W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

De profundis

2007.01.29. 05:00 Tóta W. Árpád

Túl van Orbán Viktor is a maga teljesen felesleges megszólalásán. Szembenézett magával, elmondta ő is ugyanazt még egyszer.

Lehetne most gurulva nevetni, ahogy a bumburnyák Jones gazda a nők felé fordul, és szól, hogy törődjünk többet asszonyainkkal és leányainkkal. Lehetne a kongó közhelyparádén vigyorogni: harmónia, békesség, meg a többi üres ostya. Akad benne poénlehetőség. Van viszont ezek mellett két darab főfogás ebben a szövegben, emésszük meg azokat.

Új többség született, mondja Orbán, míg a régi többség szertefoszlott, elfogyott, elrozsdásodott, megpimpósodott, lekonyult. Az új többség, mint helytállóan megállapítja, semmiféle ideológiával meg nem fogható, egyszerűen azokról az emberekről van szó, akik nem akarnak többet fizetni, mint eddig, és/vagy más munkát keresni.

Ennek szeretne élére állni, ha jól értem. Csakhogy ennek nincs éle.

Előbb össze kéne terelni ahhoz, hogy egyáltalán többség legyen, és ne kisebbségek halmaza.

Ezt viszont csakis úgy lehet, hogyha nem mondunk semmit arról, hogy mit csinálnánk kormányon.

Az új többség ugyanis ellenérdekelt csoportokból áll. Vállalkozók, akik nem szeretnének ennyi adót fizetni a léhűtő közalkalmazottak finanszírozására; és közalkalmazottak, akik meg azt nem szeretnék, hogy őket kirugdossák csak azért, hogy a rohadt vállalkozóknak ne kelljen adózni. Például. Tehát abban a pillanatban, hogy Orbán Viktor valamiféle reális programmal előáll, az új többség szertefoszlik, elrozsdáll, széjjelrohad.

Ezért - és ez a másik főfogás - Orbán nem is tesz egyebet, mint megismétli a tavalyi kampányszöveget - amivel bukott -, hogy járulékot kell csökkenteni, és ez önmagában majd annyi pluszbevételt generál, hogy maradhat minden a régiben.

Ebből a hülyéskedésből egyébként részben kihátrált már a pártja is. De nem is a járulékcsökkentés itt a lényeg, hanem az, hogy nem kellene ide semmiféle reform.

Hogy maradjon minden, ahogy van.

Orbán nem vette észre az elkúrtuk-botrány egyik fontos hatását. Az őszödi beszéd eredménye nemcsak Gyurcsány és a koalíció súlyos hitelvesztése volt. Az is, hogy megtudhatta mindenki: baj van. Azt, hogy nem maradhat minden, ahogy van. Nemcsak az derült ki, hogy Gyurcsányék elkúrták, csókolom! Hanem hogy mit kúrtak el. Azt, hogy nem kezdték el az átalakítást, a racionalizálást, a böhöm közszféra leépítését, a deficit lefaragását, a satöbbit. Azt kúrták el.

Aki ma azt kívánja, hogy maradjon minden a régiben, az azt mondja: kúrjuk el még jobban.

Re-form-al-ter-na-tí-va!
Van? Nincs? Akkor mehetsz vissza a balettba ugrálni.

Kapja össze magát az utóvizsgára, fiatalember.


Címkék: orbán fidesz reform

775 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr4431813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagy CSő. Nem látom a koncepciót a nagy agyáradásban. Én tényleg elolvastam/ végighallgattam. De NEM látom a hajszálnyi fényt a sötét folyosó végén. Csak egy olyan ígérvényt, hogy "majd jobb lesz 2008/9-től".
1, De hogyan lesz nekem ettől jobb?
2, És már láttuk az ígérvényteljesítőképességet.
3. Engem, mint középosztályt nem hat meg a patriotizmus. Főleg, miután nem átlagpolgártársaim (bár ők is valamennyire) szúrták el az államháztartást, hanem meghatározható egyének. Így azért nehéz nekem azt mondani, hogy még jobban legyek patrióta.
4. Ráadásul mit ad nekem a magyart állam pluszban az én patriótaságomért? Extra szolgáltatást a közigben? Fenét! Adóadminisztrációs terheket, és mindenféle lehúzó poénokkal dobál.
azér Árpi arra kíváncsi lennék, h hogyan írnád le KJ taktikáját egy strat.játék szókészletével.
Fridi szépen megvédte a komenistázóktól elnökünket.
Csak azt nem értem, hogy miért baj ha lelkes Kisz vezetőt komenistáznak?
Az mondta Fridi, hogy vannak akiknek az a baj, ha beszél a Feri, de ugyanezek ugatnak akkor is ha csendben van. Ez hülyeség. Beszéljen csak nyugodtan, jár neki, engem érdekel is amit mond.
De az is érdekelne, hogy ha lekomenistázok egy milliárdos melldöngető KISZ vezetőt, aki azt tanította, hogy a magántulajdon bűn,
akkor már megint miért az én anyámat? he? :)
Bár úgy látom, ezen itt már túlléptetek, de leírom akkor is: GyF nem hülye,ha nem lett volna komonizmus, akkor is lehetett volna belőle vki. Olyan kényelmes dolog, meg jóleső érzés egyszerűen lehülyézni azt, akit utálunk, de nem szerencsés.

