W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívumKommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Tisztelt Szcientológia Egyház!

2007.03.21. 11:00 Tóta W. Árpád

Levelüket, amelyben az előző, szörnyegyházukkal foglalkozó írás eltávolítását követelik, megkaptam. Annak ellenére, hogy nem nekem címezték, hanem a blogszolgáltatónak, mert hát felmegyek a párttitkár elvtárshoz, és ott mószerolok – a spicli már csak ilyen típus. És mi mást is nevelne ki egy efféle ocsmány szervezet.

Nos, kurvára nem lesz levéve.

Miért? Azért, mert nincs abban semmi valótlan. A szcientológusok egy szánalmas űroperettet árulnak vallásként. Ezt az egyház elismerte, amikor a Fishman-vallomást a szerzői jogra hivatkozva vette üldözőbe. Soha nem tagadták meg a Xenu-sztorit. Innentől muhaha. Röhögség. Felszabadult, harsány röhej. Galaktikus bűnöző, persze, meg 3D-mozi. A délutáni műsorsávba, Xena mellé befér talán. Komolyan hadd ne vegyem.

Igen, ti szegény bolondok. Ez a nagy titok. Ez a misztikus, rejtett tudás. Ezért fizetnétek ki mittudomén mennyi pénzt. Ezért nyalnátok megveszekedett idióták valagát évekig. Hogy aztán elárulják nektek csillió dollárért: a világot egy űrszörny rontotta el, pszichiáterek és elektromos lélekfogó segítségével. Megéri? Nem éri meg, íme, itt van ingyen. De bármikor megéri kiszállni.

Mellesleg ideje volna észlelni és elfogadni, hogy Európában már jó ideje szabadon kritizálható bármely egyház vagy szekta tanítása. A bűnei meg főleg. Igen, lehet hangosan hahotázni a szent előbőrön, a hindu isteneken, a táltosegyházon, ufológusokon. Lehet belőlük gúnyt űzni vagy komolyan vitatni az igazságukat. Sőt akár a pszichiátriával is lehet vitatkozni, hiszen ti is ezt teszitek, noha jobb lenne inkább igénybe venni. Hogy ez az érintetteknek sérelmes? Nem esik jól? Van ilyen. Együtt jár azzal a szabadsággal, amelynek köszönhetően szabadlábon vagytok.

Érted már, seggfej?

Sérti a Szcientológia Egyház jó hírnevét? Na ne játsszunk. Nincs nektek semmiféle jó hírnevetek. Nem is volt soha.

De ha már ugattok, akkor menjünk tovább, úgyis folytatni akartam. És ahányszor próbálkoztok, annyiszor folytatom. Van anyag bőven, tudjátok. Operation Freakout, Operation Snow White, Fair Game, betörések, hamisítások, hajaj! Legalább meglesz az összes gané egy helyen, magyarul.

Van itt egy blog, amit érdemes megnézni, a címe Rémálom. Hát ez pont egy ilyen szektás beszippantásról szól. Magyarországi eset, szabadítási kísérlet, könnyek. Az áldozat megjárta a Sea Orgot. Ez a szcientológusok szerzetesrendje, azért Sea Org, mert egy hajón üzemel, és nemzetközi vizeken érzi jól magát. Nagyjából el tudom képzelni, miért. Ugye mind el tudjuk képzelni?

Ajánlott források
►South Park 912
Egy boldog hívő: Tom Cruise
A szcientológia lényege: Xenu
Interjú a Mancsban
Népszabadság-cikk az adatgyűjtésről
Az egyház gyakorlatához tartozik a disconnection, a szakítás intézménye. Erre akkor kerül sor, ha a szekta hálójába került áldozatot családtagjai, szerettei megpróbálják meggyőzni, hogy talán mégse kéne odáig hülyülni, hogy odadobja mindenét – pénzét, családját, életét –  ezeknek az űrlénymesével kereskedő senkiknek. Ekkor a szekta – amely eddigre általában elég zsaroláshoz való adatot gyűjtött össze a hazugságvizsgálós szeánszokon – kenyértörésre viszi a dolgot. Te nagyon jó úton vagy, de amíg kapcsolatot tartasz az Elnyomó Személyekkel és Lehetséges Bajforrásokkal - Nagybetűs Szakszavak, yeah! -, addig sajnos el van zárva előtted a lelki felemelkedés. Nincs más megoldás, mint szakítani velük végleg. Többet nem beszélhetsz anyáddal, különben Xenu.

Ezzel kezdődik az olyan kálvária, mint amit a fent idézett blog leír. Fájdalom, sírás, szétrombolt családok - és a másik oldalon a tátongó, éjfekete, nettó őrület.

Talán nem elég erős az az igazság, amit így kell védelmezni. Talán nem is igazság, azért.

Pereljetek, pöcsök. Az sztori lesz. Mesélhettek a kamerának űroperát. Elmegyünk az unió tetejéig, ha kell. Legalább odafigyel az ország, hogy nézd már, ezek komolyan ebben hisznek, ezek ennyire hülyék. Jobban jártok, ha ráültök a szátokra, és beéritek azokkal a szerencsétlenekkel, akikhez nem jut el a riadó: A SZCIENTOLÓGIA CSALÁS.


Címkék: szcientológia hülyemagyar

1585 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr5249006

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szientológia egyház is törvények feletti akar lenni, akárcsak a katolikusok 2009.11.13. 22:12:42

"Szent szar!" címmel írt újabb kiemelkedően bátor és szókimondó cikket Tóta W. Árpád az indexen. Most éppen a szientológia egyházról és teljesen jogosan.(2006 májusi cikkem, amire az Adatvédelmi Biztos is reagált)Hirdetés: 1 millió forintos k...

Trackback: Egyiket sem! 2007.08.10. 10:58:41

Sci trükkökAz előző poszt mélyebbre vezetett mint gondoltam.Ad 1. Röhejes a Heti Válasz listája. Ez alapján azt kéne gondolnom, hogy mert scientológus, azért befolyásos. Az lett volna az érdekes, hogy a befolyásosak között ki a scientológus. Ad 2....

Trackback: Universe Today 2007.03.21. 20:06:52

Vallások eredete Adva van egy alig pár évtizedes, ámde roppant vagyonnal rendelkező egyház, aminek a nevét én ugyan le nem írom, mert nincs indexes jogvédelmi hátterem, mint Tóta W-nek, oszt a végén még leperlik a gatyámat is, a DVD gyűjteményem...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

azon túl, hogy rendben van a dolog, egy kicsit agresszív lett a cikk. érdeklődnék, ez a puszta felháborodástól, vagy van benne egy kis félelem is azért?
Az a szomoru, hogy ezt a sok vacakot emberek megeszik, es kepesek az idiotasagaik szerint elni :( Bar az is hozza tartozik a tortenethez, hogy nem veletlenul nem Xenuval kezdenek, hanem Ut a boldogsaghoz cimu csodas kis bemutatkozo konyvecskevel mutatjak meg, hogy ez az L. R. H. Milyen zsenialis ember is volt (megjegyzem a kiadvany csupa trivialitast ir le, tobbe-kevesbe jol megfogalmazva)

Ezutan mindenfele szuper dolgot tanitanak meg amik kozul nehany akar mukodhet is.

Csak nagyon ugyesen ugy talaljak, hogy minel tobb ''tudasra'' vagyjal, es minel tobbet fizess nekik.

Ismerosomnek jol meno vallalkozasa volt, majd kiutazott angliaba, eladta a ceget, es tanult odakint... majd elfogyott a penze, hazajott, eltiltottak az egyhaztol, es nem is beszelhet egyetlen szektassal sem, a SAJAT FIAVAL SEM!... no comment. Ebben az a vicc, hogy lattam ahogy a lanya kozvetitett kozte es a fia kozott.

Es ezek mernek perrel fenyegetni?! Le kellene csukni az osszes vezetot. Szerintem alapveto emberi jogait sertik a hiveiknek, es vannak jogok amikrol nem mondhatok le, akkor se ha alairok egy szent iratot.
A jogaidról egymilliárd évre mondasz le. Komoly. Nem máról holnapra él az egyház.

Félni meg nem kell tőlük. Bibózzak?
Kemény. De így jó.
Na végre! Jó lett és még egyet is értek vele.
Amennyiben per lesz, a Zugügyvédben folytathatod. Az is érdekes lesz.
Úbazmeg. Olvasgattam a linkeket, nem is gondoltam volna, hogy ilyen létezik a 21. században. Az a dédelgetett illúzió dőlt össze bennem, hogy ilyen hülye dogmákat csak hatalmi szóval lehet lenyomni az emberek torkán. De itt szabad akaratukból nyelik be ezt a szart a népek, nincsen Pista, aki tűzzel-vassal kierőszakolná, hogy minden tíz falu építsék egy orgot...
kicsit off, de a címkéknél a 'hülyemagyar' - ebben a konkrét esetben:) - igaztalan: ha valami, hát a szcientológia (egyház? hahaha) igazán nemzetközi (mint a kommunizmus és a globáltőke, pl.)
Lehet, hogy téged is hatalmukba kerítettek az Elnyomó Személyek és a Lehetséges Bajforrások, azért nem látsz tisztán. Befolyásol Xenu. Mindig megvan az ilyeneknél a megfelelő biztonságot jelentő logikai csavar.
faszfejek ezek mind. nézzétek a nip/tuck c. sorozatot a viasaton, épp most kezdenek belefolyni a témába.
a cég, ahol dolgozom, oktatásszervezésre is vállakozik olykor. tavaly aztán sikerült belefutni egy jó kis szcientológiás társaságba: menedzsmenttel és vállalatvezetéssel kapcsolatos kurzusokhoz kerestek tanárokat, le is szerződtettek néhányat bután, aztán mire kiderült, mi fán teremnek, már késő volt. végül úgy tudtuk kicselezni őket, hogy nagyon halovány hirdetéseket adtunk föl, és elégtelen jelentkezőre hivatkozva nem indítottuk el az órákat. még sokáig erőszakoskodtak, ha kidobtuk őket az ajtón, visszajöttek az ablakon, stb. extra égő lett volna, ha a nevünk összefüggésbe kerül velük. szerencsére megúsztuk.
remélem perelnek. jó index videó lesz belőle :)
Na, na. Az önkéntesség így nem áll meg. Az előző cikkben is írtam, hogy előbb a "big tent" stratégia jön, út a boldosághoz, tisztulj meg, csak pár ezer forint, meg ilyenek. Xenu az OT III-as szint, mire odáig eljutsz, egy élet munkája/pénze van benne. Olyankor már nehéz azt mondani, hogy "ja, hát ez faszság". Autókról is ugye addig vagy objektív, amíg meg nem vetted az egyiket, mert onnantól az a legjobb választás, különben te vagy hülye.
kemény hadüzenet, de ez kell nekik. egyet értek vele.

egyébként huszonegy-két éves koromban Szegeden teljesen fogalom nélkül, puszta kiváncsiságból önként besétáltam az ottani irodájukba. megérdeklődtem, h mégis mi ez? valahogy nem tettek rám semmilyen különösebb benyomást, ahogy bementem, úgy ki is jöttem.

most vagy bénák voltak vagy én vagyok Xenu :D
Igen, érdemes figyeléni a "front group"-okra, ezek nem mondják ki, hogy szcientológus szatellitszervezetek, csak később derül ki. Az legyen gyanús, ha L. Ron Hubbard neve előjön.

WISE - ez a menedzsmenttel foglalkozó, üzleti ernyőszervezet
Narconon - ez drogellenes (és pszichiátriaellenes)
CCHR - ez "a pszichiátria áldozataiért"
ABLE - ez meg oktatással foglalkozik
lehet őket szidni, szapulni és kinevetni, de azt ne felejtsük el, hogy míg röhög rajt sok más vallás, addig a másik oldalon biztosra veszik, hogy máriát senki nem csinálta fel, a bíróságon bibliára teszi a kezét eskü alatt a tanú, az indiánok körbeugrálják a tüzet, hogy jó legyen a kukorica termés, vagy essen végre egy kis eső, vesszük a mágneses eljárással ionizált kurva drága ásvényvizet, mer az jó, olvassuk a napi horoszkópot és még sorolhatnám...
"ahogy bementem, úgy ki is jöttem. most vagy bénák voltak vagy én vagyok Xenu"

Vagy nem néztek ki belőled elég pénzt.
A vallás a nép mákonya? :)
Gabor: nem felejtjük el, elég valószínű, hogy Mária félrelépett, csakhogy jelenleg a katolikusok például nem rángatják el otthjonról az ember gyerekét, és nem kérnek pénzt a meséjükért. hadd ne folytassuk.
Naszóval az van kedves Wé hogy igazad van és önként vonulok be a "szcientológusok által üldözöttek (pl TWá)védelmét AK-47esekkel megoldani kívánók egyháza" nevű szektába amennyiben elismered végre hogy azért egészenkurvára más ez és összehasonlíthatatlanul sokkal jobb ennél sőt neagyisten alapból is max semleges de nem negatív dolog a keretény(/tyén) Vallás (nem egyház... semmiképpen nem egyház)


Jah és megértem minden dühödet és hajrá! Anti szcientológus linkgyüjteményt és írásokat a W.blog.hu -ra!
Rám számíthattok terjeszteni fogom az ant sci igét ahogy tettem azt eddig is. csak adjatok "fegyvereket" (linkek írások tapasztalatok ICBM-ek esetleg:-D)
Kedves W!

Nalunk, kockak kozt, a cikkedet roviden ugy szoktuk jellemezni:
PWN!

Usd oket, megerdemlik. Az osszes...
Ez az! Végre egy írás, ami a szívemből szól ezekről a majmokról! Ismerem őket, amióta betették a mocskos lábukat az országunkba, figyelemmel kísérem bűnös üzelmeiket.

A szcientológia egyház nem más, mint VALLÁSNAK ÁLCÁZOTT GAZDASÁGI BŰNSZÖVETKEZET. Ezzel remélem mindenki kellően tisztában van. Kivéve persze a gyevi bírót, meg akinek már átmosták az agyát az Org-ban.

Nehogy elmenjek március végén Hubbard szülinapjára, mert 24 óra alatt végeznék mindenkivel ott. :D
Gabor

Van azért pár nem csekély különbség. Az önkéntességen és a szabad akarat tiszteletben tartásán kívül például, az őszinteség. Nem etetnek emészthető, felszínes gondolatokkal, hogy aztán pár év múlva egyre nagyobb blődségek után letoljanak a szádon egy méretes lókolbászt.
jaj, de jo volt olvasni, kis ideje ez a legjobb cikked; en csipem, ha ilyen lenduletes vagy.
na ami a szcientologusokat illeti meg a hiveiket, hat... en azt mondom, mielott belep vki egy egyhazba, van lehetosege tajekozodni felole. meg annak is, akivel vmilyen modon elbant az elet. sajnalom oket nyilvan meg minden, de megis, na. ha kozvetlenul erintett lennek, akkor harcolnek ellenuk, de halisten nem.
az igazsagot meg mindenkinek joga kimondani. A SZCIENTOLOGIA CSALAS.
hajra, arpad
erőszakos fenyegetéseket, lőfegyverek felsorolását kérem mellőzni.
Gabor 2007.03.21. 11:31:20

A Biblia nyilvános. Módodban áll megismerni és esetleg hülyeségnek tartani anélkül, hogy milliókat feccölnél bele. Attól, hogy az indiánok körülugrálják a tüzet, még senkinek nem lesz semmi baja, és könnyen lehet, hogy a kukoricatermés nem lesz semmivel sem jobb, mégis szereztek egy közösséget erősítő élményt, amitől egy kicsit szorosabb lesz a kapcsolatuk egymással és a világgal. Ez kéne nekünk is nagyon. Ésatöbbi, ésatöbbi.

Az szubjektív, hogy ki mit tart hülyeségnek. De szerintem amit ezek a faszfejek csinálnak, az bűncselekmény nemcsak azért, mert tönkretesznek embereket, hanem azért is, mert az emberek elemi igényeit, a hit és a közösség iránti igényt csúfolják meg és teszik üzletté.
jhajj ezt még leírom. az angol ebben valahogy nagyon kifejezi a lényeget szerintem(a la south park):
"tisztulj meg legyél boldog és vedd meg ezt a könyvet stb.: FOR A NOMINAL FEE" LOL
érdekes ez a sztori, de azt én sem értem miért szabadultak el az indulatok - mindegy, elhiszem, hogy bosszantó.

kérdés: ki hallott már a lighthouse nyelviskoláról v. lite nyelviskolákról (lehet, hogy tévedek) de asszem ezek beszippantó szervek. észrevétlenül, nyelvleckéken keresztül (javítsatok, ha valótlan, de nekem is csak mesélték)
WoW! Nyönyörű cikk! Ugyi, hogy lehet jó keményen belebikázni bioszos utalások nélkül is? Sőt így még hatásosabb. Valóságos csemege és nem kell légfrissítő az olvasáshoz.

100%-ban egyetértek a tartalommal és a hangnemmel is. Ezeket igenis provokálni kell, hogy előmásszanak az odvaikból. A hatásos ellenszer csakis a nyilvánosság, a misztikum lerombolása.
Szerintem nyugodtan menj bele akár a perbe is. Érdekes showt lehetne csinálni belőle. Sok támogatód lenne, még a katkók is szentté avatnának, ha padlóra küldenéd őket. :)))))
Persze alighanem ezt tudják is scifingék. Sztem perre nem merik vinni. Majd valahonnan hátulról próbálkoznak. :))))
Ez egy szarházi társaság, igazad van TWA. Engem 3 éve karácsonykor becibáltak a Blahán lévő irodájukba azzal a dumával, hogy megmérik a stresz szintemet. Azt sem tudtam kik ezek, előtte soha nem hallottam róluk. Aztán az arcomba toltak egy könyvet, Dianetika címmel, és kisdobos becsszóra megigértették velem, hogy a következő héten kedden elmegyek valami szemináriumra hozzájuk. Gondoltam karácsony van, és kaptam ajándékba egy könyvet.. Aztán mégsem. Közölték az árát, asszem 1900,ft volt. Egy darabig hadakoztak, hogy nekem ezt meg kell vennem, hiszen beleolvastam, és ebben már az én energiáim vannak, és ők ezt már soha a kurva élebe nem adják el! Fél óra tukmálás után, megvettem a könyvet. Közben a barátnőmet is kezelésbe vették, mérték a streszt.. A kis butus, elárulta a címét, és sajnos az enyémet is. Persze furfangosan szedték ki belőle. Tőlem nem is kérdezték, hiszen látták, hogy keményebb eset vagyok. Azóta is küldik a faszságaikat.
Szóval olyan volt az az egész, mint egy folyó, ami ellen nem tudsz védekezni, és sodornak magukkal. Erőszakos, hazug banda!
ok, igazatok van, más a szabad akarat és más, ha az embert lehúzzák pénzzel és szétmegy miatta a családja.
de: nem muszáj belépnem hozzájuk, az is egy szabad akarat, ha nem hagyom magam megetetni, mert több eszem van ennél. nem?
persze ha már néhány évesen, a naív agyamat oltják, akkor könnyebben beszerveznek, de idősebb korban csak az lép be, aki meg is érdemli.
ha valaki 40 évesen meghallja a szót, ahogy ilyenkor mondják: kinyílik a szeme, azt én nem sajnálom. egy kicsit se.
na ezert lehet, h megkoveztek, de en is pszichiatria-ellenes vagyok, no nem az elvakult fajtabol, csak sajat tapasztalat...
a pszichologus es pszichiater azoknak valo, akik a megoldast mastol varjak, ami emberi tulajdonsagra vegulis nagyon sok egyhaz, ill vallas is epit. lelekbuvar es vallas - helyettesito termekek...
Lunchtime: ezt a mormonok is csinálják, és náluk pl ingyenes :-).
Egy scientológus mondjuk legalább nem támad le az utcán :-). Tudtátok, hogy az amerikai indiánok a zsidók leszármazottai? (Book of Mormon, ebből is volt South Park rész)

Egyébként meg Xenu mennyivel vadabb elképzelés, minthogy egy lángoló csipkebokor beszél? Kemény anyag lehet, amitől ilyen jön, csoda, hogy Mózes dadogott? :-)

Az viszont plusz pont, hogy a Biblia és sok más keresztény cucc nyilvánosan elérhető, még megvenni se kell, bemész a könyvtárba, azt csók. Vagy az a hindu cucc, a Baghavad Gita.. Bhavagad.. akármi.

Ja, meg még South Park: szépen kifigurázták az összes vallást és egyházat, nem kicsit, nagyon. Azt jött a scientológus rész, és a séf eredeti angol szinkronhangja felmondott, mert ő, mint kiderült, ponn scientológus. Érdekes, a keresztény stáb nem mondott fel, amikor az óriáspókhoz imádkozott a bíboros testület.
Ha kicsit az ő fejükkel próbálok gondolkozni, akkor ebből nem lesz nagy botrány, per meg végképp nem. Tudják, hogy ez csak nekik árthat.

Elolvastam a rémálom-blogot, nagyon durva. Csak azt nem értem, hogy milyen perspektívát (anyagi) jelenthet nekik két elsőéves egyetemista? Vagy ők csak amolyan töltelék-tagoknak kellenek nekik, akik majd később szintén beszerveznek másokat? Kicsit MLM rendszerre hajaz ez az egész.

Árpád, a Hitgyüliről volt már cikked? Ott is vannak érdekességek, bár azért közel sem ilyen durvák.

nagyon jó a kép! lol
a hitgyülibe el akarok menni személyesen. de az ehhez képest semmi különös.
Manapság ugyis divat a tojásdobálás, megnézném mit szolnának az aktuális talákozojukról a blaha téri központjukból mentálisan felfrissülve távozó öltönyös majmok egy kis extra tápértékhez:)))
bocs a fegyveres izékért valójában jámbor "szándékerősítő" hatást kívántam elérni.


pécsett az egyik panelerdő egyik 10emeletesében 2. emeleti lakás ismeretlen jellegtelen nevű angol nyelviskola. ex angoltanárom jelentkezik a hirdetésre hogy tanítana ott erre rögtön az arcábadugták a vákumszivattyút a la út a boldogsághoz, dienetika (lehet nem jól írom) stb hogy ezt el kéne sajátítani a hatékony oktatás stb érdekében. eddig tartot az állásinterjú.
gondolhatod mit tanul meg aki betéved egy ilyen nyelviskolába...

össze lehene gyüjteni az "érintett cégek listáját" vagy valami hasonlót.
bs395 - nem éppen - a taktika a következő: autóstoppolnak és beszélgetésbe elegyedve előteregetik a dianetika sztorit (kb féléve nagymaros és zebegény között történt velem)
egyébként ezért nem veszek fel már stoppost, az utolsó 3 eset egyenlege: egy sámán v. táltos, nem emlékszem pontosan, de mindegy is, egy amway network 21es és egy szcientológus pár. na tessék - így vadásznak balekra.
bs395 2007.03.21. 11:50:59
"Egy scientológus mondjuk legalább nem támad le az utcán"

Na én nem ezt gondolom. Engem nem hogy letámadtak, be is cibáltak a barlangjukba. Kint álltak elötte, és szedték össze a népeket. Én fogtam a szatyraim egyik fülét, ők a másikat, és oldalogtak be velem. Halál szarúl éreztem magam. Tök erőszakosak voltak.
Végre egy téma, ahol balos és jobbos kommentelő összefog.
De vigyázz azért Árpád, állítólag elég szépen beépültek ezek pártjainkba is, kivétel talán a "gyűlölt" KDNP. Állítólag ők csináltatták ki Lipótmenzőt is.
Hát a blogmotorba beért máris a kezük. Komolyra fordítva, jó kemény a cikk, de okos is, lehet látni a jogász kezét is benne. Mondjuk az én kekec de félamatőr jogi ízlésemnek akad pár fogódzó - vagyis esélyt ad perelni anélkül, az utsó mondat, hogy a XENU sztori akárcsak előkerülne is a perben. Illetve nem "megyünk az unió tetejéig", hanem neked kell menned, egyedül, TWA, ezért az index sem a blog.hu nem felel, elvileg. Ha a blog.hunak küldték a reklamációt, akkor ehhez amatőrök, lehet megnyugodni.

Eszembe jutott még egypár dolog, a toleranciáról (ami az arabos - cigányos - demcsákos - antiszemitás toposzoknál is feljön), a vak ésvagy bátor lóról, szolidaritásról és öttevényi esetéről az iskola a határon-ban, - felszabadult röhögésről és szólássszabadságról is - de nem írom be. Nem vitatkozom itt, majd a beígért anitszemitacikizősben. Mert ha van olyan csata, ami mellé tiszta szívvel és lelkiismerettel oda lehet állni, ez az.
Gáborka...
"persze ha már néhány évesen, a naív agyamat oltják, akkor könnyebben beszerveznek, de idősebb korban csak az lép be, aki meg is érdemli."

tudod sok-sok nagyon okos ember állította, hogy őket aztán nem eszi meg semmi szcientológia, vagy más trutyi.
aztán szépen meghámozzák és mint a hagymát megsütik..lassan és nagyon bevált frencsájz módon.
A kérdés inkább az -talán- megkockáztatnád-e/tok-e a főkszenu vuduját és hámozhatatlanok vagyunk-e.
Ezek nagyon gecik..és okosak, de inkább kurva gecik.
Most is nekik dolgozunk:)
Ez a fos *bejegyzett egyház* Magyarországon? Lehet nekik 1%-ot kűdni, megminden? Remélem, nem, csak a NOL-os cucc végén volt egy olyan rész, amely fölébresztette a kételyeimet.
jo cikk. minden tulkapas ostorozasa nekem tetszetos.
theunfunnytruth.ytmnd.com/

hianyolom viszont a neoprotestans agymosas ostorozasat. van nehany.


-------
hamar science, nameg vallas, akkor lehet, hogy ez is tetszeni fog:
stupidevilbastard.com/Images2/sciencevsfaith.png
Ezek a szcientológusok veszélyesek.
Ebben egyetértünk.

De mi választja el a veszélyes szcientológust az ufókutatóktól? Az utóbbi is egyfajta hit, nem?

Az ufókutatók nem alkalmaznak erőszakos agymosást, hanem békés népek. Ez lenne a különbség?
Lite. Angol nyelvet oktat, beszippant tanárt, gyereket. Én 1989-ben (q.régen) kerültem kapcsolatba ezzel az aljassággal, akkor kezdtem egy vidéki középiskolában tanítani. Egy nevelési értekezletet tartottak. A fedőszerv nevére nem emlékszem, a lényeg az volt, hogy be akarták bizonyítani, a tanulás lényege, hogy minden szót megérts. Rászálltak a matekosra, hogy na, mit jelent a matematika? Nem tudja? És még tanítja? A végén kiosztották a vonatkozó Hubbardot, nekem nem jutott, megkértem a könyvtárost, hogy olvassa el, de mikor mesélte, sírva röhögtünk az egészen. Nem így a nyomorult válófélben lévő, oroszból éppen angolra átképződni készülő kolléga. A megalázó fizetése ment rá a különböző assistokra. De ki bírt szállni.

Worluk, az ilyen postokért járok ide. A hangnem pedig adekvát. Egy kicsit se finomabban. Eltettem én a Narancs-cikket is, és aggódtam, hogy mi lesz, per, vesztés, minttudomén, rámegy a gatyája a lapnak. Mert pl. az ÉS-ben lazán lejött szc-védő teljes kolumna a hazugságvizsgáló védelmében. Szóval hiába bibózol, én aggódom.
az index ellátja a jogvédelmemet, de elég hülyék lennének, ha próbálkoznának. az előző cikk három hónapja volt, nem is jutott volna eszembe, ha nem akarják.
Imertem egy scientológus srácot, azzal jött mindig, hogy Németország náci állam, náci kormánnyal. Aztán olvastam valahol, hogy ott erősen a körmükre koppintottak. Így már értehtő volt.
Kitöltetett velem vagy egy
30 oldalas személyiségtesztet, aztán behívtak kiértékelni. Kiderült, hogy qrva gagyi vagyok mentálisan, de ők felfejlesztenek "lelket", lehetne jelentkezni lélekerősítő tanfolyamra, de ha belképek az egyházba, akkor olcsóbb. Gond nélkül leléptem, ezután békén hagyott
de igen, ez a fos egy bejegyzett egyház. nálunk.
Most jutott eszembe, hogy ez a szientologiai cucc eléggé hasonlít a Solar egyházra. Mondjuk ott tömeges öngyilkossággal végződött, de a cél ugyan ez volt. Kiszedni minden pénzt mindenkiből. Ott a Solar bojgó küldötteit játszották a "szent" emberek.. Lehet ez az utód szervezet? :)
Ja, és tényleg okosak. Lassú víz, partot mos módszer.
Egyszer engem is bevittek magukhoz, és nem volt egy nagy élmény. Sajna megadtam nekik a számomat is, utána még hónapokig hívogattak, szóval eddig is megvolt a véleményem a dologról, de ezt a rémálom blogot olvasva mostmár ezt az egészet nem hülyeségnek, inkább veszélyes dolognak látom. Xenu még vicces volt, (ez az erőszakos fenyegetés, káromkodás és átkozódás kihagyott helye) de ez már inkább veszélyesnek tűnik. Ehm, hát erre a blogod nélkül talán soha nem jöttem volna rá, kerülöm majd mint a pestist.
Szivesen elolvasnam azt a levelet amitol ennyire kiakadtal.

Elso kommentem :P
Remélem betiltják nálunk ezt a szar bandát ! Amúgy ezt hol lehet kezdeményezni? Kinek a jogköre etc.?
Lunchtime 2007.03.21. 11:40:12

Én hallottam róla. Egyszer jelentkeztem egy állásra. Kitöltettek velem egy személyiségtesztett, amiből az derült ki, hogy rohadtul depressziós vagyok. Ezen nagyon meglepődtem, mert nekem spec. nem tűnt fel. Ezután mégegyszer kitöltöttem (kb. fél órás volt) és az jött ki, hogy nem vagyok depressziós viszont iszonytatóan felelőtlen vagyok. Ezen megint csak nagyon csodálkoztam, mert lehet, hogy az vagyok, de nem jobban, mint bárki más. Sőt! Ezután nem kaptam meg az állást.
A teszt különben szituációs gyakorlatféle volt. Ilyen-olyan helyzetben mit csinálnál.
Szerintem ügyesen kidolgozott, bujtatott tesztekkel szürik ki maguknak a lelkileg instabil, bizonytalan áldozatokat és csak ezekre mennek rá. A többieket békén hagyják, elterelgetik.
Az erőszakos fellépés, a túl direkt rástartolás eleve hatástalan lenne.
Különben egy osztálytársam járt a nyelviskolába és egy idő után elkezdte foglalkoztatni a lélekvándorlás kérdése. (Xenu nélkül) Nyilván ez a prológ.
Várjunk mán. Egy ilyen személyiségtesztet velünk is kitöltettek a gimiben. Kiderült, hogy annyira szar vagyok minden tekintetben, hogy nem is férek rá a kiértékelő lapra. Helyes emberismeretre vall ez egyébiránt, de most fölvetődik bennem a kérdés: azok szcientológikusok voltak? Mondjuk mondták, hogy tudnak rajtam segíteni, de nem mentem el, nemhiába lógott ki lefele a lapról a motivációs indexem is...
Worluk, a nagy Xenu legyen veled a Szcientológia Egyház ellen folytatott harcodban! :)
nem vagyok kepes felfogni, hogyan kepesek behalozni embereket... atomot nekik
Könnyű a "történelmi egyházaknak". Kapnak az államtól..
Árpád: a hitgyüliba asszem nem lehet csak úgy besétálni, vkinek ajánlania kell téged

Behemot:
Ijesztő, de nagyon kíváncsi lennék mit tudnának kínálni, amiért kilépnék a jelenlegi életemből. Az "etika bevezetése a földön" (vagy vmi hasonló) és hasonlók nekem nem lennének elég erős hívószavak. Kizártnak tartom, hogy le tudjak mondani a családról, a szabad kommunikációról, a barátokról, a bulizásról stb. Szerintem akiken látják, hogy kemény diók, azokra nem szállnak rá.
Kösz a fölvilágosítást, Worluk. Érdekes kérdést vet föl ez: hogyan lehetne kiszűrni az ilyen dudvát azon kisegyházak közül, akik tényleg meggyőződésből és jószándékból csinálják? Pl lehetne kritérium a hirdetett tanok teljes nyilvánossága — ezen már megbuknának, és csak ők (gondolomén).
:) Ha nagyon igyekszel talán még a mitológiába is bekerülhetsz
nanaa 2007.03.21. 11:49:40

Pszichiátria és pszichológia nem összekeverendő! A lelki nyavajáidra ott van a pszichológus. A pszichiáter viszont orvosi segítséget jelent gyógyszer nélkül már nem kezelhető helyzetre. A pszichiátriai betegségek egy jelentős része pedig egyéb szervi, genetikai, fiziológiai okokra vezethető vissza, ami nem kezelhető azzal, hogy madárnak képzeled magad egy faágon, vagy valami e-kütyüt markolászol.
Mondjuk kiváncsi vagyok, hogy scifingék mire mennének egy autista, skizoid, kényszerszindrómás, egy négyéves gyerek agyi szintjén álló felnőttel, aki még olvasni sem tud? (Van ilyen.)
Pataj, ők a többszázezer/millió adófizető hívük okán kapnak. Meg a 70%-os adóteher okán.
biztos megvan ellenük is a fegyver, mint a becsengetős térítők ellen. a bátyám még 5-6 éves koromban megtanította, mit kell tenni, ha két idegen áll a kertkapunk előtt könyvvel a kezében:

"Csókolom. Mi a kurva istenben segíthetek?"
de, a gyüli istentiszteletére be lehet menni. nem beépülni akarok, csak megnézni. néha beülök ám katolikus misére is.

Anr: igen, ismerem ezeket az eseteket, tkp az egyiket már meg is írtam, csak hosszú lett volna vele a post. érdekes, hogy magyarul csak fórumokban vannak meg, pedig ezek bírósági ítélettel lezárt tényanyagok.

Én kiskoromban (kb 12 évesen) jártam a köreikben, és teljesen egyetértek "Worluk átkával". www.fantasya.hu/biblio/pix/worlukat.jpg
Tryptich 2007.03.21. 12:13:24

Worluk, a Legfölsőbb Body Thetan, Xenu Nyolcadik Avatarja...
Beavis & Butthead-et idézném:

- this rocks!
Letámadnak utcán és stoppolnak? Ez kemény. Velem miért nem történik ilyen? Lehet, hogy a kopasz fej, halálfejes dzseki, terepszín nadrág, bakancs kombómat nem állhatják? Mer a mormonok így is letámadtak (bátor legények, hejj!).

Én eddig csak munkahelyeken meg tréningeken láttam őket nyomulni, meg ugye nyelviskola, meg baráti kör, meg ilyenek.

Csak egy kérdés, nem kötözködésképpen, meg persze maga a kép is ugye a hatás kedvéért le volt egyszerűsítve, de ha megfogja egy vadidegen a szatyrod, nem csapod szájba reflexből, akár scientológus, akár nem?
"a pszichologus es pszichiater azoknak valo, akik a megoldast mastol varjak, "

Nem így van. A pszichiátriát hagyjuk, de a pszichológia pont a saját problémamegoldóképességedet igyekszik újjáéleszteni (ha úgy érzed, hogy szükséged van rá, vagy nincs több ötleted), és még véletlenül sem ad nem tőled származó kézzelfogható megoldási javaslatot.
"a gyüli istentiszteletére be lehet menni. nem beépülni akarok, csak megnézni."

Voltam. Ijesztő, de tanulságos.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.03.21. 12:15:33:
"de, a gyüli istentiszteletére be lehet menni. nem beépülni akarok, csak megnézni."

Megy a tévén is. ATV, ha jól emlékszem.
Az agymosás ott is megy, lásd a Fesz van című örökbecsűt.

Ők mindenképpen inkább amatőrök, mint a szcientológusok.
Hahaha !!!

Most már legalább megvan az élő sátánuk.
Olvastam egy-két helyen azt a pletykát, miszerint az Országos Neurólógiai és Pszichiátriai Intézet (remélem, jól írom) bezárását kormányközelbe beépült szcientológusok intézték el közismert pszichiáter-ellenességük okán. Igaz lehet?

A Dianetika módszeréről se feledje senki, hogy hozzájuk kötődik!
a masik nagyon szemet egyhazrol, a jehova tanuirol viszont senki nem beszel mostanaban, pedig ugyanilyen kartekony es eroszakos terito vallas (ha jol tudom, az elso 2000 legtobbet beszervezo versenyzo jut a mennyorszagba, ha eljon a nap).

