W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívumKommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Marslakó az anyukám

2007.02.20. 11:00 Tóta W. Árpád

Ufóészlelés történt Pécsett nemrégiben, amiben az az érdekes, hogy nem adott róla hírt a Színes UFO Képeslapon és a Ryufor Alapítvány honlapján kívül senki. Nem azért, mert elhallgatják - volt már ufó az Aktívban, Fókuszban, sokfelé -, csak nem jutott el odáig, hogy beinduljon a hírképződés. Pedig bulvárnak azért elmegy az ilyesmi, igaz, nem készült fotó vagy videofelvétel most sem. Szemtanúból viszont van most is egy maroknyi.

A beszámoló szerint ez megint nem a megesznek-típusú ufó, hanem a megszálltak-típusú. Tehát nem a marhacsonkítós-űrbőljött csészealj, hanem a CIA/Pentagon black projectje. Vagyis a TR-3B Astra, amiről volt már itt szó.

Erről az ojjektumról néprajzilag is izgalmas magyarországi jelentés olvasható itt ni, 2002-ből. Elöljáróban annyit, hogy a kincskereső bácsinak eszébe jutott megtámadni a templomoldalnyi repülő szerkezetet vadászcsúzlival és csapágygolyóval, de nem merte.

Na de majd ha lesz lokátor a Tubesen, akkor izé. Lelőjük. Számszeríjamat előveszem, és lesz még itt bazmeg.Na de vissza a marhacsonkítós-űrbőljött csészealjakhoz, pontosabban a legénységhez, akiket úgy ismer ma már felnőtt és gyerek, hogy a Szürkék. (Az majd biztos izgalmas lesz, amikor a saját gyerekem érkezik el az ufós korszakába, közvetlenül a dinoszauruszos után. A hatvanas években még nyugisabb volt, akkor sokan gondolták, hogy az űrelvtársak jót akarnak nekünk - ma már ez viccnek jó csak. De hát régen a Jézus-sztorit is elhitték az emberek.)

A Szürke, mint a képen látható, igen csesznye testalkattal, jelképes orr- és szájnyílással rendelkező antropomorf élőlény, aki egyvalamire lehet igazán büszke: a bazinagy szemeire. Bizonyára büszke még a roppant agyára is, amivel lepszichokaratézza a nála erősebb állatokat, de most maradjunk a pofázmányánál. Én korábban a koponyát asszociáltam elő, mint a kollektív tudatalattiból feltörő szimbólumot, ám ennél tudományosabb magyarázatra bukkantam időközben.

Frederick V. Malmstrom pszichológus cikkében azt mutatja be, ahogyan az ő számításai szerint egy csecsemő látja az anyját. Azt már rég tudjuk, hogy a babák a szempárt ismerik fel először, Malmstrom most Photoshoppal megpróbálta előállítani a teljes képet. Íme az eredmény:Olyan nagyon azért nem meggyőző, bár az elmélet kétségtelenül további vizsgálatra érdemes. Sajnos azt még nem tudjuk, pontosan hogyan lát egy csecsemő. Valószínűsíti a kutató, hogy az embergyerek agyában születésétől fogva ott van ez a kép előre, mégpedig azért, hogy felismerje az anyját, ami segít a faj túlélésében. Hogy aztán hogyan ugrik elő anyu csecsemőkori emléke valamilyen szabadtéri krízishelyzetben, és azt mi idézi elő, és hogy mi történt Roswellben igazából – nos, az még nem világos, hanem pont homályzóna. Még az is lehet, hogy a földönkívüliek valójában minden eddigi ábrázolásnál borzalmasabbak, és a szerencsétlen áldozat agya a színelátásuk pillanatában beadja a monoszkópot: anyut.


Címkék: ufó homályzóna

233 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr2838097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

swen, én veled nem szeretnék társalogni, ha személyeskedi akarsz, keress más partnert hozzá, nem miattad jövök ide. pussz és bye :)
NINCS előzetes moderáció. az csak akokr van, amikor vmi idióta floodolni próbál. a captcha sem kell. vsz az a gond, h most tolják be az inda alá az indexfórumot, és ebből zűrök vannak.
Ez az ufós dolog egy kicsit elgondolkodtatott.Ha elfogadjuk Darvin tanításait akkor szerintem nem nagy a valószínűsége annak, hogy a világmindenséget humanoidok népesítik be.Hiszen itt a Földön is csakis az szakította meg a hüllők fejlődését, hogy egy kozmikus vagy egyéb természeti csapás végzett az őshűllőkkel.Olyan hirtelen jött a változás hogy több tetem szájába ételmaradékot találtak a kutatók, vagyis idejük sem volt lenyelni a falatot. Vajon mekkora a valószínűsége annak, hogy minden más bolygón- ahol kialakult az élet- ilyen hirtelen megszakadt a törzsfejlődés?
Igazából a legnagyobb aduász ezügyben a Drakula kastély. Azt megcsinálni úgy, hogy mindenki maga alá szarjon. Nemtom, a románok mire jutnak vele.

Honi szörnyünk, ami mögött van vmi sztori, nemtom van-e. Talán a lidérc, de a német turista nam fog mocsárban tapicskolni egy szellem kedvéért. Az újonnan csinált szörny az még nehezebb ügy. De marhára benne lennék egy ilyenben. Szóval ha alapítotok egy titkos Szörny ZRt-t, rám számíthattok.
OFF: "most tolják be az inda alá az indexfórumot, és ebből zűrök vannak."

