W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Zsákos bácsi

2007.07.11. 04:30 Tóta W. Árpád

Van még egy jubileumunk a hétre. Épp két hónapja ül előzetesben Tomcat.

Autoriter nagypapáknak ebben nem tűnne fel semmi különös. Kereste a bajt, ugye. Pimaszkodott. Rossz volt, hát most megkapja a magáét. Jól kell viselkedni, kisfiam, és akkor majd nem visz el a zsákos bácsi.

Remélem, Magyarország nem az autoriter nagypapák logikája szerint működik.

Vicces, de Tomcat saját értékrendje szerint sincs itt semmi gond. Akinek nem tetszik a pofája, azt fejbe lehet rúgni az erősebb jogán – így írt és így élt. „Igazam van, mert különben beverem az arcod.” Az ő Magyarországán jóval ártalmatlanabb kihágásokért is börtön járna, ha nem akasztás. Az az apró bibi csúszott csak be, hogy a broki másik végére került – de az álma megvalósulni látszik: aki szemtelen, pláne provokál, azzal kibaszunk, a jogait meg leszarjuk.

Remélem, hogy Magyarország nem az ő logikája szerint működik, és nem is fog soha. De a remény halványul. Ugyanis a másik út a törvény előtti egyenlőség, és a jogszerű elbánás - és az sehol sincs ebben az ügyben.

Nullum crimen


A hivatalos indoklások egyszerűen nem állnak meg. A pluszban előhalászott bűnügyek nem léteznek. Nem készült bomba, nem voltak meg hozzá a kellékek, legfeljebb füstgyertyára volt elég, amit ez a három forradalmár összehordott – és közülük kettő, köztük a lakás tulajdonosa, rég szabadlábon van. Mellesleg a füstölő legális, azért pedig nem lehet lecsukni senkit, mert szerintünk ezt meg azt akarta. Még akkor se, ha minden bizonnyal úgy igaz.

Elévült már, és különben sem voltam akkor még büntethető, de ennél a bűzbombánál sokkal brizánsabb elegyeket kotyvasztottam én valaha; többek közt gyufák szorgalmas hámozásával.

Illetve… elévült? Nem büntethető? De vajon kérdeznek-e ezek, mielőtt lőnek?

Guantanamo és az ahhoz hasonló jogsértések fölött szokos arról mélázni, ahogy a terroristák, ha nem is pont a terveik szerint, de célt érnek. A demokráciákba beszivárog a diktatúra, és az apróbb-nagyobb részletekből kirajzolódik egy épp olyan igazságtalan és brutális rendszer, mint amilyet a demokrácia ellenségei hirdetnek. Egy darabig nem is zavaró, mert úgyis csak a rosszakat viszi el a zsákos bácsi. Aztán egyszer csak kinyílik a zsák szája, és olyanokat kezd beszélni, hogy neki igaza van, mert különben beveri az arcod.

Vádemelés és tárgyalás, vagy szabadláb. Stopper indul.

Különben a végén neki lesz igaza.
Eroica I.
Eroica II.


Címkék: zavargás

398 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr22115769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Első - ki Korán kel, ugyebár...
Kettő - csip Kebo kor, vessző...
majdnem egyetertek.
tomcat lelekrajza szerintem azert bonyolultabb.
Ahaha, azert remelem majd 20 ev mulva raternek az ugyere, de addig nem baj, ha racs mogott van a szentem. Wehehe, remelem szedegeti a szappant szorgosan :>

Najo, azt el kell ismernem, hogy a bacsfi vs. lilavibri az jo otlet volt :))))
Néha (egyre gyakrabban) úgy érzem, nekem is nevetnem kell a törvényességeken és demokratikus jognak álcázott igazságtalanságokon. Amikor pl. a főnökömnek az sem jó, ha fehér, az sem, ha fekete, a többi szín és árnyalat meg egyszerűen nem létezik. Már elnézést a kifejezésért, faszalog. És élvezi. Ilyenkor érzem úgy, nem ártana beveretni a pofáját. Jelentkező lenne rá bőven. Pedig eddig szelídnek hittem magam. Ám betelt a pohár. Nem véd meg senki, hát majd én magam. Nem védelem ez, puszta kielégülés. Úgy gondolom, jólesne.
furcsa, hogy szükségtelenül mennyit lehet ülni előzetesben.
asszem jó lesz vigyázni. ne packázzatok a zsákos emberrel!
jahm, kerem!

h a demokracia nem fenekig tejfel?
ez sztem egyetlen a pelenkat kinott embernek sem kellene, h ujdonsag legyen..

az, h a magyar demokracia kulonosen "ingatag" (labujjkoromig sem tejfel), azt naponta tapasztalni. azert hadd ne haborodjak fel sem jogosan, sem jogtalanul, sem empatiat mimelve, sem erzeketlenul, ha egy ilyen vezerfasznak csorbulnak a jogai. tudnek meg sorolni a parlamentbol neveket, akiknel csorbulhatna...

elvi szinten valoban gebasz, es "artatlan" (mar ha letezik ilyen) emberekkel is megtortenhet hasonlo, ez szomoru.
de ebben a konkret ugyben en is azt mondom, h vonjak ki a forgalombol amig csak lehet, es nem erdekel, h milyen hulye urugyeket talalnak hozza
Nem értem pontosan hogyan is sérültek P.T. jogai?

Ha jól tudom, akkor az eljárás még tart, az előzetes letartóztatását az illetékes bíróság rendelte el azért, mert joggal lehet tartani attól, hogy kivonja magát a büntető eljárás(ok) alól ami ugye több is folyik ellene.

Mi is a probléma?
Jogsérelem akkor következne be, ha valamilyen koncepció alapján már jogerősen elitélték volna ártatlanul. Ez még nem következett be, ha pedig bekövetkezik annak talán maga P.T. örülne a legjobban, mert olyan pert akasztana az állam nyakába amilyet még nem láttunk :-)

Szerintem No Para!
1989-ben kis magyar zászlókat osztogattam a március 15-i ünnepségen. A Pártbizottság fotósa meg is örökített bennünket. Kiváltottam a vállalkozóit, nem "maszekoltam" a meló után. Komolyan hittem, hogy demokráciát építünk.

Ma már csak túlélni akarok, s némi örömet a hétköznapokban. Gyermekemet úgy nevelem, hogy majdan képes legyen kitelepülni innen.

Nagyon szomorú.
Mo kamudemokracia.

minden demokratikus "kellek" megvan, csak nem a demokratikus elvek szerint mukodik.
a birosag/rendorseg nalunk kozvetiti a nepakaratot. kb. mint egy betanitott majom, ami ele odateszik naponta a kozvelemenykutatasok eredmenyeit. (lasd mori ugy)
persze ertem en miert van igy: megszoktak, hogy az elvtarsak megmondjak nekik elore ki bunos, most meg keresnek demokratikusabbnak tuno gazdát: és a csőcselék hangját találták meg.
Mert tomcicát sem tudjuk a helyén kezelni.

Cigányokkal viccelsz? Szegregálsz. Zsidókkal viccelsz? Kirekesztesz. Melegekkel viccelsz? Közösség ellen izgatsz.
Szegényekkel viccelsz? Bunkó vagy.
Magadon, és a hasonlókon nevetsz? Azt nem érti senki.

Oké, Tomcat humorán nem tudok nevetgélni. De egyértelmű a hatósági hozzáállás:
Van ez az idiotisztikus jegyeket mutató ember. Neki az a jó, ha provokálhat. Lehet, hogy hiszi is amit mond, de a lényeg, hogy Bácsfi Dianához hasonlóan őt is egyszerűen körbe kéne állnia az országnak és hangosan hahotáni. Ez számára sértő lenne. Lehet, hogy újabb faszságokra ösztönözné (a számára kínzóan bunkó társadalom ellen). De most, eddig csak annyi történt, hogy Tomcat poénokat gyártott a haverjainak, megpróbált beparáztatni néhány embert, mire a hatóságok úgy gondolták: vágjuk kóterba, addig sincs szem előtt.
Pedig nem kis emberek mondták korábban, hogy mindenkinek joga van hülyének lenni.

Dervenkál
"puszta kielégülés. Úgy gondolom, jólesne." ;)

Gyufafejek? Hmm, kálium-klorát a régi szép idők :)
Ha igaz, amit az újságok írtak, akkor ezek az anyagok azért nem annyira ártalmatlanok. Láttam már aluminium termitet, és brutális pusztításra képes. Ez nem a gyufafej súlycsoport. Az más kérdés, hogy marha nehéz begyújtani. Magnézium szalagot tudtommal nem találtak.

"furcsa, hogy szükségtelenül mennyit lehet ülni előzetesben.
asszem jó lesz vigyázni. ne packázzatok a zsákos emberrel!"
Érdekes volt Tasnádi esete is. Nem azért, mert nem bűnöző, mert az. Csupán úgy tartották előzetesben és időnként megvádolták valamivel, de egyik vád sem állt meg. Külön érdekesség, hogy az egyik vád, az elkövetés idején még nem is létezett, mint bűncselekmény.
Megint más eset Kayser Ede, akinél csupán az az enyhítő körülmény , hogy sok más bűncselekmény miatt amúgy is ülne...
Úgy tünik, hogy időnként a rendőrség rászáll valakire és mindent megpróbál a nyakába varrni. Mintha csak a statisztika kedvéért dolgozna.

"Ez még nem következett be, ha pedig bekövetkezik annak talán maga P.T. örülne a legjobban"
És mártírkodhatna, hogy ő politikai elítélt.

"Bácsfi Dianához hasonlóan őt is egyszerűen körbe kéne állnia az országnak és hangosan hahotáni."
Ez igaz, de Tomcat kezdett erőszakossá válni. Ami még rosszabb, bár önmagában nem büntethető, hogy példaképpé is.
Itélet:Életfogytiglan-előzetes. Indoklás.Mert szálka ment a körmöm alá. Közöd?
Azert ez a tomket faszan tudja, hol a torvenyessegi hatar. Minden ugyeben kezelheto volt a dolog, es mivel ezt a bombas dolgot sem tudjak raverni, mivel nem is volt bomba, csak nehany lofasznyi pukkanasra vagy fustre alkalmas baromsag, siman kiengedik, es meg o fogja beperelni a rendorseget az oktalan hosszu elozetesert.
eduba62!
Pontosan te vagy az, akit befolyásolni lehet pusztán a félhetes híradókkal és mivel ez könnyű, meg is teszik. Nem, nem igaz az, hogy több eljárás is folyik ellene. -->
href.hu/x/32ol
"Azert ez a tomket faszan tudja, hol a torvenyessegi hatar"

Hát részben én is erre gondolok. Hogy nem hülye. De azzal, hogy az emberek egyik fele azt sem tudja, ki ez (és azt gondolja, néddmá megin a Gyurcsányt akarják fingatni), a másik felének meg fogalma sincs, hogyan kezelje, ezért inkább pánikol. Ettől a pánikolástól érzi magát erősnek a cica.

Dervenkál
Árpi, most ezt rohadtul nem értem. Elvileg van ügyvédje ennek a Tomcat gyereknek. Akkor mi is a probléma? Azért meg annyira nem ártatlan, ha jól sejtem, a korábbi írásaidból. Max Morvai K. ügyvédnő majd a szárnyai alá veszi, ha annyira gáz, ő aztán qrvára az igazság bajnoka, kihozza a macskafiút, nyugi. Meg vannak a töbi nagyon jogvédő szervezet, akik az őszi zavargásnál csak ártatlan bárányokat, s a rájuk törő zsákos embereket láttak. Lehet, nem kéne azért gyufát adni Tomnak kezébe - nemtom, hogy Tomcat mennyit bírna felfogni, ha enyhébben (igazságosabban?) kezelnék az ügyét, lehet, a hatalom gyávaságát és gyengeségét látná benne.
Miért nem bírom sajnálni Tomcatet?
Egy tisztán látó, inteligens, öntörvényű, de mindig a a dolgok lényegét megragadó valakiből mélymagyar, elvakultan gyűlölködő, szélsőséges figura lett, már nem izgat, meddig lesz bent.
Egyébként meg ha azokat az "ártalmatlan" füstbombákat bevágja a sok nyugdíjas közé, lehet, hogy pár embert elvitt volna az infarktus. Különben is, egy antifasiszta felvomulást miért kell megzavarni?
Baromságot csinált, és most szív.
Tudod mi a baj a gondolatmeneteddel? Hogy azt hiszed, mindent tudsz az ügyben. Pedig semmi biztosíték rá, hogy annyi az igazság, amennyit tudhatunk egyelőre.

Ha Tomcat csak verésekben, csak emlékmű rogálásban, csak a tévés dolgoknál, csak a füstbombában lett volna benne, azt gondolom, hogy így kupacban az se semmi. De nem tudhatod, hogy csak ennyiben és azt se, hogy a rendőrségnek nincs többről infója.

"hogy fecseg a felszín és hallgat a mély."
"Max Morvai K. ügyvédnő majd a szárnyai alá veszi, ha annyira gáz, ő aztán qrvára az igazság bajnoka, kihozza a macskafiút, nyugi."

Azért ezt elképzeltem.

Baló úr hazaér. Látja, hogy valaki összejárta az előszobát. Beront a konyhába, hát Morvai jogászasszony ott eteti a cicát.
Hát ez? - kérdi a férj. Olyan aranyos volt, és mindenki csak bántja, gondoltam hazahozom - mondja az asszony. Nade évek óta szarja össze az utcát - érvel a ház ura. Á, csak fel akarja hívni magára a figyelmet - közli az asszony, majd hozzáteszi: Tominak fogjuk hívni...

Nacső
és még valami.

tudod mi a baj, mondjuk úgy, az írástudókkal? hogy túl izgatottak, mert nincs valódi hír és ezért kell keresni valami gumicsontot.

vedd sorba: a megerőszakoltnak látszó lány esete a rendőrökkel. se pro se kontra nincs semmi sem lezárva, de a lány már volt angyal és kurva egyaránt, a rendőrok is so minden.
kármán irén, az "oknyomozó", aki nem mellesleg nem tagja újságíró szervezetnek sem, de máris kellett érte tüntetni, meg nyilatkozatot kiadni, jajjajj, szegény, amikor nincs annyi smink a tv2-nél, ami ahhoz kellett volna, hogy ilyen frankón nézzen ki, mint a képrnyőn a megveretése utáni második napon. semmit se tudunk, de gyártjuk a prekoncepciókat.
és tomcat, aki a net bácskfi dianája, és lassan elkedztek belőle hőst gyártani.

mondd meg kérlek, miért jó ez, miért kell újságíroknak, bloggereknek gondolkodás nélkül osztani az áldást és az átkot? azt nem-e lehetne-e, hogy picit, egy icipicit vártok, hogy hátha nincs nálatok a megfejtés.

mert tudod az, amit itt levezetsz, az ha az információk irányából nézem, túl kevés és túl sok egyszerre. kevés, mert nem tudhatod az igazságot, és sok, mert a következtetéseid ilyeténképpen feltételezéseken alapulnak, ami semmit se ér. agymenés.
Árpád

A "stopper" már réges-rég megy. Az előzetes letartóztatást (ha ügydöntő határozat még nem született) hat hónap után legkésőbb felülvizsgálják. 3 év után meg magától megszűnik szépen. Szóval nem Guantanamo, ahol nem hogy tárgyalás, de büntető eljárás sincs. Se védő, se gynausítás, se semmi.

Az előzetes letartóztatásnak pont az a lényege, hogy előzetes. Hogy jön ide a nullum crimen sine lege? Te panaszkodnál a legjobban, ha csak bűnösítő ítélettel lehetne letartóztatni valakit. Szerinted hány ember várná be a nyomozás végét?

Tomcat esetében a bíróság úgy ítélte meg, hogy fenn állnak az előzetes feltételei. Azaz vagy a bűnismétlés, vagy a szökés, vagy a bizonyítékok megsemmisítése. A középsőt - elvtársa, Budaházy példájából kiindulva - én is igencsak sanszosnak érzem. De az elsőt sem zárnám ki.

Tudom, hogy nagyon jól értestült vagy, hiszen olvasol Blikket, de azért ne mentsünk már fel valakit a bizonyítékok ismerete nélkül. Olyan ez, mintha már előre bűnösítenénk. Fogalmad sincs, hogy pontosan milyen anyagokat találtak abban a lakásban. Szakértő megvizsgálja, elmondja közveszélyes-e és kész.
Szerintem ritka gáz az, ami Tomcattel történt. Kb mint az araboknál:
-Az arabok robbantgatnak!- mondja a nyugat.
-Mitmondtál? Ezért felrobbantalak -Mondja az arab.
-vége-
Szereposztás: Nyugat: Tomcat, Arab: Polica

Ennyi erővel, amivel Tomcetet elvitték, téged is elvihetnek bármikor.
Azon a lakáson, ahol Tomcat is járt (ugye nem Tomcaté, vagy valami) nem találtak semmilyen veszélyes eszközt. Minden teljesen jogosan, akár nálad is lehet. Valaki kisakkozta, hogy termit készítésére alkalmas szerek is voltak. Ja. Asszem 1g nyi adag készítésére megfelelő. Átégetne akár egy egész papírlapot! Persze csak ha nem vastag. Arra pedig semmi bizonyíték-utalás-bármi, hogy ezeket az eszközöket bármilyen rendzavarásra akarta használni. Ha lesz ilyen utalás, én kérek elnézést. De addig?
(itt van mellettem egy telefon. Bármikor agyoüthetném vele a főnökömet)
Jah, és persze a 30 napos előzetes nála 60 napig tart, és eljárásbeli trükkökkel pl nem adják ki az ügyvédnek a szakírtői jelentéseket.
Holnap véletlenül meghúzod a helyi rendőrmufti kocsiját. Másnap előzetesben leszel, mert 2 doboz chemotox-ot találtak a szomszádodnál. Szép új világ.
Be. 131. § (1) A vádirat benyújtása előtt elrendelt előzetes letartóztatás az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapig tart. Az előzetes letartóztatást a nyomozási bíró alkalmanként legfeljebb három hónappal, összesen legfeljebb az előzetes letartóztatás elrendelésétől számított egy év elteltéig meghosszabbíthatja. Ezt követően az előzetes letartóztatást a megyei bíróság egyesbíróként eljárva, a nyomozási bíró eljárására vonatkozó szabályok szerint, alkalmanként legfeljebb két hónappal meghosszabbíthatja.
Zsoltu

Érzed hogy mennyit csúsztattál? :)

Na de akkor én is... :)

"Fogalmad sincs, hogy pontosan milyen anyagokat találtak abban a lakásban."

Az első hírek szerint nagy mennyiségű cukrot pl. Ha belegondolok, hogy ha 3-4 kgnál több cukrot veszek egyszerre terroristának fogok tűnni... hát.

Vagyis 1825 napja nem tudjuk kik és miért nyúlkáltak, illetlen személyek bizonyos test üregekben, 1825 napja nem tudjuk, hogy a jobb-léti rendszerváltásból hogyis lett reform-panama, 1825 napja nem értjük, és nem is érdekel, dáragije druzjá, elmehet az egész barakuda csoport a vén kínkeservbe, én meg eszek egy kis vadast. ALÁ DOKTOR KOTÁNYILAG
És csak cukor volt, semmi más? Betekintettél a nyomozati anyagba? Mikor és hol?

Vagy csak Blikk meg kuruc.info a forrás?
A demokrácia működik, működhet, de az embereknek kell működtetni. akkor kivetheti magából,páriát csinálhat azokból, akik képtelenek együtt élni a gondolattal, hogy ók bizony nem többség, hanem kisebbség.
Kérdés, hogy kinek érdeke ezt megértetni az emberekkel? Még akkor, is ha nem egyforma a felfogó képességünk.
"De vajon kérdeznek-e ezek, mielőtt lőnek?"

Árpi! Szülővárosom rendörségén dívott az a szokás, hogyha kibasztál egy rendőrrel, sokat tudtál igazoltatáskor stb., az érintett rendőr körbeküldte a rendszámot, kocsi színét a kollégái között. Ettől kezdve, ha meglátták a kocsidat, kedvesen az izzókészletig átnézték, hogy minden ok-e.
Ezt látom én TC-nél is nagyban. A bűnüldöző-ig.szolg szerveknél nagyon nagy az összetartás. Amíg lesz ügyész aki az előzetest kezdeményezi, addig lesz bíró is aki aláírja és TC bentmarad. Nem fognak addig elmenni, hogy TC kártérítést kérhessen és egy picit sem enyhítenek a jogszabályok által megengedett legnagyobb szigoron.
Rengeteg blogbejegyzés tanúsítja Tomcat hozzáállását az ig.szolg. dolgozóihoz, de most ők állnak Tomcathez. Látjuk hogyan... Szopóágon fog kijutni a böriből

Dervenkál Egon 2007.07.11. 07:45:49

Azert akarhogyis nezzuk, amit tomket muvel, joval meghaladja az emberek turokepesseget. Meg sok jobboset is.
Gecc:

Lehet, csak ez nem ok a bezárásra
JuliusFrey

Ezt nem "összetartásnak" hívják. :)
Virág et.

Ahhán alakul. :)
Tehát kéne egy nyomozati anyag, amit nem ártana legalább a védőügyvéd tudomására hozni?
Vagy előbb beviszünk valakit és addig bent tartjuk hátha találunk valamit? :)

Egyébként a cukor a felsorolt anyagok közt volt az első nagy médiahullámban az ügyben. :)
A demokrácia attól az, hogy a köcsögöket se lehet megszívatni. Mert az már Tomcat állama. Hogy ki a köcsög, azt meg majd eldönti a király.
Nem kell az eljárás lezárultáig a védő tudomására hozni a teljes nyomozati anyagot. Sőt, méretes ostobaság lenne ezt tenni. Ezzel gyakorlatilag naprakészen informálnánk a terheltet, hogy most éppen milyen úton-módon folyik is ellene a nyomozás. Hogy jól felkészülhessen a bizonyítékok elrejtésére, a tanúk befolyásolására és a meséje kialakítására.

A nyomozás lezárultakor az iratismertetés során minden irattal megismertetik. Addig csak azzal, amit a jogszabály előír. Ez így van rendjén.

Az előzetest a bíróság rendeli el, nem a rendőrség. A bíróság mérlegeli, hogy fennállnak-e a fent részletezett feltételei az előzetes letartóztatásnak. Persze, lehet azt mondani, hogy ez mutyizás és összedolgoznak úgyis a rendőrökkel. De akkor ugye magának a büntetőeljárásnak sincs sok értelme, mert ott is majd egy (másik) bíró dönt Tomcat sorsáról.
Virág et.:

...és ehez a végsőkig ragaszkodunk!
tomcat itt szerintem polgarpukkaszt. mert pontosan tudja hogy hol a hatar.
kerdes, hogy pukkasztana-e akkor, ha a keresztenynemzetiek fognak a volant. tehat politikailag gerjesztett polgarpukkasztasrol van szo, vagy csak a befasult nepek bulibol valo izgatasarol.
vagy fustbombas terrorizmusrol.

de azert vegyuk eszre, hogy tc regebb ota uldogel a racsok mogott, mint az 5 kiszabadult tancosnot meg(nem)eroszakolo rendor.

szoval van itt egyenloseg.
Dervenkál Egon 2007.07.11. 07:20:05,

mint az Árpád is megírta korábban, Polgár Tamás már túl van a viccelődésen, illetve a polgárpukkasztás kicsit átalakult nála, most már konkrétan cigánybűnözésről értekezik, meg zsidózgat.

Ennyi.
Szakyster 2007.07.11. 08:36:32
Lehet, csak ez nem ok a bezárásra

Nem is mondtam, hogy ok a bezarasra. Csak egy megallapitas volt, hogy az emberek atlagosan hogyan velekednek rola.
sziasztok!

azért van pár dolog, amit már két hónapja is lehetett tudni (tervezte a hatalom), és qrvára nem kellett hogy a nyáron Tomcat belepiszkáljon

antifasiszta tüntetés
horn szülinapja (csakazértkisbetű)
melegfelvonulás (tavaly, tojásbomba?)

apropó: tojástartóhoz kell már fegyvertartási engedély? mert a rendörök úgy láttam, már ezért is elvisznek :-))

sajnálom a srácot, főleg mert kilátszik a lóláb az elvtárséktól...
(nyári szünetre a bírók és ügyészek elmehetnek, ő már nem? hmmm)
Tomcattel az a baj, hogy balhés srácból átment szervezővé, irányítóvá és úgymond veszélyes lett. Ráadásul nemcsak a politikusokkal heccelődik, de kimondottan a rendőrséget is szivatja, viccet csinál a törvényből: annak ismeretében, a határán mozogva, a kiskapukat, gyenge pontokat megtalálva "packázik" a rendszerrel.
Most belefutott néhány gyenge pontba, amit speciel a rendőrség, a törvény szolgái játszottak ki ellene.
Ez is a játék része.
A blogjából az jön le, hogy a zsaruk sík idióták, fogalmuk sincs a törvényről. Hehehe. Hát most kap egy kis demot az ő hozzáértésükből.
Szerintem még ültetik egy darabig, még az is lehet, hogy mégis csak kap valami enyhe büntit a végén, hogy nyughasson.
Mindenesetre nem lehet sokáig játszani egy ilyen macska-egér játékot anélkül, hogy a másik fél ne tudna időnként visszaütni.
Többeknek.

