W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

A szóvivő és az osztálytudat

2007.03.13. 05:00 Tóta W. Árpád

Ebbe csúnyán beleszaladt Demcsák Zsuzsa. Szép találat, jó sztori, kajálják. Ahogy az elkényeztetett médiapicsa a kasztjának megfelelő bölcsödét keres, és ahogy jól szituált anyukákkal tologatja a háromkerekű babakocsit a Szent István-parkban. Monnyonle. Méghogy baloldal. Újarisztokrácia, hö!

Na, ha kihörögtük magunkat, akkor én felragasztanám a jézusi álszakállat, és mondom nekifutásból, hogy az vesse rá az első követ, aki.

A legfőbb érték a gyerek. A babamagazinokra rácsavarodó nő könnyen úgy maradhat: szentül hinni fog abban, hogy ha nem költ el másfél millió forintot a Brendonban, akkor a gyermek kiszárad, összeaszik, elpusztul. Ugyanezért nem lehet megúszni a babakocsit két kiló alatt, bonyolult jószág ám az, az alsó kategóriákon nem is kerék van, hanem kocka.

Ha ezen túl vagyunk, akkor jön bizony az a kérdés, hogy milyen társaságba kerül a csemete a bölcsiben, az oviban, az iskolában, és végül – ez a legveszélyesebb – az egyetemen. Lehet szociálisérzékenykedni meg baloldalazni, de az ugyi mégis szuboptimális megoldás, hogy anyuci Prüntyőkéje tetves, koszos, valószínűleg fertőző és kizárólag az erőszak nyelvén értő gyerekek közé kerüljön, akik csakis a családi pótlék miatt jöttek világra.

Embergyerek az is, és vérzik érte a szív. De ha esetleg el lehetne kerülni, akkor kerüljük már el, nemdebár? Jobb lesz a Prüntyőnek, ha jól nevelt, illedelmes és kevésbé fertőző gyerekekkel vegyül. Lehet, hogy nem minden koszos gyerek rossz, de minek kockáztatni.

Kettő: Demcsák osztálytudatosan keres játszóteret. Jól van, hörögjünk egyet ezért is. Na és mondd csak, barátom, te szoktál hajléktalanokkal beszélgetni? Kubikusokkal kártyázni? Dehogy szoktál. Mondjuk utálnának is.

Sőt: a suzukis, az ember vagy bogár? (Suzukisoknak: a béemvés, az ember? Áh, állat az.)

Így volt ez mindig. Az úri osztály nem elegyedett a cselédekkel. Ha csak úgy nem, ahogy az Édes Annában olvasható. Nem kéne úgy tenni, mintha Demcsák Zsuzsa valami különleges torzszülött volna, amiért osztályán belül próbál maradni. Persze úgy se tegyünk, mintha nem volna ez tényleg bizarr és szomorú és kényelmetlen.

De ahogy reagált, az bizony aggályos. Az a bukás, nem az, hogy elbloggantotta magát. Kitörli sunyin, átírja, letagadja. Kiskezicsókolom, és a sajtótájékoztatókon mi lesz? Ott bele fognak ám kérdezni! Durca lesz meg hiszti? Ilyen kommunikációs skillekkel tetszik nekivágni? Jesszum Pepi, akkor inkább Bányász Rezsőt kérném vissza. Lehetett volna ezzel kezdeni valamit, beismerni, feltárni, továbbgondolni, és ha már blogja van, aranyoskám, akkor kommunikálni. Erre még ezt is nekem kellett megírni. Előre szólok, hogy többet nem segítek.


Címkék: hülyemagyar

516 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr2045928

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: UFiblog - a polgári underground blogja 2007.03.13. 08:54:13

A politikus szóvivő újabb kalandjaiDemcsák-ügyi relevanciánkat immár a Google is elismeri, így közszolgálati kötelességünknek érezzük, hogy beszámoljunk a legfrissebb fejleményekről. A köztársaság leendő arca (már csak hatot kell aludni!) lehet, hogy poli…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jó pap holtig tanul. Ő is fejlődik talán az ilyen kis súrlódásoktól, sőt, lehet, hogy ez a baki nagyobb katasztrófáktól óvja meg.
A gyereket én se adnám akárhová, de hogy valakinek már az "elit" bölcsi se legyen elég jó... A realitásérzék hiánya, ha valaki nem tudja előre, hogy egy ilyen bejegyzést az emberek 3/4-e kemény sznobizmusnak fog tartani.
sok minde nvan itt, amin lehet jot beszelgetni. valogatok a sajat kedvem (kasztom?) szerint.

1. nem keverendo, hogy egy szulo a legjobbat akarja megadni a gyerekenek azzal, hogy a szuletes meghatarozza kibol mi lehet (ez a kaszt). vannak tarsasagok/helyek, ahol kicsit mas szokasok divnak, mint mashol. az ember siznhazba elengansan oltozve megy. aki nem tud, mert nem jussa, az nem megy szinhazba. nem azert, mert a kasztja nem jar, hanem mert nem tud eppen ugy oltozni. majd ha fussa neki, akkot megy. ezzel nincs is nagy gond. mint ahogy azzal sem, hogy minden szulo a legjobb iskolaba szeretne latni a gyereket. ha az iskola esz szerint valogat minden a legnagyobb rendben van. akkor a gyerek elsosorban nem a hozza hasonlo csaladok koze kerul, hanem a hozza hasonlo ertelmi kepesseguek koze. ez meg jo. persze lesz nemi osszefugges, mivel aki felkeszulten erkezik egy felvetelire, mert a csalad tudta, hogy mi varhato, az elonnyel indul. de ott meg nagyon nem tart Mo., hogy minden vizsga teljes felkeszito anyaga fenn legyen az interneten, es barki szamara kozel ingyen elerheto legyen.
Ha viszont szuletes szerint valogat az iskola, akkor visszatertunk a kozepkorba, es ideje van egy jo kis palotagyujtogato forradalomnak.

2. masodik erdekes tema a szovivo oriasi kommunikacios balfaszsaga. ez olyan magyar dolog. mashol (pl: US and A) a nyomozo ujsagirok a delikvensek regmultjabol talalnak zaftos sztorikat. nalunk eleg megnezni, hogy nit csinal vki, amiota meg akarjak bizni:) mi lenne ha 5-10 evvel ezelotti multjat is feltarna valaki?
osszehasonlitas keppen: Barack Obama amerikai elnokjeloltet most azzal basztatjak, hogy 5 parkolocedulat 17 ev kesessel fizetett be. (igaz, hogy birsaggal, es kesedelmi kamattal egyutt, de akkor is)

3.talan a legfontosabb tema az arisztokracia.
van Mo-n. sot lesz, nem kicsit nagyon. Mo a birkak orszaga, ezt sokan leirtak. itt ha a legfelsobb vezetok gazdagkent viselkednek, akkor a masod, harmad vonal mindent megtesz, hogy legalabb kulsosegekben kovesse oket. GyF, es Koka lehet, hogy jo managerek (eredmeny meg nem latszi, csak hogy nagyon kavarjak a szart), de sokkal latvanyosabban kerkednek a gazdagsagukkal. azzal a gazdagsaggal, ami finoman szolva nem teljesen levalaszthato a valamikori magyar kozvagyontol.
ez szinten a magyar rogvalosag erdekes esete. talan egyetlen Mo-i gazdag ember sincs, aki nem uzletelt a magyar allammal.
nalunk csak az viszi valamire, akinek haverja kerul magas allami pozicioba. vagyis o beletartozik az uralkodo kasztba, a politikai/gazdasagi elitbe.
es itt ertunk korbe. nagyon, nagyon messze vagyunk meg attol, hogy Mo-t normalis demokracianak lehessen nevezni.

4. Mo kiforditottsagara mi sem jellemzobb jobban, minthogy nem a multba revedo jobboldal embere bukik le kasztos dumaval, hanem az egyenloseget hirdeto baloldale.
most akkor van barmi koze is GyF csapatanak a baloldalhoz, vagy csak ott volt meg szabad (ertsd: hulyek altal iranyitott) part, amit el lehetett foglalni. azt, hogy GyF szuk csapata iranyit, es az MSZP tagjai meg csak figyelnek, azt az Oszodi beszedbol tudjuk.

5. lenne itt meg erdekesseg, de szar meg belegondolni is, hogy ebbe az orszagba szulettem;(
Ezek után igen hitelesnek hallatszik majd a szájából az esélyegyenlőség, a szegények helyzetének,az elesettek életkörülményeinek kommunikálása, a maga 28 évével.Bugyikirálynő, meg súgógép-tapasztalati múltjával.Kiváncsi lennék,ki tartja a slusszkulcsot ebben a hülye k...ban? Mint látható, ő olyan igényes, hogy amikor szellent akkor is fogat mos.Remélem önvallomását a maszoposok is elolvasták.Ha ezek után is kinevezik, tényleg elhúzhatnak a rákba.
de legalább vannak kommentek a blogján - már ez is eredmény (bár lehet, hogy csak monitorolt kommentek, de az is valami)

nekem egyébként ez a kiinduló felvetés tetszik nagyon: "Unatkozik velem a fiam. Már nem tudok neki elég élményt nyújtani egy napra, kevés vagyok neki, gyerektársaságra van szüksége. Nincs mit tenni, el kell kezdeni a bölcsődét!"

valamiért az egész stílusából inkább azt érzem ki, hogy leginkább _ő_unatkozik_ a fia mellett. de ez így azért mennyivel jobban hangzik... jó ürügy lepattintani a gyereket. ez most tudom, hogy gonoszság a részemről, mert akár igaz is lehet, amit írt, de valahogy az egész lénye nem az őszintén boldog anyukát sugározza nekem, hanem sokkal inkább a teljesítményorientált karrierista nőt, aki letudott két szülést is, mint elvégzendő feladatot.

ne legyen igazam.
Noakkó.
Dé. Zsuzsa nemfiatalkorú magánszemély nem hülye, csak télleg unatkozik. Amúgy igen inteligencs pájna, ez nem vitatható szerintem.
A gond az, hogy a nemkellfélni-nemfogfájni-t éppenpunkt ű fogja megmagyarázni. Bele az arcba. Mert szép a csomagolás, oszt benne ott virít az tömény fekália? Hát, Ferikém, ez a gáz.

Summa: képmutató ez az egész kormány, hát akkor mért pont a szép szóvivője ne volna az?!
"Unatkozik velem a fiam... ...Nincs mit tenni, el kell kezdeni a bölcsődét!"
Én úgy tudom ebben a korban a gyerek legjobb játszótársa az anya. Csak akkor az anyának meg egésznap gyerekezni kell. Hülye p*csa.
Az a szörnyű, hogy erre ma Magyarországon rá van kényszerülve a többség! Gondoljatok bele, hogy a pesti agglomerációban mennyiben befolyásolja az ingatlanárakat az, hogy a kérdéses faluban van a gettó, vagy pedig etnikailag tiszta!
Amúgy az ilyen esetek elkerülésére nemhogy blogot, de naplót se vezetek! Ki tudja, nem-e törné ketté a későbbi pályámat egy rossz bejegyzés...:D
Kérdezném: mitmondott/írtle a Demcsák?
Nagyvonalakban kifejtette a nézeteit arról, hogy az ő gyereke nem fog akármilyen suttyók kölkeivel együtt játszani, meg egy bölcsibe járni!
áhá. Kezdésnek nem rossz.
olyasmiket, hogy sanyarú az ő sorsa, mert sír a két hónapos kölök a kedvenc olasz étteremben, pedig azt hitték a párjával, hogy végre eljött az ő idejük, újra van életük (!) - addig ezek szerint nem volt.

meg, hogy az operabál milyen izgi dolog, és szépen elmesélte a gyerekeknek, hogy ő ott keringőzni fog, de hát megint csak sanyarúra fordult a sorsa, mert késnie kellett a kölykök miatt a bálból, mert nem akartak időben beájulni az ágyba...

de a legviccesebb talán mégis ez:

"Én ágáltam és be akartam bizonyítani, hogy márpedig soha nem fogok egy férfinak behódolni. Aztán győzött ő, egész pontosan győztek az ösztönök, az illata, a zsigereim átvették felettem a hatalmat és a „megtaláltam a genetikai donort” felirat egyre erősebben villant fel a homlokán, valahányszor ránéztem."

demcsakzsuzsa.blog.storyonline.hu/index.php
ja, elnézést kelemenbandi, elkéstem :)
Ezzel jár a kormányszóvivői kinevezés. Ha nem lett volna az akkor még azt is elfelejtik,hogy valaha élt. Nem kicsit gáz,hogy kitörli a blogbejegyzést. De így az egyszerűbb. Nem kell magyarázkodni. Van egy olyan érzésem,hogy ez sem egy nyugdíjas állás lesz neki. Aki kurvának áll ne csodálkozzon ha megbasszák. Ennyi a véleményem róla...
Szerintem nyugodtan abba lehet hagyni a szemforgatast mielott a 10 millio semjenzsolt orszaga leszunk.
kivancsi vagyok hanyan laktok onszantatokbol borsodban es haltok hajlektalanokkal. mert a sashegyrol konnyu am kasztozni.
es igen baj, hogy letorolte, de fogadni merek, hogy raszoltak: vagy torolsz vagy repulsz.
"Unatkozik velem a fiam..."
Valld be, hogy te unatkozol, nem szégyen az. Ha elmész dolgozni, mert már leszívta az agyad a pelenkázás, a gyereket meg beadod a bölcsibe, neki attól kicsit sem lesz rosszabb, ha szereted.
Igazából nincs ezzel a nővel semmi gond, csak épp nem kormányszóvivőnek való.
aki a magyar pénzarisztokràciàban valamire tartja magàt a csemetét egy elökelö svàjci internàtusba küldi.
Kezdem sajnálni, hogy aki Operabálba megy nincs pénze vmi magánbölcsire, hamár prosztóékkal nem keveredünk. Az, hogy jelenleg jogásznak tanul vagy mi, az lehet inkább az ok, amiért gyerek kéne, hogy menjen balra el! Ja ez már nem szingli élet, nincs idő mindenre dönteni kell, hogy mi a fontos...
Család - gyerek stb, vagy karrier GYF nagy lóvé azonnal...
Ha valaki nem látta volna: DZs nemcsak beszólt magának az emlegetett blogban, de az Index/Poronty rovata plágiummal is vádolja. (hihihi)
Cuki egy nap volt ez a március 6. (vagy inkább ciki?)
Na asszem ez is patkány képében fog újjá születni!:)
Azért üvegzseb kormánytól milyen már, hogy nem mondja meg mennyibe kerülnek nekünk ezek a jóemberek. Nyilatkozat:" nem kerül többe, mint ami a ktgvetésben van."
Na ne etessenek, hogy demcsák "bugyis" zsuzsa elmegy 300 e Ft haviért köztisztviselőnek, mert még elhiszem.
Unatkozó háziasszony szindrómában szenved. Tényleg kisebbik gyereket hova rakja addig, gondolom már megoldódott a bölcsödés probléma... Lett magán bébi sintér :)
W: Oke, oke, Neked szabad ilyet irni, de szabad egy (leendo?) kormanyszovivonek is?

Amugy honnan lehet tudni, hogy a lanyka olyan fuu de intelligens: nekem nem sut a blogjarol.
wadomama 2007.03.13. 07:45:51

:DDD !!!

atyaég! ez kész! ez iszonyat kínos! :D....

hát most már tényleg kíváncsi vagyok, hogy ezek után ez a nő szóvivő lesz-e valóban
eN 2007.03.13. 07:40:50
Nem azzal van a baj, hogy ezt gondolja, (joga van hozzá), hanem hogy már most hiteltelen, pedig még el sem kezdte szajkózni a tévében, hogy reform - esélyegyenlőség - igazságosság. Danks Emese is ebből volt gáz, senki nem hitte el neki, hogy érdeklik a hajléktalanok, mikor a maga kiegyensúlyozott modorában előadta, hogy most szar lesz egy ideig, de aztán jön a kánaán.
"Nem kéne úgy tenni, mintha Demcsák Zsuzsa valami különleges torzszülött volna, amiért osztályán belül próbál maradni."

Igen, asszem ez a lényeg. Így megy ez, és ettől Demcsák valóban nem ufó, ez van. A gond azzal van, hogy egy olyan kormánynak, amelyik szocialistának nevezi magát éppen az ilyen különbségek csökkentését kell(ene) felvállalni, és ennek valahogy a kormányzati kommunikációban is markánsan meg kéne jelenni. GYF hiába tornászik és mond szépeket, ha ilyen hülye picsákat alkalmaz kormányszóvivőként. Azért, mert szép a pofikája, sajnos esze még nincs. Nem fogja tovább húzni, mint az elődje. Csoda, ha addig...
Igazad van, Árpád, kár ezen görcsölni, urak meg cselédek mindig is lesznek, és nem nagyon fognak egymással szóbaállni.
Akkor már csak azt nem értem, mért erőlködnek a szocialisták, hogy mégis mindenkit egyenlőbe tegyenek, főleg úgy, hogy aki egy kicsit feljebb van, azt is lehúzzák a sz.rba...
sga 2007.03.13. 07:57:45
Teljesen egyetértek...
hát ez annyira tetszik, hogy bár nyilván mindenki végig tudja klikkelgetni, ha akarja, én megkönnyítem a dolgot:

eredeti cikk a Porontyon:

Játszóterek népe:
velvet.hu/poronty/2007/01/11/jatszoterek_nepe

Demcsák átirat:
demcsakzsuzsa.blog.storyonline.hu/index.php?view=bejegyzes_oldal&bejid=8376

Velvet reakció:
velvet.hu/poronty/2007/03/12/demcsak_zsuzsa_a_porontyrol_lop/

:))... ez a nap is vidáman indult.
Hát, nem lepödnék meg, ha Demcsák tölti majd a legrövidebb időt a kormányszóvivői pulpituson, rendesen elkúrta, mielőtt elkezdte volna. Persze igaz, hogy más szülő is többé-kevésbé így gondolkodik és blogol, meg van ennék nagyobb baj is a hazai politikában és gazdaságban, minthogy egy elkényeztetett vetkőzőnyuszi elbloggantja (majd kitörli, höhöhö, a webről, ROTFLMAO), hogy lenézi a plebszt, ettől függetlenül ez egy igazán "és ez így hogy?" antré volt részéről. Nem ezért veszik a fejét, de ha így folytatja, hamar bekerül a politikai süllyesztőbe, és mehet vissza "a balettba ugrálni", ahova nem biztos, hogy visszaveszik - Batiz elvtárs is gyanúsan eltűnt, talán már a halakkal vacsorázik.
"Hát, nem lepödnék meg, ha Demcsák tölti majd a legrövidebb időt a kormányszóvivői pulpituson,"

Eddigi rekord: Havas Henrik (1 nap)
Demcsáknak megvan az esélye, hogy azelőtt leváltják, mielőtt elkezdte volna (április 2), ezzel a negatív tartományba kerül a rekord.
Demcsák szociális érzékenysége egy téma. De mit várhatnak tőle a főnökei, ha egy méltán kritizált blogbejegyzését később átírja.
Majd ha éktelen baromságot mond egy sajtótájékoztatón, updételi azt is?
Árpád, valamelyik nap kérdeztem emilben, írsz e a szóvivőről..azt mondtad nem, mert a szóvivő nem fontos. Örülök hogy nem így lett. Demcsák Zsuzsa ugyanis nem csupán egy szóvivő, hanem egy kórtünet...Akkor is az, ha "nála jobb nő meég nem töltötte be ezt a posztot" :D
A baj csak annyi vele, hogy az infatilis ellenzék nála profibbakat is néha zavarba tud hozni, (talán egyedül a kilincsorrút nem...)de ezt a libát pár nap alatt megeszik. Nekem mindegy, de akkor is baszki...
Be kell vallanom én bizonyos ellenérzésekkel viseltetek DZS iránt. Biztos vannak csinos és okos nők, de róla egyik sem mondható el eddigi teljesítménye iránt. (Mielőtt valaki felhozza, hogy a Bp-i corvinus egyetemen végzett, láttunk már hülyéket egyetemi végzettséggel. Lásd elvárt adó ügye, aki olvasta az alkotmányt sejtette, hogy nem jön be...) A modellkedés (bár nem vagyok konzervatív) nálam egy lépésre van a prostitúciótól ez is a testét árulja, meg az is. (ráadásul, amit néhány tényfeltáró riportban mutatnak, ha igaz, még az a lépés sincs meg a kettő között.) Szóval akárhogy ragozom, még a Havas is hitelesebb mint Ő nagysága. A kormány végleg bulvár szintre süllyedt, a következő az egészoldalas blikk hirdetés lesz a reformok közérthetően címmel jelmondata "fizess paraszt"
"az ugyi mégis szuboptimális megoldás, hogy anyuci Prüntyőkéje tetves, koszos, valószínűleg fertőző és kizárólag az erőszak nyelvén értő gyerekek közé kerüljön, akik csakis a családi pótlék miatt jöttek világra."
Szegregáció?! Phfujjjj!
"tetves, koszos, valószínűleg fertőző és kizárólag az erőszak nyelvén értő gyerekek közé kerüljön, akik csakis a családi pótlék miatt jöttek világra"

Bezony, Bélám!
Ez ellen kéne valamit kitalálni. (Ez ellen is.) Az már majdnem olyan lenne, mint a reform.
off
Ez a moderáció mekkora idegesítő.
on
De ott lennék azon a sajtótájékoztatón, ahol először tesznek fel kérdést a szegregált iskolákkal kapcsolatban:)
Demcsák szóvívőként nem fogja túlélni ezt a ballépést. Legalábbis NAGYON remélem.

Nem tudom, Gyurcsány hová tette a józan eszét, amikor erre a libára esett a választása. Ballib szavazó vagyok, de ez nekem is sok.
Ebben van igazság, de szerintem nem lennél ily elnéző, ha nem az Mszp új arcáról lenne szó, hanem mondjuk a Fideszéről.
Doomhammer · forabettertirpakbokretas.blogspot.com/ 2007.03.13. 08:14:32

nem váltják le - minek is válatnák? illik a kommunikációja a kormány munkájához :)))
az a gaz ezzel az egesszel, h "a legrosszabb szociális helyzetű csoport" itt konkretan a netto ciganyozas kipolirozott megfogalmazasa. persze senki se tehet rola, ha eloiteletei vannak (ahogy twa is irja, gyerekes anyukakon kulonosen hajlamos kitorni a paranoia), de egy kormanyszovivonek legyen mar annyi esze, h ilyen iranyu felelmeit nem irja le nyilvanosan.

demcsak zsuzsinak kormanyszovivoileg szerintem annyi.
De akkor Árpád nem kéne bőgni a fél balliberális bandának, mikor valami vidéki faluban, kisvárosban megpróbálják a "tetves, koszos, valószínűleg fertőző és kizárólag az erőszak nyelvén értő gyerekek "-et különválasztani....
whalerider:

"valamiért az egész stílusából inkább azt érzem ki, hogy leginkább _ő_unatkozik_ a fia mellett."

ott a pont. nem mintha ez elfogadhatatlan lenne, hiszen ugye van bolcsode, es nem o lehet az elso aki ezzel a problemaval talalkozik.
csak kicsit necces a dolog, mert a gyerek az nem kikapcsolhato, ugye.

es ugye van az osanya, aki 2 eves koraban is szoptat, es lenezi a masikat, mert nincs teje. az osanya mindig megerti a gyereket, es szules elott is kommunikal vele. azosanya nem unja meg a gyereket, a gyerek vagyik tobbre.
ja, és az osanya karriert is epit, akar 4 gyerek mellett. es kozben elfelejti kommunikalni, hogy ott all mellette a rokonsag es a valtott dadasereg.

szoval ha mar olyan karakan modon fogalmaz a kis holgy, hogy jol szitualt anyukakat preferal, es nem ok a szocialisan raszorulo csoport, akkor ide is befért volna egy egyenesebb kinyilatkozás.
Ugyanmar itt navajogtok. Hibazott? Igen. Vegzeteset? Dehogy is. Ez legyen a legnagyobb hiba, amit elkovet palyafutasa soran.
Más megfogalmazásban:bemutató oktatás,mi a különbség a "mifélék" és a "tifélék" között.Köszönet érte,néhány embernek megint kinyílik a szeme.Egyben jó példa a "mondtam is meg nem is" jellemes véleményformálásra.Ragozhatnám még de értelmetlen,mert vannak olyanok akik úgy is látják,a többi meg most szépen nekiáll szétmaszatolni a faeces-t,mint a cikk jeles szerzője.Hát ez ronda dolog ,Ő is ilyen,de ti sem vagytok jobbak.
No ezt kérem ki mert Én pont az ellenkezője és amit csak tudok két kézzel is megteszek értük.
Jónapot.
Emberek, a kormányszóvivő nem politikus. Neki nem kell neked vagy nekem tetszeni, rá nem fogsz szavazni, ő nem képvisel semmilyen értéket. Egyszerűen elmondja amit mondanak neki, szócső, szellemi iparos. Olyan, mint a sofőr. Annak is pedrigé kell, hogy tessen?

Pfff. Ennyi demagógot egy rakáson. Persze tudom én, hogy a többségnek nem a bloggal van a baja, hanem a kormánnyal, azt' hót mindegy, hogy ki mit mond, akkor is mindenki mondjon le. Nem igaz?
Az a helyzet,hogy ez1 nemrossz iras,raadasul nem magasroptu,elerhetetlen ideakkal kufarkodik itt Arpi.
A kepmutatas,az ures pozok aradata valoban megcsak most kezdi meg "reneszanszat"...
A blogirasnak meg tenyleg nem karos a haszna.Tegnap neztem meg a Havenly creatures-t(Kate Winslet),az is egy megtalalt naplo alapjan irodott,hatborzongaroan pontos kepet kapunk igy egyesek lelkivilagarol.
wice 2007.03.13. 08:36:17

Nem is a legnagyobb baj, hanem ez az álszentség ők v.hogy nem akarják egy halom roma kisebbségi közé járatni a gyerekeiket, de ha más sem, akkor mindjárt jön a rasszistázás stb. -
"Szindbad 2007.03.13. 08:44:36
Ugyanmar itt navajogtok. Hibazott? Igen. Vegzeteset? Dehogy is. Ez legyen a legnagyobb hiba, amit elkovet palyafutasa soran."

