W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Zuzmó néni zsidózik

2007.01.10. 05:11 Tóta W. Árpád

Morvai Krisztina betegségét én nem tudom gyógyítani. Kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét, de ha a benzinkutastól kapna pár emberi szót, az is segítene talán.

A szokásos, ócskán kódolt antiszemita ostobaság még egyszer; ezrével olvastam és hallottam ilyeneket, még csak nem is új. Azért nézze meg, aki akarja, benne lett a tévében, mint a Csámpás Jani, meg a proligyerek, aki megette a rovart az ertéelklubon. Előre szólok, hogy Bánóék sincsenek a topon, sőt riporter nincs is a stúdióban egy darab se. A legundorítóbb rész ellenben az, amikor Morvai Bánót vádolja zsidózással.

A vita egyébként abból kerekedett, hogy szegény asszony - aki egyébként úgy primitívezik, hogy közben egyedül a CSUPA NAGYBETŰS ÍRÁST ismeri édes anyanyelvünk stilisztikai eszköztárából - azt írta valami nyugdíjas komcsinak a Népszavába, hogy Magyarország területén belül jelenleg MAGUNKFAJTÁK és MAGUKFAJTÁK találhatók, mármint az ő szemszögéből, és utóbbiaknak nem egy hazájuk van, amiért is előbbiek most már cselekedni fognak, mert nekik meg csak ez az egy van, és ne vegye el tőlük az olyan, akinek már van másik. Hazája.

Mondom, még kódolásnak is szar. Gyengébb Csurkánál, sokkal. Hej, azok a frenetikus kilincsorrúzások!

Ha valaki esetleg mentegetni próbálná: azt még a Brüsszelben eltemetett Surján László is felismerte, hogy Morvai agyhányadéka "minden további nélkül olvasható (kódolt) antiszemitizmusnak". Tegyük mellé keserű - és már akkor világgá óbégatott - traumáját, amikor is jelöltek a helyére egy cionista zsidónőt az ENSZ-be, és nyilvánvalóvá válik a kórkép.

Nekem is csak egy hazám van, mégse vagyok olyanfajta, mint ő, hála a magasságos JEHOVÁNAK.

Ha az lennék, talán én is olyan szimplán láthatnám a helyzetet, hogy például októberben kizárólag vérszomjas rendőrök és félholtra vert jezsuiták lettek volna az utcán. Vagy fordítva. Hej, be szép élet volna. Eccerű, mint a zuzmóké. Magunkfajta, magukfajta, oszt kész. Négy láb jó, két láb rossz.

De hadd zsidózzon csak. Mutassa meg magát. Örvendezzen a fajtája. Magyarland lakóinak többsége nem akar hisztis zuzmó lenni. A magukfajta, hölgyem, az egy iciri-piciri szubkultúra. A bolondoké, konkrétan. Úgyhogy ne nagyon intézkedjen az én hazám nevében.


Címkék: zavargás hülyemagyar

772 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr7427439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Örülök, hogy másokat sem hagynak aludni...
hubazza.
1. zsidozni mostmar uncsi, es hulyesegnek is tartom. egyszeruen tul sok a nemzsido bunko,kocsog,paraszt nemzetellenes egyed, hogy mindent a zsidokra kenjunk

2. ennek ellenere van valami amit nem igazan tudok megfogni az irasodban, inkabb csak egy erzelem. le tudnam irni, ha tudnek olyan jol irni mint te. de sajna nem tudok.
ez a dolog pedig egy nagy adag csusztatas es egyszerusites.
ugyanis ha a zsidozas hulyeseg akkor ne haragudjon senki, de az is hulyeseg aki a hulyeseget nap mint nap, orarol orara, percrol perce mutogatja, hogy neee milyen hulye. koszi, latjuk magunktol is. ennel csak az rosszabb aki mutogatja JAAAAJm ARPAD-SAV!!!. koszi ezt is latjuk es nem, nem bant. egyelore. addig mig a hulyeseg kordaban marad. de akkor se csak a kilincsorruakat bantja majd. mar ha vannak ilyenek. ugyanis bazze, en valahogy elso ranezesre senkirol nem tudom eldonteni, hogy zsido vagy sem. lehet alulfejlett a zsidofelismero-kepessegem?
Te is a Pinkhellel msn-ezel? ...hogy ez a csocsesz képtelen aludni... wazze...
engem nem nagyon érdekel az árpádsáv, bár az árpádsávhimbálókról van egy nagyjábóli véleményem. ti. miért is nem jó nekik a trikolór?
szerintem egy kommentet megért

a néni tényleg nagyon kiborító és egyébként büntetőjogot tanít, szóval nem az a tizenkettő-egy-tucat skinhead
Van aki nem bír meglenni demagógizálható csoport mint ellenségkép nélkül.

Ha nem a zsidók, akkor a cigányok, ha azok sem akkor a kommunisták, ha azok sem akkor a kapitalisták, ha azok sem akkor a gonosz technokraták, ha azok sem akkor meg usa tehet róla, vagy ha az sem akkor a liberálisok. Egyébként meg a bunkó walkmenező ufóhívő motorosok.
Hát ne a trikolórt lengessék, mert lejáratják. Akkor inkább legyen szabad mindenféle önkényuralmi jelkép, aki van olyan elborult hogy horogkeresztet lenget, arról jobb is ha messziről látjuk.

Ha megtiltjuk neki akkor fogaskereket rajzol, ha azt is akkor négyszöget, ha minden hasonlót akkor árpádsávot, ha azt is akkor meg majd lyukas magyar zászlót, ha meg azt is akkor szimplán magyar zászlót.
Ennek nincs semmi értelme.
Telibeharangozni minden reggel hatkor a környéket hogy egy km távolságból is remekül hallatszik azt bezzeg lehet.

Nem irigylem a közelebb lakókat.
Köszi ezt a bejegyzést, Árpád. Amikor két órával ezelőtt megnéztem ezt az interjút, arra gondoltam, na erről tutira írsz. S lőn.

Szégyellem magam, hogy annak az karnak vagyok a hallgatója, ahol egy ilyen oktató taníthat. (két ízben kaptam nála jelest, így nem mondható, hogy elfogult vagyok)

Csak ennyit szerettem volna elmondani.
:D jah, sztem is lengethetnék... wannak országok, ahol lengethetik is. naés? épp az előbb említettem egy haveromnak, h tajdonképpen nem érdekel a dolog, éjjel-nappli legyen aszt kész. a többit meg intézzék a bürokraták, azér' wannak, azért nyalják fel a lóvét, hogy mindig legyen nyitva egy éjjel-nappali. ennyi. az ilyen habzószájú bugyta barmok meg beszélhetnek, amit akarnak. nyilvánvaló, hogy habzik a szája, hadarja a vízióit, fölösleges odafigyelni rá. ha ez a magafajtának terápia, akkor legyen, ha uszítás, akkor annak is megvan a helye. ha elzárja az utat az éjjel-nappaliig, eltolom az utamból.
wannabe_dr: ne szégyelld, nincs miért. Nem is tehetsz róla. :D

Ellenben kíváncsi lennék a néni arcára, ha mondjuk komolyan elkezdenénk az ilyen 1.0-ás béta-állampolgárokat, mint ő, visszazavarni haza. Szépmező népe tűzzön vissza Szépmezőre basszus, ne itt rontsa a levegőt.

Nekem egy hazám van, de annak az állampolgárai komolyan dolgoznak rajta, hogy ne akarjam azt az egyet se annyira szeretni.
W! - az Arpad-savos resz nem a szemelyednek szolt, azt tudom, hogy nem erint kulonosebben, a tobbi annal inkabb.

egyebkent: "ti. miért is nem jó nekik a trikolór?" - nos en spec soha nem lengettem meg egyiket sem (soha eletemben semmilyen zaszlot nem lengettem meg), viszont amennyire en lattam, az arpad savok kozt rengeteg a "trikolor" is. nem ugy tunik mintha nem lenne nekik, jo, sot. szerintem ugyanugy vannak vele mint te vagy en. az a nemzet hivatalos zaszloja.

ugy gondolom az Arpad-sav inkabb valamifele nosztalgia hiszen soha nem volt a magyar nemzet erosebb(talan Matyas idejeben, bar azert ketlem), mint akkor... azok akik ezt lengetik talan ezert teszik.

nah meg persze egy rakas dac is van benne hiszen ez valami olyasmi amit nem buntetnek de gorben neznek ra, szal egyfajta jelkep, hogy igen ok utaljak a mostani kormanyt.
"Van aki nem bír meglenni demagógizálható csoport mint ellenségkép nélkül."

es van akinek arpadsavotlengetok kellenek hogy azokat szidja.

becsulet szavamra: en senkit de senkit nem gyulolok csak azt az egy embertipust aki barmire kepes bedobni azt a szot, hogy demagogia. az ilyeneket meg akkor is lelonem ha egyebkent egyetertenek velem nemely dolgokban.

igen, letezik demagogia, nem tagadom. viszont ez akkor is faraszto mar kurvara, hogy az ember nem hivhatja fel a tobbiek figyelmet komoly, letezo, megoldatlan problemara mert nekik ugy kenyelmes ha tagadjak a problema letezeset es torkuk szakadtabol ordijak, hogy DEMAGOGIA, aztan a fejukre szakad a haz akkor is az lesz a hibas aki korabban mutogatta, hogy ne` instabil az epulet.
Mintha értelmezési problémák lennének...

hu.wikipedia.org/wiki/Demag%C3%B3gia
Vajon ezek a majmok, miután mittomén, ledobták az anticiononista bombát a B52-ről ugye, és mitadisten (Gottmituns) céljukat érik, akkor ők, árjáék a fenenagy örömmámort követő hányadik percben találnának maguknak vadiúj ellenséget?
megen:

hjam, és az lenne a létező probléma, hogy zsidók irányítják az országot, sőt az egész világot, meg egyébként is, az összeesküvés, meg persze olyannyira titkos összeesküvés, hogy minden porbafingó árpádsávlengető kopasz barom tud róla...

Hjam, vannak emberek, akik akkor is demagógiát kiáltanak, ha valódi problémát említ meg valaki.

Mint ahogyan vannak emberek, akik elhiszik a fenti baromságot, és ennek jegyében - így ~60-80 év után - megint szeretnének egy új numerus clausus törvényt.
ellenségeszmény, van olyan? az eszményi, tökéletes enemy valaki számára. Lehet egy ellenség tökéletes?

Másrészt meg engemet a Kossuth téri dzsemborin, meg az azt követő 150-es megmozdulásokon is az zavart leginkább, ahogy a trikolor lengetését olyan mindenféle marhaságok ordítozásával egészítik ki, miket egy kiskorú montelban csak egy suhintós anyai pofon kockáztatásával kiabálhatna ki magából. Érted, akkor én most, hogy végre megint hoztak Bácskait a piacra, megint van barmunk, aki annyira félti kis hazánkat, hogy nem átall balfaszságot ordibálni a büdösbe, akkor én mostmár megint mit lengessek?
A trikolor azért nem olyan jó, mert nem szimbolizálja annyira azt a dialektikus pátoszt, ami már korán reggel arra kényszeríti az igazmagyarokat, hogy csavaros kiflivel indítsák a napot csak úgy, a miheztartás végett.
egyébként meg vigyázzatok mit írtok, meglássa a Tomcat, lesz nemulass.
Van valakinek egy hitelesített "Kit utál a magyar" slágerlistája, mert nagyon kiváncsi lennék rá, hogy most a cigányokat miért nem kell annyira, mint a zsidókat. Románokkal, tótokkal, muszkákkal??? Kinek a máját kell átköpni szotyival?
Csodaszarvasvadász: nem mindenkit. Csak a magukfajtát, láthattad. Mentolos broáfka, hogy egy klasszikust idézzek.
megnéztem kéccer is: esküszöm, olyan érzésem van, mint amikor az ex-nejemmel próbálok beszélni. lehetne a saját hologramja, egy korábbi felvétel ismétlése, ollózás, vagy akármi. ráz a hideg. többé nem olvasom a Tóta blogját, mert minden reggelen depresszióba vág...
Rohadtul idegesít, hogy állandóan egymás szavába vágnak.
Én ebből a Morvai cikkből nem vettem ki zsidózást, igaz én nem azt keresem az "ELTE cserepeiben" is. Inkább a nemzet? megosztottságáról szól ( meg a két fél teljesen eltérő erkölcsi mércéjéről), oszt kész. Amit az olyan "újságírók" mint Te Árpád, meg pl. Bayer Zsolt erősen növelnek. Oszt kész
Morvainak eldurrant az agya és haragszik a zsidókra. Hogy van-e rá oka? ENSZ-tisztviselő barátom szerint elég csúnyán elbántak vele, izraeli nyomásra, mivel a nők hátrányos helyzete ellen küzdő CESAW-bizottságban azt feszegette, hogy mi a helyzet Izraelben az arab nők jogaival. A történet a HVG (nacionalizmus rossz, cionizmus nemrossz:)) szemszögéből:
hvg.hu/velemeny/20060801morvai.aspx?s=news120
Ez a néni ugyaolyan kancsal, mint Schmidt Mária néni.
"ellenségeszmény, van olyan? az eszményi, tökéletes enemy valaki számára. Lehet egy ellenség tökéletes? "
Igen, de még mennyire!

A zsidók tökéletesen alkalmasak erre, merthogy egyszerre vannak "kint is meg bent is". Nálunk is élnek, meg máshol is, de saját országuk is van. Ha itt élnek köztünk, két eset van: vagy beolvadnak és akkor rájuk lehet mondani, hogy "beférkőznek" közénk, ha meg nem olvadnak be, akkor rájuk lehet mondani, hogy "mennyire hangsúlyozzák, hogy ők másfajták" stb. stb.
Ez nem vicc, az USAban kokrétan volt egy ilyen felmérés a fenti eredménnyel!

Hozzátehetjük, hogy sajnos a határon túli magyarok is ilyen "eszményi ellenség" a kinti szélsőségesek számára, többek között éppen a fenti okból...
különben már megint az van, h van egy levél, és amikor ugatnak róla, teljesen nem világos, h az illetők olvasták-e a levelet magát, vagy csak ezt a két csupanagybetűs szót, meg azt, h zsidó. számomra méég az sem teljesen világos, h a csaj olvasta-e saját levelét. tyüh! KV helyett... de ez károsabb az egészségemre, mint a KV. ez sztem már környezetszennyezés mindkét részről (és még a Zárpád is belemegy) -> egy hét park gereblézés (letöltendő).
Vajon miért van az hogy mindig csak a zsiózást vesszük észre? Sőt, belelátjuk oda is, ahol nincs.
(konkrétan, lehet hogy tökhükye vagyok, de nekem a levélből nem ön át simán a gonoszságosantiszemitizmus)
Egyszerű képlet, s ne tagadjuk nagyon is gyakran élnek vele a "baloldolon"
(igen, rengetek hibája van a másiknak is, de ez specifikus)
Mi történik? Valaki megkritizál valakit, mondjuk egy kivénhedt komcsit(nem is kell h kivénhedt legyen), v neadjisten egy mindenki jogaiért küzdő véres(a jelző természetesen nem mindenkire áll) liberálist, és jön a válasz:ANTISZEMITIZMUS.*
(vmelyik nap, talán a fiala műsőrában mondta egy muksó: vajh mér antiszemitizmus ha azt mondom, a bankszakmában sok a zsidó, amikor ez tény. ha tagadjuk, ha nem. ez nem "osztályozás", se nem gyűlöletkeltés. egyszerű tény)
*ezzel mindent le lehet szerelni. nem lehet lemosni sem. elmés.
Ez ugyanolyan népbetegség, mint a zsidózás maga.
A néninek nem ez volt az emlékezetes médiaprodukciója: néhány napja az egyik kereskedelmi rádióban alakított nagyot; nem emlékszem, konkrétan mit mondott, csak arra, hogy félpercenként ismételgette az "...és akkor az állampolgárnak a szeme közé lőnek..." formulát, meg hogy folyton kitért a "magunkfajta" és a "magukfajta" részletesebb meghatározása elől.
Egyébként, úgyis, mint egykori vizsgázója már az ENSZ-beli akciója után felfigyeltem rá - igazság szerint az ütött szöget a fejembe, hogy tudott valaki ilyen képtelenül ócska vádakat elküldeni az összes, a CEDAW-ban helyet foglaló állam képviselőinek (emlékezetem szerint úgy gondolta, hogy mivel az említett testületben azt a kérdést feszegette, hogy a megszállt területeken élő palesztin nők nem tudnak bekapcsolódni a politikai döntéshozatalba, Izrael a magyar kormányon keresztül leállíttatta őt). Ezek után nem csoda, ha mindenki bugrisnak nézett minket és nem szavaztak be magyart az újonnan felállt testületbe.
Nesze neked országimázs.
A határontúli magyar a hazai szélsőségek :) számára is eszményi ellenség, hiszen elenné az egészségügyet, a nyugdíjrendszert, a lakást és a csirkefarhátat a határoninneniek elől, ugyebár:
ufi.blog.hu/2006/12/05/egy_szegyenfolt_evfordulojara
Tudom, hogy nyilván arra kéne figyelni amit mond, de és leakadtam annál, ahogy beszél ez a nő. Ettől a mű-lehalkított, ájtatosmanó hangtól egyszerűen kiráz a hideg.
Zuzmó néni milyen honlapjukra hivatkozik folytonosan?
"Mi történik? Valaki megkritizál valakit, mondjuk egy kivénhedt komcsit(nem is kell h kivénhedt legyen), v neadjisten egy mindenki jogaiért küzdő véres(a jelző természetesen nem mindenkire áll) liberálist, és jön a válasz:ANTISZEMITIZMUS.*"

Nos talán azért, mert a jobboldalon sokat tesznek azért, hogy ez a három kifejezés összemosódjon: "aki komcsi, az libsi is meg persze bibsi is."

"vajh mér antiszemitizmus ha azt mondom, a bankszakmában sok a zsidó, amikor ez tény. ha tagadjuk, ha nem. ez nem "osztályozás", se nem gyűlöletkeltés. egyszerű tény)"

A tényekkel is lehet gyűlöletkelteni. Mit szólnál ha egy feminista állandóan azzal jönne elő, hogy a férfiak között sok az alkoholista (vagy éppen hogy milyen nagy számban vannak a férfiak között a klinikai idióták). Ez is tény ugyan, de azért ha valaki állandóan ezt hangsúlyozza az jelent valamit. És egyet jelenthet.
Hülye ez a nő!
Midnazonáltal a "vita" második felében az újságíró kollegák igencsak demagógiába fulladtak és csak szajkózták a hülyeséget, szóval azért az is nagyon gáz volt
baló györgy hogy birja ezt ki?
Ez el is hiszi amit mond? Vagy csak aszonták, hogy ezt kell mondania?
Nem hiszem el, hogy állítólag tanult ember ekkora kretén lehet.
Örök szabály!
Idiótákkal ne vitatkozz, ugyanis hamar lekerülsz az ő szintjükre és ott a rutinjukkal meg legyőznek :-)
Trigoméria!
Sokmindenben egyetértek!
Korábban cigányos posztokban tárgyaltuk már hogy pölö cigány lop a munkahelyén erre kirúgják erre egyből megy a zombuccmannhoz hogy cigányozásos diszkriminációsos izzé.
Namost a zsidózásban megvan ugyanez csak "nagyban" a letagadhatatlan pénzügyi és befolyásosság - háttér csak rásegít.
ezzel max az antiszemiták számát növelik hogy akkor is sírnak és sajnáltatják magukat/siratjuk sajnáljuk őket amikor nem kéne. Az a fixa ideájuk hogy mindenki rájuk vadászik aki meg nem az meg segítse már őket mer mindenki rájuk vadászik. nem kérem. az az ő titkosszolgálatuknak (is) szokása úgyemlékszem.

Nah de mindegy is szörnyülködés helyett egy vidám zsidós story:

Jóbarátom a filmművészetire jelentkezett pár éve rendező szakon. felvételin kérdezik tőle: oké maga nagyon tehetséges (stb) dehát magának se családi kapcsolata se betonbiztos ismeretsége nincs a szakmában. Ráadásul nem is zsidó. mit akar maga itt egyáltalán? (mindez vidám hangnemben)
"Rigor 2007.01.10. 06:59:16
Mintha értelmezési problémák lennének..."

lehet, de akkor nalad, hogy nem erted amit mondok.

a masik dolog, meg, hogy aki az en irasomra ezzel jon:

"hjam, és az lenne a létező probléma, hogy zsidók irányítják az országot, sőt az egész világot, meg egyébként is, az összeesküvés, meg persze olyannyira titkos összeesküvés, hogy minden porbafingó árpádsávlengető kopasz barom tud róla..."

az:
1. seggfej. nem konkretan de ez a sajat kurvara szubjektiv velemenyem, mar bocsi
2. de hogy legyek objektvebb is, aki ilyet ir az csak irni tud, olvasni nem, vagy legalabbis a szovegertese nulla mivel nem latja ahol irom, hogy aki zsidozik az hulye. nem azert mert nem kene zsidozni, hane mert a zsidozas valoban demagogia.
3. de ugyanugy demagogianak hivhatjuk ezen az alapon azt aki "árpádsávlengető kopasz barom" -krol ir. erdekes, hogy nekem meg a tv/internet kepanyagabol sem ezek tunnek a legnyilvanvalobb jellemzoinek az arpadsavot lengetoknek. nem hogy ha odamennel.
4. es mielott belezavarodnatok nem az a bajom ha valaki hasznalja a demagog kifejezest hanem ha valaki miutan latta hogy milyen faszan mukodik utana mindenre ezt mondja.

mert a poen az, hogy annyi kurvara ketpolusuak vagytok(elnezest a mikronnyi kissebsegtol mint pl W. is bar o meg masfelekeppen ketpolusu), hogy fel nem birjatok fogni, hogy ha valaki nem zsidoellenes attol meg lehet nacionalista, vagy ha valaki nem mszps attol meg utalhatja a fidesz/mdf/kdnp/szdsz-t is ugyanugy sot a zoldpartot is. bar azt talan megse annyira mert viccesek neha legalabb.



egyebkent meg jo sok talpnyalo megerkezett ide W. portajara azalatt a par het alatt mig nem olvastam a kommenteket. kisse egyoldalu lett a dolog, szal asszem ezentul se fogom. jobb lesz mindenkinek.

Akkor elmondom az én verziómat, kíváncsi vagyok az antiszemitizmus-e.
Tehát.
1. Ámerikában majd minden filmben/sorozatban van valamilyen utalás a zsidókra, kizárólag pozitív vagy ad abszurdum semleges hangnemben.
2. A palesztinokról soha egy büdös szó nem esik, de a hindukról sem, muzulmánok meg szinte kizárólag terroristák lehetnek.
3. Ez az ő dolguk, lesz@rom.
4. Kishazánkban ha valaki 56-ról beszél, biztos hogy előbb-utóbb jön valaki és elkezdi fikázni azért hogy "kommunistázik".
5. Valaki emeszpéeszdéesz okostojás nemrég azon rinyált hogy egyes emberek ötven évvel ezelőtti eseményekből (aka '56) akarnak megélni.
6. Természetesen ha a zsidókról van szó, akkor egy szó nincs arról hogy egyes emberek hatvan évvel ezelőtti eseményekből (WWII) - nemcsak akarnak, hanem nagyon is jól megélnek.
7. Ha valaki egy kommunista bűnözőt akar felelősségre vonni=kommunistázik=rossz.
8. Ha a zsidók egy 90 éves fószert b@sztatnak azért mert a WWII-ben náci lótifuti volt (szintén nemrég, a t@köm tudja milyen zsidó alapítvány kérte valamelyik országtól XY kiadatását, mert), az teljesen természetes, és aki ezt nem helyesli teljes mellbedobással, az antiszemita.
9. Egyáltalán, aki zsidóra/zsidókra bármi negatívat mond az antiszemita.
10. A t@köm tele van azzal hogy egy, a föld lakosságának 0.0000001 részét kitevő népcsoport állandóan az orrom alá dörgöli hogy márpedig őket szeretni kell, or else.
11. Ha ezt nem a zsidók, hanem a husziták, epitológusok, szuahéliek, avagy éppen az ummabumma törzs éhező tányértáncoltatói csinálnák, akkor azzal lenne tele a hócipőm.

Most akkor antiszemita vagyok?
bazalt: nem, csak kisebbsegi komplexusokkal kuzdessz.
BAzalt!
Ott a pont. ha kosaraznánk ez triplát érne asszem! pedig a listád (szerintem te is így gondolod) messze nem teljes
:-D
JAJJ szegényszegyény zsidóknak akad egy véresszájú félhülye (mondjuk tényleg az) fikázója oké nyomjuk le. rögtön miután TWÁ-t lenyomtuk a keresztényfikázásért jaaaaa hogy az mááás meg az tényeken alapszik hát peeersze ami a zsidókról szól és negatív az meg NEM LEHET MÁS mint neonáci antiszemita koholmány... én basszus esküszöm a zsidókkal semmi bajom de ez ami zajloik mindkét oldalról bizony jobban felkavarja a gyomrom mint fél üveg sósborszesz.

Jah és ettől még zuzmónéni még hülye marad a szememben.
Egy feltehetően tanult, használható aggyal bíró jogásznőnek mi lehet a motivációja hogy ilyen kódolásra adja a fejét? Nem értem. Milyen információkra, élettapasztalatra alapozza ezt a súlyos véleményt? Én egy outsider vagyok, de ez az ami marhára érdekelne, az indok! És azt hogy szimplán hülye azt első körben nem fogadom el mert feltehetőleg nem hülye(van agya) esetleg, feltehetően, részben vagy egészen téved! De ez csak az után válik nyílvánvalóvá hogy elhangzottak az érvei. Azokat meg nem hallottam. Most akkor én is antiszemita vagyok?
Szindbad: kifejtenéd egy kicsit bővebben?
Srácok!

"Nagyon sok katolikus dolgozik az oktatásban, követelem a katolikus oktatók számának maximalizálását, és követelem, hogy a Vatikánból irányított idegenszívű férgek megzabolázását, és egyébként is mennyenek haza Rómába!
Amúgy is hagyjanak fel világuralmi törekvéseikkel!"

Szerintetek? Ja, hogy ez más?
Amúgy meg lécci' vmi statisztikát már arról, hogy hány zsidó hitű dolgozik a bankszakmában! Anélkül valóban csak egy az emberek idegengyűlöletére apelláló faszság marad!
Hja, és arról is szeretnék egy szösszenetet, hogy mégha sok zsidó dolgozik is a bankszakmában, az milyen hátrányokkal jár a bankszakmára nézve?

Az a jelenet, amikor Balóné,Bánóra akarta rátolni a zsidózást,olyan mókás emlékeket juttat az észbe, mint mikor az OV-GyF TV-vitában Viki a Ferire akarta kenyni a panelprolizást!Mindkettőhöz kell arc!
Outsider!
amennyire urban legend-ekből hallottam a menő jogászkörökben (is) van egy jelentős zsidó befolyás/túlsúly attól függ ki meséli annál több. Namost állítólag emiatt a nemzsidó jogászok ügyvédek soksok hátrányt szenvednek főleg a felső szférában. állítólag. lehet ő is úgyérzi hátrányt szenvedett általuk. kis enyheantiszemita nevelés meg néhány szakmai melléfogás könnyen vezethet ilyen projekcióhoz a zsidókra.
Mindezzel együtt se nem cáfolom se nem erősítem a fentebbi állításokat
Azért van ennek más aspektusa is. Nem akarok én védeni senkit, nem is szorulnak rá, meg abszolút kívülálló is vagyok. De pl. olvastam valahol, hogy x ezer évvel ezelőtt már a zsidók nagyon magas százaléka írástudó volt. És az is vitathatatlan, hogy egy igen összetartó nép. Még ha ez mondjuk mások kirekesztését is jelenti. Viszont nézzük meg saját népünket, két magyar sem tud egyfelé menni, száz irányba húz szét. És nem tudom, lehet hogy én is nehezen tenném túl magam azon, ha a népemből kb. 6 milliót úgy szimplán lemészárolnak. 60 éve azért nem olyan hosszú idő, hogy csak úgy elfelejtsék. Persze, hogy fáj. És ennek a felemlegetése nem feltétlenül az ő érdekeiket szolgálja, hanem talán azt is, hogy többet ilyen ne fordulhasson elő. Igaz, sajnos a háború óta is volt nem egy népírtás :(
Kösz gyerekek, szeretek kirekeszteni :-)

Egyébként még drága Grossmutti úgy tudja mondani, hogy "ezek", hogy a bicska nyílik az átlagos zsebben, már a hangsújtól is. A másik két legnagyobb sértés mifelénk: gyüttment ill. ezek sarja a telepes. Na ez az a szemét népség, aki elviszi a tejet előlünk a népboltbúl.

Nem kell mindig farkast kiálltani. De persze, csak hajrá :-)

Cs-Sz-V: dehát ez egy többségi katolikus ország, nem? Akkor modhatjuk a zsidóságra hogy most már egy többségi nemzet melletti létet nem tud paranoia nélkül elvisleni!
Nem meggyőzni akarlak, csak nem szeretem az ijesztgetős érvelést.
CsodaszarvasHUNTER!


"Nagyon sok katolikus dolgozik az oktatásban, követelem a katolikus oktatók számának maximalizálását, és követelem, hogy a Vatikánból irányított idegenszívű férgek megzabolázását, és egyébként is mennyenek haza Rómába!
Amúgy is hagyjanak fel világuralmi törekvéseikkel!"

"...zsidóknak akad egy véresszájú félhülye (mondjuk tényleg az) fikázója oké nyomjuk le. rögtön miután TWÁ-t vagy bárkimást lenyomtuk a keresztényfikázásért jaaaaa hogy az mááás meg az tényeken alapszik hát peeersze ami a zsidókról szól és negatív az meg NEM LEHET MÁS mint neonáci antiszemita koholmány... én basszus esküszöm a zsidókkal semmi bajom de ez ami zajloik mindkét oldalról bizony jobban felkavarja a gyomrom mint fél üveg sósborszesz."

Az első tőled idézet a második tőlem. szerintem megférnek egymás mellett és mind a kettőben van igazság sőt mindkettőt figyelembe kell venni ha célunk tényleg egy better MAGYARLAND!

(amit írok mid magánvélemény)
"Amúgy meg lécci' vmi statisztikát már arról, hogy hány zsidó hitű dolgozik a bankszakmában! Anélkül valóban csak egy az emberek idegengyűlöletére apelláló faszság marad!"

a zsidó vallásról nincs szó. A magyarosrszági zsidók nagy többsége nem gyakorolja a vallását.
Sztem itt senki sem kérte hogy legyen megint numerus clausus. baromság volt, pl Radnóti e miatt nem lehetett tanár.

Azért ne legyünk hülyék. Nekem az ég világon semmi bajom a zsidókkal, eltekintve az állandó holokausztfóbiát, de ezt is meg lehet érteni.
De nem kell letagadni dolgokat. A zsidók ált. az értelmiséghez tartoznak, ügyesek, műveltek, képzettek, remek szakemberek stb. És ezzel nincs is semmi baj. Viszont az ne legyen már antiszemitizmus ha a fenti dolgokat nem tagadom le. Hogy zsidók. És igenis hajlamosak egymást már kárára segíteni.
Ennyi.

(Ugye 1x Fábry elsütött egy poént a műsorában, hogy "mi a két legnagyobb zsidó ünnep? A hanuka és az Oscar díjátadás. Egyből elkezdték szidni, anyázni hogy antiszemita. Csak azt felejtették el, hogy a poén eredeti gyártója. Woody Allen. Igen, a zsidó rebdező/színész)
Hogyaszongy Kartács!

Asszem Mao mester a világbajnok, ráadásul teljesen házon belül, állítólag 70 millió.
Jah csodaszarvasHunter

A fentebbiek akkor áálnak részemről ha ironizálál (mondjuk biztos vagyok benne csak hátha mégse...:-))
(A helyesírási hibákért bocs, azért azt hiszem olvasható/érthető)
Először is: oldal sucks, Firefox alatt nincs videó. :-(

Másodszor: lehet, hogy ezzel most a ventillátor közepébe ürítek, de nekem semmi bajom azzal, amit ez a nő mond. Akkor se, ha hülyeség. Megvan a joga hozzá, ezt hívják szólásszabadságnak. Ha nagyon nagy hülyeséget mond, önmagát minősíti vele. Aki nem ért egyet a kijelentéseivel, annak ugyancsak megvan a joga hozzá, hogy hangot adjon a véleményének. Ennyi.
1 Júdás zsidó volt. Az nem kódolt zsidózás? (Cikket írni felsült Júdások címmel...)
2 nem találtam meg az eredeti levelet, sajnos nem olvastam.
3 a riporterek teljesítménye szánalmas, de ez inkább a közszolgálati tv színvonalát mutatja.
4 a nő hangneme elég bántó. Ez a Lendvai Ildikó szindróma: bármit mond, idegesítő.
5 a lényeg, hogy egy szervezet az október 23-i rendőri túlkapásokat vizsgálja, elsorvad.
(Egy másik Morvai:
Morvai Attila, a Fővárosi Főügyészség szóvivője érdeklődésünkre elmondta, hogy a legfrissebb, tavaly novemberi összesítés szerint a 2006. szeptember 18-21. közötti zavargásokkal kapcsolatban civilek ellen 94 büntetőeljárás indult, túlnyomó többségük hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt. ...
Ugyanebben az időszakban az utcán intézkedő rendőrök ellen 38 büntetőeljárás indult bántalmazás hivatalos eljárásban vétsége miatt, kivétel nélkül ismeretlen elkövetők ellen. Gyanúsítottak azóta sincsenek, vádemelés nem történt.

Az október 23-i megmozdulásokkal kapcsolatban civilek ellen 28 büntetőeljárás indult, ebből 23 ismert, 5 ismeretlen elkövetők ellen. ... Az ugyanakkor Budapest utcáin intézkedő rendőrök ellen 130-140 büntetőeljárás indult bántalmazás hivatalos eljárásban vétsége miatt, minden esetben ismeretlen elkövetők ellen. Gyanúsítottak "még" nincsenek, mondta Morvai Attila az Indexnek, de a kollégái dolgoznak az ügyeken. "
Hát ezen még dolgoznak.)
6 nehéz jól kijönni egy olyan helyzetből (bárkinek), amikor négyen vannak a stúdióban, ebből hárman azt mondják: maga zsidózott, mire a másik: én nem.
7 kedvencem Bánó mondata "Én nem zsidózok, ön zsidózott, csak a kódolt zsidózását lefordítom nyíltra."
Hát ez hogy van ez? Én kimondom, amit te mondani akartál, bár nem azt mondtad, de én lefordítom? Visszautalva az első pontra: Felsült Júdások=Felsült áruló zsidók)
Számomra a magunkfajták és a magukfajták nem egyértelmű zsidózás, még akkor sem, mellékelik a "dekódoló kulcsot", miszerint egy cionista zsidónőről Morvai K. azt mondta, magukfajta. Elképzelhető, hogy kb annyi köze van a zsidózáshoz, mintha valaki azt mondaná, hogy egy előző kommentre utaljak: bankárfajta. Valekinek ebből az jön le, zsidózás, valakinek meg az, hogy köcsög OTP, magas kamat, kisbetűs szerződéskiegészítés. A kilincsorrút meg egyebeket, amire Árpád utalt, nehéz kimagyarázni. De ez a magunkfajta-magukfajta nekem sokkal inkább az ország politikai megosztottsága jut az eszembe róla, maire Laertes 2007.01.10. 08:33:09 is utalt.
Árpád, kettőnk közül asszem nekem kéne inkább fölháborodni, ha vmi fasz vagy jelesül picsa belezsidózik a képembe. De hol volt itten zsidózás? Bérrettegők eszmefuttatásait, hallhatjuk meg olvashatjuk. Látod W., bezártad magad egy körbe, ami a nyugdíjas komcsitól, Bánón keresztül hozzád vezet. Gratulálok! Az indulatod vagy simán anyagi természetű /egyre inkább ezt gondolom rólad/ vagy egyszerűen egy környezetakkumulált mentális hiba folyománya. Szóval ne háborogjál itt lécci, mert ez a szittya horda már megint bánctja a szegény zsidókat! Nem áll jól neked, baszki, aki naphosszat keresztényezel. Morvai néni meg nem zuzmó, de főleg nem antiszemita. Szeretjük, egy a MAGUNGFAJTÁK közül. A MAGUNKFAJTÁK között pedig vannak zsidók meg keresztények. Csak aljaemberek nincsenek)
Apropó Népírtás!
Van bárki aki legalább egyszeri átgondolásra méltónak tartja hogy nem 100%ban minden úgy történt a holokaszt körül ahogy tanítják? mielőtt mindenki elkezd holokauszttagadót rivallni felém azért egyszer gondoljátok már végig. Miért ez a történelem szent tehene amihez senki nem nyúl? mindent lehet vitatni (és vitatmak is) a történelemben és politikában és általában. valahol inkább a középhez mint valamely széléhez közel helyezkedik el az igazság általában.

Mégegyszer leírom! NEM tagadom a holokausztot csak áttekintésrte érdemesnek az egész sztorit.

