt szakembereket tették ki, akik még tudják, hogyan kell profi módon egy rádiót csináli, és itt nem csak a műszorszerkesztésre, hanem a hangkeverésre, anyagok adásba küldésére,és ennek technikai követelményeire gondolok.Arról már nem is beszélve, hogy egy egyedülálló hanglemez restaurátor szakembert is kitettek, akiből egész Európában csak egy van. Aki ezt megteszi, az szakmailag egy nulla, és tök hülye managernek is ! Ma az MR-ben katasztrófa, hogy az egyes műsorok technikai szempontból hogy kerülnek adásba. Az egyik műsor üvölt, a másikat alíg hallani, reklámok bömbölnek. Semmi nincs összeszintezve, minden, mint pinán a szőr.Pedíg minderre van munkautasítás, csak éppen a maiak szarnak betartan.Így aztán csapnivaló a minőség. Torz, liheg a dinamika kompresszor, nem lehet hallani, vagy üvölt. Szóval gyerekek túl nagy a mellényetek, de nincs mire !
Majd ha megtanúltátok a dolgokat korrektül csinálni, akkor lehet kritizálni az öregeket, akiktől mindezt meg kéne tanúlnotok. De addíg kissé több tiszteletet, és együttérzést !
Worluk, értsünk szót! Én azt írtam: is. Nem pedig azt, hogy egy komplett adássáv vagy csatorna valamiféle "arccal a közszolgálat felé" jelszó hatására most egyszeriben éteri nyugdíjasklubbá kellene avanzsáljon. Nem tettem megjegyzést sem a Rádió személyzeti összetételére, sem állományára, sem annak (ezek szerint) túlduzzasztott voltára, mert ehhez nem értek, tehát mit tudom én... Nem voltam rádiós, nem tudhatom megítélni. Hiszek azoknak, akik voltak. Ha pedig valóban sokan vannak - mármint a Rádióban - a képviselt színvonalhoz és a munka mennyiségéhez mérten, hát redukálni kell. Viszont kár áltatni magunkat: csak mert x százalékot kirúgnak, az önmagában még nem fogja emelni a színvonalat. Soha és sehol nem tette még. A sikerhez mindenekelőtt szabad kéz kell, pénz, hozzáértés meg némi fantázia. Valamelyikből erősen deficites ez az intézmény.

Másrészt meg, a rádió (mint médium) nem pusztán hírgyártási vagy -feldolgozási üzem. A közszolgálati meg aztán végképp nem. Kell hogy legyen abban más is. Azaz kár lépten-nyomon "hírgyártáson" meg ún. leadott hírértéken mérni a szakmai kvalitást. A közrádió az kultúrát kell közvetítsen, emellett még szórakoztatnia sem árt. Mondom, ismételem újra: ki-ki hogy megtalálja a műsorszerkezetben a neki magának kedves - hogy azt ne írjam már: érdekes - adásokat, az volna itt a lényeg. Minél népesebb tömegnek minél gyakrabban adódik efféle élménye (tehát kedvező) a rádióval kapcsolatban, annál inkább van értelme azt működtetni és közpénzelni. Fiatalnak pop-rock és showtime, középkorúnak kantrizene meg tudományos izé, idősebbeknek meg elkezdhetik... (Na, néhány gagyi általánosítással át is robogtam a mezőnyön.) De hogy közpénzből kereskedelmi klónt mímeljen egy közszolgálati, s ezt ráadásul még csak nem is túl nagy melóval lenyomható nívón tegye, annak, ahogy mondod, semmi teteje.
Frank Black 2007.07.30. 12:51:29

A Tilos önmagát túrta ki. A Fiksz és a Civil velük együtt szeretett volna indulni, abban a szerkezetben, ahogy addig is volt a 3 rádió, a Tilos meg önálló frekvenciát akart, egyedül.
Szar dolog, ha az embert szélnek eresztik, de te W ezt nem így kellett volna, hogy tálaljad!
Various 2007.07.30. 21:37:39
Mint írtam:

Én sok egykori Fiksz rádióst ismerek,...
Trickster 2007.07.30. 21:54:36

Szerinted is túl lágyan fogalmazott?
Szerintem igen, mert CsKP aljasságainak a századát sem említette.
Amatőrfilmes 2007.07.30. 21:43:40:
"Én annó Cs. Kádárral együtt amtőrfilmezetem. Igenis felkészült szakember, és valószínűleg most is bármelyikötöket zsebretesz a hangtechnika terén."

No, az ilyen kijelentésekkel kicsit óvatosabban. Sosem tudhatod, ki jár éppen errefelé. A MR már 15 évvel ezelőtt is elavult technikáján edződött Cs. Kádár ma jóindulattal sem nevezhető felkészült szakembernek. Talán valaha az volt, bár a könyvei alapján azt kell mondanom, hogy néhány kortársa - mint pl. Degrell László - kenterbe verte.

"Az egyik műsor üvölt, a másikat alíg hallani, reklámok bömbölnek. Semmi nincs összeszintezve..."

Khm, szóval ez úgy működik, hogy a reklámok hanganyagát erősen kompresszálják, ami megnöveli a relatív hangerőérzetet (ezáltal a hallgató önkéntelenül is felkapja a fejét, odafigyel), de a szint valójában nem változik.
petofi radio nekem is tetszik, amilyen lett, így az "arcelvaltas" utan.
Akinek tetszik ez a "Petőfi" mp3 lejátszó, az nem hallgatta korábban, nem tudja mit veszített a sok kivégzett műsorral (konkrétan az összeset megszüntették, ha jól tudom). Persze, nem volt tökéletes, meg a legtöbb elfogult volt liberális irányba nagyon (drogpolitika, buzik, stb kérdésben), épp ezért kellett volna változtatni rajta. De nem így, hogy megszüntetik az összeset, s csak egy jobb (de idővel unalmas) zenefolyammá degradálják.

Korányi Tamás, kirúgott rádiós blogja tanulságos, több bejegyzést is írt korábban e témában: koranyi.blogspot.com
Amatőrfilmes 2007.07.30. 21:43:40
"...Több tiszteletet az idősebb korosztálynak, mert ti is megöregedtek, ti is ugyan ezt fogjátok elvárni..."

Sosem fogok külön tiszteletet elvárni senkitől azért mert sikerült megöregednem. .És azt sem, hogy puszta tiszteletből alkalmazzanak valahol. 50 év azért még nem egy végzetes kor. Nehéz elhelyezkedni, az igaz, de azért ha valaki jó szakember, tud, és akar is dolgozni akkor talál munkát. Jobb esélye lett volna persze azelőtt, mielőtt ország-világ előtt lejáratta magát. És tegyük még hozzá, hogy, ha ezek szerint nem 33 éves kora óta abban spekulált volna, hogy haláláig eltartják az adófizetők.
nick formerly known as max_headroom 2007.07.30. 22:25:31

Na igen, a szint ugyan nem, de a hangteljesítmény megnő, és ezt halljuk.
G. Lóci 2007.07.31. 00:18:20:
"Na igen, a szint ugyan nem, de a hangteljesítmény megnő, és ezt halljuk."

Amatőrfilmes az "összeszintezést" hiányolta, azt kommentáltam.
nick formerly known as max_headroom 2007.07.31. 00:38:10

Persze-persze, én értettem, csak kiegészítettelek :-)
jol helyre tetted, de igazad van
ahogy mashol irod /vagy lehet Moldova:)/ az ozdi melost is kirugtak a szarba, es kutyat nem rdekelte/
a radiorol szolo velemenyeddel nem ertelk egyet a Petofi az Petofi a Kossuth az Kossuth
normalis es elegendo, szoval nem pazarloan sok emberrel kel csinalni, de kiemelt figyelemmel
mert ez egy ertek
"Közszolgálati az a műsor, ami közérdeklődésre tart számot, közérdekű
és közérthető."
Kedves Nick, köszönöm a definíciót, ezzel mondjuk ugyanolyan pontatlanul fogalmazol mint a médiatörvény...
Tudod Gregor Bernadett akármelyik vetkőzése óriási közérdeklődésre számíthat, közérthető. Akkor ez közszolgálat???Mert a Kultúrházat pl. nem nézi 100000 ember, az akkor közszolgálat?A Kékfény és az Önök kérték az közszolgálat?A jóebédhez nóta az közszolgálat?
NINCS OLYAN HOGY KÖZSZOLGÁLAT, mint ahogyan nem létezik a köz sem amit sokan oly egységesnek vélnek.
Azt hiszem én még mindig egyértelműbben definiáltam a komcsit:)
--
wynarsky1 2007.07.31. 08:39:02
"Közszolgálati az a műsor, ami közérdeklődésre tart számot, közérdekű
és közérthető."
--


Akkor tessék mondani, hogy a Borosbocskor is közszolgálat, vagy csak a Danubiusz kapuccsínó az?

