W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

A peches szfinx

2007.03.09. 04:00 Tóta W. Árpád

Három kérdést engedett át az Alkotmánybíróság a Fidesz népszavazási kezdeményezéséből. A kormánybuktatásnak kapáltak. De összehozhatunk pár milliárdért egy nagyon keveseket érintő, érvénytelen referendumot.

Hogy legyen-e a gazdáknak elővásárlási joguk a földre, nos, az nyilván a gazdákat érdekli leginkább. Nekik viszont nem az a fő gondjuk, hogy nem tudnak még sok-sok földet venni, hanem hogy van nekik földjük egyáltalán. Elég teher a költségvetésnek is, egyébként. Akadhat még pár ember, aki a „magyar főd nem eladó” bűvöletében ezt sorskérdésnek tartja, de velük együtt se elég ez semmire. Le vannak a gazdák szarva, csókolom, van a többieknek elég bajuk. Például az, hogy nekik nincs fröccsöntőgép-alapú támogatásuk, se intervenciós ár a műanyag biszbaszra.

Hogy lehessen-e gyógyszert árulni a benzinkúton, az érdekelheti a széles közönséget, de pont azért, mert neki jó, ha nem kell az ügyeletes patikáig caplatnia egy aszpirinért. A Fidesz valamiért azt hiszi, hogy ez itt a patikusok országa, de ez az ő bajuk. Kis módosításokkal azért el tudom fogadni: helyeselném, ha híreket ezentúl kizárólag az index.hu, véleményt pedig az én blogom tehetne közzé, a többit meg bezárná a köjál.

A kórházprivatizáció megtiltása biztos bejön a zembereknek, de mint mozgósító erő, már egyszer megbukott. Különben meg akár győzzön: legfeljebb nem adnak el kórházakat, na bumm. Bezárni attól még lehet.

A kormányprogram ezektől ugyan nem siklik ki. De ha végighajszolja a Fidesz a szavazást, akkor szert tehet egy újabb simogató kudarcélményre. Kedves egészségükre. Aztán lehet majd magyarázkodni, mint december 5. után, hogy rossz volt a kérdés. Csak most nem lesz hozzá nemzeti pátosz, mert kettős állampolgárságról szó nincs. (Hoppá Döbbenet: A Fidesz Eltaszítja Nemzettestvéreinket!)

Lesz mit megbeszélni a kongresszuson, pupákok. Kezdjétek mondjuk azzal: el-kúr-tuk.

, Viktor, kiszoptad ezt is. Vadász, vadász, te miért is jársz ide?


Címkék: fidesz reform népszavazás

520 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr6144537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

első!

A pettyes szfinx pedig egy könyv volt, ami gepárdokról szólt.
Ez kurva jo! Annyira reg hallottam ezt a vadaszos viccet!

Na kivancsi leszek, akkor most szavaztat a Viktor vagy nem. Szerintem unjak mar az emberek ezeket a Vihar a biliben cimu egyfelvonasosokat, vagy nem?

Nem vagyok otthon, nem erzem a kozhangulatot, de a neten keresztul ezt erzem.
3-at engedett át, további 2-t visszaküldött az OVB-nek megfontolásra. Tehát lehet abból még 5 is.

Nagy kudarc nem lesz, mert a szokásos dologgal kimagyarázzák (u.a. lesz a helyzet, mint pl. most a radar ügyben): akik elmentek, annak a mittomén 70%-a az ő szájízük szerint szavazott. Tehát a barmok ezt majd szokás szerint kivetítik az egész jónépre, és aszondják, h ez az "emberek véleménye". Erre jön a zemeszpé, és aszongya, h az a 60% aki megint nem ment el, az mind nemmel szavazott volna, tehát velük az ország. A normálisabbja meg remegő kézzel nyúl a távkapcsoló után, h inkább néz 3 óra mónikasót, mert ott még ehhez képest beszámítható népeket látni.

A kérdések meg természetesen röhejesek, de mint tudjuk, nem azért vannak, h használjanak.
Kurva keson van mar, de eskuszom az elobb nem ez a kep volt meg fenn....
IT CAME FROM OUTER SPACE! Hoppá!
Egyébként mi ez, h most 3 kórházat szüntetnek meg? Ez a kibaszott nagy reform? Mindenkit beparáztattak, hogy hű mostaztán mindent rendbe vágunk, és akkor 3 lett belőle? Állítólag a reformot előkészítő egyik szakértő szerint ennél egy nagyságrenddel többről volt szó.
Es miert pont a Schopfit? Na erre adjon nekem valaki ertelmes magyarazatot.
Full kihasznalt, legprofibb a mufajban, es tessek.
Vagy nem ezek voltak a szempontok?
Van azert barmi remeny arra, hogy ne gyujtsenek eleg alairast egy nehany milliardos benezesre, vagy csak en vagyok tul elszallt a valosagtol? Azert ezzel csinalni kene vmit... persze nem az o erdekukben, hogy ne csinalhassanak folosleges tovignyalast, hanem hogy ne kolthessenek ra tok feleslegesen. Mindig oda lyukadok ki, hogy a demokracia szar, csak nem ismerunk meg jobbat.
Biztos van valamilyen kozvelemeny kutatasi modszer, amivel a reszveteli hajlandosagot progrosztizalni lehet.
Kerdes, mennyire hisznek az ilyen tudomanyos metodusban, vagy mennyire biznak valami felulrol erkezo segitsegben.

Ráadásul ez a népszavazósdi igazából arra volt jó, hogy akkor ősszel lefoglalja a fidesz keménymag gondolatvilágát. Tehát egy múlt őszi politikai manőver miatt lesz szavazás valszeg most ősszel, olyan kérdésekről, amik már most is réges rég lefutott témák.
nem szar a demokrácia, csak alacsony a kerítése.
A pettyes szfinx megvan itthon:)


A népszavazás meg tutira érvénytelen lesz..
A kórházakat nem bezárni kell hanem átalakítani vazze!Még a Fletó is aztat mondta:PP
Árpád, perel már Molaris? Nem ám kimaradunk vmiből!
sajnos nem perel, mert a papjai lebeszélték. hülye papok!
Mikka-Makka 2007.03.09. 04:54:32

Ezt a PR szempontból kiválóan hangzó "átalakítás" tetemes mennyiségű bezárás nélkül nem sokat ér. Legalábbis ha tényleg vmi reformfélét akarnak. Olcsóbb, ha ugyanazt a tevékenységet - akár változatlan létszámmal - egy épületben oldják meg.
Mar megint az egyhaz rontja el a szorakozasod Arpad!
RE: Mikka-Makka 2007.03.09. 04:54:32
"A kórházakat nem bezárni kell hanem átalakítani vazze!Még a Fletó is aztat mondta:PP"

A kórházakat be kell zárni, hogy az ingatlan eladható legyen. Érdekes módon csak jó helyen lévő, (egykoron) puccos épületek maradtak a listán... Hülye ez a Molnár, legalább egy-két lepukkant vidéki kórházat is berakhatott volna, a látszat kedvéért.

Volt itt már Nemzeti Konzultáció,Magyarországért Charta,72órás ultimátum(muhaha),sorozatos kivonulás,kordonbontás,megmittudomén,de még mindíg kijött a medve...
Írj vmit, ami kiveri a biztosítékot! Talán a papok is föladják. Mondjuk vmi antiklerikális izét.
RE: engeggyémábe 2007.03.09. 04:34:20
"3-at engedett át, további 2-t visszaküldött az OVB-nek megfontolásra. Tehát lehet abból még 5 is."

Lényegtelen, azzal ugyanúgy nem lehet kormányt buktatni. Egyrészt a költségvetést nem nagyon veszélyezteti egyik sem, másrészt meg (szerencsére)nem ez a reformok lényege. A patikuskérdés meg tutira elbukik, hülye volt az, aki felvette a listára (csak nem Mikola tanácsolta ezt is?).

W (4:51):
Epp azert az, mert akkor abban egyet ertunk, hogy szuksegszeruen alacsony. Magas kerites kell, de azzal meg az a baj.
A patikás népszavazással kapcsolatban jegyezte meg az egyik czimborám, miközben éppen sebbenzinnel magnófejet tisztított:

"Csak azt nem értem, mít izélnek a patikusok, amikor ők is árulnak benzint..." :-)))

Ez most speckó sztem nem a Viktorék által lett eeeekúúúúrva. Mert ha 7/7-et enged át az AB, akkor sem siklik ki a röfförm, még akkor se, ha arra szavaz a lakosság kilenchuszad része.
Volt itt egy lehetőség, a 72órás izélés után, hogy csináljunk valami értelmeset, kanalizáljuk a szélsőséges véleményeket, deosztakkó a fletóista idétlenek a viktorista idétlenek javaslataiba is belekötött, ahelyett, hogy hagyták volna szépen kifújni. Nem, nekik dafke fikkantani kell mindent, ami Fidesztől gyün. Szerintem ez is része a vadászos viccnek, te Nagyonelfogulatlan W. Á.

Amúgy meg sz@r a palacsintába, mert egy hét múlva qrwára nem ez tematizálja a közbeszédet, hanem a III. 15-i sajnálatos események.

Amiért majd megint a Szopós Vadász lesz a felelős, mer biztos.
hát vaze, az a 72 órás ultimátum se az esőfelhőből jött ám! nehogy már a körülmények áldozata legyen a vezénylőtábornok!
A 72 órás,meg a vekker órás,a vezér meg mindenórás...
meg ha 7/7-es lett volna akkor sincs kormanybuktatas.
meg akkor sem, ha netan 7/7-ben gyozott volna a fidesz velemenye.
ugyanis mondta volna GyF, hogy:
"Van masiiiiik"

mint most az alkomanyellenes adonal.
OV az utobbi idoben nagyon hatasosan tanitja meg a magyar valasztopolgarokkal, hogy barmit is csinal a fidesz annak semmi eredmenye sincs. sikerelmeny nuku. ez az amit egy vezeto nem csinalhat meg az embereivel hosszutavon. megutaljak, kiabrandulnak belole.
OV a saját sírját ássa. gőzerővel.
Jó munkásember.
akárki meglássa.

azér mondom, hogy lesz mit pusmogni a kongresszuson.
Ha viszont érzi a bajt, az mindenképp arra ösztönzi, h kockáztasson. 15-e erre remek alkalom.
Pippa a gepárd? :D Elő is kerestem a könyvet... Van egy folytatása is a Pettyes szfinx nyomában. Az is hihetetlen jó.
Hiánypótló már ez az új Orbános blog :))))) mi lenne, ha még ő kormányozna :)))
Ennek a mostani szavazásnak nem a tartalma a lényege, hanem a kormány leszavazása lenne elvileg ... , mert a Fideszes elképzelés az lehet, hogy 2-3 millió szavazó elküldi a picsába Feriéket onnantól nem lesznek elviekben legitimek, és lobogtathatnak v.mi adatot, hogy a népnek nem kellenek.

Persze azt a Fidesz nem vette figyelembe, hogy Magyarországon a népszavazások többnyire eleve bukásra vannak ígérve nem szeret ez a nép népszavazni ... -
Én kapásból pártolom mindhármat! Tiszta hülyék ezek a politikusok! Ha azt szeretném, hogy a kérdésemre "igennel" válaszoljanak, nem vagyok olyan ökör, hogy egy olyan kérdést tegyek fel, amire tuti "nem" a válasz! Ha pedig azt szeretném, hogy egyáltalán válaszoljon valaki, akkor pedig olyan kérdést teszek fel, amire érdemes válaszolni, ami érdekel egyáltalán valakit! Hát nem???????
Pipacsbőr
Hol kell aláírni ?
Egyébként. A népszavazási kezdeményezés minden, magában elég erőt érző csoportosulás szíve joga. Közvetlen demokrácia, vagy mi..
Az OVB véleményének megkérdőjelezése dettó
Mivel azonban (majdnem) minden az időzítésen múlik, felesleges most milliárdokat eltapsolni egy lejárt szavatosságú népszavazásra. Vagy nem?
Miért nem arról kérdezi a FIDESZ a népet, hogy "Egyetért-e ön azzal, hogy OV és GYF és az összes sleppjük haladéktalanul takarodjon?"
Tényleg fölös ráfordítás, szereljenek fel belőle kórházakat, arra rászavazok!
Ez tuti, erre is voksolok!
Pipacsbőr: hol az ultimátum? aláírom!
Kicsit off
A FIDESZ elérte azt fokot, amikor mindenféle legalábbis tisztázatlan erdetű és szándékú alakok értelmét látják a Párt színeit nyíltan felvállalva kontrollálhatatlan baromságokat gondolni, mondani és megtenni.
Amikor a bürökraták politikusok akarnak lenni, és szentül hiszik, hogy a spanyolviasz + a melegvíz feltalásához az ő közreműködésükre van szükség a fene megette az egészet.
Mindent a helyére kéne tenni a székházakban meg a fejekben is
No meg a Pettyes Szfinx nyomában is egy jó könyv. Hiú ábránd, jó lenne ha a kongressz után ilyen címmel kellene postot írnod.
Egyébként honnan jutott eszedbe pont ez a cím pont ehez a poszthoz?
Azt mondjátok már el kedves liberális (vagyis mint a multkori teszt óta tudjuk neoliberális-jobbos) barátaim, hogy mi a faszt tud tenni az ellenzék egy ilyen helyzetben? Egy ilyen kormány idejében? Nagyábból semmit. Az , hogy Viktor szop, annak meg ne örüljetek, mert így nő az esélye,. hogy elhúz ( de még nem most, majd 2009-ben), ez meg nektek lesz rossz,. mert akkor tényleg beég kedvenc Fletótok 2010-ben. A népszavazás meg valóban tényleg qrva jó jég volt, 23-án ,ha Viki azt mondja a tömegnek, hogy na akkor húzás most a Térre, akkor mi lett voln pl? Erdekes scenario lett volna az tuti. Emlékszem tök csalódott volt a tömeg keményebb része, én csitítgattam, az Asszonyt is, hogy nem lehet semmit csinálni 2010-ig, mert valami demokráciszerűben élünk, oszt kész.
Meg az ügyvédek is,mondván hosszú és nem éri meg az idegeskedést.Remélem ma nem pont akkor lesz "homályzóna" mikor elküldöm ezt a hsz.-t.
Szóval az elsőnek vállalt feladatom miszerint bizonyítandó,hogy nem vagy "magyar" és "értelmiségi".Így biztosan nem lesz zárt tárgyalás.
',Visszamenőlegesen is beleolvasgattam az írásaidba és nem találtam egyet sem amely a magyar sorskérdések melletti kiállásról szóltak volna.Amennyiben megadod a címét meg fogom keresni.Ellenben lelkesedést a globalizmusért,vadliberalizmusért és a semmihez nem köthető világpolgárságért annál többet.Neked elemi csapást jelent a nemzethez tartozás.Ami külföldön patriotizmus az a Te értelmezésedben nálunk nacionalista sovinizmus.Tipikus kettős mérce.Nézz körül Európa számos országában elfogadott a nemzeti lobogó házakra kitűzése-nálunk miért szényen és "magyarkodás".Itt akár rá is térhetünk nemzeti jelképeinkhez kötődő nézeteidre.Kezdődik ott,hogy vagy nem ismered az eredetüket,vagy szándékosan magyarázod félre.Gondolom ezt a "gazdád" busásabb baksissal jutalmazza.Nos én nem vagyok eladó és még velem együtt pár millióan.Nekünk a Himnusz,Szózat,Országcímer,Országzászló mind egyet jelen a Haza egy darabjával.Most nem írok az Árpád-sáról,csak annyit ez volt az első amely nem csak egy hűbérurat jelképezett,hanem a Hazát.
Utána meg jöttek a külföld uralkodóházai és a címerben visszaszorult az Árpád-sáv.Nem hiszem,hogy egy oszták találmány miatt kellene megtagadnom az ősit.
Ami az értelmiséghez való tartozást jelenti,bizony itt erős kihívásokkal küzdesz.Egy értelmiségi írásából kiderül,hogy az adott témában milyen tényekre támaszkodott,mit akar hozzátenni és milyen konkluziót is alkotott.Melyik megszólalásod felel meg ennek a 3 alapvető kritériumnak.Az,hogy alpári és logikátlan összedobált írásaid jelennek meg,nem én írom először.Egy értelmiségi szóhasználata kissé más.A Tied inkább elfogadott volt a kocsisok között,az istállók környékén.Arról,hogy egy értelmiségi írásaiban önmagát és gondolatait jeleníti meg,tudja és tesz is azért,hogy ez a kép mentül tisztább legyen.És Te?Vagy ez lemmél?Siralmas.
Q.E.D.
Üdv:mollaris
Valóban értelmetlen a népszavazás, a féllábú lőtéri kutyát sem érdekli hogy mi lesz a végeredménye. Szeretett nagynagyvezérünk is megmondta, hogy lehet tüntetni, majd megunják és hazamennek.

Amúgy unalmas már ez a Baxter-OV téma, holnap cigányozni kellene.
Na de 15-én a Fityó Samuék segítségével megdönti a kormányt! (Mindenki hozzon magával egy samut! -15 kg-os nagykalapács-) Akkor meg a népszavazás már érdektelen lesz.
Vagy valamit rosszul tudok?
Egyébként a korházbezárás kapcsán emlegetett telekspekuláció megáll szvsz. www.svabhegy.hu/webset32.cgi?Svabhegy@@HU@@13@@398682203
elég faja helyen van. Biztos régen kinézte magának veres úr ;)
"Ennek a mostani szavazásnak nem a tartalma a lényege, hanem a kormány leszavazása lenne elvileg ... , mert a Fideszes elképzelés az lehet, hogy 2-3 millió szavazó elküldi a picsába Feriéket onnantól nem lesznek elviekben legitimek, és lobogtathatnak v.mi adatot, hogy a népnek nem kellenek."




Ez a felháborító! A fidesz önigazolást akar potom 5 milliárdért és ezt persze mi fogjuk kifizetni...
Ha mar egeszsegugyezunk ma is, akkor alljon helyettem itt Tulassay Tivadar a SOTE rektora. ezeket mondta o tegnap.

www.inforadio.hu/podcasting/arena/

ami nagyon megfontolando: "nem agyszamot finanszirozunk, hanem ellatast."

Elotte meg a mester beszelt.
inforadio.hu/audio/5270/info527040.mp3
a 41-43 is.
Egyébként full ACK, ez a népszavazás most baromság. Fel kellene állni a jóérzésű jobboldali vezérnek, és megmondani, hogy ez nem fog menni. Alkotmányos kormányváltás kizárva, mindenki induljon haza adót fizetni.
3 év múlva találkozunk.

SZVSZ 1 darab érdemleges dolog lett volna a népszavazásban, a személyes felelősség a költségvetési hiány ügyében.
Jelenleg tét nélküli a játszma. Egyébként meg Feri+Megyó már rég a 100 éves közügyektől való eltiltást töltené.
Az egyháztámogatás megváltoztatásáról bezzeg sosem akarnak szavazni, pedig irgalmatlan pénznyelőről van szó.

molaris 2007.03.09. 08:32:19

Szerinted mi a hazafiság? A kampós botra celluxszal felerősített gumitehén, T-Rexszel felturbózva? Debil, az Észkombájn? A rúnák feltetoválása a nyakszirtre? A Martens-bakancs bomber-dzsekivel?

Ne röhögtess...

Inkább a kínzó kérdést válaszolja meg valaki: mi lehetett az a nem várt családi esemény, amelynek bekövetkezése megakadályozta a Nemzet Főmérnökét abban, hogy az Európai Néppárt vezetőségi ülésére elmenjen a hét elején?

Annak a szervezetnek az üléséről maradt távol, amelynek az (egyik) alelnöke.
TWÁ, írod:"nem szar a demokrácia, csak alacsony a kerítése." :-)) Első lépésnek jó:-)
Árpád!
Mi ez a per vagy nem per a molarisszal? Megint nem figyeltem? Egyáltalán, kinek jut eszébe ilyen fazság, hogy akármilyen acsargós, vagdalkozós, elmebeteges virtuális ugatást illetően bírósághoz forduljon? És akkor csodálkozunk, ha a pöcsfej politikusok szíre-szarra a markóba rohangálnak! Ez a vég kezdete...
Walter Melone · 2007.03.09. 08:39:18
Hja kérem, a demokrácia drága dolog. That's it.

molaris:
Szerinted ki a faszt érdekel, hogy kiakasztasz-e Árpád, vagy Trikolor zászlót a házadra? Senkit. Megteheted? Meg. Vannak, akik túlbuzgó nacionalistának néznek? Igen. Van aki, azért, mert nem vagyok nacionalista, idegenszívű hazaárulónak tart engem? Igen. Akkor most mégis miről beszélsz pontagyú? Éljen a békés egymásmellett élés.
Egyébirányban nem nézlek hülyének, ha a házadra aggatod az árpádsávot. Nem érdekel az sem, ha piros-fehér csíkosra fested.
Az érdekel, hogy ne gyújtsa fel senki az autómat, a párom nyugodtan merjen lemenni a kossuth téri metróba. S ne kelljen attól rettegnem, hogy fejbedobják bazmeg molotov-koktéllal, vagy kockakővel. A többi magánügy.
Most akkor eltűnnek a kommentek megin?
Pedig velkamolni akartam a Tótát a csapatba' a demokrácia-kerítés opusz okán.Häde.
Ha az én "részt-nem-vételem" csökkentheti ennek a 150. rangú kérdésekkel megáldott hepciáskodásnak a költségeit, akkor teljes mellszélességgel nem megyek sehova szavazni! :-))) (Csak sajnos nem csökkenti, a fenébe is...! :-((( )
vinczej 2007.03.09. 09:00:34

Ja; akkor is belekerül vagy négymilliárd pénzbe (NÉGYEZER MILLIÓ alsó hangon, felebarátaim...), ha kizárólag az alcsútiak mennek el.

BTW: azért megnézem majd magamnak az új többséget...
Ritka nagy rakás szar vagy te, Bélám!
Annak örülsz ilyen eufórikusan, hogy a Zorbán megszopta. (Pedig nem is ő szopta meg.)
Arról pedig, hogy az ország hogyan szopta meg Furcsán Nyerenccel nem pampogsz.
Sőt tapsikolsz az általad és a többi agyhalott által reformoknak mondott, valójában a tiszteségesen dolgozó és adózó polgárokat kirabló intézkedésekhez.
Miközben arról kussolsz, hogy a fekete gazdasághoz nem nyúltak, az adócsalók ellen továbbra sem tesznak semmit, a krónikus munkakerülő, lumpen, cigány ingyenélő tömeget meg változatlanul tömik pénzzel. A Strabag dupla pénzért kapja a megbízásokat, Kóka 3 milliárdot síbol állami pénzből stb.

A molarissal meg együttérzek. Borzasztó dolog lehet ennyire el-nem-viselni eltérő gondolatokat.
Sajnos ez is hungarikum.
ROTFL! hahahahahaha, eddigi legjobbad, Tota! koszi.
az ingyen sörre vonatkozó kérdéssel mi lett? arról mé' nem mondja a t. akoltmánybiróság, h jó és szép és mehessen má' végre igennel szavazni rá a zember.
"NÉGYEZER MILLIÓ alsó hangon, felebarátaim..."

Gyurcsányék meg alsó hangon 8 ezer milliárdba kerültek, erről kevesebb a hiszti...
I N G Y E N S Ö R T most
Mindenkinek, aki a népszavazás árán nyavajog:

Megmondani OV-nak, hogy hülye, és csak vesztegeti az ország pénzét szabad.
Betiltani, vagy elhallgattatni nem szabad. Remélem nem is jutunk el eddig a gondolatig... :)

play_off: oké, akkor most mássz vissza a homokozóba a dömperedhez. Mi lenne, ha megpróbálnánk ontopic-ok lenni? Jah, el is felejtettem, hogy az neked fáj. Bocs.
"A Fidesz valamiért azt hiszi, hogy ez itt a patikusok országa, de ez az ő bajuk."

Szerintem a Fidesz nem ennyire hülye, de jól tudja, hogy a magyarok jó részébe még a paternalisztikus állam bácsi korában érzi magát és mások állami kiváltságainat is védelmezi, mert annyi esze van, hogy azt hiszi, hogy az neki nem kerül semmibe. Az úgy "jön" fentről, miért szüntetnénk meg, ugye. Lásd még pl: gázártámogatás. A legtöbb ember (még azok is, akik nem használnak gázt) szeretné, ha az állam támogatná a gázfogyasztást, mert nem fogja fel, hogy ezzel tulajdonképpen vele fizettetik meg mások gázfelhasználását.
A patikusok esetében mondjuk a Fidesz egy másik magyar (és talán még erősebb) sajátossággal nem számolt: az irigységgel. Vagyis ha az emberek azt látják, hogy egy államilag garantált, kockázat- és befektetésmentes üzlettel egy csoport halálra keresi magát, akkor lehet, hogy szöget üt az is a fejébe, hogy miért kellene az állami kiváltságait ennek a csoportnak védeni. Sajnos nem azért gondolja azt, mert végre rájött, hogy ennek az árát ő is megfizeti, hanem mert irigy.
"A molarissal meg együttérzek. Borzasztó dolog lehet ennyire el-nem-viselni eltérő gondolatokat."
"a bánat asztalánál készséggel megterítünk,
önsajnálat gondokkal töltve ez a főfogás"
:)
Eddig az egész postban,a nyitányt is beleértve,Andal (9:40:14) volt a leg on-abb.
Nahát én meg úgy gondolom, hogy az egész magyar politika csak cirkusz a népnek, és nemhogy egymással szembenálló erők csinálnák, hanem a színfalak mögött még össze is kacsintanak talán. "Most mi loptunk és nyúztuk őket 4 évig, innentől jöhettek ti 4 évig, utána megint csere", baj csak akkor van, ha az egyik oldal vérszemet kap, és szeretne még 4 évig tovább lopni és nyúzni, a baj ilyenkor az, hogy a másik oldalnak ez nem tetszik, és hergelni kezdi a népet, de csak finoman, hogy a nép saját ügyének higgye az ő nyúzását és meglopását, és majdan hatalomra segítse szegény most épp kigolyózottakat, na és ilyenkor van tüntetés meg zászlózás és felvonulás.
Az egész egy cirkusz, aminek az a célja, hogy a politikusok, mivel mindegyik megélhetési, jól megszedhessék magukat. Emiatt nem is olyan könnyű a húsos fazék közelébe jutni, mert sokan marakodnak a helyekért. Mi lenne ha nem lenne húsos fazék, csak az ország érdekében való felelős politizálás átlagfizetésért. Szerintetek mennyi politikusunk lenne? Szerintetek akkor is ott verné a nyálát a sok MSZP-s, Fidesz-es, SZDSZ-es, MDF-es megélhetési, aki soha életében nem fogta még meg a lapát nyelét?!
Én többet nem megyek el szavazni, mert egyik oldal ocsmányabb mint a másik, majd akkor szavazok újra, akár választásokkor, akár népszavazáskor, ha ez a sok balfék nagyrészt lecserélődik, és értelmes arcok kerülnek a helyükre, akiket érdekel az ország sorsa. Hol van egy Kossuth, Deák, vagy Széchenyi formátumú ember? Egy olyat mondjon valaki, aki bizonyítottan hiteles személy a magyar politikai életben, és még nem kapták hazugságon, fedítésen, csúsztatáson, állatságok hangoztatásán, inkompetencián, vagy sajátzseb töltögetésen. Ha egy ilyen ember feltűnik, akkor majd odafigyelek rá, és ha lesz tíz ilyen, akkor majd elgondolkodom, hogy 1-2 választás múlva talán szavazni is fogok, ha ez a tíz majd megmarad ilyennek, tisztességesnek, és nem válik olyanná, amilyenek most ülnek a parlamentben.
Majd ha egyszer már olyan kicsi lesz a résztvétel a választásokon, hogy érezhető lesz, hogy minden csalódott az urakban, akkor talán el fognak gondolkodni, és elhúznak a francba, és megfognak végre egy ásót, hogy valami hasznosat is csináljanak, és jönnek helyettük értelmesek, becsületesek. Reménykedem. Addig meg szarok szavazni. Ezekre? Minek?!
"A referendumot pedig nem egy napon bonyolítják le - így a költségek hat-hétmilliárd forintra rúghatnak."

Licit felfelé a költségekről...? :-(
Nekem erre valahogy nagy szellemiségű, és önmagát a totál demokrácia hívének apposztrofáló T.G.M. jutott kapásból bele a közepibe, de ezzel a mozdulattal hessentettem is arrébb, ne hogy már ilyen blöffökre röfögjem, meg dörgölözzem, meg dágványozzak, meg ujjammal pöckölözzem és fittyeszt hányjak, tehát tök-szabadjon elvűként preferálom, hogy aljas dolog volt azt mondani, hogy rosszul lett feltéve a kérdés a decemberötre, merthogy csak a kormány nem lett felhatalmazva, hogy, hogy-hogy, de ez már csak szelektív objektívitás, ahogy önnönfényemben indián táncot lejtek és rögös idegenszerűségem mint az isteni nyila hasít rajtam keresztül, héka, csak nem a fideszre szavaztál, hogy ennyire gerjedsz az orbánkára.
"Ennek a mostani szavazásnak nem a tartalma a lényege, hanem a kormány leszavazása lenne elvileg ... , hogy 2-3 millió szavazó elküldi a picsába Feriéket onnantól nem lesznek elviekben legitimek"

Ezt a nem-legitim-a-kormány kártyát a fidesz egyszer már kijátszotta, és akkor sem ment sokra vele...
Ahhoz, hogy jájöjjünk, hogy a kormánynak (szinte) nincs támogatottsága, nem kell népszavazás, elég megnézni a közvéleménykutatási adatokat.sza lenne az annak az 5 milliárd ft-nak sokkal jobb helye is...


Árpád, attól még, hogy minden hülye politológus rosszul mondja, te azért tudd, hogy a népszavazás 1997 óta nem lehet érvénytelen, csak eredménytelen. Tehát ha valaki azért marad otthon, és nem szavaz mondjuk nemmel, mert így akarja érvénytelenné tenni, akkor az közel áll a hülyeséghez. Nem az számít, hogy hányan mennek el, hanem csak az, hogy az egyik irányba (igen vagy nem) szavaz-e az összes választó legalább egynegyede. Ha igen, eredményes, ha nem, eredménytelen a népszavi.
Kedvelem azt a vitaalapot, hogy jaj az adocsalok meg a lumpen ingyenelo ciganyok.

Aztan visszagondolok, hogy milyen es mennyi segelyt kaptak ezek a bizonyos ingyenelo ciganyok az orbankormany idejen.
Te molaris! Azért nem tűz ki jóérzésű ember magyar zászlót a házára, (amiért már kokárdát sem tesz fel márc15-én,) mert a Fidesz és segédcsapatai egy nemes gesztussal sikeresen kisajátították maguknak ezeket a (nemzeti) szimbólumokat. Azt meg mégse kockáztathatom meg, hogy fideszesnek/jobbikosnak/miépesnek nézzenek, lesülne a képemről a bőr.
Pedig normális esetben igenis kitenném a zászlót.
Liberté_73: ez speciel hülyeség...
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.03.09. 09:41:04

Szervezzen nagygyűlést a pártja pénzén, kétmillióan úgyis voltak már a Kossuth téren, oszt' mindenki elmondhatja a véleményét - ezt én is nagyon fontosnak tartom. Adják ki három millió példányban a Demokratát, további ötmillióban a Nemzetet, sugározzon napi 25 órán keresztül a Hírtévé - felőlem mindez mehet. Saját (lopott) pénzből.

De eleve halva született ötletre ennyi közös lóvét kidobni - na ez visszaélés a joggal, amint azt jogászok szokták mondogatni.

Amúgy meg felőlem is elhúzhat minden parlamenti párt a vérbe.
a felmérések szerint 10-20 százalék tart ki az MSZP mellett.
a Fidesz mellett ennek kb kétszerese.

miért gondolja tota, hogy eredménytelen lesz a népszavazás ? a jobb oldalnál régóta látszik, hogy nem az a kérdés, hogy mi van a zászlón (lásd árpádsáv). hanem az, hogy KÖVESD.
olyan emberek, akik a nyilas rémuralom alatt elvesztettek hozzátartozókat, vagy apjuk anyját, vagy anyjuk apját most követik az egyatábort. (otthon biztos elmondják, hogy a nyilasok csúnyák voltak, hogy használták A zászlót, de Orbán és a jobb oldal nemes célér küzd)

és akár több százezernyi nemgazda fog szavazni. szerintem jelentős esély van arra, hogy meglesz a minimum.

molaris értékelésével kapcsolatban: ha engem megkérdeznek, hogy milyen nemzetiségű vagyok, akkor azt válaszolom, hogy magyar. ezt semmilyen elmebeteg magyarázat nem tudja mássá tenni. akár árpádsáv, akár trikolor, akár himnusz, akár mama. vagy semmi külsőség. csak belsőség.

az árpádsávot most sokan magyarázzák. meg. és igazuk van. de azért _tudják_ők_is_ hogy mit fejez ki. úgy igazából. nem független heraldikusokból áll a nemzet egy része. uraim. ha valakit árpádsávos karszalagra rajzolt nyilacskákkal tarkított szabadcsapat, legalább egyszer megkergette volna a homokzó körül, miután anyucikáját "rohadt ávós felesége" felkiálltás mellett 10 megdugták, akkor is biztos elmagyarázná, hogy az árpádsáv szép nemzeti jelkép. csak kár, hogy amikor anyámat nyomták, akkor csak azt láttam magamelött, és ma már valahogy nem tetszik.
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.03.09. 10:07:51

Nem hulyeseg, en is pontosan igy erzem. Lehet, hogy nem logikus, de ez nem logika, hanem erzet. Szegyelnem ha fideszesnek neznenek. Ez van, errol nem en tehetek.
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.03.09. 10:07:51


Pedig nagyon sokan gondolják ám így...
"összehozhatunk pár milliárdért egy nagyon keveseket érintő, érvénytelen referendumot."

Ez egyáltalán nem biztos. Horn Gyufáék ui. 97-ben annyira nem bíztak a NATO népszavazásban, hogy módosították az Alkotmányt, és országos népszavazásnál elég, ha - részvételi aránytól függetlenül - az összes választópolgár negyede egyformán szavaz. Tehát, ha valamivel 40% fölött elmennek, elég 60% igen.
Ha pedig sok a kérdés, könnyen akadhat 1, ami érinti az embert, és ha elmegy, behúzza az ikszet a többire is. Ebből a szempontból fontos lehet a tandíj, amiról twá elfelejtkezett, pedig az lehet a legnépszerűbb kérdés.
"Whave 2007.03.09. 10:04:04"

De már hat éve nem a Zorbán kormány van.
Észre kéne venni.
Meg most "reform van", "meg közösen a terheket" van, meg "már csak két évet kell kibírni" (huszadszor) van...
Olvasva a fentit, arra gondtoltam, milyen egyszerű is a kis párásszemű balfan élete. Parlamenti közvetítés. Felszólalás jobbról. Mit erőlködsz haver. Mérnem fogod be inkább. Felszólalás balról. Tessék ő is azt mondja, figyejéé. Szavazás: 182-170. Megszívtad, mondtam én előre. Valld be, te csak szopni jársz a parlamentbe.

Tisztánlátás, ez a kulcsszó. Abból kell kiindulni, hogy Viktor helyből demagóg. És akkor világossá válik, mindjárt, hogy programja sincs neki. Sőt esze se sincsen. Jól elkúrta.
Azért a tandíjkérdésben hozott határozat indoklása még meglódíthatja vektor fantáziáját (www.mkab.hu/hu/frisshat.htm). Itt elsült az AB agya, amikor azt mondja, hogy csak a kormányprogram egészéről nem lehet népszavazni, annak részeiről azonban igen (ajánlom figyelmetekbe a párhuzamos indoklásokat is). A kínálkozó megoldás: részekre bontva kell leszavazni a kormányprogramot. Kérek valami jutalmat, ha ebből koncepció lesz. Aztán kezdődne ezen az alapon is egy kurva jó játék: A nép leszavazza a tandíjat, a kormány meg azt mondja, hogy rendben, nincs tandíj, annyival csökkentem az államilag fin. helyek számát, mint ahányan előreláthatólag mentesültek volna a díjfizetés alól. Jönnek a kemény felvételik :)
Liberté_73, nálad a pont.Én már kokárdát sem fogok kitűzni soha az életben.
bradfield 2007.03.09. 10:22:35

A kemény felvételik jöhetnének bizony, függetlenül az államilag finanszírozott helyek számától.

