W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Cikkcakkban egyenesen

2006.12.18. 16:43 Tóta W. Árpád

Előkerült a kommentekben, de persze már jóval korábban is az a kérdés, hogy ha az ember újságot ír, és ezt úgy teszi, hogy nem kíméli semelyik oldal idiótáit, akkor az vajon nihilizmus-e.

Először is elismerem, leszögezem, sőt le is csavarozom: nagyon is függ a habitustól, személyes érzékenységtől, előélettől és még egy sor egyébtől, hogy ki milyen fajta idiotizmusra érzékeny. Egyes témákban lejjebb van az ingerküszöb; így például amikor valláserkölcsi alapon technozenéről nyilatkozik egy intelligens molekula, akkor nálam hamarabb lép be a turbó, mint ha mondjuk a bankadóról van szó. Közpénzből önreklámozó kormányok viszont bármilyen színben képesek felfuttani a pepszintermelésemet. És a szuicid liberalizmus is.

Na most akkor: nihilista-e vagy?

Az idén a Szigeten rendeztek egy könnyed traccsot, amelyen Para-Kováccsal, Németh Péterrel (Népszava), valamint Csermely Péterrel, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettesével vitatkoztunk. A műsorban el is érkeztünk ehhez a témához, vagyis hogy helyénvaló-e bajtársiasság nélkül csépelni fideszest, szocit és libsit egyaránt. Körülbelül így hangzott a beszélgetés:

Én: (kipirosodva a Magyar Vizsla-téma után) ...nem olyan bonyolult ez! Ni, egy tolvaj narancsban: megírom. Ni, egy másik tolvaj pirosban: megírom. Mit érdekel engem a pártállása?

Csermely: (komoran) Ez nem más, mint értéknélküliség. Nihil.

Én: Nem, Péter, ebben benne van az értékrend. Az, hogy lopni nem szabad.

Ennyi, nem bonyolítom tovább. A nihilizmus vádja akkor áll meg, ha összekeverjük a magyar politikai pártokat az eszmékkel, illetve feltételezzük, hogy a személyiség integritása megköveteli a párttagságot. Csak akkor. De ne tegyünk már ilyet. A párt arra való, hogy négyévente egyszer legyen kire szavazni. A maradék ezernégyszázvalahány napban pedig figyeljünk nagyon oda, és óbégassunk hangosan, ha azt látjuk, hogy csalnak, lopnak, hazudnak. Ez nem nihil, ez a jó erkölcs. Cikkcakk? A nagy büdöst. Egyenes az. Csak az nem látja, aki cikkcakkban mozog.


Címkék: magyar hírlap index inside

412 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr4723182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csermely "Aki tőlem jobbra, az le" Péter?

A rossz a dologban, hogy szerintem tényleg elhiszi, amit mondott.

És vannak még egy páran a Demokratától a Népszaváig, akik komolyan gondolják hogy az Ügy érdekében lehet: elhallgatni, hazudni, csúsztatni, mószerolni, nem kibontani az igazság egyetlen selyemszálát sem.

A legrosszabb pedig, hogy pölö én- mint újságot olvasó, de nem író, a médiához csak határeset-haveri szinten közel álló ún. wannabe értelmiségi - abszolút bizonytalan tudással rendelkezem arról, mi megy a színfalak mögött. Ha valakit kiszerkesztenek / nem szerkesztenek ki, kegyvesztett lesz vagy liebling, az most az újságíró véleménye, erkölcse, vakhite, vagy megrendelés, vagy esetleg: darabbérre megy, nem flekkre.

És aztán habitustól függően van kábé két irány, a mániákus tájékozódás (no time for us) és az összeesküvéselméletes "szarok bele, egyformák ezek mind" nihil. Mert az tényleg az.

Na jó, sarkítottam, mert szomorú vagyok.

Ez a szemét sunyi undorító hozzáállás megy vagy 60 éve. Úgy beleszoktunk, hogy már természetesnek vesszük. Hihetetlen módon felpuhult a gerincünk.
De majd lesznek, akik itt megmagyarázzák mindkét oldalról, hogy muszáj 'oldali'-nak lenni. Előre fáj.

Csermely szerint az lenne az értékelvűség, hogy bevédem a saját tolvajomat, de leleplezem a tiétekét? Ez szép is, polgári is, erkölcsös is.
A kommenteket olvasgatva láttam, hogy nem vagyok annyira egyedül azzal az érzéssel, hogy a FL3Tho becenevő molekulára igen nehezen pörög föl Árpád turbója.
tóta!
igazad van..
RoFának is..
Refuse: én gyűjtsem össze a vonatkozó cikkeket, vagy megteszed magadnak?
Ja, és amitől tele van a tököm: magyarázni tetszőleges vakondkának, hogy a Magyar Narancs nem Népszava, hogy a liberálbolsevik sajtó kicsit túl sokféle ahhoz, hogy amögé en bloc kézivezérlést gyanítsak, hogy a faragatlan stílus nem = értékmentesség, hogy a liberális és a jobboldali azok nem szitokszavak, hogy Bayer Zsolt nagyon jó tollú tud lenni, ha akar, hogy Seszták is tud írni, de R Székely is (na jó, Tóta is :) hogy ne azért ne olvasson Para-Kovácsot, mert szemét liberális, hanem csak ha nem tetszik a stílusa vagy nem érti, hogy nem ér párhuzamot vonni Megyesi vagy Váncsa és mondjuk Lovas közé, hogy ha egy botrányt, ami tényleg botrány és nem lufi, a Magyar Nemzet leplez le, attól az még le van leplezve, sőt akkor is, ha a Népszava, és hogy bazmeg újságírói alapetikában alulról nyaljuk a bányászbéka fekáliás fenekit.

Refuse,
mér, tán csak nem végigböngészted az összes posztot? Hú, gratula. Oszt mit lökött ki a statisztika?
Amúgy meg a fenti bejegyzéssel teljesen egyetértek, a hajamat téptem, amikor elolvastam a Strabag Nemzet fórumán a reklámmal kapcsolatos beírásokat.
Pedig elvileg a jó cserkész másokkal szemben gyengéd, magával szemben szigorú.
A jó média meg mindenkivel szigorú, nem?
Fletó ügyben eddig a legdurvább telitalálat az index teljes oldali Fletósodása volt. TWÁ-tól függetlenül. Bazi nagy piros pontot írnék be.

Bár biztos lehetne találni médiaszociológust, aki megmagyarázná, hogy a) negatív reklám = reklám b) itt a többség nemigen látta az iróniát, tehát nem is negatív c) egy sunyi, megrendelt, ál-ironikus brutálkampány volt az eset.

Én - tökéletesen szubjektíve - mindenesetre szarrá röhögtem magam. Egyesek szerint úgy is maradtam.
Mondjatok egy sunyulásmentes lapot, tuttira előfizetem. És lőn néma csönd.
Árpád, anak idején olvastam, de az, hogy pl. hej de jó pandúr lesz majd a megtért rablóból...
-nem túl meggyőző

Most már csak inkább a szubjetív benyomás maradt meg, de majd ha lesz egy kis időm, lehet, hogy összeszedek egy kis csokrot a szemet szúró megállapításokból.
igazitrebitsch!
nem...az igazán etikus az lenne,ha mindenki a saját oldalának a faszságaival foglalkozna...és a másik oldalt pedig csendes,óvatos megértő és építő jellegű kritikával kezelné..
Amikor barátőmmel (nem hasonló világnézet, mármint politikailag) már nem bírjuk a vitát, vagy csak a szájszélig érő szart, akkor egymás szemébe nézünk, és én azt mondom: "Ez az egész egy nagy összeesküvés". És a komolyság eddig tartott.

Ajánlom mindenkinek :)
na igen, a strabag-ügy egy kitűnő indikátor. de az index polfórumán is érdemes egymás mellé tenni a Teller-levél topikját meg a Zádori-levél topikját. egyetlen lólépésben ott vagyunk, hogy "de a másikak is".

amit csermely előadott, és amit rajta kívül sokan mások is, aszerint az értékelvűség azt jelenti, hoyg a mi kutyánk kölyke nem lop, csak szerez.
Guga

Nemtom, nekem talán a Narancs, bár nekik is voltak necces írásaik. Amit becsülök bennük (és a polzombik ezt nem értik meg soha), hogy ha írnak valami böszmeséget, és arra valaki reagálni akar, azt lehozzák többnyire. Mégpedig per előtt.

Bár lehet hogy naiv vagyok csak, és a Narancs a legnagyobb maffia.
tistedur

Érik az a pártalapítás, én mondom, érik wazze :))
Refuse: segítek.

index.hu/velemeny/jegyzet/muchado/
...meg kell kezdeni az államilag finanszírozott bulimunkahelyek és egyéb titkos alagutak látványos lebontását. Az olyan lehetőségek megszüntetését, mint amikkel egyesek hülyére keresték magukat, köztük olyanok, akik később akár a miniszterelnökségig emelkedtek. Gyurcsánynak most tulajdonképp azt kell kommunikálnia, hogy az a fajta umbuldázás, mint amiből ő megszedte magamagát, nos az nem mehet tovább, mert az egy anomália. Hogy ő maga egy anomália, egy digi-dagi-daganat, aminek nem szabad létrejönnie sem egy egészséges rendszerben. Nehéz szerep, de izgalmas színészi feladat, régi téma amúgy: a rablóból lett pandúr dala.
Igen én is egyet értek a fenti szösszenettel. Csak valahogy nem hagy nyugodni a kisördögöm, amikor arra gondolok, hogy a mi megyei lapunkban az mszp ingyen hirdetett nagyon sokáig. Aztán mostanra kikoptak az ejtőernyős kommenisták a lapból. Egyszóval nem hiszek a független sajtókban. Ilyen a világon nincs.

Magyar Hírlapról meg annyit hogy ami a Tanácsok lapja volt régen annak minimum illene egy névváltoztatás, hogy elhiggye az egyszeri ember itten másról van szó kérem.
Guga: talán a HVG. Bár az a tapasztalatom, hogy hiába osztja egy médium a baloldalt is, jobbról nem lesz hiteles, ha nem isteníti Nagy Bölcs Vezérüket.
RoFa!
és apártalapítás után megcsináljuk a nemzeti italforradalmat..:)
Refuse!

Előjövök a farbával: én helyén kezelem a Böszmét, de mit tehetek róla: eredeti, részlegesen szimpatikus molekulának tartom.

Nyomokban persze tartalmaz földimogyorót és xar múltat és nyílt, szervezett hazugságot, de az őszödi beszéd teljes átolvasása után megemeltem a kalapom, komolyan.
Alighanem nihilista vagyok. De már annyira vártam, hogy valaki ezt így elmondja a szociknak. Mondjuk Huxley-módon éjszaka is ezt kéne végtelenített szalagról a fülükbe játszani.

A Böszmének egyébként a legnagyobb hibája a bazi nagy küldetéstudata és a one-man show, amit nem bír erővel, tehetséggel. Privátim pedig hányok az álpapos beszédétől, de ez teljesen ízlésfüggő

Lehet Árpinak pont ez tetszik :))
tistedur,
köszi:-)

Rofä,
próbálkoztam már vele, valóban egy vadkan stílusú újság, ami egyébként szimpatikus, és valóban megjelenhet az ellenvélemény is (ez a Népszabóban is így van sokszor) de nem vettem észre azt a penge reagálást mindig, amitől nekem kilógott ott is a lóláb olykor.


De lehet, hogy teszek még egy próbát.
tanarur81: szerintem független a sajtó, legfeljebb nem pártatlan. Nem is kell, hogy az legyen, ha nem közpénzből működik. Mindenkori állami tv-re pl. nem biztos, hogy szükség van, Amerika remekül elvan nélküle.
"jobbról nem lesz hiteles, ha nem isteníti Nagy Bölcs Vezérüket." - eegen, ez itt az egyik gyökere a bajoknak meg a médiafölénynek.

az álpapos stílust pont utálom én is. viszont az Őszödi Beszéd zseniális.
trebitsch

A HVG az "üzleti élet lapja" vót mindig is. Emiatt igazi jobbdroid bolsinak fogja tartani, ha beleszakad a függetlenségesdibe, akkor is. Ráadásul egy mainstream gazdasági lap alapállásában kénytelen kicsit neoliberális lenni. Ehhez jön a szárazon ironikus stílusa, kezdve mindjár a néha kurvajó címlapjukkal. Amiből kap minden politikai erő, de Orbánék kevésbé szeretik, ha ők a vicc tárgya. Nem értem egyébként, miért.

Amúgy a jobbosok szerintem inkább Figyelőt olvasnak. A Heti Válasszal is volt valami közös bulijuk (konferenciasorozat vagymi), továbbá háziszerző Csaba László, akit Fidesz-holdudvarhoz sorolnak, egyébként meg marha okos ember, de a nézetei amúgy szintén kissé neoliberálisak. Annyi baj legyen.
igazitrebitsch,

Szinte mindig megveszem, mert gyanúsan korrekt lap:-))
De úgymond, ők "nem számítanak" mert gazdasági szemszögből nézve eleve adódik a nézet. És hál'istennek nem szokták szarrá magyarázni a tényeket.

viszont a hvg szellem-melléklete naggyon jó tud lenni
Kedves Pártalapító Atyák,

beszállok a buliba, már mondtam: nagyon rendes diktátor válna belőlem. Rátok férnék:-))
"de Orbánék kevésbé szeretik, ha ők a vicc tárgya."

Nagy igazságot mondottál ki. Diszkriminálni kellene a közéletből mindenkit, akinek nincs humorérzéke. Bár lehet, hogy Kunczénak és Torgyánnak túl nagy lenne az Országház... :)
tistedur,
a mellékletek sok sajtótermékben q. jók, van, hogy mást el sem olvasok belőlük, merminek.
Ráadásul humorérzékem orrrjááási!
Guga

A Narinak régi jó szokása, hogy oszt mindenkit, viszont választás előtt sztem mindig veszít egy csomó olvasót. Miért? Mert rendre szól, hogy menjünk azt szavazzunk az SZDSZ-re. Merthogy legkisebb rossz. (Hát tényleg elég kicsik).

Na most adott a mezei liberális, aki lehet hogy tényleg oda szavaz, de kurvára utálja, ha ezt megmondják neki előre. Mert hogy jönnek ahhoz?

Nekem ez a bug volt a legneccesebb, bár ez szerintük biztos feature, hogy felvállalják meg minden.

Az egyéb necces dolgokat illetően: nos, egyszerűen szerintem képtelenség, hogy minden pölö megyei korrupciós oknyomozó izénél tudd, és lásd, hogy mi a frankó a sztori mögött. Erre van az újságíró. Tehát lehet, hogy csúsztatnak ők is, de én még bízom bennük, "nincs jobb" alapon.

Egyebek: Népszabó halad a "csináljunk rendes, normális balos lapot" úton, MH mittomén mi lesz, egyelőre nmem biztató. Heti Választ megmondom őszintén, ritkán, de majd rászokom újra. MN ugye felejtős, de ha meg akarom tudni a rossz híreket, oda kattintok. Az ÉS-ben felerészt a ballib értelmiség ekézi egymást, viszont vannak remek szakcikkek, pld. roma témában is. Ja és oda ír a Váncsa és a MEgyesi, őket meg a stílusuk miatt szinte minden mennyiségben fogyasztom.
Guga!
diktátor?!
hehehehe...
(nem imersz te engem :) )
HVG:

Nem vagyok otthon sajtóberkekben, de állítólag csak a dokumentációs részlegük kétszer akkora, mint egy normális szerkesztőség. Így már nem annyira nehéz pontos és jó lapot csinálni :))
igazitrebitsch!
humorérzék kell...és bizonyos testmagasság is
Alacsony embernek nehéz humorosnak lenni, nem lehet mindenki Rudolf Péter. Aki frusztrált, nem fog nevetni saját magán.
Rofä,
jó kis összefoglalás. de igazándiból marad minden a régiben, és biztos, hogy nem a Népszabiban vagy a Narkóban olvasol először mondjuk az iksz megyei piros umbuldáról. Nekem az fáj, hogy ez természetesnek vehető. Pedig biztos, hogy hamarabb tudnak róla, mint az "ellenoldal" :-)
Az ÉS egy érdekes képződmény egyébként, olykor hihetetlenül unalmas művészkedésekkel, amit kétszáz, hogy még a szerző se ért. Néha meg zseniális. De a lóláb mélyen bele van építve.
tistedur,
nem ismerkedni akarok, hanem diktálni:-)
Guga!
hehehe...
(esetemben ezzel még édesapám se mer próbálkozni :) )
A Csermely gondolja ahogy akarja,de ne játszon újságírót az, akinek pártja van és nem következetesen vallott, koherens eszmerendszere.Hol van itt az elengedhetetlen autonóm hozzáállás.

Ugyanakkor el kell ismerni, hogy ilyen felfogással igazi kihívás újságot írni, hiszen bokatörő cikkcakkban kell követni a szívben dédelgetett pártot.Amiről az egyik nap apokaliptikus színekkel fest képet a lapjában, azt holnap arcvesztés nélkül körbe kell hurráznia, attól függően, hogy merre veszi az irányt a szerelmetes pillantással imádott párt elszabadult szekere.A feladat lehetetlen, viszont könnyen csinál hülyét magából az, aki felválalja.Ehhez képest gazdagon van jelentkező, itt is, ott is.

Én úgy nézek érzelmektől mentesen minden politikusra, mint gyerek koromban a bűvész Rodolfóra, aki nonstop azzal traktált: "Figyeld a kezemet, mert csalok."
igazitrebitsch

168 centi vagyok csak. És nem vagyok frusztrált jóvan te felfuvalkodott hójag te!!! JÓVAN?!!

:))
tistedur,
felszólítalak, sőt, diktálom, hogy még legalább egyszer írj be ide bármit! :-P
hátaztán

Rezső bácsi (Gács, sz. Grosz Rezső) legalább megmondta, hogy csal :)

Jobb párhuzam, hogy a világ egyik legügyesebb zsebtolvajává képezte magát az évek során :))
RoFa!
mire vágsz fel vazze?!
(én meg 160 csak)
(és mindenki bánt..:( )
tistedur,
oké, tudok diktálni, tehát a diktátor kérdés eldöntve.
Te mi leszel:-))
BTW ha jól tudom, Hitler a közhiedelemmel ellentétben nem volt nagyon alacsony. Olyan 176 centi, ha jól tévedek. (Nácibubusok? Tudja valaki?)

Napoleon, Sztálin, Rákosi más tészta :)
"A nihilizmus vádja akkor áll meg, ha összekeverjük a magyar politikai pártokat az eszmékkel, illetve feltételezzük, hogy a személyiség integritása megköveteli a párttagságot."

Nem csak akkor. Akkor is megáll a nihilizmus vádja, ha az odaütök öncélú. Ha azért ütök ide is meg oda is, mert szeretek ütni (és nem odaütni). És ez egy újságírónál bizony komoly veszély, mert a szenzáció, a hír, a hírnév, a renomé hajszolásában könnyű levezetni a saját frusztrációkat, és kéjesen ütni egyet mindenhová, ahol adódik egy célpont (márpedig hol ne adódna ma, Mo.-on). Szóval így is lehet nihilizmus. Te tudod, mennyire igaz ez vagy sem.
Guga!
én leszek az aki megmondja neked,hogy mit diktálj kicsicsillag :)
egy kis off: Árpi, mikor reagálsz Andressaw "A szorongó szemlézget" irására vagy a "véglényezésére"?

csermely "nihil"je ahhez képest csak egy enyhe megfázás.
Pasik... nem tudják megállni a méreckedést... :-)
Érdekes, hogy w Gyursánytól elfogadja azt, hogy olyan dolog ellen küzd, amiben ő maga is nyakig benne volt, addig Solyomtól nem fogad el egy ugyanilyen, elvi élű küzdelmet, amiben ő maga legfeljebb ha csak bokáig volt benne.
"Én: Nem, Péter, ebben benne van az értékrend. Az, hogy lopni nem szabad."

Csillagos ötös; ezért és ehhez hasonlók miatt olvaslak Árpád!
RoFa: "Na most adott a mezei liberális, aki lehet hogy tényleg oda szavaz, de kurvára utálja, ha ezt megmondják neki előre. Mert hogy jönnek ahhoz?"

a narancs csak koveti a nyugati ujsagok szokasat, valasztas elott azok is megirjak, h kit tamogatnak, ez ilyen hagyomany, tudod.
Quicksilver

Ha előtte megnézi, hova üt, (leellenőrzi a forrásait), akkor tőlem ilyen is lehet. A nyilvánosság fontosabb. Pitbull újságíró is lehet hasznos, csak legyen korrekt is.

vagymi!
az érintettség nagy hajtóerő bír lenni
wice

Tudom, hogy hagyomány. De ez Magyarország, ők meg nem a NYT. Bár az is igaz, hogy vagy elhisszük magunkról, hogy mi egy rendes polgári demokrácia vagyunk, és úgy is cselekszünk, vagy nem :)

Nekem kicsit kényelmetlen érzés volt, most fáradt vagyok leírni hosszan, miért, meg sztem unjátok is az egotripemet. A ballib médiafölénnyel és a beigazoltnak látszó előítéletekkel függ össze.

De lehet, hogy most akkor én vagyok a sunyi. (Inkább csak bizonytalan).
kövi pápa

Oli bácsi jó :)
RoFä: lehet hasznos a pitbull, igen. Nem is a hasznosságról elmélkedtem, hanem elvekről.
Higany

"A mobiltelefon az egyetlen dolog, amivel kapcsolatban a férfiak arról vitatkoznak, hogy kinek kisebb."
"az érintettség..."
Jaja, de én azt mondom, hogy w szerintem ez ügyben kettős mércét alkalmaz:
Ha SL beszél erkölcsről, éktelen nagy nyivákolásba kezd, hogy bezzeg_ot_hogy_valasztottak_meg; ha GyF ossza nekünk a polgári észt, akkor megértően: rablobol_pandur_jol_tudjuk.
Arról nem is beszélve, hogy GyF egész karrierjét, sőt, az egész életét az a bizonyos kezdeti "tisztátalanság" határozta meg... ezt elfogadni, SL kis botlásán, amit nem is ő csinált aktívan, nyivákolni?!
Pppffffffff!!! Kettős mérce.
j(vagymi)

ritkán értek veled egyet, de szerintem se a KöztEln a legnagyobb baja a magyar politikának.

Mostanában különben is kezd lemerülni benne az elem, de lehet már töltőn van.

