W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Much ado about nothing

2007.02.28. 20:57 Tóta W. Árpád

Ez ám az ejha. Aki nem akarja végigolvasni: az Alkotmánybíróság megsemmisítette az "elvárt adót", amely szerint nyereségtől függetlenül minden cégnek adóznia kellene, nyilván azért, mert úgyis csal. Ennek ellenére Veres János mégiscsak beszedné, legalább arra a két hónapra, ami az Ab döntésééig eltelt. Tehát az adó törvénytelen volt, de azért csak fizessék be.

Ja kérem. Ha ilyen szabadon ötletelünk, akkor beszállnék.

1. Adjuk vissza a viszkis rablónak, amit az elfogásáig szerzett.

2. Küldjön a kormány rohamrendőröket a taláros testület üléseire. Mit csoportosulnak maguk? Alkotmányellenes volna, he? Hát az izzókészlet rendben van-e?

3. Jegyezzünk békekölcsönt.

4. Olyat nem lehetne, hogy az "úgyis csalnak mind" filozófia helyett szétválogatjuk a csalókat és a tényleg veszteségeseket?


Címkék: reform

193 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr9941353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Én úgy tudom csak a beszedett adóelőleget tartaná vissza. Aztán az év végén eldöntheti a vállalkozó, hogy visszaadja vagy továbbviszi. Nagy dolog.

Én inkább azt a részt kifogásolom, hogy mindenfajta szakmai vélemény ellenében javasolták és szavazták meg ezt az adót. Előzetes szakmai kontorl
ez eddig a legjobb posztcím :) mondjuk én inkább ékezettel írtam volna az adót, úgy foolproofabb
most akko mennyit kő majd fizetnem mert biztos csalok?
hm.. szívesen a témát :o)
Ezt nevezem reagálásnak!
Az előző vhogy elment mielőtt befejeztem volna.

Javítás: a vállalkozó az év végén eldöntheti, hogy visszakéri vagy továbbviszi a befizetett előleget. Törvénytelen adót t.i. az állam úgysem tarthat meg.

És csak úgy hozogatnak törvényt, a megfontolt képviselők, reformerek, előzetes szakmai kontroll nékül és/vagy ellenében. Marhák.
:) ez tényleg jó post cím lett!
Jelzem, pont ilyen adó van Olaszországban is. Vagy befizeted az elvárt adót, vagy kikalkulod a frankót - de akkor kemény ellenőrzésre számíthatsz.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy Veres milyen fasza européer hanem inkább azt, hogy meglepően gyakran a jó kurva anyját az európai kormányoknak is.
Jó cím?! Az megvan a Master and Commanderből - biztos láttad te is ötször - hogy "he who would pun would pick a pocket" - na ennyit az ilyenekről :-))))
Na mondjuk Olaszországot mintának venni szerintem elég húzós... akármennyire européen - az egy remek kis maffiaállam.
(sóhaj) whalerider, talán olvasd el még egyszer... főleg a végét.
Shenpen, a mi törvényünk is csak azért alkotmányellenes, mert nincs vagy. Ott vagy befizeted az elvárt adót, vagy kikalkulod a frankót. Itt meg befizeted az elvárt adót punkt. Ha a törvény lehetőséget adott volna ellenbizonyításra, a vállalkozó részéről, átment volna.

Volt ilyen, a céges telefonköltség feltételezett része magánhasználat és ezért jövedelemadó alapja. Az első verzió megbukott mert a feltételezett pénzt kötelező volt befizetni punktum. Úgy már átment, hogy a vállalkozónak lehetősége van választani - vagy fizeti a feltételezett részt vagy tételes kimutatást vezet minden egyes hívásról.

Mivel volt már ilyen, lehetett volna tudni. De hát ökrök azok.
Shenpen
Valahogy erre van itt az eva, nem? Fizetsz egy "átalányt", oszt jónapot - ha meg kiszámolod, akkor ellenőriznek mint a hülyék...
Egyetértek - elméletben ez szükséges az alkotmányossághoz. A gyakorlatban persze a jófene vezet tételes kimutatást...

(egyébként az én "Láthatlan Alkotmány"-om gazdasági kérdésekben a számviteli alapelvek - abba a nagyon fura típusba tartozom, aki hajlamos a számvitel elveket kimondottan filozófiai elvekként kezelni, mintegy metafizikai jelentőséget tulajdonítva nekik. Az egyik közülük a költséghatékonyság elve: ha többe kerül pontosan vezetni valamit, mint amennyi eltérést a nem pontos vezetés jelentene, akkor tojni kell rá. Ezt elég jól sikerült megbaszni ezzel a telefonos dologgal...)
Szerintem az EVA volt az elmúlt 25 év legpofátlanabb húzása - minden dörzsölt vállalkozó azt csinálta, hogy alapított még időben - ha fülest kapott - vagy vett 10 EVÁs céget és azokon keresztülszámlázta a rendes cége dolgait. Ennyire elegánsan még senki sem fél-legalizálta az adócsalást - szinte zseniális, hogy a szoci-közeli vállalkozókör úgy tudott milliárdokat csalni általa, hogy a jónép még kimondottan dícsérte is a kormányt érte: naná, mert a nép is ugyanezt csinálta, aki ha olyan helyzetben volt, hogy megtehette. SZVSZ egyszerűbb lett volna olyan törvényt hozni, hogy 500-as Merci fölött nem kell adót fizetni, mert a hatása összességében kb. ugyanez lett volna - igaz, nehezebb megmagyarázni :-)
Akkor biztos nem SAP fejlesztő vagy
He-he!
A aktuális magyar államhatalom egyik hivatalnoka, ebben az esetben is csak kizsigerelhető jobbágyok halmazaként tekint ránk és cégeinkre!
Ez így van már vagy háromszáz éve!




Ui.
Én a 3. lehetőséget választanám.
Szerintem jegyezzünk békekölcsönt. Kötelezően!
:o)


Az mindenkinek lejött nem egyszer, hogy a reformok pénzbehajtással kezdődnek. A végére meg már készülni kell a következő választásokra, szóval jól félbe lesz hagyva minden.
Tudjuk, hogy a pénzt mi tapsoltuk el mert az állam szeretett minket és elénk szórta mint a gyöngyöt. Közben a segge kint volt a nadrágból, de csak szórta hitelből. Ki lehet próbálni, lemenni a talponfekvőbe, bekiabálni, hogy mindenki a vendégem, aztán mikor ivott a jónép, akkor közölni: ja, hogy fizetni? Ti ittatok bazmeg, fizessétek ki!
És ezek után, mikor visszacseszik a képükbe az alkotmányellenes 132-ik sarcukat, akkor még van bőr a pofáján ezt benyögni, arról a két nyavalyás hónapról! Küldje ki a seggmeresztő közalkalmazott hadat a kereszteződésekbe, hogy áruljanak fedélnélkült hátha ezzel is csökkenti a hiányt.
Komolyan, a jobbosok is egy köcsög banda, de inkább elmegyek legközelebb és behúzom az ixet a viktor mellé, pedig hánynom kell tőle, de öleljen kebelére a jobboldal, csak ez a szánalmas féregszerű társaság eltűnjön.
Elnézést a kitörésért.
no egyébként azt nagyjából le lehet vezetni, hogyan gondolkodtak az urak. nézik-nézik, hát minden harmadik cég veszteséges/nullszaldós. évek óta. hát ezek valahogy csalnak, aszondom. akkor adóztassuk meg őket juszt is, minden egyébtől függetlenül.

az olasz rendszer amúgy szerintem ok. ha veszteséges vagy, nem kell adóznod a veszteségre, de bizonyítsd.

itt viszont nem is ez a lényeg, hanem h elkaszálták, és erre csak beszedné az előleget addig is.
Pascal,

nem, de rokon szakma - Navision fejlesztő. (Elszóltam volna magam korábban?) Ránk kevésbé jellemző a szabadúszó tanácsadás, EVÁsan, mivel sokkal újabb a szakma (2003 körül indult be igazán) és kisebbek az ügyfelek.

Árpi,

mi csodálkoznivaló van ezen, amíg a közerkölcsök arról szólnak, hogy "azért teszem, mert megtehetem" addig mi ebben a meglepő? Hadd baszogassalak egy kicsit, nem személyedben, hanem hivatásodban - azért tehetik meg, mert minden újságírónak a Népszabitól a Vas megyei hírlapig harsányan kéne ordítania ilyenkor, politikai szimpátiáikat félretéve, és akkor talán lenne olyan, hogy az éppen aktuálisan hatalomban levők nem úszhatnak meg bármit, mert a közhangulat anyászósba fordul.
Elfelejtettem hozzátenni - fél pont jár neked, mert legalább blogolsz róla, de igazából inkább rendes cikk járna nekik...
Ejha! Hát mi ebben az ejha? Én léttam már ezt a hírt, ott volt az Index címlapján, hát nem nagyon akadtam fenn rajta. Ezek ezt csinálják hónapok óta. Kreatívan fogalmazva: lopnak. Lop-nak. Lopkodnak összevessza. Ezzel a lopott pénzzel gézelik a nagybeteg magyar ellátórendszert.

Hogyha elegánsan csinálnák, nem úgy két marokra, mintha nekük kéne a zsé, gyorsan, uszodára, helikopterre, akkor nem tűnne egy tolvajbandának (© Kunce) az egész csapat. De így annak tűnik. Most bizonyítsa be valaki, a "plebejus" népnek, hogy nem is az.

Nem értem, a ballib értelmiség mit csodálkozik itt folyamatosan, egyesével, minden egyes botlásán a koalíciónak. Illetve értem, de az, bájerzsoltosan mondva, még rosszabb.

Itt nem elszigetelt jelenségekről van szó, kérem szépen, jóreggelt. Ez a nyakkendős rabló nomád mentalitás veleje, ilyenkor vannak elemében az urak.

Megszorítani, államháztartás-kiigazítani, azt mindenki tud, nem kell ahhoz Apró-rokonnak lenni. Bárki meg tudja ezt csinálni, bár-ki. Még az a bizonyos drámaíró Pista is, mert muszáj lenne neki. Legfeljebb az újságját nem venné már meg senki.

No, hát ebből elég, csendben, de határozottan tessenek elhúzni (© Kunce), hadd jöjjenek Viktorék. Ja, hogy Orbán, Mikola, Semjén arcberendezése nem szimpatikus az uraknak? hát ez magánügy, köszönöm szépen. Ízlések, pofonok, legfeljebb a következő négy évben ne nézzenek tévét, ne olvassanak újságot, úgy könnyebb lesz elviselni a keresztény horrort. Hogy akkor honnan szerezzék az információt? információóót? az meg minek maguknak?

Hogy objektíven fel tudják mérni a helyzetet? objektíveeen? ugyan már! Ezen már régen túl vagyunk... ez az ország, értelmiségi elitestül, mindenestül, egy agyhalott ország imho'. Köszönöm a szót.
A TV2 új, nézhetetlen vetélkedőjéről nem lesz valami jó kis komment?
Ennek egyenes folyománya lesz, hogy a vállalkozóknál is eltörlik a (szintén hasraütésszerűen) dupla minimálbér után fizetendő járulékot. Nagy gondban lesz még a végén Veres úr...

