W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Kergekór

2007.03.19. 04:00 Tóta W. Árpád

Jó cucc ez a forradalomünnep, mindenkinek hatalmas poénok jutnak eszébe, nagyokat röhögünk, még fel is írjuk. Másnap aztán értetlenkedve nézegetjük, silabizáljuk, és nem is értjük, mi volt ezen olyan vicces.

Megvan a kormánybuktatás menetrendje, jelentem örömmel. Elárulta a világ legokosabb embere, aki még sohasem hazudott, szóval szakszerű is, igaz is.

A nép szava

Az úgy lesz, hogy meg kell nyerni a népszavazást, és akkor utána el lehet kergetni a kormányt.

Tehát a várható időjárás a következőképpen alakul. Ha sikerül elérni, hogy a népszavazás eredményes legyen, - eredménytelenül, gondolom, nem számít megnyertnek -, és igennel szavaznak az emberek, akkor a kormány nem tehet mást, mint hogy fut, de gyorsan. Merakkoraztán. Nemulass van.

Nos, a spirituális vezető - buzgó spiritizmusában - megfeledkezni látszik egy ennél ésszerűbb megoldásról. Hogy a kormány megnézi az eredményeket, szomorúan ingatja a fejét, aztán megvonja a vállát, és teljesíti a követeléseket.

Betiltja a szabad gyógyszerárusítást, nem ad el kórházakat, csak bezárja, amit nélkülözhetőnek tart, és felajánlja a magyar gazdának az elővásárlási jogot. Egészségükre, menjenek akkor csődbe kétszer akkora földön. Na bumm, ettől még lemondani nem kell, legfeljebb pörlekedni az EU-val. A tandíj persze bekavarhat a költségvetésbe, de ha muszáj nélkülözni, akkor az egyetemek kasszájából fog hiányozni az a pénz. Sebaj, majd megoldják máshogy, jegyzetbolttal meg egyéb jogcímeken. Az is működik, eddig is működött.

Elkergetni a kormányt akkor lehetne, ha a népszavazásra feltett kérdésekre igent mond a nép, és ők ennek ellenére máshogy cselekszenek. Orbán Viktor azonban azt mondja, a győztes népszavazásból egyenesen következik a kormánykergetés.

A nép ökle


Jaj, hát megint lódít a lelkem. Nem hazudik, olyat nem is tud, csak füllent bájosan. Úgy érti ő, hogy most nem a patikusokról meg a gazdákról szavazunk – ki nem szarja le azokat –, hanem, hát baszod, nem hiszed el, megint őróla magáról. Addig is higgye el a tisztelt kongresszus, és főleg a kedves hitelezők, hogy ő itten egy éven belül hatalomra fog kerülni, mégpedig elkergetés keretében. És ha az jön ki, hogy igen, gyógyszert csakis patikában, az valójában azt jelenti, hogy azonnal új kormányt kell választani, gyorsan-gyorsan, amíg ő van nyeregben.

Dehogyis jelenti azt, kispofa. Tévedsz, és téved, aki hisz neked.

Már csak egy kérdésem maradt, búcsúzóban, az elnök úrhoz. Ha esetleg lesz mégis egy ilyen kergetőzés… egy kedélyes ipiapacs, és ezeknek futni kell, de gyorsan… ennek a kergetésnek az oroszlánrészét, azt melyik rétegre tetszene bízni? Láthattuk őket mostanában valahol? Zászlójuk van? Csak hogy felismerjem majd a demokrácia élcsapatát. Az új többséget. Hogy össze ne keverjem őket a fasisztákkal.


Címkék: orbán zavargás népszavazás hülyemagyar

528 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr2548143

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: polmavo 2007.03.20. 19:22:51

"Én képviselek valamit"Kétezer-hat decemberi interjú, hoszú lesz az idézet, de a lényeg az utolsó mondat.„A politika ott csúszott félre, és megint ideológiai örökségről van szó, hiszen mégiscsak egy utódpárttal állu...

Trackback: polmavo 2007.03.20. 00:32:52

Van egy álmaMármint neki van, aki röpke két napja felszólalt nagyjából kétszázezer ember előtt. Különös álma van neki, van abban minden, mi szem-szájnak ingere, csupa győzelem, új többség, kinek mi kell, tessék, tessék, vigyék, itt az új töb...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

4 nap szunet utan irhattal volna vmi tartalmasabbat is. igen, valoban ez a faszi meg mindig ezen rugozik. hogy orola mostan megint szavazas. es?

udv

vmi
Draga Gazdam van egy ember aki epp ugy elvan a maga kis vilagaban mint On es nem is csoda,hogy epp O epp Ont oly annyire zavarja:)))

ps. engem is azok huznak fol legjobban akikben folfedezem Onmagam gyarlo hibait!!!

Maoooooooooooo Lukrecia
ps ps:es aki nem alszik ejjel aznem csoda, hogy ennyire erzekeny:)))
"eredménytelenül, gondolom, nem számít megnyertnek"

Rosszul gondolod. Mindenképp annak számít. Akkor is, ha több lesz a "nem".
Ha pedig úgy szavaz a nép, hogy ők csak patikában hajlandók gyógyszert venni reggel 8 és fél 9 között, akkor be kell vezetni a 2-es számrendszert. Ugyanis összefüggés van a kettő között.
Nem Uraim, itt már semmi helye a következő lánglelkű forradalomnak. Az istenek kedvező jelet adtak, szépen sütött a nap, nem korbácsolta véreső e sokat szenvedett haza szikkadt földjét, s még a rendőrök sem áldoztak kecskét a harc előtt, hogy elriasszák a rendszerváltó polgárokat az utcáról.
A bemelegítést megadta néhány pimasz beszólás a kormány részéről és Demszky performance-ja a végső rangadót megelőző órákban. Akinek ki kellett mondani a felhívó szót, az kimondta, mintegy véres kardot lóbálva a 250k ember előtt.

Eljött az este és nem jelentek meg tiszteletreméltó polgárok tízezrei, hogy a nem kevésbé tiszteletre méltó nép félmilliós seregét csendes/nem csendes tiltakozással Gyurcsányi ellen vezessék. Ami történt, egy eszkalálódott harcocska volt, meglepően korai befejezéssel.

Így vége. Megszívtuk, haza lehet menni és verbálisan harcolni tovább. A forradalaom érdeklődés hiányában elmaradt. Minden további utcai demonstráció csak a kertévék műsorrendjét és a közterület-fenntartó költségvetésést bolygathatja fel, a választások kimenetelét semmiképpen.

Tetszettek volna forradalmat csinálni.
Van valakinek linkje, hogy ez a "sprirituális vezető" honnnan jön eredetileg? Felvenném az idézetgyűjteményembe.

Köszi.
nyenyec, könnyű nekedily "korai" órában itt nenyeckedni.. :-)
Portugéza, szeressed má W-t, mer haragudni fogok rád!

Igenis mondjukmega Viktorunknak(-ról), hogy demagóg, mint a Xenu. Most személyeskedni, azt lehet... (téged mé' zavar ez a cikk? rád nem figyelnek annyian, mint a szerzőre?)

Én csak azt hiányolom, hogy senki nem tudja mit csináljunk... mert hogy ki nem, az már világos... jöjjön Tomcat elnök úr? :-) Építő jellegű újságírást! (Ez a 13. pont :-D) Vagy ez már takarásban van az "... aki nem tudja, tanítja" mondással?
Már több napokkal ezelőtt történt, hogy OV megmondta nekem a frankót. Megmondta, hogy itt nincs demokrácia, én át vagyok dobva a palánkon, ha még mindig elhiszem, hogy ez demokrácia és nem egy mocskos erőszak-totális-rendőr-disznó-állam. De nagy az én szerencsém, mert ő meg tudja mutatni az egyetlen üdvözítő utat vissza az demokráciába. Ha elmegyek népszavazni és ott Ő nyer (??) akkor majd Ő jól lerugdossa a kormányt és a helyükre lépve hoz nekem demokráciát.

Besenyő Pista bácsin kívűl nem állom az olyan embert, aki megmondja a véleményem. Pfuj.
Hümm.

Szerintem lett volna ennél érdekesebb problema is. Demszky (megérne egy misét). Gyurcsány (ő meg egy gyászmisét...). Rendőrség ("jébazmeg, megvan az azonosíttóm!"). Strasszenkampf. Budaházy, mint jelenség.

Lassan télleg ott tartunk, hogy Vityka fontosabb, mint Fletó.

Hát, te tudod... De ha nemzeti köpőcsészének használjuk őtet, akkor ne csodáljuk, ha nemnagyon lesz ejrókonform sznobideál. A, mert lecsurog róla a kula; B, mert elveszti a türelmét és akkor télleg olyan lesz, amilyennek láttatni szeretnétek.

Az Isten szerelmére, nem elég, hogy Gyurcsány és kreatúrái (Lendvai Gyöngytyúk, Nyakó Broki, stb) 2,5 éve mást sem csinál, mint szopattya az ellenzéket? Most mán itt is ezt köll olvasni... Beszéljünk a vizitdíjról, bazze. A népszavazás tárgyairól. Vitassuk azokat.

Aaaaaz értelmiségi feladat. Fikázni a tirpák is tud.
Lendvai mint Gyurcsany kreatura? Nem ellene szavazott az elnokseg, kozte Lendvai? Mutass mar az ifju bolsevik partnal valakit, aki ma pozicioban van, es valaha szemben allt Ovival? (Max Kosa, de az is olyan reg volt, hogy tan igaz se volt.)

Ha az ejszakai csetepate, mint hallhattuk, a kormany erdeket szolgalo media esemeny volt, akkor a kormany elkergeteset kivano spiritualis vezer, az kormanyparti felbujto?
Nyenyec,

Linket nem tudok a spirituális vezetőre, de arra igen, hogy: "Mihály ajatollah".

Az a Polidilin született:
forum.index.hu/Article/showArticle?t=9160041&la=65268643
Waldi,

ha szoktál Napkeltét nézni és ott Lendvait hallgatni, érted, miről beszélek. Fújd ki a mérged, és ülj le.

Lendvai, aki Fletó ellen szavazott - az első körbben. A másodikban mellette és azóta alsófertály-tisztítást vállal, nem középiskolás fokon.

Kecsá'!
Nyenyec,

a Magyar Narancs multheti szamaban elemeztek a nepszavazas lehetseges kimenetelet, ott jellemeztek OVt spiritualis vezetokent (megjegyzem nagyon jellemzoen).
"- eredménytelenül, gondolom, nem számít megnyertnek -"


haha, nem teccik ismerni fidesz kommunikáció?

borítékolnám: a szavazók döntő többsége úgy határozott, a kormány nem mehet szembe a szavazók nagy többségével, tehát...

hogy érvényes-e vagy az hirtelen nem lesz fontos, csak a szavazók többsége
Ki ez az Orbán Viktor?

Valami naygon lúzer egy pacák lehet, ha 16 év alatt egyszer választották miniszterelnöknek, aztán 2-szer elbukta. Gyurcsánynak meg 3-szor szavazott bizalmat a Parlament. 3 év alatt.

Szóval erre az Orbán nevű gyerekre nálunk csak azt mondják, hogy hangember. Hangja az van, de a tettei száma konvergál a nullához.
Abban igaza van TWA-nak, hogy a nepszavazas eredmenye nem azt jelenti, hogy Fecoeknak menni kell. Hanem csak azt, hogy az emberek mas gazdasagi,kozigazgatasi vonalat kernek. Ezt Fidesz gyozelemkent beallitani botorsag...
A cikk, bar tenyleg kicsit uncsira sikerult, azert nagyon fontos temat boncol. A demokracia alapjait boncolgatja, es annak napi politikai ertelmezeset.

TWA. azt hittem a Szilirol fogsz irni, mint azt tegnap a commentek kozt megirtad. Azert igy sem rossz. OV faszsagait ellensulyozni kell, kulonben a mi draga minihitlerunk tenyleg ugy erezheti, hogy valoban van alapja a hasonlo hulye megnyilvanulasokra
Abban igaza van TWA-nak, hogy a nepszavazas eredmenye nem azt jelenti, hogy Fecoeknak menni kell. Hanem csak azt, hogy az emberek mas gazdasagi,kozigazgatasi vonalat kernek. Ezt Fidesz gyozelemkent beallitani botorsag...
A cikk, bar tenyleg kicsit uncsira sikerult, azert nagyon fontos temat boncol. A demokracia alapjait boncolgatja, es annak napi politikai ertelmezeset.

TWA. azt hittem a Szilirol fogsz irni, mint azt tegnap a commentek kozt megirtad. Azert igy sem rossz. OV faszsagait ellensulyozni kell, kulonben a mi draga minihitlerunk tenyleg ugy erezheti, hogy valoban van alapja a hasonlo hulye megnyilvanulasokra
hars,

akkor kiáltotta ki magát OV ha jól emlékszem spirituális vezetőnek (főpap, sámán, vagy mi a fasz)amikor a két forduló között azt lebegtette, hogy nem is akar ám ő ME lenni, hiszen ő szellemi és spirituális atya. de lehet hogy spongyabob vagy valamelyik kis barátja mondta róla, lényeg az hogy nem a MN brénszrotming szessönjének gyümölcse a titulus.

egyébként jobb állás, mint pártelnöknek lenni. az utóbbit megvonhatja a pártakarat, az előbbi felsőbb erőktől származik, nem átruházható.
Most komolyan elkezditek elemezni a két nagy párt belső ügyeit?
Hehe. Ennél azért vannak értelmesebb elfoglaltságok is.

Egyik oldalon ugye a hiszti, hogy akkor mennyire is válasszák meg GyF-et elnöknek, a másik oldalon ugye emlékszünk még a köztársasági elnök megválasztására? Amikor fideszes képviselők sasolták egymás voksait? Éljen a demokrácia alapon.

Paszternak:
"Lassan télleg ott tartunk, hogy Vityka fontosabb, mint Fletó."

Hát, ha neked GyF mindig fontosabb, mint OV, hiába most éppen ő beszél méretes baromságokat, és tesz címeres ökörségeket, akkor írj csak nyugodtan róla. Senki sem akadályoz meg.
Csak még mindig nem értem azt a hisztit, amivel számonkéritek néhányan TWÁ-n, hogy mikor miről ír. Számomra furcsa. No mindegy, igazából lényegtelen, TWÁ úgyis arról ír, ami őt érdekli, és feltételezi, hogy másokat is.

Komolyan kíváncsi vagyok mostmár, hogy lehet-e két választás között folyamatosan kampányolni. Jó kísérlet. Szerintem nem jön be. OV maximum azt éri el ezzel, hogy még több embert önmaga, s ami nagyobb baj, az egész politikai berendezkedés ellen fordít. Ez neki jó, az országnak rossz.
Az az eddigi hozzászólásaitok alapján úgy látom csak engem zavar, hogy a Nemzeti Ünnepünkön semmi ünnepélyes nem volt OV beszédében. (Ha már róla van szó!) Csak kormánybuktatás stb, meg választás, ami akkor jó, ha ő nyeri.
Valaki fentebb számonkérte, hogy miért nem beszélünk a választási kérdésekről
Íme:
1. gyógyszerárusítás: burzsoá patikus érdek, hogy csak náluk lehessen gyógyszert venni. Nekem még egyik patikus sem ajánlott mást, (olcsóbbat, jobbat) mint az orvos. KB. mint supermarket bemegy - kikér -fizet kijön. Aki ezt akarja megtartani, az nyugdíjas kínzó. Monopólium = drágább gyógyszer.

2. Legyen a magyar gazdának elővásárlási joga, legyen. Aki eddig is veszteséges volt (igaza van Árpádnak) az ezután is az lesz, mert nem a föld nagysága az elsődleges probléma, hanem, hogy nálunk mindenki azt hiszi ért a mezőgazdasághoz, pedig a tehénről némelyik még mindig azt hiszi lila. Például tanuljunk a franciáktól (nem szégyen tanulni), legyen értékesítési szövetkezet, ahol nem atomizált termelők próbálnak egyezkedni a multikkal, hanem pl. egy megyényi termelő. Jah, hogy ehhez olyan hozzáállás kell? (Bocs, akik már létrehoztak ilyet, és működik is.)

3. Ne legyen tandíj. Tényleg minek, eddig szar volt az oktatás, de senkit nem érdekelt, úgyse én fizetek érte, most ha szar lesz, a sulit bezárják, mert első helyen senki nem jelentkezik oda, mert érdeke, hogy piacképes szakmát kapjon, ha már fizet érte. Én ingyen tanultam igaz, került vagy félévente kb150 e Ft-ban államilag támogatotton, mert se kolesz, se semmi. És ez 5 évvel ezelőtt volt.
Nyenyec

Én úgy emlékszem, hogy a Magyar Nemzet nagyon visszahúzódó szerzője, a méltán népszerű Horváth Zsolt írta először Orbán Viktorról, hogy Ő a jobboldal spirituális vezetője.
Valóban lehetett volna értelmesebb témát találni.Viktorka most megint elérte a célját.Megint mondott híveinek egy forradalmi tríádát, tök jogi és egyéb hülyeségekkel,zavaros, vagy inkább semmilyen jövőképpel, az alkotmányos berendezkedés, a jogrend tagadásával.Amit mondott, belül ő sem gondolja komolyan, hiszen tudja,az alkotmány szerint népszavazással nem lehet kormányt buktatni.Most is lebegtette azt a kérdést, vajon mire készül, ha a kormány nem fut el gyorsan.Forradalom?Mert az ő logikájával csak ez következhet.Kedves Árpád, miként jutott estedbe, hogy erről a hatalom után kétségbeesetten ácsingózó alakról értekezzünk?Hiszen mindig ez a célja, ezt te is tudod.Ha már két választáson is méretes zakót kapott, sorozatban nem jönnek be az ötletei-Forza Hungaria, stb,most a népszavazás remélem-folyvást csinálja a felfordulást.Semmivel sem jobb, mint Budaházy.Miért kell neki propagandát csinálni? Addig is, amíg eredményes nem lesz a népszavazás,felvásárolom a benzinkutaknál a székletfogót-nehogy beszarjak a forradalmártól-meg a lázcsillapítót,nehogy ősszel forradalmi lángban éljek, mert később már nem jut.Meg aztán gyorsan veszek egy lapát jó magyar földet a várhatóan nagy tülekedésben, mert mire népszavazunk, addig lejár az EU haladéka a föld elidegenítési tilalmáról.Ja, és mivel bevásárlás után maradt fölös háromszáz forintom-bár semmi bajom-felkeresem a háziorvosomat, hogy még utoljára leróhassam a vizitdíjat, ezzel is támogatva a népnyúzó Gyurcsányt.Addig is Demszky építtesse a merót, ne szónokoljon, és -bármilyen furcsán hangzik a miniszterelnök kormányozzon, ezt várja el tőle a szakvezetés, ha már ezért fizetjük.Viktor pedig kérjen ta nácsot legjobb barátjától, az átvert olaszok jóvoltából ellenzékbe szorult eurómilliárdostól,kontinensünk egyik legnagyobb rohadt tőkés arisztokratájától, miként lehet eredményesen kűzdeni az új arisztokrácia ellen.B.persze lehet kivétel,akinek vagyonához képest az összes magyar millimos, milliárdos arisztokrata összesen is csak lyukasgatyás koldus .Meglehet csak az a baj, hogy a carrarai márvány, meg az olasz bor drágább a világpiacon, mint a gránit, vagy a tokaji.
eco

a tandíj semmit nem garantál. most 270k-t perkálok félévenként posztgradualice, és egy előnye van: akkor is aláírják az indexet ha egyszer sem látták az arcod. tulajdonképen így az időmet veszem meg a tandíjjal: ha fizetek, nem kekeckednek, bemenni sem kell az egyébként sírnivalóan alacsony színvonalú kurzusokra. valamit valamiért.
Spirituális vezető téma:
"Stumpf István szerint Orbán Viktor spirituális vezetővé vált, ugyanakkor a politizálást és a szavazók összetartását nem lehet sokáig spirituális szinten végrehajtani."
forrás: www.piacesprofit.hu/?r=12755
Ácsi. A tandíj nem arra való, hogy közvetlenül emelje az oktatás színvonalát. Arra jó, hogy közvetve segítse az oktatási intézményt a fennmaradásban, esetleg fejlődésben, pluszt arra, hogy megszűrje kicsit a jelentkezők körét (nem kell mindenkinek diplomásnak lennie). Az oktatás színvonala maximum a források némi bővülésével emelkedhet, de ez a gyakorlatban most még biztosan nem fog jelentkezni. Ja, és nem utolsó sorban arra jó, hogy könnyítsen valamelyest az államháztartás terhein.
Erika Zangolna 2007.03.19. 08:09:51
Én most fejeztem be a posztgradot, sok sikert.
Amit írtál igaz a posztgradra, de ha már az első diplomád silány, nem lesz pénzed posztgradra, ha jól sejtem (hacsak anya apa ki nem fizeti). Akinek meg kifizetik, azt a tandíj sem érdekli.
A lényeg az első helyen jelentkezők száma és a tandíj együtt. Ha jól tudom most úgy osztják szét a kvótát, hogy ahova sokan jelentkeznek első helyen, azok több államilag finanszírozott létszámot kapnak. Tehát ha fizetek érte ergo olyan helyre jelentkezem, ahol piacképes a diploma (megtérülő beruházás), ergo aki ilyet nem ad, nem él meg állami pénzből csak ktgtérítésesből ha tud.
Vadász, vadász...

Úr ír, proli olvas és morog. Mint én. Hogy mé' pont ezt. Vagy nem kell megmondani, hogy pozor, mer laposodik a w.blog?

Hámerő jósándék vágyok, dévlá rúgjon még, há nem...
Pazternak: valahogy furcsamód, ha OV jön szóba, mindig jön a "deháméneminkábbfletó"? Morogni szabad. Nekem is. Laposodik? lol. Én úgy látom, mindig van apropó, aminek kapcsán ezt be lehet dobni. Ha nem te, akkor mások.
Persze merő jószándékból. Nem abból a szívbéli óhajból, hogy a fletótattara.

Az a baj, hogy neked az lapos, ha OV-ról van szó. Van egy másik tábor, akinek meg az, ha GyF-ről. Szerintem meg mindkettő legyen csak téma, mindig az, amelyik baromságot mond/tesz. Addig jó.
S ha ezt TWÁ hosszú távon nem teljesíti, akkor úgyis lelép az olvasó.
Fenébe... valahogy ez a Paszternak nem jön kézre nekem, újfent elnézésedet kérem az elírásért. /me kezd elsüllyedni...
Viktor egy ideje (kb. az évértékelő óta) lebegteti ezt az elkergetjük témát, és egyre határozottabban és konkrétabban fogalmaz.

Namost két lehetőség van.
1. Nem gondolja komolyan. Viszont egyre hangosabban mondja. Ha így folytatja, akkor egy idő után komolytalanná válik ez a szöveg.
2. Komolyan gondolja. Na, akkor első körben nagyon nem lesz népszerű, mert csak a leghülyébb 5-10 ezer akar Mo-n polgárháborút. Viszont akkor a rendőrségnek rövid úton le kell kapcsolni, és akkor egy ilyen elcseszett Rúzsa Sándor kultusz lesz körülötte. A népvezér, akit a gonosz komenyisták lekapcsoltak, és szabdíccsuk ki, mint a Táncsics Mihályt...

Szal, nemtom. sehogy se jó. Igazán csak attól félek, hogy ez a barom egyszer tényleg újra miniszterelnök lesz. (Ez az elkötelezett demokrata basszus. Lol.) Na, akkor van szaladás ebből az országból.
Már megint kampány van?Most akkor hol az ünnep?Mert volt itt minden csak az emelkedett lélek veszett el félúton.Politika,pocskondiázás,hörgés,antiszemitázás,komplett őrület.Most akkor ki volt hülye?Vigyori Gabi azt mondja a legagresszívebb ez a Viktor fiú volt.Oké,elhiszem,hiszen Ő hirtelen felindultságában papírról reagált a "spontán" összeverődött tömeg fújolására.Na ez már ....!
Ha Gyurcsánynak esze van, drága Tóta W., akkor megkérdi most az Alkotmánybíróságot: tessenek mondani, ellenzéket hogyan lehet leváltani?
a) Kiállva egy baloldali tömeg elé, azt mondom: - Ha nem jön be nekik a népszavazás, (mint a múltkor se) kergessétek el őket, hadd fusson má' az ellenzék?
b) Türelmesen várjunk ki még három ragyavert évet, és akkor, választáson, nadrágoljuk el őket megint?
c) Vagy hülyeségekkel ne is foglalkozzam?
Kellemesen kezdődött a napom, köszike. Úgy rühellem ezt a hazudozó fa**t, inkább bárki, minthogy ez meg a idételen hazafinak hazudott slepje (Semjén, Deutsch, Répási stb. , uramisten milyen nimandok).
Majd ők megmondják hogy mi a frankó ugye? Valaki kiszámolta már az "új többségből", hogy ha ők lennének a tutiba, akkor milyen gyorsan dölne össze a gazdaság az ötleteik alapján?? Érdekes lenne (kezdve kb. a 300 forint körüli euroval).
Marcipánjancsik
na és mi a pálya a Nagy Szónokkal?

Index:

A miniszterelnök néhány perces beszéde első részében tegezve szólt a hallgatósághoz. "Hiszel a teremtésben (...) vagy talán magában a Teremtőben, hiszed, hogy Jézus értünk szenvedett vagy Mózes gyerekének vallod magad esetleg azt vallod, hogy nincs csodálatosabb, mint maga az ember. (...) Elindulsz tüntetni vagy tartod a törvényt, összetartozunk" – mondta.

Ja, főleg, ha veretnek, lövetnek, arcodba hazudnak. Az gyorsan kovácsol összetartozást.

BAZMEG, elindulni tüntetni NEM a törvény nem tartása!

Ebbe nem tenyerel bele senki?

Mindig csak a mosnivaló büdöszokni Orbán-szennyes.
Cs.Sz.V.!Örömmel látom, hogy te is ugyanúgy látod, mint én:a mini diktátornak éppen az a jó, ami az országnak a legrosszabb.És akkor majd jön ő, a MEGVÁLTÓ, NEMZETMENTŐ, NEMZETVEZETŐ- bocs, olyanból márt volt egy, vagy talán azért nincs kivetni való az árpádsávban?Éppen arra játszik, hogy minél rosszabb legyen.Magyar Bálint és Demszky is kimondta végre:magyarország egyetlen kártékony embere Orbán Viktor.Igenis voltak protest szavazók,szerencsére-akik nem a Fideszt, hanem a NAGY VEZÉRT utasították el, konzervatívként is átcsúsztak a maszop szavazókhoz.eco.tökéletesen igaz, amit leírtál.A milliomos patikusok saját előjogaikat, zsebüket féltik-van üzemeltető barátom, ő is teljesen odavan-.Hamis a nemzet orvosának a beáll-
ítása, hogy ez az egész a gyógyszergyártók érdekeinek jó.Éppen fordított a helyzet, sok dolgot éppen ők kértek szinte a saját hátrányukra.Tandíjat én úgy havi 100-150 forintot fizettem, mert -ma sem tudom hogy csináltam- mindig 4.51, tehát jeles volt az átlagom.Ez vagy jó negyedszázada történt.Viszont mindezért kaptam repkedő mínuszokban is fűtetlen,omladozó vakulatú tantermet, ahol télikabátban is csonttá fagytunk.Ha meg nem volt szabad ea.terem, húszan zsúfolódtunk össze vagy tíz négyzetméteren.Sebaj, beleheltük a termet, nem fáztunk.Egy komolyabb vizsgálathoz-szociológia-hónapokat kellett várni számítógép kapacításra.Már akkor is azt mondtuk, inkább fizetnénk, de természetesen kiröhögtek.Amennyiben a tudás árú, a minél jobb képzésért is fizetni kell,vagy vissza a szocializmusba, ha minden ingyen kell az államtól.
Na a patikusok is megérnének egy misét.Arra volt idejük,energiájuk,hogy a benzinkutaknál árult fájdalomcsillapítókról "bebizonyítsák" hogy veszélyes,de az új gyógyszertámogatás miatt lista elsőnek kiírt gyógyszerek beszerzésére már nem futotta az idejükből.A fájdalomcsíllapítóm beszerzése egy hetet vett igénybe (rendelés,nem jött még, nincs,rendeleés,átvétel),pedig tekintve,hogy gerincműtét utókezeléséhez tartozik bivalybaszó erős gyógyszer szedése nem volt sétagalopp,és helyette mit ajánlottak?Algopyrint!!közel morfin erősségű gyógyszer helyett... szereztek nekem egy jó hetet....
"d_zs 2007.03.19. 07:54:08
Ki ez az Orbán Viktor?

Valami naygon lúzer egy pacák lehet, ha 16 év alatt egyszer választották miniszterelnöknek, aztán 2-szer elbukta."

Serényem jegyzem meg, hogy a zorbánviktor és pártya egyszer sem nyert a zemeszpé ellen. 1998-ban is csak a kisgizdákkal voltak elgen azok, akik sokan is. Úgy is mondhatnánk, hogy egy örök vesztes áll a fidesz élén, aki jó vezérnek, csak kevés hozzá a birka. Habár, rendszeresen annak néz tízmilliót+5millió, és próbálja birkítani a népet, de erre a nép nem vevő.
Csoda-Szarvas-Vadász!

A többiben most - kivételesen :-) - egyetértünk, de : "Az oktatás színvonala maximum a források némi bővülésével emelkedhet". Ez csak részben igaz. Persze, növekedhet az oktatás szinvonala pl. modernebb szemléltető eszközök beszerzésével, de a mostani közoktatási szinvonal-csőd (ennél enyhébben nem tudnám jellemezni) bizony a rossz finanszírozási szerkezetből és az elb*szott oktatási reformból ered.

A témához: OV-tól kinyílik a bicska a zsebemben. Pár éve még szavaztam rá, de mostanra - miatta (is) - kizárt, hogy a Fideszre adjam a voksom. Asszem, ha most lennének a választások, én rajzolnék a lapra egy fehér négyzetet...
Igen, Horváth Zsolttól származik a spirituális vezetőség:


A Magyar Nemzet hétfői számában közzétett publicisztika szerint új jobboldali párt alapítására készül Schmidt Mária. A Horváth Zsolt néven jegyzett írás a Terror Háza Múzeum történész főigazgatóját az Orbán Viktort eltávolítani óhajtó jobboldali elégedetlen csoportok egyikének vezetőjeként nevezte meg. "A milliárdos vagyonú üzletasszony nyilvánosan és nem nyilvános körben tett megnyilatkozásai egyértelműsítik, hogy elégedetlen a jobboldal spirituális vezetőjével" - fogalmazott a lap vélemény rovatában megjelent terjedelmes írás szerzője.
vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=158224

(Btw, soha nem is volt fenn ez a cikk az mno-n, vagy csak a botrány hatására levették onnan?)
Vagy csak én vagyok béna:
mn.mno.hu/index.mno?cikk=391983&rvt=15

Mindenesetre a saját archívumokban nem szerepel.
Puki!

Távol álljon tőlem, hogy OV-t védjem (ld. előző hozzászólásom), de nem az ő kormányzásuk idején jutott csődközelbe az ország. Nem mondom, hogy mindent jól csináltak, de nem csinálták olyan rosszul, mint a bamba, meg az idegbeteg... Az más kérdés, hogy azóta olyan ámokfutásba kezdtek, amiről nem tudni, hová vezet. Az nyilvánvaló, hogy nem gondolják komolyan mindazt a sok zöldséget, amit összehordanak, de az a baj, hogy nem lehet tudni, milyen/mennyi hülyeséget próbálnának megvalósítani, ha pozícióba kerülnének.
Télleg, bakker, most, hogy Butaházit lekapcsolták, el is múlt a terrorveszély?

Esetleg nem is volt?

Ahogy antiszemitázás is csak akkor van, amikor már ez marad ultima rationak?

Mihelyst a balos kormány van előrébb a szondákban, már nem lesz se terrorveszély, sem anti-izéizmus?

Ehhez képest Viktor újabb, 2345. kormányelkergetése szerintem mint téma LOL.
megint az OV kartya...
hmmm, hmm
a spirituális vezető duma már korábbi. amikor elemezték a gyurcsány és orbán féle kultuszteremtési manővereket, és amikor orbán "démonizálása", mint a baloldal fegyvere előkerült, akkor már többen, a politikai elemzők közül orbánt spirituális vezetőnek nevezték.
mint a gyurcsókót a budapest tévén.

a politika hatalmat, pénzt akar. ezt az egyik csapat azzal éri el, hogy reformot halandzsál, a másik pedig (mint pl. az egyház) elhiteti, hogy neked jó, máramikor pénzt adsz nekik.

a tibi csoki reklám, "az egyél tibicsokit, mert az jó" a mai magyarországon csak a lakosság egyik felének vicc. a másiknak nem.
Cartman

Ne viccelj. A ciklusuk végén kiüritették a kamrát, lenyúlták a lét (aztán Medgyesi még osztott kicsit a semmiből), de most amit állít azt nem lehet komolyan venni, egytől egyig megvalósithatatlan.
Én azt hittem, hogy a népszavazást nem akarják végigcsinálni, csak fenn tartják a feszkót. DE ezek lesznek olyan hülyék, hogy megcsináltatják..
És mi lesz a jövőben, ha bármelyik lényeges dolog átmegy? Biztos, hogy a mai életszinvonalat a mai keretek között nem lehet fenntartani (elöbb utóbb ugyis fizetni kell az oktatásért, egézségügyért ennek ez az evolúciója).
Amugy valaha én is szavaztam OV-ra, csak azóta a hátamon felál tőle a szőr. Nem tud olyan szart csinálni az ellenzék, hogy ne utáljam jobban OV-t, mert DEMAGÓG, LÁZÍTÓ, MEGOSZTÓ, és Isten mentsen minket attól ha az ő tábora ráüljön az országra. Látom magam elött ahogy uralkodni próbánának az ellenük szavazókon, akár erővel is..
KÖSZ NEM!!
Kifelejtettem.Megalománia: csak egy van, viszon az egyén minden megnyilvánulásából is látható.O.V. a mai napig a Felcsút igazolt játékosa ennek én örülök, mert inkább focizzon, mint politizáljon-mindnyájunk nagy hasznára.Na már most.A csapat kiváló edzővel, és fiatal, jó játékosállománnyal karnyújtásnyira van az első osztálytól.Szurkolok nekik, nem árt egy kis véfrissítés.Azt viszont nem látom, hogy az enyhén pocakosodó, 44 éves centerre lenne szükségük, hacsak nem gerontofil az edző.Ha feljutnak, ott is dicsfényben úszik, mert ez az éltető eleme.Ellenben örülök, hogy megalapította ott a foci akadémiát.No de Öcsi bácsi nevével?Kispesten többen-főleg a kincstárnok Hemingway-újraélesztésen estek át
Ja ja de valamit mondani kell, hogy bennmaradjon Viktor is a médiában. Elszavalta volna a talpramagyart akkor nyilván nem lenne ez a post sem...

De hátha nem mindenki szerint ilyen egyértelmű a helyzet.

Szerintetek mi fog történni a népszavazás után:

poll-r.hu/poll/1000427

Puki!

A többiben egyetértünk, de az nem igaz, hogy kiürítették a kasszát. Ők voltak az első kormány, akiknél sanszos volt, hogy maradhatnak. Ha nem játszák az agyukat pl. a kokárdával, szerintem maradtak is volna. Nem volt érdekük, hogy üres kasszával induljanak. Az viszont tény, hogy ebből a vereségből hibás következtetéseket vontak le. Azóta hülyének nézik a választókat, és hiába nem tudnak egyesek elszámolni kettőig sem, azt megérzik, ha birkaszámba veszik őket.
Minden jobboldali mellett van egy náci, akit egy másik hozott, de ez már olyan régies, hogy kergessük el a kergekórost, nehogy szekszuális szóhasználattal böszmére böszméljen, meg a családi ezüstbe visszarakjon néhány, mondom az összeset, mert a jobboldal csak lopik, meg kirekeszt, meg bekeresztelkedik, de nem megyek bele egy még hosszabb felsorolásba, hogy -aki azorbán szavát issza, annak agya helyén plebejpista-hanem igazat kell adnom mind Gyurcsány Ferenc miniszterelnök úrnak, mind a mélyen tisztelt szerző úrnak, hogy fényük az egész országot átjárja. Éljen a szabadság! Éljen a haza!
izé, nincs időm végigolvasni a kommenteket, de én mintha úgy emlékeznék, hogy azt mondta, hogy ha nem a több igenes népszavazás után akkor lehet a kormányt elkergetni, ha nem úgy cselexik, ahogy a nép megnépszavazta.
Fejtő Ferenc írta, úgy három hete:"l989-ben,Nagy Imre újratemetése után, Viktor azt mondta nekem, Feri bácsi, én Magyarország miniszterelnöke akarok lenni.En megkérdeztem tőle, nem lesz ez még egy kicsit korai?-Én türelmes vagyok, tudok várni".Korai volt,majd úgy 30-40 év múlva.
Én egyébként már nagyon várom Lovas István leleplező jegyzetét, amiben rávilágít, hogy az eddig konzervatívnak tartott Die Welt valójában kiknek a kezében is van, hogy ilyeneket írnak a Spir. Vez.-ről, hogy "Magyarországon önmagát járatja le az ellenzék".
MOuF..., Hogy mi lesz a népszavazás után?Biztos, hogy nagy bukta lesz, ami O.V. szavaival nagy győzelem.Egyébként lesz élet a népszavazáson túl is-remélem nélküle.




"Cartman 2007.03.19. 09:07:07
Puki!

A többiben egyetértünk, de az nem igaz, hogy kiürítették a kasszát."