(Nem sok bajom van Laci bával, és tény, hogy nem ő utasította a Fideszt, hogy mindenki vigyen magával még egy hengert a szavazófülkébe)
Ja. W úgy beszél SL-ről, mint a szocik OV-ról. Pff!
Szerintem itt alapvetően ott a tévesztés, hogy úgy fogjuk fel, az újságíró személyében független.
Jelentős részben nem az. Aki valaha megélte azt, hogy valami anyagi haszna van a nyilvánosságnak szánt írások összedobásáért, az 90 százalék eséllyel azzal a kérdéssel is szembekerült: na, ha ezt leírom, nem fogok megbántani valakit? Személyt, netán támogatót, ismerőst, barátot? Hirdetőt? Befolyásos akárkit, akármit a környezetben?
Az újságírók jelentős része nem ért igazán még az újságírókhoz _sem_, a médiaszakok ontják a félművelt és nyilván bármi olcsó cikkírásra kapható emberket. Tehát dönthetsz: mit merek és mit nem leírni. Az rendben van, ha valaki jótollú, véleményformáló, arculatmeghatározó vezető publicista, akinek nagyobb mozgástere. De a főszerkesztő és a lapigazgató már leülhet egyeztetni, vajon a legfontosabb hirdetőinket támadó cikk lemehet? Egy baloldali lapnál felmerül, hogy szeretnénk még, hogy a jelentéktelen olvasottságú lapunkban tízmilliós állami hirdetések legyenek? Egy jobboldalinál felmerül ugyanez, csak a holdudvarba tartozó cégek kapcsán.
A "satuba" került lapok gúzsba kötve táncolnak. Ez _nem újságírás_. Szó került a pár ismert arcról, akik otthagyták a Hírlapot. De mi van azokkal, akik két kézzel kapaszkodnak a kis lehetőségeikbe? Baromira felesleges nagy újságírói etikai elveket ráhúzni egy olyan teljesen összetett társaságra aminek jelentős része küzd a létfenntartásért.
De azért elmondom, szerintem miért tűnik ez fel. Nos, egyszerű: azért, mert itt az internet. A szemtelen internetes lapokkal. A szókimondó blogokkal. Igen, azért kérdés ez most, mert látjuk, hogy fenéken lehetne billenteni mindegyik oldalt ugyanannak az embernek. És amikor a nyomtatott sajtóban nem ezt látjuk, már az internetet hozzuk mércének. Hát igen, uraim, de az egy másik biznisz. Aztán miért hiszi bárki, hogy ha esetleg meginog az index anyagilag, rászorul az akkor már az internetes médiumokba áramló állami lóvére, akkor itt nem kerülhet lapátra bárki? Aki, ha akar, indíthat önálló blogot. Ha kedve van hozzá.
Bizony.
ElChe

Pont a narancsban volt jó fél éve egy cikk az újságírókról, mint sok ezer emberről, akiket nem ismersz, de ők írják a lapokat. A napit, a megyeit, a bulvárt és a satöbbit.

Kiderült belőle, hogy a jéghegy csúcsát leszámítva elég rosszul fizetett, számlaadásra kényszerített modern rabszikról van szó.

El is hiszem. Akkor meg minek csodálkozni...
Ja. Újságírószakmai szempontból totál gáz, hogy a lapokat nem az olvasók tartják el főleg, hanem a hirdetők.
Azért mertem megkockáztatni ezt az elemzést, mert -bár nem ez a főállásom- néha nekem is kicsit más mondataim jelennek meg, mint amik először eszembe jutnak. Pedig a saját magam ura vagyok, és még csak érintőlegesen sem kell politizálnom! Szóval ha a Hírlapot holnap átadná Széles mondjuk Leisztingernek, aki meg teljesen átszabná az irányvonalat, a "kis" újságírók ugyanúgy benyelnék ezt, mint a jobbos vagy cikkcakkos módit. Vagy mehetnek amerre látnak... De aki nem elég "hajlékony", az még biztosítási ügynökként se fogja sokra vinni.
"nagy hajtóerő..."
GyF esetében elfogadom; itt lehet szó egyfajta "bűnbánatról". Na de SL?!
Akkora disznóság lett volna a őrá nézve, amit a fideszesek a parlamentben műveltek, mielőtt szólt volna nekik, hogy nemá'?
vagymi!
nem tudok veled erről vitázni...nem vagyok twá.
vagymi: nem értem a kifogásodat, lényegében ugyanazt írtam GyF-ről és SL-ről. Gyurcsánynak azt kell(ene) kommunikálnia, hogy amit ő művelt, annak véget kell vetni. SL-nek is azt kellene kommunikálnia egy megtiszító mondattal, hoyg ahogy őt megválasztották, az gáz.

többeknek: rossz szokásom, hogy amikor újságírásról írok, valójában publicisztikára gondolok. azért mások kicsit a szabályok és következmének, mert egy hírszerkesztő legfeljebb tendenciózusan szerkeszt, egy publicista azonban a véleményét írja le, a személyiségét adja ki. így aztán olyan csúfságok eshetnek meg vele, mint azzal a kollégával, aki Torgyánt zseniális stratégának nevezte, vagy aki a Magyar Vizslát civil lapnak. vagy Megyót Deák Ferencnek. azt nehézkes számonkérni, hogy "na és azt mér nem írtad meg, hogy", amit viszont megírt az ember, az nagyon ciki, hogyha pontosan ráfekszik a hatalmi fluktuációkra.
vagymi: "Újságírószakmai szempontból totál gáz, hogy a lapokat nem az olvasók tartják el főleg, hanem a hirdetők."

nem gáz ez, sőt pl az interneten és egyéb ingyenes orgánumoknál más nincs is. az a kérdés, mennyire van rászorulva egy lap pl egy nagy kövér Strabag-interstitialre, és mit ad érte. ha van elég hirdető (és ha van közönség, akkor lesz), nagyobb a mozgástér.

Most pedig egy elég vacak marhalábszárból fogok pörköltet készíteni, eltart egy darabig. Bis bald.
Elche: ez ellen jó módszer ha "Gonzo" állapotban belehevülve egy nagy őszinteségi rohamba írod meg a cikket, merészen odamondva, aztán később magad sem mered végigolvasni:)
"Nem, Péter, ebben benne van az értékrend..."
SL & GyF vonatkozásában vajon mi lehet w értékrendje?
Az még rendben is volna (illetve dehogy van rendben, de legalább érthető), hogy egy adott oldal iránt elfogult újságíró (szinte önkéntelenül is) kevésbé érzékeny módon reagál azokra a hibákra, sőt bűnökre, amelyeket a "sajátjai" követnek el. Nincs ez rendjén - de érthető. Ez nem olyan, mint mikor a fradista sportújságírótól elvárjuk, hogy elfogulatlan módon, objektív elemzését adja egy FTC-UTE mérkőzésnek. Elvégre ha közéletről van szó, az újságíró is a "pályán van", véleményt formál, így közvetve beleavatkozik a politikai mérkőzésbe (ami a négy évente esedékes "végső elszámolásoknál" is éreztetheti hatását) - bár tegyük hozzá, hogy manapság oly mértékben polarizálódott a politikai média, hogy ennek a hatásnak a lényegi szerepe kérdéses.
Tehát ha a "mieink" kúrják el, akkor szépen, szemérmesen hallgatunk. Majd bolondunk leszünk tolni a patás ördög szekerét, nemigaz? Épp elég, hogy "odaát" erről cikkeznek, oly összehangoltan, mintha csak valaki a háttérből ukázba adná a pontos, kimunkált kommunikációs stratégiát.

Az azonban őszintén szólva elképesztő, hogy jön egy újságíró, és azt mondja, hogy ez nemhogy nem vitatható, hanem erkölcsös, sőt helyes magatartás. Nem szégyenkezik, nem pironkodik. Aki meg ki mer törni a politikai szekértáborok által szélsőségessé torzított egyenvélemények bűvköréből, az nihilista.

Természetesen nem az.

Legalább a Nyájas Olvasót néha gondolkodásra készteti, hogy ellenkező véleményeket hall - ugyanahhoz az oldalhoz sorolt (mert itt cimkézés megy folyton) egyénektől.
Jo estet minden szervezkedo molekulanak!
:)
Abbol fakadoan,amit ElChe is mondott,en vallom:mutasd meg a hirdetoidet,megmondom,hogy ki vagy!
Jo,egy kicsit sarkitottam,de ilyen alapon nekem a Narancs,Figyelo,Hetek jon be,ilyen sorrendben.
"lényegében ugyanazt írtam GyF-ről és SL-ről..."
Hja, csak SL ha nagy ritkán nyilatkozik valamit, izomból kiküldöd a hóba, míg GyF mindennapos álszentségét látva, ugyanezzel a mércével hogy nem jutsz el rögtön a monnyonle-ig...
Igaz, hogy GyF miniszterelnök, s jot_tesz__az_orszagnak, de ha ezért nem ütünk rendesen rá, akkor az már pártpolitikai színvallás...
Azér' dicséret előtt tessenek valami emlékezetjavítót bevenni, akkor majd feldereng a Narancs szerkesztősége teliszart nadrággal, a Princz rosszallóan föléjük boruló árnyéka alatt! Egyébként a szájszélig érő sajtószar fő oka, hogy a vezető újságírók (negyven felett) Lakatos(apo)elvtárs idején izmosodtak, és úgy megszokták, hogy a mindenkori pártvonalat kell hozsannázni, hogy nem tudják abbahagyni, az istennek se. (Én csak tudom, 20 évet húztam le akkori szerkesztőségekben.) Hajdanán bármilyen kurfli volt, keddről szerdára az addigiak ellenkezőjét is ugyanolyan hévvel dalolták. Nézzétek most: bármelyik oldal bármit mond, rohannak magyarázni, védeni. A különbség mindössze annyi, hogy több pénzért, de nagyobb egzisztenciális fenyegetettségben, mint akkor. S hogy miért volt jobb sok zsurnalisztának, mint most? Csak annyit mondok: megszámlálhatatlan üzemi lapnál, ágazati sajtóterméknél, intézményi újságnál lehetett dekkolni, kényelmesen sörözve, maszekolva, lazán.
-off

Tényleg, drogos (legalize vs a cannabis öl)post lesz valamikor? - amcsi propagandafilm a kender hasznáról 1942-ből:
www.thelastoutpost.com/site/1256/default.aspx
" Gyurcsánynak azt kell(ene) kommunikálnia, hogy amit ő művelt, annak véget kell vetni. "

Ezt hitelesen kommunikálni csak úgy lehetne, ha a komplett vagyonát felajánlaná mondjuk - stílszerűen - a Dévai Szent Ferenc alapítványnak.

Ha ezt követeled meg tőle, akkor megkövetelhetsz egy lelépést SL-től is.

(Mondjuk további párhuzamként Fletó még lecsukathatna mindenkit, akit valaha megvesztegetett - ha már azt is vizsgáljuk, milyen gesztus lenne egy ilyen bocsánatkérés + lemondás Sólyomtól a saját megválasztói felé...)

nem követeltem SL lemondását tudtommal. csak annyit, hogy ha már moralizál, akkor húzza fel a sliccét.
sem gyurcsányét, azzal együtt, hogy, mint írtam, ő egy anomália - nos, ha ez önmagában pártpolitikai színvallás, akkor legyen, ezzel nem óhajtok vitatkozni.
Nem igazán értem, a publicisztika miért van "külön állatfajként" kiragadva. Az egy egyértelmű műfaj, rámutat valamire a szerző, akivel vagy egyetértek, vagy nem. Szerintem az igazi mozgástér például a tudósításokban van. Mit tartasz fontosnak egy sajtótájékoztatón elhangzottakból? Vagy egy sor gazdasági adat elemzésekor mit emelsz ki? Egy kérdés kapcsán milyen szakértőt hívsz segítségül: Kérit vagy Stumpfot? Tehát azok a rovatai az újságnak, ami abszolút nem tűnik a vélemények szabad pályájának, no ott lehet szépen elkenni bármit. És el is kenik...
Árpi,

amiről Csermely beszél, az lényegében a fanatizmus, annak is egy fura fajtája. Lényegében, azért, a legtöbben tudjuk, hogy a narancssárgák. egyetlen előnye, hogy nem ők a pirosak és a pirosak egyetlen előnye, hogy nem ők a narancssárgák. Ki NEM protestszavazó?!...

Csermely lényegében azt állítja, hogy egy csoport AUTOMATIKUSAN erkölcsösebb a másiknál és ezért minden eszközzel védeni kell őket, mert az nekünk jó lesz. Miközben erre a csoportnak - éppúgy, mint ellenfelének - semmilyen következetes eszmerendszere, semmilyen állandó stratégiája, semmilyen valamennyire is összefüggő megoldáskészlete nincs, megkülönböztető jegyei nagyjából a következőkben merülnek ki:

1) kevésbé ügyesen állítottak maguk mellé volt komcsi hatalmasságokat, pártértelmiségieket és főmaffiózókat, úgy általában az "Öregfiúk Hálózatát" - próbálkoztak nagyon, de kevésbé ment, csak 1-2 Járai meg Pozsi-féle csókára futotta;

2) az az extrém csoport, amivel ők barátkoznak, kevésbé röhögséges és egy kicsit azért fenyegetőbb, mint az a két extrém csoport, amivel a másikak (SZDSZ és Munkáspárt, ugye [1])

3) Van egy-két aranyos arc a környékükön, mondjuk Elek meg Stumpf akik jó időben, 5kmh/h erősségű szélben, szórványos felhőzet alatt messziről akár már tényleg konzervatívnak néznek is ki - bár eléggé elavultnak, pre-Thatcher fajtájból -, de befolyásuk a dolgokra ZÉRÓ.

Tehát, annyi alapja van őket automatikusan jófiúnak tekinti, mint a másik oldal azon meggyőződésének, hogy a pirosaktól bármit le kell nyelni, mert különben jü a Zorbán és rettentő nagy fasizmust csinál ide nekünk, jaj-jaj. Pedig hát a múltkoriban se csinált, amolyan tipikus juppiköcsög-kráciát csinált némi nemzeti mázzal leöntve. A felszínen egyszerre volt modernebb és régiesebb, mint az öreg komcsik félmodern banánköztársasága, a mélyben kb. ugyanaz.

Lábjegyzet:
[1] - igen, az SZDSZ szerintem extrém. Minek nevezzek egy olyan csoportot, akik pl. oktatási minisztere szerint nem azt kell támogatni, ha a tanuló szegény, hanem azt, ha roma? Ez egyértelműen a szegény fehérek hátrányos megkülönböztetése, a "szokásoshoz" képest fordított irányú rasszizmus.
A következmény nélküli bocsánatkérések a politikában többnyire (ha nem is mindig) a képmutatás kategóriájába tartoznak...
edebacsi:Narancsnal,Heteknel (a Figyelonel nem vagyok 100%-ig biztos) nem talalsz elozo rendszerben szocializalodott kollegat,az tuti.Persze a zsurnalisztika nem a szuzleanyok szakmaja.
--j(vagymi):A SL megnyilvanulasaiban van egy bizonyos onigazultsagfele,vagy erkolcsi magasabbrenduvagyok fele,ami sok embert irrital.Fleto arca azert egy kicsit zsugorodott az Oszodi beszede ota.
re OFF
Már én is várok egy drogos cikket, de lehet Árpádot nem érdekli a téma.

Szerintem decriminalise :)

(Egyébként hihetetlen agymosás megy pro és (persze főleg) kontra a témában. Kis színes kitérőnek lehetne herbal highs (ephedra ban, jósmenta, quat és bétel és hajnalkamag és beléndek) :)


Edebácsi

Tönkre is ment majdnem a Narancs a Princz-ügybe, ha jól emlékszem. És ezt nem anyagi értelemben.

Amúgy nemtom őket milyen arányban tartják el a lapot vevők, a hirdetők és különféle alapítványok. Ugye ha bizonyos körökben mondjuk az ÉS-ről van szó, kötelező hozzátenni hogy 'A Soros által blah blah...', ezt még Lovas honosította meg :)
RoFa!
off
a beléndekkel vigyázni kell...
Galileo

A szocializáció továbbörökíthető. Nem a családban, az egyetemen. Amíg megmarad az oktatási rendszernek, főképp a humán szakoknak, ahol az újságírók tanulnak, az a jellegzetessége, hogy az lesz sikeres, aki nyal a főprofnak és az ő véleményét ismételgeti, addig mire végeznek, ők is az a belterjes, korrupt csordaszellemet fogadják el természetesnek, ami az előző rendszer igazi öröksége.
"nem követeltem SL lemondását..."
"izomból kiküldöd a hóba..."
Nah, ezt nem úgy értettem, hogy lemondásra szólítanád, hanem csak hogy iszonyú módon lekúrod, ha politikai moralizálásra vetemedik. Külön post, fotosop-ábra, minden.
Ha GyF viselkedik éktelenül álszent módon, semmi, csak egy kis megjegyzés egy tök másról szóló poston belül, hogy "ő maga egy anomália, egy digi-dagi-daganat". Semmi felhajtás.
Ennek okát én, már bocsánat, igenis abban vélem felfedezni, hogy az illető mellesleg reformál, ami roppant szimpatikus dolog, ha a "pártszimpatikus" netán túl erős kifejezés is. EZÉRT kevésbé lőjük, akkor is csak vízipisztollyal.
Shenpen

Ha Magyar Bálint ilyet mondott, akkor Magyar Bálint egy phasz.

Amúgy hol olvastad? Nem mondom, hogy te akarod a szájába adni, de ez így kicsit túl sarkosan hangzik ahhoz, hogy bármilyen miniszter szájából elhangozzék... bár nem kizárt.

Az SZDSZ amúgy éppen haldoklik, majd meglátjuk hogy főnix vagy sem. A főnixséghez eléggé le kéne cserélni a jelenlegi gárda nagy részét, amire kevés az esély. Gáz, amit csinálnak.

OFF
tistedur

A többivel is. Viszont aki hülye, az a kávétól is meghalhat. Az egész drogkérdésnek ez az egyik lényege...
RoFa,

nem mondta senki: ilyen O.M. rendelet született, hogy roma származású hallgatók X ösztöndíjat kapnak amitől hirtelen igen sokan annak vallották magukat. Rémlik, hogy az Index írta meg, talán épp Árpi, de pontos linket már nem tudok. Talán Árpi jobban emléxik.
Csermely véleménye után már azt hiszem kezdem sejteni, hogy lett egy 15 évig nemzeti-radikális (szélsőjobboldali) szimbólumból mára egy "az egyik legfontosabb nemzeti szimbólum".

és láss csodát, azok lettek a rohadt nemzetárulók, akik ugyanazt merészelik mondani, mint tíz évvel (öt évvel, két évvel, egy évvel) ezelőtt.
Tényleg, beszélni kéne egyszer a szocializmus örökségéről is. Mert az rendszer két dologról szólt. Volt a valóban komcsi "vívmányok" a kulákveréstől az ötéves tervig - de abból jóformán semmi sem örökítődött át. Volt viszont egy másik jellegzetessége, ami _valójában_nem_is_komcsi_találmány_hanem_a_dzsentritől_vették _át : a sötétben, büdösben mutyizós, sógor-koma, én vakarom neked, te vakarom nekem, mi vagyunk a fasza gyerekek TEHÁT nekünk jár az a kis extra, brancsba tartozó vagy-e vagy sem, brancsbelit meg kell védeni a brancson kívüliekkel szemben, mi kutyánk kölyke, a főnökkel, a hivatalos irányelvvel szembebenni tilos és kuss legyen, különben nem vagy a mi kutyánk kölyke és így tovább, szóval ez a mentalitás. Ezt még csak nem is ők találták ki, hanem csak átvették az egyel azelőtti átkosból. De ez az igazi öröksége ma, a rendszernek.
"önigazultságféle, vagy erkölcsi magasabbrendűvagyok féle..."
Hááát. Szerintem ez a dolog SL új államfőszerep-felfogásával van összefüggésben, ami a jámbor Göncz és Mádl után szokatlan. Hogy az elnök úgy viselkedik, mintha bíró lenne egy focimeccsen. De.
Ez nem személyes magasabbrendűség-érzetből fakad, hanem magából az újfajta szerepfelfogásból. Amit lehet vitatatni.
De hogy öncélúan, önigazultságból vinné ezt a szerepet, szerintem ez nem túl jóindulatú feltételezés...
Shenpen 2006.12.18. 21:02:39

Sokadszor kell megállapítanom: azért kell ide járnom, mert mások pontosabban fogalmazzák meg még a saját gondolataimat is, mint én. :)
RoFa:Egyszer lejottek a Narancsos szerkesztok Debrecenbe a Havanna sorozobe,egy fan-talalkozora.Tok jo hangulat volt,minden kerdesre keszseggel valaszoltak,meg minden.A terjeszkedes,novekedes problemaja is elokerult.Nekem pont az a gazdasagi racionalizmus volt a legszimpibb,ami atjott akkor.Ok tenyleg addig nyujtoznak,ameddig a takaro er.

Shenpen:akkor szukul a kor:Hetek
Teljesen uj szellemi muhely szuletett naluk,sok tehetseges arc dolgozik ott.
Idosebbek csak "vendegkent" irnak naluk,Csizmadia,meg ilyenek.
Jaj, tisztára felesleges lemenni olyan pártpolitikai szintre, hogy na, az egyik oldal milyen szemét, stb, stb. Ez inkább csak eltérít a feldobott kérdéstől, mert semmi köze nincs ahhoz, hogy hova áll (dörgölőzik) a mostani sajtó.
Nándó, ebben nincs igazad, az a szimbólum tényleg megvan vagy ezer éves és elég sokáig szerepelt elég sok olyan, pozitív funkcióban IS (pl. szabadságharc), ami a tisztára mosását szükségessé teszi.
Na, azért mielőtt itt a jobboldal b*szogatásánál kötnénk ki...

Árpinak hasonló jellegű vitája volt György Péterrel is, plusz az itt, az utolsó sorokban található Andrassew-minősítés:

parakovacs.blogter.hu/?post_id=104969

is valami olyasmire utal, hogy a túloldalt is hasonlóan gondolják egyesek (pedig Árpád azért onnan jött)...
--j(vagymi):szerintem erted,mit akartam korbeirni.Arpiba,meg Madl se volt ennyire "bator",hanem inkabb visszafogottab.
GyP, az külön állatfaj (kommunista liberális van?), és nem ilyen oldaljellegű vita volt.

és nem jöttem _onnan_, jó? csak én 2000-ben kezdtem írni, és akkor OV-kurzus volt, aztán egyesek azt hiszik, hogy azt csak onnan lehet lőni.
Andrassew Humanistafaxmodem Ivánból elég érdekes médiaszereplő lett, annyi szent. Régen (nagyon régen) tök szimpatikus őrültnek tűnt.

Ami igaz, az igaz, a vérbalogok és a jobbostibik hasonlítanak.

Bár itt megint meg kék álljak, és tiltakozni, amiért Árpád a 168 órát és a Demokratát egymás tükrének szokja beállítani. Az olvasói levelek, talán, azok. Na de azért ég és föld, színvonalban is, meg abban is, hova tekerik az pofát_sulyba_amplifier potméterét.

Mondjuk nyilván Orbántól nem kérnek interjút. És hát volt nekik is exkluzív Chirac interjújuk. Ezt Mester Ákos utóbb kimagyarázta, végül is hihető módon, de ettől még simán lehet kamu/csúsztatás a verziója (ha valaki tud a valós háttérről, akkor közölje, érdekes történet).
"(ha valaki tud a valós háttérről, akkor közölje, érdekes történet)"
Egy klasszikus nemzetközi sajtótájékoztató volt marha sok újságíró jelenlétében, amit az Óra közzétett, de úgy, mintha az egy négyszemközti interjú lett volna. Ez történt asszem.
Árpi,

Mindenesetre volt benne némi párhuzam, ha nem is lopások eltussolásáról volt szó, hanem egyáltalán párbeszédről.

Ami az OV-kurzus alatti újságírást illeti - az alapvető különbség a mostanihoz képest, hogy akkoriban errefelé (meg úgy általában a "ballib" sajtóban) alig jelentek meg az ellenzéket fikázó cikkek, míg azért mostanság kap mindkét oldal rendesen.

Lehet, kicsit szagtalanabb volt az az ellenzék, és a holdudvar vette át a szerepét - de utóbbinak sem szóltatok be nagyon.