Mert mégiscsak a világ röheje, hogy pl. kommunikáció-szakon olyanok is kapnak diplomát, akik funkcionális analfabéták.

Két hete beszéltem egy belga újságíróval, aki szerint a magyar kommunikáció-, vagy marketing-szakos oklevél Brüsszelben kevesebbet ér, mint egy szlovák érettségi bizonyítvány.

Világ röheje lettünk felsőfokú oktatás terén; kis hazánkban annyi főiskola és egyetem van, mint nagy példaképünknél, Németországban.
népszavazás...megalofszt...jah Fityisz PR pár milliárdért a közösből...
persze ide nekem azonnal!
hol fizethetek?
Walter Melone · 2007.03.09. 10:12:06
Szindbad 2007.03.09. 10:12:05

Mit lehet erre mondani? Nem hiszem, hogy ki lehetne sajátítani egy össznemzeti jelképet anélkül, hogy a kívülmaradók ezt hagynák.
Igazság szerint én kívülről magyarázok, mer' kokárdát nem hordok, a himnuszt utálom (még egy ilyen depressziós, skizo-affektív, mániás-depressziós művet ritkán olvastam...). Azért amikor nagyon muszáj felállok hozzá. Kokárdát nem hordok, de ezt már kifejtettem, miért. Ettől függetlenül mondjuk a trikolor tetszik, és elfogadom, mint rám is hatással lévő jelképet. Ha meglátok egy embert mondjuk zászlóval a hátán, nem gondolok semmit. Persze, sanszos, hogy most jön éppen a Nyugati térről, ahol többnapos fiesztát tartanak éppen valami méjjjjmagyarok, de kit érdekel?

tiboru 2007.03.09. 10:09:25
Ezzel egy gond van. Ha megtilthatjuk, hogy népszavazást tartsanak bármiről is, akkor ki dönti el, hogy miről lehet? Az alkotmányról oké. Közvetlenül a költségvetésről oké. Ez a kettő fontos. Az egyik miatt a teljes berendezkedésünk kerülhet veszélybe, a másik miatt meg Mo fizetőképessége. A nemzetközi szerződések, háááát, szódával megmagyarázható, hogy miért. Bár szívem szerint ezt a pontot én feloldanám.

Ha még ennél is szűkebb lenne a népszavazásra kerülő kérdések köre, az már nem demokrácia lenne.
S ebbe szerintem az ingyensörös-államilag támogatott kocsmák is részei lehetnének, mint a patikák. Kereskedelmi egység mindkettő. Mindkettő narkotikumot árul.
Szerintem.

De meg tudom érteni, ha más másképpen gondolja.
árpád, te mazochista vagy. szereted, ha ütnek. pedig kár érted. vannak cikkeid, amikor az objektivitás a mérce. most nem. honnan ez a kocsmai szintű orbán-fóbia? amikor a gazdi szóba kerül, úgy viselkedsz, mint egy polfórumos idióta. komolytalan vagy és nevetséges.
szal mér is? azért bazmeg, mert az ovb által elfogadott 3 helyett négy kérdésben lesz népszavazás. a tandíjügy pedig nem piskóta. meg azért is bazmeg, mert a vizitdíj ügyében is lehetne népszavazni, ha a kormánybérenc ovb nem ad neki néhány hónap gellert. meg aztán bukott a kormánypárti mantra, amit te is nyomattál /szolgalelkűségből vagy félműveltségből, ki tudja?/. mármint, hogy a kérdések a kormányprogram részét képezik. szal, ki szopott itt tkp? bazze, gyanúm szerint inkább te, meg a nyaloncsajtó.
bradfield: Itt elsült az AB agya, amikor azt mondja, hogy csak a kormányprogram egészéről nem lehet népszavazni, annak részeiről azonban igen.

Nem olvastam a határozatot, de ez elég logikus. A kormányprogram ui. szerencsés esetben tartalmazza azt, hogy mit akar csinálni a parl. többség a következő négy évben, így aztán semmiről se lehetne népszavazni.
Pl. az EU- vagy a NATO-csatlakozás célja gondolom szerepelt a korábbi kormányprogramokban, akkor azokról se lehetett volna népszavazni?
a felsőoktatást elcseszték és ezen a tandíj már nem oszt,nem szoroz :(
molaris
jobb helyeken a butaság (amelyről beszólásaid tanúskodnak) sokkal inkább számít mosdatlanszájúságnak, mintha némely tollnok az emberi fekáliát szarnak vagy fosnak nevezi...
tudod, szindbad, én meg azt szégyellem, amikor külföldön a kollégák azzal ugratnak: na mi van, átkúrtak? micsoda pojácák vagytok ti. pont, mint az a hazudós posztkomcsi. terrorveszély, muhaha. ja hogy nálatok még mindig a stasi irányít?
ejnyemá´, "cifra zászlós",
nem aludtad ki magad vagy mi?:)))
"Csoda-Szarvas-Vadász 2007.03.09. 10:34:32 Népszavazás."


Magyarországon képviseleti demokrácia van. Ez a rendszer nem igényli a népszavazást, mint intézményt..
jah az most a legnagyobb para hogy mivel ugratják a külföldi kollégák. A szivem szakad meg komolyan. :D
Nnna. A közoktatási rendszer csődje az ezen a blogon pl. nyilvánvaló. Sok olyan tanult meg írni, nochdazu gépelni, akinek csak a kapát kellett volna markolnia egész életében.
orfeusz, dehogynem bazze, kéjesen nyújtoztam utána.
hanem lengetnél-e árpádsávos zászlót kassán, hallod-e?:)
Liberté_73, amc: én igenis kitűzöm a kokárdát március 15-én, toll a fidesz fülébe!

(Emlékszem, anno, a választási kampány idején mindig megkérdeztem a kokárdásokat, hogy most mit is ünnepelünk? Június 6-át? : )
vorobjanyinov 2007.03.09. 10:35:38



Ha jól emlékszem, sem EU sem NATO ügyben nem kellett volna népszavazást tartani, ezt a kormányok maguk kezdeményezték, és nem emlékszem, hogy bárki nyújtott volna be ellenük kifogást. A felvetésedre: szerintem ezekben az ügyekben sem lehetett volna népszavazást tartani, ha a kormányprogram részei voltak. A miértre ott a válasz az alkotmányban és az alkotmánybíróság indoklásának a kormány és a miniszterelnök közjogi felelősségét taglaló részében. Csak az AB a helyes gondolatmenetből rossz következtetést vont le, ahogy azt a párhuzamos indoklás is tartalmazza. Javaslom, olvasd el az indoklást (a párhuzamosakat is) az érdemi részük nem olyan hosszú.

Emlékszem, Kukorelly prof. lelkesítette a népszavazással az elsőéves joghallgatókat, hogy a közvetlen demokrácia, az milyen szép. Szerintem legfeljebb egy olyan világban, ahol minden asztal lába kaparófa. Valójában a demagógok eszköze.
da2

Így az oktatás szemszögéből viszgálva mi a véleményed arról a jogászról, aki akár perre is megy, hogy bebizonyítsa, a tagok gyűlése még nem taggyűlés, de kordonbontás után a "Hagyjuk a jogászkodást másra/Engem vigyen fel a padlásra" verset mondja?!
Költséges dolog ez a demokrácia, de valahogy nem szeretnék mást. Mondjuk jó lenne, ha én dönthetném el, miről lehet népszavazni (és mennyiért), de ez nem biztos hogy tetszene a többieknek. Szóval évente pár milliárd ft akármilyen népszavazásra szerintem nem kár, tanulja a demokráciát ez a kis nép legalább. Aztán persze az X. érvénytelen és eredménytelen szavazásnál már lesz politikai hozadéka is talán. Ami ebben jelenleg káros lehet, az annyi, hogy Gyurcsány és csapata kénytelen lesz arra a pár kérdésre fordítani amúgy sem hatalmas kommunikációs kvalitásait és pénzét, amiről szavazás lesz. Pedig esetleg lenne fontosabb.
A bejegyzés amúgy jó, kár hogy olyan áron sikeredett ilyenre, hogy a vizitdíjat meg a tandíjat kényszerűségből ki kellett hagyjad. Majd legközelebb, talán.
énis varratok anyámmal egy másfél méter átmérőjű kokeszt aztán kitűzöm 15-én reggel, berakom a piros fehér zöld kontaktlencsémet aztán irány meló
bradfield:
ezt mondjuk magyarázd meg a svájciaknak is. Köszönik szépen, jól vannak. Jobban, mint mi... Oszt' mégis, elmennek népszavazni. Igaz, ott a pártok nem egymást akarják lenépszavaztatni, hanem valóban kíváncsiak az emberek véleményére, mert nekik építik az országot...
Csókolom, ha a parasztok le vannak szarva, akkor a sárgák (Hangkok) miért kapnak intervenciót a gumiabroncsra?

Csókolom, mi a jobb? Ha vér folyik az utcán, vagy ha ELŐTTE még kihasználja a nép a legutolsó alkotmányos lehetőséget?
"Költséges dolog ez a demokrácia, de valahogy nem szeretnék mást."

Szeritem te súlyosan összekeversz két fogalmat, a demokráciát és a demagógiát...

(Mint ahogy akkor se dőlne össze a demokrácia, ha a képviselők nem marnának fel számla nélkül költségtérítést, a pártok a valós kampánykiadásról számolnának be, és ha a Kossuth téren elbontanák a kordont... Ha mindez meglesz, visszatérhetünk a népszavazás-kezdeményezéshez : )
bradfield, egyetértek.
A képviseleti demokrácia azért tud egyáltalán működni, mert nem közvetett irányítás. Nem szabad a közvetlen irányítást az emberek kezébe adni, egészen egyszerűen azért, mert nem értenek hozzá. Így aztán nagyon könnyű demagógiával megvezetni őket, át sem látják, hogy mi az érdekük. Azt kiabálják, amit a szájukba adnak.

El lehet képzelni, hogyan működne egy vállalat, ha minden döntésről az összes alkalmazottat megszavaztatnák. Vagy egy kórház, ha minden diagnózisról az összes alkalmazott döntene...
Ezekben az esetekben az emberek belátják, hogy a döntéseket olyan emberek kezébe kell adni, akik értenek hozzá. A gazdaságpolitika nem ilyen, ahhoz minden ember úgy érzi, hogy ért...
sodika!
a népszavazás nem a kormány megbuktatását jelenti..
énis varratok anyámmal egy másfél méter átmérőjű kokeszt

ahogy így figyellek, szerintem nem kell kokeszt varratnod - kiosztja azt neked valaki anélkül is : )
csszv, meg persze a hivatalban lévő kormányfő nem kúrja át a választókat. meg persze utána a helyi fő sodratú sajtó nem avatja az igazmondás lovagjává)
Eh, természetesen az első mondatban nem kell a "nem".
Türelem, "cifra zászlós",
ajánlom figyelmedbe a szombati Új Szó szombati Szalon-rovatát:))))))
jah csak az ált. kék-zöld szokott lenni ezért kényszerülök varratni
nol.hu/cikk/438350/

Ezt láttátok már? És jöttök?
A népszavazásról mindig egy nagyvállalat jut eszembe, ahol megszavaztatják a dolgozókkal, h mennyit és mennyiért dolgozzanak, mit termeljenek, és azt milyen áron értékesítsék. Valószínüleg ez a cég nagyonhamar csődbe menne... :))))))))
Kedves engeggyémábe....

A pécsi radarellenes megmozdulást bár te jobboldali kezdeményezésnek és gáncsoskodásnak titulálod, tartod,valójában ez úgy hülyeség ahogy azt te kiböfögted a szádból.
Ennek a szavazásnak, a sok egyéb, egyébként valóban szánalmas kezdeményezéssel amit a jobboldal szavaztatni kíván egy közösség távolabbi környezetének alakulásáról kellett volna szóljon. Ami jobb helyeken nem kérdés, megkérdezik a plebst hogy mit gondolsz, anélkül hogy arra aláírásgyűjtögetve , hahó mi itt lakunk ám, beleszólhatunk....?
ez az egyik
sodika 2007.03.09. 11:07:58
Hjam... persze... traktorja is önerőből lesz, meg ugye akkor nem vásárolják fel a selejtes áruját a parasztjának, meg nem kap egy rakat állami- és EU-s támogatást. Hát persze...

cziffra plachta zasztava 2007.03.09. 11:11:02
Aham... még mindig csak azt két mondatot olvastad a beszédből, látom... Esetleg a többi részét is elolvasnád? Aztán beszélhetünk róla, ha gondolod...

Sieg 2007.03.09. 11:09:58
Walter Melone · 2007.03.09. 11:14:36
Nézzetek körül Svájcban... olyan nagyon szarul működik, mi? Ehm...

blondie:
Nem járok pártrendezvényre. Egy ilyenre meg pláne nem. :D De jó szórakozást, és jó verekdést hozzá... :D
mármint annak, aki megy... izé... :D
tistedur: Dehogynem, nem figyelsz Orbánra.

Világosan elmondta, hogy ez az utolsó lehetőség, és egy győztes népszavazás után ha a kormány nem mond le, akkor onnantól valóban övé minden felelősség, mert a következmények beláthatatlanok.

Szó szerint ezt mondta az Echo TV-ben. (neten is elérhető a videó, megnézheted).
orfeusz, ha szombat, akkor MN. ja és ajánlom figyelmedbe hasonló okokból. de csak akkor, ha nincs türelmed a jövő hét csütörtöki HV-ra várni. a szabad újságon még gondolkodom:)
Csoda-Szarvas-Vadász: lehet szar a rendszer, de európában mindenhol így csinálják. Amíg nem szünik meg mindenhol, nekünk élen kell járni, ha nem akarunk lemaradni a versenyben.
lecsózva 2007.03.09. 11:18:05
Ha esetleg pármilliárddal többe kerül a radarosítás (amire NATO kötelezettségünk van), akkor azt ugye ki is fizetitek, ha már beleszóltok?
Az érem mindig kétoldalú. Ha ennyire nem fontos az ország biztonsága, akkor azt ki is kell ám vkinek fizetnie...
A pécsi radar kérdése nem csak (sőt nem elsősorban) helyi ügy. Egy katonai szövetség része vagyunk és ezért ha tetszik, ha nem, tenni is kell valamit. Erről a kérdésről helyi szavazást rendezni ezért értelmetlen volt.
A másik kedves engeggyémábe.

Szoclibként, vagy zsidóként én is a radar ellen szavaztam.

Az hogy odacseszték nekünk a radart, köszönhetjük Részben Toller Lacikának, aki kapva kapott ezen.
És persze köszönhetjük ezt a kompromisszumképtelen zöld aktivistáknak is, akik miatt elterelték a Dunát a szlovákokhoz, és most kap egy 160 ezres város egy radart. Ja, és Sólyom Lacikának is. Ezek a Lacik, baszki...

Szóval éljenek a bazsarózsák, pusztuljon az ember....

Szeretném látni az első hárákiris zöldet, aki önmagát elpusztítjí csak hogy bolygónk az állatok és növények földje legyen
nade cszszv, kérlek, nincs beszédkényszerem:)
viszont itt van a gumiparagrafus. eztán elvtársék kényük-kedvük szerint rántanak elő az utcán. a nagy kacsintós, akarom mondani, szocdem /by horngyula/ otthon érezhetné magát...
sodika:
magyarul hülyeségeket beszéltél... mert koránt sincs leszarva a magyar paraszt?
Értem én, csak illendő akkor ezt így kimondani...
brekingnyuz!
a fidesz hosszu ido utan megtette az elso ertelmes kezdemenyezeset Repasi Robert szemelyeben.
200 fos parlament.

allitolag mar tobbszor probalkoztak de a kormany visszaverte oket.

viszont ami kiraly, hogy errol pl. nem lehet nepszavazast tartani. ime a 22-es pozitiv csapdaja.

egyebkent NCSZ kivalo politografjabol latszik, hogy magyarorszagon lassan keves lesz a 2 dimenzio a politikusok hovatartozasat abrazolni. a jobb nem jobb, a liberalis nem liberalis. sot, a ket veg lassan osszeer, es kezetfog a radikaljobb a radikalballal.

ezert en javasolnek egy mezei (fel) szamegyenest, ahol a nepek az alapjan halandnanak a 0-tol a vegtelen fele, hogy ki mennyit lop. nos, ide fel lehetne vezetni az egesz kibaszott bagazst.
CsSzV: Feltételezem, hogy Svájcban egy kicsit érettebb és felelősségteljesebb a lakosság, és a fele nem droidokból áll. Ott gondolom nem kell számolni a szocializmushoz szokott emberek "támogassunk mindent, úgysem kerül semmibe" hozzáállásával sem.
Emellett erősen kétlem, hogy ha minden kérdésben a "nép" döntene, az Svájcnak jó lenne.
sodika:

ez nem az utolso esely, hanem az utolso utani. mar volt egy tet nelkuli ultimatum. most lesz egy tet nelkuli nepszavazas.

egyebkent miert mondana le a kormany? mert nem lehet algopyrint kapni a shellkuton? vagy mert kevesebb penz jut az egyetemistaknak?

nekik nincs tobb hatra. azer' allnak be Feri utan, mert benne latjak a messiast, es a tuleles zalogat. ha itt idokozi valasztasok lesznek, nekik kampec. ramehet az egesz kibaszott maszop. lenullazodnak, vege. ezert inkabb hatlapfeju csavarral rogzitik a petyhudt segguket a fotelbe, es mindenaron ott maradnak.

az egy rozsaszin alom, hogy itt barki lemond. Viktoreknak kellene lemondani arrol, hogy itt demokratikus modszerekkel elernek barmit is. a vonat elment. 3 ev mulva jon a kovetkezo.
sodika 2007.03.09. 11:22:20

Azért ez elég hülyén hangzik... Miért mondana le? Ebben az országban nem divat a puccs. Orbánnak be kéne látnia, h az emberek egyre kevésbé vevők arra amit ő képvisel. Először végigsirta Európát, h itt hazudnak a politikusok, mostmeg megint nemzethalállal fenyeget.

A választói persze isszák a szavait, és ettől kellően elkeseredettek is. ezen már az sem segít, h pl a rendszerváltás óta először olcsóbbak lesznek a gyógyszerek, vagy ami fontosabb, h itt a tavasz, és új szerelmek szövődhetnek!
sodika!
ez egy népszavazás.nincs benne szó a kormány leváltásáról.
az hogy orbán viktor meg ilyeneket mond,csak erősíti bennem azt az érzést,hogy puskázott az alkotmányjog vizsgáján..
ugy ertem, demokratikus modszerekkel elerik a kormanyvaltast.
denever 2007.03.09. 11:27:37
Hjam. Ez már Hornék idejében is előkerült. Aztán OV kormány idején az OV kormány verte vissza... Hm... Valahogy sosem akar ez összejönni.

Sieg 2007.03.09. 11:28:42
Ahem. Hát persze. Érettebb, mi? Nos ott ha tankot vesznek, akkor kérnek bemutatódarabokat, kiállítják a város főterére, odamész, beülsz, megszagolod, megnézed, tájékozódhatsz, aztán szavazhatsz, hogy melyiket vegyék. Érdekes, nem? Ne nézzük már hülyének az embereket...
Ja, s nem lenézni kéne a választókat, hanem megadni nekik a szükséges információkat a felelősségteljes döntéshez. Csak hát, ugye, akkor nem lehet susmusolni a háttérben semmivel, meg nincs szükség egy csomó elcseszett szakértőre.
Hidd el, nem a képviseleti demokrácia az Isten...

Amúgy a tévedések elkerülése végett, Pécsett sem arról szavaztak, hogy legyen-e radar, hanem arról, hogy Pécs városa _vonja belterületbe_ a hegyet. Aztán megtilthatja ott a katonai létesítmények építését. rofl.
Asszem népszavazást fogok kezdeményezni arról, hogy Budapest vonja belterületbe a Balatont, s akkor kékbusszal, bérlettel mehetnék nyáron fürdeni...
denever: A vonat ki is siklatható. ;D
OFF:

EZT nem birom ki.

"itt az ideje szembenézni a valósággal, régóta nem volt ilyen intenzitású antiszemitizmus Magyarországon".

Feldmájer Péter, mazsihisz

szoval a mult heten meg nem volt - legalabb is a mazsihisz szerint. most meg hirtelen lett - legalabb is a mazsihisy szerint. es meg a reszeg egyetemistak se voltak antiszemitak. de most, gondolom felneztunk a Torabol, oszt ott figyelt szembe' a sok ultraradikaljobbos.

ez az orszag egy kabare.
sodika:
Tudod a cégnél havonta egyszer van fizetés, hiába tartja az ember a markát huszadikán, ha egyszer 5-én van fizetés. De persze ki is rabolhatod a céget...
Feldmájer úrnak hálásnak kell lennünk, amiért ilyen sokat tesz a márciusi ünneplők generikai higéniájáért. :)))))
Csoda-Szarvas-Vadász: ha a cég elkúrta, és nem kapom meg tizedikén, akkor jogos a kérdésem, hogy legalább tizenötödikén adják oda.
denever:
Persze, ahogyan a keresztény egyházak szerint sosem volt ekkora erkölcstelenség, meg minden, mint most... A Mazsihisz nem számít semmit. Pontosabban nem számít többet, mint a többi egyház.

S ezzel most nem védeni akarom őket, hanem csak kezeljük őket a helyükön.
S ettől függetlenül most inkább kussban maradhattak volna...
sodika:

a demokracia erdekeben nem zuzhatod szet a demokraciat. ez ellentmondasos egy kicsit. Es akkor te se vagy jobb a tobbinel. sajnos ez van.

lehetnel te is tabornok, es amikor Feri epp kirandul, elfoglalnad az orszaghazat a leselejtezett T72-kkel.

ha ugy erzed, hogy az jobb lenne, alig hiszem, hogy a te orszagodban akarok elni.
sodika:
ja értem, szóval OV-éknek jogosan jár a kormányrúd... rotfl...
Nem kellene mindenáron egyenlőségjelet tenni a jelenlegi kormány és a hajdani Fidesz-vezette kormány közé.
Ezt nagyon erőltetett dolognak tartom...
Szar ez a kormány,lapátra kéne őket tenni,de rögtön vele együtt a Fideszt is.
Miért?
A Fidesznek egyszer volt négy éve,de még akkor sem szúrta el annyire,mint a mostaniak,immár második ciklusuk alatt.
Talán,ha Orbánék kaptak volna még egy esélyt,vagy urambocsá' kapnának még egy esélyt,és ennyire elszúrnák,akkor lehetne őket egyenlő mértékben elmarasztalni.
Mint ellenzéktől,talán nem kéne mindent rajtuk számonkérni.Egyelőre demokratikus jogaival él,amikor népszavazást kezdeményez.
Ettől még az,hogy ennyire szarban van az ország,nem ő az első számú felelős.
Inkább szakmai szempontból kellene felülvizsgálni a kórházbezárásokat és egyéb reformintézkedéseket.
Ezt csak úgy lehet,ha pl. a kórházbezárások esetében,praktizáló orvosokat kérdezünk meg.Az ő véleményük sokkal helytállóbb,mint újságírók íróasztal mellőli okoskodása.
"a demokracia erdekeben nem zuzhatod szet a demokraciat."

Romokból gyorsabb az építkezés.
Ha sok a vírus, egyszerűbb a Windowst format c után újratelepíteni.
Walter Melone: "A népszavazásról mindig egy nagyvállalat jut eszembe, ahol megszavaztatják a dolgozókkal, h mennyit és mennyiért dolgozzanak, mit termeljenek, és azt milyen áron értékesítsék. Valószínüleg ez a cég nagyonhamar csődbe menne.."

Ez gondolom csak a mostani kezdemenyezesnel jutott leginkabb eszedbe? Vagy akkor is, amikor az utokor kormanyzasra kerult?
Mar ne haragudj, de ha egyszer idiotak megvalasztottak, akkor jogos, ha ugyanazon idiotak szavaznak is roluk... (annak ellenere, hogy ez most nem is errol szol)

play off,

egyetertek veled, foleg ami a "mar csak 2 evet kell kuporgatni (huszadszor), es minden jo lesz" gondolatodat illeti...
Ez egy jol bevallt modszer, hogy 4-5 eves tervekben gondolkozunk... es nemcsak hogy 5 de meg 1 ev mulva is ki a fasz fog minderre emlekezni? Foleg ha a Toto is az Orban "kiszopatasaval" van csak elfoglalva... es a minden evben 5 eves tervekhez meg adja a szakmai hozzaerteset!
ennyi rossz példát sűrű egymásutánban még nem láttam egykupacon

nemzeti hősként egy győztes perrel a hátad mögött a zsidó lakásmaffia ellen meg pláne lefossa a bokáját a nemzetellenes gyurcsány klikk :)
molaris 2007.03.09. 08:32:19

Te most komolyan gondolod azt a sok baromságot amit naponta beszarsz ide? A papjaid nem szóltak, hogy öcsém ne csinálj már magadból idiótát ...
Nowo:
megtették, csak ők nem akartak dönteni, miért? Voltak - nem dolgozó - területi biztottságok. Ja, hogy a nehéz intézkedésekhez nem adják a nevüket? Csak amikor osztogatni kell? Ugyanmár.
Meg aztán ugye az ő "szakmai" érvük a saját székük. Mint ahogyan a tüntetések is mutatják. A saját állásuk megtartását nevezték ki - sajnos sikeresen - országos problémának.

sodika:
Erre nem lehet mit mondani. Nem értünk egyet. De kezdj bele a forradalomcsinálásba, majd megyek, és én lőlek le először, nehogy te tehesd velem...
Orkán Viktor rossz focistaként megint árnyékra vetődött, és megint pofára fog esni. Mermajd a zemberek jól lesavazzák a kormányt ! Háppersze! Én meg kijelentem, hogy ha nem nyerik meg az ötöst a hétvégén, akkor Viktor monnyon le! Na kábé ennyi köze van hozzá.

Egyébként nem lehetne azt a kordont megemelni akkorára, hogy addig egy se tudjon kijönni a párljámentből, amíg meg nem egyeznek egy össznemzeti szubminimumban? De nem ám svédasztal, meg unicum! Kenyér+víz!
Walter Melone · waltermelone.blog.hu/ 2007.03.09. 08:39:18

Az uniós bohóckodás buktája sem két forint volt , de ez van mindenkinek joga van népszavazász kezdeményezni igaz ez a népet nem nagyon szokta érdekelni ...
sodika és csszv, a rendőr bácsi meg szépen bevisz benneteket, mielőtt még akárcsak bármi csúnyát gondolhatnátok az uccán. lásd még gumiparagrafus)
abuhasz 2007.03.09. 11:54:19
Emlékeztetnélek a kétéves költségvetésre... ha már kinek hosszabb az elkúrás-lajstromot tartunk... Csak nemtom', minek. Ja, télleg, az nem ötéves, csak a választásokon túlnyúló plusz egyéves terv volt... Hehehe, éljen a demokrácia alapon , mi? Nehogy az új kormány esetleg másképpen gondolja. Pedig nem is Medgyessy tette át a Nemzeti Színházat, nem ő mondta fel a 4-es metrót, stb...
solesz 2007.03.09. 10:10:17

Miért lesz totál sikertelen? az embereket nem érdekli a népszavazás. A natos népszavazáshoz anno lekelett vinni a százalékokat, hogy ne legyen bukta az unióshoz pedig milliárdokat kellett elkölteni reklámra a közösből, hogy meglegyen az a vékony siker ...

Magyarországon általában az országos, és helyi népszavazások is egyértelműen bukták. -
A népszavazással, mint a demokrácia egyik fontos alappillérével egyetértek. Kerül, amibe kerül. A probléma, hogy nem ilyen piszlicsáré izékre kéne elpazarolni ezt a lehetőséget.

A fityesz a nyár végi, őszi elégedetlenség-hullámban rukkolt elő ezekkel a kérdésekkel, de azóta megváltozott a helyzet kissé. A lassú bürökrácia elavulttá, okafogyottá tett néhány kérdést.

Először is a gyógyszerárulás kérdése enyhén röhejes, miután Setét Lajos kiegyezett a patikusokkal. A legnagyobb forgalmat biztosító gyógyszereket receptkötelessé - és ezzel csak a patikákban forgalmazhatóvá - tették. A patikánkívüli árusítást meg annyira megszigorították, hogy alig néhányan haraptak rá: nem éri meg külön eladót felvenni, hogy nyitogassa a kis üvegszekrénykét. És valóban, igaz: az emberek többsége örül, hogy nem kell hétvégen órákat utazgatnia, ha beléjük áll a a fejgörcs. Ebben a kérdésben a népszavazás valószínűleg a fityesz szándékaival ellentétes eredményt fog hozni, ami akár arra is buzdíthatja Lajoskát, hogy még inkább liberalizálja a gyógyszerpiacot. Szopás lesz ebből.

A gazdákkal egyetértek, de néház 100 ezer embert érint csak a kérdés és főleg olyan területeken, ahol amúgy sem szeretnek szavazni járni az emberek. Bukta szaga van a dolognak.

A kórházak eladására vonatkozó kérdést egyszerűen nem értem. Mikoláék is adtak el korházat. Ráadásul a legtöbb kórház az önkormányzatok tulajdonában van, nem a minisztériuméban. A lényeg meg valóban az, hogy lesz-e kórház vagy nem lesz, nem pedig az, hogy kié.
Arról pedig miért nem szavazhatunk, hogy akarunk-e többbiztosítós rendszert, vagy sem. Ez lenne itt a leglényegibb kérdés.

A negyedik kérdés állítólag a tandíj lesz. De az ördög itt is a részletekben rejlik. Sztem, aki jól tanul és szüksége van az országnak a munkájára, annak ne kelljen fizetnie, a többiek meg fizessenek. Ha leszavazzák a népek a tandíjat, akkor minden hülye ingyen tanulhat közpénzből? Itt nem egészen vagyok képben. Mindenesetre van egy olyan érzésem, hogy erre a kérdésre sem nagyon fog rámozdulni a jónép.

Akárhogy is nézem, ez is egyfajta proteszt szavazás lesz a fityesz mellett, a ballib ellen. Már akik elmennek egyáltalán szavazni. A többség sztem nem fog. Én se fogok. Egyik kérdés sem érdekel, ami meg igen, arra meg nem lehet szavazni. Basszus.

Nagy, nagy bukta lesz ez. Egy újabb narancsos bukta, ami csak tovább erősíti a maszopot. Gratula!!!!!!!!!!!!!!
cpz:
hát, egy igazzy forradalom esetén nem nagyon visz be, max. statáriálisan. :D
Amúgy békeidőben nem megyek ilyesmivel utcára... :D
Az Arpad-sav ?= Tota blogjaval?????
Szerintem a fidesz és Orbán egy percig sem gondolta komolyan azt hogy népszavazással megdönthető a kormány.

De valamit nagyon mondania kellett, mert különben Gorka Sebestyénék szipkáznák el az embereket a "fidesz is cserben hagyott titeket" dumával.

Jelen voltam az Astoriánál, mikor bejelentette, és azt éreztem, hogyha ennél kevesebbet mond, akkor a helyszínen röhögik ki. Ezzel a dumával még haza lehetett küldeni az embereket, mert felvázolta a kormányváltás perspektíváját. ( Ha a rendőrség nem állta volna el az utat. )
De ha bárki hülyeségnek tartja, mondjon jobb ötletet arra, hogy milyen módszerrel lehet egy demokratikus kormányt leváltani, ha alkalmatlan. ( aki Ferike fan, az gondolja azt hogy Orbán fúrta el, és őt kell elküldeni))
cziffra!
és addig jó nekünk,amíg beviszik őket..:)
sodika:a forradalom mindig felfalja a saját gyermekeit..
csszv, persze ilyen alapon alkotmányellenes volt az orbán-kormány működése. mulasztásos jogsérelemmel állunk szemben. hogyan orvosoljuk?
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.03.09. 11:47:51

Nem számít jobban, csak nagyobbat szól. Európa fogékonyabb a zsidózásra mint arra hogy erkölcstelenek vagyunk. Ráadásul az erkölcstelenség általában jól is esik az embernek a pogrom meg nem. Viszont nem hiszem hogy ma Mo-n pogromoktól kellene tartanunk. Márpedig ez így nem más mint hisztériakeltés.
csszv, na de komolyan "háborús időkben igen? ne ugrass má bazze:)
A jelen népszavazásnak 4 vagy 5 kérdésről csupán közvetett célja a kormánybuktatás (nem valószínű),hanem politikai nyomásgyakorlás a kormányra,amit a tömeg a kérdések tartalmától függetlenül nagy többségében támogatni fog,már akik elmennek szavazni.
Ha a szavazás érvénytelen is lesz,az eredményre lehet hivatkozni.
A kormányzó koalíció és a kormány persze azt fogja hangsúlyozni,hogy nem számít.
Egy nagyszámú közvéleménykutatásnak jó lesz,amit a kormány nem hagyhat mégse figyelmen kívül.
Sokáig nem lehet a "népakarattal" szemben kormányozni,ezt kellene a kormánynak felfogni.
Itt a szükséges kommunikáció a megszorításokról nem sokat ér,mert az ellenoldal azt poentírozzza,hogy azért van,mert elkúrtátok.
Ennek fényében,ebbe illesztve számít a népszavazás eredményének tömegpszihologiai hatása.
cpz:
Az Orbán-kormány megkapta az orvosságát. Azóta is ellenzékben csücsül. Várjuk ki a 2010-et, oszt' meglátjuk, mi lesz a véleménye a jónépnek erről a négy (illetve hat) évről. Én ennek valék' a híve, annak ellenére, hogy valszeg' 2010-ben már nem megyek el szavazni, hacsak nem lesz egy új párt, vagy üreskockás rubrika.
Csak tudnám hogy ezért a radarért Pécsen miért kell nyávogni.Az igaz hogy aZengőn jobb helye lett volna de elbaromkodták ezt is. De a lényeg hogy mi az olyan marha veszélyes amiért tiltakozni kell? A radar hullámok azért nem röngen hullámok,hanem rádióhullámok. Hisztizik itt valaki a földi TV és rádió átjátszók miatt? A GSM hálózat miatt? Hisztizik itt valaki ha lecserélik Ferihegyen egy újabbra a régi radart? Hisztizik itt valaki hogy a szomszédja rádióamatörként bazi nagy antennát feszít ki?
naigen tistedur, de azért ez a rendelt felvet néhány kérdést. mér most? ugye a gumilövedék megtiltását nem lehet sürgősségileg. szal bűzlik. amolyan kádári "szocdem" tempó)
Mindenesetre előre látom ennek az új népszavazásos műsornak a végét elmegy kb. 2-2.5 mila ember 60% leszavazza gyurcsányékat mire Ferkó kiáll, hogy mivel az emberek többsége nem ment el az nagyon szereti őt, és politikáját, ezért nem szavazott :)))

Természetesen Orbán majd rákontráz, hogy az emberek már annyira elkeseredettek, hogy nem mernek véleményt nyilvánítani meg félnek is az elnyomástól stb.