És a Mindentudás Egyeteme meg nem az? (szvsz. nem azon a szinten közérthető ahol ma agyilag a magyar populáció áll)


Cs. Kádárt nem ismerem, de nem értem miért éhségsztrájkol. Ha felkészült szakember, akkor előbb utóbb valamelyik rádió alkalmazni fogja.
Corry, én csupán arra próbálom felhívni a figyelmet, hogy nincs olyan hogy közszolgálat, mert nem létezik a köz, amit szolgálnia kell. Különböző csoportok vannak, pl. a hörcsögtartók, vagy a lepkegyűjtők.
Mindenkit más érdekel. A BochkorBoross, mega Capuccino persze eléggé okádék műsorok, de azokat NEM AZ ÁLLAM finanszírozza, hanem a kapitalista tulaj.
A Mindentudás egyetemét pedig az Állambácsi, 10000000 ember adójából, noha 20000-et sem érdekel.
Az ilyen szarok miatt kár fenntartani ilyen monstrumokat, mint az MTV, vagy a MR.
Ezeket ki kell adni DVD-n, vagy feltenni a netre, hogy ingyé hozzáférjen, aki akar.
De évi 25 milliárd forintból(ez csak az MTV éves bekerülése) be lehetne vezetni minden háztatrtásba a netet, és azért az mégiscsak hasznosabb, mint a Déli Élő kívánságműsor, meg a Kékfény, és az hogy Juszt Laci vigyáz ránk, nehogy átbasszanak minket.(Juszt ezt adásonként 8 milláért teszi)Tegye. Csak ne az én adómból...Adja el a produkcióját. Ennyi.
ÉS még mindig nem magyarázta el senki nekem, hogy mi az a közszolgálat....
Nálunk a párttitkár lánya elvégezte a magyar-orosz szakot,aztán jött a rendszerváltás(vagy mi),aztán jelentkezett az angol szakra,azt is megcsinálta,közben férjhez ment egy amerikaihoz,kiköltözött hozzá,kint meg szétkeresi az agyát az orosztudásával,mert alig találni olyant,aki ismeri a nyelvet.Így kell ezt csinálni.
--
wynarsky1 2007.07.31. 09:31:56
Mindenkit más érdekel. A BochkorBoross, mega Capuccino persze eléggé okádék műsorok, de azokat NEM AZ ÁLLAM finanszírozza, hanem a kapitalista tulaj.

A Mindentudás egyetemét pedig az Állambácsi, 10000000 ember adójából, noha 20000-et sem érdekel.
--

Az emberek nagyrészét pedig az ilyen "okádék" műsorok vonzzák. Mert közérthető:-) pontosabban hát szóval sok kognitív sémát nem tartalmaz.

10 000 000 (szétszedtem a nullákat hogy érthetőbb legyen) adófizető ??????????
Én 5 milliónak is nagyon-de-nagyon örülnék...

Éz az viszont baj, hogy 20 ezret sem érdekel. Pedig meglenne az 5 millió adófizető, hat többeket érdekelnének az ilyenfajta műsorok.

A Juszt&co val részben egyetértek. Az a része talán nem baj, hogy az emberek a joggal mint létező dologgal találkoznak és talán bővül az ismeretük ilyenformán.
A Déli Élő kívánságműsor viszont télleg nemtom miért közszolgálat...
A közszolgálat egyébként valami olyasmi, amikor olyan igényeket elégítünk ki, amelyre nem alakult ki fizetőképes kereslet, az igénylők száma, vagy anyagi helyzete miatt.

Ez adott esetben indokolt is lehet(ne), csak sajnos ma kis hazánkban ezzel (közszolgálat) is sokan takaróznak és vissza is élnek.
Jó, tudom hogy nincs 10 millió adófizető, azt csak költőileg írtam:)
A közszolgálat az valami olyasmi, ami nem létezik.
De igazad van, az államnak az valóban feladata, hogy pl. a nyuggereknek adjon valami adást, merthát rájuk szarik a kereskedelmi média. De talán lehetne ezt másképpen is csinálni, mint egy éve 25 millárdba kerülő monstrummal. Pl. DVD lejátszót minden nézőnek, aki hiányolná a Déli Élőt, vagy az Önök kértéket...nem kerülne annyia mint az MTV az tuti..
Persze, a Juszt műsor indokolt lehetne, nade állami pénzből ennyiért. Az index zugügyvéd blogján aki akarj ingyen elolvashatja.
Amit ma Magyarországon közszolgálatnak értenek, az valami olyasmi, ami többnyire senkit sem érdekel, és nem is szórakoztató. Ugyanaz, amit az MTV csinált a rendszerváltás előtt.
A Magyar Rádió már régen senkit sem érdekel.
Oké itt ez az új Petőfi, de aki anno hallgatta az EstFm-et meg a Tilost, az most csupán azért csodálkozik egy kissé, hogy erre minek adnak állami pénzt. Frekvenciát kellett volna az Estnek, és csinálja aki akarja, és ha tényleg olyan k**a jó, majd sokan hallgatják, és eltartja magát.
Így a Petőfi csak egy rakás szar.
Arpikam, higulnak a kommentek, mar hozzaszolni sem erdemes. Porkolj mar oda, kerlek szepen.
wynarsky1 2007.07.31. 08:39:02:
"Kedves Nick, köszönöm a definíciót, ezzel mondjuk ugyanolyan pontatlanul fogalmazol mint a médiatörvény..."

Ezt nem én fogalmaztam. A közszolgálatiságnak valóban ez a definíciója.

"Tudod Gregor Bernadett akármelyik vetkőzése óriási közérdeklődésre számíthat, közérthető. Akkor ez közszolgálat???"

Nem, mert nem tesz eleget mindhárom feltételnek.

"Mert a Kultúrházat pl. nem nézi 100000 ember, az akkor közszolgálat?"

Igen.

"A Kékfény és az Önök kérték az közszolgálat?A jóebédhez nóta az közszolgálat?"

A Kék Fény igen, a másik kettő nem.

"NINCS OLYAN HOGY KÖZSZOLGÁLAT, mint ahogyan nem létezik a köz sem amit sokan oly egységesnek vélnek."

Létezik, de tény, hogy nem egységes. Szomorú világ is lenne, ha az lenne.
Corry 2007.07.31. 08:59:30:
"Akkor tessék mondani, hogy a Borosbocskor is közszolgálat, vagy csak a Danubiusz kapuccsínó az?"

Kereskedelmi rádió reklámbevételekből fenntartott műsorai. Magas hallgatottsági adatok = nagy bevétel, alacsony hallgatottsági adatok = elenyésző bevétel -> műsor megszűnik, műsorvezető / szerkesztő kirúg, új műsor indul.

"És a Mindentudás Egyeteme meg nem az?"

De, feltétlenül.

"szvsz. nem azon a szinten közérthető ahol ma agyilag a magyar populáció áll"

Ettől függetlenül egyszerre felel meg a három kritériumnak.

"Cs. Kádárt nem ismerem, de nem értem miért éhségsztrájkol. Ha felkészült szakember, akkor előbb utóbb valamelyik rádió alkalmazni fogja."

Éppen azért hisztizik, mert belül nagyon jól tudja, hogy senki nem fogja alkalmazni. Pláne egy ilyen cirkusz után. Ha te lennél egy rádió tulajdonosa, alkalmaznád?
nick, akkor ezek szerint ismerem a médiatörvény szövegét,amiből persze nem derül ki mi a közszolgálat...Gregor Bernadett vetkőzése szerintem közszolgálat, az ország jelentős része kíváncsi rá, (tehát közérdeklődésre tarthat számot), közérdekű, (ezt nem tudom megindokolni, de ha a kékfény az..)és hát nagyon is közérthető...tehát ez igenis
közszolgálat
Aha, tehát a kultúrház közszolgálat.Az indoklásod tetszik főleg. Szerintem meg nem az, mert a kutyát nem érdekli, senkinek nem okoz örömet, és hát nincsenek benne olyan infók, amik nélkül megáll az élet. És ha valakinek igénye van rá, hát ballagjon el az újságosig, vagy hasonló fórumokra, vagy a netre. A Kultúrház úgy közszolgálat, mint a vetkőzés. Szerinted meg húszezer ember szerint igen, szerintem meg nem.
A Kékfény miért közszolgálat???A Fókusz miért nem az?(bár a kertévék ezeket a műsoraikat a közszolgálati vállalásaikba számítják az ORTT meg bólint, tehát igazad lehet.)
A közszolgálat létezhet éppenséggel, csak mondja meg nekem valaki, hogy mi az????
Az a közszolgálat amit pl. a hírversenyben a szabad piac megteremtett tudniillik, amíg a csatornáknak érdeke, hogy elsőként számoljanak be eseményekről, addig a disznóságok mindig kiderülnek.(Blikk és a képviselők költségtérítése pl.)
De ha létezik is közsz. azt az állam nem döntheti el, hogy mi az és mi nem. Főleg pedig anyagilag nem szponzorálhatja...
wynarsky1 2007.07.31. 09:31:56:
"... nincs olyan hogy közszolgálat, mert nem létezik a köz, amit szolgálnia kell."