Az akkoriban totális háború volt, éppúgy, mint mindmáig a Magyar Nemzetnél; és Te bizony itt álltál.
Hát az kurvára nem volt hihető kimagyarázás. Az minimum egy valótlan színben feltüntetett esemény volt.
"Mondjuk nyilván Orbántól nem kérnek interjút."
Nem hiszem, hogy ne kértek volna Orbán-interjút. Lájtosabb jobbosokat (Pokornit, Dávidot) is szoktak interjuvolni, ellentétben a Demokratával, ahol aki akár 1% bal, az már nem jöhet szóba.
Szóval szerintem kértek már, csak Orbán persze nem állt a kötélnek.
Ja. Valami olyasmit mondott, hogy csávó lerakta interjú asztal, mondta ekszkszkluzív. Szegény jó főszerkesztő meg beszopta, minta malac.

Arra mondtam a hihetőt, hogy csinált már ember (újságíró) ilyet. De akár az is lehet, hogy nem. Sőt! Mi az hogy!
168 óra - Demokrata?

Hát én olyan nagy különbséget nem érzek, bár tény, előbbinél olykor azért benyomnak kis saját oldal szivatást. De ez inkább amolyan baloldali stílusjegy, mint valódi korrektség...

Picit "intellektualizálgatni", néha egy-két nyugati szélsőjobbos-értelmiségi írást benyomni utóbbi is tudott egy időben - szimpi nem volt, de érdekes néha igen. Ettől nem lesz valami feltétlenül színvonalas.
Mára amúgy olvasmányos keményjobbos bulvárlappá szelidült, kitolva kb. a Reformot - már rég nem az, mint "fénykorában"...
j(vagymi)

1) Azért nem kérnek, mert úgysem kapnak, ezt kifelejtettem :) De lehet, hogy ha kapnának, se krénének, de ez már magánvélemény. (féloff: mekkora faszság már, hogy X párt bojkolttálja Y műsort. Mekkora vicc, hogy legutoljára ezt az SZDSZ bírta meglépni. Hehe.)

2) A sztorit ismerem. A kimagyarázás történetére lennék kíváncsi. Mester azt írta, hogy a munkatárs egyrészt tényleg hazudta az exkluzivitást, interjút, tehát megvezette a szerkesztőket. Másrészt pedig utólag jó kollegának bizonyult, mert nem csak ígérgetett, be is tartott. Az újságnak. Aztán még állítólagabb eléggé más színezető (médiumban? társaságban? közeli-rendezvényen?) tűnt fel az illető.

Ez persze Mákos verziója, és ki vagyok én, hogy blindre elhiggyem? :)
"Arpibá, meg Mádl se volt ennyire "bátor"..."
Ahh, bátorság, áldott a te neved. SL minden egyes megszólalása fölér egy negyed-, fél-, olykor egész Imádom Őszödi Beszéddel, mégis milyen cudar a sorsa egyeseknél... ehh, haggyuk ezt, újbort rá!
A 168 Óra saját bevallása szerint rendszeresen kér Orbántól interjút. OV miniszterelnöksége idején közölték a MH elutasító levelét is.
Shenpen 2006.12.18. 21:04:51

Én nem azt vitatom, hogy ezer éves szimbólum a drága (igazság szerint csak 800; az 1200-as években tűnt fel először), hanem azt, hogy ha eddig lehetett nemzeti konszenzusról beszélni, akkor abba biztosan beletartozott az, hogy az Árpád-sávos zászlót nem lóbáljuk nyíltan, kint az utcán.
Benedek

Rég olvastam Demokratát, de veszek már majd egyet. Egyrészt hogy lássam az újságos elégedett arcát, mert amelyik útba esik, nézett már rám csúnyán a Narancs miatt. Másrészt megnézem, szereztek-e azóta olyat, aki legalább tud írni, és nem egy vidéki pártlap agitprop osztálya szorozva mínusz eggyel. A Seszták ír még oda?

A 168 órában van egy-két jó tollú arc. Főleg Nagy József, Jolsvay András. (Itt mozgolódó médiabubusok biztos róluk is tudnak pár csúnya sztorit, nosza :) sőt, bevallom, perverz állat vagyok: még egy Mészáros Tamást is tudok élvezettel olvasni, bár ott már néha befogott orral kell. De van információtartalma.

Helyben vagyunk. Nem off itt a "komilfó-e az árpádsáv" téma?
Egyébként a szimbólum pontos jelentését le lehet vezetni a szituációból: ha bakancsos bőrfejűek lengetik zsidózva, akkor bizony nyilas jelkép, akárhány éves.
on.
Seszták nem ír már oda régóta, összekaptak Bencsikkel aka J. T. Chipendale-lel. Bucó ír bele kis egyflekkeseket, de hát nem jó. Van egy Ungváry Zsolt nevű, szintén egyflekkesekkel, az néha villant jó szövegeket. Szentmihályi Szabó egy monomániás, beteg kabarettista benyomását kelti, és ezzel asszem slussz, nem érdemes megvenni.

Viszont. Vannak itt ugye jobbosok is, a normálisabbjából. Jól veszem azt észre, hogy a Magyar Nemzeten egyöntetűen mindenki röhög?
Azokkal a nem bal-, jobboldaliakkal mi van, akik semelyik szócsövet nem veszik?
Trebitsch

Vót már ilyen újabb, nem ezeréves dolog :)

Piros alapon fehér mezőben fekete fogaskerék. Biztos ősi munkásmozgalmi szimbólum, mint a csavarkulcs.

Oszt mégis mindenkinek az jutott eszébe. Sok-sok móricka. Sok-sok unalmas szalonliberális.

Amúgy tőlem lengessék, ezt többször mondtam már, de akkor ne csodálkozzanak, ha nájlonnácinak híjják őket.

A bonyolító faktor, hogy az újdonsült népszerűsége miatt már nem csak a bakancsosok lengetik, hanem szelid tekintetű családanyák meg minden. Ők egyszerűen nem értik szerintem, hogy mi van a kezükben historice.

Aki meg érti, bár a bakancsos csörtető köcsögöktől behány, oszt mégis lengeti, azoknál meg a dafke-tényező játszik

Szóval bonyolult dolgok ezek
"De majd lesznek, akik itt megmagyarázzák mindkét oldalról, hogy muszáj 'oldali'-nak lenni. Előre fáj."

Guga, tévedtél a legelején és én ennek örülök. Meglepően kulturált vita zajlik. Jóccakát.

:)
ELChe!
ők nem politizálnak itt a neten...
vagy a netről tájékozódnak
Trebitsch

Egyébként nem neked simogatta meg egyszer a buksidat - fórum-idézet formájában - a 168 óra eccer régen, egy 168online-ról szóló cikkben, mint "normális jobbosnak?". Egy Trebitsch nick rémlik. Mondjuk én nem járok oda, lehet túlkombinálom :)
ElChe: azok ne szóljanak bele ebbe. :-)
Én se veszek papírújságot, a neten meg nem a fejlécek szerint válogatok.

j(vagymi) 2006.12.18. 21:03:30
"Hááát. Szerintem ez a dolog SL új államfőszerep-felfogásával van összefüggésben,"

Én is így látom. Nekem szimpatikusabb SL karakán szerepfelfogása, mint GyF 'őszintesége' vagy hívjam őszödiségének?
Rofa,

nem én voltam. Kizárólag itt vagyok Trebitsch, itt sem régóta. A 168Óra online-t nem látogatom, és nem vagyok normális jobbos.
Semmilyen jobbos se nem vagyok.
Örülök, hogy tisztázhattam magam. :)
tistedur, Quicksilver: én nem veszek papíralapú közéleti újságokat, véleményem viszont van. Persze lehet, hogy mégsem ér a dolog, mert idézetben, hivatkozásként netán a hírstartból azért sok cikk jut el hozzám. De átlapozni már nagyon rég nem lapozom át egyiket se. Nincs hiányérzetem, teszem hozzá.
Remélem ezt az "örülök, hogy tisztázhattam magam" tényleg viccnek szántad, és nem kötelezőnek vélt smiley :)

Na megyek, be kell ugranom még elintézni valamit az NBH-ba :))
ELChe!
én is csak a hvg-t :)
Jól :-)

Ezért lehet, hogy mégsem olyan hülyeség azu alapgondolat, amit a Széles akar csinálni az MH-val. Csak szegény hülye hozzá, hogyan kéne színvonalasan :-( Hát majd meglátjuk, mi sül ki belőle.

Csak hát érdemes visszaolvasni az Orbán-korszak ballib sajtótermékeit - sokszor nem voltak olyan nagyon messze tőle, ami az alapállást illeti.

És kíváncsi lennék, egy jobbos kormánynál nem-e lenne-e megint ugyanez a reakció...
Én a neten olvasgatok mindenfélét, és bizony néha a cikk közben nézek fel a logóra, hogy hol is járok éppen... ja, hogy itt vagy ott; és akkor kontextusba kerül a cikk, a hangnem, a mondanivaló. Viszont nem ismerem a háttereket, az újságírókat se nagyon, így magamnak kellett megfejtenem, hogy melyik logó milyen kontextust jelent. És bizony a net, az innen tájékozódónak azt a hír (és egyéb) forrást jelenti, amit Árpád a MH-ban hiányolt; hogy szurkálódjon mindkét(sok) oldalra, aszerint, hogy éppen hol lát hülyét. Mert nekem mindegy, hogy a logók mások, a nevek mások, csak szólják meg, hozzák le, leplezzék le, írják meg, amit csak tudnak, én meg majd jól elolvasom mind, és magamban a helyére kerül a világ. Éljen a net, na. :-)
Igy kulfoldrol nezve ez a szoci-fidesz meccs nagyon szanalmas. Bar ez mashol sincs maskepp. De azert ez ne vigasztaljon minket.
Azt hiszem Chris Rocknak van igaza ebbol a szempontbol, aki az amerikai konzervativ-liberalis utesvaltasokra utalva ezt mondta kabarejaban: (bocsi az angolert) - eloben meg jobb.
"Everybody's so busy wanting to be down with the gang 'I'm conservative, I'm liberal, I'm conservative'. Bullshit! Be a fucking person! Lis-ten! Let it swirl around your head. Then form your opinion. No normal, decent person is one thing, ok? I've got some shit I'm conservative about, I've got some shit I'm liberal about. Crime, I'm conservative. Prostitution, I'm liberal!"
Egyébként a netes cikkeket böngészve érdekes, hogy amikor egy témába vágó írásokat keresek, gyakran elég sokoldalú megközelítéssel találkozok.
Ami viszont teljesen fárasztó és értelmetlen, ennek ellenére a csapból is folyik: elemzői vélemények a gazdaság pillanatnyi helyzetéről. Akadt már valaki, aki akár csak két héttel korábbi vélekedéseket, jóslatokat összevetett a valódi helyzettel? Vajon csak viccből jelenik meg ez a sok fontoskodás, vagy ki kell tölteni a helyet? Borzasztó, hogy mindenhol az arcunkba tolják ezeket a teljesen szánalmas, pár mondatos okosságokat. Kedvencem, amikor ilyen címeket látok: két pontot emelkedett a német nagyvállalati bizalmi index! Ha két fejem lenne, értetlenül néznék össze velük: na und?
Persze ezek tuti cikkek, nem köt bele se jobbos, se balos, sőt, még TGM vagy Tóta se.
robbie73:Mashol ez ugy van,hogy tisztazva vannak a fogalmak,ill.a hozzajuk kapcsolodo ertekek.Nalunk total fogalom-es kepzavar.
Ja,es az egyik oldal azt gondolja,hogy a masiknal kizart,hogy eloforduljon valami ertek.
ElChe:gazdasagi temaju cikkeknel azert jon ez ki erosen,mert ott konyitani is kellene valamit a tollforgatonak az adott temaban.MH-nal a nyaron egy aranyarakkal kapcsolatos cikkben a kollega uncia helyett rendszeresen grammot irt,es azzal szorozta az arakat is.Nemkell reszletezni mekkora baromsag jott ki belole szamszakilag!
galileo: Persze ez az egész visszavezet ahhoz, hogy sok a képzetlen újságíró, akinek a helyére igencsak könnyű embert találni.
"Magyar Nemzeten egyöntetűen mindenki röhög..."
Itt mindenki mindenen röhög. A Magyar Nemzet elfogultsága kétségtelenül vicces, ám radikalizmusában csak az interneten létezik párja... A többi lapban is vannak vicces dolgok, azon is lehet jókat nevetni.
"Viszont. Vannak itt ugye jobbosok is, a normálisabbjából. Jól veszem azt észre, hogy a Magyar Nemzeten egyöntetűen mindenki röhög?"

Nem tudom, hogy engem mindek sorolnál, de én nem röhögök(szokott idegesíteni,tény)

Kicsit nem értem a cikket. Örülök hogy vannak akik mindenkinek megmondják a tutit. Nagyon könnyű ebben a szerepben tetszelegni. És nagyon kifizetödő.
Aztán lehet pártatlanul azt mondani: OV egy egoista/klerikális/szélsőjobbot is szerető köcsög, a Magyar Nemzet antiszemita(egy írást mutassatok, komolyan. mint múltkor, nem is tudom kik aszongyák hogy úgy leplezi az antiszemitizmusát hogy nem ír antiszemita cuccokat.MIVAN??), a Magyar Hírlap meg pártatlan volt(ugyanmár. pártatlan? persze.)
Saját szemszögből kurvára könnyű pártatlannak tűnni.
Pontosan.A higulas megcsak ezutan varhato igazan.
A kommunikacio szakok ontik az emberanyagot ezerrel a placcra,mint egy regi jo betonkevero.:)
Horribile, horribile, horribile dictu, de a pártos újságírásnak is vannak bizonyos pozítív hozadékai. Szükségesek a demokráciához. Mert hogy nézne az ki, hogy egy fontos párt botlik egyet, és abban a pillanatban megszűnik a támogatottsága, megdöglik?! Havonta kéne akkor új választásokat kiírni...
Az elfogult újságok az egyes pártok szavazótáborát, ezen keresztül a demokrácia stabilitását erősítik.
(Na, most fognak megkövezni...)
Kellemest mindenkinek!

Végigolvasva a hozzászólásokat úgy döntöttem, hogy kivételesen reagálok.

1 - Visszatérve a fővonalra (illetve az engem érdeklő részére):
"Csermely: (komoran) Ez nem más, mint értéknélküliség. Nihil."
Szerintem az, hogy ez nihil, egyszerű fogalomzavar. Véleményem szerint nem nihil sem a szó politikai, sem a filozófiai értelmében. Nem rombolja le sem a politikai, sem a társadalmi intézményeket, valamint nem hangoztatja az értékek hiányát ("A legfőbb értékek elértéktelenedését") - talán inkább ellenkezőleg. Amennyiben szimpla köznapi értelmezésben akarom megközelíteni a kifejezést adott szövegkörnyezetben akkor is marhaságnak tartom (persze lehet, hogy én értelmezek rosszul valamit... ).
2 - Válaszok, egyetértés, izé
ElChe · buvar.blog.hu/ 2006.12.18. 21:41:03
"Azokkal a nem bal-, jobboldaliakkal mi van, akik semelyik szócsövet nem veszik?"
tistedur 2006.12.18. 21:44:49 - al egyetértésben: részemről nem politizálok (se a neten, se máshol) és az internetről tájékozódok. Netfüggőként kényelmes megoldásnak tartom. :))
Trigomeria:Itt egy sztori,megtortent.
Haverom apja otvos/rezmuves,renszeresen hasznalt kenmajat a feluleti kezelesekhez.(Olyan budos,mint a szar.)Egy nyari napon busszal ment hazafele,miutan vett 1/4-ed kilot ebbol az anyagbol,raadasul begyurte a farmerje zsebebe.A buszon csodalkozott,hogy mindenki felpattan es atakarja adni a helyet.Persze a cucc olvadt fel a zsebeben,raadasul foltos is lett ott a gatya.
Na,a viktor is zsebrevagott egy ilyen budos(DE nem szar!) cuccot,most meg csodalkozik,hulledezik.
vagymi: Erősítik a faszt. Épp a következmények nélküli országhoz járulnak hozzá. Attól még nem párologna el egy párt támogatottsága, hogy valamelyik figuirájáról kiderül, hogy lopott/ügynök volt/pedofil. Feltéve, hogy sürgősen számonkérik, megbüntetik, eltávolítják, ha kell. Az ilyen seggnyalonc sajtó viszont azt a tömeget erősíti, amelyik CVsurkának skandálta: "Nem baj Pis-ra!"
off:
Milyen volt a marhalábszárpörkölt?
"már nagyon rég nem lapozom át egyiket se..."
Pedig yo lenne lapozgatni, mert a nyomtatott szónak van igazán súlya még most is; persze_interneten_akarmit_meg_lehet_irni_ - óhatatlanul van egy ilyen beütése a digitális szónak.
Az interneten akármit meg lehet írni. És az interneten akármit (mindent) meg is írnak. Blogon. Fórumon. Azért csak-csak nem véletlen, hogy a Time szerint ki az év embere. Vajon mennyi olvasója van az indexnek? Mennyi a Népszavának és Magyar Hírlapnak? Ki is a véleményformáló abban a generációban, ami igazán aktív és az is lesz az elkövetkező 1-2 évtizedben?

Ezzel kapcsolódnék Tótához. Szerintem a nyomtatott lapok jó része, a kis példányszám miatt sem nem erősít, sem nem gyengít senkit. Úgy megkopott a példányszáma mindnek az utóbbi tíz évben, hogy csak na, függetlenül attól, hogy nagyon pártosak lettek, megújultak, színesedtek, igyekeztek távolságot tartani minden oldatól, és így tovább.
Mondjuk egyvalamiben van némi igazsága vagyminek.

Az emberek nem szeretik a vitát, az anyázást. Nem értik, miről van szó, lejáratódik benne mindenki (hiszen valami sarat nagyon sokmindenkiről elő tudnak ásni), stb. Ha végül nem marad senki és semmi, amivel egyet érthetnek, könnyen visszakívánhatják azt a régi rendszert, amikor voltak ikonok, akiket nem rombolt le senki. Ezt:

index.hu/velemeny/eheti/gyulol8775/

sokan nem tudják még megszokni... Szóval a demokrácia legitimitásának egy darabig nem biztos, hogy jót tesz a túlzott objektivitás.

Igen valószínű, hogy nem kis részben ezért kívánták vissza olyan sokan a szocializmust '94-ben, hogy megszavazták Gyuláékat (aztán hogy nem egészen azt kapták, az már csak szerencse...)
Szóval, egy tanulási időszak kell...
vagymi!
a pártos újságírásból nekem - tisztelet a kivételnek - az érted haragszom,nem ellened attitűd hiányzik..
Megjegyzem, a mi generációnkra jellemző szemléletnek, amelyhez sokan tartozunk (nem masírozik egyik oldal mellett se, rengetegen a "fehér négyzet" hívei) ott vannak a gyökerei, hogy már nem a nyomtatott (súlyos) lapokból tájékozódunk elsősorban. Ha csak azok lennének, azt a pár lapot szépen zsebre tenné aki akarja, és soha nem jelenne meg, hogy mondjuk a négyes metró ebben a formában megkérdőjelezhető projekt. A nyomtatott sajtó ma kénytelen az internet után menni (frissességben értelemszerűen, de a tematikában is, sőt, már a tévék is merítenek netről bőven, igaz-e Árpád?), ha nem akar végtelenül elmaradottnak látszani, szurkálni kell, kritizálni, akár a szent teheneket is. Aki ezt nem teszi... Hát igen. Népszava, Nemzet. De jó, hogy vannak.
Szerintem meg szeressük, ha egymásba vannak menve az lapok. Ez a jó. Ami nem jó, hogy nincs (nagy mennyiségű) jól észlelhetően halványnarancs/piros. Ha itt valaki pártoldali, akkor vagy piros, és pirosabb (és Piros elvtárs) vagy narancs és még narancsabb. Van még libkék, de az most nagyon bepirult.
Ami nagy baj. További óhajom: én szeretnék mondjuk kisgazda- jó igen, persze nem torgyáni értelemben -, meg neokon irányzatot is látni. És akkor nem lennének ilyen gondjai senkinek. "Fiam ott a Kis Újság, oszt óvasd el mit írnak a gazdáknak a politikáró". Na ez egy szép rendszer. Az nem szép rendszer ami itt megy.
"Erősítik a faszt..."
Hm, a demokráciaerősítős szöveg tényleg faszság volt a részemről. Kategóriát vétettem: nem feltétele, csak velejárója a demokráciának a pártos sajtó; funkciója pedig, hogy akik egy konkrét pártot/politikust szeretnének imádni, hadd tegyék. A létjogoszltságát nem vitatom a dolognak, hogy úgy mondjam.
ELChe az a fehér négyzet nem alternatíva szvsz. Mindenkinek vannak nézetei, és valamerre azok kanalizálódnak. Inkább vélem ezt a sajátos politikai kanalizációnak, és sajtópolarizációnak, hogy a "fehér négyzet" alternatíva. Persze igaz mindig voltak, akiknek nem volt véleménye a res publica-ról. Ezek azonban inkább (hagyományosan) és nem rossz hangsúllyal: azokból a rétegekből kerültek/nek ki, amelyek kevésbé műveltek. Ez inkább egy sajátos hungarikum.
Mármint a fehér négyzet és az írástudók lázadása..:)
Wonderland!
a fehér négyzet választóinak van véleménye a köz dolgairól...
Amúgy erről a Tamás Ervin(?)-elszólásról tud valaki bővebbet, hogy is volt? Ha jól tudom, a Gyurcsány-kormány alakításakor mondott valami ilyesmit, kapcsolódik a témához:

"...ha ennek csak töredékét csinálta volna meg a Fidesz (Orbán), akkor az egész baloldali sajtó egyetlen kórusban üvöltötte volna, hogy ítt sérül a demokrácia, meg az alkotmány."
Szerintem a fehér négyzet nem azt jelenti, hogy nincs véleményed. A nincs véleményt az fejezi ki, ha valaki nem megy szavazni, mert érdektelen a számára. A fehér négyzet arra utal, hogy a felkínált lehetőségek közül egyik sem szimpatikus.

Példával élve: kis társasággal sétálsz valahol. Kitalálja valaki, menjetek étterembe, mire aki nem éhes, azt mondja, én sétálok tovább, majd találkozunk. De talán lesz olyan, aki bemegy, átnézi az étlapot, és azt mondja, kösz, én csak egy pohár vizet kérek, mert nincs vega menü. A kettő nem ugyanaz, szerintem.
"az érted haragszom, nem ellened attitűd..."
Na, ez igazán nem hiányzik belőlük, hiszen attól azok, amik, hogy nincs bennük ilyen attitűd...
Ha volna, nem lenne miről beszélni, mert ezt az attitűdöt úgy hívják, értékalapú újságírás...
"mindig voltak, akiknek nem volt véleménye a res publica-ról"

haha! a fehér kocka nem erről szól. hanem arról, hogy van nekem véleményem (különben otthon maradnék!), de az a vélemény se azzal nem egyezik, amit egyik, se azzal amit másik vagy harmadik párt képvisel. mindenekelőtt, de többek közt azért, mert mondjuk az a véleményem, hogy lopni nem szép dolog.
Árpád: "Mindenkinek vannak nézetei, és valamerre azok kanalizálódnak. Inkább vélem ezt a sajátos politikai kanalizációnak, és sajtópolarizációnak, hogy a "fehér négyzet" alternatíva."
+felelő tálalásban, de +van :-)

mn.mno.hu/index.mno?cikk=358155&rvt=15

Árpi, Ti ugye nem??? :-)
"visszakívánhatják azt a régi rendszert..."
Nah, ilyesmire gondoltam, csak w kinyírtam belőlem a gondolatot a faszozásával, egész megjuhászodtam.
Tehát, tekintettel rá, hogy ily zsenge demokrácia vagyunk, szükség lehet némi "demokratikus" vakhitre...
ÉS sajtónál is pont ez a probléma, aki most "fehér négyzet hívő" annak nem a saját nézeteivel van baja, hanem azzal, hogy nincs főirány. Na EZEN_kellene_változtatni. Szinesíteni.
Wonderland!
ezt miből gondolod?
tistedur: Nagyon polarizált lett a nyomtatott sajtó. A netesen van, de az még nem elég elterjedt (bár ez gyorsan változik).