Zűrök azok vannak az indával (meg az egész tetü blogmotorral és adatbázissal) indexfórum nélkül is. Nagyszerű ötlet volt, jutalomként elküldhetitek Hawaiira azt, aki kitalálta. (Egy feltétellel: nem jöhet vissza...)

meg kéne csinálni, de ehhez tényleg állami segítség kellene. minimum tengeralattjáró- (balatonalattjáró-) garázs. asszem holnapra megírom a pályázatot, úgysincs most kedvem a hírekhez.

habár semjén és a kínaiak, az nem rossz.
Balaton az gáz. Még egy Loch Ness?
Akkor már inkább a pilisi szívcsakrában dobogjon a kő.
vízben könnyebb elbújni. tihany alatt lehetne a sub pen. vagy a tiszában.

btw az iraki háború előtt voltak olyan hírek, h az amcsik Allah képét (?) akarnák Bagdad fölé vetíteni vmi lézerrel.
"most tolják be az inda alá az indexfórumot"

Jézusmáriaatyaúristen... én vallásos leszek inkább csak ezt ne...!
Valami ügyeskezű ember nem akarja meghekkelni az indapass-t mielőtt ezt tényleg megteszik?
A balatoni tipp télleg nem jó. Egy bazi nagy szörny, ami a Balatoni Halászati ZRt által telepített pontyokkal táplálkozik, 1 méteres vízben úszkál és nincs hol elbújnia?! A német turista is csak legyintene, hogy Seize.
Ja, olyan hír is volt, hogy olyan vegyszert vetnek be, amitől minden iraki katona egyszerre buzi lesz.
A Tisza meg azért esik ki, mert folyóvíz.
"Ja, olyan hír is volt, hogy olyan vegyszert vetnek be, amitől minden iraki katona egyszerre buzi lesz."

A globális felmelegedés egy alternatív vetülete. A tüntetéseken is el tudnám képzelni majd márciusban. Az antigyurcsányista kődobálás átalakulna meleg felvonulássá. Az szó szerint szopatás lenne. Fellendülne a turizmus is.

Meg állítólag van ilyen bekakiltató fegyver is. Akkor meg csíkot húznak maguk után. Kár, hogy a rendőrség nem a humorérzékéről híres. Na ez kicsit offra sikeredett, ájm szorri.
"btw az iraki háború előtt voltak olyan hírek, h az amcsik Allah képét (?) akarnák Bagdad fölé vetíteni vmi lézerrel."

Nem lézerrel, szimplán egy jó erős projectorral (projector = igen erős Xeon fényforrás vagy ívfény + optika + egy maszk allahnak látszó képpel, tehát nem LCD projectorra kell gondolni, inkább egy spéci égvilágító discolámpára :-)).

Egyébként szerintem azzal nem kalkuláltak, hogy Bagdad felett viszonylag ritkán felhős az ég, így nincs mire vetíteni :-)).
A bombák meg a tűz azért elég jó füstöt tudnak csinálni.
meg azzal se kalkuláltak, hogy ha Allah megjelenik ott, attól nem alábbhagy a harci kedv, hanem.
nem az volt a mérhetetlen szellemes terv egyébként, hogy kíséri is valamilyen "égből jövő" hang a vetítést?... nekem így rémlik.

off kérdés: szombat A38 megvolt? on
Visszatérve a turistaprogramhoz, miért csak szörnyben tudtok gondolkodni, annyi izgalmas dolog van ebben az országban.
Az országot földalatt behálózó gáztározók, ismeretlen madárinfluenza vírus, titkos lőgyakorlatokat tartó szittya számszeríjasok. Mind-mind titokzatos turistacsalogató lehet.
Gondoljatok bele, micsoda program:
délelőtt - H5N1 vírusfertőzés alföldi libatelepen
délután - vadászat titkos felvételekre, pártszákházak, illetve kormányüdülők környékén
este - szemkilövés fakultatívan gumilövedék, illetve 20-as anya által.
RE: whale rider 2007.02.20. 19:51:26
"nem az volt a mérhetetlen szellemes terv egyébként, hogy kíséri is valamilyen "égből jövő" hang a vetítést?... nekem így rémlik."

De. Pl. dörgedelmesen lekiabál, hogy szeressétek az amerikaiakat! Meg azt, hogy Make love, not war.

Hadd ajánljam Stephen Kinget forrásként. Ufóügyben nem rossz, ld.Álomcsapda.
A pszichokarate tök klassz benne és valami gombaszerűség is szerepel,ami gondolkodik.

Programajánlónak meg még lehetőség éjszakai programként esetleg a fakultatív összeesküvés-kutatás, cél a körkörös mellalak felső széle-közepe...
Ringwraith,

"angliában lochness-i szörny"

Angliaban?... Haha, poennak nem rossz, de ha elfogadsz egy jotanacsot, ha egyszer valahol embereket latsz, akik szoknyaban, fura sapkaval a fejukon, dudaszoval mennek focimeccsre, NE susd el, csak akkor, ha gyorsan tudsz szaladni :-) (Nemreg lattam 100 ilyen fickot Lutonon Esztorszagba repulni skot-eszt focimeccsre, onnan jutott eszembe).

Egyebkent kovalyognak remek horrorsztorik a magyar nepmesekben is, mint a ludverc - affele verivo szellem, atmenet a kisertet meg a vampir kozott - pl. csak mara ezek elfelejtodtek.

Eziranyban szerintem foleg a kornyezo szlav nepek legendariuma izgalmas oly fokon horror es olyan vicces dolgok vannak benne, hogy ilyet kitalalni mar erdekes elmeallapot + igen sok sligovica igenyeltetik. Kedvencem, miszerint a vampirgyanus faszinak pl. aki burokban szuletett, fureszport kell tenni a koporsolyaba, mert a vampirok ilyen math geek-ek, ellenallatatlan kenyszert ereznek, hogy megszamoljak a dolgokat, szoval akkor majd reggelig szamolgat majd megmurdel, haha.
Ringwraith,

"angliában lochness-i szörny"

Angliaban?... Haha, poennak nem rossz, de ha elfogadsz egy jotanacsot, ha egyszer valahol embereket latsz, akik szoknyaban, fura sapkaval a fejukon, dudaszoval mennek focimeccsre, NE susd el, csak akkor, ha gyorsan tudsz szaladni :-) (Nemreg lattam 100 ilyen fickot Lutonon Esztorszagba repulni skot-eszt focimeccsre, onnan jutott eszembe).

