W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

A mélység titka

2007.01.05. 16:30 Tóta W. Árpád

Ma este nyolckor az m2 leadja Leni Riefenstahl kitűnő filmjét, a Mélytengeri hangulatokat. Leni Riefenstahlt nem óceáni búvárfilmesként ismerjük, hanem mint Hitler doku-propagandistáját.

A doku-propaganda címerállata a mi korunkban Michael Moore, ez az igénytelen, hazug és primitív tuskó. Szimpla hazugságaihoz képest Riefenstahl filmjei épp csak egy csöppet manipulatívak.

Halacskás-korallos cuccot láttunk eleget, bár általában nem klasszikusokkal, hanem Jean-Michel Jarre-ral festik alá. Riefenstahl azonban ebben is kitűnőt alkotott. Én már láttam a filmet, véletlenül kapcsoltunk oda egyszer, aztán kénytelenek voltunk lebilincselve heverni egy órán át, anélkül, hogy tudtuk volna, mi ez. Később derült ki, hogy hiszen ez ugyanaz a Leni Riefenstahl, aki a rongyosra nézett Akarat diadalát rendezte.

A Mélytengeri hangulatok amolyan magyarázkodás Riefenstahl részéről. Ebből látszik, hogy ő valójában nem Hitlerért rajongott úgy, ahogy bárki rajongani kezd a filmjei hatása alatt. Hanem csak meglátta a szépet, a méltóságteljest, a félisteni fenséget az eszelősen ordítozó töppedt kisemberben és a csattogó zászlókban, ahogy aztán jóval később az óceáni élővilágban. A szimmetria, a dinamikus rend himnusza ez is, meg az is. Akkor még különben se tudhatta, mi az ábra. Amúgy meg dokfilmes volt, és tehet-e mást egy dokfilmes 1934-ben, mint hogy dokumentálja a világtörténelmet? Jókor volt jó helyen. Az óceán mélyén is. Nem politizálni kell vele, kedves barátaim, csak nézni és gyönyörködni.


Címkék: kulturális ajánlat reich

550 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr7826108

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: please click the next post 2018.02.06. 12:04:00

Fox Halloween Costume - oceceasov on blog.hu

Trackback: brian Atwood Shoes 2017.11.26. 05:22:23

atopic dermatitis mupirocin - Freebase percocet

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szerintem nagyon rossz út lenne belemenni abba, hogy akár egy ilyen blogon is lehetnek szent és sérthetetlen emberek és vélemények.
swen:milyen kirekesztes?kegyetlenseg?...?
Refuse/Resist! 2007.01.06. 23:05:50
én sem írtam volna a kommentemet, ha nem hinnék néhány dologban...és én is tudom, hogy egyiknek a "kereszténység" ugyanazt jelenti, mint másiknak a "zsidóság". És a legegyszerűbb egyiket sem leparasztozni
Palee 2007.01.06. 20:55:11
Me, Myself and I · www.whitehouse.org/ 2007.01.06. 20:52:19

"Még szerencse, hogy ez kölcsönös. ;)"

Bazmeg, ez nagyon igaz. Én TÉNYLEG megijednék, ha nem így lenne. ;D
Komolyan:ha en vhol nem erzem jol magam,oda nem megyek.Nem ulok le olyanokkal,akik allandoan mas ertelmezeseket probalnak adni alapkifejezeseknek.Nem azert,mert utalom oket,csak tudom elore,hogy nincs ertelme,mast ertenek ugyanazon a szon,elbeszelunk egymas mellett.Idopazarlas.Nem gyogypedagogus a szakmam.
Peldu:Palee tanulo a liberalist idezojelbe teszi,felmondat mulva szabadelvunek definialja,majd egy lelegzetvetel utan Jokaira(?)hivatkozva elvtelennek titulalja.(9:13:40)
Egy ilyen emberrel mit kezdjek...azt nem ertem miert nem keresi a hasonlo gondolkodasuakat?
Persze,a hisztijet azzal zarja:megyek, keresek nalamnal okosabb embereket!
Menjen.Miert tepelodik ezen?
galileo,

Akkor egy kis biztatás neked is:) Múltkor olvastam tőled, hogy Kazár Birodalom stb-stb. Úgy örültem neki!!! De komolyan! Nem ebben a blogbejegyzésben, hanem a "fitymásban", ha jól emlékszem. Nem tudtam akkor reagálni az új rendszer miatt, de tetszett!

És mégegy:
"Egy ilyen emberrel mit kezdjek...azt nem ertem miert nem keresi a hasonlo gondolkodasuakat?"

Sztem az nagyon is pozitív, ha másmilyen gondolkodású egyént keres az ember;)
nézd, ha nem látoganának ide más gondolkozásúak, vagy nem olvanának TWÁ-t, akkor ennek a "elkeseredett srac" -nak nem kellene a "magyar kifejezesek (felre)ertelmezesevel" birkóznia. Mert akiknek ír, úgysem értik félre.
Vitatkozni szerintem szép és érdekes dolog. És akivel egyetértek, azzal nehéz vitázni...
Hahó, fiúk, de még TWA is, van itt elég érdekes és érdemi hozzászólás. Most miért pont arról kell vitázni, hogy ki milyen postokat ír be? Ha nem tetszik kritizáld meg. Érvelj jól és törekedj színvonalra, még ha akit kritizálsz, vitázol nem is teszi ugyanezt. Ha meg csak unod ugord át.

(szóval van itt elég tisztességes hozzászólás, TWÁ, most mért pont azt szúrtad ki és úgy reagáltál rá)
kaarmeenhetki 2007.01.06. 23:42:37

ott a pont.
Refuse/Resist
Szerinted hogyan valtozik at egy szoros pok-mondjuk inkabb szoros hernyo?
galileo 2007.01.06. 23:45:24
esetleg úgy, hogyha közelebbről, figyelmesebben megnézed, nem is pók az a pók...hanem lepke.
by the way, a te gépeden nincs ékezet?
galileo 2007.01.06. 23:45:24
ne vedd kötözködésnek, csak tényleg tudni szeretném, miért nem használsz ékezetet.
Tiko:persze,hogy hasznos 1szines tarsasag,de a vitanak is van egy kulturaja,amit itt probalunk gyokereztetni,tobb-kevesebb sikerrel.
Ha niggereznek,reagalok,ha ciganyoznak reagalok,ha naci-zsidoznak,reagalok.
Es orulok,ha masok is erzik a hatarokat.
napzarta:
eh hogy beporgott az Arpi meg ti is ezen a naci zsidon, pedig igazibol csak egy aranyos szojatek volt.
Eletembe eloszor bukott ki a libsik igazi termeszete...az amit megjatszanak amit takargatnak a kis szennyesukbe...tanulsagos nap volt es erdekes. A zentai Vijatov Peter kitoroltette a telefonszamat es megtiltotta, hogy keressem a Marcali Pozsonyi Pál meg megadta és megengedte hogy folhivjam...
...es ha errol a bloggrol kiuzik az ilyen embereket, akkor nem lesz jo es teljes, mert nem latszanak a tarsodalomba is zajlo elo ellentetek...az igazi harcok...elvegre ez az elso eset, hogy az Arpi eloszor nem viselkedett a helyzet magaslatan es megsertodott, holott O nap mint nap ugyanigy megsert emberek 100 000-it es mikor Ot eri ilyen egesz bosszu hadjaratott indit es raengedi a hienakat a zsakmanyra amit gyava leloni...hat gyermekeim a liberalisok sem tokeletesek sot nagyon gecik is tudnak lenni es ezt ma sikeressen kozossegibe bemutattatok!!!
Latvanyos volt, mondhatom:(((
galileo!
na ja...de van aki ezt nem érti meg..
(egy szomszédos cikknél is épp ámokot fut az egyik hozzászóló :( )
galileo,

Persze hogy vannak akik szóra sem érdemesek, elismerem.
Amiért ide szeretek járni az az, hogy a többség mégsem ilyen. És bízom abban, hogyha nem értünk egyet (akár veled) is lehet kultúrált stílusban nyomni a szöveget egymásnak.