Főirány?
Tudjátok, én kezdem azt sejteni, hogy a régi fogalmainkat a mai életünkre egyre nehezebb ráhúzni. (Többek között ezért kuncogok sokat TGM munkásosztályos írásain.) Mert a főirány ma az, hogy mivel én szeretem a klímáját meg a búvárkodási lehetőségeit, elgondolkodtam azon, hogy a Kanári-szigetekre költözöm. Mert tulajdonképpen simán megtehetem. Miközben nem érdekel se a magyar, se a spanyol "főirány". Kicsit olyan helyzetben vagyok, mint a régi szkeccsben: "a mexikói kormányt itt is szidhatom." Csak most már a magyart is, meg azt is mondhatom, hogy Bush egy hülye, Putyin meg diktátor.
Közben meg azért a saját életem szempontjából azt sem tartanám meghatározónak, hogy ha pár hónapig egyikről sem olvasnék el egy árva hírt sem. Szóval nekem időnként már a fehér négyzet is túl radikális...
Az mn.mno-cikkből: "Ami Orbánnál a diktatúra előszobája, az Gyurcsánynál nem a diktatúra előszobája. ... E mondatokból az is kiderül, hogy Tamás Ervin és társai nem azt írják és mondják, ami van."
Ez vicces. Ezek szerint a Magyar Nemzet elismeri, hogy az Orbán-kormányzat a diktatúra előszobája volt...
D. Horváth alighanem inkább azt szerette volna mondani, hogy 'nem azt írják, amit gondolnak'. Ez így viszont szent szöveg.
Háezvan. Nehéz ügy, régi fogalom... Szétszórt érdekpreferenciák stb. Naja. globalizésön. Mégis, jelzem egy területen élő lakosság vagyunk, és hátha vannak megfelelő irányOK, amelyek adott esetben üdvözítőek, ha léteznek.
"Árpi, Ti ugye nem?..."
Már hogyne. Lásd a miniszterelnök-jelölt szavazós cikküket a korból, amikor még nagyon ment a monnyonle. A GyF azt írták: csak neki van programja.
Pff!
Szerintem rosszul értelmezed, azt írja, "ha Orbán alakítja ki", azaz Orbán nem alakította ki, tehát ott nem volt diktatúra előszobája, csak az lett volna, ha...
Wonder!
így már oké.
(én a szavazópolgár szempontjából tartom jónak a fehér négyzetet)
"A nyomtatott sajtó ma kénytelen az internet után menni"

Ehhez még azt lehet hozzátenni, hogy a nagy portáloknak is figyelni kell a nyüzsgő, izgő-mozgó kisebb fórumokra; sok vezető hírünk származott a polfórumon feldobott ügyekből, és most még vannak blogok is.
vagymi

A Magyar Nemzet egyik leglényegesebb tulajdonsága, hogy vszeg maguk is tökéletesen tisztában vannak vele, hogy igen sokszor propagandát csinálnak. Ezt rendszerint implicite el is ismerik - maguknak meg úgy magyarázzák, más, nagyobb célok, egy sokáig elnyomott világnézet újbóli térnyerése stb. érdekében.

Ellentétben pl. a Népszabadság bandájával, akik - sztem - nem mindig, sőt sokszor elhiszik magukról, elhitetik magukkal a függetlenséget. Legalábbis Aczél Endrénél igen gyakran azt gondolom, ez tényleg ilyen hülye...

Az MN-cikkek egy jelentős részének legfontosabb szerepe a magyar sajtóban - szerintem -, hogy tükröt tart a magát komoly(abb)an vevő másik oldali sajtó elé. Megmutatja nekik, kb. mit írnának ők fordított esetben (vszeg nagyobb meggyőződéssel). Így érdemes olvasni őket, és szerintem részben így is írják...
Azt én magam írtam, hogy van programja. Miért, volt bárki másnak? nem volt.
"A GyF azt írták: csak neki van programja."

Hát, szocik közt télleg nem volt sok jobb... Na jó, talán Bokros :-)

De amúgy sztem az Index mostanában aránylag korrektül viselkedik. Persze, akit sokáig éheztetnek, már a száraz kenyérért is hálás :-)
Bokrosnak sem volt programja, lévén hogy nem is készült erre. A Fidesznek meg még ma sincs.
A hibájuk nem annyira a felállás, mint inkább a felületesség.

Ahogy Andrassew írta, egy tehetséges újságíró otthon is tud izgalmas riportot írni - hát, mindenesetre a kellő anyaggyűjtés, ismerethalmaz néha mintha itt is hiányozna. Ezért hiányolom folyton a nagyobb számú külsős publicisztikát...
"rosszul értelmezed..."
Az biztos, hogy a D. Horváth akarva-akaratlanul az állítja, hogy 1) Gyurcsány szándékos hatalomkoncentrációja olyan, mint Orbáné volt a polgári kurzus idején, és hogy 2) ez a hatalomkoncentráció a diktatúra előszobája.
Vagyis, az 1)-2) együtt úgy fest, hogy az Orbán-féle hatalomkocentráció a diktatúra előszobája.
(Minden, jobbsajtó felől érkező túlzotthatalom-kritika: semmibe kiáltott szó.)
"van programja. Miért, volt bárki másnak?..."
Nagy túróst volt GyF-nek programja - legalábbis, a 2006. április 9. előtt nem volt. Jah, persze, úgy könnyű "programozni", hogy az ember már megnyerte az országgyűlési választásokat, és ő a miniszterelnök... ilyenkor kötelező programot csinálni.
Orbán pedig nyilván ugyanúgy titkolta a programját, mint GyF a választások előtt; nem nem volt neki.
Miniszterelnökként GyF-nek kötelessége a valóság próbáját kiálló programmal előállni - de ennek a ténynek a miniszterelnök-alkalmassági vitában aligha van vitaértéke.
vagymi!
talán el kéne oda jutni,hogy a választási program meg a tényleges kormányprogram köszönőviszonyba legyen...
(te a választási igéretek alapján választasz gyébként?)
Na de az itt emlegetett szavazás az őszödgate után készült!! nem a választás előtt! halló!
Árpád

Ami program volt, azt átvehetné más is, csak némi személyes súly kell hozzá. Bokrosnak amúgy több esze is van hozzá, hogy ami még tervezés alatt áll,m az ne legyen sz*r. Eladni persze nem biztos, h el tudja...

Ami a Fideszt illeti, gondolom, Te sem gondolod komolyan, hogy ne számoltak volna vele, talán győznek áprilisban - szóval tervek, elképzelések voltak. Nekik még nem is kellett annyira kurva gyorsan csinálni, "nehogy kiderüljön". Konkrétan megvan, kik dolgoztak rajtuk.

Hogy fosnak kiadni őket, az egy más kérdés.

De amikor az elkúrósdi után felmerült, hogy netán kiadnak valamit, Lendvai le is nyilatkozta, hogy "ha áfaemelés van benne, nincs miről tárgyalnunk, ha (és itt a kormány tervei jöttek), van" - meg ilyesmiket...

Hát most mondd meg, ha ellenzéki pártelnök lennél, és alig várnád, h végre a másik elvigye a balhét, amiért minden eddiginél elvtelenebbül kiszórta az egész büdzsét, hogy Téged megverjen, kellene ez Neked?

(Más kérdés, hogy zsákbamacskára én sem szavazok szívesen... De sajnos többen még mindig inkább, mint egy kiigazításra.)
"emlegetett szavazás az őszödgate után készült..."
Tudom én, hogy mikor készült, csáka.
De, hogy érthetőbb legyek: tegyük fel, hogy teljesen ugyanaz történik, mint ami történt az elmúlt fél évben, csak Orbán nyerte a választásokat; ő is "őszödözött" egyet, ugyanúgy csak neki lenne programja.
Mármost, akkor is csak az Orbánt tartanánk ME-nek alkalmasnak?! mert "most" ME-ként csak ő tud bizonyítani, más nem...
"talán el kéne oda jutni..."
Baszki, tudom, de itt lényegében azt állítják egyesek, hogy csak az alkalmas ME-nek, akinek van törvényes kormányprogramja.
És nem szakad le Demokráciaisten ege.
vagymi!
a törvényes kormányprogram a kulcsszó...
(hasonló helyzetben OV lenne az,aki alkalmas)
Szentatyám @ 00:22:50:
"gondolom, Te sem gondolod komolyan, hogy ne számoltak volna vele, talán győznek áprilisban - szóval tervek, elképzelések voltak... Hogy fosnak kiadni őket, az egy más kérdés."

Ez egy nagyon izgi helyzet egyébként, illetve úgy gondolom, amolyan demokrácialecke. Ugyanis ezzel kettő lehetőség maradt.

1. A Fidesznek nem volt reform- és egyensúlyprogramja, viszont komolyan gonolták a 14. havi nyugdíjat, a vidékiek benzinpénzét meg a járulékcsökkentést. Tehát esetleges győzelmük egyenlő államcsőd.

2. A Fidesznek volt/van reform/megszorításprogramja, és estleges győzelmük után ezt vezették volna be a 14. havi nyugdíj stb helyet.

Ebben az esetben viszont mire is ez a bojkott meg hőbörgés?
Kedves Mindenki!
Ez az egész egy abszurd ügy. TWÁ-nak nem egyszerűen igaza van, hanem az elvárható abszolút minimum egy újságírótól, hogy szent célként ezt, a függetlenséget tűzze ki. Ha ettől akaratlanul eltér, az hiba, ha tudatosan, az bűn. Bűn az újságírás ellen. Az újságíró is beletartozik az "írástudó" kategóriába, kötelessége (lenne) az ezzel járó felelősséget és kötelességet viselni. Mindenki tartozik szerintem a lelkiismeretének azzal, hogy egyenlő mércével mérjen, különösen közszereplőket. És hogy mérjen is, ne álmodozzon, ne támogasson, mondjon igazat. Az újságírókra ez fokozottan igaz. Aki ezt nihilnek nevezi, az eltévedt. (Azt hiszem ismétlem magam, nyelvhelyesség zéró, de kicsit felháborodtam.)
A lényeget kifelejtettem. TWÁ és társai számára TILOS a mérlegelés, mérlegeljen a választó, TWÁ meg nagyítóval mászkáljon és visítson ha koszt lát bárhol. (Mondjuk pont TWÁ csiszolhat a stílusán, de ez harmadlagos). Magyarán hagyjuk a konkrét kérdéseket, aktuális helyzetet, mindegy hogy hova csap többet, csapjon minél többet.
"demokrácialecke..."
Hja, főként, hogy nem csak az alkalmas miniszterelnöknek, aki éppen miniszterelnök... márpedig azt állítani, hogy azért GyF a legalkalmasabb, mert van programja, ezt jelenti...
dehogy jelenti. (figyeled? nem "egy faszt", dehogy.) azt jelenti, amit jelent. programot lehet mutatni kormányon kívülről is. persze nem muszáj, lehet továbbra is mesélni a sült galambról, csak akkor hadd mondjam arra én meg azt, hogy ennek a pofának a bábszínházban a helye.
" 2. A Fidesznek volt/van reform/megszorításprogramja, és estleges győzelmük után ezt vezették volna be a 14. havi nyugdíj stb helyet.

Ebben az esetben viszont mire is ez a bojkott meg hőbörgés? "

Megmagyarázták volna - igazából nem érdekel, hogyan. Vszeg a tábor jó részét sem. Kicsit azért figyeltek is rá, hogy annyira ne legyen nehéz, ha nem is eléggé - a 14. havi nyugdíj pl. 4 évre szólt.

Részemről a különbség, hogy csak szimplán hazudtak össze-vissza, de nem k*rtak érte el tevőlegesen, hosszú évekre, kormányzati pozícióból egy gazdaságot. Ez így még talán belefér (persze nem, de sajnos igen).

2002-ben még reális cél volt a 2007-es euró!!! (Persze pénzszórás volt akkor is: a választások előtt; erre szeretik ráfogni a szocik, hogy "Orbánék kezdték", de... LOL.)
Hö. Te azért tartod egyedül GyF-et alkalmasnak kormányozni, mert neki van egyedül programja.
Ha OV nyerte volna a választásokat, most GyF lenne a bohóc. Lenne neki reális programja? Nem lenne neki se, mert ő is politikus, nem hülye.
Ettől alkalmatlan lenne a kormányzásra GyF? Nem lenne alkalmatlan.
Amúgy, '98-ban sem volt OV-ék programja sokkal reálisabb, mint 2006-ban. Mégis csak el voltak valahogy négy évig...
Amúgyként az egész, kormányon-kívüli politika egy bábszínház, úgy, ahogy van, definíciójából eredően, legalábbis ebben a honban.
Na joccakát. Vagy jó reggelt, mittomén.
De mondjuk én azok közé tartozom, akiknél, konkrétan a beszéd nem vágta ki a biztosítékot. Minden "felső 10,000 termeli újra magát" - típusú demagógiája ellenére se. Az csak nyilvánvalóvá tette azt, ami kivágta. Azt elkúrást, rizikózást, a kormányprogram összecsapottságát, a "sajtó felkészítését"...

Személyes pech, hogy éppen az jött ki, amikor javítani akart a helyzeten. De azért ez sem akkora hősiesség, max. józanság, hiszen az alternatíva egy valutaválság...
"pénzszórás volt akkor is: a választások előtt; erre szeretik ráfogni a szocik, hogy "Orbánék kezdték""

Akkor indult az ígéretspirál valóban. Aki itten igazán durván, elemi szabályokat felrúgva elkúrta, az énszerintem Medgyessy Péter volt, róla szólt már egy post itt a népszabis cikke nyomán, amelyben pont ezt érezte meg ő is, és próbálta kimagyarázni, h ciklus elején szórni két kézzel a dellát, hitelből béremelni, az miért volt kurva jó húzás.

Gyurcsány aztán már nem fogott hozzá a helyretoláshoz, ez is igaz. "Meg lehet magyarázni", ahogy az ŐB szent soraiban mondja.

Van-e abban vita köztünk, hogy körülbelül, irányában és szándékában ezt kell művelni, ami most folyik?
Szerintem senki nem hitte, hogy medgyessy nyerhet, így megígértettek vele mindent, amit csak lehetett, hogy aztán a Fideszt basztathassák azzal, hogy ők bezzeg mennyivel többet adtak volna a nyugdíjasnak/diáknak/családnak/vállalkozónak... mindenkinek.

Aztán mit ad Isten, a sok böszme megválasztotta.

Ő meg semmi mást nem tett, mint amit mi (a Nép) elvárt tőle. Hisz azt szavaztuk meg, amit aztán tett. Szóval aki elkúrta az sajnos nem medgyessy volt, hanem mi, kedves barátaim.

Merőben más felállás, mint most, amikor egy kormány az ellenkezőjét teszi annak, amit ígért.
Igéretspirál indul minden választás előtt. Utána ki kell lépni belőle, ennyi.

"Aki itten igazán durván, elemi szabályokat felrúgva elkúrta, az énszerintem Medgyessy Péter volt"

Egyetértek (mégse a sajtó zavarta el!), bár Gyurcsánynak is van azért része benne bőven. Persze, nem vártam, hogy rögtön reformokba kezdjen, de akkor is: áfát csökkentenie (mondjuk SZJA helyett, ha már...) pl. rendkívül káros marhaság volt, áfavisszatérítést blokkolni detto (asszem, már ő volt az is), ilyesmik. Meg csak azért összecsapni a terveket, "nehogy kiderüljön"... Brrr! És Megyó mellett is volt azért némi tanácsadói szerepe...


" Van-e abban vita köztünk, hogy körülbelül, irányában és szándékában ezt kell művelni, ami most folyik? "

Elemein lehet vitatkozni, de fő vonalakban nincs.
Mondjuk nyilván jobb lenne több energiát fordítani az aktívak számának növelésére (akár SZJA-csökkentéssel, és az indirekt adók növelésével), meg mindent lehetne jobban... De valami ilyesmi muszáj.
Hogy a socik lobbiin mindebből mennyi fog végül átmenni, azt majd meglátjuk.
TWÁ,

Egy tárgyi tévedés: A fidesz nem ígérte meg a 14. havi nyugdíjat. Azt mondta, HA a munkahelyteremtő kormányzati politika hatásaként több százezer új munkahely teremtődik lehet szó arról, hogy 14 havi nyugdíj bevezetéséről beszéljenek.

Ez nagyon egyértelmű és vállalható szerintem. Sajnos a médiában (nálatok is) viszont már ígéretként jelent meg.
dany: törvényjavaslatot nyújtottak be még idén tavasszal a 14. haviról!

benedek: "Hogy a socik lobbiin mindebből mennyi fog végül átmenni"

na ez a para. full para. én attól tartok - és az ŐB eredeti funkciója szerint is emiatt hangzott el - hogy Gyurcsánynak egy olyan lovat sikerült felnyergelnie, ami egyáltalán nem oda, nem úgy és nem olyan gyorsan akar menni. Talán inkább nem is menne, hanem legelne itt még ezer évig az ugaron.

egy dakota közmondás, az kísért itt, kedves barátaim.
dany82 2006.12.19. 02:00:18

Ja, ahogy az SZDSZ is azt mondta valójában, hogy először egyensúlyt teremtünk és csak utána jöhet az adócsökkentés - ez is vállalható szerintem. ;)

Az a csúnya média mit össze nem hazudik. ;)
Erről nem tudtam. Igaz. De a kampányban ettől függetlenül nem ígéretként, csak "hangulatkeltőként" szerepelt.

Mint ahogy maga a törvényjavaslat is az volt.

Egyébként gyurcsányt ne állítsuk már be úgy, mintha szakadék felé tartó lovon ülne és ő lenne az, aki megpróbálná megállítani.

Ő nem csak hogy hagyta évekig, hogy a szakadék felé rohanjon, de még bele is sarkantyúzott párat (pl. 5%os áfacsökkentés).

Nem azért váltott politikát, mert számára hú de fontos az ország sorsa (ha az lenne, már rég elkezdte volna), hanem azért, mert nincs tovább. Nincs pénz, nincs hitel, nincs semmi. Most már MUSZÁJ más irányba menni. Kényszerpálya van. Így kurzust váltani pedig nem bátorság. Inkább nyűg.
Nándo,

Nem mondtam, hogy hazudik és az Szdsznél nem is számítottam ígéretnek az adócsökkentést.

ezeket vettem ígéretnek:

mszp:
mszp.hu/index.php?gcPage=public/szervezetek/mutatAloldal&fnId=5704

lehet belőle szemezgetni
"Nem azért váltott politikát, mert számára hú de fontos az ország sorsa (ha az lenne, már rég elkezdte volna), hanem azért, mert nincs tovább."

ez nem igaz, olvasd el újra az őszödi-beszédet (ne, ne csak a kiragadott három mondatot). a srác megunta otthon a sim city-t, s most nagyban akarja nyomni.
"antasztikus dolog politikát csinálni. Fantasztikus. Fantasztikus egy országot vezetni. Az utolsó másfél évet azért tudtam én személy szerint csinálni, mert egy dolog ambicionált, és egy dolog fűtött: visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet, hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól meg a jobboldaltól, és tanulja most már meg magát, nem ő hozzájuk mérni, hanem a világhoz. Ez adta a hitet, hogy miért érdemes ezt csinálni. Nagy dolog volt, imádtam, életem legjobb része volt. Most az adja, hogy történelmet csinálunk. Nem a történelem könyveknek, arra szarok, egyáltalán nem érdekel, hogy benne leszünk-e. Hogy én személy szerint egyáltalán nem érdekel. Csinálunk-e valami nagyot. Azt mondjuk-e, hogy a kurva rohadt életbe, jöttek pár napig, meg merték tenni, és nem szarakodtak azon, hogy hogy a francba lesz majd az útköltség elszámolásunk, bassza meg! Jöttek párak, akik nem szarakodtak azon, hogy akkor a megyei önkormányzatban lesz-e majd helyük, vagy nem. Hanem megértették, hogy másról szól ez a kurva ország! Hogy megértik azt, hogy azért érdemes politikusnak lenni itt a XXI. század elején, hogy csináljunk egy másik világot! Csak azért! Egzisztenciát lehet még találni sokat."
Elolvastam. Ha az öszödi beszéd őszinte lett volna, megtehette volna 2 évvel ezelőtt.

Azért most hangzott el, mert nincs tovább. Televan egyébként is túlzásokkal, meg féligazságokkal, de tudjuk be annak, hogy motiválni akart.

Motiválni, mert nincs tovább. Hiába mondja azt, hogy szarakodhatnának még kicsit, ott bizony már vége volt.

Gondold át egyszer, miközben átolvasod: ez miért is nem hangzott el 2 évvel ezelőtt, ha őszinte?
...és az ilyen kényszerpályákkal az a gond, hogy rendszerint áldozatul esnek olyan dolgok is, amikért már tényleg kár.

És igen, Fletónak valószínű télleg komoly küldetéstudata van, meg jót akar, minden (a veszélyei inkább épp ebben vannak - mert néha azért kicsit naiv az ő világképe, társadalomelképzelése is).

A legtöbben azért vszeg így kezdik, csak aztán... A többit lásd Rokonok, meg választási pánik címszó alatt.

Ami igazán szomorú az egészben, ahogy ezután is ragaszkodik hozzá, hogy igenis ő jól csinálja, és jót csinál, és csak ő tudja, különben is mindenki más hülye... Biztos, hogy még mindig nincs más, hogy még megvan a szükséges támogatottsága? Biztos, hogy végül nem épp a saját terveit hátráltatja?
Mondjuk azt amit bemásoltál, hogy élvezte a miniszterelnökséget, azt elhiszem neki.

Én szerintem ez az egyetlen dolog, ami őt érdekeli...
én szerintem meg a véleményed eléggé érzelmi alapú. :)
az oszodi beszed motivaxios beszed volt, de kizarolag azok szamara, akik meg soha nem szavaztak az mszp ellen.
aki mar volt mszp ellenes "taborban" azok szamara egeszen mast jelent, mint akik beleertik magukat a "mi elkurtuk"-ban a mi-be.