Egyebkent kovalyognak remek horrorsztorik a magyar nepmesekben is, mint a ludverc - affele verivo szellem, atmenet a kisertet meg a vampir kozott - pl. csak mara ezek elfelejtodtek.

Eziranyban szerintem foleg a kornyezo szlav nepek legendariuma izgalmas oly fokon horror es olyan vicces dolgok vannak benne, hogy ilyet kitalalni mar erdekes elmeallapot + igen sok sligovica igenyeltetik. Kedvencem, miszerint a vampirgyanus faszinak pl. aki burokban szuletett, fureszport kell tenni a koporsolyaba, mert a vampirok ilyen math geek-ek, ellenallatatlan kenyszert ereznek, hogy megszamoljak a dolgokat, szoval akkor majd reggelig szamolgat majd megmurdel, haha.
Bocs a duplazasert, valami el vagyon szurva es nem jelenik meg rogton. Tudom, nem chat, de eddig nem igy volt.
Erről írtam már egy szépen megreszelgetett véleményt, itt a blogban, egész pontosan itt: w.blog.hu/2007/01/07/ufo_arizonaban_illetve_chicagoban#c181258
"cél a körkörös mellalak felső széle-közepe..."

az ilyenekkel vigyázz, a mai kölkök nem voltak sorállományúak, oszt néznek csak bután, mint a Nokia fejlesztőmérnökei az R107-re :-)

engeggyemabe,

""Ja, olyan hír is volt, hogy olyan vegyszert vetnek be, amitől minden iraki katona egyszerre buzi lesz."

A globális felmelegedés egy alternatív vetülete.""

Zsenialis! Ez a honap beszolasa! :-)))

(Bocs, ez meg velhetoleg harmadszor fog megjelenni, mert kozben kolcson-notin vagyok es azon is el vagyon baszva valami, lepten-nyomon entert nyom maganak. Na nem is irok ma tobbet mert csak a flood van belole amig ezt a szart hasznalom.)
dark future · www.andocsek.hu 2007.02.20. 20:03:20

:))) igen, én spec. valami ilyesmire gondoltam! nem tudom Condoleezáék mire.... :)) de nem ezt tervezték? most az, h ott lebeg Allah szótlanul, az mennyire üzenetértékű egy átlagmuzulmánnak? azt ért oda az ember, amit akar.

a szórólapozás kevésbé volt költséges gondolom. bár hatékonynak se igazán bizonyult...
Arpi,

"ha például mi visszaugrunk a 14. századba, és lehorgonyozzuk az HSS Orbán Viktor repülőgép-hordozót Dél-Amerika partjainál, és naponta megyünk két kört az új Turul 2-kötelékekkel, akkor eléggé hülyén néznének ott a bennszülöttek, és nem bírnának letartóztatni tökre"

Preciz, a kerdes inkabb az, hogy mi a faszert csinalnak ilyet. Ket eset van, vagy akarunk valamit toluk, es akkor sokkal direktebben vennek fel a kapcsolatot, vagy csak meg akarjuk figyelni oket, ez esetben muholdrol tennenk, amit tuti nem vesznek eszre.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.02.20. 17:11:53

"... oszt néznek, hogy adj ondót, életet adsz... de erre a szürke néz meredten a boci szemével, és kész, úgy maradsz, mint Lót felesége, aztán azt csinálnak, amit akarnak."

Ha már kell nekik az alapanyag, akkor legalább vigyenek el a pszichokaratés módszerükkel -csak úgy virtuálisan- egy jó kis kupiba. A spermásvödröt meg tegyék eliben ott az erdőben. :)
Shenpen: mondjuk természetfilmet forgatunk. vagy reality show-t (south park: Cancelled). vagy egyszerűen az útjaink kifürkészhetetlenek.

avagy meg akarjuk őket szállni, csak nem sietjük el, hátha nem éri meg.
Dar Future,

"maszk allahnak látszó képpel"

Leesett mar azert kozben is neked, hogy az "allahnak latszo kep" mekkora fogalmi keptelenseg? :-))))
Akkor muholdrol, Arpi, vagy kurva magasan meno felderitogeprol. Amit tuti nem vesznek eszre. Vagy pont azt akarjuk tanulmanyozni, hogyan reagal egy-ket erdokerulo indian, ha elszall felettuk a vasmadar? Nem lenne sok ertelme...
"természetfilmet forgatunk. vagy reality show-t"

Aham, mindezért utazunk párezer fényévet. Persze akinek az idő nem számít, vagy van neki hétfényévet ugró csizmája...
mér, az isten minek csinálta ezt az egész izét? játszásiból.
szerintem az Allahot az égre vetítő project ott bukott meg, amikor már minden tech feltétel adott volt, leszállítva a helyszínre, akkor megkértek egy hithű mohamedánt, ugyan adjon már egy _képet Allahról_, amit kivetíthetnek...
És ha nem UFO volt csak egy időgép valami marhával a fedélzeten?
surda: melyik? a pécsi észlelés "black triangle", ami 99% hogy vmi amcsi kurvaannya. érdemes elolvasni a kincskereső bácsit is.
Árprád:
"mész az erdőben pöfetegért, és eccercsak kilérsz egy tisztásra, és ott már várnak. űrhajó alapjáraton, szürkék meg állnak az ösvényen, oszt néznek"
namost, ez velem igenis megtörtént, és nem a levegőbe beszélek, fényképezőgép is volt nálam, mutatom is a bizonyítékot. Elöljáróban annyit, a szürkék is magyarok:
kepfeltoltes.hu/view/070220/sz_rk_k_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
"mér, az isten minek csinálta ezt az egész izét? játszásiból."

Na ez az. Miért?
Tegyük fel az UFO észlelések közül tényleg van olyan ami igazi UFO.

