W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Eroica II.

2007.05.14. 19:26 Tóta W. Árpád

[Első rész itt.]

Tehát eljutott hősünk a szkepszistől és a felfedezéstől a mindentudásig, súlyosbítva azzal az érvrendszerrel, hogy „azért, mert különben beverjük az arcod”. A világ azonban ettől még úgy maradt, Gyurcsány nem mondott le, a zsidók zsidultak tovább, és az RTL Klub sem állt át nonstop székelyhimnuszra.

Füstbe ment terv


Na innen keveredett bele valahogy szegénykém ebbe a pirotechnikai jellegű ügybe. Aminek eredményeképp most már nem háziőrizet, hanem előzetes letartóztatás lett folyamatba helyezve.

Ehhez két point. Egy: lehet, hogy újat mondok (további információk a Zugügyvéd blogon), de a magyar rendszerben az előzetes gyakran a vallatás része, vagyis az a célja, hogy a gyanúsítottból vallomást csikarjanak ki. Az előzetesbeli körülmények ugyanis meglehetősen zordak. Ráadásul Dr. Gaudi-Nagy, a sárga angyal most nem vállalta el a bevetést.

Kettő. A számomra elérhető hírek alapján - a panellakásban talált anyagok tanúsága szerint - a vidám társaság füstbombagyártásra készült, felteszem, a Gyurcsány-féle „antifasiszta demonstráció” megzavarása céljából. Hát ez, akárhogy is magyarázzuk, világraszóló köcsögség. Mert lehet Gyurcsányt utálni, hát hogyne lehetne, kérdezzék csak meg az előző feleségeit. Na de füstbombával ijesztgetni azt a pár ezer tisztességben megőszült nyugdíjast, az mire jó? Ezek nagymamák, nagypapák, öreg munkásemberek és effélék, akiknek ez a szórakozásuk, hogy kimennek Gyurcsányt nézni. Mások meg Orbánra, vagy körmenetre. Mi az istenre jó ezekkel kibaszni?

Jognak asztalánál


Ez az ő paradoxona: tisztességes eljárást érdemel, mint minden magyar állampolgár, még akkor is, ha ő maga nem adta meg másoknak a lehetőséget, amikor egy személyben eldöntötte, van-e joguk felvonulni a gyurcsányistáknak, buziknak vagy akárki másnak. Az ő világukban nem számít a törvény és a mások jogai; az erkölcs nem univerzális, a parancsolatok a hősökre nem vonatkoznak. Most épp azt tapasztalja meg, milyen ennek a lőcsnek a másik oldalán állni.

Annál erősebb lesz a kontraszt, minél tisztességesebben bánnak vele.

Jogilag ez az ügy, hacsak az előkészület nem bizonyítható bíróság előtt, aligha áll meg bűncselekményként. Márpedig a bizonyítással bajok lehetnek, ha jogosulatlan megfigyelésből erednek a bizonyítékok, ahogy ez a béna liftes-állampolgári bejelentéses meséből sejthető.

Ettől még Tomcatet most meg lehet szívatni, és meg lehet hosszabbítani az előzetest, és lehet variálni a cellákkal. De ez nem a demokrácia védelme lenne, hanem annak rombolása. Tengerentúli szövetségesünknél talán meg sem állna Guantanamóig, nálunk viszont, hálistennek, nem volt Hazafias Törvény. És bármilyen hihetetlen, neki is vannak szerettei, és azok aggódnak érte – ja, megint egy olyan nézőpont, amit ő maga rég elfelejtett.

Az volna a legszebb, ha jönne egy varázsmanó – akár egy buzi cigány varázsmanó –, varázsolna egyet, és Tomcat kiszabadulna, hazamenne, és gondolkodna egy keveset azon, hogy az élet több annál, amivé tette a magáét. Segédanyagként ajánlom saját munkásságának újraolvasását, és remélem, hamarosan nekiláthat.


Címkék: zavargás

815 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr6075821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

annak is kell látszani...
elhiszem mindkét oldal érvelését...
ha akarom...
ha nem, akkor szopóskurvázok...
mindig a szomszéd dögkútja, budija büdibb..
dark future · www.andocsek.hu 2007.05.17. 00:17:57

Magyarországon egy per 4-5 év ... Így is beégett a hír tv ennyi. Egy rohadt kép van ami félig takarásban áll ráadásul a kutya nem vette volna észre a preSS feliratot, ha a HÍr TV nem veri a nyálát, és azt sem, hogy az Hír Tv-s munkatárs volt ...
kutacs_ 2007.05.17. 00:21:05

Az elkúrás óta mi változott? semmi csak több adót szednek ...
na, Malina Hedvig nem lesz holnap, azt már látom. ez szomorú, mert anno épp az elkrtuk-gate vonta el róla a figyelmet. de akkor majd jövő héten; mert még a fideszkongressz elé is kéne egy pár jó szó.
Egyébként meg tényleg jobban tenné a Fidesz, ha leállítaná őket vagy elhatárolódna tőlük, a saját jólfelfogott érdekében. A Hír-TV nézőtábora folytonos hergelés nélkül is jobbra szavazna, az ilyen ügyekkel viszont épp az ingadozókat győzik meg arról, hogy a jelenlegiek ugyan hazudnak, lopnak, meg még nagy faszok is ráadásul, de még mindig valahol elviselhetőbbek, mint a másik társulat Orbánnal, szentkoronatannal, máriaországával, Mikolával, HírTV-vel, árpádsávval.

Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.05.17. 00:26:46

A fidesz kongresszus? ki nem szarja le már ne haragudj. :)
Hangyafasznyi befolyása sincsen most a Fidesznek az eseményekre az meg , hogy egymással hálnak meg megválasztják menetrendszerűen orbánt bőven elég a Pufajkás Turulba ...
hát lehet. majd holnap kitalálom, inspirál-e, vagy elég lesz utána. malina hedvig viszont fontos.
sodika, olyan vagy mint a pipiskedo ovodas aki remeli hogy a nagycsoportosok egyszer beveszik jatszani ha a szemebe nez valamelyiknek.
RE: Carnivora 2007.05.17. 00:23:34
OFF

"Magyarországon egy per 4-5 év"

Ez is megérne egyszer egy misét... Mármint az, hogy miért 4-5 év? Miért van az, hogy a sikkasztó rendőrtiszt ügyében pár nap alatt megszületik az elsőfokú ítélet (felfüggesztett...), az utcai harcosok viselt dolgait is pár nap alatt kivizsgálják, de amit elkerül a médiafigyelem (gyakorlatilag néhány eset kivételével mindent), azokkal az ügyekkel évekig pöcsölnek. A legviccesebb, hogy néha a végén enyhítő körülményként sorolják fel azt is, hogy sok idő telt el a cselekmény óta. No ilyenkor szoktam azt gondolni, hogy OK, de a különbözetet ülje le a bíró meg az ügyész.

