W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Zsákos bácsi

2007.07.11. 04:30 Tóta W. Árpád

Van még egy jubileumunk a hétre. Épp két hónapja ül előzetesben Tomcat.

Autoriter nagypapáknak ebben nem tűnne fel semmi különös. Kereste a bajt, ugye. Pimaszkodott. Rossz volt, hát most megkapja a magáét. Jól kell viselkedni, kisfiam, és akkor majd nem visz el a zsákos bácsi.

Remélem, Magyarország nem az autoriter nagypapák logikája szerint működik.

Vicces, de Tomcat saját értékrendje szerint sincs itt semmi gond. Akinek nem tetszik a pofája, azt fejbe lehet rúgni az erősebb jogán – így írt és így élt. „Igazam van, mert különben beverem az arcod.” Az ő Magyarországán jóval ártalmatlanabb kihágásokért is börtön járna, ha nem akasztás. Az az apró bibi csúszott csak be, hogy a broki másik végére került – de az álma megvalósulni látszik: aki szemtelen, pláne provokál, azzal kibaszunk, a jogait meg leszarjuk.

Remélem, hogy Magyarország nem az ő logikája szerint működik, és nem is fog soha. De a remény halványul. Ugyanis a másik út a törvény előtti egyenlőség, és a jogszerű elbánás - és az sehol sincs ebben az ügyben.

Nullum crimen


A hivatalos indoklások egyszerűen nem állnak meg. A pluszban előhalászott bűnügyek nem léteznek. Nem készült bomba, nem voltak meg hozzá a kellékek, legfeljebb füstgyertyára volt elég, amit ez a három forradalmár összehordott – és közülük kettő, köztük a lakás tulajdonosa, rég szabadlábon van. Mellesleg a füstölő legális, azért pedig nem lehet lecsukni senkit, mert szerintünk ezt meg azt akarta. Még akkor se, ha minden bizonnyal úgy igaz.

Elévült már, és különben sem voltam akkor még büntethető, de ennél a bűzbombánál sokkal brizánsabb elegyeket kotyvasztottam én valaha; többek közt gyufák szorgalmas hámozásával.

Illetve… elévült? Nem büntethető? De vajon kérdeznek-e ezek, mielőtt lőnek?

Guantanamo és az ahhoz hasonló jogsértések fölött szokos arról mélázni, ahogy a terroristák, ha nem is pont a terveik szerint, de célt érnek. A demokráciákba beszivárog a diktatúra, és az apróbb-nagyobb részletekből kirajzolódik egy épp olyan igazságtalan és brutális rendszer, mint amilyet a demokrácia ellenségei hirdetnek. Egy darabig nem is zavaró, mert úgyis csak a rosszakat viszi el a zsákos bácsi. Aztán egyszer csak kinyílik a zsák szája, és olyanokat kezd beszélni, hogy neki igaza van, mert különben beveri az arcod.

Vádemelés és tárgyalás, vagy szabadláb. Stopper indul.

Különben a végén neki lesz igaza.
Eroica I.
Eroica II.


Címkék: zavargás

398 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr76115769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Amúgy a melegeket füstölték később az elvbarátai, tehát azért nem akkora képtelenség az ötlet."

De fontos lett hirtelen a melegek jogai a hatóságoknak, bezzeg ha a rendezvényük utáni verekedőket kell elfogni, akkor szarik bele mindenki.
Szakyster 2007.07.11. 16:53:33

Ezt vegyük úgy, hogy te beveszed ezt az azáleás sztorit? Egyébként néhány fülstölőt meg is csináltak, kanóccal. Ez tény. Bizonyíték, ha úgy tetszik. Szerinted mire kellett nekik? Szúnyogot írtani? Bár az máris füstölés...
Kedves tanár úr! Meg kellett volna csinálni a házi feladatot jogi ismeretekből. Ez így most egyes.

Az első magyar börtönblog!
(címkék: börtön, politika, politikai fogoly, tomcat)

"Reggel kihallgatásra vittek. Vártam, mit akarnak hallani, de nem akartak semmit, csak jegyzõkönyvbe vették a mobiltelefonom lefoglalását - egy hét után már ideje volt - és elvittek ujjlenyomatot venni...

....- Apropó, nyilvántartás. Amikor lezárnak egy ügyet, az ugye regisztrálásra kerül a bûnügyi nyilvántartásban?

- Persze.

- Azonnal?

- Igen, elvileg azonnal.

- És ha egy már lezárt ügyrõl a rendõrség vagy a bíróság úgy tudja, hogy még mindig folyamatban van, annak mi lehet az oka?

- Hát, elvileg elõfordulhat, hogy az ezzel megbízott rendõrségi személy trehány és elfelejti lezárni.

- Tehát csakis rendõrségi hanyagság lehet az oka?

- Igen.

- És olyan lehetséges, hogy olyan ügyeket, amihez semmi közöm sincs, ellenem folyó eljárásként tartalmazzon a bûnügyi nyilvántartás?

- Nem, ezt nem tudom elképzelni.

- Biztos?

- Biztos.

- Akkor nézze majd meg az elõzetesbe helyezõ bírósági végzésemet. Vagy öt ilyen "tévedés" szerepel rajta.

- Hogy?

- Ahogy mondom. Beszélgessünk politikai háttérrõl?

- Hát ... ööö ... errõl nem nyilatkoznék.

Naná, hogy nem. De hát biztosan nem is egy ilyen kis nyomozócska húzogatja a szálakat, és nem is a fõnöke. De ne felejtsük el, hogy egy közvetlen BRFK-alárendeltségben mûködõ részleg vezeti a nyomozást."

www.tomcatpolo.hu/blog/

emberek.

hogy mit tud a rendorseg az azert nem annyira feketefeher.
titkosszolgalati modszereket csak biroi vegzessel hasznalhatnak. mert azert nem hallgatnak le csak ugy barkit a vakvilagban. ez nem amerika :-)

allamellenes buncselekmeny eseten, aminek mar a tervezese/szervezese is buntetendo, kicsit mas a helyzet. de azert azt nem tudom elkepzelni, hogy TCre valaki rasuti az allamellenes terrorista billogot.

ha megis, akkor a fullajtarok, akiknel a mutragya meg az aluminiumpor volt, miert vannak szabadlabon? ha ez egy terrorista osszeeskuves, akkor miert nem emelnek vadat?

az a necces, hogy ha csak tervezel vmit, es azert visznek be, akkor kellene vagy tetteneres (ahol te ott figyelsz es tervezel mikozben radtorik az ajtot), vagy bizonyitek hogy te ekkor es ekkor terveztel ezt es azt (pl lehallgatott telefonbeszelgetes). vagy vmi beismero vallomas toled vagy a tettestarsaktol, ami utan vadat emelhetnek. nem?

ha meg nincs vad, akkor illenek szabadonengedni csorikamat, nem? had rasszistaskodjon, es majd elviszik gyuloletbeszedert.

apropo kozveszelyokozas: az a szerencsetlen fasz, aki tavaly kirobbantotta a hatizsakjaval a 6os villamos ablakait, vajon miert nem ul elozetesben?
az o bombaja _fel_is_robbant_, nem? emberek kozott.
TC meg a kozveszelyokozast is csak tervezte, maris neutralizaltak.
"Hopp #2.: Most mondják, hogy a megerőszakolt lány felismerte a támadóit öt REBISZ-es rendõr személyében. Na, van színvonal a Cégnél, mit ne mondjak. - Mit szól a kollégái alakításához? - kérdeztem később az őrt. - Én ezt már megszoktam - felelte blazírtan. - Az ilyen eseteket? - Persze, tudja, hány ilyet láttam már? - Itt, a cégnél? - Persze, sok ilyen volt már. Azzal becsukta az ajtót. [...]" www.tomcatpolo.hu/blog/
"Nem értek egyet Önnel, de meghalnék érte, hogy elmondhassa amit gondol."
Azt hiszem innen indult a liberalizmus. Akár tetszik, akár nem a Tomcat-ügy ezzel tökéletesen ellentétes.
"Lassan két hete agyalnak azon, hogy szabad-e nekem kapcsolatot tartanom a családommal, pláne Athinával. És most várunk. Ma jöhet be csomag, de ezt tegnap már írtam. Holnap pedig talán kiszabadulok. Előre szólok mindenkinek, aki távollétemben Athinát mocskolta, hogy kezdje ásni a sírját. Lehet, hogy mégsem holnap, de biztos kikerülök innen, és előbb, mint szeretnétek. [...]" www.tomcatpolo.hu/blog/
na...mégiscsak van benned egy kis "objektív megmondóemberség" Árpááád! :D:D:D
korrekt bejegyzés...no comment! óra meg ketyeg..................