A vállalkozóknál egyébként úgy megy, hogy nem kötelező befizetni, de akkor be kell jelenteni az APEH-nak, az APEH cserébe meg bejelenti a soron kívüli ellenőrzést...


Shenpen, nem az evás postodra írtam, hanem a megelőzőre. Te írtad be valamikor régebben, hogy valamilyen rendszert fejlesztesz. Atyaég. Navaison fejlesztő, aki metafizikai jelenőséget meg filozófiai jelentőséget tulajdonít a számvitelnek :-). Tőzsde meg is zuhant :-).
Egyébként szigorúan _jogilag_ korrekt lenne Veres eljárása:

"...azokat a jelen határozat kihirdetése napjával megsemmisíti."

www.mkab.hu/content/hu/frisshat/06700604.htm

(A teljes szakaszt nem tudtam beidézno, mert ez a mocsok blogmotor azt mondja, érvénytelen.)

A megsemmisítés tehát nem visszamenőleges, hanem a kihirdetés napjával (2007.febr.27.) történt. Hogy miért van így, erről őket kellene megkérdezni.

"itt viszont nem is ez a lényeg, hanem h elkaszálták, és erre csak beszedné az előleget addig is. "

Nem akarom védeni a Veres-Gyurcsány párost, nyilvánvaló volt, hogy ez elbukik az AB-n.

Az ő gondolkodásmódjuk szerint logikus lépés fizettetni.

Amíg ki nem eszelnek egy másik sarcot, addig muszáj ezt beszedni, mert különben omlik az időarányos államháztartási hiány és esetleg beizgulnak a hitelezők. Túl sok hiba volt túl sokáig, most már kicsi a tűrőképességük.

Ebben a helyzetben tökmindegy, hogy kamatostul kell majd visszafizetni.
Az ilyen "elvárt adó" jellegű gondolkodás egyébként is jellemző a hazai törvényhozókra.

Kedvencem az "elvárt" jogdíj, amit fizetsz az üres CD után, a fénymásoló után, a nyomtató után, a memóriakártya után, az üzenetrögzítő után (akkor is, ha a céged terrabyte-nyi mennyiségben archiválja a saját anyagait, aminek persze semmi köze semmiféle jogvédett tartalomhoz), a tetves jogvédő maffia mégis kriminalizálni akarja a netes letöltést, fájlmegosztást.

A Norvég modszer ennel sokkal jobb.
ott az igazan gazdagok egyedi adot fizetnek, amit egy bizottsag allapit meg. (elotte fix 80% volt!)

az egyik hajoepito gyar tulajdonosara 495%-os nyeresegadot vetettek ki. teljesen alkotmanyosan.;);)
"Amíg ki nem eszelnek egy másik sarcot, addig muszáj ezt beszedni, mert különben omlik az időarányos államháztartási hiány és esetleg beizgulnak a hitelezők. Túl sok hiba volt túl sokáig, most már kicsi a tűrőképességük.

Ebben a helyzetben tökmindegy, hogy kamatostul kell majd visszafizetni."

Ez elég rossz üzenet lenne a Pénzügyminisztérium részéről... (Én meg majd befizetem az adómat egyszer, igaz kamatostól.)

"ott az igazan gazdagok egyedi adot fizetnek, amit egy bizottsag allapit meg."

Miért, a gazdagok nálunk is egyedi adót fizetnek. Pl. leköltségelik a cégüknek a villafelújítást meg a medencét. A bizottság meg megállapítja, hogy nem foglalkozik vele, mert már elévült. ;-)

Pascal,

bizony, Max Weber elég meggyőzően vezette le a kapitalizmust a protestantizmusból, és ha azt veszem, hogy a számviteli elvek jelentik a kapitalizmus erkölcsi törvénykönyvét - jó, annak egy részét - nagyon hamar metafizikába fordul a dolog :-)))

Nagy Cső Zuhan,

érdekes, de számomra kissé zavaros post. Tudod mit, voltaképpen azzal még egyet is értek, hogy valahol a szociknak benne van a szocializációjukban ez a direkten rányúlós mentalitás. De nem vágom pontosan, hogy a Fideszében miért ne lenne benne. 1998-2002 nem ezt támasztotta alá, és még csak nem is arra gondolok, amit a bal/lib média összeirkált, hanem személyes tapasztalataimra - pl. a Fidesz-szponzorált Progress Rt. ámokfutása az építőiparban - nem annyira megszüntetni akarták ezt a rothadt hűbéri rendszert, hanem egyszerűen a saját hűbéreseiket vonni be a szocikéi helyett. Egy dolgot higgy el nekem: kurvára szeretném, ha nem így lenne, mert akkor úgy érezném, hogy Magyarország számára van rövid-és középtávon remény (és nem Wolverhamptonban élnék) míg jelenleg úgy érzem, hogy nincs, nincs remény, nincs kiút 10-15 éves viszonylatban. És így érezni, sejtheted, nem jó. Tehát nem azért írom ezt, mert szurkolok a szociknak vagy agymosott a Népszabi, hanem mert komolyan és tények alapján gondolom így - mondom, főleg építőipar, családi vonalon, az a tapasztalat, hogy a fideszesek semmivel nem voltak kevésbé korruptak, hanem éppenhogy centralizálták és pöpecebbül megszervezték a korai Horn-szocik alatt jóval esetlegesebben, személyes haverság alapján működő korrupciót. (A mostani szocik persze már sokkal szervezettebbek...)
Ide a lopott lóvét!
Anr,

lehet ezen röhögcsélni, persze, de oly fokon fogja vissza az ilyen az innovációt - ti. mi a rákért vállalkozzon akkor az ember - hogy csak nézünk, hogy Amerika hány nagyságrendet ver rá Európára, és főleg azért, mert jóval kisebb mértékben basznak ki a társadalom azon szűk rétegével, aki ambíciózus, tehetséges, és akar valamit, és hátán hordozza az összes többit, aki csak azt tudja meg akarja csinálni, amit megtanítottak nekik, de azt se nagyon.
Üdv!

Shenpen le a kalappal, hogy így odavagy a számviteli elvekért....de mégis melyikekért? Magyar? UK-GAAP? US-GAAP? IFRS? etc.

---
Egyébként ha már AB meg adótörvények. Igazán csodálkozom, hogy a tao feltöltési "jóslási manővert" még senki nem piszkálta meg senki az AB-nál...ebbéli csodálkozásomban legutóbb osztozott az egyik gazdasági (jellegű) hetilap is.
Nem értem minek ez a sok szarakodás 75 %-os adóterhek helyett vezessék be a válalkozásoknak a 100%-ot minek az vállalkozásoknak pénz meg ilyen marhaságok ... -
4. Olyat nem lehetne, hogy az "úgyis csalnak mind" filozófia helyett szétválogatjuk a csalókat és a tényleg veszteségeseket?

-

Ők csak magukból tudnak kiindulni gyurcsány adócsaló ... veres adócsalü ...
a sváby-vetélkedőről mindig akarok írni, de egyszerűen nem vagyok képes végignézni egyet se. ekkora kupac szart!
Az eredeti táskás műsor elejét kivágták, és abból cisnáltak egy műsort ... csak Sváby fullra tehetségtelen a kérdések színvonala pedig az általános iskolás szintet üti ...
RE: Carnivora 2007.03.01. 00:09:09

"gyurcsány adócsaló"

_HIVATALOSAN_ nem az.

Az a szomoru,hogy még akár igaza is lehet Veresnek ugyanis:ha az Alkotmánybiroság a jogszabályt ex nunc hatállyal azaz a jövöre nézve nézve semmisíti meg a megsemmisitést megelözően keletkezett es még be nem fejezett(le nem zárt)jogviszonyokat továbbra is az alkotmányellenesnek itélt jogszabályi rendelkezések alapján kell elbirálni.
(Abtv43§(1)bekezdés egybevetve a (2) bekezdéssel).Szvsz viszont aki nem fizet azt nem tudják kényszeriteni,inkább arra megy ki az egész,hogy ne kelljen visszaadni a pénzt illetve ne induljanak kártérítési perek.
OFF:

"A kínaiak meghekkelték a galambokat

A Kína keleti részén található kutatóközpontban dolgozó szakemberek apró mikroelektródákat ültettek a madarak agyába, adta hírül kedden az Új Kína hírügynökség. A tudósok az elektródákat stimulálva irányítani tudták a galambok röptét: az állatok a kutatók kedve szerint fordultak jobbra és balra, illetve emelkedtek fel és ereszkedtek le." index.hu/tech/tudomany/bruu070228/

Szerintem a galambok előtt magyar politikusokkal kísérleteztek... :-)

Es ott van meg az ARTISJUS altal begyujtott penz az ures cdk, memoriakartyak utan, amivel kriminalizaljak a vasarlot, es kifizettetik vele a buntit, hisz "UGYIS CSAL" persze, ha rajtakapjak, akkor megegyszer bunti.

hihetetlen, de ez van

ez ugyanaz a tema.
RE: Alf 2007.03.01. 02:43:24

"Es ott van meg az ARTISJUS altal begyujtott penz az ures cdk..."

---> dark future · 2007.02.28. 23:15:23

:-)

Na igen, nem véletlen, hogy a Gugli-féle cégek nem Magyarországon vagy Európában születnek, hanem a "hülye" USA-ban.
Gyakorlatilag 0-ra vagyunk versenyképesek.

Nekünk marad a Quaero vagy mi a rák. Erről a témáról is írhatna Worluk:

A történet kezdete:
w3.nsz.prim.hu/cikk/391918/

És a vége:
it.news.hu/hirek/2007-01-03/maris_megbukott_google_vero_europai_kereso.html

Ezek vagyunk mi, az "okos" európaiak. :)) Elvárt adóval, meg a többi abszurd hülyeséggel.
RE: Johnny Web 2007.03.01. 03:28:34

Hülyeségben az USA-t sem kell félteni.

Az ő vesztük az lesz, ha az ottani szabadalmi szabályozás tovább durvul, az európai meg liberalizálódik. A szabadalmak kinyírják a kis cégeket, a kreativitást, az innováció szabadságát. A technikai fejlődés egyre inkább monopolizálódik.

Oldalvízen meg jönnek erősen a kínaiak, akik szarják le az egészet...

Szerintem legyen elvart bortonbuntetes a potencialis bunozoknek. Mindenkit racs moge, mert ugyis bunozni szeretne.

Vagy mindenki adja a teljes fizeteset az allamnak, mert ugyis csak sajat szakallara dolgozna, mikozben az allam ehenhal. A kozosseg erdeke mindenek felett!

Mondjuk nem lennek boldogtalan, ha ezeket az otleteket, amiket Veress apank egy atpalinkazott delutanon talal ki, felvaltana az adozas egyszerusitesere torekves. Legyen 15-20 adonem maximum, azok legyenek osszesen akar ugyanekkorak, de ne kelljen 3800 hivatalon keresztulfuttatni, hogy a beadott 100 Ft-ombol 20 maradjon, mire felhasznalasra kerul. Es igen: repuljenek az adozast kontrollalo es intezo szektorbol a felesleges naplopok, es a kismillionyian levo fonokok.
"4. Olyat nem lehetne, hogy az "úgyis csalnak mind" filozófia helyett szétválogatjuk a csalókat és a tényleg veszteségeseket?"