Tévedsz.

"Különböző csoportok vannak, pl. a hörcsögtartók, vagy a lepkegyűjtők.
Mindenkit más érdekel."

Így van, ezek eredője a köz.

"A Mindentudás egyetemét pedig az Állambácsi, 10000000 ember adójából, noha 20000-et sem érdekel."

Ezt a nézettségi adatot konkrétan tudod, vagy csak hasból bemondtál egy számot?

"ÉS még mindig nem magyarázta el senki nekem, hogy mi az a közszolgálat...."

Rákérdeztél, megadtam a definíciót. Neked nem felelt meg. Ja, ha jobban tudod, akkor OK, csak akkor nem értem, miért kérdezel. :-)
wynarsky1 2007.07.31. 11:00:15:
"... ezek szerint ismerem a médiatörvény szövegét,amiből persze nem derül ki mi a közszolgálat..."

Én nem a magyar médiatörvényről beszéltem. Arról beszéltem, hogy mi a közszolgálatiság definíciója.

"Gregor Bernadett vetkőzése szerintem közszolgálat, az ország jelentős része kíváncsi rá, (tehát közérdeklődésre tarthat számot), közérdekű, (ezt nem tudom megindokolni, de ha a kékfény az..)és hát nagyon is közérthető...tehát ez igenis közszolgálat"

Nem közérdekű, tehát nem lehet nem közszolgálati. Ilyen egyszerű.

"Aha, tehát a kultúrház közszolgálat.Az indoklásod tetszik főleg."

Nem akartam ugyanazt ismételgetni; megfelel mindhárom kritériumnak.

"Szerintem meg nem az, mert a kutyát nem érdekli, senkinek nem okoz örömet, és hát nincsenek benne olyan infók, amik nélkül megáll az élet."

Ez is csak egy magánvélemény.

"A Kultúrház úgy közszolgálat, mint a vetkőzés. Szerinted meg húszezer ember szerint igen, szerintem meg nem."

Azért ezek a kérdések nem kilóra meg dekára dőlnek el. Nem úgy működik, hogy ha 19,999 embert érdekel valami, akkor még nem lehet közszolgálati műsort indítani nekik, ha pedig valaki hoz még egy embert, akkor már igen.

"A Kékfény miért közszolgálat???"

Lásd a definíciót.

"A közszolgálat létezhet éppenséggel, csak mondja meg nekem valaki, hogy mi az????"

LOL

"De ha létezik is közsz. azt az állam nem döntheti el, hogy mi az és mi nem."

Ideális esetben nem is döntötte / dönti el. Ne abból indulj ki, amit Abszurdisztánban látsz.

"Főleg pedig anyagilag nem szponzorálhatja..."

Nem az állam szponzorálja, hanem az adófizetők.
örülök,hogy érdekelnek ezek a kérdések,corydon:)kezdd ezzel:)
Diana Winstanley, Jean Woodall (ed): Ethical Issues in Contemporary Human Resource Management
amazonon megvan:)
nagyon furi dolgokat csinálnak az emberek, ha a kirugás fenyegeti őket.

pl hírtelen szocialisták lesznek vagy azt képzelik, hogy amit ők tettek azér minimum békenobeldíj vagy tiszti kereszt jár.
schultze,furi lehetsz te is ilyen helyzetben:)láttam már pár ilyet:(ez szakképzettséget igényel,kommunikációs érzéket például:)
A rádiós felfüggesztette éhségsztrájkját

Felfüggesztette egy hete kezdett éhségsztrájkját Cs. Kádár Péter, a Magyar Rádióból elbocsátott oktatásszervező. A volt rádiós a közmédium épülete előtti, mintegy fél tucat zenész és körülbelül ugyanennyi érdeklődő részvételével megtartott szolidaritási rendezvényen elmondta: azért döntött így, mert az akciója miatti stressz megrendítette édesanyja egészségi állapotát. (MTI)

Hali
Ha, már szóba került a közszolgálat:
"1996. évi I. törvény

a rádiózásról és televíziózásról

Értelmező rendelkezések
2. § E törvény alkalmazásában:
17. Közműsorszolgáltató: olyan műsorszolgáltató, amely az Országos Rádió és Televízió Testület által elfogadott saját műsorszolgáltatási szabályzat alapján műsorában többségében közszolgálati műsorszámokat szolgáltat.

18. Közszolgálati műsor: az a műsor, melyben a közszolgálati műsorszámok meghatározó szerepet játszanak, és amely a műsorszolgáltató vételkörzetében élő hallgatókat, nézőket rendszeresen tájékoztatja közérdeklődésre számot tartó kérdésekről.

19. Közszolgálati műsorszám: a műsorszolgáltató vételkörzetében (országos, körzeti, helyi) élő hallgatók, nézők tájékozódási, kulturális, állampolgári, életviteli szükségleteit, igényeit szolgáló műsorszám, így különösen:

a) a művészeti alkotás, az egyetemes, a magyar és a magyarországi nemzeti és etnikai kisebbségek kultúráját, valamint a magyarországi nemzeti és etnikai kisebbségek életét, a kisebbségi álláspontokat bemutató közlés,

b) oktatási, képzési célú ismeretek közzététele,

c) tudományos tevékenység és eredmények ismertetése,

d) a vallásszabadság megvalósulását szolgáló, valamint az egyházi és a hitéleti tevékenységet bemutató műsorok,

e) a gyermek- és ifjúsági műsorok, valamint a gyermekvédelem céljait szolgáló ismeretterjesztő, felvilágosító műsorok,

f) a mindennapi életvitelt segítő, az állampolgárok jogi és közéleti tájékozódását szolgáló, az egészséges életmódot, a környezetvédelmet, a természet- és tájvédelmet, a közbiztonságot, a közlekedésbiztonságot elősegítő ismeretek terjesztése,

g) az életkoruk, testi, szellemi vagy lelki állapotuk, társadalmi körülményeik következtében súlyosan hátrányos helyzetben lévő csoportok számára készített műsorszám,

h) a hírszolgáltatás.

20. Közszolgálati műsorszolgáltató: olyan műsorszolgáltató, amelynek működését közszolgálati műsorszolgáltatási szabályzat határozza meg, feladata többségében közszolgálati műsor szolgáltatása, fenntartása alapvetően közpénzekből történik, társadalmi felügyelet alatt áll, alapvető jogait és kötelességeit e törvény állapítja meg."

net.jogtar.hu/jr/gen/getdoc.cgi?docid=99600001.tv

Üdv Wendol
Wendol 2007.07.31. 12:18:37:

"1996. évi I. törvény"

Ismerni kell a körülményeket, ahogy összejött a magyar médiatörvény. Az akkori politikusok elsősorban arra koncentráltak, hogy a monolit média helyett többszereplős médiapiacot hozzanak létre. Mivel saját tapasztalataik nem voltak, megpróbáltak a különböző demokratikus országok médiatörvényeiből összeollózni egy a magyar viszonyokra alkalmazható anyagot. Megkíséreltek létrehozni egy olyan vegyes rendszert, amelyben a közmédiumok egyben piaci szereplők is, a kereskedelmi médiumok pedig közszolgálati tevékenységet is folytatnak.

"18. Közszolgálati műsor: az a műsor, melyben a közszolgálati műsorszámok meghatározó szerepet játszanak..."

LOL, nettó tautológia. Budapest, az Budapest. Ja, a krumplileves meg krumplileves. :-)
nick formerly known as max_headroom 2007.07.31. 12:40:32

"18. Közszolgálati műsor: az a műsor, melyben a közszolgálati műsorszámok meghatározó szerepet játszanak...