RE: Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.05.17. 00:33:23

"malina hedvig viszont fontos."

fontos, ugyanakkor veszélyes víz, mert ha nincsenek tuti privát értesüléseid, akkor elég nehezen lehet úgy védeni egy álláspontot a szlovák hivatalossal szemben, hogy a vizsgálati anyagok náluk vannak

Majd manipulálok magamnak egy szerény magánvéleményt, incl. szlovák hivatalosságok.
RE: Carnivora 2007.05.17. 00:32:11

"A fidesz kongresszus? ki nem szarja le már ne haragudj. :)"

Pl. én. Kíváncsi vagyok, hogy Viktor rálicitál-e Gyurcsány 75%-os minimálelvárására. Meg arra is, hogy a nyilvánosság előtt megjelenik-e valamilyen határozott ellenvélemény, különutas politika.

Egyébként érdemes Viktor weblapjára benézni, megújult a napokban, pl. vannak videók is. Persze propaganda céllal készültek, erősen meg is vágták őket, így is átjön belőle egy csomó olyan dolog, ami a normál politikai szereplések közben nem. Érdemes lenne kielemeztetni egy szakemberrel.

Carnivora "A fidesz kongresszus? ki nem szarja le már ne haragudj. :)
Hangyafasznyi befolyása sincsen most a Fidesznek az eseményekre az meg , hogy egymással hálnak meg megválasztják menetrendszerűen orbánt bőven elég a Pufajkás Turulba ..."

szerintem ugyanazt pofázzuk. van egy egyre szélesedő réteg, aki munkaképes lenne, meg amúgy dolgozna is, csak nem veszi fel a multi, nem tud maszekká válni, nem akar külföldre menni. ezt a réteget akit vállalkozóvá, őstermelővé, önfoglalkoztatóvá válásban kellene segíteni. és ebben a társadalmi csoportban egyre több a fiatal. és ezért vannak a zavargások. mert ez a réteg szélesedik.
ja es sodika, te kis irritalo buzi, holnap radhuzom a mozdonykormanyt vigyazz
Árpi, a hörtévés afféron túl volt vmi érdekes Tihanyban? Kezd leesni végre a régi motorosoknak, hogy itt nem egyszerűen egy műszaki szabványváltásról van szó?

na, nem húzzuk senkire a mozdonyt. fiatal még és bohó.
Nyugodtan rálicitálhat, nem igen fog ellenszavazatot kapni, tartózkodást is csak egyszámjegyűt SZVSZ. Most nincs itt az ideje az ilyesminek.
dark future · www.andocsek.hu 2007.05.17. 00:44:09

A szlovákoknak roppantfokú kisebbrendűségi érzésük van , ezért kell pl. Slota nekik meg az ilyen Hedvig esetében történt hamisitgatások. -
Én egy panelen voltam még, az a közszolgálat(iság) hogyantovábbjával foglalkozott, mindjárt ideírom, hogy kb mi volt. veszekedés nem.
dark future · www.andocsek.hu 2007.05.17. 00:49:25

Van Viktornak weboldala? :D blogja még nincs? :P

Nem hiszem, hogy bármioféle programmal előrukkolnának. Nem érdekük most megvan lassan a stabil 2/3-os előnyük a szavazni vágyók között... , ha van egy kis eszük rájöhettek, hogy úgy győznek maximum, ha nem szólalnak meg :)
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.05.17. 00:55:29

Ez pl. a hogyan tovább?

TV Taxi

:) Mostanság ezen kívül nem nagy újítás volt az mszp1-en , amelynek elméletileg v.miféle közszolgálati funkciója van.
kutacs_ 2007.05.17. 00:52:53

Az a baj , hogy te még mindig sztereotipiák alapján próbálsz meg következtetéseket levonni. Bizony, akik ősszel kinnvoltak a balhén többségében bizony tanulnak közép-főiskola , vagy multinál dolgoznak, vagy vállalkozásban, vagy maguk is vállalkozók ... az más kérdés, hogy a médiában mutatósabb a 120 kilós kigyúrt skint mutogatni, mint a 70 kilós mérnökgyereket ...

Nincsen jövőkép ez a baj. Hiába dolgozik a multinál annyit keres amiből eltengődik meg elbulizgat, mert értelmes dologba nem tud belevágni. Netán vállalkozni akar az adókkal egyből ellehetetlenítik.
df,
OV lassan 20 éve közszereplő. az OV TV-ből mi a fenét akarsz kielemezni?
RE: Carnivora 2007.05.17. 00:55:18

"A szlovákoknak roppantfokú kisebbrendűségi érzésük van , ezért kell pl. Slota nekik meg az ilyen Hedvig esetében történt hamisitgatások. -"

Ez így van, épp ezért a munkamódszereik is elég durvák, gátlástalanok. Valószínűleg soha nem fogjuk megtudni, hogy mennyire van benne a titkosszolgálatuk. (Ahogy valószínűleg azt sem fogjuk megtudni, hogy ki és miért tüzelt a Teve utcai rendőrpalotára...) Hipotéziseink lehetnek, a jelenséget elemezhetjük, ennél többet viszont innét nem lehet tenni, ahhoz ott kéne lenni a terepen és komooly oknyomozásba fogni, mint meg is tette egy helyi lap.


RE: Carnivora 2007.05.17. 00:59:15

"Van Viktornak weboldala?"
De van ám, most éppen a harmadik verziónál jár.

"ha van egy kis eszük rájöhettek, hogy úgy győznek maximum, ha nem szólalnak meg :)"

Erre rájöhettek volna már 2006-ban is :-) Ehelyett bevetették Fata nénit és Mikola generálist. Hiába vannak jó elemzőik, hiába vannak jó stratégáik, ha Viktor mindenbe belepofázik (aztán sunnyog egyet, ahelyett, hogy egyszer elvinné a balhét).

kutacs_ 2007.05.17. 00:52:53

Egyébként az államnak elég lenne elfelejtenie az álszociális baromságokat, és helyette lehetőséget adni pl. elsősorban adócsökkentés ...
dark future · www.andocsek.hu 2007.05.17. 01:12:21

2006-ot a Mikola-Deutsch páros kúrta el a Fidesznek ...
szóval jelen volt Krecz mint moderátor, Farkas Attila Erik az ORTT-től, Olaf Steenfat, aki ZDF-es, és most az MTV-nél stratégiázik, Dessewfy Tibor, meg egy úr a DunaTV-től, a nevére nem emlékszem sajnos. a téma az volt, hogy mit jelent a közszolgálat majd akkor, ha a széttöredező média, vagyis a sok-sok tematikus csatorna le tud fedni minden szubkulturális igényt.