Elnézést, hogy közbeszólok, de a fidesz 2002 júniusára a 4ezer milliárdos költségvetésből durván 300 milliárdot hagyott a kasszában, a többit kiutalták olyan projektekre, hogy pl. 200 millióér' 1ezer fős sportcsarnok a 200 lelkes mucsaröcsögére stb. Az egy más kérdés, hogy megyó meg úgy próbálta magát az Erzsébet hídi banzáj után megerősíteni, hogy pénzt osztott a közszolgáknak. Hitelből. De minek? A hálátlanok egybőlk jöttek a rizsával, hogyhát az nem is vót 50%, hanem csak 49,9! Pfúj!
Hattory!Nekem a Bayer testvér is jó.Egyébként a szintén konzi Frankfurter A.Z. is kb.ezt írta, meg a Washington Post, meg a The Times.Mocskos bolsi összeesküvés, amit Lenin apó irányít a finnországi jéggunyhóból.
no megalljunk.

tegye fel a kezet, aki unnepelni ment marc 15-en. ha tetszik, ha nem, itt eleg komoly belpol feszultseg van. nekem senki ne mondja, hogy Petofire meg Kossuthra partspecifikusan kell emlekezni. szoval az a 250k ember (ha voltak annyian) nem azer' ment a fidesz roadshowra, hogy emlekezzen 48-ra. ha 48-ra akart volna emlekezni, elmegy a nemzeti muzeum ele, ahol 0 politikus beszel, viszont szinvonalas musor van gyerekkel meg tancossal. bezzeg nekik a gyurcsany takarodj jutott.

namarmost, ha az a sok ember megse a jobboldali 48-as alternativ tortenelemre kivancsi, akkor mi faszert ment oda? talan valami iranymutatast kert Viktortol? "uram, mitt tegyek ha rajtam az ellen?!"

kedves mindenki, a talpra magyart elszavalni egy ilyen helyen, a spiritualis vezeto szajabol, ennyi ember elott, az egy kevesse burkolt utalas a forradalomra, torvenyek elleni elegtelenkedesre.

szerintem Viktor ugyesen szedalja a hiveit, es kozben fenntartja a - neha mulatsagosnak tuno - politikai nyomast a kormanyon. annak idejen, okt 23-an is a nepszavi huzta ki a dugot a lufibol, es igy az aktivistak kiegyenesitett kasza helyett alairasgyujto tombot fogtak. ettol senkinek nem gyulik fel az autoja.

azonkivul sok iranyithato embernek jolesik az, ha van olyan spiritualis vezeto, aki megmondja a tutit. mutatja az iranyt. nem kell neki gondolkodnia, es rossz megoldasra jutnia. itt most minden olyan rossz, ami az alkotmanyos rend ellen fordul. a francnak se kell, hogy a meg jozanul gondolkodo hivek radikalizalodjanak. amig 2-300 heccelos balfasz gyujt kukakat meg borit telofulkeket (biztos a magas percdijak miatt) addin nincs gaz, azt kezeli a rendorseg.
ebben mindenki egyetert: jobb,bal,lib.

talan Lendvai Ildikonak kellene most inkabb lekvart fozni az unokaknak, nem pedig parhuzamot keresni a nyugibeszed meg 300 balfasz esti szorakozasa kozott. vagy odafigyelni Szilvasi urra, aki minden terrorparaja ellenere kijelentettem hogy nincs osszefugges.

egyebkent itt gondolom mindenki jobban csinalta volna, mint Viktor. meg en is persze.
Tipikus,hogy a legelőnytelenebb fotó van mellékelve Orbánról...

Gyurcsány és az ő (nem)beszéde mikor lesz terítéken?

Mitől félsz Árpád,hogy el leszel kergetve?
Miért kell félni Orbántól?
Szerinted olyan nagy tömeg áll mögötte?
Ha igen,akkor annak mi lehet az oka?
Ha nem,akkor meg miért kell felfújni állandóan,ha bármit mond?
Miért ő a téma állandóan?
Holott 5 éve csak ellenzéki vezető.
Miért nem a kormány és annak vezetője van terítéken?
Pedig adnak témát bőven.
Nagyon várom már azt a pillanatot, amikor a jobboldali szavazó felnéz, és azt mondja: ez a Fidesz nevü jobboldali gyüjtőpárt valami Orbánnal az élén, elbukott az utobbi két parlamenti választáson, valamint egy barom népszavazással vérig sértette, megalázta a nem Magyarországon élő magyarokat. Na akkor tudni fogja kit kell kergetni...
"Elutasítunk mindenféle kádári, populista propagandát: értékeinket taktikai okokból sem kívánjuk feladni. "
Tóth Gy. László www.barikad.hu
A Kádári demagógia, az mi is?Nem az, hogy éljünk jól, szedjünk be keveset, adjunk mindenkinek, és akkor boldog lesz a magyar? Ez az egyik.
Azért Orbán a téma állandóan, mert öt éve képtelen megérteni azt a rendszert amiért elméletileg ő maga nagyon küzdött. Csak a párttitkár apuka elfelejette a kisfiúnak megmondani, hogy a demokrácia az olyan, hogy az nyer akire többen szavaznak.
Orbán Viktor pedig mindig tesz arról, hogy róla szóljanak a hírek, hát mér nem a Rogán Tóni a téma?Mert tud kussolni amikor kell, azért.
Gyógyszert szedek. Pár hónapja kb 5000 Ft volt a havi adag. Mióta bejött az új rendszer (vizitdij, stb.) kb 3000-re csökkent. A fideszes háziorvos nem adott új receptet ( -szabotált? -egyszerüen hülye?), de egy egyházi (?) patikában a patikus korrektül elmondta végig az összes receptre az alternativákat, és igy jött ki a 2000 Ft minusz.
Emlékszem anno OV alatt az orvoslátogatóként intézményesült állásra. Ezek rendszerint maguk is orvosok voltak, ( ki is fizette a diplomájukat? ) és hatalmas fizetéseket szakitottak. Az volt a "munkájuk", hogy a háziorvosokat rávegyék: inkább az egyik mint a másik gyógyszert irják fel a betegeknek.
A mostani rendszer jobb.
szanalmas egy iras, hiaba nagyon jo fogalmazas, hiaba lehetne igaz, hiaba utalom en is Orban Viktor szovegeit.

ugyanis nem erveken alapszik nemi szatiraval fuszerezve hanem korunk emberenek oly elfogadott es agyonhasznalt modszeret hasznalja, a diszkreditalast. en ettol pedig hanyok, mert ez ellen nincs igazi modszer. ha valaki nem ertene, hogy mirol beszelek, a Thank You For Smoking cimu filmben az apa elmagyarazza a gyerekenek egy egesz jo fagyis pelda kereteben, hogy mirol van szo.

Szoval ok, hogy penzert akarmit leirunk, de mostmar a nyelv elhagyta a vegbelnyilast es lassan fentjar a gyomorban.


Árpád, miért nem az antiszemitizmus a téma? OV már olyan unalmas :(
Őszintén szólva, ezt én már kurvára unom. Ezt az orbánozást, pártozást, kókázást, fletózást. Nem lehetne valami mást...?
Olyan nincs, hogy az OVnek ne legyen ötlete a hogyan továbból.Könnyíti a helyzetét, hogy nincs zsinórmértéke a cselekedeteinek.Évek óta leszarja, hogy mi megy a táborán kívül, hiszen azok a kívülállók elvileg nem is létezhetnének, a nem üzemi sajtó elfogult, hiszen nem vele van, tehát ismét csak nem kell rá odafigyelni, csak a túlsúlyuk, az ne fojtogatná. Táboron belül meg kritikátlanul viszonyulnak hozzá, ott sem tartozik számot adni semmiről. Innentől kezdve mindig van folytatás, következetességtől, logikától, józanésztől, elvhűségtől cseppet sem zavartatva nyilatkoztatja ki, hogy az éppen csúfosan bebukot aktuális prodzsekt után milyen ötlettel céloz meg arccal előre újabb jéghegyet.
Hallgatva az ürességtől kongó beszédét, néztem a pillanattól, a valósággal mégcsak laza kapcsolatot sem tartó szavaktól mégis megittasult arcokat, eszembe jutot Jim Jones tiszteletes, azt hiszem így hívták a hírhedt öngyilkos szekta vezetőjét, aki nem sok jót adott a fanatikus híveknek, annál inkább szenvedést, mégis követték önként a halálba.OVvel a hívek is olyan mélyre bolyongtak be a mocsárba, hogy nincs visszaút, OV nem ballaghat vissza azzal, hogy valaki rossz itinert adott és a hardcore nyáj sem. Élénk tempóval rongyolnak bele a semmibe.
Szegény nagymamim szellemi leépülésben szenved koránál fogva, sok kínos jelenetet produkál emiatt a családba a logikus kiszámíthatósága hiányában. OVt hallgatva már jóideje ugyan ezt a kínos érzést érzem, csak a mamim otthon, a négy fal között csinálja, legrosszabb esetben a sarki fűszeresnél vagy az újságosnál.
Cartman: "Ők voltak az első kormány, akiknél sanszos volt, hogy maradhatnak. Ha nem játszák az agyukat pl. a kokárdával, szerintem maradtak is volna. Nem volt érdekük, hogy üres kasszával induljanak."
Hát igen, rohamlépésben csinálták. Az elvesztett választás és az átadás/átvétel között...
Az öszödi beszéd kipattanásával valami olyan történt,amit nem igazán tud hová tenni az emberek többsége.
Ezt lovagolja meg Orbán.
Tehát,itt nagy kérdés,hogy egy demokráciában előkerülhet-e egy ilyen (ön)leleplező beszéd anélkül,hogy utána lemondjon a kormányfő.
Véleményem szerint nem lehet legalizálni és elfogadottá tenni egy demokráciában a nyilvánvaló,beismert hazudozást,trükközést,még ha tudjuk is,hogy nem először tettek ilyet politikusok.
Ennyire "jogerőre" nem emelkedhet,mert mit adunk át az utódoknak?
Ezt lovagolja meg Orbán,de kérdés,hogy ő a hibás,vagy aki nem mond le?
plane faraszto mar hogy minden egyes fideszes posztba bele vannak irva az ujfasisztak. az par ember. komolyan W., en sajnos nem tudok ott lenni az ilyen megmozdulasokon de akarhogy nezem valahogy nem feltuno hogy ugyanazoknak a kezeben lenne arpadsavos zaszlo akik az ujnaci tunteteseken resztvesznek. marmint 1-2 van olyan is, de rakas feltunoen mas embernel is lattam.

jah es az vajon minek minosul hogy a te arpadsavos zaszlod a fejlecben sokkal inkabb hasonlit a nyilaszaszlohoz mint a valodi arpadsavos, a plusz egy piros sor miatt. engem pl rohadtul zavar az az egy sor, foleg mert a sok marha amugy se bir megkulonboztetni ket zaszlot ha az erdekei ugy kivanjak hogy nehogymar kulonbozoek legyenek

(ilyen alapon romania es budapest zaszloi teljesen egyformak, az miert nem faj? :), vagy olaszorszag es magyarorszag. ha egy piros csik nem szamit akkor nehogy mar a fuggoleges/vizszintes bezavarjon...)
Mi történt az öszödi beszédben???Azt árulja el már el nekem valaki, hogy mi hangzott el abban a beszédben:

1. Amit az olvasni tudók többsége ne tudott volna,
2. És hogy az öszödi beszéd az kinek mentség arra, hogy bebaszva borigatjuk a villamost??
És még egy kérdés:
Mióta kötelező a demokráciában a választási kampányban igazat mondani???
Könnyű Orbánt szívatni ezzel a népszavazás - kormányváltás elmélettel, mert elég ingatag lábakon láttszik állani.
Egy ekkora demokrata lángelmétől mint Tóta W. inkább egy alternatív, kivitelezhetőbb kormányelkergető stratégiát hallanék szívesen, csak úgy általában országot elk.ró kormányok idő előtti menesztésére.

Kedves Nowo es Megen,

Olyan messze bolyongtok a valosagtol, hogy az mar szinte fajdalmas...
OV azert tema, mert baromi nagy hulyesegekkel, baromi sok embert befolyasol, es ezzel hatalmas karokat okoz. Foleg, ha a M.o.rol kialakitott kulfoldi kepet nezzuk. Kinek kell az, hogy M.o.-t megint a Hungaristak (Szalasi Nagyonmagyarjai) orszagahoz hasonlitsak? OV beszedei pedig mar tokig benne vannak az etnikai sovinizmusban. Nem erzed???

Az arpadsavos gondolat pedig, ha egy kicsit is ertesz a tortelemhez, es az ideologiakhoz, egy halvany pinaszorszalnyira van a naci (NEMZETI Szocialista) gondolattol. Ezert hatborzongato. Mert parosul az on-identitas buszkesegevel jaro ellensegkeresessel.

Gondolkodni es olvasni JO!!!
CsTom

Bizony, bizony abban a röpke időben kiürült biza a kassza..
A hosszúbájtok éjszakájáról ne is beszéljünk....
Köztörvényes bünözök! Most meg játsza a Népverzért. Suttyó!
winarsky1,
nem (csak) a választási kampányban hazudtak,hanem végig,idézzem?:hazudtunk reggel,éjjel,délben,este,stb.
Hát,ha te ezt el tudod fogadni,akkor kár vitáznunk,akkor úgyis elbeszélünk egymás mellett.
Te elnézed nekik,hogy 4 évig nem csináltak gyakorlatilag semmit?Akkor jó!
Szavazz újra és újra rájuk,szerinted még mindig jobbak,mint OV alatt lenne.
Ezzel nem tudok vitázni.

A villamosborogatás bűncselekmény,el kell kapni őket és meg kell büntetni az elkövetőket.Gondolom,meg is tették/teszik.
Puki, CsTom!

Itt a közös nevező: "Köztörvényes bünözök!" :-) Persze, nemcsak ők...
"Bizony, bizony abban a röpke időben kiürült biza a kassza..
A hosszúbájtok éjszakájáról ne is beszéljünk....
Köztörvényes bünözök! Most meg játsza a Népverzért. Suttyó! "



Hát igen. Ezeket a dolgokat hajlamos elfelejteni az ember, mint a 80 évre titkosított kormányülés jegyzőkönyveket, meg Khaja Ibrahimot... :)
Szeretnék végre egy olyan március 15.-ét ahol mindenki a gyermekével sétál, és beszélget és visz egy szál virágot vagy egy gyertyát és fejet hajt azok előtt akiknek nyomába nem léphetnek a maiak.
Oda nem szeretném vinni ahol azt ordítják bazi nagy kokárdával a mellükön a nemzeti lobogó felhúzásakor árpádsávos zászlóval, hogy elkúrtuk.
Oda se ahol demagóg szöveggel etetik a népet.
És oda se ahol barbárok szétverik fél Pestet és a mi pénzünkből bassza meg. Ők kúrták el megint egy két iskola, kórház árát. Summa: Már elég ezekből a politikailag kisajátított ünnepekből. Nekem március 15- az volt amikor a nagyapámmal kimentünk a temetőbe és egy szál virág mellett emlékeztünk a 48-as huszárokra és mesélt. Miért nem lehet megérteni végre?
Kedves jobbosok!

Nektek nem kínos, amikor a kedves Vezető véletlenül az "élettér" kifejezést használja, majd a közönség kuncogása mellett "lakótér"-re javítja? Tényleg ez az a kifejezés, amivel viccelődni kell? Elképzelhető egy politikai géniuszról, hogy véletlenül mond valamit? Tényleg ez az a poén, amire vevő a hallgatóság? Hát abba a kis batyuba, amivel útnak indult a szegény ember legkisebb fia, a futball csuka és a hatalomvágy mellé már nem fért be a jóízlés? A karakánság, a szókimondás és a tuskóság miért keveredik ilyen sokszor?
Nowo,

egyrészt rosszul idézel. Kevered 56-tal a dolgot, hasonlót mondott a Gyurcsány, de ha idézel, tedd pontosan.Kérlek.
Vitáznunk? Te nem nem vitázol velem. Egyszer már próbáltalak megkérni arra, hogy pontos adatokkal szolgálj nekem.
Hogy itt van a PM, vagy valamely más hivatalos szerv által közzétett adat: legyen ez most a 21 !
De ezzel szemben itt a valóság, hogy az ÁSZ, vagy a független magyar, vagy Úniós szerv bebízonyította, hogy a kormány 21-et mondott, és közben 30 volt az !!!
Én meggyőzhető vagyok, csak ahhoz érvek kellenek, spirituális alapon ez nem működik.
Melyik adatokat hamisította meg a kormány???
Nem tetszett énnekem az, hogy a lófasz MSzP-SzDSz csapat 4 év semmittevés után simány nyerhetett a választásokon. Ezt a kormány egy élelmes ellenzék a picsába igen tisztelt hölgyeim és uraim, kedves barátaim, oda küüldte volna el...
Ezért vagyok dühös Orbánra, mert amíg ő itt van, minden választás róla szól. Éshát nagyon úgy tűnik, hogy amíg ő az ellenfél, addig könnyen megy a másik oldalnak...
Egy Rogán Tónit mostanság nehezebb lenne így megfogni, de már nagyon csapongok...
Uniós természetesen, csak elírtam...
Ott a pont, Kékmadárnál. Pár év, és én is mehetnék a gyermekemmel megemlékezni. Hát majd inkább hosszú hétvége lesz, minél messzebb ettől a csürhétől...
Szeretnék végre egy olyan március 15.-ét ahová nyugodtan mehetek a gyermekemmel. Nem olyat ahol a nemzeti lobogó felvonásakor bazi nagy kokárdával a mellén(lerohadt az évek alatt:( ) azt ordítják elkúrtuk.
Nem olyat ahol demagóg dumával etetik a népet hozzá egy kis tojásrántotta.
Nem olyat ahol szétverik fél Pestet bassza meg a mi pénzükből. Mert Uraim elkúrták pár iskola és kórház működésének költségeit ezzel.
Nekem és szerintem soskaknak az marad az ünnep amikor én például nagyapámmal kimentem és tettem egy szál virágot a 48-as huszárok sírjára és mesélt nekem egész délután róluk. Miért nem lehet ezt végre megérteni, hogy ünnep az nem attól lesz ünnep ha kimegy sok politikus faszfej és mond hülyeségeket. Erre varjáááá gombot paraszt.
Kedves Tudomanyos és Hattory,
véleményem szerint,ciki,nem ciki,az öszödi beszéd kapcsán Gyurcsány le kellett volna mondjon.

Utána,vagy új választásokat írtak volna ki (ahol ismét a többség akarata érvényesült volna),vagy,mivel nem kötelező új választást kiírni,új kormányfőt jelölhetett volna az MSZP.

Ez egy tiszta játszma lett volna.
Ezzel elejét vették volna az őszi,tavaszi eseményeknek.

(Tudom,a "volna" nem történelmi kategória.)
Drága publicista úr, ugye az igazságot tetszett írni és nem tetszett ... öööö ... tévedni megint?

Mit is állít a Zorbán?

www.fidesz.hu/index.php?CikkID=74008
"A népszavazás után vagy azt teszi a kormány, amit az emberek akarnak, vagy elkergethető lesz. Végrehajtja az emberek akaratát, vagy maga ad zöld utat, hogy kipenderítsék."

Ez mintha halálpontosan ugyanaz lenne, mint amit a publicista úr igazságként állít.

Akkor ki a hazug?
Orbán egy ágyban hempereg a szélsőjobbal, látszólag csak passzívan a hátán fekszik, de közben folyamatosan izgató dolgokat liheg a fülükbe, amitől nagy lesz a hevület és a gerjedelem és amitől azok jónak érzik magukat.
valec 2007.03.19. 09:39:20
Árpád, miért nem az antiszemitizmus a téma? OV már olyan unalmas :(

Ede bácssi 2007.03.19. 09:41:39
Őszintén szólva, ezt én már kurvára unom. Ezt az orbánozást, pártozást, kókázást, fletózást. Nem lehetne valami mást...?

Mondjuk nem lehetne valamit a papokról, az iszlám terroristákról vagy az ufókról?
Nem értem miért kell mindig árpádsávosozni orbán mellett. azért mert az a pár száz huligán is zászlókkal randalíróz? (ugyanugy használják a trikolort is) miért mégis miyen zászlókkal bohockodjanak, némettel vagy spanyollal? más országokban nem szólal meg úgy politikus h ne lobogjon körülötte a nemzeti lobogó, bush kinyitja a pofáját, és a szájába lóg az amerikai zászló 5 oldalról. inkább az a szégyen h feri beszédein egy sincsen mert oyanok a szavazói kb mint az indexes videóban is: hát az mszp-re szavaztunk mert itt lakunk és közel van, meg hátha jobb lesz valami.... olasz zászlót adnál a kezébe azt is lobogtatná hát piros fehér zöld.
miyen szavazás szólt még orbán viktorról? Eu-parlamenti választást is gondolom orbán találta ki még anno nem? sőt a 4éves parlamenti meg önkormányzati választások is CSAK és kizárólag OV-ről szólnak. OV a patás ördög, árt az országnak. igaz, hogy már 5 éve mszp kormány van de minden az ő hibája. nevetséges. azt hittem Árpád Neked nincsen ennyire Viktor fóbiád.
továbbra is a kérdésem a cikkel kapcsolatban:
Most akkor Orbán azért hülye mert
1. egyáltalán kormányt akar váltani, vagy azért mert
2. rossz taktikát alkalmaz erre?

Sztemm e cikk 2. ről szól. tehát aki tud jobb taktikát az mondja.
Tudod d.zs. arról az Orbán Viktorról,- akit te még talán az igazi nevén sem ismersz, ezért csak trükkösen O.V.nek titulálsz - nem tűnik fel, hogy egy egész ország beszél, vagy azért mert fóbiában szenved, mint a baloldal, vagy azért mert mellette állnak, vagy csak úgy, mert ahogy háttérben marad rögtön kezdi a baloldal hiányolni és előhúzzák mint témát innen-onnan. Szóval aki téma az nem közömbös, nem ismeretlen, még ha te az ismert d.zs. azt is állítod. Lehet egyetérteni, meg nem, de jelentéktelennek nevezni, semmibe venni egy embert, aki minimális szavazattal veszti el a választást, nem lehet. A fél ország akaratát szintén nem lehet. Beszélgetni lehet, de végre egyszer beszélgessünk a jelenlegi kormány erényeiről, mert arról sehol nem hallok. Miért?
Nowo, várom a meghamisított adatokat...
Az öszödi beszédet Te tuti, hogy végigolvastad/hallgattad??
Ezzel mit is akarsz mondani hátaztán?
ov az a típusú focista, aki szegényes szókincsével elmagyarázza, miért buktuk el a vb selejtezőket már a második körben (mások hibájából), majd elmeséli, miért biztos, hogy az eb-re kijutunk... ezt az embert egy medgyessy is lenyomta! a'mmegmán mutat valamit : )
de a lényeg: tényleg állandóan foglalkozni kell ezzel a faszival?
ez aztan Tudomanyos volt :))

Gyurcsany meg "azert tema, mert baromi nagy hulyesegekkel, baromi sok embert befolyasol, es ezzel hatalmas karokat okoz."

mi a kulonbseg?

engem nem az zavar hogy Tota beszol Orbannak hanem hogy Gyurcsany segget nyalja, nah meg az, hogy a nemzeti erzelmueket folyamatosan le nacizza , fasisztazza.
Winarsky1,
nem tudok konkrét adatokkal szolgálni.(ezt írtam már)
De ettől még nem spirituális a dolog,mert GyF maga ismerte be,hogy hazudtak,trükköztek reggel,délben,este (csak részben idéztem,ezért nem tettem idézőjelbe,bocs).
Ennyire nyilvánosan senki nem ismerte be,hogy hazudott,éppen ezért nem kellene "jogerőre" emelni.
Ez a dolog egyik része.
Én sem szeretném minden áron Orbánt.
De azt sem,akik most vannak.
Persze én csak egy választó vagyok a sok közül.
Árpádsávos zászló lengetőkkel nem értek egyet.Pláne,amióta tirpák módon ott is lengették és ordítoztak hozzá,ahol nem kellett volna...
off:

Árpád, jó a béka . De biztos jó design, hogy egy narancssárga szájú béka segge alá van írva, hogy better magyarland?

Ja igen, Nowonak igaza van. Ha az öszödi beszédben Gyurcsány tényleg le akart volna számolni a hazugsággal, akkor minimum új választást kellett volna kiírni, lemondani. És akkor talán meg lett volna annak a lehetősége, hogy könnyek között újra válasszák, és utána kihúzhassa magát.
Az a baj a taplóval, hogy 2 országban élünk, és ezt nagyon szépen köszönjük kedves O.V., melyben ők az erősebbek és aggreszívabbak, de az ész nem az ő felükön áll...
Szóval az ország nyugalomra vágyó fele, az ő munkája által inkább csendben otthon marad, majd pont ezért csendben 4 évente a nyugalomra szavaz
Tehát nyugalom= NEM Orbán Viktor. Hát ezért róla szólnak mindg a hirek, mert a többiek nem a tüzet szítják, hanem dolgoznak. Kormányozni akar? Akkor dolgozzon érte, de ne azzal, hogy forradalmat szít.
Totyikám!
Emlékszel még, amikor is a közelmúltban úgy hurcolták + doppingoló sportolóinkat és vették el tőlük az érmeket majd tiltották el őket( s nem csak a tiltott szerektől!), hogy minden oldalról "kódultak" és nem csak arról?!
Remélem, hogy nem esett még ki, mert gyurcsány ferenc pont ilyen formában mérette meg magát tavaly a választásokon.
...és pont ilyen passzban aszalódott rá a pofátlanul vastag bőre is - rendhagyó "egésztestére".
...csakhogy irányában elmaradtak azok az intézkedések, amelyektől még sportminiszterként ő sem óckodott.
Sőt!
Szemforgatva követelte meghurcolásukat ezeknek a megtévedt "élsportolóknak"...
Tehát gyurtcsótány, gyurcsányi, gyurcsány, a notórius hazudozó, illegitim a javából! - s alapjában miniszterségétől fogva minden egyes, többes! cselekedete és gondolata éppen úgy a Magyar Nemzet ellen irányúl, mint annak előtte, amikor is off shore cégeken keresztül kimenekített minden lenyulható forintot és mozdítható "tárgyat" az adóhatóság elől.
(Per esetén bizonyítok mindent úgyhogy nyugodtan bennt hagyhatod!)

Mindezen dolgok ismeretében és felidézésében mégis képes vagy arra, hogy egy elvetemült ellen, dezinformációkból megméretteted mindazokat akik úgy kelnek és fekszenek, hogy nem hazudnak előre kitervelten és szánt szándékkal?!

Úgyhiszem tényleg el vagy hangolva bár vonásaid nézve ez számodra sem megengedett...:))
Viszont, ha egyszercsak észhez térsz és belátással bírsz majd a tekintetben, hogy ezeket úgy kell elkergetni ahogy vannak, akkor majd úgy is összefutunk...
...a savazófülkében persze, mert ilyen morállal és erkölccsel csak a Pándy módszer az, ami építőleg hathat úgy szellemileg mint lelkileg.
...a fizikai megbecsülést ugyanis már akkor elveszítették, amikor megjelentek a politika színpadán telis tele a lelki nyomorultak mindenféle tüneteivel.
Azt meg, hogy ebből a választók nem olvastak időben az a Mi bajunk, de urambocsá' hadd főjön mán' az Ő fejük!
"nem (csak) a választási kampányban hazudtak,hanem végig,idézzem?:hazudtunk reggel,éjjel,délben,este,stb.
...
Te elnézed nekik,hogy 4 évig nem csináltak gyakorlatilag semmit?"

Jajistenem. Ezt már régebben írni akartam, de valahogy mindig kimaradt (pedig most meg offtopik itt), de észrevehetnétek már, hogy ez egyszerű szónoki túlzás. Hatáskeltés. Mint amikor a főnök azt mondja a beosztottaknak, hogy "egész nap nem csináltok semmit" ami természetesen nem igaz, de a főnök most túloz, hogy ráijesszen a beosztottjaira. Ne felejtsük el, hogy fletó is zárt körben, a "beosztottjainak" beszélt!

Rossz pillanataimban én is elmélázok azon (vagy éppen határozottan kijelentem a beszélgetőtársamnak), hogy "mit csináltam az elmúlt húsz évben? semmit. egy nagy semmit!" - ami természetesen nem igaz, mert lediplomáztam, munkát vállaltam, lakást vettem, itt-ott megjelentek a dolgaim - de bizony gyakran úgy érzem, hogy nem csináltam semmit.

Gyakran mondom ezt - de marhára dühös lennék, ha valaki ezt tényleg szó szerint interpretálná egy harmadik személynek, hogy "áááh, ez a Hoppácska húsz éve nem csinált semmit, ő maga vallotta be, és még büszke is rá" stb.

Mindezt nem fletó védelmében írtam, továbbra is lehet utálni őt, bizony sok mindenért lehet! - de ne ezt a két önkritikus szófordulatát hozzátok már fel állandóan!!!
...
Nem értem az egészet

OV. ugyanis nem azt mondta - feltéve, hogy hiszek az indexnek - amit TWA neki tulajdonít. Az vizont igaz, hogy nem csak ő érti félre, és nem véletlenül.

Mikor lehet kergetni?

Index OV-ról: "a népnek joga van elkergetnie egy kormányt a demokráciában is, ha az a kormány az embereket veszélyezteti, de csak egy feltétellel: ha a kormány nem veti alá magát az emberek akaratának."
Szóval ez szerintem azt jelenti, hogy ügydöntő népszavazás után ha a kormány nem teszi amit "ügydöntöttek", akkor a fenébe velük. Ezzel végülis egyetértek.

Jól értetted félre :-)

A trükk az egészben az, hogy sokan egyből a kergetésre komcentrálnak. Nem véletlenül. Úgy lett megfogalmazva, hogy aki kergetni akar, az találja meg benne a kergetésre felhívást. Ők nem gondolkoznak el a feltételeken, nekik a lényeg: monnyon le.
Lehet, hogy nem volt szép a beszéd, de ilyen szempontból profi volt.
miért nem UP blogol? ez a cikk nem az indexre való, hanem a népszavába. namost a viktor a kergetőzésével télleg egy fasz, viszont talált magának negyedmillió lelki segélyszolgálatost, köztük engem is, basszameg. viszont télleg ez volt a legfontosabb 15-én? nem az, hogy a kormánynak mintha felszívódtak volna a hívei? hol voltak wellneshotelben?
Nowo, kezdünk közeledni egymáshoz...:D
Én sem szeretem azokat akik most vannak, azokat sem szerettem, akik előttük voltak, utoljára Bokros Lajos és Horn Gyula nyúltak hozzá érdemben ehhez az országhoz..Ez égő...
Itt agyalunk azon, hogy akkor most hazudott vagy nem, közben meg nem történik semmi érdemleges.
De nem történt hamisítás, azok rendben voltak sajnos. Csak annak utána kellett járni, amit kampányanyagokban lehoztak, az persze kozmetikázott volt.
Na és amire Te gondolsz: az Unió felé nyomatott mantra a gagyi konvergenciuaprogramok, amikről mindenki tudta, hogy kamu. Azt is régóta csinálták már. Most ment normális, azért meg Hőbölög a Navracsics...
Az öszödi beszéd rendben volt sajnos.
"vér, veríték, könnyek, basszátok meg "
tudtuk ezt mindannyian, csak van aki ne akarja tudni...
Nosh, én azzal kezdeném, le lehetne szedni onnét az árpádsávot és visszatenni a macit. Meg lett nekünk ígérve a forradalmi napok elmúltával. Eleve is kár volt oda felcseszni, szerintem.

Másrészt nem volt tanulság nélkül tizenötödike, és abból tényleg az egyik az, hogy Viktor még mindig a radikalizmus területén tévelyeg verbálisan. További tanulság:

Korábbi fellépését joggal lehetett a rendőrségnek indokolatlanul brutálisként felróni.

Nem a Fidesz naggyűlésen összegyűltek tombolnak elsősorban, hanem a jobbik-miép-kossuth tériek, a radikális jobboldal.

Ahoz, hogy a dolgok idáig fajuljanak, kellett az árpádcsávók elszántsága de a rendőrök fellépése is.

Amíg Fletó és Demszky erővel fékezte meg idegességét, Kóka láthatóan hihetetlenül tűri, le se szarja a közutálatot.

Kár ugyanabban mondatban a "kormány" és az "elkergetni" szavakat használni. Bár a dobálók reggel már ilyen szándékkal indultak el, megint nem alap nélkül fogják mondani "Viktor zavargásokra uszít".

És a cikkről. A téma mintha már előkerült volna nemrég. Vegyük újra. Mit várunk az ellenzéktől? Ne is menjen be a parlamentbe, úgyis időhúzás amit ott pofázik? Ne tüntessen? Ne gyűjtsön aláírást népszavazásra? Ne fellebbezze meg a választási bizottság döntéseit az alkotmánybíróság előtt? Ne naggyűlésezzen?

Az ellenzék nyomhatja a nemet, esetleg, de különben pofa be? Olyan jók azok az intézkedések, színtiszta demagógia azt keményen megtámadni?

Tandíj és egészségügy fizetőssé tétele: alapvető, mindenkit érintő elvi kérdések. Nem triviális, melyik jobb: szakértők és minták egy része emellett, más része amellett. Lehet, a népszavazás elég szavazó hiányában eredménytelen lesz. Ettől még nem indokolatlan.

Végül a kormánybuktatásról. Igaz, én ezt tartom az egyetlen kritizálandó pontnak Viktor beszédében, kár az elkergetést össszekötni az igenek többségbe kerülésével.

Ahhoz, hogy a dolgok idáig fajuljanak, kellett Gyurcsány, Demszky, és Gergényi nem-lemondása is. Egyiknek sem kötelező, de mindháromnak gyűlt annyi sara össze amennyitől akár lemondhatna is. Szóval ők ne csodálkozzanak.

És azt se felejtsük el, bukásra nincs alkotmányos szabály. Néha mindenféle látszólag apróságon szoktak elcsúszni. Népszavazásnál kisebb dolgon.
Puki: ország nyugalomra vágyó fele... mintha lendvai ildit hallottam volna károgni. most is úgy nézett ki 15-én nem, hogy Orbán gyűlés után megindult az ott összegyűlt tömeg és szétbontotta a várost. nézel te tévét? újságot olvasol?
vagy az zavarja meg a nyugalmadat h népszavazás lesz, és aznap kicsit nagyobb lesz a forgalom, hangos autók úúú. Szerencsére magadra zárhatod az ajtódat, beteszed a moldvát a lemezlejátszódra és relax... ennyi.
Nowo, szerintem is igazad van. De mostmár az embereken a sor.Ha lennének előrehozott választások, mostmár elég széles, alapos képpel rendelkeznek az emberek. Itt az ideje, hogy az emberek a valóságos adatokkal döntsenek, a szereplők ismeretével, mert a mostantól igazat mondunk című szólam, már az óvodában sem jön be.
ja a mostantól igazat mondunk...:) aztán kiment össze-vissza hazudozni merkelnek... sokáig tartott.
Ringwraith:
Szeitned normális hogy gyerekek az ált. iskolában ütik egymást a politikusok miatt, és szidják a kormányt (vajon hol tanulták???)? Nem kéne az embereket egy kicsit békénhagyni a politikai maszlaggal (tudod megdolgozni a 12 milláért négy évig), aztán lehet hergelni mindenkit kb. 1 évvel a választások elött. Ez nem lenne normálisabb???
cziffra plachta zasztava 2007.03.19. 10:24:11
Vannak a kormánynak hívei?
Ha az maszopot kérdezed, a maradék 1,5 millió bp-i rájuk szavaz. Mert ennyien nem mentek fityisz gyűlésre. Az ilyen kuka gyújtogatás 1ként tényleg ezt eredményezi, mégha a gyújtogatók mást is hisznek. A kormányt csak logikus érveléssel lehet megbuktatni és nem az elkurtátok szlogenekkel, meg népszavazásokkal. HA minden megmaradt kérdésre igen a válasz, úgy járhatunk a végén, mint a szlovák korházak. Először vizitdíj ellene voltak, utána meg követelték a kieső bevételt, mikor a mostani kormány megszüntette azt. Ez nálunk egyenlő lenne újabb járulék és adóemeléssel.

Van bármelyik politikai erőben bárki is, aki végig gondolta, hogy a népszavazásnak milyen eredményei lehetnek az országra nézve????
Mostanában terjed egy olyan hir, hogy Orbánt Bécsben kezelik néha valami pszihiátrián. Még ha nem is igaz, hát vaze, ha már ilyen haraszt zörög ...
Persze, lehet zárt körben beszélni sok hülyeséget. De a lényeg, a hazugság az nemcsak az öszödi beszédből derül ki. Szerintem se kellene annyira naívnak lenni, hogy elhiggyük ha ő nem mondja meg a tutit, hülyén halunk meg. A tettek számítanának. Egyébként szerintem a parlament nem ad lehetőséget az ellenzéki politizálásra, mert ott ember legyen a talpán aki ellenzéki oldalról, kisebbségből tudjon többséget elérni!
A képzeletbeli Orbán vs Gyurcsány vs TWÁ meccsen utóbbi a legszánalmasabb, mert ő az egyetlen, aki el is hiszi, amit mond, sőt ő az egyetlen, aki minden posztja után egyre tévedhetetlenebbnek hiszi magát. :)
"Itt az ideje, hogy az emberek a valóságos adatokkal döntsenek, a szereplők ismeretével, mert a mostantól igazat mondunk című szólam, már az óvodában sem jön be."