Mindenesetre lesz majd megint pár hónapra való csontocska amit lehet rágcsálni mindkét oldalról a gazdaság meg ilyesmi levan szarva ... -
csszv, lesz új párt. nyugi. mondjuk lehet, hogy a baloldalon is. TGM rámozdult. te még komolyan veszed a faszit?
cziffra!
ugye tudod,hogy egy szónoki kérdést tettél fel? :)
háthamárígy, tistedur, engedek a műfaji követelménynek:)
szal, ne menj ki, te taplómagyar, mer 50 rugóra büntetünk. nem elég neked a tandíj meg a vizitdíj, bazze? maradj otthon a reluxád mögött. és örülj, hogy süt a nap és nem pereg a gázóra...
enyhén off:

Azt hiszem Tótának jó kis büntetés lenne, ha a majdani Orbán kormány idején köteleznék arra,mondjuk valami helyreigazítási ügy miatt, hogy a miniszterelnök blogját szerkessze 4évig napi 8 órában :-))
carnovira : ))), illetve : ((((

(bár ha így haladnak az események, lehet, hogy már annak is örülni kell, ha az emberek "csak" gumicsontot rágnak)
Molaris, most már igazán kigondolhatnál valami ütőset is, mert ez így kb. olyan komoly, mint Viktor ultimátuma volt...

Molarisnak még:
...bár tény, hogy marketingelni tudod magad, pl. megjegyeztem a nickneved. :-)

Dr Borivoje Surdilovics 2007.03.09. 12:06:42

A radaros népszavazás igenis fontos volt. Most legalább kiderült, hogy qrvára nem érdekli a helyieket. Csak néhány bizibadi ugrabugrált. Most már legalább lehet végre építeni. Különben sztem is jobb lett volna a Zengőn. Mindenesetre olcsóbb. És arra is kiváncsi lennék, hogy a sok tüntető miatt hány bazsarózsa nyiffant ki.
gyorgyn, kecskére a káposztát? én inkább csak fölállítanék egy sajtóetikai bizottságot onlineszűrőnek. a print sajtóval már nem érdemes foglalkozni.
cziffra!
ez is egy olvasat..:)
de számomra a tavaszi nagytakarítás fontosságát-bevallom őszintén-nem írja felül..
asszem kukacka irta, hogy a nepszavazas szukseges, mret a demokracia alappillere, es teljesen igaza van ebben. abban is, hogy piszlicsare dolgokra pazaroljak el. adott esetben jo, h a jobboldal nepszavazast akar, csak az a problema, hogy ez elmeletiekben jo csak. tenyleg nem ugy erzodik, hogy konkret celja lenne az egesznek, inkabb ugy, hogy ha mar elhataroztak, akkor is veghez viszik, meg akkor is ha csak sotetben lovoldozes lesz a vege. cskazertis. es eleve remenytelen dolgokra kivagni 5 milliardot...

az a baj, h magyarorszagon egyik oldal sem akar az igazi bajokra odafigyelni, mindig csak az egymasra mutogatas es a szar szetkenese a fo elfoglaltsag, barmit hozzon is a jovo. ez mar annyira egyertelmu, h szinte eg a pofam amiert leirom :)
Ejmá! Mit kell itt vacakolni. "Felhatalmazási törvény" aztán kész is. Akkor elmúlik minden probléma. Nem? ;-)
cpz

de arra is kötelezve lenne hogy csak jókat írhat, benyali stílusban ... :-)

Az az online sajtóetikai téma jó ötlet. Sztem árpi az afrikás cikkel simán népirtásra buzdított.
tistedur, hát attól függ, mit értünk tavaszi nagytakarítás alatt, ugye...mdf, 1990... meg aztán seprővel a kézben, mosóvödörrel... ja és a vérnyulat /láttad tennap?/ otthon ne hagyd.:)
meg különben is, egyszer mi férfiak is takaríthatunk...
MOLARIS: Totyát Isten küldte rátok, hogy próbára tegye hiteteket! :-))))
ja, piszkafa, az mdf meg is szavazná. Centrum. brrr)
gyorgyn, pont az ilyen neutronbombás őrülteket szűrné ki. fogalmazhatnák a szatíráikat strassburgba. meg molaris is megnyugodna:)
szerintem a népszavazás nem baj.
az a baj, hogy 5 MRD ba kerül-
A 21.században a web2 korszakában...:-)
Olcsóbbá kéne tenni és kb negyedévente szavazgatni erről-arról. Aki meg nem venne részt az a nagy ogy választáson se vehetne részt. Egyrész a demokrácia kötelességgé válna, másrászt kiszűrné az érdektelen "pontagyúakat". Bár asszem ez az ötlet is az UFÓ rovatba való...

ja szerintem arrol kene nepszavazast tartani, h molaris beperelje W-t.
:)
A népszavazás kimenete ebben a formában nyugodtan lehet egy IQ teszt a Fidesz számára. Ha így nekimegy és végigcsinálja, akkor elbukott rajta, de ha ezekkel a kérdésekkel nem vállalja, akkor talán még van remény számukra..

Amúgy szerintetek mit szeretne pártunk és kormányunk, mi legyen 15-én? A nép kimennyen az utcára békén ünnepelni, vagy maradjon otthon mindenki és legyen kihalt az egész város? Nekem nagyon úgy tűnik, hogy ez a második most a cél.
cziffra!
ablakot is pucolsz?
a vérnyúl finom:kakukkfűvel stb..
asszem,ha tavaszi takarítást csapnánk,nem sok mindenki maradna.
Aki az öttmilliót fontos érvnek tartja, tekintse úgy, hogy a demokrácia ára. Hasonlóképp a tüntetések redőri biztosításának költségei. Ennyi erővel az ellenzéki képviselők fizetését is mindjárt megspórolhatnánk, hiszen őket úgyis leszavazzák. A politikai intézményeink jók, alapvetően. Igen, pénzbe kerül a fenntartásuk. A mi adónkból.

Látni kell azt, hogy a szabályok szerint ellenzék alapból súlytalan. Nincs eszköz a kezében. Végső soron a parlament dönt. Ha ultimátumot ad, ha módosító indítványt nyújt be - súlytalan. A felelőssége is kisebb.

A mai hír arról szól, hogy az Alkotmánybíróság elfogadott pár dolgot, amit a választási bizottság visszadobott korábban. Egy kis ügyben Viktorék nyertek másodfokon.

Igaz, a népszavazásra majd nem mennek el. Ebből azonban levezetni, hogy a fenti döntéssel Viktor szívott...

Kell ehhez tisztánlátás. Nem kicsi.
cziffra plachta zasztava 2007.03.09. 12:09:02
TGM-et? Viccelsz? Régen komolyan vettem. Mostanában már... Lehet saját pártot kéne, vagy néhány itt jelenlévővel... :D

Az a baj, hogy nem vagyok baloldali. Se igazán jobboldali, bár az talán (nem vallásos), de leginkább liberális. :D Nehéz nekem megfelelő pártot választani...

Carnivora 2007.03.09. 12:08:17
Hjam. Gumicsont az kell. Más értelme nincs.

gyorgyn 2007.03.09. 12:14:55
rotfl. :D Szerintem hamar elállnának tőle... :D Önként, sőt, fizetnének is, hogy ne szerkessze... :o)

kukacka · 2007.03.09. 12:20:08
Viccelsz? A tüntetés demokratikus alapjog. Az ország védelme meg... nos szerintük nem. Amúgy az is. :p
A bazsarózsákat meg meg lehet védeni másképpen is.

cziffra plachta zasztava 2007.03.09. 12:22:21
Are you mr. Aczél jr? :D
cpz,

mondjuk minden internetes cikkre kötelező lenne egy " bejelentést teszek az etikai biz-hoz" linket tenni ami alapján megvizsgálnák. biztos sok melójuk lenne. Meg micsoda sírásrívás a net szabadságát hirdetők részéről...
gyorgyn:
gratulálok, egy újabb vízfejű, háromszáz embert foglalkoztató biztosságot vázoltál itt fel, ahol a Magyar BMX Szövetség mondhatja meg, hogy a szilíciumlapkákról tizennyolc éven aluliak által is látogatható oldalakon nem szabad beszélni, mert nem értik miről van szó, következésképpen károsan hat a fejlődésükre, úgyhogy előtte piros-fehér-zöld landing-page-t kell alkalmazni, benne a hottentotta alkotmány harmadik paragrafusának bájos női, búgó hangon való felolvasásával és persze villogó flash-animációval való kiírásával... ;o)
Ha mégse tűnt el végleg, akkor bocs a duplázásért:

Ez a népszavazás nyugodtan tekinthető a Fidesz IQ tesztjének is. Ha ebben a formában nekimennek, akkor elbukták, ha így nem csinálják, akkor még van remény a számukra..
hát tistedur, ablakot kizárólag a tisztánlátás kedvéért. nem azért mert papucsférj vagyok. egyébként borzalom, mi minden feladással jár a házasság, az előnyei mellett. férfiúi egyenjogúságot ide, a hétszázát neki:)
ja és a lámpaoszlopokat is meg kéne pucolni. ha már forradalom...
Pascal 2007.03.09. 12:32:53
"Aki az öttmilliót fontos érvnek tartja, tekintse úgy, hogy a demokrácia ára."

Az nem MILLIÓ, hanem MILLIÁRD (a különbség 3 darab 0, és sajnos nem a szám elején.) Szerintem a demokrácia azért működik olyan államokban is, ahol nem lehet minden szir-szarért népszavazást kezdeményezni...

(Csak remélni merem, hogy a Kossuth téri kordon rendőri biztosítását nem számolod a "demokrácia költségei" közé... : )
cziffra!
beszélhetek nejeddel a férfiúi egyenjogúság érdekében..:)
a forradalomra meg annyira van szükségünk ,mint halnak a biciklire
beren, azért tandíjügyben lesz itt mozgás. még ha TWÁ meg is feledkezett róla. mér is?
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.03.09. 12:39:04

Jó hsz. szerintem olyan a stílusod mint Fábry és TWÁ legjobb tulajdonságaiból klónoztak volna.
Egyébként cziffra úr ötlete volt, csak próbáltam beleélni magam, meg is írtam, hogy a net szabadságát hirdetők biztos prüszkölnének. Biztos vagyok benne, hgy sikertelen lenne, ha még a sima szerző jogvédelmet is baromi nehéz keresztülvinni. Hát még egy etikai dolgot...

Csak a helyzet az, hogy ami vonatkozik általában a sajtóra amit egyre kevesebben olvasnak az miért ne vobatkozzon az elektronyosra, amit egyre többen? Muszály hogy ömöljön a hülyeség? Egyébként a vízfejű bizottság egész jól megélhetene a lefoglalt szerverek árából. Meg pl oda is át lehetne irányítani kirúgott közalkalmazottakat mint az apeh-hez...:-)

persze, tistedur, ezt csak mondod. az asszony is ilyen serényen pislog hozzá. az ember meg mindjárt el van veszve. csáberő na, ez a ti titkotok. aztán meg mehetek ablakot pucolni. a közjóért meg a tisztánlátásért. na ez az értelmiségi önigazolás.:)
forradalom meg legyen maliban. megnézem a tévében.
blondie 2007.03.09. 12:42:26

Azért olyan jó lenne olyan államokat látni ahol tökéletesen működik a demokrácia. De tényleg.
Blondie, beleszámolom és komolyan is gondolom. Milliárd, igazad van. A demokráciával együtt jár a parlament. Az ellenzék. A népszavazás. A tüntetés. A tüntetések biztosítása. Néha a tüntetések eldurvulása. Pénzbe, adóba kerül nekünk ez mind.

Nem kellene ez a pénz. Nincs ellenzék. Nincs népszavazás. Nincs tüntetés. Nincs kordon (hoppá ez kell mégis hogy ne legyen tüntetés). Takarékossági okokból diktatúrát. Kimutatták, végül az többe lenne nekünk mindnyájunknak.
gyorgyn: ezek feltehetően azok az államok, amelyben tökéletes emberek élnek : )
gyorgyn, most kensz vagy mosakodsz?
látod ezért tartunk itt a jobboldalon. már saját magunknak sem hiszünk. pedig mér ne? vagy te olyan tökös legény. tollat ragadni, föl a szellem barikádjára, bazze)
blondie,

Csak nem azt akarod mondani, hoyg a kirélyság is jó, ha jó emberek lakják az országot?
gyorgyn 2007.03.09. 12:49:29

Izlandot tudom ajánlani.
A narancsos bukta receptje:

Hozzávalók:
50 dkg liszt,
2 dkg élesztő,
2 tojássárgája,
3 dl tej, (lehetőleg ne UHT tej),
6 dkg zsír vagy margarin,
5 dkg cukor,
csipetnyi só,
25 dkg narancslekvár a töltéshez (hipermarketekben ált. lehet kapni)

Elkészítés:

1 dl langyos tejjel, fél dkg cukorral, az élesztővel és 3 kanál liszttel kovászt készítünk. A tojássárgákat a cukorral elkavarjuk, hozzáöntjük a tejet, amiben a sót feloldottuk. A liszt közepébe mélyedést készítünk, és abba öntjük az anyagokat a kovássazal együtt.
Fakanállal jól kidolgozzuk, hogy hólyagos legyen, és hozzáöntjük a langyosra olvasztott vajat, amivel szintén jól eldolgozzuk.
Langyos helyen egy óráig kelesztjük.
Liztezett deszkára kiborítjuk, gyengén átgyúrjuk, 1 cm vastagra kinyújtjuk, 8-10 cm-es négyszögekre vágjuk, közepébe narancslekvárt teszünk és összecsavarjuk. (A lekvár ne legyen túl híg!)
Ezeket megzsírozott tepsibe egymás mellé helyezzük, tetejét zsírral megkenjük, fél óráig kelesztjük és közepesen forró sütőben sütjük.
Sütés után deszkára kiborítjuk, de csak tálaláskor szedjük szét a buktákat.
Tetejét porcukorral meghintjük.
(Zsír helyett persze használhatsz sütőmargarint is.)

Jó étvágyat!
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.03.09. 12:33:05

szerintem jópáran átérezzük a dilemmádat a pártokkal :o)

Már régóta gondolkodom, hogy nem lehetne e kidobni ezt az egész pártos rendszert az ablakon és demokratikus elvek alapján valami újat kitalálni. Ahol nem veszik el a kiskirályok hatalmi harcában a lényeg, mert nincs lehetőség ilyen típusú harcra. Ez a pártok jobb-bal-közép elvűsége is annyira szánalmas, már mindenki tudja, hogy nincs ilyen, nem erről szól.
Annó, már a HÖK-ben is különvált a két világ. Voltak lelkes figurák, akik kidolgozták a belüket pusztán lelkesedésből, meg sokat pofázó májerek, akik megmondták a "tutit", és később valamelyik párt szárnyai alá mentek tovább pofázni.
Szóval elég korán elválik a szar a májától.
cziffra plachta zasztava 2007.03.09. 12:52:47

ebből egy szót sem értettem, de tökös legény vagyok :-)
tiboru,

mondj kicsit többet arról az izlandi demokráciáról...
a kirélyság is jó, ha jó emberek lakják az országot?

Valami baj van Svédországgal vagy az Egyesült Királysággal, gyorgyn? : )))
cziffra!
ez minden bukta receptje :) csak a töltelék változik..
gyorgyn, csak annyit akartam mondani, hogy le atorkukon, ahogy belefér. a megengedő kommunikáció hosszadalmas.:)
meg különben is olcsóbb a diktatúra, nem? ők maguk mondják)
tistedur: sztem cpz inkább a szekfűs bukta receptjére lenne kíváncsi : )))
blondie 2007.03.09. 12:42:26

Nyugaton a demokrácia azért működik népszavazgatások nélkül is, mert ott a politikusok eleve nem hoznak olyan döntéseket, amelyek "kiverik a biztosítékot". Amennyiben mégis szükség van ilyen döntésekre, akkor pedig megfelelő kommunikációval próbálják a népet meggyőzni és maguk mellé állítani. Nem úgy, mint nálunk. A kormány arrogáns megnyilvánulásai többet ártanak, mint maguk az intézkedések (közvetve).
blondie,

nekem semmi. de nekem még Habsburg Ottóval sem lenne a jelenlegi helyztben. Persze parlament nélkül. Csak mi az anthraxot csináljunk a nem tökéletes emberekkel? :-)
kukacka · www.kukacka.blog.hu 2007.03.09. 12:54:06

a cukor biztos, h 5 deka? gondoltam megsütöm... :D
tistedur, ebből is látszik, hogy a kemény tojásnál többre eddig még nem futotta. azt is legutóbb a koleszban. a hasamra viszont érzékeny vagyok. az válóok.:)
úgyhogy megyek is enni egy jót...
blondie!
tészta marad,a töltelék kandírozott szekfűszirom tetszés szerinti egyéb töltelékkel keverve..(mondjuk rózsa és ibolyasziromból van kandírozott)
ibolyaszirom, imádom:) tistedur, te zseni vagy:)
Blondie, Dániában is volt komoly tüntetés, könygázzal locsolóval, (szemkilövés nélkül ahogy illik). Tudod mi miatt? Mert felszámolták a hetvenes években a hippik által önkényesen elfoglalt és működtetett törvényenkívüli világ egy részét, ingatlanspekulációs okokból.

Hadd ne mi legyünk a hülyék, ha egypár ember a kórházak bezárása, az új adófajták vagy akár a miniszterelnök lemondatása miatt az utcára megy. Vagy akkor se, ha az ellenzék ugyanezek miatt népszavazást kezdeményez. Én nem értek egyet velük, meg felesleges időpazarlásnak gondolom, de szíve joga.
Ja, persze @ka! Azér' tüntettek a germánok hónapokon keresztül mindenféle megszorítások ellen. Tudod, mi az igazi különbség? hogy ott megtudtak egyezni, itt meg inkább a sz@rkavarás megy, mert a vezénylőtábornoknak olyanja van.
gyorgyn 2007.03.09. 12:56:07

Hát annyi időnk (és helyünk) itt nincs, sajnos. Mindenesetre egy olyan szigetországban, ahol 300 ezren élnek 100 ezer négyzetkilométeren, és ahol szinte mindenki mindenkivel rokoni kapcsolatban áll (a másodunokatestvér már nem is számít rokonnak), túl nagy problémák nem lehetnek.

Ami a demokráciájukat illeti, a parlamentjüket akkor hozták létre, amikor mifelénk még Vajk meg sem született.

Érdemes tanulmányozni őket.
Kiráz a hideg, hogy a Fidesz-nek megint nem lesz sikerélménye, és a lakósság sem fogja ősszel megrohamozni a benzinkutakat, hogy kukába hajítsa azt a fránya hashajtót.Persze gyanítom, hogyha csak egyetlen ember is a kormány ellen szavaz,és természetesen eredménytelen lesz a népstavazás,a Fidesz ezt akkor is győzelemként könyveli el.Mondván, hogy egyetlen honfitársunk véleményét sem lehet figyelmen kívül hagyni.Én azért a Fidesz figyelmébe ajánlanék néhány olyan kérdést, amit elsöprő többséggel megszavaznak.Egy pár belőlük bizonyára szerepel majd Orbán/magyar hangja thürmer/márc.15-i beszédében:1./ Akarja-e, hogy kolbászból fonják a kerítést?2./ Akarja-e, hogy minden polgár alanyi jogon utazhasson kétheti nyaralásra a Maldív szigetekre?3./Akarja-e, hogy az ön háza előtt is megálljon a metro?4./Akarja-e, hogy mindenki ingyen utazhasson a tömegközlekedési eszközökön?5.Akarja-,hony világbajnok legyen a magyar fociválogatott?AkRJ-e, hogy minden orvos 300 forint láthatási díjat fizessen betegeinek, mert örül, hogy látta őket?7./Akarja-e, hogy a milliárdosok vagyonát szétosszák a nép között?Akarja-e, hogy az APEH minden bevételéből jutalékot osszon a lakósságnak, és megszüntessen minden ellenőrzést?Akarja-e, hogy becsületkasszákba lehessen fizetni az áruházakban?Akarja-e, hogy 3.60 legyen a kenyér?Akarje-e az egynapos munkahetet?Akarja-e, hogy minden parlagföldet kilónként 10 euróért adjanak el a gaz imperialistáknak?Akarja-e, hogy sajtból legyen a hold?Akarja e, hogy a fűtésszámlát megspórolandó, közelebb hozzuk a napot?A lista közel sem teljes,de én bízom Orbán/magyar hangja Thürmer/és tsai ötletgyárának gazdagságában.
Azért a medgyes bukta volt előbb, a narancsos már plágium :-)

IIlajos:

Megegyezni nálunk is lehetne, de nem azzal aki el..úrta, és még büszke is rá.
gyorgyn 2007.03.09. 13:11:36

Alapvető tévedés, hogy ő kúrta el egyedül...
tiboru :

Izland romantikus hely, finnország is .
De mi a szösz lehet a tanulság? Legyünk mink is rokonok? vagy az hogy 1000 év demokrácia kell hogy végre működjön? Vagy az hogyIzlandon kevesebb ideig vol szovjet hadsereg? Vagy az hogy az a rendszer a jó ami 1000 éve volt?

Egyébként nekem is az a véleményem, hgy a jó emberek megférnek egymással akár a törzsközösségben is, a bunkók pedig a legszebb utópikus rendszert is kihasználják.
Megegyezni nálunk is lehetne, de nem azzal aki el..úrta, és még büszke is rá.

Szeretjük, nem szeretjük (én pl. nem szeretem), de mégis csak ő miniszterelnök, szóval nem lehet figyelmen kívül hagyni...
Walter Melone · waltermelone.blog.hu/ 2007.03.09. 13:02:47

5 deka igen. A tésztának nem kell túl édesnek lennie! A lekvárba tehetsz még cukrot, ha nem elég édes. És persze ott a porcuki a tetején!
IIlajos,

Nem már Megyó is, Kovács elvtárssal, de Megyó nem lett volna büszke rá.
kukacka · www.kukacka.blog.hu 2007.03.09. 13:02:11

"Nyugaton a demokrácia azért működik népszavazgatások nélkül is, mert ott a politikusok eleve nem hoznak olyan döntéseket, amelyek "kiverik a biztosítékot"."

Egész pontosan a demokrácia arról szól, hogy az istenadta nép bízik a vezetésében. Ha egy kormány mélységesen elveszítette a bizalmat, akkor lemond. Ahogy például Hollandiában történt nem is régen.

Magyarországon egy elitista, demokratikus centralizmuson alapuló demokráciafelfogás terjedt el, ami nem is csoda, mivel az idősebb nemzedéknek gőze sincs arról, mit jelent egy működő demokrácia. Például a publicista úr feljebb azt találta mondani, hogy a demokrácia jó, csak alacsony a kerítése. Vagyis túl sok hülye szól bele a döntésekbe. Na, ezt hívják antidemokratikus gondolkodásnak.
gyorgyn 2007.03.09. 13:19:01
De Viktor király nem hibázott semmit...
"Akarja-e, hogy kolbászból fonják a kerítést?"

Költségvetési kérdésben nem lehet népszavazás.
"Democracy is the worst form of government - except all those other forms that have been tried from time to time."
Sir Winston Churchill

"All the ills of democracy can be cured by more democracy."
Alfred E. Smith

Graffiti: Ha nem vagy megzavarodva, félreinformáltak.
II. Lajos,

de , ki mondta, hogy nem? De 2002 után meg lett volna a lehetősége a reformoknak, volt még némi pénz is ( 600Mrd körül) szépen végig kellett volna hámozni. de ehhelyett : kommunikáció hegyek , és pénzosztás hitelre. Ez volt a fő gond, aki nem elfogult belátja.


"cifra zászló",
az MN az mi? Netán ama "nyaloncsajtó" egyik orgánuma, amelyről fennebb értekeztél? Csak nem gondolod, hogy ilyen nyomtatáványokba (beleértve a szabad újságot is) egészséges halandó belenéz...?:)))
gyorgyn 2007.03.09. 13:26:47
Ismételten alapvető tévedések sorozata!
1. Nem 600Mrd, hanem 300Mrd.
2. Ez a pénz a kb. 5000 Mrd összegű költségvetésből maradt júniusra(!), a többi el lett költve, illetve kötelezettségvállalás volt rajta.

Ebből hogy lehet reformálni?
Idestova hatodik éve lesz mszpés kormányunk. Ennyi idő alatt iskolába lehet küldeni egy gyereket.
Öt év után visszafelé kiabálni minimum hiteltelen.
II Lajos,

Hát jobban mint most.
O .V szarik aköltségvetésre, azt mondja, amit a nép hallani akar-14.havi nyugdíj, stb. amikor még a 13.havira sincs fedezet, csak nem lehet visszavonni.Az 50%-os béremeléseket is négy év alatt fokozatosan kellett volna véghezvinni.Ezt a Péter jól elkúrta ja és az MSZP is kussolt.Hol volt akor Lendvai, Szili meg a többi okostojás?
Fanyalgok TWÁ. Már megin a Zorbi. Nem mintha nem lenne igazad, valóban egy elég elszúrt, meglehetősen butuska húzás volt ez a népszavi (Magyarón már a négyigenes óta híresen balf@szul szavaz a nép. Eddig két értékelhetőt szavazott, de arra meg amúgy is fölösleges volt, deklaratív aktusnak kellene inkább nevezni).

Szóval igaz, meglehetősen ostoba húzás volt Zorbitálisék részéről. Megj: vsz a tandíj át fog még menni nekik.

Mégis. Kicsit sokat szidod ezt a Zorbánt. Lehet, hogy nem tűnt fel, de nagyon lejáratta Ungárnt Fletó a Times-os reportázsával (dülánácionálizm, szöhnyűantiszemitizm). SZVSZ inkább errefele kellene azt az éles kritika pengéjét irányozni, mert ha más nem,
EZ valóban nemzetközi kihatású. MINDEN ilyen súlyosan befolyásolja üzletemberek, befektetők, cégek stb. véleményét.
Ez egy borzasztó rossz magyar politikusi szokás, hogyha kimegy egy politikus, akkor "hazaüzen" egy nemzetközi riportban. Hallotta valaki Merkelt Schröderről randákat mondani?

Román politikus román politikai ellenfeleiről nácizni-fasisztázni-vasgárdázni stb? Nem. Ilyet csak balfasz rövidlátó magyar tesz. Kimennek "árulkodni" (most az igazságtartalmát ne is firtassuk, előrebocsátom, véleményem szerint ez egy butaság). Röhej. Aztán jól le leszünk járatva mindenki előtt, és leshetünk, mi a véleménye pl. az angoloknak rólunk.

Mondjuk megmondom a mostani hírek alapján mit gondolnak a derék britek (de kik azok..?): Magyarország az az ország, amelyben gyújtogatnak az emberek, mert hazudott a miniszterelnök, lőttek, vertek embereket, behozták angliába a madárinfluenzát, és baromi nagy az antiszemitizmus. Bravó.

És akkor Zorbi f@sságát pellengérezed!? Mondjuk jó-jó, van benne némi igazság (speciel örülhetnél is neki, nyilván népszerűséget veszít vele majd a fityisz)... de azért ugye mennek más dolgok is itt az országban megdöbbentően balfácánul, és az előbbi agyfolyatásomat se hagynám ki.
Doomhammer 2007.03.09. 13:21:19

Ez nem költségvetési kérdés, hanem kerítésfonási. Azaz kisipari.
Nowo,
"Nem kellene mindenáron egyenlőségjelet tenni a jelenlegi kormány és a hajdani Fidesz-vezette kormány közé.
Ezt nagyon erőltetett dolognak tartom...
Szar ez a kormány,lapátra kéne őket tenni,de rögtön vele együtt a Fideszt is. Miért?"

senki nem akarja lapátra tenni a fideszt en bloc. orbánt akarják elzavarni.

sokan azt gondolják, hogy orbán távozásával nagyobb az esélye a jobboldali győzelemnek. ettől senkinek sem változna meg a kormányról alkotott véleménye, viszont egy szakszerű, mérsékelt konstruktív ellenzékiséget mutató párt szavazatokat hozna a kormányoldalról. és ez szavazatszámban számban és hát szellemi potenciálban is messze többet hoz a jobb oldal konyhájára, mint a szélsőségektől való megszabadulás.

a felvilágosulatlanok szavazhatnának a kdnp-re, meg a jobbikra, a másik négy párt meg osztozna a többiek szavazatain. valószínüleg ők kerülnének a parlamentbe. nyilván az mszp-ben megerősödne a társadalompolitikai tagozat, az szdsz bátrabban lenne liberális, az mdf csinálhatná a korszerű konzervativizmust, a fidesz meg egy mérsékelt néppárttá válhatna.

gyurcsányt és orbánt el meg lehetne küldeni az európa parlamentbe. kicsit nyugodtabb lenne a közélet.
Legfrisebb hír:a FIDESZ ejtette az OVB-nél a vizitdíj kérdést,de a tandíj-döntést várja.
kutacs_ 2007.03.09. 13:36:54

Szép lenne, de ne reménykedj..
valaki tudja, mi a fsz kerul 5 milliardba a nepszavazason?
vagy ez a sztenderd egysegar?

adott esetben en vallalom, hogy mind az osszes magyar szavazati joggal rendelkezo allampolgart vegigjarom, es felirom a kockas fuzetbe mit gondolt. otmilliardert siman.
eltart majd vagy 6 honapig, az biztos, de hat a Viktorek se most kezdtek el, es jo ha iden lesz belole valami.
nemtom, hany szavazati jog van idehaza, ugy 8milliot saccolok. ez azt jelenti, hogy 1 allampolgar keresztje kerek 500 forintot er?
kutacs! A szívemből beszélsz, csak nem akartam kisregényt írni.Talán a józanul gondolkodó fidestesek vannak többen-Kósa,Rogán a példa-de akkor miért nem zavarják már el ..csába ezt a kicsi embert ? Mitől olyan erős?Mivel zsarolhatja őket?Ez a népszavazási bohózat újabb zakó.Addig tuti az MSZP-SZDSZ győzelem, amíg O.V.a királyuk,Kövér,Áder,Deutsch körbeülik a trónt, míg Szíjjártó az udvari bolond a csörgősipkával.
"Tuti a zakó". Hmmm. Egyelőre a jóval népszerűbb párt a Viktoré. Már elmorfondíroztam azon, hogy a baloldali törzsgárdatag szemével nézve miért triviális, hogy Viktor megbukott.

Lehet persze felszabadultan röhögni. Egyrészt ha kicsit és jelentéktelent is, de pont Viktor nyert csatát. Másrészt ellenzékből bármilyen kezdeményezés szinte reménytelen. Kiröhögöd a magasugrót is, ha harmadszorra is leveri az országos csúcsot? Ahülye, szopni ment oda.
OFF: népszavazás technikájához megjegyzem: Észtországban már on-line is lehet szavazni. Pl. most legutóbbtól. Merhogy van elektronikus aláírás-törvény.
ON
Én vállalom 3 milliárdért is, bár biztosan ráfizetéses lesz, de mindent a közért :o)
Arról nem lehet népszavazást kiírni, hogy GyF és OV egyként nemkívánt szereplője a magyar politikai életnek?
De ha a 8 millióból csak egymillió megy el, de még ennek kicsi a valószínűsége, hogy ennyi elmegy, akkor mennyi a mi keresztünk.Ha az egyik kérdés nem megy át az OVB-n, a FIDESZ-nyilatkozata szerint-két népszavazást akar tartani, lo milliárdért.Ennek e tetűnek semmi sem drága.Vérforraló!
denever 2007.03.09. 13:48:41

Azért ezek a pénzügyi számolgatások kissé egyoldalúak. Mert hová is megy a zseton? Mondjuk a szavazatszámlálók zsebébe, akik magyar emberek; munkabérként (amiből adót fognak fizetni), vagy az iskoláknak, önkormányzatoknak, akik a szavazótermeket biztosítják. Végül is a pénz marad az országban csak másképp lesz elosztva. Legalább ennyivel kevesebb jut a Strabagnak meg társaiknak.
:-))))))

Engem igazából nem is ez izgat, hanem a most kezdődő kampány költségei, melyet így vagy úgy, de nekünk kell majd állni. Mondjuk újabb tendereket fognak kiírni digitális iskolai táblákra, vagy építenek valami szép új bigyót, amire semmi szükség, hogy meghálálják a kampánypénzeket a szponzoroknak.
Ja és mielőtt "vérforraló", nézz már kérlek utána mennyi köze van ahhoz az államháztartás hiányának, hogy az adott év májusáig a betervezett költségek mekkora részét kötötték le. Ez az "ötezermilliárdból ötszáz maradt" olyan visszatérő motívum, mint a másik oldalon a 49es kommunista alkotmány.
1. A patikaliberalizáció kérdése nem csak arról szól, hogy hol lehessen gyógyszert venni.

2. A mostani szabályozás hivatalos célja ugyan nem, de a gyakorlati következménye az, hogy Magyarországon csak a nemzeti középosztály egy részének szabad gyógyszerrel üzletelnie. Ami több száz milliárd forintot jelent, ami ezt a társadalmi csoportot hizlalja állami segítséggel, állampolgári felárfizetéssel.

3. Az a gazdasági-politikai jelenség, hogy a kormány új szabályozása alapján a gyógyszerek egy része kimegy a patikákból a benzinkutakba, nagyüzletekbe, úgy írható le pénzügyileg, a nacionalista jobboldal szemével, hogy a kormány több százmilliárd forintot kivesz a magyar középosztály zsebéből, és a zömében külföldi felsőosztálynak ossza szét. Még radikálisabban, a radikáljobb szemével: a kormány elveszi a pénzt a(z igaz) magyaroktól, s külföldieknek (vagy idegenszerűeknek) adja tovább.

4. Akit irritál ez az anti-Robin Hood-akció, úgy akadályozhatja meg, hogy igent mond a patikaliberalizáció megállítására.

5. Akit nem irritál, az szavazhat praktikus szempontok alapján.

6. Vitézek mi lehet ez széles föld felett szebb dolog a Politográfnál?
Az a mentségem az önreklámra, hogy, egyrészt, ez is egy polpost, másrészt, mivel Kádár-struktúra-lebontásról szól, feltettem Kádárt is a Gráfra: naccso.blog.hu/2007/03/07/politograf sorry!
Lehet, én vagyok a bolond, de: ebből a népszavazásból szeptember elött semmi sem lesz. Akkor viszont, (eredménytől függetlenül) nagyon jó munició lesz az okt. 23.ai ujabb balhéhoz a Viktornak.
Kedves Pascal!Természetesen a magasugrót nem röhögöm ki, de példát sem tudok arra, hogy egy-nem kettő egymást követő-választáson vesztes pártvezér ne mondott volna le.Ezt még mindenki H.Gyulája is megtette.Ha Orbán magasugró lenne, őt sem röhögném ki, most sem teszem, csak hiányolom az önkritikáját.
denever 2007.03.09. 13:48:41

Mit gondolsz a sok szar bürokrata miből él? :))) + ilyenkor szépen mindegyik kapja a lóvékat, hogy közjegyző stb. számláló ...
Pasccal! Tisztázzuk:Az okkal népszerűtle, de mint kiderült szükséges Bokros-csomag 2000-ig elvitte a gazdaságot.A kormány akkor kezdett el megfontolatlanul osztogatni, amire Medgyesi még rátett egy lapáttal, vagy kettővel.Üres lett a kassza, felzabáltatták velünk a jövőnket.Kormányon O.V. is kénytelen lett volna komoly megszorításokat végrehajtani.Ezt ő is nagyon jól tudja.Nem véletlenül mondta a választások előtt, hogy megszorítások jönnek.Biztos, hogy erre az esetre neki is volt forgatókönyve.Egy szó mint száz, két kormány hat év alatt kúrta el, mi meg szopunk.
Uraim!
Ez a népszavazásos buli nem a kérdések lényegi tartalmáról szól,hanem a kormány fikázásáról.
Akárhányan is mennek el szavazni,a többség okkal feltételezhetően 'kormány-ellenes' választ ad,és ez politikailag felhasználható a FIDESZ számára,annak ellenére,hogy ezzel nem lehet kormányt buktatni,legfeljebb néhány törvény esetében módosítást elérni.
De számukra - közép-távon - ez is eredmény.Lehet majd súlykolni.
Ezt az MSZP is látja,ezért tesz meg mindent,hogy a zsebében levő OVB által minél tovább húzza a téma kiírhatóságának elkezdését,azaz az aláírásgyűjtés elindítását."00ezer aláírás gyorsan összejön.
Mindkét oldal szempontjai/érdekei világosak.
A ballib.oldal meg elővette az antiszemita kártyát - persze nem csupán ezért.
'Imádom' kis magyar közéletünket.
Kormányt buktatni - az ellenzéknek joga van hozzá,csak nehéz ügy.
Viszont a közhangulat alapján most neki áll a zászló.
Nagy Cső Zuhan 2007.03.09. 14:14:00

Itt v.mi Bug lehet engem a célkereszt közepébe lőtt be ott meg semmi nincs :)))
Az lenne a legegyszrűbb, ha a nyolcmillió kézfeltartással szavazna mondjuk Rigómezőn, vagy egy Fidesz naggyűlésen, mert ott Philip szerint mindig sokmillióan vannak.Ő lehetne a szavazatszámláló, mert jól tud tömeget számolni.
Kétszer veszíteni, ebben bizony van valami. Önkritika, én is hiányolom. Nem modott le pedig tényleg van olyan mérce, ami szerint le kellene. Ferise mondott októberben. De Gaulle a hatvannyolcas zavargások miatt igen. Nem kötelező egyiknek se.