Kandúr Bandit én sem sajnálom, addig járt a korsó a kútra.

Ez azonban jogállamban nem szempont. Az a szívatás, amit vele csinálnak, minimum a törvényesség határán jár, ha ma megcsinálják vele, akkor holnap veled fogják megcsinálni, és ez roppantul nem trúság. Plusz ürügyet adnak a kurucinfo jellegű szemétkupacoknak a sírásra, hogy háhá, minket itten elnyomnak.

Ilyen esetekben kéretik félretenni a személyes ellenszenvet: a legutolsó neonáci bűnözőnek (nem Kandúr Bandira célozgatok) is kijárnak ugyanazok a jogok, mint bárki másnak.
Pff. Már vártam mikor jön a számháború. Az előzetes letartóztatás elrendelésének vannak feltételei. Ezek egyszerűsítve:
- bűnismétlés veszélye
- bizonyítékok elrejtésének veszélye
- szökés veszélye

Az öt rendőr esetében a bűnismétlés eléggé valószínűtlen, mondhatni kizárt. Tomcat esetében a "forradalmi füstbombagyártás" folytatása több, mint valószínű, mondhatni 100%.
A bizonyítékokat begyűjtötték a Zsanett ügyben. Szerintem ugyanígy Tomcatnél.
Az öt rendőr esetében semmi nem utal a szökésre. Tomcat és társai, barátai, elvátrsai pedig valószínűsítik, hogy nem várná be az eljárás végét. Végtére is az "elnyomó komunista rezsim" üldözi a bátor "forradalmárt". Itt ugye minden eszköz megengedett. Mint Budaházynál.
Annyira jó, hogy "törvényesség határáról" meg ilyenekről beszélnek itt egyesek, amikor pl. fogalmuk sincs a vonatkozó jogszabályi rendelekzésekről.

Tudom, tudom. Magyarországon a foci mellett a büntetőjoghoz ért mindenki.

Szerintetek csak bűnös ember kerülhet előzetesbe? Ártatlan Tomcat? Jó, akkor majd perel kártalanításért az eljárás végén. Hihetetlenek vagytok. Két nyavalyás hónapon ekkor hiszti. Régen volt, hogy valaki évekig ült (egyszerű mezítlábas bűnöző, nem médiasztár). AZ felháborító volt. A két hónap az a normál nyomozati határidő. Ami meghosszabbítható és amibe a szakértő nem számít bele.
bocs
OFF:

"...úgynevezett célzott kivégzések bevezetésének lehetőségéről beszélt..."

Mi az a célzott kivégzés? 8 online újság is ír ugyanerről a hírről, de egyik sem fejti ki mit jelent ez.
A jelenlegi információim alapján arra tudok gondolni, hogy a bíróság halálra ítél egy teroristát mondjuk úgy, hogy még nem sikerült elfogni. Ekkor egy mesterlövész lelövi és az egyben a kivégzés. Vagy nem? Valaki tudja?
Köszönöm.
Virág et.

a „bűnismétlés veszélye” gumiszabály, te is jól tudod.

Kandúr Bandi meg oda menekül Magyarországról, ahová akar.
Tény, hogy nem értek-tünk a joghoz, ezért van az, hogy joghoz értő emberek azt csinálnak, amit csak akarnak, és még a jog is támogatja őket. Pl megtehetik, hogy a védő elől eltitkolnak dolgokat. Teljesen jogos, és törvényes persze, csak erkölcstelen.
Majd elmekórtanilag felmentik.))))
Virág et.

„Szerintetek csak bűnös ember kerülhet előzetesbe? Ártatlan Tomcat? Jó, akkor majd perel kártalanításért az eljárás végén.”

Szimpla cinizmus. Lett már nálunk öngyilkos ártatlanul fogvatartott ember. Kéretik hozzátartozóinak elmagyarázni, hogy milyen jó lesz, ha majd pénzt kap, már ha kap.

„Két nyavalyás hónapon ekkor hiszti.”

Magad is írod, hogy hosszabbítható, és még nincs vége, legalábbis ennek nincs nyoma. Nincs olyan, hogy majd ha már megvan a két év, ráérünk tiltakozni ...
Dehogy erkölcstelen ... Istenem. Mindegy, hagyjuk.
Ja, bocs erkölcs... hol élek én...
Virág et. 2007.07.11. 09:04:32

Szóval, akkor szerinted ide csak jogászok kommenteljenek, mi meg húzzunk a picsába? Oké, hogy osztod az észt, de azért más is hadd mondja már el a véleményét, mégha nem is képes a kifinomult jogi fogalmazásra.

Pláne, ha olykor a hivatalos szervek is sértenek törvényt, annak nemismerete, vagy önkényes értelmezése miatt.
"Szimpla cinizmus."

Aha. Akkor várom a csodás megoldásokat, hogy hogyan oldjuk meg:
- a gyanúsított ne szökjön meg
- ne tüntessen el bizonyítékokat
- ne fenyegethessen meg tanúkat
- ne bűnöszhessen tovább

A világon mindenhol működik ez az intézmény, de ez se zavarjon senkit.

Persze, ha a rendőr gondolatolvasó lenne, akkor csak olyan ember kerülne előzetesbe, aki biztosan bűnös.
kukacka

Ó, az kommentel, aki akar. De azért tényként ne szögezzen már le valaki olyan dolgokat, amihez nem ért. Tudod van különbség vélemény és tényállítás között.

Vélemény: szerintem Tomcat ártatlan, engedjék ki.

Tényállítás: Tomcat esetében a hatóság jogszabálysértő.

Illetve mondjon mindenki, amit akar. Végülis mindenkinek szíve joga hülyét csinálni magából.
Virág et. monnyá má le!
Még képes vagy és elcseszed az intellektuális mónikasót. Polgárpukkasztasz, vazze!:)))
Ugye elég nyilvánvaló, hogy itt nem ez történt. Tomcat-et be akarták varni, találtak rá egy indokot, és kihasználják a lehetőséget, hogy amíg lehet, addig bent tartsák. Optimistán azt mondom, hogy olyan jogszabályokat használnak föl arra, hogy a lehetőség maximumáig bentartsák, amik nem ezért lettek megalkotva (hanem V.et. által említett okok miatt)
Csalakozom Kékfogúhoz: mi a fasz az a célzott kivégzés?
gecc:

meghaladja a tűrőképességét? hát éppen azt akarja, hogy felháborodjál. Ha radarszint alatt maradna, egy lenne a sok kis csiribiri paraszt közül.

mavo:

értekezik, zsidózik. ezek itt fontos szavak. Ahogy én látom TC nagyon is látja a vékony válaszvolnalat a bűncselekmény és a felháborító, de mégsem btk-s emberkedés között. Kérdés, hogy egyszer elvéti-e. Mondjuk bombával. De minnél jobban kiabálunk ijedt arccal, hogy "húúúúúú ZSIDÓZIIIIIK!!!!!", ő annál bátrabb lesz. Az a baj, hogy két reakciót ismerünk: rémülten gyűlöltebeszédet kiáltunk, vagy lapulunk, hátha elmúlik. Pedig...
Tomcat inkább a baloldalnak használ, mint a jobbnak. Meg az egész kurucinfós bagázs úgy en bloc. Elrettenteti a bizonytalanokat.

célzott kivégzés

Szerintem mezei gyilkosság.
barkibarmit mond, Tomcat nem egy pelda-magyar.
Ha a rendőr gondolatolvasó lenne, az ország háromnegyede a sitten ülne. Meg a rendőrök háromnegyede is.
:))
A francba, nektek is csak 20 percenként frissít a blogmotor?
Virág et. 2007.07.11. 09:19:34,

Öööö, izé, itt egy konkrét izéről van szó. Amennyiben úgy tudod, Kandúr Bandi valóban tudott volna robbanóanyagot készíteni az alkatrészekből, amiket felvásárolt, akkor mondd azt, és hogy az alapján jogos a gyanú.

Továbbá, mint ismeretes, a „tettestársak” már szabadlábon vannak, érdekes, miért éppen Kandúr Bandi lógott ki a sorból az államellenes bűnözők közül.
"Ha jól tudom, akkor az eljárás még tart, az előzetes letartóztatását az illetékes bíróság rendelte el"

Úgye az "illetékes" nálad se jelent függetlent. Mert ha igen kiröhöglek :-)

Egyébként nem árt a fiunak egy kis szappan kúra. Képzeljétek ha rákap az ízére és jüvőre szivárványos sállal a nyakában vonul az Andrási úton amig az elvtársai meg nem verik :-)))
kukacka ·
2007.07.11. 09:35:23
"Ha a rendőr gondolatolvasó lenne, az ország háromnegyede a sitten ülne. Meg a rendőrök háromnegyede is.
:))"

ez kesz, ezen most lehaltam :)
Kedves Virag,

az 5 rendor szabadonengedese marmar a jol szervezett mediahype hatarat surolja. kamerak, puszi, bejelentesek. es persze esely sincs arra, hogy az 5 "gyanusitott" most egyezteti a dolgokat. mert biztos odabent csak a kozos eskovot sikerult megbeszelni.

lam macskajancsiert nem izzik se a zertelklub se a teveketto. de meg a bulvar/napilapok is hallgatnak. had rohadjon bennt a budos terroristaja.

bar en nem szimpatizalok Tomcat elveivel, nehany lepese igenis szukseges volt, hogy kilogjon a lolab.
pl a latogatas a lelott o/brfk szekhazban.

mi mind birkak vagyunk. ami Tomcatban mar atcsapott radikalisban az szerintem az emberek nagyreszebol hianyzo onerzet, hogy ugyan mar engem itt ne szopasson senki. igenis kiallok azert, amit gondolok.

ami kar, hogy Tomcat sokszor szerintem rossz miatt all ki.

de az kozrohej, hogy Polgar Tamas kepviseli a magyarorszagi terrorveszelyt, es emiatt van elozetesben. es ugye o permanens veszelyt jelent, ezert kell benntartani. nehogy megegyszer arconvagja Demszkyt tortaval.
msot hirtelen eszembejutott egy Sliders epizod:

- Uram, ont most letartoztatjuk, mert hamarosan buncselekmenyt fog elkovetni!

Durva he! :D
Az írás jó, de ettől függetlenül nem tudom sajnálni.
Elég régóta olvasom/tam Tomcatet és eleinte nagyon szimpatikus volt. Jó érzékkel nyúlt témákhoz, jók voltak a pólói, meg a droidzóna is tetszett.
De aztán sajnos szép lassan kitalálta, hogy ő Tyler Durden és kell neki egy káosz-brigád... Hiába indokolta mindig (neki) kézenfekvő logikával a tetteit, ez már nekem nem fért bele. Remélem inkább lehiggad bent, mintsemhogy megvadul.
denever

Nem terrorcselekmény gyanúja miatt van eljárás Tomcat ellen. Hanem szimpla közveszélyokozás. Ezt bárki elkövetheti, ha a közveszélyes anyagot tárol vagy készít. Ennek a pontos körét jogszabály pontosítja, ezért a szakértő, hogy megvizsgálják. Tomcat max. önjelölt terrorista, soha nem hívta őt ennek egyetlen hivatalos szerv sem. Hogy ő mibe mit képzel, az az ő dolga.

A rendőrökkel kapcsolatos médiahype nem a hatóságok felelőssége. Ez a hazai média állapotát jellemzi.
Tomcat letartóztatása kapcsán, arról is értekezhetnénk, hogy hogyan gyűjtötték be a "bizonyítékot". Nekem az a tettenérés-letartóztatás dolog is eléggé aggályos volt, sőt!
teisfiambluetooth:
Nézd meg a München c. filmet. Abban van sok célzott kivégzés. Az állam jóváhagyásával, de el nem ismerve...
„Tomcat max. önjelölt terrorista, soha nem hívta őt ennek egyetlen hivatalos szerv sem. Hogy ő mibe mit képzel, az az ő dolga.”

Na, ebben viszont egyetértek.
Re: not 2rule 2007.07.11. 09:49:02

Ettől nem lettem sokkal okosabb... :(
kukacka · www.kukacka.blog.hu 2007.07.11. 09:48:06

Tényleg, hogyan gyűjtötték be a bizonyítékokat? Na, értekezzünk! Az értkezletek mindig nagyon hasznosak.
Virág et

Tény 1: A nyilvánosságra hozott lista alapján nem volt TC-nél közveszélyes anyag.
Tény2: A szakértői véleményt, amit nagynehezen sikerült elkészíteni (3 nap helyett másfél hónap alatt), na azt nem akarják kiadni a kezük közül
jozicsenko 2007.07.11. 08:55:23
"apropó: tojástartóhoz kell már fegyvertartási engedély? mert a rendörök úgy láttam, már ezért is elvisznek :-))"

Nem kell hozzá, sőt a kövekhez se kell és a vasvillához se. Akkor lehet köveket vasvillákat a tömegbe hajigálni?

Egyébként Virág et. hozzászólásából ki lehetne már szűrni a lényeget. Hasonlítgatták, hogy az öt rendőr kint van, Tomcat meg nem. Mondjuk csekély esélyt látok rá, hogy a rendőrök megerőszakolnak valakit ezek után, de biztos vagyok benne, hogy a meleg felvonuláson ott lett volna Tomcat valamivel.
Terroristává nem a Police tette. Hanem a média
Szakyster 2007.07.11. 09:56:59

Még a lista szerint is volt nála közveszélyes anyag.
1. Szerintem lehallgatták a telefonját. A lehallgatás ténye államtitok.

2. A nyilvánosságra hozott lista nem bizonyít semmit és nem is számít semmit. Amúgy te vegyész vagy? Szerinted ezek elegye sem kpezhet közveszélyes anyagot?

3. Milyen szakértői vélemény készül el 3 nap alatt? Mármint a valóságban, nem a CSI esti epizódjában. Másfél hónap picit talán sok, de a két-három hét az sztenderd. Ez amúgy is az iü-i szakértő felelőssége. Mennyire leterhelt, mennyire bonyolult a kérdés stb.
teisfiambluetooth 2007.07.11. 09:11:19

az orgyilkosságot nevezik célzott kivégzésnek. egyszerű eufemizmus, szó sincs tárgyalásról...
Virág et. 2007.07.11. 10:01:54

Az értekezlet során eddig az derülhetett ki, hogy Kukacka nem jogász, Szakyster pedig nem vegyész. Haladjunk tovább!
teisfiambluetooth:
a müncheni olimpián történteket az izraeli vezetés meg akarta torolni. hivatalos úton ez ugye nem mehetett, ezért a moszad rászállt az elkövetőkre, szervezőkre és szépen egyenként kivégezte őket.
Mondjuk ez a veszélyes anyag, ez érdekes. Ha van a pajtában egy hordó gázolaj, meg két zsák műtrágya, akkor senki nem gondolja, hogy terrorista vagyok. Ha ugyanez egy pesti bérház harmadik emeleti fürdőszobájában van, az már azért gyanús, hogy nem a traktort akarom megtankolni, hogy kivigyem a műtrágyát a földekre.
hacsaturján: Nem állítom, hogy tévedhetetlen vagyok, amiről én tudok listát, azon nem volt.

Et:
"2. A nyilvánosságra hozott lista nem bizonyít semmit és nem is számít semmit. Amúgy te vegyész vagy? Szerinted ezek elegye sem kpezhet közveszélyes anyagot?"

Na ácsi. MINDEN lakásban (még a tieddben is) vannak olyan anyagok, amik elegye veszélyes-mérgező-robbanásveszélyes. Tehát ha van rá bizonyíték, hogy TC robbantani akart, valamilyen bombával, akkor meg lehet nézni, van e nála az ahoz elkészítéséhez szükséges anyag-felszerelés. De nem fordítva! Ez igy a gombhoz a kabátot esete.

Tehát a szakértői jelentés elkészítése a következő: végigmegy azon a listán, amin Tomcatéknál talált vegyszerek vannak, és megnézi egyenként az adatbázisában, hogy ez az anyag a törvény szerint milyen besorolású. Ez max 2 óra. Még két óra ebből jelentést írni. Szakérői jelentés kész.
Majd ha esetleg lesz olyan lehalgatott telefonbeszélgetés, hogy mondjuk TC robbantani akart valahol, akkor lehet játszani azzal, hogy miket lehet előálllítani. De (tudtommal, a tévedés jogát fenntartva) nem ezért tartják bent TC-t.
Tomcatet valahogy nem tudom sajnálni. Amekkora barom lett az elmúlt pár évben, megérdemel némi kényszerpihenőt. Bár az is igaz, hogy pusztán jogi szempontból nézve -hm!- erősen aggályos (hogy divatos kifejezéssel éljek) a dolog.
Egyszerűen védelem alá helyezték. Ha lejár az állami támogatás, és kilökik a külvilágba, akkor jön majd el az Ő országa. És akkor majd megtudja, mit jelent félni igazából, és hogy milyen jó volt az állami megörzőben, biztonságban, és hamar visszakívánkozik majd.
Ahmet

Igen. Ilyen a benzin és a rongy is. Otthon lehet bárkinél kisebb mennyiség. De ha mellé van pakolva katonás rendben harminc üveg, a rongy meg egyenlő darabokra szaggatva szintén ott fekszik, akkor már azért lehet vélelmezni a Molotov-koktél gyártást pl.

A körülmények lényegesek.
Szakyster 2007.07.11. 10:12:07

Igazad van, de ha van a lakásban 20 kg alumínium por? Az mire utal?
Mit, mit, biztos alufelnit akart vele pofásítani a kis ártatlan...
Ahmet: ha semmi más nem történik, mint hogy találnak valakinél alumíniumport, akkor a válasz: semmire.

Ha kapnak egy fülest, hogy robbantani akar, és találnak 20 kg Aluport, akkor gyanu. Robbbantásra, és nem veszélyesanyagbirtoklásra. De mittom én, nem vagyok jogász, lehet, hogy ekkor már a helyszinen le lehet lőni.
Szakyster 2007.07.11. 10:12:07

50 kg (1 zsák) ammonium-nitrát szerepelt azon a listán, amelyet a sajtó volt szíves közölni. Ezzel a menyiséggel a fél házat el lehetett volna költöztetni. Nos, ha ezt Te tárolod otthon, akkor Téged is elővesznek a tudomány mai állása szerint, függetlenül attól, hogy csak a kaktuszod miatt köllött. A szakértői vizsgálat nyilván arról szólt, hogy mennyi ammonium-nitrát szükségeltetik egy kaktusz jóllakatásához.
hacsaturján 2007.07.11. 10:08:15

Oké, okoska. Akkor most te jössz! Valami konkrét "szakvélemény"?
Örülök, hogy a téma megint előjött.

"Egy darabig nem is zavaró, mert úgyis csak a rosszakat viszi el a zsákos bácsi."
De bizony, hogy zavaró. Ha nem, az baj. Pláne egy újságírótól.A szolidaritás hiánya.
Engem például kurvára zavar, ha egy ember indoklás nélkül kerül őrizetbe. És pont az a lényeg, hogy nem azért, mert talán akkor egyszer értem is eljönnek, hanem mert együttérzek a másikkal, és az ellene elkövetettekkel sérül a szabadságérzetem.
Én csak úgy tudok szabad lenni, ha látom, hogy más is az!

Az ehhez hasonló esetek sajnos a Rendőrség állományában uralkodó súlyos morális válság, a fejekben tomboló példátlan arrogancia és a szerepzavar miatt történhetnek meg.
Mert Magyarországon az a szokás, hogy az megy rendőrnek, aki mást nem tud kezdeni az életével.
Süllyesztő szakma.
Csoda, hogy kétes elemek folynak le oda?

" masterblaster 2007.07.11. 07:51:54
Miért nem bírom sajnálni Tomcatet?
Egy tisztán látó, inteligens, öntörvényű, de mindig a a dolgok lényegét megragadó valakiből mélymagyar, elvakultan gyűlölködő, szélsőséges figura lett, már nem izgat, meddig lesz bent."

Csak arról van szó, hogy a korábbi szövegei tetszettek neked (a későbbiek meg nem éppen), de akkor sem volt tisztán látóbb, pláne intelligensebb... Az is nagyon demokrata gondolkodás, hogy az ellenszenves nézeteket vallókkal azt csinálhat a nekem szimpatikus hatalom, amit akar, nem izgat, ugyebár... Árpád is erre célzott, de nem nagyon fogjátok fel.

"Különben is, egy antifasiszta felvomulást miért kell megzavarni?"

Mondjuk mert nem mindenkinek tetszik, hogy nyugdíjas ávósok és hasonlók ünneplik dicső felszabadítóként a hazánkat végigerőszakoló, tízezreket málenkij robotra hurcoló, 200 ezer magyar hadifoglyot eltüntető Vörös Hadsereget, és azt, hogy ebben a fennálló hatalom is részt vesz... Persze megzavarni akkor is csúnya dolog.
Indoklással került előzetes letartóztatásba. Ezt még a blogjában is leírta a drága ember.
TC szerint ez volt a legkissebb kiszerelés, amit kapni lehetett. Mondjuk ez elég fszságnak hangzik, csak van egy baj vele: nem lehetetlen
kukacka · www.kukacka.blog.hu 2007.07.11. 10:19:57
Szakvélemény? Tőlem? Ugyan, én is csak olyan médiazombi vagyok, mint bárki más. Egyszerűen csak nagyon bírok értekezni.
Idézet Tomcat barátnőjének blogjáról:

"Az ügy előadója kijelentette, hogy “ne gondoljunk semmi rosszra, de Tamás személyiségégéből fakadó okok miatt van előzetes letartóztatásban […] mert hát mindenki tudja, hogy nem a rendszer barátja […] továbbá az szintén ismert, hogy ellenséges politikai beállítottságú"

Hát azért ez nem piskóta, ha igaz. Tényleg '89 előtti időket idéző indoklás.
eduba62 2007.07.11. 06:49:19

És hogyan vonná ki magát az eljárás alól?
Emigrálna Kubába?
Tök feleslegesen van előzetesben. Azért, mert valaki kicsit hülye, még nem kell becsukni. Most zavarták haza az OPNI-ból a "nagyonhülyéket" is. Igaz, ott van némi lé a háttérben. A rendőr barátaim azóta rendszeresen birkóznak a kirakott gyagyásokkal (elnézést a kif.-ért), a mentősök meg tanácstalanul ácsorognak, mert nem akarják sehol fogadni az elmebetegeket (nincs hely).

A hatalom persze nem szereti azokat, akik nyilvánosan figurázzák ki őket. T-cat szisztematikusan gyűjtötte a fekete pontokat (kalasnyikovos séta, Teve-palotás sajtótájékoztató, stb).

Kellett neki kinevettetni a hatalmasságokat.(?)

Üdv
Még anno olvastam a blogjában, hogy árult egy notebook-ot, csak azért, hogy egy kisebbségit lopásra ösztökéljen.
Nopersze. 2005-ben. Tomket. Meghogyő majd üti-rúgja a jónépet. Naneeee...
"Indoklással került előzetes letartóztatásba."

Akkor történjen már valami!
Nem azzal van baj, hogy letartózatták, hanem az, hogy látványosan politikai okokból, ürüggyel.
A magyar jogrendszerre sajnos jellemző a bürokratikus eszközök időhúzásra és politikai érdekek kiszolgálására használata.
"Virág et. 2007.07.11. 09:19:34
"Szimpla cinizmus."

Aha. Akkor várom a csodás megoldásokat, hogy hogyan oldjuk meg:
- a gyanúsított ne szökjön meg
- ne tüntessen el bizonyítékokat
- ne fenyegethessen meg tanúkat
- ne bűnöszhessen tovább"

A szimpla cinizmus nem ez hanem az, hogy mit pampogtok csak két hónap.

Ha mondjuk holnap elvisznek gyorshájtásért és csak két hónap múlva engednek akkor kiváncsi vagyok, hogy mit szólnál mikor azt ghallod. hopgy mit pampogsz szaros két hónap sitt miatt.

Nem mintha TC-t sajnálnám egy kicsit, de mi van ha egyszer gyorsabban megyek és a rendőrnek meg rossz napja van?

Tényleg nézni kell egy olyan helyet ahol így nem mehetnek a dolgok, aztán olaj...
"És hogyan vonná ki magát az eljárás alól?"

Bújkál az országban. Mint Budaházy.
"Még anno olvastam a blogjában, hogy árult egy notebook-ot, csak azért, hogy egy kisebbségit lopásra ösztökéljen."