én tartottam a vitaindítót, abban az volt, hogy ugye van egy definíciós problémánk még mindig, de tegyük fel, hogy közszolgálat az, ami az embereket _érdekli_ és _érinti_; és a kettő nem ugyanaz.

érdeklődésüket a fragmentált média remekül le fogja fedni. lesz nálunk is BahnTV a vasútbuziknak, meg minden. nyilván nemcsak tévében lehet és kell gondolkodni, gombásztévé talán nem lesz, de nekik elég a net.
minderről korábban ugyanott: www.worluk.hu/mh2005.html

egy bökkenő van, h az állam nevű felépítménynek mindig van közlendője, alapvetően kettőféle:

- a budapesti számok hétjegyűek (tájékoztatás)
- kurva jól dolgozik a kormány.

na most ezeket ő (állam) valahogy az embereknek a fülébe akarja súgni, és egy darabig még úgy fog ez menni, hogy az MTV-ben bemondják. hosszú távon - imho - nem intézményeket kell fenntartani (pláne ilyen kvázi trágyadombokat), hanem feladatokat meghatározni, és azokat a médiumokat finanszírozni, amelyek ezeket végrehajtják.

csakhogy akárhogy is, muszáj lesz az üzenetet szépen fényes papírba becsomagolni, mert különben kurvára el lesz kapcsolva. minél fragmentáltabb a média, annál inkább.

érdekes vita volt, mert én evidenciának gondolom ezeket, de kb csak Krecz értett teljesen egyet. jellemzően az volt az ellenvetés (Steenfat, Farkas A.E.), hogy de hát a nemzeti kultúrát meg ilyeneket közvetíteni kell, meg adni egy célt meg egy identitást az embereknek. merthogy akkor nincs szükség rendőrségre sem, hanem csak osszunk szét elegendő fegyvert?, kérdezte Steenfat. ami egyébként elvileg érthető szempont, csak hát az van, hogy a rendőrről nem lehet elkapcsolni, arról viszont, amit az ortt vagy György Péter vagy az Akadémia nemzeti kultúrának kinevez, el lehet, sőt rendre ez történik.

sajnos én főleg erre készültem, úgyhogy a többiről nagyrészt lemaradtam; ma pedig volt még egy húzós médiafölényes-kiegyensúlyotzottságos-bolgárgyörgyös blokk előttünk, de annak se volt több teteje, mint hogy lehetett egymást baszkurálni.
RE: kutacs_ 2007.05.17. 01:07:26
OFF

"OV lassan 20 éve közszereplő. az OV TV-ből mi a fenét akarsz kielemezni?"

Nézz bele, érdemes... Pl. milyen Viktor olyankor, amikor fáradt, és véletlenül nem szerepet játszik (a "home videonak" álcázott marketingfelvételeken persze általában politikusként láttatja magát, a szokvány szerepkörben, tehát nem bír lelazulni kicsit se). Vagy megnézheted, amint egy pillanat alatt lepasszolja Vajnát, mert meglát egy másik VIP-t a pályán (asszem Bölönit). Ha nem is sokat, de valamennyit látunk az igazi arcából is.



Lehet tudni, hogy kik voltak.
Ismert szlovák skin vezérmajom.
Ha "igazi hazafi" persze biztos nem
derogál neki a szolgálatokat segíteni.
hírtv ügyesen hazudik. ha mást nem is tud.
merthogy ha ügyetlenül hazudna, akkor nyilván nem lenne ennyi post.

osztjátok egymást, mint állat.

de ami érdekes, hogy a hír a médiában ma az, hogy a média hogyan osztja belülről magát.
a pártkongresszusok hangulatára hajaz, amikor már semmi más téma nincsen, csak mi magunk. From MSZMP up to FIDESZ.
RE: Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.05.17. 01:16:09

"de hát a nemzeti kultúrát meg ilyeneket közvetíteni kell, meg adni egy célt meg egy identitást az embereknek"

ezt is meg lehet oldani, csak kicsit fifikásabban, mint anno, amikor csak egy csatorna volt, ráadásul hétfőnként még az is pihent.

lehet kultúrát közvetíteni pl. úgy is, hogy becsempésszük a napi bulváradagba, mint gyógyszert a kutyakajába. vagy rábízzuk ún. hiteles arcokra, akiknek a nagyérdemű talán elhiszi, hogy ezek tényleg fontos ügyek. vagy egyszerűen olyat mutatunk meg a nemzeti kultúrából, ami tényleg érdekfeszítő, különleges, érdekes, lebilincselő. pl. amikor Rúzsa Magdi népdalt énekel.

Carnivora,
olyat nem lehet csinálni most, hogy adócsökkentés. az élő munka terheit lehetne és kellene jelentősen csökkenteni.

ehhez azonban több dolgot kellene egyidőben meglépni. a társasági adót meg lehetne emelni. a szociális elemeket az adórendszerből ki kellene venni, és az ingatlanadót bevezetni. szükséges volna a jövedéki termékek körének bővítésére, és még privatizálni is kellene.

minderre azért van szükség, mert a járulékcsökkentésből fakadó hiányt azonnal kell pótolni.

összességében ez nem adócsökkentés, csak egy átcsoportosítás, ami azt a célt szolgálja, hogy a munkaadók és a munkavállalók terhei csökkenjenek, a foglalkoztatottság növekedjen.

Még mindig jobb mintha az volna a hír,
hogy most egyesül, nem?
Vagy az az új hír?
dark future: hát ez az egyetlen járható út, egyszerűen azért, mert nem lehet az embereket tévé elé parancsolni. lehet, hogy az ismeretterjesztő csatornák know-howja alkalmazható lesz, többek közt. de ez csak a tájékoztatás része. ami a kultúrát illeti, egy demokratikus ország szubkultúrák szövedéke, olyan nem lesz, hogy egy vagy két csatorna ezeket mind lefedje.