Itt a téma, hogy az egészségügy oktatás reformjának jelenlegi formájával ellenzékből mit lehet tenni. A malackásba részletesen beírtam, vannak fenntartások.

Kiröhögni a népszavazás miatt, egy dolog. Mit javasolsz: az ellenzéknek legyen innentől fogva kötelező egyetérteni? Ne adjon be módosító indítványt mert úgyis leszavazzák? Ne legyen gyűlés se mert az az alkotmányos rend ellen van? Ne legyen népszavazás se mert röhejes?

Komolyan, mi az ellenzék dolga akkor: vagy fenntartás nélkül egyetérteni vagy elszégyellni és lemenni a térképről?

Wonderland 2007.03.09. 14:01:47
Itt is lehetne, ha a Fidesz-MDF koalíció nem lövi lábon azt a trv-tervezetet, mondván, hogy a nyertes kormány csal.

Beren 2007.03.09. 14:05:10
De. Négyévente. Szavazol az SzDSz-re, az MDF-re, vagy nem mész szavazni.

kukacka · 2007.03.09. 14:08:45
Azért az a digitális tábla egy rohadt jó eszköz. Csak ki kéne hozzá baszni a fél tanári kart, és valódi - nem csak nyarvogni és tüntetni képes, hanem tanulni is - tanári gárdát behozni hozzá.
Azért az a digitális tábla egy rohadt jó eszköz.

Valóban, csak talán nem ez a legfontosabb egy olyan országban, ahol a hátrányos helyzetű régiókban beázik az oskola teteje (meg ahol szinte elenyésző a vidéki internet-használók aránya...)

So, I beg to differ baby...
Ja,és ahol a kölkök negyede éhesen ül be az órákra... : (
Pascal:
éppen az a baj, hogy nem ad be módosító indítványt, hanem utcára megy...
Ha módosító indítványt nyújtana be, és megtenné, hogy dolgozik a sok ki-be sétálás helyett, aszondanám', hogy megvan a minimuma a munkájuknak. Most meg a béka segge alatt vannak. Annyit se dolgoznak, mint GyF az előző ciklus két évében... S ez nagy szó.

Amúgy legyen csak népszavazás, szíve joga. Ha talál annyi hülyét, aki mögé áll, és aláírja. Csak engedtessék meg hülyének nevezni az ilyet. Még ha legalább a látszatra ügyelne, hogy nem kizárólag politikai céljai vannak ezzel... De így. Nulla szakmaiság. A kormány legalább megpróbálja (nem mondom, hogy jól...). A Fidesz még azt sem.
Pascal 2007.03.09. 14:39:44

Ovinak mégis honnan kéne lemondania? A fityesz azt választ meg elnökének, akit akar, ebbe rohadtul nincs beleugatása a mezei magyarnak. A tagok meg akár ki is léphetnének a pártból, ha nem tetszene nekik Ovi. De nekik ő kell! Újra és újra!!!

És lehet, hogy igazuk van. Mert bár nekem is jobban bejön mondjuk Kósa vagy Rogán, de ők nem azok a figurák, akik egy választási kampányban nagy tömegeket tudnának mozgósítani és lelkesíteni. Ez van. Pokorniról, Navrasicsról vagy Deutsch Tomiról már nem is beszélve. Azért az ciki lenne, ha több tízezer ember beájulna az unalomtól egy ilyen tömeggyűlésen.:))))))
blondie: értem én. Soha semmi sem éppen "ez a legfontosabb", hanem mindig más. Hagyjuk már. Most komolyan azt mondod, hogy nem fontos az új Volvo busz, mert van még olyan troli, ami harminc éves szovjet konstrukció? Ugye viccelsz?

Nem fontos az iskolai internet program, mert van ahol még szénnel fűtenek? Vagymi?
Ha az egyik elmaradott, akkor legyen elmaradott mindenki? Hörrr... Eszem megáll ettől a mentalitástól.
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.03.09. 14:42:42

Oké a digi táblát megkövetem. Én is tanítottam és a fél életemet odaadtam volna érte. Különben nekünk az egyetemen már volt olyan óránk, ahol ezeknek a kütyüknek a kezelését tanultuk.
Mondjuk lehet, hogy egy matektanár vagy egy magyaros nem tud mit kezdeni vele, de biosz-föci-hez nagyon szuper lett volna, ha lett volna. Most meg már nem tanítok. (Hál Isten!)
blondie 2007.03.09. 14:49:08

Az oktatási reformot ott kezdhetnék, hogy az iskolai étkeztetést bekellene vezetni normálisan , és megfelelő ételt adni a kölköknek, mert üres gyomorral nem nagyon lehet tanulni ... +tanszerek sem ártanának. A pénz könnyen meglenne rá, ha nem a szülőknek adnák piára ...
Pascal, gabo54:

ja, az ellenzek menjen haza, mer nem o van tobbsegben.
tkeppen ha tobbsegben van, akkor tudna kormanyozni.

es tenyleg fasza, hogy a gumilovedeket nem lehet betiltani gyorsitott eljarassal, de cserebe be lehet vezetni villamtempoval a lehetoseg politikai allaspont kinyilvanitasa szolgaltatast, aminek kereteben 50e HUF elleneben atnezel az intezkedo rendoron.
vagy ingyen fejbevag a homokfuvassal erdesitett gumibotjaval.

az itt a baj, emberek, hogy mindket oldal tokre meg van gyozodve arrol, hogy *O* tudja, mi kell az embereknek.

egyebkent a nepszavazasban otleteloknek javaslom a kapcsolodo rendelkezeseket tanulmanyozasra. meglepo, de sokkal kevesebb dologban lehet nepszavazni, mint azt az allampolgar gondolna.
Carnivora!
a reformot ott kéne kezdeni,hogy kivágod az összes pályára alkalmatlan tanárt és tanítót..és emelett adsz a gyereknek rendes kaját.
Pascal, gabo54:

ja, az ellenzek menjen haza, mer nem o van tobbsegben.
tkeppen ha tobbsegben van, akkor tudna kormanyozni.

es tenyleg fasza, hogy a gumilovedeket nem lehet betiltani gyorsitott eljarassal, de cserebe be lehet vezetni villamtempoval a lehetoseg politikai allaspont kinyilvanitasa szolgaltatast, aminek kereteben 50e HUF elleneben atnezel az intezkedo rendoron.
vagy ingyen fejbevag a homokfuvassal erdesitett gumibotjaval.

az itt a baj, emberek, hogy mindket oldal tokre meg van gyozodve arrol, hogy *O* tudja, mi kell az embereknek.

egyebkent a nepszavazasban otleteloknek javaslom a kapcsolodo rendelkezeseket tanulmanyozasra. meglepo, de sokkal kevesebb dologban lehet nepszavazni, mint azt az allampolgar gondolna.
Pascal, gabo54:

ja, az ellenzek menjen haza, mer nem o van tobbsegben.
tkeppen ha tobbsegben van, akkor tudna kormanyozni.

es tenyleg fasza, hogy a gumilovedeket nem lehet betiltani gyorsitott eljarassal, de cserebe be lehet vezetni villamtempoval a lehetoseg politikai allaspont kinyilvanitasa szolgaltatast, aminek kereteben 50e HUF elleneben atnezel az intezkedo rendoron.
vagy ingyen fejbevag a homokfuvassal erdesitett gumibotjaval.

az itt a baj, emberek, hogy mindket oldal tokre meg van gyozodve arrol, hogy *O* tudja, mi kell az embereknek.

egyebkent a nepszavazasban otleteloknek javaslom a kapcsolodo rendelkezeseket tanulmanyozasra. meglepo, de sokkal kevesebb dologban lehet nepszavazni, mint azt az allampolgar gondolna.
Pascal!Természetesen egyiket sem akarom, csak az a bökkenő, hogy a Fidesz a "nem","rossz" stb válaszokon semmit nem ismer.Nem írják, mondják, ők miként tennék jobban.Miért nem tettek már le az asztalra egy komplett gazdasági, oktatási, egészségügyi reformtervet?Biztos lenne benne gondolatébresztő, megfontolandó,járható út.Ez lenne a konstruktív ellenzék szerepe.Le kellene ülni tárgyalni, nem óvodás kivonulásdit játszani, csak azért, mert nem tetszik neki a miniszterelnök személye.Nekem sem tetszett O.V. amikor azt mondta, hogy hazudottyelési ügyben ellenzék nélkül is működik a fig.Mégis elfogadtam, hogy ő az ország miniszterelnöke.Nem gyaláztam, még magánnbeszélgetésben sem, nem mentem a háza elé tüntetni, megfélemlíteni a gyermekeit, nem kívántam a takarodását, mert bíztam benne, hogy a nép jól dönt 2002-ben.Soha nem vontam kétségbe legitimitását,amikor nyilvánvalóan hazudott a megfigyelési ügyben, vagy amikor az e.ü dolgozók 400%-os béremelését ígérte, és utána azt mondta:"ja kérem más a kampány és más a kormányzás.Ebben igaza is volt.
Csodaszarvas, a módosító indítványt benyújtották. És a szavazáskor a "nem" gombot nyomták. Nagylelkű: ellenzéki vagy, najó nyomhatod a nemet, de fejet le és nepofázz.

A kivonulgatás szerintem is marhaság, de nem tartozik ide. Semmiköze az oktatás egészségügy reformjához kapcsolódó ellenzéki taktikához, népszavazáshoz, kiröhögéshez.
Nem is lenne rossz, legkozelebb ugy szavazni, hogy 2 fordulo, 1. kire NEM, es aki 5% felett kap, az mar nem indulhat. 2. kire igen... Es ezzel lecserelhetnenk az egesz parlamentet! Nem ketteszakadt Mo. lenne, hanem multi-szakadt! Es mindenki utalna mindenkit! Ahogy most is...
Abuhasz,

milyen jó lenne az egyfordulós szavazás, ugye? Hirtelen halál üzemmód. És pont fele annyiba kerülne mint most.
Így is lehet vadul vitázni, hogy mennyire igazságos a dolog.
Én lennék az utolsó, aki a jelenlegi kormányt támogatná, de ezekre a kérdésekre határozott NEMet kell mondanom. Ugyanis:
1. A magyar föld védelméről szóló szlogen erősen félrevezető és demagóg. Nincs itt arról szó, hogy eladjuk Magyarországot(1920-ban már eleget loptak belőle)! Ha idejön egy külföldi gazda, az ugyanúgy gazdálkodni fog, és azután adózni. Ezzel aztán semmit sem veszítünk! Sőt szerintem a gazda sem, vagy ha igen az régen rossz: nem jó, ha valaki fél a versenytől.
2. Patika: Szerintem én ott veszek nyugtatót, ahol akarok! Ebbene legyen beleszólása Mikolának! A gyógyszerhamisítás meg elkerülhető szigorúbb fogyasztóvédelemmel!
3. Kórházprivi: A privatizáció megtiltásánál nem tudok ostobább dolgot. Köszönöm nem kérek az omladozó korházakból. Ahhoz, hogy legyen, pénz a javításra, minket adófizetőket kell kiszipolyozni. Szerintem nagyon is jó dolog a kórházprivatizáció: a gyógyítás nem állami feladat!
4. Tandíj: Na ezt még nemtudom. Igazából át kellene gondolni, hogyan vezetjük be. Ez a gond a reformokkal, hogy a kormány rohanva valósítja meg őket: előbb ki kellene dolgozni a támogatási és ösztöndíjrendszereket!
Az elsőre és utolsóra még rá lehet fogni, hogy a középosztály érdekét szolgálja, a többire viszont nem! Nem tudom egy állítólagos polgári párt fejeiben ilyen ötletek hogyan fogalmazódhatnak meg. Nem szeretném a társadalmat osztályok szerint megosztani(azt meghagyom TGM-nek), de jó lenne a Fidesz-MPSZnek, ha néha elolvasná saját nevének második szakaszát!
Pascal:
ha nem az lett volna a módosító indítvány, hogy "semmi se változzon", hanem az, hogy "szerintünk itt és itt lehet elvonni, áttenni, de itt és itt viszont meghagyni és felhúzni", akkor - én szeretném hinni -, hogy beszélgethettek volna. Függetlenül attól, hogy ki mondta először, hogy az ellenzéknak kuss van... Hja kérem, ugye minden szavunk és tettünk előbb-utóbb visszaüt. OV-nek most üt vissza az ellenzék nélküli parlament. Ha esetleg ő is odafigyelt volna, megbeszélt volna, mint ahogyan a Horn kormány (és előtte az MDF is!) tette, akkor lehet nem ezt kapja vissza. Amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten is. Ugyebár.
Warmonger 2007.03.09. 15:17:06
No offense. Nem ellened, de: "Ez a gond a reformokkal, hogy a kormány rohanva valósítja meg őket" - ha meg nem, akkor az jön,hogy "nem csinál semmit". Van rajta sapka, vagy nincs rajta sapka? :p :D
na erre kellene gombot varrni:

index.hu/politika/belfold/gor0309h/

A jelek szerint sikerülhet leválasztani az addik nemezsüveges-tarsolylemezes brigádot a fideszről.
Hajrá Gorka! hajrá Kossuth tér!
Nono, nem ezt mondom. Csak előbb kellene gondolkodnia, aztán cselekednie!. Mert sok jó dolog mellett, sok hibát is elkövet!
Most ez hogy is van ez?!
Ez a Kossuth tér pártja? Pedig utóbb azt mondták, hogy azoknak alakulnak akik jobbos konzervatívok, de unják az árpádsávot, meg a kádári gazdaságpolitikát! Már kezdtem reménykedni:(
Annyiszor lefutott kör, ne kezdjük már újra. Idecopyzom a szokásos következőt:

Balról: mér nincs a jobboldalnak értelmes alternatívája a reformra, mér csak uszítanak árpádsávot lengetnek

Pascal: Nemzeti Reformalap, kidolgozni hetekig tartott komoly embereknek, lesöporni viszont kettő másodpercig.

Balról: a Reformalap azért volt óriási marhaság mert ésés ésés satöbbi satöbbi.

Na ez. Tegnap a Malackásban vettem a fáradtságot, és négy-öt egymást követő postban irogattam valami jobboldali reformalternatívaféléről. Várom az érdemi hozzászólásokat.
gabo54 2007.03.09. 13:35:40
"Ezt a Péter jól elkúrta ja és az MSZP is kussolt.Hol volt akor Lendvai, Szili meg a többi okostojás? "

Továbbá ne feledkezzünk el arról, hogyan állította le Gyurcsány a Medgyessy-féle kiigazítást 2004-ben a vesztes EP-választás után és hogy szőrt el sokkal több pénzt.
Grafikon is van, ha valakinek az hiányzik.
Természetesen az MSZP egyetértésével. Mivel hogy győzni akartak, ahogy Veres el is mondta Brüsszelben. A nacionálfasiszták ellen ilyen módszerek megengedettek, a számlát meg fizeti az ország.

Hiszen csak értünk dolgoznak.
Pascal,

a reformalap egyébként baromi jó ötlet volt. és az most is. még ha nem is adakoznak bele a jólelkű szamaritánusok.
ugyanis a jelenlegi reformbevételek szépen beleolvadnak a költségvetés hiánypótlásába.
pont az nem látszik, hogy mi miatt hatékony a csökkenés. Így elválna a szar a víztől, mert látszana, hogy a struktúrális reformok miatt csökken-e a kiadás (nem nő a hiány), és mellette a megszorítások hogyan termelik az extra bevételt.

de a kormányzati bevételek átlátása a jelek szerint nem a pórnépnek való - elég ha elhiszik, hogy jó helyre kerül.
Warmonger 2007.03.09. 15:17:06
"4. Tandíj: Na ezt még nemtudom. Igazából át kellene gondolni, hogyan vezetjük be. Ez a gond a reformokkal, hogy a kormány rohanva valósítja meg őket: előbb ki kellene dolgozni a támogatási és ösztöndíjrendszereket!"

Azt remélem tudod, hogy Magyarországon felsőoktatásra majdnem annyi magánpénzt költenek el arányában, mint az USA-ban. A tandíjjal el is érjük az USA szintjét (a felsőoktatásra elköltött összegek arányában). A tandíj előtt 50-50% volt a magánfinanszírozás aránya Magyarországon, az USA-ban 60-40% a magánfinanszírozás javára.
REFORMALTERNATÍVA:

2 hét blogszünet mindenkinek (ez szerintem több ezer munkaóra).

Ez alatt hagyjuk a picsába a médiát, nyomjuk egy kicsit jobban a blúzt ott, ahol éppen dolgozunk, és ne fárasszuk egymást fantazmagóriákkal.

HA ez megtörtént, lehet, hogy jóval több történt annál, mint a mostani faszvakarás.

Na, báj, 2 hét múlva tali.

Doomhammer · 2007.03.09. 15:25:22
ROTFL. Mintha 2002-ben nem kezdett volna osztogatásba, előre lekötésbe a Fidesz-kormány... Mintha a balliberális mocswkod kommunisták ellen ezt ne lehetne megcsinálni, hogy azután az ország fizesse meg a számlát.
Hiszen csak értünk dolgoztak...

Ha tottóról lenne szó, azt mondanám, hogy minden ilyen meccs fix X.
Így meg azt, hogy menjen a fenébe mindkét oldal, vagy kezdjenek el gyorsan kommunikálni. ;o)

Komolyan mondom, ennek az országnak csak jót tehetne egy kényszerű nagykoalíció...
Jól mondod denevér, sőt nem kizárólag adakozásból gondolták feltölteni hanem ide kellett volna irányítani olyan vállalkozói adók meghatározott százalékát, amelyeket a reformok miatt vezettek be. Banki különadó, társasági szolidaritásadó, például.

Nem állítom, hogy a reformalap maga a tökély. De ha Feriék komolyan gondolták volna az együttműködést, ez konstruktív is volt, ellenzéki is, és reformalternatíva is. Persze egyszerűbb kétmásodperc alatt lesöpörni majd normális jobboldalért sivalkodni amint Viktor lép valami radikálisat.
blondie!

Az, hogy beázik az iskola teteje, meg az, hogy korszerű eszközökkel, a jövőjéért tanul a gyerek két külön dolog. Persze, hogy normális iskolaépület kell. De amíg nincs, addig okosodjon a gyerek rovásírással?
Az, hogy a peches szfinx szokás szerint eltalálta a szarva közt a tőgyét, nem jelenti, hogy a probléma nem létezik. Pölö. Aszpirint árulni a benzinkútnál nagyon praktikus dolog. Olyan országokban, ahol a hatóságok betartatják a benzinkutasokkal a veszélyes hulladék (aka lejárt gyógyszer) kezelésével kapcsolatos szabályokat. Ez itt nem ilyen ország, a lejárt aszpirint 1. el fogják adni 2. kilószám húzzák majd le a benzinkút klotyóján. A népszavazás nyilván riasztó ostobaság, de az egészet annyival elintézni, hogy "ez itt nem a patikusok országa", minimum akkora tévedés.
Te sodika! "Ha sok a vírus, egyszerűbb a Windowst format c után újratelepíteni." Ez így ebben a formában igaz, de ha tegyük fel pont azon a vason fut a teljes vállalati infrastruktúrád (és voltál o'an hülye ezt a windowsra tenni, de ez más kérdés :)) és a "Format C:" és az "áll-a rendszer-újra-futnak-az-alkalmazások-és még-az-adataidat-sem- vesztetted-el" közti cezúrában is neadjisten gyártanod, termelned, eladnod, számláznod, fizetned stb (röviden: működnöd) kell, akkor azért kétszer is meggondolod, hogy nulláról akarod-e újra kezdeni vagy inkább építesz a meglevő alapokra... gondold végig.
Nekem egyelore csupan szimpatikus a Gorka fele Ujdem, bar a weboldaluk meglehetosen pancser, de majd kialakul. Nekik legalabb tenyleg elhiszem, hogy jobboldaliak, es nem szavazatok alapjan valtoztatgatjak a programjukat. Ami kar, hogy a Fidesz szar arcai maris ellensegesen lehurrogjak, mintha ok lennenek a legnagyobb problema. Aztan hogy Kossuth teriek-e? Valakik legalabb mogejuk allnak, igy ugyanis az egesz sehova sem vezetne.
Egon,
te digitális tábláról tanultad a földrajzot?
én nem, mégis tudom hol van veszprém.

gondolj már bele, mi megy most oktatás címén?
negyedik osztályig CSAK SZÜLŐI HOZZÁJÁRULÁSSAL lehet megbuktatni egy gyereket. baszdmeg még írni se tud a purdé, és már ötödikben van.
nincs már a klasszikus kisegítő sem, ahol lenne esély a kevésbé jó képességű gyerekek felzárkóztatására.
ehelyett mindenki tutira elvégzi az általánost, mivel senki nem akar 16 év körüli kamaszokat kerülgetni hetedikben, de írni olvasni nem biztos hogy fog tudni.
a normális gyerekre meg nem jut elég kapacitás, és nem tud rendes ütemben fejlődni.
eredmény: 8 osztályos választópolgár, akinek annyi esze van mint egy faéknek.

de csökken az általános iskolát el nem végzettek aránya.
túl vagyunk edukálva. mostmár mindenkinek minimum a gimnázium. jövőre meg a főiskola. tele van a munkaerőpiac frissen végzett óvonőkkel, meg tanítókkal.

abban nagyon nagy igazság van, hogy nem kell mindenkinek egyetemre menni. inkább lenne normális, színvonalas oktatás (akár digitális tábla nélkül) képzett tanárokkal, és kevesebb diplomás.

a többszörös diplomákról ne is beszéljek.
Toto! Iszonyat dedo ezt az Orban kepet betenni illusztracionak, ilyen olcso szart meg toled "szemtelenkedotol" sem vartam volna el! Miert nem vorositetted el a hatteret is (hogy olcso satanibb legyen)! Ja tudom, azzal belerugnal sajat seggedbe is, meg a kedvenc szinedbe...
Szuper! Akkor a mai napon megkezdődött a jobboldal szépaprítása. Ovi meg kezdheti előlről a "kisgömböc projektet". A maszop pedig röhög a markába.
kukacka, ez szerintem baromsag! Ha a jobboldalon lenne tobb part, akik 5%nal nagyobb tamogatottsagot remelhetnenek, akkor biztos hogy osszessegeben tobbet erhetnenek el, mint a Fidesz alatt. ugyhogy nem olyan nagy baj ez a felaprozodas, csak modjaval kell csinalni, es aranyosan!
Ja es nem mdfezni, akik semmikeppen sem, mert Ferenc is azt mondta... es kulonben is ELHATAROLODNI!
"csak modjaval kell csinalni, es aranyosan!"
de leginkább cuki módon! sok simi, meg pár bébicsimpivel a sok gorilla helyett, totál aranyos lenne az egész jobboldal!
abuhasz 2007.03.09. 15:58:13

Oké. Majd meglátjuk. Azért nem ez az első párt, amelyik próbálkozik. Mondjuk ott van a Jobbik. Egyfajta "Csurka-light", de mire volt jó?
jol van kifigurazod az angol bill.emet.... hahaha
nesze:
arányosan, hö
denever:
erdekes amit mondasz, es errol eszembe jut a hatalmas felhaborodas, amikor a horn aszonta, h tele lesz az orszag diplomas munkanelkuliekkel es ez nem kell - aztan ugyis lett mostanra. ha van diplomad meg nyelvvizsga, nem akarnak foglalkoztatni, mert akkor tobb penzt akarsz, ha nincs, akkor labdaba se lehet rugni. ezert az ember inkabb lelep.

nekem is csak gimi van es valahol parasztnak is erzem magam tole, de megis egesz jol megelek nelkule (jobban mint a diplomas nyelvvizsgas ismeroseim) ugyis az szamit, hogy milyen ismeroseid vannak.
a jobbik ott jo, ahol van, azzal csak a gond az, hogy meg azon belul is aprozodott, hogy csurka, meg nem csurka... szoval szakadt az is. De ez a Gorka fele, egesz jo lenne, ha a Fidesz szavazoi tamogatnak, es foleg olyanok, akik mar nem hajlandok a fideszre szavazni, de a miep-jobbikra sem. Szoval en latom bennuk az eselyt, foleg egy ilyen sanyargatott orszagban!
Abuhasz: igaz! Én unom mindkettő nagy pártot...
Pártprogram:
-Hisszük, hogy a jólét a boldog élet előfeltétele, s ezért hiszünk az olyan társadalom eszményében, amely munkát biztosít minden dolgozni akaró és tudó embernek.
-Alapvető célja, hogy mindenkinek legyen lehetősége és esélye élete minőségének javítására, a korszerű tudás megszerzésére és hasznosítására, hogy minden ember olyan közösségben élhessen, ahol sorsát tudása és teljesítménye határozza meg.
-Hisszük, hogy a kenyér jobban ízlik, ha van kivel megosztanunk, a lakás kényelmesebb, ha nemcsak fedél, hanem otthon is. A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
-Olyan társadalom megteremtését tartja céljának, amely a szabadság, az egyenloség, az igazságosság és a szolidaritás értékein alapul. Törekvéseit a társadalom többségének támogatásával, a természeti és az épített környezetért viselt felelosséggel kívánja megvalósítani.
Ez így érdekes?
És abba is gondolj bele, hogy az 5-10% szavazóért cserébe a fityesznek majd miniszteri széket kell adnia, ha hatalomra jut. Ugye emlékeztek még Torgyira és bandájára. Uhhh! Gyakorlatilag ők buktatták meg a fityeszt.
Mi a garancia, hogy ezek jobbak lesznek?
abuhasz 2007.03.09. 15:58:13

Igazából mindig érdeklődve nézem a baloldaliak vergődését, amikor az mellett érvelnek, hogy ilyen meg olyan jobboldali pártokra lenne szükség - igaz azután is az MSZP-re szavaznának - , de az sosem jut eszükbe, hogy ugyan már egy szociáldemokrata pártra nem lenne szükség a baloldalon ... -
Meg ott van a KDNP is. De mivel koalícióban vannak a fityesszel senki meg nem tudja őket különböztetni. Úgyhogy a fityesz szív Mikola meg Semjénzsóti helyett is.
Carnivora 2007.03.09. 16:18:57

Van szociáldemokrata párt. Ha jól tudom Kapolyi L. ennek a színeiben ücsörög a maszop-frakcióban. A baloldalon is működik ám a kisgömböc-effektus.
Ja, és a szintén szocdem szűrösmatyi meg ott toporzékol valahol a kossuttériek környékén. A franc se tudja mi lesz még ebből.
Carnivora,
Remelem nem azt gondolod, hogy en vergodok... hmmm. A szocik vergodese egyebkent elegge ellentmondasos. Ha jol tudom azt szerettek volna, ha inkabb meg balos part alakulna... de annak szerintem halal lenne azonnal, mivel minden valamire valo balos a kommonistakbol verbuvalodott, es igy huek is maradnak az ovukeihez.
Egyebkent en latom az ervelesedet, hogy egy szoci is azt szeretne, hogy hulljon szet darabokra a jobboldal, de en nem azt szeretnem, hanem, hogy egy fidesz helyett, legyen kb. 3 erosebb jobboldali part, harom differencialtabb velemennyel. A jobboldalon eleg kulonbozo emberkek vannak, es valakinek pl sok a puhanykodas, es a kovetkezetlenseg. Nem beszelve a butakat is megszolito latvanyossagokrol.
Kukacka
Kapolyi meg a Szociáldemokrácia
Az a szék volt üres, oszt megvette magának. Vagy inkább einstandolta.
Jól belehajszolta az Eocén-programba az országot /70-es vége 80-as eleje/
Aztán befektetett az ukrán energiaiparba a szovjet kapcsolatok révén .Bár.....
ő így bomlasztotta a szocializmust?
Ugye Douglas Adams is megmondta mán:

"Az a legnagyobb gond az az egyik legnagyobb gond, tudniillik van belole több is. Szóval, az emberek kormányzásával kapcsolatos számtalan fő gond egyike annak a személyével függ össze, akire ezt az egész dolgot rábízzák, jobban mondva, akinek sikerül rávennie a többieket arra, hogy engedjék meg neki, hogy azt csináljon velük, amit akar.
Összegezve. jól ismert tény, hogy azok az emberek, akik mindenáron kormányozni akarják a többieket, ipso facto, a legalkalmatlanabbak erre a célra. Az összegzést összegezve. ha valaki el tudja érni, hogy elnökké választassa magát, akkor arra a világért sem szabad rábízni ezt a munkát. Az összegzés összegzését összegezve. az emberekkel folyton csak baj van."
Pascal "Tegnap a Malackásban vettem a fáradtságot, és négy-öt egymást követő postban irogattam valami jobboldali reformalternatívaféléről. Várom az érdemi hozzászólásokat."

Pascal. ok, az élő munka terheit csökkenteni kell, ebben biztosan egyet értünk. meg abban is biztosan, hogy a kieső járulékbevételt magas hiány miatt azonnal pótolni kell.

ezt szolgálhatná az áfa emelés. mondjuk szerintem nem kellene csinálni több megint szociális kulcsot (a szociális ellátást hülyeség belekeverni az adórendszerbe), lehetne 21%-os áfa, a jövedéki termékek körét meg bővíteni lehetne (műtrágya, növényvédőszerek, hamburger, pizza, kóla, csipsz, tea, kávé, ásványvíz). de ez részletkérdés. fogyasztási típusú adókkal kiváltani az járulékos terheket. de ez nem lenne népszerű. mert hát ugye esszük-isszuk ezeket.

de akkor áfát kellene emelni. gondolod ez menne vityával? hogy venné már ki magát a tömeggyűlésen: javasoljuk a kormánynak, nak, nak az általános forgalmi adó, dó, dó öt százalékpontos, tos, tos emelését.
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.03.09. 15:31:48
"ROTFL. Mintha 2002-ben nem kezdett volna osztogatásba, előre lekötésbe a Fidesz-kormány.."

2001-ben. És azért tehették meg, mert egész odáig meghúzták a nadrágszíjat. Már többször beidéztem az ezzel kapcsolatos Gyurcsány-diasorozatot, ha kívánod, megteszem újra.

"Mintha a balliberális mocswkod kommunisták ellen ezt ne lehetne megcsinálni,..."

Én azért nem mocskos kommunistáznám le az MSZP-t és az SZDSZ-t, de megértettem, hogy szerinted az MSZP és SZDSZ mocskos kommunisták gyülekezete. ;-)
OFF
Új entitások a Politográfon:
naccso.blog.hu/2007/03/07/politograf
Torgyán József, HVG, Ady Endre, Demokrata, József Attila, Heti Válasz, Jézus Krisztus, Kommentár, Gorka-párt, történelmi egyházak, Kossuth, Széchenyi
(Népszabadságot Gyurcsány, 168 Órát-Népszavát pedig Horn-Kovács miatt nem lehetett ábrázolni.)
ON
cs.sz.v.: esélyegyenlőségről hallottál már , lelkem? Az szerinted hol igazságos, hogy egyes iskolában beázik a tető - baszott nagy az osztálylétszám és szarok az eszközök - máshol meg van minden...
Szerinted nem járna ugyanolyan (magas) színvonalú oktatás minden kölyöknek?
a webkettes fórumon felvetettem:

valaki már ha van kedve csinálhatna egy javas poltigráfot, aztán azt beintegrálhatná a zindex a blog motorba, már ha akarja, így mindenki elhelyezhetné magát az adott témában, látnánk ki kivel van.
Carnivora 2007.03.09. 15:00:59

Azt szeretem benned, hogy egyáltalán nem vagy előítéletes : )
Szerinted ma Magyarországon egy gyerekes családban a szülőknek el kell inni a pénzt ahhoz, hogy csórók legyenek? Szerintem sajnos kurvára nem...
tistedur:tanárkivágós javaslodhoz csatlakozom!
csak annyiban módosítanék, hogy én már fel sem venném a tanárképző főiskolákra a nyilvánvalóan alkalmatlan embereket...
Dervenkál Egon 2007.03.09. 15:34:03

Annyiban sajnos nem az, hogy mindkettőt ugyanabból a költségvetésből finanszírozzuk... (sza innentől ugyanaz, mint c.p.z-nek)
blondie,

a modernizációból nem következik az esélyegenlőtlenség. mondjuk abban igazad van, hogy hülyeség a digitális tábla, de pl. én a cigánysorra kivinném a wi-fit.

ha a telepen csak egy családban összedobnak az egyik kölöknek egy számítógépet, mert az olyan különös, szeret olvasni, meg ilyenek, hogy akkor az netezhessen, már akkor megéri. persze nem kell pozitív diszkrimináció, wifit mindenhová ahol viszonylag sűrűn vannak szegények.
kutacs: a szarul megcsinált modernizációból viszont sajnos növekszik az esélyegyenlőtlenség növekedése...
én is kivinném a cigánysorra a wifit - okosodjanak azok a helyes, barna bőrű, csillogó, fekete szemű kölykök is : )

(már csak azért is, mert nem fogják tudni kitermelni a nyugdíjamat, ha nem lesz normális munkájuk : )
gondoltam, hogy egyet fogunk érteni, csak tisztázni akartam ezt.
naccső: látom, megtaláltad a kedvenc játékodat, de még mindig azt hiszem, hogy felületes móka ez.

hogy lett pl a FIB konzervatívabb Kádárnál?

hogy tudnád besorolni 1 pontra a Kommentárt, ami a konzervativizmus sok-sok irányzatának ad teret? más újságoknál szintén. de még a katolikus egyházban is van Gyulay Endre meg Várszegi Asztrik.

sőt nekem is vannak szolidáris hangulataim, például indítványozom, hogy ha már muszáj nekünk kicsiny csoportocskák érdekeiről népszavazást tartani, akkor szavazzuk meg, hogy jövő télre nagy fűtött sátrakat állítsunk a hajléktalanoknak, hogy mégse fagyjanak már meg emberek az utcán.
"Mert meg van minden baszva" "hűha!"
Sziasztok!

Picit off, de talán érdekel mindenkit. Úgy tűnik bebukik a metró:
index.hu/politika/belfold/budapest/0309m4brs/
Feldmájer is tud jó nagy baromságokat mondani nekifutás nélkül, ez van.

Nem rí ki az átlagból ...
Kutacs, nem én beszéltem járulékokról sem jövedéki adóról. De nem is 21%os áfáról. A hiánnyal kapcsolatban nem strukturális reformra van szükség. Jó az adóstruktúránk - ÁFA, SZJA, járulékok, társasági adó, jövedékek. Tessék nyugodtan a szintet visszatenni 25re. De ha kell, feljebb is. Néhány százalékkal több áfa miatt nem fog senki tönkremenni éhenhalni. Minél gyorsabban, minél fájdalommentesebben betömni a költségvetési rést. Ne kis és fájdalmas és a gazdaságot visszafojtó adókkal. Csakazért, hogy a 20% ÁFA megmaradhasson közbe.

Kinézem Viktorból ha kormányra jutna visszatenné. Ellenzékből persze nem ezt a részt tolja előtérbe.
Sodika: "Romokból gyorsabb az építkezés.
Ha sok a vírus, egyszerűbb a Windowst format c után újratelepíteni."