Ahogy az "én sosem hazudtam" se :)
Kikérem magamnak Én EGY országban élek és ha legjobb barátom Amstelt iszik én meg Holsteint akkor mi nem ülünk le sörözni? Az meberek nem az utca jobb vagy bal oldalán mennek és az usziban sem ott úsznak. És észre kéne venni, hogy nem az a baj amit csinálnak hanem az hogyan.
Egy székely ember egyszer azt mondta amikor mentek haza a malomból a hegyen felfelé leszáltak bakról és besegítettek a lónak.Faszomat fröcsike ezt kéne már észre venni Uraim!
Valki-igen helyesen-írta, hogy Lendvai Ildikó otthon kevergesse a lekvárt az unokáinak.Ez eddig rendben is volna, mindenkit a helyére.Most olvasom viszont az egyik bulvárban,hogy Orbánné Lévai Anikó szakácskönyvet írt, 170 recepttel.Én egy ételüket már négy évig ettem:Feketeleves Orbán módra.Nem nagyon ízlett.Dobrev Klára legalább a választások előtt csente össze a recepteket.Hiába, az orbán-család ebben is fáziskésésben van.Más.Nézem a lapszemléket, a mértékadó nyugati sajtóorgánumok-az előbbiekben már kicsit érintettem-egyértelműen fasiszta, szélsőjobboldali randalírozókról írnak, nyilas időket idéző árpádsávos zászlókkal.Ennyi és kész.Ez az értékítélet.Kár itt mindenféle történelmiemlékekről, meg hasonló marhaságokról hazudozni.Ők ezt nem veszik be.Más:A honi szélsőjobbot, mindig a szélsőjobban együtt említik.Kérdem én:A bugyuta Thürmer és szabadcsapatai hányszor randalíroztak,hányszor zavartak meg nemzeti ünnepeket, hányszor fojtották bele a szót Orbánba a vörös zászlókhoz hasonló jelképek alatt, mikor és hol skandálták, hogy Viktor takarodj, hányszor félemlítették meg Fidesz-politikusok családját házuk előtt rendezett ramazurival, a családfő vesztét követelve?Folytassam?Mintha-szerencsére-nem is léteznének.Egyedül a faszkalap Vajnait vitték el kétszer is a rendőrök bilincsben, mert vörös csillagot viselt.Biztos meg akart szökni, vagy meg akarta rongálni a Szabadság téren álló turult.Az MDF új arc szóvivője a Duna tévében kijelentette, minden párt-perze az övét kivéve-saját rendezvényein politizált.Arra pedig csak hebegett, amikor a riporter viszaszólt, hogy az MSZP-nek nem is volt rendezvénye.Ez lenne a normális jobboldal,hogy ha az egyik nagy valamit csinál, rögtön odavágok egyet a másiknak is, aki akkor éppen nem tett semmit, hogy meglegyen a kiegyensúlyozottság.Kabaré.Ehhez kell aztán a politikai tudás.
Abból meg végre ki kellene nőni az országnak, hogy pusztán a nyugalommal be lehessen fogni a száját. Nézzünk már körül az EU-ban, ahova csatlakoztunk. Mindenki hallgat? Nincsenek hangos emberek? A rendszerváltás után vagyunk még, ha valaki lehet hangos, most legyen hangos, mert hatalmas a lemaradásunk. A családban is mi a jobb, ha a gyerek hangosan kirúgja az ablakot, vagy ha csendben két újjal matatja a konnektort?
Egyébbéként meg nem is meglepő!
Ilyenek vagyunk mi magyarok, ez a természetünk része (mindent azonnal, lehetőleg minél kevesebb munkával és occsóért, erőszakosan,ha meg a szomszédnak sikerült, akkor meg dögöljön meg a tehene, de ha nem teszi akkor majd valamelyik a kedves szomszéd lelövi, de ugyse hagyja, hogy több legyen a másiknak mint neki)
Sajnos a természetünk része a helyezkedés (ált. rossz oldalra), hőbörgés, fikázás, csak dolgozni ne keljen (az O.V. pedig ennek az iskolapéldája)
trézsi 2007.03.19. 10:34:43

Azért nálunk sikerült az ellenzéknek köztársasági elnököt választani nem?
Tehát van értelme gombot nyomogatni. Az ellenzék leghatásosabb fegyvere a kommunikáicó a médián keresztül, a logikus érvelés a fontos témákban. (A patikusok érdekeinek védelme nem biztos, hogy ilyen.) NEm az indokolatlan minden területre kiterjedő konfrontáció.
Cz P Z
Én is ott voltam az ötvenezer ember között, pedig nagyon nem a vezéredet támogatom.
Most akkor mit szabad csinálni ha én nem szeretem ezt a kormányt?
Először is, nem szavaztam rájuk, tehát hagyjuk a "tetszettek volna mást választani"-kört.
Másodszor, kimentem az utcára (térre), hogy kifejezzem a nemtetszésemet (gyújtogatás nélkül!) és máris csőcselék meg ufó lett belőlem, meg miért nem tudok a seggemen ülni otthon. Demokráciában szavazni kell, és kész, stb.
Most meg nem mentem ki, de szavazás lesz, de el ne menjek, mert ez nem olyan szavazás, ez az ördögtől való - maradjak otthon a seggemen tehát.
Maradjak. Ez az egyetlen ami nem vált ki rosszallást, ha nekem mégse jönne be ez a helyzet.
Már várom a 2010-es tudosításokat, "a csőcselék agresszíven szavaz"-képaláírásokkal.
És én kérek elnézést.
Puki: h ki h neveli a gyerekét azt nem tudom. de ez kicsit már tényleg fóbia h ah te mondod szídják a kormányt, tehát mostmár fideszes ált.iskolások rémisztgetik a korosztályt. természetes ez is OV hibája, járja az iskolákat és közben titokban biztos a digitális táblák tönkretételére ösztönzi a gyerekeket, meg ingyen demokrata újságot osztogat.
nem, nem az lenne a normális. az lenne a normális ha egy kormány amit kínál azt teljesíti. lehet dobálózni igen orbánnal is h összeállt a kisgazdákkal meg iyenek. de nem csinált ennyir homlokegyenest más dolgokat. nem lesz vizitdíj ugye, sem megszorítás, dübörög a gazdaság. dübörgünk mint a szemét az utolsó helyen. kemény. és vannak akik ezt nézik és azt mondják háááát megválasztottuk őket 4 évig kussolni kell, ők ugy akiket te úgy hívsz a nyugalmat kívánó fele az országnak. és van aki azt mondja h qrvára nem ezt igértétek még szép h megy a hőbörgés. neh valaki azt mondja h teljesen alaptalanul. lehet szídni OV-t mert cigány meg bányája is van. micsoda fényűzés! meg lehet nézegetni gazdasgái adatok, inflációs, GDP, államháztartás hiány, reálbér grafikonokat. és lehet méricskélni, nem azt h de hát orbán alatt is nézd ott nőtt, hanem arányaiban összehasonlítani. és nem úgy ah az MSZP csinálta h a oyan mértékeket alkalmazott a tengelyeken h 10-edeket ha nő valami, az azonnal felhőkarcolóvá tornyosul.
1ként aki az öszödi beszédből jött rá (lévén itt mindig azt hozzák fel oknak) hogy probléma van és nem a 2006. június 10-i új magyarország tervből (vagy mi a címe) az már rég ált iskola harmadik osztályába való. (Még a média is csak úgy zörgött tőle.)
Utána júliusban elfogadták a törvényeket rőla és szegény hülyék még mindig nem értették, de mikor szeptemberben, amikor már magasabb járulékot kellett fizetni, meg kamatadót, az öszödi beszéddel rájöttek. MUHAHA, aki ezt elhiszi, az sánta kutya...
Miért mindig Orbán a téma? Mert ez az ország pont OV miatt van ott ahol... Orbán felelőtlen ellenzéki politikája, retorikája, hatalomvágya miatt van még minidg ilyen sz*r kormányunk, ilyen béna vezetőségünk. Ahelyett, hogy értelmesen politizálna az ellenzék - persze, az nem hoz rögtön eredményt - 2002 óta nyomatja a kommunista-zsidó-hazaárulósdit, meg elkergetősdit, meg hazudozósdit, ja és illegitimesdit.
Ezzel maximálisan eléri azt, hogy a kormánynak nem kell semmit cselekednie, hisz bármit csinál úgysem jó a "nép" egyik felének, így inkább a saját zsebére dolgozik, vagy tojik az egészre, elég csak OV-re mutogatni... ezt akarjátok?
És a szörnyű hogy, én, és még sok más hozzám hasonló; addig míg ez a törpe demagóg létezik - addig mindig ellene szavazok, pedig baromira utálom a szocikat.
Ezért is van szó OV-ről, ha lenne egy normális ellenzékünk, egy normális meghatározó politikai ellenpólus, lenne alternatíva. És akkor valóban mehetne a búbánatba a jelenlegi dilettáns szoci banda.
Ezért téma OV... Csakhogy ezt ő si érzi, soha nem fog már nyerni, addig legalább kelti a zűrzavart. Ezért is pláne utálom.
Na, mindegy, végünk lesz mind a botnak.
Lótomi!Ha kezelik Orbánt az nem baj, az már annál inkább, hogy rosszul.
Rendben van, mindenki úgy választ ahogy akar. De a hideg ráz tőle, mikor csak a nyugalmat hallom. Hát tényleg nem néznek már az emberek a a dolgok mögé? A világban csendben már nagyon sok mocskos dolgot műveltek.
Miért mindig Orbán a téma? Mert ez az ország pont OV miatt van ott ahol... Orbán felelőtlen ellenzéki politikája, retorikája, hatalomvágya miatt van még minidg ilyen sz*r kormányunk, ilyen béna vezetőségünk. Ahelyett, hogy értelmesen politizálna az ellenzék - persze, az nem hoz rögtön eredményt - 2002 óta nyomatja a kommunista-zsidó-hazaárulósdit, meg elkergetősdit, meg hazudozósdit, ja és illegitimesdit.
Ezzel maximálisan eléri azt, hogy a kormánynak nem kell semmit cselekednie, hisz bármit csinál úgysem jó a "nép" egyik felének, így inkább a saját zsebére dolgozik, vagy tojik az egészre, elég csak OV-re mutogatni... ezt akarjátok?
És a szörnyű hogy, én, és még sok más hozzám hasonló; addig míg ez a törpe demagóg létezik - addig mindig ellene szavazok, pedig baromira utálom a szocikat.
Ezért is van szó OV-ről, ha lenne egy normális ellenzékünk, egy normális meghatározó politikai ellenpólus, lenne alternatíva. És akkor valóban mehetne a búbánatba a jelenlegi dilettáns szoci banda.
Ezért téma OV... Csakhogy ezt ő si érzi, soha nem fog már nyerni, addig legalább kelti a zűrzavart. Ezért is pláne utálom.
Na, mindegy, végünk lesz mind a botnak.
z 2007.03.19. 10:43:41
Mennyél szavazni, meg demonstrálni De mindkettőt lelkiismerettel. Szavazni a jobbra, (ha van) és nem másikra, mert nem ő. Demontrálj, de az alkotmány szerint, más jogait nem sárban tiporva. (kossuth tér környéki lakók mikor már anyázták a demonstrálókat, mert hetek óta nem tudtak aludni)
És még szélsőjobbnak sem tartalak érte :)

"2002 óta nyomatja a kommunista-zsidó"
szerintem ezt dobrev klárika nyomja
"és vannak akik ezt nézik és azt mondják háááát megválasztottuk őket 4 évig kussolni kell, ők ugy akiket te úgy hívsz a nyugalmat kívánó fele az országnak."

nem, kussolni nem kell.
tegnap jelentették be asszem, hogy mennek egyből a Kossuth térre tüntetni, de nem fogják letaposni a füvet és mozgóvécéket is kérnek - na ez már valami, amit úgy hívnak demokrácia. remélhetőleg sikerül is betartaniuk ezeket a dolgokat.
Ez újdonság, mostmár a mai kormány is az ellenzék miatt olyan, amilyen. Marc71Orbán Viktor miatt hülye a Gyurcsány?! Óriási! Ezt ha komolyan gondolod sajnálom.
JA és szerintem azért mindig ő van a keresztüzben, mert a képlet ebben a pillanatban így néz ki:
ORBÁN vs mindenki más.
Vagy azért szavaz valaki, mert elhiszi amit mond, vagy azért mert hányik tőle, ki nem állhatja, és bárki csak ő ne.
Nincs itt más szereplő, nem kell ide Csurcsány vagy akárki. Ez a mai politikai élet. És ha valaki ellenzékből ilyen pozicióba van, akkor arra vigyázni kell, hogy nehogy előrelépjen, mert akkor elszabadul a pokol.
Nos ezért nem fog Ő sohasem nyerni, mert kontrolálhatatlan!
Mi meg csak rágjuk a gittet. És tetszik, hogy elmondom mit gondolok, de nem gondolom, hogy ettől a világ kifordul a sarkaiból, és ez így rendjén is van...
És most megsimogatom a kiscicám (Pukika:)
A demokrácia az a többség uralma:( Amikor társasjátékot játszol és megbeszélted a játékszabályokat, ha vesztésre állsz újra kéred a játékszabályok megbeszélését. Kicsit mint az oviban nem?
Amikor a fidesz nyert, és másnap jött a kormányprogram, kiállt a Deutsch és elmondta hogyan is képzelik el.
Valaki megemlítette, hogy nem erről volt szó, nem ezt igérték.
Aztán jött az okos válasz feltett kézzel: Jaaa. A választási igéretek és a kormányprogram az két külön dolog...
Ki hazudik?
Látod Marc71.Végre rátapintottál a lényegre, amit a normális jobboldaliak is megértenek.Több százezren nem azért szavaznak a szocikra, mert annyira szeetik őket, hanem mert annál sokkal jobban utálják Orbánt.Most is az a véleményem, addig a Fidesznek semmi esélye nincs a szocikkal szemben-akiket egyedül mellesleg egyszer sem győzött le-amíg Magyarország örökös miniszterelnöke osztja a jobboldalnak a lapot.
egyértelmű h a népszavazás kamu, ezen nincs mit vitázni nagyon. csak a szokásos néplélekösszetartó nagyszentmise, a megváltás igéretével.

off, de UP mai cikke kicsit messzebről tekint a mlandre, és leirása telibetalál.

index.hu/velemeny/eheti/m15070319/
Szerintem is mindenkinek meinden alkalmat meg kell ragadni arra, hogy a véleményét elmondja. Az átlag embereknek is beszélni kell. Ja, azóta se hallok semmit a kormány erényeíről! Miért hallgat mindenki ha ez a téma? Valaki írja már le miért ragaszkodik ehhez a kormányhoz. Már aki ragaszkodik.
edebácsi, én időben szóltam...
"háááát megválasztottuk őket 4 évig kussolni kell..."

Nem kell. Viszont amíg gumitehenekhez, árpádsávokhoz, részegekhez, és még spirituálisan is nehezen befogadható hazugságokhoz kellene csatlakozni, addig inkább itthon duzzogok.

Hidd el, lenne megoldás. Gondolod nincs 20 kormánypárti képviselő, akinek a töke tele van? Ugyan! Persze h van, csak azok megnyeréséhez szellemi munkára lenne szükség. Az meg ezzel az állománnyal nem fog menni.





Az egész Fidesz happeningben az tetszett a legjobban, amikor a műsorvezető hölgy az elején megkérte a résztvevőket, hogy minden transzparenst, pártzászlót és egyebet tegyenek el, ne lengessenek, legyen ez egy szép ünnepi megemlékezés. Végignéztem-hallgattam, mert érdekelt, hogy mit talál ki Viktor, és nem csalódtam. Ez az ember lőtte a jogi diplomáját, vagy rajzolták neki?

Az esemény hatására meg ez jutott az eszembe :
blog.lippije.hu/index.php?showpost=860
"Orbán Viktor miatt hülye a Gyurcsány?! Óriási! Ezt ha komolyan gondolod sajnálom"

Nem ezt mondta. :)
Valójában a mai politikai élet legfontosabb szereplője OV. Ez tény.
Ő az, akit az emberek vagy utálnak vagy szeretnek. Fletót nem szerette senki sose (bár a blogjával stb. ő is csinált magának egy kemény magot).
Ugyanez van az mszpvel meg a fidesszel. Ki itt az mszp-rajongó? senki. nekem egy csomó ismerősöm van, aki a ballibekre szavazott, de soha senki se szerette ezeket.
ez elég szomorú, de ez a helyzet. valójában nekünk se tetszik nagyon sok minden (sőt semmi:) amit ez a kormány csinált, de amikor az ember idejön hogy esetleg szidja egy kicsit a kormányt, akor azt tapasztalja, hogy itt nagyon sok ember (a jobbosok) sokkal erősebben szidják, és bizony szinte mindig zsigerből, egyoldaluan, esetleg zsidóznak stb.
Amikor ez ellen szót emel az ember, erre egyből berakják a "maszop-bérenc" skatulyába - holott neki esze ágában sem volt "bérenckedni", ő középen szeretne állni és ráhúzni a vizeslepedőt a kormányra. stb. stb.
árpád jómunkásember! ;-)

kb. pont ezt gondolom viktorunkról...ééés őőő oan szépen szavakba öntötte. ezért kapja végülis a pénzét, de akkoris! :-)

az tényleg baj, hogy manapság két embertől hangos a politika, ill. az emberek csak ezt a kettőt látják. persze ezen nem kell vagy inkább nem, szabad megelpődni, elvégre nem véletlen. kedves hölgyek-urak, szerintetek ez mégis kiknek a műve? viktorunk mindig - legalábbis amikor csak alkalma van rá - böfög valamit amitől aztán hangos a sajtó meg a közélet néhány napi vagy inkább hétig. ferencünk miatt pedig azért, mert ő nem mond semmit. ez mondjuk az ő "elqrt" helyzetében érthető is...

a legrosszabb ebben az egészben, meg úgy általában a politikában, hogy az okos politikusaink mondanak mindent és kijelentik, hogy ez a nép és a választók akarata. a szomorú benne mégiscsak az, hogy a választó vagy választók nem mondhatják el, hogy ők mégis pontosan mit gondolnak vagy akarnak. persze 4 évente megvan rá úgymond a lehetőségük, de azaz egy-két-három iksz azért még közel nem tükrözi azt, hogy pontosan mit is gondolnak. meg hát manapság sokan inkább valaki ellen szavaznak mint mellette. ez sztem mindkét oldalra ugyanúgy igaz - viktor kultusz ide vagy oda.

választási ígéretek - ugyan mááár! ééébresztőőő!!! ki olyan naív, hogy egy percig is hisz bármelyik politikusnak? könyörgöm...az összes politikus lop-csal-hazudik. ebben nincsenek kivételek! és hát sztem eddig egyetlen kormány sem tartotta be azt amit a választások előtt ígért. ellenzékben a legkönnyebb mondani a szépeket, mert aztán amikor majd neadjisten hatalomra kerülünk, mondhatunk bármit, de legfőképp azt, hogy az elődeink annyira, de annyira elqrtak mindent, hogy fájó szívvel, de nem tudjuk betartani azokat a dolgokat amiket ígértünk....sőőőt ponthogy az ellenkezője lesz, de az aztán minden mennyiségben. szóval kedves barátaim, polgártársaim, most 4 szűk esztendő elébe néznénk - már ha vityáék lennének hatalmon.
Valaki magyarázza el nekem, hogy mi az az új többség?
Az árpádcsávók? Az anticionisták? Azok, akik azt üvöltötték a kisrácoknak a múzeumlépcsőn, miközben a szózatot próbálták elmodnani, hogy elkúrtad?
És ennek a vezére a Piktor? Meg a Tömjén?
Kis gondolatjáték: ugye azér megy a hepaj, hogy monnyonle. Tegyük fel, lemond. Utánna? Vigye az összes haverját. Akik kik? Hát a bolsevikok! Meg a libsik! Meg a cionisták!
És ki a bolsi-libsi-zsidó? Akiről a vezér azt mondja! Vagy csak sugalmazza! Merhogy a Szűrös meg a Pozsgay ugye mióta egy frakcóban ülnek vele, azóta jó arcok. Meg annó ugye megverették Piktort a rendőrökkel (lehet, hogy tényleg jó arcok?).
Plusz Piktornál kommunistább (szocialistább) és nemzetibb retorikát nem nagyon hallottam, mióta Thürmer nem kap műsoridőt. Szocialista és nemzeti, a bolsi-libsi-zsidó összemosódik, a pártprogram pedig kimerül az állandó és folytonos agitációban, és abban, hogy minél szélesebb támogatottsággal (akárkiével, akármilyen szalonképtelen nézetekkel) hatalomba jutni, ahol senki sem tudja, hogy mit szeretnének csinálni, mert arra már nem tér ki a program.
Most olvasom Hitler életrajzát Ian Kershaw-tól, tök érdekesek a párhuzamok. Egy komoly különsbéget kiemelnék: Hitler jóval a hatlomra jutása előtt leírta (kis is adták, meg lehetett venni), hogy ha megválasztják, akkor ki lesz a nemkívánatos, a Piktor/Tömjén páros viszont hallgat róla, mint a sír. Lehet, hogy majd menet közben, ahogy alakul?
Továbbá: nemzeti ünnepen aktuálpolitkáról beszélni, ordibálni, utálkozni tirpákság. Kisrácoknak előadás közben üvötözni, hogy elkúrták, iszonyat böszmeség. Kukákat borogatni, gyújtogatni egyszerűen balfaszság, mert amit szétcsapnak, azt is ki kell fizetni, és igen adóból - ja, hogy ők nem adóznak?

Miközben írtam, rájöttem: az új többség az, akit azért irritál a vizitdíj meg az ilyenek, mert eddig kurvára nem fizették be a befizetendőt, azt most, hogy nem tudnak kibújni alóla, és rájöttek, hogy nédmá, ez tényleg nincsen ingyé, most lázonganak, hogy nehogymá. Kiváncsi vagyok, hány meghasonlott MSZP szavazó üvöltözi sötéteds előtt, hogy takarodj.
a nepszavazas az faszsag, de fasisztazni?
van a kormanyoldal meg a faszistak
vannak a komcsi-cionistak meg az uj többseg
Mennyen a mindenki a dolgozni!
Akkor majd nem unatkoztok-ha jól csináljátok.

Ha meg nem, akkor miről beszéltek, hé?!

Hányszormongyamméghogymegércsétek?
Kicsit kidolgozatlannak tűnik ez a poszt. Meg mintha agyoncsépelt mondatok lennének egymás után stencilezve. Dögunalom. Nem ezt szoktam meg, W! :(

Vagy csak hűen mutatja be a mai politikát?

"Elkergetni a kormányt akkor lehetne, ha a népszavazásra feltett kérdésekre igent mond a nép, és ők ennek ellenére máshogy cselekszenek."

Ott a pont. Amde ne feletkezz meg arrol az aprosagrol hogy Orban pontosan ezzel hatral kifele, barmennyire is az ellenkezoje tunik ennek. Igy nem kell semmilyen programot krealni, eleg csak ha kinntmaradnak a sracok, igy legalabb megvan a gyozelem feelingje..

Sajnalom hogy ennyire gagyi ellenzekunk van. Lehetnenek okosabbak, a "tokosebb" helyett.

Ezzel csak azt eri el, hogy a szocik a nagy es megnagyobb lenyulasok kozepette megint rohogve nyerik majd a valasztasokat. Sajnos.

Merthogy ok sem jobbak, csak jobban reflektalnak.
bs395, továbbá nemzeti ünnepen mediatizált zavargásokat szervezni nem tirpákság. az nem. hanem amikor atv2 műholdja bedöglik, meg a bárdos a tüntetőket keresi, az gáz. bedőlt a forgatókönyv)
eco: ott van ez bukón, hogy valakinek úgyis leverik a muskátliját vagy odahugyoznak az ablaka alá, valaki be fog rúgni és odaáll a villamos elé, ezt pedig mindjárt föl lehet kapni és lehet szörnyülködni is, attól függetlenül hogy ezek a dolgok megtörténnek máskor is, máshol is

nem lehet úgy demonstrálni hogy mindenkinek tessen (valljuk be, a kossuth-téren se okoztak akkora kárt, ahhoz képest, hogy mennyi ember megfordult ott egy nap)

de legfőképp az idegesít, hogy mindenki akkora punk, az index-szel az élen, mindenki anyáz a forgalomban meg verekedni akar, de ha dől egy telefonfülke, máris jön a "jajjajjajj, nekem minden mindegy, csak fejezzék már be!" - csak béke legyen meg langyos lábvíz

meg hogy "Európa közepén ilyet..."
tessék csak ny-európára tekinteni, ott a rókavadászat ellenesek csinálnak 20x akkora balhét egy óra alatt, mint amennyi itt volt egész évben, nem is beszélve egy berlini május elsejéről

és persze szembenállás ott is van, véleménykülönbség is van, mégse kiáltják ki ufónak az embert a hyde park corneren

mert hyde park nekünk is kell, ha pedig nincs, akkor csinálnak - akit pedig pusztán emiatt basz az ideg, arra túl nagy benyomást tett a munkásőri meló (ha az övé volt, ha a fateré)
vagy csak simán beszari kis pöcs
TWA,

Az Independent bocsanatkereserol nem lesz post? Jol jonne megint egy kis fuves tema:)
"cziffra plachta zasztava 2007.03.19. 11:15:15
bs395, továbbá nemzeti ünnepen mediatizált zavargásokat szervezni nem tirpákság. az nem. hanem amikor atv2 műholdja bedöglik, meg a bárdos a tüntetőket keresi, az gáz. bedőlt a forgatókönyv)"

Oké, ezt most annyira nem értem. Összeesküvés elmélet? Meg kell ,hogy mondjam, ez életem harmadik kommentje (az első az Unreal 2 lefikázása volt még jó pár éve, a második meg a fenti agymenés, de már jól vagyok), szóval új még nekem a dolog.
a nagy zavargások helyretételére pedig ajánlom a tisztelt hölgyeknek, uraknak nyugat-európa nagyvárosait zúzások idején. szal ez amolyan posztszoci költséghatékony "kukablues" volt. most már csak weyerbélázni kell a német sajtóban. az mindig bejön. vagy nem)
cziffra,

Most voltam Hollandiaban, Utrechtben allt a bal a futbalhuliganok miatt. Voltak vagy haromszazan, ebbol egy halott. Rendor lotte le.
Nem a kormányhoz ragaszkodnék. De ami tény az tény:
Mióta dolgozom vonják azt a kurva tb.-t és azok is mentek orvoshoz akik soha nem fizettek és azok is akik mindig a legkevesebbet. Ha megnézed az ellentmondást kicsiben látod. A Bkv -nak 8 milliárd forintot okoz évente a bliccelő csapat. Mindig morgunk mert koszos, pontatlan és stb. Évek óta ebből a pénzből mennyit lehetne fejleszteni. Jó jó tudom meg vezér nyaralóját is:)
tiko, mondjuk ott a sara a fidesznek, hogy nem mondja ki világosan, hogy a kukaborogató tizenéves faszok rendészetileg és nem politikailag kezelendők. amúgy érthetően bele a jupiterbe)
arpad a maidatt Uj Peter lemosta
Most olvastam Új Péter cikkét az Indexen. Ha azt mondom, hogy UP megint és ismét faszságot beszél, akkor jön megint és ismét Dark Future, hogy nagy elánnal védelmébe vegye UP-t.

UP megint azt hiszi, hogy akkor kurva objektív, elfogulatlan és kiegyensúlyozott, ha nagy elánnal elküldi mind Gyurcsányt, mind Orbánt. Érvelés természetesen megint a minimál-szinten mozog, a "ne legyen már ingyenkenyér", közhelyek szintjén.

Régebben nagyon élveztem UP cikkeit, de mióta szent feladatának tekinti, hogy Gyurcsányt is ugyanúgy basztassa, mint Orbánt, azóta kezdem nagyon, nagyon unni.

Nem azért, mintha nem lehetne Gyurcsányt szidni, vagy Orbánt dícsérni, (ez utóbbi UP-re nem nagyon jellemző), de ha valaki erre szánja el magát, akkor talán a kiszólásait nem ártana talán tényszerűen, konkrét érvekkel is megtámogatni.

Erre UP magasról szarik lefele.

Gyurcsány már régóta mondja, hogy gyerekek nincs ingyenkenyér. Felelőssége van az államháztartás jelenlegi siralmas állapotáért - az Orbán kabinet kevésszámú érdemeinek egyike a szigorú fiskális politika, amit azután Medgyessy-ék elkúrtak.

Sokszor beszél faszságokat - mármint Fletó. De ami a politikai felelőtlenséget illeti - egy szintre helyezni Viktorral egy kicsit demagógia.

UP újdonságot nyújtott: megmutatta, hogy nem csak baloldali és jobboldali demagógia és populizmus lehetséges, hanem magát középen állónak, mindkét oldallal szemben egyformán kritikusnak mutató demagógia és populizmus.

Mert amit nyújt, az nem más, mint vegytiszta, hamisítatlan populizmus és demagógia.
laziorum, mint fentebb szerényen megjegyeztem ez a cikk a népszavába való, nem az indexre. szal főszerk. úr inkább blogoljék kend a tóta helyett. szürkeállományilag előremozdítaná az olvtábort)
cziffra,

"mondjuk ott a sara a fidesznek, hogy nem mondja ki világosan, hogy a kukaborogató tizenéves faszok rendészetileg és nem politikailag kezelendők."

Sztem ez inkabb a baloldal hibaja. Igy konnyu belyegezni. A masik oldal hibaja inkabb az, hogy nem hatarolodik el toluk olyan messzire amennyire csak lehet.
Gabo: Az a kemeny hogy nem hiszem hogy lesz nelkule..

Olyan mint a Torgyan hogy a vegen TV-s talkshowkba mentve fogja huzni az ipart, de nem tunik el csak atalakul ha nagyon muszaly epit uj partot uj tobbsegnek a Fidesz meg ha valaha kapcsol is, tuti elvisz onnan is 10-20% fant akarhova is.

...mert Ot szeretik, benne biznak, nem is ertik mi ez a sok vita es miert nem hagyjak rendet csinalni vegre...
Szvsz ha Orbán lelépne a színpadról, akkor bárki állna is a helyébe; 3 hónapon belül ugyanolyan náci-szélsőséges-patásördög-bunkó-demagóg képet rajzolnának róla, mint az elődjéről.

Amúgy az ezermilliárdokat elkúró Gyurcsányékról még mindig alig esik szó. Jobb helyeken maguktól takarodnának el vagy a saját pártjuk zavarná el őket, ehelyett az egész államadósságfelhalmozó brigád kapja az új posztokat. A Gyurcsánynak távoznia kell szlogenre a válasz az Orbánnak távoznia kell; ha az ellenzék arról mer beszélni hogy az országnak ilyen súlyos károkat (bevallottan tudatosan) okozó figuráknak távoznia kell; arra meg ez a válasz hogy antidemokratikus az ellenzék, mégis hogy képzeli. A monnyonle az ország jelenlegi helyzetében szvsz nem egy üres frázis.

Az ellenzéket persze jogosan lehet kritizálni; de annyira gyenge szvsz a "jobban utálom Orbánt mint a szocikat" hozzáállás. Ha kiderül hogy a könyvelőm lenyúlt egy csomó pénzzel, akkor nem azon fogok nyávogni hogy hát a többi könyvelő ajánlatai nem túl jók, lehet mégis meg kellene tartani a régit; hanem először kirúgom a picsába, utána kezdek keresni újat.
Sokszor beszél faszságokat - mármint Fletó. De ami a politikai felelőtlenséget illeti - egy szintre helyezni Viktorral egy kicsit demagógia.

hábazmeg, nagy igazság. nem is a fletó hazugsággate-je miatt állt be a permanens válság, mi?
szal viktor bármennyire igyekszik, ennyire nem tudja önerőből elkúrni)
Korrekció: "Felelőssége van az államháztartás jelenlegi siralmas állapotáért" - helyesen: "Felelősséget visel az államháztartás jelenlegi siralmas állapotáért" vagy "Felelőssége van az államháztartás jelenlegi siralmas állapotában" vagy "Felelősség terheli az államháztartás jelenlegi siralmas állapotáért".
A nagy Orbán Viktor és Fidesz köpködésben azt azért elfelejtitek, hogy az egyetlen párt amely a mérleg másik oldalán van, az a Fidesz. Takarodjon Orbán, szűnjön meg a fidesz, mert csak nímandok vannak ott, ok. És ha eltakarodott, és megszűnt, akkor mi lesz? Akkor marad az MSZP, meg az a pár kis majom pártocska, aki a farvizén mindig igyekszik bukdácsolni ugye? Akkor nem lesz többpártrendszer, csak elméletileg, de mindig ugyanaz a párt fog nyerni, mert nem lesz ellenfele mennyiségben (minőségben lehet, de az ebben az országban nem számít). Kinek lenne jó újra egy egypártrendszeres ország? Lassan visszajönne a pártállam, csak most lennének kis hajbókoló majom pártok is. Az aztán jó lenne. Nem vagyok Fidesz párti, de legalább egy nagy pártra szükség van az MSZP mellett, de inkább kettőre, vagy többre. Ha az a Fidesz, akkor a Fidesz. A Fidesz meg majd csak akkor nyúvadjon ki, ha lesz helyette másik tömegpárt, ami ellenfél az MSZP-nek.
amergin:

szerintem tök jó UP cikke.

"Gyurcsány már régóta mondja, hogy gyerekek nincs ingyenkenyér."

A régóta pontosan mit is jelent? :) Merthogy Megyóval együtt pont ők oszotgatták jó darabig...

"Felelőssége van az államháztartás jelenlegi siralmas állapotáért ..."

"Sokszor beszél faszságokat - mármint Fletó. De ami a politikai felelőtlenséget illeti - egy szintre helyezni Viktorral egy kicsit demagógia."

Valóban nem lehet egy szintre helyezni a kettőt. Gyurcsány politikai felelőtlensége nagyságrendekkel nagyobb Orbánénál szvsz. Lásd az államadósság és államháztartási hiány alakulását; saját hencegéseit a Debreczeni könyvben; öszödi beszéd stb.
Ccziffra plachta zasztava

1.:Te képviselnéd itt a szürkeállományt?
2.:Ha valami olyan dolog történik kormány oldalról ami általad is elfogadható, de a fidesz a szokásos mondjuk mindennek az ellenkezőjét képviseli, akkor azt hogy dolgozod fel magadban? Komolyan kérdem.
Mert úgy veszem észre, hogy pl. én képes vagyok minden eseményt objektívan értékelni ( a jót itt is ott is felmérve és elfogadva, a rosszat pedig elitélve ) de ezt pl. rajtad soha nem veszem észre.
Tehát amit a kormány tesz az mind rossz csak, mert ők teszik? Hol itt a haladó gondolkodás, a másik elfogadás. Ha pedig nincs ilyen benned, vagy a zászló lengetőkben, akkor miért (és persze hogyan)várod el mástól?
Mindenki elöször a saját portáján sepregessen aztán oszthatja az észt.
ui: Tényleg elhiszed amit az OV mond?
Azért állt be a permanens válság, mert voltak valakik, akik kiszivárogtattak egy szűk nyilvánosságnak szánt beszédnek - ami voltaképpen semmi mást nem tartalmazott, mint amikor egy edző félidőben leszidja a saját csapatát, a megfelelő retorikus túlzásokkal.

Ezt a beszédet kiszivárogtatták valakik - akiknek a kilétére én személy szerint kurva kíváncsi lennék.

A beszéd politikailag kihasználható volt az ellenoldalról - amely ezért a legkevésbé sem volt hibáztatható; ha ellenkezőképpen történt volna a dolog, akkor egy ilyen Orbán-beszédet a baloldal is ugyanígy kihasznált volna.

Jött néhány csalódott baloldali szavazónak a legkevésbé sem nevezhető emberke, akiket a legjobban az bántott, hogy ha nyilvánosak lettek volna az államháztartási hiány adatai, ha tudták volna hogy megszorítások lesznek, akkor az emberek az ő hazugjaikra szavaztak volna.

Mi bántotta ezeket az agresszív ötévesek szintjén hisztiző embereket? Az, hogy hazugsággal nyertek kampányt? Az, hogy hazugok vannak kormányon?

Lófaszt!

Az, hogy nem az ő hazugjaik vannak kormányon, az, hogy nem az ő hazugságaik szédítettek el több embert!

Mert nekik hazudni ugyanúgy szabad, legfeljebb ők másképp nevezik. Vagy a cél szentesíti az eszközt. Tudniillik az a cél, hogy mi legyünk kormányon.

Na ne, ne fárasszatok!
Az öszödi beszédért? Azért is van felelőssége? És azok, akik kiszivárogtatták? Azok, gondolom, becsületes oknyomozó újságírók?

Valóban fasz volt, hogy nem számított rá, hogy az övéi között sem beszélhet azt amit akar, hogy bármilyen beszéd bárhonnan kiszivároghat.

Na de ezért felelőssége van? Az eszem megáll!
Én szerintem ma sok mindent lehet, de középen állni nem lehet. A középen állásnak nincs pártja. Tehát dönteni kell. Nem a másik utálatára, hanem az "enyém" szeretetére. Aki nincs velem az akkor se legyen velem ha a másikat utálja. Szerintem az átlag emberek nem láthatnak bele a gazdaságba stb. teljesen. Egyetlen dolog van, megbízni valakit, aki képvisel. Nálunk a rendszerváltás nem fejeződött be. Ezért amíg a politika nem tisztul le, addig nem lesz változás semmilyen támában. Lehet sok mindent mondani. Most a kormányé az első lépés: fel kell vállalni a felelősséget, és tiszta lappal új kormánnyal kell indulni.
Egyébként pedig lehet, hogy meg kellene kérdezni egy kukaborogató tizenévest, akit én azért nem minősítenék, hogy miért kukaborogató. Az is sok mindent elárulhatna.
puki, haladó gondolkodás? kérlek ne röhögtess. objektivitás? cöcö. a kormány munkája meg nem azért rossz, mert ők teszik. csak mert faszok, tisztelet a kivételnek. pl. földművminiszter gráf kiáll a gazdik mellett legalább)
Andal 2007.03.19. 11:30:22
"Szvsz ha Orbán lelépne a színpadról, akkor bárki állna is a helyébe; 3 hónapon belül ugyanolyan náci-szélsőséges-patásördög-bunkó-demagóg képet rajzolnának róla, mint az elődjéről."

