W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Kóka János köszöntése

2007.03.12. 07:00 Tóta W. Árpád

Bár egyáltalán nem biztos, hogy Kóka János 2010 után egy parlamenti párt elnöke lesz, de hogy most ő a befutó, az eldőlni látszik. Az SZDSZ befolyásosainak többsége látványosan irtózik Fodornak a gondolatától is, ezért úgy söprögetnek Kóka előtt, mint abban a hülye pumpagurító játékban a jeget szokás. Rajk László egyenesen azt állítja, hogy Kóka bírná „folytatni az SZDSZ-nek a demokratikus ellenzék korszakára jellemző aktivitását.” Na hát ez így nyilván nem igaz. Ha valamit Kóka nem folytat, az a rendszerváltó SZDSZ.

Szociális érzékenység például pont annyi van benne, mint a barrakudában. Lehet persze, hogy titokban jótékonykodik, de amekkora exhibicionista, alig hiszem, hogy magában tudná tartani, milyen jószívű ember is ő. Azt bezzeg nem rejtegette soha – ezzel lett valójában ismert – hogy nagyon sok pénze van, amiből adakozhatna, ha akarna. Eddig ezt csak Frei Tamás riportalanyai merték a szemünkbe mondani.

Magyar Kapitalista Párt


Ha tanulsz, nyomulsz, figyelsz, lehet neked is sok pénzed
– bizonyára ezt akarja üzenni Kóka és vele az SZDSZ; hogy hurrá, milyen nagyszerű lehetőségeket nyit meg a piacgazdaság. Nagyon időszerű és fontos észrevétel ez tőlük. Bizony szükség volna egy Magyar Kapitalista Pártra, amely időnként vagy akár folyamatosan jelzi, hogy a többi modellhez képest nem olyan rossz dolog ez a szabadpiac meg a vele járó egyéb szabadságok. És hogy minden más megoldás diktatúrát jelent: demokratikus szocializmus nincs.

Az igaz, hogy most épp eléggé belelóg ebbe a zászlóba Gyurcsány hatalmas orra, de lesz még szőlő, lesz még lágy kenyér. Lesz itt még osztogatás 2009-től, vagy azért, mert Gyurcsány az ilyenre amúgy is hajlamos, vagy mert fegyvert fog az MSZP Társadalompolitikai és Munkásőr Tagozata, és lecserélik Gyurcsányt például… arra a nőszemélyre.

A Magyar Kapitalista Pártnak azonban nincs szüksége a segélyen élők szavazataira; azokról lemond. Egy ilyen pártnak talán van valami halvány esélye, hogy markánsan mást tud majd mondani 2010-ben, mint a két nagy ígérgető, és ezzel megcsípheti azt a vállalkozó, illetve kapitalizmuspárti réteget, amely a kádárista kampánytól hányik. Ha akkor még két nagy párt lesz. Meg ha akkor még lesz ilyen réteg.

Magyar narancs


Az üzenet, az rendben, csak egy bökkenő van: Kóka János bár kapitalistának látszik, úgy is viselkedik és annak mondja magát, valójában nem úgy szerezte a vagyonát, mint a Google-fiúk. Nem ám feltalált valamit, és befutott vele, hanem… fuj. Ha Kóka hivalkodásával azt akarja mondani, hogy kövessük mindannyian az ő példáját, akkor legjobban tesszük, ha befáradunk hozzá a minisztériumba, és így szólunk: Miniszter úr, én üveggolyóval kereskedem. Ugye vesznek tőlem méltányos áron üveggolyót? Nem leszek hálátlan!

Kakaóbiztosak, he.

Na de az üzletember kifejezés épp ezt takarja. Nálunk a Siemens is, a Strabag is úgy bizniszel, ahogy lehet. Ha a vevő hülye, naná hogy lehúzzuk. Ha kenni kell, kenjük. Hát a magyar állam speciel hülye és korrupt volt, amikor Kókával üzletelt. Meglátjuk, milyen, ha a nevében Kóka üzletel. Azt azért egy percre se felejtsük el, hogy ezek lopnak.

De a Magyar Kapitalista Párt, az elférne itt, és létrehozásának egyik módja, hogy az SZDSZ elnöke Kóka János lesz. Kísérlet. Penetráns egy alak, az biztos, de legalább alkalmat ad egy másik fontos újítás bevezetésére. Lehet rá szavazni úgy, hogy közben fel se merüljön, hogy szeretni kéne.


Címkék: kóka szdsz korrupció

264 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr9345565

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: UFiblog - a polgári underground blogja 2007.04.05. 18:16:39

Nyuszi rokonai, barátai és üzletfeleiNincs okunk kételkedni abban, hogy az SZDSZ újdonsült elnöke igazat mond: "ahogy vállalkozóként, úgy politikusként is messze távol tartom magam mindenféle etikailag kifogásolható tranzakciótól". De miközben K…

Trackback: UFiblog - a polgári underground blogja 2007.03.12. 12:53:16

A remény rabjaiWorluk szerint Kóka János elnökké választásásával létrejöhet a politikai palettáról jelenleg (szerinte) nagyon hiányzó Magyar Kapitalista Párt. De tényleg várhatunk-e ilyet Kóka Jánostól eddigi track recordja alapján? Aligha. Legfe...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Koka legyen gazdag körzetiorvosként karakoszörcsögön.
valamilyen megújulásra mindenképpen szüksége van az szdsznek. a sorkatonaság eltörlése óta nem csináltak semmit, csak a starbaggal ápolták a jó kapcsolatokat. meg kórházreform, de ez egyrészt kétes dicsőség, másrészt az egész reformosdi gyurcsányhoz kötődik. akkor meg miért szavazna rájuk az egyszer választópolgár?
el kell hiteni a szavazóval, hogy a következő négy évben csinálni fognak valamit, és ez kókának sokkal testhezállóbb feladat.
libikóka autómatákat a játszóterekre!!!
no a szar diverzitasa, ilyenkor beugrik egy kerdes: es? attol mi lesz a jobb?
valaszthatunk majd, mi legyen fos, szar, esetleg kaki.
Jé, régen tényleg volt egy SzDSz! Mostanra csupán néhány lenyúlós fickó játszótere lett belőle, és hogy mégis politikai erő, az a többi pártot is minősíti.

Nem vagyok radikális, de csak két alternatívát látok a jövőre nézve:
- Latin-Amerika
- toll, szurok, Lynch.

Egyik se tetszik.
Thát aki szeret, az nem szavaz...
És még ők kampányoltak 2002-ben, hogy "jó zsebekben van az ország"... :(((

Én marha, azt hittem, hogy a korrupció zavarja őket - erre kiderül, hogy csak az, hogy nem az ő zsebük az...
Fodor a maga kategóriájában ugyanazt a mútba révedést adja elő, mint a jobboldal nagy része.

Csak a (nemzeti-keresztény helyett: liberális) arnyakor, amihez vissza kell térni nem akkor volt, mikor az a másik, hanem pl. a rendszerváltás mámoros hónapjaiban.

Fodor legyen FB-elnök, mert abban igaza van, hogy a túlzott pragmatizmusnak vannak káros mellékhatársai, de ha ő lesz az elnök, akkor az SZDSZ megteszi a következő lépést és egy ötödik kerületi középpárt lesz.
"Koka legyen gazdag körzetiorvosként karakoszörcsögön."

KarakószörcsöK.
Megáll ott még a vonat?
Kuncze nélkül az SZDSZ biztos 3% sem lesz.Hiányozni fog fanyar, intellektuális humora.HA KkibN hZ, megint elő kell húzni, mert különben jön Viktor, meg Ibolyka,aki se ide, se oda, de kormányozni akar.Fodor szimpi, de alkalmatlan.Kóka egy savanyú János.Egy évben egyszer lemegy a pincébe és jól kiröhögi magát.Még bohócnak is eladta magát Szuláknak.Kellett ez neki.A gazd.programja ismert, SZDSZ Rt.de a politikájáról semmit sem tudunk.Képtelen megszólítani a szélesebb rétegeket.Előnye, hogy keményen visszaveri a fittyisz papagájkórusának vádjait.Eddig mindkét jelölt keveset adott ki magából ahhoz, hogy meg tudjam egyértelműen ítélni, merre vezethet igazából az SZDSZ útja.Egy biztos, rendszerváltó párt már sohsem lesz belőle.Sztem 10-12 5-os pártra lenne szükség, hogy a koalíciónak esélye legyen 2010-ben.Ez szükséges, mert ha a fityisz győz, Ibolykával, visszacsinálnák a reformok nagy részét, visziont jönnek a gazd. eredmények és akkor a jobboldalt 20 évig nem lehet kirobbantani.Egyszóval ARC kellene, de olyan nincs.Talán Horn G.vagy Pető jobb lenne.Nem tudom.
Köszönöm kedwesch Doomhammer honfitàrsam. Nemtom, megàll-é a vonat. eddig ugyanis azt hittem, hogy a KarakoszörcsöK helységnév olyannemü vicc mint pl. a 'Bivalybasznàd'. Nagyobb a sansz miliomosnak lenni a körzetiorvos jövedelemböl ha megàll Ksz-en a vonat?
"Fodor legyen FB-elnök, mert abban igaza van, hogy a túlzott pragmatizmusnak vannak káros mellékhatársai, de ha ő lesz az elnök, akkor az SZDSZ megteszi a következő lépést és egy ötödik kerületi középpárt lesz. "

Igaz, de valószínűleg azért, mert bizonyos pénzek, majd egyszercsak nem fognak utána befolyni a pártba. Persze a kettőnek nem lesz köze egymáshoz.. még a feltételezés is felháborító.
Te jo eg!! Milyen noszemely?! Ha Lendvai Ildiko lesz a miniszterelnok, tolem senki nem kap semmit karacsonyra.
gabo54 2007.03.12. 08:02:45

Kuncze, és a humor :))) neked sem túl fejlett a humorérzéked gondolom a hetihetes is számodra egy nagyon humoros műsor :)))
A magam részéről kitörő örömmel fogadnám Kóka SZDSZ-elnökségét, mert ebben az esetben egészen biztos ennek a kifejezetten kártékony politikai pártnak a parlamenti "out"-ja. Fodorral még lenne valami esélyük, de egészségügyi reform + Kóka tökéletesen lenullázza őket. Ebben a nyakig érő szarban is lehetnek azért kellems nüanszok...
Carnivora!Kedves barátom!A heti hetest csak a kezdetekkor néztem, most egy színvonal latti-béka segge-moslék.Én Kuncze humorát a kivétel nékül savanyú politikusokéhoz és nem humoristáéhoz hasonlítottam.Persz Torgyánon is lehetett röhögni, márpedig az tök hülye volt.
Magyar Kapitalista Párt? az SZDSZből Kóka alatt max. az MSZP "liberális" tagozata lesz , és szépen teljesen hozzácsapódik az MSZP-hez , majd 2010-ben szépen kihullik a parlamentből.

AZ SZDSZ igazából semmiféle kapitalista érdekeket nem képvisel liberális gazdasági programja mindig max. elvileg volt gyakorlatilag fikarcnyit sem igyekezett soha végrehajtani belőle. Manapság pedig a potenciális szavazóbázisukat lapáttal kergetik el lásd. a vállalkozók, és értelmiségiek. Mégis kik azok , akik szavaznának az SZDSZ-re a pár naív zsidón kívül, akit még rémisztgetni tudnak a nácikkal meg az a pár ezer homoszexuális , aki felvállalja önmagát ...
Igen , érdekes, hogy Horn Gábor neve fel se merült. Ő még nem lejáratott arc.
Kiváncsi vagyok kit nyer meg Kóka, ki fog rá szavazni. Én biztos nem. A lopás Torgyánnak se jött be, neki se fog, bármit mond. Nem is értem Kunczét. Kár egyébként az öregért, mert az utóbbi 20 év legszimpatikusabb politikus arca volt, de felzabálta a magyar közeg. Nem is volt esélye, bármit is akart. Sajnos nem is igazán derült ki, hogy van-e egyáltalán valamilyen elképzelése.
gabo54 2007.03.12. 08:28:32

Torgyán az tény, hogy hülye volt, de neki tényleg volt humora olyan udvari bolond féle. Kuncze "humora" igen gyengusz ...

Viszont Torgyi még kitart www.torgyanjozsef.hu :))))
Jó poszt. Kóka az az ember akiről künnyű elképzelni hogy nem tesz semmit az emberekért, viszont határozottan képes tenni saját magáért.
gabo,
Komolyan gondolod ,hogy a jobboldal hatalomra kerülne visszacsinálná a reformokat? Bolond lenne!Tovább megyek
ha a jobboldal győzött volna most ugyanezt csinálná, örül neki, hogy valaki elvégezte a piszkos munkát helyette.Ez a reform nem politikai
program, hanem gazdasági szükségszerűség!Gyurcsány ha most ellenzékben lenne iszonyúan szőrnyűlködne , hogy micsoda fosztogatásba kezdett ez a csúnya Viktor!
A politika egy szerepjáték, azt hogy ki mit mond azt mindig az határozza meg, hogy ellenzékbe van -e vagy kormányon!
Valaki említette, hogy Orbán személy szerint Fodornak szurkol. És ennek a véleményének tán hangot is adott.

Ha ez így van, lehet agyalni: vajon a Piszkos Fred-effektusra számít (azaz ily módon Kókát preferálja), vagy tényleg.

És ha valóban Kókát szeretné látni az általa leggyűlöltebb politikai formáció élén, akkor ez azért van-e, mert a gazdasági miniszterrel biztosítottnak látja a szadesz totális bukását, vagy egyszerűen Fodort gyűlöli jobban a közös múlt miatt...

Szóval kettes, hármas vagy négyes csavar a kiállása Fodor mellett..?

Komplikált dolog ez a közpolitika, bele is zavarodtam hirtelen a saját okfejtésembe :-(
Carnivora!Szegény Hofi mondta úgy 25 esztendeje, hogy nem várja meg, amíg a homoszexualitás kötelező lesz.Nem várta meg, talán már akkor sejtett valamit.Egyébként abban sem vagyok biztos, hogy az ortodoxokok kívül minden zsidó a szadesz-re szavaz.Nekem is van több olyan ismerősöm, aki vagy fideszes, vagy maszopos.Talán mert a koncentrációs táborokban is voltak kápók.Amit az szdsz ma tesz, egyenes út a 2-3 %-hoz, hacsak közös jelöltekkel be nem mászik az MSZP hátán, ahogy azt az MDF meg a KDMP tette, tehát nem létező párt.Kóka körorvos sem nagyon lehetne, mert nem nagyon látott még beteget, hacsak nem a parlamentben.
Kár hogy csak ők ketten indultak...

Pedig felmerült a közelmúltban egy másik, SZDSZ-közeli haiti leányka neve is. Valaki megkérhette volna, legyen ő SZDSZ elnök. Minden mást már úgyis megadott neki az SZDSZ.(Pro Urbe díj, erkölcsi és politikai támogatás, cím, rang, hatalom...)

Ez lenne a csúcs: az SZDSZ a liberális, baloldali, kapitalsta RENDPÁRT.

Gergényi for president!
depi, igazad van ők sem tehettek volna mást, mert O.V. már a választások előtt elmodta, hogy megszorítások lesznek.Az előbbi csak amolyan Pesszi Miska gondolat volt.
depi elvtárs maga hol lát reformokat?
Eddig Peto volt a legjobb,en speciel nem voltam Kuncze fan.
Sohasem volt gyereke,azt se tudja mi az,megis pozolgatott,mint 1patriarka nagyapa tobb plakaton...szoval nem jott be.
Koka 1ujember tipus,teny,hogy ezt a vekonyka reteget meg nem tudta a kezebol etetni egyik part se.Ha a helikopteres eleri ezt a 1-2szazezer embert(plusz csaladtagok),az szdsz will survive.
Amugy nem.
Kurzornak igaza van,Fodor-akit amugy birok-nem elnoknek valo.
biohouse 2007.03.12. 08:35:32

Horn Gábor gyakorló izraelita, ha jól értesültem. S szerintem az SZDSZ szeretné, ha más is szavazna rájuk. Márpedig kis hazánkban a választó simán el tudja képzeleni, hogy egy evangélikus, katolikus, református, unitárius vagy ateista az ő érdekeit fogja képviselni a parlamentben, de pont izraelitákkal szemben fenntartásai vannak. Ami annyiból érthetetlen, hogy személyes meggyőződésem szerint egy országgyűlési képviselő korra, nemre, vallási hovatartozásra való tekintet nélkül kizárólag a saját érdekeit képviseli...

