W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Felkínálom: pedofilvadászat kamerával

2006.12.02. 07:24 Tóta W. Árpád

Van ebben a témában szufla, csak ez az ország nem lélegzik – de erről később.

Az előző postban tárgyalt problémát – vagyis hogy az interneten pedofilok vadásznak kislányokra és kisfiúkra – Amerikában teljesen magától értetődő módszerrel kezelik. Igen, televíziós showműsorral. Agent provocateurökkel.

Az NBC Dateline hírműsorának időszakos különkiadása To Catch a Predator (~Vadászat ragadozóra) címmel fut. Három fő eleme van. Az egyik egy szakasz rendőr. A másik egy civilszervezet néhány aktivistája, akik egy jól bekamerázott házban ülnek a számítógép előtt, és 12-13 éves gyereknek adják ki magukat a nagy chatszobákban. Anyu nincs otthon, ők meg ismiznek. Fontos (jogilag), hogy nem kezdeményeznek beszélgetést, csak várnak a harmadik főszereplőre.  

Ő a pedofil köcsög, aki randevút beszél meg velük, és azonnal el is megy a helyszínre. Onnan már nincs visszaút: amint az erre felbérelt fiatal színésznek kinyilvánítotja, hogy a szándéka komoly, arcába tolják a nagy stúdiókamerákat. A műsorról mindenki tud, így a lebuktatottak ekkor rádöbbennek, hogy pár perc múlva kattan a bilincs. Dráma van, vagyis nézettség is van, plusz egy veszélyes emberrel kevesebb mászkál szabadon. Közszolgálat, bizony.

A Predator-sorozat sikere és ismertsége, a nyilvános megszégyenülés és az azonnali letartóztatás ellenére mindig bőven akad jelentkező a kislánnyal felcsalizott horogra. Amerikában rengeteg a pedofil.

Magyarországon hálistennek alig akad. Magyarországon ezért eleve elképzelhetetlen egy ilyen tévéműsor: nem volna hozzá alapanyag. Ha mégis volna, ahogy az alanti postból felsejlik, akkor se lesz vadászat nálunk. Itt ugyanis elmarasztalás jár a riporternek, aki bebizonyítja, hogy a parkolóőröket meg lehet vesztegetni. Itt kitiltják a kamerát a parlament folyosójáról, nehogy felvegyék, ahogy a képviselők nem dohányoznak. Itt egy beugratott perverz még nyerne is pár milliót az ügyön. Magyarország szerencsére jogállam.



Címkék: reform ordnung macht frei! felkínálom

383 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr4020559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

köszi a tippért: gkovacsp & Vince.

Máma ennyi telik. Mégpedig egy a tervezettnél picit korábban lebonyolódott gyermekáldás miatt. Rohadt kimerítő ám egy ilyet végigizgulni. Ráadásul még dohányozni se lehet közben. De már jól vagyok.
Először is: Gratula!!!
Nálunk is nemrég jött az utód, még élénkek az emlékek:)

Másodszor: Kevéssé tudok hinni a TV Show-k hitelességének, valóságtartalmának. A többsége kamu, amatőr szinészekkel, statisztákkal. Példákat lehetne sorolni a végtelenségig.
Ez miért lenne más?
kösz mindenkinek, de nem azért írtam, csak indokolandó az utánlövést. (Ami egyébként talán nem is olyan nagy baj, mármint továbbvinni egy-egy sztorit.)

Ez reality-show, ami persze nem garancia önmagában, meg szokták azokat bundázni nálunk is, viszont ezeket a leleplezéseket többnyire börtönbünti követi; rendőrség, ügyészség, satöbbi. Tehát nem lehet kamu, ha elfogadjuk, hogy a rendőrség meg az igazságszolgáltatás általában megbízható.

Most engedelmetekkel alszom minderre egyet.
"Magyarország szerencsére jogállam."

Ezt vitatom. ;-)
na légy gyerekes! :)

a parkolóőrös sztori picit azért más, csak picit, de más, mert ezek a parkolóőrök - utálatunk tárgyai, mert ugye drágán lehet elhagyni a kocsit - biza tényleg éhbéren vannak. nem lazáznak. megérne talán egy elemzést, hogy ennyi pénzből miért csak ilyen keveset kapnak fizetés gyanánt.
hát na, ez is benne van. szerintem. ha normálisan keres és a munkaadója számonkéri és kirúgják, ha - akkor rátolható a parkolóőrre a sztori. de nem emlékszem, hogy a tévékettő ennél tovább ment volna, mélyebbre - na persze az kevésbé látványos, ha a céggel vívna.
Udv
Azért nem olyan vészes a helyzet a jogállamnak is vannak előnyei. Az hogy a Tv riporterei vagy jogászai nincsennek tisztában jogszabályokkal az az ő bajuk.
Ha a vesztegetés után cselekméynüket felfedik a rendőrségen akkor nem lettek volna büntethetőek.
Ők nem a rendőrségre hanem a studióba rohantak...megszívták.
LEgközelebb majd visznek egy példányt a rendőrségre is.
Ugyebár nem lehet olyan szabályt alkotni, hogy kamera előtt megtörtént vesztegetés nem bűncselekmény, mert legközelebb mindenki visz magával egy álstábot a vesztegetésre és a bíróságon arra hivatkozna, hogy ez csak teszt volt.

A szabályok most is vannak,, aki betartja nem lesz büntethető, a riportereknek, ha már oknyomozókká válnak meg kell tenulni ezeket. Azt gondolom ez szakmai minumum.
OFF:Gratulálok Árpád a csemetéhez!
Nejednek jó pihenést. Egészséget, és jókedvet mindnyájatoknak.

ON: Elkélne kicsiny hazánkba egy hasonló, vagy legalább valami. A tévések elmarasztalásában az indoklást jogosnak vélem, megvalósították magát a bűncselekményt. Mégsem rónék ki büntit. Okosabban kell csinálni, ahogy fentebb említetted is. (Ott sem mindegy ki kezdeményezi a csevejt.) A flótások akik lerántották a jónépet, pedig így jártak. A parlamenti téma más tészta. Az szimplán felháborító.
Gratulálok Árpád!

Sok boldogságot a kicsihez és remélem minden rendben van! A cigiről meg szokj le... ;)
Hogy a témához is hozzászóljak, a pedofilokat meg ki kell írtani. Egy-kettőt statáriaálisan a köztereken halálra kell kínoztatni, ha nincsen rá jelentkező én halálra kínzom őket (amióta egyszer láttam pár pedofilvideót nem lenne semmilyen aggályom). Elrettentené a pedofilokat rendesen. Nem véletlenül voltak azért régen sem a nyilvános kivégzések, nem csak a cirkusz miatt.
Ja! És leszarom hogy vallásos vagyok a pedofil papokkal kezdeném.
Tényleg, ez most hogy van? Én még nem hallottam róla, hogy pedofil papot akárcsak becsuktak volna. Úgy tűnik az egyház vírítja a lét, és ezzel minden el van rendezve. Hogy van ez, hogy köztörvényes bűntetteket így el lehet intézni? Vagy csak az USA-ban? Vagy Mo.-n nincsenek pedopapok? És ezt így hogy?
furcsa érzés hogy ilyen posztban kell ezt megtenni, de gratulálok mindhármotoknak!

amúgy USA politikai elit most van túl egy hasonló botrányon, Mark Foley republikánus politikus aki a gyerekek ellen elkövetett szexuális visszaélésék és bűncselekmények ellen harcoló közszereplő volt, csetelés közben bukott be. MF54 néven egy tizenéves fiút próbált molesztálni, képet kért, sztriptízre kérte fel stb. Az ABC-n élő adásban szembesítették az elmentett beszélgetésekkel. Hatalmas botrány lett az ügyből az eset után MF azonnal lemondott.

ha valakit érdekel itt van pár szöveg részlet angolul abból ami köztük folyt aim-en:
abcnews.go.com/WNT/BrianRoss/story?id=2509586&page=1

valóban elgondolkodtató, hogy miközben folyton remek pozíciókban végez az ország a nemzetközi szexstatisztikákban, addig nem fogy az óvszer, nincs hiv-fertőzés, nincsenek pedofilok, sőt nálunk a papok sem rontják meg a gyerekeket soha. mária országa.
Sok örömet a gyerkőccel ; )
hát ez elég durva. mondjuk a tizenéves lehet 17 éves is, meg 11.
szászmarci: bocs nem írtam le pontosan, 16 éves volt.
gratulálok! Nem is írtad, hogy lányod lett-e, vagy fiad...(Persze alvás után is ráér : )
mantrashiva: Persze hogy nem fogy az óvszer, hiszen a magyar pasik többsége a védekezést még mindig a nők feladatának gondolja : (((

(Lásd az abortuszstatisztikákat, vagy Albert Györgyi könyvét, ha valami személyesebbet akarsz...)
Es mi volt a tapasztalat a nogyogyasszal? Ez is megerne egyszer egy postot....
(Gratulalok)
Palee, ez még mindig a XXI.század!! bár ha az én gyerekemet bántaná valaki, lehet hogy hasonlókat kívánnék neki...
Nincs kedve valakinek tényleg megcsinálni? Tényleg csak egy kamera kellene hozzá, némi csetelésre szánt idő meg egy rendőr ismerős. Ha van valakinek kedve, az hívjon fel:
w3nd3r@gmail.com
Üdv Mindenki!
Ez a fajtája a reality showknak szép és jó és hasznos, de könyörgöm, gondolkodjunk egy kicsit a méretekben. Nálunk, az öreg kontinensen esetleg Európa méretben lehetne ezt megvalósítani, akkor lenne elég alany, eg elég néző is. Nálunk, amíg az egy főre jutó legkevesebb foggal rendelkező talkshow tízezreket von nap mint nap a képernyő elég, addig ne próbáljunk meg magar értékeket sugározni, mert megfelelő nézőszám hiányában idő előtt kihuny...
2006.december 2-án megszületett
Sün Aurél Sün Balázs nyolcadik kistestvére, Balázs örömmel nyilatkozta az NBC-nek, hogy most már ketten szuszognak kiszorultan a küszöbön és ettől Ő nagyon boldog:)))
Zsombi!

Világosítsál fel kérlek, hogy mit kell "magyar érték" alatt érteni!
Kedves Árpád, Magyarország tényleg egy elkúrt jogállam és még egy ideig tuti az is marad szerintem

Lurkóhoz gratulálok! :)
Nekem is van kettő, úgyhogy javasolnék is egy új témát: lehetne a magyarországi gyermektámogatási és/vagy demográfiai politikáról (?) csevegni egyet. Szerintem egyből nyugdíjasnak kellene születniük, akkor nem tojna rájuk az állam
Oooohhhhhh...

Még egy ilyen "újságíró????

Amúgy gratula. De komolyan.
Fogadjunk, hogy nem fogod megkeresztelni! ;-)
szerintem ez teljesen marginális kérdés. Az egyháznak persze nem, de hát az az ő bajuk.

megkeresztelkedni ráér a gyerek akár 20 évesen is, saját elhatározásból. Sőt az az igazi, amikor ő dönti el és nem a szülei. (Jézust sem a szülei vitték el Kersztelő Jánoshoz)
Ender

Kéne hozzá még pár bevállalós gyerekszínész is, szülői beleegyezéssel. Ez már nehezebb lesz.
Árpád

Gratula, ezek szerint nem csak írásban vagy beválllalós :)

A témához: az egész országból hiányzik a civil kurázsi jellegű mozgolódás, általában.

Az én régi ötletem például a buszsávban és egyéb rossz helyen vészindex segítségével lazázó nagyértékű gépjárművek ellátása 80-100, vagy több matricával, a hűtőmaszktól a hátsó lökösig. Különös tekintettel a szélvédőre. Formaruhába öltözött, nagy létszámú kommandó csinálná, hogy elejét vegyük a megérkező tulaj által foganatosított testi erőszaknak :)

Aztán kaparhatna.

A kromofág jobban mutat, mint a matrica.
Gratulalok Arpad!

Minden jot es gyors felepulest kivanok a nejednek!

Amugy a musort szoktam nezni, es nagyon profin van kivitelezve. A legjobbak az aktivistak, fantasztikusan ismerik a tinik nyelvezetet, sms szokasaikat, roviditeseiket. Abszolut megtevesztik az "aldozatokat".

Nalunk tenyleg nem lehetne megcsinalni, tul kicsi az orszag, nehanyan gyorsan lebuknanak, aztan behalna a musor.
A civil kezdemenyezesek pedig valoban gyerekcipoben jarnak (errol is lehetne beszelgetni, nem keveset).
A kromofág pont az akció diákos, soft, bőrbarát, tiszta, száraz és biztonságos léptékét tenné hidegre.

Csak semmi károsodás, viszont gyakran kellene csinálni, egy idő után lenne médiavisszhang is :)
RoFa!

Nem gyerekszineszek csinaljak, nagykoruak, akik lenyegesen fiatalabbnak neznek ki a koruknal.
Sok boldogságot a családnak!
vannak országok aholmeg levágják a tolvajok kezét
a cikkel nem nagyon lehet vitatkozni, nyilván mindenki egyetért azzal, hogy kicsit tisztább lesz mo levegője, amikor egy pedofilt bezárunk soksok időre.

de kérdem én, mi a tököm szükség van ehhez realityshow-ra?? egyébiránt a rendőrség most is fog el hasonló eljárással pedofilokat és egyéb bűnözőket. csak azt nem kommentálja stohlbuci meg görögzita. nincs emeltdíjas sms-szavazás, hogy vajon akar majd szopatni is a 12éves kislánnyal, vagy csak szeretné megdugni? nem -e lenne -e ez egy kicsit ízléstelen -e?

és nem a megszégyenített köcsögöt sajnálom, aki egy beteg állat, tőlem meg is kövezhetjük, csak előbb legyen titkos börtönünk botswanaban mondjuk és csináljuk ott, mert a magyar törvények nem örülnek a megkövezésnek...ha már annyira előttünk van a példa, hát nosza!

a civil kurázsiról, a buszsávban álló vészjelzős egyébként tényleg sült parasztok kocsijainak lematricázásáról, meg a hasonló okosságokról annyit, hogy

1 attól élünk jogállamban, h a jog szerint járunk el, lematricázó-törvény pedig nincs
2 aki szerint törvénytelenségre (szabálysértésre) törvénytelenség (szabálysértés) az adekvát reakció, annak megrázom a kezét és várom, hogy mikor jön a halálbüntivel....há végülis kinyírt vkit, nyírjuk ki őt is, há nem vazze
Arpi, ezt irtad "Magyarországon hálistennek alig akad. Magyarországon ezért eleve elképzelhetetlen egy ilyen tévéműsor: nem volna hozzá alapanyag."

- honnan tudod, hogy hany pedofil van Mo-on?
Ez a showműsor érdekesnek tűnik, de a műfajjal gondom van, mert a bulváros körítés nagyon le tud húzni egy komoly témát. Gondolom a felvilágosítás és megelőzés lenne egy ilyen műsor célja - mert a becserkészéshez nem kell tévé, ahogy többen már megjegyezték -, de ha nem ez, csak a borzongás öröme, akkor az elég gázos, mert nem a helyiértékén kezeli a dolgot.
talán elég lenne egy ablaktörlő alá csúsztatott A5-ös lap: "a következő karcol". véletlenül sem szabálysértés.
nyilván önmagában semmit nem ér, de ha 10 megálláskor/járdán parkoláskor 10 papír jönne össze, az már inkább...
még néhány hónap, és TWA lelkes támogató cikket ír Semjént támogatandó a családi adózás mellett...
Gratulálok Árpád!Minden jót,egészséget az egész családnak!(remélem,nem ilyen ma divatos apás-szülés volt)A keresztelő napján szokj le a cigiről.
Miért, mi a baj az apás szüléssel?
amc: mi a baj a "divatos apás-szüléssel"? Szerintem minden apának ott kéne lenni szüléskor. Szerintem rendkivül hasznos az apának(úgy is, mint férfinak), az anyának, a gyereknek, a családnak. Mi az, hogy a pasi csak az élvezetben óhajt osztozni, a kínban, a vérben és mocsokban pedig nem? Hm?
Egyébként kedves TWÁ, én is kérdezem: honnan veszi, hogy nálunk kevés a pedofil? Ha mégis, hát akkor nekem sikerült kifognom a kevésből épp egyet.
Kész (rém)regény, ami történt velem. Asszem megírom. Csak nekem is kéne egy blogféleség, csak nehezen találom meg az igazit, pedig mióta keresem...
Bár az ügy még mindig nem zárult le, dehát talán nevetlenül mégiscsak meg kéne osztanom a világgal a traumámat.
És mivel rendőrségi ügy is lett a dologból, hát rendőrismerőssel is konzultáltam, és ő bizony épphogy azt mondja, hogy bizony hogy sokan vannak. És az internet rásegít a könnyű, gyors, kényelmes volta miatt az esetleg csak szunnyadó hajlamok szárba szökkenésére.
És még: az egész környezete semmit sem sejtett az egészből hosszú időn keresztül. Ja, és még: a rendősismerős azt is mondta, hogy (érdekes módon?) a politikusok (vagy politikusi ambíciókkal bíró) férfiak között meg különösen sűrűbben fordulnak elő a pedofilok. Érdekes lenne ennek az okát megfejteni.
Egy t u r h a nevű szétkúrta egy kurva hosszú bejegyzéssel a csupaszfaszos postot valaki szójjon a Tótának hogy szeggye ki onnan azt mer kurva jó az a post nem kéne így elkúrni.
derekas ostobaság azt mondani, hogy ha az apa ott van szüléskor, akkor osztozik a nő fájdalmában, pláne a vérben? ráfröcskölik a vért? a mocskot meg végképp nem értem...
és hogy Karinthy versének meg mi köze ehhez, na ahhoz külön fóum kéne...