Én nem tudok nagyonsokat a történelemről de statisztikai alapon nekem ez jött ki.
NEKTEK???
Nem feltétlenül Zuzmó nénire értem, csak erről jutott eszembe, hogy a szólásszabadság akkor most azt jelenti, hogy bárkit elküldhetek akárhová, nekem ahhoz jogom van? Vagy azért van valami különbség a szólásszabadság és a sértegetés között? És hol a határ?
kovgabor: kösz, akkor ezek szerint a jogász társadalomban a hölgy érezhetett kirekesztő magatartást a zsidó kollégáitól? Akkor erre mi a jó megoldás?
a levél itt van (de a cikkbe is be van linkelve): nol.hu/cikk/430563/
hát nem tom. én nem szoktam megkérdeni, hé öcsém, zsidó-e vagyol? vagy kínai? ja, mongol... esetleg cigány? vagy feka (afrika, vagy óceánia? Jamaika a jamaikaiaké! egyiptomi feka? ez érdekes...), káposztafejű hanzi? lábszagú francia? tahó ánglius? ír terrorista? szabolcsi? kunsági? kun vagy te is? nem, magyar. aha! az nagy dolog. a tatárjárás után nem sokan maradtatok. a török hódoltság után még annyian se'. szép dolog igazán szép. nem mondod?! angyalföldi magyar! hát ez állati! mert sztem lényegtelen. persze, némi infót hordoz, de majd ha magától szóba hozza, úgyis elmondja, ha valamiért lényegesnek tartja a családja történetét - mondjuk nem eszik húst, nem vedel sört, csak páleszt, nem ül nőkkel egy asztalhoz, ilyesmi.
persze, ha kissé visszaszaladunk a történelemben, azért láthatjuk, h a zsidókérdés valódi kérdés, ami már az egyiptomiakat és a babiloniakat is foglalkoztatta; de az angol, a német, meg a mi királyainkat is - már a középkorban is. talán az lenne az üdvös, ha ezt próbálnánk józanul mérlegelni, vizsgálgatni, mint egy érdekes kavicsot. persze ilyenkor nem árt, ha egy zsidó is van a társaságban csak a kontroll miatt.
az az antiszemitiznus, amikor valaki minden különösebb gondolat nélkül, rutinból kilincsorrúzik. mert az egy büdös kutyafattya kurafi, származzék bármilyen akolból is... és el kell ismernünk, h ez nálunk bizonyos körökben hagyomány. a nagyvilágban vannak társaságok ahol ezen kuncognak, de vannak, ahol pl. keményen megjegyzik a dolgot, és az ember büszkén nézheti a kozáktirpák jelvényecskét, amit ilyenkor gondolatban kiosztanak neki: elmaradott kelet-európai köcsög. természetesen vannak tahók, akik észre sem veszik új címkéjüket, és önfeledten nyomják tovább a szar dumájukat mélyítve ezzel a képet, miszerint végső soron a magyarok mégiscsak egy nomád horda, aminek 1000 év is kevés volt a civilizálódásra. köszi, ezt nagyon szerettem. igazán nagyon szépen köszönöm pl. ennek a néninek is a nyújorki tevékenységét, és igazán sajnálom, h neki nincs több hazája, mert elhúzhatna a másikba - mondjuk Atlantiszra. bazmeg! :D egy better magyarland megyéért.
kovgabor
melyik részét kéne átgondolni a holokausztank?
kovgabor,
Nyilván 100%-os igazság nincs és biztosan vannak olyan részek, amelyek el lettek ferdítve, de azért ne felejtsük el, hogy ez nem egy 2000 évvel ezelőtt történt dolog, amit a régészek kapartak ki, hanem élő emberek vannak még ma is akik elszenvedték és tudnak róla mesélni. Plusz filmek, képek. Azért ezzel elég nehéz vitatkozni.
"Szeretjük, egy a MAGUNGFAJTÁK közül. A MAGUNKFAJTÁK között pedig vannak zsidók meg keresztények. Csak aljaemberek nincsenek)"

Igen, az "aljaemberek" mindig a "másik csoportban" vannak. Vagy mondjuk úgy, hogy aki a "másik csoportban" van az "aljaember"?....

Apropó "magunkfajták". Ha tömeg van a buszon akkor is azt mondjuk, hogy "sokan VANNAK a buszon". Mások vanak sokan. Miért nem azt mondjuk, hogy "sokan VAGYUNK a buszon"? Merthogy a tömeget mindenki csinálja aki felszállt a buszra, vagyis aki mondja, az is beletartozik...
Zúzmarás jó reggelit, jó ebédet, és tiszta éjjeli menedékhelyeket ezeknek a kódoló antiszemitáknak is, s még jó hogy tudhatom a kódolás nagyobb vétek mint a csodaszarvas várók listájáról ész cserére várni, hamár ilyen ostobán tudnak kódolni ezek az állítólagos antiszemiták, szélső-jobbos csőcselékek, és az életünk megrontói. Pfújj!
"Nagyon sok katolikus dolgozik az oktatásban, követelem a katolikus oktatók számának maximalizálását, és követelem, hogy a Vatikánból irányított idegenszívű férgek megzabolázását, és egyébként is mennyenek haza Rómába!
Amúgy is hagyjanak fel világuralmi törekvéseikkel!"

Csoda-Szarvas-Vadász: Sajnos ezen a blogon is millió ilyen hozzászólást olvasni, és ahogy tapasztalom a többségi nem ítéli el, mint "antikeresztényizmust". Hiszen ez racionális, tényeken alapuló, indulatmentes, elfogulatlan vélemény, amit megpróbál cenzúrázni és elfojtani az egyház, és ezért marha nagy bátorság kell a kimondásához. Pontosan ezt gondolják magukról az antiszemiták is.
megen és a trikolór topik: az egész azért gáz, mert az árpádsávos lobogó nem is árpádista. a 13.sz. végén vettük át, éljen a viki: "Az Árpád-sávok a kései Árpád-háziak által használt, vörössel és ezüsttel (általában) hétszer vágott pajzsmező sávjai. Zászlón először 1270 körül fordulnak elő. A motívum, amely az Árpád-kor utolsó évszázadában jelent meg az addig vörös színt használó család címerében" és ha emlékeztek még gimis tanulmányaitokra, akkor jó nagy gázban volt az magyar. ha annyira autentikusan árpádista akarna lenni bármelyik himbilimbis, akkor a szép egyszínű vöröset kellene alkalmaznia. mintha az egész árpádsávos néptömeg újrafestené a magyar nimbuszt, és nem törődve a megtörtént dolgokkal, átírják a történelmet. ez az igazi gond, a tényeket átformálni, mintegy igazolandó a pillanatnyi végleges érzelmeinket. azt hiszem, rossz napom van ma, következetességet kérek számon a homo politicus-on:-))
kovgabor:

Csupán csak rávilágítani szerettem volna, hogy az érem minden esetben kétoldalú.
Ilyenformán faszság azt állítani, hogy a nemzsidók hátrányból indulnak.
Miért? Azért, mert valaki aztat mesélte vkinek, aki meg továbbmesélte még valakinek? Ugyanmár...

"De nem kell letagadni dolgokat. A zsidók ált. az értelmiséghez tartoznak, ügyesek, műveltek, képzettek, remek szakemberek stb."

Hjam.
"A magyarok meg kitünőek kubikusnak."
Mi van? Ezt ugye te sem gondolod komolyan? Ne általánosíts, mert nem szül jó eredményt se neked, se azoknak, akikről állítod.

Pszt! Amúgy jól érzed az iróniát. De ennyi erővel az is igaz, mint a zsidó bankság.

outsider:
Biztos vagy benne, hogy a katolikusok vannak többségben?

S a végére további gondolás:

Egyébirányban meg nem tök mindegy, hogy hol milyen nemzetiségű (ugye az előbb megegyeztünk abban, hogy nem vallásról beszélünk!) MAGYAR ÁLLAMPOLGÁR dolgozik?
Ha elkezdünk méricskélni, az nem vezet jóra, már megpróbálták. Lett is belőle legbuzgóbb marhavagonírozás.

Én magyar vagyok (néha úgy érzem, sajnos), és mellette kicsit sváb, kicsit német, kicsit osztrák, kicsit zsidó, kicsit erdélyi. Budapesten születtem. Most akkor én mi vagyok?
Szerintetek a zsidók itt magyarországon izraeliek? Vagy mi? Vagy miért is fontos, hogy hányan dolgoznak a bankszakmában?

Én nem tagadnám le, ha tényleg úgy lenne. Mer' minek? De még senki sem bizonyította be. Ráadásul a legtöbb ilyen kijelentés egyértelműen indulatokat gerjesztő szövegkörnyezetben kerül ki a publikum elé. Ami nem jó.
harrybottler

Mint írtam mérsékelt a töri tudásom, egy átlagos frissen végzett töriszakos mellett eltörpül. nem a holokausztot kell átgondolni. azon nincs mit. csak nem kell 100%ban fenntartás nélkül benyelni mindent.
De hogyaszongya kollega ezt már megfogalmazta mielőtt én reagálni tudtam.
kovgabor: én is szeretnék egy tényszerű összefüggéseket is figyelembe vevő elemzést látni a holokausztról. Ha valaki tud ilyet linkelje be. És hogy miért? Attól hogy még nagyon hangosan kiabálnak velem hogy "márpedig volt és így-úgy volt" attól lehet hogy elhallgatok, de tudod mit fogok gondolni? Annyi politikai kampányban használták ezt a témát hogy nálam már lejáratódott egy bizonyos mértékéig és jól esne egy hiteles jól átlátható és tényszerű összefoglalás. Csak azért hogy őszinte könnyeket ejthessek!
Mellesleg a "zsidózás" már kicsit olyan, mint a dugásról beszélni: egyáltalán nem kell a dugást és szinonímáit említeni, tulajdonképpen bármilyen ige megfelel a célra, hogy a dugásról beszéljünk.
(formás olvasó nőre a buszon: "de megolvasnám ezt a nőt" stb.)
Sajnos így van ez a zsidózással is: ha olyan a hangsúly, a szövegkörnyezet, akkor bármi lehet antiszemita megnyilvánulás. Az "idegenszívű" se azt jelenti a közbeszédben, hogy hottentotta, de még csak azt se, hogy holland...

Mindennek nyilván az az oka, hogy mindkét téma, vagyis a dugás meg a zsidók, ilyen fontos a magyar embernek...
Az előbbi az még rendben is van, de a második... :-/
Hoppácska, a "másik csoportban" az aljaembereken kívül vannak kurvára rendes emberek is. Ismerek is jónéhányat. Barátaim. Sőt, a "mi csoportunkban" is vannak elbaszott fazonok, aljaemberek, de ők nem MAGUNKFAJTÁK. Csak azért, mert a jobboldal legnagyobb pártja vmilyen félreértelmezett pol. szükségszerűségből nem tudja megvonni a határt, hogy idáig vagyunk mi és innentől a csíkosok, azért én még mondhatom, hogy szobanácikkal sem ülök egy asztalhoz, csak mert Fidesz-tagok)
Barátnőm egy média cégnél dolgozott. A kollegák gyakran mondták, "megyek haza" meg hogy "otthon voltam" ... Egy idő után kiderült, hogy ezek a mondatok az Izraelbe történő utazásaikat jelentik. persze ez nyilván csak véletlen...

Tavaly a sakkolimpia kapcsán megjelent egy cikk a Nemzeti Sportban arról, hogy Polgár Judit miért nem a magyar válogatottban szerepel. Azt válaszolta rá, mert nem tudtunk megegyezni az anyagiakban... és persze ez is nyilván csak véletlen...

:-)
hogyaszongya 2007.01.10. 10:07:02
Legelőször is azt kéne átgondolni, hogy lehessen róla normálisan beszélni. Ha azt mondanám, nem volt Gulag, Sztálin nem is ölt meg senkit, mi van? Semmi. Ha azt mondanám, nem volt zsidó holokauszt, akkor lecsukhatnak.
Most volt 1956 50. évfordulója. Ezt még többen látták, még többen élték meg, mégis kb 1437 különböző számot, motivációt és módszert hallottam róla. Pedig ráadásul ez kissebb helyen, koncentráltabban és egy országon belül ment végbe. Nem vennék mérget egyikre sem, ráadásul már jónéhány "bestseller" haláltábor-visszaemlékezésről kiderült, hogy kamu, az illető ott sem volt.
Filmek, képek sokminderől készültek, a felszabadító vörös hadseregről a győzedelmes waffen ss-ig. Már ha az archiv felvételekre gondolsz.
"Hoppácska, a "másik csoportban" az aljaembereken kívül vannak kurvára rendes emberek is. Ismerek is jónéhányat. Barátaim."
De ők mégse MAGUNKFAJTA? :)

"azért én még mondhatom, hogy szobanácikkal sem ülök egy asztalhoz, csak mert Fidesz-tagok)"

Sőt, örülök ha ilyet mondasz.
Ugyanakkor én továbbra sem tartom szerencsésnek a MAGUNKFAJTA kifejezést. Főleh abban az esetben ha a dolognak csak egy picit is politikai szinezete van...
Csodaszarvas vadász!

Amit nemlátok az nincs?
Tehát lehetetlen hogy egy évezredek óta összetartásáról kirekesztéséről és hagyományőrzéséről híres népcsoport/kisebbség/(nevezd aminek akarod) amennyiben megfelelő számban képviselteti magát egy szakterületen akkor a saját népcsoport/kisebbség/(nevezd aminek akarod)társait részesíti előnyven?????
Mégegyszer a kérdés: EZ Lehetetlen???

Abszolute csak fikciózok filozofálgatok. viszont csak azért mert nincs bizonyíték xre attól még nem is zárom ki xet!!!
OFF:
ezt a hölgyet nemtuttam megnézni, de alatta tibibácsi szórakoztató.:)

ON
Azért jó ez blog, mert etnikai kérdésben mindenkinek van lebetonozott markáns véleménye, remélem az esti sör mellé is jut belőletek :)

Szarvasvadász: ne igasd magad. Gondold azt, hogy a legnemesebb fajok keveréke, egy genetikai csoda, vagy, hogy a kutyás gondolatot vigéggondoljuk: játszótéri korcs. Ugyanazt jelenti mindkettő, csak más utóízzel. Mijen lelémnyes ez a Magyar Nyelv :)

Ja, és egy magyar szecessziós nyelvi lelemény: szalonzsidózás.

Zászló témában pedig:

www.arpadsavos.hu/

van fórum is!
"Ha azt mondanám, nem volt Gulag, Sztálin nem is ölt meg senkit, mi van? Semmi."
Na azért hülyének néznénk téged :)
De legalábbis kőkemény kommunistának.

"Ha azt mondanám, nem volt zsidó holokauszt, akkor lecsukhatnak."
Ez valóban szerencsétlen dolog így, de azért ne felejtsük el, hogy AZ egy világháború kapcsán történt és valóban világméretű ügy volt.

"Most volt 1956 50. évfordulója. Ezt még többen látták, még többen élték meg, mégis kb 1437 különböző számot, motivációt és módszert hallottam róla."

Ez már csak egy ilyen dolog. De szerinted fontos az, hogy az oroszok pontosan, számszerűleg hány embert öltek meg annak idején? Hogy ötszázat-e vagy ezret? Ha kiderül, hogy csak 254-et akkor egyből más lesz az egész megítélése?
Ugyanez a holokauszt is: teljesen mindegy, hogy 6 millió, vagy 5, vagy 4, vagy akár csak 1.

Cs-Sz-V: világosíts föl ha nem. Ez egy keresztény kultúrájú ország a többség ennek megfelelő neveltetést kapott, plusz az úttörök 12 pontja de ez messze vezetne.:) Csak azt akarom mondani hogy a keresztény értékek felé való orientáció a többségre jellemző. De világosíts föl ha nem!
kaarmeenhetki,
Nem tudom, azért nem hinném, hogy ezért lecsuknának. Mindenben lehet némi kamu, de attól a tény még tény. Mondhatták annó, hogy '56 ellenforradalom volt, azért mi otthon tudtuk, hogy nem. Az, hogy egyesek szeretik meglovagolni a történelmi eseményeket azért, hogy 15 percig híresek legyenek, az is egy dolog. És a felszabadító vörös hadsereg képei attól még valódiak, hogy mi tudjuk, az se úgy volt igazán (bár ezzel is vitatkoznék, mert akkor, ott felszabadítottak, más kérdés, hogy utána rögtön meg is szálltak).
Azért ha én egymásra dobált 20 kilós emberi tetemeket látok ezrével a tv-ben, nem jut eszembe kételkedni.
kovgabor: amit nem tudok bizonyítani az jelenleg nem bizonyított, tehát nem propaglám _VALÓSÁG_-ként, basszus.

Vagy létezik a rózsaszínű láthatatlan egyszarvú is, és neked ezt el kell fogadnod.

Meg aztán azt mondom, hogy a katolikus egyház valódi célja az emberek elpusztítása. Bizonyítani ugyan nem tudom, volt rá a történelemben példa, hogy pusztítottak embereket, tehát akkor légyszives fogadd el...

Capische?

Vászka: hja. Korcs vagyok. :D De mutassatok Mo-n akár _egy_ olyan embert, aki nem az.
a múltkorjában én is hallottam a rádióban hazafelé menet az orosszal ezt a szemeközélövős nőt, aki aztán jól felhúzhatta, mert hirtelen ...
a "szerkesztő úr" is tudhatja, hogy az emberi jogokért küzdök, hiszen pár éve még együtt kaptunk freddie mercury díjat, az aids betegek (homoszexuálisok) jogaiért való küzdelemben.
szóval ráérzett orosz (feltételezett) gyengeségére és minden átmenet nélkül elkezdett buzizni, orosz meg onnan már nagyjából végig csak ezt cáfolta, hogy ő nem kapott ilyen díjat, valakivel összekeveri.
szóval szarkavarós technikája van, gerince nem nagyon.
outsider:
mi a különbség a keresztény és a zsidó értékrend között? Világosíts fel.
outsider:
mármint azon kívül, hogy a keresztényeknek egy hűtőjük van otthon, a zsidóknak meg kettő...
"Ez egy keresztény kultúrájú ország a többség ennek megfelelő neveltetést kapott"

No, csak halkan jegyzem meg, hogy ugye Sztálin is egy keresztény kulturájú országban nőtt fel, ennek megfelelő nevelést kapott, sőt papi szemináriumba is járt vagy valami ilyesmi...
Szóval ne misztifikáljuk ezt túl, a Föld valamennyi országa beletartozik valamilyen vallási kultúrkörbe.
"az aids betegek (homoszexuálisok) jogaiért való küzdelemben."

merthogy AIDS beteg = homoszexuális???
Asztaaa....
Hoppácska

"Ez már csak egy ilyen dolog. De szerinted fontos az, hogy az oroszok pontosan, számszerűleg hány embert öltek meg annak idején? Hogy ötszázat-e vagy ezret? Ha kiderül, hogy csak 254-et akkor egyből más lesz az egész megítélése?
Ugyanez a holokauszt is: teljesen mindegy, hogy 6 millió, vagy 5, vagy 4, vagy akár csak 1."

Nézz utána! Hidd el hogy nem mindegy! egyik szám sem mindegy ha nagyságrendbeli különbség van. NAGYON NEM! Ha jól tudom óriási kártérítési összegek miatt nem mindegy!

Hoppácska, a MAGUNKFAJTA pusztán a Magyarlandot jellemző pol. ketrecharc /tényleg nem túl szerencsés/ fogalmi kicsapódása. Azért van rá szükség, hogy kimondhassuk: eddig és ne tovább! Nem vagyunk antiszemiták, sőt kikérjük magunknak! Elég volt a megélhetési zsidózásból, amiből néhány tehetségtelen pondró nagyon jól megél! Elég volt a magyar zsidóság /beleértve apai felmenőimet/ tragédiájából hasznot húzókból! Elég volt a bérfröcsögőkből, akik más vallással szemben érzéketlenek /istenfasza, előbőrereklye/, de elvégzik a házi feladatot!
Egy jobb Magyarországért, baszki. Azért.
természetesen nem, de a 90-esek években még volt ilyesmi szemlélet is. ez szerintem finom (vagy nem finom) utalásként jött elő, ha jól emlékszem.
"Nézz utána! Hidd el hogy nem mindegy! egyik szám sem mindegy ha nagyságrendbeli különbség van. NAGYON NEM! Ha jól tudom óriási kártérítési összegek miatt nem mindegy!"

Ah, szóval a pénzről szól a dolog, te meg itt irigykedsz :)

Nem, a holokauzst elfogadása/tagadása nem a pénzről szól. Ha egy fitying kártérítést se fizetett volna senki, akkor is volnának olyanok, akik tagadnák.
Csodás kartács!
Pont ez az. Itt csak egy tiszta-vérű hunmagyar lakik, Csurka úr, a volt drámaíró :)

Pl. labancföldön bűncselekmény a holokauszttagadás. Lsd. Irvine prof-ot.

A muszka meg nem felszabadította kis hazánkat, hanem megszállta, de csak azért, mert tepertek Berlinbe, a magyar szabadságot pont szarták le. Az, hogy sok polgárnak ez jobban tetszett, az másik dolog.
1 Júdás zsidó volt. Az nem kódolt zsidózás? (Cikket írni felsült Júdások címmel...)

Nem caarmeen, ez a legdurvább sértés, amit egy keresztény fejéhez lehet vágni...(Mellesleg Júdás pont annyira volt zsidó, mint Jézus :)
"sajnos lejàrt az idö"

idegfürész zuzmonénit itt nem lehetne leàllitani. kéne a for a better magyarland blogon is a locsogàs limit.
Algarve

1. Lékó Péter sem volt ott a tavalyi sakkolimpián. Ebből is tudnál biztos valamire következtetni...

2.Hoang Thanh Trang viszont a női magyar csapat tagja volt. Hoppá, bonyolódik!

3.Egy hír 1990-ből:Göncz Árpád köztársasági elnök köszönti a sakkolimpia győzteseit: Mádl Ildikót és a Polgár lányokat. Forrás: Világhíres magyarok.

Totál káosz, mi?
"Nem vagyunk antiszemiták, sőt kikérjük magunknak!"
Kikérni nem elég ám. Úgy is kell viselkedni.

"Elég volt a bérfröcsögőkből, akik más vallással szemben érzéketlenek [...], de elvégzik a házi feladatot!"

:))) Ezen mindig olyan jót mosolygok :)
Hát persze hogy bérért csinálja, hát persze hogy ez neki kiadott "házifeladat"... :)))))))
CODASZARVASVADÁSZ!

Mégegyszer amit írtam csak hogyí mind a ketten értsük egymást!

"Mégegyszer a kérdés: EZ Lehetetlen???

Abszolute csak fikciózok filozofálgatok. viszont csak azért mert nincs bizonyíték xre attól még nem is zárom ki xet!!! "

Tehát NEM ismétlem NEM valóságként adom elő hanem lehetőségként. NEM ZÁROM KI! ennyi. Hogy jössz te már megint a katolikusokhoz?? ÉN már megint NEM vallási hanem népcsoportról beszéltem.
Azt ismeritekm hogy
Kohn labaltázza Grünt: hallom kikeresztelkedett a fiad. Micsoda szégyen, mit mondasz, ha az Úr itélőszéke elékerülsz? Hogy-hoyg mit? Uram, és a te fiad.

Természetesen én kérek elnézést. Na megyek fűtőszálat cserélni a turulkeltetőbe.
Cs-Sz-V: közel járunk.:)Szerinted a zsidó kultúra része az hogy a zsidóság a kiválasztott nép?
Hoppácska!
én nem irigykedek :-) jól megvgyok... itt magyarlandban bérből és fizetésből (minimálbér diákmunka 377/óra brühühü) :-)

én nem tagadom a holokauszot. utóljára írom le mert lassan gyanús lesz hátha mégis :-D

Hoppácska 2007.01.10. 10:29:16
SWzerintem is szerencsétleb dolog.
Egyébként arról van szó, hogy a szám változtat a tényen. Hogy 1 vagy 5 millio, az statisztika.
Egyébként a számok nem sem mindenkinek egyformán fontosak. Hiszen itt is vita volt, hogy 200 000 vagy 600 000 magyar zsidót vittek-e el.
A lényeg a dolog értelmezése. Amiben kellene némi szabadságot hagyni az embereknek.
Kezdem baromira unni ezeket a zsidózós cuccokat. Nem volt elég 4000 év?

1. álláspont:
Tudjuk, igen, hogy minden zsidó judeobolsevik plutokrata, aki a szerencsétlen fehérek pénzügyi és szellemi leigázására törekszik, és titkosan össze van esküdve.

2. álláspont:
Minden mocskos europid, arab és egyéb népesség aki nem ért velünk egyet veszedelmesen náci nézeteket vall, és mint olyan förtelmes bűnök örököse, akik csak az alkalmas pillanatra várnak, hogy letöröljék ártatlan kis népünket a föld színéről. Végleg.

Na most én ebben a vitában úgy jártam, mint az egyszeri zsidó viccben Kohn (noha nem vagyok az..), aki megkérdezte hogy és mi belgák hova álljunk?
Szóval izé... Asszem ideje lenne ezen ideológiák maradványait félretenni, és értelmes diskurzust folytatni a cuccról. Nyíltan.
hogyaszongya 2007.01.10. 10:30:30
Ausztriában (nem egyedül ott) bütetőjogi kategória a holokauszttagadás.
cépézé, az istenfaszázás nem a vallásról szólt. ha idáig jutottál a mondanivaló értésében, akkor próbálkozz ismét és ismét és ismét, a "miregondoltTWÁ" témakör jobb feldolgozása érdekében. az az emberi ostobaságról (nyugodjon békében ráth vég istván), butaságról szól, amit mi, homo sapiensek sajnos képesek vagyunk oly gyakran intézményesíteni is.

egyébként el kéne kapni a törökök tökét is, szintén népirtást hajtottak végre, és még hajtanak is: örmények, kurdok, és nagy néma nemzetközi kuss van körülötte. vagy nézzünk körül afrikában.. ott most is zajlik!

mégis mi a fene van a soával, miért más ez, mint a többi? ezen kéne agyalognunk...
Hoppácska, úgy is kell visekedni: asszem nekem nincs okom szégyenkezni, a jobbspektrum széléről meg elmondtam a véleményem. A konkrét esetnél maradva: mitől is antiszemita a Balóné?
A házihoz meg annyit, hogy az Indexnél sztem sem játszik tantóbácsit az UP. Árpi gyárilag ilyen. Csak hagyják, hogy kibontakozzon. De, hogy ez mitől erkölcsi igazolás bármire is...
Röviden az Árpi egy nagy szőrös segget nyalogat/?/ és ezért/?/ fizetik. Legalább ő nem fixált análisan)
outsider: most akkor vallási vagy nemzeti alapon közelítjük meg a kérdést?

A magyar mennyiben (volt) kiválasztott nép? S a német? Mindegyik nép azt _hiszi_ magáról, hogy az, vagy az volt.

kovgabor:
Természetesen igazad van annyiban, hogy nem vallás. Éppen ezért írtam egyházat, de mind1, helyettesítsd be a katolikus egyházat mondjuk "a magyarok"-ra (bármit is jelent az). A kérdés áll: kizárod annak lehetőségét, hogy "a magyarok" világuralomra törnek? Esetleg azt, hogy a célja európa elpusztítása? Ugye ezekre is voltak törekvések és példák. De nincs rá bizonyíték.

Amúgy a lehetőségét nem lehet kizárni, de egy ilyen "az is lehet, hogy" kérdéseknek semmi értelme. Az is lehet, hogy egy házatlan csiga teremtette a földet.

Vászka: ROTFL.
bazalt: a "hadd éljen az öreg náci" pontodról csak annyit: ha én most a szemed láttára megerőszakolom a húgodat, megölöm az anyukád, apád péniszét levágom és feldugom a hátsódba,.... majd elbújok valahova és megöregszem
90éves vagyok.... éljek vidáman és te ne tehess semmit?
fura felfogás nem mondom
egyébként igen, antiszemita vagy
Rosszindulatú Vászka
Pontosan miért is kaptam ezt a linket?
MisiMano: a sávozott lobogót nem 1270 körül használta először Árpád háza, hanem 1202-ben (ufi.blog.hu/2006/12/14/hol_vannak_az_oroszlanok). Nekem tetszik ugyan, mert jól néz ki, de elfogadom, hogy sokakban rossz emlékeket idéz fel, s ezért nem kéne erőltetni a használatát. Mint ahogy egy szadista, politikai alapú kivégzésekben kedvét lelő, latin-amerikai forradalmárt sem kéne sztárolni (tory.hu/2006/12/hogyan-kezeljk-che-guevara-kultuszt.html)...
a nő nem hülye szvsz
az egész inkább annak a tipikus esete, hogy beáldoztuk, nemtetszést nyilvánít, kinyírjuk. bármit csinál belekötünk, mert nem fér be az aktuális szélesvászonba. ti meg megeszitek. grat.
Kovgabor, azt hittem érdekel, ez is egy adalék a dolog újra/átértékeléséhez. Ne vedd rosszindulatnak :)
Aki szerint nem a zsidókról beszélt Morvai, az elmondhatná, mit jelent ez a két hazás dolog, mert szerintem ez egy félreérthetetlen utalás a zsidókra.
Shylockról akartam írni.
Közben ezt is találtam:
port.hu/pls/w/general.article?i_area_id=2&i_article_id=8209
TWA írás.
Valóban nem mond újat a film de azért egy-két dolgot jól érzékeltet Shakespeare drámája.
Shylock nem tudja megértetni a kirekesztés problémáját, pedig látványos, figyelemfelkeltő megoldást talál rá. Valószínűleg ezt nem is lehet megértetni soha, mindig lesznek olyanok akik az antiszemitizmust újra akarják definiálni, a saját gondolkodásukhoz igazítva.
"baló györgy hogy birja ezt ki? "

Talán nem csak a két nagybetűs szót olvassa el, + elgondolkodik rajta, mi váltotta ki benne a két nagybetűst.
Mindenesetre a HV-interjú alapján egy műsorbeli vitájuk után kezdtek érdeklődni egymás iránt... (Pedig ha egyszer zsidózás, a Matula IZSDB szerint róla is szól a dolog :-) )

"Nagyon sok katolikus dolgozik az oktatásban, követelem a katolikus oktatók számának maximalizálását, és követelem, hogy a Vatikánból irányított idegenszívű férgek megzabolázását, és egyébként is mennyenek haza Rómába!
Amúgy is hagyjanak fel világuralmi törekvéseikkel!"

Mondjuk ennek a "burkolt" formáját Árpi is gyakran megírja, oszt' mégsem esik neki a fél sajtó... Letudják annyival, hogy hülye / megerőszakolta egy csuhás, oszt kész.


Mi indít valakit a zsidó-témával való intenzívebb foglalkozásra (ld. Morvai az ENSZ-ben)?
Hát, szerintem nyilván lehet antiszemitizmus is, de szerintem ilyen Morvai-féléknél fontos szerepet játszik, hogy a témát tabunak érzik. És az ilyen tabuk egy bizonyos embertípusnak mindig irritálóak és érdekesek...

Árpád, a kereszténységgel kapcsolatos véleményed kialakulásával SZVSZ nagyon is érdemes pérhuzamba állítani a dolgot.

Amúgy a Gyurcsány-beszéd óta mintha ismét hangosabb lenne ez a "jujjistenem, antiszemiták" - téma...
térjünk vissza az eredeti blogbejegyésre, és kajánkodjunk a lúzer reggeli bandán! hehehe
a nő egy ripacs, a Bánó egy szép arc, csúsztat mint egy nyálkás csiga, mellete idegi alapona kolléganője, meg egy fiatal melák...
sajnálom, hogy valakiknek ezt kell nézni rendszeresen...szegény twá!
Misimano, agyalogjál csak kedvedre, baszki. Nekem a soát az örmény népirtástól az különbözteti meg, hogy az előbbiben érintett volt a családom, a másikban meg nem. De hogy ezen kívül mi különbözteti meg a kettőt, a fasz tudja. Mondom, agyalogjál. Vannak páran, akik kurva jól megélnek belőle.
Amúgy ha az istenfasza nem a vallásról szólt, akkor szeressük együtt a csíkosokat, mert ők is szeretik a zsidókat! Szeressük egymást, baszki4
Gera 2007.01.10. 11:04:54

azt jelenti "akárhol"
tudod, dolgok kimentése ahova tetszik, eszköz megvan hozzá. hát így.
Ja és egyébként a nő nem azért nem normális, mert a zsidókat fikázza, hanem azért, mert egy ilyen hangvételű válaszlevelet írt egy erre különösebb okot nem adó újságcikkre.
Csodaszarvasvadász!

Azt hiszem megegyezhetünk abban hogy annyira különböző szociális hatások értek minket hogy hozzávetőleg ugyanazon infók alapján én 51% ban tartok x dolgot valószínűnek te meg kevésbé. ez szerintem oké így. most vedd úgy hogy meghívtalak egy virtuális sörre/borra izlés szerint! :-D
Szerencsétlen Morvai, végül tényleg megzakkant...

Már az egyetemen is unszimpatikus volt, a logopédus paródia beszédstílusával és a ffiak faroknyúlvány állatokként való megjelenítésével (nem is értettem hogy mi ez a hetero attitűd a Balóval..;)).

Ugyanakkor úgy néztem rá mint valakire aki őrült, de jó célokért küzdő őrült (mert tényleg fontos és szőnyeg alá söpört téma a családon belüli erőszak Mon).

valószínűleg valahogy úgy működik az elméje, hogyha valami mellett leteszi a voksát, akkor az ellenkező oldalt máris egy homogén elnyomó ördögi falkának látja..

azt is el tudom képzelni hogy az Enszben csúnyán elbántak vele..
szerencsétlennek valszeg erre teljesen elborult az agya.

ugyanakkor még mindig egy kicsit tragikus hősnek látom, akinek a legfőbb tragédiája a saját bomlófélben lévő elméje...
Azért valaki nézte azt is még, amikor a bizottsági vizsgálatról beszélt? Az se volt semmi :(
Egy deka olyan ember se volt - szerinte - aki szétkúrta a kocsikat, meg az épületeket, csak jólöltözött, jóarcú békés polgár. Én a neten láttam egy videót, abban egy jóarcú se volt, csak rosszarcú bunkó :(
Várkonyi ennyit írt Morvairól a cikkben, ami az ominózus levél megírására késztette Morvait:
"az egyéni sérelmeit megemészteni nem tudó, pulykamérgű jogásznő"

Tegyük félre ezt a zsidó témát, a válaszlevélből az kétséget kizáróan kiderült, hogy ennek a Várkonyinak ebben teljesen igaza volt.
turul: javaslom akkor, hogy javítsd ki a wikipédiát:-)
Wonderland: sose hidd, hogy eler az agyukig amit mondasz:) evek ota probalom, de semmi ertelme:)
MEGEN!
Ne általánosíts! Pláne azért ne mert hátha van néhány akinek elért az agyáig. csakazért mer nem kezd el viva la wonderland kommentáradat érkezni kérlek ne általánosíts!
cépézé: hűha. ok, agyalgok. mégis válaszoltál: a személyes érintettség különbözteti meg... pedig valójában mind a két dolog ugyanaz, függetlenül attól, hogy örményként vagy zsidóként vagy kurdként vagy afrikai etnikumként ölik meg a családod tagjait. mindegyik eset qrva nagy gáz! a holokauszt azért más, mert akik túlélték, azoknak van lehetőségük felhívni a figyelmet az egész szörnyűségre! egy deka örménynt nem látok, aki kergeti a törököket, a kurdok eleve vesztett helyzetben vannak, afrikával kapcsolatban pedig az egész világ úgy tesz, mintha nem is létezne! nem a soá volt az első, vallási-etnikai alapon elkövetett népirtás az emberiség történetében. hanem a legszisztematikusabb, legtechnikusabb. vazze.
megen, naja. én is így látom. Lassan arra kezdek gondolni, hogy ez egy diliház, és akármelyik oldal akármelyik beszélője agybeteggé alakul, ha az adott oldalnak nem tetszik amit mond... Viszont legalább megvan a paritás. Csak én egyik oldalhoz sem akarok csatlakozni.
kovgabor: nekem személy szerint langyos hájjal való kenegetésként értelmeződne a vivázás... vivátozzatok csak nyugodtan, nem állok ellent.:)
Na itten aztán záporoznak az okosságok.

Egy kis kitérő: Zsolti82 igazad van, csak roszz helyen hozakodsz elő ezzel. Egy veselerúgós régi ávóst simán megválasztottunk miniszterelnöknek 94-ben. Most meg mindenki visszasírja, mert az egy úriember volt az újhullámos köcsögökhöz képest.

Mindenesetre tök jó ez az egész. Szerintem biztos bejátszik, hogy Morvainak személyes érintettsége is van az ügyben. Aztán ha zsidózik. Akkó mi van. Elborult kész. Nyilván az ilyen elvakult démont látó emberek miatt fajult odáig a helyzet, hogy egy jó zsidó-viccet nem lehet elsütni, mert már antiszemita vagy.

Az tény, hogy elég elferdült ez az egész zsidó-kérdés. A holocaustból üzletet csináltak azok, akiknek közük sem volt hozzá, nem mellékesen pedig mondjuk egy Hitgyülis istentiszteleten olyan kemény arabgyalázás folyik következmények nélkül.

Szóval végül is nekem tökmindegy, hogy engedjük-e, vagy büntetjük-e az ilyen magatartást, a cél mindenképp az kellene, hogy legyen, hogy megszűnjön a kettős mérce.

Ez bankszektoros dolog meg hülyeség, itt Mo.-n történetesen nincs zsidó a bankszektorban. Jópár éve dolgozom benne, és nem sok zsidóval találkoztam. Mondjuk kérdés, hogy ki a zsidó? De menjetek föl a legnagyobb hazai bank honlapjára, és nézétek meg a vezéreket. Igazi szép bajszos, dagadt magyar gyerekek
Az angolok azt mondják (persze-persze nem általánosítás), hogy nálunk (vagyis ott a szigeten) azért Nincs(?) antiszemitizmus: Mert nem félünk a zsidóktól.
Van benne valami:)

Misimano, ebben, amit leírtál nincs vitánk. Kíváncsi lennék a véleményedre a Magyarországon is kibontakozó holokausztiparról)A fogalom alatt azt értem, hogy a tragédia emlékezetének gondozása megélhetéssé lett)
Talán elkerülte a figyelmedet a tavalyi irodalmi Nobel-díjas munkássága. Lásd, örményügyben is gáz a gáz. A török Imre Kertész, höhö
kovgabor: ám legyen :) a (virtuális) sörözést elfogadom :D
Kedves TWÁ!

Lehetne majd egy cikket az Ibolya féle középosztályról?
Teljesen tanácstalan vagyok, hogy hová is tartozok. (belga biztos nem vagyok)
Vicces dolog úgy felnőni, hogy az ember állandóan azt hallja, hogy nem magyar, mert drogozik, nem fideszre szavaz, nem jár templomba és mert majdnem elfüstölték a családját a világháborúban. Most már csak a poén kedvéért is, szifiliszesen, kaftánban magyar gyerek vérét fogom kicsorgatni egy sírkőre és áldozok Baphomet-nek:D
CPZ!

Azért a török-kurd ügy is több körben terhelt.
A dél-amerikai genocídium pedig lehet, hogy nem volt mai szemmel technikás (akkor az volt), meg listát sem írtak, de szisztematikus volt és hatékony.

Ugye a díj pedig azért terhelt, mert a németek duplán feszítenek, hogy ők aztán nem.
ebben az országban még az értelmiség is elveszíti a józan eszét? azonnal eltiltanám Zuzmó anyát a oktatástól. Mit képzel ez a magafajtanő? ha nincs balhé csinálnak az ilyenfajták, mint az a magukfajta némber.
Zsolti82:
"bazalt: a "hadd éljen az öreg náci" pontodról csak annyit:"
Annyit vazze hogy én nem azt mondtam hogy éljen nyugodtan, ne magyarázd már bele! Azt próbáltam kifejezésre juttatni hogy némi ellentmondást vélek abban felfedezni hogy komcsi bűnözők még most is magas pozíciókat tölthetnek be és ha valaki csak rájuk néz már az egész média arról szól hogy kommunistázik, míg ugyanez abban az esetben ha valaki 60 éve rátüsszentett egy zsidóra, az egy komplett alapítványt, Xezer dollár kézrekerítői jutalmat, nemzetközi szintű nyafogást (kiadatási kérelem) eredményez. B+, ez nekem valahogy nincs arányban.