Ouroboros!
irtad korabban, h a biblia nyilvanos. igaz, tokeletesen, de van kismillio kisebb-nagyobb biblia-alapu szekta es egyhaz, ezek mind maskepp ertelmezik, es nem mindegyik ertelmezeshez fersz hozza kozvetlenul, csak mikor beultel a "tanfolyamra", es akkor mar tamadhato vagy.
a fesz vant se kell azért szó szerint venni, bartus kollégából a sértettség is beszél. persze ha a tizede igaz, akkor is LOL.
Árpád,

mingyáelolvasom, mingyáelolvasom, de kopirályt ügyben tökegyszerűen leszerelheted őket: az összes hülye trédmárkos vackukra a róluk szól postjaid alján elhelyezel egy szabványos kopirályt szöveget (mint azt tette az emberke, akire linkeltél Xenu ügyében), neked semmibe nem kerül, ők meg bekaphattyák, egy ürüggyel kevesebb.
jó ez a cikk már vártam. jól lehúzzák az embert. ha templomba mész legalább eldöntheted adsz-e adományt vagy nem. (az 1%-ot most ne vegyük elő megint) furcsa, hogy az iyet lehet, de pl piramis játékozni nem....

katolikus misére beülsz?:) én is mostanában minden 7végén. kicsit uncsi, de az evangéliummagyarázatokat szeretem:)
"Csókolom. Mi a kurva istenben segíthetek?"

Haha, eredeti megoldás! :-D Jehova tanúi nálam is tették egyszer tiszteletüket. Júliusban, 31 fokban, mindketten öltönyben. Kb. 40 percig izzasztottam őket (szó szerint :-D) a kertkapuban. Mondtam nekik, jöjjenek máskor is, haha! :-DDD
jehovisták, igen. azokat azért utálom, mert egy időben rendre becsöngettek hozzám hétvégén hajnalban a kurva képregényeikkel. aztán persze a kurvaistenezésből értettek végül.

de! a jehovisták ocsmány praktikáik ellenére is egy hatezer éves kultúrát visznek, a maguk debil módján, és ráadásul ingyen megmondják, hogy jesus is king. nekem is van pár könyvem tőlük.
Az ATV-s hitgyülis pap nagyon állat. Kedvenc elfoglaltságom vasárnap másnaposan:DDD Utánna jó kis húsleves....
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.03.21. 12:25:50:
"a fesz vant se kell azért szó szerint venni, bartus kollégából a sértettség is beszél. persze ha a tizede igaz, akkor is LOL."

Minden ilyen szektának alapvető trükkje, hogy a mezei hívők csak a jó oldalát láthatják. Ez megy a hitgyüliben is. Ezért aztán az egyház túlnyomó részét kitevő hívők csak jót tudnak mondani.

A disznóságokat csak a szűk körű vezetőség tudja, de azokat válogatják és kondicionálják. Ezért vezet minden támadás a szekta ellen a hívők őszinte felháborodásához.
mavo: itt nincs copyrightprobléma, mint ahogy abból sincs, ha elárulom, hogy a star warsban van egy fekete álarcos ember, bizonyos Vader, aki a végén meghal. a Fishman-ügyben azért volt, mert a vallomáshoz Fishman csatolta az OT-szintek anyagait.
"Ők mindenképpen inkább amatőrök, mint a szcientológusok."

Nono...
bs395

dehogynem csapom szájba. csak sajnos nem mindenki ennyire talpraesett. azzal operálnak, hogy egy visszafogott ember próbálja szóval elutasítani őket, mert nem akar parasztnak tűnni. de kérdem én: végig kell-e hallgatnom a telefonban, ha levegővétel nélkül 2 és fél percig nyomja valaki a számítástechnikai képzést? leteszem, mert úgyis mondja. én őt nem tudom meggyőzni, mert ez a munkája. ha valaki elkezd téríteni, netán fizikai kontaktusba lép a tulajdonommal, legyen az szatyor, tacskó, canga, vagy akármi, és az első felszólításra se hagyja abba, akkor...

...ő kezdte.
Őrnagy Őrnagy 2007.03.21. 12:29:11:
"Az ATV-s hitgyülis pap nagyon állat. Kedvenc elfoglaltságom vasárnap másnaposan:DDD"

Ő személyesen a próféta, Németh Sándor. Könnyű a hatása alá kerülni.

Ezért van, hogy a történelmi egyházak olyan szkeptikusak a karizmatikus iránnyal szemben és általában elnyomják azokat. Mindegyiküknek voltak karizmatikus kalandjaik (pl. Savonarola) és az évszázadok során sokat tanultak.
"Xenu az OT III-as szint, mire odáig eljutsz, egy élet munkája/pénze van benne. Olyankor már nehéz azt mondani, hogy "ja, hát ez faszság"."

hmmm. Ha jól értettem nem szeretik a pszichológusokat. Milyen furcsa, hogy mégis egy pszichológiai törvényre alapozták a vallásuk sikerességét (igen okosan, mivel működik a dolog). A kognitív disszonanciáról és ennek feloldásáról, az önigazolásról bővebben Elliot Aronson írt a Társas lény c. könyvében, és gyakorlatilag azt takarja amit TWÁ-tól idéztem a fentiekben.
trev!

mint mondtam,eletre szolo tapasztalatom van mind pszichologusokkal, mind pszichiaterekkel. mindenki vedi nyilvan a sajat erdekszferajat, igy te is, nagyon jol tudom, h nem kis penz van ebben is. ill hat a szuleim tudjak, akik fizettek ezt a torturat.

az en helyzetemen ezek az okosok csak rontottak akkoriban, nem akartak elengedni - nyilvan, hisz love :), s mikor vegre sikerult megszabadulnom toluk, erdekes mod rendbejott az eletem. en tartottam kontrol alatt.
legkozelebbi 2 baratnom szinten belebukott ebbe a hibaba, elmentek, fizettek, es semmi. amikor vmi haver pszichiaterhez indulna, en megprobalom lebeszelni. elmeselem a sajat sztorimat, lelket ontok bele, mikozben egyet belerugok azzal, h vmi annal sotetebb kepet festek le neki, mint amileynnek o jelent pillanat latja a helyzetet. csak igy mukodik, aki pszicihaterhez akar menni, az nem akar "meggyogyulni".

valoszinu nem ertunk egyet, de ez nem is baj.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.03.21. 12:28:21:
"jehovisták, igen. azokat azért utálom, mert egy időben rendre becsöngettek hozzám hétvégén hajnalban a kurva képregényeikkel. aztán persze a kurvaistenezésből értettek végül."

Rossz módszer.
Nyitólépés: Köszönöm, nem kérek, gyakorló katolikus vagyok.
Jehovista: Biztos abban, hogy a katolikus egyház helyesen értelmezi a Bibliát?
Zárólépés: Hadd döntsem el ezt én.

Sakk-matt, elbúcsúzás.
Ja és igen : a Dianetika központokat is nagy ívben kerülni kell...én is anno egy olyanban voltam kiértékelésen, nem is tudtam mi az.
Jó poén, pont a helyi plébánia mellett van. De lehet pénz, mert egy böszme nagy régi barokk épület.
hát németh sándor hatása alá kerülni szerintem elég nehéz.

régen néztem neten a prédikációt, olvasói levelek felolvasása volt épp. hív kérdezi: legyen szíves megmondani, a feltámadás úgy-e értendő-e. hogy akkor visszajön az illető. és hogy ez vonatkozik-e Zámbó Jimmyre. valamint hogy _pontosan_ mikor várható.

mer nagyon várta már vissza Jimmyt.

mondta NS, hogy ő nagyon nagyra becsüli Zámbó művész urat, bár egyáltalán nem ismeri a zenéjét, de biztos jó. viszont a feltámadásról még ő se tudja, mikor lesz, tessék addig is buzgón hinni.
bs395 2007.03.21. 12:21:27

Tudod ez úgy zajlott, hogy mindkét kezem tele volt, és hólatyakos volt minden. A szatyrokban karácsonyi cuccok, ajándékok. Én lavíroztam, hogy a bokám közé szorítsam, és az egyik jólöltözött hölgy megfogta, míg a kezembe nyomott valami tájékoztatót. Persze utána nyúltam, és így fogtuk mindketten. Segítségnek véltem. Akkor már szarul éreztem magam, mikor sasszézott befelé. Ja, és 4en mosolyognak rád, kicsit körbe is fognak.. Szóval olyan áradatként lecsapnak.
Nanaa, ne vedd egy kalap alá a pszichiátereket a pszichológusokkal. (Előzőekről nekem sincs túl jó véleményem.)

"A kognitív disszonanciáról és ennek feloldásáról, az önigazolásról bővebben Elliot Aronson írt a Társas lény c. könyvében"

(akkor említsük meg az elmélet atyjának, Leon Festingernek is a nevét :-))
Ajánlom mindenki figyelmébe Doctorow-tól a Walter John Harmon című novállát, remek feldolgozása a kamuvallás témának.

Angolul itt olvasható:

www.newyorker.com/archive/2003/05/12/030512fi_fiction

Magyarul a Regénykék az édeni Amerikából c. kötetben jelent meg.
Gollen: "Szerintem alapveto emberi jogait sertik a hiveiknek, es vannak jogok amikrol nem mondhatok le, akkor se ha alairok egy szent iratot."

ezzel nagyon egyetértek. lehessen hinni bármiben, de az embernek az alapvető jogairól másik javára ne lehessen szerződéssel lemondani.

az a kijelentés: mindenem x-é, amíg másként nem rendelkezem, jogilag legyen semmis, függetlenül attól, hogy aláírtam egy papírt, ami tartalmazza ezt a kijelentést.

vagy egy másik. minden felvétel y-é, amíg az ő házában lakom. az ilyen szerződést (alkotmány) jogi értelemben semmisnek kellene tekinteni. mindegy, hogy egyház, vagy valóságshow. szerintem gyenge érv az, hogy bármikor el lehet hagyni a(z egy)házat, mert az illető megszégyenülten távozhat, és mindenféle jutalmaktól esik el, amiben ugyebár hitt (mennybemenetel). csak hát ennek érdekében lemondott az emberi méltóságáról. magyarán kihasználták.

egy harmadik példa. mondjuk valakik azt mondják kiscsajnak: figyelj kurva jó lesz, most itt vagyunk egy páran, mindenki jól megdug, és te meg majd a mennybe mész. ezzel nincs nagy baj addig, amíg ez sima a csajozás, lehet ilyen aktus, amíg a felek partnernek tekintik, egyenrangúnak tekintik egymást. de amikor a kiscsaj vagy a kiscsávó elé tesznek egy papírt, hogy na akkor írd alá, ami azt mondja, hogy amíg x-nek a házában van, addig azt x azt csinál vele amit akar, megdughatja mert eteti, akkor kilóg a lóláb. pedig polgárjogilag minden rendben. alkotmányjogilag nincsen rendben. meg erkölcsi értelemben sem. ilyesmire szerintem nem lehet szerződni.
Ha már előjött a hitgyüli, a neoprotestáns egyházak, meg a pénz, az érdeklődőknek ajánlom a témában:

kovasz.uni-corvinus.hu/kov3/bizker.html
Jó volt olvasni, csak így tovább!
Árpád! Mi vagy Te, próféta? Az előző sci-cikizésbe beírtad, hogy "érdekes módon a színészek körében arat az agyhalál", aztán tessék...
Van egyébként egy rahedli magyar alapítványuk és álcivil szervezetük, és sokak szerint eddigi legnagyobb fegyvertényük az OPNI szétrobbantása, annak a Lipótmezőnek a bezárása, ahová áldozataik feküdtek be, és ahonnét oly sok járóbeteget szerveztek be.
Zakólopó Dr. Molnár különös zaklatottsága mögött is állítólag ők állnak.

A sátánistákról van véleményed?
Ajánlott (rövid) olvasmány: Tarnay Brúnó (szerk.): Katoliicizmus és kultuszok
Az én módszerem mormonok lerázásra a következő volt. Barátom lakásához közeledve láttam, hogy a környéken köröznek az inges fiúkák, fél óra múlva csengetés. Valahogy sejtettem, hogy ezek a hittérítő srácok lesznek (pizzát nem rendeltünk, a srác nem túl népszerű. :)), így közös megegyezéssel gyorsan beleugrottunk barátnőink melltartóiba, szoknyáiba. Szépek voltunk, no. Egymást átölelve nyitottunk ajtót, s megkérdeztük negédes hangon: Mit szeretnétek srácok? Kábé egy fél mondat bírt kijönni az egyikük száján a másik sírva röhögött mögötte, így inkább hagyták a dolgot. Nem bántottunk meg senkit, nem kellett kurvaanyázni, és többé az életben nem láttuk őket. Ja, és mindannyian jót vigyorogtunk. Ki tudja, lehet azóta mindketten önmegvalósítanak valahol női ruhában.
Említsük :) És még sorolhatnám azon lélekbúvárok nevét akik segítettek nekünk megérteni, hogyan is működünk, és megmutatták a gombokat... mindenkinek... már aki fogékony rá. :)
Mivel mindenkit "fortélyos félelem igazgat" elég könnyű - főleg az egyszerű lelkeket - ott megragadni.
Sok egyház megtanulhatta a történelem folyamán, hogy a hit felelősséggel jár. Az újak még csak most tartanak az inkvizíciónál.... ahogy látom.
Kitalátor, ez azért elég ízléstelen volt.
Árpád a Lipótmezőre nem reagál, azt nem Xenu záratta be, hanem reform volt, oszt kész.
Engem otthon nem zaklatnak! Minden házalóra ráengedem a kutyát, ha Őt meggyőzik már engem is érdekel! De ilyen még nem volt :)
Utcán meg 1 határozott NEM ÉRDEKEL! és ha ez nem segít, hát szájbavágom és kész!
Vazzzeg, Vader meghal a vegen? A F@sznak kell spoilerezni! :D
Nem tudom, van-e a Lipóthoz közük. Molnár Lajosról hallottam a pletykákat. Meg csomó fideszesről is. A Lipót mint épület alkalmassága szerintem valóban vitatható. Ha van vkinek információja, amin el tudunk indulni, ossza meg, és ha nem is én, detektív kollégáim bizonyára megnézik.
Pont tegnap éjjel találtam rá véletlenül a HIT-gyüli ismétlésre. Éppen egy-két száz gyerek ugrabugrált és énekeltek Jézus slágereket popritmusra magyarul. Basszus, a tekintetükből látszott, hogy az idióta szüleiknek sikerült beléjükbaszni a feltétlen odaadást már 10 éves korukra a szekta felé. Eddig csak röhögtem a gyülin, meg perverzióból néztem néha (mint a szomszédokat) de ez azért megdöbbentő volt.
Na végre, így már rendben van. Lehet csak azért gyanús a dolog sokaknak, mert nagyon fikázzák a lélekfurkászokat, és ez engy győzelem nekik, akárhogy nézzük.
Minden pártban vannak, mint már írtam. Kérdés milyen magas szinten?
Ügyes maszatolás, Árpád. A Lipót alkalmassága egyszer csak vitatható lett, és persze a fideszesek.
Gratula.
Mondta én baum, hitgyülis módszer a legjobb show. :DDD
ha bezárnak egy laktanyát, az még nem feltétlenül az anarchisták hatása, csókolom.

fideszes képviselőről név szerint hallottam, nem mondom meg, melyikről. a molnár-pletykákat mindenki ismeri. mszp-ben helyhatósági körből zörög a haraszt. de ez mind csak rumor.
Egy épület se alkalmas semmire, ha 50 évig nem nyúlnak hozzá, kivétel bunker, vagy piramis.
"nem mondom meg, melyikről"

Újabb, még nagyobb garatula. Csak sciéktől nem félsz? :) És a csomóból ilyen gyorsan egy lett? Ejnye.
a magyar fejesek már gépeltetik az "Operation W." szövegét. nézz hátra gyakran, Árpád.
Ez nagyon nagy volt Árpi, gratula!
bugris: tudod mit, megkövetlek: kizárólag a fideszben nincs zcientológus. valamint nem hazudnk sohasem.
1. UGYe ne keverjük már ide a katolikus vallást, _még_ Árpád is :) megmondja, h ne.
2. a Hitgyüli meg nem is olyan gáz, kissé lelkes, de ilyenek vannak a KE-n belül is, de végülis pl. kib. konzervatívak, ez tetszik. Csak ez a nagy SzDSz-es kapcsolat furcsa, de egyébként pl. a BLSZ3ban a legjobb fej csapat a Szt.Pál akik vsz Hitgyülisek.
3.a szcientológiáról. Van egy baptista lelkipásztor ismerősünk, aki mesélte,, h amikor az USA-ban volt az egyik magyar közösségnél, felhívta két fickó, h itt vannak egy titkos táborban, aláírtak 1millió évre, de megszöknének, véletlenül találták meg a telefonszámát egy újságfecnin. Elment, átmásztak, megszöktek, utána egy autós üldözés a városon keresztül, fenyegtések telfonon stb.
A vallás egy furcsa dolog.
Én azt mondom mindenki abban hisz amiben akar. Ha valakinek Xenu jön be akkor ő (megjegyzem jómagam is nagyon szeretem a sci-fit). Mindenesetre a vallás ezzel együtt is egy személyes dolog. Ahogy senkinek semmi köze ahoz, hogy én miben hiszek úgy nekem se, hogy más miben. MEgmondani meg főleg ne mondja meg nekem senki, hogy miben kéne.
Az már más tészta, hogy a vallás hogyan fér össze a joggal. Amíg viszont mások jogait nem sértik, addig had csapkodják magukat szöges dróttal akiknek az tetszik.
Akik tud egy kicsit is gondolkodni, és mérlegre helyezni dolgokat, azok kevésbbé fognak beleesni ilyen vallási csapdákba.
Kicsit azt érzem az összes ilyen egyháznak nevezett csalással kapcsolatban, olyan mint a Tartuffe aki azért mondja ezeket a faszságokat mert ezt akarja hallani a nép. Nos kérem a király meztelen. Ki kell mondani csalás ez az egész. És még valami nagyon vicces ahogy a szakmánk ellen hadjárat indult az "egyházuk" által.
Mi tisztességesen dolgozó pszichológusok elitéljük a túlzott Ritalin és egyéb gyógyszerek használatát de erről még a szakma sem egységes. Nem egy egyháznak nevezett valami, mert tudni kéne ehhez azért tanulni is kell a pénz nem elég.
Tuti van mindenhol, meg a normáliséknál is. Kivétel a klerikális reakció :)
De aléyneg van a befolyásuk. Ha a Lipótmező ügy igaz, akkor van. És akkor nagy a baj.
Azért megnézném, mikor a Szinapszis fesztiválon lerohanják Heller Ágnest pl.
Hanami: valóban mindenki abban hisz, amiben akar. a csapdák elkerülésének pedig a felvilágosítás a feltétele. ezen vagyok.

da2: egymillió, ugyan! EGYMILLIÁRD évre írnak alá.
Árpád, nem erről van szó, hanem arról, hogy ne pletykálkodj nevek, esetleg bizonyítékok nélkül. "a molnár-pletykákat mindenki ismeri" Én például eddig nem. Ha ennyire jólinformált vagy, oszd meg velünk. Én kíváncsi vagyok.
Szép napot!

Két gondolat:

Én a jehovákon egyrészt azért buktam ki, mert becsöngettek azzal a szöveggel, hogy a szeretet a legfontosabb meg minden, és hogy az anyagiak nem számítanak, és a szegénység erény. Mondják ezt úgy, hogy egy zsír új Ford Transittal járnak, amit -idézem- "Jehova nagylelkűségének köszönhetnek". Vicc.

A másik:

Családom egyik távoli (hülyébbik) része is jehova. Tényleg semmi közöm hozzájuk. A közös rokon temetése nagyon durva volt. A koporsó egyik oldalán a jehovák, másikon mi "nem jehovák". Nem vagyok egy atomvallásos ember (Istenben hiszek, az egyházakban nem), de amikor ők jehováztk mi rázendítettünk egy miatyánkra.. Borzasztó kellemetlen volt.. Ráadásul úgy, hogy a jehovák a szeretet és megbékélés nevében már a rokon halála előtt eladták alóla az egyáltalán nem olcsó balatoni házát. A szent jehova nevében.

És akkor csodálkoznak azon, amikor kurvaanyázunk velük.. Szánalmas az egész..
Kár volt rászokni a képolvasásra, nem veszem észre a gépelési hibákat..égő :DDD
Erre is egy szemét lélekfurkász tanított meg, igazuk a scienceseknek.
Egy ismerősöm beíratkozott valami méregdrága Dianetika-gyanús tanfolyamra ahol azzal hitegetik szerencsétleneket, hogy néhány éven belül milliomosok lesznek. Most valami adatrögzítőként dolgozik az illető kb. minimálbérért, de én már vízionálom a hasonló bepalizott szerencsétleneket, amint rövidesen első millióikra szert tesznek.
Tom Cruise viselkedését elnézve, a scientológia agykárosodást okoz.
Ezen az alapon nem lehetne betiltani?
:)))))))
Most sürgősen vásárolok egy kalapot, annak ellenére, hogy fölöttébb utálom ezt a ruhadarabott, és nagy ívben megemelem előtted, Árpád. Arról azonban érdemes lenne itt közösen elgondolkodni, miért csinálhatják ezt az egészet büntetlenül? Miért találhatunk ilyen-olyan potentátokat - legalábbis a háttérben - a segítőik között? Miért van igénye oly sok szerencsétlennek arra, hogy az ilyen gazemberek hülyítsék? És most senki ne hivatkozzon liberális törvényekre, meg szabadságfelfogásra, multikulturalizmusra, más faszságra. Fejtsük meg a MIÉRT-et, és közelebb kerülhetünk a megoldáshoz is.
Cruise-t nagyon ajánlott megnézni. vélt mozgatórugóiról - hogy vajon mivel zsarolják - pedig a southpark-epizódot, angolul. (van felirat, de magyarul nem értelmezhető a cruise-os szál, csak a szcientológiáról szóló).
En ezeket nem is ertem. De tenyleg mi a fasz ez?? Nagyjabol vegigragtam minden linket, de nem ertem, hogy ez a szarsag hogy lehet mukodokepes.... Ekkora baromsagot meg eletemben nem hallottam. Ez egyebkent ugyanaz a faszsag, amire egyszer engem is betuszkoltak a Teve utcai satorba? es gyozkodott a faszi valami bugyutasagokkal, majd a vegen kuncsorgni akart tolem 200-at, hogy vegyem meg a szar kis konyvecskejuket... de telleg nincsen semmi aprood? Hat akkor mibol veszel ma vacsorara?? Anyadat, nekem kulon kasszam van a feleslegre, es azt nem baromsagokra koltom el. Inkabb majd tizenharom deka sajtra.
Na de aki az ilyen szarsagnak tagja lesz, az valahol megerdemli nem? Jo tudom, hogy vannak artatlan gyerekek, meg idosek, kiabrandultak, de ezert van szukseg eros csaladi kotelekekre, es jo neveltetesre.
Na mindegy, a lenyeg, hogy ezt nem ertem, de meg mindig nem.
Azért a művelt franciák csak kitiltották őket.Vagy be?Ott Tudják mit is csinálnak,meg volt egy-két nagy port felvert per is.Aztán mint Al Capone ők is az adón bukták a legnagyobbat.Pfuj!-sanda és ronda népek.
Edebácsi:

szerintem a titok fő nyitja nem is a fokozatosság, nem a basic meditációs technikák működése, és még csak nem is az, hogy elkeseredett emberek bármit beszopnak.

Nem. A szcientológusok az "auditáláshoz" egy e-meter nevű készüléket használnak. Ez gyakorlatilag hazugságvizsgáló. A végigrágott kérdések közt van egy jó csomó, ami zsarolhatóvá tesz. Szexuális élet, család, minden. Minél tovább haladsz, annál több információjuk lesz rólad.

index.hu/velemeny/jegyzet/xenu/
A Lipóttal kapcsolatban keressétek a volt főigazgatót. Prof. Dr. Nagy Zoltánt vagy Dr. Tóth Jánost. Majd ők mesélnek erről mi is van a háttérben.
Jaaa, egymilliárd...hmmm...nem is hiszem, h ez megáll a bíróságon.
A hitgyülit meg hadd ne nekem kelljen már védenem.....de távolról sem ugyanaz.
En voltam egyszer csak megnezni a gyulit, mint ahogy Te akarod. De valoszinuleg az abszolut reziszensekkel nem probalkoznak be, marmint dehogynem, de korubelul 5 perc alatt rajohetett a srac, hogy velem elsore csak igy nem fog menni, es akkor inkabb hagy siman elmenni, hogy azt mondjam masoknak, hogy ez nem szornyuseg: az eroszakossagaval tobbet artana ugyis, azt megorizheti a mar behulyitetteknek. Mindenesetre valoszinuleg Te is igy fogsz jarni: semmi nem derul ki csak latsz nehany szaz lunatikus figurat.
Egyszer láttam Tomot "prédikálni" a VH1-on, ipari kemény volt, bár nem értettem meg teljesen, de a linkeket elolvasva már értem, hogy nem az angoltudásom szintje volt a fő ok.
Még mindig azt mondom, hogy nem a szcientológiával van a baj. "cuki" kis vallás ... ööö .. vagy ilyesmi lehetne. Ha nélkülözné a fanatizmust és a józan gondolkodástól eltávolodott döntéseket. Itt bizony az emberekkel van a gond. Akik nyernek ezen a fanatizmuson és a " most már ciki lenne bevallani, hogy fasz vagyok" viselkedésen. Ezek nélkül szerintem halál jópofa imádni a nagy orrot ami a földre tüsszentett bennünket.
Gratula Árpád!

Bár mostanában nem sokat hallottam a szcientológusokról. Egyetemen egy csoporttársamra viszon rátapadt egy csúcsintelligens sci-lógus. Kár, hogy nem tudom mi lett a sráccal.
Viszont egyik rokonom jehovista volt, háború után még börtönben is ült érte. Sajnos a családi látohgatások eléggé egyféle témáról szóltak,meg a szokásos kiadványok stb, de ahogy ismertük őt és szintén Jehovista feleségét elég sgényesen éltek, nagyjából az eladott kiadványaik árából. Azaz azon kívül, hogy nem sok mindenről lehetett velük beszélgetni, nem hiszem hogy sok embert beszippantottak volna, ellentétben a krisnás ( legalább is régen voltak azoknak is elhajlásaik) meg sci jellegű dolgokkal.
Kékmadár!
Hál'Istennek, nem igazán sok pszichiátert ismerek, és őket is csak "asztalnál".
Kitalátor, nekem úgy tűnt, Kaszás Attilára célozgatsz, arra írtam azt.
Krisnával mi a baj? Egy jó cimborám krisnás, ővele egyezik meg legjobban a világnézetünk. Hiperintelligens fiatalember, semmi káros változást nem vettem észre az életvitelében. Én a krisnásokat csipálom.
Hát az érthetőségről annyit, hogy egyszer egy sci-ással utaztam a vonaton és egész úton az egyházról beszélt. Bp-ről utaztunk vidékre, a közelünkben ülők figyelmesen hallgatták, de Nyíregyházánál megkértük, hogy kezdje elölről az egész sztorit, mert mi mindannyian túl hülyék vagyunk ehhez :)
A hazugságvizsgálóval egyszer nálam is próbálkoztak, a körúton támadott meg egy fura alak és azt mondta segít a problémákon, mert ők tudják hogy kell. Ráértem, gyerünk! Meg kellett fognom két aluminium rudat ami egy mérlegszerű kijelzőben végződött. Feltett a pali egy kérdést, hogy vannak-e problémáim. A kijelző ingája kilengett és cinkos mosollyal nyugtázta, hogy "oh oh oh erről beszéltem, mi az a probléma." Mondtam, hogy most így konkrétan nem tudnám megfogalmazni, mindenkinek vannak, kifejezetten nagyon súlyos nincs. "Na de mégis..."
5 perc múlva már az apjáról beszélt, meg hogy mennyire megviselte őt az elvesztése, és milyen szerencse, hogy rátalált a szervezetre ami befogadta.
Még 2 perc múlva látta azt, hogy a könyvet amit markolászott nem érdemes eladásra felajánlani nekem.
Igazából ajánlom mindenkinek az ilyen élményt, nem volt rossz kicsit belelátni, hogy milyen típusú emberekre tudnak rászállni és milyen típusú emberekre lehet ezzel a módszerrel rászállni.
"a Hitgyüli meg nem is olyan gáz, kissé lelkes, de ilyenek vannak a KE-n belül is, de végülis pl. kib. konzervatívak, ez tetszik."

Dehogyisnem gáz. Ugyanúgy aknamunka folyik a család ellen, plussz fizetés 10 %-a vándorol a közös kasszába.
Nekem eddig nem sok vallásközeli élményem volt, de kb 12 éves koromban (régen volt) megállított minket egy Krisnás tag, hogy:
- Szeretnék adni egy könyvet AJÁNDÉKBA
- Köszi
- De az úgy van, hogy ha ajándékot kapsz, neked is kell adni valamit
Némi apró volt nálunk, de az nem volt neki elég, úgyhogy sajnos nem tudta odaadni...
Kérdem én, ha az első mondatuk hazugság, miért higyjem el a többit?

Az én lerázósszövegem utcán:
- Ne haragudj...
- NEM HARAGSZOM! (és megtorpanás nélkül elmenni mellette)
hmm... most így elsőre a kommentek végigrágása nélkül csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy ez egy remek post, minden elismerésem érte a tiéd!

a legelején vki felvetette, hogy talán túl agresszív lenne. hát szerintem meg pontosan megfelelő ebben az esetben a hangvétel, és teljesen meg is tudom érteni a hörrenést a részedről.

nem tudom írta ezt már valaki korábban, bocs ha igen, de szerintem elképzelhető, hogy ezek után itt magyarországon fog elindulni valami megvilágosodás-lavina ezzel a cikkel. ha meg túldimenzionálom, akkor így jártam, de reménykedni reménykedem benne, az biztos.
Egy kis off, de csak azért, hogy kicsit megnyugodjon az igazságérzetetek. Pár éve történt, álldogáltam az Astoriánál egy cimborámra várva. Kb 10 perce vártam már, amikor előlibent két hibbant sci-s. Hagytam őket beszélni, mert időm volt, mentálisan rendben éreztem magam, unatkozni nem, röhögni annál inkább szeretek. Hozzá teszem ez télen volt és k. hideg. Bután bólogattam, és egy két baromságra mindig rákérdeztem. A cimbi nem jött, így 1,5-ig dumáltak, pontosabban az egyik, mert a másik csendes Bobot játszott, de a 1,5 múlva dúrván ráförmedt a másikra, hogy most már menjenek, mert befagy a segge, és különben is. Balfaszok, komolyan szánalom hülyéi.
P.s. Azért hamarabb is el lehet küldeni őket a sunyiba.
w,

nem a Xenuért meg a SeaOrg-ért fognak ezek perelni, hanem a "pöcsök" meg a "hülyék" miatt. És meg is nyerik, fogadok egy seggberúgásba.

Nem mintha drukkolnék nekik.

Kíváncsi leszek, hogyan tálalják majd ezt a különböző médiákok.
Én az állam helyében minden kisegyházat, amelyik pénzt szed el az emberektől rendesen átvizsgálnék. Mire is megy el az pénz konkrétan? Valóban hitbéli dolgokra?
Tóta W. Árpád 2007.03.21. 11:30:28

ehhez a kommenthez fuznek hozza par eszrevetelt, hogy mennyire tudatosan megtevsztoek:

1.)a CCHR (Citizens Commission on Human Rights) ugy van beallitva, mintha valami jogvedo szervezet lenne, magyarul a neve a kovetkezo: "Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért"

2.)a kitoltendo szemelyisegtesztet "Oxford teszt"-nek nevezik, holott semmi koze a neves egyetemhez, csupan hamis biztonsagerzetet hivatott kelteni.

----

Tavaly osszel a prog.hu-n jelent meg egy tag, allast kinalva. Az erdeklodok kerdezgettek tole kicsit a melorol/interjurol, ekkor jott elo a a felveteli ejarasban alkalmazott szemelyisegteszt (Oxford tesz), majd a srac - bar eloszor tagadta, - kenytelen volt beismerni, hogy o (cegvezeto) is szcientologus.
Plebejus 2007.03.21. 13:39:40

„Kíváncsi leszek, hogyan tálalják majd ezt a különböző médiákok.”

Nemtom, de az biztos, hogy Azurák „az Index publicistájáról” fog beszélni...
Több forrásból is informáltak, hogy a Hitgyülisek imádkoztak , hogy az szdsz bekerüljön a Parlamentbe. Úgy látszik Isten velük van.
Azt hiszem, mindent elmond a szcientológia képviselőiről, hogy egy ilyen publikus ’támadásra’ senki sem reagál. Elég hiteles, ha egy ’jobbító, segítő, támogató közösség’ az ügyvédein keresztül érvel..
Jehova tanúi becsöngettek egyik az albérletbe. Két nő az egyik igazi bombázó, hát haver beengedte őket. Rővid felvezetés után előkaptak a hátitatyóból egy Geforcemx200 videokáryát, majd relytélyes hangon feltették a kérdést: Ön szerint ez mi???

Barátom kissé meghökkenve, megnézte, megmondta: ez egy Geforcemx200 videokárya.

Válasz: nem! Ez egy alaplap!!
Ő: talán mégsem, ez van az én gépemben is.
Válasz: Jó,jó de kik csinálták ezt???
Ő: Taiwaniak, a felirat szerint.
Válasz: Ezt nem emberek csinálták!!
ő: A taiwaniak nem emberek?
Válasz: Nézze milyen bonyolult, ilyet emberek nem képesek maguktól csinálni!!
Ő: Ha a nyáklemezre gondol, olyat már én is csináltam, persze egyszerűbbet.
Válasz: Tehát nem tudna ilyen bonyolult szerkezetet készíteni.
Ő: Nem, nincs meg hozzá a gyáram.
Válasz: Látott már ilyen gyárat?
Ő: Nem.
Válasz: Nem tud ilyet készíteni, nem látta még soha hogyan és kik csinálják, nem furcsa ez??

Itt fulladt röhögésbe a dolog.
Krisnások,

Volt már hogy adtam pénzt nekik mert azt modták ingyenkonyhára gyűjtenek, de 10 éve voltak olyan hírek is, hogy beszipkáznak embereket és nem engedik vissza a családjukhoz stb. Lehet hogy szalidültek, bár kétlem, inkább csak kevesebb pénzt akar a főmufti, bár mindez csak személyes feltételezésem. Ja igen a házunk előtt vitáztam egy emberükkel, és fenyegetőzött meg kötötte az ebet a karóhoz, mert nem akartam elfogadni, hogy disznó leszek köv. életemben.
trev:
Nem hinném, hogy a hitgyüliben aknamunka van a család ellen; én például ismerek olyat, aki ott ismerte meg a későbbi feleségét. Úgy tudom azóta 2 gyerekük is született.
Azért ezek a scigecik durvábbak.
szamarhegy: Elvileg nem is olvashatnak ilyesmit. Időről időre van egy "sec check", ahol az e-méterrel kikérdezik őket, olvastak-e anti-szci anyagokat bárhol. Már az olvasása is bűn, vagyis mehet az "etikai tiszthez", és róhatja le a penitenciát, főleg fizetős tisztítókúra formájában.

Plebejus: az vicces lenne. Pöcs komunisták! Pöcs kommunisták! Most akkor beperel a Munkáspárt?
Volt egy lakásom, ahol az előző tulaj rajta volt a címlistájukon. Nyolc évig, amíg ott laktam, rendületlenül jöttek a nevére a kis reklámanyagok, nagyokat nevettem rajtuk. Szóval nem adják fel könnyen, valószínűleg még a következő lakó is kapja a szemetet.
gattodire 2007.03.21. 13:45:31
:D:D:D
killercsiga 2007.03.21. 13:46:47

"Nem hinném, hogy a hitgyüliben aknamunka van a család ellen; én például ismerek olyat, aki ott ismerte meg a későbbi feleségét. Úgy tudom azóta 2 gyerekük is született."