ettől függetlenül én sem tudom, hogy mi a baj az apás szüléssel..
bm: igazán kedves vagy, nagyon köszönöm. Szerintem én nem ezt mondtam. Ne adj a számba olyasmit, amit nem mondok - ha megkérhetnélek. Ha esetleg nem tudnád, nem csak fizikai fájdalom létezik. Továbbá: fizikai fájdalmat is enyhíthet lelki támogatás, a tudat, hogy a szeretett(?) társ mellette van, fogja a kezét, törli a homlokát, meg ilyesmi. Talán azt sem tudod, hogy nehéz helyzetben ha egy sgítő kézbe kapaszkodhatunk, már az is jó hatással lehet. És nem érezni, hanem LÁTNI, HALLANI, tapasztalni, ÁTÉREZNI a nő ill. a születendő gyerek küzdelmét, igenis, hogy sokkal közelebb hozza az apát az anyához és a gyerekhez is. Sokat számít, hogy a világra bukkanáskor is már mind a 2 (azaz kettő) szülő fogadja.
A Karinthy vers pedig miért ne jöhetne ide? A férfiak autentikusnak tekintik magukat olyasmikben is, amikről sejtésük sem lehet: ódákat zengenek szülésről, anyaságról, netán habzó szájjal ellenzik az abortuszt, de bemenni a szüléshez már snassz nekik.
No erről ennyit - ha érted, ha nem, ha félre...
Ja, és még azt talán elmondanám, hogy az én pedofil kedvesemet neten, fórumozás közben ismertem meg. De persze csak másfél év múlva borult ki a bili, addig mit sem sejtve éltem vele együtt. Korábban is voltak már negatív tapasztalataim a netes-ismeretségekkel, de ennyire még sose talált telibe a dolog. Úgyhogy én a netes indíttatású ismerkedéstől mindenkit óvok, de legalábbis milliószoros óvatosság szükséges.
nos, ha mar mindenki gratulalt, en se maradnek le,- nehany + jegyzes a poszthoz is:

A pedofilok szama szrintem nem sokkal kevesebb(sajnos) Mo-n, max kisebb orszag, kevesebb ember ergo ilyen ertelemben kevesebb pedo. Tudom le leszek bunkozva, de ilyen alapon irhatnank, hogy Amerikaban tobb/kevesebb a buzi, mint Mo-n. Szvsz ez faszsag. Nem nem akarok a B temaba belemelyedni, - lehet ne deviancia mittomen, de az teny, hogy mondjuk a "nemtermeszetes" szexualis viselkedes az valtozatlan, a tarsadalmi megiteles az ami valtozo. Erdekes lenne, ha oreganyaink butorai beszelni tudnanak...
Mindazonaltal az amerikai jogrendszer, hmmm. inkabb nem alkotok rola velemenyt, nem cserelnem le a magyarra, bar az is szar.
summa summarum:
1. azert jo, ha szuletik poronty is, ergo vannak nembuznyakok is, a buznyakokat azert meg ne bantsunk.
2. pedofilnak lenni csunya dolog, agent provocateurkent pedofilt fogni, levakuzni, teveben szerepeltetni, plusz meg a rendes buntit is kiosztani neki (bar sokan maximalisan egyetertenek vel,- gondolom en) a ketszer(haromszor?) buntetes ugyanazert elve, ami helyeselheto, mint a talio elv, de semmikepp nem xxi. szazad. cserkesszek be , iteljek el, de ne mutogassak. vagy-vagy. amugy maga az eljaras is picit kerdeses, pld egy naiv faszjancsit siman be lehet szivatni azzal, hogy menj el az xy utcaba, mondd, h joe vagy stbstb, es utanna egy egesz orszag elott megszegyenul.
remeljuk tota azert megse vali semjenne, mint egy kollega prognosztizalta:D
e_vita? A neten fogtal pedofil kedvest???
Hukk, ha ugy ertem, ahogy irva vagyon, akkor iszom egy felest erre, pedig itt meg koran van.
Alaverzum: el kell keserítenem Téged, ugyanis azokban az esetekben, ahol egy papról kiderült, hogy pedofil, bizonyítható is volt, minden alkalommal feljelentés és ítélet lett a dologból. Amerikában is és máshol is. Most nincs időm, de később kereshetek jópár precedenst.
Kedves Árpád, előszöris én is gratulálok a csemetéhez, azért remélem nem mindenben üt az apjára:-) Én is csatlakozom ahhoz, hogy alaptalan azt mondani, hogy Mo-n kevés a pedofil. Már a felderített ügyek száma is elég nagy, a felderítetlenekről persze nem tudunk. Jelenleg is tárgyalnak a Fővárosi Bíróságon egy ügyet, ahol apuka és anyuka 1. rendű számára pénzért "kölcsönözte" a 9 éves lányukat. (mielőtt vki szaladna a bíróságra, hogy megnézze a tárgyalást: zárt tárgyalás van az ügyben) Másfelől hogyan definiáljuk a pedofiíliát. Itt mindenki mindent annak vesz, mikor egy nagykorú egy 14 éven alulival közösül vagy fajtalankodik. Ad. 1: jogilag nem létezik olyan, hogy pedofíila (megrontás vagy erőszakos közösülés minősített esete létezik) ad. 2: orvosilag sem feltétlenül korfüggő a pedofília, ugyanis a lényeg az, hogy a beteg (mert ez betegség) az éretlen fiú vagy lány testekre izgul fel. Tehát ha lefekszem gey nagymellű, kimondottan érettnek kínéző 13 éves csajjal (nem teszem meg:-) nem feltétlenül vagyok pedofil. A pedofília nagyjábol olyan mint a homoszexualitás, nem tehet róla az ember. Németországban, Berlinben civil szervezetek megalkottak egy az anonim alkoholistákhoz hasonló segélyszervezetet, ahova pedofilok mehetnek, mielőtt még elkövetnének vmit, amiért a jog előtt is felelniük kellene. Ezt kimondottan jó ötletnek tartom, hiszen ahogy említettem ez is betegség, és egy AIDS-est sem lehet elítélni a betegségéért, addig amíg kárt nem okoz vele.
"Ez a showműsor érdekesnek tűnik, de a műfajjal gondom van, mert a bulváros körítés nagyon le tud húzni egy komoly témát. Gondolom a felvilágosítás és megelőzés lenne egy ilyen műsor célja - mert a becserkészéshez nem kell tévé, ahogy többen már megjegyezték -, de ha nem ez, csak a borzongás öröme, akkor az elég gázos, mert nem a helyiértékén kezeli a dolgot."

Szeretnek reagalni erre a postodra. Elvileg mindenben egyetertek Veled, de ha jol ertem, Te nem lattad a show-t.
En lattam nehany epizodot, es nem neveznem tulzoan szenzacio hajhasznak. Nem jobban, mint amennyire a tema magaban hordozza a lehetoseget.
Ehhez kepest velemenyem szerint egy eleg "lapos" musor, nagyjabol a tenyekre szoritkozik.

Viszont valoban sokat lehet tanulni belole.

Amikor en voltam 14, a gimiben talan 2 darab szamitogep volt, az internet meg valakinek az alkoholmamorban kialakult keplekeny otlete volt, amin persze a hallgatosaga maximum jot rohogott.
Ma valosag a net, es ugyanugy ismernunk kell a negativ oldalat, mint a pozitivumait.

Summa summarum: tanulni kell a kamaszokat, a mindenkori vilagukat, a nyelvezetuket (mert egesz mas, mint a mienk volt).
A pedofil vadaszok ugyanis ezert vannak nagyon sokszor lepeselonyben: ok ismerik a tizenevesek nyelvet es pontosan tudjak, hogyan kell hozzajuk szolni. Mig a szulo sokszor nem.

En olyan szulo szeretnek lenni, aki tudja, hgy a gyereket mivel es hogyan kabitjak.
re: magyarorszagon alig akad pedofil

kedves arpad, az eccerubb olvasoid kedveert javasolnam, hogy az ilyen allitasok ele / utan ird oda: ACHTUNG, WITZ, esetleg VIGYAZAT, IRONIKUS ALLITAS KOVETKEZIK

kulonben latod, mi lesz... :|
Mennyi most a hálapénz a szülésért, Árpád ?
bocsanat a provokativ kerdesert, de nem azert lenne (ha lenne) ehy ilyen show sikeres, mert soksoksok nezojeben ott lapul kisebb-nagyobb adag lenyomott pedofilia?
Cozumel, egyetértek veled, én egy esetleges magyar verzión agyaltam.
A dolog nehézségét abban látom, hogy a szülő arra tanítja a gyereket, hogy ne álljon szóba idegennel, közben a csetelés pont arról szól, hogy az ember nagyobbrészt idegenekkel áll szóba.
Na az egész egészségügy, az nem egy postot ér, hanem zöld könyvek tömegét. Hálapénzestül, állapotostul, mindenestül.

Az apás szülés meg nem divat dolga, hanem van, aki szereti, ha mellette van a párja, van, aki meg nem. Én ki lettem zavarva a végén, de talán nem is baj. Viszont utána akkor nekem lehet a kezembe nyomni a csecsemőt, amíg anyuka piheg, és az jó neki. I am your father, join the dark side, my son.

Viszont szomorúan látom, hogy ha azt írom, "Magyarországon hálistennek alig akad [pedofil]", akkor azt úgy is értitek. Nyilván akadni akadna elég, csak nincs, aki megakassza.
Én mindig férreolvasok?
Nem állította, hogy nincsen, csak precedens (ué.amire emlékeznénk) nincsen. Hírverés, stb.

"...ahogy az az alani postból felsejlik..." csak én értem úgy, hogy van itt bőven, mint ahogy kitárgyaltuk az előzőekben? Akkor pedig mindek a hőbörgés? Vannak.

youtube-on meg lehet nézni párat az említett "To catch a Predator"c. műsorból. Tanulságos és tényleg kivitelezhető kamerák nélkül is. A chat-et loggolni nem kunszt, bizonyítéknak sem utolsó. De a mondott szándék, és a tettre való hajlandóság erősen elkülönülnek, ebben van a bizonyíthatóság lelke. A randi már hajlandóságot mutathat.

(Bocsánat a fenti cenzúrakövetelésért, csak felindulásból irtam. Visszavonom. Nem szóltam.)
Gratulálok, Tóta apuka ! Gatyát felkötni, az a ma még ráncos és lila kis lurkó még jó párszor feladja a leckét. Mi pedig árgus szemekkel figyeljük, hogy a saját készítésü utánpótlással is olyan szigorú és kritikus leszel-e, mint általában a mai ifjúsággal. Csipetke, Te pedig nagyra nőjj, okos legyél és szép (ha ez lehetséges egy fiúnál :)
TWÁ a cigivel kár is próbálkozni, ő nyer :(, én már kimerítően végigmentem minden módszeren. A gyerekhez gratula, legyen egészséges, majd jól mehetsz ki az erkélyre cigizni, ha nekem van igazam. Ez majd nem tesz jót télen.

Cikkhez: Miért kell ehhez TV-műsor? Muszáj elamerikanizálni a dolgot? Nem elég a rendőrcsapat, meg pár aktivista?
Bár igaz, ha van nézettség, akkor hozhat pénzt is...
Cigi ügyben tudtok valamit erről a mágnesrezonanciás izéről, ami egy életre....? Van értelme, hogy zaklatom a páromat, hogy próbálja meg?
Eöö, kiváló nikotinos rágógumikat csinálnak manapság. Alig kell mellé egy pakk cigi. Meg tökmag. Vagy valami.

A műsor azért jó, amiért a lelőtt varjat érdemes kitűzni egy karóra. Elgondolkodtatja a többit, és felhívja az ellenérdekelt felek (szülők) figyelmét. Amire egy mínuszos rendőrségi hír nem elég.
"mágnesrezonanciás izéről"

Ostoba átbaszás.
Dohanyzas ellen nalam bejott a teherbeesos modszer, rogton nem kivantam:-)
Bar a nickedbol itelve, a parodnak ezzel nehezsegei lesznek...
>Amire egy mínuszos rendőrségi hír nem elég.

azon agyaljatok, hogyan kaptok el csaladon beluli pedofiliat.
na az van itt Mo-n tomegevel.
nem kell messze menni pl: itt Bp-n vezeto ujsagiro lanyatol halottam a konkret esetet.
Szereljünk minden lakásba kamerát. Big Brother is watching you.
Na de ki ejtse teherbe Gáboromat?
Alapból ám a kamaszok nem hülyék. Tapasztalatból mondom, tartok itthon egy 14 éves példányt. Nem gondoltam, hogy azzal óvom meg őt a pedofiloktól, hogy cenzurázom a netes tevékenységét. Még mielőtt eggyel is találkozhatott volna, tőlem halott a létezésükről és a különös ismertető jegyeikről. Mert jellegzetes példány mind. Az ősidőkben, amikor én serdültem, akkor is voltak szép számmal, csak nem a net volt a vadászterületük, hanem a 6-os villamos és a nyilvános WC-k.
Apuka, azt még mindig nem árultad el, hogy fiad lett-e, vagy lányod...
"I am your father, join the dark side, my son"
Gondolom, férfiember az új jövevény.
Válaszolok az újdonsült apuka helyett, hátha megint elaludt. Jól is teszi. Valszeg idén az utolsó nyugodt éjszakái ezek lesznek, a hétvégén.
huuuu Arpad, ez minden marketinges alma, ezzel a posttal vegre megtudtad szolitani az eddig rejtozkodo noi kozonseget is......
nem tudom, mennyire akarod ezt a temat targyalni a szemelyes erintettseg okan, de eszmeletlen kivancsi vagyok, h miket tapasztaltal az eu.-ben.
judikka: ez a hetvege meg jo lesz.
ezzel a műsorral egy baj van, hogy a sztorimagazinok rácsapnának az elkövetőre, és számíthat még 6-8 hónap tuti sajtószereplésre. ez egyfelől jó lenne, mert az emberek pofájába tolná a témát, viszont rengetegen megsajnálnák a rohadékot.
Ki sajnál meg egy pedofilt? Még egy másik pedofil se.
OFF

" "mágnesrezonanciás izéről"

Ostoba átbaszás. "

Egy volt munkatársam volt ilyenen és közvetlenül utána leszokott. Ami azt jelenti, hohy azóta 2 éve nem gyújtott rá.

Pesze, hogy volt e ok-okozati összefüggés...

Lehet, hogy elhitte, hogy működik, ezért leszokott. :)

UFF



Arpi, eleg sokan felreertetuk a mondtatot a pedofilok szamarol, de en meg most sem tudom maskepp erteni, de sebaj, nem fontos. Mar megtargyaltuk.

Azt hiszem leopold irta: " Berlinben civil szervezetek megalkottak egy az anonim alkoholistákhoz hasonló segélyszervezetet, ahova pedofilok mehetnek, mielőtt még elkövetnének vmit, amiért a jog előtt is felelniük kellene. Ezt kimondottan jó ötletnek tartom, hiszen ahogy említettem ez is betegség, és egy AIDS-est sem lehet elítélni a betegségéért, addig amíg kárt nem okoz vele."

Ezzel nagyon egyetertek, irtam az elozo posthoz, hogy Angliaban is erre "jottek ra", szinte veletlenul, hogy egyaltalan nincsen ennek egy segito hattere, pedig kellene.

Gondolom ennek az az oka, hogy ez a leginkabb elitelt buncselekmeny, marmint ha valalki kiskorut ront meg. Eddig senkinek nem jutott eszebe ezzel szembenezni es elbeszelgetni veluk.

- csak egy gondolat...mi van akkor ha mondjuk en (csak egy pelda) majd egyszer szulok, es hirtelen raebredek h jajj milyen kis formas a csemetem? Ha ha en azzal elmegyek akarmilyen anonim pedofilok klubjaba is - mar ha lesz olyan- ki fog engem megvedeni attol hogy ne jelentsenek fel? Vagy ne vegyek el tolem a gyereket?

- masik kerdes: miert van az hogy noknek nincsen pedofilia? lehet hogy van csak nem gyanakszunk? vannak nok akik megrontottak kiskoru fiukat, de nem sok kiskoru fiu panaszkodott miatta;) szoval csak az a kerdes, hogy a pedofilia csak ferfiakat erint? es miert?
porter nekem eleg volt megnezni egy tudo boncolast a youtube-on...1 eve...azota semmi:)
es meg egy...ugy altalaban a buntetesvegrehajto rendszerrol...

hatastalan, csak kivonjak a bunozoket a forgalombol egy idore aztan kiengedik oket...

peldaul pedofiliat tuti lehetne terapiaval kezelni, a tobbi buncselekmenyrol nem tudom, de ez a "mutassuk be, csukjuk le" nem mukodik hosszutavon. Szerintem.
Én is hallottam néhány sikertörténetet, de ha hatásos, nem értem, hogy miért nem reklámozzak minden fórumon és miért nem alkalmazzák az orvosok. Nem hat károsan a szervezet egyéb működésére?
Gratulálok a gyermekáldáshoz! Sok pénzt, békességet és szerető családot kívánok a picinek is.

Magunknak meg stílszerűen egy better Magyarlandot :)

Szvsz. minden valaha pedofilia miatt eltélt személy lakókörnyezetét is tályékoztatni kéne a tényállásról. Ahogy azok a "hülye" amerikaiak csinálják.
a gyilkosok kornyezetet sem tajekoztatjak...

masodik esely mindenkinek jar
Lehet hogy sok olyan pedofil(jelentése egyébként eredetileg gyermekszerető) van aki ugyanakkor normális ember volna tehát tisztában van vele hogy azzal hogy ő ilyesmivel próbálkozna az felér egy különösen brutális nemi erőszakkal, és mondjuk ilyen videókat sem vásárolgat mert tisztában van vele hogy ezzel közvetett mód erőszakot követ el, de legalábbis piacot teremt neki. Ezekről viszont nem tudni, és valószínűleg sosem fogunk tudni.

Egy átlagos heteroszexuális ember esetében sem jellemző hogy erőszakoskodjon, gyilokpronót nézzen, vagy lelkileg/szellemileg kiszolgáltatott esetleg csak hullarészeg kiütött nőre rámásszon. Persze ez nem igazán jó hasonlat mert még ha amúgy a kölcsönösség a gyerekek esetében fellépne, mivel nem érett rá ezért ez akkor is erőszaknak számít.