Másrészt aki 90 éves, arról sok mindent el lehet mondani csak azt nem hogy vidáman él. Ha majd 90 éves leszel (ha megéred, that is), akkor talán rájössz erre.

De mégegyszer: én NEM azt mondom hogy ne tegyenek semmit, csak hogy eléggé aránytalan a dolog. Különösen annak a fényében hogy akik ezt tutulják, azok - állítólag - a legnagyobb támogatói az egyenlőségnek.

Még egy apróság. Ugye volt 60 évük. Az elején egyből egy nürnbergi perrel. Ha meg akarták volna találni a tetteseket, már rég megtehették volna. Ez így most példastatuálás, semmi több. Kíváncsi vagyok, mi lesz 10 év múlva. Akkor majd 70 éveseket vesznek elő azzal hogy az apjuk náci volt? És kicsoda? Az akkor is élő foglyok vagy a családjuk? Ha a családjuk akkor meddig folytatódik? Ugyanez megy a közel-keleten: NN évre visszamenőleges sérelmekért lövik egymást, és mivel valaki mindig "visszaüt", senki sem hagyja abba. Ez tök jó
- a politikusoknak, mert amíg ilyen marakodás van, addig sokkal könnyebben lehet irányítani az embereket
- a nagytőkéseknek: hadiipar, olajár az egekben, stb.
Átlag Béla meg hullik mint a legyek. Persze végülis ez is egy módja a túlnépesedés elleni küzdelemnek... :(

"egyébként igen, antiszemita vagy"
Te meg ugyebár isten. Más esetben talán kifejtetted volna hogy ezt mireföl mondod, és nem zsigerből anyázol.
Egyébként Morvai Krisztina szellemi állapotáról az is elég sokat elmond, hogy szerinte azért van (volt, lenne) helye az ENSZ-ben, mert a nagyapja hajdúsámsoni görög katolikus pap volt.
A zsidók érvényesítik az érdekeiket. Hol itt a baj? Ott, hogy mi képtelenek vagyunk erre és ezt úgy kompenzáljuk, hogy utáljuk azt, aki képes? (a klasszikus magyar "dögöljön meg a szomszéd tehene is" effektus...)
Pár gondolat az elhangzottakhoz:
- Szánalmas és bántó, amikor arról vitatkoznak indulatból (a történészek szakmai vitája más), hogy 200 ezer, vagy 600 ezer magyar zsidót vittek-e el, mintha ez változtatna az egész szörnyűségen. Gyakorlatilag nincs már vidéki zsidóság. Elég elmenni egy vidéki izraelita temetőbe: '45 után nem temettek, néhány évtized múlva senki nem fog emlékezni arra, hogy a kisvárosban valaha virágzó zsidó közösség is élt. Szívszorító. (Ablonczy kolléga ugyanerről: ufi.hu/index.php?site=cikkr&c0id=497)
- A holokauszttagadás büntetése szvsz kontraproduktív és igazságtalan a többi történelmi tragédia sértettjeivel szemben (nem egészen ide tartozik, de a vörös csillag, a horogkereszt és a nyilaskereszt tiltása sem vezet sehova).
- Aki Izraelt bírálja, az antiszemita - ez könnyű, de méltatlan védekezés. Van azért Izraelben sok minden, ami még egy kelet-európai demokráciából nézve is érdekes. Pl. nincs polgári házasság; fajelméletet hirdető pártok kerülnek kormányzati pozícióba (közben Izrael visszahívja nagykövetét Ausztriából a Szabadságpárt miatt, ami centrista liberális ezekhez képest), származási alapon osztják az állampolgárságot.
Vászka, én azonos mércével mérem miden etnikum tervszrű elpusztítását. ne engem győzködj! Sokkal inkább azokat, akik néhány éve Lovas István összehasonlító véralgebrája után antiszemitát kiáltottak. Pont mint most Morvai-ügyben. Aztán az ÉSben nekiláttak a vérvonal-kutatásnak. No ök a magyar holokausztipar megélhetési fajhigiénia-szakértői.
Misimano, egyáltalán nem off)
alkopop: Hol kellett ilyen sanyarú körülmények között felnőnöd? Szerintem az is ijesztő, hogy 12-13 éves zsidó gyerekek meggyőződéssel bizonygatják, hogy Orbán náci és a Fidesz deportálná a családjukat, ha hatalomra kerülne. Hol tanulják ezt? Otthon? :(
Gera: "A zsidók érvényesítik az érdekeiket."

Én is azt teszem, azzal hogy legalább itt elmondom hogy miért nem érzem úgy hogy leszegett fejjel kéne járkálnom, csak azért mert nem értek egyet egy igen kicsi, ámde annál befolyásosabb népcsoporttal. Ugyanis nekem érdekem a valódi egyenlőség - még akkor is, ha ez soha nem fog megvalósulni.
CFZ - egyetértünk abban, hogy értelmetlen hasonló mércét állítani. Élősködők pedig mindenhol felbukkannak (lsd. a sárkányfűárust)

Az előbbiekhez meg annyi adalék, hogy sok náci műszaki szakembert szipkáztak be és mosdattak ki a győztes hatalmak - ami azért furcsa ügy (holdrakéta, sugárhajtású repcsik stb.)

A legtöbb bujkáló nácit pedg ugye S. W. úr kutatta fel, nem meggazdagodva a dologból.
Cs-Sz-V: attól függ melyik nemzetet milyen mértékig határozzák meg a vallási hagyományaik. Van abban valami hogy minden nép kiválasztottnak érzi magát, persze azért ebben vannak szerintem jelentős különbségek. Nem mindegy hogy mivel táplálják a nemzetit tudatot? Szerinted mivel kéne magyarland népének a nemzeti tudatát táplálni? Azzal hogy ha azt mondja magyar vagyok akkor már antiszemita rasszista idegengyűlölő egyből?

Hattory: Nem azt mondta, hanem azt, hogy AMAZOK szerint azért NINCS helye ott, mert a nagyapja görög katolikus pap volt. Ez nyilván ökörség. Igazából hibázott ez a pulykamérgű, falslevegős ostoba tyúk, gyerekesen abból indult ki, hogy ha őt lejúdásozzák azok után hogy a szent ügy, a csúnya magyar rendőrállam bemószerolásában olyan jól és bátran részt vett, akkor majd ő meg jól letöbbhazájúzhatja Várkonyit meg a FAJTÁJÁT. Vágjátok?
Kedves Kommunizmus Üldözöttei Népfront!

Nosza, csináljatok alapítványt, és kapjátok el a grabancát azoknak a koszos, mocskos kommunistáknak!
Nyitva az ajtó, csináljátok.

Ja, hogy dolgozni érte már büdös, mi?

Amúgy meg, a Fidesz nevű (kis)polgári párt padsorai kb. ugyanolyan mértékben üresednének, mint a másik oldalé.

Már ha persze egyenlő mércével mérünk. De lehet játszani "ez az én kommenistám, jó gyerek volt"-at is...
cziffra plachta zasztava: Kertész Imre erről, Franz Werfel meg a Musza Dagh 40 napjáról írt egy rövidke szösszenetet. Ajánlom az utóbbit is elolvasásra.
Számomra a leg megdöbbentőbb az, hogy a zarvargásokról beszélve a jobboldal (köztük Morvai is) CSAK és kizárólag békés tüntetőkről és az ő bántalmazásukról szól... Én ezt tényleg nem értem :(((
A randalírozó csőcseléket úgy védik meg, hogy azt állítják róluk, hogy ők csak a rendőri erőszakra válaszoltak... ez egyszerűen elképesztő.
elég egy őrültet beposztolni, máris mindenki (kinek nem inge gatyája) zsidózik meg kommunistázik..

valahol ez az egész az általánosító leegyszerűsítő buta emberi gondolkodás (nálunk zsiráfoknál ez egészen máshogy van...)

igen van olyan 12-13 éves zsidó gyerek aki azt hiszi hogy Orbán náci, sőt van olyan nem zsidó gyerek is.

és van olyan zsidó gyerek is aki inkább gondolná magát magyarnak, ha hagynák...

bazalt- Szerintem nem kell leszegett fejjel mászkálnod. Lehet, hogy egyes zsidók ezt szeretnék, de hol kellene, hogy érdekeljen ez téged?
TuRuL_2k2

Valamelyik választáson én azt hallottam, hogy ha az mszp nyer, akkor újra bejönnek az oroszok.
Hülyék mindenhol vannak, de az ilyesmit vitában érvként felhozni vicces. ;)
TuRuL!
az én szobatársnőm 2002-ben attól félthogy visszajönnek a komcsik..tényleg félt valamitől,és én a mai napig nem értem hogy mitől...
(p.s.: az árpád-sáv 1202-ben csak a címeren jelenik meg nem?)
én egy olyan egyetemre járok, ahol ő docens tud lenni. jujj.
tricolor-os zászlóval az a baj, hogy nem alkalmas a nemzeti büszkeség megjelenítésére, ui. csak szopás kapcsolódik hozzá. emellett randa is, a piros és a zöld nem megy együtt.
lehetne a monarchiás sárga-fekete, csakhát az:
a.) gusztustalan
b.) skizoid
vagy a mátyás-féle hollós, amit buzi nehéz legyártani.
az árpádsávos mint alapkoncepció nem rossz, csak a 7 sáv kicsit sok, van egy ilyen usa-s beütése, szerintem 5 sokkal jobb lenne: piros-fehér-piros-fehér-piros. esztétikus, szimmetrikus, unique, ideológiailag semleges. ha hatalomra kerülök be is vezetem
Alkopop, szar neked ez a córesz, látod. Drogfüggő vagy, szifiliszes, istentagadó és még zsidó is. Vmit nagyon elbasztál. Persze erről is a fidesznácik tehetnek)
Ha meg provokálsz, akkor annak nagyon samesz)
ne aggódj mannoo, találkozol majd még őrültebbel is (pl jogpol professor emeritus maximus..)

de egyébként meg vizsgán elég rendes, engem az egyiken úgy engedett át hogy azt mondta hogy nem akar utóvizsgáztatni..:)
Gera! Egész pontosan ott érdekel, hogy a média egy része is mindent megtesz hogy ezt az érzetet erősítse. Az hogy engem nem érdekel az egy dolog, de ha egy kevésbé tájékozott ember hall róla akkor simán leszűri hogy a magyarok antiszemita rasszista idegengyűlölők. És ez nagyon is érdekel.
Szimbólumok és bemocskolódésön c cucchoz: árpád sáv, stb és haverjaik: Én úgy látom legitim az az érvelés, hogyha betiltják/ utálják, idővel másik szimbólumot rándítanak elő egy ugyanilyen mögöttes tartalommal.
Wonderland: cím, könyvajánló. Csak schnell, mert korog a gyomrom...
"Szerintem az is ijesztő, hogy 12-13 éves zsidó gyerekek meggyőződéssel bizonygatják, hogy Orbán náci és a Fidesz deportálná a családjukat, ha hatalomra kerülne. Hol tanulják ezt? Otthon? :("
Érdekes körökben mozogsz, Turul:D Vannak 12-13 éves zsidó haverjaid?
intifan...:F na tessék...uncle Sam?
outsider: no és ha vki azt mondja "zsidó vagyok", akkor rögtön pajeszos cionista, bankár? Ugyanmár...

Az ember az ember, mindegy milyen nemzetiségű.
Ha rossz ember, akkor rossz ember, mindegy, milyen nemzetiségű.

De csak azért bántani - akár verbálisan, akár fizikailag - bárkit is, aki egy adott nemzet(iség) tagja, merőben nagy ostobaságra vall.

Könnyű ellenséget kreálni egy nemzetiségből. De minek? Attól jobb lesz? Nem lesz. Már megpróbálták. Mi lett? 500-800.000 magyar állampolgár elgázosítása, munkatáborba küldése.
Éljen a nacionalizmus. Valóban jó kis eszme az.

Kérdezted, hogy mivel kéne a magyar állampolgárok nemzeti öntudatát táplálni.

Én inkább azt kérdem, hogy biztosan kell?
Mármint táplálni. Mi lesz, ha nem lengetünk árpádsávokat? Mi lesz, ha letesszük a Turulmadarat egy kicsit? Mi lesz, ha esetleg békében próbálnánk meg együttélni a kisebbségeinkkel? Mi lesz, ha a nemeztarsolyt visszatesszük a múzeumba?

Elárulom: semmi.
Már azon kívül, hogy az a néhány állampolgár, akik hozzám hasonlóan hánynak ezektől a dolgoktól, újra elkezdenek hinni abban, hogy magyarnak lenni jó.
"A zsidók érvényesítik az érdekeiket. Hol itt a baj? Ott, hogy mi képtelenek vagyunk erre és ezt úgy kompenzáljuk, hogy utáljuk azt, aki képes?"

Hogy ez sokaknak úgy jön le, hogy aki érvényesíteni próbálja, azt némi nácizással a magyar értelmiség körében is simán ki lehet csinálni.

Persze lehet, ezt csak úgy kéne felfogni, mint a Brian életében az alkut:

"Nem, nem! Neked most azt kell mondanod, hogy..."

Na, de ebben az emberek jó része nem nagyon tud kiigazodni... :-)
"Kíváncsi vagyok, mi lesz 10 év múlva. Akkor majd 70 éveseket vesznek elő azzal hogy az apjuk náci volt?"

Ilyet még nem hallottam, de olyat már igen, hogy valakit az AVH-s apja miatt csesztetnek...

"Kíváncsi lennék a véleményedre a Magyarországon is kibontakozó holokausztiparról)A fogalom alatt azt értem, hogy a tragédia emlékezetének gondozása megélhetéssé lett)"

Ó, hogy manapság mennyi minden vált megélhetéssé a közéletben! Van aki a szittyaiparból él pl.

Meg aztán, mint tudjuk Tóta is ebből él :))))))
Gera: Ott érdekel hogy a média egy része is ezt tutulja. És aki csak abból a részből tájékozódik, az azt gondolja hogy minden magyar antiszemita rasszista idegengyűlölő.
Gera: Ott érdekel hogy a média egy része is ezt tutulja. És aki csak abból a részből tájékozódik, az azt gondolja hogy minden magyar antiszemita, rasszista és idegengyűlölő.
B+, miért nem engedi elküldeni a kommentemet?!?
bazalt!
elküldted már kétszer is..szeretünk blogmotor..:)
"Számomra a leg megdöbbentőbb az, hogy a zarvargásokról beszélve a jobboldal (köztük Morvai is) CSAK és kizárólag békés tüntetőkről és az ő bántalmazásukról szól... Én ezt tényleg nem értem :(((
A randalírozó csőcseléket úgy védik meg, hogy azt állítják róluk, hogy ők csak a rendőri erőszakra válaszoltak... ez egyszerűen elképesztő."


Mindenesetre érdemes újra végigolvasnod a nap krónikáját az indexen.

Onnantól, hogy a Kossuth tér kiürítése nem volt egészen... Hm, hű a megállapodáshoz* (és pl. a "műveleti terület" is csak napon belülre van kitalálva, nem hónapokra...), a hiszti minimum borítékolható volt.



* Petanque-golyókat és falatozó talán hagyjuk, azon túl, hogy elég lett volna elkobozni őket és nélkülük visszaengedni az embereket a biztonsági kapun, a rendőrség jó ideig nem is ezekre hivatkozott, hanem hogy még tart az átvizsgálás. Közben a biztonsági kaput el se kezdték telepíteni. Meg ilyesmik.
De miért nem lehet zsidózni? Isten faszázni, szent fitymázni lehet?
Szólásszabadság, vazze.....szerintem....
sose fog tanítani, nem a jogi karon vagyok, de köszi intifan!
Ki a fene az a Morvai Krisztina?
sorry, vmiért nem műxik a nagyhatású blog... Cziffra: Franz Werfel: Musza Dagh 40 napja legeza.oszk.hu/sendpage2.php?rec=li2394
Bocs, de a Baló, ugye, szóval akkor a felesége hogy lehet antiszemita?
Dharma: a büntetőjog Dharmaszasztrája az eltén
CS-SZ-V

Azért vannak olyanok, hogy közösséghez köthető jellemzők - kultúra, pl., de akár más is.

A zsidósághoz például - amúgy teljesen érthető okokból - köthető bizonyos paranoia úgy általában a magyar nemzeti büszkeséggel és érdekérvényesítéssel kapcsolatosan.

Ami - függetlenül attól, hogy ki tehet róla - sok tekintetben igen káros tud lenni. Példának okáért úgy, hogy valahányszor a baloldal sz*rban érzi magát, elő tudja húzni az antiszemitizmus-durungot, amivel visszarántja magához az értelmiségi nyáj elkódorogni vágyó tagjait...
Miguel: A példa annak szólt, akinek "úgy kellett felnőnie", hogy nem magyar. :)
Persze, az is hülyeség, hogy jön a Vörös Hadsereg.
A zsidó értelmiségiek ugyanis vevők rá, a nem zsidó értelmiségiek pedig vevők a zsidó értelmiségiek félelmeire.
Szarvasvadász, kár, hogy a szomszéd országok többségi nemzetei a határon túli magyarokkal szemben nem ilyen megértőek. Egyébként kíváncsi lennék, belefér-e a kurvára európai nemzetfelfogásodba egy kolozsvári magyar is? Vagy december 5-én csak úgy lazán kiikszelted? És lécci ne gyere azzal, hogy mekkora faszság volt az a népszavazás, mert szerintem is az volt. De ha egyszer volt...
Morvai Krisz fajta.

Ő ugyanis külön faj, papucsállatka mondjuk. Azért az, mert a fasiszta agyhalott, meg a zsidó az nem külön faj, hanem az ember. Tág halmaz az, belefér Rudolf Höss-től, Morvai Krisz-ig sok mindenki, meg sok minden.

Az külön poén, hogy a fasisztoid papucsállatkáknak, akik önmagukat a legnagyobb magyaroknak, szakszóval „magunkfajtának” (értsd: felsőbbrendű fajnak) hiszik magukat, valahogy az istennek sem megy ez a magyar. Nem gyűrik a magyartot. Ez a csupa nagybetűs izé, ez nem stilisztika, hanem flood.

A chat.hu már kivetette volna magából.
az biza, uncle -komcsiból radjobb- samu..:)
alkopop: Néhány éve történt, egy irc-hálózat #zsidosag szobájában. A legtöbb élményem szerencsére nem ilyen (pl. Léderer Andrást Izraelben ismertem meg, nagyon értelmes és nyitott 14 éves kölyök volt, s az is maradt, bár az SZDSZ persze nem tett jót neki :)).
HáTuRul, remélem ez nem valami pedofil szál :-)
Mi van?

Elolvastam a vitaindítót (a kommenteket nem). Miért nem szállunk már le erről a témáról? Vannak, akiknek rögeszméje még mindig az antiszemitizmus, szerencsére kevesen vannak, pl. (itthon) biztosan kevesebben, mint a cigánygyűlölők (a zsidók ugyanis nem lopják el a kukoricád meg a felsővezetéket, nem basszák szét a fejed miután kirángattak a kocsidból, ügyintézéshez nem hívják magukkal az egész családot, nem ordibálnak ezerrel a buszon stb. stb.).
Szóval nem érdemel szót a dolog, törpe minoritás, kb. annyian lehetnek, mint a túloldalon, akik még mindig a hatvan x évvel ezelőtt elkövetett (tényleg ocsmány) dolgokat akarják kompenzáltatni a jelenben, lehetőleg ropogós dollárban...

Nem kell aggódni, a társadalom széles rétegeinek nincs gondja a zsidókkal, újabb holokauszt sem várható mostanában (legalábbis Európában nem, Izraelben még megtörténhet, ha sokat hadonásznak azokkal az atombombákkal...).


Árpád!

Nem tudom, észrevetted -e, de van egy Zuzmó bácsink is (több is van, de én most egyre próbálok célozni), és az ő könyvéhez még előszót is írtál (tudom, nem zsidózós könyv). Ő mikor fog terítékre kerülni?
Benedek:

Vonatkoztass már el a politikai bal-jobb-bal -tól.
Azok mindig azt mondják, amit a nyáj hallanni akar. Mindkettő egykutya. Az egyik zsidózik, a másik antiszemitázik.

Komolyan, társadalmi kérdésekben te a magyar politikát tartod mérvadónak? Hörrr...
Varios, a kommented nem több, nem kevesebb, mint közönséges gyűlöletbeszéd. Neked is szar ez a córesz? Vmit te is nagyon elbasztál)
Jól nézd meg, milyen a MAGADFAJTA! Ott van pl. Alkopop mester)
Rosszindulatú Vászka: :) Nem, pár évvel vagyok csak idősebb Andrásnál.
Amúgy megjegyzem, MorvKrisz egy szóval sem zsidózott, és azért kicsit túllihegték a kérdezők a dolgot. Mintha enyhén nem hagyták volna még befejezni sem a mondatait. Mindenesetre én is fenntartom, hogy kisebb vitája miatt Pető kisasszonnyal, és az izraeli állammal most nem igazán PC kriszasszony.
CsSzV
Te már +int kezded a szívembe lopni magad... szal nincs azzal semmi gáz, ha egy nemzet büszke magára. a turullal, meg az árpisávval az a gond, h nem szimpla büszkeségről szól az ügy, hanem a kicsi vagyok székre állok, úgy szívatom a világot (úgy látszik örökletes) szindróma megnyilvánulásai. 2007-ben az unió tagjaként trianont firtatni baromság. nem a történelmi háttér a baj, hanem az, hogy már egy jó ideje idióta gondolatok sorakoznak mögöttük. mert azért lássuk már be, egy LA-nél kisebb lakosságú országra kisebb kabát is elég nagy lenne... a büszkeség az rendben van. ha valaki azért vásárol magyar terméket, mert az magyar, és biztosan jobb, egészségesebb, tisztább, mint az import, mert magyar, és ráadásul még magyar is, akkor azt mondom igen, ez fasza dolog. csakhát erről itt szó sincs. a manapság nálunk dívó büszkeség egészen morbid, nyilvánvalóan alaptalan dolgokra épül: vallás, meg nagymagyarország, meg nem nem soha? az ilyesmivel nem toljuk a szekeret, de jó történelmi szokás szerint összetörjük (de legfőképpen a júdeai nemzeti front szekerét fogjuk ízzé-porrá csinálni) nem látjátok, mennyire groteszk ez? és röhejes is. szegény túristák nem is értik. mi van? mia f.sz? - és néz bután, te pedig belefogsz népünk történetébe a kezdetektől (köcsög turista, iszol sört? és pálinkát?) finn haverom, aki már 25 éve él nálunk azt szokta mondani: nektek nem kell vasfüggöny, itt a vasfüggöny az emberekben van benne.
Ez a nő valami elképesztően ostoba. Vagy nagyon nem ostoba, akkor még rosszabb a helyzet.
Húha, most már jobban érzem magam :)
Jó olvasni ezt a postot meg az itteni hozzászólásokat, úgy, hogy én véletlenül és történetesen már korábban, a cikk megírása előtt letettem a húszfillérem. A rotyogtatós 2007.01.08. 12:25:23 illetve 2007.01.09. 09:02:15. Most visszaolvastam őket, és ugyanannyira érvényesek, szerintem egyetlen betű, egyetlen gondolatrész megváltoztatása nélkül úgy Morvaira mint TWAra.

A két eset abban is hasonlít, hogy valamilyen kompenzációt, pl. helyreigazítást kár kérni, mert az adott helyzetben értelmezhetetlen. Etika, belső jóérzésből ébredő önkontroll, ezek lennénke a kulcsszavak. Persze lehet, van akinek, Morvainak hogy ennél az esetnél maradjunk, ezek a szavak semmit sem mondanak.


CS-SZ-V

Nem, nyilván nem a politika a mérvadó :-)

De az a tény, hogy a téma politikai durunggá vált, igencsak gerjeszti, mert a világnézetet nálunk csomagban árulják.

Mint ahogy az egészet elindító Morvai Krisztina - levél is főként a baloldali értelmiségiek politikai szekértáborára vonatkozott - aminek az együtt tartásában az egész zsidózás-tematika igen fontos rényező.

Valamiért behalt az mho, de ha magához tér és itt leszek, belinkelek majd egy Ungváry Rudolf-cikket. A Gyurcsány-beszéd után született, kb. arról szól, hogy voltaképp akár igaza is lehetne a Gyurcsány lemondását követelőknek, de akkor is büdösnácik. És kb. az jön le belőle, hogy komolyan gondolja, és ezért aztán mindent megtesz, nehogy a jobboldal hatalomra kerüljön.

Ami ebben gáz, hogy túl sokan vannak ezzel így (jobboldalt is megvan a megfelelője, persze). És ha ez már ennyire meghatározó tényező a közéletben, akkor nem az rá a válasz, hogy hülyeség a zsidó-témáról még beszélni is...
Imi60:

igazad van, ezt szeretnem leszogezni elore. Ezeket a dolgokat ra lehet es kell bizni az emberek jozan itelokeppesegere, aki csak ertelmetlenul szitkozodik, azt ugyse fogjak komolyan venni, aki pedig a szitkozodason tul hazudozik is, azt meg lehet fogni, es ezen a ponton mar jogi megtorlasra is van lehetoseg. Stilisztikai kerdesekrol meg kar vitatkozni, meg sirankozni, a tartalom a lenyeg -- ha azt irom, "a te kedves edesanyad az utcasarkon allva leder ruhakban penzert ertekesiti bajait" az nem kevesbe serto, mintha azt irom "k*rv* *ny*d" (ezt persze csak peldakent irtam, de ezt ugy is erted)

Van itt egy altalanosabb problema, szerintem, ami kartekony felhomalyban szokott maradni ezekben a vitakban, az, hogy mit is kit is nevezunk zsidonak.

Az olyan kijelentesekkel, mint "a zsidoknak jo erzekuk van a penzugyekhez" "jobban osszetartanak, mint masok" "okosabbak, mint masok" "felul vannak reprezentalva a bankszakmaban, mediaban, stb." (szandekosan irok pozitiv sztereotipiakat, szerintem lagalabb annyira rosszak, mint a negativak) pont az a baj, hogy nem vilagos, mit is jelent a zsido szo az adott kontextusban.

tobb lehetoseg van:

1. zsido, aki zsido vallasu

2. aki ugyan nem tartja a vallast (esetleg ateista), de a kulturalis tradiciot a magaenak tekinti

3. akinek zsido osei vannak, meg ha pl. melyen vallasos kereszteny, es meg ha nem is tud zsido oseirol.

4. akire igazak a zsidokrol forgalomban levo sztereotipiak egy resze vagy mindegyike.

5. aki nekem, nem tetszik.

A legnagyobb gond a 4-es ponttal van (az 5-os annyira primitiv, hogy csak a teljesen hulyek alkalmazzak), ez ugyanis egyfajta ongerjeszto folyamatba torkolhat, ami gyakran megfigyelheto pl. az itt kommentezok nemelyikenel es mashol is. Pl. "a zsidok ertenek a penzugyekhez" ergo ha X ert a penzugyekhez, akkor legalabb is valoszinu, hogy zsido. Ha meg ehhez esetleg svab neve is van (vagy hosszu orra), akkor meg mar biztos, fuggetlenul attol, hogy zsidonak tekintheto-e az 1-3 pontok szerint. ezzel a logikaval konnyen meggyozhetjuk magunkat arrol, hogy "a penzugyi szfera a zsidok iranyitasa alatt all" -- nana, akik ott dolgoznak, azoknak vsz. van tehetseguk a penzugyekhez, vagyis zsidok per definitionem.

Pszichologiailag nagyon meggyozo erv, logikailag viszont hibas. "Petitio principii" ez az itt tettenerheto logikai hiba neve, ami azt jelenti, hogy a konkluzio be lett csempeszve a premisszak koze. Ha eleve ugy definialod magadban a zsidot, hogy "ert a penzugyekhez" akkor tkp. mar elfogadtad a konkluziot, anelkul, hogy megvizsgaltad volna, igaz-e.

ezert azt javasolnam mindenkinek, hogy gondolja at alaposan tkp. mirol is beszel, amikor olyan mondatokat ir le, hogy "a zsidok jobban osszetartanak, mint masok" stb. Kiket nevezel te zsidonak? Ha egy munkahelyen egy barati kor, vagy klikk, jobban osszetart, mint masok (es te nem tartozol kozeuk), akkor zsidonak tekinted oket?

ismerek jopar zsidot az 1-2-es definicio szerint, es tapasztalataim szerint egyaltalan nem okosabbak, mint masok (kifejezetten butakat is ismerek), nem is intelligensebbek (primitiv tuskok is vannak koztuk), a penzugyekhez sem ertenek jobban -- olyanok, mint a tobiek, se nem jobbak, se nem rosszabbak.

Aki meg tenyleg azt hiszi, hogy "jobban osszetartanak, mint masok" az jarjon egy kicsit utana micsoda belso ellentetek vannak, a zsido vallasi iranyzatok kozott, etnikai csoportok kozott, hogy a politikat ne is emlitsuk. Rabin-gyilkossag nalunk meg nem volt, hal'Istennek.
Harrybottler:
Ott a pont. És két pont a finn havernak.
left!
nem ostoba, csak buta..
(a családon belüli erőszakkal foglalkozó munkái jók,egy olyan témáról beszl,amit itthon még mindiig a szőnyeg alá söpörnek.
de emelett olyan bántóan bír néha feminista lenni hogy az már fáj...)
Ide jöjjenek! Hatással volt a gyerekre Morvai Krisz. Látta, hogy milyen klafa leantiszemitázni Bánót, nosza kipróbálja ő is. Elvan a gyerek.
Left, ha van kalapja baj, ha nincs az még nagyobb. Ha már ilyen mélyvörösen látod a világot, nem zavar, hogy ezzel a logikával tépkedték a körmöket elvbarátaid anno, no nem éppen keresztényi szeretetből)
Nem állítok semmit csak kérdezek.
Kedves Morvai Krisztina.
Ön szerint hány faszt kell leszopnia egy szűkagyú szőke picsának, hogy megengedjék neki, hogy az ifjúságot taníthassa, ezzel egy egész jogásznemzedéket félrenevelve?
Kedves TWÁ!

Az általad említett Surján doktor levelének azért összességében az a konklúziója, hogy az egykori derék patológus órákon belül a hátára tetováltatja Morvai Krisztina portréját, sőt lehet, hogy a nevére is veszi ezt a derék teremtést.
mert egy ilyen hangvételű válaszlevelet írt egy erre különösebb okot nem adó újságcikkre"

gera, olvastad te azt a cikket? Már a címe is durva. Plusz az, hogy idézőjelbe teszi a szakértőt Morvai Kriszta esetén... mit képzel magáról az a fickó?

Ha pofán köpnek, akkor én sem szoktam mosolyogni hozzá - szerintem a MK felháborodása jogos, legfeljebb a stíluson lehet vitatkozni, amelyben kifejezte...
harrybottler:

Hm. Azt hiszem, valami hasonlót próbáltam megfogalmazni, éppen ezért nem igazán értem, hogy miért is kezdem belopni magam a szívedbe... :D

Mint mondottam, semmi gond nincs ezekkel a cuccokal (a turullal se), csak éppen a múzeumban lenne a helyük, és nem kéne olyan dolgokat beleerőltetni, amihez vajmi kevés közük volt. Ennyi.

(Az más kérdés, hogy én nem érzem, hogy nagyon büszkének kellene lennem erre a nemzetre... azon kívül, hogy ilyen oltári lúzerekkel teletűzdelt történelemmel túl tudtunk élni 1000 évet...)
Massive Darab: Egy pár hónapja (nem sokkal a blog indulása előtt) ugyanezt e-mailben kérdeztem Árpádtól. Azóta is várom a választ. Esetleg egy animált gif kíséretében, ahol is egy kezecske egyenletesen szór homokot saját fejecskéjére.

Volna is apropó a megfelelő blogbejegyzéshez... (www.nol.hu/cikk/430447/)
Azért egyébként lássuk meg a magyarországi iróniát, ha már a sztereotípiákról is említés esett: A magyar jobboldali nő, aki feminista, és női jogokat véd, kiáll a magyar liberális baloldal ellen. Na erre varrjunk gombot.
czifra!
Félreértetted amit írtam. Ha ostoba, akkor nincs mit vitatkozni. Ha azonban nem az, akkor szándékosan, előre, jól eltervezve beszél ilyen bődületes baromságokat. És ha ezt teszi, akkor azzal valamilyen célja van. És ne mondd nekem, hogy az a cél, hogy az ártatlanokért szót emeljen.
A körömletépkedős default jobbos kommunikációs büfire, meg hadd ne reagáljak már érdemben.
"Nem állítok semmit csak kérdezek."

kedves Laca, engedd meg, hogy hasonló stílusban válaszoljak a kérdésedre: Ha állítani tudnál, lehet, hogy nem kérdeznél ilyen faszságokat...
Nem állítok semmit csak kérdezek.

kedves laca, engedd meg, hogy hasonló stílusban válaszoljak: ha ÁLLÍTANI tudnál, lehet, hogy nem kérdeznél ilyen faszságokat...
Cziffra!

A jobboldali kommunikációs menetfelszereléshez tartozó instant körömletépőparára hadd ne reagálja érdemben.
A többit meg félreértetted. Ha csak ostoba akkor ez van. Ha viszont nem az, akkor a baromságai mögött szándékosság húzódik, aminek valamilyen célja van. Akkor pontosan tudja, hogy mit beszél és mégis mondja. Akkor nemcsak mocskos, de aljas is.
1. nem bizom egy ideje a magyar wikiben :( amugy a tema nem is az volt, hogy mennyire igazi arpados az arpad-sav. ez a baj, hogy mindent diszkreditalni akarunk, semmi nem eleg jo ahhoz, hogy ne kossunk bele.

2. de altalanositok. azert mert engem is azonnal bedobozolnak akarki velemenyevel megyek szembe vagy ertek egyet. hadd kategorizalhassak en is. akinek nem inge ne vegye magara.
bocs de miert kell mindenkit szeretni? a zsidok ugy altalaban mindenkit szeretnek?
szolasszabadsag van, mindenki mond amit akar es nem kotelezo meghallgatni,
a napkelte pedig egyre unalmasabb, demagogabb, kitalalhatnanak valami mast helyette
es bizony az orszag ket reszre oszlott: magukra es magukra(-:
kiki sorolja be oda magat ahova szeretne, bar eleg nehez,
tul elfogult es neha rettentoen aljassa valik mindegyik, bezony!
Ha Morvai valóban megkapirgálta volna a palesztin nők sanyarú helyzetét, akkor most a palesztinok utálnák legjobban.
"nem zavar, hogy ezzel a logikával tépkedték a körmöket elvbarátaid anno"

Nesze neked párbeszéd :)))
Kedves Worluk!

Az, hogy miről írsz végül: a burkoltan zsidózó, és eközben azért a rendőri túlkapásokat is vizsgáló büntetőjogászról, vagy a tökéletes szereptévesztésben lévő Bánóról és a két másik újságíróról, akik a köztévét teszik ízléstelenné és nézhetetlenné a mi pénzünkből, amit máskor oly buzgón védesz és óvsz), nos, ez mutatja meg, ki is vagy.
Úgy tűnik, manapság fontosabb a zsidózás ellen küzdeni (mert hány zsidót meghurcoltak már ezek a rohadék büntetőjogász neonácik, vazze!), mint szót emelni a tűrhetetlen újságírói hozzáállással szemben. Természetesen szabad választani a kettő között, és talán más napokon én is másképp választanék, nem tudom. De a Bánó-féle műsort látva és hallva az a véleményem, hogy a Te szakmád igen ismert (elismert) képviselői csődöt mondtak egy kiélezett helyzetben, ami talán több szót is érdemelne, ha már mi fizetjük őket.

Üdv:
Ed
Van egy közös gondom az árpádsávhimbálókkal és az ilyen morvaiszerűkkel:
Tesznek egy gyengén kódolt antiszemita kijelentést, cselekedetet; aztán meg folyamatosan tagadják, hogy antiszemiták lennének (jönnek mindeféle (félre)magyarázatokkal az árpádsáv eredtéről, meg (fél)igazságokkal a zsidók gonoszságáról).
Nem értem miért ez a sunyi puhaság: miért nem vállalják föl antiszemitaságukat. Miért nem veszik észre, hogy (bár a jogszabály tiltja a vallási, etnikai alapú uszítást) még a legnyílvánvalóbb kódolt beszéd miatt sem lett komoly bántódása senkinek (a félreértések elkerülése végett: szerintem nem is baj, jobb ez így, hogy valódi vita, közbeszéd folyik a témában); ergo nyíltan fölvállalhatnák, amit valóban gondolnak.
Benedek:

Ma Mo-n (mint ahogyan mindenütt máshol is) _minden_ politikai kérdés lehet. Sőt az lesz, ha éppen egy politikus tépi róla a száját.

Vagy tényleg azt hiszi bárki is, hogy a 13. havi nyugdíjat adó MSZP vagy a 14. havi nyugdíjat propagáló Fidesz mizéria nem pusztán szavazatmaximalizálási akció? :D


Amúgy: én nem gondolom, hogy GyF-nek le kellene mondania, azt sem mondom, hogy személyesen OV antiszemita lenne.
Őket egyszerűen nem érdekli más, csak a kormányzás. Ha ehhez az kell, hogy OV szövetkezzen a szélsőjobbal, akkor azt fogja tenni. GyF, ha meg akarja őrizni a kormányzati pozícióját, akkor azt fogja tenni, amit tett. Nem volt más kiút.
Nem mondom, hogy jó, de politikában értelmetlen szó a "jó". Sajnos. (A fenti példák fordítva is érvényesek, úgy is értem őket)

Amúgy ha már politika... Az rossz, hogy sokan antiszemitáznak akkor is, amikor nem feltétlen az van éppen.
De az is zavar, hogy abban az országban, ahol én élek, egy jókora csoport olyan könnyen mondja egy másik csoportra (aki ugyanazért dolgozik, mint ő maga!), hogy hazaáruló, kommunista, és egyébként is üszök a büszke magyar nemzet testén. Meg, hogy máshol is van hazája, menjen oda. Mindezt magyar a magyarnak.
Teccik' érteni, mi a probléma?
Kommenthez még, hogy a fasiszta papucsállatkák folyamatos béna zsidózása önbüntető magatartás a „magukfajtára” nézve, mert egyre többen kezdik el szeretni a zsidókat, csak azért, mert zsidók, mert az ilyen Morvai Krisz-ek ilyen faszariak.
Kedves blondie!
Állj be a sorba.
Left, ha nem tudnám, hogy a blogmotor rosszalkodott, azt hinném, gyakorítod a magyarázgatást. Faszságot írtál, oszt kész. Mit kell ezt magyarázni?
A körmös repli meg a részemről volt faszság. Na ennyit a párbeszédről, Hoppácska.
"mert egyre többen kezdik el szeretni a zsidókat, csak azért, mert zsidók, mert az ilyen Morvai Krisz-ek ilyen faszariak."