Így igaz, mint ahogyan akárki cserélné le GyF-et, ugyanazt a balliberális zsidóbérenc, komonyista, elkúrtafan képet festenék róla, mint elődjéről.

Hát aztán?

Nem az a lényeg, hogy a Fidesz mit mond az Mszp-ről, vagy az Mszp mit mond a Fideszről.

Vagy tévedek?
z 2007.03.19. 11:16:42
köszönöm megvilágosító szavaidat. Tehát ha jól értem
1. a törvény betarthatatlan, mert minden oldalon van egy fasz, aki a másik virágágyásába szarik.
2. Örüljünk, hogy kifizethetjük bátor fiataljaink után a telefonfülkét, mert ő csak a jogaival élt, és mi akik békét akarunk (lévén megszorítás minden ellentétes híresztelés ellenére lesz, max OV rakja el a lóvé kilógó részét) örüljünk, hogy helyettünk is elvégzik a piszkos munkát.

Ez aztán a haladás, remélem a 10 parancsolatot nem így írták, mert akkor hulljon a férgese
Egy mérsékelt Fideszre volna szükség! Olyan, amelyik a történelmi árpádsávos zászlókat is kipenderíti, hogy arról koldulnak - mert a csíkok számától és összetételétől függetlenül ezek a zászlók bizony azok a zászlók.

Nem történeti nosztalgiából lengetik történelemhobbisok.

Mondjuk leginkább Kósa Lajos vezetésével - bár néhány demagóg dolgot neki is sikerült 15-én mondania, gondolom felsőbb nyomásra, hogy ne legyen túl szimpi a ballibsiknek, mert az már derogálna a pártnak.

De ő még a legmoderáltabb ürge odaát.

Át kellene alakulnia a teljes Fidesznek - ki kell mondania, hogy nem kér senki támogatásából, akinek csak egy picit is rokonszenvesek a történelem szemétdombján heverő eszmék némelyike.

Némelyike, amiket most egyes Fidesz rendezvényeken is lehet kapni, könyvformájában.
Andal 2007.03.19. 11:30:22:
"ha az ellenzék arról mer beszélni hogy az országnak ilyen súlyos károkat (bevallottan tudatosan) okozó figuráknak távoznia kell; arra meg ez a válasz hogy antidemokratikus az ellenzék,"

Nem. Az a válasz, hogy az ellenzék szélsőséges, radikális, összekacsint és semmi sem drága azért, hogy a hatalomtól távol tartsák.

Benne van a TótaW cikkben is egyébként, ott a végén.

Na meg a Gyurcsány-blogon is ott van. Véletlenül ezek ketten ugyanazt gondolják.
UP faszságot írt.

Nem az első alkalom, és valszeg nem is az utolsó.

Néha sajnos olyan hülye szegény. Sebaj. Így szeretjük.
Andal teljesen igazat adok. Most egy közös cél lenne, azokat eltakarítani, akik most a felelősek. És akkor jöhetnek az új ajánlatok. Tessék választani. Ez nagyon rossz duma, hogy a másik se jobb. A mellékvizen pedig minden folytatódik, mert a kormány hazugságai helyett ellenzékről meg kormányszóvivőről tárgyalunk.
A tandíj persze bekavarhat a költségvetésbe, de ha muszáj nélkülözni, akkor az egyetemek kasszájából fog hiányozni az a pénz. Sebaj, majd megoldják máshogy, jegyzetbolttal meg egyéb jogcímeken. Az is működik, eddig is működött.

-

Tóta, miért játsza a hülyét? nem igazán értem. A tandíj bevezetése után tényleg elhiszi, hogy majd ingyen járnak a jegyzetek :))) nem csak a tandíj mellé még azt is kitermelhetik a szülők, ha tudják.
Andal 2007.03.19. 11:30:22
Igazad van Orbán csak 2001-2002-ben kb 500 milliárdot tapsolt el minden nélkül. A kétéves ktgvetést sem az átláthatóságért találták ki...
Egyébként már unalmas ez az Orbán ... ki nem szarja le mit ugrál ellenzékben ... befenyítettek Árpi? már csak ilyen semmitmondó baromságokról írhatsz?
Sziasztok! Annyi minden került "papírra", hogy szinte lehetetlen lenne néhány szóval reagálni rá. Árpád hozta a szokott formát, jó, de nem kiemelkedő. "Gyurcsánynak háromszor szavazott bizalmat a parlament"- mivel többen vannak, ez azért nem dicsfény.:-(( "Burzsuj patikusok"- demagóg dolog általánosítani, a beírónak pedig felhívnám a figyelmét arra, hogy rengeteg helyen nyithatna patikát. A patika csak nagyvárosban jó üzlet, de nem csak ott szeretnének gyógyszerhez jutni a betegek. A tőke viszont csak a haszonnal foglalkozik (ez nem baj). Hol találsz BAZ megyében, vagy Szabolcs-szatmárban hájpermarkecet? "Tandíj"- baromira megértő lehet az, akinek már megvan az "ingyendiplomája". Ezt természetesnek veszi, de ma már, hogy neki nem kell (a tehetséges fiatalok konkurenciája se) csak fizessenek.:-( Az orvosokról- talán harminc éves is lesz egy fiatal(?), mire eladhatóvá válik a tudása (szakvizsga). Akkor számíthat egy tanító bérére (aki 21-22 évesen már kereshet. Hát kétlem, hogy üzleti alapon választaná valaki ezt a hivatást. Kérném a kormányzati trend szerinti, egészségügy baszogatást abbahagyni (Kökény óta folyamatos). Gyurcsány rajongóknak- Közel húsz éve nyomják a rizsát mindenféle modernizációról, reformokról (már Németh Miki is ezzel operált). A modernizálókról egyet lehet tudni, mindegyik "sikeres üzletemberként bontotta az állam vagyonát", majd remek üzleteket szerzett állami megrendelésekből. Érdekes, ez csak a posztkomuunista országokban elég az üdvösséghez. A nagy modernizáció végeredménye: Irdatlan államadósság, egy szűk réteg a nyugati mércékkel mérten is nagyon gazdagon. A kádári időkben is létező középosztály lecsúszása (ki tudja ma megmondani, hol a szegénység határa?). Menekülő termelő üzemek. A valamikor "legvidámabb barakk" búskomorsága, és a szomszédok általi lekörözése (Szlovákia, Csehország, Horvátország, Szlovénia, és ha így megy tovább Szerbia, Románia). Szóval, szerintem csúszunk lefelé, és ezt sajna nem az Orbán dumája miatt érzem. Ostobaság folytonosan a két önjelölt népvezérben gondolkodni. Amíg itt a tisztelt (ahogy látom nem is eggyel) diplomával rendelkező értelmiség a két ember között lát választási lehetőséget, elég sötétnek tűnik a jövő. Tessék tudomásul venni, hogy az értelmiségi lét felelősséggel is kell(ene) járjon. Ennek nem a saját vezér hozsannázásában, és a másik oldal vezérének fikázásában van a legmélyebb értelme. Azt hagyni kellene a megfelelő helyre (krimó).
Miért ne lenne jó UP cikke? Mi van most ebben az országban?

- Követeljük, hogy hozzák nyilvánosságra a Gyurcsány-Putyin megállapodás részleteit!
- Nincs ilyen megállapodás!
- Tessék! Nem csak eladják az országot, de hazudnak is, mint a vízfolyás!
Fasiszták? Hol? Ez nem Olaszország. Max nácik, de inkább hungaristák. De azok se, én nem hiszem el, hogy egy-két őrűlten kívűl, képes lenne bárki is megölni valakit ebben a zországban, azért mert történetesen zsidó az illető... Ilyen nincs, nem lehet. Radikális magyarok vannak, ősi Alkotmánnyal stb, kb annyira szélsőséges ideológia, mint a neoliberális, csak ez még rövid távon se működne.
Andal 2007.03.19. 11:36:50

ja régen Tóta volt az unikum , de nála mostanság beakadt a lemez a masszív orbánozásnál ...

Tényleg jó az Új Péter féle cikk.
Egyébként az nem igaz, hogy a politikusok vezetik az országot. Az emberek vezetik az országot. Rossz döntések vannak. Ennyi. Kit lehet szidni egy szavazás után? Az embereket. Ha ezután sem lépnek semmit, kit lehet hibáztatni?Az embereket. Amíg csak a nyugalom lesz a jelszó, addig itt nem lesz változás. Nem nyugalom, hanem gondolkodás kell.
Sajnálom, hogy ez az iromány is csak ott tart, mint az eddigiek többsége.
OV egy f@sz, GYF a perspektíva. Vagy fordítva. Ízlés szerint.
Ebben a népszavazási kezdeményezésben én egész mást látok. A választáson kiállított biankó csekk korlátozását. A demokrácia erősítését. Illetve ennek a lehetőségét.
Az alkotmány szerint a hatalom birtokosa a nép. Hatalmát választott képviselőin keresztül ÉS közvetlenül gyakorolja. Ez utóbbi a népszavazás.
Sajnos eljutottunk már oda, hogy a választás tényleg biankó csekk. Aki nyert nem érzi úgy, hogy nem szabad kezet kapott, hanem megbízást valamire.
A népszavazás egy lehetőség arra, hogy a hatalmat átmenetileg bírót figyelmeztessük: bármit azért nem!
Viszont, ha a népszavazás ténylegesen nem erről fog szólni, hanem arról, hogy OV egy f@sz, GYF meg a perspektíva vagy fordítva, akkor kár volt az egészért.
És nem kell majd OV/GYF-re mutogatni. Mi ettük meg/(nem)szavaztuk meg.

Pillanatkép az érvényes állapotról. Mindenkinek a magáét.
up cikket lehuzni, mert odamondogat mindket oldalnak nagy faszsag, azert mert szerinte 2 telebszot köcsög hülyit minket- ez igy van, teny- es mert a Kicsit kevesbe szidja mint a Nagyot.
De vedeni a vezert barmelyik oldalrol van szo?! hat egyszerüen szanalmas
Látod Puki. Ez a gond. Szinte szerelmes hősként véditek az imádottjaitokat. Arról vitáztok, ki mit mondott, aztán megy a csodálkozás a balhék miatt. Egy Orbán se tud százezreket utcára vinni, csak a saját véleményük. "Homines amplius oculis, quam auribus credunt".
Ezt már az ókorban is tudták!
UPről, illetve TWA témaválasztásáról. Én azt gondolom nem az elkergetés volt tizenötödike fő eseménye. Annak levonása sem nagy feltalálás, hogy mind elkúrták. Nekem a felszínt karcolja csak mindkettő. Ettől még nem hazug, nem tisztességtelen. Esetleg felszínes, esetleg elfogult. Esetleg harmatgyenge. Ha erről akarnak írni, a szubjektív témaválasztás megengedett, és szívük joga.

Sokminden a felszínre került most. A gazdasági váltás volt hiba - a tűz közelében jól meg tudta magát szedni valaki - úgynevezett "spontán privatizáció". A politikai rendszer váltásakor is volt hiba - a korábbi rendszer túlzottan szervilis kiszolgálói semmilyen szembesítéssel, elmarasztalással nem találkoztak.

Ezek bizony problémák, beépítve, többé kevésbé eltemetve. Én azt szoktam mondani, felejtsük el, része volt a tárgyalásos forradalomnak, a némethi antalli kompromisszumoknak.

Azért letagadni sem szabad, ezek bizony ottvannak. Minden mai aktuálpolitikai mozdulatot ennek fényében is kell értelmezni, értékelni. Ha valaki érzéketlenül kezeli, nem figyel oda, tagadja létüket - ne csodálkozzon.
"Elkergetni a kormányt akkor lehetne, ha a népszavazásra feltett kérdésekre igent mond a nép és ők ennek ellenére máshogy cselekszenek"TWÁ

Tehát ha a kormány homlok egyenest elenkezőjét csinálta mint amit ígért, el lehet kergetni.
Jó az U. P. cikk, de ha igaz, akkor a sajtó is felelős a kialakult helyzetért. Mégpedig nagyon is.
amergin,11:39:03
arra személy szerint én is marhára kíváncsi lennék,hogy Gyurcsányék miért nem kíváncsiak arra,ki szivárogtatta ki az öszödi beszédet.
Mennyibe kerülne nekik megtalálni a kiszivárogtatót?
Követeljük, hogy hozzák nyilvánosságra a Gyurcsány-Putyin megállapodás részleteit!
- Nincs ilyen megállapodás!
- Tessék! Nem csak eladják az országot, de hazudnak is, mint a vízfolyás!

hattory hanzo, szted miért nem ettől hangos ma a magyar média?
trézsi,
"Tehát ha a kormány homlok egyenest elenkezőjét csinálta mint amit ígért, el lehet kergetni. "

Nem,mert választási kampányban mindenki hazudhat,ez elfogadott(?)gyakorlat,ellenben egy népszavazás után azt kell tegye,amit konkrétan a nép megszavazott.
(Ez érdekes különben.:) )
őrnagy, a hisztériakeltésben az index sem akart lemaradni. kedves UP, akkor ezt most hogy?
Drága barátaim ott a szoc-lib oldalon.Van két kérdésem.
1,hol lehet ezt a furcsa szembetegséget beszerezni?
2,miként kell jelentkezni abba a táborba ahol ilyen eredményesen folyik az agymosás?
Megtisztelő válaszaitok előre köszönöm.
Pont erre gondoltam, az index is benen van rendesen. De ott a Napkelte, a népszabi a nemzet., stb.
tegnap a szolas szabadsagaban, itt tartunk, 4 acsarkodo fasz, közepen david ibolyka benyugtatozva, mar azt hittem hogy horn gabor nekimegy szjjartonak mar beszelni sem tudott a vegen csak hörgött, idiota összeesküveselmeletek röhej szanalom fos
Árpi:

A forgatókönyvet -természetesen- rosszúl értelmezed. (szándékosan)

Ha a kormányunk reformjai megbuknak, vagy elhúznak a picsába, vagy akkora ellenszéllel kormányoznak, főleg akkor ha érvényes lesz a népszavazás, és az lesz, hogy nem kormányoznak, belátják hogy vége, és csá. Előbb-utóbb ezek a balfaszok valamibe belebuknak. Idő kérdése.

De te csak szorgalmasan építsd az utolsó bástyájukat, bő nyelvcsapásokkal.

Egyébként te mostanában szerepettévesztettél. Talán feltűnt már a komolyabb indexes kollegáknak, hogy bő nyállal és olyan strammul mint még soha olyan kis szívós kormánypropagandát folytatsz mint a csuda. Már a papírvékony álca is hiányzik, gondolok itt azon erőltetett firkálmányokra, amikor cikizted a Kókát Camilla miatt, vagy egyéb nivós hülyeséget vetettél papírra, ill wordbe.

A receptedet is feldobhatnád valamivel, mondjuk egy-két újabb káromkodással, mert a 40kiló bazmeggel meg a nemulassal rémuncsi vagy.

A gyermeknevelés áldásos fáradalmainak tudom be hogy ennyire leáldozott a csillagod. Reméljük még egyszer felkúszik az égre, és nem vörös lesz, hanem piros-fehér-zöld.
őrnagy, a nemzet? terrorveszélyt szítottak, ne ugrass)
z 2007.03.19. 11:16:42

Teljes mértékben igaz.

eco ha ezt nem érted akkor olvasd át még1X, és a realitás mezején válaszolj rá...
A nemzet se 100% jóság, azért ezt el kell ismernünk, már az elkúrt 17 évre gondolva.
De a többiek se....
Visszatérve U.P.-ra már az is nagy dolog egy liberálistól, hogy beismeri, hogy az ő embere is köcsög, mégha kisebb is. Csak akkor mi lesz, ha jön O V helyett Kósa?
Ugyanolyan náci lesz, oszt kész?
molaris:

Drága barátaim ott a nemzeti-keresztény oldalon.Van két kérdésem.
1,hol lehet ezt a furcsa szembetegséget beszerezni?
2,miként kell jelentkezni abba a táborba ahol ilyen eredményesen folyik az agymosás?
Megtisztelő válaszaitok előre köszönöm.
Eygébként szerintem közröhej volt a TV közvetítése pl. , ahogy Demszky a csendes nézőknek ordít, dobálók nincsenek, csak placcsanó tojások, és ugráló esernyősök, fedezékből beszélő polgármester. A Nemzeti Múzeumnál színészek riadtan néznek a nem mutatott feltételezhetően békés tömegbe. Ez az emberek tájékoztatása? Felháborodni lehet, de szemérmességből nem lehet megmutatni, hogy kik zavarták meg az ünneplőket. Vagy talán nem is volt ünneplő? És ez lett volna kellemetlen?
laziorom 2007.03.19. 12:01:05

Éppen az a jó az UP cikkben, hogy odamond mindkettőnek régen Tóta is így nyomta helyesen , de mostanság csak masszív orbánozásba kezdett egy kis kormányprogis seggnyalással fűszerezve...
Kedves Őrnagy Őrnagy! Így igaz. Az információszerzés nagyrészt az elektronikus médiákból történik. Olvasni már nem szeretnek az emberek (fárasztó).
Választani akkor tud valaki, ha elétárják a perspektívákat. Na ez nem történt meg, és ebben a "soron kívül kötött koncessziós szerződések ára benne van". Ügyesen csinálta Gy. F. Most viszont bajban van, mert nyerni egyszerűbb volt, mint irányítani.
Az előző beírásaimhoz kiegészítőnek egy mai hír: - "Németországban jelenleg 1,6 millió betöltetlen állás van, ez 2000 óta a legtöbb, és ez akár kétmillióra is emelkedhet. Helyenként már kifejezett hiány van mérnökökből, technikusokból, orvosokból, üzemgazdászokból és ápolókból. (VG)" - Azért az egészségügy jobb szakembereinek lesz lehetőség nyugodt, megbecsült munkára.
hát, kíváncsi leszek erre a népszavazós dologra. gondoljunk bele a maga filozófiai mélységében, eleve ott van bajom az olyan kérdésekkel, hogy pl. akarják-e, hogy ne lehessen eladni a kórházakat, hogy az ilyenre én automatikusan nemet mondok. ha igent mondok, az bezárja a kaput egy lehetőség előtt, hogy majd valamikor, ha kell, akkor el lehessen adni, ha nemet mondok az meg nem jelent semmit, nem jelent automatikus kötelezettséget, hogy akkor majd el !kell! adni jól. az pedig, hogy az eredményes (?) népszavazás = kormányelzavarás, nyilván csak vetítés, mendemonda, hogynemondjam, orban legend.
amergin :DDDDDDDDDDD
A kuruc.infon lehet jelentkezni :DDDD

Igazd van, de ha így marad nem marad más csak a diktatúra vagy a polgárháború
nem, Kosa kell kb 2009-ben szeptember körül, nacinak naci marad mindig is a joboldal ugyanugy ahogy komcsi a bal
amergin:
az öszödi beszéd azért gázos, mert ugyan az ellenzék meg a nem elfogult közgazdászok, pénzügyi szakemberek is évek óta kritizálták a kormányt az államadósság, államháztartási hiány miatt; kormányoldalról mindig jött a válasz hogy nem kell vészmadárkodni; amit adnak az jár; befektetés a jövőbe; hosszú távon megéri, a helyzet kezelhető stb. Öszödi beszédből meg a hasonlóan durva Megyó-féle népszabis cikkből (Hat év felelőssége vagy vmi ilyesmi) meg kiderült, hogy pontosan tudták mekkora szart kavarnak; de fontosabb volt az osztogatás.

"Mondjuk leginkább Kósa Lajos vezetésével..."

Erről mindig beugrik egy korábbi választáson elsütött kurvás sztorija, kb. hasonló színvonalú támadásoknak lenne kitéve. Addig lenne csak jófej, amíg Orbánt "gyengíti" mint lehetséges elnökjelölt; mihelyst hatalomra kerülne jönnének a kurvás sztorik.

Csoda-Szarvas-Vadász:

"Így igaz, mint ahogyan akárki cserélné le GyF-et, ugyanazt a balliberális zsidóbérenc, komonyista, elkúrtafan képet festenék róla, mint elődjéről.

Hát aztán?"

Azért annyi különbség lenne, hogy az "elkúrtuk" brigád tagjait ha elzavarnák; talán egy árnyalatnyival hitelesebben adhatná elő egy új csapat a "reformok" tervet. Mert hogy pont azok osztják az észt, akik az egészet elkúrták, elég bizarr szvsz.


eco:
"Igazad van Orbán csak 2001-2002-ben kb 500 milliárdot tapsolt el minden nélkül. A kétéves ktgvetést sem az átláthatóságért találták ki... "

Ugyebár Orbánékat nagyon szidták hogy az első 2 évben nagyon visszafogták a gyeplőt, hogy aljas módon tartalékolnak a választások előtti időszakra. Nyugdíjas ismerőseimtől még most is visszahallom, hogy a tejfelesszájú Orbán elvette a pénzt amit a Gyula ígért nekik; Demszky is sikeresen 4esmetrózott hiába bukták be a dolgot a bíróságon is stb.

Érdemes megnézni azért az államadósság alakulását; 2002 májusi 8,2 ezer miliárdról 2006 végére 15 ezer millárdra nőtt; és a konvergencia-programban is csak az adósságnövekedés ütemének csökkentését tudták betervezni. Még 2006 elején 13 ezer körült járt; akkor vettek fel még úgy 1,3 ezret.

Ehhez képest Orbánék mennyire kúrták el a gazdaságot, pénzügyeket?

Szóval ha az Orbánék úgy kiköltekeztek 2001-2002-ben, akkor Megyóéknak ki kellett volna állni hogy a kassza üres, Keller Dezsőnek meg a fülüknél fogva előrángatni a felelősöket. Ha jól emlékszem, talán az akkori pénzügyminiszter vagy egy szoci vezető próbálkozott be ezzel a szöveggel; de még maguk Megyóék intették le, hogy megvan a fedezet a száznapos programokra.
Őrnagy Őrnagy
Rátapintottál a lényegre. Akik ész nélkül szidják Orbánt, nekik nem fog feltünni, hogy most már Kósának hívják és más ember. Erre mondom, hogy gondolkodni kellene.Ezért nem igaz, amit sokan írnak, hogy Orbán nélkül más lenne. Nem, mert bűnbak nélkül nehéz lenne Gyurcsánynak kormányozni. Bár így is csak úgy csinál, ahogy mondta is.
Cartman 2007.03.19. 08:34:21
Csoda-Szarvas-Vadász!

"A többiben most - kivételesen :-) - egyetértünk"

:D szerintem nem volt az olyan kivételes. ;)

"Persze, növekedhet az oktatás szinvonala pl. modernebb szemléltető eszközök beszerzésével, de a mostani közoktatási szinvonal-csőd (ennél enyhébben nem tudnám jellemezni) bizony a rossz finanszírozási szerkezetből és az elb*szott oktatási reformból ered."

Igen, ezt én is így gondoltam, csak reggel siettem munkábam, sajnálom.
Amúgy a finanszírozás tényleg nem túl jó, a reform meg szokás szerint félúton van, a szokásos "minden úgy jó, ahogy volt, változtatni bűn" nézőpont miatt.

De nem baj, lassan megszokom, hogy itt Mo-n, akárki, akármit akar csinálni, az szar. Mindegy, hogy mit. Lényeg az, hogy "a másik" csak rosszat csinálhat, és "én tudom a tuttit". Szánalmas.
cpz

Fogalmam sincs, ma miért nem a szupertitkos/nem is létező megállapodás a téma, de érdekes lenne tudni, ha van, azért, ha nincs, akkor azért, hogy Németh Zsolt honnan veszi a tuti infóit?! BTW ez az iratlopkodás annyira piti, hogy nagyon. Nem kell ennek a rezsimnek dolgozni, ha valaki nem bírja őket, de fölvenni a hivatalban a fizetést, és közben iratokat/tanulmányokat/tervezeteket lopni, és odacsúsztatni az ellenzéknek, ez nagyon kisszerű dolog.
"Éppen az a jó az UP cikkben, hogy odamond mindkettőnek régen Tóta is így nyomta helyesen , de mostanság csak masszív orbánozásba kezdett egy kis kormányprogis seggnyalással fűszerezve..."
--------

Ez egy közkeletű tévedés. Így cikk nem attól lesz jó vagy rossz, hogy odamond, de még attól sem, hogy 'egyenlő távolságot tart'. A cikkíró is ember, nem kell neki egyenlő távolságot tartania mindentől, nem gép. Egy cikk attól szar, hogy igénytelen, színvonaltalan és unalmas. Mindkét oldalnak odamondani is lehet szarul, és elkötelezni magad valami mellett is lehet igényesen. Nem ezen múlik.
Ajtony 2007.03.19. 12:21:44 ,

Mennek is el nem kell félni ... ide meg jó lesz a szar is.
ha így marad nem marad más csak a diktatúra vagy a polgárháború

őrnagy, a tavasz legyőzi a telet, mégha most átmenetileg borús is az idő. úgyhogy nyugi.
a nemzetben meg egyetértünk. azzal a kieggel, hogy még kettő kéne belőle, s akkor végre a gyuribá lenne a jobbszél. mondjuk MH már most is van. inkább azt olvasom.
Igen Kósa 2009 végén igencsak nagy vezércsel lenne. Addig meg had orbánozzanak. Csak lehet addigra tönkremegy az ország, nagyon ügyes reformkánjaink vannak.
„Bocsánatot kérünk a kender miatt” – ezzel a nagybetűs címmel jelent meg a liberális brit napilap, a The Independent vasárnapi száma. A lap 1997-ben széles körű kampányt indított a marihuánafogyasztás dekriminalizálásáért. Most – elszörnyedve a legújabb egészségügyi statisztikák láttán – bejelentették, hogy szigorítás-pártiak lesznek.
A sajtó is bizony hibás ezért a kialakult helyzetért.
A zavargások élőben közvetítése, jelentőségének felfújása nagyon sokat ártott.
Egyáltalán, ki ez a Toroczkai vagy Budaházy, hogy hírértékkel bír minden megnyilvánulásuk?

Ez az árpádsávos mizéria is minimum gyanús. Ha bizonyos köröknek valóban nem tetszett volna az árpádsávos zászló, már a rendszerváltás idején napirendre tűzették volna a használatának korlátozását.
Ez így 16 évvel később, hirtelen felocsúdva elég komolytalan.

Puzsérnak volt igaza a hírTV egyik műsorában, ha megéri a népszavazás, nem kell rá sajnálni.
Az a baj, hogy az érdemi kérdések kikerültek a listából. Egy mindenkori kormányzati felelősségről szóló kérdés megért volna 5 milliárdot.
De ez már így gyógyszer-, kórház-, meg földkérdésekkel eléggé viccrovat.

hattory, nem is létezik? honnan az infó? szal, én úgy vagyok vele, hogy amire fletóék aszongyák fehér, az bízvást fekete)
AZ MH nagyon jó lett, mióta Árpádékat kirúgták :DDDDD
Andal 2007.03.19. 12:26:44
"Hát aztán?

Azért annyi különbség lenne, hogy az "elkúrtuk" brigád tagjait ha elzavarnák; talán egy árnyalatnyival hitelesebben adhatná elő egy új csapat a "reformok" tervet. Mert hogy pont azok osztják az észt, akik az egészet elkúrták, elég bizarr szvsz."

Akkor miért is baj, ha Orbánt démonizálják? Hát aztán?
Nincs különbség.

Orbán meg majd akkor ugráljon itt a népszavazásával, ha elkezdett bármilyen reformot is. De neki csak a fideszes vállalkozások széchenyi-zésére futotta, meg jó kis pénzmosásra a Millenáris révén. Szóval hagyjuk már ezt, hogy OV az angyal, GyF meg a zördög. S persze fordítva is. Mindkettő korrupt (ex)miniszterelnök, ez van. Lehet másra szavazni négyévente.

Inkább a képviselők visszahívhatóságáról, meg a választási rendszer megváltoztatásánál kéne kezdeni. Pl. eltörölni a listás bejutást. Nem lehetne a megszokott sógor-koma-aparattcsik bejuttatás. Csak egyéni képviselők. Slussz.
Kedves Amergin!
A szembetegség nem az egyik oldal privilégiuma. Ha nem látod, az már a szembetegség jele. Az agymosásod pedig sikeres volt, már szárad, ha jól látom.
Bocs ha sértő voltam, de szerintem te ennél sokkal inkább szerettél volna sértő lenni.
Nem jött össze.:-))))
Most nézem csak,hogy mesziről hunyorítva Orbán nyitott szája egyenlő egy Hitler-féle kisbajusszal...:D
Orbán Viktor: liberális 1990-1994;
kőbányás szőllősgazda polgár 1995-2002; kommunista 2002-2006;
plebejus spiritiszta 2007-

Gyurcsány F: reformkommunista 1986-1990, eredeti tőkefelhalmozó kapitalista 1990-2002, kommunista 2002-2006, noeliberális 2007-
Érdekes, hogy 2002-2006 közt egy plattformon voltak.
Ajtony 2007.03.19. 12:35:57
Felhívnám szíves figyelmed az alábbi két post ok-okozati összefüggésére. :p :D
Ezt nagyon benézted...

molaris 2007.03.19. 12:09:08
amergin 2007.03.19. 12:20:25
Mindenkinek, aki a GYF vs OV párhuzamból OV-t hozza ki győztesen, illetve GYF-et vagy OV-t teszik felelőssé a helyzetért: nos, nem az ő felelősségük. Hanem a mienk. Egy másik commentözönben olvastam, biztos mások is írták már.
A mienk azért, mert egyrészt mi termeltük ki őket, illetve választottuk meg. GYF nem lenne miniszterelnök, ha nem szavaztuk volna meg, és OV nem uszíthatna, ha a kutya se menne el a rendezvényeire (halkan jegyzem meg, e felé tendál a dolog, ugyanis a jobbik-miép-független árpádcsávók nélkül nem lett volna még anynira sem impozáns a tömeg - hol van már a 2002-es banzáj?).
Bónusz: a gazdaság nem csak azért van ott, ahol, mert ezek ott lopnak és hazudnak (mi meg megválsztjuk őket ennek ellenére).
Azért, drága barátaim (?), mert MI lopunk és hazudunk. Ha, és amennyiben MIDNEKI befizeti az adót, a járulékot, ráadásul annyi után, amennyit tényleg keres, akkor többet lopnak-e ők ott fent? Igen. Több marad-e? Igen. Merthogy kvázi százalékosan megy a dolog. Jobb országokban ha trükközöl az adóddal nem ülnek le veled egy asztalhoz a kocsmában - itt meg hülyének néznek, ha nem, és nem ülnek le veled egy asztalhoz a kocsmában.
Amit Ov-nek nem tudok megbocsájtani, az az, hogy az egyébként szalonképtelen dolgokat beemelte az általa/általuk elfogadottak közé, mert mindegy, hogy ki és miért, csak támogasson.
Az én naív képzeletben a politikus úgy néz ki, hogy van nekije elgondolása meg programja, hogy mit szeretne, azt a választásokon megnézi, hányan szeretnék még kb ugyanazt. Itt meg az van, hogy nézd má, ki a cionistákkal, mondjuk mi is azt (is, meg mást is, úgyse veszik észre). Ebben mondjuk a két vezír nem nagyon különbözik, hogy arra hajlanak, ahonnan több voks jön, azt úgyis azt csinálnak majd, amit akarnak.
És igen tisztelt OV hívők: nem az a gond, hogy inkább GYF-et választja a sok birka, mint OV-t, hanem az, hogy GYF a vizitdíjjal, öszöd-gate-el, anyámkínjával még mindig a vonzóbb alternatíva (már ha szabad így nevezni, amikor arra épül a reform, hogy aki eddig is fizetett, az fizessen még többet, mert már bent van a nyilvántartásban, a többi meg burogasson kukákat), mint az OV féle gerjesztett, spontán gyulladó, demagóg sávos-lengetés (merthogy program, azaz alternatíva, az nincs - elmegy a kormány, visszacsinálunk mindent, azt jónapot).
cziffra pl z: "inkább blogoljék kend a tóta helyett"

tájékoztatlak önzetlenül, hogy kábé százezeren blogolnak hazánkban. válogathatsz kedvedre.

sokan mások, hogy miképp kerülnek ide a fasiszták: b+ oda van írva. szemét behunyja, elképzeli a Kergetést. kik mennek elöl? agyonvert papok? nénikék?

as for the Beszéd:

"A népszavazás után vagy azt teszi a kormány, amit az emberek akarnak, vagy elkergethető lesz."

b+ épp ezért írom: miért ne tenné azt? pont azt fogja tenni. nesztek, nincs aszpirin a benzinkúton. gratulálunk a spirituális vezetőnek, hogy elérte. (a kifejezés valóban a halhatatlan Horváth Zsolt of Magyar Dögkút érdeme.)
TWÁ, mondom az UP blogoljon helyetted. a te becses főszerkesztőd. tájékoztass önzetlenül, blogol?
amúgy csak fölbasztál a cikkeddel, de átmegy)
Egy baj van az ilyen írásokkal: éppen azok NEM olvassák őket, akiknek kellene...
(Tegnap esti Heti Hetesben is volt néhány bölcs gondolat, ha más nem is, legalább az, hogy mekkora bunkóság volt kerepelőzni meg fujjogni a KISGYEREKEK márciusi műsora alatt... Fogadni mernék, hogy aki aktívan részt vett benne, nem látta a műsort. Ezek vagyunk mi, 'Hajrá Magyarország')
c.p.z: blogol majd mellettem, ha óhajt. de te meg minek lógsz itt, ugye, merül fel a kérdés.
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.03.19. 12:44:42
Sztem nem.:-)
Üdv mindenkinek, Hamlett balra el.
nesztek, nincs aszpirin a benzinkúton. gratulálunk a spirituális vezetőnek, hogy elérte.

TWÁ, azért csak megnyugtatásul, a történet a népszavon csak formailag fog szólni a gyógyszertári medicinákról. azért el se mennék. na de itt a fletónak lehet piros lapot mutatni. azért meg már igen. valszeg emiatt érvényes és eredményes lesz.
igen arpad magyarorszag 50% faszista, nem mao elcsapata megy elöl? b+
aszpirin amúgy sem lehetne benzínkúton mert túl sok fogy belőle és most vényköteles lesz. kicsit sem lóg ki a lóláb, ezért is lehet majd recept díjat fizetni, meg a feliratásához vizitdíjat.

Andal 2007.03.19. 12:26:44

Iyen hozzászólást felesleges írni mert ezekkel nem foglalkoznak, vagy érdemi dolgot úgysem írnak rá csak annyit, hogy orbán a diktátor aki vissza akar térni meg bla bla...
no, hát pontosan ez a nagy baj itt, hogy mindegy mi a téma valójában, ellenség a láthatáron!
ja boccs lehet összekevertem az algopyrinnel :P
no, hát pontosan ez a nagy baj itt, hogy mindegy mi a téma valójában, ellenség a láthatáron!

na és ennek előidézésében TWÁ és mondjuk pl. bencsik kezet foghatnak. nekünk meg marad a reménytelenség érzete ebben az elbaszott országban)
>)

"De nem baj, lassan megszokom, hogy itt Mo-n, akárki, akármit akar csinálni, az szar. Mindegy, hogy mit. Lényeg az, hogy "a másik" csak rosszat csinálhat, és "én tudom a tuttit". Szánalmas."

ezzel nagyon egyetertek... es nem csak ott, hanem mindenhol ahol bemagyaraztak az embereknek, hogy ok kulonlegesek es egyediek, es hogy nekik jogaik vannak es a tobbi.. nem mintha ez nem lenne igaz, de a masik oldalt azt elfelejtettek hozzamagyarazni. kosz szepen :(
ringwraith

Nem az a baj, hogy A Fényben Járó vissza akar térni a hatalomba, hanem hogy annyi a programja, hogy hetente háromszor tengózik Mészöly Kálmánnal. A saját kormányának a miniszterei (Chikán, Stumpf) mondják, hogy ennyire sekély ellenzéki elképzelésekre ne verje már magát senki.
1 hete politológia szemináriumon az ellenzék témánál megemlítette a tanár, hogy a CSAKAZÉRTSE ellenzék a legveszélyesebb mind az ország előrehaladása, mind a politikai élet szempontjából...
Dehogy lehet elkergetni...
Lesz egy érvénytelen, eredménytelen népszavazás, aminek azé mégis lobogtatják az "eredményét" azzal, hogy ha a érvényes és eredményes lett volna akkor aztán itten most mekkora nagy haddelhadd is lehetne.
Aztán monnyon le, ultimátum nagy visszaszámláló órával, néhány lelkesítő beszéda téren, de a kisebb kordon is alkotmánysértő, mijjazhogy műeveleti terület blablabla.
Kezdődik minden előről, és ez így megy tovább...
2010-ig biztosan.
Hattory Hanzo: tengózzon. feri meg reggelente fut a margit szigeten. gondolom az belefér. miért is?
egyébként csak azért vettem ezt előre, mert ez még a márc 15-höz tartozik. viszont mivel írtak a szcientológusok, hogy vegyem le a róluk írt csúnyaságot, nagy móka van kilátásban. vagy holnap, vagy holnapután. most egy kicsit ügyintézek.
Az aszpirines kérdést pedig úgy kéne feltenni, hogyaszongya:
"Őn éjszakai gyógyszervásárlás esetén inkább fizetne plusz 380 ft ügyeleti díjat a gyógyszertárnak, csak hogy ne lehessen máshol fejfájáscsillapítót kapni?"
Egyébként miért hiszi azt a _többség_, hogy A VILÁGON CSAK NÁLUNK:
1. VAN VIZITDÍJ,
2. HÜLYESÉG ÉS EREDENDŐ BŰN GYÓGYSZERHEZ JUTNI NEM CSAK GYÓGYSZERTÁRBAN.
Miért, miért, miért? Segítség! Vagyis inkább ACHTUNG!!! Az emberi hülyeségre még a gyógyszertárban sincs orvosság!! :(
Árpádárpádárpád. EJNYE!

