W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Maci volt

2007.01.16. 20:27 Tóta W. Árpád

Abbahagyhatjuk a találgatást, Kósa Lajos tiszta vizet öntött a pohárba. Az új jobboldali pártról szóló igényes publicisztikát nem más helyezte el a Magyar Nemzetben, mint Gyurcsány Ferenc. Napnál világosabb. 

Horváth Zsolt tehát se nem Orbán titkárnője, se nem Simicska Lajos, ezen a néven maga az Ős Kaján publikál a Magyar Nemzetben. Hihető, életszerű, és főleg mély erkölcsiséget tükröző magyarázat.

De vajon hogy tudta ezt megcsinálni?

Beépített embere van a Nemzet szerkesztőségében? Esetleg már a nyomdában csempészték be a cikket, az éj leple alatt, ürgebőrbe varrva? Az ellenség keze betette volna a lábát a szabadság és a tisztesség utolsó szentélyébe is?

Vagy talán zsákruhát öltött, jellegzetes orrát gyurmával álcázta, és bekopogott Rogán Antalhoz faxolni?

Eddig tartózkodtam a személyes történetektől - nem enném el Kóka János kenyerét -, de ehhez van egy anekdotám. Hároméves koromban, amikor a bili helyett a nadrágomba szartam, váltig állítottam, hogy nem én voltam. Kérdezték a szüleim: na akkor ki, édes fiam? Mondtam, hogy a mama. De a mama meg azt mondta, nem ő volt. Nagyapa se. A csecsemő húgom se. Végül, amikor már minden vádlott elfogyott, ráböktem erre a macira ni, ami itt a fejlécben látható, és diadalmasan bejelentettem: Maci volt.

Nagyon aranyos jelenet lehetett egyébként, de tanulságul azért ajánlanám az illetékesek figyelmébe, hogy egyrészt nem hitte el senki egy percre sem, másrészt háromévesen ez még elmegy, harmadrészt ettől még nyilván elég büdös volt. Semmiképp sem az az állapot, amelyből erkölcsi megújulást lehetne hirdetni. 



Címkék: magyar nemzet fidesz újpárt

362 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr5628856

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: #Bia álomblog » Blog Archive » Ha már maci 2007.12.01. 18:06:39

[...]és diadalmasan bejelentettem: Maci volt." (próba, szöveg innen :) [...]

Trackback: Asszem blog 2007.01.16. 23:50:22

Gyurcsányé a Magyar NemzetIgaza van a baloldal által Orbán-utódnak kikiáltott Kósa Lajosnak, amikor közleményében azt állítja, hogy "a baloldal, de leginkább a miniszterelnök érdekében állt a jobboldal széthúzásáról szóló írás megjelentetése. &qu…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez vicces...
Csalódtam benned, Lajos!
én nem látom a macit..
ja megvan!a jobb sarokban van gyerekek, nem a szmájli!
Lehet, hogy Lajos is beszart az Nemzetes írástól?
hát nehéz volna nem látni azt a macit.
ha ma lennék gyerek, persze simán a gyurcsányra fognám.
Nekem már tudomásomra jutott az igazság, igyekszem is mindenhol terjeszteni. Következő: Nem teljesen úgy igaz az új párt alapítása, ahogyan azt megírták. A helyzet az ugyanis, hogy Schmidt Mária szent gyermeket vár Áder Jánostól. Ez a gyermek 2028. ápr. 9-én fogja átvenni a hatalmat Orbán Viktortól és győzelemre vinni a magyar népet, addig viszont - biztos forrásból tudom - marad Orbán Viktor és rendíthetetlen jelleme mit sem változik.
(Hogy Hiller Istvánnak mi lesz a szerepe, azt nem mondhatom el mert meg lehetne még változtatni a történelem alakulását. De ez így jó ahogy van.)
Hogyhogy nem a nyuszira fogtad...? Nem fogtak rajtad a reklámszövegek?
Árpád, az a ti érdeketek, hogy ezzel lehessen foglalkozni a ballib sajtónak, ne pedig a pocsék kormányzati teljesítménnyel.
Ha bomlás, széthúzás látszik, arra ráugrotok.
Erre van igényetek.
Ezt az igényt elégítette ki a kiváló Horváth Zsolt, aki nem tom, olyan fantom e, mint anno Egei, vagy valóban létezik.
Mindenesetre a jobboldalnak nem érdeke a megosztás, meg az, hogy erről beszéljenek.
Kivéve, ha OV így akarja befogni az esetleges szervezkedők száját.
Mondjuk én Ádertől félnék a helyében a legkevésbé. Kiégett, öreg politikus, egészen háttérbe húzódott, de valszeg nem fog holnap előugrani egy sötét sarokból (ahogy Fletó mondaná), hanem megmarad a csornai Charles Bronsonnak.
OV-nek nincs kihívója a jobboldalon, aki az lehetne, az is elkopik előbb-utóbb (Áder, Pokorni már elhasználódott, és ha így megy tovább, Navracsics és Kósa is el fog).
ráadásul egy ilyen komolytalan összeesküvés-elméletnek már két postot is szenteltél, igazán gratula:)
Kár, hogy nem mondhatod el mi lesz a Hillerrel... Pedig ezt mindenképpen tudni szerettem volna :P Legalább az, hogy jó lesz a vége?

Off: a maci aranyosabb, mint a nyuszi :)
tingli: én aztán magasról leszarom, mi "a jobboldal érdeke". egyszerűen szórakoztat ezeknek a hazug balfaszoknak a vergődése. egei antal, mi? ki a faszom hiszi el ezeket?

hiller nyilván valamelyik állatot játssza a jászolban.
tingli tangli 2007.01.16. 21:13:45
Úgy van, és Orbán viszont láthatóan nem használódott még el, csak az arca sárgul egy kicsit. Bírja még.
Ez a nadrágos sztori érdekes, számomra többek között azért is, mert a nagymamám sok bölcs mondata között az is szerepelt, hogy ha elég megygőzően és kellő gyakorisággal mondogatja valaki, hogy nem én szartam bele a saját gatyámba előbb-utóbb elhiszik....
Jó, mondjuk nem azt mondta, hogy Ő volt,hanem, hogy neki állt érdekében. Persze mindenképpen szar duma, de ez az üzenet nem nekünk szól, hanem az OV hívőknek. nekik meg erőset kell mondani: istenetek még a pártnak is kész ártani a hatalma érdekében. Szép kis meccs lesz itt.
Annyit elárulhatok Hillerről hogy hősi tettét 2024-ben a Sziget fesztiválon a Kispál és a Borz zenekar búcsúkoncertje alatt fogja véghez vinni.
opsz, - meggyőzően - bocsánat
Mér' akkir lesz a Kispál búcsúkoncertje?
Az is érdekes, hogy Lajosunk ezzel a beszólással beállt Marcsi mellé a ringbe, mint ahogy annak idején Áder is beszállt Pokorni mellé, csak akkor nem voltak elég erősek tovább vinni a szálat. Ha most elég erősek, akkor lehet, hogy ők kezdték,és a MN tuképpen velük van, hogy kiugrassza a nyuszit.
A korrektséghez azért hozzátartozik, hogy Lajos nem azt mondta, hogy GY.F. helyezte el a cikket, hanem hogy valójában az ő érdekeit szolgálja a cikk. Ez némi különbség.
A nyilatkozat nem Gyurcsányról szól, hanem, a cikk írójáról (szervezőjéről). Másképpen: Lajos azt mondta, hogy a cikkíró nem egy rendes jobboldali csávó, hanem a másik oldal szekértolója.
Karácsonyko kedves, okos kis fiatal családtagjaim kis Betlehemet csináltak, papírból. Papir jászol, apró Jézus, Mária, a Királyok, néhány pásztor, és az állatok... Kedves volt, és meghitt, de az egyik meleget lehelő tehén bizony bomlasztó egyénnek bizonyult:rádől Máriára és a Kisjézusra, ők ellökték a királyokat, azok a báránykákat- teljes anarchai lett az istállóban.... Hát, ez is egy lehetőség. Óvatosan a tehenekkel, lehet köztük máskéntgondolkodó...! ;)
Tingli tangli, frankó újság lehet az a Magyar Nemzet,ahol azt se tudják, kinek a firkálmányát rakják be a mai számba... :-)

Egyébként igen kéne már ide egy normális párt, amiben nem ezek a 16 éve koptatott pofák ülnek.
igen, én látnék lehetőséget a javulásra egy új, kósa-navracsics féle vezetéssel, de ha OV kihúzza még pár évig, addigra ők is elkopnak.
nos, vannak meg ebben az orszagban olyanok, akik felvallaljak a sajat szarukat es nem kenik masra. De ok a rosszfiuk, a kuloncok, antiszocialisok, azok szemeben akiknek kenyelmesebb sajat boszmeseguket letagadni. Ismeros ideologia ez, nem kell soka visszalapozni a tortenelemkonyvbe. Kulonben meg epp ez az ami elfogja donteni, 10 - 15 ev mulva, hogy ki a fasza gyerek, Viki, vagy Feri? en meg megerem, s kajanul vigyorgok majd azon hogy mennyire tudtam ki az:)
Kósa pontosan az ilyen baromságokkal játsza el az esélyét. Tényleg sok olyan szavazó van, akinél a Gyurcsány-kormány két éves semmittevése, és pannon-pumázása kiverte a biztosítékot, de összeszorított foggal mégis rájuk szavazott, mert nem akarta a kormányrudat egy fokozatosan bomló elméjű zsebnapóleon kezébe adni.
Kósa ezen középenálló (és valójában a mérleg nyelveként már a második választást eldöntő) emberek számára eddig vállalható alternatívának tűnt.
Egyszerűen nem értem, miért megy bele egy ilyen politikai és logikai salto mortale-be.
Kósa tényleg egy olyan embernek tűnt, aki képes reálisan is gondolkozni és érvelni. Ezek után... maradjunk annyiban, hogy jót röhögtem rajta :)
Még egyszer: az hogy ki csinálta az nem egyenlő azzal, hogy kinek az érdeke.
loggol

"A tagság és a képviselők többsége számára nem kérdés, hogy a jobboldali napilap ismeretlen szerzőnek tulajdonított cikke nem kerülhetett nyilvánosságra Orbán tudta nélkül."

Na kinek az érdeke?
loggoll: oké, akkor ki csinálta?

- Horváth Zsolt nevű szerző eddig nem volt az MN-nél
- az ügy, a témakör roppant érzékeny, tehát az kilőve, h egy gyakornok ezzel nyisson
- a lap hogymongyam nem független a Fidesztől

tehát mit is mond Kósa? Liszkay Gyurcsány embere?
"Még egyszer: az hogy ki csinálta az nem egyenlő azzal, hogy kinek az érdeke"
Ó, tényleg? :)
Tehát ha elküldök egy irományt a MN-nek, ők minden további nélkül leközlik, mindenféle kritika nélkül? mega-LOL és muhaha
Szegény nemzetes fiúk, milyen butácskák, akaratukon kívül, véletlenül Gyurcsány szekértolói lettek?
Ugye ezt te sem komolyan írod? :))
Az úgy van, hogy mindig az van a Viktorral, aki azt mondja, amit hallani akar. Onnan lehet tudni, hogy már nincs a Viktorral, hogy neaggyisten kérdőjelez, meg magyaráz.
Nem is tudtam, hogy Kósának ilyen humorérzéke van. Komolyan nem mondhatta ...
Till@

Ennek (is) ugye több olvasata van:

1. Gy.V és O.V összeesküdött mindenki más ellen.
:-)

2. A cikk Gy.F. érdeke. Ha őt nem szeretjük, és ha igaz, hogy a cikket O.V. nyomatta, akkor O.V., hát, mondjuk úgy, hogy gyanús... Nem biztos, hogy a mi emberünk.


most már tuti, hogy a magyar nemzetet a gyurcsány pénzeli :-)
Szerintem, ha már ilyen balfasz módon védekeznek lehet valami a dologban. De amúgy szerintem ez egy tök jól szervezett akció...

Rájött OV, hogy ez így nem fog menni, úgyhogy kell egy nemzetilib párt is aki lenyomja az MDF-t a tatmiról, és bezsebel egy csomó "azegyikoldalrasemszavazokszívesen" szavazatot. Persze fikázni fogják egymást, de ez csak egy szaros színjáték lesz, ami révén korm-i pozícióba kerülnek, de meglesz a jó leosztás:
KDNP - kemény populista
Fidesz - nemzeti liberális

De ez csak egy elmélet. Lehet, hogy hülyeség, de azért nekem ez gyanús.

Amúgy Spédert is szóba hozták az új tömörülés kapcsán... Jó kis bagázs lesz...

Na jóccakát!
szitty ata 2007.01.16. 21:34:38
Mennyit lapoznál vissza?
vicces így... már a jobboldalon is azt állítják, hogy a Nemzet hazudik. lol!+ :D
loggoll

1: Ez már régóta gyanús nekem is! :)

2: Ezt meg nemigen vágom! :(
Nézzétek az Estét!! Orbán - Index- TWÁ is szerintem.
Nincs TV-m, mit látsz, mesélj!
Mi történt valójában?

Nekem erre két elméletem van:

1. A Magyar Nemzet "kultúrörében" kialakult valamiféle pszichózis, hogy egy ellenséget kell találni. Írtak egy álcikket (Horváth Zsolt nyilván nem létezik, vagy ha mégis, akkor se ő találta ki a cikket).

2. Ugyanez, de a párt központjának ötlete/egyetértése alapján történt minden.

Kósa megítélésében abban nem értünk egyet, hogy szerintem annak üzenete az volt: a cikkíró - és akik mögötte állnak - egy fasz, és ne szeressük őt.
Egyébként most megint az a benyomásom van, mintha a kormány "az ellenzék ellenzéke" stratégiája bukkanna fel a sajtóban. Most őszintén, de tényleg, 2010-ben lesz elvileg a következő szavazás, nem teljesen mindegy, mi jelenik meg a Nemzetben, mit mond róla Lajos, Viktor, no meg Tercsi, Fercsi, Kata, Klára, valamennyi név a naptárba'? (Ott a zsebtévében tudtak valamit!!! Fercsi, Klára- túl sok ez a véletlenből!)
Kósa Lajos építse az új debreceni villamost (ha nem viszi el a pénzt a négyes metró...), Gyurcsány meg a négyes metrót (ha nem buktatja meg az ötletet az index...), és mindenki másnak csak azt tudom mondani, a hit a lényeg. Hogy egy klasszikust idézzek: én azt hiszem, hogy iszok egy pohárral...
Hát igen. Talán úgy is lehet erre tekinteni, hogy a MN mégse a Fidesz által napi szinten kontrollált Pravda és vannak ott is idióták igen, a KNDPs hírrel volt itta zindexen volt korán örülés és lyukra szaladás, végül Kósa (is) rámutatott arra, hogy csak balról nézve triviális, hogy Viktornak mennie kell...
Én eddig azt hittem, hogy a Kósa normális és picit még drukkoltam is, hogy nyomja le a Viktort.

Dehát most erre így mit mondjak?
uff!
1. kinek adná Viktor a tagfelvételi kérelmét? :-)) "csókolom, magukat még nem daráltam be, tessék mán bevenni.." (sic) 2. ha én felelős újságírás lennék (állítólag a mn az), akkor tudom, hogy kitől közlök le cikket, nem? TWÁ, hogy megy ez egy valódi felelősségnél?
pici

Ááá, nem sokat, 20 evet kb. hogy tovabb ne farasszuk a szemunket. De inkabb ajanlok egy akkori nepszabit, weben biztos lesz. Innen mar nem hozzad:
Jo lenne mar ezt az Orwell fele 2 perc gyulolet fogalmat kiiktatni ebbol a tarsadalombol, s ne olyan cikkeken csamcsogni hogy mit csinal epp a foellenseg kedves liberalisok, hanem a reformjaitokkal foglalkozni.Egyszer csak egyszer mutatnatok meg hogy mi az a tolerancia, a bekes egyutteles, de nem, mikor a kutya se foglalkozik mar a szanalmas retegetekkel, ti akkor is acsarkodtok, szittok, uszittok,mert az kenyelmesebb. A munka becsulete meg ismeretlen fogalom nalatok. Szanalmas. Ennyi.
Ha tudnám, hogyan működik a trackback, akkor azt írnám, hogy:
olahandras.blog.hu/2007/01/16/gyurcsanye_a_magyar_nemzet

Én félve kérdem meg, de lehet hülyeség: a Magyar Nemzetnek nincs véletlenül egy főszerkesztője, aki jóváhagyja a cikket, vagy minden lemehet, amit kitalálnak a hát nem is tudom milyen szó lenne rájuk jó...újságba írók? Talán az újságíró erős lenne a Magyar Nemzetben publikálókra...
Ha nyolc korános, izraelita, maoista vagy épp klingon terrorista egy kisebb ufót vezetne az Operaházba, Árpádnál akkor is a Fidesz vagy Orbán lenne a téma. :)
a magyar nemzet is csak egy újság. és nem a magyar vizsla.
a blikk is írja, hogy gizikének 6 lába van, mégis szőrös, na és?
koncentrálni kell, fiatalok, ahogy yoda emster is mondta, nem ilyen "ki mondta ha mi lett volna, ha" kategóriákkal foglalkozni.
egyébként meg, akárhogy is, ez csak a kormánynak jó. Se Ádernek, se Schmidtnek, sem Kókának.
Egyrészt most így ez a téma, és nem a kormányprogram (szándékosan nem használom a "reform" szót, mert ez nem az.) Másrészt már előre pöckölik szét az ellenzéket, lehetőleg még március előtt el kell bizonytalanítani az embereket.
még egyszer mondom mindenkinek, aki azon zizeg, h mér ez a téma: a magyarnemzet c. dögkútnál tessenek reklamálni.

btw itt a jobb hasábban a címkefelhő lehet válogatni, ha orbán nem kell.
navazze, én itt koncentrálok, erre emstert írok mester helyett
ne már, tényleg a gyurcsány csempészte be a cikket? hogy ezek a rohattkomcsik mikeket nemc sinálnak!
Na azért pontosabban kellene elmesélni a dolgokat. Az inkriminált mondat:
""Egészen addig, amíg hitelt érdemlően ki nem derül, vajon ki is "Horváth Zsolt", illetve hogy ki is fogta a tollát, amikor cikkét megírta, azt kell feltételeznünk, hogy leginkább Gyurcsány Ferenc érdekében áll egy ilyen cikk megjelentetése" - zárul Kósa Lajos közleménye."
Tehát nem Gyurcsány ÍRTA a cikket, hanem Gyurcsánynak van ÉRDEKÉBEN egy ilyen cikk-állítja Kósa. És ebben végül is igaza van. Az más kérdés, hogy van-e Gyurcsánynak köze a dologhoz, vagyis, hogy benne van-e az ő keze is ennek a cikknek a megjelentetésében. Ezt viszont már nem állította Kósa.
nibelung, ezért kérdeztem fentebb: liszkay a gyurcsány embere volna?
köszönjük Nibelungnak...ejnye, azért ez az idézett mondat rossz fényt vet a mai blogbejegyzésre, mert itt tényleg nem arról van szó, amit Árpád le mert írni...
bement a cikk,rendben.
szerkesztik az újságot, rendben.
leközlik, rendben.
csámcsogunk rajta, rendben.
kinek az érdeke, rendben.
(holnaptól mindenki MN-t vesz, hátha lesz benn más is :-) ).
Akkor kinek az érdeke?
Fiúk, az az érzésem, hogy ti túl fiatalok vagytok. Sőt még én is. :-)
Ennek a gondolatnak történelmi előzményei vannak. Annyira, hogy én is csak olvastam róla, meg filmekben is találkoztam vele. Arról van szó, hogy az elvtárs kritikát fogalmazott meg pártunkkal szemben. Nem vitatjuk, hogy ő szubjektíven jót akart ezzel. De objektíven az imprrrlizmus szekerét tolta! :-D Ennek mentén tessék értelmezni!
és a magyar nemzet szerkesztősége, meg már úgy ugrál ahogy gyurcsány fütyül...mert a szemetek behódoltak a nagytőkének...hiába már csak az antikapitalista demokrata maradt mint szócső...az ellenség mindenhol ott van. Micsoda pech.
Ennél a cikknél még annak is több valóságtartalma van, hogy Árpád holnaptól a Klubrádióban vezet műsort. :)

Hiába nézegetem én itt a nem-orbános, nem-fideszes írásokat, azok olyan kis finomkodók, hogy ily esti órán nem vágyik rá az ember.
jaj, ne viccelődjünk már. ki fogta vajon horváth fantomas zsolt tollát? egei antalét ki fogta?

megmondom, mi van. az van, h simicska & co paranoiája megint ejakulált egyet. balfaszkodásuk nyomán elsősorban a MN, áttételesen a fidesz ég. kósa pontosan tudja, honnan fúj a büdös szél, de megpróbálja belekeverni gyurcsányt. akinek egyébként, nb, nem áll érdekében egy normális jobboldali párt létrejötte, egyáltalán nem.
Nem, Liszkay nem Gyurcsány embere.
Ami ennél fontosabb, Kósa azt mondta ki, hogy nem is az övé.
a politikának nem áll érdekében normális pártot csinálni, nem csak jobboldali, de semmilyet se.
normális alatt most azt értjük, ami nem ennyire gagyi, mint például kósa lajosnak ez a dumája. meg a rogán faxa.

ha nem a sötét butaság, illetve az elhatalmasodó téboly uralná a fideszt, akkor pusztán azzal nyerni tudnának, hogy jobb a pedigréjük.
a politikának nem is, de az adott normális (hiszem, ha látom) pártnak viszont de.

nodemostakkor: wtf horváth zsolt? gyf és ov közös tudathasadékában sm kihordta kl szeplőtelen gyermekét?

más nem is lehet, hiszen.
persze, és ami Gyurcsány érdekében van az általában a Magyar Nemzetben jelenik meg... na ne vicceljünk :) Ha Gyurcsány pénzt osztana mindenkinek a MN és a Fidesz akkor is sopánkodna, hogy mi lesz az emberekkel/költségvetéssel. És majd ha a Fidesz lesz kormányon, akkor a szocik fogják ugyanezt csinálni... ezért szar dolog a kétpártrendszer. Én liberálisként szivesebben szavaznék egy olyan Fideszre, ahonnan eltünt a sok elmebeteg és maradtak a nemzeti liberálisok, mint egy MSZP-csatlós, elveitől eltávolodott SZDSZ-re.
mindenesetre amíg van hülye szavazó, addig lesznek hülye indokok is...mint a maci volt. Mert van rá igény, oszt jónapot
twa. viszont.

ezek után kósa lajos kilőve. navtib. szintén. ovi elmegy a keresztyénekhez, smit mari meg idióta.

kire szavazzak? áder bajszára? az azér nekem is kevés.
TWÁ
"kósa pontosan tudja, honnan fúj a büdös szél, de megpróbálja belekeverni gyurcsányt"

Nem! Gyurcsány említése ebben a szövegkörnyezetben szerintem nem azt jelenti, hogy "Gy. Ferike a nagycsoportból....", hanem azt, hogy "a cikkíró menjen a picsába...".
én csak azt szeretném megjegyezni, hogy az ennyire hülye indokokat senki nem hiszi el. se a saját akol birkái, se a másik birkák, se az élővilág többi tagja. aki ilyet mond, az pudvás segget csinál a szájából.
"kire szavazzak? áder bajszára? az azér nekem is kevés. " A többségnek pont elég. Mert a Gyurcsány jó, az Ovi gonosz és fordítva. Nem az értelmiség dönti el, hogy kinyeri a választásokat, hanem a nagyon mindent leszaró átlagember, akit manipulál az Áder bajsza.