De minek jönnek ide? Vagyis, ha rosszfiúk és rosszat akarnak nekünk akkor mit villognak az égen, mér nem kapcsolják le a világítást? Nincs azon a szaron lopakodó mód?
Ha jófiúk és jót akarnak nekünk, akkor meg miért csak villognak a fényszóróikkal és miért nem probálnak velünk kommunikálni?
Ha meg se jók, se rosszak, akkor csak úgy jönnek körülnézni pár percig aztán húznak el a francba?
Nem vagyok akváriumi csiga, biztos hogy vannak (valahol), de az észlelések nekem nagyon sántítanak.
ez a fotó inkább azért hátborzongató, mert egyik marhának sincs lába!
szóval az igazi szürkék, akik egyébként marhacsonkításban is utaznak, alig pár perce távozhattak. szerencséd volt.
dsityu: irtózatos irodalma van ennek is, a hibbantaktól a komolyig. pl hogy minket pont leszarnak, egész másért vannak itt, mondjuk a delfinekhez jöttek.

az az egy zárható ki, hogy "jót akarnak", kábé azért, amit a Civ-ről írtam.
fú basszameg, tényleg. ez nekem fel sem tűnt.
csak úgy szólok, ha netán kiment volna a koponyából: m1: real-bayern, viasat: celtic-milan
Árpi! Ha te pentagonos kutatómérnök lennél hol próbálgatnád a járgányt? Valami nebraskai sivatag felett, vagy a világ másik végén egy minden bizonnyal mégérdekesebb helyen mint pl a pécsi székesegyház.Oszt ha lerohad és meg kell tolni itt ki segítene?
az a járgány a második nyilvánosság szerint már nem kísérleti, hanem rendszerben van.
Ha ez éles amerikai kutyafüle lenne is mekkora lenne a hatótávolsága? Mit matatna éppen itt élesben?
Szóval kell nekik a "szén".
Vonják ki a dioxidot a fölösleges co2-ből oszt még jót is tesznek nekünk. Na? Áll az alku?
Ettől még ha én lopni mennék, akkor nem aggatnám tele magam lámpásokkal. Mondjuk nem is vagyok ufo.
UFO ügyben nem sok komoly irodalmat olvastam. Vagyis amiről tényleg azt gondoltam volna, hogy megalapozott, (hihető) tényekre épül. Feltételezés az persze marha sok van.
Ha annyival fejlettebbek nálunk, hogy csak úgy idejöhetnek féreglyukon, dimenzióugrással, akármivel, akkor tuti annyira észlelnénk a kíváncsiskodásukat, mint a hangyaboly a kutatót a dzsungelben.
És kb. annyira is tartanának minket értelmeseknek, mint a kutató a hangyákat.
DSityu 2007.02.20. 21:06:01

Pont az a lényeg benne, hogy nincsenek tények. Ha lennének, akkor nem ez lenne a mai betevő témánk.
Állítólag 18xx-ben egy amerikai farmer nevezte el repülő csészealjnak. Akkor még nem nagyon voltak titkos légi járgányai a Pentagonnak.

Ez a Szilvássy féle verzió viszont hihetően hangzik. Csak mi lesz, ha jön a pszichokarate az ondóér?
"Ez a Szilvássy féle verzió viszont hihetően hangzik. Csak mi lesz, ha jön a pszichokarate az ondóér?"

Hát lehet, hogy a "megszorításokat" még nem ismerjük teljes mélységében.
Kedves Árpád!

A cikked második felében leírt tézisek kísértetiesen emlékeztetnek Carl Sagan - Broca agya című könyvének utolsó fejezetére. Ebben az író (a valaha élt legnagyobb tudományos ismeretterjesztő (Richard Feyman mellett)) a születés élményét hozza párhuzamba az LSD tripekkel, amelynek biológiai "magyarázatául" a szüléskor megnövekedő mennyiségű oxitocin hormon és az LSD rokonságát sejti. Megrázó eszmefuttatás egy valódi tudóstól, ajánlom! Minden nagyobb könyvesboltban kapható egyébként (Talentum Tudományos Könyvtár, Akkord kiadó).

további ajánlataim:
www.szabadgondolkodo.hu/

valamint az egyik legnagyobb port kavart könyv a közelmúltból:
Richard Dawkins - The God Delusion (Dawkins evolúcióbiológus kutatóként dolgozott, de jelenleg már "csak" tudományos ismeretterjesztéssel foglalkozik az oxfordi egyetem Charles Simonyi (Microsoft Inc., Simonyi Károly a "tanárfejedelem" fia, leendő űrturista)) által alapított ösztöndíja keretében. Dawkins meggyőződéses ateista és tudományos megalapozottsággal ír vallásról, erkölcsről, hitről, az ezekre való természetes igényről.

Kicsit távolra kanyarodtam, csak gondoltam hátha érdekel, írtál már korábban hasonló témákban és tetszett a véleményed.
Üdv
Kedves Árpád!

A cikked második felében leírt tézisek kísértetiesen emlékeztetnek Carl Sagan - Broca agya című könyvének utolsó fejezetére. Ebben az író (a valaha élt legnagyobb tudományos ismeretterjesztő (Richard Feyman mellett)) a születés élményét hozza párhuzamba az LSD tripekkel, amelynek biológiai "magyarázatául" a szüléskor megnövekedő mennyiségű oxitocin hormon és az LSD rokonságát sejti. Megrázó eszmefuttatás egy valódi tudóstól, ajánlom! Minden nagyobb könyvesboltban kapható egyébként (Talentum Tudományos Könyvtár, Akkord kiadó).

további ajánlataim:
www.szabadgondolkodo.hu/

valamint az egyik legnagyobb port kavart könyv a közelmúltból:
Richard Dawkins - The God Delusion (Dawkins evolúcióbiológus kutatóként dolgozott, de jelenleg már "csak" tudományos ismeretterjesztéssel foglalkozik az oxfordi egyetem Charles Simonyi (Microsoft Inc., Simonyi Károly a "tanárfejedelem" fia, leendő űrturista)) által alapított ösztöndíja keretében. Dawkins meggyőződéses ateista és tudományos megalapozottsággal ír vallásról, erkölcsről, hitről, az ezekre való természetes igényről.