Jessz! És a sok hülye a kurcsány hazugságon is már mióta "navajog" az ország. Hibázott? Igen. Végzeteset?
Úgy tűnik számára nem... csak a mi számunkra, na de "navajogni" ezen? Minek?
egyébként félretéve az anya-öntudati nyúlványokat, meg az egész sztorit, tényleg ez kell a népnek?

a kormányszóvivő egy szép ember, adott esetben jó dudákkal, és a szavazóember (a férfi ugye) majd arra koncentrál meg a búgó hangjára.

mindegy mit mond, fáj-e, hazudik-e, nem számít. mi meg csüggünk a szavain és a szemünk már le is hántotta a kiskosztümöt róla.

azt hittem, h a kormányszóvivő tud válaszolni a ravasz kérdésekre. és itt nem arra gondolok, hogy "további közlésre nem kaptam felhatalmazást."

talán ez a rossz a kormány kommunikációjával, hogy sose azt mondja ami van hanem valami hasonlót.
Amiről beszélünk, az mind igaz, de a lényeg nem ez.
Teljesen mindegy mivelkábítja az országot a kormányszóvivő: bölcsivel vagy vetkőzéssel. Vegyük észre, hogy ez mindegy.Az elterelés a kormánypolitikáról a lényeg. Addig amíg a szóvivő személyével foglalkozik az ország nem arra figyelnek (tisztelet a kivételnek amit mond. Ha ez nem így lenne, már rég lemondatták volna mielőtt elfoglalja új helyét D.Zs.
Óh, ne má', én speciel nem az alapján ítélem meg a szóvivőt, hogy én nem játszahatom azzal a csöp kis gyermekével:)(, se papásat, se mamásat, sem tüntetősét, se bédamant, se barbisat, se transzformer energont, se garázdálkodj okosan, se szindiset, se kandidátust, se ne gyere ki, mert ég a házad ide kinnt, hanem mert olyan jól kikommunikálja majd a reformokat, amelyben Gyurcsány Ferenc egy évi jövedelmét felajánlja az éhező új- lipótvárosiaknak, és nemsokára bevezetik a bölcsödébe is az internetet is, meg a kapcsoló is alászáll harmatnapra, és végre olyan magos leszek mint a papa.- és milyen jó olvasni, az vesse rá az első követ" meg úgye ne vetközz, hogy ne öltözz- mint másnapos biblia magyarázat.
ja, mindenki azt mondja, hogy Zsuzsinak reszeltek.

itt senkinek nem reszeltek. se Ferinek se a magyar strabag pártnak de még Viktornak se. itt _mindent_ lehet.
- mondta darth Gergényi, miközben pengével átvágta a frissen felvarrott azonosítók cérnáját, és egy-egy kincstári viperát nyújtott át a felsorakozott állomány minden tagjának. aztán szusszant egyet a fémes hangján.
"milyen társaságba kerül a csemete a bölcsiben, az oviban, az iskolában, és végül – ez a legveszélyesebb – az egyetemen. "

Ez eléggé sarkalatos megfogalmazás. Probléma oviben, és általános iskolában van csak egyetemen pedig már végképp nincsen ... nálunk is volt olyan roma származású egyén , aki a szolnoki telepről tört ki mégsem tette neki szóvá senki a származását soha igazából mindenki leszarta , mert normális volt. Magyarországon nincsen rasszizmus a bőrszín miatt kb. egy-két százalékos hősök napjás réteg utálja csak az etnikumot a fő probléma az életmódjukkal van, amelyet bizony egy jelentős réteg képvisel ... -
ez kérem rottenbiller erejü bukás...nem hogy kormányszóvivőnek, anyának is szégyen...tangabugyizni, ványadt testét mutogatni, kedvenc olasz éttermezni, barna kenyeres bölcsit keresni..ehhez van esze..ahhoz nem volt, hogy felmérje saját képességeit egy olyan munkához amihez az égadtasemmiköze nincs egy ilyen libának, ugyanmár..inkább irjon babakönyvet, irkáljon recepteket, az ugyis minden buta libának bejön, mégcsak főzni sem kell tudni(beja asszony, lopós-stál, stb)..mekkora balek, pár "hivatalban" eltöltött nap után rug legalább 2 óngólt..jobb helyeken meg sem kérik hogy menjen, elvárják hogy magadtól rájöjj: mi a fa@zt keres maga itt!?
Demcsák hülyeséget csinált. Hibázott, nem kicsit, nagyot. Szerintem már eleve a blogbejegyzéseivel is, de tény: azzal, hogy levette, amit írt, minden komment nélkül, teljesen lehúzta a rolót.
Nem kosher a dolog, nem kerek. Szinbadnak üzenném, hogy kommunkikációs szempontból ez egy végzetes hiba. És tekintve, hogy őt kommunikátornak szánták, tarthatatlan.
És mégegy. A kormányszóvivő nem vonhatja vissza amit mond, ha a kormány is ezt teszi?!!?? BÜNTETLENÜL
Ezen is csak kicsit több mint fél ország van kiakadva?
De mit ír erről a MN ? Valaki olvassa?
Demcsák Zsuzsa NEM kormányszóvivő. Április 2-tól lesz csak az.
Addig magánember és ilyen minőségében azt ír, illetve töröl a saját blogján, amit akar.

Ráadásul igaza is volt. Mindegy mit monda a sok képmutató, meg álszent.
a nagyobb baj az, hogy már a blogból is egy hülye elkényeztetett p*csa képe körvonalazódik, kezdve az unatkozik mellettem a fiam-tól az operabálos kalandig...erre ez a bölcsia kaland...
egyzsóval nekem nem kellett volna ez a "botrány" ahhoz, hogy ne szivesen lássam az orcáját a sajtótájékoztatókon.
***
szerintem tanuljon toleranciát a gyerek már kiskorától kezdev. főleg, ha magunk is ezt hirdetjük. magyarázzuk el neki otthon, hogy a heti váltás ruhás Gézuka is egy ember, tetvet, fertőzéseket meg gyakorlatilag bárhol, bármikor lehet kapni.
egy túl jó oviban, még hozzászokik, hogy a füldről eszik. aztán mivan, ha kisétál a Szent István parkból?
egy konyhásnénit kellett volna kinevezni. emlékszem általánosból mindig kommunikáltak
"addig nem hozod vissza a tálat, míg meg nem etted!"
"Szinbadnak üzenném, hogy kommunkikációs szempontból ez egy végzetes hiba."

Hat persze... Anyam mennyi frusztralt polgar, es ide irogat. Megkovezni-e nem kene?
Egyébként én is gondolkoztam azon, h miért zavar ez engem, akinek ugye nincsenek obdachlos országos cimborái. Aztán rájöttem, h nekem is voltak cigány osztálytársaim, meg akik felettem kezdték és alattam végezték az általánost, de mondjuk reggel 7-től együtt fociztunk az iskola előtt és bármit kértem odaadták. Szóval, ez a jólöltözött fiatal anyuka végigjárja az óvodákat(b.zmeg 7et!) meg h van e HAPCI konyha meg barna kenyér (holéleeeeez???). Hát eddig egy egyszerű, gazdag picsa, aki "úgy maradt". De bazmeg az államtó az ember elvárja, h a meglévő előítéleteket és különbségeket enyhítse, és ne csak szóban, könyörgöm. Pl. annak milyen üzenete van, h soha sehol nem hallani-látni magyar politikusokat magyar kórházakban?
ami még nagyobb baj, ahogy ez az Árpád gyerek mostanában ír.
kár érte.
nem is igazán az a gáz, amiről ír, hanem ahogy ír. demagóg. elfogult és elvakult...
már a kezdés is: "Ebbe csúnyán beleszaladt Demcsák Zsuzsa. Szép találat, jó sztori, kajálják."
szegény leendő szóvivőnő ellen hajtóvadászatot indított. a zindex.
hehe
de volt már róla szó a hírtv-n is, úgyhogy hiányolom árpi blogjából az ilyenkor kötelező dögkút köröket.
ebben a cikkben a tudathasadással van a baj. miért baj, kérdi felháborodottan, hogy az ember szociálisan válogatott bölcsis csoportot keres a gyerekének, barnakenyérrel? ágálnak a képmutatók?
baj. mert:
1 azt jelenti, léteznek ilyen csoportok
2 valószinű, nem csak a gyerekével és a bölcsödével kapcsolatban jár el ilyen metódus szerint
3 nem igazán fér bele a politikai korrektség kategóriába
(nem is lett volna téma ez az egész, ha nem kormányszóvivői várományosról van szó)
továbbmegyek:
ha árpád szerint egyénileg jogom van nem tetves bölcsisek közé járatni a gyerekemet, akkor egy intézménynek, mondjuk iskolának miért ne lenne joga tetvesek/nem tetvesek, esetleg más alapon csoportokat létrehozni?
általában ez nem szokott működni manapság.
da2 2007.03.13. 09:17:32
A kórházas példa jó, igen, az ő kisfiát sem biztos, hogy látni fogod azokban az ovikban amiknek bezárásáról majd beszél. Hitelesen tudja majd elmondani azoknak a szülőknek (ezek után), akiknek az a Bölcsi szükséges a túléléshez bzw. munkába álláshoz, hogy de be kell ám zárni, mert nincs toalett kacsa a WC-ben, meg hányzik az internet is...
sztem Demcsák nem tudja mi az a kasztrendszer és osztályharc. leginkább az "elkényeztetett médiapicsa " illik rá valszeg. De a szóvivőket nem az eszükért választják az utóbbi időben. Még lehet hogy a "budapestiek szeretni fogják éveken keresztül " mint mondta volt Demszky a szintén köhögve induló Combinókról . Hope the best. Borókai legalább fajsúlyos ember volt, Nyers Rezső szintén jobban megtöltené a padsorokat, legalább az "olds cool" irányzatú nyugati újságírókkal.
whale rider: akkor most el lehetne kezdeni firtatni, hogy DZS milyen témában írta a szakdolgozatát, és nincs-e annak eredetije valahol.
tiboru,
a jozan eszet en sem tudom hova tette, de a farkanak a helyet sejtem. (uhh, elnezest, ez durva volt.) xD
virág et.

...Demcsák Zsuzsa NEM kormányszóvivő. Április 2-tól lesz csak az.
Addig magánember és ilyen minőségében azt ír, illetve töröl a saját blogján, amit akar...

ez már eső után köpönyeg, már minden faluban kidobolták hogy ő lesz, az hogy hivatalosan még nem az, a lőtéri kutyát sem érdekli..már tele lett kürtölve az ország, hogy demcsák, tehát attól a pillanattól ott lebeg a kard a feje felett, ő meg elvágta a kardot tartó zsinórt...igy a blogolás sem a szűk családi körnek szól(pláne nem a zinterneten!)
Na most tegyük fel azt a kérdést is, hogy he nem ennek a liberálbolsevista, fasiszta kormánynak a szóvívője ez tyúk, hanem túloldalé, akkor TWA vajon ugyan így megvédte volna-e. Hát nem. Akkor rögtön nyüszítene, hogy kódolt antiszemitizmust, rasszizmus, nacionalizmus.
Meg ugye az, h valakinek csak egy ruhája van....komolyan ez azért vérlázító. Hát adjon neki egyet aki little lord fauntleroy levetett ruháiból.
Még egy gondolat Combino analógiával:

Vajon közbeszerzés keretén belüle tettek szert DZSra?
az én teóriám szerint egyébként Árpád tulajdonképpen nem meggyőződésből szocialista.
mint fiatal újságíró megirigyelte a Ha Hek/Bolgár Gy-i babérokat, és saját számításai szerint a jelenlegi kormány elég hosszú ideig hatalmon marad ahhoz, hogy megérje ilyen stílusban blogolni.
megértem. jött a gyerek, kell a pénz. a dicsőség viszont kétes.
p0pc0rnp!4y4h 2007.03.13. 09:35:33

Nem tartozik szorosan ide, de én inkább a Klárát döngetném, mint ezt a műpitsát...
Szindbad 2007.03.13. 09:15:02
lásd komment 9:32:26
Őszintén, ki szeretné, hogyha a gyermeke cigánygyerekekkel hemperegne a porban. Egy szintig minden anyuka aggodalma jogos. De melyik tekinti ezt a legfonosabb kibeszélendő témának. És ma nem a boldog békeidő, a tizenkilencedik század vége a mérce. Kínosan ügyelni nehogy összekeveredjen a gyerek ma vérciki.Egy félmondatot vett ki összesen, meg a haccp-t. Hiába aggályoskodik és sunyizik Árpád, tizennegyedik benőt ő is simán javította, időben visszafele. Nagy baj, a kitörlés után is pont akkora sznobpicsás blog mint előtte.

Vagyis mér nagy baj. Mért ne lehessen sznobpicsaanyukablog is. Ami olyan mint a sima anyukablog, csak operabálozik, kizárólag elit éttermek jár, drága nyaralásokra, Párizsba ugrik hétvégére bevásárolni. Nemakárkivel keveredik. És van egy kölyök eközben, aki leeszi a ruháját / unatkozik / baj van / édes / megint unatkozik satöbbi. Végülis ha az emberlánya szül egy gyereket, muszáj neki a cosmovilágból rögtön kicsöppenni?

Azt se olvassa az ember sehol, hogy kormányszóvivői tisztséggel a blogolás összeférhetetlen lenne. Okés, a kormány szolidáris ez meg nem, de hát nyilvánvalóan magánemberként blogol. Naakormivan.

Az van, hogy a szóvivő az egy szakma. Nem szépségverseny. Ott elég mosolyogni és lapos betanult mondatokat nyomni. Alany állítmány, világbéke ésilyenek. Ehhez viszont komoly médiaismeret, rutin kell. Újságírókkal foglakozni nem piskóta. Zsuzsikám most mutattad meg, alapok hiányoznak. Kiderült bénán fogalmazol. Kiderült vérsznob vagy. Az ecce rendőr blogger százszor jobban csinálja. Bukta ahogy van, bő ez a kabát. Meg lehet tanulni, de késő. Akkor már töröld ki gyorsan az egészed. Mosolyogj inkább, neked jobban áll.
nem értem, Havas Henrik és Bolgár György nevé miért cenzúrázta ez a blog az előző kommenben.
Tiboru: a Matulán még Tibinek hívtak és kiraktad a :DDDDDDDDDDDDDD-t.
Elképzelhető, hogy nem meggyőződéses szocialista. Elvégre többször is kifejtette, hogy a jó üzletember felismeri, hogy hol a pénz. Lehet, hogy jól fizetik a gazdái.
Pascal: "Őszintén, ki szeretné, hogyha a gyermeke cigánygyerekekkel hemperegne a porban."

bocs, ezt nem látom be, mi baja lehet egy gyereknek a cigánygyerek+por combótól. Nem hinném, h hazudni kell az egyenlőségről a gyerekednek, de h óriási különbség nincs, azért azt is megtanulhatná.

Nevetséges. Médiapicsa, mostantól nevezzük Demcsák Zsazsának.

És a gyorsan lenyúlt Poronty post?

velvet.hu/poronty/2007/01/11/jatszoterek_nepe
demcsakzsuzsa.blog.storyonline.hu/index.php?view=bejegyzes_oldal&bejid=8376
Pascal: "Őszintén, ki szeretné, hogyha a gyermeke cigánygyerekekkel hemperegne a porban."

bocs, ezt nem látom be, mi baja lehet egy gyereknek a cigánygyerek+por combótól. Nem hinném, h hazudni kell az egyenlőségről a gyerekednek, de h óriási különbség nincs, azért azt is megtanulhatná.

Nevetséges. Médiapicsa, mostantól nevezzük Demcsák Zsazsának.

És a gyorsan lenyúlt Poronty post?

velvet.hu/poronty/2007/01/11/jatszoterek_nepe
demcsakzsuzsa.blog.storyonline.hu/index.php?view=bejegyzes_oldal&bejid=8376
Tóta,
Hogy többet nem segítenél? Még jó, hogy nem ez volt az első ilyen segítőkészséged! Segítesz néki magyarázni, te mindéég. Aczél suli elvégezve?
Ahogy tegnap is említettem, ha GyF. lekurvaanyádozna, lehet, hogy visszaapádfaszáznál, de utána megmagyaráznád, hogy azért anyáddal kapcsolatban is vannak kétségeid.

Magyarázni a szocialistából lett kapitalistának, hogy legyen nagyúr, és vállalja magára a kapitalista címkét? De csak azért, mert úgy KÖNNYEBben ki tudnád magyarázni őket! Mindig csak magadra gondolsz...
...ja, és burkoltan CIGÁNYozol is? Csináltál már ilyet, vagy ez volt az első? Komoly szavazóbázis ám, és elementáris erő!
Holnap is lesz nap! és lesz mit bizonyítani újra!
Pascal: "Őszintén, ki szeretné, hogyha a gyermeke cigánygyerekekkel hemperegne a porban."

bocs, ezt nem látom be, mi baja lehet egy gyereknek a cigánygyerek+por combótól. Nem hinném, h hazudni kell az egyenlőségről a gyerekednek, de h óriási különbség nincs, azért azt is megtanulhatná.

Nevetséges. Médiapicsa, mostantól nevezzük Demcsák Zsazsának.

És a gyorsan lenyúlt Poronty post?

velvet.hu/poronty/2007/01/11/jatszoterek_nepe
demcsakzsuzsa.blog.storyonline.hu/index.php?view=bejegyzes_oldal&bejid=8376
Az a baj ezekkel az ujgazdag sznobokkal, h folyton önigazolást keresnek. Annyi ideje még nem gazdagok, h feldolgozhatták volna magukban. Ők még abban a stádiumban vannak, mikor még le kell tagadni, h honnan is jöttek valójában. Úgy kell viselkedniük mintha mindig gazdagok lettek volna...
"Nem kéne úgy tenni, mintha Demcsák Zsuzsa valami különleges torzszülött volna,"

Nem különleges, csupán átlagos torzszülött. Bár kizártnak tartom hogy egy anyától elvárható a józan gondolkodás.

"Na és mondd csak, barátom, te szoktál hajléktalanokkal beszélgetni? Kubikusokkal kártyázni? Dehogy szoktál. Mondjuk utálnának is."

Simán szoktam keveredni. A focipálya jó pélDA! :) Azt is megmagyarázza miért tart ott a magyar foci ahol. Az ijen Demcsák Zsuzsa mentalitás miatt. Multkor néztük itt az NB1-es edzést, az összes gyereket terepjáróval hozták. Az edzőt kb. annyira tisztelik, hogy ha sokat pofázik, majd apu kirugatja. Asszem nem kell tulmagyarázni...
Szerintem a globális felmelegedésről is ő tehet. ;)
da2 2007.03.13. 09:45:31

Megtisztelsz, de nem én vagyok a matulás Tibi. Ráadásul mindig is útáltam a :DDDDDDDD-t.
Carnivora 2007.03.13. 08:33:25
"nem váltják le - minek is válatnák? illik a kommunikációja a kormány munkájához :))) "

Az Úr ír:
blog.amoba.hu/blog-3.php?oid=Te1479287e63180f587a5f8ed124f277
"Egy munkatárs, az új kormányszóvivő kapcsán már számos találgatás és nem kevés fotó jelent meg a sajtóban. Ezzel kapcsolatban hadd jegyezzem meg, senki nem készül kormányszóvivőnek húszévesen. Azt hiszem, érdemes ezekben a dolgokban is normálisnak maradni. Demcsák Zsuzsát nagyszerűen felkészült, nagyon jól képzett hölgynek ismertem meg. Nyelveket beszélő, közgazdászként végzett és jogásznak tanuló fiatalasszony, aki fiatal kora ellenére már 10 éves televíziós tapasztalatot tudhat a háta mögött. Nehéz feladatra vállalkozik, kétségem sincs a felől, hogy kitűnően meg fog felelni ennek."

Muhahahaha! Nagyszerűen felkészült, nagyon jól képzett!!!

Illene ehhez a kóklerkormányhoz, ha hivatalba lépése előtt megbukna.
abuhasz: Sot, szuzukizik is, nem gondolod?
ez a Demcsák a nép gyermeke, a földnek sója! tökéletes választás kormányszóvivőnek. csak nehogy ki kelljen mondania egyszer azt az ízléstelen szót, hogy "szegénység". Senkinek nem áll jól a rókázás a képernyőn!
Pascal: "Őszintén, ki szeretné, hogyha a gyermeke cigánygyerekekkel hemperegne a porban."

bocs, ezt nem látom be, mi baja lehet egy gyereknek a cigánygyerek+por combótól. Nem hinném, h hazudni kell az egyenlőségről a gyerekednek, de h óriási különbség nincs, azért azt is megtanulhatná.

Nevetséges. Médiapicsa, mostantól nevezzük Demcsák Zsazsának.

És a gyorsan lenyúlt Poronty post?

velvet.hu/poronty/2007/01/11/jatszoterek_nepe
demcsakzsuzsa.blog.storyonline.hu/index.php?view=bejegyzes_oldal&bejid=8376
szinbad,
Mindenesetre 'diszkriminál' (jujj). Mondjuk engem nem érdekel, csak a szabadelvesek vannak mindig oda a cigányozásokért, most meg nesze. Ja, de ha nevet váltanak, és holnaptól már kapitalisták lesznek, akkor biztos szabad. Ja és antiszuzukizmust azt lehet? Egyáltalán antivalamizmust? Mert akkor következetesen minden mást is...
Nem is értem TWA nyammogását. Ez maga az immanens kapitalizmus. Kóka Úr - a próféta - és Demcsák a - gyermekek védőszentje - csak elválasztja a bűnt az erénytől. A bűn a szegénység, a kiszolgáltatottság, az erény a lehetőségek megragadása és barnakenyér. Egyszerű élet egyszerű embereknek. Mondjuk TWA-tól icipicit cizelláltabb hozzáállást várhattunk volna mi, "lakóság", de hát ez van,előre a lukácsgyörgyi úton.
Olyan cuki dolog ez a blog, gondolhatja DZS. Abban a stílusban ír amiben a mezei bp-i irodista anyukák 95%. Kevéssé elviselhető, de nem kell vele együtt élni. (OFF, de egyébként volt már valamelyik szülőtársamnak dolga a Gekkó nevű gyereknevelő rendszerrel? "Ha hozzánk jár a gyerek, akkor garantáltan felveszik az oviba...")
De ahogy itt az amúgy teljesen intoleráns bejegyzésgyártók kiakadnak, az gyomorforgató.
"...De ha esetleg el lehetne kerülni, akkor kerüljük már el, nemdebár? Jobb lesz a Prüntyőnek, ha jól nevelt, illedelmes és kevésbé fertőző gyerekekkel vegyül. Lehet, hogy nem minden koszos gyerek rossz, de minek kockáztatni..."
Árpi hát ez mi a lóf...?
persze nekem nincs gyerekem.Anyám viszont spec a "bölcsödeiparban" van. Volt választása és mégsem a regionális csúcsbölcsödébe iratott annak idején. Eredményeképp sokkal több "koszos fertőző agressziv alkoholistaszülős megvert gyerekkel" kerültem kapcsolatba. ebben kezdtem meg a szocializációmat. 4 pozitívumot eredményezett.
1.:nem kezelem másként a más színűeket tudom hogy köztük is van jófej akivel lehet autózni meg buta is aki fel akar lökni
2.: miután a buta fiú 5ször fellökött megtanultam elkerülni a buta fiúkat és ha mégsem sikerült hát megtanultam földhözkenni.
3.:Megtanultam együttélni másfajta "létformákkal" és persze baromira értékelni azt amink van.(nemám alapértelmezetten várni a kocsi+lakáskulcsot a kiköhogött érettségi után....)
4.: Az a sok koszos fertőző gyerek valahogy mindíg egészséges volt mert megették a sok koszt a szervezetük meg megtanulta legyőzni azokat hát ebből kaptam én is. máemint immunrendszer fejlődéséből. (nemám barnakenyér meg steril csirkecomb...)

negatívum meg a seb a térdemen ami még most is látszik mert hasraetem a betonudvaron. nabumm.

Nehogymár azt gondoljátok emberek hogy a szappanbuborékban nevelt gyermek az feltétlenül egészséges akár csak mentálisan is....
ÉLETKÉPESSÉG BASSZUS AZ KELL AZ EMBER GYEREKÉNEK ahoz meg pofára kell esni néhányszor a betonudvaron méghozzá lehetóleg józsika vagy pistike segítségével.

egyébként meg köszi Árpi a gumicsontot megint jól elrágódtam egy mellékes figura hülye bulvárhírén ahelyett hogy a lényegre figyeltem volna. Sebaj nekem is ez kell.
AKKORis fasisztoid es szocialisan erzeketlen.

nyee-nyee-nyenyeenyee
W. úr egy kicsit elnőző a hölggyel szemben, nem mondom, én is blokkolnám, de ezt tényleg elkúrta. Következésképp, nincs meg benne a kellő felelősségtudat, nem jött még rá, hogy mostantól kirakatban van és nem dobálhatja kedvére a szart. Ámbár: amilyen a kormány, olyan a szóvivője. Kíváncsian várom a fejleményeket. (Sajnos az eredeti blog-szöveget már nem tudtam elolvasni, nincs meg valahol véletlenül?)
Pascal 2007.03.13. 09:42:34
"Őszintén, ki szeretné, hogyha a gyermeke cigánygyerekekkel hemperegne a porban."
Én. Légyszi fogalmazz pontosan. Az nem lehet ok hogy cigány. Az eltérő szocializáció az igen.

Máris tanult valamit az esetből: ha nem frankó, amit tegnap leírt, az a megoldás, hogy szépen kijavítja: a régi, hibás szöveg eltűnik.

1984-ben még nehéz volt az ilyesmit kivitelezni, túl sok javítófesték kellett volna hozzá.
Telivér, utasított seggnyalásnak tűník, ahogy "kivontkard" Tóta gyengéden körbeöleli Demcsákpuncit, és bizonygatja, valójában jogos, hogy ne büdösköszöskolerás cigró gyerekekkel nyomuljon a fiacskája, ha már kikúrt magának egy vödör pénzt. Szánalmas.
"A legfőbb érték a gyerek. A babamagazinokra rácsavarodó nő könnyen úgy maradhat: szentül hinni fog abban, hogy ha nem költ el másfél millió forintot a Brendonban, akkor a gyermek kiszárad, összeaszik, elpusztul. "

Ja, a nők ilyenek, néha, némelyik.
Ha hagyod.
Demcsák Zs. nem szép. Erről nem tehet.
Demcsák Zs. nagggyon ostoba. Erről viszont igenis tehet.
Talán igaz, nem gondolta, egyszer még szóvivő lesz belőle, de azt megtehette volna, hogy az előéletét ismerve el sem megy a castingra, mert úgyis minden kiderül róla. Na, ezt tartom én pofátlanságnak, hogy azt gondolja, neki ezt is lehet.Befut, ahogy eddig is. Amit ő képvisel, a lehető legrosszabb combo: vastag arcbőr és minimális önismeret.
Demcsak Zsuzsa-e blogger?
Virág áruld már el mennyit fizet az mszp a válogatott popinyalásodért? :)))
jaja, foton, hát erről jut eszembe, h tényleg...én is szoktam,
1.a BLSZ III. na az megtanít a szociális érzékenységre.
2.ugye a nyóc-kilenckerben dolgozom...ott is van mit keveredni.
Nekem (is) a jászladányi iskolai szegregáció ugrott be,ami a szülők részéről történt ottan.
Önmagában érthető,de mekkora mediavisszhangja volt uramatyám!
Szvl akkor a pesti flaszterkoptató ballibesek nyomták a sódert cefetül, rasszizmus miegymás.
Most meg itt van egy zsidó,csinos csaj és ugyanazt teszi nagy nyilvánosság előtt.
Anyám add el a házat,és vegyél rajta gyermekholmit.:)))
Outsider, da, igazatok van. Viszont az anyukák ilyenek, tényleg, kérdezzétek őket. Mitcsináljak én.
paranoir, kivontkard tovább is gondolta mindezt, hiszen tennap egy kommentjében konzervatívnak nevezte a demcsákpuncit. emmá télleg döfi. horthysta fíling lengi be az új arisztokráciát.
lehet ezt az országot még jobban elkúrni? Tótát szóvivőnek:)
Carnivora

"Virág áruld már el mennyit fizet az mszp a válogatott popinyalásodért? :)))"

Örömmel, ha te is elárulod mennyit kapsz a Fidesztől/KDNP-től/Jobbiktól a szardobálásért. :)
gergely 2007.03.13. 10:38:41

Szegregáció :) megnézném itt pl. mennyi roma van www.lauder.hu/ :)))
Kár elmenni rasszizmus irányba. DZS sehol nem cigányozott. Nem csak a romák között vannak mosdatlan, ápolatlan, tetves emberek. Sőt. Tessék megnézni pl. a hajléktalanokat. Többségük bizony nem roma.
gergely:
egyetértek. azt nem, ezt szabad?
"Találkoztam itt Bélukával, akinek a ruháit hetente egyszer mossák ki a szülei és csak egy váltás ruhája volt, Laurával, aki minden fiún túltett a rosszasságban, mint kiderült azért, mert otthon rendszeresen verték és sokszor vették át a bölcsis nénik véraláfutásokkal, kék-zöld foltokkal és persze Ádámkával is találkoztam, akit még bárányhimlősen is behozott a reggel fél tízkor már részeg édesanyja. A pöttyöket látva kézen fogtam a fiamat és meg sem álltunk hazáig. A beszoktatás harmadik napján adtam fel. De később kiderült, hogy nem volt szerencsénk, mert a leglelketlenebb bölcsis nénikhez és a legrosszabb szociális helyzetű csoportba kerültünk, mert ott volt üresedés."

Foreva
:))
Mi anno tök jól elvoltunk a cigány gyereklekkel a kis falusi iskolában. Igaz nem volt sok, kb 3 osztályonként. Igaz kiraboltál a takarékbélyegpénzt, de egy két fülessel megoldották a tanítók, nem kellett rendőr. Én jóban voltam velük, megtanítottak pl. kisbicskával célba dobni, egy férfiember életében ez fontos. Én meg hordtam nekik a szaloncukrot januárban, már a fülemen jött ki a zselé.
Csak Anyu volt mérges, mikor tetves lettem, de jó tett az imunrendszeremnek. Alapból egy gyerekben semmi előítélet nincs, az biztos. Az olyan köcsögök miatt lesz, mint Demcsák.
Na ez az osztalytudat ez erdekes. En ugye a 80asban nottem fel, es akkor valahogy nem szocializalodtam arra, hogy itten vannak osztalyok, emberek akikhez perdef lehet kozom, es emberek akikhez perdef nem nagyon. (Max egy pistikenek a kornyeken nyugati (!) biciklije volt, mert papa maszekba nyomta linoleumozast.) Osztan a 90esek elejen (kozepiskola) es foleg a masodik feleben (egyetem) ra kellett jonnom, hogy vannak ilyenek, helyesebben hogy ujra vannak (mert azert azt tudta az ember konyvekbol, filmekbol etc hogy ez volt).