Az elég macerás lenne ám, sztem egy neutronbo....
Olyat nem lehetne?

Olyat kéne, de nem lehet... Kettőn áll a vásár. A csalónak is akarni kéne, hogy őtet szétválogassák. Nem akarja. Hát istenkém. Meg sokan is van.

Adórendőrt minden cég mellé!!! :)
Drága bálnalovas, Olaszország alighanem nem maffiább, mint mi...
Amúgy annyira édes, ahogy egy működő társadalmi-gazdasági rendszerből egy-két elemet kiemelve (cherry-picking) állítanak fel egyesek követendő példákat. Norvég adórendszer, ezzel ellentétesen: szlovák adórendszer.

Ennél picikét bonyolultabb a dolog.
Látom itt mindenki vállalkozik... Abban egyetértek, hogy az gáz, hogy a törvények betartásáért felelős szerv alkotmányellenes szabályok tömkelegét ontja magából, pedig még egy hülyének is triviális, hogy az alkotmány a hozzájárulás mértékét egzakt mérhető vagyonhoz bevételhez köti, és nem feltételezésekre.

Azért ajánlom minden honpolgár figyelmébe, hogy a magyar ktgvetésbe az összes vállalkozói befizetés a bevételek kb 15%-a! A lakossági pedig 22 - 24 %-a!
Vajon hogy van az, hogy a tehetséges vállalkozóink képtelenek 10 éven át nyereséget termelni, és mégis autót cserélnek, házat építenek, a gyerek is autót kap. Nem is kell óriási cégeket nézni, sok 3 milliós KFT tulaja is így él. Ugye ők a tisztítószerek, számítógép, egyéb cikkekre visszaigénylik az áfát, tehát a vagyontárgyak egy részéért 20 %-al kevesebbet fizetnek, a tankolást leköltségelik, stb, és még van pofája elsírni nekem a volvo ablakán keresztül, hogy milyen szarul élnek hárman a 150 nm-es házban, és 1ként is milyen drága a gáz. Azért HAHÓ. Van itt két szabad agysejt. Ja és ebbe a vállalkozói körbe tartozik GYF, VJ és a többi szoci iparmágnás is KÓKÁVAL az élen. Én pl. Kurvául unom hogy a fizetésem 43 %-kát az állambácsinak becsengetik, miközben napi 8 + X órát gályázok érte.
ROFä-nak igaza van, más országok rendszereit azért gáz felhozni, mert a többi körülményt nem ismerjük. PL: ki hallott közületek róla, hogy a Svédek, akik híresen precíz adózók, és magas az adóteher, kisebb statisztikai trükkökkel tartották mélyponton a munkanélküliséget, jó hosszú betegszabi. Az alkalmazásban állók harmada az államnak dolgozik, ez nálunk kb 23 %, ha jól emlékszem stb. Ezeket is be kell írni, nem csak a marketing oldalát.
Az ELVÁRT ADÓ SZAR szerintem is, de ésszel kellene lenni a magyar vállalkozások közül azoknak, akik nem kényszervállalkozók.
Ahol én élek érdekes módon (van állás a cégeknél bőven) évről évre 5 - 10 %-al nő a vállalkozások száma érdekes nem és nem GYőr és Bp környéki vagyok. HA ennyire szivat az állam, akkor minek vállalkoznak az emberek? Azért mert mi magyarok szeretünk sírni, de azért aki tehetséges jól megél a vállalkozásából egy szakmunkásbizonyítvánnyal is. Pl. a mesterek, akiket szoktam hívni megbízhatóak és ezért vissza is hívják őket.
Aki akar és van mire az tud nálunk is vállalkozni, a kérdés az akarásona van. A magyar ember a jég hátán is megél szokták mondani, de sírni azt k*rvául szeretünk, ahogy korábban is olvastam.
Ja, a politikai korrektség jegyében mondom, hogy az általam ismert és tisztelt Fideszes vállalkozók ugyan úgy kihasználják kíméletlenül párt kapcsolataikat egy jó munkáért, mint a szocik, tehát ugyan abból a fából lettek faragva, csak más színűre festették őket.
Bocs kicsit off lett de kikivánkozott, mostmár nyugodtan megyek dolgozni :}
Elvárt adó, ugyammá!

Csak azoktól a lúzerektől szedik, akik kiváltották a vállalkozóit. Egyszerű: Leszeded a táblát, beadod az ipart, oszt annyi. Dolgozol számla nélkül. Csak figyelj, hogy tegyél félre nyugdíjra meg dokira.

Jobban jársz, mintha ezekre a szarházikra bízod az öregkorod.
Évek óta veszteséges. Muhahaha..
Ezért ad néha egy kis tagi kölcsönt persze szigorúan csak az adóhátralékok befizetésére, ugye?

Igen, mindenki csal. Ez van.
Nem értem, Abban az országban, ahol a többség elfogadhatónak tartja (oh, csak a rendszer működése miatt persze), néhány ártatlan ember halálát is, ott mecsoda felháborodást vált ki néhány becsületes adózó büntetése.
(Nem árnyalnám tovább a képet, de abban is biztos vagyok, h valami vaj az ő fejükön is van, tehát nem teljesen ártatlanok. :)
6. A képviselőket a megválasztásuk után egyből küldjék börtönbe. Hiszen mindannyian tudjuk... : )
Ki mint él, úgy ítél - asszem Veresről aztán tényleg elmondhatjuk ezt...
A Zalkotmánybíróság a reformok fő fékezője, mocskos orbánisták, maradiak, Nyugat ellenesek, gulagra velük!!!
Alf 2007.03.01. 02:43:24
Nem fogod elhinni, de még az üres fénymásolópapíron is van artisjus-os adó... És ez komoly!
natu: na ne szivass! Mi köze van az üres fénymásolópapírnak a szerzői jogokhoz? :-o
A Sváby-vetélkedő még úgy is félelmetes audiovizuális élmény, ha lenémítod a TV-t. A Sváby testtartását és szájmozgását pedig sürgősen a világörökség részének kellene tekinteni!

Naggggyon szar!
7. (Hofi után szabadon) fektesd a pénzed Nálampapírba. Semmi más dolgod nincs, csak ideadod nekem az összes pénzed, és már kész is vagy. Ennyi.

Ez jóval egyenesebb húzás lenne ezt mondani, mint itt keverni a szart.
Update (mer' még reggel van):

"ez" nélkül.

Jóval egyenesebb húzás lenne ezt mondani, mint itt keverni a szart.
Komolyan mondom, én is elképedtem, de van egy jó ismerõsöm a jogvédõ irodánál, õ mondta, hogy már évtizedek óta rajt van a papíron ez az adó.
De honnan veszi a bátorságot, hogy olyan adónemet akarjon beszedni, amiről ki lett mondva, hogy alkotmányellenes??? Ez a felháborító ebben a kijelentésében.

Azért a vállalkozósdi nem olyan egyértelműen fehér-fekete, ahogy eco írja. A vállalkozásokba befolyó egységnyi pénz túl nagy százalékát kell kifizitni különböző adók, de sokkal inkább JÁRULÉKOK képében az állambácsinak. A legtöbb kisvállalkozásba egyszerűen nem jön be rendszeresen annyi bevétel, amiből ezt ki tudja fizetni, plusz a céges költségeket is állja, esetleg fejlesszen, vagy előfinanszírozzon. 2-3 fős cégekről beszélek, akiknek ráadásul van munkájuk. Ez oda vezet, hogy mindenki okoskodik, mert látja, hogy pörög a cége, jönnek a megrendelések, dolgozik éjjel-nappal, de ha tisztességes, akkor be kell csukni a boltot. És most jön a fekete leves. Ha becsukja a boltot, akkor visszamehet alkalmazottnak, ahol a fizetése jelentős hányadát nagy valószínűséggel szintén zsebbe, vagy számlára kapja egy nagyobb cégtől, mert ott is így áll a helyzet.
Igen, fizessen be mindenki mindent tisztességesen. Csukjon be a kkv szektor több mint fele, aztán kezeljük a munkanélküliséget.
Mi a megoldás?
A Gyurcsány-Veress-Molnár-féle ámokfutás, törés-zúzás, pusztítás még nagyon sokba fog kerülni nekünk, bár nem szimpatizálok vele, de lassan tényleg el kell gondolkodni az orbáni büntetőjogi felelősségre vonáson.
Persze csak akkor, ha nincs büntetőjogi felelősséget kizáró ok, konkrétan elmebetegségre gondolok.
Nem biztos mindegyik átmenne.
Tényleg majd minden kontroll nélkül pusztítanak.
Az hagyján, hogy az MSZP-t hazavágják, de az országot is.
Megérne egy gondoltafutamot az is, a héten Veress Brüsszelben milyen következő megszorításokat vizionált, amit már amúgy is tervbe vettek?
Azok után főleg, hogy Gyurcsány 16-án a Parlamentben azt mondta, nem kell több ilyen.
Szeretem ezeket az álszent hozzászólásokat.Mintha nem tudná mindenki hogy kis hazánkban a ritka kivételektől eltekintve minden vállalkozó csal. Erre az a válasz hogy ha betartanák a szabályokat tönkremennének.Ja igen azért épülnek szépülnek a házak,cserélődött le a kocsipark,nőtt a megtakarítás, és egyre többet vásárolnak az emberek.Nézzük már meg egyszer hányan vannak azok akik műtét után nem fizetnek az orvosnak,hány fogorvos van aki számlát ad, hány építési vállalkozó van aki számlát ad a felújításról, hány olyan vállalkozó van akinek az alkalmazottai és ő maga nem minimálbéren vannak bejelentve, hányan vannak akik évvégén nem költségelnek stb. Tehát a kérdés úgy merül fel, hogy vagy tudja ezt a kormány kezelni,vagy az állami kiadásokat kell csökkenteni, vagy emelni a sarcot, hátha abból befolyik egy kis plusz.Csak az a baj hogy a sarcokhoz legkevésbé a közalkalmazottak tudnak alkalmazkodni,ahol nincs csak nyilvántartott pénz. Az meg olyan mint amikor az állam az egyik zsebéből a másikba teszi a pénzt,nem igazi bevétel.Mondjuk azért ki lehet babrálni ezzel a réteggel is pl a gázártámogatás útján.Ők biztos meghaladják a határértékeket,mivel nem minimálbéren vannak bejelentve.A kiadáscsökkentés meg egy álom.Lehet pl a kocsikat,mobilokat bútorokat nem cserélgetni (ami szerintem is szükséges lenne ebben a helyzetben) de ez csak piti összeget tesz ki a költségvetésben.Mert a nagypénzt a közszolgáltatások (rend és jogbiztonság,honvédelem, oktatás,eü,árvízvédelem,környezetvédelem) és szociális kiadások és a vállalkozások támogatása teszi ki. Ezek közül lehet választani,de bármelyikbe belenyúl valaki a társadalmi békét veszélyezteti.Vagyis a helyzetből a kiút a csalások minimalizálása minden erővel, ennek még valami támogatottsága is van- mivel aki nem haszonélvezője ennek az össznépi játéknak az támogatja.
Beren igazad, van ezektől a jellemzően mikro vállalkozásoktól elnézést kérek :}
kicsit elfutott a düh, azért ahogy írtad nem fekete fehér a helyzet, mert te leírtad a másik részét. 1ként ha mindenki befizet mindent tisztességesen, akkor LEHET, hogy nem kell senkinek tönkre mennie. (1ként a magyar KKV-k egy része nem csak azért nem fejleszt, mert nincs pénz, hanem mert nincs akarat sem. Ő meg akar a vállalkozásból élni, abba lehetőleg visszafordítani keveset. Feleségem könyvelte őket, nem írnám le, hogy miket ügyeskedtek össze a Áfa-val, EVA-val, támogatásokkal stb.)
Hogy teljesebb legyen a felsorolásunk:
1. Van aki tisztességesen dolgozik és megél
2. Van aki tisztességesen dolgozik, és ügyeskedve de megél
3. Van aki lop csal hazudik, és megél
4. van aki nem él meg belőle