Közös dolog GyF-ben és NI-ben: Elkúrták.
dulifuli, na ezért kell liberálbolsevikolni (ld. vitámat Árpáddal).. :)
Wonder: ehhez kellene a hitelesség, h ha aszondja a ME, akkor mi itt megfogjuk, és mindannyian tegyük a dolgunkat, kedves barátaim. de ez nincs. Hanem 5milliárd benzinpénz van, és akkor mi meg azmondjuk, h lófaszt.
engeggyémábe: nem, ha pl, a Horthy rendszerbe születik, akkor talán egy jobb kocsmáros, vagy egy falusi tanító lehetett volna max.
Wondeland: medgyesit v orbánt legyőzni sztem nem volt akkor bravúr mint 40 évig békén hagyva lenni, úgy hogy közben még a nép is relativ happy, hazugság ide vagy oda. de lehet rossz az összehasonlitás...
neeeeem, a Horthy rendszerben tudod mi lett volna belőle?
PÜSPÖK.
da2, tudod, engem is zavar ez az 5 milliárd, de még jobban zavar az, hogy kvázi mutyizva volt annyi. Mert ha nem mutyizva lett volna annyi, akkor nekem jobban szimpatikus. Ha tiszta, átlátható (üvegzseb mi? höhö), akkor oké. De itt SEMMI sem átlátható. BTW: hány állami szervnél látsz internetes álláshirdetést? egyszer csak-illetve hopsz-ropsz bekerülnek emberek... Aztán okossá lesznek.
CrL annyira nem volt azért relatív happy. Erre azért emléxel úgy, mert baromi fiatalok voltunk akkor, és megszépülnek az emlékek.
Jajó azaz egyik. De ha aztmondanák, h srácok, elkúrtuk. Ezér nem vesz pl. ML új autót, mer nem fussa rá az Ungarn Gmbh.-nak, és így tovább, akkor aszondom, hát, próbáljuk meg.
"Közös dolog GyF-ben és NI-ben: Elkúrták."

Jo, induljunk ki innen. De mivel demokracia van (vagy mit mondott GY), most GYF-nek megis megvan az eselye, hogy javitson.
És asszem van ezzel így még pár millió ember. Inkább azt mondanám, hogy relatíve lefojtva, elég nagy biztonságban éltünk.
Igen, ez a perverz a mostani helyzetben, hogy tényleg van rá lehetősége
jaja, plusz "a szomszédnak sem sokkal jobb" életérzés. Ezt pl. Moldova szépen megírogatta az Abortusz szigetcsoportban.
da2 2007.01.29. 23:06:50

Így lett mire nagyban dicsőn emlékezni ... ráadásul '89 után, annyi '56-os lett hirtelen, hogy a fél ország '56-os hős lett :-)

Egyébként te sem gondolod komolyan, hogy netán egy győztes forradalom után pl. a fegyverrel szaladgáló tinik szívesen befejezik a balhézgatást ... A felfegyverkezett ex. hungaristákról nem is beszélve,a kik legszívesebben ott kezdtek volna mindent előlről, ahol 45-ben abbahagyták, mert biza nem a Dobó Kata által megformált lelkes idealista egyetemistákból álltak csak a harcolók ... -
"A fenét. Májusig volt a tutorial. Most jön a game maga."

Ezen nagyot rohogtem, nem tudtam valaszolni, aztan ujra rohogtem, es meg mindig nem tudok :)
>ha harminc millát nem akasztott vele, akkor egyet se.

gondolom te is keszult a "Hulyekereso - valogatott irasaim" cimu kotet kiadasara;)
Wonderland 2007.01.29. 23:17:20
CrL annyira nem volt azért relatív happy. Erre azért emléxel úgy, mert baromi fiatalok voltunk akkor, és megszépülnek az emlékek.
Nem biztos, hogy így van. Ajánlom figyelmedbe:
Valuch Tibor
A „gulyáskommunizmus” valósága

naakkor most mit mondasz carnivora?
da2 2007.01.29. 23:14:50

Feriből a Horthy rendszerben max. v.mi csóri bányász, vagy korán haló munkás esetleg cseléd lehetett volna maximum :-)))
Mivel nincsen semmiféle kiemelkedő tehetsége semmihez , így a Horthy rendszerben nem sokra viszi, mert, ahoz csóri munkáscsaládba született, hogy nyalással feltörjön. Az csak a szociban volt lehetőség. -
Arra jutottam, hogy GYF-nek ez is bejott: bar igaz, hogy "azér - és ez az írott anyagban is feltűnt - kádárral kapcsolatosan meglehetősen árnyalatlan egypontnullás véleményt visz ez a feri",
lehet, hogy sikerult elernie, hogy diskurzus induljon a temarol. Valoszinuleg nem is nagyon akart mast.
da2: "hogyan írnád le KJ taktikáját egy strat.játék szókészletével."