Amerikában a média csinálja ugyanezt nagyüzemben a pedofilokkal, teljesen törvényesen.
fuhur

Nehezen találsz olyan helyet, ahol nincs előzetes.

Ülni meg egy napot is sok persze. Minden relatív.
Szakyster 2007.07.11. 10:24:11

Nu, kolléga, akkor Te is konstatáltad a magyarázatban rejlő hülyeséget, az eljárásban részvevő pedig nem is mérlegelhet. Méghogy kiszerelés? Piha!
Amerikában egy OJ Simpson vigyorogva kisétálhat a bíróságról, pedig véres késsel a kezében fogták el.
Lord_Valdez 2007.07.11. 07:31:55

Már megvan neki a politikai elítélt státusz.
Kérhetne menedékjogot bárhol, ahol demokrácia van.

Az RTL kész átverés műsorának készítői sokkal durvább balhékat csinálnak, csak hát ők PC-k. Vajon miért?

Üdv
"
50 kg (1 zsák) ammonium-nitrát szerepelt azon a listán, amelyet a sajtó volt szíves közölni. Ezzel a menyiséggel a fél házat el lehetett volna költöztetni"

Hát igen. Erről mondjuk a _lakás lakóját_ kellene megkérdezni. Ja, ő szabadlábon van.
hacsaturján 2007.07.11. 10:01:22

Van rá egy fogadásom, hogy ha nálad körülnéznének, ott is lenne néhány olyan cucc, amit összekeverve pukkantani lehetne egyet.

Üdv
Akkor egy kicsit autentikus forrásból:


Az ügy - még hetekkel ezelõtt - azzal kezdõdött, hogy Athina kapott egy azalea nevû virágot. Szegény Azi - mert ez volt a neve - nagyon hamar elhervadt, és nem is sejtette, hogy rövid életével egy napon óriásivá fogja dagasztani a terrorveszélyt Magyarországon. Utólag ugyanis megtudtuk, hogy az azalea speciális virágföldet igényel, káliumban gazdag, enyhén savas talajt, ezt pedig kálium-nitrát hozzáadásával lehetett volna elérni.

Azi halála ennyivel gazdagította szergény mezõgazdasági ismereteimet, majd napirendre tértünk a gyász felett, és éltük tovább békés, egyelõre terrormentes életünket. Néhány nappal ezelõtt Robin barátom édesanyjával, Ágival dumálgattunk, és szóba került Azi. Kiderült, hogy már õ is többször próbált azaleát nevelni, ám neki is mindig elpusztult. Mondtam, hogy vegyen kálium-nitrátot, abból adjon hozzá a földhöz egy kanállal, és akkor majd megmarad.

Keresett is ilyet a virágboltban, de nem lehet kapni. Végül egy kertész barátom mondta, hogy gazdaboltokban keressem, mert nem túl gyakori anyag, de ott kapni fogok. Ezek után a Hermesznél találtunk, el is mentem érte, de kiderült, hogy csak 25 kilós zsákban kapható, az 1 és 2 kilós kiszerelés megszûnt. Na, fasza. Se mivel még ez is csak 4000 forint volt, üsse kavics, megvette, egy zsákkal, majd kidobjuk a fölösleget.

Vettem még két zsák ventillált kénport is, amit szõlõ permetezésére használnak, ugyanis egy barátom, akinek a családja szõlõmûveléssel foglalkozik, amikor a kálium-nitrát beszerzése felõl faggattam, megkért, hogy ha már olyan helyen járok, ahol ilyen is van, vegyek neki és kifizeti. Minderrõl, gondolom, értesültek bizonyos hatóságok is, hiszen telefonon beszéltük meg. Zseniálisan kikövetkeztették, hogy ezek történetesen lõpor készítéséhez is alkalmasak, csak szénpor kell hozzá. No, igen, csakhogy ilyesmi esetünkben nem volt.

A cuccot taxiba raktam, és a Soroksári úti TESCO-ba is beugrottam egy kis kajáért. Itt vettem két karton cukrot is, pontosan azért, amiért az ember cukrot vesz: megenni. Akkor még nem tudtam, hogy ez is robbanásveszélyes anyagnak számít. Így felpakolva elvittem a cuccot Áginak, és megbeszéltük a szõlõs sráccal, Gergõvel, hogy õ is odajön a kénért.

A BRFK központjában eközben a létezõ összes akciócsoportot készültségbe helyezték, mert ha én valakivel találkozom, az biztos nagyon veszélyes...

Tomcat: Börtönnapló I. rész

Hihihi! Nyihaha!
Szakyster 2007.07.11. 10:34:53

Valószínűleg kifizette a szabálysértési bűntetést.
Ajtony 2007.07.11. 10:36:21

És ez így most hogy?
kukacka · www.kukacka.blog.hu 2007.07.11. 10:36:25

Ez valóban autentikus. Én meg Kukacka vagyok.
Virág et. 2007.07.11. 10:01:54

A szakértő akkorra szakért, amikorra kérik.

Manapság mindenből lehet pukkantót csinálni, ami egy háztartásban van.

Mert ugye:
nitró higító, gázolaj, benzin, faszén, kén, salétrom (régi ház faláról), ammónia, ammónium nitrát, kálium nitrát,stb szabadon vásárolható.

Egy valóban veszélyes ember nem a nyilvánosság előtt pózolva hajtja végre a disznóságait.

Ha nem lesz bizonyítható a közveszély okozás, még kártérítést is kérhet. Azt ki fogja fizetni?

Üdv
Az egész egy faszság, most igaza van Árpádnak. Kár azon lamentálni, hogy az adott anyagok (esetleg, bizonyos mennyiségben, mással keverve, stb.) mire alkalmasak, önmagában ez nem lehet egy előzetes oka. Leírtam már valahol: 3 palack Hypóból és vízkőoldóból remek fojtógázt lehet kutyulni, ennek alapján tömegeket lehetne előzetesbe tenni, mert lehet (hátha, talán, stb.) a metrót készülnek megtámadni, japán mintára. (2 db metrójegyet is lefoglaltak a helyszínen - ez már bizonyíték!!!)
Ha az adott anyag, eszköz stb. birtoklását nem tiltja jogszabály és egyéb körülmény nem vezet bűncselekmény előkészületének, kísérletének megalapozott gyanújára (ami nem azonos a politikai nyomásra cselekvő rendőrségi prekoncepcióval) mindenki mehet a picsába.
Tarthatok a lakásomban 30 db légpuskát és 50 db gázpisztolyt (lődözhetek is vele) még akkor is, ha a szomszéd leselkedő mammer ebből arra következtet, hogy puccsra készülök a cimboráimmal.
hacsaturján 2007.07.11. 10:47:39

Nekem csak a becenevem kukacka...
kukacaka, persze, nyihaha...

Azonban az ügyészségnek/bíróságnak kellene bizonyítania, hogy NEM így történt, más volt a célja, stb.

(Szerencsére) ilyen a jog, nem elég annyi, hogy valaki lökött/hőbörgő/nem szimpatizál a kormánnyal/stb. tehát csukjuk le, mert biztos robbantani akar.
Szakyster 2007.07.11. 10:34:53

Ha két zsákkal volt, ciki.
25 kg-os zsákokban lehet kapni.

Kérdeznék egy vegyészt?
Nem az ammónium nitrát nevű műtrágya a veszélyes?

Üdv
"Amerikában egy OJ Simpson vigyorogva kisétálhat a bíróságról, pedig véres késsel a kezében fogták el."

Amerikában a rendőr előre köszön és útbaigazít, itthon meg ha zavarba jön, igazoltat, majd bevisz.
TWÁ: igazad van.
A bíróság 'befolyásolása' egyértelmű.
Sokaknak csípi a szemét a srác,és kishazánkban mutyival mindenféle kib.szást el lehet intézni.
Sztem még vádemelésig sem jut az ügy,csupán megültetik kicsinység.
Node eljön még az ő ideje ismét,és jó kis pereket fog indítani.Van gyakorlata benne.
Ajtony 2007.07.11. 10:57:23

Az ammonium-nitrát veszélyes, K-nitrát pedig műtrágya formájában nem létezik.
Na jó, amerikában is vannak rendőri túlkapások, szét lehet nézni a YouTube-on.
De ha ott egy rendőr megbukik egy ilyen felvétellel, azonnal példát statuálnak vele, itthon meg az ügyészség mentegeti a büdös bunkóját.
Nem TomCat-tel történt, de nemrég bejelentették, hogy valahol az Alföldön letartóztattak néhány embert, mert Molotov-koktél gyártásához alaklmas anyagokat találtak a lakásukon: azaz üres sörösüveget, benzint, rongyot, valamint gyufát.
Ezek szerint az egész ország letartóztatható.
Azért amerikában sem egészen úgy van, ahogy a filmekből gondolod. Egyáltalán nem ritka a felesleges rendőri brutalitás, emberkedés, nehogy azt hidd, hogy az egyenruha pont ott nem vonzza az "uralkodó típusú", istenkomplexusos, fegyvermániás stb. egyedeket.
Pip, válaszom föntebb:
travis 2007.07.11. 11:01:11
Ajtony 2007.07.11. 10:57:23
"Kérdeznék egy vegyészt?
Nem az ammónium nitrát nevű műtrágya a veszélyes?"

Nem, a robbantás a veszélyes. : ) Egyszer jártam egy robbanóanyag-gyártóüzemben. Botrányosan egyszerű volt az eljárás. A végén mesélték, hogy alumíniumpor adagolással növelhető a robbanás ereje, ezért utólag minősíttetni kell a készterméket, mert ha túl sok kerül bele, akkor már katonai robbanóanyagnak minősül. Egyébként egy tök veszélytelen anyag. Lehet dobálni, vagy tűzre dobni, nem robban. Mondom, a legbonyolultabb a massza szafaládébőrbe töltése volt a technológiában.
"Ez van, ha nem tetszik, lehet menni Iránba, ott kevesebbet szarakodnak ilyen hülye alapelvekkel."

Vagy Izraelbe, igaz ők legalább a saját fajtájukat emberként kezelik, ha másokat nem is (pl. zsidót nem szabad kivégezni a törvényeik szerint, gojt igen). Vagy az USA-ba, ahol elég sokan gondolkoznak úgy, mint ljubova. Lásd Guantanamot...
Egyébként meg a Zsákos bácsi (leánykori nevén mumus) bárkit képes elhurcolni a zsákjában, aki haggya, hogy a Zsákos bácsi (alias mumus) belemásszon a fejibe. Az egyszerűség kedviért: höhö!
Virág elvtárs talán megmondhatná pontosan, hogy kit is tekint a jog "terroristának"? Van-e egyáltalán ilyen fogalom a magyar jogban?

Szerintem a terrorista az, aki tömegeket fenyeget (halálosan), félemlít meg, zsarolni próbálja a politikai vezetést.
Tomcat valóban terrorista? Nem túlzás ez?
teisfiambluetooth

OFF:
"...úgynevezett célzott kivégzések bevezetésének lehetőségéről beszélt...

Mi az a célzott kivégzés? 8 online újság is ír ugyanerről a hírről, de egyik sem fejti ki mit jelent ez."

Pl az amikor rakétákkal sz.rrá lövik egy palesztin kocsiját családostul, mondván hogy ismert terrorista vezér volt, de nem tudták elfogni.
ljubova, tomcat nem volt és nem terrorista, még lehet, de ezt ne más döntse már el.
Túllőtt a célon, húzgálta a macska bajszát, megmutatják neki hol a helye, kiengedik aztán levonja a tanulságot és akként cselekszik majd. Jól, vagy rosszul, rajta áll.
Az hogy mit találtak nála egy dolog, az a gond hogy mint itt sokan, a hatalom előre kikövetkezteti mit akart vele csinálni. A találgatásokra pedig nem lehet vádat építeni.
A talált dolgok alkalmasak voltak-e bomba készítésre vagy sem, mint előttem írták, nem sokat számít, mert bárkinek vannak ilyenek otthon. Az már gyanúsabb lehet hogyha a készítéshez szükséges eszközök is fellelhetőek. Várjuk ki a végét.

Szerintem Tomcat nem akart robbantani, kicsit talán piromán, mint minden harcászatért lelkesedő ember, oszt pukkantgatott párat a réten, de valós veszélyt ő nem jelent.
ljubova 2007.07.11. 11:14:38
"ahmet ! jog betuje szerint igen ! ugyanolyan jogai vannak ! a jog szelleme szerint nem ! a terrorista veszelyes ! a jogaival is csak visszaelne ! "

A hülyeség is baromi veszélyes, mégse vonhatjuk meg a jogokat ezalapján.
Amiről itt még nem volt szó, és máshol se nagyon, az az, hogy milyen vallomást tett a másik kettő. Valamit csak mondtak, ha másnap kiengedték őket.
És vajon nekik is futja sztárügyvédekre meg vegyész szakértőkre?
Ha Tomcatre kenték az egészet, ellene vallottak, akkor máris van "alapja" az előzetesnek.

Valaki, valami konkrétot?
Mi meguntuk a gyufaméreg kapirgálását és magunk készítettünk bányászati lőport, a piromán hajlamainkat így éltük ki, vegyészeti lexikon segítségével 3 alapanyagból, kávéőrlővel. Egyikünkből sem lett terrorista.
A gáz az, hogy jelenleg Mo-n bárkit fogva tarthatnak ártatlanul 2 éven keresztül. És vannak is jópáran előzetesben hosszú ideje már, akik közül bizony nem mindenki bűnös. Ez szerintem egy vicc. Az, hogy egy gyanú alapján évekig minősíthetetlen körülmények közé kényszerítsenek embereket, az döbbenetes...
TH 2007.07.11. 11:30:47
"A gáz az, hogy jelenleg Mo-n bárkit fogva tarthatnak ártatlanul 2 éven keresztül. És vannak is jópáran előzetesben hosszú ideje már, akik közül bizony nem mindenki bűnös. Ez szerintem egy vicc. Az, hogy egy gyanú alapján évekig minősíthetetlen körülmények közé kényszerítsenek embereket, az döbbenetes... "

Egyetértek, de az ezellen való tiltakozás ikonja ne tomcat legyen, ha egy mód van rá.
"Frázis volna a sajtószabadságot úgy értelmezni, hogy boldog-boldogtalannak nyilvánosságot adjunk, és ezzel lehetővé tegyük az alkalomra leső reakció munkába lépését. Nem engedhetjük a demokráciát a demokrácia fegyverével megölni. A sajtószabadságot egyelőre a demokratikus pártok részére tartjuk fenn. (...) Orvosi szerep vár ránk, újságírókra, amikor ennek a beteg nemzeti közvéleménynek átformálását vállaljuk. Hivatásunk: tanítani, nevelni a betű erejével, az érvek fegyverével, meggyőződésünk hatásával..."

Szakasits programismertető beszéde a MÚOSZ közgyűlésén




Utólag tudjuk mit épített az a banda demokrácia címén... az érvelés is stimmel...
Azért megdöbbentő, hogy még mindig egy olyan országban élünk, ahol bekasztliznak, ha kinyitod a pofád. Mondom ezt annak ellenére, hogy Tomcat tényleg faszságokat csinált mostanában. Az a Robin meg egy akkora homár, mint ide Nagykáta. Úgy látszik, bizonyos esetekben tolerálja a másságot. :-)
Engem anno nem nagyon kötött le a kémia, így fogalmam sincs, mit kéne mivel összeönteni/keverni, hogy amortizáljam a kevésbé szimpatikus szomszédaim házát, de hogy a rendőrség se túl nagy spíler ebben a tárgykörben, arra jó példa a budaörsi tüzijáték-raktár felrobbanását követő nyomozás és az első tárgyalás, ugyanis az egyik ( első vagy másodrendű ) vádlott olyan szinten alázta porba a rendőrség szakértőjét, hogy a bíró új szakértő bevonását rendelte el.
Egyébként a magyar DNS-labor se lehet valami modern, lásd Zsanett-ügy, hiszen a Helyszínelők egyik epizódja se hosszabb 45 percnél, mégis mindig megvan ez eredmény, itt meg heteket kellett rá várni.
Ahmet 2007.07.11. 11:32:59
Igen, talán nem Tomcat a legjobb példa, bár szerintem igenis fontos lenne, hogy még vele is korrektül bánik az igazságszolgáltatás.
Hattory Hanzo 2007.07.11. 11:40:16

Engem viszont az időjárás zavar, de piszkosul, majd szétbasz a reuma. Hiába, ez egy ilyen ország.
TH 2007.07.11. 11:44:57

Csakhogy kukacoskodjak, meg értekezzek: Tucc valamit korrektségügyileg?
PIP:
Szerinted aki antifasiszta, az automatikusan ÁVO-s büdös komcsi? Az nem is lehet, hogy olyan valaki, akinek a családját kiírtották, talán maga is megjárta valamelyik munkatábort, vagy esetleg csak nem akarja, hogy újra a náci söpredéktől kelljen félnie?
Gondolom te az a fajta vagy, aki úgy értelmezi a demokráciát, hogy neki mindent szabad, másnak pedig azt, amit ő jónak lát.
"Nem tetszenek, biztos komcsik, akkor füstbombát nekik!" Igaz?
Lollerkid

az a szomorú, hogy ma is beteg társadalomban élünk aminek beteg médiája van, amitől még betegebb társadalomban fogunk élni

én már a pusztába vágyom
electroma.5555 2007.07.11. 11:58:09

"én már a pusztába vágyom"

Én is, csak félő, hogy ott meg megdugnak a tevék.
LollerKid,

a demokráciát a demokrácia fogja elpusztítani. Szólásszabadság van, mindenki azt tesz amit akar, de előbb utóbb a nagy demokráciában annyi érdek fog ütközni hogy inkább mindenki befogja majd a száját. Ez az USA-ban már elkezdődött, lásd per-per hátán.Szóval amint kinyitod a szád big bradör már jegyzi is neked, ha ellenük szólsz, találnak rá indokot és okot hogyan is fogják be a szádat. Elkezdődött ez már itt is, csak a szélsőséges nézeteket vallókkal, mint a tomcat. Jártatta a száját a blogjában, semmit nem csinált gyakorlatilag, hanem az apró csíntevéseit nagyította fel, és lám a saját hősködését fordították ellene. A médián felnőtt ember el fogja hinni, hisz saját magát állította be szélsőségesnek.
na álljunk meg. akkor pontosan milyen jogcímen tartják előzetesben? tartani kell a szökéstzől, nem? és ezzel a cikkel most azt probálod bizonygatni, hogy nem kell tartani, mert nem szökik az, vagy mi?
Virág et. 2007.07.11. 10:30:19
"...Amerikában egy OJ Simpson vigyorogva kisétálhat a bíróságról, pedig véres késsel a kezében fogták el..."

Nem egy pisztollyal a kezében, egy autós üldözés során?
Ferko76 2007.07.11. 12:02:36
A demokráciának nem szabadna egyenlőnek lennie azzal, hogy "mindenkinek mindent szabad". Csak kicsit nehéz megtalálni a helyes egyensúlyt, de ez Tomcatnél látványosan nem sikerül a hatóságoknak...
Virágnak igaza van! Nem ártott volna utánanézni a jogszabályoknak meg a tényállásnak mielőtt ilyen demagógia sül ki a dologból.
Ez a TC egy senkiházi szarjankó, egy a sok félnótás és félművelt ember közül. Volt egy két érdekes akciója, amit a média felkapott. Kár rá a szót pazarolni.......viszont a polgári jogaihoz ragaszkodom. Huzgálta az oroszlán bajszát......és....attól még nem kell lecsukni.
Jaj, W, azt hiszed most nyílt ki nagyobbra ez a zsák Tomcat esetében ?:))

Mint jogot alakalmazó ember elárulom neked, hogy az a zsák azóta van tágra nyitva, amióta létezik. Csak a szerencséden múlik, hogy beszippant-e. A szerencse elemei: rosszkor vagy-e rossz helyen, rossz hangulata van-e annak aki a zsák száját működteti abban a pillanatban, milyen bőrszínnel jöttél a világra, útjában állsz-e vkinek aki jóban van a zsákot működtető emberekkel, stb.stb.stb.

Kár, hogy csak Tomcat kapcsán írsz erről. Érdemes lenne ellátogatnod a TASZ-hoz, a Helsinki Bizottsághoz, meg efféle szervezetekhez, ott aztán dögivel fogsz találni olyan eseteket, amikor a zsákos ember azt mondta, hogy neki igaza van, és ennek nyomatékosítására beverte egypár cigó, drogos, kurva vagy más ugyancsak gyenge jogérvényesítő képességgel rendelkező személy arcát.

Egyébként ennek a Tomcatnek szerintem szüksége van arra, hogy néha beverjenek neki egyet, mert amúgy túl nagyra nőne az egója.:))

Eccer, még graffitis korában (a graffitis művészneve a Tomcat név) gondolta úgy, hogy neki igaza van, és elkezdte pingálni egy éppen születendő műnek a vásznát az egyik sarokban. Oszt odament az egyik haverom, és beverte az arcát, demonstrálandó, hogy mégsem Tomcatnek van igaza. Oszt a haverom volt az erősebb kutya, épp úgy, mint most az állami igazaságszolgáltatás, és Tomcat megértette, hogy most éppen nem neki van igaza.

Egyébként Tomcat most elgondolkozhat azon, hogy vajon van-e igazság abban a bölcsességben, hogy ugyanazt kapja vissza a világtól, mint amit ő ad a világnak. Ha ő úgy gondolja, hogy beveri azok arcát akiknek szerinte nincs igaza, akkor majd az élet neki is produkál olyan helyzeteket, amikor az ő arcát verik be, mert mások szerint meg neki nincs igaza.

Ilyen a szelaví.:)
"ugyanazt kapja vissza a világtól, mint amit ő ad a világnak"

Ez hülyeség! Egy hatóság nem teheti meg ugyanazt reváns alapon, amit egy állampolgár megtesz a közösség ellen, ha szabályt sért.
Nincs olyan hogy nekem van igazam, vagy neki! Ez óvoda!!
Jog van.
Kár, hogy ezt még magyarázni kell egyeseknek.
"Mondjuk mert nem mindenkinek tetszik, hogy nyugdíjas ávósok és hasonlók ünneplik dicső felszabadítóként a hazánkat végigerőszakoló, tízezreket málenkij robotra hurcoló, 200 ezer magyar hadifoglyot eltüntető Vörös Hadsereget, és azt, hogy ebben a fennálló hatalom is részt vesz... Persze megzavarni akkor is csúnya dolog."

Mondjuk mert nem mindenkinek tetszik, hogy nyugdíjas ávósok és hasonlók ünneplik dicső felszabadítóként...
azokat akik elüzték a német megszálókat és az őket kiszolgáló náci kormányt akik 600 000 ártatlan magyar állampolgárt öltek, meg meglehetősen kegyetlen módon. Miközben a német érdekeket kiszolgálva szarrá lövették az országot.

Mert minden dolognak több oldala is van ám.
"azokat akik elüzték a német megszálókat és az őket kiszolgáló náci kormányt akik 600 000 ártatlan magyar állampolgárt öltek"

Na neee!
Ha kezeden lévő barna bilincset vörös színűre cserélik, meg fogod köszönni a bilincset cserélőnek?
Ha meg, igen együgyű vagy.
Izgalmas olvasni, a "megérdemli" kommenteket, olyan indoklással, hogy "tudom, hogy törvénytelenül van bent, de amúgy meg fasz meg utálom, hát szopjon." Ugyanis a legtöbb komment erről szól, ez pedig ugyanolyan nagybetű Faszság, mint amiért hallelujáztok az előzetes kapcsán.

Egy valami van, amit sohasem vettek figyelembe Tomcat kapcsán azok, akik köcsögölni akartak vele, mégpedig az, hogy nagyon sok tekintetben túlművelt az átlagnál. Egyszerűen művelt, okos, tudja, hogyan használja ki a kiskapukat, az átjárókat, miközben nem lehet megfogni. Most sem lehetett, csak most eljutott arra a szintre a "nagyfőnökség", hogy azt mondták "bezárunk MERT és kuss!"

Remélem az összes "faszköcsög, de jó hogy bezárták" kommentelővel megesik majd egy hasonló eset, amikor családtagot, barátot visznek el, csak azért mert mások szerint is "köcsög", holott ugye ez édeskevés.

Az egyetlen baj Tomcattel, hogy fogalma sincs mekkora tömegeket mozgat, és nincs felnőve a felelősséghez, valamint egoista, habár Neki bizony sokkal több joga van annak lenni, mint a lakosság 90%-nak.
TH 2007.07.11. 11:30:47
"...A gáz az, hogy jelenleg Mo-n bárkit fogva tarthatnak ártatlanul 2 éven keresztül..."

Azért ez nem így van. Már az előállításnak, vagy az őrizetbevételnek is vannak feltételei. Az előzetes letartóztatáshoz bíró kell, és a hoszabbításokhoz is a feltételek meglétén túl pedig alapos gyanú amit alá kell tudni támasztani.