Így árnyaltabb a helyzet!
Big Up

ps.: aki számlára kapja a pénzt a másik cégtől márcsak számlákkal tud játszani, mert annak is kell a ktg, tehát ő az adóval márcsak korlátozottan tud ügyeskedni.
Ha egy kisvállalkozó minden szabályt betartva tisztességesen adózik, járulékot fizet, bejelent akkor olyan árakon kellene dolgoznia, amire nincs fizetőképes kereslet Magyarországon. Két fő alkalmazottnak átlagos fizetés mellett kb 60-70000Huf bevételt kellene csinálnia minden nap...
Beren. A nagy lófaszt. Csak legálisan lassan jön össze a második kocsira az asszonynak. A kis cégek amúgy is egymást csinálják ki az árversenyben nem az állam. Aki csal/lop/stb. az alá tud menni a többinek.

"Jóval egyenesebb húzás lenne ezt mondani, mint itt keverni a szart."

Csak idehaza egy egyenes húzást az ember rosszul sikerült átverésnek gondol.
Ma jó kedvem van, ezért Veres János pénzügy miniszter úr helytálló és korrekt megállapítására csak bólogatni tudok. De lehet csak a sok ****** eredményezte ezt a nyakideg zsábát.
Dr Borivoje Surdilovics 2007.03.01. 08:59:50
"hány építési vállalkozó van aki számlát ad a felújításról, "


Te szívesen fizetsz mondjuk a lakásod kifestéséért 20%-val többet azért, h számlád legyen? lol
én párszor megégettem már magam ezzel a szla nélkül dolgozunk esettel.
azért a következő is anélkül lesz. Ja, az 5 %.os kedvezményest megfizetném érte, de arról a magyar kormány nem döntött még mindig :( Jótállás csak szla ellenében biztos, h működik, a többi lutri.
Számoljunk Walter csak a bérekkel:
1. alkalmazottak bére bruttó száz + 30 % x 2, 260 000 saját fizu
2. Saját fizu vállalkozó kockázat stb. 260 000 Ft (ebből marad nettó 140 e kb)
3. Rezsi, autó stb. bruttó 200 000 elég?
4. Társasági adó 16 %.
5. Iparűzési adó bevétel kb felének a 2 %-a.
6. Egyéb helyi adók kb 20 000 Ft/hó és akkor jó bevétel stb volt.
Összesen: 926 864 Ft + áfa. nyereséggel mindennel, ez napi 50 509 Ft bevétel 22 napos hónappal számolva. semmilyen kedvezményt nem vett igénybe, és nem evás pedig jogosult lenne rá.
Ez az adofajta egy olyan antidemokratikus orszagban mint Hollandia bevett gyakorlat.



Nálunk szla nélkül falszigetelést kb 1600 Ft / nm 4 órás munkért kértek kb 35 000 Ft-ot. Bár a minőség tényleg jó, akkor hol is van a 50 ezer ft ehhez képest?
Annyira jo, h ez beutott. tegnapelott nyilatkozott Csaba Laszlo az adorendszerrol (CEU kozgprof asszem)
a legjobb duma ez volt: sok es kis jelentossegu valtozast csinal/csinalt a kormany (aka 100 tyuklepes) es ezzel csak nyi optimumot er el. bagateladokat vezet be, amik nem lathatok at es nem is tervezhetok rendesen.

100%ig igaza van. azontul mo-n igenis negativ megitelese van a vallalkozoknak. merthogy csalnak. es pont a kormany adja igy a legbiztosabb tamogatast ehhez a kenyszerkepzethez. ha jol gondolom, most nem cucializmus van, e.g. a vallakozasok foglalkoztatjak az embereket + a kozszfera. ha azt gerjesztjuk, hogy a vallalkozok csalnak, az jo?

de az allampolgaroknak is kijut a jo. van ugye szolidaris ado. van ilyen a fricceknel is. ha egy csaladban az egy fore eso eves jovedelem meghaladja a 200k eurot, akkor kell fizetni. 50M versus 6M. azert alljunk mar meg.

ahogy Csaba Laszlo is megmondta, adoreform kell, kevesebb de atlathatobb adoval. az gerjeszti idehaza a kreativ konyvelest meg az adooptimalizalast, hogy tul sokat vonnak el a tisztesseges adozoktol. latva, hogy ezt a zst vagy eltapsoljak celtalanul (4es metro pl.) vagy ellopjak (autopalyabotranyok, koltsegterites) vagy odaadjak a 'szocialisan raszoruloknak' (ide nem irok semmit, tudja mindenki mire gondolok), akkor joggal hordul fel az allampolgar, hogy na ne. a komplett rendszer szar az alapoktol kezdve.

egeszsegugy/tarsadalombizt: atlathatatlan penzaramlas, a kormany ev vegi hianypotlasra vonja be a tb kasszajat. sok potyautas (kicsit anakronisztikus ez az 'aprilistol ellenorzunk' tema, ennek igy kellet volna lennie a kezdetektol), al rokkantnyugdijasok, feketezo munkanelkuliek

ha lehantjuk a felesleget a tbrol, akkor mar elfogadhatobb szintre kerulnenek a jarulekok.

EU reform: kozrohely, hogy egy ekkora kockazati kozosseg nem tud elviselni magasabb szinvonalu szolgaltatasokat. es az is verlazito, hogy semmi korrelacio nincs a befizetett penz es az elerheto szolgaltatasok szinvonala kozott. akarhogy nezzuk, legalabb a szabad orvosvalasztas jarhatna a kiemelnet sokat fizeto embereknek. maganeheszsegugyi intezmenyek korrekt bevonasa is jo lenne. rohely, hogy lapatolod be a penzt, es ha pl maganfogorvoshoz mesz, akkor az egyebkent neked jaro penzt nem kapod meg. mindennek van tarifaja az egeszsegugyben, a szivmutetnek is meg a fogtomesnek is.

kevesebb ujraelosztas kellene. jelenleg a mi orszagunkban a legmagasabb az egy fore eso adoteher. ebbol csak novekvo allamhaztartasi hianyra, elkurasra futja. teljesen ertheto, hogy az emberek nem szivesen adoznak, mivel nem latjak mi lesz a penzzel.

egyszerubb adorendszer = kisebb ellenorzesi apparatus. tavalyelott 75mrd forintert szedtek be az adot. ez ui az apeh evi koltsegvetese. ha atlathatobb az adozas, akkor konnyebb ellenorizni, kevesebb a kiskapu.

az eva igenis jo. az nem jo, hogy a jelenlegi adorendszer lehetoseget nyujt arra, hogy csaljanak vele. egyebkent teljesen rendben van, hogy nem kell buveszkedni a szamlakkal. elosztom, befizetem. legalabb tenyleg van adobevetel biztosan. a szolgaltatoi iparban levoknek ez tokeletes.

alapvetoen le kellene valasztani a tb-t es az eu-t az allamrol kompletten. az allam felugyeljen, de ne o gazdalkodjon, mert ahhoz kurvara nem ert. legyen a dolog versenyszferaban. mindenki annyit fizet, amit akar. 0-t akar. aztan bemegy a korhazba, es csenget mint a katonatiszt. vagy fizeti az minimalis jarulekszintet. ahogy a tobbi biztosito is mukodik, itt is matematikai alapokra lehet vetiteni a dolgot. ha biztositas, akkor legyen biztositas.

tul sok minden maradt rank a regi rendszerbol.
Kedves W,

Az mennyire zavar, hogy az Alkotmánybíróság nem a hatályba lépés napjára visszamenőlegesen, hanem a saját határozatának kihirdetésének napjával semmisítette meg a törvényt? (Jé, hogy pont fenruár 28., tehát véletlenül pont 2 hónapig volt hatályos, nahát, micsoda véletlenek vannak ...)

Pedig lett volna rá lehetősége, sőt, ez gyakorlat is, hogy ami "nagyon" alkotmányellenes, azt visszaható hatállyal kaszálják el, ellenben ami csak "kicsit", annak meg adnak pár hónap haladékot.

Szóval nem biztos, hogy a Veres(segű ördögöt) kell azért basztatni, mert egy 2 hónapig hatályban lévő adótörvény alapján a PM arra 2 hónapra beszedné az adót.
Ha nem szedi be, akkor törvényt sért, csókolom.

Ez persze nem azt jelenti, hogy az "elvárt adó" feltétlen híve lennék, sőt.

Csak úgy néz ki, mintha a magyar újságírók orvosilag el lennének tiltva attól, hogy gazdasági és jogi kérdésekben a legalapvetőbb tárgyi tudással rendelkezzenek.
Gyanítom, az ide beírók többsége az "átkosban" még nem volt munkavállaló. Ebből következően értenie kellene - hiszen rövidke pályafutása alatt mindig így volt -, a munka ellenértéke összeg+áfa. Nem 20%-al több, hanem éppen annyi. Bizonyos inteligencia fölött meg ne kelljen elmagyarázni, miért is fizetünk adót.
Azt tényleg nem írtam, hogy olyan árakat kell szabnia, amivel nem versenyképes a csalókkal.
"whale rider 2007.02.28. 21:33:53
Na mondjuk Olaszországot mintának venni szerintem elég húzós... akármennyire européen - az egy remek kis maffiaállam."

Ezt mondd Orbánnak, hiszen onnan kölcsönzi a "Forza Italia" típusú mintáit a kampányához! :-)
eco 2007.03.01. 09:26:10

Kb stimmel eltekintve attól, h bruttó 100e ért nem találsz alkalmazottat, valamint, h kihagytad az anyagköltséget ami bizonyos területeken elérheti a összlöltség 75-80%-át is!
Ja, és a másik kedvenc baromságom: lehetne elvárt adó, kivéve, ha az illető bizonyítja, hogy tényleg veszteséges.

