W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Govorit Moszkva

2007.07.30. 05:30 Tóta W. Árpád

Cs. Kádár Péter éhségsztrájkba kezdett, mert kitették a szűrét a Magyar Rádióból, pedig harminc évig dugdorászta a banándugókat. De közben elhervadtak a banándugók. Elkeseredése és indulatos elszántsága érthető. Gyermekei vannak és rosszul kereső felesége; amiért akcióba lépett, az valódi sorscsapás. Szociális baleset. Szolidaritásra és gondoskodásra van szükségük az újrakezdéshez. Az volna a népmesei báj, ha előlépne valamelyik nemzeti mágnásunk, megveregetné az áldozat vállát, és így szólna: szar ügy, Csé, de fogd ezt a hatmilliót, és nyissatok belőle kisboltot, elővásárolj földet, vagy tanuld ki a videóvágást, és helyezkedj el.

A szolidaritás mindig önkéntes.

Az elbocsátott hangmérnök nyilatkozatai és a reakciók egy része viszont abban látja a megoldást, hogy vegyék vissza őt a közrádióba, és hadd menjen onnan nyugdíjba. Mert lehet, hogy régi vágású, és nincs helye egy modern rádióban, de akkor inkább maradjon kicsit még olyan a rádió, amilyen mindig is volt, harminc éve, harminc évig.

Elmondom hát senkinek


Cs. Kádárnak (személyes honlap! achtung, röhej!) egyébként alkalma nyílt bizonyítani, van-e helye neki. Főállású munkaviszonya mellett alapította és vezette vagy tíz évig a civil FIKSZ Rádiót. Nos, én oda bejáratos voltam, mert egy barátom ott dolgozott. Ha nem így lett volna, talán azt sem tudnám, hogy volt valaha ilyen rádió. Ugyanis a kutya se hallgatta, olyan ügyesen szerkesztette meg Cs. Kádár Péter. Az embereivel, hja, azokkal kivételesen prosztó módon bánt, tekintélyből kormányzott, és ez neki pont nem állt jól. Érdekes, alulról nézve neki se tetszik.

A rádió és főpapja azzal szerzett némi ismertséget, hogy a Jobbikhoz hasonló szorgalommal jelentgette fel a Tilos Rádiót. Ugyanis egy ideig azonos hullámhosszon osztoztak, este tízig volt FIKSZ, aztán Tilos, ha jól emlékszem. És hát ezzel egészítették ki az amúgy reménytelen küzdelmet. A FIKSZ Rádió azóta sem érdekel senkit, bár lássuk be, közben a Tilos is elvesztette fölényét.

Nos, ezzel a teljesítménnyel, hozzáállással, tehetséggel Cs. Kádárnak valóban helye volt a közrádióban egész mostanáig. A síkhülyéktől síkhülyéknek készülő Vasárnapi Újság, a hajóvonták, a csikorgóan unalmas, krónikusan elavult műsorok, a sűrű sötétbarna középszerűség közegében egyenesen lubickolhatott. Különben is, ki vette volna a fáradságot, hogy kirúgja? Én Kondor Katalin szájából hallottam, hogy amíg egy „értékkereső” ember hallgatja a Magyar Rádiót, addig így kell csinálni. Ilyen üzletpolitika mellett tényleg mindegy, hány hangmérnök van állásban.

Sose hallok olyan


Megrohantak az emlékeim, úgyhogy mesélek az orosztanáraimról. Kettő volt összesen, az én évjáratomnak épp csak elkezdték tanítani az oroszt, aztán jött a rendszerváltás. Az első valamilyen Éva néni volt, de nekünk úgy kellett szólítani, Jeva Joszifovna. Nem volt orosz származású, magától találta ezt ki; az apja tehát József volt. Hatvan körül járt, ősz haját kontyba fogta, az oroszkönyvben a Bábuska címszónál szerepelt. Az oroszteremben szputnyik és a Kreml ocsmányul fröccsöntött műanyag mása. Jeva Joszifovna csillogó szemmel mesélt nekünk a Szovjetunió tájairól, táncairól, gyerekjátékairól, Moszkváról. Valamint a Nyírfácska – Berjoza – lemezboltról, amely a szovjet kultúra házában működött, és árult balalajkát és matrjoskát is. Zenét hallgattunk, gyerekdalokat énekeltünk. Jeva Joszifovna nyilván évtizedekig tanított oroszt, és nagyon is jól csinálta.

A második orosztanárom Vera néni volt. Jóval kevesebb lelkesedéssel viszonyult az oroszsághoz, de szerettük őt is. Ámde akkor már recsegett-ropogott a rendszer, és ezt általános iskolásként is pontosan tudtuk. Ahogy azt is, hogy a kötelező oroszoktatás megszüntetése a küszöbön áll. De mi lesz Vera nénivel? – kérdeztük tőle a szünetben, és Vera néni bizonytalanul közölte, hogy kétszakos tanár ő, a másik szakja pedig magyar, de bizony az orosztanárok jövője sötét és baljós.

Ettől elszomorodtunk már kisgyerekként is. Szegény Vera néni, és pláne szegény Jeva Joszifovna! Kirántották a talajt a lábuk alól. De az mégsem jött számításba, hogy az orosztanárok érdekében mégse legyen rendszerváltás, vagy hogy tartsuk meg a kötelező oroszt. Tizenkét évesen is tudtuk, hogy ilyesmi miatt nem fékezünk. Reméljük a legjobbakat. De tudjuk és szentül hisszük, hogy a matrjoskának annyi, és a kvarcjáték a jövő.


Címkék: reform

344 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr87127977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Various 2007.07.30. 20:27:25
"...régi vágású, kissé poros értelmiségi.."

A hangmérnök mitől értelmiségi? Mondjuk inkább, hogy szellemi foglalkozású, ha nagyon jók akarunk lenni. Cs.K-nak az egyik fő baja pont az, hogy izzadtan próbál értelmiségi lenni. A honlap például annak az eredménye.
Átalakul a sláger: nem csak az ötveneseké a világ...
egyre jobbakat írsz mostanában, ráadásul ez a nosztalgia fíling nagyon nálam van :)
Keresni meg azért nem keresi senki, mert aljas és rosszindulatú, amellett pedig kibírhatalan a modora (bunkó paraszt), emelett olyan, mint egy hisztis 4 éves gyerek. És ezt a médiában mindenki tudja róla. A magyar rádiózásban már mindenkivel összeveszett, akivel csak lehet, nem véletlenül rúgta ki a frekvenciatulajdonos Civil Rádió a Fiksz Rádiót a 98 MHz-ről. Mindennek egyetlen ember az oka: Cs. Kádár Péter.
Az az ember, aki amikor nem ő volt a főszerkesztő, a saját rádióját és annak műsorkészítőit jelentgette fel az ORTT-nél.

Én sok egykori Fiksz rádióst ismerek, olyanokat is, akiket az 1997-es nagy tisztogatásban rúgott ki tömegével, mert elegük volt a Csé-féle diktatórikus módszerekből meg tré rádióvezetésből, meg olyanokat is, akiket 2004-ben, a másik ilyen nagy tisztogatás során, ugyanezért.
A nagy hozzáértését jellemzi, hgoy szerinte a Queen popzene, az 1997-es Másfél és Anima pedig techno (így ezeket nem engedte játszani a rádióban).

Mellesleg meg kellene kérdezni, hogy ő milyen stílusban rúgott ki ok nélkül kb. 100 embert a Fiksz Rádióból, és amikor egyszer leváltották a főszerkesztői posztról, utána miért nem volt hajlandó műsorkészítőként bejárni dolgozni? Miért rúgta ki a seggnyalóival (pl. Kis Kálmán, jelenleg Pont FM) vállvetve a törvénytelenül a helyette megválasztott főszerkesztőt, és mindenkit, aki nem a Csé-féle gyomorforgató klikket támogatta?

Meg hova tűntek a pályázatokon nyert pénzek a Fiksz Rádióból? Csak nem lenyúlta ez a nagyon önzetlen és önfeláldozó ember, aki 49 négyzetméteren lakik a családjával? Meg azok a pénzek, amelyeket a polgári szolgálatosokra vett fel, amikor még azok dolgoztak a Fikszben, de amit azok nem kaptak meg?
Hogy aztán mire költötte, ha nem a rádióra, az érdekelje inkább a feleségét.

Szóval, emberek, isten nem ver bottal, Cs. Kádár Péter nagyon megérdemelte, amit kapott.
G. Lóci:

Ezeket honnan veszed? Ismerős voltál arrafelé?
Gyerekek !

