W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Hol volt, hol nem volt

2007.03.05. 08:00 Tóta W. Árpád

A Magyar Nemzet, mint tudjuk, egy ezer lóerős fospumpa, amely még olyan csimbóktól sem akad el, mint Horváth Zsolt. Rettenetes hírszerkesztést és az idiotizmusig párthű publicisztikákat buzog fel minden áldott nap. De a fosban mégis találni olykor gyöngyöt.

Ha az allegóriát folytatnám, rá kellene térnem a Sebeők János alakú gyöngy leírására, úgyhogy inkább hagyjuk. Szó szerint azt akarom mondani, hogy kitűnő Sebeők-cikket találtam múlt szombaton a Magyar Nemzetben, ami most már fel is került a netre.

Hogy a sors meg a körülmények kegyetlen játékából hogyan sodródott Sebeők a Nemzethez, az mindegy, ha képes elérni, hogy lehozzák az írásait, ahogy Lem sci-fi mesébe rejtett szocializmuskritikáját a szocialista könyvkiadók. Márpedig Sebeők épp a vulgárkonzervativizmus egyik pillérének ront neki ebben az írásában, annak ellenére, hogy a lap amúgy pontosan ezt a lábszagú, plebejus konzervativizmust építi.

Az Aranykor, tudniillik. A Rendes Kerékvágás. Ezt a kifejezést még az egyébként nem totálkáros Lánczi András is alkalmazza Konzervatív Kiáltványában: hogy a dolgoknak vissza kellene térni abba. És akkor lenne jó. Lennének megint szélmolnárok és vízimolnárok, meg olyan jóságos varázslók, mint Gandalf. Megoldódna minden.

A butajobber ugyanis homályosan vagy akár konkrétan úgy gondolja, hogy volt egyszer egy jó világ, csak el lett baszva. Elrontották a tudjukkik. A jó világban mindenki istenfélő volt és sorsával elégedett, harmóniában éltek a természettel, és nem voltak buzik se. A zsidók is meghúzták magukat, nem szerepeltek a tévében.

A butajobber ehhez Cselényi József Legyen úgy, mint régen volt című dalát hallgatja a hülye tüntetésein. Két székelyhimnusz között. És úgy is gondolja. A barom.

Ha ki bírnak nyögni valamit arra a kérdésre, hogy mégis mikor volt ez, akkor mindenképp a felvilágosodás elé helyezik. Sebeők kérlelhetetlenül  továbbkérdez: ha az annyira jó volt, akkor miért nem maradtak úgy? Hát mert mégse volt annyira jó, azért. Királyként, földesúrként talán – az első tüdőgyulladásig –, de alattvalóként semmiképp. A baromnak nem volt jó élete akkor se, csókolom.

Fejlődni kellett, mert voltak például ezek a kellemetlen járványok, meg az is világossá vált, hogy a keresztény világmagyarázat több helyen is sántít. Különben is, ha nem fejlődünk, lelőnek azok, akik de. A fejlődés imperatív, és punktum. Mindig lehet jobb. Lehet, hogy katasztrófába vezet, de a hiánya biztosan. Az amerikai indiánok még épp mesélhetnek erről. Olvasni kellene legalább Sebeőköt, ti szegény, szerencsétlen idióták, akik nem vesztek kezetekbe mást, mint Magyar Nemzetet – a jelenlévők mind kivételek, mert ők legalább az egeret kezükbe vették –, elolvasni, felfogni, és belátni, hogy jobban jártunk, mint az afrikaiak, ahol nem volt fejlődés meg felvilágosodás.

Progresszív és ügyesen aktualizált cikket írt Sebeők János, csak persze nem figyel rá senki. Ő a kattant emberke a majomketrecből, szegény. Különösen szívmelengető az optimizmusa: hogy ha a múltban nem is volt Aranykor, a közeljövőben van rá esély. Ehhez viszont előbb fel kéne hagyni a tévhittel, miszerint a középkorba kell visszatalálnunk.

Sebeők János rovata a Magyar Nemzetben szombatonként jelenik meg.


Címkék: magyar nemzet lapszemle

513 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr6343015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elolvastam. És komolyan meglepődtem. A bulvárszereplése miatt soha eszembe se jutott volna tőle semmit a kezembe venni. Ahogy Nemzetet és egyéb pártlapokat se. Ez viszont tényleg nagyon jó!
Friedmannál olvastam egy helyütt, hogy a nemzet, amelyik a múltban keresi önmagát a jövő helyett, bukásra van ítélve.
Legyen szó Nagy Magyarországról, Horthy- vagy Kádár-korszakról, ma legtöbb honfitársunk egy múltbéli Aranykorhoz méri a jelenét, bukásra ítélve önmagát és nemzetét is.
Sebeők hétvégén volt a hír-tvn is. Épp azt fejtegette mikor láttam, miért ne lehetne az árpádsávos lobogót új tartalommal megtölteni. Én nem értek hozzá, de állítólag azért mert egy csomó magyarnak az elhurcolt hozzátartozói jutnak eszébe róla.
Ja, és azért bejegyzéshez is szólva: a jobberek rendszerint nem a középkorra nosztalgiáznak (legalábbis a környezetemben), hanem a Horthy-korszakra. Bár ez - a lényeg szempontjából - persze mindegy. Pláne, hogy csak azért muszáj (elsődlegesen) jobber kontextusba helyezni a dolgot, mert épp a Nemzetben jelent meg.
nem azért, mert az MN-ben jelent meg, hanem mert a haladó baloldal elvileg nem réved a múltba (valójában de, viszont ez most elméleti ügy).
Igen. Ha ilyen cikkek születnének, akkor olvasnák az emberek a jobbos sajtót. És Fidesz/szerkesztők/hőbörgők is rájönnének, hogy nem a politikai elnyomás miatt olvassák kevesen a 'polgári' sajtót, hamen mert rossz újságírók írnak penetráns cikkeket. Ez így megfordulhatna, a kulcs nyilván nem a nyafogás, hanem minőségi cikkek beszerkesztése. Kíváncsi lennék, hogy Sebeők írása ennek szellemében került-é be a lapba, vagy a vak véletlen mián.
Sebeők a hírTV-n is állandó vendég szokott lenni.
De tényleg gúnyból szokták meghívni, hogy nézzétek, ez az a hülye valóságsós idióta, aki klottgatyában reppel péntekenként az ATV-ben, ilyen az összes belülről.
Hát nem'tom... biztos rendben van az, ha a Sebeők képviseli a tisztánlátást a jobbon
Jo cikk.
mindketto.

ami kicsit zavar a a jo/rossz szavak. ugyanis ezek nagyon altalanositoak, es konnyen felreerthetok.
ugyanis a jo alatt erthetjuk:
-egyeni boldogsag
-tarsadalmi igazsagossag
-szemelyes/kozossegi/jogi/... biztonsag
-szenvedes/fajdalom mentes elet
...

amit viszont a sebeok cikk mond, az hogy a (foleg technikai) fejlodes meg es elkerulhetetlen.
ezzel en is maximalisan egyetertek.
ettol valoszinuleg senki sem lesz boldogabb, viszont aki nem fejlodik, az nem eli tul (mert fejbeverik/lelovik/...).

Ami viszont ide tartozik, hogy a jelenlegi tech. fejlodes nem fenntarthato. (pl: a vulkanok 130mill tonna co2-t eregetnek evente, az ember 24milliárd tonnat). nyilvan nem lehet a vegtelensegik tulterhelni a foldet.
de ennek megoldasa nem a fejlodes leallitasa, hanem "kiegyensulyozasa".
egyszerubben: ha odaszarsz valahova, takaritsd fel. nem az a megoldas, hogy soha tobbet ne szarj.;)

nehany link, hogy oruljetek;)
en.wikipedia.org/wiki/Economic_growth
en.wikipedia.org/wiki/CO2_emissions
en.wikipedia.org/wiki/Sustainability
en.wikipedia.org/wiki/Sustainable_development
Jó a cikk, tényleg, köszönet a figyelem felhívásáért.

Nekem viszont elsősorban a gondolkodás, a felfedezés dicsérete. Politikától, baloldaltól/jobboldaltól független érték. Szimplán. Nem valamiféle jobboldaliideológiakritika. De nem vitás, azt is ki lehet belőle olvasni. Van olyan is akinek mindenről a pina jut eszébe.

(ha már téma szóba került, a koppenhágai zavargások megérnének szintén pár sort, mondjuk nem tartozom azok közé, akik téma miatt reklamálnak)

A dolgok rendes kerékvágása, az megérne egy pár gondolatot. Szó sincs róla, nem a középkorba vágyunk vissza. Nem is majommódra harmóniába a természettel - "csak" pl. annyi, hogy a nagyköbcentis (az általános 1.2-1.6nál nagyobb) autókat adóztassuk kiemelten, például. Meg ne a zsidók húzzák meg maguk, a keresztény világot tessék tiszteletteljesebben kritizálni.
TWÁ 2007.03.05. 08:00:
"A fejlődés imperatív, és punktum. Mindig lehet jobb. Lehet, hogy katasztrófába vezet, de a hiánya biztosan."

Ezt nagyon jól megfogalmaztad, teljesen egyetértek.
TWÁ 2007.03.05. 08:00:
"A fejlődés imperatív, és punktum. Mindig lehet jobb. Lehet, hogy katasztrófába vezet, de a hiánya biztosan."

Ezt nagyon jól megfogalmaztad, teljesen egyetértek.
Az igen! A büdös magyarpárti magyarok! Le velük! Szidjuk csak a jobbost, mert egy barom, Árpád Te meg fizesd ki a tűzoltók vizitdíját ha felgyullad a házad és megsérül egy ember, aki épp rajtad akar segíteni. Vagy majd fizess kártyával hogy egyáltalán kijöjjenek, mert ennyi erővel azért is fizethetnél, nem? Mert a jobbosok barmok, persze! Kicsit unalmas már, hogy az olyan idióták is, mint a Gálvölgyi, meg Te is csak azon tudtok lovagolni, hogy van pár hangos idióta a jobb oldalon, és akkor fél Magyarország is egy barom! Annyi a különbség, hogy a bal oldal legnagyobb barmai meg az országot kormányozzák...
Nem biztos hogy mindig káros régi kor árnya felé visszamerengni. Begyük pl. Izraelt. Elég régi hagyomány alapján született meg újra. Más. Hülyeség a Horthy nosztalgia. De Bayer le is írta nemrég, hogy nem volt jó kor, mert nem osztott földet, konzervála a nagybirtokrendszert... A Lovastengerész Kormányzó rendszere után csak a gazdag budai jobbosok nosztalgiáznak.
De a fők kérdés az, hogy boldog volt-e egy korban a népesség nagyobbik része, ez az egyetlen, amivel mérhető lenne egy kor, de ezt meg nem tudjuk, mivel a történetírás a ma érdekében hamisít.
undibajsz:

Gondoltam, hogy valaki beböfögi majd a tűzoltók vizitdíját... Természetesen nem mondom, hogy nem volt baromság, de hogy egyáltalán nem tartozik ide, az biztos...

Igen, TWÁ általánosít. Sokak szerint ez nem szép dolog.
De a jobb oldal ezen kérem ne akadjon ki, hiszen ők a kormány alapján általánosítják az egész baloldalt. (Meg most pl egy barom orvos miatt az egész egészségügyet...) Igaz, ti vagytok a MAGYAROK (mert mi ugye nem, azt már a fidesz és követői sokszor kifejtettek), ezért nektek szabad...

pfff...
undibajsz

el kene olvasnod mindket cikket mielott irsz.
;)

>olyan idióták is, mint a Gálvölgyi
igen ebben igazad van, ha galvolgyi politikai megszolalasaira gondolsz. egyetlen minimalisan ertelmes mondatot sem hallottam meg tole. maradt volna inkabb a szinhaznal csurkaval egyutt;)
Ha már 7i7s - akkor ott még a Hajósnak szoktak lenni a legértelmesebb "kirohanásai".
StormST: tényleg nem ide tartozik, de szerintem sokkal fontosabb mint az, hogy egyfolytában a jobbosokat szidjuk.

Anr: elolvastam minket cikket, de valahogy nem kötötte le a figyelmem. A homogén keljfeljancsiról szerintem az értelmesebb index olvasók már akkor tudtak mikor a Sebeők még azt bizonygatta, hogy a Kiszel Tündének van férje. Most meg itt elmélkedik arról, hogy a fejlődés elkerülhetetlen. Hát ja, vettem észre.
Kedves TWÁ!

Fél éve olvaslak, de úgy érzem, hogy te írásról-írásra borzalmasabb és elviselhetetlenebb leszel. Nézz rá légyszíves a blogod címére - for a better magyarland - és gondolkodj kicsit. A MN fikázásával, alpári és gusztustalan stílusoddal mennyivel járulsz hozzá a dolgok jobbrafordulásához? Szerintem semmivel. Nullával. Mert te is egy nulla vagy, nulla lettél, pedig régen nagyon élvezetes és érdekes dolgokat írtál.

Lealacsonyodtál az Orbáni-Gyurcsányi szintre, de remélem kikászálódsz belőle, mert gusztustalan vagy, nem is beszélve itt néhány társamról. Nyugodj le és pihenj egy kicsit, de ezt szerintem ne folytasd, amit most blogolás címén előadsz.

Te is jól tudod hogy a népszabi vagy a többi lap is pártlap. Bár látnék tőled egy cikket amiben a "baloldali" sajtót fikázod.
Ez, hogy "baloldal" és "jobboldal" ez egy nonszensz... hazugság. Mindkét oldal hazudik, és te ezt elhiszed. Ahelyett hogy nevetnél az egészen, Árpád, vérkomolyan veszel mindent.

Azt hittem, neked azért több eszed van, és ne akarj mindenhez érteni, mint egyes pártvezérek. Mert ez nem dicsőség...

Most lehet fikázni, és a kommentemet törölni. Sok sikert kívánok.
Őrnagy Őrnagy, Izrael nem túl jó példa, egyelőre nem derült ki, hogy jó döntés volt-e. Eléggé labilis arrafelé minden, ahogy elnézem.
"A Magyar Nemzet, mint tudjuk, egy ezer lóerős fospumpa..."

De nagyon a bögyödben van a MN...

"Ehhez viszont előbb fel kéne hagyni a tévhittel, miszerint a középkorba kell visszatalálnunk. "

A tévhit az, hogy a jobbosok a középkort akarják vissza...
"dőlj hátra csak a hintaszékben, és mondd bukolikusan visszavágyó mosollyal azt, hogy: ó, a vandálok, akik feldúlták Rómát, igen, igen"...

ööö...ez azt jelenti, hogy vannak picikét fontos, közepesen picikét fontos, fontos, jellegét tekintve fontos..stb rendszerek és korszakok?
Mint a rulettasztalon. Pörög, forog a kerék és a nulla az ideális?..mert zöld.
Ebben a viszonyrendszerben a forgás maga az állandó, vagyis a változás az önmagát megsemmisítő aktus.

Árpi!

Egy párszor el kellett olvasnom a írásodat hogy az összehányt gondolataid és képernyőt nem tűrő pocskondiázásaid közepette egy gépelt oldalnyi anyagból kiszűrhessem a lényeget: ajánlod figyelmünkbe a Sebeök cikkét.De hogy miért az sajnos nem derült ki.
nyilván nem "a jobbosok" akarják vissza a középkort, hanem némelyik, és az MN alapvetően nem áll ellen az antimodern (piacellenes, felvilágosodás-ellenes stb) iránynak. "a jobbosokba" viszont beletartozik Sebeők, aki igen.
még egy érdekesség:

"Számítógépem változatlanul nincs. Honlapom viszont van. Jelszó: a honlap ne otthon legyen. Legyen máshol. Nálad például. Mindenütt jó, de legjobb nálad. Egy mindenkinél.
...Szövegszerkesztő gépem sincs. Írógépem viszont van."

www.sebeokjanos.hu
Ecce egy jobber majom.
"The real enemy is now the (outdated) idea of Progress, together with the (thoughtless) belief in Technology. Conservatives should be the first to recognize that. If they don’t, their demise will be worse than that of the liberals who, after all, had won—though only on one level and too late. A conservative who fails to protect and to conserve is nothing but a radical loudmouth of a bad sort. "

John Lukacs, világhírű amerikai konzervatív történész.

Szerintem ne írjon közéleti publicisztikát, aki a politikai jobboldalt nem tudja megkülönböztetni a politikai konzervativizmustól.
Ezek ugyanis merőlegesek egymásra.
Már megadtam a linket, de ismétlés a tudás anyja:
nol.hu/voks/politograf

Még egy idézet jut eszembe:
"Az egyébként tény, hogy a napilapoknál van egy műveltségbeli előny általában, egyszerűen azért, mert régebb óta csinálják"

Na igen, a műveltségbeli előny.
undibajsz:

Ebben még van is valamennyi igazság, csak sajnos legtöbbször, mikor a téma fontosabb lenne, akkor is az a téma, hogy a balosokat fikázzák, ez már csak így megy ebben az országban...

Andal:

A vicces az, hogy a jobboldal vezetői nem is a középkorba akarnak visszatérni, hanem sok szempontból inkább a kommunizmusba. Ugyanis akkor lehetett államosítani, megfojtani a piacot és az ellenfeleket. Mielőtt most az jönne, hogy szegény ellenzéket a paralamentben most is elnyomják, idéznék egy mondatot OV-tól a saját kormányzásuk alatt: "A parlament működik ellenzék nélkül is!" Renben van, hogy még csak nem is ő találta ki, de ha már ő is így gondolta, akkor most miért vár el mást?
Kedves TWÁ! Nézz már utána lécci ennek az afrikás dolognak, szerencsétlenek nem azért tartanak ott, ahol, mert elfelejtettek fejlődni, hanem mert a különböző trópusi betegségek, kórokozók (pl.: cecelégy) lehetetlenné teszik a legtöbb elterjedt haszonállat tartását már több ezer év óta!!! Olvashatnál néha élet és tudományt is, mindíg csak a politika...
"ne írjon közéleti publicisztikát, aki a politikai jobboldalt nem tudja megkülönböztetni a politikai konzervativizmustól."

továbbítom a MN-hez.
toerpee, szerintem utána kellene olvasnod ennek az Afrika dolognak.
w.blog.hu/2007/02/27/a_modest_proposal
Csak tiszta forrásból.
A hozzászólók egy része ténlyeg funkcionális analfabéta. Ajánlom mindenki figyelmébe, aki elvakult balosnak állítja be TWÁ-t, a "Konzervatív New Kids On The Block", vagy a "Szabadság, szerelem. Pim Fortuyn" postokat, azokról már nem is szólva, amikben a kormány és a kormánypártok hülyeségeit állítja pellengérre.

A baj az, hogy nálunk nem értelmes szavazók járulnak az urnákhoz négyévente, hanem ostoba, elvakult hívők. Akik nem észérvek alapján ilyenek vagy olyanok, hanem mert a zorbán az isten, vagy a ferijazisten. És azért mennek le szépen a politikusaink is kutyába, mert ilyeneket kell megszólítani. És azért nincs itthon rendes újságírás, mert ott sem a tényfeltárás, vagy a karakán vélemény az elvárás, hanem a seggnyalás, és az önigazolás. Baloldali és jobboldali folytatásos bibliák készülnek ma Magyarországon, nem újságok... Távol álljon tőlem, hogy TWÁ-t védjem, pláne, hogy jópár kérdés van, amiben - itt is hangot adva - nem értünk egyet, de balosnak (sőt, inkább úgy fogalmaznék, hogy pártosnak) nem gondolom.
lonely_photon 2007.03.05. 08:21:07

Szvsz honfitársainknak azért jut eszébe az árpádsáv láttán az elhurcoltatás mert vkiknek ez áll érdekében. Ezt sugallják. Mint ahogy a közt. téri szovjet emlékműről se jut eszembe nagyapám 4 évig tartó hadifogsága, vagy a család birtokainak elvétele. Ráadásul a nyilaszászló ha jól tudom 5 piros négy fehér csikkal bírt, plusz egy csinos kis izé is volt a közepén.

Nagyobb baj, hogy az árpádsávról, de lassana nemzeti lobogórol, himnuszról a kossuth téri injekciósok jutnak az eszünkbe. (mellesleg jól jellemzi őket, h kossuth nevével fémjelzik magukat. nomen est omen, kb egyforma droidok ők mind)

"továbbítom a MN-hez."

Nem, konkrétan a publicista úrra gondoltam. Ugyanis a publicista úr írt most egy ilyet:

"nem azért, mert az MN-ben jelent meg, hanem mert a haladó baloldal elvileg nem réved a múltba (valójában de, viszont ez most elméleti ügy)."

Hát igen, így jár, aki összekeveri a baloldalt a haladással. Van ugyanis baloldali konzervatív változatban is. Mivel konzervatív-liberális és a jobb-bal tengely merőleges egymásra, minden kombináció lehetséges.

A Magyar Nemzet ugyanúgy pártsajtó, mint ahogy a Népszabadság is az. Ugyanolyan valószínűséggel jelenik meg egy "vonaltól" eltérő cikk a Népszabadságban, mint a Magyar Nemzetben. Csupán csak annyi a különbség, hogy Egei és Horváth cikkét egy valódi ember írná. De lenne jelentkező.

Számomra a különbség marginális.
valamicske jellembeli különbség azért van: az egyik vállalja névvel, a másik gyáván elbújik.
"A baj az, hogy nálunk nem értelmes szavazók járulnak az urnákhoz négyévente, hanem ostoba, elvakult hívők. Akik nem észérvek alapján ilyenek vagy olyanok, hanem mert a zorbán az isten, vagy a ferijazisten."

Egy túrót. A zsebükre hallgatnak, aszerint szavaznak. Úgy szavaztak 2002-ben és 2006-ban is. A sok hülye, hát az érdekli elsősorban, hogy él. Amikor pedig számolhatná a csíkokat az árpádsávos zászlón. Az Orbán-Gyurcsány csak a fővárosban hat, na vajon miért.

Segítségképpen elmondom, hogy a "napi politikai viták" (ki hol mószerolta be a másikat) gyakorlatilag el se jutnak a fővároson kívülre. Mert az "országos médiát" csak itt olvassák.

Na, vidéken aztán igazán nem érdeklődnek a csíkok száma iránt.
Szerintem Árpádnak bűntudata van, azért kommentel most ennyit!:)
"valamicske jellembeli különbség azért van: az egyik vállalja névvel, a másik gyáván elbújik."

A különbség marginális.
Hadd idézzem egy közgazdász barátomat. Azt mondja, hogy egészen hihetetlen, de nem tud már közgazdasági szaklapot (!) találni, amelyben ne pártdroidok hintenék az oldalfüggő hazugságaikat.

A helyzet sokkal rosszabb a "közéleti politikai" lapokban, melyeket a tömegeknek szánnak. Valami egészen hihetetlen, hogy pontosan meg lehet jósolni, milyen agymosást fog előadni X vagy Y lap.

Lehet, hogy a médiamunkásokat nagyon érdekli, milyen szakmai színvonalon adták elő a Napi Maót, de engem ezek a stílbeli különbségek kicsit se érdekelnek. Horváthnak és Egeinek megvan a megfelelője a Népszabadságban is, csak figyelmesen kell olvasni. Ez a lényeg, a stíluson meg vitatkozzon, akinek ez a szakmája.
dömdödöm

jó meglátás. tenyleg sok a dömdödöm errefele;)
"Ráadásul a nyilaszászló ha jól tudom 5 piros négy fehér csikkal bírt"

Jó vicc, a jobbereknek is tökmindegy hogy öt vagy hatágú csillagról beszélünk nem? :)
Moli,
Nem gondolnám,hogy kevesen olvassák a jobboldali sajtót, talán nem kevessebben mint balost.
Hidd el ,hogy a baloldali médiák is tele vannak szinvonaltalan ,ostoba
gyűlöletet keltő irásokkal!
Egyébként szerintem az okos ember elolvassa mindkét oldal sajtójat
aztán a kettő között magtalálja valahol a valóságot!
Ha valaki azt gondolja ,hogy a jobboldal
ill baloldal a jó és a rossz harca akkor az hülye!
Doohammer:

Köszi az általánosítást...

Azért ilyen simán leírni a vidéket érdekes általánosítás. Én pl. a zsebemre hallgattam 2002-ben (azaz a családi kasszára, hogy pontos legyek), ezért nem szavaztam a fideszre, mert láttam, hogy "rosszabbul élünk, mint 4 éve", pedig a '98-as ígéretek szerint 400%-al jobban kellett volna...

Hidd el, vidéken is vannak értelmes emberek, akik tovább látnak a saját orruknál, csak sajnos errefelé kevesebb, ezért nyer sokszor az etetés. Ezért nyert a fidesz '98-ban, de azóta már azért javult a helyzet, ezért nem nyernek azóta...
>Egyébként szerintem az okos ember elolvassa mindkét oldal sajtójat
aztán a kettő között magtalálja valahol a valóságot!

tevedes. az okos ember egyik szinvonaltalan partsajtot sem olvassa.
maradnak az internetes, es a kulfoldi hirforasok.
azok legalabb megprobalnak korrektnek latszani.
szerintem az mind2 oldalban kozos, hogy vmi eszmenykep fele kozeledik.
es nem minden dextra gondolatai konvergalnak a kozepkorban, szerintem a magyar jobboldal jo resze a reformkorban, illetve a Horthy korszakban latja az elerendo allapotot.
„A tévhit az, hogy a jobbosok a középkort akarják vissza...”

Konzervativizmusról van szó a postban.
Doomhammer!

Ha így lenne, akkor - mielőtt leadják valahova a voksukat - legalább utánanéznének, mit várhatnak egyiktől/másiktól. De nem ez történik. Hisznek valamelyikben (nem valamelyiknek!), és követik őt, mint valami prófétát. Szereptévesztésben vannak ők is, meg a politikusok is.
Kíváncsian vártam, h mi lesz a mai post, azért meglepődtem (vagy nem is kellett volna?), h nem a múlt hét végi, az ellenzéket, az ellenzék hátországát a Timedban leantiszemitázó miniszterelnöki interjú a téma. Én ezt a cikket olvastam a print MN-ben, érdekes, nekem ebből pont annyi esett le, h a kedvelt liberális toposz "geci fehérek, meg csuhások felborították a háborítatlan amerikai idillt". Egyébként ez pedig a _klasszikus_ liberális utópia, miben Árpád szenved, h ez a "létező világok legjobbika". Nem veszed észre, h ez a párja a jobbernek. Persze, vannak a Horthy-buzik, de inkább csak érzik, h _valami_ nem megy jól. Pont annyian, mint a balrl hiszik azt milliónyian, h bezzeg Kádár alatt nem mert ez a jobboldali csőcselék vonulgatni meg ugatni.
StormST:

"A vicces az, hogy a jobboldal vezetői nem is a középkorba akarnak visszatérni, hanem sok szempontból inkább a kommunizmusba."

Persze, joggal lehet kritizálni Orbánékat, hogy még egy lapáttal rátesznek a Gyurcsányék ígérgetéseire. De nem ők, hanem a Gyurcsány-Veres bagázs csinált pár apróságot az elmúlt években: közel a duplájára nőtt az államadósság; a régió sereghajtói lettünk; a kilátások a következő évekre finoman szólva nem túl jók. A több ezer milliárd forintos elkúrás nem Orbánék, nem a "16év" hanem Gyurcsányék bűne. Ezekről az elkúrt ezermilliárdokról tudom hogy gázos beszélni, jobb helyette árpádsávozni, antiszemitázni stb.
Ha már a jobbos/balos sajtó méltatásáról van szó - bár az eredeti téma nem ez, a konzervatív new kidsnél is előkerült, miért dícséri az egyes cikket úgy, hogy nem maradhat el a sportszerű beszólás rész. Kiszámíthatóan tendeciózus, sőt kiszámíthatóan :-O.

Demár vissza az eredetire. A "vannak jobbosok akik középkort akarnak" a cikk szempontjából téves, mert ott sem középkorról, sem jobbosról nem írnak. A a godolkodást teszi előbbre, mint a nemgondolkozáson, egyszerűségen alapuló pásztoridillt. Egyszerű tévedés összekeverni valamilyen vulgár-jobb ideológiával és annak kritikájával. A dolgok rendes kerékvágása, az meg nem is a vulgár részből ismert.

Egyébként Sebeők vsz. nem feltétlenül egy idióta, és vannak értelmes gondolatai, csak abból
1. nem lehet megélni
2. nem lehet csajozni

azt gondolja, h így talán lehet.
Anr,
Átgondoltam, igazad van! Egyiket sem szabad olvasni.
És Csörike a ketrec magasságának magányából, mert egyedül volt a kalitkában, üdvözölte a macskajancsi vadász ösztönét, mellyel éppen e sárga és kis gusztustalan madárkát akarta bekebelezni, "szevasz macskosz"- rivalt rá a pihés állat a nagy vadorzóra, macskánk viszont agybántalmai miatt és mondhatni valami egyéb fenségességtől fűtve ügyet sem vetett rá, csak oldalgott és vészterhesen közelgett, ahogy arról a székről arra az asztalra, arról az asztalról arra a szekrényre, a tetejére ugrott, mesénket folytathatnám azzal a képpel, hogy fekete lomposunk, amikor felismerte a kalitka erejét meghátrált volna, de nem tudok jobbára elvonatkoztatni a politika és a gömböc különbözőségétől, és a cicó, aki adekvát pont olyan mint, aki már előtte megpróbálkozott ily magassági korlátokat áthágni, megtörölte szemét és a tegnapnak múlását figyelve látta a szerző okosságát, sőt, miazhogy, nagyon is, nagy okosságát, mer' ám a fejlődés nem fejlövés, inkább valamiféle lassított felvételű gruppen-organikus orgazmus, de ilyenekért pont a jobboldali-polgári-keresztény értékeket vallókat csesztettni, jobboldali-polgári-keresztény érték.
Lesz(van?) itt olyan troll-lázadás ... persze inkább ne legyen. Mert míg azon vitatkozunk hogy a hatalomban/hatalomért való küzdelemben - lent kutyában - ki-mit mondott, addig nem történik semmi olyan, ami előre vinné a dolgokat. Sokkal érdekesebb lenne a miért van ez így és a hogyan tovább kérdések körüljárása.
Teszek kísérletet.
Azért van a butajobber mert annak idején közölték vele hogy hurrá itten most rencerváltunk mert az előző az kicsit nem jött be annyira mert, LEFEJLŐDÖTT minket a másik a szakadék felé történő vágtázás közben. Erre - mivel nem nagyon értette hogy mivel is jár ez - megvonta a vállát és azt mondta:1."Hát végül is miért ne, eddig is volt valahogy" 2."Végre hangosan is lehet énekelni a székelyhimnuszt és más nemzeti emléket" (amit korábban nem volt szabad csak titokban) és ezzel megint fényes fog csillogni nemzetünk büszkesége". És ezzel neki is fogott a most már szabad 2fejlődésének". Hát, eddig sikerült fejlődnie, de mi is a butajobber bűne?
Talán csak a tájékozatlanság, de ezzel mi a baj? Én tök jól ellennék ezekkel a tudatlanokkal miközben a múltba révednek, de sajnos nagyon jól lehet dróton rángatni ezeket az emberkéket és így könnyen válnak a politikai érdekek céltáblájává. Miért van az hogy ezek fejlődést nem értő emberek és az ő megnyilvánulásaik olyan fontosak hogy meghatározzák a véleményemet A-ról vagy B-ről? Legalábbis mindenki arról győzköd hogy nyílvánítsak véleményt.
Erre én azt mondom hogy az aki ezzel foglalkozik az érintetlenül hagyja a fontos dolgokat, és a tudását nem arra használja amivel a legtöbbet tehetne akörnyezetéért.
OFF
Doomhammer!
Köszi ezt a poligráfos tesztet én nem ismertem. Hogy maradhatott ki? Nem is értem! Kiderült, hogy egy jobbos liberális vagyok, bár igazából azt hittem, hogy egy balos konzervatív!:o)
Andal:

Kérlek, ha nekem válaszolsz, akkor csak olyasmit emlegess, amiket én is csináltam: sose árpádsávoztam és sose antiszemitáztam itt, szóval...