Azt hiszem a szicentologusoknak sincs ellene kifogasuk, ha valaki a "cegen" belul lel parra es csaladot alapit :)
TWÁ
:)))
Lehet, hogy a pöcsök perelnek be, mert lekommunistáztad őket....
Ja, akkor ne számítsunk arra, hogy megjelenik itt egy szcientológus és megvédi a vállalkozást, pardon, egyházat. Merhogy leeméterezik.
Én kommunista pöcs vagyok, és beperlem Worlukot, mert lemunkáspártozott!
:))
"ilyenek ezek a mai fiúk: nem ők a rosszak, csak a modoruk "
Érdemes a sci kommunikációs/marketing technikát tanulmányozandó elolvasni a remalom.blog.hu utolsó bejegyzésének (Koppenhága 2) Steve által jegyzett commentjét.
Riszpekt! ezkellettez :]
dejavubazz:
sci-knél házasság csak a felettes engedélyével, gyerekvállalás tilos, véletlen terhesség esetén kilépés vagy abortusz
Húúú, most látom a kib. url-t! SZerintem te olvastad a c:c-n a cosmó kib. hirdetői pr-jét:-)))))
gondolom csak viszi a pénzt, pedig lehetne belőle auditálni is. amúgy erről a szabályozásról nem hallottam, vannak szci családba született gyerekek.
Retexis

Ha nem sietnek a tüntetéssel, az orruk előtt zárják be a Lipótmezőt. Pedig úgy néz ki, kuncsaftokból bőven lenne még...
Reterix a link alapján egyértelmű, hogy ők záratták be Lipótmezőt :DDD
sokrétű ez a dolog, azért
attól függ, mennyire ássa bele magát vki a scibe
ha csak kötődik hozzájuk, de nem tagja semmilyen "rendnek", mint pl. a sea org meg a többi, akkor persze lehet a dolog
de a hardcore aktivisták meg a "bentlakásosok"-nál legfeljebb házasság lehet

"Találtam egy szabályt: azt írta az egyik sea-orgból kijött nő (7 éves kora óta volt ott, azért jött ki, mert el akarták vele vetettetni a babáját), hogy rendeletben van lefektetve az, hogy sea-org tag nem folytathat magán jellegű telefonbeszélgetést egy harmadik személy jelenléte nélkül, aki azt felügyeli." - részlet a Rémálom-blogból

persze Tom Cruiséknak is van gyerekük, de nekem a "cég"-ről a "belsőbb tagok" ugrottak be, elnézést ha félreérthető voltam!
Egy biztos: a Xenu meséhez képest a Biblia tudományos értekezés :)

Egyszerűen nem hiszem el, hogy emberek ebben tudnak hinni.
írtuk már itt, hogy nem Xenuval nyitnak.
mondjuk van a bibliában is mindenféle szörnyeteg, angyalok, tüzes szekér, de azt az értelmesebbje illusztrációnak tekinti.
z 2007.03.21. 14:02:48

"sci-knél [...] gyerekvállalás tilos"

Lehet igazad van, fogadjuk el, hogy nem lehet gyerek. Ekkor viszont sajat anyagbol nem no az egyhaz tagsaga.

Am akkor hogy szulethetett meg mondjuk a Cruise gyerek?
Vannak kivetelezettek? (Ezt mar torveny elott lehetne tamadni.)
sziasztok (első)

Dr. Szikinger István alkotmányjogász

Dr. Szikinger István ügyvéd

Dr. Szikinger István a Magyar Szcientológiai Egyház jogi képviselője.

jegyezzük meg jól ezt a nevet!
Ha nekik nem köll gyerek, akkor mifaszér aggódnak a gyerekek egészségéért?
Árpi, nagyon jó a cikk, de tudnod kell, hogy sátán lettél a szemükben.Ha orosz szálon is is futna ez a szenny, már szabályosan félnék a helyedben.Azok tudvalevőleg nem annyira tolerálják a tökös oknyomozó újságírókat.De azért csak így tovább,bár perre szerintem sem mernek menni.Polonium-210 mentes életet,várjuk a további basztatást.Adj nekik, az anyjuk hétszentségit az anyjuknak!:)
Azt fogtam, hogy nem azzal nyitnak, de pont ezt nem fogom, hogy elvileg aki már eljut oda, hogy elmondják neki, valószínűleg nem 30-as IQ-val bír, és beadják neki ezt a baromságot...még Bencsik is sokkal jobb sci-fi regényt írt, ugye
Addigra már nehéz kiszállni. Be kéne előbb vallani, hogy elbasztál éveket és milliókat. Meg vissza kéne találni a normál világba.

Oroszországban nem fekszenek ám jól szci barátaink.
Zsidó, keresztény és szkeptikus tudósok kutatják folymatosan a Bibliában megírt eseményeket a vízözöntől az utolsó vacsoráig, hogy így vagy úgy történhetett-e.
Megnézném ugyanezt a Xenu témákkal :)
Az volt már, hogy a Scikinger István írta az ÉS-ben a sci-védő anyagot?
Z:

koszi, megeloztel a valasszal.

azert irtam _ceget_ mert hat itt tkp gazdasagi ernyoszervezetrol van szo, amit az 'egyhazak' kategoriajaban futtatnak.
Ez nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot képviselők esetében? Ha ilyen erőszakosak?
az hogy ma zsarolni lehet embereket a buziságukkal/betegségükkel/drogozásukkal nem csak a szcientológusok hibája
A szcientológia az egyik legszégyenletesebb vallás a világon. Megrökönyödtem viszont azon h értelemes emberek képesek elhinni azt a sok szart amit a tanaikban állítanak (azt h tom cruise elhiszi nem tartom meglepőnek hisz egy buta senki). Felháborít viszont az a pszichés ráhatás amivel a soraikat bővítendő embereket fognak. A Hit gyülekezete kismiska ehhez képest. Ha valamelyik családtagomat vagy barátomat megtalálnák a szar dumájukkal én a végsőkig elmennék. Amúgy ajánlom a szcientológusok figyelmébe Újpest "proli" részeit, ott toborozzonak :)-sok sikert hozzá!! Tótának meg annyit hogy örülök hogy ennyire keményen kiáll a szar ellen amit ezek terjesztenek..
tudjuk, kicsoda szikinger.

oroszország: ja, hát az ilyen csúnya féldiktatúra, annak minden hátrányával és néhány előnyével.
súlyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent, de erről tud az NBH is, említik az évkönyvükben.
Az meg milyen mar, hogy a magyar szci vezetorol, Fritzlauf Lajosrol egy kepet se talal a gugli?
"Nem hinném, hogy a hitgyüliben aknamunka van a család ellen; én például ismerek olyat, aki ott ismerte meg a későbbi feleségét. Úgy tudom azóta 2 gyerekük is született."

Hiszed vagy sem, én családilag érintett vagyok. A húgom is ott ismerte meg a férjét: KISORSOLTÁK neki (2-3 tag elmesélte neki, hogy álmot küldött az Úr, amelyben őket kettejüket egy csónakban látták, és ez biztosan azt jelenti, amit.). Mert a gyülekezet így látta jónak. KINEVELIK az utánpótlást, vazze, nem pedig csak térítik. Még azt is ők szabják meg, mikor lehet gyereked, és hány lehet. Gondolod, hogy kitaláltam...? Meglepődnél, micsoda szervezet ez.

Valóban? Bele kéne nézni.
Akkor a scis képviselőket nem kéne lemondatni? Vagy az nem demokratikus?
Tóta W. Árpád yesyesyes végrevégrevégre
ütős, durva, kemény, alázos, igazságotmegmondós, telibetalálós, ezt már szeretem hozzászólásos!

Nem lehet és nem is kell szebben értelmesebben fogalmazni. Szemét szar banda az egész úgy ahogy van!

RESPECT!!!
Hát ezut nem bírom szó nélkül. Elolvastam Xenu rövid kis életrajzát. Ez egy vicc, 8 évesen Asimovot olvasva azt hittem én is tudnék ilyen sci-fiket írni, és tessék valaki eelopta az akkori ötletemet. Aki ezt írta az vagy 6-8 éves vagy amerika középső részén él. Amúgy átgondoltam és rájöttem h ha valakinek ez kell hát legyen. Lépjen be és dolgozzon ingyé ezeknek a faszoknak. Aki ezeket elhiszi az megérdemli.
Kevés szó esett a szcientológia üzleti életre vonatkozó dolgairól.

Több olyan partnerem van, aki a szci "Technológia" alapján építette fel cégét.

Ezek általában jól működő cégek, ezért jómagam is részt vettem egy-két üzleti képzésen, hátha tanulok valamit, ami hasznos lehet. Tanultam.

A szci cégek sikere arra épül, hogy a leendő munkatársakkal belépéskor kitöltetnek egy oxford-tesztet, és eleve csak azokat veszik fel, akiket lelkileg zsarolni tudnak.

Képesség nem számít, tudás nem számít. ha az életéről van szó, bármilyen munkát megcsinál megalázó fizetésért.

Így azért könnyebb, nem?

A könnyen jött üzleti sikerek után pedig egyre nehezebb elhinni, hogy ebben a Xenu mesére alapozott "vallásban" van valami bibi.

Félelmetes, hogy Mo-n bejegyezhetnek egy ilyen szektát egyházként.
gepard: nem. aki ezt írta, az súlyos beteg volt, és pszichoaktív gyógyszereken élt.
Nekem is kisorsolhatnának valami 100-as mellbőségű nőt,de mondjuk azért nem feleségnek , akkor belépek.:DDD
Van egy ötletem. Lépjen be minden w.blog olvasó a szcientológia egyházba és bomlasszunk belűlről!
a jehovistákban, szcíkben és a többi "egyházban" van egy közös pont
az, hogy mind így kezdik a mondandójukat:

"AHOGY A KÖZEL-KELETI VÁLSÁG ELMÉLYÜL, és a terrorizmus elleni háború, valamint különböző botrányok uralják a híreket; ahogy az újságok és a televízió a legfrissebb, veszteségről, kudarcról, halálról és rombolásról szóló rossz hírekkel bombáz, esetleg azt gondolhatod: ez egyre csak rosszabb és rosszabb lesz. Meg tudjuk vajon menteni az emberi fajt önmagától?"

aki ennek bedől vagy legalábbis komolyan elgondolkodik rajta, már bizonyította a saját szűklátókörűségét

talán iskolában kéne tanítani, hogy a világ dolgait nagyobb áttekintéssel figyeljük (háború volt, van, és lesz is - mi itt voltunk, itt vagyunk, itt leszünk), mint ahogy a a véleményeket, álláspontokat se egy oldalról nézzük már, hanem próbáljuk megérteni a másikat is

egyesek képtelenek gondolkodni, azabaj

Az tényleg fura, hogy semmi harcos egyházvédőkommentelő sincs. Vagy netezni sem lehet nekik?
Őrnagy Őrnagy: ők csendben figyelnek minket és most elemzik h mi legyen a válszlépésük. Amúgy meg ellenséggel nem lehet kommunikálni
Gepard. Ahogy fennt említették, igazából nem sokat számít, hogy mennyire gagyi az alaptörténet. Mivel mire azt a szádba teszik, már annyi évet pénzt és energiát feccöltél bele, és hogy meggyőzd az ismerőseidet, hogy ez egy nagyszerű dolog, hogy inkább ugranál a Dunába semmint hogy mindezek után előállj azzal, hogy upszi, bocsika, szimplán megettem egy esti mesét. Erre reagál az emberi psziché azzal, hogy mivel én magam nem tartom ennyire hülyének (mert ugye ennyire hülye ember nincs is), így csak nagyszerű dolognak kell ennek lennie.
Esetleg, ha valaki tud az Alpok mélyén meghúzódó titkos szektát, amely a tagságért cserébe ingyen szállást és síbérletet ad, hát én abba beszállnék.Fizetni nem tudnék(akarnék-nák),viszont terjeszteném a tanokat ezerrel, bármit jelentsen is az.
Magyarok vagyunk, csak átbasszuk az e-metert!
"AHOGY A KÖZEL-KELETI VÁLSÁG ELMÉLYÜL..."

Engem pl. a savas eső problémájával találtak meg. :-D
De én úgy tudom, hogy hazugságvizsgálója csak az a ügyészségnek lehet nálunk.
meg sok zseton köll hozzá, hogy belülről bomlassz, mer zseton nélkül jobbára kívül vagy csak.
Hanami: viszont nem létező célok nélkül nincs egyház. Tehát ha én azt mondom h csináld ezt meg azt te se teszed meg ok nélkül. Amúgy nem hiszem hogy a gleccserek védelme miatt bárki belépne hisz arra ott van a greenpeace
Őrnagy őrnagy: a tanfolyamon, ahol voltam, ott volt az asztalon
Bocs, nem olvastam végig a hozzászólásokat, csak odáig, ahol valaki azt említi, hogy a Hit gyüli nem ilyen durva. De nem ám! Egy tanárunk 10 osztálytársamat szervezte be. Egyről tudom, hogy még mindig jár gyülibe. Nagyon durva volt. Tönkrement családok, zombivá vált barátok. És ne gondolja senki, hogy a befolyásolható lúzer gyerek jár még mindig. Nem, az osztály nagyszájúja, a beszólóember, akinek rettentő jó humora volt.
Ugyanezek a motívumok kísérik végig, mint a scientológiát. Ha a szülők ellenzik, hát ki lesznek kiáltva a stánánnak.
TWÁ!
Ha érdekel rákérdezek ex-gyülis ismerősnél, hogy hajlandó-e beszélni róla.
Őrnagy Őrnagy:

a scis képviselőket nem lehetne lemondatni, legalábbis ez alapján, mert szabad vallásgyakrolás van

olyat neked nem sorsolnak ki, az a lelki vezetőd felesége :)

nincsenek egyházvédő kommentek mert aki ezt elhiszi, az már ide se kattint, mert eldöntötte magában hogy hülyeség és tévedésben élünk, szóval felesleges

nem igazi hazugságvizsgáló, barkács


Őrnagy
Azzal védték ki ezt, hogy az e-meter csak egy életfunkciót mér, ezért nem POLIgráf.
nem tudom eldönteni, mi a nagyobb ökörség:

a.) azzal vetíteni, hogy valami ácsot meglincseltek a bunkó digók, de harmadnapra feltámadott és a mennyekbe ment
b.) azt hazudni, hogy itt jártak az ufók és a pszichiáterek nemzetségének adták a bunkómágnest, khm, lélekfogót, majd felsugároztatták magukat Scottyval.
c.) azzal próbálkozni, hogy az úr egy vésnök, egy gravírozó mester, hobbiként kőtáblákkal pöszmörög, majd odaajándékozza az első, egyiptomból szalajtott rabszolgának.

oda akarok kilyukadni, hogy a szcientológiai egyház valós társadalmi igényt elégít ki.

azok a szerencsétlen pondrók, akiket bepaliznak, nélkülük is megtalálják azt a módot, ahogyan egyéniségüket lárványosan megsemmisíthetik, minden egyház, a szcientológiai is, sikertelen azoknál, akiknek nem fogékonyak az ilyen szar dumákra. nem ide tartozik, de a homoszexuálisok is kénytelenek néha azzal védekezni a megveszekedett homofóbokkal szemben, hogy senki nem lett még rábeszélésre, észérvek hatására buzi.

itt is valami ilyenről van szó, ha nem a szcientológia fogja meg ezeket, akkor más egyház, esetleg rácsúsznak a hernyóra, vagy mit tudom én.

az egyház nélkül meg szegényebbek is lennénk ezzel a nagyon fancy kis mesével, hogy úr az űrből. szerintem delikát.

a hivatkozott blog egyébként teljesen feleslegesen, gombosedinás tempóban fetisizálja az IQ-t, pedig jól tudjuk, hogy a magas intelligenciához elegendő gyorsan vágni azt, hogy mennyi 343 köbgyöke, vagy hogy csíkos vagy pöttyös kocka következik. nagyon magas hányadossal is lehehet valaki rémesen ostoba, nyilván mindenki tud rá példát.

egyszóval nem értem, pontosan mi a bajotok a szcientológiai egyházzal, vagyis ha megnézem a külnbözőségeket, akkor érteni vélem: az a bajotok, hogy kapzsiak? hogy rögtön az egész vagyona meg az egész élete kell a baleknak?

szerintem akasszuk fel elébb gyurcsányt.
Hát Gepard... Egy jó kis marketing... és kit érdekel maga a termék? :D
Amúgy meg ne becsüld le manipuláció erejét.
Adó 1% Magyarországi Szcientológia Egyház - Technikai szám: 0114

kíváncsi lennék, mennyit kapnak évente

Volt a múltkoriban egy illető, aki beírt egypár dolgot, saját tapasztalatiról, hívőként. Még elég alacsony szinten állt, amennyire kiderült, de hihetetlen érdekes volt. Kommentek vége felé. Gondolom ment utána auditra, vagy mi (büntire de ők másképp hívják).

Szikinger? Hát egy "pöcs" kifejezés miatt nem fog perelni, xenu miatt se (ha előkerül annyit mondanak, hogy aki nem akarja nem hisz benne), a sci egyházban mindenki annyit hisz el amennyit akar.
Ahmet 2007.03.21. 14:52:35

már ezt mgírták egyszer: Fesz van! címmel :)
Ahmet 2007.03.21. 14:52:35

már ezt mgírták egyszer: Fesz van címmel :)

mek.oszk.hu/03200/03271/

ok moshi, de az hogy fenyegetnek meg beletúrkálnak mások magánéletébe egy kicsit aggályos nem?
Amúgy azt az egyet nem értem, hogy Tom Cruse csak reklámarc vagy hithű szcientológus. Hisz elég jól elvan nem hinném hogy Koppenhágában takarít most, van gyereke meg minden. Vagy ha gazdag vagy mindent lehet? hmm..
a mostanit nem tduom, de ezt találtam:

25.
0114
MAGYARORSZÁGI SZCIENTOLÓGIA EGYHÁZ
4 154 000
880
Moshi, nagyon jó amiket feszegetsz.

Eredetileg én is akartam erről pár sort írni. Csak én úgy gondoltam, nem ez a megfelelő hely és idő erre, nekem a tomcruiseegyház semennyire se szívemcsücske. Érveljen inkább most az, akinek jobban.
Gyerekek, én szcientológus vagyok, voltam Sea Orgban is jópár évig, vezető posztokon is, láttam rengeteg mindent belülről, de élek és virulok most is, immár a civil életben kisvállalkozóként. Hasznomra vált, mint ahogy amit a Szcientológiában tanultam. Jobb ember lettem. Eleinte én is pontosan olyan elvakultan utáltam a Szcientológiát mint ti, aztán Szcientológus lettem. Méghozzá onnan indult, hogy nem értettem, hogy miért nincs börtönben az Egyház minden vezetője, ha igaz, amit írnak róla az újságok etc. Fogtam magam és utánajártam, bementem egy Dianetika központba. Ott nem azt tapasztaltam, amit olvastam, hanem valódi segítő szándékot és kézzelfogható segítséget kaptam. Elvégeztem egy 5,000 forintos tanfolyamot (1995-ben), de 5,000,000-et is megért volna, mert rájöttem egy csomó mindenre. Mindegy, úgyis köpködés lesz, de csak becsületből kiálltam az mellett, ami segített nekem. Bűnözőket elvből sem támogatnék - én jól ismerem az Egyház belső működését, és nincs benne semmi köztörvényes vagy ártalmas. Saját szememmel láttam, így nem tud senki meggyőzni az ellenkezőjéről. Miután láttam valakit, akinek elmúlt az asztmája egy életre az auditálás hatására, nem tudtak érdekelni az Szcn ellenes vélemények. Nem állítok olyat, hogy az egyház tökéletes és a munkatársai közül senki nem követ el hibákat (láttam ilyeneket is), de az előnyök és hátrányok arányában nálam még mindig a Szcn egyház vezet toronymagasan.
On the day when we can fully trust each other, there will be peace on Earth. -L.Ron Hubbard
"oda akarok kilyukadni, hogy a szcientológiai egyház valós társadalmi igényt elégít ki."

Mindegyik ezt csinálja. Társadalmi igény tényleg van. De verseny is van, ezért nem elég megfogni, meg is kell tartani a híveket.

"senki nem lett még rábeszélésre, észérvek hatására buzi. "

Ismerek olyat, aki de.

"jól tudjuk, hogy a magas intelligenciához elegendő gyorsan vágni azt, hogy mennyi 343 köbgyöke, vagy hogy csíkos vagy pöttyös kocka következik."

Az autizmus jelensége nem ezt mutatja.

"az a bajotok, hogy kapzsiak? hogy rögtön az egész vagyona meg az egész élete kell a baleknak?"

Például.
moshi:
magyarázzam? ha keresztény vagy, zsidó vagy, muszlim vagy, buddhista vagy, akkor elmész egy istentiszteletre (vagy ahogy hívják ott és akkor), és ha tetszik, maradsz, ha nem, mész
nem nyúlnak a zsebedbe, nem kérik, hogy akkor most szakítsd meg a kapcsolatot a családoddal, hanem inkább arra bátorítanak, hogy foglalkozz többet a családoddal és a barátaiddal, sőt, az elesettekkel és a nyomorultakkal

erre most így nem várok ellenérveket, hogy "nagybáttyámkatolikusdezsugoripsraszt meg megégettékacsillagászokat" mert a tanítások így szólnak, ha legtöbbször csak elméletben is, hülye emberek meg vannak, mindenféle vallásúak

ahogy bélyeggyűjtők, alfa-romeo klubosok meg hobbimilitaristák - ha nekik jó, csinálják, nem teszik tönkre a saját és mások életét

gyurcsányt ne akasszuk, rakjuk föl valami vonatra és integessünk, ahogy illik

"senki nem lett még rábeszélésre, észérvek hatására buzi. "

Ismerek olyat, aki de.

Nehogymá valakinek ész érvek hatásra felálljon egy férfiseggre, ezt nem hiszem el.
"Saját szememmel láttam, így nem tud senki meggyőzni az ellenkezőjéről."

Fordítsuk ezt meg. Én nem láttam pl. a holokausztot. Tehát a holokauszt nem létezett.
Hogy mondhatsz olyat, hogy személyes tapasztalat alapján objektív véleményed van az EGÉSZ egyház működéséről?
Minority report - hú de jó, hogy benéztél. Ha ismered az egyház működését, miért van az, hogy le akarják vetetni Árpád előző cikiző írását? Vgayis nem is ez érdekel elsősorban, írj inkább arról, milyen az élet a sea orgban.
Megjött az első!!Tessék csak, tessék!Fáradjon beljebb!("5 mio-t is megért volna")LOL
Őrnagy: "itt van tízezer forint"
Mindig vannak, akiknek működik. Kiállnak, mosolyognak, és hallelujáznak: Scientology works! Hiszen nicsak Tom Cruise-t, egy boldog, sikeres ember, és még eszénél is van.

Vannak ilyen user testimony-k a kereszténység meg a boszorkánykodás mellett is. Ettől még a dolog magva lehet hülyeség, a szervezet pedig lehet bűnöző.
"Nehogymá valakinek ész érvek hatásra felálljon egy férfiseggre, ezt nem hiszem el."

A homoszexualitásnak igenis van tanult jellege. Bizonyos mértékig a heteroszexualitásnak is, ám ez adaptív. A normáknak esetenként van olyan erejük, hogy az ember ilyen késztetéseit elfojtsa. Amióta viszont létezik olyan, hogy meleg büszkeség, identitászavar (nem feltétlenül nemi) és akár divat eredetű csoportnormák megteszik a hatásukat.
Minority report most vagy provokator, vagy pedig szokasos propaganda, mint Steve neven a remalomblogban. Mindenesetre elolvasott egy szci-ellenes irast, azt hiszem, jelenteni kene a fentebb belinkelt feljelentorendszeren keresztul, nem? :)
A kommenizmus is jó volt pl egy pápai szegény proligyereknek, valószínűleg kapitalizmusban nem nagyon lett volna belőle senki.
Minority Report - micsoda találó nick...

Engem az érdekelne, hogy miért múlt időt használsz: "voltam Sea Orgban is jópár évig".

Onnan nem igazán szoktak kilépni, úgy tudom.
Minority Reportot elengedték akkor nem is olyan rossz hely az. Mindjárt kiderül hogy tulajdonképpen jó is hisz az ott töltött idő alatt megtanúlt 6 idegen nyelvet és még hülye gyerekekre se kellett vigyáznia.
Szerintem a buziság a fogmazáskor eldől, miként az is hogy valami egyház híve lesz-e az illető. Gének.
mondjuk ahhoz képest, hogy a középkorban az egyház külön hatalmi ág volt és külön adót szedett, korlátozta az államok autonómiáját, szerintem kutyafasza, amiről beszélünk.

ha meg arra gondolok, hogy aki a katolikusoknál ma csap fel szerzetesnek, az is elveszít szinte minden kapcsolatot a családjával - igaz, nem fenyegetés hatására, mert ebben a kultúrkörben egyfajta dicsőség papot és szerzetest termelni a családban -, akkor sem látok nagy különbséget.
"pontosan olyan elvakultan utáltam a Szcientológiát mint ti"

bocs de én nem elvakultan utálom, csak simán utálom mint a többit is
elvakult gyűlölőből lesz az elvakult fanatista
Azért a rémálom blog "fiatal egyetemista" hőse sem lehet semmi. A leírás szerint kb félóránként, egy-egy 10-20 perces beszélgetés után (szcientologiásokkal, mamával, barátnővel stb...) homlokegyenest mást gondol a dolgokról, utazni akar vagy nem, szerződni akar vagy nem...
Hipnotizálták, vagy mi???? Aki ennyi idősen ilyen szinten befolyásolható (mondom egy napon belül vagy 70szer gondolja meg magát, egyértelműen felfogott jelek ellenére!!) az szerintem veszélyes egyén. Önmagára és a társadalomra nézve is. (pl. szavazati jog!)

Mindez nem von le semmit abból hogy a szcientológia egy f*s, bűnöző társaság!! ;)
Ismerek pár apácát, az Asszony kollégái, és hétvégn hazajárnak a családjukhoz.
de béláim, az, hogy van tanult jellege, még nem jelenti azt, hogy valaha, bárki összeroppant a hosszas, kitartó érvelés nyomasztó terhe alatt és homokos lett.
Re: trev 2007.03.21. 15:12:06

Trev drága, nagyon sokan kutatnak és kutattak ilyen dolgokban.
A homoszexualitásban kb annyi a tanult dolog, mint a heteroszexualitásban.
Van, aki homoszexuális környezetben nő fel, és heteró lesz, és van, aki pont fordítva (kevés meleg születik meleg családba :-) ).
Az, hogy a saját nemhez való szabad vonzódást a meleg büszkeség napjától kezded, bocs, de hülyeség.
A keresztény egyház előtt nem volt bűn, ha valaki meleg volt. Most, kvázi a keresztény egyház mindent elnyomó dominanciája után, nos, most sem bűn már.
Szóval csak durván 2000 évig volt a kényszer, hogy elnyomják, de amit elnyomsz, az nem szűnik meg (sőt...).
(oké, az ószövetségben is ott volt Szodoma kénköves elpusztítása sóbálvánnyal, de a judaizmus akkoriban még annyira se volt világvallás, mint most, a keresztény egyház fénykorában elért befolyásával meg soha nem is vetekedhetett)

Aki meg divatból meleg, az majd abbahagyja, mint az is, aki "a társadalmi normák nyomására" heteró :-).
Szerintem ezt így kell ezeknek odarakni!
Gratulálok!
Egyébként szerintem valami gond van a neveléssel, oktatással.., vagy nem tudom mivel, de furcsa, hogy némely emberek elhisznek minden faszságot amit eléjük raknak.
Kivételesen igaza lehet TWÁ-nak. A szcientológia egyház nem csupán csalás, de kiválóan szervezett gazdasági maffia. Labilis lelkületű emberek, valamint családjuk, rokonaik csapdája, kifosztója - Európa legtöbb országában szekta, de nem egyházként elismert "terror-szervezet".
Németországban a gyilkosságoktól a gazdasági bűncselekményekig már számos per indult ellenük az elmúlt 25 évben.
Agymosoda a javából ! Ha már minden anyagi javad elvették dolgozhatsz nekik ingyért... Könyvtárra való irodalom jelent meg a szcientológia nevű gengszter bandáról.
ja, hát rendje válogatja, én is találkoztam olyanokkal, akik polgári állásban éltek, kis csoportokban, rendes lakásokban, mint bárki más. de ez a ritkább. a másik végen meg az olyanok vannak, mint mondjuk a pálosok.
"A szcientológia egyház nem csupán csalás, de kiválóan szervezett gazdasági maffia."

Veletlenul sem fogom a partjukat, nagyon is antipatikusak, de ettol meg az ilyen hozzaszolasokat illene alatamasztani nem?;)
Cloud 2007.03.21. 15:19:10

na ja, olvasva nekem is ez jutott eszembe: a srác totálisan labilis.

moshi: annyia voltak azok katolikusok, mint amennyire Sztálin lelkes kommunista

mindennek a nevében lehet hatalmaskodni

ismerek szerzeteseket...van anyjuk, apjuk, testvérük, tartja velük a kapcsolatot, ha akar, telefonál, ha akarja, meglátogatja őket és általában szabadon mászkálni is látom őket, arra amerre épp dolguk van


A hitgyüli is elég furcsa szerveződés!
Lehet, hogy nem jól tudom de ők talán még egyházként állami támogatást is kapnak!
Pascal - ha rólad írnák egy látogatott weboldalon, hogy csaló vagy, gondolom, te írnál dícsérő leveleket. Önvédelem csak.

Amúgy röhej, de az ilyen cikket amikor megjelentek, mindig bejött egy csomó érdeklődő.... Azt mondták, hogy amit ennyire támadnak, az csak jó lehet.

Aranyos a Tóta, hogy mindenkinek joga van tudni, hogy csaló a Szcientológia. Viszont interjút még nem láttam az indexen az egyházból senkivel, tehát gyaníthatóan a másik oldalnak nincs joga érdemben reagálni...

A Sea Orban kemény az élet, hatalmas elvárások, embert próbáló feladatok, sokmindent kell egyszerre és tökéletesen csinálni. Kb. mint egy nagy multi felső vezetésében. A fizetség jelképes, viszont lehetett ingyen tanulni és auditálni. Engem az fogott meg, hogy végre valami értelmes dolgot csinálhatok. Sokat kellett dolgozni, minimális szabadidővel, de ezt már tudtam az elején, hogy így lesz, nem lepett meg. Még mindig azt tartom életem legszebb időszakának. Voltak nehéz pillanatok is, nem is kevés, (amikor hibáztam és szembesülni kellett a következményekkel :) ), de mindent összevéve jó volt. A társaság és hangulat sokkal jobb volt, mint bármelyik azt megelőző munkahelyemen.
Még mindig azt tartom életem legszebb időszakának...
Hát ha nem tiltottak ki vissza is lehet menni
Az igazi nagy szerencse az az, hogy Philip K.Dick sosem akart egyházat gründolni.
Az lett volna az igazi.
Ő ugyancsak nem volt százas (mint ahogy Hubbard sem), de ő legalább tudott írni, ami Hubbardról olyannyira nem mondható el.
Árpi, Lehetséges Bajforrás vagy, ezért nem állnak veled szóba.

Egyébként ne fogadj el ezután cukrot hazafelé a kapuban idegenektől ;-)
Az itteni kommentezőket megkérdezném, hogy mennyire kikristályosodott a véleményük a szientológusokról?
olvasva a blogot egy különös pszichés állapotot vélek felismerni: AZ ELLENSÉG. Márpedig senki nem tud itt semmit, csak TWÁ-ra és különféle mendemondákra alapozva hőbörög a nép.

A zsidók örülhetnek - most a szientológusokon van a sor. :))
Sztem mindenki csinal amit akar. Torvenyes kereteken belul. Ha vki arra veri hogy belep, akkor tegye, ahogy neki az jolesik.

A kesobbiekben ha nem akar tovabb maradni, akkor eljohessen onnan.

Hmm. Liberalis lennek a kerdesben?:)

Kene merlegelnetek az egyen szabadsagat is sracok. Nekik meg a tagjaiket.

Minority Report: mindenem az érdemi párbeszéd. Állítsatok össze egy választ, közölni fogom. terjedelemben kb ennyi, kicsit lehet több. Mindenekelőtt Xenu érdekel. Kérdezz utána. Ja és a disconnection is izgalmas. Meg a fair game.

természetesen én továbbra is úgy gondolom, hogy ez egy csalás, és ennek a véleményemnek hangot is adhatok, mint ahogy elmondhatnám azt is, ha tökjónak találnám. Szabadság.
"Labilis lelkületű emberek, valamint családjuk, rokonaik csapdája, kifosztója"
Na ne hogy ezzel van itt a baj. Kurvasokan élnek ebből(lízing/áru/törlesztőhitel).
Egyébként a Sea Orgból el lehet jönni, ha valaki el akar menni. Nekem speciel egy szitu miatt ott kellett hagyni, ezt máig sajnálom, dehát ez van.

Amúgy nem vagyok se bérnick, se provokátor. Más a véleményem, mint a többségnek itt, ennyi. Egyébként ma regisztráltam, csak emiatt a cikk miatt, mert az agyam rögtön lelökte a szíjat ((c) Hofi), amikor megláttam. Szoktam olvasgatni a Tóta W. írásait, általában tetszenek, kivéve a Szcn témásak.

Ha lehet köpködni, lehet védeni is!

Minority Report - ha rólam írnak baromságokat le se szarom. Pont az a feltűnő, hogy a szci egyház hihetetlen szorgalommal és kitartással megy neki az ilyennek.

Rajtatok kívül egyvalaki gondolta itt Árpádot beperelni, de pont a papok dumálták le erről. Azok a papok, akiknek Árpád többször is beszólt. Nyilván morcosak, nem kicsit. De per mégse.

Másrészt, talán erre is tudsz válaszolni, szerinted kell ennyi pénz az egyház fenntartására? Költségekre? Mivel névleges pénzért dolgoztál, gondolom mások is, miért kér híveitől többet, lényegesen, mint más? És kapsz-e elszámolást, ha kérsz, mondjuk a magyar szervezettől?

Egyrészt ott a pénz, nem is kevés. Ha meg valaki kétségeit fogalmazza meg, egy bloglapon durr nekimenni. A kettő együtt ad okot némi fenntartásra, nem?

Konkrétan mi volt a munkád?
RE: trev 2007.03.21. 15:04:00

""jól tudjuk, hogy a magas intelligenciához elegendő gyorsan vágni azt, hogy mennyi 343 köbgyöke, vagy hogy csíkos vagy pöttyös kocka következik."

Az autizmus jelensége nem ezt mutatja."
(baszki, már megint veled kötődök - lehet felülről-lefelé kéne olvasnom a kommenteket, nem fordítva? :-) )

Az IQ: az intelligencia hányados mérésére ugyi teszteket használnak. Egy teszt azt méri, hogy azt az adott tesztet, vagy szigorúan azt a fajta tesztet azokhoz képest, akik eddig kitöltötték, te mennyivel jobban/rosszabbul töltötted ki. Pont.
Az intelligenciádról, vagy az eszedről, arról, hogy most jobb ember vagy-e, képes vagy-e boldogulni az életben a világon semmit sem árul el.
Azért szeretik, mert mér valamit, számokkal, és a szám az egzakt. A Józsi az 116, a Lajos meg 121. Abdul megbukott, de ha Abdul állítja össze a tesztet, akkor meg az derül ki, hogy Józsi meg Lajos síkhülyék.
Plusz: minél többször töltesz ki egy adot teszt tipust vagy feladat tipust, az annál jobban fog menni, tehát magasabb lesz az IQ-d, pedig lehet, hogy közben épp hülyébb lettél, mert efelejtettél ezt-azt, vagy más képességeid csökkentek.

Az autisták úgy tudom, hogy sérültek, és pont azért, mert egyik-másik agyi idegpája vagy funkció nem működik rendesen, a maradékra több processzoridő jut, és teljesen valószínűtlen idegpályák is kialakulhatnak, ami egy átlagosan egészséges agyú emberben nem.
Így van az, hogy megmondja fejből, mennyi a Pí köbgyöke, nem tudja bekötni a cipőjét (és nem is érdekli különösebben).
Az agya kompenzál. Ugyanúgy, mint a zseniké (matematikus vagy zeneszerző, itt most ugyanaz), csak itt olyan mértékű a torzulás, hogy a természetben nem maradna életben. Mondjuk egy zseni se feltétlenül :-).
hát igen, mert a papoknak keményen a fejükbe lett verve pár száz év alatt, hogy van és lehet ellenvélemény. ezeknek még nem.

az a legkevesebb, hogy engem baszogatni próbálnak. perelték ezek a google-t, hogy vegyék ki a keresőből a xenu.net-et, meg akit csak érnek. nagyon félnek attól, hogy a nyáj más infókkal találkozik.
Ne haragudj Minority Report, de a szcientológiáról nem lehet nem rosszat írni. Xenu? Thetánok? Meg - a legrosszabb - Tom Cruise? Ejj.
(Senki nem vonja kétségbe persze a jogodat a védelmükre. Azért szerelkezz fel pár hatásos érvvel.)
Amúgy én nem hallok soha híreket a szcientológia karitatív munkájáról. Hol vannak ők ha jön a cunami, a többi egyház legalább csinál valamit de ezek? Tulajdonképpen mér jó ez a vallás? Belépsz és a végén elmesélik xenu a nagy csillagharcos vicces sztoriját? Nem értem...
elhiszem nektek, hogy bűnözők, csalók és a lelkileg vagy agyilag gyenge egyedeket még jobban kicsavarják.
Az ismert és okosnak hitt emberkék valószínűleg jó dolgukban léptek be vagy csak simán elhagyták a gyógyszerüket.
De:
ennek a sok baromságnak meg volt itten ágyazva már nagyon régóta. úgy is mondhatnám, hogy tovább variálták az "úgysem tudja senki hogy kezdődött, ezért bármit kitalálhatok" című történetet.
ádám és éva? akkor inkább harcosok!
nem akarok az évezredes vallásokba belekötni, mert ott is van pár milliárd hívő és tisztelem mindet, ha nem elvakult és nem akar megölni.
mindenki azt csinál és azt hisz, amit akar, ha az a többségnek nem árt.
nemtom a szcien mennyit árt (nekem semmit, mert leszarom.hu)
tehát ha most alakulna egy új szekta, akik szerint úgy kezdődött, hogy a törpök fellázadtak és felrobbantották a halálcsillagot, majd megalapozták az új életet, akkor nyílván mindenki röhögne.
hehehe, de nagy marhák
viszont simán tehetik és mondhatják, hogy a keresztények sztorija se hihetőbb.
öreganyám ágya felett a szűz mária, akit simán teherbe ejtett valaki, mert józsef balfasz volt, mesélt nekem az égő bokorról ami beszél, na és a ketté választott tenger a csúcs.
ok, köcsög ez az szcien egyház, eltúlozták a dolgot, túl messzire mentek gecik és pénzéhesek, rendben van.
de a többi is csak a hívek pénzéből él, csak egy kicsit finomabbak a módszerek, álszentebben húznak le. és az ősmese se hihetőbb.
Árpád! Ez most nagyon jó lett!