Nektek, most nagy a szátok, mert azt hiszitek, tiétek a világ !
Csakhogy ti is lesztek 50 évesek, és akkor meglátjátok, milyen probléma, ha ennyi idősen, annak ellenére, hogy szerintetek tökéletes munkaerők vagytok, kitesznek a jól bejáratott munkahelyetekről, mennyire fogtok ugrálni !Azt hiszitek, hogy 50 évesen olyan könnyű elhelyezkedni, hát nagyon tévedtek. Egy 50 évesnek már csak a koránál fogva rengeteg szabadság jár, nem kaphat minimálbért, stb, pont ezért a munkáltatók nem veszik fel, bármilyen szakmai tapasztalat, tudás van mögötte.
A fiatal nyikhaj beéri kevés pénzzel, és agyon lehet dolgoztatni, napi 12 órában.
Én annó Cs. Kádárral együtt amtőrfilmezetem. Igenis felkészült szakember, és valószínűleg most is bármelyikötöket zsebretesz a hangtechnika terén.
Több tiszteletet az idősebb korosztálynak, mert ti is megöregedtek, ti is ugyan ezt fogjátok elvárni.
Egyébként itt nem csak Cs. Kádárról van szó, hanem arról, hogy azokat a tapasztalt szakembereket tették ki, akik még tudják, hogyan kell profi módon egy rádiót csináli, és itt nem csak a műszorszerkesztésre, hanem a hangkeverésre, anyagok adásba küldésére,és ennek technikai követelményeire gondolok.Arról már nem is beszélve, hogy egy egyedülálló hanglemez restaurátor szakembert is kitettek, akiből egész Európában csak egy van. Aki ezt megteszi, az szakmailag egy nulla, és tök hülye managernek is ! Ma az MR-ben katasztrófa, hogy az egyes műsorok technikai szempontból hogy kerülnek adásba. Az egyik műsor üvölt, a másikat alíg hallani, reklámok bömbölnek. Semmi nincs összeszintezve, minden, mint pinán a szőr.Pedíg minderre van munkautasítás, csak éppen a maiak szarnak betartan.Így aztán csapnivaló a minőség. Torz, liheg a dinamika kompresszor, nem lehet hallani, vagy üvölt. Szóval gyerekek túl nagy a mellényetek, de nincs mire !
Majd ha megtanúltátok a dolgokat korrektül csinálni, akkor lehet kritizálni az öregeket, akiktől mindezt meg kéne tanúlnotok. De addíg kissé több tiszteletet, és együttérzést !
Worluk, értsünk szót! Én azt írtam: is. Nem pedig azt, hogy egy komplett adássáv vagy csatorna valamiféle "arccal a közszolgálat felé" jelszó hatására most egyszeriben éteri nyugdíjasklubbá kellene avanzsáljon. Nem tettem megjegyzést sem a Rádió személyzeti összetételére, sem állományára, sem annak (ezek szerint) túlduzzasztott voltára, mert ehhez nem értek, tehát mit tudom én... Nem voltam rádiós, nem tudhatom megítélni. Hiszek azoknak, akik voltak. Ha pedig valóban sokan vannak - mármint a Rádióban - a képviselt színvonalhoz és a munka mennyiségéhez mérten, hát redukálni kell. Viszont kár áltatni magunkat: csak mert x százalékot kirúgnak, az önmagában még nem fogja emelni a színvonalat. Soha és sehol nem tette még. A sikerhez mindenekelőtt szabad kéz kell, pénz, hozzáértés meg némi fantázia. Valamelyikből erősen deficites ez az intézmény.

Másrészt meg, a rádió (mint médium) nem pusztán hírgyártási vagy -feldolgozási üzem. A közszolgálati meg aztán végképp nem. Kell hogy legyen abban más is. Azaz kár lépten-nyomon "hírgyártáson" meg ún. leadott hírértéken mérni a szakmai kvalitást. A közrádió az kultúrát kell közvetítsen, emellett még szórakoztatnia sem árt. Mondom, ismételem újra: ki-ki hogy megtalálja a műsorszerkezetben a neki magának kedves - hogy azt ne írjam már: érdekes - adásokat, az volna itt a lényeg. Minél népesebb tömegnek minél gyakrabban adódik efféle élménye (tehát kedvező) a rádióval kapcsolatban, annál inkább van értelme azt működtetni és közpénzelni. Fiatalnak pop-rock és showtime, középkorúnak kantrizene meg tudományos izé, idősebbeknek meg elkezdhetik... (Na, néhány gagyi általánosítással át is robogtam a mezőnyön.) De hogy közpénzből kereskedelmi klónt mímeljen egy közszolgálati, s ezt ráadásul még csak nem is túl nagy melóval lenyomható nívón tegye, annak, ahogy mondod, semmi teteje.
Frank Black 2007.07.30. 12:51:29

A Tilos önmagát túrta ki. A Fiksz és a Civil velük együtt szeretett volna indulni, abban a szerkezetben, ahogy addig is volt a 3 rádió, a Tilos meg önálló frekvenciát akart, egyedül.
Szar dolog, ha az embert szélnek eresztik, de te W ezt nem így kellett volna, hogy tálaljad!
Various 2007.07.30. 21:37:39
Mint írtam:

Én sok egykori Fiksz rádióst ismerek,...
Trickster 2007.07.30. 21:54:36

Szerinted is túl lágyan fogalmazott?
Szerintem igen, mert CsKP aljasságainak a századát sem említette.
Amatőrfilmes 2007.07.30. 21:43:40:
"Én annó Cs. Kádárral együtt amtőrfilmezetem. Igenis felkészült szakember, és valószínűleg most is bármelyikötöket zsebretesz a hangtechnika terén."

No, az ilyen kijelentésekkel kicsit óvatosabban. Sosem tudhatod, ki jár éppen errefelé. A MR már 15 évvel ezelőtt is elavult technikáján edződött Cs. Kádár ma jóindulattal sem nevezhető felkészült szakembernek. Talán valaha az volt, bár a könyvei alapján azt kell mondanom, hogy néhány kortársa - mint pl. Degrell László - kenterbe verte.

"Az egyik műsor üvölt, a másikat alíg hallani, reklámok bömbölnek. Semmi nincs összeszintezve..."

Khm, szóval ez úgy működik, hogy a reklámok hanganyagát erősen kompresszálják, ami megnöveli a relatív hangerőérzetet (ezáltal a hallgató önkéntelenül is felkapja a fejét, odafigyel), de a szint valójában nem változik.
petofi radio nekem is tetszik, amilyen lett, így az "arcelvaltas" utan.
Akinek tetszik ez a "Petőfi" mp3 lejátszó, az nem hallgatta korábban, nem tudja mit veszített a sok kivégzett műsorral (konkrétan az összeset megszüntették, ha jól tudom). Persze, nem volt tökéletes, meg a legtöbb elfogult volt liberális irányba nagyon (drogpolitika, buzik, stb kérdésben), épp ezért kellett volna változtatni rajta. De nem így, hogy megszüntetik az összeset, s csak egy jobb (de idővel unalmas) zenefolyammá degradálják.

Korányi Tamás, kirúgott rádiós blogja tanulságos, több bejegyzést is írt korábban e témában: koranyi.blogspot.com
Amatőrfilmes 2007.07.30. 21:43:40
"...Több tiszteletet az idősebb korosztálynak, mert ti is megöregedtek, ti is ugyan ezt fogjátok elvárni..."

Sosem fogok külön tiszteletet elvárni senkitől azért mert sikerült megöregednem. .És azt sem, hogy puszta tiszteletből alkalmazzanak valahol. 50 év azért még nem egy végzetes kor. Nehéz elhelyezkedni, az igaz, de azért ha valaki jó szakember, tud, és akar is dolgozni akkor talál munkát. Jobb esélye lett volna persze azelőtt, mielőtt ország-világ előtt lejáratta magát. És tegyük még hozzá, hogy, ha ezek szerint nem 33 éves kora óta abban spekulált volna, hogy haláláig eltartják az adófizetők.
nick formerly known as max_headroom 2007.07.30. 22:25:31

Na igen, a szint ugyan nem, de a hangteljesítmény megnő, és ezt halljuk.
G. Lóci 2007.07.31. 00:18:20:
"Na igen, a szint ugyan nem, de a hangteljesítmény megnő, és ezt halljuk."

Amatőrfilmes az "összeszintezést" hiányolta, azt kommentáltam.
nick formerly known as max_headroom 2007.07.31. 00:38:10

Persze-persze, én értettem, csak kiegészítettelek :-)
jol helyre tetted, de igazad van
ahogy mashol irod /vagy lehet Moldova:)/ az ozdi melost is kirugtak a szarba, es kutyat nem rdekelte/
a radiorol szolo velemenyeddel nem ertelk egyet a Petofi az Petofi a Kossuth az Kossuth
normalis es elegendo, szoval nem pazarloan sok emberrel kel csinalni, de kiemelt figyelemmel
mert ez egy ertek
"Közszolgálati az a műsor, ami közérdeklődésre tart számot, közérdekű
és közérthető."
Kedves Nick, köszönöm a definíciót, ezzel mondjuk ugyanolyan pontatlanul fogalmazol mint a médiatörvény...
Tudod Gregor Bernadett akármelyik vetkőzése óriási közérdeklődésre számíthat, közérthető. Akkor ez közszolgálat???Mert a Kultúrházat pl. nem nézi 100000 ember, az akkor közszolgálat?A Kékfény és az Önök kérték az közszolgálat?A jóebédhez nóta az közszolgálat?
NINCS OLYAN HOGY KÖZSZOLGÁLAT, mint ahogyan nem létezik a köz sem amit sokan oly egységesnek vélnek.
Azt hiszem én még mindig egyértelműbben definiáltam a komcsit:)
--
wynarsky1 2007.07.31. 08:39:02
"Közszolgálati az a műsor, ami közérdeklődésre tart számot, közérdekű
és közérthető."
--


Akkor tessék mondani, hogy a Borosbocskor is közszolgálat, vagy csak a Danubiusz kapuccsínó az?

