W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Much ado about nothing

2007.02.28. 20:57 Tóta W. Árpád

Ez ám az ejha. Aki nem akarja végigolvasni: az Alkotmánybíróság megsemmisítette az "elvárt adót", amely szerint nyereségtől függetlenül minden cégnek adóznia kellene, nyilván azért, mert úgyis csal. Ennek ellenére Veres János mégiscsak beszedné, legalább arra a két hónapra, ami az Ab döntésééig eltelt. Tehát az adó törvénytelen volt, de azért csak fizessék be.

Ja kérem. Ha ilyen szabadon ötletelünk, akkor beszállnék.

1. Adjuk vissza a viszkis rablónak, amit az elfogásáig szerzett.

2. Küldjön a kormány rohamrendőröket a taláros testület üléseire. Mit csoportosulnak maguk? Alkotmányellenes volna, he? Hát az izzókészlet rendben van-e?

3. Jegyezzünk békekölcsönt.

4. Olyat nem lehetne, hogy az "úgyis csalnak mind" filozófia helyett szétválogatjuk a csalókat és a tényleg veszteségeseket?


Címkék: reform

193 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr8841353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szerintem ezügyben nem a Veres a paraszt. Ő pénzügyminiszter, a dolga hogy mindenáron gatyába rázza a költségvetést. Kitalálta az elvárt adót, hátha - kiderült, hogy alkotmányellenes. Oké, mit lehet akkor még ebből kihozni? Jé, ez a kihirdetés napjától érvényes, nem visszamenőlegesen. Na akkor lehet arról az időszakról szépen tejelni.

Mellesleg: ha az AB határozat a kihirdetés napjától érvényes, akkor az első két hónapra vonatkozóan nem lehetőség, hanem kötelező jellegű a szivatás, ugye. Mivelhogy érvényben volt.
Balito 2007.03.01. 10:02:46


Azért höbörög, mert sumákolnia kell ahhoz, h működni tudjon. Képzeld el, ha mondjuk az összes építési vállalkozó azt mondaná holnap, h neki nem éri meg és abbahagyja. Szépen elmegy mind munkanélkülinek a Te pénzeden mi meg majd lakunk jurtában...
Beren,
teljesen egyetértünk abban, hogy nagyon magas a vállalkozásokra pakolt összesített adóteher.
De.
Van abban vmi végtelenül irritáló, ahogyan az új autó havi törlesztésére akad 50 ezer a zsebekben, de az alkalmazott bérére (járulékokra stb.) nincs keret.
Akinek nem inge....
Mi az, hogy "sumákolnia kell"?
Ne csináld már. Miért? Mert magyar? Mert a vérében van? Mert rákényszerítik?
Nem kell.
Pontosan ezt értem alapvető inteligencia alatt.
Majd ha az lesz a rutin, h becsületes, és a környezetében erre szorít rá mindenkit, na akkor lehet. Addig már ne is haragudj, de ez szimpla proletár öntudat, azt meg hagyjuk, volt itt ölég ideig.


Balito
Ebben viszont neked van igazad.
Bár lehet, hogy úgy gondolja, kár neked az a 15 ezer ft ami maradna, mikor ebből kijön egy új autóra a részlet ;o)) Vicceltem.
Árpád

Én úgy vettem le, hogy az AB határozat a kihirdetése napjával semmisítette meg a vonatkozó rendelkezéseket, azaz nem a hatálybalépésre visszamenő hatállyal (ahogy egyébként az AB szokta).
Ebből úgy tűnik, hogy jogos a közbenső időre az adó beszedése. (Más kérdés, hogy etikus-e, ha már az egész alkotmányellenes.)
Nem lehet, hogy az AB szúrta el?
Örülök, hogy ébredezel, Bélám!
Amit az utolsó mondatban írtál, az már majdnem olyan, mint egy reform intézkedés.
Nem ám ez a mostani gátlástalan kifosztása a normálisan adózó, tisztességesen dolgozó "középrétegnek". Ez nem reform, ez RABLÁS!
A reform címkét nyugodtan felcserélheted deformra. Az AB elmeszelte a pénzbehajtás egy újabb elemét. Jó jel. Működik a jogállam. Amely ügyben azért nem foszlottak szét a kétségeim. Egy másik szóleleménnyel élve, a meciari Szlovákia rendszerét látom megvalósulni Magyarországon. A demokratúrát. Többpártrendszert demokrácia nélkül. Néha Jones gazda azért még mindig kurva jól rátapint a lényegre)
Az Úr kihirdeti az igét, az Ő szolgái pedig elmagyarázzák.

