W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

De profundis

2007.01.29. 05:00 Tóta W. Árpád

Túl van Orbán Viktor is a maga teljesen felesleges megszólalásán. Szembenézett magával, elmondta ő is ugyanazt még egyszer.

Lehetne most gurulva nevetni, ahogy a bumburnyák Jones gazda a nők felé fordul, és szól, hogy törődjünk többet asszonyainkkal és leányainkkal. Lehetne a kongó közhelyparádén vigyorogni: harmónia, békesség, meg a többi üres ostya. Akad benne poénlehetőség. Van viszont ezek mellett két darab főfogás ebben a szövegben, emésszük meg azokat.

Új többség született, mondja Orbán, míg a régi többség szertefoszlott, elfogyott, elrozsdásodott, megpimpósodott, lekonyult. Az új többség, mint helytállóan megállapítja, semmiféle ideológiával meg nem fogható, egyszerűen azokról az emberekről van szó, akik nem akarnak többet fizetni, mint eddig, és/vagy más munkát keresni.

Ennek szeretne élére állni, ha jól értem. Csakhogy ennek nincs éle.

Előbb össze kéne terelni ahhoz, hogy egyáltalán többség legyen, és ne kisebbségek halmaza.

Ezt viszont csakis úgy lehet, hogyha nem mondunk semmit arról, hogy mit csinálnánk kormányon.

Az új többség ugyanis ellenérdekelt csoportokból áll. Vállalkozók, akik nem szeretnének ennyi adót fizetni a léhűtő közalkalmazottak finanszírozására; és közalkalmazottak, akik meg azt nem szeretnék, hogy őket kirugdossák csak azért, hogy a rohadt vállalkozóknak ne kelljen adózni. Például. Tehát abban a pillanatban, hogy Orbán Viktor valamiféle reális programmal előáll, az új többség szertefoszlik, elrozsdáll, széjjelrohad.

Ezért - és ez a másik főfogás - Orbán nem is tesz egyebet, mint megismétli a tavalyi kampányszöveget - amivel bukott -, hogy járulékot kell csökkenteni, és ez önmagában majd annyi pluszbevételt generál, hogy maradhat minden a régiben.

Ebből a hülyéskedésből egyébként részben kihátrált már a pártja is. De nem is a járulékcsökkentés itt a lényeg, hanem az, hogy nem kellene ide semmiféle reform.

Hogy maradjon minden, ahogy van.

Orbán nem vette észre az elkúrtuk-botrány egyik fontos hatását. Az őszödi beszéd eredménye nemcsak Gyurcsány és a koalíció súlyos hitelvesztése volt. Az is, hogy megtudhatta mindenki: baj van. Azt, hogy nem maradhat minden, ahogy van. Nemcsak az derült ki, hogy Gyurcsányék elkúrták, csókolom! Hanem hogy mit kúrtak el. Azt, hogy nem kezdték el az átalakítást, a racionalizálást, a böhöm közszféra leépítését, a deficit lefaragását, a satöbbit. Azt kúrták el.

Aki ma azt kívánja, hogy maradjon minden a régiben, az azt mondja: kúrjuk el még jobban.

Re-form-al-ter-na-tí-va!
Van? Nincs? Akkor mehetsz vissza a balettba ugrálni.

Kapja össze magát az utóvizsgára, fiatalember.


Címkék: orbán fidesz reform

775 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr7731813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az új többség egyáltalán nem biztos, hogy a Fidesz mellé áll. Könnyen lehet, hogy mindössze megcsömörlöttek a politikától és el sem mennének szavazni, ha most kellene. Én sem mennék.És abban egyetértek veled Wé, hogy konkrét program kellene tőlük és nem hívószavak, az már nem elég.
Nagyon jó a fotó:-) Mindig azt nézem meg először, annyira jól választod meg a szöveghez a képet.
orbi olyan mint az ecceri kinai piaci arus. tud nehany szot amire ugranak a vasarlok (dvd!ipod!bestquality! etc.), de eladni mar nem tudja a cuccokat. se nyelvtudas, se technikai hatter, se eladoi keszseg.
orbi is csak jelszavakat durrogtat, es remelem nem lepodik majd meg, amikor eccercsak lehuzzak a wc-n szerencsetlent.
Új többség? Röhög a vakbelem. Nem Viktor, mögötted nincs semmiféle többség. Az áprilisi többség létezik, és az 2010-ig így is marad. Hja, hogy egy másik többség utálja a szocikat, mint a szart? Na, az egy tök más probléma. De nyugodj meg, ők téged meg a csapatodat egy pirinyóval még a szarnál is jobban utálják. Ezért nem te tekergeted a satut.
jó jó, csak hol maradt a hétvégi para-sci-fi-ufó-gyurcsóóók írás..? :(((((
Én már csak egyetlen dolgot sajnálok ezek hallatán. Hogy Hofi ezt nem érhette meg, napi 5 előadást meg tudna tölteni ezekkel a paprikajancsikkal. /bár az is lehet akkor ebbe halt volna bele/
Mikor fogják végre megérteni, hogy morális alapú politizálással nem jutnak sehova?
Annyit értek el, hogy a jobboldaliak egyre nagyobb része képzeli emberileg, erkölcsileg magasabbrendűnek magát a többieknél. (MSZP-re SZDSZ-re csak egy sör-virslivel megvehető panelprolik szavaznak, aki baloldali SMS-t ír a TV-be, biztos pénzért csinálja, stb.)
Nagyon kontraproduktív stratégia, lévén hogy az így alacsonyabbrendűként megbélyegzett, VALÓS többség egyre jobban rühelli őket.
Arra persze nem beszélnek, hogy hogyan húznák ki az országot abból a szarból, ahova az MSZP osztogatós politikája juttatta.
Engemet Orbán kurvára nem érdekel , mert egy fikarcnyi beleszólása nincsen semmibe, így senki sem tudja mit csinálna ...
A propaganda pedig mindenhol a demagógiából áll. Nincs az a politikus, aki a népszerűségért harcolva azt nyomná, hogy mindenki jó meglesz baszva ... -
na igen, reformalternativa.
a fidesznek jo regota semmilyen ertekelheto alternativaja nincs, nem csak reform. konnyen belathato, hogy ha fel lenne nekik adva hazinak, hogy 5 napon belul tegyek le az asztalra a sajt konkret elkepzeleseiket, mert bizisten osszehasonlitjuk a ferkoekeval, es eldontjuk melyik tetszik jobban, csak valami orban-beszedekhez hasonlo ures izevel tunanak eloallni, ami leginkabb nem jo semmire, es azt is nehez elhinni rola, hogy ok komolyan gondoljak.
persze mivel az orbanista tomeg hisz benne, ezert egy csomoan ennek ellenere siman megkajalnak azt is.
kerdes, hogy mekkora meg az orbanista tomeg. szvsz jo nagy.
mista 2007.01.29. 08:16:28

A Fidesznek fingunk sincsen róla milye van, vagy milye nincs nem ők vannak hatalmon ... Egyébként nem nehezebb a jelenlegi kormányzatnál értelmesebb reformot összeütni, mert eddig minden volt már csak reform nem.

A politikusok valódi céljainak megismerését végképpen ne várd, amíg a szavazók nagyrésze a hülyékből kerül ki, és nem programokra kíváncsiak, hanem pénosztásokra. -
A fekete bábukkal nehezebb játszani. A fehérhez is köllene tudás. Két vak sakkozik.
Millye, könyörgök. Múlt idő...
Az MDF éppen azt nyomta anno. tavaly a választások idején , hogy nem kell ez a hülye szöveg egyik pártnál sem a pénosztásokról... Az eredménye annyira volt elég, hogy éppen becsúszott a parlamentbe ... -
(amugy galileo)
Arpad,honnan vetted a dekoderedet,egesz jo!nekem is kellene egy ilyen,hogy megfejthessem ezeket a sci-fi beszedeket.

E vekkeres fejszerkezete eleve engem meglepett!Mert elvetemedett:erre-emerre tekeredett,rettenetesre emlekeztet! :)
- Te elemekre szedted, perverzre tekerted!Ejnye!
- a fidesznek miért is kellene re-form-al-ter-na-tí-vát felmutatnia? mert ha valami jó programmal jönnének elő, akkor ők átvehetnék az ország irányítását? ja hogy nem? akkormeg???

- ami érdekesebb, hogy a kor-mány-nak mi a reformprogramja, mert én eddig egy k*rva szót nem hallottam belőle. az, hogy mindenki fizessen több adót, meg nemkellfélninemfogfájni, meg a fele kórházat húzzuk le a klotyón és a jobbakat meg szerezzük meg magunknak és tegyük fizetőssé, nem hívható reformnak. ahogyan az sem, amit az oktatásban, közigazgatásban, nyugdíjellátásban, stb stb stbben "csinálnak".
Sebaj srácok majd Fletó és kompániája 2010-ig összehoz kenünk egy kis fellendülést, hogy majd 2011-ben megint kis híján államcsődöt csináljanak. Megint kifizetünk mindent és
2016-ra pedig meg lesz (talán) az euró, mondjuk Kazahsztánnal egyidőben vayg Moldáviával, három forint összeomlás után. 2019-re pedig utolérjük Mexikót. No nem népeségben hanem a szegények arányában. Fletó 2022-as mennyibemenetelekor pedig meg is lesz a jó kis banánköztársaságunk a kb 6 milliós Magyarországon 4 millió nyomorgóval.

Köszönöm de ennél BÁRMI JOBB.
persze, OV most kissé gyengusz. De igazából itten most körbeállunk és tapsolunk, miközben GyF brékel. Volt itt 8 éve az MSZP-nek (ugye az egyszerre, hogy nem kell egy kormányfőnek demokratikus megbízás és hogy neki csak 2+x éve volt, az MP korszak az más volt, az nem megy). én most meg sem nézem OV-t csak az érdekel, amit GyF mond, h mi lesz, mit tervez, mit találtak ki.
Még valami csodálatos balos srácok

Minél rosszabb annál jobb. Ismerős mi?
Árpád, ha Te mondod, akkor talán most már lassan-lassan elhiszik. Mármint azt, h kell reform. Hogy jól csinálják-e, azt nem tom, mer nem értek hozzá. De tavaly majdnem megköveztek, amiért azt mertem itt-ott mondani, h kell reform.

di 2007.01.29. 08:02:02: panelproli vagyok. sör-virslit kizárólag a fidesz osztott a játszóterünkön, dénagylajosszal körítve. az mszp-sek meg családi napot szerveztek ugrálóvárral meg ilyenekkel.
na, csak úgy mondom, h árnyaltabb legyen a kép.
az elmult 100-150 evben a magyar kozigazgatasi rendszerben ket dolog volt:
1. reform felkialtassal nekialtak valtoztatni dolgokat, akik politikai hatalmat szereztek. foleg azert, hogy a sajat embereiket ultethessek a jo penzes (korrupt) kozepvezetoi posztokra. ott lehet lenyuni, mert nincs szem elott, es aki ott ul az meg ert hozza, a folotte levok mar nem.;)
2. a "valodi" hatalom birtokos tisztviselok, allami kozepvezetok meg szepen csendben megfurtak az egeszet, a politikai vezetok ellenfeleinek segitsegevel (foleg parton beluliekkel)

ez megy itt regota. elvetve volt kozte valodi reform. nem veletlen, hogy most mar probaljak masnak nevezni a dolgot.
bizom benne, hogy a mostani tenyleg az optimalizalasrol szol, de nem hiszem, hogy egy jo zsiros allasban ulo kozepvezeto ugyanigy bizakodik.
reformalternativa? hehe ez komoly? mo.n szamonkerünk barmit az aktualis ellenzektöl?
Antal idejen Horn a 3,60-as kenyerrel tamadt, aztan amikor kormanyozni kellett, csinalta amit kellett, hol volt ott alternativa?
Horn Orban detto, Orban Megyo ua, az aktualis ellenzek csak hülyit es ez igy is lesz, szamonkerni barmit is felesleges majomkodas.
ha a kormany nem kepes elmagyarazni a reformjait a nepnek, hogy lesz mint lesz, majd pont az ellenzek javaslataira varunk, amit mellesleg a kormany,jo szokasahoz hiven, röhögve lesöpör, meg sem hallgat.
Faszomat a Fideszbe ilyen szempontból. Utálom ezeket a rohadékokat, akik kormányon vannak, de nemhogy a reformnak nincs alternatívája jelenleg, de egyelőre nekik se. És pont itt bassza el a fidesz, én ugyanis elvárnám, hogy akkor tegyék hozzá a saját javaslataikat, mint ellenzék. Képviseljenek mást, érvényesítsék a saját nézőpontjukat, nevezetesen (szerintem) ezt kéne:
Ha már EÜ-reform, akkor hogyan! Ha már Áht.-reform, akkor Hogyan! Ha már oktatásreform, akkor Hogyan!
Azt, hogy ki mit NEM szeretne, azt már nagyon jól tudjuk. Azt még egy egyszerű elsőfokú egyenletbe is fel tudom írni. De hogy ebből a rakás szarból hogy lesz úgy érdemi "változás" (gondolok itt pl. a biztosítós-rendszerre) ÚGY, hogy minél kevesebbet szopjunk, arról már büdös nekik vitázni. Inkább mindenkinek egyenként a kurva anyja, nem?
Fuck them all!
NEMLETTÜNKKIEMELTKÓRHÁZÚÚÚÚRISTEN!
Pedig itten volt ám 25 mrd beruházás az elmúlt 3 évben!!! És világszínvonalon műveljük az eztmegazt! Hát hülyék ezek?

Hát igen, pont ez a baj, hogy minden kib@szott kórházban volt beruházás, és mindenki tud valamit nagyon, csakhogy ez így finanszírozhatatlan, és monnyon bármit Mikola ("szétvernek egy működő rendszert") a rendszer nem működik, aki járt már kórházban, vagy rendelőben az tudja.

És ezt képtelen elmagyarázni az a szerencsétlen barom Molnár, de a még szerencsétlenebb Horváth Ágnesnek is csak a böfögésre fussa.

Amit nem tudok: Ők totál hülyék, és ezt az egészet sokkal ésszerűbben is lehetett volna csinálni, és kommunikálni (ebben majdnem biztos vagyok), vagy a magyarok meg a politikai légkör annyira tök, hogy esély sincs arra, hogy erről értelmesen beszéljünk. A baj az, hogy szerintem is is.
Pl. én addig nem vezetnék be több biztosítós eü-rendszert egy olyan országban, ahol ha meghallják az emberek azt a szót, hogy biztosító eleve feláll a szőr a hátukon, és a bankok és a pénzügyi rendszer is gyakorlatilag széjjelprofitálja magát szinte "CSAK" az emberek hülyeségén és tudatlanságán. Ez sztem felelőtlenség lenne. Illetve csak nagyon kemény garanciákkal. Nagyon-nagyon keményekkel. Amire jelenleg vajmi kevés esélyt látok...
És amíg hajlandó felnőni a társadalom, addig mit csinálnál c?
Egy biztos: adót járulékot csökkenteni kell hosszú távon. Ugyanis az összes környékbeli "versenytársnál" alcsonyabbak ezeka dolgok. ÉS Gurcsány és KÓka reformkánok mindig a versenyképességről beszélnek. Viktorék az igazságosságról beszéltek most,nem arról, hogy mit kéen csinálni. Mondjuk most talán nem erről kéne, de kedvenc reformtatárjaitoknak is ez a kedvencük ,még egy minisztériumot is sikerült összehozniuk ezért Árpi bácsi igen tehetséges leánynának. A kongresszusra csak eláll a Fidesz valamivel, ha nem, akkor sincs nagy baj, max marad Gyurcsány 2010-ig. Lehet az a taktika, hogy kusssolnak, tök mindegy mit mondanának, úgyis cafatokra szedné a média, mégha igaz is.
Amit ez a két sztár itt produkált,az a színpadon tojáseső retekkel.Azt azonban meg kell különböztetni,milyen pozícióból jön a"beszéd".Úgy látom mintha valahogy a faces tologatásában kimerülne a tudás,de a takarításról hallgat mindenki,pedig a sajátjukat kellene eltakarítani.Mivel O.V.-ék is gyakorolták a közhatalmat,így nincs semmilyen erkölcsi és politikai alap arra,hogy"elmaradt"dolgokról szóljanak.Mintha azt látnám,hogy a"húzzuk ki,oszt annyi"lenne a lényeg.Mindenki rágja a csontocskát,hozza a rutint és ennyi.

Ezzel csak egy a baj:egyszer elfogy a türelem a monetáris oldalon és bedől az ország.Nos itt a bibi!Kinek is jó ez??!!Bizony mindazoknak akik az eddig megszerzett anyagiaikat kimenekítették.Ebben a körben pediglen pártállás nem számít,itt a tőke kapcsolódik a tőkéhez.A nő illata,a pénz szaga!Addig amíg a jogrendünk ilyen amilyen,mit várunk?
Van egy költői kérdésem:ha feláll egy a szakmát magasszinten művelő emberekből álló minisztérium,akkor az miért kell,hogy külsőst alkalmazzon?/Nem vagyok hülye,csak gondolkodom./Ez eddig végig így ment.

Gy.F. táncikál,futkároz,O.V. focizik.Mi meg tapsolunk.Ki az aki lát ennek a garnitúrának a gondolatvilágában EGYETLEN hosszútávra alkalmas és konszenzusos gondolatot?Kérem írja meg,örömmel fogadom,mert én akkor vak vagyok.Semmiféle alap nincs amire építeni lehetne.Szerintem egyetlen 4/5.-ös törvénnyel meg lehetne oldani a mindenkori szájtépéses költségvetési vitát.A GDP arányában %-osan osszuk el a pénzt,ezután csak forintosítani kell,ami kiosztható az érettségire matematikából-mint minimum feladat.Ja,hogy akkor nem lehetne kábítani?Ez a LÉNYEG.ITT CSAK A KONSZENZUS dönthetne,kirúgva a sámlit az egyéni és sanda érdekek alól.Innentől lehetne ellenőrizni.
Csak hát EZ kinek az érdeke?Addig meg maradnak a semmitmondó lózungok,amit sokan magyaráznak,értelmeznek és memutatják nekünk a- a- a-SEMMIT.
mer' mindig a zorbán meg a fidesz! mikor ezt nem is ők csinálták! és egyébként valóban - a mostani sztorihoz nem sok közük van. de halkan felteszem a kérdést (esetleg jön valami válasz): mikor kormányra kerültek adva volt a lehetőség (és a talán kedvezőbb gazdasági háttér) egy komolyabb adócsökkentésre, akkor miért nem tették? ma ők kormányoznának, jobb lenne az adómorál, és valószínűleg nem ebben a szarban tapicskolnánk. nos? (vagy megint hülyeséget kérdezek)
Viktorom teljesen kész van. Mint a sajt.

Rációt, - és én hinni akarom még mindig, hogy van politikai ráció a nyilvános meghülyülésben - csk egy módon találunk ebben a bolondériában.
Ha tényleg átül a KDNP-be.
Ezzel a húzással a jobb oldal elodázhatnáa kimunkált gazdasági-politikai alternatíva felmutatásának kényszerét.
A Fidesz fanatics stabil szavazótábort jelentene a KDNp-nek, az a nem csekély tömeg, aki a sátánt látja OV-ban, ébredő bizalommal figyelhetné a Fidesz "megújulását".
Hajrá Kósa, Varga, Martonyi, Navra!
Nem tudom elhinni, hogy annyira ostobák lennének, hogy nem látják a lehetőséget a bal oldal hitelvesztésében, politikai térvesztésében.
Megint az utcával fenyegetőznek, és ez a legrosszab amit tehetnek. Inkább két értelmes mondat hiányzik. VAgy három.

Amennyiben Viktor komolyan gondolja a mostani szereplését, akkor baszott nagy gáz van.
Van egy bolond kormányfőnk, és egy ugyanolyan bolond kihívója.
Ha külföldi lennék, ide járnék szórakozni...
circular
szerintem a reform mögé rejtett fosztogatásnak bármi érted bármi az alternetívája. Ennek a szoclib bagázsnak már azt sem szabad elhinni amit kérdez. Vazze új választásokat 2007-ben! HA és AMENNYIBEN a Zorbánék is elkúrják akkor a TGM-re hallgatva mindenki mehet a hajóra és jöhet a forradalom! DE CSAK AKKOR!

Azért a szezont a faszommal ne keverjük!
Próbáljál már meg akkora kommunikációs szembeszélben pisálni mint a jobboldal! Bármit mondasz hatvanan ugranak hogy ízekre szedjék. Ez van! Eszitek nem eszitek. CSAK az OV Gyf alternatívája. Akinek elege van Fletóból, de fogadja el hogy OV az alternatív az továbbra is GyF szekerét tolja!
OV.-nek ez a beszéde a 4 programsorozatból álló Navracsics által szervezett 'hosszú menet' első lépése volt.
Nem itt kell számonkérni az un.alternatívát a kormányzást illetően.
Kormányzási alternatívát követelni a szükséges változtatásokhoz azt jelenti,hogy a jelenlegi kormányzati intézkedések sz.rok,de más se tud jobbat.Ebből viszont még nem következik,hogy az ellenzék fogja be.Joga van kritizálni,azért ellenzék,hogy mondja,hogy a kormány rossz,de ha mi csinálnánk akkor azt jobban tennénk.
Mindenesetre 98 és 2002 között nem b.szták el ennyire,mint a szocik 2002 - 2006 között.
dulifuli
Evvel az érveléssel az a baj, hogy le lenne szalámizva az egyéges jobboldal á la 40-es évek. Nincs új a nap alatt. A komcsik komscik maradnak. Persze legyen reform a jobb oldalon. Ha komcsik picsán vannak rúgva! Addig minden szakadás az ő érdeküklet szolgálja! Ileny ecerű!

Cui prodest?
A hétvégi para-sci-fi-ufó-gyurcsok írást én is hiányolom!
érdekes ez a dolog. szerintem árpád cikkében van egy erős ferdítés: ugyanis a fidesz (én értelmezésemben) nem vitatja a reform szükségességét. hanem más irányban indulna el a gazdaságpolitikában. ennyi.
nem értem, hogy lehet azt gondolni egy ennyire összetett rendszerről, mint az állam, hogy a "reform" az, és csak az lehet, amit most a kormány művel.
ILYEN nincs. egy ilyen átalakítás olyan sok ismeretlnnel működik, hogy egyszerűen bárki bármi mást csinál, azt ALTERNATÍVÁnak hívják. Nincs az az ember, aki még a legaprólékosabban megtervezett intézkedések hatásait is csak hozzávetőlegesen meg tudná jósolni. ezek az intézkedések, pl Kóka megszólalásai, aprólékosan tervezettnek nem nagyon néznek ki.
nem, nem viktort védem, jöjjön fel, aminek fel kell jönnie, meg mittudom én. engem az a hozzáállás idegesít, miszerint reform az, ami itt folyik, és hogy ennek nem lenne alternatívája.
Netuddki lényegre tapintott néhány sorra feljebb.
"Ha külföldi lennék, ide járnék szórakozni..."

Ez a legjobb... És tényleg.
Netuddgi

Cui prodest?

MEA

Mert, hogy én többet nem ikszelek OV mellé az qrvaélet. Hidd el, ezzel nem vagyok egyedül...
Egyetértek veled a szalámitaktika veszélyében, te is egyetérthetsz esetleg velem abban, hogy OV többet árt mint használ. Sokkal.
Netudddgi 2007.01.29. 08:55:51
(én erre gondoltam, csak Netuddki közben aktívkodott)
Netudddgi

ÖÖ, igen. Nos, azt én is tudom, hogy OV-t kegyetlenül démonizálják. Persze azért mond sokszor hülyeséget is. Én megmondom mit látok óriási problémának a JOBBoldalon, mert magam is jobboldali vagyok. Az arroganciát. Ahogy te is kezelted ezt az egészet, és ahogy nagyon sok jobboldali elintézi az egészet annyival, hogy rabló-/szemét/mocsok/magukfajta/akármi banda az egész slepp, és dobjuk ki őket a gecibe. Persze, indulatnak ez elmegy, néha engem is elkap, de azért ez nem így van. Attól még nem feltétlenül suta valaki, mert baloldali, és nem mindenki teljesen konzervatív/árpádsávos/fasiszta stb. mert jobboldali. És talán illene már ezt is felismerni.

molaris

Az azért nem lenne jó, mert először is a költségvetés kiadási oldalát tervezik meg, és csak aztán a bevételi oldalát. Nem véletlenül ugatta sok szakértő, hogy a kiadási oldalon kellene változtatni. És ebben nagy mágus a fidesz is, ugyanis adócsökkentésről beszél, miközben tudja, hogy az jelentős kiadáscsökkenéssel is kell társuljon, de azt ugye ráhagyja a mostaniakra. Akikkel meg csak annyi a baj, hogy szarul csinálják. Ha most ráengedik strabag-ék a több-biztosítót az egészségügyre, akkor a vizitdíj fagyipénznek fog tűnni még a nyugdíjasoknak is. Ha nem szabályozzák le kellőképpen. Viszont erről rohadt keveset lehet hallani, és amilyen fejetlenség volt eddig is "reform"-ok terén, ezt is csúnyán beszopnánk.

pu yi

A fidesz akkoriban inkább a monetáris eszközökbe vetette (már amennyire tudom) a bizalmát, ezért is tömték fel a gazdaságot hitellel, méghozzá szerintem nagyon helyesen, hiszen akkoriban a Széchenyi terv és a diákhitel is nagyon ment, és nem egy embertől hallottam, hogy mennyivel jobb volt akkor neki vállalkozóként. Azonkívül, amikor az állam kvázi befektetőként lép fel, az neki is sokkal jobb, mintha vissza nem térítendő támogatásokkal látná el a gazdálkodókat. De erről hosszasan elvitázhatnánk...:)
Annyira fájdalmasan röhejes ez már. Két hiteltelen paprikajancsi megmondóversenyt rendez, de ez már nem olyan cuki mint gyerekkorukban. Ezek mit látnak a világból? A politikus egy idő után megvakul?
a mostani intézkedéseket még a "legendás" Bokros Lajos is kritizálta (a mellett, hogy a reformok szükségességét nem vitatta természetesen), és meglepően föleg társadalmi hatásai szempontjából.
Úgy tünik, főleg az oktatást és az egészségyet támadják (reformokkal), no meg a közalkalmazottakat és a kis és középvállalkozásokat.
Abszolút "öngyilkos" taktika Magyarország szempontjából. Mi lesz így? olcsó, alulképzett munkaerő tömege, csődbe ment kisvállalkozásokkal, "felszabadul" rengeteg képzett orvos (csak nem "orvoshiány európában"-ról cikkeztek néhány hónappal ezelőtt?), meg lesz egy csomó behülyült fiatal (füvet nekik), akik majd mind mehetnek dolgozni a mekibe meg a hankooknak.
házaikat eldhatják, épülnek majd bádogvárosok meg lakókocsik, az épületeket meg vehetik a románok, vagy esetleg közelkeleti befektetők.
ha már egészségügy:
bokros egy szigorú, de hozzáértő és igazságos orvos volt, aki hozzá mert nyúlni a beteghez, nem hitegette a hozzátartozókat, és az egész reformját túléltük 2000 Ft-os tandíjjal.
feri pedig egy elszabadult, két hetes képzést kapott felcser, aki amellett, hogy aktívan alkalmazza az általa nehéznek minősített eseteknél az eutanáziát, a hozzátartozóktól hálapénzt követel, és a hiszti közben meg leszarja az amúgy még menthető betegeket.
Nagy bajban lehet a baloldal, olvtársak. Látta vki a mai Népszava címlapfotóját? Ártatlan, a "békés többséghez" tartozó, gyerekek rettegnek "joggal, mint ahogy arra több felelős politikus is rámutatott, a tüntető bácsiktól. Kackackac)
Ennyire telik a szürkeállományból?
Az új többség pedig köszöni jól van. A hagyományosan baloldali Óbudán jobboldali győzelem született időközi önkormányzati választáson.
A baloldal egyedüli esélye a reformok sikere. Erre akkor lenne mód, ha a reform szó mögött lenne tartalom, nem puszta pénzbehajtás.
Egyébként meg csigavér, a Fidesz programja pedig készül. A posztkádári nyelvezetet felváltja egy értékelvű konzervatív retorika. Viktor, ha tényleg következetes leszel, akkor mégsem kakukk!
hhh: azért a bajszos barátunkat se istenítsük túlságosan.
Nem orvos ő, inkább kertész.
Aki gondozza a kertet, azán arat a világbanknak.
Persze, még mindig jobb mint a mostani gárda, aki arra se képes, hogy a kert termőképességét megőrizze.
Az új többségnek tudnia kell, hogy ennél a kormánynál minenki jobb, szval el kell őket zavarni, idén, és kéne egy 2/3-os Fidesz győzelem...

Ha még idén leváltjuk ezeket, talán marad 1-2 ingatlanunk, amit nem adnak el saját maguknak féláron. Biztosan van a Fidesznek válságkezelő programja, tervei arra az esetre, ha lenne olyan kedves a nép és elkergetné ezt a bandát, akik már edzik a verőlegényeiket.
62.112.194.95/eunyet/ itt a tuti :))))))))

62.112.194.95/hirlevel/nagykonyv.html
főleg ez :))))A PKR-TÖT meg a TÖR az orvosság ! Ki a multikkal! Le a szar villamos árammal, benzinnel! LÓRA MAGYAR! :))))
Mi van, az agyalás az Igazságosságról lemaradt? Pedig úgy készültem már rá ... publicista urat elhagyta a Bátorsága? Ami egyébként egy másik MSZP érték az ő kampányukból ...
"Nemcsak az derült ki, hogy Gyurcsányék elkúrták, csókolom! Hanem hogy mit kúrtak el. Azt, hogy nem kezdték el az átalakítást, a racionalizálást, a böhöm közszféra leépítését, a deficit lefaragását, a satöbbit. Azt kúrták el."

Publicista úr bizonyára meg tudja magyarázni, hogy az a bizonyos közszféra miért volt finanszírozható pl. az Orbán-kormány idején is.

Mondok egy kulcszót.

good go-ver-nan-ce

Nem hallott róla a publicista úr?
Mehet vissza pótvizsgázni.
"Biztosan van a Fidesznek válságkezelő programja, tervei arra az esetre, ha lenne olyan kedves a nép és elkergetné ezt a bandát, akik már edzik a verőlegényeiket."

TD:
1. Ha van, akkor miért nem virítja?
2. A többihez inkább no comment.
Tóta:

jajj már ezek a fals kérdések. Milyen reformalternatíva?? Haggyá mááá ezzel a fa..ággal.
Egyrészt van nekik, csak te nem olvasod, nem figyelsz oda eléggé, csak lököd a saját hülyeségeidet.
Másrészt miért az az alternatíva, amire a másik oldalon rábólintanak, hogy na ez tényleg alternatíva.

Kurvára elegem van abból hogy most már pusztán abban merül ki írói munkásságod, hogy vagy előveszed a fűtémát, amivel mindig lehet bizseregtetni egy-két faszt, meg a törzsolvasóidat szinten tartani, vagy jön Orbán Viktor, ami megint csak hálás téma.

A paprikajancsiról meg nem írsz semmit,(Gyurcsányról), vagy ha igen, akkor szappanos szivaccsal masszírozod a hátát, tanácsokat adsz, meg nyalakodsz, meg eljátszod a visszafogottat, mert ugye nagyon komoly kérdéseknék tudsz te komoly lenni...áhh. Ezért vagy te bértolnok.
Doom: No, ezt jól megaszontad! Egyszerűbb lett volna annyit írnod, hogy csak. Vagy hogy azért, mert ők a jófiúk, a komenyisták meg a rosszfiúk. Szerintem vagy magyarázd el konkrétan, hogy éppen mire gondolsz (azzal ugyanis esetleg lehetne vitatkozni), vagy ha nem megy, akkor inkább ne erőlködj!
"a mostani intézkedéseket még a "legendás" Bokros Lajos is kritizálta"

Meg lehet nézni, milyen hiányadatokat produkált a Horn-kormány a "legendás" Bokros Lajos vezényletével. 1996-ban összejött neki a 3%, előtte és utána azonban 6-8% volt.

Ki gondolta volna, hogy a forint jelentős leértékelése megdrágítja az államadósság kamatait? Erre Bokros igazán nem számíthatott.
Carnivora 2007.01.29. 10:28:43

Idézet a linkből amit betettél:
"havi 5 millió csirke szárnyra és far-hátra van szükség, de csak 1 millió combra és mellre"
Leestem a székről. Akkor összesen mennyi csirke is? Hülye csirkék! Mi az hogy csak egy farhátuk van és két combjuk.
A múlt hétvége hozott egy ma még nehezen kitapintható fordulatot. A támogatottsági mélypontján lévő baloldal egyre nyilvánvalóbban válságkommunikációt folytat, ezért kétségbeesetten próbál tematizálni. Orbán nem véletlenül nem reagált a Gyurcsány-elemzésre. A Fidesznek most a saját programalkotására kell koncentrálnia. A baloldal meg egyre kétségbeesetten loholhat utánunk.
Most éppen a reformok elkúrásának szakaszát éljük. Egykutyázással még ideig óráig távol lehet tartani a bizonytalanokat a Fidesztől, de hosszú távon ez is a baloldalra fog visszaütni.
sga , miért virítaná? te pókerezésnél megmutatod a lapjaid az ellenfélnek? :)
"Szerintem vagy magyarázd el konkrétan, hogy éppen mire gondolsz (azzal ugyanis esetleg lehetne vitatkozni), vagy ha nem megy, akkor inkább ne erőlködj!"

Bocsi, mivel kapcsolatban? A kérdésed nem elég konkrét.
dulifuli: te csak ne adj tanácsokat...azt írod, ha Orbán átmegy a KDNP-be, akkor speziel te ébredő bizalommal figyelnéd a fideszt bla bla.

Ébredő bizalom? Ez jó:)
Csak ló.aszt nem ér az ébredő bizalmad. Mert ébredő bizalom ide vagy oda, ha a Kósa ülne a lovon akkor is kitalálnál valamit ami nem tetszik, amibe bele lehet kötni. Persze, én is tudok ilyeneket puffogtatni: takarodjon a Gyurcsány, a Lendvai, meg az a sok komcsi aberrált surmó vadparaszt az MSZP-ből, és majd bizalommal kídérem megújhodási mozgalmukat... ez is hülyén hangzik, ahogy a tiéd is. Egy biztos pártválasztó vagy, nálad biztosabb nincs, úgyhogy húzd vissza a villás nyelvedet és ne bomlassz, öcsi.
DSityu 2007.01.29. 10:39:48

A kurva csirkék is szabotálják a nemzetgazdaságot ! :)
dulifuli, endilhart: új párt alapítása most irreális! Vállt a vállhoz és hajrá!
A platformszabadság az más, belül lehet nagyon keményen konfrontálódni. Sőt muszáj. A posztkádári katyvaszból pedig vissza kell térni 2002-es önmagunkhoz. Nincs mese és nincs idő várni!
Doom:
azt mondod: "good go-ver-nan-ce"

Szal meséljed lécci, hogy mik voltak azok az intézkedések, ami miatt (szerinted) működött a rendszer. Ja, és persze, hogy melyik rendszerre is gondoltál konkrétan? Pl. az egészségügyre? Vagy a kiváló hatékonysággal dolgozó kormányzati vízfejre? Vagy éppen mire?
Éppen ideje lett volna tavaly januárban, hogy a pártja kihátráljon mögüle. De nem hátrált - meg is lett az eredménye.
Most szerintem hülyeség lenne lecserélni, mert még lehet egy kicsit koptatni, amortizálni, és majd 1-1,5 év múlva nullára írni, kivezetni a könyvekből és installálni egy új seprőt.
Most még korai lenne, mert az új arc gyorsan megszokottá válik. A tömegmédia pedig elérte, hogy a kollektív emlékezet ne tartson másfél évnél tovább. Fletó már nyugodtan mutogathat a szerencsétlen Medgyessyre, ki emlékszik már arra, hogy ki volt MP numero uno tanácsadója, sportminiszteri rangban?
dulifuli

Tehát GyF kisebb rossz mint OV?

Sajna ez a helyzet most. Két szeerplúő van nincs több. Tartózkodni nem leeht. Én is látok hibákat OV döntéseiben (akkor nem éltünk rosszabbul mint 4 éve msot már igen), de még mindig jobb mint fletó. Márpedig ez a két választás van. Ha tartózkodsz akkor a komcsik malmára hajtod a vizet. Nekem sem tetszik a kétpártrednszer, de moemntán ez van.
Carnivora: azért, mert aszongya, hogy ez így szar. Szerintem eléggé elvárható egy politikustól, hogy ha valamire azt mondja így szar, akkor mesélje már el, hogy lenne jó?
Gondoljunk csak bele, mi lenne, ha most a Fidesz kirakna az asztalra 500 oldal programot!