Látom neked is megütötte a füledet a Lipót bezárásának "összesküvéselméletes" változata. Erre mondja az egyszeri ember, hogy "bazmeg ez még akár igaz is lehet". Én, ha te volnék utánamennék a témának!!! Hátha.


.
.
.
.
Minority Report 2007.03.21. 15:01:07!
Ez kurva gyenge próbálkozás volt!
Tóta - kösz a választ, megtisztelő a figyelem. (Tényleg az, ne gúnyos felhanggal értsd.) Hivatalosan nem válaszolhatok az egyház nevében, mert már semmiféle pozícióm nincs (szimpla hívő vagyok csak), nem is nagyon vagyok kapcsolatban az illetékesekkel. De magánemberként tudok írni pár sort ezekről.

A véleményedhez jogod van és a közléséhez is, ebben egyetértek veled.
Írjál nekünk Minority Report! De tényleg! Engem érdekelne egy csomó dolog, zúdítsd ránk. Szeretnék egyet kérdezni: Te elhiszed hogy Xenu létezik meg minden?
Amúgy meg parasztok vagyunk hisz nem is kérdezünk Minority-tól csak szapuljuk a hitét.
engem az egyház xenuval kapcsolatos hivatalos álláspontya érdekel elsősorban. az, h figyi, én ott voltam, és működik, az nem.

érdekel továbbá a fentebb említett praktikák - fair game, disconnection, operation ezmegaz - magyarázata.

A scientology.org 0 találatot ad xenura.
helyesbítek. egy sea org útleírás, az érdekel. de azt tudod, ugye, hogy neked most menned kell az etikára?
"Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.03.21. 15:42:16
hát igen, mert a papoknak keményen a fejükbe lett verve pár száz év alatt, hogy van és lehet ellenvélemény."

Akkor a hype a Da Vinci kód körül a fizetett hirdetés volt? :-)
Meg az USA középső államai se arról híresek, hogy papjaik toleránsak, rugalmasak és racionálisak...
De nem kell messze menni: a gimnáziumot, ahova jártam, menet közben visszakapta az egyház (a katolikusabb fajta) kárpótlásként, merthogy régen az övék volt. A transzfer után kiállt az új igazgató, és közölte, hogy ennek a gmináziumnak többé nem az a célja, hogy felkészítsen a továbbtanulásra (mint az egyébként lenne, mer ugye szakmát nem ad, mint a szakközép, tehát muszály továbbtanulnod, mer egy érettségivel éhenhalni lehet csak), hanem az, hogy keresztény embereket neveljen. Magyarország, 1995.
És még ma is ugyanaz az igazgató, és ugyanez a deklarált célkitűzés. (kötelező hittan, kötelező mise, nem szabad semmise)

Mondjuk az élelmesebbje megkérdezte az apát urat, hogy neki akkor milyen hittanra kéne járnia, ha egyszer ateista? - Hát amire meg vagy keresztelve, fiam! - De én nem vagyok! - Ja, akkor reformátusra! - itt estem le a székről :-)
Biztassuk Őt Árpi! Amúgy meg lehet hogy nem is mesélhet erről. Mert ha elárulja akkor meg minek kell végigszopni a hét szűk esztendőt hogy megtudd a nagy csodát :(
Engem az e-méter jelentősége, indokoltsága is érdekelne. Meg egyáltalán, hogyan lehet vallás az, aminek jogvédettek a szent írásai?
Jó lenne, ha egy oldalon összegyüjtve lehetne olvasni erről az izéről.

Azokat a cégeket kiemelten, amelyek kapcsolatban vannak vele. Az utcai "térítőket" mindenki le tudja szerelni, de ha már dolgozol valahol, hiteleid vannak amit fizetni kell, nem olyan könnyű élből otthagyni a céget, ha kiderül.

Főleg, ha amúgy sem tudsz róla sokat.

Gondolom jogilag nem egyszerű, de csak megoldható valahogy.

Tehát "veszélyes munkahelyek" listát valahová!!
Minority Report!

Elmondod nekünk, hogy mennyibe került/krül Neked ez a vallás? Kíváncsi vagyok a véleményedre, ha ebben a vallásban minden olyan szuper, akkor miért az terjedt el róla, hogy egy agymosás, csalás, stb? Vagy ott tartasz még Te is, hogy nem mered magadnak bevallani azt, hogy évekig hülye voltál, sokat buktál anyagilag, emberileg? Hányan gazdagodtak meg, a Te hiteden? Tényleg elhiszed Xenut?
Komolyan kérdezem, semmi irónia nincs benne.
Tiko 15:25:33

"Alátámasztani" általában megroggyant bauxitbeton épületeket szokás, tényeket ismerni kell. Olvass/nézz német, angol nyelvű mérvadó médiát.

Tény: 20évet éltem Németországban, ahol szülők ezrei és tízezrei könyörögtek a kamera előtt, hogy adja vissza gyereküket a szcientológia maffia. ((( számtalan példát kereshetsz a neten !)))

Megalapozott/alátámasztott: a MESTER, Hubard apó, ha ködösítve is, de könyveiben leírja a gazdasági (egyben politikai) hatalomra való törekvést.

Az agymosásos függőség = fasizmus (?)

A szcientológia a maga módján -,s nem is eredménytelenül :((
Szerintem még csak nem is sikerült durvára. Majdnem a mi cégünket is bevitték az erdőbe, ők: www.aec.hu/
A 200 kérdéses kamu tesztet ki is töltöttük, de aztán elkezdett érdekelni a dolog, és azt derítettem ki, hogy a cégnél én vagyok az "Elnyomó Személy és Lehetséges Bajforrás". :) Riadó fújása után a fenti konzulting cég elhajtódott a retkes faszba.

Mindig lesznek agymosható emberek. Most mindenki saját maga választhatja meg, melyik agymosási teknikát szereti jobban. Van, aki a cientológiát, van, aki a higgyülit, van, aki a demokráciát.
Addig két hozzászólásom tűnt el az éterben. Valamit rosszul csinálok, vagy elvitték az ufok?
Minority Report, igaz, hogy az oktatásért 1.000.000.000 évet kell aláírni? 999.999.999 év után még ugyanúgy a teljes összeget kell visszafizetni, ha kilép valaki?
Pénzügyek - láttam minden pénzügyet. Nem baromságokra ment el. Bérleti díjak (többezer négyzetméter, ebből elég nagy rész a körúton), rezsi, TB + járulékok a nem kevés számú munkatárs után, magazinok, belső kiadványok stb.. A bevétel működésre ment el főleg, meg természetesen az anyagok terjesztésére. A szolgáltatások áráról meg lehetne vitatkozgatni, de aki utálja a Szcientológiát, annak elképesztő drága, akinek segít a dolog (mondjuk helyrehozza az 5 éve romokban heverő házasságát), annak meg nem sok a pénz és adna többet is érte. Ez van ...

Egyébként a Sea Orgosok kb. olyanok, mint a szerzetesek. A katolikus rendekbe se pénzért mennek, hanem elhivatottságból. Én is elhivatottságból mentem oda, nem érdekelt a pénz egyáltalán, azzal beértem, hogy volt hol lakni és volt mit enni és volt mit felvenni, meg volt kis költőpénztem, mert nekem az volt a legfontosabb, hogy értelmes célért dolgozzak, ami valóban hasznos másoknak. Ha láttam volna azt, hogy a Szcientológia ártalmas, otthagytam volna az egyházat.

Egyébként a Szcn egyházat csak a hívei tartják el. Egyénként mi a francnak tartanák el az egyházat a hívei, ha csakugyan akkora baromság, mint aminek páran beállítják? Nekem speciel ez is szemet szúrt, amikor szidtam régen az egyházat....

A cunaminál meg pont ott voltak az önkéntes lelkészek (vannak ilyenek is ám!), akik ingyen segítenek a rászorulókon, meg ott voltak a Katrina pusztításakor, meg New Yorkban 9/11-kor segítettek a romeltakarításban és a helyszínen dolgozó tűzoltóknak a Vöröskereszttel karöltve. Magyarországon, amikor áradt a Duna (mind a kétszer a közelmúltban), ott voltak zsákokat pakolni a kiskatonákkal együtt a Margitszigeten és Békásmegyeren. Tudom, ott voltam. Jött oda is hőzöngeni egy agymosó szektázó szaktárs, de aztán a karasztrófavédelmis tábornok látva, hogy a zsákot pakoló önkénteseket cseszegeti, szépen "eltanácsolta a környékről"...

Csak az ilyenekről nem szokás írni, mert nincs benne vér, csalás, bűnözés, rejtély, konfliktus...
sovi 2007.03.21. 14:47:31
pl bekened magad valami vezető anyaggal, és laposelemet teszel az alsógatyádba. :-)

Minority Report, ha őszintén hiszel valamiben, és ez segít neked élni, akkor jogod és kötelességed az szerint cselekedni. De azért ne feledd az öreg Descartes-t: "cogito ergo sum". És vizsgált meg elmédben a szervet esetleges puszta anyagi haszonszerző mivoltára vonatkozó érveket is.
helyesen "vizsgáld meg elmédben a szervezet esetleges puszta anyagi haszonszerző mivoltára vonatkozó érveket is."
Ej, olivia, kármentő, konzerv. Ha már vette a fáradtságot és benézett ne fikázzuk már szerteszéjjel. Azt, hogy "rablóbanda" meg "csalók" leírhatjuk a magunk örömére bármikor. Én tényleg kíváncsi vagyok például pontosan mit is csinált a sea orgban.
Xenu? Miért titkolt a tanítás, ha annyira jó? E-méter? Disconnection?
Nándo 2007.03.21. 15:33:15

Megértem a félelmedet, de ez most nem indokolt.

Ugye azt ma már senki sem vitatja, hogy a náci Németország egy meglehetősen gonosz hely volt. Ezért bárki kijelentheti, hogy fúj-fúj, mocskos náci Németország, anélkül, hogy élt volna akkor és ott.

No már most, a szcientológia egyház sok közös vonást mutat pl. a nácikkal és egyéb diktatórikus rendszerekkel. Nem téved túl nagyot, aki a szcientológia egyházat az oda való belépés nélkül is utálja.

Az egyes szcientológusok már más téma. Azok között vannak rendes emberek is. Bár az igazán gerinces karakterek vagy kilépnek onnan egy idő után, amikor szembesülnek a sok hazugsággal, vagy maguk is hazug és/vagy ostoba emberek.

A szcientológia sok kis dolgos, jobb életben, a Föld megmentésében reménykedő balek rabszolga verítékén tartja el a magasabb pozíciókban lévő keveseket. Reménykednek, hogy ha egyszer, sok-sok óra auditálás és befizetett millió után elérik a vágyott OT szinteket, akkor majd különleges képességeik lesznek. Persze nem lesz nekik semmi se, az OT-k sem tudnak semmit sem. Keressetek csak rá az iwiw-en, vannak ott OT szcientológusok is, egyikőjüknek ez a beceneve, kb. úgy néz ki, mint Gyurcsók, a zsírtáltos. Ha neki vannak különleges képességei, akkor az az, hogyan tüntessünk el egymagunk egy 24 szeletes tortát 3 perc alatt. :)
Minority, ahhoz, hogy segits a raszorulokon, es pakold a zsakokat, nem kotelezo szcinek lenned. Meg jo, hogy ezt nem tiltjak meg, ez aztan az erv...
Minority report: akkor ez most egy non-profit szervezet?
És a sok áskálódás az csak a "konkurencia" koholmánya?

Hinni lehet akármiben (pl láthatatlan rószaszín egyszarvú, ami láthatatlan, ezért nem tudni miylen színű, és ezért nem lehet bebizonyítani, hogy nem rószaszín), de ráerőszakolni másokra, azt nem. Vagy ez is csak koholmány?

Plusz attól, hogy a mondjuk a keresztény egyház tartott fenn egyetemeket és kórházakat a középkorban, még ugyanúgy élve égettek el embereket máglyán.
Örülök, hogy ha zsákot pakolsz árvízkor, de a másik fele még nem lesz kevésbé gáz.
Minority Report nem szimpla hívő. Fogalmazása, ahogyan "kezeli" az itt lévőket, magas rangú szcire, vagy esetleg a szci titkosszolgálat (OSA) emberére utal.

Az önkéntes lelkészek egyébként tényleg híresek arról, hogy szeretnek fényképeszkedni katasztrófa sújtotta területeken, mint hős megmentők. Az érdemi munkát persze inkább meghagyják másnak. Ők ugyanis csak a katasztrófa hírértékére hajtanak, profi módon aknázzák ki a PR-ban rejlő lehetőségeket. Nem véletlen, hogy sok szci alapít tanácsadó, HR, és egyéb céget. Manipulálni, azt igen jól tudnak.

NE DŐLJETEK BE A SZCIENTOLÓGUSOK MÉZESMÁZOS SZAVAINAK!

Soha, ismétlem SOHA egy pillanatig sem fogadják el, amit nem szcientológusok mondanak nekik, még ha számotokra úgy is tűnik, hogy épp beszélgettek velük. Hubbard egész életét a külvilággal való hadakozásban töltötte, profi technikákat fejlesztett hát ki önmaga és hívei megvédésére, függőségben tartására.
Jack Bauer: Mégis rettentő ósdi csalárd érvelési technikákat használ, többnyire amúgy más egyházak térítői is használják ezeket, - igen a katolikusok is, meg az MLM építők is - csak éppen már más az elidegenítési, agymosási szint, nem mindenhol annyira erős a nyomulás, de rég bevált technikák játsszanak ma is.Mino:
Honnan lehet egy sci tagot kiszúrni a zsákokat pakolók közül, hogy oda lehessen menni hőzöngeni hozzá?
Pascal 2007.03.21. 16:14:15
Nem is bántottam, tényleg érdekel engem is. Persze pengetem a határokat.. Azt biztosan tudom, hogy bármelyik hittérítő "céggel" beszéltem, minél ocsmányabbúl fogalmaztam, annál mézes-mázosabbak lettek. Kiforrott technikájuk van rá.
Te, remélem végül akad egy elkeseredett fickó, aki felrobbant egy ilyen (pl. a pesi) székhelyet, hátha egy kicsit az emberek odafigyelnek arra, hogy miért is van ez...

Sokszor nem árt egy kicsit felgyorsítani a lélekvándorlást:)
9/11-kor önnkénte lelkészek romeltakarítottak? Hmm.
Rigor: hát igen, ennyire gagyik az emberek. Teljesen átlátszó trükkökkel meg lehet vezetni őket. Olvass csak el bármilyen szci irományt. Hemzseg a nyelvi, stilisztikai hibáktól, süt belőle az amatőrség. Salynos :) még ezzel is sikeresek.

Ha valaki profi marketingre, vagy PR-ra vágyik, azért ne szcientológusokat bízzon meg... :)

Retexis: az önkéntes lelkészek sárga polót viselnek, és rá is van írva, hogy ők azok.
www.freedommag.org/hungarian/szama03/img/page04d_2.jpg
Nem kell aláírni 1 milliárd éves szerződést. Az jogilag nonszensz. Az 1 milliárd év különben is úgy hangzik egész pontosan, hogy "az elkövetkezendő milliárd évekre". Amit aláírsz a Sea Orgba, az egy szimbolikus papír, hogy "az elkövetkezendő milliárd évekre" elkötelezed magad a Sea Org céljai mellett. De ez nem egy szerződés, hanem neked a szimbolikus esküd, hogy elkötelezett vagy. Olyan mint máshol az "örökké szolgálom az egyházat és Mi Urunk Jézust Krisztust".

Azért milliárd évek, mert a Szcientológia szerint az ember egy halhatatlan szellemi lény, nem pedig x kiló hús, ami él max. 80-100 évet. Nem hivatalos papír, és nincsen jogkövetkezménye.

A tanfolyamokat, amiket a szervezet költségére végzel, kilépéskor ki kell fizetni. De tudtommal ez minden nagyobb cégnél és szervezetnél így van. Aki nem fizeti ki, annak nincs különösebb következménye, mert az egyház nem lép fel túlságosan ezen a téren. Van, aki sose fizeti ki.

Válaszok:
"Elmondod nekünk, hogy mennyibe került/krül Neked ez a vallás?"
Fogalmam sincs pontosan, nem számoltam, de nem volt sok, mert főként munkatársként végeztem tanfolyamokat. Szoktam adományozni, de mivel átlagos a jövedelmem, ahhoz mérten tudok csak, kb. 100e-200e-t szoktam évente adni a jövedelmemből különféle az egyházhoz kapcsolódó jótékony szervezeteknek. Most inkább a céges ügyek foglalnak le, úgyhogy most éppen nem vagyok túl aktív.


"Kíváncsi vagyok a véleményedre, ha ebben a vallásban minden olyan szuper, akkor miért az terjedt el róla, hogy egy agymosás, csalás, stb? Vagy ott tartasz még Te is, hogy nem mered magadnak bevallani azt, hogy évekig hülye voltál, sokat buktál anyagilag, emberileg?"

Tökéletes dolgok nem léteznek, a Szcientológia Egyház sem tökéletes. Vannak hibák, de az összkép még mindig jobb, mi bármi más. Én anyagilag nem buktam, mert tudtam értékesíteni az ott szerzett tudásomat a civil életben, és többször annyit kerestem annál, mint amit ráköltöttem. Kb. 10:1 az arány.

Azért szidják szerintem sokan, mert nem értik és másoktól, akik nekik hiteles források, rosszat hallottak. Meg nyilván van, akinek rosszak a tapasztalatai. Vannak hibák, amik nyilván jogos felháborodást okoznak.


"Hányan gazdagodtak meg, a Te hiteden? Tényleg elhiszed Xenut?
Komolyan kérdezem, semmi irónia nincs benne."

A Sea Org tagok és az Egyház felső vezetése biztos nem gazdagodott meg, ezt tapasztalatból tudom. A legtöbb pénz visszaforgatódik a tanok terjesztésére. Aki meg privátban akar gazdagodni az Egyház pénzéből, az hamar az utcára kerül.

A Xenu témáról annyit, hogy engem nem érdekel ezen része a dolognak. A szcientológiában rengeteg gyakorlati aspektus van, szervezési módszerek, sorrendek, kommunikációs gyakorlatok. Engem a jelen és a jövő érdekel, meg az, hogy jól megéljek, sikeres legyek, normális legyen a házasságom, tudjak élni a hobbijaimnak, szellemileg fejlődjek. A múlt csak akkor érdekel, amikor személyre szabott tanácsadást kapok, és ennek keretében megnézzük a múltat.

Bevallom őszintén, nem olvastam ezeket a Xenus cikkeket soha, mert egyrészt nem érdekel, meg mivel bizalmas anyagok az egyházon belül, nincs esélyem se megtudni, hogy ami oda van írva, az valóban Hubbardtól származik, vagy sem. De mivel ennek a sztorinak nincs gyakorlati jelentősége most számomra, ezért nem foglalkozom vele. Jobban izgatnak a saját, a környezetem, a cégem és az ország problémái, mint filozófiai viták arról, hogy sok-sok millió évvel ezelőtt vajon mi is történhetett....
Baszki, pár éve egy Almássy téri bútorüzletbe felvételiztem (ter. képvis.-nek, mindegy), szerintem tök alkalmas voltam (tapasztalat, végzettség, megjelenés stb), de nem vettek fel. Most, hogy írt valaki erről, emlékszem, hogy velem is ezt az Oxford-tesztet töltették ki. Furcsállottam is is, hogy a vallási, politikai előítélelteimnek, családom tagjainak pszichés állapotának, stb mi köze van az irodabútorokhoz. Most már örülök, sőt büszke vagyok, hogy nem vettek fel, ezek szerint nem vagyok ideális alkat az agymosihoz.
"Bevallom őszintén, nem olvastam ezeket a Xenus cikkeket soha, mert egyrészt nem érdekel, meg mivel bizalmas anyagok az egyházon belül, nincs esélyem se megtudni, hogy ami oda van írva, az valóban Hubbardtól származik, vagy sem." --> terelés, maszatolás. Hitelesség megkérdőjelezése, anélkül, hogy kimondaná: szerintem ez nem Hubbardtól származik. (Ugyanis csak amit Hubbard mondott ki, az a szentírás.)
Én például katolikus vagyok, és nem emlékszem, hogy bármilyen "szimbolikus" papírt alá kelett volna írnom.
Mino:
Miért pont a psychiáterek a főellenség?
Miért kell ennyi háttérintézményt/alapítványt fenntartani? Úgy tűnik, mintha titokban, a háttérben akarna maradni a sci.
Jack bauer, látom hozzáértő vagy:-). Épp keztem aggódni, hogy kimossa az agyamat, így billenytűzeten és képernyőn keresztül. Oda se merek nézni már, úgybeszartam, komolyan.

De vissza a témára. A pénzügyekkel kapcsolatban én szkeptikus vagyok. Nem mehet el egyszerűen mind itthon. Másrészt minek a többezer négyzetméter. Hogy a sok embernek legyen hol ülnie? Adminisztrálnak, stb? Valószínűleg a pénz van elsősorban - tehát a négyzetméter kell a pénz beszedéséhez (kapcsolódó tevékenységekhez), és nem a pénz kell a négyzetméterhez. Nem én írtam de, a multinacionális cég kifejezés találó. Lüktet az üzleti vénám. Feltételezem, sőt magas összegben fogadnék, hogy a költségek egy része az anyaszervezethez kerül, például oktatási költségként és szerzői jogi díjként.

Másrészt amennyit olvastam tárgyalástechnikáról (és ez történetesen elég sok) ott megtaláltam a különböző nyomásgyakorlási fogásokat. Amennyit a sci-nél folyó dolgokról hallottam, felismerhető az összes. (ezekről lehet írtam részletesebben az előző szcinél). Még csak nem is a kifinomultabbak, hanem a legegyszerűbbek. Működnek ezek is, átlagos, felkészületlen embereknél mindenképp.

Tehát van a pénz (ok nem tudom de így elsőre soknak tűnik), vannak a felismerhető technikák, és van a kétségeket megfogalmazóknak való aránytalanul erős nekimenés. Nem kell ugye rosszra gondolni, de elítélnél ha azt mondom, hogy óvatlannak lenni bűnös és felelőtlen meggondolatlanság?
"A tanfolyamokat, amiket a szervezet költségére végzel, kilépéskor ki kell fizetni. De tudtommal ez minden nagyobb cégnél és szervezetnél így van."

Na most akkor ez cég, vagy egyház? Hitoktatásért spec ritkán fizettetnek.
"A Xenu témáról annyit, hogy engem nem érdekel ezen része a dolognak. A szcientológiában rengeteg gyakorlati aspektus van, szervezési módszerek, sorrendek, kommunikációs gyakorlatok."

Na most akkor ez vallás, vagy üzleti modell?
"Minority Report 2007.03.21. 16:42:14
Bevallom őszintén, nem olvastam ezeket a Xenus cikkeket soha, mert egyrészt nem érdekel, meg mivel bizalmas anyagok az egyházon belül, nincs esélyem se megtudni, hogy ami oda van írva"

Ez aztán kitérés. Most maró lesz, ami következik, de ha ilyen technikákat tanítanak ott, akkor tényleg nem éri meg...
Minority Report 2007.03.21. 16:42:14

Le a kalappal, profi válaszokat adtál. Ha ezt kamatoztatni tudod az életedben, akkor sikeres vagy. Biztosan többet tanultál ott, mint egy Anettka kommunikácios szakon. Mivel Neked ez megéri, megérte, örülök, hogy nem csak negatívumokat hallok, hanem pozitív dolgok is vannak.
Nincs okom kételkedni a szavaidban.
Csak mégegy kérdés. A családdal való szembefordítást, hogy kell értelmezni?
"Jobban izgatnak a saját, a környezetem, a cégem és az ország problémái, mint filozófiai viták arról, hogy sok-sok millió évvel ezelőtt vajon mi is történhetett...."

Na most akkor hívő vagy, vagy ügyfél?
Minority Report írta: "Én anyagilag nem buktam, mert tudtam értékesíteni az ott szerzett tudásomat a civil életben, és többször annyit kerestem annál, mint amit ráköltöttem. Kb. 10:1 az arány."

Tájékoztatásképpen közlöm, hogy például a tavalyi szülinapi partin árult Hubbard DVD kollekciót valami 700-800 ezerért vesztegették (15-20 DVD emlékeim szerint). Most ugye azt senki sem hiszi el, hogy ezen DVD-k megvásárlása és megtekintése után olyan infok birtokába jut, amik 8 milliót hoznak a konyhára. ;)

Nincs kedvem Minority szavait tételesen megcáfolni, de helyesel néha, egyetért, én azt tapasztaltam, hogy..., biztos vannak ott rossz emberek is, de szerintem azért..., stb, stb. HAZUDIK!

Egyébként március végén lesz Hubbard szülinapi partija, akit érdekel, az ORG-ban vehet rá jegyet. Csak aztán ne tessék hangosan röhögni a partin, ami egyébként három fő csapásirányt szokott venni:
1. Hubbard, a már elhullott vallásalapító falloszának virtuális fényezése.
2. Pénz tarhálása a lehető legkülönfélébb módokon.
3. Csak és kizárólag a szcientológia az egyetlen és igaz üdvözítő út a világ megmentésére.
Atmasolom a remalom blogbol. Mindenki tegyen vele belatasa szerint! (Link az aljan!)
Minority Report: {" Nem kell aláírni 1 milliárd éves szerződést. Az jogilag nonszensz. Az 1 milliárd év különben is úgy hangzik egész pontosan, hogy "az elkövetkezendő milliárd évekre". Amit aláírsz a Sea Orgba, az egy szimbolikus papír, hogy "az elkövetkezendő milliárd évekre" elkötelezed magad a Sea Org céljai mellett. De ez nem egy szerződés, hanem neked a szimbolikus esküd, hogy elkötelezett vagy. "}

Én évekig olvastam hitetlenkedve az alt.religion.scientology-t, és meg kell mondanom, te vagy az első szcientológus, aki ilyen egyenesen letagadja a valódiságát ennek a formanyomtatványnak: www.clambake.org/archive/so/contract.gif.
Bruce, az a link nem élő, három perccel a postod után.. most vagy te szúrtad el.. vagy ők hihetetlenül profik :-)
Töröld a pontot a végéről.
Pascal: igen, természetesen rengeteg pénz vándorol vissza Amerikába, az "anyavállalathoz".

Egyébként tartanak például értékesítési technikákat tanító tanfolyamokat, amiket ha valaki elvégez, és betart, tényleg sikeres értékesítő lehet... de milyen áron! Gyomorforgatóan pofátlan, arcátlan és manipulatív emberré változik, de a terméket, no, azt el tudja adni. (Az már más kérdés, hogy mi a helyzet a hosszú távú partnerkapcsolattal, abban gondolom már nem ilyen jók. Kivéve, ha egy kis zsarolást is alkalmaznak. Ami simán bevett szokás.)
Szcientológia:Folytatólagosan, aljas indokból elkövetett csalás, zsarolás, kifosztás, hitelrontás-pszichiátriáról-,plusz egyéb gazdasági bűncselekmények sorozata.S ha ez nem elég, egyéb gaztettre is képesek.Áristomba velük-de örökre!
kéremszépen, ha van bevétele, adózik utána?
vagy az egyházi adomány után nem kell?
esetleg ha Gipsz Jakab kilép, és a mosás meg a seaorg után még marad nekik titokban 100millerje, amiből kicsengeti a
"kezelések", "tanfolyamok", "tanácsadások" díját, akkor kap tutifrankó áfás számlát?

egy haverom belehalt, ritka mocskos módon. láttam mi volt előtte, láttam mivé vált. hála istennek ahogy meghalt azt nem láttam.

mocskos szemét állatok ezek, általában a sérült/beteg emberekre szállnak rá. komolyan, ha van pokol, ott egy egész szekciót fenntart nekik Lucifer, és maga Xenu húzza farba mindet naponta 2x. hánynom kell tőlük.
lottyettluvnya 2007.03.21. 16:57:14

Elég érdekes.
Ez pl:
"Bárki, akit ebben az életében implantáltak."
Van aki bevallja, van aki tagadja:

- Agykontroll(Domján)
- Életerő (Dr. Lenkei)
- Fitnesz ( Norbi)

Nagy háttér, nagy szöveg, nagy pénz.

Made by Scientologyelnézést, végigolvastam, de ez viccesebb, mint eddig hittem.
denever: hehe, jó fele tapogatózol. Próbálj csak meg az ORG-ban valami szolgáltatás, akár csak egy könyvvásárlás után számlát kérni... Firkantanak Neked ugyan valami sajtlecit, ami minden, csak nem számla. Egyébként természetesen nem adóznak, hisz amit adsz nekik, az nekik nem bevétel, hanem ADOMÁNY. Akkor is, ha egy könyvet vettél tőlük.

Igen, haltak már bele emberek a szcientológiába, de ez szerencsére nem jellemző. Szétszakított, leszegényedett emberek, ez igen, de ahhoz, hogy valaki belehaljon, ahhoz az is kell, hogy már nagyon el legyen keseredve. Egyébként pedig, akinek van esze, időben kilép.
Minority tokeletes PR fordulatokat hasznal nonstop a mondandojaban, vitatkozni, kerdezgetni ot teljesen folosleges. Siker meg penz, hurra. :) A kerdesek kinos reszere valahogy sosem erkezik valasz

/me integet
Öööö bocsánat, ha többször küldtem el.
Ja igen, Dr. Lenkeit se hagyjuk ki! Azt hiszem a könyve (Cenzúrázott egészség) mostani kiadásából már kivette, de a régebbiben még benne volt, amint köszönetet mondott mesterének, L. Ron Hubbardnak.

Mert ugye, azok a rohadt gyógyszerek, azok ölik meg a népet. Meg a kurva pszichiáterek. Bezzeg a szcientológusok, meg a vitaminkúrák! Attól áll a cerkád, meg sosem leszel beteg!

Az nem gond, hogy az orvostudománynak, a gyógyszereknek köszönhetően növekedett meg ennyira az emberek átlagéletkora. Nem probléma, hogy 300 évvel ezelőtt még egy egyszerűbb betegségbe is simán bele lehetett halni...
Mi ez itt, Mókus örs? /RTC etika/

" Mókus eljárások és ellenőrzőlapok kifejlesztése és/vagy azok használata. "

"Bármely szándékozott vagy megvalósított mókuskodás vagy a Szcientológia etika, tech vagy adminisztrációs technológiáinak megváltoztatása"

Röhögjek, vagy ijedjek meg? Vagy alapvető műveltségi hiányosság, hogy fingom nincs, mi az a mókuskodás?
IndaPass: "A hozzászólás tartalma érvénytelen."

Na ez meg mi a ****om. Villámcenzúra?
Jack Bauer 2007.03.21. 17:18:10:
"Mert ugye, azok a rohadt gyógyszerek, azok ölik meg a népet. Meg a kurva pszichiáterek. Bezzeg a szcientológusok, meg a vitaminkúrák! Attól áll a cerkád, meg sosem leszel beteg!"

Miért, ez most a trendi.
Gyurcsány is ezt javasolja, holott tavaly még az antibiotikumok pártján volt.
blog.amoba.hu/blog-3.php?oid=T11d70264c964d43226ab106f196a213
"Nyugodtan bevallhatom, bár nagyon bizakodóan tekintettem a szombat-vasárnap elé, szombat reggel újra hőemelkedésem volt, amiből mostanra már csak egy kis nátha maradt. A gyógymód hagyományos volt: gyümölcs, C-vitamin, sok tea és inkább csak tüneti kezelés. Mert ha igaz, hogy mindezt vírus okozza, akkor úgysem tudunk nagyon mást csinálni."

Tavaly novemberben még azt mondta, hogy ilyenkor erős antibiotikumot vesz be.
gattodire 2007.03.21. 17:20:46

„Mókus: A szcientológiával vagy annak dogmatikájával foglalkozó nemhívő.”

( www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=13140 lapalján szótárban)
Megnéztem a rémálom blogot. Ide is megírom a véleményemet.

Én ma szembesültem ezzel az egésszel Tóta W blogjából. Eddig nem igazán hallottam tudtam róluk, kivéve, hogy Tom Cruise meghülyült. Mivel nem vagyok vallásos nem is érdekelt igazán. Van aki tarkopaszra vágja a haját, van akinek meg ez. Na bumm, jó dolgukban nem tudják mit csináljanak.

Viszont ez a barátnős sztory nálam betette az ajtót. Nem vagyok egy agresszív ember, ismerőseim szerint sokkal inkább túl joviális, DE!!! Ha valaki elragadná tőlem ilyen módon a szerelmemet, akkor a legkevesebb, hogy rágyujtom a házát. A helyedben én már rég benéztem volna a pesti irodájukba egy IFA vagy URAL teherautóval. Hogy lehetsz ilyen ****? Koppenhágában a portás oldalából egy kés állt volna ki, ha nem engedi, hogy a barátnőmmel legyek! Na de nem is folytatom mert csak magamat idegesítem fel!
JOBBULÁST!
Szerintem is jól nyomja a Minority, iszonyú profi, sajnos ez a profizmus a legnagyobb árulkodó jel, amellett, hogy a kínos kérdésekre nem jön válasz. Szóval egy pro szci ügynkökkel van dolgunk, kéretik újraolvasni és nem elfelejteni a topic inditó bejegyzést és a kapcsolódó anyagokat!
IndaPass:
"A hozzászólás tartalma érvénytelen."

???????
???????
???????

Nem tudom elküldeni a hosszabb hsz-emet. Ezt Xenu csinálja?
gattodire: az mókuskodik, aki eltér a Hubbard által lefektetett elvektől, megváltoztatja az eredeti technikákat. Vagy például kilép a szcientológa egyházból, de továbbra is auditál, mert mondjuk a technikát jónak találja. Na ezek a mókuskodók.

Ugyanis a szcientológiában csak Hubbard bácsi által lekörmölt dolgok az igazak. Minden más tűzzel-vassal kipusztítandó. (Hát igen, a szcientológia személyi kultusz is egyben, meg a kritikát sem nagyon tűri.)

doomhammer: eh, ennyire perverz nem vagyok, hogy GYF blogját olvassam. De igazad van, ezek most a trendi dolgok. Például bioélelmiszert mindenkinek! Ja, hogy kukacos a cseresznye, meg harmadannyi a termés? Nem baj, de bio. A maradék négymilliárd ember, akinek meg nem jut kaja, az szépen éhenpusztul.

Baszki, nagyon gáz ez a GYF blog. Hogy lehet ennyire körülményeskedően fogalmazni...
Lótomi, szerintem meg elég átlátszó, profinak nem mondanám. Inkább egy nevetséges próbálkozásnak érzem én a dolgot...

GYF-ről: szerintem mondjuk logikus, hogy vírusos fertőzésre nem szedünk antibiotikumot, de a blogot én sem olvasom, így a részleteket nem tudom.
Nagy cső: velem is volt már ilyen. Valami nem tetszik neki benne a blog gépezetnek. Én azt hiszem valamit bemásoltam máshonnan, és amiatt volt. Próbáld meg átfogalmazni.
Minority Report leginkább azért annyira meggyőző, mert annyira EMBERI. Humora van, spontán fogalmazza az aranyköpéseket, és kifejezetten kritikus szellemiséggel bír, még a saját egyházával szemben is. És természetesen később bármi, amit ő állít, az simán letagadható az egyháza által, hiszen ő csak virtuálisan létezik. Valamint bár személyesen tanúsíthatja, hogy a vezetők nem gazdagodhatnak meg, de ő jelenleg mégis csak egy egyszerű hívő már, szinte kívülálló. Ideális vitapartner.