És a Mindentudás Egyeteme meg nem az? (szvsz. nem azon a szinten közérthető ahol ma agyilag a magyar populáció áll)


Cs. Kádárt nem ismerem, de nem értem miért éhségsztrájkol. Ha felkészült szakember, akkor előbb utóbb valamelyik rádió alkalmazni fogja.
Corry, én csupán arra próbálom felhívni a figyelmet, hogy nincs olyan hogy közszolgálat, mert nem létezik a köz, amit szolgálnia kell. Különböző csoportok vannak, pl. a hörcsögtartók, vagy a lepkegyűjtők.
Mindenkit más érdekel. A BochkorBoross, mega Capuccino persze eléggé okádék műsorok, de azokat NEM AZ ÁLLAM finanszírozza, hanem a kapitalista tulaj.
A Mindentudás egyetemét pedig az Állambácsi, 10000000 ember adójából, noha 20000-et sem érdekel.
Az ilyen szarok miatt kár fenntartani ilyen monstrumokat, mint az MTV, vagy a MR.
Ezeket ki kell adni DVD-n, vagy feltenni a netre, hogy ingyé hozzáférjen, aki akar.
De évi 25 milliárd forintból(ez csak az MTV éves bekerülése) be lehetne vezetni minden háztatrtásba a netet, és azért az mégiscsak hasznosabb, mint a Déli Élő kívánságműsor, meg a Kékfény, és az hogy Juszt Laci vigyáz ránk, nehogy átbasszanak minket.(Juszt ezt adásonként 8 milláért teszi)Tegye. Csak ne az én adómból...Adja el a produkcióját. Ennyi.
ÉS még mindig nem magyarázta el senki nekem, hogy mi az a közszolgálat....
Nálunk a párttitkár lánya elvégezte a magyar-orosz szakot,aztán jött a rendszerváltás(vagy mi),aztán jelentkezett az angol szakra,azt is megcsinálta,közben férjhez ment egy amerikaihoz,kiköltözött hozzá,kint meg szétkeresi az agyát az orosztudásával,mert alig találni olyant,aki ismeri a nyelvet.Így kell ezt csinálni.
--
wynarsky1 2007.07.31. 09:31:56
Mindenkit más érdekel. A BochkorBoross, mega Capuccino persze eléggé okádék műsorok, de azokat NEM AZ ÁLLAM finanszírozza, hanem a kapitalista tulaj.

A Mindentudás egyetemét pedig az Állambácsi, 10000000 ember adójából, noha 20000-et sem érdekel.
--

Az emberek nagyrészét pedig az ilyen "okádék" műsorok vonzzák. Mert közérthető:-) pontosabban hát szóval sok kognitív sémát nem tartalmaz.

10 000 000 (szétszedtem a nullákat hogy érthetőbb legyen) adófizető ??????????
Én 5 milliónak is nagyon-de-nagyon örülnék...

Éz az viszont baj, hogy 20 ezret sem érdekel. Pedig meglenne az 5 millió adófizető, hat többeket érdekelnének az ilyenfajta műsorok.

A Juszt&co val részben egyetértek. Az a része talán nem baj, hogy az emberek a joggal mint létező dologgal találkoznak és talán bővül az ismeretük ilyenformán.
A Déli Élő kívánságműsor viszont télleg nemtom miért közszolgálat...
A közszolgálat egyébként valami olyasmi, amikor olyan igényeket elégítünk ki, amelyre nem alakult ki fizetőképes kereslet, az igénylők száma, vagy anyagi helyzete miatt.

Ez adott esetben indokolt is lehet(ne), csak sajnos ma kis hazánkban ezzel (közszolgálat) is sokan takaróznak és vissza is élnek.
Jó, tudom hogy nincs 10 millió adófizető, azt csak költőileg írtam:)
A közszolgálat az valami olyasmi, ami nem létezik.
De igazad van, az államnak az valóban feladata, hogy pl. a nyuggereknek adjon valami adást, merthát rájuk szarik a kereskedelmi média. De talán lehetne ezt másképpen is csinálni, mint egy éve 25 millárdba kerülő monstrummal. Pl. DVD lejátszót minden nézőnek, aki hiányolná a Déli Élőt, vagy az Önök kértéket...nem kerülne annyia mint az MTV az tuti..
Persze, a Juszt műsor indokolt lehetne, nade állami pénzből ennyiért. Az index zugügyvéd blogján aki akarj ingyen elolvashatja.
Amit ma Magyarországon közszolgálatnak értenek, az valami olyasmi, ami többnyire senkit sem érdekel, és nem is szórakoztató. Ugyanaz, amit az MTV csinált a rendszerváltás előtt.
A Magyar Rádió már régen senkit sem érdekel.
Oké itt ez az új Petőfi, de aki anno hallgatta az EstFm-et meg a Tilost, az most csupán azért csodálkozik egy kissé, hogy erre minek adnak állami pénzt. Frekvenciát kellett volna az Estnek, és csinálja aki akarja, és ha tényleg olyan k**a jó, majd sokan hallgatják, és eltartja magát.
Így a Petőfi csak egy rakás szar.
Arpikam, higulnak a kommentek, mar hozzaszolni sem erdemes. Porkolj mar oda, kerlek szepen.
wynarsky1 2007.07.31. 08:39:02:
"Kedves Nick, köszönöm a definíciót, ezzel mondjuk ugyanolyan pontatlanul fogalmazol mint a médiatörvény..."

Ezt nem én fogalmaztam. A közszolgálatiságnak valóban ez a definíciója.

"Tudod Gregor Bernadett akármelyik vetkőzése óriási közérdeklődésre számíthat, közérthető. Akkor ez közszolgálat???"

Nem, mert nem tesz eleget mindhárom feltételnek.

"Mert a Kultúrházat pl. nem nézi 100000 ember, az akkor közszolgálat?"

Igen.

"A Kékfény és az Önök kérték az közszolgálat?A jóebédhez nóta az közszolgálat?"

A Kék Fény igen, a másik kettő nem.

"NINCS OLYAN HOGY KÖZSZOLGÁLAT, mint ahogyan nem létezik a köz sem amit sokan oly egységesnek vélnek."

Létezik, de tény, hogy nem egységes. Szomorú világ is lenne, ha az lenne.
Corry 2007.07.31. 08:59:30:
"Akkor tessék mondani, hogy a Borosbocskor is közszolgálat, vagy csak a Danubiusz kapuccsínó az?"

Kereskedelmi rádió reklámbevételekből fenntartott műsorai. Magas hallgatottsági adatok = nagy bevétel, alacsony hallgatottsági adatok = elenyésző bevétel -> műsor megszűnik, műsorvezető / szerkesztő kirúg, új műsor indul.

"És a Mindentudás Egyeteme meg nem az?"

De, feltétlenül.

"szvsz. nem azon a szinten közérthető ahol ma agyilag a magyar populáció áll"

Ettől függetlenül egyszerre felel meg a három kritériumnak.

"Cs. Kádárt nem ismerem, de nem értem miért éhségsztrájkol. Ha felkészült szakember, akkor előbb utóbb valamelyik rádió alkalmazni fogja."

Éppen azért hisztizik, mert belül nagyon jól tudja, hogy senki nem fogja alkalmazni. Pláne egy ilyen cirkusz után. Ha te lennél egy rádió tulajdonosa, alkalmaznád?
nick, akkor ezek szerint ismerem a médiatörvény szövegét,amiből persze nem derül ki mi a közszolgálat...Gregor Bernadett vetkőzése szerintem közszolgálat, az ország jelentős része kíváncsi rá, (tehát közérdeklődésre tarthat számot), közérdekű, (ezt nem tudom megindokolni, de ha a kékfény az..)és hát nagyon is közérthető...tehát ez igenis
közszolgálat
Aha, tehát a kultúrház közszolgálat.Az indoklásod tetszik főleg. Szerintem meg nem az, mert a kutyát nem érdekli, senkinek nem okoz örömet, és hát nincsenek benne olyan infók, amik nélkül megáll az élet. És ha valakinek igénye van rá, hát ballagjon el az újságosig, vagy hasonló fórumokra, vagy a netre. A Kultúrház úgy közszolgálat, mint a vetkőzés. Szerinted meg húszezer ember szerint igen, szerintem meg nem.
A Kékfény miért közszolgálat???A Fókusz miért nem az?(bár a kertévék ezeket a műsoraikat a közszolgálati vállalásaikba számítják az ORTT meg bólint, tehát igazad lehet.)
A közszolgálat létezhet éppenséggel, csak mondja meg nekem valaki, hogy mi az????
Az a közszolgálat amit pl. a hírversenyben a szabad piac megteremtett tudniillik, amíg a csatornáknak érdeke, hogy elsőként számoljanak be eseményekről, addig a disznóságok mindig kiderülnek.(Blikk és a képviselők költségtérítése pl.)
De ha létezik is közsz. azt az állam nem döntheti el, hogy mi az és mi nem. Főleg pedig anyagilag nem szponzorálhatja...
wynarsky1 2007.07.31. 09:31:56:
"... nincs olyan hogy közszolgálat, mert nem létezik a köz, amit szolgálnia kell."

Tévedsz.

"Különböző csoportok vannak, pl. a hörcsögtartók, vagy a lepkegyűjtők.
Mindenkit más érdekel."

Így van, ezek eredője a köz.

"A Mindentudás egyetemét pedig az Állambácsi, 10000000 ember adójából, noha 20000-et sem érdekel."

Ezt a nézettségi adatot konkrétan tudod, vagy csak hasból bemondtál egy számot?

"ÉS még mindig nem magyarázta el senki nekem, hogy mi az a közszolgálat...."

Rákérdeztél, megadtam a definíciót. Neked nem felelt meg. Ja, ha jobban tudod, akkor OK, csak akkor nem értem, miért kérdezel. :-)
wynarsky1 2007.07.31. 11:00:15:
"... ezek szerint ismerem a médiatörvény szövegét,amiből persze nem derül ki mi a közszolgálat..."

Én nem a magyar médiatörvényről beszéltem. Arról beszéltem, hogy mi a közszolgálatiság definíciója.

"Gregor Bernadett vetkőzése szerintem közszolgálat, az ország jelentős része kíváncsi rá, (tehát közérdeklődésre tarthat számot), közérdekű, (ezt nem tudom megindokolni, de ha a kékfény az..)és hát nagyon is közérthető...tehát ez igenis közszolgálat"

Nem közérdekű, tehát nem lehet nem közszolgálati. Ilyen egyszerű.

"Aha, tehát a kultúrház közszolgálat.Az indoklásod tetszik főleg."

Nem akartam ugyanazt ismételgetni; megfelel mindhárom kritériumnak.