A kormány mindenképpen a sajátját hajtaná végre,mert nem mondhatja azt, hogy na, a Fidesz okosabb, csináljuk azt. A kormány érdekelt még pár milliárd ellopásában, de ez már nem lenne szemelőtt, mert a vérebek nekiugranának a Fidesz programnak és minden sorát félremagyaráznák. A hülye magyar meg elhinné és 2-3 év alatt mindig elfelejti a mocskok bűneit.
TWÁ:
"Ezért - és ez a másik főfogás - Orbán nem is tesz egyebet, mint megismétli a tavalyi kampányszöveget - amivel bukott -, hogy járulékot kell csökkenteni, és ez önmagában majd annyi pluszbevételt generál, hogy maradhat minden a régiben."

Most komolyan ezzel mindenki egyetért? Nem azért bukott mert a rosszabbul élünk kampány egy balfogás volt? Ha meg igen akkor miért hivatkozunk arra amiért nem?
TD: az a baj, hogy 1 oldalt se tett még ki. Meg az, hogy nem azt magyarázza, hogy szerinte mondjuk a kórházreformot így meg így kéne, és ezt meg ezt az intézkedést hülyeségnek tartja, és helyette inkább mond egy jobbat. Hanem kiáll a mindenttudó Mikola, és aszongya: "szétverik a jól működő egészségügyet, irgumburgum". A jól működőt, ugye. Tehát szerinte ez jól működik, és ezért úgy kéne megreformálni, hogy elzavarjuk a komenyistákat a túróba, és mindent visszacsinálunk jól. Na, ez így nem ok.
circular
Amint a baloldal tisztázta a nemzethez való viszonyát (ld magyar zászlók száma 2006 április mszp tüntetésen izé nagygyűlésen), illetve az előző rendszerhez való viszonyát (ld minszterek Horn, Keleti, Gál) akkor lesz erkölcsi alapjuk. Addig MI nekünk van. Nekik pénzük sajtójuk és qvva nayg pofájuk kb egyenlő nem?
Egyszerűen elképesztő hogy mennyien szopják be a Gyurcsány által már kb. tizedjére bedobott trükköt.

Szarul megy neki, az MSZP mélyponton, erre mint mindig, most is, frenetikusan faszánőszintén, odabasz, odakúr, kitálal, kiborítja bilit, nagy dirrel-dúrral, ő megmondja, ő ott van megint, exisztál, mond mond mond, ír, összegez, olyan őszinte mint még soha, váltás lesz, eddig nem de most igen, most olyan nagy lesz ki sem bírjuk...

Valakinek végre egy evezőlapáttal kéne szájonvágni, amikor előáll ezekkel a felesleges akciókkal, és végre rá kéne üvölteni mindenkinek, egy emberként az MSZP kongresszuson, hogy "TEDD MÁR A DOLGOD ÉS NE POFÁZZZ TE FA..!"

Persze az Árpád is majd kiugrik öröméből amikor a Jancsibohóc előhúz egy újabb és egy újabb fogást, ás közben elkurrantja magát hogy VAAAN MÁÁSIK. Mindig van neki. És látjuk, értelmesnek tartott emberek is hitegetik magukat, századjára bődületesnél bődületesebb baromságokkal, hogy na legalább ez őszinte, mert ki mer állni, meg majd most megmutatja... Észre kéne venni hogy sem nem őszinte, sem nem mutat meg semmi, és nincs másik.

Kezdem érteni Horn Gyulát...
outsider 2007.01.29. 10:54:51

Orbán a Mikola meg Deutsch baromságai miatt bukott számomra elég gyanúsan , mintha tudatosan a vereségre játszott volna rá.

A másik ok természetesen a 90%-os balliberális médiafölény ... mondjuk ez a kormányzásuk alatt baszták el teljesen, amikor a kereskedelmi tv-ket lepasszolták a ballibriknek, és az m1-et nem bombázták szét egy jobbos tv-nek legalább ... -
Sga

Lehet hogy a mi eü rendszerünk nem a legjobb, de a lengyelben REFORM UTÁN másél évet kell várni egy sérvműtétre. Na ennél azért jobb.
A szakmával kidolgoztak tavaly tavaszra egy programot, most is lehetne, ha az már nem jó, de miért ne lenne jó.
Már elnézést, hogy ebben a blogban is visszatérek a dologra, de nem értem a kedves artista úr következő mondatát:
"A gyerekgyárosokat bizony munkára kell fogni."
Ráadásul mindenki össze-vissza magyaráz, teljesen megzavartak, az egyik valami indiánokról beszélt tegnap, a másik a születésszabályozásról, szerintem tisztázni kellene ezt, nehogy valaki valami rosszra gondoljon, természetesen csak a rosszak.
És, mert úgy látom, hogy - mint minden ember, ez természetes! - Ön is azokat kedveli, akik kedvesek magával, ezért szívesebben válaszol nekik, elmondom, hogy mindig is többre értékeltem az artistákat a balettáncosoknál, mégiscsak férfiasabb dolog egy trapézon erőzni, mint tütüben ugrándozni! Az esztéták mind homoszexuálisok, ez az esztétika lényegéből fakad, nos, ugyanez a helyzet a balettáncosokkal is, szerintem.
Szóval?
Endilhart, éppen hogy nem kell vele foglalkozni. Tesszük a dolgunkat és kész. A lakájmédia meg hiába fényezi. Sokadszorra ugyanazt már nem lehet beszopatni. Gyurcsánnyal nem megy. Nélküle meg annyira se. De ettől fájjon a komcsik feje)
sga 2007.01.29. 10:56:32

A jól működő durva kifejezés, de legalább működött. Most pedig a reform keretében mi lett belőle?

Egyre inkább egy rakás szar.

Az oktatási rendszerrel ugyanazt a nagyszerű reformot játszották el a következményeként pedig manapság már szinte csak hülyéket képeznek ... -
jaj, nem blogban, postban, még csak most kezdtem el az angolt, bocsika.
Netudddgi:
Tudod Afrikában meg éheznek, és még egészségügyi reform se volt. Ne gyere már ilyen baromságokkal!
Szlovéniában meg volt eü reform, és minden szép meg jó. És akkor mi van?
A reformok gyakorlatilag most kezdődtek, eredményről talán két év múlva lehet beszélni. Miről beszél ovi? Ja és mikor mond konkrétat ? Összesíteni azt én is tudok.
sga 2007.01.29. 10:48:46
ez akkor lenne nyerő, ha 2002ben megyó azt mondja: baj van emberek, mert a fidesz ezt elkúrta.
mondta? nem. osztogatott? igen.
errő ennyit
Monyuk annyi ha picsán rúgnák azokat (pártállástól függetlenül) akiknél lehet egy embernek 8-szor meghalni és hétszer születni akkor lenne pénz az eü biztosítóban. Pl.
"circular"10:11:16.-ez itt a bibi,talpára kellene fordítani a dolgokat.Na ,az lenne a bátor,szembenéző politika.
"R/R"10:25:15.-pedig most lenne anyag bőven a talajjavításhoz.:)))
"Doom."10:39:27.-ha nem látta volna ,ma nem ott lenne ahol van.Ha a legfinomabban fogalmazom is meg,ez:hazaárulás.Amire most készülnek is az,szívattyúzni a lét a nemzetközi forgásba.A fajlagos költsége min.3x-osa a jelenleginek.
,aztán visszaállunk mi is az egybiztosítós rendszerre,csak közben ugrik nehány száz/ezer milliárdunk.
az eü.vel vmit tényleg kell tenni, btw én pl. nagyon unom már itt, el is emgyek máshová dolgozni.
De. Azt nem értem, h azt miért fogadja el minden liberális, h az eü.ért mindenki fizessen, aki többet keres, az kvázi jobb szolgáltatásokat vásárol meg, mint aki nem. Ez nem autó, h akinek több pénze van az Audi, akinek kevesebb a Suzuki. Ennyi erővel hagyjuk abba az adófizetést, oszt mindent vásároljunk meg. Legyen útdíj általános iskolai tandíj stb. Milyen szemétség az, h ugyanabba az általánosba jár a szegény meg a gazdag gyerek is. Meg uazon a Bartók Bélán megy mk. És ezért nem ugyanannyit, hanem a gazdag jóval többet fizet a jövedelemarányos adójával.
Carnivora: Szal akkor maradjon minden úgy ahogy volt, ugye? Szar ez az ország, de legalább élünk mi? Jaj hát lop meg kiskapuzik mindenki, dehát istenem magyarok vagyunk, így működött ez az ország mindig is, ugye? Elmennek a normálisabb fiatal orvosok Londonba dolgozni, de nem baj, jó lesz nekünk a selejt is, ugye?

Na, majd ha jön a váltás meg a visszarendezés akkor menekülök azonnal valami élhetőbb helyre.
sga
"Tehát szerinte ez jól működik, és ezért úgy kéne megreformálni, hogy elzavarjuk a komenyistákat a túróba, és mindent visszacsinálunk jól. Na, ez így nem ok."
ez meg így hülyeség. lófasz akarja visszacsinálni.
Azért látom az agymosás célba ért, sokaknál.

Ezek elsősorban nem reformok, hanem az egykori dadogós miniszterelnökünk és kormányának sara...ill. annak elseprése,... megszorítás!!
index.hu/politika/belfold/budapest/obuda0129/

Mondom együtt megy.

Szóval ha Fletó börtönben, Kókával és Veressel együtt. Horn, Keleti, Gál Lendvai, Petrétei (KISZ ugye) stb. ÖRÖKRE eltiltva a poltikától, a kis pártagok megnyugodva hogy őket nem bántják (ergo abba lehet hagynia a komcsizást), akkor üljünk lée össznépileg és gondoljuk végig ki legyen a vezér. Addig meg legyen a nemzet érdeke az első ne a sajátunk.
egyébként nincs elég pénz az eü.biztosítóban, pl. most ugye vannak ezek a betegszámlák, h a beteg lássa, h milyen sokat költ rá az állam az ő adójából, nehogy eszébe jusson még hálapénzt adni. És így jönnek ki olyan dolgok, h 1 hét benfekvés 1-2 műtéttel 150E Ft. Hááááát, megkéne kérdezni a márkaszervízt, ezért mit vállal. Ja, és mindez ezekkel a jó fizetésekkel kalkulálva.
Két dolog van:
A munkabéren kívül, majdnem minden ugyanannyi, mint nyugaton. Ugye a Johnson&Johnson gépek ugyanannyiba kerülnek, mint Ausztriában, a fonal, a gyógyszer stb. Ezzel párhuzamosan a magyar állam kevesebbet költ GDP arányosan, mint Ausztria, még ebből a kisebb GDP-ből is. El kell gondolkozni, h ha tudunk EUx2-t fizetni az autópályákért, akkor miért nem tudunk EU= fizetni az eü.ért. Mert nem akarunk. Más oka nincs. Arra van pénz, amire szánunk. Az egészség nem érték.
Netudddgi:

Feltót nem börtönbe kéne zárni, hanem beutalni Lipótmezőre, Csernusdoktorhoz kezelésre.
Endilhart "Ezek elsősorban nem reformok, hanem az egykori dadogós miniszterelnökünk és kormányának sara...ill. annak elseprése,... megszorítás!! "
ez sajnos sokkal több annál. még ha csak annyi lenne, ok. hozzák rendbe.
de ez egy hatalmas mérvű simliskedés. egyértelműen a még meglévő, állami kézben lévő javak átjátszása a cél. Amihez eddig még nem volt pofa, vagyis hogy frekventált helyen lévő kórházépületeket, sikolákat adjanak el, arra most már lett. nincs morál. erre találtálk ki a "reform" szót, aminek meg néhány "értelmiségi" még örül is, mint kutya a farkának.
Nagy reformerünk, Széchenyi mit csinált? Bezárt? Eladott? Leépített?
Nem!
áldozott, a sajátjából, és alkotott. saját kiváltságairól mondott le, és erre ösztökélt másokat.
Ezt látjuk most?
nem. önző, rövidlátó emberek pénzszerzési akciója.
hhh

Ez a Széchenyi jó! Kár hogy nem nekem jutott az eszembe! :(

Új reformkor! Gyurcsány F vs Széchenyi I

szarnek ra melyik, "olye kocsog" van hatalmon, es hülyiti a nepet a baromsagaival, ha legalabb gazdasailag villantananak valamit, K-Eu-i orszagok között regen meg az elbojban voltunk, most meg? ha igy megy tovabb 2010-re a szlovakok, akiken meg röhögtünk par eve majd integetnek nekünk, nem is beszelve a balti 3-rol, a cseheket meg a szlovenokat hagyjuk, ez a szanalmas.

ahogy irtam mar, hagyjuk az ellenzek hülyesegeit, az ellenzektöl kerünk szamon?
ki kormanyoz?
van rendes többsege?
akor meg mi a tarka .aszert nem rakjak rendbe a dolgokat?
ki akadajozza öket? a tüntetök?
angliat szetvertek a banyaszok meg a vasmunkasok, megis vegigcsinaltak amit kellett.
nem törtenik semmi
fletó klinikai eset, elég megnézni egy tévébeszédét vagy vitáját. de életképes, kb mint egy vírus. kár, hogy ezt sokan nem ismerik fel. ami még rosszabb, sokan egyszerűen csak szemet húnynak felette.
Klinikai klinikai, de beszámítható! Ergo börtön nem elemgyógy. onnan szabadulhat ha hivatalosan "gyógyult". Plusz ott nem kúrják seggbe úgy ahogy ő minket. Nem elhagyagolható!
hhh: de hát ezt mondja, vazze! Pontosan azt mondja, hogy nem kéne hozzányúlni. Egy szó sincs arról, hogy ő hozzányúlna! Arról már nem is beszélve, hogy hogyan!

Pontosan mit csesznek el a Feltóék? Pontosan hogyan? Pontosan mi lenne a megoldás? Én ezekre a kérdésekre nagyon szeretném tudni a választ. De most komolyan! Baromira érdekelne, hogy mit gondol erről a Fidesz, meg OVI. Dehát nem mondja, basszus!

Ne gondold / gondoljátok, hogy én olyan rohadtul heurékázok, hogy itt most milyen fasza dolgokat művelnek a Fletóék. Azt látom, hogy valaki hozzá mert nyúlni szarul működő dolgokhoz, mert úgy alakult, hogy mást nem tehet.

Az ellenzék meg úgy érzi, hogy amíg nem kapják ugyanúgy rajta mint a Fletót, addig ő itten azt pofázhat, amit akar. Jó lenne már értelmes vitákat folytatni valós problémákról és megoldásokról. Nem csak üvöltözni. Ehhez értelmes vitapartnerek kellenek. Jelenleg egyik sem tűnik annak.
hol vannak a libsik? még alszanak?;)
na, mentem dolgozni...
Te sga!

A betörővel neki állsz vitatkozni hogy a tényleg nem működő TV-det el akarja vinni? Nem! Jól pofán csapod valamivel azt annyi. Akivel leállsz vitatkozni azzal valamilyen szinten egyetértesz.

No én Fletó and Co-val semmiylen szinten nem értek egyet. Annyira megvetem (és gondolom tudod mennyien vannak így) hogy ha azt mondja reform csípőből elutasítom. Érted? Ebben benne van a komcsi rendszer, benne az elmúlt 16 év stb. TŐLE még pénz sme kellene! Comprende?
Netudddgi:
Idéznék magamtól: "Jó lenne már értelmes vitákat folytatni valós problémákról és megoldásokról."

Itt is. Próbáld meg! Lécci!
Hogy lehetne értelmes vita, ha az MSZP megbékélésről, meg hasonlókról beszél vasárnap, hétfőn meg lenacionalistazza és antidemokratikusnak nevezi az ellenzéket. A kormányt meg lehet antidemokratikusnak nevezni, amikor jól megveretik az embereket és még meg is dicsérik a zsarukat. Nem az van, hogy mindenki csak fikázza a másikat, az egyik joggal fikázza a másikat.
És lenne bárbeszéd, csak el kéne az MSZP-nek küldenie a Gyurcsányt, és némi felelősségrevonás még, stb...
"Azért látom az agymosás célba ért, sokaknál."

Nálad is, mint olvasható ;)
TD: Próbáljátok már egy kicsit megerőltetni magatokat! Idézzél már nekem légy oly szíves Viktortól, vagy bármelyik más narancsostól amikor éppen békülékeny!

És tudom, hogy nagypofájúnak tűnik mindig magamtól, de ha egyszer elsőre nem olvassátok:
"Nem csak üvöltözni. Ehhez értelmes vitapartnerek kellenek. Jelenleg egyik sem tűnik annak."
"hanem az egykori dadogós miniszterelnökünk és kormányának sara...ill. annak elseprése,... megszorítás!!"

Dadogós? Szerinted miért bukott meg Medgyessy? Mert megpróbált megszorítani. Helyette Gyurcsány jött, aki igazán rálépett a pedálra és ezzel az osztogatással meg is nyerte a választásokat.

És ugye Demokrácia van, ahogy a blogomon is írtam. :-)
sga

Számomra valós probléma.
1. Idegen hatalom által hatalomra segített emberek résztvétele a mai SZABAD politikában (vesd össze Szálasi puccs és mai MSZP-sek KISZ, MSZMP KB múltja)
2. Gazdasági csőd szélén álló ország
3. Áremelések, megszorítások
4. Irán atom programja

Mieól akarsz beszélni?
kedves sga!
még mielőtt lelépek, olvad feljebb:
de ez egy hatalmas mérvű simliskedés. egyértelműen a még meglévő, állami kézben lévő javak átjátszása a cél. Amihez eddig még nem volt pofa, vagyis hogy frekventált helyen lévő kórházépületeket, sikolákat adjanak el, arra most már lett. nincs morál. erre találtálk ki a "reform" szót, aminek meg néhány "értelmiségi" még örül is, mint kutya a farkának.

most ez a pálya. egy blogban ezt nehéz kifejteni.
nem vagyok szakértő sem. de azt tudom, ha krizishelyzet van mondjuk egy háztartásban, abból is sok kiút lehetséges:
-eladjuk a családi ezüstöt (rossz)
-elaltajuk a nagymamát (mégrosszabb)
-kiiratjuk a gyereket a suliból, menjen dolgozni (ez jó?)
-mivel elvileg van folyamatos bevételünk (fizu) (országunk esetében többezermilliárd forint adó), alaposan újragondoljuk a dolgokat, nagy figylemmel és ráfordítással, működő, termelő egységeket hozunk létre.
Ami most folyik, az az első három pont: ingatlanspekuláció, egészségügy leépítés (mennyiségi és minőségi is. nem hiszem, ha kevesebb kórház van, azok hirtelen sokkal jobbak is lesznek...max jobban kihasználtak, ergo tömeg+várólista), oktatási leépítés.
Hol vannak a működést serkentő, élénkítő döntések?
inkább erre mondj példákat, légyszilégyszi
ov egyre bolondabb. mint ahogy gyf is.
ez az igazi baj(om).
ov egyre bolondabb. mint ahogy gyf is.
ez az igazi baj(om).
Netudddgi:

1. nem tudom értelmezni. ha elmagyaráznád...
2-3. erről beszélünk éppen
4. off
Radek

nekem meg az hogy nincs választás, de ha már muszáj akkopr az aki nem kúrta el. Ilyen ecerű a mai magar poltika.
sga nak
Nem lehet az ember békülékeny egy elmebeteg, pszichopata, gusztustalan hazudozó, rabló, dilettáns ... Gyurcsánnyal.
OK.

Szálasit az országot megszálló wehrmacht segítette hatalomra. Kádárt és bandáját az országot megszálló Vörös hadsereg. Attól, hogy Antal J elkúrta a tavaszi nagytakarítást még nem természetes, hogy Kádár emberei ott üljenek a hatalomban, BÁRMIYLEN retorzió nélkül. Amíg a múlt nincs tisztába téve addig nincs szép jövő sem. Csak iyln mint a mostani.
Netudddgi:

1. ponthoz. Kihagytad a mai Fidesz tagokat. Nekik szerinted nem volt KISZes, KBs, ÁVHs múltjuk? Nonono...ez így kettős mérce.
Most komolyan, ki a faszt érdekel? Kokszarov hazaküldött minket a vébéről, arról írjál, valszeg többen nézték a magyar - oroszt, mint ez az állítólagos új többség.
Netudddgi:

Ezt is rosszul tudod. Kádárt nem a VH emelte hatalomra.
OV és az egész Fidesz képtelen normális európai hangot találni. ezért nehéz is ráfogni h populista lenne. és ezért mérges is vagyok rájuk mert véleményem szerint sokkal jobban kormányoztak és nem voltunk iyen sereghajtó trógerek a térségben mint most.
Növeljük a adókat, vegyünk el többet a lakosságtól meg a vállalti szférától is. a lakósságtól már nem sok mindent lehet van akkora adósságállománya. lesz jó kis infláció, magas alapkamat, pont igy kell gazdaságotserkenteni. gyerek ne járjon iskolába mert drága, nem kell ide szellemi képzés. ennek ne legyen alternatívája?
persze szar dolog lehet letenni egy javaslatot kidolgozva h aztán 2 mondattal lesöpörjék az asztalról, de talán többet ér mint a parlamentből ki-be vonulni...
Paganus, a francia bírók küldtek haza. Amellett meg ne legyenek illúzióid a kézilabdfa népszerűségéről.
naneeee phon, nehogymá...nyilván van, de bazmeg az MSZP a parexcellence utód párt. Ezen ne legyen már vita.
Jaja, nem a VH, hanem a NKDV
Carnivora 2007.01.29. 10:58:03
A média fölényről itt nem szokott szó esni mert sokak szerint ilyen nincs.:) Egyébként van egy teóriám erről, mert valahogy érthető a dolog.
A kereskedelmi média nem él meg a becsületből és a hagyományos értékekből, ezért nem erről szól. A magyar jobboldal - most erős áltolánosítási probálkozás jön - számora pont ezekre az emberekre apellál, akik egy kicsit depressziósak, kicsit hányattatottak, és az adott élethelyzetbeli sikertelenségük elől különböző értékrendek mögé próbálnak bújni. A másik oldal meg kicsit opportunista kicsit olyan akiknél az ami nincs ellen a jognak viszont nem erkölcsös az még elmegy, és egyébként is kényelmesen megalkudott az előző rendszerben. Na záporozzanak azok a kövek.
Vacano
Listát! Nem mondom hogy nem voltak TAGOK, de vezetők BIZTOS NEM VOLTAK!

Annyi realitás érzéked legyen hogy ne akarj egy korszakot a vádlottak padjára ültetni!

Akkor ki? A nemlétező munkás paraszt szövetség? vagy a kb 5000 moszkovita?
TD: itt nem köpködünk, beszélgetünk be-szél-ge-tünk
Ja, most látom phon, akkor ki a lófasz? A magyar munkásosztály összefogva a dolgozó parasztsággal meg a haladó értelmiséggel?
out

Engem nem érdekel hogy a ker tv-k milyen szart sugároznak. Az érdekel, hogy a politikai hírekben nem legyenek elfogultak egy oldal felé. Abban hogy az emberek benyalták a pannon pumát nayg része volt a Sváby-feéla maffiának!
netudddd: a ker média a legtöbb hírt az mti-től veszi ha jól tudom, az meg az első aminek a vezetőjét lecserélik ha új kormány van.
Akkor itt egy hír, ami pl indexen nincs .
Cáfolta Bajnai Gordon kormánybiztos szavait a Magyar Nemzet által megkérdezett brüsszeli tisztviselő. Az Európai Bizottság régiós vezetője, Alejandro Checchi-Lang a lapnak megerősítette: december 21-e és január 16-a között felfüggesztették a magyar operatív programok értékelését, ugyanis a magyar hatóságok számos alapvető fontossúgá információt nem adtak meg.
out
Én most olyanokraq gondolok, hogy a TV2 kerek-perec kijelentette hogy 60-40 arányban fog mszp fidesz kamopány híreket sugározni, vayg hogy a fasz Sváby hogy égette le magát, monnyuk az rtl se jobb de az elegánsa nyal (meg erős antónai szebb mint az a szöszi bárdosné).
Net:
Ja, az egyik oldal minden volt 89 előtt, a másik meg szép csendben-rendben intézte becsülettel a dógát. Mennyél már! Szerinted Viki miért nem takarított? ezt mondd már el nekem. Megtehette volna? Igen, volt rá 4 éve. Hozzá sem fogott? Jé.

Egyébként lessél már rá, hogy milyen korosztály irányít most minket (mindkét oldal). Mikor születtek, mikor voltak fiatalok, mikor kerültek helyzetbe? Szerinted ELMÉLETILEG lehetett Fletó, vagy akárki káder komoly pozícióban? Mennyé már!

El kéne felejteni, hogy ha kifogyunk az érvekből, akkor kommunistázunk. Gyerekek 18 éve volt!!!!

Egyszerűen nincs értelme. Mennyünk vissza inkább az avarokhoz bazmeg!
Various 2007.01.29. 07:09:51
"Új többség? Röhög a vakbelem. Nem Viktor, mögötted nincs semmiféle többség. Az áprilisi többség létezik, és az 2010-ig így is marad. Hja, hogy egy másik többség utálja a szocikat, mint a szart? Na, az egy tök más probléma. De nyugodj meg, ők téged meg a csapatodat egy pirinyóval még a szarnál is jobban utálják. Ezért nem te tekergeted a satut."

Ezzel teljesen egyetértek. De ha az új többség nincs is Orbán mögött , attól még az áprilisi törzsgárda ott van. És ez is több semminél. Gyurcsány még ezt sem mondhatja el magáról.
Gyurcsány még ezt sem mondhatja el magáról.
Enyhén szólva. Nibelung az Mszp történelmi mélyponton van. A reformokat elkúrták. Ugyan mitől növekedne a népszerűségük?
árpád ebben a bejegyzésben ha jól értettem, a fidesz aéternatív programját kéri számon.
én pedig szeretném látni a kormány programját.
a valódit.
mert valamit mindig látunk, gyufi fletó valamit mindig mond, beszél, választás előtt adócsökkentést, közben növekedést, utána elkúrást, most adóemelést, későbbre növekedést, konszenzust, toleranciát, rendet gumilövedékkel meg antidemokratikus fideszt, tetszés szerint. ez az a nagy program, amiért lelkesedni kéne?
én a programot nem látom, amit látok, az elég borzasztó.
da2:

Természetesen nem az MSZP-t mosdatom. Csak a kettős mércére hívom fel a figyelmet. Továbbá érdemes végigböngészni az országgyűlési naplót amikor az ügynökmúltak feltárásáról vitatkoztak köztörvényeseink.

da2:

Kádár egy választás volt, Rákosiék után, jobb híján. Nagy Imre túl sokat akart.

Netudddgi:

Járai Zsigmond, III/2, mint Medgyesi. OV is tudott róla.
hhh, pontosan ad hoc kármentés, ha úgy tetszik tűzoltás zajlik. Csakhogy az elvtársak kezében már a locsolócső is felgyulladt.
cziffra plachta zasztava :

Hruscsov, hosszas lamentálás után.
cziffra plachta zasztava: a qrva jó PR munkájuktól. akik még mindig rájuk szavaznak azoknak Feri az anyjukat a szemük láttára folythatná meg, ők akkor is rá szavaznának. majd megmagyarázza, én meg buta vagyok és elhiszem.
mondjuk talán már kevesebben hisznek neki ezért is ment a múlt héten már csak cigányékhoz látogatóba, mert őket még talán átverheti....
ki van itt minden tervelve, megnyerik 3X is, nem kell félni. még 2 év és jön a komoy pofájával h: büszke vagyok rá magyarország, büszkék vagyok rátok benne élő emberekbe, a reformot ha nehezen is de megcsináltuk és most jön a felemelkedés....... aztán mindenki megkönnyebbül huhh tényleg kemény volt ez a feri, most jön a pénzosztogatás, a kolbászkerítés és megint mindenki rájuk szavaz....
phon, ja, Tito javaslatára. Mikita bácsi először még Münnich Ferire voksolt.
sga
Sem én sem kb 1,5- 2millió ember nem akarja elfelejteni. Bármennyire is iygekszik a balos médiatöbbség plusz az a kb 100 000 ember akinek a résztvételtől qvva jól megy most is. Ami meg fletót illeti egy egyetem KISZ titkára az semmi szerinted? Vazze a Mellár a tanára volt és mindennap amikor a mi mi kis fkletónk vizsgázni ment rászóltak a tanára a pártközpontból ne bassz már fel!

Vacano

Engem NEMCSAK az ühynökök érdekelnek. Akik MEGRENDELTÉK és OLVASTÁK A jelentéseket AZOK MIÉRT VANNAK OTT? GÁL ZOLTÁN LENDVAI ILDIKÓ SOROLJAM?
Ha igaz a Járai miért nem pattant még ki? Ez egy városi legenda, amíg nincs bizonyítva. Olayn minthogy a fletó pszichiátriai kezelés alatt áll.
büszke vagyok rá magyarország, büszkék vagyok rátok benne élő emberekbe =
beszke vagyok rád magyarország, büszkék vagyunk rátok benne élő emberekre...

kicsit szétszórt vagyok ma:)
médiafölény valóban nincs.
mit ad isten, ezt is megírtam már :)
index.hu/velemeny/imho/mediafoleny/

vannak ügyesen üzemeltetett médiumok, meg vannak dilettáns balfaszok.
Ha már itt tartunk

Pácsen azt rebesgetik hogy már diákkorában is kezelésre járt a jó fletó, perzse lehet hogy ez az elhagyott öregecske feleség bosszúja csak.
ring, most a félelmeidet vetíted ki? Csigavér, azért harmadszorra mi sem leszünk akkora faszok)
A mindenki rájuk szavaz meg jót tesz a mai Népszava címlapfotón edzett rekeszizmaimnak)
hm, engem roppantul érdekelne egyébkén az egyházi ügynökök listája is. mámitn hogy van-e a püspökök közt várszegi asztikon kívül olyan, aki _nem_ volt ügynök. de ez itt off.

akik az ufós-gyurcsokos témát hiányolják: hétvégén nem dolgozom, rájöttem, hogy nem vagyok hülye. tehát nem hétvégén lesz, hanem majd amikor befér. rossz hír az, hogy nagyon is illene végignézni gyurcsány atv-s interjúit, és végigkommentálni, csak a végére nekem is csömöröm lenne tőle, pedig alapvetően jól tűröm a politikusinterjúkat. meglássuk.
Árpád, a liberális minimum tényleg alapérték. De baloldali médiafölény igenis van. Leginkább az országos kertévék miatt. A nyomtatott sajtóban lassan mintha mozdulna vmi a kiegyenlítődés felé. A Heti Válasz örvendetesen izmosodik. Igaz egyenlőre az MH a szart közelíti középről nem a jobbot.
Kezelésre együtt járnak Döblingbe Viktorral, naná. Meg verik a feleségüket is. Néha cserélnek, és a másikét verik.
cziffra plachta zasztava: nézd meg az előző 4 éves ciklus felméréseit. végig, holt középszerű, hol tetemes fidesz győzelem volt prognosztizálva. 1 hónapot kivéve, a választás hónapját. aztán megint vissza. mit történt? semmi, kis reklám, kicsit több szereplés... ennyi.
Ja Árpi, hogyne. Ezt te magad sem hiszed el.

Jól üzemeltetett médiumok perzse.

Amikor 1994-98 között CSAK BALLIB lapokat járatott az ÖSSZES állami szerv? Vagy az állami vállaltok kötelezően előírt tenderi is csak a népszabiban meg a magyar hírlapban voltak olvashatóak? Az hogy METRO ingynes újság gyakorlatilag népszabi light? Hogy a TV2 60-40 szoci-fidesz bevallottan, választási időszakban? Hogy ki tudja hogy kaptak TÖRVÉNYELLENESEN lejárat előtt a mostani ker tv-k +10 évet?

Hülye-e vagy? vagy minket annak-e nézel-e?
Kupa for president,
Bokros for prime minister.
"rájöttem, hogy nem vagyok hülye" pedig itt néha a szemtelenebbje annyit mondogatja....:)
Országos tv - MTV, RTL Klub, TV2 -------egyik sem korrekt
de Árpád, szted a zertéelklub mega tv2 az nem ballib?
Tóta előszedtem a Wizard of wort mert tegnap youtubeon rákerestem és végignéztem egy 10 perces videót és megjött a kedvem. emulátort xp alá aztán ment is de veszek most egy joystickot c64-hez és multiban lesz az igazi, előtte kis magnózás mert kazin van meg... remélem még műxik...
OFF vége, boccs ---------------------
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.01.29. 12:15:54

ez szép eszmefuttatás lenne.
DE
bizonyos híreket (nem kommentek, meg sorozatok, meg értékalpú újságírói cikkek, piha), saját, nem reprezentatív felmérésem alapján 8:2 arányban lehet megtalálni, még inkább nem megtalálni a hazai médiumokban.
én ezt hívnám médiafölénynek. még csak nem is a naptévés egyfrontos újságírói hordákkal van a bajom, mert azt foghatjuk arra: ezt nézzük mert erre van igény.
a hírek, az más kérdés. rengeteg olyan dolog van, amit népszabiban meg indexen soha nem találsz meg, pedig a korrekt tájékoztatás minimumához tartoznának.
a médiafölény itt kezdődik. amiről árpád, te írsz, az már a második lépcső.
"A német konzervatív napilap kiemelte, hogy a nemzeti valuta, a forint ismét rendkívül erős, illetve, hogy a beruházók számára Magyarország továbbra is vonzó cél marad. Túl sok külföldi túl sok pénzt fektetett be Magyarországon, s tudatában vannak annak, hogy ezeknek a pénzeknek a kivonása túlságosan kockázatos lenne - írja elemzésében a Frankfurter Allgemeine Zeitung."
ring, persze, lásd még baloldali médiafölény. Meg a mi faszságunk is kellet hozzá. Ez utóbbi nem szükségszerűen ismétlődik meg harmadszor)
Engem meg a tartó tisztek listája érdekelne, meg az hogy azok közül akik olvashattták a jelentéseket most ki hol avn.
Netudddgi:

De ha erre csupán az a válasz, hogy NEM, NEM, SOHA!, akkor nem fogom őket kormányképes erőnek tartani és különbnek sem. Amúgy meg voltak választások 2006-ban. Az a zseton négy évre szól. Teccettek volna többen lenni.

Azért szedik szét különben, mert orbitális faszságokat beszél. Új többségről például.

„Addig MI nekünk van.” MAGUNKFAJTA, mi?

Balliberális médiafölény. 90%-os. :) Miben méred?

„Szóval ha Fletó börtönben, Kókával és Veressel együtt. Horn, Keleti, Gál Lendvai, Petrétei (KISZ ugye) stb. ÖRÖKRE eltiltva a poltikától, a kis pártagok megnyugodva hogy őket nem bántják (ergo abba lehet hagynia a komcsizást), akkor üljünk lée össznépileg és gondoljuk végig ki legyen a vezér. Addig meg legyen a nemzet érdeke az első ne a sajátunk.”

És a Pozsgay, meg a Szűrös? Velük mi legyen? Többi mellé az árbócrúdra?

A másik röhej ez nemzet érdeke cucc. Általánosban még elmegy ez így, de azért később tisztában lehetne lenni olyan dolgokkal például, hogy nincs egységes nemzeti érdekvektor.
Wizarofwor... nem lehet online játszani? :)

tévék/újságok: naná, hogy vannak anomáliák. azt én nem tagadom. na de 80-90%? ugyan.

az a fő anomália, ahogy a fidesz(esek) bezárkóznak ebbe a mn-es, hírtv-s álomvárba. attól tényleg okádik mindenki, aki észnél van. naná hogy nem olvassa más. horváthzsoltokat?

rendes, olvasható konzervatív lapokat kéne csinálni - hoppá, csak itt jön be az, hogy nemcsak az új többségnek, a mai fidesznek sincs semmilyen karaktere. pláne konzervatív.
netuddd: azt mondom hogy a jobboldal mondanivalója nem kertv képes. és ezért nem is fog vele azonosulni. amivel azonosul az a reklámbevétel. (oszt pont)
Netudddgi:

www.nincstobbtitok.hu

Böngéssz egy kicsit, azért segítek.

Stumpf István - MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök
Járai Zsigmond - MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök
Matolcsy György - MSZMP tag, III/2 ügynök
Csurka István - III/3 ügynök
Martonyi János - MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök
Chikán Attila - MSZMP tag
Pintér Sándor - MSZMP titkár
Boross Péter - MSZMP tag
Ligetvári Ferenc - MSZMP tag
Boros Imre - MSZMP-titkár, III/2 ügynök D-8
Balogh Gyula - MSZMP tag
Mikola István - Hazafias Népfront
Fónagy János - MSZMP tag
Vonza András - MSZMP tag
Szabadi Béla - MSZMP tag, munkásőr
Varga Mihály - KISZ titkár
Deutsch Tamás - KISZ titkár
Orbán Viktor - Gimnáziumi-egyetemi KISZ titkár
Kövér László - KISZ-titkár, a Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány és
Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága alá tartozó
Társadalompolitikai Intézet munkatársa.
Pokorni Zoltán - KISZ tag


Nehogy félreértse bárki a csupa jobboldali nevet. Valószínűleg kétszer ennyi MSZPs lenne ugyanebben a cipőben. Az emberek többsége feltehetően belekerült, belesodródott, megpróbált életben maradni, nem tudta kikerülni stb.