Virág elvtárs

"A szökés dettó, vegyük csak elvbarátját Budaházyt. Már ez magában elégséges lenne az előzeteshez, bűnismétlés veszélye nem is kell"

"Magam csak futólag ismerem őt, igazából nem közülünk (radikális, hazafias körök) indult, de közénk került, s „itt ragadt”. Kicsit őrült, kicsit fárasztó, de sokszor jó dumái vannak, blogjával képes megnevettetni az embert. Tudom, hogy néhányan nem szeretik régi sérelmek, vagy pont különcsége miatt. De ne feledjük, az ellenség szemében ő mégiscsak egy közülünk, és a gazemberek most példát akarnak statuálni rajta mindannyiunk számára! Újabban már robbanóanyaggal való visszaéléssel vádolják, amiért bizony éveket lehet kimérni!"

Budaházy György

Ja ez így már szerintem is elég
a gályrabsághoz is.

Árpi, kedves! (félre, miként Leporello)
Szeretném felhívni szíves figyelmed, hogy a Zsákos bácsi odatelepedett a fülcimpádra és láblógázva arra vár, hogy bedugjon a zsákjába és elvigyen. Ugyanis rá az jellemző, hogy onnan jön, ahonnan nem is várod.

Autoriter nagypapa
Régóta olvasgatom Virág elvtárs kommentjeit több fórumon is.
Nos kedves Virág et. egy valamit ne felejts el, ha valami törvényes, attól még lehet igazságtalan, és etikátlan.

Személy szerint osztom TC véleményét, miszerint: "lóf_sz van itt, nem demokrácia".
a virág urat én is régóta figyelem...
félművelt demagóg az öreg faszi...
ja, meg átkozottul nagy genyó is...

Kedvses Árpád,

hetek óta vártam, hátha van valaki még az írástudók között, aki a dühtől ugyanolyan szívdobogást kap, mint jómagam...

miden meg van bocsátva, és különben is az én kurva anyámat...

a fickó meg bizonyára moldovista, és most anyagot gyűjt, mert új könyvet és új előszót szeretne...

az ötezres tüntetésnek meg igencsak közelg az esedékessége...

Virág et. 2007.07.11. 15:55:10

"...Én nem látom Tomcatet annyira veszélyesnek..."

Gondolom nem melletted lakik. Vagy 10 éve egy nyugdijas bácsi, aki nem látszott veszélyesnek, viszont a mosógépben robbanószert barkácsolt egy fét panelházat lakhatatlanná tett. Persze golyószórót, vagy atombombát nála sem találtak, csak mosógépet, műtrágyát, kis kénsavacskát, meg csupa ártatlan dolgokat.

ediboy 2007.07.11. 20:18:37
"lóf_sz van itt, nem demokrácia"

Inkább demokrácia lóf_szoknak.
Ha jól hallottam, jogállamban nem az egyes emberek (bár ha még olyan kiváló) ízlése, avagy a hatalmon lévő politikusok, hanem a megfelelő szakhatóságok döntik el, hogy kit visznek be, és kit nem, mégpedig a vonatkozó törvények rigorózus alkalmazását szem előtt tartva, ugyanakkor tartózkodván a politikai kurzus bármilyen kiszolgálásától. A cikkből, valamint nehány fórumtársunk hozzászólásából az derül ki, hogy az írójuk szerint a szakhatóságokat politikai célra használják, ők ugyanis nem csukták volna le Tomcat-et, mígugyanakkor a szakhatóságok meg igen. Ez eléggé rázós vélemény, fenti okból célszerű lenne bizonyítani (pl. TC-t ezzel vádolják, viszont a./ a BTK xyz paragrafusa által előírt feltételek nem állnak fenn b./ fennállnak, de a cselekmény nem büntetendő, stb., stb.). Sajnos, ha csak handabandázás van, azzal nem lehet semmit sem kezdeni. Az égadta világon semmit.
nem értem a csodálkozás okát. rendőrállamban élünk és gazemberek vezetik azt, most éppen nem narancsos, hanem szegfűs kiadásban. igaza van twa polgártársnak, a zsák szája nyitott, ne csodálkozz, ha te leszel a következő. tehát kussoljatok és ne mondjatok csúnyát a szeretett vezetőről. (a gondolatrendőrség felállítás alatt, de azért jobb, ha már most leszoktok a gondolkodáskor)
most mennem kell, csöngettek és egy lefüggönyözött fekete autó áll a ház előtt. innen pobedának tűnik, lehet, hogy a pizzafutár?
Bazz.

Gyerekek, hogyapicsábaisvanez?

Van nekünk egy qrwáravédett belbiztonsági hálózatunk, amely 1989 óta változatlanul védett formában műxik, még nemzetbiztonsági hivatalt meg bárca nélküli minisztert meg a végén Szilvássy et.-t is kaptak demokratikus védőernyőnek.

Ezek micsinálnak? Kiderítik, melyik kacsa fingott Ostffyasszonyfán? Vagy a jugó békaembereket figyelik, még mindig(és gyanús ez a nagy mozdulatlanság!!!)?

Vagy fixre tudják, h Tomcat most a köztársaság megdöntésére szövetkezett és robbantgatni készül?

Muhaha.

Ezeknek fingjuk sincs semmiről. És mi fizetjük őket. Elviseljük, hogy éveken át megalázhattak embereket, megbízásból, persze. Hát most találtrak egy balf@szt, mint amikor a viszkist elkapták, hűdenagyon örültek neki!!! Most semmi bizonyíték, de kell a siker és akár a teljesen nímand (=nemoszamabinladen) Tomcatet basszák be az előzetesbe. Aki amúgy rendesen cseszegette őket szeptember óta.

Hát kedves magyar szekusok, bekaphattyátok. Mert TC ki fog jönni, és még hőst is csináltatok belőle, ti Isten barmai, ti.

És a magyar állam majd fizet kártérítést, amit a mi adónkból vonnak el.

Ilyenkor Gergényi nyugdíjából mérisnem vonnak? Egy elqrt rendőri intézkedés következmények nélküli?

Fujdecsúnya demagóg vagyok, röff-röff.
.com a lengyel származású nagyapád azoknak a szellemi/erkölcsi és biológiai utódaival tüntetett a "fasizmus ellen", akik elmondásod szerint elvitték Recskre. Hát gratulálok. Van még pár ilyen, pl. Mécs Imre megélhetési képviselő úr...
Tomcat egy pöcs már bocs. Rég fejbe kellett volna lőni dugós puskával, hogy összeszarkázza magát. Ha eddig nem tudtak belőle kiszedni semmi konkrétumot, akkor mgbaszta a nyúl a borzot... Röhögtetek már Athina blogján?
valahol meg kell húzni a határt, és ez a vékonyka vonal sok dolgot elárul egy országról... tolerancia, igazságosság, egyforma elbírálás és efféle UFÓ dolgok, amelyek ebben az országban csak papíron és elméletben léteznek, mert mindent körbefon a politika és a jó, mély emberi sötétség. és ez annyira nem vicces...
Bakker, most tudtam meg hogy terrorista vagyok! Van otthon Stroh80, konyharuha, sőt még üres üvegek is!
Pip

Amíg az Orbán-kormányban átlagban 5,5 ex-komcsi volt, abból 1 tuti, 1 valszeg spion, amíg a Pozsgay-Szűrös-Csintalan (már Fidesz-tag) trió folyamatosan ott lebzsel minden Fidesz rendezvényen, addig ezt a "megélhetési" dolgot nem kéne forszírozni, mert kiröhögnek csúnyán.
Demokratúra.
Monnyon le Feri.
Kerítéshezvaló anyagot gyűjtök, segitsetek.
Igen, lezárom a közért bejáratát vele (barikád), és így éhenhalnak a nyugdijasok (szivroham, éhhalál, tömeggyilkos, neonáci, szélsőségec szavakat kérem bevágni ide).
Terrorista vagyok.

Pedig csak haragszok a Lidlre mert átvertek múltkor 6 forintnyi apróval.
Füstgyertyás figurákat üldöznek a rendőreink, közben meg milliárdok ezreit lopják szét.
*Taps*
Virág et, lehet, hogy én terrorista vagyok?
ja. ennek az országnak agylebenysorvadása van, ki kéne engedni a börtönből!
Úgy éreztem magam ma reggel, mint az egyszeri ember, aki azzal üti fel az újságot, hogy "nézzük, ma ki lopott". Ma bő a termés:

index.hu/politika/belfold/kopsold0711/

www.mno.hu/index.mno?cikk=420120&rvt=2

Egyik esetben töbmilliárd, másik esetben még több milliárd gazdagított magánszemélyeket, a közvagyon eladásából.