(Ha a légkör változna, valszeg tényleg ő lenne a jobb SZDSZ elnök.)
Én személy szerint szivesebben látnám Fodort az elnöki székben, a Kóka viszont alkalmasabb a napi operatív feladatokra. Mindenesetre a Fodor még nem akar kúttúrasorsjegyet árulni a szerencsejáték Rt-n keresztül. Még szerencse...
Én személy szerint szivesebben látnám Fodort az elnöki székben, a Kóka viszont alkalmasabb a napi operatív feladatokra. Mindenesetre a Fodor még nem akar kúttúrasorsjegyet árulni a szerencsejáték Rt-n keresztül. Még szerencse...
Egy ókori bölcslő mondta, a neve most nem ju eszembe,"...a politikusok mindig a népre hivatkoznak, de csak a saját érdekükben cselekszenek".7w
>gabo54 2007.03.12. 08:52:12 "mert a koncentrációs táborokban is voltak kápók."

Sántít a hasonlat.Igazából az lenne a furcsa, ha mind a szadeszra szavazna, mert akkor mindegyiküknek baloldali liberálisnak kéne lenni.
Ami már csak azért sem olyan könnyű dolog, mert kis hazánkon kívűl a liberalizmus egy JOBBOLDALI ideológia, s ezt azért a vállalkozói réteghez tartozó zsidó vallású polgártársaink is tudják.

Ha a politika úgy működne, ahogy Te sugalmazod, akkor a biztos nyerő párt a Magyar Nőpárt lenne. A nők (ha kicsivel is) többen vannak, s ha valamelyikük átszavazna, meg lehetne gyanúsítani őket azzal, hogy azért árulják el a nők nagy közös ügyét mert transzszexuálisok vagy leszbik...vagy sub-ok!
carnivora,
Az elvtárson jót mulattam,a reformok pedig valóban balfaszul sikerültek de mit várhatunk egy " szakértő" kormánytól?
hja kerem,
ki fogja szombaton levinni a szemetet, ha mar nem lesz Kuncze...
galileo 2007.03.12. 09:03:17

Sajnos pont Pető a felelős azért, hogy az SZDSZ ennyire a béka feneke alatt van. Kicsit nagyon vágyott valami bársonyra a segge alatt. Kicsit kivár, és az SZDSZ máig min 20%-on van.
Most már veszett fejsze nyele, még sokáig senki nem fogja elhinni az SZDSZ-nek, hogy képesek a nagypártoktól függetlenül, önállóan politizálni, és háttérsumákolások nélkül áterőszakolni választói érdekeket. Ehhez magas támogatottság kell, s az csak a nagypártoknak van meg.
wÄh...Pont ezt írtam, attól még nem lesz mindenki szadesz szavzó, mert izraelita.A német keresztények meg évtizedeken át jól elvoltak a koalícióban a liberálisokkal
Én úgy képzelem, hogy a minisztémokban megalkuvó emberek ostoba rendszerben dolgoznak. Bürokráciát és korrupciót termelnek. Ennek a megoldása lehet az amit a Kóka állítólag csinál. Racionalizál. Mi mást lehetne mondania egy mai politikusnak? (hazaárulón, kommunistán és nácin kívűl..)
Én úgy képzelem, hogy a minisztémokban megalkuvó emberek ostoba rendszerben dolgoznak. Bürokráciát és korrupciót termelnek. Ennek a megoldása lehet az amit a Kóka állítólag csinál. Racionalizál. Mi mást lehetne mondania egy mai politikusnak? (hazaárulón, kommunistán és nácin kívűl..)
Fodor az aki azokat a szadeszeseket testesiti meg, akik mar nagyon regota harcolnak, tobbnyire eredmeny nelkul, szimpatikus fiu, csakhat nem nagyon hiszik az emberek hogy ha eddig nem tudott elnok lenni(pedig volt mar parszor jelolt) akkor miert pont most jonne el az o ideje. A koka az meg nyomul, bratyizik, mindazonaltal o az aki kello agresszivitassal es uzleti, neadjisten politikai skillel rendelkezik ahhoz, hogy vegre felrantsa a szadeszt az otszazalaekos holtpontrol.
egyebkent curling a pumpatologatas.
Ezek aljas rágalmak, méghogy Kóka Jancsi kapitalista pártot szervez, meghogy nem szociálisan érzékeny, meghogy kakaóbiztos, meghogy az állam emlőjén, meghogy söprüznek előtte, meghogy a Gyurcsány farvíze, meghogy alkalmas, meghogy gazdag multimilliárdos, meghogy vizíója van, meghogy Orbán kipécézte, meghogy nem lesz belöle magyarország miniszterelnöke, dehogynem, nagyon is. És ilyen liberalizmusért nem is kell szégyelnünk magunkat.
gabo54 2007.03.12. 09:20:39

Akkor valamit félreértettem (gondolom az ironiát, reggel van még)

"A német keresztények meg évtizedeken át jól elvoltak a koalícióban a liberálisokkal " - erről van szó. S ha pl. Ausztriában a liberálisok (amikor még azok voltak, Haider előtt) mégis szocdemekkel léptek koalicióra, két éven belül összerúgták a portt, s jöhettek az előrehozott választások.

Szal, ha nincs Pető, Mo.-on is lehetne gondolkodni a jobbközép és a liberalizmus pragmatikus szövetségén...

(Magyar hülyeség, hogy pont az ilyen beállítottságú vállalkozó Kóka az eddigi kommunikáció szerint Gyurtcsány embere, vagyis PONT ő nem fogja összerugni a port Gyurcsánnyal.)
währenßhöhleigkeitigchen ...

Csak az a gond, hogy a jobbközép, aki egyébként szintn elég csúnyán léz a libsikre, támogatottsága csúcsán 10%-os párt... Magyarországon populizmus nélkül mostanában sajnos ennyit lehet elérni.
gabo54 2007.03.12. 08:52:12

Nem olvastad el figyelmesen amit írtam :) a zsidók egy része szavaz csak az SZDSZ-re , akiket beparáztatnak az ilyen Bácsfi féle műsorszámokkal ... nem véletlenül költ ilyesmire az SZDSZ ... -
Szerintem ha Fodor a klaszsikus libi szadesz halála, akkor haljon vele. A Kóka meg csináljon másik vállalkozósdi pártot. Az lenne a tiszta sor. Mert mi lesz azzal a vállalkozóval aki nem szereti a drogos buzikat? A másik gond egyébként , hogy gazd. miniszterként rohadtul nem magyar vállalkozóbarát, miért kéne neki hinniük?

Egyébként olcsóbb a buzik és drogosoknak kampányt csinálni , lassan lesznek 5%, mint hazai vállalkozókra( is) építő gazdaságpolitikát.

Carnivora!Nem hiszem, hogy a zsidók anyira be lennének parázva a szépséges szörny Dianától, egyszerűen csak arról van szó, hogy pol.okokból túllihegik a dolgot.
wÄh...persze hogy nem rúgják össze a port, mert a pol. érdekek mellett azonos a vállalkozói gondolkodásmód.
gabo54 2007.03.12. 08:52:12 "mert a koncentrációs táborokban is voltak kápók."


húúúúúúú, bazmeeeeeg. Antiszemitizmus nincs, de igény van rá....

Egyébként szeretnék két félreértést eloszlatni:
1.nincsenek reformok
2.(kissé a tegnapihoz) nem MI nem tudunk egy 4es metrot felépíteni, hanem ez a szerencsétlen fasz Demszky, akit a nyakunkra ültettetek.
gyorgyn 2007.03.12. 09:50:26

Nem, azért , de itt úgy nyilatkoztok meg, mintha az SZDSZ annyira vállalkozóbarát meg kapitalista lenne :))) kíváncsi vagyok ez miben is nyilvánul meg szerintetek a multik fenekének kinyalásán kívül, akik többnyire nem szavazó polgárok :)
Carnivora 2007.03.12. 10:00:43

"úgy nyilatkoztok meg, mintha az SZDSZ annyira vállalkozóbarát meg kapitalista lenne "

Én személy szerint nem állítottam ilyet. A szadesz szerintem 90 ben volt utoljára vállalkozóbarát.
Én még azt bírom Árpádban, h Kóka az hibátlan. Jó, ezt így nem lehet leírni, mer ugye van egy kis pittyputty, de az is az állam hibája. Az üzlet mindenek felett. Ha _csak_ korrupcióval lehet üzletet kötni, mert az állam korrupt, akkor úgy. Az ilyenekből lesz azér ám a jó miniszter. Csak az a baj, h az üzlet nem = _üzlet_

Kinek az üzlete? Ha Kókáé, akkor baj van.
Nem értem, hogy miért mondja mindenki, hogy Kókának van világos gazdasági programja. Világosnak világos persze, de a 70-es 80-as évek klasszikus amerikai tankönyveit mondja fel, ha gazdaságpolitikáról lenne szó. A mai, európai és globális trendekre reagáló
gondolataira egyáltalán nem emlékszem.
Llama 2007.03.12. 09:43:14

És hogy örülne az SZDSZ annak a 10%nak :)

Nem tudom, hogy most milyen párt az SZDSZ (fennt írtam, hogy szerintem a liberális az jobboldali, az SZDSZ-meg, legújabb kinyilatkoztatásaik szerint, nem az)

Alapvetően a 20%-ot maximumnak gondoltam liberális párt esetében(10% a vállalkozoktól, max 10% a másként élőktől). Elvhű politizálás esetén szerintem ennyi választó érezné úgy, hogy ők képvselik az érdekeiket.

T.i. Kunczával szemben én nem gondolom, hogy a magyar lakosság többsége liberális gondolatoktól hajtott. Szerintem konzervatív ország vagyunk, örülünk ha valami változik, feltéve, ha nem nálunk teszi. Konzervatív lehet balos is, jobbos is. Erre a többségre gyúr most a két populista párt. Ilyenkor juthat szerephez egy liberális kisebbség érdekvédője, mint a mérleg nyelve (amely azért jobbra leng ki). A bal/jobb konzervatív többség megakadályozná a kapkodást, a liberális asszsztencia feltétele lehente némi változtatás. Máshol se hűbele módón alakítanak át.

Most az megy, hogy eddig a maszop szadesz asszisztenciával ült a babárjain, s mikor észbekaptak, hogy gáz van, elkezdtek kapkodni. (Ami pl. azon is látszik, hogy mennyi szakmai grémiumot NEM kérdeztek meg, mielőtt belevágtak). Biztos igazuk van (?), s tényleg ez az utolsó pillanat, de egy valódi liberális értékeket valló koaliciós párt már jóval a dolgok eddig fajulása előtt borította volna a koaliciót. Úgyhogy, Kunczénak is van sara rendesen, azon kívűl is, hogy a Gergényivel teniszezik.
Llama 2007.03.12. 09:43:14

Ja, a lényeg kimaradt:
Szerintem ma Magyarországon nincs jobbközép párt (Ez nálam az OV sara). Az MDF viselkedéséből nem derül ki, hogy ők akkor most hol, s mint. Mondják, persze, hogy ők a közép, de mondani bármit lehet.
währenßhöhleigkeitigchen 2007.03.12. 10:12:24
A madöf manapság inkább tűnik politikai kalandorpártnak, mint a Centrum volt anno. Lásd választások után a madöfösök megszavazták a Leisztingernek a Kopaszi gátat.
gabo54 2007.03.12. 09:53:54

"Nem hiszem, hogy a zsidók anyira be lennének parázva a szépséges szörny Dianától, egyszerűen csak arról van szó, hogy pol.okokból túllihegik a dolgot."

abszolút nincsenek. nekem több zsidó ismerősöm szavaz az mszp-re, mint az szdsz-re! kókával az élen talán több fog, bár, hogy annyival több-e, mint amennyit kóka elbukik a hard core szdsz szavazó magból, kétséges. kuncze nélkül szerintem is buknak, bár lehet, hogy 2010-ben még vele is buknának. én már nem is nagyon sajnálom. csak a fodort kicsit.

tényleg egyébként tudja valaki, hogy mi van mostanában dianával? úgy eltűnt, mintha sose nem is lett volna. ahhoz képest, hogy a gagyi szórólapjával volt idő, hogy még a híradóba is bekerül, elég érdekes fejlemény.
Ha Kóka lesz az elnök, miért szavazna bárki az SZDSZ-re? Semmi nem fogja megkülönböztetni őket a Gyurcsány féle MSZP-től, azon kívül, hogy más arcok ülnek a kongresszuson.
Carnivora 2007.03.12. 09:58:52

"Jó kis írás:

index.hu/velemeny/eheti/eheti070312/"

Azért az is elég meglepő, hogy gy.f. kommunikációs hivatala ezt a demcsák blogot fenn meri hagyni az inter-éterben... :)
lehet, még nem tűnt fel nekik?...
bugris · bugris.blog.hu/ 2007.03.12. 10:19:37

Igen. Ez a kivűlálló (én) számára is így tűnik.

Mennyi ideje van még Kókának szidni a Gyurcsány anyukáját? Már csak a só kedvéért, hogy elhiggyük, egymás ellen versenyeznek, nem egy hajóban...
Egy valamire jó ez a mai jegyzeted, Bélám!
Meg tudhatjuk belőle, hogy szadesz szavazó vagy.

No, nem mintha eddig nem tudtuk volna, csak most el is árultad.
index.hu/politika/belfold/kosa070309/
Jó kis riport. Érdekes ez a fazon, normálisnak tűnik. Csak azért linkeltem be, mert Kóka a Kósához képest elég nagy nullának tűnik.
Humorban legalábbis komoly különbség van.
outsider, asszem kósát inkább el tudnám képzelni egy általam szerethető liberális jobboldali párt élén, mint kókát bármilyen politikai szerepben. magyar kapitalista párt, kac-kac
Hé, buzizós, drogozós faszfejek! Hagyjátok abba, komolytalan. Már a Pálfigééknek sem jött be ez a buzi/drogos vagy buzibarát/drogdíler propaganda. Írtok, látszólag van álláspontotok de még a szorzótáblán sem igazodtok el. Hülyék. (És az, hogy kire szavaz egy zsidó milyen kérdés? És ezt ti itt megtárgyaljátok. hüh)
wahren...hen,09.18
"...Peto...kicsit nagyon vagyott valami barsonyra a segge alatt."
Bocs,hogy beleszolok,de Peto sohasem valalt el miniszteri funkciot,csak szimpla elnoke volt a partnak 92-97 kozott!
Talan Kunczevel kevered,mert o leszerepelt mint belugyminiszter,tanult is belole kesobb.
Vagy arra gondoltal,hogy az o elnoksege alatt koalicioztak az mszp-vel eloszor?
Reszeltek a szadesznak, ahogy azt többen már megállapították.

lottyettluvnya: szerintem Szili Katalinra gondolt, Lendvai a fasorban sincs.

Zsanett: szerintem ne tépj annyit, meglásd, jót tesz majd a kommunikációs csatornáidnak!
play off
1valamire jo,hogy irtal.
Hogy bolcs erveiddel igazoltad,mennyire tudatosan nem vagy szadesz szimpatizans.:)
isotope és értelmes tsai-nak javaslom az alábbi egyszerű légzésgyakorlatot mindannyiunk épülésének és az emberiség szebb jövőjének érdekében.
Lassan mély levegőt veszel majd
kifúj - be,
ki - be,
ki
galileo 2007.03.12. 10:55:05
"Vagy arra gondoltal,hogy az o elnoksege alatt koalicioztak az mszp-vel eloszor? "

Arra. S arra, hogy az SZDSZ-es miniszterek révén az SZDSZ pártelnöke is fontosabbnak érezhette magát.

S főleg arra, hogy semmi szükség nem volt rá, hogy a Hornnal koaláljon... Nem felelt meg a liberális értékeknek (ugye, volt idő, amikor úgy kampányoltak, hogy ők utódpárttal aztán soha), de politikailag is érthetetlen, mert Horn oldalán volt az összes adu.
Az MSZP akkori abszolút többsége éppen azt tette lehetetlenné, hogy a koalíciós partner szadesz saját értékeinek (akkor még úgy nézett ki, vannak) érvényt tudjon szerezni.
whale rider 2007.03.12. 10:26:59

Na jah :) az új szocialista álláspont a jól szitulált felső tízezernek tiszta szép játszóteret a pórnépnek , akikkel nem keverednek jó a kutyaszaros is :)
Hm 2010-ről beszélünk azon párt esetében, amely gyakorlatilag az önkormányzati választásokon megsemmisült :) Nem is látszik, hogy akrnának e változtatni bármit is, vagy képesek lennének e elszakadni az MSZP-s köldökzsinórtól, ahogyan azt pl. a Dávid Ibi játszotta a Fidesz esetében.
Kedves Árpád!Felhívom szíves figyelmed,hogy elfelejtetted megírni a pártig.számodat.
Alázatos tisztelettel:mollaris
"Nincs demokratikus szocializmus". De szociális piacgazdaság az lehetséges.