Igaz, konkrét emlékeim szerint én amikor kb 12 éves voltam már nem éreztem úgy hogy bármiféle lelki törést okozott volna egy csinos idősebb mondjuk 20 éves csajjal döngetni eggyet, sőt arra is emlékszem hogy ált.isk. 5. osztályos voltam amikor először nézegettünk az osztálytársakkal egymás közt elcserélt szexlapokat.

Aztán kitudja, lehet hogy csak én hiszem hogy nem okozott nekem lelki törést, közbe pedig nagyon is, és lehet hogy mondjuk erre vezethető vissza az alvászavarom.

Ugyanakkor pedig ha 27 éves fejjel ránézek egy 18-19 éves lányra még azt is túl fiatalnak ítélem meg hozzám.
No azért gerontofil sem vagyok:)




A kiscsajoknak persze baromi sürgős, hogy őket nőnek nézzék. Én a kevés vaskalapos szülő közé tartozom az osztályunkban, aki a 8-os lányának nem engedi a müköröm-festett haj-piercing-miegyebet.Segíthetne az iskola is abban, hogy 18 éves korig nem engedi az ilyesmit.Aztán a liberális anyukák-apukák baromira csodálkoznak, ha tapasznyaltnak tünő serdülőt elkapják a játszóról hazafelé billegtében.
Az utóbbi időben történt kamaszlányok elleni büncselekményeknél (Szécsény, Makó) sem az volt az első gondolatom, hogy hogy lehet, hogy vannak ilyen aberrált barmok, hanem hogy mit keres egy tizenéves kislány éjnek évadján az utcán és mit csinálnak addig a szülei.
"a gyilkosok kornyezetet sem tajekoztatjak...
masodik esely mindenkinek jar"

Persze jár, esetleg mindjárt dolgozzán már oviban vagy képezzük át napközis tanárrá. Miért csak neki jár esély? Az esély nem jár a szülőknek is? Tudniuk kell, hogy van egy olyan a környéken akire figyelni kell. Ez teljesen korrekt dolog lenne.

judikka: hazamegy éppen esetleg sétál a barátaival. Ééééss? Ezért ő lenne hibás?
OFF

Nem vagyok a tema szakertoje, csak lelkesen olvasgato szulo, de megkerdeznem: a liberalis nevelest miert azonositjak a "szarokagyerekretolembarmitcsinalhat" tipusu nevelessel?

Liberalis szulonek tartom magam: nem tiltani, nem is igazan nevelni, hanem TANITANI probalom a gyermekem.

Es ebbe az is benne foglaltatik, hogy nem dobjuk el a szemetet az utcan, nem firkaljuk ossze a szomszed neni autojat, nem vesszuk el a homokozoban Ubulka lapatjat stb.

Szoval ne keverjuk a fogalmakat...amugy amikor legutobb neztem, a liberalisnak semmilyen pejorativ jelentese nem volt az ertelmezo keziszotarban...:-)
attisan, hol irtam en olyat, hogy "mindjárt dolgozzán már oviban vagy képezzük át napközis tanárrá?"

ha ezt megmutatod, reagalok is arra amit irtal..

amugy meg ne kolts bele remkepeket.
attis, nem értetted a lényegét a mondókámnak. Természetesen nem az a baj, hogy hazafelé billeg a fent említett leányzó. Ha tanítás végekor megnézed egy átlagos általános iskolából kicsődülő lányokat (vigyázz nehogy pedofilnak nézennek, látod, hogy 13-14 évesen sokan már úgy öltöznek, úgy néznek ki, mint egy hivatásos. A formájuk már megvan hozzá, de az eszük még nincs, hogy kezelni tudják deres halántékú, cukorkát kínáló, ballonos bácsik érdeklődését. A veszélyérzetük két éves korukhoz képest legfeljebb annyit fejlődött, hogy már nem esznek bele a mosóporba. Erre értem, hogy a szülőknek és a tanároknak kéne vigyázni rájuk pl. azzal, hogy nem engedik a túl kihívó megjelenést és nem engedik őket sötétedés után elhagyatott helyeken kóricálni.
Volna még egy gond a show magyarországi adaptációjával. Az USA-ban ez így zajlott:

You’re about to meet a man who so badly doesn’t want to appear on television, his lawyers actually went to court, trying to prevent us from using details of his chat, and video of his interrogation by police.
The court, however, ruled in our favor.

Nálunk attól tartok, megfelelő pozícióban megoldható, hogy ne kerüljön adásba a műsor.
"Lehet hogy sok olyan pedofil(jelentése egyébként eredetileg gyermekszerető) van aki ugyanakkor normális ember volna "

- ugyan ki vallana ezt be? tulajdonkeppen ez is egy vonzalom (ami a "pedofilnak" ugyanolyan termeszetes inger mint nekunk egy fizikailag kivanatos ferfi vagy no latvanya -na ezt jol leirtam- nem tehet arrol hogy bejon neki egy fiatal gyerek. Gusztustalan meg megvetendo, de nem tud ellene tenni, ugyanugy ahogy normalis emberek sem a normalis vonzalmukkal.

Csak eppen nem tesznek semmit, hanem probalnak egyutt elni ezzel a tudattal. Lehet sok ferfi/szulo ezert nem kepes "jo szulo lenni" mert ott motoszkal a fejeben, h hatha az olelesbol mas lesz.

Lehet hogy ezt most bonyolultan lett leirva, de en ertem, az a lenyeg:D
A mosóporba is beleesznek. Pont most volt az a botrány a mosóporevős gólyaavatásról.
na látod :))
Valóban, ha ránézek a csemetémre, akkor 2 és 14 éves kora között nagy előrelépés csak a szobatisztaságot illetően történt.
Látnád az én (14 éves) lányom szobáját...
Hát annak a tisztasága azért hagy kívánni valót ...
Igazad lehet, végülis állitólag a szexuális tartalmú oldalak közül a leglátogatottabbak a pedofil oldalak. Olyasmi lehet, minthogy soha nem hallottam még olyan emberről, aki csak ismerne is valakit, aki nézi a Győzike showt, oszt mégis annak a legnagyobb a nézettsége.
Szegény Árpád, már most elvesszük a kedvét.
ez a nagy talany..."soha nem hallottam még olyan emberről, aki csak ismerne is valakit, aki nézi a Győzike showt, oszt mégis annak a legnagyobb a nézettsége. "

Kihanem írta: "- masik kerdes: miert van az hogy noknek nincsen pedofilia? lehet hogy van csak nem gyanakszunk? vannak nok akik megrontottak kiskoru fiukat, de nem sok kiskoru fiu panaszkodott miatta;) szoval csak az a kerdes, hogy a pedofilia csak ferfiakat erint? es miert?" -> javaslom ehhez a South Park epizódot mikor Kyle öccsével lefexik az ovisnéni és mikor Kyle a rendőrségen feljelentést tesz, hogy a kistestvérét megrontották a rendőrök egyből mindenki: "a mocskos szemét, ki az a pasi?" erre Kyle mondja, hogy nő rontotta meg az öcsét az összes rendőr csak annyit mond: "Sweeeeet" (1010-es epizód)
Másik kérdésedre: ha vki úgy elmegy azokhoz a sgeítőszervezetekhez, még a nevét sem kell mondani semmit sem, csak hogy van ez a probléma segítsenek rajta. Senki nem kérdezi tőlük, hogy csinálták -e már, egyszerűen megpróbálják lebeszélni őket. És nem adnak ki neveket a rendőrségnek. Mert aki ezt bevállalja aligha tekinthető bűnözőnek, az ilyen embernek nem börtönre hanem gyógyításra van szüksége. A Spiegel TV-ban vagy a Stern TV Reportage-ban volt erről tudosítás néhány éve, de már nem találom neten.
Judi: szvsz, eléggé nagyot álltalánosítasz. Másrészt meg valahol érdekes a felvetésed.

Viszont nem tudom elképzelni, hogy egy tanár/szülő olyanokat befolyásoljon mint egy lány öltözködése. Ezt megteszi a divat a millió marketinges és a sok reklám. (Jobbat mondok. Úgy sejtem, hogy a te osztálytársaid is kihívóbban öltözködtek mint annak idején a szüleitek.)

Tény, manapság a lányok gyorsabban kezdenek el foglalkozni a divattal mint korábban. Erre öszönzi, tanítja! őket minden forrás (lapok, tv, magazinok..) Mellesleg, én nem hiszem, hogy ettől "hivatásos" külseje lenne a lányoknak. Inkább vicces :)

Viszont ettől függetlenül nem az ő hibájuk a bejegyzésben lévő probléma. Volt ugyan idő amikor az erőszaktevőt felmentették mert az álldozat miniszoknyát! viselt, de szerintem senki nem térne vissza ehhez a gyakorlathoz.
Ja igen még ahhoz a témához, hogy mi van ha nő ront meg kisfiút: ilyen is van, higyjétek el bár a leggyakoribb mikor pasi kisfiút illetve pasi kislányt, legritkább mikor nő kislányt. De mindegyikre volt már precedens Mo-n is. És meglepően sok vérfertőzéses per van egyébként, sokszor az anyuka rányit az apukára (hozzátenném ha a sértett 12 éven aluli akkor nem megrontás vagy vérfertőzés hanem erőszakos közösülés minősített esete, még ha bele is egyezett).
Leopold, nem baj ha nem fogadom el a southparkos peldat?
Viszont az amit mondtal, hogy vannak noi megrontok, de ritkabban, es meg sajat gyerekkel is, valaszol a kerdesre...legalabbis arra, hogy a pedofilia nem nemtol fugg. amit sejtettem, de mivel annyira nincsen rola szo, nem voltam benne biztos.
Nem általánosítok. Azt írtam, hogy sokan, nem azt, hogy mind.

A mi időnkben köpenyt kellett hordanunk. Hogy utáltam, most meg visszasírom. Nem volt akkora különbség bombázó és csúnyácska, gazdag és szegény között. Aztán a sulin kivül divatoztunk, amennyire a szüleink hagyták. Ma is vannak olyan iskolák, ahova nem mehet úgy a gyerek, mintha discoba menne, mert azt is meg kell tanulnia, hogy nem mindenhova illik minden öltözet. Csak kevés suli vállalja fel ezt.

Persze, hogy nem a gyerek tehet róla ha a tenyérnyi topokból kikandikáló hamvas mindenféléje felkelti az arra vevők figyelmét. Erről beszélek.Tényleg nem érthető?
a megszégyenítés az egyik legősibb szankció. és az egyik leghatékonyabb is. őszintén szólva, legszívesebben mozgalmat indítanék a gyakoribb alkalmazásáért. itt a környékünkön, olyan utak mellett vannak kidobált szemeteszsákok, ahová éppeszű ember gyalog nem viszi el. mi következik ebből: olyan tüchtig kispolgárok dobálják itt a szemetüket, akiknek a kertje olyan, mint amit felporszívóztak. én marha meg szelektíven gyűjtök itthon bio- fém papír etc. tehát a telkem, mint egy átmeneti tároló, amíg a megfelelő helyre nem logisztikázok mindent. namost, ezeket a tüchtig kispolgárokat nem a 10k büntetné, hanem az, ha a szomszédaik előtt leégnének! egyébként is, közterületen szemetelnek, ahol, ugye lehetne kamerázni, és a felvételt - ha azon jogsértés van - be is lehet mutatni, ugyanúgy, mint a bankrablóról. akkor mégis miért nem ez történik??? az állam (önkormányzat) cinkosan együttmáködik velük. ugyanez igaz az utszéli strichelőkre is. ha néha bemutatnának felvételeket autóval, rendszámmal, veszélyesebb lenne megállni... egy razziát csendben meg lehet úszni, azt anyunak nem kell megtudnia...
báró Leopold és KiHaEnNem hozzáállása a legkorrektebb ebben a topikban.

TWÁ figyelmébe ajánlanám, hogy ezt a témát sajnos az átlagember amúgy is "hisztérikusan" kezeli, "hála" a bulvársajtónak. Hogy mást ne mondjak, aki a pedofília nevű betegségben szenved, azt rögtön született gonosznak, gyerekmegrontó bűnözőnek könyveli el majd mindenki, pedig ez köszönő viszonyban sincs a valósággal.

Egy ilyen showműsor ezt csak fokozza, akkor meg hogyan várható el, hogy kezeltesse magát a beteg?
Lássuk be fiúk, a szexuális aberrációk nagy része a ti kiváltságotok.
KiHaEnNem: sok pedofil nő van, és sok köztük az olyan, aki kislányokhoz vonzódik.

(Én a pedofil szót eredeti értelmében használom, tehát nem jelenti azt, hogy az illető bűncselekményt követett el.)

A nők azért nem kerülnek előtérbe, mert az ő eseteik rejtettebbek maradhatnak. Gondoljatok csak arra, hogy a nők eleve természetesebben vannak gyerekek közt: óvónő, ápolónő, védőnő, tanítónő, baby sitter, stb.
Akinek mindjárt gyilkolni van kedve a pedofil szó hallatán, annak azt tudnám mondani, hogy valószínűleg az ő rokonságában vagy baráti körében is van pedofil, aki nem tehet arról, hogy ilyen hajlamai vannak.
en nem hiszek ebben a "peofilia egy betegseg / szuletesi rendellenesseg" szovegben - sztem az esetek elsopro tobbsegeben (kora gyermekkori) kornyezeti hatasok allnak mogotte. i.e. megfelelo terapiaval valoszinuleg sok esetben valtoztathato az iranyultsag.
Leopold, mire alapozod a statisztikát, különösen, hogy a nő-kislány eset a legritkább?
judikka, ugyan mar...
ezt nem mondhatod komolyan, noknek nem divat ezt hiresztelni, de ugyanugy vannak harisnya, csizma fetisiszta nok, meg meg hadnemondjam.
es ez nem aberracio...
ahogy egyik pszichologiatanrom mondta, sose valassz el egy mazohistat egy szadistatol...
ami neked normalis lehet masnak nem az es vice versa.

megmondom oszinten nem ertek egyet a sok "diagnozissal" meg megkulonboztetessel, miert kell valakit szexualisan aberraltnak tartani ha arra izgul amire a parja is, hat kit zavar? addig ameddig jol elvannak csinaljak. Persze, gyerek, kutya, macska, tyuk, hal es kigyo maradjon a helyen.
gromit, en sem hiszek mentalis allapotok betegsegszeru leirasabn, ugyanugy nem hiszem hogy a "melegseg" vagy barmilyen nemi erdeklodes, fetis betegseg lenne.

a legtobb pl cipo fetisiszta meg is tudja mondani mi miatt erdeklodek olyan iranyban, szerintem is teljesen kornyezeti, de errol szerintem egy pszichologus biztos tobbet tud.
na had kerdezzem mar meg...

Te Arpi, miert nem engedi a szovegemet elmenteni ha benne van a kozosules szo (a 4 betus)?

hat hogy lehet pedofiliarol beszeni anelkul?
Ezer grat, TWÁ!

Azt ugye tudod, hogy a neheze még csak most jön!? :-) A mi lányunk 8 hetes, és pontosan 8 hete nem alszunk... :-) Mi a keresztneve a gyereknek?
ja igen...en is gratulalok, remelem egeszseges es vidam kolok lesz:) vagy mar az is:)
Szerintem sem aberráció, ami az összes szereplőnek a kedvére van, legfeljebb a szokásostól eltérő. Onnan viszont aberrációnak tartom, ahol erőszakkal párosul vagy bármelyik fél nincs abban a helyzetben, hogy ellentmondjon.... kutya, macska, hal, kígyó....gyerek.
Pedofilként is arra az emberre gondolok, akinél ez már túlmegy a fantáziálás határán. Addig gyógyítani kellene, onnan viszont veszélyt jelent a társadalomra, annak is a legkiszolgáltatottab rétegére. Gondolom, ehhez a kérdéshez máshogy viszonyulnak azok, akiknek gyerekkorukban volt ilyen élményük vagy olyan koru gyerekük van, aki veszélyeztetett lehet.
Hm..
Nem Anonim, azért azt ugye te se gondolod, hogy az lenne a jó társadalom, ahol mindenkit, irgalom nélkül lecsuknának mondjuk aljas indokból elkövetett, előre megfontolt utcai csokipapírdobálás miatt? Meg kamerázzuk be a vécéket is, ott van aztán a fertő, néha mellé is megy...
És szeretnék egy rendőrt a szomszéd ház mellett levő fához is, mert állandóan rászögezik a plakátokat!
Hm2.
Az, hogy hogyan öltözik egy kamasz kislány, az a társadalom aktuális ízlésének függvénye.
Mi vagyunk kérem felkészületlenek erre a tempóváltásra. Az erkölcsöknek kell ehhez hozzánőni. És, ha a chat (nyilván upgrade-olt változatban) majd megszokott lesz, és a nagyi is azzal kezdi, hogy: Igen kislányom, amikor a nagypapival összejöttem, akkor is sok csúnya és neveletlen ember volt a chaten, vigyázz magadra... és nehogy elfelejtsd letölteni az X-et akkor majd nem a chat lesz a főbűnös. Azt viszont elismerem, bezony némelyik csajóca, (sőt egész sok) már 14-15-16-felfelé "fürdőrucis/kicsit fürdőrucis" fotókat csináltat magáról (l. modellek, Gidák robitól stb) és persze felteszi a netre stb. Na ebbe azért bele lehetne szólni komolyabban vmennyire.
Psszzzt, ne zajongjatok, biztos alszik. Jól teszi. Jövő héten ilyenkor már hajnalig velünk lesz, vállán Worluk Jr-ral.
"Lássuk be fiúk, a szexuális aberrációk nagy része a ti kiváltságotok. "

igen, ha csak eroszakrol es pedofiliarol van szo, akkor valoban (gondolom en) a ferfiak tobbsegeben vannak...

de ne hivjuk kivaltsagnag, meg ironikusan sem, rosszul hangzik.

amugy egyetertek
Tudom, most kapok majd jelzőket bőven, de szerintem mindegy, hogy betegség-e a pedofília, vagy sem. Az én szememben a lényeg, hogy káros a társadalomra. Kezelgesse őket a smasszer. El kéne már felejteni ezt a liberális maszlagot a megélhetési bűnözőkről, a sanyarú gyermekkorral megvert sorozatgyilkosokról, a pedofilok esetében a perverz nagybácsiról. MEGVÉDENI A NORMÁLIS, TÖRVÉNYTISZTELŐ EMBEREKET, az az elsődleges szempont. Mondhatnám, hogy a bűnözők joga számomra másodlagos, de hazudnék. Igazából sz*rok rá.
a párom állandóan belekotyog. Azt mondja, a migrén meg a mi kiváltságunk és az is meglehetősen aberrált hozzáállás.
(nem tudom, kiről beszél)
cartman, a baj az, hogy bemennek a bortonbe es otletekkel meggazdagodva jonnek ki...szerinted szamit nekik ha ujra bemennek? addig nincsen ertelme a bortonnek ameddig nem segiti magat a problemat, azok az emberek ugyanugy bunozok maradnak (tobbseguk, azt hiszem tobb mint a feluk).
judikka


biztos tul sok szappanoperat nez...:)
>Lássuk be fiúk, a szexuális aberrációk nagy része a ti kiváltságotok.

tevedes.
az agresszivitas a fiuk kivaltsaga (illetve a tesztoszteroné).

emiatt pl: tetszoleges ritka nemfuggetlen emberi tulajdonsag a ferfiak koreben gyakrabban parosul buncselekmennyel.
Cartman: a pedofil szó még nem bűnözőt takar. Illetve nem feltétlenül. Egy hajlamot jelent, amiről a 'tulajdonosa' nem tehet; akár betegség az, akár környezeti hatás. Szerintem jobb segíteni neki legyőzni ezt a hajlamot, amíg csak hajlam, mint hagyni, amíg ténylegesen bűnöző lesz belőle.
Az másik kérdés, hogy a pedofil bűnözőket hogyan lehet elkapni, megbüntetni; a cikk erről szól.
Cartman, akkor mondd meg, mit teszel, hogy a gyereked majd ne legyen pedó.
Nem kell mindent mindjárt olyan véresen komolyan venni. Szegény Árpád ma lett apává és ha fentieket elolvassa azt hiszi, hogy a pedofilok már a spájzban vannak.
nem csak tesztoszteron...neveles, az oke ha a fiu "haboruzik", ha babazizik, akkor meg raszolnak.
judikka, Árpád maga kukkantott be a spájzba! :)
KiHaEnNem!