Az egesz csak azert fontos itt, mert ez mi kis uj osztalytudatunk kicsi sarga es savanyu, nem teljesen onellentmondasoktol mentes hogy finom legyek. es azert van jopar arc (mint szerintem en is), akiben egyszeruen nem nagyon alakult ki -- nem valamifele balos, kereszteny vagy barmilyen ideologia miatt lepunk at rajta, hanem egyszeruen nem egett be. de lehet hogy konnyeden onbecsapom magam itten...
Végiggondolva: Demcsák Zsuzsát szóvivőnek! Valszeg egy-két elszólásból többet is megtudhatunk a kulisszák mögül, valamint nagyon jó szórakozás lesz. Valahogy, mint Beavis and Butthead- ben." Cool! Hö, hö, hö. What a bitch! Suck me, suck! Hö, hö, hö!"
Ja, az anyukák _egy része_, ez van. Ha apuka vagy, akkor szólj, h "naebbőlazérmárelég" :)
Meg ugye asszem fia van, már most az anyuci nevel belőle egy kis köcsögöt.
virág et., te vagy a mai haladó magyar baloldal díszpéldánya. a rasszizmust aktuálpolitikai haszonszerzésből elutasító, szociálisan érzéketlen, virtuális gumibotot lengető netpolgár. hát az az érzésem, hogy a rendszerváltozás még várat magára...
Elég oszi vagy virág. Én spec. abszolúte balos vagyok, de ez nagyon súlyos volt egy balos szóvívőtől. Inkább álljon Kőbányaival a kezében, atlétában egy komcsi az emelvényen, mint cicababa D., akinek annyi kommunikációs érzéke van, mint egy zombinak. A cigányozás meg igenis benne volt (tegnap még). Annyira kinevelték, hogy ne azt mondja cigány, hanem mosdatlan, szakadt ruhájú gyerekek. Ennyi erővel nem büdös zsidók, hanem halálmadár pajeszosok. Mindenki tudja miről van szó. A baj az, hogy ő a pozíciója miatt nem engedheti ezt meg magának, de annyira ostoba, hogy blogol a drága, mer'az olyan divatos, a Feri is csinájja. Ha nem tetszik a koszos ovi, köpjön a falára, ócsárolja a havernőinek a Paris butikban, de ne blogban, nyilvánosság előtt. Hihetetlen, tolerálhatatlan ostobaság. Haragudni fogok, ha a szocik elkövetik azt a nagy hibát, hogy nem szabadulnak meg tőle gyorsan, csendben.
Ajvé Zsuzsikám!

Mifelénk erre azt szokjuk mondani: Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.

Mondd meg azoknak hülyéknek, hogy a blog neked magas, ne erőltessék!

Ha veszíteni kell, veszíts gyorsan! Blogot törölni, kamerába mosolyogni, témát váltani. Politikus lettél, ne feledd!
cziffra

Pontosítanék. Jómagamat - személyes tapasztalataim alapján - előítéletes embernek tartom, így tehát a rasszizmust nem utasítom el. Csak éppen mindent a maga helyén.
A szociális érzéketlenséget vállalom. Lehet utálni érte.

Ugyanakkor semmi közöm a politikához, úgyhogy iszonyú, de mennyire nem érdekel mások vélemény, illetve hogy tessek nekik.
Pataj, Gekko megvolt. Nem kicsit gáz. Alapértelmezetten be kell bizonyítaniuk minden gyerekről, hogy "fejlesztésre szorul". És akkor jön az ő biznicük. Magyarul: paráztasd a nyomorult szülőt! Akkor majd csenget! Ráadásul minden gyerek tökéletlen! Ám mi majd tökéletesítjük! 2.0 verzióra!

Kovgabor: én meg nagyon zsenge koromban tanítottam cigány szakközépiskolást. Csak nem tudtam róla! Mert okos volt meg tiszta. Viszont a kedves tanárkollégák szóltak, hogy vigyázzak ám vele, nem kell annak ötös, nem láttam az anyját?
Aztán tizenöt évvel később a középső gyerekem oviba ment, és ki lett a legjobb barátnője? Igen, a Romániából áttelepült templom egere roma kislány. Persze hogy meghívtuk a szülinapi bulba. Persze hogy nem jött el. Később derült ki, hogy nem tudtak volna ajándékot hozni, na akkor én is meg a lányom is elpityeredtük. Ezt üzenem a médiapi@@nak.
Ja, és azt, hogy a drága legnagyobb gyerekem az elit sporttáborból olyan fejtetűt hozott haza, hogy végigfertőzte az egész gyanútlan családot. Úgyhogy ne keveredjünk, javaslom én is.
Tényleg Carni, milyen jó! Egy zsidó iskola! Hehehe.
ja, csak a szocik nem engedhetik meg maguknak, h bocs, elkúrtuk. Nyilvánosan. Nyilvánosan pannon puma van, lassan mondom:n-e-m l-e-sz stb.
virág, pontosítanék. a baloldalit veled kapcsolatban visszavonnám. már csak azok miatt a tisztességes baloldali emberek miatt is, akiket ismerek. te természetesen pártszimpátiáktól meg világnézetektől függően egy hülye fasz vagy. LOL
Tóta megmagyarázza, hogy ez nem rasszizmus és nem előítéletesség, hanem normális emberi magatartás, szülői agódás és igyekezet. És igaza van.
Ha Orbánné csinálna ilyet, akkor megmagyarázná, hogy ez kemény rasszizmus és újgazdag bunkóság meg stb.
Ha esetleg Tóta mégsem, akkor még mindig ott van a hetihetes, és utálhatná az ország Orbánékat, mint eddig is.
cziffra

Téged szépen jellemez a fenti postod. Kár is ehhez bármit is hozzáfűzni. Ha már nincsenek érvek, marad a személyeskedés.
Ezt hívják kommunikációs zérónak.

Igazából én vagyok a legnagyobb barom, amiért egyáltalán szóba állok ilyenekkel.
Virág et.
Mi történt, hogy átirányítottak ide a Zugügyvédről? Nagyon rosszul teljesít az itteni rezidens?
Te magyarázd inkább a móri ügyet. Csípőből mondod már, hogy miért természetes, ha valakit, aki ott sem járt, életfogytiglanra ítélnek a fennkölt rendőrség/ügyészség nemes együttműködése alapján.
De profi vagy a Kruchina testvérek bűnösségében is.
Ha nincs új ötleted akkor helyreigazíthatod Kende: Védetlen Igazság című legújabb alkotását is.
Azért ezek jobban illenek hozzád.
cziffra plachta zasztava 2007.03.13. 10:55:54

No para a világ elvtárs féle birkafaj kihalófélben van :)))
Erről az egész DZS ügyről az jut eszembe, hogy az igazán nyomasztó itt nálunk a "langyos nulla"-ság mindenhol teret nyerő ereje.
DZS mint nő esztétikailag szerintem teljesen irreleváns abban a tekintetben, hogy jó-e ő szóvivőnek vagy sem. Nekem már az is furcsa, hogy casting-nak hívják, nem állásinterjúnak, ami megelőzte. Mert ugye casting leginkább filmSZEREPek esetében van. Bármennyire is jogkör nélküli a szóvivői poszt, legalábbis miniszterséghez vagy más vezető funkciókhoz képest, azért nem egy kávéfőzői munkakör lesz az övé.
Abban az esetben viszont, ha a kormány arca ( homályosan értelmezhető) funkciót nézem, akkor igenis fontos, hogy az az "arc" hiteles-e.
Továbbá nem tudok elmenni az olyan összemosások, kiszólások mellett, amik valahol a kishölgy alkalmatlanságát, ügyetlenségét női, anyai mivoltából vezetik le. Mondjuk Krizsó Szilvia, mondjuk Veiszer Alinda, hogy csak onnan mazsolázzak, akik médiában láthatóak. Persze egy ilyen DZS segít mindig elhitetni, hogy a nők végülis ilyen butuskák, de legalább...???
A gondosság (anyai, apai, EMBERI) meg nem a barnakenyérnél kezdődik. Az max. következmény. Mintahogy az intelligencia sem az Operabálnál. Lehet, hogy ő elhitte, hogy igen.
Külön abszurd vagy groteszk Gyurcsány posztja Demcsákról. Hmmm
Leg,
Nyilván kellene vmit tenni, hogy az anyaság és gyereknevelés körül a homály legalább oszlani kezdjen (bár Norbiországban miért pont a gyereknevelés legyen kivétel?).
Jó példa a Pikkler nevű hely a Rózsdombon. Elhagyott csecsecsemőket nevelnek és vannak nyilt napok, mikor (pénzért, igen) el lehet vinni a saját gyerekedet játszani. Segítőkész nevelők egy pillanat alatt lehoznak az ostoba belédvert (főleg az anyukákb) ferde ideákról.
Virág et. 2007.03.13. 11:01:33

:))) ez volt az év vicce te vagy Gyurcsány utolsó védlovagjainak egyike a világban :))), de nem foglalkozol politikával :)) mi lenne, ha tennéd :))
Arisztokrácia?
Ha ilyen jól megy a dolga őfelségének, miért nem adja a kölkét maszek oviba vagy fogad fel egy fizetett dadát?

Persze, hogy mindenkiben van némi sznobizmus. A gazdag cigányok sem engedik ám, hogy a csemetéik keveredjenek az ocsúval.

A gond valóban az, hogy egyesek úgy gondolják, hogy ez a világon a legokébb dolog és gondolkodás nélkül leírják, kimondják. Jelenlegi kedves, humanista kormányunk is élenjár "szókimondásban", éppen ezért döntöttek a kommunikációs stratégia "feljavítása" mellett. Na bumm, telitalálat! Zsák a foltját.
Nem az a baj, hogy dézsu egy sznob picsa, hanem, hogy ennyire nyilvánvalóan fogalma sincs a politikai kommunikációról. Ami ugyebár a szakterülete lenne.

És igenis vannak dolgok, amelyek mindennaposak, természetesek akár, mégsem kürtöljük világgá. Most milyen lenne, ha beszámolna a gyereke székletéről, meg a pasija farkáról, meg hogy összevérezte a kedvenc tangabugyiját, mert elcsúszott a szárnyasbetétje? Bizonyos dolgokat nem feltétlenül kell világgá kürtölni.

Kedves Arpad! Kivancsi vagyok, hogy mi a velemenyed a jaszladanyi iskolaugyrol? Ugy emlekezem, ott nem voltal olyan megerto, mint a kormanyszovivo asszony eseteben.
Virág et.,
Addig írnak, míg vki fel nem hecceli magát annyira, hogy szóba álljon velük. Nyugi, és szemezgess és szűrj.
vízipipa

Fusd át, hogy mit írtam a móri üggyel kapcsolatban. Meglepődsz, mert pont az ellenkezőjét, amit te ideköptél. Általános jótanács és életrenevelés: mielőtt írsz, olvass. Akkor kevésbé néznek majd hülyének, meg ha az is vagy.

Carnivora

Hivatásszerűen nem foglalkozok politikával. Hobbi szinten persze, mint itt mindenki.
A "kihalófélben lévő" jelzőben nem lennék biztos. Tudod, nem feltétlen azok vannak többségben, akik a leghangosabbak.
kukacka a gyurcsány-kormányban a szakértelem hiánya az azonosítójel. ebben az a kurva jó, hogy rajta van az ember pofáján. le se bír esni. na most mér épp a szóvivő lenne kivétel?
Pataj, most viszont te segíts, a Pikklerről és névadójáról sokat hallottam, a nyílt napjaikról viszont semmit. Milyen ideákról szoktatnak le?

Norbiország:-)))) Ezt helyettem találtad ki!

Bocs, off volt. Talán ki is lesz hagyva, sebaj.
Virág et. 2007.03.13. 11:27:55

Mászkálj egy kicsit emberek közt kérdezd meg mennyire szeretik a vezéred :))) nem lesz túl népszerű ...
virág et., te vagy a csendes többség? küldhetek egy csokor békét?:)
pataj, együttérzek veled:)
Carnivora

Ezt már mások megtették helyettem 2006 tavaszán, ha elkerülte volna a figyelmed. Az eredményt gondolom ismered.
Az is lehet, hogy a pumák országában nem is kellene csodálkozni semmin. Itt minden valahogy valami másnak a helye. Abszurd ország ez a Norbiország
Szerintem én nem vagyok csendes. Ez viszont nem jelenti azt, hogy olyan, hogy "csendes többség" nem is létezik.
Worluk, ha DZS bebukik, vóna neked egy megüresedett állás... jót tenne a magyar közéletnek, ha a te stílusodban lenne elküldve a picsába néhány ember. Vagy ha éppen bejelentenél egy kormányzati intézkedést, majd közölnéd, hogy mellesleg az egész egy nagy fospumpa, és nem is érted hogy kerülhet vezető pozícióba ekkora idióta, de ez van.
namost demcsákpunci tangabugyija nagyon érdekes. de engem jobban érdekelne, hogyan lesz négyes metró, ha az EU mégse tejel 80 százalékilag. merhogy demszky feje a tét, avagy a konvergenciaprogram buktája. ez a következő időszak legfontosabb belpol kérdése sztem...
off: virág, te kommunikációs tréningekre jársz? ezt a kristálytiszta logikát. :D
Az en altsulis osztalyomba jart teeszelnok fia ugyanugy, mint takaritonoe... (bolcsit, ovit azert nem irok, mert a lakotelep azert valamelyest osszeterelte az egy gyarba dolgozo szulok csemeteit). Akkor ez normalis volt, most miert nem az? Felnottunk, senki nem serult meg, a "magasabb kvalitasu" szulok gyermekeibol egyetemet vegzett ember lett (meg jopar "alacsonyabb vegzettsegu" gyermekebol is, talan ebben a szegregacio elkerulese is reszt vallalt), mintahogy lett nehany bortontoltelek is, szoval nem ertem...
cziffra,
Ezekről a kérdésekről engem is jobban érdekelnének. Úgy túnik, sokkal veszélyesebb a helyzet, minthogy arról beszélni merjenek, merjünk. Helyette meg itt van ez altatóul.
cziffra

Egyvalamiben mégiscsak egyetértünk: nem DZS a legfontosabb téma a mai közéletben.
(A 4-es metrót meg felejtsék el, a lyukat temessék be és inkább építsenek mégegy hidat, azt legalább az EU is támogatná.)
(bármilyen is Demcsák...)
Emberek, ti otthagynátok a kölykötöket az oviban, egy másik bárányhimlős gyerkőc társaságában?

Egyik ismerősöm pont azért vette ki a gyerekét az oviból - szerencsére megtehette - mert fél év után megunta, hogy folyton beteg a kölök (a szülők nem mernek táppénzt kivenni, inkább beviszik a beteg gyereket az oviba, ahol megfertőzi a többieket :(((
Az új arisztokráciáról meg még annyit, hogy pont az ilyen dupla nullák rázzák leglátványosabban a rongyot, meg nyafiznak összevissza barnakenyérért, Hccp konyháért. Az igazán gazdagoknak ez természetes, magától értetődő.

És az is érdekes, hogy azok a gazdagok, akik valóban kemény munkával, kitartással, az eszük és tehetségük révén gazdagodtak meg, sokkal alázatosabbak a publikummal. Ha szórják is a pénzt, ezt inkább diszkréten teszik.
Az igazán nagy embereknek nincs szükségük arra, hogy lépten-nyomon fitogtassák hatalmukat, gazdagságukat. Kóka megy Gyurcsány is azért hajtogatják folytonosan, hogy ők mennyit dolgoznak, meg milyen rátermettek, mert a kutya sem hiszi el. :-))))))
"És az is érdekes, hogy azok a gazdagok, akik valóban kemény munkával, kitartással, az eszük és tehetségük révén gazdagodtak meg, sokkal alázatosabbak a publikummal."

Ilyenek csak a mesében vannak.
sztem a www.habakukk.hu rendben van. ha meg ez sem tetszik, irány vienna. ott lesz barna kenyér reggelire, és alapból 2 nyelv garantált.

szegény zsusza, jobb lett volna ha valami képpel vagy recepttel indit. mindenki jól járt volna.


Kukac,
Önben egy lélekbúvár veszett el, de egyetértek.
Virág et. 2007.03.13. 11:34:04

Na ja meg 2006 októberében is :))) az eredményt gondolom ismered? :)))
Carnivora

Nekem úgy rémlik akkor önkormányzati választások voltak. Pontosan hol is indult GyF önkrományzati képviselőként/polgármesterként?
Virág et. 2007.03.13. 11:36:11

A csendes többség felkötné ferit is meg vikit is, de most főleg ferit a brancsával ...
Szerinted. Szerintem meg nem.
Virág et. 2007.03.13. 11:48:17

Pedig biza nem csak az elvtársaid mind a politikai kapcsolataikból lettek milliárdosok, ezért cinikus barmok ... míg azok, akik tényleg v.mi jó ötlettel küzdötték fel magukat közel sem ilyen köcsögök. -
Carnivora

Magyar példákat kérnék arra, hogy valaki kemény, becsületes munkával lett kőgazdag.

Merthogy ilyen nincs. Nemzetközi szinten talán, néhány csodabogár (google és társai), Mo-n senki.

Nézd meg a leggazdagabb magyarok listáját. Aztán vesd össze azzal, hogy az ismert bankvezér pici fia esküvőjén Robbie Williams húzta a talpalávalót. Meg Aston Martint vett neki szülinapra. Ez ugye nem rongyrázás. Csak példaképp hoztam fel, lehetne mást is találni.
(bármilyen is Demcsák...)
Emberek, ti otthagynátok a kölykötöket az oviban, egy másik bárányhimlős gyerkőc társaságában?

blondie, persze hgy nem. de, ha már kormányszóvivőnek készül az ember lánya, azé gondolkodjon mielőtt blogolna. csak mer az olyan trendi)
persze ebben a következmények nélküli országban, talán éppen emiatt, ő a legalkalmasabb a posztra:)
én csak azt gondolom, hogy lehet, hogy mindenki így gondolkodik (nem hiszem), de azért nem kellenne neki ilyen hülyeségeket írogatni a "blogjában" (hahaha) egy jövendő kormányszóvivőnek. bár szerintem nem lesz ő olyan hosszú életű.... az eddigit miért cserélik le? öregecske, biztos...
a bárányhimlőn jobb átesni..:)
minél korábban :)mintahogy a mumpszon is
Mondjuk felkötni senkit sem kell, szerintem. Nem a vérzivatart kellene vízionálni. Erről le kellene szokni. Modus vivendt az istenért már végre. Jogállam, jogállami eszközök, saját koncepció, értelmes, józan, higgadt, szakmai vita...Álmodozom.
Csak az a baj, hogy, amíg nekünk ennyit jelentenek ezek a szavak, amennyit ma, addig csak szlogenek lesznek, tankönyvízű Kókák, alkalmatlan Demcsákok.
Előre bocsátom, hogy nem Magyarországon élek. "Megélhetési kivándorló is lehetnék", de sokkal nagyobb arányban játszott közre az az általánosan elfogadott és helyeselt egymás iránti útálat, valamint az állandó panaszkodási és sírási berögződés, amit naponta átéltem.
Vajon miért is védi meg (a jogosan lefikázott) DZS-t TWA? Mert elfogadott otthon az álszentség? Mert elfogadott a másik ember lenézése, elfogadott, hogy átmegyek a túloldalra, ha egy cigány jön szembe? Elfogadott, hogy képmutató vagyok - legfeljebb ne beszéljek róla közönség előtt?
DZS óriásit tévedett. Ezt a véleményt otthon, magánemberként, suttogva lehet, de közszereplőnek (bármilyen oldalon áll is) NEM. Sajnos ő most közszereplő lett. Itt senkit nem érdekel az anyai féltés, a gazdagsága, stb. Jó érzésű ember ilyet nem mond, nem reklámoz, az akit pedig "tömegek" látnak, figyelnek figyel a szájára.
Nem érzem, hogy kevesebb lennék, mert gyerekként a legközelebbi bölcsibe, ovibe, iskolába jártam és a barátaim között cigánygyerekek is voltak. Voltam tetves is, nem haltam bele.
Itt külföldön ha a gyerekem olyan korba kerül, hogy "közösségbe" járhat, szintén a legközelebbibe fog járni - választása sincs, örül, ha bekerül. Nem lesz barna kenyér, de lesz muzulmán, fekete, fogyatékos, stb. társa. A gyerek nem fogja szóvátenni - ha pedig a szülő szóváteszi - beperelik érte. Megteheti, hogy nem viszi oda a gyereket. De a fizetős suliban is lesz "színes" kollégája.
El lehet gondolkodni a jelenlegi születésszám szerint az unokáink már kisebbségben lesznek a roma gyerekek között :-)
UFF. Szégyenlem magam TWA helyett is.
Szerintem az jó ha egy gyerek összeszed mindenféle betegséget, legalább egészséges , edzett felnőtt lesz belőle. Meg kell edzeni az immunrendszert ugyanis.
"Virág et."11:01:33.-azt hiszem mi sosem fogunk egy politikai térfélen játszani,de azt el kell ismerni,hogy Virág et. legalább gerinces,olvasva meg nem is tűnik hülye jogásznak.Fletónak nagy szüksége lehet még egy hűséges jogászra.
"Pataj"11:04:45.-nem kell heherészni mert van zsidóiskola,biztonsági emberekkel meg minden ami kell.Wesselényi-Kertész sarok.
tistedur, őrnagy őrnagy: volt nektek bárányhimlőtök?
(nekem volt - emlékszem, milyen kurva szar és nem kívánom senkinek... ja, és gyakorlatilag folyamatos megfigyelést igényel, hogy a kölyök ne vakarózzon)
Szia molaris!

Tényleg nem vagyok "Fletó jogásza". :)

lonely photon

Ismerem a Kürtöt, mint céget. A tulajdonosi viszonyait viszont nem. Nem vagyok biztos benne, hogy ugyanazok kezében van még ma is, akik annak idején útjára indították.

Meg embert kértem példának.
szofia :)
amikor külföldön vagyok, én is higgadtabban szemlélem a dolgokat. elkúrtland önmagában is vérnyomásnövelő tényező. a te általad leírt döntést készülünk mi is meghozni a családdal. mi sem megélhetésből. csak éppen mindig eszembe jut az a bizonyos koporsó, amit a viktor emlegetett 89-ben. amiben benne volt a mi ifjúságunk. gyurcsányék megácsolták az újabb koporsót. na a gyerekeimnek nem ezt szánom)
Mit a báránylimlőn rágódtok?Tudjátok ti milyen ha egy felnőtt férfi kap mumpszot?Na az már valami,mert vagy 10 napig jegelheti a tojásait,és lehet,hogy mégis sterillé válik.Na meg a kín!De most az eü.-i reformmal majd ez is megoldódik.
Szerintem túldramatizáljátok a helyzetet.
Mármint nem a mumpszot (az tényleg borzasztó), hanem a kiutazást.
Virág et. 2007.03.13. 11:57:45

A Fornettis pali , aki a kis pékségéből indult jó lekoppintotta a princess féle látványpékséget, és jobb cuccokat tudott kitalálni ...
releváns komment: nem tudom hogy fia vagy lyánya van a leendő kormányszóvivőnek, de férfiaknak nem szerencsés felnőttkorban bárányhimlősnek lenni. peches esetben megzápul a tojás.

Egyébként meg kit érdekel mi a kormányszóvivő véleménye? Nem árt persze, ha nem ellenzéki beállítottságú, de az ő dolga az, hogy ismertesse amit kell, és ezzel kapcsolatban válaszoljon a kérdésekre. Ha bejelent például egy szolciális intézkedést, nem fogja senki megkérdezni, hogy Ön személyszerint mitgondol, Zsuzsika? hogy tetszik állni a cigány bárányhimlősökhöz? bánjaafaszom. Nem attól hiteles vagy hiteltelen a kormány, hogy ki a kormányszóvivő.

Eszembejutott mostanában a nagy beiktatási visszaszámlálásról Deutsch akkormégnemfür Tamás. Csak ő mindenféle tárgyalásokon meg találkozókon villogott, "leendő sportminiszterként", DZS-t meg már előre betámadják. Van is rajta fogás persze.
na, molaris be is előzött jól a tojástémával amíg pötyögtem :)
Virág et. 2007.03.13. 11:51:38

Aranyos, mikor a nyáladzó debilt játszod, mintha nem tudnád, hogy Magyarországon önkormányzati választásokon nem a jelöltek a lényegesek, hanem az adott regnáló kormányról szavaznak a népek ...
Jajma' basszus, a virus meg a bakteriumok mindenutt megtalaljak am a gyereket!
Majd az elitoviba nem megy be az a csunya Rota-hanyos-fosos, mer' ott elitt gyerekek vannak, es o ezt tudja.

Persze, hogy nem vinnem otvar, koszos, retkes helyre a gyerekem, de nehogy mar egy taknyosorru "szocialisan hatranyos" gyerek tarsasagatol tulsagosan seruljon a kis lelke.

Faszkivan, ekkora rohadt nagy biliviharokkal foglalkozik az orszag nap mint nap, oszt csodalkozunk, hogy semmi nem epul es mindent elkurunk.

Hogy a banatba lehetseges, hogy nekunk egy kurva metrot nem sikerul megtervezni, de tenyleg? Ilyenkor hol vannak a vilagokos magyarok?

Bocs a stilusert, hirtelen felindulasbol elkovetett post ez itt.
Virág et. 2007.03.13. 12:10:38

Vagy ott van pl. a Norbika, aki az ugribugrállással kezdte :)
cozumel, dazze, de egyetértek veled:) témánál vagyunk.
Az egészben az a szép, hogy ez a nő ugye marketinges lenne itten. Azért kell neki okosakat (Okosnak látszó dolgokat)mondani, és szép mellel rendelkezni, hogy a nép GYF-re szavazzon.

Erre az első megszólalása arról szól a prolik büdösek.

Hát én GYF helyében még most rugnám ki, amig csak a saját blogján mond ilyeneket és nem az esti hiradóban...
A Fornetti Fagyasztott Pékáru-termelő és Kereskedelmi Kft. Palásti József pékmester családi vállalkozásaként jött létre 1997. március 1-jén.
Kezdetben a vállalkozás a kisrégió fogyasztói körében igyekezett meghonosítani az akkor itt még újdonságnak számító termékeket, illetve technológiát.

www.fornetti.hu/oldal.php?menu_id=17
Szofia:
két Magyarország van. én nem tapasztalok mindennap "általánosan elfogadott és helyeselt egymás iránti utálatot, valamint állandó panaszkodási és sírási berögződést", igaz, bevallottan a II/a-ban élek, az kissé nyugatiasabb világ.
ha jól tévedek, USÁ-ból írkálsz. hogy jutottál ki? tényleg érdekel, mert ahány kivándorló, annyiféle sztori.
"c.p.z."-nem,csak hát Isten az eü.-be állított,így aztán láttam már egy két dolgot.
Különben "cosumellel" nagyon egyetértek,itt kérem paraszvakítás van folyamatban.Pl.tegnap a Grál-lovag és kikezdhetetlen becsületű Török Zsolt képviselő Úr(???)egyszerűen fasisztavezérnek titulálta O.V.-t.Ha ez svédül,azaz fordítva történt volna akkor most visítana a média.Pedig a jelzőrenszerét ki lehetettvolna futtatni Fletóra is,csak hát itt most Őkelme országol.Meg miért ez a méla nagy kuss,hogy minden értékelő cég a gazdasági bedőlésünk egyre nagyobb esélyétől hangos,csak a mi pénzügyérünk optimista,és Ferenc barátunk szerint mennek jól a dolgok?
Walter Melone · waltermelone.blog.hu/ 2007.03.13. 10:01:39
Az a baj ezekkel az ujgazdag sznobokkal, ...

ögyé' babot, lögalább fingod lögyön...