A klasszikus neoliberalizmus szerint a versenyből lemaradottak így jártak - mégis ez a legigazságosabb és legjobb társadalmi forma. Voltak, akik ezt finomabban fogalmazták meg, mint Friedrich Hayek vagy Milton Friedman. Szerintük azt kell elsősorban nézni, hogy milyen üzenetet küldesz a gazdaságpolitikai intézkedésekkel. Ha segélyeket adsz, akkor azt üzened, hogy nem baj, ha nem vagy hatékony, ha nem akarsz teljesítményt kifejteni, a társadalom gondoskodik rólad. Ekkor erősen csökkented a verseny teljesítménynövelő hatását.

Vannak, akik ezt erősebben fogalmazták meg, pl. Ayn Rand vagy Robert Nozick. Ők nyíltan közölték, hogy igen, a kapitalizmus úgy szép és jó, hogy ha éhendöglenek azok, akik lemaradnak a versenyből, akik képtelenek helytállni a modern piacgazdasági kihívásai közepette. Dögöljenek meg valamennyien, senkinek nem is fognak hiányozni. A természetes kiválasztódás társadalmi intézményesítése. Csak jót tesz az egész közösségnek.

Ezzel a modellel a legfőbb baj az, hogy ezt a modellt csak akkor van gusztusod támogatni, ha te magad is a nyertesek közé tartozol. Ha kezdesz lecsúszni vagy a versenyből lemaradni, akkor többnyire kezd megváltozni a felfogásod is.

Ugye itt is az öreg Karcsi bának lesz igaza: a lé határozza meg a tudatot.

Úgy gondolom, hogy nem helyezhető mindenek fölé a teljesítmény-elv, hanem létezik középút a paternalista állam és a veszteseket bedaráló piacgazdaság között. Az állam nem enged téged éhenveszni, ha - akár önhibádból - lemaradsz a versenyben, de arra ösztönöz, hogy vegyél részt a versenyben, és minél hatékonyabban.
AZ SZDSZ-nek annyi! Min vitáztok tulajdonképpen? 6 év múlva eszébe sem fog jutni senkinek ez a kis pártocska. Hol volt, hol nem volt, sajátzsebe jó nagy volt... Kókának az SZDSZ elnökség megint csak egy újabb üzlet, ami majd hoz jópár milliót, és amikor már szét van darálva és kifacsarva a párt, akkor majd átlép máshova :-)
Ez egy ilyen pali, kapitalista, és nem fogja megkérdezni az SZDSZ békáit mielőtt lecsapolja a mocsarukat :-) Amihez nyúl, abbúl kiszedi a max pénzt, és annak annyi. Nem, tévedtem, Kóka még csak nem is kapitalista, mert a kapitalistának a virágzó üzlet az érdeke, Kóka destruktivista.
amergin, ez igen szép hozászólás, tényleg, de jól példázza, miért bíráltam fentebb Kókát.
Mert ömlik belőle a tankönyvszag. Miközben olyan kérdésekre teszik választ adni, mint hogyan költsünk el értelmesen az eu-s támogatásokat, milyen projekteket támogassunk, stb.
az index kóka-fodor interentes szavazásának történetét olvastátok?
fodor vezetett erőteljesen, aztán fordult a kocka, kókáé lett a több szavazat. meg az is kiderült, hogy kóka szavazatainak 84 %-át egyetlen IP címről adták le.
erről ennyit.
az világos, hogy valaki (valószinű maga kóka) nagyon azt akarja elhitetni, hogy rajta kívül nincs más alternatíva. van, akivel sikerül is (lásd Árpi). nyilván neki van több pénze, és ezért a legtöbb helyen ezt halljuk.
én azért nem írnám le fodort.
kóka elég tenyérbemászó, gyufi embereként benyomult a kispártba...lehet, hogy nem lesz szimpatikus a küldötteknek.
még jó, hogy a vidéki romák között népszerű...
ha harc, hát legyen harc.
Árpádnaknak meg jobbulást kivánok, meg hogy tisztuljon a vörös köd, lanyhuljanak a nyelvcsapások.
Árpádnak igaza van. Kóka szarik a szolidaritásra, ezzel még kérkedni is képes, és tényleg úgy gondolja, hogy a liberalizmus lényege, hogy hulljon a férgese. Az azért gyomorforgató volt, ahogy a tegnapi Szólás szabadságában a mutyizás ellen kelt ki sopánkodva; mintha nem a minap mutyizott volna le 3 milliárdot a sógornak (lásd a Dataplex eladásának történetét a február 22.-i Heti Válaszban).
Ez a neked valo szerep Toto! Ugyesen csinalod. Ez kotelezo igy hetente, havonta min, egyszer? Vagy magadtol csaholsz ennyire lelkesen? Ezt a hanyingert, amit ide csinaltal...

De igazabol nem az a baj, hogy ugatsz az OV-ra meg a fideszre, mert van miert ugatni ra. Es azt te a leheto legcifrabban csinalod! De hogy egy ilyen utan valaki meg azt gondolja, hogy te mindezt erdektelenul csinalod, es hogy te azt kritizalod, aki valami kritizalhatot, avagy rosszat tett... na neeeem. Szerintem ha a Koka lekurvaanyadozna teged, akkor lehet, hogy visszaapadfaszaznal neki, de megmagyaraznad azt is, hogy az anyaddal kapcsoladban azert vannak ketsegeid...
Csak azt nem ertem, hogy miert? Miert nem lehet valakinek ennyire onkritikaja, es valamicske onerzete? (most komolyan, nem lehet, hogy csak a fizetesert...)
szornyu.
wahren...hen
I see.
Mondjuk te se gondolod komolyan,hogy ezt o dontotte el!Elegge demkrtikusan mukodo part,szavaztak rola,igy dontottek,nem gondolnam,hogy ez a lepes kotheto lenne a szemelyehez.
En 1ebkent a felidos kiugras hive voltam,ugyanis akkorra felocsudott a tobbseg,erezte a halalos olelest.
Kiveve a miniszterek,Magyarral az elen,a guta utotte meg oket Hack beszede kozben,ugyanis o az azonnali kiszallas melett ervelt a kongresszuson...de ez mar tori.
Na,
most beszelt az inforadion a harci hod. elmondta, hogy itt akkora egyetertes van az enegriafelhasznalascsokkentesben, meg a megujulo energiaforrasokban, hogy csak.
ezzel szemben eddig, nyilvan lofasz se volt.
sot, a megvalasztasuk masnapjan, jelesen 2006.apr.10-i datummal toroltek a napkollektorokra meg hoszivattyukra (aka megujulo energiaforras) igenyelheto, amugy is szegenyes tamogatasokat. lehetett neki levelet irni hajdanan, hogy ne mar, meg jo az, vedjuk a kornyezetet. mit gondoltok, jott valasz? meg az se, hogy bocs most nincs, de gondolunk ra.
szoval ne jojjon nekem itt ezzel a gumidumaval.

persze ez meg mindig testhezallobb, mert ugye vmi gazdasagi miniszter a lelkem, mint az, hogy nem utalja a melegeket. igy bele az eterbe.

ugy latszik a badogembernek ezt jelenti a liberalizmus, hogy a melegek nem rosszak. nem mintha homofob lennek, de hol erdeke a magyar allampolgarnak, hogy a GKM beletolja a kepebe, hogy nem utalja a ratyikat? szerintem ez maganugy.
ezekszerint a leendo szadesz elnok igy mutatja, hogy mekkora egy liberalis o mostan.

az orvoslasrol meg annyit, hogy igen nagy szolgalatot tett Janos azzal az emberisegnek, hogy nem a tanult szakmajaval keresi a kenyeret. jo ez igy.
amergin 2007.03.12. 11:27:52

Csatlakozom bugrishoz.

Csak az nem világos a posztodból, hogy akkor most kinek az anyját?

Mert Tóta a mai nap tényleg nagyon finoman mérte...!
Kóka a legtökéletesebb ember a Szadesz küszöb alá juttatására. Még 3 szűkös év. Támogatom?
Hm lehet, hogy én vagyok hülye, és másképpen látom a dolgokat, de megmagyarázná nekem v.ki, hogy ebben a Kókát kritizáló írásban hol kellene felfedeznem a Kóka imádó Tóta szerepkört ...
nmmmmm 2007.03.12. 11:40:36

Na ja csak az a bibi, hogy alapvetően ő is a férgese közé tartozna egy normálisan működő országban :)))
Igazából én nem amergint akartam izélgetni, mert foglalkozzunk teoretikus kérdésekkel, fontos.
Csak épp a miniszternek nem ez a dolga.
Emlékszünk Chikánra. Talán minden közgazdászhallgató az ő könyvéből tanult, gazdasági miniszterként mégsem volt egy épkézláb ötlete. (Pedig ő írója, nem olvasója volt ezeknek.)
A Kóka által vallott elvek ráadásul nemcsak tankönyvszagúak, de dohosak is.
galileo 2007.03.12. 11:43:34

Azért az a szavazás elég szoros volt ahhoz (ha jól értesültem), hogy egyes vezető személyiségek befolyásukat "jó" irányba latba vethessék.

A vezető t.i. a politikában tényleg vezeti a többieket. Minél demokratikusabb egy társaság, annál kevésbé, de mindig marad elég játéktere, hogy pl. a párt opinion-leaderei az ő sleppjéből kerüljenek ki. Én még voltam olyan kampánygyűlésen (90-ben) ahol Pető nagyon kikelt az MSZMP ellen (akkor talán még úgy is hívták, Te mondod, töri). Ha 92-ben egy párttag az ilyen kirohanások miatt szavazott Pető elnökségére , 94-ben nagyon szívott. Bevallom, annyi részletet nem tudok, mint ezek szerint Te (94 től 95 ig nagyon gyorsan elvesztettem a politika iránti aktív érdeklődésemet). Úgy gondolom, ahogy most Kunczéék tudnak hatni Kóka megválasztására, úgy annak idején Petőék tudtak hatni a koalició melletti szavazásra.
Carnivora 2007.03.12. 11:53:45

Asszem az szúr szemet, hogy Tóta horizontján felcsillant egy olyan párt, amire akkor is szavazhatna, ha nem szereti az elnökét...

(Én is pofátlanságnak tartanám, ha egy párt elnöke elvárná, hogy a Tóta szeresse.)

És mégegy szösszenet, hogyan kell fikázva nyalni:
"Na de az üzletember kifejezés épp ezt takarja."

(Amivel én személy szerint nem értek egyet. Éppen a hosszú távú, fenntartható üzleteknél kifejezetten rábaszós ez a hozzáállás. Márpedig szerintem országos szinten többet érnek a fenntartható bizniszek.)
Carnivora,

a férgesét János úgy érti: élhetetlen, finnyás, bérből megélni kívánó kis szerencsétlen, akinek még biztos mindenféle elvei is vannak. Egy nimolista, slemil lúzer; bezzeg sírni, azt tud, ahelyett, hogy "csinálós", "belehúzós" lenne, csak nyavalyog; nem is lesz soha helikoptere.
kár. az szdsz el fog tűnni, ha így folytatja, pedig jó lenne egy jobbközép, liberális párt.

az mszp hadova szarköpülése fájdalmasan gyenge, a szélsőbalos-demagóg fidesz meg hánytató. ibolya meg nulla.

az lenne a járható út, ha szétesne a fidesz egy keresztény-idióta-populista csoportra (ov) a maradék értelmesebbje meg összerakna egy korrekt jobboldali-liberális pártot.
Wahren...hen
Ok,ertem hova akarsz kilyukadni.
Az biztos,hogy akkor meg a Fideszre,meg a Vallalkozok partjara utalgatott,mint lehetseges kolpartnerekre.Ez igaz.
>mcs 2007.03.12. 12:20:23
"összerakna egy korrekt jobboldali-liberális pártot."

Párt? Korrekt? Hát nem hús-vér emberek lennének a tagjai?

Abban Árpádnak szerintem igaza van, hogy nem jó a politikustól többet várni, minta amennyire az éhes ember a húsosfazék mellet képes...

A javaslatod annyiban lenne jó, hogy egyáltalán nőne a választható pártok száma, ami pedig addig, amig nem vagyunk USA, kicsit javíthatja az egyszerű polgár érdekeinek érvényesítési hatékonyságát (0 -ról 0,001-re, kis szerencsével).
Hát, ha az Index azt mondja, hogy tolják a Kókát, az biztosan úgy is van, ugye. Van, akinek a Jani jobban tetszik, mert biztosan jóban van a Strabaggal, meg a Ferivel, ugye. Van akinek, meg a Gabi tetszik jobban, mert képes egy egész pofás belső kampányt végigcsinálni, meg egész jó csapatot sikerült összerántania. Mindkettő tehetséges gyerek, a maga módján.
Én azért nem írnám le az EP választásokig a pártot, bárki lesz is az új elnök. Ha akkor szopás lesz, akkor az bizonyára az utolsó szopás lesz.
most, hogy elgondolkodtam ezen a pártügyön, asszem az egyetlen programpont, amivel rá tudnának venni, hogy szavazzak valakire: az a bürokrácia eltörlése.

a) minden kormányzati, önkormányzati, akármilyen ügyintézés legyen intézhető neten.
b) 1 kulcsos adók (leszarom mekkora kulcs, de legyen egyszerű)
c) szavazás neten. osszanak ki a rohadt polgároknak egy digitális aláíró kártyát, a személyivel együtt, vagy benne, kell bele egy nyamvadt chip, oszt kész. aztán lehet felőlem havonta egy népszavazás.

kicsi ország vagyunk, nem kerülne túl sokba átállítani mindent digitálisra.
"kicsi ország vagyunk, nem kerülne túl sokba átállítani mindent digitálisra."

Az oktatást leszámítva, ugye?
Carnivora: ugye van egy pro és kontra rész. A kontra meg azért pro, mert a korrupcióról amiben ő ugye résztvett Árpád szerint is, csak azért volt ő korrupt, mert a szerződő fél, az állam az volt. Kvázi Jánosunk nem akart, de az _üzletazüzlet_, ha ez a játékszabály, akkor ez. Szóval nem korrupció, csak üzlet.
bugris,

a digitális táblákra gondolsz? :)

egyébként nem vagyok nagy híve az állam bevonásának fontos dolgokba.
pl. oktatás, egészségügy, közlekedés - na egyikbe se kéne bevonni az államot. az állam nem arra való. meg nem is csinálja jól.
mcs
Ha az otatásba, egészségügybe, közlekedésbe nem akarod bevonni az államot, mégis mi marad? A rendőrség?
off
magányos foton: elárulnád, mi bajod van velem? Ja, te vagy Zsanett és elfogyott a ződ?
on
bugris.

hát, az eddigi tapasztalataim alapján az állam nem tud szolgáltatni, termelni, stb.

szabályozzon. alkossa meg azt a környezetet, ahol a cégek könnyen, ügyesen, simán tudnak csinálni bármit, ami kell a népnek.
védje a fogyasztót.
szedje be az adót.
csináljon gyors és jól követhető jogrendszet és működtesse jól a bíróságokat.
ossza szét az uniós támogatásokat.

a honvédelem és a rendőrség (meg a tűzoltóság, antsz is) sajnos jó ideig állami marad, erre nem tudok jó megoldást. :(
Számomra gyomorforgató, hogy a regnáló SZDSZ vezetés mennyire tolja a Kókát, gusztustalan, tisztességtelen. Párton belül demokratához méltó módon viselkedni valahogy sehol nem megy, ez áll az SZDSZszel együtt az összes pártra, hol sűrűbb, hol ritkább és eltérő súlyosságú előfordulással.Egyébként meg legyen minden demokratikus és európai kurvára, de a belső csatáikat vicsorogva, meg nem válogatott eszközökkel vívják, és lehetőleg senki ne pofázzon bele, hogy mi zajlik a négy pártfal között.
Élesen kontrasztos volt a Mancs-ban az Eörsi és a Bauer írása, ha esetleg belefutott valaki. Az Eörsi általában, kisebb zúzódásokkal, de rendben van, de a Kóka melletti, a jelenlegi vezetést képviselő kampányírása egy ordas nagy baromság volt, erősen rávilágítva arra, hogy nem értékek, hanem személyes és klikk-érdekek mentén megy a hirig.Azt állította, hogy a Kóka jóü gazdasági szakember, ez szól mellette. Tényleg vagy csak ha az állammal boltol? És ez a döntő szempont, ha egy párt élére hajkurásznak vezetőt?
A Bauer viszont a szívemből szólt: az utolső négy év felelőtlen államháztartási hazárdjátékának a cinkostársa az SZDSZ, azok a vezetők, akik ezt levezényelték menjek, gyorsan, jó messzire vagy támasszák neki a kukának őket, hátha lát még benne valaki fantáziát, mert ha valamit nem érdemes folytatni, akkor az elmúlt évek liberális arcél nélküli, szinte csak a botrányszagú ügyek kapcsán látható méretű SZDSZ politizálása az olyan. Ennek a politikának a minősített esete lenne a Kókával súlyosbított folytatás.