Azért már megint itt van a mindent szétverő, szétrúgó, lángot fújó OV, aki a békés, reformer, ártatlan csendes többséget öli. De jön majd Azthisziszentferenc és megmenti az országot? Dazzeg Ez mi?

Én speciel megnéztem Fletenc beszédét is, u. olyan demagóg volt, mint újkorában.
Volt benne igazság, és egy jó adag csúsztatás. Volt OViéban is. Tény. De amit péel Kóka, meg Nyakó reagáltak rá, az egy előre megírt panelrendszer volt.

Másrészt. Leírom sokadszor, hogy mindenki érthesse.

Az meglehet, hogy Ovi egy hatalommániás, perverz antidemokratikus náci, aki karlendítéssel harcolt már a komenizmusban is a fasiszták oldalán. Azonban. Ha jól emlékszem például tömegbe nem lövetett, nem járatta le lépten nyomon külföldön Magyarót, nem mondott hetente ellentmondó dolgokat saját magát is körbekommunikálva, és nem mellékesen: működött a gazdaság. Továbbá. Horn Gyuszát sem, Antallt, Borosst, És Vikeczt SEM, de még Bokrost, mint főgonoszt SEM dobálták, fütyülték ki ilyen hévvel. Valami azért csak van, ENNYIRE azért nem volt senki sem dühös még kormányra/embereire.




"mike5150 2007.03.19. 13:14:11
Dehogy lehet elkergetni... "

Kergetni, oké. Amennyire én tudom a képviselőket vissza lehet hívni. Namármost akkor tessenek visszahívni tisztelt monnyonle skandálók a kommunista képviselőket egyenként szépen legalább addig, amíg elveszik a parlamenti többségük. Egyből kormányválság, bizalmatlansági indítvány, és a többi, táltosköztársaság alakulhat végre.
Hogy Viki drága miért nem ezzel kampányol? Mert tudja, hogy mennyire érdekli az átlagembert, pláne az átlaglengetőt a politika. Kb annyira, hogy monnyonle, takarodj, mert én meg a Józsi itt mellettem azt mondta, és a Viktor is megmondta. Azért.
JA, és megjegyzem, a népszavazás, mint olyan, ha péel érvénytelen, akkor is véleménynyilvánítás, ha meg érvényes, akkor tessék az Alkotmány 2. § -án elgondolkozni, hogy ki is gyakorolja a hatalmat Magyarországon, népszuverenitásilag.
Wonderland: hjam. Az Mszp ellenzékben nem szólította ki az embereket az utcára, és nem ment ki néhány ezer nyugdíjas tojástdobálni OV-ra. Erre vagy olyan nagyra? Hagyjukmár' ezt az ország dühös. ROTFL
Wonderland

Ezt, hogy Viktor nem járatta le magát/az ellenzéket/Magyarországot külföldön, a hétvégi német lapok másképp látják. Persze biztos komcsik, csak Nekik még nem merték megmondani. De majd a Magyar Nemzet helyreteszi Őket, gondolom...
CSSZV, hallottál már olyat egyszer is Vikiék szájából, hogy előre emberek, tojásra, huj?
Ha igen, akkor kérlek jelöld meg.
azt még FYI, hogy a gyógyszerforgalmazás ügyében épp most volt precedensper, csak nem a benzinkutak, hanem a postán szállító forgalmazók javára, szóval a "csakapatika" rendszer nem igazán kompatibilis. De hát persze rohadjon meg a ZEU.
"Wonderland 2007.03.19. 13:22:07
... Valami azért csak van, ENNYIRE azért nem volt senki sem dühös még kormányra/embereire."

Azért nem dobáltak eddig, mert nem volt szalonképes. Demszky megdobálásával kapcsolatban mondjuk vegyes érzelmeim vannak, egyik felem sírva röhögve fetregnett a földön, a másik viszont csóválta a fejét, hogy gyerekek, ezt azért ne.

Bekiabálás, zsidózás, hazaárulózás eddig is volt, csak nem sokan vállalták fel, mert szégyellni való dolog volt a gyűlölködés. Mindenki elment szépen a saját vezérének a beszédére, azt másnap megbeszélték a munkahelyen, hogy csak előmelegített gulyást adtak, vagy volt rendes svédasztal is.

A törés kb a szent korona retúr mesehajó adventen volt, amikor is Vitkort utólérte az Y2K, és egyből lett árok, meg aki nem velünk, az elárulta a magyarságot 1000 évre visszamenőleg + ÁFA, és lehetett kapni az állami rendezvényeken olyan nagymagyarországos kitűzőt, aminek ilyen LED sor volt a szélén körbe, és ha raktál bele elemet, akkor mint a karácsonfaizzósor, szépen világított körbe nemzeti szinekben.
"nagy móka van kilátásban" :DDDDDDDDD
Orbán beszéde elsőrangú szónoki teljesítmény volt. Majdhogynem történelmi hagyományokat folytatott; Bethlen Gábor vagy a Rákócziak sorolták fel így, veretes szavakkal az ország panaszait, mielőtt rohamozni küldték az embereiket. Meglehet, ha Kossuth ma élne, ő is fideszes lenne, nagyjából pedig ugyanezt mondja el a pódiumon.

Széchenyi vagy Deák meg fogná a fejét ennyi demagógiától. A magyar történelem ben két dolog mindenképp nagyon erősen ott mocorgott az emberekben: a lemondás és az élniakarás. OV az utóbbira játszik rá, az előbbit meg legfeljebb vastagon rákeni Gyurcsányra, Mohács-Világos-Trianon-'56 hozzá képest legfeljebb ha kutya farkincája volt. Ha tudatosan hadoválnak neki, a nép, egészséges bioháztartással, jó esetben egy dolgot tesz: meghallgatja a demagógok igazságát, mielőtt fenékbe penderíti őket. Vagy elkergeti, ha úgy tetszik.
Hattory: A német lapok. Aham. Ja, mindenütt külön említik, hogy szélsőjobb, meg jobb. Hadd javasoljak pár remek olvasmányt:
news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/6453183.stm
Meg még megemlíteném a német lapokról a németek: www.wsws.org/de/2006/sep2006/unga-s23.shtml
de ha akarod, akkor mondok még párat.


Tóta W. Árpád 2007.03.19. 12:52:31
"A népszavazás után vagy azt teszi a kormány, amit az emberek akarnak, vagy elkergethető lesz."

az a baj, h a fenti cikkben ugy teszel, mintha azt mondta volna, es most idezem: "Az úgy lesz, hogy meg kell nyerni a népszavazást, és akkor utána el lehet kergetni a kormányt."

pedig hat nem azt mondta, hanem az elobbit. nem mintha nem ertene mindenki, akinek fule van a hallasra, h itt az elkergetes a lenyeg, de azt nem allithatod, h nem parnazta korul kellokeppen a kijelenteset, arra az esetre, ha felkelesre buzditassal probalnak vadolni.
Womderland:
Hallottál olyat GyF szájából, hogy verjék szét az autógyujtogatókat, esetleg a nézelődőket, azokat, akik nagy szabadságukban nem engedelmeskednek a rendőrségi felszólításnak?
ez a másik kedvencem a kiviszik az embereket az utcára:) gondolom a demszkyre is az orbán vitte ki az embereket az utcára:) márc. 15-én mindig vannak emberek az utcán.
Rodney: van vizitdíj. de nem mondták választás előtt (nem tudom full pontosan idézni) h "azt a butaságot h valaki vizitdíjat akar bevezetni vonja vissza". ön egy uriember... bla bla bla.
a gyógyszeres dolgot én sem értem annyira, eleinte még ugy is gondoltam h legyen, de most már csak azért sem arra fogok szavazni amire normális esetben, hanem bármi ami árt a ferinek.:)
rossz helyre ment az "-jel:)
Womderland = Wonderland sorry.
megjegyzem: Az EU NEM főnökség. Az Eu az kérem egy szervezet, amiben tagok vagyunk. Még mindig.

És Vikinek a népszavazásán a patikaliberalizáció mellett szavaznék, mert nem ez ellen vagyok, és nem ezt tartom igazán felháborítónak.

Attól még MINDIG áll a sztori: A néphatalom, népszuverenitás elsődleges. Ezt azért ne tagadjuk már le.

ringwraith 2007.03.19. 13:40:07
"most már csak azért sem arra fogok szavazni amire normális esetben, hanem bármi ami árt a ferinek.:)"

Az a baj, hogy néhányan tényleg így gondolkodnak... Szomorú.
Wonderland

Azt a szalagcímet, hogy "Magyarországon önmagát járatja le az ellenzék" (Die Welt) lehet magyarázni, csak minek?!
He-he,!"amergin",kedves barátom!Pedig mint látom Te lennél a leginkább predestinalt erre a feladatra.Sajnálom,hogy visszatartod az információt,ugyanis jelentkeznénk néhányan egy ilyen tréningre,hogy szétszedjük az előadók szólamait.Jómagam ,itt a konzervatív tájon azok nézetét osztom akik a dolgokat nézik,azokat is összefüggéseikben.Ráadásul már rég leesett a tojáshéj a fenekemről,így aztán nehéz már "táncbavinni".Megdöbbenten adnak hírt egyes médiák arról,hogy az egyetemi ifjúság 2/3-a jobb oldali.Sajnálatos mellékhatása ez a kiművelt főnek;-most még(mert érik Magyar Bálint vetése is).Anno Csurka István azt mondta amikor a sok b@sztatás után a Fidesz elhatárolódott,hogy :"Utánam Orbán Viktor lesz a következő fasiszta vezér".Ő sem fiatal,és jól ismeri a most regnáló ,de alapvetően szellemileg törzsökös kommunista csürhét.Mint kiderült anno a "szadesz" csak egy szivárvány volt,feladata az átmentés;-ők a fiak,a szélsőbalos hőbörgő Demszkyvel az élen.A mi oldalunkon mi a baj?Sajnálatosan az,hogy nincs egy kikezdhetetlen politikusunk .Mind végig taposták a szennyet és ragadt is rájuk bőven.Nekem az nem mentség,hogy mennyivel kevesebb.A Sárija azt mondja "aki lopott annak vágassék le a keze:Pont!!Nem mérlegelünk,hogy kicsit vagy sokat.Lopott!
Valahogy így kellene ezt csinálni,és nem lenne ennyi mocskos politikai kalandor.Szégyenfa,és kész.Többszörös elítélt indulhat a választáson mint polgármester jelölt?Vicccc!!!
A tiszta közéletet nem a Kalapos Királynő fogja megteremteni,mert hát ha kapargatnánk ott is lenne egy-két csonváz a szekrényben.Egy volt propagandista meg hiába műtteti magát az élesszemű megfigyelő meglátja a gyűlölet ráncait,és látja amint a kicsiny Vadai Ági szép lassan átveszi a helyét.Előttem az utódom.Thürmer legalább nem játszik szélkakast és hihetőbb amit mond hiába feszül minden arcizma Gyurcsánynak.
Ő már az előző rendszerben is egy nyikhaj szerencsevadász volt,most meg már eljutott oda,hogy lassan királlyá koronáztatja magát.Mi a fenéért tűnt el a tisztújításon uskve 60 küldött a szavazás idejére?-okádni voltak.És így a maradékban mégis maradt 11% aki elhajtotta a senkiházit.
Na lehet ideologizálni,de a tény azért tény marad.Kivesézem én nektek BÁRMELYIK pártot,de most ez a komcsiivadék társaság dirigál,így ez itt az ő saruk.
RE: - duplagondol - 2007.03.19. 13:35:27

Érdekes a párhuzam, pláne, mert Rákóczi és Bethlen is az osztákokat kiszolgáló magyarokra, kvázi árulókra, idegenszívűekre vezette rá a felhergelt népet.
Ha jelen helyzetben nem a liberalizmus és a globalizmus lennének az idegenszívűség ismérvei (a nemzetközi karvajtőke ámszedője vagyok én, bús, bocskoros), még jó is lenne. Csak akkoriban elég egyértelműen be lehetett azonosítani a kartékony hazaárulókat, ma nem, és nem vagyok meggyőződve, hogy kártékonyak lennének a ma ellenségnek kikiálltok csoportok (pl én).
Csszv: nyilván nem mondott ilyet, hogy igen lőjetek, verjétek bucira az összes fejét. De: Hadd jegyezzem meg: Az Alkotmány, szerint: (www.mkogy.hu/alkotmany/alkotm.htm)
40. § (3) A Kormány jogosult az államigazgatás bármely ágát közvetlenül felügyelete alá vonni, és erre külön szerveket létesíteni.
az RTV szerint utasítási joga van a rendészeti miniszternek.

Azonban ha nem is mondott ilyet, azért hatásköre megvolt rá, mind neki, mind miniszterének, hogy ezt azért ne. Mintha felelős magyar kormányról beszélnénk nem?

Csoda-Szarvas-Vadász 2007.03.19. 13:42:27

meg mert barátnőm anyja patikus :D
neh már segítsem azt az embert... nem létezik. más baloldallal oyan villámgyorsan behúznám h igenis legyen a patikában coldrex mint a pinty:) ha megfázom, akkor csak 4 percet kelljen gyalogolnom érte.
A tojásdobálás vitán felül szünidei matiné volt. Egy cirkusz bohócokkal.
De azé a Dempszey a fejéhez kaphatott volna, hogy ha 2000-en ráncigálják habzó szájjal a kerítést, hogy rárontsanak és -optimális esetben- letépjék a kis fejét, akkor nem annyira taktikus teli torokból, haléntákon kidagadó erekkel "le- sehonnai bitangozni" őket, mert még meg talál sérülni...
Nem is értem, a Dempszey mióta vasököl szadeszéknál? Egyáltalán mióta kell a szadesznek megmondóember?
Eddig olyan jól elvoltak a sosemvolt adócsökkentésükkel, meg a füves cigijükkel...
Carnivora 2007.03.19. 12:32:33

mar en is bedobtam a fu temat, de Arpi nem harap az Independentre:)
ja, Hattory a jegyzetekben megjelent kábé 17 soros szösszenetre gondolsz?

És arra a hivatalos cikkre a Welten mit mondasz, hogy www.welt.de/politik/article763774/Brennende_Barrikaden_in_Budapest.html
? Hm? nem feltétlenül csak a magyar sajtószedeteket kell olvasni ám!
Orbán nem buta.
A népszavazást megnyeri, mert a szavazók többsége úgy ixel, ahogy ő szeretné. Mert a saját tábora elmegy voksolni, hisz ezzel "elkergethető a feri". (lesz nagy csalódás, tüntetés)
Az ország fele szépen otthon marad. Az alacsony részvétel pedig viktornak kedvez.
Ha összesen csak 100 ember járulna az urnához, és abból 80 szavaz igennel a kérésekre, akkor már kiállhat és győzelemről számolhat be, hiszen a szavazók "elsöprő többsége" változást akar.
A kormánypáriak nem mennek el szavazni, nevetnek a viktor újabb erölködésén, a szavazásra jogosultak 30%-a pedig még az országgyűlési választásokra sem ment el. Akkor miért pont most menne el?
Tehát a jósolható 40-45%-os részvétel érvénytelen végeredménnyel zárul, mivel azonban javarészt "igenek" lesznek, meglesz az ok az ünneplésre.
Megjegyzem amúgy, ezt már elég sok helyen mondtam, hogy az Ovi féle népszavazás elég nagy butaság. Ahogy sok más húzása is.

Mindezek mellett fenntartom, azért el kellene gondolkodni Feriéknek. Mélyen.
Gabor,lehet,hogy több,mint 50%-os IGEN lesz a népszavazás eredménye,ugyanis a bizonytalanok lehet,hogy ezúttal Orbán mellé állnak.Mindig is az ő megnyerésükért folyik a kampány.
Orbán Viktor egy balfasz. Régen is az volt, most is az...annyi köze van a demokráciához, mint tyúknak az ABC-hez.
A népszavazásnál elég vegyes eredmény is kijöhet.
Pl a patikaliberalizációt támogatom, a gazda vegyen földet, ha tud, tandíj meg a mostani formában (előre fizetve) ne legyen, legyen utólag, és ne mindenkinek, pl egy ovónő ne fizesse vissza, mert ovónő kell, viszont nem keres sokat.
Szóval hogy ha le van kommunikálva, hogy tessék minél többen elmenni szavazni, oszt ha a jogosultak 25%a +1 fő azt mondja, hogy legyen a benzinkúton lázcsillapító, akkor... akkor most monnyonle?
blazzo: köszi a közérdekü info-t. sokat gondolkozhattál rajta, h ezt mond megszüld:)
bs395,ha a népszavazás eredményes lenne,és teljesíteniük kell a nép óhaját,akkor borulhat a betervezett költségvetés.
nowo: na és, másszon ki belőle. borult az minden évben. a költségvetés azért oyan amiyen mert sikerült ekkora hiányt összehozniuk.
OFF
Igaz az a pletyka, hogy a hírhedten pszichiáter-ellenes szcientológusok (kormányba, vagy ~közeli helyekre beépült tagjaik) intézték el a Lipótmező bezárását (ONPK volt vagymi)?
ON
Nowo 2007.03.19. 14:16:51

Szted tenyleg tonkretenne a vizitdij eltorlese az amugy is ramaty koltsegvetest? Ne viccelj man kerlekszepen.

Tandij 2X milliard.

De a filmeseket tamogatjuk ugyanezzel?

Tiszta gaz bazze.
Közhelyszerű de azért javasolnám még népszavazásra a következő kérdéseket:
8. Egyetért e azzal, hogy a zemberek kvesebb adót fizessenek, úgy hogy közben az állam ugyanannyit, sőt többet költ közszolgáltatásokra, mint jelenleg.
9. ugye Ön is szeretné, hogy az a másfélmillió szerencsétlen, aki hajlnadó adót fizetni, az továbbra is tartson el fuxos nagyvállalkozókat, pazarlóan működő állami cégeket, korrupt intézményeket?
10. Egetért e azzal, hogy az a párt, amelyik 385,99 millió forintál többet költött a kampányra, az többé ne kapjon támogatást?
meg még lehetne sorolni. Jó dolog ez, csak értelme, az nincsen neki...
Mellesleg pedig ennek a népszavazásnak értelme az annyi, ha úgy figyelnének a "hívek" hogy a következő Fidesz-konferencia rendben megtörténjen, és a főnököt nebáncsa senki..
Érdemes lenne néha bekukkantani a zerkölcsök megé.
Nowo, igazad van abban, hogy a bizonytalanokért folyik minden megmérettetés előtt a harc.
De abban nem hiszek, hogy a választásra jogosultak (kb. 8 millió fő) fele elmegy szavazni az ősszel.
Tavaly tavasszal nem is érte el a 70%-ot a részvétel, pedig az volt a legnagyobb buli, az őszi önkormányzatin épphogy átlépte az 50%-ot.
Komolyan gondolja valaki, hogy ezek után majd nem szarja le a többség a népszavazást????
Pláne, ha a (komolyabbak mellett) balfasz kérdések is lesznek.
TWÁ-c.pz.

"tájékoztatlak önzetlenül, hogy kábé százezeren blogolnak hazánkban. válogathatsz kedvedre."

Viszont nincs mindenkinek direkt linkje az index (legolvasottabb? netlap) főoldaláról. Tehát hogy a hülyeség demokratikusan oszolhasson meg , azért ki kéne találni egy ellen TWÁ-t is oda mellélinkelve. Mondjuk olyan ürgét aki szerint nem Kóka a hazai politika legígéretesebb emelkedő csillaga. Persze a Zindex biztos jobban tuggya.
Blazzo, igen ilyen emberekre van szüksége az országnak. Az alátámasztott, értelmes véleményekre. Te is erre vársz ugye, mikor az értelmes párbeszédet várod. Gratulálok.
Azért mindezek után birizgál engem egy gondolat.Mivel elég sok jogász is megfordul itt,várom észrevételeiket.
A gondolat és kérdés a kövezkető:egy aláírt(a körülményektől tekintsünk el)nemzetközi szerződés mennyiben köt egy kormányt és annak kvázi belügyminiszterét?Mert érdekes módon baloldali kormányzás esetén rendre megjejlennek,és közterületen tüntetnek újnáci csoportok.Ez tény.Potyka Bácsitól Ekrem Kemálon át az idei nemzetközi náci találkozóig(azt a szerencsétlen bm.-bérenc tyúkot borítsa feledés).Miként van az,hogy baloldali kurzus esetén úgy tapossuk a párizsi béke diktátumát,hogy senki nem szól egy szót sem?Miként történhet meg egy jogállamban,hogy az Ig.ügy.min. még csak nem is reagál?Anno a mocskos szélsőjobbos Orbán alatt ezt nem csinálhatták.Akkor,hogy is van ez??!!
"Nowo 2007.03.19. 14:16:51
bs395,ha a népszavazás eredményes lenne,és teljesíteniük kell a nép óhaját,akkor borulhat a betervezett költségvetés. "

Igen. Nekem is vegyesek a kérdések, pedig rájuk szavaztam. Ha ebből nem tudják beszedni, vagy beszedik máshol, vagy amire költötték volna, oda egyszerűen nem adnak, azt éljen meg az adott terület a neoliberalizmus jegyében, ha tud.
Hülyeséget beszélsz Árpád, mert Orbán is csak azt mondta, hogy ha a népszavazás után nem teljesítik az emberek akaratát, akkor el lehet őket kergetni. A népszavazáson meg azt az akaratot lehet lemérni, hogy akarnak-é gyógyszert venni a benzinkúton.
ringwhrait ne beszélj meggondolatlanul hülyeségeket. Az utolsó mondat. Ez árt mindenkinek.
molaris

Biztos a gyerek cipője feletti aggódásod miatt van, de rosszul emlékszel. Volt. 1999-ben volt masírozás, és csak este a Viking-klubban történtek miatt avatkozott be a rendőrség.
Véditek az Orbán szöveget azzal, hogy nem úgy mondta (amit a nép akar?), de: 1, csak a vizitdíj, tandíj, gyógyszer témát tudja feldobni (gyurcsány takarodj áthallással)
2, pont ezek azok amiben szvsz nem tud a "nép" dönteni
3, azaz csakazértis kormányellenes népszavazás lesz (amolyan sorok közt olvasós, mint mindig)
4, tehát utánna a kormánynak futnia kell, de gyorsan (ezt ugye ti is hallottátok?)
Ezt kár mentegetni.
És az milyen volt hogyasszongya: "Március 15.-e arra emlékesztet bennünket, hogy a magyar egy győztes nemzet"
molaris igazad van, hogy is van ez a náci kérdés?
trézsi: meyikre gondolsz?:)
Kedves gabo54:
"Nézem a lapszemléket, a mértékadó nyugati sajtóorgánumok-az előbbiekben már kicsit érintettem-egyértelműen fasiszta, szélsőjobboldali randalírozókról írnak, nyilas időket idéző árpádsávos zászlókkal."

che guevera poloban nem mehettek ki. szeretnem elmondani azt, hogy ami itt tortent 15en este annak annyi politikai vonatkozasa van, hogya politikusok beszelnek rola.

nem kell keresni a Thurmer Gyula elitosztagot, de adott esetben a destruktiv esti torna resztvevoi kozott nem csak fidesz szavazok lehettek. no es akkor mi van? hulyemagyar, balhezni akar.

aki errol mast gondol, az menjen dolgozni a parlamentbe, mert pont belefer a gyurcsanofob orbanofob politikai elitbe, akik a szeliranybol meg a relativ paratartalombol is az ellenfel cselekedeinek tanulsagat vonjak le.

ha ez politikai megmozdulas lenne, akkor lenne vezer (aki nem hatarolodik el toluk), lenne program (vagy valamifele irasos koveteles). attol hogy fejbebaszom felteglaval kovacs2 tizedest, meg nem mond le a kormany.

en jozan gondolkodasu konzervativnak erzem magam, a fideszre szavaztam, megse vagyok arpadsavos, utrahugyozo, handabandazo fasz. nem azert utalom a mo-i belpolitikai helyzetet, mert Gyurcsany Ferenc ballib, hanem azert mert szar van, nagy tetelben, kiut meg alig. a jelenlegi lepesekben annyira keves logika van, hogy rettenetes. ad-hoc modon ujabb es ujabb elemek jonnek ki a csodagepbol, uj adomodositasok, reformok, kisfaszom. alig hiszem hogy itt van elore megirt forgatokonyv.

remek az, hogy Arpad leirja, Orban a levegobe beszel. igaza van, tenyleg a levegobe beszel a kergetessel, lemondassal.
de konyorgom, a tulvegen ugyanez megy, csak elesben. levegobe beszelunk a beveteli terveinkkel, a regulacioinkkal, az autopalyakkal mindennel. ugye Ferenc nem szarik bele a kutba, csak a kavajara, aztan meg beleloki. mert mostmar tavaly szeptember ota nem hazudunk. bocsanat.

az lenne a legjobb, ha mindenki elhuzna innen a banatos francba az ideologiajaval, a vilagmegvaltasaval, hatalomvagyaval meg a fobiaival. maradna egy ket szakember, aki politikai hovatartozastol mentesen kisoporne a kupolas hazbol a felgyulemlett ganejt. talan el kellene donteni a kormanynak is hogy ha megszoritani akar, akkor ne koltekezzen esz nelkul. es ne a szavazok megtartasara torjon, hanem a helyzet kijavitasara.

egy seggel ugyse tudnak ket lovat megulni.

nyilvan nem tudjuk, mi lett volna, ha Viktorek maradnak 2002ben a lohaton. lehet ok is bebuknak mint a szocik. lehet hogy nem. de ez a jelen helyzeten nem segit.
es szamomra a kormany kommunikacioja is max annyi igazsagtartalommal bir mint az ellenzek kormanyvalto tervei.
Egyébként nem csak ezt a három témát tudja feldobni. És te tényleg nem tudod eldönteni ezekre a választ? Gyereked van, beteg szoktál lenni?
egy normalisan mukodo orszagban Tota W Arpad feszt a katkokrol, az ufokrol meg a szcientologusokrol irna, nem arrol, mikor ki mekkora faszsagot rant elo a zsebebol a parlamentben.

egy olyan demokracia, ahol mukodik a gazdasag, van egy atlagos novekedes, atlathato adorendszer, atlathato koltsegvetes, az allampolgar dolgozik, penzt keres, adozik.
hetvegen elmegy videkre, pihen. nem blogol arrol hogy buzi politikusok, eztiselbasztatok. meg nem gyujt fel kukat.
Óhohó! Na mi az, hátha mégis érvényes lesz az a népszavazás?! Nem a "történelem zsákutcája"?! Amúgy, az az idézet, hogy

"a népszavazás után vagy azt teszi a kormány, amit az emberek akarnak, vagy elkergethető lesz",

arra vonatkozik, hogy Gyur-csány-taka-roggy!, tehát a népszavazást is úgy fogja értelmezi (értelmeztetni) Orbán, ahogy a 2006-os önkormányzati választásokat: "tulajodnképpen egy népszavazás a kormányról".

Az nem kérdés, hogy egy érvényes, "igenes" népszavazás után végrehajt-e a kormány, mert akkor az lesz a jogi kötelessége; habár a mulasztás sem járna semmiféle szankcióval, de akkor az értelmiség eléggé bepöccenne.

Az az érdekes, hogy miután Feri nyilván nem fog "eltakarodni" most év végén, és a "fasiszták" sem az új többség, mi lesz Orbán következő lépése. Eddig mindvégig ügyesen kibújt a tavasz óta folyamatosan tartó kormánybuktató kísérleteinek sikertelensége miatt rá nehezedő felelősség alól.

Más kérdés, hogy Orbán vajon tényleg meg akarja-e buktatni a kormányt. Miért lenne érdeke, hogy ilyen pocsék állapotban vegye át a zországot, mint amilyenben most van? Szenvedje végig Feri ezt a rendszerváltás óta legnehezebb (vagy Antall után a második legnehezebb) ciklust, gebedjen bele, s a piszkos munka elvégézése után jövünk mi, 2010-ben.

Orbán is tapasztalhatta miniszterelnökként, meg Antalltól is azt tanulta, hogy minél jobban támadnak egy "dolgozó" kormányt, annál inkább összezáródnak mögötte a sorok; ha nem támadták volna olyan radikális módon, ma már talán nem is Feri lenne a miniszterelnök - és ezt valószínüleg Orbán tudja a legjobban.

Kérdés, lesz-e elég ereje, hogy rábírja a szocialistákat arra, hogy vele induljanak a 2010-es választásokon; ami nehéz meló lesz, tekintettel arra, hogy az utóbbiak a '09-es EP-választásokat fokmérőnek fogják használni, vagyis, ha akkor bukik az MSZP, Feri is megy utána, s helyette jön egy olyan "szerethető" arc, mint mondjuk a Szilikati.

Ez esetben viszont megismétlődhet a 2004-05-06-os események forgatókönyve.
ringwraith elvesztettem a fonalat. Mikor és ki mondta. Szóval arra gondoltam, hogy igen, úgy látszik nem mindegy hol és milyen nácik vannak az utcán.
ja: és mégsem peches az a szfinx??
Ha hülyeség a patikaliberalizációról népszavazást kezdeményezni akkor eleve hülyeség volt ezzel nyitni a strukturális reformok sorát az egészségügyben. Sokadik fontosságú kérdés.

Viktor kormánybuktatási kísérletein való szörnyűlködés ill. drukkolás mellett elsikkad egy fontos kérdés. A "fizetős", esetleg "kétszintű" illetve az "mindenkinek egyforma" egészségügy kérdése. Ebben a dologban, bár látni markáns de nagyonfelszínes véleményt ("akkor ingyensört is" vs. "az egészség nem üzlet"), igazi vita nem látszik.

Akik a fizetős, pláne a többszintű egészségügy mellett kardoskodnak, valószínűleg igazuk van a hatékonyságában. De abba is bele kell gondolni, hogy így lesz aki nem fog kapni szükséges de drága kezelést. Nem fedezte a biztosítása, magyarázd meg egy anyukának.

Másik oldalon a "mindenkinek egyforma"
egyrészt lehet pazarló, másrészt nincs mese a keresőknek kell eltartani a potyautasokat. Maradnak a viszonylag magas járulékok. Amit el lehetne költeni nyaralásra plazmatévére.

Példa van erre és arra is, jó is és rossz is. A szakértők véleménye is megoszlik. Aki szimplán kimondja az egyik hülyeség a másik a fasza, szimplán tájékozatlan.

A fenti nem alkotmányos kérdés - az egyenlő egészséghez való jog nincs rögzítve sehol - de jóval több mint egyszerű költségvetési probléma.

Ugyanez áll a felsőoktatási tandíjra is - nem ennyire húsbavágó kérdés, az egyenlő iskolázottság nem alkotmányos alapjog, egyrészt, másrészt ez is jóval több mint sima költségkérdés.

Lehet a népszavazást fikázni, Viktor populista megnyilvánulásának tekinteni. Vagy akár kormánybuktató akciónak, mittudomén. Ne sikkadjon el, hogy a strukturális reformok mikéntjének vannak nagy, nyitott, eldöntetlen kérdései. Fizetős, ingyenes, többszintű, nem könnyű látni a frankót. Hatásáben és súlyában jóval túlmutat a szokásos kivonulok - deénmegmondom - monnyonle - fletóviktor napimeccsen.

Talán nem ördögtől való, közvetlen véleménnyilvánítás, jó lenne a többség véleményét megismerni.
trézsi: akkor szerintem nem nekem szántad mert én semmilyen nácikról az utcán nem beszéltem.... :S
Nagy Cső Zuhan , milyen fasisztákról beszélsz? Ha az agyad eljut addig lépjél túl a fasisztázáson. Azért te se gondolod komolyan hogy most fasiszta többséget vár valaki isaz országban.
Utánanéztem:a népszavazás eredménye az adott év költségvetését nem érintheti,tehát adott évre nem érvényes,bármit szavaz meg a nép.Éppen ezért teszik fel a jövőre vonatkozóan a kérdéseket.
ringwraith, jó,jó bocs, de nem is érdekes már túlhaladtunk rajta.
"H.H"14:46:38.-egyszer és soha többet.Lenyomták a torkukon a tiltást és kussoltak mint aki benn ment ki.Szóval akkor maradjunk a témánál!Ki az aki démonizál,ellenséképpel vagdalózik??!!
Na tessék-itt a pálya,lehet megnyilvánulni.
Ezt a szavazósdit meg hasonlítsuk össze azzal a ténnyel,hogy jelenleg a multik 280 milliád forinttal TÖBB támogatást kapnak,mint amit befizetnek.Akkor hol is kell kezdeni a megszorításokat?Miként is szól az eskü amit elrebeg a frissen megválasztott képviselő és kormány?Mi ez ha nem hazaárulás??!!Na ha erre összeszedik a szavazatokat,akkor azért minimum el kell gondolkodni azo:hogyan tovább.
"TWÁ"-örömmel látom,hogy kimostad a fekete csíkokat fehérre!::))
Azért az mégis csak necces volt.
Orban egy balfasz. nem kicsit nagyon.

egy jo politikus mindig arrol beszel, hogy hogyan oldja meg az emberek problemait. ugyanis a valasztokat a sajat eletuk erdekli elsosorban.
orban most is, es az ideje nagy reszeben arrol beszel, hogy hogyan tud o hatalomra kerulni, es mit kell ehhez tenni.
ki nem szarja le.

a kovetkezo valasztast is el fogja bukni. pl azert mert en mint jobboldali szavazo megint nem megyek el szavazni.
majd elmegyek szavazni, ha pl. Kosa ott lesz a lista legelso helyen.
molaris 2007.03.19. 15:19:25
Oké, ne támogassuk őket, vállalod, hogy foglalkoztatod azt a pártízezer embert, akit most ők igen?
Mert ugye, ha nekik nem éri meg, nem jönnek ide. Mennek Romániába, meg Szlovákiába.

Lehet választani.
trézsi 2007.03.19. 15:05:37 :

szerintem olyan fasisztákról, akik kint vannak az utcán, és a fűzős bakancs szárába blúzolt terepszínű nadrág+Lonsdale pulcsi szerelésben ropják.
Vagy csak szimplán azokra, akiknek az a vágyuk, hogy ők mondhassák meg másoknak a lehető legtöbb dologban, hogy másoknak mit szabad (az ellentéte azanarchista, akinek az a vágya, hogy mások a lehető legkevesebb dologban modnják meg, hogy neki mit szabad).
Egyébként nem szeretem a fasizmus szó használatát. Az ókori Rómában a fasces az a vesszőfonat volt, amit állami ünnepeket körbehordoztak, jelképzevén a győztes hadvezérnek is, hogy együtt képesek csak az emberek sok mindenre. A fasizmus az érdekegyeztető tanácsokon nyugodott, ahol részt vettek a szakszervezetek, a munkaadók és az állam képviselői. Gazdasági modellként egész hatékonyan működött, a fasiszta Olaszország volt az egyetlen, ami nem omlott össze a nagy gazdasági világvállság alatt. Amennyire én tudom fajgyűlölet, a másként gondolkodók tervszerű írtása nem volt benne.
Használjuk inkább az autoriter szót. Vagy a Semjén Zsoltot, de akkor már teokrácia. Vagy a nácit.
ncsz: "ja: és mégsem peches az a szfinx??"

hát dehogynem. az a post is arról szólt, hogy ami kérdés átment, az semmire se elég, kormánydöntésre legkevésbé.
"...Romániába, meg Szlovákiába.
Lehet választani."

Én Szlovákiába mennék. Ha már lehet választani.