Azért, ha csak szubkultúrák szövedékéről lenne
szó, az még nem volna ország.
Dark arról beszél ami a közös rész.
egyébként néha meglepődik az ember, hogy mekkora igény mutatkozik a kultúrára. és itt elsősorban nem is arra gondolok, hogy amikor idelátogat Gardiner, egymást tapossák a népek a müpában (mert ott azért erősen bejátszik a sznobeffektus is, meg persze a mindenütt jelenlevő tetü ingyenjegyesek).

egy példa. üzemeltetője vagyok többek között egy olyan népzenei adatbázisnak, ahonnét régi fonográf- és gramofonfelvételeket (ill. ezek adatait) lehet letölteni. nénikék és bácsikák énekelnek mindenféle kíséret nélkül népdalokat. jómagam azt hittem, hogy ez a téma kutatóin kívül legfeljebb néhány megszállottat érdekelhet. ehhez képest háromszázezer oldalletöltést csinált egy év alatt...

igény tehát lenne, legfeljebb nem jó a csomagolás, nem jó a marketing, sőt néha egyszerűen csak arról van szó, hogy ilyen műsoroknál szart sem ér a mónikasóra kihegyezett nézettségmérés.

kutacs_ 2007.05.17. 01:37:30

Lehetne biza. Nagyobb lenne a bevétel is lásd. a MÁV-nál is több volt a bevétel míg olcsóbb volt a jegy most drágítottak rajta csökkent a bevétel a kiadás meg ugyanannyi maradt.

Ma rákényszerítik az embereket, hogy adót csaljanak másképpen Magyarországon nem lehet élni.

A járulékcsökkentésből fakadó hiányt pedig könnyen kompenzálhatnák a nevetséges szociális baromságok megszüntetésével egyrészt.
Miért kellene nekem eltartanom azt , aki csinál 5-6 gyereket?
Éppen az adórendszerbe kellene átvinni a szociális elemeket ott kapjon kedvezményt a nagycsalád, ha dolgozik , vagy vállalkozik ne alanyi jogon kapják a pénzt , azért mert nem gondolkoztak kefélés előtt.

Másrészt pedig a foglalkoztatottság nőne még most is dögivel dolgoznak feketén fő vagy másodállásban. Így ez pótolná a kieső pénzeket + mindenkit normálisan belehetne jelenteni nem minimálbérezni ...

Társasági adó te sem vállalkoztál még már most is annyi adó van egy vállalkozáson, hogy a egymás után buknak fel.
Ingatlanadó van ma is csak nem a központi költségvetés, hanem az önkormányzatok szedik.
privatizálni pedig már nem nagyon van mit, aki meg pl. az aranytojást tojó Szerencsejáték Zrt. -t elakarja adni az hülye.

Na én meg lassan nyugóvóra térek holnap alkudoznom kell az APEN-nál a tetves Ferkó csak blamázott össze-vissza, hogy figyelembeveszik a körbetartozásokat.
Nagy lófaszt a ki nem egyenlített számlák után az állam ugyanúgy elvárja az áfá-t meg a nyereségadót tenni meg max. annyit tesz, hogy a nem fizető fővállalkozónak küld egy levelet, hogy egyenlítse ki a számlát ...
a nézettségméréssel súlyos bajok vannak. tévénél is, reklámnál is.

és igen, csomagolni kell, de ez ne legyen már meglepetés: Petőfi Sándor és József Attila szerelmes versei azért sikeres kulturális termékek, mert Sándor és Attila ügyesen becsomagolta az üzenetet, miszerint ájlávjú.

Mindenesetre, az a leosztás nagy meccsnek igérkezik.
A 100 csatorna nem száz kézben lesz az tuti ugye,
és hát hogy ki meg mi fér majd be oda...
Ja melyik közszolgálati műsor szolgálja a nemzeti identitás stb. ápolását?

A Tv Taxi? Pártkelte? vagy a sehol máshol nem eladható másod-harmad kategóriás amcsi, német filmek?
hát izé, ez ilyen elméleti/futurológiai disputa volt :)

A közvélemény kutatásokkal detto.
RE: Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.05.17. 01:39:53

a tájékoztatás meg egyre inkább ki fog szorulni a televízióból. ha egyszer bemondják, hogy a telefonszámok a jövő hónaptól nyolcjegyűek, az pl. hozzám igen nagy valószínűséggel nem jutna el. Ha százszor bemondják, még akkor sem biztos, hogy eljut, viszont néhányan meg kiütést kapnak tőle, vagy bezúzzák faklumpával a plazmaképernyőt. szóval a módszer hosszabb távon lecserélendő másra. pl. normálisan szerkesztett kormányzati/önkormányzati web-oldalakra, ahol bárminek gyorsan és hatékonyan utána lehet nézni. ügyleírásokra, esettanulmányokra.

a kormány sikereit meg nem fizetett hirdetésekben kellene méltatni, hanem pl. nem kellene annyira eldugni azokat a táblázatokat, amikben a Bajnai-féle ügynökség által kiírt pályázatok győzteseit sorolják föl. (azért meg nem érdemes rejtegetni, hogy ki ne derüljön: a nagy pénzosztás közben eddig 27 milliárdot költöttek el "technikai támogatásra" különféle elég érdekes jogcímeken, mert az így is kiderül).

"a tájékoztatás meg egyre inkább ki fog szorulni a televízióból. "

Azt nem hiszem. Inkább infotainmentté változik. Jelenleg a "magyar tévénéző" vsz többet tud a krokodilokról, mint mondjuk az adórendszerről.
a kérdés az, hogy lehet a köztévét versenyképessé tenni.

-- egyes opció, bele kell rakni temérdek pénzt, temérdek rövidfilmet kell gyártani, meg hosszú mozikat nagy költségvetéssel. és akkor belátná a nép, hogy ez a kultúra, nem pedig a kommersz idétlenkedés.

-- a második lehetőség, hogy kissé el kell bulvárosítani az közmédiát. olyan műsorokat csinálni ami nem annyira hivatalos, mint mondjuk a régi állami csatornak, de nem annyira bulváros, mint mondjuk a kertévék. és akkor belátja a nép, hogy csak az arany középút járható.

-- a harmadik lehetőség, hogy a kereskedelmi csatornákat kell valahogy közszolgálati műsorok gyártására bírni, és akkor a néző előbb utóbb belebotlik a kultúrába, és rájön, hogy ő már csak azt akarja fogyasztani, nem a kommerszet.

na most a kettes és a hármas opció ki lett próbálva, nem működik. az állam a rövidfilmeket és nagy mozifilmek gyártását is támogatni, nem túl nagy sikerrel.

Eleve csalnak a fiúk-lányok akiknél a sok
A4-es papír van. Eljut a feléig egyharmadáig,
utána kitölti a többit egy kávé mellett mert már fázik
vagy melege van, és azt meg nem tudja, hogy mondjuk
7 után egy másik csapat indul haza felé a telepre, és
lehet az ellenkezője jönne ki, ő meg csinálja tovább,
hogy 1 kék 2 piros.

Nem csak manipuláció.
(ja meg az is, de az persze öszveeskvüvéselvmélet)
a 3. lehetőség nem lett kipróbálva. az, h az RTL beszámítja a kókuszt közszolgálatnak, az egy ellenőrzési/szankcionálási probléma.