Ne essünk túlzásokba. Nem hiszem, hogy bárki is ezért "szeretné" a zsidókat.
Annál is inkább, mert miért kellene "szeretni" őket??
Ez is egy közkeletű tévedés, hogy aki az "antiszemiták" ellen van, az bizonyára "filoszemita". Holott nem.
(Mint ahogy akinek OV a bögyében van az nem jelenti azt, hogy GYFet meg szeretné... sőt :)
Hoppácska:

Én nem mondtam, hogy bárkit is ezért kellene szeretni, de tény és való, hogy az ilyenek hatására megjelenik egy ilyen tendencia.
"Én nem mondtam, hogy bárkit is ezért kellene szeretni, de tény és való, hogy az ilyenek hatására megjelenik egy ilyen tendencia."

Muti ezt a tendenciát. Miben nyilvánul meg?
kedves laca! Állj le a szerről : )
Na most a Various-féle vitakultúrához mit szóltok, kedves balos olvtársak?
Worluk, ha már itt vagy, csak így röviden: baszdmeg, minden további fentebb)
"Ha Morvai valóban megkapirgálta volna a palesztin nők sanyarú helyzetét, akkor most a palesztinok utálnák legjobban."

Khmmm....
Na igen. De hat nem egyszerubb ezt is a zsidokra fogni?
Hellóhelló, akkor még egyszer: ennek a nőnek egy közismert zsidó újságíró a férje. Akkor hogy lehet antiszemita? Ezt az ellentmondást oldja már fel TWÁ, vagy valaki.
háromszor néztem meg, háromszor olvastam végig az összeset (ennyire nincs kedvem dolgozni), és könyörgöm: szerintem nem is zsidózik, csak rossz fordulatokat szedett elő a közös sublótból, ahol ŐK! a frappáns fordulatokat, és kampánycsasztuskákat tartják, és néhányan meg le is csaptak rája, mint tik a takonyra. szó szerint.
(azt viszont fenntartom, h legalább anniyra idegesítő, csukott szemmel kotkodáló liba, mint amilyen az ex-nejemből lett :D... azt meg nem értem, h honnan a patvarból tud a fityisz mindig elővarázsolni egy ilyen idiótát? tenyésztik őket?)

addig fogtok itt antiszemitázni, amíg Bánó elvtárs nagykegyesen maga áll a vizsgálóbizottság élére, és kideríti, hogy október 23-án az előre kitervelten az utcára menő söpredék szándékosan akart arcával, alkarjával, derekával és sípcsonjával kárt okozni a rendőri felszerelésekben, úgymint gumibot, bakancs, külön kiemelendő a nagyértékű vipera titkosfegyver, amiről még a rendőri vezetők sem tudtak, csak néhány felvételen vehető ki. Jó előre begyakorolták, hogy még a legkörültekintőbben kilőtt gumilövedékek is az arcukat, lehetőleg a szemüket találják el, és kártérítést valamint tisztítási költséget kell fizetniük, mert szintén előre kitervelten összevérezték a járdát, és mindezt CSAK azért, hogy a csendes többséget otthonaikban megfélemlítsék.
(most hogy belegondolok, valószinűleg úgy, hogy bemutassák, mi történne, ha ők lennének a rendőrök, és a csendes többség lenne az utcán)
Nehogymár értelemes dolgokról írogassunk...hanem inkább arról, hogy Bánó fáradhatatlanul hogyan fordítja nyíltra a kódolt zsidózást, még a legjobban bújtatott formában is kiszűri, már gondolat formájában felismeri, még arckifejezésről is képes leolvasni, nehogy ki ne derüljön, és ki ne legyen mondva, amit mások ki sem mondtak, csak ravaszul belekódolták leveleikbe, persze, ez most a legfontosabb, éberség.
Ha Morvai valóban megkapirgálta volna a palesztin nők sanyarú helyzetét, akkor most a palesztinok utálnák legjobban.

Ezt meg miből gondolod, W?
Farkas István (zsidó, de egybébként Tisza István híve) egyik könyvében mondja egy magyar srác, amikor a katonaiskolában egy egyletet alapítanak a többiek, hogy "nem beszélünk zsidókkal diákokkal", szóval erre mondja ez a bizonyos rózsahegyi Haller Janos nevű illető: "Nem, én sem szeretem a zsidókat. De a mindenségit, én azzal beszélek akivel akarok!"
cziffra plachta zasztava:

Ha a bazmeget a vitakultúra tükrében abszolút értéknek tekinted, akkor én hozzád nem szólok már semmit.
harryblotter: én is így gondolom. Ez a mások "frankón" jelenthet hazaárulózást is. Valahogy így: ti, a hatalmon lévő elitet kritikátlanul kiszolgáló ... , nektek tök mindegy, hol élek, mert nyalni való segg bárhol akad...
Cs-Sz-V

A magyar politika azért egyáltalán nem csak erről a két emberről szól.

Szól többek közt az adott értelmiségiek és csoportjaik befolyásáról is.

Kivéve, ha ezek annyira gyűlölik egymást, hogy egyéb prioritásaikkal nem törődve kizárólag csak a másik kifúrására törekszenek. Akkor ugyanis nem tudnak többet arra figyelni, amin voltaképp munkálkodni akartak. Lásd az Ungváry vagy a Kornai-cikkeket a szent célokról, vagy a jobboldal kommunistázását (ami meg hozzám van közelebb, az én nagyapám ugyanis kereszténydemokrataságért ült.)

A zsidókérdés egy olyan dolog, ami ilyen szintű gyűlölet forrása. Innentől pedig nagyon is létező probléma, függetlenül attól, hogy mi az oka, meg hogy van nak zsidók, akik ki tudnak lépni belőle.


Az említett politikusok az adott közegben maximalizálnak szavazatot. A közegben pedig jelentős szerepe van a médiaértelmiségnek is.
Mármint persze: "nem beszélünk zsidó diákokkal"... :(
various
cpz bazmegje nekem teccett... :D a nap legfrappánsabb fordulatának tartom...
Kedves blondie!
Beelőznéd Krisztinát? :o)
Benedek!
szerintem a nem zsidóknak is ki kellene szállni a zsidókérdésből..
Harry!

Ha annyira idegesítő mér vetted el? Ha meg megszabadultál tőle mér itt panaszkocc :-) Ne hívogasd és kész :P

Itt valami zsíros titok lappang...

Egyébként nálunk úgy mongyák: rákapott mint gyöngytyúk a meleg takonyra!
Hoppácska:

Próbáld már meg kettéválasztani amit Various állít, mert egyre... khm... furább ez a pörgés.

Various nem állította, hogy aki nem antiszemita, az filoszemita. Csak azt, hogy az antiszemiták miatt az egyébként semlegesekből filoszemiták lesznek.
Az effajta véletlen vagy szándékos félreértés (szándékos esetben ún csúsztatás) igencsak árt egy komoly vitának, és annak a félnek aki ilyet használ.

Erre ugyanazzal a lendülettel, mintha erről beszéltél volna, követeled a tendencia bizonyítását. Ebben egyébként igazad van, de egy "bocs először félreértettem" jót tenne a komolyan vehetőségednek.

Véleményem szerint.
kedves laca! mármint miben is... Tudod, a lényegtelen apróságokról könnyen megfeledkezem : ))))
TWÁ, ha nem csak az elektronikus médiát olvasnád, hanem az írottat is, akkor megtalálnád az amúgy nem is kis példányszámú HVG-ben (mármint az írottban), hogy Morvai TÉNYLEG kikelt a palesztin nők helyzete ellen, és ezt Izraelre is értette. Amúgy tényleg zsidó férje van. Na ezért mondom, hogy ne keverjük a butaságot, a zsiddózást, a félrevezetést,... és (most tudom, hogy ízekre leszek szedve) az anticionizmust.
OFF
Vászka
nem volt mindig ilyen, néhány napja rá is jöttem a sötét titokra: volt neki egy farkasemeber ikretestvére, aki az eredtit eltette láb alól, és a helyébe lépett. csak így történhetett. egyébként soha nem hívom telefonon, évente kb. kétszer beszélünk.
OFF (bocsi...)
Blondie!

Ennyire nem lehetsz szoke! (bocs, ez rossz poen volt)

Tudod, a palesztin nok problemajaiert a palesztinok, az iszlam nagyobb mertekben felelos, mint Izrael allam. Ezert.
Harry! Beowolf mi?

Azt tudod, hogy miért pont a gyöngytyúk?
Wonderland, az anticionizmus a zsidó újágírók megélhetési kompenzálása volt a módszerváltás előtt. Izrael állam a csúnya gonosz Amerika szövetségese volt, s mint ilyet illett volt szidni. Az Árpád által citált nyugdíjas komcsi a Népszavából erre jó példa) Hogy hányszor hánytak maguktól, nem tudom...
Kedves blondie!
Ezzel a névvel ezen nem is csodálkozom. Talán egy kellene a kezedbe....:o)
hat meg ha az Izraelben elo ortodox zsido ferfiak felesegenek sorsat kapirgalta volna meg Krisztina akkor mi lenne itt!
es meg lehetne kerdezni a nem istenhivo zsido nok es ferfiak velemenyet is az Izraelben kotelezove tett szokasokrol, a rabbikrol
ha mar eltertunk a targytol
lattam kulonben a musort es rettentoen bosszanto volt Bano es az ujsagirono szandekosan felretaszigalo es eroszakos stilusa, ha valaki ellenszenves valt akkor ok aztan azokka valtak

conzumel!

Inkább vagyok szőke, mint sötét : )
Hoppácska:

Itten egy példa Árpádtól:

„Mellesleg, gyöngéd jóindulattal elárulom, nem a holokauszt miatt szeretjük a zsidókat. Hanem azért, mert az antiszemiták mind ilyen hajmeresztően, elkeserítően, emberi lényhez méltatlanul ostobák.”

w.blog.hu/2007/01/03/salom_mein_fuhrer


Shadow82:

Még csak nem is azt mondtam, hogy a semlegesekből filoszemiták lesznek törvényszerűen, hanem, hogy egy részük az lehet, vagy elindulhat afelé.
kedves laca! a válasz ugyanaz, mint conzumelnek...
Csak, hogy érdemben hozzászóljak:
a gyöngytyúk a lgidegesítőbb lakója a tyúkudvarnak, magas sivító fejfájós hangja van, a leves belőle nagyon zsíros - bár finom, de hascsikarós, egyetlen haszna, hogy megeszi a kullancsot. Úgyhogy nem bántani a libákat :D
Amúgy még a szituhoz hozzá, hogy csípi a csőröm nagyon, amikor a riporter elkezd nagyban vitázni az interjúalannyal. (Persze árnyalja a képet, hogy most nem kettős felállás volt.) Sajnos ezt még Balónál is tapasztaltam. Egy önmagát jól definiáló riporter nem vitázó fél.
Blondie, erre semmi szükség! Nem vagy sötét, legfeljebb albínó. Tudod, a szőkeség mutáció.
De ami a lényeg. A többször emlegetett kollégáknak tényleg mindig kell egy segg, vagy egy ideológiai vezérfarok. Anticionizmus, holokausztipar, egykutya!
A csaucsaut nem szeretik az európai kutyák akkor a csaucsau is zsidó?:)
a csaucsau az sárga..(és kéknyelvű) :)
..ahááá. Tehát kínai zsidó...
cziffra plachta zasztava:

Nem, nincs itt semmiféle ideológiai vezérfarok. Az ideológiai vezérfarok az te vagy, csak ideológiai és vezér nélkül.
Mint a Cs. P. bácsi a sétáló kínaiaknak? Hunyorgunk...
Morvai természetesen zsidózott az újságcikkekben, mint ahogy egész megzakkanásának az az oka, hogy egy “cionista zsidó nővel” akarták kiütni a jó kis ENSZ-szakértőségből. Mert ki ne imádna tagja lenni egy ilyen sóhivatalnak, aminek révén beutazhatja a világot, és mindehhez csak azt a tudományát kell hangoztatnia, természetesen mint magyar szakértőnek, a magyar érdekek képviseletében, hogy a fránya Izrael miatt rettentően alulreprezentáltak a beduin nők a megszállt területeken.
Ez kb. akkora okosság, mintha a cigányság több százéves elmaradását valaki az Antall- vagy a Gyurcsány-kormány nyakába akarná varrni. Orbán-kormányt nem írtam, mert az tudvalévőleg nem hibázhatott, hiszen a vezetője sohasem hazudott. Ha Orbán lenne Izrael miniszterelnöke, akkor bezzeg nem nyomnák el szegény beduin nőket. És Morvai oszthatná jogvédelem ügyben az észt.
Various, fáj neked az élet. Járkálsz a neten és felhólyagzik a talpad. Szopatnál, de szopsz. Látod, ez a te formád.
esztertaska.blogter.hu/?post_id=7500 akik második alapító asszonyt az Enszbe óhajtották delegálni azok a főbűnösök Morvai asszony szellemi siklásában. Szal nem zörög a haraszt, de a bolond lyukból is bolond szél fú.

Mindenesetre a "jobboldali" és "liberális" feministák széleskörű összecsapását láthatjuk .... hehe.. tyúúúúkudvar...
cziffra plachta zasztava:

A te formád meg bizonyára az, hogy holokausztiparról pofázol, mert te így zsidózol és még azt gondolod, hogy milyen kurva ügyes is vagy. Tán mert egy hólyag vagy, kedves barátom. Igen, ott, ahol emlegetted.
Amúgy télleg jó Ensz szakérteni...roppantul tudományosan írnak egy jelentést, hogy márpedig itt kérem nem tartják be az emberi jogokat. (nota bene- mért, találni olyan országot, ahol tényleg_maradéktalanul_betartanak_mindent???) És különben meg nem is nehéz ilyeneket találni ugyeugye... aztán az ember kásszíroz. Remek.
Én most megyek, mert a vita az véget ért és dolgom is van. Köszönöm a vitát, akiknek. Cziffra, a következőt már mailben kérem.
"Sejtem ugyanis, hogy arra az esetre céloz, amikor egy MAGUKFAJTÁT kívántak beültetni a helyemre" - talán mégiscsak zsidózik...
Totyikám! - már megint olyan vízekre tévedtél, ahol az eveződ annyit ér mint a zsidó hazaszeretet.
...ne fogadj rá!
Zsidózni + szükségszerű. Mondhatni muszáj.
Az emberfi csak a kór ismérvéből tudja, hogy hányadán áll az ország az élősködőivel.
Ugyanis ha felütöd a stáblistát...csak az utóbbi idők gennyes brókerbotrányairól, bankkonszolidációiról, olajszőkitéseiről, reptérülésekről, akkor még kérdezned se kell mert érzed...
Nos ilyen ügyleteket csak és kizárólag azok tudnak véghez vinni, akik mindig is a halálból biztosították maguknak a fényűző életet.
Mások halálából persze!!!
Épp ezért nem kell zsidózni! - mert rajtuk kívül se közel, se távol, élő organizmus erre nem lenne képes...:))
Azt hiszem tudomásul kell vennünk, hogy kis hazánk nem mentes az antiszemitizmustól. Na de végül is ez belefér a demokráciába, és én (lehet hogy naívul)azt gondolom, hogy azért talán nincsenek olyan sokan a közélet szereplői között, akik osztják ezt a csúnya elfogultságot.(Privát antiszemita persze van egy csomó, de a magánélet szent, ne avatkozzunk bele).Nem érdemes felhördülni minden egyes zsidóellenes megnyilvánuláson.Tartsuk a puskaport szárazon, de nem kell állandóan durrogtatni vele.
engem ez a nő az Anettkára emlékeztet! :)
blondie - Én nem tudom, lehet, hogy két különböző cikkről beszélünk, én azt hittem, hogy erre született a válasz:
www.nepszava.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=847790

Ez egy vélemény, nem Morvairól, hanem egy eseményről. Lehet, hogy nem tetszik, de nem kötelező egyetérteni vele. Mindenesetre nem különösebben durva. Mellékesen Morvait is megemlíti a szerző, mint "egyéni sérelmeit megemészteni nem tudó, pulykamérgű jogásznőt". Alig hiszem, hogy ezen jelzőknek az igazsága kétséges lenne Morvai levelének olvasása után :)

Fenntartom, hogy indokolatlan az a hangvétel, amit Morvai használt és ráadásul saját magát járatta le, úgyhogy meglehetősen ostoba lépés volt. Ha ugyanezt szóban produkálja, az kicsit más lenne, de egy levelet nem nagyon lehet hirtelen felindulásból elküldeni. Én nem értem, hogy egyáltalán mit foglalkozik egy ilyen cikkel.

Azt meg továbbra sem értem, hogy miért kell tagadni, hogy a zsidókról beszélt. Én nem vagyok zsidó, a zsigerből antiszemitázást sem komálom, de annyira egyértelmű ez a szöveg, hogy ezzel nem tudok mit kezdeni.
a "jobboldali" és "liberális" feministák széleskörű összecsapását láthatjuk .... hehe.. tyúúúúkudvar...

A feministákon kívül persze mindenki csak és kizárólag előremutató diskurzusokat folytat ebben az országban...

Mellesleg meg tudnád mondani, hogy a Pető Andreát jelölő Göncz Kinga mióta feminista?
Various, mielőtt teljesen fölbasznád az agyadat, lassíts! Egy: oda-vissza faszkodásba nem megyek bele, mert kinőttem az OVIból. Szó szerint. Kettő: nem szokásom megbántani embereket, még így virtuálisan sem. Ha sikerült, magadra basszál)
Szóval Various, alighanem rossz helyen keresel csíkosokat.
Blondie!
Az, hogy kivulrol vilagos vagy, meg nem jelenti, hogy belulrol is:-)
blondie, nos 1: én csak azt említettem, hogy felelős... és vitzesen. 2 ha azzal akarsz vitatkozni, hogy PetAndr az-é, akkor nézd meg az életrajzát. 3. Sok baromság van, de amikor a jobboldali és a liberális feministák egymást kezdik tépni--- Nos azt hiszem van egy kis méla báj annak a hatalmas problémának az eldöntésében, hogy most akkor a zsidó, vagy nemzsidó nők jogait kell jobban védeni...a gonosz és elnyomó zsidó vagy nemzsidó férfiak ellen. Azért EZ valami nem?
"hat meg ha az Izraelben elo ortodox zsido ferfiak felesegenek sorsat kapirgalta volna meg Krisztina akkor mi lenne itt!"

Nem vitatkozom, ott sem lennek feleseg.
De a csusztatasok elkerulese vegett: Izraelben nem kotelezo az ortodox eloirasok szerint elni.
Izrael torvenyben ismeri el a nok egyenjogusagat. Ez-ha nem is tobb-minimum kiindulopont.
ugyanarról a cikkről beszélünk, gera... (ott is van a "szakértő", így macskakörömben).

Én tényleg nem tartom egyértelműnek a szöveget... bár lehet, hogy szerencsésebb lenne MK-t megkérdezni róla. Valahogy így: M.K., te most itten a zsidókra gondoltál, vagy sem? Igen vagy nem?
Én már a feminizmust sem értem, így a 2000. év után.

De tecc, hogy mostanában egy csomó új szót tanultam: csíkos, zászlólengető, turulreptető, rendszerváltó tűntetés...

Egy biztos, boldogok a paszomány és zászlókészítők :P
wonderland, igazad van! Én csak arra céloztam, hogy miért pont a magyar feministák lennének mások, mint az ország, amelyből vétettek... :(
Vászka, naigen, lassan már a maszkulinista mozgalomnak van itt európai keretek között az ideje..:F
Én már a feminizmust sem értem, így a 2000. év után.

Nem értem, mit nem értesz? Szerinted olyan marhára megvalósult már a nemek közötti egyenlőség, hogy nincs itt semmi tennivaló?
ajánlom svédországot..ott már van :)
blondie: valóban. Egyébként G.K. szintén gondolom véresszájú férfijogvédő lehet nem? Szóval van azért gyanúm, hogy az ex esélyegyenlőségi miniszter nem biztos, hogy a kifejezett konzervatív családmodell híve lenne..
Wonderland!

Úgyám, mégiscsak felháborító, hogy pusztán cekcuális lehetőségeim miatt kirekesztenek a leszbikák elhajlásaikból, amikor pedig nem én tehetek ról, hogy egy férfitestbe zárt leszbika vagyok. Szemetek!
Vászka, így így...a jogainkat akarjuk!
Vászka!
néhány műtét és némi hormonkezelés a megoldás...és utána hívunk lorettának :)
tistedur: kösz, éppen oda tartok : )
blondie, miért tudsz mondani egy olyan jogszabályt, amiben hátrányosan megkülönböztetik a nőket?
"szerintem a nem zsidóknak is ki kellene szállni a zsidókérdésből.. "

No, egy kicsi zsidó azért van bennem is, t.k. épp a lecsukott nagyapám révén, szóval igazolt :-)

De amúgy nem hinném. Az említett történelmi paranoia politikai következményei ugyanis érintik a nem zsidókat is.
Mit lehet ezen másképp érteni?

"mikor egy MAGUKFAJTÁT kívántak beültetni a helyemre az ENSZ CEDAW Bizottságába"
"nem is a MAGUKFAJTÁK szolgái, cselédjei, romlott hús fogyasztói"
"mert a MAGUNKFAJTÁNAK ez az EGY HAZÁJA VAN"

Én csak azt nem értem, hogy Morvai miért tagadja, miután ilyen szépen és egyértelműen megfogalmazta.
van azért gyanúm, hogy az ex esélyegyenlőségi miniszter nem biztos, hogy a kifejezett konzervatív családmodell híve lenne...

gyanúd sajnos teljességgel megalapozatlan : ( Kérdés: melyik főosztályt számolta fel Göncz Kinga a minisztersége alatt?

(válasz: Nemek Társadalmi Egyenlősége Főosztály)

blondie!
iagándiból a fiúknak ajánlottam:ott már vannak férfijogvédő szervezetek is :)

Wonder!
a probléma nem a nőellenes jogszabályok miatt van..de ezt szerintem te is tudod :)
na nehogy má' én mosogassak! azért mindennek van határa! az rohattul igazságtalan lenne (én el vagyok pizzán, és tudok üvegből inni: nem miattam gyűlik a mosgatnivaló!)
:P
cziffra,monták,hogy ímélezz,nem?
(K)
Tistedur, azt azért nem kéne. Hát hogy néznék ki részegen a szokott mozdulattal falrapisálnék oszt, hopp, itt sincs semmi, ill. a hirtelen melegség!

Szerintem Winderland kartáccsal ez ellen az aljas indokból elkövetett nemi kirekesztés ellen akarunk tettleg harcolni, nem szájat tépni a liberális médiában.

Blondie, azért mégiscsak fals, amikor vezető beosztásban lévő hervadó, törtető Dísztyúkok kűzdenek a feminista álomért...

Svédországban meg hideg van, szar a zenéjük és a sörük és főzni sem tudnak. Lekváros fasírt.... persze....
gera!
akarsz pár magyarázatot?..nem lesznek feltétlenül igazak,de az áttétes beszéd aljasága az,hogy lehet más értelmezést is adni a nyilvánvalóra
blondie... éppenséggel volt tapasztalatom az említett főosztályt egy kolléganő révén röviden megismerni. Ezen rövid ismeretség alatt levontam a következtetést, hogy az adott főosztály valójában semmit se csinált. Ez csak közig racionalizáció volt.
blondie, miért tudsz mondani egy olyan jogszabályt, amiben hátrányosan megkülönböztetik a nőket?

Hát persze, papíron minden megvan... Az egyenlő bér (a valóságban 20-30 százalék a különbség). Nincs nemek szerinti diszkrimináció a munkaerőpiacon (de próbálj meg szülés után, egy kölyökkel visszamenni...).

De hogy jogszabályt is mondjak: ott van ápolási díj szabályozása vagy a gyermektartásdíj megelőlegezése...
Miután a kuruc.infó-n is sztár lett a pár hete még "szélsőliberális feminista", így én már tényleg aggódom szegány nőért. :)
Svédországban meg hideg van, szar a zenéjük és a sörük és főzni sem tudnak. Lekváros fasírt.... persze....


Kösz, hogy így marasztalsz, "nem is olyan rosszidulatú vászka" : )
cozumel 2007.01.10. 14:07:21

"Tudod, a palesztin nok problemajaiert a palesztinok, az iszlam nagyobb mertekben felelos, mint Izrael allam. Ezert."

bár nem én lettem megszólítva 1) ugye tudod, hogy a palesztinok jó nagy része nem muszlim, hanem keresztény? 2) azért van mit megemlíteni Izrael állam felelőségéről is. pl:
electronicintifada.net/cgi-bin/artman/exec/view.cgi/10/2496
electronicintifada.net/cgi-bin/artman/exec/view.cgi/11/4108
electronicintifada.net/v2/article5632.shtml
ésatöbbi...

morvai krisztina műsora egyébként valóban riasztó és elképesztő. kb. alig hittem a szememnek. nekem most már csak az a kérdés, hogy ezek hogy lehetnek egy pár a balóval?...
Vászka!
a lekváros fasírt még elmegy..de a tejjel főzött halleves..:(

ha meg nem teszel semmit érte,ne lepődj meg azon,hogy nem fogadnak be a "leszbikák"

én pedig csatlakozom hozzátok a "le a női dokkmunkásokkal" kampányotokban..
az úr a nehéz tehek cipéelésére megalkotta a FÉRFIT :)
Az exesélyegyenlőségit hagyjuk. Őrizzük meg a látszatát, hogy mi jól fésült konzervatívok nem picsázzuk le a Párnakönyv szerzőjét. Azt sem mondjuk rá, hogy mekkora ribanc. Mi konzervatívok már csak ilyenek vagyunk. Ebben is különbek vagyunk nálatok) Ez vonatkozik minden MK-t alpárian gyalázó balosra)
blondie, nekem meg esélyem sincs gyedre és gyesre.. nemde? Ja és az én helyemet nem tartják fenn évekig, ha mondjuk elmegyek. A nőknek ez mind jár. Páff. Na? egál? jójó, ez a vita tényleg meddő...
Tistedur, már megbocsáss, szép vagyok, itt vagyok, most már ők jönnek.

Már vége a setét középkornak! Na jó, kicsit udvarolhatnak is, meghívhatnak sörözni meg hasonló. Látod, én nem vagyok kirekesztő :P
Ezek szerint a számvevőszék, aki elmeszelte GK minisztériumát, tele van "alpárian gyalázkodó balosokkal"... :-O
Én kifejezetten ragaszkodom a női kohómunkásokat az acéliparba mozgalomhoz!
Wonderland 2007.01.10. 15:07:26

de van. ha a pároddal úgy döntötök, hogy te maradsz otthon a gyerekkel. én így tudom. rosszul?
Vászka!
te már nő vagy..legalábbis olyan prefeminista módon..:)
(hol vannak a férfiak,ó uram! akik mellett biztonságban tudom takarítani az általuk szerzett barlangot,várni az általuk hozott húst,és még mindig én döntöm el hogy milyen húst hozzanak...:) )
Vászka, mélyen egyetértek. És egy jó sörözés után esetleg haza is vihetnek. Persze a cechet is állhatják.
Zaniah, de szülési szabadságra nem mehetek 3 évig.
Wonder!
én kifejezetten ragazkodom,hogy legyen acélipar!! :)
különben meg: MK volt itt a főtétel, zsidózzunk, vagy nezsidózzunk inkább, az izgibb.
Wonderland, mint a tuborg reklám hegesztős csaja? Meg a flashdance-ben is ha jól emlékszem, a hegesztő táncosnő.

Na igen, legyenek önmaguk. Csak aztán ha öszejön a buli, és levarrsz egy olvasztárnőt, de nem vagy elég jó, tán még meg is ver!

Asszem, kicsit még dolgoznunk kell a dolgon.

Micsoda áthallás, a vas és acél országa...
wonderland: én inkább a mosogató pasit a konyhámba mozgalmat preferálom : 9
hé-hé! a tejjel főzött halleves nem is rossz! csak éppen télleg sötét van, meg hideg; és a svédek hajlamosak úgy tenni/gondolkodni, mintha ők lennének a világon az egyetlen civilizált nép a sok emberelőd között. ez kissé idegesítő egy idő után, csakúgy, mint a megértő, hihetetlenül empááátikus mosolyuk, amire a rendes ember bicskázik. na ott aztán lehet találkozni az "egészséges" nemzeti büszkeséggel. magyarként ez vérforraló, éppen ezért kellemetlen, amikor itthon honfitársaink nyomják ezt a nyomorult b.szakodást/mószerolást/töketlenkedést, amit egyből az orrom alá lehet dörgölni, ha kicsit is úgy tűnik én maradok felül valamely vitában. értem?
blondie!
ha főz,akkor mosogasson is ugye...:)
blondie-zaniah, megadom magam, már csak a zacskó hiányzik, és kihordom benne a gyereket a szülési szabadság, meg a gyesgyed mellé. Vászka, mit szólsz a sögyári munkásnőkhöz?
Tistedur, félreértettél. Én nem védőkart szeretnék, csak, ha már egyenjóg, akkor erőlködjenek most kicsit ők is. dolgozzanak meg azért a kis boldogságért.

Érted, csak hátradőlsz, hoznak egy sört, megvárják a meccs végét mittomén...
harry!
ízlésekről nem érdemes vitatkozni-nálam már a tésztás halászlé is nem finom (ez most ugye PC volt :) )
a svédekben nekem az a legzavaróbb hogy nem lhet velük órákon keresztül fröccsözve megváltani a világot-túl gyorsan isznak, túl sokat..tisztelet a kivételnek :)
Kedves blondie!
Tudom. Sötétszőke. Az a legjobb.
Vászka!
és az utolsó mondat maga a sztereotípia :)
Wonderland!

Siman elmehetsz szulesi szabadsagra. Tiszta haszon, hiszen Neked meg szoptatni sem kell ezalatt:-)
Gyerek szajaba cumisuveg, a Tiedbe a soros, oszt meg van az idill:-)
cozumel... ööö nem érzem a perspektívát a felvetésedben. Bár a sör az nem rossz ötlet..:F
Nna én mentem. Mindenkinek további jó napot!
tistedur
10év Finnországgal a hátam megett tudom tartani a tempót :D, ráadásul télleg úgy fölcseszik az agyamat, h... na mind1... a norvégok sokkal jobban bejöttek.
Wonderland:

De jogosult vagy gyedre. Csak a mai "nemek közti egyenlőségben", ahol a nők kevesebbe t keresnek átlagban, kinek éri meg, hogy a férfi marad otthon?
Pláne, h a nőket könnyebben kirúgják a munkahelyükről.

Mindez sajnos.
Csak az a baj, hogy a feministák nem ennek megváltoztatásáért harcolnak... :D
Ha ennyi lenne, én támogatnám őket, mint harcos liberális. :)

Amúgy meg a svédeket ne bántsátok, jó fejek, nyitottak, vigyáznak egymásra (általában), igaz, szarul főznek, de hát... lehet vinni sört meg kaját itthonról :D
Eh. fene... olyan sokat írtok, meló mellett nem tudom követni... :(
Megyek is vissza melózni... :D Valakinek azt is kell.
Csodaszarvasvadász: jaja, már én is korrigáltam.. (nem lehet követni minden joxit egyszerre acsudába is..)
Zaniah
1. ugye azert nem a kereszteny palesztinok formaljak nagyobb mertekben a palesztin politikat?
2. termeszetesen van soprogetni valo a masik haz elott is, ezt nem is vitattam.

De ha mar visszaterunk Morvaihoz, NEM a zsidok es nem a keresztenyek tiltakoznanak ellene leginkabb.
Hattory elég durván csúsztatsz, de lelked rajta.

1. Fogalmam nincs Lékó miért nem volt csapattag.
2. Nem kötelező csapattagnak lenni.
3. Válogatottnak lenni, bármilyen sportágban megtiszteltetés.
4. Anyagi okok miatt (nem fizettek eleget) lemondani a válogatottságot bunkóság.
5. Csak azért állampolgárságot adni valakinek, hogy egy sportversenyen az adott országot képviselje (ezernyi példa van!) az én ízlésem szerint nem elfogadható...
6. Nem 1992-93-ról beszélünk...

7. Sok helyen érezheted magad OTTHON a világban, de HAZA csak egy van...
WOnderland

Nincs is benne nagy perspektiva, nekem elhiheted. De hat a gyereket megsem lehet a hazorzo Buksira bizni.
Raadasul az en ferjem az elso hazassagaban volt 'gyesen levo' apuka ket evig.
Aszonta, meg egyszer nem csinalja...Pedig nalunk meg raadasul en kerestem jobban.
HAJRÁ BALÓNÉ! :-)

Különben ízléstelennek tartom, hogy egy olyan magasan képzett jogi szaktekintélyt, mint Morvai Krisztina, bárki is az antiszemitizmus vádjával illessen.

Magukfajta alatt nyilván balliberális filoszemitákat értett.
anatómiailag tökéletesre kialakított nő alakú háztartási robot,némító gombbal.
ezt tudnám ajánlani kedves férfi vásárlóinknak,a hölgyeknek pedig nagyon cuki kis fizetésbedobó-ablakocskák érkeztek,bejárati ajtóra szerelhető
"Csak az a baj, hogy a feministák nem ennek megváltoztatásáért harcolnak... :D
Ha ennyi lenne, én támogatnám őket, mint harcos liberális. :)"

De, tobbek kozott ezert is harcolnak. Amennyiben magyarorszagi dolgokkal foglalkoznak.

Ha azokra gondolsz, akik pitianersegen hisztiznek, azok nem feministak.
Azok szimplan hulye picsak:-)
Wonderland!

A sörgyári csajok is kirekesztőek, igen, ez ellen kűzdenünk kell!

Ha már sörgyár, Hrabal úr könyve mily szép ugye...

Tistedur, be kell valljam töredelmesen nem minden álmom PC. Nem szoktam etnikumokat kínozni meg ijenek, de hát mindenkinek vannak kis mocskos titkai:P

Úgy megkönnybbültem, hogy ezt elmondtamm hát mindenkinek...
Árpád,

menj és nézd meg a Producerek-et!

Fizetem.
Talán attól kimászol a blankolt hátsókból.
Talán leesik. Talán megírod. Talán.
Bár egyre inkább kételkedem benne.
Vászka!
és ugye most jobb?! :)
(háttérben a nézőközönség ütemes tapsa zúg)
Igen tapsoljuk meg a bátor felvonulót!

Egyébként meg én nem álmodhatok nagyot? Egy ojan nagyon nagyot?
cozumel 2007.01.10. 15:26:51

"ugye azert nem a kereszteny palesztinok formaljak nagyobb mertekben a palesztin politikat?"

- activist Raymonda Tawil, who is also the mother of Yassir Arafat's wife Suha (aki szintén keresztény egyébként)
- Afif Safieh - the current Palestinian Ambassador to the United States
- Edward Said - az egyik legjelentősebb, és legnagyobb hatású palesztin gondolkodó

nem mondom, hogy nagyobb mértékben, de van hatásuk. és nem kevés.
ezt a nénit egyszer biztos keményen blokkolta egy szőrös ember, kinek lejjebb volt a füle, mint az orra, azóta van kisebbrendűségi érzése
Na elolvasva azt, hogy mi van a háttérben (CEDAW-bizottság balhé), azt hiszem, nagyon egyértelművé válik, hogy itt tényleg nem zsidózásról, hanem filoszemitázásról van szó.
A zsidó az zsidó, arról kár beszélni.

> De aki lefekszik nekik, hát annak a nénikéjét.
Vászka: Merjünk nagyot álmodni!
wonder/vászka
bepisiltem...
Vászka!
dehogynem..:)
Algarve

Nem lehet esetleg, hogy Judit részt sem vett a tavalyi sakkolimpián, mert véletlenül éppen 8 hónapos terhes volt?

[...] (Inkább nem mondok semmit.)
sodi!
és filoszemitázni az olyan fess,úri dolog ugye?!
sodi 2007.01.10. 15:46:50

mutatsz linket? engem érdekelne. gondolom mást is.
Sodi> te nemvagy normális!!!
"Különben ízléstelennek tartom, hogy egy olyan magasan képzett jogi szaktekintélyt, mint Morvai Krisztina, bárki is az antiszemitizmus vádjával illessen."

Basszus, ez túl tesz minden naivságon, vakságon, süketségen, fasságon! vagycsak eccerűen antiszemita vagy?

Nem a hátteret kell elolvasni, hanem a levelet. Világos és egyértelmű utalások vannak benne.
Gera!
Algarve nem tapsolja meg janics natasát sem, nem örül a férfi kézilabda-válogatott sikereinek.
eltéli tellert,aki hazát cserélt-sőt valszeg szívet is közben...ennyi
sodi
demivel a helyére zsidó csajszit jelöltek, ezért sztem a MAGUKFAJTA értelme megváltozik ("amikor egy MAGUKFAJTÁT kívántak beültetni a helyemre").
Lehet (bár nehezen hiszem), h nem anniyra tudatos, node egy docens, és írásban... szerinted simán lesrefutott? Elszólta magát írásban?
hö-hö... vicces... - vicces lenne, ha ez lenne az első eset.
tisteur> azegy más kérdés, hogy filoszemónak lenni ugyanúgy baromira hányingerkeltő (bár azért ne tessék az antiszemóval egy szintre hozni, merazé az egyik mégiscsak veszélyesebb...igen, az előbbi). Viszont erre a barom Mrvaira, aki annyira egyértelműen zsidózik, megjegyzem nem először, hogy a francba lehet filoszemit. vádjával illetni....
sodi, drága, te mit is értesz filoszemita alatt?
Cozumel:

Lehet. :D
Mindegy is, én támogatom a nőket. :)

sodi:
Szerintem ebben a témában nyugodtan kussban is maradhatsz akár, ha nem az a célod, hogy újra és újra megmutasd, hogy mekkora faszkalap vagy te... S ezt nyugodtan tekintsd jótanácsnak, amit persze nem muszáj megfogadni, csak ne mondd, hogy nem szóltunk...

sodi csak egy egyszerű kis hülye, mindegy, mi jár a fejében.

viszont blondie:

"Ha Morvai valóban megkapirgálta volna a palesztin nők sanyarú helyzetét, akkor most a palesztinok utálnák legjobban.

Ezt meg miből gondolod, W?"

talán abból gondolom, amiért például Theo van Goghot megölték.

Kösz CsodaSzVadász, a számból vetted kia szót:)
sodi
"A zsidó az zsidó,arról kár beszélni"
köszike,ha valaki ebből se tudja,hogy mi az,ki az,az egy barom.
ja,amúgy csak a zsidóbarátokat ítéli el,nem a zsidókat
értem
Engem nem érdekel, hogy mi a véleménye, csak ne hazudozzon pofátlanul.