Ami szerintem alapvető baj, hogy mindenki, szinte kivétel nélkül ráteszi magát az adott "vágányra", megy a pro és kontra, úgy hogy nem veszik észre hogy rajtaülnek azon a bizonyos "vágányon", úgy hogy nem tudják hogy van pályaudvar, város, ország, világ, galaxis, és mindeközben meg akarják magyarázni a másik "vágányon" ülö kollégának, hogy bazz az a vonat nem Debrecenbe megy. És miután indul a vonat, ordítoznak a másik irányba, hogy te "paraszt" rossz vonaton ülsz;)

Kb ennyi.
kaarmeenhetki:Tudod,ha egy merges szoros pokrol azt gondolom,hogy de szep lepke,poruljarok.Tiszta sor.
Zsido-nacizo diakba,kiforratlan vilagnezettel miert kellene belekepzelnem,hogy kulturalt,korrekt,tolerans polgar?

Amugy meg nincs meg ekezetem,nyaron beszerzem,igerem.addig tarts ki!:)
galileo,

Bár már elévült, de mégis. Meg kell kérdeznem, tudtad hogy Aba Sámuel kazár volt?:)
galileo!
mert a lehetőség benne van..kiforratlan személyiség :) még változhat
Szerintem nincs sok értelme presztizskérdést csinálni abból, hogy az ember egy beszélgetésben vagy vitában belemerevedjen egy pro vagy kontra állásba. Személyes tapasztalat, hogy így csak éleződik, polarizálódik a beszélgetés, s már nem a téma a téma, hanem a foggal-körömmel egy korábban elfoglalt pozíció védelme.
Tiko:egyetertek,good boy,you are!:)

Lukrecia:most csunya leszek,tudnek mondani neked olyan aranyos szojatekot,hogy egy hetig se kajara,se pasira,se mamira nem mernel nezni!
De azt elvezem,hogy megsem mondok!!!

A liberalizmusrol neked is diak-keped van,ugy veszem eszre.:)
Sebaj,jo papno holtig tanul!:)
portuguese 2007.01.06. 23:58:57

"eh hogy beporgott az Arpi meg ti is ezen a naci zsidon, pedig igazibol csak egy aranyos szojatek volt."

Aranyos. LOL. Nem gondoltam, hogy ilyen naiv vagy.

"hat gyermekeim a liberalisok sem tokeletesek sot nagyon gecik is tudnak lenni es ezt ma sikeressen kozossegibe bemutattatok!!!"

MUHAHA. Te tényleg qrvára naiv vagy.
"A liberálisok sem tökéletesek." LOL.
Ugye tudod, hogy emberekről beszélsz? Az, hogy "liberális", az nem valami olyan dolog, hogy "tilos gecinek lenni". A legtöbb ember tud "geci lenni" ha rákényszerítik. Ha ilyenkor sem az, akkor vagy szent, vagy mazochista. Én pl. egyik sem vagyok. Bár sztem a te kategóriáid szerint liberális sem. ;)
Megjegyzem, hogy tuladonképpen én azért járok ide, gyakran csak read.only-ban, mert érdekel a for a better magyarland célkitűzés. Kifejezetten ebből a célból írom be a véleményem, sokszor csak akkor ha már nagyon fontosnak érzem, hogy én is hallassam a hangom, hiszen én is magyarlandon élek.
Sokszor érzem kellemetlennek, hogy akár más, akár az én hozzászólásaimból egy mondat kiragadásával, mintegy azt kipellengérezve van letudva az ellenérvelés. Kifejezetten zavarba jövök ettől.
off

galileo, sz asztalon (vagy hogy is hívják ezt az alsó sávot) be lehet állítani, hogy milyen nyelvű ékezetet szeretnél használni. az explorerben legalább is, a kis kék nyelvet jelző izére kell kattintani

on
Tiko:Szerinted a Samuel,Daniel,Joel,meg az osszes isten-vegu nev nem bibliai?:)
Mondom,az elso lovesunket ott kaptuk a Fekete-tenger gyonyoru kornyeken!
galileo,

:) Dehogynem:) De tudtad? De komolyan?! És tudod azt is hogy milyen vallású volt a kazár törzs akkor amikor Aba Sámuel született?;)
A zsidó témához annyit fűznék hozzá, hogy nem értem ezt a szót, amikor pro vagy kontra érvként van használva. Azt sem értem, hogy tényleg attól rosszabb egyik diktatúra a másiknál, hogy melyik irtott ki több embert. Úgy látom, hogy minden ideológia csak azért létezik, hogy valamikor fel lehessen használni valakik ellen, ki lehessen őket vagyonukból forgatni, meg lehessen becsteleníteni vki anyját, lányát, be lehessen sorozni, meg lehessen kínozni, meg lehessen ölni. Ezért számomra minden ideológia útálatos, embertelenségről tanúskodó logikai építmény.
Tiko:Most figyelj,azt tudtad,hogy engem is Aba Samuelnek hivnak?
Ha erre rajosz,kuldok neked egy emailt!
Ugyanmar:ejfelkorul letisztultabb az ember!Pontosan EZ A LENYEG:nem a zsido,naci szo maga,hanem AHOGY ES AMIRE hasznaljak.Azert egy kessel utcan hadonaszo emberkerol is tudod,hogy nem a Kempinski sefje,aki a kedvenc kajadat dobja ossze!
galileo,

sokat kell dolgoznom azért az emilért:D

Apát?;)
Egyebkent ma,amikor tenyleg barki irhat sajat blogot,miert ne lehetnenek minimalis elvarasai a hazigazdinak.
Olyan ez mint egy jokis etterem,ahol a tulaj csak azt keri:ne az asztalon uljunk,hanem a szeken.
Meghogy ne verjuk szet a berendezest,ha jolerezzuk magunkat,inkabb jojjunk vissza holnap is!Ennyi.
Arpinak ezt a jogat miert trendi egyeseknek elvitatni!
galileo,

Vigyázz:) Mostanság a kocsmatulajdonosok azt is kérik, hogy a "mongol hadsereg; brazil gépsor" álljon meg az ajtónál;)
Nah, lépök

Jó éjt mindenkinek!

galileo, téged észben tartalak!;)
na ja..most a PC bujtatott beszéd ideje jött el :(
Mondjuk én is illettem kritikával Árpádot, mert fontosnak éreztem.
A származása, vallása, bőrszíne, neme, lakcíme, egyebek soha nem releváns számomra annak, akinek a gondoltatára reagálok, mégha ellenvéleményem is van.
Ez mondjuk off, de sajna elég sokszor ütközöm abba, hogy esetemben nem a gondolatmenetemre reagálnak.
Meg1,oszt jo eccakat mindenkinek!