Egész pontosan ez is korrupciós probléma.
RE: Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.05.17. 02:02:47

""a tájékoztatás meg egyre inkább ki fog szorulni a televízióból. "

Azt nem hiszem. Inkább infotainmentté változik."

Nem a közeljövőben, de középtávon (10-15 év) szinte biztosan, mert elsősorban nem ott a helye.

Egyébként a csomagolás a tájékoztatásnál is sokat számít. Pl. ma kaptam egy spam-et, miszerint felvettek DVD-re egy konferenciát, amin a vagyonosodásvizsgálatokról volt szó, és olyan arcok tartottak előadást, mint pl. az APEH elnöke és az ombudsman (tehát valószínűleg nagyon nagy titkokról és praktikákról nem esett szó). A DVD ára tizenezer Ft (gondolom megveszik ennyiárt, mert évek óta kapom a spameket, és még nem mentek csődbe). Kérdem én, ha ugyanezt az MTV adta volna le pl. a délutáni műsorsávban, hányan nézték volna meg?

RE: Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.05.17. 02:06:53

"a 3. lehetőség nem lett kipróbálva. az, h az RTL beszámítja a kókuszt közszolgálatnak, az egy ellenőrzési/szankcionálási probléma."

Jogos. Érdekes lenne, ha projecteket és műsorokat finanszírozna az állam, és nem csatornákat. Pl. meghirdetné, hogy német nemzetiségi műsort kéne gyártani, heti egy alkalommal 40 percben, ilyen és ilyen elvárásokkal, lehet pályázni.

ez (részben) push-pull vita. az stimmel, hogy ha az elektromos művek tavalyi kölségvetésére vagy kíváncsi, akkor azt megkeresed a neten, és megnézed. de vannak tartalmak, amelyek érdekelHETnek, csak még nem tudsz erről. az internet elvileg pull-médium, de az index már nem kizárólag az. mert ha kinyitod a címlapot, arról uygan te választasz (beleértve azt, hogy becsukod), de nekünk lehetőségünk van a figyelmedbe ajánlani bizonyos témákat.

egyébként jelentős részben tájékoztatással foglalkozunk, ha ebbe beleértjük a híreket, vagy azt, hogy holnaptól ingatlanadó lesz, ennyi százalék.

Dark

Nagyjából ez a terv.
El tudod képzelni mi lesz ebből?
Már most libabőrös lettem,
pedig csak gondoltam rá.
Mindegy: egy élmény volt, jóccakát
márpedig ez a terv lényegesen olcsóbb, mint fenntartani egy Kreml méretű szervezetet, amely aztán kiköhögi nemzetiségi műsort.
twá,
a kertévék indulásakor a híradó tényleg közszolgálatinak indult. aztán egyre inkább elbulvárosodtak. a kertévére nem sikerült ráerőltetni a közszolgálatiságot.

a piedone hong kongbant beírják közszolgálati útifilmnek. legfeljebb megbünteti őket az ortt. na bumm. de azzal se járunk jobban, ha csinálnak egy útifilmet bombera krisztinával, vagy bárki mással.

a hármas út járhatatlan szerintem. az ortt ezt akarja, az mtv meg a kettes utat, próbálnak félig komoly, félig bulváros műsorokat gyártani, kevés sikerrel. ezek a műsor legfeljebb kezdetben érdekesek, aztán szép lassan teljesen érdektelenné válnak. lásd tévétaxi, kultúrház.
na, most már nekem is jóéjt van, holnap kb 11 körül lesz frissítés, mert már nem látok befejezni.
df "Érdekes lenne, ha projecteket és műsorokat finanszírozna az állam, és nem csatornákat. Pl. meghirdetné, hogy német nemzetiségi műsort kéne gyártani, heti egy alkalommal 40 percben, ilyen és ilyen elvárásokkal, lehet pályázni."

ki lett ez próbálva. produkciós irodák gyártottak haveri alapon viszonylag gyenge a műsorokat temérdek pénzért. részben ma is ez folyik.
RE: Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.05.17. 02:22:19

Nagyrészt egyetértünk, de minden bizonnyal finomodni fognak a jelenlegi módszerek. Egyrészt a tv és az internet erőteljesen konvergálni fog (klikkelhető TV, ahol rámutatsz a műsorvezető lila elefántos nyakkendőjére, és másnap már csenget is vele a postás, másrészt a netes híroldalak tele lesznek videókkal, de erről már beszéltünk), másrészt a népek felnőnek a nethez (nem lesz elég benyomni a cikk címébe azt hogy pina, mert ha az első három sorból nem derül ki, hogy miről van szó pontosan, már lapoz is tovább a látogató), harmadrészt testre is lesznek alaposan szabva az oldalak, mert címlapot nem lehet úgy szerkeszteni, hogy az összes igényt kielégítse egyszerre (jut eszembe, a júzerek beazonosításában elég jól haladtok, vmelyik szolgáltatásotokat előbb-utóbb biztosan igénybe veszik, aztán onnantól kezdve már lehet generálni a célzott tartalmakat (ezért kellett hát annyira az indapass, még ha technikailag szar is)).

RE: kutacs_ 2007.05.17. 02:35:40

"ki lett ez próbálva. produkciós irodák gyártottak haveri alapon viszonylag gyenge a műsorokat temérdek pénzért. részben ma is ez folyik."

tedd még hozzá, hogy részben az mtv infrastruktúráját használva...

természetesen nem erre gondolok, hanem arra, hogy nyílt pályázatok, sok érdeklődő, demóanyagok, mintaműsorok, koncepciók, tervek, cserélődő szakértőkből ill. egyszerű nézőkből álló zsűri, teljesen nyilvános értékelések, nézői visszajelzések, évente felülvizsgálat.

szerintem azt kellene észrevenni, hogy a köztévé a kertévével kizárólag a reklámidőben versenyképes.

ha dundika levetközik teljesen pucérra, azzal csak úgy lehet versenyezni, ha egy másik csajt a saját csatornámon én is levetkőztetek. ha egy csatornán elindul a gatyaletolás, arra csak gatyaletolás lehet a válasz. mivel a köztévé ezt nem vállalhatja fel, ezért rendre elbukik a versenyben. mert minden szempár a pucér seggekre tapad. az állami csatornának ilyenkor szemernyi esélye nincsen.

a pucér seggek viszont jön a reklám és akkor megkezdődik az össznépi kapcsolgatás. ilyenkor kellene a köztévének a nézőt magához vonzani.

