W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Térj meg, Viktor!

2007.01.16. 07:00 Tóta W. Árpád

A tegnapi párttabló koccant kissé a Magyar Nemzetben megjelent rágalom- és fenyegetésfüzérrel, miszerint Schmidt Mária, Áder János (?!), valamint barátjuk, Gonosz Nagytőke pártot készül alapítani. Pont olyasmit, mint amivel Pokorni Zoltánt vádolta meg a Pravda pár hónapja: konzervatív-liberális erőt.

Pokorni esetén, a szedett-vedett vádakon, a fantomszerzőn - Egei Antal, ha emlékszik még valaki - egyszerre mulattunk és borzadtunk, de ez nem hallatszott el az illetékesekhez, ezért most eljátsszák ugyanazt. Erkölcsi válság, mi? Akkor menjen be Horváth Zsolt MN-újságíró a tévébe: igen, ő írta ezt az anyagot, létező ember, meg lehet tapogatni, egyáltalán nem hasonlít sem Orbán Viktorra, se Simicska Lajosra.

Na, ezzel majd foglalkozunk, ha lesznek a dögkútnál tisztább források. Az ötlet egyébként kézenfekvő, az igény tapintható: ennek a pártnak előbb-utóbb meg kell születnie. Tudok azonban egyszerűbb megoldást. Álmot láttam.

Lehet még épeszű jobboldal a Fideszből is. Orbán Viktor feláll, összeszedi az asztaláról a szemetet: a Demokratát, az énekeskönyvet, a kiszöszösödött prolizakót, és elhúz szépen. Nem ám messzire, csak a szomszédba: a Kereszténydemokrata Néppártba.

Amit ő csinál, az oda való.

A túlvilágról eredeteztetett fáraó-legitimitás, a valláserkölcsi buzgalom, a tévedhetetlenség és a morális többség röhejes mítosza. Ezek meghitt, kellemesen patinás cuccok, kényelmesen be lehet velük rendezni egy zsákutcát, de a szekuláris Magyarországon többet visz, mint hoz. Lengyelországban elég volt egy randa kormányválsághoz, itt ez kevés.

Az örihari, a mosolyszünet, a nem-beszélünk-a-miniszterelnökkel kisgyermeki gesztusai. Ezek egy fiszfasz kispártnál elmennek, ám kétségbe vonják a kormányzóképességet.

A totál hiteltelen hazudozás egy jobb világról, ahol nem kell adózni, viszont mégis mindenkit jól tart a gondviselés. Ezt meg már ismerik a keresztények.

A kérlelhetetlen, ám jobbára hatástalan kommunistázás. Szabadnapokra, üresjáratokban jól jön az, de a nagy pályára nem elég.

Kevés, kevés ez már a győzelemhez. Avítt, okkult, ostoba. Orbán Viktornak a KDNP élén van a helye. Ő maga mondta valamikor, hogy keresztény pártot akar. Tessék, készen van, csak be kell ülni a tutiba. Semjén Zsolt meg főzhet kávét. Mindenki a helyére kerül.


Címkék: magyar nemzet orbán fidesz kdnp újpárt

468 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr4428694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hattory Hanzo

És itt érnek össze a szálak! :)
"A tagság és a képviselők többsége számára nem kérdés, hogy a jobboldali napilap ismeretlen szerzőnek tulajdonított cikke nem kerülhetett nyilvánosságra Orbán tudta nélkül."
Gondoltad volna, hogy G.F. és O.V. egyeztetnek ilyen kérdésekben?
G.F.=Gy.F. természetesen
Tényleg jót tenne a Fidesznek, ha menne Orbán úr, de az igazi megtisztuláshoz sokakat el kellene rángatnia magával a jelenlegi pártpotentátok közül.
Árpi,

a sikerrel/népszerűséggel/sok oldalletöltéssel együtt jönnek az irigyek is, de nem hiszem hogy szükséges ezt magyarázni.

Mert szerintem az itt hőbörgőknek nem elég, hogy mindkét oldalnak odamondasz, náluk egy a jelszó: aki nincs velünk, az ellenünk. Ez a mentalitás ami kvára taszít a jobboldaltól és sajnos ez rengeteg emberre ráragadt az évek során, onnan fentről.

A 2002-es kokárdamizéria óta érzem ezt. Akkor a szemem láttára szűntek meg barátságok, szakadtak szét párok. Kb. március 17én kérdőre vont néhány évfolyamtársam, hogy hol a kokárdám. Mondom tegnapelőtt volt 15-e. Erre a legfinomabb megjegyzés az volt, hogy akkor én mit keresek én itt ezen az egyetemen...

És persze tisztelet a kivételnek, mert nem akarok én általánosítani, de fejétől bűzlik a hal.

Itt sokaknak az fáj, hogy nem az MNO.hu-n van ez a blog és nem egy "kötelező haladási irány jobbra" tábla a logód.

UFF
egyébként meg hajrá
most olvasom, hogy kósa és schmidt mária szerint csak gyurcsánynak lehetett érdeke egy ilyen irományt megjelentetni.
ez rendben lenne számomra, ha a népszavában vagy a népszabadságban hozták volna le. nade a nemzetben????
azt hiszik, feri rendezte ezt egy olyan lapnál, ahol zsigerből gyűlölik őt?
ezek tényleg ennyire hülyék?
Gabor

Dehogy, csak gyávák...
Én azért egy kicsit a cikkről is beszélnék. Tóta szerint amit Orbán csinál az avíttas, okkult, ostoba és kevés a győzelemhez. Szerintem is színvonaltalan, de a mezőnyt elnézve csak az a kérdés, ki lesz a vakok között a félszemű. Amikor a fidesz épp 2x annyi szavazóval áll, mint az mszp, nem biztos, hogy ez kevés lesz.
Mert azért koalíciós szavazók, őszintén:
ki az, aki tiszta szívvel, jó érzéssel szavazott rájuk, és nem azért, hogy ne jöjjön vissza a Zorbán?
Másrészt, jobbosoknak:
elgondolkodtatok már azon, hogy miért van az, hogy amikor 98-2002 között itt volt a csoda, leváltották őket, a Gyurcsány meg ezzel a teljesítménnyel újrázhatott?
Erre a következő válaszok szoktak érkezni:
1. a komcsik csaltak
2. Gyurcsány hazudott, ezzel nyertek, tehát érvénytelen
3. ha egyik sem tetszik jön a jolly joker, a média túlsúly, ami miatt elkerülhetetlen volt a vereség
Ezekről a véleményem:
1. ez annyira nyilvánvaló, hogy semmilyen a fidesztől független megerősítés nem kell. Pintér belügymin. elfogadja törvényesnek a választást, a bíróságok szintén, művelt nyugat dettó. Tessék megnézni, mit szólnak mondjuk az utóbbiak egy fehérorosz választáshoz.
2. Külföldi kommentárok rendszerint azzal szoktak kezdődni a szeptemberi események után, hogy milyen szép az a naivitás, ahogy a magyarok meglepődnek, hogy a politikusok hazudnak. Most nem jönnék itt a 400%-os egészségügyi béremeléssel. Csak annyit gondoljunk meg, hogy a világon rengeteg ember áll oltár elé, hogy örök hűséget fogadjon egy másiknak. Elég sokan aztán ezt nem tartják be. Most őszintén, mit gondolnánk azon ismerősünkről, aki ilyen esetben kijelentené, hogy mivel a másik megcsalta, és az oltárnál neki mást mondtak, ettől kezdve a házasság érvénytelen és semmis? Ilyenkor el lehet válni, vagy meg lehet bocsátani, de attól a házasság még házasság.
3. Egy korábbi kommentben ezt a kérdést már tárgyalták.

És végül az utolsó kérdésem: amikor pedig a jobboldal nyer, akkor mi történt? A szocialisták elfelejtettek csalni, Gyurcsány hazudni, a médiafölény pedig hirtelen elillant egy kis időre?
tessek, mar megint hulyek a jobboldalon.
Mar megint szejjelhuznak.

Mi a francert nem lehet megirni, hogy x.y (ader) azt akarja mondani hogy.... es kesz?

Miert nem lehet elinditani egy vitat ott jobbon hogy wazze Viki huzzaman, hiszen elbuktal par milliardot es 2 valasztast, ugyhogy manageld azt, akit akard?

Meg miert ilyen nagyon hulyek az MN-nel?
En nem vagyok ujsagiro de nem olvassak el, mi lesz kinyomtatva ho'nap?

Smitmarinak meg ha milliardos, ko''teni kene szemmutetre, merthogy a kancsalsag ha pici akkor szexis, ha eros, akkor meg elegge vicces... Hogy lett milliardos amugy ? Elado a know-how?