És ebből kifolyólag a nagyon hülye indokokat is csontig benyalják az elvakult emberek.
mcs: jó, ezért még nem kell kilőni kósát, hiszen nem egyszerű ám talpon maradni a bolsevik pártban, meg aztán bármikor kitörhet a vezérkarban az elmebaj, és akkor rögtönözni kell valamit, h miért is dugta az elnök úr a micsodáját oda, ahova igazából nem is dugta, hanem a gyurcsány megfogta neki, és beletuszkolta erővel. szal ez bocsánatos bűn, de ezen a szinten nincs jövő.
Én azt gondolom, hogy a MN, HIR TV, Lánchíd Rádió stb. mögött álló, valóban FIDESZ-közeli (vagy legalábbis annak egy része-közeli) milliárdosoknak útban van az ugyancsak milliárdos Schmidt Mária, aki éve osztja a FIDESZ pénzét. Ami egyébként k...va sok. Ennyi. Pont.
Ezek szerint:
- a fidesz buta emberekből áll, akik még annál is nagyobb butaságokat csinálnak, mint amilyen buták valójában,
- az mszp okos emberekből áll, akik nem csinálnak annál nagyobb butaságokat, mint amilyen okosak.
Jelenleg többen állnak a fidesz mellett, mint az mszp mellett, ennek akkor mi lehet az oka? (Ösztönmegoldás: hiába okosak, ahhoz amit épp most csinálnak nagyon nem értenek.)
a Fidesznek egyre fogy a pénze, aki tudta, az már el is hagyta a süllyedő hajót az önkormányzatikon (ld. Rogán).
"de ezen a szinten nincs jövő"
te látod. én látom. sokan mások is.

most akkor kósa van, vagy nincs?

attól, hogy elmebetegek között kell élnem, még nem muszáj napóleonnak lennem. hameg de, akkor buktam a szabadulást.

dejszen tudod te is, akkormeg?
"Ezek szerint:
- a fidesz buta emberekből áll, akik még annál is nagyobb butaságokat csinálnak, mint amilyen buták valójában,
- az mszp okos emberekből áll, akik nem csinálnak annál nagyobb butaságokat, mint amilyen okosak.
Jelenleg többen állnak a fidesz mellett, mint az mszp mellett, ennek akkor mi lehet az oka? (Ösztönmegoldás: hiába okosak, ahhoz amit épp most csinálnak nagyon nem értenek.) "

Mert a nép csak azt látja, hogy fogy a pénze, bezzeg a minimélbér egyik napról a másikra való megduplázása milyen kurva jó volt mindenkinek...

Árpi, ez nekem elég gyanús, hogy nem is arra ment ki, hogy bárki elhiggye.

Inkább amolyan képi beszéd - öcsém, akárki is voltál, nagy f*sz vagy és csak magadnak ártasz, de most nem kéne belháborúzni, söpörjük inkább a szőnyeg alá.



Eleve felesleges szó szerint értelmezni, felfújni... Virágnyelv, akárcsak a Jonesnak mennie kell.
Mester, és a pénz fogyása jó a mindenkinek? Bár majd a tavaszi médiahadjáratból megtudjuk...
Benedek.

ha virágnyelven kell beszéljek (mert fegyvert fognak a halántékomhoz?), akkor arra azért ügyelnék, még én is, hogy a titkosírásomat olvasó nagyközönség ne azt lássa a rejtjelezett szavak fölött, hogy: faszvagyok, faszvagyok, faszvagyok, faszvagyok, faszvagyok, faszvagyok, faszvagyok, faszvagyok, faszvagyok, faszvagyok, faszvagyok, faszvagyok, faszvagyok, faszvagyok, faszvagyok, faszvagyok, faszvagyok, faszvagyok.

no miért is?
Van akinek megéri, ez biztos.
mcs

Szerintem amíg Árpi nem írt belőle cikket, világos volt ez mindenkinek :-)
És nem feltétlen kell ehhez fegyver a halántéknál - elég tudni, hogy egy belháborún mindenki veszít.
Benedek.

mintha valahogy elsiklottál volna a kérdés lényege felett.

kl azért hülye-e, mert azt csinál magából, avagy kinek áll az érdekében, hogy kl hülyét csináljon magából?

hamár belháború... vagy sikzó lenne, szegény?
Sztem meg nagyon is nem csinál hülyét magából, legalábbis amíg a nyilatkozatából az sugárzik, hogy ezzt maga sem gondolja komolyan - de a saját oldalba nem rugunk.


Majd ha sajtótájékoztatót tart és leleplezi az összeesküvést, hogy Fletó hogy csempészte be ezt az oldalt a Magyar Nemzetbe, akkor kezdhetünk aggódni...
Egyáltalán miért szólalt meg? Hogy elmondja ezt a hülyeséget? Közleményt adott ki, tehát nem arról van szó, hogy valaki felcsörögte, ő meg nem akarta elküldeni a fenébe, hát mondott valamit, ami az eszébe jutott.
azért szólalt meg, mert amúgy is rajta van a pártütés árnyéka. azonnal jeleznie kellett, hogy ő nem áskálódik. kezek a takaró fölött.
Míg bejelentkeztem, TótaWé elmondta ( Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.01.16. 23:46:10 ), hogy miért is beszél Kósa faszságokat.
Maga TWA már mintha említette volna a megoldást: bekérezkedett a Fidesz központba faxolni egyet, a nemzet meg lehozta, hiszen a Rogántóni faxáról jött...
Jé, mi eza treknek dolog? Nem vagyok eléggé PCbuzi, hogy levágjam...
hát benedek, sajnos meg kell állapítsam, bennem összetört egy álomkép.

jobbkanyarnál, balra kitett indexxel satufékezni, majd a kamion alól kinyilatkozni, hogy a komcsik miatt lettem ilyen torz... legalábbis röhejes.

de biztos én nem értek hozzá.

btw. árnyékban jobb ülni, mint egy kupac szarban, de lehet, hogy pervez izlésem van.
Jó vicc azt hinni, hogy itt a háttérben folyik az egyezkedés, kifele pedig kell kommunikálni a nagy összetartást... Szerintem nem nagy ügy megszerezni Lajos telefonszámát, fel lehet hívni, ha ez ennyire égető probléma. Vagy Stumpfot kell megkérdezni, ő úgyis mindenről tud mindent.
Szerintem a helyzet ennél sokkal egyszerűbb. Bár van felső vezérlés, azért annyira nincsenek leosztva a szerepek, hogy ki hány határozott névelőt használhat egy cikkben. Most éppen ilyenje volt a Nemzetnek, majd lesz másmilyenje is.
OFF:Pár hete jártam Debrecenben. Szép, prosperáló város, a (leg)forgalmasabb kereszteződésekben számlálós lámpával. Olyannal, aminél nem egy körte ég egy piros/sárga/zöld gyalogos vagy kör alakú műanyaglap előt, hanem egy kis digiszámláló, hogy hány mp múlva lesz zöld/piros. Nem tudom ki hogy van vele, de szerintem kurvajó, és sokkal jobb volt így pirosban állni. :DD Persze ez egy hülye indok, de nem bánnám, ha ez országos méretűvé fajulna.

Kósa prosperáló várost épített és épít, és építeni fog még minimum 2010-ig. Nekem ez elég cégér ahhoz, hogy belé helyezzem a bizalmam, ha esetleg ő lenne az új Fidesz vezér, horrible dictu miniszterelnök. Lényegtelen, hogy közben mekkora faszságokat is képes elsütni olykor, vag hogy esetleg nem egy messiás, akinek minden húzása holtakat támaszt fel. Sokkal több a jó, mint a rossz döntése, amivel eléggé érthető módon klasszisokkal emelkedik ki a polidili mezőnyből.
Másról nem feltételezném, de Kósa esetében élek a gyanúperrel, hogy mondott egy olyan abszurdat, amivel anélkül, hogy kimondta volna, mégis jelzi, hogy VALÓBAN a Fidesz hatalmi játszmáit látjuk. Hogy a cikket parafrazeáljam:
- A múltkor sem te szartál a nadrágodba, nyilván most is a Maci volt, ugye?

Nincs mese. Kósa Gyurcsány ügynöke.
Vince: en is voltam par hete Debrecenben.

A lampa tenyleg jo otlet, de attol meg debrecen is still a dustnest. Porfeszek, amugy hevire.

Van egy azaz egy darab 174.5 meteres FO utcaja, am tovbbi kokemeny szocreal lakotelep es foshpummmppa.

En erre azert nem lennek ilyen rohadt buszke, uszkve es raadasul ilyen hosszu kormanyzas utan.

Kb 20 eve jartam ott, nem lattam rettenetes fejlodest... hacsak nem a fold alatt van valami, amit en nem lattam?!
Vince, neked nem kell sok. Aki számlálós lámpát tud, hát legyen miniszterelnök. Azt nem számlálják vissza Debrecenben, hogy Kósának mennyi van hátra?
És azt hiszi Kósa, hogy feldíszkövezzük a főteret, lesz sétálóutca 100 m meg pulykakakasos szökőkút, aztán nagyváros lettünk. Sajna ha lekésed a délelőtti zöld lámpát, várhatsz egy darabig, ott még az autó is lassabban megy.
Na, látom megindult a zorbán után következő démon keresése. Respekt a cikkírónak!
Valec.

Az igazi démon még nincs meg. Még bújkálok ...
Az a húzása tetszett, mikor a túl nagy forgalom miatt a belvárosban megvett egy adag házat, ledózeroltatta és utat csináltatot a helyére. Persze nem úgy ész nélkül, hanem oda és ahova köll. Meg persze Főnix csarnok, meg Debreceni reptér, meg Kölcsey center, meg összefüggő aszfaltutak, meg a lámpák ugye :), meg a nyereséges közművek, a Főtér sétálóutcává alakítása, stb. lehetne sorolni, ahogy azt is, hogy bele is bukott pár dologba. Amíg az előbbi (ennyire) nagy többségben van, ráadásul az utóbbiak szinte kivétel nélkül "minor failrue"-k, tőlem lehet az új Orcsány Gyurbány.

Porfészek persze, a 1,5-2 milliós pesthez képest egy 200ezres város valóban az. Tizedakkora. Én 8 éve jártam ott, '99-ben. az a város baromi ronda volt és lepukkant. Ez, amiben '007-ben voltam nagyon tetszett. Gyalog voltam akkor is (osztálykirándultuk tulképp) és most is, ismerősöknél. Akkor mindent bejártunk és megnéztünk hiába nem voltunk rá kíváncsiak. Némi emlék megmaradt. Ahhoz képest végigsétálni a pályaudvartól a Fő térig totál más. Mintha a korábbi egy másik város lett vona. Utakon összefüggő aszfalt van,

Miskolcon nem voltam 2000 óta, de azt mondják a ami Miskolc ég és föld az akkorihoz képest.
És ha hozzátesszük, hogy egyenként mindről kikiáltották, hogy bele fog bukni, már igazán azt mondom, h nem rossz, nem rossz. Jöhet. Inkább, mint az esőadó Szegedről.
A Kósa csak meglátta a lehetőséget hogy a pirospontot kapjon a hívektől. Ők meg most azt gondolják, ejha, ebben lehet valami, a mi Lajosunk hogy rájött a zigazságra.
A Lajos ennyire nem hülye. Sztem jót röhögött utána saját nyilatkozatán.
Mert most már nem azon vitázunk, hogy télleg, a Vitya átigazol egy kiscsapathoz?
Hanem azon kombinálunk, hogy a Feri hogy csinálta.
A zelterelő hadművelet működik.
Vagy a Mars tér. Az utakról úgy en bloc nem is beszélve :-) Igazi cocialista "utolsóbástya". :D
joember, Kosa tenyleg szimpi, de meg nem volt egy normalis forum, ahol bemutatkozott, elmondta volna, hogy o kicsoda es mit is akar. Fityeszben el van nyomva mindenki mint a csikk.

Namost amit beirtal, arra en meg valaszoltam azt, amit en lattam. Iteljuk meg az embert a munkajarol. Hat menj el Debrecentol jo tavolra, aztan menj ujra be, probald nem szubjektiv szivvel es lokalpatriotizmussal tekinteni Debrecent.

Nyiregyhaza 5x klasszabb hely es hihetetlenul ugrott decemberhez kepest.
Azt mongyuk 12 eve lattam utana meg kb 3 eve.

mi koze a demonokhoz ennek az egesznek?
Vince 2007.01.17. 00:20:56
Szeged, természetesen. Az a város bűnronda, pedig olyan szép lehetne.
Én rendszeresen járok, és a 350.000-esnek nem lett arculata. Vannak dolgok csak nem áll össze. Híjján vannak a mértéknek, meg a valódi igénynek. Menj be a Kölcseybe! Kong. Mint a szálloda. De kellett egy 5*-os Debrecennek. Szerintem kell is, de kár, hogy nem laknak benne, mert a Barnevál, a Heliker meg a TEVA kevés, mint gazdasági poti. Szoboszló tele van.
Megint eltapsoltunk állami pénzeket presztizsre.
realdream 2007.01.17. 00:21:15
Erről van szó, de a Csabainék ugyanúgy el vannak nyomva a SZaDeSZ/MaSZoP-ban, mint Kósa a Fideszben.
Aha ténylek porfészek, csak a Debreceni vagyonkezelő pályázott a Miskolci vízmű privatizációján. Apicsába, ez meg hogy lehet? Nem tudjuk, mert erről nem ír az Árpád sem. Nem csak a francia csatornázási művek működhet jól? Kósa magának teremti meg a forrásokat egy jól gazdálkodó önkormányzattal. Különös. Nem akarnám összehasonlítani demszky teljesítményével, úgysem kapok eredményt a Kósa/demszky képletben, mert nullával nem lehet osztani. A demszky/Kósa meg nullát adna :-( szar ügy.
Szeged él. Debrecenben akkor volt action, mikor égett.
Nem anonim

A vagyonkezelő a debreceni vízművet megnyerte?
Azért Főnixbe Iron Maiden, meg brájenedemsz ésatöbbi. A BS-en vagy a Pecsán kívül más szóba sem jöhetett. Pesten kívül meg pláne.

A Kölcsey meg presztizsdolog inkább. Nem a kihasználtsága a lényeg, hanem az üzenete.
Én láttam ahogy Fletó ürgebörbe varva átadja a cikket két békaembernek álcázott MN alkalmazottnak.
Másként ez nem is lehetett!

A kérdés viszont nagyon is jogos!
Kinek az érdekeit szolgálja ez a kamuhegy, cikkel és jobberprominensek magyarázatával egyetemben?
Van nemzetközi reptér meg ötcsillag, imho: lehet jönni vállalkozni a sznoboknak is.
'Nem akarnám összehasonlítani demszky teljesítményével, úgysem kapok eredményt a Kósa/demszky képletben, mert nullával nem lehet osztani. A demszky/Kósa meg nullát adna :-( szar ügy.'

Ezmar mekkora duma! ezt a szoveget! itt rohogok a szobamban :)

Ez kurrva jo!

ps: egyes matematikai agak amugy ertekelik boszen a nullaval valo osztas lehetoseget.... eleg messze visz el, meg offtopic...
" Vagy talán zsákruhát öltött, jellegzetes orrát gyurmával álcázta, és bekopogott Rogán Antalhoz faxolni? "

Árpi, Te antiszemita köcsög :-)))
Vince

Top bandák. Úgy látszik Briannek 300k felett bejön. Hányan voltak a koncerten?

Kölcsey? Mit üzent? A befektetők pénzén vegyünk látszatot? Akkor félreolvastam.
a repter elgondolkoztatott, szerintem jo otlet, lehet, legkozelebb repcsivel menek arra... csak mintha nem lenne rajta tul hosszu beton, na de kicsinysegekre nem adunk
Én tényleg örülnék, ha lenne egy klassz második városunk, a keleti régióban mérvadó, de sajnos a cívisek elkúrják ...
Kósza gyerek meg megveszi őket szökőkúttal. Szánalmas.
Na közben látom kirobbant a debreceni-szegedi érdekellentét!
Mint született fővárosi aki sűrűn fordul meg mindkét "városban", annyit mondanék, hogy bár Szeged kisváros de érezhető egy kis urbánus hangulat benne. Debrecen meg egy nagyranőtt falú provinciális gőgjével próbál nagyobbnak látszani mint amekkora!
Tehát vitán felül:
Über Alles Szeged!
Voltak ottan mások is, csak nem jut eszembe, meg nem is olyan régen épült, hogy lenne mit felmutatnia.

Vagy ugye a topmenedzser, aki 5 csillag alá nem megy. Hát, mostmár mehet ő is Debrecenbe. Amúgy regionális szinten gondolkoznak, nem ám a városhatárig. Lásd Miskolci közművekre a pályázat például. Ez a helyes felfogás.

pepe07, mivel nem te vagy a célközönség, ezért nagyívben tesznek arra, hogy neked mit üzen - ha üzen-e egyéltalán valamit a Kölcsey.
real

mi a baj? járat is volt egy darabig, csak rájöttek, hogy azért nincs utas, mert autóval olcsóbb is meg gyorsabb is!
Pedig a derék törökök is érdeklődtek a reptér iránt! Régi repülős dinasztia. Türk Hava Yollari-yollahó
Hogy úgy mondjam, Kölcsey nem hozzád beszél :D
Ez a cikk a Fidesz érdekeit szolgálja. Valószínűleg tényleg tervezik a Viktor lemondását. Csak ezt ilyen sajátságosan kommunikálják le.
Elővezetik az ötletet, aztán várják a reakciókat. Ha az nem olyan mint várták, egy ilyen nyilatkozattal visszatáncolnak.
Holnap jön egy új ötlet.
Vagy puhatolóznak, vagy esetleg finoman adagolnak. Szokja a hívő a gondolatot, hogy a Viktor egyszer lelép.
Vince

laktam ott, kipróbáltam. Csak tudod, szar egyedül egy akkora házban. És a személyzet is csak zavarbajött a vendégektől. És az a nagy szép üres étterem ... azzal a franciás csicsa konyhával, kipróbáltad?

Igazad van, nagy ívben tesznek arra, hogy én mit szeretnék. És ez baj, mert tényleg én vagyok a célközöség. Egyszer megpróbáltam. So long, bye-bye, adieu, és így jár minden utazó ... Debrecen nem volt, hanem nincs.