Érezd magad kiemelve, csak ezen hozzászólásod miatt másztam végig az indapasson.
Tudod, miről beszélsz, amikor format c-t emlegetsz? Ezek emberi életek, idióta barom! Fröcskölő, ragacsos vér, és nem csak a gonoszoké ám!
Kívánom neked, hogy legyen benne részed! Éld meg azt a pillanatot, amikor rájössz, hogy el fog késni a mentő és a súlyosan sérült barátod ott fog elvérezni melletted! És ő még nem tudja, de már retteg a haláltól és dadog összevissza minden hülyeséget. És szédülsz és émelyegsz az undortól, legszívesebben elmenekülnél, hogy pár méterre onnan kihányd a beledet is, de nem teheted, hanem ott maradsz, öleled, nem is tudod, miért, talán lassabban hűl ki és beszélsz hozzá, beszélsz, mert nem akarod, hogy magárahagyva dögöljön meg az út mentén.


Erre gondolj, amikor romokról meg format c-ről vartyogsz, te seggfej!
A hős Kossuth téri forradalmárokban oedig ne bízz! Ők csupán egy csoport puhány takonyvirág, akik az első pofon után teleüvöltözték a világot a sérelmükkel. A frissen hullott tehénlepény keményebb náluk.
és mindezt egy olyan nickkel amiről nekem
9 milliméteres parabellum jut az eszembe..
vagy kezdek paranoiás lenni :)
Tényleg felületes, és tényleg csak játék. De érdekes játék, és tanulságos játék!

A FIB - ellentétben a többi parlamenti párt ifjúszervezeteivel - az anyapárttól független ideológiai imidzset igyekszik felépíteni magának, s ehhez ikonként Che-t használják fel. Ezzel pontosan az általam is jelölt radikálbalos vákuumot igyekeznek kitölteni - kommunikációs szempontból helyesen, de ez aligha lesz sikeres egy olyan országban, ahol az egyik nemzeti ünnep éppen az ez ideológia nevében tevékenykedő hatalom elleni felkeléshez kötődik.

Azért az embernek a fejében van egy "képzet" minden újságról, ami alapján el tudja helyezni őket egy ilyen koordináta-rendszerben. Sok nézet lehet egy újságban, na de annyira azért nem differenciáltak, hogy ettől tótágast kellene állnia egy politográfon!

Arról nem is beszélve, hogy politográfom már inkább egy megnőtt sakktáblára kezd hasonlítani, vagyis elég minimális a "felbontása". Egy egység korántsem 1 (matematikai) pont, hanem egy viszonylag tágas terület az ábrán. Ez persze nem véletlen - ennél nagyobb "felbontást" pont az általad modottak, a nézetek sokszínűsége miatt nem is lehetne csinálni. Ugyanez vonatkozik az egyházat illető megjegyzésedre.

A bal-jobb tengely a társadalmi egyenlőség gondolatának erősségét jelzi. Normatív jellegű szociális juttatások, árkompenzációk, díjmentességek szorgalmazása jelentene mondjuk egy kis balratolódást.

Szálka a gerendán: gondolom, fűtött sátrakról nem lehet szavazni, mert azokat (önkormányzati) költségvetési pénzből kellene felhúzni és fenntartani (akkor egy ingyenes Disney-landről is lehetne népszavazni).

Szálka a szálkán: valószínüleg a most hátunk mögött hagyott télen láttunk életünkben utoljára magyar havat...
Tistedur! Az áthallás nem teljesen véletlen, de ez most konkrétan 9 megamérföld para, mint félelem akar lenni. Kizárólag papírlapra lövök. Ha véletlenül épp sok pénzem van lőszerre, akkor .22LR helyett használok 9mm-s parabellumot is :)
Naccső, jó a politográf.Sztem Kossuth és Ady nem ragaszkodna tt a részvételhez:)
"Erre gondolj, amikor romokról meg format c-ről vartyogsz, te seggfej!"

Nem a legoptimálisabb, hanem a legvégső alternatíváról beszéltünk, melyet egy rendesen bekonfigurált szerver esetében jobb elkerülni, még ha rengeteg is vele a macera. Irtózatosan sok a kellemetlenség az újratelepítéssel, ezért természetesen minden körülmények között kerülendő, és kiküszöbölendő megoldás.

De attól még technikailag működőképes.
Itt néha felemlegetsz egy legendát, ami nékem fehér folt:
Mi az, hogyha két jobbikos találkozik valamelyiknél kígyóval töltött tehén meg nyeles biszbasz lezs?!:D
Csak azt nem értem, mi bajod a gazdákkal? Tetszettünk volna nem csatlakozni a zeurópajúnóhoz, lehetnének magas védővámjaink, hogy a magasan támogatott más termékeket a hazai költségszintre hozzuk, és akkor nem kellene támogatás. Vagy hogy a nálunk nem engedett szerekkel, szirszarokkal ápolt növényeket (amik így olcsóbban állnak elő) a belső költségszintre hozzuk, és akkor nem kellene támogatni. Vagy hogy a nulla minimálbéres országokban megtermelt cikkeket a magyar árszintre hozzuk (lófaszt az EU-Afrika politika seggébe) és akkor nem kellene támogatni.
Ja, és ebben az esetben nyilván annyiért kellene az élelmiszert megvenni, amennyibe az előállítása kerül. Ugorj már ki az Újpesti Piacra, kérdezd meg, örülnének-e a nyugdíjas cekkeresek.

Persze a zeurópajúnó jó, akinek jó, akinek meg nem, az bekaphatja. Ennyit meg a szolidaritásról, vagymi.
sodika 2007.03.09. 22:29:05

te nem undorodsz magadtol?
Nemanonim!
Mondjuk mostan kezdenek a politikusok ébredezni, hogy a génkezelt növények, a "zsírszarok" nem biztosan ördögtől valóak. De sajna arra nem jöttek rá, hogy a minimálbér is szépen megeteti a munkanélküliséget.
A szabadkereskedelemben meg az a jó, hogy választhat az ember! Köszi, nekem pl. a magyar péksütemény jobban ízlik, mint a tescós szirszar...
sodika: technikailag az is működőképes, hogy a hozzád hasonló párszáz hülyegyereket bevarrjuk húsz évre, szigorított óvodába. De nem kívánatos. Hogy tetszik?
Nagy Cső Zuhan 2007.03.09. 18:27:09
OFF

Új entitások a Politográfon:
naccso.blog.hu/2007/03/07/politograf

ez vicces. de kóka hogy került annyira jobbra?... és szili liberálisabb lenne, mint lendvai??... és sztem dávid nem liberálisabb göncznél.

de tényleg jó játék. tetszik jézus ott az origóban :)
"naccső: látom, megtaláltad a kedvenc játékodat, de még mindig azt hiszem, hogy felületes móka ez."

Talán ne nevezze felületesnek boldogult Bence Gyuri bácsi egyik ügyes kis játékszerét az, aki néhány napja is csak primitív jobb-bal ellentétben gondolkodott.

A publicista úrra gondoltam.
nyuszómuszó, azért felületes, mert nincs elég input az illető személyektől.
az ilyn postoknak azér nincs értelme, mert nem generálnak vitát. Orbán fasz, jó, most az mondja, akinek Kóka és Herényi szimpi, hát akkor ugorgyunk, várjuk a holnapit.
holnap hétvége, hétfőig kell várni.
Várjávárjávárjá. Holnap munkanap....
nekem nem :P

majd 15-e és 16-a, az viszont igen.
Énse dolgozom. Ennyi pénzér....
Hogy kinek milyen post jelent ingerenciát a vitára, az egyéni.
Viszont igen nehéz bármiről is vitázni, amíg hemzsegnek az olyan vélemények, amik azt jelzik, hogy az illető az adott témakör 2x2-jét sem ismeri. Nem lehet folyton visszamenni óvodai szintre és azt magyarázni, hogy qrva jól hangzik csak nem megvalósítható.
Ez most épp Nem Anonimról jut eszembe, aki nem tudja, hogy ha egy gazdaságilag nyitott (GDP kb. fele a külkerből) országot, mint Magyarország le akar zárni, az öngyilkosság 3 hónapon belül. Előbb egy min. 20 éves program keretében le kell válni a világgazdaságról, főként az Európairól.
azér lennénk mán itten instállom, h tanujjunk. Böffff.
Én má' délután megmondtam, hogy Felhatalmazási törvény kell ide, aztán kész.
mér? kézilabdában is büntetik a passzívkodást.
No, új mumusok a Gráfon: Szálasi Ferenc, Szent István király, Bokros Lajos, Vitéz Nagybányai Horthy Miklós, Schmitt Pál.
naccso.blog.hu/2007/03/07/politograf
(Kommentár-ügyben visszavonulót fújtam; a Gorka-párt pedig a "Kossuth-tériek" egy, "törvényesített" szeletének tekinthető.)

"kóka hogy került annyira jobbra?..."
Ne feledjük, hogy esetünkben: 'jobboldali'='szociális egyenlőség gondolatával nem azonosuló'. No, Kóka a piros helikopterével...
"szili liberálisabb lenne, mint lendvai?..."
Mindenképp. Lendvai a múlt rendszerben még valami cenzorféle volt.
"dávid nem liberálisabb göncznél..."
Ha arra gondolok, hogy Köztársasági Elnök Úr milyen jámboran szolgálta a poszkommunista Horn-kormányt, azt mondom, ez az Elnök Úr nem viszi túlzásba a liberalizmust!
Tube, az a baj, h te itten elveket feltételezel emberekről. Pedig vsz. csak szituációk és reakciók vannak.
"Ne feledjük, hogy esetünkben: 'jobboldali'='szociális egyenlőség gondolatával nem azonosuló'."

na jó, ebben meggyőztél.

"Mindenképp. Lendvai a múlt rendszerben még valami cenzorféle volt."

hát ebben viszont nem. tök mindegy, mi volt lendvai a múlt rendszerben. most éppen csak meg nem kéri a kuncze kezét minden második nyilatkozatában.

"Ha arra gondolok, hogy Köztársasági Elnök Úr milyen jámboran szolgálta a poszkommunista Horn-kormányt, azt mondom, ez az Elnök Úr nem viszi túlzásba a liberalizmust!"

na ezzel meg végképp nem értek egyet. a köztársasági elnöki pozíció annyira súlytalan volt már akkor is, hogy a jámborságon kívül gyakorlatilag nem nagyon maradt több szerepe (neki sem), úgyhogy a támogatására/kiszolgálására nem is volt szükség igazából.
most látom csak szegény Szt. Istvánt hova tuszkoltad... ez azért nem igazságos így vele szemben, mert a királyság funkciója eleve autoriter.
nem néz ki jól ott a miéppel szomszédságban szerencsétlen :)
te ez a whale riderség ez inkább a "free willy" vagy a "moby dick" irányzat?
free willy-t nem láttam :)
moby dick-et olvastam, de moby-t jobban szeretem, mint az ükapukáját

egyébként meg:
www.whaleriderthemovie.com/

:)
hmmm...ezt lehet h megnézem, bár kissé női mozinak nézki. nasebaj.
RE: da2 2007.03.09. 23:39:44
"Várjávárjávárjá. Holnap munkanap...."

A szombat az szombat ;-).

csak most olvastam... Kurvajo bejegyzes, foleg az illusztraciok! Arpad, elmehetnel kepzomuvesznek. :)
Ma sem jutottunk sokkal előbbre. Azt eddig is tudtuk, hogy O.V. egy farok az általa meghirdetett népszavazás meg egy baromság. Azt is tudtuk, hogy Molaris csak szájhős, ahelyett, hogy érdemben betámadna, még mindig a papjaival konzultál. Azt is tudtuk, hogy a klasszikus bal-jobb/liberális-konzervatív tengelyek itthon értelmezhetetlenek, és ezen az sem változtat, ha lerajzoljuk.

Hétfőig a további csontrágás helyett kéne inkább valami mást keresnünk.

--------------------------------

Ötlet új témára: Az "elvárt" magatartás, az "elvárt" vélemény, a political correctness, a társadalom és az egyén viszonya.

Miért mondunk mást, mint amit valójában gondolunk? Miért kell egy csomó fontos témáról virágnyelven beszélni? (tisztelet a kivételnek, R.I.P. Matula) Mennyire korlátozza az egyén szabadságát a deklarált politikai hovatartozása? (Azaz miért kell folyton azt szajkózni, amit a pártpolitikusok, a pártsajtó és a szellemi vezér mondanak?) Pártfegyelem, frakciófegyelem, az egyéniség elvesztése.

ez így kissé szétfolyna, de a pártfegyelmet a sajtón értelmezni fókuszáltabb és megfoghatóbb téma.
off

Apropó, hogy a Matulával mi történt, az titok?

on
RE: Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.03.10. 02:35:52

Direkt egy tégabb témát dobtam fel, hogy igény szerint lehessen szűkíteni.

"a pártfegyelmet a sajtón értelmezni fókuszáltabb és megfoghatóbb téma."

Részemről OK, talán még kapcsolódik is ide.


RE: XVII. Benedek 2007.03.10. 02:37:22

Tegnap már én is kérdeztem. Úgy látszik titok, vagy legalábbis Árpitól nem fogunk megtudni részleteket (ami részéről teljesen érthető és korrekt, a dolog (ezek szerint) indexes vonatkozásai miatt).

Tóta: a 20 év szigorított óvodával az a gond, hogy utoljára Mindszenthy bíboros idejében volt divat az, hogy államrend-reformáló elméletek kidolgozásáért sújtottak valakit szankciókkal.
mindszenty, te sötét.
látom, nem érted, de nem is baj.
Akkor pártfegyelem és sajtó.

Én csapnivalóan rossz politikus lennék, mert nagy a pofám és ritkán korlátozom magam csak azért, mert az az felső elvárás (sőt akkor csak azért is...).

Kíváncsi lennék, hogy pl. a Fideszen belül kinek mi a valós véleménye Viktorról, a jelenlegi irányvonalról, erről az egész népszavazásos baromkodásról, a kossuthtériekről stb. Persze ahhoz, hogy ezt megtudjuk, egy őszödihez hasonló akcióra lenne szükség, anélkül esélytelen.



"mindszenty, te sötét."
Ők is sötétek:
href.hu/x/2ent
Meg az MTI-nél is.
href.hu/x/2enu
Meg az MTV-nél is.
href.hu/x/2env

Neked van igazad, de milyen szívás már, hogy ezeket az állami kulturális intézményeket sem lehet megbízható forrásnak tekinteni. :(

Különben értem én, csak óriási demagógiának érzem, hogy elméleti szinten bármit is kizárunk.
A gyakorlat persze egészen más, ott nagyon megfontoltnak kell lenni.
ha lennének barátaim a sellemvilágból, megbeszélném velük, hogy beülnek frakció- és választmányi ülésekre, őszödizmusokat gyűjteni.

btw sztem csak idő kérdése egy Tokaji Beszéd kikerülése.
sodi: mondom, épp csak elméleti szinten kalkulálj azzal, hogy ha elfogadhatónak találod az erőszakot, meg format c-t emlegetsz, akkor veled szemben is pont olyan elfogadható.
Na röviden ahhoz, hogy miért jár Orbán a medvéhez.
Azért, mert bízik abban, hogy elvétve a szocik soraiban is ülnek normális emberek, akik előbb-utóbb belekapaszkodnak az egyik lehetőségbe, amit a válság megoldására Fidesz felkínál nekik.

Ha ez mégse lesz így, az nem Orbán, hanem a jóindulatú feltevésének a hibája. :D
Nem értem, hogy miért nem jöttek még rá a politikusok az egyenes beszédben rejlő hatalmas lehetőségekre. Őszöd nélkül még mindig ott tartanánk, hogy kellenek-e a reformok, valóban nincs-e más lehetőség, nem lehetne-e mégis inkább adót csökkenteni stb. Így meg az alaphelyzet adott, az irány adott, ehhez lehet igazodni, vita inkább csak a megvalósítás módján és a részleteken lehet.

Persze direktben ritkán lehet így megmondani a tutit, de ha politikai vezető lennék, megrendelnék néhány trükkös kazettalopást...

szerinted nekem mi a feladatom??!
"btw sztem csak idő kérdése egy Tokaji Beszéd kikerülése."

Ha meg mégse, akkor nem akarsz egy fiktívet írni? Mondjuk a kongresszusra időzítve...

Szívesen meghallgatnám pl., hogy:

-- mit mondtak Mikolának az emlékezetes közszereplése után,
-- hogyan kommentálták egymás között a TV-ostromot,
-- hogy reagáltak a füstbe ment tervre (amikor Őszöd előbb sült el, mint ahogy kalkulálták),
-- mi a véleményük valójában a népszavazásról, annak egyes kérdéseiről,
-- mit gondolnak valójában a Magyar Nemzetről, a HírTV-ről, egyes újságíróikról,
-- mit gondolnak a másodvonalban Viktorról.

Persze meghallgatnék egy-két dolgot odaát is...

Grüss Gott!

Na, csak gondoltam, leírom: az öszödibeszéd óta morálisan az a pálya, hogy itten Fletó és a maszop a vérvalag alá szopatták le a választókat, vagyis nem az el-, hanem az átqrás esete forog fenn.
Ebből a perspektívából nézzük tán az egészet. Fletó mindenkit átvert, de ez ugye, nem baj. Viktor demokratikusan küszködik a hatalom megszerzéséért, na ez baj.

Hülyék vattok, wazze?! Másfél évtizede mást sem hallok, mint hogy Vityka, a minidúcse, minden erkölcsi skrupulust nélkülözve tör a hatalomra, faszista, antidemokrata, izégeci. Hát nem tört, sem 2002-ben, sem tavaly szept-okt.-ben. De nektek, bolsiknak (hehe, maradjunk ennél a megnevezésnél) egy szót sem sikerült kifingani a szátokon, hogy "tévettünk, apcsába... nem a Vityka az antidemokratikusrohadék, hanem a Fletó, aki nem átallott reggel, délben meg este.

És akkor most itten azt fikázzátok, hogy a Fidesz népszavazással akar pótcselekedni? Bakker, mást nem tehet, és vennétek tán észbe, hogy ezzel legitimálja az LQRT-kormányt. Demokratikus eszközökkel él egy nemdemcsi hatalommániás milliárdosprolikormánnyal szemben. Hogy megszíjja? Ez nem csak a vadász hibája. Hanem a medvéé is, aki direkt szopatni jár a málnásba.

Hö!
Nohetwasz.

Piac és Profit írja:

A The Economist pénteki elemzése szerint azonban "nagyobb aggodalomra ad okot Magyarország". A magyar kormány a tavalyi választások megnyerése végett véghezvitt "pénzszórás" után most próbálja visszanyerni az ellenőrzést a közfinanszírozás felett, a magyarok ugyanakkor hatalmas mennyiségű devizahitelt vettek fel, bizonyosságnak tekintve az eurócsatlakozást. A lap szerint így lehet megteremteni "egy ronda összeroppanás minden feltételét, leértékelődéssel, lehetséges nem fizetővé válással, recesszióval".

A The Economist hozzátette ugyanakkor, hogy a kormány takarékossági programjának most már "a bankárok is tapsolnak", jóllehet a tervezett közkiadási reformok fájdalmas hatásai még csak ezután érződnek, és a kormány "félénknek" bizonyult, amikor beleegyezett a magasabb közszférabeli fizetésekbe.


Kermszéppen, én innen üzenem a bankároknak, a kormánynak, hogy jó málnázást/obizást, valahol Picsasztánban, de ne itt.

Cui prodest? Ez a kérdés waze, válasszatok!

Kiskaliberűként úgy vélem, halott ügy minden olyan gazdaság, ahol a bankárok a boldogok, ahol ők tapsikolnak, nem a pípöl.

De ti persze cidáztassátok csak Orbánt, aki - hozzám hasonlóan (hümm, MEKKORA májer is ez a Vityka!...) - a többségi és az ittlakói érdekeket képviseli a multikkal szemben.

Biztos igazatok van.
A vitához is szólnék néhány szót.
A pártreferenciák bizony elég vegyesek,mert 89 után minden hová jutott volt komcsi.Azt eldönteni,hogy a nézetei vitték,vagy a "párt" küldte-nehéz dolog.De azért érdekes a fílingje amikor egy volt főkomcsi tart ideológiai továbbképzést a polgári demokráciából.Itt csak egy dolog maradt állandó:ők most is mindent jobban tudnak.Sőt ma már csek Ferenc tud mindent jól és az udvartartás tapsikol.Pedig a világ tudja:a király meztelen és jellemtelen.
A Fidesz legnagyobb bűne,hogy 06-ban nem tudott nyerni.Miért?Mert nem kínált IGAZI alternatívát.Most meg nehezebb lesz mert Gorka után zászlót bont Torgyán is.Garantálom 2010-re megint tele lesz a közélet politikai kalandorokkal-és minden marad a régiben.Amíg a mocskot ki nem söprik addig itt semmi nem változik,legfeljebb Szekeres lesz kopaszabb és Lendvai csináltat még két műtétet.

Kedves Tóta W. A.

"nem egy rossz ötlet!"

Gondolom meg is írnád a "Tokaji-beszédet". Neved alatt, vagy dokumentumnak feltüntetetve?
Érdekes lesz, ahogy szakmai pályád csúcsára érsz.



A gazdasági dologhoz csak egyetlen szilánk.Már a régi parasztember is jól tudta annak húzzák a nótát akinek a pénze a vonóban van.Nos itt nem mi fizetjük a prímást ezt tessék megérteni(mondjuk ez hazaárulás,esküszegés,stb.).
Off:
Mennyi az esélye annak, ha már Fletó újabban fő ideológiai feladatának tekinti Kádártól való elhatárolódást, hogy mondjuk márc.16-án hajnalban behívja az oroszoka/ukránokat?
Egyébként újabban minden megnyilatkozása odabasz!
Állítsátok meg Arturo Uit!
molaris drága,

sajnos az értelmiséget mint olyat nem a te gumidefinícióid alapján határozzák meg, és nem is te döntesz az ember értelmiségi-volta felől. Mint ahogy a magyar-volta felől sem. Tudom, kicsi nyilas lelkedben feszültséget generál, hogy nem lincselheted meg azonnal azokat, akik esetleg máshogy gondolkodnak mint te. Sajnos elég sokan vannak, így egy esetleges felhatalmazás estén is komoly technikai nehézségekkel néznél szembe (ld egyéb tömeges népírtások).

Ami pedig a jelképeket illeti. Mint azt nyilván te is tudod, a jelképek jelentéstartalma időről-időre megváltozik, illetve nem jelképnek szánt dolgok is jelképpé válhatnak, akár eredeti értelmükkel ellentétes jelképpé is. Például említek néhány dolgot:

- A kereszt egy római kínzó eszköz (ugyanolyan fenyegetés volt, mint mondjuk a bitófa vagy a guillotine), amiről ma már senkinek nem ez jut eszébe.
- A horogkereszt egyrészről indiai napszimbólum, ha jól tudom van hasonló germán rúna is. Ma Európában mégse gondol senki egy horogkeresztet rajzoló alakra úgy, mint egy napimádó indiaira.
- A Lonsdale pulóver, bár nem annak szánták, a skinhead-ek által úgymond "kisajátított" viselet, ami miatt én pl nem vennék fel soha olyat.
- A tisztelgés, ami eredetileg csak a sisakrostély felhajtására szolgált.
- A fekete-piros csíkos viselet, ami a punkoké lett.
- A vörös csillag, aminek ha volt is eredeti jelentése, mára biztos nem az.

Ezek tudod olyanok, mint a szavak: mindig az adott kulturális közegben kell őket értelmezni. Ahogy egy szó jelentése is megváltozhat sok idő alatt (pl Führer, ami kibővült egy új jelentéssel), úgy egy jelképé is megváltozhat, bővülhet. Íme egy álatlános mondat, amibe akár az Árpád-sávot, a horogkeresztet, a Bocskai-viseletet, bármit beletehetsz:

"Hiába a többezer/többszáz éves erdeti jelentése, néhány barom miatt a ma emberének egész más jut róla eszébe. És ezt bizony figyelembe kell venni."

Pár új pofa a Gráfon: Joszif Visszarionovics Sztálin, Mikola István, Darth Vader, Schmidt Mária, Bonaparte Napóleon, Robespierre, Marat.
naccso.blog.hu/2007/03/07/politograf
(Hitler Szálasi miatt nem fért fel.)

"most éppen csak meg nem kéri a kuncze kezét..."
Ilyet én egyáltalán nem észlelek; ha van ilyen, az legfeljebb a frakcióvezetői kollegalitásból ered. Lendvai legfeljebb a posztkommunisták körében számít liberálisnak (mint az látszik is az ábrán). Persze, elméletileg nem számít, mit csinált a múlt rendszerben, de gyakorlatilag... Lendvai egyértelműen egy posztkommunista, vagy ha úgy tetszik "liberális kommunista" vénlány.

"jámborságon kívül gyakorlatilag nem nagyon maradt több szerepe..."
Természetesen nem közjogilag, hanem politikailag támogatta, szemforgatóan antidemokratikus módon a posztkommunista Horn-kormányt. "Ennek a kormánynak nincs alternatívája..." Na, örülhet Göncz Árpi bácsi, hogy nem került le ezek után Horn Gyula szintjére a politográfon... És akkor még nem is beszéltünk a demokratikus Antall-kormány ellen vívott "háborúról"... Ami viszont akár a mai Kossuth-tériekkel rokoníthatná...

"szegény Szt. Istvánt hova tuszkoltad..."
Az viszont belátható: István királyban, Szálasi Ferencben és a Kossuth-tériekben van egy közös: a zászló... (Meg, mintha a szent király szisztematikus és erőszakos kirsztianizációja, valamint a Szálasi nevével fémjelzett judeocídum között volna valami hasonlóság. Persze, erkölcsi szempontból távol áll a két "művelet" egymástól, na de a szóban forgó uraknál tapasztalható messianisztikus megszállottság...)

PS Ha sodi "reinstall Windows" megoldásáról nekem w.blog.hu/2007/02/27/a_modest_proposal jut eszembe, az azt jelenti, hogy rosszul asszociálok? És vajon azt is nagyon rosszul gondolom, sodi a "bevarrjuk húsz évre, szigorított óvodába" javaslatra azt is válaszolhatta volna: "Csak ön után, publicista úr!"
Shadow 82,
teljesen igazad van. Ezt nem bírja a sok intoleráns megérteni, hogy oxi, hogy az árpádsáv ősi jelkép, de ha azzal egyszer valaki nagyon durván visszaélt (ti. embereket irtottak alatta)akkor nem dörgölöm azok orra alá, akiket ez a rosszra emlékeztet, emberi érzéseiben sért, felkavar. Igen, sajnálatos hogy megtörtént, de az árpádsáv így járt. A köztudat nem felejt, ezért tartom embertelennek, tiszteletlennek a használatát. Ha mondjuk a kedvencem a túrós palacsinta, de tegyük föl valaki ismerősömnek kedves személy attól fulladna meg, biztos soha többé nem csinálnék túrós palacsintát, ha meghívnám ebédre. Tiszteletből, emberségről lemondanék róla, mégha a kedvencem is. És kész. Lehet, hogy ez primitív példa, de ez a véleményem.
Navracsics pajtás felháborodott a Gyurcsány amgliai interjúján az antiszemitizmusról.Feltette a kérdést, vajon ki itt az antiszemita.Sőt, még azt is kérte, hogy Gy.nézzen a szemébe és ismételje meg a vádakat.Holott csak körül kellett volna néznie a saját frakciójában.Kósa Lajos ugyanis azt nyilatkozta a Duna televízióban, hogy Gyurcsány menjen Izraelbe portásnak.Legközelebb talán majd ő vagy valamelyik párttársa azt mondja, hogy mmenjen Auswichba portásnak.Erről ennyit.
Jesszus ez zavaros!
Aki azt az elhelyezést csinálta, eléggé elrontotta:
1. Most akkor Mikola Pisti mitől liberális?
2. Most akkor Szálasi és Tóta W. ugyanannyira jobbos? Vagy akkor most a free-marketer a jobbos, vagy az árpádsávos?
ja, még elfelejtettem csatlakozni az előtem szólóknak az árpádsávról.Kár ezt túlragozni, mert teljesen egyértelmű.Miért nem atöbbi történelmi zászló közül választottak?Teljesen hülyének nézik az embert, s ehhez már Magyarország örökös miniszterelnöke is csatlakozott.Átlátszó!A túrós palacsintás hasonlat kiváló.A vörös zászlóról már Petőfi is írt.Akkor ő volt az első magyar komcsi?Ilyen alapon az is lehetne elfogadott, csak hát sajnos sokmillióan haltak-s Kínában most is halnak-meg az ilyen lobogó alatt.
Jesszus ez zavaros!
Aki azt az elhelyezést csinálta, eléggé elrontotta:
1. Most akkor Mikola Pisti mitől liberális?
2. Most akkor Szálasi és Tóta W. ugyanannyira jobbos? Vagy akkor most a free-marketer a jobbos, vagy az árpádsávos?
Megcsináltam, és valahol a Kossuth-tériek felé vagyok. Pedig olyan válaszokkal lehet a Politográfban jobbra kijönni, hogy támogatom a privatizációt, az egykulcsos adót,etc. Akkor mit keres jobb oldalon a Miép?!
molaris! Bizonyára mint volt főkomcsira,Szűrös Mátyás kétszer volt szovjet nagykövetre, KB-tagra gondoltál, aki a Fidesz gyűléseken osztja a polgári demokráciát, netán Pozsgaira a Fidesz hátországábó, Martonyira, a Németh-kormány államtitkárára, sokt volt párttitkár Fideszesre, Kövér Kisz titkárra ? Mert akkor igazad van.
"Shadow82"12:06:33.-Angyalom,az a fönnebbi röppentyű egy minimum elvárást tükrözött.A "magyar értelmiség"-hez kötődő FELADATOK majd jönnek.Aki ma itt írni és véleményt formálni mer,bizony ezzel a két alappal rendelkezzen.Bár árulkodik a blogger egy godolata amit csak később akartam elemezni,miszerint:"helyeselném,ha a híreket ezentúl kizárólag az index.hu,véleményt pedig az én blogom tehetne közzé,a többit meg bezárná a köjál".Szóval ennyit egy "liberális magyar értelmiségi" eszement gondolatáról.Az elemzés nem marad el,mint Őkelme a magyar közjogtól.
De sorjázzuk a dolgokat.
1,-kereszt;-Róma még nem is létezett mikor a kereszt mint a szenvedés és átok szimbóluma már megjelent.
2,-Lansdale pulóver;-sajnos én vidéken születtem és nem követtem/követem a divatot,így lehet,hogy van és hordom.Ha jó meleg és kényelmes nem érdekel kinek-mit jelent(de a legkomolyabban,milyen pulóver ez?).
3,-horogkereszt;-mivel Dolfi bá'eléggé hitt a horoszkópok és egyébb Sátántól rendelt dolgok igazában,nem merte eredetiben használni-megfordította.
4,-tisztelgés?-ld:22-es csapdája
5,-fekete-piros;-itt nem igazán tudom követni mire gondolsz,de!!-a természetben a fekete-piros szín halálos fenyegetést jelent.
6,-vörös csillag;-hát ez messze vezetne,nem is merek belevágni.Az azért leszögezhető,hogy más egy komcsinak mint egy sörkedvelőnek.A sörös-komcsi meg mire gondol?-kit érdekel?
Azért a Bocskai-val ne legyen már probléma,mert az azért nagyon messze vezetne.Mondjuk ma a Nemz.bizt.Hiv.címere egy Árpádsávos-címerpajzson a kerecsensólyom(turul),karmai között karddal!!-no comment.
"Küdü"-!!!!egyetértek!!
Reformtervem,röviden:
1,közvetlen elnökválasztás,az elnöknek a jogköre mint az USA-ban.
2,egyfordulós parlamenti választás,221 egyéni jelöltre-lista nincs,a legtöbbet kapó nyert.
3,visszahívhatóság és új választás a választók 10%-ának akaratára.
4,mentelmi jog törölve.
5,javadalmazás,a tisztviselői alapbér x10.
"Oszt,jó napot"-mint mondotta Sas Józsi.
Kormányon nem lehet képviselő,büntetőjogi felelősség a döntéséért.
Új ALKOTMÁNY!!
Kérem a következőt! Nem akarom tovább nézni OV sutyerák fejét.
molaris:

Sikeresen elsiklottál a lényeg felett. Íme a lényeg, tőmondatokban:
1. Adottak egyes jelképek (pl horogkereszt).
1.1 Jelkép lehet egy forma vagy egy színkompozíció is.
1.2 Ez a színkompozíció akár előfordulhat a természetben is.
1.3 Jelképek keletkezhetnek egy addig jelentés nélküli dologból.
1.4 Olyan módon, hogy egy csoport elkezdi használni mint jelképet vagy egyenruhát.
1.5 Ilyen módon lett jelkép a Lonsdale és a piros-fekete csík.
2. A jelképeknél lehet egy ősibb forma és egy mai.
2.1 Lehet az ősibb formánál még ősibb is (pl kereszt).
2.2 Ez mit sem változtat mindezen.
3. Az ősibb és az új forma esetleg eltér némileg (pl. horogkereszt, Árpád-sáv).
4. Lehet, hogy jelentésmódosulás történt.
5. A jelentésmódosulás esetleg (nem biztos!) negatív.
6. Negatív jelentésmódosulás esetén ez az ősibb formára is kivetül.
7. A jelkép jelentéstartalma függ: korszaktól, társadalmi csoporttól, egyebektől.

Szóval igen, az nyilas zászló Árpád-sávjai is mások kicsit, mint az eredeti zászló, de sajnos mára mást jelent.


Más:
>>>helyeselném,ha a híreket ezentúl kizárólag az index.hu,véleményt pedig az én blogom tehetne közzé,a többit meg bezárná a köjál

Ez nyilvánvalóan irónia W részéről. Párhuzamosan hozza fel a patikusokkal, akik - az ő véleménye szerint - az emberek egészségre való hivatkozással valójában az üzleti részesedésüket féltik. Ha nem érted, ebből is írok tőmondatokat, rengeteg időm van.

(Lonsdale:
index.hu/kultur/eletmod/lonsdale0920/
)
A tegnapi nap híre:"satu"reloaded!Pedig azt hittem,hogy egy nyári/őszi/ növény de ezek szerint évelő:)
molaris 2007.03.10. 15:12:25
"helyeselném,ha a híreket ezentúl kizárólag az index.hu,véleményt pedig az én blogom tehetne közzé,a többit meg bezárná a köjál"

Édes mézem te akkor sem ismernéd fel az iróniát és a szarkazmust ha épp a fejed fölött repülne el és rácsinálna.
Kezdem érteni, hogy miért hisztiznek a jobbantak az OPNI bezárása miatt. Még a végén az ilyen kündüféléket is kiengedik, oszt' mehetnek nyugtatóért a benzinkútra, hogy valahogy karbantartsák szehényt.
Next Level: Adolf Eichmann, Bod Péter Ákos, George Walker Bush, Veres János, Batthyány Lajos gróf, Szilvásy György, Navrasics Tibor
naccso.blog.hu/2007/03/07/politograf
"5,-fekete-piros;-itt nem igazán tudom követni mire gondolsz,de!!-a természetben a fekete-piros szín halálos fenyegetést jelent."

Mint például a katicabogár. :)
RE: Nagy Cső Zuhan 2007.03.10. 16:50:43

Nem unod még? Annyira azért nem jó a portékád (mert meglehetősen önkényes, hasraütésszerű, ráadásul változik az egyén is, sőt egy adott időszakban sincsenek kőbe vésve senkinek az elvei), hogy beírd az összes politikust meg a fél történelemkönyvet. De te tudod.

RE: _caliban 2007.03.10. 16:23:52

"Édes mézem te akkor sem ismernéd fel az iróniát és a szarkazmust ha épp a fejed fölött repülne el és rácsinálna."

:-))

És akkor ez még a jóindulatú feltételezés...