A legutóbbi sims-em sokkal életszerűbb volt ám.
ez is aranyos, ami szintén az rtc oldalán van:
"Bármely tanuló vagy preclear, aki elhagyni kíván vagy elhagy egy tanfolyamot vagy ülést, és normális erőfeszítések ellenére visszautasítja, hogy visszatérjen" - szal ezeket is fel kell jelenteni ezen a honlapon...
én hajtogattam magamnak csákót alufóliából , hogy Xenu ne tudja kiszívni az agyam
a hangok mondták , hogy mit csináljak
scientológia? ehhh...
Minority Report, miért nem írsz? Nem képeztek ki az ellen, ha gonosz ügynöknek állítanak be Téged egy fórumon? ejnye-bejnye!
Én évekig olvastam hitetlenkedve az alt.religion.scientology-t, és meg kell mondanom, te vagy az első szcientológus, aki ilyen egyenesen letagadja a valódiságát ennek a formanyomtatványnak: www.clambake.org/archive/so/contract.gif.

Régen valóban ez volt ráírva, de most már vallási esküre módosult. Mert az is valójában. De ha megnézed a "contract of employmentet", láthatod, hogy a felirattól függetlenül csak egy ünnepélyes eskü szövege van ott.


"Minority tokeletes PR fordulatokat hasznal nonstop a mondandojaban, vitatkozni, kerdezgetni ot teljesen folosleges. Siker meg penz, hurra. :) A kerdesek kinos reszere valahogy sosem erkezik valasz"

Az élet nem csak sikerből és pénzből áll, hanem sokszor van benne torkos borz üzemmód is. Mint mindenki másnak, nekem is voltak nehéz időszakaim mint üzletileg, mint magánéletileg. Sokat szívtam én is, de a Szcn segített abban, hogy tudjam, miért illetve kimásszak belőle.


"Próbálj csak meg az ORG-ban valami szolgáltatás, akár csak egy könyvvásárlás után számlát kérni... Firkantanak Neked ugyan valami sajtlecit, ami minden, csak nem számla. Egyébként természetesen nem adóznak, hisz amit adsz nekik, az nekik nem bevétel, hanem ADOMÁNY."

Hazugság. A könyveknek és CD-knek van ÁFA-ja egyrészt, amit az egyház befizet, másrészt hivatalos, a számviteli törvényeknek megfelelő nyugtát kap az ADOMÁNYÁRÓL, ugyanis az egyházak általában adományokat kapnak a híveiktől az egyházi szolgáltatások fejében. A katolikus egyház is ad nyugtát, ha befizetsz egy esküvőt, temetést stb.

Az egyház amúgy ugyanúgy fizet minden adót és közterhet a munkatársai után, befizeti a könyvek és CD-k ÁFA-ját, csak a társasági nyereségadót nem fizeti, mert nonprofit, illetve illetéket nem fizet. Az egyház még csak nem is ÁFA körös, ezért indirekte kifizeti az ÁFÁT is minden kiadása után. Ez a adómentes státus egész pontosan. Emiatt bármily furcsa, de nem sokkal adózik kevesebbet az egyház, mint egy kb. nullszaldós cég, sőt az ÁFA miatt talán még többet is.
Már bocsánat, de ezen a mókuskodáson levizeltem a lábam szárát!
Hogy lehet az ilyesmit komolyan venni abban a tudatban, hogy a mókus mint állat, egy viszonylag kedves teremtés? Vagy csak a péniszirigység miatt van...?
Elnézést, nem voltam elég érthető az előbb ("viccesebb, mint eddig hittem"). Természetesen nem a teljes történetre gondoltam, az összes tragiával együtt (amitől nekem is kinyílik a bicska a zsebemben), hanem magára a "tan"-ra.
Ezt nem értem, ha nem áfa körös akkor nem igényelhet vissza áfát (például az irodabérletét). De feltüntetnie, beszednie, befizetni se kell értelemszerűen.
Hy Jack !

- Agykontroll - (nem kommentálja)
- Lenkei - (kiadja, és büszke rá)
- Norbi - (keményen tagadja)

Hajrá Hubbard ! Hajrá Hubbardok ! :(((
Aztán lehet ám, hogy bent a főhadiszálláson 5 szci agytröszt üln a Minority nick mögött, oszt próbálja meg itten oszlatni a fejünkben lakozó homályt... :)

Mondjuk az enyémben nem fog sikerülni. Régebb óta ismerem őket, mint a legtöbb bent lévő tag. Csak míg ők Hubbard képét a hálószobában teszik ki, addig én WC papírnak használom a Dianetika könyvet. Bár még erre sem jó: túl kemények a lapjai.
Minority, ne haragudj, de ez nekem akkor is szerződésnek tűnik, nem pedig vallási eskünek. Van rajta 2 aláírás, tanúk stb...azért ez nem eskü sztem.
Minority Report 2007.03.21. 17:39:29:

Előző kérdések:
Miért a psychiáterek?
Minek a sok fedőalapítvány?

Mostanra:
Ami nem siker és pénz az szopás?

Elég egyszerű szemlélet.
Jack, és Te honnan ismered őket ilyen jól?
Nekem kicsit olyan ez az egész, mintha az 1984 folytatása lenne:
-gondolatbűn
-gondolatrendőrség
-nagytestvér
-Szeretet Minisztérium
stb...

Félelmetes
valaki belinkelhetné az írást, amit winkler kollega követett el, minekután beépült.

egyébként érdekes hogy most jött világra egy ilyen post, én épp a napokban gondolkodtam el rajta, hogy utánaoknyomozok egy helyi nyelviskolának, amit állítólag sűrűn hagynak ott emberek a már említett okok miatt.
Az kiderült számomra is, hogy Minority Reportnak nem érdemes érveket felsorakoztatni, hisz még a kérdésekre sem válaszol... Hát hogy vegyük így komolyan?
Ouroboros
Kössz!
Akkor tehát mi vagyunk itt a Mókus örs. Egyszerre tanultam és röhögtem is ma egyet.
"A tanfolyamokat, amiket a szervezet költségére végzel, kilépéskor ki kell fizetni. De tudtommal ez minden nagyobb cégnél és szervezetnél így van."
Igen, ha _két_ éven belül kilép.

"normális legyen a házasságom"
Gyermekek nélkül??? Mert azt már tiltja a ...
IndaPass:
"A hozzászólás tartalma érvénytelen."

Komolyan mondom, ha a Szcientológia Egyház és az IndaPass között kéne választanom, a szcientológusokat választanám. Na mindegy. Megpróbálom később. Csősztök. :-/
Minority Report, mi az a három dolog, ami legkevésbé tetszik neked a szcientológiában? Mi a legkellemetlenebb emléked velük kapcsolatban? Mi a leghumorosabb sztorid róluk?
Minorka, válaszolj kérlek a korábbi kérdéseimre.
Miről beszélünk most, egyházról vagy cégről? Szívesen hasonlítgatod magatokat a katolikusokhoz, ha éppen az jön jól neked, de még nem hallottam papot, aki az egyháza pénzügyeit ecsetelgetné csupán, és kitérne minden dogmatikus kérdés elől. Ha téged sem érdekel a filozófia, meg a dogmatikus kérdések, miben hiszel a pénzen kívül?
Hát Minority, most őszintén sajnálom, hogy nem tettem el azt a cetlit, amit a könyvvásárlás után adtatok nekem (külön kérésre, értetlenkedő pofavágás után!), de hogy az nem felelt meg a nyugta formai követelményeinek, az egyszer fix.
Minority ! Meggyőztél. Hol van a kassza ? Mennyi az annyi ? Hittel, gőzzel áfával ...
".. És természetesen később bármi, amit ő állít, az simán letagadható az egyháza által, hiszen ő csak virtuálisan létezik. Valamint bár személyesen tanúsíthatja, hogy a vezetők nem gazdagodhatnak meg, de ő jelenleg mégis csak egy egyszerű hívő már, szinte kívülálló. Ideális vitapartner. A legutóbbi sims-em sokkal életszerűbb volt ám."

Gondolj, amit akarsz, ez van. Bármilyen hihetetlen, vannak ilyen emberek, mint én. Belső késztetésből írtam, nem egyeztettem senkivel az egyháztól. Ha egyházi vezetőkkel szeretnél vitázni, keresd meg őket!

"Jobban izgatnak a saját, a környezetem, a cégem és az ország problémái, mint filozófiai viták arról, hogy sok-sok millió évvel ezelőtt vajon mi is történhetett...." Na most akkor hívő vagy, vagy ügyfél?

Ember vagyok, aki szeretne sikeresebb lenni. Nem hiszek semmiben, amit én nem tapssztaltam meg. A szcientológiában nem írják elő amúgy, hogy mit higgyek. Nem hiten alapul, hanem tudáson. Az egyház híve vagyok, de nem hiszek vakon semmiben.Tájékoztatásképpen közlöm, hogy például a tavalyi szülinapi partin árult Hubbard DVD kollekciót valami 700-800 ezerért vesztegették (15-20 DVD emlékeim szerint). Most ugye azt senki sem hiszi el, hogy ezen DVD-k megvásárlása és megtekintése után olyan infok birtokába jut, amik 8 milliót hoznak a konyhára. ;)

Ott voltam, nem láttam ilyen árú DVD-ket. Ki venne meg 20 DVD-t 800e-ért?


A Xenu-téma: nem tudok mit írni tényleg, nem ismerem se a netes verziót, se az eredeti, de nem is akarom megismerni, mert abszolút nem érdekelnek az ilyen dolgok.
Tényleg Minor ezzel te nem követsz el "gondolatbűnt", hogy elolvastad ezeket?
Bla... Bla...
Droid.
"Nem hiszek semmiben, amit én nem tapssztaltam meg"

Köszönöm, magam részéről kielégítő válaszokat kaptam. Csak még egy kérdés, de ez már költői. Akkor mi lófaszért jegyeztettétek be magatokat egyházként?
akkor ne írj xenuról, róla lehet olvasni sokmindent, de volt itt még egy csomó kérdés.
A Lite Nyelviskola valoban egy beszippanto hely. Jelentkeztem evekkel ezelott nyelvtanarnak, es velem is azt a tesztet akatak kitoltetni, elkezdtem, de a huzosabb reszeknel felhaborodva magyarazatot kertem az oltonyos faszitol, az meg felhaborodott, hogy miert kerdezek vissza. Akkor rajuk csaptam az ajtot.
a scientológia azt bizonyítja, hogy az úgymond "összeesküvés-elméleteknek néha igenis van alapjuk!
Bocs, de az egyházi adományról nem adatik áfás számla...
agyhalott 2007.03.21. 17:49:49
„phreeq: Íme:

mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=902 ”

Jól sejtettem, én is a szcientológia áldozata vagyok. A harmadikos gimnazista koromban kitöltött teszt, ami énképemet máig meghatározza, a leírás szerint pont egy ilyen szcientológus teszt volt. És még én szégyelltem magam, amikor elmentem a kiértékelésre, hogy merek ilyen szar ember lenni, csupa -80-as értékkel... Persze nem voltam már akkor se annyira naív, hogy abszolút skálán értékeljem, csak osztálytársaim értékeihez viszonyítva, de hozzájok képest is kiemelkedően szar volt a tesztem. Még szerencse, hogy nekem eleve ellenszenves minden sikerorientált happiness-propaganda, meg se fordult a fejemben, hogy elmenjek az általuk javasolt tanfolyamokra.
Úgy látszik Minorityből kifogyott a szöveg. Most már csak variálva ismétel.

De az érdekes hogy legalább annyiszor hallom tőle a 'sikeres' szót mint Kókától. Csak nem ...
Úgy látszik Minorityből kifogyott a szöveg. Most már csak variálva ismétel.

De az érdekes hogy legalább annyiszor hallom tőle a 'sikeres' szót mint Kókától. Csak nem ...
Úgy látszik Minorityből kifogyott a szöveg. Most már csak variálva ismétel. De az érdekes hogy legalább annyiszor hallom tőle a 'sikeres' szót mint Kókától. Csak nem ...
Minority Report!

Fentebb kérdeztem, hogy a családdal való szembeállítást hogyan kell értelmezni? Neked van gyermeked? Miért tolja el a családját az az ember, aki hithű szci?
Valami olyasmit érzek a szavaidből, hogy Te megpumpoltad ezt a vallást, és a magad nyelvére fordítottad. Te húztad a hosszabb gyufát. Mondhatnám azt, hogy Te kihasználtad, mivel a legtöbbet arról beszélsz, hogy Te jól jártál anyagilag. Elzárkozól azok elől a dogmák elől, amit hírdettek, (itt legalább is) és csak a pénzről beszélsz.
Egyet értesz Te velük egyáltalán?
Úgy látszik Minorityből kifogyott a szöveg. Most már csak variálva ismétel. De az érdekes hogy legalább annyiszor hallom tőle a 'sikeres' szót mint Kókától. Csak nem ...
"Van egy csodálatos gyermekem, és boldog házasságban élek, mert alkalmazom L. Ron Hubbard technológiáját életemnek e területére." Travolta

mia.szcientologia.org/html/part05/chp19/pg0308.html

Most akkor lehet gyerek vagy nem?
Jaj istenem ez nem én voltam. Hanem a blogmotor. Vagy maga Xenu.
Ha lesz antiszcientológia honlap,támogatom, legyen neve Mókus örs.

Én eddig egy nőt buktam el miattuk, igaz korai szakaszban, nem viselt meg annyira, + unokatesvérem menekült el egy sci nyelviskolából (mint tanár).

Mégegyszer!

Listát a kapcsolható cégekkel!
Ez a legnagyobb veszély!

Ha jól értem, ez a "szervezet" ügyesen kombinálja a hivatalos vallás, és a szabadalmi, copyright jogok előnyeit, így szerez extra védettséget, amíg valagba nem rúgja őket, egy tökösebb kormány.
Köszönöm, magam részéről kielégítő válaszokat kaptam. Csak még egy kérdés, de ez már költői. Akkor mi lófaszért jegyeztettétek be magatokat egyházként?

Mert az emberek lelki életével foglalkozunk, ezt nem lehet üzletként kezelni. Ha a Szcientológia üzlet lenne, akkor én most a Bahamákról írnék a luxusvillámból...
Köszönöm, magam részéről kielégítő válaszokat kaptam. Csak még egy kérdés, de ez már költői. Akkor mi lófaszért jegyeztettétek be magatokat egyházként?

Mert az emberek lelki életével foglalkozunk, ezt nem lehet üzletként kezelni. Ha a Szcientológia üzlet lenne, akkor én most a Bahamákról írnék a luxusvillámból...
Köszönöm, magam részéről kielégítő válaszokat kaptam. Csak még egy kérdés, de ez már költői. Akkor mi lófaszért jegyeztettétek be magatokat egyházként?

Mert az emberek lelki életével foglalkozunk, ezt nem lehet üzletként kezelni. Ha a Szcientológia üzlet lenne, akkor én most a Bahamákról írnék a luxusvillámból...
Ahogy Jack Bauer is írja, a HR-cégek esetében érdemes vigyázni az egyszerű megbízónak/munkavállalónak. Egy fejvadász ismerősöm szerint ezen a területen nagyon nyomulnak a szcik, sok cég használja a szcientológusok tesztjeit, aztán az így begyűjtött adatok mennek szépen az egyházhoz. Amúgy az OPNI bezárása kapcsán is rebesgetnek szcientológus lobbit...
Tényleg Minor ezzel te nem követsz el "gondolatbűnt", hogy elolvastad ezeket?

Nem, nincs ilyen fogalom az egyháznál. De amúgy saját felelősségemre írogatok ide...
a scientológia azt bizonyítja, hogy az úgymond "összeesküvés-elméleteknek néha igenis van alapjuk!
Tehát te egy olyan hívő vagy, aki hisz az egyházában, de a filozófiája nem érdekli. Magyarán egy olyan katolikushoz tudnálak hasonlítani, aki tojik arra, hogy mi volt több millió évvel ezelőtt, ásítozik akkor, amikor a teremtésről és a eredendő bűnről hall, és totálisan hidegen hagyja, hogy mit is csinált Káin Ábellel. Hiszen ez csak egy elvont duma.

Én is kizárólag abban hiszek, amit megtapasztaltam. Ezért nem hiszem el azt sem, hogy a Föld gömb alakú, hiszen nem tapasztaltam.

Empirizmus és vallás. Yeahh...
szcientológia = a világ egyik legagresszívabb agymosodája

tények tények tények tényleg
Egy csomó válaszom elszállt, de fogok válaszolni a kínos kérdésekre.
Egy csomó válaszom elszállt, de fogok válaszolni a kínos kérdésekre.
www.karizmatikus.hu/szciento.htm

"Veér András professzorral, az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet főigazgatójával beszélgettünk."

A Demokrata c. újság 2000. máj. 19. számának cikke

Van benne jópár adat. Valaki tud mutatni frissebbeket?
Van egy csodálatos gyermekem, és boldog házasságban élek, mert alkalmazom L. Ron Hubbard technológiáját életemnek e területére." Travolta

mia.szcientologia.org/html/part05/chp19/pg0308.html

Most akkor lehet gyerek vagy nem?

Lehet, miért ne lehetne?
TH: amikor bejöttek az országba, én is bementem hozzájuk egy barátom unszolására. Arra akartak rábeszélni, hogy menjek ki a Sea Org-ba. Én meg majdnem kimentem, mert csak 18 éves voltam, és gondoltam jól megtanulok angolul. De aztán az egymilliárd éves szerződés rádöbbentett, hogy ezek elmebetegek. A barátom viszont kiment, és az ő sorsa ráébresztett, hogy mitől menekültem meg.

Azóta már többször összefutottam velük itt-ott, magánemberként, de dolgoztam olyan cégnek is, amit félig-meddig már lezüllesztett a szci egyik fedőszerve, a WISE. Szóval én hobbiból figyelem őket, el-eljárok a rendezvényeikre, tanulmányozom őket, mint a baktériumokat szokás a mikroszkóp alatt... :)

Minority: hogy ki vesz meg 20 DVD-t 700 ezerért? Az, aki például ad nekik 14 milliót csak úgy, adományként. Ja, bocsánat, elindítja az áramlást.

www.freeweb.hu/intelligencs/14millio.mp3

A felvételt én készítettem személyesen, a tavalyi szülinapon. Ha gondolod majd előkeresek fényképeket a DVD-kről is. Bár most, hogy mondod, lehet, hogy nem is tavaly volt, hanem tavalyelőtt, de nem kell izgulni, tavalyelőtt is fényképeztem.

Sőt, azt hiszem még az a hangfelvételem is megvan valahol, amikor egy kis előadás keretében azt bizonygatjátok, hogy az amerikai iketornyok elleni támadást Bin Laden PSZICHIÁTERE intézte el. Azok a fránya pszichiáterek!

Retexis: azért utálják a pszichiátereket, mert Hubbard is utálta őket, mivel őrült volt. No meg, mivel a pszichiáterek rögtön átláttak ezen a sarlatánságon, már rögtön a kezdet-kezdetétől. (Elég szomorú amúgy, hogy milyen könnyen el lehet hitetni az arra hajlamosakkal, hogy van egy univerzális ellenség, aki minden rosszról tehet. Szcientológuséknál éppen a pszichiáterek a bűnbakok. No meg a pszichológusok is, mert nekik csak pszichó mindkettő, nem nagyon foglalkoznak a különbségtétellel.)
Minor akkor jó lenne, ha összefésülnétek az álláspontotokat a "testvérekkel" mert nem teljesen vagytok következetesek! Vagy csak zavarbaejtő, ha valaki utánnanéz a dolgoknak és nem szopja be egyből a rabló dumát?
Minority ! Meggyőztél. Hol van a kassza ? Mennyi az annyi ? Hittel, gőzzel áfával ...

Nem erről szól a dolog. Ha tényleg érdekel, szerezz be egy könyvet (könyvtárban is van, nem kell megvenni, ha nem akarod), és olvasgass bele, hátha találsz benne vmi hasznosat. Az élet dinamikái c. könyvet javaslom, nekem az jött be.
Kínos kérdések nincsenek. Számodra legalábbis. Hiszen ez a mi szövegünk. Aki valami mellett érvel, annak az ellenfél érvei hogyan lehetnének KÍNOSAK?
Üdv. mindenkinek 2007. 03. 20.

Ma reggel két kedves hölgy jött oda hozzám miután a cégem előtt leparkoltam. Első pillanatban azt hitem, útbaigazítást kérnek majd. Hupsz, hát nagyot tévedtem.

Kedveskéim magyarul beszéltek. Eleinte nem értettem mit is akarnak, majd lassacskán tudatosult bennem, hogy szcientológusok. Nem azért utaztak ennyi kilométert és bújták fel a várost, hogy egészségemről érdeklődjenek.

Összegezve! Azt szeretnék, hogy az összes létező (szcientológiával foglalkozó) fórumon, írjam le, hogy a velem történteket csak én találtam ki és e miatt kérjek elnézést minden érintettől. Legfőképp az isteni eszmét terjesztő egyháztól.

Valamint a mai napig bezárólag töröltessek minden hozzászólásomat, és a folyamatban lévő hatósági ügyeimet mondjam vissza.

Amennyiben nem! Úgy tudják már merre lakom, és esetleg meglátogatnának. Aminek feltehetően nejem és a hétéves kislánya nem örülne. Talán még kárát is szenvedné.

(Édesanyámat (74) kb. két hete, zaklatják telefonon. Nem tudom, hogy van-e összefüggés)

Kedves szci pajtások!

Sajna a kérteket nem tudom teljesíteni. Viszont a nagy találkozás és a fenyegetésnek hangzó mondatok arra késztettek, hogy a hatósághoz forduljak. A feljelentésemet a mai nappal megtettem, amit elküldök az anyagom kiegészítéseként az Európai Unió Emberi Jogokkal foglalkozó bizottságának.

Üdvözlettel Baráth Árpad András
Minority, miért bántok úgy a szülő nőkkel, ahogy? Tudod, a "csendes szülés".
Minority Report!

Fentebb kérdeztem, hogy a családdal való szembeállítást hogyan kell
értelmezni? Neked van gyermeked?

Nekem még nincs gyerekem, a szülei enyhén Szcn ellenesek, de jóban vagyok velük. Tolerálom az ő véleményüket, ők is az én vallásom.

Miért tolja el a családját az az ember, aki hithű szci?

Aki ilyet olvas ki a Szcn-ből, az félreérti. A család nekem pld. szent. Eleinte én is hülye forrófejű voltam, összebalhéztam velük (figyelmen kívül hagyva Hubbard írásait), de aztán rájöttem, hogy mégiscsak a szüleim, bocsánatot kértem és azóta szent a béke, jó a kapcsolat a világnézeti ellentétek ellenére. Én nem próbálok őket téríteni, ők meg nem szólnak bele.

Valami olyasmit érzek a szavaidből, hogy Te megpumpoltad ezt a vallást, és a magad nyelvére fordítottad. Te húztad a hosszabb gyufát.

Nem pumpoltam meg, csak segített nekem. De sok más embernek is segített.Mondhatnám azt, hogy Te kihasználtad, mivel a legtöbbet arról beszélsz, hogy Te jól jártál anyagilag. Elzárkozól azok elől a dogmák elől, amit hírdettek, (itt legalább is) és csak a pénzről beszélsz.
Egyet értesz Te velük egyáltalán?

Félreérhető voltam akkor. Én azért lettem Sea Org tag, hogy szellemileg előrébb jussak, fejlődnek. Nem a pénzért. A Sea Orgot ugyanolyan anyagi helyzetben hagytam ott, mint amikor beléptem. Abszolút nem direktbe kerestem az egyházon, hanem jobb ember lettem és ezért sikeres tudtam a Sea Org után lenni. Ez természetesen anyagiakban is jelentkezett.

Nekem most is fontosabb az, hogy 1. általában (nem mindig!) jól vagyok, ritkán vagyok beteg, a házasságom jobb az átlagnál, kötetlen a munkaidőm, és van stabil jövedelmembe. Nagy vagyonom nincs, és nem is tervezem. A szellemi jóllét fontosabb.

A pénzügyi oldalt azért vettem elő, mert az volt a kérdés...
Minority 18:23:03

Óvastam. Nem jött be. A többi sem nem.

Dr. Hubbard, most micsinájak ? /J. Travolta meg nem válszol/


Hát Árpád, veled jobban jártak azok a nők.
Ilyen duma után azért egy sallert lenyomtam volna! Persze, nők és a nőket nem szép dolog bántani, de ha a páromat (gyerekem még nincs) fenyegetnék így, akkor tőlem lehet akárki is...
Minority, miért bántok úgy a szülő nőkkel, ahogy? Tudod, a "csendes szülés".

Túlmisztifikált baromságok jelentek meg a neten. A valós sztori sokkal prózaibb. Tudtommal, nem kötelező csendesen szülni, csak ajánlott. Vannak előnyei a csendes szülésnek, de ennek célszerű utánanézni. Egyénként ez nem csak Szcn, egy Frederick Leboyer nevű orvos is írt már erről, aki nem Szcn.
gattodire: a CFO klub (www.cfoklub.hu) a magyar szci cégek vezetőinek egyik találkozóhelye. Hivatalosan üzleti klub, tagdíjjal (naná!) meg minden.

A nem szci cégek otthagyják, mikor erre fény derül, ezért a lista, ami a klubtagokat tartalmazza, nem feltétlenül mérvadó -> csak kb. a 70% szci. :)

kiindulási alapnak azért jó, ha a cégetek rajta van, egy kérdést megér a főnöknél...

Minority 18:23:03

Óvastam. Nem jött be. A többi sem nem.

Dr. Hubbard, most micsinájak ? /J. Travolta meg nem válszol/

Semmit, ne foglalkozz akkor vele, nem neked való.
Tessék, ilyet kell kitölteni, aki igénybe akar venni valami szolgáltatást.

www.freeweb.hu/intelligencs/beiratkozasi_kerelem.pdf

Ajánlom figyelmetekbe a 12. pontot, jól lefedezik benne a seggüket: "... nem vagyok a média, valamely állami szerv, vagy egy szervezet illetve személy képviselője, és nem azt akarom megkísérelni, hogy titokban kivizsgáljam a szcientológiát..."

Ez is mutatja, hogy mikre számítanak, pedig ha ők olyan, de olyan becsületesek, meg csak jót akarnak, miért akarna bárki is beépülni közéjük, és leleplezni a SEMMIT? ;)
gy látszik Minorityből kifogyott a szöveg. Most már csak variálva ismétel.

De az érdekes hogy legalább annyiszor hallom tőle a 'sikeres' szót mint Kókától. Csak nem ...

Országunk vezetőit nem kedvelem. Kóka és Gyurcsány az unszimpi lista élén vannak.
Ez nekem egyelőre nem egy vallásnak tűnik, hanem egy Domestos-reklámnak.
Vappabolubá a vészfékkel
Minority üzemeltetőihez szólnék: kéne már írni egy új szofvert. Ebben a régiben még nem elég fejlett a 'mesterséges intelligencia' modul.
Minority, kedves, ez a Frederick Leboyer honnan jött így hirtelen; rögtön a "tudtommal" után. Ezt úgy tudja mindenki? Kapásból? Vagy ott van előtted egy lexikon? Vagy felkészültél?

Azt hittem Jack Bauer túloz. De nem. Te tényleg hivatásos válaszoló vagy.Vagyis: tutti frutti. Mindenki a saját kis agyát teszi a mosógépbe. Színes szagos a világ
Dave23
Azt hiszem, hogy ami ezek után következik, azt nem fogják zsebre tenni. Nem lehet megfélemlíteni ilyenekkel. A világ legnagyobb ostobaságát követték el ezzel!
Még jobban magukra haragítottak, pedig tudhatnák már, hogy a végletekig elmegyek!
Addig nem nyugszom még be, nem zárják Magyarországon ezt a szervezetet, de a következő lépésként az Unió elé vittem ezt az egész ügyet.
Minorka, válaszolj kérlek a korábbi kérdéseimre.
Miről beszélünk most, egyházról vagy cégről? Szívesen hasonlítgatod magatokat a katolikusokhoz, ha éppen az jön jól neked, de még nem hallottam papot, aki az egyháza pénzügyeit ecsetelgetné csupán, és kitérne minden dogmatikus kérdés elől. Ha téged sem érdekel a filozófia, meg a dogmatikus kérdések, miben hiszel a pénzen kívül?

A szcientológiában nincsenek dogmák. Én abban hiszek, ami számomra igaz. Ezt javasolja L. Ron Hubbard is. Csak azért hoztam elő a pénzügyi részt (megbántam, félreértették), mert az volt a téma.
A szcientológia egy jól megszervezett egyház amúgy, ami a saját szervezési módszereit használja, ezt hívják adminisztrációs technológiának nálunk.
Amiben hiszek: az emberi szellemi lény, több mint a teste, és élt már ezelőtt az élete előtt és fog is még élni, ha a mostani teste meghal. Van még persze sok más hasonló tanítás is, de itt most helyszűke miatt nem térek ki.
Mindenki pont annyira hülye, amennyire megérdemli.
Hivatalos választ várok.
Minority, te is olvasod, hogy többen a "csalás" és a "szcientológia" szavakat egy mondaton belül használják. Nem kell ezzel egyetérteni, szubjektív vélemény csak. Általában két dolog miatt teszik meg, lássuk:

Az egyik az adózás elkerülése. A "hogyan legyünk sikeresebbek", stb. könyveket tréningeket általában üzleti vállalkozás keretében nyomják és árulják, ahol van áfa, társasági adó, kettős könyvitel, és rendes számla. Egyháznak nem kell kettős könyvvitel, nincs egy csomó adó. Igaz, bizonyos járulékokat be kell fizetni, de mégse annyit mint egy könyvkiadónak tréningszervezőnek. Magad mondtad, ember vagy, aki sikeres akar lenni. Ehhez segít a szcientológia. Van egy halom más teszt, életmódtréning is. Nem kellene az ugyanezt a tevékenységet folytató szcientológusoknak is a szigorú és áttekinthető elszámolás és a korrekt adózás mércéjét követnie? Akár önként is. Mindjárt elkerülhető egy jócsomó kritika.

A másik, ahogy írtam, a nagyobb pénzek mozgása, találkozva professzionális nyomásgyakorlási taktikával, átláthatatlansággal, egyfajta kiszámíthatatlansággal, és a kritikai vélemények radikális üldözésével.

Nem gondolod, hogy jogos az óvatosság? Vajon nem ti viselkedtek úgy, hogy a fenti cikk zárógondolata sokaknak beugorjon?

Látszik a hasonlóság a multinacionális cégeknél, de látszik a különbség is. A professzionalizmus és a szorgalom, az hasonlít. De a nyomásgyakorlás, az átláthatatlanság, és a kritika üldözése, az ennyire nem jellemző. Messze nem.

Az, hogy nem a Bahamákról irogatsz, nekem nem mond semmit. Attól még, hogy te nem gazdagodtál meg, lehet más igen, sőt az is lehet az orrodra se kötötte.
Minority, kedves, ez a Frederick Leboyer honnan jött így hirtelen; rögtön a "tudtommal" után. Ezt úgy tudja mindenki? Kapásból? Vagy ott van előtted egy lexikon? Vagy felkészültél?

Véletlenül megláttam egy könyvesboltban a könyvet és beleolvastam, még pár éve, onnan tudom.Minority,

Szerinted Ron Hubbard nem volt elmebeteg? Sem drogos?

Igaz hogy a szcientológusok nem ehetnek zellert?

És mi a helyzet az iszapfürdővel? Tudod hogy mire gondolok...
Haggggyyyyáááááátok már Minorepát! Már páran kezdik beadnija derekukat!

TWÁ Szcientológia terjesztőként fog ebből kijönni, háháháháháhá!!
Gratulálok, nekem nagyon tetszett ez a cikk is, és az előzők is =)
Szerintem nem is lenne rossz egyébként, ha a szcientológusok perelnének, és ebből sztori lenne... sőt!
almodhi: Ááá, átlag szcientológus nem olvasgat ilyen oldalakat. Mert utána mehetne - saját költségén - kiauditáltatni magából a sok káros hatást, ami itt érte.

Azt hiszem kapnak valami CD-t is otthonra, amit fel kell telepíteni az otthoni számítógépeiken. Ez szűri nekik a webet, nehogy kritikus oldalakat olvassanak... :)

Üdvözlet, a szcientológusok szép új világában!
Minority,

Melyik könyvet? Melyik könyvesboltban? Milyen volt a színe?
Ti bénák!
Vegyétek már észre: minden nyugati vallás, vagy vallásféleség komoly energiát fektet arra, hogy felkentjei kurva profin tudjanak ilyen bagatell kérdésekre válaszolni. Felkészülés nélkül ne ülj le vitázni se komoly rangú katolikus vezetővel, se ilyen szcientológussal. Ja, és ezt speckó ráadásul jól is csinálják.

Ti meg vagytok szívatva, értem?
Ki itt a szcientológus?
Milyen tesztek már megint?
Apukám a birtokomban elég sok teszt van tőletek, amiknek az ékessége a biztonsági teszt.
Viszont megnyugodhatsz nem csak az Interneten szórtam szét, hanem az EU összes tagállamának szétküldtem (adatvédelmi biztosok, legfőbb államügyészek).
De ezzel nem teljese még az aktátok!
Jó reggelt! :-)
Ti igen bénák!
(bocs, ha 2x megy el, mert elrepült a kommentem)

Minden nyugati vallás felkentjei be vannak idomítva a plebejjel (ezek mi volnánk) történő beszélgetésre. Lazán kiugratnak minket a gatyánkból, ha nem figyelünk oda.

Ti már meg is vattok vezetve, értem?

Ha meg akartok térni, folytassátok:-)
Mindent kétszermondok, kétszermondok
Guga, Te olvastad már a hozzászólásokat? :) Vagy csak 300-tól kapcsolódtál be?
Guga az érdeklődés nem egyenlő azzal, hogy bárki is beadja a derekát, bármire. Lehet még itt fikázni, anyázni, sőt, de ha már van itt egy "ügynök" vagy csak "önkéntes" (nekem mindegy) érdekel az, hogy hogyan cáfol, és élvezem a profizmusát. Hidd el, senki nem kajál meg semmit.
Szerintem, ha ÜGY lesz ebből, akkor többen megnyílnak majd, akik esetleg most befogják a szájukat, mert féltik a titkaikat, családjukat stb.
Az egyik az adózás elkerülése. A "hogyan legyünk sikeresebbek", stb. könyveket tréningeket általában üzleti vállalkozás keretében nyomják és árulják, ahol van áfa, társasági adó, kettős könyvitel, és rendes számla. Egyháznak nem kell kettős könyvvitel, nincs egy csomó adó. Igaz, bizonyos járulékokat be kell fizetni, de mégse annyit mint egy könyvkiadónak tréningszervezőnek. Magad mondtad, ember vagy, aki sikeres akar lenni. Ehhez segít a szcientológia. Van egy halom más teszt, életmódtréning is. Nem kellene az ugyanezt a tevékenységet folytató szcientológusoknak is a szigorú és áttekinthető elszámolás és a korrekt adózás mércéjét követnie? Akár önként is. Mindjárt elkerülhető egy jócsomó kritika.

Nem, mert az egyház egy szellemi fejlődési utat biztosít, szellemi lényként közelít meg és "kezel", és ennek úgymond "melléktermékeként" leszel/lehetsz sikeres. A cél a szellemi fejlődés, nem az anyagi siker, de általában aki jobb ember lesz, sikeresebb is lesz.


A másik, ahogy írtam, a nagyobb pénzek mozgása, találkozva professzionális nyomásgyakorlási taktikával, átláthatatlansággal, egyfajta kiszámíthatatlansággal, és a kritikai vélemények radikális üldözésével.

Nincs átláthatatlanság, én nem tapasztaltam visszaéléseket. A pénzek arra mentek, amire adták. Radikális üldözést se tapasztaltam. Az a baj, hogy általános vádakra nehéz konkrétan válaszolni....


Nem gondolod, hogy jogos az óvatosság? Vajon nem ti viselkedtek úgy, hogy a fenti cikk zárógondolata sokaknak beugorjon?

Látszik a hasonlóság a multinacionális cégeknél, de látszik a különbség is. A professzionalizmus és a szorgalom, az hasonlít. De a nyomásgyakorlás, az átláthatatlanság, és a kritika üldözése, az ennyire nem jellemző. Messze nem.

Ezekre nem tudok mit mondani. Viszonyítás kérdése. Tény, hogy aki meggyőződéses Szcientológus, az vehemensen védi az igazát és kiáll a hitéért. A nyomásgyakorlás pedig szintén viszonyítás kérdése. Nézd, ez a kérdés valahol hitbeli és meggyőződésbeli, nyilván aki nagyon elkötelezett, az nagyon határozott is a hitével kapcsolatban. De ez nem szokatlan más vallásoknál, én már láttam amerikai baptista szónokot. Áradt belőle az igazi, meggyőződéses istenhit.