GyF _ORIASI_ hibaja, hogy majus-szept kozott meg sem probalta eloadni ennek a beszednek a partfuggetlenul motivalo verziojat. az szovegszeruen nagyon mas lett volna.
ha komolyan gondolta volna, hogy valtani kell, akkor megcsinalta volna.
most az evertekelojeben arrol beszel, hogy a kommunikacio rossz, de duborog a reform. nane. pont kommunikacio ugyben GyF a bajnok. eleg csak az index GyF mellekletre gondolni.

konkluzio: a reform, csak kommunikaciosan halad jol, es tokeletesen, es lesz oszodibeszed 2.0, ahol GyF azt ismeri be, hogy nehany dolgot a reformban nagyon elkurtunk.
erre a szelsobb jobb meglehetosen ingerulten fog reagalni. lesz itt meg ujra lovoldozes a pesti utcan, ha GyF ujra elkurja.
kivanom magunknak, hogy 2009-re _latszodjon_ a reformok _pozitiv_ eredmenye.
Végigolvasás után.Egyetlen olyan hsz.nem volt amivel maradéktalanul azonosulnék,vagy csak v.mi hiányzott belőle.Röviden.Maga a kérdés;persze,hogy egyenesen,de ne párt-politikailag,mert az nem egyenes.Az erkölcs is változik,de az lassabb,kiérleltebb folyamat.A mocskos minden oldalon legyen mocskos,ne a párthűség határozza meg az igazságot.Parteigenosse,-innen indulunk;vagy a 10 parancsolat.Ahol a pénz dominál,ne keressünk erkölcsöt.T.W.Á.-néha csak annyit mondanék-stílus.A nézetek ütközése mint látszik mehet kultúráltan is.Ami a jövőt illeti-max. március.De ezt már valamelyik hsz.-ben megírtam.
Kedves kövi pápa!

Aczél Endre, hogyha belpolitikáról ír, akkor ott kötelező a gyökvonás. Viszont külpolitikában szerintem nagyon éleslátású az ürge. A múltja dacára, illetve hát pont a múltja miatt :)
Árpád

Ja, para. Nézzük csak meg azokat a módosító indítványokat a költségvetésben, és hogy a frakció hányszor szavazta le a saját kormányát.

Nem mintha ne lenne neki szabad, ilyen a demokrácia

A nagy veszélyt ott látom, hogy ez az egész reformosdi kezdett átmenni GYF one man show-ba (plusz szakértők, plusz áfa). Talán páran a pártban is megértették, hogy most akkora szopó van, hogy jujj. De csak páran. Ráadásul az irányok lehetnek jók, de a részintézkedések körül nekem kicsit túl nagy a akvaraás, és túlságosan homályos néha a cél.

Aztán egyszer csak kihúzzák a szocik a Fletót a konnektorból, és helyére ültetnek egy európai értelemben vett plüssnyuszit, aki miatt nem kell a zembereknek magyarázkodni a hereszorító és a spanyolcsizma kívánatos, nevelő ahtásairól.

molaris

max március. Mi lesz akkor? Máshol éhséglázadást vizionáltak. Vagy arra gondolsz, hogy Fletó huszárt akkor dobja le a paci?
"RoFa"07:07:03.-azt,hogy pontosan mi történik nem tudom.Mindenesetre akkorra fog rögzülni az emberekben mi is zajlik.Az állat idomításának a lényege a"bevésődés",az ember viszont küzd et ellen.Nos szerintem már maga az alkalom(márc.15)és a várható újabb,"megemlékezések"bizony determinálják,ez ilyen formában nem megy.Ja és akkorra már nem tud a hatalmi oligarchia az időjárásra játszani.Ráadásul még több lesz az elégedetlen megsarcolt és a ráérő munkanélküli.
2007. március 15. Titokzatos szürke füst száll fel a Kossuth térről majd, és ekkor valaki bejelenti: Habemus Papam... ja nem, az más.
öszödi beszéd... ugyan! Ugyanúgy megy az osztogatósdi. Nem is emlékszem melyik barom vehette meg a lakását (felújítva) 3 milláért. Azután, hogy megbuktak, na jó, mégse...
Szánalmas. Ha jól értettem a beszéd ún. lényegét, pont az effélét kellett volna (többek közt) megszüntetni.
A témához kapcsolódva, nem nagyon halottam (persze lehet, hogy ez az én hibám) a balos sajtót hörögni.
"Szombathy Pál lapunknak megerősítette: kollégáival új lap alapítását tervezik. Mint mondta, nem a tömeges igényt szeretnének kielégíteni, hanem annál egy jóval szűkebb célcsoportnak kínálnának minőségi lapot. Elsősorban internetes kiadásban gondolkodnak, amelyhez esetleg nyomtatott lap is párosulna. A Magyar Hírlap előtt az MTV-nél és az ATV-nél is megfordult szakember szerint olyan újságot szeretne csinálni, amilyenhez még hasonló sincs a piacon.

Az exfőszerkesztőnek már lehet némi rutinja a lapalapításban: a Magyar Hírlap legutóbbi bezárása után A Pont néven alapított lapot, majd sikeresen megszerezte a Magyar Hírlap jogait, és újraindította az újságot. Később ebbe a lapba szállt be tőkével Széles Gábor, aki pár hete kirúgta a főszerkesztőt.

Szombathy a minőségi lapkiadásban pár régi kollégájával dolgozna együtt, a médium várható indításáról azonban nem tudott konkrétumot mondani. Mint megjegyezte, kollégáival még csak „erősen gondolkodnak” az alapításon. Annyit azonban leszögezett, hogy befektetőktől független újság lesz."

erről valami bennfentes csipogjon valamit. amit tudtok, ne tartsátok bent.
Tulajdonképpen elvi síkon tökéletesen egyetértek veled TWA. De az eseményeket sokszor nem lehet csupán morális oldalról megközelíteni-sajnos. Az embernek sokszor el kell döntenie, hogy a többféle rossz közül melyiket válassza, nem lehet mindig finnyáskodni ha a torkodnak szegezik a kést. Valamely oldal mellett ki kell állni, mégha nem is tetszik minden ott sem. Persze egy újságíró moralizálhat, de én előitéletesen azt az oldalt támogatom, amelyik inkább megfelel az én érdekeimnek.
"kanpulyka"07:55:45,-valahol ilyen ügyekben van az eb elvermelve,csak hát a régi bölcs paraszt már megmondta:Nem lehet a trágyát úgy becsomagolni,hogy a bűze ne érződnék.
"Bandi"07:54:52-ahhoz fehér füst kell.
"Nibelung"08:12:07.-végre egy őszinte szó!
Pártosság, elvhűség, általánosítás, pontosság körüljárandó, szerintem. Mert ezek újságírói korrektséggel kapcsolatosak, mégsem automatikusan összetartoznak. Mert lehet valaki elvhű úgy, hogy nem pártos. Vagy lehet valaki inkorrekt úgy, hogy közben azt írja amit gondol. De lehet valaki korrekt és szubjektív is egyszerre.

Azt mondja: "Ni, egy tolvaj narancsban: megírom. Ni, egy másik tolvaj pirosban: megírom." Azt hiszem ezzel nincs baj. Mert lopni tényleg nem szabad, senkinek sem, ez nem nihil, ez tisztesség. És a publiciszta szubjektív, a műfajjal jár.

Csakhogy Árpád cikkeit olvasva én többször nem ezt látom. Hanem ezt: Ni, tolvajok narancsban, en bloc: megírom. Ni, tolvajok pirosban, en bloc: megírom. És így már a szubjektivitás is más színben látszik.

A pontosság, ill. tények szelektív tálalása. Lehet mentegetőzni azzal, hogy a HVGnek a dokumentációs részlege nagyobb (az sem annyira jó, egyébként). Ott egyértelműen arról van szó, aki oda ír, belső késztetést érez, hogy rendesen utánanézzen, hozzáolvasson.

Nem lehet ilyen értelemben "nihil", az "összevissza pancsolás" kifejezéseknek mégis valamennyi helye?
1. mo-n par gazdasagi hetilapot leszamitva, ill. dominans gazdasagi tartalommal biro lap kivetelevel nincs partatlan irott sajto

2. valoban szemelyfüggö, hogy ki mire indul be, ill. milyen modon pl. öszödi beszed, de ebbe nagy felelösege van a sajtonak is, mivel oldaltol függöen mindent keszremagyaraz.
ott tartunk ha a politikusok elö adasban farkalnanak kisgyerekeket, azt is megmagyaraznak, a mögöttük allo mediak.

3.a "sajat" oldal kritikaja, mindig kimerül egy kis ejnye-bejnyeben, aminek az a vege hogy a masik ugyis hülyebb es többet lop, szoval semmi baj

4. 3 napilap, 4-5 hetilap ha az ember objektivitasra vagyik, + rohadt sok love
>3 napilap, 4-5 hetilap ha az ember objektivitasra vagyik, + rohadt sok love

internetes ujsagok+hirkereso+google news
semmi extra love
Direkt írtam szürke füstöt.
(amúgy az sem normális, aki korán reggel Habemus Papammal indít, de mindegy)
persze ha gep elött vagy, de en szeretem az ujsagot, mindenhol lehet olvasni, szoval nekem hianyozna de mar ott tartok hogy veszek egy figyelöt meg egy hvg-t es kesz
Máshol is leírtam már: tolvajt és csalót lehet találni bőven, a kérdés, hogy melyikből csinálok vezércikket, és melyikre nem marad hely (vagy csak egy odavetett félmondat, hogy "bizony, ez tényleg nem volt szép").

De azokat a tényeket, hogy X lopott vagy Y csalt beillesztjük a róluk, pártjukról stb. egyébként kialakult képbe. Ha pl. Fletó egy kérdésben (ha-ha) hazudik, azt tekinthetem egy aprócska foltnak szeplőtelen jellemén vagy aljassága, erkölcstelensége újabb bizonyítékának. Ez pedig már szimpátia, ellenszenv, értékrend stb kérdése.
Ráadásul az élet nemcsak lopásból meg csalásból stb. áll, attól, hogy GyF. nem veszi (nem veszi?) ki a pénzt az államkasszából, még lehet, hogy szarul kormányoz. Ez már bonyolultabb kérdés, egyszerű fikázással nem lehet elintézni, és ehhez valóban kell értékrend. Ebből a szempontból twá egyre elhatalmasodó gyurcsányizmusa dícséretes, mert végre nemcsak céltalan fikázást (vö nihil) olvashatunk az indexen, hanem olykor azt is, hogy hogyan kell kormányozni, mi a helyes, célszerű, hasznos.
A cikk eredeti témája, az újságírói elvhűség mellett felüti a fejét egy másik téma: Ferifletó, az ő elvhűsége, ill. az általa képviselt megszorítások. Az elsőhöz már letettem a saját kétfillérsem, most a másodikhoz.

Ha időben visszanézünk, a szocialista gazdaságpolitikában megfigyelhető a megszorítunk-osztogatunk ciklus. Nem kell az aranytojást tojó tyúkig visszakövetni, talán még Bokrosig sem, de a húzd-meg-ereszd-meg alpvetően mindig megvolt. És a meghúzás illetve megeresztés nem valamilyen globális gazdasági lehűlési felmelegedési ciklushoz igazodott. Hanem ahhoz, hogy a belpolitikában épp a megeresztéssel mit lehet nyerni. Vagy hogyan is állunk eladósodással, alkalmas-e a politikai klíma a meghúzáshoz.

Például a választások előtt még lehetett áfát csökkenteni. Lehetett, mert a gazdaság alapvetően dübörgött, ugye. És most választás után húzzuk meg. Nagy a hiány. Most ez nemzeti érdek. A másik oldal sem tenne mást. Vagy ha a másik oldal mást tenne, akkor csőd.

Válaszás előtt ereszdmeg, most húzdmeg. Nem felelős gazdasági gondolkodásból, hanem kemény önérdekből.

A megszorítások most helyesek, ez rendben van, ez a legsürgősebb. Annak felismerése viszont hiányzik, hogy szükséges lenne emellett a belpolitikai érdektől vezérelt húzd-ereszd ciklusból való kitörés. Az eurozóna alapvetően megy, kicsit jobban is, mint az elmúlt években. Ok, megszorítunk, de hogyan lehet eközben a hullám hátán maradni? Megpróbálni esetleg?

Így az is előfordulhat, én konkrétan reálisnak tartom, hogy a mostani meghúzást megintcsak egy sima ereszdmeg fogja követni, amikor megtehetjük és belpol. aktuális lesz. A "csomag eredményeképp mostmár megtehetjük", hála neked Fletó, lehet megint majd adni.

És elleszünk, egész addig, amíg szükséges és aktuális lesz megint egy húzdmeg.

Szóval a "X évente egy megszorító csomag" politikája egy felelős, hosszútávú, stb. gondolkodásra vallana....
Pascal!
felelős,hosszútávrra tervező politika...
ne álmodozzunk tisztelt kollegák..ne álmodozzunk
(sajnos)
Illúzió, már megen csak illúzió. Sőt közröhely. Milyen függetlenségről beszélünk? Ez is csak a gonoszság palástja. (kicsit patetikusan, persze, mert az most nem divat)

Ugyan ki gondolja komolyan, hogy ha magyar újságot vesz a kezébe, független téjákoztatást kap? Nem nihilizmus a függetlenség, hanem baromság. Pont az ellenkezője kellene. Hogy végre nyílt kártyákkal játsszunk. Hogy érdekekkel tudjunk végre vitázni, és ne ideológiákkal.

Számtalan társadalmi érdek egyensúlyozásáról kellene szólnia a politikának (és a közéletnek) és nem az emberek ösztöneinek a kijátszásáról, kinek pinával kinek ideológiával, kinek öszödi trágársággal, kinek györgypéteres álfelháborodással, kinek kerényiimrés szinpadiforradalmárkodással, és a sort lehetne folytatni, sőt csak folytatni lehet.

Ne értékeket védjünk, hanem érdekeket, mert az értékekről nem érdemes vitatkozni. Érdekekről viszont lehetne.
Pl: Lopni rossz, lopni jó? Gyerek rossz, buzi jó? Ha viszont úgy tennénk fel a kérdést, hogy "meg kell-e szüntetni falusi iskolákat?" vagy "fogadhassank-e örökbe gyerekeket buzi párok?" és nyíltan kimondhatóak lennének az érdekek, akkor fényévekkel közelebb lennénk a valósághoz.

És még egy: A széles interjú után PKI is blogolt, íme egy idézet:
"...nekem is inkább magamban kéne kavagnom, mint az ország értelmesebb részének,..." - értitek, aki őt olvassa, az már attól az ország értelmesebb része, hogy olvassa, de mivel "értelmesként" érzem, hogy az exfőmunkatárs úr az alantas ösztöneimre akar hatni, hát inkább leszek a szemében a butábbja, de hát mégis elolvastam... (fejvakarás)
Árpád, van itten egy kis gond. Alapvetően az, hogy a nagy értékelvűségben épp a legnagyobb vörös tolvajt nem látod. Pontosabban nem annak, ami. Kedvenc példám, amikor a mi Adolf barátunk Goebbels hathatós segítségével a demilitarizált Rajna-vidék megszállását egy nagy békemanőverként adta elő. A demokráciák meg benyelték, mert ilyen a természetük. Túl sokáig hittek neki... 45-ben aztán ott állt pőrén, de egy egész nemzetet dobott oda. Nem hiába szerette Wagnert, még az Istenek alkonyát is ő vitte színre. Zseni volt: tehetséges, de megszállott. Küldetéstudata volt és rajongtak érte...
Mi itt Közép-Európában rendszeretők vagyunk, s ezt kihasználják. Együtt él itt a farkasok és a kutyák népe. Mindig a kutyák vannak többen, ma ők a csendes többség. Ha valamit tanultunk a polgári Európából, akkor azt leginkább a németektől tanultuk. Mégis voltak forradalmaink, mert az írástudóinknak volt lekiismerete.
Nagyon messze vagyunk attól, hogy az egymásnak feszülő értelmiségi szekértáborok megbékéljenek. Pedig Jones nem fog visszatérni, de Napóleon még a helyén van. Ennél többet mi innen nem tehetünk, most rajtatok a sor...
Végülis mindannyian disznók vagyunk, nem?
Kanpulyka

ha jól emlékszem, az inbdex hörgött. Még az is lehet, hogy a Nemzet tőlük vette át :) (De fordítva is lehetett)
Hö. Amúgyként az, hogy w annyira odavan Őszödért is azt a verziót erősíti, hogy maga a ME szivárogtatta ki a hanganyagot, hogy ha már az agyatlan tömegekben lemegy a népszerűsége, egyes "gondolkodó emberek" körében, akik nem szeretik a néphez szóló politikát, legyen valami kis renoméja...
Vicc, hogy egy "gondolkodó ember" ilyen könnyen bedőljön egy ilyen ócska trükknek...
Szép. szép, de akkor most hogy is van ez a dolog az előző postodbani idézéstecnikáddal, amit mithrandir volt oly kedélyes szemreheányni? Hogy vagy te egyenes, ha egyszer hazudol? Egye fene: csúsztatol. Mennyivel vagy te így egyenesebb bárkinél? Annyival, hogy nem esnek egybe a preferenciáid a nagy tömegpártokkal, de még a törpepártokkal sem? Nagy dolog, bakker. Simán csúsztatsz egy orbitálisat, hogy ami az eredeti mondatban kisegyházakról, szektákról szólt, azt mint minden egyházra vonatkozót idézhesd. És amikor szemedre hányják, baszol elnézést kérni, baszol javítani. Épp olyan vagy ezzel, mint bármelyik politikus, vagy pártújságíró. Jó, legalább te érdek nélkül, a saját hangyáid szerint hazudsz. Ez kétségtelen pozitívum a honi sajtó nagy többségéhez képest. De mi ez, ha nem ugyanaz a cikkcakk? Pontosabban egy másik, ami nem esik egybe az övékkel. De egyenesről itten szó sincs.
Az újságírás bizalmi szakma, ha valaki szart ír vagy átveri az olvasót, azt nem kell olvasni, de sajnos ez is olyan, mint a tesco története. Mindenki tudja, hogy döghúst árul, de mégis van aki kétszer áll sorba, mert ostoba vagy mert bírja a gyomra.

Pl nem veszi észre hogy Gyurcsány túlerőlteti ami nem megy neki - to be A prime minister. Reformokat pár hónapos kidolgozottsággal és megszorító csomagokat tapasztalatlan vezetőnek úgy hogy saját pártjának nagyrésze otthon remeg a 'refom' szó hallatán és ilyen degenerált ellenzékkel aki nem képes konstruktiv lenni (ha tudna sem akarna persze) csak nagyon nagy tehetségű politikusok tudnak nagyon nagy szerencsével megvalósitani, na ő ettől nagyon messze áll. Az irány természetesen kényszerből a gyors cselekvés és reformok beindítása, de a végeredmény a felsorolt tényezők és más országok gazdaságtörténetét figyelembe véve borítékolhatóan 'bukás'.

Ettől még majd megérdemel egy respektet az hogy jót akart és hogy nem lett kötelező viselet a kokárda.
előző elejéről lemaradt:

ciffra: Árpi még fiatal és idealistább Gyurcsánnyak szemben, 'hisz' benne ;-]

...
A fenti kommenteket olvasva, látom, hogy Meggyesi is megkapja a magáét, bár az eredeti témától, az újságíró korrektségéről messze esik, de ide is illik egy kétfilléres tőlem.

Szóval amit Mpéter szemére vetnénk, eszerint az lenne, hogy nem csinált megszorítást, amikor az államháztartás helyzete még nem indokolta, de a belpol. helyzet pedig lehetővé tette volna.

A fenti érveléssel legynagyobb gondom, hogy legitimizálja a húzdmeg-ereszdmeg (ld. saját post fenn) "gazdaságpolitikát". Mindenhol van választás előtti moráljavító intézkedés. Sőt, mindenhol utána van valamifajta korrekció. De látni kell, a mi "megeresztésünk" (mint ahogy a korrekcióink is) indokolatlanul nagy. Illetve a gazaságfejlesztés kb. ki is merül ennyiben. Kapunk hitelt, itt az idő a pedagógusfizetések emelésére. Van pénz legyünk jófejek. Nincs pénz kórházakra, zárjuk bé stb. ennyi. Nem fog fájni, ill. tüntetnek majd megunják hazamennek.

Ami abban az időszakban elmaradt, elmulasztódott, az a gazdaság növekvő pályának megtalálása. Óriási boostot kaptunk a csatlakozással. A mulasztás egyrészt Megyó felelőssége, másrészt vessen rá követ aki akkor már ezt képviselte. Úgy emlékszem pl. a Fidesz folyamatosan a "mér csak ennyit adunk"-at nyomatta.

A "választás utáni kötelező megszorítást" számonkérni egyben azt is jelenti, hogy nem lát jobbat az ereszdmeg-húzdmeg "gazdaságpolitikánál.
crl, fletóPM respectet akkor érdemelt volna, ha az őszödi elkúróst a parlament nyilvánossága előtt adta volna elő. így ez az utólag magyarázom, meg hagyom a seggemet nyalatni a bérkábultagyúimmal esete. hogy borítékolható-e a bukás, én ebben ennyire nem lennék biztos. mint mondottam volt Jonest igyekszünk visszametszeni, de amíg Gyurcsány hatalmon van, aligha fog menni. így vágta Jones a fát nem magy, hanem a fidesz alatt, baszki:)
Meggyesi egyik politikusi érdeme az volt, hogy - nem keresve, nem erőltetve, nem píárral - megkapta az emberek többségének alapvető, ősi, tiszta szimpátiáját. Nem az adakozásai miatt, még előtte. Egyik érdeme, talán egyetlen.. :) ??

Amikor meglepetésszerűen ölébe hullott a kormányzás (más vélemények szerint a Fidesz vesztette el), lehetett volna (akár valamilyen James Bond image-re játszással), vezetői tapasztalattal, jó szakértőkkel valamit alakítani. Többet, mint egy sima megszorítás. Lássuk be, ez nem az ő kalibere.

De nehogymár az legyen a legnagyobb bűne, hogy nem követte híven az aranytojást tojó tyúk hagyományát. Amikor még nem kellett volna, csak mert megtehette volna.
Pascal!
a volt miniszterelnök valóban megkapta az emberek szimpátiáját,de ebben azért volt PR rendesen..
a fidesz -bizonyos szempontok alapján-maga vesztette el azt a választást..
de:halvány emlékeim szerint MP volt az,aki betartotta valamennyire a választási igéreteit..
(és az is egy olyan választás volt,amiben beindult rendesen az igéretspirál)
tistedur, én nem nagyon emlékszem PRra, sőt pl. a Meggyesi-Orbán vitában inkább anti-píárra. Abból is ő jött ki szimpatikusabban. De lehet, hogy tévedek, és volt szerepe a PRnak - mai idők politikusai, tessék utánacsinálni.
Hm, lehet, hogy én értelmezem félre a történetet, de most akkor nyalábolnék vélemények között.

1. Fletó jó irányban megy, a részletek miatt viszont bírálhatjuk.
2. Erre a reakció: Igen, de Fletó kúrta el, és nem ezzel a tervvel nyert.

3. Valójában Megyó kúrta el, jóindulatúan, népszeretve, Fletó hibája annyi, hogy ezt viszont túlfejlesztette.
4. Erre a reakció: Igenám de már OV is elkezdett adagolni 2001 végétől az alkony narancsos napfényében.

Na ezek egyikével sem azonosulok teljesen. Fletó nem dolgozta ki a részleteket, egy két ember csinálta az egészet (l. őszödi besz). Valóban Fletó kúrta el, és nem ezzel a tervvel nyert, de ne felejtsük el azt sem, hogy valóban a másik fél sem volt jobb igéretileg. De kérem, amúgy lehet itt választást nyerni azzal, hogy: Ha mi kerülünk kormányra, akkor majd többet kell fizetnetek? Fletóék maximum hihetőbben hazudtak. És (es) megjegyzésem: Amúgy vsz OV-ék sem voltak maximálisan tisztában a közgazd helyzettel- l. "a Veres Jani"- és egyéb Spiritus rectorok számítási tiltásait, és hebegését a vál. szakaszban.
OV-ék valóban osztották a pénzt a vál kampány alatt, de csak akkor, és tizedannyira sem játszották el családi ezüstöt, mint Megyó+Fletó.