"akik elüzték a német megszálókat"

Ez olyan, mint az a kabaréjelenet, amikor a bankrabló bemegy a bankba, és már ott van egy másik. És amikor kiűzi onnan az előtte érkezőt, és ő maga viszi el a bevételt, akkor a ti logikátok szerint a pénztárosnak meg kéne köszönnie, hogy kidobta az első rablót, és emléktáblát állítani neki a bank falán.
Hülyék!
Írta valaki valamikor, a szabadlábon védekező nemi erőszak elkövető (?) rendőrök kapcsán, hogy teljesen természetes, mert persze Tomcat biztosan megszükne és újra el is mövetné egyszerre amivel vádolják, míg a rendőrök biztosan nem erőszakolnának újra, és egy helyben toporognának, eszük ágába sem jutna ellógni.

Ezt mégios mire alapozod? Mert a "pofára" az elég szegényes indoklás. Kurvára nem áll fent semmi ilyesmi, mellesge Zsanett ügyében a bizonyítékok begyűjtését 25 évvel később kezdték meg. Persze mindenki azt hisz, amit akar. Én pedig azt hiszem, hogy szimpátia alapon amit a rendőrség csinál, az a büntetendő.
Köszönöm a "célzott kivégzés" válaszokat

annyit mondok csak nem semmi...
TH 2007.07.11. 11:44:57
"Igen, talán nem Tomcat a legjobb példa, bár szerintem igenis fontos lenne, hogy még vele is korrektül bánik az igazságszolgáltatás."

Pont azért nem az ő ügyében kellene kezdeni, mert nem lesz osztatlan a támogatás. Viszont el kell kezdeni, hogy senkit ne lehessen mondva csinált okokkal gyakorlatilag börtönben tartani évekig.
zsir 2007.07.11. 12:27:30
Elméletben igazad van. Hangsúlyozom, elméletben...
DeluksZ!
"Egyszerűen művelt, okos, tudja, hogyan használja ki a kiskapukat, az átjárókat..."

Azért ezzel vitatkoznék.
Szerintem nem feltétlenül attól lesz művelt valaki, hogy ismeri a (rá) vonatkozó/alkalmazható törvényeket és ügyesen feszegeti azok határait.
Max jól felkészült.
Na de művelt.....
Talán még szimpi is lenne, hogy kiáll a véleményéért, ha nem tekintené azt kizárólagosnak.
Így csak egy öntelt fasz.
"...Eccer, még graffitis korában (a graffitis művészneve a Tomcat név)..."

A graffitisnak adni kéne egy láda festéksprayt aztán lefalazni a zárka ajtaját meg ablakát...
ljubova 2007.07.11. 11:43:16
"ahmet ! te nem tudod ,mirol beszelsz ! a terrorista mar elkovetett valamit ! a hulye pedig legfeljebb el fog kovetni valamit ! miert relativizalod a terrorizmust ?"

Mi az, hogy relativizálom? Ha elkövetett bárki bármit, akkor a törvény szerint el kell ítélni, és az ítéletet végrehajtani. Ennyi. Még egy terrorista elítéltet is megilletnek jogok. Például nem lehet kiállítani az állatkertben és botokkal piszkálni. Nem azért, mert nekem szimpatikus, vagy sem, hanem azért, mert akkor a büntetés nem éri el a kívánt hatást, hanem tovább gerjeszti a terrorizmust.
Alien:
"Azért ezzel vitatkoznék..."

Féltem, hogy félreérthető lesz. Nem arra utaltam, hogy történetesen oda-vissza vágja a Btk.-t, hanem arra, hogy sokszor tanubizonyságot tett már arról, hogy a kémián át a történelemen keresztül a haditechinákig (stb, stb) szélskörű ismeretekkel rendelkezik. A retorikája alkalmas arra, hogy tömegekhez szóljon, a helyesírása tökéletes (microsoft Worddel mondjuk nekem is lényegesen jobb) és sorolhatnám. Elég régóta olvasom a blogját (amit a sok anti-macskista kétlem, hogy elmondhat) és ezekről a tulajdonságairól sokszor tanubizonyságot tett már. Egy alapjában véve barátságos, erősen állatbarát, viszont radikális eszméket valló fiatal, közel sem radikális eszközökkel. Az, hogy valaki számára a politikai nézetei túlságosan radikálisak (mert szinte 100%ban ez az ellenszenv oka) magánügy.
ljubova:
"deluksz! vallalom, hogy elvigyenek ! ha engem is robbantgatason kapnak !"

Ha robbantáson kapnak bárkit is, vigyék el. A baj az, hogy itt snekit sem kaptak robbantáson, sőt, robbanó szer sem volt sehol. A te háztartásodban is fellelhető azon anyagok 70-80%-a amit Tomcatnél találtak. Sőt, nálam is... és ha éppen az Árpádsávos, Nagy-Magyarországos pólóm van rajtam, az ágyon ott hever a Kárpátia legújabb száma, és éppen a Kuruc.infó-n olvasom, hogy mennyi színesfémet és honnan loptak el már megint, valószínűleg tökéletesen alkamas vagyok egy két hónapos őrizetbevételre... meg még sok ezren.
Rengeteg hiányosságra derült fény az igaszságszolgáltatásban, ideje lenne ezeket kijavítani és nem csak beszélni arról, hogy ezt kéne meg azt kéne.

Tomcat pedig ha fenyegetőzött is, nem váltotta be azokat és nem is ok nélkül csapott volna oda, ha mégis megteszi.
A dolognak több oldala van-ról jutott eszembe:azért a demokrácia nem csupán csak az alapvető emberi jogokból áll.
Nekem az az eset jutott eszembe, amikor a postásunk éveken át heccelte a kutyánkat - az összetekert újsággal ütötte az ugató kutya orrát a kerítésen keresztül - mígnem egyszer, amikor jött a postás, véletlenül nyitva felejetettem a kaput....Leszedte a bicóról szegény.
Sokan vannak itt akik már nem csak ugatni szeretnének, és várják, hogy a kapu nyitva maradjon.
Demokratikus úton megoldva dolgainkat nem kerülnénk ilyen helyzetbe, mint a biciklis postásunk, vagy TC, vagy sokan mások.
"Nincs olyan hogy nekem van igazam, vagy neki! Ez óvoda!!
Jog van."

Lehet abban a hitben él, hogy jogállam van, csak nehogy eccer majd ott álljál hülyén kifelé bambulva a fejedből, 1 papírral a kezedben, amire az van írva: ezen ítélet/végzés ellen további fellebbezésnek helye nincs.:)

Én szóltam!:)
TD223 2007.07.11. 12:47:55
"... és nem is ok nélkül csapott volna oda, ha mégis megteszi."

Ha van oka, akkor forduljon az igazságszolgáltatáshoz, vagy majd én is keresek okot, és azzal verem pofán a szomszédot. Az önbíráskodás abszolút nem támogatott.
FreeGanjaman,

Pont ez a gondom, hogy normális viszonyok között jog van, és nem vélt igazság.
Az előző kommentekben viszont sokan érveltek a hatóságok vélt igazsága mellett. Csak azért van úgy, mert ők azt mondták, nem azért mert a jog úgy rendelkezik. Sajnos.
Az a baj, hogy a kialakult vita nem objektív, hanem pofára megy. Mert annak, aki a pokol hetedik bugyrába kívánja is Tomcatet, látnia kéne, hogy CSAK ellene folyik eljárás, míg a másik két személy le van szarva. Ez irányított, megszervezett forgalomból való kivonás, és ezt bármilyen szemellenzővel látni kéne. Arról vitatkozni, hogy kinek szimpatikus a srác és kinek nem, más téma.
travis 2007.07.11. 12:56:53

A vélt igazság semmivel nem gyengébb érv a vélt igazságtalanságnál. Oszt akkor mi van azzal a joggal?
TH

Tomcat-nél nem is akarták ezt az egyensúlyt megtalálni, sokat járt a szája a rend "bármi áron" fenntartói szerint.

Szerintem ez a demokrácia az új vallás ami ugyan úgy meg fog bukni vagy hitelét veszti mint az egyház. vagy nem, de akkor még a demokrácia híveinek a szeme felnyílta előtt eléri a hatalom a végcélját. Onnan meg már mindegy lesz.

Minden államforma, szoci, demokratikus burkolt egyeduralmi végcéllal jön létre, azzal a különbséggel hogy az egyik jobban leplezi a végső célt mint a másik, nem úgy mint a diktatúra, mer azt lássuk be, azon igen könnyű átlátni. :o)
TH 2007.07.11. 12:32:53
"...Elméletben igazad van. Hangsúlyozom, elméletben... "

Jaa, hát becsületes jogkövető emberek is kellenének, hogy működjön...
Nem Tomcatról szól a dolog, hanem a hatalomról. Hiszen valóban: mi akadályozza meg azt, hogy holnap előzetesbe tegyék TWA-t, mert íme, szót emelt Tomcatért, a hirhedt felforgatóért?
Ha a rendőrséget kézivezérléssel működteti a miniszterelnök - mint ahogyan arra egyre több jel utal az októberi tüntetés-szétverések kapcsán, ha a bíróságok is elfogadják, hogy felülről súgjanak nekik - mint ahogyan ez is egyre valószínűbbnek tűnik az elfogott tüntetők/rendzavarók gyorsított bírósági itéletei kapcsán, akor mi véd meg ma Magyarországon egy arrogáns hatalomtól? Ha elég elszántan lép föl, néhány hónap alatt eltűntethet minden ellenzékit. És mire lejár az előzetes, vagy felsőbb szintre emelkedik a per, már nincs bíró, aki a hatalom ellen merne itélni, nincs újságíró, aki az igazságot merné leírni...
Sajnos sem a rendőreink, sem a bíróink, sem az újságíróink nincsenek úgy szocializálva, hogy ellenálljanak egy efféle hatalmi nyomásnak. Ráadásul a lappangó diktatúra eleinte még nem is tűnik olyan veszélyesnek. Akár jó mókának is tűnhet az érintettek (rendőrök, bírók), különösen az idióta állampolgárok szemében egy kicsit hűvösre tenni Tomcatet, vagy a randalírozó ellenzéki tüntetőket, meg a többi veszélyes elemet.
Így csinálták a nácik is, meg a magyar kommunisták is. Percek alatt alakították diktatúrává a demokráciát.
Coffins 2007.07.11. 13:09:26

Az azért komoly, nagyteljesítményű szemellenzőre vall, hogy valaki diktatúrát lásson Magyarországon.
Csak kezdeményre. Sajna nagyon nehéz megmondnia, hogy hol kezdődik az erős állam, és hol a diktatúra felé vezető út
Sziasztok !

Árpi, ne már!!
Ez tök uncsi! Írjál inkább a ratyivezér államtitkárról, az most a tuti téma. Mondjuk "Gyurcsány és a köcsögök" címmel. Erre alapozzák a következő választási kampányt. Népszavazás javaslat: Minden farba szavazat 2-t érjen! Ne szaporítsd a magyart! MSZP-SZDSZ tagtoborzó est a Capella bárban és a szép emlékű Makrapipa vendéglőben. Őszintén szólva, a jelenlegi népszerűségi adatok mellett, a picifiú coming-out-ja helyett jobb lett volna egy staying-in.
Alcím lehetne: "Demszky: ha kell, én is meleg vagyok!"(Kicsit South Parkos felhanggal-"Elveszik a Munkát!") Ekkora önfeláldozást a főpolgármestertől! Mit szól ehhez az x-edik feleség? Ez a jó kis "zaftos"! Tomcat 1 hónap múlva szabadul.
Szerintem ilyen kis blog szinten nem kell mindig az ősi igazságokat keresni, kutatni, példamutatóan áldélcegeskedni. Nem kell a béka lábára patkó. Sokkal jobban áll a kicsit bulvárízű, de azért aktuális témakör.
Üdvözlettel,
Bukosajt

Tomcat egyéb megnyilatkozásaitól függetlenül jelen ügyben igencsak aggályos a letartóztatásban tartása.

A demokrácia valóban veszélyben van, mert a rendőrség politikai elvárásoknak megfelelően ténykedik.
Bukosajt 2007.07.11. 13:20:00

A buzizás lefutott pár napja. Óvassá!
Csak azt tudnám, hogy vajon ki akar ma Magyarországon egy jogállamon alapuló liberális demokráciában élni egy töredékszázaléknyi naív kissebbség kivételével? Itt a demokrácia alatt mindenki a diktatúra valamely formáját érti a kádárizmustól a nyílt nácizmusig mindenki a demokráciára hivatkozik. Ez így is van rendjén, a demokrácia a méjnsztrím, ehhez igazítja mindenki a saját ideológiját és ez még csak a kissebb baj, a nagyobb az, hogy ilyen népességet csak zsarnoki eszközökkel lehet kordában tartani.

Szal Tomcat jó helyen van, ott a helye és a zsákos ember remélhetőleg mindenkiért el fog menni, mert itt arra a zsákra van szükség és nem a naív eszmékre. Egyszer talán még az egész rothadt kádárizmust is sikerül belegyömöszölnie abba a zsákba egy nyugatias kapitalista berendezkedésű zsarnokságnak amelyre egyenlőre hiába várunk.
Úgy általába véve: bloggernek lenni, azaz ellenőrizetlen és ellenőrizhetetlen csatornán dumálni, beleszólni, jajongani, hőbörögni, ricsajt csapni - "hatalmi" pozícióból szemlélve illetlen dolog!
Így aztán, bár Tomcat nézeteivel nagyon-nagyon nem értek egyet (de ez most mellékes) - mégiscsak kedvemre való volna, hogy bloggerként mondhassa az ellenőrízhetetlen csatornán a magáét! Mert akkor vagyok nyugodt affelől, hogy nem állhat elő olyan helyzet, hogy ha más pol. beállítottságú ember kerül a zsákos ember szerepébe, akkor majd nekem lesz kuss (és Tomcat szabadul).
Ezt a játékot, önző módon, szeretném elkerülni. Tehát Tomcat meg én is (az elméleti ellenpont) hadd legyünk szabadok! Mindig, minden időben
illessen meg minket a törvényesség (látszatra meg betű szerint is)!
Ez az eset bloggeres megközelítése volt.
Világ pólóárusai, egyesüljetek!
Hát, előbb megvárom, míg a zsák bekapja, megcsócsálja, és a maradékát kiköpi uraal-nak
"Csak azért van úgy, mert ők azt mondták, nem azért mert a jog úgy rendelkezik. Sajnos. "

Iratok nélkül nehéz eldönteni, hogy van-e jogszerű oka Tomcat előzetesben tartásának, éppen ezért nem is teszem.

Viszont az ügyészségen kívül 2 bíróság (mert gondolom fellebbezett) gondolta úgy, hogy TC előzetesben tartása mellett több jogi érv szól, mint ellene.

Ha úgy gondolod, hogy "normális viszonyok között jog van, és nem vélt igazság", akkor a jogot jogszerűen alkalmazó jogalkalmazó szervek döntését fogadod el, én nem a saját vélt igazságodat.
Hát igen, bár nem kedvelem azt a szerencsétlent, ettől függetlenül elmehetnek a pékbe, ha nem alkalmazzák vele szemben azokat a törvényeket, amiket védenének. :(
hacsaturján 2007.07.11. 13:01:48

Tehát szerinted Tomcat fogvatartása igazságos?
Egy ilyen intézkedésnél nem Tomcat ártatlanságát kell bizonyítani, hanem a bűnösségét, ami a vádemeléssel kezdődik. Ezt a Rendőrség még nem tette meg a mai napig.
Freeganjaman, Tomcat mikor volt má' graffitis? LOL... Scener volt és ott vette fel a Tomcat nevet, nem graffitisként... Volt egy graffitis balhéja, de ott ő rendszabályozott meg pár tagger gyereket. Lehet, te voltál az egyik:)
ljubova, hogy tudsz ilyen 1 bites aggyal életben maradni? Kihívás lehet... Azt hittem csak az USA-ban élnek ilyen szerencsétlenek, mint Te, ők azok, akik még mindig Bush rajongók...
www.gazdabolt.hu/index.php?content=8&termek_id=833&kategoria=155#termek833

Itt kapható kálium-nitrát, 2 kg-os kiszerelésben, kifejezetten tápoldatozásra és lombtrágyázásra ajánlott. Nem kell tehát egy azalea miatt 25kg-ot vásárolni. (pláne 50-et...)
"Tehát szerinted Tomcat fogvatartása igazságos?"

Egész pontosan azt mondtam, hogy nem tudom. Egyébként vádat az ügyészség emel. A bíróság előtt pediglen folyik a cirkusz.
Szilba: okés, akkor most ugorj vissza két hónapot, és szólj TC-nak. Utólag könnyű...
"akkor a jogot jogszerűen alkalmazó jogalkalmazó szervek döntését fogadod el"
Ha jogilag alá van támasztva az, amilyen döntést hoztak, akkor igen. Jelenleg ez azonban nem áll, mert vádemelés nélkül tartják fogva, teljesen mondvacsinált okok miatt.
Hatóságok illetve politika összejátszásának fennforgása forog fenn.
ljubova!

A sok felkiáltójeltől önmagában nem lesz igazad.
Ne haragudj ljubova, de a sok felkiáltójeled valóban röhejes. Érveid meg nem nagyon vannak, azon felül, hogy "a terroristáknak nincsenek jogaik" (meg a köztársaság ellenségeinek sem), és erős állam rulez:)
travis 2007.07.11. 13:37:05
"Hatóságok illetve politika összejátszásának fennforgása forog fenn."

És ezt nyilván bizonyítani is tudod. Amennyiben mégsem, akkor jelöllek a legközelebbi Zsákos bácsi választáson.:))
Szakyster 2007.07.11. 13:36:55

Ne mondd már, hogy ez olyan titkos információ, hogy csak hosszas kutató munkával lehet a neten megtalálni. :-)) Egyébként nem bizonyít semmi mást, csak azt, hogy Tomcat a blogján hazudik. Ettől függetlenül én sem értek egyet a hatóságok módszerével, különös tekintettel a liftben történt telefonálás hülye meséjére, valamint arra, hogy két társa -egyik a lakástulajdonos- szabadlábon vannak. Tomcat előzetese -bármennyire nem szeretem őt- egyértelműen politikai döntés eredménye.
"Tomcat előzetese -bármennyire nem szeretem őt- egyértelműen politikai döntés eredménye." (Szilba) Látjátok feleim szemetekkel, ez egy antipatikus, de objektív vélemény. Így lehet vitázni.
szilba 2007.07.11. 13:35:47

és a cukorból is sitty-sutty szenet lehet csinálni...

EL LOBO - A farkas · www.joljarok.hu/blog 2007.07.11. 13:26:37

igen, írjon az engem is szórakoztat. de ne robbantson

ljubova 2007.07.11. 13:38:07

KIRÁLYSÁGOT! (vállalom)
hacsaturján 2007.07.11. 13:41:57

Már mondtam, egy hatóság nem viselkedhet úgy, mint egy átlag polgár, azért nem, mert ő egy jogérvényesítő tényező.
Egy állampolgárnak lehetnek sejtései, gyanúval élhet, ennek hangot is adhat, egy hatóság azonban nem, az csak végrehajthat a jog alapján.
Pip, nekem aztán mondhatod, hogy tegger, meg scener....A haverom mondta, hogy életében eccer takart meg vkit, és az TC volt. A történet amit leírtam tőle származik, én nem voltam ott. TC kezében spray volt, és el akarta baszni mások művészetét a saját fújkálásával, mert úgy gondolta, neki van igaza. Ez volt a történet.
travis 2007.07.11. 13:49:22

"egy hatóság nem viselkedhet úgy, mint egy átlag polgár"

Gondolod, hogy a hatóság jelen esetben átlagpolgár módjára viselkedik vagy tudod is?
electroma.5555 2007.07.11. 13:49:14

Nem érdekes, hogy miből mit lehet csinálni, a kérdés az, hogy mi volt már készen. Néhány füstbomba pl. mindenképpen. Ez persze még nem jelent közveszély okozást, de lehetőséget ad a hatóságnak, hogy "kombináljon", holott nem ez a dolga. Egyébként szvsz. Tomcat megint tudatosan-ösztönösen- provokált.
Ahmet !

Igazad van, bocs, BEÉGTEM.
Mentségemre, hogy nem látogatom minden nap az oldalt.
Viszont kitartok amellett, hogy a Demokrácia nagy kérdéseinek feszegetése Tomcat (űr)ügyén keresztül ezen a felületen nem éppen, hm, adekvát.
Aveszonlátásra.
"Gondolod, hogy a hatóság jelen esetben átlagpolgár módjára viselkedik vagy tudod is?"

Igen, sőt!
Valakiről sejt valamit, és az alapján hoz egy ítéletet. Csak ott a bibi, hogy ez jogilag nincs alátámasztva. Ha egy állampolgár követ el ilyen jogsértést, rögtön megbüntetik érte önbíráskodásért. Jogosan.
Nézz már végig a szituáción előítéletek nélkül, tárgyilagosan.
Hidd el menni fog, csak akarni kell.
"Tehát szerinted Tomcat fogvatartása igazságos?
Egy ilyen intézkedésnél nem Tomcat ártatlanságát kell bizonyítani, hanem a bűnösségét, ami a vádemeléssel kezdődik. Ezt a Rendőrség még nem tette meg a mai napig."

Az előzetes letartóztatásnál nem kell bizonyítani a terhelt bűnösségét, csak az előzetes letartóztatás törvényi indokait kell alátámasztani. A vádemelést nem a rendőrség végzi, hanem az ügyészség.

"Ha jogilag alá van támasztva az, amilyen döntést hoztak, akkor igen. Jelenleg ez azonban nem áll, mert vádemelés nélkül tartják fogva, teljesen mondvacsinált okok miatt."

Te megvizsgáltad az ügyben keltkezett iratokat, és jogvégzett, szakvizsgázott szakemberként eldöntötted, hogy jogilag nincs alátámasztva TC előzetes letartóztatása?:)

Elárulom, vádemelés nélkül is vidáman lehet előzetesben tartani a terheltet. OLvasd el a Be-t, mielőtt további okosságokat írsz.
Kíváncsian várom, hogy Tomcat szabadlábra helyezése után hány nappal, héttel később kerül beiktatásra az a törvény, miszerint előzetes letartóztatásban lévő személy csak 6 hónap elteltével követelhet kártérítést. Mert Tomcat fog, ezt azok is tudják, akik bentartják. Vagy börtön vagy szabadláb, de ez az állóvíz pont azoknak nem kedvez, akik állóvá teszik. Mert egy dolog az előzetes letartóztatás kapcsán jogtalanságokról beszélni, és azokat eltussolni, de ha nem lesz bűncselekmény, akkor ellentételezés kell. Ott már nehezebb lesz nem jogszerűen eljárni.
Szóval a lényeg szerintem:

1. Jogerős ítélet születéséig minden vádlott ártatlan.
2. Előzetes letartóztatásban jogerős ítélet születése előtt vannak a vádlottak.
K. Minden előzetesben lévő ember ártatlan.
Folyomány: Jogállamban törvényesen lehet ártatlanokat börtönbe vetni.

És egy kis idézet a startrekből: "Nálunk Kardassziában minden vádlott bűnös. Micsoda igazságtalanság volna ártatlanokat bíróság elé állítani?"
Ha jól olvasom, ugye, senki sem állítja, hogy jogszerűtlenül tartják ben-nyújtják, mint a rétestészta TC előzetesét. Biztos vagyok benne, hogy ez mind teljesen legális, jogilag alátámasztható. Ime a bizonyíték, hogy a Jog nem jó, vagy nem rossz. Az csak önmagában van. És lehet sokmindenre használni. Most pl valaki elhalgattatására. Törvényesen.
travis 2007.07.11. 14:00:29

"Hidd el menni fog, csak akarni kell."

Ezt már Lenin elvtárs is mondta, de neki sem hittem el.:)))
Egyéb kérdésekben Free kolléga válaszadása az iránymutató.
Autoriter nagypapás megjegyzés: jó eséllyel pályázol a Zsákos bácsi cím elnyerésére, viszont akkor már válaszolni sem fogok.
Kiváló tisztelettel: advocatus diaboli

Még egy "magvas" gondolat.Ki az a Tomcat?
Tucatember, nulla, akire nem figyel fel senki, csak akkor ha valami olyant csinál amivel felhívja a Közfigyelmet.
Ez olyasmi talán, hogy azért repesztek százzal a sportkipufogós Seatommal a mellékutcában, hogy végre figyeljen már fel rám valaki. Ennyire tellik.
Vannak ilyenek sokan. S evvel még Árpi is szivat minket, mert itt nem Tomcat a főszereplő. Felejthető senki.
A lényeg ott van, hogy miért téma egy ilyen alak?
Miért harapnak, harapunk rá? S akkor megint a szennyesládánál kötünk ki.
Szerintem
Szakyster 2007.07.11. 14:08:44

Kolléga úr már kezd pedzeni valamit, bár a hátsó szándék nem jogi kategória.
Engem az zavar, hogy ezek szerint bárkit, akár engem is csak úgy elvihetnek, benntarthatnak hónapokig, aztán miután ezzel jól megszivattak, elengednek.
Az is zavar, hogy amikor Tomcat -úgy néz ki, jogosan- beperli az egész mocskos korrupt szemét bagázst, kap majd egy k.rva nagy kártérítést a rendőrség, azaz az adófizetők pénzéből.
"Elárulom, vádemelés nélkül is vidáman lehet előzetesben tartani a terheltet. OLvasd el a Be-t, mielőtt további okosságokat írsz."