De elhangzott már: miért nem lehetett ezt felgöngyölíteni? Miért lehet Megyó D-209 és Járai meg jegybankelnök? Miért nem vonták felelősségre legalább Farkas Vladimírt? 2002-ig élt...

Aki bűnöző volt az menjen. De mindkét oldalról ám.
Various, morális alapok. Monnd ez neked vmit. Tetszettek volna tisztességesen hatalomra kerülni!
da2:

Ez a régi legitimitás duma. Hogyasszongya a Gyurcsánynak áprilisig nem is volt legitimitása. Na, akkor elárulom, hogy amikor szavazunk, akkor pártokra szavazunk, és nem Viktorviktorra, meg Ferikére. A párt meg majd vált miniszterelnököt, ha jólesik nekije, akkor.

Amúgy meg a gazdag lófaszt fizet többet, ez az egész megszorítós cucc is arról szól például, hogy gazdagabbak nagy részétől a büdös életben nem lehet pénzt szedni, mert nem adja. Marad a középosztály, meg a prolik.
cziffra plachta zasztava:

Ez így szép, csak nem én kerültem hatalomra. Teccett volna másnak mondani.
Ha csak minden hírműsor korrektségére koncentrálnánk, ott is nagy ballib fölény lenne. Abban, hogy mit mondanak el, mit nem, és hogyan mondják el...
ja igen, a másik (de ez is benne van a hivatkozott cikkben). ha előáll egy ilyen fejszeképű seggfej szent istván tervvel, hogy mittudoménmilyen keresztény erkölcsöt a médiába, és beliltjuk meg megregulűázzuk a bigbrothert, meg a többi - akkor vajon attól barátságosnak kéne lennie a "sváby-féle maffiának"?
Various
Politizál most valamelyik? Milliárdos valamleik? köszi. Kóka meg fletó az elmúlt 2 évért menne a börtönbe nem másért.

Ez jó ez az érdekvektor. Szerinted nekünk az a vektorunk hogy 10 évente kifosszanak (Bokros-Gyurcsány csomag)? Függetlenül attól hogy a Bokros hosszuútávon jót tett megiontcask a "nép" fizetett nem a gazdagok.

TWA
Akart már téged valaki szemtől szembe jól megfingatni, mögötte komoly apparátussal. És ugyanazt naponta? NA kb ezért van olyan nagy átjárás a néopszabi és nemzet interjú alanyai között.

Konzervatív lapnak ott a Heti Válasz. Arról hoyg az ex-komcsi vezetőknek nem jó a lelkiismerete meg nem mi tehetünk.


"Netudddgi"11:58:53.-nem a dafke,de "Bárdosné"a szebb.Nekem.
Továbbá:

Martonyi János, privatizálási kormánybiztos a Németh kormányban, 89-től MSZMP tag. Ő volt egyébként a legokosabb, időben lépett be a pártba. Ti kaptatok egy fillért is a nép vagyonából? (LKM, Digép, ÓKM stb.)
Ballib fölény, ballib fölény. Á, nem azért vesztettünk, mert hülyék voltunk, orbitális faszságokat kántáltunk, meg mert szalonképtelenek voltunk. Nem. Hanem médiafölény miatt. A pucér csaj miatt a címlapon. Meg a MAGUKFAJTÁK miatt.
Árpád, a Fidesz tényleg kisodródott a polgári mezőből vmi posztkádári katyvaszba. Ugyanez nem igaz a párt holdudvarára. Mit gondolsz, miért egyre dühösebb a Viktorra a konzlib értelmiség?
A Heti Válasz, az UFI meg rendes, olvasható konzervatív lap. Az Info Rádió is kiállja a szakmai mércét. Sokkal inkább, mint a Klubrádió. A Tények vagy a Napló meg mennyivel kiegyensúlyozottabb a Hír Tv műsorainál?
Vacano

A netről én is tudok olyan "bizonyítékot" hozni, hogy az összes MSZP/SzdSZ-s titokban moszad/CIA/KGB ügynök is. Meg UFO. A TWA-val együtt. Attól ez még nem hiteles. egyébként a tagot meg a titkár már ne keverjük!
Vacano

A netről én is tudok olyan "bizonyítékot" hozni, hogy az összes MSZP/SzdSZ-s titokban moszad/CIA/KGB ügynök is. Meg UFO. A TWA-val együtt. Attól ez még nem hiteles. egyébként a tagot meg a titkár már ne keverjük!
Aztán:

Járai Zsigmond, pénzügyminiszterhelyettes, Németh-kormány.
A médiafölénnyel csak annyit kéne csinálni, hogy uannyi támogatást a különböző lapoknak, köztévéből kirúgdosni az Aczélokat és a hírműsoroktól megkövetelni, hogy ne hallgassanak el semmit, legyenek korrektek és engedélyezni más tv-knek, hogy orszagos adásuk lehessen---nemtom hogy van ez a rsz most.
Szarakszik megint a blog.hu
"phon vacano 2007.01.29. 12:37:53

Járai Zsigmond, pénzügyminiszterhelyettes, Németh-kormány."

Ha ze így van ő is megy a levesbe. Utánanézek.
Netudddgi:

Naná, hogy politizál. Ráadásul komoly, tudoménmilyen államférfiak, by Orbán. Kóka, meg Gyurcsány, meg ezek a faszfejek üzletemberként gazdagodtak meg. Már így ültek be a kormánykerék mögé.
Nibelung:

Ja, Orbán nagy, de nem elegendő gárdája állandó. Feri drukkerei meg alkalmiak. De akkor meg többen vannak.
zasztava: a HV igen, az OK. a holdudvarban van ilyen meg olyan. most itt a fideszről van szó, ami OV ezzel a megnyilvánulásával tovább maszatol a szélvédőn szétfele.
Various, aláírom, a magunkfajták ostobasága jócskán közrejátszott a tavaszi vereségben. Ez semmit nem változatat azon, hogy abalodal morálisan vállahatatlan. A reformokat, amelyek tényleg szükségesek, nem tudja keresztülvinni. A jobboldali szavazó nem tudja tőlük ezeket az átgondolataln intézkedéseket elfogadni. Márpedig az aktív korú népesség körében hatalmas többségben vagyunk. Az én hátamra ne rakja ez a ripacs faszfej az elkúrása nyomán beállt csődhelyzetet. Takarodjon, de méginkább takarodjék!
szarakszik, igen. érdemes ctrl-czni post előtt, lhet, h lenyeli.
Various: lehet h nem voltam érthető, de én azt mondtam h vagy-vagy. Számomra nyilvánvaló, h pártokat választunk, nincs mit csinálni ha leváltják a miniszterelnököt. De ha ez ennyire sima ügy, akkor szerinted miért a leendő miniszterelnök szepel a lista első helyén? Lehetne 128. is. De mondom, ez csak annyiban nem lerágott csont, h amikor kormányváltás van, akkor nem lehet azzal kezdeni, h idáig ez volt, most más lesz. Mint Rácz Jenő mondta volt: Hát azt az előző kormány ígérte…Mi, az Orbán-k??? Neeeem, a Medgyessy-kormány. Ergo az MSZPnek és a ciklus végén GyF nek 8 évről kell majd elszámolnia, ilyen sok ideje senkinek nem volt.
Megnéztem. Azt sehol nem írják hogy párttag lett volna, de akkor neki is tűnnie kell. Pont. Elég ha a ballib oldal alkalmaz kettős listát. Nekünk nem kéne.
Meg az eü. Ugye az elv az, h semmi sincs ingyér, a gazdag többet akar az eü.ben, és akkor majd megfizeti.
Netudddgi:

Te félreértesz engem. Én leszarom az MSZP-t felőlem az derül ki róluk ami kiderül. Az SZDSZ-t is leszarom és a Fideszt is leszarom. De ha valamelyik párt nekem ügynöközik akkor előbb nézzen körül a saját portáján mert lehet hogy szarba lép. A MSZP nem ügynöközött (naná, ki szarik bele a ventillátorba), itt a Fidesz ügynöközött tehát ezért hívnám fel a figyelmet, hogy náluk is szaros a WC.

A forrásokban igazad van, de sajnos ez egy olyan eset, hogy eredeti papír nincs (és nem is lesz). Így marad a sajtó és a net. Én örülnék a legjobban ha kiderülne minden, de nem fog, mert itt senkinek nem érdeke hogy kiderüljön az igazság.

Ezek az emberek mindig is a tűz körül ültek és ott is fognak ülni.
Mércét akartam írni.

TWA
BTW monnyá má nomális ballib lapot lécci.
Igen, a holdudvar is megosztott. Viszont alig hiszem, hogy a Nézőpont Intézet szellemi kapacitás dolgában felvenné a versenyt a XX., XXI. Század Intézettel. Vagy a Magyar Gallup a Századvéggel? Esetleg a demokratáékra gondoltál, te jó Isten. Mondom a konzlib értelmiség dühöng, nem a ...
Csak én hiányolom, hogy eztetet itten senki nem kommentálta/ja...?

hvg.hu/velemeny/20070127_gorka.aspx
"Könnyen előfordulhat, hogy az idén akár három új párt is alakul a jobboldalon. Az egyik csoport engem is felkeresett, készen áll felelősen foglalkozni azokkal az égető kérdésekkel, melyekkel a Fidesz, úgy látszik, nem törődik."

Pedig, ha igaz, ez lényegesen érdekesebb, mint ez az egész szembenézéses marhaság.
Persze csak azabaj, amíg a másik oldal nemcsak orbitális hülyeségeket kántál, de le is hazudja a csillagot az égről (vö. ÖB) a baráti média simán megmagyarázza. Árpád szerint is őszinte volt az öszödi beszéd....
Komcsitémára - Nézzünk meg mindenkit, mi volt a szerepe, aztán kijön
MSZP - 80% kötődés
Fidesz - 20% kötődés
stb.
Nem mindegy
"da2"12:43:14.-ki fog itt komolyan felelősségre vonni bárkit is?17 év kevés volt egy ügy végigviteléhez,és ez nem is fog változni,mert a paktum az paktum.
phon: szted az MSZMP tagság = ügynöközés?
szted Medgyessy P+Horn Gy = bárkivel a Fideszből?
jaaa, ittcsak politikai felelősségről van szó. Letelik a nyóc év, kiáll a nagyarc a porondra és elmondja a második öszödi beszédet?
dolphin: igen, gorka is azok közt van (ár stumpf exponálta magát leginkább), akik szerint a fidesznek reform-al-ter-na-tívát kell mutatnia. programot. nem híg nyálat.
Various
Nehogymár egy lapra tedd a Kóka-Gfy párost az OV-val.

Ezek darabonként TÖBBET KERESENK EGY ÉVBEN MINT AZ OV ÖSSZVAGYONA!

Elmondom a tutit. A magyar egy birka nép. Eddig lehetett átávgni, de fletó öszöd kiszivárogtatásával öngólt lőtt, mert a magyar egy büszke birka! Lásd a mai óbudai hírt. Mert a letöbb magyar egy magát TISZTESSÉGESNEK gonoldó birka. Ismerőseim akik ugráltak 2006-ban a rosszabbul élünk kampány ellen (jopggal) most kussolnak és fognak is a köv választásig, mert átqrták őket és ezt nbem szeretik. Hiába csörög zörög pöfög a ballib méádia OV-t nem lehet megállítani csak ha kirúgjál mögüle az egységes jobboldalt. Reménykedjünk hogy nem íg lesz.

TWA
Szt István TV tervről nem hallottam, de örülnék, ha a lányom tőlem hallana először a szexről is szerepéről, nem az osztálytársától aki látta a BB56-ot. Egyetértünk?
cziffra:

„Márpedig az aktív korú népesség körében hatalmas többségben vagyunk.”

Igen? Ha olyan kurva hatalmas az a többség, akkor meg mi ez az áprilisi pofáraesés?
mondjuk egyébként a hírtv még csintalanostul is sokkal jobb, mint a rtlklub+tv2+m1. Színvonalban égésfőd. A MN az unalmas szar, az UFI jó, a Demokrata az megint unalmas.
mimi....a nyuggerek.
Gorka, HVG
Tudom, nagy Index-rajongó vagy, úgyhogy:
Sebestyén, azok nem mi voltunk. Csak mert vki a Viktorral összebalhézott? Ez nem személyi kérdés, az főleg nem. Új pártot alapítani ezidőszerint őrültség. Platformszabadságra viszont szükség van. Radikális jobboldalról meg szabad álmodozni, csak éppen ti basszátok szét a jobboldalt.
TWA, dolphin

Erről beszélek. A három pártban egyet tuti OV fog iréányítnai kb 20% vokssal azaz nélküle nincs jobbos egység. (a Másik kettő lejet 10-11%) A kb 22% ot kapott MSZP megint röhögve visz mindent.

kinek állt ez az érdekében?
TD223:

Én is azt mondom, nézzük meg. De a 80-20ban kételkedem. Inkább 60-40, ha már a hasunkat ütögetjük.


da2: Ezt írtam? Légy szíves ne adj a számba olyan dolgokat, amit nem mondtam. Ennél értelmesebb vagy.
da2:

Mintha Viktorék nem hazudták volna le. Ez még nem legitimál semmilyen hazugságot, csak akkor ne vegye a hazugság szót Ovi a szájára. Rosszul áll neki, mint tehénen a gatya. Amúgy az őszödi beszéd azért volt őszinte, mert pont arról szólt, hogy lehazudták a csillagokat az égről.

Netudddgi:

Ez így szép, csak nem változtat azon, hogy ki mikor gazdagodott meg.
Netuddgi, ez kezd horrorisztikus lenni. Most hogy végre vki kimondta, hogy Jones gazda nem jön vissza, minden sértődött alak előmászik a jobboldalon? Lovas István, mikor írsz egy nagy cikket. Már várom...
kösssszépen... phon, de az h sok az exMSZMP tag a Fideszben, az egészen más tészta mint HGy+MP+GyF, nem? Csak ennyi...
de még eccer, mindenkinek aki őszintének, és hitelesnek gondolja az öb-t:
Ne higgyjük már, h ezt bárki, bármely pártból ne tudta volna vmikor elmondani, vagy nem mondta már-e rég el hasonló körülmények között. Az lett volna nagy szám, ha választások előtt, vagy nekem akkor is jó, ha után kiáll és elmondja. Nem lettek volna zavargások? Talán lettek volna. De ha lemond, átadja vkinek, kihúzza az egész méregfogát, úgysem ő, hanem az Mszp nyert, tehát mehetett volna tovább a nagyívű reform. Akkor nagycsávó lett volna, korszakalkotó. De nem őszinte volt, hanem rajtakapott, és utána cinikus.
számomra az a gáz, ha abban sem tudunk megegyezni még mi sem, hogy:
1. GyF-ék elkúrták
2. Már 89-előtt is ők kúrták el
3. az ÖB nem hősies és őszinte volt, hanem cinikus és kiderült.
4. most nem a Fideszen a sor, h virítson, hanem a kormánytöbbségen
és innen lehetne őszintének lenni, áldozatot kérni és nadrágszíjat meghúzni, együtt gondolkodni stb.
Mindenki aki az öszödi beszédben vmi megújulást lát, gondoljon arra, hogy azóta is folyamatosan hazudnak - nagyon égő, amikor odamegy a Feri a Merkelhez és aztán olyat állít, amit a Merkel nem mondott és azóta még milliószor hazudtak, kétlem, hogy valaha is lett volna Ferinek lelkiismeretfurdalása.
da2:

Ha a logikád szerint megyünk akkor nyilván más tészta. De ha arra gondolok, hogy a Fidesz az önkritikátlan komcsizásával/ügynöközésével, Torgyán és Mikola urakkal, Deutsch úrral és az aggresszív mozgalmi politikájával ELRIASZTOTTA azokat akik esetleg maguktól is a politikai megújhodásra szavaztak volna...akkor nem.

Sohanem az MSZP nyerte itt a választásokat hanem a Fidesz bukta el. Mi lett volna ha OV, fiatal, értelmes és nyitott gondolkodású korában:

1. elküldi Torgyánt a faszba (mezőgazdasági miniszter a jogász szakma szégyenéből?)
2. csak akkor ügynöközik miután kibaszta az összes _komolyan_ érintett csontvázat a Fideszből
3. felgöngyöli az ügynökmúltat, hogy ne lehessen többet előrángatni, mint minden normális országban történt
4. felismeri, hogy a kokainhasználat nem használ a párttagoknak
5. leszedáltatja Mikolát, hogy ne szinglizzen meg technózzon élő adásba, mert az kontraproduktív

Szerintem nem nyert volna az MSZP.
2002-ben nem a Fidesz volt a balfasz. Hülye emberek, ballib hazudozás + csalás.
Vízió 2010

Kókányék börtönben, Lendvai megírta Amikor én még parlamenti képviselő voltam, míg Gál Zoltán A III ügyoszttály 1956-1989 című művét, Tóta megkapta rendes libi pártját Magyar Szabaddemokrata Párt néven, mi megkaptuk a Magyar Keresztény szocialista Uniót, OV visszavonult mint a kommunizmus felszámolója és a baoldali Nagy Imre Párttal együtt koszorúzzuk az új 56’os emlékművet a 301-es parcellában.
Phon, egyetértünk. A választásokat mi buktuk el, nem a szocik nyerték.
Phon
Miért nem küldte el Gyurcsány v Medgyesi Magyar Bálintot, Molnárt, Kókát... Mert ha elküldi nincsen parlamenti többség.
Vacano
1. MSZP kormány lett volna mgint na ugye azt SENKI sm akarta a jobboldalon
2. igazad van
3. dittó
4. nem értem
5. hazárd játék volt, nem jött be a média tülsúly (sztem 70-30) miatt

Monnyuk amit fletó leírt 2002-es könyvében (Köver köteles esete) sem mehetett volna végbe a média AKTÍV ÉS HATHATÓS támogatása nélkül.

Ja a vízió kiegészítve 50-50 média van á la BBC.
és Phon,
Kit bántottak Mikola szavai, senki értelmeset és amihez 2/3 kellett volna, azt ne kérd számon Orbánon.
Magyar Szabaddemokrata Párt? Netuddgi, már te is kezded?
Egyébként jól hangzik. Kíváncsi vagyok, hogy férünk meg a Tótával egy pártban?
Én normális pártokat szeretnék. Nem internacionalista kapitalistákat, pszeudo liberális maoistákat, nép-nemzeti katyvaszt, és megvásárolt, korrupt neokonzervatívokat. kit hagytam ki?

Én spec Keresztén szocialista vagyok.
Gondoljunk bele - egy jelenleg 2-3%-os támogatású pártnak milyen hatalma van. 97% olyat támogat, akik nem záratnának be kórházakat.
Emberek, miért olyan érdekes, miről beszél ez a két futóbolond (pardon, Magyarország volt és jelenlegi miniszterelnöke)?

Mennyiben érinti ez a mi mindennapi életünket? Mennyiben informál a valós szándékaikról...?
Na, már csak azt várom, hogy az elnök úr is megszólaljon... : )
blondie

Mennyiben? Lássuk, Mennyi lesz a kenyér? Mennyi a HUF/EUR árfolyam? Mennyi az életszínvonal, a gyerekeim jövője az enyémről nem is beszélve, lesz-e kórház stb.?

Valós szándékaikat rajtuk kívül senki sme tudja. Én csak azt hohg az egyik bizonyítottan lopott csalt hazudott és csődbe vitte az országot a másik négy év alatt ezeket BIZONYÍTOTTAN NEM TETTE.

Van különbség?

Van.
ohó, lesz nekem rendes libi pártom?
lehet, hogy addigra már konzervatív leszek.

2010 viszont nagyon korai. Addig legfeljebb 1 db jobbos formáció alakulhat még ki.

Most vettem csak meg a demokratát, Bencsiknek szóltak, hogy ne partizánkodjon (az előzőben Stumpf-interjú volt), most Navracsics megmondja, mi a helyzet pártszakadás-ügyben. Nincs semmiféle helyzet, természetesen, de még csak átfutottam.
netudddgi:egyik bizonyítottan lopott csalt hazudott (...) másik négy év alatt ezeket BIZONYÍTOTTAN NEM TETTE.

Ehe-ehe...

Azt viszont aláírom, hogy a fidesz-kormány alatt kisebb szarban volt a gazdaság...
Various: az a baj h nem értitek h 0 őszinteség van benne. zárt ajtók mögött a saját társainak elmondta, kiderült. ebben hol az őszinteség könyörgöm? nem állt eléd és mondtam el hanem lebuktatták. tudod mint amikor elfogják a betörőt meg a gyilkost. de ők is őszinték nem igaz? tettestársaiknak ők is elmondták, te figyelj ma jól kiraboltuk azt a házat....
Blondie
Poltikus mit csinál tőlünk nyugatra? Kb ugyanazt csinálják a mieink is. Kivétel ez a Bajnai, Kókány féle új irányvonal amelyik CSAK saját zsebre dolgozik és csk akkor az országért ha télleg msuzáj.
"Valós szándékaikat rajtuk kívül senki sme tudja"

Szóval egy dolog, amit a politikus mond, és egy másik (ezzel köszönőviszonyban sem lévő) dolog, amit csinál... Szerinted ez rendben van? Mert szerintem kurvára nem... Mert ennél jobban semmi nem képes aláásni a bizalmat.
Azt azért furcsállom hogy 3,14Csányi úr strómanokkal (az mindegy hogy a név mögött van-e személy, mert egyik sem nyilatkozik) a szabályokat ügyesen kijátszva magához vonhat egy nagy húsipari vállalatot tehát növelheti a gadasági erejét, tehát hatalmát, de a "jobb" oldal egyszerű vezére nem használhat a saját hatalma megerősítéséhez névtelen strómanokat. Nem biztos hogy fontos csak érdekes.
Árpi vazze nehogymá neked nem az az érdeked, hogy a szar eltűnjön végre és ordnung legyen végre itthon?
Erre a komcsik képtelenek (többszörösen bebizonyították), EZT CSAK EGY EGYSÉGES JOBBOLDAL tuggya meglépni (neked sajna) OV val az élén.
netudddgi: az fájjon a nyugatiaknak... Mellesleg nyugaton szerintem kevésbé szar a helyzet. Helmut Kohl-t például csúnyán megrángatták, amikor nem tudott a kampánypénzről elszámolni - nálunk mikor lesz ilyen? :-o (Mármint hogy az állítás második fele is megvalósul...)
Blondie
Arra senki sem panaszkodhat hogy 1998-2002 között mi történt> Voltak ott is túlkapások, de senki sem volt öszödön bűnszövetkezetben.

Valaki emlegette a 2006 április tbbésget. Kérem cukorkával könnyű népszerűséget szerezni. Ja hogy belehazudtunk a t. nép pofájába? Hát így jártak. Ha ilyen hülyék hogy hisznek a komcsiknak. Mostanra megtanulták a leckét.
"BIZONYÍTOTTAN NEM TETTE"

Hívő ember.

Egyébként szerintem is a fidesz nyerte meg a maszopnak a választásokat. Orbán Jobboldali Viktor, aki mellesleg nyilvánavalóan baloldali, valamiféle nemzeti-szocialista izé, bármikor megszólalt, az szavazatvesztéssel járt a fidesznek.

Persze ez igaz a másik oldalra is, meg kell csak nézni, hogy mikor mennyire kussolnak a "népszerűség" érdekében.

Programok? Ugyan már! Mikor volt itt bárkinek is programja? A pógár szépen kötelességtudóan elment, és szavazott valaki ELLEN, nem pedig valami mellett. Szépen, ahogy meg vót neki mondva.

Hogy a lusták, kiábrándultak is biztosan elmenjenek az általuk nem ismert maszopra szavazni, arra meg ott volt a Mikola Kitüntetemazöcsém István, na, amikor ő feltűnt, megszólalt, akkor még a kóbor kutyák is követelték maguknak a szavazati jogot, hogy egy x-szel több legyen a - szintén program nélküli - maszopnak.

Ez a választás szerintem nagyrészt az ilyen Mikola Öcsémkitüntetem műhülye droidokról szólt.

Semmilyen, ismétlem, semmilyen programot nem szavazott itt meg senki, mivel nem volt, és persze semmilyen alternatívája sincs ennek a nemlétező programnak a fidesz részéről.
Jaja. Legyen itt is rend végre. Monnyuk kezdjük avval hogy Veress + Kókányék mennek a börtönbe, aztán valaki rndet tesz utánuk. Ha mégsem megy a mellettük lévő cellába.

Ilyen eccerű.
sga,

"TD: Próbáljátok már egy kicsit megerőltetni magatokat! Idézzél már nekem légy oly szíves Viktortól, vagy bármelyik más narancsostól amikor éppen békülékeny!"

Ha jol emlekszem Navracsics papolt vmit par nappal ezelott. Nezz utana ha erdekel.
Miért nem lehetne a bankokat megrúgdosni, hogy adjanak pénzt - 3-4 ezer is egy nyamvadt nyomtatvány, amit 1 perc alatt ki tudnának adni, mindenre levonnak, túl nagy profittal dolgoznak - - - meg sem próbálja ez a banda ezt a lehetőséget. Mondjuk csak ellopnák mindet, de így is félek, hogy sokat szednek be, hogy majd pár szavazatot megint megvásároljanak.
Figyelj Orwell szép göngyszeme. Ki dicsőítette itt az égig a "nemzeti tévedhetetlenség pártját"? Senki. Abban kezd konszenzus kaialkulni hogy Fletó megy csillagba, OV jön utána (jobb híján) és ha ő sem csinál rendet akkor marad a földindulás.

tiko: biztos, hogy fleto annyira békülékeny volt? Sztem egyik szava üti a másikat...
TD223: miért mi a bank, h pont tőlük(/ünk) akarsz elvenni?:D miért nem az ásványvízgyártóktól?
blondie,

ne legyel blondie:) olvasd el amit irtam, majd utana vess egy pillantast a sajatodra is:)
1. Teljesen egyértelmű Torgyán behúzása, de a lemondatását _sokkal_ hamarabb el kellett volna kezdeni, akkor nem lett volna olyan érzése az embernek, hogy OV beáldozta a magyar mezőgazdaságot egy szellemileg eltompult, kövér faszkalap támogatásáért.

4.pont. Én itt most nem csinálok ebből kampányt. Aki tud róla az tud róla, aki nem az nem.

3. Annakidején nézegettem az országgyűlési naplót és nem a 2/3-on múlt az ügynöktörvény. Senki sem akarta azt igazán.

5. Kit sértett? Például engem. Éppen facér voltam és szeretem az elektronikus zenét. Továbbá rengeteg fiatal cimborámat/barátnőmet akik hasznos tagjai a társadalomnak de éppen egyedül voltak/vannak (aminek egyik sem örül persze). Erre idejön ez a tehetségtelen zavartagyú fasz és elkezd általánosítani a legprimitívebb módon. Azonnali öngól volt, aminek érezhető volt a hatása, legalábbis az én környezetemben. A médiáról meg annyit, hogy az köztudomásúan minden szavadat kiforgatja (lsd x szakított y-nal kategória), ezt egy politikusnak tudnia kell éppen ezért nem mondunk ostoba faszságokat és olyan dolgokat sem ami sértő.
Endilhart

Kénytelen vagyok két frontot nyitni miattad.
Már eddig is szembetűnő volt, hogy problémáid vannak a szövegértelmezéssel, megpróbálom úgy leírni, hogy te is megértsd.
"Jobbos" vagyok, hányok Gyurcsányéktól.
Azért járok ide, hogy értelmes, többnyire "balos" emberekkel ÉRDEMBEN vitatkozzak, megismerjem álláspontjukat, nézőpontjukat, érveiket, és a magamét is hozzátegyem ezekhez.
Elég szomorú, hogy eddig csak te engedted meg magadnak, hogy csupán a véleményem és tapasztalataim megosztása miatt leripacsozz, lehülyézz, csókoltasd a gyermekem etc., úgy, hogy észre sem veszed, hogy rajtad röhög mindenki.
Ez itt a problem.
Az, hogy hülyét csinálsz magadból naponta többször, az a te dolgod.
De te (is) képviseled itt a "jobb oldalt", és csak adut adsz azok kezébe, akiket engesztelhetetlenül gyűlölsz. Az utolsó hülye is azért fordul el attól a politikai tömörüléstől amelyiknek a dolga lenne ellensúlyozni a "ballib" káoszt, mert uszuló, prmitív emberekkel találkoznak olyan forumokon is, ahol lehetne érdemben vitázni. Te, néped harcos képviselője, te.
Mindig Viktorra szavaztam és ezután is jobbara kívánom leadni a voksom. Ha átmenne a KDNP-be, oda te biztos utánamennél, nekem meg megmaradhatna a lelkiismeretes döntés öröme. Persze, ha nem fenyegetsz meg, vagy nem adod parancsba megint, hogy mit tegyek.
Miattad van ki a tököm a saját oldalammal.
Ki is bomlaszt itt?

Olyan nehéz felfogni, hogy OV sokak szerint ahelyett, hogy kinőtte volna magát ebből a trágyadombból, lealacsonyodik egy elmebeteg ripacs populista szintjére?
Nekem ez nem tetszik és egész nyugodtan ki is fejthetem, anélkül, hogy a folyamatos személyeskedő anyázásodat kellene hallgatom.
Szeretném ha nyerne a "jobb" oldal, és ez OV-vel már nem megy. Szeretném ha populista tömeghülyítés helyett konkrét gazdasági, politikai programot mutatnának fel. Orbánt nem fikáztam az elmúlt 17 évben, Kósáék is kapnának jó pár évet, hogy bizonyítsanak.

Rólam meg le lehet akadni, mert lassan csak annyit tudunk rád mondani, hogy: "NI, HÜLYE!"
Menj csak uszulni a MNO.hu-ra.
A bank sztetek ki a pocsomre terhelne a rakurt adot ha nem rank? teszem hozza: sajnos.
Talán egyszerűbb lenne lassan úgy modellezni, elképzelni ezt az egész magyar politikai keresztmetszetet, hogy mindegyik (azaz mindkét) pártnak van a tábora, amelyik ELLENE szavaz.

Egyik tábor sem kíváncsi arra a pártra, amelyikre voksol, csak arra, amelyik ELLEN szavaz.

Mégis minek ide akkor bármilyen program?
Miért dolgozzak ki egy programot az ellenségemnek úgy, hogy ha bármikor kinyitom a pofám, akkor még 10-szer jobban gyűlöl?

Ugyan melyik maszop szavazó figyel a maszopra? Mégis melyik fidesz szavazó figyel, hogy mivel teszi magát még jobban hiteltelenné orbán? Semelyik. Azt nézik, hogy kit mennyire lehet győlölni, ilyenek vagyunk mi, büszke magyarok.
Kis muvelodes,

"The Japanese tell a story that illustrates the difference in the three men’s dispositions: the three of them come upon a song bird that is silent. Nobunaga says, "Bird, sing or I’ll kill you." Hideyoshi says, "Bird, sing or I will force you to sing." And Ieyasu says, "Bird, I will wait until you sing." The bird watchers did not always act in accordance with their reputations."

Van Nobunagank, es van Hideyoshink. Csak az a gaz, hogy nincs egy Tokugawank:)
Tiko

Csehek hogy szedték le az extraprofitot az energia szolgálatatókról? Nme tudom azért kérdezem. Valahogy meg lehet csinálni.
Netudddgi 2007.01.29. 14:11:19

Miert tolem kerded?:) Az elozo blogban irtam ilyesmit, de nem a csehekrol, hanem a szlovakokrol. Ok ugy csinaltak, hogy nem privatizaltak mindent szarra, hanem csak 49%-ig. Ennyi a trukkje. Nem tom hogy van a cseheknel.

De tenyleg, miert nekem szegezted ezt a kerdest?
Semmi különös oka nincs, csak te írtál a bank adót tovább hárító bankokról. Onnan jutott az eszembe.

phon vacano 2007.01.29. 14:06:27
Az öregecskedőt, meg a terroristázást érdekes módon nem hánytorgatja az átlagmédia, de a Mikola hülyesége mindig porondon van. A média irányultsága azon is lemérhető hogy melyik oldalt milyen tettével azonosítja. Gondolom.
dulifuli
"Szeretném ha nyerne a "jobb" oldal, és ez OV-vel már nem megy"

Mondok neked valamit. Nélkül sokkal inkább nem megy. Az ismerőseim jelentős része csak OV miatt szavaz a fideszer. Megkockáztatom ő egyedül kb az érévnyes szavaztok 20%-át jelenti ergo nélküle nincs se jobb oldali győzelem se komcsi rugdosás. És az hogy ő eltűnjön mégis kinek az érdeke? Naná hogy a komcsiké. Sajna a magyar poltikai egyszeregy inkább egy meg egy, de ez van.
no azért az öregecskedő/terroristázás meg a mikola agendája közt látok én egy jelentős különbséget. hm, mi is lehet az?
out
Ott a pont. Még hogy nincs médiafölény.
Tiko

Ieyasu-unk sincs...
Tokugawa ki lenne?
Aki énekel a madár helyett? :)
Árpi,

az a különbség, hogy az egyiket regnáló miniszterelnök tette,- nemzetközi porondon is hülyét csinálva magából-, a másikat meg egy EÜ miniszter aspiráns?
Igazad van jelentős különbség, jó, hogy felhívtad rá a figyelmet. :p
Netudddgi 2007.01.29. 14:18:41

Sztem tud a jobb oldal Orban nelkul nyerni. A valodi kerdes inkabb az, hogy mi lenne egy szetmorzsolt jobboldal jovoje?! Azt mindenki belathatja, hogy Orban tehetsege pont abban rejlik hogy egysegben tudta tartani a jobb oldalt. Csak neki sikerult az ujonan csatlakozo 10 tagorszagon belul.

Ezzel egyutt, ha nincs Orban, nincs Fidesz sem, jelen allapotok szerint pedig csak egyvki kepviseli markansan a jobb oldalt az pediglen a Fidesz.

Megertem a ketejeidet, de az nem igaz a jobb oldalra, legalabbis 2010-ig szinte biztos hogy nem.
dulifuli 2007.01.29. 14:20:16

A teljes neve: Tokugawa Iejaszu:)
twá: talán, hogy az állam nem tervezi, hogy "korlátozza az egyén parttalan szabadságvágyát"?

sztem azért az "öregecskedő" is menthetetlen... A női jogok többsége éppen azáltal valósulna meg, hogy az állam aktívan beavatkozik... Pl., hogy kipréseli a nem fizető szülőből - 90% pasi - a gyerektartást (hogy ne a másik szerencsétlennek kelljen másod-harmadállást vállalni, hogy eltartsa a KÖZÖS gyereküket...)
(Sza ló... Mikola seggébe, de Gyurcsányéba se tulipán...)
phon. 4. pont??, a többi ok.
De azért mégis. 2 párt közül lehet választani. Az egyik elkúrja már 45 óta folyamatosan, a msáik elkúrta, h nem vette elő ezeket. Azért van különbség.
TWA: nami?
Mikola, torgyán borzasztó, de nem rosszabb, mint Fodor, Hiller (a faf), Magyarb, Veres, Katona stb
TWÁ: el tudom fogadni ha tévedtem. Mondd meg lécci. Mind a kettő sértés volt, de mi lehet a különbség?
OV nélkül nincs fidesz. ezt mindenki tudja. megvannak neki a nagyon jó pillanatai amikor igazán összeszedi magát, lásd sváby riport:))) mostanában kicsit elhagyta magát. de ő tudja csak így összefogni a jobboldalt. életben nem tudott senki oyan tömegeket megszólítani itthon mint ő. az meg más kérdés h a fideszt támogató cégek ragaszkodnak h maradjon, különben nincs pénz...
blondie 2007.01.29. 14:26:18

Nekem bejonnek a gyerekes anyukak:D Csak szolj:)))))
Árpi,

tudom a választ:

Gyurcsánynak szabad, Mikolának pediglen nem!?

Jöhet a hangszóró.
outsider:

A média irányultsága semmilyen logikai kapcsolatban nincs egy adott (és élő adásban megtekintett) kijelentés gondolati tartalmával. GYF faszságaira ez ugyanúgy vonatkozik.
Nem elhanyagolható különbség például, hogy az egyik ócska poén, amiért bocsánatot kértek, a másik meg büszkén vállalt vélemény.
Egyébként Árpád, milyen beszédet vártál?
H OV is azt mondja, nincs alternatíva, nyugodjatok le emberek, én is ue. tenném, nem is kell itten ez az ellenzékesdi, igazából egy párt is elég, amit ők kitaláltak az úgy van jól.
tudod te nagyon jól, mi a különbség.

az, hogy míg az öregecskedő feleség és a szaúdi terroristák két elbaszott szókép/vicc volt, mikola nagyon is komolyan gondolja a sötét hülyeségeit a húszéves berendezkedéstől a tangabugyis szinglihordákig. nem ellentétben egyébként olyan nagynevű műhelyektől, mint a pbk, pálinkás józseffel a csatársorban. tessék átnézni a szent istván tervet.
Ja, meg az h az egyiket a miniszterelnök mondta, a másikat egy noname pártpolitikus.
Netudddgi:

Tudod, te vagy az igazi áldozat, mert te ELHITTED ezt a maszlagot.
A többiek legalább csak megszívták, az is egyel jobb. Te meg itt hedbengelsz.
Oldozd le a szemed elől a magyar zászlót, hinni a templomban kell.
jó a terroristák egy elbaszott vicc volt a MINISZTERELNÖKTŐL.
TWÁ: az öregecskedő feleség egy elbaszott szóvicc volt...