Az egyik okos hozzaszolo neve utan odavolt biggyesztve a blogja,gondoltam atnezek hozza.Eleg az hozza,hogy elkepedtem azon a nyalakodason amit ott muvel az olvasoival,raadasul miafaszomozik.Hoppa!Kisagyamba beugrott,hogy a csavoka meg tegnap TWA-t kritizalta hevesen az indokolatlan faszozas miatt!!!
Persze keresztenyseg lovagja,becsuletkereszt,megminden.Ugyhogy...
Ezt mar az agyban irom:ha valaki azt mondta volna,hogy egy ilyen filmes postra ketszer annyian reagalnak(vagy 2x annyiszor),mint az elozo-szerintem szuper-Naplopok es burzsoakra,nem hiszem el!
...es megis mozog a fold!
Az akarat diadalát azért eléggé nagy jóindulattal lehet csak dokumentumfilmnek nevezni. Az egy szépen beállított, megrendelésre készült propaganda. Riefenstahl akkor még fiatal volt, egy picikét ostoba, nem fogta fel mi történik körülötte. Ez a mélytengeri cucc valóban gyönyörű alkotás, remekül fényképezve, kiváló aláfestő zenével. Kár, hogy a rendezői pályafutása ilyen nyúlkfarnyi volt, ellentétben az élethosszával...
portu olyan naív vagy és vaksi, de javulsz :)))



Palee: tömörítsd jobban a mondandódat, és a sokszorosan összetett mondataidat szedd szét több mondatba. Akkor majd nem tűnik úgy hogy nem kapsz levegőt :o)
galileo 2007.01.07. 00:00:21

Te nem lehetsz ekkora fasz bazdmeg!!! Te tényleg nem érted? Te is olyan vagy mint Árpád! Nem akarod érteni! Ezentúl csak Árpád legjobb tanítványának hívlak. Azt hittem nem lehet felidegesíteni, hogy hozzászóljak de a te értetlenségednek sikerült felbosszantani. Részletekbe belekötsz, hogy a lényeggel ne kelljen foglalkozni. Hülye idióta. Ha úgy állnék hozzá mint te, akkor az Isten-faszázás után (legkésőbb) soha többet nem foglalkoznék Árpáddal. Leteszteltem a náci-zsidóra mit reagál (már régóta terveztem), lecsapta neki a biztosítékot, meg nálad is meg xufnál, ti ökörágyúak. Vannak szent teheneitek, amikhez nem lehet hozzáérni, mert akkor elkezd habzani a szátok, skatulyáztok meg általánosítatok, elkezdtek zsidózozni (ebbe is köss bele), az első pavlovi reflex miközben ti "kultúráltan vitatkozhattok" Isten faszáról. KETTŐS MÉRCE! ÁLSZENTEK! FARIZEUSOK! Valóban elbeszélünk egymás mellet, mert nem akarsz megérteni semmit. Nem is foglalkozok tovább veled, csak majd ha elvégeztem egy gyógypedagógus tanfolyamot.

Minden jót Árpád legjobb tanítványa!
Ugyanmár 2007.01.07. 00:14:24

Ezt olvasd el Árpád legjobb tanítványa! Meg bontsad le kicsit az előítéletek és beidegződések falát, hogy némi kis fény is beáramoljon sötét agyadba és ne kezdjen el azonnal habzani a szád ha leírva látod, hogy zsidó. Bár nem lehet ezt mindenkitől elvárni, hogy ne akadjon ki rögtön, ha valami szent tabuját megemlítik, hiszen nem lehet kiejteni sem a nevét, mert akkor az rögtön mindenféle Tóni meg anti lesz.

Ez a lesajnálás meg zseniális. Kiforratlan világnézetű diák! Igazából sajnálni kell, ugye? Akkor te egy vén trotty vagy, akivel kár is foglalkozni, csak rá kell hagyni, hogy jólvan öreg, igazad van, te már ezt nem érted? Mert így lehet igazán jól vitatkozni, eszmecserélni. Meg jó volna innen elüldözni, mi? Hogy szépen nyugodtan magatokban el Istenfaszázhassatok, ne szóljon senki semmit, néha kicsit lehessen szidni a vadmagyar parasztokat meg a szemét mocskos zsidózókat, utána kicsit elmocskoscigányozgattok magatokban és lefekszetek egy jót aludni, hogy holnap nyugodt lelkiismerettel, mint egy rendes nyárspolgár felkeljetek, hogy na, hát csak én meg néhány Tótás fan club tag az egyetlen értelmes és normális ember a világon. Nem is zavarlak titeket Árpád legjobb tanítványai!

Ezt most komolyan mondom, halálosan komolyan: Ti vagytok az éppen adott kor farizeusai, inkvizítorai, nácijai, kommunista hasznos hülyéi, az éppen aktuális csahos kutyák. Ennyit tudtok, az örök szellemi senkik vagytok Legfőbb tanítómesteretekkel az élen!

AVE!
Portu te meg olyan naív vagy! Jaaaj! Szerencse hogy körbe vagy véve okos liberálisokkal akik pátyolgatnak és vezetgetnek a kiforratlan világnézetű zsidózó diákok között. Téged is sajnálnak ám ezek a jóságos libsik, és az akkor már kész. Akkor az azt jelenti, hogy te egy hülye vagy akivel nem kell foglalkozni, mert a te mondandódra sem reagáltak érdemben, hogy Árpád benyomta a sértődést és elővette a libsi megafegyvert: A zsidózó magyar parasztot. Ilyenkor hoppá, mindenki fogja be a pofáját, hiszen elhangzott az ultima ráció, megbélyegeztetett az illető, persona non gráta lett, törvényenkívüli akit agyon lehet verni egy kapualjban, az adott kor eretnekje, kulákja, zsidója, untermenschje, aki igazából sajnálni való, ezért igaz, hogy nem kiirtani kellene, de hát olyan csökött agyú, hogy kár is vele vitatkozni , neki a legjobb ha azonnal elaltatjuk örökre, majd Xendudu kiválogatja a sajátjait odaát!

Na tényleg csá!
Tudom, hogy most magamra vonok egy derekas komment-áradatot, de én látok Palee hozzászólásaiban némi igazságot. Konkrétan az Isten faszával élcelődés szerintem ugyanis egy meglehetősen gusztustalan iromány. Nem (elsősorban) a témája, hanem az időzítése miatt. A liberalizmus ugyanis párban jár (vagy legalábbis kéne neki) egy másik fogalommal, a toleranciával. Mindenki elmondhatja/leírhatja a véleményét, akármilyen polgárpukkasztó formában, de illik tekintettel lenni a másikra. Pl. ne az egyik legnagyobb vallási ünnep alkalmával álljunk neki élcelődni Isten faszával. Nem mert akkor majd megindul a fanatizált csürhe és máglyára vetik Mártír Árpit (nem is történt meg), egyszerűen csak mert nem illik. A cikk viszont nyilván nem véletlenül született éppen ilyenkor. Az volt a lényeg, hogy minél nagyobb cirkusz, több komment legyen belőle. Az Index-en mostanában csak ez a mérce, amivel nincs is semmi baj, a Blikk is jól megél belőle, csak akkor hagyjuk már a lila gőzös értelmiségi emelkedettséget, mert nem kell sok ész, hogy átlásson az ember a szitán.