Egyébként meg a Fodor néhány kiszavazása a frakcióból támogatható volt, mégha szánalmas módon most egy példa sem jut eszembe.Ide is lehetne teherautó szám hordani a kritikát persze, de a Fodor legalább más irányba hajózna a megtépázott, bekoszolódott kék zászló alatt. Erről legalább nem tudom, hogy milyen eredménnyel járna. A jelenlegi vezetés ujjáélesztése az elbaszott fejú Kókával (tudom, kinézett miatt fikkantani tahóság, de akkor sem volt szerencséje a fizimiskájával, engem meg zavargat a dolog, nem tudok lelkesedni, félnótás lúzer formája van, aki olyan jól tűzbehoz az ökölbe szorított kézzel előadott beszédeivel, mint az agymosott biztosítási ügynökök) senkit nem fog érdekelni 2010-ben.

A Kóka egy rakás megalapozatlan ambíció, magáról bármit el tud hinni, mindenre alkalmasnak tartja magát, önkontrolja zéró, önértékelési zavara szembe ötlő.

Kukába vele.
szociális érzékenység vazze...

alapvető gondok vannak nálunk e kifejezés értelmezésével. illetve hogy jó dolog-e vagy sem.
az biztos, h ami nálunk dívik, az csak egy viszonylagosan nagy szarrakáshoz hasonlítható. mármint az, hogy vagonokban toljuk a nyugdíjasoknak (beleértve a 42 évesen visszavonult tűzoltókat és a makk egészséges rokkantnyugdíjasokat) a tizennyolcadik havi zsebpénzt, meg a segélyek, amit a cigányok "felzárkóztatására" költünk, és közben pontosan azért (is) utáljuk őket, hiszen "csak segélyből élnek". héló, azt mi adjuk nekik oda! talán a politikával van baj, és nem csak a cigányokkal.

a fenti célokra fordított pénzösszegek kukába kiöntött pénznek tekinthetők, mert valljuk be, ezektől senkinek nem lesz jobb hosszútávon.

márpedig ha választanom kell a nyugdíjasok istápolása és a gyermekeim jóléte között, én az utóbbit választom. elsősorban az utódainknak tartozunk felelősséggel, ezért a pénzt értelmes, jövedelmező dolgokra kell fordítanunk - lásd: oktatás, infrastruktúra, környezetvédelem... természetesen egy nélkülözhetetlen, de ugyanakkor minimalizált szociális háló fenntartása mellett.

ezt nevezném én szociális érzékenységnek.
visszakanyarodva az ontopikhoz:

én se láttam már 4-5 éve liberálisnak mondható megnyilvánulást az szdsz-től.
ilyen szempontból se fodor, se kóka nem tűnik megváltásnak.
Vártam ezt a lib/ballib postot is, nem annyira mint az MDF-Malackásat, az személyesen is érint. De az elvek helyzete, itt nálunk, nam jelentéktelen kérdés.

Femerül ugyanis, amikor az 5-6% körüli támogatottságról hall az ember, hogy tényleg ekkora piaca van-e Magyarországon a liberális elveknek. Vagy csak nem jól képviselik.

A párt csak a budapesti értelmiség körében talál némi támogatásra. Ahogy többen beírták, az is olvadozik. De miért is alapvetően?

Kérdezed az ismerőseid: legyen kevés adó? szólásszabadság, kapjon szót akár Paizs is? szigorúan egyenlő munkafeltételek, nőknek, férfiaknak, cigányoknak, zsidóknak egyaránt? Szoruljon az egyházi befolyás háttérbe? Nem öt és nem hat százalékuk fog nagyon is egyetérteni. Gazdaságpolitikiában, mennyire utáljuk és elitéljük a nemliberális nemkapitalizmust, mégse szavazunk a liberális kapitalizmus képviselőire. Hogyhogy?

Ha okot akar az ember keresni, talál persze: népszerűtlen és kapkodó egészségügyi reform. Amit lehet kritizálni, én is megtettem a malackásban. SZDSZ egyenlő kevesebb adóval kampányolni, majd asszisztálni a megszorítóreformhoz (hazudni...). Gergényimarasztalás. Strabag satöbbi. Igaz van ilyen. De az SZDSZ kirívóan egyedülálló lenne? Nem kell nagyítóval keresni, ilyesmi akad a két nagy házatáján dögivel. Sőt a 6% Gergényi, Strabag, egészségügy előtt volt. Akkor megincsak hogyhogy?

Vagy a radikális liberalizmus? Kegyetlenül érzéketlen tud lenni. Sőt sokszor egyszerre követel maximális és tanúsít minimális toleranciát. Ez már taszítóbb, csakhogy nem jellemző az SZDSZre.

Az elveik jók, egyet lehet velük érteni. A párt nem korruptabb, nem hazugabb, nem ügyetlenebb, mint a többi. Nam érzéketlenül és taszítóan radikális. Miért van mégis, hogy az átlagember Fletóra/Vikire.

Tehát hátra van kettő. A bulvárdemagógia és az emberi tényező.

Alapvetően az SZDSZ mellett szól, hogy itt a legkisebb a bulvárfaktor / bullshitfaktor. Van a választóknak egy nem elhanyagolható százaléka, aki a mónikasó/blikk szintjéről nem emelkedik el, semmit sem tud a saját életéről, de azért elmegy szavazni. Nekik sokkal többet nyújt akár Viktor akár Feri. Az SZDSZ semmitse. Torgyándoktor ezt a részt milyen jól művelte.

De: vonjuk le mindjárt a következtetést, hogy párszázalék választó gondolkozik csak? Túlzás lenne. Ez se magyarázza meg.

Marad egy, bármennyire is szomorú következtetés. Hiányoznak, kínosan az első osztályú emberek. Akik hitelesen tudnak nagyobb csoportot megszólítani. Értlmesen beszélni, előadni. Jól írni, nem taszítóan radikálisan, szimpatikusan. Szomorú, de Vikor és Ferenc kaliberű emberekkel sem rendelkeznek. Ez itt a baj. Fodor jellegtelen - az igazi liberális elveket szürkén képviseli. Kóka nem szimpatikus, sőt én keresem de a gazdasági hozzáértés nyomát se találom (vállalkozni pénzt szerezni tud de az más). Kuncze elmegy - lehet vitatkozni jó-e a humora - azon kevésbé, hogy akkora a hiány ott az első osztályú emberekből és kár érte.

Az MSZPnek az ellenzékiség a kockázat, az SZDSZnek a bejutás és a fennmaradás.
„Úgyhogy, Kunczénak is van sara rendesen, azon kívűl is, hogy a Gergényivel teniszezik.”

Most már értem Gergényi pofátlanságát a leesett azonosítókkal meg a földönfekvőkbebotlásokkal.

Elbűvölte őt a beképzelt, kekeckedő humorherold; gondolta ez a menő stílus.

Szánnivalóan hamis, hülye papjancsi lett belőle.

Csak kicsit elszaladt veled a paci, mcs.
Államot nem bevonni = semmilyen részesedése ne legyen. Azért csak mérétékkel, ha nem vagy anarchista. (De akkor persze rendőrségre sincs szükség.)
azért arra kurvára kíváncsi lennék, konkrétan mik azok az ellenérvek, amikkel nem sorakoznak fel a kedves kapitalisták a gabesz mögött.

főleg, hogy már nem is mutál.
"És hogy minden más megoldás diktatúrát jelent: demokratikus szocializmus nincs."

Höhöhö.
Vagy vadkapitalizmus, vagy diktatúra.
Megint jól odakente a publicista úr.
nmmmmm 2007.03.12. 12:19:46

Egyébként érdekes tény, hogy a magyar politikai életben v.hogy azok a milliárdosok jelennek meg, akik így-úgy szocialista kapcsolataikból, vagy későbbi hatalmi elittel való jó viszonyukból gazdagodtak meg. Olyan milliárdosok, mint pl. a fornettis pali, akit tisztelni lehet nem nagyon foglalkoznak ilyesmivel, és nem is verik a nyálukat csak a rabló elit. -
gyorgyn 2007.03.12. 13:45:15
Pataj 2007.03.12. 10:47:26

De egymásra találtatok...
"Mert mi lesz azzal a vállalkozóval aki nem szereti a drogos buzikat?"

Az hülye. Okos vállalkozó nem ugat a gombás pofájával a szabadságra, hanem keresi a piaci lehetőségeket benne.
Jaaaa. Aki vállalkozó,
1.annak gombás a pofája. (BTW: szájpenész/szarvasgomba?)
2. Akkor is ha eddig katolikus kegytárgyak fröccsöntésében utazott és egy nagycsaládos báziskeresztény, igazából most betölti a piaci rést és 14-18éves korig b.zip.rnó-filecserélőt csinál, és arra szavaz, aki ezt engedi.

Aha.
Pascal:

ezen el lehet merengeni egy darabig. Hogy viszonylag alacsony a bullshitfaktor, ez hű de jó, de sajnos nincs az szdszben Viktor/Feri.

Mármint hogy egy viktorferi, az eleve bullshit.

Sztem mindkét kispártnál az vesz el sokat az eredményből, h a szavazók nem biztosak benne, hogy bejutnak.
gyorgyn, légy szíves a "buzidrogos" feliratú faszságaidat máshol hányd a világba.
Majd ha már a parlamentbe sem jut be az SZDSZ, akkor már az sem lesz lényeg, hogy ki az elnöke és mit képvisel. CSak az a baj, hogy még akkoris az ő barátaik mondják meg a frankót a legtöbb médiumból.
A gazdagodással éppen úgy van, mint TWÁ mondta volt. Talán pont azért olyan fontos Kókának a pártfinanszírozás kérdése, mert tudja mitől döglik a légy. Aki pénzt ad, nyílván nem csak szívjóságból teszi. Valamit vár érte cserébe(ld. Brit nemesi címek adás-vétele). Nálunk nincs nemesség, viszont vaskos állami megrendelésekkel lehet visszafizetni a támogatókat. Ezért talán a több-biztosítós rendszer is? tudják ezt minden oldalon. Pláne, hogy hull a manna az Eu-ból. Most hogy minden (szinte mindent) elprivatizáltak(kótyavetyéltek) ezért a "8000milliárdért" (valójában ennek csak a töredéke, ha szerencsénk van) megy a nagy csata.
ez a Puzsér nem rossz....
Csak tudnám miért képzeli bárki is hogy az ún. drogosok csak az szdszre szavaznak. Ha mégis akkor most szeretném eloszlatni ezt a tévhitet. Buzikat meg nemtom azokat nem ismerek.
gyorgyn
Ennél a versikénél meg még a legtopább füves is eredetibb szösszenetet gányol össze. Ez kb ojan szánalmas mint a 7i7esen őszintén röhögni.
Tulajdonképpen azt is mondhatjuk, hogy aa legokosabb vállalkozó, meg beeteti a sok hülyét, hogy legyen belőlük igazi kemény drogos. Ekkora baromságot még sohasem hallottam.
Pascal 2007.03.12. 13:16:40
Van még egy faktor ami talán az értelmesebb szavazóra jellemző lehet. Ha döntött valami mellett megpróbál mellette kitartani, és nem váltogatja a véleményét.
Ha már egyszer korábban elpártolt tőle akkor nem pártol vissza hozzá. Ez talán összefügg az értelmes arcok meg nem jelenésével.
"Tulajdonképpen azt is mondhatjuk, hogy aa legokosabb vállalkozó, meg beeteti a sok hülyét, hogy legyen belőlük igazi kemény drogos. Ekkora baromságot még sohasem hallottam."

Hát ekkorát még én se, de ezt te mondtad.
Tulajdonképpen azt is mondhatjuk, hogy aa legokosabb vállalkozó, meg beeteti a sok hülyét, hogy legyen belőlük igazi kemény drogos. Ekkora baromságot még sohasem hallottam.
táltos 2007.03.12. 14:34:56
Felőlem adhatna az állam újnemesi címet a kimagaslóan magas adót fizetőknek. Őket nagyon tudnám szeretni és tisztelni.
Jó. és még egy. Ne csináljunk már úgy, h egy orvos végzettségű csávó, azért mert mindenféle surranópályán milliárdos lesz, ért a makrogazdasághoz.
Honnan értene? Azért mert tanult anatómiát és most meg van helikoptere?
da2 2007.03.12. 14:35:07
ez hogy jön ide?
gyorgyn 2007.03.12. 13:45:15
da2 2007.03.12. 14:20:42

A buzi is szavazó, és a drogfogyasztói is, + adófizetők. Mo. pedig demokrácia. Parlamentáris. A megrontás és mások veszélyeztetése ellen pedig vannak törvények, s kicsit biztos vagyok benne, hogy még az SZDSZ-en belül sincs többsége annak, hogy ezek a törvények megrontók (értsd: nem két felnőtt közös beleegyezésén alapuló kapcsolatot frekventálók) és drogterjesztők ügyében enyhítve legyenek. (Konkrétan a 14-18éves korig b.zip.rnó-filecserélő bűntetendő, s 100% h az is marad)

Persze szegénységi bizonyítvánnyal ér fel, hogy ha egy párt csak erre a két csoportra akar hagyatkozni. Ez azért szerintem nem így van, még akkor sem, ha egyenlőre nem látszik, hogy milyen JÓL DEFINIÁLHATÓ csoportot szeretne még megszólítani az SZDSZ.
Jelenleg úgy néz ki, hogy abban reménykednek, hogy a többi pártból kiábrándult toleránsabb szavazók megbíznak bennük...
Pedig ezeknek a toleránsabbaknak is lehetnek érdekeik, s lehet, szeretnék, hogy a párt, amelyikre szavaznak, felvállalja ezeket az érdekeket (méghozzá hatékonyan - ami nem 5%os erőt feltételez.)

gyorgyn: ha nem tetszik, hogy a szadesz a homokozóból is begyűjti a szavazatokat, ne szavazz rá. Vagy az zavar, hogy visszautasított az osztály bikája (akiről közben megtudtad, h szdsz szavazó)?

Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.03.12. 14:23:56
gyorgyn, légy szíves a "buzidrogos" feliratú faszságaidat máshol hányd a világba.

ne add fel ilyen könnyen, vágj vissza egy orthokatkóval!
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.03.12. 14:07:56
"Mert mi lesz azzal a vállalkozóval aki nem szereti a drogos buzikat?"
Az hülye. Okos vállalkozó nem ugat a gombás pofájával a szabadságra, hanem keresi a piaci lehetőségeket benne.





Én erre céloztam. Hogy a vállalkozók lelkiállapota vhogy _mégsem_ ilyen eccerű.

"Én erre céloztam. Hogy a vállalkozók lelkiállapota vhogy _mégsem_ ilyen eccerű."

Ennek ellenére az összes éjjel-nappaliban és benzinkuton árulnak cigipapirt.
da2 2007.03.12. 14:42:50
Hm:)
outsider 2007.03.12. 14:40:09
Csakhogy nem adózásról van szó,(a Briteknél legalább is) hanem a pártok támogatásáról a kampányban. És utána jön a "lobbizás".
Foton: bár ismersz ;), nem vagyok a dohányzással mösszefüggő kábítószerek nagy barátja, de talán mégsem a cigarettaárusítás a poklokpokla.
ej, ej, Árpád, ebben a témában sokkal több van! ha ennek is olyan vehemenciával estél volna neki, mint az egyházaknak, most nem itt tartana az ország!
ej, ej, Árpád, ebben a témában sokkal több van! ha ennek is olyan vehemenciával estél volna neki, mint az egyházaknak, most nem itt tartana az ország!
táltos 2007.03.12. 15:05:11 én meg az állam (azat te én mindenki) támogatására értettem. Nekem az teccene ha a párt támogatásokat egy azaz 1 állami számlára lehetne befizetni és arról kapnák a pártok valamilyen arányban. Ne legyen direkt kapcsolat a befizető és a címzett között.
outsider, TWA

A postom arról szól, hogy miért pártolnak el az emberek az SZDSZtől. Hogyan külzötte el magát 10%ig, ezalá egyáltalán. Én a magam részéről nehezen értem és nehezen magyarázom. Mert a liberális elvek számottevő többségével rengetegen egyetértenek. Sőt, nekem úgy érződik többen tartják elsődlegesnek mint akár az állami szociális gondoskodást akár a koronaúsztatást.

