W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Bélát itt ne keressék

2006.11.24. 16:13 Tóta W. Árpád

A Magyar Hírlap meghitt olvasótáborának azon még meghittebb szegmensét, amely a szombati számokban elolvasta, netán kereste szerénységem hevenyészett közéleti sziporkáit, ezúton tájékoztatom, hogy ne keresse tovább. A közepet jobbról közelítő lap nekilátott a jobb középről való közelítésének erősen, úgyhogy hasonló okokból Para-Kovács kolléga sem lesz ott olvasható.

Aggódó barátaimat megnyugtatom: a búcsú se földhöz nem vág, se eddig nem abból a honorból éltem. Az előre látható folyamatban nem az a sajnálatos, hogy ezután nem a Hírlapban, hanem az Indexen jönnek le azok a cikkeim is, hanem hogy ezzel gyakorlatilag az Indexre szűkül le azoknak a lapoknak a köre, ahol markánsan ellenkező vélemények is megjelenhettek, akár egymás mellett. Már ha jól értem én ezt a jobbról középre hadműveletet.

A közepest jobbról közelítő munkatársaknak sikeres további munkát kívánok. 



Címkék: magyar hírlap

302 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr6018814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pascal: fentebb már voltak találgatások az Hílap, az Index és akár a blog olvasottságáról. A Hírlap nekem nem a publikum miatt számított, főleg mert talán velük a legnagyobb az Index közös halmaza. Print lapba írni kicsit más, tovább tart, húzni kell, hogy beférjen, ez jót tesz az embernek, ha addig ahhoz szokott, hogy sose lesz túl hosszú.

Általánosítások: gondolom, senki nem várja, hogy egy cinikus Allah-bejegyzéshez mellékeljek egy ezer oldalas tanulmányt az iszlám történetéről Mohamedtől bin Ladenig; de az iszlám világ radikalizálódása egyébként közismert. A motorosknál is volt egy pár rider, aki tudta, hogy nem róla szól, hanem a segg módra viselkedő kollégáiról.

Különben: igen, korrekt voltam, miazhogy nagyonis. A hírlapos cikkekben (sem) írtam olyasmit, amit nem gondoltam volna úgy. Mellesleg nem azzal szűnt meg az együttműködés, hogy Tóta úr, maga egy szoci pártkatona, hanem azzal a mondvacsinált faszsággal, hogy "mér ír máshova is he".
"R Székely pártmunkás a Stumpf szerint."

Gondolom, úgy érti, hogy elfogult, nem úgy, hogy a Köztársaság tér utal neki.
Árpád, az index, a blog, és a MH olvasottságában nincs köztünk vita. Mégis sajnálod, én is sajnálom, nem akarlak győzködni.

Én nem vitatom, hogy azt írod amit gondolsz. Nekem a korrektség az igaz dolgot jelent összekapcsolva jobbítási szándékkal. Pl. ha én azt mondom "büdös cigány" lehet 100%ig igaz de nem korrekt, mivel nem javítok, hanem bélyegzek és elidegenítek. A cinikus (gonzo) stílus (javíts ha szakmailag valami hülyeséget mondtam) egyik igazi nehézsége -és ezért élvezem aki jól műveli - hogy könnyű a mércét elnézi, a jó cinizmus csak egyetlen hajszál az összevissza fikázódástól (a katolikus, motoros, iszlám, stb. általánosításra vonatkozó észrevételek lehetnek nem igazak, de ott lehet és nem méltatlan rájuk reagálni).

A "Tóta úr, maga egy szoci pártkatona"
is lehet ugyanolyan álságos mint a "mér ír máshova" de vajon mit gondolt Gazsó belül a fejébe őszintén?
Nekem meg a korektség azt jelenti, hogy azt írom le, amit gondolok, még akkor is, ha az indulatos, és nem tudományos igényű. Ld még: "foglalod a kurvanyádat / de nem ánm a mi hazánkat". Ez egyben azt is jelenti, hogy midnenféle pártvezér és pártszimpatizáns érdekeire és érzékenységére ívben szarok.