Bocs, tudom, hogy ez OFF volt, de le kellett írnom (az eredeti bejegyzésbe viszont - gondolom, érthető okból - nem akartam). Én egyébként szerettem TWÁ-nk írásait (van, amiket most is szeretek), de épp azért olvasom őket, mert többet várok tőlük, mint a sok bulvár szeméttől. Bármit, bármilyen durva stílusban le lehet írni, tehát a polgárpukkasztás önmagában már nem érték. A cikkekben fellelhető igazság, érdekes látásmóddal, humorral körítve viszont az. Ahhoz is értesz, TWÁ, és nekem az az irány jobban is tetszik (gondolom, nem én vagyok az egyetlen).
Palee 2007.01.07. 09:12:15
"megbélyegeztetett az illető, persona non gráta lett, törvényenkívüli akit agyon lehet verni egy kapualjban, az adott kor eretnekje, kulákja, zsidója, untermenschje, aki igazából sajnálni való, ezért igaz, hogy nem kiirtani kellene, de hát olyan csökött agyú, hogy kár is vele vitatkozni , neki a legjobb ha azonnal elaltatjuk örökre, majd Xendudu kiválogatja a sajátjait odaát!"

MUHAHA. Önsajnálat rulez. Ja, te MÁRTÍR vagy bazmeg. Nyugi, megkapod a 72 kurvát a túlvilágon.
Kezeltesd a grafomániádat. Meg lapozzá', mer' egyre nagyobb hülyeségeket írogatsz.
palee: velem kicsit félrementél, mert korántsem vagyok Árpád tanítványa, s a zsidó szó számomra se nem szitokszó, se nem dicséret. Ennyit jeleztem volna. Ha sötétnek gondolsz engem, az nem az én bajom, mert én nem érzem magam annak.
Bár lehet, félreértettelek, ahogy most még egyszer elolvastalak.
Me, Myself and I · www.whitehouse.org/ 2007.01.07. 11:05:17
Sajnálom, azt hiszem, tévedsz. Félreértetted, amire Palee céloz. Ok, kicsit grafomán, meg sok a felkiáltójel, de: alapvetően van igazságalapja mondanivalójának.
eretnek, kulák, zsidó, untermensch, reakciós, klerikális: ezek mind egy adott kor cimkéi, amivel a másként gondolkodókat, illetve az aktuális regnáló hatalom által nemkivánatosnak vélt figurákat lehetett könnyen és gyorsan megbélyegezni/börtönbecsukni/elüldözni/likvidálni.
Az adott kor médiáján keresztül a hatalomnak mindig is érdeke volt kialakítani valamilyen "unter" kategóriát: ráfoghatta az ellenkezőkre, másrészt a hatalmat támogató esetleg nem is túl képzett rétegnek önbizalmat, vagy valamiféle önbizalom-pótlékot adott: "haj, ő az a sötét náci/komcsi/paraszt/zsidó, hahaha, de én különb vagyok". Ez így sokkal egyszerűbb, mint meghallgatni a másikat, megpróbálni megérteni, esetleg elfogadni a másságát.
Emberi alapvonás, hogy az ismeretlentől, másságtól, változástól félünk, mert elveszítjük biztonságérzetünket.
Miközben muhaházol, vedd észre, hogy Árpád és társai a "bunkó paraszt" bélyeget körülbelül olyan alapon, annyi indulattal és annyi minimális körültekintéssel ragasztják az általuk nem kedvelt emberekre, mint pl Csurka a "zsidóbérenc" szót. Van, aki zsidózik, van, aki antiszemitázik: és van, aki pedig tiltakozik mindenfajta megbélyegzés ellen.
Miért? Egyszerű: "te sötét paraszt vagy, veled nem tárgyalok"-aki ezt kimondja, számomra annyit tesz, mintha ezt mondaná: te zsidó vagy, nem tárgyalok veled, te néger vagy, menj innen, hülye buzi takarodj, fasiszta állat, menj anyádba, stb.
Ha ezt megpendíted egy Árpádfajtának, erre szokott jönni két, vagyis inkább három válasz: 1 hülye vagy, takarodj 2 én ilyet azokról nem mondanék, aztán valami indoklás: nem tehet róla, hogy néger, vagy buzi, esetleg a "fasizmus veszélyes". Viszont, ha így vesszük, akkor tulajdonképpen a paraszt sem tehet arról, hogy paraszt, mert valószinű ilyen vagy olyan kultúrkörben nőtt fel - vagyis annyira (nem)lehet lenézni őt, őket, mint az írástudatlanokat, hátrányos helyzetűeket. A 3. válasz, hogy harcolni kell az ilyen sötétség ellen. Namost az 1 és 3. válasz a legveszélyesebb: mert ha egy ilyen harc elkezdődik, ki tudja, hol áll meg?
Elüldözzük a blogról, az országból, esetleg likvidáljuk vagy megbüntetjük.
Éppen arról van szó, hogy Palee NEM akar mártír lenni.
kaarmeenhetki 2007.01.07. 12:43:03

"alapvetően van igazságalapja mondanivalójának."

Ugye megengeded, hogy ezt én döntsem el magamnak? Kösz. Sztem nincs. ;)

"meghallgatni a másikat, megpróbálni megérteni, esetleg elfogadni a másságát."

Megtörtént. Viszont jogom van ahhoz is, hogy ezek után/ellenére negatív jelzőkkel illessem. Hogy most akkor nem vagyok "jó liberális"? LOL. Ki nem szarja le? Nehogy már a mások által rám aggatott cimkék alapján kelljen leírnom a véleményemet.

"Miközben muhaházol, vedd észre, hogy Árpád és társai a "bunkó paraszt" bélyeget körülbelül olyan alapon, annyi indulattal és annyi minimális körültekintéssel ragasztják az általuk nem kedvelt emberekre, mint pl Csurka a "zsidóbérenc" szót."

Nem érdekel, hogy "Árpád és társai" kire mit mondanak. Amit ÉN mondok rá, azt úgy is értem, és jó sok post tapasztalata alapján teszem ezt P.-vel kapcsolatban. Kezdetben több türelmem volt hozzá. Kicsit elfogyott.

"Egyszerű: "te sötét paraszt vagy, veled nem tárgyalok"-aki ezt kimondja, számomra annyit tesz, mintha ezt mondaná: te zsidó vagy, nem tárgyalok veled, te néger vagy, menj innen, hülye buzi takarodj, fasiszta állat, menj anyádba, stb."

Ez nem ilyen egyszerű: Ha valakire azt mondom, hogy ostoba/demagóg seggfej/tudálékos barom, az a SZEMÉLYÉNEK szól, nem pedig a CSOPORTNAK, amelyhez tartozónak vélem. Persze ha számodra ugyanaz, akkor legyen. Engem különösebben ez, bocs, de nem érdekel.

"Elüldözzük a blogról, az országból, esetleg likvidáljuk vagy megbüntetjük."