(Sajnos képtelen voltam utánanézni, de ha esetleg mégis résztvett volna PJ a tavalyi sakkolimpián egy hónappal a szülése előtt (kétlem), akkor elnézést kérek Agarvetól.)
Zaniah
istenem, benne vannak a linkek a cikkben (Árpi keményen megdolgozott ezzel az anyaggal, faszán belinkelt minden lényegest)
nol.hu/cikk/430563/
napkelte.wildom.hu/naptv/naptv.visszanezo.page?nap=20070109
xuf!
sodi nem nevezi morvait filoszemitának..sodi azt mondja,hogy morvai nem a zsidók,hanem a filoszemiták ellen emelte fel hangját..tehát morvai nem antiszemita,hanem antifiloszemita..és ez egy új,gyönyörű magyar szó lehet:antifiloszemita..
Gera

Egyszerűbb az eset, én közben rájöttem:

Algavre keveri Zsuzsát Judittal.
Zaniah: Itt minden kiderül: hvg.hu/velemeny/20060801morvai.aspx?s=news120

Filoszemitázik, nem zsidózik.
Az izraeli CEDAW küldött hazaszólt a hazai hitsorsosainak, hogy kopogjanak be Gyurcsányhoz árulkodni.
Azok meg egy cionista nőegyletvezetőt nyomtak volna a helyébe.
Ez a szégyen.
Mert EZEKRE a filoszemitákra haragszik, nem a zsidókra.

Azok még jó, hogy árulkodnak, de el is lehetett volna hajtani őket az anyjukba.
harrybottler 2007.01.10. 16:01:01

:) azokat szorgalmasan végigtanulmányoztam. én konkrétan a CEDAW hisztire gondoltam.

de már megtaláltam magamtól is:
www.rednews.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=840&Itemid=96
harrybottler:
'demivel a helyére zsidó csajszit jelöltek, ezért sztem a MAGUKFAJTA értelme megváltozik ("amikor egy MAGUKFAJTÁT kívántak beültetni a helyemre").'

Na jó, akkor pontosabban:
Cionistázik, amibe a filoszemitákat is besorolja.
De ez akkor sem faji alapú.
Mióta tanítanak mellébeszélést az egyetemen?
Mindenesetre, a tanárnő Nobel-díjat érdemelne belőle.
tistedur: Tényleg. :)
Ezt használni fogom.
Antifiloszemita.
Fel is írom gyorsan. :)
Hattory -

Az lehet, de ő meg már vagy 15 éve az USAban él...
VArious: egyszerűsítettem. Igazából a ferdítés kicsit felpöccinti az agyamat, megpróbáltam Hoppácskának egyszerű mondatokból összerakni a hozzászólásodat, hogy lássa a ferdítést.
Bocs, hogy te voltál éppen kéznél, de iszonyúan idegesít az ilyesmi. Ha valaki at mondja hogy "az ég nem anniyra kék mint szokott", akkor mások rögtön ugrálnak, hogy "ahá, szerinted az ég sárga, ebből is látszik hogy hülye vagy". És ez így megy kicsiben és nagyban egyránt. Az emberek meg beszopják.
sodi:

Nem hát. rotfl. Ez nem faji alapú, hát persze. Egy picit sem.
Most én mondom neked, hogy a te fajtád újból megmutatta a világnak, hogy itt milyen civilizált antiszemitizmus folyik egyfolytában.

Akkor lennél elégedett, ha mondjuk Alessandra Mussolini-t jelölték volna?
S akkor a kedves MK se rinyálna itt? Hm?
Tóta W. Árpád 2007.01.10. 15:59:58

hmm... Theo van Goghot palesztinok ölték volna meg?... vagy most csúnya nagy csúsztatással minden muszlim hitű embert potenciálisan brutális gyilkosnak bélyegzel?
zaniah, b+.
brutális egyszerűsítéssel azt állítom, hogy mivel az iszlám világban a nők eleve súlyosan alávetett helyzetben vannak - Theo v Gogh filmjének címe is Submission volt -, ezért például a palesztin nők elnyomatásának sem egyedüli, sőt nem is a legfőbb oka az izraeli-palesztin konfliktus, ill. Izrael agressziója.

persze a katolicizmusnak sincs oka dicsekvésre emancipáció-ügyben, a nyugati nők szerencséje az, hogy a vatikán előírásai a világi életben magasról, hígan le vannak fosva.

na ezt add elő az enszben, morvai elvtársnő, te magukfajta.
sodi

Jópofa, hogy érvként belinkelsz egy cikket a HVG-ből, ami tökéletesen agyonveri azt, amit mondani szerettél volna. Csak egy példa:

"És miért nevezte Pető Andreát "jól ismert cionista aktivistának"; miért tartja "befolyásosnak" a négytagú Esztertáska közalapítványt? - szólt a kérdésünk. "Menjen rá a honlapjukra, ők maguk vallják, hogy cionisták" - válaszolta Morvai Krisztina. Nota bene, az Esztertáska honlapján cionistákra való utalást sehol sem találtunk."

Mókás fickó lehetsz...
Csodaszarvas:

Ugye te írtad: "de az is zavar, hogy abban az országban, ahol én élek, egy jókora csoport olyan könnyen mondja egy másik csoportra (aki ugyanazért dolgozik, mint ő maga!), hogy hazaáruló, kommunista, és egyébként is üszök a büszke magyar nemzet testén."

Hát ugye tegnap te is beírtad "A történelmi egyházak és a frontvonalra küldött strómanjai engem pocskondiáznak." Más szemében a szálka a magadéban...? Sőt úgy tetted, hogy azóta sem láttam milyen konkrét alappal írtad.

Nosh engem igazából ezután hidegen hagy, amikor egy fél rossz szót ejtesz Morvairól. Mert kb. egyszinten vagytok. Látnod kell azt azonban, hogy amit te tegnap a keresztényekről leműveltél, az néhány radikális illetőnél alap lesz egy jó kis zsidózásra. És igen, amit Morvai leművel alap lesz a másik oldalon.
"Próbáld már meg kettéválasztani amit Various állít, mert egyre... khm... furább ez a pörgés.
Various nem állította, hogy aki nem antiszemita, az filoszemita. Csak azt, hogy az antiszemiták miatt az egyébként semlegesekből filoszemiták lesznek."

Csakhogy én nem értettem félre. Én is pontosan erre gondoltam, hogy a semlegesek elkezdik-e szeretni a zsidókat. És továbbra is fenntartom, hogy nem, a semlegesek nem kezdik, nem lesznek ettől filoszemiták.
Morvai már akkor is idegbetegnek tűnt, amikor még a jó ügyért (vagyis a családon belüli erőszak ellen) harcolt.
Sokan cikizték Balót, amiért elhatárolódott b. nejétől, mosz már szinte értelmet nyer ez a dolog.
Hattory Hanzo:
Könyörgöm! Csak annyit mondok neked, hogy ízlelgesd ezt a szót: Esztertáska.

Esztertáska. Esztertáska. Esztertáska.

Szerintem csak mininális szintű asszociációs képesség szükségeltetik ahhoz, hogy leessen.
Azért, az hogy a török srác lelövi nővérét Germániában 2006-ban, hogy mentse a család becsületét (testvére úgy élt mint egy német!), nagyon gáz. Na ennyit, a szimpatikus multi-kulti álomról. A pápisták már ugye régóta nem égetnek!

Nem véletlenül qrva idegesek a németek-hollandok stb. Egyes északi városokban pár év mulva iszlám fölény lesz a lakosok számát tekintve.

Azt se felejtsük el, hogy akart már dühödt nősténycsorda ENSZ-aktivistát lincselni aki agitált a nők körülnetélése ellen, mondván, hogy f@sz köze van hozz.

Szal, nehéz ügy.

Csak halkan merem leírni, ejrópában máskor is okozott feszültséget asszimilálódni nem akaró kisebbség terjesszkedése. Jelzem, ez a harcos népség tényleg aggasztó - brit polgár robbant?
Jómagam vizsgáztam is a hölgynél pár éve- és kevés olyan oktató van az egyetemen, akinél ez korrektebbül ment.. Igaz, már akkor is kerülni kellett a "Jogos védelmi helyzet" c. tételt, mert ha valaki kihúzta- kb.40 perces előadást hallhatott a családon belüli erőszakról, és hogy minden nő ebben van a párja első hangos szava után./ Épp ezért nem lepett meg Baló nyilatkozata. Lehetett neki elege!/
Mostanában- állítólag- vizsgán sem olyan már, mint régen- eldurvult, mint Bronson a Bosszúvágyban.Eggyel kevesebb normális oktató maradt- béke poraira!
Na, belenéztem a lapjukba.
www.esztertaska.eu/

Nézzük. Lassan, didaktikusan.

1) Zsidó identitást ápoló szervezet.
2) A vezetője a politikai élet felé mozdul.
3) Nyilván nem a Jobbik álláspontját képviselné bizottsági delegáltként.
Jelentem, hulyet lattam... de negyet!
na, sodi, húzz innen a faszba. buta vagy, mint egy növény.
ezt úgy értem, h moderálok, röhögéshez elég volt ennyi.
tótaw b+

értem én, csak a "brutális egyszerűsítésed" nekem nem annyira jön be. meg hát nem értek vele egyet, mert a megszállt területeken élőknek szerintem igenis izrael agressziójának számtalan megnyilvánulása a legfőbb problémája, még nőként is. de mindegy.

az persze mellékszál, hogy Theo-t egy marokkói bevándorló ölte meg egy szomáliai forgatókönyvíró által írt film rendezéséért. és mondjuk nem kéne feltétlenül egy kalap alá venni az iráni meg a szomáliai nők helyzetét, az összes többi muszlim országban élőkével, de ez is mindegy.

a nők helyzete kb. minden kultúrában tud nem kis szívás lenni. de ezt te is így látod, ha jól értem.

"na ezt add elő az enszben, morvai elvtársnő, te magukfajta."

ööö... was? vagy 'és ezt így hogy'? :)
TWA, itt akkor szubjektív cenzúra lesz. Akkor meg én is húztam. Nehogy úgy értsd, ám, szeretném leszögezni Sodi egyetlen árva büdös félgondolatával sem értek egyet.
ja, a cenzúra mindig szubjektív, ahogy leszögeztem a legelső postban.
ostoba faszokat kivágom, ez nem homokozó.
Ezek-e azok vagy azok-e ezek?

Teszi fel a löltői kérdést egy csekély értelmű medvebocs.
Vászka!
de ugye nem minden török fiú lövi le a nővérét,aki német módra él?!
ez egy másik posztot is megérdemelne...(
és ráadásul törökország világi állam vagy 80 éve..)
Jah TWA az antiklerikális faszokat meg hagyod. Írtad, szubjektív leszel, igazad van.
Pascal:
akkor még egyszer, mert úgy tűnik, nem tudsz olvasni.
Olvasd el még egyszer, mit is írtam. Aztán még egyszer, és még egyszer.

Nem fogok online forrást mondani, mert nem járok olyan lapokra gennymanózni. Ilyen egyszerű. Magyarán nem ismerem, és nem is óhajtom megismerni az online katolikus médiát. Capische?

A másik dolog. Mint írtam, valamibe beleszületni (rassz, hajszín, szemszín, nemzet) nem ugyanaz, mint valamit tudatosan felvállalni.
Eddig tudsz követni, kedves agyban nem túl jól eleresztett honfitársam?
Akkor jó.

Tehát, az a nagy büdös helyzet, hogy nálam csak, és kizárólag az kapja az áldást, aki tehet róla. Ha nagyon akarnál, tudnál változtatni a véleményeden. Nem akarsz. Tiszta sor. Voltaképpen semmi közöm nincs hozzá.
De itt van a vérfarkas elhantolva.

Bőrt nem tudsz cserélni, de vallást / ideológiát / világnézetet / politikai meggyőződést stb-t igen. Saját magad választod.

Amit én teszek az nem megkülönböztetés. Ugyanúgy nem szeretem az iszlám, a moszlim, a zsidó vallást sem, és még sorolhatnám.

Pontosabban jó mítoszok. Szép gyerekmesék. Ám nem többek ennél. Viszont legalább hosszabbak a Kalevalánál. :D
Pascal: nekem nem az a bajom, h vki anti-X, beleértve az antiszemitát. azzal van a bajom, hogy ha ennyire hülye, akkor félreviszi a topikot. egyik fele megpróbálja neki elmagyarázni, hogy mit jelentenek a szavak, amiket használ, a másik hasát fogva röhög. vagy csináljunk kabarét? itt látható a világ legnagyobb törpéje, meg a leghülyébb magyar ember?

ugyanez volt a katolikus igazságról szóló vitában.
Zaniah!
izrael agressziója+meg néhány másik arab állam,aki az ő f@szukkal veri a csalánt+a saját ellentéteik...
tistedur 2007.01.10. 16:44:23

nyilván. ebben abszolút egyetértek.
A ziszlam es a nok helyzete kerdeskorhoz (bar tegyuk hozza az is mellekvagany kicsiket):
www.youtube.com/watch?v=Wp3Eam5FX58
köhümmm. Csak annyit jegyeznék meg, hogy azért a németországi törökök (valóban, nem minden tagja) nem kifejezetten a political correctness jegyében vélekednek a németekről. www.youtube.com/watch?v=Cpq-wqAtaGUÉs www.youtube.com/watch?v=GJUr4pyq32k továbbá:(bár erre is van ellenpélda) valóban nem a nők egyenjogúsításának síkraszállt harcosai.
Tistedur, nem állítottam ilyesmit, csak nem egyedi jelenség - és aggasztó - hogy egy szabadságot, jobb megélhetést kereső közeg az új világban bezárkózik hozott börtönébe és nem tolerálja a kitörési kisérleteket. Furcsa. Lehet ez többféle népség.

És jelzésés, hogy az európai demokráciák betegek. Valami nem stimmel.

Vagy 80 éve sem volt ott minden rendben. Kicsit korábban pedig nagyon. Nyilván nem lehet a vallás felelős a rárakódott többszáz éves szokás és erkölcsi rendszerről, de az is biztos, hogy nem "szimpla" gyilkosságról van szó - én kérek elnézést, hanem a kategórikus inspiratívuszról (de nehéz szó) - innen pedig má csak kis lépés, hogy nácizzunk.
na ennyi offtopicot csak megenged az Árpád.. mégha nincs is rajtam sáv :F
Egyrész pl. szerintem aki beírta "Mikola az egyház strómanja" és hasonlókat az is faszság. Szubjektíven szerintem, persze. Mégse lett kimoderálva, helyesen. Másrészt lehetne sodival, bárkivel rendesen is érvelni, az, hogy kabaréba megy a blog, nemcsak sodi kizárólagos hibája. De mondtam, igazad van, ez a te blogod, és írtad is szubjektíven fogsz moderálni, szelektálni.
ez az isnspragenya különösen ciki, bocs.
Én antiszemita vagyok, bevallom, talán irígységből, talán valami pszichés zavar folytán, de felvállalom. Viszont semmi közöm ehhez a hisztis picsához, aki még nyíltan zsidózni sem mer.
Vászka,Wonder!
természetesen igazatok van,hogy sok aggasztó jelenség figyelhető meg az európai muszlim kisebbség esetében.
ennek olyan sok különböző oka van.hogy az megérne néhány posztot.
ha nagyon leegyszerűsítjük a kérdést,akkor eljuthatunk oda,hogy afától nem látjuk az erdőt..én ezt nem szeretném..
Pascal: nem mondhatod, hogy terror volt eddig is, szinte semmit nem moderáltam. szívese vitázom is, ha ráérek. viszont meggyőződésem, hogy az internet egyik legostobább alakját bannoltam ki, akivel fölösleges vitatkozni. Ld "a katolicizmus igaz, mert fennmaradt, és különben is ugyanaz, mint a hinduizmus". Akkor se bírta senki meggyőzni, h ballaszt van az agya helyén. Lehet, csak azért zsezsgett itt, h az url-jét mutogassa. ennyit erről.
Tistedur, igen megint jól "elfajultunk" a főcsapástól, de hát a vitában ez a szép. Viszont, valszeg estére kezdődik előlröl az újabb belépőkkel, osztán késöbb a reggeliek meg innen folytathatják.

Na, mind1.
Vászka!
igen..amikor épp a feminizmusértelmezéses részénél voltunk,akkor legalább mosolyogtam :)
Estére lehet, kiemelném Morvai palesztinügyi kalandját, min antiszemitizmusának (vagy ahogy az Ufis kollega simogató elnézéssel mondta, "agya eldurranásának") előzményét. Közben előszedtem a doksikat.
twá!
lehet hogy morvai azért anticionista/szemita mert filoszemita..(ha a palesztinokat szemitának tekintjük:csak van jó szemita meg rossz szemita)
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.01.10. 17:04:25

Na végre. Én elhiszem, hogy f@szságokat írt, de jó lenne látni is, hogy azok mik voltak valójában.
Re: mért nem jó a trikolór? (mért kell árpádsáv)

1: a trikolórt a hígmagyarok, sőt a nemzetietlen is lengetik, kell egy hardkór magyar zászló a valódi magyaroknak

2: a trikolór gyökértelen republikánus jakobinista cucc, az árpádsávos népek meg aranybulla-Werbőczy vonalon mozognak

(ironizálok persze most)
jan: sajnos ez nem irónia, nyilván az az ábra, h az árpádsáv a jelentősebb magyarságteljesítményt jelöli a trikolórhoz képest. ez ilyen 16valve jelzés. tkp azt nem értem, miért nem jelentik ki, h a trikolór a zsidóké.
twá!
mert nincs benne dávidcsillag..
tistedur 2007.01.10. 17:24:44
"twá!
mert nincs benne dávidcsillag.."

szorgalmasan irsz, polgàr ...
ecet!
ezt most nem értettem..
(és köszönet az egyik előző postban rólam írt kedves szavaidért) :)
Re trikolór: azért az túlzás, hogy a zsidóké: a bolsiké is, meg a magyarságukat nem elég mélyen megélő proliké is, ja meg a liberálisoké is persze (bár ők gyökértelenek, akár zsidók, akár nem)

amúgy ha nem a nyilasok zászlaja (is) lett volna, engem nem zavarna, hogy vannak ilyen fakultatív nemzeti jelképek, mért ne? egy nagy közösségben lehetnek szubkultúrák, nem egészségtelen ez
szeretnem leszogezni, hogy Theot nem palesztin olte meg, hanem egy szelsoseges marokkoi..ahogy Itzak Rabint pedig egy szelsoseges zsido ember
a leg elviselhetetlenebb szellemi tulajdonsàga az ebernek a hülyeség és a szorgalom kombinàcioja.

okos és szorgalmas - az nincs
okos és lusta - az vagyok én
hülye és szorgalmas - reprezentàciora még alkalmas
hülye és szorgalmas - attol ments meg Uram minket

Talleyrand
ecet!
akkor most legyél oly kedves és mond meg,hogy melyik kategóriába tartozom-feltéve ha nekem szántad a megjegyzést..:)
jan:

Ironikus de az a gáz, hogy lassan Himnuszból is kettő lesz, hasonló elven. Székely himnusz gyökereseknek a Árpád-sáv mellé, a sima meg a gyökérteleneknek a trikolór mellé.
Ha már van, olvassunk ilyet is.
hu.wikipedia.org/wiki/%C3%81rp%C3%A1d-s%C3%A1v

Sodi: LOL! és végre vége!

Amúgy (mondhatni féloff kérdés) nem lehet úgy szidni a zsidókat, h valaki nem antiszemita?

Jártam Jordániában pár éve, az országjárás során volt szerencsém látni Ammanban a palesztin menekültek otthonait is. A riói bádogvároshoz tudnám hasonlítani. Mivel gyakorlatilag uaz, csak jordániai kivitelben. Ha megérteni nem is lehet (hogy is lehetne), de mindeképp érthetőbbé tette számomra, h miért is robbantják fel magukat. Végülis logikus, a nyomor és a kilátástalanság elől az öngyilkosságba menekülnek, csakhogy a nyomoruknak van egy vélt/valós (kinek mi tetszik) okozója így mondhatni 3 in 1 bosszút is (2) állnak érte, amiért (3) a családjuk pénz is kap. Kegyetlen valóság. Szvsz a többségük nem vallási fanatizmusból teszi, hanem a híd helyett választja ezt. A fanatikusok azok, akik összegyűjtik, kiképezik, feldrótozzák őket.

Totál OFF, me' mé' ne :) : Aki a magyar wikipédiát cikizi, h gyenge meg kevés meg stb. az saját magát szúrja tökön akkora erővel, amekkorával a huwikibe akart döfni. Az egy BÁRKI ÁLTAL - amibe a T. kritikát megfogalmazó is beletartozik - szerkeszthető lexikon. Semmihez, így regisztrációhoz SEM kötött a belírás/javítás. Magyarán, ha valami kevés, rossz vagy épp egy vesszőhiba van, és ki/bele/átjavítás/bővítés/stb. helyett oldalakon keresztül szidja a T. delikvens az adott cikket, h ilyen-meg-olyan, az egy bődületes öngólt rúgott, amiről ráadásul még azt is hiszi, h nem az (öngól). :)
tistedur:
hàny évig tartott a harminc éves hàboru?
háháhá megnéztem a videót. a büntetőjogi tanszék docense egy torz atka :-DDDD
Csodaszarvas. Te írod: "nem ismerem, és nem is óhajtom megismerni az online katolikus médiát". Meg azt is írtad: "A történelmi egyházak és a frontvonalra küldött strómanjai engem pocskondiáznak." Szóval nem ismered, ez OK. Mégis beírod pocskondiáznak. Hol? Jársz templomba és a szószékről hallod? Újságjaikban olvasod? Tehát mi alapján írtad, hogy pocskondiáznak?
Néhány korábban normálisnak (ezen belül jobbosnak) tűnő ismerősöm agya kezd egyre inkább elfelhősödni, körlveleznek a kissé ad-hocnak tűnő forradalmi felhívásokkal és honlapokkal, és ez engem már nagyon fáraszt. No meg ajnározzák ezt a szerintem elég lagymatag beszélgetést, pedig... Nincs ez egy icicpit túllihegve?
Amikor a zsidó-habsburg lobbi, pénzéhes spanyol gyilkológépekkel leigáztatta a magyarul beszélő indiánokat majd elrabolták tőlük a piros fehér zászlajukat, senki sem rinyált, hogy ezt talán nem kéne.
Senki. Fogjátok?
Sőt!
Kihasítottak belőle egy négyzetnyi darabot és beiktatták a zsidó "fenn"hatóságok csillagjait mintegy belegyalázva az őshonosok ezredéves tradíciójába.
Ugyanezen mohikánok zászlajai itthon már már megvetés tárgyát képezik... nekik! - , mert nem tudták eljátszani vele a tengerentúli gyalázatot.
Ez a legfőbb problémájuk, holott minden jelüket, históriájukat ollózták és lopták.
Így kísérleteznek Krisztina nyilatkozataival is.
Csakhogy sokan vagyunk, akik emlékeznek!
Nem is jön be a trükk Totyikám!...:))
a katolikus nok helyzete nagyreszt meg mindig kellemetesebb Europaban mint az ortodox es nem ortodox zsido noke Izraelben
korulbelul olyan mint a muzulmanoknal, azzal a kulonbseggel, hogy az zsido noknek nem kell lefatyolozni magukat, csak a hajukat kell levagni es parokaval takarni a fejuket..ezt gondolom
mind keszseges orommel teszi ugye?
ha menstrualnak nem ulhetnek asztalhoz mert tisztatalnok..
nincs vilagi eskuvo, csak a rabbi adhatja ossze oket, ugy altalaban a rabbi az aki meg mindig mindent eloir egy vallasos (es nem vallasosnal is mert kenytelenek alkalmazkodni) ortodox csaladnal
nem is beszelve a pentek naplementetol szombat estig tarto vallasi szertartasokrol..
es mindezt egy magat modernnek vallo allamban, ami kenyesen elhuzodik a sotet kozepkorban elo arab orszagok szellemisegetol
ah!





palostrend: na látod, téged nem bannollak ki, mert te rendesen teljesítesz. pávatoll a helyén, profi alakítás.
jah palostrend egy igazi humorista :)
palosternd
hát itt vagy, aranyom? már hiányoztál... nagy kópé vagy tudod-e?
Mégeygszer, mert tombol a hülyeség
hu.wikipedia.org/wiki/%C3%81rp%C3%A1d-s%C3%A1v

Hogy a topikhoz is szóljak: ÉS? Van ilyen is. Vannak kis klubjauik, meg szeánszaik, meg egyéb fórumaik, ahol egymásközt ezt megbeszélhetik, de akkor mi van? Bizonyos munkakörökben lenne csak gond, de onnét elég a megalapozatlan rágalom is, h eltávolítsanak egy vélt antiszemitát. Hát ha még az is. Fölösleges volt ez a riport. A szólás- és véleménynyilvánítási szabadságba ugyanúgy beletartozik ez is, mint az a paradoxon, h szabadon lehet követelni a szólásszabadság eltörlését.
szteppelő!
ne keverd már az ortodox zsidó nők és a nem ortodoxok helyzetét..
azokról a vallási szertartásokra meg kiváncsi vagyok..
(amit a polgári házasság hiányáról írsz,az igaz)
palostrend: LOL! :D

TWA ne gondold meg magad vele kapcsolatban, milliószor jobb, mint sodi volt :-)
persze, az csak egy szimpla elhülyült széljobbos, ez viszont innovatív. legalábbis a magyar mohikánok árpádsávja nekem nem rémlik máshonnan. forrást kérem szépen.
Na-na! Na-na! Árpád, azért már többen +gyanusítottak, h valójában Te vagy palostrend, így lazítasz... nem emléxem, h rendesen kimosakodtad volna magad...
Pascal, arany csillagom, még mindig nem figyelsz, olvass vissza a szívednek oly kedves Isten Fasza topikban. Rájössz te magadtól is. Hadd ne írjak le mindent háromszor csak neked, mert elsőre nem vagy képes elolvasni.

palostrend:
Szerintem meg nem, ez merő kitaláció. Valójában az eszkimó törzsek adományozták a magyar judeo-bolsevista királynak.
Merhogy ők is utálták a zsidókat....
Móricz János kutatásai az amerikai magyarokról viszonylag korhű és igaz.
Maga a lobogó meg rendre feltűnik úgy Peru, Bolívia mint Mexikó turisták által nem látogatott törzsközösségeiben.
Az indiánok TETEM oszlopaiba róvott motívumOK. meg felérnek több tetemre hívással hiszen még a vonalvezetésük is egyezik a Mi régi címereinkben ábrázolt, sávos karcolatok "irányával!".
Bővebben is "e"csetelnék de ebbe a rovatba így és eképp bőven elég...:))
Csak mindent sorjában fiatalok! A nemzetgyalázás az csak IV Béla idegenszívű és zsidóbérenc királyunktól kezdődik, aki, mint tudjuk a magyar nép szívéhez nem közel álló módon elvette a birtokokat. Amikor visszaadta a tatárjárás után, - mivel a magyar érzelmű urak kihaltak, ezért jöttek a zsidók. Na őellenük megkísérelte még még Kun László az ősmagyar vonalat, de nem jött be. Ekkor vándorolt ki a Trau várában található magyar (immáron) kisebbség Amerikába. Csak, hogy tudjátok.
basszus! de most aztán télleg irány a kocsma, mert ezt tovább nem tűrhetem!
Amúgy a baromi nagy magyarkodók figyelmébe ajánlom azt az apróságot, hogy a _valódi_ magyarokat még István volt oly kedves és helyezte törvényen kívül ezen túlmenően pedig felnégyeltette és lekaszaboltatta őket.

Többször kérdeztem már meg sok helyen:

A fenti kis apróság hogy jön össze az "igazzy magyar" plusz "ollllyan mélllyen keresztény vagyok"-kal. Egy picit se ellentmondás?
Bár persze az is lehet, hogy már István is a Zsidók sugallmazására tette azt, amit.
Ja igen, CsodaSzarvas, most jut eszembe. Koppány emberei vándoroltak ki amerikai száműzetésbe, és ott alapították meg a Mapacs kultúrát..:D
Az, hogy az általam említett zsidó megszállás óta a régi-új földrészen ez a jelenlegi érvényes USA zászló az azért még érthető vagy már az sem?!
Véletlenek híjjjján pedig imigyen az is szembeötlő lehet, hogy fiataljainknak, tudatalatt miért is oly divatos az amerikai zászló...ami ügyebár - ÁRPÁDSÁVOS a javából!...))
palostrend ez gyönyörű, iszom a szavaidat!
A kommentárokat olvasva egy eszembe jutott, milyenek is vagyunk mi. Van az ősi, testvér-hitbeni ellentét. Ennek az ellentétnek az eredete valószínűleg arra az időre tehető vissza, amikor jézust megfeszítették (vagy ha úgy tetszik állítólag, a mese szerint megfeszítették) sőt inkább mikor a tizenkét társával járta a városokat (a holocaust nem eredet, kiélezett helyzetben az ellentét kicsúcsosodása). Azóta lett itt volna a jó alkalom hátralépni és átgondolni. És nem hiszem, hogy ide csak gyakorló és hívő katolikusok és izraeliták írnának. A korábbi századokhoz képest a hit leértékelődött. De a zsigeri útálat eközben, na az nem értékelődött le. Az megvan nekünk még, úgy látszik. Elgondolkodtam, lehet hátha mégis a hitet kellett volna megtartani és a gyűlöletet meg leírtékelni.
Csoda!
mond neked valamit az hogy judeokeresztény ?!
(ami a csodálatos szkítakereszténység undorító változata..)
Sztyeppelopingvin
Ha arra akarsz ramutatni, hogy minden vallasban vannak szanalmasan nevetseges faktorok, akkor termeszetesen igazad van.
Ami a nok helyzetet illeti ezekben a vallasokban, detto.

De az eros tulzasoktol tartozkodj!
Izraelben a nem ortodox noknek NEM kell levagniuk a hajukat, es nyugodtan odaulhetnek a csaladdal egy asztalhoz a piros betus napokon is.
A Sabbath szertartasait sem kotelezo betartaniuk, nem kell ket kulon mosogato, kulon huto.

Az allam nem irja elo a ruhakodexet, es a rendor nem visz el, ha kivillan a koldok a polo alol.

Szoval vannak kulonbsegek.
tistedur, ha meggondoljuk, végülis a kereszténység zsidóság. Tehát három halmazt rajzoljunk fel. 1. zsidó. 2 keresztény 3. muzulmán. Na mindegyik részhalmaza valamennyire a másiknak. Tehát azokat rekesztik ki, akik ateisták.Mert ugyen egymást is kirekesztik, de végül az antiateistákat minegyik egyesült erővel (Galileai népfront..).Tehát: Ez egy antiateista társadalom, amelyben a zsidó, keresztény és muzulmán összeesküvések felváltva gyakorolják a hatalmat.
Csodaszarvas, én tőled nem akarok többet olvasni, hiszen ki is tudom én találni előre annyira kiszámítható nekem. Csak azt írtad a történelmi egyházak és a frontvonalra küldött strómanjai téged pocskondiáznak. Amíg nem mutatsz pár konkrét pocskondot - nem ami te írtál helló - addig én annyiszor teszlek téged egy szintre bármely buta antiszemitával ahányszor nekem tetszik.
cuzumel, ez csak azért van, mert a zsidó államot is megbomlasztotta a liberális métely... na jól van abbahagyom..::D
Amíg Csoda-Szarvas-Vadász a Lendvai Ildikó által cenzúrázott könyvekből büfizik, megkísérelem tagoltan írni, hogy nem lesz "H"áz ár emelés; - minekután annak előtte, jurtáinkat még a 150km/h-ás forgószelek is képtelenek voltak felkapni.
Ahogyan MA is.
Az építési trükköket Magyar Gábor állatorvos szívesen átadja.
...de ne gondoljátok komolyan, hogy ÁRPÁD vérvonala megfertőződött vagy éppen megalvadt...ahogyan ezt naponta erőltetik a lakájmédiákban, mert viccnek is gyenge - hátha még bemutatnám nektek az élő rokonokat...:))
Ki kell, hogy érdemeljétek s most sem HAZA beszéltem hanem: ITTHON!...:))
Pápacsi!
Wonder!
öööö mi az hogy halmaz?!
(végülis megindíthatjuk az ateista felszabadítási mozgalmat..emancipáljuk őket: írjunk könyvet "ateistapista bátya kunyhója címmel)
tistedur a halmaz egy olyan entitás....
És az istapistázással vigyázz, az kirekesztő: L. kommunista:)
Wonder!
de miééééért kirekesztőőőőő?!
(a hangsúly a háromévesekre jellemző intonáció,azt képzeld te hozzá :) )
tistedur: jó. Most a nőies választ alkalmazom (és máris látom a jogvédő MK néni fellegeit fejem felett)merazé csak. Mér a feminista nem kirekesztő??? A társadalom felét kirekeszti há!

Egyébként most újra megnéztem ezt a remek riportot, meg cikket azér MK asszony nem semmi dolgokat bír zutyulni...
Wonder!
értek én a csakból is :)
(kíváncsi vagyok,hogy twá csinál e posztota zutyulásaiból)
balfasz tistedur: következö vagy az abschusslistàn. sodi hozzàd képest egy énekkaros.
ecet!
és te moderálsz ki vagy twá ?
mindenesetre tolnám Krisztit!
b+ :)
szóval én nem moderálom ki. viszont ne bántsátok egymást. kulturált eszmecserét kérek.
Pascal: én annak örülök, ha nem cseszegetsz azzal, hogy írjak le vmit, amit már párszor megtettem. Tudod, ha én megtanultam írni, te is megtanulhatnál olvasni, barátocskám.
Felőlem olyan fiókba helyezel, amilyenbe csak úri kedved tartja, szerinted milyen magasról? Nem azért élek, hogy a magadfajtának a megbecsülését kivívjam...

palostrend:
No de azzal csak egyetértesz-e koma, hogy valójában a júdeai népfront okozta Árpád vérvonalának megszakadását?!
Amúgy meg nem olvasok Lendvai Ildikót! Irgumm-burgumm.
Én csakis Orbán-Fodor liberális kettős által közösen kiadott könyveket olvasok.
rendben papa :)
(de ő kezdte..mert kisebb vagyok,meg minden..:()
ecet!
szerintem hagyjuk..:)
kibírjuk egy más nélkül..
Naja.. egyébként: A mártírkövetés szép példája: most akasztotta fel magát a 8. (!) gyerek a Szaddám vidó hatására. Szerintem ez egy igen érdekes szociológiai jelenség, pl arra, hogy az amúgy teljesen zavaros ideológiák hogyan nyernek követőket, ha van egy mártír. Most majd itten nagy mártírium lesz mindenkinek
Wonderland: abból kettő asszem' csak játszott, meg látta a tévében. Szóval az nem az akasztás, hanem a szülők hibája.
Amúgy sajna ez borítékolható volt. Amíg fogoly volt, addig politikai fogoly (persze törvénytelenül), amikor kivégezték mártír lett. Ha meg elengedték volna, akkor élete végéig politikai üldözött lett volna, hacsak meg nem kaparintja újra a gyeplőt,ami jelen feltételek mellett kizárt. Ez van. Valamivel tüzelni kell a népet mindig.
Nagy Imre is kizárólag azért lett olyan hűdehajde történelmi (inkább történeti) figura, mer' kivégezték. Szerencsétlen kommunista azt se tudta, merre nézzen, amikor elindultak a pösti srácok.
Wonder!
néhányan csk játszottak nem?!mármint utánozták a tv-ben látottakat..ideológiamentesen
CsSzV - éppen egy nagy, átfogó vallástörténeti monológot farigcsálok itten, erre jössz Te. Júdea népe front, wazze! és épp az előbb mondta, h személyesen ismer egy csomó Árpádházit!
Wonderland - 8 gyerek a 6.5 milliárdból? nem is sok. biztosan több hal éhen minden órában. az engem jobban zavar...
harrybottler: lehet a torkán akadt árpád-vér az oka annak, hogy olyan össze-vissza írt, hogy elvesztem a sorok között, és egészen mást olvastam ki abból a post-ból... :D
Bocs.

Amúgy meg várjuk azt a monológot, de izibe.
De most komolyan, mi a baj a Júdeai Népfronttal? Hívhattok Lorettának is, ha úgy jobban esik. :D
palostrend:
A képesség, sok és jolhangzo szavakat talàlni föleg a felületes, sokat beszélö, tàrsasàgban csillogo szellemi impotens tulajdonsàga. Ez a jelzö nem feltétlenül azt jelenti, hogy valaki klinikai gyengeelméjü, vagy kimondottan hülye az àtlaghoz viszonyitva, hanem a poziciohoz viszonyitva amit szeretne elérni anélkül, hogy kellö intellektuàlis adottsàggal rendelkezne. Az ilyenböl csobog a hülyeség. Mindég ugyanazt mondja, ergo van karaktere. Erkölcsi magassàg nem mindég tehetséget jelent.
Ez a nő egyszerűen hipersúlyos. Kábé ezt mondja: nem vagyok antiszemita, nem érted te büdös zsidó?!
tistedur: a látvány akkor is a torkukon akadt nem? Mindenesetre egy jó példa arra, hogy a legnagyobb baromságot is lehet követni, csak kelő mennyiségű mégiafelület kell hozzá.
kellő... na nesze nekem, mit akarok helyesírni itten???
A rendszerváltozás évében,állitom nagyítóval nem lehetett találni országunkban antiszemitát...mint,ahogy nem nevetgéltek emberek a himnusz hallgatása közben,és nem volt divat,elnézést ,trendi a trágár jelzők rendszeres használata.És minden ami erősíti a nemzeti összetartást,legyen az jelkép,vers,megkapta az elvárható tiszteletet.És a mi országunk,Magyarország lakói vendégszeretőek,jámbor emberek.És milyen sokszor kezelik ezeket a magyar,német ,osztrák,szlovák,szerb,román,zsidó,cigány felmenőkkel rendelkező polgártársainkat lekezelően,lesajnálóan.Ezt a majd tíz milliós magyar állampolgárt.
Látom vacsi van, lassan postolódunk
eugen:
ebböl mi szürhetöl le? hogy trianon egy àldàs volt. màsként elvàgnàk a nemzetiségek egymàs gigàjàt mint anno jugoszlàviàban.
ecet: nem lövöl te kicsit mellé mostanság?
Csak úgy kérdem...


harrybotler:
- Mi vagyunk a Júdeai Nemzeti Front Elit Öngyilkos Alakulata! Támadás!
Amúgy nemtom', szabad-e, Árpád legfeljebb kimoderálja, ha nem. :D Amúgy nem az enyém, én csak használtam:
hup.hu/old/images/trey/private_stuffs/brian/brian.htm
kérgy nyugodtam vadàsz. mire gondolsz pontosan?
kűzdök itten a Nagy VAllástörténeti Összefoglalóm lesatnyított változatával wazze, de annaki sincs se füle, se farka... hát nem könnyű, meg mondom őszintén (én soha nem hazudok), de nem könnyű...
ecet 2007.01.10. 20:03:31
ecet 2007.01.10. 19:37:57

Ezekre gondolok... ezeknek se füle se farka... ;) Mármint szerintem.

harrybotler:
Ezek a mai fiatalok, csak a szex meg a szipu... :D
ecet: Trianon?Miért lenne áldás?Nehéz,szomorú emlékek jutnak eszembe...pár éve voltam Szerbiában,bár akkor még nem úgy hívták...no,az egyik határmenti falu magyarul is jól beszélő szerb bácsikája,mutatta meg azt a temetőnek sebtében kinevezett futballpályát aminek a gyepe alatt nyugszanak azok a magyar áldozatok,amit a 45 utáni etnikai tisztogatásokban agyonlőttek.A bácsival elbeszélgettünk,ő szerb én magyar,többet megélt,mint én valaha meg fogok élni...és van a faluban evangélikus templom ,meg görög-keleti...és soha nem gyülölték egymást
és mit adtak nekünk a rómaiak?!
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.01.10. 20:25:42

waaa. elvböl nem vàlaszolok bloggernek akinek kommentàrjàban a "szerintem" és az "én" elöfordul.
tedd meg nekem a szivességet, fogalmazz egyértelmüen. csak nem gondolod, hogy a hozzàszolàsomat elmagyaràzom, vagy kritizàlom?
eugen 2007.01.10. 20:28:06

eugen baràtom, irtam miért tartom àldàsnak.
eugen:
javitok. eugen:
ebböl mi szürhetöl le? hogy trianon egy àldàs volt. màsként elvàgnàk MAGYARORSZÀG TERÜLETÉN a nemzetiségek egymàs gigàjàt mint anno jugoszlàviàban.
Kedves eza dolog TWÁ-tól, hogy elolvassa a fröcsögéseinket, sőt, támogatja, néha hozzászól, és mindezt viszonylagos higgadtsággal...mertpl aztis tehetné, h leszarja a fejünket, én ha ilyen jól tudnék írni, mint ő, tuti, h azt tenném...

jan> árpádsávos ügyben eccer Lendvai Ildikó aztat mondta (és szerintem nagyonigaza volt) hogy "érdekes, hgy a soksok árpádházi királyunk zászlajai közül pont ez kellett szélsőjobbosoknak"...
Aki árpádsávval jár, az nyíltan zsidózik.
tistedur: p.l. az első gettót a rómaiak adták:-)
ecet: őőőő... nem vagyok blogger, legalábbis ezidáig még nemtok' róla :D
Szóval arra gondolok, hogy szerintem azokban a kommentekben feleslegesen pörögsz, és feleslegesen kezdesz parttalan és egyoldalú ugrálásba.