A börtön alatt én nem a jelenlegi szanatóriumot értem. Olyat, ahová semmi szín alatt nem akarna visszatérni, aki már eltöltött ott egy kis időt. Egy másik témában már írtam, hogy - szerintem - az sem egy jó gyakorlat, hogy a visszaesőkénti elkövetés csak súlyosbító körülmény. Ilyen esetben szorozni (hatványozni) kéne az alapból kiszabható büntetési tételt.
Szerintem nincs rá különösebb ok, hogy a nők közt kevesebb pedofil legyen.
Cartman, tévedésben vagy, a pedofil nem a perverz nagybácsi miatt lesz az. Legfeljebb az esetek egy részében.
es ha nincs mas pelda elotte csak a bunozes? mondjuk olyan kornyezetben nott fel? az nem igazan fair, tulajdonkeppen olyan mintha utnel vagnal valakit azert mert valamit rosszul csinalt, de azt nem mutatod meg hogyan kell maskepp.

(ertem amugy hogy mit mondasz, valahol egyet is ertek, de megfelemlitesen nem lehet egy tarsadalmat mukodtetni...naja, egyeseknek sikerult...)
Pedofília? Nem= férfi sztem, van női is, csak ritkább (l. ezek a sex teacher ügyek, bár ott sem gyakori a 14 év alattit megrontó) Mondjuk a legszebb mégis a pedofil, leszbikus nő lenne, olyat azt hiszem még nem ettek a bíróságok... Na mindegy, a nőknek azért még itt is sokáig a jogban is hivatalosan védelmük volt. Ha jól emléxem 98.ig "Aki nőt"-el kezdődött az erőszakos köszörüléses §.
Na ezzel egyetértek, vesszen az a rettenetesen sok nő, aki ilyet csinál (nem tudom, mekkora lehet vajh az emiatti BV- arány? biztos fergeteges)!
Bár azért az elv az elv kérem (és ezért tényleg egyetértek).
Meg lehetett jól büntetni a 14 feletti de 18 év alatti fiúkkal "fajtalankodókat"
De az alkotmánybíróság úgy gondolta, hogy ne lehessen. Asszem egyedül az egyik előző Abíró felesége, ősz hajjal, aki most Abíró különvélt ez esetben. Na úgy látom mégis ő testesítette meg a nagy szociológiai rátát.
Ez van, kellett ide jogállam, meg emberi jogok. És mégis azt mondom igen a pedofília is betegség, kezelni kell, megelőzni.És persze büntetni is.
Amole, Quicksilver!

Én nyilván csak a bűncselekményt elkövetőkre gondolok, ahogy a cikk is erről szól.

A gyermekemnek megpróbálok testi-lelki szempontból egészséges környezetet biztosítani. Tanítom, nevelem. Ennyit tudok tenni, hogy ne legyen bűnöző. DE! Mindenki SZABAD AKARATÁBÓL lesz gyilkos/tolvaj/erőszaktevő, amiért FELELŐSSÉGGEL tartozik.
Biológiai oka lehet. A terhesség és a szülés miatt valószinüleg nekünk egy gyerek az gyerek, akár a mienk is lehetne.
Wonderland, sok pedofil nő van, aki a kislányokra bukik. Csak bíróság elé ritkán kerül ilyen.
Cartman, az a baj, hogy a cikkek mindig erről szólnak. Arról a legritkábban, hogy hogyan alakulhat ki pedofil hajlam, és a kezelési lehetőségekről.

Az én kérdésem pedig erre vonatkozott.
van itt ket dolog. az egyik az igazi pedofilia, vki nemileg eretlen egyedre gerjed, ugye. ez ritkabb, mar csak azert is, mert ez ellen sokkal melyebbrol, a biologiai / allati (nem pejoralo ertelemben) enunkbol jon az ellenkezes.

erre raepult egy civilizacios pedofilia-definicio, mivel a modern tarsadalom megengedheti maganak, hogy pubertas utan meg egy ideig gyereknek kezelje az egyent. de ez egy joval fiatalabb norma, ennek megfeleloen kisebb a tilto ereje.

es igy van egy fura hatarmesgye, ahol csak a civilizacios tiltas mukodik, a biologiai nem. vegulis par generacioval elobb (v parezer km-rel arrebb) 15 eves nok mar felesegek, anyak voltak...
ezt honnan veszed, amole?
A higgadtabb hozzászólások csatlakozom, akik nem a pedofilokat akarják megérteni, hanem a pedofiliát, ez nagy különbség. Az természetes, hogy a pedofilokat el kell különíteni, hiába a sanyarú gyermekkor, bocs, másnak is volt, mégsem lett pedo (amúgy a dolog gyógyíthatatlan, a nemi vágyat csökkentik gyógyszerekkel, így akarják magát az okot megszüntetni). Viszont a jogos bünti nem segít a megelőzésben, nem védi meg a gyerekedet - ez nem lopás, hogy kapsz egy pofont és akkor legközelebb meggondolod, ez egy betegség. A megelőzésben pl. a fentebb említett segélytelefonok és anonim csoportok segítenek az érintetteknek, vagy éppen a szülők felvilágosítása, hogy mi is ez, mire vigyázzanak. Összegezve, az utólagos kármentés és bosszú helyett a megelőzéssel is többet kéne foglalkozni.
A pedofília terápiás kezelése nem tudom mennyire megoldás, illetve, hogy mennyire kivitelezhető maradandó testi és szellemi károsodás okozása nélkül ;)

Wonderland hozzászólásához kapcsolódóan:
privi.hu
Szóval van kihívás, mondjuk talán 13+.
A Paris Hiltonos szószpark témába vág.

Ilyen kamerás, elkapósdi, leleplezősdi azért is jó megoldás, mert a legalább szülők megtudják, hogy ez így megy manapság. Nyilvan kevesebb pedofil nem lesz, csak kevesebb eset.
1. Cartman, álláspontod épp ellenkezik a 19. századi indeterminista büntetőjogász iskolával. És már a 19.szzd-ban Marx is megmondta volt, hogy a lét határozza meg a tudatot. Nehéz egy olyan világból kitörni, ahol csak ilyet lát (bár igaz, nem lehetetlen).
2. Gromit (2006.12.03. 00:06:45) respect. Egyetért egyetért. Jó háttérelemzés, málágyéc!
Amole!

Ne vegyél mindent szó szerint. A mondandóm lényege az volt, hogy a mentség nem mentség...

KiHaEnNem!

Rossz ez a megközelítés. Emberünk megerőszakol egy gyereket, elkapják, kezelik. Aztán kiengedik, és pont a Te fiad/lányod lesz a következő áldozat (bocs, nem sikerült a kezelés...). Kérdés: Példás büntetés, vagy újabb próba!?

Szerintem olyan sincs, hogy valaki a környezetében csak egyfajta (bűnöző) magatartást lát. Egy ember fejlődését sokminden (család, iskola, barátok, munkahely, stb.) befolyásolja. Ő dönt, mit választ.
Cartman.. Izé... egyezik az indeterminizmussal.... sorry, nagyon meg akartam mondani a tutit.
amole 2006.12.02. 23:12:43
Leopold, mire alapozod a statisztikát, különösen, hogy a nő-kislány eset a legritkább? -> bevallom töredelmesen nem exakt statisztika (jelenleg nem is lehetne erről exakt statisztikát készíteni, mert nincs olyan adatbázis, ahol az elkövető és a sértett neme is benne lenne), hanem tapasztalatból mondom. Elég sok nemi erkölcsös bcs-vel találkoztam és az alapján mondtam.
Cartman, egyetértek, a tetteiért mindenki felelős.

Csak arra próbálok rávilágítani, régen rossz, ha már tettekről van szó.

A betegség kialakulását kellene megelőzni, ha lehet.
"Viszont a jogos bünti nem segít a megelőzésben" - attól függ. Ha a büntetés elég elrettentő, akkor preventív is lesz...
dos boot, én inkább azt mondom, hogy nehezen gyógyítható, de talán (remélem) nem gyógyíthatatlan.

A gyógyulást nehezíti, hogy a pedofil nemigen mer orvoshoz fordulni a problémával, köszönhetően a hisztériának.
"Rossz ez a megközelítés. Emberünk megerőszakol egy gyereket, elkapják, kezelik. Aztán kiengedik, és pont a Te fiad/lányod lesz a következő áldozat (bocs, nem sikerült a kezelés...). Kérdés: Példás büntetés, vagy újabb próba!?"

oooo....nyilvan addig utnem amig mozog...

de ez nem kerdes.

a problema ott kezdodik, hogy miert jon meg ki ugy hogy ujra kezdi.

nem vagyok nagyon jartas a kriminologiaban, de ha joltudom ugyanugy van psziciatriai hattere a kriminalis szemelyisegnek, mint mondjuk egy pszichopatanak. tehat ha gyogyszerrel, kasztralassal (na jooooo, nem) egyeb alternativ terapiaval nem lehet megoldani akkor ki se kellene engedni.

passz, nem tudom, egyikunk sem jartas a temaban, nyilvan ugyanugy embereletekrol van szo, az a rohadt pedofil is ember, valamit csak ki kellene talalni, meg sem lehet mindenkit bezarni vagy felakasztani aki olyat tesz ami nem elfogadhato.

arrol tud-e valaki, hogy milyen aranyban hatasos a pszichoterapia? errol nem volt meg szo
Astra Alvin jujj, ezt a szájtot még nem láttam ...húúú "12 éves vagyok és szeretek ismizni..." ANYU LÁTOTT MÁR ITT KISLÁNYOM???
De ki be ba ..szotüdülő öreg vagyok má... eddig nem hittem el, de ezek tényleg gyorsabban érnek (persze szigorúan csak fizikailag).
judikka, a pedó nőket akik kislányokra izgulnak?
Beszéltem néhánnyal.
KiHaEnNem!

Ez nem válasz! Kockáztatsz? Bízol annyira a pszichiáterben? Bevállalod? Igen vagy nem? :-)
Úgy látszik, az, hogy miért kezd valaki gyerekekhez vonzódni, illetve hogy lehetne ezt megelőzni, senkit sem érdekel. Csak a bűncselekmények.
KiHaEnNem: van pszichiátriai háttere, és nem lehet segíteni rajta túl sokat. Mire az pszichiáterhez kerül... Talán 8-12 éves korban még el lehetett volna valamit érni.
Büntetni viszont feltétlenül kell. Aki pedig azt mondja, hogy a magyar börtönök nem elég szigorúak, én ezzel konkrétan nem értek eget, inkább az ítélkezési gyakorlat szigorításán keresztül lehetne valamit elérni. És persze szigorúan bizonyos esetkörökben.
"nem tudom, egyikunk sem jartas a temaban", -> két hét múlva vizsgázom kriminológiából
Wonderland mire gondolsz, amikor a 8-12 éves kort írod?
"Francia kutatások is megerősítik azt a feltevést, mely szerint betegségről beszélhetünk a pedofília kapcsán. Kimutatták, hogy az ilyen jellegű bűncselekményekért elitélt személyeknél szinte 100 %-os volt a visszaesés. "
Ez a cikk is azt taglalja, hogy a hajlam valószinüleg genetikusan kódolt, de a felszinre törésében szerepet játszik a szocializáció
Leopold... két héttel előtte még nem nagyon szokott az ember mindent tudni:)
judikka 2006.12.03. 00:26:11
"Francia kutatások is megerősítik azt a feltevést, mely szerint betegségről beszélhetünk a pedofília kapcsán. Kimutatták, hogy az ilyen jellegű bűncselekményekért elitélt személyeknél szinte 100 %-os volt a visszaesés. " -> ez nem meglepő, a börtönökben egyszerűen nem kezelik helyesen ezeket a rabokat. Megfelelő segítség mellett ez kiküszöbölhető lenne. Sőt megelőzhető.
Cartman: hat ha konkretan itt toporogna a pedofil a kapuban, elobb gyorsan felutnem a lexikont h tudnka-e rajta segiteni...mivel nem tudom, ezert addig passzolok, halistennek nem toporog itten nekem se pedofil se gyerek (nem tudom melyiknek orujjek jobban;) )

szal addig valoszinuleg a pszichiaterben biznek, ha pedig mar megrontott valakit, akkor nyilvan buntetes, es terapia.

wonderland, en meg mindig arra vagyok kivancsi h mas orszagok erre mit talaltak ki? pl hollandiaban mi a helyzet, azok egy lelemenyes nepseg (tapasztaltam, 3 honapot toltottem bortonokben meg mindenfele szocialis ellatohelyeken...nem, nem mind elitelt), hiszek abban hogy igenis jo neha korbenezni, megsporolnank a sok probat.
amole: Akkor még hajlékonyabb az ember személyisége, és már felismerhetők bizonyos jelek bizonyos aberrációkra való hajlamra. Legyen... mondjuk még 16-18 ig hatékonynak mondható a kezelése az aberrált személyiségnek.
persze nem szcientológiai értelemben beszéltem aberráltról.
leopold, az nem neked szolt am:) valamennyire rajottem hogy ertesz hozza, hidd el, de mivel nem voltal itt, igy nem tudtalak megkerdezni NA!

judikka, az az oldal eleg jo, de meg mindig nem ir a terapiarol...en nagyon egysiku vagyok:)
A pedofilia betegségként kezelése nem azért fontos, hogy sajnálhassuk szegényt, ő nem tehet semmiről, mert beteg. Éppen ellenkezőleg, választási lehetőséget kap, mert evidens, mindenki felelősségre vonható a tetteiért. Nyilván a személyiségfejlődés egy szakaszában a pedo rájön, hogy ő egyáltalán nem azt a korosztályt preferálja, mint te meg én meg a többség. Az a kérdés, hogy ilyenkor mit kezd ezzel a felismeréssel? Nyilván elkezdi titkolni ezerrel, leginkább önmaga előtt, és ha ez így marad, kezeletlenül, akkor ezek a belső gátak kitartanak amíg kitartanak. Pont azért szükséges a felvilágosítás, megelőzés, mert egyedül így van esély arra, hogy még akkor kerülni be az ellátórendszerbe mielőtt molesztálna bárkit, és nem akkor miután már lebukott.
Mondjuk sejtettem, hogy 18 éves kor után már sokkal nehezebb kezelni. Szar ügy.

Érdekelne, hogy konkrétan a pedofíliára való hajlam hogyan ismerhető fel egy 8-12 évesnél. Vagy csak az ismerhető fel, hogy általában hajlik a perverziókra? De hogyan?
dos boot, de hogy kerül be az ellátórendszerbe, ha fél, hogy kitudódik? Meg ott mit kaphat?
KiHaTeNem, belevesztem a keresgélésbe. Már becsuktam, de mindjárt megkeresem, ahol Molnár Tamás pszichológus arról ir, hogy az internet megjelenésével csökkent a gyakorlatban elkövetett pedofil büncselekmények aránya valószinüleg azért, mert a kevésbé sulyos eseteknél elegendő kielégülést okoz, hogy gyerekek képeire vagy vidoira élvez. Emiatt Molnár Tamás pl. egy szintig engedélyezné, hogy legyenek ilyen tartalmu oldalak a neten.
KiHaEnNem : MÁs országok mindig jobban csinálják. Ha keletre mész, akkor ajnározhatjuk őket, mert milyen keményen bünntetnek, ha meg nyugatra, akkor meg azért, mert milyen humánus a rendszer. És egyik sem megy vele túl sokra. Ha most egy nagyon őszinte véleményt akarsz hallani: Hiányzik jelenleg nálunk a háborúk szociológiai kiegyenlítő hatása, amely a nagyon izgága egyedeket kicsit kiszűri. És nincs pozitív népszaporulat, amely meg rúgná előre ezeket a korosztályokat.
Nem hiszem, hogy önmaga előtt titkolja bárki is, mások előtt annál inkább.
amole:

A megoldás kulcsa általában az, hogy a legtöbbjét gyerekkorában molesztálták. Pont ezért durva a dolog, mert a molesztált gyerekből molesztáló felnőtt lesz és generációkon átível a dolog...
A bünti azoknak szól, aki már molesztáltak, a megelőzés meg azoknak, akik még nem, és segítséget kérnek - csak legyen honnan.
amole: utóbbi, csak az ismerhető fel, hogy hajlik valamire, adott esetben később. De szakemberek kellenek hozzá. (környezettanulmány stb.) Azok meg nem hemzsegnek. És főleg nem ennyiért.
judikka, a rendőri tanulmányban is azt javasolja az örnagy, hogy ezt ki kellene venni a bűncselekmények közül, mert társadalmi veszélyessége csekély, viszont rengetegbe kerül a nyomozás képnézegető pedók ellen.
"Emiatt Molnár Tamás pl. egy szintig engedélyezné, hogy legyenek ilyen tartalmu oldalak a neten." -> na ki mondja meg, hogy ez miért baromság, ha végiggondoljuk?:-)
dos boot, a pedofilok egy elég nagy hányadát sohasem molesztálták gyerekkorában.
Hát ja, ki a nagyobb kurva, tényleg az megy. Durva.