Ha végigolvastad, amit írtam, akkor én most nem az ígéretekről beszéltem. Az államosítás nem ígéret volt OV-től, hanem inkább fenyegetés a nagytőkének, csoda, hogy nem mellé álltak?
(Egyébként az már a legutóbbi két alkalommal kiderült, hogy nem lehet ígéretháborúval nyerni itt, kíváncsi vagyok erre rájön-e a fidesz...)

Orbánék bűne valóban nem az államadósság jelenlegi állapotában keresendő, ők azt valóban (valszeg) nem növelték annyira. (bár a kétéves kötlségvetés és a 2002 eleji dolgok is megérnének egy misét...) Nem gázos beszélni az elkúrt ezermilliárdokról, de akkor arról se legyen gázos beszélni, hogy mi lett a TSZ-ekkel és az azoktól függő sokezer családdal, mi lett 1998-2002 között a sok közalkamazotti családdal, mi lett az OV-ék által elrontott cégek dolgozóival (pl. Dunaferr). Mert ahányszor ezeket említem(említjük), valahogy mindig kényelmesebb lesz Gyurcsányozni, Veresezni, diktatúrázni és rendőrállamozni...
Mostmár igazán elmagyarázhatná valaki, h miért pont Árpád sávos zászló, miért pont székely himnusz...
"A baromnak nem volt jó élete akkor se, csókolom."

Hm. Ez alapvetően filozófiai kérdés. Na jó, kicsit pszichológiai is... :-)

Szerintem a legfontosabb fokmérő az, hogy boldogabbak lettek-e azóta az emberek. Úgy átlagban.

A válasz korántsem egyértelmű.

(A boldogság fogalmát természetesen abszolúte tág értelemben vettem.)

Luxus körülmények között is legalább annyi öngyilkos van. Akkor meg mire az egész felhajtás? Meg a sok tízmilliónyi feláldozott emberélet a haladás nevében?

(Kérek mindenkit, ne kezdjen anyázni. Csak próbáljon meg tárgyszerűen válaszolni. Már ha van kedve :-)
"TWÁ"-
1,"bunkó vagy Bugsy"
2,a neved csak azért adod,hogy a pénzt felmarkolhassad.
Agyő!!:))
(Már megint nem tudom, hogy elszállt-e az előző kommentem, vagy csak nem látszik... :-I Na mindegy, itt van a rövidített változat... :-D

"A baromnak nem volt jó élete akkor se, csókolom."

A valódi kérdés az, hogy boldogabb lett-e azóta az átlagember.

Mert, ha nem, akkor mivégre a "much ado", hogy klasszikust idézzek... (Duplán is :-D
És minek kellett több tízmilliónyi embernek meghalni a haladás nevében?
picit még érezni Sebeők írásán azt a jóindulatú kedvességet, mintha Gangsztának vagy Molnáranikónak magyarázna.
jó lesz az, ki fogja magát forrni. csak a komplekszusait tudja elhagyni.
Lépten nyomon találkozhatunk az idióta aranykorbavágyással vagy a stabilitásra hivatkozással:

- Zöldek: harmóniában a természettel. (Ám legyen, ha szeretnénk 10 gyerekünkből 8-at eltemetni.)

- Jobboldal: a háború előtt (Nekik pl Illyést ajánlanám)

- Állatvédők: az állatok nem gyilkolnak élvezetből (van természetfilm bőven)

- Globális felmelegedés: Mikor is volt a jó idő?

Ja és a júzer, aki a régi szép időkben egyszer regiszrált aztán csak hozzászólt, most meg, ha negyedévente errejár, újra és úrja regisztrálgat a blog.hu-n, vagy inda-n. (NEKI IGAZA VAN)
Logikailag hibás érvelés az, hogy ha valami megtörtént, akkor az volt a leglogikusabb dolog, de legalább is szükségszerű és emiatt elkerülhetetlen, vagyis a ma szempontjából megkérdőjelezhetetlen, nevezzük legjobbnak.
Pangloss mester sírna a gyönyörűségtől, ennek olvasatán. Szép kis kereszténytelen detereminizmus.

Túl sokat általánosítasz, TWA, nem elég cizellált ez az írás. Sajnos történelmietlen is, mert minden kort csak a saját normáihoz viszonyíthatunk (pluszmínusz epszilon).
Az egészből (nem a Sebeőkéből, hanem a tiedből) csak a haladó baloldal boldolódik ki.
>Mostmár igazán elmagyarázhatná valaki, h miért pont Árpád sávos zászló, miért pont székely himnusz...

mert a paszomany/taltos/mente/bocskai/turul/... nem volt eleg. es olyan dolgok johetnek csak szoba, amik nagyon(esetleg kizarolag) magyarok.

nem is lenne ezekkel semmi gond, ha nem kapcsolodna nemely emberek agyaban gyulolethez/hulolet kelteshez ezek kozul nemelyik.

az antijobbos hozzaszoloknak erdemes figyelni ra (ha korrektek akarnak lenni), hogy nem a magyarkodassal van a gond, hanem azzal, ha valaki ezzel jeleniti meg a gyuloletet.

maskeppen: nem minden magyarkodo hulye, es egy kupacban kezelni oket az rasszizmus(!)
a rasszistakat meg nem a magyarkodasuk miatt erdemes utalni, hanem a rasszizmusuk miatt.
Lépten nyomon találkozhatunk az idióta aranykorbavágyással vagy a stabilitásra hivatkozással:

- Zöldek: harmóniában a természettel. (Ám legyen, ha szeretnénk 10 gyerekünkből 8-at eltemetni.)

- Jobboldal: a háború előtt (Nekik pl Illyést ajánlanám)

- Állatvédők: az állatok nem gyilkolnak élvezetből (van természetfilm bőven)

- Globális felmelegedés: Mikor is volt a jó idő?

Ja és a júzer, aki a régi szép időkben egyszer regiszrált aztán csak hozzászólt, most meg, ha negyedévente errejár, újra és úrja regisztrálgat a blog.hu-n, vagy inda-n. (NEKI IGAZA VAN)
doomhammer

"Egy túrót. A zsebükre hallgatnak, aszerint szavaznak."

Sajnos nem. :-(((

Ezért tartunk itt. Tízből kilenc szavazó vagy a komcsik hatalomstabilizálása, vagy Orbán visszatérése ELLEN szavazott. Ki-ki NEVELTETÉSE szerint.

(Persze, tavaly rátett egy lapáttal, hogy a választási lehetőségnek még az illúzióját sem hagyták meg a népnek. Mert az embereket nem az zavarja igazán, hogy hülyére veszik őket -ezt mindenki pontosan tudja-, hanem, ha ez nagy plénum előtt ki is derül... :-)))
Szerintem nem kéne a materiális haladást a szellemivel összekeverni. Attól, hogy mobilod van és autóval jársz a városban még nem biztos, hogy boldogabbnak és elégedettebnek érzed magad annál a pápuánál, aki az erdőben alszik a nádkunyhóban és fordítva. A materiális fejlődés megold bizonyos problémákat és teremt újakat, biztos vagyok benne, hogy a szántóvető középkori parasztok nem ismerték a munkahelyi stressz fogalmát, viszont néha éhen haltak.

Amit sajnálatosnak tartok az az, hogy a materiális fejlődés szerintem lelassítja a szellemit, mert olyan szintű ingergazdag környezetet teremt, hogy eltereli az emberek figyelmét bizonyos dolgokról. És ezek az ingerek a legtöbbször zsigeri ösztönválaszokat generálnak, ami csak konzerválja az emberiség jelenlegi, ösztönállati általános szintjét (ha nem hiszed, menj egy kört autóval a belvárosban).
Jó cikk a sebeőké, régóta nyomja már a Nemzetben a hasonlókat, és még nem utálták ki onnan.

Ami Árpád cikkében hülyeség az a "butajobber" sztereotípiája. Mintha nem lenne "butaballer" is, akinek az a baloldali meggyőződése, hogy "a kis cigány (=Orbán) úgyis lop" Szerintem ez a buta~er gárda a maga 20%-ával döntötte el az eddigi választások mindegyikét. Az szerint hogy ki tudta őket a legjobban felbőszíteni valaki ellen.

Szerintem a butaság és értelem közt élesebb a határvonal mint a jobb és bal között jelenleg. Sebeők úgy tűnik az értelmesek közé tartozik. A MN szombati melléklete egyébként sok társát is közölni szokta.
Sebeők:
"De vajon jégkorszaki őseinket ki „fehérítette ki”? Ha létezik az emberiségnek a múltban stabil egyensúlyi megoldása, jégkorszaki őseink miért is nem maradtak úgy?"
Válasz:
A MONOLIT. Az ŰR.
lonely_photon 2007.03.05. 09:31:01
"Ráadásul a nyilaszászló ha jól tudom 5 piros négy fehér csikkal bírt"

Jó vicc, a jobbereknek is tökmindegy hogy öt vagy hatágú csillagról beszélünk nem? :)

Szerintem értetted te amit mondani akartam . ;)
StormST:

Elnézést, a hsz-m vége már nem konkrétan Hozzád, hanem az általános fórum-témákról ment volna.

"Mert ahányszor ezeket említem(említjük), valahogy mindig kényelmesebb lesz Gyurcsányozni, Veresezni, diktatúrázni és rendőrállamozni... "

Persze, az Általad említett témák is jogos felvetések, bele is buktak Orbánék. Ugyanakkor, szvsz elég könnyen belátható az adatok alapján, hogy Gyurcsányék a pénzügyek terén nagyságrendekkel nagyobb kárt okoztak. Nem csak ígérgettek, hanem felelőtlenül, hitelekből osztogattak is. Ennek a levét most isszuk meg; persze nem a "haladó baloldal" a hibás, hanem a népellenség orvos, tanár, egyetemista, közalkalmazott stb.
Orbán legnagyobb hibája az volt, h kétségbe vonta a baloldali és a liberális szavazók nemzethez tartozását, és eléjük helyezte a határon túli magyarokat.
igy különböztetve meg az igaz magyart az áruló magyartól...
Bedi,
itt voltam én, de sajna TWA írásai az elején jobbak voltak. (a juz nem a júzerből jött, keresztnév)
Walter Melone
"Orbán legnagyobb hibája az volt, h kétségbe vonta a baloldali és a liberális szavazók nemzethez tartozását, és eléjük helyezte a határon túli magyarokat. "


Walter Melone legnagyobb hibája az volt h kétségbe vonta saját elméje képességeit és és mások érveit meg nem vizsgálva alaposan továbbadásra érdemesnek tarotta.
Walter neked üldözési mániád van. Azért rontasz hétfő reggel a nemzetre:)
Árpád, fosban találni gyöngyöt? Egyre inkább kétségbe vonom. Most már inkább csak kávé helyett olvaslak:)
Most má jöhetne valami szellemdúsabb iromány is.

Csak úgy mondom...

Megjegyzem három (3!) olyan téma is akadt, ami kicsit nagyobb jelentőségű politikailag.

- Zorbi és az életminősége
- Fletó és a Tájmz
- egügyrefo,

Sajtóügyileg meg asszem ez itten nehezen értelmezhető. Én olvasom az MN-t a Nol-t, stb, asszem mindkettő eléggé egyértelműen irányozott. Most, hogy Sebeők nyilvánult meg az MN-ben az nem hiszem, hogy felborítaná a csillagok és a nap körforgásának évmilliós rendjét.

Kicsit próbáljunk meg valami okosabb irányt TWÁ bácsi, ez így tényleg nehezen folytatható. Bár a békába lemenésnek is meg van az előnye, lehet jókat kuruttyolni, legfeljebb majd nem kérdezik meg, hogy lecsapolják-e a mocsarunkat...
Andal:

Az a baj, hogy azzal elintézni a dolgokat, hogy "jogos", még nem jelent semmit. Tudod vannak itt azért logikai bukfencek.
Pl.:
Azt mondjuk, hogy a közlakalmazottakat tönkre tették és belebuktak, ez van. De mikor őket egy kicsit megpróbálják rehabilitálni az ő hibáik miatt, akkor az már felelőtlen osztogatás.

Sajnos a legtöbbször a fidesz szimpatizánsok a 98-2002 közti dolgokat elintézik annyival, hogy megtörtént, ez volt. De mikor ők néznek visszafelé és valaki rájuk szól, hogy az már megtörtént, akkor ez valahogy mégse működik szerintük...
Walter, remek gondolat, nagyon megy a tematizálás látom...
Amúgy meg egy sajtótörténeti tanulság. Fosban gyöngyöt leginkább úgy találunk, ha a szart előbb leszivatjuk.
Az MH mostanában egyre jobb. Szerkesztettség és tartalom dolgában is. Árpád, mondd, hogy vannak véletlenek.
Jaja Wonderlandnél a pont....

Ez mind3 sokkal érdekesebb téma, persze ezt kiráztad a kisujjadból.
Eü, GyF, Zorbán
Azért vicces hogy ha TWÁ írhat akár a széndioxid vegyi megkötéséről értekezést, a hozzászólások előbb utóbb aktuálpolitikai anyád-tied szintre állnak be.
Kedves Árpád!
Függetlenül attól, hogy most Sebeők-nek adsz egy jó pontot, miközben persze a MN-ről elmondod a véleményed, már tényleg rém unalmas, hogy a jobboldalon(legyen az politikus, értelmiségi, újságíró) mennyi az alkalmatlan, idióta, hülyeségeket beszélő-író ember. Nem?
A baloldaliak-liberálisok miért ilyen tökéletesek a francba? Nem lehet róluk egy jó heretépőt írni!
A francba, hát ez szomorú, úgy sajnállak, mert már tényleg unalmas lehet állandóan ugyanazt leírni.

(vagy diktálják?)
Szerintem a jobberek nem a múltba vágynak, hanem egy olyan jelenbe, ahol nem történt meg a kommunizmus. De ez lehetetlen. Sajnos.
Wonderland

"kicsit nagyobb jelentőségű politikailag"

Tényleg? Az a nagy jelentőségű, ami a vízcsapból is folyik?

Én becsülöm TWÁ-t azért, mert fel mer vetni olyan témákat is, amelyek nem feltétlenül a napi politikai sajtótematizálás kedvencei... Engedtessék meg a luxus, hogy néha gondolkozzunk is, ne csak anyázzunk...
(Oké, oké, az is tök jó, de azt az autóstársainkkal is lehet... :-D

Szóval, becsülöm érte, még ha utána többnyire tökéletesen abnormális következtetéseket is von le... :-D
De legalább nem (csak) a Zorbán-Fletó tengely körül forognak a gondolatai... :-)
Hát azért a baloldali sötétségre sem lehet panasz. Egy öngyilkos merénylő pl igazán véget vethetne a napkeltének. Ott már ojan szinten sikamlós a terep hogy akármejik "műsorvezető/ujságíró" keresztbeállva becsusszan a legszűkebb mszp-s seggbe is.
Bár multkor a hiller pityu a "kereszttűzben" nem hagyta magát. A riport elején valamivel bepöccentették, aztán utána már hiába kedveskedtek, tették fel neki a mentőkérdéseket, ő még az eredményeket is tagadta. :))
lonely photon:

OK, de akkor egy másik bemehet a hírtv-be is, mert ami ott folyik hát az...
Ja, még annyi, van ez annyira liberális maximum mint ahogy a konzervativok minimuma egyenes arányba nagyobb előjelű mint az utóbbi nehány epizódista progressziv diszharmóniája, mint amikor az énkép kisebb mint a proletár-öntudat, vagy ahogy némely öntudatos bal-liberális értelmiségi az öszöd előtti időkre, és öszöd utáni időkre halmozza a kitétel nélkülit.
Két észrevételt érdemel az Árpád szösszenete:

A Sebeők cikke tényleg jó. Már tudtuk előtte is, aki olvassa a Nemzetet annak nem te nyitod fel a szemét okoska.

A másik az, és most tegyük félre a szakmaiságot (mert veled köszönőviszonyban sincs), de annyira tobzódsz a "jobboldal", vagy az általad projektált, elképzelt jobboldal elleni obligát gyűlölettől, hogy az már kóros. Kezeltesd magad.

Előbb olvastam hogy az antiszemiták egyre hangsosabbak. Ha olvasom a cikkeidet valahogy ezen már meg sem lepődöm.
StormST

fejezd be nyugodtan, de ne felejtsd el, hogy a hírtv nem a közszolgálati tv...
Áhh a baloldalon senki sem áldozná az életét egy ijen célért :)
2007

A balosakat utálják a jobbosok
A közepet utálják a jobbosok, balosok
A jobbosokat utálják a balosok
A jobbosokat-balosokat utálják középről
A nihilisták utálják a jobbat, balt,közepet
A jobbosok szerint nincs olyan, hogy közép, vagy ha mégis, hát ők azok
A balosok szerint nincs olyan, hogy közép, vagy ha mégis, hát ők azok.
A közép szerint nincs igazi bal-jobboldal, ezek a macskajancsik nem azok, hanem szélsőségesek
A szélsőségesek szerint mindenki szélsőséges, őket kivéve. A többiek macskajancsik.

A szeretet soha el nem fogy...

Meg ne kérdezd, én hova tartozom:-))




Paranoid Android:

Nem fejezem be, szerintem nem kell...

Abban valóban igazad van, hogy tényleg elítélendőbb náluk, mert ők közszolgálatiak, de sajnos az a nagy magyar valóság, hogy a köszolgálati média mindig kormánypárti (így volt ez '98-'02 között is...), kivéve a vasárnapi újságot, nah az maradt irányban 2002 után is... :P
Remélem a nemzetes kollegák nem méltatják sehogyan sem az Árpád szakmaiatlan kiborulásait, és ezzel nem szolgáltatnak egy újabb ürügyet arra (amire vár) hogy a mára vérunalmas Napkelte behívja dadogni, meg pislogni:))) a témáról, természetesen.
Van világ, a kutyafáját!
It's the enviroment, stupid!

pl.: href.hu/x/2dz4

De van azért valamicske remény is:
href.hu/x/2dz5

Nyilván nem a középkorba kell visszatalálni, de az az irány, amibe most megyünk padlógázzal... eljöhet még a vandálok ideje (ld. New Orleans).
Ideje lenne már a paradigmaváltásnak.
Nekem meg ezzel a Sebeők senkivel jobban kivan a tököm, mint a nemzettel , amelyet abszoluta nem olvasok. Viszont ez a magát filózófusnak tituláló érettségit összekaparó seggfej a Kiszel Tünde barátnéjéval meg a Fekete Pákóval mindenhonnan csöpög ... -
figyellek ám én is, "cifra zászlós".
Ha fosos a mundér, kár védelmezni... Mosodába vagy szemétbe vele:)))
Hát szerintem azért ha GyF egy nagy külföldi lapban faszságokat beszél, azt nem ér elhallgatni. Felesleges is. Árpád tud angolul, elolvassa az eredetit, és leírja a véleményét, és kész. Mi meg kommenteljük, és hát a baloldali polgártársak mondnaak vmit és kiugrik 1000 komment.
Guga

Én kitaláltam.

Macskajancsi vagy.... :-DDDDDDDD

(Nyugi, én is... ;-)
Egyébként a hírtvben van legalább időnként vita. A Napkeltében nincs. Ott kőkemény egyetértés van mindig. Azt nem nevezem vitának, h a baloldali újságírók kötözködnek a a jobber politikusokkal. Ja, mindez közszolgálatiként.
zsanett

Ez is vicces.... :-)))))))

Mámegin érdemes volt bekapcsolnom a gépet... sok a jó komment... :-)

(Na jó, muszáj is volt... :-I
üdv orfeusz, remélem nem jártál nyitranovákon:)
Endilhart,
mi a faszomért kell rögvest lezsidóznod az ellenfeleidet? Épp ebből egyértelmű, hogy TWA a te fejeden meg a hozzád hasonló vérgőzös jobberek fején találta el a szöget. Kapjátok be, meg a gyószereiteket is...
szerintem múltba visszavágyó jobberből is többféle van:
- az életüket polgári műcsaládban tengető budai lakosok..ők valahova a világháború előtti keresztény-nemzeti magyarországhoz szeretnének visszatalálni (ellentengernagy, miegymás)
- a horogkereszt-tetkós skinheadek, ők talán leginkább a szálasi-korszakot látnák szívesen
- a tarsolylemezes, turulos, bajszos, lovasíjászegyesületekbe tömörülő jobberek, akik viszont a honfoglaláskori/ előtti időkben szeretnének élni (a pártus birodalomba.. :P)

a maradék nem hiszem, h visszavágyna a múltba, tisztán családi hagyományból, vagy gyurcsány iránti gyűlöletből, vagy a liberalizmustól való félelme miatt vallja magát jobbosnak, és nem fűti a nemzeti érzés. (ilyenből is ismerek jópárat, akinek leghőbb vágya minél előbb elhúzni innen, ahelyett, hnemzeti érzéstől fűtve a magyarság újbóli felemelkedéséért harcolna..)

amúgy ez mind szép és jó, csak sebeők írásából nekem nem igazán jött le, h erről szólna, szerintem ő ezt ennél általánosabb érvényű cikknek szánta. ettől függetlenül jó írás, ha ilyenek is jelennek meg a magyar nemzetben, akkor van még némi remény.
...de nem ám, "zászlósom". Ehhez csak annyit, hogy ízléstelen, sőt, hánytató volt, amikor a nyitranováki robbanás beszámolójába fontosnak tartotta a közszolgálati M1 hírszerkesztője a következő mondatot becsempészni: "Nyitranováki távol esik a magyarok lakta területektől"... Mit szólsz hozzá? Szerintem ez is beleillik ebbe a topikba...
endilhart, igaza van orfeusznak. ne dőlj már be nekik, baszki. elkúrások idején jól jön egy kis kulturkampf. ne adjuk meg nekik a szívességet. meg aztán sztem mellé is lőttél. szal árpádsávok helyett inkább a nemzetiszínt lobogtasd. ésszel. ha már derűvel nem megy:)
da2:

Aha, tényleg. Tavaly is véletlen egyszer odakapcsoltam, mikor épp azt mondta a bemondó, hogy:
"Mai témánk: Vita a költségvetésről. Vendég: Varga Mihály"
10 percig bírtam, semmi más nem volt, csak ketten a bemondóval bólogatva anyáztak.
Ez ám a vita a javából...
Én eddig még ott vitát nem láttam (néha lakótársam nézi), csak általábn 2-3 jobboldali együtt bólogat...
orfeusz, nem hallottam, de nagyon ordenáré. a hírszerk, a kert attila? ez a faszi dobta ki a hírtévéseket a tévéostrom másnapján.
Igen, ő dobta ki a hírtv-t, de pusztán azért, mert a riporterük végigszurkolta a tv-ostromot a "forradalmárok" mellett...
egyszer egy papírra felírkáltam az ismerőseim nevét. négy oszlopba. ki az aki:

10 - balos,
11 - középen álló,
01 - jobbos,
00 - appsz nem érdekli a politika.

és elkeztem a listát nézegetni, hogy akkor mi lehet bennük a közös. aztán nekem az jött ki, hogy ezeknek a csoportnak a politikai beállítódáson kívül semmiféle közös tulajdonságuk, vagy értékrendjük nincsen. próbáltam rájuk sztereotípiákat mondani, de mindig volt valaki aki kilógott a sorból.

azóta azt gondolom: ez a balos-jobbos izé valami biológiai tulajdonság lehet. az illető bilógiai programjában két bit: 00, 01, 10, 11, aminek önmagában semmi jelentése/jelentősége nincsen.
Ez a Sebeők írás kb. Bácsfi Dia szintű munka :)))

Mit kell itt játszani az álintellektüelt? egy baromság amit írt.
storm, a bizalmi szavazás után meg adásba engedte az egy válság vágóképei című agitpropot. hiába, nyalni csak úgy lehet, ha élvezzük az ízeket:)
"zászlós",
hehe, lám, a holló esetenként a hollónak is kivájja a szemét, a szemét...
Startglider:
Elégé sztereotípra sikeredtek a jobber definícióid, de szerintem ez inkább téged minősít.
A gond sosem a külsőségekkel van : pl tarsolylemez, íjjászat vagy népitánc, hanem a színvonallal. Aki magas szinten műveli ezeket a dolgokat az szerintem el tudja helyezni a tér idő kontinuumban ezeket a dolgokat a maguk fontossága és szerepe szerint.

Aki bedig buta akár jobber vagy baller, az valami külsőséget magára akaszt és egyforma valószínűségge lesz tetkós szkinhed vagy depesmódos.

buzgó hazaszeretet: Szerintem kell a nemzeti érzés, nemrég vitatkoztam valakivel arról hogy a füves liberális hollandokban is nagyobb a hazaszeretet mint a magyarok többségében. Sőt feljebb egy Walter M. nevű éppen azt veti Zorbán szemére hogy kizárta a hazafik közül pl a liberálisokat, pediga azok menyire azok...
kutacs, téged megihlettett a faji biológia. jó úton jársz. a ballib értelmiség orgazmust kap tőled. kutacs a kódoló netnáci, jaj:)
:)

Nem akarom én védeni a faszit, én se tartom teljesen normálisnak, de azért azt a hírtv elzavarást meg tudtam érteni... Spec ha az én munkahelyem akarná egyik nap fegyújtani valaki, akkor azt én se engedném be oda másnap, aki az előző nap még nekik szurkolt...
viszont orfeusz, a pálffy istván az m1 híradóban egy jó arc. kevesen mondhatják el magukról, hogy a pia hozza el a megvilágosodást, ő igen:)
le is cenzúrázták, annak rendje-módja szerint.
Mondjuk ha a párod évekig átver, megcsal, hazudik, akkor is benyalnál neki, mint most az mszp-nek, komcsik? Mindenki a nyugalmat szereti, de ha kinoznak, akkor csak fellázadsz! Árpika! Északkórea szabad ország, viheted az összes komcsit magaddal!
Hmmmm Molaris-nak úgytűnik kihívója akadt! Üdvözöljük ferecs bercsit.
Nem hiszem hogy TWÁ vmikor is írt volna olyat hogy a baloldal tökéletes... Az hogy a jobb(nemzeti)oldalt kritizálja egyfelől jó, mert sok mindent jól lát, ha meg nem, akkor legalább nekem egy jelzés hogy mit lát rosszul a balértelmiség, másfelől rossz, mert egyszerűen nem tudja felfogni mi az a nemzeti érzés és miért jó... ezért frusztrált lesz, bűntudatos, és kötekedő.
A Székely himnuszt meg nem azért énekeljük mert ezzel is bizonyítjuk hogy jobb magyarok vagyunk mint a balosok (akik ált nem is tudják a szövegét, nem is baj én se tudtam fél éve... Kossuth téren begyakoroltam:),és nem lettem jobb ember tőle), hanem azért mert egyszerűen jó érzés!
Mellesleg húzzunk már vonalat úgy min(!!!) 95IQ környékén, azalatt már nincsenek jobbosok balosok csak droidok! És tényleg van Horthy-nosztalgia, de miért baj az, ha az ember hasznosítani akarja minden korszak erényeit? Kádár-nosztaligia is van a jobboldalon, igaz: inkább egy önkiszolgáló, mint McDonálcc, és inkább "Pajtás" mint "SuperLego3500". Ettől még nem vágyom vissza egyik korszakba sem.
TWÁ: ha idegesíten akarod a Horthysákat és a csendes többséget egyszerre, akkor itt egy témajavaslat:
„A politikát az utcára vinni annyi, mint megfontolások helyett a vak szenvedélyeket tenni úrrá.”
Horthy Miklós (30as évek)
(A Civil Jogász Bizottság jelentése: 97oldal)

ui: nem tudom kinél láttam, de idegesít: Az hogy "Megér egy misét." az azt jelenti naggyából hogy megér egy árulást, nem azt hogy említésre méltó!!!
"A Székely himnuszt meg nem azért énekeljük mert ezzel is bizonyítjuk hogy jobb magyarok vagyunk mint a balosok (akik ált nem is tudják a szövegét, nem is baj én se tudtam fél éve... Kossuth téren begyakoroltam:),és nem lettem jobb ember tőle), hanem azért mert egyszerűen jó érzés!"


Ezt még mindig nem értem. Miért székely? nem vagyunk/vagytok székelyek. Biztos van urdu himnusz is miért nem azt? biztos van valami összekacsintás ezzel az énekléssel, de mi az?
mithrandir:
Macskajancsik előre, utááánaaam!!! :-)
Mert a székely is a magyarság része. Csángó himnuszt is énekelnénk, ha lenne (ha van akkor szólj!) vagy amerikai-magyart, kanadai-magyart...