Egy önkéntes mesélje már el, a demokrácia melyik elemét hiányolja?
Dr Borivoje Surdilovics 2007.03.01. 08:59:50
Ez mind szép csak a jelenlegi állam és az ő szép szándéka valóság utáni adózásra elég hiteltelen. Itt a tarsadalmi egyezség egy részét a Kádár korból hozzuk, névszerint mindenki ott lop az államtól ahol tud. A példát országunk vezetőinek kéne mutatni de hangzatos üvegzseb látványosan összetört (és még a sajtó sem vegzálja elég nagy hangon az államot ezért).
Ha pedig valaki kérdez a most hatalmon lévő politikustól az rezzenéstelenülel kezd beszélni a másik párt regnálásának idején történtekről. Ezek után az átlag magyar kiválasztja hogy melyiket utája jobban és annak a stiklijeire koncentrál és kész. Kicsit kiköpködjük magunkat és már nem is fáj annyira, na ezt nevezik birkaságnak.
Walter
a 100 e alkalmazottnak felénk jó pénz, és sokan örülnének neki, főleg bejelentve. Bp-n lehet, h nincs ezért alkalmazott, ezt tényleg nem tudom. Amit írtam, meg hozzá teszem, hogy az 1600 nm ár nem tartalmaz anyagköltséget, csak kiviteli díjat. Amit írtam azok kb elcsalhatatlan ktg-ek, és igaz erre jön az anyagktg, aminek aránya tényleg annyi amit írtál.
balito, nála nagyobb Urat szolgálunk mi itt mindannyian. ki hittel, ki hit nélkül.
a jogbiztonság hiányzik, balito. megrendült a jogállam működésébe vetett bizalom. ez a demokrácia működésének válságtünete. éppen úgy, mint 1994 és 98 között Szlovákiában.
Balito 2007.03.01. 10:24:09
Teljesen igazad van a probléma olyan mint a közlegelőkkel a közgazdasági alap "mondában". Aki első a csalásban nagyot kaszál, aki második kisebbet stb. Az utolsók meg már a fennmaradásért is kénytelenek csalni és így is kihal a rendszer.
magyarul aki csal jól jár, de ilyen hozzá állással szépen lassan felszámolják a megélhetésüket. (először az adóval játszanak, majd az anyaggal, végül a minőséggel, aztán újra jön a trabi.)
szóval egyetértek veled.
Áhá!
Szóval a jogbiztonság. Jobb is így, szűkül a kör.
Jöhet a példa.
Az, hogy a Te bizalmad megrendült, talán nem lesz elégséges.
outsider 2007.03.01. 10:51:15
Igazad van, csak annyiban pontosítanálak hogy példát nem csak a mostani vezetőknek kell mutatni,hanem mindig is kellett volna.És talán nem csak az ország vezetőinek hanem a kisebb főnököknek is.De a pédamutatás az nagyon kevés már.

Más: a tojásos példámat folytatva: ugyanezért van az hogy egy vállalkozó az általa kért összeget úgy határozza meg mint amit az ő piaca megengedi.Csak hogy apiaci árak között vannak akik becsületesen,vagyis adóval együtt állapítják meg az árakat és vannak azok akik nem,de ugyanannyit kérnek extraprofitot zsebre vágva. (lásd konténeres sittszállítás)

Mert ebbe az (most majndem gyurcsányi jelzőt használtam én is) országba minden vállalkozó egy év alatt akar meggazdagodni.Pedig az árak ugyanilyen szinten alakulnának akkor is ha mindenki befizetné az adót, (kereslet-kínálat törvénye),csak néhányan nem tudnának nagyokat kaszálni.

Azt meg külön szeretem az építőiparban hogy olyan horror összegeket találnak ki aminek semmi köze nincs az elvégzett munkához.(általában az anyagköltség a mérvadó),így aztán egy térburkolásért elkérnek 3000 Ft-ot, kényelmesen lerak belőle 10M2-t naponta,az csak a munkanapokra számítva 600 ezer Ft adó nélkül (kb hatszorosa egy tanári fizetésnek aki azért tanult is amikor kellett)Válasz ilyenkor hogy meg kell belőle élni télen is.
és akkor a 10 m2-rel számolva nagyon alábecsültem.Azért minimm egy szobányit azaz a dupláját tökvakargatással együtt le lehet rakni. Ez esetben 1,2 M nettó a fizetés.A Csempéző és egyéb szakik is ezt csinálják. Ráadásul nincsen már a szakmáknak becsülete, minden kókler így akar pénzt szerezni, de még a szakmát sem tanulta ki.
"Bizonyos inteligencia fölött meg ne kelljen elmagyarázni, miért is fizetünk adót."

Bizonyos intelligencia fölött arról is elgondolkodik az ember, hogy hova tűnik (mire költik) azt a rengeteg pénzt, amit kicsenget?

Mert hogy minőségi közszolgálatásokra - utakra, oktatásra, stb. - nem, az hétszentség... Mikor fizetni kell, akkor legyél jó állampolgi - amikor neked van szükséged valamire, akkor meg legyél öngondoskodó. Hát hogy a ... van ez?
balito, javaslom olvasgatni az okt. 23-i eseményeket vizsgáló civil bizottság jelentését. űgy tűnik, nemcsak az én hitem rendült meg kissé a magyar demokrácia működőképességét illetően.
cpz: de hát azok nem függetlenek, te kis buta! Ellenben a Gönczöl- Bizottság (amelyet Gy.F. nevezett ki a főtanácsadójának vezetésével... : )
Letöltöttem. Elolvastam. Nem volt rövid.
Mit is akarsz mondani pontosan?
Ha sokan mondjuk, h 2x2=5, akkor az igaz?
Vagy csak néha 5? Ha a "mi civiljeink" mondják?

Ugyan.