Szegednek egy szegletében több van. Nem az MSZP miatt, te árvízkárosult.
pepe07: a debreceni vízművet a debreceni vagyonkezelő üzemelteti. értelemszerűen. mint ahogy benne van a repülőtérben, az uszodában és a Főnixben is (az uszoda és a Főnix is megérne egy kis gondolatmenetet. Debrecenben felépítettek egy fasza uszodát kevesebb pénzből, mint amennyiből a Margitszigeten kibővítették a Hajóst. És ezt most hogy b+?)
a vagyonkezelő beszált a Loksiba is. És neyereséges, és mivel az önkormányzat a tulajdonosa, ezért az önkormányzaté a nyereség. Nyilván, jobb lenne olcsóért eladni és drágáért igénybe venni a szolgáltatásait, ugye? Ha szerintetek csak így lehet, akkor hajrá. Valaki mondja már meg, ahhoz a marha nagy fejlődéshez mennyit tett hozzá az ország (tehát mondjuk én, pesti adófizető is) per capita Debrecenben, Szegeden és Nyíregyházán? és Miskolcon, a semmihez?

Provinciális gőg? Lehet, de kálvinista racionalitás és patriotizmus is, ebben biztos vagyok.
pepe07 2007.01.17. 00:37:17
Belföldön nem gazdaságos a repülőgépes utasszállítás, csak külföldre. Debrecenről meg az életben nem hallottak a külföldiek, - jó ha Budapestet meg tudják különböztetni Bukaresttől - ígyhát nemcsoda, hogy nem sokan akarnak odarepülni, BP. helyett. Elvileg a nagyváradi (vagy melyik) reptér konkurenciája akar lenni amúgy a régióban.
BTW nem mondtam, hogy Szeged nem lenne jó hely, csak csúnya. Lásd Mars tér. Nekem nagyon bejön a hely, élnék is ott szívesen. Ahogy Debrecenben is. Vagy Sopronban. :-)
Persze, Debrecen olyan, mint egy hatalmas külváros/kertváros.
Nem Anonim

Kérdezd meg Viktort, mennyit toltak bele, mikor második fővárost kezdtek építeni a bűnös helyett. A Lokiból meg úgy csinálnak pénzt, hogy aki egyeneset tud a labdába rúgni, azt eladják. Voltam meccsen, a helyiek azt kiabálták, hogy adjatok el minket is. Nem sikersztorik, amikre hivatkozol.

Vince

egyetértek. Ezt előre nem tudták? Nagyváradon értelmezhető a belfödi forgalom is.
A vasút - inclusive nagyállomás nem jutott eszükbe? Ehhez is Kóka-móka kellett?
És az a fantasztikus villamos! Az egyes!
Szeged nagyon is jó hely, és lehet, hogy nem vágta magát olyan puccparádéba mint Debrecen, de nem is kell neki, mert nem ettől lesz egy város szórakoztató, értékes és élhető. Sztem Debrecen főutcája klassz, de ha sétálok egy mellékutcában a legdurvább alföldi falvakhoz hasonlatos hangulat vesz körül. Debrecen fele annyira sem városias, mint Szeged. Az meg, hogy a Mars tér ronda, igen, az, épp most készülnek építeni oda egy új vásárcsarnokot, meg buszpályaudvart... és minden városnak vannak gyenge pontjai, de hogy Szeged azért csúnya mert ott van a szocreál Mars tér? Ugyanmár!
Worluk: Elsőre én is azt gondoltam, hogy nagy hülyeség, amit Kósa sajtóközleményezett. Hogy összekeveri a Nemzetet a Népszabadsággal/Népszavával, ugye (origo.hu/itthon/20060918anepszabadsagnal.html). A Nemzethez nem Gyurcsány jár eligazítani.
Másodszori olvasatban aztán leesett, hogy Kósa nem azt mondja, h Gyurcsány publikál/publikáltat Horváth Zsolt álnéven, hanem hogy neki jó, ha ilyen cikkek jelennek meg. Ezzel a megállapítással nehéz vitatkozni.
vince

jajjdehogynem gazdasagos belfoldon a repules!

csak a mi kis orszagunkbn nem mertek fel a desztinaciot.

pl. el kellett volna gondolkonni az u.n. DESZTINACIOKON !

Kerdesek, melyekre erdemes valaszt adni:
-ki fog utazni
-hanyan fognak utazni
-hova fog utazni
-honnan fog utazni
-mennyi penze van a targetgroupnak
-kompetitor jaratok, alternativak, -utazas teljes ideje

na ezt az 5 kerdest erdemes kinalizalni, mielott rakuldunk egy menetrendszerinti Bp-Debrecen jaratot.

Repulovel ez taxi-check-in, bodriguard, repulofel, repulorepul, repulo le, csomagvaras, taxi.

Ekkora faszom hercehurcaval max megtakaritok 5 es fel percet ha minden jol megy.

Megeri? Nem. Fogom a sofort aszondom hogy verdat ide, oszt nyomjad. Kesz, ennyi.
unalmas lettel Arpi es onceluan kozonseges, az utobbi irasaid mar egyaltalan nem jopofak, hanem ketsegbeesett erofeszitesnek latszanak hogy megtarthasd a blognak a napi ket-haromszaz levelezot
es ne gyere azzal, hogy errol a Magyar Nemzet tehet mert errol te tehetsz
kevesebb tobb lenne
"na ezt az 5 kerdest erdemes kinalizalni, mielott rakuldunk egy menetrendszerinti Bp-Debrecen jaratot."

Debrecen NEMZETKÖZI repülőtér.
Ráadásul Ferihegy kitérő reptere lenne, vagy mi.
tenyleg? es milyen nemzetkozi menetrendszerinti jaratok vannak?

szteppelo: a macis anekdota aranyos szerintem.

A tobbire meg a fene tudja a valaszt, mi megy itt valojaban. Amugy nem is fontos...
Magyarországon addig volt értelme a belföldi polgári repülésnek, amíg egyrészt Marosvásárhely belföld volt, másrészt egyéb közlekedési eszközzel 50-60 kilométert lehetett megtenni óránként. Ma legfeljebb az ország távoli pontjai között lenne értelme, de egy Nyíregyháza-Szombathely utasforgalomra menetrendszerinti járatot alapozni? Pfff...
miért csak menetrendszerinti járatokban tudtok gondolkodni?
charter, cargo, magán?
Szerintem az egész arról szól, hogy a Fideszben sokan szeretnének hatalomhoz jutni. Mert az (értsd: a zsozsó - senki ne higyje, hogy nincs) most Viktoré, aki nem véletlenül szed folyamatosan új embereket maga mellé (lásd Navracsics, vagy korábban Pelczné, Rogán, Szijjártó, Répási). Így érzi biztonságban a hatalmát párton belül.

Áder (háttérben), Szájer (Brüsszelbe "száműzve" - tán gyermeki szeretete miatt) meg Kövér nagyon unhatja már, hogy kevesebb hús jut nekik. Ilyenkor meg kavarni szokás, hátha kiderül, hogy lehet támadni. Persze név nélkül, háttérből, Horváth mittudoménkiként. Ez csak amolyan bekóstolás.

Kósa meg gyáva, és szerintem nincs egyedül azzal, hogy várja, hogy más kaparja ki neki a gesztenyét. Ha majd mindenki jól összemocskolta már egymást, előjön "tiszta-kezű" megváltóként a cívisből.

Borzasztó lehet mostanság valamit is akaró Fideszes képviselőnek, polgármesternek lenni. Mert Viktor a múltba réveszti a pártot. Ott ugyanis egyedül vannak. Az MSZP nem nagyon tekingethet hátrafelé. Viszont így pont az MSZP kényszerül állandóan a jövővel foglalkozni, azaz (jól vagy rosszul az most lényegtelen) progresszív lenni. A Fidesz meg nem mer, mert az kétségtelenül veszélyesebb terep, de legfőképpen egyszerre nem lehet mindkét irányba nyitni (értsd a múltba és a jövőbe).

Ezért tenne jót, ha Viktor átülne a kereszténydemokratákhoz. A múlt pont nekik való. A Fideszből meg tán néhány év alatt újra az válna, mint 90-98 között: egy progresszív párt. De sajna erre igen kevés a remény.

Amúgy szerintem a nemzetes cikkből egy szó nem igaz. Schmitt Mária azért jött kapóra, mert egy ideje halk, eltűnőben van a közéletből. Csak nem azért mert a háttérben szervezkedik, hanem mert meghalt a férje.

Na ennyit a tisztességről.
pepe07: Szerintem nem sokat tudsz Debrecenről. Sem a Lokiról, de ne zavarjon. Csak elárulnám, hogy a DVSC volt az utóbbi években az egyetlen nyereséges klubcsapat itthon. És ez igenis sikersztori, még ha amit a pályán látsz, az nem is annyira az.

Az mit vesz el ebből, hogy egyszer kiborultak az ultrák pár játékos eladása miatt és a fentebbi rigmust énekelték? Szerintem semmit.

Amúgy Debrecent egy nagy falunak hívni szerintem enhye túlzás. Párszáz éve még biztosan állt rá ez mondjuk.:p Nem azt mondom, hogy ez a legurbánusabb városunk, de rendben van.

Ja és gúnyolódj csak az egyes villamosunkkal, de gondolom azt nem tudod, hogy volt itt is kb. 6, csak a komcsik felszámolták őket, mint sok más helyen. A 2-es villamos megépítése pedig már elég régi terv, de úgy látszik egy ideig még nem lesz, mert a 4-es metróra kell a pénz...

Amúgy azt készséggel elismerem, hogy van egy enyhe Patyomkin-falu hangulata a városnak. Kósa a tipikusan presztízsnövelő, látványos, a nép által könnyen felismerhető fejlesztéseket preferálja. Persze érthető a dolog, elvégre ez kell a népszerűséghez. A választások azt mutatják, hogy bejött a számítása.
TuRuL 2k2

1. Kósa nem volt említve a tegnapi MN cikkben, így ha nem ad ki közleményt, akkor nincs semmi, viszont nem röhögteti ki magát.

2. Amennyiben közlemény-kényszeres, akkor értelmesebb és hihetőbb lett volna valami olyasmit mondania, hogy: Nekem fogalmam sincs, hogy Horváth Zsolt ki a bánat, dehogy hülyeségeket írt, és leginkább Fletónak tett jót, az tuti. Egy ilyen nyilatkozaton sok fogást nem lehetett volna találni.

3. Amit mondani bírt, annak max. 3 megfejtése van ( már ha komolyan mondta!)

- Az MN vezetése csak retardáltakból áll.

- Az MN vezetése a komcsik zsebében van.

- Az MN vezetése olyan retardáltakból áll, akik a komcsik zsebében vannak.
pepe07: elég tudományos módszereid vannak a mintavételezésre, úgyismint voltál egyszer a Kölcseyben és voltál egyszer Loki meccsen. Én egyszer ültem egy vonaton Pécs felé menet és egy részeg gimnazista lehányt. Kérlek, világosíts fel, mire kellene ebből következtetnem! (tipp: osztáykiránduláson voltam)

Azt nem mondtam, hogy Debrecen nem kapott támogatást, akár Orbánéktól is, csak azt mondtam érdemes lenne megvizsgálni, mennyibe került per capita Szeged, Miskolc, Nyíregyháza stb. nekünk, illetve mennyire volt hatékony a pénz elköltése. Mindenesetre, uszodát, sportcsarnokot, repülőteret elég hatékonyan építenek arrafelé. Lehet, hogy ezek presztizsberuházások, bár egy ekkora városnak van alapja, amikor ilyeneket gondol magának, de az biztos, hogy legalább hatékonyan építik fel, és üzemeltetik (és nem adják el majd bérlik vissza, mint ahogy a -gondolom- általad nagy(obb)ra tartott politikusok tették, teszik és fogják teni).
Mindegy, lakjál sokat Szolnokon, én inkább Debrecent favorizálom. És Pécset, de ez egy másik történet. Bár jobban belegondolva, mindkettő egyetemi város, tele csinos egyetemista lányokkal.
sztem kósa szimplán félrebeszélt.

kicsit kezd sok lenni a hoax és conspiracy theory.

és még mindig nincs pim f. poszt ;[
Ki a faszom olvas még Magyar Nemzetet?Keressétek megg inkább a padláson a 80-as évek méltán elfeledett, vicces diák újságját a Hahotát és lapozzátok fel!kb:hasonló élmény!!!
a megg természetesen meg
Gyerekkoromban azzal szórakoztunk, hogy egy dunsztosüvegbe belegyûjtöttünk minden féle apró állatot: pókot, katicát, csigát, szöcskét, amit csak találtunk a fûben. Letettük a gyûjteményt, és vártunk. Nem történt semmi különös. Mozogzak a lábak, csápok, a csiga mindig összekente az üveget, vagy visszabújt. De ha rázogattuk az üveget...
Korábbi bejegyzések hszeiben már többször feltünt az a nézet hogy mindkét oldal tetjében igen is értelmes és tenni akaró emberek vannak. Fogadjuk ezt el axiomának, vagy cáfoljuk (de Kövérek és Zuslágok nem számítanak:). Azért fontos kérdés ez mert elég sokan szívesen nézik hülyének a Kósát, márpedig ez szvsz elég nagy tévedés és minden erre alapozott vélemény téves. Induljuk ki abból hogy igen is jól el van eresztve ésszel és csak! ebből a szempontból érdemes vizsgálni hogy miért akar/kénytelen ilyen hülyeséget leírni.
Ja és a macis történet teccik:) Bár ad egy kis támadási felületet, mi van ha el kezdjük ezt a személyiségi vonást keresni a felnőtt Tótában!:D Persze csak viccből!
Én nem értem ezt a sok csámcsogást.
Nyilvánvaló, hogy simicska van annyira pénzéhes /korrupt/ hogy bevállaljon egy ilyen cikk megjelentetést.
Ja és nem ő mondta anno, hogy jogomban áll hülyének lenni?
Sokat gondolkodtam ezen az egészen, aztán rájöttem, hogy a Kósa lényegében azt sugallja, hogy az Orbán a Gyurcsány az embere, és ez nagyjából 1bevág néhány korábbi tapasztalttal
Nem Anonim!

Nem hiábavaló a Párhuzam Debrecen és Pécs között (bár a diáklányok is szépek)
mindkettőben olyan volt a városvezetés évekig, hogy képes volt fejleszteni az ellenkező párt regnálása idején is, és a városának érdekében le bírta szarni időnként a nagy-nagy szembenállást a másik párttal.
Sajnos Pécs ezt elveszítette...
Ezért tisztelem Kósát, talán egyetlenként az ottani élvonalból.
hat itt senki sem latja a lenyeget? ;)

ime az en verziom, hogy mi is tortent, es miert:
Az emberek agyaban jol elkulonulo dobozok vannak. az egyikben a rosszfiuk, a masikban a jofiuk, a harmadikban akik erdektelenek.
minden politikai/kommunikacios harc azert folyik, hogy "mi" legyunk a jo dobozban, "ok" legyenek a rossz dobozban.
termeszetesen egy baloldali agyban a fidesz politikusainak 9x% a rossz dobozban van, beleertve ezt az MN-Schmith csorte minden szereplojet. vagyis ez nem nekik szolt.
Walaki megprobalta egy MN cikkel schmith/ader/Mr. Nagytoke/... csapatot atpakolni a rossz dobozba. erre Schmith a MN-t, vagy legalabbis az ujsagirot probalta beletuszkolni ugyanoda.
Ami erdekes, hogy Kosa Lajos kiallt Schmith mellett az MN elleneben!!
Abban viszont Arpinak teljesen igaza van, hogy MN/Schmith/Kosa 3 eves kisgyerek szintjen dobaljak a sarat. lehet ezt a dobozolast intelligensen is csinalni.

Egy volt Fidesz politikus ismerosom mondta, hogy a Fidesz-ben minden szalat Orban mozgat, vagyis semmi fontos nem tortenhet az engedelye nelkul. Vagyis elozetesen hozzajarult az MN cikkhez, sot valoszinuleg a Kosa valaszhoz is.
hogy itt most egy masod/harmad vonalbeli kongresszus elotti harc folyik, vagy tenyleg Orban ellenes tamadas keszul, ahhoz tul keves az informacionk.
talan az index oknyomozasi es lehallgatasi osztalyanak kellen megkerdeznie a fideszes belso forrasait.
Kikérem magamnak, szerintem én látom a lényeget, meg is írtam (w.blog.hu/2007/01/16/maci_volt#c195250 )

Csak annyira találó volt, hogy nem is reagált rá senki :-)

Csalódtam a Kósában. Eddig azt hittem, hogy ő az egyetlen a Fideszben akinek vannak önálló gondolatai, amivel lehet ugyan egyet nem érteni, de mindenképpen alkalmasak a vitára. Amit most adott elő, az sajnos felnőtt kultúrembertől kevés. Viktorral és barátaival eddig is pont ez volt a legnagyobb bajom, (nyilvánvaló baromságokat beszélnek össze-vissza) most Kósa is feliratkozott nálam erre a listára.

Szomorú, szomorú.
tótavé, te patkány!


nem sül le a bőr a pofádról??? mi az, hogy a Magyar Nemzet dögkút? a kurva anyádat, az elmúlt három évben egyedül ők tákjékoztattak korrekten a magyar gazdaság helyzetéről, te, meg a hozzád hasonló férgek végigasszisztálták a hazugságokat! hát van neked gerinced, te csótány??? ha egyszer a kezem közé kerülsz, addig ütlek, amíg a szartól hozzádférek, te szemét mocskos ganaj! hazudj csak, meg lázíts, addig sem kell gondolkodnod!

"én csak azt szeretném megjegyezni, hogy az ennyire hülye indokokat senki nem hiszi el. se a saját akol birkái, se a másik birkák, se az élővilág többi tagja. aki ilyet mond, az pudvás segget csinál a szájából."

:)
Nem?
Dehogynem.
Merthogy birkák.
Nem úgy, mint mi, az értelmesek!:)

Szeretnék valamit megkérdezni magától, kedves Árpi.
Rásegítenek-e a birkaságra (különösen a másikéra!) az egyes médiumok ?
Az olyan eszmefuttatások például, hogy a tandíj azért jó, mert a lógós, kocsmázó diákok jól megérdemlik, ám a szegénysorsú szorgalmasakat nem éri majd hátrány?
Ugye tudja, mennyit idézték ezt a megállapítását az egyik akol birkái, mennyire elhitték magának?
Minden bizonnyal őszintén írta ezt anno, mi másért?
Így viszont felvetődik a kérdés: birka-e Ön?
Persze még sok más kérdés is felelősségről, stb.
Egyáltalán: izléses dolog birkázni?
Intelligens magatartás?
Jó szó ez a birka.

Még azt is megjegyezném, hogy aránylag kevés információs tartalommal bírnak azok a megállapítások, hogy a Fidesz,és Orbán Viktor mekkora segg, és már lassan az sem számít újdonságnak ebben a blogban, hogy Gyurcsány is egy barom a szocikkal együtt.
Kétségkívül van egy függetlenséget sugárzó bája, persze.

Azt figyeli, hogy mennyire igyekeztem elkapni a stílust a végén? Olyan modern és laza vagyok, egészen feldobódtam magamtól!

Üdv.



kósa lajos úr, feltette a kezét és közölte hogy gyurcsány fingott a medencébe. a bugyborékok mégis kósa úr mellett úsznak felfelé.

vince:
miskolcra is ugorj be. nincs olyan messze már debrecentől. ott is számlálós lámpák vannak. de ott egy mszp-s polgármester számoltat, debrecenben meg egy fideszes. :) hát ez a nem mindegy :D

a vezetőváltás esélye a fidesznél, meg kábé addig lesz hír, amíg szaddam kivégzése volt. pár nap. nem kellene felfújni, ha egy kvázibukott kamudemokrata diktátor eltűnik.
kósa lajos úr, feltette a kezét és közölte hogy gyurcsány fingott a medencébe. a bugyborékok mégis kósa úr mellett úsznak felfelé.

vince:
miskolcra is ugorj be. nincs olyan messze már debrecentől. ott is számlálós lámpák vannak. de ott egy mszp-s polgármester számoltat, debrecenben meg egy fideszes. :) hát ez a nem mindegy :D

a vezetőváltás esélye a fidesznél, meg kábé addig lesz hír, amíg szaddam kivégzése volt. pár nap. nem kellene felfújni, ha egy kvázibukott kamudemokrata diktátor eltűnik.
pöcörge
nyugi, a népszabadság is dögkút. de inkább a 168 óra. na az aztán feneketlen.

de ez nem dönt el semmit. ha a fidesz kifogná a büdös lovat a szekér elől (t.i. előre nem halad, hátra meg csak büdöset fingik), akkor többet nyerne, mint vesztene. a fidesz sorozatos vesztése nem a dögkútban rejlik. rosszak a sztárcsinálók a pártban. az mszp-nél most jobbak vannak.
kellene tanulni és fejlődni. és ha egy sztár bedöglött, akkor kíméletlenül ki kell hajítani. (horn, meggyesi) van egy két jó arc a fideszben. kósa pl. 3-4 hónappal ezelött jó arc volt. sajons kikényszerítette a saját pártja belőle, hogy álljon be a droid sorba.

szerintem a tettleges fenyegetés rossz PR a fidesznek. így is sokan azonosítják a fideszt a szükségtelen, üres agresszióval.
Kósa Úr! Maga sokkal többre képes, mint hogy eltöltse értékes "fiatal" éveit Debrecen városban. Ön egy zseni. A Feri miniszterelnök, miért nem Kósa Lajost nevezte meg Schmidt helyett??? Ezt is elk.rta, mielőtt elszaladt a cikket megjelentetni? Kár, hogy nem tudja az igazságot: Apró Piroska volt.
Drámai a helyzet fidesz és környékén, feltehetőleg az Orbán mentes övezetért küzdők sora végtelen és úgy teremnek mint a konkoly, de megnyugtató, hogy mindig akad egy maci, akit végülis össze-vissza lehet szídni, hogy a terembúráját, teleraktad a gyatyeszom, de legalább neked az arcomra.
Twá félreértette, amit Kósa mondott vagy direkt csúsztat. Többen is leírták már, Kósa azt mondta, hogy Gyurcsány Ferenc é r d e k é b e n á l l egy ilyen cikk megjelentetése.
Szó nincs arról, hogy ő írta. Ahogy szerintem mindenki tudja, hogy Mikola választások előtti szereplése Gyurcsány érdekét szolgálta, holott nyilván nem Gyurcsány embere, de amiket mondott, az a fidesznek ártott. Nem tudom, ebben mi olyan nehéz!
pocorge

legyszi allj le.