"az erény vagy a bűn nem a legkiválóbb tettekben nyilvánul meg, hanem egy-egy jelentéktelen dolog, tréfás megjegyzés gyakran jobban megvilágítja a valódi jellemet, mint a legnagyobb csaták, hadseregek vagy ostromok" (Plutarchos)
Tiko: Akkor inkább úgy a helyes, hogy Orbán és Mikola nélkül nem nyerhetne a maszop.
TWA: tehát a különbség hogy az egyik fejlődőképes (belátja a hibás szóképet/viccet), amásik nem mert a mai napid komolyan gondolja? Még alá is írom, de ha a Mikola történetesen őszintén bocsánatot akarna kérni akkor lenne rá lehetősége és kapna ua megértés támogatást a médiától? Nem tudom? Lehet? Ezeket nem lehet bizonyítani csak az ember ott érzi a sorok között, és mondhatjuk hogy nem értek a sajtóhoz azért ezek a dolgok virítanak a sorok között. Az egyszerű médiamunkásra nem is neheztel az ember csak arra akitől tanulni lenne érdemes.
Spec nekem nem szimpi Mikola, de az nem egeszen fair hogy az o kis monologjat a GYF fele elszolasokhoz hasonlitjatok. Mikola is elkurta, csakugy mint GYF Oszodot. Ezt allitsatok parhuzamba. Vagy azt, hogy el lehet innen menni ha nem tetszik ugyebar. Jahogy az egy kiragadott reszlet. Ohom. Ennyi erovel Mikolae is kiragadott. Az igazi kulonbseg annyi, hogy az egyiket elrangattak a pulpitustol..
ringwraith - - mert a bankoknak túl sok van, az ásványvízgyárnak nincs, ők nem olyan óriási haszonnal dolgoznak

Csomó embernek baja van Orbánnal, de kit zavar az, hogy ő a Fidesz elnöke, tőlem a Gyurcsány is lehet pártelnök.
Kétlem, hogy Orbán lenne a Fidesz miniszterelnökjelöltje a következő választásokkor. Nem kell izgulni, nem jön vissza, de ha jönne sem lenne semmi baj. És nyugi, nem veszélyezteti a demokráciát, csak a Feri.
Gondolatrendőr 2007.01.29. 14:41:25

Itt van a kutya elasva. Csak az a gaz, hogy Orbannak nincs alternativaja, max. egy 4 eves ciklusra, thx to GYF.
thoughtpolice

Ahhoz hogy én miben és hol hiszek ahhoz neked kurvára semmi közöd.

Nem hiszek el semmiylen maszlagot, de NEKEM jobb volt 1998-2002 között mint utána. Tudtam két gyereket vállalni, lakást, kocsit venni (ugyi GYED felment minimálbér ditto), amibe most belefogok dögleni. Úgy hogy azt tanácsolom húzz a kommunista faszságaiddal a halál faszára amíg finom vagyok. Te vagy a fasz hogy hittél a komcsiknak nem én.

Hogy mondta TGM kommunista disznóból nem lesz demokrata szalonna? Valahogy így.
385,9 millió forint / kampánykiadás.MINDENKINÉL....hahó, ezt miért nem kezeli senki a helyiértékén???
A hazugság, az elkúrás, elbaszás minden itt kezdődik el.
És kár ezt a ki hazudott nagyobbat játékot játszani, merthogy Hitlert pl. attól nem lesz jobb fej, hogy Sztálin még nála is nagyobb köcsög volt.
Valamint a Mikola szavait semmibe vevőknek: ha az lenne amit a Nemzet Orvosa szeretne, nem írkálnátok ide ilyen vidáman, mert blog sem lenne...
TWA

Mi itt fetrengünk a mi kis dagonyánkban, kint meg készül összeomlani a világ.

inforadio.hu/hir/kulfold/hir-101398
Miért wynarksi most sokáig lesz?

Hamarosan nem lesz naygon pénzünk se időnk se netezni. Ez most mennyivel jobb?
wynarsky: Mikola max. a Nemzet Antipatikusa...
TD223: "mert a bankoknak túl sok van"

Erről az jut eszembe amikor Bulgakov "Kutyaszív" c. művében mindig ment a házvezető h elvegyen a doktortól 1-2 szobát mert túl nagy neki akkora lakás, kell a a többi elvtársnak is.... ezeknek az időknek vége. majd valami gyanús akkor jön a GVH és megmondja. ami egy nagyon komoy szervezet, pl nyáron nem is dolgoznak mert szabin van mindenki:D:D és ezt ki is teszik a honlapukra:)))
Ajj, cziffra izé,

le kéne már szokni a másik nagy össznépi legendáról is, hogy a maszopra a nyugdíjasok egy emberként ...
wynarsky1 2007.01.29. 14:48:26
Igen van egy nagy különbség Sztálin és Hitler között, az hogy a győztesek írják a történelmet, persze mindegyik örült volt akit a saját kora termelt ki olyannak amilyen.
Orbán "én nem hazudtam soha" Viktorban az a kínos, amikor, mint most is, azt zakatolja rendületlenül, hogy "deminekünk van alternaívánk, deminekünk van alternaívánk, deminekünk van alternaívánk — aztán csak marad a járulékcsökkentős biopempő ultra plusz halálcsillagnál, amiről már az ex pénzügyére is azt mondja, hogy nem kéne erőltetni.
Na, polfórumot sikerült előállítani újfent.
Mikola jó fej, inkább körmös, mint pszichologus a gyerekeknek, de ilyesmi akkor sem lenne bevezetve, mert ő szigorú nem tiltaná meg a buziknak, hogy otthon buzuljanak.

Viszont senki nem fogalkozott azzal, hogy a Molnárt hány helyről rúgták ki, miért. Hány kórházat próbalt egy az egyben, nem tömegesen tönkretenni.
twá: Lehet, hogy Mikola komolyan gondolta a szinglihordákat, de ő nem lövette szét a budapest parádét könnygázzal. Szóval egyszer végre a tetteket kéne nézni Mikolánál is meg Gyurcsánynál is, nem azt, hogy mit mond 20 nyugdíjasnak egy lakossági fórumon, vagy, hogy mit ír a blogjába!

Elolvastam a Gorkát, hát elég furcsa. A Magyar Nemzet Putyint magasztalja és oroszbarát? Ha a többi kérdésben is ilyen tisztán lát, akkor az írása annyit ér mint egy Debreczeni József-elemzés.
Amilyen jó volt (lásd az előző post kommentjeit) a hétvégi, helyenként már-már szakmai diskurzus, annyira gyenge és felesleges ez itt. Úgy látszik, munkaidőben, munka mellett kevésbé lehet koncentrálni :-). Médiafölény meg ügynökök... Még mindig itt tartunk?

Ami viszont tényleg ütős, az a mai Népszava címlap. Beszarás: www.nepszava.hu/include_document/elofizeto/pdf/ciimoldal.htm

Aszongya: "A budapesti belvárosban végigvonuló tüntetők a békés többségben – amelyhez a képen látható gyerekek is tartoznak – félelmet
kelthetnek, amire a múlt héten vezető politikusok is okkal hívták fel a figyelmet"

Köszönet Cziffrának, hogy szólt. Tiszta időutazás. A munkásőr-seregszemlék bezzeg milyen jók voltak, azok hogy megnyugtatták a népeket. Itt az idő, hogy a békés többség védelme érdekében betiltsák a félelmet keltő tüntetéseket. :-)


Mikola egy hülye, vele el lehetett érni, hogy egy csomó ember felkúrjanak, és azt mondja: akkor nyomom az ixet az MSZPRE....
Ez a lassan pénzünk sem lesz netezni szöveg sztem egy kicsit húzós.De előfordul hogy így van. Senki pénztárcájába nem látok bele (nem is akarok)ebben az esetben tényleg sajnálom a dolgot, de azzal ezen nem lehet segíteni, hogy siránkozunk, vagy hogy Gyurcsányozunk...
vorobjanyinov,
a MaNem Putyin apologizmusát alig pár hete Jeszenszky Gézi is szóvá tette, szóval ez még csak nem is egy unikum vélemény a jobboldalon...
hvg.hu/velemeny/20070106_usa.aspx
jézusmáris, ez a népszava-címlap... a képen látható csendestöbbség-gyerekek... nem jutok szóhoz.
Te netuddgi! Nem értem én hogy ha 98-2002 köztt te megvettél lakást, kocsit, akkor abba mér most döglesz bele?
A "felment" minimálbért szerinted ki fizette? Mert szerintem többek között én (gondolok itt a megnövekedett munkáltatói terhekre is). Állam bácsi jól tartott téged 98-02 között? És te kommunistázol? LOL
Nem Liberté cimbi annyi a külömség, hogy a minimábér emelés folyamodványaként emelkedett GYED lehetővé tette, hogy a nejem otthon maradjon -> gyerekek, a lakást az otthonteremtő program -vagy mi volt a neve- kedvezményes hitele tette lehetővé (deleted by MASZOP), a kosit pedig a stabil forint (deleted ba MASZOP).

Mi a problémád?
Liberte,

Intim kerdessel zaklatnalak. Szted jo a konvergencia program?
Ja és a felemelt minimálbér kérdésedet értelmezni sem lehet.
Te barom Liberté tudod 98-02 között a termelő rétegek vettek lakást a gyereknek, kötöttek biztosításokat, mert adójóváírásnál elkönyvelték a tetves kormányod ezeket mind eltörölte ... tehát effektíve még ennyivel is nőttek a terhei a fokozatosan süllyedő középosztálynak.

Dávid Ibolyának van igaza a középosztály, a bérből és fizetésből élők fizetik meg a hatalmasok játékát. -
Ja igen akkor ha jól emlékszem VOLT euró bevezetési dátim. Most nincs.
liberté: és 2002 óta nem is nőttek a terheid ugye?:)pff.
de most szerinted állambácsi kit tart jól hm?
a gyerekek a népszava képén a mikola orvos bácsiktól meg a sodrófás vekkeres néniktől rettegnek. haha
Ez a Népszara c. lap már nem tönkrement egyszer?
Index - "Kóka és Bajnai kinyitotta a pénzcsapot"

Ez azt a látszatot kelti, hogy ők adják a pénzt, pedig az nem tőlük származik.
Ja, Mikola tényleg kibaszottul jófej. Mi a faszért is vannak választások, mi? A nagy felhajtás, meg a többi. Ciklusokon átívelő program, ugye. Hívjuk a sleppet, és belevetjük magunkat a forgószékbe. Hány évre? Húszra, naná. Aztán majd még megtoldjuk, ha kell. Ízére ráérez. Heti ülésszak? A’ meg mi? Gyereknek körmöst, a régi szép idők. Harmincas évek. Szinglihordák, buzik, teknós béka, budapestpajádé? Megy a vonat, hátul ül a fasiniszta.

Na, elhúztok ti a picsába.

Ezt mondta a többség áprilisban. Ja, még a régi. Amiből lesz új, ha újra lesz esély arra, hogy ez a társaság a hatalomnak a közelébe férkőzik valamikor is.
"az, hogy míg az öregecskedő feleség és a szaúdi terroristák két elbaszott szókép/vicc volt, mikola nagyon is komolyan gondolja a sötét hülyeségeit a húszéves berendezkedéstől a tangabugyis szinglihordákig."
Ó, nahát.:)
Artista úr, maga annyira...elfogulatlan ember.
Természetes, hogy az öregecskedő feleség lecserélése egy tréfa volt csupán, egy szókép, segítendő a lényegi mondanivaló megértését. Mikola tangabugyis szinglihordája pedig nem is lehet az, hogy is lehetne???
Mikola rossz. Nem a miénk. Megbocsáthatatlan.
Gyurcsány jó. De legalábbis a miénk. Megbocsátható.

Ó, az a meleg akol, olyan puha és hívogató, ha néha büdös is.

Ne vegye erőszakoskodásnak, de ismét megkérdezném, hogy mit jelent pontosan ez a mondata:
"A gyerekgyárosokat bizony munkára kell fogni."
Különösen most, hogy szóképekről folyik a társalgás, jó lenne tudni végre.

Beiratkoztam egy lengőtrapéz-tanfolyamra, képzelje!
Muhaha, a Népszaga szar pártközeli hígfos, de ezt tudtuk eddig is.
Various: és legutoljára mit mondott a többség?... talán kicsit másh érintette a népet mint az iyenek h szinglihordák...
"no azért az öregecskedő/terroristázás meg a mikola agendája közt látok én egy jelentős különbséget. hm, mi is lehet az?"

Nyomasd, Árpi.
Mi Mikola agendája?
Van róla halvány segédfogalmad is, vagy csak megint dumálsz a világba, mint az Igazságossággal is?

Bedumálták neked, hogy Mikola egy náci. Mikola azonban sose beszélt a gyerekgyárosok megfékezéséről. Arról valaki más beszélt.

Akkor mi a baj az agendával? Mikola egy szolid centrista azokhoz a szélsőségesekhez képest, akik a közéleti témájú publikációkban utaznak.

Mondjak neveket?
Mi a pics@ról beszélünk, mikor a szavazatok legalább fele protest (csak Viktor ne, csak a komcsik ne, and so on)és ha van egy párt, aki azt mondja, hogy se nem jobb és se nem bal (Centrum 2002) vagy azt mondja, hogy se nem Orbán se nem Ferkó (MDF 2006) az rögtön kap 3-5 %-ot? Pedig aztán ezen kívül nem sok értelmes programjuk volt. A két "nagynak" volt programja, de tudtuk, hogy kamu.

Milyen többségről lehet itt beszélni, mikor mindig csak arra szavazunk, hogy mit nem szeretnénk?

Örültem, hogy volt ez a költségtérítéses téma, mert legalább valami miatt az emberek érezték, hogy az egész politikai elittel van valami gebasz, és nem csak a buzi Viktorral, esetleg a mocskos komcsikkal vagy a liberálisokkal.

Egy ilyen országban azt mondani, hogy a többség velem van, elég ciki. Most többen nem szeretik Feriéket, de ez irreleváns a 2010-es választás szempontjából, mert majd az előtt lesz 58. heti nyugdíj, meg adócsökkentés kicsi, aztán megint nyer szoros harcban valamelyik bagázs és ez csak egy Mikolán vagy valami hasonlón fog múlni ismét.
Hödör filyam, itt a terep, tessék bebizonyítani, hogy fletó koomollan gondolta az öregecskedők lecserélését, arra meg pláne itt a nagy lehetőség, hogy Mikola meg viccelt.
Various
Ha Mikola akar is szavazójogot és állampolgárságot adni a nem itt élő magyaroknak, attól még kell ehhez az MSZP szavazata, nem kell beszarni.
Árpád:

Ez Népszava címlap, ez tiszta olyan, mint a könyvedben az a kamu-címlap a gyerekekkel.
"TWÁ"14:33:18.-vigyázz Á. mert a mosónők korán halnak.
Különben a különbség annyi,hogy M. ÉRT az eü.-höz,Gy.meg csak ugatja a politikát.
dark future · www.andocsek.hu 2007.01.29. 15:03:16
Ez a Népszava akárhogy is nézem kétségbejető, a komolyan gondolják azért ha nam gondolják komolyan de mégis csinálják akkor meg azért. Bámulatos! A MN és Népszava fej-fej mellett az egymást alulmúlási versenyben. :D
Sebaj Various majd elmúlik. Remélem a szíved csücske komcsikkal együtt.

Tudom most jön az árpádsávos zászló meg a többi. Mondok valamit, nekem is van. De csak azért, semmi másért, mert a komcsikat kirázza tőle a frász. Megyek majd márciusban lengetni, hátha végre picsán rúgják Veress Kókányékat. Persze kivéve ha havazik.

Ha meg közénk lőnek megint (követ és egyebeket nem szuoktam dobálni, gyerekeim vannak nem mutatok rossz példát mint a rendőrök) akkor meg megyek az ENSZhez, meg az EUhoz. Talán eccer ott is rájünnke hogy komcsi kutyából nem lesz demokrata szalonna! Ez az ezt mondta TGM.
Nem mondta, hogy vele van a többség, a többségben annyi a közös, hogy Gyurcsány takarodj.
dolphin, elolvastam a Jeszenszkyt is, de konkrétumot igazából ő sem ír. Én sem tudok idézni, de az volt a benyomásom, hogy a jobboldali sajtó nem szereti az oroszokat. Persze Amerikát sem, Busht meg főleg nem (pedig még emlékszem, hogy 7-8 éve milyen határozottan kiálltak a keresztény Bush mellett, a balliberális Gore-ral szemben).
Az erős USA-utálatból meg az fakad, hogy mindenkit szeretünk, aki ellenük van. Ettől még az oroszokat elég nyilvánvaló belpolitikai okokból nem szeretheti és nem is szereti a jobbos sajtó.
mavo: tessék bebizonyítani, hogy fletó koomollan gondolta az öregecskedők lecserélését

a bizonyíték talán a saját élete? :-o
Mikola egy balfasz , azért kellett , mert a Fidesz nem akarta a nyakába ezt a sok szart ... Mikola volt a választó riogató.
TD223:

Tényleg. Ezt kifelejtettem. Kössz, hogy szóltál.


Nem ájulok el amúgy Sólyom Lászlótól, de volt egy meglepően értelmes gondolata a határon túli magyarokkal kapcsolatban. Tán meg kéne kérdezni őket, hogy mit is akarnak. Még a Nemzetközi Konzultáció előtt.
Félreértések elkerülése végett a Fidesz megemlékezésen voltam nem zavarogni. A barikád építés nem az én műfajom, ezt fontosank tartom tisztázni.
blondie 2007.01.29. 15:22:14

Fleto inkább gazdagabbacskákra jobb családi háttérrel rendelkezőkre cserélgetett :-))
„és legutoljára mit mondott a többség?”

Aztat édes filyam, hogy akik legalább látszólag függetlenek, azokat jobban szeressék. Többet kaptak, mint a Fidi ás a Kédé együtt.

www.valasztas.hu/hu/10/10_0.html
"Hödör filyam, itt a terep, tessék bebizonyítani, hogy fletó koomollan gondolta az öregecskedők lecserélését, "

Höndör mintha nem erről írt volna.
Höndör arról írt, hogy vannak politikusok és használnak hülye szóképeket. Némelyiket még komolyan is gondolják.

Nem illik azonban egy közéleti publicistának elítélni valakit valamiért, amiért egy másikat felment.

Megteheti, de akkor simán és joggal bértolnoknak nevezik.

Pártpropagandáért miért menjek "független" sajtótermékhez? Akkor már sokkal nyilvánvalóbb a helyzet, ha elolvasom Gyurcsányt vagy Orbánt, legalább ott világos, hogy ki mit akar.
carnivora: 2 in 1 ;-)
Lyóvan blondie, buksi felyed megsimogatva, most akkor jöhetne az igazi ...
vagy lehet, hogy fleto esetében inkább egy másik szállóigét kellene figyelembe venni:
nézd meg az anyját, vedd el a lányát!
gondolod mavo felto talál a Klárikánál jobb családi háttérrel rendelkezőt? hm talán Hilary Clintonra rástartol? :-)))
én is akarok árpádsávos zászlót. már csakazértis lássák, kirakom a házra a mostani piros fehér zöld mellé. :))) csak mindig lusta vagyok hazefele venni egyet de már nagyon érik:)

outsider: nem tom szoktál-e olvasni MN-t de annyira az még nem vészes. Elfogult de mondjuk messze nem annyira mondjuk mint egy demokrata. pilhál írásain meg jókat lehet röhögni. persze a horváth/linder párosnál soha nem lesz jobb:)
Doomhammer,

hogy neked millen, de millen tökös ellen-tóttadabljú bloggod van ...

beájullatt
mavo: ez furcsa én teljesen másh láttam:)
Ugyan már, polgártársak! Minek ide re-form-al-ter-na-tí-va? Lesz holnap kormányváltás? Negatív. Hát fél év múlva? Negatív. Jővőre? Negatív. Időszerű évekkel az esetleges választások előtt kormányváltó, alternatív programmal előállni? Negatív.

Addig, amíg szó nincs kormányváltásról, kell-e ábrándképekkel bombázni a választókat? Negatív. Érdekli-e a népet kampányidőszakokon kívül a politika, politikai alternatíva? Negatív. Az intellektuálisan éhes értelmiségi holdudvar (Stumpf, Schmindt, Gorka satöbbi) kedvéért kell-e középtávú stratégiát borítania a Fidesznek? Negatív.

Ha most előállnak egy alternatív programmal, annak lesz bármiféle hatása a hétköznapokra? Negatív. Növelné egy ilyen lépés a Fidesz támogatottságát, Árpád adócsökkentős-közalkalmazottas okfejtését is figyelembe véve? Negatív.

Ha most áll elő a Fidesz alternatívával, marad-e sütnivalója 2010-re? Negatív. Kell-e attól tartania, hogy a következő egy-két évben az MSZP majd beelőzi? Negatív. Okos dolog lenne, ha elég csak hátradűlnie a fotelban egy capuccinóval ahhoz, hogy a nagy támogatottságot biztosítsa magának, bármi mást csinálna a protestet, elégedetlenséget erősítő akciókon kívül? Negatív. Hibás stratégia-e az, hogy majd két-három év múlva, amikor a lakosság már túl lesz a megszorítások javán és végleg utálni fogja a kormányt, kell alternatívával előállni, amikor is nem a megszorításokra kell alternatívát felmutatni, hanem arra, hogy, miután jobb a költségvetési helyzet, innen akkor hogyan tovább? Negatív. Elfogja-e hinni a nép Feriéknek 2010, hogy immár túl vagyunk a megszorítós időszakon, nem lesz több szigorítás? Negatív. Okos-e, aki azt mondja, hogy Orbánéknak nem fogja elhinni, amikor ők maguk végig azt mondták, hogy nem is kellenek ide reformok? Negatív.

Orbánra jellemző-e, hogy úgy táncol, ahogy az (akár jobboldali) értelmiség fütyül neki? Negatív. Jó lenne-e, ha úgy táncolna? Negatív. Hatalmi érdekek mentén gondolkodik-e az értelmiség? Negatív. A politikus, aki viszont per def így tesz, okos-e, ha hatalmi helyett intellektüel megfontolásokból cselekszik? Negatív. Mindettől függetlenül, ártani akar a jobboldali értelmiségi holdudvar a Fidesznek? Negatív. És a mi Árpádunk, vajon ő is jót akar a Fidesznek? Negatív.

Olyan tanácsokat ad Ovinak, amivel a Fidesz veszíthet 2010-ben? Negatív. Az a jobboldal, amiről Árpád álmodik, habár győzhet a következő választásokon, vajon különbözne-e lényegi kérdésekben GyFMSZP-től? Negatív. Demokrácia-e az, ahol két ugyanolyan párt váltogatja egymást a hatalomban négyévente? Negatív. Szereti-e az Árpád-féle kapitalizmus-hívő, ha egy országban kormányváltás után radikális, 180°-os fordulatok történnek a gazdaságpolitikában, álatalában a közélet hangnemében, az ország életében, ami kurva sok pénzébe kerül mindannyiunknak? Negatív. Hasznosnak tartják-e Árpi és az általa támogatott neokapitalista politikusok, hogy a nép közvetlen részt vegyen az ország életének alakításában? Negatív.

Kell-e Orbánnak, ha már a konzervatívokra nem is, hát az Árpi-féle liberálisokra hallgatnia? Negatív. Igaz-e a következő Antall-parafrázis: ha legnagyobb ellenségeim nagyon támadnak, akkor biztos lehetek benne, hogy jó úton járok? Pozitív.
nepszava-cimlap finoman szolva is odabasz. :S
hol hagytak ezek az utolso csepp eszuket? (koltoi)
az van blondie fillyam/lyeányom, hogy a Nemzet Orvosa nem csak szinglihordázott.

Olyat is mondott, amitől kitört az a klaszikus, hosszan tartó, skandálós, az.

Tudod te azt jól ... meg azt is, hogy az viccnek kicsit izé, szóval érted ...
carnivora: Fleto és Bill?!
Mint az USA meg hazánk GDP-je, akkora köztük a különbség...
Népszaga már kurva régen elhagyta az agyát, 168 róka dettó.
"hogy mittudoménmilyen keresztény erkölcsöt a médiába, és beliltjuk meg megregulűázzuk a bigbrothert,"

Oh, a nagyeszű publicista ismét más publicisták irományaiból tájékozódott. Minek is elmenni a forráshoz, olyat csak a tirpák újságírók csinálnak, a megmondóember az egy magasabb rang.

Azt tudod, honnan van a következő idézet?

"A Köztársaság Kormánya a köz- és egyéni
felelősség új kultúrájának létrejöttéhez megteremti a szükséges jogi
feltétteleket, harcot indít a közösség normáit megsértők, kijátszók ellen, és a
kultúra, média intézményeinek reformjával is elősegíti a minden gond
megoldását az államtól váró, de az államot állandóan kijátszó
közgondolkodás megváltoztatását."

Höhöhö.
A média intézményeinek reformjával.
Kedves jobb oldalról nézelődők!
Ez úton hívnám fel a figyelmet arra, hogy a indulatosság nem erény, és a majd jól betöröm a fejed ha nem érted attitüd nem használ a jobb oldalnak (se). Ha esetleg a jobb oldal megítélésének szeretnének kedvezni akkor tessék kultúráltan érvelni és nem szimplán fölháborodni, mert az (élve egy fityisz politikus minapi mondatával) jelen pillanatban a bal oldal és ezzel Fletó érdekét szolgálja. Ez itten ajánlás és nem új téma, csak a felvetésem nyomán kialakuló vita stílusát kívánná befolyásolni a maga szerény eszközeivel.
És ha csak ingerült háborgás helyettesíti az érdemi értelmes vitát akkor csak szimpla trolletetésnek tekintem a felvetésem és hamut szórok a fejemre.
mavo, aranyanyám/aranyapám!

szerintem is erős egy kicsit viccnek... mármint Mikola.
Aláírom, biztos nagyon jó orvos, de társadalompolitikai kérdésekben inkább NE hozzon döntéseket.
index.hu/gazdasag/vilag/rm070129/

Felettünk a béka. Köszönjük elvtársak.
mavo látom az jobboldalnál jobban már csak az emosokat utálod:D pedig az emos csajok aranyosak :PPP :)
Nagy Cső Zuhan (ex -jvagymi)

„Minek ide re-form-al-ter-na-tí-va? Lesz holnap kormányváltás? Negatív. Hát fél év múlva? Negatív. Jővőre? Negatív. Időszerű évekkel az esetleges választások előtt kormányváltó, alternatív programmal előállni? Negatív.”

Hogy teneked mennyire igazad van! A fasznak agyalni évekig, mi lenne jobb? A fasznak megprbálni most bármit is tenni?

Majd 2010 márciusa magasságában összeül a szentséges pártelit, egy hónap alatt kiötlik a frankót, arra elég annyi idő is.

Jut eszembe: maszop kormánytöbbség van, úgyis megsavazzák az összes népnyűzót? Dejszen élő klasszikusunktúl úgyis tudjuk, hogy a cuccos megy ellenzék nélkül is ...

Minek egyáltalán Parlamentbe járni?
sga 2007.01.29. 11:07:03

Igen bizonyára a tapasztalt orvos ittmarad a 300 forintos vizitpínz miatt , és nem megy Londonba :-)))
outsider: "indulatosság nem erény". Ezt elmondhatnád a Konrád-Nádas-Esterházy tengelynek is az őszödi beszéd értékelése kapcsán. Mert ugye azért szép a "kurva ország" mert tele van indulattal meg tenniakarással meg energiával és jószándékkal?
Vazze muszáj 2010-ig várni? Nekem nincsenek elpazarolandó éveim. Nektek vannak?
ringwraith,

utálom az emósokat? Én? Tessék még eccer elóvasni azt a postot!

Lyobbódalt utálom? Én? Há wazzeg van a za onlány teszt, bal-jobb viszonlatba 0,5-t kaptam, ergo kvázi jobboldali vagyok! Hogy úgy mondjam, ha már oldali vagyok, akkor baloldali az nagyon nem.

Ja, hogy a Fidi nem jobbódal?

Az más ...
mavo,

"Hogy teneked mennyire igazad van! A fasznak agyalni évekig, mi lenne jobb? A fasznak megprbálni most bármit is tenni?"

Sajnos igaza van. Mert ez itt nem No. hogy osszeuljon az SPD meg a CDU es egyutt kidolgozzak.

Nyilvan kell alternativa, de te dolgoznal ilyenen, (most) ha mondjuk 100 egynehany modosito inditvanyodat kidobjak a faszba (koltsegvetesi vita), anelkul hogy abbol barmit is fontolora venne a kormanyoldal?
"Majd 2010 márciusa magasságában összeül a szentséges pártelit, egy hónap alatt kiötlik a frankót, arra elég annyi idő is."

az a különbség h a te oldalad még akkor sem ül össze. most összeült, köszönjük szépen nekik.
Netuddgi, nezd meg a Kina GDP-jet, az aztan a hude-nagy. Ettol szeretnel-e (atlag)kinai lenni...?
CDU + SPD? Ha a Scröder ezred ennyit "tett volna az országáért" mint Fletó maga az SPD rúgta volna ki a picsába és jelentette volna fel. Kérem maradjunk a földön.
No kínai nem is (monnyuk úgy tom a GDP-je még nem éri el a magyart), de monnyuk lett, lengyel, cseh vagy szlovén szívesen. Ott helyre tették a komcsikar.
„Vazze muszáj 2010-ig várni?”

Bé verzió forradalom ... mer a Fletovics nem úgy néz ki, mint aki önként és dalova balra el ... muhaha
Netudddgi:

Hülye vagy te, mint a segg, ez eddig is látszott, csak azért nem mondtam, mert kibaszottul aranyos vagyok és kedves. Még vitáztam is veled, pedig tudtam jól, hogy hívőkkel nem érdemes.

De miután írok pár sort arról a figuráról, akiről már csak annyiban zajlik vita, mind jobb, mind baloldalon, hogy pontosan hány százalékot is vesztett el a Fidesznek, (0,5-6%-ot becsültek általában, ha jól emlékszem) mire te lazán lekomcsizol, akkor felmegy a pumpa.

Hallod-e csekély értelmű testvérem, hát nem sokkal egyszerűbb lett volna, ha behúzom a kétüteműt, felveszem a Népszava-tempót és lenácizlak két csendestöbbséges-aggódókisgyerekes címlap között? De.

Hogy miért nem tettem?

Na, itt különbözünk mi alapvetően.
"Doomhammer,

hogy neked millen, de millen tökös ellen-tóttadabljú bloggod van ...

beájullatt"

Köszönöm, Mavo. :-)
Ezért tovább is kommentelek a blogodon. :-)
A többiek meg nézzék meg a blogomat! Mavonak is tetszett! :-)
Monnyuk még egy-két reform lépés és lehet hogy az sem érdekel ha forradalom lesz.
Netuddgi,

Kina 2006-os GDP-je (nominalis erteken) 2.68 trillio dollar, amivel negyedikek a vilagon (ha PPP erteken vesszuk, akkor masodikok). Amirol Te beszelsz az a GDP/fo, amiben tortenetesen az altalad idezett cikkbol is kiderul, hogy Romania meg csak feleannyit tud mint Mo... Hej, azok a PISA-tesztek...
a zén ódalam? Összeül?

Francokat, mer bár néha hasogat, meg lyön a relyuma, de összeülni, azt nem hagyom, mer kiesne a tüdőm a szétnyíló bordáim közül, amíg székelnének (gondolom, kettesben, mer annyian vannak), arra meg nem vágyom.
Doomhammer,

blogok letárgyalva, :-)

és

Hajrá Fradi!
Na de azért mégis.

Nem lenne e faszaság, ha a Fidesz előcibálna egy-két penge közgazdászt (Bod Péter Ákost például, hogy ne kelljen túl messzire menni), aki némi gondolkodás után szépen elmondanák, hogy...

...például egészségbiztosítási reform oké, de a csomagokat ne így és így hanem úgy és úgy állítsák össze, illetve maradjon/ne maradjon állami versenyző is, melyik esetben milyen hatásokkal kell számolni, vagy esetleg azt, hogy a reform nem oké, de az egészségügyi költéseket így és így vagy úgy és úgy lehet kordában tartani

...például, hogy a maastrichti kritériumok azok tényleg vannak, ennek eléréséhez így és így, illetve úgy és úgy lehet kiadást csökkenteni/bevételt növelni (és hogy jelen helyzetünkben nem adócsökkentésen keresztül az igen valószínű), továbbá nem kötelező teljesíteni őket belátható időn belül, de annak ilyen és ilyen, illetve olyan és olyan következményei lesznek

De tényleg, ott van a Professzorok Batthyány Köre, nemsokára Járai is ráér gondolkodni ezen, az egyetemeken is körbe lehetne nézni, végső esetben még Varga Mihály is összeszedhetné magát.

Valaki, valamit. Nem vesztenének rajta.
netudddgi: mi az a kis vér, meg a rombadőlt gazdaság?

(Normális vagy, aranyapám?)
mavo :D

Various: én megértem egyébként a mostani helyzetben majdnem képtelenség úgy politizálni h jobboldalit ne húzzon fel baloldali. öszöd meg az elbaszott "reformok" után akik védik őket azok már annyira elvakultak h nekem is elszáll az agyam és inkább csöndben maradok:))
Amúgy nagyon bírom ezeket a műforradalmárokat, akik mennek majd ám márciusban fitymát rázni a Kossuth térre, de csak akkor, ha nem lesz nagyon hideg. Az ellen még az árpádsávos hevület sem használ. De róluk majd később.

Most mentem dolgozni.
"Fidesz előcibálna egy-két penge közgazdászt"

nem kell ahhoz közgazdásznak lenni h iyen alapgondolatokat valaki felfogjon. obégat ott a hüye állatja a kamerának h hát az orbán viktor az adócsökkentéssel h akar hiányt csökkenteni... ennek mit akarsz elmagyarázni? az Úristent is eléállíthatod nem fogja elhinni mert bezzeg "gyurcsány minden szavát elhiszem" orbán meg "a képünkbe hazudik". annyit lát a dologból h valamit be kell szedni amiből aztán itt hiányt csökkentünk. ennyi érzéke van hozzá.
ringwraith:
lol.

S milyen, ha nem maradsz csöndben? ;)

Amúgy meg tök mindegy, ki mit, merre hol, csak narancsban tegye, mi?

Egyébként, te hogy képzelsz el egy igazzy reformot? Aggyunk még több nyugdíjat, ahogy a NagyVezír kimondotta vót'? Vagy kevesebb járulék, kevesebb adó, több az ország pénzén eltartott orvos, ápoló, közalkalmazott?
Vagy mi? Szívesen olvasnék már erről is.

(Amúgy még mielőtt... nekem sem tetszik a reform, túl kesztyűs kézzel nyúlt a dolgokhoz. Gyökeres változtatás kéne már ebbe a nagy magyra kocsonyába...)
V.mi MSZP-s irodában nyomod droid?
Arpi, ujjitani kell, mert a bloggerkollega is mar videoblogon gondolkozik. Akkor mar nem lesz eleg az ATV-t nezned, hanem meg az Amobat is abszolvalnod kell... ;-DDD

hvg.hu/itthon/20070129_gyurcsany_videoblog.aspx?s=rss
Aszongya.

„ennek mit akarsz elmagyarázni? az Úristent is eléállíthatod nem fogja elhinni mert bezzeg "gyurcsány minden szavát elhiszem" orbán meg "a képünkbe hazudik".”

Na, egy kis Fletovicssimogató a fejcsóvált posztból:

„Ír továbbá olyat, hogy "nehezen vitatható, hogy az általános forgalmi adó 2006. év eleji csökkentése gazdaságpolitikai hiba volt". Haha! Nagyon is könnyen vitatható! Nem hiba volt az, kérem, hanem hazugság, tettleges hazugság. Amolyan balra indexelek-jobbra kanyarodok, amiért még jó hogy ledudálják az ember haját.”

Érted: hazudtatok, bazmeg — dícsérte meg Fletót.