Persze, nem ellopták, hanem csak hűtlenül kezelték.

Mindkét helyen önkormányzati tulajdon eladásáról van szó, és mindkét helyen szocialisa a polgármester.

Ügyészség vizsgálatot fog indítani? Tippeket a "tisztaság a közéletben" c. alapítvány emailcímére várunk.

A nyertes kap egy bónt, melyet a legközelebbi igazságtalan bezsákolása emgszüntetésekor válthat be, és nyerhet szabadulást.
Salgo2,
ez ugyan regi sztori, de ott, ahol lakom, 93ban a falu eladott foldteruletet asszem 141.000 negyzetmetert gyorsan. 1.4 forint(!) / m2 aron.
aztan mi ott vettunk telket - nyilvan kozmuvesitett formaban es uttal - 6500 ft/m2 aron. a ket esemeny kozott eltelt T ido, ami 7 ev.

es ez egy picsa kis pest megyei falu 3000 emberrel. 12 egy tucat. sot meg annal is tobb. es senki nem ul hutlen kezeles miatt. ugyanis veletlenul elirtak a szamot, nyomok meg nincsenek.

"ügyben a beszerzett adatok alapján a bűncselekmény elkövetése nem állapítható meg" irjak a hatarozatban.
6tori-féle sorvadtagyúak figyelmébe:

a 'mi' komenistáink legalább MA MÁR NEM...

-lyla-

Aha, tehát akkor már nem is gáz, hogy besúgott, hogy moszkvai nagykövet volt, hogy bukfencezett 94-ben örömében? Felőlem így is felfoghatjátok, viszont én meg pont ezért röhöglek ki Benneteket, kis érték- és erkölcsfetisisztákat. Kinek mit dobott a gép.
súgás gáz, bassza zannyát...

bukfenc nem gáz [mindent tud...], isten éltesse sokáig...

röhögés egészséges, fetisiszták kíméljenek...

utóirat:

legalább te érted, amit írtál?

"...érték- és erkölcsfetisiszták..."

-gépromboló-

lyla- 2007.07.12. 12:11:31
6tori-féle sorvadtagyúak figyelmébe:

a 'mi' komenistáink legalább MA MÁR NEM...

Debizony! Csak most másképp hívják magukat!
-lyla-

Szívesen segítek: unos-untalan, sőt az unalomig történő ismételgetése olyan dolgoknak, ami minden normális ember számára kézenfekvő és természetes, tehát már-már kínos, ha valaki minden megnyilatkozásában ezen vergődik.
"TWÁ"-Barátom,ígérem,egy hsz.-t sem olvasok el,mivel ez az első általam/általad lesz&rt,/majdnem jónak minősített írásod.Sok gondolatot indít,és sokféle válaszra ad lehetőséget.Ha,nem most dobod be,nagyobbat durran,-csak hát az idő!!
Na mindegy,üdv:mollaris.
hátbizony ezen megnyilatkozásodban sem vergődtem kevésbé...

és kisa-pám, ti most hogy híjjátok magatok?

6 szón vergődni?
Én sehogy nem hívom magam, mert megengedhetem magamnak a gondolkodás luxusát: ha egy régi komcsi új pártba lép, nem biztos hogy az ő nézetei változtak. Úgyhogy én egészen nyugodt lélekkel ki merem jelenteni, hogy ma legalább két komcsi párt van országban, amelyiknek a nevében nem szerepel a komcsi szó!
Az egyiknek a módszerei komcsik, a másiknak meg a nézetei.
Istenem, ha összefognának, visszajöhetnének azok a régi boldog idők!
Jah, és -lyla-, eddig még senki nem mondta, hogy nicknévvel viccelődni kulturáltabb netes körökben tahóságnak számít?
(Amúgy szellemes, grat!)
kisa

Hol szóltak volna? A Teleházban?
Tomcat elvileg lakhelyelhagyási tilalommal mai naptól szabad.
Ja itt a pontos link:

hvg.hu/itthon/20070712_tomcat_nincselozetesben.aspx

Lehet, hogy Totya már tudott valamit?
:))
Ja, és mitől gondolták meg magukat? Most már nem kell félni, hogy újabb bűncsit követ el? És most már nem fog megszökni?
Kozika 2007.07.12. 15:13:18
Akárhogy utálom is azt, amit Tomcat képvisel, ennek a hírnek azért megörültem! Viszont drukkolok, hogy legközelebb valami alapos indokkal kapják el, de ez csak azért van, mert gonosz vagyok...
-a tomcates bejegyzéshez:
Gondolatébresztő...
Óvatosan kellene kiröhögni és rugdosni az olyan figurákat, mint tomcat, mert négy évente megpörgetik a f@szkereket, és ki tudja, hol áll meg? Talán épp a most rugdosók szája előtt lesz a kilövőnyilás...
Akik ma elnyomják az olyanokat, mint tomcat, vagy akik ügyét morvai krisztina karolta fel, könnyen úgy találhatják magukat, mint ma tomcat. Hiszen kik képviselik a közigazgatást, az államot ma... Gergényik, Szilvássyk, Gyurcsányok. Mivel jobbak ők, mint morvai krisztina? Semmivel sem. Egy vétlen haveromat szemen lőtték, egy rokonom az igazságszolgáltatásban felsőbb utasításra kellett, hogy szó nélkül leadjon politikailag "kényes" ügyeket. Ez utóbbi a hatalmi ágak "egyesítése" - gratulálok a demokráciánknak, tényleg morvai krisztina és tomcat itt a leghülyébb, hogy pattognak... Vagy itt az elsőnek jelölt legfőbb ügyész, akit egyik nap még középkereszttel tüntet ki Gyurcsány, a másik nap meg már szakmailag alkalmatlan - tudnék mesélni, miért "vált azzá" hipp-hopp. Pedig Horányi baloldali hírében áll, csak szerencsétlenségére korrekt ember hírében is áll. És félreértés ne essék: pl. Polt Péterről én is tudom, hogy elfogult fideszes volt. Csak az a szomorú, hogy az mszp-nek Horányival is az volt a baja, mint Polttal, pedig Horányi balos. Gondolkozzatok el rajta, miért nem lehetett legfőbb ügyész...
Ez pedig azt jelenti, hogy talán nem is oly sokára a morvai krisztinák, tomcatek, akikbe ma mindenki belerúg, aki elhalad mellettük, egyszercsak fölkelnek, és a mostani közállapotok második meneteként kiosztják a maguk igazságát. Nem mindenki és nem mindent felejt el. (avagy: Miért lenne bűn visszaszivatni olyan embereket, mint Szilvássy és családja???) Egy arányszám, hogy kb. hány százaléka legyen leváltva a mai állami és közigazgatási hatalomgyakorlónak? Közel száz.
És ennek lesz támogatása, mert nemcsak tomcatet szivatták meg ezek a kedves zsákos emberek. Bárkit, aki az útban áll.
És nemcsak én gondolom így, hanem a fél ország. Mert ez a minimum Őszöd után, még ha négy évet várni is kell rá. Vannak felgyülemlett sérelmek.
Szóval vagy tessék nagyon kiélvezni azt az időt, amíg könnyű belerúgni "a pampogó jobbos mitugrászokba", vagy esetleg tessék még az mszdszp uralom alatt bíztató jeleket adni a jogállamiságba vetett hitről. Árpád postja ez utóbbi szemléletet képviseli. Ha ilyen korrektek lennének a döntéshozók is, nem kéne attól tartani, hogy egy váltás esetén pepitában lesz minden, ami ma.
szbrownie 2007.07.12. 16:04:05
"Egy arányszám, hogy kb. hány százaléka legyen leváltva a mai állami és közigazgatási hatalomgyakorlónak? Közel száz."
Egyetértek. De kivel cseréled le őket?
Akkor most 35 óránál leáll a stopper?
Most akkor szivatva vagyon, avagy sem?
TH 2007.07.12. 16:15:27
"Egyetértek. De kivel cseréled le őket?"