Na, tótawé szépen levezette, hogy miért kéne mégiscsak erőszakkal elzavarni Gyurcsányt.
Ilyen forradalmi felhívás közzététele március 15-e előtt feltehetően felkelti az éber rendőrségünk figyelmét.
Nekem már csak 2 kérdésem lenne:
egy: molaris tényleg ennyire gyökér, vagy csak most bújt a föld alá?
kettő: csipkebokorvessző?
Ez a népszavazás kimenetelét tekintve kezd egy újabb öntökönrúgásnak tűnni. Alapjait tekintve nem, mert vannak olyan öreg demokráciák ahol elég sok mindenről megkérdezik az emberek véleményét, de ahhoz olyan emberek kellenek. Az állampolgárságot is lehet tanulni és lehet belőle tudatlan ökörnek lenni. Nem akarok ítélkezni, de van mit tanulnia az átlag állampolgárnak, mert megbukik. és talán vele együtt a demokrácia is...

Ovinak tudni kéne hogy fletó szokásához híven - jól dokumentált a fletó könyvben - ovi elleni szavazásként fogja beállítani ezt a népszavazást. Ha a maszopnak megfogytak is a híve, ovi ellenzőit azért egész jól lehet majd mobilizálni.
Konstruktív ellenzék...Mit kell csinálni ha azt akarod hogy az ellenzék ellenzékben ne tudjon ellenzékként működni (mert ugye ez ildomos a nekszt eleksön szempontjából). Ha nem mond semmit azért kell baszogatni mert láthassák a népek hogy ez egy semmire kellő csapat és látható hogy ebben az országban nem lehet jobbat tenni mint amit a kormány csinál. Ha mond valamit akkor nagy lelkesedéssel le kell hülyézni szét kell szedni és az ellenzék javaslata ellen kampányolni mert ebből látható hogy ebben az országban nem lehet jobbat tenni mint amit a kormány csinál.
Igen, O.V-nak ezt tudnia kéne, de nem tudja, mert vad hatalomvágyában mindig belesétál a saját csapdájába, és akkor -mint várhatóan a népszavazással, jön az újabb zakó.Mindkét előző választást ő kúrta el.Az emberek ma már látják-Csurka és Torgyán után, hogy ki a hordószónok.Dakota idézetek, zsidó viccek székelyesítése, olyan vad tőke és kapitalizmus ellenesség, hogy azt még Thürmer Gyuszi is megirigyelhetné.A múltkor még Lenint is idézte.Ha a Fidesz-ben előbb-utóbb meg nem elégelik a pofozógép szerepét, nyugodtan készülhet 2010-re,14-re,l8-ra,mert addigra talán Felcsúton lesz az olimpia.
Igen, O.V-nak ezt tudnia kéne, de nem tudja, mert vad hatalomvágyában mindig belesétál a saját csapdájába, és akkor -mint várhatóan a népszavazással, jön az újabb zakó.Mindkét előző választást ő kúrta el.Az emberek ma már látják-Csurka és Torgyán után, hogy ki a hordószónok.Dakota idézetek, zsidó viccek székelyesítése, olyan vad tőke és kapitalizmus ellenesség, hogy azt még Thürmer Gyuszi is megirigyelhetné.A múltkor még Lenint is idézte.Ha a Fidesz-ben előbb-utóbb meg nem elégelik a pofozógép szerepét, nyugodtan készülhet 2010-re,14-re,l8-ra,mert addigra talán Felcsúton lesz az olimpia.
Mi a fasz bajotok van Molarisal?
Nem ir nagyobb hülyeséget mint az
átlag! Igaz , nem a ti nótátokat fujja!
Legalább van véleménye, nem csak személyeskedik, igaz Zaklató Panda?
Na. A két "fasz az ellenzék" post eddig 700 kommentet kapott.....pedig volt még egy-két témaváltás is.

De vki szóljon már ennek a szerencsétlen géötvennégynek, h az olimpia _most_ politikailag korrekt téma, most nem a prosztó njobboldal, hanem az európai szociáldemokrácia magyarországi képviselői sem ellenzik az olimpiát.

Mi tötént Kurszán hsz-val? Nem hiszem el... épp irni akartam, hogy egyet tudok érteni vele, annak ellenére, hogy kissé indulatos volt a nyelvezete. Most mégis kit sértett meg vele? No, hát nem hiába kerültél Tóta a drágáid közé naccső grafikonján...
Egyébként érdekes, hogy az lett a jobboldaliság a felmérés alapján, ha a saját érdekkörödet és rabló-társaidat kiemelten kezeled, és támogatod. Így már egy bűnöző is jobboldali lesz, mert saját bűnözőivel "szövetkezik".
Nagycső
Nem rossz ez a politográf játék, de remélem te is érzed, hogy még fejleszteni kell. Egy síkba akarod bepaszírozni, de itt mondjuk hogy ábrázolsz egy olyan paramétert, amit mondjuk nemzetinek nevezünk. És más paraméterek szerinti besorolás is nagyon hiányzik, pl. kiszámíthatóság, megbízhatóság, hitelesség, őszinteség. Vagy a negatív jellemzők: következetlenség, becstelenség, kártékonyság, hazudozás és mondjuk beszámíthatóság.

Molaris
Jó ez a képviselői visszahívhatóság, csak fejtsd ki a részleteket...
Merthogy volt már ilyen, 85-90 között. Be is bizonyosodott, hogy bárhol lehet találni 10%-ot, aki visszahívna. Amikor meg két nagy párt van és az egyik mindig kormányzó, akkor pláne lesz. De mit ér ez mondjuk akkor, ha nagykoalíció van? És hogy képzeled a kormánystabilitást, ha 10-20 képviselő visszahívásával 1 év alatt felül lehet írni a 4 évre szóló választásokat?
Aztán, a jelenlegi parlamentben 176 egyéni képviselő van. Őket visszahívhatod a körzetükben. És a többit? A megyei listásoknál az egész megye szavaz? Az országos kompenzációs listánál (ha jól emlékszem 56 ilyen hely van) meg az egész ország?
Nem mintha elvben ellenezném a visszahívást. Mondjuk egy olyan esetben, mint a mostani Heves megyei.
sodika 2007.03.09. 11:07:58
"Csókolom, ha a parasztok le vannak szarva, akkor a sárgák (Hangkok) miért kapnak intervenciót a gumiabroncsra?"

HANKOOK te kibaszott tudatlan gyökér, HANKOOK. Miért pofázol olyanról, amihez kurvára nem értesz, he?

Hangkok, MUHAHA
Ez a népszavazás dolog nem jó irányból van nézve. Nem az az érdekes, hogy mekkora társadalmi csoport érdekelt az adott kérdésben. A kérdés maga nem is fontos. A népszavazási kérdések csak arra valók, hogy valaki támogassa őket, és OV úgy gondolja, hogy a kérdések tartalmától függetlenül ha valaki be akar tartani a kormánynak,akkor elmegy, és megszavazza a kérdést. És akkor majd a kormánynak be kell majd látnia(mint az önkormányzati választásoknál), hogy itt most neki le kell mondania. OV sajátos logikája.
Akkor most szólok: az olimpia most is ugyanolyan prosztó téma, mint amikor Orbán Viktor akarta. Éppen most bukott be a négyes metrónak nevezett pol-mitológiai képzet, a saját magyar seggünk szállítását nem tudjuk megszervezni, nemhogy ikszmillió igényes külföldiét. Ráadásul a tukkó pirézgyűlölő magyar nép sem alkalmas a vendéglátásra még. Tankot elkötni Dél-Amerikában sem szokás. Nem kívánhatunk a világnak olyat, hogy velünk kelljen eltöltenie egy olimpiát. Bőven elég, ha debilre doppingolt versenyzőkkel képviseltetjük magunkat.

Magyarországnak nem arra van szüksége, hogy egy nagy cél egyesítse a nemzetet. Inkább sok szubkulturális világtalálkozó kellene, hogy valahogy a magyarok fejébe verjük: nem az a baj, hogy nem egységes a nemzet, hanem hogy nem tudjátok elfogadni, hogy nem egységes, hogy nem kell annak lennie, hogy különbözőképpen is lehetséges magyarnak lenni.
"Ráadásul a tukkó pirézgyűlölő magyar nép sem alkalmas a vendéglátásra még."

Feltételezem, a saját nevedben beszélsz.
Nagyon helyesen mondtad: a magyarok nem egyformák. Például neked szoknod kellene a szubkultúrákat, mondjuk a muszlimokat, azok után a gyűlölettiráda után, amit itt ellenük előadtál.

Nekem nincs problémám se velük, se másokkal, így a tukkóságot átadom neked.

Sok szeretettel.
"Inkább sok szubkulturális világtalálkozó kellene, "

Jó. Mi lenne, ha egy iszlám vallásról szóló világtalálkozóval kezdenénk?
felőlem nyugodtan, de a pokolgépeket ferihegyen kobozzuk el.
RE: Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.03.11. 00:05:56

Jó látni, hogy vannak, akik reálisan gondolkodnak.

Én az olimpiát népszavaztatnám meg, nem a fenti baromságokat. Három kérdés lenne:
1. Szeretné-e, hogy Magyarország olimpiát rendezzen?
2. Tudja-e, hogy Peking a rendezés közvetlen (néhány milliárd dolláros) költségén túl hatvan (SIC!) milliárd dollárt költ az infrastruktúra fejlesztésére? (nol.hu/cikk/421121/)
3. Vállalja-e, hogy ennek az összegnek az Önre és családjára eső, fejenként kb. 1 millió forintos költségét befizeti az államkincstárnak? (részletfizetés lehetséges)

-----------

Az egyik legdurvább blöff a budapesti olimpia, amit eddig itthon hallottam. Ilyen erővel magyar Mars-expedíción is agyalhatnánk (vagy hogy a szittyáknak is kedvezzünk, tervezhetnénk űrutazást akár a Szíriuszra is).

Kedves polgártársak, az a kibaszott nagy helyzet, hogy a Nemzeti Színházat kb. két évtized alatt sikerült felépítenünk (a téglajegyre tetszenek még emlékezni? és a gödörre?), a 4-es metrót két évtized alatt sikerült nem megépítenünk, így ezt a lendületet extrapolálva a budapesti olimpia úgy 2200 körül lehetne esedékes... Persze amilyen hatékony a magyar sportdiplomácia, lehet, hogy már most érdemes elkezdeni a jelentkezést.

dark future

Ez egy kirakós játék, és érdekes is, meg tanulságos is. Aki belefér, beleteszem, aki nem, nem. Nem kőbe vésettek az elvek, az igaz, de - legalábbis azoknál, akiket én "kirakok" - nem is homokba karcoltak: azért van jónéhány hónapos, de inkább éves "hatálya" egy-egy politikai credónak!

Mivel, mint mondani szokta házigazdánk is, kevés az input, ezért szükség van némi képzelőerőre, "önkényre" is; kicsit "ki kell találni" a figurákat: politográfom szükségszerűen szubjektív; ebből a pozícióból kell a lehető legobjektívebb képet kirakni.

És persze nem is mindenható, mert más egyéb tengelyeket-dimenziókat is hozzá lehetne adni, pl. kormányképesség.

Igaz az, hogy semmiféle gyakorlati következtetést nem lehet levonni belőle, tehát ebből a szempontból értelmetlen - vagyis tényleg csak játék.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.03.11. 00:46:39

"felőlem nyugodtan, de a pokolgépeket ferihegyen kobozzuk el."

úristen, azért iszonyú demagóg tudsz ám lenni. ráadásul ezt a mondatot fél órával ez után leírni: "Inkább sok szubkulturális világtalálkozó kellene, hogy valahogy a magyarok fejébe verjük: nem az a baj, hogy nem egységes a nemzet, hanem hogy nem tudjátok elfogadni, hogy nem egységes, hogy nem kell annak lennie"

Árpád, ugye neked nincsen személyes tapasztalatod muszlim emberekkel, nincsenek muszlim barátaid ilyesmi?... nyilván csak a cnn-ből tájékozódsz e téren. kb. olyan volt ez a megszólalásod, mint a gyurcsány terrorista focistái... ostoba.
RE: Nagy Cső Zuhan 2007.03.11. 01:12:54

Én pl. saját magam nem tudnám elhelyezni benne, pedig dúskálok az információban :-)

Amíg arról van szó, hogy a hatalom korlátozni akar, hülyének nézi az állampolgárt, eltiltja minden jótól, karikát rak a képernyőjére, idióta eszközökkel korlátozza a véleménynyilvánítását, addig liberális vagyok.

Amikor hőzöngenek a népek az utcán, meg autókat borogatnak, akkor azt mondom, tegyenek már rendet, akiknek az a dolga. Meg azt sem szeretném, hogy néhány túlmozgásos kölyök és túlkoros lemaradó (igen, akik ráadásul néha még elviselhetetlenül büdösek is, ez van, ha PC, ha nem) miatt maradjon le a gyerekem a tanulásban. Meg azt se szeretném, hogy beperelhessen, ha adok neki egy nyaklevest. Tehát konzervatív vagyok.

Rühelem, hogy vannak, akik havonta sorban állnak a segélyért ahelyett, hogy dolgoznának, és impotens módon az államtól várnak megoldást mindenre. Rühelem azokat is, akik negyven x évesen, erejük teljében leszázalékoltatták magukat. Tehát jobboldali vagyok.

Sajnálom azokat, akik önhibájukon kívül kerültek nehéz helyzetbe (megözvegyültek, elvesztették a munkájukat, valóban megrokkantak), és az állam cseszik rájuk. Sajnálom azokat is, akik egy életen át tisztességesen dolgoztak, most meg a rezsit nem tudják kifizetni nyugdíjasként. Tehát baloldali vagyok.

Hülyeség ez. Inkább tegyél be középre. Jézus Krisztussal jól megleszük ott... :-)

RE: whale rider 2007.03.11. 01:31:11

"Humor, szatíra és irónia, mint az önkifejezés eszközei" kurzusra biztos együtt jártál Molarissal meg a nemzetes újságírókkal :-).
És persze Mitnyan volt a mesteretek.

igen, hát persze, hogyne lenne igazad.

te szemellenzős seggfej.

nekem történetesen vannak muszlim barátaim, ezért zavar ha valaki _folyamatosan_ durván általánosít a muszlim világot, és az abban élőket illetően - és TWÁ ezt teszi, mégpedig rendszeresen.

és el kell keserítselek: nem vagyok jobber. de ha a kocka világképedbe ez nehezen illik bele, akkor nyugodtan gondold, hogy mégis :)
whale rider 2007.03.11. 02:36:04

"te szemellenzős seggfej."
???

Ezt nekem szántad? Mivel érdemeltem ki?

Nekem speciel semmi problémám az arabokkal (nincs rossz tapasztalatom velük kapcsolatban, arab volt a szomszédom, egy rendes srác, sőt jómagam is jártam Szíriában). Gondolom Árpi Doomhammer provokatív felvetésére írta, provokatív és cinikus válaszként (mert sokféle szubkulturális világtalálkozót lehetne nálunk rendezni, de miért pont az iszlám vallásról, amihez annyi közünk van, hogy pár évszázada jártak itt törökök).

Tipikus a "nem vagyok jobber" automatikus védekezés is. Állíottam én rólad? Azért kerültél Molarissal egy lapra, mert (szerintem) -- hozzá hasonlatosan -- nem tudtál értelmezni egy provokatív felvetésre érkező cinikus választ.

"Ezt nekem szántad? Mivel érdemeltem ki?"

hát akkor szájbarág:
--> "Humor, szatíra és irónia, mint az önkifejezés eszközei" kurzusra biztos együtt jártál Molarissal meg a nemzetes újságírókkal :-). És persze Mitnyan volt a mesteretek." - ezzel.

nem. nem jellemzően szoktam egyetérteni a nemzetes újságírókkal, molarissal se sűrűn, és mitnyan sem kifejezetten a példaképem.
viszont. véleményem szerint tudtam értelmezni a "provokatív felvetést", csak talán nem ugyanúgy tettem ezt, mint te. viccesnek persze vicces az a mondat, de ilyen alapon a holokausztos zsidóviccek is viccesek, nem?... egyébirát a viccesség ici-picit elkezd ám megkopni, ha 15x, esetleg 15854x lövik el ugyanazt, vagy egy teljesen analóg poént.
talán doorhammer felvetése sem véletlen volt éppen ezen a téren...
ja és még valami:

"(mert sokféle szubkulturális világtalálkozót lehetne nálunk rendezni, de miért pont az iszlám vallásról, amihez annyi közünk van, hogy pár évszázada jártak itt törökök)"

amennyiben európai unióban gondolkodunk (és mi másban, ha ott élünk), akkor baromira nem ennyi közünk van hozzá, hanem bizony sokkal több, de egyébként nálunk is vannak azért jó páran muszlimok. Árpád pedig a Hirsi Ali perspektíván kívül nem nagyon ismer egyebet. az is egy érvényes perspektíva természetesen, de önmagában egy kicsit szűklátókörű.
Olimpoia? Ez O.V. egy nagy hazugsága volt a sok közül.Nme álmodozott, csak hülyéra akart venni bennünket.Ha népszavazás lenne, az tutira bukó, bár sok bugyutának mé a koponyánként 1 millió dollcsi sem sok a havi hetvenezerből.Még egy szar úszó EB is majdnem elúszott a négyéves tökölésen, meg három fán.Aztán elkészült a monumentáli nyitott medence, ami két télen át rohadt, mert képtelenek eldönteni, ki adhat engedélyt legalább a sátortetőre.Kézilabda V.B.2011-ben? Biztos lepipáljuk a németeket a húszezres zsúfolt stadionokkal, mert ezentúl az lesz a mérce.FociEB? jó, lesznek új stadionok, utána 5oo-1000 nézőnek. Ki fogja fenntartani?Egyedül a hoki VB-nek van realitása egyre jövünk föl, bizonyítva, hogy szarból is lehet várat építeni.Olimpia úgy talán 30-40 év múlva lesz reális, ha addigra elérjük a mai Ausztria szintjét.Nincs pénz, nincs infrastrukúra.A rendszerváltozás óta tizenhét év telt el 2020-ig csak tizenhárom van.Hála O.V.demokratának-seggbe rúgta a törvényt- kilenc éve tökölünk a 4-es metrón, és most úgy látszik semmi sem lesz belőle.M-0-ás út,Duna-híd? Mindig elakad egy-egy paraszt protestjén.Itt három hülye összeáll mint civil szervezet, hogy O.V.seggében mindent megakadályozzanak, amit a másik oldal tesz, ld.Nemzeti, metro, mélygarázs.Pedig ez utóbbival sokkal kevesebb lenne a légszennyezés a Nagymező u.környékén, mint 300 kocsi körözésével, hogy parkolót találjon.Két fa.Az számít.De mi van a népligeti sok ezerrel, amit hajléktalanok rombolnak, piszkítanak össze.Vagy ld. a radar tökölést évek óta.A legjobb lenne, ha ökölrázással fenyegetnénk az esetleges betolakodókat.Itt semmi sem kell, ami az egyik oldalnak kell.Viszont megrendezhetnénk a röhelyek országa olimpiáját.Ennyi.
Fiúk!!!!!-emlékeim vannak,hogy indult itt már olyan ami kezdetben iróniának tűnt.Nem kell itt az écát osztani,mert valaki rákap és megvalósítja.
"boldog"03.10 22:24:39.-kérlek ne surranj el a legfontosabb mellett!NINCS lista,221 egyéni körzet csak.Utána majd kiderül ki nyert és alakít kormányt.Megválasztott képviselő nem lehet kormánytag.Vagy-vagy.Gondolkodj kissé logikusabban,és láthatod így válik ketté a törvényhozói és végrehajtói hatalom.Ha ebben a rendszerben kipontoznak egy képviselőt nem dől a rendszer.
molaris!Bár igazad lene, de már a 2020-as határidő módosítás is bizonyítja, h is másra, plogy kezdünk kijózanodni bár MOB,NOB,EU. alelnők Pali bácsi is csak a földrészek közötti megosztást említi.Persze ha addig felhalmoz még pár funkciót, lehet hogy nagyobb az esély.Én is szertnék olimpiát, meg nagy világversenyeket, no meg egy Mercedest,de sajna nincs most relitása.Egyelőre realitása.De addig is lakásrezsire meg kajára gyűjtök, s akkor majd én is hozzáteszek az egy millcsi dezsőhöz.Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!-mondja O.V.-magyar hangja Thürmer Gyuszi/.
"Csókolom, ha a parasztok le vannak szarva, akkor a sárgák (Hangko[o]k) miért kapnak intervenciót a gumiabroncsra?"

mert nem volt jó nekünk a taurus.
az olimpia nem cél, hanem eszköz. a kandidálás meg a keret a civil összefogásra. elméletileg. gyakorlatban összepisiljük ezt is.
egy pillanat. nem az a kérdés, hogy 2020-ban olimpiát rendezzünk-e olimpiát, vagy sem. hanem az, hogy kandidálunk, vagy nem kandidálunk. szerintem érdemes lenne jelentkezni.

a felkészülés amúgy egy folyamat. aztán ha ebben semmit se sikerül a megoldani, akkor jól kiröhög bennünket pár bizottsági tag. maximum ennyit veszíthetünk.

(most lehet mondani, hogy egyesek akkor majd a pénzt jól lenyúlják, de hát azt kandidálás nélkül is lenyúlják, ez nem az olimpia függvénye)
olvasgatom itt a hozzászólásokat, de hát metró beruházás nem azért feneklett meg, mert felvetődött az olimpia rendezése.

a közösségi közlekedés európában sok helyen azért szar, mert a fejlesztés piaci monopólium, az üzemeltetés meg állami. a monopóliumok meg általában szarul működnek, mint az köztudomású. az öt karikának ehhez semmi köze.
kutacs_:
Olimpiát? Mégis melyik tanyán tartanánk az öttusa-versenyt? Meg ilyesmi? Ez most komoly? Mit csinálunk utána k***a sok pénzből felépített stadionnal? (Már ha csoda történik itt a Nagyboldogasszony Országában....)

Hankook nyerséges. A Taurus nem volt az. Pont. Nem volt jó.

Doomhammer: hozod a megszokott szinvonalad... azért humoristának ne jelentkezz, ha majd egyszer pályaválasztásra kerül a sor (becslésem szerint még van vagy három éved hátra addig).

molaris: ebben a szép magyar honban bármikor találsz 10%-ot, aki bárki ellen aláír. Mi sem bizonyítja jobban, mint a mostani népszavazás... Minden vasárnap meg a fene se akar választásokra járni, van nekem más programom is hétvégente.

whale rider: szerintem túlpörögted, de te tudod...
Kutacs sporttárs, nagyjából te is úgy látod, mint én.Lehet hogy érdemes lenne majd kandidálni és persze nem ez a metró függvénye, csak hát a tökölésről beszéltem, és metró nélkül hosszú távon meghal a tömegközlekedés egy ilyen nagy eseményen.Athén előtt is milyen balhé volt, hogy nem készül el időre.Aztán egy rakás új, exkluzív és olcsóbb hotel is kellene ki fogja őket lakni ezután? Persze a metróra fordított összegből - olvasom-pl. négy Duna-híd is kijönne, az oda veteő utakkal együtt, ami talán tehermentesítené a városi forgalmat.Aztán meg a parkolás stb.
Utoljára a Németh-kormány alatt lehetett visszahívni képviselőt.Ennyit a nagy demokráciáról.A képviselő talán lehetne miniszter, de polgármester semmiképpen nem, mert így ugyanaz van, mint Kádárnál, ugyanazok az emberek döntenek a helyi és az országos politikáról.Ez egyáltalán nem demokratkus.200 léhűtő éppen elég lenne egyéniből a listát, meg a megfejthetetlen töredékszavazatokat el kell felejteni.
persze nincs itt nagy ellentmondás. de a közösségi közlekedést olimpia nélkül is meg kell szervezni.

persze lehet azt mondani: olimpia nélkül például olimpiai falut nem kell építeni. csak akkor gondoljunk kicsit jobban utána.

a lakáspiaccal nem az a baj, hogy kevés az állami bérlakás, mert az olimpiai falu 10e állami bérlakás. a munkaerőpiaccal meg nem pont az a baj, hogy a munkaerőt nem lehet elszállásolni, mert ez a falu az előkészületek során 10e vidéki embernek nyújtana szálláslehetőséget. nyilván azt szállásolnák ott el, aki mondjuk az éppen futó projektben (pl. metróépítés) dolgozik.

a budapesti olimpiai mozgalom remek ernyőszervezet lehetne, amiben a pénzügyi, a műszaki és a humán értelmiség összefoghatna.

mert ugye twá fentebb ezt mondja: "Magyarországnak nem arra van szüksége, hogy egy nagy cél egyesítse a nemzetet. Inkább sok szubkulturális világtalálkozó kellene, hogy valahogy a magyarok fejébe verjük: nem az a baj, hogy nem egységes a nemzet, hanem hogy nem tudjátok elfogadni, hogy nem egységes, hogy nem kell annak lennie, hogy különbözőképpen is lehetséges magyarnak lenni."

ezzel csak az a baj, hogy a kandidálás során végtelen sok szubkulturális világtalálkozót kell rendezni, és maga az olimpiai is egy szubkulturális világtalálkozó. gondoljunk csak a nyitó vagy a záróünnepségre. de a köztes versenyek is ilyenek. és tetszik nem tetszik a bek döntő is szubkulturális világtalálkozó. (tudom, hogy nincs már bek, csak champions leage)
nem akarok itt újabb vitát nyitni, de szerintem erre a problémára a kétkamarás parlament jelentene megoldást.

az alsóházban ülnének a pártküldöttek, a felsőházban pedig az egyéni képviselők. a politizáló értelmiség így bekerülhetne a parlamentbe.

az eddigi kétkamarás javaslatokkal az volt a baj, hogy a felsőházat feudális módszerekkel akarták létrehozni. hogy ott a történelmi egyházak meg a főnemesek automatikusan helyet kapjanak.
kutacs_ 2007.03.11. 10:40:09
"nem az a kérdés, hogy 2020-ban olimpiát rendezzünk-e olimpiát, vagy sem. hanem az, hogy kandidálunk, vagy nem kandidálunk. szerintem érdemes lenne jelentkezni."

Szerintem meg nem lenne érdemes jelentkezni. Sőt, szerintem kurvára nagy baromság lenne.
Ha lehetek egy picit demagóg, akkor megjegyezném, hogy azt a pénzt, amit a pályázati anyag meg mifasz készítésére költenének, jobban is fel lehetne használni. Például felhúzni belőle pár sportcsarnokot vagy uszodát, hogy a tohonya tizenéveseknek legyen hol mozogniuk.
És kérek mindenkit, hogy ne jöjjön azzal, hogy azokat az olimpiához is meg lehetne építeni, mert kurvára nem. Semmi szükség hipermodern létesítményekre, amiknek a rezsijére sem lenne pénz egy esetleges olimpia után. Sok egyszerű, de a tömegsport céljaira megfelelő létesítmény kellene. Ha mondjuk több középiskolában lehetne uszodában tartani a tornaórát, akkor tuti, hogy jobb lenne a magyar csajok segge ;) UFF.
Akkor talán még jobb példa a Sziget.Ám mondjon valaki egyetlen példát,hogyy három négy emberből a magyar mikor és miben tudott összefogni a történelmünk során ? Rendben, összefogunk a nemes célért.De-ahogy már említettem-jön egy három-négy balfaszból álló úgymond civil szervezet és mindent megvétóz...szennyezi a levegőt...mérgező...fát kell kivágni, meg ilyesmik.Aztán az egész engedélyezési eljárás a maga lassúságával mindent tönkre vág.És ha minden oké, akkor jön két másik hülye,etni meg a grean peace.Vidéken az utakhoz, vagy máshoz telekkisajátítás, nyomvonal, minden település a saját maga pecsenyéjét akrja sütögetni.Most legalábbis minden így megy-pl.újpesti híd -.Látsz reményt, hogy ez megváltozzon?Az olasz maffia nem cicózott a sztrádák építésénél, meg máshol sem,vajon hányan lehetnek oda bebetonozva,akik akadékoskodtak.Ez ugye nem kellene.Miért nem lehet ezeket a dolgokat törvényekben rendezni?A többség érdeke és kuss!Másképp soha nem megyünk előre.Persze,ha addigra lesz még magyar sport.Egyre kevesebb jut rá, a gazdag szponzorok is csak jelképes összegeket adnak,még a sikersportágakban is.Férfi kézilabda,négy spanyol három német csapat a nyolc között a BL-ben, pedig a Veszprém nemrég még döntőt játszott, meg négy között volt.Csórók a birkózók,sportlövők,öttusázók,ökölvívók,kajak-kenusok.Rothadó csónakházakból lett olimpiai és tizenvalahányszoros világbajnok Kolonics.Az oéimpiai bajnok Igali Diana nem tud rendesen edzeni, mert a kretén polgármester, meg náhány féreg kitalálta, hogy zajos.Voltam ott, nem zajos.Érdekes, eddig ez nem volt gond.
Afutáson, meg a kerékpározáson kívül csak aranyért lehet sportolni.Tömegsport, ez lenne az alapja mindennek és akkor nem számítógép izomzatú srácokat, lotyós seggű csajokat látnánk.
Csoda-Szarvas-Vadász,

Hankook vs. Taurus.

szerintem ma már nyilvánvaló, hogy hülyeség volt az összes állami vállalatot felszámolása. mert a piac ma a lakosság felének nyújt lehetőséget. ezt hívom én a right-nak. és ott van még a másik fele, a left, nekik kellene dolgozni a Taurusban. persze el kell magyarázni, hogy az állami vállalatnak önfenntartóvá kell válnia. ha a gyár veszteséges, akkor a munkabér nem lehet több, mint a segély.

persze lehet azt mondani, hogy piaci viszonyok között az állami vállalatok nem életképesek, csak szerintem ez hülyeség. a szocializmusban sem volt minden szar. emlékszem volt két kenyérgyár. az egyik végtelen finom kenyeret sütött. ott laktunk nem messze. aztán elköltöztünk és végtelen szar lett a kenyér. el kellett járni a város másik végébe kenyérért. aztán a környéken megjelent egy maszek pék, így megint működött a rendszer.

na most én azt mondom, hogy legyen maszek pék, meg legyen állami kenyérgyár is, hogy mindenki aki dolgozni akar, az foglalkoztatva legyen. kinek kell ma egy ötvenéves pék. elsősorban állami kenyérgyárnak kell ellátni az állami iskolát, kórházat, a hivatalt. egyen az apparátus állami pogácsát is. az állami pékségnek legyen ennyi fórja. de ha tartósan veszteséges, nincs mese be kell zárni, és akkor munkanélküli segély.

persze tudom, ez az átalakulás a hatalmon levő elitnek nem érdeke, ettől függetlenül úgy gondolom, hogy ez részleges át-, vagy visszaalakulás elkerülhetetlen. európa nem lesz úgy versenyképes, ha minden munkavállalóra jut három-négy eltartott.
Ps.:"Cs.Sz.V."-a választókörzetének 10%-a kell,hogy indítványozza a visszahívást,és új jelöltt nevével a választás megismétlését.Bocsánat a slendriánságért,de majd kidolgozom részletesebben is.
dark future 2007.03.11. 01:36:00

Amiket felsoroltál magadról, azokkal nagyjából ki is jelölted a mai nyugat-európai politikai elitek játszóterét, vagyis a 'liberális'-'jobboldali' negyedet. Ez az európai mainstream; akik ezen kívül vannak, azok többé-kevésbé gyanús (általában "populista") figurák.

Minél kevesebben vannak meghatározó politikusok a lib-jobb mainstreamen kívül, annál nyugatosobb egy ország politikai elitje. Más szempontból viszont annál inkább színházszerűbb a demokrácia, mert annál kevesebb igazi választási alternatíva van; akik közül választhatunk, azok eléggé "hasonlítanak" egymásra; "ugyanolyanok".
kutacs!Ha feltételezem, hogy a felszámolt állami vállalatok veszteségesek voltak,nem hiszem, hogy akár a meglévő géppark fejlesztésével, korszerűbb technológiával, képzet munkaerővel-ami ugye nagyrészt volt-ne lehetett volna valamit kitalálni.Vagy lehet, hogy a Mercedes piros busz olcsóbb mint az Ikarus?A Ganz már most is jó trolikat gyárt.Valóban kilóg a lóláb, hogy nem ez a nagytőke érdeke.Kenyér, stb:Ugyanúgy mint a kis üzleteket, a kis pékségeket is benyelik a plázák, az ott helyben sütött kétes minőségű pékárúk alacsony árával nem lehet felvenni a versenyt.Kihalnak a mesterségek-pl, cipész,szűcs,cukrász,szabó,órás pék-kihalnak a szakmák, esztergályos, kőműves, ács, burkoló.Nem véletlen, hogy megélnek a román feketemunkások, és nem csak azért, mert a zsebből fizetés miatt olcsóbbak, hanem mert nincs magyar melós.A kormány is kapálózik már, hogy külföldi szakmunkásokat kell hozni.Régen a kisboltosok, mesterek adták a középosztály derékhdát.Hol van itt már középosztály, amely az adózó polgárok zömét adná?A paraszt meg tüntet, tartja a markát az állambácsinak.Arra nincs esze-vagy nem is akarja, mert az ingyen a legjobb-hogy azt termeljen, ami megéri, ahogy nagyszülein csinálták.Úgyis éghajlat vált.van.Mostolvastam itt egy felmérést, hogy a magyar parasztság többsége évente hetven napot dolgozik, és alig, vagy nem adózik.Hogy van az, hogy míg a piacon július-augusztusban, szezonban 600 forint volt egy kiló paradicsom-döbbenet-a spanyol egész évben 300 körül van.De mondhatnám a mag nélküli olasz szőlőt, ami fele árban van, mint a magyar.Persze mostbiztos mondják majd az okosok, hogy az íze, meg a speciális magyar klíma.Tojok minderre, mert ugyan alkamanként meg tudtam volna hatszázért is venni a parit, de sztem minden normális embernél van az árúnak egy max. eladhatósági szintje,aminél többet elvből nem adunk.Aztán lehet tüntetni a Fletó ellen a 25 milliós tratktorokkal, ahelyett, hogy dolgoznának.Ez szín tiszta ellenzéki politika, mert szrencsére az igazi, a nagyobbik gazdazervezet nem tüntet, dolgozik, mert különen éhen döglenénk.Minek annyi búza, ha nem tudjuk eladni? Mást kell termelni.Persze ez másra is vonatkozhat.De ha már a Viktor egyszer azt mondta, hogy nem kell ide változás-vagy ha kell is, eltitkolja a mikéntjét-akkor maradjon úgy ahogy van a mezőgzdaság,oktatás, egészségügy, államháztartás stb.A jó magyar földről népszavazás kell, pedig a meglévővel sem tudnak mit kezdeni.Akárhogy is csűri-csavarja, akkor sem lesz itt Dózsa György szép-szépunokáival sem parasztlázadás, meg a patikusok paradicsoma, ami eddig volt.Igenis fel kell számolni a kiváltságokat, és nem ártana, ha a parlamentben is elkezdenék.
"Olimpiát? Mégis melyik tanyán tartanánk az öttusa-versenyt? Meg ilyesmi? Ez most komoly? Mit csinálunk utána k***a sok pénzből felépített stadionnal? (Már ha csoda történik itt a Nagyboldogasszony Országában....)"

Az öttusa versenyek helyszíne miért ne működhetne a későbbiekben lovastanyaként?