Amúgy halkan súgom meg, a szerintem szó nagyban segíti azt az érzetet kelteni, hogy a közlő nem kinyilatkoztat, hanem a véleményét mondja el. Hidd el, sokat segít olykor. ;) Egyikünk sem hordja a megfellebezhetetlen igazság ládájának a kulcsát a bal zsebében. Szóval minden IMHO. De éreztetni sosem árt. Mármint szerintem.

A trianoni döntéssel kapcsolatos véleményeddel nagyjából egyetértek. Sajnálatos, ám adott helyzetben (politikailag) érthető döntés volt. Ráadásul valszínűleg előbb-utóbb Spanyolország vagy UK sorsára jutunk a harcos kisebbségek miatt.

Amúgy, ha még egyszer leírom, hogy amúgy, valaki csapjon egy samuval a bal kezemre. Túl sokszor írtam le ma. Eh.

tistedur: csatornát és keresztény államvallást, mi mást? :p
"Mér a feminista nem kirekesztő??? A társadalom felét kirekeszti há!"

Azert ez egy erdekes felteves.
Szoval a Te konkluziod az, hogy bizonyos csoportok erdekeinek ervenyesitese automatikusan mas csoportok erdekeinek serulesevel jar?

Vagy ez egesz egyszeruen szar poen volt?
Brownie!
meglepődnél ha azt mondanám hogy nem :)

Csoda!
demagóg! :)
Eugen>
"A rendszerváltozás évében,állitom nagyítóval nem lehetett találni országunkban antiszemitát"

Nono, emlékezz csak Csurka Pista híresneves felszólalásaira. Inkább aszondanám, hogy a rendszerváltás előtt nemnaon ment a zsidózás, de azért a kilencvenes években rendesen elkezdődött.

"És a mi országunk,Magyarország lakói vendégszeretőek,jámbor emberek."
JUj,ezt még tonikörtisz sem gondolja komolyan. Ne a Váci utcai szuvenír-shoppokból tessék tájékozódni, ha az ország látlete érdekel. Tessék csak visszaemlékezni a szeptember-októberi eseményekre, azokra a sokjó, rendes jámbor emberekre, akik szétzúzták a várost. Vagycsak tesséknéha kézbe venni a Demokratát. Jámbor...heh
xuf 2007.01.10. 20:45:03
"elolvassa a fröcsögéseinket"

na, azé ezt lehet egy kicsit relativizàlni. minden kattintàs a zindex ovasottsàgàt igazolja. olvasottsàg a hirdetö feltétele.
xuf: igen, tudjuk. S egyébként is, Iron, Lion, Sion... Szóval Bob Marley is antiszemita volt... :p
Nemá'. Azé' te se általánosíts!
A Lendvait meg hagyd ki, ha jót akarsz magadnak... Politikusra hivatkozni rossz ómen.
ecet:abban a faluban,ahol legyilkolták a magyarok közül 45 után sok családot,ott nem a helyi lakosok voltak a hóhérok...soha nem volt egymással gondjuk,a tragédiát az un.nagypolitika hozta.89 előtt,ha volt is ez a baromság,ez a népi kontra urbánus idióta harc,senki nem gondolta volna,hogy idáig fajul....de kik lehetnek azok ,akik ebből jól megélnek?
xuf:elfogult vagy,mondták már nekem,igaz 91-ben,hogy goj...volt egy kellemetlen emlékem ezzel kapcsolatban,de nem haragszom ezért
eugen:
örülök, hogy magyarorszàg lakossàga (viszonylag) homogén. ezt akartam mondani.
imho, aktuális lett, hát megint megkérdem:

Lehet-e az antiszemitizmus vádja nélkül szidni a zsidókat? Teszem azt az arab nők elnyomása miatt. (ami amúgy nyilván a tradíciókban gyökeredzik, nem holmi etnikai konfliktusban)
Vince: hja, lehet. Csak nem így. Tudod, sajnos a nők elnyomása nem vallási és nem etnikai kérdés. Ugyanez megy itthon is, és nem csak a zsidó, hanem a kereszténynek mondott kultúrkörben is kuss van az asszonynak. De hát ugye, a mi kutyánk kölyke effektus...
Sosem bírtam, ha sokan ugranak egy valakire. Alapból melé állok.
ecet,így van,vagy közösen így reméljük
Árpád! Lassan kéne egy tartalomjegyzék, vagy mifene - archívum, ilyesmi. Csak a könnyebb navigálhatóság érdekében, nem? No persze az már a júzerekért lenne, ami persze téged nem túlzottan izgat...khm...hogy így mondjam. :)
Vince 2007.01.10. 21:12:13

"Lehet-e az antiszemitizmus vádja nélkül szidni a zsidókat? Teszem azt az arab nők elnyomása miatt."

Nem. A zsidókat úgy en bloc nem. Az ugyanis valóban antiszemitizmus. A jelenlegi izraeli politikát viszont nyugodtan lehet szidni. Igaz sokan erre is ráhúzzák majd ezt a vádat, de hát such is life.

Morvai Krisztina azonban úgy tűnik teljesen elvesztette a józan ítélőképességét. Mélységesen sajnálom, mert én őt a családon belüli erőszakról írott könyvén keresztül ismertem meg, és nekem abból úgy tűnt, hogy egy ennél jóval többre érdemes személyiség.

:( de tényleg.
tartalomjegyzék? nem elég a címkefelhő? vagy hogy érted.
de igen, a userek összességének kényelme roppantul izgat.
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.01.10. 20:47:53
"szerintem azokban a kommentekben feleslegesen pörögsz, és feleslegesen kezdesz parttalan és egyoldalú ugrálásba"

yo. megnézem és magamba szàllok. de azé' egy kicsit konkrétabb lehettél volna mégis. kommentàljam a fucking kommentàromat? nem lenne ez urasàgodnak tul egyszerü?
Vadász, valamit nagyon nem értek ( mondjuk sok mindent). Miért nem nevezhetjük nevén a dolgokat? Miért nem mondhatjuk, hogy a zsidók csinálták ezt vagy azt, ha ők csinálták? Vagy a cigányok. Ezek miért tabu kifejezések? Arabozni lehet, meg négerezni is? Mert azt bátran lehet. Néha helyes, néha meg még az is bántani tud engem, hogy pl. Szaddamnak nem adták meg az embernek járó kegyeleti tiszteletet vagymit a halála után.

Szóval beljebb lennénk, ha mernénk használni ezeket a szavakat így: zsidó, cigány. Mint nép. De akár, mint vallás, ha katkózni lehet.
swen> gólya-head, használd egészséggel. Szerintem itt nincs olyan probléma, hogy ezekkel a szavakkal tabut játszanának. A probéma az, hogy zsidóznak és cigányoznak ezerrel. Dehát istenem, majdcsak kinövik.
xuf, nem a blogra gondoltam. általában.
swen> az tényleg probléma, ha az emberek zavarba jönnek ezektől a szavaktól, de továbbra is úgygondolom (mégha általában is beszélünk), hogy ez nem jellemző. Talán egy helyen, deott nagyon: az iskolákban. És nemis a gyerekek részéről, hanem a tanorancok kerülik a témát, nagyonis.
Mifelénk a vallás, éppúgy mint a származás, vagy a fizetés, személyes titok. Aki megtudja, neadjisten ki is mondja, megkapja a szép kis cimkefelhőt (h TWÁ szavával éljek) :)
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.01.10. 20:47:53

okay magyaràzat itt:
ecet 2007.01.10. 19:37:57
szibilla vagyok

ecet 2007.01.10. 20:03:31
ezen miért töröd a buksi fejed? @palostrendnek irtam.
Itten fennebb azt írja valaki, hogyugyan miért kiált egy csomó ember antiszemitizmust, amikor megemlítenek egy TÉNYT, hogy t.i. a bankszakma nagyja zsidó. És hogy ez csupán egy tényközlés.

Van nekem ezzel egy apró problémám.
Fgogalmam sincsen, honnan lehet egy zsidót megismerni. Fe most tényleg: dávid csillag, van tetoválva a homlokára?
Mert bizony pl. strandon én, akár török, akár szunnita, akár zsidó, akár iráni, mondjuk max. annyit látok, hogy nem európai náció, de még ez se biztos, mer lehet spanyol is. Oszt jóvan.

Ha az egyik burnuszt hord, a másik meg kaftánt és csavaros pajeszt, meg egy kockát a kalapján, akkor már közelítünk, viszont pont. pl. bankban ilyet én még nem láttam.

Persze, ebből levonták már szittyamagyarok azt a tévedhetetlen következtetést reám nézvést, hogy kilúgozták belőlem az egészséges nemzeti önvédelmet, mert szagról nem ismerem fel...
swen!
mert olyan mögöttes-negatív- tartalom tapad ezekhez a szavakhoz,ami megnehezíti a használatukat..
xuf 2007.01.10. 21:30:19
"Dehát istenem, majdcsak kinövik"

a történelem ismeretében ennyire optimista?
tistedur, éppen a szavak használatával lehetne az idők során lemosni a mögöttes negatív tartalmat. Ha agyonhallgatjuk, meg körülírjuk, sosem fog változni semmi sem.
volt tavaly a spektrumon egy Bob Geldof film,egész pontosan egy dokumentum Afrikáról,a közelmúlt népirtásairól..az áldozatok becsült száma tíz millió körüli
Brownie!
akkor először is tisztázzuk a gettó fogalmát..:)(már egyiptomban is külön kellett költözniük az idegeneknek:ezek is "gettónak" tekinthető városrészek voltak)


swen!
ezzel az a gond,hogy a kódolt tartalom megnehezíti a használatot..én zsidózom és romázok/cigányozok de nagyon fáraszt ha magyarázkodnom kell miatta (az meg méginkább ha emiatt elkezdenek a környezetemben szalonnáciként velem összekacsintva viselkedni)
Swen
Van ebben a kerdesben valami bajosan mi volt elobb a tyuk vagy a tojas dilemma.

En az USAban akadtam ki sokszor, a feketek reakcioin, miszerint, ha valami nem tetszett nekik, azonnal elovettek a rasszista lemezt. Es ha azt ott valaki felteszi, bizony odafigyelnek ra.

Aztan rajottem, hogy egyszeruen jogos. Ma is, amikor elvileg tenyleg mindenben egyenjoguak blablabla, rengeteg serelem eri oket.

Na igy vagyunk mi a ciganyokkal, zsidokkal.
Ok rogton kiabalnak, hogy rasszista, pedig tenyleg azok vagyunk:-)
ha valaki antiszemita, akkor az arabokat is antizza, nem csak a zsidókat... vélhetőleg morvai az arabokat utálja nem? mert, hogy elnyomják a palesztin nőket, bár azok is arabok... vagy igazából zsidók. és valójában ellenük van, de ezt ciki nyíltan bevállalni. alapjáraton az antiszemitizmus az burnusz-ellenesség....
tistedur: és a drágai idegenek egyiptomban zárt ajtók mögött voltak napnyugta-napkelte között?
Vince:

zsidok nem nyomnak el arab noket, es ha megis, az nem a zsido tradicioban gyokerezik, nincs ugyanis ilyen tradicio. Koser zsido ember csak a sajat koser zsido feleseget nyomja el, esetleg koser zsido lanya folott basaskodik -- mas lanyara illetve felesegere ra se nezhet, a beszelgetest es mindenfele erintkezest is kerulnie kell idegen nokkel. Pl. uszodaba is csak akkor mehet egy igazi ortodox, ha ott csak ferfiak vannak -- nokkel egyutt furodni szornyuseges bun. (a zsinagogaban is el kell kuloniteni a ferfi es a noi reszleget elvileg).

Ezek a hagyomanyos eletszabalyok, egy pillanatig nem allitom, hogy mindenki megtartja oket. Arab vagy kereszteny novel pedig szinte egyaltalan nincs erintkezesi lehetoseg a tradicionalis szabalyok szerint, -- magatol ertetodoen az arab es a kereszteny ferfiak dolga a sajat noik kordaban tartasa, a zsido ferfiaknak ehhez semmi kozuk.

ha megis megtorteniok, hogy "zsidok" nyomnak el paleztin noket -- errol konkret informaciot en meg nem olvastam -- az biztosan nem a vallasi hagyomany miatt van (ami egyebkent himsoven, mint az allat, de nem igy).

hogy a palesztin nok nem kevesbe szenvednek az izraeli megszallastol, mint a palesztin ferfiak, azt aligha lehet ketsegbevonni. de az olyan temakhoz, mint csaladon beluli eroszak, nok tisztelete, egyenjogusag, a megszallt teruleteken Izrael allamnak nem sok koze lehet. Ezek bizony a palesztin tarsadalom sajat mechanizmusaitol fuggnek elsosorban, amiket Izrael, meg ha akarja is, akkor sem tudja megtorni (lasd ongyilkos merenylok, kompromisszum-kesz palesztin vezetok nepszerutlensege, terrorszervezetek nepszerusege stb.)

szoval Morvai Krisztina vsz. hazudozott nekunk, nem kellett cionista vilagosszeeskuves ahhoz, hogy beadvanyait elutasitsak, eleg nyilvanvalo hulyesegek lehettek azokban a beadvanyokban. az mindenesetre ertekes info volt a levelebol, hogy a nemeteknek is bokte a szemet a tevekenysege, dehat oket is le lehet zsidozni, o pardon, cionistazni, alkalom adtan.
megvalósítható feladat,hogy aki szittyamagyarozik az mától abbahagyja,körülbelül ugyanúgy,mint ahogy a dohányzásról is le lehet mondani,aki meg zsidózik az is abbahagyja a zsidózást,ezzel a cselekedetével,nem ad okot a szittyamagyarozásra....eltelik bizonyos idő,és kiderül,hogy kik azok akik anyagilag ráfáztak erre e közösen végrehajtott cselekedetünkre...
tistedur, mert el kellene végre érni valahogy, hogy a zsidó ne legyen szitokszó. Már írtam korábban valahol, nekem nincs rá szemem meg hozzáállásom sem, ki zsidó és ki nem az. És igenis kimondom, ha egy zsidót mint zsidót emlegetek valami miatt. De szitokszónak nem használom, nem is fogom, elítélem.

A zsidók, a nép, mindig is ügyes kereskedők, pénzemberek voltak. Én csak egy buta liba vagyok hozzátok képest, de azt még én is tudom, hogy a komoly bankok vezetői székeiben valóban sok zsidó ül, ezt miért baj megfogalmazni és kimondani? Van a népnek történelme, többezer éves, olvastam erről, mert érdekelt. Mi a manóért csináljak úgy, mintha nem léteznének? Ettől azonnal antiszemita lettem?? a francba.
Cozumel: hát éppen ez az. Ők is baromi sokat tesznek azért, hogy a rasszizmus éljen és virágozzon. A feketék is, a zsidók is és a cigányok is. Ezért mondtam, hogy nagyon hosszú folyamat lesz ( ha lesz) helyükön kezelni a dolgokat.
xuf 2007.01.10. 21:48:33

"Egészen más tészta aza kontexus, amikor Viktorunk, vagy a jobbos faszi kijelenti, hogy 'Ez egy bankárország". Na, ezmár zsidózás, igaz szépkis burokkal..."

Ez faszság. Így bármibe bele lehet magyarázni a burkolt zsidózást. Kern tudja ezt igazán jól előadni :)

Mifelénk a vallás, éppúgy mint a származás, vagy a fizetés, hogy csak ezeket említsem, személyes titok. Aki megtudja, neadjisten ki is mondja, megkapja a szép kis cimkefelhőt :) Ki ilyet, ki olyat.
Brownie!
ezért mondtam,hogy tisztázzuk a gettó fogalmát :)
swen> eza bankos dolog azért hangzik hülyén, mert van nagyonnagyonnagyon sok zsidó, és elenyésző számú bankár, aminek szintén csal elenyésző százaléka zsidó. Szal eza párosítás szerintem neveccséges. Ennyi.
swen, az olvasástól még nem leszel antiszemita. (de ha mondjuk, burnuszban olvasol, akkor már meggondolandó.... :-))) az antiszemitizmus alapja a féltékenység - nekik van, nekem nincs. lsd róma, (csak azért is, tistedur:-)), ki foglalkozhatott pénzváltással, kereskedelemmel (ők (is)). 1xű.
gumicsizma3:
"szoval Morvai Krisztina vsz. hazudozott nekunk, nem kellett cionista vilagosszeeskuves ahhoz, hogy beadvanyait elutasitsak, eleg nyilvanvalo hulyesegek lehettek azokban a beadvanyokban. a"

ezt mégis hogy mered kijelenteni? miaz, hogy "lehettek" bennük? Ha ennyire terhelő dolgot mondasz valakire, legalább legyen megalapozott.
swen: (de többen is mondtak ilyesmit)

"azt még én is tudom, hogy a komoly bankok vezetői székeiben valóban sok zsidó ül, ezt miért baj megfogalmazni és kimondani?"

szerintem inkább az a kérdés, hogy miért baj, vagy miért érdekes, hogy zsidók ülnek ott..
(illetve jól végzi-e a munkáját vagy sem? miért nem ez a kérdés?)
xuf ha a hülyék áramot termelnélek, te felválthatnád a paksi atomerőművet.
Vince> nemtom mit jelent az, hogy mifelénk, depl énfelém nincs így. Szerintem egyáltalán nem titok, vagy tabu az, ha vki pl szláv, hacsak az illető nem ügyel szándékosan arra, hogy ez ne tudódjon ki. Szerintem a baj ott van, ha valakit ez érdekel, szal ha vkinek központi kérdés az, hogy a másik milyen származású. Najó, nemvagyok teljesen őszinte, mertaz nagyon bassza a csőrömet, hapl egy zsidó zsidózik.
kisfisch: egyetértek. Bizony, az kellene, hogy legyen a kérdés. De napjainkban még nem így van.
swen, az jó ,-] solaris?

erről a védekezésről jut eszembe egy hasonló eset, de abból országos vita lett pár hónappal ezelótt franciaországban.

mathiue kassovitz francia filmrendező blogjában támadta nicholas sárkozyt mert csőcselékezett és kirekesztően beszélt a lázongások alatt meg kritizálta az agresszorpolitizását. (kassovitz rendezte a gyűlölet c filmet ugyanebben a lázongás témában még tiz éve.)

erre sarkozy olyat beirt válasznak a blogba, hogy fél párizs kommentelt az oldalon. az eset óta kassovitz le pen feliratu poszteren burkoltan arra kéri olvasóit és rajongóit hogy szavazzanak a szocialista hölgy ellenfelére.

www.mathieukassovitz.com/blognews/
Gumicsizma: swenhez kapcsolódva, ugye mi már beszéltünk a való dolgok leírásának kritériumáról :-)?
asszem, a meccsnek vége. megyek zülleni... (de mostmár igazán... :P)
Jaés mégvmi Vince. Bár elvekben vmennyire egyetértek veled, egy vmit elfelejtesz.

Nekem nagy és horgas a nózikám és kurvagöndör a hajam, ésez nem véletlen, hiszen zsidaj vagyok. Ésha ez vkinek feltűnik, az szerintem teljesen normális. Az persze más kérdés, hogy ezt szóvá szabad-e/illik-e tenni. Mert nem.
gumicsizma3: Köszi a felvilágosítást! :)

xuf 2007.01.10. 21:52:39
Ebben még semmi antiszemita nincs, még a "cionista magyar kormány" kitételt is meg lehet magyarázni a pillanatnyi lila köddel, persze én nem hinném el.

Nem védeni akarom, de láthatóan nem ismered a nemzetközi politikai lobbit. Göncz "nemértek a külpolhoz" Kinga balfaszkodása ellenére is nagyon jól működött a magyar verzió a szlovákkokal szemben.
Igen, CrL, a Solarist olvasom és tetszik:-)
CrL!
?????
nem arra kérte őket,hogy a szocialista hölgyre voksoljanak?
xuf!
anticionizmus nem antiszemitizmus feltétlenül....
Brownie, nem burnuszban olvasok, hanem helyes kis mackónadrágban és topban többnyire, hasrafekve, derekamon egy cirmoscicával.Idilli kép, nem?:-) Csak hogy oldjam ezt a feszült hangulatot.
Azért legyünk őszínték srácok, MK-nak (hülye geek pc-sek remélem leesik, hogy milyen találó ez a monogram) egy nagy defektje van éppen: izraeli érdekeket kezdett el rugdosni, amit - sajnos - manapság nem igen szokták tolerálni; ha éppen mondjuk Nigériát találja meg hasonló helyzetben még itt is mindenki lelkesen bólogatna a kedves Krisztinának, hogy valójában milyen igaza van.

Faramuci egy helyzet, történelmi okoknál fogva a zsidósággal/Izrael ellen egyszerűen nem lehet szinte semmilyen vádat megfogalmazni, mert akkor annak az embernek befellegzett; jó, lehet, hogy nem jogos Morvai kifogása (nem tudom), de ezek után már le nem mossa magáról az iddqd-s szemforgató, antiszemita, némber képet - miközben, ha más országgal találja szembe magát, semmilyen következménnyel nem kéne szembenéznie.

Pedig Nigériában is volt jócskán népirtás.

Persze MK is nagy balfasz, ha már jogvédő, akkor teljesen tisztában kellett volna lennie azzal, hogy amit ír, az egyszerűen nem más, mint saját suicid énje, gyakorlatilag saját nyakára tekerte a kötelet, ép hogy csak nem a sámli kirgását bízta másokra.
Vitatechnikája, meg maga a förtelem, ezzel a gyurcsányi idézettel - mint utólag (?) kiderült, talán ez volt az egyetlen épeszű, őszinte mondata Gyurcsánynak - teljesen lejáratta magát, legalábbis az én szememben, tudni kell néha azt mondani, hogy "bocsának, hülye voltam, elragadott az indulat".

Kedves Krisztina, megérdemled, amit kapsz, aki hülye haljon meg; simán összekeverted a hülyeséget a bátorsággal.
swen!
én ismerek olyan lelkizős típust,aki a maga igaza érdekében bárkin átgázolna..
tistedur: de de, félreérthető volt a mondat.

igy ok: az ellenfelére, a szocialista politikusnőre szavazzanak.
tistedur, itt most nem erről van szó, ahogy én látom. De nyilván van olyan is. A legtöbb ember cseppnyi anyagi vagy bármilyen előnyért bárkin átgázolna. legyen bár lelkizős, vagy sem.
swen:

"A zsidók, a nép, mindig is ügyes kereskedők, pénzemberek voltak. Én csak egy buta liba vagyok hozzátok képest, de azt még én is tudom, hogy a komoly bankok vezetői székeiben valóban sok zsidó ül, ezt miért baj megfogalmazni és kimondani?"

Tevedsz. A zsidok nem voltak mindig is ugyes kereskedok, penzemberek, es plane nem az egesz nep en bloc. Ez egyszeruen tortenelmi tevedes.

Fontebb irtam valamit arrol, hogy ot fele keppen lehet definialni azt, hogy ki "zsido", amibol az elso ketto korrekt, a tobbi meg onkenyes. Ha ugy definialod a foglmat, hogy "aki okos" "aki ert a penzugyekhez" az zsido, akkor persze igaz, hogy csaknem az egesz bankszektor a "zsidok" kezen van, de ez korkoros okoskodas, egy sztereotipia makacs ismetelgetese. Egy sztereotipia pedig nem lesz igaz attol, hogy sokan hisznek benne.

Jopar zsidot ismerek az 1-2-es definicio szerint -- semmivel sem okosabbak, intelligensebbek, muveltebbek, osszetartobbak, mint masok. (Viszont okos es muvelt embereket gyakran zsidonak neznek, megha semmi kozuk is a zsidosaghoz -- igy termeli ujra magat a sztereotipia) Es a penzugyekhez sem ertenek jobban, mint akarmelyikunk. Az egyetlen, ami tenyleg megkulonbozteti oket, a holokauszt miatti fenyegetettseg -erzet. Ezt viszont nagyon kulonbozoen elik meg intelligencia, muveltseg, csaladi hatter, stb. fuggvenyeben.

Szoval ebben is tevedsz, nem vagy "buta liba" hozzajuk kepest. A zsidok se nem jobbak, se nem rosszabbak masoknal.

Ja, es Morvai Krisztina jelenteseit termeszetesen nem lattam, csak a benyomasaimat irtam le, mi az ami valoszinunek tunik, es mi az, ami nem. Nem vadolom, de gyanakszom. TWA vsz. fejen talalta a szoget azzal a kommentjevel, hogy ha MK komolyan kiallt volna a palesztin nok jogaiert, akkor most a palesztin ferfiak utalnak ot a legjobban. Mondj egy palesztin noi politikust!
amúgy meg morvai krisztina valószínű nem olvasta mel gibson legutóbbi kínos sztoriját és bocsánatkérését. más kiadás, de hasonló a sztori.
xuf 2007.01.10. 22:07:20

Miért? Jön az SS? Azok az idők már elmúltak. Nálunk szerencsésebb történelmi fejlődésű országokban, ahogy Fábry szokta volt mondani, ez nem ügy. Sőt, rendszerint maga a delikvens hozza a többiek tudomására. Ott elképzelhetők olyan kategóriák pl az angol nyelvű wikpédiában, ami a magyarban tabu.
en.wikipedia.org/wiki/Category:Jews
sőt
en.wikipedia.org/wiki/Category:Lists_of_Jews

Nálunk, Mo-n az ilyenért minimum a népszabi és a 2+2 ker és kir TV hozná vezérhírben, h antiszemita a magyar wikipédia.

Azért ezt hozom, mert remekül tükrözi az ottani mentalitást, felfogást a világ egyik legnagyobb értelmes közösségi szájtja.
Pascal.. közben elolvastam a Wikipédiában a SDP-t. Arra gondolhat talán, hogy ott is sok a zsidó, párton belül, akik vele elbántak ( ahogy írta ) is zsidók, nyíltan kimondta, amit gondolt. A saját bőrén tapasztalta, amit tapasztalt és ezt meg lehet, sőt meg is kell fogalmazni. Szerintem tök bátor. Ennyi ellenséges férfival szemben a riportban, akik szóhoz sem engedték jutni, állandóan a szavába vágtak.

Azért állok mellé, mert olyan dolgot képvisel, amivel egyet tudok érteni. Korábban is ezt tette és a mostani bizottságban is ezt teszi. nem véletlenül akarják elhallgattatni. Igenis kell, hogy legyen rendőri felelőse a túlkapásoknak. És nyilván a kemény magot, a garázda szélsőjobbosokat is büntessék meg, de ne mossák őket össze a fidesz szimpatizánsokkal.

swen - akkor most már tuti, hogy nem vagy antiszemita, ez a burnuszos teszt ez mindig bejön, soha nem csalatkoztam még benne:-) bár, ez a macska a derekadon, ez kissé zavarba hoz, lehet, hogy csak elterelő hadművelet?

igazából ellenséges hangulatban jó szólni. nagy ára van, ha egy nép kussol, s vezére minden halk szavát teljesíti. hm.
swen:"A zsidók, a nép, mindig is ügyes kereskedők, pénzemberek voltak. Én csak egy buta liba vagyok hozzátok képest, de azt még én is tudom, hogy a komoly bankok vezetői székeiben valóban sok zsidó ül, ezt miért baj megfogalmazni és kimondani?"
gumicsizmán tényeket kértél számon MK-val kapcsolatban.
akkor te se röstellj tényeket felsorakoztatni a hazai bankszektorból, különben azt hihetné az ember, h csak egy kicsit zsidóztál te is
Gumicsizma, nem a zsidókhoz képest vagyok buta, ekkora butaságra azért nem gondoltam:-) A jelen kommentezőknél vagyok butább, politikailag műveletlenebb, ahogy látom. De véleményem persze van azért:-)
Bocs skacok, de ki kellett cserélnem a fűtőszálat a turulkeltetőben, aztán le kellett tolnom lelki terheltség okán egy sör-krumpliszörp kombót, aztán galád módon még egy csomót írtatok, de utolértem...

Swen - egész felzaklattál, évek óta nem olvastam a mackóanadrágban fekszem gyönyört! Egy ijen képért küldök cserébe egy Vászka talicskával jómunkásember képet :P (a Solaris a Lem cucc?)

A sávos összeesküvőknek pedig üzenem, hogy a tuggyukmik hamarabb laktak itt, mint Árpád apánkék, lévén a rómaiak hozták őket Pannóniába rabszolgálni. Sajnos. Mi még akkor tanultuk a paprikát aprítani a bográcsba. De persze ezzel én sem értek 1et.

Persze akkor is voltak itt baráti törzsek, úgyhogy mégis miénk a győzelem. Meg a többi.
cserke, nehari, de hülyeségekre nem válaszolok. nem olvastad el a hozzászólásaimat, különben nem jönnél azzal, hogy zsidóztam. Ne menjünk már át az én támadásomba, ha kérhetlek. Nem én vagyok a vezérmotívum.
gumicsizma:hanan ashrawi, dr., cnn-en gyakran látható.
azaz, Vászka, Lem:-)
Swen, basszus, jobban megvédted mint ő saját magát. Ha így, ilyen szinten érvelne.. persze azért megkérdezném, hogy hány SDPs zsidó, hogy ezek tényleg cionisták-e stb. Mert OK a sértődőttség, lehet van alapja is, pl. a sok férfi mind nekiment, meg itt is helyből leőrültezték, de hát ő sértő is volt.
Vászka!
nem rabszolgának hozták őket :)
(és a honfoglalókkal is jöttek néhányan )


swen!
az amiért kiáll az tiszteletre méltó-még a vehemenciája is érthető,a családon belüli erőszak és a női jogok még belőlem is kihozzák ezt, de ettől még lehetnek olyan nézetei,amik miatt kicsit megkeseredik tőle az ember szájíze..
xuf 2007.01.10. 22:07:20

"Nekem nagy és horgas a nózikám és kurvagöndör a hajam, ésez nem véletlen, hiszen zsidaj vagyok."

xuf: màr engelmeddel, mazohista zsidaj vagy. ha legalàbb 80 kilo, és 180 magas vagy, àllj a sarkadra, és rugd tökön aki lezsidajoz. csak nem azok közé a szànalmas figuràk közé tartozol akik ugy vélik, hogy "ha a zsidokat üldözik annak biztos van valami oka?"
Csípem mikor így bevágjátok: a zsidők!

A bankáros témához: a művelt, egyetemes kultúrájú ejrópában zsidó nem örökölhetett ill. birtokolhatott földbirtokot. Viszont keresztény nem adhatott uzsorára (ez pl. nekem szimpatikus) kereszténynek pénzet kölcsön. Ingyér meg hüje lett volna. Tehát: a zsiszi éhenhal, muzsikál, kenyeret süt, esetleg próbálkozik a pénzváltással. Nem ojan misztikus dolog ez.

Ezt kivetíteni korunkra, nem csak nem PC, de baromság is. Pont, mint a zsigeri itéletalkotás.

Swen: a Tarkovszkij adaptáció megvan? Nekem nagyon bejön. Mokép DVD.
kaarmeenhetki: miért beszélnek a finn zsidók németül 1852-ben? Bánó állítása szerint dekódolta az alig burkolt MK-zsidózást, és akkor hangzottak el ezek az inkriminált szavak... nem felszólított, hogy zsidók menjetek izraelbe...
swen! tényeket az általad tudni vélt hazai bankszektorban dúló zsidó túlreprezetáltságról. csak ennyi. ne magyarázz félre
árpi már tuti a holnap reggeli félötöst írja az arculatot váltó otp-ről és a szerelmes kókáról, aki olajcsöveken ugrálva megoldotta a válságot:-))
Árpád,
isten vagy
Krisztának ezzel a beírással aszem tényleg harangoztak, most néztem atv-s hülyeségét, rettenetes, hihetetlen.
Tényleg ostoba nő, Balóhoz való.
Brownie, ha jól emléxek, a finnek kapcsán is volt kis náci jellegű virtuskodás a 2. világégés alatt :)

Szeva Tistedur! Egyébként, így a 2. szörp után már látom sokak kedvenc gondolkodóját (akit valójában is láthattunk virtuál krisnásként), amint vizet hoz a bőrvederben, miután iját lerakta, osztán kiveszi a nyereg alól a húst, amit kis szitkozódás és kumiszvedelés után sütögetni kezd :D
Megismerhettetek már annyira, hogy a véleményeteket mindig tiszteletben tartom, még sohasem ócsároltam le senkit sem. Sosem mondtam, de még csak nem is gondoltam, hogy mindenkinek hozzám hasonlóan kell gondolkodni.

Kaaermeenhetki, ha MK olyasmit mer kijelenteni, amit idézel, akkor azt okkal teszi. Sokkal tájékozottabb lehet a kormánykörökről, mint itt mi jó sokan. De mondtál valamit, amin elgondolkodtam megint. A zsidó etnikumot illetve vallást azért nem kedvelik, akik nem kedvelik, mert mindig is egy erősen zárt faji-vallási közösség volt. Majd ha ők nem lesznek rasszisták a nem zsidókkal szemben, akkor várható komoly előrelépés ebben a témában.
Vászka, mit jelent, hogy PC?? Nem bírok rájönni:-) És csak úgy tanulok, ha kérdezek. Nincs meg a Tarkovszkij.
Árpád, nem akarsz írni a mostani új parkolóbotrányokról, amelyek dagadnak kicsiny hazánkban? merhogy akadnak erősen kérdőjeles dolgok
Vászka!
akarod hogy elmeséljem neked azt a húsos dolgot?! :D
gumicsizma: Laila el-Haddad, Rima Merriman
vászka: nem emléxem, kik voltak akkor a nácik? a svédek, a dánok, a norvégek vagy az oroszok vagy a németek? :-PPP
Brownie:
hát talán azért, mert a zeneszerző Pacius német származású, az opera meg eleve kétnyelvű: svéd és finn...azt hiszem, valami vándor színtársulatban jelennek meg.
asszem igazad van egyébként: olyan, mintha most Bánótól idéznék, hogy "zsidók vissza Izraelbe", csak elfelejteném hozzátenni, hogy ő csak dekódolt.
Megjegyzem, ha tényleg Balóval fut, akkor neki csak tudni kell, hogy kik azok a "magunkfajták és magukfajták". És úgyhiszem nem is lettek volna olyan nagyon haragban egymással, ha valóban a Baló a pasas. Ez a forrás pl. honnan van?
Swen, sztem nem faji-vallási közösség.

Inkább identítási-származási szerintem.

Ennek is van irodalma, lehet utánanézni. A generál polgári ellenszenv az átlagos kultúridegenséggel (de szép szó), sima ügy. A gond a szervezett fellépés, de az másik téma. Ami itt a baj, a rendszeres általánosítás. Etnikai közösségekről beszélünk, mint egységes ellenről. Persze így egyszerűbb, meg muszáj valakit okolni a szerencsétlenségemért, főleg tuti a cucc, ha van rá megerősítés, ill. példa. És a hajó megy...
Swen - politically correct, PC. A négert afroamerikainak nevezni pl. PC. De van itt ezzel kapcsolatban egy félreértés, ha nem nevezem nevén és úgy sértem meg a zsidókat vagy katolikusokat, akkor már OK vagyok. Pedig az csak kódolt zsidózás, katkózás. Éppoly elítélendő.
swen: rasszisták a zsidók a nem-zsidókkal szemben? betérni a zsidó vallásba rendkívül nehéz, nagyon sok követelménynek kell eleget tenni (főleg a férfiaknak). miben rasszista egy zsidó? ha betartja a vallása előírásait, akkor már rasszista? attól tartok, te ezt kevered össze rasszizmussal...
Brownie!
a norvégok..quisling-kormány,az biztos..
Brownie, ha hüjeséget írtam, majd leugatnak a szakértők, de Finnország támadta területileg a Szovjetúniót. Talán nem a náci a hejes kifejezés, de ugye akkor a világ kétpólusú volt. Azt el kell ismerni tökös dolog volt úgy számszakilag.

Ha elkúrtam volna, én kérek elnézést.
tistedur: bingó. mindenki próbált kiegyezni a kis idegbajossal. még a nagy szovjetunió is:-)
Brownie:

Hanan Ashrawi anglikan vallasu, angol es francia iskolakban tanult, Amerikaban doktoralt, es csak utana tert haza politizalni. Ja es mar az apja is befolyasos vezeto volt a palesztin felszabaditasi mozgalomban, ami nelkul neki aligha lett volna politikai karrierje. Nem hiszem, hogy egy atlag palesztin no Ciszjordaniaban vagy a gazai ovezetben akarcsak almodhat is ilyen palyafutasrol.

swen:

a tobbiekhez kepest sem vagy buta liba.