de erre nem képes. egyrészt azért mert nem lehet tudni, hogy mikor van a reklámblokk. nem tudja a műsorait megfelelően időzíteni. másrészt a reklámblokkok túl rövidek ahhoz, hogy abba egy közszolgálati műsor beleférjen. ezért képtelen értelmes műsorokat gyártani.

imho minimálisan két ponton kellene változtatni a szabályozáson. egyrészt a kereskedelmi műsort csak a műsorújságban előre közölt időpontban lehesssen megszakítani, másrészt a reklámblokk hosszának korlátozását el kell törölni.

ez azt jelenteni, hogy az országos csatornákon egészen hosszú reklámblokkok is lennének, és ezek a blokkok másodpercre pontosan össze lennének hangolva. (ma is van ilyen törekvés) viszont ezek a hosszú a reklámblokkok is elérnének egy bizonyos nézettséget, hiszen csak egy szűk réteg fog egy közszolgálati műsorra kapcsolni, és a kis kertévéken szintén nem tudják a többséget hosszú időre odavonzani, vagy ha mégis, akkor azt a műsort az országos csatornának érdekében áll felvásárolni és beépítani a saját műsorfolyamába. így az a probléma is oldódna, hogy mindent csak átveszünk, és alig vannak hazai gyártású kereskedelmi műsorok. hiszen egy ilyen műsort a kis kertévéken lehetne kipróbálni, és ha működik a nagy kertévének érdeke volna megvásárolni.

de lejátszottuk már ezt a témát sokszor. most ilyesmire nem sok remény van. a sajtó, közte twá is pitiáner ügyekkel van elfoglalva.
"öreganyátok"05.16 22:42:16.-viszont nagyon szép Argentin körtét lehet kapni a zöldségesnél.Szóval valami mégis csak történt.
Mindez persze szép és jó, beleértve a közszolgáltatiságról szóló értelmes csevejt, azonban szopósszájúzni és kirohanni nem jó ötlet. Akkorse, ha nem spontán felbaszódás&agyeldurranás hanem tervezett performansz. Akkorse, ha a hírtévé egyértelműen és tényszerűen rosszhiszemű. Hacsak nem cél a helyzeten alulkerekedni. Mit lát az átlagember akinek fingja se - tett egy igenerős kijelentést amit legalább indokolni illene, ehelyett kirohant: akkor biztosan nincs igaza.
sodika: "A szakmai hibákkal kapcsolatban azért megemlíthető, hogy a HírTV igenis felismeri, ha hibázott, és javítja a hibákat.

Az SS-kabátos ügyében már nem állítják, hogy hamisított lenne, hanem inkább már az Index szerkesztési módszerin akadnak ki (vagyis hogy miért került ki a publikus galériába)."

"2007-05-16 22:37

Előkerült az Index SS-kabátos ügye is. Az internetes hírportál olyan fotót közölt az MSZP antifasiszta megemlékezéséről, amelyen a Hír TV munkatársának dzsekijén csak a két S betű látszik a Press feliratból és egy Árpád-sávos zászló a háttérben - a fotón nyilvánvalóan látszik, hogy módosításokat végeztek rajta."

f, mint felismeri. j, mint javitja.
egyebkent, sodika, te erkolcs bajnoka, ha mar az a nagy allaspont mostan, h megse manipulaltak a kepet, akkor nem akarsz esetleg sepregetni a sajat hazad tajan? pl a 2007. május 10., csütörtök - 21:23 bejegyzes korul.

ja, es ha mar itt tartunk, nincs kedved kirakni magadrol is egy igazolvanykepet a blogodra, teljes nevvel, emailcimmel, ahogy tevannal tetted? ugyebar tok artalmatlan dolog az ilyesmi, ugyhogy igazan nem lehet problema.
Egyre jobb a Pártkelte madárijesztő Lendvai Ildinek panaszkodnak az elvtársak , milyen szar lett a sorsuk :):)
Ha már manipuláció: a HírTv operatőre miért éppen a fujjoló, sipoló csoport közepére állt be? Állhatott volna távolabb is, nem voltak azok olyan sokan más televíziók híradásainak képei szerint. CSak nem azért, hogy az elvonuló tömegből csupa ellenséges, visszaszóló, beintő embereket tudjon felvenni? A HírTv hiradójában főleg ilyen képeket mutogattak a megemlékezőkről. Ejnye-bejnye.
Pascal, megint neked van igazad. Nem kellett volna kimenned,Árpi.Olyan jó lett volna együttlátni aranyosbolgárurat,a hírtévét meg téged.
1000 eurós minimálbér
Az osztrákoknál 2009-re legalább ennyit keres majd mindenki. Most is csak húszezren kapnak kevesebbet.

-

Még szerencse, hogy nálunk dübörög a gazdaság meg ugrál a pannon puma míg pl. Ausztria hanyatlik :D:P
Árpád már csak ilyen,Ő nem csak kiáll,de ha kell ki is fut az igazáért.:)
st pippin
"A leírtakból azonban Tomcat radikalizálódásának a lehetősége következik. Szerintem."

Radikalizálódott is, de nem olyan mértékben, hogy terroristává avanzsált volna. Persze, ez magánvélemény, lehet, hogy a régi, azóta jócskán megkopott szimpátia mondatja ezt velem.

Árpád
Sorry, én abban a hitben éltem, hogy szorosabb a barátság (ismeretség, akármi) Tomcattel. Erre abból következtettem, hogy az övétől gyakran homlokegyenest eltérő nézeteid miatt se nagyon pellengérezett ki :)
Pascal · pascal.blog.hu/ 2007.05.17. 08:19:23
... Mit lát az átlagember akinek fingja se - tett egy igenerős kijelentést amit legalább indokolni illene, ehelyett kirohant: akkor biztosan nincs igaza.

Ärpäd kihagyta a törtenelmi lehetöseget, hogy verbefikäzza a HirTV-t. Biztos mert neki is van valami a füle mögött! Vagy mert senkinek se jo ha a szar nagyon fölkavarodik, vagy mert IRL nyökög, ijedt, gyengek az idegei, vagy mert nem azert ment oda (Akkor miert? aszonta tervezett...), vagy csak simän nem az a fajta ember aki szemtöl szembe megmondja ("netcigäny!?"). A "tervezett alulkerekedes performance" :) variäcio nekem ugyanolyan eletszerütlen mint tomcat virägkerteszsege. (Bär, lehet hogy Ärpäd elszämolta magät. Lehet, azt hitte, hogy ha ö fel äll, akkor fel van ällva, akkor drämai csucspont van. Utäna katarzis, elszegyeles, összeboruläs, eletre szolo igeretek. "Realitätsverlust" cimszo alä tökeletes iluszträcio.) Nincsenek itt mär makulätlan hösök, szar van meg fos, tessek välasztani.
Na csak most jutottam ide, olvastam a FIB-es téma reakciókat, hát nehogy elmaradjon a reakció.
Előszöris kutacs:
"a fiatal baloldaliság ma nagyjából annyit tesz, hogy a papa párttitkár volt, ma meg vállalkozó, aki az állami megrendeléseken hízik."