A legtöbb stadiont a rendezés elnyerése után kell csak megépíteni. Egy átfogó rendezési terv keretei között kijelölik a stadionok helyszínét, ezek lesznek a város zöld területei. A versenyre felépítik a stadionokat. A jegyárakat úgy kell állapítják meg, hogy az visszahozza az építési és a bontás költségeit, aztán ott újra park lesz, meg parkszínpad. Az összes művészeti irányzatnak lehetne tere, ha kandidálnánk. Mert akkor muszáj ezeket a tereket kijelölni. Meg lenne zöld terület. Ez direktben egyik pártnak sem hoz semmiféle szavazatot, de muszáj megcsinálni a kandidálás miatt.
Azért kiváncsi lennék, hogy azt a kb 5 milliárd forintot, amibe egy választás kerül mire lehetne még elküldeni?
Érdekes, hogy a Hevesi képviselőről is mindenkinek az jut az eszébe, mekkora áruló, amit nyilatkozott, hogy a választás 50 millió forintja hiányozna az intézmények működéséből, az senkit sem érdekel. Nem hajlandó szorni a pénzt baromságra, legalábbis a mienkére, akkor áruló. (Persze ettől még lehet, h megvásárolták :)
elnézést,
de nekünk most kell olimpia? nekem tök elegendő a tvben.
a saját közlekedési problémáinkkal se tudunk megbirkózni, majd pont a sok idetóduló ember fog segíteni.
mellesleg az összes m4-et támogatót rövid úton a bezárás előtt álló pszichiátriára kellene beköltözteni, Demszkyvel az élen.
komolyan, ez nonszensz. mindenki tudja, hogy szart se ér az egész, és soha nem térül meg. úgy néz ki, az EU is látja. mi meg Bajnai Gordonnal az élen basszuk el a pénzt nagykanállal. nem is nagykanállal, konténerrel. de most ugye el van kúrva az ország, és nincs elég pénz idehaza, tehát az eutól kapott zsetont kell elcseszni valamire. hajrá.
megint mondom,
nem az a kérdés, hogy legyen-e olimpia budapesten, vagy ne legyen, hanem, hogy kandidáljunk, vagy ne kandidáljunk.

a kandidálás pl azt jelenti, hogy az egész budapesti közlekedést újra kell gondolni. hát nem pont erre van szükség?

aztán majd ha mindent gyorsan megépítünk akkor esetleg talán kapunk egy olimpiát 2020-ban, de inkább 28-ban, ha meg nem, akkor meg kandidáltunk.

amíg nem nyerjük el a rendezést, addig semmi olyasmit nem kell megépíteni, amire amúgy ne volna szükség.
Az olimpia óriási (és elég átlátszó) blöff, viszont sokaknak mégis érdeke fűződik ahhoz, hogy benn legyen a köztudatban. Kik ők?

-- Az élsportolóink (és támogatóik), akiknek minden olimpiával kapcsolatos hírverés elemi érdekük, hiszen így többször kerülnek a fókuszba (és persze szponzoraik is). Tőlük még nem is sajnálnám, bár a blöffre költött adóforintokat inkább közvetlenül a számlájukra utaltatnám.

-- Az ellenzék, hiszen az ő ötletük volt, mertek anno nagyokat álmodni. Meg könnyebb is ezen eszelniük, mint az adótörvényeken. Meg különben is, aki magyar, az olimpiát akar.

-- A kormány, mert inkább ezen rágódjanak a népek, mint az EU-pénzek elosztásán... Meg különben is, az olimpia az olyan lelkesítő, progresszív dolog, lehet vele dinamizálni a kiábrándult panelprolit.

-- Demján, Leisztinger, Csányi és a többiek, akik olimpiára való felkészülés címszóval építhetnek, befektethetnek, hitelezhetnek. Látom lelki szemeim előtt a versengést a helyszínekért (vízi versenyek a lágymányosi öbölben, sajtóközpont a MüPa mellett :-)), meg a közpénzből közművesített külterületi földeket, ahol az olimpiai falu épül. Majd. Vagy jobb híján valami lakópark.

-- A fővárosi önkormányzati lobbi, hiszen olimpiához komoly infrastruktúra kell. Meg metró kell. Meg Demszky kell :-).

-- A dizájnerek és a kreatívok. Lehet logót tervezni. Plakátot tervezni. Meg új ötvenezrest tervezni. :-)

-- A médiamunkások, mert legalább történik valami, tudnak valamiről írni (pl. megkérdezhetik a sztárokat, hogy mit gondolnak az olimpiáról).

Az olimpia tehát (majdnem) mindenkinek jó. Hátha önbeteljesítő jóslat lesz :-)

A fejenként hiányzó 1 MegaHUF meg apró részletkérdés. Ünneprontás.

Olyannyira előre jutottunk az olimpiával, hogy én már a háziasszonyokat is kijelölném:Cini,Anettka,Kiszely Tünde-Donatellácska,Kelemen Anna, meg Sóbert Norbi konyhafőnök, nehogy a sportolók elhízzanak.
kutacs
szerinted mennyibe van egy ilyen kandidalas?
mer' szerintem qrwa sokba
es mennyi a sanszunk, hogy nyerunk?
/ amugy nekem nem az ottusa szurja a szemem hanem a vitorlasversenyek, van hogy a balcsin 3 hetig nem fuj a szel, meg kicsi is/
Volt már félbehagyott erőművünk (Bicske, Eocén-program), félbehagyott vízlépcsőnk (Nagymaros), félbehagyott színházunk (Nemzeti Gödör), most valószínűleg lesz félbehagyott metrónk is. Még egy félbehagyott Olimpiai Stadion hiányzik a folyton nagyokat álmodó lúzerország imázsához.

na persze lehet mondani az olimpia csak a pénzlenyúláshoz kell. hogy a pénzt majd így lenyúlják.

jelentem a pénzt így is lenyúlják, akár egy nagy projektekben gondolkodunk, akár sok kicsiben. szóval az olimpia a lopás szempontjából indifferens. hülyeség az, ha kandidálunk több pénzünk lesz, és akkor majd többet lehet lopni. mitől lenne több pénz, ugyanannyi marad, és a lopás is ugyanúgy megmarad.

a kandidálás arról szól, hogy budapestnek átfogó rendezési tervet kell készíteni, a fejlesztéseket össze kell hangolni, hogy amelyik kerület a provinciális létből ki akar lépni az kiléphet.

mondjuk egy kerület azt mondja: na akkor nem szarozunk, bezárjuk a kurva iskolákat és eladjuk a régi épületeket, és amerikai collage mintájára építünk egy középiskolát, normális uszodával, szállóval, étteremmel, tornateremmel. és azt mondjuk: a sportlétesítményekből nyáron
-- lehet olimpiai edzőközpont. mert a sportolóknak fel kell készülni valahol. és ez egy olcsó felkészülési hely.
-- lehet elméleti képzést is folytatni, ott a sok tanterem, úszóedzőink vannak,
-- lehet rendezni paralimpiai versenyeket. a legtöbb béna sportoló úszó. a hozzátartozókkal ellakhatnak nyáron a koliban, van koszt, kvártéj és van egy versenyuszoda.
-- lehet rendezni diákolimpiát, miért ne csaphatna össze ott a diák vízilabda-csapat.

és a kerületnek nem kell a nulláról indulnia. a városi olimpiai mozgalom ehhez a kereteket adja. és ha megkérdezi valaki, mi a szarért menjünk a ti iskolátokba, akkor van mire hivatkozni. és ha megkérdezi egy képviselő mi a szarért szavazza meg az iskolabezárást, akkor arra is lehessen mit mondani.
DF,
a tuskeshatu uszocsarnok orok mementoja a bp-i expo projekt csufos buktajanak.
de legalabb hoztuk a 74-es (?) muncheni szinvonalat, es spielberg ba tudott forgatni.

egyebkent csak a megval tanulmany durvan 50-100 misi egy olimpiahoz.
RE: denever 2007.03.11. 20:52:06

Hoppá, igaz, tudtam, hogy kihagytam valami fontosat.

a pwc tanulmány egy meg nem valósíthatósági tanulmány. a végére odaírták, budapest jelen állapotában nem képes olimpiát rendezni. hát ezt eddig is tudtuk. ezt a tanulmányt azért lehetett így elkészíteni, mert budapest nem kandidált.

a kandidáláshoz pl egy részletes városrendezési terv szükségeltetik. ez amúgy is kell. mondjuk ki kell jelölni a városban a zöld területeket. ahol majd megépülhetnek az olimpiai létesítmények, a stadionok. nem kell megépíteni, elég csinálni néhány közparkot, aminek a helyén stadion épül ha lesz olimpia, amit aztán nyilván vissza kell bontani. a jegyárakat majdan úgy kell megállapítani, hogy a bevétel az építés és a bontás költségeit fedezze. ha adottak a zöld területek helye, akkor ezeket össze kell kötni tömegközlekedési útvonalakkal. nyilván az emberek nem autóval akarnak menni a parkba, stadionba, hanem tömegközlekedve. most ezen vonalak mentén elvi építési engedély adható szállodákra, irodaházakra. nem lehet azzal érvelni, hogy ne építkezzenek, mert már így is kevés a zöld terület, mert arról van szó, hogy lesz zöld terület, és lesz magas ház is. nyilván újra kell gondolni, hogy megéri-e fúrni alagutat, vagy legyen inkább földfelszíni vasút. ezt nyilván át kell gondolni. és valószínűleg az utóbbit éri meg inkább. most akkor parkokat közmunkások is tudnak építeni, munkanélküli meg van elég, a magas házakat meg a piac építi, az hozza a pénzt, nem viszi. a fővárost az elővárosokkal összekötő városi vasútak olcsóbbak, mint a metró, ráadásul gyorsan meg is térülnek, ha a vonalak mentén épülnek a magas házakat lehet építeni, és 10-20-30-50-80e embert befogadó településeket kötnek össze hasonló embertömeg befogadására alkalmas közparkokkal. most ezek az munkálatok (majdnem mind mehet piaci alapon) teremtenek egy csomó munkahelyet. csak ezeket az embereket el kell szállásolni. építeni kell egy falut. (ebből lehet a majdani olimpiai falu.) most lehet mondani, hogy nehogy már a főváros környékén építsünk egy falut, ez ugye egy csomó bérlakást, ideiglenesen fel lehet jönni vidékről, ahová ki lehet menni rakni egyeseket a belvárosból. ahol el lehet helyezni a hajléktalant. és ugye a faluban élők munkát kapnak. így a falu önfenntartóvá válhat. közben felszabadul egy csomó belvárosi utca, ingatlan. valaki mondja már meg ez a gondolatmenet hol hibádzik?
A példákban szereplő projektek altuálpolitikai okokból nem valósultak meg, nem valami általános magyar léhaságból. Ha nemzetközi kötelezettség van a politikai elit nyakán, aligha fog pártpolitikai acsarkodásból keresztbe tenni az olimpia-projektnek. Kerületek-főváros jogviszonyát rendezni kell. Alkotmányosság próbáját kiálló módon korlátozni kell az építkezések peres úton való késleltethetőségét.

Szállingóznak hírek arról, mint próbálja a kínai kormány átnevelni az érdekes szokásokkal "dicsekvő" pekingi lakosságot. Hol vagyunk mi hozzájuk képest... demokratikus ország is vagyunk, ráadásul közelebb a Nyugathoz. A közvéleménykutatások idegengyűlöltet kimotató eredménye tiszta elméleti, nem gyakrolati jelenség: a valóságban a csökkenés ellenére még mindig fontos turisztikai célpont vagyunk. A csökkenés meg, mondanom sem kell, mennyire mélyen gyökerező folyamtoknak tudható be... Hja, persze, nem leszünk Afganisztán mindjárt?

Pénzbe kerül, amihez, mint minden vállalkozáshoz, hitelt kell felvenni. Arra az infrastruktúrára, ami az olimpia miatt kiépül, nagyrészt amúgy is szükség van. Úgy kell megtervezni a projektet, hogy a beruházások többsége hasznosítható legyen a rendezvény után is. Fejenként egy milka hitel? Jujj, kádári rettenet! Fujj, vesszen a kapitalizmus! Nincs olyan hitel, ami, ha beruházásra megy (nem nyugdíjra, esztelen béremelésre), ne érné meg.

Csak lélekteni akadálya van egy olimpiarendezésnek. Fel lehet gyógyulni hozzá. Most reform van, zavargások vannak, mindenki úgy érzi, mi vagyunk a világ legszarabb országa. Mondom, majd kigyógyulunk belőle.
Árpád, én is erre próbáltam célozni, csak most a te haverjaid nyomatják az olimpiát, és érdekes módon most nincs "OV-nek nincs ki mind az 5kereke".
CSak szólok.
Szóval sajnos egyet kell értenem teedubya-val. Olimpia egy nagy átb.szás, a bennem lévő csurkapistabácsi még nem látja át, ki mit akar ezzel... ;)
Dear Árpád,

blogod még mindig felhőtlen örömök forrása számomra. Pihenés céljából az elmúlt 3-4 órát a thinkexist.com-on legeltettem a szellemem, ahol - úgymond - híres emberek mondásai vannak helyre kis csokorba kötve. (Az előző bejegyzésed záróakkordjával, hogyaszongya "Végül felvillan a szegény pici párt előtt álló újabb akadály: ha odacsődül is az összes briliáns elme, és együtt megálmodják a normális jobboldal programját - akkor annak a csodának az lesz a vége, hogy a program igen hasonlítani fog arra, amit most csinál az úgynevezett Szocialista Párt." már te is megérnél egy bejegyzést.) Ezen kis egy(két-három)sorosok ugyan nem feltétlenül bölcsek, mindenesetre mélységes emberismeretről tesznek tanúbizonyságot. Itt van például az első:

"Micsoda szerencséje van a vezetőknek, hogy a tömegeknek nincsenek gondolataik!"
(szerzője a múlt század első igazi politikai médiasztárja, akinek mellesleg érdekes párhuzamai vannak TWÁ-val és a mi Viktorunkkal is: előbbivel együtt vonzódik a piros-fehér-fekete "ornamentikához", utóbbival pedig kisértetiesen hasonló eljárásokat alkalmazott politikai pályája első szakaszában.)
Először ezt nem tudtam igazán hova tenni - de elég elolvasni bármilyen szösszenetedre érkező hozzászólásoknak mondjuk a felét, és akkor már rögtön helytállónak is tűnik a megfigyelés. A konci médiában sulykolt frázisok érvként való felhozása bárminemű párbeszédben ugyanis kétségkívül az önálló gondolatok teljes hiányára vall. Kéne már ezeknek is egy jó kis Goebbels doki, mert ezekkel a szánalmas Rosenbergekkel és a XXI. századi mítoszaikkal sehova sem jutnak, vazze! (Addig meg esetleg lehet gyűjteni alapanyagot a thinkdoesntexist.com-ra)

Még ha rohadtul nem is ez a szándékod egy-egy szösszeneteddel, a hozzászólások előbb-utóbb felveszik a jelenleg trendi bipoláris (szkeptikus vs. Orbánista) hangnemet, hoztam neked faliszőttesnek egy idézetet Mark Twaintől:

"Hazafi az, aki a hazája érdekében cselekszik. És támogatja annak kormányát - amikor az megérdemli."

Szerintem rögtön ki is lógaszthatod egy szögre, valahova a "For a better Magyarland" alá. Nem arra gondolok, hogy neked lenne szükséged erre - az ilyen kis frappáns háziáldásokat nem maguknak akasztják ki a Mari nénik a tűzhely fölé, hanem az arra tévedők szellemi épülésére, ugyebár.

Ha pedig már ilyen kis önjelölt lakberendezőként kezdtem el ténykedni kicsiny háztájidban, akkor rögtön folytatnám is a teljes rebuildet azzal, hogy azonnal gyomláltasd ki ebből a csendőrpertus editorból ezt a "Szólj hozzá" direktívát. Ilyeneket ne mondjál, vazze, mert felbátorodik, és tényleg hozzá is fog! Jelenleg ez az egyetlen felszólító módú magyar mondat, amit kis hazánkban mindenki késlekedés nélkül végrehajt - bármely más esetben azonnal a személyiségi jogaira kezd el hivatkozni, függetlenül attól, hogy a felszólítás mire is vonatkozik. (pl.: Menj odébb, jön a tuja!) Ide valami összetettebb gondolkodást igénylő dolog lenne a megfelelő, javaslom is Abraham Lincolntól ezt:

"Jobb csendben maradni és hülyének látszani, mint megszólalni és eloszlatni a kételyeket."

Ha a polgár érti, akkor az már jó. Ha nem érti, akkor is jó, mert ettől azért egy kicsit megszeppen, és nem kezd el rögtön hülyeségeket kurjongatni az éterbe. (éter2-be, bocs)

Ha meg aztán frankón meg akarod előzni a korodat (web3), akkor iratsz gyorsan egy botot, amelyik minden új felhasználói hozzászólás elé beszúr egy Marcus Aureliust:

"Minden tény csak a te agyadban születik. Minden vélemény csak egyetlen perspektíva."





Ehhez csak annyit,hogy mindent(!) lehet jol,es mindent lehet szarul megcsinalni.
Nalunk az 1iknek nagy hagyomanyai vannak.
da2: talán rá is mászok ere az olimpiára holnap v vmikor.
hogy ki mit akar? hát a BOM, az részben bármilyen nagy projektben érdekelt tőkések, részben meg magamutogató izébigyók gyűjtőhelye.

Peiper, Joachim: (ugye, az a piros-fehér-fekete nem néz ki rosszul, "ornamentika" nélkül se.) talán kicseréltetem a szólj hozzá linket egy "nem muszáj beleugatni" linkre. ez nem rossz ötlet.
Igaz, nálunk a biliben is több vihar van, mint a Balatonon.Athén kivétel volt, de ma kis szegény ország valóban csak nagyokat élmodhat.Akicsik még a 16 csapatos foci EB-t is közösen rendezik, ld.a koldusszegény Svaájc is megelégszik a közös rendezéssel.H a skót javallat szerint felemelik 24-re a résztvevők számát, meglehet a foci EB-nek is lőttek.Öttusában sem lenne gond, mert rendeztünk már sikeres VB-t.Vegyük már észre, itt szó sincs már sportról.Mindent a pénz irányít, a nemz.szövetségek kihízott, ráksalátás korrupt sportdiplomatái, vezetői,mint az állatokat tenyésztik a versenyzőket, és ha jól keresnek is, a nagy pénz nem hozzájuk vándorol.Doppingon is-ld.atlétika,súlyemelés-csak a csórókkal mernek packázni.Nézzétek meg a 100 m-es síkfutás mezőnyét archív felvételeken mondjuk 1972-ben és ma.Úgy néznek ki, mint a testépítők.Ilyen izomzathoz napi 6-8 óra kondizás lenne szükséges.Akkor mikor fut?Ben Johnsont is csak azért butatták meg, mert nem amerikai volt.po.Az USA 2000-ben doppingolt 4x100-as váltójának kokszos tagjának négy év múlva sem kellett visszadni az aranyérmét.Jó, lebukott Montgomery, Marion Johnes, de előbb súlylökő férje, mert ugye nem együtt vacsiztak.Tudomásul kell/?/ vennünk csak az emberfeletti eredmények töltik meg a stadionokat.Az előbbieket sem BV-n vagy oimpián buktatták meg.Kínából ember legyen a talpán más nemzetből, aki aranyat hoz el, bármilyen sportágban.Ezt hivatalosan be is jelentették.Volt már földből kinőtt világbajnok női kajaknégyesük, minden előzmény nélkül, holott a meghonosodás után minden sportágba min.20 év kell az adott sportkultúra meghonosításához.Félek,Kovács Kati meg Natasa is csak a kínaiak hátát fogja nézni.Teknősbéka levest esznek-modják, holott köztudott,hogy megvették a volt NDK egész kokszstábját.Nálunk ez is pénzkérdés.Annus is Fazekas is a kőkorszaki kokszmódszerek miatt bukott le.Kellett az arany Murofusinak, a japánnak, mert ő nem doppingolt, bizto a sok szusitól, szakétól, meg rizspálinkától erősödött meg.Alekna a lett diszloszvető meg sok halat evett.Ma már agénsebészet arra is képes,hogy egy végső formát elért 180 cm. magas emberre 10 centit rárakjanak.Ian Thorpe ausztrál úszóbajnoknak 15 évesen már 54-es lába volt, és két péklapátnyi tenyere.Ezt sohsem mutatják ki.Ez ugyanolyan hajsza, mint ahogy törvényszrűen, a rendőrség indig lépéshátrányban van a bűnözővelszemben, a dopingellenőrök pedig az orvosokkal, biológusokkal szemben.Kínait Kínában senki sem fog lebuktatni.Paródia, ha megnézzük a magyar súlyemelők ob.eredményeit.40 éve is többet emeltek náluk.Hiába, gyengül a magyar.A külföldi eredményeken ez meg sem látszik.Na ja, Athén után csak nekünk kellett beszarni?Tehát a versenyzők felkészítésére-mert ma már mindenki doppingol-sincs pénz, nem hogy olimpiára.Az ötleteitek jók, már ami a sportlétesítmények későbbi hasznosítását illeti.Nálunk nincs sportkultúra.A konditerembe, ahová most járok, de az előzőekben sem, a fogyasztó lányokat kivéve, 40 alattit csak elvétve látsz.Rálátok az iskolai tornateremre.A lányok kövére, a fiúk vagy kövérek, vagy soványak.A fele át sincs öltözve-"beteg"a többiek alig-alig mozognak.Az órák néhány bukfencből, meg laza kocogásból állnak.A labdajátékokhoz szinte senkinek sincs érzéke.Ennyit azokról, akik majd a létesítményekben sportolni fognak.Amikor srác voltam-jó régen- avárosmajorban sorba kellett állni a focipályákért.Ma egy lélek sem játszik ott,csak a kutyák.Itt is van a magyar foci elásva.A legtöbb egykor híres nagypálya helyén pláza, vagy benzinkút áll/pl.Erdért,Taurus,BEAC stb/Egyetemi sport?Mi az?A volt Jugoszláviában több tízezren vizilabdáznak.Csoda, hogy minden korosztályos szinten és most már felnőttben is vernek minket a szerbek?Most jól kidühöngtem magam.Sziasztok, szép álmokat.
df: "Még egy félbehagyott Olimpiai Stadion hiányzik a folyton nagyokat álmodó lúzerország imázsához."

denever: "a tuskeshatu uszocsarnok orok mementoja a bp-i expo projekt csufos buktajanak. de legalabb hoztuk a 74-es (?) muncheni szinvonalat, es spielberg ba tudott forgatni."

mondom sokadszor. a kandidálás nem azt jelenti, hogy most neki kell kezdeni építeni egy rakás stadiont. hanem azt, hogy budapest alkalmassá váljon egy nagyobb világesemény, mondjuk egy olimpia megrendezésére. hogyan lehetne budapest világváros. egyébként a kérdés az, hogy budapest lesz-e a régióközpont. a földrajzi adottságokon kívül most semmi nem szól mellette.

a rendezés elnyeréséig egyetlen olyan létesítményt sem kell megépítni, amit kizárólag az olimpia igényelne. azt a játékokra kell megépíteni. nem előre. a létesítmények a kandidálás során amúgy is elavulnának. jó nem árt ha van egy stadionod. de hát amúgy sem árt. abba senki nem rokkan bele. a helyszíneket ki kell jelölni persze. a létesítmények között létezni kell tömegközlekedési útvonalaknak. ezek lehetnek villamos (városi vasút) vonalak. nem feltétlen kell alagút. ráadáasul az veszélyes. annyi kell, hogy legyen ott sín. nem kell előre megvenni az összes szerelvényt. minek. hogy ott álljon a remízben. egy szándéknyilatkozatra van csak szükség, hogy a vasutat arra a két hétre az olimpia helyszínére koncentráljuk. meg mondjuk be kell mutatni, hogy ezek a járművek alkalmasak nagyobb embertömeg elszállítására. közparkokban rendezni kell koncerteket. nem kell stadion. ha van az se baj. azt kell bemutatni ott a sok ember be tud jönni az elővárosokból és haza tud menni. de olimpia nélkül is pontosan erre van szükség.

és lehet azt mondani, ja vigyük fel két hétre minden vonatot pestre. és a vidékkel mi lesz. a vidékkel is lehet törődni persze. a cél nyilván az, hogy a túristát a játékok után vidékre elvigyük. például azt mondjuk, ha megőrzi a jegyét elmehet vele hajdúszoboszlóra és beülhet a gyógyvízbe, és onnan elmehet a debreceni virágkarneválra. elviszi a vasút. ingyen. ez nekünk sokba nem kerül. mert ugye a vonatnak majdnem mindegy, hogy hányan utaznak rajta, a gyógyvíz az ott van, annak majdnem mindegy hogy hányan ülnek benne, az utcának mindegy, hogy hányan állnak rajta. de a vidéki városoknak nem mindegy. mondjuk a debreceni virágkarnevált 200-300e ember nézi meg, csak az a baj, hogy mindig ugyanazok. a környező településről bemennek az emberek, mert egész évben ez az egyetlen tömegrendezvény. megisznak egy sört aztán hazamennek. szóval csak azt akarom ezzel mondani, hogy a kandidálás a vidéknek is segít. mert be lehet mutatni a vidéki városokat is. mondjuk debrecent, aki az elmúlt években tornász vb-t, kézilabda vb-t, b csoportos jégkorong vb-t, ifjúsági atlétikai vb-t rendezett és most fedett pályás úszó eb-t fog rendezni. a nagyerdőt, ahol végtelen lehetőségek vannak egy olimpiai edzőközpont létrehozására. nyilván a városnak van történelme, hagyománya, kultúrája, és ezt a kandidálás során be lehet mutatni. illetve a világversenyeken az olimpiát lehet népszerűsíteni. és az összes persze az vidéki várossal ugyanezt meg lehet tenni a legutolsó faluval bezárólag. nem koptatom tovább a billentyűzetet.
Naja ezt én is látom...de ezek a nagytőkések _tényleg_ hisznek benne, h 1.megkapjuk 2. meg is csináljuk?

és sztem inkább egyszerűen a pályázatés hatástanulmányíró lobby bulija.
Sztem mondják azt Demyszkynek, h nyertünk, és most őrült módon elő kell készíteni Bp-t a nagy eseményre.
Az utóbbi olimpiás hozzászólásokat se nagyon értem, srácok. Miért ez a szkepszis? Nem látjátok az egésznek a bájosan humoros oldalát? Mint például amikor az "Erik, a viking"-ben a süllyedő sziget csúcsán üldögélő atlantisziak úgy próbálják elejét venni a végleges pusztulásnak, hogy bebeszélik maguknak, hogy a sziget nem is süllyed. Gondolom az egész onnan indulhatott ki, hogy valamilyen igen okos személy velem együtt megnézte a Spectrumon az ismeretterjesztő filmet a Sidneyben rendezett olimpiáról, ahol elhangzott valami ilyesmi, hogy "ugyan az olimpia ott és akkor hatalmas ráfizetés volt a város számára, ámde középtávon már óriási hasznot hozott, lévén a felhúzott infrastruktúra (utak, csatornák, középületek, 40-50e lakás, stadionok stb.) megmaradtak". Hoppá, gondolta okoska, ebben lehet valami. A gond csak az ezzel, hogy - lévén ott nem egy éppen összedőlő gazdaságnak kellett ezt kiviteleznie - Ausztráliában ez működött is. Itt fog? Vazze, egy lyukat nem tudunk a földbe fúrni (4-es metró), nemhogy egy olimpiát megrendezni!
Az persze fontos elvi kérdés, hogy kandidáljunk-e, vagy sem. Részemről én olyan feladatokra szoktam "kandidálni", amelyeket talán végre is tudok hajtani. Ilyesfajta morális gátlásokkal politikusaink persze nem hagyják magukat megbéklyózni, szóval akár kandidálhatunk is! (Üzentünk mi már hadat az Egyesült Államoknak is!) A várható végeredményt tekintve a legjobb lesz, ha a jeles esemény közvetítése a Kandi kamerából kandikál majd ki. Ha meg jól kiszopatnak bennünket a köcsögök, és véletlenül mi nyerjük a megrendezés jogát, akkor sem kerül egy ruppóba sem a dolog (úgyis elmegy az összes pénz a népszavazásokra, hogy kandidáljunk-e a Plutóra és a Jupiter túloldalára is), mert majd megmagyarázzuk: mi rendezzük az első retro-olimpiát, amelyen merő hagyománytiszteletből a 2500 évvel ezelőtti állapotokat fogjuk rekonstruálni. Az ide látogató pármillió sportolót, újságírót és turistát leparkoljuk az Alföldön, úgymond "Hellász kék ege alatt", bio-élelmezésükről pedig majd gondoskodik az arra legelésző Ió, a tehén. (Őt esetleg leönthetjük egy vödör lila festékkel is, hátha be lehet húzni a Milkát szponzornak.) Urbánus elhelyezésre vágyóknak a Diogenész Travel biztosít négycsillagos wellness-hordókat. A többi meg majdcsak lesz valahogy.

Szerintem kandidáljunk, vazze!
Még egyszer ideírom: Pekingben 60 milliárd dollárt (= 12 ezer milliárd Ft-ot, az éves teljes hazai GDP felét!) költötték el infrastrukturális beruházásokra és a hiányzó létesítmények pótlására.

És itt vége is a dolognak, mert jelen pillanatban ott tartunk, hogy egy hülye metrót nem tudunk 20 év alatt felépíteni EU-támogatás nélkül. Hitelt meg nem ad az EU, főleg ilyen nagyságrendben nem (majd ha hülyék lennének... ha van lóvéjuk rá, inkább megcsinálják ők az olimpiát).

Egyébként azt sem értem, hogy miért gondoljuk azt, hogy az EU Budapesten akar metrót építeni. Miért állna ez érdekükben?

Bajnaiék nem hiszem hogy olyan hülyék, hogy ezt ne látnák át. Vasúti gerinchálózat az kell (mert kereskedni kell), azt támogatni is fogja az EU. Autópálya az országhatárig -- határeset. (Az ukránok, szerbek inkább maradjanak otthon... :-)) Na de bp-i metró? Ki nem szarja le? Ha mi osztogatnánk a pénzt, érdekelne bennünket, hogy Szófiában van-e metró?

Ettől a Feri gyerektől nem szabadultok majd meg, mint Viktortól. Mondjuk, ha választanom kellene köztük, nagy szarvban lennék. Mindegy no, szeressétek Ódor Emiliát, mert Feri marad!Forever! A diliházatokat meg eladják? Frankó kis szálló lesz belőle, aztán a Feritől majd visszabérlitek. A Fecónak azért találjatok ki valami zárt helyet, mert később már nem lesz tanácsos utcára engedni. Na ne őt féltsétek, hanem a járókelőiteket. Viki meg elszavazgattat, mi a fenét tudna csinálni.
Árpi! Igazad van, csak itt mindenkinek igaza van. Ezzel már nem lehet semmire jutni. Ja, vigyázzatok magatokra otthon! Jóságos Ferenc imádja a szemteleneket, ezért lövetni fog.
da2:

Demszkynek nem szabad szolni, mert kitol belole a mult szazadi kozlekedesmernok - 100 vasutat, ezeret, stb. - es epit antianyaghajtomuves raketametrot a gellert terrol a parlamentig 15 megalloval.

egyebkent vki nagyon jol megfogta a lenyehet: a sok ember elovarosbol behurcolasa egy szukseglete az olimpianak, es allando szukseglete a mindennapjainknak.

nos, a kivalo liberalis gozgepnek annyira futotta az m4 melle, hogy a multkor versenyzett a Baumgartner Zsolttal, aki vmi renault twingoval ugrott neki a reggel 8-as rakoskeresztur-keleti kuldetesnek, mikozben ok bevonatoztak rakosligetrol. hat jol megvertek csorikamat. kozben a vonat azota is fel orankent jar, bar a menetido hivatalosan 21 perc.

szoval mocskos modon ragyurnak az elovarosi kozlekedesre.

adott esetben itt az esztergom-nyugati vonalon kozlekedo siemens desiro szerelveny, 1 oras kovetesi idovel. ez aztan p+r. park + rest an hour.
rettenetes.

ha igazi kozlekedesi anarchiat akarunk - vagy a vilag elott le akarjuk jaratni magunkat, mondjunk igent az olimpiara.

bar lehet, hogy az erkezo emberek meg az olimpia vegere se ernenek be a ferihegyrol.
Hupsz. Témaváltás volt?
Ez az olimpia jó topiknak tűnik.

Én abszolút szkeptikus vagyok. Pláne most, hogy a négyes metró ilyen ragyogóan áll. Szuper. Itt lakom Zuglóban nem messze a Bosnyák tértől, amelynek a rendbetételét állandóan a metróépítéshez kötik. Ha nem lesz metró, akkor városközpont sem lesz. Szóval, ha nálunk ilyen tempóban halad az építkezés, sőt az előkészítés, akkor képzelem mi lesz az olimpia kapcsán.
Arról nem is beszélve, hogy mi a fenét kezdünk majd azzal a sok világszinvonalú, nagy befogadóképességű sportlétesítménnyel. Alig van néhány sportesemény, amely képes lenne teltházat vonzani. A jelenlegi sportintézmények sincsenek kihasználva. Állítólag az új Papp L. sportaréna is veszteséges. Minek még több?

Ja, és úgy mellesleg a görögök majdnem belebuktak anyagilag. Náluk is komoly költségvetési deficitet okozott az olimpia. Azaz pont mire sikerülne a jelen gazdasági válságból kikecmeregnünk, addigra másszunk bele egy újabba. Elképesztő, hogy a politikus-nagytőkés réteg micsoda tempóban költi a még meg sem termelt pénzt. Inkább a gazdaságba fektetnék a pénzüket! Én speciel sokkal büszkébb lennék a hazámra, ha egy virágzó, anyagi és szociális szempontból is biztonságos, "menő" ország lenne. Az olimpia csak egy hónapig tart. És utána?
Nekem például semmivel sincs jobb véleményem Görögo.-ról, Spanyolo-ról vagy bármely országról csak azért, mert olimpiát rendezett.

Szerintem itt megint állami pénzeknek nagy lenyúlása van kilátásban, ezért nyomul rá jobb és baloldali tőkeérdekeltség egyaránt.
DF:

eu (nem) tamogat m4. ha tamogatna, a szerzodesek szerint is euroban fizetne. a hajdani 70-80%, az 340mrd HUF (aka GigaHUF) 70-80%-a volt. es bizon 269HUF/EUR arfolyamon.

per pillanat ez -20 Ft/EUR bukta. tehat nem elegendo, hogy a 340Mrd es az 500Mrd kozotti apro 160Mrd-t ki kell vhonnan kohogni - erre a zseni kozlekedesmernok-driven bp orkormanyzat mar kiotolte, hogy akar piaci kamatozasu kolcson is jo lenne - hanem az arfolyamdifibol adodo majd 20Mrd is kopog majd a bukszaban.

ennek fenyeben en el tudok am kepzelni egy jol idozitett negativ korrekciot a "tultertekelt forint" visszahozasa erdekeben. 20mrd az nem keves zs. persze ez mind gonosz osszeeskuveselmelet. ezek az arany emberek sose tolnanak ki az allampolgarokkal.
szerintem meg arról van szó árpád, hogy szeretünk mindenbe belepisálni.

attól nem kell ám félni, hogy ha kandidálunk, akkor annyi pénz lesz hirtelen, hogy azt demján, csányi meg széles mind ellopják. mert pénz egy fillérrel sem lesz több.

ha budapest alkalmassá kíván válni egy világesemény megrendezésére, akkor az infrastruktúrát fejleszteni kell, és ezt döntően magánberuházásokból kell megtenni. ha nem akar rendezni, akkor is magánberuházások kellenek. csak utóbbi esetben nem lesz befektető. mert annak mondani kell valamit, hogy miért jöjjön ide. és most kb. azt lehet mondani, itt a pénzt el lehet lopni és majd felezünk.

a kandidálás pl. arra jó, hogy el lehet mondani 1) a befektetések össze vannak hangolva. a fejlesztések ütemezettek. mondjuk középtávra lehet tervezni. 2) van egy nagy projekt, ami csak egy keret, ebben lehet gondolkodni. ez a keret lehet jogi keret is, az infrastrukturális beruházásokhoz lehet keretszerződést. ez része lehet a kandidálásnak. hogy kérem ezen az útvonalon lehet építeni magas házakat, máshol meg nem lehet. és ez el van döntve. mert nyilván a helyszíneket összekötő útvonalakon lehet, ott lesz tömegközlekedés, oda érdemes építeni a szállodát, meg az irodaházakat. 3) az emberek motíváltak van valami jövőképük. 4) a beruházásokhoz rendelkezésre áll a munkaerő. a majdani olimpiai falu képes a munkaerőt mobilizálni. a falu létrehozása is egy remek befektetés. nem feltétlen kell állami pénzből megépülni, mert hát a fejlesztések során ki lehet adni, ha lesz olimpia, akkor megint ki lehet adni, utána megint el lehet adni. a magyar lakáspiacon alig van bérlakás. de kandidálás nélkül a kutya nem jön ide bérlakást építeni, mert ha megkérdezik, hogy kinek, minek építse, akkor nem tudunk rá felelni. 5) a költségvetés a beruházásokhoz csak rendkívül csekély mértékben tud hozzájárulni.

budapest meg már most is be van zárkózva, mert attól, hogy itt van pákó meg dzsánni, attól egy város nem világváros. lassan azt gondolom, hogy építsünk valamelyik hegyre egy nagy turul madarat és hívjuk ide az összes bálványimádó nácit. hogy ennek a városnak legyen valami karaktere. mert ha egy műanyag tehenet belenyomunk a betonba az nagyon kevés. annál már többet ér egy aszfaltrajzverseny is.
És ezt a kandicáció dolgot sem értem.
Ez már önmagában több száz millába kerülne, hiszen nyilván hitelesnek kellene lennie, hogy egyáltalán szóba álljanak velünk. A kormányközeli (akár maszop, akár fityesz) tervezőirodák, gazdasági szakemberek persze nyilván szép kis summát zsebelnének be "szakértőként". Ennyi pénzből már egész pofás kis reklámhadjáratot is lehetne szponzorálni.