Visszatérve a fasisztákra: van aki fasiszta többséget szeretne ebben az országban, mégpedig a fasiszták. Neonácik. Lehet választani.
Azt meg senki se felejtse, hogy kongresszus előtt vagyunk. OV a horváthyzsolt segítségével egyelőre megállította a szervezkedést, de ettől még a törések megmaradtak. Úgyhogy főleg ezért riszálja a seggét.
Anr:

jo politikussal kapcsolatban igazad van, kar hogy mar senki nem hisz el semmit egyiknek se - en csak azert nem megyek el szavazni kovetkezore se, mert 1. nem leszek otthon 2. ha otthon lennek se tudnam, hogy kire merjek szavazni, aki tutira kirangatja majd az orszagot a szarbol es nem fullad bele a kavarasba, ami arrafele megy. es szerintem a masodik pont az, ahol a legtobb ember egyet ert es el van akadva.

ilyen szempontbol annyira mindegy, hogy bukott-e a fleto vagy fog-e a zorban kormanyt kergetni.
"Cs.Sz.V."15:31:31.-mintha ezt a kédést valahogy ott jobban oldották volna meg,és anélkül,hogy a döglődő gazdaságukkal támogattatnák a multikat.Mit is csináltak?Bevezetté a legegyszerűbb szabályozást,amit ellenőrizni és betartatni tudnak.Megfejelték egy egyszerű és ellenőrizhető(és nem havonta változó)adópolitikával.
Ennyi a "CSODA".Ja ott most pezseg az élet,és a lesajnált Románia úgy húz el mellettünk,mint Alonso egy bicikli mellett.Na ez az igazi eqrtuk!
na mindjárt beszélgetünk a radiocaféban a közönségességről, pár percet.
Árpi!!Le vagyok nyűgözve és egyben csodálkozom,hogy Te milyen járatos vagy a Fidesz belső dolgaiban.::))
EZ,hogy a fenébe lett?Nem volt sehol,újraírtam,erre megjött az eredeti is.De akkor már csak megkérdem még,Te milyen álláspontra fogsz helyezkedni ebben a vitában?Mármint szakértő!!::))
ringwraith:
"bármi, ami árt a ferinek"
ez rövidtávon igaz, de hosszútávon saját magunkat szopatjuk vele :(
Most meg megint eltünt.Pedig ez csak két sor.Még Hudini is megirigyelné.
bs.395 Attól még nem lesz többség mert azt akarják. A többség józanabb ennél.
Előbb,vagy utóbb ezt Brüsszel sem fogja jó szemmel nézni amilyen politizálásnak mondott izét csinálnak Feriék,és Viktorék,majd akkor kell uccu gyerünköt venniük,ha megvonják országunktól a fejlesztési EU-s keretet,hisz ovodai szinten működik nálunk minden.Bibibí!!!
ringwraith: jól mondod, sokat nem kellett gondolkodnom rajta. Elég volt végighallgatni Vitya beszédét. Mondjuk nem lepett meg, régen is tudtam, hogy egy seggdugasz barom, most pedig igazolta, hogy ez azóta sem változott.
Anr Te voltál már olyan helyen, ahol Orbán a programjáról beszél? Vagy hallgatsz olyan TV rádió műsort amiben egyértelmű, hogy mit akar, mi lenne a program, a más a mostanihoz képest? Ha nem akkor túl egyoldalúan nézed a dolgokat. Igen ezeket keresni kell, hiszen Gyurcsány se a programjáról beszélt a Művészetek Palotájában.Szerinted hol mondja el a programját, hogy Te is halljad?
Blazzo, légyszi fejtsd ki bővebben! Ezzel se mondtál semmit, csak azt hiszed azzal, hogy bővített mondatot mondasz a tartalom is bővült.
hat nem hallottalak a cafeban, pedig megkerestem NET-en
off. ami viszont feltunt: elmondtak egy csmo dolgot mi kozonseges amit kocsiban csinal valaki, nekem pedig csak egy kozonseges dolog van: atnezni egy masik kocsiba
on
a posthoz is: egyertelmu, a malacvagta akkor lesz a kormanynak, ha eredmenyes nepszavazast lehet kiirni es persze nyerni vele a parlament felosztasarol
de ez nem megy
ezt Viktor is tudja meg mindenki, de ebren kell tartani a tuzet
tudod Te hany ertelmes ember remenykedik, hogy menni fog ez 2010 elott is?
aztan eljon 2010 es megint bukni fognak
sajnos, vagy hala egnek nem tudom
egyik kutya masik eb
de inkabb spaniel , mint pitbull
Trézsi: szeretném azt hinni, hogy józanabb ennél a többség, csak ugye mi a többség. Főleg az úton-útfélen szajkózott új többség, párosulva azzal a mentalitással, hogy ha támogatják Viktort, akkor jöhetnek ők is.
valszeg ez a masik unnep ohajtasaba illene, de:

iniciativa, miszerint a politikusok (kormany, ellenzek egyremegy) ne beszelhessenek nemzeti unnepen.
max a kozt. elnok.

a f*sz kivan hogy allandoan kortesbeszed megy mindenutt. a rendszervalto marciusi ifjak, anno. most a kormanyvalto nepszavazo ifjak ugye. Anr meg Trezsi epp Ferenc es Viktor szovegenek sorai kozt kezdi kibogozni a rejtett programot.

oszinten, kinek kell ez? viragot, papirzaszlot, mittudomenmit barki oda tud vinni.
hogy Koka miniszter vagy Navracsics koszoruz-e valahol az se kerdes, ha kussban vannak. majd szaval a szavalolany, enekel a gyerekkorus, tancol a tancos.
az interpretalas meg maradjon a parlamentben.

ezt kellene betiltani olyan szinten, mint a valasztas elotti kampanycsendben irva vagyon. nekunk is jobb lenne. vagy bal.
valszeg ez a masik unnep ohajtasaba illene, de:

iniciativa, miszerint a politikusok (kormany, ellenzek egyremegy) ne beszelhessenek nemzeti unnepen.
max a kozt. elnok.

a f*sz kivan hogy allandoan kortesbeszed megy mindenutt. a rendszervalto marciusi ifjak, anno. most a kormanyvalto nepszavazo ifjak ugye. Anr meg Trezsi epp Ferenc es Viktor szovegenek sorai kozt kezdi kibogozni a rejtett programot.

oszinten, kinek kell ez? viragot, papirzaszlot, mittudomenmit barki oda tud vinni.
hogy Koka miniszter vagy Navracsics koszoruz-e valahol az se kerdes, ha kussban vannak. majd szaval a szavalolany, enekel a gyerekkorus, tancol a tancos.
az interpretalas meg maradjon a parlamentben.

ezt kellene betiltani olyan szinten, mint a valasztas elotti kampanycsendben irva vagyon. nekunk is jobb lenne. vagy bal.
bazdmeg zseniális!

nem félsz, hogy a fasiszta csőcselék egyszer nagyon meg fog verni?
bs395 2007.03.19. 13:46:21

Bethlen vagy Rákóczi tudta, hol vannak a politikájuk korlátai. Ez itt mintha már rég elfelejtette volna..
bs.395
Ez olyan, mint amikor a gyerek azt mondja otthon, mindenki megy..pl.bulizni. És megkérdezed, hogy hányan az osztályból? Hát a Józsi is... És még? Másról nem tudok. Szóval nem kell összetéveszteni az Árpádsávos zászlót vivő békés apukát, az igazi náci érzelművel. Hidd el, hogy ők nem lesznek többség, sőt. Én bízom benne, hogy ez egy idő után már nem lesz téma.
denever 17:11:30

pont abban a topikban irtam errol :)

beszeljen a koztarsasagi elnok es kesz. nem am uszitas meg ujjal mutogatas. raszarnak ezek az unnepre vastagon, csak ilyenkor hany az ember nagyokat, hogy van pofajuk, mindket oldalon.
Denevér mondja jól.
De nem csak a politikusoknak kéne ilyenkor kussban maradniuk, hanem biza a népnek is. Max virágnyelven, hátul sugdolózva, hogy nézd má a rohadt libsit, még rendes koszorúra se tellik, bezzeg a mienk!
Nem olvastam végig, nincs most rá időm, de azért a véleményem beírom, hogy örüljenek az itteni jobberek :-)

Az egész népszavaztatás pótcselekvés és időhúzás. Azt mégsem mondhatja Orbán, hogy egyelőre az a legjobb stratégia, ha hagyjuk a dolgokat a saját medrükben folyni, aztán majd meglátjuk, őszre remélhetőleg összejön az a kritikus tömeg (eredeti és átvitt értelemben is), ami tavaly ősszel és most nagyon nem akart összejönni. A vezér abban bízik, hogy az intézkedések (ingatlanadóval megtoldva) önmagukban is megteszik majd a hatásukat, és sikerül Gyurcsányéknak úgy felidegelniük a népeket, hogy bekövetkezzék az általa várt robbanás.

A népszavazást csak azért csinálják, hogy legyen valami addig is, ami lelkesítheti a bázisukat, meg a megfelelő pillanatban félre tudják majd magyarázni a néopszavazás eredményét (nem akarunk tandíjat = nem akarjuk ezt a kormányt). Remélhetőleg jogászként ő sem gondolja komolyan, hogy a kérdéseknek bármilyen önmagukon túl mutató jogi következménye lehetne.

Érdekes lesz az MSZP stratégiája: valószínűleg a távolmaradásra (a szavazás érvénytelenné tételére) és nem az ellenszavazásra fognak buzdítani, következően a kérdések populáris voltából.

A népszavazás arra is jó lesz, hogy felmérhessük: számszerűen hány olyan polgártársunk van, aki feltétel nélkül követi a FIDESZ-vezér utasításait (a patikás kérdés igenjei mínusz a patikus érdekszféra (gyógyszerészek és családtagjaik)).

Ti tényleg ilyen naívak vagytok, hogy ilyen politikai helyzetben lehet szépen ünnepelni? Akkor amikor minden eszközzel el akarják riasztani az embereket, hogy kimenjenek ünnepelni? Mert robbantás lesz, terrorfenyegetettség van, menjetek inkább vidékre, külföldre bárhova csak el inne. Ezzel buzdítanak a szép ünneplésre? Hol a békés többség? Mert nem a Nemzeti Múzeum előtt volt, az biztos.
RE: trézsi 2007.03.19. 17:27:12

Jó a hasonlat, csak itt ki kérdezi meg a Viktortól, hogy ki az a mindenki?
Mert eddig erre nem felelt (vagy erre se - kicsit olyan, mint mikor miniszterelnökként annyit böffentett oda az őt spontán kérdésekkel zaklató újságíroknak a parlament folyosóján, hogy no comment (most meg már mondjuk be se mehetnek)), akárki kérdezte.

Jut eszembe: a Rogán meg a Pokorni hogyhogy kaptak egy jó zsíros belvárosi polgármesteri állást? Csak nem azért, mert már otthon sincs meg a többség?

Meg mi ez az új hullám, hogy egy ember indul csak a pártelnökségért? (MSZP, FIDESZ, MDF)
Ott sincs meg az új többség?
Eco, a délelőttihez, ha még itt vagy:

a lényeg hogy ne legyünk már álszentek és ne csináljunk a bolhából elefántot, ha egy mód van rá
simán kijelentem, hogy ma Magyarországon béke van, és béke van Németországban, Ukrajnában és az Egyesült Királyságban is, akkor is, ha néha felborítanak pár telefonfülkét

béke akkor nincs, ha megjelennek az utcádban a tankok és a családodnak szétlövi a fejét valami karszalagos barom, téged meg kizavar a zsupás őrmester a barrikád tetejére egy marék tölténnyel

múltkor hallottam, hogy pár primitív fasz azon sopánkodott a vasútállomáson, hogy a vizitdíj meg a többi azért van, mert ki kell fizetni a zavargások árát
elbeszélgettem velük, hogy számoljanak már utána a dolgoknak... 100.000.000 ft kár már egy egész kerület szétbaszását jelenti, ami fejenként pont 10 forint

de egy telefonfülke nem lesz még annak az ezredrésze se

ehhez képest van fejenként másfél milla államadósságunk

gondolkodni kéne

dark future
Miért szerinted egy pártnak nem kell folyamatosan lelkesíteni a bázisát? Gyurcsány is csak ezt tette állítólag Öszödön-legalábbis sok vélemény alapján. Balosnak lehet, jobbosnak nem?
Egyébként ellenzéket miért ne ne érdekelje a szavazó bázisa?
Az inkriminált mondatok:

www.fidesz.hu/index.php?CikkID=74008
"A népszavazás után vagy azt teszi a kormány, amit az emberek akarnak, vagy elkergetheto lesz. Végrehajtja az emberek akaratát, vagy maga ad zöld utat, hogy kipenderítsék."

Egyszerû szövegelemzéssel megállapítható, hogy a fenti két mondat igaz. Amennyire én ismerem a magyar alkotmányt és törvényeket, a "kipenderítés" vagy "elkergetés" ugyan nem olyan kifejezések, amelyeket akár a fent hivatkozott feltételek fennállása esetén - azaz ha a kormány szembemenne a népszavazás eredményével - az "emberek" a sejtetett fizikai módon valóra válthatnának, de megengedô módon feltételezem, hogy alkotmányos kipenderítésrôl lenne szó, azaz pl. a 2010-es választásokon, vagy ha valamilyen elôre nem várt módon a jelenlegi kormánykoalíció borulna, egy elôrehozott választások keretén belül.

A beszédnek a fent idézett része, mint egyébként szinte minden mondata mocsárian demagóg. Formálisan ugyanis persze bármiféle feltételt meghatározhatunk, majd elmondhatjuk róla aktuális vízióinkat. A fenti két mondatban megfogalmazott szituáció két feltétel egyidejû létrejöttével számol, önkényes módon. a) a népszavazás a fidesz javára dôl el, és b) a kormány ezt alkotmány- és törvényellenesen semmibe veszi majd.

Ahogy a dolgok e pillanatban állnak, senki sem tudja hogy pontosan melyik kérdésekrôl lehet majd népszavazni, és még kevésbé hogy mi lesz az eredmény, vagy hogy akár érvényes lesz-e majd a népszavazás. A kormány pedig a legcsekélyebb jelét sem adta annak, hogy akár csak mint legtávolabbi lehetôségét is fontolgatná annak, hogy szembe próbálna menni egy ügydöntô népszavazás eredményének. Miért tenné? Miért írná ki magát ezzel a demokratikus pártok listájáról? Az amúgy is felfokozott helyzetben Orbán által e ponton meglépett álságos inszinuáció módszertanáról lásd még: Pratkanis & Aronson: "The Age Of Propaganda", magyarul megjelent "A rábeszélôgép" címmel (Ab Ovo kiadó).

Ha valaki nem értené, alant egy szemléltetés:

"Ha Orbán Viktor, hasonlóan ismert szexuális bûnözôkhöz, serdületlen kisfiúkat csal el a családjuktól, molesztálja, megerôszakolja ôket, majd válogatott kínzások után elvágja a torkukat és pöcegödörbe rejti testüket, ne csodálkozzon rajta ha a népakaratnak megfelelôen a legszigorúbban ôrzött fegyház legutolsó cellájában tengetheti majd nyomorúságos napjait élete végéig, már ha még elfogása elôtt meg nem lincseli a feldühödött tömeg, amire minden oka megvolna."

A fenti mondat igaz. Valóban ez várna Orbán Viktorra, ha kiderülne róla hogy pederaszta tömeggyilkos. Igaz, amennyire tudjuk, jelenleg nem az. Nem tudhatjuk azonban hogy mit hoz a jövô vele kapcsolatban, tehát ha eléggé mocsárian demagógok vagyunk, akár inszinuálhatjuk is hogy tán egy nap ezt is meglépi. Akkor most ez egy jó szónoki beszéd?
ugyanma' trezsi,
hat azert nem volt balhe, mert:
- lefoglaltak az allamellenes legfegyvert
- allamositottak a molotovkoktelgyarat
- begyujtottek a szamszerijat
- es loszereket rekviraltak a rendorok videkrol
- es! elkaptak a foradikalist alruhaban!

en azt hittem, hogy Szilvasinak megjott az esze, legalabb is a 16-i megszolalasai utan. nos nem. az erdeklodok olvassak el az index parlamenti jelenteset.

szoval ha zsido cigany valaki, arra az arpadsavosok rarobbantjak az illegalisan allitott emlekmu tetejerol a bazi nagy bronzturult, nincs mese. mindezt Orban Viktor hallgatolagos egyetertesevel.

azt hittem, hogy a fidesz leszerelte oket az ismeretlen tettesek ellen tett feljelentesevel (aminek azota se tudom mi lett a sorsa), mikor is az osszes nb-bizottsagi anyagot beadtak az ugyeszsegnek.
erre masnap elfogtak a legpuskas/szamszerijas kommandot.

olyan ez a terrorveszely, mint a magyar narancs. kicsi, savanyu, de a mienk.

masreszrol, ha elegedetlen vagy azzal ami van, lehet itt hozongeni 7/24. nem kell kivarni marc 15-et vagy valami egyeb nemzeti unnepet.
bs.395Miért ki kérdezte és hol? Ha ez a legnagyobb probléma, akkor kérdezd meg éppen elég betelefonálós műsor van, hogy ki az az új többség. Biztos kapsz választ. Meg kell kérdezni.
RE: trézsi 2007.03.19. 17:43:48

"dark future
Miért szerinted egy pártnak nem kell folyamatosan lelkesíteni a bázisát?"

Hol írtam, hogy nem kell? Persze, hogy kell. A népszavazás erre jó. Semmi egyébre.

denevér
Abban igazad van, hogy nemcsak március 15-én kell elégedetlenkedni. De szerintem nem is csak ünnepeken elégedetlenek az emberek. Csak akkor érnek rá.
Most jósolgatok egy kicsit:
Sztem a népszavazás érvénytelen lesz, mert a többség nem fog elmenni. Aki elmegy az főleg a fityesz dühserege, akik a megadott kockába ikszelnek. Tehát a szavazók többsége arra szavaz, hogy "menjen a kormány!" (Legalábbis is azt hiszik.) De mivel nem lesz érvényes, nem fog történni semmi. Természetesen Ovi reakciója az lesz, hogy az emberek leváltották volna a kormányt, de a kormány megfélemlítette őket, és ezért nem mentek el szavazni.
Persze az a verzió is bejöhet, hogy sikeres népszavazás lesz és a kormány visszavonni kényszerül néhány intézkedést. De ebbe nem fog belebukni!!!! Majd szépen kipótolják a kiesett bevételeket máshonnan. (vizitdíj, tandíj) Azt azért senki sem gondolja komolyan, hogy majd valaki "más" fogja megfizetni a nép helyett az államháztartás hiányát. Az elvárt adó kipurcantása után sem kellett sokat várni, hogy egy újabb kopasztást kitaláljanak.
A korházakat, patikákat is meg lehet púzatni más módszerekkel is. Lehet, hogy még visszasírnák a mostani helyzetet.

Szóval akár sikeres lesz a népszavi, akár nem, akár a fityesz, akár a maszop mellett voksolnak a népek, nem lesznek érdemi változások: mindenképpen pocsék éveknek nézünk elébe, mert a hiányzó zsetont NEKÜNK kell kiizzadni.
Meg arra is jó a népszavazás, hogy megismerd az emberek véleményét. Ha csöpp esze lenne az embereknek, mindenki elmenne szavazni, mert úgy lehetne valós véleményt kapni. Aki otthon marad azt hiszi hogy azzal előbbre visz valamit? Nem, csak megint találgatásokra ad lehetőséget. Utána meg hiába okoskodik, hogy mit hogy kellett volna. El kell menni szavazni.
kukacka Nagy baj, hogy így gondolkozol és nem hiszel benne, hogy neked is szereped van.
a nepszavazas arra jo, hogy az eredmenyek megadjak a politikusok szamara a municiot a kovetkezos zardobalo csatara, a nep meg azt hiheti egy pillanatra, hogy van beleszolasi joga abba, ahogy o el a sajat hazajaban.
trézsi 2007.03.19. 17:57:13

Én speciel elmegyek szavazni. Eddig az összes szavazásra elmentem, mert speciel én hiszek a demokráciában.
A jósolgatás az elmúlt évek tapasztalataira alapoz.
Sokan pedig éppen azért nem fognak elmenni, mert tudják, hogy itt nem a papíron szereplő kérdések a lényegesek. És utálják, hogy a politikusok manipulálják őket, visszaélve a demokratikus jogokkal.
Ja és csintalan bácsi épp most közölte, hogy a randalírozók köcsög surmók, akik csak ártanak Vikinek és a maszop malmára hajtják a vizet. A Múzeum körúti fújfütty-népiegyüttes pedig valszeg provokátorok voltak. Gondolom ez lesz a fityesz hivalalos álláspontja.
:))))))
Megtekinthető és letölthető hétfőtől a www.pestylaszlo.com honlapról a Megsebzett ünnep című film magyarul és három idegen nyelven, többfajta kiterjesztésben és formátumban - tájékoztatott Pesty László.

A film más megvilágításba helyezi a tavaly október 23-án történteket és érdekes adalékokat szolgáltat a Gönczö-l, valamint a Morvai-bizottság jelentéséhez.
"z"-17:39:58.-meglátásom szerint a gondolkodás mint olyan,keveseknek a sajátja.Nehéz dolog ezt annak elkövetni aki a fejét egyébként csak kalaptartónak használja.
"kukacka"17:53:00.-azért ez eléggé kétesélyes,mint írod is.De ha érvényes lesz akkor jön majd a legjava(jogi értelmezések) és az igazi demagógia.
Trezsi: Orbán és az új többség - részlet.

"- Ez az új többség nem ideológiai természetű, nem pártalapú, hanem sokszínű, és világnézetileg is szerteágazó - jelentette ki Orbán, aki szerint ebből következik, hogy a kormánnyal szemben megalakult többséget nem a múlt, nem a pártszimpátia vagy az ideológia, hanem a jövőbe mutató közös célok tarthatják össze, és tehetik cselekvőképessé. Az új többségnek öntudatra, közös célokra, egyetértésre van szüksége, az ehhez vezető út pedig a párbeszéden keresztül vezet, de az csak Gyurcsány Ferenc nélkül képzelhető el - hangsúlyozta Orbán Viktor, aki csalódást okozott mindazoknak, akik úgy vélték, hogy reagálni fog Gyurcsány Ferencnek a Népszabadságban közzétett tanulmányának gondolataira."

Utánna:

"A 2006 tavaszán létrejött régi többség magvát az elkötelezett baloldali szavazók jelentették."

Meg még:

"Új többségről mindennapi életünk két dimenziójában beszélhetünk. Egyfelől pártpolitikai síkon október elsején egyértelművé vált, hogy az ország új többséget alkot." (a másik dimenzió nincs kifejtve)

Én pedig: most akkor mi vaaaan? Én hova tartozom? mi van, ha se régi, se új többség nem vagyok? Permanens kisebbség?
És ha valami nem ideológiai természetű, akkor az egyik dimenziója miért az?
Ez csak engem idegesít?

Szóval megkérdezték tőle, sok mindent nem mondott, de legalább ellentmondott magának.

Külön figyelem az első bekezdésre, ezek az Ő szavai. Kisértetiesen hasonlít az NSDAP koncepciójára (by Georg Strasser, mielőtt kérdeznék).
molaris 2007.03.19. 18:17:30

Akármi is lesz a népszavazáson, egy dolog tuti: a következő választásokig permanens kampányhadjáratok lesznek. Ürügy majd csak akad. Mindkét oldal részéről.
bs395, volt egy nagyon jó kis jegyzet az Indexen Zsadon Bélától, én könnyesre kacagtam magamat rajta (index.hu/velemeny/eheti/nadrag/). Az Orbán-féle új többségre vonatkozó rész:
"Orbán, az erkölcsi fölény bronz lovas szobra (barokk, naná) és a dichotómiák mágusa újabb metszéssel hasította ketté a társadalmat (hiába küldött rá Gy. F. egy pontosan időzített jegybankelnökjelölt-bejelentést). Új többségre és új arisztokráciára. (Mellesleg: mikor jön rá, hogy ha folyton újabb és újabb diagonálisok mentén vagdal ketté valamit, a végén miszlikben fog heverni?)

Az új többség – ha jól veszem ki – úgy áll elő, hogy aki ellenük van, az velünk van. Mintha már az aki nincs ellenünk, az velünk van se lett volna hosszú távon igazán hatékony. Pedig az nagyobb halmaz. Orbánnál mindenesetre az új többség 36:12-re verte az új arisztokráciát. Kézimeccs."
A népszavazásról: a népfelség elve szép és jó.
Akkoriban Athénban ez úgy működött, hogy kézi vezérlésű volt, azaz MINDEN szavazót megkérdeztek MINDENRŐL. (aztán persze lehetett szavazatokkal seftelni, meg a népesség 20-30% rendelkezett szavazati joggal csupán, vagy annyi se, viszont voltak érdekes momentumok, amikor a flotta kifutott a tengerre, otthon szavaztak, futár megvitte a hírt, az evezősök meg visszakülték postafordultával, hogy jó, de ők többen vannak, és leszavazták az otthoniakat (merthogy az evezősök szabad polgárok voltak, szavazati joggal)).
Aztán volt Róma, az un. köztársaság, ahol a szabad polgárok (szinén nem mindenki) szavazhattak a gazdagokra (merthogy nem lehetettél képviselő, ti. senator, csak ha gazdag voltál, és földbirtokos, lásd cenzus, majd cenzúra, de az már más), akik szintén előre megvették a szavazatokat.
Most meg van az, hogy aki összeszedi a kopogtató cédulákat (összeszedi, megveszi), az indulhat a választáson (ha megfelelő zsebekbe igér megfelelő összegeket akkor kampányra is fussa), és aki elmúlt 18, magyar államoplgár, és bíróságilag nincs eltiltva tőle, az szavazhat rájuk. Rájuk, akik ugyanúgy azt fognak csinálni 4 évig, amit akarnak, mint a korábbi korokban. Athénban ez nehezebb volt, ott a népharag gyakrabban sodorta el a korruptakat, hacsak nem voltak ügyes alkudozók; Rómában társadalmilag elfogadott volt a korrupció, de ahhoz, hogy eljuss oda, hogy megérje, fizetni kellett (hivatali szamárlétra, szépen végigmászni, voltál pl aedilis, Róma polgármestere, ahol saját zsebből fizetted a főkefét, a békávét, a tűzoltoságot meg mindent, hogy majd egyszer helytartó lehess Szíriában, és betegre lopd magad).
Ma, a képviseleti demokráciában maradt az egyénileg megválasztott képviselők visszahívása (ilyen még nem fordult elő nálunk, tudnám miért), és a népszvazás, mint a népfelség utolsó megnyilvánulása a 4évenkénti hajcihő mellett.
Népszavazni tehát lehet. És kell. És ha balfasz emberek balfasz kérdésekre vernek 5 milliárd forintot, akkor balfasz kérdésekre fogunk szavazni (vagy nem szavazni).
Megtiltani nem szabad.
Max a balfasz kérdéseket feltevő emberekre 4 évente kevesebben fognak szavazni, Vitkor meg gyakorlatilag Fidesz taggyűlésen fog szónokolni.

Nemtom hol olvastam, hogy be kéne vezetni, hogy egy ember egy évben csak egy valamire szavazhasson: ha ilyen emeldíjas, maúnika-show-s baromságokra, akkor az országgyűlési választásokra ne.

És még utóljára: ugye ott vagyunk, hogy egy ember = 1 szavazat / 4 év. Ha és amennyiben MSZP/SZDSZ szavazók kivonulnak a Parlament elé, hogy gyurcsánytakarodj, akkor gyurcsánytakarodj. De ha ezt Fidesz/KDNP/MDF/Jobbik/Miép/akármi más szavazók teszik, akkor mi van? Egyel több szavazatot szeretnének, mint a többiek?
Lac: jaja, azt olvastam, az negyon bejött :-).
Én igazából azt várom, amit írtam, hogy Orbán kiáll, és akár virágnyelven is, de bevallja, hogy emberek, kedves barátaim, én, a ti vezéretek, azért gyűjtelek titeket itt össze, mint számban a nyálat, hogy rám szavazzatok. Ennyi. Jó munkát, jó pihenést, mindneki mehet haza, szevasztok, hajrá Ungarn.
nem értem amit bs395, az utolsó fejezetben írtál: "És még utoljára.."
"trézsi 2007.03.19. 19:10:51
nem értem amit bs395, az utolsó fejezetben írtál: "És még utoljára.." "

Arra akartam célozni, hogy ugye a jelenlegi kormány így vagy úgy, de többségi szavazattal került hatalomra. Ha azok, akik amúgy se rájuk szavaztak, kint kerepelnek meg sípolnak, amíg tüdővel bírják, akkor miért mondja Orbán, hogy Gyurcsánynak le kell mondania? Hiszen azok, akik tüntetnek, persze, hogy azt szeretnék, hogy lemondjon, hiszen nem is akarták, hogy hatalomra kerüljön!
Nem akkor kéne lemondania, ha a saját szavazói kimennek, és azt mondják, hogy Ferikém, ez már sok?
Mert az előbbi esetben húzzanak a kereplősök a vérbe: egyszer már szavaztak, nem ők voltak többen, viszont hallás, legközelebb 2010-ben ugyanekkor, ugyanitt. E helyett megint szavaznának, de most csak ők, és akkor tuti nyernek, hiába nem voltak többen, amikor kellett volna.
A zászló már nem zászló, nem szívesen lengetném. A kokárda már csak egy jelvény, amit nem szeretnék kitűzni. Polgár se vagyok, magyar se, és egyre kevésbé vágyok rá. Már keresztény se szeretnék lenni, de zsidó se. Ünnepelni se szeretnék, választani se, sőt talán már megszólalni se. Élni lenne jó, igazán élni, ha lehetne egy élhetetlen országban. Itt, ahol ti csak vitáztok végeláthatatlanul olyan figurákról akiket rég felejteni kéne. Nem unjátok már a szarpaszírozást? Már semmit sem tudtok mondani, amit ne mondtatok volna el ezerszer és még ezerszer, és mégsem változott semmi. Ez nem gáz? Nem fárasztó ez a helybenjárás? Nem lehetne valahogy kikecmeregni Platón barlangjából?
bs395 a történet, ugye a következő.

Feriék a választások előtt a szakma egyöntetű ellenvéleménye ellenére csökkentettek áfát, többek között. Azzal érveltek, hogy hosszútávú befektetés és a hiány még menedzselhető (a GDP három-négy százalékáról szóltak a hivatalos adatok). Nemcsak az írni-olvasni nemtudó közönség volt megvezetve, Baló is kiröhögte Viktort amikor azt mondta, hogy év végére tíz százelékos lesz a hiány. Majd kiderült, és az öszödiben be is ismerte, tényleg tíz fölött lesz, és az adatokkal manipuláltak.

Volt egy amerikai elnök, aki elsöprő többséget szerzett de a választás után kiderült lehalgatták az ellenzéket. Sőt erről amíg nem kerültek egyértelmű bizonyítékok elő, hazudott is.

Ő is elkenhette volna. Végülis a többség rám szavazott. Igaz én lehallgattam de a másik akkor is rosszabb politikát folytatna. Minden politikus hazudik, mondhatná. Ésatöbbi.

Arról van szó, hogy költségvetési adatokkal manipulálni a választási győzelem érdekében sokak szemében - az enyémben is - nagyobb bűn, mint szimplán rosszul kampányolni, pl. azt állítani hogy rosszabbul élünk pedig nem is. Emiatt mondják sokan, hogy csalással került hatalomra. Ezért nem ördögtől való, hogy húzzon el a vérbe.

Persze a parlament megszavazza, meg nagyon akar maradni, akkor maradhat. Én úgyse- és sokan - nem fogjuk elfelejteni, hogy manipulált az adatokkal utána jogosnak tartotta hogy marad, enm mond le

Még mindig Orbán Viktornál tartunk reggel óta. De miért nem volt "békés többség" a Nemzeti Múzeum előtt? Akik rendre utasították volna a bekiabálókat?! Erről beszéljen már valaki.
Pascal 2007.03.19. 20:05:59

Én ezt tudom. Hazudott, más országban, fejlettebb demokráciában, ahol van visszahívhatóság és elszámoltathatóság a saját szavazói hátrálnak ki mögüle (Nixon is azért mondott le, mert a saját szavazóinak és anyagi támogatóinak lett vállalhatatlan, nem az ellenzékének).
Itt viszont nem a saját szavazói mennek ki a térre, én ebben látom a párhuzam bicegését.
Ettől nem tetszik jobban a Gyurcsány, vagy a "programja", és igen, az Orbán megmondta előre, még a tv vitában is, hogy vizitdíj, ágydíj, receptdíj, mindendíj, nagy hiány, stb. (akkora mazochista vagyok meg szoktam őket nézni, pl a Horn vs Orbán után Orbánra szavaztam, pechemre).
És igen, az ellenzék dolga az (lenne), hogy kordában tartsa a kormányt, ellenőrzést, nyomást gyakoroljon rajta. Ezt meg is tették. Még a lakájmédia is, idéztek, kiragadtak nem épp vonzó részeket, megjelentették teljes terjedelmében, letölthetővé tették, minden adva volt, hogy azt mondja a nagy többség (nem az új többség, a nagy többség), hogy köszönjük, de akkor inkább mégis valaki más.
A nagy többség nem tette. Jöttek helyette táltosok, nácik, Orbán, csupa olyan egyén, akivel a nagy többség annyira nem hajlandó közösséget vállalni, hogy akkor inkább a Fletó, aki hazudik, és lop, és csal, és csúnyán beszél, és szedett-vedett, ad-hoc programja van, és a büdös életbe többet a politika közelébe nem mehet még védőőrizettel sem.
Ide jutottunk.
"a világ legokosabb embere",ez a félmondat mindent lever,amivel eddig a nagy embert illették!
Egy óráig visítottam a röhögéstől!
"2001", hej, dehogynem lehetne. Menjük a hegyekbe gombászni.

Az életed minősége függ sajnos a többi embertől. Ezt csak nagyon szerencsés/szerencsétlen esetben hagyhatod figyelmen kívűl.
A vita segít, bármilyen baromságnak tűnik is.
Talán tényleg jobb lenne mondjuk egy mindenkinél okosabb ember/bürokrácia vezetőnek.
Addig is túrni kell a szart.
bs395, nem szabad elfelejteni ha ma lenne a választás Viktor nyerne elsőprően, valószínűleg.

El lehetne képzelni, mi lett volna ha Nixon nem mond le. Tüntetések, könnygáz, valószínűleg. Durva és radikális szónoklatok az ellenzéktől. Én nem mondom, hogy az árpádsávosoknak igazuk van de meglepődni sem szabad. Ha Fletó maradni akar, maradhat, de ezzel jár.
Mar megint 1 idetlen nepszavazas ami megint tobb milliardba fog kerulni. A nepszavazas intezmenyevel nincs semmi bajom de a hulyesegrol tartott nepszavazassal mar igen. Mar megint mi fizethetjuk Orban Vikrenc egojanak az arat. Ez a kiskakas hujj de huncut! Kivancsi vok akkor is igy ugratna-e nacionalista lovat ha neki kene allni a cehhet. Persze, h nem.
Vhogy torvenyileg kene ezt a nepszavazosdit jobban szabalyozni vagy mondjuk vhogy kifizettetni a kezdemenyezovel ha mondjuk kiderul, h megis jo ugy ahogy van. Elvegre politikus letere megsem jol becsulte fel az emberek akaratat. Ily modon a nepszavi mint a "Kerdezzuk meg a kozonseget!" segitsegnek szamitana ami a kedves igenybevevo jatekos suketseget mutatja az adott teren. Oszt ha elbukja a nepszavit akkor mondjuk lehetne kuldeni a szlat, hogyaszongya:
-Vot 10 milla szavazocetli
-Vot 200e csinovnyik munkabere
-Eccer a benzinkoccseg
-stb..
----------------------------
grand total: 3,5 milliard ft

Kartyarol tetszik fizetni vagy keszpenzben?
"A Mario es a Varazslo" regebben kotelezo olvasmany volt...

Csak tudnam kire hasonlit ez a Viktor!
Pascal, elsöprő többséggel igen, de rekordalacsony részvétellel :-).
Ez azt jelenti, hogy van, aki Orbán-fan, és van az igazi új többség (csak hogy én is már hadd), akik, mint azt 2001 írta, egész egyszerűen most már semmilyen vállalható alternatívát sem találnának.
Szóval ha a szavazók 25%-a (és ez már vastagon becsült, benne vannak a nácik/táltosok/teokraták) elég ahhoz, hogy hatalomra juttassa, ha holnap szavazni kellene, akkor asszem emigrálok. Nem azért, mert ő nyert, hanem azért, mert senki más sincs, és akkor már inkább senki.
Thaiföldön a puccs ellenére megy a biznisz, nem? Egész takaros hely lehet.
twá - Én arra igyekeztem szerényen célozgatni, hogy nem is olyan rég még mintha azt modta volna a publicista úr, hogy a népszavazás vagy nem kerül megrendezésre (A történelem zsákutcájában), vagy ha esetleg igen, nem lesz érvényes eredménye (A peches szfinx). Most meg már ott tartunk, hogy talán mégiscsak érvényes lesz, de a kormány nem fog belebukni (Kergekór).

Helytelenül következtetek arra, hogy, tovább "fejlődve" a publicista úr a legközelebbi alkalommal még közelebb fog kerülni a hivatalos Fidesz-állásponthoz?

trézsi - Amikor azt mondtam, hogy a "fasiszták" nem lesznek az új többség, akkor arra gondoltam, hogy a többség, bármennyire új is, soha nem fogja támogatni a hatalom erőszakos elmozdítását. Azért nem, mert
1) forradalomhoz olyan rendszer kell, ami jelentősen korlátoz bizonyos szabadságjogokat, ill. szabadságokat (a mostani, pláne a "második kordonbontás" után, nem ilyen), valamint azért, mert
2) a magyarok többsége nincs és - vélhetőleg - nem is lesz egzisztenciálisan annyira megnyomorodva, hogy minden mindegy alapon kimenjen az utcjára kőhajigálni, barrikádozni, forradalmasdizni.

Más. Ferinek nem azért kell elhúznia a vérbe, mert KISZ-titkár volt, vagy mert nem Google-módra szerezte a vagyonát. Még csak nem is azért, mert hazudott, majd ezt beismerte, és most büszke rá, mire fel állandóan és önelégülten vigyorog, nem észlelve, hogy a magyarok többségének lelkiállapota messze van ettől a cinikus vigyortól.

Hanem mert, mindennek tetéjeben, iszonyú rosszul kormányoz. Ennél még Medgyessy is jobban csinálta volna, ha valamilyen hülyecsoda folytán most ő ülne a fő-fő bársonyszékben, ezért ő most már csak a második legszarabb miniszterelnök a rendszerváltás óta; az első Feri. Az esztelen kapkodás, a naponta változó kormányzati álláspontok akkora bizonytalanságot keltenek, és kárt okoznak, hogy lassan-lassan már odáig jutunk, hogy ennél még az is jobb lenne, ha nem történne semmi.

Nem gyors cselekvés kell ide, hanem biztos. Vagyis: ha a kormány azt mondja, hogy valami úgy lesz, hogy, akkor az tényleg legyen úgy, hogy, és ne derüljön ki utólag, hogy az a "hogy" csak egy volt a feltartóztathatatlan ötletelgetésből.

Feri meg nem tudja ezt a bizonyosságot hozni, mert nem rendelkezik "országépítő" politikai víziókkal. Csak azt tudja, hogy mit kell lebontani (kádárizmus, orbánizmus), de hogy helyébe mit építsen, arról gőze nincs. Illetve van: semmit. Azt mondja, hogy a populizmus romjain majd a Szabad Kapitalizmus élesztőgombái kicsíráztatják, kiburjánzatják az Új Magyarországot, és a semmiből kinő a közép-európai Nagy-Britannia.