Kicsit távolra kanyarodtam, csak gondoltam hátha érdekel, írtál már korábban hasonló témákban és tetszett a véleményed.
Üdv
elnézést a duplázásért, mehet a kukába
Namost.
Eloszor is udv mindenkinek.
Masodszor is.
Keretik nem gunyolodni a ZUFOkkal.
Ugyanis az, hogy ha valamit nem ertunk, nem jelenti azt, hogy azonnal meg kell ugatni, mint a kutyak a holdat.
Keretik tudomasul venni, hogy tiz dimenzioban matematikailag jol lehet mozogni, es ebben az esetben a ter mar ugy mukodik, mint egy papirlap, amit osszegyurunk. Ha mink csak arra vagyunk kepesek, hogy nagy pofaval a papirlapon hatalmas sebesseggel kozlekedunk, az nem jelenti azt, hogy valaki fogja, oszt szepen meggyuri a papirlapot, es atugrik az egyik szelso pontjarol a masikra.
Mint mondottam matematikailag ez egy valos, kalkulalhato dolog. Az univerzum meg jo nagy ahhoz, hogy elferjen benne jo sok civilizacio. Na, csak ennyi.
realdream 2007.02.20. 22:43:11

Az hogy elfér jó sok civilizáció, nem egyenértékű azzal, hogy ide is jönnek és elbontják Irma néni kertjéből a fóliát.
engeggyémábe 2007.02.20. 21:47:32

Legalább beleillik az Elkúrtuk mondakörbe..

realdream:
Szerintem, ha valaki egy picit is nyitott gondolkodású az nem gondolhatja komolyan, hogy egyedül mi lettünk a kiválasztottak, más civilizáció nem létezik. (és a holdraszállás is kamu, mert az sajtból van). Az sem zárható ki, hogy ide tudnak utazni. Sőt, akadtak már furcsa rádiójelek is, amiket nem tudtak hová tenni.
De az a vajákolás, amit az ufo magazin szerű kiadványokban művelnek, az szánalmas és biztosan többet árt ennek a témának, mint az, ha viccelődünk. Ugyanis aki esetleg komolyan foglalkozna a témával, az attól fél, hogy egészen összemossák az ottani szinttel és inkább bele sem kezd, mert leírják rögtön.

Ez is lehet jó kis összeesküvés elmélet:
Az ufók finanszírozzák az ufómagazint, mert így senki nem veszi őket komolyan..
Árpád uram !

A Civ-es cikked jó, amennyire lehet. Ne érts félre. De (sajnos nem tudom pontosan ki mondta, de emléxem, neves ember) : "Minden élőlény képtelen más életformák helyébe képzelni magát, mert minden amit gondol a saját múltja lenyomatának kivetülése." Azt tehát, hogy ide csak hódítani jöhetnek, csak a te kis hidegháborún edződött elméd hiteti el veled. Amúgy az emberi kapzsiságból ered a világ minden baja. (Neeem. Nem megyek át a napi politikára...) Ha ez az egy késztetés eltűnne, mintavilág lennénk. Lenin megpróbálta, csak elfelejtett utánaszámolni. Amúgy kevesebb is volt az erőszak (emberek vs emberek, nem pedig állam vs emberek szinten természetesen)..
Megkülönböztetendő az Ufómagazin (fsz. Pusztay Sándor), és a Színes UFO (fsz. Szűcs Róbert). Az Ufómagazin a legsötétebb, legostobább primitív babonaságok tárháza, körülbelül Gyurcsok József szintjén, vagyis talaj alatt. Energiavámpírok meg minden faszság. A Színes UFO ennél próbál kicsit komolyabb lenni, ami aazt jelenti, hogy kristálygömb meg átoklevevés nincs benne, hanem inkább csillagászat, spekulációk féregjáratokról, külföldi hírek fordításai (amelyek persze annyira megbízhatók, mint a forrás maga). Egyébként egyik se éri meg az árát, ami az ufómagazinnál 400 ft körüli, a színesufónál 500valamennyi.
Amúgy van most a tv-ben ilyen ufólátós műsor? Már úgy bevizsgálnék egyet. Anno a balázs só kezdetekor ufósok voltak a vendégek. Annyira kenték a témát, h már majd bekakkantottam a rázkódástól. Csak kár, hogy az is átment ilyen fogatlan megcsalós megoldásba. Így már nemcsak alja a színvonal, hanem poén sincs. Tudom van a neten is írás, de az más, mikor látom hogy írja le az ufót, ami befészkelte magát a farakás mögé.
Direkt 1x írok, bízom, hogy be jön...

Én is eléggé szkep... (izé olyasmi) vagyok az UFOkkal ez az egész őrület a nyugati világban 1945 után jött be.
De titokban rajongok Danikenért :)
Másrészt elég kurva nagy ez a világegyetem, biztos hogy létezik máshol is civilizáció, akár pár fényévre tőlünk is.
Ha az UFOk szokásai valóban eltérnek tőlünk, azért ha eljönnek ide, legalább alapvető, hogy felvegyék a kapcsolatot velünk.
Aztán baromság ez az antropomorfizmus is nem pont ez a legideálisabb forma egy élőlénynek.
Gondolom ezt a pszihokaratét is csak azért találták ki, hogy ellensúlyozzák a fizikai hátrányaikat. Járnának inkább konditerembe...
Mellesleg nem lehet az, hogy már rég megvizsgálták a bolygót, már csak a túristáik jönnek ide, akiknek azért nem szabad megsimogatni az "állatokat".

Már előre várom, hogy ezek a "diszkófények" feltűnjenek a Google Earthon (biztos van nappali UFO is)
egyébként ja, van olyan is, hogy turizmus, Shenpen, basszáj. az kívülről nézve micsoda is? megy a gringó az őserdőben a tanösvényen, odavezetik a tapírhoz, hülye fejeket vág a tapírnak, lefényképezi, és megy tovább.