Énekelni jó dolog, főleg ha még Erdély is benne van! Sorry emberek vagyunk!
Walter,
jáccod az értetlent. Nagy Magyarországról van szó, te nagyonokos. Irredenta. Mindent vissza. Nemnemsoha
Trunk, miért vetítesz? Miért nem vallod be, hogy irredenta nosztalgia miatt köll a székely himnuszt énekelni? Amikor énekled, (legalábbis én így vagyok vele) eszembe jut a Nagy Magyarország, és persze, az is, hogy jól elb..tuk.
Vicces, hogy énekelnél kanadai magyar himnuszt, ha lenne. Nem véletlenül nincs.
Erre ott van a magyar himnusz. A székely himnusz pedig igenis összekacsintós, irredenta dal. Nagyon helyesen. Mert emlékezni azért hadd lehessen. Az nem tilos.
Egyébként mi jöhet még a Magyar Nemzetben Sebeők után? Kiszel Tünde , és Donatella falinaptár? Győzike: Dikk mán more c. előadása vagy Fekete Pákó: Didi összes ...
gyorgyn:
"Elégé sztereotípra sikeredtek a jobber definícióid, de szerintem ez inkább téged minősít."
nos, ezt hiszem, ez azért lehet, mert sztereotípiákat akartam írni ;) természetesen nem állítom, h az ország fele belezsúfolható a kategóriáim valamelyikébe, nyilván vannak kivételek, de tény, h sajnos sokan megfelelnek az általam írt szterotipiáknak. ez nem szimpla gépelőttülökésokoskodom, hanem tapasztalat. van szerencsém éltem jelentős részét a II. és a XII. kerületi lakosokkal tölteni, (bp két legjobbosabb kerülete...), a családom, és az ismeretségi köröm nagy része szintén jobboldali, így talán van némi hivatkozási alapom.
"A gond sosem a külsőségekkel van : pl tarsolylemez, íjjászat vagy népitánc, hanem a színvonallal"
sajnos ezzel nem feltétlen tudok egyetérteni. elvben persze teljesen igazad van... de sajnos még sohasem találkoztam olyan tarsolylemezessel, aki ne lett volna orbitális faszkalap. ha látok, majd szólok.
"Szerintem kell a nemzeti érzés, nemrég vitatkoztam valakivel arról hogy a füves liberális hollandokban is nagyobb a hazaszeretet mint a magyarok többségében."
ez valószínűleg tényleg így van. a nemzeti érzésnek elég rendesen odabasz a magyar jobboldal. nem tudom, emélkszel-e, h régen mikor vettek kokárdát az emberek..van egy olyan, h március 15-e...azok után viszont, h a fideszesek orrba-szájba előkapják, nem szívesen tűzöm ki, nemzeti ünnep idején sem. persze ez nyilván egyéni probléma, bennem régebben sem buzgott a hazafias ötudat, szívesebben gondolkodom európában (természetesen az önálló nemzeti karakter megőrzése mellett, de nem erőltetve azt..)
A Székely Himnusz is Magyarországon született szép hazafias nóta minden becsületes magyar embernek tetszik ... Walter malone, ha neked külön kell magyarázni már rég szar ... , de te énekeld az urdu himnuszt. -
Ezt is oda akartam írni! De kicsit(nem kicsit nagyon)képmusatás lenne:)
Amúgy poénból igen! És bárcsak a székelyek szaporodnának úgy mint az említett "népfaj".
Amúgy Guga általánosít meg hülyének is néz, de naggyából erről van szó.
miközben faszságokról beszélünk:

www.mno.hu/index.mno?cikk=298889&rvt=108&pos=30&s_text=die+Welt&s_texttype=1
www.hirszerzo.hu/cikk.php?id=30423

az azért új a neten, h egy kék, aláhúzott szöveget nem lehet klikkelni. Bazmeg MNO.....
Trunks86 2007.03.05. 12:01:44

"Ebben az országban rendnek kell lennie és én rendet fogok tartani, a rendetlenkedőkbe belelövetek és ha ez jobbról történik a különbség csak annyi hogy ezekbe fájjó szívvel fogok lövetni" Horthy

:)
carnivora etc., a walter provokációjánál még fásy ádám is intellektuálisabb. szal kár rá kommentelni)
"A székely himnusz pedig igenis összekacsintós, irredenta dal. Nagyon helyesen. Mert emlékezni azért hadd lehessen. Az nem tilos. "

Ha ez igy van, akkor Árpádsávos zászlóval a kézben énekelve ez mégiscsak Hortista, nyilas megnyilvánulás. Akkor miért a ködösítés. Miért nem lehet kiállni, és felvállalni a véleményt?!
lonely_photon 2007.03.05. 12:10:32

Az a Lopni megyünk lopni c. zsenge? :))
:) da2, szal mi változott itt két év alatt?
Walternek igaza vagyon Orbán legnagyobb hibájáról. A nem Fidesz és tsai szavazók magyarságát kétségbevonta. És nem kell idekeverni a határontúliakat. Egyszeren csak ennyi. Az már csak hozadék, hogy a határontúli magyarok is belekerültek a játszmába, szinte persze szükségszerűen, de akaratukon kívül.
A szombati Nemzetben ír Molnár B. András is. Mióta a cikkeit olvasom, már bánom, hogy egyetemre mentem, jobb lett volna valami szakácsképző.
Carnivora :-)

Orbán és - majdnem - az egész jobboldal legnagyobb hibája, hogy mindent valamiféle ideológia mentén próbálnak megoldani (illetve leképezni és magyarázni, mert megoldani mostanában nem volt lehetősáégük), ráadásul az az ideológia sem egy egységes rendszer, hanem az aktuálpolitikának alárendelt pillanatnyi elmezavar. Így lesznek pl. jobbosok, a létező legbalosabb gazdasági programmal.

Ennek az egésznek fordítva kéne működni. Meghatározni, milyen ÉRTÉKEK mentén akarunk haladni, és aztán lehet ahhoz viszonyítani az aktuálisan felmerülő problémákat.
Walter Melone... szánalom! olvass már el egy mostani törikönyvet! többet neked nem is válaszolok!
Horthy kimondottan idegenkedett a nyilasoktól, és szánalmasnak tartotta Szálasit, tehát ez hogy "énekelve ez mégiscsak Hortista, nyilas megnyilvánulás" baromság! Ha mégis Horthysta nyilas valaki akkor az biztos az általam előbb említett IQ határ alatt mozog, nem kell vele törődni!
Nincs semmilyen ködösítés, csak ballib propaganda...

Carnivora: Hát igen, most a Horthysák védik az emberi jogokat, és a "liberálisok" tükrözik a "Horthy-mentalitást"... akkor most megint nem tudom, hogy ki nem tud elszakadni a múltól, ki nosztalgiázik.:) A jobboldal(i emberek) már tudott(tak) szakítani a Horthy-rendszer antidemokratikus (akkor egyébként jogos) hagyományaival. A bal elit még mindig a Horthy- ill Kádár-korszakban él!
cartman, teljesen igaz. egyre többen kiabálunk ezügyben.
Mar elnezest, de azert az aranykort osszekeverni egy afrikai torzsi kulturaval, meg az indianokkal eleg nagy baromsag! Nem beszelve Sebeokrol, aki szerint "vissza a fara" az egyenlo az aranykorral? Okorseg.
Egyszer mar linkeltem, de akkor most idezek is belole, Hamvas B. Sciencia Sacra. Tessek:
„Hosszú és nagy változások folyamán – mondja Buddha – van idő, amikor a világ befelé fordul,... ilyenkor a lények, mint fénylő csillagok fordulnak befelé. Kristálytiszta szellemből vannak, zavartalan örömben élnek, önmaguk fényében ragyogva keringenek a térben, és szépségükben végtelen időkig élnek. – Hosszú és nagy változások idején van kor, amikor a világ kifelé fordul, és ilyenkor a lények az életbe süllyednek. Még kristálytiszta szellemből vannak, zavartalan örömben élnek, önmaguk fényében ragyogva keringenek a térben, és szépségükben végtelen időkig élnek. Akkor még nincs Nap és Hold és csillag, és nincs nappal és éjszaka, nincsenek hetek és hónapok, nincs férfi és nő. És akkor hosszú idők folyamán egyszerre csak kiemelkedik a jóízű föld, lágy, mint a tejszín, és színes, mint a szivárvány, és illatos és édes, mint a méz. Az egyik lényt elfogta a kívánság és megkóstolta; ízlett neki, de szomjas lett tőle. A többiek is sorra kóstolták mind a jóízű földet, és mindegyiknek ízlett, és mindegyik szomjas lett tőle. Mikor pedig a földet megkóstolták, a lények saját fényüket elvesztették. És mikor belső fényük elveszett, keletkezett a külső fény, a Nap, a Hold és a csillagok, és keletkezett a nappal és az éjszaka, és keletkeztek a hetek és a hónapok. – És a lények minél többet ettek a földből, kristálytiszta szellemlényüket és szépségüket annál inkább elvesztették. És akkor eltűnt a jóízű föld, és a földből rügyek nőttek, mint a gombák, és a lények ettek a rügyekből, és minél többet ettek, testük annál durvább lett, és szépségük annál jobban elveszett. És akkor eltűntek a rügyek, és a földből bogyók nőttek, és a lények ettek a bogyókból, és kristálytiszta szellemlényük egyre durvább lett, és szépségük egyre jobban elveszett. Akkor még a gabona vadon termett, fehér volt, mint a liszt, nem kellett megőrölni, édes volt, nem kellett megsütni. Amit este leszedtek, reggelre kinőtt, amit reggel leszedtek, estére kinőtt. A lények a gabonát ették, és akkor egy részükön láthatóvá lett, hogy nők, más részükön, hogy férfiak. És amikor egymásra néztek, égő szenvedély fogta el őket, és megölelték egymást. A többiek megbotránkoztak, s ezért a lények elkezdtek házakat építeni, és szégyenükkel oda rejtőztek. – Egy napon az egyik lény így szólt: Miért megyek a gabonáért reggel is, meg este is? És reggel leszedte az estére valót. A gabona akkor már nem nőtt ki másnapra egészen, csak feleannyira. A többiek is úgy tettek, s a gabona sehol se nőtt ki már egészen, csak feleannyira. Ismét máskor az egyik lény azt mondta: Miért megyek mindennap gabonáért? És egy nap leszedett két napra valót. De a gabona akkor már csak negyedannyira nőtt, s amikor a lények egyszerre egy hétre leszedték, már csak nyolcadannyira nőtt. – Mi lenne, szóltak a lények, ha a földet felosztanánk magunk között? A földet felosztották, és akkor a lények közül néhányan a másokéból szedtek. Mikor a többiek észrevették, azt mondták: Válasszunk magunk közül valakit, aki vigyáz, hogy mindenki csak a maga földjéről szedjen. És akkor már volt uralkodó, és akkor jött utána a pap, a harcos, a polgár, a paraszt és a kézműves.”
A "hangos antiszemitizmushoz":Gyurcsány volt a leghangosabb,mert világgá kürtölte azt,ami -ő is tudja,te is,én is,hogy- nem is olyan hangos,de legfőképpen ártalmatlan.
Az árpádsávos lobogóhoz:Gyurcsány azelőtt a lobogó előtt (is) tette le miniszterelnöki esküjét.Akkor most hogy is van ez?Nem lenne itt az ideje,hogy pont ő,vagy bárki más a baloldalról,helyre rakja a zűrzavart a fejekben és végre felvállalja ezt a történelmi szimbólumunkat,"rehabilitálja" azt?
Mint nemzeti egységünk egyik jelképét?
Meggyőződésem,hogy azontúl nem zsidóznának alatta.
Persze egyszerűbb kimenni vádaskodni (szart keverni)Londonba.És jóelőre igazolni,ha netán megint rendőri intézkedésekre kerülne sor 15-én,hogy hiszen itt mekkora antiszemitizmus van,árpádsávos zászlókkal rohangásznak,és különben is Orbán Viktor,a vidéki Elvis a gátja a mindent elsöprő reformoknak.
Aki szerint Horthy= Szálasi az egy barom.

Egyébként M.b. TAMÁS: de tényleg eszméletlen jó, én mindig a feleségemet zargatom, h így kéne főzni :)

alkoholista.blog.hu/2006/07/31/molnar_b_tamas_vezesd_a_harcot
cartman, folyt., a polgár éppen azért működött 98-ban, mert egy pragmatikus hívószó volt. a plebejus viszont, bár lehetne, nem ilyen. lábszagú, met ugyan ki emlékszik a római polgárjogi harcra? szal OV-t néptribunusnak. mielőbb!
A jó balos a saátjaival szemben is kritikus ;)

hamori.nolblog.hu/?post_id=22608
ja, Feri tudja, h ezzel el lehet tölteni az interjú egyik részét, h
1. Orbán egy Meciar2
2. A jobboldal antiszemita
3. a jobboldal anti-reform stb.


Hátja. Ha ezt elhiszik Németországban vagy Angliában.....
Egyébként Sebeők filozófus. Intelligens, értelmes ember. Ott k...ta el, hogy elment bulvármajomnak. Ma már senki sem tudja róla, hogy valójában kicsoda. Csak azt tudják, hogy Anettka szekrényében lakik és néha Kiszel Tündével szokott reppelni. Vagy ilyesmi.
Pedig az idézett írás kifejezetten jó. Nem stilisztikailag (úgy is) hanem tartalmilag. Roppan érdekes és hasznos a felvetése.
a nemzetnek kétféle képpen értelmezik az emberek:

a többségi értelmezés szerint a nemzet nem más, mint *hagyományközösség*. attól vagyunk magyarok, hogy ünneplünk ezt azt, amit mások nem, meg piros fehér zászló, énekeljük az isten áldd meg a magyart, esszük a paprikás krumplit kolbásszal meg nokedlivel. ezek a dolgok azért vannak, mert úgy szoktuk. lehetne a zászló, a himnusz, a paprikás krumpli másmilyen, de hát ilyen. a macskát azért hívjuk macskának, mert hát így hívjuk, lehetne éppen ket vagy kot is, hát nekünk macsek. és magyar az aki annak vallja magát. ezzel elfogad bizonyos szokásokat részévé válik a hagyományközösségnek, azaz a nemzetnek. na ez a többségi álláspont. egy teljesen koheres érvelés. konzervatív, a szocialista, és a liberális is ezt gondolja a nemzetről: hagyományközösség.

de van a kisebbség, akinek a nemzetfogalma ettől gyökeresen eltér. a nemzeti érzületű emberek szerint a nemzet *eredetközösség*. valahonnan jövünk, valahová tartunk és közben összetartozunk. a cigány az cigány, a zsidó az zsidó, a magyar meg magyar, az urdu meg urdu. tehát fekete pákó hiába eszik lecsót, hiába reppel(?) magyarul nem lesz magyar. ady endre meg volt őrülve, hogy ő most dózsa györgy unokája, vagy góg és magóg fia, és azt gondolta, hogy ő ond vezér leszármazottja, csak közben hangváltásokon ment át a családnév: ond - od - ad - ady. most ez a nézet persze bizonyos szempontból brutálisan ostobának tűnik. hogy akkor most vannak a magyar-magyarok, meg a nem magyar-magyarok, a magukfajták meg a magunkfajták. de hát bizonyos emberek ezt gondolják, és esély nincs ezen változtatni. ugyanis ők rögtön azt fogják mondani: jönnek a kommunisták, és el akarják törölni a nemzettudatot. össze fognak gyűlni a turul madárnál, nekilátnak regélni a csodaszarvasról, eléneklik a székely himnuszt.

szerintem jobban járnánk, ha elfogadnánk: a nemzetfogalom nincs egyértelműen definiálva, van egy többségi álláspont, és van egy ilyen nép-nemzeti kisebbségi vélemény.
toerpee 2007.03.05. 09:12:08

Az afrikaiak nem azért nem fejlődtek mert betegségek hátráltatták őket hanem mert afrikában gyakorlatilag nincs vas. Ki nézzen utána?! :D:DDDD
Te Cartman. Azért a milliárdosok által képviselt szociáldemokrácia sem az a színtiszta dolog ugyi? ;)

Árpád
Tetszenek ezek a vitriolos írások. Népszabis vagy Népszavás mikor lesz? :)
Netán Magyar narancsos? Soha?

Ami meg GyF legújabb kijelentését (ha a baloldal szarban van (ld legújabb Gallup felmérérs) mindig bedobja az antiszemtizmust.

Erről egy régi vicc jut az eszembe.

- Bácsi van a faluban anitszemitizmus?
- Nincs, de igény az lenne rá.

Te Cartman. Azért a milliárdosok által képviselt szociáldemokrácia sem az a színtiszta dolog ugyi? ;) Árpád Tetszenek ezek a vitriolos írások. Népszabis vagy Népszavás mikor lesz? :) Netán Magyar narancsos? Soha? Ami meg GyF legújabb kijelentését (ha a baloldal szarban van (ld legújabb Gallup felmérérs) mindig bedobja az antiszemtizmust. Erről egy régi vicc jut az eszembe. - Bácsi van a faluban anitszemitizmus? - Nincs, de igény az lenne rá.
A mai politikai és ideológiai helyzet egy komplett káosz. Ízelítőül:

1. Kuncze Gabi bácsi a többbiztosítós modell reklámjaként a két háború között - szerinte kitűnően - működő magánbiztosítós rendszert hozta fel. ??? Akkor most ki a konzervatív?

2. A jóléti állam az "ingyenes" egészségüggyel, oktatással több évszázadnyi FEJLŐDÉS (gazdasági és szociális) eredménye. A "fizetünk az orvosnak, (sámánnak, kuruzslónak) amikor szóba áll velünk" módszer a modern Európában már elavult ideológia.

3. A magyar történelem egyik legdrasztikusabb "reformere" István király volt: csatlakoztunk az akkori Eu-hoz, tűzzel-vassal irtotta az akkori ellenzéket és annak elavult ideológiáit (vallását), külföldieket hozott az országba (cserébe szolgálataikért magyar földet kaptak). Kereszténység: korai globalizáció (a latin nyelv, mint világnyelv). Eh?

4. Valóban a jobbosok a konzervatívok? A maszop szavazóinak jelentős része még mindig nosztalgiából szavazgat. (Vagy legalábbis szavazgatott eddig.)

Különben nekem nem tűnt fel a fityesz kormány idején, hogy gőzerővel államosítottak volna, vagy elkergették volna a multikat. És soha közelebb nem álltunk az euro bevezetéséhez, mint akkor. Szóval akkor valóban konzervatívok?

Én ugyan nem vagyok vallásos, meg családos, meg gyerekes, meg egyebek, de ha beteg lennék és választanom kellene, ezerszer inkább bíznám magam Mikolára, mint erre a Setét Lajosra. ( A prédikációt meg szépen eltenném valahova a tatyóm legmélyére. )
"Beware the Right, rising again in the East, Hungarian leader says"


A jóédes......komolyan.....

toerpee 2007.03.05. 09:12:08

Kötözködések megelőzése végett: nem mondom hogy ez volt az egyetlen kizárólagos ok de szerintem 10 történészből 9 ezt nevezné meg leghangsúlyosabb indokként.
Starglider:

"még sohasem találkoztam olyan tarsolylemezessel, aki ne lett volna orbitális faszkalap"

Ez olyan mint a minden cigány lop, minden zs. kizsigerel stb.


Szóval igazam volt a sztereotípiákról.
példa:
Ausztriában pl sok "népi" motívum átment a kommersz ruhagyártásba is és nem ciki fevenni őket seholsem. Miért nem lehet nálunk a tarsolylemezből pártfüggetlen ősi motívumokkal díszítet pénztárcatakaró? Tőlem a zsidók is horhatják a kivarrott kipájukat ahol akarják sem jobba,n sem rosszabbul nem fogok róluk gondolkozni, esetleg jobban mert legalább ragaszkodnak a hagyományaikhoz, és nem öltöznek pl David Backhamnek.
Kukacka: Miért veti fel mindenki hibának ha egyszer egy politikus úgy dönt hogy az elveivel (konzervativizmus/liberalizmus) ellentétes dolgot képzel el mert szerinte ez így működne. És?! A 2 nem keverhető?
Nem baj srácok Fletó addig provokálja az mebreket láds 2/a út.

Történetesen (micsadoa véletlen ;) )ismewrem a 2/a egyik szwrvezőjét. Sztori elmondása szeritn

Kisbusz alig lasítva bele az egyik autóba. Sofőr kiszáll tüntetők kiabálnak a majd a figura se szó se beszéd leüti az egyiket. Erre kitör a balhé rendőrök közbeavatkoznak heylszínelnek, majd amikor meglátják az M1!! -nem a hírTV- közvetítőkocsiját kocsiba ülnek és eltűnnek. vAJON MIÉRT?

Érdekesség szándékosan karambolOzó figuta ellen szabály sértés indult, a tüntetők ellen CSOPORTOSAN ELKÖVETETT GARÁZDASÁG. Szép mi.

Fortélyos félelemm iagzgat avgya a hatalom (IN)diszkrét bája.
Szóval GyF addig hergeli azembereket amyg valaki csak meghal 15-én. Na és akkor jön a kijéárási tilalom.
Konklúzió:

Árpád-sávos zászló = Árpád-ház = Globalizáció, asszimiláció Európába, latin nyelvű imádkozás magyar helyett, eltörölni az ősi magyar kutúrát turulostul, sámánostul. Haladás.
Gyurcsánynak kellene lengetnie az árpád-sávosat?
:)))))))))))))))))
Egyébként ebben gyorgyn nek igaza van, Ausztriában bazmeg mindenki tracht ban jár, nem kezdik el sovinisztázni. De mindegy is. GyF interjúja kihozta jól, mit gondoltok ti, ejropéer baloldaliak rólunk. Kössszépen. Csak ezek után még dumáltok, h a jobboldal szerint meg nem vagytok magyarok??? Ugyanolyan megbélyegzés.
a nemzet az egy szar fogalom. szeretnem ha tulhaladott lenne. sokkal ertelmesebb, hasznalhatobb fogalmak a:
-allam
-egy adott nyelvhez kapcsolodo kulturkozosseg

magyar nemzetrol beszelni azert is rohejes, mert genetikailag 90%-ban szlavok es nemetek vagyunk. a magyar nyelv az ami kozos bennunk, es a honfoglalokkal. csak tesse utananezni, hogy a tatar/torok dulas utan hanyan maradtak, es mennyi telepest hozattak az aktualis uralkodok.

Ja, tényleg én is ezt érzem. Mostmár csakazért is kimegyek felalájárkálni 15.én . És ha majd szájbaver egy rendőr, majd mondhatjátok, h "minek mentél oda" a balliberális ethosz nagyobb dicsőségére.
Netuddgi,
látom, átvetted a fospumpa-szerepet a MN nevű nyomtatvány íkúbajnokaitól.Nyomjad, ki tudja meddig nyomhatod:))))
de az h ezen a szar blogon csak az utolsó 20comment c. rovatban látom, h megjött e a kommentem, az is késsssz....
bocsi, Nettuddgi evidens, hogy van jócskán riválisod:))
Walter Melon
"Hortista, nyilas megnyilvánulás"

Barátom, olvass egy kis történelmet... pl Horthy emlékiratait... :-)

Vagy gondolkozz el azon, hogy minek rabolta el a Gestapo a fiát, ha egyszer úgyis nyilas volt...

Egyébiránt már a fogalmazásmódod is a legszebb időkben megjelent Szabad Nép cikkeket idézi...

(Leszögezem: nem vagyok horthysta, az öregúr a II. vh. kritikus pillanatainban tanúsított töketlenségével sajnos semmissé tette azt a tagadhatatlan érdemét, hogy hosszú időre megszabadította az országot a komenista csürhétől)
Joaquin: az én kis kommentem éppen arról szólna, hogy ezek a sztereotípiák, tankönyvekben leírt ideológiai meghatározások a mai világban már egészen egyszerűen nem működnek. Minden politikai pártról be lehetne bizonyítani, hogy baloldali, liberális, haladó és azt is, hogy konzervatív meg radikális. (Igen mideggyikről!) Attól függ, hogy ki milyen motívumokat emel ki és hogyan értelmezi.

Egy apró zözzenet: 2006. szeptember elején, amikor a fityesz a "renddel" kampányolt, akkor a szadesz ezt szélsőjobbos szlogennek értékelte. A tévéostrom után meg már ők kampányoltak a "renddel". Szóval akkor??
ja bocs, Trunks már rég megválaszolta helyettem... :-)
"Ez olyan mint a minden cigány lop, minden zs. kizsigerel stb. "
hát. akár olyan is lehetne. de amíg ismerek olyan cigányt, aki nem lop, olyan zsidót, aki nem zsigerel ki, olyan tarsolylemezest nem ismerek aki ne lenne - az én, elismerem, rendkívül kritikus megítélésem szerint - szűklátókörű, félművelt, összeesküvéselméletgyártó, többé-kevésbé alkoholista kretén.
de mondom: ha látok egyet, majd szólok! én is szeretném, ha egy nap jönne szembe egy, és lerombolná a bennem kialakult negatív képet.
"Miért nem lehet nálunk a tarsolylemezből pártfüggetlen ősi motívumokkal díszítet pénztárcatakaró?"
az általam fent említettek miatt nem lehet. sose vennék magamra semmit, ami - akár minimálisan - azonosít általam alacsonyabb rendűnek ítélt népcsoportokkal.
egyébként meg felvilágosult embereknek nincs szükségük jelképekre. (egy jelképhez szükségszerűen annyiféle jelentés társul, amennyiszer valaki felhasználja valamihez.. és nem hiszem, hogy képes lennék egyetérteni bármely jelkép összes jelentésével, ami a történelem során ráragadt. ide tartozik a turulmadár, az árpádsáv, a horogkereszt, nyilaskereszt, és még sorolhatnám. jól elvagyok nélkülük.)
Legfőképp a katolikusok éltetik ezt a dejóvolt valamikor elvet (ügye, paradicsom, csak elk*rtuk, nagyon). A kereszténységet meg jólenne végre elfelejteni. Ma már szinte a Biblia minden sorát megcáfolták szinte és már csak az "erkölccsel" jöhetnek mer más eszközük már nincs. Erkölcsöm meg van saját nem kell nekem a mások által kitalált szöveg, amit higgy el vagy sz*r lesz neked. Na hogyne. Ha isten létezne (amit kétlek, dehát végülis lehetséges, bár akkor se értem miért érdekelné pont az ember amikor ott van egy csomó szép antilop meg minden - elvégre a tudás az eredendő bűd szóval pl egy kődarab a katolikus Isten legkedvesebb barátja, na mind1) akkor sem hiszem hogy érdekelné hogy hiszünk-e benne vagy nem. Ez még nekem is banális kérdésnek hangzik, de ha úgy teszed fel, hogy az egyház hogy viszonyul ahhoz hogy hiszel-e benne...na így már van értelme.

De jó lenne visszamenni a jó kis eretneküldözések idejére, ahol kimondtál egy k*rva istent és 2 hétig kínoztak mire végre megégettek mágián. Vagy ahol a népesség nagy része éhenpusztult, amikor 8 gyerekból jo ha 4 felnőtt. Élmény lehetett. De jó lehetett a kommunizmus is ahol meg a barátaid írtak rólad jelentéseket mert róluk is írtak. Vagy Mátyás ideje volt a zsír? Amikor az embereket széjjeladóztatták hogy megszerezze a választófejedelemségek egyikét amit az angolok egy tollvonással áthúztak? Nem lebecsülni akarom a nagy embereket (mert ettől függetlenül elért olyan dolgokat amelyre nem sokan voltak képesek, lásd törökök visszatartása) mindössze meg akarom mutatni, hogy az élet sohasem volt idilli. Az ember biológiailag nem lehet boldog. Mert a boldogság egy múlandó érzés amelyet bizonyos biokémiai anyagok (a boldogság kiváltó okától függően más és más) jelenléte okoz a szervezetedben. Ha túl sok van belőle, a tested korlátokat épít fel, pont olyat amiet a drog ellen is, mert boldognak lenni öncélú és értelmetlen.
Tegyük fel hogy nem vagyunk egyedül a világegyetemben. Ha nem is találkoztunk még velük (már mi fényévekre ellátunk a távcsöveinkkel nekik bezzeg majd ide kell jönniük ehhez, mi?), és egyszer találkozunk velük, akkor mi lesz a jobb, ha boldog tudatlan törzsek lesznek a földön, vagy ha fejlett civilizáció? Vajh ők máshogy bánnának velünk mint mi tettük az amerikai őslakosokkal? Mint evolúcionista: kétlem. És ha egy csoport továbbfejlődik míg a többiek boldogan élnek akkor mi lesz? Ugyanaz. Mert ilyen az élet, ilyenek a természet törvényei, amely alól nem vagyunk kivételek mi sem.
leftwing · hamori.nolblog.hu 2007.03.05. 12:59:53

Sebeők filózofus :))) ez volt az év vicce. Az a faszi egy senki egy érettségit szerzett nehezen, de sehol nem végzett filozófiát. Az anyjával éldegél, mert nőt sem kapott soha . Egyszer anno bemászott v.mi ketrecbe produkciózni azzal bekerült a tv-be, mint Mari néni Adácson az elkóborolt teheneivel, de aztán gyorsba elfelejtette mindenki míg egy szép napon a tv2 rá nem szabadította a világra Kiszel Tündével egyetemben ...
ALcsonyabb rendű? Nekem is van tarsolylemezem, ugyanis mániákusan vonzódom az ötvösművészet termékei iránt. Van örmény réztálam, római óntálam, többféle tarolyom, külön tarsolylemezem is, de nem érzem magam alacsonyabbrendűnek. Jelképek pedig kellenek, pl a reform szó is az.
starglider 2007.03.05. 13:28:53

Tényleg nem kötözködésképpen mondom de még a szavak amiket használsz azok is jelképek. És nem kevesebb jelentéssel, ezt a szimbólizmus mint költészeti irányzat ki is használja rendesen.
Lehet, hogy nincs diplomája Sebeőknek, de néha nagyon elé tudja találni a dolgokat, néha meg nagyon nem :) Pl mikor azt mondja, hogy a gagyimédia egy eszköz, hogy elérje az olyan emberket is, akik soha nem vesznek olyan újságot a kezükbe melyben sok betű van....
Egyébként hogy már a cikkről is írjak valamit tetszett, bár semmi újat nem tartalmazott számomra, de legalább látom hogy valaki egyetért velem :) A fejlődés nem feltétlenül jó (eleve a jó egy elvont fogalom és mint ilyen pontosan végtelen módon értelmezhető, ami nekem jó másnak nem biztos...), de más út nincs. Aki nem ért egyet azt várják Afrikában a benszülöttek, senki nem fog kényszeríteni rá hogy visszagyere.
Carnivora

Basszus, igazad van...

Bár ennek a senkiházi Plátónnak még az sem volt...

Bezzeg, ha az ELTE neolukácsista oktatóitól szerzett volna diplomát, biztosan k okos lenne... :-DDD
da2 2007.03.05. 13:21:06

Nem árt, ha előkészítesz majd 300 forintot :)


Persze a jó forradalmár vigyáz magára általában csak a békés járókelők, nézelődők,munkából hazafelé tartók, csövesek sebesülnek meg.