Az, hogy nem a Bahamákról irogatsz, nekem nem mond semmit. Attól még, hogy te nem gazdagodtál meg, lehet más igen, sőt az is lehet az orrodra se kötötte.

Ismerem a többi vezető anyagi helyzetet, nem volt ilyen.
Minority,

azt is olvastam, hogy a magasabb szinteken van egy furcsa szertartás:

Egy egyháztag a derekára egy rézkockát köt, úgy hogy nagyjából térdmagasságban lógjon. A többiek ha meglátják őt, az egyik lábukat a kezükbe veszik és azt kiáltják fájdalmas arccal: vaké, vaké!

Ez sem igaz?
Olvastam. Azér' mondom. Ez itt egy naaagy-naaagy reklám nekik, és ti ügyesen csináljátok.
A bizonytalankodók máris átálltak.
Köszi TWÁ-nak.
Azért ez tényleg életszerű. Pöcsnek meg seggfejnek titulálja Tóta a szcientológusokat, erre egy hívük itt elmeséli, hogy a szcientológia aktív molekulái még a kellemetlen puffadásérzettől is megszabadítják, s teszi ezt a vallomását korrekt, jólfésült mondatokban.

És még Kóka is "unszimpi" neki. Hát lehet egy ilyen tündibündit nem szeretni? És egy ilyen cuki kis vallást?
Minority,

Melyik könyvet? Melyik könyvesboltban? Milyen volt a színe?

Frederick Leboyer: A gyengéd születés, Erzsébet krt-i bolt, a Madách-csal szemben, szürkésfehér.
Minority,

azt is olvastam, hogy a magasabb szinteken van egy furcsa szertartás:

Egy egyháztag a derekára egy rézkockát köt, úgy hogy nagyjából térdmagasságban lógjon. A többiek ha meglátják őt, az egyik lábukat a kezükbe veszik és azt kiáltják fájdalmas arccal: vaké, vaké!

Ez sem igaz?


Most hallom tőled először...
Oliva, Jack,
még1x: azzal, hogy az érveik kibontását lehetővé teszi az a blog, nyernek.

Oliva, az elismerésed még magabiztossá is teszi őket.

Na, nem mintha ez akkora baj lenne. Csak az kapja be a horgot, aki - ha nem nekik - valami hasonló szektának is bekapná.

Hamm.
Guga sztem almodhi pedig a másik szektás aki most épp a bizonytalankodót jácca el és teszi fel a kérdéseket, hadd válaszolgasson ez a szerencsétlen faszkalap.
És pár éve éppen csak beleolvas egy könyve, és emlékszik a címére, a boltra, és a könyv színére.

Aha.

Nemcsak tündibündi, hanem fotografikus memóriája is van...
Elszálltak a hozzászólásaim a csodába. Nem ismétlem meg őket, talán a hitesek között szerzett tapasztalataim talán nem is érdekesek most. Szekta – szekta, maradjunk ennyiben.
Ellenben nagyon szeretnék valamire választ kapni. Mint tudjuk, Madonna, aki elkötelezett szolgálója felekezeteteknek, nem engedi a gyerekeit sem televíziót nézni, sem rádiót hallgatni. Gondolom, moziba sem nagyon mehetnek, nehogy károsan befolyásolódjon a fejlődésük(?). Ugyanakkor a kedves mama nem átall egy szál bugyiban leszbikus csókot váltani a színpadon, hogy egyéb sikamlós klippjeleneteiről már ne is beszéljünk. Tom Cruise-nek sem voltak aggályai, amikor a „Tágra nyílt szemeket” a nagyközönség elé tálalta, de akkor sem, amikor idióta elmebetegként viselkedett a nyilvánosság előtt.
Kik ezek az emberek? Milyen erkölcs motiválja a viselkedésüket? Hogyan hozzák egyenesbe a fejükben a családi tartásukat a társadalmival? Nem érződik ez az egész totális szembeköpésnek ott, ahol tanítanak és ott, ahol élnek? Mondhatnám, hogy vizet prédikál és bort iszik, de az egy másik vallás.
Egyáltalán, kérlek, mondj 2-3 példát arra, hogy mit nyertél a „tagságon” a sikeren, pénzen és csillogáson kívül? Tényleg nem az anyagi javak érdekelnek, pedig tudom, ötszáz emberből 499 ezzel palizható be. Mondj más eredményt, amit csak ez az „egyház” adhat.
Minority Report, mi az a három dolog, ami legkevésbé tetszik neked a szcientológiában? Mi a legkellemetlenebb emléked velük kapcsolatban? Mi a leghumorosabb sztorid róluk?

Rosszat nem mondok a saját egyházamról. Ha valakivel gondom van egy egyházban, vele beszélem meg, nem körtölöm világgá. A legkellemetlenebb az első OCA teszt volt, 2 óráig magamba roskadva ültem, de sokkal fejlődött az önismeretem és sokkal kisebb volt utána az arcom. Jobban láttam az emberi hibáimat. Megmaradt egy csomó persze sajnos...
"Melyik könyvet? Melyik könyvesboltban? Milyen volt a színe?

Frederick Leboyer: A gyengéd születés, Erzsébet krt-i bolt, a Madách-csal szemben, szürkésfehér."

Te minority amugy nem vetted észre hogy ez beugratós kérdés volt? Szted hányan emlékeznek így a részletekre egy "pár éve beleolvastam" könyvbe?
lonely: nana, már a szoftvert sem lehet tesztelni?
LP:
:-)))

TWÁ meg fizetett Sci ügynök.

Simán belefér a pakliba:-)

Vicc nélkül: ez a blog kurva jól jött nekik, hiába akart bárki is rosszat nekik.
Bizony, nem Minorka itt az egyetlen szci.
Xenu - Xena - Xénia láz - Kóka.
Nincs összefüggés?
Kóka a stílusa alapján simán lehetne scientológus!

"Melyik könyvet? Melyik könyvesboltban? Milyen volt a színe?

Frederick Leboyer: A gyengéd születés, Erzsébet krt-i bolt, a Madách-csal szemben, szürkésfehér."

Te minority amugy nem vetted észre hogy ez beugratós kérdés volt? Szted hányan emlékeznek így a részletekre egy "pár éve beleolvastam" könyvbe?

Nem sokan, de erre véletlenül emlékeztem, mert pont akkor szült unokatesóm felesége...
Végre odamonydja valaki az igazságot az ilyen parasztvakító senkiknek. Várom, hogy a többi szekta is megkapja a magáét. pl: keresztény egyház, krisna, budhizmus. kéne egyjó kis cikk, ami az összes vallásos idiótát lehuzza. Végülis ugyanannyi a valóságtartalma minden hitnek, mint a SZCIENTOLÓGIá-nak csak régebben butítják az embereket velük.
eloi 2007.03.21. 19:05:27
Xenu - Xena - Xénia láz - Kóka.
Nincs összefüggés?
Kóka a stílusa alapján simán lehetne scientológus!

Biztosíthatlak róla, hogy nem az.
Itt a kulcs a befolyásolható emberekhez:

"legkellemetlenebb az első OCA teszt volt, 2 óráig magamba roskadva ültem, de sokkal fejlődött az önismeretem és sokkal kisebb volt utána az arcom."

MR, szegény, valahol úgyis bemosatta volna az agyát. Ez sem rosszabb, mint szinte bármelyik nyugati vallás. Csak most TWÁ-t basztatják, és neki meg fasza blogja van.

ÁÁÁÁÁ.... unokatesóm felesége....... ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
segítség! Jááááj!
eloi: Én a Xénia lázt nem tudom Kókához kötni. De a sikerességmániája érdekes.

Minority: neked van humorérzéked?
Minority, ez tényleg nagyon humoros sztori, ami eszedbe jutott. Hát igen, nem mondhatsz rosszat az egyházadra, mert attól emberivé válnál. Emlékeim szerint még Kádár is mondott vicceket a beszédeiben, és mindig példálózott a pártjában tapasztalható negatív jelenségekkel.

Ő jobban volt programozva.
Guga 2007.03.21. 19:00:38!

Abban igazad van, hogy teret kap itt, de ez egy nyílvános blog, természetes. Hogy ezzel nyert ügyük van? Hát nem hinném.
Persze, hogy elismerem a kommunikácios képességét, hiszen profi. Profin űzi azt, hogy barát, veled érez, nyílt, nem dúrva, hol ott másnak már elszállt volna az agya ilyen kérdések megválaszolásánál, Ő viszont higgadt, hiszen EZT TANULTA. Mindenki átlát az Ő lényegén. Gondolod az én "dícséretem" kell Neki, hogy magabiztos legyen? Ugyan má':))
Az unokatesóm feleségének a gyerekéről nekem is azonnal az akkor olvasott könyvek színe jut eszembe.
Minority, az emberek a könyv színére vonatkozó kérdésre vagy azt szokták válaszolni, hogy fingom sincs róla, vagy azt, hogy fingom sincs róla, miért maradt meg ez bennem, miért emlékszem rá.

És a legtöbbünk magasról szarik az unokatestvére feleségének gyerekére. Mi ilyen gonoszak vagyunk.
unokatesóm felesége :DDDDDD
asszem le leszel fokozva Minority, ennél többet várnak tőled :DDD
A szcientológusok szerint Kóka biztosan nem szcientelógus.
Na, ezt fejtse meg Lewis Carroll!
OK, közlöm a teszt első részeredményét:

A szcientológia olyan vallás, mely követőit a lehető legtökéletesebb Eliza utánzókká alakítja (www-ai.ijs.si/eliza/eliza.html)

És még ők haragszanak a pszichiáterekre...
Oliva, most pakolsz alá a kazánjának még egy pofa tüzelőt.

Hogyne kellene az elismerés neki. Büszkíted kifele. Majd nemsokára meg is fogja köszönni, mikor becsönget hozzád:-)
Ezek a szcientológusok tudnak valamit. Ha alapjában véve értelmes embereket így be tudnak hülyíteni, akkor nincs mit tenni, nagyobbak, mint a csíkos gazdaságos.
A Vidám Vasárnap megkapta már a magáét? Vagy az már lerágott csont?
Tom Cruise-nek sem voltak aggályai, amikor a „Tágra nyílt szemeket” a nagyközönség elé tálalta, de akkor sem, amikor idióta elmebetegként viselkedett a nyilvánosság előtt.
Kik ezek az emberek? Milyen erkölcs motiválja a viselkedésüket? Hogyan hozzák egyenesbe a fejükben a családi tartásukat a társadalmival? Nem érződik ez az egész totális szembeköpésnek ott, ahol tanítanak és ott, ahol élnek? Mondhatnám, hogy vizet prédikál és bort iszik, de az egy másik vallás.

Tom Cruise-t tisztelem jótékony, karitatív akcióiért, eredményeiért, de az általad kifogásolt akciói nekem sem tetszenek magánemberként.


Egyáltalán, kérlek, mondj 2-3 példát arra, hogy mit nyertél a „tagságon” a sikeren, pénzen és csillogáson kívül? Tényleg nem az anyagi javak érdekelnek, pedig tudom, ötszáz emberből 499 ezzel palizható be. Mondj más eredményt, amit csak ez az „egyház” adhat.

Nem lettem gazdag és rettentő sikeres, ismétlem. Jó a házasságom, kiegyensúlyozott és egészséges vagyok.
Példák:
1. Apámmal, anyámmal nagyon jó a kapcsolat, kölcsönös tisztelet megvan.
2. Jó a házasságom, alig veszekszünk, ha gond van, meg tudjuk beszélni az asszonnyal.

Ezeket úgy tudtam elérni, hogy használtam, amit tanultam a házasságról és a kommunikációról.

3. Nem vagyok szinte soha beteg, pedig egészségtelenül táplálkozok és keveset mozgok. Ezt a szellemileg némileg jobb állapotnak tudom meg.

4. Ja és a Szcn előtt elég sötéten láttam a saját jövőmet, némileg depis voltam, a nők kerültek, apámékkal sokat balhéztam. Lassan, 10 év alatt, a tanultak használatával javult az általános kedélyállapotom, boldog házasságban élek 7. éve, apámékkal jó a viszony.

Vannak problémáim ezerrel persze, de ezek már sokkal kellemesebb problémáik mint a régiek.

Az érzelmi hullámvölgyekből pedig könnyebben kimászok.

Nem vagyok kiemelkedően sikeres, magamhoz képest viszont határozottan jobb állapotba kerültem.
eloi: Én a Xénia lázt nem tudom Kókához kötni. De a sikerességmániája érdekes.

Minority: neked van humorérzéked?

nincs túl sok, sajnos
Xenu - Xena - Xenia láz - Kóka - Lipótmező szál.
?
Minority, az emberek a könyv színére vonatkozó kérdésre vagy azt szokták válaszolni, hogy fingom sincs róla, vagy azt, hogy fingom sincs róla, miért maradt meg ez bennem, miért emlékszem rá.

És a legtöbbünk magasról szarik az unokatestvére feleségének gyerekére. Mi ilyen gonoszak vagyunk.

Lelked rajta, nekem sokat segített az unokatestvérem, ezért gondoltam, próbálok valamit segíteni. Bármilyen röhejes, ez a mozzanat tényleg megmaradt bennem.
Guga nem vagyok otthon, mozgásképtelen vagyok, meg csengő frászom van, és különben is beragadt az ajtó, meg most fürdök, és kulcsom sincs, ja, meg harapós a kutyám, és kezem sincs ;)
R. Daniel Olivaw kétségtelenül egy sokkal fejlettebb és viccesebb verzió.
Minority, most már pihenj.

Lebuktál mint Rottenbiller.

Ha esetleg olvastál róla, hogy ki ő... Egy másik szürke könyvben. Tudod, mikor a feleséged unokatesója szült...

Minority, ez tényleg nagyon humoros sztori, ami eszedbe jutott. Hát igen, nem mondhatsz rosszat az egyházadra, mert attól emberivé válnál. Emlékeim szerint még Kádár is mondott vicceket a beszédeiben, és mindig példálózott a pártjában tapasztalható negatív jelenségekkel.

Ő jobban volt programozva.

Lehet, én úgy vélem, aki híve valaminek, védje meg. A kommunizmus védhetetlenül rossz ideológia, ott volt min viccelődni..
Ez a hülye teszt:

aki KÉPES válaszolni a szexuális, családi, mittomém kérdésekre, ahelyett, hogy azt mondaná: takarodjá' te kis kérdezősködő a felmenőid valagába, és rávágná az ajtót, az már be is van zsákolva. Ilyen egyszerű.

Mer'a' ilyen embernek tényleg nincs nekije öntudata.

De nem baj, mer' itt meg majd megmondják neki, hogy mije legyen.

Ha már ennél a támánál tartunk: dettó ugyanez a multilevél marketing. Hamm, benyelik.

"Minority Report 2007.03.21. 19:06:27
eloi 2007.03.21. 19:05:27
Xenu - Xena - Xénia láz - Kóka.
Nincs összefüggés?
Kóka a stílusa alapján simán lehetne scientológus!

Biztosíthatlak róla, hogy nem az."


Üdvözlöm miniszter úr! :-)
Vagy hívhatom Jánosnak?

Oliva,
Xenu majd akkor is rádtöri az ajtót!:-)
Guga 2007.03.21. 19:00:38!

Abban igazad van, hogy teret kap itt, de ez egy nyílvános blog, természetes. Hogy ezzel nyert ügyük van? Hát nem hinném.
Persze, hogy elismerem a kommunikácios képességét, hiszen profi. Profin űzi azt, hogy barát, veled érez, nyílt, nem dúrva, hol ott másnak már elszállt volna az agya ilyen kérdések megválaszolásánál, Ő viszont higgadt, hiszen EZT TANULTA. Mindenki átlát az Ő lényegén. Gondolod az én "dícséretem" kell Neki, hogy magabiztos legyen? Ugyan má':))

Annyi van csak, hogy mivel én magam is voltam Szcientológia ellenes, át tudom érezni a helyzeteket. Ehhez még meg se kell játszanom magam, mert emlékszek az akkori lelkiállapotomra.
elnézést, offline voltam.

Minority: "Bevallom őszintén, nem olvastam ezeket a Xenus cikkeket soha, mert egyrészt nem érdekel, meg mivel bizalmas anyagok az egyházon belül, nincs esélyem se megtudni, hogy ami oda van írva, az valóban Hubbardtól származik, vagy sem."

Ezért hangsúlyoztam itt is, az előzőben is: a CoS a COPYRIGHT alapján üldözte a Fishman-vallomást, és a benne leírt OT-anyagokat. Tehát nem libel case, nem rágalmazás, valótlan tényállítás, hanem azért, mert az az övék.
Rossz híreim vannak!

Xenu hajóját tegnap az Orion rendszernél térváltás közben eltalálta egy halálsugár, amit a Szilikoidok az Antaránoktól loptak. A hajón minden élet dezintegrálódott.

ui: minden szó szerint így történt.
MR,
jól tekered. Ez volt az "érezzünk vele együtt" fordulat.

Ügyes.
Kopi2!
Azér' volna még mit tanulnod!
(Analógiáid: a németek mind fasiszták, a cigányok mind tolvajok, stb. Remélem nem gondolod komolyan, hogy minden vallás/hit, teológiai és filozófiai elgondolás a világról egyforma!!!??? Abban az értelemben, hogy egyformán megalapozott, logikailag alátámasztott, vagy pl. társadalmi hasznossága alapján egyenlő. Stb.)
Ezektől a (szci) köcsögöktől tényleg tartani kell.

Riasztó az a személyiségkép ami kirajzolódik a Minority(k) válaszaiból.

Én nem akarok ilyen emberek között élni.

És Magyarországon még intenzív terjedésben van a dolog...
A dolog, amit mindig is tudni szerettem volna, de sohasem annyira, hogy rá is kérdezzek: miért szerepel szcientológiai kiadványokon annyiszor a szokásos keresztény kereszt + valamiféle hegesztőív a közepén? Minority, van erre valami jó magyarázat? Úgy értem, jobb annál, mint hogy ez csak mimikri, hasonulás a társadalmilag már elfogadott kereszténységhez?
Árpi hagyjad Minority, ő egy ilyen blogokra programozott válaszológép...

A legjobb és riasztó illusztrációja a postodnak.
Beszélgessünk inkább a mackósajtgyártás titkairól. Annak nem látja kárát senki.
Minority, amikor a kockátok megközelít egy új világot, akkor szoktátok azt sugározni, hogy "Minden ellenállás hasztalan", vagy azonnal, minden teketória nélkül asszimiláljátok őket?
Tudtátok, hogy ömlesztősó kell hozzá? Én próbáltam otthon, de nem "ömlött".
Ki tudja?
Guga, te gyanús vagy nekem. Nagyon gyanús.

Bár, ha belegondolok, mindenki az.
"Xenu - Xena - Xénia láz - Kóka.
Nincs összefüggés?
Kóka a stílusa alapján simán lehetne scientológus!
Biztosíthatlak róla, hogy nem az"
Kóka most nagyot nőtt a szememben... :)
Guga, ha Te asszed, hogy M. R. csontig koptatott "adjál nekik egy kis egyetértést" stratégiája és se hús-se hal, nyúlós-nyálkás szövege télleg sikeres itten? Én nem mondom, h te vónál a szci, de pont a Te viselkedésed emlékeztet rájuk: ha drogmentes maraton öt sort kap a kerületi újságban, egyből' (alkoholmentes) pezsgőt bontanak.
Vagy csak ennyire eredeti a humorod?
Bocsi, a Xéniás Schmuck Andor volt, nem Kóka.
Akkor a Lipótmezei szálon még dolgozni kell! :-)
"BruceTheHoon 2007.03.21. 19:29:12
Guga, te gyanús vagy nekem. Nagyon gyanús.

Bár, ha belegondolok, mindenki az."

:D:D:D Főleg TWA nem? Elment off-ra, és hagyta a sok kérdést, választ, nem is pöcsözött..
Itten minden összeesküvés:D:D
Kellene egy szci adatbázis. Olyasmi mint ami a izsdb (volt) a Matulán.
Minority Report 2007.03.21. 19:15:14

Szerintem az alapvető tolerancia egyházasdi hülyítés nélkül is elérhető. Hogy emberszámba vegyem a szüleimet, társamat, gyerekemet, nincs szükségem ufókra. Sajnállak Téged és a hozzád hasonlókat. Komolyan. A Bennetek lévő ürességet egy zsivány kihasználta és sokat ígérő tartalommal töltötte meg. Azt persze szépen elhalgatta, hogy ez a tartalom már réges-rég ott van Bennetek, csak hagyni kellene érvényre jutni. Úgy persze, ő nem profitált volna ebből az egészből. Mindent megígér, boldogságot, sikereket, de első sorban örök életet. Aztán, ha nem jön be? No und? Lehet menni reklamálni.
Bruce, kipol,

ez most itten a "feketíccsük be egy kicsit a faszkalapot" stratégia. Hogy így ketten csináljátok, külön ügyes:-)

Na ? sajtrecept?
Egyébként szci köcsögök, arra mit feleltek, hogy a nemzetbiztonságiak is érdeklődnek?
Általában egy ártatlan szervezet után nem szoktak. Pl. nem hallottam még, hogy az amatőr szalvétagyüjtőket, és stb... figyelnék!
Minority - tiszetességes válasz volt, el kell ismerni, persze ettől még nem értek egyet.

Nosh, hadd maradjak szkeptikus a főnökök meggazdagodását illetően. Nem tudhatod te azt. Hit kérdése :-). Egy profi multinál se tudják az emberek.

A nyomásgyakorlásra. A "nem vagy jó ha túlzottan kritizálsz". Vagy "nem vagy jó ha nem mész el egy tanfolyamra", például. Önként és szabad akaratából döntött, de úgy, hogy kényelmetlen helyzetbe került a döntése meghozásakor. Leírják a tárgyalástechnikai könyvek, persze nem a szcientológiával, hanem például béralkuval kapcsolatban. Nem egy főnök bepróbálkozik egy burkolt vagy nyílt "nem vagy jó ha fizetésemelést kérsz" el. Azt mondod ilyesmi nem fordult nálatok elő? Mert ha igen, az már nem szubjektívum, az bizony ősi és jólismert szakállas nyomástaktika. Egy profi multinál sincs sok helye, nemhogy egy jobbító szándékú egyházban. Miért kell ezt így, és miért gondolod, hogy ha ezt mégis így, nem jogos a kritika?

Nem akarom itt vitatni, egyházi tevékenység-e. De az egyházak elszámolási kötelezettségének lazasága azért van, mert senki se foglalkozik a perselybe dobott százasokkal. Annyit el kell ismerni, nálatok az átlagos adományok lényegesen nagyobbak. Miért nem vezettek be önként szigorúbb és nyilvánosabb elszámolást? Illetve ha nem teszitek, miért lepődtök meg a kritikán? Jó nem vezetitek be, de eközben le akarjátok erővel vetetni a fenti kritikus véleményt?

Még nem is írtam a az adatbiztonságról, az is megér majd egy kört.
Minority Report!
A magyarországi szcientológusok vezetőjének mi a titulusa és hogy hívják őt?
Hát komolyan, David Icke 4. dimenzióból érkező gyíkemberei sokkal érdekesebbek mint Xenu. :D
www.youtube.com/watch?v=8sbs4vRXycE
Namármivan! mindig eltwándorolnak a kommentjeim!

Bruce, kipol: ez a "feketíccsük be a parasztot" stratégia is ügyi. Főleg így szterejóban.

Egyébként nem hiszek az összeesküvés-elméletekben, bőven megteszi helyette az emberi hülyeség. Az örök és megbonthatatlan.
Minority Report 2007.03.21. 19:15:14

Szerintem az alapvető tolerancia egyházak nélkül is elérhető. Hogy emberszámba vegyem a szüleimet, társamat, gyerekemet, nincs szükségem ufókra. Sajnállak Téged és a hozzád hasonlókat. Komolyan. A Bennetek lévő ürességet egy zsivány kihasználta és sokat ígérő tartalommal töltötte meg. Azt persze szépen elhalgatta, hogy ez a tartalom már réges-rég ott van Bennetek, csak hagyni kellene érvényre jutni. Úgy persze, ő nem profitált volna ebből az egészből. Mindent megígér, boldogságot, sikereket, de első sorban örök életet. Aztán, ha nem jön be? No und? Lehet menni reklamálni.
Minority Report!
Mi a magyarországi szcientológusok vezetőjének titulusa és hogy hívják őt?
Oliva: ja, TWA most karosszékből figyeli, ahogyan erjed a téma ...

Egyébként meg, miféle összeesküvés? Ez itt a 21. század. Minden igaz.

(Hunter J. Thompson parafrázis, ha jól tudom)
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.03.21. 12:35:58
Mághogy Németh Sándor hatása alá kerülni nehéz??? Na itt egy link:)
www.hit.hu/article.html?id=123
Amúgy üdv. a tisztelt fórumozónak!
Már alakulása óta követem a blog eseményeit, s szorgos olvasója és követője vagyok TWÁ stílusának.
Lásd: A gyökerek kultúrált megalázása és fátylaik fellibbentése..
Persze cél a mindig a jóhiszemű, de tudatlan emberkék megmentése az ilyen vérszívóktól. (nemde?)

W.:
További sok sikert ehhez!


Na ,azért jó lenne tisztázni némi alapvető dolgokat.Sajnálatos,de az én ütésszámom vezekszik a sikító gépírónőével(+ az elütések és javításuk,már ha az indulat engedi észrevenni).
Szóval az a kavalkád ami itt folyik,az azért ökölbe rántja még a talpam is.Lényegileg ami ide tartozik:a "sci" mint olyan nem más,mint egy jól műkögtetett agó elkerülő gazdasági vállalkozás,aminek céljai és módszerei nem felelnek meg az emberileg elvárt alaperkölcsiségnek.A köztörvényesen bizonyított adócsalás/elkerülés mellett ez volt a másik legsúlyosabb érv ellenük frankhonban.Sajnálatosan nálunk ide is beszipkáztak politikusokat(ezt a célt deklarálják is)akik zsarolhatóvá váln(t)ak.
Mondhatni azt is megjelent az új és minden mást eltaposó neoszabadkőmüvesség.
MinorityR nem virtuális, velem valós néven levelez.

Becsüljük meg, és ne kenjük rá a Kazohiniát.
Minority Report 2007.03.21. 19:15:14

Szerintem az alapvető tolerancia egyházak nélkül is elérhető. Hogy emberszámba vegyem a szüleimet, társamat, gyerekemet, nincs szükségem ufókra. Sajnállak Téged és a hozzád hasonlókat. Komolyan. A Bennetek lévő ürességet egy zsivány kihasználta és sokat ígérő tartalommal töltötte meg. Azt persze szépen elhalgatta, hogy ez a tartalom már réges-rég ott van Bennetek, csak hagyni kellene érvényre jutni. Úgy persze, ő nem profitált volna ebből az egészből. Mindent megígér, boldogságot, sikereket, de első sorban örök életet. Aztán, ha nem jön be? No und? Lehet menni reklamálni.
Minority Report
Légyszives segíts!
Az asszony orvostan hallgató és Ő bizony pszichiáter lesz! Nem tudom lebeszélni, hiába mondom Neki, hogy legyen inkább urológus és ne a fejemben turkáljon...
Szóval mi a bajotok a pszichiáterekkel??? Ezt eddíg ügyesen kerülted!!!
en szeretem a szcientologiat.

ha a jelenlegi parom ferje nem lep be a szci egyhazba, es ennek hatasara nem dobja ki azonnal az egyhazba nem belepo feleseget es szinte ujszulott fiat, akkor most nem elhetnek veluk.
Nos nem tudom mit kell megbecsülni Minorityn.

Még ha valós személy is, aki nevében az Egyház válaszolgat.

Ahogy én látom, MR ilyen helyzetekre kiképzett (egy bizonyos szinten) profi ügynöke a szervezetének.

Igy aztán minden mondata hazug. Nem spontán válaszol, nem a saját véleményét mondja, hanem utasítást
követ, a Cél érdekében.
en.wikipedia.org/wiki/Image:Scientology_warning_leaflet.jpg

Ha még esetleg valaki nem keresett volna rá... szerintem jó módszer:)
hiába...van még mit tanulni tőlük :)
hát, ha elolvasom a commenteket, minority sokkal nyugodtabban és inteligensebben válaszolgat mint akik éppen próbálják lealázni...

egyébként a sherlock holmsi "nem emlékezhetsz a könyvre" trükk után belegondoltam, és leesett hogy egy csomó könyvnek emlékszem a borítójára - még ált isiből is (pedig elég szar a memóriám).

persze ettől még nem leszek scientológus (amúgy sem leszek semmilyen egyház tagja), de a jelenlegi vitában szimpatikusabb...

ui: minority, szerinted a felhozott sztorik elképzelhetőek? ha igen, szerinted ezek magánakciók v lehet magasabban is támogatottsága? mivel magyarázod az ilyen történéseket, ha amúgy jobb emberek lesznek a hívők?
Azért kell megbecsülni, mert egyébként mikor és hol beszélgetnél a szcientológusok ügynökével?
ja igen: MR, voltál a Freewindsen is? Ott mi folyik? Miért kell hajó?
Nem volt időm elolvasni a fentieket, ezért lehet hogy már volt... ha igen, akkor bocs.

Szóval kiemelt EU jogos tananyag volt anno, amikor a személyek szabad mozgásának jogára hivatkozva akart egy sci-s csaj munkát vállalni Angliában az ottani sci közösségnél. A vége az lett, hogy bíróság mondta ki, hogy a sci-sek sértik Anglia közrendjét, ezért a csaj nem hivatkozhat a fenti EU alapjogra.
OK, akkor megbecsülöm.

Persze akkor a himlővírust is meg kell becsülni, hiszen hogyan lehetne másképp tanulmányozni a betegséget...
Engem öt perc után elengedett a néni az alumíniumdobozával együtt, lehet valamit rosszul nyomtam rajta..
Vagy mert kiderült, hogy fizika az egyik szakom
Nem tudom...
Az emberek elsöprő többségének szüksége van transzcendens kenyérre, hogy el tudja viselni a létezés bizonytalanságát, ill. értelmetlenségét. A vallások mindegyike, valamint a szórakoztatóipar jelentős része is erre az alapvető igényre építenek: így van Jahve, keleti bölcseletek-filozófiák, Jézus, Mohamed, Xenu, valamint Harry Potter, egyéb szuperhősök, pontosabban a köréjük szervezett kultuszok, horoszkóp, mindenféle jóslások, popzenei mozgalmak satöbbi. Ezek a jelenségek nyilván nem elítélendők alapvetően; az ember természetes "hitigényét" elégítik ki, ugyanúgy, mint mondjuk a szexuális igényt a p*rnóipar.

Mivel jól tudja mindenki, hagy a szórakoztatóipar által generált "őrületek" mind csak múló butaságok, az igazi problémát az egyházak jelentik ezen a téren: a különféle szektácskák (királyukkal, a szcientológiával egyetemben) a "vallásipar" ördögei. Pénzcsinálási képletük egyszerű: az ember alapvető intellektuális-transzcendenciális kiszolgáltatottságát egzisztenciális kiszolgáltatottsággá konvertálják, amely állapottal aztán agresszív, totalitárius, gyakran törvénysértő modón visszaélnek.

Ezért messze nem mindegy, kik adják az "isteni" kenyeret. Kik adják? Itt, Európában az ember világnézeti szempontból vagy legyen a) zsidó, b) történelmikeresztény, c) muzulmán, vagy d) következetesen, intellektuálisan, hogy is mondjam, "értelmiségi szinten" materialista. Ha nem tartozik bele sem az a), sem a b), sem a c), sem a d) csoportba, menthetetlenül ki van téve a vallásmaffiának.

Az, hogy a tájékoztatást, felvilágosítást mennyire veszik komolyan a népek, bizonytalan, és reklám is lehet belőle; ezért nem az kell ide, hanem kötelező hitoktatás az elemi iskolákban.

PS Nem lenne jó, ha a "szci-veszély" országos üggyé dagadna (hacsak nem arra hajtunk, hogy tiltsák ki őket az országból), és nem azért, mert nincs is ekkora jelentősége, hanem mert ez hírverést jelentene a szci-egyháznak; tudjuk, a negatív hír is hír. Az átlagember meg, hogy poénból megnézze, mit is írnak a mumusok, vesz egy könyvet. És innentől már el is van baszva a dolog, hiszen szerncsétlennek "működni" fog...
Nagy Cső Zuhan

Igen: a bizonytalanság miatt van szükség ezekre a dolgokra, de az is iga, hogy a bizonytalanság egy jelentős része a tudatlanságból fakad és az ismeretlentől való félelemben reaizálódik.

Azaz: ha nem érted, akkor hidd el.
Vagy: ha nem érti senki, akkor az Isten az oka, és mi nem érthetjük meg a szándékát.

A LEGFŐBB ismeretlen a halál, a legtöbb embernek emiatt van szüksége a spiritualismusra.
Én pont most a hétvégén néztem meg a CCHR "Pszichiátria - A halalipar" című filmjét (magyarul, DVD-n).

Tóta, lehet hogy ezek bolondok, de miután az ember utána néz a filmben elhangzottaknak, rájön, hogy bizony nem hazudnak a tények felsorolásakor.
Jó, persze, manipulatív és egyoldalú az összeállítás, de melyik dokumentumfilm nem tükrözi a készítője véleményét?

Tehát azért van benne valami, amikor a fiókszervezeteik valódi jogvédőnek mondják magukat.
cső: nem értek egyet. az az egyetlen, amit tehetünk (tehetek), hogy megpróbáljuk a saját közönségünket körbekiabálni, hogy vigyázat, ez veszélyes. tavasszal is mindig mondják a tévében, hogy achtunk, kullancs. ősszel meg hogy a gyilkos galóca nem jó. ha inkább elhallgatjuk, akkor csak ők fognak beszélni róla, ahogy a szcientologia.lap.hu mutatja, elhallgatva minden árnyoldalt.
dear minority report,
egy eddig kimaradt, de nagyon is fontos kérdés:

milyen alapon töltet ki az egyházad olyan teszteket, amelyek hozzátartozók, ismerősök személyes adataira kérdez rá? nem tartod ezt mocskosul undorítónak, illetőleg undorítóan mocskosnak? (ne mondd hogy nincs ilyen, ha kell, linkelek egy másik kommentelő postjából.)

várom a választ. epekedve.
"trükk után belegondoltam, és leesett hogy egy csomó könyvnek emlékszem a borítójára"

Most ez komoly hogy érvként hozod fel azt, hogy emlékszel azoknak a könyveknek a botítójára amikre emlékszel?
www.bfparty.hu/
ez is egy sci oldal, csak kimoderáltak belőle pár dolgot (Hubbard hivatkozások). A mottó az volt: Repülj Red Bullal, ne a droggal!
A CCHR: Az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogogért Alapítvány szintén sci, tudom, volt róla szó. Akár a már szintén emlegetett drogmentes maraton, ahol polgármesterek tucatjai fogadják a maraton résztvevőit (nem hiszem, hogy tudják, mit támogatnak). A drogellenes nyomulásuk különösen látványos: Szomor Katalin volt drogszakértő, jelenleg sci szakértő szervezésében egy halom konferenciát hirdettek meg BM-esek és főfőrendőrök részvételével (úgy látszik főleg őket szeretik, nyilván: nem a pszichiátereket:) ), aztán a konferenciákat az utolsó pillanatban mindig lefújták. SZK egyébként a parlament drogügyi bizottságának állandó szakértője volt...ennyit a nemzetbiztonságról...
phreeq · www.noisebox.hu 2007.03.21. 20:14:13
Tényleg ilyen személyes kérdéseik vannak? Na ezt nem gondoltam.. Mondjuk 200 kérdésbe sokminden belefér.
Én már akkor húzom az orrom, ha valaki megkérdezi, hogy hol laksz, és nam azt, hogy merre.
Tom Cruise vagyok, és felszólítalak titeket, hogy hagyjátok abba!
Tom Cruise vagyok és felszólítalak benneteket, hogy hagyjátok abba!
Szólj Travoltának is! És persze a kisgazdáknak, aki a környezetvédelmi minisztériumban nyomatták a scit. Azok az akták megvannak még?
Kérdés: az FLP (Forever Living Products) nevű, aloe vera forgalmazó MLM-es ügynökösdi az nincs valamilyen összefonódásban a scivel?

Pár hónapja megpróbáltak ilyen amway-szerű izébe beszervezni, csak ez az FLP volt, és valahogy olyan sci feelingje volt a dolognak - plusz végignézve a könyvespultot, nem csak normál üzleti és marketinges köteteket láttam ott, hanem Dianetikától kezdve mindenféle Hubbard-izékig mindenféle kőkeményen sci irodalmat...
Ősszel: achtung galóca, tavasszal achtung kullancs, most achtung sci, karácsonykor achtung szent előbőr.
chabba,

a hivatkozott (Van Duyn) ügyben nem mondta a bíróság hogy sérti Britannia közrendjét - mert ilyet nem is mondhat (nem értelmezheti a nemzeti jogot). és van duyn pedig vállalhatott munkát végül, mert hogy ugyanezt nem tiltották britt áp-nak.

azt viszont kimondta hogy ilyen alapon lehet tiltani a munkavállalást - feltéve ha a saját nemzetiségnek is tiltják.