ez jó ötlet (bár nyilván kevesen értenék, ill. kéne egy keretes a fogalmakról, meg a lányvécé-szekció is csak nézne furcsán). sőt általában azt gondolom, a jó str. játék tanulságos, építő szórakozás. csak kurvára időigényes.

probléma, h nagyon kevés játék képes megjeleníteni a szuperhatalom árnyékában küszködő kis ország lehetőségeit. a Hearts of Iron nem rossz azért (csak valahogy majdnem mindig Németországgal játszottam).

most el, írnom kell vmi mást is, kádárt is.
Azért egy valamihez kiemelkedő tehetsége van: hogy eladja magát. Ez manapság állítólag kb olyan fontos, hogy tudsz-e vmi hasznos dolgot is.
kredenc: ehem, az nagyon kényelmes megoldás, hogy amikor Szeretett Politikus hülyeséget beszél, akkor csak diskurzust akar indítani :)
da2 2007.01.29. 23:23:40

Csupán annyit, hogy az utolsó forradalom, és szabadságharcnak lényegében az 1848/49-es eseményeket tekinthetjük. Az 1956-os események utólag lettek leginkább túlértékelve kellett az új rendszernek v.mi történelmi-ideológiai alap, amelybe kapaszkodhat.
Az 1955 és 1980 közötti két és fél évtizedben a reálbérek valamivel több mint kétszeresére növekedtek. Az egy főre jutó lakossági fogyasztás volumene ugyanebben az időszakban több mint két és félszeresére nőtt, a fogyasztási cikkek vásárlása tízszeresére, a háztartási energiafogyasztás pedig három és félszeresére emelkedett.
Ezzel talán most is kiegyeznénk. Hm?
Csak az a bibi, hogy ezeket a nagy növekedéseket nem mi termeltük meg.
ja, csak nem 1955-hőz kell viszonyítani, hanem 1939-hez.
basten 2007.01.29. 23:30:51

Ja ez szép, és jó csak ilyenkor rákell nézni Ausztriára ott, hogy alakultak ezek a számok .) , és akkor már nem olyan fényes a komcsik eredménye.
En nem mondtam, hogy hulyeseget beszelt :) Amugy erdeke, ha a nyilvanossagnak mondjuk 10%-a egy ilyen "diskurzusra" figyel (ahol o a bolcs kozepen allo szerepet veszi magara)
Naigen, én nem hinném, amikor 1989-ben ott abban a bizonyos egyetemi városban, azzal a bizonyos köhümm főtisztségviselővel karöltve vissza akarták tetetni a vörös csillagot, meg meg akartak figyeltetni, akkor annyira nem hitt volna a szocializmusban. Bár megszívták, mert a GYF-által állandóan emlegetett Deutsch-csal való vitában pl. Őt is megfigyelték 3/3-ék... ment fel a mostani szalonfideszholdudvar jelentős személyeihez hangulatjelentésként szigtitkban...kackackukac.
az mega másik.
A str.játékhoz, de megérné, asszem korszakos lenne, minta Ninokarotta Lamborghinis opusa.
Az is sokat mondó tény, hogy az 1960 és 1980 között Magyarországon felépült lakásoknak több mint a kétharmada magánerőből készült. Mindez önmagában is jól mutatja a társadalmi erőfeszítések méreteit s egyben bizonyítékul szolgál arra, milyen erős törekvés volt a magyar társadalomban a kor civilizációs színvonalának utolérésére.
Jó, basten, meg akkoris megtanultak írni, meg biciklizni, meg stb. Nem írhatsz minden ilyesmit a rendszer javára. Az emberek mindig élni, gyarapodni akarnak.
"Az 1955 és 1980 közötti két és fél évtizedben a reálbérek valamivel több mint kétszeresére növekedtek. Az egy főre jutó lakossági fogyasztás volumene ugyanebben az időszakban több mint két és félszeresére nőtt, a fogyasztási cikkek vásárlása tízszeresére, a háztartási energiafogyasztás pedig három és félszeresére emelkedett.
Ezzel talán most is kiegyeznénk. Hm? " Ez drága bastenem nagyon szép. De talán hasonlítsuk össze mondjuk-ne menjünk messzire- Ausztriával. Mondanád, hogy nincs igazam, más rendszerben volt a két ország. Erre én azt mondanám, hogy akkor nézd meg Szlovéniát pl. Vagy Csehországot. Mert a cseheknél bizony döglődött az ipar, mondjatok amit akartok. Itt fogta a hasát röhögés közben minden nagy magyar bölcs közgazda, hogy hihihi-kuponos privatizáció...meg emléxem még: bezzeg a lengyelek! sokkterápia! az igen!...
Hát a jelek szerint az nevet, aki utoljára nevet. És nem az utolsó helyen...
Carnivora 2007.01.29. 23:34:31
basten 2007.01.29. 23:30:51

Ja ez szép, és jó csak ilyenkor rákell nézni Ausztriára ott, hogy alakultak ezek a számok .) , és akkor már nem olyan fényes a komcsik eredménye.