Ez még mindig elég satnya.
balito: értem! A vipera veszélyes állat, az azonosítók leestek, aki meg a békés gyülekezéshez való jogával él, az minimum szélsőjobboldali...
blondie 2007.03.01. 11:30:00

"Mert hogy minőségi közszolgálatásokra - utakra, oktatásra, stb. - nem, az hétszentség... "

Ezt te sem gondolod komolyan remélem.Úgy gondolod hogy csak úgy ezek vannak nem kerülnek semmibe a pénzt meg ellopják? Mert ha igen sűrgősen keresd meg orvosodat,gyógyszerészedet.Azon lehet vitatkozni hogy mi a minőségi.Mikor mondja az ember hogy most jó. Általában szerintem sose,csak mással viszonyítva állapítja meg hogy jobb.A minőséghez gyakran több pénz kell(bizony a minőségi oktatáshoz ugyanannyi gyerekhez több tanár kellene, de legalábbis ha a gyerekek száma csökken a tanárok számát nem kellene csökkenteni.Ez igaz az orvosokra is. De nincs pénz és pont ellenkező irányba kell menni.)Ami a rossz dolog hogy az új beruházásoknak legalább minőséginek kellene lenni, ha már megfizettük az árát,de sajnos nem az,mert az alvállalkozók tengerében a sógor-komaságban sosincs felelős.
Érdekes, hogy az első mondatodban tagadod a lopás tényét, az utolsóban meg "sógor-komaságról" beszélsz... nem vagy te egy kicsit skizó?

Csak az nem az állami vezetőkre vonatkozik,a tied meg egyenesen arra.
Na akkor néhány alapvetés.

Magyarországon nincs klasszikus demokrácia abban az ókori értelemben, hogy az állampolgároknak közvetlen döntési joga lenne. Ha tehát valami törpe eszű kiáll a térre és ordít, hogy nincs demokrácia, mert amit ő akar, azt nem lehet, nos őt szápen haza kell küldeni, hogy hülye vagy fiam, vagy tégy rá borogatást.
Magyarország köztársaság, ami azt jelenti, hogy a hatalom bár a népé, de azt alapvetően közvetetten gyakorolja, azaz lehet választani képviselőket, akik döntenek. Azonban nincs minden kérdésbe beleugatás szezon közben - tessék megfontoltan dönteni.
Ja, hogy a politikusok hazudnak - nem kell rájuk újra szavazni. Volt már ilyenre példa (ezért is megy most a duzogás).
A demokratikus jogállam kitétel tehát ebben az aspektusban úgy értelmezendő, hogy a jogszabályoknak megfeleleően a többség dönti el, hogy ki kormányozzon. Nem havonta dönti el, hanem 4 évente.
Ha mármost éppen szopóág van, akkor nem a demokrácia hiányzik, hanem éppen érvényesül.
Választáson bukott exmin. elnök tessék a szőnyeg szélére fáradni, és csöndben ülve gondolkodni.
Bűvös Vadász:

Rájöttem a leírtak alapján arra hogy az USÁ-ban még annyira sincs demokrácia mint nálunk,mert ott elektorokat választanak akik szavaznak helyetted.
Akkor mégegyszer: egyikönk sem tud/akar annyit fizetni egy szolgáltatásért amennyi a vállalkozó szabályos működéséhez kellene.
Ergó: vagy csal a vállalkozó és dolgozik, vagy nem csal, akkor viszont olyan drága, hogy senki nem tudja megfizetni, ezért tönkremegy.
Aki mást mond az legyen vállalkozó és bizonyítsa be.
Bűvös Vadász
Mein Kompliment, én sem tudtam volna jobban kifejezni:)
Ez a bizottságosdi meg kicsit fárasztó az október 23-ról. Sejtésem szerint egyik Bizottság sem objektív, de a Gönczöl asszony nekem legalább szimpatikus volt.
A másik elvtársnő kirohanásait maximum FIDESZ nagygyűléseken láttam.
Azt mondani, hogy mindenki ártatlan volt egyik, vagy másik oldalon kicsit túlzás.
Az az x száz tüntető, aki már a fityisz nagygyűlés előtt vonulgatott fel alá hát minimum necces viselkedést tanusított. Aki csatlakozott hozzájuk fityiszéktől biztos nem békés tüntetni akart.
A rendőrök meg biztos, hogy elégtételt akartak az MTV székháznál esett szégyenért.
The thruth is out there...
dr.B.S.: És vajon ki adja a megrendeléseket? : )
Walter
pontos a megállapítás, csak a tyúkot vagy a tojást kéne meghatározni.
Tudni kéne, hogy a csaló vállalkozók vitték le annyira az árakat (csalás árán), hogy a tisztességes sem él meg, vagy azért kell csalnia, mert nem voltunk soha hajlandók megfizetni (vagy képesek megfizetni) az ő elvárt életszínvonalukhoz vezető árakat...
Szerinted?
"Aki csatlakozott hozzájuk fityiszéktől biztos nem békés tüntetni akart."

Nahát, már gondolatrendőrségünk is van? Talán inkább az alapján kéne megítélni az embereket, hogy mit tettek valójában - nem az alapján, hogy mit gondoltak, szerinted...
Blondie,
jogsérelem, feljelentés, kivizsgálás, büntetés.

Ez van. Akinek másra van igénye, annak kell egy jó kis diktatúrát keresnie, ott ez máshogyan megy.