Ez nem hiszem, hogy enyhítő körülmény.
"A megoldás kulcsa általában az, hogy a legtöbbjét gyerekkorában molesztálták. Pont ezért durva a dolog, mert a molesztált gyerekből molesztáló felnőtt lesz és generációkon átível a dolog..."
-> ahogy arról már szó volt ennél sokkal mélyebb okai vannak, abszoulte nem biztos. Őszintén bevallom, hogy a jogesetek töredékében tárt fel ilyet az igazságügyi elmeszakértő megrontásos, erőszakos közösüléses esetekben, azok között amiket olvastam
" Astra Alvin 2006.12.03. 00:40:27
Hát ja, ki a nagyobb kurva, tényleg az megy. Durva.

Ez nem hiszem, hogy enyhítő körülmény. " -> LOL, azért elnéznék a Btk-ban vmi ezzel kapcsolatos szakaszt
Leopold, szerintem is baromság, de szerintem Molnár Tamás nem mondott ilyet. Arról lehet szó, hogy Molnár nem feltétlenül büntetné azokat, akik csak képeket nézegetve önkielégítenek.
Leopold, igen, szerintem ez tévhit, egyike azon kliséknek, amiket a bulvársajtó emleget. Sajnos úgynevezett "szakemberek" is néha.
Na a bölcsek kövét felfedezzük még ma!
amole 2006.12.03. 00:41:51
Leopold, szerintem is baromság, de szerintem Molnár Tamás nem mondott ilyet. Arról lehet szó, hogy Molnár nem feltétlenül büntetné azokat, akik csak képeket nézegetve önkielégítenek.
-> Igazából nehezen tudnám eléképzelni MT-ről, hogy ilyet mondott volna, úgyhogy valszeg igazad van. Abban biztos vagyok, hogy az ilyeneket terjesztőket és készítőket ő is ugyanúgy büntetné
"Emiatt Molnár Tamás pl. egy szintig engedélyezné, hogy legyenek ilyen tartalmu oldalak a neten. "

na erre csak egy hosszu karomkodas juttt eszembe...

maszoval: "nahat"
wonderland, elhiszem meg minden, de a rendszer sikeressege ott merheto h az akit elkaptak a "kezeles :terapia/bogyo/borton/miegymas" utan pedofilkodik-e meg vagy sem

ezt nem nagyon lehet felremagyarazni...

judikka, az internetes pedofil tartalmak nem teljes tiltása nem azt jelenti, amit te írtál.
" Élje ki fantáziában önki közben ezeket a hajlamait, vagy interneten töltsön le ilyen célra anyagokat. Ezért nem vagyok híve, hogy teljesen tiltsák az internetes pedofil tartalmakat. "
pedig én igy értettem
wonderland még mindig nem értem, hogyan ismerhető fel egy gyerekben a hajlam. Milyen környezettanulmány segíthet ebben?
amugy ez a molnartamas (ki a mano az, bocsi de 2 eve nem vagyok odahaza, nem tudom ezeket a neveket...)

abban igaza lehet, hogy valoszinuleg a pedofilianak van egy kisulesi iranya, mint avillamnak, valamennyire ki kell elegitenie.

masik, szerintem ez nagyban hasonlit a homoszexualitashoz, sok ember el vele, teljesen normalis eletet, csak nem boldog.

"Ez nem hiszem, hogy enyhítő körülmény. -> LOL, azért elnéznék a Btk-ban vmi ezzel kapcsolatos szakaszt"

Általánosságban véve nem, és nyilván van/lehet szülői felelősség is. nem értek hozzá.
Azzal spec én is egyetértek, hogy attól, hogy vkinek a gépén van mondjuk 5 kép egy 17 évesnke tűnő csajról (nekem is van filmem amiben necces, bár a címe Barely Legal:-)))) ne keljen büntetni
De a készítőket meg terjesztőket mindenképpen
én ezt úgy értem, hogy aki letölt, azt ne büntessék, de ez nem jelenti azt, hogy aki felrakta, azt nem kell elkapni.
KiHaEnNem, abszolút igazad van.
es akkor mi van ha a csaj 10 evesnek nez ki, es amugy meg 20?

az pedofilia?

amole: egy gyerekben a pedofíliára való hajlam nem, de a perverzóra való hajlam felfedezhető. Ez már kiindulópontnak jó a további megfigyelésre
Leopold, a tipikus pedók nem a 17 évesekre buknak, hanem a serdületlen gyerekekre, tehát az ő képeiket néznék szívesen, nem gondolod?
KiHaEnNem 2006.12.03. 00:51:47
es akkor mi van ha a csaj 10 evesnek nez ki, es amugy meg 20?

az pedofilia?
-> ha a fejletlen test miatt bukik rá vki, akkor igenis az
de a rendszer sikeressege ott merheto h az akit elkaptak a "kezeles :terapia/bogyo/borton/miegymas".. mondom... (imádom magamat idézni!:) "MÁs országok mindig jobban csinálják. Ha keletre mész, akkor ajnározhatjuk őket, mert milyen keményen bünntetnek, ha meg nyugatra, akkor meg azért, mert milyen humánus a rendszer. És egyik sem megy vele túl sokra. " azaz, gyakorlatilag, hm.. nem túl eredményes a megrögzötteknél. Egyszerűen sokáig vannak bent, addigra megvénülnek, kisebb lesz a libidó kész.
Egy szexuálpszichológus. Ugy emlékszem, a szécsényi gyerekgyilkossággal kapcsolatban nyilatkozott a tv-ben
KiHaEnNem, ha valaki egy ilyen csajra bukik, az pedofil, de ha szexel vele, nem büntethető.
na megvan a megoldas


Zero kep a neten

aki kepet akar nezni, az menjen az anonim pedofilokhoz csoportulesre ahol mindenki elmondhatja a fantaziajat, meg miegymast, es hasznalhatja a videokat.

no?
amole 2006.12.03. 00:53:03
Leopold, a tipikus pedók nem a 17 évesekre buknak, hanem a serdületlen gyerekekre, tehát az ő képeiket néznék szívesen, nem gondolod?
-> persze, de ettől még bcs az is amit én mondtam
Leopold, hogyan fedezhető fel egy gyerekben a perverzióra való hajlam?
a párom megint felnézett a fociból a 10-nek látszó 20 éves nőkkel kapcsolatban.

Szerinte aki az ázsiai nőkre gerjed, az is látens pedofil :)
"Egyszerűen sokáig vannak bent, addigra megvénülnek, kisebb lesz a libidó kész. "

Azta, ezt jol levezetted:D
Jó lenne, ha lennének 10 évesnek kinéző 20 éves csajok. Akkor nem lenne ez az egész probléma.
KiHaEnNem, nem rossz megoldás!
judikka, nem az latens meleg:)

amole, hozzaszolok:) sztem minden gyerek szadista...en hangyat, bekat, gilisztat kinoztam, de nem "direkt"

hangyakat usztattam, gilisztanak teafilterbol csinaltam "hotelt", es a bekakat...ooo...azt haddnemondjam..Tornaztak, mondjuk ugy:)

szegyen s gyalazat.

amugy vegetarianus vagyok es lelkes allatvedo..mibol lesz a csodabogar:)
Na, essünk ágynak. Jó éjszakát mindenkinek.

Árpád, ha olvasod. Óvatosan az ünnepléssel ! Amikor a mi lányunk született, az apja úgy megünnepelte, hogy teljesen kiesett nála egy nap, ezért elfelejtett értünk jönni. Azt hiszem már óvódás volt a gyerek, mire megbocsátottam neki.
amole 2006.12.03. 00:55:16
Leopold, hogyan fedezhető fel egy gyerekben a perverzióra való hajlam?
-> erre vannak különböző tesztek, amik bizonyos lelki folyamatokat mérnek. Vmi 4 vagy 5 betűs betűszó a neve de nem jut eszembe (pedig kéne tudnom)
nagyon érdekelne :)
amole 2006.12.03. 00:56:38
Jó lenne, ha lennének 10 évesnek kinéző 20 éves csajok. Akkor nem lenne ez az egész probléma.
-> nekem volt 20 évesnek kinéző 31 éves bnőm:-)
>ne keljen büntetni
De a készítőket meg terjesztőket mindenképpen

ha jol tudom jelenleg Mo-n egyetemleges felelosseg van. vagyis mindenki aki kezitette, forgalmazta, megvette felelos.

masreszt amai viszonyok kozt egy tetszoleges PC terjesztokent is felfoghato. ha vana gepeden egy kep, es fut web/ftp/... szerver, akkor maris terjesztonek tunsz.
"ha jol tudom jelenleg Mo-n egyetemleges felelosseg van. vagyis mindenki aki kezitette, forgalmazta, megvette felelos.

masreszt amai viszonyok kozt egy tetszoleges PC terjesztokent is felfoghato. ha vana gepeden egy kep, es fut web/ftp/... szerver, akkor maris terjesztonek tunsz."
-> azért ez nem ilyen egyszerű. A büntetőjogi felelőséghez minimum gondatlanság kell olyan bcs-nél aminek van gondatlan alakzata, amúgy meg legalább eshetőlege szándék kell. Nemi erkölcs elleni bcs-nek nincs gondatlan alakzata
Leopold, ez jó, de a pedókat nem vígasztalja! :)
Hehe gondatlanságból elkövetett megrontás. Az meg milyen. Előttem fexik egy meztelen 13 éves csaj én is vmiért meztelen vagyok, aztán hopp ráesek mert nem figyeltem eléggé oda:-)
Na ja, az igazi pedok, nem a "formás" 14 évesekre buknak, azok már öregek. Katica_alig_9 vajon mennyi felajánlást kaphat?
Astra: elmondjam ki az a Katica_alig_9?:-)))
most nem azert, de a szulo feleloseget miert nem emlitjuk? anyuci miert nem mondja meg, hogy vannak csunya bacsik akik ezt es ezt akarjak, es kihez menj szolni ha akarmi van?

Kihanem teljesen igazad van. Igazából a szülők tehetik a legtöbbet. El kell mondani mindent az ilyen dolgokról. Persze kicsit nehéz. Főleg szerényebb szülőknél. de muszáj. Így igazából elkerülhető az igazi vész.
igy van...

ma nagyon konstruktivak vagyunk:)
tudod mit csinalnak hollandiaban, najo mondjuk tinedzserekkel, par onkentesnek elmagyaraznak mindent, gyarkolat:huzzanak gumit a bananra, meg probaljak ugy kinyitni az ovszer papirt h ne szakitsak el, meg teljes nemi felvilagositas, aztan az a par gyerek visszamegy az osztalyba, es ok elmagyarazzak a tarsaiknak...

es mukodik, sokkal kevesebb a kiskoru terhesseg stb.
KiHeEnNem, hát szinte nem ugyanezt írtam az előbb a másik topikban? :)
ezzel csak azt akartam mondnani, hogy ezt siman meglehetne csinalni nalunk is, vagy pl mesekonyv gyerekeknek a cukrosbacsirol. Khm. Nem tudom ki irna meg, de ha a szulo nem tudja ezt elmagyarazni, akkor az a rendszer felelossege is, hogy nem nyujt segitseget.

Vagy estimese...az meg jobb.
amole, nem olvasom a masik topicot, es amugy melyik hozzaszolasomrol volt szo?:)
szülők szerencsétlenek cseszhetik, eleve keptelenek felfogni, hogy a net "határtalan", de legalább is állat meg balfasz van rengeteg
ja, meg TV-t néznek folyamatosan.
Ezért kell őket onnan betámadni a dologgal. Vagy a felzárkóztatás jegyében induljon az "ingyen netet az anyukáknak" program!
Na, akkor meg majd felvirágzik a milfeskedés :D. Amig apa meccset meg boxot néz, anyu 19 éves félénk egyetemistákkal csetel. LOL
Höhö én írok mesekönyvet cukrosbácsiról. Egyszer volt hol nem volt, az előszobán is túl, a 10-14 éveseknek szobán is túl élt egyszer egy bácsi, akinek az volt a neve, hogy teenlover26:-)
Vazz ezt a mesét meg kéne írnom. Siker lenne. 6. olvasókönyvbe bizti bekerülne. Úgy Aesopos mellé teljesen korrektul beférne.
KiHaEnNem, arról, hogy a szülőknek fel kell készíteniük a gyereket arra, hogy mindenféle bunkó rákattinthat, és hogy ezt hogy kezelje.
astra, ah, neviccelj, kitudja mire vetemedek ha 30 leszek:D

En is irnek...eleg burkoltan kellene...pl...es akkor elougrott a farkas, es megkerdezte piroskat
-mi van a kosarkadba piroska, van nekem am kolbaszom, kered?

eleg burkolt?;)
amole: pont erről fog szólni a mesém...hehe
Leopold, ez a teenlover26 a chat.hu -ról van? Nem biztos, hogy ő zaklat a chat-en, tán nem kéne meghurcolni.
ooo...ez a piroska es a farkas nem gyanusan cukrosbacsi tortenet?
amole: ez a név jutott az eszembe:-), de valóban a chat.hu inspirált és lehet van ilyen nevű chates. Ezúton is bocsánat tőle, ha nem pedó:-)
Lehet érdemesebb lenne bedobni a kincskereső kisködmönnél ;)
leopold, most fenn vagy?
Lehet, hogy pedó, csak nem a zaklatós fajtából.
faradt vagyok, sorendjét szavaknak nem tudom meg amugysemár boccs az off
kincskereso kiskodmon...nem emlekszem, az hogy volt?:))

na nezzuk..lehet csak at kellene irni nehany meglevot...
folyamatosan nézem a blogot
Mármint, hogy cseten fenn vagyok -e? Igen báró Leopold néven. Bocs félreértettem
>KiHaEnNem
nem mondtam hogy az rossz (mamrint a az anyukas dolog)
sőt ;)
igen, arra gondoltam


astra, hat remeljuk nem lesz ra szuksegem, mert lesz egy rendes ferjem, ha mar ott a gyerek:)
Anett13kíváncsi nevű csetes...vajon mire kíváncsi? szívesen megkérdezném de ne zavarjban van. Fenébe:-)
Vmelyikőtök netalántán vmi kislány néven van fenn cseten. Most kattintottam rá egy 13 éves csajszira. Bár ilyenkor bizti pasi:-)
en nem latlak am

mondjuk szerintem tok rossz szobaban vagyok


nekem bezzeg csak webcamosok jutnak...manoba
azért a legdurvább: "girl-lányt 12" -> 12 évesen képtelenség, hogy leszbi legyen. De most komolyan. Ez is garantáltan faszi.
nem tudok nyilatkozni, en meg akkor barbiztam...tudom, gaz.
Leopold, lehet, hogy faszi, de 12 évesen egy lány már simán lehet leszbi.
Kincskereso Kiskodmon az Mοra Ferenc, elso kotelezo olvasmany, 8 eves gyerekeknek. Kb. halal, gyerekkori fusztracio, elfolytott buntudat, lelkiismeret, kin, keseruseg, para, himnusz-fless. Ilyen stresszbomba: Amelyik 8 evesre hatassal van, az nagy valoszinuseggel serult, meggyotort tulerzekeny felnott lesz, sot lehet, hogy kabitoszeres, vagy pedofil. Amelyik gyerekre nincs hatassal, vagy el se olvassa, az midenkeppen szerencsesebb.
Tekintve, hogy a lányokat átlag 10-12 éves korban kezdi érdekelni a szex.
amole, max kivancsi...sztem
Nem. Akkor már szexuális érdeklődés van.
Nem. előtte még lehet, hogy csak kíváncsi, de 11-12 éves kor körül már van szexuális érdeklődés rendszerint.
amole 2006.12.03. 01:40:37
Leopold, lehet, hogy faszi, de 12 évesen egy lány már simán lehet leszbi.
-> a hajlam meglehet benne de kizárt, hogy véglegesen kialakultan leszbi legyen. Pszichiátriai képtelenség
himnusz-fless

anyam, akkorat nevettem:DDD

en nem olvastam...szerintem...foleg nem 8 evesen...akkor meg szerintem az abece ment de nagyon:) meg a macis ujsag:)
haha, most jot nevettem, himnusz flash

nalatod, en nem olvastam, foleg nem 8 evesen, tul sok betu, tudod:)
na jott nevettem:)) himnuszfless:))

en 8 evesen meg a hajamat teptem hogy nem birom leirni az r betut...mindig csaltam...;)

maximum egy dormogo domotor...meg is latszik:)
na jott nevettem:)) himnuszfless:))

en 8 evesen meg a hajamat teptem hogy nem birom leirni az r betut...mindig csaltam...;)

maximum egy dormogo domotor...meg is latszik:)
Nektek se jelenik meg a beírás?