Lehet abban is valami, amit írtok - aki egyszer elpártol nehezen tér vissza. Abban is, aki rájuk szavazna fél, hogy elveszik (mondjuk ez utóbbi azért kevésbé az SZDSZ baja mint az MDFé - az SZDSZnél a bejutás fixre volt vehető). De mindez, meg a fentiek nektek magyaráz tényleg 5-6%ot?

Lehet persze Viktorhoz és Ferihez való hasonlításon mosolyogni. Sőt Viktort is és Ferit is lehet kritizálni, joggal. Amit viszont mindkettő javára kell írni, hogy ha ők mondanak valamit, azt tömegek fogadják el igaznak. Nemcsak a demagógiára nyitottak. Értelmes emberek, nagyon is, többek között.

Ha Viktor bejelenti, hogy beszél, megtelik az Astoria/Kossuth tér. És ha Kóka áll ki? A politikusnak is van kvalitása, lehet is mérni. Arra célozgattam, hogy az ilyen kvalitású emberekből per pillanat az SZDSZben lesz a legkevesebb, pláne Kuncze távozása után.

Viktorferiről még eszembe jutott egy dolog. Kóka nem nagyon tűnik Ferenctől markánsan különbözőnek. Viktorferi, nem néz ki jól. Kunczeferi, az se. Ők ketten viszont Kókaferinek nézhetőek. Pedig kéne a markáns megkülönböztethetőség, a kormányoldal támogatói miért a kék és ne a piros dobozba ixeljenek legközelebb.

Fontos egy párt értékelésekor megnézni, hol vannak tűrhetően jó emberek. Viktort lehet kritizálni, de lám mindig meg tud szólítani nagy tömegeket. És van Rogán, Pokorni, Kósa, stb. stb. Nem mindenki elsőosztály, vatta mindenhol van és kell. Viktor a radikalizmus területén tévelyeg, ez baj. Akkor lenne nagyon nagy baj, ha Navracsics és Kövér lenne a két szóbajöhető elnök.

Amikor balról valaki a "normális jobboldali pártért" sírdogál, megmosolygom. Amikor egy SZDSZ szavazó tesz ezt, úgy gondolom, hogy aggódásában találhatna fontosab célt is.
Az SZDSZ nem (!) liberális párt.
Ezek után tök mindegy,hogy ki lesz az elnök.
"Bizony szükség volna egy Magyar Kapitalista Pártra, amely időnként vagy akár folyamatosan jelzi, hogy a többi modellhez képest nem olyan rossz dolog ez a szabadpiac meg a vele járó egyéb szabadságok. És hogy minden más megoldás diktatúrát jelent: demokratikus szocializmus nincs."

Lehet, hogy demokratikus szocializmus nincs, de szociáldemokrácia még lehetne. Vagy legalábbis szociálisan érzékeny demokrácia.
A lényeg az, hogy nem csak a kőkemény szabadpiac, meg a diktatúra létezik. Vannak átmenetek is, és épp ezekben az országokban érzik magukat legjobban a polgárok... (pl. Svájc, Svédország...)
"És hogy minden más megoldás diktatúrát jelent: demokratikus szocializmus nincs."

Skandinávia, barátaim, Skandinávia.

news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/from_our_own_correspondent/4223148.stm

Da, tom, de azt is mindenki tudja, hogy kihúzhatos rollpapirt (amiben az említett éjjel-nappali és benzikut igen erősek) csak füvesek vesznek sima dohányos nem. A kereskedő is tudja.
ebben a témában - nem Kókában, hanem a magyar kapitalista mozgalomban - sokkal több van valóban, de hát arra jó a blog, hogy ezekről folyamatosan szó lehessen.

Pascal:

A liberális zászlóval két irányban lehet menetelni. A két jelölt ezt képviseli is. Az egyik az emberjogi, kisebbségvédős, szociális, balos. A másik meg az, hogy basszáj, emberek, szabad ország, szabad társadalom a szabad piacgazdaságból bír kinőni.

A Román Liberális Párt, a PNL az utóbbit hangsúlyozza például. Nem 6%-on állnak.

mellesleg az szdsz bejutása se volt annyira fix, volt ám hejehuja tavaly, amikor átlépték az összesítésben az ötöt.
Nyenyec! Ezt egyszerre gondoltuk :)
LOL, Skandináviában kitört a SZOCIALIZMUS?
Hátja, lehet, de nekem egy csomó simerősöm sodor magának (dohányos) cigit.

Hát szóval nem tudo, én azt látom, h Kóka ránézésre kabaré. Kóka szereplése a politikában kabaré. Hány éve is miniszter? 3? és még mindig úgy adja el magát, mint újhús a kuplerájban. Egy nagy 0.
És még nem is pannonpumáztunk. Az, h Árpádnak hiányzik a "basszáj emberek vége a lógásnak" még nem indokolja, h mér Kóka. Persze, nekem, tökmindegy. Kóka, Fodorg.....Szdsz.
A szociáldemokrácia kitört 200 éve.
"There is remarkably little difference between the amount of money a factory worker or bus driver takes home and the pay cheque of a medical doctor."

na ez kurva nagy baj. mert minek szopni egy évtizedet tanulással, ha anélkül is havaj van, mégpedig azért van havaj, mert a sikeresek pénzének nagy részét államosítják?

úgy van az az ideális kapitalizmusban (aprajafalva zrt), hogy ha te kitanulsz egy szakmát, és abban nagyon jó vagy, és aztán még innoválsz, kreatív vagy és üzletben is hatékony, akkor igenis százszor annyi pénzed (helikoptered, medencéd, fekete autód) lesz, mint annak, aki már középiskolában szart az egészbe. és ez igazságos, igazságtalan az lenne, ha a kiemelkedően jók nem kapnának többet az átlagnál.

(mondom ideális, kóka bizniszei nem számítanak ide. habár itt azért feltennék egy kérdést: kik is az igazi és követendő kapitalistáink? csányi? széles? simicska?)
szociáldemokrácia != szocializmus. ugyanis szocializmus != demokrácia.
Bojár, Rubik, Béres...
Érdekes módon ők nem politizálnak.
Egy jó kérdés, ki a követendő. De aki nem, az ne legyen miniszter, ne ossza az észt a kisebb államról meg stb.
A felkiáltójeleket nem értem, de a szocializmus az miért lenne egyenlő demokrácia???
Azt mondja meg nekem valaki, mikor látott hiteles, okos, intelligens, szociálisan érzékeny embert a politikában? Elhűlve nézem, kik bukkannak föl a mélyből PR és elnöki vonalon. Minden oldalon. Lehet itt beszélni reformról, gazdaságról,mindnyájan tudjuk, miről van szó.Ez a réteg most már újratermelődik ( pl. Demcsák gyereke már nem keveredik a bölcsiben se a szegényekkel).
A hungarian warbeaver se különb a többinél, csak irritálóbb. Mo. szerintem az önjelöltek országa, ahol bárkiből bármi lehet, ha elég vastag bőr van az arcán és elég zs a bukszájában. 2010-ben nem szavazok.
A szocializmusban épp az a rossz, hogy az orvos annyit keres, mint a buszvezető, túl nagy teret kap a pozitív diszkrimináció, senki sem lesz érdekelt abban, hogy valami sikeresebb, hatékonyabb, jobb legyen. A szociáldemokráciában ezzel szemben érvényesül, és meggazdagszik aki tanul, tehetséges, "innovatív", de az adójából nem engedi az "állam" leszakadni a kevésbé tehetségeseket.
Az ideális szocializmus, és az ideális szociáldemokrácia között a különbség (szerintem) az arányokban van.
"Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.03.12. 16:22:28
a != az a nem egyenlő. "

Akkor oké.
a valóban élhető szociális piacgazdasághoz olyan gazdasági háttér kell, mint németországé vagy svédországé, márpedig az elkövetkező párszáz évben ez errefelé nem tűnik megvalósíthatónak. erre a háttérre épül az egész rendszer, a bevételeket pedig csak egy erős vállalkozói rétegből lehet kitermelni. nálunk a "vállalkozó" szó eleve nem a szaktudását és a tőkéjét effektív módon befektető polgárt jelenti, hanem kigyúrt taplót, akinek terepjárója van.

egyébiránt a jóléti rendszerek már a fent említett országokban is a végüket járják, ugyanis még németország sem parancsolgathat a multinacionális vállalatoknak kénye-kedve szerint. ha megfigyelitek, a munkahelyek távol-keletre történő áthelyezése miatti elbocsátások állandó napirenden vannak ott (is), ami további terheket ró a jóléti állam intézményére. mondanom sem kell, magyarland sem a fejlett országokkal nem veheti fel a versenyt, sem pedig kínával, az elsővel a szaktudás és az infrastruktúra hiánya, a másodikkal meg a relatíve (ázsiához képest) magas bérek miatt.
"szociáldemokrácia != szocializmus. ugyanis szocializmus != demokrácia."

Höhöhö, publicista úr újra beszólt.

Declaration of Principles of the Socialist International

www.socialistinternational.org/4Principles/dofpeng.html

"17. The idea of democracy is based on the principles of freedom and equality. Therefore, equal rights for men and women - not only in theory, but also in practice, at work, in the family and in all areas of social life - are part of the socialist concept of society.

18. Democratic socialists strive to achieve equal rights for all races, ethnic groups, nations and denominations. These rights are seriously in question in many regions of the world today.

19. Forms of democracy of course may vary. However, it is only possible to speak of democracy if people have a free choice between various political alternatives in the framework of free elections; if there is a possibility for a change of government by peaceful means based on the free will of the people; if individual and minority rights are guaranteed; and, if there is an independent judicial system based on the rule of law impartially applied to all citizens. Political democracy is an indispensable element of a socialist society. Democratic socialism is a continuing process of social and economic democratisation and of increasing social justice.

20. Individual rights are fundamental to the values of socialism. Democracy and human rights are also the substance of popular power, and the indispensable mechanism whereby people can control the economic structures which have so long dominated them. Without democracy, social policies cannot disguise the dictatorial character of a government."
ilonkanéni 2007.03.12. 16:20:04:
"Azt mondja meg nekem valaki, mikor látott hiteles, okos, intelligens, szociálisan érzékeny embert a politikában?"

Drága Ilonka néni, és az életben? Vett részt mostanában közeli, egymást szerető rokonok közötti örökösödési megbeszélésekben? Biztos van valaki a környezetében, aki ilyen.

Magyarországon minimális pénz is elég ahhoz, hogy az emberek megvaduljanak. Ez mindenhol így van, csupán a nagyságrendek változnak. Az angol miniszterelnököt is meg lehet venni, de sok nagyságrenddel több pénz kell hozzá, mint a magyar miniszterelnök megvételéhez.

Nagyon nagy különbség.
A svéd orvost érdekelte valami, esetleg magasabb IQ-ja volt, családilag volt „fertőzött”, talán volt gyárlátogatáson és látott futószalagot, tudta: a sofőrök korán halnak, és ki tudja még mi…
Azaz úgy ítélte, inkább a biflázás, és így is megéri, mert más életet élhet.

Nahát érdemes volt ide látogatni.
A diskurzus színvonalas és érdekes.Semmi "deazorbánozás" semmi fityesz.Nahát.Amúgy a kókán a szerelmi vallomása után csak kínosan röhögni tudok.Ebből is és sok minden másból kiderül,hogy nem a személye a lényeges, hanem annak a lobbicsoportnak az ereje amelyet képvisel és amely meghatározza azSZDSZ POLITIKAJÁT.
lyla: aha! talán célszerű volna, ha egyenesen kevesebb pénzt kapna, nem!
Doomhammer 2007.03.12. 16:59:04
A "politikában". Az egész világra értettem. Egyébként igaz.
Csodarabbi: az igazi vállalkozó meg csendben teszi a dolgát,megpróbál napi 10-12 óra munkával talpon maradni, nem szájkaratézik és némán adakozik. Ja, és soha nem megy politikusnak.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.03.12. 16:14:57

Én is amellett vagyok, hogy kapjon a dokker tisztességes fizetést - de aztán adózzon is belőle, ne úgy, mint jelenleg a hálapénzből!

(Ja, és kis ország kis pénz. Lehet Ganxta ugyanolyan cool, mint Snoop, mégsem lesz belőle milliomos, hiszen sokkal kevesebb a potenciális vásárló.)

csodarabbi qrvaryo nick :))
Nnnnnnnna, kezdődik.
da2 2007.03.12. 17:27:28

mi kezdödik?
"Ebből is és sok minden másból kiderül,hogy nem a személye a lényeges, hanem annak a lobbicsoportnak az ereje amelyet képvisel és amely meghatározza azSZDSZ POLITIKAJÁT. '
A magam részéról egy kiló tepertőt se képviseltetnék vele.
bugris ott a pont.

De a hálapénzezés. Az orvos keveset keres....."debasszusottahálapénzamiutánnemadózikaszemétadócsaló"
"A liberális zászlóval két irányban lehet menetelni. A két jelölt ezt képviseli is. Az egyik az emberjogi, kisebbségvédős, szociális, balos. A másik meg az, hogy basszáj, emberek, szabad ország, szabad társadalom a szabad piacgazdaságból bír kinőni."

Erről asszem volt már post, ott sem vitattam. Annyival esetleg, hogy én ugyanannak az irányzatnak látom, csak a súlypont, a hangsúly lett egyszer a gazdaságra (Kóka) másszor az emberjogi (Fodor) részre téve. És nem kétséges, a gazdasági téma ma ezerszer jobban érinti az átlagember gondolatait és gondjait mint az emberjogi.

Ha elvonatkoztatunk attól, hogy ki melyik részre teszi a súlyt, fogja-e tudni Kóka (de akár Fodor) megfelelő hitelességgel képviselni tudni? Rendelkezik-e ehhez kvalitással? Ne a múltját nézzük, a képességeit, a hitelességét a jövőben.

Lehet, hogy a román SZDSZ más súlypont miatt tart előbbre. Lehet. Én megkockáztatom, hogy színvonal feletti emberekkel is rendelkeznek.

Kókán én nem érzem a makrogazdasági hozzáértést. OK, hogy képviseli, de érti? Ha Bokros ír valamit, még ha egyes részekkel nem is értenek sokat egyet, azért lehet érezni, hogy van lövése. Ott a szocialistáknál a stratégiai tartalék.

Amíg a Fidesz sorra követi el a taktikai hibákat (összemosódás a radikális oldallal, rosszabbul élünk kampány stb.), az SZDSZ alpvetőbb stratégiai gondoktól szenved - az elsőosztályú emberek hiányától. És amíg a Fidesz legfeljebb nem kormányoz még egy darabig, addig az SZDSZnek a rossz stratégia a véget is jelentheti.
Pascal: "az SZDSZnek a rossz stratégia a véget is jelentheti."

Húúú, ettől nagyon búnak ereszteném a fejemet...
ezt akár hívhatnák vulgárliberalizmusnak is...

Pascal: az elsőosztályú ember kutat, fejleszt, tanít, gyógyít. És továbbra sem megy a politika közelébe. Ebből a kínálatból csak ilyet lehet építeni. Ez meg sz@r.
Da, őszintén szólva én igen. Mert a liberális elvekkel, a gazdasági de az emberjogi résszel is, rengetegen egyetértenek. Van rá igény, van rá "piac". Jók azok az elvek. Szabad piac, egyenlő munkavállalás, szólásszabadág, tolerancia. Ha az SZDSZ elűnik, annyi marad ebből amennyit a két nagy képvisel. Nekik meg, egyiknek sem ez az első.

Persze azt is lehet mondani, hogy kiválasztódás. Győzzön a jobbik. Hát akkor ez van. Tudtak volna pár elsőosztályú hiteles embert kinevelni. Volt rá tizenjópár évük. Ő érveik ezek.
"úgy van az az ideális kapitalizmusban (aprajafalva zrt), hogy ha te kitanulsz egy szakmát, és abban nagyon jó vagy, és aztán még innoválsz, kreatív vagy és üzletben is hatékony, akkor igenis százszor annyi pénzed (helikoptered, medencéd, fekete autód) lesz, mint annak, aki már középiskolában szart az egészbe. és ez igazságos, igazságtalan az lenne, ha a kiemelkedően jók nem kapnának többet az átlagnál."