Rosszindulatu Vaszka:

koszi, nagyon korrekt komment volt.
Rosszindulatú Vászka · Te milyen finn virtuskodásról tudsz?
Vászka: sztem meg Max Weber óta mind a négy egységesen valamilyen szinten. (L . a protestáns etika ésa ... (És Max Weber is hogyismondják ööö "Magukfajta" volt, bár igaz, akkor még hol volt Herzl Tivadar a világhírtől... Mondjuk lehetett volna magukfajta) Ez a nő egyre jobban izgat. Tényleg miből csinálta a PhD-ját? Feminista kizsákmányolásból, The Real rape eh? NANEEEE? Asszem akkor Susan Estrich az istennője. Kár, hogy Andrea Dvorkinnal együtt ők is "magukfajták"... Szal ez a nő kicsit megcsúszott az agyi-sínen. Volt vajon normális is?
Morvai, Bánó "muszter" András, az ostoba Népszabis az idióta kérdéseivel, majd a kiegyensúlyozottság jegyében a Népszava. Szerintem nem az a lényeg, ki zsidózott kit, hanem igazat mondott e Morvai. Ki és honnan nézte? A párt-kelte valóban egy tré műsor, kormánypárti politikusokkal édesen elcsevegnek Bánóék, tisztelettel végighallgatják őket az ellenzéki készülhet a legrosszabbra. Közröhej. Tegnapelőtt Orosz Jozefin, azt hittem már össze fog bújni a Horn Gyulával, annyira csüngött rajta.
Köszi, Pascal:-)
Még valami eszembe jutott. Honnan jöhet ez a "magukfajta", "magunkfajta". Nagyon valószínűnek érzem, hogy ennek előzménye van. Valahol ez elhangzott valamelyik ellenséges újságíró tollából, és erre válaszul emeli ki nagybetűvel számtalanszor a válaszcikkben. Különben nem lenne értelme, nem találok rá más magyarázatot. Szerintetek?
vászka: én úgy tudom, hogy a molotov-ribbentrop paktum után, a németek elindultak lengyelo felé, a szovjetek a baltikumot kapták el, menetközben volt egy finn-szovjet megnemtámadási, aztán sztálin provokálni kezdett, mert a karéliai földnyelvet a finnek nem akarták átadni. az oroszok finn területről lőttek saját országukra aztán lerohanták a finneket. szerintem minden finn operában volt akkor:-))) viccet félretéve, a finnek nem rohantak le senkit.
ir itt valaki a magyarorszàgi szlovàk- szerb- svàb- bulgàr- görög- örmény- cigàny kissebségböl?
nem?
nektek, böszavu okosenciànok, fogalmatok nincs, mi a diszkriminàcio.
ha meg nem tudjàtok, akkor halt bloss die klappe.
És kiemelem mégegyszer: az a három ember a Napkeltében az újságírás szégyene. Én szégyelltem magam helyettük, amikor néztem.
lemaradtam. de még a finnek sem olyan bátrak(hülyék), hogy megtámadták volna a SZU-t. Területi vitájuk volt, SZU területek követelt Finno-tól "saját biztonsága érdekében" (lásd még w.blog.hu/2007/01/08/a_halalcsillag_elpusztitasarol), amibe persze Finno. nem ment bele. Erre megtáadták, azt hitték, pite lesz, meg majd koccintanak 6 nap múlva Ouluban. Ez nem jött be. német segítséggel megállították öket, békét kötöttek, aztán meg szovjet bíztatásra, meg segítséggel kiverték a németeket. ha jól tudom.
Vászka, télleg jobb szó rá az identitási.
gumicsizma: egy átlag magyar nő sem álmodhat ilyen karrierről. maradjunk nálunk: én még eddig MKról sem tudtam, hogy kemény élharcosa a női, családi jogvédelemnek, pedig ezen a szinten tájékozottabbnak tartom magam, mint egy átlagpolgár. ha már itt tartunk: mondj egy magyar nőpolitikával rendelkező ismert politikust. pasi is lehet:-)
SZU-t mi támadtuk meg. Meg az USA-t. De merjünk kicsik lenni!
Várj swen, miért is szégyene? Mert szubjektívek? Vagy másért? Mert így ok, példa nélkül csak kinyilatkotatás.

Szerintem kaarmentheki beírt egy példát Bánóról. Ha megpróbált többször is Kriszitna szájába adni valamit amit ő nem mondott, nem akart mondani, az tényleg gáz. De akkor Kriszinának is ezt kellett volna írnia.
Heti Válasz: Interjú Morvai Krisztinával www.l88.hu/about1163.html

és ez egy nagyon okos nő. Árpi, még nálad is okosabb. A Bánó meg egy fasz.
ecet,egyszerűen írsz igazat,köszönöm
ecet: Melyikről akarsz hallani? az Anti Bolgár-Comitéról? Vagy a BolondBulgárBontók szervezetéről? Mer szerintem őket azér nem annyira bántják úgyhiszem.
Brownie 2007.01.10. 23:00:15

Lévai Katalin :)
na azért az se semmi amit a riporterek összehordanak
ferkó kurvára mondta, hogy el lehet menni, ezekkel a szavakkal
hisztizik egy videón, ami körbe ment a magyar neten

www.videobomb.hu/video/El_lehet_menni_-_mondja_Gyurcsany_Fleto

ha valaki még nem látta volna

az egész őszi cirkuszt pedig úgy állítják be, mintha a pokol nyílt volna meg és a 77 démoni légió özönlötte volna el Tündérvárost
a Kossuth-téren talált sátorcövekverő kisbalták, kenyérvágó kések és petanque-golyók mindennél alkalmasabbak lettek volna a 60 vagy hány államfő megorvgyilkolására, asszem

de mindegy, ha hazudunk, csúsztatunk, ha nincsenek is érveink, akkor is, ezek antiszemiták, zászlólengető hőzöngők, jajj-jajj

azért riporterhez ez kevés, akármerről járom is körbe

ettől függetlenül a nő nem százas, de a ragyogó végeredményhez azért mindenki hozzátette a magáét

Én a magam részéről szimpatizálok MK-val. A műsor egészéből kitűnik, hogy kérdezők nem vitatkozni akartak, hanem a földbe döngölni. Ez azért nem valósult meg.
Ami az emlegetett sajtószabadságot illeti. Nos, ez elvileg valóban fennáll. Viszont annak ellenére, hogy az elmúlt hónapok jelentősen feldobták a kuruc.info, a kossuthter.com vagy a blog.tomcatpolo.hu látogatottságát a döntő többség továbbra is meglehetősen egysíkú tájékoztatásban részesül, mivel nem vette fel a palettájára a HírTV híradóját, de még a Duna TV-t sem.
nándo: megfogtál:-)
A behivatkozott heti válasz cikket olvastam, még tavaly. Ez a rész tényég megfogott:

"A tévében néztük a történteket. A lányom egy gyerek igazságérzetével természetesen a hazug miniszterelnök ellen felkelők pártján volt. Egyszer csak megkérdezi: mama, az ott nem a mi autónk?"

Egyrészt a "a gyermek természetes igazságérzete" és a hazug miniszterelnök" rész. Másrészt, ugye, a felgyújtott autó a férjéé, Baló Györgyé volt.

Nehéz lehet abban a családban...
Brownie 2007.01.10. 23:05:51

és akkor még a kedvenc külügyminiszterünket is mondhattam volna. (Göncz Kinga)
Elképesztő, hogy néhányan még mindig elhiszik, hogy azért mert valaki más színű/vallású/úgy áltlában más azért rosszabb/kevesebb, mint a többség. Könyörgöm ez a 21. század!
Azért, mert egy újságíró legyen tárgyilagos, legyen udvarias, hallgassa meg a másik felet miközben értse is meg, amit a kérdezett mond, arra reagáljon, ne akarja a kérdezett szájába adni a saját vélményét, vagyis ne ő mondja meg, mit akar hallani és főleg ne legyen nyíltan ilyen ellenséges, adja meg a tiszteletet a vitapartnerének, mint embernek. Így azonnal hitelesebbé és újságíróbbá válik ő maga is. A stílus ugyanis minősít, és ebben az esetben a három újságírót minősítette, számomra negatívan. A magas fiatalnak meg, ha jól emlékszem, normális kérdése nem is volt.
jaja swen: ezt jól látod. De tedd fel a kérdést: hogyapicsába megy a naptv a közszolgálati TV-n?

jamég egy érdekes házasság:
Ungár Klára tesója Ungár András (aki sajnos már meghalt) és

Schmidt Mária. Ugye a szerelmek az égben köttetnek.
kedvenc részem, amikor GyF kapcsán hárman egyszerre hördültek fel a riporterek, hogy "dehát ilyet ő nem mondott", piha...hát dehogynem.
Na ezek szerint tuti az infó. Balóúr és Krisztinaasszony ezek szerint politikailag kiélezetten élnek együtt. Hát. Mondjuk ezek után már azért kezdem én is kevésbé bizonyítottnak látni az antiszemitizmust.
Zaniah 2007.01.10. 22:43:35
gumicsizma: Laila el-Haddad, Rima Merriman

ugyanaz, mint Hanan Ashrawi, Amerikaban tanultak, onnan jottek vissza, raadasul ok inkabb csak ujsagirok, nem igazi politikusok

swen:

a "zsidok rasszistak a nem-zsidokkal szemben" ennek pont annyi ertelme van, mint "a magyarok rasszistak a nem-magyarokkal szemben" Vannak zsido rasszistak is (pl. hallottam poszt-szovjet orosz bevandorlo fiatalokrol Izraelben, akik idegengyulolo mozgalmat inditottak a falassak (etiopiabol szarmazo feketeboru zsidok) ellen. Zsido szkinhednek zsido negert!) De megis mire gondolsz, amikor a "zsidokrol" beszelsz? A zsido vallasban semmi sincs, ami rasszizmusnak tekintheto, es sok zsido egyaltalan nem vallasos, hanem csak a kulturalis tradiciot vallaljak fel. Az ilyen kijelentesek igazsagtalanok (mint ahogy az is igazsagtalan, ha a "magyarokat" nevezi valaki rasszistanak) Pascal, hol vannak az elveid?
egyébként az a jó ebben, mármint az ilyen heves tiltakozásukban, hogy ezt legalább még ők is cikinek érzik...
tistedur
Izraelben nincs kulonbseg ortodox es nem ortodox kozott abbol a szempontbol, hogy az allamvallas kotelezo mindenkire, kovetkezeskeppen egy ateistanak is muszaj abbahagynia penteken az esthajnalcsillag feljovetelenel a munkat akarmilyen jol is megy, masfel orat liftezni a szombati lifttel a hatodik emeletre, benthagynia a kocsijat a garazsban, nem ragyujtani egy cigarettara mert a tuzgyujtas is tilos..
(ez utobbinak orulnek az antitabakok(-:)
egy csomo olyan dologra kenyszeritik - ugyanugy mint a muzulman orszagokban is azokat akik nem vallasosak - ami egyaltalan nem illik mar bele az utobbi ket evszazadba sem pedig az emberi szabadsagjogokhoz
es ebben a kerdesben egyforman kategorikusak az ellenseges rokonok, zsidok es muzulmanok
a vallas lelkielet, maganugy amit lehet gyakorolni zsinagogaban, mecsetben es templomban, be lehet tartani a szigoru szabalyokat annak akinek ez szukseglet, de nem lehet kenyszeriteni
es a kenyszeritesbol egyelore Izrael sem enged
swen: ... mondjuk, az sem árt, ha az interjúalany válaszol az elhangzott újságírói kérdésre. ami ugye, nálunk lassan kimegy a divatból. nézd meg, komoly újságírói hagyománnyal rendelkező országokban ez nem lehetséges, az alany nem tudja kikerülni a kérdést. ahogy gyf járt washingtonban: addig kapta u.a. a kérdést ismét és ismét, míg nem válaszolt rá. MKnak is KELL válaszolnia. ha nem teszi, gyűrni fogják. és így van jól.
a zsidó vallásban semmi nincs ami rasszizmusnak tekinthető?
boldogvagyok: de nem a műsor a lényeg mert a kereszttüz az egy vicc, hanem MK válaszlevele a népszavának, amit utána megjelentettek, abban irt indulatból, lehet nem gondolta hogy közzéteszik ?!
z: hm.. a "kiválasztott nép" kitétel megfelel?
a francba, nem vagyok következetes. ha MK, akkor gyf GYF.
Brownie 2007.01.10. 23:14:32
"ahogy gyf járt washingtonban: "

Azaz interjú itt, Budapesten készült. :)
(a CNN riportere előtt pont Balónak adott interjút Gy. Ferenc, nagykorú, büntetlen előítéletű egyén. :))

(nagyon rád szálltam ma, látom :D)
Te Pascal. Annyira kiegyensúlyozott vagy. GyF saját maga mondta, h hazudott. Akkor hazug. Érted, nem?
swen, te üdítő színfolt vagy itt, de rólad sem hiszem, hogy cirmossal dorombolsz éppen...
Igen, ezt a zsidók rasszisták dolgot elszúrtam. Nem is lehetnek rasszisták, hiszen a vallásuknak akarnak megfelelni. Szóval visszavonva.
kaaremeenhetki ez mit jelent? mit hiszel rólam? és miért kell rólam bármit is hinni?
gumicsizma

a legjelentősebb/legpotensebb palesztin gondolkodók/aktivisták valóban többnyire nem a megszállt területeken nőttek fel. no és? koszos/büdös sátrakban ugye nehéz értelmiséget nevelni. de attól ők még léteznek, és nem is kevesen. hál'istennek. egyébként pedig jelenleg palesztin részről nagyon úgy tűnik, hogy az egyik leghatékonyabb politikai fegyver az újságírás.
nándo: hát igen, érzem is:-) göncz kingához már hozzá sem tudtam szólni:-)
akkor OV volt washington? mármint tábornok? :-))))) vagy főparancsnok vagy mi a szösz..
Gumicsizma, megvannak az elveim, mi a gond?

Nem térek magamhoz, Various hogy átverted a búrám. De gratulálok, tehetséges utánzat volt. És a képeden is vastag a bőr, meg kell hagyni. Viszont legalább láttuk, ki hogy reagálna ha igazi lenne.

Egyébként legalább megtaláltam Bencsik beírását, eddig nem is láttam, - hogyan ír valaki, miután itt a blogon szerteszéjjelfikázzák, lebértollnokozzák, stb. a Demokratás munkássága miatt. Az tisztességes beírás volt, ez a minimum.
szteppelő!
csak amire válaszoltam abban nem ezek a példák voltak.
(és ugye szombaton a korházak is zárva vannak és a mentő sem közlekedik?!)
brownie: mást ugyanazt 3 szor megkérdezni, meg héromszor azt mondani (riporterként(!)), hogy "ugye te ezt akarod mondani?"
Én éppen úgy vette észre, Havas Henriktől Bánón át még jópár emberkéig, hogy nekik ez az újságírói kultúrájuk.
Jaj gyerekek! A Való Világ nem fekete-fehér, hanem, sokszínű (ez most nem másság téma, meg benetton fíling, csak.)

Érdekes adat, hogy az ejrópai buddhista főláma (Ohle Nydal vagy ijesmi, nem hun név, bocs ha elírtam), az a vallásügyi ember, akit támogat az izraeli vallásügyi minisztérium (a kisbetűket senki ne vegye sértésnek), mert ugye nyomasztja a hamis papírokkal Izraelbe vándorló volt szovjet polgárok áradata, akik oly sokan vannak, hogy hagymakupolás templom is létezik a szentdöldön, hogy akkor inkáb már valami pagoda vagy mifene.
Pascal, az a beírás hol van? megmondod?
kaarmeenhetki, legalább azt, mondd meg, hogy a cirmosos bántás volt, vagy nem volt bántás?
ja, meg azért már gondolkozzunk el, h ezt a MAGUNKFAJTA / MAGUKFAJTA dolgot ki sugallja. Pl. Kuncze G. aki szerin pl Révész Máriusz ment rossz helyre. Ergo ha MAUGUKFAJTA, akkor lehet verni.
krmnhtki: (bocsi, de túl sok a magánhangzód)nem lehetne azt válaszolni akkor, hogyaszongya, ez meg ez a véleményem, és nem az meg az, amit ön itten most a számba ad... nem elkezdeni beszélni egy teljesen más dologról? (naiv vagyok, okés):lassan a nemlétező nőpolitikusok mellé kereshetjük a hiteles újságíróinkat is, ugye Árpád? :-)
nem volt bántás, meggyőztél.
Pascal 2007.01.10. 23:22:31

én nem bírom megtalálni bencsiket. csomót kerestem, de nem találom :( kérek szépen egy linket, vagy egy nick-et legalább!

valakiii!
Kaarmentheki, erre gondolsz? Valaki már korábban beírta:

www.l88.hu/about1163.html

Da, szerintem te egy fikaszikrát nem fogtál abból amit írtam (ferifletó mondta, hogy hazudtunk, ez igaz nem is vitattam).
Ez egyre rosszabb, jézusom. És az, hogy meggyőztelek, bántás volt, vagy nem volt bántás??:-PP
vászka ez most arról szól, hogy dán-izraeli segítséggel megvalósult az ökumené?
hogy kell elmenteni ezt az egész posztot? segítsen valaki pls!!
z, Wonderland:

akkor a keresztenyek is rasszistak, ugyanis onmagukat tekintik a valodi Izraelnek, Isten valodi valasztott nepenek.

De ez egyebkent nem rasszizmus sem a keresztenyek, sem a zsidok reszerol. A kivalasztottsag annyit jelent, hogy a zsidoknak meg kell tartaniuk egy sor olyan parancsolatot (szombat, disznohus evesenek tilalma, stb.) amit a nem-zsidoknak nem kell. A nem zsidoknak csak het parancsot kell megtartaniuk (amiket nem Mozes, hanem Noe vett at Istentol), nevezetesen tilos a balvanyimadas, + altalanos etikai eloirasok (ne olj, ne lopj, ne paraznalkodj, stb.) Aki ezeket megtartja a nemzsidok kozul, az udvozul a zsidok szerint. Es ha egy zsido nem tartja meg a Torat, akkor pokolra jut. Igy szol a mese. Mi ebben a rasszizmus?

A kivalasztottsagnak az az ertelme, hogy Isten megjelol egy nepet, aminek a tortenten keresztul bemutatja az O nagy bolcsesseget es igazsagozsagat a vilag tobbi nemzete szamara -- ezert szivnak a zsidok annyit, es beszelnek roluk annyit a tobbiek (erdekes modon a mesenek ez a resze mintha mukodne, rohadt sokat beszelunk roluk). Nem resze a mesenek, hogy a zsidok magasabbrendu emberek volnanak.
Bencsik tényleg szimpatikus volt. Kezdem azt hinni, hogy ő is ember :)
Zaniah, volt itt egy igen jó cikk még tavaly, Bencsik András emlékére. Index->TWA blogja->következőoldal->Bencsik András emlékére. A hozzászólások végén megtalálod, ő is beírt. Azt hiszem (remélem) nem Various írta.
Zaniah 2007.01.10. 23:28:14

w.blog.hu/2006/11/29/bencsik_blues

utolsó előtti hsz.
Pacal, tényleg nem. Megfogott. Azmegakkomitjelent?

Szepjoestet!
Koszi,hogy belinkeltetek a reggeli adast,megneztem most,en ezt lattam:

3nagyon hulye kutya kergetett valami hulye tyukot,rikacsolas,szalltak a tollak.Utanna az ebek is rikacsoltak...a vegen meg a tyuk ugatott egy sort.

Ja,es allitolag mi fizettuk az eloadast.

Swn:Jo ujra latni teged,Szerenyke!:)
Te mindenkinek megnyitod a szivedet?:)
Megoldottam. Ügyes vagyok.
Swen, én macskákat tartok, nekem a cirmos az egyik kedvencem. Csak, hogy tudd. Mifelénk úgyul is mongyák, hogy iromba.

Szóval semmi gáz, Hellboy és Én (így hunosan nagybetűvel) macska-rajongók vagyunk.

Ha az arc a sávosra gondolt, akkor mehet az örökmécseshez, megint gyülekezés van.

Na jóccakát, reggel benézek, kellemses eszmecserét és kirekesztést kíván,

Vászka.

szia galileo:-) csak ha a védelmemre szorul:-)
Én is imádom a cicákat, sőőőt, Wé is:-) Csak az övé sziámi.
úristen én nagyon hülye vagyok! :) pedig esküszöm ezt a postot néztem, és még rá is kerestem a nevére... mindenesetre köszönöm mindenkinek! :))
na akkor ezen a ponton most jó éjt mindenkinek! én el.
Zaniah 2007.01.10. 23:21:09
"a legjelentősebb/legpotensebb palesztin gondolkodók/aktivisták valóban többnyire nem a megszállt területeken nőttek fel. no és? koszos/büdös sátrakban ugye nehéz értelmiséget nevelni. de attól ők még léteznek, és nem is kevesen. hál'istennek. egyébként pedig jelenleg palesztin részről nagyon úgy tűnik, hogy az egyik leghatékonyabb politikai fegyver az újságírás."

Zaniah

ezzel nekem semmi gondom nincs, ez tenyleg termeszetes dolog. Csakhogy az eredeti kerdes az volt, milyen a megszallt teruleteken elo palesztin nok helyzete. Ezert mondom, hogy az altalatok idezett peldak nem igazan relevansak.
hajrá makkák. gud nite:-)
Köszi Galileo, megnevettettél!:DDDD
Pascal, ezt a linket miért kaptam?
Ja, a bencsikest már rég olvastam. Egyszer TWÁ-ra is úgy fognak emlékezni, hogy ő írta az a gyönyörű mesét Kenről és Barbiról. Remélem, még ír regényt is a hálás utókornak.
swen, nincs itt semmi bántás, nem is volt, és meggyőztél a cirmosról. sajnálom, nem akartalak összezavarni;)
Pedig összezavartál, mert még mindig nem értem, de ha nem bántás volt, akkor nem baj, ha nem értem:-) Télleg van cirmosom és télleg a derekamon tanyázik, ha olvasok. Alig várja, hogy elhelyezkedjek:-) tök édes.
gumicsiz csak nem vettél komolyan? ma nem abban a hangulatban vagyok hogy komolyan írjak, asszem feltűnt.
Da.
Figyelj, van egy kilencéves kislány. Az édesanyja az itt leírt és a heti válaszos cikkből megismert Morvai Krisztina. Az édesapja az Estéből ismert Baló György. Namost a gyerek anyukával este nézi a hírtévét. Anyuci kommentál, együtt drukkolnak a forradalmároknak. Ne gondold, hogy kilencéves gyerek véleményt alkot olyasmiről hogy miniszterelnök - de anyu az isten, amit ő mond at úgy van..
És akkor egyszercsak a tévé azt mutatja, hogy a forradalmárok felgyújtják apu autóját, amelyben ott van a rózsaszín táskája. Meg aztán az épületet is - apu meg bent az épületben. Szegény gyerek.
Swen,bocs elutottem az elobb!

Egyebkent elolvastam szinte minden beirast,jo koroket futottatok eddig,teljesitmenynek se rossz.
3elozo velemenyt mixelve:ez a no nem hulye,csak megzakkant rendesen.Antifiloszemita docens,aki az ENSz-ben nagyott durrantott volna...de lenyelte a 4taguEsztertaska.

De most komolyan,szerintetek 1ilyen docens van az orszagban?Engem ez aggaszt.
Hm... Szerintem valamit nagyon elkúrunk ennek a nőnek az értékelésénél. Lehet, hogy vannak hülye dolgai, megkockáztatom el is szólja magát időnként, de gyanúm, hogy igazán komolyan nem gondolta a dolgot. Inkább személyes sértettség lehet a dologban. Affene tudja.
Kaarmentheki: Azt írtad "Pascal, az a beírás hol van?"
Azt hittem erre gondoltál. A bencsikest felrakta Nándo, 23:32:01 ha arra gondoltál volna.
És egyébként meg hülye docensekből Dunát lehet rekeszteni (és nem csak az itteni részét..:D)
én a Bencsikesre gondoltam, köszi
Wonderland:Jo hunyast!
Nem szeretnem,hogy rosszat almodj,de egy tehetseges ertelmisegi no,ha elkezd bomlasnak indulni az agya,pontilyen.
Na, elolvastam mindent. Elnézést, ha valakinek nem válaszoltam, de nagyon pörögtünk. Jó éjt nektek!! Ja és Wé, a Kenbarbist ne töröld:-PP
jó éjt mindenkinek!
Off
Swen:en 22evig kutyaparti voltam,de annyira,hogy kivert a veritek a macskaktol.Majd jott egy gyonyoru Cica az eletembe,amulatba ejtett rendesen,azota elsobbseget elveznek a "vadallatok",foleg a nyugalmukat csodalom,tanulgatom.
On
Jo eccakat mindenkinek!
akinek nem volt cicája, sokat veszített. Imádom az egyéniségét, a varázslatos mozgását, ahogy a teraszról leugrik a kertbe, szinte repül a levegőben, gyönyörű tartással. És igenis kötődik, tud szeretni és ki is tudja mutatni. Csodálatos lény. de a kutyákat is szeretem, sőt, a pókokat is és az egyik legszebb látvány a világon a zöld hernyó:-) komolyan. nézzétek majd meg közelről, csillog, mintha metálborítású lenne, a mozgása elbűvöl, szóval természet rulez!!!

na télleg lépek aludni, mert reggel bajban leszek.
tistedur
nem tudom mi a helyzet szombaton a korhazakkal es a mentokkel Izraelben, nem elek ott
amit felsoroltam azt olyan barataimtol es ismeroseimtol hallottam akik eltek ott es akik elkivankoztak aztan onnet..t
es azt sem tudom szombaton leall-e a nagy fal epitese amit 650 km-re terveznek
es amivel a palesztin terroristaka es a rendes, dolgos munkaba igyekvo palesztinokat akadalyozzak meg, hogy tiltott teruletre lepjenek..noha ebbol a tiltott teruletbol egy jokora resz a palesztinokat illeti
nem olyan gombolyu a vilag mint szeretnenek
itt viszont ha Morvai Krisztina kiall a palesztinok jogai mellett akkor csatlakozom hozza es ugy nagyjabol egyet is ertek vele a tuntetokkel kapcsolatban is, mert nem emlekszem ra, hogy gyujtoagokat, rendoroket vero huliganokat vagy kirakatokat betoroket vedene..
es remsegesen hulyenek tartom a ferjet, hogy szukseget erezte ujsagban elhatarolodni tole

na joccakat!
ha balo 1 ev mulva is egyutt lesz meg ezzel a novel, akkor maris elore kuldom neki minden elismeresem.

meg a nonek is, ha ilyen habitus mellett egy ev mulva meg mindig a balo ferje lesz.

megneznek egy csaladi ebedet a foszereplesukkel :D
"ha ilyen habitus mellett egy ev mulva a balo meg mindig a ferje lesz" - igy, ofkorsz.
Milyen jó is volt a rendszerváltás előtt! Akkor tudtuk hogy a világ jókból és gonoszokból áll (bár abban nem mindig értettünk egyet hogy merre van az egyik és merre a másik) és a kettő között voltunk mi, az áldozatok. Aztán fel kellett lassan ébredni és rájönni hogy a világ idiótákból áll, akik közül egyesek még gonoszak is. Mi meg nem áldozatok vagyunk hanem szintén idióták...
Győzike show helyett lehetne idén Balóék Live...
nem biztos, hogy lenne a gyozikeekhez merheto nezettsege, ahogy mikozben ez a no anettkara hajazo organumaval eloadja magat a nappaliban a balo felhalkan horog a karosszekben es puffog magaban, hogy nem eleg, hogy hulye az asszony, de meg vacsora sincsen :D
"Elképesztő, hogy néhányan még mindig elhiszik, hogy azért mert valaki más színű/vallású/úgy áltlában más azért rosszabb/kevesebb, mint a többség. Könyörgöm ez a 21. század!"

Tomenyen es tokeletesen.
Ezt pofazom en is mindig: a Holdat mar 40 eve megjartuk, a Marsra is kuldunk apro bizbasz kutyuket, a tiz eve meg sci-fi szinten megjeleno videofonok ma tulkepp fillerekert rendelkezesunkre allnak, de egymas pofajat meg mindig nem birjuk elviselni.

Telleg kene mar nekunk egy tamadas valami idegen bolygorol:-)))
Sztyeppe

Mar epp meg akartam kerdezni, hogy mennyire valosaghuek az infoid. De most olvasom, hogy "hallottad ismeroseidtol"...:-)

Na en viszont eltem ott. NEM ZSIDOkent. De ugye nem volt nehez zsido csaladokkal megismerkednem.

Amit itt osszezagyvalsz, annak a nagy resze hulyeseg. Ennyi.

Ja, es hogy tudd: eletmentes szombaton is folyik. Egy ismerosom epp harom honapja szult, eppen szombat ejjel, (o egyebkent vallasos telepulesen el) es viccelodve meselte, hogy mennyire osszefutott a szomszedsag, amikor kierkezett a mento.

Brooklynban pedig rendszeresen lattam ilyesmit az ortodox negyed kozeleben. Igaz, ott sem a "mezei" mento megy ki, hanem a zsido ugyelet.

De ilyen faszsagokat ne irj mar, hogy "Izraelben nincs kulonbseg ortodox es nem ortodox kozott abbol a szempontbol, hogy az allamvallas kotelezo mindenkire," foleg ugy ne, hogy az ismeroseidtol hallottad.

Elismerem, hogy a vallas befolyasolja a a hetkoznapjaikat, es a szombatjukat, de azert pentek este is vannak nyitva szorakozo helyek:-)

Teljesen igaza van ennek a nőnek...

Szólásszabadság van, mondhat bármit. Az Árpád meg húzza meg magát, nehogy már ez a "burkolt zsidózás" verje ki nála a biztosítékot. Ha ő istenfaszázhat meg zsidózhat hagy szabadjon már másnak is.

Nehogy már most pityeredjen el...
Dehogy pityeredek. Egyáltalán nem írtam, hogy csukják le. Épp azt inkább, hogy hadd zsidózzon, mutassa meg magát.
"A magukfajta, hölgyem, az egy iciri-piciri szubkultúra. A bolondoké, konkrétan." by Árpi

Nos, ebben nagyot tévedsz. Az a szubkultúra nem olyan iciripiciri. Egyre nagyobb.
Eszembe jutott egy állatmese.
Hogy abban mekkora burkolt zsidózás van öcsém...
Ehune:

A RÓKA MEG A GÓLYA

Egy nap a róka vendégségbe hívta a gólyát. A róka ízletes vacsorát fõzött.
Amikor a gólya megérkezett, meglepetten nézte a terített asztalt. A lapostányéron
leveses pép gõzölgött, mely ínycsiklandozó illata az egész szobát betöltötte, ám a
gólya hosszú, vékony csõrével sehogyan sem fért hozzá az ételhez. Így aztán
korgó gyomorral kellett távoznia.
- Köszönöm meghívásodat, hadd viszonozzam - mondta a távozóban lévõ gólya a
vendéglátójának. - Holnap este jöjj el hozzám vendégségbe.
A róka örömmel elfogadta a meghívást. A gólya egész nap sürgölõdött a konyhában,
s vacsorája illata talán még a rókáén is túltett. A róka már alig várta az ízletes ételt, ám
a terített asztal láttán most rajta volt a sor, hogy megdöbbenjen. A gólya ugyanis az
ételt hosszú nyakú edényben tette a róka elé, s jó étvágyat kívánt.
A róka próbálkozott jobbról is, balról is, ám amíg a gólya hosszú csõre könnyedén befért
a szûk edénybe, és jó étvággyal falatozott, addig õ sehogyan sem tudott az ételhez férkõzni.
Így aztán a róka maradt éhen.
- Róka koma, hát nem ízlik a fõztöm ? - incselkedett a gólya. - Ne vedd a szívedre, hiszen tõled
tanultam. A minap megcsúfoltál engem, most rajtad a sor. Amit velem tettél, csak azt kapod vissza.

Tanulság: Ne kekeckedj a hosszúorrú kéthazájúval (v.ö.: költözőmadár) mert a végén úgyis megszopat. Még ha vörös vagy, akkor is. :o)
Bánó viszont messze elmarad a gusztustalanságban Orosz Józsi mögött. Ekkora egy csontb.zi ripacs felkapaszkodó senkit még az ég nem hordott a hátán. Remélem a műsoros behízelgése nem hatott meg, és elküldöd oda, ahová való.
"Itten egy példa Árpádtól:

„Mellesleg, gyöngéd jóindulattal elárulom, nem a holokauszt miatt szeretjük a zsidókat. Hanem azért, mert az antiszemiták mind ilyen hajmeresztően, elkeserítően, emberi lényhez méltatlanul ostobák.”"

Igen, ez valóban egy példa.
Csak kérdés, hogy valóban van-e ilyen tendencia, illetve, hogy egyáltalán Tótának ezt a kifejezését is komolyan vesszük-e (mint ahogy annyi másba belekötnek a kommentelők :)
Wonderland:
S szerinted hol érdekel, hogy "elszólja" magát? Az ő szájából esett ki a hányás, és kész. Mit kell ezen szépíteni?

Swen:
Időnként nem ártana eldönteni, hogy ha a zsidókról beszélsz, akkor vallás, nemzet, vagy mindkettőről van szó. Nem mindegy, mert a vallás nem lehet kirekesztő, mivel szabadon választod, nem kötelező. Ha tagja akarsz lenni, annak meg kell felelni. Elviekben a kereszténységnek is vannak peremfeltételei, de ezek már csak formálisak, hogy minél több ember legyen tag.

Szóval cigány/zsidó/katolikus nincs ezek nem kizáróak. Cigány/zsidó/magyar van. S van moszlim/zsidó/katolikus is. Mint mondottam, az én olvasatomban a nemzetiséget így vagy úgy szidni sületlenség, mert egyrészt nincs két egyforma zsidó/magyar/cigány, másrészt a szenvedő alany _nem tehet róla_, hogy mely nemzet tagjának születik.
A vallásról már lehet vitatkozni, azt az ember saját maga választja. Persze senkit sem kell elítélni a vallása miatt, ellenben kritika tárgyát képezheti, míg a nemzetiség nem.

Amúgy, ha a zsidó nemzet tagjairól beszélsz, ők igenis lehetnek rasszisták, sőt vannak is. Mint minden nemzet tagjai között. Sajnos még mindig túl sok ember általánosít származási alapon. S mint ilyen, ők is lehetnek, sőt, kell, hogy legyenek kritika tárgya!

MK-ról: a fenti post után nekem megváltozott a véleményem. Eddig kétségeim voltak nekem is, hogy mit is értett magukfajtán, meg persze a düh is beszélhetett belőle. De egy postban ennyi cionistázás már nem véletlen. Gondolom, ha megromlik a hűtőben a tej, azt is a cionisták ármánykodásaként tünteti fel.
Debil. Ennyi.
Még egy:

Balóék Live-ról jutott eszembe. Szerintem ez a nő valójában nem antiszemita, vagy a férje is az. :D
Ugyanis eképpen az együttélésük csak ideig-óráig működik. (Tapasztalat, én egy bigott katolikus nővel éltem ~5 évet, törvényszerűen vége kellett legyen, de egész jól kihúztuk... :D)
Szerintem puszta politika áll a háttérben. Nem igazán tett jót Mo-nak ez a kis kiruccanás, pláne ilyen szakmaiatlan és a józan ésszel szembemenő módon.
No mindegy, szerintem színjáték. Politika. Csak az a baj, hogy a politikának semmi se drága ezek szerint, a nemzetközi megítélésünk a legkevésbé. Bár azok után, hogy az EP-ben esett neki az elcseszett "jobboldalunk" a nem kevésbé elcseszett "baloldalunk"-nak, már lassan semmin se lepődök meg.

cozumel
ha jol emlekszem azt irtam, hogy nem tudom, hogy szombaton mennek-e a mentok es mukodik-e a korhaz..nem azt, hogy NEM mukodik, de kosz, hogy megirtad, most mar tudom es nem kell ennek szemelyesen utanajarnom..
ennek ellenere es ettol fuggetlenul valtozatlanul ugy gondolom, hogy - meg ha vannak is nyitva szorakozohelyek penteken - csak a vallashoz alakitani egy allam eletformajat es alkalmazkodtatni ehhez az ott lako allampolgarokat mindig rossz otlet es elobb-utobb baj lesz belole

Abban a pillanatban, hogy itt bannolnak valakit, mert nem az a véleménye, mint másnak (főleg ha a cikkírónak), ez az egész értelmét veszti.
"Abban a pillanatban, hogy itt bannolnak valakit, mert nem az a véleménye, mint másnak (főleg ha a cikkírónak), ez az egész értelmét veszti."

A példa, amit a jobboldal annyira sokszor emlegetett pl. az őszödi beszéddel kapcsolatban: "nem mindegy, hogy valaki a a medencében pisál a vízbe, vagy a trambulinról"...
Itt sem egyszerűen azt rúgták ki, aki nem ért egyet a cikkel (hiszen rengetegen maradtak itt, akik szintén nem értettek egyet), hanem annak kellett távoznia, aki a vita szabályait nem tartotta be. Az már csak a dolog velejárója, hogy ez azok közül való, aki nem ért egyet a cikkel...
szteppelopingvin:

Tehát azt gondolod, hogy itt Mo-n, dolgoznunk kéne húsvétkor, karácsonykor, meg minden vallási eredetű (s szándékosan nem írtam keresztényt, mert már előtte is ünnep volt mindegyik) ünnepen? Vagy akkor a valláshoz igazítjuk az ország működését?
Meg nem adunk le filmet a tévében, mert a sokat ugráló papság követelte?

Ugyanmár, Izrael se erőlteti jobban a vallásos ideológiát, mint Mo vagy inkább Olaszország, Lengyelország, ahol kicsit nagyobb a keresztények aktivitása.

Ezzel szerintem semmi baj. Az, ha az ortodox zsidók tiltakoznak a szombati repülés ellen, kábé azzal áll arányban, mint amikor itt tiltakoztak a papok a film ellen, vagy régen a böjt kötelező betartatásáért. Ennyi.
Cso-Sza-Va:

igazad van, most is.