30 napig lehet minden vádemelés nélkül, ezen túl csak külön utasításra, amihez indoklás szükséges, például ha a gyanúsított szökésének veszélye fennáll.
Ilyen, vagy ehhez hasonló veszély TC esetében egyértelműen nem állt fenn, mivel a bűncselekmény amivel gyanúsítják, nem olyan horderejű. Ilyenért ki szoktak engedni mindenkit 30 nap után. Egy ügyvéd barátom mondta, aki nyilván kompetensebb nálad.
Ez egyértelműen politikai játék, és ne kérj tőlem papírokat, hogy bizonyítsam, a józan ítélőképességem mondatja ezt velem, amit az általam megkérdezett szakemberek is alátámasztottak.
Szóval lehetni lehet benntartani, de utána meg lehet nézni a hatóságok tekintélyét az állampolgárok szemében, amiért hajlandóak erre a pitiáner bürokratikus kurválodásra.
Megéri egy Tomcat elhallgattatása, hogy ne bízzunk az igazságszolgáltatásunkban?
Na, ezen gondolkodj el!
"Tomcat a főszereplő"

Acsimovics,

Igazad van, itt nem Tomcat a főszereplő, hanem a jogrendszerünk, és annak súlyos fogyatékosságai.
Nekem sem szimpatikus Tomcat, de az alapvető jogok őt is megilletik.
De a jogot nem szimpátia alapján osztják.
"viszont akkor már válaszolni sem fogok"

hacsa, ez egyedül a te bajod.
Régóta létezik egy ún. algoritmusháború, ahol különböző stratégiával rendelkező programokat küldenek harcba egymás ellen. Kétféle viselkedési lehetőség van, kooperatív(K) és agresszív(A). Ha a csatában mindkét fél K viselkedést választ, akkor mindketten nyernek pár pontot. Ha mindkettő A, akkor egyformán vesztenek pár pontot. Ha K-A ellen, akkor az A nyer jó sok pontot, a K pedig sokat bukik.
Sok szereplős a verseny, minden algoritmus minden másikkal többször is megmérkőzik, és a végén az nyer akinek a legtöbb pontja lett.
Az eddigi leghatékonyabb stratégiának az bizonyult, ha ismeretlenekkel (akikkel még nem csatázott) szemben K viselkedéssel nyitunk, volt ellenfeleinkkel szemben pedig olyan a viselkedésünk, amilyen az övé volt az utolsó küzdelmünkben, azaz aki hajlandó volt kooperálni, afelé fenntartjuk a baráti hozzáállást, aki agresszív volt, azon bosszút állunk.
Évek óta nincs olyan stratégia, ami a végelszámoláskor több pontot szerezne ennél.

Hát most valami olyasmivel találkozik épp Tomcat, amikor az állam ráúnt, az ő A viselkedésére, és megmutatja, milyen amikor a hatóság is A viselkedést választ.

A probléma csak az, hogy egy jogállamban csak sokkal indokoltabb esetben lenne szabad az államnak A viselkedést választani, hiszen jogilag Tomcat tiszta, büntetetlen előéletű, és nyilvánvalóan a hatóság ereje sokkal nagyobb mint Tomcaté, az erő használata pedig könyen átlépheti azt a vonalat, ami már a fölénnyel való visszaélést jelenti.
DeluksZ

"Elég régóta olvasom a blogját (amit a sok anti-macskista kétlem, hogy elmondhat) és ezekről a tulajdonságairól sokszor tanubizonyságot tett már."

Valoban, de epp azoknak szur szemet a valtozas, akik mar regota olvassak.

"Egy alapjában véve barátságos, erősen állatbarát, viszont radikális eszméket valló fiatal, közel sem radikális eszközökkel. Az, hogy valaki számára a politikai nézetei túlságosan radikálisak (mert szinte 100%ban ez az ellenszenv oka) magánügy."

Szamomra is kifejezetten szimpatikussa teszi allatbarat mivolta es a tajekozottsaga, de eszre kellett vennem a radikalizalodasat. Bizonyos negativ emberi tulajdonsagai is erosodtek, aranyosan azzal, ahogyan kezdte egyre komolyabban venni magat. Konkretizalhatom is, ha akarod.
Csupan azert irom ezt le, hogy arnyaljam a kepet. Nem (nem kizarolag) a politikai nezetei zavarhatnak nemelyeket.
Ja, es meg valami. Le kellene szakadni arrol az egyszerusitesrol, hogy minden, Tomcattel valamiben egyet nem erto, Tomcatet valamilyen szempontbol kritikusan szemlelo ember rogton antitomketista. (Kinek nem inge, ne vegye magara. Szerencsere itt nem annyira jellemzo ez a hozzaallas.)

A szemelyes szimpatia/unszimpatia egy dolog, es a demokracia ill. az igazsagszolgaltatas mukodese (mukodeskeptelensege) egy masik. Tomcatet lehet nem szeretni, de amit muvelnek vele, az akkor sem demokraciahoz es jogallamhoz melto.

Egyebkent tartok tole, hogy ezutan (ha szerencsesen kint lesz a vizbol) meg inkabb radikalizalodik majd.

Na jó, hagyjuk a jogi vitát, nem akarom bebizonyítani neked, hogy ehhez nem értesz, én meg igen.

Én nem bízom az igazságszlgáltatásban a TC-esettől függetlenül, mert naponta látom, hogyan működik. Pl. az előbb hívtam a PKKB-t 1 jegyzőkönyv miatt, aminek 8 napon belül kell elkészülnie ha hangfelvétel útján rögzítik. A kezelőirodán a nő csodálkozott, hogy a határidő lejártát követő napon már szeretném megkapni. Azt mondta, majd 15 napon túl próbálkozzak. De mondjuk ennél súlyosabb eseteket is tudnék sorolni elég hosszan...Pl. az előzetes meghosszabbítása úgy működik, hogy az eljáró bíró 10 perc alatt 30-40 ügyben dönt. (lemérték)

Szal mi a fasznak gondolkodjak el ezen, ha én ebben élek?:)

Nem hiszem azt, hogy itt a gyakorlatban is jogállam van, sőt, arra hívom fel a figyelmet, hogy jöjjön rá mindenki: a jogállam csak 1 mítosz. Ez nem vmi természeti törvény, mint a gravitáció, hogy fentről leesel, hanem ember alkotta rencer: úgy működik, ahogy a rencert működtető emberek akarják. És hát láthatólag azt akarják, hogy így működjön.

Ezért tanácsolom azt: kerüljétek el a zsákos embert minél messzebbről. Kerüljétek el a bíróságokat, az ügyészséget, a rendőrséget. Ellenkező esetben sokat kell majd ügyvédekre költenetek. (de ez nekem jó)
zsoltu (és mások)

"nem tudhatod, hogy csak ennyiben és azt se, hogy a rendőrségnek nincs többről infója"

azt tényleg nem. de azt igen, hogy amivel vádolják, az egyrészt így nem stimmel (nem robbanóelegy), másrészt a többi ügy nicns folyamatban, vagy nem is volt.

ha van bizonyíték, hogy egyébként bankot rabolt vagy akármi, akkor viszont tessék ezeket vádban-perben ismertetni. mert ami most van, az az előzetes hosszabbítgatása, loreál, "mert megérdemli".
Nagyon OFF,

De a Plusban arult POWER markaju gyufakbol kifogtam egy szeriat ami szabalyosan robban, nem gyullad.

Meg izzo darabokat is kilo sokszor.

Ugyhogy a jelenkor kis Arpadjai lehet hogy egy ilyen fejlereszelos pirozasbol rosszabbul jonnenek ki.

(Lehet hogy ezt a Homarra kellett volna irni)
Nem vagyok jogász, TK-t nem ismerem, nem követtem az életútját. Ennek fényében laikusan ugyan de viszonylag előítéletmentesen azt gondolom ha pl. én feltelepítenék egy híd tetejére egy akárminek (pl. bombának) látszó tárgyat ami alkalmas ártaltan emberek (pl. a gyerekeim) békés felvonulásának megzavarására (neagyisten megsérülésére) csak azért mert nekem az, hogy ők ott felvonulnak nem teccik, akkor ez a tettem (függetlenül, hogy működik-e a szerkezetem) már önmagában elegendő indok arra, hogy egy pár évet Recsken töltsek el vidám kőfaragők társaságában.
Ha jól olvasom a fentieket TK egyelőre a hatályos jogi kereteknek megfelelő idejű előzetesét tölti mert vizsgálat folyik ellene. Nem a kivégzését tervezik. Biztos nagyon szar, hogy Mo-on a jogállamiság nem közelíti meg a melyik államét is? De azt gondolom ezzel ő is tisztában kellett legyen mikor hídraszerelhetnékje támadt. Minap végezték ki Kínában az egyik minisztert mert kenőpénzt fogadott el (kb100MHUF értékben
travis,

bízik itt még valaki az igazságszolgáltatásban? Igen naív lehet.
Na ezen gondolkodjunk el.

Pont ezt fejtegettem, hogy addig békén hagynak amíg nem köpsz a levesükbe, ha megpróbálnád, hozzád is betörnének a rendőrök, és vinnék a ciffet bizonyítéknak.
TC megkapja a karteritest,ha artatlan hiszen o egy feher,bezzeg Pusoma szegeny, roma volt.Csipem az olyan diktatorikus gondolkodasu embereket amint egy kis jogtalansag eri,mar mindjart a demukratikus jogaikert sirnak
Itt nem Tomcat személyéről van szó, vagy az ő nézeteiről. Szeptember őta bizony ezek a gyökér nagypapák nyalogatják az ujjaikat, hú de fasza kis szekuritigárdos szemétdomb lett ez a lúzer ország. Kérem, most mán nem csak Bangó Margit mondja, hogy népköztársaság vagyunk, de az MSZP szóvivője, Nyakó István is nyakló nélkül lépett nyilatkozataival a hülyeség verbális mezejére. No, szerinte is népköztársaság van.

Gorbi meg Horn a regnáló kormányfővel bulizva üríti poharát az 56-os szovjet bevonulásra, meg a kis törpe karhatalmista "törvényvédelmére", amit a Die Weltben nyilatkozott, immár másodszor.

Ugyanazok az arcátlan arcok, csak néhány millióval, milliárddal gazdagabban, de azért énekelgetik az Internacionálét a kongresszuson. Jó egy kicsit nosztalgiázni, hogy a lökött autoriter nagypapák maszturbáljanak egy kicsit a híradó előtt, mi?

Ha mszp-s, vagy balos lennék, szeptember óta kiléptem volna a pártomból, és le se köpném a baloldali pártokat.
travis

"De a jogot nem szimpátia alapján osztják."

Egy érzelmek nélküli világban, amúgy naívság kihagyni a számításból.

Nem jó, így, de így van.
"travis 2007.07.11. 14:30:15
"Tomcat a főszereplő"

Acsimovics,

Igazad van, itt nem Tomcat a főszereplő, hanem a jogrendszerünk, és annak súlyos fogyatékosságai.
Nekem sem szimpatikus Tomcat, de az alapvető jogok őt is megilletik.
De a jogot nem szimpátia alapján osztják."
Egyszerübben és röviden. Igen))
Csak amíg az sincs tisztázva, hogy ki, kinek a kommunistája, Értsd, a miénk jó komcsi , a tiétek meg nem.
Amíg politikusainknak van mit takargatniuk, addíg várhatják a Csodaszarvast, meg a demokráciát, ki-ki izlése szerint.
Addíg a jogrendszerünk is annyit ér amennyit betartanak belőle. 0.< Ez nulla
ha ki akarják vonni, csalják lépre rendesen

lehetett volna

travis 2007.07.11. 12:26:14
"Ha kezeden lévő barna bilincset vörös színűre cserélik, meg fogod köszönni a bilincset cserélőnek?"

Hát ha a barna bilincsesek a dunába akarják lőni a gyerekemet a vörösök meg csak nem engedik pofázni, akkor ja.

Egyébként én csak azt akartam mondani, hogy az hogy valami fekete vagy fehér az attól függ honnan nézed.

Lássd még a fasz jó és rossz vége.
bizony-bizony, akkor tessék rendesen bekamerázni, és megvárni, amíg csinál rendes bombát, vagy ha legalább kiért volna a gyurcsánygyűlésre ezekkel a szarokkal, már az is több volna a semminél, ami most van.
"Az előzetes letartóztatás elrendelésének vannak feltételei. Ezek egyszerűsítve:
- bűnismétlés veszélye
- bizonyítékok elrejtésének veszélye
- szökés veszélye" a la Virág et.
Egy szavam sem lenne, ha pl Zuchslag elvtárs is ezen irányelvek szerint lenne megméretve !
Többi, helyes kis ügyeket meg ne emlegessük, mert izé meg bigyula...
Nincs itt kettős mérce jogtudós Úrak ?
"ha van bizonyíték, hogy egyébként bankot rabolt vagy akármi, akkor viszont tessék ezeket vádban-perben ismertetni. mert ami most van, az az előzetes hosszabbítgatása, loreál, "mert megérdemli"."

Vádban és perben ismertetni is fogják. Ez most mégcsak gyanú. Ha a rendőrség már nem nyomoz és továbbadja az ügyészségnek vádemelési javaslattal (vagy megszünteti az eljárást), akkor azelőtt lesz egy iratismertetés. Itt a védő és a terhelt is szembesül minden bizonyítékkel és a nyomozás teljes aktájával. Ebből aztán azt adnak át ők maguk a sajtónak, amit akarnak.

Az előzetes meg éppen ezért "előzetes".

Ajtony

A szakértő nem addig szakért, ameddig mondják neki. Ennél sokkal jobb dolga van. Kérdezz meg néhány rendőrt.

kukacka

A magyar jogban nehéz a "terrorista" szót definiálni. Mert ugye a mi Terrorcselekmény bcs-ünk az a XXI. századi terrorcselekmény fogalmával nehezen egyeztethető össze.
Tomcat mindenesetre nem felel meg egyik kritériumnak sem. Ő nem terrorista.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.07.11. 15:15:07
"bizony-bizony, akkor tessék rendesen bekamerázni, és megvárni, amíg csinál rendes bombát, vagy ha legalább kiért volna a gyurcsánygyűlésre ezekkel a szarokkal, már az is több volna a semminél, ami most van."

Biztos a Fidesz szimpatizáns rendőrök csaptak le, hogy romba döntsék a csapdát. :)))))
(Hülyébbek kedvéért: ez most vicc volt!)
"bizony-bizony, akkor tessék rendesen bekamerázni, és megvárni, amíg csinál rendes bombát, vagy ha legalább kiért volna a gyurcsánygyűlésre ezekkel a szarokkal, már az is több volna a semminél, ami most van. "

Előkészület és kísérlet is van. Nem csak befejezett bcs.
"rendes bombát"
Mitől rendes? Hogy megöl vele valakit? Azt kell megvárni, hogy ne tekintsük "csak" minek is? Ha én összetákolok egy ketyegő mikrosütőt azzal a céllal, hogy valakinek az arcába tegyem akkor jogos az elvárásom, hogy a kiérkező közeg ahelyett, hogy bevisz (előzetesbe!) inkább rámkacsintson, hogy "ejnye, ecsém, hát tucc te jobbat is ennél, mennyél már haza szerelj bele plutóniumot".
Ne má!
Ezen már én is gondolkoztam. De: Tomcat újabban nem vesz közvetlenül részt a dolgokban, tudja, hogy figyelik. Biztos vagyok benne, hogy közelébe sem szagolt volna a füstbombáinak, nem véletlen, hogy nem a saját lakásán pancsikolt. A zsaruk (szerintem) azért törtek rájuk ott, mert tutira vették, hogy Tomcat ott van és az egyetlen esélyt látták, hogy valamivel meggyanúsíthassák.
Kísérlet nem volt, ahhoz oda kell menni. Az előkészülethez meg kéne a taggyűlési jegyzőkönyv, ahol a terroristák megegyeznek, hogy ők elkövetni fognak.

ZT: nem lehet azért bekasztlizni vkit, mert mi úgy gondoljuk, hogy biztos vmi csúnyát akart. ennyi erővel akkor vihetnek téged is, mert biztos el akartál menni a boltba, biztos bombaanyagot akartál venni, és a többi.
Virág et,

de ez még az előkészület fogalmát is csak megerőszakolva meríti ki, még ha az is volt.
Ja és ha már terrorizmus: a Teve utcai lövöldözőről tudunk valamit? legalább annyit, hogy van-e mentelmi joga?
Á..., a sarki üveges volt: így akarta fellendíteni az üzletet.
"Hát ha a barna bilincsesek a dunába akarják lőni a gyerekemet a vörösök meg csak nem engedik pofázni, akkor ja."

Nem lövik a dunába, hanem megerőszakolják. Tényleg választani kell a kettő közül?
Hagyjuk már ezt!
W: Az anyagok birtoklásáért valóban nem. Mint írtam, számora a hidas balhéja elegendő indok lenne, hogy lecsukják pár évre. Arról pedig elsősorban ő maga tehet, hogy nem védekezhet szabadlábon, nem? Biztos nem vagyok elég képzett, de én nem látom az ő esetében az óriási jogsértést.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.07.11. 15:30:44
Az elkövetőnek nyilván nem, de Gyurcsánynak mintha lenne...(éljenek az összeesküvés-elméletek)
ZT: pont a hidas ügy nincs is a listán.

ez nem működhet úgy, mint egy félalkoholista szülő, hogy na fiacskám, betelt a pohár, most kapsz a szíjjal. hát mi van már itt?
A konkrét esetben nem volt kísérlet. Általánosságban viszont nem feltétele a szankciónak, hogy egy bcs befejezett legyen. Erre kívántam utalni.

Jelen esetben pedig tudtommal közveszély okozás előkészülete miatt folyik eljárás Tomcat ellen, ami kemény 3 évig terjedő szabveszt-tel szankcionálható. Ezt csak a terrorista-vonal lefékezésére.

Az előkészületet a közveszély okozására alkalmas eszközök tárolása, előállítása már megvalósítja. Semmi egyéb nem kell. Ezért kell a szakértő, hogy megmondja, hogy azok az anyagok közveszély okozására alkalmasak-e. Vagy csak füstölnek. Vagy csak a virágföldbe kellenek.

Btk. 18. § (1) Ha a törvény külön elrendeli, előkészület miatt büntetendő, aki a bűncselekmény elkövetése céljából az ehhez szükséges vagy ezt könnyítő feltételeket biztosítja, az elkövetésre felhív, ajánlkozik, vállalkozik, vagy a közös elkövetésben megállapodik.
W: na az már probléma!
" Minap végezték ki Kínában az egyik minisztert mert kenőpénzt fogadott el (kb100MHUF értékben"

Ha ez nálunk is így lenne szvsz 12 másodperc alatt ürülnének ki a kormány, a parlement és a nagyobb önkormányzati képviselői testületek.

Derékig járnánk akasztott politikusban.

De szép is lenne... :-)
Természetesen azt is bizonyítani kell, hogy azokat az eszközöket bcs elkövetése céljából tartotta magánál Tomcat.

Ez már a rendőrség dolga. Ha nem megy, majd felmentik szépen.
"a jogállam csak 1 mítosz"

Oké, de nem kéne mégis valahogy megcélozni?
Nem kéne valakinek tüntetéseket szerveznie, hogy hol van a jogállam ilyenkor? Ha összejön 5000 ember egy ilyen tüntetésre, és kellő nyilvánosságot kap, akkor arra már lépni kell valamit.
Ilyen országban azonban, ahol a civil erő ilyen szinten el van fonnyadva, nem ad okot bizalomra.
Szóval lehetne ezen változatni. Ha beletörődünk, megérdemeljük.
Végül is lehet, hogy nem is az a cél, hogy lecsukják. Csak meggyomrozzák picit, hátha lesz valami hatása. Szerintem nem akarnak igazán mártírt csinálni belőle: egyenlőre még semmi "durvát" nem csinált. Ugyanakkor nem árt meghúzni a határvonalat, nemcsak neki, de a követőinek is.
Virág et.!

És milyen esetekben jár kártérítés az előzetes letartóztatásért, ha jár ilyen?
"Nem lövik a dunába, hanem megerőszakolják."

44-ben dunába lőtték, 45-ben megerőszakolták.

2007 -ben megerőszakolják
2007+x ben Dunába lövik?
Ha kap is kártérítést: egy az egyben fizetheti az ügyvédnek, meg a szakértőinek.
"Tényleg választani kell a kettő közül?"

Sajnos az egész 20. század erről szólt. Bár választani nem nagyon lehetett.
fuhur,
Ezt milyen képlettel vezetted le?
Nem vagy kissé paranoid?
"Sajnos az egész 20. század erről szólt."
Sajnos. Épp ezért nem kell megköszönni egyiknek sem.
Ahmet

Emlékszel arra a figurára, ha jól emlékszem, Horváth Szilárdnak hívják, akit először kerestek Mór ügyben? Alsógatyában adta meg magát, stb. Na, bár más ügyekből kifolyólag ül, de ezért kapott 500 ezret.
kukacka

Én nem látom Tomcatet annyira veszélyesnek. Nála sokkal szélsőségesebb és durvább alakok is vannak a szélsőjobboldalon. Szabadlábon.

Ahmet

Kártalanítás jár, ha nem bcs a cselekmény, nem bizonyítható, hogy ő követte el, büntethetőséget kizáró ok áll fenn, elévült stb. Kb. ennyi, ha jól emlékszem.
Fuhur

Off

Szerintem azokat is fel kellene akasztani, akik nem kérnek és nem adnak áfás számlát
Virág et. 2007.07.11. 15:55:10

Hol írtam, hogy veszélyes? Szerintem sem.
Tomcar inkább kiprovokálja maga ellen a törvény szigorát. Az igazi veszély-alakok csak szép csendben lapítanak és ügyelnek, hogy mindig tisztán álljanak a gyanúsításokkal szemben. De mintha Tomcat is kezdene ebbe az utóbbi csoportba átsodródni...
Igen, Tomcat inkább rázogatja a pofonfát. A törvényesség határán sétál - talán most át is lépett egy picit rajta. Ezt majd a bíróság eldönti (ha eljut odáig egyáltalán az ügy).
Hazánk jogállam?????!!!!! :-)

Jah, hát a Kárdár, Horty, Szálassy rendszerben is volt minden nagyjából mutatóba, mint ma is. Parlament, törvényhozás, rendőrség, bíróság stb.

Egy jogállamban nem lenne megengedhetőek a kettős mércés elbíráslások. Ma meg csak szinte ilyenek vannak.
Árpád, ismered a teljes szöveget, a teljes történetet, amivel vádolják, és ami miatt hosszabbítják az előzetest?

Én hiszek az ártatlanság vélelmében. Egészen addig, amíg valakit nem kapsz rajta, hogy rosszat csinál. Ha többször kapod rajta, egész kevésbé hiszek ebben a vélelemben. De amíg nincs az ügy lezárva, se pro se kontra nem verném a tamtamot.

Azt ugye ő maga sem állítja, hogy ártatlan bárány. A szájhősies blogbejegyzések mellett azért néminemű bizonyíték az ügyeinél már van ellene. Ezeknek egy részét maga szolgáltatta, egy részét akár ezek következményeként operatív eszközökkel nyerték - vagy akár a haveri köréből. Ha mindennek ellenére kiderülne, hogy ártatlan, akkor valóban perelje le a gatyát is a rendőrökről. De én okosabbnak tartanám megvárni a dolog végét. Kármán Irénnél már betárazott a média, hogy szolidárjon. Korán picit. Várjunk azokkal a harangokkal. Nem szaladnak azok el.
Meggondoltam, mégis inkább veszélyes Tomcat, bizonyos szempontból. Mégpedig azért, mert azt üzeni főleg a fiatal srácoknak, hogy nyugodtan lehet packázni a törvénnyel, hogy a zsernyákok hülyék és simán át lehet verni őket jogi trükkökkel. Jófejnek lenni jó, meg az emberekért, az igazságért "harcolnak". Csak hát, ezek a szerencsétlenkék nem biztos, hogy ugyanolyan jogtudorok, mint ő, nem biztos, hogy tudják/érzik, hol a határ. És ebből biza nagy-nagy baj lehet. Lehet, hogy ezért "üzent" a police.
fuhur, ugye nem gondolod, hogy Kínában nincsenek korrupt politikusok? Az, hogy időnként kivégeznek párat korrupciós vádakkal, az meg azért van, mert ott gyakorlatilag sztálinista politikai rendszer van ma is.
Hát aki Tomcatet tekinti példaképnek, az meg is érdemli.