:)))
Na ez jó, tényleg, hogy merre menjék fehér lován a deli magyar, merre is leend a Kánaán, a gömbölyű gyönyörökkel!
Lovaglás közben egyik kezünkben a kantár, a másikban árpádsávos zászló, a harmadikban pedig nyilván a szocilizmusból öröklött, foszlott sarlókalapácsos. Egyszerre lóbáljuk eme selymeket, és észre kéne venni, hogy sokszor nem a jobb meg a bal oldalunkon múlnak a dolgok. (Akkor most a jobb- vagy a balszárnyunkon törtek-e át a besenyők?) Haladás és maradás mezején kéne kápráztatnia a szemét a magyari deli daliának!
Fél országnyi néppel nem fog menni semmi! De ha már feleződni kell, ne jobbra-balra dülöngéljünk, mert elhagy minket a ló, hanem akként: haladunk vagy maradunk, s ha megyünk, akkor merre? (A hátunk megett a besenyő seregek, vissza már nem mehetünk a bő sztyeppékre.)
Joaquin

"De jó lenne visszamenni a jó kis eretneküldözések idejére, ahol kimondtál egy k*rva istent és 2 hétig kínoztak mire végre megégettek mágián"

Mágián... csúcs... :-DDDDDDDD

Ne aggódj, az elmebetegeket akkor is tisztelték, nem lett volna okod parázni... :-)
Joaquin,
Megkrealtak ilyen csokevennye, es nemsokara ebbol a csokevenybol sem lesz semmi, csak vard ki. Habar nem is kell kivarnod, ugyis teljesen mindegy... neked!
Hoygomány pedig kell, tradiciók. ELvégr unalmas lenen a világ, ha mindenhol egyforma dolgok lennének. Pl rómában nem lenne pizza, csak Meki, stb. BErilben alig lehet már normális jó német kolbászt kapni, mindenhol csak kebap van. Unalmas egy idő után. Bergenben nem röhögtem ki a fókabőrbe öltözött lappot, hanem vettem tőle füstölt lazacot, pedig volt Meki is a sarkon ( bár ebben nem vagyok biztos)
Miért nem minden cigány lop és nem minden zsidó zsigerel? Nyugodj meg, sosem tartoztál az álltalad felsorolt jelképekhez, büszke is lehetsz rá.
kukacka 2007.03.05. 13:26:23

Ha már ezen kiakad vki akkor nem érdemes politikával foglalkozni. Vegyük már észre hogy ezeknek az embereknek ugyanúgy érdekeik vannak mint bárkinek. Ne várjuk el tőlük hogy tökéletesek legyenek de ne is képzeljük azt hogy csak lopni csalni hazudni járnak oda. Egyszerűen nem hiszem el hogy egy egész ország összes baját Gyurcsány / Orbán okozná. Ez nevetséges, bűnbakkeresés, ahelyett hogy megoldáson agyalnánk. És reális megoldáson, nem vissza múltba vagy írtsuk ki a zsídókat/cigányokat, de nem is a centralizáció és esztelen reformálunk reformálunk a megoldás.
Húúú bazmeg Joaquin, maradtál volna a Betisben...

Carnivora: remélem a kollégáim azér ellátnak majd, de lehet h majd a homlokomra ragasztok egy 300Ft-ost.

Aki a mágián-t írta az leülhet, egyes.
A helyesírásomon lehet kötözködni mert az sose volt erősségem. De ha érdembeli választ tudnál adni annak jobban örülnék :P
Sebeok mielott bulvarhos lett, nagyon jokat irt, persze senki nem tudott rola. A Hiszteriumjatek cimu regeny egy orult irasmuvesz nagyon-nagyon vicces irasa. Ma is szoktam belole olvasni neha, diktatorikus-naci-verengzos angyalkas, tunderkes hosszu-hosszu regeny. Fiktiv sajto Tundisztanbol es a Mennybol az angyal vezercikkei. Ajanlom, hogy olvassatok bele.
Árpád, hol vagy, megszületett molaris baloldali kihívója, csak ez buta.
da2 2007.03.05. 13:21:06

Ha kedveli a nyugalmat, ha szereti a biztonságot, ha elege van a zsidózásból és a nyilasokból, / Töltse nemzeti ünnepünket külföldön – ezzel a kétsoros szalagcímmel jelent meg szállodacímeket nagy terjedelemben közlő írás a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) kétheti lapjában, az Új Életben.

:)
joaquin! Azért ilyen az életünk, mert az ilyenek teszik ázzá, mint te! A vallás nem csak arról szól, amit leirtál, hanem az összetartozásról, szeretetről, egymás segitéséról stb. A vallás helyett a te fajtádat kellene sterilizálni!
Jah, egy Szentföldi zarándokúton, mi?
FERCS_BERCSI 2007.03.05. 13:54:34
Nem értek egyet veled tehát sterilizálni kell? Végülis ez egybevág az inkvizció elveivel.
Semmi bajom nincs a szeretet összetartozás meg egymás segítésével csak nem értem ehhez miért egy hazugságon át vezet az út. Tényleg olyan ostoba lenne az emberiség hogy csak ilyen módon lehetne erre rávenni őket ilyesmire?
"Tényleg nem kötözködésképpen mondom de még a szavak amiket használsz azok is jelképek." tény. vannak is szavak, amikhez kellemetlen jelentések társultak az eredeti mellett. ilyen pl. a nacionalizmus, vagy újabban a polgár :) a szavak jelentős része viszont szerencsére jól behatárolható jelentéssel bír egy adott szövegkörnyezeten belül, így nincs lehetőség a félreértésre. nem úgy, mint pl. az árpád-sávos zászló esetében, amiről ki döntheti el, hogy mit akar vele, aki fogja?
off:
A franc egye meg, hetekig távol tartott ez a barom indapass, vagy mi, akár mit csináltam, visszarúgott (valaki szerint a jelszóm volt gáz, de ezt nem értem), most visszasírtam magam, nem tudom hogy, valszeg én vagyok a hülye, de olyan idegesen, hogy hibásan írtam a nickem. Le van szarva, most már így marad.
No de a poszt: csak nézek, hogy Wárpi hogy fényezi ezt a médiabolondot, mindenféle köcsög celebek és villalakók ügyeletes lábtörlőjét. Röhögnék is szívesen, de nem tudok. A ketreces filozóf ugyanis úgy hülye, ahogy van, és ha véletlenül értelmesnek tűnik, amit mond, az azért fordulhatott elő, mert másolt az ebadta. Egy önálló szó sincs a dolgozatában, egész egyszerűen lop a drága. Ti meg itt rögtön acsarogva bal-jobboztok, szokás szerint. Mi a francér'? Aki hímzett kipában akar járni, járjon, aki tarsolylemezzel, oké. Aki árpádsávval vagy veres csillaggal bosszantja a többieket, lelke rajta, aki meg szentképet fabrikál Viktorból vagy Burattinóból, azt majd megbünteti a jóisten a túlvilágon. (Az már baj, hogy ezek szerint is szavaz. De egy négyzetkilométerre nálunk jut a legtöbb hülye, mit lehet várni?) Mindent leszarok, csak a Napkelte orbitális aljasságait nem. Ez már valóban irritáló. Már csak abban bízom, hogy egyszer vérig sértenek egy hodzsatoleszlamot, aztán lesz nemulass...
Sebeok mielott bulvarhos lett , jokat irt nagyon, csak senki nem figyelt ra. A Hiszteriumjatek a tunderkek, angyalkak es a mennyorszag diktatorikus-verengzos tortenete, a tundisztani sajto es a Mennybol az angyal vezercikkei! Nagyon szatirikus, humoros agymenes hosszu-hosszu oldalakon at. Akarmit is csinal most az a fazon a teveben,es hiaba orult, tud irni.
Tényleg olyan ostoba lenne az emberiség hogy csak ilyen módon lehetne erre rávenni őket/minket?*
Starglider:

Legszívesebben azt írnám, hogy még nem találkoztam olyan stargliderrel aki ne lett volna beképzelt köcsög.

Ha annyira felvilágosult vagy akkor talán végig tudod gondolni, hogy valakit az alapján ítélj- e meg, hogy milyen rézmetszetek vannak a pénztárcáján.

A jelképek nélküli felvilágosult társadalomban a piros sárga zöld jelképek figyelmen kívül hagyása alég sok ember életébe kerülne akár egyetlen nap alatt is. Ez a jelképek nélküli dolog elmélet Chaplin modern idők c filmjére emlékeztet, de gyakorlatban anarchiához vezetne.
Ezt birom, "erdembeli valasz". Leir egy totalisan barom vilagnezetet, ahol semminek semmi ertelme, es csak a fejlodes, meg a haladas van, es mindig ilyen szar volt, de most evolvalunk...es adni kell neki erdemleges valaszt.
Eloszor is elvennem a billentyuzetedet, es a sok szakirodalmat (amibol tanultal, tanultal, tanultal).
Csond!
Habar attol megorulnel!
elnézést kérek az műgyűjtőktől, én a "tarsolylemezes" kategóriát csak a mélymagyarok kapcsán használtam, de mondhattam volna mást is..(szittya, hun, pártus, nemezsapkás, trianontagadó tibi alias 3t, táltos, sámán...STB) :)
"Az a Lopni megyünk lopni c. zsenge? :))"

Az a kedvencem, ojan őszinte ami fontos érték. :)

"Árpád, hol vagy, megszületett molaris baloldali kihívója, csak ez buta."

Azér' fercs bercsire sem lehet panasz.
abuhasz ez sem volt érdembeli válasz. Nem cáfoltál meg egyetlen kijelentést sem, csak kijelentetted hogy barom a világnézetem. Mert ellenmond a tiednek. Segítek: a hülye vagy (hülyeséget gondolsz, stb) az nem válasz, az osztás, az ebben és ebben ezért és ezért nincs igazad az érdembeli válasz. Így már menni fog?
abuhasz: Ez sem volt érdembeli válasz. Mert nem cáfoltad meg egyetlen kijelentésemet sem, csak azt írtad hogy barom a világnézetem. Segítek: azt mondod hogy ebben és ebben ezért meg ezért nincs igazam az érdembeli válasz, a h*lye vagy az nem. Így már menni fog?
Valahogy sikerült 2x elküldenem :P sry
joaquin,

Te szornyen szerencsetlen vagy. Minek irsz le ilyen baromsagokat? Szerintem te meg se ertenel egy kozepkori irast, de nem a nyelv miatt, hanem mert annyira alacsonyszintu a gondolkodasod, hogy keptelen lennel felfogni, hogy mirol szol.
Aki szerint a Biblia minden sorat cafoltak, az konyorgom ne beszeljen a Bibliarol. Foglalkozzal a szaros tudomanyoddal, es ne fikazz oda, amirol fingod nincs!
Pontosan olyan vagy, mint a Geotrupes fajok. Semmi kulonbseg. Tekergesd csak magad elott a ganejodat, es ne akarjal mashoz is erteni. Mert nem megy. Egyszeruen 40 szinttel lejjebb elsz.
Ne vard, hogy elmagyarazzam.
a piros sárga zöld szerinted jelkép?
szerintem fontos különbséget tennünk a jelzés és a jelkép között. de ez leeht, h túl messzire vezetne.
az emberek megítélésében persze, hogy nem a külsőségeknek kell döntőnek lenniük, de ettől még vannak bizonyos külső jelek, amiből akaratlanul is levonsz következtetéseket. nálam ilyenek - sajnos - az ősmagyar jelképek. (de a vörös csillag, che guevara, vagy az anarchia jel is..sőt a buffaloo cipő! :)) ettől persze nem mondom, h mind sutyerák, el kell velük beszélgetni, mielőtt ilyesmit kijelentenék, csak annyit mondok, már az eleje óta, h én_még_egy_normálissal_se_találkoztam. ettől persze nem zárom ki a létezésüket. lehet, h jetik is vannak.
STartgl.:

"szittya, hun, pártus, nemezsapkás, trianontagadó tibi alias 3t, táltos, sámán...STB"

Szerintem ne írj ilyen halmozásokat, mert mindegyik darabjával járhatsz úgy mint a tarsolylemezzel, - hogy majd valakitől bocsánatot kell kérned, mert butácskán megsérted. Ezért sztem ne vetítsd saját sztereotípiáidat másokra.

RE: da2 2007.03.05. 12:19:49

"www.mno.hu/index.mno?cikk=298889&rvt=108&pos=30&s_text=die+Welt&s_texttype=1"

Hmm... Ez tényleg fontosabb témának néz ki, mint Sebeők.

"A miniszterelnök újságírói kérdésre válaszolva úgy vélte, az adóreformhoz szükséges 800 milliárd forintos bevételkiesést elsődlegesen a közigazgatáson spórolhatja meg. A kormány a következő hónapban előterjeszti majd az erre vonatkozó terveit."

??? Milyen adóreform? (Én eddig az ingatlanadó BEvezetéséről hallottam, nem meglévő adók KIvezetéséről...)

"Gyurcsány a riporteri kérdésre kijelentő módban közölte, 2010-ben tagjai leszünk ez euró övezetnek."

Pár napja még 2010-2015 volt a Times-ban, amire úgy reagáltak a szakértők, hogy akkor nem '13-'14, mint előzetesen kalkulálták, hanem inkább '15. A 2010 technikailag is lehetetlen, ha jövőre nem lépünk be az EMR-II-be. Mi van akkor most? Miért kell háromnaponta mást nyilatkozni? A felelőtlen euro-céldátumokért néhányszor lecseszett már bennünket az EU. Most megint ugyanott tartunk? Vagy a MN-nél törik a németet?


"Ne vard, hogy elmagyarazzam." Pedig pont azt várom, aszittem azért vagyunk itt nem azért hogy lebarmozzuk a másikat.
dark, bocs h azt nem írtam oda, az mno-s a 2005-ös interjúja.

a mostani a hirszerzos link. CSak amkülönbségek és a hasonlságok az érdekesek....2 évvel az első után...preÖszöd, stb..
joaquin: Természetesen átvitt értelemben irtam a sterilizálást, de ha valaki ilyen negativ a hazával szemben, annak nem kellene megszólalni. Mindenkinek kötődnie kellene valakihez, v valamihez, különben ilyenné válik,mint te.
Miből gondolod hogy nem kötődök semmihez? Megint jön a nemvagyok nagymagyar akkor nem is vagyok magyar szöveg? Na ne...
stargl:

ok, a lámpa az jel a közlekedésben. de a jelkép is jele szellemi fogalmaknak.

Pl. a fradi címer az jel vagy jelkép?

Csak egy statisztikát kérek :
a: hány tarsolylemezest láttál életetben?
b: hánnyal beszélgettél 15 percnél többet?
c: ezek közül mi az eredmény?
ha a
szarok rá, hogy megsértem-e azokat az egysejtűeket, akik a jobbik pártlapjában rendszeresen arról értekeznek, hogy márpedig a kereszténységet mi, sumer-magyarok találtuk fel ie. 4000rel, és ezt onnan lehet tudni, hogy a sumérok kitalálták, h a kör körrel osztható ---> kör-osztyén--->keresztyén!! egyszerűen nem tud érdekelni, h megsértem-e őket. mindenképp röhögni fogok rajtuk.
Lonely-photon:Bizonnyára olyan vidékről származol, ahol még divik a szalonna izű rágógumi! Ez nem baj, csak tanulj szorgalmasan,hátha elvégzed a 8.-at.
ha a kisebb 10
vagy b sokkal kisebb a
akkor nem megalapozott a "minden tarsolylemezes fkalap" kifejezésed, és semmiben sem különbözöl egy nácitól aki egyszerűen csak utálja a zsidókat.
RE: dark future 2007.03.05. 14:15:04

Mellékes, de hasonló ügy, szintén az mnohuról: Gyurcsány néhány nappal azután, hogy a szockongresszuson a küldötteket lemondánsával zsarolta, nyilatkozza a Times-nak, hogy "meg sem fordult a fejében a lemondás gondolata".
"Fideszesen" mondva: vagy a kongresszusnak hazudott, vagy a Times-nak. Van egy tippem...
da (és mások): ez az antiszemitizmus-dolog érdekes lehet, talán erről írok holnapra, de nem biztos. mondjuk az olyan egysejtűek, mint ez az endilhart nevű, azért árnyalják a képet. de nem hiszem, egy darab futóbolond elég a nmzetközi vészharanghoz :)

viszont légy szíves, olyanokat ne vágj a fejemhez, hogy én "elhallgatok" valamit, mert ez itt nem hírlap, hanem az én blogom (bár a Médiablogger szerint nem blog). az antiszemitizmus-témával tele a mai sajtó, annak sok értelme nem volna, ha csak a vezető hírekkel foglalkoznék itt, például elég ritkán vezető hír bármi vallási történés, vagy hogy mi történt Roswellben.
nekem nincs tarsolylemezem és nem is olvasom a jobbik lapját. Akkor te? kutató vagy tán ? vagy mazocsista?
mondjuk a hetek c lap internetoldalára már én is odakukkantottam, és kiderítettem, hogy többet nem fogok. De ha te rendszeresen a jobbik lapját olvasod, akkor érdekes egyéniség lehetsz...
"a: hány tarsolylemezest láttál életetben?" kuuuurvasokat. a kossuth téri action idején naponta lementem szemlélődni, volt, h órákat is eltöltöttem ott az értelmes felszólalókat és egymással parolázó mattrészeg mélymagyarokat hallgatva. tanulságos volt. szociológiai terepmunka.
"b: hánnyal beszélgettél 15 percnél többet?" ez is elég sok, mert az a közeg, ahol mindennapjaimat kénytelen vagyok tölteni nagy százalékban belőlük áll. tehát ez a szám mondjuk 10-20 közöttire rúg. a többivel nem bírtam 15 percig.
"c: ezek közül mi az eredmény?" még mindig ugyanaz. sajnálom.
joaquin: Bocs de nem csak a Magyaroknak vannak jelképeik!
starglider: Te pedig nyugodtan sértegess akárkit és ne törődj azzal, hogy megsérted, igy vagy igazi tökös gyerek, szerencsére kevesen vagytok, de sajnos igy is sokan!
Ha már szóba került: szerintem az mszp tele van antiszemitákkal. Mintha régebben olvastam volna ilyne kimutatást is, de saját élményem annyi hogy fix népszavás melósok vidáman zsidózták az szdszt.

star:
tehát b sokkal kisebb a , azaz irreleváns...
joaquin,
Most mit magyarazzak neked, ha a legkisebb remeny sincs meg abban, hogy mindebbol barmit is megertenel. Inkabb kezdj el utana nezni dolgoknak, tradicionalis irasoknak, aztan majd visszterhetunk ra mondjuk egy ev mulva.
Persze, most azt hiszed, hogy "feladtam", meg hogy nem tudok ervelni. Hat gondold azt. Nem kifejezetten erdekel. De aki azt hiszi, hogy egy 2000 evvel ezelott elo embernel o 2000 evvel okosabb, mert ugye most o fejlodik, az inkabb engem hagyjon beken. Nem beszelve mas kijelenteseidrol. Neked fiam pofon kellene, nem erv! Vagy inkvizicio, de tenyleg!
nem olvasgatom rendszeresen, de mint ahogy árpád is írta egy korábbi cikkben, a jobbik lapja egy vicc, és így is kezelem: életemben kétszer volt a kezemben, és mindkétszer jól szórakoztam.. (kivéve a "humor" rovaton..tényleg, elárulná valaki, h a jobbosok miért kedvelik annyira a szóvicceket? mint pl. szocbib kormány, fodor gabriella..)
Nowo illene egy kis törileckét venned, ha nem akarsz megint ilyen bődületes baromságot írni.A nyugAT SZARIK a mi történelmi zászlóinkra.Ők csak a korabeli filmfelvételeken azt látják,hogy ilyen szimbólum alatt lőtték bele a zsidókat a Dunába.Amúgy nagyon átlátszó az érvelésed.Miért nem a töbi tört. zászló közül választott ez a szélsőjobb csürhe?Ha zsidó vagy cigány lennél megtudhatnád kik is ők valójában.A vörös zászló sem a komcsiktól ered, mégis a bolsi népirtással azonosítják.Az ellen miért nem tiltakozol?Vörös csillag-Heineken sör, stb. te szűkagyú.
Minden jelkép amivel kommunikálsz legfeljebb egyértelmű a jelentése. De nem értem ezzel most mit akartál mondani.
RE: da2 2007.03.05. 14:18:54
"dark, bocs h azt nem írtam oda, az mno-s a 2005-ös interjúja."

Jó poén volt :-))

Azt hittem már, hogy valamiről lemaradtam. Egyébként néhány dolog tényleg nem változott azóta. Pl. hogy vezet a Fidesz...


Nem minden tarsolylemezes faszkalap. De elég keményen vannak reprezentálva, ezt minden jobbos is pontosan tudja. A cigányok is pontosan tudják magukról, hogy többet lopnak az átlagnál.

Csak akkor lehet korrektül elfogadni ezeket a csoportokat, ha fenti tényekkel szembenéznek, azokat elismerik.

A cigányok (akiket én ismerek) ezen már túl vannak. A tarsolylemezesek még a közelében sincsenek ennek. Alatta vannak e tekintetben a romáknak.
Guga 2007.03.05. 14:35:43

Költözz ide megváltozik gyorsan a véleményed :)))
Poén....háááát:

tudod:
amikor az egyi székely megkéseli a másikat és az megkérdezi, h ez most komoly?
- Egen - feleli a másik.
Mire az első:
- Jó, mert viccnek egy kicsit erős lett vóna..
FERCS-BERCSI:ne mondj ellent magadnak. Joaquin hsz-e nem éri meg a kommentet, ahogy a kutyámnak sem magyarázom hogy miért nem hugyozhatja le a falat, akkor se ha ez nem demokratikus!

Tényleg sok az alkoholista mélymagyar... vagy legalábbis soknak tűnik, de az is igaz hogy egyesek kifejezetten irtóznak minden magyar jelképtől, csak mert magyar. Szerintem Kádár propagandája miatt félnek tőlük az emberek, de erről lehet vitatkozni...
star,
"árpád is írta egy korábbi cikkben, a jobbik lapja egy vicc, és így is kezelem"

Ja, ha úgy van akkor nincs mit tenni...
te talán pehely aszonyság lehetsz...
( Árpád népe hej!)
hogy egy szóvicc is legen :-D
"star:
tehát b sokkal kisebb a , azaz irreleváns..."
ez nekem kicsit sántít..
kb ilyen szintű:
hány kutyát láttál életedben? 1000000
hányat hallottál ezek közül ugatni? 50000
na látod, nem jelentheted ki, h a kutyáknak szokása ugatni!!
(a példa nyilvánvalóan debil, és a számok se stimmelnek, de remélem érted, miről van szó..) ennek alapján a világon semmiről sem lehetne véleményünk,
alkoholista mélymagyar:

pl.: Horn Gyula "Egyedül vagyunk Tibor!"
Húsevő bácsi,
a boltom mellett zaci van, ahol napi 100 roma tesz-vesz. No problem velük. Dolgozott már nálam cigány, meg voltam vele elégedve. Loptak is persze már tőlem cigányok, még 8 éves is. Nem erről beszélek. Hanem arról, hogy amíg ők ezt tudják magukról, addig a tarsolyosok nem tudják magukról, mekkora faszkalap a többségük.

trunks,
jo a hasonlat, kossz
starglider: Ezekután amiket irsz, egy percig sem csodálkozom azon, hogy nem tudsz a tarsolyosokkal beszélgetni, hiszen nem vagy egy eszes gyerek és a hozzád hasonlók, akikből hiányzik a Haza szelleme ne is akarjanak vegyülni!
nem tóta cikkei a bibliám, ha erre akarsz kilyukadni, csak utaltam egy korábbi írására, amivel véletlenül egyetértek. (ez korántsincs így mindegyikkel)
Hű, kaptak most a butajobberek rendesen. (Amúgy hányan vannak? Mennyire homogén ez a csapat? Na mindegy.) Ez nagyon szép meg minden, de azért én feltételezem hogy pl. a "rohadtul progresszív vagyok" és a "che guevarás pólót hordok" halmaz sem teljesen üres?
Nem 2000 évvel okosabb de pl a középkorban olyan 60-70% volt legalább az analfabétizmus, náluk már biztos okosabbak vagyunk. Nem tudom hol állítottam ilyet, a fejlődés mértéke abszolút nem egyértelmű és nem is biztos hogy lineáris (sok mindent feltaláltak már régen, csak nem használták stb.), sőt, biztos van olyan dolog amit a régiek tudtak de mi már elfelejtettük. Én ezzel ellentétest nem írtam. Arról nem beszélve hogy a 2000 évvel ezelőtti ember is fejlődött, különben hogy olvasnád te a gépeden amit írok?! De mondjuk az emberek nagy része nem éhezik és nem is égettek még meg eretnek nézeteimért szerencsére. Személyeskedni meg könnyű, én is le tudnám írni hogy 40 szinttel alattam vagy meg hülye vagy te ahhoz amit én tudok és akkor zsír vagyok. Ez számomra 10 sör után a kocsmában esetleg elfogadható vitamód de mondjuk szerintem semmire nem vezet. Tudod, a baj az, hogy nem te vagy az első akit megpróbáltam meggyőzni már, és egy ponton általában átváltanak ugyanilyen stílusra: nem hagyják hogy leromboljam azt, amiben egy fél életen át hittek, ezért inkább utálni kezdenek, esetleg kötözködni a helyesírásomon (még mindig az a jobbik eset mer az legalább tényleg sz*r). És tudom hogy ez akkor kezdődik amikor elfogynak az észérvek. De persze meg akik olvassák eldöntik, nem az én posztom megváltani a világot, lehet hogy nincs is igazam...a baj inkább az hogy nem megcáfolni akarod amit írtam egyszerűen lehülyézel. De ha érveket hozol fel mint ahogy 1-2t csak sikerült, nos akkor állok elébe.
lonely_photon 2007.03.05. 11:00:43

ezt azért nem kellett volna
most válthatok tisztát
ugyanis visítva összepisáltam magam
kösz!
stgl:

egyetértesz mert találkoznak a sztereotípiáitok.:-)
De biztos nem olvastad mondjuk a jobbik választási programját...

De láttam én is bunkó mszpseket, abuzik se túl szimpik a magamutogató felvonulásaikkal, Demszkinek 10 éve nem hallottam értelmes megszólalását, de nem tartom őket alsóbb rendűnek úgy mint te a tarsolyosokat.
speciel a cheguevarás bagázsról pár posttal elébb volt már szó.
Sebeők tett már le az asztalra annyit, hogy nem számít mit ír vagy csinál. Kár elolvasni, nincs jelentősége. Van sok más, akinek a véleményet inkább elolvassa az ember.
Sebeőkkel, úgy vagyok mint GYőzikével vagy Tündével. Bármit megtesznek hogy lapon legyenek.
Rémálmait látja bele a publicista úr a Magyarnemzetbe. Méghogy felvilágosodás-előtti nosztalgia ott, ahol nemrég még a T-Mobile támogatásával jelent meg rendszeresen telekommunikációs melléklet? Jujj!

Amiről itt szó van, az kizárolag a Kossuth-téri kriptojobboldal sajátja, és ők sem tudnak nyilván megegyezni, hogy pontosan mi számít "aranykornak" az elmúlt ezer évből. A Magyarnemzet ebben legfeljebb vékonyan van benne, hogy a kriptojobboldaliak is olvassák a lapot.

Tekintettel arra, hogy a Rendes Kerékvágásba-zökkenés gondolata olyan messze van a mainstream jobboldaltól manapság, mint GyFMSZP-től a szociális empátia, Sebeők (s)írása sem nagy szám, viszont valóban "kitűnő" cikk; - de az aktuálpolitikához pontosan annyi köze van, mint Tóta egy átlag ufós dolgozatának: semennyi.

UPDATE Illetve, mégiscsak van Rendes Kerékvágás-gondolat a Fidesznél: ez a Polgári Kormányzás időszaka, annak is főként utolsó két éve. De hát, ha egy demokratikus párt aránylag sikeresen kormányoz, de utólag bukik, nyilván fogja mondogatni, hogy bezzeg az ő idejében hogy volt, egyrészt, másrészt egy pártnak az számít normaállapotnak, főleg itt, Hungáriában, ha ő van kormányon...
mint írom, az amúgy mérsékelt Lánczi is rendes kerékvágásról fantáziál.

részleteiben pedig az orbáni vonalon is fellelhető a fehértemplomos-vallásos-vidéki élet, röviden a skanzen fetisizálása. igaz, ez főleg a kormányzásuk idején volt hangsúlyos.
véletlenül napi kapcslatban vagyok egy jobbikos sráccal, aki képviselőjelölt is volt a válaszásokkor, és nyomta rendesen a pártpropagandát, úgyh ezzel mellélőttél.
amúgy félreértés, ha azt gondolod, h a tarsolyosokban megtaláltam az ellenségképemet, és most - identitásomat keresve - boldogan harsogom, h mekkora barmok ezek, közben pedig öles nyelvcsapásokkal közelítek a másik oldalon.
igen, demszky tisztességtelen, elkurvult politikus, a szocikra szavazó kádár-nosztalgiás vén hülyék se a kedvenceim, és ha valaki irritálóan ratyi, azt én sem kedvelem túlzottan. tanulság: attól, h az egyik oldal tele van faszokkal, még nincs kizárva (sőt!), h a másik oldal is tele legyen velük.
a szélsőjobbot csaka zért bíráltam ilyen élesen, mert szerintem köreikben..hmm..sokkal magasabb az általam hülyének tartottak aránya. neked más a tapasztalatod?
joaquin: Hogy miért látlak primitivnek? Aki ennyire szűk látókörű, elfogult és tévedhetetlennek képzeli magát, nem lehet más. Azokat cikized, akik a Magyar hagyományt ápolják, amenyire engedik nekik és azokat akiknek a gyökereit próbáljátok kikirtani, azt úgy hivják Magyar nemzet. Minden ország büszke a fajtájára, nemzetére, ha ez neked büdös, sajnállak!
Guga 2007.03.05. 14:43:37

Miért te tudod magadról, hogy faszkalap vagy? :))) ez a nap kérdése :)
na,
Na ha az analfabetizmust emlitetted, akkor en orultem volna, ha nem vezetik be a kotelezo iras-olvasast, mert akkor nem szulettek volna meg a szennylapok a szennykonyvek es a szennycsatornak. Tovabba te sem erezned azt, hogy az irastudok koze tartozol! Es hogy a monitoromat te fejlodesnek gondolod, abbol en nem tudlak kigyogyitani!
No de csak hogy tisztan lass, bennem peldaul az egyetemi tudomany az ami lerombolodott, es nem azert, mert nem ertettem, hanem mert MEGERTETTEM. Azaz meglattam, hogy ezek csak homalyositanak, felteteleznek, es semmit sem tudnak! Igy a te ervrendszeredet meglehetosen jol ismerem, es nem hiszem, hogy hatassal lenne ram!
Es meg milyen erv kell neked ahhoz, hogy meglasd a laborban nem lehet eletet csinalni? Nemhogy nem veletlenul, de meg tudatosan sem! Mert a feherje az nem akar onmagatol szaporodni! Meg onmagat taplalni, es sokszorositani, csak ugy ripszropsz. Ahogy a beka sem akar hirtelen madar lenni, akarmennyire is akarja. De koncentralj nagyon erosen, es akkor majd 10 millio ev mulva (mert ez mar van annyira sok ido, ami szinte lehetetlen) kino a masodik agyad is! Mert egy nem eleg!
Ezt a baromsagot is csak egy elvakitott egyetemista nem lathatja!
star:

Már leírtam:
gyorgyn 2007.03.05. 10:23:27 ( hogy egy klasszikust idézzek...)

nincsenek bal vagy jobboldali hülyék, hanem hülyék vannak dot kom. Egy átlag hülyének kb egyforma valószínűsége van bármely oldalra kerülnie. Sőt, ha csalódik akkor pl szélőjobbosból nem centralista, majd centrálbaloldali lesz , hanem egyből mondjuk szélsőbalos anarchista. A "hülyék" (kicsit erős kifejezés, legyen inkább alultájékozott) kb 20% an vannak, és mindíg ők döntik el a választásokat, függően attól, hogy kire tudják őket ráuszítani negatív kampánnyal.
Pukker 2007.03.05. 14:53:26

Így van -
A fő kérdés az, hogy melyik korban voltak az emberek boldogabbak? Ezzel lehet egy kort mérni nem? Mondjuk a fájdalomcsillapítók feltalálása előtti korokat össz-boldogság számítási téren kihagyhatjuk. De akkor mi marad? Nálunk ugye a Horthy-kor kizárva, mert a többség ugye szopott, Rákosinál szintén, Kádárnál..ez már nehezebb kérdés, de ugye nem volt dobozossör meg csipsz. Visszanézve a legboldogabb a nép a Megyó kormány alatt volt, ugye akkor kapott a legtöbbet :DDDDD
"Minden ország büszke a fajtájára, nemzetére,"
he?? és? akkor ennek a létjogosultsága most igazolva van?
egyen szart!! 10000000 légy nem tévedhet!!
hát persze...
Gyorgyn: Hatalmas igazságot mondtál, ez sajnos igy igaz!!!
"fehértemplomos-vallásos-vidéki élet"

Igen a masik oldalon meg ennek gyokereig valo elpusztitasa. Csak ki tudja, hogy mit arthat ez nekik?
Vannak orszagok, ahol mindez gyonyoruen tud mukodni, es akinek ez kell, az nyugodtan valaszthatja ezt az eletet, es nem kell felnie attol, hogy a lehetetlen kellos kozepebe kerult.
Mindenkinek aki ugat a nemzeti érzelmek ellen, el kell menni Norvégiába, megnézi mire képes az egészséges nemzettudat..no meg a kőolaj.
Mi újság a kasztrendszerrel?
Boldogok a szegények?