Ausztria nem volt Szovjet befolyásolási övezet. Azé' az különbség, asszem.
mármint persze 90-től a két utóbbit
Szlovénia? Ugrottuk tán az időben kissé?
engeggyémábe 2007.01.29. 23:33:28

Miért ki termelte meg? A rendszerváltás óta már többször annyi hitelt vettek fel pár év alatt, mint a Kádárék 30 alatt, és még mindig, ha szétnézek az országban azt látom, hogy a legjelentősebb beruházások még mindig a szocka időkből származnak. A MÁV, kórházak, a panelek, útak ... -
basten, ja. A rendszer változott, de úgy tűnik a teljesítmény azonosan szar.

Amennyit nőtt 55-80 közt, azt a világgazdasági konjunktúrának köszönhetjük. Ebben mi nem voltunk aktív részesek ,próbálhatod bizonygatni. Aztán miután megszűnt a rendszerspecifikum, láthatod a különbségeket.
Csak nem mindegy, hogy egy hitelt mekkora teherbíró-képességű országgal vetetünk fel, és hogy milyen célra. Ha túlfogyasztunk (itthol bóvlit termelünk) és azért veszünk fel egy relatíve nagy hitelt, hogy az előző hiteleket törleszthessük, az az álmoskönyv szerint nem sok jót jelent.
Valaki pls mondja meg, hogyan mentette meg Horn Gyula az MN-t Árpádunk nagy örömére!
Carnivora, basten,. abban viszont egyetértünk, hogy szemmel láthatóan nagyobb hatékonysággal használták fel infrastruktúrára, közjólétre a hiteleket, és pénzeszközöket.Viszont annyit vett el az állam a fizudból, amennyit jónak látott, tudniillik nem volt olyan, hogy adó. Annyit adott, amennyit jónak látott. Slussz. Ami viszont most megy, az botrány. Itt már az a normális, hogy nem működik a rendszer, csak adóztat (és megjegyzem azt is rosszfelé).
A XX. századi magyar történelemben a hatvanas évek közepétől a hetvenes évek végéig tartó másfél évtizedre esik az ország civilizációs szintjének, a hétköznapi élet anyagi-technikai feltételrendszerének jelentős, a társadalom többsége (mintegy 2/3-a!) számára kézzelfoghatóan érzékelhető mértékű javulása, emelkedése. Ezt a változást akkor és ma is sokan úgy értelmezik, mint a jólét általánossá, pontosabban elérhetővé válásának (kivételes) pillanatát.
basten: Megdöbbentően véletlenül nem esik ez egybe a nagy német-amerikai-japán- (és szovjet!) konjunktúra időszakával?
basten, viszont aláírom, voltak, akik sokkal rosszabbul csinálták, l. pl. a Kárpátok Géniuszát... stb... De mnondjuk Titóék jóval jobban éltek.
A múlt rendszerben nehezen értelmezhető szó az, hogy "hatékonyság".
Talán kínálkozik, hogy összehasonlítsuk a mostani rendszert az akkorival (mondjuk adósság akkor is, most is), de mégsincs semmi értelme. Egyszerűen pl bizonyos dolgok (ld hatékonyság) mást jelentenek most és jelentettek akkor.
engeggyémábe 2007.01.29. 23:44:56

Na, azért ez így nem igazán. A bóvlira volt piac lásd. szocialista országok a primőr árúra szintén lásd. a nyugat.
A mezőgazdasági árúknak is biztosítottak piacot a rendszerváltás után jött az összeveszés meg duzzogás, hogy ruszkikkal nincs biznyisz , amely a mezőgazdaság lerongyolódásához a hajdani nagy feldolgozóipar tönkretételéhez vezetett. A nyugati segget hiába nyalták eredménytelennek bizonyult a telített piac miatt az araboknak meg ugyebár nem nyaltak, a kínaiaknak szintén nem, ahova ellehetett volna adni v.mit.

Olyasmi apróságokról ne is beszéljünk, hogy pl. az Ikarus még a 80-as években is olyan buszokat gyártott, amelyeket Kanada is megvett ma mi maradt belőle? Semmi a nagy üres gyártelepek.