Az egyetlen üzenet, amit ő közvetíthet az ifjúságnak az az elrettentés. "Tanulj Ödönke, mert Tomcat lesz belőled."
"Meggondoltam, mégis inkább veszélyes Tomcat, bizonyos szempontból. Mégpedig azért, mert azt üzeni főleg a fiatal srácoknak, hogy nyugodtan lehet packázni a törvénnyel, hogy a zsernyákok hülyék és simán át lehet verni őket jogi trükkökkel."

Zenék és filmek százai üzenik ugyanezt fiatal srácok millióinak. So what? A police jelen estben kaptya be.
Virag et., lehet, hogy jogasz vagy, de a reszleteket nem ismered, az eloiteleteid meg vilagosak.

Hallgasd meg a mokkas riportot. A bunismetlest arra hivatkozva emeltek ki, hogy tobb eljaras is folyik ellene. Ezzel szemben az igazsag az, hogy nem folyik ellene mas eljaras. Nezz utanna, azutan meg mindig lehet osztani az eszt.
Kivanok neked is ket honap elozetest tevedesbol. En elveszitettem a hitemez az ugyvedekben (lakas maffia ugyek), az ugyeszekben (Zsanett) es mostmar a birosagokban is (oktoberi elozetesek, Tomcat). A rendorsegben meg korabban.
Es a sajtoban is erosen. Arpadon kivul ki irt az estrol egyaltalan?

Vagy miert nem veri a Helsinki Bizottsag ezuttal a racsos kaput?

Egyebkent Arpadnak respect, hogy sikra szall azert az emberert is, akivel ennyire kulonbozik az o es a szerkesztosegenek a vilagnezete.
Virág et,

"Jelen esetben pedig tudtommal közveszély okozás előkészülete miatt folyik eljárás Tomcat ellen, ami kemény 3 évig terjedő szabveszt-tel szankcionálható. Ezt csak a terrorista-vonal lefékezésére."

Ez igaz, de ilyen alapon bárki ellen indulhatna, ez itt a probléma.

Nincs itt terrorista vonal, még jelei is alig, csak a fene nagy jogállamban bárkire ráhúzható ez a jelző, pláne ha még a szája is jár. Farkast kiállt az állam, megmutatkozott ez októberben is.

Azért ez gond, mert ez radikális hozzáállás, ha valakitől fél az állam, hát állítson rá embereket, és akkor csapjon le rá, ha biztos a dolgában.

Lépésenként kellene haladni, nem durr bele bumm.

Egy, azok akik még kicsit is bíznak a hatalom ítélőképességében, előbb utóbb vagy a hatalomtól félnek majd, vagy attól, hogy a hatalom nem áll melléjük ha a jog keretein belül szeretnének maguknak igazságot. Ennek meg az önbíráskodás lesz az eredménye.

Le kellene nyugodni. És nem csak tomcat ügyben.
Virág et. 2007.07.11. 16:16:25

Azért ne becsüld le ennyire ezt a fajta befolyást.
"Az egyetlen üzenet, amit ő közvetíthet az ifjúságnak az az elrettentés"

De a tahóság..., bocsánat a hatóság csak ne játszon gyereknevelősdit! Hagyják azt meg a szülőknek!
Szerepzavar megint.
travis:

off

lehet, hogy paranoid vagyok, de van rá okom. Szerinted 50 év múlva, ha elfogy a kőolaj akkor az emberek majd mosolyogva ülik körül a tüzet és gyertyát meg lószerszűámot ajándékoznak egymásnak?

off off
lonely_photon 2007.07.11. 16:20:16
"Zenék és filmek százai üzenik ugyanezt fiatal srácok millióinak. So what? A police jelen estben kaptya be."

Azért azt mindenki tudja, hogy a film és a valóság közt jelentős különbségek vannak. Még a gyerekek se gondolják ezt, mert ők is csak gyerekek, nem hülyék. Aki ennyire hülye, azt az evolúció kiszelektálja, mikor a farsangi bálon Superman jelmezbe öltözik.
"Virag et., lehet, hogy jogasz vagy, de a reszleteket nem ismered, az eloiteleteid meg vilagosak."

Te viszont nagyon ismered. Hadd találjam ki, kurucinfo vagy Tomcat-blog?
A bűnismétlés és a "több eljárás is folyik ellene" nem áll egymással ok-okozati összefüggésben. Mokkás riport nem érdekel.

A bűnsimétlés már Tomcat személyiségéből következik. Szerinted ha kint lett volna, akkor a melegnapi felvonuláson mit csinált volna? Virágot gondoz?

A szökés dettó, vegyük csak elvbarátját Budaházyt. Már ez magában elégséges lenne az előzeteshez, bűnismétlés veszélye nem is kell.
Ahmet,
nemegészen úgyvan az ahogy azt maga gondolja. Én itt most nem a James Bond-ra meg a Supermenre gondoltam.
Ahmet 2007.07.11. 16:25:22

"...Aki ennyire hülye, azt az evolúció kiszelektálja, mikor a farsangi bálon Superman jelmezbe öltözik. "


Ez nagyon jó volt! Kösz.
lonely_photon 2007.07.11. 16:29:17
"Ahmet,
nemegészen úgyvan az ahogy azt maga gondolja. Én itt most nem a James Bond-ra meg a Supermenre gondoltam."

Tudom, költői túlzás volt, de azért egy filmbeli történés egészen más, mint egy olyan, ami a híradóban van. Nem fikció, hanem tény.
"lehet, hogy paranoid vagyok, de van rá okom"

Elhiszem, de ha ez odáig fajul, hogy az én nagyszüleim kínzóinak akarsz köszönetet mondani, akkor had legyen már problémás számomra.
Én sem köszönök meg semmit a te családod kínzóinak.

De hagyjuk ezt, utálom az ilyen szenvedéslicitet.
"mikor a farsangi bálon Superman jelmezbe öltözik."

Gyerekként ezzel semmi baj nincs.
travis!

Bizonyára nem ismered a történetet, miszerint a nagy ÁMERIKÁBAN ráírták a Superman jelmezben lévő cimkére, hogy a ruha viselése nem tesz képessé a repülésre.
Ahmet,

Ja, ezt nem ismertem.
Nem is értettem miért írjátok.
:DDDD
"Bizonyára nem ismered a történetet, miszerint a nagy ÁMERIKÁBAN ráírták a Superman jelmezben lévő cimkére, hogy a ruha viselése nem tesz képessé a repülésre."

Hmm akkor talán mégis volt vmi hatása a supermannek is. Másrészt a fiatalok nemigen nézik a hiradót a filmeket annál inkább.
VE:
Tomcat személyéből spec pont a szökés meg a bűnismétlés nem következik. Mert ugye neki fontos, hogy büntetlen.

Mokka meg lehet hogy mokka, de TC védőügyvédje meg az igazi. Sajna sokfelől tájékozódni nem lehet, mert ugye egy cseppet agyon van halgatva a dolog.
Csak megjegyzeskent: az antifasizsta megemlekezesen ott volt a lengyel szarmazasu nagyapam is, aki eleg bator volt 22 evesen leugrani a vonatrol es vegigharcolni a vilaghaborut angol egyenruhaban, majd "hazajonni" a magyar felesegehez Debrecenbe. Onnan egyutt mentek Recskre...stb.stb. Tobbet tett a fasizmus ellen mint csak kevesek ebben az orszagban. Ot akarta megfustolni ez az idiota?? Szemoldokcsipesszel gyomlaltam volna ki a beleit.
Egyébként érdekelne: honnan jött az, hogy TC akárhol is akart füstölni. Szóval ez azért erősen szóbeszéd kategória...
"Tomcat személyéből spec pont a szökés meg a bűnismétlés nem következik. Mert ugye neki fontos, hogy büntetlen."

Én ezt nem így látom. De mindegy is, hogy mi mit gondolunk, mert a bíróság azt a következtetést vonta le, hogy fennállnak ezek az okok.
lonely_photon 2007.07.11. 16:40:32
"Hmm akkor talán mégis volt vmi hatása a supermannek is. Másrészt a fiatalok nemigen nézik a hiradót a filmeket annál inkább."

Azért az közismert, hogy Amerikában a perek miatt minden hülyeséget beleírnak a használati utasításba.
"Egyébként érdekelne: honnan jött az, hogy TC akárhol is akart füstölni. Szóval ez azért erősen szóbeszéd kategória... "

Az állítólagos kihallgatott telefonbeszélgetésben volt valami ilyesmiről (vagy robbantásról?) szó.

Amúgy a melegeket füstölték később az elvbarátai, tehát azért nem akkora képtelenség az ötlet.
jaja. 'Állítólagos'. 'valami ilyesmi'
".com 2007.07.11. 16:48:22
Csak megjegyzeskent: az antifasizsta megemlekezesen ott volt a lengyel szarmazasu nagyapam is"

Tudod manapság egy csomó ember (?) van ebben az országban akik szerint a nagyapád nem hős volt hanem épp az ellenkezője, és jobban tette volna ha szépen fennmarad azon a vonaton. Sőt ezeknek már pártja is van, ami indul a választáson. (Nem a fideszre gondoltam hanem annál egy jobbik -ra)

Vagy csak én vagyok paranoid? :-)
"Tudom, költői túlzás volt, de azért egy filmbeli történés egészen más, mint egy olyan, ami a híradóban van. Nem fikció, hanem tény."

Hát igen, a híradó tény! :o)
"Amúgy a melegeket füstölték később az elvbarátai, tehát azért nem akkora képtelenség az ötlet."

De fontos lett hirtelen a melegek jogai a hatóságoknak, bezzeg ha a rendezvényük utáni verekedőket kell elfogni, akkor szarik bele mindenki.
Szakyster 2007.07.11. 16:53:33

Ezt vegyük úgy, hogy te beveszed ezt az azáleás sztorit? Egyébként néhány fülstölőt meg is csináltak, kanóccal. Ez tény. Bizonyíték, ha úgy tetszik. Szerinted mire kellett nekik? Szúnyogot írtani? Bár az máris füstölés...
Kedves tanár úr! Meg kellett volna csinálni a házi feladatot jogi ismeretekből. Ez így most egyes.

Az első magyar börtönblog!
(címkék: börtön, politika, politikai fogoly, tomcat)

"Reggel kihallgatásra vittek. Vártam, mit akarnak hallani, de nem akartak semmit, csak jegyzõkönyvbe vették a mobiltelefonom lefoglalását - egy hét után már ideje volt - és elvittek ujjlenyomatot venni...

....- Apropó, nyilvántartás. Amikor lezárnak egy ügyet, az ugye regisztrálásra kerül a bûnügyi nyilvántartásban?

- Persze.

- Azonnal?

- Igen, elvileg azonnal.

- És ha egy már lezárt ügyrõl a rendõrség vagy a bíróság úgy tudja, hogy még mindig folyamatban van, annak mi lehet az oka?

- Hát, elvileg elõfordulhat, hogy az ezzel megbízott rendõrségi személy trehány és elfelejti lezárni.

- Tehát csakis rendõrségi hanyagság lehet az oka?

- Igen.

- És olyan lehetséges, hogy olyan ügyeket, amihez semmi közöm sincs, ellenem folyó eljárásként tartalmazzon a bûnügyi nyilvántartás?

- Nem, ezt nem tudom elképzelni.

- Biztos?

- Biztos.

- Akkor nézze majd meg az elõzetesbe helyezõ bírósági végzésemet. Vagy öt ilyen "tévedés" szerepel rajta.

- Hogy?

- Ahogy mondom. Beszélgessünk politikai háttérrõl?

- Hát ... ööö ... errõl nem nyilatkoznék.

Naná, hogy nem. De hát biztosan nem is egy ilyen kis nyomozócska húzogatja a szálakat, és nem is a fõnöke. De ne felejtsük el, hogy egy közvetlen BRFK-alárendeltségben mûködõ részleg vezeti a nyomozást."

www.tomcatpolo.hu/blog/

emberek.

hogy mit tud a rendorseg az azert nem annyira feketefeher.
titkosszolgalati modszereket csak biroi vegzessel hasznalhatnak. mert azert nem hallgatnak le csak ugy barkit a vakvilagban. ez nem amerika :-)

allamellenes buncselekmeny eseten, aminek mar a tervezese/szervezese is buntetendo, kicsit mas a helyzet. de azert azt nem tudom elkepzelni, hogy TCre valaki rasuti az allamellenes terrorista billogot.

ha megis, akkor a fullajtarok, akiknel a mutragya meg az aluminiumpor volt, miert vannak szabadlabon? ha ez egy terrorista osszeeskuves, akkor miert nem emelnek vadat?

az a necces, hogy ha csak tervezel vmit, es azert visznek be, akkor kellene vagy tetteneres (ahol te ott figyelsz es tervezel mikozben radtorik az ajtot), vagy bizonyitek hogy te ekkor es ekkor terveztel ezt es azt (pl lehallgatott telefonbeszelgetes). vagy vmi beismero vallomas toled vagy a tettestarsaktol, ami utan vadat emelhetnek. nem?

ha meg nincs vad, akkor illenek szabadonengedni csorikamat, nem? had rasszistaskodjon, es majd elviszik gyuloletbeszedert.

apropo kozveszelyokozas: az a szerencsetlen fasz, aki tavaly kirobbantotta a hatizsakjaval a 6os villamos ablakait, vajon miert nem ul elozetesben?
az o bombaja _fel_is_robbant_, nem? emberek kozott.
TC meg a kozveszelyokozast is csak tervezte, maris neutralizaltak.
"Hopp #2.: Most mondják, hogy a megerőszakolt lány felismerte a támadóit öt REBISZ-es rendõr személyében. Na, van színvonal a Cégnél, mit ne mondjak. - Mit szól a kollégái alakításához? - kérdeztem később az őrt. - Én ezt már megszoktam - felelte blazírtan. - Az ilyen eseteket? - Persze, tudja, hány ilyet láttam már? - Itt, a cégnél? - Persze, sok ilyen volt már. Azzal becsukta az ajtót. [...]" www.tomcatpolo.hu/blog/
"Nem értek egyet Önnel, de meghalnék érte, hogy elmondhassa amit gondol."
Azt hiszem innen indult a liberalizmus. Akár tetszik, akár nem a Tomcat-ügy ezzel tökéletesen ellentétes.
"Lassan két hete agyalnak azon, hogy szabad-e nekem kapcsolatot tartanom a családommal, pláne Athinával. És most várunk. Ma jöhet be csomag, de ezt tegnap már írtam. Holnap pedig talán kiszabadulok. Előre szólok mindenkinek, aki távollétemben Athinát mocskolta, hogy kezdje ásni a sírját. Lehet, hogy mégsem holnap, de biztos kikerülök innen, és előbb, mint szeretnétek. [...]" www.tomcatpolo.hu/blog/
na...mégiscsak van benned egy kis "objektív megmondóemberség" Árpááád! :D:D:D
korrekt bejegyzés...no comment! óra meg ketyeg..................

Virág elvtárs

"A szökés dettó, vegyük csak elvbarátját Budaházyt. Már ez magában elégséges lenne az előzeteshez, bűnismétlés veszélye nem is kell"

"Magam csak futólag ismerem őt, igazából nem közülünk (radikális, hazafias körök) indult, de közénk került, s „itt ragadt”. Kicsit őrült, kicsit fárasztó, de sokszor jó dumái vannak, blogjával képes megnevettetni az embert. Tudom, hogy néhányan nem szeretik régi sérelmek, vagy pont különcsége miatt. De ne feledjük, az ellenség szemében ő mégiscsak egy közülünk, és a gazemberek most példát akarnak statuálni rajta mindannyiunk számára! Újabban már robbanóanyaggal való visszaéléssel vádolják, amiért bizony éveket lehet kimérni!"

Budaházy György

Ja ez így már szerintem is elég
a gályrabsághoz is.

Árpi, kedves! (félre, miként Leporello)
Szeretném felhívni szíves figyelmed, hogy a Zsákos bácsi odatelepedett a fülcimpádra és láblógázva arra vár, hogy bedugjon a zsákjába és elvigyen. Ugyanis rá az jellemző, hogy onnan jön, ahonnan nem is várod.

Autoriter nagypapa
Régóta olvasgatom Virág elvtárs kommentjeit több fórumon is.
Nos kedves Virág et. egy valamit ne felejts el, ha valami törvényes, attól még lehet igazságtalan, és etikátlan.

Személy szerint osztom TC véleményét, miszerint: "lóf_sz van itt, nem demokrácia".
a virág urat én is régóta figyelem...
félművelt demagóg az öreg faszi...
ja, meg átkozottul nagy genyó is...

Kedvses Árpád,

hetek óta vártam, hátha van valaki még az írástudók között, aki a dühtől ugyanolyan szívdobogást kap, mint jómagam...

miden meg van bocsátva, és különben is az én kurva anyámat...

a fickó meg bizonyára moldovista, és most anyagot gyűjt, mert új könyvet és új előszót szeretne...

az ötezres tüntetésnek meg igencsak közelg az esedékessége...

Virág et. 2007.07.11. 15:55:10

"...Én nem látom Tomcatet annyira veszélyesnek..."

Gondolom nem melletted lakik. Vagy 10 éve egy nyugdijas bácsi, aki nem látszott veszélyesnek, viszont a mosógépben robbanószert barkácsolt egy fét panelházat lakhatatlanná tett. Persze golyószórót, vagy atombombát nála sem találtak, csak mosógépet, műtrágyát, kis kénsavacskát, meg csupa ártatlan dolgokat.

ediboy 2007.07.11. 20:18:37
"lóf_sz van itt, nem demokrácia"

Inkább demokrácia lóf_szoknak.
Ha jól hallottam, jogállamban nem az egyes emberek (bár ha még olyan kiváló) ízlése, avagy a hatalmon lévő politikusok, hanem a megfelelő szakhatóságok döntik el, hogy kit visznek be, és kit nem, mégpedig a vonatkozó törvények rigorózus alkalmazását szem előtt tartva, ugyanakkor tartózkodván a politikai kurzus bármilyen kiszolgálásától. A cikkből, valamint nehány fórumtársunk hozzászólásából az derül ki, hogy az írójuk szerint a szakhatóságokat politikai célra használják, ők ugyanis nem csukták volna le Tomcat-et, mígugyanakkor a szakhatóságok meg igen. Ez eléggé rázós vélemény, fenti okból célszerű lenne bizonyítani (pl. TC-t ezzel vádolják, viszont a./ a BTK xyz paragrafusa által előírt feltételek nem állnak fenn b./ fennállnak, de a cselekmény nem büntetendő, stb., stb.). Sajnos, ha csak handabandázás van, azzal nem lehet semmit sem kezdeni. Az égadta világon semmit.
nem értem a csodálkozás okát. rendőrállamban élünk és gazemberek vezetik azt, most éppen nem narancsos, hanem szegfűs kiadásban. igaza van twa polgártársnak, a zsák szája nyitott, ne csodálkozz, ha te leszel a következő. tehát kussoljatok és ne mondjatok csúnyát a szeretett vezetőről. (a gondolatrendőrség felállítás alatt, de azért jobb, ha már most leszoktok a gondolkodáskor)
most mennem kell, csöngettek és egy lefüggönyözött fekete autó áll a ház előtt. innen pobedának tűnik, lehet, hogy a pizzafutár?
Bazz.

Gyerekek, hogyapicsábaisvanez?

Van nekünk egy qrwáravédett belbiztonsági hálózatunk, amely 1989 óta változatlanul védett formában műxik, még nemzetbiztonsági hivatalt meg bárca nélküli minisztert meg a végén Szilvássy et.-t is kaptak demokratikus védőernyőnek.

Ezek micsinálnak? Kiderítik, melyik kacsa fingott Ostffyasszonyfán? Vagy a jugó békaembereket figyelik, még mindig(és gyanús ez a nagy mozdulatlanság!!!)?

Vagy fixre tudják, h Tomcat most a köztársaság megdöntésére szövetkezett és robbantgatni készül?

Muhaha.

Ezeknek fingjuk sincs semmiről. És mi fizetjük őket. Elviseljük, hogy éveken át megalázhattak embereket, megbízásból, persze. Hát most találtrak egy balf@szt, mint amikor a viszkist elkapták, hűdenagyon örültek neki!!! Most semmi bizonyíték, de kell a siker és akár a teljesen nímand (=nemoszamabinladen) Tomcatet basszák be az előzetesbe. Aki amúgy rendesen cseszegette őket szeptember óta.

Hát kedves magyar szekusok, bekaphattyátok. Mert TC ki fog jönni, és még hőst is csináltatok belőle, ti Isten barmai, ti.

És a magyar állam majd fizet kártérítést, amit a mi adónkból vonnak el.

Ilyenkor Gergényi nyugdíjából mérisnem vonnak? Egy elqrt rendőri intézkedés következmények nélküli?

Fujdecsúnya demagóg vagyok, röff-röff.
.com a lengyel származású nagyapád azoknak a szellemi/erkölcsi és biológiai utódaival tüntetett a "fasizmus ellen", akik elmondásod szerint elvitték Recskre. Hát gratulálok. Van még pár ilyen, pl. Mécs Imre megélhetési képviselő úr...
Tomcat egy pöcs már bocs. Rég fejbe kellett volna lőni dugós puskával, hogy összeszarkázza magát. Ha eddig nem tudtak belőle kiszedni semmi konkrétumot, akkor mgbaszta a nyúl a borzot... Röhögtetek már Athina blogján?
valahol meg kell húzni a határt, és ez a vékonyka vonal sok dolgot elárul egy országról... tolerancia, igazságosság, egyforma elbírálás és efféle UFÓ dolgok, amelyek ebben az országban csak papíron és elméletben léteznek, mert mindent körbefon a politika és a jó, mély emberi sötétség. és ez annyira nem vicces...
Bakker, most tudtam meg hogy terrorista vagyok! Van otthon Stroh80, konyharuha, sőt még üres üvegek is!
Pip

Amíg az Orbán-kormányban átlagban 5,5 ex-komcsi volt, abból 1 tuti, 1 valszeg spion, amíg a Pozsgay-Szűrös-Csintalan (már Fidesz-tag) trió folyamatosan ott lebzsel minden Fidesz rendezvényen, addig ezt a "megélhetési" dolgot nem kéne forszírozni, mert kiröhögnek csúnyán.
Demokratúra.
Monnyon le Feri.
Kerítéshezvaló anyagot gyűjtök, segitsetek.
Igen, lezárom a közért bejáratát vele (barikád), és így éhenhalnak a nyugdijasok (szivroham, éhhalál, tömeggyilkos, neonáci, szélsőségec szavakat kérem bevágni ide).
Terrorista vagyok.

Pedig csak haragszok a Lidlre mert átvertek múltkor 6 forintnyi apróval.
Füstgyertyás figurákat üldöznek a rendőreink, közben meg milliárdok ezreit lopják szét.
*Taps*
Virág et, lehet, hogy én terrorista vagyok?
ja. ennek az országnak agylebenysorvadása van, ki kéne engedni a börtönből!
Úgy éreztem magam ma reggel, mint az egyszeri ember, aki azzal üti fel az újságot, hogy "nézzük, ma ki lopott". Ma bő a termés:

index.hu/politika/belfold/kopsold0711/

www.mno.hu/index.mno?cikk=420120&rvt=2

Egyik esetben töbmilliárd, másik esetben még több milliárd gazdagított magánszemélyeket, a közvagyon eladásából.

Persze, nem ellopták, hanem csak hűtlenül kezelték.

Mindkét helyen önkormányzati tulajdon eladásáról van szó, és mindkét helyen szocialisa a polgármester.

Ügyészség vizsgálatot fog indítani? Tippeket a "tisztaság a közéletben" c. alapítvány emailcímére várunk.

A nyertes kap egy bónt, melyet a legközelebbi igazságtalan bezsákolása emgszüntetésekor válthat be, és nyerhet szabadulást.
Salgo2,
ez ugyan regi sztori, de ott, ahol lakom, 93ban a falu eladott foldteruletet asszem 141.000 negyzetmetert gyorsan. 1.4 forint(!) / m2 aron.
aztan mi ott vettunk telket - nyilvan kozmuvesitett formaban es uttal - 6500 ft/m2 aron. a ket esemeny kozott eltelt T ido, ami 7 ev.

es ez egy picsa kis pest megyei falu 3000 emberrel. 12 egy tucat. sot meg annal is tobb. es senki nem ul hutlen kezeles miatt. ugyanis veletlenul elirtak a szamot, nyomok meg nincsenek.