"Szerintem meg nem az, mert a kutyát nem érdekli, senkinek nem okoz örömet, és hát nincsenek benne olyan infók, amik nélkül megáll az élet."

Ez is csak egy magánvélemény.

"A Kultúrház úgy közszolgálat, mint a vetkőzés. Szerinted meg húszezer ember szerint igen, szerintem meg nem."

Azért ezek a kérdések nem kilóra meg dekára dőlnek el. Nem úgy működik, hogy ha 19,999 embert érdekel valami, akkor még nem lehet közszolgálati műsort indítani nekik, ha pedig valaki hoz még egy embert, akkor már igen.

"A Kékfény miért közszolgálat???"

Lásd a definíciót.

"A közszolgálat létezhet éppenséggel, csak mondja meg nekem valaki, hogy mi az????"

LOL

"De ha létezik is közsz. azt az állam nem döntheti el, hogy mi az és mi nem."

Ideális esetben nem is döntötte / dönti el. Ne abból indulj ki, amit Abszurdisztánban látsz.

"Főleg pedig anyagilag nem szponzorálhatja..."

Nem az állam szponzorálja, hanem az adófizetők.
örülök,hogy érdekelnek ezek a kérdések,corydon:)kezdd ezzel:)
Diana Winstanley, Jean Woodall (ed): Ethical Issues in Contemporary Human Resource Management
amazonon megvan:)
nagyon furi dolgokat csinálnak az emberek, ha a kirugás fenyegeti őket.

pl hírtelen szocialisták lesznek vagy azt képzelik, hogy amit ők tettek azér minimum békenobeldíj vagy tiszti kereszt jár.
schultze,furi lehetsz te is ilyen helyzetben:)láttam már pár ilyet:(ez szakképzettséget igényel,kommunikációs érzéket például:)
A rádiós felfüggesztette éhségsztrájkját

Felfüggesztette egy hete kezdett éhségsztrájkját Cs. Kádár Péter, a Magyar Rádióból elbocsátott oktatásszervező. A volt rádiós a közmédium épülete előtti, mintegy fél tucat zenész és körülbelül ugyanennyi érdeklődő részvételével megtartott szolidaritási rendezvényen elmondta: azért döntött így, mert az akciója miatti stressz megrendítette édesanyja egészségi állapotát. (MTI)

Hali
Ha, már szóba került a közszolgálat:
"1996. évi I. törvény

a rádiózásról és televíziózásról

Értelmező rendelkezések
2. § E törvény alkalmazásában:
17. Közműsorszolgáltató: olyan műsorszolgáltató, amely az Országos Rádió és Televízió Testület által elfogadott saját műsorszolgáltatási szabályzat alapján műsorában többségében közszolgálati műsorszámokat szolgáltat.

18. Közszolgálati műsor: az a műsor, melyben a közszolgálati műsorszámok meghatározó szerepet játszanak, és amely a műsorszolgáltató vételkörzetében élő hallgatókat, nézőket rendszeresen tájékoztatja közérdeklődésre számot tartó kérdésekről.

19. Közszolgálati műsorszám: a műsorszolgáltató vételkörzetében (országos, körzeti, helyi) élő hallgatók, nézők tájékozódási, kulturális, állampolgári, életviteli szükségleteit, igényeit szolgáló műsorszám, így különösen:

a) a művészeti alkotás, az egyetemes, a magyar és a magyarországi nemzeti és etnikai kisebbségek kultúráját, valamint a magyarországi nemzeti és etnikai kisebbségek életét, a kisebbségi álláspontokat bemutató közlés,

b) oktatási, képzési célú ismeretek közzététele,

c) tudományos tevékenység és eredmények ismertetése,

d) a vallásszabadság megvalósulását szolgáló, valamint az egyházi és a hitéleti tevékenységet bemutató műsorok,

e) a gyermek- és ifjúsági műsorok, valamint a gyermekvédelem céljait szolgáló ismeretterjesztő, felvilágosító műsorok,

f) a mindennapi életvitelt segítő, az állampolgárok jogi és közéleti tájékozódását szolgáló, az egészséges életmódot, a környezetvédelmet, a természet- és tájvédelmet, a közbiztonságot, a közlekedésbiztonságot elősegítő ismeretek terjesztése,

g) az életkoruk, testi, szellemi vagy lelki állapotuk, társadalmi körülményeik következtében súlyosan hátrányos helyzetben lévő csoportok számára készített műsorszám,

h) a hírszolgáltatás.

20. Közszolgálati műsorszolgáltató: olyan műsorszolgáltató, amelynek működését közszolgálati műsorszolgáltatási szabályzat határozza meg, feladata többségében közszolgálati műsor szolgáltatása, fenntartása alapvetően közpénzekből történik, társadalmi felügyelet alatt áll, alapvető jogait és kötelességeit e törvény állapítja meg."

net.jogtar.hu/jr/gen/getdoc.cgi?docid=99600001.tv

Üdv Wendol
Wendol 2007.07.31. 12:18:37:

"1996. évi I. törvény"

Ismerni kell a körülményeket, ahogy összejött a magyar médiatörvény. Az akkori politikusok elsősorban arra koncentráltak, hogy a monolit média helyett többszereplős médiapiacot hozzanak létre. Mivel saját tapasztalataik nem voltak, megpróbáltak a különböző demokratikus országok médiatörvényeiből összeollózni egy a magyar viszonyokra alkalmazható anyagot. Megkíséreltek létrehozni egy olyan vegyes rendszert, amelyben a közmédiumok egyben piaci szereplők is, a kereskedelmi médiumok pedig közszolgálati tevékenységet is folytatnak.

"18. Közszolgálati műsor: az a műsor, melyben a közszolgálati műsorszámok meghatározó szerepet játszanak..."

LOL, nettó tautológia. Budapest, az Budapest. Ja, a krumplileves meg krumplileves. :-)
nick formerly known as max_headroom 2007.07.31. 12:40:32

"18. Közszolgálati műsor: az a műsor, melyben a közszolgálati műsorszámok meghatározó szerepet játszanak...

LOL, nettó tautológia. Budapest, az Budapest. Ja, a krumplileves meg krumplileves. :-)"

Először definiálja, hogy mi a közműsorszolgáltató (17-es pont). Utána, hogy mi a közszolgálati műsor (18-as pont). Végül pedig definiálja, hogy mi a közszolgálati műsorszám (19-es pont). Tehát nem értem mi a problémád.
Kedves nick,

újra elmondom az érveimet:
nincs olyan hogy közszolgálat, mert nem létezik az egységes köz, amit szolgálnia kell. A köz egy rendkívül heterogén, társadalom, amelynek különböző érdeklődésű csoportjai vannak. Van akit a Kultúrház érdekel, van akit Gregor Bernadett. Ezek között önkényesen határokat húzogatni nem lehet, hogy melyik köz és melyik nem köz.
Valóban létezne egyfajta közszolgálat, amely pl. felvilágosítani az embereket arról, hogy semmi sincs ingyen és hogy az államnak nem a pénzverdéből van pénze, de ez az oktatás feladata lenne elsősorban.
Azt sem vitatom, hogy vannak olyan műsorok, amelyeknek nem lenne akkora piaca, hogy bárki nekiálljon gyártani őket, ezeket viszont kár egy potenciálisan 10millió nézőt elérő tömegmédiumban sugározni.
A közszolgálat a kapitalizmusban a hozzáférhetőség biztosítása és nem más.
Ebben van az államnak felelőssége, nem pedig abban, hogy 50 milliárdokat dobáljon közszolgálat címén...
Te folyamatgosan a "kozszolgalat" kifejezesen lovagolsz, fogadd el, hogy ez ugyanolyan szleng, mint a szinten vitatott "komcsi" ;))))))
Mondjuk akkor azt, hogy "allami" media - abban tokeletesen igazad van, hogy tul sokba kerul, de azert letjogosultsaga ugyanugy van, mint barmely mas allami intezmenynek barmely mas orszagban. Nem hiszem ugyanis, hogy barmelyik nyugat-europai adofizeto anyazna amiatt, miert mennek az euroi a kozmedia finanszirozasara.
A közszolgálat éppen olyan, mint az ország érdeke, a magyar emberek képviselete, vagy a nemzeti érdek a belpolitikában.
Cs. Kádár kontár rádiós felfüggesztette éhségsztrájkját, ám az egyetemi tanárok folytatják, mert alacsony a fizetésük.

Meg a szegény családból származó hallgatók is "éhségsztrájkolnak", csak nem reklámozzák, mert a csóróság ciki ugye.

Csé elérte célját: tehetség híján is megkapta a maga 15 perc hírnevét.