Dr Borivoje Surdilovics 2007.03.01. 11:51:00

Nem gondolom, hogy az lenne a fő szempont, hogy ellopják. a fő szempont, hogy a becsengetett pénzek egy olyan államaparátust kell, hogy eltartsanak, amely messze nem dolgozik hatékonyan. Nagy a vízfej, és mindent felemészt. Nem marad másra, még a fenntartásra sem. Ezzel gondolom mindenki egyetért. A köztisztviselők szarnak az egészbe, és valahol nekik is igazuk van, mert hetente új rendeletekkel tömik őket, mellette lebegtetik az előbb utóbb leépítelek dumát. Így én is kurvára felhúznám magam és szarnék mindenre. Tehát azt látja a polgár, hogy a befizetett pénzéért semmi nem történik, és ha bemegy a jogsiját meghosszabítani, úgy kezelik, mint egy utolsó senkiházit. Erre jön az "én adómból mereszted itt a segged" válasz és mindenki boldog, mert indul a társasjáték. A megszorításokat meg a vállalkozók érzik meg elsőre, a munkavállalóké a második hullám. A következtetés meg az, hogy lerabolják a sok lóvét a semmire.
blondie 2007.03.01. 12:20:08
"Talán inkább az alapján kéne megítélni az embereket, hogy mit tettek valójában"
akik nekiálltak dobálni, és hozzákeveredtek a NEM békés tüntetőkhöz, (lévén hogy fenti kommentem is ezekről szólt) a tettük alapján ítéltem meg.
Aki katasztrófa túristaként ott állt, azt meg ne kelljen megítélnem, az gondolat rendőrség lenne :))
Beren 2007.03.01. 12:23:25
"A köztisztviselők szarnak az egészbe, és valahol nekik is igazuk van, mert hetente új rendeletekkel tömik őket, mellette lebegtetik az előbb utóbb leépítelek dumát. Így én is kurvára felhúznám magam és szarnék mindenre."
Igazad van szarnak az egészre, beszéltem egyik minisztériumban dolgozó ismerősömmel, elhülve hallottam, hogy ahány minisztérium annyi féle gazdálkodási és egyéb szoftver, és hát a könyvelés sem eredményorientált. Ezek után (lévén a döntést a politikusok hozzák meg minden ügyben, sokszor a szakma javaslataival szemben) azon sem csodálkozom, ha még a pü miniszter sem tudja mi lesz az elvárt adó nélkül...
Blondi!

vannak olyan állami megrendelések pl autópálya,ami kell, vannak olyanok amilyenekre nincs szükség (kakaó biztos számítógép az óvodába stb.) és vannak magánmegrendelések. Nem vagyok (már) naív, tudom hogy nincs olyan beruházás ahol ne lenne csalás. (ha más nem visszaosztás,bejelentetlen munkaerő,fiktív számlázás stb)Ennek haszonélvezői vannak fenn is és lenn is egyaránt.(nem csak fent és nem csak most)Mit gondolsz miért van ez a harc a hatalomért?Annyira szeretne mindegyik politikus reggeltől éjszakáig dolgozni a népért?Annyi önfeláldozó hazafi van ebben az anyagias világban? Annyira vágynak rá hogy mindenki szídja őket, és kedves édesannyukat? Annyira szeretik ha megdobálják őket narival,tojással?Vagy bombát robbantanak a lakásuk előtt? (Torgyán,Szájer) Egy frászt,tűrniük kell. Valamit,valamiért.A zsírosbödönért megy a harc minket csak eszközként rángatnak bele.És mi ebben csak nézünk bárgyun és ki ki támogatja a maga emberét vakon. Hát igazából ezért nincs demokrácia,csak ez nem most kezdődött,hanem 17 évvel ezelőtt. Illetve sosem volt.

Láthatod egyébként hogy le került a napirendről a politikusi költségtérítés.
balito: jogsérelem, feljelentés, kivizsgálás, büntetés.

És egy normális demokráciában persze a gyanusított szokta a (felőssége megállapítására irányuló) vizsgálatot vezetni...

(Nem kellett volna mondjuk a Viszkist is felkérni, hogy vizsgálja ki a postrablásokat? : )
"A megszorításokat meg a vállalkozók érzik meg elsőre, a munkavállalóké a második hullám."

Emlékszel, milyen nagy ötlet volt a minimálbért megduplázni?
Azt is a vállalkozók érezték meg, nem hiszem, hogy örültek a duplájára növekvő adó és járulék terheknek. Ravasz kis "megszorítás" volt az is, biztos örültek a kirúgottak, h a maradék többet keres.