NEM újgazdagok, tegnap már tisztáztuk
Egyre többen vannak, akik joggal dobhatják az első követ: akik nem válogatnak az ovódák között, hanem oda viszik a gyereket, ami a legközelebb van a házhuz, miközben egyre jobban viszket a tenyerük amiatt, hogy regnáló vezetőik még a látszatra sem adnak. Hogy még színművészi szinten sem hajlandók az empátiára, miközben a demokráciára mutogatnak.

Ha a kapitalista szabadságból egy kicsit is próbálna visszanyesni valami néptribun, az már maga diktatúra, természetesen. Vagy vadkapitalizmus van, vagy proletárdiktatúra. Fehér vagy fekete. Átmenet nincsen. (w.blog.hu/2007/03/12/koka_janos_koszontese) Vagy elfogadjátok és örültök a mi élveteg osztályboldogságunknak, vagy kommunista fasiszták vagytok. - - -

Muszáj megvárni a gróf uraknak és hölgyeknek, míg fejbe nem vágja őket a nehéz cső? illetve, dehogy vágja! Zappe kolléga állításával szemben (index.hu/velemeny/eheti/eheti070312/) a forradalomhoz nem közös cél kell (az van most is, Gyurcsány feje tálcán, és elég is), hanem egy olyan politikai rendszer, ami valamilyen szinten korlátoz különféle szabadságokat, szabadságjogokat.

Olyan forradalmat még nem látott a történelem, ami nem több, hanem kevesebb szabadságért harcol. Olyan nincs, per def. Akkor mi a helyzet most? Mit lehet kezdeni a szabadság diktatúrájával? A "demokratúrával"?

Elvi szinten nem hiszem, hogy van olyan, hogy 'történelem vége', pedig ez a mostani állapot kezd nagyon hasonlítani erre a lehangoló fogalomra. Ahol nyilvánvalóan rossz és egyre elviselhetetlenebb a rendszer, de nincs alternatíva, nem tudjuk, mit lehetne kezdeni vele úgy, hogy az ne vezessen rövid távon iszonyatos erőszakhoz.

Mindenesetre, talán néhány szocialista képviselő (tényleg csak néhány!) néha el-ellátogat az Indexre, látja, hogy micsoda ez a Demcsák, és szól egy befolyásosabb kollégájának, akinek a miniszterelnöknél is van szava, hogy továbbítsa az üzenetet: "Na, Ferikém, ezt a Demcsákot, légy szíves, örökre felejtsd el..."

Éppen ideje, mert könnyen megeshet, hogy azok, akiket a tettlegességig irritál a nyílt és cinikus grófi mulatság, egy szép napon többen lesznek, mint a huligánok és a radikális nácik együttéve: azok is csatlakoznak hozzájuk, akik nem HACCP-s kajával etetik a gyereküket.

És ha ezek együtt dobják azt a bizonyos első követ, az kőzápor lesz. Olyan, mint a jégverés.
Csak annyit, hogy nem kell ám mindenkinek blogolni. Nem hasmenés ez, hogy ne tudja visszatartani.Zsú a tipikus példa arra, nem mindegy:
Az okos hülyéskedik, vagy
A hülye okoskodik.
Erre felhívnám a legfőbb magyar blog-őrültnek is a figyelmét.
Nem biztos, hogy egy lapon jól néz ki: A Totó letojta a szőnyeg, és a szorulásos Pista bácsi utaztatása, mondjuk százötven kilométerre kakiltatóilag. Ja, meg egy kis konvergenciázás.
nagy cső zuhan:
én már régóta gyüjtögetem a köveket, jo laposakat(messze száll), a kocka formájuakat(nehéz, hatásos), és sok aprót(amit jol le lehet gyömöszölni a torkon)

persze arra várhatunk hogy a pajeszos grófkisasszonyt ide egye a rosseb, és megköveti magát, és/vagy ki áll a mundérja böcsülete melett...pedig ez lesz a feladata, a plebsz-el kellene komunikálnia, ennél jobb terep nem létezik, mint a fórum..lehetne gyakorolni az ápr.2. kinevezésre...persze itt már nem lehet elbujni , mint a közgáz hátsó padsoraiban..közgazdász, pfff..lol
molaris, a GKI meg a KSH éppen most pucolja szebbre a a pannon puma seggét:)
nagy cső, a szabadság diktatúrája a demokratúra - ez jó, felírom. hát igen a DZS -féléknek nem az árpádsávos ezrektől kell félniük. hanem majd ha a proli ráun az elkúrásra, allesz a búcsúbuli:)
Hozzatennem, mindenutt van elitosztaly, az USAban a Park avenue-i arisztokracia semmiben sem kulonbozik a del-angliai kastelyban ulo lordtol.

Csap a pornep magasrol szarik ra, addig, amig neki is megvan a Fordja meg a kabelteveje, es a mindennapi dobozos pizzat sem gond hazhoz szallittatni.

Meg valamit hozzatennek:
Osszehasonlitasi alap birtokaban kijelentem, hogy a magyar arisztokratanal bekepzeltebb, rohejesebb nincs.
Carnivora

Csak a nagyvárosok tekintetében van igazad. Ott is csak részben. Minél kisebb települések felé haladunk, annál inkább érvényesül a személyes ismeret, illetve úgy általában a jelölt személye, mint döntő tényező. Tehát semmiképp sem lehet megismételt ogy-i választásokként felfogni.

Fornettis ember, meg Norbi. Nem hiszem, hogy olyan helyzetben lennénk, hogy felmérhessük azt, mennyire tisztességesen gazdagodtak meg. (Ráadásul szerintem ők nem egy kategória egy Csányival vagy Kapolyival.) Nemcsak politikai forrásokból lehet nagy pénzt keresni - vannak földhözragadtabb módszerek is. Gondoljunk csak a rendszerváltás környéki joghézagokra és az ezekből nagy pénzeket kereső "üzletemberekre" (adócsalókra). Nem állítom, hogy ők is így gazdagodtak meg, de azért engedtessék meg nekem a kételkedés.

Saját tapasztalatból mondom: olyan nagyon (!) gazdag embert nem ismerek, akinek teljesen tiszta lehet a lelkiismerete a vagyonszerzésével kapcsolatban. Valami stikli, trükközés mindenhol van.

Azt viszont készséggel elismerem, hogy ez nem mentesíti sem Kókát, sem GyF-t semmi alól. Nem is tartom őket kiemelkedő képességű üzletembereknek.
Nem a szerencsétlen koszos ruhájú Gézuka, vagy a tetves Sanyika veszélyes a bugyikirálynő gyermekeire, hanem ő maga, mert nyilván ilyen ocsmány szemléletre neveli őket.Felül már megtömték a bukszáját, de fülig érő száját elnézve-egy kis antropológia-alul igazi embertpóbáló feladat lehet.Gratula a szerencsés hímnek.
Szerintem anyanak nulla, am az alszenteskedo marhaknak tudnek javasolni par bolcsodet, ovodat ahova vigyek el ok a gyermekeiket aztan meglatjuk mit dontenek. Ide kivankozik a tisztesseg kedveert, hogy nem az emlitett intezmenyek szemelyzetevel van baj, meg csak nem is a barna kenyeret hinyolnam.
Az meg, hogy Demcsak Zsuzsa az o anyagi helyzetevel es kapcsolataival nem tud egy rendes bolcsodet keriteni a gyermekenek megint csak ot minositi.
Kommunikatori mivoltaban pedig semmi kivetnivalot nem talalok, stimmel a megbizoihoz, lazan nyomott egy Elkurtam kampanyt.
TWA: "Lehetett volna ezzel kezdeni valamit, beismerni, feltárni, továbbgondolni, és ha már blogja van, aranyoskám, akkor kommunikálni."

NEEEEEM!!!!! Ezzel nem lehet semmit csinálni. Megbukott, ennyi, kész, vége.
U.P. szavaival: a trambulinról hugyozott a medencébe, és persze jól rajta is kapták. Ez a nő erre a posztra alkalmatlan. Al-kal-mat-lan.

-----------

Szerintem saját érdekében ne legyen szóvivő. Szét fogják cincálni, szét fogják szopatni, és még csak nem is jobbos írástudó szinten, nem is Tóta W szinten, hanem hobbikommentelő szinten. Ami azért gáz.

Kíváncsi vagyok mit szólnak ehhez az ügyhöz a volt esélyegyenlőségi miniszter asszonyok :DDD

Más..hogy fog szót vinni Zsuzsika, ha összeszed valamelyik gyerek egy kis vírust az elitbölcsiből véletlenül? Vagy lesz beuró ember?
A Tescós Domina jobban nyomta, csak túl jól már, azért küldhették el.
Demcsákot szóvivőnek! Mennyit fogunk még röhögni.
És melyik esélyegyenlőségi politikus íratta gyerekét cigányiskolába? Aki tud ilyet, írja meg.
Úgyis mindegyik kormányszóvivő azt mondja, amit leírnak neki. Beszélni tud (láttuk már a tévében) és sokkal dekoratívabb, mint Danks Emese.

Ennél többet szerintem nem kell nyújtania egy kormányszóvivőnek.
Van ennek a történetnek egy másik vonulata is, ha figyelmes az ember.

Mikor kiderült, hogy ő a kiszemelt a posztra, (gondolom) szólt neki valamelyik kommunikációs tréner, hogy jó lenne magát kicsit exponálnia, jó lenne valami kis imázst gyártania. Javasolta, hogy pl. blogoljon, mert a főnöke is blogol, meg mégiscsak egyszerűbb, mint egyből interjút adni, meg különben is milyen trendi dolog, ráadásul elsősorban így a "jól szituáltak" fogják olvasni (a rosszul szituáltak meg elégedjenek meg annyival, hogy jó nő :-)).

Erre hogy oldotta meg a maca a házi feladatot?
-- ollózott egy kicsit (lásd fentebb),
-- kitalált egy rendkívül "rokonszenves" imázst,
-- megírta előre az egészet (nehogy már helyesírási hiba maradjon benne :-)) aztán blogolás címszóval bekopipésztelte
-- amikor meg szorított a cipő, húzott gyorsan belőle egy kicsit.

Maradjunk annyiban, hogy D.Zs. egy jó nő. És pont.

"gabo 54"12:58:52.-megtömték annak nem csak a bukszáját,de mint írod nem lehetett valami nagy öröm.Ráadásul igen lehangoló tudni,hogy az eszéért ugyan el nem lopják.Mondjuk én is örülnék ha maradna, mert jobban fog röhögtetni mint 10 Hofi együtt.
Virag et., a jogaszos bejegyzeseidet szerettem, de itt olyan csusztatasokat hasznalsz, hogy az eszem megall tole.
Hogy legyen nehany neved: Kurti Sandor, testverevel nagyreszt tulajdonoljak a ceget, vagy Graphisoft vezeto Bojar, vagy pl. Dr. Béres József. Valóban kevés az ilyen példa, de ez legalább felerészt az elbaszott politikusainkan köszönhető. Valamiért az a meggyozodese mindenkinek, hogy csak adocsalokent, kozbeszerzesi vampirkent lehet meggazadagodni, mert ezt latjak maguk elott.

mond Virag et.,egy ilyen intelligens embernek nem hianyzik neha a semleges nezopont? ugy erzem, fanatikusan veded a jelenlegi kormanypartokat.
Mondjuk kedves "Virág et."ezt a szintet is sikerült minimalizálni,de kell is ha az ember elszegődik beosztottnak Gál J. alá.
Istenem azok a régi szép idők!!Bányász Rezső!!::)))
dark future
"Maradjunk annyiban, hogy D.Zs. egy jó nő. És pont."
Csak saját bevallása szerint vastagok a lábai, ezért nem alkalmas modellnek.
Sehogy sem tökéletes...
navngo

Az élettapasztalatom mondatja velem. Sajnálom, de én már rég kiábrándultam a "tisztességes munka gyümölcse"-mítoszból.
És ennek semmi köze a pártokhoz meg úgy általában a politikához.

Nem tartom magam tévedhetetlennek, viszont a véleményemet kizárólag a tapasztalataimra alapozom.
molaris!Én már a godolattól is hülyére röhögöm magam, alig találom el a klaviatúrát.Talán azért jó választás mert az meber hahota közben szarik arra, ha újabb megszorításokat jelent be.Már alig várom.Ápr.1. remélem nem tréfának szánták.
amugy valaki tudja mennyi is egy setalojegy az operabalra? asszem 70e, ezzel nem eszel nem tancolsz. setalsz. meg van ket kategoria. a csucs valahol 300e korul all meg. termeszetesen a magasabb jegyarak, magukba foglaljak ja jol emelkszem a piazgatast, es bufet, vacsit nem, vagy forditva. termeszetesen ezen kis zsebpenzert csak egy ember szorakozhat, marpedig a keringohoz ketten kellenek. hat ezert nem maradt maganovira szegenykemnek.
Demcsák Zsazsa s jelenésge rendkívül távol áll az arisztokrácia szó valódi tartalmától. Tegyük vissza inkább az újságokra, bugyiban.
Virág et. 2007.03.13. 13:26:11

Külben megmondta Veres elvtársad is kedvenc kormányod pénzügyminisztere, hogy nem sírni kell, hanem KAPÁLNI !!! , mert ő is , úgy szerezte a vagyonát :))))
Carnivora

Úgy szerezte egy fenét. Nincsenek kétségeim se Veres, se Kóka, sem GyF vagyonosodása esetében.
Pontosítok:
nincsenek kétségeim = nincsenek illúzióim
Amugy erdekelne ennek a holgynek a karrier utvonala.

Kikerult az egyetemrol es a bugyimutogatos korszakbol mikor is? 23-24 evesen kb. Most 28 eves es ket gyermeket szult az elmult 3 evben.

Na akkor nekem itt valami kurvara hianyzik a kepletbol.
Valami ilyesmi, hogy tapasztalat, munkaban eltotott evek (bocs, hogy a bugyihuzogatast nem szamolom) stb.

Miert van az, hogy en a nep egyszeru gyermekekent rogton arra kombinalok, hogy ezt a not valaki jol helyrol kurogatja?

1. Demcsák Zsazsa nem jó nő, nekem nem is jön be, de mutatós, ki lehet tenni.
2. Ha a gazdasági vag sportminiszter mondta volna, hát elnézzük, legyen jó szakember, és kész.
3. Deha az esélyegyenlőségi miniszter vagy maga az ME úgy azért már hányinger.
4. Deha a kommunikációért felelős díszpicsa _ezt_ kommunikálja, akkor kész.
a. vagy _ennyire_ hülye= az is fasz, aki felvette
b. vagy _ennyire_ sznob= akkor meg menjen el egy yacht_club szóvivőjének, de nem alkalmas állami pozícióra (kib.jól fizetve az én pénzemből) aki láthatóan lenézi az ország állampolgárainak nagy részét.


És azoknak, akik itt "álszenteznek", Árpád és tsai. Ha láttatok volna már mást is szobátokon kívül, tudhatnátok, h ebben a szerencsétlen országban jóval nagyobb bajok vannak, minthogy valahol nincs HAACP konyha, meg van két piszkos cigánygyerek.
Ha nem tetszik, vigye a magánba a kisherceget, fizessen érte. Van olyan is. De nem, korunk elitjének, az ingyen tetszene, de a prolik nélkül.
És ha nem tetszik, akkor basszameg tegyen érte, h neígy legyen.

És a bárányhimlő. MINDENKINEK el kell kapnia gyerekkorban. Minél később annál rosszabb.
Gyurcsány nyilván beszélt vele és rábólintott. De 5-10 perc alatt túl sok dolog nem derül ki. A kiválasztást más csinálta. Csak tippelek, hogy Gál J. Az ifjabb.
Ez az egész kommunikációs csapat folyton változik, senki se elég jó. Vagy elmegy magától, mert nem bírja/még van némi bőr a képén vagy repül. Gál J. marad (a junior).
Nem lehet, hogy a frissítést vele kéne kezdeni? A múlt héten a Parlamentben ő válaszolt Farkas Flórián (Lungo Drom) egy kérdésére. Láttam, hallottam. Nyilván elfogult is vagyok, de nekem sütött Gál J.-ből (ifjabb) a lenézés, az arrogancia.
Erről nézve Demcsák Zsazsa is jól megfelel. Nem?
A kommunikációért felelős embert Gál J. Zoltánnak hívják. (Azaz fogják majd hívni április 2-ától.)

DZS meg szerintem szép nő. Bár erről tényleg kár vitázni.
demcsakzsuzsa.blog.storyonline.hu/index.php

meg milyenmár az, h storyonline-os blogja van???????????

És:

"
Az új kormányszóvivő Prágában született, édesapja korábban a KISZ Központi Bizottságánál, majd az MSZMP-nél dolgozott a külügyi osztályon, jelenleg pedig a Piac és Profit című lap tulajdonosa"

jaaaaa. Hát ez az uralkodó osztály....
Irtam kommentet a blogjara.
Nem jelent meg. Pedig nem volt benne egyetlen Fleto altal legitimme tett szo sem.

Lehet, hogy a tartalma nem tetszett? :D
"Az új kormányszóvivő Prágában született, édesapja korábban a KISZ Központi Bizottságánál, majd az MSZMP-nél dolgozott a külügyi osztályon, jelenleg pedig a Piac és Profit című lap tulajdonosa"

Ez inkább a kiválasztása mellett szóló érv, mint cozumel "kurogatós" elmélete. Szerintem.
"Édesapám diplomata volt, úgyhogy a diplomáciai érzékemet, és a kommunikációs képességemet tőle örököltem."

Ja, az más.
Mumpsz ellen ma már kisbaba korban beoltják a gyerekeket (MMR oltás - mumpsz, kanyaró, rubeola), és bárányhimlő ellen is lehet kérni oltást, igaz az fizetős, kb. 7ezer Ft.
Virág et. 2007.03.13. 14:09:19
Valahogy föláll a szőr a hátamon ezektől a kádercsemetéktől. Valahogy süt róluk az "übermensség". Biztos bennem van a hiba...
Szóval ebben a témában Árpád melléfogott.
1. aki sznob ne menjen politikusnak
2. aki nem tud kommunikálni, ne menjen szóvivőnek
3. aki szerint a blogolás = egy nap feldobok 5 postot innen onnan ellopva oszt csá, ne blogoljon. (mit szólna a mediablogger? és GyF?)
4. akinek büdösek a cigányok
a. vigye privátba
b. tegyen ellen, pláne ha politikai pályára lép
c. esetleg adakozzon.

Na. És az a sok álszent, aki azt hiszi, h az a cool, ha ő igenis vállalja, h büdösek a cigánygyerekek, nézzen má magába, mivé vált.
Grega: Nem USA. EU-n belül :) EU-s intézménynél dolgozom. A kiválasztásnál itt nem volt szempont a hátszél. Pl. ez egy olyan dolog, amiért jöttem. Csak a teljesítményen múlt, hogy bekerül-e valaki. A magasvezetői pozíciókban ez sem igaz már, de az az állomány
outsider

Ugyan nem végeztem felmérést, de úgy általában engem is irritál, ha valaki csak annyit ér, amennyit a felmenőitől készen kapott. És ez vonatkozik pl. Paris Hiltonra is, nem csak kádercsemetékre.

DZS-t én ugyanakkor tehetségesnek és dekoratívnak tartom. Utóbbiért megbocsátok neki sokmindent. :)

da2

A kormányszóvivő nem politikus.
De "cosumel",angyalom,ugye nem gondolod komolyan,hogy a saját szellemi kvalitásain és a benne rejlő lehetőségeken kívül bármi más is befolyásolta volna a választást?::))))"Virág et." írása az eredetről,meg a leendő szóvivőnk genetikai tájékozottsága(ez szerintem még Czeizelnek is sok)bizton mondhatom a legmegfelelőbb ember kerül a pozícióba.::)))Hát,hogy esetleg többen ismerik közelről?Istenem,Spéter E.is csak ágyban tegeződött,nagy ügy,ehhez semmi közünk.
Háááát, mi? Független kommunikációs szakértő?
da2

Nem. Szimpla alkalmazott.

A politikus az én értelmezésem szerint olyan, aki politizál. Azaz saját, önálló politikai véleményt formál és mindezt teszi életvitelszerűen. Ez a pártfunkcionáriusokat és a képviselőket (helyi + ogy.) jelenti.
Egy normális demokráciában elképzelhető lenne, hogy akár amúgy a választásokon az ellenzéket támogató szakember lássa el az ilyen kommunikációs szakmai pozíciót.
egyébként ezt a támadást könnyen védhette volna.. pl hogy neki nem a szegénységgel, hanem az alkoholizmussal és a gyerek verésével van problémája.

de sajna süt a blogjából hogy egy sznop p.

és a velvet nyúlás - na az meg szánalom legalja..:)
da: én azt nem vitatom, hogy hibázott, és felőlem bukjon bele. csak azért írtam ezt, mert idegesít, ahogy szörcsög a plebs, miközben tök általános a jelenség. (ami nem örvendetes: "úgy se tegyünk, mintha nem volna ez tényleg bizarr és szomorú és kényelmetlen".) bizonyára te sem a legszarabb iskolába íratod a gyerekedet csak azért, hogy ne legyen szegregálva. sőt fizetsz is érte. nahátakkor. az vesse rá.
ja még valami, mindenkinek, aki most azzal tromfol, hogy bezzeg őneki is milyen osztálytársai voltak. hányban is? jaaa! úgy könnyű, ha nincs választás! nekem is voltak 1983 és 90 közt, bee.
"TWÁ"-mint látom elmentek otthonról.Vedd a fáradtságot és olvassd végig az oldalt,meg a Demcsákét is és ne erőltessd a hülyeséged.
1. persze én sem direkt a Nyírségbe vinném a gyerekem
2. de nem az a bajom, h nincs barna kenyér, HACCP, és van akinek nincs sok ruhája
3. ha vannak megvert gyerekek, az nem jó. Tegyen ellene, tegyen panaszt stb.
4. Ha van egykét cigánygyerek az nem a világ. Aki szerint az, azt a II.kerületből lefüggönyzött kocsival viszik Boraborára.
5. és pont az a baj, h
a. még csak nem is általános jelenség, sokkal rosszabb
b. úgy rácsodálkozik ez a picsa a való életre, ahelyett, h alapítványt tenne vagy valami.
5. ne menjen kormányszóvivőnek
6. fizessen a magánoviért. Ezzel mindenki mást leigénytelenez.
7. ez nem szörcsögés, Árpád, ha vki-t idegesít, h kormányzati kommunikációs szintre viszik a nagyképű, újgazdag HAACp,barnakenyeres picsaságot.
rá vetik, hogy fletóékra pattanjon...
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.03.13. 14:39:17
Miért ne szörcsögne? Mit tett DZS azért hogy abba a helyzetbe kerüljön ahol van? Ha a plebs összeméri magát egy ilyen kádercsemetével, akkor az igazságtalanságot fogja látni hogy nekik ez nem adatot meg. Ha valaki nem a legtehetségesebb és a legszorgalmasabb, csak szimplán tehetséges vagy szorgalmas, és nem jut addig mint a tehetségtelenek, akkor máris eljutunk ahhoz a kontraszthoz amiért szörcsög a nép. Vagy tévedek?
Arpi

Nem az a baj, hogy jot akar a gyerekenek, azt minden alapjaraton normalis szulo megprobalja biztositani.

Az a baj, hogy annyira hulye pina, hogy ubersteril kornyezetben akarja a gyereket nevel(tet)ni.

Mint irtam, a virus meg a baci nem fog elriadni az elitovi kapujaban sem. S a jo magyar feherlisztbol keszult kiflitol meg nem lesz a gyerek tulzottan tulsulyos, vagy cukorbeteg.

Masreszt, ha nekem fingom nincs az orszagomban uralkodo realitasrol, akkor nem kepviselem az orszagom kormanyat semmilyen formaban. Ez szimpla intelligencia kerdese.
Grega: folyt köv. mert eltűnt :-( szóval az állomány kevesebb mint 1 %-a politikai ember. Olyan is az a poszt.
II/a - második kerület?
Én pesti proligyerek + vidéki tapasztalat, civil és állami szektorban meló - mindenhol ugyanazt láttam, hallottam.
Kicsit off, de ma mesélte egy kolléga: a belga katolikus iskolába járó fia muzulmán gyerekekkel jár együtt. Hittanra nem :-) Ők aztán nyafoghatnának - de bezárnák az iskolát, ha nem engednék be a nem katolikus gyerekeket :-)
Még mindig az a véleményem, hogy mentalitásban vagyunk 40 évvel lemaradva a "nyugattól" és nem látom a változást, csak az egymás fikázását.
izgalommal várom az első sajttájt demcsákkal az élen. mi lesz az első kérdés?
Hogy konstruktív legyen a bizalmatlansági indítványunk, szerintem javasoljunk új neveket. Mindjárt itt van kettő is:

1./ Baló
Tud okosakat kérdezni, így talán tudna okosakat válaszolni is. Tapasztalt, rutinos róka. Ha a jelenlegi fizetését megtoldanák egy nullával, talán el is vállalná. Már csak a nejével kellene valamit csinálni...

2./ Kuncze
Gyakorlott válaszadó, néha még humoros is. Belülről ismeri a "szervezetet", jól tudja, hogy mik azok a témák, amit inkább ugrani kell. Mostanában rá is fog érni, lehet, hogy jó választás lenne.


Ebben sincs igazad. Igen sokunknak voltak ilyen osztálytársai. Senki sem _érdemként_ hanem tényként említette, tény az, h nem haltunk bele.
Az a másik tény, h most lehet választani, ezen nem változtat.
Csak a nagyképű picsaság változott. Nem kell mentegetni.
Egyébként egyenes életút. Apu még a KISZben nyomatta a Csegevarát, utána hipphopp Piac és Profit (ez bazmeg a rendszerváltás mottója: Che Guevaratól a Piac és Profit-ig) és a kislibából már hercegnőt neveltek, az ő gyereke meg már a Little Lord Fauntleroy lett.
54-es garbócska

"Felül már megtömték a bukszáját, de fülig érő száját elnézve-egy kis antropológia-alul igazi embertpóbáló feladat lehet.Gratula a szerencsés hímnek."

ez most zsidózás vagy ha an-nal kezdődik, onnan neked már mindegy vagy közben mással foglalkozol?
dark future

Esztétikai szempontok alapján elvetem mindkét jelöltedet. :)
nem kábits twá...lassan nem találsz bölcsit, ovit, ahol nincs "rosszul szocializált " gyerek...meg mi az hogy válogatsz a bölcsik közül? annyi fölös lóvéd van hogy mindegy hol található a jó bölcsi? az se baj ha napi 30-50 km-ert kell autókázni a porontyért?..ez csak lóvés majmok kiváltsága..ezrelélkeket érint, a többségnek ilyen eszébe sem jut...mi van, a népszerüséggel járó husos fizu benned is felébresztette a sznobériát?..ne keverjük már össze a fizetős iskolát egy nyomorult bölcsivel, ahol eccerüen őrzik a gyermeket, más érdemi dolog nem történik...milyen listát fog dézsé összeállítani ha a gyerek középsuliba megy?...ki kéreti a káderlapját a tanároknak?..ostoba liba
ezzel a köves elmélettel csak az a baj hogy ő már kormányszóvivői (ill leendő de tök mindegy) pozícióból nyomja a hülyeségeit. ilyenkor illene átlényegülni egy kissé a közfunkció viselésére alkalmasan és magánéletben (már amennyire a blog annak számít) is felelősségteljes(ebb)en megnyilvánulni.

a baj meg az hogy annyira sötét hogy magától észre sem veszi hogy ezt nem kéne...

de ettől még lehetne mondjuk kormány hostess..:)

mer legalább jól néz ki
TWA: a legtöbb embernek MA SINCS választása. Örülök, ha a Te gyerekeidnek lesz, mert nem fognak együtt járni az enyéimmel :-) A példát nem azért hoztuk, mert akkor nem volt választás - akkor is voltak különleges osztályok (pártalapon pl) nálunk az A osztály volt az alsóban - a C-ben volt a sok cigánygyerek - idióta hegedű volt a jelük :-)
Azért mondtuk, mert a tapasztalat azt mutatja, hogy nem lettük "rosszabbak" attól, hogy keveredtünk. Nem attól leszek nyitott és elfogadó, ha csak mesélnek róla, milyenek a mások. Erre mondják, hogy lakva ismeri meg az ember a másikat.
kimoderált ez a szobapatkány...seggnyaló...ezért régen szétbarmolták a landerer nyomdát
visszaszivtam az előzőt..azt hittem kimoderáltad..bocs..látjátok ez a különbség én(plebs) meg dézsé közt..ha hibázom, belátom, és bocsánatot kérek
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.03.13. 14:39:17

"bizonyára te sem a legszarabb iskolába íratod a gyerekedet csak azért, hogy ne legyen szegregálva."