Egyébként biztos van fejlődés. A kereszténység szerint pl. eljön Isten országa, az idők végén- ez szerint akkor oda is haladunk lineárisan. Szeritem azért a haladás eléggé olyan mint az évi középhőmérséklet görbe: nagy a szórás, ezért nehéz észrevenni.
starglider: Hányadik fröccsnél tartassz?
Gyorgyn,
En mondjuk megemelem 97%ra, de a tobbi ugyanaz. A lenyeg, hogy nincsenek elegen egy ertelmes part parlamentbe juttatasahoz.
A szegények azért boldogok, mert könnyebben bejutnak a Mennyekbe :)
"20% an vannak, és mindíg ők döntik el a választásokat, függően attól, hogy kire tudják őket ráuszítani negatív kampánnyal." az általam fikázott hülyék csak 2%-nyian vannak, és meggyőződéses miép-jobbik szavazók, ők NEM ingadozó szavazók. az a 20%, akikről te beszélsz, tőlük teljesen jól elkülöníthető. persze, fel lehet úgy is fogni, h "hülye-hülye", de én látok kis különbséget azok között, akik alultájékozottak, és ide-oda szavazgatnak kampánytól függően, és azok között, akik meggyőződéses barmok. 2 százaléknyi masszív idiotizmus.
"en orultem volna, ha nem vezetik be a kotelezo iras-olvasast, mert akkor nem szulettek volna meg a szennylapok a szennykonyvek es a szennycsatornak."

mondom, hogy ez egy létező elmélet.

az igaz, hogy csak a súlyosabb betegek szenvednek benne.

külön vicces, hogy ugye a "szennylapok" hibája az, hogy igénytelenné meg tudatlanná teszik a zembereket - megoldás: ne tanítsuk őket olvasni. LOL.
abuhasz 2007.03.05. 15:19:32

kb 20% az még 1 hónappal a választások előtt SEM!!! tudja kire fog szavazni, de biztos hogy elmegy. Ezek mi a retek alapján döntenek?
da2 2007.03.05. 13:47:47

NEMSTEGO(#293510)


2007-03-05 15:19:19 (44)

www.diagnozis.eu
A műsorom nagyrészt a vizitdíjal foglalkozik, ezen kívül majd most kerül terítékre a rezidensképzés is.
A napokban lesz feltéve: X professzor: komolyan attól tartok, az unokáimat már nem lesz, aki gyógyítsa...

És valóban így van: nyílt törés: sürgősségi ellátás. Zárt törés: vizitdíj köteles.
Krónikus betegek közül a daganatos és a cukorbeteg ki van véve a vizitdíjfizetésre kötelezettek alól, de csak akkor, ha szigorúan a betegségével összefüggő az orvos-beteg találkozás. Tehát inzulin felíratás: mentes; ha vérnyomáscsökkentőt írat fel, ami összefügghet az alapbetegségével, akkor nem.

Én e-mailben írtam meg a miniszter úrnak: mivel a krónikus és gyógyíthatatlan betegségem miatt meghatározott időnként kötelezve vagyok ellenőrzésre, ugyanakkor vizitdíjköteles vagyok, nem az összeg nagysága, hanem az elvmiatt minden orvoslátogatás alkalmával fel fogok adni dr. Molnár Lajos, Bp. Eü. Miinisztérium címére 300 Frt-ot. (Lehet követni a példámat: garantáltan jobb vicc, mint a spamelés. Elképzelem a postást, ahogy kotor be: miniszter úr, hoztam egykis pééézt...)
Ugyanebben a levelemben azt is megírtam, megígérem a miniszter úrnak, ha véletlenül eltöröm a lábam, tartózkodni fogok a nyílt töréstől, nehogy azt gondolhassa rólam,ilyen aljas trükkel akarok kibújni a vizitíj fizetési kötelezettségem alól.
Március 8-a lesz az első napja, amikor orvos után megyek a postára is...
star :

én egy biztos szavazó 2% MIÉP -Jobbikost, de akár Thürmer Gyulást többre tartok mint azt a bizonyos 20%-ot, aki a magyar vizsla kontra fasiszta és cigányorbán kampányok hatására ikszel ide vagy oda.
nem, az igenytelenseg szulte meg a "szennylapokat". A szennylaok kiszolgalnak igeny szerint, es ez az igeny. de gondolom ezt te is ered, hiszen csinalod!
világos, kevesebb olvasni tudó egyenlő kevesebb igénytelen. te zseni vagy, nem fasz.
minoseg - mennyiseg
Milyen értékeket tud felmutatni egy baloldali, vagy jobboldali, amit a másik oldal nem?
A baloldali nem szereti a hazáját és nem tiszteli a hagyományait? A jobboldali nem szociálisan érzékeny? (kiragadott példák)
Vagy mindegyik fontos mindegyiknek, csak az egyiket feltűzték a zászlóra, hogy legyen mihez tömörülni?
De komolyan kérdezem: Aki magát bal, vagy jobboldalinak mondja, soroljon fel olyan értékeket ami csak azon az oldalon található meg. Nem cikizni szeretnék, tényleg érdekel.
OFF

Kedves Tóta, neked mint vasútszeretőnek, a figyelmedbe ajánlom, hogy Hatvanban a félig lebontott konzervgyár iparvágányán áll két használaton kívüli (roncs?) kis mozdony, tudod az a kék, tolatásra meg ilyenekre használták.

ON
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.03.05. 15:22:29

Régen voltak az egyházak meg ilyesmi mókák szennylapok helyett az embereknek mindig kell v.mi ökörség ...
Mitszólsz, Worluk, házhoz jön az illusztráció...
Beren 2007.03.05. 15:33:24

Az un jobboldaliak nem szavaztak azokra akik eltúrták.
Eppen akartam irni az o nyelven, hogy megertse...
Bazze fasz katolikusok sokan bazzeg.
Fasz. Hulyek
Vajon az ilyen típusú szavazóból mennyi van és kire szavaz?
www.okorszem.hu/funstuff/328
Vigyázat az illető nagyon megmondja...
Beren 2007.03.05. 15:33:24

Mint baloldali, büszke internacionalista vagyok. Hányan osztoznak jobbról ebben?

Amúgy nem nehéz belátni, hogy ha van az újkori történelemnek iránya, az definit BAL. Egy mai jobbosnak is igencsak rosszul esne, ha akár csak a száz évvel ezelőtti (akár baloldali) demokráciafölfogás szerint kellene élnie. Az se biztos, hogy ha nő, akkor szavazhatna. Történelmileg a jobboldal nem jelent mást, mint a saját kiváltságok féltését, az egyenlő lehetőségek elleni makacs küzdelmet. Hogy ma már mást is jelenthet (egyszerűen konzervatívabb fölfogást), az azt tükrözi, hogy a világ szerencsére BALRA mozdult el -- nem kicsit, nagyon.
Őrnagy Őrnagy 2007.03.05. 15:40:51

Nem elég szelektív: én a komcsi anarchista is igennel szavaztam.
Hoppácska 2007.03.05. 15:33:43

Az nem roncs még működőképesek a bontásnál láttam még ide-oda mentek vele. Egy kicsit felkéne őket csiszolni, és lefesteni annyi. A cukorrépás kocsikat tologatták velük anno a gyáron belül.
Ouroboros 2007.03.05. 15:43:29

"a világ szerencsére BALRA mozdult el -- nem kicsit, nagyon. "

Ezt monta Fecó is öszödön csak más szavakkal igaz?
Carnivora,
valóban a nap kérdése. De nem annak kell tudnia magáról, hogy faszkalap, aki az, hanem a többinek, akikkel egy csoportba tartozik.
Persze az, hogy TUDJÁK RÓLA még csak az első lépés. Pölö a cigányoknál van az a szokás, hogy magyartól lopni nem bűn. Ettől viszont még tudják, hogy - tényszerint - l o p n a k. A tarsolyosok idáig még nem jutottak el, még mindent tagadnak. Nem jutottak el a "lopás" bevállalásáig. (Itt a "lopás" helyettesíthető az itt említett negatív tarsolyos tulajdonságokkal).
"Az un jobboldaliak nem szavaztak azokra akik eltúrták."

Ejha akkor én jobboldali vagyok? :D Jó hogy ezt mástól kell megtudnom.
Ajobboldali is, meg a nemzet szót ismerő komcsi anarchista is. Így jobb?
Szerencsere...
hogy az idiota 20 %-ba sorolt, fasz tudja mi alapjan szavazo, hozza semmit sem erto emberek dontik el a politikai iranyitast? Es a 70% masik idiotak meg nem latnak semmit az elfogultsagtol?
Tenyleg eredmenyes. Nagyon eredmenyes!
Úgytűnik eddig két kizárólagos jobboldali értékről derült ki hogy nem kizárólagos.
Őrnagy2,
nem lepődtél meg, amikor kiderült, hogy mennyi jobbos nem szavazott dec5.-én? Szerintem legalább olyan meglepő lenne, ha kiderülne, mennyi jobbos szavazott nemmel. Bizony, sok.
lonely_photon 2007.03.05. 15:48:26


Látod, nagyon összekavarodtak a dolgok. bal és jobboldal szempontjából :-)
gyorgyn 2007.03.05. 15:46:41

Hagyjuk már Fletót. Fletó a mai viszonyok között, a mai mércék szerint jobboldali autoriter. Nem vicc, a political compass szerint oda soroltatik, már az alapján mondom ezt, hogy Fletónknak nagy példaképe a Blair Tóni, a New Labour pedig erősen az első síknegyedben van:

www.politicalcompass.org/extremeright

Viksát kicsitbal-nagyonautoriternek tippelném ellenben.
lonely_photon 2007.03.05. 15:50:30

Azért mert nincsenek kizárólagos ilyesmik.
Őrnagy Őrnagy 2007.03.05. 15:48:35

Bocs, hogy kötődöm: ismerem ugyan, de gyűlölöm a „nemzet” fogalmát, viszketek a Himnusztól, a Szózattól és a trikolórtól. Ellenben úgy érzem, világos fogalmaim vannak a kulturális azonosságtudatról és az ehhez fűződő szolidaritásról.
ja hat ahol a neoliberalizmus az jobboldalisag? Ott a Gyurcsany is szelsojobb! A budos Naci!

Nekem a cikk felvezetése tetszik nagyon: ...ezer lóerős foságyú...

Sugárzik belőle a tökéletes biztonságú szakmai tudás.
Aki lóerőre pontosan meg tudja határozni a teljesítményt, az igazán kiemelt ismerője lehet a foságyúnak. Eddig is éreztem, hogy tótawé foságyúban profi, de most már teljes a bizonyosság.
"gyorgyn 2007.03.05. 15:38:46
Beren 2007.03.05. 15:33:24
Az un jobboldaliak nem szavaztak azokra akik eltúrták."

Csak azthittem ez azt jelenti. Mármint a kizárólagosságot.

"Látod, nagyon összekavarodtak a dolgok. bal és jobboldal szempontjából :-) "

Látom, és nekem ez így teccik. :) Keveredjenek csak, legyen stabil a vegyület.
tollas:
A fospumpára gondolsz? Csak mert W soha nem írna olyat ami olyan szarul hangzik mint a foságyú.
Carnivora és a többiek!
A vízitdíjazásotok nem több, mint egy gumicsont, vagyis neveteséges erőlködés... Szlovákiában évekig működötta vizitdíj. Amikor bevezették, volt itt is ugatás, imamalom miatta. persze korántsem annyira verték magukat a földhöz a népek, mint Magyarországon. Aztán megszokták s lett két fontos hozadéka:
1. Sokkal kevesebb unatkozó és képzelt beteg mámi nyaggatta napjában az orvosokat.
2. A beszedett vizitdíj pld. háziorvosonként 700 ezer-1 millió forintnak megfelelő bevétellel gyarapította az orvosok magánkasszáját.
3. Egy-egy közepesnek számító kórház, mintegy 50 millió évi bevételre tett szert a vizitdíjból, ágydíjból.

A normálisan, hasznosan működő rendszert egy Róbert Fico nevű vérkomcsi balfasz fúrta meg, amikor miniszterelnök lett belőle. Ezt követően föl is lázadt az orvostársadalom, s hogy kussoljanak, az elmaradt bevételeket most az államkasszából pótolják számukra. Az államkasszákba pedig ugye, a legkevésbé sem a Marsról lövik a stekszet... Tehát sokkal inkább "baszhassa" a plebsz, mintha nem elvonások, adók formájában szednék el tőle en bloc, hanem maga dönthetné el, fizet-e vagy sem.

Nem is értem, hogyan lehet ennyire hülye nép a magyar, mint amilyen pld. a vizitdíj miatt is. Csak azért mert a kétségtelenül nyegle Fletóék preferálják azt... Menjetek hát vígan tönkre, legalább van min röhögnünk ideát. Egyrészt ezért örültem a "december 5dikétek" fiaskójának. Akar a bűn az ilyenek állampolgártársa lenni...
Sebeők egy ingyenélő mitugrász. Inkább dolgozzon, mint pofázzon.
Vicces, hogy keletkezett székely himnusz. Miért nem volt jó a magyar? Csak nem valami különállást jelzett?
Kösz a kitekintés lehetőségét, orfeusz!

Szerintem vannak azért itt jó srácok is, akiknek nem gáz állampolgártársa lenni, csak makroszkopikusan nem látszanak.
bocs, 700 ezer - 1 millió forintnyi volt HAVONTA a háziorvosok bevétele.
Ouboros,
hát persze, hogy a "költói túlzás" meg az értetek pörölés dühe miatt ragadtattam el magamat egy fikarcnyit:)))
Ouroboros 2007.03.05. 15:52:06

Az igasz hogy az mszp nek köze nincs a klasszikus baloldalhoz, a fidesz meg vegyesfelvágott. atöbbiek meg próbálkoznak nem sok sikerrel.

kitöltöttem a pc tesztet, balközép vagyok...

sztem ennek nem sok értelme van. ki a fene definiálja ezeket? Inkább csak szokás alapján mondják hogy jobb v bal. A szokás meg mindehol más. Ráadásul nálunk divat az ellenfél térfelén cselezni.



orfeusz 2007.03.05. 16:07:44

Pl. ilyen apróságok miatt te birka:

a nyílt törés sürgősségi ellátásnak minősül, a zárt törés nem...

Ez a vizitesdi baromság egy hülyeség az egészségügy problémáit nem oldja meg , és így is fizetünk a nagy semmiért bőven tb, eü. hozzájárulás stb. baromság ...
lonely_photon 2007.03.05. 16:04:59

Pospumpa, igen. Ehhez valóban még kifinomultabb érzék kell.
Csak gratulálni tudok tótawé jártasságához a szar továbbításának kérdésében.

Ha már a vizitdíj szóbajött:

A kórházi 300 Ft legalább arra jó, hogy ne lehessen az OEP felé a benntfekvő napokkal csalni.

Szinte minden ismerősöm aki kórházban volt, napokkal tovább volt bent papíron, mint valójában. "Pénteken hazaengedjük, de a zárójelentésért be kell jönni hétfőn."

Most erre a hétvégére is kérni kellene a 300 Ft-ot, azt meg már csak nem nyelnék le a betegek.

Persze igazságtalan is, mert a betegek nem jókedvükben fekszenek bennt 1-2 heteket olyasmivel, amit 1-2 nap alap meg lehetne csinálni.

P
Hát Guga ebebn is van valami, sajna..de ott volt egy idős rokonom, volt mszmp városi titkár, aki nemmel szavazott, pedig a 20-as években vagonban laktak a szüleivel, mert az ohlájok kipaterolták őket Erdélyből..de hát ha párt kiadta, akkor úgy kell szavazni, oszt kész.
Ouroboros 2007.03.05. 15:52:06

Egyébként a linkel oldalad szerint Az EU ban egy deka baloldali kormány sem volt 2006 ban...
Miccólna Fecó ha megtudná hogy olyan jobboldali mint Mussolini...
"viszketek a Himnusztól, a Szózattól és a trikolórtól." El lehet menni, ha nem tetszik, oszt kész. De ott is lesz himnusz, meg zászló. De legalább Szózat nem.
Bocs, de nem lettem okosabb. És aki baljobb oldali itt, az úgy is gondolja, hogy az aktuális párt ezeket a "kizárólagos" értékeket képviseli? Vagy párttól függetlenül van egy világnézete és ahhoz tartja magát?

Carnirova,
ne birkáz seggfej, hanem gondolkodj. Persze húgyaggyal szinte megoldhatatlan feladat. Vagy egyszerűen: voltál valaha te is ember, mielőtt jobber terminátor lettél.
Én egyébként korántsem vagyok ám komcsi, sőt, te faszkalap. Csak egyszerűen sohasem voltam hajlandó tapló párthívőként szajkózni aktuálpolitikai szlogeneket...
De szerintem ezt a jobbos-balos feloszlást ki lehet már dobni. Nem érvényes már rég. A 19. szd-ba nmég elment. Pl. az Szdsz az milyen párt?
Őrnagy Őrnagy 2007.03.05. 16:21:13

Mindenki kűdene már mindenkit mindenhová. Pedig egyszerű: lehetőség szerint nem megyek olyan helyre (pl állami ünnepségekre), ahol ki vagyok téve ilyeneknek. Ha valahol muszáj elviselni, akkor egy kis viszketést kibírok a békesség végett. Ennyi.
Bedi, szted a kórházban ebből vettek Mergát minden takarítónőnek?
Őrnagyonnagy,
ja, pont ezért nincs értelme oldalizni. itt lenne az ideje egy új politikai kompasznak. Valahol a fenntarthattó és nem-fenntartható fejlődés lehetne az, ami felváltaná ezt a - valamikor talán érvényes - de a mostani posztkomcsi világban hót fölösleges és használhatatlan jobb-bal kategorizálást .
Mer ennek a v i l á g o n semmi értelme nincs már.
Nem, ML egész ténykedése arra jó, h tiszta víz kerüljön a pohárba. Ez nem rossz, csak annyival jár, h jól beomlik az egész, mert ő kirúgdossa a IKV-s dúcokat, és akkor majd jönnek a biztosítók.
Figyejj, őrnag, te lestél? pont ezt írtam én is, hé!!! csak közben letoltam egy palacsintát.
Beren 2007.03.05. 16:23:14

„Vagy párttól függetlenül van egy világnézete és ahhoz tartja magát?”

Részemről igen. Attól, hogy Fletóékat tartom a kisebbik rossznak (egyszerűen azért, mert irtózom attól, hogy a politikát összekeverjék a világnézettel, az pedig Viktor&Co makacs hibája), még nem fogom azt hinni róluk, hogy fasza balos gyerekek.
da2

Mergát ugyan nem vettek, de a vegetálás szintjén fenntartanak egy idióta rendszert.
Tanuljatok politológiát aztán vitatkozzatok, mert így csak röhejesek vagytok. Az észosztás , meg az érzelmi politizálás mindenkinek megy. Az könnyű. Igaz Tóta? Elég egy blog.
Kitöltöttem a teszet: 6:1 arányban anarchista:bal lettem.

Őrnyag Őrnagy
Az SZDSZ a kék párt, világoskékek előre, sötétkékek hátra. Hogy ki milyen árnyalatú, azt ők döntik el.

Beren 2007.03.05. 16:23:14

Ouroboros kollega belinkelt egy politikia oldalt, mely szerint az EUban 2006 ban csak jobboldali kormányok voltak.
- Ezek szerint megszűnt csendben a baloldal, és ezt nem vettük észre, ezért a sok vita
- Jó tudni, hogy jobboldali kormány van magyarországon
- szar ügy hogy én kitöltöttem az oldal tesztjét és balközép jött ki úgy , hogy az összes szex/buzik/drog kérdésre a full konzervatív választ adtam.

be kéne szántani a bal és jobboldal kifejezéseket, hátha kinő vmi jobb dolog.
Pl: őszinte- hazudós, igazságos- csaló,
Ouroboros és amikor az Olimpián nyer a polócsapat és megszólal a Himnusz nem érzel semmit? Mert ez jelenti a nemzethez tartozást szerintem, hogy akkro ,valami rejtélyes oknál fogva, meghatódsz, még talán egy könnycsepp ia megjelenik a szemedben.
LOL, lófaszjancsi. majd pont te fogod kitalálni, mikor miről vitatkozzunk :)
Nem szeretem a sportot.
"Köszi ezt a poligráfos tesztet én nem ismertem. Hogy maradhatott ki? Nem is értem! Kiderült, hogy egy jobbos liberális vagyok, bár igazából azt hittem, hogy egy balos konzervatív!:o)"

Elég jó teszt, már amennyire 10 kérdésből fel lehet mérni valaki politikai irányultságát. :-)

Nagyjából azonban pontos. A jobblib nem meglepő: akik az indexet olvassák, általában a jobblib kategóriában vannak. A népesség nagyobb része egyébként ballib (a zérótól enyhén balra és felfele van), nem is csoda, hogy mindkét nagy párt oda lövi a muníciója legnagyobb részét.

Jobbkonzervatívból kifejezetten kevés van, de ez nem is csoda. Ahhoz több generációra visszamenő, módos polgárság kellene. Hát azokat több körben irották ki ebben az országban.
" StormST 2007.03.05. 09:33:14
Doohammer:

Köszi az általánosítást...

Azért ilyen simán leírni a vidéket érdekes általánosítás."

Éppenséggel nem írtam le a vidéket, amit írtam (hogy az "országos média" csak Budapestet képes hiszterizálni) az igazában dicséret a vidék felé. Ott a fingreszelés sokkal kevésbé hat, hogy a publicista urat idézzem.
Orfeusz!

"bocs, 700 ezer - 1 millió forintnyi volt HAVONTA a háziorvosok bevétele."
Csak kíváncsiságból: milyen összegű vizitdíjjal jött ez ki? Mert a 300 forintos nagyságrendből - szerintem - nehezen. Félreértés ne essék! Én nem vagyok feltétlenül a vizitdíj ellensége. Bár itt ezt is meg tudják úgy oldani, hogy csak a kormányközeli gazdasági érdekcsoportok járjanak jól...
Őrnagy Őrnagy
nekem akkor is könnycsepp jelenik meg a szememben, ha a Barca legyőzi a Bayernt, vagy ha a cseh hokisok kipicsázák az oroszokat vagy éppen az amikat, esetleg a kanadaiakat. meg aztán, ha nyerek egy billiárdpartit vagy valami heró megmenti valami bugyuta trhillerben a világot. Meg mit tudom én! Ezek, ugyi az érzelmek. Egyébként magyrul írok, magyarul álmodom, megyar gyerekeket nemzettem és neveltem. De a legkevésbé sem vagyok manipulálható a politikában. Mert az nem sport meg nem szereteti vagy szerelmi, teh§t ôrzelmi kategória... Már, ha normális az ember pszichéje:))
"Inkább törölted volna a megjegyzésem, minthogy megalázod magad ilyen stílusú hozzászólással."

Jaj, nehogymá. :-)
De jól fog ez nekem jönni. :-)
Másnak is csak negyedóránként jönnek a hozzászólások?

Ha frissítem az oldalt, alul az embervagyok teszt mindig új, de a hozzászólások csak kb negyedóránként jelennek meg.

Olyan így vitázni, mint marsjárót távirányítani.
abuhasz csak 1 utolsó kérdés: ki akadályoz meg abban hogy elvonulj egy kis faluban, felejtsd el hogy tudsz olvasni?! Vannak rezervátumok ahol biztos adnának menedéket, vagy kitelepedsz egy lakatlan szigetre valahol a Csendesen. Ha te ott boldog lennél csapvíz meg áram nélkül, engem nem zavarna hidd el! Tákolj egy kunyhót maganak élj boldogan! Vagy csak a fejlődés bizonyos elemeit dobnád ki? Rózsa tövis nélkül? Nos, próbáld meg, én lennék a legkíváncsibb mi történne! Ne hidd hogy én nem szeretnék a boldogság lila ködében élni minden fajta szar problémák nélkül mint társadalom meg politika! Najó egyébként nem szeretnék mer meghalnék az unalomtól de ha te megmutatod hogy ez milyen jó, csatlakozok hozzád!
gyorgyn 2007.03.05. 14:43:18
alkoholista mélymagyar:

pl.: Horn Gyula "Egyedül vagyunk Tibor!"

ettől meg be is szartam (+ a tollas foságyúja se rossz)

a politográf meg aszonta erősen baloldali közepesen liberális vagyok (csak anyám meg ne tudja, bár az oldalak összekeveredése okán nem is kéne csodálkoznom; hát ennyit az itt használt kategóriák konszenzuson alapuló használhatóságáról)

a ketreces fiú meg azt is mondta (már megint abban a rohadt liberálfasiszta hírtevében), ki kéne húzni a sávoszászló méregfogát egy elegáns heréléssel

középen ha lukas lenne jól nézhetnének ki ki-kik

Cartman,
20 koronás volt a vizitdíj. ezt meg kell szorozni héttel-nyolccal, ami ugyi, 140-160 HUF. Persze azt is tudni kell, hogy Szlovákiában minimum 30 százalékkal kisebb az átlagkereset, azonos vásárlóérték mellett.
Ha jól tudom, nálatok is a beszedő szubjektumnál marad a pénz. Ennyit a "kormányközeli gazdasági érdekcsoportokról"... Persze egy-egy összeesküvés-elmélet bárhol, bármikor működik... Tehát inkább csigavér, hideg fej legyen a jelszavad:)))
Orfeusz és a többi sötét:
Hadd mondják már egyetlen egyet...
K-O-N-V-E-R-G-E-N-C-I-A

Kell, rendben van. H ki kúrta el, tudjuk. H ugyanaz javítja ki, hát ez van, demokrácia vagy mi a fasz.
De ne nevezzük már ugyanezt reformnak....Ezt a 300 Ft-ot bazmeg be kell szedni, kell rá ezmegaz (pl. 20ezreshez UV-s szar, mennyiér is?, hogy a vizitdij automatarol ne is beszéljek)
De nem gond, én csak örülök, ha éjszaka bejön egy fasz egy hónapos fájdalmaival, akkor inkább rávernék 30.001-t nem 300-at. Na mindegy...

De.

Ezt le fogja vonni az OEP háziorvosoktól, baszki.

_Ennyivel kevesebbet kell adnia_.

Ezt hívják co-paymentnek, aminek nem vagyok elvi ellensége, de amit a kormányzati kommunikáció mond (már ígyis túl jó) h jobb lesz, meg ottmarad, hát nem lesz jobb és nem marad ott.


Tehát a konvergenvia programm szerint 2009-ig 400 helyett 300 milliárdot kaphatnak a kórházak. Ez a lényeg.
Bedi:
1.megoldás az utsó 20 nézegetése
2. ebben lehet h igazad van., de akkor lesz suztem itt cudar világ a betegeknek, ha nem így lesz.
Kedves Orfeusz!

Ebből hogy jön ki az említett havi 700.000-1.000.000 Ft? Hány beteget kezel felétek egy háziorvos havonta?
A másik, hogy az egy dolog, hogy a befizetett 300 Ft konkrétan a beszedőnél marad, viszont az is kérdés pl., hogy ki és milyen pénzből finanszírozza az egész cirkusz adminisztrációját (legyen az élőmunka, vagy automata), és hogy a vizitdíj bevezetésével mennyit változik az állami dotáció! A hideg fej és a csigavér nálam megvan, köszönöm. Nem is oktatok ki senkit csak úgy. Csak kérdeztem, és kérdezek.
kedves da2, a marha világos
persze nem a fejedben van az, öcsike.

1. 1989-től,tehát mintegy 18 éven át folyt a koitusz. Mármint az elkúrás!!! Bezonyám!!! Bár én le sem baszom, hogy mit, kik és hogyan kúrtak el nálatok. Csak éppen tudom. Az összes balfasz és jobbos tahó politikus. Mindazok akiknek híveiként most egymást kúrjátok orrba-szájba, elkényeztett alattvalók!

Hát mi a faszért, ne vonna el az OEP a vizitdíj nagyságához képest ugyanannyi költségvetési pénzt? Hiszen, a kurva életbe, a költségvetési pénz is a te zsbedből származik. Miért akarod te duplán támogatni az orvosaidat.
Hallatlan, azt hittem általában tudnak kettőig számolni az emberek:(((((((
üdv,
egy sötét
Ja, lehet, hogy nem volt elég hangsúlyos: VIZITDÍJ-AUTOMATA!!! De mondok mást is: SULINET!!! KAKÓBIZTOS SZÁMÍTÓGÉPEK!!! Nálunk így működnek a dolgok... De ezek mind csak összeesküvés-elméletek...
da2

Köszönöm a segítséget.

EÜ: Saját és rokonaim kórházi tapasztalatai szerint hatalmas pénzek úsznak el a jelenlegi állapot fenntartására. Azt a pénzt jól is el lehetne költeni.