Cahh.. megyek surgosen soroket kell inni erre a napra. Kiszaradtam....

minden jot, jonnek az este hazaerkezok es ledaralnak mindenkit itten jol, duzzadt nyaki erekkel
miért baj az, ha a jobboldal kicsit átalakul, megváltozik, módosul?
"változás 2007"
változott már sokat az arculat, az irány, a háttér és minden.
nem lesz tőle senkinek semmi baja, max kicsit nő a kdnp népszerűsége és kicsit csökken a fideszé. ám ha 2010-ben is együtt indulnak, akkor nem oszlik meg a szavazótábor.
tehát nem vész el, csak átalakul.

mondjuk tényleg érdekes szitu lenne, ha a pártot alapító orbán kilépne. de a politikában bármi előfordulhat.

az pedig röhej, hogy kósáék kapásból ferencre mutogatnak, mondván, ő szervezte a nemzetbe a cikket.
Nade ki nem szarja le most a Fideszt és Orbánt? Majd 3 év múlva megnézzük, hová sikerült eljutniuk. De addig is, engem jobban zavarnak azok, akik most rángatják a kormányt. Érdekes, hogy ha a Magyar Nemzetben (mennyien is olvassák naponta? és ebből mennyi gondolja azt, hogy ez hiteles?) megjelenik valami szar, arra rögtön ugrik mindenki, csak végre megint ezt a nyomorult Orbánt lehessen rugdosni - a döglött oroszlánt, nagy bátran.
Egyébként a Fidesznek az tenné a legjobbat, ha nulla nyilvánosságot kapna addig, amíg egy ilyen sértett idióta vezeti. Hátha ettől észretérnek. ha meg nem, akkor meg is érdemlik.
Nekünk meg az tenné a legjobbat, ha a sajtó végre magától is azzal foglalkozna, ami a dolga: kontrollálná a hatalmat, akár helyi (ahol most sok fideszes őrgrófság keletkezett) akár országos szinten.

Az is jót tenne, ha a sajtó egymást is kontrollálná, és pl. egyszer megmondaná (ha mást nem nekem) valaki, mitől is jobb, hogy Orosz József hús-vér ott van a tévében, mint hogy a Nemzet álpublicistája meg sosem lesz. What's the difference???

A Magyar Nemzetnek, a "polgári értékeket" képviselő emberek lapjának tényleg lehet, hogy vállalnia kéne, ki írta valójában ezt a cikket. Addig nagyon nem elegáns (polgári) vagy korrekt eljárás Kósa részéről, hogy a saját oldal erőteljesen pártkontroll alatt álló lapjában névtelenül átengedett, kritikus hangvételű írás megrendelőjeként Gyurcsány Ferencet próbálja beállítani.

Sunyi.
folyt.:
már azon kívül mi a különbség, hogy - ha nem idézi senki - akkor a mnemzet publicistáját elolvassa néhány ezer egyébként is beoltott ember, aki még fizet is azért, hogy hülyítik, orosz j. pedig köztévében, adóból, közpénzen hasonló színvonalú újságírással bűnöz évek óta, csak ellentétes előjellel.
"H.H."17:41:16.-néha igen vad és a lapra egyébként abszolút nem jellemző dolgok is lejönnek.Lehetne ott is takarítani.Van ott pár igazán komoly és jellemes hozzáértő,de sok töltelék is.Néha meg mintha bolondgombát evett volna a társaság.Igazán korrekt és profi napilapot nem ismerek itthon,sajnos.
Egyébként a Magyar Nemzet hitelességének, vagy humánpolitikájának (ti.: foglalkoztat-e virtuális ujságírót) kérdése elsősorban rá és az előfizetőkre (->lemondják, ha elegük van a hülyeségből), másodsorban a hirdetőkre (-> nem hirdetnek, ha elegük van a hülyeségből), harmadsorban az inszinuált szereplőkre (-> beperelik, ha elegük van a hülyeségből) tartozik. Én nem fizetek nekik, utoljára a rendszerváltás idején vettem Nemzetet (régi szép idők, akkor még úgy tűnt pár hétig, hogy lesz szabad sajtó), így nem hiszem, hogy megítélhetném a szerkesztési elveiket.
Netudddgi: egy szakértői kormány az lehetne. Csak ilyen nincs, ez egy álom. Mindenki máshogyan látja/akarja látni a megoldást, mást tekint szakértőnek, pláne pártatlannak, és egyébként se született még meg az a politikus, aki átadja a hatalmát önként és dalolva bármilyen szakértőnek. Nem azért ment politikusnak, és valami igaza van is ebben. Be kell látni, hogy a so called szakértői kormány nem más, mint egy reklámfogás.
Hm, ha igaz hogy Nobilis Kristóf a zindex tulajdonosa áll többek között az Áders-Schmidt stb. "orbántalanításra összeesküvők" megett, TWÁ meg az ő fizetett firkásza, az megmagyarázná vhol a TWÁ-n mostanában teljesen eluralkodott hevely antiorbanitis hictericus-t :)
A zindexes szavazógép által felkínált alternatívák is kissé manipulattívak: nyilvánvaló hogy a ballib olvasó feltehetően a "fidesz orbán nélkül"-t válassza a felkínáltak közül, ha reflexszerűen él a szavazás lehetőségével. Aztán ki lehet hirdetni, hogy a nagy többség szívesen szavazna a fideszre OV nélkül.
P.S.: Amúgy én is amondó lennék, hogy OV menjen.. csak nem látok sok reális alternatívát: Áder? LOL... Kósa sem annyira nagy ész, szerintem egy vitában Gyurcsány ugyanúgy lealázná, mint OV-t, csak OV ott direkt volt béna (vagyis nem-konfrontatív akart lenni mindenáron), Laliból meg nem is nézem ki, hogy pariban bírna lenni Fletóval szemben (vagy hogy le tudná rendezni Svábyt úgy, mint OV). Na ennyi voltam...
Egyébként így elég gyorsan anakronisztikussá vált a könyved Árpád. Most már biztos, hogy tévedtél, amikor Áder Jánost sejtetted a Magyar Nemzet szerkesztőjének:))
Persze a mai fejlemények tudatában ki kell jelenteni, hogy Gyurcsány személyesen megvette a nemzetet, a publicisztikai rovatot, Bayer Zsoltot és így tovább. Azért megkérdezném Schmidt Máriát, mégis mire gondol akkor, amikor (a 100 leggazdagabb magyar egyikeként) ótvarul támadja a "nagytőkét", és még emögött a nevetséges cikk mögött is gyurcsányékat sejti. Jó, meglehet h Leisztinger csúsztatott egy kis borítékot a szerkesztők zsebébe, a Strabag-ügy óta tudjuk, milyen könnyű kilóra megvenni a nemzetet.
Emellett persze a másik figyelemreméltó dolog természetesen Orbán fokozatos megőrülése ("vagyok, aki vagyok" - ennél már tényleg nem lehet lejjebb), de nekem nincsenek illúzióim, ebben a fideszben (és főleg a szvazótáborban) szemernyi nyitottság sincs semmiféle liberális érték iránt. Bár reménykedő típus vagyok, de egy o.v nélküli fideszt sem látok közelebb a szadeszhoz, mint a mait. Bár 2010 messze van... ki tudja, talán fodorral újra kialakulhatna egy hárompólusú politikai terep (szoci-libóközép-"keresztények"), végre vmi nyugalom lenne, értelmes vitákkal!!!
az nem furcsa, hogy nemrég, amikor az Index olyan cikket hozott le, miszerint GyF egyszemélyes irányítás alá akarja vonni az MSZP-t, TWÁ nem reagált semmit, diktatúrát meg kézi irányítást+személyi kultuszt vízionálva?
Most, hogy az MN ki tudja milyen okból lehoz egy ilyen cikket, persze osztja az észt és mutatja a zirányt a zorbánnak...
Ja és még annyi, hogy OV valóban egy JEL, egy főtáltos figura (ahogy ezen a ballib oldal állandóan élcelődik is), és a távozásával jó esély van rá, hogy szétszéled a fidesz a szavazótáborával együtt... A KDNP-be átvonulva a hardcore jobbos fideszeseket magával vinné, a "maradék" fidesz viszont előbb-utóbb elkezdene bomlani, és szerintem nem vonzana olyan nagy tömegeket "balról", Orbántalanítva sem, akik azt mondják, hogy csak Orbán miatt nem szavaznának a fideszre, azok azért nem biztos hogy tényleg "megtérnének", találnának más okot :) Főleg ha a KDNP is a fidesz potenciális koalíciós partnere lenne, soraiban a Nagy Sátánnal, az Ősgonosszal, ugye:)
hhh:
TWÁ "nagypályásokhoz" nem nyúl.
omg: "nem vonzana olyan nagy tömegeket "balról", Orbántalanítva sem"

Nem bal-jobb ez már, persze. Sztem ez itt a liberalizmusszint vitája. OV antiliberális alapállása azokat tántorítja el, akik a Mikola/Semjén-féle valláserkölcsi észosztástól kidobják a taccsot. Ezek sokan vannak, többen, mint a templomjárók. Egy liberális minimumot kéne elfogadni a Fidesznek, akkor lenne esélye.
liberális minimum nem a vallásosság tolerálása például?
hhh: dehogynem. mondtam én, h tiltsuk be a vallást? legfeljebb a szcientológiát :P
hhh: "liberális minimum nem a vallásosság tolerálása például? "

De, olyan alapon, hogy a vallás magánügy, magánszórakozás, nem politika, nem közügy, nem mérce, nem erkölcsi alap.
quicksilver:
szakértői kormány létezik. Csak nem azt jelenti, hogy a politikus odaadja a hatalmat, mert a szakértő jobban tudja. Akkor szoktak ilyet csinálni, ha a vezető pártok tudják mit kéne csinálni, de az nagyon népszerűtlen, és nem ők akarják elvinni a balhét. Ilyenkor megcsinálja helyettük a szakértő kormány, ami ezután lemond, jöhet a politikusi kormány, tisztán és szűziesen.
Éppen ezt akarta ovi is.
kedves Árpád, ha már itt vagy, megkérdezném: nem félsz, hogyha Gyurcsány keresztül viszi pártelnöki terveit és elképzeléseit, vagyis maga alá gyűri a pártot, akkor csorbul a demokrácia illetve túl sok hatalom kezd összpontosulni a kezében?
és még egy kérdés: "A totál hiteltelen hazudozás egy jobb világról, ahol nem kell adózni, viszont mégis mindenkit jól tart a gondviselés. Ezt meg már ismerik a keresztények."
ezt komolyan gondoltad?
Vagy lehet, hogy valamíről lemaradtam, de én ilyet még soha nem hallottam, nem hogy orbántól, de még nála sokkal hazudósabb politikusoktól sem. olyat már mondtak politikusok (m.p.), hogy sok pénz van a kasszában, és több pénzt az embereknek.
Olyat, hogy nem kell adózni, viszont senki sem mondott. olyan hangzott el, hogy a gazdasági válságból létezik más kivezető út, mint az adóemelés.
hhh: nem vagyok mszp-tag, tehát félni nincs okom. dönteni a kongresszus fog, vsz meg is választják, hiszen - és nem csodálkoznék, ha ez szándékosan alakult volna így - Hiller megmutatta, milyen ciki tud lenni egy mamlasz elnök.