Az teny, hogy a magat velemenyformalo ertelmisegnek nevezo csapat reszben tudatosan, reszben tudattalanul vegigasszisztalta azt, ami most otthon van, de attol meg legyszi ne akard megolni az egyikuket, akirol azt velemenyezed, hogy.

Nem ertem, valaki reggel 9-kor miert ilyen iszonyatosan feszult.
Te es en es mndenki kicsit kozrejatszott abban, hogy itt tartunk. Ez egy fontos teny....

Szoval lecci ne murvaanyazz es ne akarj bunyozni. Ez nem vezet sehova.

Sajnos egyre tobb emberben jonnek elo ilyen agressziv erzelmek, es mikor ez eljon es ossztarsadalmi szinten, akkor ott eleg durva dolgok tortennek.

En azt nem szeretnem. Sza'l nyugi.
pöcörge, ez jo volt!

Mondd csak, egy a tabor, egy a zaszlo meg? ;)
Pöcörge, te olvasni is tudsz, vagy csak írni?
Netán diktálod ezeket az emelkedett, minden ízében kulturált, magvas gondolatokat?

Mi lenne a Fidesszel Feri nélkül?
Hol találnának még egy ilyen bármikor előrántható, mindenért felelőssé tehető céltáblát?
Ráadásul még a piszkos munkát is elvégzi helyettük.
Tényleg főnyeremény, mint azt annak idején találóan megjegyezték volt....
Joseph Cartaphilus!
Mivel szörmentén érinti a témát, elárulom neked,hogy a loki nevő általad "sikersztori"-nak nevezett sportválalkozás a debreceni látványberuházások egyik legnagyobbja. A mindenféle úton.módon belerakott állami pénzekből már akár focicsapatot is csinálhattak volna. Ráadásúl azokról a lokinál hetvenezer forintra bejelentett játékosokról nekem inkább a bűncselekmény, mint a sport szó jut eszembe.
Csúsztatásból levont következtetésre épül a bejegyzésed Árpi, ejnye.

Kósa ezt mondotta:

"...hogy leginkább Gyurcsány Ferenc ÉRDEKÉBEN ÁLL egy ilyen cikk megjelentetése..."

Ezt mégis, hogy forgatod ki úgy, hogy Feri oson éjjel a nyomdába?
Ez egész egyszerűen csak annyit jelent, hogy a jobboldal egyre inkább tapintható széthúzása Gyurcsány malmára hajtja a vizet. Ennyi, minden egyéb csak belemagyarázás.

Kósa egyébként kivételesen mellényúlt. Szerintem nagyon is értelemes ember, így nem tévedés gyanánt, sokkal inkább politikai figyelemelterelésként értékelem ezt a nyilatkozatát,hiszen az igazság az, hogy a jobb oldal számára az egyetlen járható út az amiről az elmúlt napokban hallunk.

Lássuk be Orbán kerékkötőjévé vált saját pártjának - személyes véleményem szerint azért mert sikerült tizenhét év alatt démonizálni, de ez most lényegtelen.
Akik szeretik Orbánt, azok a KDNP-be is utána fognak menni.
Az a RENGETEG ember pedig akik évek óta kizárólag Orbán miatt nem szavaznak a Fideszre, simán odarakják majdan az X-et egy vérfrissített-látszatmegújult narancssárga párt mellé.
Ergo: az egész nem szimplán politikai túlélésről szól, hanem ha siekresen komunikáljá le a két párt függetlenedését egymástól, az nem csak az MDF végleges kigolyózását jelenti majd, hanem akár egy egyszeri de elsöprő többséget szerző győzelmet is majdan. Minden az "új, OV nélküli Fidesz " imázsán múlik majd.
Részemről alig várom.
zsanett:

ehehehhe... erdekes epizod Tota analis fixaciojanak torteneteben.

Ez a kis anekdota egyebkent megdobbentoen sok informaciot rejt a hozzaertok szamara. 3 eves korban analis problemak, lathatoan a szuloi akceptacio hianyos, tehat komoly gyerekkori psziches tores, szegyenerzet es a felelosseg attolasa a gyermekkori tarsra a macira.

Ez egy pszichologusnak sokat mond, nagyon sokat....

Erdekes lenne hallani a tovabbi analis vagy egyeb problemakat az evek soran, es izgalmas lenne megvizsgalni az egyedfejlodes kesobbi lelki anomaliait.

Sokat magyaraz az alapvetoen szorongo, mindenkit kritizalo, belulrol melyen frusztralt, kisse diktatorikus szemelyisegtipusok viselkedeseben a gyerekkori analis momentum....
Gyurcsány malmára hajtja vizet ez az írás. Kósa hol mondta, hogy Gyurcsány iratta? Tóta W. alapfelvetése hibás.
No, no Pöcörge!
Akkor hogy is van ez a szólásszabadság?
"Kósa ezt mondotta:
"...hogy leginkább Gyurcsány Ferenc ÉRDEKÉBEN ÁLL egy ilyen cikk megjelentetése..."
Ez egész egyszerűen csak annyit jelent, hogy a jobboldal egyre inkább tapintható széthúzása Gyurcsány malmára hajtja a vizet. Ennyi, minden egyéb csak belemagyarázás."

Nos, "szemantikailag" a Kósa-féle mondat bizony cselekvő értelmű. Nem gyf oson be az MNbe, de a háttérben ő áll - a mondat megfogalmazása szerint ő a cselekvő.
Ha valóban azt mondta volna, hogy "gyf malmára hajtja a vizet" annak valóban az lenne az értelme, hogy gyf passzív, csak üldögél, malmozik, és közben a a víz az ő malmára folyódik...

Mellesleg az a gond ezzel az orbánféle átigazolással, hogy valójában a két párt most is szinte egy. Kampányidőszakban tuti, hogy megint szoros választási szövetséget kötnének, ahogy 2006-ban és 2002-ben is, vagyis hogy minden jelöltjük a két párt neve alatt futott...
az rendben van, kedves nyelvészetben jártas pajtások, hogy az "érdekében áll" az nem egyenlő azzal, hogy ő tervelte ki és szervezte meg.
ferinek ez jól jött, persze, mint ahogy megyónak is kapóra jött az idióta kövér kötelezése vagy a másik kyborg, mikola dumája tavaly tavasszal. ez a másik oldalon is így van, néha magas labda, ha az ellenfél balfaszkodik. feri is sok öngólt lőtt már.

én csak azt nem értem, hogy kósa miért ezzel magyarázta a történteket. miért nem mondta azt, hogy kacsa, kamu, nem lesz itt széthúzás, egység van, erő, bizalom, blabla.
ehelyett mutogat fletóra, hogy "most örülsz ugye?". hát persze hogy örül.
Hoppácska,

"az érdekében áll" - ez még véletlenül sem cselekvés (az álláson kíül :p )

De nem is ez a lényeg, ha Kósa szándékosan csinálta akkor egyszerűen csak egy hirtelen mozulattal Gyurcsányra terelte a figyelmet (próbálta).
Az előbb is írtam, mineen azon múlik majd- ha OV tényleg arrébül-, hogy a két párt hogyan KOMUNIKÁLJA a váasztóknak egymástól való függetlenedését. Nyilvánvaló, hogy a háttérben szoros maradhat az együttműködés, de ez már egy másik történet.
Jussunk el addig.
""az érdekében áll" - ez még véletlenül sem cselekvés"

Nem is azt írtam, hogy cselekvés, hanem hogy "cselekvő értelmű"...

Fenntartom korábbi álláspontom, miszerint OV nélküli Fidesz és tőle látszólag független Orbános KDNP tarolna a következő megmérettetésen.
Ez nem egy rossz terv, és a MN cikke máris helyére keülne, mint a köztudatformálás első lépése.
Vince 2007.01.17. 00:28:09

„Azért Főnixbe Iron Maiden, meg brájenedemsz ésatöbbi. A BS-en vagy a Pecsán kívül más szóba sem jöhetett. Pesten kívül meg pláne.”

Szegeden meg volt a CURE, és hát az azért a kettőt össszeszorozva meg hatványra emeleve is több. Vitát errül nem nyitok.

Azért kitör belőlem a visszafojtott lokálpatrióta, még ha születésileg meg lakcímileg elfuserált hódmezővásárhelyi is vagyok (na, az a provinciális, sznob mezőváros, nem Debrecen!). Azér nézzük már meg, Szegeden fölrántották a TIK-et, ami egy világszínvonalú oktatási és konferenciaközpont, a Mars teret is ledózerolják hamarost, a Pista teret már meg is szépítették, és még egyszer hangsúlyoznám, volt itt a CURE! Az alatt a 15 év alatt, amióta közöm van ehhez a városhoz, hatalmasat fejlődött, és jók a tendenciák is.

T. realdream!

Ez nekem magas, én elolvastam, amit T.szerkesztő úr írt és ez jött ki belöle.

Véleményem szerint írhatna a mélyen tisztelt Tóta úr, "A seggek, a seggességek és Zorbánok trilógiát", de ezt csak halkan jegyzem meg, fűzöm hozzá.
Imádom ezeket, az összeesküvés elméleteket. Olyan valósághűek, hogy filmet kellene balőlük gyártani.
TWA! Te is felszálltál a ringlisre egy rövid fordulóra?

Tény azonban, hogy egy ilyen cikk az MN-ben kisebbfajta öngyilkos terrortámadás!
Tegyük fel, neked van igazad és jön a kérdés! Mindjárt kettő! Házon belűl Ki és Miért?
Ezszerint KL nem. Schmidt és Áder nem. Akkor ki?
Nyulat akar ugratni Viktor a bokorból?
Lehet, de ez nálam sci-fi. Ha valaki, akkor Neki kellene a legjobban tudni, hogy ki(k) pályáznak az Ő helyére.

Visszatérve Kósára. Tény, hogy a Fidesz nagyon emblematikus figurája lett, főleg az ÖV alatt és után. Szerény megfigyelésem alapján, azonban a ballib sajtó erősített erre a vonalra, mint lehetséges kihívóra mutogatás.

Fidesz osztódás, vagy új párt alapítás?
Egy elnöki pozíció miatt?
Tény, hogy Robespierre is csúnyán végezte!

Ha nem fogadom el Lajos magyarázatát, akkor ott vannak a kérdőjelek. Fenyegetően és egyenlőre némán.



presztízs szempontjából örülne ferenc, ha viktor eltűnne, de politikailag már más a helyzet.
amíg orbán a helyén van, addig az mszp nyugodt lehet. orbánt fél ország nem szereti és inkább a maszopra voksol, minthogy a dakota újra visszatérjen. ám ha lelép, és helyére valami normális ember lép, akkor a szocik simán elbukják 2010-et. addíg viszont röhögnek a markukba, mert eltartana egy darabig, míg orbán betonba öntött székét szétfúrják...
Láthatóan van itt számos bal oldalról szemlélődő akik szívesebben pöckölgetnek egy ideges embert mint reagálnának erre "vorobjanyinov 2007.01.17. 09:42:24" bejegyzésre.
Felhívnám a figyelmüket a következő linkre ahol be is sorolhatják magukat valamelyik fajtába (kösz nyenyec):
hu.wikipedia.org/wiki/Tu_quoque#.E2.80.9ETu_quoque.E2.80.9D
Persze ezzel nagyon hasonlítanak a baloldal bulvárpolitákájához amiben arról szólnak hangsúlyosan a médiaszereplések hogy: hát ez meg az a fityiszes HOGY beszélhet így, meg csak árkotmélyit, meg így nincs párbeszéd, pedig mi mennyire szeretnénk árkot betemetni de ezekkel a modortalanokkal nem lehet. Persze a tartalmi részről nem esik szó. És ezek után még képesek értelmiségi közegben azt mondani hogy az embreknek erre van szükségük. Hát, ha erre tanítják őket!
Rühellem a bokacsattogtatós urámbátyám nemes nemzetes faszságot is csak hogy ezt az összvetés ne tessék próbálni.
Szóval kedves értelmes balról nézelődök tessék érdemi vitát folytatni, és ne legyen alapállás hogy hülyének nézzük aki a másik oldalon mond valami hülyeségnek látszót mert az nagyon olcsó dolog, tessék értelmesnek nézni a másik oldalt hátha visszapattan valami belőle.
realdream 2007.01.17. 09:52:18
Mondtam én hogy veszélyes dolog ennek a gyermekkori botlásnak a kitálalása! :D
"a baloldal bulvárpolitákájához amiben arról szólnak hangsúlyosan a médiaszereplések hogy: hát ez meg az a fityiszes HOGY beszélhet így, meg csak árkotmélyit, meg így nincs párbeszéd, pedig mi mennyire szeretnénk árkot betemetni de ezekkel a modortalanokkal nem lehet. Persze a tartalmi részről nem esik szó."

Hát éppen ma reggel valami fidesznyik beszélt a tévében, hogyaszongya azemeszpé SUNYI MÓDON akar árat emelni, meghogy ÚJFENT HAZUDIK stb.

Hát ez se valami épületes "párbeszéd". Az egész "sajtótájékoztatónak" ez volt a lényege, hogy SUNYI, meg hogy HAZUDIK.
Teljesen mindegy hogy miről volt szó, a fidesz úgyis mindig ezt mondja.
Párbeszéd.
Márpedig én nem vagyok kiváncsi az ilyen jelenetekre - mint ahogy a mónikasót se nézem, ahogy egymást anyázzák.

(Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy mekkora vihar volt annak idején abból, hogy horn azt mondta valakinek, hogy "pubi"... most meg a "sunyi" mindennapos szó...
Kedves outsider....
Tényleg akkora súlyú volt az a hozzászólás, és tényleg van még mit elmondani erről az egészről? Szerintem már az összes lehetséges forgatókönyv elhangzott. És:
"Egészen addig, amíg hitelt érdemlően ki nem derül, vajon ki is "Horváth Zsolt", illetve hogy ki is fogta a tollát, amikor cikkét megírta, azt kell feltételeznünk, hogy leginkább Gyurcsány Ferenc érdekében áll egy ilyen cikk megjelentetése"
Mit jelent ez a mondat?
De most komolyan. Elemezze kérem.

Az olyan helyes, amikor az egyik akol birkázza a másikat, ön is élvezi, minden bizonnyal.
"Persze ezzel nagyon hasonlítanak a baloldal bulvárpolitákájához "
"hát ez meg az a fityiszes HOGY beszélhet így"
:) Ez különösen tetszik, ha megengedi.
Szerintem maga ezt elkúrta. Nem is kicsit, nagyon.

Sajnos, érdemi vitára a másik oldal mindig képtelen. Onnan mindig csak a klisék, stb.
Miért hülye a másik? Érthetetlen.
:)


Van egy újabb vélemény az Indexen, Gazda Alberttől, miszerint Viktor helye tényleg a KNDPben lenne. Itt úgy tűnik kitörő és egyöntetű öröm fogadja az ötletet...

Egyrész lehet szubjektívnek nevezni, ha valaki Kósa nyilatkozatába a "Gyurcsányé a MN" mondatot véli beleértelmezni, amíg ugyanaz az ember az öszödi beszédben az igazmondás mintáját látja.

Valószínűleg Kósa a saját embereinek azt akarta üzenni, hogy ne írjanak má faszságokat, és ugyanakkor a másik oldalnak meg azt, hogy szó sincs róla ne spekulákjanak. Lehet ezt félreérteni (de minek).

A szubjektívumot, és azt már többször leírtam, kár a publicisztán számonkérni. Ha valakinek Kósa mondása faszság de az öszödi beszéd zseniális, lelke rajta, esetleg írjuk meg ellenvéleményünk, de alapvetően tartsuk tiszteletben meggyőződését.

Amire itt fel szeretnélm hívne a figyelmet, az a vélemények súlytalansága. Pl. hiába ad ultimátumot Viktor, ha a parlament megszavazza a bizalmat - súlytalan ultimátum. Hasonlóképp, hiába mondja valaki, aki sosem szavazott a Fideszre, hogy Kósa idióta lett, hülyeségeket beszél, meg hogy csalódott benne - mivel úgysem volt Fidesz szavazó, súlytalan ez is.
Hoppácska 2007.01.17. 10:39:26
Tu quoque érvelés lásd wikipédiás linket. Jobban hangzana hogy, hát ezt mindkét oldal abbahagyhatná, különben hol marad a fejlődés. Mindenki először söpörjön a saját portáján aztán jöhet a szálkakeresés.
Azt hiszem, az egész a tavaszi "nagy menet" előkészítésének jegyében folyik. Ennek egyik lépése, hogy a jobboldali kötődésű Századvég (Stumpf, Giró-Szász) kikerült a HírTV-ből, mert a Visszhang elemzéseiben a vak jobbos értékelések helyett minumum a tényekben megpróbáltak a realitások talaján maradni. (A Gallup ilyen "elbocsátástól" egyelőre nem kell félni.)
Szerintem Kósa is ezen "kiszorítósdi kurzus" elől akar kitérni. Valószínűleg nem a realitásérzéke, hanem a mersze csökkent. Március 15-e előtt valószínűleg nem fog a belső ellenzék markánsan megjelenni. De utána...?
Kósának teljesen igaza van abban, hogy a jobboldal megosztottságáról cikkezni a népszerűsége mélypontján lévő koalíció, illtőleg a miniszterelnök érdeke. Épeszű ember nem gondolhatja ugyanakkor, hogy a Nemzetet Gyurcsány szerkeszti. Egy jó poénért minden hülyeséget belemagyarázol Árpikám. Jó lenne , ha ez a stílus a Matulán maradna. Kósa tömören megüzente azoknak akik értik, hogy az Orbán mögött álló gazdasági körök megindították az ellentámadást. Tették ezt akkor, amikor legkevésbbé sem szolgálják a párt érdekeit. Újra bebizonyítva azt, hogy a pártérdekek már régen másodlagosak az egyéni érdekek mögött. Egyidejűleg nemcsak Schmidt Mária, hanem Stumpf István is kegyvesztett lett. A helyzet idő előtt fokozódik, s ez tényleg csak a baloldalnak jön kapóra.
Turul & nenike,

most probaljatok ugy, hogy nem az "ERDEKEBEN ALL"-t emelitek ki, hanem azt, hogy "megjelenTETESE". Hogyan "jelentet" meg barmit is Fleto a MaNemben...?
Hoppácska 2007.01.17. 10:39:26
Tu quoque érvelés lásd wikipédiás linket. Jobban hangzana hogy, hát ezt mindkét oldal abbahagyhatná, különben hol marad a fejlődés. Mindenki először söpörjön a saját portáján aztán jöhet a szálkakeresés.
Hoppácska 2007.01.17. 10:39:26
Tu quoque érvelés lásd wikipédiás linket. Jobban hangzana hogy, hát ezt mindkét oldal abbahagyhatná, különben hol marad a fejlődés. Mindenki először söpörjön a saját portáján aztán jöhet a szálkakeresés.
"Mindenki először söpörjön a saját portáján"
Ezek szerint te balos vagy, mert a baloldalt emlegetted, hogy neki kéne kezdeni :)
"Egészen addig, amíg hitelt érdemlően ki nem derül, ...azt kell feltételeznünk, hogy leginkább Gyurcsány Ferenc érdekében áll egy ilyen cikk megjelentetése"

Itt mi értelmezgethetünk, finomítgathatunk, de szerintem ez egyértelműen arra próbál "rávilágítani", hogy közvetlen Gyurcsány féle befolyásról van szó. Kérdés, hogy ha ennyire baloldali érdekű a megjelentetés, akkor az átkosbeli cenzúrát megszégyenítő Magyar Nemzet belső ellenőrzése hogyan engedte át?
Jobban szeretnék baloldalra szavazni, de egy ideje országosan csak protest szavazok ha erre voltál kíváncsi.
Egyébként nekem tök mindegy melyik kezdi csak kezdeje azt hittem ez világos.
Pascal, tény , hogy a KDNP-t a Viktor találta ki. Talán tényleg gondolt rá, hogy jó lesz egyszer menekülési útvonalnak. Viszont a Viktornak esze ágában sincs átmenni a KDNP-be. Teljes bizonyosággal merem állítani, hogy hiába verjük a nyálunkat a holdudvarban, a Viktort idén tavasszal semmi esélyünk sincs leváltani. Ezt nemcsak gúnyból mondom a balosoknak, sokkal inkább keserű szájízzel.
Meragyurcsánynakjó ... hűha ... mi jó neki? Hogyha a Viktor tényleg elmegy köröszténydemokratának, a Fidesz meg normálissá válik és nem lehet riogatni a népet a Viktorral a választáskor emiatt ha milliméterekkel is, de nyerni?