Budapesten a kórházi ágyak kb háromnegyede felesleges.
joaquin,
Ahogy irtad, meghalnal az unalomtol, te ragadozo.
Egyebkent nem tudom, hogy jott ez most ide. Nincs nekem semmi bajom a villanymotorral, csak az, ha ugy gondoljuk, hogy mi ertelmesebbek vagyunk, mert feltalaltuk azt. De hozzateszem, az elet nem arammal mukodik. Ugyhogy nem hiszem, hogy egy aramszunetbe belehalnek. Viszont sokan megennek a gyerekuket is a paniktol. No ez am a szellemi fejlodes!
Megcsináltam a tesztet, balos-liberális vagyok, kicsit Ghanditól jobbra. Nem semmi. :DDDDD
Joaquin,
....ja, es ha a villanymotortol elfelejtjuk anyankat is.
Kedves Cartman,
naponta 30-50 beteget kezel egy ún. háziorvos. Nálunk körzeti.Havonta cirka 20-21 munkanap van. A többi matematika.
További kérdéseiddel kapcsolatosan lásd, d2-nek címzett válaszomat.

Ennyi. Eeementem...
üdv
Apám ezt megtudja..kitagad. Balos-liberál..Kókának vajon mit hozna ki?
orfeusz 2007.03.05. 16:23:24

:))) szánalmas idióta vagy , ha jól gondolom nem is anyaországi ... Fingod sincs itt a munkavállalóknak, munkáltatóknak milyen terhei vannak, amelyből a jelenlegi nagyszerű eü.-t finanszirozzuk , és még a nagy rakás szarért vizit dij ...-
Szükség van a vizitdíjra és a reformokra is. :=)
Miért az MSZP? FIDESZ párt? az SZDSZ-hez hasonlóan ezek üzelti vállalkozások
Vizitdíj..legaláb bvisszaka valmi taz egészségügy abból amit elvetetk tőle, ugye GDp arányosan sehol nincs az EU-ban..csak az a baj,hogy nem a mi adónkból, hanem az adózott jövedelmünkből. És még a tb járulékot is emelték. Egy a jó: legalább a mszpszavazó nyugger réteg fizeti a legtöbbet, tehát alapjában véve támogatom. .
Kóka jobbautoriter, a nyúlfogú gecije. Én meg szánalmas idióta vagyok, korábban direktbe is, most csak szolidaritásból, de ezerszer inkább az, mint olyan észlény, aki e jelzőket osztja, brrrr....
Meg kéne tanulnom gépelni, de inkább lelépek jön a túlóra.
Orfeusz!

50*21*300=315.000, és akkor 21 napos volt a munkahónap, 50 embert kezelt minden nap a háziorvos (ami szerintem abszurd), ja, és a magyar 300 Ft-tal számoltam, nem a szlovák 160-nal. Na, ennyit erről...
Végra valaki jól látja. A vizitdíj a nyugdíjasokat szopatja a legjobban. A tetves gyúrcsány bagázst. (persze az orbán is egy majom)
A vizitdíj automata nálam is kiverte a bizt... Félmila plusz kb a bevétel 50%-a az üzemeltetés? És nyugtát még nem is ad(hat?)

Szerintem az ideális vizitdíj automata egy cipősdoboz, egy lukkal a tetején.

Ez kb olyan pazarlás mint a chip-kártyás diákigazolvány, vagy BKV jegy.
Majdnem egyek vagyunk Ouroboros, és is bal-anarchista vagyok a teszten,. És mégis mennyire másként gondolkodunk. És soha nem szavaznék Kókára, Gyurcsányra. Tehát nem jó a teszt, vagy nem jó ide Magyarhonba.
wow.
asszem elemezni fogom W osszes posztjat, es megallapitom azt az allandot, ami megadja a GYF es OV nepszerusegi mutatojanak hanyadosat hannyal kell megszorozni, hogy megkapjuk, legalabb hany comment kell ahhoz, hogy a feldobott tematol elterve adekvat buzimszp/genyofidesz hangulatba keruljon az onfeledt blogolo.
Nekem is sikerult, Sztalin-Hitler es xvi Benedek kozott, pont. Balos-fasiszta.
De meg mindig nem vagom ezt a neoliberalizmus=szelsojobb azonositast.
Na most mar erzelemmel tolt el engem is a heineken szimbolum latvanya... azt hiszem ettol most megvaltoztam.
Carnivora,
látod, ebbe aztán nem megyek bele. Hogy ki kettőnk közül a szánalmas idióta, meg IDEGEN(NY)...!
Mindenesetre, az "anyaország" kifejezést eleve utálom. Mert infantilizál. Magyarán, afféle pökhendi és rátarti fószereket generál, mint te VAGYOL. Egyébként meg szégyelheted a pofádat, ha érvek híján általában is mocskolódási kényszered van.
UFF!
lonely,
tudom, veraram.
Pedig érhető, Bush is neoliberális és szélsőjobbos is....a gyűlölt Lovas István is ezt ugatja, biztos innen vette.
OFF, de muszáj beírnom, ha már a vizitdíj-automatánál tartunk. Nem tudja valaki, mennyit fizet a sulinetes Internetért az állam a szolgáltatónak? Nálunk 128k (elvben) 6 gépteremre! És ez a 128k is folyamatosan szakadozik! Az iskola inkább megoldja önerőből...
egyebkent meg magyaroszagon soha nem volt ennyire letargikus hangulat. es eheznek az emberek.

ezt abbol a tenybol vezettem le, hogy rossz kedvem van, es ehes is vagyok melle. megyek, es nyilatkozom is a times-nak.
Még egyszer elmondom, hátha vki nem érti.
1.Van egy helyzet: kevés a lóvé.
2.Csökkenteni kell az állami kiadásokat
3.Az Eü. állami kiadás (részben, ugye)
4.A reformnak nevezett dolgok, csak csökkentik az állami kiadásokat, egy _esetleges_ későbbi javításígéretével.
5.de most csak csökkentés van, lemegyünk a GDB 5.15ra, 6-ról. A 6 sem volt már sok.
6.ezzel párhuzamosan nőnek a lakossági terhek. Nem _nagyon_ sokkal, de nőnek.

a.kevesebb kórház, több utazás
b.vizitdíj

És orfeusz ne vagdalkozz, ha vak vagy, mert megütsz vki a fehérbottal.
Az h 1x v 2x az most mindegy.
Ha elvonják ezt az összeget, akkor már nem igaz a kormányzati kommunikáció.
Ez egy.
Attól félek, egy kicsit majd többet vonnak el, mert ugye ők számolják és még szarabb lesz.
Ez kettő.

De ez a kormányprogramm része: KONVERGENCIA
az emberek részint a hasukon,részint az érzelmeiken keresztül szavaznak.Aki Thürmerre, Jobbikra,Miépre szvaz, az mindig oda is fog, bármit mondjanak is a kampány során.De legalább konzekvensek.De mi a helyzet /nagyon/ Csinalan elvtivel a Kisz, meg párttitkárral,aki az MSZP l994-es választási győzelme után bukfencet hányt a Hősök terén, most pedig a RÉMHÍR tv-n osztja elvtársait ? Szűrös nyugdíjas megbízott közt.elnökkel, aki kétszer volt szovjet nagykövet, orosz feleséggel, hogy jobb legyen az előmenetele ? Pozsgai a szintén orosz babával,Martonyi a Németh-kormány államtitkára, stb.A Fityisz holdudvarának döntő többsége ott volt Kádár húsoso fazekánál.Pálfordulás, mert egyre távolabb került tőlük az a fazék. A kutyából igenis lesz szalonna.Vagyis aki átállt a Viktorhoz, az jó kommunista, a többi pedig büdös.Az MDF-et mjdnem, a kisgazdákat teljesen leszalámizták, úgy, hogy Matyi bácsi csak leshetne.Gusztustalan,vélhetően az ilyen szélkakasok tömkelege miatt veszíthetett - és meggyőződésem fog is-kétszer is a FIDESZ/mapöpö/és szó sincs itt jobb mek bal oldalról, mert az igazából csak a MIÉP, a JOBBIK, meg Thürmer.Orbánék gyűjtőpárt, ahol minden ideológiai prostituált elfér, fő, hogy elég sértett legyen.Ismét biztos út a bukáshoz, legyen itt akármilyen megszorítás.Horn is kijött a Bokrosból, mert az első fordulóban simán nyertek.Aztán jött Torgyán, a 89 visszaléptetéssel, az MSZP-SZDSZ mek elkúrta a második fordulót.Ha a Fidesz-ről levesszük a cafrangot, nemlétező KDMP pl.mindig alaposan elverte őket az Mszp.És hol az új többség, amit Magyarország örökös miniszterelnöke szajkóz? A közvéleménykutatások szerint a nem FIDESZ szavazÓK-PL-Mdf 7-8 %-most is jóval többen vannak mint ők.Egyébként O.V. megint csak ellopott egy szöveget, mert az új többség kifejezést először Földes György az Mszp akkori választmányi elnöke használta egy beszédében.Lenint legalább a forrásmunkát megjelölve használta, nem sunyin, mert még a saját alattvalóit is lebecsüli.Aztán van mersze a képünkbe vágni és Brüszelben az EU-nak elmondani, hogy a polgári krmányzás alatt nem voltak újfaszta rendezvények.l998-99-ben a Vér és Bexsület, meg Szabó Albert csapat szabdon randalíroztak,a III.ker-ben rendőröknek kellet szétverni őket.Mindhárom helyen ott voltam fotóriporter kollégámmal az egyik hetilap tudósítójaként.De mint tudjuk, a kis-nagy ember sohsem hazudott.A megfigyelési ügyről is kiderült, hogy egy árva szó sem igaz az egészből...és még folytathatnám.Valóban nincs hazánkban demokrácia,mert hatalomra tör a Fidesz Magyar Bolsevista Párt, s ezt nem a választáson. teszi.Kedves barátaim, bátran leírom,a Fidesz az egyetlen magyar diktatórikus párt Isten óvja tőlük Magyarországot.



Cartman,
ja persze, a receptdíjat is felszámítottam, ami ugyancsak 20 korona volt, receptenként. Egyébként egy-egy körzeti orvos Szlovákiában naponta akár 100, azaz száz betget is ellát. Ha nem hiszed, járj után. Egyébként a magánszakorvosoknak még mág az általam jelzettnél is magasabb volt a havi bevételük...
bá-báj, most már tényleg.
Denevér. Kénytelen vagyunk meghekkelni a postot, mer tök érdektelen.....

ez a web2 nem? :)
de mondom, itt nem a vizitdíjjal önmagában van a baj.
Tényleg sok gyógyszer fogy, tényleg sokat járnak orvoshoz stb.

De ez nem reform baszkikám, hanem konvergencia.
"Aztán van mersze a képünkbe vágni és Brüszelben az EU-nak elmondani, hogy a polgári krmányzás alatt nem voltak újfaszta rendezvények.l998-99-ben a Vér és Bexsület, meg Szabó Albert csapat szabdon randalíroztak,a III.ker-ben rendőröknek kellet szétverni őket.Mindhárom helyen ott voltam fotóriporter kollégámmal az egyik hetilap tudósítójaként."

Pont ez a téma. Hogy szétverték őket, aztán kuss volt.
Nem vizit szar kell, hanem több biztosító ... -
"Nem tudja valaki, mennyit fizet a sulinetes Internetért az állam a szolgáltatónak? "

Állítólag kétszer annyit, mint a piaci ár. Nem ellenőriztem. Kóka biznisze.
www.nagyajolet.info/irasok/libikoka.htm
da2

A nagybetűs konvergencia az önmagában is érték. Ha megnézzük a most száguldozó friss EU gazdaságokat (pl baltiak), szoros összefüggés van az alacson költségvetési hiány és a magas növekedés között.

Bokros után volt esély, a Fidesz is folytatta, de 2000-től kezdődött az elkúrás. Az államháztartás stabil nagy kiadásaihoz meg senki sem nyúlt eddig sem.

Szóval a nagybetűs konvergencián az múlik, hogy a mostani Ausztriára vagy a mostani Romániára fogunk-e hasonlítani a középjövőben.
"Nem vizit szar kell, hanem több biztosító ... -"

Ja. De csak ha szeretsz sokat fizetni.
www.eum.hu/letoltes.php?d_id=1359
orfeusz 2007.03.05. 17:18:21

debil nem tudsz olvasni sem ...
da2 2007.03.05. 17:27:22

Nincs is baj csak, akkor nem kéne tb-t szedni meg eü. hozzájárulást ... vicc, hogy ugyanazt a szolgáltatást min. 3-szor fizettetik meg ... -
"Bokros után volt esély, a Fidesz is folytatta, de 2000-től kezdődött az elkúrás."

2001-et szoktak megadni, amikor a Fidesz is belehúzott az osztogatásba.
www.miniszterelnok.hu/domain2/files/modules/module25/1879E7DD8BCEC51.ppt#8
6. dia.
Azért figyeld meg, hogy az ő osztogatásuk azt jelentette, hogy tudatosan visszafogták a reálbérnövekedést a ciklus elején (Járai, a héja), így aztán volt miből osszanak.
csak megjegyzem: a piros-fehér ("ezüst") sávos zászló az Árpád-dinasztiáé. nem nyilas zászló. DE!
nem kiáltották ki itt többedszer is a KÖZTÁRSASÁGot?
vagyis épp úgy nincs a helyén az utcán vagy a templomon, mint pl. a német császári fekete-fehér-piros lobogó a fekete-vörös-arany helyett. nem is használják német tüntetők, vagy ha igen,
sokáig gyógyulnak utána.
Carnivora
oszt minek tobb biztosito?
hogy majd jol beszedi a pezt aztan tonkre mennek az allam meg fizeti helyettuk
nem eleg egyet valahogy fenntartani
a vizitdij tenyleg baromsag,
bar pl. itt ha surgosseggel bevisznek olyan 100 dollarrol indul a szamla
persze nem automataba dobod, hanem majd fizet a biztosito, vagy Te a kesobb kikuldott csekket
Doomhammer

A Fidesznek azért volt miből osztogatnia, mert az inflációt tudatosan alultervezték a költségvetésben.

A hatalmas infláció mellett maradtak pl az SZJA sávhatárok, gyakorlatilag évente adót emeltek.

A csúszó leértékelés a Fidesz alatt is kéthavonta kb annyit vett el az emberektől mint most a Gyurcsány.
ugye attól még sehol sem lett olcsóbb az eü. mert többlett a biztosító.

Elmondom hogy lesz.
Lesz több biztosító és vagy nem látja el a nehéz eseteket, amit továbbra is az OEP visz el--->az ADÓDból

vagy ellátja, de akkor aszondja, soksok a TB de nekem KEVÉS. Fizess többet.
És akkor még többet kell majd fizetni.
Most a csődről nem is beszélek.


Doomhammer: te ez naggyon király ppt. Kurva jó.
Bedi: ja én nem mondom, ha Konvergencia rossz, sőt. Jó.

De ennyi, nem eü. reform.
Ettől az eü. nem lesz jobb, max. rosszabb.
Ha megéri a konvergencia, akkor jó. ezt kell eldönteni.
Da2,
hát ez az. Tóta W neve összeforrott az aktuálpolitikai megmondással. néha olyan érzésem van, mintha ez is itt valami mezei pol. "fórum" lenne, annyi kivétellel, hogy a kezdő témát egy elég stabil elképzeléssel rendelkező ember dobja fel. aztán mindenki megpróbálja rábeszélni, hogy neki van igaza, meg hogy értse meg.
de Tóta nem érti meg. se sodikát se palostrendet se kiszerameramittudoménkit, meg sokmindenkit se, akik feszt meg akarja tériteni h legyen már végre hithű katkó vagy legalább ne alázza őket 7/24.

úgy teljes egészében meg vagyok elégedve a dologgal, hiszen a lehetőségekhez mérten kultúrált formában el lehet olvasni néhány arra érdemes ember álláspontját.

ha én lennék W, akkor biztos bepöccennék, hogy mindenből Viki vs Fletó hörgés lesz, vagy legalább valami aktuális kormányzattal kapcsolatos vita. ettől az ufók meg a katkók se védenek meg.

az a baj, hogy ma mindenről a szocik vagy a fidesz jut az állampolgár eszébe. meg az hogy nem jól mennek a dolgok. és a kreativ elme változtani akarna rajta, de nem tud. aztán rossz a kedve, nem produktív, és lám, még a GDP is csökken. a politika szerintem akkor jó, ha nem tudunk róla, úgy értem, érezzük, hogy nélkülünk is jól megy.

de ettől ne hekkeljük már meg Tóta minden postját, mert kurva unalmas, még ha mindekinek itt igaza is van. Lehet hogy én ma nem erről írtam volna. de akkor ha ultrakreatívnak érzem magam, akkor írok blogot magamnak arról amit akarok. a végén még az lesz, ha Árpád ráál valami meditatív témakörre néhány napon át, hogy az extemista blogosok majd odamennek az ajtajába, és követelik a napi betevő szarkasztikus politikai kommentet.

szóval csak a rend kedvéért írtam.
egyébként soha nem volt ekkor rendetlenség ebben az országban, mint most, mert az asztalomon akkora kupleráj van.
Egyetértek veled gabo54 Egyértelmű, hogy gáz a fidesz, minden bajunk fő forrása. És Ferit is nagyon sajnálom, de tényleg... Itt van ez is például: "Érzékeli-e már a személyes, illetve családi kiadásai, valamint vállalkozása kapcsán a kormány megszorító intézkedéseinek hatásait? - Sok példát tudok mondani. A gyógyszertárban, amikor meglátják, hogy a recept kinek a nevére szól - s a Gyurcsány nem gyakori név -, a gyógyszerészek kevesebbet mosolyognak ránk. A gyógyszer nekünk is többe kerül, a gázszámlánk megduplázódott, a jövedelmem szolidaritási adóját pedig csak azért nem nézem, mert kormányfői fizetésemet különböző karitatív célokra utalom át. Az Altus cégemhez tartozó társaságoknak pedig a tavalyi év alapján 20-30 millió forinttal több társasági adót kell fizetniük a 4 százalékos szolidaritási adó miatt. Az osztalékadó 20-ról 25 százalékra emelése miatt az osztalékból származó jövedelmem 4-5 millió forinttal rövidül meg évente." Napi Gazdaság, 2007. március 5. Én igenis hiszek benne!!! www.youtube.com/watch?v=mKAobmFfdV4
Doomhammer!

Így akkor minden OK! :-) Mert egy 128k-s, szakadozó vonal piaci ára 0, így a duplája sem lehet túl sok... :-) Azért gyanítom, hogy más a helyzet. Én úgy hallottam 100rugó havonta. De ez tényleg csak pletyka.

TWÁ!
Lesz post a közoktatásról? Szerintem ezt k*rták el a legjobban. 20-22 éves felnőttek ülnek nálunk az iskolapadban, középiskolában, nappali tagozaton! Teljesen irreális az egész... Értéktelen szakképesítéseket dupláznak a diákok, hogy aztán még értéktelenebb érettségivel fejeljék meg az egészet.
Okok, denevér. De nem mondhatod, h ez ma olya fontos lenne. Sebeők...komolyan.
Ez van, át vagyunk politizálva. Ezér érdekes pl. h mi a faszt hadovál Gy a Timesben.
Kérem szépen van itt egyszer az EMBER un.'fejlődése' és van a technológiai fejlődés,mely utóbbi,persze abból fakadozna,hogy a Homo sapiens forgatta az agysejtjeit és kitalált ezt azt.
De most figyeljetek,mert hozom a nagy paradoxont!
Az evolució csúcsa nem az Ember.
Hanem a csótány!Ti.képes egy hónapig kaja nélkül életben maradni,elenáll a kozmikus és egyéb radioaktív sugárzásoknak,levágott fejjel is eléldegél még egy darabig,lábai elvesztése mit se számít neki.
.
Szóval a Jóisten akkor most hülye volt,hogy az Embert a maga képmására teremtette,vagy nagyon is okos,hogy úgymond 'arcunk verítékével ~ eszünkkel szerezzük meg kenyerünket';míg a csótánynak hallatlan képességeket adott.
Nna ennyit a Sebeők párszáz/párezer éves emberiség 'fejlődéséről',miközben mind ő,mind a csótány 1 millió éve létezik.
Gabo!
Szerintem ezeket mindenki tudja. Legfeljebb a legsötétebb aljanépség nem. De azok meg nem is akarnak semmit tudni, mert már verőlegényeknek születtek. Nekik tök mindegy mi az igazság, milyen ideológia mentén sorakoznak fel. Mert a balhé a lényeg! Ugyanez a fajzat ment "rendet csinálni" nyilas egyenruhában, amikor a nyilas éra volt, ugyanez a fajzat öltözött át ÁVO-s egyenruhába, és ugyanezek ragadnak árpádsávos, meg nemzeti zászlót is (ha kell dorongot).
És itt tisztelet a kivételeknek, akik valódi idealizmusból, jóhiszeműen sodródnak bele a nagy manipulációs játékba!
Mert ők csak eszközök a manipulátorok kezében. Én leginkább ezt utasítom el a Fideszben. Hogy puszta eszközként tekint az általa agyonmanipulált emberekre.
Orbán = Cipolla. A varázsló hipnotizálja és mozgatja a híveit. Látjuk, hogy bármit megtehet egy hipnotizált táborral. Lényegtelen a mondanivalójának (gyakran teljesen ellentétes) tartalma, mert amíg tart a hipnózis, bármit elhisznek.
Ezért van az, hogy sok követője számára tényleg van elnyomás, diktatúra, stb. Mert a folyamatos agymosással, hipnózissal sikerült a fejekben egy virtuális valóságot felépíteniük a manipulátoroknak. És a követők ezt a nem valóságot érzékelik most már valóságnak. Tehát számukra igenis van diktatúra Magyarországon.
Én keresztényként zsigerből kell, hogy elutasítsam az emberek ilyen szintű befolyásolását, megtévesztését, a hatalom megszerzése érdekében, meg egyébként is.
A Fidesz tiszta eszközökkel és erkölcsi fölényel simán nyert volna legutóbb is.

Ahogy egyik hozászóló társunk találóan írta: "Sosem fogom megbocsátani a Fidesznek, hogy az MSZP-re kellett szavaznom!"
Én mondjuk jobb híján az MDF-re szavaztam, de tökéletesen értem az idézetet. A Fidesz maga alatt vágta ki a fát a becstelen eszközökkel: szerverfeltörés, Vizslák, arrogancia, stb.
Ezt jó érzésű keresztény-konzervatív már nem bírta.

Nem tudom, h ez a fehértemplomos-árvalányhajas múltbanéző beállítottság mennyire jellemző a jobboldalra, illetve ha van, az mennyiben PR, de az biztos, h pl. OV egy sokgyermekes falusi családból származik, ami biztos befolyásolja az ideálisról alkotott képét.

Ezt a jaj-de-jó-volt-régen dolgot persze kritizálni kell - pláne, ha aktualizálni próbálják, de az is egy nyugat-specifikus gondolat, h a dolgok mennek vhonnan vhová, az alaktalan múltból egy 'szép jövő' felé.

és az MSZPre kellett szavaznia :)
Te eloi....Herényi-re h tudtál szavazni? Mint jóérzésű????

Tudod ki volt benne a VIp listában a jobboldalrl egyetlenként?

Tudod, h kik a Tisztelet Társasága?
gergely 2007.03.05. 18:07:25

Ez jó :) Szempont kérdése. Azonban a Föld sem fog a végtelenségig élni. Bizony, az univerzumban semmi sem örök, legfeljebb felfoghatatlanul sokáig létezik. A csótány soha nem lesz képes túlélni a Földet, az ember képes lehet rá. Persze, lehet hogy inkább elpusztítjuk magunkat útközbe, dinók is megpusztultak vhogy pedig a saját korukban ők voltak az evolúció csúcsa.
"dolgok mennek vhonnan vhová, az alaktalan múltból egy 'szép jövő' felé." Én pl ezzel nem értek egyet, nincs szép jövő, csak más problémáink lesznek a jelenlegik helyett. Majd lesz akkoris aki vissza akar menni a fára, meg lesz hozzám hasonló is. Az evolúció elsősorban a túlélésről szól, nem a "boldogság" meg "ideális társadalom" megtalálásáról, azt az ember találta ki...
egyébkéntnézzetek rá most a zindex címlapjára. Mintha kissé Blikkszagú lenne....
Lánczi "Rendes Kerékvágása" egy sosemvolt állapot inkább, olyan, mint hithű szocialistánál a megvalósult Kommunizmus. Nem összekeverendő a mélymagyar lovasíjászkodással, sem mondjuk Horthy konszolidációjával/modernizációjával. A 'kerékvágás' kifejezés hiába kelt olyan benyomást, mintha egy már korábban volt dologról beszélnénk, ilyen nem volt, és ezt nyilván Lánczi is tudja.

Ez a Lánczi-vízió inkább úgy értelmezendő, mint egyfajta, életben - elméletileg - jól működő, bevezetendő életmodell. Van ilyen a liberális oldalon is - kis, szolgáltató állam, egyéni boldogulás-felelősség satöbbi -, meg a szocialista oldalon is.

Amúgy a Fidesz-kormány alatt valóban volt efféle fehértemplomos nosztalgia, "államkrisztianizmus", ám az az első választási forduló után - miután kiderült, hogy nem lehet mögéje többséget toborozni - gyakorlatilag egy pillanat allatt darabjaira hullott, ripityára tört, és a markánsan konzervatív helyett kezdetét vette egy markánsan jobboldali, mozgalmi politizálás, ami azóta tudjuk miféle stációkon ment keresztül, mire eljutott a tavalyi trottyadt állapotáig, de ezen stációknak immár nem sok köze volt a konzervativizmushoz.

És ugyanígy, a Viktor által nemrég meghirdetett "plebejusizmusnak" sincs semmi köze hozzá; persze, ez csak akkor lenne probléma, ha közben azt mondaná, hogy ők egy konzervatív párt. Ennek nincs semmiféle lábszaga; maga a letisztult, krisztusi baloldaliság. Boldogok a szegények, mert övék a mennyeknek országa.

Ellenben a Magyar Nemzet éppenséggel A Konzervatív Napilap szeretne lenni, ezért alakulnak ki rendkívül érdekes installációk, amikor ezt a konzervativizmust igyekszik összeegyezetetni az Orbán-féle "plebejusizmussal"...
gergely ebben hol volt a paradoxon? a fejlettebb dolgok bonyolultabbak is szoktak lenni, amik általában viszont sérülékenyebbek az egyszerűbbeknél. sz'al?
...amikor kislány voltam,és elmondták hogy milyen a cukros aberált bácsi,akkor még ugyan nem, de most már tudom,hogy valójában van és létezik.Szegény pára,nem tehet róla hogy a múltból itt ragadt a jelenbe!Időutazók figyelem!A következő járat hamarosan indul.
"egyfajta, életben - elméletileg - jól működő, bevezetendő életmodell. Van ilyen a liberális oldalon is - kis, szolgáltató állam, egyéni boldogulás-felelősség satöbbi -, meg a szocialista oldalon is."

nem egészen. liberális _életmodell_ nincs. épp az van, hogy azt te választasz. amit az államról stb írsz, az persze van. a konzervatív vízió totálisabb, egyénre is vonatkozik.

Lánczit elő kéne valahonnan kotornom, hogy összefüggésében megnézzem, merre is vág a kerék. nem az ÉS-ben megjelent cikkől beszélek egyébként, hanem a kis fehér könyvről.
De kurva nehéz ide beevickélni, kivált ha éppen marsbéli homokférgek vagyunk, ó jaj.
"a nemzet az egy szar fogalom. szeretnem ha tulhaladott lenne. sokkal ertelmesebb, hasznalhatobb fogalmak a:
-allam
-egy adott nyelvhez kapcsolodo kulturkozosseg"

Anr,13:20:27,
nekem pedig ellenkezőleg,az az "álmom",hogy a magyar nemzet egy olyan fogalom legyen,ami minden itt élő magyar állampolgár számára valami többet jelentene,mint csak egy állam,vagy csak egy azonos nyelven beszélő kultúrközösség.
A magyar nemzet fogalma egy összetartó fogalom kellene legyen minden itt élő ember számára.
Bonyolult dolgok ezek nagyon, nem igazán lehet eldönteni, hogy kinek is van igaza, a butajobbernek-e vagy Sebeőknek.

A kulcspont egy történelmi esemény, ami mára nagyrészt elfelejtődött: I. Gelasius pápa fektette le azt a elméltet nem sokkal a Nyugat-Római Birodalom bukása előtt, hogy Isten az emberek kormányzására "két kardot adott": az Egyházat a lélek, a római császári hatalmat pedig a test kormányzására. Ebből a jelentéktlennek tűnő eseményből - hiszen Odoaker korában nem sokat számított egy pápa, és mégis - származik az, hogy a legtöbb nyugat-európai állam legitimitását a római hagyományokból vezette le, és végső soron az egész republikánus demokrácia az antik görög-római hagyomány továbbélése és feltámasztása volt. (Erről sokkal többet lehetne írni, de érdemes utánanézni pl. miért hívják Amerikában szenátusnak a szenátust.) Ha egy nyugati konzervatív azt mondja, hogy ő a tradíciók híve, akkor ebbe nem csak beletartozik, de kimondottan KULCSSZEREPET játszik az a tradíció is, amelyik például Periklésszel mondja, hogy "Mi, athéniak, büszkék vagyunk rá, hogy magánéletünkben szabadok és toleránsak, közügyeinkben pedig törvénytisztelők vagyunk." Modernitás és hagyomány tehát nem válik ketté - ami a modernitásban jó, éppen az vezethető vissza a hagyományra - a görög-római hagyományra. Megőrzés és progresszió így nem feltétlenül egymás ellentétei. (És én ebben az értelemben tartom magam (neo)konzervatívnak.)

Magyarország viszont, kereszténység ide vagy oda, ezen mindig is kívül állt. A középkorban talán az egyetlen állam volt, ahol a legitimáció - ami akkoriban kizárólag isteni legitimáció lehetett - nem a római császári hatalomra volt visszavezetve, hanem Szent István emlékezetes koronafelajánlására. Innen jött az a középkori elmélet, hogy Magyarország nem a Szent Római Birodalom része/továbbélése, hanem attól függetlenül, de ugyanúgy isteni legitimtású királyság, ún. archiregnum. A Szent Korona-tan, a Hármaskönyv és minden más már ebből származott.

Tehát Magyarországon már a középkorban is létezett egy elkülönölés a görög-római hagyománytól. (Ami gyakran külsőségekben is megmutatkozott - pl. hogy itt egyházi személyek is szakállat viseltek és kardot hordtak.)

Amikor a republikanizmus és a demokrácia megérkeztek, úgy tették ezt, hogy nem lehetett egy ősi hagyományra és annak feltámasztása mutatni: tökéletesen új, és ha úgy tetszik, bizony nemzetidegen eszmék voltak.

Ezért a magyar konzervatív abban a különös helyzetben van, hogy választása kényszerül a nemzeti hagyomány és a görög-római hagyomány, és annak terméke, a republikanizmus között.

Ezért aztán kutya nehéz Magyarországon modern, republikánus konzervativizmust létrehozni. A magyar konzervatív olyan dilemmában van, amit nem képes, nem lehet képes feloldalni.