Még egyszer: ha a Hírlap vezetése azt az üzenetet továbbítja, hogy Tóta úr, a cikkei szerintünk ócskák, összecsapottak és vonalasan kormánypártiak, és ezért a jövő héttől Kocsis L. Mihállyal helyetetsítjük - azzal semmi gond. De itt totális politikai tisztogatás történt, ami nyilvánvaóan azzal jár, hogy a lap elveszti eddigi nyitottságát.

Olyan lap viszont már van, undorodik is tőle minden értelmes ember.
Kicsi Én:

De, hetilap a SZF. Elnézést, elírtam.
Furmint

Lehet, hogy RSZJ és Bayer kb. egy (nemlétező, de azért jelenvaló, haha) politikai paletta két végéről egymásnak megfeleltethetőek, de stílusban azért nem. :)

Amúgy Bayer is "jó tollú", kérdés hogy aki közelebbről ismeri, az meg tudja-e nékem mondani: valósak az indulatai, vagy játszik. Vagy titok?

üdv, egy veled ritkán egyetértő olvasód :)
" "R Székely pártmunkás a Stumpf szerint."

Gondolom, úgy érti, hogy elfogult, nem úgy, hogy a Köztársaság tér utal neki. "

Stumpf azt írja, hogy hullanak a pártpihék írása közben ezért nem oda való, vagy pedig a Bayer kellene ellensúlynak.
Nekem ez a sok.
Árpád

Andalgo hozzászólását javaslom a később megjelenő gyűjteménybe :)
Árpád, az igazság biztosan nem fekete/fehér. Pl.lehetett Gazsó fejébe belül kb. 50% ban az, hogy "Tóta úr, a cikkei túlzottan kormánypártiak és a tulajdonos érdeke azt kívánja, hogy itten most politikai tisztogatás történjen". További 30%ban az, hogy "ha ezt az 50%ot megpróbálom elmondani neki, azt mondja, ívben szarok". Még 15%ban az, hogy "Tóta úr, a cikkei ócskák és összecsapottak" (te fogalmazásod, ne haragudj). És 5% az, hogy "és ha ezt a 15%ot megpróbálom megbeszélni vele, akkor is azt mondja, hogy ívben szarok".

Persze nem voltam ott, másképp lehetett. Viszont ez a 15%+5% on való elgondolkodás a te fenti cikkedből is hiányzik. Értem én, hogy a 80% nagyobb és igazságtalanabb is, a 15%+5%ért viszont tudsz tenni.

Szóval így magamba nézve, tulképp az általánosításról szóló kommentekre való reagálást hiányolom, nem itt persze, hanem a megfelelő topicban, lehet, hogy a MH esetnek ehhez mégse semmi köze.
Nem az indulatok előjelében különbözik csak a két oldal, hanem - ahogy Tóta írja - nyitottságban. A helyet ahova az MH most törekszik már betölti a MN. Mit tudnak majd írni, ami a MN-ben nincs már benne. Ahogy a Zelei honlapot nézem nem a minőség oldaláról közelítenek.
Tényleg, ha már így felvetettük, Juli néni és Zsolti bácsi párhuzamát.

Úgy várom már azt a végletesen elfogult, szemellenzős (vagy magát annak kiadó) vérbalos újságírót, aki akár csak megközelíti BZS néhány kirohanását, és "aljas, szemét mocsoknak", "hazaáruló gazembernek", "utolsó rohadéknak" (nem pontos idézetek, bocs) nevezi akár a Hauptingeneer-t, akár mondjuk valamelyik jobbikos vérmegye-kisbírót. Egy másfajta médiaegyensúly, ugye.