btw lehetnek ott még meglepetések (szili!). aztán majd meglátjuk, ír-e Vacskamati Ezékiel cikket a népszavába arról, hogy Szili Katalin fasisztákkal kokettál és birodalmat épít.

inkább attól tartok, h ez így együtt sok lesz Gyurcsánynak, hogy úgy mondjam, a munka rovására fog menni.
Finn Gott: Ennyire jót akart OV az mszp-nek? Ugye ezt te se gondolod komolyan...
"inkább attól tartok, h ez így együtt sok lesz Gyurcsánynak, hogy úgy mondjam, a munka rovására fog menni."
LOL! az a lázas munka...
Szerény javaslatom lenne, hogy OV menjen át a KDNP-be, és a KDNP-nevéből azonnal vegyék ki a K-t, mert nem győzzük a szart letakarítani magunkról mi keresztények, ami ezek miatt a hülyék (és jobbára totál álkeresztények!) miatt a nyakunkba szakad!
bár ne dolgoznának ilyen keményen...még mindig lenne utazási diákkedvezmányem...
Voltak bizonyos népek, kulturák ahol a méltó ellenséget igencsak tisztelték és nagy megtiszteltetés volt az ilyen kezétõl meghalni. Ugyanakkor nagy szégyen volt egy méltatlan ellenség kezétõl vagy netán egy nõ kezétõl meghalni.

Ezek a népek, habár nem ismerték az élõ Istent és a keresztény kinyilatkoztatást, mégis a maguk erejébõl olyan morális értékek felé hágtak, amit aztán a szentek tudtak beteljesíteni Isten kegyelme által.

Ma, 1000 év kereszténység után felettébb elszomorító amikor azt látjuk, hogy az ellenfelet nem tudjuk tisztelni, nem tudjuk emberszámba venni, nem tudjuk az értékeit elismerni.
És ez a mára polarizált Mo-ban mindkét oldalon igaz. Nincs tisztesség és az emberi méltóság iránti minimális tisztelet.
Hogyan akarjuk, hogy tiszteljenek és emberszámba vegyenek, ha másokat folytonosan gyalázunk?
A kritikának, a megszólásnak, az ellentmondásnak van egy egészséges módja, filozófiája, de ami ma történik az már nem fér ebbe bele.
A mai pocskondiázásnak csak egy a magyarázata: a gonoszság perverzitása.

Akiben van egy kis emberség, jóérzés, szeretet az mind érzi, hogy ezt nem lehet csinálni.
Quick
Te nem veszel komolyan semmit amit OV mond én semmit amit Gyf mond. Kvittek vagyunk.

Zárójelben jegyezném meg hogy OV még adós egy ország csőddel meg egy öszödi beszéddel.

TWA
Minél jobban gyűlölitek, mi annál jobban szeretjük. Punto. Mivel észérveket, még egy hozzád hasonló intelligens embernek sem sikerült felsorakoztatnia marad ő. A világon mindenhol jellemző hogy inkább a jobboldalra jellemző a vezér (pl Sarkozy, vagy Theacher). A konzervativizmus már csak ilyen.
Mellesleg szinte kizárt, hogy OV átmenjen a KDNP-be. Az akkora buktának számítana neki, hogy kizárt, hogy bevállalja. Akkor már mennyivel jobb emelt fővel elmenni külföldre funkcinak, miközben díszelnökként a neve és dicsfénye még egy ideig fennmarad(hat).
az tény, hogy minél több tisztség, annál jobban szétaprózódik a koncentráció. nyilván ezzel a lépéssel azt akarja elérni, hogy egységesebben álljon a párt a kormányprogram mögött.
GyF eddig sem a demokratikus módszereiről volt híres, nyilván most is meglesz neki. Kérdés, hogy jót tesz-e az mszpnek egy ilyen kompromittálódott arc.
"OV még adós egy ország csőddel meg egy öszödi beszéddel."

Pontosan. Kéne mondania egy beszédet. hazugságról, kanyarokról, ilyesmikről. Nyíltan, akár trágáran, nem ám emelvényről szónokolva. Kurvára adós vele.

hhh: "jót tesz-e az mszpnek egy ilyen kompromittálódott arc"

hülyéskedsz? az mszp-nek? simán!
kérdés:

GYF talán mondott?
Kiállt az ország nyilvásnossága elé, ÖNSZÁNTÁBÓL, és azt mondta: kérem, hazudtunk?
honnan tudod, hogy OV nem mondott ilyen beszédet? max az övét nem hallgatták le, vagy még nem közölte le a rádió.
ez még ide, hhh (ex kaarmeenhetki) · hhh.b13.hu 2007.01.16. 19:11:52

a fidesz választási programja ugyi az volt, h járulékcsökkentés egyenlő kurvasok pénz, amit aztán szétosztunk többek közt 14. havi nyugdíjként, meg vidéki benzinpénzként. ezután, illetve jelenleg pedig annyi a hozzászólásuk, hogy adóemelés rossz, maga a konvergenciaprogram népnyúzás, vonalbezárás fuj: se a beszedés, se a kiadáscsökkentés nem jó. szal asszem pontosan foglaltam össze.

most viszont írnék egy újabbat erről a dologról, aztán holnapra van ennél pozitívabb.
hhh "vagy még nem közölte le a rádió"

Kíváncsi volnék, abból lenne-e törés-zúzás?
"honnan tudod, hogy OV nem mondott ilyen beszédet? max az övét nem hallgatták le"

hm, te most véded vagy támadod? :)
nem ismerem a fidesz választási programját-ilyen brossúra nem volt a kezemben.
nem vagyok szakember, viszont a fidesz megszólalásaiból nekem nem szimplán ez jön le, amit itt összefoglaltál.
nem pusztán az adóemelés elutasításáról van szó, hanem arról, hogy éppen az adók csökkentésével akarják a vállalkozási kedvet felendíteni, és az így felpörgött forgalomból növelni az állam bevételeit.
ami egyébként logikusan hangzik. mert ha 100ból 20 embernek van cége, adózik x%-ot, a többi meg bele sem fog, hanem robotol minimálbéren, hogy a 20 vállalkozás valahogy túlélje a "reformcsomagot", annál lehet, hogy többet hoz, ha mondjuk 30 vállalkozás működik, külkereskedik, stb, x-10%-os adóval.
Netudddgi: én egyiket sem tudom komolyan venni, bocs. A tettek számítanak amúgy is. Megszorítások most kellenek, vannak. Kellettek volna akkor is, nem voltak. Lopni mindkettő tud, hazudni is, manipulálni is. Az mind egál.
nem védem és nem is támadom.
csak arra célzok, hogy GyF SEM mondott ilyen beszédet önszántából a nyilvánosságnak. Az, hogy öszödön a kongresszusnak mondott ilyet, illetve ez kiderült, az egészen más tészta.
Ettől sem őszintébb, sem nyitottabb nem lett.
Szóval lehet, hogy van egy ilyen OV beszéd, ami elhangzott szűk baráti körben, amiben elismeri, hogy sok a támadható felülete, és néha szentimentális, ami a kereszténységet illeti.
hhh: én aztán nem vagyok gazdasági ész, és jól is hangzik a gazdaság növekedése az adócsökkentések által; de tutira nem lett volna elég mindarra, amit ígérgetett, ennyire hülye még én se vagyok a közgazdaságtanhoz.
jo az index kerdese a cimlapos cikkben. marha kivancsi lennek, hogy ha letre jonne egy ilyen kdnp, utana nem sokkal mennyi szavazatot kapna a mar orbannal turbozott part es mennyit az orban nelkuli fidesz. kb megmutatna orban konkret, szemelyes nepszeruseget.
hhh: persze, Gy egyszerűen lebukott, ám a beszéd épp ezért fényt derített arra, amit 16 éve senkiről nem tudhattunk: hogy valójában mit gondol/akar.

én nem arra gondolok, h "sok a támadható felületem és szentimentális vagyok", ó nem. arra, h "na, most bedobjuk ezt a 14. havi nyugdíjat, meg erre az adócsökkentésből rengeteg pénz ötletre építjük a kampányt, meg majd én hülyítem kcisit a hívő nénikéket, de aztán ha nyerünk, akkor ezt elfelejtjük a fenébe és... na ez az, amit szeretnék tudni. hogy akkor mi lenne. mer amit mond, az nonszensz.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.01.16. 19:30:30
van itt egy nem is kis bökkenő:
a mszp választási programja mi volt?
most az történik, amit a választások előtt igértek? Halványan utaltak-e rá?