Na, mégis!? Hatalomgyakorlókról beszélt, nem politikusokról.
Nem érdekel, ottegyemegafene, ahol van. Barom.
"akikbe ma mindenki belerúg, aki elhalad mellettük, egyszercsak fölkelnek, és a mostani közállapotok második meneteként kiosztják a maguk igazságát"
Jaj, mar megint ez... Ne gondolkodjunk csupan feketeben vagy feherben, ha kerhetnem. Azert szep szamban akadnak itt olyanok, akiknek valamiert a bogyeben van Tomcat, megsem tartjak jogosnak, s nem kivanjak neki karorvendo rohogessel, hogy szeretgessek meg hatulrol. Sot,olyanok is vannak, akik bizonyos jellemvonasai, tulajdonsagai miatt kedvelik, mas jellemzoi, huzasai miatt viszont kevesbe... Ugye, milyen erdekes szin a szurke?
(Egyebkent lehet, hogy megint en vagyok a paranoias, es a hozzaszolasod nem mindenkinek, csupan bizonyos embereknek szolt. Ez esetben tekintsd a valaszomat semmisnek.)
Kulonben egyetertek.
-lyla- 2007.07.11. 21:06:30

"a virág urat én is régóta figyelem...
félművelt demagóg az öreg faszi...
ja, meg átkozottul nagy genyó is."

Ha érdekelne a véleményed, most megkérnélek, hogy ugyan idézd már be, mikor voltam "félművelt".
Ahogy én elnézem kb. az egész bejegyzés alatt én vettem egyedül a fáradságot és néztem utána a jogszabályoknak. Mert az előzetes az jogi kérdés.

De nem érdekel.


Szakyster 2007.07.11. 17:00:48

"jaja. 'Állítólagos'. 'valami ilyesmi' "

Én nem vagyok rendőr, sem MTI. Ha konkrét részleteket vársz, akkor javaslom őket keresd.
Ahmet 2007.07.12. 16:20:56
"Na, mégis!? Hatalomgyakorlókról beszélt, nem politikusokról. "
És? hanem? tehát? felvilágosítanál?
TH 2007.07.12. 16:32:06

Mondjuk kellen-e mennie OV-nek is? : )
Ahmet 2007.07.12. 16:38:33
Szerintem a jelenlegi hatalmi elit is teljes egészében alkalmatlan a feladata végrehajtására, ezért igen: de ez nem csak rá igaz, hanem gyakorlatilag az egész politikai elitre. És a kérdés itt is az: kivel pótoljuk őket?
TH 2007.07.12. 16:44:38

Akkor oké, melléd állok a javaslatban. Mind menjen! : ) Tudom nincs realitása, hiszen akik alkatilag alkalmasak lennének politikusnak, pontosan az alkatuk miatt nem akarnak azok lenni. : )
Oviban az az egyik legmókásabb, amikor úgy beszél a magyar politikai helyzetről, a politikusokból történő kiábrándultságról, mintha Ő az elmúlt 17 évben reggel 6-ra járt volna a gyárba ütni a vasat. Pedig nem.
Ahmet 2007.07.12. 16:47:43
Igen, mint tudjuk, nem alkalmas vezetőnek az, akinek túlzott hatalmi ambíciói vannak...
Szóval nehéz ügy ez itt nálunk, de örülök, hogy egyetértünk! :)
Na, akkor ez is megoldódott. Tamás, most még ki tudtalak hozni, de légy szíves észhez térni most már :)
Én is rákérdeztem... :)

A közveszély okozásának gyanúja megállhat, ha annak 5. pontját nézik, azaz annak "előkészülete" ámde pusztán műtrágyát, ként meg cukrot tárolni még nem minősül annak.
Gondolnám kellene olyasmi is, hogy kész füstbombák amiket ők csináltak, "felturbósítva", hisz tudtommal füstbombához legálisan hozzá lehet jutni.
A kén még nem kénsav, attól igen messze áll.
Az meg hogy "azt beszélték hogy" komolytalan, ezzel az erővel az összes szerepjátékos is üljön, mert néha igen vad dolgokat beszélnek meg.

"Robbanóanyaggal visszaélni" pedig úgy lehet ha birtokol robbanóanyagot. Az hogy "már csak ez meg az hiányzott hozzá" az mellélövés, mert ezzel az erővel, hol a határ? Mennyi hiányozhat az előkészületig vagy birtoklásig?

Elvileg az aktuális vádpontokról tájékoztatni kell őt és az ügyvédjét, a nyomozás állásáról nem.

Bűnismétlés veszélye mennyiben áll meg nem tudom, de az előkészület gyanúja még nem bűn, tehát innen nézve nem tudom. A szökés veszélye meg egy tök más emberrel példálózva komolytalan.
Pláne, mivel elvileg TomCatnek vannak érdekeltségei a civil életben...

Elvileg az előzetest lehet hosszabítgatni, de ahhoz a rendőrség kevés, sőt ügyészség is... szóval ha "kicsesznek" vele, komoly aparátussal teszik. Mostmár vagy találnak valami komolyat, vagy a bíróság függetlenségét is meg lehet kérdőjelezni.

Ennélfogva lehet politikai fogoly :) Hosszú idő óta az első?

---

Az összetartás amiről a kolléga leírt gyanúm szerint hatalommal való visszaélés nem pedig összetartás.

---

Kurucinfós még nem voltam, de kira' vérnarancs után az is leszek szivesen. Szerintem az se rosszabb hírforrás mint az ATV. Egyik helyen sincs komoly tere az ellenvéleménynek vagy a kritikának.

---

a "... hallgat a mély"-ről csak annyit, hogy kíváncsi vagyok mi lesz a sokadik rendőrségi kameraügyből. Végülis ha kamerafelvételek eltűnhetnek, meg tőrlődhetnek, meg valaki rávehet "véletlenül". meg az se számít mikor kit vesz fel :) akkor gondolom joggal kérdőjelezhető meg a testület hitele, szóval ha véletlen valaki előbb ad hitelt tök független kívülállóként egy őrizetesben ülő szavainak mint egy rendrőrnek, az jelent valamit. :)

Tóta W. Árpád

"Na, akkor ez is megoldódott. Tamás, most még ki tudtalak hozni, de légy szíves észhez térni most már :)"

He? :) Ezt nem értem, kiengedték v mi?
"1989-ben kis magyar zászlókat osztogattam a március 15-i ünnepségen. A Pártbizottság fotósa meg is örökített bennünket. Kiváltottam a vállalkozóit, nem "maszekoltam" a meló után. Komolyan hittem, hogy demokráciát építünk.

Ma már csak túlélni akarok, s némi örömet a hétköznapokban. Gyermekemet úgy nevelem, hogy majdan képes legyen kitelepülni innen.

Nagyon szomorú."

Nos, ezzel sokan - nagyon-nagyon sokan - vagyunk éppen így.
És ez rettenetesen lehangoló.
Mert rájöttünk, hogy nincs remény, itt elment a hajó.
Árpi!
Gratulálok...

Küldök egy névsort akiket ki kellene még szabadítanod: Táncsics M. Bajcsy-Zsilinszky Endre, Rajk László, Nagy Imre mielőtt még mártírt csinálnak belölük!
Árpi! Hol írt Tomcat ilyet:
„Igazam van, mert különben beverem az arcod.” ?
Kedves Árpád, mi lett volna, ha nem aggódsz annyit, hogy rögtön a zsákosembört lásd Tomcatre támadni? OK, könnyű utólag okosnak lenni, de végülis miféle igazságtalanság érte a srácot? Bevitték egy szimpla előzetesre. Most meg kigyött. Békibe irogathatta a dolgait, úgyhogy olyan szörnyen nem cseszegethették. "Kész sztálinizmus, némelyik rendőrnél fegyver is van, maci helyett", hogy egy klasszikust idézzek...
hírszerzőnél a hír címe:

"Kiszabadult Tomcat, a pszeudohíresség"

kreatív címadásban a kurucinfó nyomába eredtek, úgy látom.
Örülök, hogy nincs ennél az ütődött tomcatnál fontosabb téma (pl. 3267 népszavazási javaslat, stb.)
Árpi,
A fenti linknél lévő hozzászólást valami Nándo írta, nem Tomcat. Írásodban az idézőjel arra utal, mintha Tomcat-től idéznél betű szerint. Pedig nem.
Ardarich

Nincs szimpla előzetes :) Plane nem ennyi ideig.
TH, lehet, hogy nem is kellene ide a mai értelemben vett politikus, bőven elég lenne néhány gazdasági, pénzügyi, munkaügyi, külügyi, mezőgazdasági, stb. szakember. A jelöléssel lenne csak gond, a többi már menne magától. Az ellenzék is szakember lenne, és csak akkor kifogásolhatna, ha mellérak egy konstruktív javaslatot. Szaladgálás a médiába kizárva!
olvassatok inkabb konyvet mint ezt a blogot
vagy kepregenyeket
foleg Pokembert meg X-ment -sokkal tobb igazsag van bennuk mint ennek a szanalmas fikagépnek az irományaiban.
es igyatok sok söritalt
Árpád, tartod vele, velük a személyes kapcsolatot, vagy annyira azért nem vagytok összeborulva?
"Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.07.12. 17:44:24
Na, akkor ez is megoldódott. Tamás, most még ki tudtalak hozni, de légy szíves észhez térni most már :)"

Mér te hoztad ki? :/
Most inkább a gondolatok azon tömegére gondoltam amit nem a gyakorlati síkon indítottál el bennem.
Vegyük a dolgok filozófiáját és abból lépjünk vissza a gyakorlatba.
Van és létezik egy társadalom,lefekteti működése elveit.Azután ezt demokratikusan elfogadják,majd megjelennek kisebb csoportok,és vitatni kezdik az ELFOGADOTTAT.
Van és létezik egy társadalom amely egy akaratnak van alárendelve;-amely mindenek fölötti.Működik,de időröl-időre kisebb csportok megkérdőjelezik jogosultságát.
Vajon melyik a jobb társadalom??