LOL, nettó tautológia. Budapest, az Budapest. Ja, a krumplileves meg krumplileves. :-)"

Először definiálja, hogy mi a közműsorszolgáltató (17-es pont). Utána, hogy mi a közszolgálati műsor (18-as pont). Végül pedig definiálja, hogy mi a közszolgálati műsorszám (19-es pont). Tehát nem értem mi a problémád.
Kedves nick,

újra elmondom az érveimet:
nincs olyan hogy közszolgálat, mert nem létezik az egységes köz, amit szolgálnia kell. A köz egy rendkívül heterogén, társadalom, amelynek különböző érdeklődésű csoportjai vannak. Van akit a Kultúrház érdekel, van akit Gregor Bernadett. Ezek között önkényesen határokat húzogatni nem lehet, hogy melyik köz és melyik nem köz.
Valóban létezne egyfajta közszolgálat, amely pl. felvilágosítani az embereket arról, hogy semmi sincs ingyen és hogy az államnak nem a pénzverdéből van pénze, de ez az oktatás feladata lenne elsősorban.
Azt sem vitatom, hogy vannak olyan műsorok, amelyeknek nem lenne akkora piaca, hogy bárki nekiálljon gyártani őket, ezeket viszont kár egy potenciálisan 10millió nézőt elérő tömegmédiumban sugározni.
A közszolgálat a kapitalizmusban a hozzáférhetőség biztosítása és nem más.
Ebben van az államnak felelőssége, nem pedig abban, hogy 50 milliárdokat dobáljon közszolgálat címén...
Te folyamatgosan a "kozszolgalat" kifejezesen lovagolsz, fogadd el, hogy ez ugyanolyan szleng, mint a szinten vitatott "komcsi" ;))))))
Mondjuk akkor azt, hogy "allami" media - abban tokeletesen igazad van, hogy tul sokba kerul, de azert letjogosultsaga ugyanugy van, mint barmely mas allami intezmenynek barmely mas orszagban. Nem hiszem ugyanis, hogy barmelyik nyugat-europai adofizeto anyazna amiatt, miert mennek az euroi a kozmedia finanszirozasara.
A közszolgálat éppen olyan, mint az ország érdeke, a magyar emberek képviselete, vagy a nemzeti érdek a belpolitikában.
Cs. Kádár kontár rádiós felfüggesztette éhségsztrájkját, ám az egyetemi tanárok folytatják, mert alacsony a fizetésük.

Meg a szegény családból származó hallgatók is "éhségsztrájkolnak", csak nem reklámozzák, mert a csóróság ciki ugye.

Csé elérte célját: tehetség híján is megkapta a maga 15 perc hírnevét.

Sztem igazán felvehetné a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége valami melóra. Ha már 2007-ben valaki még mindig nácikat lát a spájzban, csak megérdemel ennyit, nem?
Vagy nincs antifa szolidaritás, távárisi?
Na, azt hiszem jó irányba haladunk. A közszolgálat valami megfoghatatlan magasztos izé, amit senki nem tud definiálni. Legyen szleng.Jelentse azt, hogy állami média, és akkor helyben vagyunk:)
Azért lovagolok ezen, mert ha a köz szolgálálata éves szinten x milliárdba kerül(tömegmédiák) akkor én a magam részéről szívesen lemondanék róla, és a részemet narancslében kérném el az államtól.
Ezzel ugyanis védekezni szokás, hogy "jó, az állami média tényleg kurva sokba kerül, de az a közt szolgálja és ellenpont az igénytelen tömegmédiumokkal szemben..."
Hát nem az, ugyanolyan igénytelen és még unalmas is, plusz arra jó, hogy legyen hol eteni a komcsi :)))) és szittya haverokat, mikor ki van éppen kormányon. Meg kell szüntetni.Vagy médiatörvényt módosítani.Ez így nem mehet tovább.
És lenne létjogosultsága, de azt inkább a hozzáférhetőség biztosításában látom, mint abban, hogy műsorokat gyártunk, hogy párezer ember jól érezhesse maágt.Természetesen a párezer az hasraütésszerűen jött, nem állnak mögöttem komoly kutatások:)
>> www.freeweb.hu/cskadar/tvelnok.htm

Úrjézus...
már ezért a lapért - különösen a kikapcsolhatatlan general midi háttérzenéért - megérdemel minden sorscsapást, ami még érni fogja az életben.
Csak hogy a nagyságrend érzékelhető legyen:

"...Békéscsaba Megyei Jogú Város 2006. évi költségvetésének eredeti kiadási, illetve bevételi előirányzata 20.039.876 e Ft-nak felel meg, mely összeg az évközi módosítások hatására 11,7 %-kal növekedett és 22.393.386 e Ft-ra módosult....A Dr. Réthy Pál Kórház-Rendelőintézet költségvetésével együttesen..."
csak most neztem meg a honlapot, zsenialis ;))))
tipikusan az a szerencsetlenul erolkodo viccelodes...
a nagyobbik lanya viszont helyes
Ja igen, még valami:

Ez a gonosz törpe külsejű gonosz törpe (óriásdemokrata) még egy remek újítást is megvalósított: a Fiksz Rádió fórumaiban a beírások csak előzetes cenzúrázás után jelenhetnek meg (ha egyáltalán megjelenhetnek).

Nem véletlen, hogy a Fiksz Rádiót a honlapján csak dicsérik. Így könnyű...
>> a nagyobbik lanya viszont helyes...

Wehhhehehe, te szeretnél egy ilyen apóst?
miert, gyakran elszellemeskednenk egy uveg bor mellett
en alapvetoen birom az ilyen figurakat, mert viccesek, de nem mindig ugy, ahogy azok szeretnenek lenni
A pasas már nem éhségsztrájkol, egyébként is, kit érdekel?
nem a cskádár itten a lényeg, ő csak apró pó.
Tedd föl inkább a Vera néni fotóját. Szimpatikusabb arc.
Mert etől a pofától visítófrász tör az olvasóra.
sajnos róluk nincs képem. még a teljes nevükre sem emlékszem. hálátlan tanítvány vagyok.
Látod, milyen vagy...
Ejnye.
Elkeserítő, hogy hivatkoztok egy honlapra, ami évek óta lényegében nincs frissítve. De nem hivatkoztok a hippikről szóló írásra, pl. vagy az őszinteségről szólóról. Vagy a mesére sem. Én a Csé tanítványa voltam az idén. Bámulatosan sokat tud az internetes rádiózásról és a közösségi rádiózásról is. Az utóbbi két tankönyve ezekről szól. Ha bármelyik tanár hiányzott a tanfolyamról, élvezetes stílusban azonnal képes volt helyettesíteni. Tudom, kiket rúgott ki a FIKSZ-ből: alkoholistákat, lumpenértelmiségieket, felkészületlen hóhányókat. Matykó Károlyt, például. Aki azzal vádolja, hogy lopott, az mondja meg konkrétan: mikor, melyik pályázattal nem számolt el. A főnökeinek egyetlen panaszuk sem lehetett a munkájára, mert egy éven át, amíg a tanfolyamra jártunk, oda se tolták a képüket. A rádió mostani vezetőit nem érdekli, ki mihez ért, csak ha bárki megszólal, azonnal kirúgják őket. A Csé amióta az új vezetőség van, folyamatosan tépi a pofáját, és igenis kiállt a többiekért azelőtt is, hogy őt kirúgták volna. Nekünk elmondta már az év elején, hogy éhségsztrájkot fontolgat, mert ez így nem mehet tovább. akinek pedig nem tetszik, hogy valakinek az édesanyja élete fontosabb, mint a Magyar Rádió gyáva és sunyi munkatársai, az kapja be! A kirúgottak 80%-a 50 év fölötti. A létszámról pedig annyit, hogy ebben benne van a zenekar, az énekkar, a gyerekkar, a hagjáték-dramaturg, stb. Mit gondoltok, az MR archívumának feldolgozásához pl. hány ember hány évi munkája kéne? Rohadtak vagytok és igazságtalanok. A Csé nem önmagáért harcol, különben nem 49nm lenne a lakása.
Cs. úr nemcsak a fasizmus, hanem a prostitúció ellen is hősies küzdelmet folytat:
szoknyavadasz.hu/szoknyapressz/interjuk/cs.html
Éhes Lajos 2007.07.31. 20:05:21 "...ebben benne van a zenekar, az énekkar, a gyerekkar, a hagjáték-dramaturg, stb. Mit gondoltok, az MR archívumának feldolgozásához pl. hány ember hány évi munkája kéne? Rohadtak vagytok és igazságtalanok..."