+ ami lényeg az ügyből hogy a UK ben hivatalos álláspont szerint káros a scientológia.

nna kiokoskodtam magam..
Kérdés: az FLP (Forever Living Products) nevű, aloe vera forgalmazó MLM-es ügynökösdi az nincs valamilyen összefonódásban a scivel?

Pár hónapja megpróbáltak ilyen amway-szerű izébe beszervezni, csak ez az FLP volt, és valahogy olyan sci feelingje volt a dolognak - plusz végignézve a könyvespultot, nem csak normál üzleti és marketinges köteteket láttam ott, hanem Dianetikától kezdve mindenféle Hubbard-izékig mindenféle kőkeményen sci irodalmat...

nincs, de van olyan FLP-s, aki Szcientológus
phreeq · www.noisebox.hu 2007.03.21. 20:24:54.
Lehet valamit rosszúl csinálok, de nekem egy képet sem talál.
Bemásolom a címsorba pl ezt: kepfeltoltes.hu/061212/50879954215 és elé teszem a www-t. Hol a hiba?
A dolog, amit mindig is tudni szerettem volna, de sohasem annyira, hogy rá is kérdezzek: miért szerepel szcientológiai kiadványokon annyiszor a szokásos keresztény kereszt + valamiféle hegesztőív a közepén? Minority, van erre valami jó magyarázat? Úgy értem, jobb annál, mint hogy ez csak mimikri, hasonulás a társadalmilag már elfogadott kereszténységhez?

A nyolcágú kereszt a nyolc fő hajtóerőt jelképezi, ami az embert hajtja előre az életben. Emiatt lett az egyház szimbóluma.
Minority, amikor a kockátok megközelít egy új világot, akkor szoktátok azt sugározni, hogy "Minden ellenállás hasztalan", vagy azonnal, minden teketória nélkül asszimiláljátok őket?

:) erre nem tudok mit mondani...
"achtunG, achtunG, mein Kott!"

Kott wird dir verzeihen, mein Zóhn.
"Szerintem az alapvető tolerancia egyházasdi hülyítés nélkül is elérhető. Hogy emberszámba vegyem a szüleimet, társamat, gyerekemet, nincs szükségem ufókra. Sajnállak Téged és a hozzád hasonlókat. Komolyan. A Bennetek lévő ürességet egy zsivány kihasználta és sokat ígérő tartalommal töltötte meg. Azt persze szépen elhalgatta, hogy ez a tartalom már réges-rég ott van Bennetek, csak hagyni kellene érvényre jutni. Úgy persze, ő nem profitált volna ebből az egészből. Mindent megígér, boldogságot, sikereket, de első sorban örök életet. Aztán, ha nem jön be? No und? Lehet menni reklamálni. "


Annyiban igazad adok neked, hogy valaki alapból toleráns, családszerető, sikeres. Én alapból intoleráns, családnemszerető és sikertelen voltam. Nekem kellett külső hatás a változásra, van, akinek nem kell. Nekem így jó, kösz. Nem szegényedtem el, nem üresedtem ki, hanem jobban lettem.
www.nol.hu/cikk/374504/

Ezt a tagot személyesn ismertem. Nem szeretem a média által tálalt életet, de ez a cikk a felét nem mondta el annak, ami valójában történt.
Minority Report
Légyszives segíts!
Az asszony orvostan hallgató és Ő bizony pszichiáter lesz! Nem tudom lebeszélni, hiába mondom Neki, hogy legyen inkább urológus és ne a fejemben turkáljon...
Szóval mi a bajotok a pszichiáterekkel??? Ezt eddíg ügyesen kerülted!!!

Megírtam, csak pont elszállt. Konktrétan az, hogy:

1. nincs egységes, változatlan módszer, kezelés. Láttam egy dokut, ahol egy ember elment kb. 10 pszichiáterhez rejtett kamerával, és elmondta betűről betűre ugyanazt a panaszt. Nem volt két egyforma diagnózis és mind más gyógyszert ajánlott. Ez USA-ban volt.

2. Az elektrosokk és az erős nyugtatók, mint tüneti kezelés. Már láttam elektrosokk-"kezelt" ember. Mint egy növény, olyan volt... A masszív USA-beli és Japánban történt TB-csalások... A hiperaktívnak bélyegzett alsósok gyógyszerezése...

Érdemes kicsit utánajárni. Nem minden pszichiáter bűnöző nyilván, de nagyon sok az aggasztó és kétséges kérdés, ami komoly aggályokat vet fel.
minority report,

mielőtt eltűnne a süllyesztőben, válaszolj, kérlek: milyen alapon töltet ki az egyházad ilyen teszteket? nem tartod ezt mocskosul undorítónak, illetőleg undorítóan mocskosnak?

kepfeltoltes.hu/061212/5526560441_www.kepfeltoltes.hu_.gif

"Voltál-e valaha egy beszélgetésen vagy bármilyen kezelésen egy szociális munkásnál, tanácsadónál, pszichológusnál vagy pszichiáternél?
A személy neve, aki megnézett: ____________
A személy beosztása/munkahelye: __________
Hány alkalommal voltál nála? _______________
Mely időszakban? _________________________
Adj részletes adatokat mindenről: ___________"

Kár erőlködni Minority nem fog semmi olyat mondani amiért elítélhatő lenne. Különben is minden vallás az adott korszellemnek megfelelően életviteli tanácsokat ad. A sci a tökéletes bizonyítéka annak hogy ha valaki megfelelő intellektussal rendelkezik akkor ossze tud dobni egy vallást. Nem kell mást tenni mint az élhető élethez szükséges tanításokat összegyüjteni és valami idióta magyarázatot találni a honnét jövünk és a hová megyünkre(meg egy két ismeretlen dologra..) Minority szépen összeszedett személyre szabott fejlesztőprogramot kapott ami működik és ezért hagyja magát megcsapolni. Minden olyan témát amit a cikk kifogásol Minority kerül. Tehát Worluk és Minority is profi (én meg outsider).
Egyébként egyet értek a cikkel, amiről Minority nem beszél az a gáz a sci-val.
dear minority report,
egy eddig kimaradt, de nagyon is fontos kérdés:

milyen alapon töltet ki az egyházad olyan teszteket, amelyek hozzátartozók, ismerősök személyes adataira kérdez rá? nem tartod ezt mocskosul undorítónak, illetőleg undorítóan mocskosnak? (ne mondd hogy nincs ilyen, ha kell, linkelek egy másik kommentelő postjából.)

várom a választ. epekedve.

Az élettörténetre gondolhatsz, azt csak a Sea Org tagoknak kötelező kitölteni. Az nem teszt, hanem adatkérő lap. Vannak kvalifikációs pontok, amelyek keserű tapasztalatokon alapulnak, azokra kérdez rá. Ez önvédelmi dolog, sokan próbálták leszedni az egyházat kitalált ügyeken alapuló kártérítési perekkel. Visszaélni egy ilyen dologgal undorító, megkérdezni szerintem lehet, ha az illető beleegyezik, hogy erről nyilatkozik.
Az emberek nagy többsége hinni akar valamiben, és minél rosszabbá válik az életük, annál inkább hinni akarnak. A hit az a szalmaszál, amibe kapaszkodnak azért, hogy megtalálják a békéjüket, nyugalmukat és ne féljenek a haláltól, vagy hogy könnyebben elviseljék a napi problémákat. Ezt használják ki az egyházak. És emiatt létezhetnek ezek az egyházak.

Hiába jó a poszt, hiába tartják sokan csalásnak pl a szcientológiát, mindig lesznek, akik hinni fognak a tanításaiban. Mert nem csak rosszat ad nyilván, hanem jót is. Különben senki sem lenne ott. A befolyásolható emberek, a lelki bizonytalanok kiváló alanyok az agymosásra. Nem az egyház csapja be őket, ők csapják be saját magukat. És ez ellen nem nagyon lehet mit tenni. Csak a saját kárukon tanulnak, ha olyasmi történik velük, vagy nem tanulnak, ha nem akarnak tanulni. Nagyon sok a gyenge akaratú ember, akik nem tudnak mit kezdeni az életükkel. Gyakran egyedül vannak és sokat jelent a számukra a közösség, akik hasonlóan gondolkodnak, közös programjaik vannak. Olyan ez, mint az árpádsávos zászló. Nem szóltam hozzá ahhoz a poszthoz, most elmondom: az is egy közösséghez való tartozást, összetartozást jelképez. Mert az emberek nagy része tartozni akar valahova, legfeljebb nincs elég esze, vagy erős lelke, esetleg kellő áttekintése vagy lehetősége ahhoz, hogy megfelelőbb, kevésbé ártó és ártalmas közösséget válasszon.

De hiába ítéljük mi meg vagy el őket, belső indíttatásból kell hogy rájöjjenek, ha valami helytelen. A tiltás a gyereknevelésben sem működik túl jól. És minél jobban támadják őket, annál inkább védik a közösségüket.
"Nos nem tudom mit kell megbecsülni Minorityn. Még ha valós személy is, aki nevében az Egyház válaszolgat. hogy én látom, MR ilyen helyzetekre kiképzett (egy bizonyos szinten) profi ügynöke a szervezetének."

Nem vagyok ügynök, de az ilyesmit persze nehéz bizonyítani. Az Egyház erre szakosodott embereivel nem túl szoros a kapcsolatom. Azért írtam be csak, hogy legyen valaki, aki képviseli valamilyen szinten a másik oldalt. Ma regisztráltam az indapasson...


ja igen: MR, voltál a Freewindsen is? Ott mi folyik? Miért kell hajó?
Igy aztán minden mondata hazug. Nem spontán válaszol, nem a saját véleményét mondja, hanem utasítást
követ, a Cél érdekében.
Ez nagyon dúrva! www.nol.hu/cikk/374504/
Minority Report Te ehhez mit szólsz??
"Tóta W.-nek: ja igen: MR, voltál a Freewindsen is? Ott mi folyik? Miért kell hajó?"

A hajón nem voltam, ott lehet a legfelsőbb szinteket megcsinálni. Meg konferenciaközpont, ahol a szép karib-tengeri környezetben különféle konferenciák vannak (pl. terjeszkedési konferencia a madridiaknak, marketing konferencia a WISE-tagoknak a WISE szervezésében stb.

Minority Report:

Nem kívánok kötekedni, sőt még néhány sci elmélettel egyet is tudok érteni (miértne), de meséld már el nekem légyszíves, hogy egy un egyháznak miért van szüksége "ügynökökre"? A másik kérdésem az, hogy miként lehetségez az, hogy egy beetetett tag családját kizárják a tag életéből, pl a kommunikációt megtiltják közöttük?

Végül, de nem utolsó sorban (talán ez a legfontosabb) Mi a lófasz ez a mókusosdi? Miért pont mókus? Miért nem teknősbéka, vagy zsiráf? Nem tudok elaludni, míg ezt nem tisztázzuk!
Ennyi a bajotok, hogy tüneti a kezelés???
A betegségek 99%-ának kezelése tüneti kezelés vazze!
Ezért gyűlölitek a pszichiátereket? Ezt Te sem gondolod komolyan!
"az, hogy van tanult jellege, még nem jelenti azt, hogy valaha, bárki összeroppant a hosszas, kitartó érvelés nyomasztó terhe alatt és homokos lett."

Ez sarkított. Az illető bekerült egy olyan csoportba, amelyik beledumálta, hogy nincs abban semmi rossz, meg milyen előnyös. Hősünk engedett és "jófej" lett. :-/ (azt viszont nem tudom, hogy úgy maradt-e...)

bs395:
""jól tudjuk, hogy a magas intelligenciához elegendő gyorsan vágni azt, hogy mennyi 343 köbgyöke, vagy hogy csíkos vagy pöttyös kocka következik."

Az autizmus jelensége nem ezt mutatja."

Azért írtam ezt, mert a magas intelligenciához nem elég ennyi. Erre a mutatványra az autisták sok esetben képesek, még akkor is, ha értelmi fogyatékosok.

"Egy teszt azt méri, hogy azt az adott tesztet, vagy szigorúan azt a fajta tesztet azokhoz képest, akik eddig kitöltötték, te mennyivel jobban/rosszabbul töltötted ki. Pont."

Sokféle IQ teszt van. És egyik sem tökéletes. A tesztek újabb generációja már igyekszik felmérni az alkalmazkodóképességet is.

"Az intelligenciádról, vagy az eszedről, arról, hogy most jobb ember vagy-e, képes vagy-e boldogulni az életben a világon semmit sem árul el."

Igaz. De korrelál vele.
Ez nagyon dúrva! www.nol.hu/cikk/374504/
Minority Report Te ehhez mit szólsz??

Szia, más területen dolgoztam, ezzel nem találkoztam, így érdemben nem tudok nyilatkozni. Demecs Istvánt ismerem amúgy. Mindenesetre kifejezetten tilos orvosi kezelés kiváltására Szcientológiát adni, aki ilyet csinál, az nagyot hibázik. Az orvostudomány a testet gyógyítja, a Szcientológia a lélek kezelésével foglalkozik. A kettőt nem szabad összemosni. Egyik nem helyettesíti a másikat.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.03.21. 20:13:07
cső: nem értek egyet. az az egyetlen, amit tehetünk (tehetek), hogy megpróbáljuk a saját közönségünket körbekiabálni, hogy vigyázat, ez veszélyes.

Miert mondod ezt. Nem ertem. Minority Report tok szimpi. Lehet, hogy belepek. Nagyon szep kepet festett errol az egyhazrol.:D :D
Oliva: Durva!!!
A kapcsolódó cikkek sem rosszak!
Ha ez igaz, akkor 8 kereszt mindegyik végén egy-egy üveg sör van.. :)

Pedig a világ egyszerű: amit nem értünk, arra is van magyarázat, nem kell mindig valami isteni beavatkozást keresni...
""Nem kívánok kötekedni, sőt még néhány sci elmélettel egyet is tudok érteni (miértne), de meséld már el nekem légyszíves, hogy egy un egyháznak miért van szüksége "ügynökökre"?""

Milyen ügynökökre? Az egyháznak nincsenek ügynökei. Tagjai vannak, mint pld. én.

""A másik kérdésem az, hogy miként lehetségez az, hogy egy beetetett tag családját kizárják a tag életéből, pl a kommunikációt megtiltják közöttük?""

Ez természetesen helytelen és tilos. Mindenáron a normális viszonyra kell törekedni a családdal, a tolerancia fontos érték. Aki ilyet csinál, az rosszul érti a dolgot, és rosszul kezeli a helyzetet. Szakítani csak végső esetben javasolt valakivel, aki családtag.

""Végül, de nem utolsó sorban (talán ez a legfontosabb) Mi a lófasz ez a mókusosdi? Miért pont mókus? Miért nem teknősbéka, vagy zsiráf? Nem tudok elaludni, míg ezt nem tisztázzuk!""

Azért mókus, mert L. Ron Hubbard szerint a mókuskodás zsákutca és eredménytelen, ezért kb. olyan messze jut, mint a mókus a mókuskerékben futva... Fut, fut, igyekszik, de nem jut el sehova. Ezért mókus.
Minority Report! Amikor tavozik a thetan. Az milyen erzes? Az egyik baratnom volt a szciknel. Megkonnyebbules, azt mondta. Igaz ez? Vagy megint hamukazott? Szokott.
Csak a "mi a különbség Xenu meg a keresztre ácsolt ácsfia közt" + "társadalmi igény" vonalhoz biggyeszteném ide, hogy a zsidó-keresztény kultúra vallása(i) valszeg a morál abszolutizálása és a törvények forrása miatt jöttek létre és formálódtak olyanra, amilyenek.
Szerintem ezeknek a létjogosultságát elsősorban nem az a társadalmi igény adta meg, hogy az emberek szeretnek valamit náluk jobbat/okosabbat felfesteni az égre, hanem sokkal inkább az, hogy a társadalom egyszerűen képtelen működni néhány alapszabály nékül, pl. hogy nem baszok bele a homlokodba egy bunkósbotot, ha te sem teszed meg ezt. De ha ezek emberek közti szabályokként vannak megjelölve, akkor felmerül, hogy miért ne basszam beléd, ha viszont a vallás (a már korábban égre festett) istenhez vezeti vissza a morált és a törvényeket, akkor nincs helye azon gondolkodni, hogy miért van így, és miért ne tenném az ellenkezőjét.
Szerintem a történelmi vallásokat valamiképpen a racionális belátás tartotta fenn (ha nem is ő teremtette) a premodern korban.
Ez az, ami a szektákra és a szci egyházra egyáltalán nem igaz.
(az pedig már más kérdés, hogy update nélkül mennyire van létjogosultságuk ma a régieknek)
A kicsi kérdésem elveszett a nagy komment-tengerben, tehát felteszem újra: ki a magyarországi szcientológus egyházfő, mi a titulusa és hogy hívják?
Ilyesmire gondoltam, mint a katkóknál ez itt: uj.katolikus.hu/adattar.php?h=6
De hiába kerestem a szcientológia.lap.hu által megadott forrásokon. Ennek nem kéne titkosnak lennie. Válaszolj nekem, kérlek, Minority Report.
Minority Report:

Szia!
Mit gondolsz, az általad említett lélek kezelésével kapcsolatos tudást magunktól is megszerezhetjük, vagy elengedhetetlenül szükségesnek tartod az egyház kurzusain való részvételt?

Minority: eleddig gyakorlatilag minden kényelmetlen kérdésre (lásd NOL cikk, vagy a postban említett komplett blog), csak annyit bírtál kinyögni, hogy természetesen helytelen, tilos, nem etikus.

Ami végülis reménytkeltő, ezek szerint még nem vagy zombi, feltéve persze, ha valóban létező személy vagy, nem pedig 3-4 sci kommunikációs-válság kezelő emberke virtuális manifesztuma.

De azt ettől függetlenül nem értem, hogy ha nem etikus, nem helyes, bla-bla-bla, akkor mégis, mi a búbánatos rákért van tele a világ ilyen sztorikkal??? Miért van az, hogy a világ több államában is hivatalos állásfoglalás van arról, hogy a scientologia káros, és üldözendő?

Te még nem gondolkodtál el azon, hogy ha Te tényleg etikus ember vagy, akkor esetleg ki kéne szállni a nem etikus társaságból?
""Ennyi a bajotok, hogy tüneti a kezelés???
A betegségek 99%-ának kezelése tüneti kezelés vazze!
Ezért gyűlölitek a pszichiátereket? Ezt Te sem gondolod komolyan!"""

Hát látod ez az! Ennyit érne az orvostudomány? Akkor mire mennek el az orvosi és pszichiátriai kutatásokra költött súlyos pénzek? 1% eredményre. Ez a baj, látod. E mellett nem tudok elmenni. Nem igaz, hogy ennyi támogatás mellett ennyire képesek csak.

Gyűlölni nem gyűlölöm őket, de nem a kedvenceim, az biztos.

Nem csak ennyi a baj amúgy. A baj az, hogy eredmény vajmi kevés, a támogatás rengeteg, a visszaélés is. Nem is beszélve a politikai célú agymosásokról (CIA, KGB módszerek, szintén pszichiátriai szál), meg az őrültnek diagnosztizált gyilkosok stb. börtönből való kimentéséről.

Meg aztán ott a külön sztori, a náci pszichiáterek, élükön dr. Ernst Rüdinnel, a fajhigiénés programok atyjával. Akit Hitler személyesen tüntetett ki a munkásságáért.

Al-Zawahiri, az Al-Kaida "agya" eredeti szakmája - találd ki, hogy mi.

Radovan Karadzsics teljes neve dr. Radovan Karadzsics, találd ki, minek a doktora. Az egyik páciense is szép karriert futott be, őt pedig úgy hívják: Szlobodan Milosevics.

Emberek, nem jut eszébe annak a pasasnak a neve, aki a Rábeszélőgép c. könyvet írta? Főleg reklámok, kampányok hatásmechanizmusaival foglalkozott emlékeim szerint (mit kinek miért hogyan hiszel el),
de valami motoszkál még a fejemben, hogy mintha lett volna arra a pasasnak elmélete,
hogy miért akarunk és tudunk minden részletet megmagyarázni, ha belemegyünk egy teljesen logikátlan folyamatba.

Ez úgy kapcsolódik ide, hogy ha jól emléxem, a példák közt szerepelt az, amikor megkapod az "életed főnyereménye csak neked, ha visszaküldöd ezt a lapot" és Te nekiállsz végigolvasni, lekaparni, összehajtani, kitölteni, MERT ha már elkezdted, nem fogod beismerni, hogy bekajáltál egy hülyeséget;
valamint - és ez a fontosabb - szektapéldák voltak (nem szcientológia), amikor töknyilvánvalóan derültek ki logikátlanságok, és azokra mindig megszületett a társaság logikusnak tűnő válasza.

Amúgy az ördög nem a részletekben rejlik, hanem az egészben.
Minden részletkérdésre kielégítő választ fogtok kapni. Az értelmes iszlám tanító is rá tud mutatni arra, hogy a gond az, hogy vannak páran, akik rosszul értelmezik a Koránt.

A kérdés talán az, hogy boldog(abb), szabad(abb), értelmes(ebb) életet élő ember leszel-e ott, vagy sem. Ez egy lehetséges kérdés a lényegiek közül.

És nem fog tetszeni a válasz, amit ide le fogok írni: van olyan ember, aki mindháromra őszinte IGEN-nel válaszolhat.

A többiekről azonban jó lenne leszállni, és akkor minden OK. Lenne.
""Minority: eleddig gyakorlatilag minden kényelmetlen kérdésre (lásd NOL cikk, vagy a postban említett komplett blog), csak annyit bírtál kinyögni, hogy természetesen helytelen, tilos, nem etikus.""

Mit mondjak? Nem ismerem a konkrét szitukat, így nyilván csak arra tudok reagálni, amit ott olvasok.

"De azt ettől függetlenül nem értem, hogy ha nem etikus, nem helyes, bla-bla-bla, akkor mégis, mi a búbánatos rákért van tele a világ ilyen sztorikkal??? Miért van az, hogy a világ több államában is hivatalos állásfoglalás van arról, hogy a scientologia káros, és üldözendő?"

Ez erős túlzás. Idézz már pár ilyen "hivatalos állásfoglalást". A német, francia problémákról tudok. Az egyház nincs betiltva, csak figyelik. Ugyan x éve nem találnak semmit, de "figyelik" és "figyelmeztetnek a veszélyekre", ami általában egy általánosságokból álló közlemény.

""Te még nem gondolkodtál el azon, hogy ha Te tényleg etikus ember vagy, akkor esetleg ki kéne szállni a nem etikus társaságból?""

Szerintem a Szcientológia Egyház etikus. Nem tökéletes, követnek el a munkatársai hibákat, illúzió lenne mást hinni. Amit ad a híveinek, az értékes tudás és segít. Ez a mérleg egyik oldala, a másik a hibák. Az általam ismert előnyök mellett eltörpülnek az esetleges negatívumok, amik emberi mulasztásokra vezethetőek vissza, nem pedig a tanítás vagy globálisan az egyház.

Szerintem ha egy Szcientológus etikátlanul viselkedik és illegális dolgokat tesz, az csak Szcientológusnak hívja magát és nem méltó a címre, mert nem érti, ez mivel jár. Aki kihasznál másokat, az egy szemét alak és nincs helye az egyházamban. Én ebben hiszek.Szia Árpi! Addig szórakozol a varázslókkal, míg varangyosbékává nem változtat valamelyik, mondjuk épp az Operabál előtti napon. Jó, vegyük úgy, hogy megtörtént. Akkor mit tegyünk? Mert eddig nem volt róla szó. Most vagy összedobunk egy jelentős összeget és fogadunk egy sámánt, hogy visszavarázsoljon, vagy belopunk a parlamentbe, mikor II.Erzsébet tiszteletét teszi nálunk (királykisasszony csókja is jó Benedek Elek szerint). Ez eddig jó taktika, de ha az UFO-kkal raboltat el Ron, akkor hogyan szabadítunk ki?
Hogy-hogy nem kellett a pöttyös lapról bemásolnom a 2ffq7zrt feliratot?
to Gabor 2007.03.21. 11:31:20 >
ha már a horoszkóp előjött: a tilosba a héten betelefonált a reggeli műsorba egy horoszkópkészítő nő, amikor épp elmesélt valaki egy sztorit a kamu horoszkópokról amiket írt egy magazinnak. a horoszkópkészítő sérelmezte a horoszkópokkal kapcsolatban elhangzott szkeptikus álláspontot és még a "hitelrontás" kifejezés is elhagyta a száját. bár elismerte, hogy felhígult a szakma. ja és megemlítette, hogy ő viszont igazi, komoly szaértő, aki 15 év munkájával ért el erre a szintre, bár még mindig tabulja a szakmát. utána valamelyik betelefonáló megemlítette, hogy hasonlóan fel lehettek háborodva anno, amíg ki nem ment a divatból, az aranycsinálók is a szakmájuk felhígulásán. milyen nem mindegy, hogy egy szerencsétlen évtizedes komoly igyekezettel MAJDNEM aranyat csinál, vagy egy szélhámos 5 percnyi munkával és anélkül, hogy hinne a hókuszpókuszokban nem csinál aranyat. egyébként van Egy igazi titkos tanítás, amit tőlem lehet megkapni. a titkos nevű rend 10E23 szintű beavatottja vagyok, csak szerénségem nem engedi, hogy a nagymester kifejezést használjam. szerény díj fejében az elhivtott érdeklődőknek feltárom a titkot. étutalást is elfogadok.
tudom, hogy wiwet nem szeretjük itt, előre is elnézést mindenkitől akinek nincs, de ez gyönyörű:
www.iwiw.hu/pages/forum/topic.jsp?page=0&topicID=3177781
Annak aki nem fér hozzá, ez egy fórum, amit látszólag h. józsef (hajó-milyen fura nick) indított, és egy "csodálatos" tanulási képességfejlesztő módszerről/könyvről ír. Meg arról hogy megosztja bárkivel aki kíváncsi. h. józsef (innentől h.j) adatlapja máskülönben majdnem biankó, az egyetlen konkrétum: meghívót küldte:gy. attila ati.
A fenti fórumon főleg gy. attila ati (továbbiakban gy.a) viszi a szót, nagyjából minden második komment az övé, és folyamatosan örömködik, hogy milyen csodálatos ez a módszer, őmeg milyen boldog ettől, hogy használja. Aztán amikor valaki rákérdez hogy szci-e hirtelen megjelenik h.j és cáfol, ő nem az, asse tudja az mi. Két (kettő) percre rá gy.a laza oldallépéssel kerüli ki a választ:
"Kiváncsi vagyok, hogy miért kerül be erre a topikra állandóan a Szcientológia, mint kérdés? Itt a tanulásról van szó, hogy ilyen egyszerűen is lehet tanulni."
Jönnek még az ilyen fordulatok, hogy "Hej Lenke Lenke..." később nem áttallja leírni hogy "ugyan ugyan". Később aztán elrontja, h.j gy.a stílusában nyomul és viszont, később már nem is kinlódik azzal, hogy bejelentkezzen hj-ként, simán átveszi az uralmat. Persze ez nem az ő topikja nem őt kérdezték, (valamiért mégis folyamatosan osztja az észt) az ő adatlapja viszont kitöltött, képek is vannak. Ahogy a remalom.blog.hu/ -n írják, kék ing, nyakkendő, el se lehet téveszteni.
kepfeltoltes.hu/view/070321/458039370ez_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
onnan pedig egy lépés ez.
www.hubbardcollege.hu/?
vannak persze más kommentelők, szemináriumokra (pénzé) hívják fel a figyelmet, szintén örömködnek, közös jellemzőjük gy.a aki a meghívót küldte.
Naná, hogy semmi köze a szci-hez, hát ez csak egy tanulási módszer. Ja, tartozik hozzá tréning is. De nemám csak úgy odaadják keményen csengetni is kell. De ez a fórumon csak apránként derül ki, egyébként meg "keress meg, és segítek".
Kérdés, miért kell erre külön wiw felhasználót kitalálni, ha utána a saját nevén irkál.
A kicsi kérdésem elveszett a nagy komment-tengerben, tehát felteszem újra: ki a magyarországi szcientológus egyházfő, mi a titulusa és hogy hívják?
Ilyesmire gondoltam, mint a katkóknál ez itt: uj.katolikus.hu/adattar.php?h=6
De hiába kerestem a szcientológia.lap.hu által megadott forrásokon. Ennek nem kéne titkosnak lennie. Válaszolj nekem, kérlek, Minority Report.

Nagy Tamás, ő a Magyarországi Szcientológia Egyház elnöke. Ez a titulusa, emellett ő a Budapesti Központi Szcientológia Szervezet vezetője. Ez nem titkos tudtommal.

Kovvacs: Pratkanis & Aronson - A rábeszélőgép

Marketinges alapmű.
""Szia!
Mit gondolsz, az általad említett lélek kezelésével kapcsolatos tudást magunktól is megszerezhetjük, vagy elengedhetetlenül szükségesnek tartod az egyház kurzusain való részvételt?""

Rengeteg minden benne van az alapkönyvekben, szerintem az már rengeteg információ önmagában. Aki komolyabban akar a témával foglalkozik, annak ajánlottak a tanfolyamok.

De egy-két alapvető Hubbard könyv átrágása sokat segíthet az élet pár kínzó kérdésének megértésében. Tanfolyamot szerintem az után érdemes kezdeni, ha a könyvekben található tudás segített és a Szcn alapjaival tisztába került az illető.
Minority,

Nagy Britanniában hivatalosan is "socially harmful"-nak azaz társadalmilag károsnak nyilvánították.
(lsd Van Duyn)
phreeq

Szóval a fenti formátumban írd be azokat a linkeket.
Jó napot! - hazudta a szcientológus.

Minority csak egy séma szerint jár el, ahogy tanulta. Aki hisz neki, az meg is érdemli.
""Minority Report! Amikor tavozik a thetan. Az milyen erzes? Az egyik baratnom volt a szciknel. Megkonnyebbules, azt mondta. Igaz ez? Vagy megint hamukazott? Szokott.""

A thetán amúgy maga az egyén, a szellemi lény, aki a testben lakozik.

Nincs két egyforma ember, ezért szerintem máshogy élik meg az emberek, hogy milyen az, amikor érzi, hogy ő nem egyenlő a testével, hanem más, mint az, csak benne van. Én beszélgettem erről más Szcientológusokkal, különféle élményeket mondtak.

Én is éreztem ilyesmit, nekem jó érzés volt tapasztalni, hogy szellemi lény vagy, nemcsak egy test. Meglehetősen furcsa érzés nekem, kb. mint amikor Neo a Mátrixban felébred a való világban és rájön, hogy ki ő valójában.
„Madonna, aki elkötelezett szolgálója felekezeteteknek”

Madonna, mint scsís ... bocs, kiszakadt a vakbelem ... biztos scsís a rabbija ... :-P
Szép volt ez a hitvallás, Minority.

Csakhogy, ha jól értem a szituációt, úgy készült a mai cikk, hogy erővel és pert kilátásba helyezve akartatok levetetni egy rátok vonatkozó kritikát. Szép dolog a hitvallás, ettől még azonban a kritika cseppet sem lesz kevésbé érvényes.

Látni kell azt, hogy itt két eset lehetséges, amíg nincs válasz a kínos kérdésekre, tőled vagy mástól:
1. Vagy a sci egy manipulatív és kihasználó szervezet. Ha ez lenne igaz, csak és kizárólag a beperelés/betiltatás lenne a jó taktika.
2. Vagy naívan és ártatlanul, a jobbító szándékú és etikus egyházad olyan jelzéseket ad ki magából, amelyből többen, teljesen hamisan, arra következtetnek, hogy a sci egy manipulatív és kihasználó szervezet.

Én nem vagyok rosszhiszemű, vegyük igaznak azt, hogy a második igaz. Ti ebben a helyzetben három dolgot tehettek. Az első, hogy szartok bele - de nem ezt teszitek. A második, hogy bepereltek minden újságírót és levetettek minden hazug cikket és blogot - drága és haszontalan, mert még többen fognak arra következtetni, tévesen, hogy a sci egy stb. A harmadik, hogy látványos változtató akciókba kezd. Nyilvános és átlátható elszámolás, többek között, kezeket a paplan fölé, mi nem csalunk.

Fontos megjegyezni, hogy egy profi szervezet - mint amit te hoztál fel példának - a három közül az utóbbit választaná.

Amíg marad a perrel fenyegetés és a te hitvallásod - ami egyébként szép és meggyőző - addig a sci rosszhíre is marad, valószínűleg. Hiába veteted le a cikket, a fejekben nem változik meg ettől.
Kovvacs: a Rábeszélőgépet (Age of Persuasion IIRC) George Pratkanis és Elliot Aronson írták, de amit mondasz, az a Társas lényből jobban kitűnik.
"Nagy Britanniában hivatalosan is "socially harmful"-nak azaz társadalmilag károsnak nyilvánították."
(lsd Van Duyn)

Elhiszem, hogy vannak ilyen jelentések, USA-ban 1993-ban viszont 30-40 év kőkemény IRS (ottani APEH) vizsgálat után adómentesnek, hasznosnak és non-profitnak nyilvánították az egyházat. Azóta semmi gond az ottani hatóságokkal. Magyarországon a kezdetek óta elismert egyház, és még senki nem akarta ezt visszavonni...
MR:

Úgy gondolom, hogy a Sci által alkalmazott módszerek személyiségfejlesztő hatását saját magunk is el tudjuk érni. A Self-help irodalmak tucatjai mutatják meg hogyan rendezd az életed és a viszonyaid másokkal.

Megértem, hogy 10 éves tagság után már erősen elköteleződtél és fontos kapcsolataid születtek a SCI-n belül, ezért így kérdezem:
szerinted a SCI-től kapsz olyan képességeket, amiket máshonnan kaphatnál meg, vagy magadtól ne fejleszthetnél ki?
kérdés újra:
Szerinted a SCI-től kapsz olyan képességeket, amiket máshonnan NE kaphatnál meg, vagy magadtól ne fejleszthetnél ki?
na, ennyi komment között ezt alig veszem észre. :-)
bs395:
"A homoszexualitásban kb annyi a tanult dolog, mint a heteroszexualitásban."

Ha azt gondolod, hogy a kultúra nem járul ehhez hozzá, akkor súlyosan tévedsz.

"Van, aki homoszexuális környezetben nő fel, és heteró lesz, és van, aki pont fordítva "

A homoszexualitás hormonális/genetikai okaiba most nem megyek bele.
Igen, van. De a heteroszexuális normák általánosan elfogadottak (adaptivitás miatt), továbbá egyetlen fejlett társadalomnak sem célja homoszexuális nevelői/környezeti hatásoknak kitenni a gyermekeit. Vajon miért? :-p
(azokat a kultúrákat, ahol pl. a serdülő fiúknak kötelező homoszexuális kapcsolatot létesíteniük, nem tekintem mérvadónak, mert meggyőződésem, hogy a mai nyugati társadalmakkal való összehasonlításuknak nincs megfelelően ismert alapja)

"Az, hogy a saját nemhez való szabad vonzódást a meleg büszkeség napjától kezded, bocs, de hülyeség."

Nem mondtam, hogy onnan kezdem. Pusztán a kulturális hatást akartam hangsúlyozni.

"Most, kvázi a keresztény egyház mindent elnyomó dominanciája után, nos, most sem bűn már."

A természet egy elfogadható hibája. És? Sohasem kerülhetnek többségbe, de ez nem jelenti azt, hogy a számuk (normák hatására) nem növekedhet. Ezzel nekem semmi bajom, amíg nem vonulnak utcára, hirdetni, hogy ők melegek (sőt, még akkor sem). Mert akkor én is mehetnék, hogy én meg heteró vagyok, amit azonnal rossz néven vennének.

"Szóval csak durván 2000 évig volt a kényszer, hogy elnyomják, de amit elnyomsz, az nem szűnik meg "

Persze hogy nem, ha genetikai eredete van. De örülök, hogy ezúttal te mutattál rá a normák erejére. Viszont nem tudom, miért várod el, hogy a dolog csak az egyik irányba működjön.

"Aki meg divatból meleg, az majd abbahagyja, mint az is, aki "a társadalmi normák nyomására" heteró :-)."