Vagy a lakájmédiának nincs szüksége erre? Viccen kívül: a verbális erőszak miért inkább a jobboldal sajátja? Tényleg nem értem, ez köll az olvasóknak, vagy csak azt hiszik, hogy ez köll? (Megrög fideszes barátaimnak nagyon nem köll, többször mondták, bár megszokásból azért olvassák a Nemzetet).
Szerintem - ha van egy csöpp eszük - megpróbálják azokat megnyerni, akik

a) eddig megszokásból vették a Nemzetet, de heveny antiperisztaltika mellett

b) Annyira tele volt a tökük a Rossz Hírek Lapjával, hogy inkább Népszabót olvastak. Híreket meg lehet tudni belőle, színvonalas háttércsapatuk van, az Aczél Endre cikkeket neg nem olvasták el, vagy befogták közben az orrukat.

Nekem mindkettőre van példa ismeretségi körben.
Pascal: már mondtam, hogy _szerintem_ jó, szép, okos, logikus cikkek voltak :)
normális szerkesztő ebebn az esetben keres valakit, aki meg tudja írni meggyőzően, hogy de igenis nem kell reform, csak járulékcsökkentés.

az általánosításokra már válaszoltam.
motoros köcsögök esetében eleve a postban, ugye.
AZ a hányinger az egészben,hogy Széles is a szocializmus farvizén evezve szedte meg magát, most meg segget nyal a jobboldalnak.

Azok pedig lehetnének olyan korrektek, hogy kivetik magukból az ilyeneket: Pozsgai, Szűrös, Stumpf, Széles és a többi.

De hát ez volna a csoda. Ami pedigitt nem létezik.
Máshol olvastam egy blokkban, hogy: "A jobb oldal tud mást is"
Most megmutathatja, de a rajt nem sikerült. Tényleg, miért nincs azon az oldalon jó lap? Hol vannak a vicces jobbos ujságírók?
Pataj

momentán szerintem az Ufinál :)
DrBob

Nem tudom, mennnyire seggnyalás. Aki ebben az országban megszedte magát (rendesen), az a) profitált a cuclizmusból b) volt egy akkora ötlete, mint Rubik Ernőnek c) akkora gengszter, hogy még a szocialista zavarmaradványban való halászásra se volt szüksége.

Meg ezek kombinációi.

Attól még el tudom képzelni, hogy Szélesnek valóban jobbos a lelke. Már régtől fogva, akár. Miért ne? Az odlalágon püspöki felmenővel rendelkező, vérjobbos barátom családjának a politikai nézetei az elmúlt 60 évben nem sokat változtak, ettől még dolgozhat a családfő a vörös Budapest polgármesteri hivatalában évtizedek óta...
>Hol vannak a vicces jobbos ujságírók?

fabry? ;)
Anr
Na jó, mondj mégegyet :)
Fábry tényleg vicces, de kéne oda pár udvari bolond is, értitek: aki a jó királyról is mondhat nagyon rosszakat :))
Adjuk el a székházukat vmi "vállalkozónak", így idézőjelekkel. Vagy ha nem megy, akkor az Eiffel-tornyot vashulladéknak, harmadjára is, mivel 3 a magyar igazság.

en.wikipedia.org/wiki/Victor_Lustig
Viccen kívül: a verbális erőszak miért inkább a jobboldal sajátja?


Blogunk szerzője mondjuk konkrétan ellenpélda erre :-)

Amúgy szerintem életkori-szociológiai sajátosság. Az MSZP épp azzal jött vissza, ugye, Mari néni, a szocializmusban milyen jó volt - nem szapulták egymást folyton azok a csúnya politikusok?
NagyaPo

Valóban, a blogtulaj lehet ellenpélda. :)

Egy nagy különbség van, ha káromkodik, az nem a morális megsemmítés szándékával történik. Inkább intellektuális felhanggal.

A szocik ajdebájos-gügyögős reprezentánsaitól és a nagyon halkan, európai értelemben véve csontig benyaló holdudvarosaitól én is sikítófrászt kapok.