Melyik a nagyobb gáz? egy kormányprogram, ami köszönő viszonyban sincs a választási igéretekkel (ami alapján felhatalmazták őket), vagy egy olyan program, ami meg sem valósult?
Ha nem bízol a fidesz programjában, de bíztál az mszp programjában, akkor elvileg most nagyon csalódottnak kéne lenned, mert nem az történik, amit a választások előtt mondtak. Sőt, igazából úgy tünik, ők sem egészen pontosan tudják, hogy mi történik, lásd kórháztörvény.
Ellenben a fidesz programját előre temeted, még realizálása előtt.
quickilver:
Nem, nem az mszp-nek akart jót. Akkor kicsit részletesebben.
Az eredeti terv az lett volna szerintem, hogy megnyeri a választást, majd kiderül a nagy eltitkolás, mire sajnos a szemét komcsik miatt nem adhat 14. havi nyugdíjat stb., mert el van lopva az ország.
Többek között a béna kampány miatt elment az első forduló. Ekkor már látszott, hogy csak döntetlen közeli eredményt lehet max. kihozni. Ha nincs stabil többség, nehéz nekikezdeni a reformoknak (a bokros-csomag idején is lemondott pár miniszter), ezért van esély rá, hogy rá lehet beszélni a szocikat egy ilyen megoldásra. Amikor kiszivárgott az öszödi beszéd, akkor szintén előszedték az ötletet.
És hogy mi ebben nekik a jó? Ami minden szakértő kormányra igaz, és itt is a feltételek között szerepelt. Miután a főbb dolgokat elvégezte (max 1-2 év)lemond, új választásokat írnak ki. És eddig voltak a szocik, akik elbaszták, a csúnya szakértő kormány, meg az ártatlan fidesz. Ki az esélyes? És ha ez nem is tuti, még mindig jobb eset, mint 4 évig ellenzékben várni.
persze hogy temetem, de nem egyedül ám. varga misi meg urbán lászló is fogja a lapátot, meg körülbelül a szijjártó-droidokon és orbánon kívül mindenki bevallotta már, h az egy faszság volt.
TWA
Mondott. Több ilyet is. Kb tízszer elmondta egy hét alatt szept 17 után mit kellene tenni, csak arra nem akar senkise emlékezni. Elmondta hogy képzeli. Az hogy a kutya sme hallgatott az is az ő hibája. Ezt a gondolat menetet! Azért monnyon le mert BIZONYÍTHATÓAN nme csinált semmi olyan mint GyF? Vagy azért mert rossz az idő?

Mondok valamit. OV megintcsak bizonythatóan mindig betartotta a demokráci szabályait. Ez is rossz pont? Mondok valmit olyan jopbbost aki nkletek tetszeni fog nem találsz. Mert ha nektek tetszik akkor nekünk nem. Lásd Ibolyka. Talán ha a komncsiakt picsán rúgták és lesz rendes baloldal Mo-n lesz normális jobb is. Addig nem. Ilyen Gyurcsáyn félék ellen OV a legjobb megoldás.

Sárkány ellen sárkányfű.
Finn Gott: akkor miben is különbözik ez a forgatókönyv attól, amit én mondtam, hogy a szakértői kormány csak egy eszköz? Oké, nem retorikai eszköz, hanem taktikai. Vagy stratégiai, ezt mindig keverem. :-)
netuddki: hát ha legjobb megoldás alatt a fix vesztest, valamint az ideológiai katyvaszt érted, akkor igen.
TWA

Meséld el hogy képzeled el a komcsitlanítást és elmiondom mikor fog Orbán lemondani. Nem viccelek.

BTW a nácis hasonlat nagyon ütött, szoktam én is használni pláne külföldieknek. Csak én fletó KISZ = hitlerjugend példát szoktam hozni.
Azt, hogy GYF valójában mit gondol/akar, azt még így sem tudhatjuk. Azt tudjuk, hogy a kongresszuson, zárt körben mit mondott a küldötteknek.
A választások előtt mondott x-t a "népnek". Utána mondott y-t a küldötteknek. Te ebből le tudod szűrni, hogy VALÓJÁBAN mit akar?
nekem ott már kicsit gyanús a dolog, hogy x nem egyenlő y-nal. Akkor már inkább megnézném, hogy ki tudják-e fizetni a 14. havi nyugdíjat. És ha nem, akkor mehetnének a francba.
De igazából nem is erről van szó.
Hanem hogy GYF személyében most ott van az x és az y. És ha ezt képes vagy te és még elég sokan elfogadni, akkor onnantól kezdve gyakorlatilag bármit mondhat, mert éppen az lesz, amit valójában gondol.
hhh: az őszödi beszéd a kampánybeszédekhez képest egy realista helyzetértékelis volt, ennyiről beszélek. megnyugtató abban az értelemben, h nem gondolja komolyan a lózungokat. ez az, ami hiányzik OV részéről. és sajnos úgy látom, h igenis komolyan gondolja, mert a nyilvános beszédei erre mutatnak, míg Gy választás után, ha emlékszel pl amikor betekert az mtv-be 6percest mondani, már pedzegette, amit őszödön előadott.
most viszont tényleg nyitok újat, lezárandó a napi hűhát. away for a while.
TWA
Fix vesztes? Vazze pisiltél már széllel szemben? Mer kb ez amit OV csinál. Milyen lehet hoyg bárhova megy TV-be mindig szopatni akarják? Még hogy nincs balos médiaföléyn! Hülye volt hogy csak a barátaira halgatott a 2006-os kampányban. 2002-ben meg akkor amikor hallgatott a közvélemény kutatókra.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.01.16. 20:00:18
tehát: miniszterelnökünk (miniszterelnökként) először hazudott, majd peddzegetett, majd beismert.
Tény, hogy ezt szenvedélyesen adta elő, főleg az utolsó részt.
De bíróságon felmentettek-e már valakit, csak ezért, mert beismert? legfeljebb enyhítettek a büntetésen.
A tényen, hogy a hatalom megtartása érdekében hazudott, félrevezette az embereket mert nem azt mondta, amit csinálni fog, nem változtat.
Ha ezt, ahogy már írtam, elfogadod, nagyjából azon az alapon, hogy ő "jót akar", akkor GyFnek sikerült elérnie, hogy érzelmi síkra terelje a politizálást.
Modjak politikusokat a világtörténelemből akiknek ez szintén sikerült?
TWA
Ne hogy már azt mondd, hogy szerinted egy politikusnak nem kell hinnie abban amit mond????? Ne hogy már az legyen a szabvány, hogy valaki megígéri az adó csökkentést, majd esze ágában sincs betartani? Nem mondom hogy minden választási ígéret mindig minden áron legyen betartva, de könyörgöm egy poltikus legyen HITELES.

Legalább kibújt a szög a zsákból. Az OV féléket nem lehet zsarolni, befolyásolni nehezen és ráadásul elhiszi amit mond. Hallatlan!! Szép új liberális violág ahol a minszter nem szolga (latinul ugyanis az) hanem legfőbb úr aki azt csinál amit akar! Na ebből a világból nem kérek! Elég volt belőle 90-ig!
Qs:
Lehet, hogy félreértettem, de nekem az jött le, hogy ez a szakértői kormány ötlet szerinted csak kamu volt, egy blöff. Erre írtam, hogy szerintem meg halálosan komoly. Öszöd után sem azt mondta, hogy írjanak ki új választásokat, csak a szakértői kormányról beszélt.
Ez zseniális lett volna egyébként, ha bejön. Az országot is rendbe teszik, ő is kormányra kerül, az úniós pénzek is kezdenek jönni, könnyen lehetett volna belőle 8-12 év. Ilyen egy vérprofi politikus.
Csak sajnos nem jött be. És ami azóta van, az egyszerűen szánalmas.
Állítólag a tavaszi Köztársaság téri nyilvános akasztásokra már elkeltek a legjobb helyjegyek... :(
Ha Orbán eltűnik, a jobboldal iszonyú magasan nyer 2010-ben. És ez lehet, hogy nem is lenne baj...
Finn Gott: Én csak azt nem látom, honnan szedtünk volna egy szakértői kormányt (tegyük fel, hogy mindenki komolyan gondolta és belement volna - huu, ez tényleg nagyon életszerű :-))és hogyan tudná az 1-2 év alatt rendbetenni az ország helyzetét?
Zsg,

"Bizton állíthatom, hogy mindkét oldalon közel ugyanolyan mennyiségű elmebeteg található, mindkét oldalt ugyanannyira és ugyanolyan gyomorforgató módon kell megtáskázni, és a legfontosabbak, hogy mindkét oldalon ugyanolyan mértékű a szakmai analfabétizmus és ugyanúgy hiányzik az erkölcsi tartás."

Mélyen igazad van és én precízen ezért állítom azt, hogy nincs értelme ma Magyarországon politikáról beszélni, mert csak címkék vannak, tartalom nélkül.

Számomra bizarr, hogy annak elleére, hogy leginkább neokonzervatívnak tartom magam, rendszeresen eljárok szavazni arra a csapatra, amelyik baloldalnak definiálja önmagát, ez ellentmondás. De hát a baloldal meg jobboldal itt úgyis csak címke, és arról van szó, hogy egy csapat gazembert, akik szakembernek meg ároktemetőnek pozicionálják magukat, még mindig jobban bevesz a gyomrom, mint egy csapat gazembert, akik erkölcsi megváltónak. Ez az, ami maximálisan kivágja a biztosítékot. Ezért gondolom, hogy a FIDESZ-KDNP még az MSZP-SZDSZ-nél is züllöttebb erkölcsileg, mert amikor a egy rablóbandának van pofája erkölcsi megújulásról és örök értékekről beszélni, az már a totális nihil, aminél egyszerűen nincs lejjebb. Én abban látom az alapvető különbséget, hogy mindkettő odacsinál az ablakod alá, de a Fidesz még be is kopod papírért. Az MSZP-SZDSZ legrosszabb esetben is maximum anyagilag tud tönkretenni. A FIDESZ érzelmileg is, mert visszaél rengeteg ember teljesen jogos hitével-reményével, hogy ebből a rablógazdálkodásból van kivezető út, hogy lehet még újra talán valamiféle minimális tisztességet és társadalmi kohéziót teremteni.
"mtv-be 6percest mondani, már pedzegette, amit őszödön előadott."