Sztem igazán felvehetné a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége valami melóra. Ha már 2007-ben valaki még mindig nácikat lát a spájzban, csak megérdemel ennyit, nem?
Vagy nincs antifa szolidaritás, távárisi?
Na, azt hiszem jó irányba haladunk. A közszolgálat valami megfoghatatlan magasztos izé, amit senki nem tud definiálni. Legyen szleng.Jelentse azt, hogy állami média, és akkor helyben vagyunk:)
Azért lovagolok ezen, mert ha a köz szolgálálata éves szinten x milliárdba kerül(tömegmédiák) akkor én a magam részéről szívesen lemondanék róla, és a részemet narancslében kérném el az államtól.
Ezzel ugyanis védekezni szokás, hogy "jó, az állami média tényleg kurva sokba kerül, de az a közt szolgálja és ellenpont az igénytelen tömegmédiumokkal szemben..."
Hát nem az, ugyanolyan igénytelen és még unalmas is, plusz arra jó, hogy legyen hol eteni a komcsi :)))) és szittya haverokat, mikor ki van éppen kormányon. Meg kell szüntetni.Vagy médiatörvényt módosítani.Ez így nem mehet tovább.
És lenne létjogosultsága, de azt inkább a hozzáférhetőség biztosításában látom, mint abban, hogy műsorokat gyártunk, hogy párezer ember jól érezhesse maágt.Természetesen a párezer az hasraütésszerűen jött, nem állnak mögöttem komoly kutatások:)
>> www.freeweb.hu/cskadar/tvelnok.htm

Úrjézus...
már ezért a lapért - különösen a kikapcsolhatatlan general midi háttérzenéért - megérdemel minden sorscsapást, ami még érni fogja az életben.
Csak hogy a nagyságrend érzékelhető legyen:

"...Békéscsaba Megyei Jogú Város 2006. évi költségvetésének eredeti kiadási, illetve bevételi előirányzata 20.039.876 e Ft-nak felel meg, mely összeg az évközi módosítások hatására 11,7 %-kal növekedett és 22.393.386 e Ft-ra módosult....A Dr. Réthy Pál Kórház-Rendelőintézet költségvetésével együttesen..."
csak most neztem meg a honlapot, zsenialis ;))))
tipikusan az a szerencsetlenul erolkodo viccelodes...
a nagyobbik lanya viszont helyes
Ja igen, még valami:

Ez a gonosz törpe külsejű gonosz törpe (óriásdemokrata) még egy remek újítást is megvalósított: a Fiksz Rádió fórumaiban a beírások csak előzetes cenzúrázás után jelenhetnek meg (ha egyáltalán megjelenhetnek).

Nem véletlen, hogy a Fiksz Rádiót a honlapján csak dicsérik. Így könnyű...
>> a nagyobbik lanya viszont helyes...

Wehhhehehe, te szeretnél egy ilyen apóst?
miert, gyakran elszellemeskednenk egy uveg bor mellett
en alapvetoen birom az ilyen figurakat, mert viccesek, de nem mindig ugy, ahogy azok szeretnenek lenni
A pasas már nem éhségsztrájkol, egyébként is, kit érdekel?
nem a cskádár itten a lényeg, ő csak apró pó.
Tedd föl inkább a Vera néni fotóját. Szimpatikusabb arc.
Mert etől a pofától visítófrász tör az olvasóra.
sajnos róluk nincs képem. még a teljes nevükre sem emlékszem. hálátlan tanítvány vagyok.
Látod, milyen vagy...
Ejnye.
Elkeserítő, hogy hivatkoztok egy honlapra, ami évek óta lényegében nincs frissítve. De nem hivatkoztok a hippikről szóló írásra, pl. vagy az őszinteségről szólóról. Vagy a mesére sem. Én a Csé tanítványa voltam az idén. Bámulatosan sokat tud az internetes rádiózásról és a közösségi rádiózásról is. Az utóbbi két tankönyve ezekről szól. Ha bármelyik tanár hiányzott a tanfolyamról, élvezetes stílusban azonnal képes volt helyettesíteni. Tudom, kiket rúgott ki a FIKSZ-ből: alkoholistákat, lumpenértelmiségieket, felkészületlen hóhányókat. Matykó Károlyt, például. Aki azzal vádolja, hogy lopott, az mondja meg konkrétan: mikor, melyik pályázattal nem számolt el. A főnökeinek egyetlen panaszuk sem lehetett a munkájára, mert egy éven át, amíg a tanfolyamra jártunk, oda se tolták a képüket. A rádió mostani vezetőit nem érdekli, ki mihez ért, csak ha bárki megszólal, azonnal kirúgják őket. A Csé amióta az új vezetőség van, folyamatosan tépi a pofáját, és igenis kiállt a többiekért azelőtt is, hogy őt kirúgták volna. Nekünk elmondta már az év elején, hogy éhségsztrájkot fontolgat, mert ez így nem mehet tovább. akinek pedig nem tetszik, hogy valakinek az édesanyja élete fontosabb, mint a Magyar Rádió gyáva és sunyi munkatársai, az kapja be! A kirúgottak 80%-a 50 év fölötti. A létszámról pedig annyit, hogy ebben benne van a zenekar, az énekkar, a gyerekkar, a hagjáték-dramaturg, stb. Mit gondoltok, az MR archívumának feldolgozásához pl. hány ember hány évi munkája kéne? Rohadtak vagytok és igazságtalanok. A Csé nem önmagáért harcol, különben nem 49nm lenne a lakása.
Cs. úr nemcsak a fasizmus, hanem a prostitúció ellen is hősies küzdelmet folytat:
szoknyavadasz.hu/szoknyapressz/interjuk/cs.html
Éhes Lajos 2007.07.31. 20:05:21 "...ebben benne van a zenekar, az énekkar, a gyerekkar, a hagjáték-dramaturg, stb. Mit gondoltok, az MR archívumának feldolgozásához pl. hány ember hány évi munkája kéne? Rohadtak vagytok és igazságtalanok..."

Már megbocsássál Lajos, de sokan keményen megdolgoznak azokért a forintokért amiket adóba levonnak.
Így van. És ezekért a forintokért közszolgálati rádiót várnak közszolgálati funkciókkal, ami nem azonos két, hangszigeteletlen klozetból közvetített sláger- és reklámáradattal. Ha elolvasnád a Csé írásait a modern közszolgálati rádióról, akkor nem mondanád, hogy elavult, betokosodott, stb. Ő és társai azért nem kellenek, mert tudják, mi a rádió, lásd Vásárhelyi Mária írását az ÉS-ben.
FAcQlyás menyét 2007.07.30. 23:32:14

hat erre mit mondjak? erre is van igeny. nekem biztosan. nem vagyok a dumara kivancsi. ennyi. sok idot toltok kocsiban, de inkabb cdt hallgatok. (vagy petofi) kulfoldon mindenhol van ilyen jellegu ado. nalunk nem volt eddig. ha ugy tetszik ebben le vagyunk maradva.

ha erdekel nezd meg ezt:

MONTE CARLO:
- RMC2

ITALY:
- RMC2

SPAIN:
- Global Radio 96.5
- H Fm Ibiza
- Radio Univerdance

FRANCE:
- Groove Session
- Purelectro Radio

AUSTRIA:
- Play.Fm

SWITZERLAND:
- Dance4ever

GERMANY:
- Borgradio
- EnSonic
- Radio 42

HOLLAND:
- Excellent Fm
- ProFm
- Rising Flow Radio
- Vestingstad Fm

BELGIUM:
- Radio Bingo
- Top Radio

UK:
- Full House Radio
- Passion Radio
- SSRadio Uk
GREECE:
- Dance Radio
- Radio 1

CROATIA:
- Radio 057

ČESKA REPUBLIKA:
- DFR Radio

POLAND:
- Radio Stylo

ROMANIA:
- Radio DJ

RUSSIA:
- MB Dance Radio

MEXICO:
- Mas Music Fm

ARUBA DUTCH CARIBBEAN:
- Hit 94 Fm

ARGENTINA:
- Fm Beat 90.5
- Zero Fm

AUSTRALIA:
- Plastic Age
- Pulse Radio

SOUTH AFRICA:
- Sound Republic


valahogy Magyarorszag kimaradt...

mindenkinek bocs az OFFért.
Lajos: Ő és társai kb 2000 ember 30 évig ott voltak. Közben évi 25 milliárdért már alig hallgatta valaki a műsort. Mindenki nagy érték, óriási szakértő. Most amikor százával bocsátják el őket, mégis két kézzel kapaszkodnak az iróasztalukba. Ennyien akár saját rádiót is csinálhatnának. Ha bárki ebben az országban egy szinvonalas kabarét el tud késziteni milliomos lehet. Eszközöket, stúdiót lehet bérelni, szponzorokat lehet találni, pénzeket lehet pályázni. Hangmérnök ezek szerint már van. meg rendező is, Farkasházy. Én ezzel foglalkoznék a helyükben. Persze a vérszegény politikai erőlködés, meg a hahotából kikopizott szakállas viccek ehez nem elegendőek. Szerinted Hofi Géza mennyire lett volna kétségbeesve, ha elbocsájtják? Másnap teltház előtt szerepelt volna máshol. Persze én azt értem, hogy megviseli őket, hogy évtizedekig ment a belső seggnyalás egymásnak, hogy mindenki milyen szaktekintély, meg milyen nélkülözhetetlen, most meg kilökdösték őket az utcára. El kell dönteniük, hogy elmerülnek az önsajnálatba, vagy hajlandóak élesbe játszani. Állami mankó nélkül.
Ja még egyet, majdnem biztos vagyok benne, hogy a valóban tehetségesekről hallunk még, és akkor azt fogják mondani, hogy talán még szerencséjük is volt, hogy annak idején kirúgták őket, mert ez kényszeritette ki, hogy elkezdjenek önállóan, értelmesen, hatékonyan dolgozni, gondolkodni. A kevésbé tehetségeseknek marad a meki.
Wendol 2007.07.31. 12:58:12:
"Tehát nem értem mi a problémád."

Komolyan nem érted? Hogy lehet egy fogalmat önmagával definiálni?

Tegyük fel, valaki nem ismer téged, és utánad érdeklődik. Kérdése:

- Ki az a Wendol?

Ezt a választ kapja:
- Wendol az Wendol.

Mennyivel több információja van ezek után az illetőnek rólad? Egyetlen bittel sem, eddig teljesen értelmetlen volt a kommunikáció. Lehet, hogy később mást is megtud, ha kitartóan kérdez, de ez a rész felesleges volt.
A Csé egy hülye versenyképtelen a tudása. Elvei: a pornográfia a prostitúció marketingje, mint ilyen mindkettő tiltandó és üldözendő, a hevimetálosok drogoznak, az iwiw fasiszta, és mindenki hülye aki nem ő. Volt valami pedofil balhéja is pár éve, a Bulinet kapcsán, ha jól rémlik, és valami 15 éves csajjal csalta a szarul kereső 49 nm-es feleségét.