Mindig mondom, ez annyira nehéz pálya, hogy ebben az országban pl. csak egy ember van, aki ért hozzá. :)
balito, ha a jogsérelemre nincs orvoslás, akkor az maga a diktatúra. nem kell keresgélni. itt még nem tartunk. csak a kereteket feszegetik. ez a demokratúra. a köztes állapot. a fejlett szocializmus tökéletesítésének elmaradt szakasza. hiánypótlás. a gyurcsányi szembenézés pedig átalakulás a dialektika törvényei szerint. megtartva elfeledni. pártvagyon marad, kádár mehet.
igen, szerintem megszűnt a bizalom, bár nem a demokratikus jogállamban. Demokrácia van, mert szavazunk és azt mondunk amit akarunk. (ez egy proletár definíció:) A hozzáértésbe vetett hitbe, szűnt meg a bizalom. szerintem abban nem hisz senki, hogy azok az emberek, akik döntéseket hoznak, azok valóban azért döntenek úgy, mert az közép/hosszútávon az országnak jó. Azt látni, hogy a döntések a döntést hozó párt érdekeit szolgálják (mindegy melyk oldal) és ez gyakran nem egyezik az ország érdekeivel. Így szavaznak a képviselők, és ha nem ezt teszik büntetést kell fizetniük.
Ezért felesleges annyi embert odaültetni, elég három. A győztes pártnál kettő, az ellenzéknél egy. Nyomják a gombokat, úgyis előre megmondják nekik, hogy mit kell, mert az pártérdek, és magasabb szinten dől el.
Az egész reformból meg az csapódik le, hogy most a ciklus elején hebehurgyán nekiugrunk, hogy a végén, majd osztogathassunk, mert így maradunk hatalmon. De az átgondolatlan döntések egy csomó plusz hibát generálnak, a polgár, meg fogja a fejét, hogy ezek tényleg semmihez sem értenek. Pedig nem gondolom, hogy a politikus, vagy a szakmai stábjuk hülyékből állna, csak érdekek mentén döntenek.
cziffra plachta zasztava 2007.03.01. 12:36:02
Hagyjuk már ezt a nem is létező kifejezést, hogy demokratúra.
A demokrácia és a diktatúra között nincs átmenet, nincs közös halmaz. Vagy ez van vagy az. 1ként a diktatúrának is több eleme van, nem csak a jogsérelem. Pl. szólásszabadság, most szídjuk a jelenlegi rendszert, és még nem vittek el. (próbáljuk ki ezt kínában). vallás és sajtószabadság stb.
Bár lehet, hogy annak volt igaza, aki azt mondta, hogy a demokrácia a kisebbség uralma a többség felett. (70 % megy el szavazni, ebből kb 60 % szavaz ugyan arra ez így 42 % dönt a többi 58 ellenében)Ez akkor diktatúra, de akkor az egész világon az van, vagy így vagy úgy
Melyik a gyanusított? A Gönczöl vagy a Morvai?

És, hogy megspóroljunk egy beírást:
melyik a független?

Látod ez a demokrácia. Van ilyen is, olyan is. Baj? Ne legyen?
Tudod uncsi ez a szovjet technika, hogy ti. ami az enyém az az enyém, ami a tied, arról tárgyalhatunk.
blondie 2007.03.01. 12:30:16
Ha jól emlékszem nálunk sem a rendőrség vezeti a nyomozást az őszi bántalmazások ügyében? vagy tévedek, sőt támadták is Gergényit azért, mert nem volt hajlandó kivizsgálni.
Kérdem én, bármi az eredménye az ő vizsgálatának ki hitte volna azt el? Ha hibát állapít meg, akkor azt keveselték volna, ha semmit, ugyanazt kapja, mint most. Ez nekem patthelyzetnek tűnik Tipikus sapka esete.
Az eredit - Árpád - gondolatához:
ne a Viszkisnek adjuk vissza, hanem a a II. vh. alatt és előtt államosított, elvett, elrabolt javakat ide vissza!. Voltak rá törvények - még ha embertelenek is - vagyis jogos és ELVÁRT akkor, hogy az a nagy közösé legyen!
Mindent vissza!
Hadd javítsam má ki ezt a sok szakembert.
Arról van szó, h van egy elbaszott adó. Én tudom, h nem lehet 100%-osan tudni, h az Ab elkaszál-e vmit vagy nem, de mégis, kissé ciki,ha valamit kidolgoz egy rakás minisztériumi szakértőés utána szopás van. Gáz. Elkúrták. Utána inkább legyen csend. De nem, Veress János nem az a típus.
Hadd mondjak még egy példát, h az állam a néma újságírók támogatásával bármit mondhat, csinálhat. Bedobálják a postaládába, h a vizitdíj az orvosnál marad, ezért jobb lesz az ellátás. Nem beszélve aról, h _csak_ a háziorvosnál marad ténylegesen ott a 300ft-ok _egy része_, de ugye ezt az összeget el is fogják vonni a finanszírozásból, így bevezetve a co-payment-et. Arról van szó egyszerűen, h a konvergenciaprogramm keretében csökkentni kell az eü. költségvetési finanszírozását. De a jó pénzen felvett kommunikációs szakértők ezt így _kommunikálják_, persze a baráti sajtó támogatásával.
ha a jogsérelemre nincs orvoslás,

Nincs? Kérdezd meg a Gaudi-t, szerintem segíteni fog, és menten kiderül, hogyy van.
eco, 1994 és 98 között a meciari szlovákiában is szólásszsabadság volt. a demokratúra igenis létező fogalom. a demokrácia tartalmának kiüresedését jelzi. jó párhuzam a hatalompárti titkosszolgálat. ez demokráciában megengedhetetlen...
"uncsi a szovjet technika"

Hát akkor ne használd!
eco: azért Gergényi szerepéről (és felelősségéről) mondott egy s mást az Országos Rendőrfőkapitány is, míg Petrétei szájzárat nem tett mindkettőjükre...
cziffra plachta zasztava 2007.03.01. 12:49:10
Nem tudom, mi volt szlovákiában, de sztem ott most sincs szólásszabadság, hiszen a hatalom mindenkit meghurcol (lásd Marina Hedvig esete) aki azt meri mondani, hogy az ottani magyaroknak szar...
blondie 2007.03.01. 12:57:28
Ezt mire írtad?
A szerepéről én egy szót sem szóltam, de Gergényit szídták, hogy nem vizsgálja ki. De ha ő tette volna, az mennyire lett volna hiteles a szemedben? (nekem semennyire, mert nem objektív, pedig én bírom az öreget)
A rendőrség elbaszta amit lehetett, most tőle független szerv vizsgálja ki az esetet én erre céloztam... Felelősségét állapítsa meg az ügyészség
eco, ez nem igaz. nem a magyarellenesség a sajtószabadság mértéke. egyébként a fico-kormány alatt megint sorvad a jogállam szlovákiában. csak a gyurcsányi neoliberalizmus helyett a nemzeti populizmus a divat. ez egy tőrölmetszett plebejus politika. a különbség az erkölcsi megalapozottságban van. ficonál hiányzik, orbánnal, hiszem, megvan.
eco: egyetértünk, semennyire...
Dr Borivoje Surdilovics 2007.03.01. 12:11:25