Ha ezt állítanám, az farizeusság, képmutatás lenne (persze ettől még nem játszanék köjálellenőrt az önkormányzati bölcsődében).

Ha a leendő kormányszóvivő (egy olyan kormány szóvivője, amelyik zászlajára tűzi a szegregáció elleni harcot) bemutatkozásként ezt tartja legfontosabb közlendőjének a publikum felé, az ostoba picsaság.

Kár ezt tovább ragozni.

Indulatos ordibálás.
A kis szijártóknak tetszik, hogy végre egyszer ők is megmondhatják a tolerancia nevében. Végre velük az abszolut igazság. Az apja kiszes és a HACCPvagymi. Ide még molaris is visszamerészkedett és otthon érzi magát.
Demcsák Zsazsa a kormány hostess....:)

De Baló....komolyan. Mér nem rögtön Zámbó Árpy
intifan,pontosan ez az.
Ezt a blogot már mint leendő kormányszóvivő dobta össze.Annyi minimális intelligenciája sincsen,hogy előtte mérlegelje,mi az,amit civil blogozóként még leírhat,de már kormányszóvivőként nem.
Tényleg azt hitte,majd mindenki értékeli az igényességét?
Mennyi lehet vajon az IQ-ja?
Pataj, semmi indulat, kiabálás.
Csak sztem a Kisz KB, Piac&Profit, kormányszóvivői állás, barnakenyeres cigányóvoda, béna erőltetett összelopkodott blog az kiad egy képet. Ami nem szimpatikus. De milyen lenne? Ez a Gyorcsány-kormány...
Engem meg az idegesít, hogy egyesek azért szörcsögnek mert volt olyan önkormányzat, ahol létrehoztak egy alapítványi óvodát. Aztán a TWA-k meg szegregációt üvöltöztek. Pedig csak annyi történt, hogy betömték a piaci rést. Mivel volt igény fizetős ovira, hát lett.
Hűbazzeg.
És még engem tartanak sokan szociálisan érzéketlennek.
Pedig Tótához képest egy személyben én magam vagyok a megtestesült baloldali érdekharcos.
Jujj.
nowo,

ezért mondom: kormányhostess..:)

én pl szívesen venném ha a parlamentben minden országértékelés előtt bikiniben végigvonulna egy táblával, hogy "Mo. miniszterelnöke következik".
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.03.13. 14:43:09:
"ja még valami, mindenkinek, aki most azzal tromfol, hogy bezzeg őneki is milyen osztálytársai voltak. hányban is? jaaa! úgy könnyű, ha nincs választás! nekem is voltak 1983 és 90 közt, bee. "

Az én fiam most ilyen óvodába jár.
Van, akit névtelenül figyelmeztettek,
hogy a gyerek alsóneműjét naponta
cserélni kellene.
Szaz szonak is egy a vege.

Ismet egy erdemei elismerese mellett pozicioba kerult ember. Ebbol all a mi politikai elitunk.

Barmibe fogadok, hogy egy angol House of Lords MP soha nem irna le ilyen ostobasagot. Pedig o sem keveredik a plebssel, de tudja, hogy ezt kulturember nem hangoztatja.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.03.13. 14:39:17:
"csak azért írtam ezt, mert idegesít, ahogy szörcsög a plebs, miközben tök általános a jelenség."

Nem, drága publicista úr.
Én átolvastam még kétszer és az én olvasatomban azt tetszett megírni, hogy tök NORMÁLIS a jelenség. A publicista úr szemszögéből. Aztán persze lehet, hogy viccelni tetszett, mint a neutronbombánál, de a publicista úr hozzászokhatna, hogy ilyen humortalan alakok is járnak ide.
A hozzászólások első harmadában (ennyit volt kedvem elolvasni) senki sem harapott rá erre a részre: "akik csakis a családi pótlék miatt jöttek világra."

Most lehet cigányozni meg minden, de hatalmas igazság rejtőzik ebben a mondattöredékben.

Ha már úgyis a "reformkorban" élünk (GYF is szécsényihez és batyányihoz hasonlítja magát) akkor tessék elvenni ettől a népcsoporttól az alanyi jogon járó segélyt és az ilyen-olyan pótlékot. Ezzel párhuzamosan bevezetni az amerikában már jól bevált magántulajdon sérthetetlenségéről szóló törvényt. Szlovákok már megjáccottak valami hasonlót.
Messze nem biztos, hogy bukni fog. Ahhoz erős politikai nyomás is kéne, míg a mai Magyar Nemzet például csak a második oldalon hozza, apró hírként az ügyet. Hiába plebejuspolitizál Orbán, az "arisztokrata" szavazókra akkor is szüksége van, avagy nem szabad túl konkrétan kifejteni, hogy pontosan mi is értendő a plebejuspolitika alatt. Nyilván van jó sok jobboldali Demcsák Zsuzsa is, sőt!...
"Szlovákok már megjáccottak valami hasonlót."

Volt is cirkusz rendesen. Kommandósok a cigánytelepen meg ilyesmi.
Aki felsőosztálybeli sznob, (vagy oda vízionálja magát, de minimum sztárnak) az egyáltalán ne járassa bölcsödébe a gyerekét, hanem az évente váltott teljes állású dadusok gondozzák két műszakban.
"Mennyi lehet vajon az IQ-ja?"
Hát a KFKI-ban csak takaríthatna.
Amúgy meg a HACCP-s előírásokat tartalmazó hosszú listával a kezében vizslatta a bölcsődei konyhákat? Oda eü-kiskönyv nélkül még az ilyen médiapicsák se mehetnek be. Remélem,a konyhás néni kivágta, mint a macskát.
cleric: ha már rasszista vagy, legalább helyesen írni tanulj meg...(batthyányi)
Azért Zsuzsánk helyében lehet, h benéznék ide, hátha meg tudom védeni magam... :p
ááá, hagyjuk is. Demcsáknak ez volt az öszödi beszéde.

4es metro-val mi lesz???
intifan,
:)))
De azért az országértékelő beszéd alatt sem ártana,ha mondjuk legyezgetné Gyurcsányt,elvonva ezzel a figyelmet a mondanivalóról...:)

Szerintem direkt azért választották őt,mert abban a hiszemben vannak,hogy egy fiatal,dekoratív nőtől a kellemetlen kormánydöntéseket könnyebben tudomásul veszik,mint mondjuk az előbb felsorolt idősebb úriemberektől...
Úgy,mint az időjárásjelentésnél.
Hallottam,hogy nyugaton csak kimondottan szép nőket alkalmaznak időjárásjelentőnek a TV-k.Hogy ne menjen el a kedvük az embereknek,ha rossz időjárást jelentenek be.:)
TWÁ: "csak azért írtam ezt, mert idegesít, ahogy szörcsög a plebs, miközben tök általános a jelenség"

Igaz is! Inkább azon kéne szörcsögni, hogy :

1.miért nincsenek kellő számban, jó minőségben, megfizethető áron ovik/bölcsik
2.miért nincsenek külön csoportok a fertőző beteg gyermekeknek
3.miért nincsenek hathatós intézkedések a családon belüli erőszak ellen (miért nem ismeri/ és alkalmazzák a Gyermekvédelmi Törvényt?)
4.miért félnek a szülők, hogy ha kiveszi k a táppénzt a gyerek betegségének idejére, akkor kirúgják őket?
5.miért nincs ebben a kibaszott országban társadalmi szolidaritás?

Na, egyenlőre ennyit...
egyébként ötlet GyFnek (ha már TWÁ is itt üzeni meg polreform ötleteit - hátha olvassa:)

minden (leendő) kormány(közeli)tag blogjára előzetes moderálást! :)

"zsuzsika, írj inkább ma csak az időjárásról ok?"
cozumel,
"Barmibe fogadok, hogy egy angol House of Lords MP soha nem irna le ilyen ostobasagot. Pedig o sem keveredik a plebssel, de tudja, hogy ezt kulturember nem hangoztatja."

Pontosan erről van szó!!!
mérmér....mert EZ van. KISZ KB-PIAC&Profit.
Jaj, mingyá jön pataj, és leszól, h irigylem szegényektől a pénzüket.
"Barmibe fogadok, hogy egy angol House of Lords MP soha nem irna le ilyen ostobasagot. Pedig o sem keveredik a plebssel, de tudja, hogy ezt kulturember nem hangoztatja."

Rossz példa. A Lordok Házának tagja messze, messze nem egy kategória egy kormányszóvivővel. Almát a körtéhez.

"Hallottam,hogy nyugaton csak kimondottan szép nőket alkalmaznak időjárásjelentőnek a TV-k.Hogy ne menjen el a kedvük az embereknek,ha rossz időjárást jelentenek be.:)"

És van is benne valami. Azt remélem mindenki tudja, hogy nem DZS fogja alakítani a kormány döntéseit. Ő csak kommunikálja azokat. Namármost én sokkal szívesebben hallok jó/rossz híreket egy szép nőtől, mint egy csúnyácskától, vagy - Uram bocsá' - egy férfitól. :)
blondie: Fertőző gyerekeknek minek külön csoport?
Azzal maradjon otthon az anyuka bazzeg!
És azért az csalódás, h ahelyett, h jól kiröhögnénk az ilyeneket, vannak akik még védik is az ilyen picsákat.
kb olyan ez az blog mint a csillagászat, amire megjelenik vki kommentje, már lehet hogy ott sincs.

nna én elszupernóvázok..
"dark future"14:55:48.-drága barátom,még nem láttál össznépi rókázást?Az én javaslatom Horváth Ágnes.Nem lehetne karrier lovagnak nevezni és azzal az ártatlan bociszemeivel el tudná hitetni,hogy lövése sincs arról amiről beszél.Mert,hogy most nincs az is biztos.Vagy ha már ki akarjuk fordítani a gyomrokat ott van Szabó Zoltán.Kipróbált harcos és a zsókincse vetekszik Árpádéval.::))))
virág et.,

bár a kormányszóvivő nem egyenlő house of mpvel, de azzal sem egyenlő hogy felolvassa szépen és tagoltan az elétett papírt. uis kérdeznek tőle - amire a válasz már nincs a papíron - érted..
Virag et: "Ráadásul igaza is volt. Mindegy mit monda a sok képmutató, meg álszent. "
Erre mar nincs is mit mondani. Te rasszista butuska, csunya okor.
Pascal 2007.03.13. 09:42:34
"Őszintén, ki szeretné, hogyha a gyermeke cigánygyerekekkel hemperegne a porban."
Hat nalad is kibujt a szog a zsakbol, okoskodo, szinten kisebbsegi problemakkal kuszkodo szerencsetlen blogmester.
Tota W.: te egyszeruen ujabb bizonyitekat adtad eretlensegednek, rasszizmusodnak, faragatlansgodnak. Sotet vagy na. DZS ala irtad magad. Itt van egy rohado orszag, ahol mindenki a masikat szidja, okolja mindenert. Nem kell messzire menni, itt irjatok le sk. mekkor tahok vagytok tarsadalom gyongyei. A gyengebbek kedveert: a szegeny ember nem koszosabb, budosebb, fertozobb, mint a gazdag. Csak a szuleinek kisebb vagy nincs autoja. Minden tovabbi feltetelezes a gazkamraba vele gondolkodas gumiasztala.
Mint látom "Kurszán Kündü" megfeküdte Árpádunk hasikáját mert kiszedte a hsz.-ét.A legendás liberális hozzáállás remek példája.
Virag et: "Ráadásul igaza is volt. Mindegy mit monda a sok képmutató, meg álszent. "
Erre mar nincs is mit mondani. Te rasszista butuska, csunya okor.
Pascal 2007.03.13. 09:42:34
"Őszintén, ki szeretné, hogyha a gyermeke cigánygyerekekkel hemperegne a porban."
Hat nalad is kibujt a szog a zsakbol, okoskodo, szinten kisebbsegi problemakkal kuszkodo szerencsetlen blogmester.
Tota W.: te egyszeruen ujabb bizonyitekat adtad eretlensegednek, rasszizmusodnak, faragatlansgodnak. Sotet vagy na. DZS ala irtad magad. Itt van egy rohado orszag, ahol mindenki a masikat szidja, okolja mindenert. Nem kell messzire menni, itt irjatok le sk. mekkor tahok vagytok tarsadalom gyongyei. A gyengebbek kedveert: a szegeny ember nem koszosabb, budosebb, fertozobb, mint a gazdag. Csak a szuleinek kisebb vagy nincs autoja. Minden tovabbi feltetelezes a gazkamraba vele gondolkodas gumiasztala.
Virag et.

Mindketto politikus, mindketto arisztokrata. Ennyiben el a parhuzam.
A kakan meg persze, hogy van csomo, ha az ember mindenaron azt keresgeti...
cosumel,
"Mindketto politikus, mindketto arisztokrata."

Ezzel viszont vitatkoznék.
Pontosan az ominózus blogbejegyzés miatt DZS nem valódi arisztokrata,csak egy sznob liba.
intifan

Ezért előtte elmondják mit mondhat. A többire van formavisszautasítás, amit szépen szajkózhat.
Azért nem ez a kreativitás csúcsa.

malacful

Ezt az egész rasszizmus hülyeséget ti magyarázzátok bele. Nem a cigányokkal van bajom, ahogy azt már vagy százszor leírtam (nem feltételezem mondjuk, hogy el is olvastad volna). Nemcsak a cigányok mosdatlanok, nemcsak cigányok élnek segélyből és nemcsak a cigány szülők isznak. Erre az asszociációra már csupán itt jutottak néhányan heves szardobálás közepette. Gondolom dolgozott náluk a tudatalatti ...

És igen, én is így járnék el adott esetben. Ha van rá lehetőségem, igenis járjon normális közösségbe a gyerekem. Nem sznob kőgazdagok közé, de ne is halmozottan hátrányos csoportba. A két véglet között bizony van átmenet. Azt hívják normálisnak.

Az életről ráér a bölcsi után is tanulni a gyerek.
sodika 2007.03.13. 15:39:42
Fertőző gyerekeknek minek külön csoport?
Azzal maradjon otthon az anyuka bazzeg!

Miért pont az anyja? Apja nincs a kölyöknek? :-o
cozumel

Már mégis mi a fenétől lenne DZS arisztokrata? Egyáltalán ki a fene arisztokrata ma Mo-n? Habsburg Gyurin kívül?
Ja és a korm. szóvivő az elmúlt 20 percben sem lett politikus.
A másik: ha a gyereknek bármi baja van, mindig mindenki az ANYJÁT hibáztatja... (Így nem csoda, ha a nők "túlféltik" lesznek, különösen ha nincs is túl sok tapasztalatuk...)
"túlféltik" a gyerekeiket - akartam volt írni...
virág et.,
"Már mégis mi a fenétől lenne DZS arisztokrata?"

Bocs,de nem érted?Nem az,csak úgy próbál viselkedni.
Ahogy urizálva elhúzódik a szociálisan hátrányos helyzetű csoportoktól.
És ezt még világgá is kürtöli,mint kormányszóvivő.
Nowo

Ezt már csak itt magyarázzák bele az emberek. Nem nem értem, hanem nem így látom.

Amúgy is egy szerencsétlen mondatból levonni ilyen messzemenő következtetést egy emberrel kapcsolatban az nekem meredek egy picit.
virág et.,
az nem meredek,hogy az általa kifogásolt szociálisan hátrányos helyzetűeket szó nélkül,sunyin törölte a blogjából?
De hülye vagy te malacfül... és el se olvasod rendesen. Minden anyuka kicsit jobbat akar a gyermekének. Erről már ne én tehessek, beszéld meg velük. És ha még egykét mondatot olvasol, akkor látod, hogy szerintem sem kellene téma legyen, sőt azt is, hogy elszeparálódni vérciki. Minek dobálódzol.
hogy ez a nő egy hp, az elsősorban az első mondataiból tűnik ki:

"Unatkozik velem a fiam. Már nem tudok neki elég élményt nyújtani egy napra, kevés vagyok neki, gyerektársaságra van szüksége."

fura, hogy ezen senki nem akadt ki, pedig ez az igazi jellemrajz DZs-ről.

Egy 1 éves gyereknek a szüleire van szüksége, 3 éves kortól kezdenek el kortársaikkal kapcsolatot kialakítani. ha unatkozik vele a gyereke egy évesen, akkor az rég rossz. szerintem inkább fordítva lehet.

"az nem meredek,hogy az általa kifogásolt szociálisan hátrányos helyzetűeket szó nélkül,sunyin törölte a blogjából?"

Ezt nagyon rossz döbntésnek tartom. Ha valamit egyszer állít, akkor álljon ki mellette. Ha úgy érzi tévedett, kérjen bocsánatot és aztán törölje.

Ezt elbénázta. De ez még messze bocsánatos bűn nálam.
Jaj, elnezest. Lemaradt a : LOL, :D, :-))) jel.

Persze, hogy nem arisztokrata, de tekintettel a post cimere, mertem en is parhuzamot vonni.

Nem gondoltam, hogy elemezni kellene.

Ostoba ember, valoszinuleg ruhatar- es bufe szakos diplomaval. S nalunk ilyen pozicioba kerulhet. Siralmas klise az egesz no.
"hogy ez a nő egy hp, az elsősorban az első mondataiból tűnik ki:

"Unatkozik velem a fiam. Már nem tudok neki elég élményt nyújtani egy napra, kevés vagyok neki, gyerektársaságra van szüksége.""

Ezt viszont nem tudhatod. Minden gyerek mas, igenis vannak erosen szocialis tipusok, akik mar egyevesen is keresik a hasonkoruak tarsasagat es vannak olyanok, akik 4 evesen is inkabb anya szoknyajanal ulnenek.
Gál J-nek még diplomája sincs. Ehhez képest egy közgazdász DZS minőségi előrelépés. A dolog jó oldalát kell nézni. :)
Pascal, mit kell ezen tovabbolvasni - amit amugy megtettem, elso verciki mondatodat nem cafolod semmivel. Pont annyira gaz mint a DZS blog. Utolag magyarazkodsz. Szolj Tota W-nek huzza ki, ma ez a zokas
a legritkább kivétel, hogy egy szeretetben és odafigyeléssel nevelt gyerek egyévesen unja az anyját. mást mond a szakirodalom és a saját tapasztalat is.

ha azt írja, hogy vissza kell mennie dolgozni (vagy ne adj' Isten, vissza szeretne menni dolgozni), és azért keres bölcsit, az minden bizonnyal közelebb állna a valósághoz, és nem tűnne ilyen álszent mentegetőzésnek.
a múltkor volt a Ha ölni kell című film a tévében (ja, persze, a fiatal Sandra Bullockkal)... arról szól, hogy ku-klux-klanos fehér faszik durván bántalmaznak, megerőszakolnak egy néger kislányt, amely filmben a védő azzal nyeri meg a pört (jó kis hatásvadász film, halivud, persze), hogy elmondja a kislány történetét, és a végén hozzáteszi: képzeljék el, hogy ez a kislány fehér...

mindenesetre, kicsit elgondolkoztam azon, mi történik, ha a lifben egy fideszes-akármi-jelölt bloggant egy ilyen kicsit szagosat... nyilván, nem hurcolák meg, nem tennék nevetségessé, nem hívná be raportra az oroszjóska+aczélendre, nem szólna róla a fél heti7es, hogy akkor ezt most így hogy? nyilván nem :-)

igazából, az eddigi szóvivőcseréket sem értettem ebben a hátszélben, nem lehet olyan szar szóvivőt odaállítani, akit a hivatásos megmagyarázóemberek ne tudnának összefüggően értelmezni. akkor minek cserélgetik őket, hacsak nem a végkielégítés miatt?! eddig sem danks emese magyarázta a mechanizmust, ahogy azt "a zöszödióta" tudjuk, balos médiabefolyásolók, süpedős fotelekben...
ha szar a visszhang, nem a szóvivőt kéne lecserélni, hanem a hetihetest, a napkeltét, a népszavát és a többi megmagyarázót. nem?

Malacfül, ne erőlködjél már. Ha megkérdezed az anyukákat, bizony a többségük jobb helyre szeretné vinni a gyermekét. Pont ennyi van odaírva. Nem is kell ezt cáfolni magyarázni utólag. Persze kellő rosszindulattal minden kiolvasható mindenből.
szövegértés, szövegértés...

ez egy pillanatkép, jó reggelt. konkrétan bele is írtam, mert tudom, h sokaknak gond továbbgondolni: nem jó ez így. szar helyzet. eleve szar helyzet, hogy vannak tetves stb gyerekek. viszont kár úgy tenni, mintha demcsák zsuzsa volna itt az egyetlen folytatója a keresztény úri középosztály nemes hagyományainak.

nyugodtan oda lehet menni a hajléktalanhoz dumcsizni, akinek nem tetszik. kedvcsinálónak ni: www.guga.hu/oldal/pizza/pizza_matyas.htm

ja molaris, te meg takarodhatsz kurszánfiszfasz után nyugodtan.
Hát egy kicsit itt át lett esve a ló tuloldalára megint. Ez a sok hülyepicsázás meg többi után a néni blogja már nem is ojan visszataszító. Mondhatni érthető.
GYZ

Nem szeretnem elvinni a vitat ebbe az iranyba, de a vilag teli van olyan kolykokkel, akik magasrol tesznek a szakirodalomra.
Fideszesek nem járnak a Nepkeltébe, tehát nem. A meglátásod pedig valószínűleg helyes. Azzal megkötéssel, hogy most majd a Bayer a Péntek 8-ban + a többi jobboldali megmondó teszi majd ugyanezt. Tán még a Fábrytól is futja majd egy-két odamondásra.
Ez rendjén van, ilyen a közszereplőség. És DZS már régóta közszereplő, megszokhatta.

A szóvivőcsere Danks esetében egyszerűen a "nem vált be" okra vezethető vissza. Ilyen rövid munkaviszony (ha egyáltalán munkaviszonyban látják el ezt a pozíciót, mert ezt őszintén szólva nem tudom) után nem jár végkielégítés.
"Egy 1 éves gyereknek a szüleire van szüksége, 3 éves kortól kezdenek el kortársaikkal kapcsolatot kialakítani"

Feltéve, ha olvassa a vonatkozó szakirodalmat : )))))

(Amely ugyebár azt is hangsúlyozza, hogy ÁTLAGokról beszél, amelyetől egyénenként igen nagy eltérések lehetnek. Pl. van gyerek, aki egy évesen már tud beszélni, van aki meg még 3 évesen sem - és egyik sem tekinthető "rendellenesnek"...)
cozumel,

én sem, de azt azért vedd észre, hogy odaírtam, a saját tapasztalatot is. elég sok sokgyerekes családot ismerek, én is nemsoká nagycsaládos leszek, ezért mertem leírni, amit írtam.

de természetesen liberális felfogásúként lehetségesnek tartom, hogy éppen DZs csemetéje az a ritka kivétel, s őszinte, amit írt. csak sajna olyan romlott és gonosz vagyok, hogy legbelül baromira nem hiszem el :)
Kisgyerekkel 1 évig laktunk a nyóckerben, de csak 2 alkalommal voltunk a helyi játszótéren a bazmegelő óvodások között. Később inkább autóba ültünk és elmentünk egy másik kerületbe. Aztán jött az oviba iratás ideje és el is költöztünk.

Nos, ha kormányszóvivő lennék, akkor ezt nem írnám le.
blondie,

az előző Neked is szól
"TWÁ"-ugyan,árulnád már el miért kell ilyen durván megnyilvánulni?Repedezik a liberalizmus festéke szép orcádon.Én még egy ejnye-bejnyét sem engedtem el,csak lecsapom a magas labdákat.Hát ne hajigálózz.Ölel öreg barátod:mollaris
Háj evribudi! dzs blogja télleg gáz, ha esteleg így is gondolja, mint leendő kormányszóvivőnek nem kéne ezt hangoztatni. na de azér nem kőne hpézni és qrvázni, stb. egy emberről van szó b@sszátok meg. az ilyen sértéseket tarcsuk meg kedvenc politikusainknak, ők nagyobb kártevők, mint egy kszvivő kislány:)
blondie: hajrá 1enjogúság! (sokban igazat adok neked)
az indafasz nem akarja abbafejezni ezt a betű baszakodást?
TWÁ liberális? És a neutronbomba meg a többi?
Aki nem ért egyet a Tótával az elmehet a faszba. Ő mindent jól lát. Csak ő ismeri az igazságot és meri leírni. A többi blogger egy segg.N e hagyd magad Tóta. Remélem még sok ilyen cikket fogunk olvasni.
a neutronbombára egész életemben büszke leszek, rendkívül humánus javaslat volt.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.03.13. 16:28:39:
"szövegértés, szövegértés...
ez egy pillanatkép, jó reggelt. konkrétan bele is írtam, mert tudom, h sokaknak gond továbbgondolni: nem jó ez így. szar helyzet."

Publicista úr, drága. Tudja, én mindig semantically challenged voltam, állandóan félrértem a jó indulattal teli szövegeket, ugyan magyarázná már meg a következő részletet a postjából:

"Így volt ez mindig. Az úri osztály nem elegyedett a cselédekkel. Ha csak úgy nem, ahogy az Édes Annában olvasható. Nem kéne úgy tenni, mintha Demcsák Zsuzsa valami különleges torzszülött volna, amiért osztályán belül próbál maradni. Persze úgy se tegyünk, mintha nem volna ez tényleg bizarr és szomorú és kényelmetlen."

Na persze lehet, hogy kiragadtam a szövegösszefüggéséből, abból a nagyon érzékeny kontextusból.

Emlékszik ugye a publicista úr a régi Hócipő-álhírre?
"Horn Gyula elmondta, hogy azt a kijelentését, miszerint aki nem ért velünk egyet, elmehet a francba, szövegkörnyezetéből kiragadva durván félreértelmezték."
Feketelistára kerültem. Érdekes. Ennyit a demokráciáról! Csak egyetérteni szabad. Egyébként egyszersem írtam trágárabb hangvételű hozzászólát, mint amilyen cikkeket megengedsz magadnak. ha meg fáj az igazság az a Te bajod.
Vaffanculo

Nehogymar ne hulyepicsazzunk, kikerem magamnak a noi egyenjogusag neveben! :D

Most azert kellene kimelni, mert szep a pofija? Vagy mert meg fiatal?
Basszus, o tolta magat az oroszlanok ele, amikor politika szafarira adta a fejet. Ha leharapjak, hat igy jart.
akkor ismét jelzem: a hozzászólásokat pár percig lehet, hogy rágja a blogengine, viszont a betűsort nem kell beírni. nyugalom.
korrepetálást pedig nem vállalok. some are left behind.
RE: gyz 2007.03.13. 16:07:40

""Unatkozik velem a fiam. Már nem tudok neki elég élményt nyújtani egy napra, kevés vagyok neki, gyerektársaságra van szüksége."

fura, hogy ezen senki nem akadt ki, pedig ez az igazi jellemrajz DZs-ről."

Szerintem egyszerű a megoldás: így nyugtatja lelkiismeretét, hogy a saját karrierje érdekében bevágja a kölköt bölcsődébe...

Hasonlatos ez ahhoz, amikor az öreg szülőnek fullextrás öregotthont keres a gondoskodó "jól szituált" csemetéje...

az öregotthon azért önmagában nem gáz. az elfekvő-típusú, az igen, de ha lehet kőasztalon sakkozni meg zsörtölődni a napkelte előtt (ejj, bakáts!) a többi öreggel, akkor jobb, mint otthon kattogni egyedül.
"a neutronbombára egész életemben büszke leszek, rendkívül humánus javaslat volt"

Olvastam. Erről az ott élő pármillió fekete biztos másképp vélekedne.

"Most azert kellene kimelni, mert szep a pofija?"