Vicces jobboldali újságírót legalább olyan nehéz elképzelni,mint olyan focistát aki képtelen csulázni!
Árpád!
"Zorbánt vagy a Gyurcsányit a kurvaannyába. nekik készül a Népszava meg a Nemzet.meg van egy, amelyik szeret néha gondolkodni, és nem kibukik, ha más véleményt olvas, hanem eltöpreng. erre volt jó eddig az MH."
Azért ez elég meredek gondolat a Népszavának inkább a Magyar Fórum lenne a tükörtengelye. Távol álljon tőlem a Fidesz, de egészen másképp tálal a Magyar Nemzet. Én azokat az újságokat szeretem ahol riportok vannak, amik emberi sorsokat mutatnak be. Ezt két újságban találom meg 1 Népszabi: hétvége melléklet 2. Magyar Nemzet hébe hóba. Viszont a Fábri Péterkéktől, György Péterkéktől (tengelyes tükrözés) Lovasoktól, Csintalanoktól a hideg futkos a hátamon.
Másrészről az újságíró is érdekes állat mert lószarhoz nem ért mégis mindenbe beleüti az orrát.
tanarur

Az a dolga.

Amúgy az, hogy a lószarhoz nem ért, kicsit sommás, nem gondolod?

Humorista legyen vicces, meg bohóc. Ujságíró elég, ha szellemes. Abból meg általában van kevés.
Persze, ha úgy vesszük, jópár újságíró vicces, amikor hülyét csinál magából. Svábyhoz hasonló figura például kevés van :)
Rofa
Maximálisan egyetértenék ha nem lenne az Magyarországon, hogy Gyurikám írjál már egy négyhasábost ezekről a mocskos balosokról/jobbosokról.

így értsd a fentit
Régen 100 újságíróból 90 tanár volt. a mi megyei lapunkál a felépítés most: -újságíró1: könnyűipari mérnök
-újságíró2: marxista egyetem
-újságíró3: agrártudomány
-újságíró4: vegyész

Elképesztően unalmas témáik vannak. És elképesztően kevés könyvet olvastak el ahhoz, hogy intelligens embereknek tartsam őket (figyelem rosszmájúak) ezen a pályán.
Annyira felhígult ez a szakma nézd meg minden hülye divatpicsa újságíró akar lenni, holott fogalma nincs milyen munka az.
Sváby nem újságíró, hanem üzletember, aki újságírónak képzeli magát.

Vagy megvette a Fidesz, múhaha.

Szerintem a mainstreamben dolgozó, viszonylag ismert újságíró ekkorát nem égett még Magyarországon, mint ő. Talán Fridi első pár szólásszabadsága-adása sorolható ide, de más okból (ott a tálalás profi volt, csak tövig be lett nyalva Megyónak.)
Nekem speciel semmi bajom a mérnökből lett újságírókkal. Sokkal rizikósabbak, akiknek Havas, Anettka, vagy éppen Sváby tanítja a szakmát.
Az újságíró dolga a "fecseg a felszín hallgat a mély" történéseknél a mély felszínre hozatala. Magyarán megmutassa hogy ilyen is van emberek ebben a kicsiny országban. Ha a véleményét hozzáfűzni attól hánynom kell, mert nem vagyok rá kíváncsi cikktől függetlenül.
Namármost hány ilyen is van aki ennek a két úgytűnik igennehéz feltételnek megfelel? Egy kezemen meg tudnám számolni :(
tanarur

igaza van, tanár úr, de tényleg.

(A fő baj, gondolom, nem a mérnökséggel van, hanem a kevés elolvasott könyvvel).

Innen az indexről (tán fura), de a Zsadon írásait szeretem a legjobban. Van stílusa, utánanéz a dolgoknak, és valami szimpatikus humánum van az egész dologban, amit csinál.
Na, na. Azért véleményt fűzni jegyzet vagy glossza témában megengedett, sőt kötelező. Úgy-e, vagy nem úgy?

1-2 nevet mondhjatnál az egy kezedről, hátha eddig nem figyelmtem rájuk.

Igen ott belefér a vélemény hiszen mégiscsak arról szól.
Bocsánatot kérek hazudtam.
Mondok csakmár nem élnek.

Tiszai Lajos, Körmendi Lajos (József Attila díjas), Igriczi Zsigmond.