Attól tartok a XXI. század fogja bizonyítani csak igazán, hogy ez mennyire nem tartható rendszer. És nem társadalmi, hanem környezeti oldalról.

Szerintem a szabadversenyes kapitalizmus ról már bebizonyosodott, hogy nem fenntartható. És nem azért, mert szegények/gazdagok lesznek tőle sokan. Hanem mert olyan környezeti problémák okozója, amit egyelőre nem tudunk kezelni.

Ezért nem szeretném látni Kókát semmilyen döntéshozói szerepben, és a Magyar Kapitalista Párt is egy rémálom, vagy egy rossz vicc.
Jó, "Szabad piac, egyenlő munkavállalás, szólásszabadág, tolerancia"

Elviekben ezekkel majdnem mindenki (99%) egyetért.

A konkrétumokban van a különbség: "pozitív diszkrimináció vs. főállású anyaság"

Nők is dolgozhassanak de nő!=ffi, a ffi nem tud szülni.


" szigorú sajtótörvény vs. holocaustagadás"


Mindent lehessen mondani, de hazudni már mégse. Mi a hazugság? Mi a büntetése?


"szabad piac vs. hazai gazdák támogatása"


Az áru szabad áramlása, de főleg a miénk.

Az SzDSz-es válaszok nem népszerűek.
kzgy, a szívemből szóltál. Vitatkozgassatok csak az állami szerepvállalás mértékének szükségességéről, de a környezetvédelem területén eljött a drasztikus megoldások ideje. És erre a mi környezetvédelmi miniszterünk...:(
A Bölcsikeresés kálváriája című bejegyzéséből kiderült, komoly energiát fektetett bele, hogy olyan intézményt keressen, ahol biztosan csak barna kenyeret adnak a gyereknek, EU-konform a játszótér és nincsenek rozoga játékok. A leendő kormányszóvivő a nagy körültekintés ellenére három nap múlva kivette a gyereket, mert mint írta, "nem volt szerencsénk, mert a leglelketlenebb bölcsis nénikhez és a legrosszabb szociális helyzetű csoportba kerültünk, mert ott volt üresedés."

index.hu/politika/belfold/2006/valasztas/pturul/demcsvalt03/

-

Nagyon érzékenyek szociálisan ezek a szocik
Hát TWÁ bzmeg, én nem tudom miért mosogatod a Kókát állandóan. Már a Szuláksós bejegyzésnél is kb. az jött le, hogy "jójó, idióta kis gazdag fiszfasz ez a gyerek, de hát mégis talpraesett és mégis a miénk".

Hát tudod, ha én most képzeletben egy mérleg két serpenyőjébe pakolom egyfelől Kóka hozzáértését, alkalmasságát és eredményeit, másfelől a korruptságát, az elviselhetetlen nevetséges stílusát és eredménytelenségét, akkor nem kérdés, hogy hova billen a mérleg nyelve.

Az amit a Heti Válasz "szervezett felvilág" címen lehozott róla, meg ahogy ugyanezen lap leleplezte az elmismásolt villáját, számomra olyan visszataszítóvá teszi, hogy még csak hasonlót sem tudnék mondani a mai magyar palettán.

Aki ért a saját meggazdagodásához, abból nem következik ,hogy egy ország gazdaságának vezetéséhez is ért.
Carnivora 2007.03.12. 18:05:48
Na, erről beszéltem.Bányász Rezső se volt egy kalotaszegi varrottas, de ez a nő maga a mélyrepülés. Úgy kell nekik!Kíváncsi leszek, egy hét múlva kit húznak elő a cilinderből.
Mér, szted belebukik? Ilyen főnökkel?
Él bennem a remény.Valaki csak szól nekik, hogy : "Főnök, lehet, hogy a csaj megfelelt a castingon, de ez nem minden. Már a kormány színeiben csinál magából hülyét.Cselekedjünk. Szóljunk VV Ágicának."
RE: Carnivora 2007.03.12. 09:58:52

"Jó kis írás:
index.hu/velemeny/eheti/eheti070312/"

És amire hivatkozik:
demcsakzsuzsa.blog.storyonline.hu/index.php

Állat!!! Kötelező olvasmány! Ez egy valódi gyöngyszem, egy kis őszödi.

Végre beleláthatunk egy pillanatra abba, hogy a -- fiatal, törtető, gátlástalan, takony -- újgazdag réteg hogyan látja a világot, mi a viszonyuk a mai Magyarországgal. Nagy kár lenne ezt a rigolyás picsát még beiktatása előtt megbuktatni, mert valószínűleg igazán kellemes és vidám pillanatokkal ajándékozhatna meg bennünket kormányszóvivői munkássága során bicskanyitogató stílusával.


"beszéltem az igazgatónővel, bejártam a csoportszobákat, megnéztem a konyhát (HACCP-s legyen!), a mellékhelyiségekről nem beszélve. (...) Az EU-konform játszótérre pedig külön nagy hangsúlyt fordítottam arról nem beszélve, hogy kint alvás esetén semmiképp se legyen nagy utcai forgalom a környéken."

"később kiderült, hogy nem volt szerencsénk, mert a leglelketlenebb bölcsis nénikhez kerültünk és a legrosszabb szociális helyzetű csoportba kerültünk, mert ott volt üresedés." (ez az eredeti változat, a szerző közben meghekkelte)

"A mi esetünkben a kiválasztott park a Szent István park, ami szép, gondozott, tiszta és jól szituált szülők látogatják csemetéikkel."

Tökéletesen passzol ez ide, a Kókával foglalkozó posthoz. Ha valaki (ráadásul így-úgy) tele van zsével, ráadásul egy született tapló, akkor szépen húzza meg magát, legalábbis ne menjen nyilvánosságközeli, politikaközeli szakmába.

Mert ha így folytatják, akkor előbb-utóbb nem a szélsőjobbos csürhe fog csak randalírozni az utcákon, hanem tényleg forradalom lesz. Proletárforradalom.

mi f'szom az a HaCcp?
élelmiszer-minőségbiztosítási rendszer. anélkül a gyermek elpusztul. vagy rosszabbul szituálttá változik.
Úúúúúú a gyakorló apuka....látom már készülsz az óvodai raidre.
(egyébként kösssz :) )
"rosszabbul szituálttá változik"

:-))
Hát ez a demcsák zs ugyanakkor pcsa, mint amekkorának látszik. De nem baj, egykis bulvár és ezalatt meg gyf dolgozik tovább.
nem fogom oviba meg ilyen helyekre járatni, mert ott szegényemberekkel találkozhat.
Elképzelem Demcsákot valami nagy árvíz, földrengés vagy egyéb természeti katasztrófa helyszínén, ahogy vegyvédelmi felszerelésben és orvosi maszkban tájékoztatja a sajtómunkásokat, nehogy elkapjon valami szörnyűséget. (És persze tökéletesen sminkelve, körömcipőben.)

Hát igen. Legyen inkáb TótaW.

"Emberek basszáj, így jártatok, fszér kell vidéken élni."
tévedés,
nem újgazdag világlátás érhető itten tetten

ez itten a régi-új úri középosztály

Nálam a csaj már egy hete kiverte a biztosítékot. Remélem, hamarosan elköltöznek Grönlandra. Tiszta levegő, EU-konform játszóterek, kedves és jól szituált rénszarvasok és HACCP-s konyhában elkészített fókahús. Állítólag egészséges.
ahogy ezek váltják egymást, még akár sorra is kerülhetek.
mondjuk nem vállalnám nyilván, viszont megfontolom az alternatív szóvivés/magyarázat/fordítás lehetőségeit. kb igen, emberek, így jártatok, :P
lyla: ez egyébként jogos és pontos észrevétel. tessünk kinyitni egy Új Időket 193x-ből, vagy megnézni a vonatkozó filmeket. játszott a kerestény úri középosztály gyereke a cseléd gyerekével. nem játszott. nahátakkor. demcsák zsuzsa konzervatív.
Amúgy meg nem csak Demcsák a dilettáns, hanem azok, akiknek ő megfelelt. ŐkismennnyenekGrönlandra.
"ez itten a régi-új úri középosztály"
Az, csak éppen hagyományok nélkül. Az ilyet meg úgy hívják, hogy parvenü.

Ugye annyiban konzervatív, hogy egy buta nagyképű liba, akinek most van pénze, és ezt az állapotot szeretné _konzerválni_. Kvázi uralkodó osztály.
"Emberek basszáj, így jártatok, fszér kell vidéken élni."

hálista, vanittmég gugista {:-)
Jó látni, hogy Mo.-on a tökéletes politikailag korrekt beszéd már mindennapos létszükséglet minden oldalon, és immár nem csak az egyik kis párt vesszőparipája. Remélem a jövőben is egy emberként szólal fel majd a blogoló tisztelt közönség, ha igaztalan, inkorrekt megfogalmazást hall.
"...és immár nem csak az egyik kis párt vesszőparipája"
Kireteccikgondolni?
Ja, Kunczét most politikai értelemben kettéfűrészelte az évtizedes impotenciával elégedetlen korszellem: bal fele Fodor, jobb fele Kóka lett, és ebből választ most a k.gy. Nem tudom, hogy a "vadkapitalizmus abszolút győztesei" mint társadalmi csoport kiteszi-e az 5%-ot... meg azt se tudom, hogy emberi jog érdekli-e a megszorítások alatt nyöszörgő országot 5%-nyira...

Talán a Kóka-féle liberalizmus mégis hatásosabb lesz, mert magában hordozza a gazdagodás ígéretét. Ki nem szeretne feszes testű nőkkel izélni, meg helikopterrel röpködni? Egyébként Kóka elnökletével egy klasszikus osztálypárttá válna az SZDSZ. Mondjuk, a tendencia nem rossz, lévén, hogy a Fidesz is most szeretne plebejusodni éppen.

Szili. Az lehet az ideális megoldás az MSZP számára, ha 2009-re ugyanolyan struktúrát építenek ki, mint a Fidesz '01-ben, tehát nem miniszterelnöknek, hanem pártelnöknek teszik meg azt a "nőszemélyt", és GyF marad a posztján. Ennek a lépésnek nem lenne akkora gazdaságpolitikai kockázata, és az MSZP elitei számára is egy kompromisszumos megoldást jelentene. Politikai haszna pedig leírhatatlan...
Háj evribudi! Ki a f@szt érdekel kóka, ovi, demcsák, stb, most hallottam, h újra lessz győzike só! Juhé, ezt vártuk, vazzeg rtl. A néphülyítés csúcsa, a többi sóval és faszsággal együtt. de ha nézzük, úgy kő nekünk:)
da2 2007.03.12. 14:35:07
ez a Puzsér nem rossz....
da2 2007.03.12. 14:42:50
outsider:
szelsokozep.freeblog.hu/

yessz, tök jó fejek a szélsőközepesek és demokrácia rtsek:)
szegény demcsák. úgy kezdte, h elkúrta:)
RE: Pataj 2007.03.12. 19:52:26
"Jó látni, hogy Mo.-on a tökéletes politikailag korrekt beszéd már mindennapos létszükséglet minden oldalon"

Szó sincs itt inkorrekt beszédről. Amit leírt Demcsák, az teljesen korrekt, hiszen valóban ezt gondolja (ezért őszöd style). Ha ezt gondolja, hát ezt gondolja, szíve joga. Tőlem játszhat magán-köjált meg kivagyi sznob hülyepicsát is. Csak éppen ezzel az életfelfogással ne akarjon egy (papíron szocialista...) kormány szóvivője lenni.

"Hátja, lehet, de nekem egy csomó simerősöm sodor magának (dohányos) cigit."

Szal tom hogy ez nem a legfontosabb dolog a világon, csak a tisztánlátás kedvéért szeretném tisztázni a doktor úral, hogy az általam említett helyeken (benzinkut/ejjelnappali) árult KIHÚZHATÓS rollpapirról tettem említést, amely így néz ki: www.everyonedoesit.co.uk/img/products/smoking_rolls_smoking_deluxe.jpg
Előnye, hogy ojan hosszú cigit csinálsz belőle amijet akarsz. A dobozra rá van írva a csábító felirat "as long as you want" és hát kifejezetten a mariskázó célközönségnek készül.
Míg dohányos ismiid/kollégáid feltehetően a kisebb vagy max a King Size papírt vásárolják ami a klasszik 8 centis méret és így néz ki: www.everyonedoesit.co.uk/img/products/products_papers_smoking_deluxe.jpg
Az értekezés lényege hogy a kereskedők már régóta hasznot húznak kábos szubkálcsörből. Hogy a mocskosabb energiaital és 600-1000 forintos félliteres ásványvízről ne is ejtsünk szót, mert ugye ki ne fizetne érte akármennyit mikor ugy érzi az élete múlik rajta (ez már nem a mariskás hanem szintetikus embertársaink lehúzását célozza). Ennyit a vállalkozók lelki állapotáról. De ez egy másik topik témája lehetne, csak azér irtam mert nem akarod elhinni.
OFF
RE: lonely_photon 2007.03.12. 20:28:08

"Hogy a mocskosabb energiaital és 600-1000 forintos félliteres ásványvízről ne is ejtsünk szót"

Falusi diszkó változatban -- hogy tutira menjenek -- elzárják a mosdóban a hideg vizet... Mocskos egy szakma.

Nadehogynem. B'sssz. Úgy látszik itt rejtve maradtak ezidáig a kisboltok árpolitikájának rejtelmei. De szívesen tanulok. Kvvva anyjukat.

Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.03.12. 19:28:46
Pedig köll az az ovi, jobb 3-6 éves korig megtanultatni helyi bacikat a gyerekkel mint az iskola első 3 évében. :)
Möghát egész másképp használja a gyerek az oviban amit otthon hallott.:)
dark future · www.andocsek.hu/bemutatkozas.htm#3 2007.03.12. 19:13:40
Kösz df magamtól nem olvastam volna DZs blogját, de megérte. Az új kormányszóvivőt zavarja a társadalom:D Beszarás:D A dolgok jelen állása szerint az a javaslatom Demcsák Zsuzsának hogy mélyen kivágott átlátszó blúzban álljon ki a pódiumra és lehetőleg ne szóljon semmit. Így lehet pár hete...isakár:)
1 idézet a szélsőközép blogjából: "Na, ide figyelj, Kóka! Ha te bazd meg az elmúlt három év alatt, mióta irányítod a gazdasági minisztériumot, olyan teljesítményt tudtál volna kicsikarni ebbõl a kurva országból, hogy megduplázod a közalkalmazottak fizetését, akkor is kibaszott nagy pofátlanság lenne azt mondanod, hogy négyszerezzük meg a parlamenti képviselõk fizetését. De nem ez történt, seggfej! Ezt az országot tönkrebasztátok, geci nagy az államadósság és az államháztartási hiány, az embereket pedig keményen szopatjátok mindenfajta kurva adóval és megvonással, eközben meg magatoknak négyszeres pénzt akartok?! Menjetek ti az anyátokba!"
Hááát...tanulságos...
Az indafasz mit akar ezzel a szar betűkóddal?
A mai nap másik nagy arca:

„Az Alkotmánybíróság (AB) döntése értelmében a beterjesztett kérdések többségében lehetősége nyílik az embereknek arra, hogy elmondják véleményüket, a népszavazás győzött, az első csatát megnyerte” - mondta Orbán.
index.hu/politika/belfold/ov4901/

Esetleg fogalmazhatott volna úgy is: kiváló jogászaink össze tudtak hozni három olyan kérdést, amit csont nélkül elfogadott az AB. A hétből. Nagy teljesítmény, grat. (A fél banda jogász náluk...)

OFF: "Az indafasz mit akar ezzel a szar betűkóddal?"

Semmit, ne foglalkozz vele (nem kell beírni semmit + előzetes moderáció sincs (utólagos is csak ritkán)).
mindenki tuggya, h a népszavi csak egy újabb elkúrt 5 milliárd, az amúgyis üres államkasszából. csakis ovi túlélését szógájja. szerintem ovi ne éljen túl, hanem húzzon el a rákba (sok egyéb párt- és nem párttársával együtt)! akkor talán a fityesznek is vóna némi esélye egy normálisabb párttá válni.
Vaffanculo: Sajnos ilyet a baloldalon is találni Orbánról, mindkettőnek megvan a maga salakja!
rz: igazad van, a seggfejség pártsemleges. bár baloldalra a fityeszt is be lehet sorolni, ld. a kampány alatti ígéretek: visszaállamosítás, teljes foglalkoztatottság, stb.
Hoppá, hoppá!