"ügyben a beszerzett adatok alapján a bűncselekmény elkövetése nem állapítható meg" irjak a hatarozatban.
6tori-féle sorvadtagyúak figyelmébe:

a 'mi' komenistáink legalább MA MÁR NEM...

-lyla-

Aha, tehát akkor már nem is gáz, hogy besúgott, hogy moszkvai nagykövet volt, hogy bukfencezett 94-ben örömében? Felőlem így is felfoghatjátok, viszont én meg pont ezért röhöglek ki Benneteket, kis érték- és erkölcsfetisisztákat. Kinek mit dobott a gép.
súgás gáz, bassza zannyát...

bukfenc nem gáz [mindent tud...], isten éltesse sokáig...

röhögés egészséges, fetisiszták kíméljenek...

utóirat:

legalább te érted, amit írtál?

"...érték- és erkölcsfetisiszták..."

-gépromboló-

lyla- 2007.07.12. 12:11:31
6tori-féle sorvadtagyúak figyelmébe:

a 'mi' komenistáink legalább MA MÁR NEM...

Debizony! Csak most másképp hívják magukat!
-lyla-

Szívesen segítek: unos-untalan, sőt az unalomig történő ismételgetése olyan dolgoknak, ami minden normális ember számára kézenfekvő és természetes, tehát már-már kínos, ha valaki minden megnyilatkozásában ezen vergődik.
"TWÁ"-Barátom,ígérem,egy hsz.-t sem olvasok el,mivel ez az első általam/általad lesz&rt,/majdnem jónak minősített írásod.Sok gondolatot indít,és sokféle válaszra ad lehetőséget.Ha,nem most dobod be,nagyobbat durran,-csak hát az idő!!
Na mindegy,üdv:mollaris.
hátbizony ezen megnyilatkozásodban sem vergődtem kevésbé...

és kisa-pám, ti most hogy híjjátok magatok?

6 szón vergődni?
Én sehogy nem hívom magam, mert megengedhetem magamnak a gondolkodás luxusát: ha egy régi komcsi új pártba lép, nem biztos hogy az ő nézetei változtak. Úgyhogy én egészen nyugodt lélekkel ki merem jelenteni, hogy ma legalább két komcsi párt van országban, amelyiknek a nevében nem szerepel a komcsi szó!
Az egyiknek a módszerei komcsik, a másiknak meg a nézetei.
Istenem, ha összefognának, visszajöhetnének azok a régi boldog idők!
Jah, és -lyla-, eddig még senki nem mondta, hogy nicknévvel viccelődni kulturáltabb netes körökben tahóságnak számít?
(Amúgy szellemes, grat!)
kisa

Hol szóltak volna? A Teleházban?
Tomcat elvileg lakhelyelhagyási tilalommal mai naptól szabad.
Ja itt a pontos link:

hvg.hu/itthon/20070712_tomcat_nincselozetesben.aspx

Lehet, hogy Totya már tudott valamit?
:))
Ja, és mitől gondolták meg magukat? Most már nem kell félni, hogy újabb bűncsit követ el? És most már nem fog megszökni?
Kozika 2007.07.12. 15:13:18
Akárhogy utálom is azt, amit Tomcat képvisel, ennek a hírnek azért megörültem! Viszont drukkolok, hogy legközelebb valami alapos indokkal kapják el, de ez csak azért van, mert gonosz vagyok...
-a tomcates bejegyzéshez:
Gondolatébresztő...
Óvatosan kellene kiröhögni és rugdosni az olyan figurákat, mint tomcat, mert négy évente megpörgetik a f@szkereket, és ki tudja, hol áll meg? Talán épp a most rugdosók szája előtt lesz a kilövőnyilás...
Akik ma elnyomják az olyanokat, mint tomcat, vagy akik ügyét morvai krisztina karolta fel, könnyen úgy találhatják magukat, mint ma tomcat. Hiszen kik képviselik a közigazgatást, az államot ma... Gergényik, Szilvássyk, Gyurcsányok. Mivel jobbak ők, mint morvai krisztina? Semmivel sem. Egy vétlen haveromat szemen lőtték, egy rokonom az igazságszolgáltatásban felsőbb utasításra kellett, hogy szó nélkül leadjon politikailag "kényes" ügyeket. Ez utóbbi a hatalmi ágak "egyesítése" - gratulálok a demokráciánknak, tényleg morvai krisztina és tomcat itt a leghülyébb, hogy pattognak... Vagy itt az elsőnek jelölt legfőbb ügyész, akit egyik nap még középkereszttel tüntet ki Gyurcsány, a másik nap meg már szakmailag alkalmatlan - tudnék mesélni, miért "vált azzá" hipp-hopp. Pedig Horányi baloldali hírében áll, csak szerencsétlenségére korrekt ember hírében is áll. És félreértés ne essék: pl. Polt Péterről én is tudom, hogy elfogult fideszes volt. Csak az a szomorú, hogy az mszp-nek Horányival is az volt a baja, mint Polttal, pedig Horányi balos. Gondolkozzatok el rajta, miért nem lehetett legfőbb ügyész...
Ez pedig azt jelenti, hogy talán nem is oly sokára a morvai krisztinák, tomcatek, akikbe ma mindenki belerúg, aki elhalad mellettük, egyszercsak fölkelnek, és a mostani közállapotok második meneteként kiosztják a maguk igazságát. Nem mindenki és nem mindent felejt el. (avagy: Miért lenne bűn visszaszivatni olyan embereket, mint Szilvássy és családja???) Egy arányszám, hogy kb. hány százaléka legyen leváltva a mai állami és közigazgatási hatalomgyakorlónak? Közel száz.
És ennek lesz támogatása, mert nemcsak tomcatet szivatták meg ezek a kedves zsákos emberek. Bárkit, aki az útban áll.
És nemcsak én gondolom így, hanem a fél ország. Mert ez a minimum Őszöd után, még ha négy évet várni is kell rá. Vannak felgyülemlett sérelmek.
Szóval vagy tessék nagyon kiélvezni azt az időt, amíg könnyű belerúgni "a pampogó jobbos mitugrászokba", vagy esetleg tessék még az mszdszp uralom alatt bíztató jeleket adni a jogállamiságba vetett hitről. Árpád postja ez utóbbi szemléletet képviseli. Ha ilyen korrektek lennének a döntéshozók is, nem kéne attól tartani, hogy egy váltás esetén pepitában lesz minden, ami ma.
szbrownie 2007.07.12. 16:04:05
"Egy arányszám, hogy kb. hány százaléka legyen leváltva a mai állami és közigazgatási hatalomgyakorlónak? Közel száz."
Egyetértek. De kivel cseréled le őket?
Akkor most 35 óránál leáll a stopper?
Most akkor szivatva vagyon, avagy sem?
TH 2007.07.12. 16:15:27
"Egyetértek. De kivel cseréled le őket?"

Na, mégis!? Hatalomgyakorlókról beszélt, nem politikusokról.
Nem érdekel, ottegyemegafene, ahol van. Barom.
"akikbe ma mindenki belerúg, aki elhalad mellettük, egyszercsak fölkelnek, és a mostani közállapotok második meneteként kiosztják a maguk igazságát"
Jaj, mar megint ez... Ne gondolkodjunk csupan feketeben vagy feherben, ha kerhetnem. Azert szep szamban akadnak itt olyanok, akiknek valamiert a bogyeben van Tomcat, megsem tartjak jogosnak, s nem kivanjak neki karorvendo rohogessel, hogy szeretgessek meg hatulrol. Sot,olyanok is vannak, akik bizonyos jellemvonasai, tulajdonsagai miatt kedvelik, mas jellemzoi, huzasai miatt viszont kevesbe... Ugye, milyen erdekes szin a szurke?
(Egyebkent lehet, hogy megint en vagyok a paranoias, es a hozzaszolasod nem mindenkinek, csupan bizonyos embereknek szolt. Ez esetben tekintsd a valaszomat semmisnek.)
Kulonben egyetertek.
-lyla- 2007.07.11. 21:06:30

"a virág urat én is régóta figyelem...
félművelt demagóg az öreg faszi...
ja, meg átkozottul nagy genyó is."

Ha érdekelne a véleményed, most megkérnélek, hogy ugyan idézd már be, mikor voltam "félművelt".
Ahogy én elnézem kb. az egész bejegyzés alatt én vettem egyedül a fáradságot és néztem utána a jogszabályoknak. Mert az előzetes az jogi kérdés.

De nem érdekel.


Szakyster 2007.07.11. 17:00:48

"jaja. 'Állítólagos'. 'valami ilyesmi' "

Én nem vagyok rendőr, sem MTI. Ha konkrét részleteket vársz, akkor javaslom őket keresd.
Ahmet 2007.07.12. 16:20:56
"Na, mégis!? Hatalomgyakorlókról beszélt, nem politikusokról. "
És? hanem? tehát? felvilágosítanál?
TH 2007.07.12. 16:32:06

Mondjuk kellen-e mennie OV-nek is? : )
Ahmet 2007.07.12. 16:38:33
Szerintem a jelenlegi hatalmi elit is teljes egészében alkalmatlan a feladata végrehajtására, ezért igen: de ez nem csak rá igaz, hanem gyakorlatilag az egész politikai elitre. És a kérdés itt is az: kivel pótoljuk őket?
TH 2007.07.12. 16:44:38

Akkor oké, melléd állok a javaslatban. Mind menjen! : ) Tudom nincs realitása, hiszen akik alkatilag alkalmasak lennének politikusnak, pontosan az alkatuk miatt nem akarnak azok lenni. : )
Oviban az az egyik legmókásabb, amikor úgy beszél a magyar politikai helyzetről, a politikusokból történő kiábrándultságról, mintha Ő az elmúlt 17 évben reggel 6-ra járt volna a gyárba ütni a vasat. Pedig nem.
Ahmet 2007.07.12. 16:47:43
Igen, mint tudjuk, nem alkalmas vezetőnek az, akinek túlzott hatalmi ambíciói vannak...
Szóval nehéz ügy ez itt nálunk, de örülök, hogy egyetértünk! :)
Na, akkor ez is megoldódott. Tamás, most még ki tudtalak hozni, de légy szíves észhez térni most már :)
Én is rákérdeztem... :)

A közveszély okozásának gyanúja megállhat, ha annak 5. pontját nézik, azaz annak "előkészülete" ámde pusztán műtrágyát, ként meg cukrot tárolni még nem minősül annak.
Gondolnám kellene olyasmi is, hogy kész füstbombák amiket ők csináltak, "felturbósítva", hisz tudtommal füstbombához legálisan hozzá lehet jutni.
A kén még nem kénsav, attól igen messze áll.
Az meg hogy "azt beszélték hogy" komolytalan, ezzel az erővel az összes szerepjátékos is üljön, mert néha igen vad dolgokat beszélnek meg.

"Robbanóanyaggal visszaélni" pedig úgy lehet ha birtokol robbanóanyagot. Az hogy "már csak ez meg az hiányzott hozzá" az mellélövés, mert ezzel az erővel, hol a határ? Mennyi hiányozhat az előkészületig vagy birtoklásig?

Elvileg az aktuális vádpontokról tájékoztatni kell őt és az ügyvédjét, a nyomozás állásáról nem.

Bűnismétlés veszélye mennyiben áll meg nem tudom, de az előkészület gyanúja még nem bűn, tehát innen nézve nem tudom. A szökés veszélye meg egy tök más emberrel példálózva komolytalan.
Pláne, mivel elvileg TomCatnek vannak érdekeltségei a civil életben...

Elvileg az előzetest lehet hosszabítgatni, de ahhoz a rendőrség kevés, sőt ügyészség is... szóval ha "kicsesznek" vele, komoly aparátussal teszik. Mostmár vagy találnak valami komolyat, vagy a bíróság függetlenségét is meg lehet kérdőjelezni.

Ennélfogva lehet politikai fogoly :) Hosszú idő óta az első?

---

Az összetartás amiről a kolléga leírt gyanúm szerint hatalommal való visszaélés nem pedig összetartás.

---

Kurucinfós még nem voltam, de kira' vérnarancs után az is leszek szivesen. Szerintem az se rosszabb hírforrás mint az ATV. Egyik helyen sincs komoly tere az ellenvéleménynek vagy a kritikának.

---

a "... hallgat a mély"-ről csak annyit, hogy kíváncsi vagyok mi lesz a sokadik rendőrségi kameraügyből. Végülis ha kamerafelvételek eltűnhetnek, meg tőrlődhetnek, meg valaki rávehet "véletlenül". meg az se számít mikor kit vesz fel :) akkor gondolom joggal kérdőjelezhető meg a testület hitele, szóval ha véletlen valaki előbb ad hitelt tök független kívülállóként egy őrizetesben ülő szavainak mint egy rendrőrnek, az jelent valamit. :)

Tóta W. Árpád

"Na, akkor ez is megoldódott. Tamás, most még ki tudtalak hozni, de légy szíves észhez térni most már :)"

He? :) Ezt nem értem, kiengedték v mi?
"1989-ben kis magyar zászlókat osztogattam a március 15-i ünnepségen. A Pártbizottság fotósa meg is örökített bennünket. Kiváltottam a vállalkozóit, nem "maszekoltam" a meló után. Komolyan hittem, hogy demokráciát építünk.

Ma már csak túlélni akarok, s némi örömet a hétköznapokban. Gyermekemet úgy nevelem, hogy majdan képes legyen kitelepülni innen.

Nagyon szomorú."

Nos, ezzel sokan - nagyon-nagyon sokan - vagyunk éppen így.
És ez rettenetesen lehangoló.
Mert rájöttünk, hogy nincs remény, itt elment a hajó.
Árpi!
Gratulálok...

Küldök egy névsort akiket ki kellene még szabadítanod: Táncsics M. Bajcsy-Zsilinszky Endre, Rajk László, Nagy Imre mielőtt még mártírt csinálnak belölük!
Árpi! Hol írt Tomcat ilyet:
„Igazam van, mert különben beverem az arcod.” ?
Kedves Árpád, mi lett volna, ha nem aggódsz annyit, hogy rögtön a zsákosembört lásd Tomcatre támadni? OK, könnyű utólag okosnak lenni, de végülis miféle igazságtalanság érte a srácot? Bevitték egy szimpla előzetesre. Most meg kigyött. Békibe irogathatta a dolgait, úgyhogy olyan szörnyen nem cseszegethették. "Kész sztálinizmus, némelyik rendőrnél fegyver is van, maci helyett", hogy egy klasszikust idézzek...
hírszerzőnél a hír címe:

"Kiszabadult Tomcat, a pszeudohíresség"

kreatív címadásban a kurucinfó nyomába eredtek, úgy látom.
Örülök, hogy nincs ennél az ütődött tomcatnál fontosabb téma (pl. 3267 népszavazási javaslat, stb.)
Árpi,
A fenti linknél lévő hozzászólást valami Nándo írta, nem Tomcat. Írásodban az idézőjel arra utal, mintha Tomcat-től idéznél betű szerint. Pedig nem.
Ardarich

Nincs szimpla előzetes :) Plane nem ennyi ideig.
TH, lehet, hogy nem is kellene ide a mai értelemben vett politikus, bőven elég lenne néhány gazdasági, pénzügyi, munkaügyi, külügyi, mezőgazdasági, stb. szakember. A jelöléssel lenne csak gond, a többi már menne magától. Az ellenzék is szakember lenne, és csak akkor kifogásolhatna, ha mellérak egy konstruktív javaslatot. Szaladgálás a médiába kizárva!
olvassatok inkabb konyvet mint ezt a blogot
vagy kepregenyeket
foleg Pokembert meg X-ment -sokkal tobb igazsag van bennuk mint ennek a szanalmas fikagépnek az irományaiban.
es igyatok sok söritalt
Árpád, tartod vele, velük a személyes kapcsolatot, vagy annyira azért nem vagytok összeborulva?
"Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.07.12. 17:44:24
Na, akkor ez is megoldódott. Tamás, most még ki tudtalak hozni, de légy szíves észhez térni most már :)"

Mér te hoztad ki? :/
Most inkább a gondolatok azon tömegére gondoltam amit nem a gyakorlati síkon indítottál el bennem.
Vegyük a dolgok filozófiáját és abból lépjünk vissza a gyakorlatba.
Van és létezik egy társadalom,lefekteti működése elveit.Azután ezt demokratikusan elfogadják,majd megjelennek kisebb csoportok,és vitatni kezdik az ELFOGADOTTAT.
Van és létezik egy társadalom amely egy akaratnak van alárendelve;-amely mindenek fölötti.Működik,de időröl-időre kisebb csportok megkérdőjelezik jogosultságát.
Vajon melyik a jobb társadalom??

Milyen premisszumokal vág neki,milyenek azok az alapok amiket lerak és mi az amit ígér?Mert az előzetes nem lehet ellentétben azzal az alappal amire azután épít,és az ígéretnek ösztönözni kell az építmény létrehozására.Kérdésem melyik társadalom lesz sikeresebb szerinted??Melyik társadalomban lehet rendet tartani?
Mert elégedetlen /kisebbség/ mindig lesz;-csak az a kérdés hol a tűréshatár.Mikor vált át a tolerancia opportunizmusba.
Most komolyan,a deviáns buzit meg kell érteni,de a nekrofiliásat gyógykezeljük.
A zsidó holokausztról való megemlékezés mindennapos,de az örmények,indiánok,kurdok,dákok,illírek és folytathatnám a sort nem számítanak?
Ugyan ezt a logikát kell végig vinni mindenütt.Ne lehessen két igazság.Ha a hatalom kölke csinálja bocsánatos,ha az ellenzéki/kisebbségi meg bűn.

Ma csak egy olyat ismerek ami nem tesz kivételt,a Biblia.Leírta mit tart bűnnek,mit vár el és tisztán adja az ígéretet.Egy "baj" van vele:a Mindenható nem kompromittálható.Az összes többi rendszer az emberen bukik el,mint ahogy Isten rendszere is a földi megjelenítői miatt lehet útálatos egyesek előtt.
Üdv:mollaris
minden szavával egyetértek az írásnak, különösen vége nyomatékos...

én nem annyira ismerem ezt a Tomcat témát, de sejtem, hogy utálnám, tökmindegy.. de azt hiszem, aki bármilyen szinten is beleszámítaja a szimpátiáját vagy az illető kilétét az elbírálásba, abba, hogy hogyan járt, az már maga a diktatúra vagy terror eleme. és ennek semmi köze nincs a demokráciához, ne magyarázzuk már meg, hogy egy részeg, verekedő apa minden boldog család része, kisfiam. az van, hogy emberek vagyunk, többségében szar emberek, és hagyjuk, hogy minden elbaszódjon vagy eleve szar legyen, és olyanok vagyunk, mint akár ő is, csak esetleg a többségünkben nincs elég gerinc a vállaláshoz. akit meg érdekel az igazság(osság), a jog, meg mindenféle sosemvolt eszmék, az tegyen érte, mert ez itt csak a kocsmapolitizálás web2-es verziója.
ZÁrpi,
Gyanús vagy té! III/4? :)
Magyarországon terrorveszély van a balliberális kormányok alatt. Nyilatkozták, megírták, bemondták.
Az utóbbi 2 évben majd' minden hónapban kijátszották valami apropóján a terrorveszély-kártyát.
Egy kurva terrorista nem sok, annyit sem találtak.
• Tomcat nyilvánosan műf@szt ajándékozott az alighanem NBH-megbízásra sz@rkavaró operettnácinak.
• Tomcat és káoszbrigádja párnacsatára invitált egy fideszes gyűlést, csak a biztosító lungodromos csávók és Pokoni túlreagálták a fekete ruhás kopaszok megjelenését. Szétpofozták őket. (1:1)
• Tomcat tojásbomba-szórót rakott a hídra.
• Tomcat fegyver-imitációval körbejárta a rendőrpalotát, sétálgatott, utazgatott a tömegközlekedésen órákon át, rendőrök tucatjainak szeme láttára. "Bűnelkövetés" feliratú mellényben és sapkában.
• Tomcat besétált a rendőrpalotába és leordította Gyurcsány(i)l fejéről a hajat. (Aki azóta még több gyógyszert szed, és az Őrezred helyett az InKal védi.)
• Tomcat rendőrségi előállításakor kisétált a cellájából, belefirkálta egy Gyurcsányhoz hasonló nevét a fogdakönyvbe.
• Stb.
Közben a médiában elkezdték egységesen, kartellezve terroristázni, mert hát, ha terrorveszéy van, akkor mutatni kell egy terroristát is. Ha kicsi is, zöld is, savanyú is, de a miénk.
A rendőrség elkezdte felépíteni, kikovácsolni a bizonyítékok zárt láncolatát, de még a letartóztatás forgatókönyvét is elb@sszták.
Most kiengedték, mert páncélautót kell venni, és ahhoz kell a terrorveszély, kell legalább egy szabadlábon lévő terrorista. Tomcat, a nemzet terroristája meg tökéletes erre a célra. Csoda, hogy nem ő adott le a tetőről célzott fingsorozatot Gyurcsányékra.

Eddig értem.
Írtam is részleteiről. [kitalator.blog.hu/2007/06/29/politikai_fogoly_tomcat ]

Amit nem értek, hogy hogy nem tűnt fel senkinek Árpád alig burkolt antiszemita összeesküvés-elmélete.
Méghogy a zsákos ember. Akivel ijesztgetik a gyerekeket. Az bizony a kóbor, házaló-kolduló (egyes tájegységekben nem zsákos, hanem batyus) zsidó, illetőleg az egész zsidóság szinonimája.
Árpád tehát azt állítja, hogy Tomcat cionista bosszú áldozata?
Hat, en is hallottam mar a zsakosemberrol (sot, meg vagy ot angolszasz meseben is lattam), de eddig amig nem mondtad eszembe sem jutott a zsidosaggal asszocialni.
Szent Eufémia legyen veled, Sanyi!
Amúgy meg valami atvisztikus jelenség lehet, mert ahol nem járnak zsidók, ott a cigányokkal, tatárokkal, stb. ijesztgetik a gyerekeket.
L. bővebben az előítéletekről, azok kialakulásáról szóló tanulmányokat, továbbá a zsidó szervezetek tiltakozásait egyes, uzsorásokról ( Shylock, Harpagon) szóló irodalmi művek ellen.
A csintalan cigány gyereket tudom, hogy a rendőrökkel ijesztgették eddig is a szülei (szintén megfigyelhető a részben etnikai alapú látszatfaj-képzés), a Zsanett ügy óta már nem azzal, hogy elvisi, hanem azzal, hogy megbassa.
De mivel ijesztgetik a zsidó gyerekeket?
1. Google - magyar oldalak
2. tomcatpolo.hu
3. blog.tomcatpolo.hu
4. kitalator.blog.hu
5. Abszurdisztán első számú rettegtetője, a nemzet terroristája, aki lassan egyedül veszi komolyan a személyes részvételen alapuló demokráciát, és mutatja be a demokrácia alapelvekből és a gyakorlatból következő visszásságait.
6.Pólókereskedő és tervező.
stb.
Politikai fogoly, hát persze. Meg Tasnádi Péter is politikai fogoly volt, és Kaiser Ede is az.
Nem politikai foglyok ők, csupán a rendszer áldozatai, a rendszer pedig baromi lassú. Mégha ez utóbbi kettő egyébként más dolgokban bűnős.
Hónapokba, néha évekbe is beletelik mire egy tisztességes vádindítványt összehoznak.
Tomcat ügyében pedig:
I. Gyanítom, hogy azért volt az a zavaros mese a nyomára jutásról, mert voltak bizonyos titkosszolgálati információik, de az azért mégse lehet elmondani. Valamit ki kellett találni. Kicsit olyan, mint a Hetedik című filmben, amikor szabálytalan eljárással jutnak a gyilkos nyomára, de ezt bizonyítékként nem lehet felhasználni.
II. A rendőrség nem szereti elengedni a gyanúsítottat, ha már ennyi melót feccölt bele, addig kapar, amíg valamivel nem sikerül megvádolni. Ez afféle hivatalnok mentalitás. Inkább vesszen a hivatal, mint az íróasztalom. Muszáj neki valami eredményt felmutatni. Illetve nagyon utálja a kudarcot, rontja a statisztikát, az pedig akár az íróasztalába is kerülhet valakinek.
III. Nem tudom pontosan mit találtak a házkutatás során (itt ellentmondásosak a híresztelések), de vannak bizonyos tények:
A.
kukacka · www.kukacka.blog.hu 2007.07.11. 10:36:25
Kálium-nitrátot nem árulnak, ez egy (elavult) ipari robbanó anyag. Mezőgazdasági célra csak hígítva alkalmas. Úgy viszont kapható kisebb kiszerelésben is.
B. "50 kg (1 zsák) ammonium-nitrát szerepelt azon a listán, amelyet a sajtó volt szíves közölni. "
Ammonium-nitrátot sem árulnak, csak híg formában. Hasonló okból. Megjegyezném még, hogy munkavédelmi okokból nem gyártanak 25 kg-nál nehezebb zsákokat. (elvben) Ugyanis ennyit emelhet egy ember.
c. Nagy mennyiségű aluminiumpor birtoklása (hacsak nem fémöntő kisiparos) önmagában is gyanús.
"Igen. Ilyen a benzin és a rongy is. Otthon lehet bárkinél kisebb mennyiség. De ha mellé van pakolva katonás rendben harminc üveg, a rongy meg egyenlő darabokra szaggatva szintén ott fekszik, akkor már azért lehet vélelmezni a Molotov-koktél gyártást pl.
A körülmények lényegesek."
Ezzel egyet kell, hogy értsek.
IV. szerintem Tomcat nem robbantani akart, csak balhét. Mint általában. Mondjuk utána lehetett volna vinni garázdaságért.
V. Indítékait ne feszegessük, de az jogilag irreleváns.