Khhm hat en csak egy cukormaz pofaju embert lattam a tv-ben, aki 6 percen keresztül beszelt fantasztikus lehetosegekrol meg kurjantott harmat, hogy elore megcsinaljuk, meg a szokasos komcsi evtizedes emelyges. Utalom, amikor remgteti a hangajat, es ugy tesz mintha ahitattal beszelne. :
Csányi szívesen támogatná a Fideszt, ezért cserébe viszont bizonyosfajta beleszólást is kér a párt politikájába, sőt, valójában rendkívül élvezné, ha 2010-ben ő lehetne a miniszterelnök-jelölt. Akadnak a Fideszben olyanok, akik szerint ez nem is olyan hülyeség. A pénz nagyon is jól jönne, Viktort meg már amúgy sem favorizálják. Igen ám, de Viktornak ez nyilván nem tetszik. Se az, hogy ki akarják rakni a saját ólából, se az, hogy bele szeretnének itt szólni mások abba, hogy mit is kéne neki képviselnie. Sőt, nem tetszik Simicskának se, aki Viktor megett állva a párt pénzügyeit felügyeli. Nem tetszik neki, hogy egy másik pénzügyi csoport (a nagytőke), beletenyerel az ő bizniszébe. Kb. ennyi a sztori. Továbbá az, hogy Orbánnak ugyan esze ágában sincs lépni a Fideszből, de ha netán rosszra fordulnak a dolgok, és valamiképp átveszik az uralmat ezek a csúnya szervezkedők, őt meg megfosztják vezető pozíciójától, akkor neki van menekülési útvonala, szép, előre kifényesített, megtervezett: a KDNP. Mert az nem lehet, hogy ő ne legyen elnök valahol. De ez csak afféle worst case forgatókönyv a számára.

Szóval: Horváth Zsolt = Simicska Lajos.
Shenpen, mondod, "...és én precízen ezért állítom azt, hogy nincs értelme ma Magyarországon politikáról beszélni, mert csak címkék vannak, tartalom nélkül."

Nos, szerintem van ott azért tartalom, csak valami abszurd módon nem korreszpondál a címkével (igaz ezt te is mondtad már, korábban). Ahogy ez van, mit beszéljünk mellé, az pont, tök és direkt a dolgok fordítottja.
Nem volt egyszerű hely ez a Mo. sohasem, de ebben az egész világon egyre növekvő feszültségben aztán tényleg egészen különös virágokat hajt. Én pl. tíz évig nem mehettem haza egy ó-rezsim hozta börtönbüntetés miatt, és mit látok ma, ha megnézem a helyzetet?: hogy az ellenzék legalább 80% ban folytatja a szocialista politikát, igazi tőrölnőtt szocialista, kádárista sajtóval, habitussal, programmal (máramennyire van neki és mutatja) és a pártutód veszi fel 80% ban azt a működésmódot, amihez időközben hozzászoktam: a kapitalista világ többé kevésbé liberális beállítottságát. A maradék húszban pedig egészen pontosan megegyeznek. Ugye én akkor most melyiket szidjam (márha sajnálnám magam): a komcsizó komcsikat, akik az ellenzék, vagy a lekomcsizott volt komcsikat, akik most a kap.-lib. hatalom? Mint te, kényszeredve én is a komcsi cimkés, de "liberális" programot választom. Megjegyezném még, hogy Gyurcsány nekem nem tűnik annyira rossz embernek, és politikusnak, hogy ne lehetne itt, ebben a világban, ahol élek, egy teljességgel középszerű (tehát elfogadott) politikus. Úgy látszik, Mo-n ez kevés. Oda most egy Megváltó kell, egy Angyal, egy Szűz, vagy ezeknek a keveréke (és persze ennek megfelelően egy Démon is, amoda) és már volt/van, aki szerepben érzi magát és igazgatja szárnya tollait. Hogy miért..., talán, mert a magyar nép kollektív tudalattijában valami furcsa kódoltság folytán olyasmi dolog él, hogy ha nem állna senki az útjában (a mindenkori magyar-akadályozó: a zsidó, a habsburg, a török, a korrupt magyar, megamiafaszom), akkor pont azon az életszinvonalon élne, mint a nyugati. Mert ez (valahogy, gondolja) _jár neki_. És ez neki a lényeg, ezért jött, vagy inkább maradt Európában. Pedig neeem, mert ahhoz OLYANNÁ KELLENE VÁLNIA, amit viszont megint nem akar, "mert a hülye svábok, digók, mega buzi amerikaiak..."

Hm, nehéz helyzet, ugye... tegyen igazságot, aki akar...

riennevaplus: az olyanná válásra esélyt is kellene kapnia. és most nem az akadályozókra gondolok, hanem egyszerűbb dolgokra: a bürokrácia bonyolultsága nemhogy nem csökkent, de rohadtul nőtt. ha angliában az építőmunkás nem talál munkahelyet és AKAR dolgozni, elkezd a környéken lakóknak krabantartani. és az adóbevallását egy szalvétán adja be, évente egyszer. nálunk erre esély nincs, hacsak nem tart el a duguláselhárítás egy könyvelőt is.
a Fideszen (és szándékosan nem OV-t mondok, mert a programot mégem egyedül írta) szokás nagyokat kacagni, de ha meggondoljátok, ebből a szarból mégiscsak a foglalkoztatottság növelése vezetne ki. ehhez képest a jelenlegi "reform" (LoL) minden lépésében ez ellen megy (bonyolultság, növekvő terhek). hacsak nem vezetik be megint a közveszélyes munkakerülést, nem látom be, mitől fog nemhogy nőni, de nem csökkenni a járulékfiztők száma.
Szóval, bármennyire is vicces, a Fidesz lépései többet tettek a fenntartható növekeésért, Járai összességében jobban teljesített mint Surányi, és Sólyom kevésbé lépte túl a saját hatáskörét, mint Göncz papa anno. Az utolsó mocsok Pintér kevesebb (arányaiban is) tüntetést tiltott be, és a Kossuth tér nem volt műveleti terület - ennyit az antidemokráciáról.

Bármennyire is fájdalmas, ha levakarjuk a nagy kommunikációs szart, ami az egyik oldalon pro a másik oldalon kontra rárakódik a közéletre, egyszerű eredményeket lehet kapni. És ha valaki nekem azt mondja, az egy szakértői kormány, amibe egy Horváth Ágnes belefér, az vagy a Heti Hetesből kapja a fizetését, vagy vizsgáltassa meg magát (ez nem ment fel egy Szabadi Bélát, mondjuk, de nekem ne mondja senki, hogy a mostaniak tudják, mit csinálnak)...

Továbbra is fenntartom, hogy én akkor anyázom(tam) a Fideszt, amikor ők voltak elkúró pozícióban. Most az MSZP-SzDSz k. any....t.
rien:

ez szep elemzes, de mar regota erdekes ez a kaotikus allapot, es sokan megvilagitottak; a baloldal m.o.-n klasszul kepviseli a liberalis eszmeket, mikozben massziv fiskalis gazdasagi elgondolasokkal teszi meg kaotikussabba a kepet. a magat jobboldalnak nevezo, eszmeletlenul katonai vezerelvek menten futo part pedig szocialista elveket hirdet, de erosen liberalis gazdasapolitikat hirdet de kozben brutalisan kereszteny merevitoket hasznal a vitorlajahoz

namost mari neni, aki csirjefarhaton elt tiz eve, csirkefarhaton el, es azon fog elni szegenykem meg 10 ev mulva, kurvara kapkodja a fejet, es ebbol csak annyit ert, hogy aki szembe jon, azt lecsapja az ernyojevel, mint a taxiorat, mert mar nem ert semmit. Vegul is senki nem ert semmit, es ez a kapita'nak jo'. zavarosban lehet marha nagy pontyokat fogni....

mindekozben jo nagy fasza erkolcsi valsagban fetreng az orszag, es politikusaink kepessege kimerul az egymas elleni askalodasban.