"Hétfői lapinformációk szerint a Schöpf-Merei Ágost Kórház vezetői kft.-t alakítottak, s vételi ajánlatot tettek a fővárosi önkormányzatnak.

Garamvölgyi György főigazgató és 11 társa együtt hozták létre az új gazdálkodási formát, hogy kivásárolják a fővárosi tulajdonú kht. teljes tulajdonjogát. A négyezer négyzetméteres területen magánkórházat szeretnének működtetni. (...)

Garamvölgyi György közölte: rendelkeznek elegendő tőkével ahhoz, hogy kivásárolják a kórház teljes tulajdonjogát a fővárosi önkormányzattól. A főigazgató szerint a működtetési részleteket még nem dolgozták ki, de a kórház fenntartása mellett a szakmai képviseletet is célként tűzték ki.

Garamvölgyi György szerint ha sikerül a tervük, a jövőben a betegeknek az eddig az egészségbiztosító által finanszírozott összeget kell majd kifizetniük."
inforadio.hu/hir/belfold/hir-109686

---------

Kulcsmonadat: "a jövőben a betegeknek az eddig az egészségbiztosító által finanszírozott összeget kell majd kifizetniük".

A kft. egy gazdasági társaság (ami nem azért alakul hogy csődbe menjen), tehát profitot termel. Miből fogja a profitot kitermelni? A betegek által fizetett díjakból. Mennyit kell fizetnie a betegeknek? Amennyit eddig az eg.bizt. fizetett. Ez elegendő a működtetésre + a profittermelésre? Valószínűleg igen, különben nem vállalkoznának. Ráadásul hosszabb távon a vételárat is ki kell termelniük. Akkor minden jó, örüljünk. De ha minden jó és örülünk, akkor miért kell eladni a kórházat?

Molnár úr, hogy is van ez?


df: most kht, vagy kft? nem mind1. valszeg a fele személyzetet kirúgják, esetleg a kh egyes emeleteit kiaggyák wellness szállónak, nem t'om. mindenesetre az emberek kirúgásának felelősségét az eü min lepattintotta magáról.
RE: vaffanculo 2007.03.12. 22:08:23

"most kht, vagy kft? nem mind1."

Ott a szövegben, fuss neki mégegyszer:
jelenleg egy fővárosi KHT. tulajdonolja, és egy KFT. venné meg.


Hát, az a hét kérdés nyilván csak kampányfogás volt. Másrészt, az, hogy mi alkotmányos, mi nem, az nem mindig oly' egyértelmű.

Például az az arc, most nem jut a neve eszembe, aki Orbánék alatt volt OVB-elnök, nyilatkozta volt úgy negyed éve, hogy szerinte mind a hét (!!!) kérdés elfogadható.
Figyelj.
1. ha magánkórház lesz, nem így fog kinézni, fejleszteni kell.
2. Ha ez ennyi pénből megy,akkor miért nem fejlesztett idáig.

Szóval:
a. vagy leépítenek bizonyos funkciókat
b. vagy nem lesz belőle semmi

Egyébként én azt nem értem, h tegyük el, megcsinálják. És akkor azt mondják, kérik az ellátottak után az OEP finanszírozást, mint egy magánrendelő is kaphatna elvileg, ugye mint egy egyházi iskola. És akkor állami költségekben ott lennénk, ahol most vagyunk.
Kóka úr azon ötlete, h a tisztelt képviselő urak több fizut kapjanak, nem teljesen veszett dolog. most ugyanis - tudom hogy ennél több jut nekik - kb 300 ropi a fizetésük.

mellé van egy csokor kompenzáció, bizottsági tagság, költségtérítés, miegymás.

ehelyett inkabb kisebb parlament kellene, mondjuk feleennyi képviselővel. ettől egyből duplájára nőne a fizetésük. ezentúl én kikötném, hogy ha valaki ogy.képviselő, akkor az az ő hivatása, pont. főállás. mellette nem lehet polgármester, vállalatigazgató, kisfaszom.
A költségtérítést a régi jó "jár nekem a tövény alapján mert Karakószörcsöktől messze van az országház" elvek mentén megszüntetném, és kizárólag bizonylat ellenében adnám egy maximalizált határig.
Évi 1 millió forintból a képviselő úr, egy relatív magas (10l/100km) fogyasztású autóval 38000km-t autózhat. ez szép teljesítmény. ebbe belefér az, hogy X mindig hazakocsizik, vagy hotelben csövezi át az ülésszakok közötti éjszakákat.
ha valaki ilyen szabályok mentén is vállalja a képviselőséget, annak járhat nyugodtan az 1.2Mft havonta, amiből ugye adózik, mint a többi állampolgár.
a költségtérítésből is azt veheti meg, amit a többi állampolgár, tehát nincs ruhapénz csak ha kicsengedi utána az szja+tb terheket, ahogy mindenki más.

a bizottsági járulékok és egyéb dolgok között is komoly rendet kellene vágni. alapvetően nem lehet cél, hogy egy képviselő minél több helyen legyeb bizottsági tag, neadjisten elnök. tisztára a négydiplomás munkanélküli analógiája.

tehát, ha egy képviselő ott van az országgyűlés ülésszakain, eljár és konstruktívan hozzájárul a választott bizottsága munkájához, becsületesen megtartja a fogadóóráit, ingázik a lalhelye és az országház ill. a választókerülete tetszőleges pontjai között, alig hiszem hogy marad fölös energiája egyéb munkára. a maradék idejét töltse a családjával meg a barátaival. megérdemli.

persze a hiperaktívak írhatnak blogot az amőbán, meg vezethetnek egy országot is - jobb híján a civilizations-ban.

szóval jó lenne ez, János, mert egy átlagos középvezető is megkereshet 1millert havonta budapesten. de mellé nem kellene Dáriusz király minden tartozékával, hanem egy kis kötelességtudat meg fegyelem.

így - tét nélkül - bekiabálva a nagy kibaszott liberális elnökválasztásba, így ez lófasz, kidurrant kampánylufi, megalapozatlan, önző harácsolás, drága barrakudám.
df: bocs, böszme voltam:)
A fenti eszmefuttatásból azt kifelejtettem, hogy ráadásul az eddiginél (és az átlagosnál) valószínűleg magasabb szinten, jobb ellátással üzemeltetnék, különben ki fizetne érte?

Tehát a képlet:

beszedett díjak = üzemeltetés + jobb ellátás + hiteltörlesztés (valószínűleg hitelből fogják megvásárolni a kórházat) + felújítás (kívülről tip-top, belülről elég ramaty)+ profit

(ahol a profit nagyobb, mint az eddigi hálapénz, különben nem érné meg váltani)

A tervezet szerint:
beszedett díjak = betegszám * eg.bizt.pénztár által eddig fizetett összeg

Ha nem emelkedik drasztikusan a betegszám (az eddigi kihasználtságot nem ismerem), akkor ez egy bűvészmutatvány... Ha eddig kihasználatlan volt a kórház (jártam ott többször, de nem ezt tapasztaltam), akkor miért nem lehetett meglépnie az önkormányzatnak a betegszám-növelő intézkedéseket?

Ficzere Lajos professzor, az Európai Jogakadémia elnöke mondotta, hogy mind a 7 kérdés alkotmányos.
www.mno.hu/index.mno?cikk=382708&rvt=51&norel=1&PHPSESSID=ce868359e26b90addcd9524bd7b32490&pass=2
Nu: ha ez az arc lenne most az AB-elnök (és miért ne lehetne az!), akkor már vígan gyűlhetnének az aláírások a hétigenes népszavazásra. Szóval ez az alkotmányos-nemalkotmányos dolog eléggé szubjektív alapon dől el, ha nem ingyensörről van szó...
RE: da2 2007.03.12. 22:15:51

"1. ha magánkórház lesz, nem így fog kinézni, fejleszteni kell.
2. Ha ez ennyi pénből megy,akkor miért nem fejlesztett idáig."

Párhuzamosan ugyanezt írtam :-)


"a. vagy leépítenek bizonyos funkciókat"

Eddig volt náluk (ha jól tudom): szülészet, nőgyógyászat, lombik, koraszülött-osztály. Ez utóbbi biztosan nem lesz, a többit hülyék lennének leépíteni.

da2,
magánkórház - mint minden gazdasági alapokon üzemelő dolog - első körben ott lesz, amire van igény és jól jövedelmez. a nőgyógyászat tipikusan ilyen.
a bp-i nőgyógyászok magánpraxisában a váróban permanens oxigénhiány van. a delikvensek órákat üldögélnek, hogy a specialista 10 rugóért felírja nekik a fogamzásgátlót. vagy elvégezze a ráxűrést.

erre lehet alapozni egy magas színvonalú, kellő működési szigorral rendelkező intézményt. de minimum az dukál, hogy az orvos nem kap, nem vár és nem is fogad el borítékot, illetve nincs hozott munka.
egy nem lakásból kialakított színvonalas nőgyógyászati rendenő igen üde színfolt lenne idehaza.
azontúl minden magyar állampolgárnak, aki fizet EÜ hozzájárulást, az ügyes bajos dolgait bizonyos szinten támogatja a TB. Megvan a tarifája a rákszűrésnek is - illetve meg kellene lennie, de ehelyett mindenféle alibi baromságokat írnak bele a nyilvántartásba: pl. foghúzás 100HUF.
tehát - értelmes számokkal véve - egy magánintézménynek, ha a számviteli törvénynek megfelelő bizonylatokat begyűjtesz, járna az elvégzett munka után az a rész is, amit a költségvetésből finanszírozott intézmények is megkapnak a művelet után.

tehát a jómódú állampolgár, ha fizet TB-t, akkor némiképp olcsóbban juthat hozzá a minőséginek titulált eü szolgáltatáshoz. egyébként meg - ha pl adócsaló az illető - szépen zsebből fedezi az ellátás ellenértékét, míg az előző esetben csak a differenciát.

Egy ilyen konstrukció mellé már lehetne párosítani bármely biztosítótársaság eü tipusú szolgáltatását: legyen az egészségbiztosítás vagy egészségügyi célú előtakarékosság, vagy életbiztosításhoz kapcsolódó járulékos sallang.

később - mint ahogy most is sok üzletágban már megvan - a szolgáltató a paletta bővítésével próbálja magához édesgetni az ügyfelet, és a kevésbé jövedelmező eü szolgáltatások is gazdára találnak.
dark future.

azért mert eddig nem volt _érdeke_

ennyi a kibaszott a különbség. ha van belőle haszna: csinálja. ha nincs leszarja.
Én ezt a pártot hozom éppen létre.
Kicsit keveren vallási témával, meg hazaszeretettel (ugyanis NSDAP, Nyilas Párt, MDP, MSZMP, vagy KISZ tag csak az úgynevezett vezeklő nyilatkozat kitöltése után csatlakozhat), de ezek nem ütik egymást.

A neoliberális gazdaságpolitikának tényleg van helye - még szerintem is.
denever: Ja persze, sztem is járna, de:
a. Itt ugye a cél: állami költségcsökkentés. _Így_ nem csökkennek az állami költségek.
b. az ÁNTSZ és az OEP, érdekes módon nem szokott ilyen szerződéseket kötni. Tehát azaz állampolgár, aki _csak_ ilyen magánrendelőkbe jár, akár ne is fizetne TB-t.
Df: most látom :) (Teedubya mingyá rádszól az orros smiley miatt)

Hát igen a koraszülött az nagyon pénzigényes.
"egy magánintézménynek, ha a számviteli törvénynek megfelelő bizonylatokat begyűjtesz, járna az elvégzett munka után az a rész is, amit a költségvetésből finanszírozott intézmények is megkapnak a művelet után"

Viszont enélkül is bőven megéri nekik. Meg a pacienseknek is.

Gyanítom, hogy a tényállás: bűvészmutatvány (= "trükkök százai", permanens csalás, túlszámlázás az OEP felé, síbolás). Molnár meg ahelyett hogy szétcsapna és rendet tenne, azt mondja: mazsolázzuk ki azt, ami ér valamit. Rohadt egy banda.

Egyébként a mohóságukra jellemző, hogy még meg sem száradt a papíron a toner, már rástartoltak. A hülye népek meg tüntetnek, hogy ne szűnjön meg a kórház. Nem fog...

denever:"amire van igény és jól jövedelmez"

erről oldalakat tudnék írni, hogy miért _pont_ a nőgyógyászat kiemelten paraszolv. szakma.
1. ugye az evidens fosás, h a gyereknek 4 lába lesz
2. a nőgyógyászok tettek róla, h elterjedjen az a (tév)hit, h ha nincs "választott" orvosod akkor lsd 1.pont.


tehát ugye _mindenre_ van igény. Sebészetre, bőrgyógyászatra stb.

És minden úgy jövedelmez, ahogy a kereslet/kínálat blablbabla.
naccső: igen, a 7 kérdés megítélése szubjektív, de ki a lóbránert érdekel? az egész kordonbontó igazmondó vekker viktor populista demagógiáját szolgálja, ennyi. nehogy má ő qrvára aggóggyon a vizitdíj és a többi böszmeség miatt. a fityesz is kurvára leszarja, h kimennyire van megszorongatva. ha ők lennének a kormányrúdnál (húsosfazéknál), nekik is rendbe kőne tenni az elkúrt kőccségvetést, mert akkora a szar az országban.
És a másik: magánkórházban is így fizetnek majd az orvosoknak? Vagy elfogadják a parát? Magánban?

Az egész f'szság. Nem így lesz, ha lesz.
Szted a vizitdíjból lesz konvergencia?
da2,

100 forintos foghúzásból nem lehet ellopni a népivagyont. az oep kórházat fűt, felújít, fizetést ad, járulékot fizet stb. üzemeltet.
az oepnek a népet kellene üzemeltetni.
ha tényleg valid számok lennének abban a nagy adatbázisban, amiben a kórtörténetem meg a kezeléseim vannak leírva, akkor működhetne a rendszer.
akkor az általunk befizetett pénzből akár ki is jöhetne egy átlagos fogászati beavatkozás, vagy a reguláris nőgyógyászati vizsgálatok tényleges támogatása.
és ekkor már talán nem lenne olyan egyértelmű, hogy a szolgáltató és a páciens is a zsebből-zsebbe megoldást választja.
ugyanis - legalább is szerintem - minden jóérzésű adófizető állampolgár fejében megfordul, hogy ha én itt most ideadom azt a húszezret a fogtömésért, akkor minek fizetek EÜ hozzájárulást?
aki ezen egyszerűen felülkerekedik, az valószínűleg nem fizet ilyet.
(és sajnos lehet neki van igaza?)
a jelenlegi rendszer minden szinten - még ha indirekt módon is - de támogatja a feketegazdaságot.
a magas adó- és járulékterhek rendesen hívogatják az embereket a legális adóoptimálás vagy a kevéssé legális adócsalás irányába, mivel _ennyiért_ már megéri.

adott esetben itt a kórházválasztás. ha bemész egyből oda, akkor dupla vizitdíj és 30%os költségtérítési kötelezettség. tehát a foghúzásból 33 forintot te állsz. bár erre a dologra biztos van másik tarifatáblájuk...
viszont ha a háziorvosod utal pl nyíregyházáról zalaegerszegre, az jó. őt nem szankcionálják. magyarul ha megkened, úgy ahogy az emberek kiíratják magukat, akkor beutal majd téged oda, ahova akarod. ja +300HUF, a vizitdíj.

ez már így fasza, ugye...
da2,
a nőgyógyászat érdekes téma. ugye az ember kevéssé lelkesen teszi szét a lábát mindenkinek.
a magánpraxisban legtöbbször azt fizeted meg, hogy emberszámba vesznek.
meg hogy nem kell azon filózni, hogy lepucolták-e az előző után a széket.

a paraszolv a leggázabb dolog a földön. a négylábú gyerek és a későn diagnosztizált méhnyakrák nem megfizethető tétel. ezt hoztuk magunkkal a régi szép egészségügyi rendszerből. ez nem más, mint a pult alól vásárlós morál.
pont itt megoldás a magánkézben lévő gyógyászat, ui itt az orvosok talán méltányosabb fizetést kapnak és nem kell borítékolva kiegészíteni a betevőt.
denever: holnap válaszolok, ok?
Baaaasszoom...
"kérdésről azt mondta, erről akkor nem lehet tartani népszavazást, ha az adott év költségvetésében szerepel. Ezért ... az előttünk álló évre vonatkozóan teszik fel ezt a kérdést, csakúgy, mint a kórházi napidíj eltörlését is. „2007-re nem tudjuk törölni a vizitdíjat, de 2008-ra, 2009-re viszont lehet, hogy tudjuk” – mondta ... Orbán..."