Eddig azt hittem, Fletonovics nyerni akar, ezért mindhalálig viktori vezetés áll az érdekében.

De végre felvilágosultam, azannya.
höndör: ha félre akar érteni valamit akkor sikerülni is fog, micsoda öröm. És ezt egymás után többször is képes gondolom. A válaszom az mint Hoppácskának.
Mavo, meg kell különböztetni a rövid távú kommunikációs előnyöket /ez a baloldalé/ és a hosszú távú politikai hasznot /ez pedig a mienk/. Ez az eset jól rávilágít a Nemzet kézivezérlésére, amiből nem sok jó származik a jobboldalra nézve. Tisztelet a kivételnek, ostoba pöcsök)
realdream!


nem akartam senki sem megölni, nem is írtam sehol ilyet, de mélységesen felháborít, hogy egy ilyen sehonnai seggdugasz úgy formál véleményt valamiről vagy valakiről, hogy fogalma sincs a részletekről. borítékolom, hogy a magyar nemzet nevű dögkútban az utolsó firkász is keresztbe veri tótaseggfejwét bármilyen tekintetben. ez a képzetlen, sunyi, tenyérbemászó patkány ember annyira egyoldalú, hogy az már botrányos. ő pont az az ember(?), aki a kialakult állapotokért felelőssé tehető, nem te, vagy én vagyunk azok, akik miatt idáig jutottunk. minden nap lázít, megbánt, megsért embereket, beletiporva azok önérzetébe, és még arra sem hajlandó, hogy elgondolkozzon azon, vajon jó-e ez így. mindenféle fantom publicistákról beszél, miközben amellett érdekes módon elsiklik, hogy annak idején pl. a népszabóban egy valódi publicista hamisított meg és tulajdonított egy nagy gondolkodónknak levelet, amihez nyilvánvalóan semmi köze sem volt az illetőnek, ráadásul a halála után csinált ilyet, amikor már esélye sem lehetett arra, hogy válaszoljon a vádakra. és az sem nagyon verte ki nála a biztosítékot, hogy az elmúlt három évben a lakájmédia asszisztált a kormány hazugságaihoz. ez az igazi kettős mérce, és az ilyen ember(?) ne csodálkozzon rajta, ha az ilyen jellegű gusztustalansága néhány embernél kiveri a biztosítékot.
Éppen az ilyen sajátoldali reagálástól tartottam, amikor a múlt héten egy nemzeti lib párt megalakításának szükségesséről, de egyidejűleg komoly kockázatairól írtam. Erre tessék, tényleg ennyi kötözni való fasz van az ember tágabb környezetében)
Mit értettem félre, outsider?
Kétségtelen, hogy kissé zaklatottan fogalmaz, de azért igyekeztem.
Szóval?

Ön egyébként söpörgetett, mielőtt ide írt volna?
Tudja, a baloldal bulvárpolitikája, és a hogy mernek így beszélni a fideszesek tartalmú szösszenetekre gondolok.
Vagy mindig csak a másik söpörgessen?:)

Ezenkívül elfelejtette elemezni a mondatot..
Vagy csak nem akarta megosztani velünk az eredményét?

Pöcörge, ez a kósás post tényleg faszság, de hogy a Tóta tehetne az MN-es kommunikációs bravúrról, meg a kialakult állapotokról úgy egészében, hát...
Szal, hajat rendez, verítékcsöppet letöröl stb.
kezdem sajnalni az mn bizonyos - meg epeszu - munkatarsait. egyre cikibb lehet nekik, hogy hol is dolgoznak.
Cziffra:

Lehet, hogy Viktor találta ki egyszer valamikor, bár én erről konrétan nem hallottam, de biztos vannak neked bennfenntesebb infóid. Ugyanakkor, a mostani indexes cikkezésnek valószínűleg semmi köze ahhoz, hogy Viktor mondott-e valamikor ilyesmit. Ugye kb. 20 évvel ezelőtt úgy is nyilatkozott Viktor, hogy nem kell a Fideszt párttá szervezni... akkor erre most lehetne cikk, hogy a Fidesz valószínűleg feloszlatja magát?

Viktor lecseréléséről: nem mindegy egyáltalán, hogy ezt valaki balról mondja, vagy Fidesz szavazóként. Mert ha balról mondja, az kb. ugyanúgy súlytalan, mint amikor a másik oldalról elmondják, hogy "Gyurcsány kiírta magát a demokráciából".

Ha jobboldaliként mondod, az komolyan veendő. Tegnap volt egy postom a Viktor megtér cikknél, hogy hogyan lehetne egy erős jobboldali felállást elképzeli. És hogy hiányzik a Konzervatív Nyugodt Erő. Lehet spekulálni, hogy ki lenne a párt első embere. Szerintem kb. három ember jöhet szóba: Kósa (ő folyamatosan elhatárolódik), Viktor (a jobbik területén tapicskol), és Ibolya (ő meg nem elég nagyformátumú). A másodikvonalasok, Kövér/Áder/Rogán/Mikola/Pokorni stb. meg szerintem pláne nem elég nagyformátumúak.

Ugyanez a másik oldalon: Gyurcsány, minden hibája, ripacssága, bakija, és etikai szintje mellett is vitatatatlanul a legjobb ember a baloldalon. A jobboldal is azért szeretné eltakarítani mert ezzel a másik fél gyengébb, ők meg relatíve erősebbek lennének.

Ha jobbról mondod, nem elég azt mondani "Cseréljük le Viktort". Nem jó amit csinál, OK. Azt is meg kellene mondani, hogy ki tudná a mérsékelten konzervatív jobboldalt tisztességgel képviselni.
Pocorge,

a velemenyem nem valtozott:

w.blog.hu/index.php?disp=msgform&recipient_id=16378&comment_id=194300&post_id=28694

aztan a masodik bejegyzes ami a velemenyem :

Reszlet:
'Amugy miert ne lehetne Tota tragar a blogjan, vagy miert ne zuzza a keresztenyeket?

Definialta a logikai rendszeret, es azon belul eddig konzisztensen mukodott.'

Egeszeben:
w.blog.hu/index.php?disp=msgform&recipient_id=16378&comment_id=194349&post_id=28694

Es akkor figyelmeztetlek teged is, hogy epp T.W. malmara hajtod a vizet:

w.blog.hu/index.php?disp=msgform&recipient_id=16378&comment_id=194451&post_id=28694

udv: salsa
vorobjanyinov 2007.01.17. 09:42:24

„Twá félreértette, amit Kósa mondott vagy direkt csúsztat. Többen is leírták már, Kósa azt mondta, hogy Gyurcsány Ferenc é r d e k é b e n á l l egy ilyen cikk megjelentetése.
Szó nincs arról, hogy ő írta.”

Kedves Vorobjanyinov és Outsider!

Ez teljesen korrekt, és valószínűleg tényleg ez az értelme. Ugyanakkor akkor is olyan jellegzetes polgárháborús reflex (nem írom, hogy fideszes, mert az MSZP is ugyanilyen, vagy még nagyobb előszeretettel használja) a saját szarságaink ostorozásakor is a másikba rúgni egyet. Mondhatta volna azt is egyszerűen, hogy ez árt a Fidesznek. De nem, azt kellett mondani, hogy ez Gyurcsány érdekeit szolgálja. Ami amellett, hogy alkalmat ad a félreolvasásra, egy tipikusan görény mondat: világossá teszi, hogy itt kérem háború van, hadviselő felekkel, ahol hadifoglyot nem ejtünk, és inkább nekünk legyen rossz, mint nekik jó. Szóval Kósa nem egészen *úgy* volt fasz, de attól nemkevésbé volt fasz.

(OFF: Bocs attól, akit a játszadozásom megzavart, Ouroboros voltam, csak kipróbáltam, hogy lehet nicket váltani.)
Én szeretem pöcit, mókás, de attól a troll az troll, etetni nem kifizetődő.
A nyavaja torje ki ezt a sok technikai ujdonsagot.

Inkabb igy hivatkozok vissza:


realdream 2007.01.16. 15:47:37

realdream 2007.01.16. 16:49:06

realdream 2007.01.16. 18:03:39

udv: salsa
Pocorge

ja, a terj meg viktorba keresd

ma'rha erdekel...
Pascal, ez nem elsősorbam személyi kérdés. Bár már ott tartanánk. A posztviktori jobboldal ugyanakkor tegnap még csak idea volt, ma már szervezési kérdés. A sajtóban felröppent nevek közül Ádert kizárom, nem elhasznált bürokratára van szükség. Sokkal inkább egy látszólag a politikán kívülről érkező menedzserre. Az OTP-vezér megfelelő lenne. Ezen kívül ne becsüld le az értelmesebbje másodvonalat /Rogán, Kósa/, de rájuk lehet a Fideszben nagyobb szükség van.
Nem értite?!
Bush keze van a dolgokban.
Most, hogy hatalmas gázmezőket találtak már a zalában is, így érdekessé váltunk a számára.Anarchiára hajaz, hogy utána a tengerészgyalogosai hozhassák nekünk vissza az oly áhított demokráciát.Perszer a gázért cserébe.Ezzel a trükkel még a hülye kanadaiakat is likvidálhatja tévedésből a további alkudozások megelőzése végett.
Nem igazán tudom hova tenni azokat a nevetséges kimagyarázkodásokat, hogy ez csak helyzetértékelés arról, hogy vajon kinek jó a cikk.

"...azt kell feltételeznünk...". Az ember a saját VÉLEMÉNYÉT mióta feltételezi? Feltételezni GYANÚT, VÁDAT szoktak!
(Na nem azt, hogy Gyurcsányt írta, de esetleg "odaszólt telefonon" :-))))
gusstein

ahh, ez szep levezetes, teljsen korrekt es atlathato kapcsolatrendszerrel

megvilagosodtam, s ezt neked koszonhetem

amugy nem lehet, hogy a magyar nemzetben tenyleg sikidiotak irjak a columnakat, a partvezetok meg baromira nem tanultak meg kommunikalni a fityeszben? hmmm?

Ez nem atlathatobb scenario?
Egyébként meg ez egy marketingtrükk, mert így az is megvette ezt a szar újságot, akinek egyébként tiltja a vallása.Akinek meg nem, az meg kettőt vett belőle.
A magam komcsi szempontját is hozzátenném: az OK, hogy az MSZP-re az ember, ha baloldali legalábbis, nem szívesen szavaz (merhát jobbosok úgy gazdaságilag, és balfaszok úgy általában). OK, hogy Viksát és a hasonlóan okosokat kiteszik a Fideszből, és ezáltal a Fidesz egy választható párttá lép elő.

Akkor se szavazok soha a Fideszre, mert tudhatom, hogy kojalícijót kötend majdan a KDNP-vel úgyis, akkor meg ugyanott vagyunk, ahol a part szakad. Parasztvakításnak persze jó, és lehet, hogy be is fog válni, bár kétlem. Arra gondolok, hogy az SZDSZ-nek az a része, améket akkor pattintott le magáról, amikor az MSZP-vel koalícióra lépett, nem fog az SZDSZ-re szavazni, mondván, hogy azok mégsem a „bolsik”, tudván, hogy szavazatával úgyis a „bolsikat” segíti hatalomra. Gondolomén, merhogy nem vagyok se ős-, se neo-SZDSZ-es.
Bocs, ezt már a másikban tegnap késő éjjel kifejtettem, de sztem ez sokkal kevésbé misztikus. Arról van szó, hogy az ovi ugyanolyan bábfigura egy érdekcsoport kezén, mint pl. a george w. bush (mennyi duplavé, ha írok egyet a nevem közé én is elnök leszek, vagy kapok pulitzert?:), és nagyon rezeg már a léc, viszont ezt a kérdést nem lehet csak úgy meg-közvéleménykutatni, mert mindenki legyintene, meg kell járatni az emberek (célcsoport) fejében a dolgot, utána meg lehet leszűrni a reakciókból, hogy eljött-é az idő a pálcatörésre, illetve ki a legjobb utódjelölt. Stat bérmunka, gerillába'. Szal lehet a jólértesült belsősöknek se esett még le, hogy nincs az a tőkés, aki egy idült egománban látná a vagyonka biztonságának garanciáját, megmondták a profok is, csak nem értettétek, az ő dolga hogy ott tartsa azt a szép nagy arcát, és időnként értelmetlen vezényszavakat bedobva gondoskodjon a médiajelenlétéről, gondolkodni az "okosok" dolga a háttérben. Ezzel együtt egyre cikibb a csávó, ezt az érdekkör is érzi, az meg tisztán világít, hogy szerezni már nem fog híveket, csak veszteni, és ez mégcikibb.
Szal bocsi, én értem, hogy karizma (vagy mi a szösz), meg minden, de nem képzelitek, hogy ez a csávó dirigál egy olyan üzleti koponyáknak, mint pl. a Simicska. (jó ideje több testőre van minta vikinek, és lehet hogy paranoid, de nem hülye, ezt még az ellenségei sem állítják róla) Aki mellesleg azt is pontosan érzi a bőrén, hogy ki az ultimate közellenség a népnek (lásd testőrök szükségessége).
Vagyis ha felszállt a füst, akkor vityi megy a keresztény posványba és kussol a fizujáért, ha még nem, pár hónap és itt a következő mn fantomszerző, aki újabb kirohanást intéz egy feltételezett trónbitorló ellen. Hmmm. Ki legyen? Rogán volt már? Navracsics?
Az meg hogy ez az egész itt nektek büdös, komolyan kit érdekel? A választás azon a tömegen múlik, aki nemhogy ezt nem olvassa, de legtöbb ilyen marhaságban nem is keresi az előjelhibákat, mint ti itt, viszont ha már felmerült, jó eséllyel foglal állást az aktuálisan profin betematizált kérdésben. És ezt mérni márpedig fontos kérdés, az üzleti életben kevés fontosabb elemzendő van, mint a kockázat. Az meg hogy jelen politikai életünk nem más, mint piti biznic huzavona (annak is csak a felszíne), gondolom nem kell nagyon magyarázni.
(Még ha úgy is tünik, hogy egy(-két) másik csókos nagytőkésnek van a legtöbb elszántsága, hogy ezen a helyzeten megpróbáljon változtatni. Nem realitás nemhogy a tiszta, de az alapvetően higénikus közélet sem, ők is tudják, csak lehetne kevésbé piti, mert így nemzetközi mezőnyben bizony egyre biztosabban kihullunk a selejtezőkön, lásd még foci)
vinczej 2007.01.17. 11:45:48

„»...azt kell feltételeznünk...«. Az ember a saját VÉLEMÉNYÉT mióta feltételezi? Feltételezni GYANÚT, VÁDAT szoktak!”

Ott a pont, tényleg. Ez elkerülte a figyelmemet, viszont perdöntő.
boros,

Itt nem kell parasztvakítás....már mind megvakult, vagy elvakult, vagy a feje a homokban.
gusstein 2007.01.17. 11:55:59
boros,

„Itt nem kell parasztvakítás....már mind megvakult, vagy elvakult, vagy a feje a homokban.”

Értem én, hogy villanymotor, de ha erre alapozunk, akkor akár maradhat is minden a régiben, a homokba dugott fejűnek Viktor kell — ha fideszes, azért, ha MSZP-s, azért — a Viksátlanító manőverre, gondolomén, a többiek miatt vón szükség.
Cziffra,

Én egyrész úgy gondolom, hogy nem a pártok határozzák meg az emberek nézetét, hanem az emberek vélemény-spektruma ("piaci igények" ha úgy tetszik) definiálja a pártok mozgásterét. Persze a pártoknak is van véleményformáló ereje, de elsősorban másik hatás (a vélemények "pártformáló" ereje) a fontosabb. Az emberek a pártban nem elsősorban a szakértelmet, hanem azt keresik, hogy melyik mennyire hitelesen képviseli a véleményüket. Ezért, talán ha nem is elsődleges, de nagyon fontos a személyi kérdés.

Kósában egyébként egyetértünk, Rogánban már nem annyira. És amíg balról nézve triviális, hogy Viktornak mennie kell, középjobbról már megoszlanak a vélemények. Van aki azt mondja amit te. Van aki vak, nem látja a hibáit. Van aki látja az arroganciát, a túlzásokat, stb. és mégis rá néz.

Leírni Viktort a jobboldalon azonban csak akkor szabadna, ha tőle nagy tömegek fordulnánk el, zsigerből, a jobboldalon is, annyira, hogy már nem lenne képes a Kossuth-teret vagy az Astoriát zsúfolásig megtölteni.

Csányi Sándor - esetleg Sugár András - érdekes gondolat, ha pártot alapítana, szerintem annak is meglenne a néhány százaléka mint a Kupa-féle Centrumnak. A konzervatív nyugodt erő, mint mérsékelt jobboldali tömegpárt, az másik kérdés.
boros,
a többieknek sem kell a látás, mert úgy vannak predesztinálva, hogy mindent tudnak, így elég, ha csak csúnyán néznek.
komolyan mondom, annyira bájos az ilyen pöcörge félék előre szegezett lándzsás, lehúzott sisakos lovasrohama az értelem és gondolkodás ellen.

szinte már-már meditációs mantraként sulykolják. aranyos.
Pascal:

ilyen szintu szekularizalt tarsadalomban a nyugodt ero olyan, mintha egy orjongo piranjak koze bekuldesz egy bekitobirat, hogy jaj, nyugi mar.

A nyugodt ero raadasul egy lejaratott szlogen, kommunikacios dead-end.
Nekem errol sok oreg bologatos bacsi jut az eszembe akik mindig mikor mikrofon ele allnak valmit mormognak, de valahogy latszik hogy meg ok sem ertik mit mondanak, nemhogy a n.b. hallgatosag.

Amugy magyarorszagot -asszem tudatosan- a mashlow aljan tartjak imadnivalo politikusaink. Nyugodt erot mar akkor erdemes implementalni, mikor nem arrol van szo, hogy hatmostgyerekek, akkko' nem lesz futes csak reggel meg este, es csak vasarnaponkent lesz husika, mas napokon meg esszuk a kolompert.

Merthogy epp ez tortenik a tarsadalmunkkal, igen nagy szazalek azon a bizonyos mashlovon egy fokkal lejjeb csuszik. Es mikor mar a let fenntartasa a kerdes, na ott elojonnek az osztonok es durvul a dolog. Ott nyugodt erorol szo sincs.
Pascal, én nem írtam le Viktort, csak azt mondom, hogy vele nem lehet nyerni. Viszont minden bizonnyal nélküle sem. Ezért megmarad Fidesz elnök. A nemzeti lib párt pedig eleve nem tömegpárti ambícióval szerveződik meg. Csak éppen biztosítja a koalíciós potenciált a jobboldali néppárt irányában. Ez a párt balra és szélsőjobbra zárt. Ebben nincs alku, soha semmilyen körülmények között. Ezt az Orbán vezette Fidesznek is tudomásul kell vennie. Éppen itt vannak a majdani politikai együttműködés nehézségei. És még vmi. Ha személyes sértettségből, vagy bármi más okból az új párt az MDF-et követi, én soha semmilyen körülmények között nem leszek támogatójuk.
mcs :

ne huzd mar az agyat pocorgenek

soha nem tudhatjuk miert ennyire duhos.

Mint mondtam mar, mindannyian hibasak vagyunk, hogy idaig engedtuk a dolgokat lecsuszni. Te is En is, mindenki tehet rola....

Amitol tartok, hogy egyre tobben lesznek nagyon duhosek. Tarsadalompszichologiai teny, hogy gyulik a feszultseg, gyulik, azt a vegen egy Petofi felhergel 10 embert es kesz a forradalom.

Namost a mai technikak mellett ez nem keves emberaldozattal jar.

Francnak van kedve ehhez az egesz idegesseghez.

Amugy tedd oszinten szivedre a kezed; neked teljesen rendben vannak az otthoni kozallapotok?
"Ha személyes sértettségből, vagy bármi más okból az új párt az MDF-et követi, én soha semmilyen körülmények között nem leszek támogatójuk."