Továbbá: hány óra van? — hazudta a politikus.
ringwraith:

a közgazdász a bejegyzésemben szereplő "így" "úgy" "ilyen" és "olyan" kifejezések érdemi kifejtéséhez kellene.
CS-Sz-V: nem. qrvára mind1. az egyetlen cikk amiben abszolut egyetértek tótával az a pártszimpátiákról meg nihilizmusról szólt. már nem is tom mi volt a címe talán egyenesen cikkcakkban. sőt elárulom h jobboldali sajtót meg médiát nem is olvasok, max belelapozok amit a család többi tagja olvas, de meg is jegyzem nekik h semmivel nem jobbak mint a sok elvakult mszps és nem értem mi értelme van elolvasni a MN-t aztán a demokratát és rá egy kis Hír TV-t nézni:) nekem meg már a hvg miatt is magyarázás van...
igen képzeld el kevesebb járulék vagy adó. miért szted h tud kibontakozni egy gazdaság így nem? miből finanszíroz? vagy a bankok szerinted miből pénzelnek? ha nincs miből akkor még drágább lesz. az infláció mellé járó magasabb alapkamatokkal szted több vagy kevesebb beruházás lesz?
persze értem én zárjuk be az iskolákat meg kórházakat. csak ugy most egy csapásra. kár h nem úgy volt az egész felépítve h ezt meg lehessen tenni. de tény h kell mert nem kell ennyi ágy egyetértek. ugyanez az iskolákkal. egyetlen borászképzőt bezárni? mert miért pont azt amiből egy van. ezek szükséges dolgok csak átgondoltabban. erre fel kéne készíteni előtte a dolgokat. pl 4 évet arra szánni h átrendezésekkel megteremtik az ezekehez a célokhoz vezető utat. de itt nincs átvezetés....
Carnivora,

„V.mi MSZP-s irodában nyomod droid?”

Erre vajon mi az érdemi? :-P
Various 2007.01.29. 15:55:25

természetesen az elvtársnak ment az előző ...
Kóka János és Bajnai Gordon kinyitotta a pénzcsapot
Hét pályázaton 31,8 milliárd forintot osztanak szét.

-

Fincsi reform a haveroknak gyorsba kinyomni még 32 milliárdot.
ringwraith,
utannanezhetunk, de nekem erosen ugy remlik, hogy nem is olyan regen Varga Misi es/vagy Bod Peter Akos aszonta, hogy a "csokkentsunk adot es jarulekot" nem megvalosithato Mo. jelenlegi helyzeteben. A Laffer-gorbe nagyon szeretett politikusi korokben, de valahogy a kozgazdaszok kozott min. vitatott...

hvg.hu/itthon/20070129_gyurcsany_videoblog.aspx?s=rss

egy jó kis öszödit nehéz lesz újra alakitania, bár ki tudja. amugy ennyire ráér a ME?
egyébként ugye visszatérve a jobboldal vs sváby dologra, azér ez ugye közszolgálati tv, annak minden megcsúfolásával együtt. Tehát ha fost akar nyomatni 24órában akkor menjen a picsába a szabadpiacra.
da2,

a tévékettő, mint közszolgálai, az nekem új.
ringwraith:

Egyetértünk. :D
Amúgy szerintem elég lett volna annak egy év is. Mármint kihírdetni, hogy gyerekek, van egy évetek. Ha ennyi idő alatt a szakma nem oldja meg, hogy N ággyal kevesebb legyen a rendszerben, Y iskolával és Z osztállyal a közalkalmazottaknál, akkor jövünk mi a radírral...
Mondjuk valszeg' az lett volna, hogy senki sem csinál semmit, csak szajkózzák, hogy jujjj, bezárnak, jajj a pénzünkez elszedik...
De mindegy, szólni kellett volna, ez tény.
Rá kéne végre szorítani a szakmákat is amúgy arra, hogy vegyék figyelembe a fenntarthatóságot. Sajna ez még mindig eléggé kádárista maradvány, hogy majd az állam megfinanszírozza.
A kedvencem az volt, amikor az MTA-t akarták megszorítani, volt nagy fogaknak csikorgatása, és ha elbaszott is, de lett belülről kezdeményezett megszorítás... :)
Egyébként az a baj, hogy ha négy évet felkészülnek, akkor mi a válasz rá?
"S mit csináltak négy évig? Semmit? Megint?"

Meg aztán közvetlenül a választások előtt felborogatni minden, ugye rossz ómen... :D S azért mégiscsak egy politikai pártról beszélünk, országépítés ide vagy oda...
Aztán ugyebár az sem mellékes, hogy ha - mint az most szerintem eléggé valószínű - kormányváltás lesz, akkor a friss cuccot egyszerűbb visszacsinálni.

Igaz, OV-nek is köszönhetünk két dolgot is.
Egyrészt nem kell a Deák téren bámulni azt a szörnyet, amit egyesek Magyar Nemzeti Színháznak csúfolnak, másrészről létrejött egy jó kis föld alatti szórakoztató-komplexum.
Igaz ő eredetileg úgy kezdte, hoyg "Ja, ezt még a másik kormány kezdte? Akkor ez stronó gyerekek, vissza mindent, mert azok csak elbasznak mindent..."

Igazából sajnálom, hogy a Fidesz sem volt még képes egy épkézláb gazdasági programot összehozni, kíváncsi lennék rá, hogyan is csinálná.
Az a baj, hogy szerintem ugyanott bukna el, mint ami elbukik a ballib koalícióban is. A saját gárdája torpedózza meg. :(
közszolgálati lenne?
mer az breaking news.

inkább tessék tájékozódni legalább a minimális alapokról. aztán rajzolgatni térképet a fölényről. mert így egész más értelmet nyer.
Éljen a közszolgálati TV2!
... ha már az MTV kereskedelmi arculatott öltött.
hoppá vmit félrenéztem...
Cs-Sz-V: na akkor jólvan. vége a munkának is amit megint itt töltöttem lesz mint dolgozni péntekig a napokban, dehát szeretem megnehezíteni a napjaimat:))) húzok úszni inkább.
sebaj.
ha esetleg a napkeltére gondoltál, akkor stimmt :)
da2: hjam, most megin' méjdijafölény, meg minden? Höhö. Követelem, hogy végre az objektív tájékoztatás kerüljön médiafölénybe, a kétoldali pártos sajtó meg mennyen má' a fenébe.

Az RTL-t meg a TV2-t meg pártosnak nézni erős agybajra vall. A pénz oldalfüggetlen ugyanis. Ilyen egyszerű.
A Schwajda Theather az itt most off, asszem, bár tény, a kapcsolt áruként fungáló Arc Pláza az jó móka, elkúrták amúgy pártfüggetlenül, háborogtam is rajta ma egy sort.
Csoda-Szarvas-Vadász,

„Az RTL-t meg a TV2-t meg pártosnak nézni erős agybajra vall.”

Azé a tövökettő tud néha, ha akar ... pölö egy médiaidiótával összeeriszteni a még nem fogatlan fenevadat ...
kössszépen a mentőövet.
duli :))) mondjuk sajnos több közszolgálatiság van a tv2-n, mint az mszp1 - 2 -n :)
[Bevez]
Oh mein gott.

Olvasgatok, olvasgatok. Commenteket.

Kérdések, azok jönnek.

Tudnám, hogy mitől ilyen elkeseredetten militáns néhány magát "jobbosnak" nevező kollega, mikor váltig állítja, hogy ő nem is.

Tudnám, miért beszélnek úgy, mintha csuillagfényes gót betűkkel az Igazság(osság) maga lenne a homlokukra írva. Belőlről, persze, hogy letörölni se lehessen.

És én, az örök kétkedő, kevert világnézetű, örök kétkedő, exbalos, örökkön örökké kétkedő, még el is ismerjem a kuruc tökösségüket? Nemár.

[Főszöv]

Úgy gondolom, hogy se GYF, se OV urakat nem lehet futóbolondnak tartani. Az a véleményem, hogy mindkettejük tevékenységét alapvetően a hideg ráció vezérli, megfűszerezve némi öröklött és szerzett személyiségbeli stichhel.

A célfüggvény a Nemzeti Pantheonba való egyenes irányú egyenletes bekerülés.

Azt se gondolnám, hogy bármelyikük szántszándékkal rosszat akarna a szittyának. Ja, lehet hogy a végén mégis az lesz, de sebaj.

[lábjegyzet]

A Széchenyi-tervvel, valaki említette, pont az volt a pici probléma, hogy nem annyira (kisebb részben) hitellel, mint (nagyobb részben) vissza nem térítendő támogatásokkal operált. Kis mértékben orvosság, nagy mértékben hülyeség. Szavazatvásárlás. Ebben ők is jók voltak.

[mégláb]
Bokros Lajoson csodálkozni, mikor "meglepő módon" szociális szemszögből vizsgál valamit, botorság. Ezt csinálja tíz éve, sőt több. Csak máshogy fogalmazza meg azt, mi a szociálisan helyes. Vitatkozni vele lehet, de ehhez ismeretekre van szükség.

[legláb]
Anyám gyermekét egyedül nevelő közalkalmazott, én egyetemista vótam a Zorbán idején. Szoptunk, mint a torkos boci. Előtte Horn idején is szoptunk. Nem éreztem a nagy fellendülést. Nem jutott Széchenyi bácsitól egy kanyi sem. Családi adókedvezmény sem jutott. Megyó idején anyám fizetését felemelték. Espresso, aka feketeleves: ki is rúgták utána fél évvel, a hülye kis nyugdíjast.

Most, nemzetromlás és dögvész idején én jól keresek, ő meg szívja a panelban a megemelt fűtésszámlát, a prolija. Mondjuk én is albérletben szopok, mert szeretem, ha rossz nekem.

Ezt csak azért, hogy lehessen megint relativizálni. Többek között ezekért nem vagyok hajlandó a politikát az 5 perc múlva bekövetkező szopó tükrében szemlélni. Államférfi vagyok, az, bazze.

[csókolom. Árpi, keep up the bad work szmájli]
Egyszerűen nem értem, az alábbiakra csak én emlékszem?

- Széchenyi terv (KP a gazdaságba)

- fiataloknak első lakás hitelre, állami támogatással

- emelt GYED

- Euro bevezetés időpontja

- diákhitel

- "Magyarország éllovas az EU-
tagjelöltek között"

- emelt minimálbér

- ingyenes fogászati kezelés

- no ágyszámleépítés

Működött a gazdaság? Igen



Ezt kellett most utólag megfinanszírozni az MSZP-nek hitelből? Lófaszt

Nem vitatom a Fideszt és OV rühellők érzéseinek létjogosultságát, de nem értem, hogy lehet tapsolni és érvelni olyan emberek gazdaságpolitikája mellet, akik 6 év alatt eljutottak oda, hogy további 6 év alatt fogunk ott tartani mint 6 éve. :)


na nem vagyok TELJESEN sötét:
"az RTL a szerződésében azt vállalta, hogy naponta teljes műsoridejének 32 százaléka, esti főműsor-idejének pedig 36 perce lesz közszolgálati, ennek nem teljesítése esetén minden hiányzó percért több mint egymillió forinttal büntethető. "
Rofa: nem volt diákhiteled?
A reformosdiról pedig csupán ennyit:

Sajnos, belõlünk meggazdagodott erkölcsi duplanullák néznek szomorúan a szemünkbe, hogy túl sokat fejlõdtünk, most már kell a megszorítás.
De vót diákhitelem, egy évig. Pont kormányváltáskor, de még Viktor adta :D És hallgattam a kidolgozóit, hogy mit csináltak az eredeti terveikből. (Alighanem a szocik is azt csinálták volna, azaz a diákhangoskodás halkítására a valós, önfinanszírozó kamatnál alacsonyabbat, boldog-boldogtalannak :D)

Amúgy meg dolgoztam, mint szerintem kb. mindenki :D
da2

ezt az RTL nem vállalta, hanem törvényi kötelezettségének tesz eleget...
1996. évi I. tv a rádózásról és televíziózásról
dulifuli:
félreérted. Tapsoljon az, akinek két anyja van. Egyik sem jó, az a baj.

Rendbe kéne tenni a gazdaságot, hogy ne kelljen pl. egy fejlődő ország teljes évi mérleg-főösszegét kitolni az egészség-ügynek nevezett trágyahalomba.
Például.
Meg ne kelljen már fenntartani minden 5 fős faluban egy komplett iskolát. Ne vicceljünk már, miközben csökken a gyerekek száma.

A vágtató gazdaság az, amit OV produkált? Hörrr.... Tudod előtte volt egyjól irányzott Bokros csomag. Utána meg jól ki is eresztették a gyeplőt.
Ebben azért jóérzékel részt vett a "szépemlékű" MP kormány is.

Az a baj, hogy a gazdaság elcseszését elkezdte anno a kádárista hitelfelvételes nemnormális, fényező-brigád. Aztán Antallék nem csináltak semmit. Volt egy Bokros, akit meg a Horn nem volt képes megvédeni rendesen, pedig szerintem jó irányba kezdett el toporogni. Ezen kívül a szocik se sokat tettek azért, hogy jobb legyen.
A Fidesz? Osztogatott itt-ott, rendbetétel sehol. Nulla. Kezdemény sem.
Megyó kollega szintén.

GyF? Hát, meglátjuk. Egyelőre nagyon gyenge. Pótreformnak sem nevezhető egymásra hányt cuccok, koncepció egyelőre nulla. Inkább tűnik nekem szondázásnak a dolog, mint effektív reformnak. Mondjuk tűzoltásnak megteszi, de semmiképpen se jó.
Ha ezt "reform"-ot felk tudnák tölteni érdemi reform-elemekkel is, akár még lehetne rajta javítani is. De ez így, momentán nagy nulla.

Szóval nem utólag fizette az MSzP hitelből a Fideszes osztogatás-fosztogatást, hanem volt egy - sokat szidott - Bokros. Nélküle a Fidesznek kellett volna nadrágszíjat hasogatni...
mondjuk az az elegettevés is izgalmas dolog, a fókusszal a közszolgálati pakett élén. persze megérdemli, akivel ezt meg lehet csinálni.
dulifuli

részben igazad van, maradjunk annyiban, hogy mindkét gárda szuboptimális teljesítményt nyújtott.

Ha lenne időm, kifejteném, de majd megteszi valami hozzáértőbb.

Amúgy inkább abba a sokat idézet mondatba menjünk bele egy kicsit (térddel, combra, esetleg herére) hogy nincs reform, csak pénzbehajtás.

Konkrétan a kettő sajnos tök ugyanaz első lépésben, a nagy kérdés a második lépcső lesz... van...

Ja, és egy főkuruc emlegette itt a "minél rosszabb, annál jobb?" mondtatot. Na, ezt lehet pártsemlegesen emlegetni a mindenkori kormány-ellenzék viszonylatban, itt, szittyaföldön.
dulifuli 2007.01.29. 16:50:54

Az RTL ezt kb. annyiban tartja be, hogy nyáron uborkaszezon idején pár órára elsötétíti önmagát büntiből :)))
CsodaSzarvasVadász

Antallék nem csináltak semmit, az nem igaz ebben a formában. Nem mertek lengyel forgatókönyvet csinálni, de azért belecsaptak a szappanhabba sok területen. Taxisblokád mond valamit? Egy szaros benzináremelésre? Privtaziációt is elkezdték, bankkonszolidáció & adóskonszolidáció is akkor kezdődött. Lehetett volna másképp, tán jobban is, de a semmi, erős.
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.01.29. 16:29:20

Kedves elvtárs? az RTL-en a Hetihetes a pártatlan politikai humor méltó mintája igaz? :)))
Carnivora

Nem, de egyenlítenek a hasonló (vagy jobb)nézettségű Fábryval. :D

nade ezt mondom: aki Megyóval meg a gyf-dk házaspárral nyaral, az megteheti, megis hosszabbítják gyorsan a koncessziót.
carnivora: én az ún. közszolgálati televízión kívül senkitől nem várok pártatlanságot, tőlük is csak azért, mert én fizetem a cehhet.

(Amúgy virágozzék minden virág: mehet a heti hetes, fábry köpködheti gyurcsány képét, a hírtv beszélhet forradalomról.)
nekem egyébként úgy tűnik, h a magyar lakosság most azt hiszi, már túlvagyunk a reformok nehezén.
Carnivora: elvtárs? rotfl. Csak legyintésre érdemes...

Kedves Carnivora polgártárs. A humor bazmeg, az egy pártatlan műfaj. Szarok rá, hogy 51%-ban figurázzák ki az ellenzéket, és csak 49%-ban a kormányt. Tudod? Ki a fenét érdekel?

Nem ez a lényeg.
Tudsz rajta jót nevetni?
a; igen: akkor nem mindegy?
b; nem: ez a műsor nem neked való
Zavar, hogy van ez a műsor?
a; igen: höhöhöh. cenzúrázd meg...
b; nem: minden rendben, nem muszáj nézni

Ennyi erővel bazzeg' rugdosd meg Hofit is (legyen neki könnyű a föld), mert 90%-ban kormányellenes humort csinált. Hja kérem. Most akkor szórakoztató műsor a cél, vagy a patikaliberó miatt csődbe ment (rotfl) patikákból hozzuk át a mérleget, és mérjük le, hány szó hangzik el balra és mennyi jobbra...

Bár akkor meg az lenne a gond, hogy a kormányt tömörebben küldik el melegebbre, az ellenzéket meg hosszabb szavakkal csesztetik, követeljük szótagszámra egyezően hozni a műsort.

Elmés...
Én rég beszéltem a lakossággal, nemtom mit hisz.
most olvasom a zindexen, hogy a google-ba "balfasz"-t begépelve egyből gyurcsányt adja ki a rendszer.
ez lol!
„A célfüggvény a Nemzeti Pantheonba való egyenes irányú egyenletes bekerülés.”

Kapisgálod, kapisgálod ...
mavo: ha meggondoljuk, hogy a panteonba csak az elhunytak kerülhetnek be...
hhh:
nemtom', nálam egy antimszp-s oldalt hoz, mint kiegyensúlyozott csokrát a politikusoknak... :D
(gy.k. balfaszok.hu)
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.01.29. 16:52:11

A Fókusz konkrétan egy izgalmas műsor pl. másképpen soha nem tudná meg az ember, hogy Adácson átszökött a tehén a szomszédhoz :))
Orbán fölött sajnos elszállt az idő. Kicsit sajnálom, de szerintem erről csak ő tehet. Most kellene megújulni a Fidesznek és akkor komoly lehetősége volna 2010-re. Szerintem egyértelmű, hogy nem az MSZP-t szeretik többen, hanem Orbánt nem szeretik többen.
Más.
Azért az érdekes, hogy a választások után az ATV-ben baloldali közgazdászok beszéltek arról, hogy azt a simlis 400 000 embert kellene legalizálni és abból lenne annyi bevétel, hogy a lakosság szorongatása nélkül lehetne reformokat csinálni. Aztán hozzátették, hogy ezt a járulékos terhek csökkentésével lehetne elérni, mert a megszorítások nem tesznek jót a munkaerő piacnak. Ezen nevettem. Erről szólt a Fidesz kampány :) Aztán azt is mondták, hogy megszorítások nélkül is rendet lehetne tenni csak az 5-6 évbe kerülne. Nem vagyok szaki nem tudom mi a helyes út, de ilyeneket hallani az ATV-ben érdekes és elgondolkodtató. Közben pedig jön az eü. reform és az ember úgy látja, hogy legalább annyit rombolnak, mint építenek. Ehhez viszont nem kell szakinak lenni, hogy véleményem legyen, mert ha egy kórház tele ágyakkal jó színvonalon müxik akkor butaságnak tűnik megszüntetni.
Polgártársak, ha megengedik, tekerem tovább. Hülye-e az, aki az akár konzervatív, akár liberális értelmiségeink nagy többségét csőlátásúnak, de inkább full vaknak tartja hatalmi-politikai kérdésekben? Negatív.

Meg lehet-e ítélni per def egy ellenzéki pártról teljes bizonyossággal, hogy képes-e kormányzásra? Negatív. Ki van-e mind az öt kereke annak, aki ellenzéki párti tevékenység alapján ítéli meg a kormányzásra-képességet? Negatív. Hiányzik-e abból a bizonyos ötből akár egy is annak, aki azt mondja, hogy kormányzásra-alkalmasságot kormányzati tevékenység alapján ésszerű megítélni? Negatív.

Ha alkalmatlan egy párt a kormányzásra, vajon hatalmon marad a következő választás alkalmával? Negatív. Egy egyszer már demokratikus úton csúfosan megbukott kormány képes-e visszatérni a hatalomba demokratikus eszközökkel? Negatív. Nem érti-e a demokrácia logikáját az, aki azt mondja, hogy annak egyik machinációja éppen ez a "próbálgatás", még ha pénze kerül is? Negatív. Demokrata-e az, aki egy ellenzéki pártot, amelynek elitje már volt kormányon, azzal vegzál, hogy kormányképtelen, amiért taktiakai okokból nem áll elő alternatívával? Negatív.

Aki benyal egy vitorlásoktató tankönyvet A-tól Z-ig úgy, hogy sem vitorlást, sem vizet nem látott még életében, és ezt a tankönyvet felmondja nekünk, elhisszük neki, hogy tud vitorlázni? Negatív. Értékes-e a jó program akkor, ha azt nem tudják rendesen végrehajtani? Negatív. Nagy-e a relevanciája egy agyonmediatizált demokráciában egy több száz oldalas, részletes alternatív programnak? Negatív. Az ösztönök, az érzelmek és a személyes szimpátia helyett az eszükkel szavaznak a szavazók? Negatív.

Racionális alapon szereti-e GyF-et Tévéá? Negatív. Hamis állítás-e, hogy már azóta fülig odavan érte, amióta berobbant a politika élvonalába, a Szentbeszéd kiszivárgársa legfeljebb erősített ezen? Negatív. Igazam-e van? Pozitív.
csak szemezgetek, mert kevés az időm, de:
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.01.29. 14:33:18
tudod te nagyon jól, mi a különbség.

az, hogy míg az öregecskedő feleség és a szaúdi terroristák két elbaszott szókép/vicc volt, mikola nagyon is komolyan gondolja a sötét hülyeségeit a húszéves berendezkedéstől a tangabugyis szinglihordákig.


nem hiszem el! felnőtt, ivarérett férfi létedre ezeket magyarázod? neked ezek "elbaszott szóviccek"?
Szerintem rohadtul nem az a kategória: éppen kellően mutatja fletó megfontoltságát, és valódi értékredszerét.
mélyrepülés
Various kollléga gyúlöletbeszéde magáért beszélt reagálni ergo nem is kell rá.

Ami meg a forradalmar illeti már a Demján is pedzegetett valami hasonlót egy MN cikkben (elitcsere meg ilyesmi).

Nekem az ilyen juj de rossz vagy te hőbörgő hozzászólásokról mindig a régi vic jut az eszembe.

Ember megy vállán táblávasl éa kiabál. Menstruáció, menstruáció! Oda megy valaki és megkérdeezi: Talán demonstráció. Válasz mindegy csak vér folyjon+ Nos én nem akarok vérontást, de azért kb mindegy hogy vasutas sztájk, tüntetés sorozat, vagy pártunk és kormányunk "hozzáértéséből" származó államcsód okozza majd a jó kis felfordulást. Mert hogy valamelyik lesz az tuti.

Csoda-Szarvas-Vadász 2007.01.29. 17:03:26

Hofit ezekhez a mai pondrókhoz hasonlítani ... vicc ...
Jaj, delyákhitel a kedvencem.

Fővette bódog-bódogtalan.

Tény ugyan, pár hülye próbálja visszafizetni, de nem ők a többség ...
blondie 2007.01.29. 17:06:29

„mavo: ha meggondoljuk, hogy a panteonba csak az elhunytak kerülhetnek be...”

Na, már jó, nem? :-)
Netuddgi

Ha lesz, akkor majd mögéd állok, jó? Eléd biztos nem.

blondie 2007.01.29. 17:06:29

„mavo: ha meggondoljuk, hogy a panteonba csak az elhunytak kerülhetnek be...”

Komolyra véve.

A császárok konkrétan életükben kerültek a Pantelyónba bele.
mavo, vazze, én fizzafizettem az utolsó centig. hülye vagyok? a hitel az hitel, nem?
ennél a tahó hozzáállásnál már csak az a jobb, amikor valaki arra büszke, hogy jegy nélkül bkv-zik.
mavo

Én tavaly ilyenkor rendeztem fullosan. Egy lúzer vagyok, annyi szent.
mavo!
a jelentős többség visszafizeti a diákhitelt..
Nem én lszek az élen az tuti, de hogy 15.-én kint leszek a Múzeum előtt az is valőszínű.

Vajon lesz új sortűz, ha kifütyüljük fletót?
hhh (ex kaarmeenhetki),

na ne má ... az öregecskedő terroristafeleség az hun konkrét, hun reális?

A húszévre betony az meg vágyálompor, de nagyon is reális ...
tistedur,

„mavo!
a jelentős többség visszafizeti a diákhitelt..”

Megnéznék egy statisztikát ...
Nagy CSő:

a kis katekizmusodban vétettél egy apró hibát, amit most javítva közlök engedelmeddel:

"Ha alkalmatlan egy párt a kormányzásra, vajon hatalmon marad a következő választás alkalmával?" POZITÍV
hhh: miért, szerinted micsoda az öregecskedő feleség? konkrét jele annak, hogy Gyurcsány az idős nők kipusztítására készül? hadat-e üzent Szaúd-Arábiának?

ehhöz képest azt ugye tudjuk, miféle beteg kereszténykurzusból röffent elő Mikola a szinglihordákkal.
(nem olvastam a kommenteket)

"... a deficit lefaragását, a satöbbit. Azt kúrták el."

tévedés. nem az a baj h nem faragták le a deficitet, hanem az h olyanra csinálták amilyen.
mavo, ezt neked kell magyarázni?
egy ember mit tart viccesnek vagy poénnak, az nagyonis a személyiségétől függ. ha ezt viccnek szánta, akkor az a baj, de gyanítom (lásd a saját példáját), hogy ez komoly volt.
Egy focicsapatot leterroristázni...védhető neked?
(a "szinglihorda" pejoratív szó, sértő is lehet, ebben az esetben egy jelenség (egyre több szingli) leírására szolgál. de ezt csak zárójelben jegyzem meg, párhuzamba állítani felesleges.)
Jaj Árpi ez az állandó keresztéynutálat. Képzeld el én komolyan elhiszem hogy fletó komolyan beszélt a szaúdi terrorsitákról. Pláne hogy Oszama is az.
Tóta W. - tetszett ez a "nincs neki éle" (ahová állni lehetne)beszólás :-)

Nekem az Orbán beszédben a "szétlopták a nyugdíjkasszát a rendszerváltáskor" szófordulat akasztott ki, mert kiderült belőle, hogy még mindig a hülyék szavazatára számít. Innen kezdve engem már biztosan nem képvisel Azorbán se. Noha nyilvánvalóan magam is tagja vagyok az elégedetlen tömegnek, amit ő vezetni kíván.
De hát sajna sokan elhiszik. Volt Kádár király trónja alatt (többek között)egy kincsesládikó "nyugdíjkassza" felirattal, de hát a trónfosztás közben valahogy eltűnt a nagy felfordulásban. Kádár alatt jobb volt, vazze..., szűri le az istenadta nép a tanulságot :-)
hát akkor te elég hülyécske vagy :)
Netuddgi

A felesége viszont egész fiatal.

Te szaúdi vagy? :D
hhh (ex kaarmeenhetki),

„mavo, ezt neked kell magyarázni?”

Ááááárgh.

A terroristázás hóttra nem vótt poén, az öregecskedő izé se. De legalább nem volt reális esély, hogy bármi valós muhaha kigyüjjön belőle.

A kettősállampolgári húsz év betony az meg egy konkrét lázálom, ami valami reális tartalom mentén lázálmodott kurvárarealizálható muhaha.
Háát Árpád, te tényleg jómunkásember vagy.

Mivel nem üzent hadat a szaudiaknak, nem olyan durva egy miniszterelnök szájából nemzetközi porondon égni, mint egy hülyénenk kiröffenteni harmadik vonalból a negyedikbe.
mégiscsak kérem a hangszórót, belemondom, hogy: ELFOGULT

Én FLETÓRÓL BÁRMIT elhiszek. Akár azt is hogy direkt csinálta, hogy a szaúdiak emlékezzenek arra a MAGYAR me-re aki le terroristázta őket.

Öszöd előtt sem volt a szívem csücske, de azót jól bekerült a magyar történelem olyan nagyjai közé mint Rákosi, Kun Béla vagy Péter Gábor.
dulifuli: nyilván durva ilyen viccel játszani (bár nem nemzetközi porondon, hanem a párt szülinapján, de az mindegy.)

azonban itt az volt a felvetés, h milyen reális szándék van a szavak mögött, hiába csúsztatsz.

és itt jegyezném meg, hogy nagyon régóta nem izgat fel, ki mit kiabál a saját hangszórójába. pláne ha ő maga, bevallottan, ELFOGULT. persze ettől még lehet.
dulifuli,

„Mivel nem üzent hadat a szaudiaknak, nem olyan durva egy miniszterelnök szájából nemzetközi porondon égni, mint egy hülyénenk kiröffenteni harmadik vonalból a negyedikbe.”

Ne basszál már ... a leendő, deklarált főnökhelyettes, mint negyedik vonalból a harmadikba röffentő izé?

Hábazmeg, holteccettélni?

PS: nem, nem égtünk, Fletovics égett, meg is érdemelte, de komoly következménye nem volt.

Számomra legalábbis nem Szaud-Arábia a mérce.
Azt is meg kellene értenünk, hogy a kedvezményes lakáshitelt MI támogatjuk a saját zsebünkből, a 13. havi nyugdíjat MI adjuk, a Széchenyi terv keretében MI adtuk oda a pénzünket jobb- rosszabb vállalkozásoknak, stb. stb.
MI : jobb és bal oldali, valamint el nem kötelezett polgárok.
Más.A sokak által visszasírt szociból épp még csak indulófélben vagyunk egy normálisan működő piacgazdaság felé. Ami most nálunk zajlik, az szerintem az eredeti tőkefelhalmozás időszaka.Lesznek-vannak- tőkések, lesznek munkavállalók. Ez európa nyugati felén pár száz éve lezajlott, ott is elég nagy érdeksérelmek közepette. Nincs olyan társadalom, amelynek csak haszonélvezői vannak. Szerintem...
Netuddgi

És még orbánfóbiát szoknak emlegetni a népek.

NINCS ma magyar politikus, akitől ennyire tartani kellene... Nem tetszik, elzavarod a picsába, sokadmagaddal. Olvassam az eddigi listát?
„Én FLETÓRÓL BÁRMIT elhiszek.”

na, itt kezdődnek a gondok.

Hogy tájékoztassalak: van egy másik, elég jól körbehatárolható csoport, ők meg Orbánról bírják elhinni azt a BÁRMIT.

Na, ők se szívemnek szottyai ...
RoFä,

azér az Orbán-fóbia, az is megvan, azé ne aggóggyá ...
"Ami most nálunk zajlik, az szerintem az eredeti tőkefelhalmozás időszaka."

Eredeti.
Tőkefelhalmozás.
Pontosan ki halmoz fel mit?
Akkor, amikor az ország exportjának 80%-át 5 multinacionális produkálja?
Ja, hogy vannak olyan kishalak, mint Gyurcsány és Kóka, akik kisstílű tolvajlásokkal zsebre tettek dollárban néhány tízmilliót?

Azt eredeti tőkefelhalmozásnak hívni kissé meredek.
"Nincs olyan társadalom, amelynek csak haszonélvezői vannak. Szerintem..."

de olyan van, ahol nem a társadalom 10°% a haszonélvező és 90% a nyomorult. olyan is van ahol nem olyanok pofáznak rendrakásról akikről mindenki tudja h gazdagottak meg, max ne vallja be. olyan társadalom is van, ahol nem azok ugatnak a megszorítás szükségességéről akik a normafára épp egy 200millás viskót húznak fel poénból az új csajnak.

most pedig megyek lődözni.
Csak nem azzal oltogatsz, hogy te bevallottan NEM VAGY ELFOGULT? lol
mavo

számomra meg nem a Mikola.
nem hittem volna árpád, hogy ezzel vitatkozni fogsz. elegánsabb lett volna negligálni amit írtam.
de ha akarod, leírom. a következőket jelenti:
fletó értékrendjáben a ezek szerint a feleség mint díszítőelem, eszköz szerepel. ha öregedik, lecserélhető. mivel ezzel viccelt, nyilván azt hiszi, hogy az férfiak többsége így van. elvileg az ember nem azért nősül, mert a barátnője fiatal, hanem mert szereti és társat akar. és ez kortól elvileg független. másrészt azt sugallja, mintha elgondolása szerint egy bizonyos kor fölött a nők nem lennének teljes értékű feleségek, hisz le kellene cserélni őket, ezzel viszont megalázott sok nőt.
A szaudi meccset így kommentálni, hogy "fiaink bártan küzdöttek a terroristák ellen" hihetetlen balfaszság (lásd google). Normális értékrenddel rendelkező felelős politikus még az afgán fociválogatottat sem nevezné terroristának, még viccből sem, nemhogy a szaudit. magyarázzam, miért? durván általánosít egy kis de agresszív csoport tevékenyságe alapján, pl. Vagy ezek szerint a szaudi nagykövetnek tisztelt terrorsita úr címzéssel küldi a leveleit?
Sportolókat így bélyegezni? és mi értelme van? vicces volt? bátorító volt? dicsérő volt? egyik sem. teljesen felesleges volt mind a kettő. csak azt hitte, most mondott valami mókásat. a saját szintjén.
a túlreagálás is HIBA.
"és itt jegyezném meg, hogy nagyon régóta nem izgat fel, ki mit kiabál a saját hangszórójába. pláne ha ő maga, bevallottan, ELFOGULT."

Ő lehet, mert ő csak egy kommentelő egy blogon. Mint én meg a többiek. Amatőrök, hogy így mondjam.

A publicista úr azonban újságot ír elfogultan. Ez ugyanaz a műfaj, mint a Magyar Nemzet vagy a Népszava.

Nincs ok lenézni ezeket a nagyszerű pártkiadványokat.
dulifuli,

„számomra meg nem a Mikola”

Számodra mi nem a Mikola?
Ezzel a jobb oldal- bal oldal szembeállítással annyi a bajom, hogy egyik oldal sem mer jövőképet felvázolni az országnak, csak a pillanatnyi problémák kezelésére vannak jobb- de inkább rosszabb ötleteik. Nem érdekelne különösebben, hogy ki kormányoz, ha legalább halvány remény lenne arra, hogy tíz-húsz év múlva élhetőbb lesz ez az ország. 40 évesen kénytelen vagyok megbarátkozni a gondolattal, hogy valószínűleg nem fogok az államtól érdemleges nyugdíjat és betegellátást kapni, ezért minden egyes átutalást a TB felé megkönnyezek.
hhh (ex kaarmeenhetki) · hhh.b13.hu 2007.01.29. 17:41:13

minek mész bele ilyen vitába? tök fölös. a te értékrended más, nem tudod úgysem ráerőltetni. szerinte fletó hibátlan. na és? Öszöd power van gyerekek. Nem ám Szaud.
Tóke izé ide vagy oda most fog ELDŐLLNI MI LESZ ITT.

BANÁNKÖZTÁRSASÁG vagy EU?

Nos a komcsik kitartó szorgos munkával építika a... banán köztársaságot.

A kedves támogatóik (iiletve azok akik juszt sem szavaznak a másik oldalra sajna köztük vana házigazdánk is)
meg lelkesen tapsolnak ha amásik oldal megbotlik. Csak ennyi. 30-as évekről mondta Romsics Ignác, hogy számára azért elítélendő mert a 3 millió koldus mellett az elit a Riviérán korzózott. Kommentár nélkül.
A Doomhammer úr azt tartja elfogultnak, aki nem az ő véleményén van, szemlátom.

A markáns, esetleg valakit / valamit feltételekkel támogató vélemény igenkurva messze esik a NSZ/MN szintű kézivezérelt pártlaptól, ezt minden ecceri médiaelemző/politológus/doomhammer tudhassa.

Mondjuk nemár én védjem meg a Worlukot. De komolyan. (Vitatkozni csak úgy, komolyan)
nagygabi 2007.01.29. 17:44:02

Erre szolgált a Teleki alapítvány. Catapulted by MSZP.
„A publicista úr azonban újságot ír elfogultan.”

Ki és hol?
mavo"A terroristázás hóttra nem vótt poén, az öregecskedő izé se. De legalább nem volt reális esély, hogy bármi valós muhaha kigyüjjön belőle."
tehát tkp csak fletó feleségének kell izgulnia? kérdezgetni, hogy "dárgám, nálad mi az öregecske alsó korhatára?"
meg ha fleto meglát egy szakállas külföldit, akkor remeg, mert terrorista az illető?