Hát nem, kedves Gyurcsány & Kóka urak, meg értelmiségi elvtársaik. Ehhez egy olyan országra volna szükség, ahol a szabad vállalkozásnak, a kapitalizmusnak több évszázados hagyományai vannak. Kádárország nem ilyen, tessenek nyugodtan kapizsgálni ezt. Ide egy modern, nemzeti érzelmű, demokrata Kádár János szükségeltetik...
Kedves bal-liberális barátaim,
a fentieket olvasgatva számomra úgy tünik TWA-val közös művetek ez a 368 komment 70%-a gyűlőlködéstől gőzölög, semmi különbség köztetek és általatok elitélt neonácik hónajszaga között.

Valami gyermeteg kiváltság tudat, "okosak vagyunk és haladók" kisdobos hangulata lengi be e tájat. Örsvezetőtöket akarjátok túl szárnyalni?

Nagy Cső Zuhan: igen, Feri drága egyre szarabbul csinálja, amit elhatározott, a mögül is így-vagy úgy, de kihátrál (vagy a sleppje, de az ugyanaz, ő a főnök, a vezír, vagy tartson rendet, vagy ne mutogasson másokra).
A második résszel (nemzeti érzelmű Kádárizmus) azért nem értek egyet, mert szvsz ez juttatott ide mindket. Mármint a Kádárizmus. És nem 89-ig, hanem az után is. A nemzeti mellékíz már csak mellékíz, ha nem kirekesztő nemzettudat, mint azt gyakorolták, és gyakorolják most is, mert akkor biza rohadt szar íze van - mint amikor olyan emberek, akikkel jóban voltam, együtt ittunk meg minden, és tudták, miről mit gondolok, egyszer csak megálltak, és közölték, hogy libsi, meg bolsi bérenc, csak mert nem állhatom a Viktort, a Semjént, meg a nácikat (a Rogánt, a Pokornit, a Kósa L.-t jobb napjain igen, sőt, lassan a Kövért is visszasírom, de msot halál komolyan).

Ne félj!: idézz légyszives, mi az, ami szerinted ebben gyűlölködés. És légyszi ne kisdobos vagy örsvezető. A hónaljszag maradhat, azt bevállalom.
Ja, és Ne Félj!: ne félj, nem vagyok balodali :-).
Egyébként meg ha figyelsz, Feri sem az, de nem ezért vagyunk jóban :-).

(vannak még itt jobbosok/középiek/bizonytalanok egy páran, sőt, szerény személyem egyenesen jobboldali, szerintem aki nem akar tényleg javítani a sorsán, az ne kapjon segélyt, és halljon éhen, csak ezt nehéz megszavaztatni, plusz akit bűncselekményért elítélnek, az fizesse ki az általa okozott kárt meg az eljárást, ha meg nem tudja, leülheti a büntetésén felül mondjuk napi 100 forintjával)
Nagy Cső Zuhan 2007.03.19. 21:16:30
"Ide egy modern, nemzeti érzelmű, demokrata Kádár János szükségeltetik"

Várgyá' tippelek. "Aki az Orbán Viktor."
Nem adod fel esetleg hirdetésben, amolyan L'art pour l'art-osan?
Árpád, az a szerencséje ennek az Mszp-Szdsz brigádnak, hogy sorozatban csinálhat faszságot, tiszta erőből rohaszthatja le az országot, de mindig van tucatszám lelkes megmondóembere, akik felnyitják az ember szemét, hogy az ellenzék az mekkora nagy szar.

Függetlenül attól, hogy tényleg szar-e.
BTW, Nagy Cső. Úgy vagytok ti amúgy a baloldali első emberekkel, mint a baloldaliak az Orbánnal és esetleges, találgatott utódaival. Mindig csak az aktuális a szar.
"A régebbi mennyivel jobb volt, mint ez..."

Azon gondolkodtam, ki vagyok én?A szocikra szavaztam, a parlamentben övék a többség, akkor tehát többség vagyok.Viszont nem tartozom az új többséghez, tehát kisebbség vagyok, annak ellenére, hogy a parlamentben az általam/is/ megválasztott biztos többségben vannak.Kezdjem elöröl?
Ne félj! 2007.03.19. 21:16:59:
"Kedves bal-liberális barátaim,
a fentieket olvasgatva számomra úgy tünik TWA-val közös művetek ez a 368 komment 70%-a gyűlőlködéstől gőzölög, semmi különbség köztetek és általatok elitélt neonácik hónajszaga között."

Ami sokkal fontosabb: ennek a blognak a kommentjei semmilyen különbséget nem mutatnak bármelyik fórum bármelyik orbánozós topikjához képest.

Mint ahogy a post se mutat semmilyen különbséget bármilyen orbánozós médiához képest.

Az elit, ugye.
"Már csak egy kérdésem maradt, búcsúzóban, az elnök úrhoz. Ha esetleg lesz mégis egy ilyen kergetőzés… egy kedélyes ipiapacs, és ezeknek futni kell, de gyorsan… ennek a kergetésnek az oroszlánrészét, azt melyik rétegre tetszene bízni? Láthattuk őket mostanában valahol? Zászlójuk van? Csak hogy felismerjem majd a demokrácia élcsapatát. Az új többséget. Hogy össze ne keverjem őket a fasisztákkal."

Miért pont a fasisztákkal? Miért nem a nácikkal? Vagy őket is keveri kedves TWA?
Orbán Viktor monnyon le!
Most!

Gyűlőlködés: "Mar megint mi fizethetjuk Orban Vikrenc egojanak az arat. Ez a kiskakas hujj de huncut! Kivancsi vok akkor is igy ugratna-e nacionalista lovat ha neki kene allni a cehhet. Persze, h nem."
Bár lehet, hogy ez észérv, és én értem félre. De akkor a Kurucinfóban pont ennyi az elfogulatlanság.
"Az elit, ugye."

Kedves Doomhammer!

Magyarországon egy csőcselék van.
Jutott belelőle ép elég fentre is meg lentre is. Ugyanis "gyümölcséről ismerni meg a fát".
Lásd még "lumpen-elit", ez itt ma a zabálás ideje.
háj evribudi! nekem teccett a post, egy jó kis ovi fikázásban mindig benne vagyok:). naggyából végigolvastam a kommenteket, egy kicsit árnyaltabb lett a kép. na, nem szeretem jobban ovit, de az elhangzottak között sok megfontolandó akadt. és tudom, h a másik oldalt is rengeteg elkúrásért lehetne fikázni. akkor tulajképp minek csesszük itt az időnket? talán az egész egy jó kis fáratt gőz leengedés, egy kibeszélősó (erre egyébként télleg jó).
oviról: soxor hallottam, h ő 1 zseniális politikus. igen, az, ügyesen manőverezik, manipulál, stb. én ettől hányok, de tudom h a politikában ez elfogadott. szóval a zsenialitás: ha egy politikus a zsenialitását csak és kizárólag a saját hatalomvágyának a kiszolgálójává teszi, akkor az nem zseniális politikus, hanem egy gecihuszár lófaszjóska. ennyit oviról. na de van még remény, tuggyuk, h ő bármikor képes 180fokos fordulatra, tehát akár meg is szerethettyük:)
valakik írtátok, h minek foglalkozunk ennyit ovival és gyufival. tök igaz, szerintem inkább mennyünk el társadalmi munkában akárhová és a jövedelmünket ajánljuk fel a gyermekrák alapítványnak.
az időnek az a tulajdonsága, h hijába basszuk, nem szaporodik:)
"Az esztelen kapkodás, a naponta változó kormányzati álláspontok akkora bizonytalanságot keltenek, és kárt okoznak, hogy lassan-lassan már odáig jutunk, hogy ennél még az is jobb lenne, ha nem történne semmi."

Tényleg jó lenne ezt végig venni, mert így csak egy dühödt vélemény. Én még reménykedek. Talán ha lassan is, de történik vmi.
Lehet, hogy a bajaferenceket és szekeresimréket nem lehet egyből kirugdalni. A racionalitás vlszeg nehezen talál utat a korrupció és a gátlástalanság között.
Mert ezek ott vannak mind a poshadt intézmények legmélyén. Legyen az önkormányzati rendszer vagy államigazgatás. Itt a legtisztább lelkű lángész is 2 hónap alatt vérezne el eredmény nélkül.

Mit várunk? 4 évente van választás. Akkor kell újra megítélni, hogy vajon tényleg "iszonyú rosszul kormányoz"-e.
Persze az árpádsáv. Ötnégysáv az négynégysáv, hasonlít legalábbis. Akkor nyilaszászló, de a nyilas az fasiszta. Fasiszta az náci. Akkor árpád az náci volt, sima logikai egyenlet, mint a pinty.

Egyetértek, népszavazás nem automatikus kormánybuktatás és kár ez "elketgetni" és a "kormány" szavakat egy mondatban használni. Egyrészt van min lovagolnia a másik oldalnak. Másrészt a választók mindig elutasították az arroganciát, nagyon következetesen, 1989 óta.

Viszont - bs 395 - az adatok ma inkább azt mutatják, hogy nagy részvétel mellett nyerne ma nagyot Viktor, persze ez fordulhat még százszor 2010ig.

Nixon attól még lehallgatott, hogy a másik oldal azt harsogta (milyen demagóg duma nem?) csalással nyert, hazudott és monnyonle. Pedig Nixonnak nagy többsége volt, nagyobb, mint Ferkónak. Gyufe attól még manipulált az adatokkal, hogy a másik oldal "rosszabbul élünk"el kampányolt.

Meg tudom érteni az orbánfóbiát. Az arrogancia hihetetlen taszító. De emberek, annyira, hogy inkább kapkodó reformok? Inkább a költségvetési adatokkal manipulálás? Hiány mellett áfacsökkentés? Gazdaság lassítása?

Ok a radikalizmus taszító és nevetséges - de a konkrétan számszerűsíthető felelőtlenség, az mégis sokkal inkább visszahúzza a mindennapjainkat. Ha nekem kellene választani az arrogancia és a felelőtlen gazdaságpolitika között, én - fájó szívvel persze, hogy csak eközött lehet - de habozás nélkül az elsőbe húznám az ixet.
"A február eleji évértékelője óta mindössze másodszor szólalt fel napirend előtt a miniszterelnök. Mindkét felszólalásában a Fideszt szapulta, radikálisozta, antiszemitázta, és már-már fasiszta veszélyt vizionált. Ez a baloldal igazi terepe, ez ágyazott meg a földrengésszerű MSZP-győzelemnek 1994-ben. Mert hiába erős az antiszemiták hangja Magyarországon, a túlnyomó többség egyáltalán nem az, sőt lényegesen kevesebben vannak, mint a rendszerváltáskor.

Orbán mindent megpróbált, hogy eltávolítsa Gyurcsányt, hiába. A Fidesz a Tárki februári felmérésében már csak hat százalékponttal vezetett, miután egy hónap alatt tíz százalékot vesztett, az MSZP meg hatot nyert. Mi van akkor, ha Gyurcsány 2008-ban kicsit emeli az életszínvonalat, 2009-ben pedig még egy kicsit? "(Index.hu)

Ennyi a két "Vezér" politikája.Semmi több. Ennyi tartalommal bír. Valamelyik nyerni fog, a lumpeneknek zabálni kell adni, lentre keveset, fentre sokat. A pártos értelmiségnek, médiamunkásoknak azaz a "hasznos idiótáknak" érdemeik szerint. Lásd: Boros Lajos bumeráng alakú középkeresztje épp most. ( TWA vajon melyiktől fog kapni?)
Pascal: a reformok kapkodóak, igaz, mert valszeg kurvára nem tuggyák, mit kőne pontosan csinálni. részben kísérlet az egész, hátha bejön. ez szar. de az idő kurvára szorít, adósságállomány növekedés, konvergencia progi, összeomlás veszélye, stb. gyorsan kőne vmit csinálni, soxor gondolkodni sincs idő. hát igen, eddig az elkúrás ment, most meg ki kőne húzni az országot a fosból. nem irigylem a kormányt. meggyőződésem, h a fityesznek is vmi hasonlót kőne csinálnia ha ők lennének kormányon. nagyon szar ez a bizonytalanság, de legalább gyufi elkezdte. csak nehogy mégeccer elkúrja:)
Na, délután majdnem kommenteltem egyet, de aztán a sok okostól elment a kedvem...és most látom, h nagycső megelőzött.
Ugye mégiscsak lesz ez a népszavazás. Nem mondom, h nagyon hinnék benne, de mi a teendő: a nem-lesz-gá-zár-emelés, és nem lesz vizitdíjas politikusokkal. ez van? Elkúrták, hazudtak, ti beszoptátok én meg szívok? Nehéz megemészteni...
Nem igazán értem, miért foglalkoznak olyan sokan azzal, hogy miről ír Árpádunk és már megint miért Orbán a téma. Ez az ő blogja. Arról ír, ami neki tetszik. Nem muszáj olvasni, akit nem érdekel.

Az viszont érthető, hogy miért megint Orbán a főszereplő. Kedvenc szerzőnk ugyanis előszeretettel támadja az emberi hülyeséget, és hát nagyszerű "spirituális vezetőnk" ezen a téren különösen nagy támadási felületet nyújt. Nem kell hozzá baloldalinak lenni, hogy egy idő után az ember mosolyogjon újabb és újabb gyorsan romló, eldobható találmányain, mint például a polgári körök vagy az Igen Magyarország Charta. A népszavazásnak is lejárt a szavatossága, erősen púposodik a doboza. Nem érdemes egy halom pénzért megvenni és hazavinni csak azért, hogy majd kidobhassuk azt is a szemétbe.

A probléma csak az, hogy az emberek jelentős része képes egy ilyen vezetőt isteníteni, pedig mulathatna is rajta, mint egyszemélyes Heti 7-esen vagy a hajdani stand-up komikus Torgyán Józsefen. Sajnos a követők aggasztó száma elrontja a legjobb poénokat is. :(
Hölgyeim és uraim!

Komoly bajom a következő: A Great Nemzeti Megegyezés nevezetű esethez a következő szükséges.

1. Ha valami disznóság, akkor ismerjük el azt, hogy az disznóság, függetlenül attól, hogy milyen oldalon állunk.

Tehát induljunk ki ebből a vitában:
a. Viki népszavi bulija baromság
b. Feri nácizása baromság

Aztán a továbbiakat el lehet kezdeni vitatni.
A második alapvető dolog, ami disznóság, és ismerjük el mindkét oldalon.

Feri elkúrta a dolgokat. Hazudott, igen keményen.
Továbbá jelenleg nincs átgondolt, progresszív szerkezeti reform. Sehol.

Ovi viszont tényleg nem adott hozzá a vitához egy jottányit sem.

Pascal:
Nemnem. Nehogy azt mondd nekem, hogy OV annyira rohadtul felelős gazdasági politikus volt. Ez egy enyhe csúsztatás (legalábbis a többiekéhez képest).
Melyiket válasszuk a köpönyeg- és szem-forgatót, vagy a fasisztázós- hazugság-bevallóst?
Szavazzon ön is most. 0690...

Ne félj!:
Hjam. Szavazatmaximalizálás, akkor, amikor számít. Ez a kulccszó mindkét oldalon. Ez van. A demokrácia kőkemény marketing. A legrosszabb fajtából.

Ne félj & Doomhammer különítmény:
Amúgy ne féljetek, ti is benne vagytok ebben a - szerintetek - posványízű "elit"-ben. Láthatólag jókat lubickoltok, ahhoz képest.
Nesze neked új arisztokrácia. Kicsit magas az a pódium, még a végén megszédültök.
szolg. közl.

holnap nem lesz post, mert álmos vagyok, meg hirtelen vendégség adódott. sebaj, addig vissza lehet olvasni, nagyon jó régiek is vannak.
szerdán az ilyenológus köcsögökkel folytatjuk.
"A demokrácia kőkemény marketing."

Nagyon pontos megfogalmazás. Még Orbán is azonnal meg fog békélni, amint úgy ítéli meg a helyzetet, hogy ezzel többlet szavazatokat nyerhet a további elutasító magatartáshoz képest. Egyelőre azonban többet remél a baloldal elleni indulatok kiaknázásától és ez semmi jóra nem vezet.

Érdekes, hogy az önkormányzati választások előtt megvillantotta a józan önmérsékletet tanusító vezető képét. Lemondta a Fidesz nagygyűlést és nem átallott azt mondani, nem akarja, hogy úgy tűnjön, mintha a kirobbant botrányból politikai tőkét akarna kovácsolni. Azt el is hittem, hogy nem akarja. Hogy úgy látsszon. Tőkét kovácsolni viszont akart, de azt nem mondta. :)
Vitaminisiert 2007.03.19. 23:04:03
S ez ugyanígy van a másik, sőt minden oldalon is.

Wonderland 2007.03.19. 22:35:32
Egen. Ezzel a posttal 100% egyetértek.

Wonderland 2007.03.19. 22:38:09
"A második alapvető dolog, ami disznóság, és ismerjük el mindkét oldalon."
Ezzel is.

"Feri elkúrta a dolgokat. Hazudott, igen keményen.
Továbbá jelenleg nincs átgondolt, progresszív szerkezeti reform. Sehol.
Ovi viszont tényleg nem adott hozzá a vitához egy jottányit sem."

Sajna Ovinak sincs gazdasági programja, és nem is volt. Ha csak a TSz-ek végleges szétverését nem tartjuk annak.

GyF-nek szerintem mondjuk terve az van, csak cseszik kitenni a közösbe, hogy szétszedjék jól.
Több okból is. Egyrészt sok értelme nincs, amíg az a vélekedés, hogy amit csak csinál, az dafke rossz, mert ő csinálja. Másrészt a struktúrális reformok szükségképpen sok ember tyúkszemére lépnek. A gyógyszerészeké, meg az orvosoké kismiska volt (van) ahhoz képest, amit egy valódi struktúrális reform-folyamat(!) okoz.
S ha végig is akarja vinni ezt a dolgot, akkor minimlizálnia kell a veszteségeket. Azaz a lehető legrövidebb időt hagyni az értelmetlen gáncsoskodásnak (figyelem, az ő szempontjából!).
Persze, nem jó így. Meg kéne vitatni. Szerintem is.

Csak ezzel ma magyarországon az a baj, hogy az lesz belőle, mint az Egészségügyi Bizottságokkal. Megalakultak, felszívtak egy rakat pénzt, nem csináltak semmit, visszaadták a döntési jogot a miniszternek, aki döntött. Aztán kezdték verni az ork dobokat, hogy ez nem jó így. Tetszettek volna felvállalni a szükségképpen népszerűtlen döntést. Ahhoz persze nem volt mersze az ellenzéki vezetésű bizottságoknak.

Szerintetek, ha van is, értelmes dolog kitenni az ablakba, ezzel muníciót szolgáltatni a közel sem konstruktív, inkább kontraproduktív ellenzéknek?
S ez most komoly kérdés.
Hát, ez már személyi kultusz.
Van.... de nem mutatja, beeeeeeeee.
Nehogy kritizálják....mer akkor elkopik.
Műsorzárásra: Most olvastam, hogy remek logikai okfejtéssel arra jutott, hogy Wittner Mária "lezsidózta". Mindezt a parlamentben.
Szegény édesapám kérdezné, ha még élne:
Ennél az embernél elmentek otthonról?
Jó éjszakát kívánok.
(Hamlett balra el)
Szerintem is csinálnak vmit, és hogy az milyen lesz, az nem OV-GYF meccstől függ. Az öszödi beszéd sem OV-éknak szólt, ugye.
Elég gyengécske böffenés volt ez Tótawé úr. Amolyan 2 perc gyűlölet á la Orwell. Nem is tarthatott sokkal tovább megírni két percnél. A választott fotó meg persze tökéletesen passzol a tartalomhoz. Grat, TWÁ, lassan mehetsz az ATV-re és a Klubrádióba (meg a Népszavába).
Kedves Csoda-Szarvas-Vadász
"GyF-nek szerintem mondjuk terve az van, csak cseszik kitenni a közösbe, hogy szétszedjék jól."

Szerintem is terve van, meg a többinek is, van mindenkinek. Nem teszi ki? Komolyan gondoltad?
Harminc éve van nekíjük tervük, meg öt éve van, most meg már egy éve, de hát nem teszik ki. Istenem, de jópofa vagy ily késői órán.

Nagyon élhető számodra ez a "hasznos-idióta" szerep? Egy kacarászó "különítményes" hálás neked ezekért a gondolatokért.
az meg idehaza a nagyon szar, hogy skatulyak vannak.

bekiabalna vki, hogy felre a szocialista eleterzessel, hajra gazdasag, akkor ott lenne Koka Janos himself. ugye, az sikeres uzletemberbol lett politikus. ki mas, ha nem O.

meg hogy liberalisokat az elre, arra meg ott van a szadesz, mert nekik meg a nevukben is benne figyel a liberalissag.

a fidesz meg ne ugasson, mert ok konzervativok definicio szerint, ezert liberalis javaslatuk mar nem is lehet.
de meg veletlenul se. tapsoljanak inkabb az arpadsavnak.

szoval ez egy olyan szar jatszma, ahol tudjuk, kinel milyen lapok vannak. es eppen ezert eleg kotott a jatekmenet.
a szocik tuti kurva elet, hogy most nem a rendrakast favorizaljak, hanem a szavazok megtartasat. a part azert valaszt maganak elnokot, hogy az elnok vezenyletevel megnyerje a valasztast. igaz, messze van meg 2010, meg addig meg kitomhetik a foszavazo nyugdijasok bukszajat, de a szorito meg nem ert veget.
egy ingatlanadoval meg tetemes szavazotol lehet megszabadulni. Ferit itt csak a sajat brigadja tudja kivonni, es meg is teszik, ha a kovetkezo valasztas megnyerese nyilvanvaloan veszelybe kerul.

az, hogy most relativ ok a helyzet - ertsd nincs energiabalhe, aremelkedes, polemia, az nagyreszt nem a kormany intezkedeseinek koszonheto. a forint ugy mozog, ahogy a regios devizak mozdulnak. az inflacio meg emelkedik, a szoritosdi hatasai meg nem ervenyesultek itt, csak saccolni lehet. az uzemanyagarak vilagpiaci novekedeset a forint erosodese kompenzalja, egy darabig.
a gazar tema telen ut majd be, addig meg jon egy emeles is, es az ido nem lesz ennyire kooperativ orokre.
a forint jelenlegi kamatszintje kicsit elut a jo arfolyamtol, itt meg korrekcio lesz.
az eros forint szivatja az exportoroket, es ez egyeduli penz, amit mashonnan hoz az orszag.
es saveltorles dologgal nem kellene kacerkodni, mert szegeny uj MNB elnoknek kiesik a kezebol az egyik esszeru/hatekony eszkoz a dolgok kezbentartasara.

de igy allzusammen siman befer az saveltorles is a politikai brainstormingba.
Kedves emberek,

Mi a péklapátér' kell még ezekkel a béna politikusokkal foglalkozni? Én tudom ám!

MER' UNATKOZTOK! MI?
Aztán így el lehet terelni a figyelmet a saját balfaszságaitokról.
Na, menjetek aludni.
Majd úgyis jön megin' egy diktátor lájt, mer aztatat csipázzátok.
Akkor majd lesz ébresztő.
És helyreáll a magyar néptömegek lelkivilága. Éljen és virágozzék Kovács Tizennégy József, a mi bölcs vezetőnk, kitartás! A szomszéd tehen penig múljon ki szintúgy.

Á, nem baj, elég ha csak páran értjük.




Ne félj!
"Komolyan gondoltad?"
Szerinted?

Amúgy meg:
Nocsak, esetleg neked nincs terved, programod, hogyan is kéne kinéznie a saját reformod végén a gazdaságnak?
Jah, csak annyi, hogy amit a ballib csinál, az rossz, amit a jobb, az jó?
Így könnyű.

Amúgy ha már többéves, akkor 90 óta még mindig OV viszi a prímet a választási cikluson átnyúló kétéves tervével. Azt a demokratikus nemjóját neki.

Félretéve a pártpolitikát kicsit.
Én úgy gondolom, hogy GyF nagyon is jól tudja, mit szerete a végére látni. (Mint minden értelmes, nem éhenhaló cégvezető)
Hogy látja-e a közbülső lépéseket tisztán, avagy sem, s ezek a lépések jók-e, no az már közel sem biztos. S általában itt szokott elbukni is a dolog. Igazából ezt senki nem is tudhatja, mivel vagy mégsincs neki, vagy pedig télleg' nem hozza nyilvánosságra. Ez esetben viszont apródonként fogják szétszedni. Megvitatni nem, mert az még valahogy egyszer sem sikerült. Kérdés, ha elaprózva csinálja, és némelyeket kilövik alóla, marad-e bármi, ami elviszi a struktúák megváltoztatásáig? Vagy megin' marad minden a régiben, és jöhet egy újabb semmittevő kormány?
Invictus, hol látsz ebben gyűlöletet?

Nem a saját hozzászólásodban véletlenül?
Kis magyar gyűlölettan:

Én gyűlölöm, ha azért gyűlölnek, mert egy gyűlölni való embert gyűlölök, miközben az az ember-mármint akit én gyűlölök- mindenkit gyűlöl, akit én is gyűlölök, de azért nem gyűlölöm őket még jobban, mert az általam gyűlölt ember is pont őket gyűlöli. Még gyűlölni se hagyják itten az embert, hé!
A szeretet nevében.
Muszáj megkérdeznem: te, bárki, aki ide írsz, ki tudsz-e lépni ebből a kisstílű fikázásból, meg a másikra mutogatásból?

Na? Mutogatós Bácsik/Nénik országának lakÓÓÓsa, mija válaszod? Hé!?
Megyek a' öthuszassal Pestre, komoan mondom, rendlegyenmire odaérek, váze.
Ha valakit mutogatni látok, megdiktatúrázom, úvigyázá,he!
A Guga
Alszotok, mi, gyáva nyulak? Bezzeg a munkaidőben akkor csak úgy csattog a klaviátor, fúúúúú, de sok a meló! Hihhhhhhetetleeeeeeeen!
ja,kise szállsz?
"ilyenológus köcsögökkel"

ez mi lehet?
Majd áttolják a metróba a szerelvényt, le a lépcsőn. Én maradok egy helyben. Irány a Moszkva tér.
Milyenológus az ilyenológus? Hát olyan. Pont, mint a többi.
Itten már csak ilyenológusok nőnek és mind-mind köcsögök. Sokaxerint TWÁ is ilyenológus, bár ő ezt biztos opponálná, he.
Inkább játsszuk el a politika fordítottját. Azt mondják, hogy a legnagyobb találmányok a megszokott dolgok kifordításából indulnak el.

TEHÁT a játék lényege:

Mondjunk Jót Azokról Akikkel Rosszban Vagyunk.

Pölö: a szomszédom, aki felbontotta az átjárómat, többek által nagyra becsült tanárember.
Vagy: Gyurcsány Ferinek sansza lenne a világhírű Pierre Richard magyar változatát eljátszania.
Meg: Orbán Viktor TÉNYLEG szeret focizni.
Illetve: az EU egy olyan piac, ahova szállítani is lehet ám!!!
Vagy: a németeknél vannak jó borok is.

Meg ilyesmi. Most ti jöttök, holnap ránézek, mit termeltetek, hé!
Gyurcsány feri naponta ír a blogjára
„nem is a fletó hazugsággate-je miatt állt be a permanens válság, mi?”

Ok és okozat ilyen nyilvánvaló keverése azért nem piskóta ...
RE: amergin 2007.03.19. 11:27:16
"Most olvastam Új Péter cikkét az Indexen. Ha azt mondom, hogy UP megint és ismét faszságot beszél, akkor jön megint és ismét Dark Future, hogy nagy elánnal védelmébe vegye UP-t."

Ezt most nem védem meg, van benne ugyan igazság, de kevésbé jólsikerült, mint amit védtem.

Hapcientologus kocsogok:-)
Amúgy meg kedves Árpád tévedni teccik.

Tökmindegy, mi lesz a népsavazás eredménye, semmi sem kényszeríti Fletóékat, hogy betartsák.
mavo, az Alkotmány megteszi, mint kötelező erő?
mavo, láttad a hirszerzos cikket a cannabisról?
Jaj de nagy marhák vattok tik.

1, OVit lehet basztatni rogyásig, de ne tessék elfelejteni, hogy neki csak a szája nagy. Eddig csak százkétmilliószor teccettek elböfögni a médiában, hogy hatalomra tör. Baszki, mer mit akarna? Ellenzék szeretnék lenni életem végéig? Vagymi.

2, Deviszont eddig még, hülyefaszok, mindig inkább elqrta, aláírásosdira, meg népszavira terelte el az indulatokat, amiket ez a stuppidkormány gerjesztett.

3, Tehát uzsgyi kézcsókolni neki, mert akár mondhatta volna, hogy "kapát-kaszát, öljük meg, nyírjuk ki!", stb. Sosem tette. És még ő a főgenya. Eszem-f@szom megáll. Amit Feri elqr, Viktor rakja rendbe. Nem tudom, fel-e figyeltetek erre...

4, Mást se hallok, fanyalgó hülyepötsök, hogy nem demokrata. Akkor mi a tököm? A tömegbegumilövetős, az demokrata? A székházgyújtós az demokrata? A terrorralriogatós, az demokrata? A csodaszarvasanyázós kossuthteriensis demokrata?

5, Ti oroszjózsik qkiján nevelkedett íkúfájterek, nem veszitek-e észbe, hogy amit még a serteperte naffőnök, Gy. F. et. is megmondott, hogyaszongya "baloldali médiafölény"; na ez az izé, ez ezerrel - nem is, fingsebességgel - igyexik minél elfogadhatatlanabbnak beállítani OV-t, ti meg benyaljátok.

6, STOP: nem mondtam, hogy Szentviktor. Nem is az. Debaszki, hol a patája, hol a szarva?! Itt egyeseknek mintha ez lenne a legnagyobb félelmük. Hogy majd gyün ez a felcsúti cserepados, és ha ő lesz kormányon, akkor az a világ vége, akkor Kertész Imre veszi a bőröndjét, mert akkor élhetetlen ország lesz itten... Ekkora fasságot.

7, Tudomásom szerint eddig a két Nagy Hazudozó (az elqrós, meg a nemhazudó hazudozó) közül eddig ő volt a lúzer. Baszki, akkor a vinner nem ér meg kicsivel több fanyalgást, hisztit? Hiszen ő volt az eredményesebb. Ő gurított nagyobbat. Neki voltak kisebbek a gátlásai. Ő ragaszkodott adateltitkolósan, vízágyúztatósan, gumilövetősen, vagyis minden kicseszett eszközzel a hatalmához. Ha van valaki, akitől félteni kellene a demokráciát, az, 'sszátokmeg, éppenpont nem a Viktor, hanem a Feri.

7, Éppezért kívánok nektek négy év múlva egy Arturo Ui által vezetett pártot, amelyik majd tesz a demokratikus bazmegolásra és nyíltan fog anyázni, nem ilyen puha pöccsel, mint Viktor. Akkor majd jöhet a húdenagyittazanti...izmus, radikalizálódás, polgárháborúsveszélyvizionálás. Most qrjátok el, hülyék. Még ha Viktor is hülye és erkölcsileg kikezdhető.

+1, bonus: ja, és még valami. Nem elgondolkodtató, hogy a nemzetközi befektetői körök seggét nem nyalni akaró Orbánt ennyire fikázzák? Cui prodest? Na? Na? Hát, hogy nem a magyar befektetők érdekeit szolgálja ez a b@sztatás, az vili. Nekem, csesszétekmeg, épp azért gyanús ez az űberturha itten gesamtilag kifejtve Orbánra, mert fixen egybevág azzal, ami a nemzetközi cocacolacompanyizmus érdeke. Hát akkor kinek a szekerét is toszogattyuk, baszkikáim?

Hö.
Hey, csak vidoran ám! Ez itten nem a római aréna, hogy valaknek unbedingt el kell véreznie. Uhhogy csak farkcsóválva érvelgessünk, a veretes anyázásokat meg, könyörgöm, akasszuk fel kint a fogasra.

Kösz, baszkikáim! :o)
Árpád! Remélem, ma nem lesz Orbán, mert tökön szúrom magam, mert már tele van vele, és feszül a hólyagom.
Operett megy itten kérem.

Operettes tűntetők, a korábban beszart
rendőrség is operettesre szelidült, volt itt operettes tv-székház foglalás, akkor amikor a hírtv élőben közvetít az operetthősök az alig nézett mtv-ben akarnak petíciót olvasni.
Van operettes paprikagáz,
operettes kelléktankkal.
vannak szép színházi zászlók,
operettes kettős dumával, miszerint az nem antiszemita (persze jogilag nem, de mindenki ért mindent, mivel
operettt)
Voltak operettes lovasrendőrök, operettes csúzlisták,
operettes"barrikád" építők, amit aztán az
operettes vízágyúnak csúfolt vicces szörnnyel oltottak el...
operettes Kossuth téri tűntetők, mobil wc-vel
operettes árusok
operettes kék festékes víz
operettes kislányok "gyurcsány bácsi takarodj"
öreg forradalmárok
ittas forradalmárok
fogatlan és fogadatlan forradalmárok

Tudjuk azt, hogy az operettben akkor kezdenek énekelni, amikor már a próza kevés, hogy elmondják érzéseiket.

asszem ez is stimmt.

Az a baj, hogy még nem tudom ki az író, zerkovitz, lehár, kálmán, avagy egy új szerző?
Paszternak,
itt bárki fog jobboldalon ringbe szállni,azonnal elindul a módszeres lejáratása.
Dávid Ibolya azért folyt még a vízcsapból is tavaly tavasszal,hogy azt reprezentálja magáról a ballib sajtó,mennyire "pártatlan",és lám,mennyire támogatnak egy mérsékelt jobboldali pártot.
Bezzeg a "szélsőjobbtól nem elhatárolódó,fasiszta Fidesz mekkora veszélyt jelent,a diktátor Orbánnal az élén"...
Amint Dávidék támogatottsága 10% fölé emelkedne,azonnal találnának valami nácisat Ibolykában is.
Mindeközben,az általad is felsorolt antidemokratikus megnyilvánulásokat a kormány részéről,azt megmagyarázzák,indokoltnak tartják,elbagatellizálják.
És ez még sokáig így fog menni...
paszternák - a tegezésről: lassabban kicsit. csak mint a viccben. szóval próbáld elmondani ezt a szöveget magázva.
de előbb vegyél nyugtatót A Patikában.

walter melone "Hát igen. Ezeket a dolgokat hajlamos elfelejteni az ember, mint a 80 évre titkosított kormányülés jegyzőkönyveket, meg Khaja Ibrahimot... :) "

meg a választási igéreteket. főleg a /gyf-nek felrótt) "hazugság" fényében....

index.hu/politika/belfold/2006/valasztas/igeretek/igeretek/
árpád egyébként meg ez az morzsa jobban üt, mint bármi hosszú fejtegetés.

örkény sem a regényeivel lopta magát a köztudatbe leginkább:)
Nevetségessé teszi magát a jobb és baloldal is, de tényleg felháborítő, hogy a mi pénzünkből jól szórakoznak.
Csodaszarvas, annakidején vettem a fáradtságot és beirogattam pár dolgot a jobboldali alternatíváról, még a malackásba. Csak mert úgy látom ezt hiányolod.

Feri manipulált a költségvetési adatokkal, ezzel szemben Viktor rosszul kampányolt. A makroadatok lényegesen jobbak voltak az ő ciklusa végén. Ezek tények. Ettől még bárki komálhatja jobban Fletót, ez szubjektívum.
merilinmonro,

próbálj elfogultságod fölé emelkedni és olvasd újra magázva, amit írtam. Nem neked szólt ugyan, hanem a korábban hörgőkhöz. De eltekintve a gyógyszer-ajánlástól, várom a válaszaidat a pontyaimra. És, mint kértem, ne idegbetegeljük egymást, mert abból semmi nem gyün ki.

Kisztihand, kedves Norma Jean Baker
ringwraith 2007.03.19. 12:18:24
Bocs, hogy csak most reagálok, no time.

A gondom z és te elméleteddel az, hogy
1. az, hogy így legyen (mármint úgyis valaki odavizel az ablak alá) nem törvényszerű, lehet egymásra figyelni, és magunk között fenntartani a rendet.
2. a telefonfülke borogatás akkor sem jó, ha tőlünk nyugatabbra vagy keletebbre csinálják, erre hivatkozni baromság. Nem kell ilyet csinálni. Érdekes a fideszes tömeg hazament, és nem borogatott semmit, nem vizeltek az ablakok alá, pedig több tíz (száz) ezren voltak.
Attól, hogy tőlünk nyugatabra történik valami, még nem biztos, h követendő.
OFF

Ez igaz, Nowo,

de muszáj néha megmondani, akár így is, hogy valamit nem jól látnak (mongyuk, így egymás közt: hülyék. bocs, antiorbánista gyurcsányisták). Ezek Népszaván és Nyakópisti nyilatkozatain nevelkednek, és ahelyett, hogy elgondolkodnának, a gyűlöletük vezeti őket. És TWA frappánsan megfogalmazza helyettük a frankót.

Hehe: most képzeld, ezek értelmiségiek. Mennyit gondolkodnak. És erre a következtetésre jutnak...

ON
Andal 2007.03.19. 12:26:44

orbánékkal kapcsolatban igazad van, hogy a szoclib kormánynak megálljt kellett volna parancsolni a költekezésnek. Ha emlékszel még arra hivatkoztak 2002-e választások előtt a szoclibek, hogy hol van az alultervezett infláció miatti 400 milliárd forint? Aztán, mivel ez is hiányzott a választásokra a kasszából, meg ők is pancsolták a pénzt elérték az EU legnagyobb hiányát az ő költekezésükkel.
A kormányzás alapjaiban elismerem, hogy úgy kellene kinéznie, mint Orbánéknál, első két év megszorítás, hogy az utolsó két évben (ésszel) lehessen osztogatni. Na de nem úgy, ahogy ők csinálták, azt hazudva, hogy magyar modell (igen a következők ugyanezt hazudták mielőtt valaki felveti, nem is jobbak náluk) és mi aztán költhetünk bátran, meg 100 napos program mindkét főlúzer által megszavazva...
Basszus, Monró,

most jut eszembe. Ferinek lehetett Öszödön többes/1-ben elkúrásról beszélnie, trágáran, indulatosan? Nekem nem? Hát csak nem azért, mert nem vagyok miniszterelnök? (Ennek örülök, és gondolom, ebben egyet is értünk :o)
Vagy mert nem szidom én is trendi módra a Vitykát?
Csessze meg Ön, már elnézést, Viki nekem qrta el, Önnek megnyerte a választásokat. Akkor hol itt a problema? Menjen haza, és szívjon el a szivarjaiból egyet, poén gyanánt...