@&#@&#*##$#!!!
na jott nevettem:) himnuszfless

en 8 evesen meg a hajamat teptem hogy nem birom leirni az r betut...mindig csaltam...;)

maximum egy dormogo domotor...meg is latszik:)
miert nem engedi a hozzaszolast ez a nyomorult?
aaarghhh nem enged hozzaszolni, szetcsapom!
aaarghhh nem enged hozzaszolni, szetcsapom!
ez a mocsok nem enged uzenetet kuldeni
haha....hanyszor pottyogtem, najo turelmetlen vagyok kicsit:)
najo ez behalt
goodnite
CartMan, KiHaEnNem!
borton alatt nem a jelenlegi szanatoriumot ertem...
hmm nem hiszem sokat lattal bv intezetet, plane belulrol, en sajnos igen, halisten nem eliteltkent.
Mindazonaltal: A pedofilia egyfelol fogadjuk el, egy beteges hajlam. Nyilvan, ha az en gyermekemmel tortenne barmi "funny business" le akarnam vagatni az illeto faszat, felgyujtani, stb stb. De: 1.A buntetes nem lehet megtorlas, ez sose cel.
2. Sajnos eleg sok esetben egy megromlott hazassag es egy felkeszuletlenebb (vagy ferfigyulolo meg nem kupakolt) rendorzaszlos "munkaja" boven elegseges ahhoz, hogy valaki elozetesbe keruljon; most hosszabb jogi vitakba ne menjunk bele, ez sajnos teny. Ha valaki ilyen gyanuval bekerul (adott esetben artatlanul) az NE TUDD MEG MIT KAP ODABENN. A rendszeres vegbeltagitast termeszetesen, de an(n)al sokkal rosszabb szornyubb dolgokat is lehetne meselni, es tudnanak neked meselni.
3. az ilyen ember NEM LESZ NORMALIS TOBBE, es az ossztarsadalmi erdek, hogy kretenekkel, serult pszihopatakkal ne legyen tele az utca. Aki egy ilyen szekaturan atmegy az egy idozitett bomba, altalaban a bosszu az ami a mindennapjait mozgatni fogja.
4. Es nagyon komolyan egy tok alaptalan feljelentes az elozethez tuti elegendo.
5. Ami a valoban pedofil, vagy vegyunk egy szakszot "megrontokat" illeti, (de minden bcs elkovetojet is idevehetjuk) NEM SZABAD/LEHET ketszer ugyanazert megbuntetni. Raadaskepp az altalatok "szanatoriumnak" nevezett bv, amugy is ketszer bunteti az ilyen szerencsetleneket.(Nem, nem mindenki Cini..) Ha hozzaveszem, hogy az egesz csalad megszegyenul, minden barati stb kotelek elvesz/megszakad, akkor meg tobbszor.
A lekapcsolas/prevencio/amennyiben gyogyithato akkor a gyogyitas v terapia ami megoldas (kene) legyen.

amugy mi a kulonbseg a pedagogus es a pedofil kozott?
A pedofil szereti a gyerekeket.
(regi, tudom.)
Árpád!: "ostoba átbaszás"-hoz annyit: 46 évig dohányoztam, napi 2 dobozzal. Februárban lesz 3 éve, hogy megcsináltattam a mágnesen kezelést. Bementem a helyszínre, kapuban eldobtam a csikkemet, és amikor kijöttem a kezelés után, és rá akartam gyújtani, azt mondtam magamnak: hát nem dohányzom. És nem is gyújtottam rá. AZÓTA SEM.
Nem mondom, a beidegződött gesztusok miatt egy ideig eszembe jutott a cigi, de néhány hét múlva már a mellettem füstölő se zavart. Sok barátom így szokott le a cigiről. Prekoncepcióval nem is lesz hatásos. Segítség nélkül is megpróbáltam leszokni, de pár cigimentes óra után formálisan rosszul lettem, rá kellett gyújtanom. Viszont amágneses kezelés hatott . Ennyit az ostoba átbaszásról.
OFF
Cigi témában... Édesapám kb. öt évvel ezelőtt fogyás céljából elment a háziorvosunkhoz, aki akupunktúrás kezelést alkalmazott nála. Amikor megkapta a tűit, és elindult hazafelé, az első dolga volt, hogy tette a szájába a cigit. Egyszerűen nem kívánta, ahogy ő fogalmazott; valahányszor a szájához emelte, elszorult a torka. Nem tudta mire vélni a dolgot, felhívta az orvost, aki bevallotta, hogy kicsit túlteljesítette a tervet, berakott néhány dohányzás elleni tűt is... :-)
ON

Reparon!
Igaz, csak közvetett, de van némi rálátásom a dologra. Édesapám több, mint 30 éve praktizál ügyvédként. Sokmindent láttam/hallottam a magyar igazságszolgáltatásról. Tudom, hogy az is úgy sz*r ebben az országban, ahogy van. De akkor mi a megoldás? Engedjünk ki mindenkit, mert úgysem tudjuk eldönteni, ki az ártatlan?
(báró Leopod, üdv a Tóta-blogban! zsir hely mi?)
(ja aztán majd az Árpádot is kúrd le rendesen ha valami hülyeséget mond!!! :-)
(sok sikert a vizsgádhoz!)

(bocsánat, hogy nem a vitához szóltam hozzá)
(ja és bocs, hogy nem helyesbítettem a csupaszfaszos postban a mesterséged címerét, elfelejtettem, habár megígértem, de mindegy, a párbeszédből kiderül úgyis)
Árpi, gratulálok a trónörököshöz!

Ha már szóba került a homokos-analógia. A férfi melegek nagy része nem a környezet hatására "melegedett fel". Ez egy magzatkori agyfejlődési rendellenesség, ennek megfelelően nem kezelhető, nem gyógyítható. Annyit tehetünk, hogy elfogadjuk őket (na persze amíg békén hagynak minket :-) ). Aki szeretne a témában elmélyedni, ajánlom az Agyszex c. könyvet (a könyv alapvetően nem a homokosokoról, hanem a férfi és női agy közti különbségekről szól).

Meggyőződésem, hogy a pedofil hajlam is hasonló okokra vezethető vissza. Ezért illúzió azt gondolni, hogy a pedofilok majd megváltoznak, meggyógyíthatók. Tudomásul kell venni, hogy akiben megvan a hajlam, és nem képes elnyomni (vagyis egyszer más elkövetett pedofil bűncselekményt), azt nem szabad visszaengedni a társadalomba! Megoldás: tényleges életfogytiglan. A börtönben amúgy is szeretik a srácok a pedofil csávókat, egy életen át lehet mindenki köcsögje! A társadalom érdekét kell nézni, nem az egyénét. Nem szabad, hogy "még egy esély" címszóval lehetőséget adjunk ezeknek az embereknek, hogy újra kiélhessék a beteges hajlamaikat!

A műsort amúgy jó ötletnek tartom. Kicsit amerikai ízű, de kétségkívül hatékony!
dos boot.2006.12.03.00.37.Hát én azok közé tartozom akit gyermekkorban molesztszáltak ,éppen az osztályfőnököm ,aki később igazgató lett, majd jóval később egy nagyon megtört ember a sitten!Gusztustalan történet,de a lényeg,hogy már nagy vagyok és még véletlen sem jutott eszembe,hogy molesztáljak bárkit is!Ne álltalánosítsunk!Ja és persze gratulálunk Tóta mesternek a gyermekhez!
OFF
Cigi: én meg 20 év dohányzás, és több sikertelen, mindenféle leszokási kísérlet után egyszercsak bedühödtem, és azt mondtam magamnak, hogy van akaraterőm vagy nincs? Azóta nem dohányzok. Vagyis mindenki máshogyan tud leszokni, csak meg kell, hogy találja azt a módszert, ami nála működik. Ki kell próbálni sokat, aztán egy működni fog.
ON

Gyerekek okítása pedofiltémában: Mikor én gyerek voltam, még nem volt net. Mégis, a szüleim megemlítették, hogy vannak/lehetnek 'cukrosbácsik', illetve vannak rablógyilkosok, tolvajok, egyéb veszélyek az utcákon, úgyhogy hogyan viselkedjek, mikor, hol vigyázzak, ésígytovább. A net elterjedtsége miatt manapság egyszerűen hozzá kellene tenni, hogy kislányom/kisfiam, a neten is vigyázz magadra.
A Kincskereső kisködmön k...va jó könyv, de tényleg nagyon depi :)
Egyszer egy munkát illetően néhányan a chat.hu-n kellett beszélgetnünk és egy idő után, annyira megilletődtünk a sok ajánlat láttán, hogy basszátokmeg, itt az msn, verd ki.
Az első kettő gond nélkül megtette, úgyhogy elhittük, ez valóban így működik :D hát így lesz néhány kattintás a Java appletben elhelyezett banneren.
Persze, tiltsuk le ezeket az oldalakat, lőjük le a pedofilokat, inkább azon a társadalmi problémán kellene változtatni, hogy felmegy egy hölgy és gond nélkül végig is nézni amit a partnere mutatni szeretne, mert van aki ezt nem viccből teszi... (amúgy kurvajó volt :))
Egy szó mint száz, megint nem tudom persze énsem elsorolni, hogy az újabb elbaszott dolgot mi okozza, de a fasz és a pina körülbelül azon elemi szükségletek körébe tartozik, mint az alvás és az étel. Bármelyiket lehet elfogadható szinten élvezni.
én csak azt nem értem, hogy minek ahhoz tv-műsor ,hogy a rendőrök csalival próbálják elkapni a neten nyálat csurgató cukrosbácsikat? :)
"A Kincskereső kisködmön k...va jó könyv, de tényleg nagyon depi :)"

Egyetertek. De szerintem hozzatartozik ahhoz, hogy egy gyereknek megmutassuk, a vilag nem csupa rozsaszin vattacukor es mezescsuporral hadakozo Micimacko, especially Disney valtozatban....

Spec nekem evekkel kesobb akkor is osszetort a szivem, amikor Nemecsek nevet kisbetuvel irtak...
Árpád! Gyermekhez gratulálok! Inni lehet később is - cigit eldobni - edzeni a következő hetekre (fizikailag, mentálisan, no meg lóvéban).
A pedofilokkal kapcsolatban pedig gondolkozzatok el, miért lett hirtelen ilyen sok belőlük? A főtéren történő kerékbetörés szimpatikus, de nincs eredménye. A XVII. századi Angliában minden szarért akasztottak, oszt' a bűnözési hajlandóság jottányit sem változott.
Csak egy apróság az okokat illetően: francia tudósok szerint az egyik lehetséges kiváltó ok a szexuális idolok változása, a "trendi" módon kívánatos nők infantilis viselkedése, szőrtelensége, gyermek-szerű testalkata, meg sok egyéb...
Hm. Elég sok mindent át lehet gondolni a gyerekekkel kapcsolatban, a büntethetőségi életkortól kezdve. Mások a gyerekek, meg nyilván a szülők is. Egyszer írtam is a Shell természetfotós versenye kapcsán, hogy miről beszélünk, amikor a 10 év alatti kölykök is olyan drága DSLR gépekkel mennek ki mondjuk a Galápagos szigetekre fotózni, ami számomra elérhetetlen? Szóval amikor a gyerekek egy jelentős részét ilyen szinten felnőttes dolgokra szoktatjuk (órákon át gubbasztani valami lesben egy madárfotó kedvéért elég súlyos), milliós értékű fényképezőgépekkel, miért ne hinné elég sok kölök, hogy igazán nincs különbség gyerek és felnőtt között? Mi az, amit ma a gyerek nem tud? És amit meg nem ért, azt számtalan felnőtt sem érti, mert túl bonyolult.
Tóta! ha így folytatod tényleg pár év múlva miépesként végzed! Az egy dolog, hogy írsz egy témáról, de hogy mindig ilyen rohadt demagóg módon...
Na nem mintha én kedvelném a pedofilokat, de azért különbséget kéne tenni a 9 éves kislányt elraboló, megerőszakoló és megölő elmebeteg (akit a média pedofilnak hív), és a 16 éves (mondhatjuk felnőtt) sráccal, a srác beleegyezésével és hozzájárulásával viszonyt folytatotó 50 éves szenátor között (akit szintén pedofilnak neveznek). Mert pl. az utóbbi nem pedofília, hanem két, gyakorlatilag felnőtt közötti szexuális viszony.
Szóval szerintem azt tényleg üldözni kell, aki gyerekekkel (tényleg gyerekkel, tehát 14 éven alulival) folytat viszonyt vagy megerőszakolja, de egy 14 év felettivel közös beleegyezéssel folytatott szexuális kapcsolat szvsz nem nevezethető pedofíliának. Hogy miért? mert az elmebeteg az elrabolja és bántja a gyereket. de egy érett, gyakorlatilag felnőtt ember azzal szeretkezik, akivel csak akar.(pl egy 16 éves a fenti példában).
És szerintem a pelengérre állítás és brötönbe küldés egy pedofilnál nem megoldás. Ezek az emberek nem azért teszik, amit tesznek, mert ilyen "gonoszak". Egy pedofil ugyan olyan késztetést érez a kiskorúakkal való baszásra mint egy normál ember a felnőtt emberekkel való baszásra, és ez attól sem változik meg, hogy börtönbe küldöd. De szerintem ha nem bánt senkit, csak otthon veri a faszát gyerekekre gondolva, azzal még nincs baj.
Szóval szerintem rohadtul demagóg módon van megközeleítve ez a téma is, mint az összes. A világ nem fekete és fehér, vannak fokozatok. Egy liberális újságírótól nem vártam volna ennyire populista és "nyírjunk ki mindenkit aki bármiben különbözik tőlünk" hozzáállást.
Youtube-on volt belenéztem pár catch the predator filmbe. No egyrészt ott ha valaki egy nap múlva 18 a férfi meg mondjuk 19 akkor már pedofil, varrják a börtönbe. Node azért a műsor készítői sem voltak piskóták, volt nem egy olyan lány aki simán kinézett vagy 20-25 évesnek.

Én is ismertem olyat aki meglepően idősebbnek nézett ki a koránál, meg olyat is aki 23 évesen nézett ki 15-nek.
Ballibsi,
szerintem erosen felreertetted Totat...
ballibsi: ha bárki szabadon engedhet az olyan késztetésének, ami neki nyilván örömet okoz, de más esetleg beledöglik - és még büntetést sem kap érte - mi tartaná vissza a szellemileg, érzelmileg visszamaradott embereket a tetteiktől? Maholnap "törvényessé" válik kiskorúak megalázása, megerőszakolása, meggyilkolása? Csináljuk bátran, ami jól esik, úgysem csuknak le érte!
Lehet, hogy az ilyen ember nem változik meg attól, ha lessittelik, de a többiek esetleg meggondolják, hogy szabadon kiéljék-e ferde hajlamaikat, vagy esetleg otthon a WC-ben verjék ki a szomszéd csecsemőképeit nézegetve.
Egyébként a USA-ban 21 év a felnőttéválás korhatára. Minden ezalatti fiatallal elkövetett cselekmény büntetendő, akár akrta, akár nem. Ugyanis a jogrend kimondja, érzelmileg, testileg nem elég fejlett a fiatalkorú, nem lehet tisztában azzal, mi történik vele.
A pedofil képekkel kapcs: Egy időben nagy divat volt képviselőket félrállítani azzal a módszerrel hogy pedofil képeket küldtek a gépére.

Ja meg hogy az igazságügyi orvoszakértő azalapján állapította meg egy képen szereplő lányról hogy még nem 18 éves hogy kicsi melle volt, nem volt ránc az arcán és csupasz suna.

Na most ez akár egy 30 éves modellre is simán állhat:)

Na mert persze, a magyar jog szerint 14 éves lánnyal dugni szabad, de 17 évesról pucér képet készíteni, letölteni/terjeszteni a neten (pl ha emule-t használsz akkor alapból terjesztőnek minősülsz) már büntetendő!!!!

www.police.hu/elemzesek/bunuldozes/epedofilia.html

Egyébként ilyen alapon amúgy a szüleimet is be kéne zárni mert csecsmőkoromban pucér képeket csináltak rólam!

Sőt amikor 6 éves kisfiú voltam akkor pucéron pancsoltunk egy felfújható medencében a kertben, erről is van kép.



Egyébként valaki azt mondta hogy nincs tematika meg túlságosan csapongó hogy az előbb a keresztények, most meg a pedofilok, hát hol itt a tematika? - Miért kell feltétlenül lennie hiszen ez nem valami folytatásos összefüggő folytatásos sorozat, hanem blog.

De egyébként lehetne is simán összefüggés, például egy pedofil papos (aki politizál, bömbölő walkmanben motorozik, és titokban előfizet az ufo magazinra)bejegyzés...:)
A magyar jog szerint sem lehet 14 éves lánynal dugni.
Viszont lehet 14 évesnél fiatalabb gyermekkel BUZIzni, nézd meg a vonatkozó, és 2002-ben megválzoztatott törvényt, amely a "belegyezési korhatár" leszállításáról szól...
Eric25, az előbb linkeltem be a rendőrség oldaláról hogy de,
- lac1 - pont azért harcolták ki 2002-ben, mert diszkriminálónak érezték hogy a lányoknál 14 év a korhatár míg a fiúknál több.
okés írtam egy jó hosszú kommentet és azt mondja érvénytelen a tartalma, ez mitől van?
Ezt írtam fentebb: A magyar jog szerint sem lehet 14 éves lánynal dugni.
Megnéztem a linket. Nem értem, mi a probléma. 14 évessel ill. alatta nem létesíthet kapcsolatot egy felnőtt, mert büntetendő mind az azonos neműek, mind a különböző neműek esetében.
Én is ezt mondom.
Eric25: 14 évessel már létesíthet olvasd el a Btk 201. § (1) bek-t még1X
lac1-től:"Viszont lehet 14 évesnél fiatalabb gyermekkel BUZIzni, nézd meg a vonatkozó, és 2002-ben megválzoztatott törvényt, amely a "belegyezési korhatár" leszállításáról szól..."
miről beszélsz? 2002-ben az AB diszkriminálónak tartotta és megsemmisítette a Btk. természet elleni fajtalanság és a természet elleni erőszakos fajtalanságot. Mellékesen egy 12-14 közötti fiúval egy 14-18 éves fiú beleegyezéssel akármit csinálhat, mert dogmatikailag a közösülés azonos neműek között kizárt
14 év fölött létesíthet. 14 évessel vagy alatta megrontás.
Btk. 201. § (1) Aki tizennegyedik életévét be nem töltött személlyel közösül, valamint az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennegyedik életévét meg nem haladott személlyel fajtalankodik, bűntettet követ el, és egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
A tizennegyedik életévét be nem töltött azt jelenti, hogy a 14 éves már nem büntethető.
Na.