Daniken tkp aranyos bácsi, interjúztam vele. Pirospozsgás öreg alpesi paraszt. Modern ufókkal viszont nem foglalkozik.
Az egyébként halálos volt. A bácsi hozott egy fényképet ufóügyileg. A fénykép körbejárt, nézte a balázs, mutatták kamerával közeliben... Nézték még egyszer, aztán újból egy közeli.
Egy kert volt rajta fényes nappal, szélén egy bokor meg egy kisebb farakás. Még csak egy gyanús fénysugár se látszott. Kérdezte a műsorvezető a bácsit, hogy jó jó, de hát hol van az ufó? Mire a bácsi felháborodva: - Hát ott van a farakás mögött!
nincs fenn valahol ez a balázssó?

az axon-oldalon, ahol a csúzlis bácsi van, ott is vannak videók szemtanúkkal, de nem ennyire mókásak.
Nem tudom. Sajnos ilyen internetes anyagokban nem vagyok túl tájékozott. Mindenesetre ez még vmikor a kezdetek körül lehetett. Ha megtalálod esetleg. pls linkeld be. Régebben volt benne pár keményebb dolog. Sátánisták meg ilyesmi. Az ominózus műsoron belül sem ez volt a legdurvább (!!!). Volt pár némber pl., akiket ilyen mindenféle szivárványszínű ufók kezeltek szexuálisan. Meg volt egy olyan faszi is, aki detto ezt lenyomta, amit a farakásos, csak felhővel. Homályosan emlékszem már, de asszem ez utóbbi volt az, ami olyan szinten kiverte a biztosítékot, hogy azóta se jött vissza.
Az egyik friss esemény (nem írom melyik, mert jogvédett) leírása után az áll, hogy a színes bulvár, meg az rtl is érdeklődik. Ez is mutatja, hogy mennyire veszik "komolyan" az ilyen történeteket, hozzáteszem 99%-ban teljes joggal.

Azért ez cikk elgondolkodtató:

Földönkívüliek támadásától tart a volt brit minisztériumi vezető
Index
2006. november 10., péntek 12:13

A fickó állítóleg szkeptikusként kezdte. Vagy megbolondult, vagy olyat tud, amit mások nem. A linket nem tudom beküldeni, mert nem fog működni, (vagy béna vagyok), de ha rákerestek meglesz.
jajjj nagyjából eszembe jutott. Leül, törékeny tárgyakat közelből eltesz!

Vmi olyasmi volt, hogy a faszi nappal ufót keresett, ezért kiállította a kamerát a kertbe és filmezte az eget. A felvételt bevitte ufóbizonyítékként a balázssóba. Nézték ezt is, balázs, kamera, mindenki. Következő: A felvételen látható volt egy nagyobbacska bárányfelhő, körülötte foszlányokkal. Ez így ment egy percig. A faszi szigorúan intett mindenkit, hogy a nagy felhőt kell figyelni, különben nem fogják érteni a lényeget. Ezután a felvétel hirtelen zizis lett. Kérdezi a balázs, hogy ez meg most mi. -Hát ki kellett mennem megkavarni a pörköltet. -Így a faszi. Majd zizi után ismét a bárányfelhő, de immár kb háromnegyed órával későbbi felvétel. És itt jött a megfejtés:
faszi:-Na kérem az ott egy űrcirkáló.
balázs:-hol?
f: hát ott, nem látja?
b: -nem.
f:-Hát a nagy felhő. Mozog. Csak nem lehet kivenni, mert álcázva van. De elmozdult!
b:- De nem gondolja, hogy míg fél óráig kavarta a pörköltet, addig arréb fújta a szél?
f:-nem.
b:-miért?
f:-mert az cirkáló. csak álcázva van.
A leírás (párbeszédek pl) persze nem pontos, csak kb ez volt. És vagy kibaszott jó átverés volt, vagy ezek biza komolyan gondolták.
Hát így visszaolvasva úgy látom, nem annyira vicces, de nézni teljesen más.
jaj!!!

Jó éjt mindenkinek! Engeggyémábe, ezért éjjel rádküldök két pszichokaratés ufót. Remélem jól megszorítanak.
Lehet, hogy bunkóság egyébként (akkor vállalom), de az ilyen alja cuccokon lehet igazán vastagon röhögni. Az intetellektuális pojén is rendben van, de ott leginkább csak bólint az ember, hogy milyen szellemes volt. Amikor szakad a cérna, az rendszerint azért van, mert hirtelen padló alattira zuhan a színvonal. Ezért is érdeklődtem ufós műsor iránt.
Nincs mostan ufós műsor AFAIK. Igaz, nekem csekély számú csatornám van a helyi adottságok miatt, de a nagy adókon tuti nincs. A Discoveryn, Spectrumon olyakor van ezmegaz, de az olyan komolykodós. Régebben volt az MTV-n a Vízöntő, már nincs.
Engem az is érdekelne, hogy mióta "evidencia" a Szürke földönkívüli, mert ha jól hazudok, akkor az 1930-40-es években inkább a Földet leigázására törő nagyra nőtt rovarok és gonosz robotok jellemezték a hitvilágot. Roswell volt a fordulópont?
nem Roswell, de ezt megkutatom egy későbbi anyaghoz részletesebben.
aztán majd ha jön a kirándulóidő, remélem megcsináljuk Kiricsi kollégával a rég tervezett Ufólesen című dokfilmünket.
Offal kezdek: látom mostanában nem nagyon megy az éjszakai alvás neked sem Árpád, gondolom a kisbaba teljhatalmú uralkodói státuszba került az első naptól kezdve :)) Sok erőt és humorérzéket kívánok nektek ehhez az időszakhoz.