(amúgy elnézem, amint a Magyar Nemzetben valaki konkrétan lehazugozza az Orbán soha nem hazudtam Viktor és Tsa. kompanit)

Muhaha.
hhh (ex kaarmeenhetki)

ne menj bele ebbe a faszságba. szerintem.
hogy ki és mi az elfogult, azt mindenki magának dönti el.

van, aki a magyarnemzetet vagy a népszavát tekinti elfogulatlannak, és mindent, ami annál kritikusabb a saját oldala felé, elfogultnak. rengeteg levelet kapok, amelyben véresszájú fideszes fasisztának titulál a munkáslevelező. nekik a népszava az elfogulatlan, tárgyilagos forrás, meg a bolgárúr.

az, h neked nem tetszik, egyáltalán nem baj. mondom, nagyon rég túl vagyok azon, hogy felizgasson egy-egy olvasó hisztije.
hhh (ex kaarmeenhetki) 2007.01.29. 17:46:16,

kezdek aggódni ... kicsit még pumpáljuk ezt a dolgot felfele, és komolyan mondom, belerokkan az ország, mélypontra zuhan a froncsi, kimenekülnek a befektetők és jön a nagy büdös Balkán.

hhh (ex kaarmeenhetki),

meglyegyzem, ez a szakállasbácsisdolog, khm, Semjén kopirálytlya, ha már ... na lyó, ha kűfődi, akkor nem.
Még mindig egyesek be vannak szarva, hogy Mikola keresztülvitt volna vmi szörnyű kereszteny lelkületű törvényeket. Ugyan már, még kötelező hittanóra sem lett volna.

Ha a szaudis Feri duma nem is szörnyű, ott van az, hogy mást ad külföldi elnökök szájába, mint amit mondtak, akkor szerinte az oroszok felszabadítottak minket a 2. vilaghaboru vegen és szerinte ezért hálával tartozunk, szerinte 56 ellenforradalom volt, komolyan gondolta a kutyás dumáját, ha még nem is záratta be őket, már megverette a másképp gondolkozókat...
Maradjunk annyiban, hogy szerintem GYF idézett két kiszólása olyan faszság, aminek nincs iránya és lebomlik, de attól még környzetszennyező (5 év alatt bomlik le).

Mikola szöveg ellenben környezetszennyező, szintén 5 év alatt bomlik lem viszont volt iránya.

Nna.
TWÁ,

Ha nem haragszol a kritikáért, sztem azoknak akik elfogultsággal vádolnak, igazuk van. Kicsit olyan ez mint a vidéki pletyka, van benne vmi.

"megverette a másképp gondolkozókat..."

:))))))
RoFä Mikola kijelentésének mi volt az iránya?
>hhh "öregecskedő feleségek" - úgy tűnik már a nyelvet is máshogy dekódoljuk. Gyurcsány egy olyan okfejtésben használta a kifejezést, hogy "hiába akarunk mindent megadni a választóknak, azok folyton elégedetlenek" (tehát más, helyesebb politikát kell folytatnunk). Az "öregecskedő feleség lecserélése", mint díszítőelem tehát a "lehetetlen, teljesíthetetlen kívánság" illusztrálásaként szerepelt.
NEM mint követendő norma.
Tiko, asszem igazad van...mavo egy tipikus sörösüzemű tahó, TWÁ meg még akkor is imádná Gyurcsányt, ha az megmagyarázná neki, hogy neki most pont árpi fiatalabbacska feleségére van szüksége...
Mikola kibaszottul veszélyes. Azaz inkább köz/ön/pártveszélyes. Olyan húrokat pengetett ami már egy lejárt szavatosságú, érvényes ámde eredménytelen népszavazáson már lejátszódtak.

Mondja már meg nekem valaki, hogy azon kívűl hogy a srác nem szimpi (nekem sem), mi a fasz baj van vele? Az hogy bolond?

De nem egészen vágom, hogy a faszért Mikoláról meg Szaudról beszélgetünk?
"megverette a másképp gondolkozókat..."

:))))))

Hát nem?
hhh (ex kaarmeenhetki),

„TWÁ meg még akkor is imádná Gyurcsányt, ha az megmagyarázná neki, hogy neki most pont árpi fiatalabbacska feleségére van szüksége...”

Szerintem ragozd még, egyre jobb ...
de, de. a másképp gondolkodás szép példáit figyeltem meg ősszel. csupa gondolat volt az a pár száz nemzeti fiatal. csupa agy és gondolkodás. másként.
mavo · mavo.blog.hu 2007.01.29. 17:59:16

ha nem haragszol, neked is azt tanácsolnám, hogy ejtsd a témát. ő már megtette.
Noplease 2007.01.29. 17:55:53
nincs félreértés, pontosan értem a dolog szimbolikáját, és nem is azt igérte, majd új feleséget kapnak a választók. ám rossz, sértő feltételezés még szemléltetésnek is.

de mostmár tényleg megtettem.
ez a kötelező 3 kör, h húbasszameg visszajönnek szentistváni törvények ha mikola lesz. Faszság elvilegis politikailag is. Fel lehet jól fújni, de ne fárasszukmár egymást....betiltották volna a Szigetet? Vagy mi?
Sztetek lesz ellenjelöltje GYF-nek februárban?
twá vs. hhh: asszem ez a cikk elég jól összefoglalja, mi a baj az "öregecskedő feleségezéssel"...

nol.hu/cikk/332506/
tiko: nem hiszem, de titkon remélem...
Mikola szövegének az iránya az volt (?), hogy komolyan szeretné a húsz évre betonozást. Pont emiatt nem bolond, egyébként. Melyik politikus nem szeretné? Kezeket a szívcsakákra!

Egyébként NEM, ismétlem NEM kizárt, hogy ezek, amikről beszélünk, leosztott szerepek. Lehet, hogy Mikola István otthon korántsem ennyire keresztény, nemzeti, lehet hogy Viva tévét néz és szívott már füves cigit, csak nem tüdőzte le.

Állítólag (fideszes havercsaj mesélte) Áder Jánosnak nagyszerű humora van. (Volt - 2002-es info). Most komolyan, gondolnátok?

Lehet, hogy Mikoának szeretője is van, fiatalacskodó. Az is lehet, hogy nincs. Lehet, hogy látens meleg. Lehet, hogy valóban a keresztény családmodell egyszemélyi megtestesítője.

Ne azonosítsuk a politikust, mint droidot, a valós humán entitással, vagyis panelprolibban fogalmazva a csávó esetleg szereplősen küldi.

Semjén Zsolti bácsiról is rebesgetik, hogy privibe' nem olyan kenetteljes ám.

(Nem zárom ki, hogy Mikola tényleg komolyan beszél, ez esetben a taktikai felelősség azoké, akik szabadon engedték, egyébként azoké, akik a szerepet osztották. Tehát ugyanazoké.

tiko, a felvetés jó. éljen a szbad verseny és a demokrácia;)
da2,

édi kis demagóg duma ... :-)
Tiko,

„Sztetek lesz ellenjelöltje GYF-nek februárban?”

Jó kérdés, jómunkásember Árpád helyében szentelnék neki egyet.
"Sztetek lesz ellenjelöltje GYF-nek februárban?..."
Nemhogy lesz, de már van is, valami Ubulnak hívják a szerencsétlent, geofizikus vagy mi.
"A Doomhammer úr azt tartja elfogultnak, aki nem az ő véleményén van, szemlátom.

A markáns, esetleg valakit / valamit feltételekkel támogató vélemény igenkurva messze esik a NSZ/MN szintű kézivezérelt pártlaptól, ezt minden ecceri médiaelemző/politológus/doomhammer tudhassa."

Nem, nem az az elfogult.
Az az elfogult, aki reflexből vetődik témákra és aszerint áll témákhoz, hogy KI MONDJA és nem aszerint, hogy MIT MOND.

Lássuk be, ebbe a hibába mindannyian beleesünk. Vannak emberek, akiket azonban azért fizetnek, hogy másokat tájékoztassanak. Vegyük csak az újságírókat példának. Az ilyentől a mesterség szabályai szerint elvárjuk, hogy mindenekelőtt olvasson utána - a forrásnál! - a tényeknek, értse meg mindkét oldal álláspontját, azt írja le és esetleg véleményezze, világosan megkülönböztetve, mikor ír tényeket és mikor a saját véleményét.

Van, akinek sikerül. Na jó, nem Magyarországon, de van.

Vannak ezen felül olyanok, akikről lehet tudni, mi lesz a véleményük. Vegyük csak ezt a TótaW-t. Tegnap már hegyezte a ceruzáját, hogy beolvasson az Igazságosságnak. Voltam olyan hülye, hogy ebbe belekommenteltem, a kész cikket sokkal szórakoztatóbb lett volna olvasni. Azért hegyezte a ceruzáját, mert az Igazságosságot Orbán vette a szájára. Így aztán mindjárt híg fos. Az fel se tűnt neki, hogy az egész kormányzati kommunikáció az igazságosságról szól legalább 2006 nyara óta.

Na ez, ez így unalmas és ami a fő, színvonaltalan. Ez nem baj. Van, akit ezért fizetnek és felvállalja, hogy pénzért mindig az egyik oldalnak ír. Mindenki a piacról él.

Csak közben nem kellene teli szájjal szídni a Népszavát és a Magyar Nemzetet, amik ugyanezt csinálják.
hhh (ex kaarmeenhetki)

Én csak remélném hogy lesz ellenjelölt. Bár ki tudja. Szerintem az MSZP egy életre megtanulta a leckét.
hhh (ex kaarmeenhetki,

„éljen a szbad verseny és a demokrácia”

Ja, OV valamikori vetélytársai ma sehol sincsenek, narancssárga és nem narancssárga szavazólapok meg vannak ... :-)

Sebaj, ha Fletón múlik, lehet, ott meg veres és nem veres lapok lesznek ... :-(
Bazz annyira nem akarta kihívni senki, hogy gondoltam belépek a pártba, hogy legyen már valaki aki mégiscsak odamondja:)
"csupa gondolat volt az a pár száz nemzeti fiatal. csupa agy és gondolkodás. másként."

Valaki pedig gyerekgyárosokról értekezett ezen a blogon tegnap. Ugyanaz a kategória. Csak a bot hiányzik a kézből, de azt kipótolja a fegyverfétisizmus, amit már annyiszor megcsodálhattunk és a blogomon is van egy ezzel kapcsolatos írás A harci helyzet címmel.
Nagy Cső,

"Sztetek lesz ellenjelöltje GYF-nek februárban?..."
Nemhogy lesz, de már van is, valami Ubulnak hívják a szerencsétlent, geofizikus vagy mi."

Vmi kirakatbábú?

Nesze jelölt, fogd meg jól:

Fügedi Ubul: „Mivel jelentkezésem egyetlen oka, hogy a legkisebb rossz elve alapján szeretném elkerülni Gyurcsány Ferenc pártelnökké választását, ha akárki más jelentkezik (ha akárki mást jelölnek) a párt elnökének, azonnal és nagy örömmel visszalépek. Ez az ajánlatom nem érvényes az országgyűlési képviselőcsoport és az elnökség azon tagjaira, akik miniszterelnökünknek Balatonőszödön, illetve az őszödi beszéd nyilvánosságra hozatala után bizalmat szavaztak.”

A szerző geokémikus, az MSZP tagja (XI. kerületi csoport)

(Magyar Nemzet, január 23.)
„Doomhammer”

Hát ja ... jómunkásember az egyik nap lehazugozza a Fletó és Tsa. Kompanit merő seggnyalásból, aztán, mert elfogult „hegyez[i] a ceruzáját, hogy beolvasson az Igazságosságnak”.

Így megy ez.
Nagy Cső,

Köszönöm szépen. Érdekes infó:)
Háhogy mé raktam idézőjelbe ... ROTFL ...
„Fügedi Ubul”

Ne má ... Fügedi Bogumil-féle neofázis Ubul?

Komoly!
Adtak a pártdemokráciának maszopék!
mavo: most melyik? H Mikola egy fasz, de nyilván csak dumál?
Beszélgetünk és a lényeg elsikkad.

Oroszok feltéetel szabnak az USAnak Irakban és kiállnak Irán mögött.

Felebarátaim ez már egy msá világ mint ami tegnap volt.
mavo, vártam ezt a reakciót.
tudod, pont ezt vetik a maszopban általában a fidesz fejére. vagyis hoyg központosított, tekitélyelvű, meg ilyenek.
erre nekik lesz egy egyjelöltes elnökválasztásuk. aaaz mááás...ugye?
mavo,

Inkább úgy értékelném, hogy legalább vkinek van "mersze" hozzá, Szekeresek, Szilik és Lmaperthek között.

Még a neve is tetszik:D
„Ez az ajánlatom nem érvényes az országgyűlési képviselőcsoport és az elnökség azon tagjaira, akik miniszterelnökünknek Balatonőszödön, illetve az őszödi beszéd nyilvánosságra hozatala után bizalmat szavaztak.”

Muhaha ... mintha nem szavazott volna bizalmat a Zországgyűlési képviselőcsoport egyöntetűen a bizalmatlansági autodafén ... vagy valaki beteg volt éppen?
"de, de. a másképp gondolkodás szép példáit figyeltem meg ősszel. csupa gondolat volt az a pár száz nemzeti fiatal. csupa agy és gondolkodás. másként."

TWÁ
a Máriuszékra gondolsz? vagy arra a két tesóra, akiket most mentettek fel?
Végzetkalapács úr

Szerintem meg úgy néz ki a dolog, hogy a Tóta azért ír, mert gondol valamit, ami egyébiránt meglehetősen közel bír esni a jelenlegi kormány *elvi*, *retorikai* irányultságához.

Én a helyedben megvárnám a 2010-es Rogán-kormányt. Vagy Orbán. Vagy Kósa. Vagy Munkástagozat. TFH hogy lesz nekünk egy nemzeti liberális valaminek nevezett cuccos, most hogy árvalányhajas népnemzeti mázzal vagy anélkül, azt nemtom. A lényeg, hogy tényleg nemzeti liberális, amilyen mondjuk az MFD lenne, ha tényleg létezne.

Én megelőlegezem a mackós bloggernek, hogy hasonlóan áll majd hozzá, mint most a fletókurzushoz. Na jó, ha mázzal lesz és nem nélküle, akkor a mázat majd kapargatja.

Egyébként engem már többször meglepett a mackós valamelyik írásával, értsd: pont az ellenkezőjére számítottam. És ezt csípem benne.

Nota bene, már megint médiaegyensúlyozunk, ami ollyan fárasztóóóó
hhh (ex kaarmeenhetki),

„tudod, pont ezt vetik a maszopban általában a fidesz fejére. vagyis hoyg központosított, tekitélyelvű, meg ilyenek.
erre nekik lesz egy egyjelöltes elnökválasztásuk. aaaz mááás...ugye?”

lásd: mavo 2007.01.29. 18:16:05

Plusz elfojtott ásítás 2.0 béta.
Feri egyébként a hülye elszólásaival télleg nm akart rosszat. Egyszerűen azt hitte, hogy pojénos. Talán azóta szólt neki vmi PR-ember, hogy neki humoros oldala nem nagyon van. Neki megmondós oldala van.
nebassz, Fügedi Ubul az létezik?

"Adtak a pártdemokráciának maszopék!..."

Az írta Odie, hogy felteszi a (baloldali) programját majd a honlapjára, de egyelőre nem találjuk a honlapját.
Tiko,

mersz ...

Ja, elég debilnek tűnik hozzá. Van is ellenjelölt, meg nincs is. Lásd ezt az átlátszó országgyűlési képviselőcsoport azon tagjai, akik nem jellegű rizsát.
bár, ha már felhozod, istenuccse megnéztem volna, amint a szekeresimre feláll és aszongya: főnök, én jelöltetem magamat, lefety-lefety ...
da2,

Nem bánnám ha létezne. Neve alapján pótolná Hofit:D Mindenesetre ha van/létezik, akkor erre befizetek:)
Tényleg

Mondjatok már olyat, aki lehetne a szocik elnöke, és nem fletó az, továbbá nem hánynátok be tőle.

(Ezt azoktól is kérdem, akik a fletótól behánynak)

RoFa,

Fletó olyan mint Orbán. szvsz. vagy hatványon. nem tudok kit mondani egyik helyett sem:P
Ez a vicc, hogy Orbán helyett simán lehet.
Egyébként nem találom ezt a Fügedi srácot, kuksizzunk már utána, ha van link dobjátok már ide plz.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.01.29. 17:48:12

Én kevés embert tartok v.mire az ilyen újságírói babérokat villogtató emberek közül, de magától tetszik, hogy odabasz mindegyik szaros oldalnak, amelyik baromkodik.. ezt így mindenféle nyalás nélkül írom. Régebben tomcat volt ilyen a klasszikus korszakában míg nem ment agyára a kuruc meg a zsidósdi ... -
Az az Ubul egyébként atom szöveget tolt abban az MN-ben Feri hatalomgyakorlási machinációiról, kőbe kéne vésni. Szentszöveget, na.
igen, ferinknek egyik leggyengébb oldala a humor.
bár így, kókával az oldalán egészen vicces figurának tűnik.
>majd új feleséget kapnak a választók. ám rossz, sértő feltételezés még szemléltetésnek is.

-Most akkor ha azt mondom, hogy "nem lehet télapóajándékozáskor minden ki-kinek akar kívánságot figyelembe venni, mert AKKOR LE AKARNÁK CSERÉLNI A CIGÁNY JÓZSIKÁT" akkor most ezzel cigányoztam?
Azt mondtam, hogy vannak akik cigányoznak, mint ahogy vannak akik lecserélnék öregecskedő feleségüket. Vannak. És szerintem nem helyes ezeket a kívánságokat kielégíteni.
Az mondjuk igaz, hogy ezt konkrétan a cigány Józsika előtt kimondva annak ez rosszul esik, főleg mert tényleg van ebben némi igazságmag.
De ez nem változtat azon, hogy maga a beszélő nem ért egyet ezzel a viselkedéssel, csak tudja, hogy van és helytelen. Mármint a konkrét szavaiból az következik, hogy nem ért egyet, amúgy Fletó már lecserélt pár feleséget, hogy mi miatt, ő tudja...
Mostani ismert MSZp-st nem tudnék mondani akit elfogadnék. Talán az Alföldi Papa, vagy a Jánosi. Persze ha nem esnek a KISZ titkár/MSZMP KB-s tilalom alá. Még nagyon előttük van egy komoyl szembenézés a múlttal.
TWÁ esetében egyébként kevéssé számít az, hogy szereti-e a Gyurcsányt. Ha plátói szerelmet táplál iránta, de közben tud kritikusan írni róla (ez azért össze szokott jönni párszor), akkor részemről teljesen rendben van a dolog. A többi magánügy.

Az orbánfóbia pedig teljesen érthető jelenség: Orbán ugyanis időlen idők óta nem jött elő olyan gondolattal, ami ne lett volna (szándékoltan) ilyesztő hülyeség és/vagy litániás populizmus. Igaz persze, hogy ellenzékből ez közel sem olyan súlyú, mint a gyurcsány hazudozási és elkúrásai. De attól a hülyeség még hülyeség-, a mellébeszélés mellébeszélés marad.
Jánosi? szvsz kegyetlenül gyenge.
A családi adózás is hülyeség neked?
Bazz populizmus. Mutassatok nekem olyan vezető politikust aki nem populista. Légyszi. De frankón.

ui: úgy látom nincs túl nagy érdeklődés egy ellenjelölt iránt.
mocskos meló lehet ez a pártelnökség, ha ennyire senki más sem akarja csinálni egyik oldalon sem...
kaarmeenhetki,

képzelheted. a sok faszt bezsonglőrözni a parlamentbe. igazi művészet lehet:)
Mindig azok az emberek kapnak meghívást a pártkonferenciára, szavazáskor, akik a főnök emberei. Pl, ha Szili is elnök akarna lenni, akkor is Gyurcsány emberei szavaznának, szval csak összerúgná a port a főnökkel a másik jelölt

Szdsznél most más, mert Kuncze nem megy tovább. Mszp-nél Hiller a Feri embere, Fidesznél meg Orbán az első ember.
hhh (ex kaarmeenhetki)

„mocskos meló lehet ez a pártelnökség, ha ennyire senki más sem akarja csinálni egyik oldalon sem... ”

Viccen kívül, a Fidiben próbálta pár manus, ők azóta nem tagok ... ;-)
A családi adózást sztem nem mostanában kezdték erőltetni, inkább úgy tűnik, hogy csak úgy napirenden tartják. Nyilván az a célja, hogy ezzel a gyerekvállalási kedvet erősítsék. Nagyon meglepne, ha számottevő hatása lenne, de persze nem tudhatom biztosan. A mostani rendszernek - igaz, az elosztáson, nem az adókon keresztül - is vannak családot támogató elemei. Nem tudom, mi lehetne jó megoldás erre a problémára (kevés gyerek), de a családi adózás - a fentiek miatt is - nem hiszem. Más miatt meg nem tűnik indokoltnak.
Egyébként OV szidalmazásakor nem ilyen régi dolgokra gondoltam, hanem az aktuálisabb ügyekkel kapcsolatos megnyilvánulásaira: a kampányban az irdatlan túlköltekezési javaslat, a "maradjon minden a régiben" üzenet, az adócsökkentési mese, a racionális kérdésekre üres lózungolás stb.
mavo, nem lehet mindenkit brüsszelbe buktatni
Jánosi...

Jó lenne, mi? Hunyorítós szmájli.

Tudod, miért. Mintha egy szoci-szimpatizáns Kontrát Csavarkulcsot akarná megtenni Fidesz-elnöknek.
Kellene csinálni egy közvélemyénkutatást. Ki kire szavazna, ha a Fidesz miniszterelnökjelöltje Pokorni, vagy Áder vagy stb lenne...
Persze nem itt,hanem nagyban, rendes közvéleménykutatást.
TD223
A családi adózás önmagában annyira hülyeség, mint az adózás maga: attól függ.

Önmagában attól nem kell kevesebb adót fizetni, csak máshogy oszlik el a fizetendő.

Továbbá, nem oldja meg önmagában a néhány százezer adót nem fizető polgártásunk problémáját. Mármint nem az ő problémájuk, hogy nem fizetnek, hanem az enyém.

Még továbbá, én konkrétan szopnék a családi adózással, mint a naposborjú. Ugyanis nincs kölyök, nincs asszony, tervben sincs még egy darabig. Tehát az eddigi 48% adó, járulék, stb mellé még beugrana 6-8%, mondjuk. Attól függően, hogy a nemzet egészséges gerincét adó nemszingli, nagycsaládos polgártársak mennyivel fizetnek többet.

Vagy pedig kevesebb folyna be, tehát kevesebbet lehetne költeni / pazarolni / ellopni. De akkor már megint a kiadási oldalnál vagyunk.

engegyémábe

A megoldás hosszú távon az lenne, ha
- az egész ország kétszer ennyi dzsídípít állítana elő
- Senki se kamuzná el az adófizetést, akkor lehetne csökkenteni
- a gyerekcsinálás újra trendi lenne :)

A legutolsó dologban télleg igaza van a kernemzkonzerv kurzusnak, Wass Alberttal szólva: azé az ország, aki teleszüli. Ezt én gyermektelen, kivárós nagyonkésőhúszas gyökértelen liberális létemre is elismerem.

Mondjuk aki megteheti, az már most is gyerekezik, csak később. Előbb egyetem, karrier, de a lányok általában hirtelen előállnak a dologgal :D


OV viselkedését egyébként taktikailag is rossznak érzem. Gyurcsányék minden hibájára óriási elánnal támadnak. Nem csak a Fletót igyekeznek földbe döngölni - persze sikertelenül - hanem mindenki mást is. A földbe döngölés része a sokszor irracionális érvelés is. Egyszerűen beszorítják a zemeszpét, aki jelenleg csak úgy jöhet ki jól a dologból, ha felsorakozik Gyurcsány mögé. Biztos, hogy sokan vannak a szociknál, akik kiraknák a Fletó szűrét, de ők is kényszerpályán mozognak. Ez a kényszerpálya nem csak a Ferinek az egyre nagyobb baloldali hegemóniája miatt van, hanem azért is, mert a Fidesz elzárta a többi menekülési útvonalat is. Ebben a helyzetben bármilyen anti-gyurcsányista MSZP-s politikai öngyilkosságnak érezheti a lázadást.
Talán ezzel is magyarázható, amit a jobboldaliak hihetetlennek, és a balosok hülyeségének tartanak: a Gyurcsány melletti kiállásta nyilvánvaló és ordító hibák ellenére is.
„mavo, nem lehet mindenkit brüsszelbe buktatni”

Na, Áfaszakértő Laca nem volt komoly cuccos akkor már ...
Ja, tegnapi kedvencem:

"A Fidesz szerint nem emelni, csökkenteni kellene a villamos energia árát".

Hogyne. Sőt, lehetne inngyenes.

Nagyon rosszul taktikáznak, mikor ezeket a végtelenül egyszerű dolgokat mondják.

Most komolyan, van egy összeesküvés-elméletem, de annyira gáz, hogy le se merem írni :D
engeggyémábe,

Nagyon úgy tűnik, Fidiék komolyan vették a főnyeremény dolgot, és úgy maradtak ...
A hétvégén (Úr ír) mintha egy elegáns étteremben ebédeltem volna 12 fogásos gasztronómia csodákat. Ma meg, (De profundis) olyan lacikonyha-szerű az egész.

Jöhetnek a kövek.
RoFa

Talán nem derül ki a hsz-ből, de nagyjából én is ilyesmikre akartam kilyukadni: a lényegi problémákra más az orvosság, de arra a célra se tűnük alkalmasnak, amire szánták. A mostani helyzetben inkább csak mellébeszélés ezzel jönni. Ettől mondjuk még nem lesz hülyeség, de nem ez a lényeg.
Jó RoFa igazad van a hunyoritos sszmájliban, de micsinaljak, h az egesz Maszopbol az ilyen nepi losereket szeretem en is csak.
Se a kokemeny partfukcikat, se a neoszocdem privatizatorokat.
Ez van.
Most Ader sztem meg durvabban elutasitott lesz (lenne), mint OV. Pokornyt meg meg a csaladja is unja sztem.
Nincs verseny az áramszolgáltatásban - ha lenne, olcsóbb lenne az áram. A családi adózást meg választani lehetne, nem? Ezt csak azért mondtam, mert vki hiányolta a jó ötleteket Orbántól. Megoldási javaslatom a bankoktól jó sok pénz bevétele, meg Gyurcsányéktól annak elkobzása, ...
da2
Ha ők sem jók, akkor ne várjatok mást. Amúgy bárki lenne az új jelölt, rátámadna 100 újságíró, 1000 politikus, tvsek... és hamar úgy utálná őt mindenki, mint Orbánt most sokan.
da2

Akkor a Fideszből se szereted a karrierista juppikat és a pszichotikus világmegváltókat, gondolom. :D

Jánosi azóta gyanús, hogy übervérjobbos barátom felemlegette, mint szimpatikus szocit :)

Amúgy a szimpátia fő oka, hogy nincs és valzseg nem is lesz hatalmon. (értsd, országosan).Így van ez a balos sajtó Kósa-imádatával is.





Szerintem ami most esetleg megingathatná Gyurcsányt a párton belül, az éppen OV bukása lenne. Ha nincs már sárkány, egyeseknek eszükbe juthat megszabadulni Szent Györgytől is.
TD223

Nincs verseny, és az ezt az állapotot bebetonozó törvényeket a Horn-, és Orbán-kormány karöltve hozta. Csak a tényszerűség kedvéért.

Amúgy az internet ügyében hasonlóü a helyzet. Ügyes lobbistának mindegy, hogy szegfű vagy narancs. Vagy bármi más.
Citálok Ubultól, mert a neten nincs fönt a szövege, íme GyF-ről: "A rossz vezető paranoid. Érzi, hogy amit csinál, az nem jó, és ezért betegesen titkolózik. Kis informális "csapatokkal" készíti elő döntéseit, és retteg attól, hogy a folyamatból bármi ki talál szivárogni - elvégre akkor megbírálhatnák. ... A rossz vezető ... alkotmányon kívüli ... egységeket hoz létre, és azokra bízza a lényeges döntések előkészítését. ... Összevonja, elsorvasztja az ellenőrzés intézményeit. ... A rossz vezető bizalmatlan is. ... ... Rokonaival és üzletfeleivel veszi körül magát, és görcsösen óvakodik attól, hogy bárkit is szembefordítson magával. Éppen ezért a rossz vezető, ha levált valakit, az felfelé buktatja. De ha ez végképp nem megy, akkor kitalál neki egy teljesen új funkciót: mindegy, hogy mi az, csak VIP-státus és titkárság járjon vele."
Szentszöveg, szentszöveg, szent-szö-veg.
Ja, TDD223 még

Ha választani lehetne, és sokan választanák, én akkor se választhatnám, hogy helyettem más fizesse be az így keletkező többletet. (Mert nyilván az választaná, akinek megéri, tehát kevesebb folyna be... Kivéve, ha a családi adózás azt jelentené, hogy jövedelem összevon, de adókulcs szorozva 1,3-mal, mert akkor senki se választaná...

...érted, ugye? 2+2 az nem lesz 5, mert családinak hívom.
Ubul viszont csak erősíti Gyurcsányt. Azt a képet láttatja a szocikkal, hogy nincs alternatíva. Lám az egyetlen jelentkező is egy udvari bolond.
jaja, sem a juppikat sem a karrieristakat. Nem sok marad akkor sem egyik sem a masik oldalon.
"Jánosi..."

Dzsááázzeg, ja. A mi kis petőfisanyink. :-)))

Jánosi György:
Az út

sohasem született szabadnak az ember
remény nélkül várt rá mindig a végtelen
megcsalták tiltott ösztönei
vágyai voltak börtönei
sámántánc vakhit pénz hatalom és fegyver
magának állított csapdát az értelem

néha még elhisszük hogy miénk a világ
a csillagos égbolt a tenger a mélység
de senki sem törte fel nyitját
és senki sem tudta meg titkát
s ha gyúlt bennünk mégis a köd mögött világ
a fénytől csak nőtt a félelem a kétség

egymásban sem leltünk soha menedéket
hiába kerestük szüntelen a jobbat
másokban csak magunkat láttuk
ajtónkat csak magunkra tártuk
a gyűlölet vert közénk örökké éket
s a féltett kéz ütött mindig legnagyobbat

megállsz az út végén sorsodat keresed
csapdáid foglya vagy sebzett és védtelen
ha adnál csak magadból adhatsz
ha kérnél csak magadtól kaphatsz
szabaddá álmod csak te magad teheted
s egyedül indulsz ha hív majd a végtelen

plaza.velvet.hu/index.php?module=product&ps_id=382674&WSPSID=68c5ef9a49bfaaf3a8ec98f127418bce
Nagyvilági Főcső

Ez bearanyozta munkás estémet.
Rofá, ha választhatnád, hogy helyetted a milliomos fizesse be a hiányzó, nem tennéd?
TD223

Milliomos vagyok, vagy ha nem is, a rendes, bejelentett munkavállalók felső 5%-ába tartozom bérügyileg. Ha itt valaki adót fizet, mert sarc van, az én vagyok :))

Viccet félretéve,mondj egy olyan kormányzati döntést, ami után választhatnám, hogy helyettem a valós milliomosok fizessenek . Akkor beszélhetünk érdemben.

Egyébként a geci népnyúzó Gyurcsányi csaholó adórendőrségének a ténykedését (lásd vagyonosodási vizsgálatok) pont emiatt kitörő bolsevik örömmel figyelem.

(Ha politikai célra használják, ahogy sokan megelőlegezik nekik, az természetesen gázgéza).

Na népnemzeti és liberálbolsevik drága olvtársak, arany pártbérenceim, nekem mára letelt a hosszabbított műszak. Csonkolom a kezeitek, további jó vitázást!
örvendtünk a viszontlátásnak, RoFa.
da2,

azé én a jánosi népilúzert se szeressem, ha nem akkora gond ez. Izéscsarnok ügyébe csak azt bénázta el, amit lehetett. Mer amúgy persze, szeretnénk őtet, mer olyan szende, meg halk, meg kultúr, és mer nyíltszínileg kevesebb broáfot tolt a zarcunkba; de azé mégse.

Meg aztat az okosbácsit se szeressem, aki az Árc Pláza ügyében kavarta habosabbra a szart, előirányozva, hogy a kultkőccségvetés olyan broáf legyen, amilyen most lett.

Meg a többit se, de minek soroljam.
da2

„jaja, sem a juppikat sem a karrieristakat. Nem sok marad akkor sem egyik sem a masik oldalon.”

Közeledik, közeledik ... :-)
Há szar költő a jánosigyuri, az tény.
„Ubul viszont csak erősíti Gyurcsányt. Azt a képet láttatja a szocikkal, hogy nincs alternatíva. Lám az egyetlen jelentkező is egy udvari bolond.”

Ja; erre írtam itt azt, amit ...
Naja. De mondjál nekem egyet aki nem:
1.oldschool
2.privatizatos
3.nepiloser

Es a Fideszbol:
aki nem
1.egy KDNP-s vakond
2.szinesnyakkendos juppi
3.nepiloser


asszem ez a 3 altipus van:
a megvaltos-elves
a privatizatoros-simlis
a biciklis-barnaöltönyös

Pilut olvastatok?
pilu.blog.hu/2007/01/23/t_kocsogmagyarvalasztopolgar

az orbanos reszei egeszen ideillenek;)
Vikor az én Emberem! Én vagyok az Új Többség. Nem fogok többet fizetni semmiféle adót, járulékot, stb. Legközelebb csak rá fogok szavazni. Megerősítem a szavazólapon, hogy nekem Viktor kell és kész. Amennyiben tényleg győzni fog, aztán el ne kezdje, hogy én is fizessek be valamit, mert így nem lesz miből kifizetni a Lázásjánosoknak kötelezően járó költségtérítést!
Cukika Vikike!!!
"Ubul viszont csak erősíti Gyurcsányt..."
Biztos. Kóka viszont gyengíti. Igaz ugyan, hogy az MSZP már rég nem az az igazi politikai őslénypark, de azért van még ott egy-két öregfiú és öreglány. Ha a Kóka folyton beszól nekik meg a szavazóiknak, akkor ezek az urak és hölgyek bepipulhatnak, hisz mindenki tudja, milyen nagy haverok a Kóka meg a Gyufi; előbbi megnyilvánulásai bizony sokakat emlékeztethet az MSZP-ből az utóbbira.

Gyufi viszont nem vághat vissza az SZDSZ-nek, hogy megmutassa a párttagságának, milyen jó szocialista is ő, mert akkor az államkötvény-vásárlók fogják megköszörülni a torkukat.

Ha Kóka lesz a kisebbik kol párt elnöke, nem lesz könnyű Gyufinak az MSZP-tagsággal elfogadtatni, hogy minden a kistesó akarata szerint történjen. Jobban járna a mi Ferink, ha Fodor lenne az SZDSZ-elnök, mert ha lehetne állandóan egy liberálissal csatározni, sej-haj akkor érezné ám magát szocialistának a szocialista!

Mindenesetre lássuk-lássuk, mit produkálnak ma a Fridivel, édeskettes, ehh... mennyivel jobb lenne inkább Obi vikinggel...
„Ha Kóka lesz a kisebbik kol párt elnöke, nem lesz könnyű Gyufinak az MSZP-tagsággal elfogadtatni, hogy minden a kistesó akarata szerint történjen.”

Na, ez még egy urban legend, amiről jó lenne leállni végre.
mavo: ez meg egy urban legend

A vizitdíj meg az eü. privatizációja meg egy klasszikus szocialista célkitűzés, ugyebár? :-o
blondie,

„A vizitdíj meg az eü. privatizációja meg egy klasszikus szocialista célkitűzés, ugyebár? :-o”

A maszop, mint klasszikus cucilista párt.

Muhaha.
Vajon lefekszik-é Fridi a Ferinek? Vajon ha Fridi nő lenne, és a műsora után valaki átkapcsolna a Hustler csatornára, észrevenném-e a változást? Vajon lesz-e már az elején 18-as karika? ... Nagyon izgi
Gyűlöletbeszéd, LOL. Elvan a gyerek.

No, de fordítsuk komolyra a szót.

Többször előfordult a kommentekben, hogy az őszödi beszéd nem volt őszinte, mert a sajátjainak mondta, lebukott, stb.

Nodehát uraim. És hölgyeim. Kedves barátaim. Pont azért volt őszinte, mert nem lett a nyilvánosságnak szánva. Persze, hogy nem lépett ki a hazugságspirálból, hiszen nem ő rukkolt elő vele, hanem kikerült szalag. Hogy hogyan, abba most ne menjünk bele.

De ez nem változtat a cucc minőségén, hajszálpontos jellemzése annak, hogy mit is csinált ez a társaság. Ja, pontosan azt. Jó az, aki rosszra gondol.

Még nagyon sok őszödi beszéd kell ahhoz, hogy itt helyrebillenjenek a dolgok. Mindenkinek elmondani, hogy bizony elkúrták. Sokszor kellett volna, és sokszor kell majd. Itt a nóvum, a vezércsillag, az üstökös. Tessék példát venni. Aztán pedig elhúzni a picsába gyorsan.
„Vajon lefekszik-é Fridi a Ferinek?”

Mé, nem fekszik le? :-)

... és a többi kérdés is jó ... :-D

Jaj, kéne posztolni erről valamit a polmavóra, de ollan közhelyesen izé ez az egész, asszem kihagyom ...
Jöhet a tánc!

Félek, hogy tangó lesz...
Various,

aszem az ÖB hátulütője éppen az, hogy nehéz magunkra venni, pláne aszondani, hogy télleg.