Köszönjük szépen, boldogan megvagyunk mindenféle családi kapcsolat nélkül. Arra nem gondolsz hogy esetleg lehet egy fiatalnak politikai meggyőződése, ami esetleg nem azonos a tieddel?? :)

z 2007.05.16. 22:10:29

"Aki fibiszes, de van önkitikája, az általában letagadja a dolgot. Nemhogy még reklámozná, nyílvános helyen.
Jó, hogy a nevedet be nem rakod ide, fényképpel együtt, úristen. Én szégyellem magam helyetted."

Ha gondolod utánam nézhetsz, biztosan gyorsan megtalálnál. Miért kéne letagadnom magam és a meggyőződésem?? Ami pedig a kommented elejét illeti.. Miért is? Szerintem gázabb ha nekimész a rendőröknek és szétvered a várost. Én kérek elnézést. Abban igazad van hogy szégyenlem magam. Azért, hogy ilyen embereket kell a "honfitársaimnak" neveznem. Szép.

Pip 2007.05.16. 22:16:57

Meg ne haragudj, nemtom milyen elven megy itt a moderáció. De ha ezt kívánod: szakadjon meg Orbán Viktor (Népünk Nagy Vezére), az a kedves kis Hitler-utánzat!!
ahhahha. fedezze fel On a ketto kulonbseget a ketto cikk kozott:

"2007-05-16 22:37 [...]Az internetes hírportál olyan fotót közölt az
MSZP antifasiszta megemlékezéséről, amelyen a Hír TV munkatársának
dzsekijén csak a két S betű látszik a Press feliratból és egy
Árpád-sávos zászló a háttérben - a fotón nyilvánvalóan látszik, hogy
módosításokat végeztek rajta.[...]"

"2007-05-17 11:13 [...]Az internetes hírportál olyan fotót közölt az
MSZP antifasiszta megemlékezéséről, amelyen a hírTV munkatársának
dzsekijén csak a két S betű látszik a Press feliratból és egy
Árpád-sávos zászló a háttérben.[...]"
Jajjmá' TWÁ nem kirohant, kivonult, mint Orbán egy Gyurcsány-beszéd alatt.

A HírTV-t meg minek tovább fikázni? Eléggé lefikázta az már saját magát. Ennyi. Aki akarja, nézi továbbra, is, véleménye egy kalap híg emberi végterméket se ér, aki meg eddig is gyanította, hogy nem minden egészen úgy van, ahogy azt ott előadták, az meg csak megerősítést nyert, oszt' kalap.
persze kivonulni könnyü: vitäbaszällni nehez...
pontositsunk: vitaba szallni konnyu (foleg ilyen esetben), csak elviselni, h a masik meg mindig nem erti, h beszopta, na, az nehez. lasd: polidili, lasd: sodika.
wice, jah, csak itt lenyegtelen lett volna a vita szempontjäbol hogy a mäsik mit ert, nem neki szolt volna a vita, hanem rola, mäsoknak. Azonkivül ha mär odamesz zabälni egy konferenciära "for a better magyarland" esetleg lecsaphatta volna hösünk a feldobott labdät, (hamär igy a net mögül oly sokszor bätran lecsapta, nyesve-ciffräzva) demonsträlando, hogy a HIRTV ne csinäljon mär ugy mintha "szakmai temäban" bärmifele kompetenciät mutathatnänak, mär ha a szakma nem a hazudozäs. Ami ugye lehet, nem tudom, nekem mäs szakmäm van. Es gondolom a magyar mediäbol annyira nem rinak ki. Bär az NBC vagy a CNN se sokkal jobb igazmondäsilag szoval kurva mindegy, lehet tenyleg, hogy a "szakma", a befolyäsoläs, nem pedig az informäläs. Meg ugye az indexröl is lehetne fejtegetni, de legaläbb az indexet szerintem mär senki (ideertve sajät magukat is) sem veszi komoly hirforräsank, inkäbb amolyan brahi föiskoläs lap, nem? Annak jo, annak korrekt. Ez kell a nepnek. Minden eleg szar, asszem.
Gyurcsány cenzorkodott
a nyolcvanas években

KISZ-titkárként letiltotta a Dialógus-békecsoport plakátjait, Petrétei József megakadályozta felvonulásukat, írja az Élet és Irodalom.

-

Éljenek a demokjácia hős lovagjai !
"A BRFK vezetői szerint "sántít" Zsanett története. "Bárcsak lenne annyi járőrünk, hogy öten ülhetnének egy autóban" - fogalmazott egyikük. A főkapitányság hivatalosan nem nyilatkozik az ügyben. Ha Zsanett mindenben igazat mondott, s nem álrendőrök az elkövetők, a hasonló esetekben követett gyakorlatnak megfelelően mind az öten repülnek a testülettől. Ám ha az egész csak kitaláció, annak súlyos jogi következményei lesznek - mondták"

Igy kell megfenyegetni a panasztevőt,idézet a Népszabadság tegnapi számából.
Fekete Gy. A. nem érne meg ezért egy pár kedves szót?
Szives figyelmedbe ajánlom Árpád.
Mégsem impotens a magyar rendőrség tavaly szeptemberben még az volt azóta sokat fejlődtek öreglányverés, lövöldözés, lányok megerőszakolása ... -
Milyen ember, aki bombát gyárt otthon... Igazi, nagybetűs Lúzer a fickó. Hagyjuk már. Ülj le Tomcat fiam, egyes...
Athina kitette a folytatást...
kuruc.info/galeriaN/hir/rebisz_eroszak.jpg a rendőrség új egyenpólója :D:P

ez kivételesen jó a kurucosoktól :D
A szlovák rendőrök profik voltak a magyarok kiváncsi leszek , mikor dobják be, hogy a lány magát erőszakolta meg a kocsiba ... -
Flórika27 2007.05.18. 00:52:40

Elég gyenge az előző részhez képest
Flórika27 2007.05.18. 00:52:40

Ez elég ramaty lett az előzőhöz képest ...
Tok jo, a tomket siman keresztbekerdez barmelyik rendornek! Mire a rendor mindig zavarba jon es a cipoorrat nezi! Aztan meg visszadunnyog valamit a nulla ikujaval a hulye rendor! A tomket zsebre teszi az osszes fakabatot a pengeeles dialogusaival!
Ez a tomket ez am a fasza csavo!!!!!!!!
:DDDDDDDDD))))