Ez az ország egyszerűen verhetetlen hülyeségek túlfinanszírozásában. Például valaki árulja már el nekem, mi került 400 millióba azon az elcseszett homokórán? Ennyi pénzből már 20-30 lakásos társasházat lehetne építeni, tervezéssel, lifttel, kazánnal, stb. együtt.
Játsszunk ilyet: Budapesti Olimpia 2021. (álhírek)

"A befolyásos amerikai televíziók nyomására a Szervezőbizottság ma azt a döntést hozta, hogy a legnézettebb versenyek magyar idő szerint éjfél és reggel hat között kerüljenek megrendezésre."

"Ma délelőtt tíz órakor a miniszterelnök ünnepélyes keretek között átadta a kétszer négy sávos Strabag sugárutat, ami a városközpontot köti össze az új Trigránit Arénával."





"És itt vége is a dolognak, mert jelen pillanatban ott tartunk, hogy egy hülye metrót nem tudunk 20 év alatt felépíteni EU-támogatás nélkül."

bakker, ki mondta, hogy az olimpiához feltétlen fúrni kell alagutat. ez valami axióma, vagy ezt levezettétek valamiből. eleve nem jó a metró, mert mondjuk tűz meg terrorveszély.

olimpia: nagy ledózerolt területek, rajta fű, ott fog épülni stadion, ha nyerünk, addig csak kicsi színpad. ezek a területek össze lenni kötve sínek, amiken megy villamos. és ez a vasút megy az elővárosokig. meg épülni egy falu, amibe lakhatnak munkások. a sínek mentén épülnek a magas házak és ott is dolgoznak emberek.

az iskolák egy részét kell bezárni, mert építeni kell mindegyikhez uszodát, meg sportpályát, szálláshelyet, éttermet. úgy, mint amerikában a főiskola. ez kell paralimpiai versenyek. meg olimpiai edzőközpont amikor nincs iskola. meg diákolimpia, meg sportolnak.

aztán az egésznek csinálni hírverés, meg akkor keresni ki építi meg falu meg magas ház. ami befektetőt nem érdekli az nagy park, ahhoz kellenek közmunkaprogramok. nem érdekes az iskolai uszoda, meg a tornaterem, arra kérni eu támogatás.
Oké dark future, játszunk!

"A kormánynak végre sikerült vevőt találnia az évtizedek óta kihasználatlanul, veszteségesen működő, százezer ember befogadására alkalmas sportpályára. A vételár a befektetett (állami) tőke egy tizedét sem éri el, de az állam így is jól jár, mert a fenntartási költségek megtakarításával évi x milliárdot spórolhat, az amúgy is súlyos deficittel terhelt költségvetés."

"Ma hajnalban tűz ütött ki az egyik, az olimpiára épített, de azóta üresen álló sportcsarnokban. A tűz oka a selejtes, olcsó berendezések, elektromos vezetékek, melyeket pénz hiányában a minisztérium (v. helyi önkormányzat) nem tudott megfelelően karban tartani."
Budapesti Olimpia 2021. (álhírek)

"Ma kihírdették az új Duna-hídra kiírt közbeszerzési pályázat eredményét: a Budapesti Műszaki Főiskola és a Gyermelyi Tésztagyár Rt. konzorciuma 684 ponttal lett a nyertes (612 ponttal megelőzve a második helyezett Hídépítő Rt-t), a gazdaságossági szempontból optimális, világhírű technológiával készülő spagetti-hídjával (index.hu/tech/tudomany/hid7658/)."

kicsit érdekes étterem, abba csinálni kínai büfé.

meg akkor érdekes debrecen, mit csinálnak ott. ott van sok sportesemény. akkor érdekes, hogy ott virágokból csinálni nagy kocsik. kínaiak is szeretik virág. meg énekelnek kórusok, japán szereti kórusok. ott van a nagyerdő, benne van egy klinika. az érdekes. megvenni klinika csinálni magánklinika a pavilonokból, építeni állam másik kórház. régi kórházból csinálni lakópark. város ott van mellett gyógyvíz. hajdúszoboszló. érdekes ez megint. ott van hortobágy. ott lenni lovasversenyek. megnézni balaton, vitorlásversenyek. megnézni többi város, miért érdekes.
"A 2021-es olimpia érdeklősés hiányában elmarad. Az embereket már nem érdekli a tudomány legújabb vívmányaival feltuningolt, ufoszerű versenyzők; akik amúgy is vagy kínaiak, vagy amerikaiak.
Részvétünket fejezzük ki Budapestnek és a magyaroknak a potyára befektetett százmilliárdokért. Szegény lúzerek!"
ncsz "Csak lélekteni akadálya van egy olimpiarendezésnek. Fel lehet gyógyulni hozzá. Most reform van, zavargások vannak, mindenki úgy érzi, mi vagyunk a világ legszarabb országa. Mondom, majd kigyógyulunk belőle."

nyilván egy berlini olimpiának van itt esélye. nem is ezzel a van a baj. hanem, hogy mondjuk bejelentkezik prága, meg pozsony, meg varsó. és azt mondják mi szeretnénk rendezni egy nagyobb világeseményt. budapest meg azt mondja: mink meg nem szeretnénk. az brutál szar lenne ennek az országnak.

2016-ra olyan városok kandidálnak,
Baku,
Santiago de Chile,
Havanna,
Prága,
Hamburg,
Lipcse,
Nairobi,
Amszterdam,
Rotterdam,
Varsó,
Liszabon,
Doha,
Durban, (Dél-Afrika),
Dubai.

ez a lista érzékelteti, hogy jelentkezni egyáltalán nem ciki. és ők 2016-os kandidálók.
a kiválasztásról:

HOST CITY ELECTION PROCEDURE
This procedure has consisted of two phases:

Phase 1: Applicant Cities
Applicant Cities must answer a questionnaire. After studying their replies, the IOC decides which applicant cities will be accepted as candidate cities and can continue with the procedure.

Phase 2: Candidate Cities
The candidate cities must produce a candidature file in line with the instructions given by the IOC. After each file is analysed and the IOC Evaluation Commission produces its report, the IOC Executive Board draws up a final list of candidate cities to be submitted for a vote by the Session to elect the host city.

Unless there are exceptional circumstances, this election is held seven years before the Olympic Games. The host city election takes place in a country which does not have a candidate city for the Games in question.
"mindenki úgy érzi, mi vagyunk a világ legszarabb országa"

Ez így túlzás.

EU-n belül az egyik legszarabb. Ez meg így is van. Nem csak gazdaságilag és a mentalitásunk miatt, hanem azért is, mert mindent túl komolyan veszünk és még röhögni sem tudunk magunkon meg a saját hülyeségünkön.

A legvidámabb barakkból két évtized alatt egy elkúrt, agresszív, gyűlölködő Luzerland lettünk.

Kutacs: jelentkezni valóban nem ciki, csak drága. A kandidáló országok listája meglehetősen vegyes. Mondjuk Kuba meg Kenya egyetlen problémája bizonyára csakis egy olimpia hiánya, mi másra is költhetnék a pénzt?

Ja, és több ezer város, sőt világváros meg nem pályázik. Azok akkor mind cikisek? Minden ország, város maga dönthet, hogy akar vagy nem. Én egy percig sem vonom kétségbe, hogy Mo. képes lenne elméletileg megcsinálni. A hiba mindig a kivitelezés, a gyakorlat. Ebben az országban olyan mértékű a korrupció, a nyerészkedésvágy (az állami pénzekből), hogy egyszerűen az ember már nem hisz semmilyen "nemes eszmében". A "tuti gazdasági haszon" is sokszor csődöt mondott már. Pl. az autópályák sem hozták az elvárt gazdasági fellendülést. Az ember már egyszerűen nem hisz ezeknek.
És igenis, ha már kikecmeregtünk a gazdasági trutyiból, akkor lehetne egy kicsit lazítani a nadrágszíjon.
Budapestnek az olimpián kívül számtalan jobbnál jobb lehetősége lenne a "kiugrásra", mely lehetőségek a töredékébe sem kerülnének az olimpia költségeinek.
Oké kutacs. Megvan a megoldás: tartsuk mi azt a szavazást, amelyen kiválasztják a nyertes országot. Akkor is ránk figyelne az egész világ, és megúsznánk néhány tíz milkával. Erre pályázhatnánk.
:-)))))
"Bajnaiék nem hiszem hogy olyan hülyék, hogy ezt ne látnák át. Vasúti gerinchálózat az kell (mert kereskedni kell), azt támogatni is fogja az EU. Autópálya az országhatárig -- határeset. (Az ukránok, szerbek inkább maradjanak otthon... :-)) Na de bp-i metró? Ki nem szarja le? Ha mi osztogatnánk a pénzt, érdekelne bennünket, hogy Szófiában van-e metró?"

ha bp az elkövetkező években infrastruktúrát akar fejleszteni, akkor azt elsőrorban magánberuházásokból kell megtennie. az államnak nem lesz erre pénze (lásd konvergencia program), az unió meg legfeljebb csepegtetni fogja a lét (lásd metróberuházás).

majd itt árpád megírja, mekkora pénzlenyúlás van itt készülőben. csak ház az a baj, hogy nincsen itt semmiféle pénz, de mobilizálható munkerő sincsen. átfogó rendezési terv szintén nincs. és ugye miért is legyen? a kandidálás nyilván azt a célt szolgálná, hogy kényszerítse az elitet a változásra.
"Budapestnek az olimpián kívül számtalan jobbnál jobb lehetősége lenne a "kiugrásra", mely lehetőségek a töredékébe sem kerülnének az olimpia költségeinek."

na mondj egyet. aszfaltrajzverseny?
kutacs_ 2007.03.12. 02:15:32

"na mondj egyet. aszfaltrajzverseny? "

Látod ez itt a probléma. Mindenáron valami világraszóló, írtózatosnagy rendezvényre van szükség?

Lehetnénk:
--regionális kulturális központ: széles skálán, minden művészeti ág képviseletével, különleges hangulatú belváros kialakításával, ami tömegesen vonzaná az európai, távolkeleti középosztályt;
--pénzügyi, gazdasági központ: márcsak a geopolitikai helyzetünknél fogva is. Ezzel ugyanúgy befuthatunk, mint Zürich vagy Frankfurt.
--konferenciaturizmus: óriási biznisz és kapcsolható kulturális vagy egyéb turisztikai rendezvényekkel.
--gyógyturizmus; wellness, fitness stb. persze megfelelő színvonalú fürdőkkel, kórházakkal, orvosi rendelőkkel, szállodákkal.

Szóval sok kicsi beruházással, folyamatos fejlődéssel, fejlesztéssel, hosszabb távon sokkal jobban járnánk, mintha ilyen rövid idő alatt, ennyi sok lóvét gyilkolnánk bele egyetlen eseménybe.
A legtöbb infrastruktúrális beruházást pedig ezekhez is lehetne kapcsolni.
Hidd el jönének a népek, ha lenne miért és lenne hova.
Nem 1 Übercélra van szükség, ezt már írtam tegnap. Azzal mindig az a baj, hogy megköveteli mindenkitől, hogy szeresse. Engem például az olimpia mint látvány meg esemény totál hidegen hagy; ettől persze még legyen, de tőlem ne várja, hogy örüljek neki, és ne okozzon túl nagy felfordulást. Gondolom, ezzel nem vagyok egyedül. Distributed systemben kell megoldani azt hogy "értelmet adjunk" az országnak, nem szabad megpróbálni fókuszálni azt, amit úgyse lehet. Virágozzon Száz Virág. Ne egyetlen kibaszott tulipán.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.03.12. 02:58:17

"Virágozzon Száz Virág. Ne egyetlen kibaszott tulipán."

Ez az! Így szépen, tömören megfogalmazva a lényeg.
:))))
Pár éve (még Viktorék alatt) felvetettem a technikai olimpia (Technolimpia) megrendezésének ötletét, ha már mindenáron akarunk valamit csinálni... Egy-két újságíró megkeresett, megkérdezték a MOB-ot is, meg bejegyeztem a technolimpia.hu-t (biztos ami biztos :-)), aztán kb. ennyi, nem volt túl nagy visszhangja.

Pedig szerintem egy ilyen léptékű eseményben kellene gondolkodnunk: F1 pályánk van (autós, motoros gyorsasági versenyek), bp-i Duna-szakaszunk van (gyorsasági motorcsónak + légi akadályverseny), reptereink vannak, Tisza-tavunk van (jetski), rally-pályáink vannak. Ha jól meg lenne marketingelve (és jó időben rendeznék, leginkább az F1-verseny előtt vagy után), akár még nyereséges is lehetne. Kandidálnunk nem kéne (mert mi találtuk ki :-), túl sokba nem kerülne, nem lenne Bp-központú, rajta keresztül meg lehetne mutatni a fél országot. Hozadéka: épülhetne pár spéci pálya (pl. kvad-ososknak, motorosoknak), hogy a sok köcsög ne az erdőkben zúzzon ezerrel.

Hozzuk ide a Robot Warst, és csináljuk meg nagyban. BME, MTA, hazánkban állomásozó hitech cégek összerakhatják a magyar csapatot.
... és természetesen páratlan évben kellene megrendezni, hogy akkor is történjen valami.
RE: Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.03.12. 03:25:42

Ez se rossz...

Vagy: harcászati bemutatókkal egybekötött nemzetközi fegyverkiállítás és börze a Bakonyban + Fehérváron?

a robot warsban robotok verik egymást baltával, de ha lezárnánk egy nagy lőteret, ott egymásnak ereszthetnénk a most már itt-ott rendszerben álló éles harci robotokat is. rakétával, géppuskával. mechwarrior, battletech! persze távfelügyelet mellett, és szintén robotok csinálnák a tévéadást is. na az progresszív lenne :)
Igen ezek jól hangzanak. Én is valami ilyen egyedi, csak nálunk található eseményben látnék fantáziát.

A gond csak az, hogy nálunk a "nyugatmajmolás" a trendi. A legtöbb magyar vállalkozó, politikus csak abban lát fantáziát, amiben tulajdonképpen nincs semmi fantázia, mert egy már ezerszer lejátszott, tuti siker játszma.
Csak mi még ezeket is képesek vagyunk elcseszni.
Ja, miért ne lehetne valami military típusú olimpia akár. Indulhatnának a különböző országok katonái, rendőrei egyénileg és csapatban.

Lehet, hogy kevesebb lenne a valódi háború? (kis naiv)
jut eszembe, pénteken azt észleltem, hogy hat darab szürke helikopter száll el az otthonom fölött, kötelékben, katonaiak voltak, és nem Mi-24, de messze voltak, hogy azt mondjam egyenesen, Blackhawk. de gondolom megvolt az okuk, nem kell mindenbe beleütni az orunkat.
mnéziás Ajtony!1./A diliházat Mikla akarta eladni az izraelieknek, csak neki nem sikerült.Talán fél füllel halloták az O.V.által támogatott árpádsávosok meg a focihuligánok beszólásait.2./Fleto nem lövetett bele senkibe, az egyébként is csak éles fegyverrel leht.A gumilövedéket-amit a spanyolok két hete használtak-az angolok találták ki az írek ellen, hogy ne kelljen őket halomra lőni.Te nagyokos, az talán jobb lenne, ha gumibottal péppé vernék a fejüket.O.V.nem tud mit tenni?Veled mi történne, ha kivonulnál a melóhelyről, amikor a főnököd beszél?A seggén kéne maradnia és elmondani, mit kéne tenni.De ezt nem teszi, csak hülyeségeket beszél.Vissza az olimpiához: a kandidálni szándékozók közül kimaradt a Lakatlan szigetek,akik ellen még focistáinknak is lenne esélyük.Nem kell alagút, mert már van a Clark Ádám téren.A Moszkva teret is rendezik vagy 30 éve, pedig ott 1970-óta van metro.Ha mégis lesz olimpia, akkor javasolni kellene NOB-nak -a nézrttséget növelendő-néhány hagyományos sporták műsorra vételét, pl.malomkőhajítás, petrencerúd emellés,hátrafelé nyilazás, ugrás a várfalról egy törökkel,hajófúrás Pozsonynál,levelezés Mikes Kelemennel,befalazás/megint egy Kelemen/ hosszútáv úszás Rodostónál,rézágyúöntés,kockakődobálás, barikádépítés.Az olimpiai falu helyett Ófalu megnyitó a kőbányában,záró Tokaj hegyalján stb.
Paszternák! Nem kell lepeselni.Az Somának jobban megy körbehuggyozta A merikát.
elbeszélünk egymás mellett.

oké, ha sok kicsi célt akarsz, és ezeket sorban meg is akarod valósítani, akkor ahhoz kell mondjuk kell egy átfogó rendezési terv. ki kell jelölni a város zöldterületeit. ki kell jelölni a tömegközlekedési útvonalakat. ide kell hoznod munkaerőt, valahol ki kell jelölni egy területet ahol őket ideiglenesen elszállásolod.

kulturális világvárost akarsz, akkor szükség lesz olcsó szálláshelyekre. pénzügyi világvárost, akkor meg luxusszállókra. ezt valahogyan ezt össze kell hangolni.

ha kicsit is érdekel a megvalósítás rögtön ezekbe a logisztikai problémákba ütközöl.
kutacs_: te olvastál már valamit város-rendezés kapcsán? Tudod hogy működik (vagy esetünkben nem működik) egy város?
Én ugyan szakember nem vagyok, de vettem magamnak a fáradtságot, és utánanéztem.

Ha van öt-hat pontod, amiket összekötsz, jó, széles közlekedési áteresztőképességgel, azzal még nem vagy sehol. Kellenek a felhordó szárnyvonalak is. Kell egy rakat P+R parkoló azokon a területeken, ahol a legmagasabb a telekár. (Sajnos a legtöbb budapest-közeli kisvárosban már inkább a tehetősebbek laknak, ők meg szarnak a tömegközlekedésre, telik autóra...).
Mégis hol alakítasz ki nagy áteresztőképességű vonalakat Budapesten? Nem nagyon értem. Ugyanis többek közt a felszinen _hely_ sincs neki.
Vagy öntökön szúrás jön, és egy csomó helyen félpályássá tesszük az utakat, esetleg a második sávot lezárjuk.
Csak ugyebár az autósok nem teszik le az autót. Mert miért is tennék le, ha már nagy nehezen megvette, akkor hasznáni is akarja.

Én Zuglóban lakom, nem messze a Mexikói úttól. Autótömeg minden oldalon: Hungária krt, Thököly út, M3-bevezető.
Hja, a környék napközben parkolóként működik. A mexikói úti P+R meg rogyásig tele.

Szóval hova tennéd a milliónyi turista szállodáit? Falat akarsz emelni magasházakból? Miből gondolod, hogy azt megépíti a piac? Ők nem az olimpiát nézik, hosszabb távú megtérülés, nyereség kell nekik...
Olimpiai falu?
Sportágakra alkalmas arénák? Hova? Csepelre?
(Az öttusát csak példaképpen említettem, akármelyik sportágat mondhattam volna...)

Mi lesz utána? Megépítünk sokmilliárdért egy mondjuk 80-90e emberes stadiont. Micsinálunk vele utána?

A jegyárakba meg nem építheted bele, ugyanis irdatlan összeg, a kutya nem jön, ha azt mondod, hogy 800.000Ft a jegy, mert bocs, a bontás költségeit is finanszírozni kell.
vagy éppen marketing hibádzik, mint a technolimpia esetén. mert hiányzik az a keret, amibe ez az elképzelés beleilleszkedne.

tehát az olimpiai nem cél, hanem eszköz. mert akkor azt lehet mondani, oké, a to-n reklámozd a bom-ot, cserébe a bom reklámozza a to-t. ilyen egyszerű.
CS-SZ-V,

nincs itt most semmiféle városrendezési terv. a városrendezés első lépése, hogy kijelölnek egy rakás zöldterületet. ennek praktikus okai vannak. például már nem lehet rinyálni, hogy ne legyenek új utak, meg magasházak, mert nem lesz zöldterület. mert hát azzal kezdtük, hogy lesz. az olimpiai pályázat is ezzel kezdődik. hogy a létesítmények helyét (az olimpiai) parkokat ki kell jölni. ezeket közmunkásokkal szokás megépítettni. nem kell rá semmi létesítmény. mi a fenének. 20 év múlva esetleg kapsz egy olimpiát, addigra amúgy is elavulnának.

aztán ezeket az parkokat össze kell kötni utakkal. nyilván kellenek új utak. arra kell valami vasút. most el kell gondolkodni azon, hogy hol menjen le a föld alá, és hol ne menjen. nyilván a vasútnak el kell érni az elővárosokat. az olimpián sem lakik bennt mindenki a városban. nem kell ehhez annyi parkoló ha bejöhetsz a vasúttal a belvárosba.

most lehet azt mondani, hogy oké, de ez sok pénzbe kerül. mert hát új utak. mi lesz ami hozza a pénzt. például, hogy az új utak mentén épülhetnek magasházak. ha nincsenek adminisztratív akadályok, akkor megépülnek magánberuházásban (szálloda, irodaház). így lehet bp simán lehet műszaki, meg pénzügyi központ. és kulturális központ is. ugye ne felejtsük már el a közparkokat amik helyet adhatnak a nagy rendezvényeknek. ettől még lehetnek kiskocsmák.

nyilván ennél átfogóbbak az építkezések. példának hoztam fel az iskolák átépítését. persze eladni kell, meg venni. szóval vagyongazdálkodás folyhat.

és akkor meg lehet az is mondani, na jó, oké, találunk ehhez befektetőket, de még akkor ide kell hozni munkaerőt. azok el kell szállásolni. annak kell valami falu. na az megint pont kell. meg ugye ki kell költözteni egy rakás embert, ahol nem tudják a lakók nem a házat fenntartani. ehhez megint valami falu kell.

a kandidálás meg csak egy keret. olyan, mintha vennél egy sablont, vagy betartanál egy standardot. kapsz kérdéseket amire mindenképpen válaszolnod kell. ez a kérdőív több évtizedes tapasztalaton nyugszik, és nagyjából arról szól hogyan kell egy nagyvárost modernizálni. szerintem ilyen szamárvezetőre volna szüksége bp-i városvezetésnek. kell valami ami kibilletni őket a holtpontról. lehet csinálni fikázó blogokat, de az semmit se ér. le lehet írni, hogy mekkora köcsög demszky, meg kóka, meg tarlós, meg a többiek. aztán ezzel mire megyünk.
kutacs_:

Abban igazat adok neked, hogy azzal, hogy leköcsögözünk bárkit is, semmire se megyünk. Ez olyan jó magyar szokás. Valahol '98 környékén kezdődött igazán... Árokásás kéremalássan.

A kandidálásnak semmi értelme, anélkül is be lehet(ne) tartani azokat az elveket. Nincs abban semmi új, amit a város-építészek, közlekedés-mérnökök ne tudnának évek óta.

Csakhogy. Budapestet többször építették úgy, hogy szartak magasról a legelemibb városépítési szabályokra. Most jól szívjuk ezeket.

Oké. Kellenek új utak. Hova? Mit bontasz le? A parlamentet? Ki kéne szélesíteni a pesti rakpartot... :p
A külügyminisztérium is rossz helyen van...
Ha egy sor házat lebontanánk a körúton, plusz 2-3 sáv elférne. S lenne hely mégegy villamosnak.

Pesten egyszerűen nem fér már el több út anélkül, hogy le ne bontanának egy sor épületet. Ami nem kevés pénzbe kerül.
Ha közintézmény, akkor kell neki adni másik épületet. Ha magán, akkor kisajátítás, ha lakás, akkor ugyanolyan színvonalú másikat kell neki adni, meg egy valag zsét.

Hova akarsz te pesten még több dzsemborit, amikor a Szigetet is be akarták zárni? Sőt folyamatosan megy a hirig. Pedig az nagyjából szeparált a várostól.

A közmunkások sajnos nálunk kevesen vannak, mert a segély mellé nem kötelező. Ahol meg igen, ott meg elintézik így-úgy, hogy ne kelljen. Nincs elég olcsó munkaerő. Esetleg megkérjük a Strabagot, ugyan intézze már el... Olcsóbb, kevesebb adminisztráció, és az ellenzék nem kezd el riogatni gulággal, rabszolgasággal, kényszermunkával, robottal, miegymással. ;)

Vasút. Bp kellős közepén újabb vasútvonalak se nagyon csinálhatók anélkül, hogy ne kéne felborítani néhány épületet. Maximum kéregvasút, esetleg metró. A metró, mint láthatjuk, drága. Örüljünk, hogy ki tudjuk köhögni. (Azért meg lehet nézni Londot, New Yorkot, Párizst, hány metrójuk is van?)
A kéregvasút-villamos nem lenne rossz, de momentán sem a BKV, se a VEKE, se pedig a városvezetés nem gondolkodik ebben. Nem tudom, miért.
Van egy-két villamosvonal, amit fel lehetne újítani, kérdés, hogy megéri-e. Hányan fogják választani. De ez már legyen a BKV és a VEKE dolga.

Amúgy halkan mondom, hogy nem a városrendezési terv fogja eldönteni, hogy magánberuházásban hova is fognak mondjuk szállodát építeni. Azt a piac dönti el. Nézd meg a Baross teret. Lepukkant, nem igazán jó környék. Oszt' mégis legalább 4-5 szálloda van a környéken. Keleti pályaudvar.
Kint a város szélén meg nem fogja megérni. Ha nem rendezünk Olimpiát, akkor meg pláne.
CSSZV
persze nincs nagy vitánk.

a városrendezés olimpiai kandidálás nélkül is lehetséges volna. ha a a főváros és a kerületek egy irányba húznának. csak hát nem húznak egy irányba.

a széthúzás oka pedig éppen az, hogy az egyéni meggazdagodáson túl semmiféle közös cél nem fogja össze a képviselőket.

az olimpiai kandidálás meg remek apropó lenne az összefogásra. mert az semmi olyat nem követel meg, amire egyébként ne volna szükség. (nem kell sportlétesítményeket építeni.) a megválaszolandó kérdés az, hogyan akar a jelentkező város egy nagy eseményt befogadására alkalmassá - röviden befogadóvá - válni.

a válasz erre ez: mink nem akarunk. itt tartunk.
most én lemaradtam sztem vmiről...szal annak idején a kötshög fidesz nem vetette fel annak az ötletét, hogy legyen itt vmi olimpia vagy mi? sakkor nem ugatta le a fejét a kötshög maszop, hogy mitakarunk mi itten má olimpiát mikor egy kis xarcsimbók vagyunk európa farán? most meg itt BOM? nemá na! akkor veszek majd plazmatévét amikor pont a rezsit se tom kicsengetni...egyértelmű. erről sztem még vitázni is kár.

nameg aztán komolyabban: itt egy csomó jó ötletet elolvastam az előbb, brainstorming rendesen, sőt ahogy látom ti ebbe a politikai érában gondolkodtok, vagyis a másikat ugye még alternatívának sem tekintitek, rettenetesen rühellitek azorbánviktort, de akkor ha minden most jobb mint ahogy az majd lenne ha véletlenül ez a fasiszta csőcselék kerülne hatalomra, akkor miért nem működik ez az ország? mert ahogy látom csak ezen blog kommentek alapján itt mindennek siklania kéne mint a szél! dehát nem...de miért nem?
az már csak egy másik dolog hogy a magyar szót akár helyettesíthetnétek a szar, genetikai sérült, undorító, esetleg sánta genya kifejezésekkel...akár, hamár amúgy is ezek szinonímájaként használjátok.
az utsó gabó54-ből ha nem gond, szemezgetnék egy kicsit, tom nem érdekli a kutyát se (akkor faszé írom le---> azé mer megromlik bennem...azé)

"Fleto nem lövetett bele senkibe, az egyébként is csak éles fegyverrel leht....Te nagyokos, az talán jobb lenne, ha gumibottal péppé vernék a fejüket"

1. a gumilövedékkel töltött fegyver éles. gondolom csak félregépeltél mert biztos te is ott voltál amikor az egyik "dűndedő" fején a szemüreg mellett behatoló ártalmatlan gumilövedék az agyhártya felsértése után állt meg a szájpadlása fölött.
2. gondolom akkor is amikor egy másiknak a kulcscsontnál ment be és a tüdejében állt meg!
3. valószínű, az se kerülte el a figyelmedet, hogy a rendőrök így is péppé verték nem egy ember fejét! persze teljesen jogosan! miazhogy!

"A seggén kéne maradnia és elmondani, mit kéne tenni."
ebben is teljesen igazad
van...sőt. igazából neki kéne megmondania mindenre a megoldást, sőt neki kéne kormányoznia ellenzékből, egyszemélyben, sőt ha ráérne még megoldhatná a közelkeleti válságot is, meg a globális felmelegedés problémáját. az aztán csudi jó lenne.
nem azé írod le... van, aki olvassa... és eggen, csak azt tudom mondani, hogy vannak itt a fórumon etypárrannn akikkk nemm birrjak a zorbánviktrot, de szerintük a legrosszabb szocializmus is jobb, mint a legjobb kapitalizmus. Vagyis: ha ez a kicseszett jobbódal nem vóna, millen jó vóna ez a ország. És mivelhogyviszont sajnos van, hát szoríjjuk öszve a fogunkat, fetrengjünk a saját ganyénkban, de örvendjünk, mert igaz, szarul élünk, de NINCSHATALMONAZAGECIORBÁNVIKTOR!!!!!!!

Az ilyeneknek (mármint, akik szerint Fletó rulez) aszondom, kapják be. Én nem akartam a Ferit, és aszondom, lefoschom, hogy Feri, vagy Viki, ha jól csinálja. Na de az olyan kis bolsi genyázásokat nem fogadom el, hogy "Jó, jó, átqrtunk, csak nehogy a Zorbán jöjjön a bandájával".

Mermérne?

Bazzeg, ha én nem tudom mexerelni a kocsit, akkor szervizbe viszem. És nem pampogok, hogy de én ócsóbban csinálom meg otthon. Mer ócsó ugyan, míg el nem qrom (nem kicsit, nagyon). És az asszony vsz nem téved, ha a barkács helyett a szakit választja.

Nekem rohadtul elegem van abból, hogy megy itten a fikatúra, hogy a fidesz ígymegúgy. Baszki, nézzük tán, mit mível ez a qrwanagyonszakértő kormány!...

Bar-kács-kor-mány! Lassan mondom, hogy minden stupíd amfora is megértse. Minden kedves olvasónknak, akik annyira bírnak örvendeni, hogy nem a Zorbán nyert, kívánom, hogy minden szolgáltatás hasonlóan szocialista módra legyen megadva nekik: szarul, de ne a Zorbánkormán aggya! Énekelje nekik a Carmen-t a Vizin Viktória helyett a fisztulás özvegy Svarcné a földszintrül.

Tán eccer elgombolkoznak rajta, hogy lófiszt ér a Vizitdíjas Feri, mer ha látnák, mi a pálya extra Hungariam, ők is szétcsesznék a Kossuth-teret, de minimum körbeszarnák.
Ennek a népszavazásnak sem lesz több értelme, mint a kettős állampolgárságinak.


Az is egy sunyi, de jól koreografált médiahecc volt, eltapsoltunk jó pár milliárdot. A semmiért.


Pedig az a pénz most milyne jól jönne, ugye?!


Néha már tényleg azt kívánom, hogy Viktor legyen a miniszterelnök. Akkor a sok turbómagyar látná, hogy ő sem fogja itt megváltani a világot.
Lyukas B.:

milyen milliárdokról beszélünk amikor a k. kormány csak kommunikációra költ 20M hufot, meg amikor építjük 2M/km (minimum) a Rekettyésbögöt Pusztabikásival összekötő autópályát, mer' az kő! Ez kb. olyan mint amikor pl. a conticar-os milliókkal meg szőlőbirtokokkal példálóznak a maszop hívők, meghogy a zorbánviktornak még elektronyos kapuja is van ám a felújított parasztházához, aztán mibő? az meg ugye tök természetes, hogy a 30 éves gazd. miniszter helikopterrel jár, mer olyan okos vót a szentem meg ugye sokat is dolgozott aztán az meg azé! Szóval a nagyságrendek azért egy kicsit különböznek.

különben meg azzal tapsolta el mindenki a milliárdokat, hogy annak idején nemmel szavazott. nekem ne mondja senki hogy ész érvek miatt tette. A románok így is jöhetnének azt nem jönnek. más országoknak megérte, sőt ott nem is gondolkodtak rajta. természetes volt.

a másik meg hogy ha ez a nyamvadt kormány nem teszi tönkre az országot akkor nem lenne itt szükség semmi féle világmegváltásra. na a szocik elintézték nekünk hogy mostanra lett. ott tartunk hogy még a magadfajta szemellenzős is belátja hogy ezt az országot lassan meg kell menteni. persze ha holnaptól a zorbánviktor lenne a miniszterelnök akkor te jönnél azzal hogy: na "turbómagyarok" ugye hogy ugye? nem lett itt jobb semmi se! Sőt!
és még ekkor sem zavarna egy hangyányit sem, hogy ez a kormány most azt vázolja fel mint reális célt, hogy valahogy elkormányoznak a szakadék széléről ahova ők vezettek. Ez meg ugye eltart majd néhány évet, addig meg szopjatok csak birkanyugalommal! Nem tom te hol éltél 98-tól 2002-ig de akkor nem pont ekkora ívű céljai voltak az országnak. azt se értem mi az a rettenetes dolog amitől úgy félsz? már hogy mi lesz ha "Viktor" lesz a gore? nem emlékszem, hogy valakinek is félnie kellett akkoriban ha szabadon véleményt nyilvánított, vagy hogy egymást követték volna az adóemelések, az sem rémlik, hogy koncentrációs táborokat létesítettek volna, vagy hogy megszaporodtak volna a zsidókat ért atrocitások. mégcsak fel se vonulhattak a nyomorék nácik ma meg itt parádézhatnak a német kollégáikkal egyetemben a hősök terén. szóval tényleg érdekelne, hogy mi is a baj ezzel a volt Orbán-kormánnyal véleményed szerint? előre is köszi
"helyeselném, ha híreket ezentúl kizárólag az index.hu, véleményt pedig az én blogom tehetne közzé, a többit meg bezárná a köjál"
köszönöm szépen, jót röhögtem :-)
ja, a kapitalizmust megtanulni kevés 20 év ..
Kedves b2!

"a Rekettyésbögöt Pusztabikásival összekötő autópályát"

Te ugye nem közlekedsz a lakásodat körülvevő 200 m-en kívül? Amióta bekötötték az M3-ba Debrecent, meg Nyíregyházát, megugrott a forgalom. Sztem pont Rekettyésizének meg Pusztaizének van a legnagyobb szüksége autópályára - persze, ha valaki otthonülő, akkor másként látja
süti beállítások módosítása