Merthogy?
Hoppácska, egyszerű a válasz. Jobboldali vagyok, valamint a gatyámat szoktam cserélni nem az elveimet.
az idő válaszol nekünk minden kérdésre. addig tegyük a dolgunkat és örüljünk, hogy pillanatnyilag béke van
mcs


te vagy az értelem meg a gondolkodás? vagy tótavé? ugyan már, ne nevettess... megjegyzem semmit, azaz semmit sem cáfoltál meg azok közül, amiket írtam, nem értem, mit is akarsz valójában. vagy csak szereted tótavé seggében érezni a nyelved? az övé sosem lesz a tiedben, ő már másnak kötelezte el magát....


cziffra plachta zasztava 2007.01.17. 11:19:37


nem azt mondom, hogy ő sodorta ilyen helyzetbe az országot, hanem arra próbálok rávilágítani, hogy a felelőtlen és uszító irományaival bizony igencsak sokat tesz azért, hogy itt tartunk jelenleg. mindamellett társtettesként ő is részt vett a hazugság kommunikációjában, amit az elmúlt években tapasztalhattunk...

ourobros


a fölényeskedéssel semmire sem mész, maximum jófejnek tarthatod magad, de az nem változtat azon, hogy sajnos képtelen vagy objektíven gondolkodni... töki.
az ország fele magasról szarik a témára, a másik fele nem szarik rá, viszont kezd viszketni tőle és kurvára nyugalmat szeretne már.
és van még persze ez utóbbin belül egy 1-2 százalék, akik elborult aggyal és habzó szájjal nyomulnak valami ellen és mellett. persze ők a legsötétebbek, mert a háttérben bújó összefüggéseket nem látják át soha és őket könnyen lehet aktíválni egy-egy hangzatos jelszóval.
Realdream:
Lehet, hogy a nyugodt erő már lejáratott, nem tudom. Én azt látom, hogy rengetegen vannak, akit fáraszt Viktor hülyeségei meg a permanens barrikádharc, de nem akarnak emiatt balra szavazni, sőt Ibolyát sem látják igazi alternatívának. Szóval van itt egy nagy lefedetlen piaci szegmens. Aki előbb ébred azé.

Cziffra:
Szerintem az erős jobbos felállás a következő lenne: Jobbik az árpádsávosoknak, KNDP az elkötelezett keresztényeknek, és egy mérsékelt konzervatív tömegpárt. További kis pártnak, mint a Centrum volt, már nincs igazi piaci igény. Amíg a Fidesz nem manőverezi be magát a mérsékelt konzervatív párt szerepébe, hanem a jobbikkal konkurrál, addig van létjogosultsága az MDFnek. Van esélye egy új pártnak párszázalékot felszedni. De egy jólműködő mérsékelt párt tulajdonképp le tudná fedni, sőt az ingadozókat is sikerrel meg tudná szólítani (amit sem radikális jobbosok sem a keresztények nem fognak tudni soha).

Szóval az egyik esély az lenne, hogy Viktor észbekap. Hogy nem a jobboldali radikálisok párszázalékának felszedegetése a nyerő, ideológiaváltással sokkal több mérsékelt jobbos szavazóra számíthat középen. Ami reményre ad okot, az az, hogy nem komplett hülye, hátha leesik neki. Ami reménytelenségre ad okot, hogy Viktor mindig is, már a rendszerváltáskor is, hajlott a radikalizmus felé.
Hej, pöcörge!

Az, hogy mocskos a szád és a végletekig elfogult vagy, valamint hogy gyűlölsz valaki(ke)t, szerinted mennyiben támasztja alá az általad leírtak igazságtartalmát? Meg egyáltalán... mit is kellene megcáfolni az általad leírtakból? Fröcsögésen kívül nemigen írtál semmit.
Ecsém, akinek nincs saját esze, annak van szüksége "véleményformáló értelmiségre". Na ehhez képest kell komolyan venni a médiát. De ha te olyan okos vagy, meg annyival jobb újságíró (vagy legalábbis annyi jobbat tudsz Tótánál), akkor formáld te a véleményt. De valamivel szélesebb közönség előtt, mint ez a blog. Oszt' lássuk a visszajelzéseket rólad is.
realdream,

nyilván nincsenek. de aligha hibáztatható a köz állapotáért a sajtó - legyen az bármilyen szinű.
Pascal:
Hehh.. zavaros ez az egesz, ami itthon van...
a baloldal m.o.-n klasszul kepviseli a liberalis eszmeket, mikozben massziv fiskalis gazdasagi elgondolasokkal teszi meg kaotikussabba a kepet. a magat jobboldalnak nevezo, eszmeletlenul katonai vezerelvek menten futo part pedig szocialista elveket hirdet, de erosen liberalis gazdasapolitikat helyez eloterbe, de kozben brutalisan kemeny kereszteny merevitoket hasznal a vitorlajahoz, raadasul kirekeszti a nem-keresztenyeket es a nem-csaladosokat a kepebol

mindekozben jo nagy fasza erkolcsi valsagban fetreng az orszag, es politikusaink kepessege kimerul az egymas elleni askalodasban.

Viktor csinalt egy zsakutca partot, egy politikai teknost. A fityesz nem tud mar hova noni, nincs merre terjeszkedni. Lepniuk kell.

De hogy ezt is ilyen idiotan kommunikaljak, az mar hihetetlen. Mert nem lehet szepen, kulturaltan es szervezetten lekommunikalni, ha valtoztatni akarnak? Nem jottek mar ra, hogy ok is elkurtak, es nem is kicsit, nagyon a kampanyt, az ultimatumot, az egeszet? Mert otthon mindenki mindent sokkal jobban tud a masiknal. Nem artana kommunikacios treningre jarni. A Zemeszpe hihetetlenul tud kommunikalni. Szinte mindent el tud adni.

cahhh... megyek ebedelni..

cpt flint.

a trolletetés hiba. én is belátom.
Pascal, az elemzésed korrekt, de néhány dologgal nem számol. 1. Orbán önfeladás nélkül nem tud változtatni jelenlegi politikáján. Ez középtávon, legalábbis a ciklus erejéig meghatározza a Fidesz irányultságát. Magyarán a radikálisok nyelvén fog szólni, a középen álló szavazókat pedig elriasztja. 2.Ezért kell olyan párt, ami ezeket a százalékokat parlamenti mandátumokra váltja, s nem működik a baloldal trójai falovaként.3. Ennek a felállásnak az az előnye, hogy a szélsőjobb nem lesz parlamenti tényező.4. Nem beszéltünk még a kisgazdák önállósodási törekvéseiről. Ez sem lenne nettó hülyeség, nade Turi Kovács Bélával? Cöcö)
Ouroboros 2007.01.17. 11:35:59
Szerinted miért kéne a Kósának tökönrugatni magát ovival? Jobb neki ha most nem akasztja össze a bajuszt. Elég dolgozni valót adott neki a maszop amikor nyilvánosan támogatni kezdték ovival szemben. Vagy tévedek?
höndör
az érvelésének módszerével nem értek egyet, olvassa el a linket amit korábban betettem. A mondatot elemzte helyettem vorobjanyinov 2007.01.17. 09:42:24 és láthatóan egyet értettem vele. Ha érdemi érve nincs nem válaszolok mert a szimpla piszkálódás nem érdekel.
Pascal:

Szerintem azért nem "kap észbe" OV, amit a végén írtál. Túl van már az ő politikája (? inkább mondjunk egyéni irányvonalat) a racionalitásokon és a politikai megfontolásokon. Kezd valóban radikális ideológiába hajlani.
Ha igaz az elemzéseknek az a része, hogy egyre inkább a keresztény miszticizmus uralja el a gondolatait, akkor tényleg váltania kell, mert oda már nem követheti a Fidesz. Végighúzta magával (saját életútját és gondolkodásának változását követve) 16 év alatt a radikális liberalizmusból a szélsőkonzervativizmusig... szerintem tovább már nem megy. Vagy leválik róla, vagy szétesik.
Cziffra, ugy vettem észre a mostani irásaidból, hogy te is a középre hajló nemzeti liberális vonalat támogatnád. Az mdf nem efelé akar menni?
Akkor mi a baj vele?
mcs:

'de aligha hibáztatható a köz állapotáért a sajtó - legyen az bármilyen szinű.'

hmmm... mar csak azt kene definialni hogy mi az hogy 'sajto'

szerinted ketiranyu vagy egyiranyu a kapcsolat a sajto es a kozallapotok kozott ?

a. tehat kozallapot-> sajto

vagy

b. kozallapot-> sajto-> kozallapot



"Cpt. Flint 2007.01.17. 12:58:05
mcs:
Igazad van, bocs"

Mármint a trolletetésben ;o)
Hoppácska, az MDF röviden és velősen ma a baloldal trójai falova. Igaz nemzeti liberális vagyok, s ma a Fideszben nem ez a fő irányvonal, de a Fórum középutassága elfogadhatatlan számomra. Én szövetségi politikát csakis a jobboldalon tudok elképzelni.
Azért a kisgazdák újjáépítése - meg kivel is akkor - jó sokáig tartana, hm?
"az MDF röviden és velősen ma a baloldal trójai falova"

Igen, sejtettem, hogy valami ilyen oka lehet...
Mondjuk szerintem ez elég szélsőséges (és ebből következően már "nem tényszerű") nézet, de te tudod :)
cziffra plachta zasztava 2007.01.17. 13:04:05

Ha jól értem, akkor egy nemzeti liberálissá alakult Fidesznek (a jelenlegi felállás szerint) nem maradna (érdemleges) szövetségese.
Cziffra:
Sajnos vagy nem, van igény egy radikális jobboldali pártra, méghozzá a parlamenti küszöb feletti igény. Ide tartoznak a kisgazdák, a miépesek, a jobbik, az árpádsávos tüntetők - valószínűleg 8% körül lehet. Nincs mit tenni, él kb. ennyi választópolgár, akinek ez kell. Ami a Fidesz hibája, hogy el akarja szedni ezt a szegmenst a miép/jobbiktól. Ezzel szereznek plusz öt%ot, meg kinyomják a parlamentből a radikálisokat, de elkergetnek minimum 15%nyi ingadozót középről. Hadd jusson be inkább a jobbik. Ne legyen a Fidesz is radikális csak ezért.

Flint: hát igen ez a baj. Viktor meggyőző, magával ragadó személyiség, van szürkeállomány is, de mindig öntörvényű, radikalizmusra hajló volt. Lehet, hogy reménytelen és sose nő be már neki (a kor meg szokta hozni állítólag, pl. Churchillnek is). Nehéz ügy, mert komoly érv a lecserélni mellett.. de ha nincs helyette hasonlóan karizmatikus, meggyőző személyiség, akkor ezért is nehéz ügy.
Sajnálom, Hoppácska, vannak tények, amelyek alátámasztják a véleményemet /Leisztinger, Tisztelet Társasága stb./, a többi valóban érzelmi indíttatású. Ezt vállalom. A lelki matériák véglelgesen megromlottak a Fidesz és a Fórum között. Egyébként tényleg kár)
Egyetértek Pascal azon véleményével, hogy nem a pártoknak kell ideológiát adni a nép kezépe, hanem valimiféle leképezésnek kell megjelenni a mondanivalóban. Az ellenpélda számos és az tudjuk hová vezet!

Viktorra visszatérve.
Lehet, hogy arrogáns és kompromisszumképtelen, de! Kikkel is?
Azzal a szadesszal, aki politikai prostitúcióba vonszolta magát és mamár ott tart, hogy tőle kell megvédeni azokat az értékeket, miket olyan szépen festett a zászlójára anno?
Az MSZP "pedigréje" (TWA) meg olyan amilyen, a miniszterelnökéről meg semmit nem mondok. Én ugyanis nem tartom az Én miniszterelnökömnek. Felrúgott minden játékszabályt, tehát a kezdőkörből nézheti a seggemet!

Ha ezekkel nem akar valaki szóbaállni egyeztetés címszó alatt, akkor az arrogáns, csűrhelázító, szélsőjobb és az unalomig ismételt ragasztott jelzők.
Tisztelt figyelmébe ajánlanám a lelkes publikumnak, hogy miért is akartunk rendszerváltást. Sokan nem is élték azt az időt. Az akkor kitűzött politikai célok és népakarat, ma már mosolyogni való naívitásnak tűnik. Ennek több oa is van.
Egyvalami, viszont biztos. Jelenleg Viktor az egyetlen, aki valamilyen formában még köthető azokhoz a gyökerekhez, mikből egy Új Világ (mosolyognivaló) nőhetett volna ki.
Ezért mumus. Ezért nem áll szóba a nagyorrúval és sleppjével. Mégis kellene valami kiegyezés, mint 1867-ben?
Tényleg kellene, vagy most már jáccuk végig azt a régelkezdett meccset?
Ezen áll szerintem Viktor széke, mert nélküle nem lessz már meccs, hanem sörvirsli buli a kapu mögött.
Bocsi, majd később, most táplálkozni fogok.
windonia!
Nem az a baj, hogy az mszp/szdsz-szel szemben kompromisszumképtelen és arrogáns (illetve valamennyire az is baj), hanem arrogáns, lekezelő azzal a pár millió emberrel akik valamiért nem őrá szavaztak.
Ez a nagyobb baj.
"Ha ezekkel nem akar valaki szóbaállni egyeztetés címszó alatt, akkor az arrogáns, csűrhelázító, szélsőjobb és az unalomig ismételt ragasztott jelzők."

Nem, nem a szóba-nem-állás miatt mondják rá ezeket. :)

Ámbár az igaz, hogy ha valaki nem akar beszélni a másikkal, akkor ott már nagyon könnyen elkezdenek beszélni a fegyverek/utcakövek/gumilövedékek/molotov-koktélok...
szépjónapot!:) az ebédlőknek jóétvágyat!

hát nem akarom mondani, de tegnap megmondtam, hogy az lesz a reakció, hogy a maszoposok tették.... szóval szerintem beigazolódott amit mondtam, tényleg ezzel kommentálták az esetet:))).
realdream.

inkább 4-5-8 irányúnak gondolom, és vannak benne még páran.

a "közállapot" rengeteg szereplős történet, amit a sajtó csak árnyalni tud, ha tud (bár akarni akar, az tény).

ne misztifikáljuk túl a sajtó (média) szerepét.
egyébként ez a viktor gyerek tényleg akkora tényező, hogy ennyit kell elemezgetni itt az indítékait, meg minden?

számít még valamit? én úgy figyelem egy ideje, hogy a többség egyszerűen leszarja, vagy unja.
mellesleg a "személyes történet" része szórakoztató volt, megmosolyogtatott:)
windonia kedves,

a szadesszel kapcsolatban (mármint a prostituálódásával) sajna igazad van; de ez egyáltalán nem érv a vele szemben állók arroganciájára és kompromisszumképtelenségére! És a Fidesz általam korábban (és nagyon sokak által máshol) említett nagyívű fordulatáról nem mondható el úgyanúgy a prostiság? Épp ez a baj, ettől hiteltelen az értelmes embernek az is. És ezen a pályán OV rángatta végig; a mostani végállomásig.
Innentől kezdve nem merném azt mondani, hogy "...Viktor az egyetlen, aki valamilyen formában még köthető azokhoz a gyökerekhez, mikből egy Új Világ (mosolyognivaló) nőhetett volna ki."
windonia:

Mindaddig amíg azt játsszuk, hogy a te miniszterelnököd, államfőd, fűügyészed, bíród, tanítónédid nem az én miniszterelnököm, államfőm stb-m, és nem fogadom el tőle amit mond, addig ilyen ostoba ovodás széthúzás lesz?

És mindenki azt fogja mondani, hogy majd akkor teszek kompromisszumot, ha a másik is tett? Akárhogyan is, de most a bal térfélen van a labda, tehét a többiek vagy azt mondják hogy összeszorított foggal, de elfogadom hogy most ő a miniszterelnök, vagy megy ez az össznépi játék tovább.

Sajnos vagy nem sajnos, Magyarország úgynevezett jogállam, nem pedig erkölcsállam. A jogot papírra lehet vetni, aztán betartani vagy nem betartani, a nem betartókat büntetni (ami működik úgy-ahogy). Az erkölcs pedig mindenkinek magában létezik, kinek mi az, ami még "éppen belefér".

Jogilag GYF ma a kormányfő. A tied, az enyém, mindenkié. Utálhatod, szeretheted, mint ahogy az államfőt is, az ügyészt, az akárkit.

Mondjuk egy bírósági tárgyaláson sem kérhetsz másik bírót, pusztán azért mert antipatikus.

Ha tehát nem akar valaki gyermetegnek látszani, akkor GyF-cel kell egyeztetni, mert most éppen (nem az erkölcs, hanem a jogszabályok okán) ő az ország miniszterelnöke.
mcs:

Hát, azért mégis a legnagyobb ellenzéki párt feje... és a "mozgásai" sokmindent átrendezhetnek a politikában. Akiket érdekel a politika - márpedig, aki ide ír, azt érdekli, még ha az ellenkezőjét állítja is -, azt foglalkoztatja Viktor színeváltozása...
mcs:
"ne misztifikáljuk túl a sajtó (média) szerepét."
Ezt erősen vitatom, akkor miért van olyan nagy harc körülötte, és miért költenek milliárdokat a magáncégek is reklámra?
Minek magyarázni a nyilvánvalót? Kósa ezt mondja:

"Egészen addig, amíg hitelt érdemlően ki nem derül, vajon ki is "Horváth Zsolt", illetve hogy ki is fogta a tollát, amikor cikkét megírta, azt kell feltételeznünk, hogy leginkább Gyurcsány Ferenc érdekében áll egy ilyen cikk megjelentetése"

Hazudik. Nagyon jól tudja ő, ki HZS, és ki fogta a tollát. Ez egy.
Gyurcsánynak az áll érdekében, h OV a helyén maradjon. Semmiképp se egy normál jobbos párt. Ez kettő.

Három: "azt kell feltételeznünk, hogy leginkább Gyurcsány Ferenc érdekében áll" - vezessük le! kérdeztem már sokszor: a Liszkay, az a Gyurcsány embere? valamint nem azt mondja, h az ő malmára hajtjuk a vizet, gyerekek, hanem hogy "azt kell feltételeznünk" - mit is?

szal ne törölgessük, cseréljünk pelenkát rajta.

pöcörge, te meg arra vigyázhatnál, te nagyon okos, vonzó jobboldali alternatíva, hogy nehogy rosszkedvemben találj, és feljelentselek. tudod, ip-cím meg ilyenek, te tök.

btw a dögkút, az dögkút. ahol a őravda módszereivel, kamunéven intézik a párton belüli vitákat, az dögkút.
outsider 2007.01.17. 14:20:18

Harc a reklámbevételek miatt van. Reklám az eladások növeléséért van. Hol van az érveidben a közállapotokkal kapcsolatos szerep?
Árpád, Árpád, terelhetsz még napestig, de rajtad kívül elég sokan megértették Kósa szövegét. Persze, elvileg az is lehet, hogy igazad van és szó szerint azt akarta üzenni, ahogy te magyarázod. Akkor hülyébb, mint gondoltam, pedig eddig sem voltam róla olyan nagy véleménnyel, IQ-ban, kommunikációs készségekben sajna sehol sincs OV-hez képest, eddig a balosok ügyeletes kedvencfideszese és Orbán-utódjelöltje volt (na persze nyilván nem csak nekik, hanem jó pár elégedetlen fideszesnek is), de így nem sokáig lesz az.
Az meg hogy egy politikus esetleg hazudik, az pont belőled vált ki ekkora erkölcsi felháborodást? Kicsit műnek tűnik ez a felháborodás, bocsánat... Amúgy is sokat romlott a stílusod mostanában, túl sokszor villantod fel az igazi énedet itt, az én szememben pl. jó pár szinttel lejjebb kerültél ahhoz képest, ahol voltál (köszönhetően pár korábbi cikkednek), persze ezt nyilván leszarod :D
outsider.

nem is értem. biztos, hogy megtérülnek? sok elemzést olvastam e témában és a legoptimistábbak szerint is erősen kérdéses a reklámkölségek megtérülése.

a harc körülötte egy beteg társadalom tünete.

pont annyira fals dolog, mint a ballib médiafölényre hivatkozni, meg ilyen ökörségekre.
Flint: eddig szinte mindeben egyet ért. De ez irgalmatlan:
"Reklám az eladások növeléséért van."
Te vettél már újságot a reklám miatt? A farok csóválja a kutyát?
"Bár összességében a „demokrácia-haditerv” sikeresnek bizonyult, mára gyötrővé erősödött mellékhatásokkal is járt. A politikai közbeszéd bántóan leegyszerűsödött, s hajlamossá vált arra, hogy a reklámokhoz hasonlóan megtévesztően közel hozza a közösen vágyott, kívánatos jövőt, s így összezavarja a politikai cselekvés lehetőségeinek idősíkjait és léptékeit."

ez a 2006 július végi szöveg pillanatnyi ismereteink szerint ov-tól származik, a manem 6. oldalán jelent meg, de amilyen zavaros a fogalmazás és a mondanivaló, nem zárható ki, hogy a betegesen hazug fletó csempészte be saját írását az édes, drága viktor lejáratására
ahhoz, hogy javuljon a Mo-i politikai kultura, kellene megegy generaciovaltas.
az elso ott vegzodott, amikor GyF atvette baloldal vezetese (elotte meg Orban a jobboldalt).
tegnap volt itt egy jo hozzaszolas a masik topic-ban. van Mo-n egy komcsizo komcsi part (fidesz), es egy neoliberalis postkomcsi part (mszp). nem az a valaztek, amibol szivesen valaszt az ember.

kellenenek olyan politikusok, akik fiatalok, de mar van 10 ev ceg/onkormanyzat vezetoi tapasztalatuk.
pl: hova tunt Szekesfehervar volt polgarmestere?
osi:

Én úgy értelmeztem és magyaráztam outsider-t, hogy egyéb cégek fizetnek a médiában megjelenő reklámokért, hogy saját árujuk eladását növeljék.
Valamit félreértettem?
Cpt.Flint:? a királyi tv és rádió megszerzésért pl folyamatos a harc? Hogy ennek mi köze közállapotokhoz azt mond meg te. De miért baj az hogy szerintem a médiának nagy azerepe, miért nem gondolhatom hogy ha az átlag szavazónak sokáig mondanak valamit azt elhiszi?
mcs: én nem mondtam semmit a ballib médiafölényről. De ha te mondod biztos így van, és akkor hivatkozni is fogok arra hogy te mondtad :).
Eddig csak külső szemlélő voltam, de 1-2 mondatnyi vélemény engedtessék meg: nagyra becsülöm Árpád munkásságát, mert mindkét oldal megkapja a magáét tőle. Igaz, hogy az ország mai helyzetében kicsit túldimenzionált a jobboldal ilyetén megtámadása, a néprontó baloldal függvényében. A "pepe07"-eket csak szánni tudom, mert annyira egyoldalúak, hogy nem veszik észre, hogy már régen eldőltek! Pöcörge pedig annyira kiborult, hogy stílusában elvesztette a józan eszét, de Árpád! Ezt az országot elnézve Te ezen csodálkozol? Szerintem ne vedd fel a kesztyűt, hanem ess neki bátran Fletónak, Szekeresnek, Horváthágnesnek, Óláb Ildikónak, mert ők a sorosak. Nem építettek színházat, Millenárist, Mupát, Duna-hidakat stb.
outsider.

példa volt. egyébként azt gondolsz, áfkorz, amit akarsz.
én nem látom, hogy a média olyan nagyon befolyásol, de lehet, hogy nem vagyok mérvadó. se a környezetem se. mittudomén.
tóta elvtárs!