Innen ered tehát az az érzelmi katyvasz, ami a magyar jobboldalra jellemző.

mindezért holnap, vagy legalábbis nemsokára az MDF-fel foglalkozunk. mármint nem herényivel, hanem a párttal mint termékkel.
Azt hiszem, az előző hozzászólásom benyelte a Nagy Zöld MySQL Démon, úgyhogy bemásolom mégegyszer - ha duplázás, akkor bocs:

* * *

Bonyolult dolgok ezek nagyon, nem igazán lehet eldönteni, hogy kinek is van igaza, a butajobbernek-e vagy Sebeőknek.

A kulcspont egy történelmi esemény, ami mára nagyrészt elfelejtődött: I. Gelasius pápa fektette le azt a elméltet nem sokkal a Nyugat-Római Birodalom bukása előtt, hogy Isten az emberek kormányzására "két kardot adott": az Egyházat a lélek, a római császári hatalmat pedig a test kormányzására. Ebből a jelentéktlennek tűnő eseményből - hiszen Odoaker korában nem sokat számított egy pápa, és mégis - származik az, hogy a legtöbb nyugat-európai állam legitimitását a római hagyományokból vezette le, és végső soron az egész republikánus demokrácia az antik görög-római hagyomány továbbélése és feltámasztása volt. (Erről sokkal többet lehetne írni, de érdemes utánanézni pl. miért hívják Amerikában szenátusnak a szenátust.) Ha egy nyugati konzervatív azt mondja, hogy ő a tradíciók híve, akkor ebbe nem csak beletartozik, de kimondottan KULCSSZEREPET játszik az a tradíció is, amelyik például Periklésszel mondja, hogy "Mi, athéniak, büszkék vagyunk rá, hogy magánéletünkben szabadok és toleránsak, közügyeinkben pedig törvénytisztelők vagyunk." Modernitás és hagyomány tehát nem válik ketté - ami a modernitásban jó, éppen az vezethető vissza a hagyományra - a görög-római hagyományra. Megőrzés és progresszió így nem feltétlenül egymás ellentétei. (És én ebben az értelemben tartom magam (neo)konzervatívnak.)

Magyarország viszont, kereszténység ide vagy oda, ezen mindig is kívül állt. A középkorban talán az egyetlen állam volt, ahol a legitimáció - ami akkoriban kizárólag isteni legitimáció lehetett - nem a római császári hatalomra volt visszavezetve, hanem Szent István emlékezetes koronafelajánlására. Innen jött az a középkori elmélet, hogy Magyarország nem a Szent Római Birodalom része/továbbélése, hanem attól függetlenül, de ugyanúgy isteni legitimtású királyság, ún. archiregnum. A Szent Korona-tan, a Hármaskönyv és minden más már ebből származott.

Tehát Magyarországon már a középkorban is létezett egy elkülönölés a görög-római hagyománytól. (Ami gyakran külsőségekben is megmutatkozott - pl. hogy itt egyházi személyek is szakállat viseltek és kardot hordtak.)

Amikor a republikanizmus és a demokrácia megérkeztek, úgy tették ezt, hogy nem lehetett egy ősi hagyományra és annak feltámasztása mutatni: tökéletesen új, és ha úgy tetszik, bizony nemzetidegen eszmék voltak.

Ezért a magyar konzervatív abban a különös helyzetben van, hogy választása kényszerül a nemzeti hagyomány és a görög-római hagyomány, és annak terméke, a republikanizmus között.

Ezért aztán kutya nehéz Magyarországon modern, republikánus konzervativizmust létrehozni. A magyar konzervatív olyan dilemmában van, amit nem képes, nem lehet képes feloldalni.

Innen ered tehát az az érzelmi katyvasz, ami a magyar jobboldalra jellemző.
Várjávárjávárjá....


Herényi is megérne egy misét....
a herényikárolyok.....
herényi nem ér egy misét.
egyébként nincs vele különösebb bajom, de maga a párt is csak azér ér egy misét, mert az újpárt-kérdéssel, meg a magyar konzervativizmus problémájával már sokat írtam ide.
Hát....nem is tudom.....

sztem ez úgy írható le, h van egy nagypárt meg egy kispárt a jobboldalon. A nagypártban per.def. sokan vannak, és emiatt sokfélék néhány barom is. A kispártban kevesen vannak, kevesebb hülyével, de azok nagyon jól látszanak.
Az aktuális jobboldali kispárt = baloldaloak jobboldali reménysége, barátja, az ún. mérsékelt, európai, nem antiszemita stb.
a nap egyik nagy kérdése is mdfhez kötődik:

"Amúgy megfigyelték már, hogy a baloldalnak mindig azok a tisztességes, jobboldali konzervatívok, akiknek esélyük sincs hatalomra kerülni?"

index.hu/politika/belfold/parlhul0305/
Da2,
Hungary would first have to import their problem before importing their solution. This will be costly!
na erre köll a vizitdíj

olyan agyatlan faszokra, mint . . . . . .
meg ne pazarold agyerődet
Crl: jaja ez nagy mondás....

Lyla: jójó,én nem is őt, hanem a _többieket_ próbálom meggyőzni ;)
vess meg, de nekem herényi még egy kicsit szimpi is. ez azonban nem menti meg a pártját.
neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee



vagyis...mit mondjak, a baloldali legjobb barátja a fasz jobboldali?

ez a szimpiség viszont Téged nem ment meg néhány rád vonatkozó - Téged , tudom, nem érdeklő - véleményváltozásról
edves Eloi! Mindig is bíztam az MDF szvazóinak a bölcsességében,hogy vezetőikben előbb, vagy utóbb megszólal valami, hogy kivel kötöttek koalíciót.Népünk bölcs vezére, a kicsi Viktor ha a politikust nem is, de legalább a nőt tisztelje Dávid Ibolyában, mielőtt gyalázkodásra nyitná a mocskos száját.Tulajdonképen örülnünk kéne a kis napóleonnak, mert így biztos a tisztességes jobbközép erősödése, és lehet, hogy a következő választáson az MDF-re szavazok taktikai okokból, mert az MSZP úgyis kap eleget.Civilizált országban már egy vesztes választás után is lemond a pártelnök.O.V. a harmadik után is ugatni fog,nagypapa krában is ő lesz a keretlegények királya, de a FIDESZ ezt érdemli.Talán Satut és Potykát, meg a nyilas lányt is felveszik a listájukra,meg Budaházit,Molnár Tamást,Torockait.Utóbbi lehet a külföldön élő magyarsághoz menesztett követ.Majdnem olyan jó, mint Németh Zsolt, aki kivonult Markó Béla beszédjéről.Ha az erdélyi magyarságnak egyetlen EU képviselője sem lesz, azt köszönhetik Tőkésnek, meg a Fityisznek.
Nnnnnna, Árpád, tök jó. Itt a haverod...

" a nőt tisztelje"
Jóóóóóó. Meg Elena Ceaucescu-ban is.....

ÉS ÉN MEGMONDTAM:

"MDF-re szavazok taktikai okokból, mert az MSZP úgyis kap eleget"


Ennyi, bíróúr, nincs több kérdésem.


hm... épp arról szeretnék írni, hogy az mdf kiváló stratégiai pozíciója ellenére sem erősödött meg.
Szinte hihetetlen, amikor ilyen taktikai szimpatizánsai vannak....
Meg Herényi, milyen jól bemanőverezte a TT-t a Zemdéefbe.
és a választási szlogen, az basszus.... az GesztiPéterért kiáltott.
"Nő az esély"

És milyen függetlenek....és ŐK a bezzeg gyerekek. Látod Viktorka, az Ibolya meg a Karcsi millyen ejrópaian ellenzéki, nem antiszemiták. Érthetetlen, h mér nem szavaznak rájuk többen. Én azt javaslom mostantól szavazzon az _összes_ emeszpés az emdéefre. Az mekkora taktika, sőt STRATÉGIA lenne.
„ezer lóerős foságyú”

Nézem a pontot, nézem ... szeretem a foságyút.

Nézem a pontot, nézem ... szeretem a foságyút.

Nézem a pontot, nézem ... szeretem a foságyút.

Öhhh, erőszak.
Sziasztok! Hatalmas a vita, árpádsáv, antiszemiták, homofóbok, Hothy, fasizmus, stb. Jóságos Ferencünk tematizál, s miközben ezen órákat vitáznak a magukra valamicskét is adó entellektüelek, azok, akik munkával keresik a kenyerüket, szépen gyűjtenek az államadósság kamataira. Kérdés: Ha én ezt így gondolom, akkor antiszemita-fasiszta, vagy kádárista-kommunista vagyok?
„Jóóóóóó. Meg Elena Ceaucescu-ban is.....”

Meg az alkesz, szakállas borjúfejű gizikéban.

Stipi-stopi, én voltam demagógabb.

Hurrá!
Nem, Ajtony, nem „antiszemita-fasiszta, vagy kádárista-kommunista”.

Szimplán hülye.

Igaz, az kevésbé hangzatos.
Azé a négy éve jobban basztunk szlogent lófasz se üti ...
Jójó bazmeg, tudtam h ebbe fogtok belekötni.....:DDD

De miazhogy "tisztelje a nőt"?????

Elképzelem a választások után, GyF feláll, azt mondja, " drága nacsasasszony, csak ön után", és Ibolya alakít kormányt.....

szóval hagyjuk má egymást.....de mavo te egy ilyen lovag vagy, nem??? Kb. midáig is így képzeltelek el ;)
Meg a kedvenc politikai hekkem:
Jó, akkor lesz koalíció, ha Ibi lesz a ME. Jóóóóóóóóóóóóóóóóóó.
2-3000 éves proud magyar nation, yeah.
asszem oda kell basznom egyet sumér irányba, bár mavo ezt ige alaposan feldolgozta már.
Shenpen:

"Magyarország viszont, kereszténység ide vagy oda, ezen mindig is kívül állt. A középkorban talán az egyetlen állam volt, ahol a legitimáció - ami akkoriban kizárólag isteni legitimáció lehetett - nem a római császári hatalomra volt visszavezetve, hanem Szent István emlékezetes koronafelajánlására."

Ez azert igy, ebben a formaban nagyon durva leegyszerusites. Nem a Magyar Kiralysag volt az egyetlen rom. kat. kereszteny kiralysag a kozepkori Europaban, amely nem volt resze a Szent Romai (nemet-romai) Birodalomnak. Lasd pl, Francia Kiralysag, Anglia, Lengyel kiralysag etc. Masreszt a papa legalabb annyira jelentos legitimacios tenyezo volt, mint a csaszar (sot onmagat termeszetesen fontosabban tartotta, mint barki mast, az invesztitura-harcok reszben errol szoltak), mi meg eppenseggel a papatol kaptuk a koronat.

A magyar kiralynak nem volt huberura a nemet-romai csaszar, ez teny, de ennek aligha van tul nagy jelentosege a jelen osszefuggesben.

"Amikor a republikanizmus és a demokrácia megérkeztek, úgy tették ezt, hogy nem lehetett egy ősi hagyományra és annak feltámasztása mutatni: tökéletesen új, és ha úgy tetszik, bizony nemzetidegen eszmék voltak."

Ez ugy hulyeseg, ahogy van, Magyarorszagon ugyanugy jelen volt mind a kereszteny, mind a klasszikus antik kulturalis hagyomany, mint barmely mas kozepeuropai orszagban. Tessek pl. Kolcsey muveket olvasni, aki reszben gorog-romai idealok, reszben bibliai temak ujjaelesztesevel probalt demokratikus es nemzeti ethoszt megteremteni Magyarorszagon, a Himnusz is igy szuletett meg tobbek kozott.

A mai magyar konzervativizmus zavarodottsaganak ennel prozaibb okai vannak szerintem, ti. mit is "konzervaljon" a magyar konzervativ? A Kadar-rendszert? Mert hat a Kadar-rendszer az a kozvetlenul megtapasztalt mult, amivel folytonossagot tarthat fenn egy derek konzervativ. A Horthy-rendszert "konzervalni" nem lehet a mai Magyarorszagon, csak ujra feltalalni, visszahozni, ahhoz viszont inkabb forradalmar mentalitas kell, nem "konzervalo" mentalitas. Valahol itt van a problemak gyokere, szerintem.
Hát, hogy a gerinctelen, oldalról somfordáló, ijesztően vigyorgó (vicsorgó) krémember mitől "kicsit szimpi" Tótavének, ezen a ponton értelmi képességeim csődöt jelentenek.

Az MDF bizonyára ér misét, mégiscsak egy parlamenti párt, hát ne mellőzzük sznobizmusból. De csak ezért ér misét, másért nem. Egy politikai tanácsadó cég diktálja nekik, hogy mi a legyen a következő, nevetségesen olcsó kommunikációs húzásuk, miközben az antalli örökségről papolnak. Elképesztő dolog.

Antallnak ott volt a fejében az egész világ, nem kellett gondolkodnia egy percig sem soha, hogy politikusként miféle lépéseket tegyen. Pláne nem tanácsokat kérnie, pláne nem tanácsadó cégektől. Fujj.

Az urban legend az SZDSZ-t tartja "médiapártnak". Tévedés. Az igazi, az abszolút médiapárt a mosti MDF, nem más.

Viszont, amiről korább' szó volt, az antiszemitizmustéma, az se rossz... vazze láttátok a Ferit a parlametben?... majdnem elsírta magát, basszáj! dúrva volt.

Na, jó estét mindenkinek, Árpinak meg további jó munkát.
Elképzelem a választások után, GyF feláll, azt mondja, " drága nacsasasszony, csak ön után", és Viktor alakít kormányt.....

Húbazmeg.
tudtommal a PC már nem dolgozik az MDF-nek, csak a kampányban szállak be.
Visszabasztam magam a múltba ... egy 7%os pártig.

A Fidesz bizonyára ér misét, mégiscsak egy parlamenti párt, hát ne mellőzzük sznobizmusból. De csak ezért ér misét, másért nem. Egy politikai tanácsadó cég diktálja nekik, hogy mi a legyen a következő, nevetségesen olcsó kommunikációs húzásuk, miközben az antalli örökségről (halálos ágy, miazmás) papolnak. Elképesztő dolog.

Húúúbazmeg.
jaja itt írjuk ki a nevüket Political Capital.....

ezt a Herényi szimpátiát én sem értem. Vagy mondom, a lenini "minnél rosszabb (hülyébb) annál jobb" elv vana háttérben.

ML a M1-en!

Ezt azér én sem értem, elmentünk ezen a jó kis témán.....antiszemitizmus, síró GyF, zsidó származású Klára...hát késssz...

ó, vazze, itt a 2.0-s hülye, akinek már a sumérok is túl zsidók.
marad a szíriusz.
az, h herényi "szimpi", nem jelent többet, mint hogy önmagában nem túl undorító. kb mint navracsics. de mondom, nem ő a lényeg.
Kurszan:

A sumerok _nem_ voltak semitak. Ha nem hiszed, nezz utana. Tudsz olvasni, nem?
csak rovásírást.
kéne rováswiki.
(kéretik nem foglalkozni kurszán izével, ha a buszon komoly képpel odasomfordál valaki és azt mondja, a békávé ellenőrök a Hóóódrú/Szíriuszrú gyöttek: foglalkozol vele ennyit?)
mavo: ne légy álszent, neked egész sorozatod van az ilyen életformákról, nemde?
és nem is rossz sorozat..
(mavo: bocs, igazad van, csak informaciokozlesre szoritkozom a jovoben.)
Ilyenrű konkrétan húdenincsen, ez ritka állat, védeni kőne. :-)
A sumer nyelvnek nincs jelenleg ismert nyelvrokona. Egyertelmu, hogy nem tartozik a semi nyelvek csaladjaba. (Ezt meg a muveltebb szelsojobbosok is tudjak, mi ertelme volna a sumer-magyar kontinuitasnak, ha a sumer semi nyelve lenne?!)A sumer u.n. ergativ nyelv, mint jopar del-azsiai nyelv, a semi nyelvek meg nem azok.
hádehonne, vanrokonok, turáni nyelvek

(na, offolást kéne hagyni abba)
Amúgy, megvallom én élvezem a két Dávidibi három Fletó és másfél Viktor közé egy zsidókasumik röffeneteket. Ahogy Rejtő mondá, a partikat feldobják a kapatos fiatalok ... :-D
Ja, válasz.

Igen, nekem sorozatom van, de annak nem Sebeők a kontextusa.

Naugyehogy!
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.03.05. 21:09:19

Nem akartam Fideszre szavazni az Ibi még tökös jány volt a választások előtt, de azóta v.mi furcsa módon belecsusszant ferkó ánuszába az MDF-el egyetemben ...
gumicsizma3 2007.03.05. 23:07:24

Mer Badiny Józsi kitalálta sőt az etruszkok is rokonyok :)))
hagyma 2007.03.05. 17:38:20

A több biztosító sem jó mindenkinek az tény , de az államinál sokkalta jobb ... , mert ez ebben a formában gyakorlatilag nem működik.
"Doomhammer: te ez naggyon király ppt. Kurva jó."

Akkor még néhány kurva jót, csak neked.
www.eum.hu/letoltes.php?d_id=1374
www.eum.hu/letoltes.php?d_id=1357

Ezeket kell olvasgatni, nem az idióta agymosószerkezeteket, hívják őket Magyar Nemzetnek vagy Népszabadságnak.
na, ezek is jók, főleg a magyar sztem.
De ezek a gyerekek nem nagyon kapnak szót a "társadalmi" vitában.

MA volt ML, hááááááát, nem volt túl meggyőző.
Kurszán Kündü

Figyelj nem vagyok nyelvész, de gondolom nem véletlenül állapították meg a finnugor nyelvrokonságot. Azt viszont tudom, hogy ennek a történelembe való áthúzása politikai okokból történt anno , és nem fedi a valóságot. Na meg az első finnugoristák többnyire egy büdös szót nem tudtak magyarul, de v.miért a nyelvészek elismerik így biztos igazuk van nyelvi szempontból. Hiszen a nyelv sokszorta az égvilágon semmiben nem függ össze a származással ... főleg nomád népeknél.
Önkéntesen és önkényesen kiosztom "A nap droidja" kitüntető címet megosztva gabo54-nek és eloi-nak.
A cikkel részben egyetértek, de bűzlik a ballib fospumpától.
Valóban, a Magyar Nemzetet joggal lehet kritizálni, és sok szempontból a Népszabadság kevésbé színvonaltalanabb, és persze ügyesebben elfogult. De mi a színvonal egy politikai napilapnál? Az esztétika a legfontosabb? Nem regényről vagy festményről van szó! Szakmaiság és erkölcs milyen viszonyban legyen? Mengele jobb orvos, mint a körzeti orvosom? Hitler sikeres politikus? Ha a zseniális tudós és konyhaművész Hannibal Lecter irodalmi stílusban leírja az emberpörkölt receptjét, egy közepes szakács pedig lefirkálja a lecsó receptjét, akkor ti melyiket követitek...?
az, h a napi pártvonal helyett mást is le lehet írni, az egy politikai napilapnál a minden. jlzi például, hogy nem sorba kötött konyharobotok dolgoznak ott, hanem gondolkodó, autonóm emberek.
Kurszán Kündü · www.csillagosveny.blog.hu/ 2007.03.05. 23:54:54

Nem igazán vagy vitapartner mivel nem olvasod el a reagálásokat, vagy a másik verzió az, hogy képtelen vagy felfogni ezeket ... -
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.03.06. 00:08:13

Na ja csak ez a legtöbbször kb. annyi Magyarországon, mint amikor a Napkeltébe MDF-eseket is hívnak két szoci kinyalása között :)))
na jó, a napkelte, az nem játszik, népszabiról volt szó.
Az ugyanaz csak nyomtatott formában ... nem szeretem a pártsajtókat ... nem is értem kinek van még ezekre igénye? , de nem is jósolok nekik nagy jövőt. A Népszabadság egyetlen előnye még , hogy a szociban megszokták a népek, de szépen lassan kihal az olvasótáboruk, ahogyan a szoci szavazók :)))
Elkezdtem a Sebeők cikket, de rögtön az elején elakadtam és egy órája próbálom elképzelni azt az idomot aminek egy stabil és egy instabil súlypontja van. Nem marhaság ez?
Kurszán Kündü · www.csillagosveny.blog.hu/ 2007.03.06. 00:13:52

Származás tekintetében már a legtöbb magyar egyetemen, főiskolán nem erőltetik ezt a finnugorosdit talán Szegedet leszámítva, mert az a finnugorista bázis. Az is csupán max. egy elmélet , mint a hun-magyar-avar eg a summeresdi stb. , de gyakorlatilag sosem fog kiderülni, mert az ős-magyarság nem nagyon épített városokat, nem hagyott maga után tartós írásos emlékeket ...
A gömböc mennyiben is lendíti előre a jövőt? :D
Néhány fogalmat jó lenne tisztázni, úgy látszik, sokan félreértik, lehet, hogy én is.
Kik azok a butajobberek? A 2-3 millió fidesz-szavazó? A Magyar Nemzet kb. százezer olvasója? A hagyományőrző szakkörösök? A tüntetők? Miért hülyék a tüntetések Tóta szerint?
Ha az okos emberek tudják, hogy a jobbos-balos felosztás nálunk téves, akkor miért használják?
Mondjuk elfogadom, hogy a fidesz-szavazók az ún. jobbosok, de igaz-e rájuk a Tóta-féle leírás? Ismer-e Tóta egyáltalán fideszes szavazókat?
Kikből áll a fidesz szavazótábor a ballib manipulátorok szerint?
Fasiszta, horthysta, trianonozó, turulozó, nemezelő stb. csőcselékből. Valóban?
Leírom, hogy szerintem kb. mi a statisztika:
Van vagy 200 futball-hulligán, aljas bunkó, akik MTK-meccsen kiabálják, hogy megy a vonat Auschwitzba, és szeretnek verekedni rendőrökkel vagy más "szurkolókkal". Ezek, remélem, nem fidesz-szavazók, de ha mégis, ez nem azt jelenti, hogy a fidesz ilyen, hanem azt, hogy a csőcselékben is vannak olyanok, akik utálják pl. Gyurcsányt.
Van max 800 szkinhed, neonáci, operett- és divatnáci, akik szeretnek parádézni, a maszop és szadesz jogi támogatásával...
Van párszáz radikális nemzeti beállítottságú, aktívan politizáló, a törvényesség határainak környékén, akik érthetően dühösek és frusztráltak. Ezek egy része "nemzeti jelleggel" lobogtat árpádsávos zászlót, más része (egyesek szerint, én nem tudom, mert a fejekbe nem látok bele) antiszemita jelleggel. Sajnos utóbbiak is fidesz-szavazók, aki ki tudja szűrni őket, és lecsukni, tegye, megszavazom.
Biztosan vannak olyan 90-100 évesek, akik Horthy-nosztalgiáznak, ők is valószínűleg a fideszre szavaznak, ha kibírják az urnáig.
És vannak akik népzenével, néptánccal, nemezeléssel, íjászattal stb. foglalkoznak hagyományőrzés vagy hobbi címszó alatt, mint Tóta a tankokkal, nem tudom mennyien, de az ország jelenlegi szellemi állapotát nézve, biztosan nem sokan.
És akkor mi van a többi 2,5 millióval? És mi legyen a tízmilliós országgal? Max. 1200 bunkó miatt szívjon az ország?
OFF (??)

Ha kicsit már csendesednek a népek, megosztom Veletek egy ma esti müpás élményem.

Erdély magyar, román, cigány népzenét játszó bandáinak a legjavát (többek között a szászcsávásiakat, a palátkaiakat, Zerkuláékat) hozta el Budapestre Kelemen Laci, a Hagyományok Háza igazgatója. Lehetne fanyalogni, hogy rossz volt a hangosítás, kicsit show jellegű volt, meg hogy normálisan ezek a bandák így együtt soha nem játszanának (hiszen különböző tájegységeket és stílusokat képviseltek), de nem kell fanyalogni: csináltak valamit ma este a nagy öregek, ami valószínűleg megismételhetetlen, ami egyszerre volt magyar (mindenféle árpádsáv, nemzeti trikolór és hazug, álhazafiaskodó, melldöngető vagy éppen bús-kesergő szöveg nélkül), egyszerre volt kibogozhatatlanul kelet-európai (amiből majd' száz éve Bartók is sokat merített), lenyűgözően tiszta, ősi, autentikus, tiszteletet parancsoló, és megindító.

Kívánok hasonló élményeket kedves polgártársaimnak (különös tekintettel a tomboló magyarságtudatú utcai harcosokra, alternatív programként alkotmányozó nemzetgyűlés és székelyhímnusz-éneklés helyett, már ha saját magukon és szent ideológiájukon kívül bármi is érdekli őket...)

A mai témához ennyit kívántam hozzátenni, jó éjt mindenkinek.

Kurszán Kündü · www.csillagosveny.blog.hu/ 2007.03.06. 01:13:39

gportálos oldalakat alapban nem nagyon nézek gagyi mivoltuk miatt , és az általad ajánlott oldal szintén alátámasztotta bennem ezt az előítéletet ...

Bár az átlag gportálos oldalak esetében érdekes látni, amikor az emberi hülyeség szorgalommal párosul.
Az ügyészség szerint nem bűncselekmény fotósunk megverése- Megszüntette a nyomozást a Budapesti Nyomozó Ügyészség az ellen a két rendőr ellen, akiket azzal gyanúsítottak, hogy júniusban bántalmazták a Magyar Nemzet fotóriporterét egy futballmeccset követően – tájékoztatott a fotóriporter ügyvédje.


www.mno.hu/index.mno?cikk=400187&rvt=2

Igen egyedi nézőpont. biztos olyan szuperől működik ez a demokjácija?

bevallom, nemcsak én, hanem az egész index véres konkurenciaharcban áll ezzel a gportálos oldallal - a nevét le se merjük írni, csak úgy emlegetjük, az a gportálos oldal -, és sajnos vesztésre állunk. olvasóink és hirdetőink tömegesen vándorolnak át. mi is tudjuk, hogy ŐK JÖNNEK. győz a szittya förgeteg.
ez a Kurdan is egy erdekes jelenseg. raferne a vilagra mar egy vegitelet :/
Figyi Kurszán, ha már forrásokat ajánlasz szerintem az orosz kutatások a legobjektívebbek.

1. Orosz területen él a finnugor, és a török népek
99 százaléka, és folyamatosan a cári idők
óta küldik a kutatókat.

2. A nyelvészet, régészet, kultúrtörténet stb.
egy politika mentes menekülési útvonala volt ott sok ezer
No1. koponyának a diktatúra alatt is.

Ott valahogy úgy írják le ezt a történetet, hogy
az urali, finn és ugor népek lazán elszórva éltek
(és élnek ma is!!) Karéliától a Volga alsó folyásáig.
Moszkva megalapításához 1500-ban a mai város helyén volt finn falu sámánjától, táltosától kértek támogatást,
jóslatot mittudom.. ez közismert legenda, tehát még akkor éltek finnek délen !
De előre szaladtam. A lényeg, hogy iu. 100-300
körül egy komoly demográfiai robbanás történt a
Fekete tenger, Kaukázus, Altáji hegység vonalán az
un. türk, vagy török nomád népek közt, ezek
terjeszkedés közben olvasztották magukba az úgynevezett turáni kis népeket.
Itt egy hihetetlen keveredés van, gyakorlatilag több
ezer törzsröl, és nyelvről tudunk.
Tehát végül is a finn az rokona pl. a csuvastöröknek?
Meredek, de végül is közelebb vannak egymáshoz, mint
mondjuk az oroszhoz, vagy a perzsához.
A kulturális szimbiózis viszont tagadhatatlan.

Egyébként finnül a vér az veri!
És tudod a vért megtagadni...
Zambujeira:

Persze hogy hulyeseg. Sulypontja szerencsetlennek persze csak egy van, mint minden mas szerencsetlensegnek. Kulcsszo az egyensulyi pont, csak hat van, aki szeret "okosakat" beszelni, annak ellenere, hogy fogggalma nincs a dologrol (en is most rogton neki kezdek). De azt sem olvastam meg sehol, hogy az pontosan mit jelent. A szokasos szeles kornek szant lapokban megjeleno magyarazat szerint: csak ket felekepp lehet letenni az asztalra, hogy ugy maradjon, amelyikbol az egyik olyan, hogy ha kicsit maskepp lett letevve, akkor automatikusan belebillen abba helyzetbe, a masik meg epp elbillen, ha nem tokeletesen ugy kerul az asztalra. De hat az alapos altalanos- es kozepisoklas tanulamnyaim azt mondatjak velem, hogy akarmelyik feltamaszkodasi pontra ha ugy rakja az ember, hogy a sulypont (az az egy) pont eppen fole essen (amit mindig meg lehet tenni), akkor az egy egyensulyi helyzet. Ugyhogy gondolom, a definicio erosen egyszerusitett foldi halandok szamara, vagy csak szimplan hulye vagyok.
...jol van, rajottem magamtol, miert nem lehet mindig megcsinalni...
kedves objektív!Megértelek, de a ballib fospumpa nem érv.Csak ellenőrizhető tényeket írtam,s nem mint ballib.A Magyar Nemzet című nyomdai termékről egy szót sem írtam.Nem veszem a számra.Az alapító Pethő Sándor forog a sírjában.A "lap" pont olyan, amilyet elvár tőle a szakvezetés.
„Na meg az első finnugoristák többnyire egy büdös szót nem tudtak magyarul”

Na, konkrétan egy „történész”-től várná az ember a legkevésbé, hogy ilyen otromba hazugságokat írjon le.
„Ismer-e Tóta egyáltalán fideszes szavazókat?”

Nyilvánvalóan nem. Tóta egy gettóban lakik, ahol ötszáz vagy kilométeres körzetben nincs Fidesz-szavazó, de ha lennének, akkor sem beszélne velük, mert szemét/libsi/bolsi/libsibolsi/magyarellenes - a nem kivánt törlendő.

Mellesleg ez rám is igaz, meg mindenkire, aki nem Fidesz-szavazó.

Ugorgyunk.
...ja!!!,mikor lapozunk már odébb!
mavo · mavo.blog.hu 2007.03.06. 07:16:28

A finnugorisztika a Habsburg udvarhoz köthető, akik a történelmünk eltorzításával is akarták a magyar nép erejét csökkenteni.

Martin Vogel 1669 - kézirat a finn-magyar rokonság eszméjéről. Ez az úriember nem beszél egy finnugor nyelvet sem , nemhogy magyarul nem tudott.

J. Strahlenberg 1726-61 60 magyar szó egyezést talál a finn, vogul, osztják stb. nyelvekkel pl. "Miatyánk" szó összecseng :-)

J. Fischer 1768 Sibrische Geschichte c. munkája 13 szót rokonít igaz helyesen sem tudja leírni őket magyarul, mert ő sem igazán tud magyarul.

L. Schölzer 1771 Allgemeine Nordische Gesichte c. munkájában minket is megemlít szélsőségesen elfogult magyarellenes mű.

A külföldi kutatók anno. a magyar, finn, észt nyelvek rokonítását az alapján feltételezték, hogy nem sorolhatók ezen nyelvek a germán, szláv, latin nyelvek közé a többségük magyarul, és semmilyen más vizsgált nyelven nem tudott.