Már megbocsássál Lajos, de sokan keményen megdolgoznak azokért a forintokért amiket adóba levonnak.
Így van. És ezekért a forintokért közszolgálati rádiót várnak közszolgálati funkciókkal, ami nem azonos két, hangszigeteletlen klozetból közvetített sláger- és reklámáradattal. Ha elolvasnád a Csé írásait a modern közszolgálati rádióról, akkor nem mondanád, hogy elavult, betokosodott, stb. Ő és társai azért nem kellenek, mert tudják, mi a rádió, lásd Vásárhelyi Mária írását az ÉS-ben.
FAcQlyás menyét 2007.07.30. 23:32:14

hat erre mit mondjak? erre is van igeny. nekem biztosan. nem vagyok a dumara kivancsi. ennyi. sok idot toltok kocsiban, de inkabb cdt hallgatok. (vagy petofi) kulfoldon mindenhol van ilyen jellegu ado. nalunk nem volt eddig. ha ugy tetszik ebben le vagyunk maradva.

ha erdekel nezd meg ezt:

MONTE CARLO:
- RMC2

ITALY:
- RMC2

SPAIN:
- Global Radio 96.5
- H Fm Ibiza
- Radio Univerdance

FRANCE:
- Groove Session
- Purelectro Radio

AUSTRIA:
- Play.Fm

SWITZERLAND:
- Dance4ever

GERMANY:
- Borgradio
- EnSonic
- Radio 42

HOLLAND:
- Excellent Fm
- ProFm
- Rising Flow Radio
- Vestingstad Fm

BELGIUM:
- Radio Bingo
- Top Radio

UK:
- Full House Radio
- Passion Radio
- SSRadio Uk
GREECE:
- Dance Radio
- Radio 1

CROATIA:
- Radio 057

ČESKA REPUBLIKA:
- DFR Radio

POLAND:
- Radio Stylo

ROMANIA:
- Radio DJ

RUSSIA:
- MB Dance Radio

MEXICO:
- Mas Music Fm

ARUBA DUTCH CARIBBEAN:
- Hit 94 Fm

ARGENTINA:
- Fm Beat 90.5
- Zero Fm

AUSTRALIA:
- Plastic Age
- Pulse Radio

SOUTH AFRICA:
- Sound Republic


valahogy Magyarorszag kimaradt...

mindenkinek bocs az OFFért.
Lajos: Ő és társai kb 2000 ember 30 évig ott voltak. Közben évi 25 milliárdért már alig hallgatta valaki a műsort. Mindenki nagy érték, óriási szakértő. Most amikor százával bocsátják el őket, mégis két kézzel kapaszkodnak az iróasztalukba. Ennyien akár saját rádiót is csinálhatnának. Ha bárki ebben az országban egy szinvonalas kabarét el tud késziteni milliomos lehet. Eszközöket, stúdiót lehet bérelni, szponzorokat lehet találni, pénzeket lehet pályázni. Hangmérnök ezek szerint már van. meg rendező is, Farkasházy. Én ezzel foglalkoznék a helyükben. Persze a vérszegény politikai erőlködés, meg a hahotából kikopizott szakállas viccek ehez nem elegendőek. Szerinted Hofi Géza mennyire lett volna kétségbeesve, ha elbocsájtják? Másnap teltház előtt szerepelt volna máshol. Persze én azt értem, hogy megviseli őket, hogy évtizedekig ment a belső seggnyalás egymásnak, hogy mindenki milyen szaktekintély, meg milyen nélkülözhetetlen, most meg kilökdösték őket az utcára. El kell dönteniük, hogy elmerülnek az önsajnálatba, vagy hajlandóak élesbe játszani. Állami mankó nélkül.
Ja még egyet, majdnem biztos vagyok benne, hogy a valóban tehetségesekről hallunk még, és akkor azt fogják mondani, hogy talán még szerencséjük is volt, hogy annak idején kirúgták őket, mert ez kényszeritette ki, hogy elkezdjenek önállóan, értelmesen, hatékonyan dolgozni, gondolkodni. A kevésbé tehetségeseknek marad a meki.
Wendol 2007.07.31. 12:58:12:
"Tehát nem értem mi a problémád."

Komolyan nem érted? Hogy lehet egy fogalmat önmagával definiálni?

Tegyük fel, valaki nem ismer téged, és utánad érdeklődik. Kérdése:

- Ki az a Wendol?

Ezt a választ kapja:
- Wendol az Wendol.

Mennyivel több információja van ezek után az illetőnek rólad? Egyetlen bittel sem, eddig teljesen értelmetlen volt a kommunikáció. Lehet, hogy később mást is megtud, ha kitartóan kérdez, de ez a rész felesleges volt.
A Csé egy hülye versenyképtelen a tudása. Elvei: a pornográfia a prostitúció marketingje, mint ilyen mindkettő tiltandó és üldözendő, a hevimetálosok drogoznak, az iwiw fasiszta, és mindenki hülye aki nem ő. Volt valami pedofil balhéja is pár éve, a Bulinet kapcsán, ha jól rémlik, és valami 15 éves csajjal csalta a szarul kereső 49 nm-es feleségét.

Ez a kisebbik baj. Ki fogja a jövőben alkalmazni? Elkésik munkából és kihivja a fókuszt, ha rászólnak? Elvágta magát örökre.
wynarsky1 2007.07.31. 13:12:17
"újra elmondom az érveimet:
nincs olyan hogy közszolgálat, mert nem létezik az egységes köz, amit szolgálnia kell. A köz egy rendkívül heterogén, társadalom, amelynek különböző érdeklődésű csoportjai vannak. Van akit a Kultúrház érdekel, van akit Gregor Bernadett."

Először is: ez nem érv, hanem vélemény, ami egy félreértésen alapul.
Másodszor azt kellene megértened, hogy senki sem a köz = egység gondolati vonalon akarja megvalósítani a közszolgálatiságot. Olyasmivel vitatkozol, amit senki sem állít.

Harmadszor: valóban léteznek a társadalomban különböző érdeklődési csoportok, de ezek nem minden esetben egymástól élesen elkülöníthető halmazok. Természetesen vannak, akik például a komolyzenét szeretik, mások meg a könnyűzenét, de olyanok is, akik mindkettőt. Ugyanakkor valószínűleg mindhárom csoportot érdekli az időjárásjelentés, vagy az aktuális hírek. Mindig vannak átfedések, átjárások az ilyen csoportok között.
A kisállatbarátok csoportja sem 24/7 kizárólagosan kisállatbarát, mert mondjuk közben természetjáró is.

"Ezek között önkényesen határokat húzogatni nem lehet, hogy melyik köz és melyik nem köz."

Senki nem is tesz ilyet. Te nem érted a dolog logikáját.

"Valóban létezne egyfajta közszolgálat, amely pl. felvilágosítani az embereket arról, hogy semmi sincs ingyen és hogy az államnak nem a pénzverdéből van pénze, de ez az oktatás feladata lenne elsősorban."

Igaz, elsősorban az oktatásé, de ezek vannak olyan fontos kérdések, hogy ne menjen feledésbe, így az ismétlésük közérdek. Tehát az ilyen jellegű információknak - különböző formákban - rendszeresen ismétlődniük kellene a közszolgálati csatornákon.

"Azt sem vitatom, hogy vannak olyan műsorok, amelyeknek nem lenne akkora piaca, hogy bárki nekiálljon gyártani őket, ezeket viszont kár egy potenciálisan 10millió nézőt elérő tömegmédiumban sugározni."

Hát hol sugározzák? Olyanban, amit nem tud mindenki elérni?

"A közszolgálat a kapitalizmusban a hozzáférhetőség biztosítása és nem más."

Kezdesz jó úton járni, meg lehet így is fogalmazni a dolgot. :-)

"Ebben van az államnak felelőssége, nem pedig abban, hogy 50 milliárdokat dobáljon közszolgálat címén..."

Ne keverd össze a rossz gyakorlatot az elvileg helyesen kijelölt célokkal.
wynarsky1 2007.07.31. 16:04:03:
"A közszolgálat valami megfoghatatlan magasztos izé, amit senki nem tud definiálni."

Senki nem tud definiálni ≠ én nem fogadom el.

"... ha a köz szolgálálata éves szinten x milliárdba kerül(tömegmédiák) akkor én a magam részéről szívesen lemondanék róla, és a részemet narancslében kérném el az államtól."

Lehet, hogy te így gondolkodsz, de ez nem változtat semmin, ezeket a kérdéseket nem egyéni vélemények alapján döntik el. A honvédséget sem fogják holnap leszerelni, mert én úgy vélem, hogy csak a pénzt viszi, de komoly veszélytől 10 percig nem tudná megvédeni az országot.

Továbbá olyan szó, hogy médiák, nincs. Az egyes száma a médium, a többes száma a média.