Ja, meg az akademiai idiotizmusrol, az sajnos nagyon elterjedt jelenseg nem csak nalunk, hanem kulfoldon is. Zsenialis tudosok, kutatok, kituno eloadok, akik utan az ember folmosna a folyosot, ovodas gyerekekke valnak, ha olyan ugyek kerulnek teritekre, mint ki legyen a tanszekvezeto, vagy osztalyvezeto az akademian, vagy OV agrartenyesztesugyi fotanacsadoja, hogy kormanyzati megbizasokrol ne is szoljunk. Szoval en nem csodalkozom azon, hogy egy ertelmes, intelligens, jol felkeszult no viselkedhet igy egy ENSZ-pozicio koruli konfliktusban. Ilyen a homo sapiens sapiens nevu allatfaj.
csoda-szarvas-vadasz
nem gondolom azt, hogy a vallasos unnepeket nem kellene megtartani, bar feltetelezem karacsonyfat nem kotelezo allitani es tojast sem kell festeni husvet tajan..
de azt hiszem nem is errol van szo..
itthon - hacsak a szakszerveztek nem tiltakoznak neha - az elet zavartalanul mukodik (hahaha(-:) unnepnapokon is..
es a karacsony meg husvet nem azt jelenti, hogy eleg sok cselekvestol vagy kenytelen megfosztani magadat a vallas erdekeben
a lenyege a dolgoknak az, hogy allamvallassa tenni EGY vallast, legyen az zsido, muzulman, kereszteny nem helyes
Izrael pedig nemcsak a zsidoke, hanem a muzlumanoke es a keresztenyeke is: amivel kapcsolatban megalakulasa ota az emberi (es kozottuk a zsidoke) hulyeseg tragediat tragediara halmoz..
szteppelopingvin:

Abban igazad van, hogy államvallássá tenni bármelyiket is, a mai, modern korban már szerintem is hiba. De ez egy másik történet.

A valóság az, hogy Izraelben sokkal kevesebb kényelmetlenséget vagy kénytelen - nem vallásosként - elviselni, mint mondjuk Szaúd-Arábiában, vagy Iránban.
Persze ott is folyik a harc, hogy akkor most szekularizáció, vagy sem, meg a "papság" ott is nyomja a hagyományok és a sötétség szöveget...
De ott sem hallgatnak rá jobban, mint itt, ejrópában.
Gondolj csak az ejrópai alkotmány szövegére... Nem kevesen bele akarták venni, hogy _keresztény ejrópa_. Höhö.
Szerencsére, már nem annyira van napirenden, csak sajnos ezzel együtt az alkotmány is kútba esett. :-/

Szóval nem annyira gáz az az izraeli élet ebből a szempontból.
(Mindezt másodkézből hallottátok, és Tel-Avivra vonatkoztatva, biztos vannak annak az országnak is részei, ahol kicsit erőssebbek a vallásos attitűdök, meg aztán ahány ismerősöm, annyi vélemény. :D)
a konzekvenciakat levonva megallapithato, hogy a vallas urugyen az emberiseg szep nagy resze kepes kiirtani, regulazni, szejjelvalasztani, emberi meltosagaban megalazni egymast..
ketsegtelen, hogy jelen pillanatban ebben a szelsoseges muzulmanok egy csoportja elen jar, de az is teny, hogy a targyaloasztalhoz leulni sok hajlandosagot nem mutat egyik fel sem,
kompromisszumra valo keszseget pedig abszolute nemigen..
masik teny pedig, hogy a muzulman nok nagy resze koszoni szepen, de jol erzi magat az osi szokasok szerint lefatyolozva es megveti a haladobb gondolkodasu, tanulmanyokat folytato, emancipalt sot feminista noszemelyeket
annak ellenere, hogy kisse kinyilt elotte is a vilag es sok kendos, lefatyolozott orvos, ugyved es biologia tanar is akad mar kozottuk
ez van,
a vilag ugy lenne szep ha sokszinu lenne de kenyszeritesek nelkul maradna olyannak
nem is tudom valaki irta itt, hogy az egesz csak politika
hat igen..
kulonben nagyon szeretnek Izraelbe elmenni, meg sosem voltam es ha sikerul egyszer, nem fog visszatartani a szombat sem..(-:
CSSZV,

kösz h végre kifejtve leirtad vallás hovatartozás identitás különbségeit, vártam már hogy valaki bevállalja ugyanis több mint egy hónapja a kommentekben zavaró hogy számonkérik a katkózást meg keresztényezsést, de sokaknak nem tünik fel hogy az szabadon választott nem születsz katolikusnak vagy reformátusnak stb.

amugy meg nekem is van egy gyanúm hogy balóék nagyjából közöset gondolnak az ügyről, ellentétel vonzzák egymást meg egyéb közhelyek de ennyire szélsőség nem élhet meg együtt sokáig az szinte biztos.
cso-sza-va: igazad van, vagy a baló anti, vagy neje filo, vagy fordítva, de egykomponensűek kellenek, hogy legyenek, egyébként nem működne a kapcsolat. gonosz leszek: nem lehet, hogy MK "csak" klimaxol? ...
fogalmam sincs, hogy az mennyire zavarja meg az emberek gondolkodasat, ha a hormonmukodesuk eppen valtozik
feltetelezem - ha igaz lenne a klimax-szal kapcsolatos lelki es szellemi zur kibontakozasa a noknal - akkor a ferfiak kotelezoen megzavarodnak az elso alkalommal mikor masodszorra sem megy eloszor??
kinél hogy jön ki, állítólag férfiak válasza a klimaxra egy fiatal hölgy.
CrL
hat igen, amelyik hires, sok penze van es eleg ideje az megengedheti maganak a fiatal holgyet
akinek pedig nincs, vagy ezzel egyutt sem sikerul, az beleveti magat az idosebb holgyek basztatasaba (bocsi(-:)
"masik teny pedig, hogy a muzulman nok nagy resze koszoni szepen, de jol erzi magat az osi szokasok szerint lefatyolozva es megveti a haladobb gondolkodasu, tanulmanyokat folytato, emancipalt sot feminista noszemelyeket
annak ellenere, hogy kisse kinyilt elotte is a vilag es sok kendos, lefatyolozott orvos, ugyved es biologia tanar is akad mar kozottuk
ez van, "

Sztyeppe
Konyorgom, ne szajkozd mar, amit masoktol hallassz.
Hany moszlim orszagban jartal, es hany moszlim vallasu novel beszelgettel?

Na ugye.

Nezd, ott, ahol mast sem lat, mert allamvallas az iszlam, ott persze, hogy lenezi "felvilagosult" notarsait a no. Hiszen gyerek koratol azt hallja, hogy "azok" mind bunosek, tisztatlanok, es hogy neki milyen jo. Agymosasrol, ugy altalaban, hallottal mar, igaz?

Ahol valamilyen szinten engedelyezett az oktatas a lanyok szamara is, ott mar nem ilyen egyszeru a keplet. Bizony mondom Neked, hogy az ottani nok kozul sokan megkerdojelezik, hogy tenyleg annyira fasza e nekik. Csak hat kiut nincs szamukra....hova is mennenek?

A legelesebben a nyugati orszagokban elo, apjaik/ferjeik altal fatyol ala kenyszeritett lanyoknal jelentkezik a problema. Ismerek ilyen lanyokat, sokat beszelgettunk, es bizony legszivesebben eldobnak az egeszet a picsaba, csak a csaladra valo tekintettel nem teszik. Jo esetben aztan hozzamennek egy NEM moszlim fickohoz, es marad a kendo a csaladlatogatasok alkalmaval.

Ettol fuggetlenul persze akadnak lanyok, akik felvilagosultak, tanultak, orvosok, mernokok, ahogy Te is irtad, ES vallaljak a muszlim hitet, a kendovel egyutt. Ez teny.

De nem am a moszlim allamvallasu orszagokban!
Ehhez kepest ugye Izraelben, senkire nincs rakenyszerive, hogy az ortodox kodexnek megfelelo kulsovel jarjon.
(amugy megjegyzem, az ortodox zsido lanyok szamara is iszonyu nehez a kiugras, gyakorlatilag a csalad teljesen kitagadja az ilyen not, akinek ilyenkor nem marad senkije, hiszen ebben a kis szekularis vilagban nott fel).
gumicsizma, ajánlom neked a Talmudot, kötelező olvasmányként (kis segítség: a Talmud azoknak a szabályoknak és bölcsességeknek a gyűjteménye, amelyek segítik a zsidókat a mindennapokban):

Sanhedrin 57a. Egy zsidó nem köteles egy gój ("Cuthean") munkáját megfizetni.

Baba Kamma 37b . "Ha egy zsidó megsebesíti egy Kánaáni ökrét, akkor nem tartozik semmivel. Ha ha egy Kánaáni sebesíti meg egy zsidó ökrét, akkor az ökör értékét meg kell fizetnie."

Baba Mezia 24a . Ha egy zsidó talál egy tárgyat, amelyet egy gój ("pogány") veszített el, akkor azt nem kell visszaadnia.

Sanhedrin 76a. Ha egy zsidó megöl egy gójt ("Cuthean"), akkor őt nem büntetik halállal. Amit egy zsidó egy gójtól ellop, azt megtarthatja.

Baba Kamma 37b A gójokat törvény nem védi és Isten a pénzüket "Izraelnek szánta".

Baba Kamma 113a Zsidók hazudhatnak ("csalhatnak") hogy egy gójt rászedjenek.

Yebamoth 98a. Minden gój gyermek állat.

Abodah Zarah 36b. gój lányok születésüktől tisztátlanok.

Abodah Zarah 22a-22b. gójok előnyben részesítik a tehenekkel való közösülést.

Semmi köze ennek a sabbathhoz, a kóser kajához és a többihez. Ez fajgyűlölet, és sajnos Izraelben és a világon mindenfelé sokan még mindig ezek alapján szeretnék alakítani a világot.
Persze, nem vagyok előítéletes, mert a többség (ahogy nálunk is), nyílván nem.
De akik igen, azok semmivel sem rosszabbak a "sima rasszistánál".


cosumel
mit na ugye?
meg nem nyilatkoztam a tekintetben, hany muzulman orszagban jartam es hany muzulman novel beszelgettem(-:



Én nem szeretnék Morvai "fajta" lenni, úgyhogy velem nyugodtan kivételezhet.:)
Hú, de beraknám Krisztikét az ágyamba!
Luader> ha neked van hozzá gusztusod...
z fiam,

nem a luzsényi-féle „fordítást” kellene böngészgetni ...

„a Talmud azoknak a szabályoknak és bölcsességeknek a gyűjteménye, amelyek segítik a zsidókat a mindennapokban”

Na, ez meg konkrétan nem igaz.
"...a haggadának nevezett bibliai értelmezés, vagy pedig bizonyos logikai szabályok (midda) alapján a gyakorlati életbe vágó törvényeket vezettek le a biblia tartalmából, amely utóbbi értelmezésnek eredménye a halakha."
(Wikipedia)

és nem is tagadtam, hogy az alapja a Biblia értelmezése

böngészd amelyiket akarod, a lényeg itt a felsőbbrendűségen van, ami szinte minden monoteista vallásnak a sajátja
Egyébként nem ártana egyszer tisztázni hogy az agyatlan antiszemiták által generált, sugallt és kimondott állítások, ill. azok alapja, sozusagen, hogy a magyar mediaelit, vagy a baloldali médiaelit nagy része zsidó-e avagy sem. Mert maga az a tény hogy zsidózik, csúnya dolog. De van-e valami alapja? Erről még nem halottam. Egyébként ha igen, akkor teljesen normális hogy bizonyos kérdésekben pusztán származás miatt vagy visszafogottabbak, ill. bizonyos kijelentésekre kifejezetten háklisak. De ezzel szerintem nincs baj, érthető valahol.
Te csak ne akard tisztázni, mert kib. gyorsan oda fognak sorolni téged is, az "agyatlan antiszemiták" közé...
Endilhart,

mielőtt belekeveredsz a véralgebrába, kérlek, állíts fel szabályokat, mert úgy tisztességes, anélkül nem véralgebrát kap az ember, hanem vérsaccot.

Mert az a terminus, hogy „nagy része” — talán te is érzed — pöttyet homály.

Mondjuk ki: legyen mondjuk 40 vagy 50 vagy teszem azt 70%. Vagy 10 akár. Csak legyen konkrét. Aztán számoljuk meg a száraztalpú médiaelitet, mint olyant (na, ez a médiaelit is homály, mert pölö Antal Imre akkor médiaelit-e, de ne kekeckedjek), vessük össze a nem kilincsorrúakkal, oszt csak kigyün egy kvócilyens, ugye.

Oszt ha az túl van a numerus claususon, akkor lehet zsidózni nyugodtan, ha meg nem, akkor nem.

Hajrá!
„Faramuci egy helyzet, történelmi okoknál fogva a zsidósággal/Izrael ellen egyszerűen nem lehet szinte semmilyen vádat megfogalmazni, mert akkor annak az embernek befellegzett”

Avagy hazudjunk egy jó kövéret, aztán dőljünk hátra elégedetten, hogy mégsem fellegzett be. Mint ahogy a többi rettegést szító antiszemita fasznak sem túl gyakran görbült eddig haja szála sem.
"Kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét"

Hát, megnéztem az említett videót és nekem is ez jutott eszembe. Kérdezze meg! Kedves Bánó! Esetleg a pszichológusát.... Mert ez a beteges antiszemitizmus komplexus már klinikai eset. Ez már rögeszme és kimeríti a rágalmazás törvényi tényállását.
z:

mavo-nak igaza van, egyreszt sok hamisitott talmud-forditas van forgalomban, az interneten is, masreszt a Talmud szerepe a zsido vallasi eletben joval osszetettebb dolog. A Talmudban ugyanis vitak, diszkussziok vannak kulonfele tobb mint 1500 eve elt rabbik kozott. Igaz persze, hogy 1500 eve egy csomo olyan dolog is elfogadott volt, ami nekunk ma furcsa, sot ellenszenves, pl. a gyermekhazasag intezmenye, de ugyanez igaz a romai jogr, a kanon jogra, a kozepkori magyar kiralysag torvenyei stb. Es a Talmud, ismetlem, vitak gyujtemenye, ahol a partnerek gyakran abszurd konkluziokra mutatnak ra ellenervkent. Igy pl. az altalad is hivatkozott Baba Kama 113a-ban egy rabbi ellenveteskent mondja "akkor szabad volna a gojoktol lopni (marmint ha neked igazad lenne, ergo nincs igazad, hiszen nyilvanvalo, hogy senkitol se lehet lopni, lasd tizparancsolat)" Rosszindulatu emberek persze ettol eltekintenek, es boldogan mutatnak az ilyen passzusokra: lam a zsidok szerint szabad a gojoktol lopni!

Tudni kell azt is, hogy a Talmud nem torvenykonyv, hanem tankonyv. Egy kulonmufaj az ugynevezett kodex-irodalom, ahol a talmudi diszkussziok alapjan leirjak, hogy mik is a kovetendo szabalyok. Maimonides Misne Tora c. muve az egyik legfontosabb ilyen munka, a masik pedig Joszef Karo rabbi Sulhan Arukh cimu muve. A vallasos zsidok ezeket a torvenykonyveket tartjak meg, nem a Talmudot mint olyant, marcsak azert se, mert a Talmudban rengeteg egymasnak ellentmondo szabaly van -- lehetosegek, vitak, nem torvenyek.

Namost a konkret helyeket illetoen

Baba Kama 37b, Yebamot 98a Sanhedrin 76a -- nyomat se talatam az altalad idezett dolgoknak

Sanhedrin 57a. Egy zsidó nem köteles egy gój ("Cuthean") munkáját megfizetni.

hat ez igy konkretan nem szerepel ott, egy vita kozepen egy darab rabbi mond annyit, hogyha a goj visszatarttja alkalmazottai fizeteset (kifizeti, de nem idoben) akkor az ezen szerzett haszon "tilos" mig ha a zsido teszi ugyanezt, akkor az extra haszon "szabad" -- akarmit is jelent ez. A Sulhan Arukhban nincs kodifikalva ez a velemeny.

Baba Kamma 37b . "Ha egy zsidó megsebesíti egy Kánaáni ökrét, akkor nem tartozik semmivel. Ha ha egy Kánaáni sebesíti meg egy zsidó ökrét, akkor az ökör értékét meg kell fizetnie."

magyarazat: a kanaani jogrend szerint az okor altal okozott kar nem kar, a zsido szeriont az. Ha kanaani a szenvedo fel, a sajat jogrendje szerint jarunk el, ha zsido, akkor a zsido szerint. Egyebkent kanaaniaknak mar a Talmud idejeben voltak, a konkret pelkanbak semmi jelentosege se volt mar akkor se, es azota se. Amiert megis bekerult ez az osi jog darabka , az az altalanos elv: mit tegyunk utkozo jogi hagyomanyok eseten.

Baba Mezia 24a . Ha egy zsidó talál egy tárgyat, amelyet egy gój ("pogány") veszített el, akkor azt nem kell visszaadnia.

Nem egeszen, ha tudja kie, vissza kell adnia, ha nem tudja, nem koteles kideriteni, hogy kie volt, es megtarthatja.

Baba Kamma 113a Zsidók hazudhatnak ("csalhatnak") hogy egy gójt rászedjenek.

itt megint az utkozo joghagyomanyokrol van szo, ha egy zsido egy gojjal pereskedik szabad-e kiforgatnia a goj sajat torvenyeit (megtevesztve a gojt) hogy bebizonyitsa igazat -- az egyik rabbi szerint igen, a masik szerint nem, az utobbi velemny kodifikalt.

Abodah Zarah 36b. gój lányok születésüktől tisztátlanok.

igen, akarcsak az izraeliek -- ez egy masik meccs.

Abodah Zarah 22a-22b. gójok előnyben részesítik a tehenekkel való közösülést

nem pont ez van ott, hanem az, hogy gyanakodni lehet rajuk, mint ahogy kozel-keleti pasztorokra tenyleg lehet, es a Talmud ebbol a kulturalis kozegbol jon.
gumicsizma!
ez igaz...de szerinted ez érdekli azokat,akik oly szívesen hivatkoznak ezekre ?!
(én javasolnék nekik elolvasásra néhány IX. századi kolostori penitenciáskönyvet..azokban is érdekes dolgok vnnak..)
tistedur:

hat, lehet, hogy javithatatlan humanista vagyok, de nem biztos, hogy z-t rossz szandek vezerli, es vegul is, a Talmud nem tananyag sem altalanos sem kozepiskolakban, es a legtobb egyetemem se, miert is lenne az. Honnan is tudnak a joemberek, hogy mi van benne.

annyit meg hozza szeretnek fuzni, hogy persze nem az Emberi Jogok Nyilatkozata alapjan all a Talmud, mint ahogy a romai jog, a kanonjog, a saria vagy a szerzetesi regulak se, csak ne keverjuk ossze ezt a rasszizmussal. A rasszizmus modern ideologia, reszben valasz a felvilagosodasra, biologiai vagy pszeudo-biologiai elemekkel (az egyik "faj" ertekesebb mint a masik az emberisegen belul stb.). Ehhez az emlitett premodern jogi rendszereknek semmi koze, nem is voltak akkor meg olyan fogalmak, amikkel ilyeneket lehetett volna gondolni.

A romai jogban szo sincs minden ember egyenlosegerol, masok a rabszsolgak es a szabadok, es a szabadokon belul masok a romai polgarok, es akik nem. Es persze a romai polgarnak vannak olyan privilegiumai, ami a tobbieknek nincsenek. Mutatis mutandis ugyanez igaz a korabeli zsido, kereszteny, muszlim, stb. jogrendekre is, mindegyik kivetelezik a "sajat" csoporttal az "idegen" karara. Nevezzul ezt etnocentrizmusnak, ha mindenkeppen el akarjuk nevezni, de a rasszizmust ne keverjuk bele. Ja es a zsido vallas legtobb iranyzata -- az europai keresztenyseghez hasonloan -- adoptalta a felvilagosodas jopar eszmenyet a 18-19. szazad folyaman, ezt is tegyuk hozza a korrektseg kedveert.
gumicsizma3,

Magyarul mi elérhető a Talmudból és hol?
z,

„a lényeg itt a felsőbbrendűségen van, ami szinte minden monoteista vallásnak a sajátja”

ami a zsidók esetében zavaró, ugye ...
A faszt várunk soditól, aki a saját ostoba blogjában a liberalizmust az ominózus jegyzőkönyvekből eredezteti, a judeonácizást már nem is említem.
jóestét..
olvasom már egy ideje eztet a izét, sodival kapcsolatban nekem a kedvencem a "libsi" és a cionista között felállított egyenlőségjel.. :)
mavo:

a legfrissebb:

A Babiloniai Talmud, ford. Doman Istvan (Bp., Orex, 1994)

hasznalhato meg:

A Talmud konyvei, ford. Molnar Erno (Bp., 1921-23, reprint Bp., Ikva, 1989)

ezek persze bo szemelvenyek csupan, jo ha 1/20-adat tartalmazzak az egesznek. Meg az elso vilaghaboru elott le akartak forditani az egesz Talmudot magyarra, de aztan jott a haboru, es minden borult, ma meg mar ugyse lenne piac ra.

Forgalomban van meg az altalad hivatkozott Luzsenszky-fele antiszemita "forditas" is "A Talmud magyarul" cimen
Okke, köszönöm, majdmegnézem.
megneztem a Nepszabadsagban meg a Nepszavaban irt cikkeket , Morvai Krisztinaet is..
azt hiszem azota mar nagyon megbanhatta amit akkor duheben irt, az a magunkfajta-magukfajta egeszen biztosan csak mergeben es csalodottsagaban jott
sokszor vagyunk ugy, hogy elso haragunkban baromsagokat mondunk de rogton utana vissza is szivnank
ha valaki leirta akkor sokkal nehezebb kimagyarazkodni es a helyzet az, hogy karorommel le is csapunk egy-egy ilyenre es nagy orommel - mufelhaborodassal vagy valodival de a helyzetet sokszor tuldramatizalva - csurjuk-csavarjuk,
nem vesszuk figyelembe, vagy csak szormenten, az elotte tortenteket, az elmult evek munkajat es feledesbe merulnek azok a cselekedetek amik jok voltak, kovetkezeskeppen szora sem meltattuk oket..
a zsidozas es gojozas divatba jott nalunk
es ugy latom sokan kejjel lubickolnak a gyulolkodes hullamaiban..mindket oldalon

Lenne két kérdéesm.
1. A Talmud az nem minősül Szent Könyvnek ? :o

2. T.W.Árpád: ez egy rendkívül találó és érdekes rész az Ön értekezésében:
"Magunkfajta, magukfajta, oszt kész. Négy láb jó, két láb rossz." Egyik mondat, mintha valóban kódolt zsidózás lenne, a második meg mintha kódolt gójozás :-). Elmagyarázná nekem primitív léleknek, hogy a második mondatot, hogyan is értse egy "magamfajta" ? :D
humoros_kisokos:

"Nekem is csak egy hazám van, mégse vagyok olyanfajta, mint ő, hála a magasságos JEHOVÁNAK.
Ha az lennék, talán én is olyan szimplán láthatnám a helyzetet, hogy például októberben kizárólag vérszomjas rendőrök és félholtra vert jezsuiták lettek volna az utcán. Vagy fordítva. Hej, be szép élet volna. Eccerű, mint a zuzmóké. Magunkfajta, magukfajta, oszt kész. Négy láb jó, két láb rossz."

a bekezdés arról szól, hogyan gondolkodna Árpád, ha olyan ember volna mint Morvai Krisztina. Ez egyébként abból a mondatrészből könnyedén kiolvasható, ami úgy kezdődik, hogy "ha az lennék...".
Én ezt értem, csak mire utal a "Négy láb jó, két láb rossz" ??? Kiknek van négy lába ? :o gójoknak ?
ebben már nem vagyok biztos, de van egy olyan érzésem, hogy arra a hajlamra utal, melynek következtében az über módon elfajzott antiszemiták már egészen bizarr fizikai jegyek alapján - akit csak lehet - lezsidóznak, az üldözési mánia tipikus jegyeit mutatva.
ha valakit lezsidózol a nagy orra miatt, az nyilvánvaló üldözési mánia, mert bár ez az egyik jellegzetes vonásuk, korántsem zsidó mindenki akinek nagy az orra, pláne nem nagy az orra mindenkinek, aki zsidó. természetesen a gójoknak is 2 lábuk van, az összehasonlítás (még mindig szvsz) azért lehet ilyen "őrült", mert ezt a fokú üldözési mániát már nem lehet elég őrülten szavakkal kifejezni, kell találni inkább egy őrült hasonlatot.

persze az is lehet hogy egyáltalán nincs igazam, ez már csak az én értelmezésem, de amúgy meg egyáltalán nincs mindig minden egyes betűnek jelentősége.
humoros_kisokos:

Mond neked valamit az a könyv, hogy George Orwell: Állatfarm?
Ha nem, akkor olvasd el, és megérted, mit is jelent a "Négy láb jó, két láb rossz."
Nagyon is érdemes elolvasni.
humoros_kisokos:

A Talmud kb. annyira szent konyv a zsido vallas ortodox iranyzataiban, mint az egyhazatyak muvei (Szent Agoston, Szent Jeromos, stb.) a romai katolicizmusban. Nem tevedhetetlen, nem ellentmondasmentes, nem megcafolhatatlan, nem kell minden betujet elfogadni, de a talmudi hagyomany , vagy a Talmud szellemisege mertekado. A reform iranyzatokban meg annyira se szent, tisztelik, olvassak, de a szellemiseget sem tartjak mertekadonak, kb. mint a protestansok az egyhazatyakat.

csatlakozom Cso-Sza-Va javaslatahoz Orwell Allatfarmjat illetoen, ezt a kodolt gojozas nevu izet meg nem tudom hova tenni.
elnézést kérek, ezesetben rohadt nagyot tévedtem :)
Hm. Szomorú történet ez. Zuzmó nénit szétvetette a pulykaméreg, s végső elkeseredésében elbődült: "Büdös zsidók!" Ilyenkor persze illett volna bocsánatot kérnie.
De hát mitől lett ennyire bepöccenve a néni, akit, bárhogyan erőltetem a fantáziámat, nem tudok elképzelni a Hősök terére kart lendíteni?
A liberalizmus racionalista eredetéből fakad, hogy az érintettek gyakran fölöttébb arrogánsak tudnak lenni, mivel, tartják, ők képviselik az Észt, és, mint ez megfigyelhető a mi Árpádunknál is, csipőből lehülyézik azokat, akik netán nem jutnak el az ő okos következtetéseikre.
Mivel antiszemitáink nem éppen bölcs emberek, a hülyézéssel párhuzamosan, azzal összefonódva zajlik a hasonló kíméletlenségű antiszemitázás is, olyannyira, hogy a kettő között olykor már különbséget tenni sem lehet.
Persze, Zuzmó néni felelős a szavaiért, és "zsidózása" önmagában menthetetlen; ámde ahhoz képest, amit a Várkonyi produkál a magyar médiában, ez a Morvai-aspektus egy nuku. Nu-ku.
Ha abba a képtelen erkölcsi helyzetbe kerülnék, hogy Morvait vagy Várkonyit muszáj lenne életfogytiglanra lecsukatnom, különben mindkettőt lelövik, pillanatig sem gondolkodnék azon, hogy melyiket zárassam be...
Köszi a felvilágosítást, és akkor bocs hogy ilyen durván fére értettem a négylábasdit . De a múltkori beteges Krisztus gyalázkodás után szerintem nagyon is érthető volt. "attól, hogy üldözésimániád van még nem biztos, hogy nem követnek" :D
"A hülye zsidóval ugyanis az a baj, hogy akárcsak az okos zsidó, õ is meg van gyõzõdve önnön zsenialitásáról. Zsidó vagyok, tehát okos vagyok, valami ilyesmi a logikájuk"

(forrás: Matula magazin)

Ja ez csak a W blog pár rendszeres hozzászólójáról jutott eszembe... pl. azokról akik lelkesen leelmeroggyantozzák MK-t, miközben lóg a szájukból a virtuális kapanyél... :)
omg:

es honnan tudod, hogy zsidok? csak azert, mert "leelmeroggyantozzak" MK-t?!
OK, tudni nem tudom, csak azt írtam le mi jutott az eszembe... :o)
omg,

ami eszedbe jutott ... detéllegtökvéletlenül ...

tudod, az a szakállas bácsi, akinek a zsenge fiúról a kúrás, azt utáljuk

akinek a bármiről, az akármiről meg a mittommiről a büdöszsidó, azt sokan szeretik

mert maguk is olyanok, csak még gyávák is
Seszták nem tudott bejelentkezni az indán, úgyhogy nem ide kommentezett, hanem a MaNem-be. Ahogy a torkán kifért.

TótaW a közellenség.
Ámbátor, közellenségről szó sincs. Legfeljebb egy nem túl fotogén önjelölt provokátorról. Amiből a nem túl fotogén felvetése jó nagy geciség a Seszták részéről, mert a lényeghez semmi köze. Ezt leszámítva Áginak sztem igaza van.
Ha itt valaki provokált, az Morvai Krisztina. Szerintem. Igaz, én neki bizonyára nem vagyok eléggé MAGAFAJTA.
Ámbátor, kívánom a jövőben legyél MAGADnál! Jót tesz az ember objektivitásérzékének. Az ilyen emberek ugyanis nem a kilincsorr meg a tarsolylemez viszonylatában fognak pirospacsizni. JOBBULást, de szolídan)
Te olvastad Morvai levelét?
Fent a postban van rá link. Ha elovastad, szerintem gondold át mégegyszer, hogy ki provokál itt.

Morvai és Seszták fotogén voltára itt ne térjünk ki.
Seszták írásából csak az nem derül ki nekem, hogy most akkor mi a Bucóval mindketten zsenik vagyunk, vagy mindketten faszok. Nem nagyon hagy más lehetőséget.
Ne áltasd magad. Az azért kiderül, hogy te fasznak vagy tekintve.
esetleg egy link nincs? bár amilyen a MN online...
hát, tótavé, ez már tényleg a legalja.... ennél lejjebb már nem nagyon süllyedhetsz.... és te vallod magad liberálisnak? nem liberális vagy te, hanem egy semmirekellő... iszonyatos kettős mércével dolgozol, és ezek szerint senki nem volt eddig, aki ezt szóvá tegye.... majd egyszer, ha lesz egy kis időd, ülj le egy picit, és gondolkodj el, hogy mit is teszel nap mint nap.... szégyen, ami vagy. valószínűleg téged még anyád sem szeret, annyira gusztustalan vagy. jaj, Istenem, ha csak egy hónapra megkapnám a felügyeletedet.... embert faragnék belőled, nem kellene többet csúszómászóként tengetned napjaidat.... mert sajnos nem vagy más, mint egy féreg. akár moderálhatod is. hisz mindig megteszed....
mi az hogy nem tudott bejelentkezni?
TANULMÁNY A MAGUNKFAJTA MEG(fel)ISMERÉSÉHEZ.

A MAGUNKFAJTA:
-amikor meghallja a Himnuszt,Szózatot bármilyen beteg is,feláll,derekát kiegyenesíti,azt a kis gombócot a torkában lenyeliés azt a pici könnycseppet letörli.
-a Korona előtt fejet hajt,és nem nevezi"micisapkának.
-Istenéhez és Hazájához hűséges.
-nem nevezi románnak,szerbnek,ukránnak,szlováknak elszakított véreinket.
-tiszteli és segíti az öregeket és az igazságosság nevében nem löki a szakadékba(magyar Taigetos).
-nem szabadít rendőrnek nevezett senkiházi garázdákat a jogait követelő honfitársaira itthon.
-nem pocskondiázza véreit külföldön és nem árulja el érdekeit.

Valami ilyesmi!Mi ebben a"kódolt zsidózás"?
TANULMÁNY A MAGUKFAJTA MEG(fel)ISMERÉSÉHEZ.

A MAGUKFAJTA:
-amikor meghallja a Himnuszt,Szózatot bármilyen beteg is,feláll,derekát kiegyenesíti,azt a kis gombócot a torkában lenyeliés azt a pici könnycseppet letörli.
-a Korona előtt fejet hajt,és nem nevezi"micisapkának.
-Istenéhez és Hazájához hűséges.
-nem nevezi románnak,szerbnek,ukránnak,szlováknak elszakított véreinket.
-tiszteli és segíti az öregeket és az igazságosság nevében nem löki a szakadékba(magyar Taigetos).
-nem szabadít rendőrnek nevezett senkiházi garázdákat a jogait követelő honfitársaira itthon.
-nem pocskondiázza véreit külföldön és nem árulja el érdekeit.
A zsidózás miért lenne kevésbé utóítéletes mint a cigányozás?
Árpád, ejnye, azt hiszed, hogy a GyP-félék és a TGM-félék hobbiból védik a cigókat?? Nemá...
Az utóítélkezést támadják.
Eltűnődtek már azon, hogy a földkerekség legtökéletesebb, legformásabb, legszebb hölgykölteményei miért Magyarországon BIMBÓZNAK, nyílnak és borulnak virágba, ha oly veszettmód keveredett nép vagyunk, ahogyan ezt a megszálló, kiváltságos pozíciókat betöltő GÉNTORZONBORZ BÉLLÉNYEK, híresztelik?!
Eltűnődtek?!

A frászt!
Hagyták magukat megvezetni mindenféle alattomos, megélhetési „kultúrgyilkosok”, buzeráns ösztönlények deffiníciói által.
Amely deffiníciók hazugságtartalmát soha, de soha nem kértük rajtuk számon (immáron 200 éve!); - mint ahogyan nem is fullaszthattuk őket a saját maguk által kreált hazugságok mocsarába!
Máig!

Hajdanán, amikor a HAJ nal hőt adott a hűsbe - vagyis a HŰ(S)Égbe, akkor a ragyogás vagyis a Rag…Jó…gŐS meg ejtette a forma világát és a (T)EST ölében TESTET öltött a BOLDOGASSZONY.
Imigyen az első NŐ ősneve ÉNEDRE kelt vagyis ENDRE lett.
Endre mindamellett, hogy András is leginkább hangugrással azonosítható be: ENDER jelentéssel, ami ügyebár - EMBER a javából!

Kedvesen de HŐzöng(v)e kiáltom torkom szakadtából, hogy Jézus keresztrefeszítése után feleségét NEMBERként illették, amit aztán a Sátán népe ringyóvá „fokozott”- ezzel is kifejezve utálatukat és megvetésüket a JÓISTEN fia által - MAGDALAI MÁRIÁBA oltott VÉRVONALnak!


Mivel az első NŐ leánygyermekei szűz nemzéssel születtek, mivel ÖN-MAGJÁT! vagyis önmagát termékenyítette meg és NŐ NI kezdett.
Ennek az aktusnak köszönhetően az ISTENNŐ megszülte ÖNvérét, ami az idők folyamán NŐ VÉRré majd EMBERRÉ szelidült.
Egyenes OK, hogy az első ember NŐi mivoltából fakad az EMBER FŐ (FIA) fiatalja; - vagyis az örökös…térörökös, soron következő: FI.

Na most akkor egy kézifékes megfordulással vissza a MAGYAR NŐ legendás szépségéhez, családszeretetéhez és hűségéhez, ami a mostani mostoha viszonyok mellett is dicséretre méltó.

Figyeltek Albert Györgyik, Lendvai Ildikók, Kálmán Olgák, Ungár Klárák?
Figyeltek?!
Na azért,
mert nem rólatok szólok, hanem a MAGYAR NŐKről!
…és igenis kikérem magamnak, ha a beteges falkátok titeket állít be példaképeknek, „női” ideáloknak holott a meddőségen, a frusztráción kívül semmi más nem jár jobban veletek, mint a HALÁL.
…mert halált hoztok és terméketlenséget.



„Reggeli járat - Kevesebb születés, több halál”
KSH: Egyre jobban fogy a nemzet

Az év első négy hónapjában kevesebb gyermek született és több lakos halt meg, mint az előző év azonos időszakában. A házasságkötések száma az egy évvel korábbihoz viszonyítva 11 százalékkal volt alacsonyabb.
A természetes fogyás nagyobb mértékű volt, mint a 2006. év első négy hónapjában. A népesség becsült lélekszáma az időszak végén 10 056 ezer fő volt – tudatta a KSH.


Az előzetes adatok szerint 2007 első négy hónapjában 30 751 gyermek született és 45 736 lakos hunyt el.

Hosszú évek óta az év első hónapjaiban kötik a legkevesebb házasságot, önmagában nem meglepő tehát, hogy az erről az időszakról nyert adataink az idén is alacsonyak. Figyelmet érdemel azonban, hogy a trend határozottan csökkenő, a korábbi évtizedekben ilyen kevés házasságkötés az év első négy hónapjában még nem fordult elő. 2007. január–áprilisban 7452 házasságkötés történt, 930-cal (11 százalékkal) kevesebb, mint az előző év azonos időszakában.

Ezer lakosra 9,3 élveszületés és 13,8 halálozás jutott. Az előbbi 0,3 ezrelékponttal alacsonyabb, az utóbbi 0,2 ezrelékponttal magasabb, mint egy évvel korábban. A házasságkötési arányszám 2,3 ezrelékes értéke 0,2 ezrelékponttal maradt el az előző évitől. A természetes fogyás mértéke a 2006. január–áprilisi 3,9 ezrelékről 4,5 ezrelékre emelkedett. A csecsemőhalálozási arányszám 2007 első négy hónapjában csökkent, ezer élveszületésre 5,2 csecsemő halott jutott.

A születésszám csökkenése és a halálozások emelkedése következtében a természetes fogyás a 2006. január–áprilisi 13 068-cal szemben 2007 első négy hónapjában 14 985 fős volt.

Na, ilyenkor mi van Albert Györgyik, Lendvai Ildikók, Kálmán Olgák, Ungár Klárák?!


GENOCÍDIUM!!!
Ezt eszközlitek… ezt tapodjátok minden tramplis döngölésetekkel…
Ezt csaholjátok veszett falkáitok idegbeteg rángásaiban…
…mert még így is KÉR a MAGYAR NAP NÉP…
Pechetekre persze!

Ugyanis a MAGYAR NŐK szépek!
Külcsínyben és belbecsben egyaránt, mert a VÉR igenis NEMES és TISZTA
- mi ereikben csörgedez.

Na ezért ŐK a példaképek és nem Ti, akárhogy is igyekeztek ezt felülírni a médiákban, plakátokon, újságokban „terpeszkedő” pofázmányaitokkal, szellentett szellemiségetekkel…
- magyar nőknek adva ki magatokat.


Lehullt az álarc!

Eltűnődtek már azon, hogy a földkerekség legtökéletesebb, legformásabb, legszebb hölgykölteményei miért Magyarországon BIMBÓZNAK, nyílnak és borulnak virágba, ha oly veszettmód keveredett nép vagyunk, ahogyan ezt a megszálló, kiváltságos pozíciókat betöltő GÉNTORZONBORZ BÉLLÉNYEK, híresztelik?!
Eltűnődtek?!

Szívből remélem, hogy „L fognak”… :)

Calambo felügyelő zsenialitását vélem fölfedezni ebben a magunk/magukfajta "cselen". A vérszemet kapott sértett felhördült és leleplezte magát. Ez antiszemitizmus!
Te montad kedves állam apparátus.

süti beállítások módosítása