Ezt nem lehet jól megítélni. Nem vállalható kockázat. Ugyanezért nem legálisak a könnyűdrogok: nyilván van, aki szabályozni tudná, és nem válna függővé, de mi van azokkal, akik nem?
(Még a végén úgy fog tűnni, hogy meleg-ellenes vagyok, pedig nem. Csak az a véleményem, hogy létezik ennek tanult változata is. Nem igazán fenyegető mértékben, csak megállapítottam.)
Kedves Afterdark! A scientológia alapja, mint a neve is mutatja a tudomány. Ennek alapján a legnagyobb eredményüket a neten kellene elérjék. Lehet, hogy sikerül is nekik. Itt minden zombi névtelenül tehet mindent. Az NBH elfoglalja magát a szélsőizék honlapjainak figyelésével, meg az offolásukkal. Jelenleg nincs tisztában senki a hasonló "mozgalmak" terjedésének veszélyével. Pont a fanatizálásuk miatt, a nemzetközi, határokon átnyúló szekták felhasználhatók akár titkosszolgálati célokra (szerintem használják is). Ez akár gazdasági, akár nemzetbiztonsági kockázatot is jelenthet. Egy idő után hatalmas adatbázis, akár zsarolásra is lehetőséget nyújtó információk tömkelege kerülhet a "cég" vezérkarának birtokába. Nem kéne elhanyagolni!(remélem Árpi blogját is figyelik a szolgálatok) Jó, vagy rossz példaként álljon előttünk cumis Lewinsky kisasszony évek multával előkerülő nyári ruhácskája (mosatlanul!)az elnöki hancúrléc cseppjeivel.
Ja, ez a Mátrix is egy jó szöveg. Valamiért terjed szcientológus körökben, hogy a Mátrix az valójában a szciről szól. Engem is próbáltak így behívni a Blahán az Orgba, hogy Te, láttad a Mátrixot? Igen, akkor gyere be, mutatok Neked egy sokkal jobbat.

Igen szórakoztató nézni, ahogy itt többen "beszélgetnek" Minorityval. Pedig felesleges, úgy sem kaptok értelmes és valós válaszokat, ráadásul a legkisebb hatást sem gyakoroljátok rá. Mi wogok vagyunk, alacsonyabb rendűek a szemükben. Hitetlen, gyaur kutyák. Ők a homo scientologicus, az új faj. :)

Egy rakás szar az összes. ;)
minority,

oké, de mi a magyarázata szerinted az általad is elismert történetek létezésének, ill. annak hogy valahol tiltják, v hivatalosan ellenzik?
""Szép volt ez a hitvallás, Minority.
Csakhogy, ha jól értem a szituációt, úgy készült a mai cikk, hogy erővel és pert kilátásba helyezve akartatok levetetni egy rátok vonatkozó kritikát. Szép dolog a hitvallás, ettől még azonban a kritika cseppet sem lesz kevésbé érvényes.""

Mivel nem vagyok kapcsolatban az egyház ezen munkatársaival, erre nem tudok mit mondani. A jó híréhez is joga van mindenkinek, ezért perre is mehet. Én azért írogattam ide magánszorgalomból, mert nem bírtam ülbetett kézzel nézni, hogy egy számomra kedves szervezetet szidnak. Én a párbeszédet és a kommunikációt preferálom."

""Látni kell azt, hogy itt két eset lehetséges, amíg nincs válasz a kínos kérdésekre, tőled vagy mástól:
1. Vagy a sci egy manipulatív és kihasználó szervezet. Ha ez lenne igaz, csak és kizárólag a beperelés/betiltatás lenne a jó taktika.
2. Vagy naívan és ártatlanul, a jobbító szándékú és etikus egyházad olyan jelzéseket ad ki magából, amelyből többen, teljesen hamisan, arra következtetnek, hogy a sci egy manipulatív és kihasználó szervezet.
Én nem vagyok rosszhiszemű, vegyük igaznak azt, hogy a második igaz. Ti ebben a helyzetben három dolgot tehettek. Az első, hogy szartok bele - de nem ezt teszitek. A második, hogy bepereltek minden újságírót és levetettek minden hazug cikket és blogot - drága és haszontalan, mert még többen fognak arra következtetni, tévesen, hogy a sci egy stb. A harmadik, hogy látványos változtató akciókba kezd. Nyilvános és átlátható elszámolás, többek között, kezeket a paplan fölé, mi nem csalunk. Fontos megjegyezni, hogy egy profi szervezet - mint amit te hoztál fel példának - a három közül az utóbbit választaná."""

Én nagyon örülnék, ha az általad vázolt harmadik út szellemében haladna tovább a téma, az egyháznak nincs takargatnivalója. De ehhez kell hajlandóság az érintett médiák részéről is.

""Amíg marad a perrel fenyegetés és a te hitvallásod - ami egyébként szép és meggyőző - addig a sci rosszhíre is marad, valószínűleg. Hiába veteted le a cikket, a fejekben nem változik meg ettől.""

Tudom, hogy az én kommentjeim sokat nem változtatnak mélyen rögzült meggyőződéseken. Nem is szándékom senkit megtéríteni. Csak annyit akarok, hogy aki ezt olvassa, lássa valamennyire a másik oldalt is.

A cikket nem én akarom levetetni.. :) Én csak írogatok ide, kifejezve a más véleményem a cikk szerzőjétől.
Köszönöm. Biztos nem titkos, de ha nincs egy nyilvános URL - márpedig nincs - akkor titkolják. Nem éppen bizalomkeltő.
Az sem, hogy a nagy nyilvánosság elé kerülő tévéműsorokban még véletlenül sem Nagy Tamás jelenik meg. Hanem bizonyos Fritzlauf Lajos. Mit tudsz erről az úrról, Minority Report?
juhé, megszűnt az előzetes cenzúra?

akkor bazmeg bazmeg bazmeg..:)

ennek örömére még maradnék is a blogon (ha nem lenne más dolgom..)
Olvassátok el: Norbert Potthoff: A szcientológia labirintusában. Kairosz, 2006., ha nem értitek, hogyan keveredhetnek ebben bele értelmes emberek, hogy teszik tönkre az életüket ezek a szemetek! Én se bírom felfogni, de a könyv durva! Egyébként Tom Cruise meg pár hollywoodi színész okozza a legnagyobb kárt, nem véletlenül hajtanak rá filmsztárokra (is)! Könnyebb bepalizni és kirabolni az embereket. Németországban nem tölthet be semmilyen közhivatalt szcientológus, tudatosan épülnek be az államba, ez egy bűnszervezet!
""Ja, ez a Mátrix is egy jó szöveg. Valamiért terjed szcientológus körökben, hogy a Mátrix az valójában a szciről szól. Engem is próbáltak így behívni a Blahán az Orgba, hogy Te, láttad a Mátrixot? Igen, akkor gyere be, mutatok Neked egy sokkal jobbat.""

Ez baromság, a Mátrix egy sci-fi, semmi köze a Szcn-hoz.

""Igen szórakoztató nézni, ahogy itt többen "beszélgetnek" Minorityval. Pedig felesleges, úgy sem kaptok értelmes és valós válaszokat, ráadásul a legkisebb hatást sem gyakoroljátok rá. Mi wogok vagyunk, alacsonyabb rendűek a szemükben. Hitetlen, gyaur kutyák. Ők a homo scientologicus, az új faj. :)""

Vannak nem-Szcientológus barátaim, sőt az üzlettársam sem Szcientológus. De jó ember, jó üzletember, megbízom benne. Ismerek például egy higyülis üzletembert, akkor a legkorrektebb laptopdealer a városban, vele is jóban vagyok.
"Az sem, hogy a nagy nyilvánosság elé kerülő tévéműsorokban még véletlenül sem Nagy Tamás jelenik meg. Hanem bizonyos Fritzlauf Lajos. Mit tudsz erről az úrról, Minority Report?"

Ismerem, a mostani pontos pozícióját nem ismerem, ő volt a másik embert, aki képviselte az egyházat, jogi és PR ügyekkel foglalkozott, mint az egyház titkára, gondolom, most is az.
No meg a 97-esre.
Bővebben:

w.blog.hu/2006/12/17/ur_az_urbol

10:41 -es komment.
Minority Report 2007.03.21. 21:56:58
"USA-ban 1993-ban viszont 30-40 év kőkemény IRS (ottani APEH) vizsgálat után adómentesnek, hasznosnak és non-profitnak nyilvánították az egyházat"
Akkor elárulom, hogy hová tűnnek azok a pénzek, amiket Te nem látsz: az USA-ba vándorolnak, megkenni bizonyos fogaskerekeket (pl. választási kampány). Így születnek az ilyen "nyilvánítások".
Egyébként akartam is kérdezni, milyen pozícióban voltál Te, ahol, mint mondod "láttam minden pénzügyet"? Ez erős kijelentés.
minority: mindezeket a jótékony hatásokat miért nem érheti el a Freezone?

(A Freezone mozgalom kiugrott szcientológusokból áll, akik úgy gondolják, a hubbardi tanok okésak, csak nem pénzért kell adni, és az egyházon kívül is használhatók. Magyarul: www.szabadzona.hu .)
nincs semmi baj mr-rel, csak tök érdektelen. meg persze hulyén veszi ki magát, hogy nem azt mondja, hogy jó az, hogy valahol megtanítottak kulturáltan megoldani a családi konfliktusaimat, hanem azt mondja, hogy jó a szci és tagadja a közismert visszaéléseket. de egyébként miért akarná itt bárki meggyőzni őt arról, hogy rossz a szci?
Fritzlauf egyébként az oroszorszái misszió egyik vezetője volt, érdekes olvasmány található róla ebben a nagyon hosszú PDF vallomásban:

www.whyaretheydead.net/krasel/ottman_pdf/Affidavit_in_Support_of_a_Citizen_Complaint_-_Print_Version.pdf
Kedves Minority Report! Lassan összejön egy-két új tag úgylátom.

Mindenki másnak: Ha valakinek Hubbard féle agykarbantartásra van szüksége, ajánlom a Silva féle Agykontrollt. Egyszeri összeg, tényleg jó eredmények, és semmi szektázás. Akinek később is van kedve a társaságukat élvezni, a havi egyszeri találkozók jegyei annyiba kerülnek, mint egy nagyobb tenyerű ember fagyija, és kevesebbe, mint egy márkás cigi. Tanulást segítő tanfolyam, és a betegségek öngyógyulását segítő módszer. Mellette lehetsz katolikus, református, zsidó, vagy akár scientológus is (jehova tanui ördögtől valónak tartják, így nekik nem ajánlom)
Én is sokszor, más véleményen a szerzővel, ez közös bennünk. Kérdeznék én mást is, aki le akarja vetetni, de hát te jöttél, örülök is ennek.

Nézd, tudom, hogy több helyen elfogadott egyház. Más helyen viszont, kár ezt tagadni, inkább károsnak tekintik. Te is mondtad, ez részben néhány nem tökéletes döntés, nem tökéletes kollégád miatt is lehetett. Ettől bizony rossz híre lett a szervezetnek.

Nincs ismerted, nem tudod megválaszolni, nem baj. Ekkor viszont fogadd el azt, hogy nem a mi begyepesedett meggyőződésünk a rosszhír oka. Hanem pont azok a kollégáid, akik a hibákat elkövették, illetve a szervezet, amely az újságírókat akarja kontrollálni elsősorban.

Visszajutottunk oda, miért akarja a cikket betiltani a sci. Ami az első kérdésem volt :-) Nekem hidd el, ebben a szituációban ez a legfurcsább. Ha nincs takargatnivalótok.
"nem felejtjük el, elég valószínű, hogy Mária félrelépett"

Miért valószínű, Árpád? :) Most itt arra a hmm... rosszmájú zsidó / pogány pletykára utalsz, mely szerint Jézus vér szerinti apja egy római zsoldos lett volna? :D Azt hiszem, nem.

Nem először olvasok ilyesmit tőled... Korábban csak arra gondoltam, hogy nem akarsz okoskodni, és frappánsabb is eccerű dumával süketelni, de most - ha már - bepötyögöm, mi az, amit "tudunk".

Azt pl. nem tudjuk, hogy Mária félrelépett-e... azt azonban igen, hogy a tudomány jelen állása - pontosabban egy meghatározó szaktekintély: Vermes Géza - szerint a "szűz" fogalma akkor, abban a kultúrkörben eltért a miénktől: nem a szexuális tapasztalat hiányát (vagy a hártya épségét) értették alatta, hanem "egész egyszerűen" azt, hogy a szóban forgó nő (kis/lány) nem menstruál. S mivel akkoriban a gyermeknemzéshez még éretlen nőkkel is kötettek házasságok, akikkel aztán - persze hogy - éltek is nemi életet, a nővé érett leány mindjárt az első peteérés alkalmával teherbe eshetett, tehát "szűzen fogant". Ezen kívül a "szűz" szót használták még a szülés utáni állapotra is. Régen olvastam, úgyhogy lehet, hogy nem pontosan emlékszem, és most nincs kéznél a könyv (A zsidó Jézus), de a Világhálón is találni erről cikket, pl. www.guardian.co.uk/religion/Story/0,,1973400,00.html
OFF de a takargatnivalóról jut az eszembe. Mintha egy magyar kat. püspök lemondott volna. Ismeretlen okból. De az kétségtelen, hogy a kat. egyház nem próbálta betiltatni az erről szóló híradásokat...
"minority: mindezeket a jótékony hatásokat miért nem érheti el a Freezone?"

Ez egy külön sztori. A Freezone kérdés nem ilyen egyszerű. Példa: mérnök vagy az Audinál, részt vettél az új A8-as kifejlesztésében, a team tagjaként. Utána kilépsz, elmész egy kínai céghez, és próbálsz a legjobb emlékeid meg a kicsempészett dokumentáció szerint Audi A8 klónt gyártani velük. Az eredmény egy Audira hasonlító silány utánzat lesz, mert nincs meg az a profi szakmai háttér, ami az Audinál. A Szcientológia gyakorlati lelki tanácsadási alkalmazása precíz és összetett, több évig tanulják az ezzel foglalkozó egyházi munkatársak és összehangolt munkát igényelt. Nem lehet képzetlen amatőrökre bízni valakinek a lelki életét és sorsát. Emberi sorsokról van szó. Aki arra vállalkozik, hogy segítsen, precíz módon kell eljárni, és jártasnak kell lennie a témában. Ezt nem lehet az egyházon kívül normálisan csinálni szerintem. Kb. akkora a különbség mind egy modern, jól felszerelt orvosi intézmény és egy vidéki, a témát valamennyire ugató orvos között.

Hát kb. ez a Freezone. A Szcientológia akkor jó, ha pontosan alkalmazzák. Ha nem úgy, akkor nem hozza az eredményeket.Szóval az egyház titkára, jogi és PR szakértő. (Őőő, hogy foglalkozhat valaki egyházjogi ügyekkel végzettség nélkül?)
Akkor a médiában miért úgy szerepel "vezető lelkész", "vezető szerzetes"? Amilyen posztok nincsenek is?
És miért visel a tévében katolikus papi ruhát? Fotó:
www.control-program.com/scn.htm
Etikus?
"Igen, lehet hangosan hahotázni a szent előbőrön, a hindu isteneken, a táltosegyházon, ufológusokon."

Valahogy kimaradt az iszlám. Biztos csak véletlenül. :)
A TV2-Napló ne hozza például a Szcientológia Egyházat témának, erre gondolok. Persze, így szűkebb körben, blogokban, Népszabiban, "mi, okos emberek" beszélhetünk róla, és figyelmeztethetjük egymást, hogy figyelmeztessük ismerőseinket. De.

Ha országos tévé hozná le például, akkor nyilván, korrektség okán meg kellene szólalaltatni a másik félt is. És az mit mondana? pontosan ugyanazt, amit ez a Minority faszfej, hogy tessék megnézni ezt és ezt a könyvet, ki lehet kölcsönözni a Szabóból is ingyér' (lófaszt! 2400 a féléves díj!), a jónép közül meg sokan gondolhatják, hogy miért ne; hátha tényleg jobb lesz az életük tőle. Egy próbát megér, gonodolják.

Ezek a szci alapkönyvek meg olyanok, hogy tartalmaznak sok igazságot, pszichológiai közhelyet is az emberi természetet illetően. Így lehet ráharapni, majd elindulni az úton, ahol aztán egyre több lesz a faszság; innentől meg már ismerjük a sztrorit, aminek a vége az a lenyűgőzően esztétikus ábra ott, a post elején.

Ezért kínálgatják úgy a könyveiket; egyházuk ügyeire meg kitérő válaszokat adnak, és ezekre az alapkönyvekre hivatkoznak. Faszfejek.
"Akkor elárulom, hogy hová tűnnek azok a pénzek, amiket Te nem látsz: az USA-ba vándorolnak, megkenni bizonyos fogaskerekeket (pl. választási kampány). Így születnek az ilyen "nyilvánítások"."

Szerinted nem lenne tele minden újság, ha az egyház kenné a politikusokat? Annak nyoma van. Az IRS minden centet figyelt 1993-ig...

Egyébként akartam is kérdezni, milyen pozícióban voltál Te, ahol, mint mondod "láttam minden pénzügyet"? Ez erős kijelentés.

A helyi pénzügyeket láttam, arra utaltam. A magyar Sea Org kirendeltségben dolgoztam, én voltam az egyik vezetőségi tag.
Nem kívánok Minorityvel vitatkozni, mert semmi értelme. A hozzászólásai kísértetiesen emlékeztetnek a sea orgos toborzótisztektől hallottakra. És amit nem akar meghallani, azt nem is fogja. Egyébként pedig mindent kimagyaráz a saját érdekei szerint.

A mátrixos sztorit, ahol ehhez hasonlítják a szcientológiát, a toborzóktól hallottam először, úgyhogy ez a hozzászólása sem igaz: "Ez baromság, a Mátrix egy sci-fi, semmi köze a Szcn-hoz."
Ez csak egy apró példa a csúsztatásaira, amiből jó sok van, de ezt mindenki látja.

Viszont az jutott eszembe, hogy érdemes lenne az itt összegyűjtött rengeteg anyagot egy önálló lapon megjelentetni. Ha ilyen sokan vagyunk, pillanatok alatt összejön.
""Szóval az egyház titkára, jogi és PR szakértő. (Őőő, hogy foglalkozhat valaki egyházjogi ügyekkel végzettség nélkül?)""

A titkár nem kell jogász legyen, van az egyháznak saját jogi képviselője. Ő csak a kapcsolattartó a jogász felé.

""Akkor a médiában miért úgy szerepel "vezető lelkész", "vezető szerzetes"? Amilyen posztok nincsenek is?""

Vannak ilyen pozíciók, ő felszentelt lelkész és szerzetese is az egyháznak, gondolom ezért.


""És miért visel a tévében katolikus papi ruhát?""

Nálunk is van ilyen formaruha, ez nem csak a katolikus egyházra jellemző.
Ha egy nagy kerTV lehozza, akkor két dolgot kell átgondolni:
1: kinek a felelőssége megmondani az embereknek, hogy ez jó-e vagy rossz
2: kinek van joga megmondani ugyanezt.

Végülis többek között felnőtt emberekről avn szó, és ha úgy fogjuk fel a dolgot, mint pénzlehúzás parasztvakítással, akkor nem csak ezt kéne elítélni, hanem szinte mindent, kezdve a realitysók sms beküldésétől az egyébb kamubetelefonálós műsorokon át a reklámok 99%-ig. Persze az olyasmiket, amik végleges változást hoznak egy ember életében, azt igencsak szigorúan kell venni.

Én a leginkább a gyerekekre tett hatását érzem károsnak az ügy efajta nyilvánossá tételének, hiszen ők sokkal befolyásolhatóbbak, mint a felnőttek, és ha sok embertől hallják az, hogy ez mennyire szép és jó, akkor gondolkodás nélkül el is hiszik.
Igen, én is erre utaltam, hogy nem látod ki mennyire keres. Azt elhiszem, hogy Mo.n senkise gazdagodott meg. De az USAban? A meggazdagodást az ottani adóhatóság se tiltja, csak azt nézi, hogy az adókat szabályosan fizetik-e.

Viszont a János Kórház nem akarja betiltatni a kis vidéki körorvost.
"""Nem kívánok Minorityvel vitatkozni, mert semmi értelme. A hozzászólásai kísértetiesen emlékeztetnek a sea orgos toborzótisztektől hallottakra. És amit nem akar meghallani, azt nem is fogja. Egyébként pedig mindent kimagyaráz a saját érdekei szerint.""

Mint ahogy te is a saját véleményed. Hallok mindent, meg igyekeztem válaszolni.

""A mátrixos sztorit, ahol ehhez hasonlítják a szcientológiát, a toborzóktól hallottam először, úgyhogy ez a hozzászólása sem igaz: "Ez baromság, a Mátrix egy sci-fi, semmi köze a Szcn-hoz."
Ez csak egy apró példa a csúsztatásaira, amiből jó sok van, de ezt mindenki látja.""

Én is hallottam toborzókról. Meg más Szcientológusoktól is. Én baromságnak tartom az összehasonlítást. Más párhuzamokat von meg hasonlítgat. Ez van.
Bocs, ha már volt rá válasz, de mire észbe kaptam, több mint 600 komment volt, amit épp csak átfutni tudtam. Többen írták, hogy gimiben töltöttek ki szcientológus személyiségtesztet. Hát hogy a túróba jut el egy középiskolába ilyesmi? Csak számomra tűnik ez olyan felháborítónak?

Felénk (délkeleti országrész) viszont nem nagyon járnak még. Legalább ennyi előnyünk van abból, hogy csóró vidék. :-)

Mostanában a jehovisták is békén hagynak, csak néha egy-egy mormon csönget be hozzánk. Nekik viszont javul a marketingjük. Először két öltönyben izzadó faszi volt, másodjára viszont két fiatal, gyönyörű nő fűzött. Ha facér lennék, talán el is töltött volna a hitbuzgalom nyomban... :-)
""Igen, én is erre utaltam, hogy nem látod ki mennyire keres. Azt elhiszem, hogy Mo.n senkise gazdagodott meg. De az USAban? A meggazdagodást az ottani adóhatóság se tiltja, csak azt nézi, hogy az adókat szabályosan fizetik-e.""

Ott se tudok ilyenről, beszéltem amerikai Sea Org tagokkal és elmesélték, ott hogy van. Ugyanazt a szervezési és pénzügyi rendet követik, csak ott az amerikai adótörvényekhez van igazítva, itt meg a magyarhoz. De az elvek ugyanazok.

"Viszont a János Kórház nem akarja betiltatni a kis vidéki körorvost."

Én meg nem tudok arról, hogy mi hatóságokat vontuk volna be a magyar freezone-osok ellen...
kipol, hát ez a weboldal elég durva.
Minority Report!

Neked mi volt az a baklövésed, (persze, csak ha megosztod velünk, és nem sért téged) ami miatt kikerültél abból a vezető pozicioból? Miért követtél el olyat, ami miatt támadható lettél? Hiszen tudtad a "törvényeket"..
uff...nagyjabol vegigolvastam.
szorakoztato latni, ahogy egy robottal beszelgettek. nosztalgikus osregi emlekeket idez, mikor megproblatam a jehovista teritovel vitazni - arrol is igy pergett le minden erb.

arpad, a hivatkozasi listaba SP 1001-et is bittebitte. adalekkent a rumour, hogy isaac hayes allitolag agyverzessel hevereszett az agyaban, mikor szerzodest bontott mert a SP bantotta az erzekeny, vallasilag tolerans lelket. :)
Minority Report 2007.03.21. 22:27:03 - ez volna itt a nagyon rossz hasonlat ugyanis nem termékről meg emélkezetről van szó hanem már kész és működő, gyakorló munkásokról akik amúgy kb ugyanazt csinálnák a cég keretein belül is amit szabadon is.

De egy jobb hasonlattal élve a profi szakács ha pár lehúz egy étteremben, és elmegy szerinted nem képes pont ugyanolyan jó kaját csinálni máshol, (sőt ha a saját üzlete még jobbat is...) ha megteremti a feltélteleket?


Abba mondjuk ne menjünk bele hogy minimálisz pszi. ismeretekkel+józan ésszel és némi önismerettel belátható hogy a clear állapot illetve a változások amikre törekednek kifejezetten károsak.
Persze ezzel nincsenek egyedül, más vallásokra is jellemzőek az olyan erkölcsi normák melyek természetellenes állapot elérését tűzték ki, melyek felesleges feszültséget, irracionális gátlásokat, bűntudatot és kognitív disszonanciát keltenek az emberekben. - ez konkrétan a kereszténységre is igaz, bár manapság a szigorúbb közösségeket nem tekintve sokkal enyhébb a hatás, ráaádusl kevésbé feltűnő mert annyira beleépült a kultúrába.
Minoroty: A te kiegyensúlyozott magatartásod mennyire garancia arra hogy a Baráth Árpád 2007.03.21. 18:27:21 hsz-ben jelöltek nem történtek meg?
Minority: Oké, lehet, hogy a kínai Audi gyengébb, de nem biztos. Ráadásul itt ugye van egy "Audi" Audi-árban, meg egy "kínai Audi" INGYEN. Szóval az azért egészen normális - minden bizonytalannak! -, ha legalább először körülnéz a szabadzónában, nem?

Ráadásul ha ezek ki lettek képezve auditornak, akkor miért ne csinálhatnák anélkül, hogy kérnének érte ikszezer forintot? Ugyanazt teszik, mint amit bent csinálnának, csak ingyen.
kutacs:

Ptk. § 75. (3)

"A személyhez fűződő jogokat nem sérti az a magatartás, amelyhez a jogosult hozzájárult, feltéve, hogy a hozzájárulás megadása társadalmi érdeket nem sért vagy veszélyeztet. A személyhez fűződő jogokat egyébként korlátozó szerződés vagy egyoldalú nyilatkozat semmis."

Ez a szabályozás elegendő sztem.
Hey, MR!
Ha jól értem, akkor a szcientológia a "tudomány vallása", vagy valami ilyesmi.
Azt is állítod, hogy nem is működik rendesen, ha a hit nincs meg hozzá. Kérlek, azt áruld már el, hogy hogyan tudta az egyházad tudományosan(*) bebizonyítani a lélek, ill. a lélekvándorlás létezését!

(*) hipotézis -> jelenségek megfigyelése -> beillesztése a hipotézisbe -> kísérletekkel reprodukálni a jelenségeket -> elfogadott tény

Másik kérdésem:
Ha, mint állítod, "szimpla hívő" vagy, emellett nem érdekel a Xenu-s dolod, akkor végülis mi az, amiben te hiszel? Mert ha leválasztjuk a dologról a (rengeteg pénz ellenében fellebbenő) titkos homályt, akkor gyakorlatilag egy szimpla cégvezetési/életmód módszertannál tartunk, ami nem abszolút érvényű és nem is vallásos, ráadásul nem kell hozzá a sci körítés, működik anélkül is. Akkor miért is egyház ez(a nyilvánvaló adómentességtől eltekintve)?

Harmadik, és legfontosabb kérdésem, hogy ha felmásznál a sci létrán, és személyesen a szcientológiai egyház legfőbb fejese (nem a magyarországi, hanem a főfő) avatna be téged a legfelső beavatási ceremónián a Xenu-s marhaságba, amik bizonyíthatóan a Nagy Ron szavai, akkor elhinnéd? (Attól függetlenül, hogy érdekel-e?)
""Neked mi volt az a baklövésed, (persze, csak ha megosztod velünk, és nem sért téged) ami miatt kikerültél abból a vezető pozicioból? Miért követtél el olyat, ami miatt támadható lettél? Hiszen tudtad a "törvényeket"..""

Sok konkrétumot nem tudok mondani. Az én hibám volt egyébként, levontam a konzekvenciákat, és nyilván ennek az is lett a kényszerű következménye, hogy ott kellett hagynom a pozíciómat az egyháznál. Vannak olyan hibák, ami miatt le kell mondani vezető pozícióban. Meg ami után nem szeretnének vezető pozícióban látni. Tudom, hogy ez nem sok, de ennyit tudok és akarok mondani.
Ne adj magas labdát: szerinted ha sokat keres, elmondja neked? Ők vagy csak az igazán nagyfejek is lehetnek.

Másrészt ki beszélt itt hatóságról, a János Kórháznak egy rossz szava sincs a vidéki orvosok felé (nézd vissza, te példád volt, hogy az egyház a nagy fővárosi jólfelszerelt korház, és ezzel szemben a freezone a kis orvos vidéken). Nektek meg van rossz szavatok a freezone felé.

De nem baj, ne akadjunk le itt, szerintem folytassuk azzal, ahogy kellene szerinted is: lássuk, hogyan működik az egyház, kezeket a paplan fölé :-).
Régóta olvaslak, Árpi, de most véleményt is mondok...

Ha valakinek, akkor nekem reális a rálátásom a világ dolgaira, sokan félnek is velem vitatkozni...
Itt van a szcientológia, amit én inkább mozgalomnak hívnék, mintsem vallásnak. Egy életjobbító tréningnek, ami azért kerül ilyen sokba, mert egyfajta ÉLET-et mutat meg, és ennek bedőlnek sokan. Az ilyen dolgokban az hisz "aki vagy még nem találta meg önmagát, vagy már elvesztette" (Marx, ha jól tudom). Egyszerűen vannak olyan dolgok az életben, amelyekhez két érték rendelhető (igaz, hamis), tehát ezeken az egzakt dolgokon nem lehet vitatkozni.

Miért ilyen sikeres a sci? Azért mert az ember önmegvalósítását hirdeti. HIRDETI. De tudjuk, ez csak duma, valójában egy maffia. Vannak jó programjaik ilyen pl. az a tanulásmódszertanos, ami letöltehtő volt, de szerintem már nem az, de egyébként pedig "ottmarad az epe"... Szóval, ha az emberek többsége így gondolkodna, tanulna, ahogy ott le volt írva, akkor feleannyi idő alatt érné el az emberiség azt, amit jelen esetben, az országok GDP-je az egekbe szökne, és valami utopisztikus világ jönne el. Egyre jobban belátom, hogy nem vehetek rá embereket a sikerre, mert azt az embernek magának kell megismernie (meg egyébként is, minek csökkenteném a helyzeti előnyömet:))
A szcientológia tanításiból ki kell szűrni azokat, amik az egyén hasznára válnak, a többit meg hagyni elsorvadni.

Mindenesetre én Brian Tracy módszerét tanulmányoztam, önmegvalósításra (Maslow-piramis legfontosabb része) ez alkalmasabb.

Na ez volt az első és uccsó hsz-em.
Nem akarok semmit lelőni, úgyhogy előre elnézést kérek, de szerintem az a gáz egy ilyen posttal, hogy ha megjelenik egy Minority-féle kommunikátor, az igen leviszi a konverszéjsön színvonalát az álszent dumájával. Kicseszettül fárasztó az úr; nem a mi, hanem az NBH dolga, hogy foglalkozzon vele. Úgyhogy én ezúton kívánok mindenkinek szeretettel jojcakát.

Apropó, szeretet: azon kell foglalatoskodnunk, hogy minél több ismerősünket fogadjunk be a felebaráti szeretet aklába. És akkor a szektások labdába sem rúghatnának náluk. Na, joccakát még egyszer.
"Minority Report 2007.03.21. 22:27:03 - ez volna itt a nagyon rossz hasonlat ugyanis nem termékről meg emélkezetről van szó hanem már kész és működő, gyakorló munkásokról akik amúgy kb ugyanazt csinálnák a cég keretein belül is amit szabadon is."

A hasonlat nem a legjobb, tény, a Szcn elég egyedi, nehéz hasonlítani.

""De egy jobb hasonlattal élve a profi szakács ha pár lehúz egy étteremben, és elmegy szerinted nem képes pont ugyanolyan jó kaját csinálni máshol, (sőt ha a saját üzlete még jobbat is...) ha megteremti a feltélteleket?""

Ha megteremti a feltételeket. Erről van szó. Azokat a feltételeket, tudást, tapasztalatot, amiket az egyház tud adni, az én véleményem, tudásom és tapasztalatom alapján lehetetlen megteremteni az egyházo kívül.
Szóval Fritzlauf lelkész is meg szerzetes is, egyszer szakértő, másszor kapcsolattartó, hol vezető, hol meg titkár... Hagyjuk ezt inkább, jó?
Maradjunk a viseletnél, azt írja Zoltán:
"nincsenek papi ruhák sem. Ha valaki ilyen ruhában jelenne meg bármelyik szcientológiai szervezetben, ott bizony nagyon furcsán néznének rá!"
Én magam több száz szci oldalt néztem végig, kizárólag öltönyös-nyakkendős férfiak szerepelnek. Ja, meg a tengerészegyenruha. Kolláré egy szál se. Linkelj néhány ilyen fotót, ha ez nálatok "formaruha" valóban.
Honvágy. Ha olvastátok a Fesz van-t. Vagy érdekes módon Chaim Potok regényeit. Az a "rossz" a zárt közösségekben, hogy tényleg adnak jót. Csak hát hasítanak. Előbb nem akarnak elengedni, aztán kitaszítanak. Pl. mert kérdezel. Mert gondolkozol. Mert rájössz dolgokra. Mert kilógsz. Kívül tágasabb, de neked ott már sose lesz olyan az élet.
A baj az, hogy nagyonnagyon egyengondolkodásúnak kell lenni ahhoz, hogy vki egy ilyen típusú közösségben jól érezze magát. És ha nem ilyen, de ilyenné akar válni, hát segítenek. De ha nem ilyen, és nem akar ilyenné válni, akkor is "segítenek".

Mi a becsali?
"Itt szeretnek és elfogadnak Téged olyannak, amilyen vagy. A világ sz*r. Ez a közösség jó. És mi majd megváltoztatjuk a világot. És segítünk neked. És sose leszel egyedül. Mi mindig veled leszünk és szeretni fogunk. Gyere. Itt minden jó. Mi rájöttünk, hogy mi nem stimmel a világban, amiben te is rosszul érzed magad. Vannak válaszaink. És Te jól fogod érezni magad. Meglátod. Pár dolgot megtanítunk. Boldog leszel, sikeres. Itt írd alá."

Most mutassatok egy önbizalomhiánnyal küszködő és/vagy kialakulatlan és/vagy pszichésen (bocs:P) gyenge állapotban levő és/vagy magányos és/vagy rossz családi háttérrel rendelkező embert, aki ezt nem kajálná be.

Szeretetre, elfogadásra, biztos válaszokra, tuti útmutatásokra minden bizonytalan, elesett ember vevő.

Hát bizony... ugyan a történelmi egyházak kiestek a bizniszből, de a kereslet a szolgáltatásokra nem szűnt meg teljesen... és van kínálat.

Ti mit mondanátok a bizonytalan embereknek? Mi lenne az alternatíva? (Mellesleg nem véletlen, hogy a szekták jók a drogról való leszoktatásban. Tulképpen "anyag-csere" történik. Drogot is hasonló okból, hasonló lelkiállapotú emberek kezdenek fogyasztani, mint azok, akik szektákba lépnek.)
"Ne adj magas labdát: szerinted ha sokat keres, elmondja neked? Ők vagy csak az igazán nagyfejek is lehetnek."

Én csak azt tudom mondani, amit nekem mondtak, más infóm nincs.

"Másrészt ki beszélt itt hatóságról, a János Kórháznak egy rossz szava sincs a vidéki orvosok felé (nézd vissza, te példád volt, hogy az egyház a nagy fővárosi jólfelszerelt korház, és ezzel szemben a freezone a kis orvos vidéken). Nektek meg van rossz szavatok a freezone felé."

A freezone egy rossz orvos sajnos, és az ellen fellépne a János Kórház is, ha valaki érzéstelenítés nélkül rozsdás szikével operál.


""De nem baj, ne akadjunk le itt, szerintem folytassuk azzal, ahogy kellene szerinted is: lássuk, hogyan működik az egyház, kezeket a paplan fölé :-). """

Lássuk, írj nekik.
Kipol, nem semmi az a honlap, amit belinkeltél. Az pedig, hogy full papi ruhában szerepel a tévében, egyszerűen hazugság.
A jónép meg nézi majd a Naplóban tátott szájjal, ahol "az az atya" is mondott valami jó könyvet, hogy olvassuk el...
Aztán majd lehet megtisztulni vitaminnal, meg hazugság-vizsgálni, meg szerződéseket aláírni, és főleg fizetni, nem beszélni a családdal, stb...
Maradjunk a viseletnél, azt írja Zoltán:
"nincsenek papi ruhák sem. Ha valaki ilyen ruhában jelenne meg bármelyik szcientológiai szervezetben, ott bizony nagyon furcsán néznének rá!"

Vannak, én számtalan lelkészruhás embert láttam különféle szervezetekben, ahol megfordultam.

"Én magam több száz szci oldalt néztem végig, kizárólag öltönyös-nyakkendős férfiak szerepelnek. Ja, meg a tengerészegyenruha. Kolláré egy szál se. Linkelj néhány ilyen fotót, ha ez nálatok "formaruha" valóban."

Több formaruha van, ez az egyik. A lelkészek szokták hordani esküvőkön, ill. az egyház képviselői hivatalos megjelenéseken (vagy öltöny).

Sajnos nem fotóztam ilyen helyeken, hivatalos fotók