Hazai fronton:

Sajnovics János 1770-ben jelentetett meg egy munkát magyar-lapp szóegyezésekkel (kb. 150 szó ) Kazinczy elutasította.

Gyarmathi Sámuel 1799 az összes finnugor nyelvet rokonította a magyarral. Schölzer hatása érződött a munkáján.

Na térjünk rá az érdekesebbekre

Hunfalvy (Hunsdorfer) Pál szepesi szász úriember 1851-ben indította a harcát a finnugorrokonítás vezére hathatós udvari hátszéllel gondolom külön nem kell részleteznem, ezt a korszakot a történelmünkben.

Joseph Budenz , aki 20 éves koráig nem tudodd egy magyar szót sem 25 évesen az udvar támogatásával az MTA levelező tagja , és bevezetteti a finnugorisztika oktatást egyetemeinken.

Követőik: Munkácsi Bernát (1860-1937)
Pápay József (1873-1931)
Zsirai Miklós ( 1892-1955)

Máig Szegeden van a fő fészkük.

Az elutasítás teljes volt SZéchenyi megvonta az MTA-tól a támogatást, mikor megtudta mit folytatnak ott ezen úriemberek, és még sorolhatnánk a magyar értelmiség ellenállását ezen képtelen ötlet ellen.
Egyébként érdekes , és egy barack a nácik fejére, hogy a zsidó származású Vámbéry Ármin 1882-ben jelentette meg A magyarok eredete c. munkáját , amelyben a magyar nyelv ,és nép ill. a türk rokonságot hasonlítja össze szerinte a finnugor szavaink szórvány másodlagos jövevények. -
A származásunk tekintetében a finnugorisztika bizony bukta, ha nem lettek volna a Habsburgok sosem kerül elő ez az elmélet. A tudományban, ha v.ki felállít egy tételt azt bizonyítania kell a finnugorisztikára pedig semmilyen reális bizonyíték nincs egyik finnugor népcsoport sem hasonlít ránk teljesen mások voltak a szokásaik a kultúrájuk. Egyedül nyelvi azonosságok vannak , de nyelvcsere több nép történetében is lezajlott már. Pl. egy USA-ban élő afro-amerikait sem tarthatunk angol, vagy ír, skót származásunkat, mert beszél angolul :)

A summer-magyar elmélettel egy szép romantikus fikció. Nem tartom valószínűnek, hogy a summer nép fogta volna magát otthagyja városállamait, és átsétáll az ázsiai pusztákra ott lovakat idomít, és egy magáénál fejletlenebb kultúrát hoz létre.

Sőt, ha úgy nézem Grespik sziriuszi elméletéte is egyfajta elmélet. Végülis lehet van egy Sziriusz bolygó is akár, ahol magyarok szaladgálnak :-)))

A hun-avar-magyar elmélet igazából nem is őstörténet. A hun-avar-magyar népek szokásai kultúra,életmód, temetkezés roppantmód hasonló. Na meg ne felejtsük el nem véletlenül maradt meg a hun-magyar rokonság elmélete Atilla nagykirály legendája a kereszténység felvétele után is , abban a korszakban nem igazán volt jó reklám a hunoktól származtatnia magát egy népnek. Konkrét bizonyíték , arra sincs , de számomra az a legelfogadhatóbb. Viszont , arra sem mondom, hogy az biztos. -
Gabo, te nem vagy épkézláb! Csak nem gondolod, hogy a te hozzászólásodat neveztem cikknek!? Az Tóta írására vonatkozik!
Mondjuk Herényi nem egyenlő az MDF-el.
Aki tehát az MDF-re szavazott, az egyrészt nem Herényire szavazott, másrészt kínjában szavazott oda, mert teljesíteni akarta állampolgári kötelességét. Viszont mondjuk bal-libre meg nem akart(unk). Az arrogáns, amatőren balfasz Fidesz meg önmagát buktatta.
Mi maradt?
Csak az MDF.

Nem azért, mert hű de jók, hanem, mert legalább konzervatív és legalább velük kapcsolatban még lehetnek illúzióink. Hogy esetleg (ha belépne néhány értelmesebb ember) az MDF-ből még lehetne valami.
Objektív!

Sosem a néppel van gond, hanem azokkal, akik eszközként felhasználják őket a saját hazug és önző céljaik eléréséhez. Miközben szét manipulálják az agyunkat.

Az a borzasztó, amikor látom, hogy értelmes, jóhiszemű emberekből mit csinálnak politikai kalandorok, akarnokok. És ez fáj, bárki is csinálja (velünk).
Amúgy van annak bája, hogy éppen az indexes(!) Tóta W. rettenetesezi a Magyar Nemzet hírszekesztését(!)... tipikusan az ilyen esetekre találták ki a 'bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű' mondást. Az Index és a hírszerkesztés... hááát... mintha kicsit kaotikus volna a dolog...

A Magyar Nemzet egy harcosan jobboldali politikai napilap, és ebből a szempontból a hírszerkesztése elég jó. A Népszabó meg valami közszölgálati imidzst szeretni magára vanni, de igen sokszor mellészar. Mindig kibúj a baloldali szög a 'országos' zsákból, olykor igen nevetséges, Nemzetet alulmúló formában (lásd hamis Teller-levél).
Na megcsinaltam en is a poligrafot. Nagyon konzervativ, kicsit jobbos jott ki belole.

Ahogy latom, ebben a tesztben a jobb-bal a gazdasagra vonatkozik, a bal a paternalista, a jobb meg az individualista veglet. A tarsadalmi beallitodast a konzervativ-liberalis tengely kepviseli. Ket dimenzioban valoban konnyebb a politikai elemzes, mint az idehaza szokasos egydimenzios szamegyenesen.

Ilyen koordinatarendszerben a Fidesz bal lent, az MSZP bal fent, az SZDSZ jobb fent van, nekem meg idehaza nincs is igazan partom... Kepvisel valaki ebben az orszagban gazdasagi liberalizmust es tarsadalmi konzervativizmust, affele USA-republikanus modra?

Allitolag a jobbosok a kozepkorba vagy a Horthy-korba vagynak vissza. Na en meg, ha valasztanom kene, a Kiegyezes utanra mennek ugy 1880 kore, bar nem allitom, hogy az volt a leheto legjobb vilag (az Aranykor sose letezett es nem is fog). De a mainal jobb volt IMHO. En az akkori korlatozott demokraciaval es az akkori eletmoddal jol el tudnek lenni. A Habsburg-fele katolikus allamfelfogas sem allna tavol tolem, ezert viszont nemcsak a TotaW-fele laicistak, vagy a Kadar-nosztalgias MSZP-szavazo bacsikak koveznenek meg, hanem a sumermagyar Jobbikosok is... Ha mar szavazni kell, akkor a Fideszre szavazok, bar nekem az a bizonyos "fehertemplomos" vonal jobban bejott, mint az ujabb osztogato-paternalista irany.

Ja, es van bennem jokora irredenta nosztalgia. Ezt nem tagadom, hanem buszke vagyok ra. A Szekely himnusz azt fejezi ki szamomra, hogy Erdelyt (es a tobbi elcsatolt orszagreszt) elvesztettuk ugyan, lelekben valahol megis sajatunknak valljuk.

Nos, akkor en hova menjek, kedves hozzaszolok? Mert aki kozepkort akar, az mehet Szaud-Arabiaba, aki oskozosseget, az Afrikaba, aki meg gulyaskommunizmust, az Kinaba. Es akinek a mai magyar vilag tul modern, de nem akarna nagyon tavol elszakadni tole? Az mit csinaljon?
Nagy Cső Zuhan 2007.03.06. 15:04:48

A Magyar Nemzet sem egy sajtópert veszített :)) szerintem az index.hu kevesebbet ...
Hja, ez következik a vad harciasságból (a nagy kapkodásban sokat szabálytalankodik a küzdő fél), viszont én arról beszélek, amiről 27-én éjjel fél 12 után esett szó Tótavével a Kultúrház Háttér című postban, nevezetesen: az Indexnek nincsenek napi vezető hírei, folyamatosan frissül a címlap, így az ember nem tudja áttekinteni rendesen, hogy az eltel 24 órában tulajdonképpen mi is volt a legfontosabb esemény. Szemben a napilapokkal, így a Magyar Nemzettel is, mert ott látható: ami a szalagcím, az a vezető hír. Erre utaltam.

Más: az a politográf érdekes valóban; mint írják: "A liberális-konzervatív tengelyen azt mérjük, hogy önnek mi a véleménye az egyéni szabadsággal kapcsolatos kérdésekről, a baloldali-jobboldali tengelyen pedig azt, hogy mi a véleménye a társadalmi egyenlőséggel kapcsolatos kérdésekről."

Vagyis ha eme politográf alapján gondolkodunk, valahogy így koordinálódnak a manapság hazai pártok, becsülve:
(tehát, a legmagasabb értékek a 100, a legalacsonyabb a 0%: a szélsőjobb pl. "100%jobb", az ultraliberális "100%libsi" lenne)

- MSZP: 15%jobb - 75%libsi
- SZDSZ: 5%jobb - 85%libsi
- MDF: 30%jobb - 40%konzerv
- Fidesz: 60%bal - 1%konzerv
- KDNP: 60%jobb - 30%konzerv
- Jobbik: 98%jobb - 90%konzerv
- MIÉP: 99%jobb - 98%konzerv
- Munkáspárt: 80%bal - 10%libsi

A Fidesz valahogy imigyen úszkált ide-oda története során ezen a koordináta-rendszeren (jobb lenne ezt felrajzolni...):
- 1990-93: 3%bal - 80%libsi
- 1993-96: 40%jobb - 20%konzerv
- 1996-99: 60%jobb - 40%konzerv
- 2000: 75%jobb - 60%konzerv
- 2001-02: 62%jobb - 35%konzerv
- 2002-03: 77%jobb - 30%konzerv
- 2003-04: 60%jobb - 40%konzerv
- 2004-07: igencsak változott, de átlag 30%bal - 1%konzerv
- 2007-től: (mint már mondtam) 60%bal - 1%konzerv

Az MSZP:
- 1990-94: 80%bal - 10%libsi
- 1995-98: 20%bal - 30%libsi
- 1998-2004: 70%bal - 20%libsi
- 2004-től máig: 15%jobb - 75%libsi

MDF:
- 1990 - 2002: 70%jobb - 60%konzerv (a különféle, pl. Békejobb2000-es rakoncátlankodásokat most nem számítjuk)
- 2002-től máig: 30%jobb - 40%konzerv

Na, mindehhez több száz oldalnyi kommentet lehetne varrni, ide csak annyit: mint látható, a Fideszben a "történelem" során egy halál, ill. egy "születés" idézte elő a legmeredekebb váltásokat; a párt jobbra tolódása Antall József halálára esik nagyjából, valamint erőteljes balra lendülése Gyurcsány Ferenc felbukkanására.

Az MSZP-t Bokros tolta egyszer közepesen erősen jobb irányba, majd Gyurcsány immár rendkívül erősen 2004 után. Ez utóbbi váltás egyébként Orbán legnagyobb "köpönyegforgatásaihoz" hasonlítható.
"utóbbi váltás egyébként Orbán legnagyobb "köpönyegforgatásaihoz" hasonlítható"

azzal a megjegyzéssel, hogy ezt nem ugyanaz az ember követte el, hanem, ugye, egy új. persze a párt ment mindkettő után, ahogy kell.
áááá ez vhogy nem jó....SZDSZ gazdasági jobboldalisága?
Egyébként sztem a Fidesz most a keresztényszocializmust próbálja nyomatni. A szociális egyházas dolgot.
Az Szdsz igyekszik kilépni a pulóveres liberál-balból és átmenni öltönyös liberál-jobbra. Tehát freemarket és buziházasság. Az mszp meg nem tudja hol jár, GyF tuti nem ott ahol a tagság.
Fidesz: konzervatív bal (szociális konzerv)

MSzp: tagság: ugyanez (sztem)
GyF: majdnem =SZDSZ, csak kissé beljebb
Szdsz: jobb liberális /kevés bal-liberális
MDF: taláááááááán jobb konzerv. (de amit a PC mond)
Orbán köpönyegforgató az tény, de ugyan ki nem az a magyar politikai tényezők közül?
No, újabb átgondolás után, a KDNP-t módosítanám, mondjuk, 70%-os jobboldaliságra, 60%-os "konzervatívságra", de mondanom se kell, hogy ez a "plebejus" Fidesz szövetségeseként teljesen hiteltelen.

Az MDF-et, azt hiszem, mivel érezhetően közel áll Feriékhez (Feri maga az MSZP kongresszuson úgy tudta, hogy Ibolyka is tagja a koalíciónak, gondolom, azóta már szóltak neki, hogy nem), át kellene dobnom a liberális oldalra, mondjuk 40%-kal legyen liberális, így aztán a jobboldaliságát is növelnem kell, legyen az is 40%. Mivel bizonytalan a dolog, legyen ez vagy-vagy!

A Fidesz 1%-os "konzervje" meg nyilván csak dísz.

Ezek alapján, angolzsász módon ábrázolva, habár ennek, most így, az éjjel közepén, nemigen tudom felmérni, hogy itt, Hungáriában van-e bármi értelme, így fest a magyar pártpaletta a koordináta-rendszer grafikonon ábrázolva:
(ideiglenesen feltettem a blogomra, de majd leszedem, mert az nem polblog!)

naccso.blog.hu/2007/03/07/ajn_cvaj_draj

Hát, hogy a Fidesz valóban sokkal szívesebben feküdne össze a Munkáspárttal, mint a MIÉP-Jobbikkal, azt én nem tudom...

Így ránézésre, az MDF-nek is jobban áll az MSZP-SZDSZ társasága, mint MIÉP-éké, csakhogy a kommunikációjuk ("hiteles konzervatív párt") ezzel szögesen ellentétes, így marad továbbra is eldöntetlen a dolog.

Mindenestre az az ember benyomása, hogy egy harmadik tengely hiányzik az egészből; ami az MDF-et eltávolítja a szélsőktől, valamint a Fideszt a Munkáspárttól. De vajon mi ez a harmadik dimenzió? Ízlés? Személyes kapcsolatok? Történelmi gyökerek? Sértettség?

Még az is világosan kiolvasható az ábrából, hogy a Fideszhez a valóságban igen közel álló KDNp politikai értelemben egy blöff.

Nem lettem okosabb.
A következő ábra viszont igen tanulságos (ugyanabba a postomba tettem bele naccso.blog.hu/2007/03/07/ajn_cvaj_draj ,de csak ideiglenesen, mert az nem polblog): a Fidesz-kalandot ábrázolja.

Ha egy angolszász "politikordinátor" meglátná ezt az ábrát, helyből leszarná a bokáját...

Megfigyelhető, hogy ment ki szélre kormányzásának első felében Viktor, majd a 2001-től hogy ment vissza (vastag nyilak), hogy aztán a Testnevelési Főiskolán ismét kiugorjon jobbra (hosszú vékony nyíl), majd mérsékletben megnyerje az EU-parlamentit (a kis vékony nyíl)... cool.

Az is látszik, hogy Feri igencsak összezavarta a terepet 2004 őszén, 2005-ben és 2006-ban - 2007-ben a Fidesz már a Munkáspárt társaságában találja magát.
Sebeőktől valamikor két éve olvastam az iszlám & civilizációs konfliktus témában írott cikkét, szvsz kiválóan ráérzett a probléma lényegére

mn.mno.hu/index.mno?cikk=305096&rvt=3&rvt2=28&pos=60&norel=1&pass=3
Új ábrával jövök, címe: Az MSZP köpönyegforgatása. Ugyanoda tettem, naccso.blog.hu/2007/03/07/ajn_cvaj_draj ,ideiglenesen.

PS Árpád! Az, hogy az ideológiamódosulás kivel zajlik, Politográf szempontjából irreleváns; szimpla technikai kérdés. Maga váltás ténye a lényeg.
Carnivora,

Ezeket az „érveket” nagyjából ezredszer hallom/olvasom.

Nem mellesleg a „magyarul büdös kukkot sem tudó” Budenz igen éles vitákat folytatott pl. Arany Jánossal a magyar nyelvtan ügyében; kis kedvencem, amikor Arany egy nyelvészeti kérdésben azzal vágott vissza, hogy Budenz nem tud magyarul, de még raccsol is.

Plusz nem tudok mit kezdeni azzal, aki genetikai rokonságot reklamál, holott pl. a finnek esetében erről sok szó nem eshet.

Nyelvcseréről dettó szó sincs, ellenben abszolút szabályos hangzóváltozások mutathatóak ki, és azok a szavak, amelyek estében ez kimutatható, „tökvéletlenül” éppen alapvető szavaink a szextől a testrészeken át bizonyos állatokig, növényekig, estébé.

Nem tudok mit monadani, történész ide vagy oda, nagyon kevés ismereted van a témában - amivel nincs is baj: ez nyelvészet, nem történelemtudomány.

Egy átlagos történész szakot végzett ember, ha elétesznek egy nyelvészeti szaktanulmányt, a szakszavak felét sem ismeri, miért ismerné, nem tanulta.

Én sem vagyok nyelvész, de veled ellentétben rengeteget jártam utána a témában, talán ezér nem ragadtam le Budenznél.

Ezeket, gondolom, ide szánta az úriember, ezért ide teszem:

1.

Kurszán Kündü
saját magam részére
Részletes fejléc márc. 6.(1 napja)

"Az első finnugristák egy büdös szót sem tudtak magyarul."
Mavo, azt eddig is tudtam, hogy egy vérvörös bolsi tahóállat vagy, de "Carnivora" történésszel miért vitatkozol - tudatlanul! - ilyen otrombán???
Mert C.-nak IGAZA VAN!
NÉMET nemzetiségűek alkottál a "finnugor" elméletet! Magyar tutti volt Anonymus és Kézai forrásaiban: türk-tatár fajták vagyunk, a hunok és avarok egyenesági rokonai! De ez Ferencjóskának nem volt ínyére. EZEK IGAZOLHATÓ TÉNYEK, apa.

2.

Kurszán Kündü
saját magam részére
Részletes fejléc márc. 5. (2 napja)

VEGYÉ" visznya, piszokköcsög-bolsi-fasz!
Ki a kurvaanyádnak képzeled Magad, bazmeg???? menny a blogodra, az marad neked a versenyszférából.
„Hunfalvy (Hunsdorfer) Pál szepesi szász úriember 1851-ben indította a harcát a finnugorrokonítás vezére hathatós udvari hátszéllel gondolom külön nem kell részleteznem, ezt a korszakot a történelmünkben.”

Azért erre még egy csöpp remark:

Hunfalvy tiszt volt a magyar Honvédségben, 1849 után egy ideig bujkált.

Hátszél, hogyne.

És most egy vonal:

---------------------------------------

Ezek NEM nyelvészeti érvek. Ezek szubjektív hadonászások.

Hihetetlenül nem érdekes, milyen elmélet milyen történelmi milliőben születik (megjegyzem, a Kiegyezés után jóval győzött a türk/török elmélet felett), a lényeg, hogy az adott tudományág kereti közt megállja a helyét.

Ha van nyelvészeti cáfolatod, és nem ez a habsburgozós maszatolás, akkor arra vevő vagyok.
Ehh, ma hajnal' eléggé álom voltam, ezért nem kapcsoltam, pontosan mi is az a harmadik tengely (dimenzió), ami magyar politográf ellentmondásosságát (például, hogy a Fidesz van kis híján a legmesszebb a MIÉP-Jobbiktól!) feloldja. Ez egy sajátosan közép-európai kategória: a nacionalista-internacionalista tengely. Ha ezt a harmadik, 'z' tengelyt nem adjuk hozzá politografikonunkhoz (vagyis nem bővítjük ki 3D-ssé), csak erősen fogyatékos képünk lesz a hazai polpalettáról - mint amilyen a mostani ábrám (az első a blogpostban). Majd később egy 3D-s koordináta rendszert kell szerkesszek, melyben függőlegesen áll egy 'z' tengely is, mely azt mutatja, ki mennyire nacionalista, a vízszintes sík pedig a mostani, nol-os politográf leend. Így válna minden érthetővé egy csapásra.

Azért ismeretlen kategória ez Nyugaton, mert arrafelé a politikai erők nagyjából kölcsönösen elismerik egymásról, hogy országuk, népük érdekében cselekednek - ellentétben Hungáriával, ahol vannak az "igaz magyaroknak", az "idegenszerűeknek", valamint a fasisztáknak, fasizmussal kokettálóknak különféle fokozatai.

A "kisantant" országokban pedig a kisebbségi magyarokhoz való viszony minden másnál fontosabb vízválasztó. Nyugati mércével ezért érthetetlen, hogy hogy képes a "szociáldemokrata" Fico a szélsőjobbal szövetkezni. Hát úgy, hogy azon a bizonyos 'z' tengelyen mindketten elég magasan vannak...

Mindenesetre, a következő, rendkívül érdekes és esztétikus grafikonon az MSZP és a Fidesz története látszik baloldal-jobboldal, a valamint idő viszonylatban. (Ugyanannak a postnak az alján, ahol a többi ábra van: naccso.blog.hu/2007/03/07/ajn_cvaj_draj ) Szépen látszik, hogy túrta át Feri Orbánékat a baloldalra...
Ehh, az a 'Naccső', az én vagyok! :-)))
Nem tudom ki mondja a Fidesznél, hogy a középkor az überalles?! Legradikálisabb esetben is a Horthy-korszak a példájuk. Ki mondta, hogy nem kell technikai fejlődés,szólásszabadság? Pár kerge "tradicionalista" a nácik fórumain, oszt ennyi. Szerintem a felvilágosodás alapvetően jó volt, bár túl messzire ment az istentagadásban. Inkább a reneszánsz a példaadó. Ott nem tagadták meg istent, de elkezdtek gondolkodni, a dogmák biflázása helyett. Egyébként a kapitalizmus is ekkor volt kialakulóban, a fejlett országokban. Bár a betetőzése tényleg Dideroték korában volt. Na mindegy, a szabad piacgazdaság mindenesetre szerintem nem ellentétes a kereszténységgel. Az én Bibliámban legalábbis nincs olyan, hogy "És az Úr ekkor szólott az állambácsihoz: Foszd ki a felső és középosztályt, vagyonukat pediglen szórd széjjel szociális juttatások formájában!" Jézus erre buzdít, de ha az állam csinálja az ellentétes a 7. Paranccsal!
Hoppá nemcsak a semjénista keresztényszociké a világ...
mégis hogy lehet az istentagadásban nem túl messzire menni? "kicsit van"?

hogy lehet egyáltalán kizárni vagy elnyomni a teljes tagadást, ha közben kinyílik a világ, és megtudja az ember, hogy máshol nem is hallottak még az ő istenéről?
Szia, Naccső!

Jó, hogy megcsináltad ezt a grafikont, nagyon tanulságos szerintem, pártállástól függetlenül!

Fűznék hozzá egy-két megjegyzést az én nézőpontomból:
- Szerintem a Fidesz jóval lejjebb van, mint Te betetted, de a bal stimmt. Nagyon elmentek a paternalista irányba, de azért erkölcsi kérdésekben ma is konzervatívak. Kérdezd csak meg Mikola doktort.
- Az MDF-et én a Te két világoszöld pöttyöd közé, valahová a vízszintes tengelyre tenném. Erkölcsi kérdésekben abszolút közép, gazdaságilag inkább freemarket-hívő.
- Se a MIÉP, se a Jobbik nem híve a szabad piacnak! Sőt, ha nem is annyira mint a mai Fidesz, de ők is az állam vezető szerepét támogatják, legfeljebb kicsit más szempontok szerint. Én őket is, meg a KDNP-t is, valahol a függőleges tengely mentén lent tudnám elképzelni. Az angolszász, azaz gazdasági bal-jobb értelmezés szerint ők egyáltalán nem jobbosok (sőt Hitler se volt az)!
- Az MSZP-t tedd lejjebb, mert ők erkölcsileg csak kb. feleannyira liberósok, mint az SZDSZ. Gazdaságilag enyhe jobb mindkettő, az stimmel.

Szerintem így már harmadik tengely bevezetése nélkül is világosabbá válnak a viszonyok és az egyes pártok "távolságai". Hozzá kell tenni, hogy vízszintes vagy függőleges irányban lévő párttal könnyebb "párzani", mintha ferdén lenne, hisz ez legalább az egyik területen közel azonosságot feltételez.

Az én bajom viszont továbbra is fennáll: a jobb alsó síknegyed idehaza szerintem töküres. Hol van a freemarket + hagyományos erkölcs kombináció, amit én vallok???
Árpi, szerintem az "istentagadásban túl messzire menni" nem az egyén szintjén értendő, hanem a társadalomén. Az egyén vagy tagadja Istent, vagy nem. Bináris. De egy társadalomban bonyolult rendszerek kedvezhetnek kisebb-nagyobb mértékben az egyik vagy a másik oldalnak. Ha ez a kedvezés túlzottan elfajul valamelyik irányba, az már terror és diktatúra...
W! Szerintem mindegy hogyan hívják Istent, de túl sok kultúrában van összefüggés a teremtésmítoszokban, hogy egyszerűen letagadjuk isten léttét. Pl: A görögök egyik mítosza Lót és Szodoma történetéhez, a vízözön pedig szinte ugyanúgy van meg a zsidó és a Babiloni kultúrában, csak az egyikben Noé van a másikban (Um Na)pisti
Gergő! Bocsi, de hol van ez a grafikon? Érdekelne, de nem néztem jól körül.
"mégis hogy lehet az istentagadásban nem túl messzire menni?" :DD
tökmindegy, mi van a teremtésmítoszokban - felőlem magyarázhatjuk ufókkal is, btw -, nem ez a kérdés, hanem hogy megengedjük-e a tagadást. hogyne engednénk, mindenkinek a maga dolga, akár terjeszteni is.
Warmonger!

Az általam említett ábra itt, Naccső blogján:
naccso.blog.hu/2007/03/07/ajn_cvaj_draj

Az eredeti, amit Te is kitölthetsz, meg a Népszabóság onlájnon:
nol.hu/voks/politograf
W! Jóhogy megengedjük az istentagadást! Ez alap. Aki ezt tiltani akarja, az magát kéozeli Istennek...
Gergő! Már megcsináltam régen. Eléggé lent vagyok, meg azonkívül jobbközépen...
Warmonger, akkor elég közel állunk politikailag, mert én nagyon lent vagyok és szintén jobbközépen. A képzeletbeli z tengelyen (sovinizmus mint egyik véglet, a nemzet létét el nem ismerő globalizmus/internacionalizmus mint másik véglet) hová helyezed magad? Én erősen, de nem szélsőségesen a nemzeti oldalra.
Kábé én is! Nem igazán vagyok elzárkózáspárti, támogatom anmezteközi a szövetségeket és a szabad piacgazdaságot és kereskedelmet. Viszont fontosnak tartom anmezeti érdekeket,értékeket. Gyakran csinálok ilyen teszteket. A politicalcompass a legátfogóbb. Ott enyhén voltam konzervatív, viszont erősen jobbra voltam gazdaságilag, úgy Friedman felé...
Warmonger 2007.03.07. 19:57:39 :

Azert ezek a kulturak nem izolaltan fejlodtek ki. Meg szep, hogy vannak atfedesek, es egybeesesek, az lenne furcsa, ha ket nep egymas mellett el, es semmit nem tud a masikrol.
Warmonger 2007.03.07. 19:57:39 :

Most Isten vagy isten letezesere gondolsz? Ez nem mindegy a jelen kontextusban, mert a gorogoknek, sumereknek, akkadoknak, hinduknak stb. isteneik voltak / vannak, zsidoknak, keresztenyeknek, muszlimoknak meg Istenuk. Csak egy.

Ez azert lenyeges kulonbseg, lenyegesebb, mint pl. a vizozon-mitoszok hasonlosaga (amin persze tovabb lehetne agyalni egy sort, tenyleg annyira hasonloak?).

Ezert erzem zavarosnak a gondolatmenetedet. Bizonyos gorog, akkad, zsido stb. mitoszok hasonlo vonasaibol hogyan is kovetkezik isten (vagy Isten?) letezese?
Na, még egy ábra arról, hogy a pártok a mostani kommunikációjuk alapján hogyan osszák fel egymás közt a poltográftortát. (Ugyanott, legalul: naccso.blog.hu/2007/03/07/ajn_cvaj_draj )

"Se a MIÉP, se a Jobbik nem híve a szabad piacnak!..." (gergő)

Na, akkor idemásolom még egyszer a Népszabadság Online Politográf-értelmezőjét:

"A liberális-konzervatív tengelyen azt mérjük, hogy önnek mi a véleménye az egyéni szabadsággal kapcsolatos kérdésekről[!], a baloldali-jobboldali tengelyen pedig azt, hogy mi a véleménye a társadalmi egyenlőséggel kapcsolatos kérdésekről."

Ez, tehát az egyéni szabadság alapján tekintetében értendőek a poltigráfjaimban a libsi-konzerv tengely fokozatai, nem speciel gazdaságfilozófiai értelemben! Mivel MIÉP-ék nemigen hívei az egyéni szabadságnak, ebben az értelemben konzervatívok.

Visszatérve a legfrissebb ábrámhoz, jól látszik, hogy, ha, mint gyakran felmerül itt, a Tóta-blogban, új pártot szeretnénk alapítani, leginkább egy kriptobolsevik-radikálbalos formációval érdemes próbálkoznunk, mert, mint látszik, ezen a téren Hungáriában kommunikációs vákuum található. (Nyilván a rákosista múlt megbélyegzettsége miatt.)
Kedves Naccso,

Nekem nem is a MIEP-Jobbik fuggoleges tengelyen elfoglalt helyzetevel van bajom (azon tenyleg lent vannak a konzervativ terfelen), hanem a vizszintesen! Az akarhogy is nevezzuk, a gazdasagi tengely.

Az a bizonyos tarsadalmi egyenloseg pont ezt jelenti: elveszunk a gazdagoktol es adunk a szegenyeknek. Aki igy gondolja, az bal, aki ellenkezokeg, az jobb.

Igy kerult a Fidesz balra, de ezen a teren a MIEP-Jobbik nekik nem ellentetuk, hanem csak kevesbe paternalistak! Tehat ugyanabban a magassagban kene hagyni a MIEP-et, csak balra kellene huzni, a tengelyhez kozelebb.

Igy mar erted, mire gondolok?
"leginkább egy kriptobolsevik-radikálbalos formációval érdemes próbálkoznunk"

Biztos vagy benne, hogy az a resz, ahol az abradban a vakuum van, az a rakosista vonal? Rakosiek konzervativok voltak, es csak mersekelten baloldaliak? Szerintem epp a Munkaspart tanyazik Rakosiek helyen, a mersekelt bal + konzervativizmus az a keresztenyszocialista irany!
süti beállítások módosítása