Ez a kisebbik baj. Ki fogja a jövőben alkalmazni? Elkésik munkából és kihivja a fókuszt, ha rászólnak? Elvágta magát örökre.
wynarsky1 2007.07.31. 13:12:17
"újra elmondom az érveimet:
nincs olyan hogy közszolgálat, mert nem létezik az egységes köz, amit szolgálnia kell. A köz egy rendkívül heterogén, társadalom, amelynek különböző érdeklődésű csoportjai vannak. Van akit a Kultúrház érdekel, van akit Gregor Bernadett."

Először is: ez nem érv, hanem vélemény, ami egy félreértésen alapul.
Másodszor azt kellene megértened, hogy senki sem a köz = egység gondolati vonalon akarja megvalósítani a közszolgálatiságot. Olyasmivel vitatkozol, amit senki sem állít.

Harmadszor: valóban léteznek a társadalomban különböző érdeklődési csoportok, de ezek nem minden esetben egymástól élesen elkülöníthető halmazok. Természetesen vannak, akik például a komolyzenét szeretik, mások meg a könnyűzenét, de olyanok is, akik mindkettőt. Ugyanakkor valószínűleg mindhárom csoportot érdekli az időjárásjelentés, vagy az aktuális hírek. Mindig vannak átfedések, átjárások az ilyen csoportok között.
A kisállatbarátok csoportja sem 24/7 kizárólagosan kisállatbarát, mert mondjuk közben természetjáró is.

"Ezek között önkényesen határokat húzogatni nem lehet, hogy melyik köz és melyik nem köz."

Senki nem is tesz ilyet. Te nem érted a dolog logikáját.

"Valóban létezne egyfajta közszolgálat, amely pl. felvilágosítani az embereket arról, hogy semmi sincs ingyen és hogy az államnak nem a pénzverdéből van pénze, de ez az oktatás feladata lenne elsősorban."

Igaz, elsősorban az oktatásé, de ezek vannak olyan fontos kérdések, hogy ne menjen feledésbe, így az ismétlésük közérdek. Tehát az ilyen jellegű információknak - különböző formákban - rendszeresen ismétlődniük kellene a közszolgálati csatornákon.

"Azt sem vitatom, hogy vannak olyan műsorok, amelyeknek nem lenne akkora piaca, hogy bárki nekiálljon gyártani őket, ezeket viszont kár egy potenciálisan 10millió nézőt elérő tömegmédiumban sugározni."

Hát hol sugározzák? Olyanban, amit nem tud mindenki elérni?

"A közszolgálat a kapitalizmusban a hozzáférhetőség biztosítása és nem más."

Kezdesz jó úton járni, meg lehet így is fogalmazni a dolgot. :-)

"Ebben van az államnak felelőssége, nem pedig abban, hogy 50 milliárdokat dobáljon közszolgálat címén..."

Ne keverd össze a rossz gyakorlatot az elvileg helyesen kijelölt célokkal.
wynarsky1 2007.07.31. 16:04:03:
"A közszolgálat valami megfoghatatlan magasztos izé, amit senki nem tud definiálni."

Senki nem tud definiálni ≠ én nem fogadom el.

"... ha a köz szolgálálata éves szinten x milliárdba kerül(tömegmédiák) akkor én a magam részéről szívesen lemondanék róla, és a részemet narancslében kérném el az államtól."

Lehet, hogy te így gondolkodsz, de ez nem változtat semmin, ezeket a kérdéseket nem egyéni vélemények alapján döntik el. A honvédséget sem fogják holnap leszerelni, mert én úgy vélem, hogy csak a pénzt viszi, de komoly veszélytől 10 percig nem tudná megvédeni az országot.

Továbbá olyan szó, hogy médiák, nincs. Az egyes száma a médium, a többes száma a média.

"... ugyanolyan igénytelen és még unalmas is, plusz arra jó, hogy legyen hol eteni a komcsi :)))) és szittya haverokat, mikor ki van éppen kormányon."

Ez valóban probléma, de azt látni kell, hogy nem a közszolgálati jellegből következik. A rendszerváltoztatás óta minden kormány első dolga volt, hogy rátegye a kezét a köztévére, elsősorban a Híradóra. A különbség legfeljebb csak a stílusban volt, ahogy ezt végigvitték. A hatásfok a nézettségi adatokkal mérhető, kedves magyar politikusok mégsem ébrednek fel.

"Vagy médiatörvényt módosítani."

Ezt más régóta kívánatos, de valahogy nem jön össze nekik.

"... lenne létjogosultsága, de azt inkább a hozzáférhetőség biztosításában látom, mint abban, hogy műsorokat gyártunk, hogy párezer ember jól érezhesse maágt."

Létezik olyan törekvés, hogy közvetlenül a közszolgálati műsorokat gyártók kapjanak támogatásokat, és ne egyes közmédiumok. Hozzátenném, hogy nagy különbség nem lesz, mert végül valahogy közvetíteni kell az információt, és az országos szinten nem kétfillléres játék. Sőt, a Duna tv esetében pl. a határokon túli magyarok elérése is fontos szempont, ami még megdobja a költségeket.

"Természetesen a párezer az hasraütésszerűen jött, nem állnak mögöttem komoly kutatások:)"

Ebben biztos voltam, ezért kérdeztem az előbb rá. :-)
"Ezt más régóta kívánatos" helyett "Ez már régóta kívánatos"
Mik ki nem derülnek.... Pedofil balhéja.... Nincs moderálva ez a fórum? Ide tényleg össze-vissza lehet írogatni mindenféle rágalmakat? Miért hülyeség, hogy a pornográfia a prostitúció marketingje? Kinek a seggét nyalta a Csé? Egyet mondjál, köcsög! A közszolgálat nem egy vagy két műsor. A zenei rádiók, amiket vki felsorolt, nem állami pénzből működnek. Előbb meg kéne tanulni olvasni, aztán írni, nálatok ez fordítva van. Az az érzésem, hogy irigykedtek, hogy valaki hajlandó mások és önmaga érdekeit a nevét is vállalva képviselni. Ti ehhez gyávák vagytok, sunyik, és aljasak, mint azok a rádiós vezetők, akik százaknak meg se köszönték a munkáját. Csak egyszer jöttetek volna el a tanfolyamra, Ujházy tanár úr, Jákó tanár úr, Vancsok tanár úr és a többiek órájára. Akkor tudnátok, mi a közszolgálati rádió, mennyi mindent kell tudnia egy hangmesternek a közszolgálati rádióban zenetörténetből, hangszerismeretből, hangjátékból, stb. Aztán azok döntöttek nagyon nagy tudású emberekről és zárták be az elektronikus stúdiót, akik azt se tudják, milyen hangszer a hárfa.
Megvan! megvan! Megvan a pedofil balhé! Kis köcsög, fordítva szopod a lovat! Tavaly a TV2 Teletextjén a társkereső rovatban pedofil hirdetések voltak. Ez ellen tiltakozott a Csé bácsi és a Fiksz egyesület. Azóta nincsenek ilyen hirdetések a TV2-n.
nick formerly known as max_headroom 2007.07.31. 23:28:28

Már ne haragudj, de ugye megy a szöveg értelmezés. Olvasd el még egyszer a 2007.07.31. 12:18:37 és a 2007.07.31. 12:58:12 beírásomat. Ne 1 mondatot vagy szót, az egészet.

Amúgy:
"- Ki az a Wendol?

Ezt a választ kapja:
- Wendol az Wendol."

Helyesen igy:
- Ki az a Wendol?

-Wendol az aki Wendolosan viselkedik.
-Wendolosan viselkedik, aki...

Érted?
Zsír: Mikor volt 25 milliárd a Magyar Rádió költségvetése? Másrészt a Rádió költségvetésének (ami sokkal kisebb, mint 25 milliárd) a fele a sugárzási díj. Ezt kapja az Antenna Hungária, például azért, hogy a solti Kossuth adó középhullámon a Sokol rádiós nyuggereket is elérje. Csé bácsinak volt egy ötlete 15 évvel ezelőtt, hogy minden magyar kapjon ingyen urh-sávos rádiót, és akkor nem kell Soltra pocsékolni a zsét. Egy év alatt megtérül.
G. Lóczi: Van arra bizonyíték, hogy a Csé bácsi a saját rádióját jelentette föl? Vagy csak rágalmazol? Ha a Csé bácsi 100 embert rúgott volna ki, akkor a Fiksz nagyon sok emberrel dolgozott volna. Hová tűnt ez a száz ember, picinyem?
Cs Kádár meg Kalmár Gabriella beszélgetős műsora a Fiksz rádióban hihetetlenül szar, kritikán aluli volt, amikor egyszer-kétszer belehallgattam. Csoda, hogy ilyen nívótlan baromság ennyi ideig fenn tud maradni. Ki pénzeli?! Honnan van erre keret?!
Már ideje volt, ami nem megy, az nem megy. Romantikából meg ne tartsuk már életben...

Egyébként is ez az éhségsztrájkolósdi nagy divat mostanság, majd kajál a sötétben, amikor nem látja senki, így készülnek a hónapokig éhségsztrájkolók.
A neten sok rádiót lehet hallgatni, Bartók, Petőfi, Kossuth, Sláger stb.:
www.i-fm.hu
Nem lehetne kicsit arnyalni ezt a CsKP kepet? Nem szeretem az ilyen "anyatigris modon vedo vs. tulzoan negativ", szelsosegesen elfogult parviadalokat. Egyik szerint pedofil tolvaj, a masik meg isteniti - hagyjuk mar az indulat szulte hozzaszolasokat
RE: Füle Gábor

A Bartók a neten is hallgatható a radio.hu főoldalán a "Szól a Bartók"-ra kattintva.
Emberek, vigyázni, Éhes Lajos maga Cs. Kádár Péter.