"pöcörge, te meg arra vigyázhatnál, te nagyon okos, vonzó jobboldali alternatíva, hogy nehogy rosszkedvemben találj, és feljelentselek. tudod, ip-cím meg ilyenek, te tök."

1. nem vagyok jobboldali alternatíva, csupán van gerincem. és az erkölcsi és morális értékeim is megvannak még, nem úgy, mint neked.
2. és miért fogsz följelenteni? rágalmazásért? nap, mint nap rágalmazol több százezer embert, ha ők elkezdik a följelentgetésedet, akkor majd mit fogsz tenni? megjegyzem a rágalmazás csak addig rágalmazás, amíg be nem bizonyosodik, hogy tény. amit írtam, mind bizonyítható, szóval ezt buknád. de tudod, nagyon vékony a határvonal a rágalmazás meg a vélemény között... ;) vagy esetleg fenyegetésként? én nem fenyegettelek, pusztál eljátszottam a gondolattal, hogy milyen jó lenne, ha a kezem közé kerülnél... szóval most magam alá szartam tőled. megjegyzem jellemző, hogy nem kritikaként, hanem támadásként éled meg ezt is... pedig csak el kellene gondolkoznod rajta... hidd el, nem nehéz....
tóta elvtárs!

"pöcörge, te meg arra vigyázhatnál, te nagyon okos, vonzó jobboldali alternatíva, hogy nehogy rosszkedvemben találj, és feljelentselek. tudod, ip-cím meg ilyenek, te tök."

1. nem vagyok jobboldali alternatíva, csupán van gerincem. és az erkölcsi és morális értékeim is meg vannak még, nem úgy, mint neked.
2. és miért fogsz följelenteni? rágalmazásért? nap, mint nap rágalmazol több százezer embert, ha ők elkezdik a följelentgetésedet, akkor majd mit fogsz tenni? megjegyzem a rágalmazás csak addig rágalmazás, amíg be nem bizonyosodik, hogy tény. amit írtam, mind bizonyítható, szóval ezt buknád. de tudod, nagyon vékony a határvonal a rágalmazás meg a vélemény között... ;) vagy esetleg fenyegetésként? én nem fenyegettelek, pusztál eljátszottam a gondolattal, hogy milyen jó lenne, ha a kezem közé kerülnél... szóval most magam alá szartam tőled. megjegyzem jellemző, hogy nem kritikaként, hanem támadásként éled meg ezt is... pedig csak el kellene gondolkoznod rajta... hidd el, nem nehéz.... "nem kell félni, nem fog fájni..."
"pöcörge, te meg arra vigyázhatnál, te nagyon okos, vonzó jobboldali alternatíva, hogy nehogy rosszkedvemben találj, és feljelentselek. tudod, ip-cím meg ilyenek, te tök."

LOL, az IP cím, igen, na az nem tréfadolog, Zárpi :)))

Az iylen testi abuzusok általában oylanok, hogy IP címhez köthetők, megint LOL

Feljebb höndörnek volt egy érdekes felvetése, kis toalettkacsa.

Lényegében ugyanzt írja, Zárpi, amit tegnap én. Hogy szaglasz.

Mókusbárány.

Vagy birka.

Vagy mi.
twa, pont neked nem kéne etetni a trollokat, főleg ilyen láma módon.

ez tényleg gáz volt. :/
na. remélem az index-nél már készül az exceltáblázat a w.blog látogatóiról. Így képzelem el: online név, email cím, IP-cím, feltételezhető pártállás, feljelentendő:igen/nem.
"megjegyzem a rágalmazás csak addig rágalmazás, amíg be nem bizonyosodik, hogy tény. amit írtam, mind bizonyítható, szóval ezt buknád."

Tények. Persze. Pl. ezek is:

"te patkány", "te csótány", "kurvaanyád", "te szemét ganaj"

Rágalmazást (Btk. 179. § ha jól emlékszem) el lehet követni internetes fórumon is. Már precedens is van rá. Sőt, a fórumon történő rágalmazás még minősített esetnek is minősül (nagy nyilvánosság előtti elkövetés).
shadow82

Nincs vitánk. Ha úgytetszik, vedd, hogy erkölcsi alapon mondom, hogy nem a miniszterlnököm.
Én nem árkotásni és dobálózni akarok. Arra akartam rávilágítani, hogy az az árok 17 éve nincs betemetve, csak a sáncok magasabbak.
NORMÁLIS esetben (szerintem) ezek a dolgok meg sem történhettek volna.
Jáccunk, milettvolna ha...
A rendszerváltás lezajlik. Nincsenek a parlamentben KB és Vb titkárok. Nincsenek a közélet színpadán és a médiában bértollnokok.
Megalakúl egy alúlról szerveződő baloldali szocdem, erős , szintén szervezett tagságú szakszervezetek élén, mint zászlóvivő. Van Liberális pártunk, kik az emeberi jogok és szabadságelvek lelkes képviselői és segítik (nem lopják) leépíteni az államhatalmat. Van konzervatív pártunk, mely alapoz a kersztényi és nemzeti hagyományokra. (máramit meghagytak belőle...)
Nincs bajom a baloldali értékekkel. Nincs bajom, a liberális elvekkel.
A Fidesz színeváltozása is szerintem, egyfajta kényszerpálya volt. Nem volt más lehetősége, ha azokat a célokat el szerette volna érni, miket a RV során megfogalmazott.
Az SZDSZ azt tette, amit tett, lett is Kókánk és a többi.
MDF, mint gyűjtőpárt, lufiként esett darabokra. Maradt egy hatalmas űr, amit bizony be kellett tölteni. Ez lett a Fidesz, Viktorral az élen.

Jogállamiságról. "Ha tetszik, hanem GyF-fel kell egyeztetni". Jogállamban nincsenek GyF-fek!! Ez a 22-es csapdája.

Kétféle kitörési lehetőséggel. GyF és bandája bukik, a sohatöbbé veletek nemlétbe, vagy megy Viktor és tábora.

Így, vagy úgy, de a meccs végetér.

Erre értettem, hogy "szinte az egyetlen, aki a rendszerváltáshoz köthető".

Megoldást, végeredmény én sem tudok. Nem koronázok és nem fosztok trónt. Várok. Nagyon kíváncsian várok.
A Zárpit ne bántsátok. Nagyon tisztán lát ő. Abszolúte birkátlan meglátásai vannak, csak elvétve uszít egy-két társadalmi csoport ellen és akkor se szándékosan. És őt tényleg ez érdekli, na, a Zorbánviktor és a hazugjai, meg a pöcegödör, seggszag, birkák, ki mire gerjed (előjáték az előző kettő, magát az aktust a birkán képzeljétek, aktuson nem azt értem, ez merőben intellektuális aktus, népnevelés, kinyilatkoztatás), és ha már egy ilyen interaktív műfajt választott, igazán lehetnétek olyan megértők, ti, hétköznapi magyarlandi csirák, hogy nem mondtok ellent neki, nem fenyegetitek és egyáltalán, buzgón egyetértetek.

Mer' itten Gyurcsány Ferenvc legalább őszinte, Tóta Wé Zárpád meg a nagy liberális, ezek az alapvetések, meg a pöcegödör is egy alapvetés.

Most mindenki menjen haza, vége van a munkaidőnek, basszátok meg, a társadalmi igazságosság jegyében levonom a béretekből, potyautasok.
outsider 2007.01.17. 15:24:16

Huh. Pénz, pénz, pénz. Azért folyik a harc. A közállapotokra való befolyást meg te erőltetted. mcs azt írta, hogy nem lehet az olyan komoly befolyás. Erre jöttél te a médiákért való harccal és a reklámkiadásokkal. Erre mondtam én, hogy ez nem jelenti a közállapotokra való befolyásukat (nem azért megy a harc), csak a pénzéhséget. Vili? Ezeket mondtuk. Hogy neked más a véleményed, az nem zavar egyáltalán, csak nemigen értettem vele egyet.
Na. Minden jót.
Bazmeg, Paneb, nem kell buzgón egyetérteni, de egy agresszív, bunkó trollról, aki mindenkire reflexből csak köpni tud, hadd lehessen már elmondani, hogy egy agresszív, bunkó troll.
Virág et. 2007.01.17. 15:46:20

"Tények. Persze. Pl. ezek is:

"te patkány", "te csótány", "kurvaanyád", "te szemét ganaj""

nem, ez nem tény, ez már vélemény. a rágalmazásra pont ő szolgált példával. nézd csak:
"Minek magyarázni a nyilvánvalót? Kósa ezt mondja:

"Egészen addig, amíg hitelt érdemlően ki nem derül, vajon ki is "Horváth Zsolt", illetve hogy ki is fogta a tollát, amikor cikkét megírta, azt kell feltételeznünk, hogy leginkább Gyurcsány Ferenc érdekében áll egy ilyen cikk megjelentetése"

Hazudik. Nagyon jól tudja ő, ki HZS, és ki fogta a tollát. Ez egy."

na, ez a rágalmazás. minősített eset. ha Kósa följelentené, rábaszna. ennyi.

VÖRÖS TERROR! VÖRÖS TERROR!

Ledöntötték Wass Albert
szobrát Solymáron!

Itt a vörös terror a kék métellyel karöltve!

Elhatárolódni!!!

VÖRÖS TERROR! VÖRÖS TERROR!
Off:
Ouroboros:
Paneb troll etetése is tilos! ;o)
On?:
TWÁ azért ez a "feljelentlek", főleg tőled, nagyon szánalmas.hu volt. :o(((
pöcörge

Ha kurvaanyázol azzal nem véleményt nyilvánítasz, hanem rágalmazol és pont.

Kósa meg közszereplő. Vastagon. Ezért többet kell tűrnie, mint az átlagnak. Még azt is, hogy lehazugozzák. Ha Tóta W. kurvaanyázná, azt már nem kellene tűrnie és tehetne feljelentést.

Hogy Tóta W. közszereplő-e vagy sem, az nem ilyen egyértelmű. De jelen esetben lényegtelen is, mert te túlmentél minden határon és szimplán személyeskedtél. Ezt pedig a Btk. minősíti.
Cpt.Flint: Pénz? A magyar rádióban meg a tvben? Hol van abban pénz? Csak adóssága van. Ha egy tv vezér egy kicsit vitézkedik egyből szanaszét rúgják a seggét annyi szem figyeli a közmédiát! Huuh a korábbi tájékozottságodhoz képest ez igen gyenge érv volt, de részemről is befejeztem nem offolom szét a "vitát".
Jó szelet Önnek is.
Ouroboros:

Minden szubjektív ebben az országban.

A hazugság is.

A trágárság is.

Az erkölcs, a morál, a jószándék.

Minden relativizálható, átértékelhető, utólag megmagyarázható. Ki-ki szája szerint.

Nincsenek egyetemes alapok. Ez a baj.
Az abszurd maradt.

Ezen a blogon is ez folyik.

És persze, a bunkó, az bunkó.
De amikor egy újságírócska IP cím alapú levadászással (LOL), meg feljelentéssel fenyegetőzik, még ha igaza is van (egy blogon!), az szánalmas.

Szóval, ennyi.

Túllihegi itt mindenki az egészet, fürdőzik saját tudálékosságában. A nagyság, még TótaWé színvonalon is ott kezdődik, amikor tudunk legyinteni más faszságára. És nem lebirkázzuk, mert kibaszottul gyarlók vagyunk magunk is.

Filozófiai ötpercemet olvastátok.
Azt hiszem, innom kell...





Off
Jawohl, Captain. Tényleg.
On

A följelentőset én se szeretem, pöci szerintem mókás. Ha zavarja Worlukot, bassza ki.
Cpt. Flint 2007.01.17. 16:05:02

Vazze, én vállalom, hogy troll vagyok.
„meg kell különböztetni a rövid távú kommunikációs előnyöket /ez a baloldalé/ és a hosszú távú politikai hasznot /ez pedig a mienk/”

Mi a here van???
Flint: Így rendben.
windonia:

Egyetlen dologban nem értünk egyet: hogy Mo jogállam-e vagy sem. Az, még ha szarul i működik. GyF-hez hasonló (hazudós, vagyont síboló, összeköttetésekkel rendelkez stb) politikus mindenhol van. Olyan, aki visszaél a helyzetével, Franciaországban és az USA-ban is van/volt, pedig ezek a demokrácia nagy hazái. Ha valakit törvénytelenségen kapnak, az mindenhol repül. De a törvénytelenséget azt be kell bizonyítani.

Tudod az a fő bajom, hogy mondjuk Bush-t nagyon sokan utálják Amerikában, de senki nem gondolja úgy, hogy nem az ő (demokratikusan választott) elnöke. Ha Busht megölnék, mindenki egyszerre hördülne fel, mindenki érezné, hogy (akármennyire is utálja) ez a dolog minden állampolgárt személyesen sért. Nálunk - ezt én így érzem - olyan a közhangulat, hogy ha GyF-et megölnék, sokan örülnének. Mintha más ország, más haza szülöttei lennének. Nem élhetünk úgy, mintha Pirosország és Narancsország lakói lennénk. Nem élhetünk úgy, mintha épp Pirosországi kormányfője lenne Narancsországnak is, akit éppen ezért jogosan megvet. Hát nem normális az, hogy ilyen indulatok gyűljenek fel: GyF nem egy undorító gennyes fekély, aki kijátssza az országot az idegeneknek és örül, ha kárt tehet nekünk. Idegesítő, hitelét vesztett ripacs, lehet. Vannak stiklijei, lehet. De azért ez a kapás-kaszás hangulat túlzás, nem?
Virág et. 2007.01.17. 16:06:36


a kurvaanyázás visszavonva, bár szerintem nem rágalmazás. hallod, tótavé?!
de nem azért, mert beszartam, hanem mert jobb kihagyni ebből a szülőket. ő nem tehet róla, hogy ilyen lettél...
tótawé filyam, ha nem lennél lusta moderálni ... és akkor nem kellene feljelentést belengetni, ami macerás és kell a fasznak és még ugranak is rá ...
pöcörge

Nekem mindegy, hogy kire mit mondasz. Csak pontosítottam.

Amúgy valószínűtlennek érzem, hogy TWÁ tényleg feljelentene bárkit is. Ez a mostani kirohanása is csak pedagógia volt szerintem.
virág et.

ezért írtam oda, hogy nem azért vontam vissza, mert beszartam. egyébként meg, jogában áll kimoderálni, letiltani, kibaszni innen. a kérdés az, hogy van-e értelme. illetve, hogy jobban jár-e vele. 3perc alatt annyi hozzászólást generáltatok neki, hogy 1hónapra beszarik a szerverük... jobb a békesség, nem? :DDDDDDDD
pöcörge filyam,

annyit megér, hogy látjuk, egész jól tűri a hülyét is
Paneb 2007.01.17. 16:07:48 : Egy halom mindennel nem, de ez a hsz abszolút rendben.
Tök egyszerű a képlet:
Aki OV-ra kicsit is veszélyes lehetne, vagy a fejét följebb meri szegni, mint a nyáj többi tagja, akkor "ismeretlenek" ráküldenek egy firkászt, hogy beszarassák és elvegyék a kedvét a lázadástól, vagy letörjék az ágaskodó, sarjadzó kis ambíciócskájukat.
Szerintem ennyi a lényeg.
OV és köre így pussolja a lehetséges vetélytársakat.
Nem tudom mi ez az erőlködés Kósa szavainak értelmezésénél. Hogy valakinek irdatlan ostobaság, sőt bele lehet magyarázni, hogy Kósa konrétan és tényleg úgy gondolja, hogy Gyurcsány írta vagy iratta az MN cikket, lelke rajta. Csakhogy van itt szépszámmal akinek a Kósa mondata csak egy figyelmeztetés a saját tábornak "nem látod, hogy ez a másik fél érdeke?". Lelkük rajta, nem?

És hiába az erőlködés, marad a kétféle értelmezés, pedig ha kell nyolcszor írja be neki ő mit olvasott ki belőle, ha kell mondatonként szétmagyarázva.

Mint az öszödi beszéd, egyiknek a hazugság netovábbja, a másiknak meg zseniális. Sőt az öszödit mindkét fél már hússzor is elmagyarázta, szavanként szótagolva.

Pöcörgét meg ki kell nyomozni, be kell perelni, mert azt írta amit gondolt, a szent véleményszabadság nevében, különös appendixeként a györgypéteres cikkváltásnak.
néhány dolog
a kurvaanyázás nem lesz soha rágalmazás. az becsületsértés lehet. rágalmazas az ha valakit meggyanusítasz (konkrét személyt) egy bűncselekmény végrehajtásával és az később nem bizonyul igaznak. ezért tesznek az esetek legtöbbjében ismeretlen személy ellen feljelentést.

ha valaki egy személyt, testi épségében fenyeget, akkor, ha arra irányuló magatartása abban merül ki, hogy szavakat dobál, akkor nem lesz nagy ügy belőle. de ha a fenyegetett személy esetleg - ténylegesen - elesik és megüti a fejét és úgy dönt, hogy feljelenti a fenyegetőt, akkor a fenyegető keresheti az alibijét... mivel kifejezte a szándékát, inditékát, elkövetési módszerét. ha ez utóbbi találkozik a testi sérelmi nyomokkal, akkor fenyegetőnk nehéz helyzetbe kerül. ha elkövetett, ha nem. hacsak annyi, hogy rendőrségre jár gyanusítottként, az is elég lehet.

ha valaki egy fórumon _tudatosan_ szeretne megfélemlíteni, akkor használjon proxy szervereket (anonymizereket), mert akkor az IP címe követhetetlenné válik. Ha valaki nem ért hozzá, az szaladjon be egy addig nem használt internet kávézóba és fenyegessen onnan.
munkahelyről (nick név miatt), otthonról (IP cím lekövethetőség miatt) nem éri meg fenyegetni.
ja, és ha valaki ugyanazzal a egyedi nick-névvel fenyeget, amivel az aproneten árul, és megadja az emilt, esetleg telefonszámot... na az a tök hülye kategória.

említett emberünknek több hozzászólása is volt már index-es körökben. (subba, totablog stb.) ha van az IP címek között 3-4, ami azonos, az már jó nyom lehet annak, aki vissza akar ezzel élni.
Még egy gondolat pöcörge bepereléséhez. Azt hiszem a kereset valószínűleg nem állna meg. A blog tulajdonosa TWA, nemcsak a cikkek tartalmáért felel, de övé a kontroll a hozzászólások megjelntetése felett.

Hasonló eset, mint amikor egy lapban közzéteszik az olvasói leveleket. Ha egy olvasó sértő levelet ír, felelős a tartalmáért. Ha a szerkesztő kiteszi a lapba, felelős a nyilvánosságra hozatalért. Itt a blog-szerkesztő, aki hozzájárult a nyilvánosságra hozatalhoz, kíván jogi elégtételt kapni, mert a nyilvánosság előtt megsértették. Valószínűleg elhangzik a kérdés "miért nem moderálta ki".