Korrekt. Az USA-ban sincs közvetlen demokrácia. Az is köztársaság demokratikus motorral.
Sőt többet mondok a képviselőinknek nem azt kell feltétlenül dönteniük, amit a választók szeretnének, mert nincs utasításos rendszer. Mindenki lelkiismerteére van döntve, hogy hogyan szavaz. Más kérdés, ha újra akarja magát választani, akkor figyel a közvéleményre (rosszabb esetben pártutasításra), mert politikus.

cziffra plachta zasztava 2007.03.01. 12:49:10

ugyan már...

cziffra plachta zasztava 2007.03.01. 13:08:02

Áááá, kihúztam az egész kommentem.
Csak most esett le, Te biztosan vicceltél. Majdnem bedőltem.
nem balito, nem vicceltem. azt írtam, ha a jogsérelemre nincs orvosság, az már a diktatúra. rögtön hozzátettem hogy itt még nem tartunk. szal lázas beteg a demokráciánk, de még megvan.
Bűvös Vadász 2007.03.01. 13:15:11

akarom mondani - lelkiismeretére van bízva és választatni
Skacok el kellene dönteni hogy arról beszélgetünk amiről a post szól, vagy mindenki a demokráciáról szeretne ma beszélni.

Beszélhetünk arról is hogy milyen aljas módon megvágva teszi közzé a FIDESz a azt a miniszterelnöki beszédet (is)amit a TV székház kapcsán mondott. És beszélhetünk arról is hogy milyen inpotens a kormányzati kommunikáció, hogy megint hallgat.Aztán egy csinibabát rak majd az élére, hogy elvarázsolja az ujságírókat.Nem pedig monduk a Krizsó Szilvit,vagy azt az ATV-s főszerkesztő csajszit, akik tudnak beszélni is, és fel van vágva a nyelvük, értik a témát stb és nem rejtőzködnek mint a Danks Emese.
bűvös vadász, a szlovák SIS pl. elrabolta a közt. elnök fiát. a rendőrtisztet, aki meg nyomozni kezdett, likvidálta. nálunk csak terrorveszéllyel riogatnak. hiába no, nekünk még az aranykéz utcához is a szlovákiaik kellettek.
cziffra plachta zasztava 2007.03.01. 13:24:38

jogsértés pl., ha a hatályos tv alapján az adót nem fizetik be, vagy az így befizetett adót az állam visszaadja.
borivoje, vérzik a szívem a kormányzati kommunikációért. mér van az, hogy én meg a fideszt kárhoztatom folyton? pl. fletó megígérte nem lesz több megszorítás. erreföl veres meg kijelentette, hogy további intézkedések szükségesek a divergenciapályánkhoz. a vargamisi meg a fidesz hallgat. kik a nagyobb faszok?
meg az is jogsértés, ha az emberre rábasznak nem rendszeresített viperával...
cziffra plachta zasztava 2007.03.01. 13:08:02

ez egy tőrölmetszett plebejus politika. a különbség az erkölcsi megalapozottságban van. ficonál hiányzik, orbánnal, hiszem, megvan.

De ez vicc, bár nem akarlak megbántani, Te biztos nem annak szántad.
Azért nevethetek ugye? Vagy annyira már nincs demokrácia?
nevess csak, vannak dolgok, amit hiába magyaráz az ember.
Tudom, ezek a dolgok az "őstények".




Azért ez a papagáj kórus egész jól üzemel.Meg a Fidesz szóvívője is akár milyen hülyeségeket tud mondani,de legalább azonnal mondja a magáét.AZ OV meg a többiek max csak kinyilatkoznak nagynéha.A Másik oldalt meg nem is tudok olyan esetről amikor a Korm. szóvivő reagált volna valamire és nem csak tájékoztatott a korm. munkájáról.Állandóan a minisztereknek kell dumálni aztán így beszélnek össze-vissza, hiszen még a tegnapi fogadást sem pihenték ki és máris a reggeli műsorokban bombázzák őket kérdésekkel.
cziffra plachta zasztava 2007.03.01. 13:08:02
Bocs, a magyarellenesség szerintem is a hülyeség mértéke, de a kislányt és még néhányakat az irányú megfélemlítés érte, hogy ki ne mondják már, hogy némely paraszt odaát verni szeretné a magyarokat... Ez már a szólásszabadság korlátozása sztem, mégha nem is direktben.
"a különbség az erkölcsi megalapozottságban van. ficonál hiányzik, orbánnal, hiszem, megvan." tudom komolyan gondolod, és elborzaszt a dolog. Orbánban erkölcsi megalapozottság, el ne sírjam magam. Az, aki két évig etetett minket a sajátos magyar úttal gazdaságfejlesztésben. Elárulom, de nem mond el senkinek, hogy ahhoz amit ők csináltak kb 200 millió magyar kellett volna, mármint a belső kereslet húzta gazdasághoz. Matolcsy és ő is tudta ezt. Két éves ktgvetés már tervezéskor több volt a hiány a beállított 500 mrd Ft-nél, viszont tudatosan alultervezték az inflációt, ami jelentős "talált" pénzt jelentett a választásoknál, amit el is költöttek erre meg arra. Ezzel nem fletót védem, mert egy genny, de OV se jobb.
"milyen inpotens a kormányzati kommunikáció"

Az elvtársak már Marxot is félreértették. Ő azt mondta: világ proletárai egyesüljetek.