Meg eletszagu ugy az egesz.
Carnivora: Sajnos egyiknek sincs - mármint az előzőnek meg a mostani résznek - túl sok köze a realitáshoz, ez tény... :/

Kedvelem Tomcatet, de tényleg gáz, ahogy ezt az egészet kimagyarázni próbálja. :S
Flórika27 2007.05.18. 06:14:32

Az előző kreatívabb volt a szuper virággal, amelynek füstbomba kell trágyának :):)
Carnivora: Az biztos. :D Végig is vigyorogtam az egészet. :))
Az nagyon hülye hozzászólás lenne, hogy láttátok-e az Amerikai história X-et?:DDD
Szerintem egyértelmű analógia van.
A gond ott kezdodik, amikor a delikvens elhiszi magarol, hogy a tobbseget kepviseli velemenyevel, es ez szamara igazolja is tetteit. Ez ugyanakkora problema Tomcat, Gyurcsany, vagy barmelyik (droid supported) politikus eseteben. Adott esetben meg lehet, hogy a "droidok" tobben is vannak, na de kerem, minden droid hatalma addig tart amig nem utkozik - akar a programnyelv, akar a jog - kereteibe.
Én remélem, a vezetőváltás miatt most nagyobb esélye van, hogy kiengedik. Nem mintha ártatlan virágkertésznek tartanám ahová ő mosdatja magát gyáván. Hanem most jó lenne egy kis enyhülés, mindkét politikai oldalnak. És hátha Tomcat is tanul a történtekből.
Pascal · 2007.05.21. 11:50:12
Tomcat soha, semmiből sem tanul.
Beleolvastam Tomcat pólóblogjába. Szerencsétlen. Most már nem is jó érzés lúzerezni és gyávázni. Elment a kedvem. Ki kellene engedni már végre. Csak ne cigányozna még mindig a blogján.
Tomcat radikalizálódott? - Igen.

A kérdés azonban az: miért is? Mi váltotta ki belőle? ... Ezen kellene elgondolkozni szerintem. (A válaszok kiolvashatók a blogjából.)

Utálom, amikor felszínes emberek csak azt nézik, ki mit tett (pl fúj tüntetők, mert a tüntetéssel megzavarják a nyugalmat) és nem látják a dolgok mögött a miérteket.

Lehet nem egyetérteni a nézeteivel és nem hibáztatom azokat, akik másképp gondolkodnak, mint ő. De azt látni kell, hogy nagyon is fontos az ő szerepe.

Ő legalább kimondja azt, amit mások nem mernek. Felvállalja azt, hogy nyíltan szembeszáll azzal, amiről úgy hiszi, rossz. És persze próbál ébresztgetni másokat...

Tévedhet? Persze. A legcélszerűbb eszközöket választja? Nem feltétlenül. Sokszor túl szélsőségesnek tűnik, illetve olyan ember benyomását kelti, aki maga keresi a bajt. - De akkor is... legalább nem ül otthon a karosszékben siránkozva hogy így az adók meg úgy az adók... hanem tesz valamit, amiről úgy gondolja, hogy helyes.

Széchenyi idézet: "Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba …"

Ennek fényében érdemes vizsgálni Tomcat tevékenységét...
Nap Isten napja június 21-én VAN!
A természet természetes emberének Június 21. estéje volt a szertartásos tűzgyújtás - vagyis a TŰZBE HOZÁS! Időpontja!

A lángot azért vetették – a természetben, orrmon, dombon, temetőben, - hogy a gonosz szellemeket, démonokat kifüstöljék…elűzzék.
Ezért,
hogy ezek az égetni való bolondok BAL OK-ok! alakot öltsenek a füstben,
a tűzre csontokat, paréjt, gazt tettek, hogy
már - már
kézzel foghatóvá váljanak ezek az ISTENtől
elrugaszkodott lények.


No meg ebből a nagy, tömény füstből még a jövőt is könnyebb kiolvasni
– főként akkor, ha tudjuk, hogy az ÖRDÖG és barátai semmitől sem óckodnak jobban, mint ettől a TÖMÉNY füsttől.



…és ha örömünkre ezt a tüzet a lányok is átugorják azon kívül, hogy TŰZRŐL PATTANT menyecskékké lesznek, ráadásként hűen kiolvashatjuk KÉPES EGüket
(képességüket!), akár személyünkre vonatkozóan is!...:))


… Ez a NAP ISTEN tiszteletére rendezett SZER tartás lett a kerge nyugatiaknak a 24-i Szentiván éjjeli tűzgyújtás és az álom…

Az örökös békétlenséget szítók farizeusai pár napos csúszással eltolták az ünnepi tűzgyújtások gyakorlatát, mert ezzel a húzással látszólag, végleg eltéríthették a kapcsolatteremtés képességeivel megáldott embereket a MENNY vagyis a MÉN megnyílatkozásától.

Ezzel a félre vezetéssel aztán ezek a sarlatánok nyugodtan ténykedhettek tovább méregkonyháikon úgy, hogy mindeközben kurvaországban!
az elkábított „csőcselék” figyelmét és képességeit elkápráztatták a tüzek és „tűzijátékok”…rakásával.

Worluk, megírhatnád a III. részt is, itt van hozzá az alapanyag a blogjáról:

136. Tomcat 2008.05.02 22:12:38
Vonánál az dobta le az ékszíjat, amikor azt mondtam, hogy ott basztuk el 56-ban, hogy az ávósokkal együtt nem kötöttük fel a gyerekeiket is, mert tessék, ma ennek isszuk a levét. Ha újra akasztgatunk, nem szabad még egyszer elkövetni ezt a hibát. Nem szép dolog egy ötéves gyerek felakasztva, de nem kell odanézni. Ugyanis ők szívbaj nélkül irtják máris a mi gyerekeinket, lásd például "egészségügyi reform". Erre mondta Vona, hogy neki is van gyereke, és ez számára vállalhatatlan. Jó, akkor nem vállalja, és akkor a gyerekének is ugyanaz lesz az ellensége, mint nekünk.

148. Tomcat 2008.05.02 22:53:14
Egyébként pedig a gyerekek bűntelennek tekintése egy marhaság. Két éves korig, esetleg. Addig még el lehet felejtetni a bűnöző szüleit. Utána viszont már nem.

160. Tomcat 2008.05.02 23:19:55
Szomorúan látom, hogy egyesek még mindig nem értik, hogy az ország helyzetén kizárólag agresszív módszerekkel lehet változtatni. Azokat, akik a nemzetet ide juttatták, nem becsukni meg elkergetni kell, hanem felakasztani, kész, passz.
süti beállítások módosítása