5. Fletó jó irányban megy, de majd a gonosz szoci frakció megtorpedózza részleteiben, és idővel lecsapják a fejét. Ezt majd márciusban teszik, a nagy ellenállás hatására.

Na ezt sem szeressem. Márciusban majd tényleg felszáll a füst, meg biztos lesznek kvázi éhséglázadások, de Fletó nem ebbe fog belebukni. Fletó majd olyan 2007 vége, 2008 eleje között fog megbukni, mert akkor még lesz idő egy új embert felépíteni. Fletó saját megjegyzése pedig a következő: az embert mindig a saját oldala buktatja meg.
Ja és még egy rövidke: Szerintem Fletóék nem oly buták, és nyilván már előre belekalkuláltak a kemény megszorításokba egy egy engedményt, és ellenállást. Így inkább az jár rosszul, aki nem áll ellen, és nem képviseli az érdekeit.
"crl, fletóPM respectet akkor érdemelt volna, ha az őszödi elkúróst a parlament nyilvánossága előtt adta volna elő"

A parlamentben mas stilusban adta volna elo a dumat, nem is lett volna ilyen hatasa. Szuletett volna +1 min. elnoki beszed, na es?

cozumel, persze így kiszivárogtatva nagyon fasza, igaz? aműgy szó szerint elkúrósan elmondta volna az expozéban, akkor azt mondtam volna azannyát, így azt basszameg:)
...általában volnék arra kíváncsi, hogy az emberek közül azok, akik elmennek szavazni, valóban olyan csököttagyúak tömegükben, mint ahogy a politikai elit és az alkalmazott reklámszakembereik tartják;
vagy valójában arról van szó, hogy mindenki megszokta, hogy így megy a játék és így játszik. Azaz a politikus hazudik a kampányban, a választó meg tudja, hogy hazudik;
mi meg idehaza megpróbáljuk kitalálni, hogy melyik lesz annyira gerinces(!), hogy nem tartja be az ígéreteit(!), mert arra lenne célszerű szavazni (hogy ne menjen totál csődbe az ország)...


Ez pedig totál gáz.
Ha nekiáll ennek a parlamentben, az első mondat után a házelnök lekapcsolja a mikrofonját......
Még valami: OV-éknak nincs terve.
Mért Fletóéknak van/volt? Há nem ő mondta, hogy csak egy két lépést lát előre, mert ennyit lehet dolgozni (l. ösz besz)? Pont, mert diszkréten nem tájékoztattak senkit -a_SAJÁT_párttársaikat_sem!!!- maga a terv is pár ember kezén ment keresztül, nem kiérlelt, koncepciótlan. Vagy csak egy ember koncepcióját "dícséri". Na ez roppant demokratikus ugye kedves barátaim?
cziffra: ez igy nagyobbat ütött, mint egy napirend előtti. a másik meg hogy mint sokan mások ő is beleszédült a hatalmi swingbe minthogy előálljon public ilyennel.

inkább egy 6percesben szavalta el nyáron mit is akar az M1en.
Ja és arról a qrva zseniális ösz besz-ről beszélünk, ami kiszivárgott/tatták? Ugye? Nem arról, amit elmondott nagy nyilvánosság előtt! javítsatok ki, ha tévedek! Mellesleg: Ha elmond egy hasonló kaliberűt a tévében-rédióban-parlamentben, akkor oké.
crl, lám tisztul a kép, kezdettől az volt a gyanúm, hogy a fletó tudott a kiszivárogtatásról. ha kormányozni nem is, de válságkommunikálni nagyon tud. ezzel együtt elmehet a gecibe, mert ránkhozta szeptembert meg októbert máig tartó katzenjammerjével együtt:)
A GyF beszédéből azt tartom elkeserítőnek - és nem a kimondását, hanem a tényt -, miszerint azért kellett elkúrni, hogy visszaadják a kisebbrendűségi érzéssel megáldott, szembenézninemmerős, szégyenlős baloldalnak a hitét.

Ezt meg másképp nem lehetett, mint egy győzelemmel.

És ezért volt mindenekfelett mindenáron fontos a győzelem.

És az a nagy gebasz, hogy PONTOSAN UGYANILYEN OKBÓL lett volna nagyon fontos a győzelem a jobboldalnak is.

Rohadt kis komplexusos ország. Óvoda. Ha én nyerek, mindenbe nekem van igazam, én vagyok a tisztaerkölcsű, nemes lovag, vagy mittudomén, én vagyok az Erős Pisti, aki mindenkit meg tud verni a nagycsoportban, ezér én klafa fickóka vagyok. Ha meg nem én nyerek, akkor visszajönnek a nácik, vagy csaltak, de mindkét oldal szerint _katasztrófa_ történik.

Láttatok Ti itt már emelt fővel veszteni bárkit?
Láttatok Ti itt már káröröm nélkül, komplexusmentesen nyerni bárkit?
Láttatok Ti már olyat, hogy a másik fél erényeit, becsülni való tulajdonságait elismerik?

Nem a rohadék árkokkal van itt a baj. Hanem azzal, hogy rá kéne jönni, ez nem háborúsdi. Vagy tudjátok mit: de annak kéne lennie. Az a fajta klasszikus háború, ahol a másik legyőzött tisztjei előtt a fogságban is tiszteleg a győztes, mert elismeri erényeit és tiszteli. Nem pedig az arcában ugrál a bakancsával.

Az a baj, hogy a legtöbben a saját gyerekünktől normálisabb viselkedést várhatunk el, mint a politikusainktól.

(Néha üdítő kivétel a magyar EU-képviselők társasága. Ha azt a szintet haza bírnák hozni, kb. elég lenne. Ők is fikázzák egymást, de képesek együtt ünnepelni, fontos kérdésekben azonos álláspontot képviselni, hogy aztán meg más fontos kérdésekben felhőtlenül téphessék egymás haját. De róluk valahogy el tudom képezelni, hogy le tudnak ülni egy kulturált ebéd mellé közösen. Ott miért megy?)
Engem kulonosebben nem erdekel, hogy kik es milyen felindulasbol szivarogattak ki.
A stilusjegyei sem zavartak.

Kizarolag az erdekel, hogy valoban megszunik-e az elkuras sorozat Magyarorszagon, valoban elindul-e valami europid folyamat, vagy megint visszasulyedunk a finom, langyos dagonyankba.
...az eredeti témához, amiről a post szólt.

Kezdem magamat szélsőségesen diszkriminatívnak érezni:
olyan emberekkel nem beszélgetek politikáról, akik számára nem evidens, hogy az életszentség és bunkótolvajság politikaioldalfüggetlen. És más fontos dologról se nagyon, mert itt alapvető emberi nézőpontról van szó.

Sokak számára a pártkötődés vallásos kérdés, és ott nincs helye az objektivitásnak.

Naigen, valóban, az az ország jutott ki amúgy az eddigi történelmi példákból a süllyesztőből EUsan, ahol bizonyos alapkérdésekben megállapodtak. Mindez persze nem jelenti azt, hogy ott ne ölnék egymást a politikusok.
cozumel: dagonyába nem is, de ha már eu-t említed pl a 2014es euró céldátum sztem mér eleve nagyon kínos.(független attól hogy egy túl korai bevezetés nagyobb sokk lenne mint egy öszödi mp3.)
kovvacs!
és ez a nagyon rossz..:(
talán ezt a mentalitást kellene levetkőzni az újságírók egy részének is
Nem a stílusjegyekkel van itt a baj, cozumel! Sokkal inkább azzal, hogy az elkúróssal egy új átbaszási folyamat kezdődött. A PM szükségből akar erényt kovácsolni, áldozatos pofával, hatásszünetekkel. És ez mellett még pökhendi is. Sztem a legnagyobb gáz abban van, hogy az ellenzéket egy olyan csákó vezeti, aki végletesen beszoborta magát egy olyan szerepbe, amiből nem tud szabadulni. Vissza kell metszeni, de ennek az érzelmi megalapozásához előbb a Gyurcsányt kéne seggbekúrnia a baloldalnak. Egyre kevésbbé hiszem, hogy ez így lesz.
Nem mentünk olyan messze a témától kovvacs. A mi Árpád barátunk férfiszerelméről van szó éppen. Meg arról, hogy a Gyurcsány-jelenség megítélése a mai magyar ballib értelmiség állatorvosi lova.
Wonderland,

néha értsenek egyet, aztán tépjék egymás haját. Nem lehet, nincs értelme létrehozni a hazafias népfrontot. De ez a "néha" nagyon-nagyon kéne. Nagyon.
Hogy mást ne mondjak, azért is, hogy
hitelesebb legyen az,
amikor meg azt mondják a másiknak, hogy nem.
Cziffra, kiváló, olvasható meg olvashatatlan cikkek sorát produkálták;
rengeteg megfontolandó gondolattal. Mmint Gyf-Őszöd témában a ballib értelmiség.

Eccer azér megnéznék egy ilyen nagyformátumú, hetekig tartó, értelmes vitát a jobboldali sajtóban a saját maguk balhéjáról.
cziffra!
te komolyan azt hiszed,hogy a GYF baloldali "seggbekúrása" után a jobboldaliak "visszametszik" OV-ét?
miért is!?
kovvacs: Én is így értettem, ami fontos: Alapkérdésekben megegyezni. Az, hogy X mikor kivel hova ment, és mit mondott, meg mi az Y párt véleménye a piros játékok kérdéséről, na az kiváló terep arra, hogy öljék egymást. (sarkítok).
Amúgy: Azért IS mérgesedett el ennyire a helyzet, mert az egyik párt nem engedi a másik párt embereit sehova, illetve nagyon bojkottálja.
Még egy fontos gondolat, aztán el kell tűnnöm egy időre.

Az első reakcióm szeptember 17-én az őszödi beszéd kiszivárgásakor a következő volt:

Jó lenne, ha Viktorról is kiderülne valami ilyesmi. Mert akkor végre MEGNYUGODNÉK, HOGY Ő IS TUDJA, mi az ország helyzete, és ahhoz képest mekkora a rés a politikai dumákban.
Nem égetni akarom, vagy alázni,
csak valamilyen jelből tudni, hogy még nem a Marson él, hanem itt, és vannak színvilágos percei.
Jó lenne. Mert akkor megnyugodnék. Az én szavazatom csak egy darab, de azért jó, ha tudom, "világvége" egyik verzióban se fog bekövetkezni.
Kovvacs, picit konkrétabban, ha kérhetlek:) Addig egy olvasói kérdést? Vagy ez megfontolandóan echt Sváby, nem mellesleg ballib gondolat?
Sajnos Gy.F.beszédének stílusát az indikálta,hogy az ott összegyűlt népe ezt így értette meg.Utólag könnyű okoskodni,de azt,hogy ki döntött a"kiszivárogtatásról"nos az szerintem jól el van ásva,viszont párton belül elvált a máj a tüdőtől.
"Alien"12?28:27.-gondolod,hogy Kati Baba olyan dologra vetemednék mint az általad vizionált?Persze ha a hozzászóló ellenzéki,-akkor igen.
A Fidesz gazdaságpolitikájáról, illetve annak hiányáról. Van igazság abban, ha valaki azt mondja, hogy a Fidesz kezdte az osztogatást 2002ben. Sőt abban is van, hogy ők is elmulatsztották a nagy szocialista ellátórendszerek átalakítását.

A fentieket elmondva, rá kell arra mutatni, hogy az ő elvonási/kiosztási stratégiájukban megjelent egy új elem. Méghozzá az a gondolat, hogy az elvonás és visszaosztás módosítja a gazdaság szerkezetét, és ennek előnyeit is ki kell használni.

Nem egyszerűen lesöpörhető, ha most a Fidesz azt mondja, hogy az előző ciklus adakozását a szociális szempontok mellett leginkább népszerűség motiválja. És az sem egyszerűen lesöpörhető, ha azt mondják, hogy a mostani megszorításokat a kényszer hajtja. Sem a korábbi adakozásnál, sem a mostani megszorításoknál sem lehetett azt a gondolatot túlzottan felfedezni, hogy az elvonás-visszaosztás hatásai esetleg csökkenthetik/élénkíthetik egyes ágazatok működését.

Például a lakáshitelek állami támogatása felfuttatta a bankszektort és az építőipari szektort. A felfutás hatásai messze túlmutattak a kioszott pénzmennyiségen. A Széchenyi-terv pedig jópár életképes kisvállalkozást teremtett. Mindkettőnek voltak hibái: például minek az építőipart támogatni, nem lesz az a mi igazi húzóágazatunk úgysem. Vagy a Széchenyi-terv részben a saját klientúra megalapozása is volt. Viszont a közalkalmazotti béremelés keresletélénkíétsének és ezzel a külkereskedelmi mérleg romlásának következményeinek még a gondolatát sem láttuk. A Fidesz programjának kritikája jogos, mégis egy olyan gondolat, amely a másik oldalról tökéletesen hiányzik: az elvonás-visszaosztás élénkíthet.

Egészen más kérdés, egyet is kell értsek, hogy a Fidesz arra is példát mutat, hogyan kell hihetőséget, hitelességet, és válaszást veszíteni. Mert nem a szavazók birkák, hanem mindig következetesen elutasítják az agresszivitást és az arroganciát. Ellenzékben pedig nem találják a helyük, ill. a kormány válogatás nélküli kritizálásában látják a kivezető utat (lehet pl., hogy van saját programjuk is de egyáltalán nem látszik ki a sok kritizálódás mögül).

Ami pedig szerintem emberi szegénységére, konkrétan az egészséges humorérzék hiányára utal.
Tistedur, ha fletó lekakukkolt, a Viktort is könnyebb lesz elmozdítani. Erre már vannak jobblib elképzelések, nem is a zsugával vannak a legnagyobb problémák, hanem a tagság borzalmas, a Bencsik-fan ufóhívők. Mindenesetre, ha a Fidesz 2010-ben is a Jonesszal nyomul, akkor rábaszott, ez valszeg tuti.
Cziffra
Sztem a GyF az a tipusu ember, akit szuk kornyezeten kivul mindenki gyomorbol utal. Szemuvegesokostojas, remekul alkalmas arra, hogy ellenszenvet valtson ki az emberekbol, elso ranezesre. Amit Te emlegetsz, az aldozatos pofa hatasszunetekkel, az is a kulsoseg resze.

Engem tenyleg csak az erdekel, hogy a kimondott szandekbol mennyi lesz majd kezzelfoghato valosag.

Nekem mindegy, ki fog hozzakezdeni a regen esedekes reformokhoz. A Gyurcsanynak meg mindegy, hogy az oszodi beszed miatt utaljak, vagy a reformok miatt. Ugyhogy akar meg is csinalhatja, az o nepszerusegenek mar nem art:-)

kovvacs, tök igazad van. Én is megnyugodnék, ha OVtől is jönne egy ilyen, mert az utóbbi években gyakorlatilag kizárólag hülyeségeket beszél és bár az elején én is úgy gondoltam, hogy csak érdekből, mostanra elbizonytalanodtam és arra hajlok, hogy komolyan mondja.
cziffra!
igazad lenne,ha így lenne,és még jó is lenne..
de:te már megfogalmaztad a kétségeimet(a szociknál már többször is volt váltás..ami fidesz legújabb átstruktúlását illeti..hááát
Cozumel, így van, s ezért basztak rá a fideszben. Mondjuk azért nem vennék rá mérget, hogy végig is tudják vinni a reformokat, de akár még az is lehet. A fidesznek még van egy kis ideje alternatív programot felmutatni, ha ezt nem teszi meg, arra rámehet a párt.
Csá, ki kell lépjek:)
Őszintén szólva, GyF-et egy nárcisztikus, nagyon idétlen anyukaszemefényének látom. Ő megszokta hogy el lehet kúrni mindent, anyuci nem büntet, anyuci ajnároz. Ő az életet egy filmnek érzi, gyönyörködve nézi hogy milyen jól alakítja a főszerepet. Szerinte. Alakítja a cselekményt, teátrálisan szerénykedik, mesterkélten lófaszozik. Hofit utánozza harmatgyengén.

Szerintem ez az ember nagyon veszélyes. Főleg azért, mert intelligens. Nincs benne irgalom és lelkiismeret. A politikájáról: Lő egyet, aztán körérajzolja a céltáblát. Veszélyes, őrült bohóc.

/Igen, a jobboldali párja is ilyesmi, nem kell 20 hozzászólás ezügyben :o)/
Egy ember addig tud hiteles maradni, míg nem tagja egyetlen pártnak sem.

A pártérdekek gyakran fontosabbak az ország érdekeinél. A párttagság szürkíti az egyént, uniformizálja és a véleményét is háttérbe szorítja a pártérdek.

Nincs szükség pártokra, meg marakodásra. A megfelelő embereket a megfelelő helyekre, mindenféle egyéb érdekek nélkül, az ország érdekeire figyelve.

Nekem Havas "médiatanszékemvan" Henrik egy örökbecsű története visszhangzik a fülemben.
Annó egy Hetihetesben előadta (a D-209 Magyar Nemzetben történt leleplezése kapcsán), hogy egy anekdotát szokott mindig mesélni a újságiró-tanoncainak: Kossuth is sikkasztott fiatalkorában (tudtommal a dolog persze nem ilyen egyértelmű, de mindegy). A lényeg, hogy a császári ellenpropaganda nem állt neki soha ezzel dehonesztálni, mert a császár azt mondta, hogy nem lehet ezt megírni, mivel "minden a mi fejünkre szállna vissza."
Akkor persze az egész bagázs a "most nagyon komoly morál hangzott el" képet felvéve buzgón megtapsolta ezt a velejes sztorit, minden bizonnyal a magyar értelmiség buzgó fejbólogatása mellett. Csak nekem ugrott be, hogy atyaúristen! Ez az ember arra tanítja a jövő újságíróit, hogy az igazság megírása előtt mérlegeljék, hogy jó-e ez az ő oldaluknak!!!
Na ezek után no comment...
Cziffra
Azt, hogy elindult-e vegre a szeker, ugyis csak nehany ev mulva tudjuk megitelni.

Egyebkent sztem Orban banja mar, hogy nem o jott elo a "kimondom a kurva nagy igazsagot" otlettel:-) Nem rugott ki nehany PR-st a kozelmultban?
karotta

GyF smink nélkül szerepelhetne egy csehszlovák rajzfilmben is. Ha már az életet filmnek nézi.

Karotta:

ez nem narcisztikus, ugyanis annak az egyik fontos igénye, hogy azok az emberek akiknek az elismerésére vágyik, felnézzenek rá.
Kik lennének azok?
lac1

Azok a választói néznek fel rá, akik vele együtt táncoltak és énekelték, hogy Gyere bátran Magyarország. Ők vannak jónéhányan.
lac1 pl. Debreczeni? :P
lac1: olvasd el a Nárcizmus definícióját!
Igen elolvastam, mingyá megkeresem amire hivatkozom. Mingyá' jövök.
Önmagában nem baj, ha egy politikus narcisztikus. Sőt. Ha nem lenne az, alkalmatlan volna politikusnak meg nem is lenne az. Ahogy a színészeknek és az újságíróknak is narcisztikusnak kell lenniük. Aki nem szeret szerepelni, az ne válasszon szereplős szakmát.

De azért jó, ha a politikus rendelkezik önismerettel, reflektál önmagára, tisztában van magával.
Ne keverjétek már a szezont a fazonnal! :o) A nárcizmus az egy személyiségzavar:
hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%A1rcizmus
off:

Véletlenül pont az őszödi beszéd kiderülése utáni napokban olvastam Richard Rohr Enneagramm c. könyvét. És kicsit leesett az álam, amikor a HÁRMAS típus leírását olvastam. Mivel ez egy általános pszichológiai hókuszpókusz, minden hasonló érdeklődésű figyelmében ajánlom bármely eneagram könyvben a hármast.
(Netes kereséshez: eneagram / enneagram / enneagramm - hármas (idegen nyelveken is)

Ez amúgy csak egy pszichológiai bulvár kitérő :P

ON
karotta az általános népnyelvben és kismértékben inkább csak egy attitűd, aminek része egy kis adag hiúság és szereplésvágy.
Persze van kóros mérték és személyiségzavar is.
Karotta:

Christofer Lasch: Az önimádat társadalma

Modern könyvtár 1984
Most akkor mi van a quadosokkal az erdőben meg a hangos kipufogójú motorosokkal?
karotta!
churchillnek meg volt egy rózsaszínű selyemoverallja :)
(szóval szerinted GYF személyiségzavaros,esetleg beteg személyiség is már?)
Mármint szexuális zaklató panda?
53. oldal:

Azoknak, akik szeretnék megérteni korunk narcizmusát
mint a társadalmi és kulturális jelenséget, először az egyre
gyarapodó orvosi szakirodalomhoz kell fordulniuk. No-
ha ez nem érint társadalmi vagy kulturális kérdéseket, és
határozottan visszautasítja azt az elképzelést, hogy „a
kortárs kultúra változásai - mint Ottó Kernberg írja -
hatással vannak a tárgykapcsolatok sémáira".* A klini-
kai szakirodalomban a nárcizmus több, mint az önma-
gunkban való elmerülés metaforája. „A visszautasított
szeretet az énben gyűlöletté változik", a pszichiátriában
a narcizmusnak ez az értelmezése az úgynevezett jellem-
rendellenességeknél ma már elfogadott, fontos tényező,
és egyre inkább magára irányítja az egykor a hisztériával
és kényszerneurózisokkal foglalkozók figyelmét. Freud
jól ismert esszéje nyomán (a nárcizmus - vagyis a libidó
invesztálódása az énhe - a tárgyszeretet szükséges fel-
tétele) létrejött egy új narcizmuselmélet, amelynek vi-
szont nem ez az elsődleges nárcizmus, hanem a másodla-
gos, vagyis a patologikus nárcizmus a tárgya, a grandió
zus tárgyképzetek bekebelezése, amelyekkel védekezni
lehet a szorongás és a bűntudat ellen. A nárcizmus mind-
két felfogásában elmosódnak a határok az én és a tárgyi
világ között, de fontos a különbség is. Az újszülött - az
elsődleges önimádó - még nem érzékeli, hogy anyja tőle
független lény, s mivel anyja születésétől fogva azonnal
kielégíti a szükségleteit, saját függőségét mindenhatósá-
gaként érzékeli. „A szülés utáni fejlődés során néhány
hetet vesz igénybe... míg az újszülött felfogja, hogy
szükségleteinek forrása... odabent van, kielégítésük for-
rása viszont odakint."
A másodlagos nárcizmus ezzel szemben „megkísérli
közömbösíteni a kielégítetlen [tárgy-] szeretet keltette
fájdalmat" és megszünteti a gyermek dühét azok ellen,
akik nem reagálnak azonnal az igényeire, vagy őmellette
mások igényeire is reagálnak, tehát - ő úgy értékeli -
elhagyták őt. A beteges nárcizmus „nem tekinthető egy-
szerűen a normális primitív nárcizmus fixációjának",
hisz az én fejlődésének csak azon a fokán támad fel, ami-
kor az én már meg tudja különböztetni önmagát az őt
körülvevő tárgyaktól. Ha a gyerek valamilyen okból kü-
lönleges hevességgel éli meg az elválás traumáját, meg-
kísérelheti, hogy újból visszaállítsa a korábbi kapcsola-
tokat. Képzeletében létrehoz egy mindenható apát vagy
anyát, aki összeolvad a saját én-képzeteivel. „Az interna-
lizáció révén a beteg újra kívánja teremteni a vágyott
szeretetkapcsolatot, mely valaha talán létezett, s ezzel
párhuzamosan megsemmisíteni magában a szorongást és
bűntudatot, amit a frusztráló és kiábrándító tárgy ellen
agresszív indulatai miatt érez."
53.oldal:

Önértékelése csak akkor nő, ha erős körülrajongott emberek társaságában van, sóvárogva kívánja, hogy azok elfogadják és támogasság...