Üdv,

P.
Paszternak 2007.03.20. 02:57:57
Igazad van, mindenki fanyalog a viktoron, de a cikk is erről szól. KOMMENTben pedig ehhez kéne szólni. Ha nyitsz egy blogot fletóról, megyek oda is őt anyázni ígérem.
A nemzetközi nagytőkéről meg amit írtál annyit róla, hogy
1. jelenleg hazánk teljesítményének 75 %-át adják, tehát ha lelépnek szívó ágon leszünk.
2. Viktor is a seggüket nyalta, mikor kormányon volt. Audi +5 év adómentesség 2001-ben, a vállalkozói munkahelyteremtő támogatásoknak 75 %-át GE, Nokia stb kapta, a maradékot pedig a több száz magyar vállalkozás. (kb 70 MRD forint volt az összeg amit elosztottak).
Óvatosan a nemzetközi nagytőke kiszolgálásáról alkotott véleményekkel, mert minden politikai erő nálunk kénytelen ezt csinálni, lévén kicsi nyitott gazdaság vagyunk.
eco 2007.03.20. 09:18:04

Hallottal mar az ASZ-rol? Nosza nezz utana annak, hogy a multik evi 200milliardot kapnak az allamtol.

Mennyi is a konvergenciaprogram osszerteke?...

Ami pedig az Audit illeti, 5300 embert foglalkoztat, Mo.-n levo legnagyobb multi. Es tudod hanyan adoznak ebben az orszagban? 3.6 millioan.
Mister eco,

oké, hogy a cikk erről szól, csak jeleztem, hogy nem objektív. És a hozzászólók inkább tartanak itt gyűlöletfélórát, mintsem vitáznának. Ezért moderáltam kicsit a szundikáló TWA helyett.
Amúgy arra nincs időm, hogy én blogoljak, viszont van véleményem arról, amit TWA ír, ergo ide piszkítok. Mint mindenki. De nehogy ez itten csak a zümmögő kórus kiváltsága legyen...

2. bek.: Viktor is a seggüket nyalta, jóhogy. De a többit elosztotta... hazai vállalkozások közt... Legalább beszállítók hazája lehessünk, könyörgöm. Szerinted meddig megy az, hogy a TESCO-ban a magyar vásárló a kaliforniai borokat veszi? A STRABAG osztrák, meg román munkaerővel dolgoztat?
Egyszer összeomlik, mert az állam nem fog tudni fizetni dellát ilyen-olyan címen a pógárnak, hogy az elköltse és ezzel megtermelje a profitot a nagy befektetőknek...
"meddig megy az, hogy a TESCO-ban a magyar vásárló a kaliforniai borokat veszi?"

HAH. Megmondom. Addig megy, amíg az OBI (a borminősítő) nálunk úgy működik, hogy te mint szőlősgazda & borász beküldesz nekik egy palack bort (meg még hatot ajándékba), arra kapsz egy minősítést, és utána viszont azt árulsz, amit nem szégyellsz.

Meg addig megy - ezzel összefüggésben -, amíg én egész biztos lehetek benne, hogy ha a kétezer forintomat spanyol vagy olasz borra költöm, akkor nagyon nem tudok mellényúlni, míg a magyarral igen. Persze megtanulhatnám, lehetnék borbuzi, és akkor nem nyúlnék mellé, csakhogy ehhöz én már öreg vagyok, elég volt a gombahatározót megtanulnom.
azt még elfelejtettem, hogy igazi vér is volt sajna, pedig lehetett volna operettvér is...

és az operettkommenteket is elfelejtettem

ov sux, thx twa
Tegnap amikor elétek tártam a kérdéseim,azt hittem özönével jönnek a hsz.-ek milyen barom is vagyok.Csalatkoztam,mert vitázni itt senki sem akar(kivéve Árpádot,Ő reagált).Ugyan meséljétek már el hol éltek,mit vallotok értéknek és mi az amiért az életetek is adnátok?Mert ez a sárdobálás olyan mint a négerek harca az alagútban.Vállaljátok már föl azt az értékrendet ami vezet Titeket.Akkor meg megkérdezném:mi a jó büdös francnak írkáltok?Jómagam tartom az eredetileg proklamált tézisemhez;miszerint Krisztust követő reformátusként élem az életem,és csak Ő a mérce.Mi az ami elfogyott?Miért nincs válasz a tegnapi kérdésekre?
Nem akarok itt reaggálni mindenre ami a legutolsó hsz.-em óta bekerült,de azt sajnálattal kell megállapítanom,hogy alig-alig van olyan aki gondolkozik is.
"TWÁ"03.19 22:41:31.-Kisbarátom,nagy itt a baj,ha ilyet röffentesz bele az éjszakába.Ennyi erővel írhattad volna magyarul is,le vagytok szaharázva és akinek nem tetszik használja a nyelvét az aranyered fényesítésére.Picinyem!Az a Te szerencséd,hogy a sok agyatlan zombi mindent elfogad amit eléjük okádsz.Azért vannak olyanik is akik kritikusabban szemlélik ténykedésed.A saját oldaladon is!Na most köpted szemen Őket.Gratulálok,így lehet kötéllel a nyakadon kirúgni a sámmlit Magad alól.Már sokan írtak a Te oldaladról is,hogy többet várnak el.Akkor leszel elégedett ha az oldalon csak az olvasod:Árpi,Te vagy az egyetlen és üdvözítő??Mert így hiteltelenné teszed Magad.Aztán meg mi a fene történt 3/4 11-kor,hogy megvilágosultál,hogy mára még egy nullszinvonalúra sem fog telleni?Nincs egy kis "konzerv"gondolat?Siralmas.Tényleg az a legjobb,ha itt szembesítelek önmagaddal.
molaris, megint hülye vagy.

az történt, hogy váratlan vendég érkezett.
az ilyenológus pedig szcientológust jelent, ne vedd magadra, hacsak valahogy össze nem fűzted a reformációval.
úú jöhetne az uj xenu-s blog ami állítólag nagy móka lesz:)
és az
operettpirézeket is kihagytam
észrevettétek, hogy március 15-én egyetlen PIRÉZ sem merte kidugni az orrát az utcára?
Erre mondják azt, hogy gyáva népnek nincs hazája?
hej pirézek, én szívesen részt veszek a hazai beilleszkedéseteket segítő programban!
uff
Vannak igenjó hazai borok. Nem is kell hozzá gombahatározó:).

Árpi figyelj és vigyázz holnap a teológusokkal. Az izéológusokkal, tomcruiseológusokkal, tudod. Mert ez itt nagy nyilvánosság ők meg nem közszereplők. Tudom, csakazértis, őkahülyék, nehagydmagad, szólásszabadság. Másoknak is azt mondtam, fletó mondjon le rendben de megveretni magad emiatt faszság. Szóval csak mértékkel, hiányozna a napi vita.
épp azt csinosítom, most küldtem el a jogászunknak, h ne legyen benne buktató.
avatott és harcedzett egyházbaszogatóként úgy gondolom, annyit el kell viselnük, mint a keresztényeknek. pláne ha ilyen faszságokat hirdetnek.
"a világ legokosabb embere, aki még sohasem hazudott" Hát ez teccik.
Én is csak azt az elcsépelt szöveget tudom mondani, hogy az értelmetlen népszavazásra szánt pénzből miért nem lehet kátyúkat tömködi, korházakat felújítani, iskolákba fűtést szerelni, stb. Vagy, mint ahogy utaltak rá előttem, fizesse ki kedves Viktor a saját pénzéből, és akkor nincs gond. Bár minden ilyen egyszerű lenne...
Kedves Árpád!

Én úgy emlékszem, hogy pont azt mondta OV, hogy ha nem teszi a kormány azt, amit a népszavazás eredményeként tennie kell,(persze ebbe a lemondást is bele értette) akkor ad felhatalmazást arra, hogy elkergethetővé válik. Ez azért nem ugyanaz, hogy népszavazás, megnyerés, elkergetés.
Árpád!! így azért még én is elfogadom korrektnek,bár szőrös szívem rugdalózik.::))
Na most míg pötyögtem,jött a Te hsz.-kéd és meglágyította a követ.Nu,milyen messze is vagyunk?-és mind a ketten a jó bor szeretjük.Akkor,hogy is van ez?Világnézeti alapon megfolytjuk egymást,de mint a jó bor nagykövetei együtt harcolunk,hogy megint méltóképpen kerüljön az asztalunkra??
Tudod mit,egyen meg Téged a fene,mert mikorra rendesen megútálnálak mindig kiderül,hogy érdemes csiszolni Rajtad.!!:)
Táltos, "a népszavazás" és "elkergetés" szavak egy mondatban használata már alap a lovaglásra, sőt (többeknek vonzóan de sokaknak riasztóan) radikális. Viktor tudhatná, kommunikációs alapismeret. Tudja is.
Persze, volt itt dobálózás szavakkal és tojásokkal, meg zavargás és zavargászás, de eközben a nép nagyrésze nyilván a lényegesebb dolgokra koncentrált: március 15. pozitív oldala az, hogy nem kő menni dógozni, a negatív pedig, hogy nincs nyitva még a Tesco se, nemhogy a Spar vagy a DM. Éppen ezért szerda este meg kellett rohamozni az összes bótot, kifosztani őket, és venni fejenként 6 kiló kenyeret meg 3 rúd szalámit, nehogy éhenhaljunk 24 óra alatt.

Az egyébként, hogy március 15-én az üzletek zárva vannak és ennek folyományaként még a pontgyűjtő akciók is szünetelnek, azért valahol az évforduló meggyalázása, hiszen a márciusi ifjak is gyűjtötték a pontokat, lett is nekik tüstént 12 - szóval mi az már, hogy mi meg pont ezen a jeles napon nem gyűjthetünk?

Hol van ehhez képest OV szónoklata?

Ja és annak van jelentősége, hogy hétvégén lemosták az ÁRPÁD hidat, ezért folyamatosan le volt zárva valamelyik SÁV?
hol is kezdjem? szerintem ne féljünk ennyire egy zászlótól. nem vagyunk náci ország. ne féljünk 2000 ostoba embertől sem, ha a rendőrség így is képes végezni a munkáját. szakszerűen. ne féljünk orbán viktortól sem. nem gondolom, hogy ő akar visszaülni (talán naiv vagyok, de tényleg. Hiszen ősszel neki magának kellett ezt úton útfélén ígérgetnie, amikor a szakértői kormány mellett kardoskodott). én is meghallgattam a beszédeket. az mszp arra játszik, hogy a kapkodással (vizitdíj-muhaha, tandíj lesz,nemlesz,mégislesz), nekigyűrkőzős „namostaztán..” reformokkal és persze az ijesztgetéssel (aminek gyakorlati alapja van, viszont így túlozva tálalva nem jó másra csak pánikkeltésre) tereli a figyelmet arról, hogy a választási ezekcsakhazudnakésnemcsinálnaksemmit-fidesz kampány aztán szinte teljes egészében csúfosan bizonyítást nyert (öszöd). Mellesleg ha 7 hónapja nem lehet normálisan létezni az országban, mert már az ember agyára megy ez az egész, és nem tud odafigyelni a lényegi dolgokra sem, akkor el kellene gondolkozni azon, hogy vajon tényleg csak ez az egy ember képes-e a hátán vinni az ország sorsát (azon meg hogy jó irányba-e meg megint más kérdés). Szóval ha a lényegi célja tüntetéseknek hogy gyurcsány „takarodjon”, akkor ne kérdezgessék egyre másra a tv-csatornákon, hogy navajonmivel lehet végetvetni ennek, és ne panaszkodjanak, hogy talán sosem lesz vége.. Mérlegelni kellene hogy mi ér ennyit ebben az emberben. Nekünk. Mert papíron ez az egész rólunk szól.
Árpád!!!-mikor is írtam én egy szót le a sci mellett???Naaa,neee mááá....!!!
lassan ott tartunk, hogy a hozzászólások miatt érdemesebb olvasni ezt a blogot, mint a bejegyzések miatt...
Andrisandris Egyetértek azzal amit írsz. Én is úgy gondolom, hogy hülyeség, hogy már az Árpád híd nevét se lehet kiejteni. Hiszen annak is sávja van. Árpád-sávos híd. De valaki azt írja miért kell Gyurcsányt minden áron hatalmon tartani.
Nem tudom ki hány éves a hozzászólók közül, de észreveszitek hogy mennek az évek és mostmár nemcsak a mai középkorúaknak nincs esélye egy erkölcsileg is és gazdaságilag is jobb életre, hanem már a gyerekeik lába alól is kezdik kihúzni a talajt?
Csoda Szarvas Vadász Nem lehet, hogy az ellenzék is meggondolja mikor tesz ki valamit a közösbe? Miért is tenné. Mindenki akkor tud érdemben politizálni aki kormányon van. Ne az Orbán Viktor politikáját kérjétek számon. Ő most ellenzék. Most a kormány legyen a téma. Végig nézik az emberek hogy tönkre menjen egy ország, csak mindenki mással takarózik.
Sziasztok!

Én leléptem síelni a kritikus időszakban, de azt hiszem nem maradtam le semmiről :o)

Érdekes amit Trézsi ír: Miért nem szabad/illik bizonyos szavakat kimondani? Ha valaki cigányt mond, de lassan már a romát is, ha zsidót mondasz, akkor olyan, mintha körbe kéne nézned előtte, kik vannak ott.
Soha nem tudtam, (fel sem fogtam, hogy ez kérdés lehet) egyetlen barátomról sem, hogy zsidó, vagy nem zsidó, de legtöbbször valaki megsúgja a háta mögött, mint valami titkot.
Érdekes, hogy ugyan ez igaz arra, ha valaki "elszántan" jobbos, vagy balos és nem az a melldöngetős típus. Valaki előbb utóbb a többiek orrára köti, mintha valami kurva nagy titok lenne.
Lehet, hogy off lett, elnézést.

Látjátok ez az "ideális" állapot. Válasz nélkül levelezni. Próbáljátok ki, így nincs ellenvélemény.Önbizalom növelő.
TwÁ: Érdeklődve várom a cikket. Bár kicsit tartok attól, hogy amire a jogászok is rábólintanak, az már egy kissé erőtlen és uncsi lesz.
Különben engem ez az ilyenizmus, mint vallás úgy nem érdekel, ahogy van, azok a sejtetések, misztériumok, hogy hogyan szivárognak be hétköznapjainkba, a munkahelyekre, a médiába, az viszont nagyon is. Gondolom pont ezek a részek a legcikisebbek és jogilag legtámadhatóbbak, de azért ez lenne az igazán ütős.
Na jó mégse vagyok egyedül.
Ez az egész népszavazósdi egy ócska blöff. A fidesz miért nem áll elő egy reális alternatívával, miért nem DOLGOZNAK?
Mennyivel különbek a tehetetlen és balfék - általuk annyira ostorozott - kormánynál? Két szerencsétlen csapat egymásnak feszül, mint két hiénacsorda a dög felett, hogy melyiküké legyen a konc.
Sehol nem látom, hogy bárki is befogná a pofáját, kitűzne egy célt és azt megvalósítaná szívós munkával, erős akarattal, legyőzve minden nehézséget.
Itt csak az járja, hogy basztassuk az ellenfelet - persze van miért, ez nem kétséges -, ugyanakkor MI mégnagyobb faszságokat kövessünk el, de oda se neki.
Az ország sorsa, az emberek élete, a JÖVŐNK - bagatell dolog a politikai játszmában, vannak ennél fontosabb dolgok is.
De ne csodálkozzunk, ilyen vezetőink vannak, mert ilyeneket is érdemlünk.
Egyébként meg: ha eredményeket akarunk elérni, akkor NE a politikusoktól várjuk a mannát, szarni rájuk.
Egyszerű a recept: keményebben és többet dolgozni, kevesebbet költeni, beosztással élni, ne mással foglalkozni, hanem az elérendő célra koncentrálni. Rohadtul egyszerű, miért nem csináljuk?
Figyelünk ám rád Trézsi! (Tudod, mint a Nagy Testvér ;o))
Beren Olyanok vagyunk mintha elakadna a szalag. Úgyhogy nehéz annyi ideig kimaradni, hogy ne tudjál visszatalálni.
Egyébként kösz a figyelmet. Jó étvágyat mindenkinek aki ezután fog ebédelni. Most ez jut eszembe.
kukacka: ha arra gondolsz, hogy melyik miniszter/képviselő ilyenológus, azt nem tudom. azok nem állnak ki, mint orbán, hogy ők milyen vallásúak.

jogászilag meg az van, hogy ezek a nyomorultak mindentől zizegnek, magát a xenu-sztorit sem viselik jól, nem is beszélve a bizonyított bűncselekményeikről világszerte. attól azonban azok még úgy voltak, szóval nem valószínű, hogy megnyerhetnék, ha meg igen, akkor megyünk strasbourgig, biztos jót tesz nekik egy kis médiafigyelem. legalább lehet xenun röhögni sokaknak.
trézsi 2007.03.20. 11:49:01

Ez nem egy levelezős chat. Ide kommentelni illik.
A kérdésedre egyébként kb. ezer válasz érkezett már, csak görgess szépen felfelé, meg nézd meg a korábbi postokat is.
Counters Mi az hogy miért nem dolgoznak? Látod ettől rögtön magamhoz tértem. Mit lehet csinálni ellenzékben? Ahol befogja a fülét akinek beszélsz?
CounterS!
Mi a cél szerinted?
Több évnyi elcseszett, pillanatnyi érdekek és a hatalom megtartása miatt hozott gazdasági döntéseket helyrehozni?
Na ezért nem fogja be senki a pofáját, mert úgy érzik, hogy a kisemberek szívják meg ezt a típusú politizálást. Annak akik bevallottan elcseszték, hajuk szála sem rebben, ott vannak a helyükön még mindíg és újra hintik az igét.
Gyakorlati szempontból igazad van, ezt kell tenni, ez is lesz. De azt senki ne várja el, hogy ezt leszegett fejjel bólogatva fogja elfogadni a jónép: Hát igen, megint átkúrtak, de most majd jól meghúzom magam pár évig, aztán azt mondják jobb lesz.. röhej.
Bocs, hogy beszélni próbáltam, ezután kommentálok,persze csak ha lesz idevaló magasröptű gondolatom.
trézsi. örülök hogy hasonlóan látjuk a dolgokat. a politikához is, mint a valláshoz, (szerintem) hinni kell. na nem nagyon csak amennyire egészséges és muszáj. bízni valakikben, mert a nihil nem életképes, mégha trendi is. egyébkéntmeg kifejezetten idegesít hogy itthon 3-féle ember lehetsz. magyarkodós-rasszistapárti viktorista, szemellenzős-behülyített-komcsibérenc, vagy kiábrándult-úgyismindegyikugyanolyan-szarokbele antiszavazó. képzeljük el, hogy a harmadik csoport visszafordítrhatatlan létszámnövekedésbe kezd. márpedig minden ezt segíti. a rengeteg ezt tápláló humor (humorista), tv-műsor, és úgy általában a közhangulat. ez senkinek sem jó hosszútávon. talán ha fent okosabban működnének a dolgok (lásd: evidens megoldások) akkor lent is lehetne tisztábban látni. és bátrabbnak lenni. mert egy gondolkodó embernek az elkötelezettséghez is bátorság kell.
TwÁ: Oké, látom az elszántságod. Akkor várom a holnapi menüt. Szval remélem szép szaftos kis inyencség lesz, amin lehet jókat csámcsogni.
Zorbitól meg Fletótól már valahogy lebénul az agyam és összezsugorodik.
:))))))))
Én csak szeretném újra megkérdezni, miért kell minden áron Gyurcsányt hatalmon tartani. Én nem tudok érveket.
trézsi 2007.03.20. 11:58:38

Nem akartalak megbántani. Lemaradt a :)))))))))))) a végéről. Bocsi.
De azért ne legyenek túl nagy elvárásaid, főleg amikor a blogmotor vagy valami a rendszerben belassul és 10 perc, amíg felköhögi a kommentet.
Ha megtörténtek is, ezt bizonyítanod neked kell, sőt az is, hogy nem tendenciózusan és szelektíven tálaltad a tényeket. Elvileg nem éri meg téged perelni, molarisna se például, várható költség-haszon iszonyú negatív, de az emeterológusok pont nem foglalkoznak ezzel. Vigyázz, a lipótmezőt is sittysutty bezáratták :-). Mindegy, nemokoskodom, jogászod jobban elmondja.
kukacka

Nehéz ám olyat írni, ami azt elmúlt postokon nem emlegetett fel valaki többször. Maximum más szemszögből lehet felvetni. Ebből a szempontból tényleg el van akadva a lemez. Szerintem a "polelit" minden témáját kimerítettük szinte minden oldalról.
Jót írni valamiről nem láttam senkit. Tényleg váltani kéne, de nem csak úgy, ahogy CounterS mondja, hanem alapjaiban. Csak senki nem tudja, hogy hogyan. Erről lehetne ötletelni, nem arról, hogy most jobbra vagy balra. Gyűjtsük ki ami jó a mostaniból, a többit meg dobjuk ki, vagy találjunk alternatívákat. Minden háború után ezt csinálják az emberek, lehetne egyszer békében is nekikezdeni.
Nem, ha bírósági ítélet mondja ki, hogy a köcsögök bűnöztek, akkor nekem már nem kell bizonyítanom. Mint ahogy azt sem, hogy a Xenu-sztori komoly. Mint ahogy az sem perelhető, hogy szerintem a szceintológia egy ocsmány csalás. Ugyanezt gondolom a többi vallásról, csak erről a köbön. It's free speech.
andrisandris 2007.03.20. 12:02:23

Teccet amit írtál :o)
trézsi 2007.03.20. 12:06:12

Nos, valszeg azért kell a Feri, mert a pénzes és befolyásos klientúra benne látja a "megváltót". Ferike az, aki hatalmát részben Zorbinak köszönheti. Fletó a baloldal válasza volt Zorbira.
Szóval a maszop úgy gondolja, hogy egy lightosabb vezető nem lenne elég erős és gátlástalan, hogy lenyomja a másik oldali pénzes és befolyásos klientúra vezérguruját. :))))
Elolvastam a xenu levelet.. inkább a Viktor meg Gyurcsány.
Hát Gyurcsány elvtárs már egy szar? Már jegyzetet sem ír róla Tóta W.?

Pedig mostani történelmi beszéde igazán méltó lett volna rá.

Gyurcsány egy pillanat alatt kihúzta Orbán beszéde alól a szónyeget, amikor a forradalom évfordulójára tartott gyűlés után náhány órával rámutatott, hogy feleslegesen jöttek össze, hoszen nem is volt forradalom, csak reform.

Most aztán vakarhatja a fejét Orbán, nem szeretnék a helyében lenni.
Érdekes ez a xenu.. Volt az a kísérlet a két vonallal, mikor egy szerencsétlennek addig mondták, hogy a másik a rövidebb, amíg el nem hitte, pedig ő volt a balek. Itt addig rakja bele a jelölt a pénzt, időt, miegymást, amíg már a beleölt energia miatt is elhiszi, mert különben arra kéne gondolnia, hogy ő a hülye.
Szar érzés, hogy így működünk.
"Beren 2007.03.20. 12:17:57
Elolvastam a xenu levelet.. inkább a Viktor meg Gyurcsány."

Én hol tudom elolvasni? Köszi, ha belinkeled.
Agymosás a köbön..
Kéretik a topikot nem legyilkolni, mielőtt a post megjelenne.
A jó kis olimpiás témát teljesen szétcincáltuk offtopik. Már arra sem emlékszem, hogy hol.
Én speciel nem tartom elfogadhatónak, hogy a kormány az ellenzékkel, az meg a kormánnyal van elfoglalva, és ez leköti a kapacitások 110%-át mindkét oldalon.
És azt sem mondom, hogy nekünk, mint birkáknak kell elfogadnunk azt a sok ökörséget, amit ránk erőltetnek "fentről".
Egyszerűen arról van szó, hogy mindannyiunknak a dolgát kellene végezni;
a politikusnak meghatározni az elérendő célokat és a kereteket, biztosítani éa feltételeket, és legfőképpen az ORSZÁG ÉRDEKÉBEN tevékenykedni. És az ország érdeke adott esetben az, ha kevesebbet költünk és több pénzt szedünk be. És ez rohadtul fáj sokaknak, és nagy áldozatokkal és lemondással jár. De érdemes megcsinálni, sőt meg kell csinálni. Gondolkodjunk 10 éves távlatokban, ne csak a ma legyen, meg a holnap, meg a hatalom. LOL.
Nekünk pedig, állampolgároknak, ha igazán szeretjük a hazánkat, igenis tenni kell érte. Ha keményebben dolgozol, ha este a meccsnézés helyet a gyerekkel tanulsz, ha abbohagyod a dohányzást és helyette elmész futni, máris tettél érte. Ilyen kevés kell. Sok apró dologból születnek a nagy eredmények, mindíg csak egy kis lépéssel több.
Azért bőszít, amikor idióta barmok kiáltják ki magukat Magyarország védelmezőinek, csak a pofájuk nagy, a teljesítmény nulla.
Sokkal könnyeb a téren hőbörögni, mint otthon maradni, és vezetni a háztartást, nevelni a gyereket, túlórázni a gyárban, stb...
Erről egy vicces sztori, ami a Népszabadság hétvégi mellékletében jelent meg, és Marosán György jegyezte a cikket, témája a személyes és a társadalmi gazdagodás /a címét nem tudom/:
Mexikó súlyos pénzügyi és gazdasági problémáiról tartott előadást egy fazon, akinek a kimerítő, gazdasági, történelmi adatokkal tűzdelt előadását követően megkérdezték, hogy mégis milyen kiutat lát a problémák megoldására:
Két alternatíva létezik - mondta, - egy reális, és egy csodaszerű.
És mi lenne a reális? - kérdezték tőle. A reális az lenne, ha Szűz Mária leszállna a menyyből, és minden mexikói zsebébe nyomna 100 000 dollárt.
És mi lenne a csodaszerű? - Ha megtanulnák keményen dolgozni és beosztással élni.
kukacka: a robotolimpiát nem felejtettem el, csak közben tudomásomra jutott, hogy kicsiben az osztrákok már ráálltak.
CounterS 2007.03.20. 13:17:23

2 meglatas:

Hogy miert nem csinal az ellenzek semmit? Hmm. Kene nekik, csak az a cink vele hogy suket fulekre talal, es a koltsegvetes elfogadasa elotti 140 inditvany is semmisnek minosult. Azaz feleslegesnek. Sajnos. Pedig biztos vagyok benne, hogy mindket oldalon van annyi agyi kapacitas, hogy egy-egy modosito inditvany elferjen, legyen eppen kormanyrol vagy ellenzekrol szo.

A 10 eves tavlat pedig letezik, de ha jol tudom mar nem sokaig. Ugy hivjak hogy Teleki Intezet.

Udv
CounterS 2007.03.20. 13:17:23
Én azt látom hogy az ország tanulja a demokrácia játékszabályait, ráadásul a különböző társadalmi rétegek más-más készültségi/tanulási fázisban vannak. Nagy a kísértés a demokráciával kapcsolatos tudatlanság kiaknázására, és ezt a helyzetet a pártok ki is használják. Én azt látom hogy a hatalom megszerzése érdekében a legkönnybben meggyőzhető és tartósan megtartható rétegek "demokrácia-tudás" szintjén zajlik a politikai kommunikáció, ami láthatóan/többé-kevésbé hatékony is(23millió román vs. idegenszívűek). Mondd meg mivel lehet a politikusokat rávenni hogy ne a legkisebb befektetéssel legnagyobb hasznot hozó irányba menjenek! Én azt látnám szívesen ha jönne egy "Gandhi" és megtanítaná az egyszerű embereknek hogy mit kell tenniük ha valóra akarják váltani az álmaikat.
Jókat tudunk mi háborogni itt azon hogy milyen szar a világ és közben tanulunk is a vitából (én sokat tanultam), de nem hiszem hogy a jelenlegi vezetők érdemi javulást hozhatnak.
A példa jó, csak a népszabiból az elmúlt évtizedekben elég sokszor jött ez a "vezetöink mindent megtesznek, csak mi nem teszünk meg mindent" fíling, úgyhogy nekem elég hiteltelen. A részleteket most nincs kedvem jobban kifejteni.
TWA: Kösz hogy Magyarland végre kikerült a béka segge alól:)
Xenu!!??-csak annyit a témáról,hogy ehhez képest a "sci" angyalok béketánca.A vezérük,ha jól tudom Ank l-nek hívja magát.Hát (tudom,háttal nem kezdünk mondatot)amit elő lehet adni hablaty címen,ez a társulat megteszi.Ráagásul kormányzati körök is lökik őket.A párt nevét nem írom meg,legyen ez találós kérdés.Mindenáron invesztálni akertak/akarnak de hát egy pénzmosodát nehéz elindítani.A maguk 200.250 hívével akarnak milliárdos látvány/honismereti/"hitfejlesztő" központot építeni.Elérhetőségük ha jól emlékszem:www.ank.hu.,vagy ankh.hu.Lehet csodálkozni.
molaris: te a www.ankh.hu helyett linkelted be az Aba-Novák Kulturális Központot, gondolom.

egyébként az ankhra is rá akarok szállni, csak még megkutatom.
A demokráciát még jó pár évig csak tanulni fogjuk. Túl sok a lemaradásunk. De azt hiszem, hogy fel fog gyorsulni a folyamat mert egyre többen változtatni akarnak. Mostmár a hogyan a kérdés ahogy elnézem.
olyan szépen csücsörít a viktor:) tényleg szívet melengető. nincs esetleg vmije, ami illene ajkai közé? hátha megszeretné és más célokat tűzne ki maga elé..
Wonderland,

ugye arra gondolsz, hogy

„Ha az országos népszavazást el kell rendelni, az eredményes népszavazás alapján hozott döntés az Országgyűlésre kötelező.”

Muhaha. Éppen emiatt hasalt el félig a cucc, de a maradék se túl izmos.

A tandíj simán ütközik azzal, hogy

„(5) Nem lehet országos népszavazást tartani:

a) a költségvetésről, a költségvetés végrehajtásáról, a központi adónemekről és illetékekről, a vámokról, valamint a helyi adók központi feltételeiről szóló törvények tartalmáról,”

A kórházprivatizálás tiltása a megszűnőben levő Schöpf-Mérey dolgozóinak fogja betenni a kiskaput.

Az meg nem tudom, kinek az érdeke, hogy a pógár vasárnap ordenáré fogfájára riadván kénytelen legyen azon fogfájósan elcaplatni a tíz-húsz kilométerre levő legközelebbi ügyeletes patikába, ahol másfélszeres áron kapja meg az X gyógyszert, és ha megkérdi, miért nincs kitéve pohár a vizeskancsó mellé, mormolnak valamit, hogy fúj, a kedves vásárlók a kirakottat.
da2 2007.03.20. 01:03:54,

„mavo, láttad a hirszerzos cikket a cannabisról?”

Még nem, majd igen.
erre a patikás hülyeségre konkrétan rá lehet építeni az ellenkampányt.
Árpád,

Triviális, és pláne a rosszindulatú és ostoba patikus-kampány után ziccer.
... és Árpád, köszönet az UFi blogba betett Orbán-interjús linkedért, aranybánya!
da2,

„Gyurcsány feri naponta ír a blogjára”

Húbazmeg, juttatod eszembe, hetek óta nem olvastam bele, megyek hiányt pótolni.
Kicsit OFF, de a zavargás cimkébe belefér:
Nézem a híradóban: a Kossuth teret újra elfoglalják a tüntetők. Nemzeti színű trikolór zászló, árpád-sávos zászló, a szokásos. Már azon csodálkoznék, ha nem lenne ott a pirosfehérkecsíkos. Az elmúlt félévben annyit vitatkoztak róla, elemezték, számolgatták sávjait, komoly szakemberek és kevésbé hiteles zászlólengetők próbálták nyilastalanítani. Lassan teljesen elfogadottá, vagy legalábbis megtűrtté vált: ha nincs benne fekete nyilaskereszt, akkor okés.
Szóval ideje újítani. A kossuthtériek pirosfehércsíkosán megjelentek a turulmadarak. Nem egy-kettőn, hanem vagy egy tucatnyin. És nem ám valami barna vagy zöld, vagy kékmadár. Nem. Szénfekete. A közepén. A töttyedten lógó zászlón meg csak valami fekete izé.
Ez azért már nehezen értelmezhető "hivatalos történelmi" zászlónak.
Vajon ez most azt jelenti, hogy lehet elölről kezdeni a szimbólumháborút meg az antiszemitázást?
Vagy elmagyarázzák, hogy ez a Nemzetbiztonsági Hivatal "zászlaja"?
Ez már régebben is látható volt. Hát gondolta a jóember, hogy ő még az árpádsávosoknál is magyarabb, mert mi más is lenne, máshoz nem ért, akkor odabasz egy turulot a közepibe. Még a szent előbőr kéne a bal felső sarokba.

Viszont az is jópofa lenne, ha tényleg az NBH-s beépültek jeleznék így a kicsodaságukat.
Én is láttam már korábban. Meg olyat is, amin feketenagymagyarország van. De ez egy csomó volt. Tehát vagy összebeszéltek, vagy kiosztották nekik. Ezért figyeltem fel rá.

Az MBH-s címerre meg annyit hivatkoznak, hogy lassan betiltják azt is. Mer ugye már a nemzetközi sajtó is názinak nyilvánította pirosfehérkét.
Különben én szeretem a turult, de miért nem lehet egy zöld vagy egy kék zászló közepébe nyomni azt a szerencsétlen madarat?
Én különben szeretem az ilyen kereszténység előtti kultúrákat, de azzal, hogy állandóan aktuálpolitikai célokra, meg az "antiság" kifejezésére használják, az ember kénytelen lépten-nyomon meghasonlani. Elegem van már ebből.

Titkosügynökzászló? Fekete zászló napszemüveggel?
„Mer ugye már a nemzetközi sajtó is názinak nyilvánította pirosfehérkét.”

Szegény én, erről eléggé lemaradtam. :-)
"Kuppernek első fokon a Fővárosi Bíróság nem adott igazat, azzal az indokkal, hogy a nyilatkozat aláírói nem mentek túl a véleménynyilvánítás szabadságán, és Kupper amúgy is közszereplő, tehát többet kell elviselnie az átlagembereknél. Másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla viszont szóbeli indoklásában azt mondta ki: hogy a nácizmussal vagy más szélsőséges ideológiával összefüggésbe hozni egy politikust - mindenféle ténybeli tartalom nélkül - a legsúlyosabb és legkegyetlenebb vádak közé tartozik. Ezért 800 ezres kártérítést ítélt Kuppernek."

Mi lesz veled kedves Árpád, meg Gyúrcsánnyal ilyen itéletek után, (előtt)? hmmm...
kíváncsian kivárjuk, hogy akkor kommunistázni szabad-e.
Bár ott tartanánk, hogy azt is úgyan csak szégyennek éreznék az urak.
De inkább büszkék rá, lásd Che és Gy.F. közös szinpadi szereplését.

Amúgy mi ez a többes szám, egyeztetsz Gyúrcsánnyal? hmm... azért ezt még sem, visszavonom.

RE: Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.03.20. 13:20:25
"a robotolimpiát nem felejtettem el, csak közben tudomásomra jutott, hogy kicsiben az osztrákok már ráálltak."

Olvastam, megnéztem a weblapjukat is. Halál gyenge az egész, semmi láncfűrész és lángszóró.

jah, ilyen gyerekes szumózás. semmire se jó ez ma már. we need guns, lots of guns.
RE: Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.03.20. 18:20:03
"erre a patikás hülyeségre konkrétan rá lehet építeni az ellenkampányt."

Tuti, hogy Mikola ötlete volt. Az MSZP 007-es ügynöke ismét ténykedett :-)).

RE: kukacka · www.kukacka.blog.hu 2007.03.20. 21:11:44

"Lassan teljesen elfogadottá, vagy legalábbis megtűrtté vált: ha nincs benne fekete nyilaskereszt, akkor okés."

A nyilaskereszt a zászlón zöld színű volt. (hu.wikipedia.org/wiki/Nyilaskereszt)


Zászlóügyben nem elfelejteni a Magyar Népjóléti Szövetség jelképeit!!!

www.crwflags.com/fotw/flags/hu%7Dnaz.html

Emlékezzünk régiekről, ...-ből kijöttekről...

dark future · 2007.03.20. 23:45:19

Ciki, de tényleg nem tudtam. Csak fekete-fehér képeket láttam eddig róla. Filmekben meg mindig a piros-fehér-fekete kompozíció szimbolizálja a nácikat. Legalább történelem órán, könyvekben taníthatnák.
A németekét bezzeg "agyonreklámozza" Hollywood.

Köszi Paszternak! Szval erre gondoltam. Ez a náci színcombo. És az árpicsíkos-turulos ezt idézi. Még nekem is, pedig én önmagában a turult, és az árpádcsíkosat is elfogadom. De a trikolór csak újabb árokásásra jó.
Valaki segíccsen plíz! Honnan lehet tudni, hogy Orbán "még sohasem hazudott"?
Hallóóó!!!
Van itt valaki?!
A forradalmi élcsapat... Majd ők kergetőznek...
süti beállítások módosítása