Nem kell, de én kímélném. Többek között ezért is. Biztos a tesztoszteron beszél belőlem. :)
"Azzal megkötéssel, hogy most majd a Bayer a Péntek 8-ban + a többi jobboldali megmondó teszi majd ugyanezt. Tán még a Fábrytól is futja majd egy-két odamondásra.
Ez rendjén van, ilyen a közszereplőség. És DZS már régóta közszereplő, megszokhatta."

persze. a mondandóm lényege az volt, hogy ganz mindegy, ki a szóvivő, a véleményvezérek gondolatátvitellel értesülnek róla, mi az ábra, teljesen fölöslegesen váltogatják a szóvivőket...

RE: vaffanculo 2007.03.13. 16:39:18
"az ilyen sértéseket tarcsuk meg kedvenc politikusainknak, ők nagyobb kártevők, mint egy kszvivő kislány:)"

Féltésből tesszük. :-) Élesben kap majd különbeket is az ilyen dumákért. Az lesz a szép, ha nem neki kell magyarázni Gyurcsány bizonyítványát, hanem fordítva...
Ez egy ilyen szakma, röpködnek a skulók mindenfelől, csak győzzön elhajolni az ember. Viszont nem kötelező elvállalni.

Nem az a baj, hogy D. Zsuzsa nem szeretné, hogy a kölke mindenféle suttyókkal keveredjék, hanem az, hogy annyira "miszpicsa", hogy ebbéli elképzeléseit még közzé is teszi...utána meg láma módon lementi a blogról. Há' milyen égő...:) Amúgy amikor én bölcsibe meg oviba jártam, kurvára nem volt se HACCP meg barnakenyér, sőt EU szabvány játszótér sem, csak egy baszott nagy vas csúszda, beton teknővel és homokozó. Ráadásul, ahogy halvány emlékeim és szüleim elmondása alapján tudom, frankón elvoltam.

Ha meg a gyerkőcöm "suttyókkal" keveredne, akkor legalább megtudja, hogy vannak akik nem zabálnak ám mindennap gépsonkás zsömlét...fejlesszük csak azt a szociális érzékenységet, kedves Zsuzsa!
cozumel: nem kímélni kell, de hpézni sem kőne cerintem, bazzeg. de ha neked jólesik, tedd.
df: ok, félcsük szegényt:) értem amit monc, de mégis tiltakozik ellene a jóérzés, basszus.
Tudom, valszeg elfogult vagyok, mer ha valaki ovira aszongya, h hüjefasz, 1et tudok érteni vele. szóval, ezt elkúrtam, nem vagyok igaszságos:)
"Szerintem egyszerű a megoldás: így nyugtatja lelkiismeretét, hogy a saját karrierje érdekében bevágja a kölköt bölcsődébe... "

Csak csendben kerdem Dark Future, Te hany gyerekkel toltottel otthon hany evet? S mekkora karrierrol mondtal le?
szerintem a radírozás nem a legnagyobb ciki. a legnagyobb ciki az, hogy ha valóban azt mondja, amit gondol, már a húsvéti nyuszi sem fogja a MeH-ben találni. mért gondolták alkalmasnak? nem volt tudszjóhazudni teszt? mit csinál az a szuper-HR-es?

egyébként meg, lehet, hogy a reformokhoz ilyen beszólóemberek kellenek... ott van az a Horváth Ágnes is. Benne is annyi az empátia, mint egy barrakudában. DZs legalább öltözni tud (vagy legalábbis vetkőzni :-) )

Vaffanculo

Arpi eccer irt egy postot, hogy ami/aki hulye, azt nevezzuk neven. Akkor is ha balrol jon, akkor is, ha jobbrol.

En meg ugy gondolom, akkor is ha ferfi, akkor is, ha no. Akkor is ha fiatal/oreg, szep/csunya stb. Ertheto?
blazzo: yesz és a tyúxarban felnőtt köjkönek fejletteb az immunrendszere is:)
RE: Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.03.13. 16:49:54

"az öregotthon azért önmagában nem gáz. az elfekvő-típusú, az igen"

Konkrétan arra az embertípusra gondoltam, aki ahelyett, hogy időnként meglátogatná az öreget (ne adj'isten odavenné magához vagy a közelbe költöztetné) bevágja öregotthonba, de persze előbb benéz a konyhába meg a klotyóba, hogy ISO-kompatibilis-e. Csak hogy nyugodt legyen a lelkiismerete. Pénz nem számít, Mutter kipipálva, mi a gond?

Persze megint farizeus lennék, ha ezt mondanám: nem fordul meg az ember fejében a gondolat... A születéstől a halálig rengeteg ilyen "problémával" kell megküzdenie a modern embernek. Csak éppen beszélni nem illik ezekről. Ugyanolyan tabutémák ezek, mint a neutronbombád.

dark future

félreértettél. szerintem az nem ciki, ha vki dolgozni kezd, és azért adja bölcsődébe a gyereket. az a szar, ha magyarázatként valami átlátszó hülyeséggel traktál, mint - szerintem - itt.

az öregek otthona meg szerintem sem lehet olyan szar. simán el tudom képzelni, hogy egyszer a velem egykorú hülyékkel dumáljam végig életem utolsó éveit a gimnáziumi csajozásokról. :)
a gyerekeim annyiszor itt is meglátogatnának, mint ha otthon ülnék egyedül. persze most vmi full-extrás helyre gondolok jó kajával, szép kilátással :)
dark future

félreértettél. szerintem az nem ciki, ha vki dolgozni kezd, és azért adja bölcsődébe a gyereket. az a szar, ha magyarázatként valami átlátszó hülyeséggel traktál, mint - szerintem - itt.

az öregek otthona meg szerintem sem lehet olyan szar. simán el tudom képzelni, hogy egyszer a velem egykorú hülyékkel dumáljam végig életem utolsó éveit a gimnáziumi csajozásokról. :)
a gyerekeim annyiszor itt is meglátogatnának, mint ha otthon ülnék egyedül. persze most vmi full-extrás helyre gondolok jó kajával, szép kilátással :)
"""Unatkozik velem a fiam. Már nem tudok neki elég élményt nyújtani egy napra, kevés vagyok neki, gyerektársaságra van szüksége."

fura, hogy ezen senki nem akadt ki, pedig ez az igazi jellemrajz DZs-ről.""

En spec azon akadok ki, hgoy ez tema. Nem kell leirni. Ugyanis senkinek kurvara semmi koze hozza, hogy ki mennyi idore marad otthon a gyerekkel, s hogy milyen indokok alapjan teszi ezt.

Nem lenne ez a jo kis kenyeztetos 3 eves GYES/GYED rendszer, nem lenne tema.
Mint ahogy nalunk peldaul lehet fel ev utan visszahuzni, vagy lehet elfelejteni a munkahelyet.

S ez meg barati az USA beli 6 hethez kepest.

A legtobb csalad-barmilyen hihetetlen-itt is ket keresore epul.
En ot eve mashol elek. Ottohn eszre sem vettem, hogy nem beszelek a takaritonokkel, jo ha koszonok nekik. Es hogy egy nagyon kemeny kasztrendszer van otthon, akar penz, akar iskolazottsag alapjan. Most nem csak kifejezetten a gazdag-szegeny kozotti orokos felelemrol beszelek, hanem ha valaki mar ertelmesebbnek gondolja magat nem koszon ki az iroasztal mogul a bejovo takaritononek. Az utcasepro pedig lepras. Nos, elmondanam, hogy itt nincs igy. Itt az egyetemi tanar beszelget a takaritokkal, multkor az egyetemen tiltakoztak valamiert a takaritok, es mindenki mellejuk allt. Itt nem elkepzelhetelen, sot termeszetes joban lenni a postassal ( hisz o is allami alkalmazott, mint az egyetemi tanar), meg akkor is, ha doktori fokozatod van. Itt is vannak kogazdagok, valoban, azok tenyleg tarsadalmon kivul elnek, megkozelithetetlenek, de a kozeposztaly- ami az ottohoni gazdag kategoria ( nagyon jo kocsi, nagyon jo haz) nem utalkozik azon, ha valakinek eszben vagy penzben kevesebb jutott. Baratsagosak egymassal. Ez nekem nagyon furcsa volt, nem kasztrendszerben gondolkozni, ami mar nekem is osztonbol ment. Bocs, egy kicsit off, de a kasztrendszerrol szolva fontosnak ereztem.
cozumel: ok, meggyőztél, új vagyok itt, nem emléxem árpi postjára. de igaza van. mindkét oldalon vannak big bránerek, sajnos túl sokan. szóval: dzs 1 hp!:)
"TWÁ"-egy kép villant belém,megosztom veled:látom amint az öregotthonban az idegességtől kilötykölődik a teád,mert a "plebs" Hír TV-t akar nézni.Settenkedő meg vígasztal,hogy ez a sok szenilis nem érti a kor beszédét.::)))
De mondom ez csak egy futó látomás,és Te boldogan mosolyogsz benne.
Üdv:mollaris
Ez kurva jó volt, Árpád. A picsa hülye, mint a felmosórongy, és elefántanyuka a Szent István parki prolik porcelánboltjában. De azért van itt egy bökkenő! Rendben, hogy nem szeressük a tetveseket, de ha minden Prüntyő exkluzív bölcsibe, oviba, iskolába, elitgimibe, meg Oxfordba' jár, és persze a hegyen lakik, akkor hogy a búbánatos faszba' fog életében legalább egy mezei prolit látni? Ráadásul sorkatonaság sincs, ami azért a sok faszság mellett arra jó volt, hogy a rózsadombiak egy kicsit együtt legyenek néhány érinthetetlennel. Ezek a kis pubik majd az elit döntéshozó tagjai lesznek úgy, hogy fogalmuk sem lesz azok életéről, akikről döntögetni fognak! Jaj de jó, hogy nem élek már akkor, amikor Demcsák anyuka porontya miniszter lesz!
RE: cozumel 2007.03.13. 17:03:09

"Csak csendben kerdem Dark Future, Te hany gyerekkel toltottel otthon hany evet? S mekkora karrierrol mondtal le?"

Ne idegelj. Nem az a probléma, hogy valaki bölcsődébe adja a gyereket mert karriert szeretne építeni. Hanem az a gáz, hogy -- saját lelkiismeretének a megnyugtatására -- ezt megideologizálja azzal, hogy milyen jót tesz a gyerekével, hisz az már úgyis unatkozik otthon...

A nagycsaládok felbomlása, a nők karrierépítése egy csomó anomáliával járt, amik nincsenek "társadalmilag" kellően kibeszélve, megy a nagy sunnyogás. Közvetett módon ez is oda vezethetett, hogy a (relatíve) nagy anyagi jólétben ma sokkal több a zakkant ember, mint ötven éve volt. De én mérnök vagyok, írjon erről inkább az, akinek ez a szakmája, én csak belepofázok a partvonalról.


Ahogy látom, és egyet is értek vele, nem azért kap most hideget-meleget, mert ez a véleménye,sokan vélekednek így,hanem azért, mert ezt kinevezése lőtt megosztotta a közvéleménnyel.Ez bizonyítja sötétségét, alkalmatlanságát.Ha mindezt nem tudjuk, csak fele annyira röhögnénk majd rajta, és csak kevesen várnák kárörvendve, hogy fulladjon bele a funkcióba.
hova a 3,14csába tűnt a hsz-em? bullshit blog!
dark future:

hát épp ez az. hogy tabutéma, amihez demcsák nyúlt (persze fasz módon, rosszul, rosszkor, aztán sunyin radírozva). lehet hurrogni, de ettől még van kasztosodás. párválasztásban, baráti körben, mindenhol tettenérhető, igaz, sok kivétel van, ez csak egy trend.

lehet, ez megérne egy másik posztot (kb minden másodiknál ez van). egyszer nekem mondta egy gazdag ember, hogy találkozott egy régi iskolai barátjával, aki jó fej volt meg minden, de nagyon elszegényedett. és nem tudtak beszélgetni, mert miről? hogy most cseréltem porschéra a mercit? és erre a másik elmondhatná, hogy ő meg szerzett egy használt hűtőgépet? persze nem csak ez a téma létezik, de hát szoktunk autókról meg hasonlókról beszélni.

engem nem zavar a porsche, bár nekem nincs. de van, hogy kényelmetlenül érzem magam, mert a másik embernek konkrétan megélhetési gondjai vannak, nekem meg nincsenek, és hát ez igazságtalan, bűntudat, satöbbi. van, aki ezen nem akar agyalni, hanem kizárja.
cozumel,

még 1x: nem az volt a gondom, hogy bölcsődébe küldi a gyereket (mi eddig megúsztuk, legközelebb nem fogjuk), hanem az, hogy indoknak ezt a kamuszöveget írta (ok, lehet, hogy tényleg unja őt a gyereke, vannak kivételek).

"egyszer nekem mondta egy gazdag ember, hogy találkozott egy régi iskolai barátjával, aki jó fej volt meg minden, de nagyon elszegényedett. és nem tudtak beszélgetni, mert miről? "

Kis kulturális ajánló:
kiváló zene mellett ezt a témát feszegette már 1972-ben a Gentle Giant Three Friends c. lemezén. Hallgassátok!
Dark Future

Elmondom Neked, h szerintem mi a problema.
Az, hogy fingunk nincs az 50-100-200 evvel ezelott elo nok es gyermekek mindennapjairol. Mert azt ugye nem tanitjak a torioran.

A nok karrierepitesen lehet szornyulkodni, de valamit azert latni kellene.

SOha a budos eletben nem volt a szuloknek-apat es anyat egyarant tessek erteni-ennyi idejuk, amit kizarolag a gyereknek szentelhettek.

A gyermekagy a nagyanyam eleteben 1 HETET!!! jelentett, addig tenyleg kikimeltek a frissen szult not. Aztan lehetett visszaallni a foldekre dolgozni, az allatokat ellatni stb.
A gyerek ott volt, valahol, senki nem olvasott neki mesekonyvet, nem epitettek vele kockavarat es nem vittek keszsegfejleszto foglalkozasokra.

Persze, hogy jobb az, amit most megtehetunk, nana, hogy jobb a kizarolagos figyelem. De ez SOHA nem volt a norma, csak 100 evvel ezelott a nok munkajat nem hivtuk karriernek.
Egyébként meg miért teccenek csodálkozni, meg kutyapicsázni az uraknak? A burzsoá kormánynak a Sacré Coeurben nevelkedett burzsujkisasszony lesz a szóvivője. Ez így rendben is van, nem? És ha nekünk ez nem tetszik, hozzuk vissza a Brutyó Jánost, vagy a Cservenka Ferencnét...
gabo54

mondjuk minden negatív véleményem ellenére azt simán el tudom képzelni, hogy kormányszóvivőnek jó lesz. Előre megírt szöveget kell elmondania kamerák előtt - ez azért biztosan menni fog neki. ráadásul szívesebben nézem, mint a gál j. zoltánt :)
"hát épp ez az. hogy tabutéma, amihez demcsák nyúlt (persze fasz módon, rosszul, rosszkor, aztán sunyin radírozva"

Arpi

Szerintem nem volt szandekaban a tabukat feszegetni. Egyszeru ostobasagbol elszolta magat. Elfelejtette, hogy nem a "sajat koreiben" beszelget.
persze, h nem szándékos. demcsák nem provokatőr meg tabudöntögető, ettől függetlenül beleszaladt.
RE: Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.03.13. 17:20:01
"lehet, ez megérne egy másik posztot"

Szerintem feltétlenül. Beteg a társadalmunk, és a betegség gyökerei valahol itt eredeznek. Sok réteg rárakódott, megkövesedett sarat kéne előbb lekaparni a korpuszról ahhoz, hogy egyáltalán vizsgálni lehessen.

Ha ezeket a témákat rendesen kibeszélnénk, ha kialakulna egy (lehetőség szerint pártfüggetlen, érdekfüggetlen) értelmes párbeszéd, ha a végén születne valamilyen -- össztársadalmilag nagyjából értékelhető -- diagnózis, akkor kellene elkezdeni eszelni a gyógymódon.

Enélkül a nagy átalakulásból csak tüneti kezelés lesz, a reformokból harctéri sebészet, ahol néha gyorsabban jár a szike mint az agy, és az egyetlen cél a túlélés...

"Beteg a társadalmunk"

na jó, ez nemhogy posztot, egy egész rendszert ért a huszadik században. sztem ezzel együtt kell élni. amíg vannak gazdagok és szegények, addig ezek közt lesznek kommunikációs zavarok.

az viszont, hogyha _csak_ ez a téma két ember közt, akár egy szinten vannak akár nem, na az baj, és azon talán lehet segíteni.
"...rosszul, rosszkor, sunyin radírozva..." Hát ez kell nekünk ! Lassan megszokjuk (?!?)
Pascal,
Ne haragudj, meggyoztel. Azt irtad az nem is ugy van, tenyleg! En meg gumilovedekkel lonek a fejedre, de varjal, ez nem is ugy van, ne ertsd felre, ki ne ragadd a szovegkornyezetbol. Tehat meg egyszr:
"Őszintén, ki szeretné, hogyha a gyermeke cigánygyerekekkel hemperegne a porban." Kerlek terjeszd arja ismerettsegi korodben ezt az emelkedett nezeted. En meg terjesztem a ciganyok kozt. Aztan uljunk ossze sorozzunk egy jot.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.03.13. 16:47:53
"korrepetálást pedig nem vállalok. some are left behind."

Azt nem is csodálom. Ugyanis a szöveg azt jelenti, hogy ugyan a publicista úrnak nem tetszik a kasztosodás, de ez egy normális jelenség. Pedig nem az, egy korábbi kommentárodban éppen a publicista úr mondta, hogy korábban ez nem volt ilyen éles.

Vagyis a publicista úr az egyre NÖVEKVŐ kasztosodásra mondta azt, hogy NORMÁLIS.

Meglehet, nem ezt akarta mondani, nem vagyok gondolatolvasó. De minek ír publicisztikát, aki nem tud világosan fogalmazni?
RE: Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.03.13. 17:41:38
"ezzel együtt kell élni."

Egy darabig még biztosan, naív lennék ha azt monadanám, hogy nem. De a hangsúly most nem is a változtatáson (annak módján, lehetőségein) van, hanem azon, hogy ezekről a témákról vagy nem beszélünk (sunnyogunk, lapítunk), vagy ha megpróbálunk, akkor az azonnal személyeskedésbe, aktuálpolitizálásba csap át, mindenki minden mögött valamilyen érdeket keres.

Tipikus példa az egészségügy. Meggyőződésem, hogy az egészségügy rendbetétele nem csak, sőt elsősorban NEM PÉNZKÉRDÉS. (Lásd a tegnapi post esti megjegyzéseit.) Ahhoz viszont, hogy erről érdemben vitatkozni lehessen, végig kellene járni egy csomó olyan kérdést, ami egyszerűen tabu, nem illik róla beszélni, vagy az a válasz rá, hogy felesleges ezzel foglalkozni, úgy sem változik meg semmi. És itt nem (csak) a hálapénzről van szó, hanem annál sokkal távolabbi és nehezebb témákról (pl. miért van az, hogy az ember EU-kompatibilis biokaját eszik, fullextrás életkörülmények kialakítására törekszik, fokozottan figyel a rá leselkedő veszélyekre, közben meg szétstresszeli magát és negyven évesen feldobja a pacskert infarktusban). stb.stb.

minek olvas, aki nem tud olvasni? csk frusztrálja magát.

nyilván növekszik a kasztosodás, ha egy egyenlősdi rendszert felváltunk egy nem egyenlősdivel. de ez már korrepetálásnak számít.

"az ember EU-kompatibilis biokaját eszik"

dehogy eszik. mifelénk van egy biopiac, hetente két napig van nyitva, délelőtt. mellette meg egy pláza, mozival, chipsszel, popcornnal, tizenvalahány teremmel. az mindig nyitva van.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.03.13. 18:10:01:
"minek olvas, aki nem tud olvasni? csk frusztrálja magát.

nyilván növekszik a kasztosodás, ha egy egyenlősdi rendszert felváltunk egy nem egyenlősdivel. de ez már korrepetálásnak számít."

Höhöhö.
Valamit a helyesírásról esetleg?
Mint végső érv?
Sajnos a publicista úr megint összekeverte a szezont a fazonnal.
A jövedelemkülönbségek nem jelentenek automatikusan kasztosodást, csak olyan társadalmakban, amelyek megengedik. Egy dolog, hogy az egyik anyuka Mercin viszi a gyerekét oviba, a másik meg BKV-val, de ha csupán azért nézi le a másikat, mert az BKV-val jár, az kasztosodás.

Tetszik érteni a különbséget?
cozumel 2007.03.13. 17:10:10

""Unatkozik velem a fiam.... (...)
fura, hogy ezen senki nem akadt ki, pedig ez az igazi jellemrajz DZs-ről.""

"En spec azon akadok ki, hgoy ez tema. Nem kell leirni. Ugyanis senkinek kurvara semmi koze hozza, hogy ki mennyi idore marad otthon a gyerekkel, s hogy milyen indokok alapjan teszi ezt."

azért téma, mert leírta. ráadásul elég irritáló picsus stílusban tette mindezt. innentől kezdve pedig alapot adott rá, hogy mások ezen csámcsogjanak, úgyhogy bad luck. így járt. 10-ből 9 embernek egyébként nem úgy tűnik, ha jól látom, hogy DZS a megélhetési gondjai miatt pattintaná le a gyerkőcöt. _unja a banánt_. ezzel nincs semmi gond, de nőként kicsit irritál, amikor presztizsből vállal be valaki gyereket. DZS tipikus esete annak, amikor valaki dekorációnak pottyantja a bébit. szerintem. aztán lehet, hogy nincs igazam, de én így látom. uff.
whale r: azér ne ítéljünk ennyire csípőből. gondolom, sokan szülés után jönnek rá, hogy a csörgőzés nem olyan izgalmas hosszabb ideig. meg lehet érteni.

na de kiblogolni, épp kommunikátori megbízással a zsebben...
Kiemelkedően jó nő (különösen 3-4 éve volt az) ez a Demcsák, sajnos viszont itt most elsősorban az derült ki, hogy buta. Ugyanis nem az a gáz, hogy ő igy gondolja (sőt szerintem még jól is áll neki), hanem, hogy ezt leirja egy nyilvános fórumon annélkül, hogy felmerülne benne ebből balhé lesz, nem ez a hivatalos álláspont. Titokban szerettem volna azt hinni, hogy normális szellemi képességű csak irigységből buta libázzák le, de hát egy újabb illuzióval kevesebb...
TWÁ:Jobb lesz a Prüntyőnek, ha jól nevelt, illedelmes és kevésbé fertőző gyerekekkel vegyül. Lehet, hogy nem minden koszos gyerek rossz, de minek kockáztatni.

Nemtom nekem mindig a koszosnak ki kialtott helyek jonnek be legjobban.Volt lehetosegem az elit iskolaba is egeszsegnevelni, de jobban tetszik sokkal a kulteri lenezett leg roszabbnak kinevezettekbe...sokkal jobb szerintem az elit helyek a tetvesek es szennyesek meg belterjesek...
Whale

Hat en is ezt mondom, nagyjabol. Ott kovette le a hulyeseget, hogy elkezdte magyarazni azt, ami mindenkinek a privat szferajaba tartozik

Arpi!

"azér ne ítéljünk ennyire csípőből. gondolom, sokan szülés után jönnek rá, hogy a csörgőzés nem olyan izgalmas hosszabb ideig. meg lehet érteni."

Koszi, hogy ezt leirtad, de oszinten.
Pontosan igy van, ezt elore senki sem tudja, mert nincs probamenet. Viszont ebbol a munkakorbol ugy 20 evig nem lehet felmondani:-)))
LOL= laugh out loud
Jó napot,

A Demcsák-kérdéshez nem tudok hozzászólni, nyilván butuska, bár kedves, a kszvő státusz meg amúgy is jelentéktelen.

Hanem itt felmerült ez a kasztosodás-probléma. Az, h a társadalom vagyoni, műveltségi stb. alapokon rendeződik, teljesen normális, ahogy az is, h mindenki a maga 'osztályához' húz, ez semmiképpen nem jelenti azt, h 'beteg lenne a társadalom', ahogy ezt vki írta.
Nahát én meg még azt hittem, h LOL=lots of laughs ...:)
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.03.13. 18:26:42

ok, igazad van. ne ítéljünk ennyire csípőből.

remélem tényleg, hogy nincs igazam, mert ezt úgyis minden esetben a gyerekek szívják meg leginkább.... csak sajnos látok a környezetemben egy-két ilyen anyukát, és szerintem ez az egyik olyan faktor, ami miatt úgymond: "beteg a társadalom".

"A diákok tudásbeli különbségei Magyarországon az átlagosnál sokkal kisebb mértékben fakadnak egyéni képességeik különbözőségéből, és nagyobb mértékben társadalmi helyzetük eltéréséből. Világviszonylatban nálunk a legnagyobb az iskolák közötti színvonalkülönbség, és az országok azon csoportjába tartozunk, ahol a szülők iskolázottsága a legerősebben befolyásolja a gyermekek iskolai teljesítményeit. Iskolarendszerünk a legkevésbé képes kiegyenlíteni az otthonról hozott különbségeket. Növekszik a szegregáció, a tanulók etnikai és társadalmi pozíciók szerinti elkülönülése." www.mszp.hu/download/dokumentumok/GyF_szembenezes.pdf

Legalább tud majd a főnök demózni :-)

whale r:

önmagában az, hogy az anyuka, akinek előtte pörgős munkája volt, visszamegy dolgozni, még nem árt meg a gyereknek, ha, ahogy Demcsák magyarázza, lesz neki gyerektársasága ÉS az anyja se reggeltől estig dolgozik.

dark future et al:

az egészségügy, meg a gyerekdolgok is a fogyasztói társadalom egy neuralgikus szegmensét érintik, ez pedig a biztonsággal, túléléssel kapcsolatos ipar. a légzsák. mert az, hogy nekem ilyen karórám van, neked meg olyan, az mindegy. de az már nagyon más, hogy ha nem kap barna kenyeret a gyereked, akkor felpuffad/összeaszik, meg a még durvább dolgok. persze nem kell beszopni a kismama magazin összes reklámját, és mi itt okosak vagyunk, nem szopjuk be a többit se. de aki igen, az bizony szarul érezheti magát.

ezt még lehetne fejtegetni, de most mást csinálok.
Azért arra is kíváncsi lennék, hogy a mostani polelit piciny gyermekei ugyan milyen bölcsibe, oviba, iskolába járnak? Csak úgy eszembe jutott, hogy X.Y parlamenti képviselő felszólalásában kiáll pl. a szegregáció ellen, miközben a saját gyermekének ugyanúgy választott bölcsit, ovit, iskolát, mint a postban említett hölgyemény. Van egy olyan érzésem, hogy a mai közszereplőktől már eleve "elvárt" egyfajta képmutatás.
Már csak az Oscar-jelölés ami hiányzik.
Doomhammer

"A jövedelemkülönbségek nem jelentenek automatikusan kasztosodást, csak olyan társadalmakban, amelyek megengedik."

Hát ez nagyon jó. Konvergál a "Több nap, mint kolbász" illetve az " Így előbb, úgy hamarabb" aranyigazságokhoz. Szóval melyik az a társadalom, amelyik nem engedi meg a jövedelem szerinti kasztosodást?!
TWÁ:Na és mondd csak, barátom, te szoktál hajléktalanokkal beszélgetni? Kubikusokkal kártyázni? Dehogy szoktál. Mondjuk utálnának is.

Kedves gázdám en bizony szoktam, egyedul megkukazni nemkukaztam veluk de csak azert mert ez a buli meg nem jott ossze...ha osszejon nem fogom szegyelni azt se kiprobalni veluk...en nem lettem osztaly tudatosan nevelve es erre nagyon buszke vagyok:)))
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.03.13. 18:49:43

ne érts félre, nem elsősorban arra gondolok, hogy az a gond, hogy visszamegy dolgozni (bár szerintem többnyire a gyerkőc 2 éves koráig optimálisabb vele lenni, mint nem, de nyilván erre is vannak kivételek)

én az attitűdjéről beszélek leginkább. mert hidd el, egy gyerek, akármilyen kicsi is, _tökéletesen_megérzi_ ha az anyja unja. érzi, ha nem igazán boldog vele/tőle stb. még prenatális időszakban is átmegy ez az infó, hát még abban az időszakban, amikor egy gyerek pszichés fejlődésének egyik (ha nem maga a)legfontosabb forrása az anyja, és a vele való taktilis kontaktus. kb. minden (eq) ebben a legérzékenyebb időszakban dől el egy gyereknél, és én csak azt mondom, hogy aki nem a gyerekért magáért akar gyereket, az ne vállaljon gyereket. igazad van, hogy 20 évesen tévedhet nagyon az ember, de sztem pont ezért a legtöbb nő esetében nem 20 évesen kell gyereket szülni.
ezt még lehetne fejtegetni, de most mást csinálok

Mit csinalsz biztos pelenkazol:)))
DSityu:

hát ez az, az természetes, h megfelelő helyre járatja a kölyköt, de hallgat is róla, h miért.