MUHAHA. Talk about paranoia. Most szívesen mondanám, hogy hülye vagy, de nem akarlak megsérteni :)))))

Éppen arról van szó, hogy Palee NEM akar mártír lenni"

De te látom azzá akarod tenni. Hátha ad 1et a 72-ből, vagy mi a fasz? ;)
Ugyanmar:Tunyacsap kollega azt a pofont nekem szanta.:)
csak kapkodta a levegot,oszt teged talalt el!:)
En mereszeltem azt a diplomatikus megjegyzest tenni ra,hogy kiforratlan vilagnezetu diak...Mint amilyen en is voltam gimis korszakomban.:)
Kaarmeenhetki:Az a nagy helyzet,hogy 2honap alatt osszesen 1szer(!) szolt elesen az Arpi-igen,most-de ez normalis arany szerintem.
Sodi volt itt eloszor a hulyeseg mertekegysege,tenyleg mindenki rajta rohogott,o is gyoztes martirkent vonult el.Nezd meg milyen sunyin szerkesztette at utanna a serelmet,sajat blogjaban nyalogatta a virtualis sebeit.Mig valaki atnem ugrott hozza,oszt helyrerakta.:)
Palee meg hulyebb modon akar itt nyomulni,nem veszi eszre,hogy mashol kimoderalnak,itt olyan fenenagy butito-diktatura van,hogy engedik.Semmi gond,csak 1ido utan vegye eszre magat.Itt,ezek az emberek nem vevok az o prtekajara,mashol,okosabbaknak eladhatja!:)
Ugyanmár 2007.01.07. 12:18:20

Félreértettél, pozitív példának hoztalak fel.

kaarmeenhetki 2007.01.07. 12:43:03

Teljesen érti mire gondolok. Me Myself meg nem. Egyébként azért csoportokban beszélek és általánosítok kicsit mert nincsen időm mindenkinek válaszolni. De Me Myself nem igazán fér bele ebbe a kategóriába, ő szerintem tényleg nem érti amit mondok, ezért nem is tudok rá sosem igazán haragudni... ;)

Na, megyek vizsgázni, öregapámnál fogok aludni, az meg olyan vidéki paraszt Pesten (illetve Budán), hogy még mindig nincsen netje. Ha sikerül a Huwico-eaglehillt befogni a laptoppal akkor még megajándékozlak titeket önmagammal, ha nem akkor jópárnapig nem leszek. Úgyhogy imádkozzatok értem, meg a sikeres vizsgámért, ugyanis ha bukta lesz akkor Uv-zni kell és nem tudok annyit veletek lenni, mint szeretnétek... ;)

Pusszancs!
galileo 2007.01.07. 13:30:19

Egyszer szólt élesen??? Ha én zsidóztam szerinte(tek) akkor ő 0-24-ben fröcsköl(t). Kb. olyan stílusú volt az Isten faszás cikke, mintha azon röhögcsélnének valami szélsőjobbos portálon, hogyan milyen fasza dolog a menóra, mert egyszerre hét zsidót lehet vele seggbebaszni, tuti erre használták titokban Salamon-templomában. Csak hát a kettős mércétek miatt nehéz pontosan látni meg értelmezni, én megértem, scak néha kiborul nálam a bili ezekre az álszent dumákra. Tényleg ADE!
Az én felfogásomban egy ilyen blog+fórum az leginkább arra hasonlít, mint amikor egy többé-kevésbé közismert személy vacsorát ad:

Sok régi ismerőse is eljön, de vannak újak is. Vannak akik szeretik a házigazdát, vannak akik kevésbé, vannak akik nem, de a társaság miatt ők is eljönnek.
Akik zsigerből utálják a házigazda ételeit, azok persze hülyék lennének ott lenni.
Megkezdődik a vacsora, a jelenlévők egy részének ízlik az étel, más részének nem, ezt egymásközt megvitatják, beszólnak a házigazdának is, de azért mindenki talál valamit amit megehet. Mert éhes is.
Eközben (akár parázs) viták alakulnak ki a menüről, néha az emberek elkanyarodnak a tárgytól, néha visszatérnek hozzá.
Aztán bejön valaki, komótosan felmászik az asztalra, letolja gatyáját, leguggol és jóízűen odaszarik a fehér abroszra a süteményestál mellé...
Néhányan felugranak, néhányan ordítoznak, ki akarják dobni az, illetőt, a házigazda is nekimegy, durván.
Van aki megpróbráblja megmagyarázni az illetőnek hogy izé figyelj, mi nem szarunk az asztalra, menj ki inkább a vécére, stb.
Vannak akik csitítják a veszekedőket/verekedőket, van akik rászól a házigazdára, hogy talán beverni az orrát mégsem kellett volna; meg amúgyis olyan két kerek ártatlan szeme van ennek a gyereknek.
A "gyerek" nem érti (vagy úgy tesz) miért bántják, most véres lett inge, különben is szarni mindenki szokott, legfeljebb nem az asztalara, most tényleg számít ez?
És látta a házigazdát amikor egy másik vacsorán, mindenki szeme láttára túrta az orrát.

Egy biztos, a vacsorának vége, már nem eszik senki, büdös van és a szart sem lehet már kimosni az abroszból.

Na most Palee, mivel nem mindig szoktad felfogni az ilyen analógiás érvelést:

házigazda TWÁ,
az étel a mostani cikke,
a vacsora ez a fórum,
és Te szartál az asztalra...

Bravo! Ez nagyon szép volt.
OFF, és ezen a poston ez az utolsó OFF tőlem:

Palee 2007.01.05. 23:16:14

1. "Szóval a lényeg a lényeg: Kezdek rájönni, hogy mi is vagy te valójában: Egy náci zsidó! ;) Ezért nem szidod a zsidókat és véded a nácikat! Ez az egyetlen logikus magyarázat."

2. "Mindig is éreztem! Jobb vagyok mint a matula! Már csak a Kuruc.info-n kell keresgélni és az is kiderül, hogy zsidó... ;)"

3. "Röviden összefoglalva nem vagy más, mint egy náci zsidó. ;)"

4. "Ezért jó veled vitatkozni. Ismerem az ilyet, igazi szadeszos retorika."

5. "Te nem lehetsz ekkora fasz bazdmeg!!! Te tényleg nem érted? Te is olyan vagy mint Árpád!"

Igazad van. Tényleg nem értem amit firkálsz. Még jó. Ismered azt, mikor a hülye okoskodik, meg az okos hülyéskedik? ;D Tökéletes példa vagy az elsőre.

6. "Ja! Egyébként Irodalomszigorlatozok és a kedvencem a kötelezőolvasmányok közül Klaus Mann Mephistoja. Talán hallottatok már róla, mert feltételezem nem olvastátok, mert ti csak Árpádot olvassátok, (ő meg szintén nem olvas)"

Ja! Ezzel az irodalomszigorlatos dumával itt nagyon kevés vagy öreg. Sztem a legtöbben itt túlvagyunk már az egyetemen (igen, irodalomszigorlat included, te pöcs), és (én pl.) nem is egy szánalmas PPKE-n, hanem normális intézményen. LOL.
Azé' tanujjá' szógalmasan ottan, talán az is jobb lesz, mint a semmi. (Úgy értem, az életben). :)))

almodhi:riszpekt!:)
"Kb. olyan stílusú volt az Isten faszás cikke, mintha azon röhögcsélnének valami szélsőjobbos portálon, hogyan milyen fasza dolog a menóra, mert egyszerre hét zsidót lehet vele seggbebaszni". Ott a pont. Erről van szó. Ráadásul a stílus is stimmel...

Az meg nem érv semmire, hogy Palee-t a közhangulatra tekintettel nem moderálják ki. Ha folyton kimoderálnák, aki vitába száll, nem lenne meg a látogatottság, és itt most csak az számít.