Marad a hárítás ezerrel, meg az én nem hazudtam soha, rezzenetlen arccal, bele a kamerába.
(Istennek hála, nekünk M1, retekklub meg tévékettő (90%-ban nézhetetlen minőségben), szóval fridit nem köll élveznem, amint ferinyal.

Jó, mondjuk a Nyalás szabadságát elvileg kéne vasárnaponként, de kösz, Győrffy nekem sok)
(ja, kimaratt, sportműsort, néha, amúgy, marad, a, youtube)
Hát ja. Vagyis biztos elhangzottak ilyenek máshol is, csak azt nem olvassa ország-világ. Az meg nagy kár.
Huh, ennyit el sem tudok olvasni. Wé, ha te konzervatív leszel hamarosan, akkor a legjobb lesz, ha megalapítod az Igazi Konzervatív Pártot. Annak még én is tagja lennék. Sokat fogunk nevetni.
Hát itt nagy összebújás lesz. A gyerekeket küldjük ki...
... meg aztán, elképzelem átlag adócsaló bélát, amint feláll, elbattyog apehba és aszongya: ja, elkúrtam, ezentúl fizetem, ne kelljen megszorítani

... ha ez megvolt, majd lehet morálisválságozni ...
Na, ez nem lesz meg soha. Adócsaló Béla pont onnan ismerszik meg, hogy nem tart beszédet. Csinál helyette mást. Illetve nem csinál.
Jó nyomod Various jó nyomod. Kissé mossuk össze a színeket. Nem baj hogy a negyede sem igaz nem baj. Kicsit kavargassuk a szart, kicsit kenegessük, kicsit nácizzunk, kcsit pancsikoljuk az ürülékben azt csak fekáliás lesz mindenki!

Klasszikus komcsi trükk. Jó érzés átlátni rajta.

De tudod mit. Mesélj nekem hol volt még ösözdi beszéd? Aligán? Amit az elvtársaid eladtak és visszavettek? Ja az még is csak öszöd volt.
Netudddgi:

Nem arról volt szó, hogy nem állsz szóba velem? Na, ezt a kiváló szokásodat tartsd meg!
Mondtam én ilyet? Nem értem rá? :P
Valaki mondja meg, hogy Horn Gyula hogyan tartotta a Magyar Nemzetet életben? Tényleg nem tudom sajnos.
various akkor most az őszinteséggel nem lépett ki a hazugsáspirálból? Hmmmm.....
dulifuli:

Magyar Nemzet, Hírtéjvé, meg a többi szemétdomb szerintem is szocialista érdekkör. A mérce. Na, polgár, pont annyira hülyék ők.
meg, ha ezzel kiáll tőlem akár a választások után (utána persze szélsebesen lemond), akkor igen.
ez olyan, mint amikor mi a kollégáimmal megbeszéljük, hát bizony ezt elkúrtuk, a beteg meghát .....de amikor az ügyvéd kérdezi, akkor pannonpuma van.
da2:

Ki mondott ilyet? Nem ám tízmillió ember + világegyetem előtt akart őszinte lenni. Így jött ki.
Gyerekek megy The Great Állambölcs az ATV-n És idézi Tocquevillet és Churchillt!. Na nekem határozottan az az érzésem, hogy ő itten erősen megbeszélt kérdésekre válaszlik. Vahh de hallga csak!
Ja, akkor jó. Egyetértünk. Csak ebben akkor mi az érték?
Various: ez nagyon kemény. :)
az egy dolog, hogy az mszp ezzel menti a bőrét, de attól még nem lesz hihető kifogás
orbánnal meg mi van? érdekel egyáltalán valakit a fickó?
Tényleg nincs humora Ferinek. Ez fontos felismerés. Nem mondom, hogy éjjel-nappal viccelődjön, de ezt az ilyesztő küldetéstudatot fel kéne oldania néha.

Amúgy hányni tudok az olyan emberektől, akik nagyon tudják, hogy milyen morál és erkölcs szerint kéne élnem. A Vikor és a Feri között talán ez a különbség. Mindkettő idegesítően elhivatott, de az egyik legalább nem prédikál.
Az, hogy (szándék nélkül, igen) elhangzott a nagyközönség előtt egy ilyen. Hogy elkúrtuk. Hogy a millió elkúrás után egyről meg lett mondva, hogy igen, elkúrtuk, csókolom. Hogy látott ilyet is a polgár. És pont azt nehezményezem, hogy a többi elkúrásról nem hangzott el ilyen, és a mostaniakról sem hangzik el. Pedig kéne.
Na a Freiben végre rávilágítanak a lényegre az rételmes fiatalok lépnek ki mind alig marad ebben az országban értelem ... Nincs jövő ... Ez a legnagyobb baj. -
z:

Nem azt mondom, hogy erre büszkének kellene lenni. Nem. De nem is a beszédet kell szégyellni ám. Azt sem. Hanem azt, amiről szól. De azt kibaszottul.
Dázzeg, ez felvételről ment?! Pff!
De azér, ha elkúrta, monnyon le.
Orbánra meg még egy darabig odavigyáznak az emberek. Addig, amíg a Fidesz el nem szánja rá magát, hogy kilapátolják a csontokat.
REmélem addig nem lapátolják el OV-t, amg el nem takartja fletót és komcsijait.
Engem most nagggyon nem érdekel. GyF viritson.
Ez az ember a Holdon jár.
"A demokrcáia egy fantasztikus dolog."
Hát hülye vagy te, Feri? Mi? Az, hogy MP miniszterelnök lehetett, az neked fantasztikus? Hány ember tartja jelenleg "fantasztikusnak" a kapitalista demokráciát, miután olyan szépen elkúrtatok itt mindent, hogy választást nyerjetek - mivel demokrácia van?
Feri, ez kurvára nem fantasztikus. Ez a legkissebb rossz. Na csá. Nézlek tovább. Felvételről. :-/
da2:

Nem is mondtam ám, hogy ne. Csak nem mony. Meg lemonyatni sem nagyon lehet. Mondjuk a parlamentben meg lehetne picit izzasztani, de azt meg csak egy légtérben lehet, már ha így alternatívánál tartunk. Az utcakő nem találja el.
Various, akkor mostan mi egy platformra kerültünk....
Hol lehet ezt nézni online? Itt baszomarezet ügyeletben.
Az origo.hu-n állítlóga rövidesen fent lesz, nemtom, megyek, megnézem.
www.atv.hu -> Élő adás

De nem élő adás szagú. És van benne reklám. Ha csak nem reklám megy most egyenesben.
Mindenki más is elkúrta ám, de senki más nem mondta a cimbiknek, hogy elég volt. Vagy változtatunk együtt vagy keressetek másik bohócot! 1-0-ra vezet.
O.V persze sohsem hazudott. 2-0?
Vagy Ibi az exigazságügymin. aki nem értett a focihoz, stb. Hagyjuk má'!
fridi chats with gyf vol 1

(spoiler)

személyes töri és politológia óra egyeztetett kérdésekkel felvételről.

érdekesség és őszinteség és öszödi beszédhez képest: 2 alá
Hát, mit lehet mondani erről a GyF-Fridi produkcióról. A tartalmi részekbe nemtom mennyire lehetne belebonyolódni; a külcsínről első ránézésre ennyit: egy átlagmagyar számára ez így igen nehezen követhető. Feri egy egész más nyelvet beszél, mint a lakosság; az emberek 20 mp után visszakapcsolnak Philadelphiai zsarura.

T. ME úr, nem fog tudni itten semmit megmagyarázni a jónépnek, arra viszont jó lehet a műsorfolyam, hogy lelket öntsön az MSZP-tagokba. Ez az egy racionális célja van, amúgy bohóckodás az egész; mi, akiket ez speciel érdekel, jól szórakozunk rajta; folytassa, Feri, folytassa, Sanyi!

A zemberek számára majd csak két-három év múlva dől el, hogy mit gondoljanak a reformjaidról, Feri. Ugyanis addigra ígéred, hogy beérnek a gyümölcsei. Addig vegyél jó sok gumilövedéket a magánhadseregednek, és bírd ki valahogy egészben.

Aztán, 2009-ben, vagy "jobban élünk, mint négy éve", vagy "rosszabbul élünk, mint négy éve". A többi csak púder...
azér - és ez az írott anyagban is feltűnt - kádárral kapcsolatosan meglehetősen árnyalatlan egypontnullás véleményt visz ez a feri.

befelé meg vagy nem ezt gondolja, vagy ha igen, akkor jókat vitázhat saját magával.

én ebben a maiban más figyelemre méltót nemigen láttam.
Sokan felhoztuk már ezt a hazudozás dolgot. Itt most ismét föltárom a csalhatatlan módszert arra, hogy hogyan vegyük észre, ha egy politikus hazudik...
Mozog a szája


A balhét egyébként azért IS úszta meg viszonylag könnyen a Feri, mert a sok szarság között elsikkadt a lényeg. Mindenki a csúnya beszéd miatt sírt, meg ugye a hazudozás ...ilyenek: ezeket könnyen ki lehet védeni óvodás dumákkal. És addig se kell a lényegről beszélni: Hogy nem csináltak semmit. Ők. Nem a demokrácia, meg a 16 év, meg öreganyám... ők.
basten 2007.01.29. 22:12:45
Te vagy a tipikus Pártkeltén , és Néphazugságon szocalizálódó buta balos droid ... -
Ők sem.

Kilencvenes évek elején elpakolták a Lenin szobrokat, meg ilyenek. Aztán ment a semmi, meg a kúrás elfele. Az egy másik dolog, hogy az őszödi beszéd, csak a Feriékről szólt.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.01.29. 22:22:57

Utálom az olyan embereket, akik azt fikázzák, akinek gyakorlatilag köszönhetik a jó sorukat ...

Nincsen Kádár elvtárs , és a szocializmus Ferkó ma v.mi pápai panelban nyomoroghatna a mutterjával, és max. egy pápai talponállóban oszthatná az észt a pár kukás cimbijének ... A Kádár féle pártnak köszönheti a diplomáját a Kádár féle pártnak köszönheti az előremenetelét-Klárikát ...

Thürmer ezt az egyet jó fogalmazta meg. Szégyen, hogy a KISZ egy ilyen embert adott a magyar társadalomnak :-)
nem beszélve arról hogy baló györgy vs gyurcsány sokkal jobb lenne. fridi csak segitőtárs.
Szerintem nem gondol az semmit. Akkor az vót, most mostvan. Eztet gondolja.
jó, de fridi hányszor bukik még meg? Sőt, hányszor kúrja még el?
TWA,
neked mas nem tunt fel, mert te kepben vagy. :)
Szerintem mondjuk tevedsz, mert feltuno volt meg a hatarozott "baloldal folenybol indult" gesztus. Ebben benne van egy eleg fajsulyos implicit beismeres: nem volt mindent elsopro forradalaom, mi kepben voltunk, mi meggazdagodhattunk, mi terelhettuk a nepet a kezdetektol a lojalis media segitsegevel.
Various:
pedig milyen jó lenne, ha elhangzana! minél gyakrabban!
4 évente, hogy elkúrtuk
esetleg az is, hogy el fogjuk kúrni jövőre is, elnézést kérünk, előre is

és, jobb lett? a Nyugat nevében fingatnak meg, bár a Nyugat még nincs itt, legalább kerüljön annyiba
az élekörülményeink meg legyenek szarabbak, és valaki még beveszi, hogy ez csak 2 év, meg 3 év, persze
pont ezt higgyem el?

Hát ez az...most ennek a srácnak miért higgyek el bármit is?
CrL,
ez most szandekosan volt igy. Felvetelrol es Firdi. Ez most egyelore elsosorban a sajat tabornak szol, es arra jo volt (mondjuk nekem nem volt szuksegem ra :) )


Négyévente, az a minimum.
Carnivora
Mondhatta volna szebben is kis lovag:)
Azért szeretem olvasgatni ezt a blogot, hogy az ilyen okos, előítéletektől mentes, szofisztikált véleményeket olvasgathassam, mint a tiéd. Köszönöm.:)
Ez az ember, a Feri, egy buta proligyerek. Eccerű ember, de kérlelhetetlenül okoskodik, ami irritáló is lehet sokaknak. Csak egy példa: hányszor használta már azt a szót, hogy 'fantasztikus'?! Beszarás; ha valami pozitívat akar mondani, arra rögtön azt mondja, fantasztikus. Mondom, eccerű ember. A feleségét emlegeti folyton; kit érdekel a felesége, dázzeg?! haggyámá, legközelebb arról fog beszélni, milyen aranyosak a mai fiatalok a privihun?

Ő maga mondja, hogy csak 1999. óta gondolkodik politikáról. Ami elég kései, valljuk be, s ez meg is látszik a felszínességén, az elnagyolt szövegein. De erőlködik nagyon: irritáció-2.
Ugye ő az aki Klárával egymás kezéből kapkodja ki a DaVinci kódot....
nem erre gondolok Kádár kapcsán.

mint korábban is elpöttyintettem, megrögzött stratégiai játékos vagyok. (fenntartom, hogy gyurcsány is az.)

ilyenként kádár jánosban kénytelen vagyok észrevenni a másik játékost, mégpedig a jó játékost. államférfit. resource managert.

na most ezt azzal elintézni - pláne gyurcsányként! - hogy "dejazegy hazugságra épülő rendszer volt, khrrr...pö", hát az primkó.

holnap kádár jánossal foglalkozunk, terveim szerint.
De jó, nem vagyok egyedül, aki visszafizettem ezt a remek DH-t... :-)
Volt egy jó a Kommentárban Kádárról.
Nagy Cso Zuhan,

ez totalis tevedes. Bocs, most ittam, nem fejtem ki bovebben :)
TWÁ
kérdezz engem akádárral kapcsolatban
megvetted? helyes. oh, csak nem megfogadtad nemzetvesztő szerénységem ajánlását? :)
na az pont azért volt jó, mert külső szemlélő beszélt
Ráadásul az idő Kádárnak dolgozik...
nembaj nagycső elolvassa majd a dicájtban ;)
Nagy Cső "Ez az ember, a Feri, egy buta proligyerek. Eccerű ember, de kérlelhetetlenül okoskodik, ami irritáló is lehet sokaknak. Csak egy "példa: hányszor használta már azt a szót, hogy 'fantasztikus'?! Beszarás; ha valami pozitívat akar mondani, arra rögtön azt mondja, fantasztikus. Mondom, eccerű ember. A feleségét emlegeti folyton; kit érdekel a felesége, dázzeg?! haggyámá, legközelebb arról fog beszélni, milyen aranyosak a mai fiatalok a privihun? "

Nem értek egyet. Inkább van egy elképzelése egy "tanárról", egy tanáros modorról, amint az mindenkinél okosabban, jóindulatúan, ám mégis a magahasznát is nézve megváltja a gyerekek lelkével a világot. Osztályfőnöknek ideális lenne, ha nem kellene megszavazni 4 évente. De ez kérem egy 386+100 játékosos meccs.
a legalapvetőbb, hogy nincs alternatíva... megy a sárdobálás, a múlton való rágódás.
én sem hittem volna, hogy a kurucon olvasok egy tök jó cikket, ami nem mellesleg egy blogbejegyzés, de publikálták. észre kéne venni, hogy fent és lent van és fent ott röhögnek rajtunk!!! mert egy a kondér és nem köpdösnek bele, mert közös. a népnek/nemzetnek kellene tudatni, hogy értük vannak ott abban a csipkés házikóban!
akik meg képesek egymás nyakának esni gratulálok, de ne feledjék ők itt lent ki vannak röhögve!
jaja, nem volt rossz. Hátja már nem éltél hiába :)
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.01.29. 22:41:44

Kádár Jánosról nem hiszem jobbat tudnál alkotni, mint pl. Kopátsy Sándor történész.


KOPÁTSY SÁNDOR: Kádár János történelmi jelentősége

A történelem szereplőit sokan csak a bűneik alapján értékelik, nem veszik figyelembe, hogy milyen sokkal nagyobb bűn bekövetkezését hárították el ezzel. Kádárral kapcsolatban én is sokáig csak azt láttam, amit nem tartottam megengedhetőnek, amit én nem tettem volna meg, de nem mértem fel azt, hogy mi lett volna akkor, ha ő nem vállalja a szégyenteljes feladatokat.

Minél jelentősebb valaki az utókor számára, annál nehezebb és nagyobb bátorságot követelő feladat az időben közelről való értékelése. Ezen túlmenően személy szerint azért is vannak nehézségeim, mert életem során többször megfogadtam, hogy Kádárnak még a létezéséről sem veszek tudomást. Ezt a fogadalmamat csak a ’80-as években szegtem meg, amikor még a saját pártján belül is elkezdték sárral dobálni azok, akik vagy nem ismerték a tényeket, vagy karrierizmusból akartak megszabadulni az örökségével járó terhektől.

Történelmi relativitáselmélet

Már gimnazista diákként sem értettem: Görgeinek százötven éven keresztül felrótták, hogy Világosnál letette a fegyvert, sőt elfogadta a személyére szóló kegyelmet. Addig azonban nem jutottak el, hogy a sok emberéletet követelő és országos szenvedést okozó szabadságharcot Kossuth vitte reménytelen helyzetbe, miközben ő nem vállalta az itthon reá váró büntetést, hanem külföldre menekült. Görgei azzal, hogy vállalta a gyakorlatilag már elvesztett háború népszerűtlen lezárását, óriási veszteségektől kímélte meg az országot. A történészek mégsem az alapján ítélnek, hogy ki mennyi jót tett, hanem csak aszerint, amit szégyenteljesnek tartanak.
Jó tíz évvel később értettem meg Móricz Zsigmond zseniális regényét, az Erdélyt, amelyben az író elmondja, hogy az erdélyi fejedelmek opportunizmusa mennyivel több jót, mint rosszat hozott. Érdekes módon elismerjük Bethlen Gábor történelmi nagyságát, de nem tesszük hozzá, hogy ezt Erdély annak köszönhette, hogy elfogadta a török vazallusi státust.
Nagyon korán felismertem, hogy a háborút követő évtizedekben Sztálin és a moszkovita bolsevizmus fogja meghatározni, kik lesznek ennek az országnak a vezetői. Márpedig az ő káderpolitikájuk soha nem lesz az enyém, nekik csak az a jó, akit az ideológiájuk megbízható hívének tartanak. Ezen a szűk választékon belül a legkisebb rosszat, azaz a nemzet reálisan megvalósítható érdekeit csak a hazai kommunista mozgalomban felnőttek mérsékeltjei képviselhetik. Ennek ellenére máig hiányzik a magyar történészek körében az a felfogás, hogy az elmúlt ötven évben a leghasznosabb politikai vezetőket csak azok körében lehet keresni, akik elfogadhatók voltak előbb Sztálin, aztán a moszkvai vezetés számára. Semmilyen tudományos alapja nincs annak a gyakorlatnak, amely mai politikai mozgásterünk alapján minősíti a szocialista évtizedek vezetőit. Ezekben az évtizedekben azok voltak a legjobbak, akiket csak náluk rosszabbak pótoltak volna.
Ráadásul azok közé tartoztam és tartozom ma is, akiknek meggyőződésük volt: az 1945 előttről örökölt, a kor követelményeitől messze elmaradt magyar társadalmi rendszert össze kell törni, és ezt a kommunisták nélkül nem lehet megtenni. Vagyis nem tartozom azok közé, akik ma is azt hirdetik, hogy külső nyomás nélkül a magyar társadalom képes lett volna kellő mértékben modernizálódni. Ezt a legkevésbé a győztes nyugati hatalmak hitték. Ezért dobtak oda bennünk Sztálinnak. Természetesen az lett volna a számunkra az optimális megoldás, ha a nyugatnémetekhez vagy a japánokhoz hasonlóan az Egyesült Államok nyomására kényszerülünk a demokratizálódásra, feudális örökségünk felszámolására. Nem mi, hanem a győztes hatalmak döntöttek úgy, hogy nálunk a Szovjetunió hatalmi befolyása korlátlanul érvényesüljön.
Abból a tényből, hogy mi a Szovjetunió kényének-kedvének voltunk kiszolgáltatva, az következett, hogy csak a szovjet rendszer keretein belül kereshettük a kevésbé rossz megoldást. Ezért fogadtam lelkesen a világpolitikai erőviszonyokat ismerő, a két háború között még a Trianon előtti viszonyokat visszaállítani törekvő Szegfű Gyula okos opportunizmusát is. Mögötte azonban nem álltak kellő nagyságú belső társadalmi erők.
Ezért éltem meg tragédiaként a Rajk-pert, amelynek fő célja a kevésbé Moszkva-hű bolsevik vonal felszámolása volt. E vonalhoz tartozónak véltem Kádár Jánost is, aki azonban belügyminiszterként vállalta ebben a Rákosiék által irányított piszkos munkában a statisztálást. Számomra nem létezett nagyobb erkölcsi vétség, mint a politikai harcostársak elárulása.
Börtönévei után mégis örültem Kádár rehabilitálásának és visszakerülésének. A magyarságtól teljesen idegen, betegesen szektás, kegyetlenkedő és nagyon népszerűtlen vezetésben ugyanis Kádár és a hazai ifjabb bolsevik nemzedék jelentette a kisebb rosszat. Számomra, persze, az egyetlen elfogadható személy az ugyancsak meggyőződéses kommunista Nagy Imre maradt.
A Rákosi ellen forduló reformkommunisták között Kádár azért jelentett nagy értéket, mert ő volt az egyetlen, akit a tényleges hatalmat birtokló pártkáderek számára elfogadhatóvá lehetett tenni. Nagy Imre is nélkülözhetetlen szövetségest látott a nála kevésbé reformer, lelkében mélyen munkásmozgalmi Kádárban.

Ki lett volna nála jobb?

A két vezető kommunista politikus útja azonban a forradalom első hete után kettévált. Nagy Imrét az események – főleg a Rákosi-rendszer ellen forduló közhangulat – annyira jobbra sodorták, hogy azt már nemcsak Moszkva, hanem Kádár és a reformkommunisták nagy többsége, végül az Egyesült Államok kormánya sem tudta elfogadni, ami a Nyugat részéről is szabad kezet biztosított a Szovjetunió katonai beavatkozására. Ma még elfogadhatatlan, de az utókor számára világos lesz, hogy 1956 novemberében a reformkommunisták – a munkástanácsok kivételével – elvesztették a közvélemény nagy többségének a támogatását, és a felerősödő két ellenforradalom közé szorultak. A reformkommunisták számára reménytelenné vált helyzetben a két meggyőződéses kommunista vezető, Nagy Imre és Kádár János a két szélsőségre osztott tábor ellentétes oldalára menekült.
A szívem Nagy Imréhez húzott akkor is, és oda húz ma is. Kádárt viszont az idő múlásával egyre jobban megértettem, annak ellenére, hogy erkölcsileg mindig megvetettem. Legfeljebb egyre inkább megsajnáltam, mert senki sem lehet tragikusabb helyzetben annál, aki az ügy érdekében a saját erkölcseit is megtagadni kényszerül. Ám bármennyire is megértem társadalomtudósként, személy szerint ma sem tudom elfogadni azt, ha valaki a forradalom körülményei között hideg fejjel reálpolitikus marad. Pedig a nemzet érdekében ilyenekre is szükség van.
A politikusok, de még a történészek sem akarják tudomásul venni, hogy 1956 után minden más személyi megoldás, az oroszok által elfogadott minden más helytartó sokkal rosszabb lett volna, mint Kádár János. Vagyis az ország nagy szerencséje, hogy ő a forradalom oldaláról a baloldali ellenforradalomhoz állt át. Azt, hogy Kádár reformkommunista maradt, Moszkvában éppen úgy tudták, mint az itthoni bolsevikok. Ebből következett aztán az, hogy jó ideig nem is bíztak benne. Kádár politikai művészetét dicséri, hogy a kevesek által támogatott szovjet helytartóból az európai csatlós országokban vitathatatlanul a tömegek által leginkább elfogadott vezető, a legvidámabb barakk gazdája lehetett.
Pedig ’56 után, mint a forradalom elárulóját, szívből utálta őt a lakosság legalább 90 százaléka. A maradék 10 százaléknyi balos tábor pedig olyan szélsőbalosokból állt, akik őt közvetlenül 1956. október 23. előtt és a forradalom első hetében a párt és az eszme cserbenhagyójának tekintették. A csatlós országok pártvezetői pedig kivétel nélkül a korlátlan párthatalmukat veszélyeztető árulót látták benne. Tekintettel arra, hogy a szovjetek csak a szélsőbalosokra támaszkodhattak, Kádárnak a léte függött attól, hogy meg tudja-e nyerni a tőle balra állókat. Ebből a helyzetből fakadt, hogy azokra kellett támaszkodnia, akik legszívesebben őt is a bitóra küldték volna, akik a forradalom minden résztvevőjével szemben véres bosszút követeltek. Ebben a testvérpártok, mindenekelőtt az európai csatlósok jártak az élen, akik a hazai balosokra támaszkodhattak, és viszont. Komócsinnak, Biszkunak sokáig erősebb volt a párton belüli és a külső támogatása, mint Kádárnak.
A fenti helyzetből fakadt az ’56-os hősökkel szembeni kegyetlen bosszú. Kádár legnagyobb bűne, hogy jóváhagyta ártatlan fiatalok százainak a felakasztását. Ez is olyan tett volt, amit nem lehet és nem is szabad megbocsátani. Mégis látni kell, hogy a lehetséges vezetők mindegyike sokkal nagyobb vérengzést hajtott volna végre, mint ő. A történésznek nem olyan gyóntató papnak kell lennie, aki csak a bűnöket méri, hanem arra a kérdésre kellene válaszolnia: Ki lett volna nála jobb? Meggyőződéssel mondom: a lehetséges jelöltek közül senki.
A szükségszerűen elbukott, mégis dicső forradalom lelki megújulásában a szívükre hallgatóké, mindenekelőtt Nagy Imréé az érdem, de a hétköznapok során a forradalmi célok konszolidációját a hideg fejjel kompromisszum kötésére képesek valósították meg, élükön Kádárral. Szerintem 1956. november 1. előtt a meggyőződéses kommunista Nagy Imre sem akart többet, mint ami a ’80-as évekre Kádár János vezetése alatt valósággá vált. Ma tagadják a tényt, hogy az ’56-os forradalom előkészítői a reformkommunisták voltak, megvalósítói pedig csak a szocializmust igenlő, de emberarcúvá tenni akaró munkások lehettek volna.

Az ’56-os forradalom reális értékelésére addig nem kerülhet sor, amíg nem vesszük tudomásul, hogy ’56-ban a mozgásterünk tizedakkora sem volt, mint 1989-ben. Aki ’56-ban többet követelt, mint amennyit az akkori moszkvai vezetés, a nyugati stratégia és az akkori világpolitikai erőviszonyok megengedtek, az többet ártott, mint használt a forradalom ügyének, még akkor is, ha fegyverrel harcolt a barikádokon. Az utóbbiak ugyan kiérdemelték a hősöknek járó tiszteletet, de nem fogják megkapni tetteik utólagos politikai igazolását.
Kádár János ugyan elárulta a forradalmat, de csak ezáltal mentette meg belőle azt, ami akkor megmenthető volt. Tette ezt annak ellenére, hogy az ’56-ot követő évtizedek legjelentősebb pozitív eredményei nem feleltek meg eszmei elvárásainak. Kádár soha nem lett volna a gazdaságpolitikában reformkommunista, ha ez nem jelentette volna a fizikai létéért és kommunista meggyőződéséért való harcot. Ő nem belső meggyőződése parancsára, hanem Rákosiék ellen védekezve állt a reformerek táborába, és azok között is mindig az óvatosan fékezőkhöz tartozott. Élete végéig félt attól, hogy a reformok túlmennek a számára elfogadható határon.
’56 után sem fogadott volna el számos politikai, még kevésbé gazdasági reformot, ha az őt árulónak tartó szektás bolsevikok nem veszélyeztetik a hatalmát, sőt az életét is. Ma kevés szó esik arról, hogy Kádárt nemcsak a forradalmárok tartották árulónak, hanem a baloldali ellenforradalom képviselői is. Soha nem bocsátották meg neki, hogy a párt első titkáraként elfogadta a többpártrendszert, s ’56. november 1-jéig kitartott Nagy Imre és a forradalom mellett. A bolsevik felfogás szerint egy miniszterelnök ugyan még lehet áruló, de egy első titkár soha. A császár vagy a cár kereshette a békét a protestánsokkal vagy a reformerekkel, de a pápa vagy a pópa nem. Kádárnak ’56 után azért kellett a reformerekkel szövetkeznie, mert azok támogatása nélkül nem tarthatta volna meg a hatalmát. Tudta, hogy bukása esetén rá is a bitó vár.
Kádár János élete végéig a közép-európai marxista szakmunkás szintjén volt kommunista, aki azt akarta, hogy a munkások minél jobban megélhessenek abból, amit a munkahelyükön keresnek, ugyanakkor ne kelljen a zsarnokságtól félniük. Minden maszekolásban, de még a pénzügyi manőverezésben is a kapitalizmust újjáélesztő veszélyt látott.

A mérleg nyelve

Kádár élete ’56 után a pártján belüli reformer és szektás erők közötti egyensúlyozással telt. Egyrészt félnie kellett a baloldaliaktól, akik a pártapparátus többségét alkották, másrészt meggyőződéssel fékezte a reformkommunistákat, akiknek céljait túlzottnak tartotta. Világosan látta, hogy a balosoktól kell jobban félnie, akik élén Komócsin, majd Biszku állt, azok mögött pedig a pártapparátus és a belügyi szervek tagjainak többsége, akiknek Moszkvában is bőven voltak támogatóik. A reformkommunisták soha nem jelentettek veszélyt személyes hatalmára, de céljaikat túlzónak tartotta, azért velük szemben azonnal a balosokkal fogott össze, ha azok ereje gyengült.
Az agráriusokat, akik élén Fehér Lajos és Erdei Ferenc állt, azért fékezte, mert bennük nem a munkások, hanem a parasztok ügyének támogatóját látta, ráadásul ezek az ő internacionalista munkás szemében túlzottan nacionalisták voltak. A Nyers Rezső vezette vonalat, amelyik a gazdasági reformok kezdeményezője, a pénzügyeken keresztül történő irányítás megvalósítója volt, nem eléggé munkáspártinak, hanem túlzottan polgárinak és internacionalistának tartotta.
E két reformer tábor között a szövetség végig fennállt, annak ellenére, hogy világnézetük erősen eltért. Elég gyengék voltak ahhoz, hogy ne legyen szükségük a másikra. Jellemző módon, amikor Komócsin halála a baloldalt meggyengítette, Kádár a reformereket is hátrább szorította. Amikor viszont Biszku erősödött meg, újra visszahozta őket.
Kádárnak a két oldal közötti hintapolitikája eredményezte: Kiállt a ’68-as gazdasági reform mellett, majd annak dinamikus erejét látva kissé visszatáncolt. A ’70-es évek végére elnézte a falusi élet jelentős javulását a városihoz viszonyítva, mégis inkább a munkások érdekeit hangsúlyozta. Tudomásul vette a házgyárak mániája helyett a saját erőre támaszkodó, főleg vidéken fellendülő házépítési mozgalmat, majd a rohamosan terjedő maszekosodást, de éreztette, hogy ez nem a ő szíve vágya. Tehát egyik folyamat sem tőle indult ki, sőt mindegyik bizonyos mértékig az ő felfogásával ellentétes volt, de mint népszerűt és a dolgozó emberek javát szolgálót eltűrte.
Kádár János úgy fog bevonulni a magyar történelembe, mint a század legjelentősebb magyar politikusa. Bármit is mond róla a napi politika, a magyar nép mindig szeretettel és bizonyos nosztalgiával fog visszagondolni rá. Hibázik az a demokrata politikus és történész, aki politikai és tudományos ítéleteit nem függetleníti azok napi népszerűségétől. Ez nem azt jelenti, hogy aki a maga korában népszerű, azt igazolni fogja a történelem, de ez az egyik nagyon fontos értékelési szempont. Kádár Jánosnak azért lesz pozitív a történelem által kiállított bizonyítványa, mert az adott kor nagyon korlátozott körülményei között nála senki nem lehetett volna hasznosabb.
Ahogy Bethlen Gábornak megbocsátotta az utókor, hogy a török szultán vazallusa volt, sőt ennek ellenére a legnagyobb erdélyi fejedelemnek tartja, úgy fog tenni az utókor Kádár Jánossal is.

Ja, en is megrogzott strategiai jatekos vagyok, csak most kolcsonadtam vknek a civ 4 -et, mert elvileg dolgom lenne :).
Es elfogadom, hogy Gy is jatekos (de mondjuk en is ezt lepnem :) ).
Nem buta ő, van neki esze, csak az utóbbi időben feltűnő gyakorisággal csinál hülyeséget. Nem veszi észre, hogy minden egyes ilyen hakni után mindig egy picit még jobban fogják utálni. A követendő kommunikációs stratégia: tévében nem szerepelni, lapnak nem nyilatkozni, blogot bezárni, fotóst elzavarni, szép dolgozószobába visszavonulni és játszani a napelemes falhelikopterrel, meg csavargatni a karokat a satun.

De én most megyek aludni, mert leragad a szemem, és holnap nyolckor kezdek. A jó vitát köszi.
Olyan, mint egy falusi tanítónak kellene lennie, aki mondjuk a képviselőtestületben megmondja a pógimóginak, hogy mit kellene tennie. Egy eszményi súgóember, brilliáns elképzelésekkel, és érzékkel a rövid, gyors vágtákhoz. De ebben a szerepben baljósan modorosan mozog.
carnivora: 1. természetesen kenem-vágom kopátsyt, csak azért nincs a polcomon, mert kölcsönadtam; 2. ezért ne tegyél be ekkora szövegeket, pls, hanem linkelj.
és sztem kádár sokkal jobb stratéga volt mint gyurcsány. pl most az nagy hiba hogy gyurcsány hirtelen egy legyintéssel elhatárolódik kádártól.
civ4 az lapos. végjáték élvezhetetlen. ai ostoba.

persze az ai az általában ostoba.

supreme ruler 2010, az igen. csak az meg csúnyácska.
CrL. Csak Kádár mögött ott volt egy nem elhanyagolható méretű idetett hadsereg, és tarcsiban még vagy 4 milla katona, szintén az oroszoktól. Úgy azért aránylag könnyű hosszútávon stratégálkodni a "néppel".
hú, ha itt kopátsy lesz a színvonal, akkor előveszem a zaranybillentyűzetet, mer sokat fogok gépelni.
Feri a hatalom megragadásában is ügyibb volt Kádárnál. Kádárnak lényegében EGY hatalom képviselőivel kellett megegyeznie (a magyar nép később jön összekacsintásostul). Ferinek ennél azért nehezebb dolga volt.
kopátsy peches ember. moldova megírta ugyanezt tejszínhabbal, és ha harminc millát nem akasztott vele, akkor egyet se.
Ja, ebben jó a Gyuribá.
N.I. és K.J ugyanannak a feladványnak a kétféle megoldása volt. De csak az egyiknek volt politikai realitása. Mindkettő a baloldal öröksége. Ezért van ez a tétova,zavart helybentopi a balon 56 kapcsán, sztem.
Naja, de Moldovát asszem igazolja az a rettentő mennyiségű könyv (kritikus könyv, bezúzott könyv is!) amit nem szégyenlősködött eladni a komenizmusban. Bár mára lehet, hogy megroggyant az öreg kicsit agyilag (igazságos kádárelvtárssal is megtörtént...)
N.I. nem megoldás volt. 56-ban nemcsak ők voltak a grundon. bonyibb az.

Moldova Kádár-könyve roppant igénytelen munka. sajnos. ettől még persze a régi Moldovák jók.
En sosem jatszom civ4-et vegjatekig :) Imadom az elejet, aztan feladom, vagy ugy dontok, hogy ai feladta :) Es folyton tervezem a meccset a human playerrel, ha egyszer idom lesz... :)

CrL
Gy szerintem mar nem stratega. Az volt majusig. Most a missziot teljesiti. Vagjatok: valtoznak a scenariok, valtoznak a celok es modszerek.


Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.01.29. 22:49:30

Linkelnék, ha fenn lenne v.hol nekem csak újságban ill. a Rubicon cd-n + könyvben van ilyesmi.
basten, na ezzel nagyon egyetértek. Csakhát ugye addig, amíg vannak olyanok, akik akár lőttek is a párton belül, addig nehéz lesz ezen függetlenül okoskodniuk. Nameg a mostani nagyembereik egy része már akkor is bent volt a politikában keményen (l. HGyula pl.) ha nem is a nagyban (Lendvay, Kiss Péter, stb) .
A fenét. Májusig volt a tutorial. Most jön a game maga.
Ja,ja! Megoldásból volt több is, de csak egy maradhat(ott)!
Csak a választás kapcsán egyszerűsítettem le. Mint ferenc a Fridinél.
a régi Moldovák azok zseniálisak. A kádárt elkezdtem, nem bírtam végigolvasni. De az Eü.s az olyan jó komlói bányászos.
da2, szerintem Molnárt is bezúzzák, mint a komlói bányászost....
Engem a Feri a Habsburg uralkodóra, II. Józsefre emlékeztet. Az is reformdiktátor volt; ellentmondást nem tűrve vitte keresztől az elképzeléseit, amiről ő "úgy hitte", hogy jót tesznek a birodalmának. Rendeleteinek egy része segítette az ország modernizációját, a nagy többség nem; egy egész birodalom teljes népességét haragította magára velük.