Baszkikáim, az, hogy veszteséges, a könyveléséből "jön ki", ezzel bizonyítja, ezzel támasztja alá az adóbevallásán szereplő számokat.

Ennél jobban mit bizonyítson?
Hogy nem hamisította meg azt, amit egyébként bűncselekmény meghamisítani?

Egy kis mikroöki: paraszt odaadja 10 FT-ért a tojást a felvásárlónak.A felvásárló továbbadja 15 Ft-ért a nagykereskedőnek.A nagykereskedő 20- ért odaadja a kiskereskedőnek,aki 25-ért árulja. (Persze áfával értékesítenek) Aztán kimegy a paraszt a piacra és látja hogy a tojás ára 25 FT. Azt mondja hogy az enyém még szebb árú és tanyasi és ezért 30-ért árulja, és természetesen senki nem fizet adót ebben az esetben. Klasz nem?
Balito 2007.03.01. 09:31:47

Az uninteligens többség pedig mindig megkérdezi: "számla nélkül nem lehetne?"
Hol élsz te?
Hehh, megint utána kellett volna járni valaminek és nem beszopni a hülye média dumáját, mi?
Mi volt az alkotmánybírósági határozatban? Nem mi? visszamenőleges hatályú, Na mit gondolsz? Mi köze van Veresnek ahhoz, hogy az AB mi határoz? Nyalja a seggüket vagy mi?
Veres ettőll függetlenül csöndbe maradhatott volna, mert ez így elég arrogánsan hangzik. Nem is csodálkoznék, ha valójában ezt csak úgy félreesve mondta és nem bele a kamerába. csak ugye a balfasz média is tudja mire kell ugrani.

Ismét sikerült tudatlanságodat hangoztatni, gratulálok.

ui.: az adón lehet vitatkozni, de miért nem 3 hónapja ugráltál miatta. Kurvulás amit csinálsz.
Balito
Ha adó alatt csak az ÁFA-t érted, ahogy írtad, akkor nem egy dologról beszélünk. Az ÁFA az semmi, hogy éppen 20-vagy 30 százalék szinte mindegy az egészhez képest.

Ha adó alatt a különböző egyéb adónemeket és a járulékokat együttesen érted, akkor úgy gondolom, hogy ez jelenleg egy átlagos magyar vállalkozás számára túl sok terhet jelent akkor is, ha a cégnek amúgy normálisan megy a szekér. Hogy ennek hány oka van, miért lett így, azt lehet elemezni és kell is, de most ez a helyzet.

Ja, ez legalább tiszta forrás. És még a Veres úr se tud többet elvárni.
Ahol te. Ahol az
"uninteligens többség pedig mindig megkérdezi: "számla nélkül nem lehetne?"

Persze ne nagyoljuk el a dolgot, én sem ebből az egyetlen dologból próbáltam levonni az inteligenciára vonatkozó következtetésem. Mindig kell a kontroll, és mindig jön is.
Ugyanis nem csak sumákol a számlákkal, de alkalom adtán hőbörög is, h neki milyen sokat kell fizetnie.
Van itt egy kis ellentmondás, nem.


szerintem ezügyben nem a Veres a paraszt. Ő pénzügyminiszter, a dolga hogy mindenáron gatyába rázza a költségvetést. Kitalálta az elvárt adót, hátha - kiderült, hogy alkotmányellenes. Oké, mit lehet akkor még ebből kihozni? Jé, ez a kihirdetés napjától érvényes, nem visszamenőlegesen. Na akkor lehet arról az időszakról szépen tejelni.

Mellesleg: ha az AB határozat a kihirdetés napjától érvényes, akkor az első két hónapra vonatkozóan nem lehetőség, hanem kötelező jellegű a szivatás, ugye. Mivelhogy érvényben volt.
Balito 2007.03.01. 10:02:46


Azért höbörög, mert sumákolnia kell ahhoz, h működni tudjon. Képzeld el, ha mondjuk az összes építési vállalkozó azt mondaná holnap, h neki nem éri meg és abbahagyja. Szépen elmegy mind munkanélkülinek a Te pénzeden mi meg majd lakunk jurtában...
Beren,
teljesen egyetértünk abban, hogy nagyon magas a vállalkozásokra pakolt összesített adóteher.
De.
Van abban vmi végtelenül irritáló, ahogyan az új autó havi törlesztésére akad 50 ezer a zsebekben, de az alkalmazott bérére (járulékokra stb.) nincs keret.
Akinek nem inge....
Mi az, hogy "sumákolnia kell"?
Ne csináld már. Miért? Mert magyar? Mert a vérében van? Mert rákényszerítik?
Nem kell.
Pontosan ezt értem alapvető inteligencia alatt.
Majd ha az lesz a rutin, h becsületes, és a környezetében erre szorít rá mindenkit, na akkor lehet. Addig már ne is haragudj, de ez szimpla proletár öntudat, azt meg hagyjuk, volt itt ölég ideig.


Balito
Ebben viszont neked van igazad.
Bár lehet, hogy úgy gondolja, kár neked az a 15 ezer ft ami maradna, mikor ebből kijön egy új autóra a részlet ;o)) Vicceltem.
Árpád

Én úgy vettem le, hogy az AB határozat a kihirdetése napjával semmisítette meg a vonatkozó rendelkezéseket, azaz nem a hatálybalépésre visszamenő hatállyal (ahogy egyébként az AB szokta).
Ebből úgy tűnik, hogy jogos a közbenső időre az adó beszedése. (Más kérdés, hogy etikus-e, ha már az egész alkotmányellenes.)
Nem lehet, hogy az AB szúrta el?
Örülök, hogy ébredezel, Bélám!
Amit az utolsó mondatban írtál, az már majdnem olyan, mint egy reform intézkedés.
Nem ám ez a mostani gátlástalan kifosztása a normálisan adózó, tisztességesen dolgozó "középrétegnek". Ez nem reform, ez RABLÁS!
A reform címkét nyugodtan felcserélheted deformra. Az AB elmeszelte a pénzbehajtás egy újabb elemét. Jó jel. Működik a jogállam. Amely ügyben azért nem foszlottak szét a kétségeim. Egy másik szóleleménnyel élve, a meciari Szlovákia rendszerét látom megvalósulni Magyarországon. A demokratúrát. Többpártrendszert demokrácia nélkül. Néha Jones gazda azért még mindig kurva jól rátapint a lényegre)
Az Úr kihirdeti az igét, az Ő szolgái pedig elmagyarázzák.

Egy önkéntes mesélje már el, a demokrácia melyik elemét hiányolja?
Dr Borivoje Surdilovics 2007.03.01. 08:59:50
Ez mind szép csak a jelenlegi állam és az ő szép szándéka valóság utáni adózásra elég hiteltelen. Itt a tarsadalmi egyezség egy részét a Kádár korból hozzuk, névszerint mindenki ott lop az államtól ahol tud. A példát országunk vezetőinek kéne mutatni de hangzatos üvegzseb látványosan összetört (és még a sajtó sem vegzálja elég nagy hangon az államot ezért).
Ha pedig valaki kérdez a most hatalmon lévő politikustól az rezzenéstelenülel kezd beszélni a másik párt regnálásának idején történtekről. Ezek után az átlag magyar kiválasztja hogy melyiket utája jobban és annak a stiklijeire koncentrál és kész. Kicsit kiköpködjük magunkat és már nem is fáj annyira, na ezt nevezik birkaságnak.
Walter
a 100 e alkalmazottnak felénk jó pénz, és sokan örülnének neki, főleg bejelentve. Bp-n lehet, h nincs ezért alkalmazott, ezt tényleg nem tudom. Amit írtam, meg hozzá teszem, hogy az 1600 nm ár nem tartalmaz anyagköltséget, csak kiviteli díjat. Amit írtam azok kb elcsalhatatlan ktg-ek, és igaz erre jön az anyagktg, aminek aránya tényleg annyi amit írtál.
balito, nála nagyobb Urat szolgálunk mi itt mindannyian. ki hittel, ki hit nélkül.
a jogbiztonság hiányzik, balito. megrendült a jogállam működésébe vetett bizalom. ez a demokrácia működésének válságtünete. éppen úgy, mint 1994 és 98 között Szlovákiában.
Balito 2007.03.01. 10:24:09
Teljesen igazad van a probléma olyan mint a közlegelőkkel a közgazdasági alap "mondában". Aki első a csalásban nagyot kaszál, aki második kisebbet stb. Az utolsók meg már a fennmaradásért is kénytelenek csalni és így is kihal a rendszer.
magyarul aki csal jól jár, de ilyen hozzá állással szépen lassan felszámolják a megélhetésüket. (először az adóval játszanak, majd az anyaggal, végül a minőséggel, aztán újra jön a trabi.)
szóval egyetértek veled.
Áhá!
Szóval a jogbiztonság. Jobb is így, szűkül a kör.
Jöhet a példa.
Az, hogy a Te bizalmad megrendült, talán nem lesz elégséges.
outsider 2007.03.01. 10:51:15
Igazad van, csak annyiban pontosítanálak hogy példát nem csak a mostani vezetőknek kell mutatni,hanem mindig is kellett volna.És talán nem csak az ország vezetőinek hanem a kisebb főnököknek is.De a pédamutatás az nagyon kevés már.

Más: a tojásos példámat folytatva: ugyanezért van az hogy egy vállalkozó az általa kért összeget úgy határozza meg mint amit az ő piaca megengedi.Csak hogy apiaci árak között vannak akik becsületesen,vagyis adóval együtt állapítják meg az árakat és vannak azok akik nem,de ugyanannyit kérnek extraprofitot zsebre vágva. (lásd konténeres sittszállítás)

Mert ebbe az (most majndem gyurcsányi jelzőt használtam én is) országba minden vállalkozó egy év alatt akar meggazdagodni.Pedig az árak ugyanilyen szinten alakulnának akkor is ha mindenki befizetné az adót, (kereslet-kínálat törvénye),csak néhányan nem tudnának nagyokat kaszálni.

Azt meg külön szeretem az építőiparban hogy olyan horror összegeket találnak ki aminek semmi köze nincs az elvégzett munkához.(általában az anyagköltség a mérvadó),így aztán egy térburkolásért elkérnek 3000 Ft-ot, kényelmesen lerak belőle 10M2-t naponta,az csak a munkanapokra számítva 600 ezer Ft adó nélkül (kb hatszorosa egy tanári fizetésnek aki azért tanult is amikor kellett)Válasz ilyenkor hogy meg kell belőle élni télen is.
és akkor a 10 m2-rel számolva nagyon alábecsültem.Azért minimm egy szobányit azaz a dupláját tökvakargatással együtt le lehet rakni. Ez esetben 1,2 M nettó a fizetés.A Csempéző és egyéb szakik is ezt csinálják. Ráadásul nincsen már a szakmáknak becsülete, minden kókler így akar pénzt szerezni, de még a szakmát sem tanulta ki.
"Bizonyos inteligencia fölött meg ne kelljen elmagyarázni, miért is fizetünk adót."