Na és az UFÓ-k. Engem ebben a témában az idegesít, hogy egyszerűen nem tudom kialakítani róla a véleményem. Mindenesetre kétlem, hogy ennyire antropomorf lenne a kép, mint ahogy az észleléseket leírják. Már a sztártrekbe meg a dípszpésznájszba is az zavart, hogy nem lehetett annyi ezer csillagévre eltávolodni a Földtől, hogy a lényeknek ne legyen szája meg füle. Csak az egyiknek hegyes füle van, a másiknak lógó.....elég szegényes volt.

Viszont a pszichológiában van egy megoldhatatlan feladat: el kell képzelned valami olyat - a fantáziád végülis végtelen szerinted - amihez hasonlót még sosem láttál. A megoldás pedig az lesz, hogy nem fog sikerülni.
elegge ide tartozik. nemcsak az UFO temaba

Richard Feynman
A teherszállítmány-kultusz tudománya
www.freeweb.hu/feynman/teher.htm
eredetiben:
wwwcdf.pd.infn.it/~loreti/science.html
"Az univerzum meg jo nagy ahhoz, hogy elferjen benne jo sok civilizacio."

realdream, pont erről beszélek. Hogy akkor lécci olyan kerüljön már elő ebből a jó nagy univerzumból, aminek nem van füle meg szeme mint nekünk. Meg ne legyen mán szén alapú élet. Esetleg fel se ismerjük, hogy az élet, mert annyira különböznek tőlünk. Vagy ne is legyenek láthatóak számunkra, vagy......folytathatnám még.

Mi volt az a film a nyugilényekről? Két teljesen különböző élet élt egymás mellett és nem tudták érzékelni egymást, mert az egyik sokkal lassabb volt, mint a másik (mondjuk párezer év volt egy lélegzetvétel vagy mi). Emlékszik valaki erre?
Ramonika: sohase is aludtam éjjel.

Anr: volt már a cargo cultról szó régebben itt: w.blog.hu/2006/11/12/mindennapi_rakomanyunkat_add_meg_nekunk_

de az azért más.

na, elő kell majd keresnem az antropomorf lények szükségszerűségére vonatkozó irományokat, egy részük még papíron van valahol.

fül kell: hangérzékelés nélkül megesznek. szem kell ugyanezért. manipulálni kell, mert valahogy tolni kell a gázkart a csészealjban, meg kereket kell rajta cserélni. szóval van ebben ráció.
>fül kell: hangérzékelés nélkül megesznek. szem kell ugyanezért. manipulálni kell, mert valahogy tolni kell a gázkart a csészealjban, meg kereket kell rajta cserélni. szóval van ebben ráció.

csak akkor ha legkorben elnek. vakumban nem terjed a hang. az urlenyek meg az urben elnek nem? ;)

az, hogy egy elolenynek milyen erzekszervei fejlodnek ki azt a kornyezete szabja meg.
van rengeteg fele inger, aminek erzekelese fontos lehet. en.wikipedia.org/wiki/Sensor
en.wikipedia.org/wiki/Sense


cargo kult:
tudom hogy volt. olvastam is. nem azert linkeltem. feynman ezzel a peldaval illusztralja a hiedelmek es a tudomany kozti kulonbseget. az elso nehany oldal rendkivul jo. erdemes elolvasni.
Erről beszélek Anr, köszi, te ügyesebben megfogalmaztad.

Szóval lehet, hogy tényleg nem tudunk elvonatkoztatni a saját tapasztalásainktól és tényleg nem tudunk olyat kitalálni, amihez hasonlót még nem láttunk?
"fül kell: hangérzékelés nélkül megesznek. szem kell ugyanezért. manipulálni kell, mert valahogy tolni kell a gázkart a csészealjban, meg kereket kell rajta cserélni. szóval van ebben ráció."

radar, hanghullámok, hasonlók érzékelésre-tájékozódásra-kommunikációra egyaránt?
'Pszichokarate' (helyesebben persze telekinézis) a fizikai valóság manipulálására?
Engem az UFÓk egy magzatra emlékeztetnek, csak széthajtogatva.
Ramonika: A Discovery Channel Alien Planet c. moziját nézd meg ha hozzájutsz, teljesen anti antropomorf szemléletű. Meg ott van még Giger alienje is, bár annak is két keze-két lába volt.
1. Az idegen lények ürhajójának fényképe mindig elmosódott kell, hogy legyen.

2. Ne Egely Györgynek, hanem Manci néninek mutassa magát répakapálás közben.

3. Vele is üzenjen.

4. Védje meg a Földet az emberektől.
Azért alien, mert a Földön nem él ilyen
Gothmog, köszönöm a tippet, megpróbálom megszerezni :)
Ebben itten ni:

www.negyedikdimenzio.hu/esetek12.html

még az is meglehetett, hogy (tehát az ufo parancsnoki hídján ilyen kommunikáció is lezajlódhatott, hogy):

Négy humanoid húsz km-re a pályaív alatt. Szkennelés?

Igen, szkennelés...

Megvan: három alszik, egy matabolizációs folyadékot üríteni megy...

Reakció értékelés gyorsított ütemben! Eredmény?

Megvan... Egy észlelés képes, egy aktiválható, kettő álmvilágban...

Álomvilág kontaktálható?

Igen, egyikőjük épp egy szomszéd humanoiddal veszekszik... beavatkozás lehetséges... megvan, igaza lesz, enni fog és egy ismeretlen női humanoiddal párosodni, majd elfárad, aztán mélyálomba merül...
Másik mélyálomban, semleges, védett területen... beavatkozás nem lehetséges...

Prognózis?

Még harminc perc...

Elég az áthaladáshoz?

Elég.

Szociális elhelyezkedés, cselekvésvonal a primérkörnyezetben?

Valószínű kiskaliberű fegyverekkel, mint csúzli, légpuska és hurok apróvadra vadászó személyek, akik gyümölcspárlatok szervezetük által metabolizálhatatlan mennyiségétől megváltozott tudtállapotba kerülnek. Ez egyben célja is otttartózkodásuknak.

Prognózis?