Freud nyomán.
elég gáz a csermelyes hozzáállás, de az elfogult publicisztákénál lényegesebb kérdés, h oknyomozó köcsögök nyomokban se nagyon rontják a főváros levegőjét, pedig mennyi munkájuk lenne...

és milyen szórakoztatóvá válna a közélet a rendszeres korrupciós és egyéb botrányoktól, így viszont jobb híján az egymást lehallgató politikusok gondoskodnak a nép mulattatásáról, amiért köszönet illeti őket
Csermelyes hozzáállás, ehhh...
székelyjulikás hozzáállás, mészáros "tolvaj" tamásos hozzáállás, stb... az nem gáz?
Érdekesnek tartom, hogy a magyar politikusok archetípusai a "művelt" nyugaton is megtalálhatóak (Fletó, Torgyán "Sztárügyvéd" Jocó, Viktor, Kövér Lacika, Kuncze, Fodor, stb.), arrafelé valahogy mégis másképpen kezelik a kérdést. Vagy legalábbis nem ennyire sarkosan.
lac1: Köszi az idézetet, tetszik :o)
Fejtegethetnénk hogy GyF milyen társaságban forgolódik, forgolódott. A róla szóló (javarészt önmaga által diktált) könyv szerintem eléggé nárcisztikus. A szerző csodálatba mártott pennával írta. És ez a könyv megjelent. Nem vagyok pszichológus, pszichiáter sem csupán a benyomásaimat írtam le. Veszélyesnek érzem. :o(
Én úgy fogalmaznék, hogy gyurcsányi elmebaja nyomokban/részletekben narcisztikus vonásokat is megjelenít.
Megint oda lyukadunk ki, hogy mivel mindkét Nagy Oldal Nagy Embere gyakorlatilag klinikai eset, hovatovább pszihopata (költői túlzás), akkor marad a fehér négyzet, vagy a "Harmadik út", telekinézis, szívcsakraszentkoronatan, szcientológia, hívjuk akárhogy azt, ami nem illik bele a Két Nagy profiljába.
Szóval most akkor hogy legyen?
Bandi!
hát,túl kell élni.
Bocsánat, tistedur kolléga, de elegem van a túlélésből, és többet akarok. Mert azt hiszem most már lehetne.
hamár pszichologizáltok, úgy fogalmaznék, h kissé infantilis dolog elmebajosnak tekinteni valakit csak azért, mert nem tetszik, amit csinál

én Popper hülyeségeivel sem értettem egyet, amikor egy újságban azt fejtegette, h Kövér klinikai eset, pedig ő mégiscsak pszichológus

Bandi!
egyetértek a tisztelt kollegával: azt hiszem többet/jobbat/mást érdemelnénk..
de most ez van:nem kell szeretni.
én most a szabadság kis köreiből a sajátomat építgetem. remélem mások is így tesznek:és egyzer a köreink összeérnek és nem fogják egymást zavarni/kioltani,hanem majd eősítik egymást..
(de én naiv vagyok néha és emiatt meg sokszor cinikus)
Bandi:
én esetleg? ;-)
Tudom, hogy bizonyos dolgok nem következnek be percek alatt, gondolok itt az evolúcióra. És ha hihetünk a tanultabb embereknek, akkor mi még csak tanuljuk, mi is az a demokrácia (itt jegyzem meg, hogy a "tapasztalatainkat" viszont már tovább adjuk). Viszont lehet, hogy nem jól érzem a dolgot, de lehet, hogy van némi előnyünk abban, hogy más országok, ahol ezt a sportot régebb óta gyakorolják, már átestek ilyen, vagy ehhez hasonló buktatókon. Vagy csak a saját hibánkból tudunk (esetleg) tanulni?
eleve aki itt ME-nek megy klinikai eset sztem, de hamár mégis sikerült valahogy akkor jobb lenne ha nem olyan lenne aki fulladozik a stressz miatt egy ME vitán. és sajnos olyan se akiről pszichológusok jól tudják: neuralgikus megszállottságát sokszor képtelen kontrollálni. nagyon kéne egy komoly harmadik utas - türhető diagnózissal.
Összefoglalva: Arra ítéltettünk, hogy végigjátsszuk újra ugyanazokat a vesztes meccseket?
ooooye

szerinted csak azért röhögjük ki gyurcsányit, mert nem tetszik a képe?
Nekem jogom van bárkiről véleményt mondani, még ah nem is igaz.
MiniszterElnök talán?
Francba. Azt hittem, hogy az Árpád ugrik a székelyre...
Mmmm...
sztetek van olyan ember, aki nem idegbajos, és mégis bevállalja, hogy ME legyen belőle?
kb. bármelyikben. fokozati különbségekkel.
Nem olvastam bele a kommentekbe, mert le van szarva, hogy ki mit írt :).

Viszont egyetértek TótaW az álláspontoddal, attól még, hogy tele van a töke az embernek sok mindennel, ami körülveszi, és ennek hangot is ad a maga módján, az rohadtul nem jelenti azt, hogy neki nincs véleménye, elgondolása, ne adj' isten jobbító szándéka, stb. (amelyek mind-mind tartalmaznak valamiféle kifejtett vagy burkolt értékrendet, még, ha ez is mindenféle hiányosságoktól szenved(het)).

Tele van a faszom pl. az életünk ilyen fokú átpolitizáltságával, és rohadtul utálom mindkét oldalt emiatt, de ettől még nem vagyok nihilista, legfeljebb pont az olyan emberek szemében, akiknek ez folyamatos politizálás, ellenségkeresés olyan, mint a levegő, vagy egy falat kenyér. Az olyanok szemében, akik minden tettben politikai motívációkat látnak, vagy ha nem látnak, akkor "keresnek" (belemagyaráznak). Igen, az ilyenek szemében nihilista vagyok, de le is szarom őket, ahogy az én értékrendem szerint le is kell.

Volt régebben, hogy itt megkértem valamelyik témánál a kedves kommentezőket, hogy ugyan hagyják már a picsába ezt az egészet, és szarjanak bele mindkét oldal sík érdektelen és értelmetlen hülyeségeibe, a mondvacsinált, "vihar a biliben" kaliberű, szánalmas megmozdulásaikba, és valamelyik mindjárt le is nihilistázott (ha nem is ezekkel a szavakkal), hogy jaj, hová vezetne, ha a "köznép" (ez a szó viszont benne volt, az biztos) minden tagja így gondolkodna. Ezért van a demokrácia válságban Magyarland-ben, és nem azon látszatokok miatt, melyeket egyik vagy másik oldal naponta sorolgat orrvérzésig, természetesesen a másik hibájaként feltüntetve.

Uff.

És off is, ha hozzá is szól valaki a megjegyzésemhez, nem fogok vele vitázni, akkor is, ha elküld a vérvörösbe, mert nem érdekel. :D

Továbi szép napot mindenkinek.
Húzz el a vérvörösbe.
Egy rövid érdekesség: A család egyik 56-ban melegebb éghajlatra távozott barátja még a 90-es évek legelején (90-91- körül), akkor meglehetősen cinikusnak mondott szemléletével a következőt szólotta volt: "Nektek itt még vagy 10-12 évig nagyon nem lesz jó, és aztán lassan majd csak felküzditek magatok, de talán beletelik még 15 év is. Addig kihalnak a régi emberek, megszokások. Persze ha bekövetkezik valami nagyon rossz, akkor tovább tart."
Hát bekövetkezett. És ráadásul a fene vigye, nem hal ki, csak öröklődik az attitűd is tovább a sajtóban, politikában, közigben, Igaszolgban, és a gazdaság bizonyos részein.
tistedur

Churchillnek volt monogramos cipője is (WC). Ő egy külön kategória. Tőle és Woody Allentől származó beszólásokkal vannak tele az idézetes könyvek. Egyenlőre nincs olyan hazai politikus, akitől bármit is lehetne idézni. Kivéve azokat a dolgokat, amikből viccek születnek.
Miért? a Mi az hogy! Nagyon is! neked smafu?
Vagy a dübörög a gazdaság, meg a hunhiéna vagy mi már semmi?
Wonderland
vagy barki mas...
ezt magyarazzatok meg nekem. Miert van az, hogy a rendszervaltas ota eltelt idoben mar folnott 1 generacio, akik abszolut nem vagy csak alig emlekeznek a szocko korszakra es megis, a mentalitas el tovabb...
cozumel!
mert az attitűdök tanulhatóak..
a felnőtt generáció nem emlékszik az átkosra,de a szüleik igen..
cozumel:
mert a régiek még élnek, maradt a befolyás. Sohasem az emlékek határozzák meg dolgok menetét.
Egyik kedvenc, hatos számú közhelyem: "A fejekben még nem volt rendszerváltás."
Nem is volt rendsezreváltás, erről azért ne feledkezzünk meg.
Módszer és fogyasztási minőségváltás az volt, de ennyi.
Csak egy film jut erről az eszembe, a múlt héten volt a premierje itthon, az a címe, hogy Forradalom (a Román Filmhét keretében már bemutatták Volt vagy sem? címmel). Érdemes megnézni.
Öööö, hát igen, még élnek. 50 es éveik közepén/elején levők akik most főnökök. Ők abban a rendszerben szociálizálódtak. Másrészt ez rossz is nekünk, mert az a korszak amikor kezdtek a kádári technokrata, de már nagyrészt ideológiamentes mutyivilág volt. Akik meg most nőttek/nőnek fel, tőlük látják a viselkedési/ügyintézési modelleket.
más miatt a másrészt helyett, kelletik kicserélni a szót..:)
Tóta:
mit szóljon mindehhez egy Mózes gyűlölő?
Mit mond minden tudás forrása, a Talmud, a témához?
Nihilizmusról szó sem leshet.
A Talmud világosan megadja az útmutatást.
Összefoglalva az eddigi hozzászólásokat, egy biztos: 386 szarrágó biztos van ebben az országban
Média-hack breaking news: Veres János lefejelte (?) a HírTV kameráját. A Hír TV szerint direkt csinálta.

Az év politikai vicce kategóriában szerintem esélyes a hír. :))
Összefoglalva egy hozzászólást, egy biztos: egy antidemokrata demagóg biztos van ebben az országban.
RoFa!
és a kamera nem is szenvedett komoly sérülést :)
"Kósa Lajos végül cselként értékelte, hogy a meghívottak, tehát a főpolgármester, a budapesti kerületi polgármesterek, a megyei jogú városok vezetői, a megyei önkormányzatok és a kistérségi társulások elnökei helyett a kormány három tagja jelent meg a tanácskozáson, akiknek a fideszes politikus szerint sikerült megakadályozniuk az érdemi vitát. Az egyeztetésről láthatóan idegesen távozó pénzügyminiszter a hírTV kameráján vezette le feszültségét.

Később Veres János szóban is megerősítette, nem véletlenül fejelte le a hírtelevízió kameráját. Mint mondta, az egyeztetésen volt olyan televíziós társaság, amelyiknek nem szeret nyilatkozni."
A HírTv szerint, ha vki nem szereti űket, akkkor csakis szándékosan fejeli le a kamerájukat...:)
Császár Attila kaján vigyorral lengetett egy húszezrest a fejelés elött: Jánosom, ezt se neked küldte a Strabag.
Hol itt a sajtószabaccság?:)
Hja, ha valaki elsütötte már, akkor bocsánat: Veres János személyében megszületett a magyar politikai Zidane.
Laurie: Semmi antidemokratát nem írtam, de ami tény az tény. Egyébként demokrácia is kell az antidemokratákhoz.
Tistedur, mondasz vmit:)
guga,

Azt írod, „és biztos, hogy nem a Népszabiban vagy a Narkóban olvasol először mondjuk az iksz megyei piros umbuldáról”. Legfeljebb féligazság. A Népszabó valóban nem valószínű, de a MaNcsban igencsak olvashatsz olyan coci vagy szadi szarokról, amiről másutt nem, vagy csak később.

Oké, Orbánt nem szeressék, meg a Nemzet Orvosát se; Semjén pláne inklúdid; de azon túl meglepően hasonló mértékben rugdalnak mindenkit.
vagymi,

„Érdekes, hogy w Gyursánytól elfogadja azt, hogy olyan dolog ellen küzd, amiben ő maga is nyakig benne volt, addig Solyomtól nem fogad el egy ugyanilyen, elvi élű küzdelmet, amiben ő maga legfeljebb ha csak bokáig volt benne.”

Nem tom, erről tótawének mi a valódi, nekem az, hogy Fletó legalább azt mondta, ez így helytelen, másképp kellene csinálni, míg a mi egyetlen drága madarunk két veretes morális válság közt egy szusszanásnyi időre is képtelen azt mondani, hogy jó, elismerem, ez csúnya volt.
cozumel 2006.12.19. 14:57:04

Hogy miért él tovább?:) Rendszerváltás volt? Lemaradtam vmiről?:) Nem inkább csak modellváltás?!

Ezen filózzatok:D
edebácsi,

„Azér' dicséret előtt tessenek valami emlékezetjavítót bevenni, akkor majd feldereng a Narancs szerkesztősége teliszart nadrággal, a Princz rosszallóan föléjük boruló árnyéka alatt!”

Kevered a szezont a faszommal, édes fiam, és akkor még dícsértelek, de nagyon.

A Princz-féle postamaci szinte a teljes médiát tömte gempával, így a MaNcsnak is az egyik fő bevételi forrását jelentették.

Aztán amikor a fiúk átvették a kormányt és a bankot, akkor szépen, szelektíven megszüntettek hirdetési helyeket: 168 óra, Népszabó, MaNcs, stb., plusz a MaNcsot jól be is perelték a nevéért, jó évig nem is használták – megjegyzem, hasonló törvénytisztelő megoldást megnéznék bármely más médiától ...

A MaNcsban ezután hónapokig a kutya se hirdetett, azt hitték, megpusztul, olyan lapba meg nem érdemes hirdetni, ami egyszercsak nem jelenik meg és így a kifizetett hirdetések sem.

Szerencsére az olvasók eltartották addig a lapot, amíg a hirdetők belátták, mégsem fog bedőlni.
lac1 2006.12.19. 15:05:29

Látod, ha Haidernél nem is értettünk egyet, itt igen, legalábbis ennél a hozzászólásodnál.
Az öszödi belső körben hangzott el, és az igazi üzenete az volt, hogy "nézzünk már önmagunkba" ill. "csináljuk már valamit". Sólyom pedig elhatárolódott a nem-kézfogástól. Igazi hamuszórás saját főre egyik oldalon sem volt. Örök téma, Fletó, kúrtuk-e vagy csak ő el, ill. Sólyom. Meg az öszödi beszéd értelmezése. Jó erről beszélni, lehet is sokat, szerintem fogunk is.

De: van itt egy érdekes téma, mikor korrekt egy újságíró, illetve nihil-e amikor nem pártos?
Pascal,

"Pártos" újságíróink már vannak. Nem is baj - hisz vki(k) elmondják nekünk a saját értékrendjeiket - amennyiben politikai lapokról értekezünk.

Onnantól viszont már bibis, hogy takargatnak - azaz mégiscsak értékrend nélküliek.

És végezetül: Ha sikerülne vkinek/vkiknek kitörnie ebből a szellemi béklyóból abból lehetne egy ide-oda mondogató, aminek hatásai lennének - így a "pártkutyák" egy kicsit visszavennének.

Egyetlen gond van. Nincs ilyen - nihil.
Akik itt azt kifogásolják, hogy GyF miért nem mondta el az ŐB tartalmát nyilvánosan, azokat emlékeztetném az MTV-ben augusztusban előadott ún. Hatperces Beszédre (6B). Katasztrófa volt, mind az eljárás, mint a megfogalmazás.
A nihilizmus vádja a fent leírt esetben sztem baromság. Ellenben sok újságíró esetében megáll a gátlástalan opportunizmus vádja.
Azt mondjatok, nem is volt rendszervaltas (amivel egyetertek), ezert nem valtozott a szemlelet.

Nem inkabb forditva?
Nem valtozott a hozzaallasunk az alapvetoen fontos temakban, illetve csak olyan mertekben, amig a szemelyes erdekeinket biztonsagban tudtuk. S mivel valojaban nem valtozott a szemlelet, nem is tortent rendszervaltas.

Szal en ezen toprengek...miert olyan nehez valtani, amikor tudjuk, hogy a fennallo rendszer szar?
"jó, elismerem, ez csúnya volt..."
GyF soha a büdös életbe' el nem ismerte, hogy vagyonát minimum etikátlan úton szerezte, jó reggelt kívánok!
"Mi az hogy! Nagyon is! Csak törvényesen és tisztességesen!"
Nem a politikai hibáiról beszélünk, azt elismerte, persze, az övéinek, majd, miután látta, hogy a beszéd kurva jól sikerült, az olyanok kedvéért, mint a mi Árpádunk, kiszivárogtatta, hogy legalább egy vékony intellektüel rajongótábora legyen neki, akik meg tudnak töltani egy kék, triplamadaras sátrat.
A 6perces beszéd és az őszödi beszéd kiszivárogtatása között kapott a rádió egy CD-t, amin fenyegetőzött egy torzhangú csávó, hogy párizsi mintára, lángbaborul Budapest. Ezután Pokorny kivonult Kálmán Olgától, ezt a húzást nem tudtuk hovátenni. Aztán jött az őszödi beszéd első részlete, majd másnap a teljes szöveg mindenhol

Lehet már tudni, hogy Ki/Kik szivárogtatták ki? Vagy van egy jó elmélete bárkinek, hogy kiknek állt ez jobban érdekében. Van köze a lángbaboruló Budapestes fenyegetésnek a kiszivárogtatáshoz? Olyan szépen jöttek sorban...
"emlékeztetném az MTV-ben augusztusban előadott..."
Szent hülye vagyok, és nem értem, mit akart mondani Árpád ebben a bejegyzésében?...
GyF nyilvános szereplései úgy, ahogy vannak, katasztrófák, hacsak az ember nem kisnyugdíjas. Az ŐB-hez mérhető virtuozitás sehol, ismételgetett reformlózungok mindenütt; semmi mondanivaló, csak az, hogy az államháztartás egyenlegének nullszaldósnak vagy inkább pozitívnak kell lennie. Na de, hogy mi a ****nak, arról messzi-ködös általánosságokon (noveli_a_versenykepességet_hosszabb_tavon_) túl megintcsak nem tud mit mondani.
GyF "egykötetes író". Eddig.
Bush is 911-óta ugyanazt hajtogatja, a felesége meg bólogat a háttérben.
A 6 Perces Beszédnek is az volt a célja, h megmagyarázza, miért történik egész más, mint amit ígértek. De be volt csomagolva vastagon.
index.hu/velemeny/jegyzet/szpics/
Felmerül a gyanú, h GyF ekkor már tudta, hogy az ŐB OV-nál van, ezért próbálta így előkészíteni a terepet. Az egyik ismert verzió szerint egyébként ők küldték ki a beszédet 18-án, megelőzendő, hogy OV a fidesz-megagyűlésen bejátssza hangszórókból a százezer hívőnek.
mavo

én nem akartam pofázni Narancs ügyben, halványak az emlékeim, nehogy lyukra fussak.

Arra emlékszem, hogy kétségbeesett előfizető-szerző akció volt akkoriban. Kicsit rá is játszottak, de tényleg a megszűnés fenyegetett, szóval érthető.

A névről: pont azért jelent meg MaNcs-ként egy ideig, mert a Magyar Narancs nevet letiltották. Azóta is sokan mancsként emlegetik őket. Talán most már a mentőkutyus emlékére is :)

Azt nem tudom, hogy milyen alapítvány(ok)tól kapnak pénzt, és mennyit, tudja valaki? :)

Én arra vagyok büszke, hogy egyes országoknak maximum egy nagy tehetségű, bölcs, jóképű, humoros, laza, szerény, ügyes államférfija van úgy kb. 25 évenként.Mi jelenleg kettővel is rendelkezünk. Éljen a nagykoalíció és újra leigázzuk a Nyugatot, mint anno szélvészgyors lovasaink! ("Halk watan, Türkmenistan! Halk watan, Türkmenbasy!")
Kicsit off:

Ha már így szóbakerült Igazságos Ferenc Királyunk és az ő elkúrása: teljesen agybeteg dolognak tartom a politikai diskurzus azon irányát bármerre továbbvinni, hogy ti. itt egy ember elkúrt valamit, sok mindent, mindent.

Na nemár.

Persze ezt azzal együtt, hogy GYF maszatolása a "16 év elkúrásról" legenyhébben fogalmazva necces. A baj, hogy igaz, csak hát ő a megszólalásaiban nem választja kóülön a két dolgot.

Egyfelől a dzsentri Rokonok-Magyarország átmentődése a kiegyezéstől Horthyékon és kis twisttel Kádárékon át a mába, a kollektív felelőtlenség tobzódása.

Másfelől a 2002-2006 között történő, nem történő dolog, az iránytartó kormányzás hiánya, a víziók hiánya, a sodródás, és ennek letagadása, a "nyílt és szervezett" - először mindenkinek, aztán már csak kaszton kívülre.

Miközben a kaszt holdudvara (szakértők, közgazdászok, politológusok) másról sem beszél vagy két éve.

Én így teszem magaman helyre a böszmét. És sem optimista, sem szkeptikus nem vagyok, figyelem mi történik, és aztán majd meglátjuk. Eddig vegyes a kép, de erről talán 80% arányban a szoci és szadesz pártlobbisták és sleppjük tehet, és csak a maradékról a böszme.

A küldetéstudatos, mániákus fellépése veszélyes lehet, de a standard jobbos sajtó ellenében én nem gondolom, hogy elveszett volna a realitásérzéke és/vagy a józan esze. Csak hiperaktív és ideges. Na, ez utóbbit meg tudom érteni. A lot is on stake, babe...
--j(vagymi) 2006.12.19. 17:39:14

A beszéd kikerülésekor magam is hajlottam a kiszivárogtatás gondolatára.

De ezt így ex cathedra kijelenteni, főleg az utána történtek tükrében, szerintem merész.

Én azóta inkább a gyorsreagálású ráduplázás elméletében hiszek. Vagyis hogy Fletó tudta, hogy a Fidesz tudja (hazugozás a választások óta, egyenes vonalú egyenletes kommunikáció), sőt hogy esetleg megvan nek- robbant a dolog, marha gyorsan és a szocikhoz képest egységesen léptek fel.

Az egyetlen dolog, ami nem illik a képbe, az a Fidesz töketlenkedése az első két-három napban. Bár ezt is meg lehetne magyarázni.

A harmadik lehetőség a belső szivárogtató (van bőven ellensége Fletónak), akiről esetleg szintén tudott előre a kormány, ezért tudtak viszonylag flottul kommunikálni.

Akárhogy is, tények híján mindegyik csak elmélet.
--j(vagymi) 2006.12.19. 17:57:32

Ezzel azt mondod, hogy jobb lenne a parlamentben/TVben is valami lightos őszödi stílus? Nem csak Fletótól, hanem a többiektől is?