"... ugyanolyan igénytelen és még unalmas is, plusz arra jó, hogy legyen hol eteni a komcsi :)))) és szittya haverokat, mikor ki van éppen kormányon."

Ez valóban probléma, de azt látni kell, hogy nem a közszolgálati jellegből következik. A rendszerváltoztatás óta minden kormány első dolga volt, hogy rátegye a kezét a köztévére, elsősorban a Híradóra. A különbség legfeljebb csak a stílusban volt, ahogy ezt végigvitték. A hatásfok a nézettségi adatokkal mérhető, kedves magyar politikusok mégsem ébrednek fel.

"Vagy médiatörvényt módosítani."

Ezt más régóta kívánatos, de valahogy nem jön össze nekik.

"... lenne létjogosultsága, de azt inkább a hozzáférhetőség biztosításában látom, mint abban, hogy műsorokat gyártunk, hogy párezer ember jól érezhesse maágt."

Létezik olyan törekvés, hogy közvetlenül a közszolgálati műsorokat gyártók kapjanak támogatásokat, és ne egyes közmédiumok. Hozzátenném, hogy nagy különbség nem lesz, mert végül valahogy közvetíteni kell az információt, és az országos szinten nem kétfillléres játék. Sőt, a Duna tv esetében pl. a határokon túli magyarok elérése is fontos szempont, ami még megdobja a költségeket.

"Természetesen a párezer az hasraütésszerűen jött, nem állnak mögöttem komoly kutatások:)"

Ebben biztos voltam, ezért kérdeztem az előbb rá. :-)
"Ezt más régóta kívánatos" helyett "Ez már régóta kívánatos"
Mik ki nem derülnek.... Pedofil balhéja.... Nincs moderálva ez a fórum? Ide tényleg össze-vissza lehet írogatni mindenféle rágalmakat? Miért hülyeség, hogy a pornográfia a prostitúció marketingje? Kinek a seggét nyalta a Csé? Egyet mondjál, köcsög! A közszolgálat nem egy vagy két műsor. A zenei rádiók, amiket vki felsorolt, nem állami pénzből működnek. Előbb meg kéne tanulni olvasni, aztán írni, nálatok ez fordítva van. Az az érzésem, hogy irigykedtek, hogy valaki hajlandó mások és önmaga érdekeit a nevét is vállalva képviselni. Ti ehhez gyávák vagytok, sunyik, és aljasak, mint azok a rádiós vezetők, akik százaknak meg se köszönték a munkáját. Csak egyszer jöttetek volna el a tanfolyamra, Ujházy tanár úr, Jákó tanár úr, Vancsok tanár úr és a többiek órájára. Akkor tudnátok, mi a közszolgálati rádió, mennyi mindent kell tudnia egy hangmesternek a közszolgálati rádióban zenetörténetből, hangszerismeretből, hangjátékból, stb. Aztán azok döntöttek nagyon nagy tudású emberekről és zárták be az elektronikus stúdiót, akik azt se tudják, milyen hangszer a hárfa.
Megvan! megvan! Megvan a pedofil balhé! Kis köcsög, fordítva szopod a lovat! Tavaly a TV2 Teletextjén a társkereső rovatban pedofil hirdetések voltak. Ez ellen tiltakozott a Csé bácsi és a Fiksz egyesület. Azóta nincsenek ilyen hirdetések a TV2-n.
nick formerly known as max_headroom 2007.07.31. 23:28:28

Már ne haragudj, de ugye megy a szöveg értelmezés. Olvasd el még egyszer a 2007.07.31. 12:18:37 és a 2007.07.31. 12:58:12 beírásomat. Ne 1 mondatot vagy szót, az egészet.

Amúgy:
"- Ki az a Wendol?

Ezt a választ kapja:
- Wendol az Wendol."

Helyesen igy:
- Ki az a Wendol?

-Wendol az aki Wendolosan viselkedik.
-Wendolosan viselkedik, aki...

Érted?
Zsír: Mikor volt 25 milliárd a Magyar Rádió költségvetése? Másrészt a Rádió költségvetésének (ami sokkal kisebb, mint 25 milliárd) a fele a sugárzási díj. Ezt kapja az Antenna Hungária, például azért, hogy a solti Kossuth adó középhullámon a Sokol rádiós nyuggereket is elérje. Csé bácsinak volt egy ötlete 15 évvel ezelőtt, hogy minden magyar kapjon ingyen urh-sávos rádiót, és akkor nem kell Soltra pocsékolni a zsét. Egy év alatt megtérül.
G. Lóczi: Van arra bizonyíték, hogy a Csé bácsi a saját rádióját jelentette föl? Vagy csak rágalmazol? Ha a Csé bácsi 100 embert rúgott volna ki, akkor a Fiksz nagyon sok emberrel dolgozott volna. Hová tűnt ez a száz ember, picinyem?
Cs Kádár meg Kalmár Gabriella beszélgetős műsora a Fiksz rádióban hihetetlenül szar, kritikán aluli volt, amikor egyszer-kétszer belehallgattam. Csoda, hogy ilyen nívótlan baromság ennyi ideig fenn tud maradni. Ki pénzeli?! Honnan van erre keret?!
Már ideje volt, ami nem megy, az nem megy. Romantikából meg ne tartsuk már életben...

Egyébként is ez az éhségsztrájkolósdi nagy divat mostanság, majd kajál a sötétben, amikor nem látja senki, így készülnek a hónapokig éhségsztrájkolók.
A neten sok rádiót lehet hallgatni, Bartók, Petőfi, Kossuth, Sláger stb.:
www.i-fm.hu
Nem lehetne kicsit arnyalni ezt a CsKP kepet? Nem szeretem az ilyen "anyatigris modon vedo vs. tulzoan negativ", szelsosegesen elfogult parviadalokat. Egyik szerint pedofil tolvaj, a masik meg isteniti - hagyjuk mar az indulat szulte hozzaszolasokat
RE: Füle Gábor

A Bartók a neten is hallgatható a radio.hu főoldalán a "Szól a Bartók"-ra kattintva.
Emberek, vigyázni, Éhes Lajos maga Cs. Kádár Péter.

Mellesleg a lumpenértelmiségi Matykó Károly az ELTE óraadó tanára, és a Magyar Rádió riportere volt addig, amíg Cs. Kádár Péter ki nem rúgatta.
Egyébként meg az, hogy csalta a 49 nm-es nejét fűvel-fával, nem volt titok a Fiksz Rádió berkeiben, ő maga dicsekedett ezzel stábüléseken. Olyankor ugye nem érdekelte, hogy van 3 gyereke meg a felesége.

Csé bizony kirúgott ennyi embert. Tömegesen először a fél rádiót (kb. 40 főt) 1997 elején, utána felvette boldog-boldogtalant az utcáról, hogy legyen, aki műsort készít, majd a 2003. november 7-i (remélem, figyeled a dátumot, a nagy elődök példája, ugye) puccs után még egy csomót. Hogy előbbiekkel mi lett, nem tudni, szétszóródtak, akiket ismerek közülük, azok nem rádióznak. Utóbbiak jó része csinált egy új rádiót Fúzió Rádió néven (más részük meg átment a Civil Rádióba), ami hallható az éterben a 93,5 MHz-en. Ez ellen Cs. Kádár minden erejével fellépett valami "Ne adjuk a gazemberek kezébe az étert" című plakátokkal is, mivel a Fúzió Rádió elnöke egy összezördülésük alkalmával kicsit megrázta, amit Csé súlyos testi sértésnek vett, és feljelentette.
Mint ahogy feljelentette a rádió egyik munkatársát is a _munkahelyén_, ami mondjuk balszerencséjére egy koreai cég, ahol kapásból kiröhögték Csé bácsit.
Mellesleg a Fiksz nagyon sok emberrel dolgozott, volt ugye 72 órányi adás/hét, és egy műsorvezető általában 1, ritkán 2 órát vitt, viszont sok műsort több műsorvezető készítet, volt olyan műsor (Kézigránát kell), amit a rádió honlapja szerint 9-en vezettek. Heti 1 órában.
Egyébként a 2003-as kirúgások legfőbb oka az volt, hogy többen megkérdezték Csét, hogy "hol a pénz?", amire nem tudott válaszolni.