Bizonyos intelligencia fölött arról is elgondolkodik az ember, hogy hova tűnik (mire költik) azt a rengeteg pénzt, amit kicsenget?

Mert hogy minőségi közszolgálatásokra - utakra, oktatásra, stb. - nem, az hétszentség... Mikor fizetni kell, akkor legyél jó állampolgi - amikor neked van szükséged valamire, akkor meg legyél öngondoskodó. Hát hogy a ... van ez?
balito, javaslom olvasgatni az okt. 23-i eseményeket vizsgáló civil bizottság jelentését. űgy tűnik, nemcsak az én hitem rendült meg kissé a magyar demokrácia működőképességét illetően.
cpz: de hát azok nem függetlenek, te kis buta! Ellenben a Gönczöl- Bizottság (amelyet Gy.F. nevezett ki a főtanácsadójának vezetésével... : )
Letöltöttem. Elolvastam. Nem volt rövid.
Mit is akarsz mondani pontosan?
Ha sokan mondjuk, h 2x2=5, akkor az igaz?
Vagy csak néha 5? Ha a "mi civiljeink" mondják?

Ugyan.

Ez még mindig elég satnya.
balito: értem! A vipera veszélyes állat, az azonosítók leestek, aki meg a békés gyülekezéshez való jogával él, az minimum szélsőjobboldali...
blondie 2007.03.01. 11:30:00

"Mert hogy minőségi közszolgálatásokra - utakra, oktatásra, stb. - nem, az hétszentség... "

Ezt te sem gondolod komolyan remélem.Úgy gondolod hogy csak úgy ezek vannak nem kerülnek semmibe a pénzt meg ellopják? Mert ha igen sűrgősen keresd meg orvosodat,gyógyszerészedet.Azon lehet vitatkozni hogy mi a minőségi.Mikor mondja az ember hogy most jó. Általában szerintem sose,csak mással viszonyítva állapítja meg hogy jobb.A minőséghez gyakran több pénz kell(bizony a minőségi oktatáshoz ugyanannyi gyerekhez több tanár kellene, de legalábbis ha a gyerekek száma csökken a tanárok számát nem kellene csökkenteni.Ez igaz az orvosokra is. De nincs pénz és pont ellenkező irányba kell menni.)Ami a rossz dolog hogy az új beruházásoknak legalább minőséginek kellene lenni, ha már megfizettük az árát,de sajnos nem az,mert az alvállalkozók tengerében a sógor-komaságban sosincs felelős.
Érdekes, hogy az első mondatodban tagadod a lopás tényét, az utolsóban meg "sógor-komaságról" beszélsz... nem vagy te egy kicsit skizó?

Csak az nem az állami vezetőkre vonatkozik,a tied meg egyenesen arra.
Na akkor néhány alapvetés.

Magyarországon nincs klasszikus demokrácia abban az ókori értelemben, hogy az állampolgároknak közvetlen döntési joga lenne. Ha tehát valami törpe eszű kiáll a térre és ordít, hogy nincs demokrácia, mert amit ő akar, azt nem lehet, nos őt szápen haza kell küldeni, hogy hülye vagy fiam, vagy tégy rá borogatást.
Magyarország köztársaság, ami azt jelenti, hogy a hatalom bár a népé, de azt alapvetően közvetetten gyakorolja, azaz lehet választani képviselőket, akik döntenek. Azonban nincs minden kérdésbe beleugatás szezon közben - tessék megfontoltan dönteni.
Ja, hogy a politikusok hazudnak - nem kell rájuk újra szavazni. Volt már ilyenre példa (ezért is megy most a duzogás).
A demokratikus jogállam kitétel tehát ebben az aspektusban úgy értelmezendő, hogy a jogszabályoknak megfeleleően a többség dönti el, hogy ki kormányozzon. Nem havonta dönti el, hanem 4 évente.
Ha mármost éppen szopóág van, akkor nem a demokrácia hiányzik, hanem éppen érvényesül.
Választáson bukott exmin. elnök tessék a szőnyeg szélére fáradni, és csöndben ülve gondolkodni.
Bűvös Vadász:

Rájöttem a leírtak alapján arra hogy az USÁ-ban még annyira sincs demokrácia mint nálunk,mert ott elektorokat választanak akik szavaznak helyetted.
Akkor mégegyszer: egyikönk sem tud/akar annyit fizetni egy szolgáltatásért amennyi a vállalkozó szabályos működéséhez kellene.
Ergó: vagy csal a vállalkozó és dolgozik, vagy nem csal, akkor viszont olyan drága, hogy senki nem tudja megfizetni, ezért tönkremegy.
Aki mást mond az legyen vállalkozó és bizonyítsa be.
Bűvös Vadász
Mein Kompliment, én sem tudtam volna jobban kifejezni:)
Ez a bizottságosdi meg kicsit fárasztó az október 23-ról. Sejtésem szerint egyik Bizottság sem objektív, de a Gönczöl asszony nekem legalább szimpatikus volt.
A másik elvtársnő kirohanásait maximum FIDESZ nagygyűléseken láttam.
Azt mondani, hogy mindenki ártatlan volt egyik, vagy másik oldalon kicsit túlzás.
Az az x száz tüntető, aki már a fityisz nagygyűlés előtt vonulgatott fel alá hát minimum necces viselkedést tanusított. Aki csatlakozott hozzájuk fityiszéktől biztos nem békés tüntetni akart.
A rendőrök meg biztos, hogy elégtételt akartak az MTV székháznál esett szégyenért.
The thruth is out there...
dr.B.S.: És vajon ki adja a megrendeléseket? : )
Walter
pontos a megállapítás, csak a tyúkot vagy a tojást kéne meghatározni.
Tudni kéne, hogy a csaló vállalkozók vitték le annyira az árakat (csalás árán), hogy a tisztességes sem él meg, vagy azért kell csalnia, mert nem voltunk soha hajlandók megfizetni (vagy képesek megfizetni) az ő elvárt életszínvonalukhoz vezető árakat...
Szerinted?
"Aki csatlakozott hozzájuk fityiszéktől biztos nem békés tüntetni akart."

Nahát, már gondolatrendőrségünk is van? Talán inkább az alapján kéne megítélni az embereket, hogy mit tettek valójában - nem az alapján, hogy mit gondoltak, szerinted...
Blondie,
jogsérelem, feljelentés, kivizsgálás, büntetés.

Ez van. Akinek másra van igénye, annak kell egy jó kis diktatúrát keresnie, ott ez máshogyan megy.

Dr Borivoje Surdilovics 2007.03.01. 11:51:00

Nem gondolom, hogy az lenne a fő szempont, hogy ellopják. a fő szempont, hogy a becsengetett pénzek egy olyan államaparátust kell, hogy eltartsanak, amely messze nem dolgozik hatékonyan. Nagy a vízfej, és mindent felemészt. Nem marad másra, még a fenntartásra sem. Ezzel gondolom mindenki egyetért. A köztisztviselők szarnak az egészbe, és valahol nekik is igazuk van, mert hetente új rendeletekkel tömik őket, mellette lebegtetik az előbb utóbb leépítelek dumát. Így én is kurvára felhúznám magam és szarnék mindenre. Tehát azt látja a polgár, hogy a befizetett pénzéért semmi nem történik, és ha bemegy a jogsiját meghosszabítani, úgy kezelik, mint egy utolsó senkiházit. Erre jön az "én adómból mereszted itt a segged" válasz és mindenki boldog, mert indul a társasjáték. A megszorításokat meg a vállalkozók érzik meg elsőre, a munkavállalóké a második hullám. A következtetés meg az, hogy lerabolják a sok lóvét a semmire.
blondie 2007.03.01. 12:20:08
"Talán inkább az alapján kéne megítélni az embereket, hogy mit tettek valójában"
akik nekiálltak dobálni, és hozzákeveredtek a NEM békés tüntetőkhöz, (lévén hogy fenti kommentem is ezekről szólt) a tettük alapján ítéltem meg.
Aki katasztrófa túristaként ott állt, azt meg ne kelljen megítélnem, az gondolat rendőrség lenne :))
Beren 2007.03.01. 12:23:25
"A köztisztviselők szarnak az egészbe, és valahol nekik is igazuk van, mert hetente új rendeletekkel tömik őket, mellette lebegtetik az előbb utóbb leépítelek dumát. Így én is kurvára felhúznám magam és szarnék mindenre."
Igazad van szarnak az egészre, beszéltem egyik minisztériumban dolgozó ismerősömmel, elhülve hallottam, hogy ahány minisztérium annyi féle gazdálkodási és egyéb szoftver, és hát a könyvelés sem eredményorientált. Ezek után (lévén a döntést a politikusok hozzák meg minden ügyben, sokszor a szakma javaslataival szemben) azon sem csodálkozom, ha még a pü miniszter sem tudja mi lesz az elvárt adó nélkül...
Blondi!

vannak olyan állami megrendelések pl autópálya,ami kell, vannak olyanok amilyenekre nincs szükség (kakaó biztos számítógép az óvodába stb.) és vannak magánmegrendelések. Nem vagyok (már) naív, tudom hogy nincs olyan beruházás ahol ne lenne csalás. (ha más nem visszaosztás,bejelentetlen munkaerő,fiktív számlázás stb)Ennek haszonélvezői vannak fenn is és lenn is egyaránt.(nem csak fent és nem csak most)Mit gondolsz miért van ez a harc a hatalomért?Annyira szeretne mindegyik politikus reggeltől éjszakáig dolgozni a népért?Annyi önfeláldozó hazafi van ebben az anyagias világban? Annyira vágynak rá hogy mindenki szídja őket, és kedves édesannyukat? Annyira szeretik ha megdobálják őket narival,tojással?Vagy bombát robbantanak a lakásuk előtt? (Torgyán,Szájer) Egy frászt,tűrniük kell. Valamit,valamiért.A zsírosbödönért megy a harc minket csak eszközként rángatnak bele.És mi ebben csak nézünk bárgyun és ki ki támogatja a maga emberét vakon. Hát igazából ezért nincs demokrácia,csak ez nem most kezdődött,hanem 17 évvel ezelőtt. Illetve sosem volt.

Láthatod egyébként hogy le került a napirendről a politikusi költségtérítés.
balito: jogsérelem, feljelentés, kivizsgálás, büntetés.

És egy normális demokráciában persze a gyanusított szokta a (felőssége megállapítására irányuló) vizsgálatot vezetni...

(Nem kellett volna mondjuk a Viszkist is felkérni, hogy vizsgálja ki a postrablásokat? : )
"A megszorításokat meg a vállalkozók érzik meg elsőre, a munkavállalóké a második hullám."

Emlékszel, milyen nagy ötlet volt a minimálbért megduplázni?
Azt is a vállalkozók érezték meg, nem hiszem, hogy örültek a duplájára növekvő adó és járulék terheknek. Ravasz kis "megszorítás" volt az is, biztos örültek a kirúgottak, h a maradék többet keres.