A kettős mérce is tényleg működik a hozzászólók egy részénél. Zsidózni nem lehet, alpári stílusban "goj-ozni" viszont igen. Azt persze nyilván nem veszitek észre, hogy ez a kettő ugyanaz a műfaj. Csak a trendek változnak, mint a divatban. A '30-as években a tiszti kaszinóban a zsidókat volt divat lenézni nálunk, most meg - egyes értelmiségi (vagy magát annak tartó) körökben - a keresztényeket. Egy másik topikban egyértelműen meg is fogalmazódott a konklúzió, hogy a keresztények primitívek. Nyilván, mert a zsidó gyerekek evésétől torzultak a génjeik és kisebb az agyuk, vagy csak egyszerűen azért, mert csatornában élő patkányok...
Cartman basszus, ilyen nehéz felfogni?
Kevered a szezont a faszoddal.

Zsidózni nem illik. Csúnya dolog.

A vallásokat lenézni illendő. Ugyanis nem embereket pusztítasz el vele puhapöcsű kollega. Az agnosztikusok még sohasem irtottak ki embereket csak azért, mert ők vallásosak voltak. A materialisták se. A vallásosak meg már pusztítottak néhány ezer embert, mert vki nem hitt az ők kibaszott istenében.

Lehet vitázni, hogy egy (vagy akár az összes) __VALLÁS__ jó dolog-e, igaz dolog-e, hasznos dolog-e, legyen-e kötelező. De nem lehet azon vitázni, hogy egy __NÉPET__ lenézzen vki, csak azért, mert vkik a fejébe verték, hogy az a nép bűnös, és koszos, és mocskos, és világuralomra tör.
Jónapot!

Ugye milyen szarul esne, ha a katolikus ugyanolyan szitokszó lenne néhányak szájából, mint a zsidó?
Csoda!
a katolikus néhány ember szájából szitokszó-a liberális is,meg a konzervatív is...

és irtottak már embereket azért mert vallásosak voltak: a náci haláltáborokban is pl. vagy akár a gulágokon is..
a jakobinus-diktatúra alatt is..

a szörnyű az,hogy bármely ideológia képes az emberirtásra/vagy akár eltűri
Kedves Csodaszar!

Olvasd el újra a hozzászólásomat! Aztán próbáld meg értelmezni! Esetleg kérj segítséget! Épp azt írtam, hogy (itt is) van olyan, akinek a szájából szitokszó a katolikus.

Amúgy kösz, hogy aggódsz, de jól vagyok, gyönyörű párom van, egy három hónapos - közös - gyermekünk, és kiegyensúlyozott szexuális életünk, ezért nem is firtatom másét. NEKEM nincs szükségem kompenzációra.
És Tistedur-hoz csatlakozva. Gondolom, nem kell további magyarázat, elég csak megemlíteni a ruandai népírtást Szerintem nincs idiótább ok egymás halomra gyilkolására, mint amit ott sikerült összehozni. Ezek után nincs értelme azon merengeni, hogy a zsidózás vallási vagy faji megkülönböztetés-e.
Cartman:

Először is gratulálok a családi állapotodhoz, szép dolog a gyerekáldás!

Másodszor gratulálok, a nickferdítéshez, igazzán okos vagy, hogy eddig eljutottál.

Harmadszor gratulálok a write-only módhoz, amit produkálsz, miközben engem vádolsz azzal, h nem olvasom el a postodat.

Ha a zsidózás pusztán a vallásra vonatkozna, semmi gondom nincs vele.
De nem arra vonatkozik.
Sajnos.
Ha azt mondaná vki, hogy milyen elcseszett a zsidó vallás, hátbaveregetem, és egyetértek vele, mert szerintem is az.

De hogy egy népet ítéljen el vki mindenféle légből kapott faszságok miatt, azt nem nézem (meg még egy páran se) jó szemmel.
Ugyanígy nem játszik a négerezés vagy vágottszeműzés se.

Diskurálhatnánk amúgy, hogy a zsidó vagy a katolikus vallás törekszik jobban a világuralomra...
Meg melyik korlátozza jobban a saját vallásába nem tartozó egyéb emberek (no meg egymáséi) jogait...
Meg egyáltalán, miért is kéne nekem nem vallásosnak elviselnem az elcseszett vallásos törvények megszorítását?

Már egyszer leírtam: megakadályozták, hogy a TVben megnézzek egy filmet. Csak mert a katolikus vezetőknek szúrta a szemét. Idejön egy pár katolikus lelkületű ember, és szidja TWÁ-t, hogy miket irkál.

Kérdem én, mikor akadályoztam én meg, hogy a vallásos emberek tegyenek vmit? Vagy, hogy tiltsák be a katolikus tv-t, adást, rádiót? Mikor mentem oda egy katolikus beszélgetés közbe rászarni az asztalra, hogy faszok vagytok gyerekek?

Ja, hogy egyszer sem? Akkor miről beszélünk?
nem ertem, hol a baj, mi a baj? zsidozni nehany internetes portalon lattam, ugyanannyin keresztenygyalazni is, szerintem korulbelul egy-egy az allas!
a zsido kultura, irodalom, zene viragzik, a gazdasagi eletben nagyon sikeresen vesznek reszt, a zsinagogak renovalodnak, szepulnek, a zsido fesztivalok rendezodnek, szabadon gyakorolhatjak a vallasukat, tisztelik es erdeklodnek hagyomanyaik, ereklyeik, szokasaik irant..hogy a fenebe lett ez az egesz zsidokerdes ujra tema?? kinek az erdeke ezt ujra es ujra felhozni?
miert probaljak meg mindig ugy feltuntetni egyesek, hogy allando veszely fenyegeti oket most is?
az a par tucat hulye kereszteny aki szamon tartja oket nem hiszem hogy nagyobb veszelyt jelente mint az a par tucat hulye zsido aki viszont a keresztenyeket probalja alazni es sertegetni
szteppelő!
mert a zsidózás és a katolikusozás is egyaránt faszság...
és mi a jó büdös nyavalyáért kell ellenségképet generálnia valakinek saját magának?!

komolyan gondolom,hogy újra kellene kezdeni az egészet a delfinekkel..:(
Egy időben sokat gondolkodtam azon, hogy miért bántja annyira a fülemet az ún. "zsidózás", pedig én nem vagyok zsidó vallású. Ma már tudom, azért van ez így, mert a holokauszt (és az antiszemitizmus) az emberiség legnagyobb szégyene, ami semmihez nem hasonlítható, semmivel nem vonható párhuzamba. Én már odáig jutottam, ha pl. zsidó-viccet hallok, azt hazudom, hogy én is zsidó vagyok. Ilyenkor elsápadnak és abbahagyják.
Pözdör!
ezért lehet,hogy kapni fogsz hideget-meleget..
ez is az emberiség szégyene:sok mással együtt.és a szégyenek között nincs kisebb-nagyobb
Csoda-Szarvas-Vadász!

Picit lapozz feljebb, légyszíves, az első - ebben a témában tett - hozzászólásomat olvasd el, ha nem kérek ezzel túl nagy szívességet. És hadd tegyem hozzá: NEM VAGYOK TEMPLOMBA JÁRÓ, HITHŰ KATOLIKUS, de... (a többit megtalálod feljebb).

És még egyszer, máshogy: szerintem nincs jelentősége, hogy a "zsidó", "katolikus", "hutu" címke éppen vallási/faji/testsúly/fejkörméret kérdés, mert mind ürügyül szolgál egyes embereknek arra, hogy írtsák a másikat. Ezért kéne ELFOGADNI ÉS TISZTELETBEN TARTANI a másik vallását, faját, külsejét, stb. Ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne kritizálni/kétségbe vonni a másik igazságát, de azt igen, hogy ez kulturált keretek között menjen.