Mellesleg egy rádió vezetőjének nem kell tudnia, milyen hangser a hárfa. Nem ezért fizetik.
Balance Of Power 2007.08.01. 10:32:49

Nem lehet árnyalni.
Egy ember, aki okos, de végtelenül aljas és rosszindulatú, aki a saját anyját is feljelentené egy pohár vízért. Hozzá képest a Jobbik feljelentőbrigádja jóindulatú, csupaszív, segítőkész úttörőraj.
Nem tisztem Cs. Kádárt védeni, nincs is rá okom. De az nagyon tanulságos mennyi sok baromi okos ember van, akinek azonnal megmásíthatatlan véleménye alakul ki egy témáról, mi több egy emberről gyakorlatilag 0 információ alapján, anélkül, hogy ismernék az érintettet, illetve a helyzetet amiről szó van, no meg anélkül, hogy valaha is legalább látták volna belülről az MR-t, és tudnák, hogy milyen különbség van akár szervezetileg, akár műsorkészítésileg, akár műszakilag egy közszolgálati és egy kerrádió között.

Tudjátok, nagyon nehéz ellenünk egymás mellett, egymással, amikor mindenki ezt a "kurvaokos vagyok, megmondom a tutit, és lealázok mindenkit" szerepet játsza. Persze lehet, hogy ez a játszótér erre való...
1általán nem biztos, hogy nem a kommentelők nem láttak belülről rádiót belülről Fedup Sári. A fene nagy tolerancia nevében azonnal kurva nagy előítélettel indít: csak hülye outsider írogat itt, de újságíró, író, kommunikációs nem lehet köztük.

Hát lehet.

És a másik, bár utálom magam ismételni: hivatásos nácivadászok, hivatásos feljelentők és hivatásos egzisztenciális zsarolók menjenek a rákba, ne a közszolgálatiba.

Persze biztos valami titkos fasiszta világösszeesküvés áldozata, mert feljelentette az iwiwet Adolf adatlapja miatt.

Gyurcsány (a politikai-Gyurcsok) banánnépköztársaságában nehogymá egy ilyen szélsőbalos aktivista vernyákolásán siránkozzunk már bazmeg.

Eszem faszom megáll, mint Lukasenkánál, ott tartunk. Ez a faszkalap SZELLEMI REEBISZES, ez a Cs. Kádár menjen magándetektívnek, az illik a jelleméhez, ami nem nevezhető "rómainak" ugyebár.

TITKOSSZOLGÁNAK NE, MERT AHHOZ TÚL PITI.

rokica: nem vok tanar, de eleg jol beszelek oroszul, ugyhogy lehet, hogy meg tudunk allapodni meltanyos aron.
fikusz: igen a csekadar tenyleg ket hullamban tomegeket rugott ki, foleg a leglelkesebbeket, akik az atlagnal tobb idot szenteltek a radiora es sokan kezdetektol benne voltak es valoban tobb tucatra rugott ezek szama, mert a heti 72 oras adast valoban 1-2 orankent mas csapat muvelte.
egyebkent kb fele harmada hallgathato volt az adasnak, amit csak a tilos uberelt a maga kb 50 szazalekban hallgathato musoraival. persze az volt a szep, amikor nem kellett csavargatni a hullamhossz gombot, ugy lehetett 3 kulonbozo stilusu radiot hallgatni. a civilnek viszont jot tett vegso soron, hogy csekadar odauldozte a legjobb embereit. a tilos brigadja akkor cseszte el eloszor a sajat radiojat, amikor nem ment bele az osztott frekvencia folytatasaba. kar ertuk, de mindegy is, ez tortenelem. amugy a cse nem hiszem, hogy kulonbozne barki nyugdij elott allotol - barki megzakkanna, ha par evvel a nyugdijazasa elott kiraknak. az ehsegsztrajk persze komikus. az antifasizmussal meg talan az a gond, hogy ma mar nem divat harcos anti-akarminek lenni (tgm is ezzel a hibaval assa ala magat olykor), valami pozitiv ertek hitelesbb lenne.
nehez lenne ervelni amellett, hogy pont ot tartsa mar el az allami radio kegyelemkenyeren, bar tudhato, hogy az elmult 15 ev allami ceges leepiteseit mindenutt lehetoseg szerint korai nyugdijazassal enyhitettek, reszben ezert van gaz a nyugdijkasszaval, de nem ez az erdekes, hanem hogy arpi a kovetkezo postjaban (banankoztarsasag) miert vesz elo egy olyan temat, amit par honapja mar kb ugyanigy megirt?
Kicsit ne szakadjunk el a tényektől! Az első "hullámban", ahogy ezt a FIKSZ Rádió történetéről szóló kiadványban is olvashatjátok, két ember lett kirúgva (se nem 100, se nem 40), 2003-ban pedig 12. Összesen. Akit a Csé bácsi feljelentett súlyos testi sértés okán, azt a bíróság jogerősen bűnösnek is találta. Nem azért, mert Csé bácsinak olyan kedve volt, hanem mert egy bordatörés súlyos testi sértésnek minősül. Még ha Muka Lászlónak is hívják a faszit. Őt rágalmazásért is elítélte jogerősen a bíróság. Hol hallható a Fúzió Rádió? Hány hallgatója van? Erre a hallgatóra mennyi pénzt kap? Állami pénzt is? Kérdeztem már, Milyen pénzzel nem tudott Csé bácsi elszámolni? Indult ellene eljárás, vagy csak a pofád nagy, és rágalmazol, köcsögagyú?
noha worluk jellemzese talalo, ne feledjuk az osszehesonlitasnal, hogy a cs altal kirugottak nem penzert dolgoztak a fikuszban, hanem hobbibol csinaltak az adast, ugyhogy szamukra a kirugas csak erzelmi terhet jelentett, nem anyagit. az persze ettol teny marad, hogy bunko volt veluk. de szerintem meg egy olyan emberrel szemben, aki annyira megszolgalt erte, mint cs, sem emberi olyan hangon nyilatkozni, mint itt elottem antikrisztian nevu ize teszi.
ehes lajos arra akart utalni, hogy a tobb tucat ember a kirugottakkal szolidaritasbol egyutt tavozokat is szamitva jon ossze. ehes lajos persze nem tud a 97es es 2004es tisztogatasrol, sem masrol, amit "G. Lóci 2007.07.30. 21:25:22 " megemlitett, de ez a szohasznalatabol itelve nem meglepo. meg azt sem hiszem, hogy tud kessel villaval enni.
forrest dumb: az a varadi julia nem tom ki, de a farkashazy egyertelmuen tehetsegtelen, ez a hocipot olvasva, vagy a hetihetet nezve is kiderul. persze ez nem baj, van nala nyilvan tehetsegtelenebb is, de nem is o az eszmenyi peldakep akire hivatkozni erdemes.
corydon: "normalis orszagban" a munkavallalo gondolt a jovore es tovabbkepezte magat: normalis orszagban a munkaado kepezi/teti tovabb a dolgozojat egyreszt, masreszt meg mikor volt itt "normalis orszag" az esszerusegnek megfeleloen mukodo intezmenyekkel?
tovabba egy kis onellentmondas:
Corydon 2007.07.30. 10:32:24
" 28 éves vagyok,... Unalmas, vontatott műsor volt, ugyanazokkal a szignálokkal 30 éve. "
don rigoberto: az orosztanar valszeg azert hasznalt orosz nevet az oran, amiert az angoltanar "miss sylvia"nak nevezte magat. vagy amiert a nemet tanar frau ilonkanak.
Wendol 2007.08.01. 06:35:27:
"Helyesen igy:
- Ki az a Wendol?
-Wendol az aki Wendolosan viselkedik.
-Wendolosan viselkedik, aki...
Érted?"

Eddig is értettem. Önmagával magyarázni egy szót tautológia, akkor is, ha esetleg valamilyen rag van a végén. Felesleges ezt csűrni-csavarni.
"Wendol az aki Wendolosan viselkedik." - ennek az információértéke ugyancsak zéró.