Mindig mondom, ez annyira nehéz pálya, hogy ebben az országban pl. csak egy ember van, aki ért hozzá. :)
balito, ha a jogsérelemre nincs orvoslás, akkor az maga a diktatúra. nem kell keresgélni. itt még nem tartunk. csak a kereteket feszegetik. ez a demokratúra. a köztes állapot. a fejlett szocializmus tökéletesítésének elmaradt szakasza. hiánypótlás. a gyurcsányi szembenézés pedig átalakulás a dialektika törvényei szerint. megtartva elfeledni. pártvagyon marad, kádár mehet.
igen, szerintem megszűnt a bizalom, bár nem a demokratikus jogállamban. Demokrácia van, mert szavazunk és azt mondunk amit akarunk. (ez egy proletár definíció:) A hozzáértésbe vetett hitbe, szűnt meg a bizalom. szerintem abban nem hisz senki, hogy azok az emberek, akik döntéseket hoznak, azok valóban azért döntenek úgy, mert az közép/hosszútávon az országnak jó. Azt látni, hogy a döntések a döntést hozó párt érdekeit szolgálják (mindegy melyk oldal) és ez gyakran nem egyezik az ország érdekeivel. Így szavaznak a képviselők, és ha nem ezt teszik büntetést kell fizetniük.
Ezért felesleges annyi embert odaültetni, elég három. A győztes pártnál kettő, az ellenzéknél egy. Nyomják a gombokat, úgyis előre megmondják nekik, hogy mit kell, mert az pártérdek, és magasabb szinten dől el.
Az egész reformból meg az csapódik le, hogy most a ciklus elején hebehurgyán nekiugrunk, hogy a végén, majd osztogathassunk, mert így maradunk hatalmon. De az átgondolatlan döntések egy csomó plusz hibát generálnak, a polgár, meg fogja a fejét, hogy ezek tényleg semmihez sem értenek. Pedig nem gondolom, hogy a politikus, vagy a szakmai stábjuk hülyékből állna, csak érdekek mentén döntenek.
cziffra plachta zasztava 2007.03.01. 12:36:02
Hagyjuk már ezt a nem is létező kifejezést, hogy demokratúra.
A demokrácia és a diktatúra között nincs átmenet, nincs közös halmaz. Vagy ez van vagy az. 1ként a diktatúrának is több eleme van, nem csak a jogsérelem. Pl. szólásszabadság, most szídjuk a jelenlegi rendszert, és még nem vittek el. (próbáljuk ki ezt kínában). vallás és sajtószabadság stb.
Bár lehet, hogy annak volt igaza, aki azt mondta, hogy a demokrácia a kisebbség uralma a többség felett. (70 % megy el szavazni, ebből kb 60 % szavaz ugyan arra ez így 42 % dönt a többi 58 ellenében)Ez akkor diktatúra, de akkor az egész világon az van, vagy így vagy úgy
Melyik a gyanusított? A Gönczöl vagy a Morvai?

És, hogy megspóroljunk egy beírást:
melyik a független?

Látod ez a demokrácia. Van ilyen is, olyan is. Baj? Ne legyen?
Tudod uncsi ez a szovjet technika, hogy ti. ami az enyém az az enyém, ami a tied, arról tárgyalhatunk.
blondie 2007.03.01. 12:30:16
Ha jól emlékszem nálunk sem a rendőrség vezeti a nyomozást az őszi bántalmazások ügyében? vagy tévedek, sőt támadták is Gergényit azért, mert nem volt hajlandó kivizsgálni.
Kérdem én, bármi az eredménye az ő vizsgálatának ki hitte volna azt el? Ha hibát állapít meg, akkor azt keveselték volna, ha semmit, ugyanazt kapja, mint most. Ez nekem patthelyzetnek tűnik Tipikus sapka esete.
Az eredit - Árpád - gondolatához:
ne a Viszkisnek adjuk vissza, hanem a a II. vh. alatt és előtt államosított, elvett, elrabolt javakat ide vissza!. Voltak rá törvények - még ha embertelenek is - vagyis jogos és ELVÁRT akkor, hogy az a nagy közösé legyen!
Mindent vissza!
Hadd javítsam má ki ezt a sok szakembert.
Arról van szó, h van egy elbaszott adó. Én tudom, h nem lehet 100%-osan tudni, h az Ab elkaszál-e vmit vagy nem, de mégis, kissé ciki,ha valamit kidolgoz egy rakás minisztériumi szakértőés utána szopás van. Gáz. Elkúrták. Utána inkább legyen csend. De nem, Veress János nem az a típus.
Hadd mondjak még egy példát, h az állam a néma újságírók támogatásával bármit mondhat, csinálhat. Bedobálják a postaládába, h a vizitdíj az orvosnál marad, ezért jobb lesz az ellátás. Nem beszélve aról, h _csak_ a háziorvosnál marad ténylegesen ott a 300ft-ok _egy része_, de ugye ezt az összeget el is fogják vonni a finanszírozásból, így bevezetve a co-payment-et. Arról van szó egyszerűen, h a konvergenciaprogramm keretében csökkentni kell az eü. költségvetési finanszírozását. De a jó pénzen felvett kommunikációs szakértők ezt így _kommunikálják_, persze a baráti sajtó támogatásával.
ha a jogsérelemre nincs orvoslás,

Nincs? Kérdezd meg a Gaudi-t, szerintem segíteni fog, és menten kiderül, hogyy van.
eco, 1994 és 98 között a meciari szlovákiában is szólásszsabadság volt. a demokratúra igenis létező fogalom. a demokrácia tartalmának kiüresedését jelzi. jó párhuzam a hatalompárti titkosszolgálat. ez demokráciában megengedhetetlen...
"uncsi a szovjet technika"

Hát akkor ne használd!
eco: azért Gergényi szerepéről (és felelősségéről) mondott egy s mást az Országos Rendőrfőkapitány is, míg Petrétei szájzárat nem tett mindkettőjükre...
cziffra plachta zasztava 2007.03.01. 12:49:10
Nem tudom, mi volt szlovákiában, de sztem ott most sincs szólásszabadság, hiszen a hatalom mindenkit meghurcol (lásd Marina Hedvig esete) aki azt meri mondani, hogy az ottani magyaroknak szar...
blondie 2007.03.01. 12:57:28
Ezt mire írtad?
A szerepéről én egy szót sem szóltam, de Gergényit szídták, hogy nem vizsgálja ki. De ha ő tette volna, az mennyire lett volna hiteles a szemedben? (nekem semennyire, mert nem objektív, pedig én bírom az öreget)
A rendőrség elbaszta amit lehetett, most tőle független szerv vizsgálja ki az esetet én erre céloztam... Felelősségét állapítsa meg az ügyészség
eco, ez nem igaz. nem a magyarellenesség a sajtószabadság mértéke. egyébként a fico-kormány alatt megint sorvad a jogállam szlovákiában. csak a gyurcsányi neoliberalizmus helyett a nemzeti populizmus a divat. ez egy tőrölmetszett plebejus politika. a különbség az erkölcsi megalapozottságban van. ficonál hiányzik, orbánnal, hiszem, megvan.
eco: egyetértünk, semennyire...
Dr Borivoje Surdilovics 2007.03.01. 12:11:25

Korrekt. Az USA-ban sincs közvetlen demokrácia. Az is köztársaság demokratikus motorral.
Sőt többet mondok a képviselőinknek nem azt kell feltétlenül dönteniük, amit a választók szeretnének, mert nincs utasításos rendszer. Mindenki lelkiismerteére van döntve, hogy hogyan szavaz. Más kérdés, ha újra akarja magát választani, akkor figyel a közvéleményre (rosszabb esetben pártutasításra), mert politikus.

cziffra plachta zasztava 2007.03.01. 12:49:10

ugyan már...

cziffra plachta zasztava 2007.03.01. 13:08:02

Áááá, kihúztam az egész kommentem.
Csak most esett le, Te biztosan vicceltél. Majdnem bedőltem.
nem balito, nem vicceltem. azt írtam, ha a jogsérelemre nincs orvosság, az már a diktatúra. rögtön hozzátettem hogy itt még nem tartunk. szal lázas beteg a demokráciánk, de még megvan.
Bűvös Vadász 2007.03.01. 13:15:11

akarom mondani - lelkiismeretére van bízva és választatni
Skacok el kellene dönteni hogy arról beszélgetünk amiről a post szól, vagy mindenki a demokráciáról szeretne ma beszélni.

Beszélhetünk arról is hogy milyen aljas módon megvágva teszi közzé a FIDESz a azt a miniszterelnöki beszédet (is)amit a TV székház kapcsán mondott. És beszélhetünk arról is hogy milyen inpotens a kormányzati kommunikáció, hogy megint hallgat.Aztán egy csinibabát rak majd az élére, hogy elvarázsolja az ujságírókat.Nem pedig monduk a Krizsó Szilvit,vagy azt az ATV-s főszerkesztő csajszit, akik tudnak beszélni is, és fel van vágva a nyelvük, értik a témát stb és nem rejtőzködnek mint a Danks Emese.
bűvös vadász, a szlovák SIS pl. elrabolta a közt. elnök fiát. a rendőrtisztet, aki meg nyomozni kezdett, likvidálta. nálunk csak terrorveszéllyel riogatnak. hiába no, nekünk még az aranykéz utcához is a szlovákiaik kellettek.
cziffra plachta zasztava 2007.03.01. 13:24:38

jogsértés pl., ha a hatályos tv alapján az adót nem fizetik be, vagy az így befizetett adót az állam visszaadja.
borivoje, vérzik a szívem a kormányzati kommunikációért. mér van az, hogy én meg a fideszt kárhoztatom folyton? pl. fletó megígérte nem lesz több megszorítás. erreföl veres meg kijelentette, hogy további intézkedések szükségesek a divergenciapályánkhoz. a vargamisi meg a fidesz hallgat. kik a nagyobb faszok?
meg az is jogsértés, ha az emberre rábasznak nem rendszeresített viperával...
cziffra plachta zasztava 2007.03.01. 13:08:02

ez egy tőrölmetszett plebejus politika. a különbség az erkölcsi megalapozottságban van. ficonál hiányzik, orbánnal, hiszem, megvan.

De ez vicc, bár nem akarlak megbántani, Te biztos nem annak szántad.
Azért nevethetek ugye? Vagy annyira már nincs demokrácia?
nevess csak, vannak dolgok, amit hiába magyaráz az ember.
Tudom, ezek a dolgok az "őstények".