Milyen premisszumokal vág neki,milyenek azok az alapok amiket lerak és mi az amit ígér?Mert az előzetes nem lehet ellentétben azzal az alappal amire azután épít,és az ígéretnek ösztönözni kell az építmény létrehozására.Kérdésem melyik társadalom lesz sikeresebb szerinted??Melyik társadalomban lehet rendet tartani?
Mert elégedetlen /kisebbség/ mindig lesz;-csak az a kérdés hol a tűréshatár.Mikor vált át a tolerancia opportunizmusba.
Most komolyan,a deviáns buzit meg kell érteni,de a nekrofiliásat gyógykezeljük.
A zsidó holokausztról való megemlékezés mindennapos,de az örmények,indiánok,kurdok,dákok,illírek és folytathatnám a sort nem számítanak?
Ugyan ezt a logikát kell végig vinni mindenütt.Ne lehessen két igazság.Ha a hatalom kölke csinálja bocsánatos,ha az ellenzéki/kisebbségi meg bűn.

Ma csak egy olyat ismerek ami nem tesz kivételt,a Biblia.Leírta mit tart bűnnek,mit vár el és tisztán adja az ígéretet.Egy "baj" van vele:a Mindenható nem kompromittálható.Az összes többi rendszer az emberen bukik el,mint ahogy Isten rendszere is a földi megjelenítői miatt lehet útálatos egyesek előtt.
Üdv:mollaris
minden szavával egyetértek az írásnak, különösen vége nyomatékos...

én nem annyira ismerem ezt a Tomcat témát, de sejtem, hogy utálnám, tökmindegy.. de azt hiszem, aki bármilyen szinten is beleszámítaja a szimpátiáját vagy az illető kilétét az elbírálásba, abba, hogy hogyan járt, az már maga a diktatúra vagy terror eleme. és ennek semmi köze nincs a demokráciához, ne magyarázzuk már meg, hogy egy részeg, verekedő apa minden boldog család része, kisfiam. az van, hogy emberek vagyunk, többségében szar emberek, és hagyjuk, hogy minden elbaszódjon vagy eleve szar legyen, és olyanok vagyunk, mint akár ő is, csak esetleg a többségünkben nincs elég gerinc a vállaláshoz. akit meg érdekel az igazság(osság), a jog, meg mindenféle sosemvolt eszmék, az tegyen érte, mert ez itt csak a kocsmapolitizálás web2-es verziója.
ZÁrpi,
Gyanús vagy té! III/4? :)
Magyarországon terrorveszély van a balliberális kormányok alatt. Nyilatkozták, megírták, bemondták.
Az utóbbi 2 évben majd' minden hónapban kijátszották valami apropóján a terrorveszély-kártyát.
Egy kurva terrorista nem sok, annyit sem találtak.
• Tomcat nyilvánosan műf@szt ajándékozott az alighanem NBH-megbízásra sz@rkavaró operettnácinak.
• Tomcat és káoszbrigádja párnacsatára invitált egy fideszes gyűlést, csak a biztosító lungodromos csávók és Pokoni túlreagálták a fekete ruhás kopaszok megjelenését. Szétpofozták őket. (1:1)
• Tomcat tojásbomba-szórót rakott a hídra.
• Tomcat fegyver-imitációval körbejárta a rendőrpalotát, sétálgatott, utazgatott a tömegközlekedésen órákon át, rendőrök tucatjainak szeme láttára. "Bűnelkövetés" feliratú mellényben és sapkában.
• Tomcat besétált a rendőrpalotába és leordította Gyurcsány(i)l fejéről a hajat. (Aki azóta még több gyógyszert szed, és az Őrezred helyett az InKal védi.)
• Tomcat rendőrségi előállításakor kisétált a cellájából, belefirkálta egy Gyurcsányhoz hasonló nevét a fogdakönyvbe.
• Stb.
Közben a médiában elkezdték egységesen, kartellezve terroristázni, mert hát, ha terrorveszéy van, akkor mutatni kell egy terroristát is. Ha kicsi is, zöld is, savanyú is, de a miénk.
A rendőrség elkezdte felépíteni, kikovácsolni a bizonyítékok zárt láncolatát, de még a letartóztatás forgatókönyvét is elb@sszták.
Most kiengedték, mert páncélautót kell venni, és ahhoz kell a terrorveszély, kell legalább egy szabadlábon lévő terrorista. Tomcat, a nemzet terroristája meg tökéletes erre a célra. Csoda, hogy nem ő adott le a tetőről célzott fingsorozatot Gyurcsányékra.

Eddig értem.
Írtam is részleteiről. [kitalator.blog.hu/2007/06/29/politikai_fogoly_tomcat ]

Amit nem értek, hogy hogy nem tűnt fel senkinek Árpád alig burkolt antiszemita összeesküvés-elmélete.
Méghogy a zsákos ember. Akivel ijesztgetik a gyerekeket. Az bizony a kóbor, házaló-kolduló (egyes tájegységekben nem zsákos, hanem batyus) zsidó, illetőleg az egész zsidóság szinonimája.
Árpád tehát azt állítja, hogy Tomcat cionista bosszú áldozata?
Hat, en is hallottam mar a zsakosemberrol (sot, meg vagy ot angolszasz meseben is lattam), de eddig amig nem mondtad eszembe sem jutott a zsidosaggal asszocialni.
Szent Eufémia legyen veled, Sanyi!
Amúgy meg valami atvisztikus jelenség lehet, mert ahol nem járnak zsidók, ott a cigányokkal, tatárokkal, stb. ijesztgetik a gyerekeket.
L. bővebben az előítéletekről, azok kialakulásáról szóló tanulmányokat, továbbá a zsidó szervezetek tiltakozásait egyes, uzsorásokról ( Shylock, Harpagon) szóló irodalmi művek ellen.
A csintalan cigány gyereket tudom, hogy a rendőrökkel ijesztgették eddig is a szülei (szintén megfigyelhető a részben etnikai alapú látszatfaj-képzés), a Zsanett ügy óta már nem azzal, hogy elvisi, hanem azzal, hogy megbassa.
De mivel ijesztgetik a zsidó gyerekeket?
1. Google - magyar oldalak
2. tomcatpolo.hu
3. blog.tomcatpolo.hu
4. kitalator.blog.hu
5. Abszurdisztán első számú rettegtetője, a nemzet terroristája, aki lassan egyedül veszi komolyan a személyes részvételen alapuló demokráciát, és mutatja be a demokrácia alapelvekből és a gyakorlatból következő visszásságait.
6.Pólókereskedő és tervező.
stb.
Politikai fogoly, hát persze. Meg Tasnádi Péter is politikai fogoly volt, és Kaiser Ede is az.
Nem politikai foglyok ők, csupán a rendszer áldozatai, a rendszer pedig baromi lassú. Mégha ez utóbbi kettő egyébként más dolgokban bűnős.
Hónapokba, néha évekbe is beletelik mire egy tisztességes vádindítványt összehoznak.
Tomcat ügyében pedig:
I. Gyanítom, hogy azért volt az a zavaros mese a nyomára jutásról, mert voltak bizonyos titkosszolgálati információik, de az azért mégse lehet elmondani. Valamit ki kellett találni. Kicsit olyan, mint a Hetedik című filmben, amikor szabálytalan eljárással jutnak a gyilkos nyomára, de ezt bizonyítékként nem lehet felhasználni.
II. A rendőrség nem szereti elengedni a gyanúsítottat, ha már ennyi melót feccölt bele, addig kapar, amíg valamivel nem sikerül megvádolni. Ez afféle hivatalnok mentalitás. Inkább vesszen a hivatal, mint az íróasztalom. Muszáj neki valami eredményt felmutatni. Illetve nagyon utálja a kudarcot, rontja a statisztikát, az pedig akár az íróasztalába is kerülhet valakinek.
III. Nem tudom pontosan mit találtak a házkutatás során (itt ellentmondásosak a híresztelések), de vannak bizonyos tények:
A.
kukacka · www.kukacka.blog.hu 2007.07.11. 10:36:25
Kálium-nitrátot nem árulnak, ez egy (elavult) ipari robbanó anyag. Mezőgazdasági célra csak hígítva alkalmas. Úgy viszont kapható kisebb kiszerelésben is.
B. "50 kg (1 zsák) ammonium-nitrát szerepelt azon a listán, amelyet a sajtó volt szíves közölni. "
Ammonium-nitrátot sem árulnak, csak híg formában. Hasonló okból. Megjegyezném még, hogy munkavédelmi okokból nem gyártanak 25 kg-nál nehezebb zsákokat. (elvben) Ugyanis ennyit emelhet egy ember.
c. Nagy mennyiségű aluminiumpor birtoklása (hacsak nem fémöntő kisiparos) önmagában is gyanús.
"Igen. Ilyen a benzin és a rongy is. Otthon lehet bárkinél kisebb mennyiség. De ha mellé van pakolva katonás rendben harminc üveg, a rongy meg egyenlő darabokra szaggatva szintén ott fekszik, akkor már azért lehet vélelmezni a Molotov-koktél gyártást pl.
A körülmények lényegesek."
Ezzel egyet kell, hogy értsek.
IV. szerintem Tomcat nem robbantani akart, csak balhét. Mint általában. Mondjuk utána lehetett volna vinni garázdaságért.
V. Indítékait ne feszegessük, de az jogilag irreleváns.