Ők meg úgy értették: villák proletárjai... : )
Azt hittem hogy azt mondták,hogy "közösüljetek" és csak fordítási hiba az "egyesüljetek"
Kedves Tóta W.!
Nem csodálom a csöndet, amelyet ott lengetsz Pollner szakkoléga dorong-szava körül. Nyilván a röhögés, ugye, amely akkor fogott el, midőn látád: az embereket osztod meg, s nem az információt.
Mert ugye Pollner szakkoléga elfelejti hozzátenni: a KÉTSZER megosztott információ. Először megosztják az információt valakik (pl. az USA-ban), s némely szakkolégák ezt ÚJRAOSZTJÁK a lemaradt piacokon. Nos, ők a 2.2-esek! Legfeljebb hozzáteszik még: húha!
Na, ehhez képest, kedves Tóta W, tényleg le vagy maradva. Te magad próbálsz ALKOTNI valamit! Ahelyett, ahogy a szakkoléga ajánlja: oszd újra azt, amit mások már megírtak!
"milyen inpotens a kormányzati kommunikáció"

Hát ennek a problémának eccersmindenkorra véget vetettek ezzel az uj muffal! Mostaztán állni fog a zászló és a létszámra sem lesz panasz a sajtótájékozatatókon. :)
"a problémának eccersmindenkorra véget vetettek ezzel az uj muffal"

Te már csak tudod, te fasz...
"Te már csak tudod, te fasz..."

Kéne mi? Namindegy legalább leírhattad te faszhiányos...
Csak arra szerettem volna felhívni a figyelmedet, hogy mélységesen sértő, ha az embert egy darab nemi szervre redukálják. Akkor is, ha történetesen nő...

(Az ilyen faszokat, mint te, tényleg csak leírni lehet... : )
Csak a szenvedés kedvéért (nem az én ars poeticám)
Definició: a nő a micsoda körüli húsos rész amivel elötte és utána is beszélgetni kell.
ha a "nő"-t férfira cseréled, a definíció akkor is tökéletesen helytálló

(ha belegondolok, hogy a pasik többsége még az ágyban sem képes befogni a száját...)
a muffal inkább a farok egyenértékű, ha majd pinázok jöhet a fasz
Na végre! Azt hittem felkapod ezen is a vizet. Nem érdemes.Legalább a humorát őrizze meg az ember ha mást nem is tud.
közben lenyugodtam
(és réjöttem, hogy lonely_photon nem véletlenül lonely... sza hogy nőtársaim többsége, Istennek hála, éppeszű : )
sok hűhó semmiért :)
(és egyébként is:az úr minek adott észt a férfinak,ha meghagyta a joystickkel való írányítást?! :))

én kérek elnézést
(ha belegondolok, hogy a pasik többsége még az ágyban sem képes befogni a száját...)

Szőke nő ágya fölött miért van egy nagy Á betú a plafonon? - hogy el ne felejtse szeretkezés közben a szöveget.
Lonely, ezt már a multkor is akartam írni neked:

"Az a baj, hogy a nők vagy csúnyák, vagy szépek és buták / vagy ha szépek és okosak is egyben, nem állnak szóba velem" (Kft)

Ráhibáztam? : )
-És miért vannak zúzódások a szőke nő köldöke körül?
-Mert vannak szőke férfiak is : )
amugy blondie, a név kitalálásakor egész más szempontból használtam a lonely-t, de usse fogsz rájönni azt már le se merem írni miért :D
Ja ez telitalálat volt, vissza is vonulok aztán nyalogatom a sebeim egy darabig. :)
Király vagy blondie! Illetve inkább királynő :o))

A topicra visszatérve, vannak új hírek, bár lehet, hogy csak nekem új:

index.hu/gazdasag/magyar/elva070301/

Sok hühó semmiért. Semmiért?
Walter Melone: Egy állami, multis, stb alkalmazottnak ezt soha nem fogod érthetően elmagyarázni. Mármint az adó-illetékterhek vs az ár.
Engem is kérnek felfele munkákra, mondom rendben de 500k ft+áfa. Mennyi??? jön a ravasz-fogós. Az unokaöcsém - igaz mégcsak egyemista - 100k-ért simán megcsinálja. OK, hát akkor rajta :(. Ennyi.
Ettől, még biztos sokan lopnak-csalnak kisvállalkozók. Höhö nagyon hülye aki erről startol. Az igaziak nem KISvállalkozók. Zömösen.
Csak egy kicsit off-topic, de azért kattintsatok rá az ír adókalkulátorra:

www.hookhead.com/Tools/tax2007.jsp

Megszűnik Magyarország utolsó harckocsizó alakulata

Csak tizenöt T-72-es marad üzemben, de azokra sincs már szükség.