Mellesleg a lumpenértelmiségi Matykó Károly az ELTE óraadó tanára, és a Magyar Rádió riportere volt addig, amíg Cs. Kádár Péter ki nem rúgatta.
Egyébként meg az, hogy csalta a 49 nm-es nejét fűvel-fával, nem volt titok a Fiksz Rádió berkeiben, ő maga dicsekedett ezzel stábüléseken. Olyankor ugye nem érdekelte, hogy van 3 gyereke meg a felesége.

Csé bizony kirúgott ennyi embert. Tömegesen először a fél rádiót (kb. 40 főt) 1997 elején, utána felvette boldog-boldogtalant az utcáról, hogy legyen, aki műsort készít, majd a 2003. november 7-i (remélem, figyeled a dátumot, a nagy elődök példája, ugye) puccs után még egy csomót. Hogy előbbiekkel mi lett, nem tudni, szétszóródtak, akiket ismerek közülük, azok nem rádióznak. Utóbbiak jó része csinált egy új rádiót Fúzió Rádió néven (más részük meg átment a Civil Rádióba), ami hallható az éterben a 93,5 MHz-en. Ez ellen Cs. Kádár minden erejével fellépett valami "Ne adjuk a gazemberek kezébe az étert" című plakátokkal is, mivel a Fúzió Rádió elnöke egy összezördülésük alkalmával kicsit megrázta, amit Csé súlyos testi sértésnek vett, és feljelentette.
Mint ahogy feljelentette a rádió egyik munkatársát is a _munkahelyén_, ami mondjuk balszerencséjére egy koreai cég, ahol kapásból kiröhögték Csé bácsit.
Mellesleg a Fiksz nagyon sok emberrel dolgozott, volt ugye 72 órányi adás/hét, és egy műsorvezető általában 1, ritkán 2 órát vitt, viszont sok műsort több műsorvezető készítet, volt olyan műsor (Kézigránát kell), amit a rádió honlapja szerint 9-en vezettek. Heti 1 órában.
Egyébként a 2003-as kirúgások legfőbb oka az volt, hogy többen megkérdezték Csét, hogy "hol a pénz?", amire nem tudott válaszolni.

Mellesleg egy rádió vezetőjének nem kell tudnia, milyen hangser a hárfa. Nem ezért fizetik.
Balance Of Power 2007.08.01. 10:32:49

Nem lehet árnyalni.
Egy ember, aki okos, de végtelenül aljas és rosszindulatú, aki a saját anyját is feljelentené egy pohár vízért. Hozzá képest a Jobbik feljelentőbrigádja jóindulatú, csupaszív, segítőkész úttörőraj.
Nem tisztem Cs. Kádárt védeni, nincs is rá okom. De az nagyon tanulságos mennyi sok baromi okos ember van, akinek azonnal megmásíthatatlan véleménye alakul ki egy témáról, mi több egy emberről gyakorlatilag 0 információ alapján, anélkül, hogy ismernék az érintettet, illetve a helyzetet amiről szó van, no meg anélkül, hogy valaha is legalább látták volna belülről az MR-t, és tudnák, hogy milyen különbség van akár szervezetileg, akár műsorkészítésileg, akár műszakilag egy közszolgálati és egy kerrádió között.

Tudjátok, nagyon nehéz ellenünk egymás mellett, egymással, amikor mindenki ezt a "kurvaokos vagyok, megmondom a tutit, és lealázok mindenkit" szerepet játsza. Persze lehet, hogy ez a játszótér erre való...
1általán nem biztos, hogy nem a kommentelők nem láttak belülről rádiót belülről Fedup Sári. A fene nagy tolerancia nevében azonnal kurva nagy előítélettel indít: csak hülye outsider írogat itt, de újságíró, író, kommunikációs nem lehet köztük.

Hát lehet.

És a másik, bár utálom magam ismételni: hivatásos nácivadászok, hivatásos feljelentők és hivatásos egzisztenciális zsarolók menjenek a rákba, ne a közszolgálatiba.

Persze biztos valami titkos fasiszta világösszeesküvés áldozata, mert feljelentette az iwiwet Adolf adatlapja miatt.

Gyurcsány (a politikai-Gyurcsok) banánnépköztársaságában nehogymá egy ilyen szélsőbalos aktivista vernyákolásán siránkozzunk már bazmeg.

Eszem faszom megáll, mint Lukasenkánál, ott tartunk. Ez a faszkalap SZELLEMI REEBISZES, ez a Cs. Kádár menjen magándetektívnek, az illik a jelleméhez, ami nem nevezhető "rómainak" ugyebár.

TITKOSSZOLGÁNAK NE, MERT AHHOZ TÚL PITI.

rokica: nem vok tanar, de eleg jol beszelek oroszul, ugyhogy lehet, hogy meg tudunk allapodni meltanyos aron.
fikusz: igen a csekadar tenyleg ket hullamban tomegeket rugott ki, foleg a leglelkesebbeket, akik az atlagnal tobb idot szenteltek a radiora es sokan kezdetektol benne voltak es valoban tobb tucatra rugott ezek szama, mert a heti 72 oras adast valoban 1-2 orankent mas csapat muvelte.
egyebkent kb fele harmada hallgathato volt az adasnak, amit csak a tilos uberelt a maga kb 50 szazalekban hallgathato musoraival. persze az volt a szep, amikor nem kellett csavargatni a hullamhossz gombot, ugy lehetett 3 kulonbozo stilusu radiot hallgatni. a civilnek viszont jot tett vegso soron, hogy csekadar odauldozte a legjobb embereit. a tilos brigadja akkor cseszte el eloszor a sajat radiojat, amikor nem ment bele az osztott frekvencia folytatasaba. kar ertuk, de mindegy is, ez tortenelem. amugy a cse nem hiszem, hogy kulonbozne barki nyugdij elott allotol - barki megzakkanna, ha par evvel a nyugdijazasa elott kiraknak. az ehsegsztrajk persze komikus. az antifasizmussal meg talan az a gond, hogy ma mar nem divat harcos anti-akarminek lenni (tgm is ezzel a hibaval assa ala magat olykor), valami pozitiv ertek hitelesbb lenne.
nehez lenne ervelni amellett, hogy pont ot tartsa mar el az allami radio kegyelemkenyeren, bar tudhato, hogy az elmult 15 ev allami ceges leepiteseit mindenutt lehetoseg szerint korai nyugdijazassal enyhitettek, reszben ezert van gaz a nyugdijkasszaval, de nem ez az erdekes, hanem hogy arpi a kovetkezo postjaban (banankoztarsasag) miert vesz elo egy olyan temat, amit par honapja mar kb ugyanigy megirt?
Kicsit ne szakadjunk el a tényektől! Az első "hullámban", ahogy ezt a FIKSZ Rádió történetéről szóló kiadványban is olvashatjátok, két ember lett kirúgva (se nem 100, se nem 40), 2003-ban pedig 12. Összesen. Akit a Csé bácsi feljelentett súlyos testi sértés okán, azt a bíróság jogerősen bűnösnek is találta. Nem azért, mert Csé bácsinak olyan kedve volt, hanem mert egy bordatörés súlyos testi sértésnek minősül. Még ha Muka Lászlónak is hívják a faszit. Őt rágalmazásért is elítélte jogerősen a bíróság. Hol hallható a Fúzió Rádió? Hány hallgatója van? Erre a hallgatóra mennyi pénzt kap? Állami pénzt is? Kérdeztem már, Milyen pénzzel nem tudott Csé bácsi elszámolni? Indult ellene eljárás, vagy csak a pofád nagy, és rágalmazol, köcsögagyú?
noha worluk jellemzese talalo, ne feledjuk az osszehesonlitasnal, hogy a cs altal kirugottak nem penzert dolgoztak a fikuszban, hanem hobbibol csinaltak az adast, ugyhogy szamukra a kirugas csak erzelmi terhet jelentett, nem anyagit. az persze ettol teny marad, hogy bunko volt veluk. de szerintem meg egy olyan emberrel szemben, aki annyira megszolgalt erte, mint cs, sem emberi olyan hangon nyilatkozni, mint itt elottem antikrisztian nevu ize teszi.
ehes lajos arra akart utalni, hogy a tobb tucat ember a kirugottakkal szolidaritasbol egyutt tavozokat is szamitva jon ossze. ehes lajos persze nem tud a 97es es 2004es tisztogatasrol, sem masrol, amit "G. Lóci 2007.07.30. 21:25:22 " megemlitett, de ez a szohasznalatabol itelve nem meglepo. meg azt sem hiszem, hogy tud kessel villaval enni.
forrest dumb: az a varadi julia nem tom ki, de a farkashazy egyertelmuen tehetsegtelen, ez a hocipot olvasva, vagy a hetihetet nezve is kiderul. persze ez nem baj, van nala nyilvan tehetsegtelenebb is, de nem is o az eszmenyi peldakep akire hivatkozni erdemes.
corydon: "normalis orszagban" a munkavallalo gondolt a jovore es tovabbkepezte magat: normalis orszagban a munkaado kepezi/teti tovabb a dolgozojat egyreszt, masreszt meg mikor volt itt "normalis orszag" az esszerusegnek megfeleloen mukodo intezmenyekkel?
tovabba egy kis onellentmondas:
Corydon 2007.07.30. 10:32:24
" 28 éves vagyok,... Unalmas, vontatott műsor volt, ugyanazokkal a szignálokkal 30 éve. "
don rigoberto: az orosztanar valszeg azert hasznalt orosz nevet az oran, amiert az angoltanar "miss sylvia"nak nevezte magat. vagy amiert a nemet tanar frau ilonkanak.
Wendol 2007.08.01. 06:35:27:
"Helyesen igy:
- Ki az a Wendol?
-Wendol az aki Wendolosan viselkedik.
-Wendolosan viselkedik, aki...
Érted?"