Az általam belinkelt táblica szerint, ha a 14 év alatti személy LÁNYKA (mert KÖZÖSÜLÖK vele), akkor megrontom, ha visznt fajtalankodom vele, mert hoyg FIÚKa az illető, akkor NEM BÜNTETENDŐ.
Valóban kissé félreértelmezhetően fogalmaztam, bocsi. De az előbbi mnagyarázatom az viszont jó.
Leopold:

te éppen ellenkezőjét írod, mint a táblában van.
Neked van igazad, vagy nekem igazam?
lac1 miben írom az ellenkezőjét?
Leopold:

várjál légyszíves, ez a kurva kölök nyaggatott az a BUZI debian-al, lehet hogy a kétfelé figyelés nem annyira megy már nekem...
Mingyá' értelmezem az egészet mégegyszer.
Bocsi.
Nahát, franc se tudja mit is akartam...
Mindegy, a véleményem nem változik.
Lánykával tilos némely esetben (korhatárra gondolok), ugyanabban a korhatáros esetben BUZIknak lehet.
Fertő.
Egyébként a jogtáros linkben a 199. és a 200. paragrafus holea?
lac1: az a természet elleni fajtalanság és a természet elleni erőszakos fajtalanság volt, azt semmisítette meg az AB.
megvan a megoldas
nem leleplezos so kell ide
baratokkoztbe kell egy ilyen megrontasos szappanbuborek es maris be lesz mindenki oltva
"Lánykával tilos némely esetben (korhatárra gondolok), ugyanabban a korhatáros esetben BUZIknak lehet."
-> ahogy az előbb írtam egy 12 vagy 13 éves srácccal egy 14-17 éves srác akármit csinálhat, ha a 12-13 éves "sértett" lány lenne, akkor mindent kivéve közösülés. (ahogy régebben írtam jogban a közösülés a különböző nemi szervek érintkezése nem feltétel a merevedés vagy behatolás)
"várjál légyszíves, ez a kurva kölök nyaggatott az a BUZI debian-al, lehet hogy a kétfelé figyelés nem annyira megy már nekem..."

:-)))))))

Latod, latod, sokat logsz a neten, aztan majd csodalkozol, hogy a kurva kolok pedofilokkal ismerkedik...
A wikipédiás táblázat ezek szerint hibás, mert nincs MÁR megkülönböztetés az azonos neművel történő közösülésre, - szóval ugyanazok a szabályok hetero és homo kapcsolatban is.

Gondolom a jogtárból is pont ezért hiányzik két paragrafus.
De valószínűleg a rendőrség oldala a leginkább mérvadó.
Ballibsi, a pedók általában nem vágynak arra, hogy megdugják a gyereket, inkább símogatnák.
Leopold. én csak annyit mondtam, hogy egy 11-12 éves lányt, ha leszbi hajlamú, már szexuálisan izgathatják a lányok.
amole: ezt nem tagadom, de a leszbikus CSAK a lányokra izgul. Különben biszexualitás esete forog fenn.
OFF
Amúgy ha belegondolsz a zoofil, nekrofil biszexeknek a legjobb, ők mindig találnak partnert:-)
Nagyon nem tetszett a cikk, úgy ahogy van.

"Magyarországon hálistennek alig akad. Magyarországon ezért eleve elképzelhetetlen egy ilyen tévémûsor: nem volna hozzá alapanyag."

Egy ismerõsöm dolgozott fogyatékos gyerekeket gondozó iskola kollégiumában. Elmondása szerint havonta 2 - 3 abortusz azért összejött náluk. Felelõsségrevonás sohasem történt.

Barátnõm mesélte, hogy nekik általános iskolában volt egy tanárbácsijuk, akit vagy a negyedik suliból rúgtak ki a kislányok simogatása miatt, de mégis mindig talált másik állást az ország másik részében, msik iskolában.

Még gimiben mesélte egy srác, hogy a volt iskolájában egy tanár a fizika hármasért csöcsörészte a fejlettebb lányokat a szertárban.

Ezek csak azok a példák, amik így hirtelen eszembe jutnak, felteszem egyik sem egyedi eset, így tehát erõs túlzásnak tartom a témában kifejtett optimista, még ha valójában kicsit ironikus véleményt.

Ha történelmi elõképeket is szeretnénk villantani, ajánlhatom Móricz Zsigmond Árvácska címû mûvét, ami szintén a jelenség teljes magyarországi gyökértelenségét cáfolja.

Az elõzõ cikkben vázolt chat.hu -s élményeknek egyetlen szépséghibája, hogy teljesen kideríthetetlen, hány évesek az "elkövetõk". Gyanítom nagy részük még maga sem büntethetõ, mivel 14 év alatti kissrác. Egy igazi pedofil nyilván nem így nyit, mert akkor elég kevés kapása lenne. Elõbb hosszas beszélgetések során elnyeri a bizalmát, megértõnek mutatkozik, meghallgatja, milyen szemetek a szülei, stb. és utána hozakodik elõ a fõdologgal, amikor a kislány már a barátjának érzi. Elhívja egy találkára, oszt a chaten megismert aranyos 15 éves kisfiú helyett véletlen egy ötven éves kéjenc jelenik meg késsel.

Azt hiszem nyugodtan kijelenthetjük, hogy a pedofília ugyanúgy mint a prostitúció van, volt és lesz is, amíg világ a világ.

Félreértés ne essék, semmilyen formában nem kívánom támogatni a gyermekekkel létesített szexuális kapcsolatot, de a
To Catch a Predator címû mûsor undorít, és mélyen felháborít. Hogy miért is?

A mûsorvezetõ szinte kéjelegve ecseteli, hogy ezek mind szexuális ragadozók, pedofilok, stb. Bár azért itt megállhatnánk egy kicsit, elfilozofálgatni a szó jelentésén. Ugyanis nálunk 14 év alatti személlyel létesített szexuális kapcsolatra használjuk ezt a kifejezést. Ez az életkor egy hasraütéses módszerrel meghatározott éles határvonal. 13 éves és 11 hónapos lánnyal dugni még bûn, három hónappal idõsebb osztálytársával már nem. Eleve skizofrén helyzet. Az amerikai jog épp ezért ismeri (legalábbis a Wikipedia szerint) azt a kivételt, hogy egyedi esetekben, amikor az áldozat közel van a 14 évhez, a bíróság elengedheti a büntetést. Ebben az esetben ez nyilván megáll, mivel (az alkotók szerint) egy 18 éves lány nyitott ajtót. Nem tudni, hányan fordultak volna vissza a küszöbrõl, ha egy valóban 13 éves csajjal találták volna szembe magukat.
Azonkívül a 14 év egyáltalán nem általános, az egyes országok jogrendszere máshol húzta meg ezt a bizonyos határvonalat: Dél-Afrika 16 évnél, Indonéziában férfiaknak 19 év, nõknek 16 (Miért különbözik?), Japánban 13 év, a Fülöp-Szigeteken 18 év, Csehországban, Dániában, Franciaországban 15 év, Finnországban és Németországban 16 év, Máltán 12 év. Ja, Magyarországon 14 év. Ezek alapján a magyar férfiak zöme indonéziában pedofília áldozatának számítana, míg a fenti mûsorban vázolt szörnyetegek semmi törvényelleneset nem követnének el Japánban, vagy Máltán. Hozzátenném, hogy Algériában nincs is ilyen határvonal, vagyis pedofilok sincsenek.

Ennek fényében nem egészen értem ezt a keresztes lovagokhoz méltó hozzáállást, stábbal, meg golyóálló mellényes rendõrökkel. Oké, ezek a szabályok, ezek alapján kell játszani. Ezek után elkezdõdik a hangulatkeltés, miszerint az egyik fickó sörétes puskával érkezett. Mármint ott volt az autójában. Gondolom legálisan tartotta. Akkor meg miért ne lehetett volna ott? Nem vitte be a lányhoz. Találtak bármelyiküknél is kést, pisztolyt, fojtóhurkot, bilincset, vagy valami ilyesmit? Akkor miért feltételezik róluk, hogy bármit is akartak egy sublintáson kívül?

Ugye címlapsztori, hogy egy orvos is horogra akadt a nagy vadászat során. A riportban még azt is elmondják, hogy a felénél betojt, de a "csali" úgy tett, mint egy, a szex iránt érdeklõdõ tini, és csak rábírta, hogy jöjjön el. Magyarul aki nemet mondott, azt addig szekálták, amíg autóba nem ült. Ugyanez a fószer a kihallgatás során ügyvédet kért. A vele szemben ülõ rendõrtiszt erre közölte, hogy akkor nincs joga többet kérdezni. majd figyelmeztette, hogy le is mondhat errõl a jogáról, és beszélhet. Majd még háromszor, mire nagy nehezen elkezdett beszélni. Azért ezt finom nyomásgyakorlásnak nevezném, így alapból. Mert ugye, ha ezek a vádak megállnak egy bíróság elõtt, akkor miért ne jönne ügyvéd is, nem kellene a frissen bilincsbe vert, megszeppent gyanusítottat azonnal beszéltetni, és elisemetetni vele olyat is, amit amúgy nem lehetne rábizonyítani.

Azonkívül hiányolom a mûsor fordítottját is: Ahol a csalik 14 alatti lányokat akarnak személyes találkára csábítani. Aki pedig eljön, annak a személyazonossága megállapítása után küldenének egy levelet az iskolaigazgatójának, és a szüleinek is, valamint a rendõrök szállítanák õket haza. Csak úgy népnevelésképpen... lehetne a címe: To Catch an Idiot, To Help a Lolita.

És ennek a kis mûsornak mi az eredménye, a nézõk szórakoztatásán, túl, és hogy jön össze ez a két, látszólag ellentétes vélemény? Aki valóban pedofil, és tényleg a kislányokra indul be, az majd óvatosabb lesz, és ha mégsem bír magával, majd a saját lányát kapja el, mert az biztos nincs bekamerázva, vagy eleve csak két hetes megfigyelés után kezd egy fiatalabb lánnyal, de ha már ilyen mániákus, akkor meg miért ne ásná is el amikor végzett?

A rendőrség, bíróságok, ügyvédek, közvélemény csak ilyen piti alakokkal foglalkozik, az igazi komoly pedofilokra, akik kisláyokat/kisfiúkat erőszakolnak meg, már nem marad senkinek sem kapacitása. Azonkívül minél többen férnek be egy adott BTK paragrafus alá, annál enyhébb lesz a cselekmény megítélése, és így az igazi ragadozók is könnyedén kijátszhatják az igazságszolgáltatást. (Pl: Adócsalás. Magyarországon nem is számít igazi bűnnek, mivel szinte mindenki elköveti.)
"Barátnõm mesélte, hogy nekik általános iskolában volt egy tanárbácsijuk, akit vagy a negyedik suliból rúgtak ki a kislányok simogatása miatt, de mégis mindig talált másik állást az ország másik részében, msik iskolában. "

erkolcsi bizonyitvany nem kell ahoz hogy valaki allast kapjon iskolakban?
itt jol lepedofilozunk mindenfele embereket, de nem artana kulonbseget tenni egyebkent a kozott h vki belezug egy tortenetesen underage lanyba / fiuba VAGY erdekes modon mindig ez a korosztaly kell neki VAGY kislanyokat/kisfiukat molesztal.
KiHaEnNem!

Kell hozzá. Anélkül be se hívnak interjúra. Legalábbis nálunk így van...
Beteszem ide is, mert szerintem témába vág és vicces (videó): www.hunvista.hu/blog/static_page.php?id=7
Technikai kérdés!!!!!!!!
Állandóan mondom hogy, sok száz hozzászólást képtelenség így végigolvasni.
Esetleg IndexFórum szerű, válasz/előzmény hivatkozásokat nem lehetne bevezetni itt a blogban is?! Máris követhetőbb lenne az egész.
Jelige: "Márhamegoldhatópersze!"
:-D
TWÁ: Csatlakozom a gratulálók táborához. A dark side az ráér.
Judikka: elvetem a 'vaskalapos' nevelést. Azt hiszem sok jólnevelt kislány szüleit verné ki a víz, ha látnák mit müvel a ded szülői felügyelet nélkül.
Cozumel: Szinte mindenben egyetértés.
Ebből, gondolom többé-kevésbé kiderül a véleményem.
+ Női pedofilia: az olyan anyás, elfogadott, ha egy 40-50 éves nő, átölel egy 10-14 éves lány/fiugyermeket. Probálnám meg én 53 éves férfi. Rögtön néznének erősen.
hát, van az a mondás, h 10 alatt még mindegy h fiú, e vagy lány. Meg, h egy ksilány/kisfiú ilyenkor még őszintén sikít. Meg hogy nincs pedofil ember, csak türelmetlen.
Szerintem ha az embereket komolyan foglalkoztatná a téma, nem csak csámcsognának rajta sok mindentlehetne tenni.
Pl emule, kaaza, sorolhatnám. mér nem keres rá a rendőrség azokra akik pedofil képeket, vagy videókat terjesztenek?
Mér nem veszi elő a gyámügy azokat szülőket, akik hagyjuk, h 12 éves lányuk úgy nézzen ki, mint egy ribanc?
Semmi szexuális eltévelydésem nincs. Nem vagyok se pedo-, se nekrofil, nem izgat a szar, pisi, illetve állatszeksz. Asszem a többi perverziót büszkén vállalom. De mindezek ellenére, megesett már, h kacér gondolataim támadtak egy magát kellető, fél seggét, csöcsét kilógató meghatározhatatlan korú tinilány láttán. De sose léptem a cselekvés mezejére, és itt a határvonal. Aki cselekszik, annak Boeing a seggébe.
KiHaEnNem:
Valóban kell. Azonban ha nem történik büntetőfeljelentés, akkor ügy sincs, egyszerűen közös megegyezéssel eltávolítják a kollégát az iskolából. Az igazgatóknak sehol sem érdekük a botrány, így gyakran a hatóságok kizárásával intézkednek. Az a jó iskola, ahol "rendkívüli esemény nem történt". Én ezt tartom igazán gusztustalanmnak, és veszélyesnek. Mert ugye, ha valaki megkettyint egy 13 évest, aki benne is van a buliban, esetleg ő kezdeményez, stb. az azért nagyságrendekkel kisebb lelki sérülést okoz (már ha okoz egyáltalán), mint ha olyan él vissza a helyzettel, akinek a gondjaira bízták a kölköt, akinek nem mer ellentmondani, mert fél a következményektől, és akinek ez a fajta figyelme egyáltalán nem kedvére való.

Ezért undorít ez a műsor, és ez a hozzáállás, mert gyakoratilag normális embereket emelnek bűnözővé, és így az igazi nagy gecik szépen elvesznek az alapjában véve normális emberek között. Így az is pedofíliáért ül, aki a filmbeli csalival chatelt, és a sokadik hívásra már nem bírt magával, és az is, aki húszasával erőszakolt meg nyolcéves kislányokat, és azért azt hiszem a kettőjük elvetemültségi szintjében van némi különbség...
Kedves Gyalogtank!

Fejet kell hajtanom ideológiád előtt, hiszen Te valahol a pre-pedofil és kifejlett pedofil ösztönök között igyekszel kontrasztot vonni. Szép gondolat, de gondolj csak bele: Lolita szerű kifejlett lányokban látni a szexuális kielégülést tárgyát-vagyis a testi, biológiai fejlődés látványával kompenzálni a boritékolható lelki gyermekséget- nem-e a gyökere pedofilia valós ösztönének? Vagyis a gyermeki lélek uralma? Bármi áron. Szerintem csak egy-két lépés és sokat megenged a csetes vadász...
Amerikában azért asszem az nem úgy megy, hogy a sokadik hívásra indul el a predator. A műsorban nyilván figyelnek arra, hogy ne a csali kezdeményezzen, mert akkor a pedot az ügyvédje úgyis kimossa. Hidd el, hogy nagyon óvatosak és mindig a predator kezdeményez, mindig az kezdi a szex-témát és mindig az kezdeményezi a látogatást. Elolvastam pár műsor szövegét. Egyik faszi se azzal védekezett, hogy ő csak a sokadik unszolásra jött.
dimitri:
Mondjuk mondasz valamit. Bár azt hozzá kell tennem, hogy nem vagyok sem gyermekpszichológus, sem lányos apa, sem rendőr, sem pedofil, tehát csak olyan akadémiai szinten érdekel az egész téma, az összes hozzászólásom elé ki kellett volna tenni a nagy SZVSZt.

A kérdés az, hogy az általad pre-pedofil ösztönöknek nevezett késztetés vajon hány ötvenes férfiban van meg? Mert ha ez olyasmi, mint a homoszexualitás, akkor bizony lehet, hogy a középkorú férfiak jelentős része bizony az időnként feltörő vágyait elfojtva él. Sajnos a világi törvények nem mindig kerülnek fedésbe a saját morális törvényeiddel. Mondok egy példát: Ugye Magyarországon a beleegyezési korhatár pár évvel ezelőttig heteroszexuális kapcsolatoknál 14 év, homoszexuális kapcsolatoknál 16 év volt. Azonban bíróság elé került egy fószer, akit 15 éves kisfiúkkal kamatyolt, és nem tört meg, nem hagyta annyiban, az alkotmánybírósághoz fordult, mondván, hogy ha a homoszexuális kapcsolat jogilag semmiben sem különbözik a heteroszexuálistól, akkor ez a megkülönböztetés alkotmányellenes. Igazat adtak neki, és most már szabad, mint a madár, papírja is van róla, hogy nem követett el semmit. Ő annyiban különbözik a filmekben vázolt fasziktól, hogy később a törvényeket hozzáigazították az ő értékrendjéhez. Kétlem, hogy az elkövetés pillanatában mérlegelte volna, hogy amit tesz, az törvényes -e, és a törvény öszhangban áll -e az alkotmánnyal?