Ne feledjuk kerem, hogy otthon nagyban megy a politikusok hatalmi vetelkedoje igy harom evvel a valasztasok elott nyugodtan lehet tolni ezerrel egymas ellen a szart. Szoval mindenki civakodik, mindenkivel, teljes a fejetlenseg, es raadasul valljuk be, hogy a mar mult marciusban sok szakmabeli altal fejtegetett erv, hogy a fiskalis politika csodot fog mondani es makorban tul nagy lag-je van, kezd bejonni.
Majd megdobbenve latjatok Urak es Holgyek, hogy fel ev mulva mekkora lesz a csetepate a makroszamok kozott, jol bedol a gazdasag, amolyan titanic-modjara, faszan orral felfele seggel lenn, pedig tele vizzel.

tessek, tessek kerem tessek egymasra szart dobalni, van itt penz, van itt lehetoseg, mindenre van ido otthon es ejj raerunk arra meg...
es akkor meglepodett arccal tekintunk brusszel fele, ami magmonttta a frankot 1 kerek eve, hogy jovanno, eddig lehetett kasuzni, de tessek nekunk beszamolni es ha megeccer elofordul akkor nem a magyarorszagi hejjdehajjt tamogatjuk, hanem inkabb tolunk mar egy kicsit a spanyol autopalyakba, meg a skot kistersegi fejlesztesbe, ugyis a regi orszagok lobbija mar szetveti a parlament falat.

amugy nem kell befosni, egy orszag egesz lassan sullyed el. talan lesz valaki, aki felfogja hogy mostmar jo lenne figyelni erre a 'kurrrva' orszagra, egymasra, miegymas es tenlyeg osszefogni. talan letisztul a fos a vizben, es eltunik a sok balek kasuzo politikus. Remelhetoleg mielobb. De ha nem, akkor is mindegy, mert mindegy tenyleg. Akkor nem 60-70 hanem 20-30 ev mulva mar be lehet vezetni vegre az angolt mint masodik hivatalos nyelvet, nem lesz magyar parlament, es lesz uszkve 5 onkormanyzat 3 terseg, es atveszi a gazdasag kormanyzasat, valamint az akkor mar kb 20 ezres boszme nagy vizfej, az europai parlament. lesz kb. 20 kepviselo, aztan lehet a tobbi politikusnak elmenni a ladagyarba ladat szogelni meg kefirt razogatni. max lehet karalni a konyhakban meg a kocsmakban a nagy magyar fos kozepen, mert az ugy naggyon jo.



Riennevaplus,

szerintem az túlegyszerűsítés, hogy fordítva van, hogy a bal jobb és a jobb bal, tehát az MSZP egy neokonzervatív-neoliberális. Ha így lenne, akkor nyugodt lélekkel húzgálnám az MSZP mellé az X-ket, nem dühöngve és tépelődve. Csakhogy az egész neokonzervatív gondolkodásmód sarkköve az lenne, hogy a szabad piac és a viszonylag korlátozatlan kapitalizmus azért jó, mert profitra úgyis csak tisztességes módokon lehet szert tenni, és a profit mindig abból származik, hogy az ember a társadalom számára hasznot termel, hiszen emiatt fizetnek neki az emberek, mert amit csinál, az neki jó. Ha ez az axióma nem igaz, akkor mi van? Ha nincs verseny és teljesítménykényszer, hanem a mindenféle bandák-klikkek akolmelege van, ahol a manna mindig felülről jön és leginkább nyalni és kussolni kell érte? Ha a privatizáció nem teljesítménynövekedést okoz, hanem azt, hogy a tűzhöz közel ülők hazaviszik a dógokat, aztán akár tudják üzemeltetni, akár nem, azért az ingatlan mindig eladható, ha tizedéért is, az is jó pénz? Ha szinte minden sikeres cég mögött ott látjuk az állami kapcsolatot, akár megrendelő, akár áttételes finanszírozó (Postabank, ugye) akár akármilyen formában? Vajon mit kéne tennem akkor, ha az MSZP kapitalizmusról beszél és a gyakorlatban a "crony capitalism"-nak nevezett szörnyszülemény t nevelgeti tovább? ( en.wikipedia.org/wiki/Crony_capitalism ) Én a kapitalizmusban hiszek és a feudalizmust igencsak utálom, és ha az MSZP kapitalizmusról beszél és feudalista gyakorlatot folytat, akkor mitévő legyek? És közben meg a másik oldalon meg jobboldal címszó alatt látunk egy echte szélsőbaloldalt - attól még, hogy vallásos és patrióta, még simán lehet az, Hugo Chavez is vallásos meg patrióta - én meg a szélsőbaloldaliságot, a forradalmias mozgalmárkodást zsigerből utálom: sajnálom, 28 éves vagyok, a szüleim '70-ben hippik voltak, tehát evidens, hogy ellenforradalmár vagyok, nekem már csak a lázadás elleni lázadás maradt. Az meg csak hab a tortán, hogy ráadásul a magyar jobboldal még azt a barbatrükköt is képes megjátszani, hogy amikor kormányon van, akkor úgy tudja fenntarani a mozgalmista retorikát, hogy a gyakorlatban pont olyan feudális, mint az MSZP. Ugyanolyan hűbéri rendszert épít. Na, akkó mi van? Nem tudok jó választ ezekre a kérdésekre. Hát én azt csináltam, hogy pár évre kiszálltam a játékból, de ez nyilván nem végleges megoldás.

Zsg-nek abban van kegyetlenül igaza, hogy le egészen a segédmunkás szintjéig, egyszerűen képtelenek vagyunk egyszerre tisztességesek és kapitalisták lenni. Van, aki tisztességes, de az nem kapitalista, hanem afféle jóságos róbertbácsi. Aki meg kapitalista, az nem tisztességes. Mintha a megérdemelt haszon, a tisztességes egoizmus, a valamit valamiért fogalma teljesen hiányozna belőlünk, csak a két végletet ismerjük, a harácsolást meg az önfeláldozást, ajándékozást, mártírkodást.

Érthető ez, persze. Meséli a nagyapám, hogy a sógora azt csinálta a nyolcvanas években, hogy fogták a TSZ szerszámait és azzal fusiztak jó pénzért a hétvégén, és abból a pénzből építettek házat. Mondom, és, fizettek valamit a TSZ-nek a szerszámok használatáért? Nézett furán az öreg. Észbe kaptam persze, hát igazuk van, pár évtizeddel azelőtt a TSZ lopta el tőlük a földet, akkor végül is jogos, hogy ők se nagyon tisztelik a TSZ tulajdonát. Na de hát így nem lehet kapitalizmust építeni. Tökéletesen érthető, hogy belénk nevelődött az a felállás, hogy a hatalom mindent elvesz tőlünk, amit tud, ezért mi is mindent elveszünk tőle, amit tudunk. Gerillagazdálkodás, ez egy jó kifejezés rá. Na de ebből nem lesz így piacgazdaság sose.
Nana, keremalassan, nana!

Bar igen kis korben beszelgetunk itt, de mindenki szamara fontos tenykent kell kozolnom hogy a kapitalista tarsadalom alapeszmeje a kapitalizmus.

Minden kedves politikusunk jart marxista kikepzesre, es marxek ebben azert valljuk be nagyon ott voltak, hogy feltarjak, mirol szola kapitalizmus.

Naszoval a kapitalizmus a tokerol szol. Es van az eredeti tokefelhalmozas, es utana meg a staciok.

Nalunk az elso lepcsot kell bejarni. Most kerem az osztaly vagyonosodik. Boszme nagy kapitalistakat nevelunk, es ha kik is a mi kapitalistaink? Hat sok aranyos okos politikus meg a hatterben meghuzodo ba'bja'tekosok.
A kapitalizmus keremalassan kizsakmanyolo rendcer. Ha capital-od van, mozgatnod kell. A kapitalista tarsadalom -mint neve jelzi- a capitalra alapul, azt szolgalja es vedi.

Nem ertek senkit igazan, aki nyuszmog, hogy most moagyarorszagon jajjdenagyon felhalmoznak es jajjdenagyonCrony van. Igen az van keremalassan. Kedves politikusaink kulcsok ebben, es a tarsadalom atmozdulo retege, aki kapitalizmusbol szuksegszeruen eszmeletlenul kepzett volt marxista egyetemi vegzettseget illetoen, valamint kapcsolati TOKE val rendlekezett semmi mast nem csinal, mint a dolgat teszi.
A sok bamba korulotte meg butan bamul, hogy jajjajajaj... Igen kerem, most ki vagyunk zsakmanyolva eppen. Es eleg vadul, mert kedves atmozdulo honatyaink tudtak, hogy mi a rencer alapveto gyenge pontja : a WU azaz workers union. Na azt jo alaposan kihereltek, hogy ne legyen gond. MEhet otthon a kemeny kizsakmanyolas hjjehujja ezerrel...

szoval ne fanyalogjunk, kerem, majd ha torzsfejlodika kapitalista tarsadalmunk, ugy kb 80 ev mulva elernenk a sved szintet, ahol mar egy szolidaris rendcer mukodik. Ez a fityesszes parasztvakitas, hogy azt elerjuk mink potom 10 ev alatt ecceruen vicc. Csakhat megettek sokan a maszlagot. Mint a jol elunk maszlagot is. Az elmult valasztas amugy eszmeletlen jo volt. Sikerult ket, amugy igen zavaros vilagnezetet a vegere 2 azaz 2 szoba es ket szinbe tomoriteni.
Voros-igen, narancs-nem es ezt senki mas nem csinalta, mint a ket part. Hogy miert? hat mert ennyi fer be a buksikankba. Es ez nem vicc!
Na hahó,

Senki nem ért semmit. Pedig nem olyan bonya. Azonkívül lehet hogy Simicska paranoid, de nem hülye, sőt.

Naszóval. Gerillamarketingről már hallottunk, gerilla-piackutatásról, gerilla-célcsoportvizsgálatról meg még nem, ami nem jelenti azt, hogy ne lenne olyan. Van olyan kérdés - és az ovi lecserélése eléggé olyan - amiről nem lehet csak úgy megrendelni egy hiteles közv.kutatást a mediánnál vagy a századvégnél, mert a legyintő válaszok lesznek többségben, amit az óvatos kérdezőbiztosnak a "nem tudja, nem gondolt még rá" kategóriába kéne tennie. Az azonban a Vityeszt kitaláló-eltartó érdekcsoport igenis szeretné tudni mégis, hogy mikoris érdemes reccsennie a pálcának.