A multik pedig a szép összehajtogathatós "gyáraikkal" , addig maradnak, amíg húgyé-szaré dolgozik a nép, de mi lesz később? -
engeggyémábe: engedjedmámeg, hogy eredményszemlélettel is éljek. Ha a két kábé 20 évet megnézem, akkor akkor töb épült. Slusssz. De igazad van, tényleg a két rendszer különbözött.
Az I. vh előtti időszakban voltunk legközelebb a nyugathoz. Azóta távolodunk. Ehhez sajn hozzátett a kámenyista éra jócskán.
Hogy az előző gondolatot továbbvigyem, sztem a fejlődés sem igazán azt jelentette akkor, mint most. Ha legyártotta a gyár az előírt egymillió nagy piros fazekat, akkor az fejlődés volt. Az, h nem kellett senkinek, vagy inkább kicsi kék kellett volna, már érdektelen volt. Esetleg vehettél kicsi kéket keményvalutáért külföldön. De az egymillió nagy piros azért ott volt, lehetett büszkén szemlélni a "fejlődést".
naigen, enedjé, valóban. Na ez volt a baj. És az, hogy elkúrtunk piacot szerezni. L. pl. Sanghaj, Arab öböl stb.
engeggyémábe 2007.01.30. 00:02:39

"Az I. vh előtti időszakban voltunk legközelebb a nyugathoz. "

Végülis igazad van lásd. Mátyás király :)))
Akkó épp mi voltunk a Nyugat:))
Kivételek mindig vannak: az Ikarus és a mg jó példa lehet erre, de igazából a rendszerváltáskori koppanáskor derült az ki, hogy amit 40 év alatt összehoztunk, az mennyit ér.

A középkorban valszeg tényleg igaz a Mátyás király. Utána a Kiegyezést követően indultunk viszonylag dinamikus fejlődésnek. Ez nem azt jelenti, h elértük a nyugatot, csak h kevésbé voltunk tőle távol, mint máskor.
Nem akarok egyébként komonistázni. Megértem azokat az embereket is, akik nosztalgiáznak az akkori létbiztonságon. Csak tudjuk, h mi volt az ára.
A rendszerváltozás folyamata a magyar társadalom többségétől igen nagy áldozatokat követelt meg, a munkahelyek tömeges elvesztése, a létbizonytalanság megtapasztalása nagylétszámú társadalmi csoportok alapélményévé vált a kilencvenes évek első felében. A rendszerváltás vesztesei – nagyipari munkások, alacsony iskolázottságúak, az agrárszféra fizikai foglalkozású alkalmazottainak többsége, a romák, a kisnyugdíjasok – számára a kádári konszolidáció időszaka, a viszonylagos kiszámíthatóságával, a korlátozott szabadságjogok ellenére is, gyakorlatilag természetes és önkéntelen módon értékelődött fel.
engeggyé, ja. De engem már inkább ez a 17 év, és a további folyományok érdekelnek. És nagyon úgy tűnik, hogy ebből maximum énekeshalott lesz. Herdernek volt igaza.
A felértékelődés harmadik tényezőjének a jelen viszonyokkal való elégedetlenség tekinthető. Ez nem egyszerűen az éppen hatalmon levő kormányzó garnitúrával és általában a kilencvenes évek politikai elitjével, annak teljesítményével való elégedetlenséget fejezi ki, hanem megkérdőjelezi a rendszerváltozás által megkövetelt áldozatok értelmét is. Egészen leegyszerűsítve azt, mi értelme van a változásoknak, ha a társadalom jelentős csoportjai ezzel mindössze a négyévenkénti véleménynyilvánítás lehetőség nyerték meg.



és basten, itt a rendszerváltozás I-II újabb áldozata, az értelmiségi.

Megjegyzem EGY útja van egy nemzeti felemelkedésnek: kurva sok pénzt ölni az oktatásba, és az lassan behozza a hasznot. Na ehhez képest gyakorlatilag minden kormány elvett/rontott rajta. A mostani rendszer sajátossága például, hogy ötvözi az előző rendszer rossz beidegződéseit az új rendszer hátrányaival, miközben romlott az oktató-hallgató arány. És humántúlsúlyos a képzés. Remek.
basten, látom nagy TGM fan vagy...:F
"A feleségét emlegeti folyton; kit érdekel a felesége, dázzeg?!"

Kérdezd az apróklánozóktól meg a dobrevklárázóktól.

Ők tuggyák.

PS: én is szoktam néha a nejemet emlegetni, igaz, ő okos.
engeggyémábe 2007.01.30. 00:08:42

A dualizmusban tény, hogy jelentős fejlődést ért el az ország, de a nyugattól messzebb volt, mint ma. Az lehet, ha nincs Trianon még bármi lehetett volna, de a történelem nem foglalkozik a mi lett volna ha lehetőségével.
A teljes Monarchia gazdasági teljesítménye sem tudta megközelíteni a nyugati országokét, mint Németország, Franciaország, Nagy Britannia ...

Az életszínvonalról ne is beszéljünk ...

Sajnos nem az derült ki mi mennyit ért, hanem az, hogy a rendszerváltásnak nevezett v.mi nem jelentett többet államformaváltásnál. Az addig regnáló hatalmi elit beengedett pár új arcot, akivel szépen szétdobták az addigi nemzeti vagyont, így baszták el a volt nagy állami vállalatokat lásd. Ikarus.