Következtetés:
Vagy tudnak valamit a hatóságok, amit nem tártak a közvélemény elé. Ezért ufó kérdéskör szintű találgatások keltek szárnyra. Ezeket folytatjuk mi is.
Vagy csak (megint) melléfogtak, és azt próbálják eltusolni. (ld. zsákos bácsi)
"Vicces, de Tomcat saját értékrendje szerint sincs itt semmi gond. Akinek nem tetszik a pofája, azt fejbe lehet rúgni az erősebb jogán – így írt és így élt. „Igazam van, mert különben beverem az arcod.” (...) Az az apró bibi csúszott csak be, hogy a broki másik végére került – de az álma megvalósulni látszik: aki szemtelen, pláne provokál, azzal kibaszunk, a jogait meg leszarjuk."


Ez ismerős:
forum.index.hu/Article/viewArticle?a=69035081&t=9136272

"Még mindig nem értem, mi a baja bármelyik tomcatistának azzal, hogy T sitten van.
"másokat leszarunk, mi mondjuk meg, mihez van joguk, a miénket viszont betartatjuk. Ezt úgy hívják, hogy érdekérvényesítő képesség, és így működik a világ."
Na, hát most a fasz másik végére került, de a Világrend, az stimmel, nem? Csak nem ő a legerősebb, na, van ilyen.
Lord_Valdez!
www.szkarabeusz.hu/vegyia.html
www.mkk.szie.hu/dep/talt/rg/agrokemia_BSC_levelezo.ppt
Stb.
Tomcat blogjából:
"Néhány nappal ezelõtt Robin barátom édesanyjával, Ágival dumálgattunk, és szóba került Azi. Kiderült, hogy már õ is többször próbált azaleát nevelni, ám neki is mindig elpusztult. Mondtam, hogy vegyen kálium-nitrátot, abból adjon hozzá a földhöz egy kanállal, és akkor majd megmarad.

Keresett is ilyet a virágboltban, de nem lehet kapni. Végül egy kertész barátom mondta, hogy gazdaboltokban keressem, mert nem túl gyakori anyag, de ott kapni fogok. Ezek után a Hermesznél találtunk, el is mentem érte, de kiderült, hogy csak 25 kilós zsákban kapható, az 1 és 2 kilós kiszerelés megszûnt. Na, fasza. Se mivel még ez is csak 4000 forint volt, üsse kavics, megvette, egy zsákkal, majd kidobjuk a fölösleget.
Vettem még két zsák ventillált kénport is, amit szõlõ permetezésére használnak, ugyanis egy barátom, akinek a családja szõlõmûveléssel foglalkozik, amikor a kálium-nitrát beszerzése felõl faggattam, megkért, hogy ha már olyan helyen járok, ahol ilyen is van, vegyek neki és kifizeti. Minderrõl, gondolom, értesültek bizonyos hatóságok is, hiszen telefonon beszéltük meg. Zseniálisan kikövetkeztették, hogy ezek történetesen lõpor készítéséhez is alkalmasak, csak szénpor kell hozzá. No, igen, csakhogy ilyesmi esetünkben nem volt.

A cuccot taxiba raktam, és a Soroksári úti TESCO-ba is beugrottam egy kis kajáért. Itt vettem két karton cukrot is, pontosan azért, amiért az ember cukrot vesz: megenni. Akkor még nem tudtam, hogy ez is robbanásveszélyes anyagnak számít. Így felpakolva elvittem a cuccot Áginak, és megbeszéltük a szõlõs sráccal, Gergõvel, hogy õ is odajön a kénért."
A BRFK központjában eközben a létezõ összes akciócsoportot készültségbe helyezték, mert ha én valakivel találkozom, az biztos nagyon veszélyes...

Nyolc óra felé járhatott, amikor megérkeztem, és némi szentségelés keretében felcipeltem a bazi zsákot, meg a többi cuccot a tizedik emeletre. Késõbb a rendõrség azt állította, s ezt közölte a sajtó is, hogy állítólag valaki együtt utazott velem a liftben, látta a vegyszereket, és mivel hallotta, hogy én telefonon megbeszélem valakivel a "robbantást", névtelen bejelentsét tett a rendõrségen. Ebbõl egy szó sem igaz.

Senki nem utazott velem, nem telefonáltam senkinek, és egyébként nem lennék hülye idegenek füle hallatára, több kiló vegyianyagot cipelve világgá kiabálni, ha ilyesmire készülnék. Az mondjuk tény, hogy magamban arra gondoltam, mekkora balhét lehetne csinálni ennyi cuccal. Már persze, ha volna valakinek türelme az egészet megfelelõen összekotyvasztani.

Azt a többieknek is elmondtam odafenn. Cukorból és kálium-nitrátból ugyanis füstbombát lehet készíteni. Jót röhögtünk, aztán kitaláltuk, hogy miért ne. Fogtunk vagy negyven deka cukrot, betettük egy fazékba és megolvasztottuk. Amikor már folyt, levettük a rezsóról, beletettünk hatvan deka kálium-nitrátot, elkevertük, és kiöntöttük két papírpohárba. Korábban azt olvastam, hogy kénnel növelni lehet a füst mennyiségét, így az egyikbe tettünk egy kanálnyit abból is. A maradék anyagot, mivel nem akartuk, hogy belekössön a fazékba, két-három teamécses tégelyébe öntöttük ki.

Kicsit többet sikerült csinálni, mint szerettük volna, de hát ez van. Vártuk, hogy kihûljön, akkor majd kivisszük a Duna-partra és kipróbáljuk. Aztán mentünk volna haza, de hát ezt másképp rendezte a BRFK.

A két papírpohárba került egy-egy darab gyújtózsinór is. Ezeket hetekkel korábban vettem egy pirotechnikai üzletben. A gyújtózsinór engedély nélkül tartható, pirotechnikai anyag. Hogy mire kellett? Röhögni fogsz, kedves Olvasó, mert úgyse hiszed el: papírrepülõhöz. Egy kis darab (3-4 cm) gyújtózsinórt egy papírrepülõ szárnyára ragasztva frankó “sugárhajtómûvet” kapsz. Ezzel szórakoztunk egyszer Blogadminnal és a szomszéd üzlet tulajdonosának két kisunokájával, a bolt udvarán.

Még mindig benne volt a táskámban. Ugyan a cukor-KNO3 keveréket akár gyufával is meg lehet gyújtani, gondoltam, így elegánsabb. Hát, a rendõrség is értékelte... A cucc valami fél óra alatt készült el, s gondoltuk, amíg kihûl, rendelünk pizzát. Ez meg is történt, vártunk, s egyszercsak csöngettek. Ági felvette a kaputelefont, a pizzafutár pedig kérte, hogy engedjük be. Megnyomta a nyitógombot, de ezután még vagy tíz perc eltelt, és nem ért fel a futár. Nem is csengetett többet.

- Mi a fene - morogtam - már megint valami értelmi fogyatékos hozza a kaját, lemegyek, beengedem.