Merthogy azt hallva a Vityinek is kb a csendes tudomásulvétel marad, meg a keresztény süllyesztő.
Vagy lehet hogy mégis a muffgyuri vezényel a faszcsíninek, meg most is a billentyűzet üt engem? (gyk.lásd még: befőtt, nagymama, vadász, nyúl, puska tageket)

Szal őszre borítékolhatjuk a következő mn álszerzőt, aki majd "nekimegy" pl. a rogánnak...
Ha a tendenciákat nézzük 2009-es tisztújításokra feltételezhető a két nagy párt részéről biztosan egy nagy váltás.

Véleményem szerint Gyurcsány 2009ben vagy 2008 végén lemond és helyette ismét előhúznak valakit a szocik, természetesen névváltás, székházváltás imázsváltással együtt.Talán az EP választást ismét hagyják elmenni...

Elképzelhetetlennek tartom hogy Orbán Viktor a fidesz miniszterelnök jelöltje legyen 2010-ben. Ő maga sem akar még egy kudarcba beleszaladni, inkább a királycsináló szerepet választja a kdnp élén és Kósa "running mate"-je ként fog tevékenykedni összekovácsolva a keresztény és szélsőséges táborokat felszippantva miépes jobbikos bázist. Ő is tudja: Ha harcol Kósával még a miniszterséget is bukhatja 2010 után, míg a változás élére állva egy biztos székhez juthat. Nem szabad alábecsülni és biztos hogy ezek a kiszivárgó hirek a fidesz tábor és tagság szondázására készülnek hogy felkészülhessenek a 2008-as (talán 2008 3. negyedév) változás minél simább levezetésére. Előbb fognak lépni mint a szocik és nem akarják elbukni az EP választást.

Az szdsz stagnálni fog sem kóka sem fodor senki a jelenlegi elnök jelöltk közül nem lesz képes kiemelni őket a mocsárból. Egyedüli esélyük a közös indulás a szocdemekkel 2010-ben.

Az MDF nek lesz lehetősége megerősödni míg a szocik agonizálnak de nehéz helyzetbe fognak kerülni 2009-ben ha nem lesznek képesek megújulni.

paneb,

„Kettőnk közül az ő blogját linkelik be az idexen, ez a nagy különbség.”

Neked van blogod? Akkor miért nem hirdeted? Aggyá linket, wze!
„Amikor a fidesz épp 2x annyi szavazóval áll, mint az mszp, nem biztos, hogy ez kevés lesz.”

Muhaha.

Most.

Hogy 2010-ben mi lesz, azt nem tudjuk.

Te se.
riennevaplus 2007.01.16. 23:24:39
Kiváló összefoglalás egy állítását sem vitatom. A helyzetértékelés rendben van viszont az előrelépés lehetősége nincs kibontva rendesen. Ha valaki ennyire helyesen látja a helyzetet attól elvárható hogy valós próbálkozást tegyen a jó irány kijelölésére.
Számomra az a gondolatmenetednek a vége hogy ennek az országnak tanulni kell! És lehetőleg gyorsan! De te azt mondod hogy erre kell 80 év. Szerintem pedig most kezd igazán tudatosulni a un. népben hogy mi a helyzet most kéne elkezdeni tanítani, de nagyon kevés helyről látom az értelmes tudást áramlani a un. nép felé. Ha te fölfogtad a jelen helyzet országunk nagyjai is képesek/kötelesek erre, és ez a felelősség az amit számon kérek mindkét oldalon. De valszeg naiv és szentimentális lehetek mert úgy látszik ragaszkodnak hozzá hogy az emberi gyarlóság minden stációját végigjárják mielőtt elkezdenének épeszűen működni.
riennevaplus érvelésével nekem az a bajom, egyszerűen: komcsi az komcsi marad. Tehát, itt nem ideologiák versenyéről van szó, nem arról, hogy akkor most mennyit osszunk és kinek és hogyan, meg mennyit szedjünk be, meg hogy akkor most a több-biztosítós rendszerben füvezhessenek-e a klónozott buzi házaspárok örökbefogadott gyerekei. Hanem, hogy volt egy diktatúra, voltak ennek kiszolgáló quislingjei, a diktatúra elmúlt, most egészen mást gondol a magyar állam helyes iránynak, de a quislingek ott maradtak irányítói pozícióban. És lehet lekádárizni OV bolyhos zakóját. De azért 1998-2002 nem volt kádári. Riennevaplus is (ja,+TWA) egy Maszopos aki ideológiát gyárt, hogy miért szavaz egy posztkommunista társaságra. Nehogy a zorbánördög visszatérjen. Csak ez a kényszeres magyarázkodás ne lenne. És hogy GyF középszerű....az még csakcsak. De bazmeg "HitlerJugendes" volt. Ja, és Rien, neharagudj, de az, h elítéltek, az még nem pozitívum, nem támasztja alá az érvelésedet, sorry. Abban, hogy dolgozni kell, egyetértünk. Abban is, h nem dolgozunk annyit, h nyugati színvonalonn éljünk.
riennevaplus: A tegnapi,lefekves elotti nagyon kiraly volt!Riszpekt!
A komcsi az komcsi marad, a lúzer az lúzer, a paraszt meg paraszt. Mi a fenének kell ilyen dolgokon vitatkozni, majd 3 év múlva megint lesz választás. Addig pihi van.

Ja és a hoki mindenek felett!!!

www.youtube.com/watch?v=VoVS5o2PcMM
da: "De bazmeg "HitlerJugendes" volt."

te, nemtom, értesültél-e róla, h XVI. Benedek is...
Nem Anonim: teljesen igazad van. Csak azok, akik állítólag értelmes tanult ember létükre szívesebben halnának éhen, mint hogy a "dakota" még egyszer hatalomra kerülhessen, azok sose fogják ezt elismerni... inkább mindennap orbánozik egy jót ürítés gyanánt:) (és levezeti neked, hogy az "elkúrásért" is végső soron OV és a fidesz a felelős). Párhuzamos narratívák, ez van (és mindkét narratívában, aki a másik oldalra szavaz, az vagy egy aljas, tökéletesen amorális szörnyeteg, vagy vallási fanatikus, vagy agyatlan birka)
Árpádárpádárpád.....ne legyél már gyerek. Valld be, hogy Maszop forever, minden ok, indok és ráció nélkül (ellenére).
1.mit bizonyít ha 16.B is az volt.
2. te is tudod, h kötelezték, nem járt meg kilépett, meg stb. GyF ellenben lelkes vezetője volt.
Árpádárpádárpád....ne legyél már gyerek....valld be, Maszop forever, minden ok, indok és ráció nélkül (ellenére).
Nem baj, a kommunista óvoda megtette a hatását, nem tehetsz róla. És:
1.mit bizonyít, és kit érdekel h 16.B is az volt.
2. és te is nagyon jól tudod, csak kötözködsz, h az egyiket belekényszerítették, nem járt meg stb. Másik meg lelkes tag, sőt vezető volt.
Árpádárpádárpád....ne legyél már gyerek....valld be, Maszop forever, minden ok, indok és ráció nélkül (ellenére).
Nem baj, a kommunista óvoda megtette a hatását, nem tehetsz róla. És:
1.mit bizonyít, és kit érdekel h 16.B is az volt.
2. és te is nagyon jól tudod, csak kötözködsz, h az egyiket belekényszerítették, nem járt meg stb. Másik meg lelkes tag, sőt vezető volt
Árpádárpádárpád....ne legyél már gyerek....valld be, Maszop forever, minden ok, indok és ráció nélkül (ellenére).
Nem baj, a kommunista óvoda megtette a hatását, nem tehetsz róla. És:
1.mit bizonyít, és kit érdekel h 16.B is az volt.
2. és te is nagyon jól tudod, csak kötözködsz, h az egyiket belekényszerítették, nem járt meg stb. Másik meg lelkes tag, sőt vezető volt
Mavo kartács:

"Neked van blogod? Akkor miért nem hirdeted? Aggyá linket, wze! "

Próbálkoztam vele, de megbuktam. Nincs meg bennem a kellő mennyiségű egoizmus.
elnézést kérek ha 100x írok le valamit, de csak az utolós kommentekben látom, h talán elment a post.
Hát bocs.
VÖRÖS TERROR! VÖRÖS TERROR!

Ledöntötték Wass Albert
szobrát Solymáron!

Itt a vörös terror a kék métellyel karöltve!

Elhatárolódni!!!

VÖRÖS TERROR! VÖRÖS TERROR!
„Próbálkoztam vele, de megbuktam. Nincs meg bennem a kellő mennyiségű egoizmus.”

Vagy nem tudsz írni vagy nem tudsz miről.