A személyeskedést sem én kezdtem, bár abban kétségtelenül van igazság, hogy folytattam. Sajnálom, én is csak gyarló ember vagyok... :-)
tenyleg nem ertem en sem miert kell jelenleg, per pillanat barmelyik vallasnak martirt csinalnia sajat magabol
nalunk Magyarorszagon..
Tistedur!
Tudom, mióta ember él a Földön, mindig is háborúskodtak egymással. Sajnos! A holokauszt során viszont kizárólag a vallásuk miatt (amiről nem is tehetnek), intézményesen írtottak ki milliókat. Én erre értettem azt, hogy ez a legnagyobb szégyen. Most is így gondolom. Természetesen tolerálom, ha Neked más a véleményed.
Pozdor:hasonloan gondolom,egyszer en meg azt is "bevallaltam"hogy honkongi vagyok,ha nemis ugy nezek ki.Bevettek.
Cartman,tistedur:Tisztellek titeket,de bementetek az erdobe rendesen.Egy nemletezo dolgot vedtek:azistenfutyit!:)
Ha olyan dologrol megy a poen-akar mocskosul,akar szofisztikalva-ami nemis letezik,MEG ALLEGORIKUSAN SEM(!!!) akkor ertelmes kereszteny ember legfeljebb grimaszol 1et,vagy vallat vonva arrebb megy.
A katko hierarchia elt vissza legszembetunobben a hatalmaval a kozepkorban,kiralyokat csusztattak,masztattak,persze,hogy mindenkinek szajara all hamar a kifigurazasuk.De ennyi kritikat a leggazdagabb,legnagyobb vilagmeretu apparatussal operalo megachurch-nek el kell turnie,mint az elefantnak a szunyogcsipest!
Egy picike nepcsoport eseteben,akiket nemegyszer ki akartak irtani tetelesen,es NEM ALLEGORIKUSAN,ertheto a szunyogcsipesre valo odacsapas.Raadasul jelenleg is nem1 orszag iszlam szervezeteinek ujsagokban is publikalt programja:kiirtani a zsidokat!Mi nyugatiak legyintunk ra,de ok(zsidosag) hadd reagaljak le az o lelkiismeretuk szerint,ne nevessuk ki az erzekenyseguket.

Mar irtam korabban is Cartman,hogy a ruandai nepirtasokban valo reszvetelert,es uszitasokert tavaly iteltek el tobb katolikus helyi vezetot,szerzeteseket.
Pözdör!
a holokauszt során a zidóságot nem vallási,hanem faji "kategóriaként" kezelték.a cigányokat is. a homoszexuálisokat is a homoszexualitásuk miatt akarták megsemmisíteni.
a bosnyákokat is a vallásuk miatt ölték a szerb félkatoni alakulatok-szrebrenyica nem volt olyan régen..vagy akár ruanda:ott is amiatt öltek meg sokakat,amiről nem tehettek.szudánban most is hasonló a helyzet.
én nem a soá szörnyűségét akarom elbagatellizálni-de az ember sok szörnyűséget elkövetett már olyan embertársai ellen,akiket "másnak" tartott.
Mózes faszát a sok zsidózóba!
Palee 2007.01.07. 09:12:15

Palee en ezt pontosan tudom, ugy szokom mondani 35 eves vagyok 70 evnyi elet tapasztalattal.En nem azer jottem, ide hogy szeressenek, hogy becsuljonek h fonezzenek ram...eleinte nagyon nem is voltam kibekulve azzal hogy mier is kell ilyesmivel is foglalkoznom...de ide hivott a lelek es nagyon sok mindent tanulok itt...a liberitysek is emberek es ahova a lelek hiv oda megyek es mindaddig ott maradok mig tovabbi hivast nem kapok tole. A libsik nefogadtak, enni adtak es melettem voltak nehez idokben, nem taposom el oket akkor sem ha egy katolikustol ezt elvarjak. Nekem sokat segitettek es sok mindent adtak, nem fogol halatlan lenni veluk szemben habarha nem engedem meg azt se hogy teged uldozzonek mert maskent gondolkodol!!!
Tistedur!
Én úgy tudom, hogy zsidó-faj nem létezik. A faj maga az ember (homo sapiens), amely rasszokból áll (europid, mongolid, negrid). Továbbra is úgy gondolom, hogy a háborúskodások hátterében rendszerint megtalálhatók a - horribile dictu - különböző vallások.
Pá!
(Csoda-Szarvas-Vadász 2007.01.07. 15:35:35)
Csodaszar: ezek szerint te (bocs, hogy magamtól idézek) a 2. kategóriába tartozol.
(kaarmeenhetki 2007.01.07. 12:43:03)
Én is megpróbáltam ez ellen érvelni, de cartman frappánsan megfogalmazta a dolgot:
" szerintem nincs jelentősége, hogy a "zsidó", "katolikus", "hutu" címke éppen vallási/faji/testsúly/fejkörméret kérdés, mert mind ürügyül szolgál egyes embereknek arra, hogy írtsák a másikat. Ezért kéne ELFOGADNI ÉS TISZTELETBEN TARTANI a másik vallását, faját, külsejét, stb. Ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne kritizálni/kétségbe vonni a másik igazságát, de azt igen, hogy ez kulturált keretek között menjen."
Pözdör:
rasszokról hallotál már? ha más nem, a rasszista szóban esetleg?
zsidó, mint nemzet, létezik. Nemzeti alapon meg lehet irtani, mint ahogy a történelem folyamán megtették már milliószor.
Én nem látom, hogy a holokauszt ilyen szempontból különleges lenne.
Sőt, vannak olyan népek, amiket sikerült teljesen, vagy majdnem teljesen kiirtani.
Semmi értelme belemenni nagyságrendi vitákba, és bármelyik nép vagy nemzet ellen irányuló agressziót vagy népirtást relativizálni, pro és kontra.
almodhi 2007.01.07. 14:14:07
kicsit grafomán vagy te is...és az ilyen jellegű hasonlítgatásokkal sok baj van. Sántít is, meg csúsztat is. De legalább szép volt és finoman elvont.
Pözdör!
az ember valóban egy fajba és azon belül különböző rasszokba sorolható.
de:olvasd el a nürnbergi törvényeket,ahol bizony a zsidó mint faj szerepel,és nem mint vallási közösség..a soá idején a zsidókat nem a vallásuk miatt üldözték.
"gyönyörű" rasszista ideológiát kreáltak hozzá
Tistedur! Lehetek közhelyes?

A legnagyobb baj az, hogy az ember nem tökéletes. Bántjuk egymást, ha kell, ha nem, okkal és ok nélkül, például itt a fórumon is. Pedig, ha létezik valami, amiért érdemes ezen a Föld nevű bolygón élni, az a SZERETET! Semmi más!
Galileo!

Gratulálok, megpróbáltad a lehetetlent. Megmagyarázni a kettős mércét. De nem sikerült. Mert nem is lehet. Aki zsidózik/gojozik/arabozik, mind egyforma ember. Primitív lelki sérült. Ahogy az eszmék/vallások áldozatainak számát tekintve nincs (ld. Kaarmeenhetki hozzászólását is), úgy minőségében sincs értelme méricskélni.