Ez aztán a kreatív jogértelmelzés csillagosötös példája. Mégiscsak lehet népszavazást tartani az ingyensörről, csak 2008-09-re kell rákérdezni. És joggal is, hiszen a népszavazási törvényben az van, hogy 'költségvetést', tehát elfogadott költségvetést érintő kérdésről nem dönthet a nép.

Na, kiváncsi vagyok, hogy ezt mivel fogja elutasítani az AB. Bizonyára valami olyasmivel, hogy nincs összhangban a népszavazási törvény "szellemiségével".

Merthogy a betűjével igen. Most aztán főhet az alkotmánybírák feje. Orbán jól odabasz nekik. Cool.
már elnézést, mi ebben a cool? eleve faszság a kérdés, tényleg az ingyensörrel összemérhető, ez csak a csűrcsavar.
RE: denever 2007.03.12. 23:02:07

"pont itt megoldás a magánkézben lévő gyógyászat, ui itt az orvosok talán méltányosabb fizetést kapnak és nem kell borítékolva kiegészíteni a betevőt."

Ez igaz, de ennek mentén eljutunk oda, hogy magánkézben minden jobban működik, mint állami tulajdonban/irányítás alatt. (Akkor meg minek az állam, minek az adózás, minek a pártok? Legyenek biztosítók, rt-k, városüzemeltető kft-k.)

A bökkenő az, hogy a magánkórház, magánpraxis, magániskola mind elitista intézmények, nem a "plebejus" tömegek kiszolgálására szakosodtak. A fizetés ténye eleve egy erős szűrő + lényegében azt vállalnak el, amit akarnak. Ha a maradékkal is foglalkozni kellene, egyből nem lenne olyan előnyös a leányzó fekvése...

DF,
megint eljutottunk a nem állami központú egészségbiztosítás kérdéséhez.
a dolog szerintem úgy üzemel, hogy elfogadható arányban áll a keresőképesek száma a tartósan keresőképtelenekkel.
fizetni márpedig kell, most is, mindenkinek.
a kérdés itt nem az, hogy ki mit tud megfizetni, hanem az, hogy hova lesz a sok pénz. a GDP - még ha csökken is - 5%-a nem kismiska ám.
a jelenlegi rendszer, bármennyire is humánus meg szolidáris, működésképtelen. folyamatos deficitet termel az országnak. de nyilván nem azért, mert mindenkit meggyógyítunk - azért ennyire nem rózsás a helyzet.
ott van a gazdátlanság állapota. egy profitorientált szervezet célja, hogy a kiadásait mérsékelje. az egészségtelen kiadásmérséklés ellen ott van (lenne) a szigorú állami felügyelet (akár magával Molnár Lajossal) illetve a fejlett, ügyfélközpontú fogyasztóvédelem.
itt tényleg nem ágyakról van szó. fűteni lehet gazdaságosan is. már magánházakban is sok helyen van szobánkénti hőmérsékletszabályozás. de ez egy kiragadott példa. ott folyik ki a zseton az ablakon, ahol tud. emellett a minőség a béka segge alá se illik már.

a jelenlegi rendszer hatékonysága nem jó. sok a potyautas - de orvosi oldalról is. behozom a magánpraxisból a melót a labornak. most a 300ft-os ügyviteli költség se segít ezen a szindrómán. itt egy erőskezű kórházi management tehetne lépéseket - jelenleg ők képviselik a magánozók derékhadát.

le kell korlátozni az állam által ellátott feladatok listáját egy 0-hoz közeli értékre. az állam felügyeljen, szabályozzon, szankcionáljon, ne üzemeltessen. jelenleg a kormány egy gigaszervezet felett regnál, ahol nincs lehetőség az egyedi intézmények szerinti eljárásra, ezért átlagolnak. átlagos szabályok vágnak rendet az individuális tulajdonságokkal rendelkező intézmények között. az átlagos optimum nyilván igen levés helyen eredményez helyi optimumot.
helyi döntési felelősség, anyagi felelősség illetve a fennmaradás biztosítása iránt érzett szeményes elközelezettség már sokkal jobb irányba mozdítaná a nagy rendszer apró fogaskerekeit, ami valamilyen szinten közelebb vinné az intézményt a működési optimumához.
a privatizáció jó dolog lenne, de itt a vagyon átmentése a cél, illetve az érdeki körök kiszolgálása.

és a magán nem jelenti azt, hogy ugyanazt a szolgáltatás drágábban állítják elő. az egészségügy mint a GFB, valószínűségszámítással modellezhető. e.g megalkotható egy profitot termelő biztosítási rendszer is, mivel egyszerre nem mindenki beteg - az ellen nem véd semmi. de a rendszer nem is krízishelyzetekben nyújta a legjobb eredményeket. ilyen esetben jöhet az állami intervenció.
és könyörgöm, a tarifálás legyen már valóság alapú. biztos vagyok benne, hogy a magánfogorvos 20ezres fogeltávolításánál van gazdaságilag hatékonyabb mód is, de nem 100HUF, az kurvaisten.

a csodavárást meghagynám másnak. sajnos ez a világ ilyen, hogy ha többet fizetsz, kedvesebbek, előzékenyebbek az emberek. soha nem fogod az alapszintű intézményben megkapni a prémiumintézmény szolgáltatási színvonalát. de ez így van mindenütt. a sarki hamburgeres se árul chateaubriand-t.
de ha jár valami az állampolgárnak, akkor az jár minden állampolgárnak. kiváltképp ha az állam generális szolgáltatásáról van szó. egyébként még ennyi motiváció se lesz az emberekben az adófizetésre.
"már elnézést, mi ebben a cool? eleve faszság a kérdés..." (twá)

Nem a kérdés a faszság, hanem a népszavazási törvény. (Vagy maga népszavazás intézménye?)

A Fidesz-lépés viszont azért cool, mert éppen a népszavazási törvény eme "faszságát" demonstrálja, ropppant frapppáns módon - úgy, hogy bead egy olyan kérdést, ami a szóban forgó törvény egy újabb elképesztő fogyatékosságára világít rá.

Eszébe jutott ez eddig bárkinek is? hogy azok a vicces paragrafusok csak a mindenkori aktuális költségvetésekre vonatakoznak?... Ahhoz képest, mennyire kézenfekvő, érdekes, hogy nem. Illetve, dehogyis érdekes: ilyen csak a kreatív jogértelmzés, a "csűrcsavarás" mestereinek, a Fidesznek jut az eszébe! Nemhiába jogászok a fiúk...
egészségbiztosítás kell. mindenkinek.
mindenkinek, az általa elérhető formában. sajnos az orvosok is emberek, fizetést kapnak és a kötszer sincs igyen. ezért elvárható, hogy a szolgáltatás igénybevevője fizessen.
hogy ezt zsebből teszi-e, indifferens. az alapszintű szolgáltatások - életmentés - finanszírozása közelező érvényű mindenki számára, tulajdonképpen ez a rendszer finanszírozása. ez mehet az államhoz, de a jelenleginél szigorúbb elszámolással. tehát nem építünk belőle spagettihidat.
a többi dolog tetszőlegesen finanszírozható a rendelkezésre álló biztosítók bevonásával. és lám, lenne verseny is.
az állam meg nem kórházakat tartana fenn, hanem fizetné a alapszolgáltatás árát a szolgáltatónak.

annyi felügyeleti szerv van idehaza, versenyhivatal, fogy.védelem. alig hiszem, hogy az "outsource-olt" egészségügyet ne lehetne államilag szabályozni.
RE: denever 2007.03.13. 00:00:44

Én mindent értek, csak azt nem, hogy az általam fentebb felírt képlet hogyan működhet... Ha meg működhet, akkor ki érte a felelős?

Az a baj, hogy itthon nem divat orvosokat, kórházigazgatókat bezárni (nem olyan dolgokért, amit a túlélés érdekében tesznek a saját kórházukért, dolgozóikért, betegeikért, mert arról nem ők tehetnek, hogy elcseszett a rendszer, hanem a saját zsebre dolgozásokért, síbolásokért, lenyúlásokért). Ha meg véletlenül becsukják valamelyiket, akkor véletlenül épp arra száll egy jóságos sólyom...

Az a baj, hogy rohadt az egész gépezet, a fiatal (itthonmaradó, szarért-hugyért dolgozó) orvosokat az motiválja, hogy egyszer talán lesznek még ők is főorvosok.

Az a baj, hogy (orvos ismerősöm szerint) bevett szokás először kicsit ráijeszteni a betegre, hogy aztán könnyebben tejeljen...

Az a baj, hogy az idióta rendszabályok és a bürokrácia a gyógyításra fordított időt csökkentik.

Az a baj, hogy a hálapénz az ok, a korrupció ok, de az törvénytelen és erkölcstelen, hogy pénzért rangsoroljon a kórház, pénzért lehessen orvost választani. Ha nem ízlik a parízer, akkor miért ne lehetne rendelni rendes kaját, ha nem tetszik az etnikumos kórterem, miért ne lehetne egy ágyasba költözni. Persze mindezt a kórház felé keményen megfizetve, elszámolva. Az alapellátás járjon mindenkinek, akinek meg ez nem elég az fizessen, több fokozatban.

Ez már régóta így van,a "mindenki a maga malmára hajtja a vizet".
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.03.12. 14:07:56
"Mert mi lesz azzal a vállalkozóval aki nem szereti a drogos buzikat?"

Az hülye. Okos vállalkozó nem ugat a gombás pofájával a szabadságra, hanem keresi a piaci lehetőségeket benne.



Ez kb olyan mint az intenzív osztály melletti temetkezési vállalkozó , de ha szerinted az új kapitalista pártnak ilyen arcokra kell építenie, ám legyen valóban romantikus.

Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.03.12. 14:23:56
gyorgyn, légy szíves a "buzidrogos" feliratú faszságaidat máshol hányd a világba.


- Csak arra akartam rávilágítani, hogy a szadesz ezeket az alakokat eléggé igyekezett megszerezni saját bázisába. Miért nem lehet ezt tudomásul venni? A Zorbán meg összekacsint a tudjuk kikkel. Egyiket lehet pontagyúzni másikat nem buzizni? Mert buzizni nyilván csak a papokat lehet, ahogy tetted ezt korábban, mert ők nem tartoznak a liberális homók közé, hanem mittudomén jobboldali homók, valahol Kanadában?

"währenßhöhleigkeitigchen 2007.03.12. 14:42:00
gyorgyn: ha nem tetszik, hogy a szadesz a homokozóból is begyűjti a szavazatokat, ne szavazz rá. Vagy az zavar, hogy visszautasított az osztály bikája (akiről közben megtudtad, h szdsz szavazó)?"

egyszer szavaztam anno 94 ben a szadeszre, de mivel tájékozatlan volam nem sejtettem hogy tényleg beállnak majd Horn mögé. Azóta nem sokat javultak. Egyébként tényleg az zavar hogy Ungár Klárika elveszett számomra :-)




denever:
naszóval. Ha jól veszem ki, te itt a privát eü. mellett érvelsz, mert h az állami szarul működik. Ez igaz.
1. de miért nem lehet megszervezni. Az állami az ab ovo szarul működik? Ezt nem gondolnám így, az MNB is működik pedig állami. Például. Pascal világított rá korábban, h ha azt nem képesek megszervezni 17 év után, h tudják ki fizet és ki nem fizet, miért gondoljuk, h _bármi_ mást képesek megszervezni. Nem kell pofázni a különböző stratégiákról, sőt tovább megyek, nem is kell ezeken gondolkozni, amikor a minimumot sem vagyok képes megcsinálni. El kell gondolkozni: alkalmatlan vagyok? (jah)
Ferge Zsuzsa mondta, h ha az állam most szar, akkor miért fogja tudni a privát biztosítókat ellenőrizni jó államhoz méltóan. Ugye ellátási kötelezettséggel végülis az állam tartozik az állampolgárai felé.
Te is azt mondod, h legyen állami biztosító. Legyen. De kiket kap ez meg:? Hát nyilván a rossz kuncsaftokat pl. a nyuggereket. Nincs pénzük, betegek. Ergo ezekre továbbra is rákölti kb. a GDP 4-5%-t mint idáig, de 0 bevétellel. És mi van, ha egy-egy biztosító feloszlik, csődbe megy. Megkapja az állam. Egy banknál vagy más cégnél aki fasz volt, és 20.0005kamatot várt, az megszopta. Itt az állam, mint a katonatiszt fizet.

az 5% nagyon kevés. USA-ban 18. Más GDP-ből. Nem mondom, az is szar meg drága, de érted. A CT ua. itt mint Hollandiában.

Ugye ha a tarifálás valóságalapú lenne,
mondjuk egy mosógépszerelő óradíjával ügyelnék, akkor gyorsan elfogyna az 5%...
Mondod, h "sajnos az orvosok is emberek".
Hát ja....
Ja, foton, hát erről jut eszembe, h tényleg...én is szoktam,
1.a BLSZ III. na az megtanít a szociális érzékenységre.
2.ugye a nyóc-kilenckerben dolgozom...ott is van mit keveredni.
Ez a cikk teccett, mer az igazságot mondja...
Biztos én vagyok a hülye. Merthogy nem értem az egész cikket.
Hogy jön a kapitalizmus meg a szabadpiac az SzDSz-hez, és főleg hogy jön Kókler Jánoshoz?

"szükség volna egy Magyar Kapitalista Pártra, amely időnként vagy akár folyamatosan jelzi, hogy a többi modellhez képest nem olyan rossz dolog ez a szabadpiac meg a vele járó egyéb szabadságok"

- persze, normális országban nem is volna rossz dolog, ott viszont nem kell reklámozni, mert mindenki látja, tudja.

Deviszont hősünk a vagyonát nem a szabadpiac áldásainak köszönhette. Strómansággal kezdte (elender-matáv), korrupcióval folytatja. A vagyonát Kádár alatt ugyanígy összelapátolta volna.

Ez vigye a szabadversenyes kapitalizmus zászlaját? Árpád, nem vagy magadnál...
Azért végigolvashattad volna a cikket, mert azért erre ő is kitért...
ÉS Kádár alatt azért nem. Akkor ennyit azért nem lehetett.
Azért ha végigolvastad volna a cikket, akkor max. költői kérdés lenne...
Ha az SZDSZ küldöttek Kókát választják, a szabadságszeretők pártjának lőttek, lesz helyette egy olyan marketingmaszlagos izé, amit a cikkben is olvashatunk. Én nem tudom elhinni, hogy a küldöttek TÉNYLEG ezt akarják.
Ha a pártvezetés befolyásol, hol a vélemény szabadsága a szabaddemokratáknál?
Másrészt nem értem, hogy miért a pénz fontosabb, és nem a szabadság a pártvezetésben????
Mert nagyon leegyszerűsítve egy sima állmpolgár számára a következő a képlet;
Kóka=pénz Fodor =szabadságjogok, elvek
Bárcsak győzhetne a józanész a pénz fölött!
Kóka János köszöntése:

www.mno.hu/index.mno?cikk=403900&rvt=2

Ha én vagyok a gazdaság miniszter, akkor olcsóbban megvehetem az állami tulajdont. Mert megérdemlem.
LAST
Sajnos Kóka nyert. Fodor marad élete végéig belső ellenzék. Vagyis niemand.
Kóka: lop, csal, hazudik, elvei nincsenek. Csá Szdsz, várjuk az új szimpatikus párt megjelenését. (Egy 1989-1994 Fidesz szimpi lenne.)
A mai szavazas utan egy kerdes maradt, hogy egy ev mulva, amikor az szadesz a merhetetlen es a 2% kozotti tartomanyban (+/-2%) mozog, akkor Koka kepes lesz-e szepen felallni es lekopni, vagy legkorabban 2 ev mulva lehet elzavarni, amikor mar ugyis tokmindegy ki lesz a kovetkezo elnok, mert boritekolhato, hogy egy ev alatt nem lesz kepes semmit csinalni. Szerintem utobbi, es eppen ezert kivancsian varom, hogy a a 2010-es kieses utan mikeppen magyarazza Kuncze, Rajk & co. a mai valasztasat.
süti beállítások módosítása