Hát szerintem jobb lene :) Lásd még Udvari Bolond Wanted! Csak ezt nem emészti meg sem a baljobbdroid, sem az egyszeri pógár. Csak a finnyás értelmiség kevésbé finnyás része.

(Mondjuk Őszöd mínusz káromkodás, nyilvánosan, következetesen, minden témában - hány vevő lenne rá? Most komolyan.)

Ja, mindjárt kihúzom kezem biliből.
"merész..."
Valóban merész, inkább csak gondolatkísérlet volna, kissé demagóg stílben előadva.
Amúgyként a "hivatalos" verzió, hogy OV-ék már korábban megszerezték a felvételt, logikusabb, ez igaz. Erre a verzióra jobban fel lehet fűzni a május 16. és szeptember 17. között történteket.
Amúgy a Fletó fejénél is szívesebben belenéznék Orbánéba. NAGYON kíváncsi vagyok, mennyit gondol komolyan a szövegeiből. Remélem, nagyon keveset, és magában borzalmas tagságról és rettenetes választókról elmélkedik.

Ugyanis részemről inkább egy gátlástalan macchiavellista legyen miniszterelnök, mint egy lökött kádárista Messiás. :)
--j(vagymi) 2006.12.19. 18:42:08

Minden jókedvemet félretéve, azért nagyon gáz, hogy egy ilyen horderejű kérdésben csak és kizárólag találgatni tudunk. Az égvilágon semmi nem derült ki.

Pedig eddig szerintem olcsón megúsztuk, lehetett volna ebből sokkal nagyobb balhé is. Mondjuk egy-két halott (rendőr vagy tüntető, mindegy).
Az öszödgéti összeesküvéselméletekből a mindenki-tudta-és-a-szocik-hozták-nyilvánosságra-a-legmegfelelőbb-pillanatban verzió áll (99%). Mint kommunikációs szaki, mondom: ilyen kríziskommunikáció nincs. Pont ahogy OV felszállt a gépre, így ki is lett lőve 3 napra. Aki erre nincs felkészülve az csak hebeg-habog, vagy meg sem szólal. Lásd Fidesz.

Talán emlékeztek még a Pepsi botrányra. Tudjátok a műanyagpalackos. Na olyan a legjobb típus ebből a kommvállfajból. A nemtudósból. Az előretudósból pedig a MaSZoPos (mivel más nem volt eddig). De ezt is elkúrták. Nem kicsit, nagyon.
"szívesebben belenéznék Orbánéba..."
Nannnáá, vazzzzeee! Orbán a rendszerváltás történetének legellentmondsosabb, leginkább gyűlölt, legjobban imádott, erősen vitatott teljesítményű, legszélesebb politikai spektrumot bejárt figurája.
Na, ha választhatnánk, kinek a fejébe hadd nézzünk már bele...
Te figyu, találtunk egy olyan politikai témát-kérdést, amiben tényleg teljes nemzeti egyetértés lenne!...
RoFä,

Nem neked szólt a szeon/faszom ügy ... :-)

Egyébként igen, meglehetősen fenyegette őket a megszűnés, mint én is írtam, furcsa volt hónapokig úgy venni, hogy legfeljebb egy-két hirdetés volt benne; ha jól emlékszem, az első egypár számban ténylegesen szinte nulla. Az előfizetés-szerző akciójuk pedig nekem bejött, bár tény rájátszottak :-), és tisztességgel megírták, öt rugóért zsákbamicsodát vesz, aki megkockáztatja, ami szintén tetszett.

És azt is írtam, hogy igen, pont azért jelentek meg MaNcs néven, és ez speciel abszolút tisztességes megoldás volt, amit ritkán látok, és le merem fogadni, a túlnyomó többség szart volna rá, hogy per alatt van a név: azon az alapon, hogy mire – talán – elveszítik a pert (természetesen megnyerték), már nem lehet visszacsinálni, a megszűnő szerkesztőségen meg nem lesz mit behajtani.

A fiúk meg mindent megtettek, hogy megszűnjön, igen.

Persze két jóízű sajtószabaságozás közt, ahogy illik, mert ők annak ollan, de ollan nagyon hívei.
Gyűjtsünk aláírást Orbán Viktor memory dumpjáért.
"horderejű kérdésben csak és kizárólag találgatni..."
Ja, sok ilyen történelmi esemény van...
Reménykedjünk benne, hogy majd OV vagy GyF, nyugdíjas korukban, amikor már minden mindegy lesz, csak megírják már nekünk, egyszerű halandóknak, hogy hogyan is volt mindez valójában...
--j(vagymi),

„GyF nyilvános szereplései úgy, ahogy vannak, katasztrófák, hacsak az ember nem kisnyugdíjas. Az ŐB-hez mérhető virtuozitás sehol, ismételgetett reformlózungok mindenütt;”

Azért én láttam egy egyetemen szereplését, tud, ha akar.

Na ja, persze, amikor elkezd ájtatoskodni, az büntet.
...aztán az elvtársak még időben zárolják.
egyébként GyF épp az ŐB-ben ígéretet tett, hogy "soha nem fog ártani a baloldalnak".

ja és pont ezért nem szeretném, ha Szaddamot felakasztanák, mielőtt megírja az emlékeit.
"aláírást Orbán..."
Így van, így van! És az "aláírásdemokrata" Orbánnak egyszerűen muszáj lesz meghajolnia úgy nyolc-nyolcésfél millió aláírás előtt, ha a saját egy-két milliója kapcsán ezt követelte az állammaltól...
7,5 miló választóképe pógár van Mo-n. A 8,5 milió aláírás nehéz lesz...
"Szaddamot felakasztanák..."
Vádalkut kell kötni vele. Ha ír egy "kurva jó könyvet" magáról, akkor nem lesz kötél...
Talán ha 2 éve többen mentek volna szavazni...
--j(vagymi) 2006.12.19. 19:07:48
"Reménykedjünk benne, hogy majd OV vagy GyF, nyugdíjas korukban, amikor már minden mindegy lesz, csak megírják már nekünk, egyszerű halandóknak, hogy hogyan is volt mindez valójában..."

Fú, vazze, és te elhinnéd, ha megírnák??? Mitől lennének őszinték akkor, csak azt áruld már el...
"8,5 milió aláírás nehéz..."
Határon túliak, tinédzserek, kispöcsök, plusz az a, gondolom, jópár száz, tán néhány ezer EU-s polgár, aki érdeklődve figyeli Orbán hazai produkcióját (is).
Azért kell találgatni itt egyeseknek, mert basznak hazsnálni az agyukat, és ami kettőnél többszereplős az má összeesküvéselmélet és pfuj.

A politika leszoktat a gondolkodásról. Avagy zombikat nevel, kinek hogy tetszik.
Ha nincs meg az instantválasz az aktuális nagy kérdésre, akkó baj van és megáll a tudomány.
--j(vagymi) 2006.12.19. 19:23:50

Ehhez kellett volna nagyobb érdeklődés 2004 decemberében azon a bizonyoson... ;-)

Így csak 7,5 a max, amiből 2-3 garantáltan nem ír alá semmit a teljes politikai elit azonnali halálos ítéletén kívül...
"kellett volna nagyobb érdeklődés..."
Miért ne írhatnának alá külföldi állampolgárok? Hm? Nem népszavazós aláírásosdira gondolok itt, hanem petíciósra, aminek nincsen semmiféle jogi feltétele és következménye. Az ilyenre is azt mondta OV, hogy ennyi_ember_akarata_elott_meg_kell_hajolni_.
Vince!
ez így ebben a formában nem igaz..(legalábbis a comment első része)
a második felével kapcsolatban:érdekes lenne megnézni hogy milyen eloszlásban szavaznának sz egyik,a másik vagy mindkét oldal likvidálására..
--j(vagymi)
Aláírhatják, csak nem számít (aka érvénytelen). Magyar népszavazás kiírásához magyar állampolgár aláírása köll. EU-shoz pedig EU-s.

tistedur: nagy arányban :-)
"népszavazás kiírásához magyar állampolgár..."
Ugyan már! tessék végigolvasni a kommentemet! Ha nem találná: 19:33:26! Ne kelljen már magamat ismételnem...
"2-3 garantáltan nem ír..."
Már hogyne! Ki az a katkó, aki nem lesne be szívesen a Sátán kastélyába, puszta kiváncsiságból? Avagy liberáldemokrata egy diktátor agyába?
Ha nem közéletről, politikai vitákról, egyszóval agytevékenységet igénylő dologról, hanem valami faszságról van szó, mint ez az OV/GyF-agykukkolós dolog, igenis mindenki aláírná. A Napi Ász-olasók ezért, az Index-olvasók amazért...
Tótawé,

„Gyűjtsünk aláírást Orbán Viktor memory dumpjáért.”

Hm.

Aztán mit csinálunk vele, vagy szinte bármelyik politikuséval, ha a kedves, barátságos dumpchk.exe azt írja ki rá, hogy wattafak?
--j(vagymi) 2006.12.19. 19:47:06

Hidd el, az emberek legalább felének herótja van egésztől. A legutóbbi szavazás alapján az emberek 46,88%-a legalábbis.
www.valasztas.hu/hu/08/8_0.html

Nyugaton amúgy jó 10-20%-al többen másznak el voksolni, ott a 80% alatti részvétel olyan, mint nálunk a 60% alatti...
mavo:
OV-ről már egy polcnyi könyv. (és ez nem túlzás) Torgyánra inkább kíváncsi lennék, h mi járhatott a fejében annó, és mi most... :)
nem olvastam el a kommenteket, csak arpad memoarjat, ugyhogy bocs, ha ismetlek.
de bazmeg aki szerint ez a nihil, az az ujsagiro elvtelen, aki minden oldalt oszt, az komplett hulye, es vegye tudomasul, hogy az olyanok miatt, mint o, vesztegel ez az orszag a mutyizas mocsaraban. ha pedig ilyet egy ujsagiro mond ki, az faradjon a tukorhoz, es kopje magat szembe, aztan figyelje, ahogy lecsurog a nyal.
Egy cikk-cakk nélküli lap jó lenne az újságosstandokon, mert ugye elég nagy pazarlásnak tartom, hogy mindig kell vegyek egy NOL-t meg egy MNO-t. Durva. Nekem elég lenne egy is, ráadásul nem kellene állandóan a sorokköztöt olvasni. Bár be kell lássam, hogy az a lap sosem fog menni. Egy db reklámja sem lesz ebben a "kurva" országban. Teljesen elbalkanizálódtunk és megszoktuk azt, hogy mindenhol mindenkit kenni kell, és hozzá valakinek a seggét nyalni, mert különben egy darab nagyobb melót sem lehet kiszakítani a közbeszerzésből. A tutiból. Magyarán ezt a lapot normálisan nem lehetne fenntartani sem, nemhogy létrehozni. Marad a dagonya. Megesznek a disznók....?
"el, az emberek legalább felének herótja..."
Hm. Mellébeszélünk. Attól, hogy valaki valakit nagyon utál, még lehet kiváncsi arra, hogy mi jár az illető fejében; ezt mondtam én, nem mást.
"jó 10-20%-al többen másznak el..."
Hm. Én úgy emlékszem, most nem fogok link után nézni, hogy a 2002-es, 72%-os részvételi arány magasnak számított nyugat-európai viszonylatban is.
Én sem olvastam a hozzászólásokat, mert nincs rá időm. De hogy a témánál maradjunk.

Azt hiszem, ezzel az egyenescikkcakkos játékkal visszatértünk oda, hogy elég szeleburdi az időjárás. Erre pedig csak ismételni tudom, hogy ez nekem bűzlik. Eléggé megnehezíti a vitát, hogy polarizáltan érvelünk.

Szerintem a nihilizmus - vagy inkább individualizmust mondanék - vádja akkor is áll, amikor az újságíró tolla leírta vonalban dominánsabb lesz a geometriai szimmetria, mint maga az ábra. (Bocs mindenkitől.) Még jó is a példa: nonfiguratív újságírás. Azokra a művészekre dobálnak ilyen szavakat, akiknek a munkáján - nem ide illő kacifánttal fogalmazva - a valóságtükröztetés és valóságalkotás mérlege átbillen az utóbbi felé.

Hiába mondja nekem a festő/újságíró, hogy ez bizony egy ökör, én abban nem látok mást, mint egy odahányt placsnit, vagy ha neki ökör, akkor nekem szupernóva. Igaz, mindenképpen figyelemfelkeltő, provokatív és fogyasztható szupernóva. Különösen az olyan érdeklődő-kutakodó kívülálló számára, aki épp az ilyen dolgokat vizsgálva élvezettel keresi a választ arra, hogy ténylegesen mi a különbség a placsni és az ökör között; és ezért még hajlamos szeretni is a művészt.

Vissza a polarizáltságra, ezzel nem azt mondom, hogy a jó publicista olyan, mint a kompaktgéppel szelektíven lövöldöző amatőrfotós. (Bár az ilyennek a sora mögé nézni még mindig könnyebb, mint a placsninak.) Itt jön be a képbe a habitus, a stílus meg az ingerküszöb. Meg a terjedelmi eloszlás. Meg még sokminden, csak a jó erkölcsöt hagyjuk békén, mert ilyenkor úgy omlik össze ez a papírvár, hogy csak na.
Most kurvára szubjektív leszek, felvállalva az Erkölcs zászlólengetőinek jogos megvetését:

Ha az öcsémet látom lopni az ábécében, adok neki egy kibaszott nagy pofont, visszavitetem a szajrét a kasszához, de nem fogom feljelenteni a sarki őrszobán.

Ha a szomszéd Palikája teszi ugyanezt (aki ráadásul eddig kétszer törte be az ablakunkat, évek óta minden júniusban leszedi a kerti cseresznyefánkról a félig érett gyümölcsöt, ráadásul a múlt hónapban megmérgezte a család kedvenc puliját), nos, akkor valószínű, megkérem Szabó őrmestert, hogy intézkedjen.
tiboru, semmi zaszlolengetes. ha jol ertettem az analogiat, tok igazad van palikaval, mivel es amig te nem vagy ujsagiro. de az ujsagiro epp akkor rontja el, ha ennyire szemelyes relacioba kerul a politikaval, es nem kivulrol, ill. fentrol nezi, izlese szerint.
mint a szemkozti hazban lako ismeretlen no, aki a te ocsedet is feldobna.

ui: ne verd azt a gyereket
Hát tÁrpád, ha eddig azt hitted, hogy lehet cikkcakkban egyenesen menni és jobbra is okosnak lenni, meg balra is, akkor neked üzent Orbán Viktor:

"Azt gyűlölik, attól félnek, amit mi, keresztények hiszünk. Azt gyűlölik és attól félnek, amit mi magyarnak és nemzetinek hiszünk. Függetlenül attól, hogy egyébként az, amit mi kereszténynek hiszünk és magyarnak gondolunk semmilyen gyűlöletre nem ad okot."

Vedd tudomásul, hogy fel vagy írva örök időkre a kereszténygyűlölő, tehát Fidesz-ellenségek listájára. Annyit rugdoshatsz a másik oldalra is, amennyit akarsz, rajtad a zördög kézjegye.
Miért, az újságírók kaptak valamiféle oltást annó, a politika ellen?

Necsináldmá'... Miért lennének az újságírók külön kaszt, egy olyan, amelyik immunis Orbánra, Gyurcsányra, Kunczére, Dávidra, sőt, magára az Elnökre is?!

Én a pártos újságírásban hiszek, ami nem jelent automatikusan bűnpártolást, sőt, bűnsegédi magatartást sem. Akkor hiszek a firkásznak, ha átjön a szenvedély a sorokon.

Objektív tény-újságírók tudósítsanak a tőzsdéről, adjanak tanácsot, hogy milyen óvszert, bútort vagy autót érdemes venni, de a politikai híreket, köszi, nem kérem becsomagolni semmiféle mondvacsinált, kamu objektivitásba.

Én az egyik oldal meggyőződéses szavazójaként el tudom dönteni, hogy a másik oldal sajtójából mikor, mit és mennyit olvasok el, és mennyit hiszek el belőle.

És kurvára őszintén azt is bevallom (látom, nincs nagy nyüzsi erre, szűk körben marad), hogy engem nagyon zavarna, ha a kedvenc politikai hetilapomban egyszer csak feltűnnének orrba-szájba a másik oldal nyüzsgöncei. Ha majd érdekel a véleményük, utánaérdeklődöm és megtudom.

Nem hiszek az árokbetemetéses lózungokban. Akkor sem, ha politikus mondja, és akkor sem, ha zsurnaliszta.

Riszpekt.
tiboru, neked meggyőződéses szavazóként semmi szükséged nincs se igazságra, se pártfüggetlenségre, pláne nem arra, hogy bárki rámutasson, a te egyik oldaladon (is) nyüzsögnek a köztörvényes idióták, akik ráadásul lopnak és hazudnak. Nem való mindenkinek.
VISSZAJÖTT A SZCIENTOLÓGUUUUSSS!!!!
Árpád,

frankón tudom, hogy "az én oldalamon is nyüzsögnek a köztörvényes idióták". Tényleg. El nem tudod képzelni, mennyire tudom.

De lévén meggyőződésem, hogy ilyenek nélkül nem létezik nagyobb (mondjuk 100 tagtól vagy 0,02%-os választási eredménytől felfelé) politikai formáció, de SEHOL a világon, nemcsak ezen a nyomorult 93 ezer négyzetkilométeren, ebbe belenyugodtam és úgy vagyok vele, hogy ha már valakinek lopnia kell a közösből, az legalább ugyanolyan kitűzőt viseljen, mint én :-)

És nem gyűlölöm én a másik oldalt, csak max. egy-két vezetőjétől leszek rosszul. Amúgy meg az igazságra szükségem van, csak arra nem, hogy önmagukat függetlennek álmodó újságírók mondják be a hangosba' az aktuális viszonyulási koordinátákat.

Azimut, Árpád, azimut!
Árpád!

Nem nagyon volt időm irkálni, elvileg most sincs:)
Tehát:
„Orbán Viktor meg járhat pátyolgatni a szigetelőket, de ha KÖZBEN ODABENN FOLYIK AZ ÉRDEMI KORMÁNYZÁS, akkor ezzel azt éri el, hogy Dávid Ibolya lesz az ellenzék vezére” -muhaha, vagy talán mégse annyira vicces…
„Hogy ő maga egy anomália, egy digi-dagi-daganat, aminek nem szabad létrejönnie sem egy egészséges rendszerben.” –és akkor megállapítjuk, hogy milyen szupercuki pajkos kis miniszterelnökünk van, aki nagyon igyekszik, NÉHA azért mondunk neki egy ejnyebejnyét, ha rosszalkodik.
Néha meg nem, pl. ld. w.blog.hu/2006/11/13/te_peter_vagy_azaz_koszikla_1 lap alján, 2006.11.17. 14:55:02.
Erről a rablópandúros cikkről most hirtelen „a torgyán szabadsága” jutott eszembe, ha abban végrajtod torgyán->gyurcsány cserét, a hülyeségére nem helyezel hangsúlyt, akkor szintén tök korrektek maradnak a megállapítások. Valahogy azonban mégse akartak megszületni ezek a megállapítások.

„Sej-haj magyar liberális” „Egy Fodor Gábor vezette párt igazán minőségi termék lehet a parlamenten kívüli trutymóban.” –mi ez a szar, uram??
10 évet és teljes vagyonelkobzást a romboló tolvajbandának! Ehhez képest axióma, hogy a KDNP csak a segg szintjén van, Orbán regenerálódjon a Lipótmezőn stb.
És ha már lófaszt adunk az egyik oldalnak, akkor ha a másik oldal se különb, akkor mér csak egy kis huncutkodó banánt adunk nekik?? Azér minimum egy kutyafasza kijárna, ha a pártoskodástól nem tudunk megszabadulni. Persze, én is pártos vagyok, nyilvánvaló, hogy azért szúrja a szemem tótawés kettős mérce. Ami meg teljesen természetes dolog, ha az embörnek van politikai véleménye, az ki-ki buggyan az írásaiból. Nincs ebben semmi rossz, a Bencsikék is elviselhetőbbek lennének, ha legalább néha megeresztenének valami látszatkritikát a kedvenceikről. Csak akkor ne tessék már azt mondani, Árpibácsi, hogy maga aztán a totális kiegyensúlyozottság, az origó, a mérleg nyelve.

Majd ha kijön a Gyurcsány szabadsága c. cikk, majd akkor…
{((mi az hogy elévült???!!!??? Hogy a rézbagolyba avulhat el valami ilyen gyorsan?? Ellopok 4 milliárdot, kimegyek Argentínába, 3 év múlva hazajövök, és utána teljes nyugalomban lubickolhatok a rózsadombi úszómedecémben a kastélyom előtt??? …azért ebbe belegondolva szerintem elég egészséges késztetés egy kövér utcakövet odadobni valahova – már csak a „társadalmi katarzis érdekében”. [a hőbörgést megelőzendő: már valamelyik poszthoz már beírtam, hogy szerintem az ember speciális sajátossága, hogy túl tud lépni az ösztönein]}

És arról se feledkezzünk el, hogy mit NEM MONDTÁL EL.
Pl. idén a választások után rögtön hétfőn, amikor kezdett lelepleződni az elkúrás. Vagy előtte, hogy achtung! ezek elkúrták, a másikaknak meg valami hologram van a kirakatban program helyett! Noha lehet, hogy van, csak nem akartak vele előjönni – én tényleg nem hiszem el azt, amit te állandóan mondogatsz, hogy a hologramot ők komolyan gondolnák.
Igenis fontos lett volna ezt elmondani, hiszen valami ilyesmit csinálsz:
A Tótawének van egy ketrece a zindexben, és amikor valaki épp szarért-hugyért adná eladná az egész országot, akkor annak nekimegy fejjel, felökleli, és ráugrik a szemüvegére. Mikuláskor kap velőscsontot, egyébként elvan moslékon. /index.hu/velemeny/jegyzet/tulok/

Ennek egyébként még később előnye is lehet, amikor kilépsz szabadon a ketrecből, és megpróbálkozol egy anti-pokolgéppel – mint ahogy jól is esett a cipősdobozos post.

Ezennel ennyi adatból (3/4-ét olvastam a cikkeidnek) azt az empirikus modellt illesztem a Worluk kódjelű biorobot viselkedésére, hogy a lopás miatti felöklelésre való hajlandóságot nagyban befolyásolja a célpont máriaországozása és egyéb olyan kódok hangsúlyozása, melyek a biorobot alapprogramjával ütköznek.
Most aztat komolyan teccettek gondolni, hogy az ösződi beszéd történelmi volt??? Naaa!!
Kis naivak! Kis prüntyőkéim! Nem baj, majd felnőttök.
Ugyanezt elmondhatta volna haveri körben bármelyik szoci képviselő. Hasonló dolgokat mondott is már nekem az egyik volt képviselő. És még a stílus is hasonló volt :)
"Sokaknak valószínűleg nehéz elfogadni, hogy ez a vár végleg elesett: a jelenlegi Magyar Hírlap sem direkt, sem indirekt módon nem szolgálja többé az MSZP és az SZDSZ körüli gazdasági csoportok érdekeit, ráadásul nem nyújt biztos megélhetést azoknak az újságíróknak sem, akik nemegyszer tanújelét adták magyar- és keresztényellenességüknek. "

Tóth Gy. László "politológus", a mai Magyar Hírlapban: www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=151757

(egyébként mit kell tudni Stefka Istvánról?)
süti beállítások módosítása