Lelifteztem a földszintre, de a pizzafutár helyett a kapuban marcona, egybenyakú emberek álltak, és csúnyán néztek.

- Maga rendelte a pizzát? - reccsent rám egyikük.

- Én. Miért?

- Maga itt lakik, a házban?

- Nem, de mi köze hozzá?

- Rendõrség! Mi a neve?

- Polgár Tamás.

- Nagyszerû! - kiáltotta a faszi, majd nekem rontottak, falhoz löktek és megbilincseltek. Akkor láttam, hogy legalább harmincan vannak, valamennyien golyóálló mellényben, fegyverrel, némelyikük géppisztollyal. Mögöttem sorra trappoltak fel a lépcsõn, faltörõ kost cipelve, fegyverrel a kézben.

- Melyik lakásból jöttél?!

- Tizedik emelet harminckilenc – feleltem.

- Kik vannak még ott?!

- Egy huszonéves barátom, meg egy negyvenes nõ.

- Ez minden?!

- Ja, meg egy kutya.

- Miféle kutya? Agyon fogjuk lõni!

- Lövöd ám, tudod kit, egy halál békés, menhelyrõl mentett jószág, alig egy éves!

- Azt mondod, békés? De ha nem az, lelõjük!

- Nem kell lelõni. Továbbá faltörõ kosra és fegyverre sincs szükségetek. Felmentek, becsöngettek, és be fognak engedni. Nincs náluk se fegyver, se robbanóanyag, amit pedig elõállítottunk, az egy ártalmatlan füstképzõ anyag.

- Ti állítottátok elõ?

- Igen, boltban is kapható, I. kategóriájú pirotechnikai eszköz. Egész évben birtokolható.

- Jól van, meglátjuk. Irány felfelé!

Odafenn az izomagyúak berúgták a lakásajtót, jól arcontalálva vele szegény Ágit, földre teperték Gergõt, de végül tényleg nem lõtték le a csodálkozó Omlást, csak kicsukták az erkélyre. Engem is felvittek, és az elõszobába állítottak. Megnézték a konyhát, majd lerádióztak a kollégáiknak, hogy jöhetnek szakérteni.

Innentõl a lakás átalakult átjáróházzá. A golyóálló mellényes faszik - a BRFK Terrorizmus és Extrémizmus Elleni Osztálya munkatársai - unottan õriztek minket, amíg a helyszínen felvonultak a következõ osztályok:

- REBISZ kutyás szolgálat, bombakeresõ kutyákkal
- BRFK Életvédelmi osztály
- BRFK Tûzszerész-szolgálata
- BRFK Bûnügyi technikai szolgálata
- Vegyész szakértõi csoport
- Szervezett Bûnözés Elleni Osztály
- valamint a kerületi járõr, hadd szopjanak õk is.

A házkutatás hajnalig tartott, 12 órán át, teljesen szabálytalanul. Mindhármunkat kizavartak a lépcsõházba, nem láthattuk, mit csinálnak, és Ági, mint lakástulajdonos, hiába kérte hatósági tanú jelenlétét, nem foglalkoztak vele. Jeleztem is a fakabátoknak, hogy ez így nem teljesen kerek, mire leugattak.

- És hol látsz te itt házkutatást?!

- Hát...

- Nem kéne ilyen okosnak lenni! Itt nincs házkutatás!

- Azért amikor egy szakasz rendõr kutakodik egy lakásban, az azért elég közel áll hozzá, nem?

- Az más! Azt úgy nevezik, hogy helyszíni szemle!

- És azt lehet így?

- Persze, hogy lehet!

Amúgy nem lehet, mert helyszíni szemléhez is lehet tanút kérni, és annál is jelen lehet a lakás tulajdonosa. Jó két óra kutakodás után az egyik nyomozó talált egy dobozt a szekrény tetején, belenézett és felrikkantott.

- Hé! Ezt nézzétek!
A rendõrök mind odasereglettek. Kisvártatva az orrom elé dugták a dobozt, és megkérdezték, hogy ez mi. Nabazmeg! A hülye Robin csontgyûjteménye. Biztos emlékeztek rá néhányan, mikor meséltem, hogy egy ásatás után kiszórt törmelékkupacból guberálta össze. Több száz éves maradványok, pár csigolya, és egy fél állkapocs. Itt tartotta, a lakásban, azt hittem, már rég megszabadult tõlük.

Ezt adta elõ aztán az RTL Klub úgy, hogy "több száz emberi csontot" találtak. Az "éves" szót rafináltan kihagyták.

- Nem az enyém - mondtam - a hölgy fiát tessék kérdezni, én nem is tudtam, hogy ez itt van. De nyugi, ez nem a Kádár.

- Biztos?

- Ezt úgyis a DNS-bõl döntik majd el, de maga is láthatja, hogy ezek több száz éves, összeszáradt csontok.

A bûnügyi technikusok is bólogattak, ezek valószínûleg tényleg nem Kádár maradványai, de azért eltették, meg kell azt vizsgálni. Robin meg majd megmagyarázza. Amúgy elvileg nem bûncselekmény az ilyesmi, legfeljebb az ÁNTSZ szab ki bírságot, ha a csontok fertõzésveszélyesek. Sok száz éves maradványok lévén a kegyeletsértés vétsége nem fog megállni.

További kutakodás után elém tettek egy fémedényt is, ami szintén Robiné volt. Eredetileg egy 155 mm-es tüzérségi lõszer hüvelyének fenekeként szolgált, hatástalanítva vette egy military boltban, és hamutartónak használta. Ezt el is mondtam a rendõröknek.

- Igen ám - mondta a tûzszerész - de a csappantyúja ép!

Belenéztem, és tényleg. Hú, bazmeg, Robin! Ezen nyomkodtad el a cigicsikkjeidet évek óta! Még jó, hogy én nem dohányzom.

A média persze szenzációként tálalta a csontokat és a hüvelyt, csakúgy, mint a "vegyszereket" és a "bombagyár" kifejezést, hadd lássa a hülye nézõ, mekkora veszélyt hárítottak el Gergényi szorgos kommandósai, miközben õ a vacsora utáni bélgázait eregette bambán a fotelbe.

Mindez persze ne olyan gyorsan történt, mint ahogyan itt a kedves olvasó elolvasta. Tizenkét órán át dekkoltunk a lépcsõház padlóján ülve, miközben már nemhogy nekünk, de már a zsaruknak is kurvára elegük volt. Elbeszélgettünk a világról, történelemrõl, politikáról. Egyikük elmesélte, hogyan kísért segélyszállítmányokat 1989-ben Romániába, s aztán még jól meg is verték Bukarestben, amiért magyarul beszélt. A másik elmondta, milyen volt helyszínelni az emlékezetes Jós utcai robbanásnál, ahol egy lakótelepi lakásban, mosógépben próbált aceton-peroxidot kikeverni egy vadbarom, és a ház öt emelete szállt el, a lakókkal együtt.

Egy harmadik, afféle sebhelyes arcú keménycsávó, pedig fel volt háborodva, hogy én mennyit beszélek.

- Aki ilyen helyzetben sokat beszél, az gyenge jellem! - jelentette ki bölcsen.

- Akkor gyenge vagyok, de te maradj erõs - feleltem.

- Mé' képzeled magad olyan okosnak, he?! Asszed okos vagy, aztán akkor mé' vagy itt, mi?

- Mert ha te ilyen okos vagy, miért csak rendõr vagy? - kérdeztem vissza.

A faszi erre nagyon csúnyán nézett, és csak a szabályzat bizonyos pontjai miatt nem vágott szájon. De többet nem szólt.

Tíz óra várakozás után végre a BRFK összes szakértõje kibámulta magát, megkezdhették az elõállítást. Levittek kettõnket, Gergõt és engem a kocsihoz, vitatkoztak egy sort, hogy melyikkel vigyenek, majd bepréselõdtünk a civil kocsiba, és mogorva barátom ült a kormányhoz. Ezután bemutatta, mit tanult a gyakorlópályán extrém vezetésbõl. Százzal tépett végig a bedugult csepeli úton, gyakran a szembejövõ sávban, heves dudálásra és anyázásra késztetve másokat, illetve riadt ugrásokra a gyalogosokat, amint a már várakozó kocsisor mögül kirobbanva, farolva megállt a zebra szélén, a piros lámpánál. El kell ismerni, persze, hogy tényleg profin csinálta, és rekordidõ alatt, bár elég kacifántos úton jutottunk el a Teve utcai rendõrpalotába.