Azért ez a papagáj kórus egész jól üzemel.Meg a Fidesz szóvívője is akár milyen hülyeségeket tud mondani,de legalább azonnal mondja a magáét.AZ OV meg a többiek max csak kinyilatkoznak nagynéha.A Másik oldalt meg nem is tudok olyan esetről amikor a Korm. szóvivő reagált volna valamire és nem csak tájékoztatott a korm. munkájáról.Állandóan a minisztereknek kell dumálni aztán így beszélnek össze-vissza, hiszen még a tegnapi fogadást sem pihenték ki és máris a reggeli műsorokban bombázzák őket kérdésekkel.
cziffra plachta zasztava 2007.03.01. 13:08:02
Bocs, a magyarellenesség szerintem is a hülyeség mértéke, de a kislányt és még néhányakat az irányú megfélemlítés érte, hogy ki ne mondják már, hogy némely paraszt odaát verni szeretné a magyarokat... Ez már a szólásszabadság korlátozása sztem, mégha nem is direktben.
"a különbség az erkölcsi megalapozottságban van. ficonál hiányzik, orbánnal, hiszem, megvan." tudom komolyan gondolod, és elborzaszt a dolog. Orbánban erkölcsi megalapozottság, el ne sírjam magam. Az, aki két évig etetett minket a sajátos magyar úttal gazdaságfejlesztésben. Elárulom, de nem mond el senkinek, hogy ahhoz amit ők csináltak kb 200 millió magyar kellett volna, mármint a belső kereslet húzta gazdasághoz. Matolcsy és ő is tudta ezt. Két éves ktgvetés már tervezéskor több volt a hiány a beállított 500 mrd Ft-nél, viszont tudatosan alultervezték az inflációt, ami jelentős "talált" pénzt jelentett a választásoknál, amit el is költöttek erre meg arra. Ezzel nem fletót védem, mert egy genny, de OV se jobb.
"milyen inpotens a kormányzati kommunikáció"

Az elvtársak már Marxot is félreértették. Ő azt mondta: világ proletárai egyesüljetek.

Ők meg úgy értették: villák proletárjai... : )
Azt hittem hogy azt mondták,hogy "közösüljetek" és csak fordítási hiba az "egyesüljetek"
Kedves Tóta W.!
Nem csodálom a csöndet, amelyet ott lengetsz Pollner szakkoléga dorong-szava körül. Nyilván a röhögés, ugye, amely akkor fogott el, midőn látád: az embereket osztod meg, s nem az információt.
Mert ugye Pollner szakkoléga elfelejti hozzátenni: a KÉTSZER megosztott információ. Először megosztják az információt valakik (pl. az USA-ban), s némely szakkolégák ezt ÚJRAOSZTJÁK a lemaradt piacokon. Nos, ők a 2.2-esek! Legfeljebb hozzáteszik még: húha!
Na, ehhez képest, kedves Tóta W, tényleg le vagy maradva. Te magad próbálsz ALKOTNI valamit! Ahelyett, ahogy a szakkoléga ajánlja: oszd újra azt, amit mások már megírtak!
"milyen inpotens a kormányzati kommunikáció"

Hát ennek a problémának eccersmindenkorra véget vetettek ezzel az uj muffal! Mostaztán állni fog a zászló és a létszámra sem lesz panasz a sajtótájékozatatókon. :)
"a problémának eccersmindenkorra véget vetettek ezzel az uj muffal"

Te már csak tudod, te fasz...
"Te már csak tudod, te fasz..."

Kéne mi? Namindegy legalább leírhattad te faszhiányos...
Csak arra szerettem volna felhívni a figyelmedet, hogy mélységesen sértő, ha az embert egy darab nemi szervre redukálják. Akkor is, ha történetesen nő...

(Az ilyen faszokat, mint te, tényleg csak leírni lehet... : )
Csak a szenvedés kedvéért (nem az én ars poeticám)
Definició: a nő a micsoda körüli húsos rész amivel elötte és utána is beszélgetni kell.
ha a "nő"-t férfira cseréled, a definíció akkor is tökéletesen helytálló

(ha belegondolok, hogy a pasik többsége még az ágyban sem képes befogni a száját...)
a muffal inkább a farok egyenértékű, ha majd pinázok jöhet a fasz
Na végre! Azt hittem felkapod ezen is a vizet. Nem érdemes.Legalább a humorát őrizze meg az ember ha mást nem is tud.
közben lenyugodtam
(és réjöttem, hogy lonely_photon nem véletlenül lonely... sza hogy nőtársaim többsége, Istennek hála, éppeszű : )
sok hűhó semmiért :)
(és egyébként is:az úr minek adott észt a férfinak,ha meghagyta a joystickkel való írányítást?! :))

én kérek elnézést
(ha belegondolok, hogy a pasik többsége még az ágyban sem képes befogni a száját...)

Szőke nő ágya fölött miért van egy nagy Á betú a plafonon? - hogy el ne felejtse szeretkezés közben a szöveget.
Lonely, ezt már a multkor is akartam írni neked:

"Az a baj, hogy a nők vagy csúnyák, vagy szépek és buták / vagy ha szépek és okosak is egyben, nem állnak szóba velem" (Kft)

Ráhibáztam? : )
-És miért vannak zúzódások a szőke nő köldöke körül?
-Mert vannak szőke férfiak is : )
amugy blondie, a név kitalálásakor egész más szempontból használtam a lonely-t, de usse fogsz rájönni azt már le se merem írni miért :D
Ja ez telitalálat volt, vissza is vonulok aztán nyalogatom a sebeim egy darabig. :)
Király vagy blondie! Illetve inkább királynő :o))

A topicra visszatérve, vannak új hírek, bár lehet, hogy csak nekem új:

index.hu/gazdasag/magyar/elva070301/

Sok hühó semmiért. Semmiért?
Walter Melone: Egy állami, multis, stb alkalmazottnak ezt soha nem fogod érthetően elmagyarázni. Mármint az adó-illetékterhek vs az ár.
Engem is kérnek felfele munkákra, mondom rendben de 500k ft+áfa. Mennyi??? jön a ravasz-fogós. Az unokaöcsém - igaz mégcsak egyemista - 100k-ért simán megcsinálja. OK, hát akkor rajta :(. Ennyi.
Ettől, még biztos sokan lopnak-csalnak kisvállalkozók. Höhö nagyon hülye aki erről startol. Az igaziak nem KISvállalkozók. Zömösen.
Csak egy kicsit off-topic, de azért kattintsatok rá az ír adókalkulátorra:

www.hookhead.com/Tools/tax2007.jsp

Megszűnik Magyarország utolsó harckocsizó alakulata

Csak tizenöt T-72-es marad üzemben, de azokra sincs már szükség.

Március elsejétől törölték a hadrendből a tatai 11. Hunyadi Mátyás Harckocsizászlóaljat. Az ország utolsó harckocsizó egységéből 15 darab T-72-es marad üzemben, melyek egy században, a 25. Klapka György Lövészdandár harci támogató zászlóaljában szolgálnak tovább, közölte a dandár parancsnoka.

"A támogató zászlóaljhoz közel 120 embert veszünk át szakmai beosztásokba, aki akart az közel maradhatott a harckocsikhoz" - mondta el Huszti András dandártábornok, hozzátéve, hogy a hagyományok megőrzése érdekében a század tovább használhatja alegységzászlóját, és hordhatják a fekete páncélosegyenruhát.

Nincs rá szükség
A parancsnok rámutatott, hogy a haderő jelenlegi szükségletei, a nemzetközi békefenntartó műveletekben való részvétel nem kívánja meg nagyszámú lánctalpas páncélos jármű hadrendben tartását, és az ország gazdasági érdeke is megköveteli, hogy a honvédség azokat a területeket fejlessze, melyekre a legnagyobb szükség van.

A megmaradó 15 darab T-72-esből a támogató zászlóaljban harckocsizó modult alakítanak ki, mely a Magyar Honvédség kötelékének bármely állományában képes lehet harckocsizó feladatok ellátására. Huszti András elmondta a tatai dandárnál a harckocsizók mellett modulrendszerben képeznek ki tüzér és páncéltörő egységeket, mely biztos jövőt jelent a tatai laktanyának. Az egység 200 fős létszámfejlesztés előtt áll, főleg a lövészek körébe várnak új katonákat, tette hozzá.

-

Linder szelleme újra kísért. Európában nincs olyan állam, amely felszámolta volna a hadseregét ( városállamokat, hercegségeket leszámítva ... ).

Csak azt nem tudom mi a zsarra szednek be ennyi adót? hadsereg nincs. Egészségügy nincs. Rendőrség nincs. ... -
RE: Carnivora 2007.03.02. 01:25:01

OFF:
Hüpphüpp... 17 éve még ültem azokban a járgányokban... Rohan az idő.

"Európában nincs olyan állam, amely felszámolta volna a hadseregét ( városállamokat, hercegségeket leszámítva ... )."

Gond egy szál se. Majd lerohanjuk Liechtensteint.
carnovira: elképzelni sem tudok jobb célt a GDP-n 2%-ának elköltésére, mint a NATO-tagsággal összefüggő feladataink teljesítését...(mert hogy elméletben ez lenne a klubtagság feltétele)

A szegénység bassza a nyomorúságot (nincsenek normális útjaink, iskoláink, a gyerek egy része éhesen megy az iskolába), sza játszunk csak katonásdit!

Ha Feri szétnéz kicsit Káeurópában (beleértve magunkat is), láthatja, hogy errefelé tan-, pláne viztidíjjal képtelenség választásokat nyerni.

Mivel már nagyon messze vagyunk '95-96-től, amikor úgy kellett vigyázni a a külföldi befektetők bizalmára, mint himestojásra, sem szakmai, pláne politikai oka nincs Ferinek arra, hogy vizit- ill. tandíjjal menjen neki a 2010-es választásoknak.

Lehet örülni előre: a 2009/10-es tanév ismét tandíjmentes lesz a felsőoktatásban, valamint legkésőbb 2010. január 1.-i hatállyal eltörlik a kötelező vizitdíjat. Na mibe fogadunk?

Viktor pedig már elkezdheti tervezgetni, hogy amolyan Torgyán-Grespik-vegyesként megalakítsa az Orbán & Tsai Népügyvédi Irodát, hogy legyen miből megélni 2010 után is...
"már nagyon messze vagyunk '95-96-től, amikor úgy kellett vigyázni a a külföldi befektetők bizalmára, mint himestojásra"

Nagy Cső, te most viccelsz, ugye? Már hogy a picsába ne kellene vigyáznia (...) egy olyan országnak, amely GDP-jének 80%-át a multik termelik? :-O

(Bár ne így lenne...)
"Már hogy a picsába ne kellene vigyáznia egy olyan országnak, amely GDP-jének 80%-át a multik termelik?..."

Hűűű, a picsába... 2009/10-ről beszélek, amikorra már sokkal jobb lesz az a picsa államháztartási helyzet, és különben is, választások előtt a külföldi tőke minden nyugati típusú demokratkus hatalomnak elnézi a picsafos politikai célzatú osztogatást...

Frissítsünk memóriát: 2006 tavaszán milyen picsa nagy volt a költségvetési hiány, mégis a mi Ferink simán lejjebb vette a plazmatévé áfáját... ugyanez fog történni 2010-ben vizitdíjjal, tandíjjal, vagy Viktorék fognak nyerni, ¾-es többséggel a Picsá... ööö, a Parlamentben,
"2009/10-ről beszélek, amikorra már sokkal jobb lesz az a picsa államháztartási helyzet"

Királylány/ királyfi, te még hiszel a mesékben? :-o

Azt se felejtsük el, hogy fleto 2006-ban még könnyen trükközhetett - 2010-ben, az euro bevezetése előtt (?) viszont csúnyán rábasznának a kis kezére, ha megint megpróbálná...
süti beállítások módosítása