Tanulságos lenne elolvasgatni azokat a logokat is, mivel nem igazán hiszem, hogy a filmben mutatott negyvenes faszi meggyőzően emulálja egy kislány lelkivilágát. Legalábbis ami részleteket felolvastak a logokból, az azért sokkal inkább egy S&M oldalra illene. Gyanítom egy kislány ezeket olvasva pánikszerűen menekülne a gép elől. Vagy legalábbis körberöhögné a reménybeli pedofilt. Ilyesmit az osztálytársaitól is hallhat. Szóval nekem itt épp a gyermeki lélek eltiprása hibádzik. Adott egy negyvenes fószer, aki válogatott disznóságokat ír egy chatszobában, adott egy 18 éves lány, akit egyébként is csak fél percre látnak. A pedofíliát kizárólag egy adat jeleníti meg, miszerint a partner 13 éves. Meg kellett volna nézni, hogy ugyanennek a faszinak ugyanilyen szövegére hányan ugrottak volna, ha 14 évesnek vallotta volna magát.


ámbátor:
Azt valóban elmondják a műsor elején, hogy a csali sohasem kezdeményez, de azt nem, hogy száz beszélgetésből hány faszi jön el ténylegesen, és hánynak csak a szája jár. No meg az is érdekelne, hogy hányan mondják végül azt, hogy bocsi, túl fiatal vagy, keress meg jövőre.
Gyalogoltunk: én is egyertértek azzal, hogy az internet előtt is meglevő, és az internettől többé-kevésbé függetlenül meglevő gondról van szó. Az interneten csetelők valószínűleg éretlen kissrácok, akiknek kb. itt áll a humorról alkotott szintjük. Ráadásul, hogy ne unatkozzanak, néha 8-15 nicken is bejelentkeznek, ezért a nagy aktivitás. Ez a "társadalmi probléma" valszeg. megoldódik azzal, hogy kinövik.

Ettől függetlenül vannak pedofilok, az interneten is, ha nem is elsősorban az éretlenül csetelők között. A műsorral kapcsolatban az egyik fontos kérdés, hogy mennyire van szükség, mennyire van létjogosultsága a klasszikus és "törvényes" elintézési úttól való letérésnek. Amennyiben a pedofília visszaszorítása másképp nem megy, értelme lehet a "civil" beugratásnak és nyilvános megszégyenítésnek.

Másik oldalon viszont, komoly gond az, hogy az ilyenfajta "civil" kezdeményezésnek nagyon nehéz megtalálni a határt. Meddig terjed a jobbító szándékú nyilvános megszégyenítés és hol kezdődik a nézettség növelését célzó provokálás? Elhiszem, hogy a műsor készítői odafigyelnek, mégis megesik, hogy túlzásba estek.

Hasonló a véleményem a megvesztegethető parkolóőrökről szóló riportról. Az, hogy egyes parkolóőrök megvesztegethetőek, gond. Az, hogy egyes riporterek kamerára veszik és leadják, az is gond. Mert gondolni kell arra, hogy lesznek, akik ezek után felmentve érzik magukat. A műsort megnézve lehet, hogy valakik helyesnek gondolják, hogy "akkor fogjunk össze és verjük el alaposan akit mi pedo-nak gondolunk" - vagy "verjünk parkolóőrt". Itt is volt példa feljebb: valaki felvetette, hogy matricázzuk össze a vészvillogóval sávban megállókat, erre mindjárt vki. más bedobta a kromofágot. Szóval a "társadalmi gondok civil megoldásától" rövid az út a sima önbíráskodásig, és sokan nem érzik a különbséget.
Gyalogtank:

Tiszta sor, bár én arra szerettem volna rávilágítani, hogy mi is a fő mozgatórugója a pedofiliának. Akár pre, akár kifejlett.
Végül is mi a repedt herének kell bárkinek 10, 12, 14 éves gyerekeken nyálazni? Akár cseten, akár fizikailag.
Talán a saját sebeiket nyalogatják...de ez már egy másik történet.
Dimitri,

itt valami fogalmi keveredés van. Aki kifejlett testű, de gyermeklelkű lányokhoz vonzódik, az nem pedofil.

A pedofilt kifejetetten a gyermeki test (és lélek) vonzza.
Aha. Akkor menjünk és dugjunk 12 éves kifejlett gyerekeket.
Ezt most miért írtad?
A "civil megoldás" (beugratás és nyilvános megszégyenítés) kontra "lusta és konzervatív" ellentét mellett van egy párhuzamos kérdés is. Ez a "betegség-e" a pedofília, illetve ezzel kapcsolatban, hogy elsősorban büntetni vagy gyógyítani kell. Ez utóbbival kapcsolatban azonban mind a törvény, mind a közvélemény elég konkrét és egyértelmű állást foglal: 14 év alatt elsősorban büntetni kell.

A teherbe esett 14 év alattiak és az elítélt pedofilok közötti különbség pedig nem elsősorban azért van, mert a pedofil megússza, hanem mert az "elkövető" is többnyire kiskorú, nem büntethető.
Na jó, pontosítanék. A szó eredeti orvosi értelmében nem pedó az, aki testileg fejlett fiatalokra bukik. Persze a sajtó által használt értelmében az.

Ami a vonzalom tárgyát illeti, valójában folyamatos az átmenet, de azért muszáj különbséget tenni, mert más a motivációja annak, aki a gyermeki testhez vonzódik, mint annak, aki a fejlett testű fiatalhoz.
Ne vedd rossz néven, de picit paradox:
Kifejlett testű, de gyermeklelkü lányokhoz vonzódik, az nem pedofil.

Csak érzékeltetni szerettem volna, mennyire nyomasztó a hirtelen fajlagos megítélés. Ugye láttál már 12 éves "fejlett" lányt/fiút. Attól még nem pedofil az, aki őket látva arra gondol? Na ugye. Kicsit bonyolultabb ez..
Kedves Pascal!

A "büntetni vagy gyógyítani" már eleve rossz kérdésfeltevés. Mivel betegség, nyilvánvalóan gyógyítani kell. Ha meg valaki törvénybe ütköző cselekményt követ el, akkor büntetni kell, függetlenül attól, hogy beteg-e vagy sem.
Dimitri

Ha az a 12 éves még csak "félig" fejlett (épp fejlődőben van), akkor nyilvánvalóan érdekli a pedókat.

De pl. a nagy, nőies cici és a szőrös punci már nem hozza lázba azokat, akik kizárólagosan pedók.

De persze a fejlett fiatalokhoz vonzódás is létezik, de annak más neve van. Ha jól emlékszem: efebofília.
Amole: igen, egyetértünk, a pedofília betegség, úgy ahogy te definiálod és kell gyógyítani. És ha valaki elköveti, kell büntetni, elsősorban. De számomra nem a büntetni-gyógyítani a kérdés itt. Erről volt már és lesz még elég vita, nemcsak ezen a fórumon.

Én érdekesebbnek gondolom azt problémával szemben jogos-e a "civil kezdeményezés" (beugratom és megszégyenítem) kontra "hagyjuk a törvényre (ill. orvosokra)" vitát. Magam részéről csak egy icipici érvet tettem le amellett, hogy a civil kezdeményezés olykor nem jó is lehet. Mely szemben áll a fenti cikk szerzőjének véleményével.
Amole

Új meder. Az efiket törvényileg megkülönböztetik a pedoktól?
Szerintem ez inkább káros. A pedofilellenes hisztériát erősíti.

Az volna a cél, hogy akik ebben a betegségben szenvednek, azok kérjenek segítséget. De így csak a félelem fog bennük erősödni.
Dimitri

A törvény sem pedókkal, sem efikkel nem foglalkozik.

Csak életkori határokat húz.

Egyébként az elkövetők csak egy részére igaz, hogy orvosi értelemben pedó vagy efi. Másik részük nem az, hanem normális szexuális vonzódású, csak éppen a hatalmát éli ki ilyen módon a kiskorúak felett.
Másik részük nem az, hanem normális szexuális vonzódású, csak éppen a hatalmát éli ki ilyen módon a kiskorúak felett.

De ez se normális ha valaki igy éli ki magát, nem? :)

Láttál te már olyan embert aki abszolut normális? Én még nem... se anyám, se apám, se senki :) Mindenkibe van kis stikli :))) Az egyiknek a himzés, a másiknak a sportlövészet a mániája, a harmadik akkor van rosszul ha tud nem tud naponta legalább 4x fürdeni..
stbstb :)
reparon 2006.12.02. 17:58:06:
De bizony, hogy úgy értem. Hab a tortán: én már igen messze esem a gyermekkortól. Lehet, hogy csak alibi voltam?
Merthogy már a múlt idő az egész kaland.
Egészségedre :-)
Kérnémszépen, én hogy most saját bőrön belebotlottam egy pedofil-ügybe, és némi közvetlen tanulmányozást volt szerencsém folytatni, több forrás azt közölte velem, hogy ez az izé gyógyíthatatlan. Sőt, mi több: maga az érintett, az én egyetlen, pedofil (volt) kedvesem maga is mondta: hogy ő ilyen, nem tud ellene mit tenni, oszt jó napot.
Én is defektes vagyok, és nekem a "hobbim" az hogy nők mellét tapogatom le a 4-6os villamoson, de nem tehetek erről és most tessék megérteni engem és tessék megbocsájtani és betegnek nyilvánitani és nem börtönbezárni és még ti kérjetek elnézést!!

Vicc.hu
Amerika az államban testet öltött tiszta erkölcs, a szabadság szülőanyja, és bajnoka, terjesztője. Én pedig amerikai vagyok. Hazám a világ legnagyobb és leggazdagabb, és a leggyorsabban fejlődő országa; az amerikai nemzet juttatott először rakétát az űrbe, meg embert. Csak gondoltunk egyet, és egy nagyot léptünk, rá, egyenest a Holdra, emberrel, majd pár évre rá a Marsra is, oda is emberrel.
Amerikai vagyok, nem akárki. Nem egy közönséges földi halandó. Amerikai. Szabad. Mert itt nálunk, a mi országunkban, egyedüliként a Földgolyón, szabadság van, sok, nagy, és sűrű szabadság. És ettől nemhogy szarabbak lennénk, nem: mi vagyunk a legerősebbek, a leggyorsabbak és a legjobbak.
Úgy, mint én. A legjobb vagyok, nem csak a világ más tájain élők közül is, hanem a többi amerikaihoz képest is. Amerikai vagyok, de az egy, a megismételhetetlen amerikai, akiből csak egyetlenegy van, hiába élnek 3 és fél milliárdnyian itt, az USA-ban; én nagyon-amerikai vagyok, a bőrömön érzem, ezt, higgyétek el.
Tanár vagyok, sokat dolgozom. Ja, és pedofil is vagyok. A világ más tájain a pedofilok kis szarházi, lelkibeteg, önmarcangoló fogyatékosok. Idegbetegek. De én mindez nem, mert amerikai vagyok. Amerikai pedofil, az nem egy közönséges pedofil ám! Minden nap tanítás után leülök a számítógépemhez, keresek valakit az interneten (amerikai találmány!), találkozunk, és eljátszogatunk - ilyen pofonegyszerű ez; és így a legegyszerűbb, és a leghatásosabb, és a legkényelmesebb. A leginkább profitáló. Amerikai, csak hogy mindezt egy szóval mondjam. - - -
Médiamunkás vagyok, az amerikai, pedofilokat lebuktató show házigazdája. Hallottam már Európáról, főként Kelet-Európáról, na, hogy ott milyen balekok vannak pedofilügyben! A civilekről szólva: névtelen kis szar alapítványokat hoznak létre, hogy azok aztán kimúltukig kunyeráljanak holmi nevetségesen sekély, úgymond társadalmi támogatásért. Basszátok már meg: azokat, akik seggbe-pinábakúrják gyerekeiteket, ki kell nyírni, szarrá kell alázni, meg kell semmisíteni, lenullázni, eltűntetni, végezni velük, bassza meg, visszontseggbekúrni őket! Egy bazi nagy kamerával a pofába bele, aztán bazi nagy show-letartóztatás; így kell ezt csinálni. A totál brutál likvidéjsönön kívül minden más csak fél-, negyed-, semmi-megodás. Látszik, hogy nem vagytok amerikaiak, azért nem értitek ezt. Hogy ott volt rajtatok az a nevetsége szovjethatalom, aztán fingani is alig mertek. Még most sem, hogy elhoztuk nektek a szabadságot. Meg egész Európának is. Na csá.
"Ez a [Magyar]ország nem lélegszik."
Hja, így igaz; szerencsére nem.
Jankooo 2006.12.03. 12:39:04 : "a fasz és a pina körülbelül azon elemi szükségletek körébe tartozik, mint az alvás és az étel." - nekem azért van egy olyan meggyőződésem, hogy alvás és étel tartós megvonásába bele lehet halni. Szex-megvonásról (pláne szex-partner megvonásáról) ezt nem tudom elképzelni.
...bár férfiaknál ki tudja. Náluk tényleg lehet, hogy ez az önfenntartásukhoz is nélkülözhetetlen.
Én férfi vagyok, és gond nélkül felül tudok kerekedni az állati ösztöneimen.
Azurák Csaba hívott, a vasárnapi Naplóban feldolgozzák a témát. Az interjút nem tudtam vállalni családi elfoglaltságaim miatt, de azért meghivatkozzák a forrást. Kíváncsi vagyok, mit hoznak ki belőle.
Lehet hogy jobb is így, mert még a végén úgy jársz mint az ember akinek ellopták a kabátját:)
Üzenet a TV2-nek: egy riportbejátszás még elmegy, de eszükbe ne jusson az elkúrt Megatánc helyébe egy pedofilshow-t tenni!...
Nem mindegy? akkor meg azt nem nézném!:)
Van itt egy kérdés, korábban eszembe sem jutott: Elítélhető-e valaki ha abban a hitben van, hogy egy korhatár alatti lánnyal randevúzik de a lány valójában elmúlt annyi? A fenti beugratós műsorban a lány valójában elmúlt 18, csak a beugratott illető gondolja azt, hogy fiatal. OK, gondolatbűnt meg esetleg "kísérletet" követ el. De ez értelmezhető egyáltalán? Nem túlzás a rendőr és a bilincs? Vagy ez csak a show kedvéért van?

Ha szexelek valakivel akiről én azt hiszem korhatár alatt van de valójában nem, csak nem ítélnek el pedofíliáért. És ha randizom valakivel aki a neten fiatalabbnak hazudja magát... ??

Nem a pedofíliát védem, de a populista show vagy javító szándékú riport nem mindegy. Elnézést ha már ez felmerült volna, nem néztem csak az utolsó beírásokat.

TWÁ grat. a televíziós megjelenésedért, kár hogy nem lesz interjú. A parkolóórás riport, amiután a riportereket elmarasztalták, jól emlékszem Naplós volt?
Sőt. leadható-e az anyag az érintett beugratott beleegyezése nélkül a show-ban?
Ha azt hiszed kinyírtál valakit, de nem halt meg mégsem, emberölési kísérletért csuknak le.
Ha azt hiszed pedofil voltál, de mégsem voltál az, nyilván pedofil-levési kísérletért csuknak le.
amúgy ha valakit érdekel, msnen könnyű ipcímet szerezni (parancssor: netstat vagy netstat -n)
nem vagyok biztos benne... de sztem egy (MSN) szerveren keresztül cseréltek információt.. ergó a szerver ip-jét kapod meg nem a másik fazonét...

javitsatok ki! :)
kijavítalak, nem a szerver ipjét kapod meg, hanem a másik fazonét ;)
e-Vita 2006.12.05. 10:55:04
Hm, mi értelme az emberi létnek, ha nincs pina és fasz? Nem ezek az eszközök ahhoz, hogy az alvás-evés ne legyen értelmetlen? Mint emberi/állati célként utódokat hagynod magad után?
Jankooo 2006.12.07. 22:22:27: aki azt kérdezi, hogy a vegatív funkciók üzemeltetésén kivül ugyan mi más lehet az (emberi) élet értelme, annak nem is érdemes válaszolni.
Csak úgy megjegyzem, hogy az "ehess, ihass, ölelhess, alhass" vegetatív funkciókon túl van még valami, ami a "mindenséggel mérd magad" kifejezéssel körvonalazható. De vegetatív lények számára ez nyilván nem érthető. Aki meg érti, az nem is kérdezget olyasmit, mint te.
Pascal 2006.12.05. 17:55:25:
elég aufemisztikusan fejezed ki magad ("randevúzni"). Én úgy tudom, hogy ha valaki lopott/rabolt holmit vesz meg, netán ad tovább, akkor ott sem mentség, hogy nem tudott a származásáról. Vagy egy vendégnek cukrot adsz a kávéhoz, és a végén kiderül, hogy arzén, vagy ilyesmi volt. Persze enyhítő körülmény szóba jöhet. Talán
Egyébként ha valakivel már ilyen szoros testközelségben munkálkodom az élet értelmén (lásd: Jankooo legutóbbi szövegét), akkor azért nem árt utánanézni, hogy kivel is teszem. Aki csak úgy "útba-esett" módon dől ágyba (útfélre) bárkivel, az meg is érdemli. A pedofil vádat ugyanúgy, mint a nemibetegséget. Hogy egyéb kockázatokról és mellékhatásokról ne is beszéljek.
e-Vita 2006.12.08. 13:57:57
Hm, én nem szoktam kérdezgetni ezzel kapcsolatosan semmit, pusztán azon a véleményen vagyok, hogy ezen alapszükségletek mellett van minden, amit te lehet a "mindenség" szócskával fogalmazol meg, én pedig azt gondolom pont ezen vegetatív funkciók korlátozzák be a "mindenséget". A kaja, az alvás, a pina és a fasz. Kész. Emellett nem ítélem el a te véleményedet semn, nem gondolom, hogy nem érted.
2 dolog:
TWÁ: ilyenkor neked fizetnek témamegtalálási jutalékot? ;)

itt egy jopofa video milyen lenne ha a chat a valo vilagban zajlana:
digg.com/videos_comedy/What_if_chat_rooms_were_real_Hilarious_Parody
www.youtube.com/watch?v=Ge2FHDf_L78
Péter, nagyon jó ez a videó! :)

Sajnos csak kicsit értek angolul, nem akarja valaki szinkronizálni? Vagy legalább feliratot csinálni hozzá?
Judikka, oknyomozó, tényfeltáró riportra ne számíts. Majd jön egy bulváros szar á la Napló.
süti beállítások módosítása