Meg abban is hasonlatosak, hogy most is vannak elszigetelt "jozefinista" ("ferista") értelmiségi csoportok, akik rajonganak érte;
na erre kíváncsi leszek. Én igazából drukkolok neki, annyira szarul nyomja, hátha az egész összeomlik, oszt majd mind főnixmadár....
basten 2007.01.29. 22:56:39

Nagy Imre 56-os szereplése nem volt smemiféle megoldás csak sodródott az árral.
Egyébként, ha v.mi isteni csoda folytán győz is a forradalom egy fasza kis polgárháború jöhetett volna max. , és a ruszkikat, úgy kellett volna behívni rendet tenni ...
A hősi póz és a reálpolitika csatájából mind a ketten győztesen kerültek ki. Az egyik morálisan, a másik politikailag.
Szív vs értelem.
ejhaj, carnivora, fényképezkedjünk le, most már veled is voltam egy platformon.
jó, de miben hisz GyF? Én az ÖB-n kívül még egy érthető megnyilvánulását sem hallottam.
basten: a hazának jobbára bebasz, amikor morálisan győz.
hát...be is hívták, jöttek, és rend is lett.
Árpádeus, Igaz,igaz...!
Nagy CSő. Nem látom a koncepciót a nagy agyáradásban. Én tényleg elolvastam/ végighallgattam. De NEM látom a hajszálnyi fényt a sötét folyosó végén. Csak egy olyan ígérvényt, hogy "majd jobb lesz 2008/9-től".
1, De hogyan lesz nekem ettől jobb?
2, És már láttuk az ígérvényteljesítőképességet.
3. Engem, mint középosztályt nem hat meg a patriotizmus. Főleg, miután nem átlagpolgártársaim (bár ők is valamennyire) szúrták el az államháztartást, hanem meghatározható egyének. Így azért nehéz nekem azt mondani, hogy még jobban legyek patrióta.
4. Ráadásul mit ad nekem a magyart állam pluszban az én patriótaságomért? Extra szolgáltatást a közigben? Fenét! Adóadminisztrációs terheket, és mindenféle lehúzó poénokkal dobál.
azér Árpi arra kíváncsi lennék, h hogyan írnád le KJ taktikáját egy strat.játék szókészletével.
Fridi szépen megvédte a komenistázóktól elnökünket.
Csak azt nem értem, hogy miért baj ha lelkes Kisz vezetőt komenistáznak?
Az mondta Fridi, hogy vannak akiknek az a baj, ha beszél a Feri, de ugyanezek ugatnak akkor is ha csendben van. Ez hülyeség. Beszéljen csak nyugodtan, jár neki, engem érdekel is amit mond.
De az is érdekelne, hogy ha lekomenistázok egy milliárdos melldöngető KISZ vezetőt, aki azt tanította, hogy a magántulajdon bűn,
akkor már megint miért az én anyámat? he? :)
Bár úgy látom, ezen itt már túlléptetek, de leírom akkor is: GyF nem hülye,ha nem lett volna komonizmus, akkor is lehetett volna belőle vki. Olyan kényelmes dolog, meg jóleső érzés egyszerűen lehülyézni azt, akit utálunk, de nem szerencsés.

Közös dolog GyF-ben és NI-ben: Elkúrták.
dulifuli, na ezért kell liberálbolsevikolni (ld. vitámat Árpáddal).. :)
Wonder: ehhez kellene a hitelesség, h ha aszondja a ME, akkor mi itt megfogjuk, és mindannyian tegyük a dolgunkat, kedves barátaim. de ez nincs. Hanem 5milliárd benzinpénz van, és akkor mi meg azmondjuk, h lófaszt.
engeggyémábe: nem, ha pl, a Horthy rendszerbe születik, akkor talán egy jobb kocsmáros, vagy egy falusi tanító lehetett volna max.
Wondeland: medgyesit v orbánt legyőzni sztem nem volt akkor bravúr mint 40 évig békén hagyva lenni, úgy hogy közben még a nép is relativ happy, hazugság ide vagy oda. de lehet rossz az összehasonlitás...
neeeeem, a Horthy rendszerben tudod mi lett volna belőle?
PÜSPÖK.
da2, tudod, engem is zavar ez az 5 milliárd, de még jobban zavar az, hogy kvázi mutyizva volt annyi. Mert ha nem mutyizva lett volna annyi, akkor nekem jobban szimpatikus. Ha tiszta, átlátható (üvegzseb mi? höhö), akkor oké. De itt SEMMI sem átlátható. BTW: hány állami szervnél látsz internetes álláshirdetést? egyszer csak-illetve hopsz-ropsz bekerülnek emberek... Aztán okossá lesznek.
CrL annyira nem volt azért relatív happy. Erre azért emléxel úgy, mert baromi fiatalok voltunk akkor, és megszépülnek az emlékek.
Jajó azaz egyik. De ha aztmondanák, h srácok, elkúrtuk. Ezér nem vesz pl. ML új autót, mer nem fussa rá az Ungarn Gmbh.-nak, és így tovább, akkor aszondom, hát, próbáljuk meg.
"Közös dolog GyF-ben és NI-ben: Elkúrták."

Jo, induljunk ki innen. De mivel demokracia van (vagy mit mondott GY), most GYF-nek megis megvan az eselye, hogy javitson.
És asszem van ezzel így még pár millió ember. Inkább azt mondanám, hogy relatíve lefojtva, elég nagy biztonságban éltünk.
Igen, ez a perverz a mostani helyzetben, hogy tényleg van rá lehetősége
jaja, plusz "a szomszédnak sem sokkal jobb" életérzés. Ezt pl. Moldova szépen megírogatta az Abortusz szigetcsoportban.
da2 2007.01.29. 23:06:50

Így lett mire nagyban dicsőn emlékezni ... ráadásul '89 után, annyi '56-os lett hirtelen, hogy a fél ország '56-os hős lett :-)

Egyébként te sem gondolod komolyan, hogy netán egy győztes forradalom után pl. a fegyverrel szaladgáló tinik szívesen befejezik a balhézgatást ... A felfegyverkezett ex. hungaristákról nem is beszélve,a kik legszívesebben ott kezdtek volna mindent előlről, ahol 45-ben abbahagyták, mert biza nem a Dobó Kata által megformált lelkes idealista egyetemistákból álltak csak a harcolók ... -
"A fenét. Májusig volt a tutorial. Most jön a game maga."

Ezen nagyot rohogtem, nem tudtam valaszolni, aztan ujra rohogtem, es meg mindig nem tudok :)
>ha harminc millát nem akasztott vele, akkor egyet se.

gondolom te is keszult a "Hulyekereso - valogatott irasaim" cimu kotet kiadasara;)
Wonderland 2007.01.29. 23:17:20
CrL annyira nem volt azért relatív happy. Erre azért emléxel úgy, mert baromi fiatalok voltunk akkor, és megszépülnek az emlékek.
Nem biztos, hogy így van. Ajánlom figyelmedbe:
Valuch Tibor
A „gulyáskommunizmus” valósága

naakkor most mit mondasz carnivora?
da2 2007.01.29. 23:14:50

Feriből a Horthy rendszerben max. v.mi csóri bányász, vagy korán haló munkás esetleg cseléd lehetett volna maximum :-)))
Mivel nincsen semmiféle kiemelkedő tehetsége semmihez , így a Horthy rendszerben nem sokra viszi, mert, ahoz csóri munkáscsaládba született, hogy nyalással feltörjön. Az csak a szociban volt lehetőség. -
Arra jutottam, hogy GYF-nek ez is bejott: bar igaz, hogy "azér - és ez az írott anyagban is feltűnt - kádárral kapcsolatosan meglehetősen árnyalatlan egypontnullás véleményt visz ez a feri",
lehet, hogy sikerult elernie, hogy diskurzus induljon a temarol. Valoszinuleg nem is nagyon akart mast.
da2: "hogyan írnád le KJ taktikáját egy strat.játék szókészletével."

ez jó ötlet (bár nyilván kevesen értenék, ill. kéne egy keretes a fogalmakról, meg a lányvécé-szekció is csak nézne furcsán). sőt általában azt gondolom, a jó str. játék tanulságos, építő szórakozás. csak kurvára időigényes.

probléma, h nagyon kevés játék képes megjeleníteni a szuperhatalom árnyékában küszködő kis ország lehetőségeit. a Hearts of Iron nem rossz azért (csak valahogy majdnem mindig Németországgal játszottam).

most el, írnom kell vmi mást is, kádárt is.
Azért egy valamihez kiemelkedő tehetsége van: hogy eladja magát. Ez manapság állítólag kb olyan fontos, hogy tudsz-e vmi hasznos dolgot is.
kredenc: ehem, az nagyon kényelmes megoldás, hogy amikor Szeretett Politikus hülyeséget beszél, akkor csak diskurzust akar indítani :)
da2 2007.01.29. 23:23:40

Csupán annyit, hogy az utolsó forradalom, és szabadságharcnak lényegében az 1848/49-es eseményeket tekinthetjük. Az 1956-os események utólag lettek leginkább túlértékelve kellett az új rendszernek v.mi történelmi-ideológiai alap, amelybe kapaszkodhat.
Az 1955 és 1980 közötti két és fél évtizedben a reálbérek valamivel több mint kétszeresére növekedtek. Az egy főre jutó lakossági fogyasztás volumene ugyanebben az időszakban több mint két és félszeresére nőtt, a fogyasztási cikkek vásárlása tízszeresére, a háztartási energiafogyasztás pedig három és félszeresére emelkedett.
Ezzel talán most is kiegyeznénk. Hm?
Csak az a bibi, hogy ezeket a nagy növekedéseket nem mi termeltük meg.
ja, csak nem 1955-hőz kell viszonyítani, hanem 1939-hez.
basten 2007.01.29. 23:30:51

Ja ez szép, és jó csak ilyenkor rákell nézni Ausztriára ott, hogy alakultak ezek a számok .) , és akkor már nem olyan fényes a komcsik eredménye.
En nem mondtam, hogy hulyeseget beszelt :) Amugy erdeke, ha a nyilvanossagnak mondjuk 10%-a egy ilyen "diskurzusra" figyel (ahol o a bolcs kozepen allo szerepet veszi magara)
Naigen, én nem hinném, amikor 1989-ben ott abban a bizonyos egyetemi városban, azzal a bizonyos köhümm főtisztségviselővel karöltve vissza akarták tetetni a vörös csillagot, meg meg akartak figyeltetni, akkor annyira nem hitt volna a szocializmusban. Bár megszívták, mert a GYF-által állandóan emlegetett Deutsch-csal való vitában pl. Őt is megfigyelték 3/3-ék... ment fel a mostani szalonfideszholdudvar jelentős személyeihez hangulatjelentésként szigtitkban...kackackukac.
az mega másik.
A str.játékhoz, de megérné, asszem korszakos lenne, minta Ninokarotta Lamborghinis opusa.
Az is sokat mondó tény, hogy az 1960 és 1980 között Magyarországon felépült lakásoknak több mint a kétharmada magánerőből készült. Mindez önmagában is jól mutatja a társadalmi erőfeszítések méreteit s egyben bizonyítékul szolgál arra, milyen erős törekvés volt a magyar társadalomban a kor civilizációs színvonalának utolérésére.
Jó, basten, meg akkoris megtanultak írni, meg biciklizni, meg stb. Nem írhatsz minden ilyesmit a rendszer javára. Az emberek mindig élni, gyarapodni akarnak.
"Az 1955 és 1980 közötti két és fél évtizedben a reálbérek valamivel több mint kétszeresére növekedtek. Az egy főre jutó lakossági fogyasztás volumene ugyanebben az időszakban több mint két és félszeresére nőtt, a fogyasztási cikkek vásárlása tízszeresére, a háztartási energiafogyasztás pedig három és félszeresére emelkedett.
Ezzel talán most is kiegyeznénk. Hm? " Ez drága bastenem nagyon szép. De talán hasonlítsuk össze mondjuk-ne menjünk messzire- Ausztriával. Mondanád, hogy nincs igazam, más rendszerben volt a két ország. Erre én azt mondanám, hogy akkor nézd meg Szlovéniát pl. Vagy Csehországot. Mert a cseheknél bizony döglődött az ipar, mondjatok amit akartok. Itt fogta a hasát röhögés közben minden nagy magyar bölcs közgazda, hogy hihihi-kuponos privatizáció...meg emléxem még: bezzeg a lengyelek! sokkterápia! az igen!...
Hát a jelek szerint az nevet, aki utoljára nevet. És nem az utolsó helyen...
Carnivora 2007.01.29. 23:34:31
basten 2007.01.29. 23:30:51

Ja ez szép, és jó csak ilyenkor rákell nézni Ausztriára ott, hogy alakultak ezek a számok .) , és akkor már nem olyan fényes a komcsik eredménye.

Ausztria nem volt Szovjet befolyásolási övezet. Azé' az különbség, asszem.
mármint persze 90-től a két utóbbit
Szlovénia? Ugrottuk tán az időben kissé?
engeggyémábe 2007.01.29. 23:33:28

Miért ki termelte meg? A rendszerváltás óta már többször annyi hitelt vettek fel pár év alatt, mint a Kádárék 30 alatt, és még mindig, ha szétnézek az országban azt látom, hogy a legjelentősebb beruházások még mindig a szocka időkből származnak. A MÁV, kórházak, a panelek, útak ... -
basten, ja. A rendszer változott, de úgy tűnik a teljesítmény azonosan szar.

Amennyit nőtt 55-80 közt, azt a világgazdasági konjunktúrának köszönhetjük. Ebben mi nem voltunk aktív részesek ,próbálhatod bizonygatni. Aztán miután megszűnt a rendszerspecifikum, láthatod a különbségeket.
Csak nem mindegy, hogy egy hitelt mekkora teherbíró-képességű országgal vetetünk fel, és hogy milyen célra. Ha túlfogyasztunk (itthol bóvlit termelünk) és azért veszünk fel egy relatíve nagy hitelt, hogy az előző hiteleket törleszthessük, az az álmoskönyv szerint nem sok jót jelent.
Valaki pls mondja meg, hogyan mentette meg Horn Gyula az MN-t Árpádunk nagy örömére!
Carnivora, basten,. abban viszont egyetértünk, hogy szemmel láthatóan nagyobb hatékonysággal használták fel infrastruktúrára, közjólétre a hiteleket, és pénzeszközöket.Viszont annyit vett el az állam a fizudból, amennyit jónak látott, tudniillik nem volt olyan, hogy adó. Annyit adott, amennyit jónak látott. Slussz. Ami viszont most megy, az botrány. Itt már az a normális, hogy nem működik a rendszer, csak adóztat (és megjegyzem azt is rosszfelé).
A XX. századi magyar történelemben a hatvanas évek közepétől a hetvenes évek végéig tartó másfél évtizedre esik az ország civilizációs szintjének, a hétköznapi élet anyagi-technikai feltételrendszerének jelentős, a társadalom többsége (mintegy 2/3-a!) számára kézzelfoghatóan érzékelhető mértékű javulása, emelkedése. Ezt a változást akkor és ma is sokan úgy értelmezik, mint a jólét általánossá, pontosabban elérhetővé válásának (kivételes) pillanatát.
basten: Megdöbbentően véletlenül nem esik ez egybe a nagy német-amerikai-japán- (és szovjet!) konjunktúra időszakával?
basten, viszont aláírom, voltak, akik sokkal rosszabbul csinálták, l. pl. a Kárpátok Géniuszát... stb... De mnondjuk Titóék jóval jobban éltek.
A múlt rendszerben nehezen értelmezhető szó az, hogy "hatékonyság".
Talán kínálkozik, hogy összehasonlítsuk a mostani rendszert az akkorival (mondjuk adósság akkor is, most is), de mégsincs semmi értelme. Egyszerűen pl bizonyos dolgok (ld hatékonyság) mást jelentenek most és jelentettek akkor.
engeggyémábe 2007.01.29. 23:44:56

Na, azért ez így nem igazán. A bóvlira volt piac lásd. szocialista országok a primőr árúra szintén lásd. a nyugat.
A mezőgazdasági árúknak is biztosítottak piacot a rendszerváltás után jött az összeveszés meg duzzogás, hogy ruszkikkal nincs biznyisz , amely a mezőgazdaság lerongyolódásához a hajdani nagy feldolgozóipar tönkretételéhez vezetett. A nyugati segget hiába nyalták eredménytelennek bizonyult a telített piac miatt az araboknak meg ugyebár nem nyaltak, a kínaiaknak szintén nem, ahova ellehetett volna adni v.mit.

Olyasmi apróságokról ne is beszéljünk, hogy pl. az Ikarus még a 80-as években is olyan buszokat gyártott, amelyeket Kanada is megvett ma mi maradt belőle? Semmi a nagy üres gyártelepek.

A multik pedig a szép összehajtogathatós "gyáraikkal" , addig maradnak, amíg húgyé-szaré dolgozik a nép, de mi lesz később? -
engeggyémábe: engedjedmámeg, hogy eredményszemlélettel is éljek. Ha a két kábé 20 évet megnézem, akkor akkor töb épült. Slusssz. De igazad van, tényleg a két rendszer különbözött.
Az I. vh előtti időszakban voltunk legközelebb a nyugathoz. Azóta távolodunk. Ehhez sajn hozzátett a kámenyista éra jócskán.
Hogy az előző gondolatot továbbvigyem, sztem a fejlődés sem igazán azt jelentette akkor, mint most. Ha legyártotta a gyár az előírt egymillió nagy piros fazekat, akkor az fejlődés volt. Az, h nem kellett senkinek, vagy inkább kicsi kék kellett volna, már érdektelen volt. Esetleg vehettél kicsi kéket keményvalutáért külföldön. De az egymillió nagy piros azért ott volt, lehetett büszkén szemlélni a "fejlődést".
naigen, enedjé, valóban. Na ez volt a baj. És az, hogy elkúrtunk piacot szerezni. L. pl. Sanghaj, Arab öböl stb.
engeggyémábe 2007.01.30. 00:02:39

"Az I. vh előtti időszakban voltunk legközelebb a nyugathoz. "

Végülis igazad van lásd. Mátyás király :)))
Akkó épp mi voltunk a Nyugat:))
Kivételek mindig vannak: az Ikarus és a mg jó példa lehet erre, de igazából a rendszerváltáskori koppanáskor derült az ki, hogy amit 40 év alatt összehoztunk, az mennyit ér.

A középkorban valszeg tényleg igaz a Mátyás király. Utána a Kiegyezést követően indultunk viszonylag dinamikus fejlődésnek. Ez nem azt jelenti, h elértük a nyugatot, csak h kevésbé voltunk tőle távol, mint máskor.
Nem akarok egyébként komonistázni. Megértem azokat az embereket is, akik nosztalgiáznak az akkori létbiztonságon. Csak tudjuk, h mi volt az ára.
A rendszerváltozás folyamata a magyar társadalom többségétől igen nagy áldozatokat követelt meg, a munkahelyek tömeges elvesztése, a létbizonytalanság megtapasztalása nagylétszámú társadalmi csoportok alapélményévé vált a kilencvenes évek első felében. A rendszerváltás vesztesei – nagyipari munkások, alacsony iskolázottságúak, az agrárszféra fizikai foglalkozású alkalmazottainak többsége, a romák, a kisnyugdíjasok – számára a kádári konszolidáció időszaka, a viszonylagos kiszámíthatóságával, a korlátozott szabadságjogok ellenére is, gyakorlatilag természetes és önkéntelen módon értékelődött fel.
engeggyé, ja. De engem már inkább ez a 17 év, és a további folyományok érdekelnek. És nagyon úgy tűnik, hogy ebből maximum énekeshalott lesz. Herdernek volt igaza.
A felértékelődés harmadik tényezőjének a jelen viszonyokkal való elégedetlenség tekinthető. Ez nem egyszerűen az éppen hatalmon levő kormányzó garnitúrával és általában a kilencvenes évek politikai elitjével, annak teljesítményével való elégedetlenséget fejezi ki, hanem megkérdőjelezi a rendszerváltozás által megkövetelt áldozatok értelmét is. Egészen leegyszerűsítve azt, mi értelme van a változásoknak, ha a társadalom jelentős csoportjai ezzel mindössze a négyévenkénti véleménynyilvánítás lehetőség nyerték meg.



és basten, itt a rendszerváltozás I-II újabb áldozata, az értelmiségi.

Megjegyzem EGY útja van egy nemzeti felemelkedésnek: kurva sok pénzt ölni az oktatásba, és az lassan behozza a hasznot. Na ehhez képest gyakorlatilag minden kormány elvett/rontott rajta. A mostani rendszer sajátossága például, hogy ötvözi az előző rendszer rossz beidegződéseit az új rendszer hátrányaival, miközben romlott az oktató-hallgató arány. És humántúlsúlyos a képzés. Remek.
basten, látom nagy TGM fan vagy...:F
"A feleségét emlegeti folyton; kit érdekel a felesége, dázzeg?!"

Kérdezd az apróklánozóktól meg a dobrevklárázóktól.

Ők tuggyák.

PS: én is szoktam néha a nejemet emlegetni, igaz, ő okos.
engeggyémábe 2007.01.30. 00:08:42

A dualizmusban tény, hogy jelentős fejlődést ért el az ország, de a nyugattól messzebb volt, mint ma. Az lehet, ha nincs Trianon még bármi lehetett volna, de a történelem nem foglalkozik a mi lett volna ha lehetőségével.
A teljes Monarchia gazdasági teljesítménye sem tudta megközelíteni a nyugati országokét, mint Németország, Franciaország, Nagy Britannia ...

Az életszínvonalról ne is beszéljünk ...

Sajnos nem az derült ki mi mennyit ért, hanem az, hogy a rendszerváltásnak nevezett v.mi nem jelentett többet államformaváltásnál. Az addig regnáló hatalmi elit beengedett pár új arcot, akivel szépen szétdobták az addigi nemzeti vagyont, így baszták el a volt nagy állami vállalatokat lásd. Ikarus.

A nyugathoz utóljára Mátyás király idején voltunk közel azonos szinten a különbség annyi volt, hogy nuygaton , akkor már a városok adójából érték el azt amit nálunk még mindig a jobbágyság termelt meg. -
Azért annyira nem vészes a helyzet. A gazdaság működik, sőt fejlődik. Legfeljebb fejlődhetne jobban is. A GYF-ék tevékenységén való felháborodás teljesen jogos persze. De kilátástalanságról nem beszélnék. Van egy nagy adósság, meg még nagyobb strukturális lemaradás, de ésszel meg idővel ez megoldható. Hogy ez utóbbi kettőből mennyi lesz, azt nemtom.
Carnivora, "Sajnos nem az derült ki mi mennyit ért, hanem az, hogy a rendszerváltásnak nevezett v.mi nem jelentett többet államformaváltásnál. Az addig regnáló hatalmi elit beengedett pár új arcot, akivel szépen szétdobták az addigi nemzeti vagyont, így baszták el a volt nagy állami vállalatokat lásd. Ikarus. "
na ezzel nagyon egyetértek.
mavo · mavo.blog.hu 2007.01.30. 00:19:46

Nem lenne Klárika ma nem beszélhetnénk Gyurcsány Ferencről itten :) az ellenzék szempontjából érthető az emlegetése viszont az, hogy maga feri is emlegeti már nagyobb gáz. -
A"zért annyira nem vészes a helyzet. A gazdaság működik, sőt fejlődik. Legfeljebb fejlődhetne jobban is. A GYF-ék tevékenységén való felháborodás teljesen jogos persze. De kilátástalanságról nem beszélnék. Van egy nagy adósság, meg még nagyobb strukturális lemaradás, de ésszel meg idővel ez megoldható. Hogy ez utóbbi kettőből mennyi lesz, azt nemtom. "


engeggyémá... Áruld már el, ezzel a tempóval mikor érünk egyáltalában a "nyugat" közelébe???? 40 év? A magam részéről azt mondom, hogy akkor én már rég nyugdíban (vagy ugye, látván az élettartamokat...). Már ha egyáltalán lesz aki fenntartsa a nyugrendszert.
A dualizmusos összehasonlításba én nem értettem bele a jelenkort, szori, úgy tényleg nem igaz.

De, a rendszerváltás után derült ki, h mi mennyit ért. Ez a lopósduma ezen nem változtat. Biztos loptak mint az állat, de a lényeget, amit a nyugatiak vettek meg, azt annyiért vették meg, amennyit ért nekik. Ha nem így lett volna, akkor szisztematikusan jöttek volna olyanok, akik többet ígérnek. Ott ui. már akkor is verseny volt.
Az annyira nem vészest csak úgy értettem, h mondjuk nincs gazdasági válság v. ilyesmi.
De hát ha itt ilyen igényeink vannak, hogy nyugat, az más :)
Wonderland 2007.01.30. 00:26:43

Az ilyen pr. szövegekkel az a baj lásd. minden fasza csak szorulunk egyet, és jön a még faszább világ, hogy a magyar lakosság az utóbbi száz évben v.mennyi generációnál halhatta már ezt a szöveget, így nem igazán hiszi el senki az MSZP Gyurcsány hívő tagozatán kívül...-
engeggyémábe jójó, és akkor mit mondasz arra, hogy pl. Egy gyárat priviztek 2 millióért, amikor csak a gépkocsiparkja ért annyit?

Mondom a varázsszót, ami bevált: Dolgozói képviselet a vezetésben + kuponos privatizáció! Na ez úgy látszik bevált. Nem vált be: Magyar rendszer, Kárpótlás!!! ÁÁÁ A legnagyobb állam által elkövethető fasság, amit valaha láttak közgazdászok. Ennél rosszabb csak az assignata ügy volt, Franciaóban, 1790-esekben.
Carnivora, jaja, pont ezt írtam én is..
Hiba volt bőven. Mezőgazdaság, kárpótlás, biztos volt egy rakás szar privatizáció, de ne higgyük azt, hogy "lopás" nélkül lényegesen jobb lett volna. Néhány példát, rémtörténeteket mindenki megtapasztalt, de ezek általában keveset mondanak a lényegről.
A hibák pedig elkerülhetetlen részei egy ilyen folyamatnak.
na emberek, jól elismételgettük a közhelyeket... És jól megváltottuk a világot visszamenőleg az elmúlt 17 évre.
Na mindenkinek pá.
engeggyémábe 2007.01.30. 00:36:45

Bevallom irigylem a naivitásod jó lehet ilyen Gyurcsány hívőnek lenni, és a fencidbe dugni a fejed...

A világon eddig egyetlen olyan bankjegy volt ismeretes, amelyen egy halott, egy hulla volt látható: a régi magyar "barna" 50 forintos, ahol egy labanc feküdt - további akciókra jólláthatóan teljesen alkalmatlanul - a porban. Még csak azt sem lehetett tudni róla, hogy vajon magyar, vagy német volt e a neve, mert, bizony, ismerve az időket, lehetett volna egyik is, meg a másik is, eegen. Megkockáztatnám, hogy bármelyik is, élete első napjaiban biztos anyja csecsét szopta. Ez még közös szokott lenni (akkoriban) a csecsszopókban. Aztán felnőtt, és belekeveredett Magyarországba, eléggé szerencsétlen, tragikus módon, és talán később, egy poszthum vigasza lett, mikor nagymamák gyűrték képét unokáik kezébe, hogy "nesze, vegyél ezen valami szépet..."

Úgy értem, bár rosszul tűnik itt a dolog indulni, de miért ne lenne ennek is... valamikor...izé... jó vége...
Fingom nincs, melyik kommentből szedted, hogy Gyurcsány-hívő vagyok (ki nem állhatom az ürgét).

Csak az ilyen összeesküvés-elméleteket se csípem. Miért megy vmi rosszul? Mert ellopták a pénzt! Azok a mocskok! Megtermelünk itt kb 20000 mrd forintot, s az elvtársak ezt zsákban hazaviszik. És ezért van minden. Ez a gazdaság mozgatórugója, hogy ki mit lop el.

Nem azt mondom, h nincs ilyen, lopják itt még a szart is. De ne ezzel magyarázzunk már mindent! Akkor sem, ha baromira kényelmes.
(amugy galileo)
Az ejfeli vita ma is epito volt.:)
Tenyleg.
engeggye:00:02:39
00:36:45 mind2vel egyetertek.
Jo8 mindenkinek!
Én arra az egyszerű kérdésre szeretnék választ kapni a balos elvtársaktól, hogy mi a garancia, ha GyF et ballábbal kel, vagy a Fittelinának új úszómedencére van szüksége, esetleg Gyurcsány úr rá jellemző fő szervének új feleségre, az öregecskedő helyett (Ms Keleti esélyes jelölt komenista is, gazdag is és még csinos is), szóval mit lehet tenni egy újabb elkúrás ellen? Öszöd Mark II ellen?

Ez itt mind szép és jó, Kádárt azonban Horthyval együtt kellene a történelemben elfoglalt megfelelő helyére tenni (tuggya egyálatalán valaki hogy 39-ben bebörtönöztette Szálasit aki csak 42-ban szabadult =(IIRC) német követelésre, meg hogy 45 után egy hálás zsidó család villájában élt, meg hogy talán nem véletlenül nem vonták felelősségre? stb.).

Szerintem 1918 október 31.-től kezdődően át kell értékelni a történelmet. Ami most megy az egyrészt a komenista hazugságok továbbélése, másrészt a sosemvolt nagy magyar tökéletesség dícsérete.
Lehetne sőt kellene, hogy a személyek hibáikkal erényeikkel együtt a helyükre kerüljenek. Lehetne így kezdeni monnuk a télleg szükséges ároktemetést.

Nonszensz hogy nincs történelmi szenélyiség akire a baloldal úgy emlékezhetne, hogy avval nem törli a lábát az ország jelentős részébe. Dehogy nincs. pl ilyen szerintem Kunfi Zsigmond, vagy Peindl Imre.

Tegyük helyére Károlyit, a Tanácsköztársasgot, vörös és fehér terrort, Horthyt, a háború utáni átmeneti időszakot, majd Kádárt is.

És ehhez még csak politikusok sem kellenek.
Carnivora,

"Nem lenne Klárika ma nem beszélhetnénk Gyurcsány Ferencről itten"

Lassan el kellene dönteni, hogy akkor most a Fletovics egy hataloméhes pszichopata genya, vagy a neje bábja.

Tudod, az nem úgy megy, hogy vesszük a főgonoszt és felruházzuk a sok mindenrosszal, mert sajos a sok mindenrosszban egy-két cuccos üti egymást.
"A nyugathoz utóljára Mátyás király idején voltunk közel azonos szinten a különbség annyi volt, hogy nuygaton , akkor már a városok adójából érték el azt amit nálunk még mindig a jobbágyság termelt meg."

Az évszázados lemaradás volt, teccik-e tudni?
Wonderland,

"Mondom a varázsszót, ami bevált: Dolgozói képviselet a vezetésben + kuponos privatizáció!"

Valamiféle kifejtés jól esett volna.

Pölö: itt és itt kuponoztak és/vagy dógozói képviseleteztek, és ez ennyi és ennyi százalékban dekurvajó.

De ez a hasraütök, aláállok; szóval nem.
(húsevő,

emberbaráti lenne, ha a szövegeidben az idézet és a saját kútfő elkülönülne némiképp)

Igen, lehet Gyurcsány-hívőzni.

Csak aztán pofa súlyba, és nem sikítozni, ha valaki Orbán-hívőzik.

Kicsit rövidebben: az ilyen bunkózás nem tesz jót a _párbeszédnek_.

Ha anyázni akarsz csak, azt meg jelezhetnéd őszintébben is.
mavo · mavo.blog.hu 2007.01.30. 07:14:36

mavo majom egyértelműen elkólönül csak emberi intelligencia kell az észleléséhez.

Kit érdekel Orbán? 98-02 között volt téma ma egy mitugrász hatalomnélküli senki.

Az más tészta, hogy a hozzád hasonló Gyurcsányista hívő tagozat még mindig nem tudja magát túltenni azon, hogy a kedvenceik basznak ki az országgal, így a heves orbánozásba merül ki mindenféle elégedetlenségetek.

Ki akar anyázni? ez nem a talponállód kannásboros fóruma ... -
mavo · mavo.blog.hu 2007.01.30. 06:17:02

A felesége brancsának köszönheti a milliárdos vagyonat, amelynek a segítségével szépen egyre előrébb vásárolta magát az MSZP berkeiben. A csúcs pedig az, amikor a milliárdos rablókapitalista dalolja a fel , fel ti rabjai a földnek ... -
mavo · mavo.blog.hu 2007.01.30. 06:51:12

Miért ne tudnám? , de attól még egy szintre kerültünk az más kérdés, hogy ehez a bevételi források mást jelentettek, mint nyugatabbra, ha a Hunyadi Mátyás életmű nem szakad félbe, és az utódai folytathatják azt a politikát még a nyugatot is beelőztük volna. -
Na azért álljon meg a gyászmenet!Ez a vita onnan indult,hogy fikázzuk már egy csöppnyit O.V.-t.Korrekt,mert aki hatalomra tör az ne így értékeljen.Aztán ne felejtsük el ki gyakorol ma közhatalmat,és határozza meg közeljövőnk!No az a beszéd sem egy épületes szellemi alkotás.(Finom voltam?)
Ugyan monjátok már meg,hol,kitől hallottatok/láttatok igazán előremutató,megalapozott,és főleg itt végrehajtható programot?
Esz a fene,hogy megtudjam!!!!!!
rotfl. Értem én, adjunk a kiegyensúlyozottságnak. Gyurcsényozni szabad, Orbánozni nem? rotfl.
Így képzelitek a kiegyensúlyozott médiát? Vagymi?

S ugyebár ez se a magamfajta középenálló, balra-jobbra lövöldözők vesszőparipája...

Nem baj, én is bérgyurcsányista leszek. lol
Árpád. Figyelmedbe ajánlom a mai szonda ipsost. Én valahogy "új többségnek" érzek félmillió új fidesz szimpatizánst egy hónap alatt.
Orbánnal nincs baj (a maga módján! - teszem hozzá).
Szimplán eljárt felette az idő. 20 éve politizál lassan. Nagy idő.
Én személy szerint szívesebben látnék mást a FIDESZ élén (mondjuk Kósa), igaz, akkor a fanatikus-hívők elveszítik a Vezérüket...nem tudom ez mit eredményezne egy választáson...
ELVTÁRSAK ! A REAKCIÓ ERŐSÖDIK !

A Fidesz jelentősen bővítette bázisát az elmúlt egy hónapban, közel félmillió új szimpatizánst szerzett - derül ki a Szonda Ipsos felméréséből. A Népszabadság által ismertetett mérés szerint eközben az MSZP-szavazók száma csökkent, és kedvetlenebbek lettek.

:)))
Oké, Carnivore, oké, értem én, ha egy kicsit jobban lenéznél, egysejtűként vennél számításba.

Segond, nem kötelező velem vitatkozni.
Az a támogatás, ami ilyen könnyen jön, ugyanilyen könnyen el is mehet. Azt gondolom evidens, hogy a szavazatok nagy része protest szavazat. Ezúttal a zemeszpével szemben. Ha a fidesz csinál vmi faszságot, majd odébbállnak onnan is.
Rossz teória. Protest akkor lenne, ha bizonytalan szavazó lenne, van abból is sok.
A protest tudtommal csak annyit jelent, hogy valami ellen szavazás/kiállás. A fidesz nem csinált semmit, hogy egyszeriben + fél milla szavazója legyen. A zemeszpé viszont elkúrt meg megszorított: ezért elpártoltak tőle.
Carnivora:
Oszt' akkor mi van? Két választás között mindegy. Tudod a focit is gólra játszák. Amúgy meg olyan mindegy. A népeknek csak kenyér kell meg cirkusz. A magyar kis színes politikusaink ezt jól tudják prezentálni.
Kommunista módszerek 322. rész

Az Illés Lajos halálára íródott, amúgy megható, GyF által szignózott sorok előbb voltak olvashatók Fletó elvtárs blogjában és hallhatóak/olvashatóak bizonyos helyeken, mint azt AZ ÁLLÍTÓLAGOS CÍMZETT, A GYÁSZOLÓ ÖZVEGY MAGKAPTA!

Törvényellenes? Nem. Etikus, a jóérzést a legszélsőségesebben sértő? IGEN!

Különös szarból vanak ezek a kommunisták!
Friss hírből: "Orbán Viktor pártelnök szerelés közben az Indexnek azt mondta: "alkotmányos jogainkat korlátozzák, mégis csak volt itt egy rendszerváltás"."

Nincs már akadálya, hogy visszajöjjenek a rendszerváltást követelők. Azért ezt megbeszélhetnék OV-ral.
süti beállítások módosítása