Észlelésük kinyílvánítását a szociális környezetük eltérő magatartásukra vonatkozó fenyegetése és a párlatok bizonytalanító hatása befolyásolja. Nincs veszély.

Útirányt megtartjuk. Ellenőrzőosztály, még egy Ufo - Controll Szeged check...
Mennyi anyagot képesek a humanoid közvéleményhez juttatni, veszélyesek?

Nem.

Tovább... fő koordináták... Ferihegy check megvan? Paks? Rendben. Szürkemarhák? Rendben. Emelkedni, Ukrajna adatait betölteni... és, Checkpoint, ha kérhetem, lehetőleg ne vakarja a hátát a nyelvével ha magával beszélek... köszönöm...
Nekem Spielberg filmjei jutottak az eszembe fizimiska ügyben, és talán nem lebecsülendő egy-egy nagyszabású kultfilm ilyen hatása a közfelfogásra. A Harmadik típusú találkozásokban (1977) a kanonizált kis szürkék az élienek, aztán az E.T.-ben (1982) ezek cukisotított változata jelenik meg. Valószínűleg azért, mert az utóbbi családi filmnek készült. (Emlékszem gyerekkoromból, hogy amikor ET meghalt, az egész mozi pityergett velem együtt :) A Világok harcában megint valami amorf izé, de talán amiatt, mert irodalmi adaptáció és ebben ragaszkodott Wells szövegéhez. Na meg az amorf izé gonosz, szemben a többivel.
Hátha olvassa valaki: index.hu/politika/bulvar/guate7353/

Így néz ki egy szennyvíz alkotta lyuk? Szinte szabályos köralak, határozott perem. Ja, és állítólag 150m (!!!) mély. Elmennek ezek a pitlikbe a szennyvízzel.

Igen, nekem is rögtön két lehetséges verzió jutott spontán az eszembe, aminek a szennyvízhez semmi köze: az egyik az, hogy itt egy ]X2дбЗГГ29'¨⁄¶¢[5es a Jankov-Gresvili által leírt extraterresztriális szondafúró nyomait láthatjuk, amivel a Magát Még Meg Nem Nevezett Galaktikus Csoport (nem vicc, tényleg így hívják őket) bolygómintát vesz, feltehetően egy kolonizálás lehetőségét vizsgálandó...
A másik az lenne, hogy egy eonokkal ezelőtt vívott galaktikus háború veszteseinek a föld mélyére száműzött csoportjának most sikerült egy náluk felejtett pogácsaszaggatóval kitörnie.

Így a reggeli kávé után inkább az elsőre hajlok de estére mindig radik(gyöker)esen meg szokott változni a mittartokjónakság érzésem...

Esik az eső.

(De érdekes, most minden alá lett pirossal húzva, csak a most, meg az eső nem...)
dark future · www.andocsek.hu

Az MSZP ide ássa el a szajrét, csak a Szilvássy nem torlaszolta el elég gondosan a bejáratot.

Esetleg a Tóta féle verzió, hogy ezzel is a megszorításokról akarják elterelni a figyelmet. Ekkor viszont gyanús az óriás tintahal is, ami ráadásul vörös(!).
index.hu/tech/tudomany/squid70222/

A legvalószínűbb, hogy egy szervezési malőr folytán rossz helyen kezdték el fúrni a 4-es metrót. Ez megmagyarázza a késlekedést is.

Még az sem kizárt, hogy az ufók kezdtek el építeni egy titkos földalatti vágóhidat, de meggondolták és inkább elmentek szalonnát sütni.

Szerintem ez színtiszta bullshit. Mármint ez az anyukás szöveg.
Ugyanis a "szürkék" baszomnagy szemei, meg az a lapos képük sokkal inkább a hideg frászt hozza az ember fiára, mintsem hogy megnyugtató lenne. Márpedig ugye az anyukánk jelenlététől egyikünk sem kapott hideglelést gyerekkorában.

De ha már biológia meg dns emlékek, gondoljunk bele hogy minek vannak nagy szemei, és szokás tőle félni.
A ragadozóknak, vaze. Azoknak az állatoknak, akik éjnek idején bemásznak az üregbe / felkapaszkodnak a fára, és megzabálják a szerencsétlen sorsú kismajmokat / kispatkányokat / akármik is voltak az emberiség ősei mikor nagyszemű éjszakai állatok ették őket.

Szóval ha már valamire asszociálni kell, akkor én erre gondolnék inkább.
Anyámnak (aki egyébként hihetetlenül okos, cinikus, művelt, és nem hisz semmi áltudományos maszlagban) volt egy ilyen jellegű élménye, 20 éve körülbelül.
Éjjel 11-kor kint állt az udvaron a ház sarkán, pikpikpik-elést hallott, és érezte hogy nézik, nagyon magasan az égen pedig megállt egy világító valami. Beszaladt az eresz alá, de még mindig nézték, nem tudja mennyi idő telt el így, de egyszer csak előbb lassan kezdett el haladni a fényes izé, aztán paff, eltűnt.
Utána néha állítólag elkezdte mondogatni, hogy "gyertek vissza" meg "úgyse mertek visszajönni", de semmi hatás. Pár év múlva a fürdőszobában szintén éjjel volt, amikor meghallotta ugyanazt a pikpikelést, amit azóta se soha, és előtte se.
Kirohant az udvarra, de nem volt ott semmi, nem nézték, nem volt fény.
Na azóta nem mondja, hogy jöjjenek vissza. Nem meri..
Ezt nemrég mesélte el. Nem költök, senkit nem akarok hülyíteni, ez megtörtént.
És továbbra is röhög mindenkin, aki hisz bennük. Erre varrjatok gombot!
w.blog.hu/2007/01/07/ufo_arizonaban_illetve_chicagoban

Ennek a postnak a végén Gaijin ír le egy elég meglepő élményt.
VÉGRE! Végre elzúgott Magyarland fölött a várva várt UFO. Remélem nyomon vagy Worluk!
süti beállítások módosítása