Demcsák - bár ez csak egy apró elböffentés volt - ezzel igazolta alkalmatlanságát, v - legyünk jóindulatúak - h még nem felkészült a feladatra. Egy kszvő legyen profi elkenő-csúsztató-problémát kicsinyítő/felnagyító - ez munkaköri kötelessége.
Asszem tlg elvárjuk a képmutatást.

Mondjuk az is vicces, h a média rákap egy ilyen semmiségre.
RE: upor 2007.03.13. 18:35:07
"Az, h a társadalom vagyoni, műveltségi stb. alapokon rendeződik, teljesen normális, ahogy az is, h mindenki a maga 'osztályához' húz, ez semmiképpen nem jelenti azt, h 'beteg lenne a társadalom', ahogy ezt vki írta."

Én írtam, de nem így és nem ebben az összefüggésben. Nem a kasztosodástól beteg a társadalom, hanem a hazugságtól, a képmutatástól. Attól, hogy ezek a témák nincsenek kibeszélve, attól, hogy úgy teszünk, mintha ezek a problémák nem léteznének.

"Azt gondolom, hogy közoktatás-fejlesztés, az egészségügy fejlesztése, az igazgatás fejlesztése, a hosszú távon fenntartható nyugdíj kérdése a valódi ügy. Baloldali politika-e gondoskodni arról, hogy a mai harmincéveseknek is legyen majd nyugdíja? Igen, baloldali politika. Baloldali politika-e, amikor azt mondja Hiller István, hogy azok, akik mélyről jönnek, pluszpontot fognak kapni az egyetemi felvételin? Baloldali politika-e olyan felsőoktatási finanszírozást megvalósítani, amelyben a jó tanuló, de nehéz sorból jövő gyerek többet kap, mint ma? Igen. Baloldali politika-e nekimenni a kiváltságoknak és hozzányúlni ahhoz a status quo-hoz, amely bár történelmileg kialakult és hozzászoktunk, de mégiscsak igazságtalanul és egyenlőtlenül osztja a javait – rendkívül drágán, átláthatatlanul, mint ma az egészségügy." -- nyilatkozta minap a főnök. (www.mszp.hu/index.php?gcPage=public/szervezetek/mutatAloldal&fnId=6905)

De hogyan mehetünk neki ezeknek a reformoknak, amíg alapvető kérdéseket nem tisztázunk? Hazugságra csak újabb hazugságokat lehet építeni.

Egyébként Demcsák Zsuzsával nem kellett volna mást tenni, mint leragasztani egy fotelbe, és végignézetni Vele "Az elnök emberei" megjelent évadjait. A célpont:Claudia Jean "C.J." Cregg. Ennyi.
Bizonyára Gyurcsány is sokat viaskodott nap mint nap azon, hogy akkor most próbáljuk csökkenteni a különbségeket a társadalmi rétegek között (mint egy klasszikus baloldali párt tenné), vagy inkább hagyjunk a dolgoknak szabad folyást, a klasszikus kapitalizmus szabályai szerint árazzon be mindent a piac. Mert egyszerre a kettő nem megy.

Gyurcsány már döntött, virágnyelven el is mondta a kongresszuson: "Mindazoknak, akik nagyon szerettek hosszan értekezni a baloldali felelősségről meg a szociális ügyekről, azt tudom mondani, hogy először vagyunk hazafiak, aztán demokraták és a legvégén pedig baloldaliak."

A népekhez viszont ez még nem nagyon jutott le. Ahhoz, hogy ezt (és persze ennek következményeit) rendesen le lehessen kommunikálni, egy nagyon okos, széles látókörű, a magyar valóságot pontosan ismerő, együttérző, korrekt, őszinte szóvivőre lenne szükség. (gyk.: Baló és Kuncze csak vicc volt.)

Bocs, elcsesztem a végszót. Szóval:
(gyk.: Baló és Kuncze csak vicc volt. Ahogy Demcsák is csak vicc lenne.)

hmmmmmmmmmmmmmmmm nem felelel a gazdank, de kar...na jo ejt mindenkinek zsuzsika egy siker story:)))
dark future:

OK, bár nemigen érzékelem, h ilyen-olyan, társadalmi különbségekből eredő problémák kapcsán akkora hallgatás v képmutatás lenne.

A választók jó része csak akkor elégedett, ha betömik a száját vmi alamizsnával, a politikerek nem is tudnak - ha akarnak, akkor sem - érdemben hozzányúlni a tényleges problémákhoz.

Másrészt ez Magyarország, és ezekkel a gondokkal mindig küzdeni fogunk, ezeket max. becsatornázni lehet. A pártanyagok frázisai pedig aztán tlg semmit nem mondanak ezekről.
whale rider
itt jo ha 6 honapot megengedhet valaki maganak , hogy otthon maradhasson a gyerekevel
/persze majd jon, hogy ezert hulyek az amerikaiak/
ettol az indok tenyleg fura, hogy "unatkozik mellettem"
egy ekkora gyerek nem unatkozik, es a tobbseg az utal a masodik nap utan bolcsodes, ovodas, meg iskolas lenni egesz a gimnaziumig
mar aki normalis
hagyma 2007.03.13. 19:37:45

"egy ekkora gyerek nem unatkozik"

jah. ezt ki is felejtettem az okfejtésből.

pontosan így van. normális esetben egy 2-3 éves gyerek még nem _tud_ unatkozni! egyszerűen egy ekkora gyerek alkalmatlan erre a tevékenységre alapjáraton. ha ez mégis megtörténik, akkor ott nagy valószínűséggel nagyon csúnya nagy gázok vannak a családot (szülőket) illetően.
kármentő: itt zsidóknak is tilos zsidózni.
Hmmm...Gyermeknevelés!Anya vs.bölcsöde?Anya-mert csak az ad biztonságot és alapozza meg a későbbi kapcsolatot(különösen a fiú gyermeknél).A TUDATOSÍTOTT bizalom kialakulásához elengedhetetlen.Nincs az a csodálatos bölcsi ami ezt pótolhatná.Ha vkinek. mint anya valami fontosabb mint a gyereke az vegye elő az "ássd el magad" készletet.Persze én egy begyöpösödött ember vagyok.
"TWÁ"-kivéve:Verebes Istvánt!
...aki két s-sel írja, hogy ásd.
molaris 2007.03.13. 19:52:36

"és alapozza meg a későbbi kapcsolatot(különösen a fiú gyermeknél)"

???

ezt meg honnan a hellből vetted? természtesen hülyeség. _mindkét_ nemnél ez az időszak a meghatározó! lányoknál/fiúknál ugyanannyira fontos.
portuguese 2007.03.13. 18:26:56:
"Mit jelent az hogy LOL.? "

Lot of Love.
TótaW használatában: nyald ki a seggem.
Befejezte a vitát.
Szerintem azért, mert rájött, nem tud mit mondani.
De sose vallja be.
molaris 2007.03.13. 19:52:36

"Ha vkinek. mint anya valami fontosabb mint a gyereke az vegye elő az "ássd el magad" készletet.Persze én egy begyöpösödött ember vagyok."

ez azért így egy picit radikális megfogalmazás talán. pláne egy pasitól nehéz ezt a stílust elbírni, de azért csak rajta.

arra mondjuk kíváncsi volnék, hogy te személy szerint mit tudsz felmutatni a szülői szerep terén az életedben... de erre inkább ne írj semmit, mert nem biztos, h elhiszem a választ :)
tóta w., a te bloggoggodban lehet, hogy TILOS. De:
1/ 20 évig éltem a Hazámban. Ott lehetek jobbos és balos is. Sőt azon sem sértődünk meg, ha egy-két elmebeteg egymást "fasisztázza".
2/ Szörnyű, hogy a zsidókat lekohnbélázzák, lerothmatyizzák. Nem vagyunk egyformák ! Magyarországon sem !

Az én családom egyik felét a nyilasok, másik felét a kommunisták irtották ki. Melyiket szeressem ? Hogy mindenünket elzabrálták, csak morzsa.

Hát ennyit Demcsák Zsuzsáról. És érdemes néha valóban azokra gondolni, akik másképp gondolkodnak...
engem se a családod nem érdekel, sem te magad, azt viszont helyesen mérted fel, hogy itt én mondom meg, mi a tilos.
tóta: nem csalódtam benned ! Jó szórakozást. Engem sem érdekel, ki fizeti a szürkeállományod, és hogy retkes-e a lábad. Nos, ezt is törölheted. Amíg el nem törölnek.
(((...majd te is felméred... picit később )))
whale r,

"arra mondjuk kíváncsi volnék, hogy te személy szerint mit tudsz felmutatni a szülői szerep terén az életedben... de erre inkább ne írj semmit, mert nem biztos, h elhiszem a választ :)"

na ez meg tipikus női duma. a férfi az alapból szarik a gyerekeire és nem végez házimunkát. de ha mégis, akkor meg jön a szöveg, hogy nem is igazi férfi :)

eközben a tágabb ismeretségi körömben szinte mindenki vállal otthon gyerekcipelést oviba, fürdetést, főzést, takarítást, stb.ha hiszed, ha nem én anno még pelenkáztam is rendszeresen :)
viszont én is teljesen normálisnak tartom, hogy egy anyának a gyereke legyen a legfontosabb. nem is értem, hogy lehet ez kérdéses.

Árpád, nem tudom mit írt kármentő, de megeleőzött. Nem hinném, h a tabuk döntögetése önmagában pozitív. Itt van pl. a zsidózás. De ha Demcsák Zsuzsa nyílt színen magáévá tette volna gyerekét, azzal is ledöntött volna egy jó nagy tabut. Például. Szóval Árpád, nem lehetsz egyszerre tabudöntögető ÉS konzervatív. És hogy erről is a keresztény középosztály tehet, elgondolkodtató.
Hogy mindenki jobban húz a saját "osztályához", az teljességgel érthető dolog, de ez önmagában egy semleges előjelű jelenség (kéne, hogy legyen). A világ legtermészetesebb dolga, hogy az ember hasonszőrűekkel jobban el tud beszélgetni, mint a tőle bármilyen tekintetben távolabb állókkal.

Na de ez a Demcsák-story nem erről szól! Hanem, hogy a szóban forgó hölgy kifejezetten távol tartja magától, lenézi, diszkriminálja a büdös proletárt; ilyen, tehát hangsúlyosan negatív "osztálytudatosságtól" szenved - ez persze magánügy; a privát életében mindenki akkora fasz (ill. picsa), amekkora lenni szeretne - egészen addig, amíg az illető nem vállal politikai szerepet. Onnantól viszont mentalitása igenis közüggyé válik.

Nem lehet tehát összemosni az emberben természetesen jelenlévő "osztályszimpátiát" az efféle kirekesztő, társadalmat mind kommunikácós, mind konkrét szociológiai értelemben széttépő újarisztokrata allűrökkel. Elképzelem, hogy menekül majd sikongatva a bacilusok elől ez a Zsuzsi, ha (mondjuk, egy természeti csapással kapcsolatos vidéki Gyurcsány- kampányban részt véve) arról hall, hogy a közelben valahol éppen disznót vágnak... pláne, ha azt a disznót pont a cigány Orbán vágja!...

Másik történet, hogy mekkora egy gyászos dolog az, hogy Gyurcsány, aki, mielőtt miniszterelnök lett, fél évtizeden keresztül agyalt a baloldaliság mibenlétén, csak egy ilyen Kóka-Demcsák-féle rasszista "fehérkapitalizmust" tud produkálni, mint amit most látunk.
Most voltam és talán még vagyok is tetves Magyarország egyik legelitebb iskolájában :-) [aki még rajtam kívül, az meg tőlem kapta]
Ilyen ez az elegyedés...
szvsz az egész kormányszóvivő váltásból az jön le, hogy már megint nem tudják mit akarnak, miért, és hogyan is kéne azt csinálni. Pláne, hogy kivel kéne eladni: egy olyan viszonylag konzervatív és a legegyszerűbb kérdésekben is messzemenően skizofrén országban mint ez, egy volt modellt jelölni egy olyan posztra, amiről a jónépnek automatikusan a tekintély, meg a méltóság ugrik be háááát... rossz ötlet. Itt akire egyszer rámondják, hogy prosti vmi miatt, arról többet a szentelt víz se mossa le, és sose lesz hitele, sose fogadják el, mindig lenézik, bármennyire is kiműveli magát azután. Mária Magdolna esete kb. Csak ott legalább egy megbocsátó ember volt a történetben.
Félre értés ne essék, nem kicsi böszmeségnek, meg ostobaságnak tartom, amit a csaj művelt, de ez egy jól megfogható jelenség, ami a kommentek jó részéből is világosan látszik. Egyébként szerintem is teljesen alkalmatlan arra, amit elvállalt. És ha élete végéig 24 órában nézné az elnök embereit, akkor se változna semmit, mert ahhoz inteligencia kellene, hogy mindig, minden körülmények között tudja, mit mondhat el az ő pozíciójában és mit nem. És annak megfelelően viselkedjen, gesztikuláljon, szóljon, mert onnantól kezdve minden lélegzetvételébe ezer meg egy dolgot fog beleérteni a sajtó, a főnökei, az ellenzék, a plebs. Végtelenített sakkjátszma ez, ahol legkevesebb ötven lépéssel kell mindenki előtt járni, kell a tökéletes kontroll a test, az arc és a rezdülések felett. És persze azt is be kell vállalni, hogy mindig a szóvivő viszi el a balhét, ha valaki a főnökei közül marhaságot csinál.

Szerintem ez nem menne neki. Ha már egy egyéves gyerek képes felőrölni a csajt, meg egy - minden visszássága ellenére is - hétköznapi szituációban ekkora elefánt a porcelánboltban, akkor mit csinál majd, ha egy szimpla kormányszóvivőin szembe kerül egy bonyolultabb kérdéssel, vagy egy infantilis, értetlen újságíróval, aki századjára is megkérdezi ugyanazt a baromságot más szavakkal? Vagy be se engedi a kevésbé jól öltözött sajtómunkást? Mert azért azok közt is vannak olyan figurák, hogy ha csak a látszat alapján ítélne az ember visítva rohanna a galaxisból új hazát keresni. Vagy mit csinál akkor, ha a vendégnek meghívott miniszter, potentát beszél hülyeséget összevissza közvetlen mellette, hogy adja meg tapintatosan a jó választ, és állítja le az illetőt, hogy ne égesse már magát tovább? Azért pl Batiznak ez nem okozott gondot.
"rider"-bevásárolok,sulizunk,főzök és + egy kis szakmai munka.Ja!!-és beszélgetünk,most,hogy nőnek vitatkozunk.Persze ezt nem kell elhinni.De!-6-7 éves korukig bármi pici bajuk volt-ANYA!!,mostmár én is jó vagyok.
"TWÁ"-Te?-ásssssssd el magad.
Prinz!
nyugi..a tetű a tiszta hajat szereti..:)
gyz 2007.03.13. 20:25:25

"na ez meg tipikus női duma. a férfi az alapból szarik a gyerekeire és nem végez házimunkát. de ha mégis, akkor meg jön a szöveg, hogy nem is igazi férfi :)"

:) tévedés. nekem vannak jó mintáim is meg tapasztalataim is. de azoknak a pasiknak, akik ebbe a kategóriába tartoznak, nem molaris stílusuk van.

és elhiszem, h pelenkáztál :) jól tetted.

btw, ha elolvasod a korábbi hozzászólásaimat, akkor látni fogod, h nekem is az a véleményem, h egy anyának a gyereke legyen a legfontosabb.
molaris 2007.03.13. 20:34:49

:) ok, elhiszem. csak velük azért majd vita közben ne legyél olyan ítélkező, mint amilyen itt vagy néha.
hmmm rég jártam erre, ez a kódbeírós cucc zavaró nagyon, bár biztos látja vki az értelmét. mellesleg a frászt hozza rám, hogy végképp eltűntek a "szellemi gyöngyszemeim, meg sziporkáim"

Az is látszik, hogy a jó sok mindenki félreértette, miért íródott ez a cikk. nem a Demcsák renoméjának fényezése miatt. hanem mert mi magunk is álszentek vagyunk, és nem nagyon tudunk, (én legalábbis nem)mit kezdeni bizonyos szituációkkal. Szeretnék én humanista, meg ultraliberális lenni, olykor állítom is magamról, hogy liberális vagyok, de mostanság rendre előkerülnek olyan szituációk, amikor az első reakcióm zsigerből vmi kőbunkóság. Szóval nem olyan egyszerű ez.
pl családi pótlékért születő cigány gyerekek és a szüleik segélyezése, meg orvosi ellátásának finanszírozása. persze az első reakció az hogy basszák meg, aki nem dolgozik, és nem is akar, az az én adómból meg vizitdíjamból ne járjon ingyen orvoshoz. ugyanakkor a másik oldalt is ismerem, tudom nagyon jól, hogy ebből a körből sokan miért nem jutnak munkához (olyan helyen laknak és az előítéletek stb)és a liberális énem azt mondja, segítsünk valahogy, támogassuk, hogy tanulhasson, csapjunk már oda a pedagógusnak is, hogy ne hagyja 18 évesen analfabétán kibukni az általános iskolából stb.

És akkor ott a dilemma, hogy hogy is dolgozza fel pl ezt az ellentmondást egy magát civilizáltnak, kulturáltnak tartó ember a 21 század Európájában? Kivel lehet ezt egyáltalán megbeszélni a megkövezés veszélye nélkül? van-e egyáltalán megoldás? vagy ez csak egy újabb példa a társadalmi skizofréniára?

whale r,

"btw, ha elolvasod a korábbi hozzászólásaimat, akkor látni fogod, h nekem is az a véleményem, h egy anyának a gyereke legyen a legfontosabb."

ha nem haragszol, akkor inkább a lustábbik megoldást választom, és szimplán elhiszem :)
Naccső:

persze, h nem erről szól, de abban egyetértek TWÁrppal, h fura ez a felhördülés, pláne, h az, ami utána következett, a kislány botorkodásáról tett tanúbizonyságot. Épp ezért nem érdemes azon felháborodni, h egy néhány hónapra kalibrált tizenvalahányadrendű médiaszereplő csinál vmi marhaságot.

A személyes életben nem lehet diszkriminálni, max. elutasítónak, ridegnek lenni vmilyen tapasztalat v előítélet alapján.

Tehát nem az a gond, h így gondolkodik, hanem h így kezelte ezt a helyzetet, tudván, h mostantól jobban oda kell figyelnie. Ha nem így fordult volna a sorsa, senki le se bagózná a mezei Demcsákot.
gyz: :) ok. nem haragszom.

TWÁ: szabad tudni, honnan van ez a remek képi illusztráció egyébként? :) teljesen jó

chico: nem kell beírni a betűkódot. én se hittem el egy ideig, de aztán rájöttem, hogy Árpád nem viccel. a kód csak viccből van itt :)
"ha elolvasod a korábbi hozzászólásaimat, akkor látni fogod, h nekem is az a véleményem, h egy anyának a gyereke legyen a legfontosabb."

Meg egy apanak is. Szerintem. Ha mar egyutt vallaltuk.



"6-7 éves korukig bármi pici bajuk volt-ANYA!!,mostmár én is jó vagyok."

Ez is attol fugg, hogy alakitjuk. Bar teny, hogy ahol az apat lenyegesen kevesebbet latjak, ott az anya lesz a biztonsag es a stabilitas megtestesitoje. De adott esetben az apa is remekul el tudja latni a feladatot.
Nincs gyerekem, de ha lenne, valoszinuleg en is hasonlo szempontok alapjan valogatnam az bolcsit es az ovit. DE! De kussban lennek errol, nem pofaznek orszag-vilagnak arrol, hogy mekkora kozmopolita tehetos picsa vagyok, mert van annyi szocialis erzekenysegem, hogy rajojjek: az emberek nagy reszet ez frusztralja.
Most nemreg olvastam az iwiw egy foruman egy 25 eves kedves londoni cegjogasz leanyzo hozzaszolasait ahhoz a temahoz, hogy ki milyen jelzaloghitelt engedhet meg maganak londonban. Hat o egybol a Marylebone-ba akar koltozni, ahol 1M fontnal kezdodik a legszimplabb lakas is, persze csak a gyerekei miatt. Mindezt olyan magyar forumon, ahol a tobbi hozzaszolo (londoni lakastulajdonos vagy wannabe) valoszinuleg eleg tehetos. Nem kell mondjam, hogy meg igy is kiverte a biztositekot, nem csak nalam, mindenkinel.
Hangsulyozom, semmi bajom azzal, ha valaki eldonti, mi a jo a gyerekenek. De ne kommunkalja mar le nekem onnan fentrol, hogy neki telik elit bolcsire meg ovira.
naggyából végigolvastam az egész blogot. első gondolatom az volt, h ki az a dzs, h megér kb. 426 kommentet. meg hogy ilyen baromságra ennyi reakció jön. meg hogy ennyi ráérő ember van. de rájöttem, h ez többről szól, dzs itt jelentéktelen (lehet h twá télleg provokációnak szánta, sikerült). a rengeteg jó hozzáröfiből is láccik, h sokakat érdekel ez a dolog. gratula twá, jó volt a post és jók a kommentek
bocsi, lehet h kompetitor, de a szélsőközép blog bejegyzése ma is nagyon jó: szelsokozep.freeblog.hu/
(bocsi, higgyétek el nem vagyok a szélsz repjük:)
basszus, ennyire lassú eddig csak az amőba volt. where iz enyém komment, fuck jú?
Kurvára nem értem, Tóta wé miért és milyen értékek mentén védi ezt az űber-demcsák-sznob-picsát.

Ő talán barnakenyeres magánóvodába járt?
imádom a szélső közepet... :)
Demokrácia rt rulez!
remélem demcsák nem olvassa ezt a blogot. ennyi picsázás után lassan disszidálni fog:). amiket írt minimum böszmeség, maximum elkúrás.
Óvoda a barnakenyérhez:-)
Nnnna. Lehet kérni? (Nem) De akkor iiiiis....


Legyen 4es metros.
tag: hülyemagyar, faszDemszky, tolvajbanda

EGÉSZSÉGÜGY!!!! Lassan minden posthoz tartozó kommentek fele erről szól.
tag:hülyemagyar, faszMolnárLajos, tolvajbanda
da: négyesmetró lesz, eü nem valószínű. azt csak nagyon távolról ugatom. viszont lehet, hogy csinálok bolondblogger-interjút az OPNI-ról, mint a rendőrös volt.

de ez már csak jövő hét, hiszen kezdődik a Forradalmi Ifjúsági Napok.
Egyáltalán nem értem, hogy miért vagytok felháborodva. Nem pont DZs esetében, de nem mindegy nektek, hogy aki a "felső tízezer" tagja az felkúrta-e magát, vagy éppen adócsalással jutott oda? Az eredményen semmit sem változtat, ha ott van, hát ott van. Lehet háborogni, meg fújjolni, hogy "jajj, biztos csalt meg lopott" ,de ez egyrészt általánosságban nem igaz, másrészt meg közötök nincs hozzá. Magyarul: mindenki maga felelős a sorsáért, lelkiismereti és egyéb felelősséggel csak magának tartozik (kivéve persze a jogit, de ezt tegyük félre, főleg ha már egyszer a joghézagokról is volt szó:)). Szóval felesleges az álszent hőbörgés, valószínűleg a szörnyűlködők 90%-a egyszerűen irigy :P
Hmmmm....lehet, h akkor megörvendeztetem a húzódózó olvtársakat egy saját kisebb opussal.
Hátja, remélem készülsz vmi utcai performansszal.
Egyébként az nem baj, ha nagyon távolról. Egyrészt a betegé is egy szempont, _sőt_. Másrészt min(n)él nagyobb faszságokat írsz, annál nagyobb a kommentláz :P.
Árpi,

"Lehet szociálisérzékenykedni meg baloldalazni, de az ugyi mégis szuboptimális megoldás, hogy anyuci Prüntyőkéje tetves, koszos, valószínűleg fertőző és kizárólag az erőszak nyelvén értő gyerekek közé kerüljön, akik csakis a családi pótlék miatt jöttek világra."

Húbazz, olyan nácizást fox kapni ezért, mint ide Lacháza :-) (Vagy már megvolt? Bocs, késő van, nem tudom most végiolvasni a 435 hozzászólást) Ez ugyanis a politikailag korrektek körében (lásd: kiheréltettem a macskát, azóta politikailag korrekt c. póló) burkolt cigányozásnak számít. (Amire persze vissza lehet vágni azzal, hogy miért gondol a kedvesolvasó PONT arra, nahát, én álmombase.)

Nincs is ezzel semmi baj egyébként, mert alapvetően igazad van, a kérdés inkább az: nem kéne egy papíron szocialista párt által vezetett kormány szóvivőjének legalább úgy tenni, mintha? Legalább megjátszani a plebejust, a korlátlanul, szemellenzősen demokratát? Ha bevállaljuk azt a népszerűtlen véleményt, hogy Öszöd igenis fordulópont volt és pozitív értelemben volt az, illetve hogy annak kéne lennie, na akkor mi legyen?

Avagy másképpen - a hazugság sose jó, de melyik a nagyobb és melyiken kéne inkább változtatni: "Posh Spice" Zsuzsának meg kéne-e játszani a valóban szocialistát, vagy ki kéne-e végre szedni ezt a szót a párt nevéből végre egyszer és mindenkorra?
válaszolhattad volna azt is, hogy nekem amúgy is a belepofázás a munkám :), de azért ennyire messziről mégsem. neked egyébként van hozzá orvosblogod is.
utcai performance nem lesz, viszont vmiféle folyamatos kommentálás igen, összes elérhető médiával és az indexes reportage támogatásával.
Shenpen: ki kéne szedni azt a szót, erről már beszélgettünk itt régebben, de ez nem reális a borzalmas tagság miatt. kell Magyar Kapitalista Párt, de az akkor inkább Kóka lesz.

hogy kommunikációs hiba lett itten elkövetve, többszörösen, amatőr módon, az nem vitás. ettől még fel tud olvasni egy gépelt szöveget, de annál többet nem kéne rábízni, mert mazsorettnek is böszme.
szóval holnap egy kis árpádsáv lesz, úgy tervezem. bár most volt az estében árpádsávozás, és ottan a deutsch új feje súlyosabb volt, mint akármilyen sáv.
Árpi, nem túl szimpatikus ez az előzetes moderáció, inkább szórd ki utólag a hülyéket :)
NINCS előzetes fucking moderáció. NEM kell beírni a captcha-kódot sem. nem ülök a gépnél folyton.
helyes,helyes, elnézést a feltételezésért :)
Arpi,
ne legyen mar arpadsavozas, nem igaz, hogy pont Te nem unod a temat.
Par napja ugyanez a comment.com-n
comment.blog.hu/2007/03/07/ufok_a_nap_kelteben

Legyen mar eleg, lepjunk mar le errol, mert hogy lesz igy better Magyarland, ha mindig ugyanazt a csupasz csontot szopogatja mindenki?
ki is szórta, lásd kurszán kündü. mondjuk neki minden második hozzászólását törlik akárhol szól hozzá :)
Itt tényleg (majdnem) mindenki le szeretné mondatni a másikat (onnan, ahol éppen van), nivellálni, lehozni, lehúzni... bele oda hozzá magához, a langyos kis (élettér-) pocsolyájába, ahol _ő_ brekeg, ő érzi jól magát. A trial and error életreképzés-kísérlet errefele olyan, mint az a régi, szadista kis játék (a tanárnéni is mosolygott, óh...), mikor a gyermek barkácsolt egy cérnával gombostűn keresztül skatulyához kötött cserebogarat és reptette... a trial az övé lett, az error a cserebogáré. Ugye.

Itt mindig a másik hibázik és esélye sincs már jóvátenni amit mondott, amit tett. Itt minden-minden azonnal végleges.

Monyonleország...