A nyugathoz utóljára Mátyás király idején voltunk közel azonos szinten a különbség annyi volt, hogy nuygaton , akkor már a városok adójából érték el azt amit nálunk még mindig a jobbágyság termelt meg. -
Azért annyira nem vészes a helyzet. A gazdaság működik, sőt fejlődik. Legfeljebb fejlődhetne jobban is. A GYF-ék tevékenységén való felháborodás teljesen jogos persze. De kilátástalanságról nem beszélnék. Van egy nagy adósság, meg még nagyobb strukturális lemaradás, de ésszel meg idővel ez megoldható. Hogy ez utóbbi kettőből mennyi lesz, azt nemtom.
Carnivora, "Sajnos nem az derült ki mi mennyit ért, hanem az, hogy a rendszerváltásnak nevezett v.mi nem jelentett többet államformaváltásnál. Az addig regnáló hatalmi elit beengedett pár új arcot, akivel szépen szétdobták az addigi nemzeti vagyont, így baszták el a volt nagy állami vállalatokat lásd. Ikarus. "
na ezzel nagyon egyetértek.
mavo · mavo.blog.hu 2007.01.30. 00:19:46

Nem lenne Klárika ma nem beszélhetnénk Gyurcsány Ferencről itten :) az ellenzék szempontjából érthető az emlegetése viszont az, hogy maga feri is emlegeti már nagyobb gáz. -
A"zért annyira nem vészes a helyzet. A gazdaság működik, sőt fejlődik. Legfeljebb fejlődhetne jobban is. A GYF-ék tevékenységén való felháborodás teljesen jogos persze. De kilátástalanságról nem beszélnék. Van egy nagy adósság, meg még nagyobb strukturális lemaradás, de ésszel meg idővel ez megoldható. Hogy ez utóbbi kettőből mennyi lesz, azt nemtom. "


engeggyémá... Áruld már el, ezzel a tempóval mikor érünk egyáltalában a "nyugat" közelébe???? 40 év? A magam részéről azt mondom, hogy akkor én már rég nyugdíban (vagy ugye, látván az élettartamokat...). Már ha egyáltalán lesz aki fenntartsa a nyugrendszert.
A dualizmusos összehasonlításba én nem értettem bele a jelenkort, szori, úgy tényleg nem igaz.

De, a rendszerváltás után derült ki, h mi mennyit ért. Ez a lopósduma ezen nem változtat. Biztos loptak mint az állat, de a lényeget, amit a nyugatiak vettek meg, azt annyiért vették meg, amennyit ért nekik. Ha nem így lett volna, akkor szisztematikusan jöttek volna olyanok, akik többet ígérnek. Ott ui. már akkor is verseny volt.
Az annyira nem vészest csak úgy értettem, h mondjuk nincs gazdasági válság v. ilyesmi.
De hát ha itt ilyen igényeink vannak, hogy nyugat, az más :)
Wonderland 2007.01.30. 00:26:43

Az ilyen pr. szövegekkel az a baj lásd. minden fasza csak szorulunk egyet, és jön a még faszább világ, hogy a magyar lakosság az utóbbi száz évben v.mennyi generációnál halhatta már ezt a szöveget, így nem igazán hiszi el senki az MSZP Gyurcsány hívő tagozatán kívül...-
engeggyémábe jójó, és akkor mit mondasz arra, hogy pl. Egy gyárat priviztek 2 millióért, amikor csak a gépkocsiparkja ért annyit?

Mondom a varázsszót, ami bevált: Dolgozói képviselet a vezetésben + kuponos privatizáció! Na ez úgy látszik bevált. Nem vált be: Magyar rendszer, Kárpótlás!!! ÁÁÁ A legnagyobb állam által elkövethető fasság, amit valaha láttak közgazdászok. Ennél rosszabb csak az assignata ügy volt, Franciaóban, 1790-esekben.
Carnivora, jaja, pont ezt írtam én is..
Hiba volt bőven. Mezőgazdaság, kárpótlás, biztos volt egy rakás szar privatizáció, de ne higgyük azt, hogy "lopás" nélkül lényegesen jobb lett volna. Néhány példát, rémtörténeteket mindenki megtapasztalt, de ezek általában keveset mondanak a lényegről.
A hibák pedig elkerülhetetlen részei egy ilyen folyamatnak.
na emberek, jól elismételgettük a közhelyeket... És jól megváltottuk a világot visszamenőleg az elmúlt 17 évre.
Na mindenkinek pá.
engeggyémábe 2007.01.30. 00:36:45

Bevallom irigylem a naivitásod jó lehet ilyen Gyurcsány hívőnek lenni, és a fencidbe dugni a fejed...

A világon eddig egyetlen olyan bankjegy volt ismeretes, amelyen egy halott, egy hulla volt látható: a régi magyar "barna" 50 forintos, ahol egy labanc feküdt - további akciókra jólláthatóan teljesen alkalmatlanul - a porban. Még csak azt sem lehetett tudni róla, hogy vajon magyar, vagy német volt e a neve, mert, bizony, ismerve az időket, lehetett volna egyik is, meg a másik is, eegen. Megkockáztatnám, hogy bármelyik is, élete első napjaiban biztos anyja csecsét szopta. Ez még közös szokott lenni (akkoriban) a csecsszopókban. Aztán felnőtt, és belekeveredett Magyarországba, eléggé szerencsétlen, tragikus módon, és talán később, egy poszthum vigasza lett, mikor nagymamák gyűrték képét unokáik kezébe, hogy "nesze, vegyél ezen valami szépet..."