Eddig is értettem. Önmagával magyarázni egy szót tautológia, akkor is, ha esetleg valamilyen rag van a végén. Felesleges ezt csűrni-csavarni.
"Wendol az aki Wendolosan viselkedik." - ennek az információértéke ugyancsak zéró.

Egyébként pedig a törvény idézett mondatát kommentáltam, hogy utána milyen magyarázat van, az más lapra tartozik. Érted?
Fedup Sári 2007.08.01. 18:16:41

Tudod Sári, berontottál ide, páros lábbal berúgva az ajtót, leminősítve mindenkit, egyetlen használható érv nélkül. Milyen alapon várod el, hogy ezek után csak egy kicsit is komolyan vegyünk?
Éhes Lajos 2007.08.01. 21:23:48

Bemutatom Cs. Kádár Pétert, a lelkes kommunista párttitkárt. Bizony, ő ír itt Éhes Lajos néven.
Ha Ehes Lajos=CSKP, akkor lesz szives ezt felvallalni.
Ha meg nem egyertelmuen o az, akkor meg ne b@sztassuk (bar ezt a szelsosegesen elfogult magatartast sem ertem EL reszerol)
Nekem megvan a Diszkónika c. könyv! (Illetve az előző élettársam ellopta, amikor szétköltöztünk, de megvolt!)
Tótawé!
Iszonyat szánalmas ez az egész, amit Te csinálsz és képviselsz! Nagyon könnyű lefikázni bárkit, aki nincsen Veled szemtől szemben, ugyanakkor könnyű cinikusan életvezetési tanácsadást tartani olyanoknak mint ez a Cs-csóka! Könnyű, csak mondjuk belegondolhatnál abba is,hogy lehet , majd eljön az az idő is, amikor nem lesz szükség szemüveges, cinikus, elcseszett budapesti értelmiségiekre, akik mindent szétfikáznak . Akkor majd téged is szépen kirúgnak, aztán majd beszarsz, mert nem lesz valami nagy perspektíva előtted. Amúgy Te sem vagy valami nagy profi, a Rajner M. egyszer már szétszedett, minden sorodat cáfolta , talán Nagy Imre volt a téma a 168.órában. Történészként szarrá szedett egy olyan terepen, ahol ő jobb volt sokkal mint Te! Fikázhatna Ő is Téged, blogolhatna is Rólad!
Amúgy még csak annyit akarok Neked mondani, amit Ford Ferlain mond koccintáskor!
kovácskenek

Kifogásolod a hangot, ahogy gyászba borult sajnálkozás helyett fikázom a kirúgottat.

Tudod, marha sok tehetséges újságírót vágtak ki az elmúlt évek során Cs. Kovács antifasiszta, szoci komisszár elvtársai a közszolgálatból.

Nem szakmai, hanem politikai alapon.

Ők nem éhségsztrájkoltak. Nem szoktak feljelenteni senkit, mert azt prolitempónak tartják. Nem mutogatnak, nem mocskolódnak. Csak szakvégzettségük, tudásuk és tartásuk van, és emberi fizimiskájuk.
Megismétlem: foglalkoztassa Cs. Kádárt egy, az adófizetők pénzén élősködő antifa komcsi egyesület, alapítvány. Asszem ebben az alapítványosdiban, kutatóintézetesdiben igen jól teljesít közpénzek rovására a baloldal. (A jobboldal zöme inkább templomba jár imádkozni, azt hiszik ezek a kretének, ha térden csúsznak, akkor nyernek. Pedig többet ér, ha a holdudvart elnyomják frankó állásba, amíg ellenzékben vannak. Ugyan ki vállal hivatalt, ha a jobboldal nyer eccer? Egyenleg: 4 év meló+utána 8 év munkanélküliség=nem égetem magam a politikával.

Ceterum censeo Karthaginem esse delendam.

Miklo Velkának

Tóta W.-nek az a dolga, hogy lehetőleg mindent lefikázzon. Remélem nem jön el az az idő, amikor nem teheti meg szabadon (bárki).

Rajner M. valójában Rainer M.-nek írja a nevét.

Az újságíró, itt konkrétan Tóta W. nem face to face anyáz, ezt kifogásolod. Eredeti érv, és életszerű "hiányosságot" kérsz számon.

A pincér nem ismeri tojást adó tyúkot, a tv bemondók pedig - elképesztő módon - csupa ismeretlen emberről merészelnek beszélni. Hát nem fura?

A miniszterelnök (előkelő cím egy ilyen kabócának) pedig milliárdokkal játszik, és ismeretlen milliók sorsa felett dönt.

Nahát.

És egyáltalán: hogy mer írni az újságíró? Mit képzel magáról?
Antikrisztiánnak!

Jose Ortega y Gasset írta A tömegek lázadásában, hogy a társadalom egyik legértéktelenebb "tagja" a cinikus, ugyanis a cinizmus az csak rombol, sohasem épít! Ezt vallom én is, és ezért nem tetszik nekem az a fajta újságírás, amit Tótawé képvisel,mert ő szinte senkiben(gondolom csak saját magában ) nem lát értékeket.

Azzal nincsen bajom, ha valaki egy adott helyzetben megmondja, leírja véleményét, és mondjuk az a vélemény adott esetben fikázó. Viszont azzal szerintem baj lehet valahol, aki csak és kizárólag fikázik!
A szemtől szemben dolog azért került bele mondandómba, mert egyszer volt alkalmam látni a nagy szétfikázót egy politikai vitaműsorban behúzott farokkal ücsörögni és éppen nem alázni, mert akit alázni lehetett volna, az vele szemben ült! ezért...
Rainer M. az jogos, elírtam!

Miklo Vekának

José Ortega y Gassetnak talán igaza is volt a cinikus emberekkel kapcsolatban. (Én is kedvelem az írásait.) Amúgy gyorsan teszem hozzá: műveken keresztül bajos megítélni az emberi jellemet, pláne ha hivatásszerűen űzi valaki a firkálást. Napi munka ez is, nem kell vérkomolyan venni.

Magam inkább az egészséges szkepszist tartom a gondolkodás, morfondírozás és filózás alapjának, s a határok néha elmosódnak.(szkepszis és cinizmus).

Ha olyat akarok olvasni, ami nem cinikus, értékorientált és töprengős, akkor esszéket olvasok, nem blogot. Ha irodalmi szintű szúrós szóra vágyom, pamfletet olvasok. Remek hazai művelői akadtak. (Szabó Dezső) De ha a mai világ miatt akarom tépni a ahajam, akkor blogot olvasok, efféle blogpublit, és jót is szoktam rajta röhögni.

Néha tetszik, néha nem.

Szükség van az ilyen virtuális Hyde Parkra. Ha nem fikázna, nem ez lenne a 341-edik komment. Amúgy, így jobban kifejtve nézeteidet persze érthetőbb az álláspontod. Nincs is vele semmi baj, ha nem a sajtószabadság rovására megy valami, mert éltem olyan korban, ahol sok mindent nem lehetett, s minden unalmasan 1szólamú volt.

nick formerly known as max_headroom 2007.07.30. 22:25:31
Amatőrfilmes 2007.07.30. 21:43:40:
"Az egyik műsor üvölt, a másikat alíg hallani, reklámok bömbölnek. Semmi nincs összeszintezve..."

"Khm, szóval ez úgy működik, hogy a reklámok hanganyagát erősen kompresszálják, ami megnöveli a relatív hangerőérzetet (ezáltal a hallgató önkéntelenül is felkapja a fejét, odafigyel), de a szint valójában nem változik."

Érdekes módon ezt az állítást ker.tv-ken rádiókon hangoztatják leginkább.
Pedig hazudnak, de minimum füllentenek.
Nem mindenki amatőr, és nem csak kínai piacos eszközök vannak rendelkezésre állva. Beszélhetünk dinamika-kompresszióról, de a kivezérlésjelző műszerrel ellátott felvevőberendezés is úgy "hallja", hohgy ordít a filmek között, vagy a vágott elejű-végű "slágerek" között a reklám.
Többek közt ezért is tértem vissza a Petőfihez, mert ugyan a winchesterről/digitális hordozóról szolgáltatott zene minősége hagy némi kívánnivalót maga után, de legalább nem kell a kocsiban a hangerőgombot nyomkodni állandóan.
Az 50-esek elhelyezkedéséhez csak annyit:
Azok a 20-30 évesek, akiknek az öregebbek útban vannak, gondoljanak a szüleikre.
2-3 próbálkozása volt a kormányoknak, hogy több gyerek legyen. Ez nem több munkaerő, hanem több munkanélküli jelenleg.
Már 40 évesen is problémás volt újra elhelyezkedni egy leépítés után (minő véletlen, akkor épp más oldal volt kormányon), egy "nyugdíjas állás"-ból.
Pedig van pár szakma a kezemben, de nagy részükben ifjú titánok tevékenykednek.
Álláshirdetés:
Egyetemet/főiskolát végzett, fiatal távközlési szakembert keresünk 5 év xxx szakmai gyakorlattal, kovácspisti névre hallgasson.
Természetesen kovácspistin kívül nem volt alkalmas személy, hiszen a keresett szakmát 3 éve oktatták az országban, akik értettek hozzá, bőven felette voltak a 30-nak, és nem feltétlen a fősuli padjaiban szerezték a kellő tudást.
Ezt bírom Magyarországban, ezt a normatívságot. Mindenkinek jár a megélhetés.
Béna vagy? Kipótoljuk!!
Szar helyen van a boltod, nem megy? Kipótoljuk!
Nem akarsz locsolni nyáron és elszárad a vetés? Kipótoljuk!
Nem akarnak visszavenni a munkahelyedre mert megszűnik/átszervezik? Nem pótolják ki??
Tiltakozz, vonulj fel, lengess zászlót.
süti beállítások módosítása