Persze, a maga módján mindenkinek igaza van, hogyne. Csak hát az nem világos még eléggé, hogy ez hova is vezet... (én most ezt - némi feszültséget fenntartandó - nem mondom meg).
van pár dolog árpádsávügyben, amit meg akarok írni még az ünnep előtt, és van pár dolog, amit inkább kérdezni akarok. árpádként illetékes is vagyok.

aztán ha nem húzódik el a 48-as randalírozás ünneplése, akkor jövő héten konstruktív leszek.
"a kérdés inkább az: nem kéne egy papíron szocialista párt által vezetett kormány szóvivőjének legalább úgy tenni, mintha? Legalább megjátszani a plebejust, a korlátlanul, szemellenzősen demokratát?"


Stephen

Csak mivel nem olvasol vegig 345 kommentet, elarulom, hogy ezt szerencsere sokan igy latjuk :-)
Ennyi lenne a dolog lenyege es nem tobb.
éjjeli baglyoknak exkluzív ajándék. komment a gyurcsányblogról:

"SOS Légyszi segítsen aki tud!

Napok óta nem jön be az ATV a gépemen, pedig sajna csak a net-en keresztül tudom fogni.
Nincs valami ötletetek?"
Bevallom, nem szoktam olvasni a gyurcsanyblogot.
Most nezelodtem egy kicsit, es igazi kabareba illo gyongyszemeket talaltam :D

RE: Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.03.14. 00:59:23
"éjjeli baglyoknak exkluzív ajándék."

:-))

Holnaputántól pár napig elég lesz a HírTV is a tájékozódáshoz...

annyit tudok segiteni, hogy nekem sem jon be
Hát most vagy 10 percig nézegettem a Gyurcsiblogot, aztán most meg alig bírom visszagyömöszölni a beleimet. A kommentelők meg még rátesznek egy lapáttal. Boá. Hipp-hopp, jön Vuk!
RE: Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.03.14. 00:33:57
"van pár dolog árpádsávügyben, amit meg akarok írni még az ünnep előtt"

Ha még tudsz róla újat írni... mondjuk ehhez képest: arpadsavos.hu/ :-)
Tulajdonképpen vicces lenne, de KOMOLYAN GONDOLJA! És ő a miniszterelnök! Help!
:-))
DZS blogjába már tegnap éjjel sem lehetett kommentelni, pedig mindenképpen meg akartam tőle kérdezni, hogy hogyan ellenőrizte a bölcsödei játékokat, hogy van-e köztük olyan, amiről leolvadhat a festék. Nem lenne rossz ismerni a módszert, mindig bajban vagyok játékvásárláskor. muhaha


GYV komment elég vicces szerintem. Úgy látszik, kialakult a kör.:)
Nekem olyan érzésem volt, mintha egyes kommenteket kimondottan Ferike írt volna magának. Valahogy ugyanaz a stílus, totális egyetértés, mintegy válasz az esetlegesen felmerülő kérdésekre. Totális nyalások, melyek 100%-ban alátámasztják Gyufit. Semmi kétely, vagy valami kellemetlenség. Reality a köbön.
??????
ja persze, jó volna azt hinni, hogy ilyenek nincsenek, mi?
loren: lehet kommentezni Zsuzsónak! A blogbejegyzés címére kell kattintani és görgetni legalulra!
kukacka:

gondolom szűrik őket, és csak az ilyenek maradnak fenn a szűrőn. valamikor lehetett olvasni róla, hogy a gyf blogolók közösen megünnepelték a miniszterelnöki blog 1. szülinapját (vagy csak fogják, nem tom, de vmi ilyesmi) szóval összeszokott társaság ez.
Hát persze, hogy vannak, akik egyetértenek a kormánypolitikával. Azért 18%-nyi támogatottságuk még mindig megvan. Csak valahogy a fogalmazásmód, a stílus....Eh? Totál fagyi.
Akkor már inkább a Gertrúd.:-)))
Kukacka
Nem lehet kommentezni, probaltam, tobbszor is, nem kuldi el.

Whale
Ezen a bulin a Feri is ott volt, vagy csak amolyan ferirajongok talalkozojarol van szo? :D
Az amőbások nem?
Bár a teljes képhez hozzátartozna még a Csintalan féle "élőblog". A pali rezzenéstelen arccal hallgatja, hogy a betelefonálók szinte szószerint visszaböfizik, amit az előző nap sulykolt beléjük.
kukacka,
én nem tudom elképzelni azt, hogy GYF magának írjon kommenteket. Nem az a típus. Vagy nem tudod elképzelni, hogy esetleg vannak olyanok is, akikből ezt váltja ki? Félre ne érts, de láttam már OV-ért is rajongani embereket.
Szerinted?:D
kukacka,
Zsuzsó továbbra sem elérhető, de azért kösz, hogy foglalkoztál a problémával!:D

Azért az mókás, hogy az utolsó bejegyzés utolsó sora: (DZs ovis topikjához)

"Es ha megengedsz egy személyes veléményt: Hagyd abba a blogirást."
:)))
cozumel 2007.03.14. 02:15:27

ha jól emléxem, ott volt a fanklubbal együtt, igen. próbáltam előhalászni ezt a postot, de képtelen vagyok ennyi szarságon átrágni magam.

Árpi biztos tudja melyik bejegyzés volt, ő hard-core amőbázó :))
nem volt ott, az olyan volt, mint egy depeche-klub. csak összejöttek a fanok főzni meg dumcsizni.
cozumel:

megvan basszus! én egy hős vagyok :)
blog.amoba.hu/blog-3.php?oid=T3137a10848a2f385c62966aac173394

még sütit is kap tőlük :))
hé mán! ne torzítsd a valóságot! :)

sütije honnan volt???

"Szombaton velük is megünnepeltük a blog, és egyben a közösség születésnapját. Tortával, süteménnyel, sok-sok fényképpel, ajándékba kapott császármorzsával, melyet ezúton is köszönünk. Tegnap az is elfogyott, nagyon finom volt. "
Most meg szépen felnyomjuk Gyurcsány és az amőbái látogatottságát. TWA nemrég cikizte, hogy milyen alacsony az olvasottsága. Na így kell besegíteni.
:-))))
Ha már Gyurcsány és Amőba:

"Van-e hozzá szemünk, hogy meglássuk, mi lakozik a gyerekeinkben? Van-e bennünk elég érettség és bölcsesség, hogy megértsük, mi van bennük? Van-e elegendő türelmünk hozzájuk és bízunk-e bennük annyira, hogy maguk válasszanak utat? Meddig és mikor kell terelgetni őket, és mikor kell hagyni, hogy a maguk szándéka szerint döntsenek?
(...)
Sokkal korábban és sokkal erőteljesebben mutatja meg saját személyiségét valamennyi gyerek, mint ahogy mi azt bármikor is gondoltuk volna. Én legalább is így vagyok vele. Számomra egyértelmű, hogy a legbonyolultabb, legnagyobb emberi kihívások között szerepel, hogyan kell jó szülőnek lenni. Az előbbiekből viszont az is következik, hogy sokféleképpen lehetünk jó szülők. Nincs általános recept. Ez a szülőn, a gyereken és a környezet számtalan körülményén múlik." blog.amoba.hu/blog-3.php?oid=T2167d3b708c3f67923b2fb036faf7a9

Márc.13-i bejegyzés. Nem lehet nem észrevenni az áthallást...
Mondom én: a főnöknek kell magyaráznia a leendő beosztott bizonyítványát, ha már ő maga nem képes rá...

dark future: wow! Szerecsenmosdatás?
És ez most mit jelent? Azt, hogy marad?
Vagy talán máris elkezdték szép csendben keresni az utódját?
Lehet, hogy TWÁ tud már "valamit" és ez a topik csak arra volt jó, hogy jól kidühöngjük magunkat? Azután kapunk egy másik szép, új szóvivőt és akkor megláthatjuk, hogy Feri milyen rendes fazon és nem tűr meg efféle megnyilvánulásokat?
:-))))
És azt tudtátok, hogy az amőbák nagyon csúnya vérhas-megbetegedést okoznak? Konkrétan véres fosást?
Megyőződésem, hogy a következő napokban több dolog is lehetséges.Ha ez a kis hamupipőke olvasta a hozzászólásokat, magába száll.Olvasta és nem száll magába.Nem olvasta és magába száll, nem olvasta és nem száll magába.Bár pár lehetőséget kizárnék, mert fogalma sincs miről értekeztünk, mert más az értékrendje.
Demcsak Zsuzsa kereshet a gyerekenek franko "burzsua" ovodat, ezzel nincs is semmi baj,
de emlekezzünk csak amikor egy kisvarosban-most nem ugrik be a neve- a szülök alapitvanyi iskolat akartak alapitani, mert tul sok volt a problemas cigany gyerek-
NACIFALVA lett a települesböl!!!!!!
persze mindket oldal a maga igazat kereste az ügyben.
Magyar Balint fogja meg D.ZS. gyerekenek a kezet es vigye vissza a putto ovodaba a lurkot!!!!
amikor egy kisvaros lakoi, alapitvanyi iskolat gründolnak, mert az allamiban sok a problemas cigany gyerek, akkor
NACIFALVA
es egy balos vagy liberalis medium sem all ki mellettük-talan mert a jobbos media veszi partfogasaba az ügyet- magyar atok
most követelem hogy Magyar Balint, fogja meg D.Zs. kezet es kiserje vissza a putvarek oviba lurkojaval együtt!!!!
ez tök jópofa, hogy egyik blogos segít a másiknak.
"az úttörő ott segít, ahol tud"
ez most jó volt, TWÁ!
miért van az, ha az ablakunk alá szarnak, akkor jön Árpád, és elmagyarázza, hogy ez nekünk jó, mert tul.képpen most is a mi kertünket komposztálják?!
Laziorom! Ebben az egyben én is egyetértek a szélsőjobbal ésÁrpáddal is: a cigányságot nem lehet annyival elintézni, hogy "MindnekiRasszistAakiMegkülönböztetiŐketaFehértől
"
Jó lenne, ha a ballib mégia megértené, hogy eddig ahány besurranó tolvajt fogtam, egyik sem volt éppen hófehér...
Laziorom! Ebben egyetértek a szélsőjobbal és Árpáddal is:
A cigányokat nem lehet már annyival elintézni, hogy "mindnekirasszista,aki róluk beszél".
A tizstelt Tgm és Mészáros uraknak meg kellene érteniük, hogy eddig általam fogott bessuranó tolvajok közül egy sem volt fehér...
Warmoger:
ejnye, ilyet NEKED nem szabad mondani, holélszte
Demcsák tekintetesasszonyban más vér folyik, megértem, ha nemakarja a gyerekét jobbágyok közé járatni
gondold már át, ki vagy te hozzá képest?
Nem ismersz engem. Honnan gondolod, hogy nem egy koldus hozzám képest Demcsák:)
Amúgy beletrafáltál, persze sokal Demcsák alatt vagyok társadalmilag. Bár nem mondta, hogy (Upper-)Middle Class fóbiája lenne.. Csak ha már itten visszamegyünk a 19. század társadalmába, akkor én is hadd nézzem le, aki alattam van:)) (Amúgy hozzászólásom nem erről szólt)
Én azt várom egy kormányszóvivőtől,
hogy legyen annyi esze,
hogy magától is tudja,
mi az, ami politikailag-társadalmilag korrekt.
Vagy legalább azzal legyen tisztában,
hogy az általa képviselt kormányt alkotó pártok
_elvileg_
milyen elveket vallanak a társadalmi egyenlőségről, esélyegyenlőségről, iskolai szegregációról, stb.,
és ezt mennyire veszik ők maguk komolyan és mennyire akarják tűzzel-vassal ráerőltetni akkor is a társadalomra, ha az nemannyiraakarja.

És ennek szellemében viselkedjen napi 24 órában, főleg a blogjában, ha már ez hozzátartozik a saját pr kampányához.

Ha meg valaki _ennyire_ buta, hogy képtelen a fenti kritériumokat saját kútfőből teljesíteni, akkor adjanak mellé kormányzati cenzort, aki átolvassa a blogbejegyzéseit, mielőtt azok megjelennének. (Tartok tőle, hogy ez már MEGTÖRTÉNT, akkor is, ha sose fogjuk megtudni.)

Ha meg nem ostobaság, hanem nyílt őszinteség a téma,
akkor tessenek már leülni megbeszélgetni az mszp-vel de főleg az szdsz-szel, hogy jó szülő bizony szegregál, mert attól jó szülő. És legyen bezárva az esélyegyenlőségi hivatal, mert aki szegény, dögöljön a mocskába. Marhára kíváncsi vagyok, hogy ki tudnának-e egyezni a témakörben.

Elvileg semmi bajom a bulvár-szóvivőkkel, Batiz sokkal jobb volt, mint amit valaha is kinéztem belőle. (Dansk viszont képes volt úgy nyilatkozni, mint aki eleve meg van sértődve, hogy kérdést tesznek fel neki.)
De szerintem nem baj, ha van a szóvivőnek egy kis sütnivalója. Eddig ezzel nem volt gond. Talán azért tűnik fel ennyire, hogy itt gáz van. Olyan Tibi-bácsi-dezsavü-érzésem van...
Én azt várom egy kormányszóvivőtől,
hogy legyen annyi esze,
hogy magától is tudja,
mi az, ami politikailag-társadalmilag korrekt.
Vagy legalább azzal legyen tisztában,
hogy az általa képviselt kormányt alkotó pártok
_elvileg_
milyen elveket vallanak a társadalmi egyenlőségről, esélyegyenlőségről, iskolai szegregációról, stb.,
és ezt mennyire veszik ők maguk komolyan és mennyire akarják tűzzel-vassal ráerőltetni akkor is a társadalomra, ha az nemannyiraakarja.

És ennek szellemében viselkedjen napi 24 órában, főleg a blogjában, ha már ez hozzátartozik a saját pr kampányához.

Ha meg valaki _ennyire_ buta, hogy képtelen a fenti kritériumokat saját kútfőből teljesíteni, akkor adjanak mellé kormányzati cenzort, aki átolvassa a blogbejegyzéseit, mielőtt azok megjelennének. (Tartok tőle, hogy ez már MEGTÖRTÉNT, akkor is, ha sose fogjuk megtudni.)

Ha meg nem ostobaság, hanem nyílt őszinteség a téma,
akkor tessenek már leülni megbeszélgetni az mszp-vel de főleg az szdsz-szel, hogy jó szülő bizony szegregál, mert attól jó szülő. És legyen bezárva az esélyegyenlőségi hivatal, mert aki szegény, dögöljön a mocskába. Marhára kíváncsi vagyok, hogy ki tudnának-e egyezni a témakörben.

Elvileg semmi bajom a bulvár-szóvivőkkel, Batiz sokkal jobb volt, mint amit valaha is kinéztem belőle. (Dansk viszont képes volt úgy nyilatkozni, mint aki eleve meg van sértődve, hogy kérdést tesznek fel neki.)
De szerintem nem baj, ha van a szóvivőnek egy kis sütnivalója. Eddig ezzel nem volt gond. Talán azért tűnik fel ennyire, hogy itt gáz van. Olyan Tibi-bácsi-dezsavü-érzésem van...
Én azt várom egy kormányszóvivőtől,
hogy legyen annyi esze,
hogy magától is tudja,
mi az, ami politikailag-társadalmilag korrekt.
Vagy legalább azzal legyen tisztában,
hogy az általa képviselt kormányt alkotó pártok
_elvileg_
milyen elveket vallanak a társadalmi egyenlőségről, esélyegyenlőségről, iskolai szegregációról, stb.,
és ezt mennyire veszik ők maguk komolyan és mennyire akarják tűzzel-vassal ráerőltetni akkor is a társadalomra, ha az nemannyiraakarja.

És ennek szellemében viselkedjen napi 24 órában, főleg a blogjában, ha már ez hozzátartozik a saját pr kampányához.

Ha meg valaki _ennyire_ buta, hogy képtelen a fenti kritériumokat saját kútfőből teljesíteni, akkor adjanak mellé kormányzati cenzort, aki átolvassa a blogbejegyzéseit, mielőtt azok megjelennének. (Tartok tőle, hogy ez már MEGTÖRTÉNT, akkor is, ha sose fogjuk megtudni.)

Ha meg nem ostobaság, hanem nyílt őszinteség a téma,
akkor tessenek már leülni megbeszélgetni az mszp-vel de főleg az szdsz-szel, hogy jó szülő bizony szegregál, mert attól jó szülő. És legyen bezárva az esélyegyenlőségi hivatal, mert aki szegény, dögöljön a mocskába. Marhára kíváncsi vagyok, hogy ki tudnának-e egyezni a témakörben.

Elvileg semmi bajom a bulvár-szóvivőkkel, Batiz sokkal jobb volt, mint amit valaha is kinéztem belőle. (Dansk viszont képes volt úgy nyilatkozni, mint aki eleve meg van sértődve, hogy kérdést tesznek fel neki.)
De szerintem nem baj, ha van a szóvivőnek egy kis sütnivalója. Eddig ezzel nem volt gond. Talán azért tűnik fel ennyire, hogy itt gáz van. Olyan Tibi-bácsi-dezsavü-érzésem van...
Ez marhaság. ha Demcsáknak ez a véleménye, akkor legyen ez. Attól még lehet szóvivő. A szóvivő szerintem nem igazán politikus, hanem szószerint egy báb, egyszerű kampánymunkás...
És ha ez a véleménye Demcsáknak?! Attól még lehet szóvivő. Politikai és társadalmi korrektség?! Vélemények vannak, nem korrektség és inkorrektség!
A szóvivő amúgy is csak szószerint egy báb, egyszerű kampánymunkás, inkább, mint politikus.
A tökös balosnak számító TGM amúgy is 100-szor nagyobb társadalmi gyűlöletkeltő(A középosztály lázadása,ÉS,2002)
Warmonger és ha az a véleménye, akkor cigányozzon meg zsidózzon?
Amúgy meg
nem értek veled egyet,
onnantól kezdve, hogy ki van nevezve jövendőbeli szóvivőnek
egészen odáig, ameddig le nem váltják,

nem lehet publikus magánvéleménye, amely eltér a kormánya hivatalos álláspontjától.

Azért, mert szóvivő.
Ha más a véleménye,
1, tartsa meg magának
2, vegye rá a kormányt, hogy azonosuljon az ő véleményével
3, írjon emlékiratokat, amelyeket majd a szóvivői életútja _után_ ad ki.

--------------
Fárasztó ez a moderációs izé, ráadásul rosszul működik. Miér nem képes megjegyezni a gép, ha már pártucatszor hozzászóltam? Muszáj minden héten?
Természetesen nem jó dolgo a rasszizmus éls antiszemitizmus. Én viszont Veled nem értek egyet:)
Beáll fapofával a kamera elé és elmondja, amit kell. Aztán szerintem a magánvéleménye az lehet, amit akar. Ha Mszp tag vagy, attól bírálhatod a kormányprogramot, esetleg kirúgnak, de hivatalosan nincs tiltva ez sem.
Másrészt, aki ennyire mereven "társadalmiigazságos", mint amennyire a baloldal elveiben, az egy rohadt nagy képmutató...
Warmonger,
egyet kell, hogy értsek kovvacs-al, mert valóban van olyan, hogy beáll a kamera elé DZS és elmondja amit kell, azonban lehetnek olyan szituációk, amikor spontán kérdésekre kell válaszolnia (például egy sajtótájékozatón) és akkor meg lehet izgulni, hogy vajon mi lesz a válasz. Nem jó ez így. Egy kormányszóvivőnek (szerintem) képben kell lennie. Nagyon is.
Huhh, egyetértek lorennel, nem kicsit, nagyon. Az újságíró azt ír amit akar. Ha Zsuzsa kiáll egy sajtótájékoztatóra, elmondja ami a parírra van írva: attól az újságíró lehet azt írja meg, hogy nem áll neki jól a kék. Vagy milyen bénán olvas fel papírról. Vagy ami eszébe jut.

Újságírókkal bánni nem piskóta. Talán a médiaszakma legérdekesebb egyben legnehezebb része. Nem anettkasó, nem fortboyard. A szóvivőt nem castingolják hanem kiválasztják. Itt a tévedés GyuFe részéről.
1. Aki kormányszóvivőt a külseje alapján választ, az megérdemelné, hogy ágyba viszont olyannal bújjon, aki "képben van". Pl. Havas Henrikkel (aki szintén volt kormányszóvivő).
2. Ha egy jobbos kormány jövendő szóvivője olyat szólt volna, mint DZS a férjéről ("genetikai donor"), másnap akkora ellenzéki tüntetés lett volna, hogy a Kötél Lacás + a Mortimeres a fasorban se lettek volna hozzá képest.
Vilor,
azért ne essünk túlzásokba! A férj szerintem büszke erre! A balos tömeg meg ráadásul nem is az a demonstrálós fajta.:D
Mindettől függetlenül DZS gáz.
Pro és kontra megfogalmazódik, hogy DZs intelligencs-e vagy sem. Aki emlékszik a Tv2 néhány évvel ezelőtt kimúlt reggeli közéleti műsorára a 3 gráciával, az már képet alkothatott róla. A nyalás bajnokait a Napkeltében meg se tudta szorítani Csisztu&Demcsák, mert a dekoltázs szép állókép, de ha megszólal, akkor az "és ezt így hogy?" riporteri bravúrig jut. Amiért most újra előtérbe került, az a nagypolitika kisugárzása, de ő egy egész tipust testesít meg, szét tett lábakkal épített karrier. Egy szó mint száz, remek csapat áll fel Gál J Zolcsival, DZs-vel és egyenlőre ismeretlen társaikkal. Miért nem lehet egyszer egy Aczél Anna kaliberű szakember is része a bulinak? Mert kis hazánkban a kontraszelekció nagy úr. Ha én csekély értelmű medvebocs vagyok, konkurenciát nem nevelek magam mellett, vagyis a hülye csak hülyét választ - ettől olyan szép kis hazánkban szinte minden. És ezekkel hajtunk végre "reformokat"? Mulatságos vagy inkább nevetséges de nem nevetettő - Benjámin László szavaival élve.
Két megjegyzésem lenne.
Egy: Én utálom azokat akik többnek kézelik magukat nálam, (miért?, hogyan? ,mert több pénzük van?) és a sok prosztó egyszerű népet is akik azt képzelik, hogy ugyanannyit érnek, mint én. A sok csóringer!!!
Kettő: csipkebokorvessző!
Szerintem milyen egy ideális kormányszóvivő (vagy pártszóvivő).

1., Legalább az adott politikai párt szavazói számára – életkortól függetlenül – legyen hiteles (valamint régóta képviselje a képviselt párt értékeit és legyen szimpatikus), hogy legalább a szavazói azonosulhassanak vele, elfogadják.
2. Legyen feddhetetlen. Ha mégsem feddhetetlen a múltja, de csak kisebb, emberi bakit vétett, akkor mondja el az elején, hogy mikor, mit és miért csinált.
3. Értsen a kommunikációhoz, legyen gyakorlata benne és tudjon beszélni. Az sem jó, ha ért hozzá, de nincsen gyakorlata, az sem jó, ha nem ért hozzá, de van gyakorlata benne és az sem jó, ha ért hozzá, van gyakorlata, de nem tudja elmondani.
4. Beszéljen úgy, hogy megértsék, akikhez szól. Ha az egyszerű emberekhez szól, akkor használja a köznapi nyelvezetet és kerülje az idegen kifejezéseket.
5. Külsőleg átlagos (mint az utca embere), de legyen stílusa. Lehet egy kis súlyfeleslege, mint sok szavazónak, a zsír állítólag jót tesz az idegrendszernek.
6. A privát kommunikációjában (pl.: riportok, blog) is ugyanazt az értékrendet – profin – sugározza, amit az általa képviselt politikai párt is kialakított.

Számomra hiteles kormány, vagy pártszóvivőt egyik oldalon sem láttam még eddig.
Nos, Demcsákért valószínűleg nem kár, nem egy kommunikációs zseni.

Ugyanakkor eszméletlen jól szórakozom azon, ahogy fentebb muindenki ünnepélyesen képenhányja saját magát. :))

Igen jól beletenyerelt a csaj a mindennapi képmutatásunkba, akaratán kívül persze. És nem az "elit" képmutatása ez, akkor egész más intézménytípusokról szólna. Ez ama sokat dicsért, a jövő zálogának tartott, kettőpontnullába bejáratos modern középosztály.

Bizonyos szempontból azt kéne értékelnünk, hogy legalább a terepjárót vezető kormányőr hölgyek gyermekfuvarozási alkalmazása kimaradt, pedig reális és precendenssel megtámogatott rövid távú álom lehetne ez is neki...
Bertran75: Talán megnézték az ellenfelet. Fingósfilip ellen te kit neveznél? :)
Emberek! Vidéken is van élet. Én a falusi oviba (Nógrád), suliba járatom a gyerekeimet. Megtehetném, hogy elviszem őket a közeli kisvárosba (többen csinálják is), kb tíz perccel többe kerülne. De nem teszem. Mérlegeltem, szerintem így jobb. Persze lehet, hogy nem vagyok jó szülő (azért én azt hiszem, hogy legalábbis nem rossz:)).
Mikor Bp-en éltünk választottam bölcsit is, ovit is, de ott sem az alapján, kik járnak oda. A gondozónőket viszont megnéztem.
Szóval kedves TótaW ilyen is van, beee.
Persze értem én, nyilván én is a hozzám hasonlók társaságát keresem alapvetően, de mégis...
Én is fosok hogy átugrik rám egy tetű a hajléktalanról, vagy hogy belémköt egy eszkimó a Keleti környékén, de én tök okos vagyok, nem írom le ezeket. Upsz...
Szerintem minden embernek van valami osztálytudata, vagy csak simán gusztusa...
ha meg blogol az ember és a baloldal tervbe foglalja, Isten mentse meg azt az embert a szétcincálástól.
Aktuálpolitikai átok: Szemeljen ki téged a kabinet! :o)
Szerintem a legokosabb az lenne, ha a kormány-üdülő, kormány-gépkocsi, kormány-laptop mellé létrehoznák a kormány-bölcsőde intézményét is. Az összes politikus-csemetét leadhatják minden reggel. Aztán jöhet a kormány-suli, kormány-egyetem, stb...


Csak akkor van gáz, ha bukik a kormány. Erre az a megoldás, hogy választási győzelem után rögtön be kell adni a gyereket.
Ajánlom figyelmetekbe a friss híreket. Úgy tűnik, Demcsákéknak csak a szegény gyerek büdös, a játéktermek és nyerőgépek szubkulturája nem.
A Demcsák-blog motorja is olyan sz*r, mint ezé itt, vagy csak arról van szó, hogy ott előzetesen szűrik a kommenteket?
sztem szűrik. Én is próbáltam, csak annyit, h
DEMCSÁK ZSAZSA

hát nem jött ki.
...es belebukott. Fura, hogy ma magyarorszägon nemi maffiakapcsolat, kommunikäciokeptelenseg, alkalmatlansäg mär eleg ahhoz, hogy valaki megbukjon! Valami kell hogy legyen meg a hätterben... :)
hát igen. Nagyon Önfeláldozó volt a kis hölgy, ahogyan azt a miniszterelnök is megírta. Csak az az érdekes, hogy miért csak ma délután lett önfeláldozó, mikor délelőtt volt a parlamenti bizottsági meghallgatása az új kommunikációs stábnak. Ha én tudom, hogy nemesen visszalépek, akkor miért nem ezzel indítom a napot? Miért kell a közleményt délután kiadni? Elvégre egy efféle szösszenetet, egy olyan képzett, és borzasztóan alkalmas személy mint aki elvállalja a szóvivőséget, pillanatok alatt, ha álmából felébresztik is összedob, nem? Meg egyébként is lett volna rá egy hétvégéje, hogy jól megírja a hattyúdalát, ha már annyira önfeláldozó. Szóval lehet, hogy csak a meghallgatás előtt öt perccel lett nemeslelkű visszalépő;)

De lehet, hogy csak én vagyok ma kivételesen gonosz és összeesküvéselmélet gyártó hangulatban...
...a magam lehetőségeivel is támogatni akarom a kormánykoalíció reformjait" - írta közleményében Demcsák Zsuzsa.
Mondja meg valaki, milyen lehetQségekre gondolt DZS? Egy laza fehérnemüs fotó a miniszterelnökkel sokat dobott volna az országimázson vagy mi?
süti beállítások módosítása