Úgy értem, bár rosszul tűnik itt a dolog indulni, de miért ne lenne ennek is... valamikor...izé... jó vége...
Fingom nincs, melyik kommentből szedted, hogy Gyurcsány-hívő vagyok (ki nem állhatom az ürgét).

Csak az ilyen összeesküvés-elméleteket se csípem. Miért megy vmi rosszul? Mert ellopták a pénzt! Azok a mocskok! Megtermelünk itt kb 20000 mrd forintot, s az elvtársak ezt zsákban hazaviszik. És ezért van minden. Ez a gazdaság mozgatórugója, hogy ki mit lop el.

Nem azt mondom, h nincs ilyen, lopják itt még a szart is. De ne ezzel magyarázzunk már mindent! Akkor sem, ha baromira kényelmes.
(amugy galileo)
Az ejfeli vita ma is epito volt.:)
Tenyleg.
engeggye:00:02:39
00:36:45 mind2vel egyetertek.
Jo8 mindenkinek!
Én arra az egyszerű kérdésre szeretnék választ kapni a balos elvtársaktól, hogy mi a garancia, ha GyF et ballábbal kel, vagy a Fittelinának új úszómedencére van szüksége, esetleg Gyurcsány úr rá jellemző fő szervének új feleségre, az öregecskedő helyett (Ms Keleti esélyes jelölt komenista is, gazdag is és még csinos is), szóval mit lehet tenni egy újabb elkúrás ellen? Öszöd Mark II ellen?

Ez itt mind szép és jó, Kádárt azonban Horthyval együtt kellene a történelemben elfoglalt megfelelő helyére tenni (tuggya egyálatalán valaki hogy 39-ben bebörtönöztette Szálasit aki csak 42-ban szabadult =(IIRC) német követelésre, meg hogy 45 után egy hálás zsidó család villájában élt, meg hogy talán nem véletlenül nem vonták felelősségre? stb.).

Szerintem 1918 október 31.-től kezdődően át kell értékelni a történelmet. Ami most megy az egyrészt a komenista hazugságok továbbélése, másrészt a sosemvolt nagy magyar tökéletesség dícsérete.
Lehetne sőt kellene, hogy a személyek hibáikkal erényeikkel együtt a helyükre kerüljenek. Lehetne így kezdeni monnuk a télleg szükséges ároktemetést.

Nonszensz hogy nincs történelmi szenélyiség akire a baloldal úgy emlékezhetne, hogy avval nem törli a lábát az ország jelentős részébe. Dehogy nincs. pl ilyen szerintem Kunfi Zsigmond, vagy Peindl Imre.

Tegyük helyére Károlyit, a Tanácsköztársasgot, vörös és fehér terrort, Horthyt, a háború utáni átmeneti időszakot, majd Kádárt is.

És ehhez még csak politikusok sem kellenek.
Carnivora,

"Nem lenne Klárika ma nem beszélhetnénk Gyurcsány Ferencről itten"

Lassan el kellene dönteni, hogy akkor most a Fletovics egy hataloméhes pszichopata genya, vagy a neje bábja.

Tudod, az nem úgy megy, hogy vesszük a főgonoszt és felruházzuk a sok mindenrosszal, mert sajos a sok mindenrosszban egy-két cuccos üti egymást.
"A nyugathoz utóljára Mátyás király idején voltunk közel azonos szinten a különbség annyi volt, hogy nuygaton , akkor már a városok adójából érték el azt amit nálunk még mindig a jobbágyság termelt meg."

Az évszázados lemaradás volt, teccik-e tudni?
Wonderland,

"Mondom a varázsszót, ami bevált: Dolgozói képviselet a vezetésben + kuponos privatizáció!"

Valamiféle kifejtés jól esett volna.

Pölö: itt és itt kuponoztak és/vagy dógozói képviseleteztek, és ez ennyi és ennyi százalékban dekurvajó.

De ez a hasraütök, aláállok; szóval nem.
(húsevő,

emberbaráti lenne, ha a szövegeidben az idézet és a saját kútfő elkülönülne némiképp)

Igen, lehet Gyurcsány-hívőzni.

Csak aztán pofa súlyba, és nem sikítozni, ha valaki Orbán-hívőzik.

Kicsit rövidebben: az ilyen bunkózás nem tesz jót a _párbeszédnek_.

Ha anyázni akarsz csak, azt meg jelezhetnéd őszintébben is.
mavo · mavo.blog.hu 2007.01.30. 07:14:36

mavo majom egyértelműen elkólönül csak emberi intelligencia kell az észleléséhez.

Kit érdekel Orbán? 98-02 között volt téma ma egy mitugrász hatalomnélküli senki.