A katolicizmus nevében elkövetett disznóságok pedig nem tudom, hogy jönnek ide. A katolikus egyház már messze nem az, ami akkor volt (és ez persze jó is így). Ebben csak megerősít ez is: "Mar irtam korabban is Cartman, hogy a ruandai nepirtasokban valo reszvetelert, es uszitasokert tavaly iteltek el tobb katolikus helyi vezetot, szerzeteseket." - tehát elítélték őket!!! És ez a lényeg. Nem az egyház álláspontját képviselték, csak a saját hülyeségük után mentek. Elkövettek valamit, elkapták és elítélték őket. Ennyi.
Még egy kis adósságom van. Elhangzott itt, hogy pl. a materializmus milyen hótiszta, még soha senki senkit nem bántott a nevében... Azért jó tudni, hogy a kommunizmus alapjáról beszélünk. Félreértés ne essék, nem akarom a materializmust, mint ideológiát vegzálni, de nyugodtan elfogadhatjuk, hogy nincs olyan eszme, aminek nevében ne tudna az ember ölni...
Cartman:Megprobaltam megertetni az allaspontom,nem sikerult megertened.

En nem vettem a batorsagot,hogy azt mondjam Paleera:primitiv,lelki serult,te tovabb mentel,gratula!
En azt allitom tovabbra is:kiforratlan vilagnezetu diak.Azert van kulonbseg.
Gojozni itt a blogban meg nem hallottal senkit,ugyhogy ne kiabalj farkast,lecci.

Arabokrol mondtak egyesek sarkos velemenyeket,alapozva a korantsem konszolidalt Izrael-ellenes kirohanasaikra,es nemritkan kepviselt antiszemitizmusara tobb allamuknak!Ezek tenyek,nem mericskelesek.
Az aranyok tovabbra is donto tenyezok,mint a tortenelemben mindig!
Cartman,nem bantasul mondom,de aranyt tevesztesz.
Galileo!

Te se ugrottad át a lécet, de nem is vártam. Kicsit földhözragadt a gondolkodásod, de majd kinövöd. "Goj"-ozni nemcsak úgy lehet pl., hogy valaki konkrétan leírja, hogy " Te büdös, ge*i goj", ahogy zsidózni sem csak egyféleképp lehet. Pláne, hogy a gój kifejezés eredetileg a héber valláson kívül állókat, az ő szemükben pogányokat jelentette.

Olvasd el, mit írtam. Ha Neked van vitatkozni valód azzal, hogy minden eszme nevében elkövetett erőszak EGYFORMA megítélés alá esik, akkor nincs miről beszélnünk.

Hány "büdös zsidó" kiszólás ér fel egy "a katolikusok primitívek" tétellel? Hogy aránylik egymáshoz a "Mohamed egy buzi" és a "Buddha egy kövér disznó" kitétel? És végül hány arab élet ér egy izraelit? Ezt a méricskélés dolgot Te sem gondolod komolyan, ugye!?

És így a végén Téged is megkérnélek, hogy az e témában tett első hozzászólásomat olvasd el, különös tekintettel arra, hogy nem vagyok hithű katolikus. Talán sikerül megértetnem, hogy mit szerettem volna eredetileg mondani, mert nagyon eltértünk már attól.
Cartman:Lehet,hogy nem ugy ugralok,ahogy te elvartad,de te tudod mirol beszelek,csak teszed a hulyet!

Eszmekrol en nem beszeltem,mert a megallapitasod helytallo volt,mindegyik neveben gyilkoltak,vagy visszaelhetnek.

A goj-csak nemugy,hanem rejtetten erved kicsit kigyomozgasu logikafele,tekeredik ide-oda rendesen,nem veheto komolyan.Ensem jottem kodolt zsidozassal,minthogy a diak kolega konkretan zsidozott.Nyomatekositasul a naci-zsido kifejezessel dobalozott.

Eleteket nem mericskelunk.Ertheto?

Istenem,te meg csak lightos katkonak vallod magad,miafenet csinaljak ha megjelennek a fullextras katkotesok!
galileo!
ha majd megjelenik a loyolai szt. ignác hadtest,amit a kapisztrán györgy gépesített nehézlovassági dandár kísér:akkor menekülj...
Galileo!

A "goj-csak nemugy" érvem esetében csupán arról van szó, hogy nem a primer értelmét kellene látni. Nem véletlen, ahogy használtam a kifejezést (mindkét alkalommal)! Palee-t nem akarom védeni, de szerintem ő is így értette a "náci-zsidó" kifejezést. Én azonban NEM ezzel a megnyilvánulásával értettem egyet, ezt inkább magyarázza ő, ha akarja. Még egyszer: OLVASD EL, MIT ÍRTAM ELŐSZÖR!

És még valami: Szerinted Swift tényleg evett ír gyerekeket a népesedési probléma megoldása érdekében? Az előző hozzászólásom 3. bekezdését szatírikus éllel kéretik olvasni!!! :-)

Amúgy én még csak light-os katkónak sem vallom magam. Nem tudom, mi az örök igazság, ezért ebben a kérdésben nem is osztom az észt. Egyszerűen csak az ő véleményük is egy, amit akár tiszteletben is lehet tartani (még vita közben is).

ha szeretet van akkor minden van
ki kezdte a gyulolkodest es mikor? zsidok vagy a keresztenyek? melyik vallas vetett nagyobbat a masik ellen ugy, hogy kozben mind egy Istenben hittek?
a Shoah 60 eve tortent, a vilagban az elmult szazadban tobb tucat millio embert megoltek es ez az evezred sem kezdodik jobban!
tovabb kellene lepni es a multat megbocsajtani es megbocsajtattatni
ennek eppen ideje lenne
bakker, mért jön mindenki azzal, hogy ő pont nem hithű katolikus?
Cartman,tistedur:Ok,nyugvopont.
Jo eccakat!
hajrá, mogyorók. aludjatok csendesen!
Kicsinyeim!Miért kell fikázni mindent amihez nics közük a zsidóknak?Jó,a MellesGibbon filmje egy kissé eltolódott katholikus irányba,de akkor miért nem feliratozták az a részt amikor a zsidók az üvöltik:"Az Ő vére mi rajtunk és a mi magzatainkon."/Mt.27,25./Mintha itt működött volna egy kis autocensura.Kapjátok be!!!
menj szépen csucsukálni, kisfiam, mielőtt lilára hisztized azt a hülye fejedet.
TWÁ.-tudod ki a hülye?Anyukád kedvenc kisfia,az aki itt hisztizik./Megyek vissza mert a másikkon is harcolunk./
harcolunk? LOL. kik? itt az egész szekta? bannereket is kattogtatni ám!

vesztésre álltok, btw.
Olvastam Leni 1902-1945 közti emlékiratait (megjelent könyvben, azt hiszem tavaly). Nem szabadkozik, nem sunnyog,hanem csak leírja, amit átélt, benne elég sok negatív élménnyel, ami a nácikhoz kötötte őt.
Véleményem szerint a propagandafilmek alkotásakor sem a propaganda tökéletessé tétele volt a célja, hanem - mint minden normális művészember - a feladatok tehetsége teljéből való megvalósítása. Egyszerűen maximalista volt, zseniális elképzelésekkel a filmkészítésről, s a tehetségét nem vetkőzte le akkor sem, amikor a náciknak dolgozott.
Egyébként a könyv érdekesebb fele a Hitler megjelenése előtti időszak leírása, amiből kiugrik, hogy mennyire úttörő és újító volt Leni az európai film hőskorában.
süti beállítások módosítása