Nem schwarz-weiß ez se.
Hogyne, Shenpen,

ez egy túlegyszerűsítés, de sztm nincs azzal semmi baj. Nem volt célom a teljes részletesség amúgy sem, vlsz. nem is lennék rá képes, mert nekem valahogy ez nem fekszik és nincs is igazából igényem rá. Úgy érzem, mintha inkább csak egy utas lennék ezen a hatalmas hajón, aminek Földi Élet a neve, vagy éppen egy árbocinas és nem az jutott nekem rajta szerepnek/ feladatnak, hogy valamely funkciójával részletesebb ismeretséget kössek, mint sokaknak, akik keményen dolgoznak azon, hogy menjen, hogy ússzon. És ami nem azt jelenti, hogy néha ne csodálnám meg munkájukat, hanem annyit, hogy én inkább csak nézek ki a fejemből és lesem az egészet: a hajót, az eget, a tengert, az embereket, a halakat, a madarakat, (és persze a patkányokat). Nyugtalanná tesz, ha valami elkerülte a figyelmemet és majdhogy félek attól, hogy elveszek a részletekben.
Mások viszont szenvedélyesen vetik bele magukat a részletekbe, örömet okoz nekik azok mikrokozmosza, ami csodálatos, mert leveszi pl az én vállamról a terhet, akinek ez nem megy. Viszont nekem meg jó a szemem és annyit megtehetek, ha olyat látok, akkor elüvöltöm magam, hogy: jéé, jééé, JÉÉKKHEEEEGY! (A magyar szekcióban persze arra vigyáz az ember, hogy jobbra látja e, vagy balra, mert még vízbedobják olyanok, akik anélkül, hogy látnák, ellenkező véleményen vannak.:-))

Na, jól elhajóztam…

Mo-al kapcsolatban itt engem az abszurd érdekelt, semmi más. Mert ugyan abszurddá kezd válni az egész világ, de ez a kis ország ebben valahogy élen jár…Egy magyarázat lehet rá: az a kusza energia (achtung, találgatok), amit két kultúra/ mentalitás, az ázsiai és az európai ezer éve tartó tektónikus súrlódása gerjeszt itt (az ázsiai ebből ugyan van, de láthatlanabb már és tapinthatatlanabb), és ami megjelent most nagyban is (nagyon nagyban) az iszlám (tradicionális, ázsiai) és a modern (keresztény-gyökerű, európai/ amerikai) kultúrák/ világok között s ez utóbbi talán előbbire is visszahat. Mellékesen, (és ijesztésképp) még megjegyezném, ha már itt tartok, hogy szerintem a roma népcsoport Mo-n ehhez a modern világ által konfrontált tradicionális kultúrához tartozik és számuk növekedése erre a konfrontációra készülés (showdown) (számomra) egyértelmű jele. Én is így készülnék, ha egy nép lennék, akinek élniakarásán kívül nincsen semmije. Lehet, ilyen globális és lokális energiák szülik ezeket a furcsaságokat, és ki tudja, nemsokára elgörbülnek Mo-n majd a villák a tavak mellett, a rózsás dombokon, mega tányérok mellett a kanalak… Hm, persze az is lehet, hogy aztán mégsem, vagy csak nem annyira…

A hozzászólásokkal meg olyan wikipediásan vagyok… odateszek vele valamit, aztán mások jönnek és kiegészítik és így talán valakinek még hasznára is lesz.
Most te is kiegészítetted, és realdream az ő háeszével… jól van ez így, más nem kell....

(Eszembe jutott, hogy van azért egy kivétel (most egy jutott eszembe) ami a részleteket illeti, mégpedig, ha egy receptet mesélek el valakinek, és egy idő után visszakérdem, hogy “megcsináltad e?” és jön a válasz, hogy „igen, így, meg így és egész jó lett…“ émmeg hallom, hogy kimaradt a fele, a többi meg fantáziadúsan lett helyettesítve… na, ilyenkor száll el a hitem az emberiségben és keresem a kontrollt, de hevesen:-)
A 80 évet nem én mondtam, outsider, én százalékba´ utaztam:-)

De ha nekem mondtad, hogy azér´ kéne egy lehetőség kibontás, akkor az a válaszom neked, hogy mér kéne, és, hogy nem tudok adni. Vagy ha igen, akkor csak a régi, nagy klasszikust, hogy: tudatosodás. Lassú, minta rosseb, de hoz mindent magával az individuumhoz, és rajta át a csoporthoz, mindent ami kell. Persze csak akkor működik, ha nincs egy már lezárt tudás bennünk, mert ha van (szorry, szójáték: volt itt erre pél:da), akkor oda már nem fér be semmi új. A komcsi az komcsi, basta. A világ le van zárva. Konzerválva… amúgy egy legitim erő, a konzervativizmus, de van azér egy két erősen patológikus formája (a másik oldalra, meg ott van a modernség baßom hyperaktívitása, ugye).
És még valami: ahhoz, hogy foghasson valamit az ember a kezével, először ki kell nyitni… "le kell mondani" az ökölről, akkor lehet csak fogni/ kapni. A kapás lemondással kezdődik, és ne engem sziggyá, nem én találtam ki…:-)
"Vagy nem tudsz írni vagy nem tudsz miről."

Nem, mavo kartács.

Rossz következtetésre jutott. Ismételten.

Sokat írok, ha arról van szó.

A blogot, mint műfajt nem szeretem. Nem érzem. Nekem egoista. Exhibicionista.

Az Internet egyik szánalmas terméke. Fórum, chat, blog.

A blog egyfajta rendszerességet, türelmet és ápolást is megkövetel, amihez én tróger vagyok.

Még valamit íráskészségemmel kapcsolatban?

Semmi sem schwarz-weiß.
„Nem, mavo kartács.

Rossz következtetésre jutott. Ismételten.”

Muhaha, mindössze felvetettem két olyan eshetőséget, amit ki teccett hagyni, de nagyon.

„Sokat írok, ha arról van szó.”

Ja, ha igét kell terjeszteni.

„A blogot, mint műfajt nem szeretem. Nem érzem. Nekem egoista. Exhibicionista.

Az Internet egyik szánalmas terméke. Fórum, chat, blog.”

Muhaha, ehhez képest olvasod és még kommentezel is.

„A blog egyfajta rendszerességet, türelmet és ápolást is megkövetel, amihez én tróger vagyok.”

Ez bizony hiba ...

„Még valamit íráskészségemmel kapcsolatban?”

Minek?
"Ja, ha igét kell terjeszteni."

Ne legyen ennyire szánalmas, mavo kartács. Szinte már passzol a miliőbe.

Mégis, milyen igére gondol?

"Muhaha, ehhez képest olvasod és még kommentezel is."

Igen, ezt most elolvastam. Köze?

"Ez bizony hiba ..."

Says who? Hogy értse: maga itt egy nick, pont. Fölösleges önimádat lekezelni engem, mert egyrészt leszarom, másrészt ismételten: szánalmas.

Szerintem maga túl sokat internetezik, túl sok anonim inzultus éri és ez szétcseszte a labilis, túlfejlett egóját.

Ezt mondom.

"Minek? "

Talán amiért itt vergődsz három komment óta, belebonyolódva abba, hogy mit is akarsz mondani, kedves Mavo kartács.

Na, coki.
Paneb kisfilyam,

idézem élő klasszikusunkat: „Fölösleges önimádat lekezelni engem, mert egyrészt leszarom, másrészt ismételten: szánalmas.”

Az utána leírt lenéző, sérteni szándékozó (tudom, tudom, nemnemnemsoha, te nem, csak „objektíven” leírtad a tutit, abba simán belefér a lebilis túlfejlet egó is, mint terminus technicus)) mondatokat majd ki-ki úgy ileszti össze ezzel a bájos kis mottóval, ahogyan akarja.

Utalnék vissza Árpi bácsira: ha nem tetszik, ne olvasd.

PS: legközelebb kicsit koherensebb gondolatmenetekkel tessék és akkor nem kötnek bele a nickek, pont. Mint nick, pont, én ezt tanácsolom.
Mavo kartács,

nem vagyok kisfiad, bár biztán mondhatom, hogy számodra ez sajnálatos körülmény.

Koherens érvrendszert, légyszi, annak tanácsolj, aki felé felmutatod.

Javaslom, hogy hozzám intézett első hozzászólásodtól kezdve olvasd vissza beszélgetésünket, kicsit elidőzve ott, hogy én "igét hirdetek".

Most legutóbbi hozzászólásodat.

Úgy van.

Innen levontam egy következtetést, labilis, túlfejlett egódra. Persze, nem minden malícia és visszavágási szándék nélkül, és talált, és talált, és talált. Ja, és ne is haragudj, de egyre inkább igazolódni látszik.

Árpi bácsira ne hivatkozz, ha akar, nyilatkozik saját jogon, bár nem hinném, hogy nagyon érdekli ez a kis intermezzo, mint ahogy kettőnk közül engem sem, persze élvezem, ha túlokos embereket elhajthatok a fenébe.

Oszt jónapot.
Paneb kisfilyam

(na, a te logikád szerént meg ez a találat, muhaha)

Látom, nem vágtad, ezért kicsit lassabban elismétlem: osztod nekem, hogy ne, de te meg csinálod. Ez volt a bánatom. Hogy egy nagyképű, okoskodó fasznak mi a véleménye rólam, az továbbra sem érdekel. De gondoltam, hátha sikerül szembesíteni tged azzal, hogy mást tanácsolsz nekem és mást csinálsz te magad. Kezd leesni?

Ja, és az Árpi bácsi emlegetését is félreértetted kis butusom: nem hivatkoztam rá, hanem idéztem. Ég és Föld. ;-)

Ha már túlokos emberek elhajtása a becsületes foglalkozásod. :-)

... na bály, tiéd lehet az utolsó szó, remélem, nagyívű lélekelemzés lesz belőle ...
Kommunista módszerek 322. rész

Az Illés Lajos halálára íródott, amúgy megható, GyF által szignózott sorok előbb voltak olvashatók Fletó elvtárs blogjában és hallhatóak/olvashatóak bizonyos helyeken, mint azt AZ ÁLLÍTÓLAGOS CÍMZETT, A GYÁSZOLÓ ÖZVEGY MAGKAPTA!

Törvényellenes? Nem. Etikus, a jóérzést a legszélsőségesebben sértő? IGEN!

Különös szarból vanak ezek a kommunisták!
süti beállítások módosítása