Az más tészta, hogy a hozzád hasonló Gyurcsányista hívő tagozat még mindig nem tudja magát túltenni azon, hogy a kedvenceik basznak ki az országgal, így a heves orbánozásba merül ki mindenféle elégedetlenségetek.

Ki akar anyázni? ez nem a talponállód kannásboros fóruma ... -
mavo · mavo.blog.hu 2007.01.30. 06:17:02

A felesége brancsának köszönheti a milliárdos vagyonat, amelynek a segítségével szépen egyre előrébb vásárolta magát az MSZP berkeiben. A csúcs pedig az, amikor a milliárdos rablókapitalista dalolja a fel , fel ti rabjai a földnek ... -
mavo · mavo.blog.hu 2007.01.30. 06:51:12

Miért ne tudnám? , de attól még egy szintre kerültünk az más kérdés, hogy ehez a bevételi források mást jelentettek, mint nyugatabbra, ha a Hunyadi Mátyás életmű nem szakad félbe, és az utódai folytathatják azt a politikát még a nyugatot is beelőztük volna. -
Na azért álljon meg a gyászmenet!Ez a vita onnan indult,hogy fikázzuk már egy csöppnyit O.V.-t.Korrekt,mert aki hatalomra tör az ne így értékeljen.Aztán ne felejtsük el ki gyakorol ma közhatalmat,és határozza meg közeljövőnk!No az a beszéd sem egy épületes szellemi alkotás.(Finom voltam?)
Ugyan monjátok már meg,hol,kitől hallottatok/láttatok igazán előremutató,megalapozott,és főleg itt végrehajtható programot?
Esz a fene,hogy megtudjam!!!!!!
rotfl. Értem én, adjunk a kiegyensúlyozottságnak. Gyurcsényozni szabad, Orbánozni nem? rotfl.
Így képzelitek a kiegyensúlyozott médiát? Vagymi?

S ugyebár ez se a magamfajta középenálló, balra-jobbra lövöldözők vesszőparipája...

Nem baj, én is bérgyurcsányista leszek. lol
Árpád. Figyelmedbe ajánlom a mai szonda ipsost. Én valahogy "új többségnek" érzek félmillió új fidesz szimpatizánst egy hónap alatt.
Orbánnal nincs baj (a maga módján! - teszem hozzá).
Szimplán eljárt felette az idő. 20 éve politizál lassan. Nagy idő.
Én személy szerint szívesebben látnék mást a FIDESZ élén (mondjuk Kósa), igaz, akkor a fanatikus-hívők elveszítik a Vezérüket...nem tudom ez mit eredményezne egy választáson...
ELVTÁRSAK ! A REAKCIÓ ERŐSÖDIK !

A Fidesz jelentősen bővítette bázisát az elmúlt egy hónapban, közel félmillió új szimpatizánst szerzett - derül ki a Szonda Ipsos felméréséből. A Népszabadság által ismertetett mérés szerint eközben az MSZP-szavazók száma csökkent, és kedvetlenebbek lettek.

:)))
Oké, Carnivore, oké, értem én, ha egy kicsit jobban lenéznél, egysejtűként vennél számításba.

Segond, nem kötelező velem vitatkozni.
Az a támogatás, ami ilyen könnyen jön, ugyanilyen könnyen el is mehet. Azt gondolom evidens, hogy a szavazatok nagy része protest szavazat. Ezúttal a zemeszpével szemben. Ha a fidesz csinál vmi faszságot, majd odébbállnak onnan is.
Rossz teória. Protest akkor lenne, ha bizonytalan szavazó lenne, van abból is sok.
A protest tudtommal csak annyit jelent, hogy valami ellen szavazás/kiállás. A fidesz nem csinált semmit, hogy egyszeriben + fél milla szavazója legyen. A zemeszpé viszont elkúrt meg megszorított: ezért elpártoltak tőle.
Carnivora:
Oszt' akkor mi van? Két választás között mindegy. Tudod a focit is gólra játszák. Amúgy meg olyan mindegy. A népeknek csak kenyér kell meg cirkusz. A magyar kis színes politikusaink ezt jól tudják prezentálni.
Kommunista módszerek 322. rész

Az Illés Lajos halálára íródott, amúgy megható, GyF által szignózott sorok előbb voltak olvashatók Fletó elvtárs blogjában és hallhatóak/olvashatóak bizonyos helyeken, mint azt AZ ÁLLÍTÓLAGOS CÍMZETT, A GYÁSZOLÓ ÖZVEGY MAGKAPTA!

Törvényellenes? Nem. Etikus, a jóérzést a legszélsőségesebben sértő? IGEN!

Különös szarból vanak ezek a kommunisták!
Friss hírből: "Orbán Viktor pártelnök szerelés közben az Indexnek azt mondta: "alkotmányos jogainkat korlátozzák, mégis csak volt itt egy rendszerváltás"."

Nincs már akadálya, hogy visszajöjjenek a rendszerváltást követelők. Azért ezt megbeszélhetnék OV-ral.
süti beállítások módosítása