Egyébként pedig a törvény idézett mondatát kommentáltam, hogy utána milyen magyarázat van, az más lapra tartozik. Érted?
Fedup Sári 2007.08.01. 18:16:41

Tudod Sári, berontottál ide, páros lábbal berúgva az ajtót, leminősítve mindenkit, egyetlen használható érv nélkül. Milyen alapon várod el, hogy ezek után csak egy kicsit is komolyan vegyünk?
Éhes Lajos 2007.08.01. 21:23:48

Bemutatom Cs. Kádár Pétert, a lelkes kommunista párttitkárt. Bizony, ő ír itt Éhes Lajos néven.
Ha Ehes Lajos=CSKP, akkor lesz szives ezt felvallalni.
Ha meg nem egyertelmuen o az, akkor meg ne b@sztassuk (bar ezt a szelsosegesen elfogult magatartast sem ertem EL reszerol)
Nekem megvan a Diszkónika c. könyv! (Illetve az előző élettársam ellopta, amikor szétköltöztünk, de megvolt!)
Tótawé!
Iszonyat szánalmas ez az egész, amit Te csinálsz és képviselsz! Nagyon könnyű lefikázni bárkit, aki nincsen Veled szemtől szemben, ugyanakkor könnyű cinikusan életvezetési tanácsadást tartani olyanoknak mint ez a Cs-csóka! Könnyű, csak mondjuk belegondolhatnál abba is,hogy lehet , majd eljön az az idő is, amikor nem lesz szükség szemüveges, cinikus, elcseszett budapesti értelmiségiekre, akik mindent szétfikáznak . Akkor majd téged is szépen kirúgnak, aztán majd beszarsz, mert nem lesz valami nagy perspektíva előtted. Amúgy Te sem vagy valami nagy profi, a Rajner M. egyszer már szétszedett, minden sorodat cáfolta , talán Nagy Imre volt a téma a 168.órában. Történészként szarrá szedett egy olyan terepen, ahol ő jobb volt sokkal mint Te! Fikázhatna Ő is Téged, blogolhatna is Rólad!
Amúgy még csak annyit akarok Neked mondani, amit Ford Ferlain mond koccintáskor!
kovácskenek

Kifogásolod a hangot, ahogy gyászba borult sajnálkozás helyett fikázom a kirúgottat.

Tudod, marha sok tehetséges újságírót vágtak ki az elmúlt évek során Cs. Kovács antifasiszta, szoci komisszár elvtársai a közszolgálatból.

Nem szakmai, hanem politikai alapon.

Ők nem éhségsztrájkoltak. Nem szoktak feljelenteni senkit, mert azt prolitempónak tartják. Nem mutogatnak, nem mocskolódnak. Csak szakvégzettségük, tudásuk és tartásuk van, és emberi fizimiskájuk.
Megismétlem: foglalkoztassa Cs. Kádárt egy, az adófizetők pénzén élősködő antifa komcsi egyesület, alapítvány. Asszem ebben az alapítványosdiban, kutatóintézetesdiben igen jól teljesít közpénzek rovására a baloldal. (A jobboldal zöme inkább templomba jár imádkozni, azt hiszik ezek a kretének, ha térden csúsznak, akkor nyernek. Pedig többet ér, ha a holdudvart elnyomják frankó állásba, amíg ellenzékben vannak. Ugyan ki vállal hivatalt, ha a jobboldal nyer eccer? Egyenleg: 4 év meló+utána 8 év munkanélküliség=nem égetem magam a politikával.

Ceterum censeo Karthaginem esse delendam.

Miklo Velkának

Tóta W.-nek az a dolga, hogy lehetőleg mindent lefikázzon. Remélem nem jön el az az idő, amikor nem teheti meg szabadon (bárki).

Rajner M. valójában Rainer M.-nek írja a nevét.

Az újságíró, itt konkrétan Tóta W. nem face to face anyáz, ezt kifogásolod. Eredeti érv, és életszerű "hiányosságot" kérsz számon.

A pincér nem ismeri tojást adó tyúkot, a tv bemondók pedig - elképesztő módon - csupa ismeretlen emberről merészelnek beszélni. Hát nem fura?

A miniszterelnök (előkelő cím egy ilyen kabócának) pedig milliárdokkal játszik, és ismeretlen milliók sorsa felett dönt.

Nahát.

És egyáltalán: hogy mer írni az újságíró? Mit képzel magáról?
Antikrisztiánnak!

Jose Ortega y Gasset írta A tömegek lázadásában, hogy a társadalom egyik legértéktelenebb "tagja" a cinikus, ugyanis a cinizmus az csak rombol, sohasem épít! Ezt vallom én is, és ezért nem tetszik nekem az a fajta újságírás, amit Tótawé képvisel,mert ő szinte senkiben(gondolom csak saját magában ) nem lát értékeket.

Azzal nincsen bajom, ha valaki egy adott helyzetben megmondja, leírja véleményét, és mondjuk az a vélemény adott esetben fikázó. Viszont azzal szerintem baj lehet valahol, aki csak és kizárólag fikázik!
A szemtől szemben dolog azért került bele mondandómba, mert egyszer volt alkalmam látni a nagy szétfikázót egy politikai vitaműsorban behúzott farokkal ücsörögni és éppen nem alázni, mert akit alázni lehetett volna, az vele szemben ült! ezért...
Rainer M. az jogos, elírtam!

Miklo Vekának

José Ortega y Gassetnak talán igaza is volt a cinikus emberekkel kapcsolatban. (Én is kedvelem az írásait.) Amúgy gyorsan teszem hozzá: műveken keresztül bajos megítélni az emberi jellemet, pláne ha hivatásszerűen űzi valaki a firkálást. Napi munka ez is, nem kell vérkomolyan venni.

Magam inkább az egészséges szkepszist tartom a gondolkodás, morfondírozás és filózás alapjának, s a határok néha elmosódnak.(szkepszis és cinizmus).

Ha olyat akarok olvasni, ami nem cinikus, értékorientált és töprengős, akkor esszéket olvasok, nem blogot. Ha irodalmi szintű szúrós szóra vágyom, pamfletet olvasok. Remek hazai művelői akadtak. (Szabó Dezső) De ha a mai világ miatt akarom tépni a ahajam, akkor blogot olvasok, efféle blogpublit, és jót is szoktam rajta röhögni.

Néha tetszik, néha nem.

Szükség van az ilyen virtuális Hyde Parkra. Ha nem fikázna, nem ez lenne a 341-edik komment. Amúgy, így jobban kifejtve nézeteidet persze érthetőbb az álláspontod. Nincs is vele semmi baj, ha nem a sajtószabadság rovására megy valami, mert éltem olyan korban, ahol sok mindent nem lehetett, s minden unalmasan 1szólamú volt.

nick formerly known as max_headroom 2007.07.30. 22:25:31
Amatőrfilmes 2007.07.30. 21:43:40:
"Az egyik műsor üvölt, a másikat alíg hallani, reklámok bömbölnek. Semmi nincs összeszintezve..."

"Khm, szóval ez úgy működik, hogy a reklámok hanganyagát erősen kompresszálják, ami megnöveli a relatív hangerőérzetet (ezáltal a hallgató önkéntelenül is felkapja a fejét, odafigyel), de a szint valójában nem változik."

Érdekes módon ezt az állítást ker.tv-ken rádiókon hangoztatják leginkább.
Pedig hazudnak, de minimum füllentenek.
Nem mindenki amatőr, és nem csak kínai piacos eszközök vannak rendelkezésre állva. Beszélhetünk dinamika-kompresszióról, de a kivezérlésjelző műszerrel ellátott felvevőberendezés is úgy "hallja", hohgy ordít a filmek között, vagy a vágott elejű-végű "slágerek" között a reklám.
Többek közt ezért is tértem vissza a Petőfihez, mert ugyan a winchesterről/digitális hordozóról szolgáltatott zene minősége hagy némi kívánnivalót maga után, de legalább nem kell a kocsiban a hangerőgombot nyomkodni állandóan.
Az 50-esek elhelyezkedéséhez csak annyit:
Azok a 20-30 évesek, akiknek az öregebbek útban vannak, gondoljanak a szüleikre.
2-3 próbálkozása volt a kormányoknak, hogy több gyerek legyen. Ez nem több munkaerő, hanem több munkanélküli jelenleg.
Már 40 évesen is problémás volt újra elhelyezkedni egy leépítés után (minő véletlen, akkor épp más oldal volt kormányon), egy "nyugdíjas állás"-ból.
Pedig van pár szakma a kezemben, de nagy részükben ifjú titánok tevékenykednek.
Álláshirdetés:
Egyetemet/főiskolát végzett, fiatal távközlési szakembert keresünk 5 év xxx szakmai gyakorlattal, kovácspisti névre hallgasson.
Természetesen kovácspistin kívül nem volt alkalmas személy, hiszen a keresett szakmát 3 éve oktatták az országban, akik értettek hozzá, bőven felette voltak a 30-nak, és nem feltétlen a fősuli padjaiban szerezték a kellő tudást.
Ezt bírom Magyarországban, ezt a normatívságot. Mindenkinek jár a megélhetés.
Béna vagy? Kipótoljuk!!
Szar helyen van a boltod, nem megy? Kipótoljuk!
Nem akarsz locsolni nyáron és elszárad a vetés? Kipótoljuk!
Nem akarnak visszavenni a munkahelyedre mert megszűnik/átszervezik? Nem pótolják ki??
Tiltakozz, vonulj fel, lengess zászlót.
süti beállítások módosítása