Következtetés:
Vagy tudnak valamit a hatóságok, amit nem tártak a közvélemény elé. Ezért ufó kérdéskör szintű találgatások keltek szárnyra. Ezeket folytatjuk mi is.
Vagy csak (megint) melléfogtak, és azt próbálják eltusolni. (ld. zsákos bácsi)
"Vicces, de Tomcat saját értékrendje szerint sincs itt semmi gond. Akinek nem tetszik a pofája, azt fejbe lehet rúgni az erősebb jogán – így írt és így élt. „Igazam van, mert különben beverem az arcod.” (...) Az az apró bibi csúszott csak be, hogy a broki másik végére került – de az álma megvalósulni látszik: aki szemtelen, pláne provokál, azzal kibaszunk, a jogait meg leszarjuk."


Ez ismerős:
forum.index.hu/Article/viewArticle?a=69035081&t=9136272

"Még mindig nem értem, mi a baja bármelyik tomcatistának azzal, hogy T sitten van.
"másokat leszarunk, mi mondjuk meg, mihez van joguk, a miénket viszont betartatjuk. Ezt úgy hívják, hogy érdekérvényesítő képesség, és így működik a világ."
Na, hát most a fasz másik végére került, de a Világrend, az stimmel, nem? Csak nem ő a legerősebb, na, van ilyen.
Lord_Valdez!
www.szkarabeusz.hu/vegyia.html
www.mkk.szie.hu/dep/talt/rg/agrokemia_BSC_levelezo.ppt
Stb.
Tomcat blogjából:
"Néhány nappal ezelõtt Robin barátom édesanyjával, Ágival dumálgattunk, és szóba került Azi. Kiderült, hogy már õ is többször próbált azaleát nevelni, ám neki is mindig elpusztult. Mondtam, hogy vegyen kálium-nitrátot, abból adjon hozzá a földhöz egy kanállal, és akkor majd megmarad.

Keresett is ilyet a virágboltban, de nem lehet kapni. Végül egy kertész barátom mondta, hogy gazdaboltokban keressem, mert nem túl gyakori anyag, de ott kapni fogok. Ezek után a Hermesznél találtunk, el is mentem érte, de kiderült, hogy csak 25 kilós zsákban kapható, az 1 és 2 kilós kiszerelés megszûnt. Na, fasza. Se mivel még ez is csak 4000 forint volt, üsse kavics, megvette, egy zsákkal, majd kidobjuk a fölösleget.
Vettem még két zsák ventillált kénport is, amit szõlõ permetezésére használnak, ugyanis egy barátom, akinek a családja szõlõmûveléssel foglalkozik, amikor a kálium-nitrát beszerzése felõl faggattam, megkért, hogy ha már olyan helyen járok, ahol ilyen is van, vegyek neki és kifizeti. Minderrõl, gondolom, értesültek bizonyos hatóságok is, hiszen telefonon beszéltük meg. Zseniálisan kikövetkeztették, hogy ezek történetesen lõpor készítéséhez is alkalmasak, csak szénpor kell hozzá. No, igen, csakhogy ilyesmi esetünkben nem volt.

A cuccot taxiba raktam, és a Soroksári úti TESCO-ba is beugrottam egy kis kajáért. Itt vettem két karton cukrot is, pontosan azért, amiért az ember cukrot vesz: megenni. Akkor még nem tudtam, hogy ez is robbanásveszélyes anyagnak számít. Így felpakolva elvittem a cuccot Áginak, és megbeszéltük a szõlõs sráccal, Gergõvel, hogy õ is odajön a kénért."
A BRFK központjában eközben a létezõ összes akciócsoportot készültségbe helyezték, mert ha én valakivel találkozom, az biztos nagyon veszélyes...

Nyolc óra felé járhatott, amikor megérkeztem, és némi szentségelés keretében felcipeltem a bazi zsákot, meg a többi cuccot a tizedik emeletre. Késõbb a rendõrség azt állította, s ezt közölte a sajtó is, hogy állítólag valaki együtt utazott velem a liftben, látta a vegyszereket, és mivel hallotta, hogy én telefonon megbeszélem valakivel a "robbantást", névtelen bejelentsét tett a rendõrségen. Ebbõl egy szó sem igaz.

Senki nem utazott velem, nem telefonáltam senkinek, és egyébként nem lennék hülye idegenek füle hallatára, több kiló vegyianyagot cipelve világgá kiabálni, ha ilyesmire készülnék. Az mondjuk tény, hogy magamban arra gondoltam, mekkora balhét lehetne csinálni ennyi cuccal. Már persze, ha volna valakinek türelme az egészet megfelelõen összekotyvasztani.

Azt a többieknek is elmondtam odafenn. Cukorból és kálium-nitrátból ugyanis füstbombát lehet készíteni. Jót röhögtünk, aztán kitaláltuk, hogy miért ne. Fogtunk vagy negyven deka cukrot, betettük egy fazékba és megolvasztottuk. Amikor már folyt, levettük a rezsóról, beletettünk hatvan deka kálium-nitrátot, elkevertük, és kiöntöttük két papírpohárba. Korábban azt olvastam, hogy kénnel növelni lehet a füst mennyiségét, így az egyikbe tettünk egy kanálnyit abból is. A maradék anyagot, mivel nem akartuk, hogy belekössön a fazékba, két-három teamécses tégelyébe öntöttük ki.

Kicsit többet sikerült csinálni, mint szerettük volna, de hát ez van. Vártuk, hogy kihûljön, akkor majd kivisszük a Duna-partra és kipróbáljuk. Aztán mentünk volna haza, de hát ezt másképp rendezte a BRFK.

A két papírpohárba került egy-egy darab gyújtózsinór is. Ezeket hetekkel korábban vettem egy pirotechnikai üzletben. A gyújtózsinór engedély nélkül tartható, pirotechnikai anyag. Hogy mire kellett? Röhögni fogsz, kedves Olvasó, mert úgyse hiszed el: papírrepülõhöz. Egy kis darab (3-4 cm) gyújtózsinórt egy papírrepülõ szárnyára ragasztva frankó “sugárhajtómûvet” kapsz. Ezzel szórakoztunk egyszer Blogadminnal és a szomszéd üzlet tulajdonosának két kisunokájával, a bolt udvarán.

Még mindig benne volt a táskámban. Ugyan a cukor-KNO3 keveréket akár gyufával is meg lehet gyújtani, gondoltam, így elegánsabb. Hát, a rendõrség is értékelte... A cucc valami fél óra alatt készült el, s gondoltuk, amíg kihûl, rendelünk pizzát. Ez meg is történt, vártunk, s egyszercsak csöngettek. Ági felvette a kaputelefont, a pizzafutár pedig kérte, hogy engedjük be. Megnyomta a nyitógombot, de ezután még vagy tíz perc eltelt, és nem ért fel a futár. Nem is csengetett többet.

- Mi a fene - morogtam - már megint valami értelmi fogyatékos hozza a kaját, lemegyek, beengedem.

Lelifteztem a földszintre, de a pizzafutár helyett a kapuban marcona, egybenyakú emberek álltak, és csúnyán néztek.

- Maga rendelte a pizzát? - reccsent rám egyikük.

- Én. Miért?

- Maga itt lakik, a házban?

- Nem, de mi köze hozzá?

- Rendõrség! Mi a neve?

- Polgár Tamás.

- Nagyszerû! - kiáltotta a faszi, majd nekem rontottak, falhoz löktek és megbilincseltek. Akkor láttam, hogy legalább harmincan vannak, valamennyien golyóálló mellényben, fegyverrel, némelyikük géppisztollyal. Mögöttem sorra trappoltak fel a lépcsõn, faltörõ kost cipelve, fegyverrel a kézben.

- Melyik lakásból jöttél?!

- Tizedik emelet harminckilenc – feleltem.

- Kik vannak még ott?!

- Egy huszonéves barátom, meg egy negyvenes nõ.

- Ez minden?!

- Ja, meg egy kutya.

- Miféle kutya? Agyon fogjuk lõni!

- Lövöd ám, tudod kit, egy halál békés, menhelyrõl mentett jószág, alig egy éves!

- Azt mondod, békés? De ha nem az, lelõjük!

- Nem kell lelõni. Továbbá faltörõ kosra és fegyverre sincs szükségetek. Felmentek, becsöngettek, és be fognak engedni. Nincs náluk se fegyver, se robbanóanyag, amit pedig elõállítottunk, az egy ártalmatlan füstképzõ anyag.

- Ti állítottátok elõ?

- Igen, boltban is kapható, I. kategóriájú pirotechnikai eszköz. Egész évben birtokolható.

- Jól van, meglátjuk. Irány felfelé!

Odafenn az izomagyúak berúgták a lakásajtót, jól arcontalálva vele szegény Ágit, földre teperték Gergõt, de végül tényleg nem lõtték le a csodálkozó Omlást, csak kicsukták az erkélyre. Engem is felvittek, és az elõszobába állítottak. Megnézték a konyhát, majd lerádióztak a kollégáiknak, hogy jöhetnek szakérteni.

Innentõl a lakás átalakult átjáróházzá. A golyóálló mellényes faszik - a BRFK Terrorizmus és Extrémizmus Elleni Osztálya munkatársai - unottan õriztek minket, amíg a helyszínen felvonultak a következõ osztályok:

- REBISZ kutyás szolgálat, bombakeresõ kutyákkal
- BRFK Életvédelmi osztály
- BRFK Tûzszerész-szolgálata
- BRFK Bûnügyi technikai szolgálata
- Vegyész szakértõi csoport
- Szervezett Bûnözés Elleni Osztály
- valamint a kerületi járõr, hadd szopjanak õk is.

A házkutatás hajnalig tartott, 12 órán át, teljesen szabálytalanul. Mindhármunkat kizavartak a lépcsõházba, nem láthattuk, mit csinálnak, és Ági, mint lakástulajdonos, hiába kérte hatósági tanú jelenlétét, nem foglalkoztak vele. Jeleztem is a fakabátoknak, hogy ez így nem teljesen kerek, mire leugattak.

- És hol látsz te itt házkutatást?!

- Hát...

- Nem kéne ilyen okosnak lenni! Itt nincs házkutatás!

- Azért amikor egy szakasz rendõr kutakodik egy lakásban, az azért elég közel áll hozzá, nem?

- Az más! Azt úgy nevezik, hogy helyszíni szemle!

- És azt lehet így?

- Persze, hogy lehet!

Amúgy nem lehet, mert helyszíni szemléhez is lehet tanút kérni, és annál is jelen lehet a lakás tulajdonosa. Jó két óra kutakodás után az egyik nyomozó talált egy dobozt a szekrény tetején, belenézett és felrikkantott.

- Hé! Ezt nézzétek!
A rendõrök mind odasereglettek. Kisvártatva az orrom elé dugták a dobozt, és megkérdezték, hogy ez mi. Nabazmeg! A hülye Robin csontgyûjteménye. Biztos emlékeztek rá néhányan, mikor meséltem, hogy egy ásatás után kiszórt törmelékkupacból guberálta össze. Több száz éves maradványok, pár csigolya, és egy fél állkapocs. Itt tartotta, a lakásban, azt hittem, már rég megszabadult tõlük.

Ezt adta elõ aztán az RTL Klub úgy, hogy "több száz emberi csontot" találtak. Az "éves" szót rafináltan kihagyták.

- Nem az enyém - mondtam - a hölgy fiát tessék kérdezni, én nem is tudtam, hogy ez itt van. De nyugi, ez nem a Kádár.

- Biztos?

- Ezt úgyis a DNS-bõl döntik majd el, de maga is láthatja, hogy ezek több száz éves, összeszáradt csontok.

A bûnügyi technikusok is bólogattak, ezek valószínûleg tényleg nem Kádár maradványai, de azért eltették, meg kell azt vizsgálni. Robin meg majd megmagyarázza. Amúgy elvileg nem bûncselekmény az ilyesmi, legfeljebb az ÁNTSZ szab ki bírságot, ha a csontok fertõzésveszélyesek. Sok száz éves maradványok lévén a kegyeletsértés vétsége nem fog megállni.

További kutakodás után elém tettek egy fémedényt is, ami szintén Robiné volt. Eredetileg egy 155 mm-es tüzérségi lõszer hüvelyének fenekeként szolgált, hatástalanítva vette egy military boltban, és hamutartónak használta. Ezt el is mondtam a rendõröknek.

- Igen ám - mondta a tûzszerész - de a csappantyúja ép!

Belenéztem, és tényleg. Hú, bazmeg, Robin! Ezen nyomkodtad el a cigicsikkjeidet évek óta! Még jó, hogy én nem dohányzom.

A média persze szenzációként tálalta a csontokat és a hüvelyt, csakúgy, mint a "vegyszereket" és a "bombagyár" kifejezést, hadd lássa a hülye nézõ, mekkora veszélyt hárítottak el Gergényi szorgos kommandósai, miközben õ a vacsora utáni bélgázait eregette bambán a fotelbe.

Mindez persze ne olyan gyorsan történt, mint ahogyan itt a kedves olvasó elolvasta. Tizenkét órán át dekkoltunk a lépcsõház padlóján ülve, miközben már nemhogy nekünk, de már a zsaruknak is kurvára elegük volt. Elbeszélgettünk a világról, történelemrõl, politikáról. Egyikük elmesélte, hogyan kísért segélyszállítmányokat 1989-ben Romániába, s aztán még jól meg is verték Bukarestben, amiért magyarul beszélt. A másik elmondta, milyen volt helyszínelni az emlékezetes Jós utcai robbanásnál, ahol egy lakótelepi lakásban, mosógépben próbált aceton-peroxidot kikeverni egy vadbarom, és a ház öt emelete szállt el, a lakókkal együtt.

Egy harmadik, afféle sebhelyes arcú keménycsávó, pedig fel volt háborodva, hogy én mennyit beszélek.

- Aki ilyen helyzetben sokat beszél, az gyenge jellem! - jelentette ki bölcsen.

- Akkor gyenge vagyok, de te maradj erõs - feleltem.

- Mé' képzeled magad olyan okosnak, he?! Asszed okos vagy, aztán akkor mé' vagy itt, mi?

- Mert ha te ilyen okos vagy, miért csak rendõr vagy? - kérdeztem vissza.

A faszi erre nagyon csúnyán nézett, és csak a szabályzat bizonyos pontjai miatt nem vágott szájon. De többet nem szólt.

Tíz óra várakozás után végre a BRFK összes szakértõje kibámulta magát, megkezdhették az elõállítást. Levittek kettõnket, Gergõt és engem a kocsihoz, vitatkoztak egy sort, hogy melyikkel vigyenek, majd bepréselõdtünk a civil kocsiba, és mogorva barátom ült a kormányhoz. Ezután bemutatta, mit tanult a gyakorlópályán extrém vezetésbõl. Százzal tépett végig a bedugult csepeli úton, gyakran a szembejövõ sávban, heves dudálásra és anyázásra késztetve másokat, illetve riadt ugrásokra a gyalogosokat, amint a már várakozó kocsisor mögül kirobbanva, farolva megállt a zebra szélén, a piros lámpánál. El kell ismerni, persze, hogy tényleg profin csinálta, és rekordidõ alatt, bár elég kacifántos úton jutottunk el a Teve utcai rendõrpalotába.

Már csak két óra volt hátra a 8 + 4 órás elõállításból, s ha nem tudnak semmiféle bûncselekményt felmutatni, szabadon kell engedniük. Márpedig nem tudtak. A füstbombákat lefoglalták ugyan, de mivel I. kategóriájú pirotechnikai eszközök, ezért csak szabálysértési eljárást indítottak, megállapítandó, hogy elõállításuk pénzbírsággal sújtandó-e.

A lakásban talált más anyagok nem tiltottak, nem veszélyesek, ezért azokért nem indíthatnak eljárást. Különösebb félnivalónk tehát nem volt, vártuk, hogy végre kihallgassanak, és mehessünk a francba. Már több, mint harminc órája ébren voltunk, és én már lassan huszonnégy órája nem ettem, vagy ittam semmit."
"Utóbbiak a vas-oxidra és az alumíniumporra vonatkoznak, amelyek együtt termitet képeznek. Ez egy ipari hegesztõanyag, kb. 2000 fokon ég, ha sikerül meggyújtani, mert ahhoz is legalább 800-1000°C kell, amit elég nehéz gyufával elérni. Arról nem is beszélve, hogy a fellelt 5 gramm alumíniumból kb. 7 gramm termit hozható létre, ami kb. egy lobbanásra elég. Ennyi alumíniumhoz viszont nem kell 3 kg vas-oxid, amit a helyszínen találtak - s mint korábban említettem már, ezek festékpigmentek, amiket Ági festéshez használ."
És így tovább...
Az óberhé percenként bizonyította, hogy a törvények fölött állónak tekinti magát.
Egy csúsztatás azonban van a fenti szövegben, amiből kiderül, hogy sem Tomcat, sem a Hermész eladója, sem a "vegyész szakértő" (!) nem ismeri a kémiai biztonságról szóló 2000. évi XXV. törvényt és végrehajtási rendeleteit, különös tekintettel a többször módosított 44/2000. (XII. 27.) EüM rendeletere. Ősi népi megfigyelésem szerint: Nem tudja a jobb kéz, mit csinál a balf@sz.
Dávid Ferenc szociológust 2006. szeptember 20-án este, az őszi zavargások második napján a rendőrség a Podmaniczky utca és a Teréz körút sarkán letartóztatta, miközben a Hollán Ernő utcában parkoló autójához tartott. A bíróság 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte csoportosan elkövetett garázdaság gyanújával. A rendőri vallomással alátámasztott gyanú leirata szerint ötven másik ember élén köveket, közlekedési lámpákat és padokat dobált a rendőrök felé. 10 napot töltött börtönben. Kilenc hónappal letartóztatása után a nyomozást megszüntették, az ügyészség kimondta, hogy Dávid Ferenc nem követett el bűncselekményt. Kártérítési pert indít, és csak az Indexnek mesél arról, mi történt vele az őszi zavargások ideje alatt.

-

Szakszerű rendőrö intézkedés by Gyurcsány Ferenc, Kuncze Gábor ...
A hírTV Esti gyors című műsorának Hegedűs Zsuzsa: Merre tovább Magyarország?

A hírTV Esti gyors című műsorának vendége volt Hegedűs Zsuzsa. A szociológus elmondása szerint Gyurcsány Ferenc megsértette az alkotmányt, hiszen hivatali kötelessége lett volna elhatárolódnia Horn Gyula 75. születésnapján elmondott beszédektől.

2007.07.10. Ütköző - Hegedűs Zsuzsa

A probléma a következő: ez nem egy zárt körű magánrendezvény volt, hanem az MSZP hivatalos estje, amire ráadásul a hírTV és a Magyar Nemzet kivételével meghívták a sajtót, tehát minden felvétel a nyilvánosság elé került.

És itt jön az alkotmánysértés: az, hogy '56-ban Magyarországon forradalom volt, az alkotmány része. A teremben jelen volt a jelenlegi koalíciós nagyobbik párt elnöke, aki egyben hazánk miniszterelnöke, akinek kötelessége elhatárolódni, azért mert a magyar alkotmányt megsértheti, nem azért mert ő úgy gondolja, hogy Horn Gyulának vagy Mihail Gorbacsovnak nincs igaza, vagy igaza van - hanem azért mert hivatali kötelessége - ez a politikai felelőssége, a funkciójából adódó. vendége volt Hegedűs Zsuzsa. A szociológus elmondása szerint Gyurcsány Ferenc megsértette az alkotmányt, hiszen hivatali kötelessége lett volna elhatárolódnia Horn Gyula 75. születésnapján elmondott beszédektől.

Ebből adódóan nem is a diktatúrán akadok ki,hanem az ártatlanság vélelmén,mint jogi procedúrán.
Nagyobb volt a viszhang az ártatlan körül,ami a megfélemlítés eszköze.
"Tanuljatok magyarok,ez még jól jöhet Nektek!",de csak azt mit mi mondunk nektek.
KÖszönjük,nem kértük!
Oszt!
Élesen bírálta a miniszterelnököt és a kormányt Sólyom László köztársasági elnök a köztévé A szólás szabadsága című műsorának adott interjújában. Az államfő a Gyurcsány-csomag kapcsán úgy fogalmazott: ahhoz, hogy ennek a sok "szenvedésnek", amit a megszorítások hoznak, értelme legyen, az szükséges, hogy legyen egy világos, hosszú terv, de ez is a "levegőben lóg" azóta is. Arra a kérdésre, hogy mit gondol a kormány által elindított reformokról, úgy fogalmazott: aláírtam hozomra a Gyurcsány-csomagot, hogy induljon meg valami. Ehhez képest, ami megindult, az elszomorító - jelentette ki. Mint mondta, úgy látja, hogy az idei költségvetést rendbe fogja tenni a kormány, de véleménye szerint nem látszik, hogy a "sok rombolás" helyén, amivel a reform kezdődött, mi épül.

Botrányokkal van tele a közélet, és ez azt mutatja, hogy a normakövetés egyre lazább - fogalmazott Sólyom László, majd hozzátette: a tisztességet szeretné visszahozni a közéletbe. Az államfő a szombaton rögzített, vasárnap sugárzott adásban azt mondta: két olyan esemény volt, ami a rendszerváltás utáni korszak két legsúlyosabb elvi kérdését veti fel. Az egyik a demokrácia természetét érinti, ez az őszödi beszéd és annak következményei, a másik Horn Gyula kitüntetésével kapcsolatos, azaz, mi az alapja ennek a rendszernek, forradalom volt 1956 vagy ellenforradalom, min alapszik ez az egész mostani rendszer.

Az ellenzékről szólva Sólyom megjegyezte: a másik oldalon azt látjuk, hogy az intézményrendszer hitelét vonják kétségbe.
A köztársasági elnök emlékeztetett arra is: az államfőnek nincs közjogi lehetősége arra, hogy új parlamenti választásokat írjon ki, hogy lemondassa a miniszterelnököt. Amire lehetősége van, az az, hogy az értékeket képviselje. Hozzátette: a miniszterelnök az őszödi beszéde után nem kért bocsánatot, hanem magyarázta, hogy ezt miért tette, de ez az alapvető kérdést - mint mondta - nem oldja meg. "Ezen nem tudok túllépni, mindent amit mondtam ősszel, betű szerint továbbra is fenn kell tartanom" - jelentette ki.

Na ja. TC-nek nem teccik vmi, leugat, beszol, lovoldozik vagy ut(ne - ha valojaban nem egy szanalmas kis gyenge fireg lenne es nem felne, hogy visszaut egy kajakozo, esetleg), szal nem tom, mi a baja.
Ha ez igy rendicsek, akkor inkabb orulhetne, hogy nem talalta meg meg ot hasonlo elvek alapjan egy nala erosebb, oszt nem kellett volna sittre mennie.

Bekesen pihenne tovabb neman a toloszekben vagy a fold alatt. Hol itt a gond? Mondjuk igy is martiriumot szenvedett, de ezt tulelte. halas lehet a rendoroknek.

A harci allamokban, az okorban 2 dolog tortenhetett egy ilyen faszival, mint O. Ugat, harcol, kinyirja egy erosebb vagy ugat, harcol, nyer, majd jon egy erosebb, aki kinyirja.

Kesobbi allamokban maihoz hasonlo elbanas, esetleg egy konnyed kivegzes jart volna nekie.


Akkor uszna meg mindent buntetlenul barhol, ha lenne annyi esze (ami nincs), hogy megfelelo info birtokaban zsarolhasson masokat es megtanulta volna tartani a p@fajat, ferfi modra.

Na, de O nem az eszrol szol, azt tudjuk. Mert akinek van, az nem csap bele a sajat szaros pelenkajaba.

Vagy igen, aztan nyafizik a kisbaba, lasd hires MAGYAR TC-t, aki batran elfutott.

süti beállítások módosítása