Már csak két óra volt hátra a 8 + 4 órás elõállításból, s ha nem tudnak semmiféle bûncselekményt felmutatni, szabadon kell engedniük. Márpedig nem tudtak. A füstbombákat lefoglalták ugyan, de mivel I. kategóriájú pirotechnikai eszközök, ezért csak szabálysértési eljárást indítottak, megállapítandó, hogy elõállításuk pénzbírsággal sújtandó-e.

A lakásban talált más anyagok nem tiltottak, nem veszélyesek, ezért azokért nem indíthatnak eljárást. Különösebb félnivalónk tehát nem volt, vártuk, hogy végre kihallgassanak, és mehessünk a francba. Már több, mint harminc órája ébren voltunk, és én már lassan huszonnégy órája nem ettem, vagy ittam semmit."
"Utóbbiak a vas-oxidra és az alumíniumporra vonatkoznak, amelyek együtt termitet képeznek. Ez egy ipari hegesztõanyag, kb. 2000 fokon ég, ha sikerül meggyújtani, mert ahhoz is legalább 800-1000°C kell, amit elég nehéz gyufával elérni. Arról nem is beszélve, hogy a fellelt 5 gramm alumíniumból kb. 7 gramm termit hozható létre, ami kb. egy lobbanásra elég. Ennyi alumíniumhoz viszont nem kell 3 kg vas-oxid, amit a helyszínen találtak - s mint korábban említettem már, ezek festékpigmentek, amiket Ági festéshez használ."
És így tovább...
Az óberhé percenként bizonyította, hogy a törvények fölött állónak tekinti magát.
Egy csúsztatás azonban van a fenti szövegben, amiből kiderül, hogy sem Tomcat, sem a Hermész eladója, sem a "vegyész szakértő" (!) nem ismeri a kémiai biztonságról szóló 2000. évi XXV. törvényt és végrehajtási rendeleteit, különös tekintettel a többször módosított 44/2000. (XII. 27.) EüM rendeletere. Ősi népi megfigyelésem szerint: Nem tudja a jobb kéz, mit csinál a balf@sz.
Dávid Ferenc szociológust 2006. szeptember 20-án este, az őszi zavargások második napján a rendőrség a Podmaniczky utca és a Teréz körút sarkán letartóztatta, miközben a Hollán Ernő utcában parkoló autójához tartott. A bíróság 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte csoportosan elkövetett garázdaság gyanújával. A rendőri vallomással alátámasztott gyanú leirata szerint ötven másik ember élén köveket, közlekedési lámpákat és padokat dobált a rendőrök felé. 10 napot töltött börtönben. Kilenc hónappal letartóztatása után a nyomozást megszüntették, az ügyészség kimondta, hogy Dávid Ferenc nem követett el bűncselekményt. Kártérítési pert indít, és csak az Indexnek mesél arról, mi történt vele az őszi zavargások ideje alatt.

-

Szakszerű rendőrö intézkedés by Gyurcsány Ferenc, Kuncze Gábor ...
A hírTV Esti gyors című műsorának Hegedűs Zsuzsa: Merre tovább Magyarország?

A hírTV Esti gyors című műsorának vendége volt Hegedűs Zsuzsa. A szociológus elmondása szerint Gyurcsány Ferenc megsértette az alkotmányt, hiszen hivatali kötelessége lett volna elhatárolódnia Horn Gyula 75. születésnapján elmondott beszédektől.

2007.07.10. Ütköző - Hegedűs Zsuzsa

A probléma a következő: ez nem egy zárt körű magánrendezvény volt, hanem az MSZP hivatalos estje, amire ráadásul a hírTV és a Magyar Nemzet kivételével meghívták a sajtót, tehát minden felvétel a nyilvánosság elé került.

És itt jön az alkotmánysértés: az, hogy '56-ban Magyarországon forradalom volt, az alkotmány része. A teremben jelen volt a jelenlegi koalíciós nagyobbik párt elnöke, aki egyben hazánk miniszterelnöke, akinek kötelessége elhatárolódni, azért mert a magyar alkotmányt megsértheti, nem azért mert ő úgy gondolja, hogy Horn Gyulának vagy Mihail Gorbacsovnak nincs igaza, vagy igaza van - hanem azért mert hivatali kötelessége - ez a politikai felelőssége, a funkciójából adódó. vendége volt Hegedűs Zsuzsa. A szociológus elmondása szerint Gyurcsány Ferenc megsértette az alkotmányt, hiszen hivatali kötelessége lett volna elhatárolódnia Horn Gyula 75. születésnapján elmondott beszédektől.

Ebből adódóan nem is a diktatúrán akadok ki,hanem az ártatlanság vélelmén,mint jogi procedúrán.
Nagyobb volt a viszhang az ártatlan körül,ami a megfélemlítés eszköze.
"Tanuljatok magyarok,ez még jól jöhet Nektek!",de csak azt mit mi mondunk nektek.
KÖszönjük,nem kértük!
Oszt!
Élesen bírálta a miniszterelnököt és a kormányt Sólyom László köztársasági elnök a köztévé A szólás szabadsága című műsorának adott interjújában. Az államfő a Gyurcsány-csomag kapcsán úgy fogalmazott: ahhoz, hogy ennek a sok "szenvedésnek", amit a megszorítások hoznak, értelme legyen, az szükséges, hogy legyen egy világos, hosszú terv, de ez is a "levegőben lóg" azóta is. Arra a kérdésre, hogy mit gondol a kormány által elindított reformokról, úgy fogalmazott: aláírtam hozomra a Gyurcsány-csomagot, hogy induljon meg valami. Ehhez képest, ami megindult, az elszomorító - jelentette ki. Mint mondta, úgy látja, hogy az idei költségvetést rendbe fogja tenni a kormány, de véleménye szerint nem látszik, hogy a "sok rombolás" helyén, amivel a reform kezdődött, mi épül.

Botrányokkal van tele a közélet, és ez azt mutatja, hogy a normakövetés egyre lazább - fogalmazott Sólyom László, majd hozzátette: a tisztességet szeretné visszahozni a közéletbe. Az államfő a szombaton rögzített, vasárnap sugárzott adásban azt mondta: két olyan esemény volt, ami a rendszerváltás utáni korszak két legsúlyosabb elvi kérdését veti fel. Az egyik a demokrácia természetét érinti, ez az őszödi beszéd és annak következményei, a másik Horn Gyula kitüntetésével kapcsolatos, azaz, mi az alapja ennek a rendszernek, forradalom volt 1956 vagy ellenforradalom, min alapszik ez az egész mostani rendszer.

Az ellenzékről szólva Sólyom megjegyezte: a másik oldalon azt látjuk, hogy az intézményrendszer hitelét vonják kétségbe.
A köztársasági elnök emlékeztetett arra is: az államfőnek nincs közjogi lehetősége arra, hogy új parlamenti választásokat írjon ki, hogy lemondassa a miniszterelnököt. Amire lehetősége van, az az, hogy az értékeket képviselje. Hozzátette: a miniszterelnök az őszödi beszéde után nem kért bocsánatot, hanem magyarázta, hogy ezt miért tette, de ez az alapvető kérdést - mint mondta - nem oldja meg. "Ezen nem tudok túllépni, mindent amit mondtam ősszel, betű szerint továbbra is fenn kell tartanom" - jelentette ki.

Na ja. TC-nek nem teccik vmi, leugat, beszol, lovoldozik vagy ut(ne - ha valojaban nem egy szanalmas kis gyenge fireg lenne es nem felne, hogy visszaut egy kajakozo, esetleg), szal nem tom, mi a baja.
Ha ez igy rendicsek, akkor inkabb orulhetne, hogy nem talalta meg meg ot hasonlo elvek alapjan egy nala erosebb, oszt nem kellett volna sittre mennie.

Bekesen pihenne tovabb neman a toloszekben vagy a fold alatt. Hol itt a gond? Mondjuk igy is martiriumot szenvedett, de ezt tulelte. halas lehet a rendoroknek.

A harci allamokban, az okorban 2 dolog tortenhetett egy ilyen faszival, mint O. Ugat, harcol, kinyirja egy erosebb vagy ugat, harcol, nyer, majd jon egy erosebb, aki kinyirja.

Kesobbi allamokban maihoz hasonlo elbanas, esetleg egy konnyed kivegzes jart volna nekie.


Akkor uszna meg mindent buntetlenul barhol, ha lenne annyi esze (ami nincs), hogy megfelelo info birtokaban zsarolhasson masokat es megtanulta volna tartani a p@fajat, ferfi modra.

Na, de O nem az eszrol szol, azt tudjuk. Mert akinek van, az nem csap bele a sajat szaros pelenkajaba.

Vagy igen, aztan nyafizik a kisbaba, lasd hires MAGYAR TC-t, aki batran elfutott.

süti beállítások módosítása