Szóval jogi út nincs. Persze lehetne a perrel fenyegetés helyett a jóízlés meg az etika nevében önkontrollt, helyesbítést, erkölcsi jóvátételt kérni. De így csak marad egy frusztrált ember.
nem érdekel a rágalmazás meg a minősítés, te félkegyelmű majom, te. feljelentést legfeljebb azért tennék, ha ilyesmivel szeretnék szórakozni, vagy az ügyvédünket egrecíroztatni, h "ha egyszer a kezem közé kerülsz, addig ütlek, amíg a szartól hozzádférek, te szemét mocskos ganaj!"

ugyi. btk-t csekkold, hülyegyerek. moderálni meg azért nem moderálom, h látsszon. keresztény-nemzeti hős, te is lehetsz ilyen. akarsz?
Kes etársak,

megvonva de el nem ajnár ezt még kikér de minek az a rohad de meg a szenny és a gleccsergáz tearózsaillatban kekec toa lett libafos te meg jobb és ballib hallási tré boynak igaza van abban hogy
hazudik de nekik is szükségtelen az pöce
göndör meg a tóni fakszáról is ellehetetlen is vigyázzon az a személy mert worrlik még vélemény form állóvízben sem ül all alone meg gyf és
kós az ügynökmúlt már....

Humorisztika, szólt Bormester.
Mindannyian odakozma.
Hej, Árpád,
te is el bírod magad ragadtatni ám mint tantónéni a renitensosztályban, de figyi! Nem szolgálja ám ez fejlécben foglaltakat, sztem te sem trolloknak akartál mocskolódófórumot. (Bár együttérzek veled dühödben, engem is felhúzott ma egy a tiloson)
Szal amennyiben végigolvasod a kommenteket, tudod, azér van a del gomb, meg jogosultságod hozzá, hogy tegyél egy szivességet azoknak, akik véleményt kifejteni jönnek ide, meg azokat olvasni, értelmeseket vagy kevésbé, viszont semmiképpen sem többszáz kommentnyi személyeskedést vagy kakipisit. Megint olyan kicsi már a scrollbarban a pucuka, hogy ha most jövök, bele se kezdek!
kösz
pisz
gusz
Namost ugyanez a Kósa az M1-en, valami baromira közszolgálati politikás - megbeszélős- anyázós műsorban, persze az ÖB után, azt találta mondani a Demszkynek, hogy Ő (már a Kósa) nem hajlandó egy olyan polgármesterrel vitára kelni, kinek városában az augusztus 20.-i ünnepségeken akkora károkat okozott a vihar. Érted, Demszkynek kvázi a mellével kellett volna megállítani a városhatárban a fekete fellegeket, Debrecenben rulez.
Arpi tudjuk, h ki mered mondani a tiltott szavakat es megmered csinalni az tiltott dolgokat. Meg is,sokkal inspiralobb lenne ha megeroltetned neha az erzekeny pontoknal magadat es pl. igy vagnad ki magad:
Hároméves koromban, amikor a bili helyett a nadrágomba szartam, váltig állítottam, hogy nem én voltam...=

Egyszer regen komoly 3 evesen valtig allitottam az engrem korulvevo egesz vilagnak, hogy a nadragombol arado kellemetes budiszag bizony nem az En muvem volt. Azt igenis valaki mas tette oda, a mama, a nagytata a csecsemo hugom...es mikor sorjara kiderult, hogy mar pedig az En alkotasom diszeleg a bilii helyett a nadragban pimaszul raboktem a Macimra, Bolyhoskara aki hallgatolagosan belegyezett a ronditasba.A csondes host megtekinthettek a fejlecben!!!!
Csak lusta dog vagy es egyszerubb egy oda nem illo szo mint hogy megeroltesd magad es igenyes legyel!!!Azert vagy lusta dog mert nem tornazol, folyton a compi melett ulsz alig latsz friss levegot es nincs versenytarsad aki egy kis szinvonalat diktalhatna a versenykepessegevel...
pusza Lukrecia a ciber sicc
Köszönöm Uraim , jót szorakoztam az elöző kb 1 órában.(Végig olvastam a hozzászólásokat)
Amúgy a dolog egyszerű : "A Maci volt" csak egy egyszerű , de igen elmés költői kép. Ezen berágni elég furcsa, amúgy pedig TWÁ-t ne bántsátok, a kedvencem .
Uhh.. ez utolsó nekem szólna?

Pedig TWÁ, elsősorban nem is neked címeztem a megelőzőt, hanem azoknak, akik téged is olvasnak.

Láttam én pöcörge beírását. Erkölcsi fölényed megtartva egy rövidke kommentár mellett helyből kimoderálhattad volna, joggal, szerintem. Én nem moderálnék vélemény miatt bármennyire nem értesz vele egyet, sőt ha mérhetetlen buta is (Sodit sem), viszont emiatt nyugodt lélekkel.

Persze igazad van, a moderálás a te dolgod és a te szabályaid - így maradt egy frusztrált és ideges ember, aki inkább alhatna vagy cikket írhata.

Ügyvédet nem sokat tudsz túráztatni. Ha polgári pert szeretnél indítani (ptk), megmondja majd nem érdemes mivel nem moderáltad. Ha feljelentést szeretnél tenni a fenyegetés miatt (btk) azt meg a rendőrségen kellene.

Ha pedig tényleg nekem szólt volna a hülyegyerek meg a félkegyelmű majom, akkor rossz helyen kezdesz.
Pascal: nem neked szólt, miért is szólt volna.
Milyen hálás témák mi Árpád?

El lehet adomázgatni ilyen huszadrangu pletykákról, közben a fidesz és orbán szavakat csócsálva...ahelyett hogy az emelkedő diákbérletről írnál már valami velős cikket, az emelkedő vonatjegyekről, tarifákról, szóval valami olyanról amit meg is élek, ami a "bőrömön érzek"...
olvass újságot, cica. én meg írok, amiről akarok, és bár roppantul érdekel, te mit szeretnél, valahogy sose sikerül megfelelnem.
Én megvilágosodtam, rájöttem a ZIGASSÁGRA, és ezt a közzel meg is osztom:
Horváth Zsolt = TWÁ, ugyanis a színfalak mögött megvette az Index a MNet, és most ezzel a sorozatával próbál uszítani. Ő hívta fel Kósát is (aki ugye Fletó embere). Egyetlen szándéka van: szétverni a jobboldalt és egész Magyarlandot.
Ezek után Árpád, jó lenne ha felfednéd valódi éned, és ezzel együtt monnyál is már le.
affene. lebuktunk, mária. gordon köpött.
Vsz majd a tisztújításra úgyis kiderül, hogy ki is fogta HZS kezét. A quo vadis. Vag mi. Hogy kinek is állt ez érdekében.

Amúgy, ha már összeesküvéselméletek, szépen sorban jönnek a potenciális OV ellenfelek. Elsőnek a legfőbb, a Kósa, majd vélt/valós erősorrendben Pokorni, Áder, Schmidt. Sejtem ki lesz a következő. Ti is?
Lehet Áder pontosan azért tűnt el, hogy megerősítse hátországát, szövetségeseket gyűjtsön oszt visszavágjon vikinek mint a birodalom. De ekkor valszeg már a mi agyunk is elkezd bomlani
TWA

csalódtam. Te mindig jól választod meg a szavakat, ezt imádom. Nem "egrecíroztatni", hanem egzecírozni.
Ekszöszájzbuk, ekszöszájzbuk!
Csak hogy a pöcörge ne mondhassa hogy eccerűek vagyunk. Na csók, hajrá, előre a végső győzelemig!
Von Stumpfenfeldt marsallt is beáldozná a Füheh? Mik vannak!
Szeva Vince!

Már megint nem tudsz aludni?

Na repülünk Debilrecenbe vagy nem?
Nagy igazság, és időről időre bevált. Oszd meg és uralkodj! Hogy A FIDESZ megosztása a cél, az biztos! Hogy kívülről e, vagy belülről, az nagy kérdés. Világos, hogy akár így, akár úgy, a szocik malmára hajtják a vizet! Remélem, nem sikerül nekik! Még a végén Gyurcsányék is elmondhatják: jobbra ütök nekem fütyül, balra ütök nekem fütyül! Hej, lesz ám akkor diktatúra....
Röhej. Csakúgy.

1. pont: Ez a Feriék rettentő összeesküvése volt, amit nyilván már szeptember 17-én, amikor kiszivárogtatták, kitaláltak. A zorbán eltüntetésére.

2. Nem, a fidesz próbálja belülről megpuncsikálni a démont.

3. Kívülről akarják Óvét megfúrni a liberálbolsevik jobboldaliak. És szövetségest éreznek a bajszos Áderban, mert az olyan fess fiatalember.

4. Szerintem ez egy a nojnundnoncih luftballon közül. Valakinek tesztelnie kell, hogy ki mikor lép, mit, hogyan, mikor. És erre van pénze, kapcsolata.
Akárki érdekében is áll (mert akár Feri érdeke is lehet, hogy Viki maradjon, szóval haszonélvezhet ő is, ugyanis hatalmon marad nem?), mindenképpen ez egy lépés. És nem a fityisz tisztújításon fogjuk meglátni, hogy mi volt. Ez ugyanis szervezett. Nem kapkodás. Nemtom figyeli bárki is, hogy miközben péel az ATV meg a médija csámcsog ezerrel, a fidesz nagyon csöndben, igen finoman reagálgat csak. Viki meg se szólalt péel. És Áder se.
És Széles mikor jön? Ő is lehet konkurrencia, nem? :-)
pepe07

Tőlem te oda repülsz, ahová csak akarsz :-) Én maradok a földön.
Wonderland

te tényleg azt hiszed, hogy ezek ilyen mastermind stratégák? Kis Kempelen Farkasok? Ha ilyen agyuk lenne, vazze, biztos csinálnának legalább egy jó törvényjavaslatot, egy legalább hármasalá reformkísérletet, hogy aztán csak álljunk tátott szájjal a nagyságuk előtt.
Ezek harmadrangú szakkörösök, akiknek az ölükbe hullott a 99 kísérlet kis államférfiaknak. De ha téged szórakoztat ez e kombinálás, hát csak tedd. Pont ez a gáz, hogy megesszük a baromságaikat. Tudod, az a gyanús, ami nem gyanús. Virág Árpád egy élet a népért logika.
Hagyjuk már, felejtsük el ezekkel a dilettánsokkal együtt.
Vince

oké. Aztán jó húzd föl a gumicsizmát, hogy fő ne fázzá!
Elvileg komoly, politikusokról és politikáról szóló wiki-spinoff lett volna, csak egyrészt a szövegek 2/3-a lopott, másrészt meg a hülyék szabadon garázdálkodhatnak. No controll.
Ibolyát nem kell lejáratni. Ezt nem bízza másra. Elég ha úgy kezdi, hogy "ha az MDF alapít kormányt .." már kész vagyok. Ja. "Ha holnap két nap kel fel", stb.
horváth zsolt a szombathelyi fidesz elnöke, baszomalássan! :)
phreeq

Ez a Horváth Zsolt egy elég egyedi név. De biztos azonos azzal, aki. És nem az a Horváth Zsolt, aki taxisofőr, és a Hunyadi utcában lakott a Juli nevű feleségével.
pepe07, szerintem nem tudod milyen könyvet adott ki bibósként Óvé 88 ban, meg a Szájer. Azért ők nem voltak olyan butus fiúk sosem. És asszem nekik a legkevésbé jó az politice, ha most állnak elő egy reális, valódi reformjavaslattal. Így csak azt lehet rájuk varrni, hogy "Viktátor", meg "sz*rul kommunikálnak" meg "nincs is javaslatuk". Ez a kommunikáció idővel elévül.
Ha előrukkolnának fütyeszék így ciklus elején bármivel is, akkor meg mi lenne? Bezzek a zorbán is megszorítana fú. És mehetne a hajtépés. Szal ez nem biztos an kombinésön, gyanúm, hogy van emögött valami más csörte is.
Wonderland

Én akkor (88) kapcsolatban voltam OVival, okos gyereknek tűnt, de már meg volt zakkanva, cinikus volt és csak a fikázás érdekelte. Arról álmodott, hogy majd hogy megmutatná. Aztán nem mutatta.
Abban egyet tudnánk érteni, hogy valaki mozgatja Vityát a háttérből, és nem isenbizony, hogy nem ugyanaz, mint aki Fletót. Aki okosabb annál, hogy ezen a szemétdombon kakasviadalozzon.
Mindg a Csaplár Vilmos Pénzt de sokat könyve jut eszembe, amiben a gebines azt mondja, hogy ha már nem tudom mire költeni a pénzem, akkor politikust veszek, aki még több pénzt csinál nekem. Veszek hatalmat. Valaki, aki olyan, mint a sárgabőröndös játékban, akivel a Gundi egyezkedik, hogy mennyit ajánl. Az igazgató Úr. Na ez érdekelne.
pepe: drága doktorúr üdvözlöm..:F Azért azt megadhatjuk, megmutatta végülis...:D
Azigazgatóúr meg nem biztos, hogy magyarul beszél, ha van kicsiny szemétdombunkon (el tudok képzelni legalább 3 alternatív nyelvet... natessék, jönnek a kraftos összeesküvéselméleteim nekem is)...:F.
Mindenesetre there are more things Horatio.. sajna.
pepe07 2007.01.17. 23:38:39

Ez már borulós kategória. Amúgy visszaolvasva jó kis rögtönítélő bíró lenne belőled. Eccő láttam valamit, oszt úgy van, ha épp egy hülyét láttál, vagy teszemazt a holtszezon közepén néztél be a Kölcseybe, napközben amikor még az a kevés sem volt bent, aki ott lakott, akkor a Kölcsey töküres és pang és nihil és csőd. Egy élmény nem élmény, egyből messzemenő következtetéseket levonni belőlük pedig elemi hiba.
Wonder

Ja, Vitya aztán megmutatta.
Izgi ez a nyelvi felvetés. Nem is tudom, hogy a jesz oké dollár, vagy a továriscsi konyec miatt fogunk nagyobbat szopni. Harmadiknak nem látom esélyét. 10 év múlva talán, mikor lesz kici parlament kici szavazasz nekem jo beiktatjuk nem kell vizum kici szárga embernek cinálni finci ebéd, illatosz omlosz.
Vince

tudom, hogy én vagyok a fasz, te meg kombináljál, hogy mikor voltam ott. Éjjel. Levertem a lakatot. Olyan sötét volt, mint te.
A rögtönítélő fájt. A Tucsek. És Józsua lenne a fogalmazóm. Súlyos gondolat. Maszturbálsz te rendesen?
pepe, und das Kapital? amúgy tudja valaki, hogy ez a "Nézőpont intézet" meg melyik lyukból fújja a szelet? Mer egy akkora Fake, hogy az már nem semmi. Ha valaki megnézi a honlapot, van ott vajh 3 ember, meg már a hírtévében is volt. De azért azt az 54 lapos "elemzést" ujjujj... gyönyör a köbön. És Zrt! Háhh...
Qrvajó.

Regisztrálhatnám a Népítélet Intézetet, a fiam megcsinálná a grafikát, és nyomnám a szellemi maszturbációt tudományos merketinggel. A magam dicsőségére. Mert ez a Nézőpont buli ez nem kommunikációs csatorna. Ha annak szánták, akkor a stratégának kéne egy szívlapáttal érintkezni.
Vicces. Megint Virág Árpád: "leleményes a mi népünk!". DE NEM BASZIK EGY ŐTÉST SE!
A szombathely fideszes Horváth már megszólalt, mondta, h nem ő szart a gatyóba. Sztem az van, h a múltkor az Egei Antalról túl könnyen kiderítette a Gogle, h soha sehol nem járt, ezért most generikusabb nevet keresett a Lajos.
És boldogan éltek, míg meg nem jelent a cáfolat ...

Jóéjt
pepe.. ne szidd a szellemi maszturbációt, a gájszteszvisszensáft már csak ilyen zollencentralizírt. De egyébként tömör gyönyör ez a Nézőpont, most csinálják az új "társadalomkutató-politikaielemző" céget. Ez olyan mint a TörökDzsí féle Vision Consulting.. Majd innen is felbukkan egy két raccsoló okoska, aki kettessel végzett a Politológián..:F
Régen a debilek zacskót ragasztrottak, meg kefét csináltak. Ma intézetet. Sic transit Ford.
Azért szellemi maszturbáció, mert csak nekik okoz örömet. És annyi a haszna. És geciség.
Nézőponték tavaly azzal rukkoltak bele az első nyilvánosságba, hogy szakértői kormánylistát gyártottak. Ügyes húzás volt, ugyan a jelöltek sorra cáfolták, hogy akarnák/tudnák vállalni, vagy megkeresték őket, de a sajtónak jól jött, a listákat szeretjük.
A komcsikor hagyatéka, hogy ha benne volt az újsgban/tévében, akkor igaz. Reflex. Ha a neten van akkor igaz?
Hmmm Ez egy szép pártfelfuttatott cég. Vazz 50 millát honnan kapar össze valaki egy "szakértői listából" alaptőkére kérdemén?
Mármint ez most blőd volt, nyilván pártfelfuttatott, de hogy minek nekik 50 milla, azt nem értem...
Kidobott pénz. No impact whatsoever.
Pepe... Ford már régen visszavonta a tanait nem ?
hm.. szerintem meg valamit nagyon akcióznak ezzel, nyilván valamit fel akarnak tőkésíteni. Majd később.
"A szombathely fideszes Horváth már megszólalt, mondta, h nem ő szart a gatyóba. Sztem az van, h a múltkor az Egei Antalról túl könnyen kiderítette a Gogle, h soha sehol nem járt, ezért most generikusabb nevet keresett a Lajos."

bocs, nem kívánok ezen lovagolni, de az elmúlt egy évben olyan sűrűn láttam sajtótájékoztatókon horváth urat, hogy már szinte családtagnak érzem, s e bensőséges viszony nyomán vetődött fel bennem, hogy hát miért is nem nézett utána lali - aki sokáig királynak tűnt - a fidesz adatbázisban, hogy esetleg ráhull majd a gyanú egy kollegára? szegény generikus nevűek. mindik ők szopják meg.
ezt cikket ugyanaz az ember csempészte be a MNbe aki az oszodi beszedet kicsempeszte.
neveket nem mondhatok, de annyit elarulok, hogy egy szabadkomuves paholytarsunk volt, aki a Hitler Elso Magyar Felsoruhazat Btvel all szoros erdekkozossegben.

in vino veritas
TWA:olvass újságot, cica. én meg írok, amiről akarok, és bár roppantul érdekel, te mit szeretnél, valahogy sose sikerül megfelelnem.

Olvasnek draga gazdam, ha erre fele lenne, itt a provincian nincs se minosegi ujsagiras, se szamomra erdekes ujsag ahol nem a helyi elitnek nyalnak:)))A Sh ujsagok kozul meg meg nem talaltam igazit, olyat ami teccet na nem is vagyok tajekozott ez ugyben csak egy periferiara szorult magyar cica:)))
Az meg nem igaz h nem vagyok megelegedve Onnel, csak nem szeretem ha szinvonalon alul teljesit es olyankor szolok ez miatt lehet ugy tunik h az gondolom nem jo amit csinal, de ez nem igaz...na jo elismerem rosszul tettem a dolgom majd igyekszek a jora is reagalni nem csak ha elegedtlen vagyok...maoooooooo:))) sok puszit kuld Lukrecia
Elmondom az igazságot.
Én írtam a Nemzetes cikket. Szóval az történt, hogy az Áder meg a Schmidt áskálódását Viktor nem nézte már jó szemmel. Megkérte Liszkayt, hogy irasson velem egy cikket, amivel kiútálható ez a két ember a Pártból, mert nem szeretne mozgolódást. Ez történt.
Lajcsi tudja, hogy ez az ábra. Annyit tudok még mondani, hogy Deutch-Für még egy esélyt kapott, de őt nem szervezkedés miatt, hanem egyszerű alkalmatlanság miatt kell majd kiírni alkalomadtán. Most vigyáz magára, csendben van. Pokorni sem akar felkerülni a feketelistára, lapít.
A Nemzet a Viktor ostora.
Na meggyóntam....
"Természetesen senki nem gondolja azt, hogy a Magyar Nemzetben megjelenhet egy ilyen horderejű cikk, anélkül, hogy Orbán Viktor valamilyen tudomással ne bírna róla" - mondta a Magyar Rádió Krónikája Háttér című műsorában Stumpf.

Stumpf "durva, penetráns" támadásnak és "olcsó bolsevik trükknek" minősítette a cikket. Szerinte a publicisztika célja a figyelemelterelés volt. Egyrészt a Fideszen belül zajló értelmes vitáról, másrészt a kormány rossz teljesítményétől vonja el a figyelmet. (A Népszabadság szerint Schmidt és Áder János után a Magyar Nemzet Stumpfról ír majd.)

Muhaha.
remélem, mostmár megkönnyebbültél,mint gyf, hogy bevallottad, te voltál és nem a maci.
jobb tisztázni az ilyen dolgokat.
Ez a Nézőpont Intézet egy nagy LOL. Amúgy jó példa az ál-civilszervezetekre.

pepe07 2007.01.17. 23:54:22
Bizony, az vagy. Csak olvasd vissza magadat. Jó a fejed. Annak, aki az alpári humort értékelni tudja. Bár azon nincs mit értékelni...
sz v sz kaya ibrahim lehet az a zsolt... vagy kb annyi idö alatt fogjuk megtudni, h ki is az a kis hamis. ;D
süti beállítások módosítása