Március elsejétől törölték a hadrendből a tatai 11. Hunyadi Mátyás Harckocsizászlóaljat. Az ország utolsó harckocsizó egységéből 15 darab T-72-es marad üzemben, melyek egy században, a 25. Klapka György Lövészdandár harci támogató zászlóaljában szolgálnak tovább, közölte a dandár parancsnoka.

"A támogató zászlóaljhoz közel 120 embert veszünk át szakmai beosztásokba, aki akart az közel maradhatott a harckocsikhoz" - mondta el Huszti András dandártábornok, hozzátéve, hogy a hagyományok megőrzése érdekében a század tovább használhatja alegységzászlóját, és hordhatják a fekete páncélosegyenruhát.

Nincs rá szükség
A parancsnok rámutatott, hogy a haderő jelenlegi szükségletei, a nemzetközi békefenntartó műveletekben való részvétel nem kívánja meg nagyszámú lánctalpas páncélos jármű hadrendben tartását, és az ország gazdasági érdeke is megköveteli, hogy a honvédség azokat a területeket fejlessze, melyekre a legnagyobb szükség van.

A megmaradó 15 darab T-72-esből a támogató zászlóaljban harckocsizó modult alakítanak ki, mely a Magyar Honvédség kötelékének bármely állományában képes lehet harckocsizó feladatok ellátására. Huszti András elmondta a tatai dandárnál a harckocsizók mellett modulrendszerben képeznek ki tüzér és páncéltörő egységeket, mely biztos jövőt jelent a tatai laktanyának. Az egység 200 fős létszámfejlesztés előtt áll, főleg a lövészek körébe várnak új katonákat, tette hozzá.

-

Linder szelleme újra kísért. Európában nincs olyan állam, amely felszámolta volna a hadseregét ( városállamokat, hercegségeket leszámítva ... ).

Csak azt nem tudom mi a zsarra szednek be ennyi adót? hadsereg nincs. Egészségügy nincs. Rendőrség nincs. ... -
RE: Carnivora 2007.03.02. 01:25:01

OFF:
Hüpphüpp... 17 éve még ültem azokban a járgányokban... Rohan az idő.

"Európában nincs olyan állam, amely felszámolta volna a hadseregét ( városállamokat, hercegségeket leszámítva ... )."

Gond egy szál se. Majd lerohanjuk Liechtensteint.
carnovira: elképzelni sem tudok jobb célt a GDP-n 2%-ának elköltésére, mint a NATO-tagsággal összefüggő feladataink teljesítését...(mert hogy elméletben ez lenne a klubtagság feltétele)

A szegénység bassza a nyomorúságot (nincsenek normális útjaink, iskoláink, a gyerek egy része éhesen megy az iskolába), sza játszunk csak katonásdit!

Ha Feri szétnéz kicsit Káeurópában (beleértve magunkat is), láthatja, hogy errefelé tan-, pláne viztidíjjal képtelenség választásokat nyerni.

Mivel már nagyon messze vagyunk '95-96-től, amikor úgy kellett vigyázni a a külföldi befektetők bizalmára, mint himestojásra, sem szakmai, pláne politikai oka nincs Ferinek arra, hogy vizit- ill. tandíjjal menjen neki a 2010-es választásoknak.

Lehet örülni előre: a 2009/10-es tanév ismét tandíjmentes lesz a felsőoktatásban, valamint legkésőbb 2010. január 1.-i hatállyal eltörlik a kötelező vizitdíjat. Na mibe fogadunk?

Viktor pedig már elkezdheti tervezgetni, hogy amolyan Torgyán-Grespik-vegyesként megalakítsa az Orbán & Tsai Népügyvédi Irodát, hogy legyen miből megélni 2010 után is...
"már nagyon messze vagyunk '95-96-től, amikor úgy kellett vigyázni a a külföldi befektetők bizalmára, mint himestojásra"

Nagy Cső, te most viccelsz, ugye? Már hogy a picsába ne kellene vigyáznia (...) egy olyan országnak, amely GDP-jének 80%-át a multik termelik? :-O

(Bár ne így lenne...)
"Már hogy a picsába ne kellene vigyáznia egy olyan országnak, amely GDP-jének 80%-át a multik termelik?..."

Hűűű, a picsába... 2009/10-ről beszélek, amikorra már sokkal jobb lesz az a picsa államháztartási helyzet, és különben is, választások előtt a külföldi tőke minden nyugati típusú demokratkus hatalomnak elnézi a picsafos politikai célzatú osztogatást...

Frissítsünk memóriát: 2006 tavaszán milyen picsa nagy volt a költségvetési hiány, mégis a mi Ferink simán lejjebb vette a plazmatévé áfáját... ugyanez fog történni 2010-ben vizitdíjjal, tandíjjal, vagy Viktorék fognak nyerni, ¾-es többséggel a Picsá... ööö, a Parlamentben,
"2009/10-ről beszélek, amikorra már sokkal jobb lesz az a picsa államháztartási helyzet"

Királylány/ királyfi, te még hiszel a mesékben? :-o

Azt se felejtsük el, hogy fleto 2006-ban még könnyen trükközhetett - 2010-ben, az euro bevezetése előtt (?) viszont csúnyán rábasznának a kis kezére, ha megint megpróbálná...
süti beállítások módosítása