Szubjektív véleményem : színes anyagokat írtak emberekről, emberközeli élményekről.
egyfelé voltak elkötelezettek: az emberek felé.
Sajnos kevesen "fűzik hozzá" a véleményüket. Divatosab a "beleszövés".
Hogy a tények szubjetktív szemszögből történő beállításáról már ne is beszéljünk.
És valahogy az én fejemben sem hemzsegnek a nevek.
Akkor...A bloggazda sem újságíró, ebben az értelemben. Max közíró.

Akikről ti beszéltek, inkább a tényfeltáró újságíró kategóriába tartoznak.

Már megtanultam rövid kis életem során, hogy definiálni nehéz, a legnehezebb :)
Arra emlékeztek-e a 80-as évekből, amikor a tv híradóban megmagyarázták a híreket? Az micsoda újságírás volt :)
Kár, hogy nem emlékszem a nevekre. Talán Ipper Pál...
Kedves TWÁ,
Elszomorít ami az MH-nál történik (me' mé' nem látnak az orruknál tovább he), az is elszomorít ami Veled és PKI és RSZJ-val történik, de valami azt súgja, hogy a jövő nem ott van.
Elég okosak vagytok és van bennetek spiritusz, hogy ne a gazda kezét kelljen nyalni a publikáláshoz.
Ez most rövid távon rossz, de egy jó alkalom hogy valami újba kezdjetek!
>Talán Ipper Pál...

Aczél elvtárs volt a főszerkesztője mind a hiradonak, mind a Hétnek. most meg a napkelteben es a nepszabadsagban osztja az eszt.

o a kozepkoru magyar ujsagiro mintapeldanya. akinek stilusa, hozzaallasa az elvtarsakhoz valo husege mit sem valtozott az elmult 30 ev soran.
Rofa,
visszamenve Széles nézeteire. Aki a 80-as években egy állami gyár vezetője volt, annak nem lehetett más nézete, mint a harcos kommunizmus. Nem tudom, mennyire vagy fiatal, de annak idején még a középvezetőknek is legalább párttagnak kellett leniük, és a Marxista egyetemet kellett elvégezniük.

Egy olyan beosztású, mind Széles makulátlannak kellett lennie.

Ugyanaz a sztori, mint Schmittnél, aki a 80-as évek elejétől magas beosztású sportdiplomata, hűségesküt kellet hogy tegyen a pártnak, a gyerekei ugráltak a képernyőn minden nap tv torna formájában.

És ezek az emberek hangoztatják, hogy ők nemzetiek, és örökös jobboldalinak adják ki magukat. Szánalom.

Ráadásul Széles adót sem akar fizetni, hiszen fenyegetőzött, elviszi a termelést Szlovákiába. Ennyit érneki a nemzet.
határontúliként s uram boccsás, magyar ajkúként (magyarán abslutly lúzerként az anyaországi politikai kesergősben ) tök szánalmasnak tartom a magyar média és közélet hisztérikus jobbra vagy balra osztását. Nég akkor is ha tudjuk, kinek az Or(bá)nyából ered az egész. Személy szerint elolvastam a MH szombati számát s egyáltalán nem tartom gáznak. Szerintem adni kéne egy esélyt...egy kis tolerancia kedves uraim s hölgyeim,egy kis tolerancia!
Amúgy valszeg mindnyájan többé-kevésbé paranoiásak vagyunk ezzel a jobb-bal dologgal. Ez intelligenciától független dolog, mélyebbre rágra be magát.
Nem jobbos vagy balos. Az itten a kérdés jó vagy rossz. Az már szinte másodlagos melyik oldal. Az olvasó nem azért olvas, hogy párt véleményt biflázzon. Véleményt majd ő formál. Drága sajtómunkások ...no capisco?
Azért eléggé szomorú, hogy még mindig azon rágódik a nép, hogy most ez akkor jobbos-e, avagy balos. Szerintem annyira mindegy ez, a lényeg, hogy normális hangvételű legyen. No és persze az sem baj, ha lekaparja a kovászt az uborkáról.
Tényleg: szerintetek a kukán kívül hová lehet helyezni azt a sajtóterméket, amelyik jobbközépről huszonhárom miliméterrel, balközépről
huszonkétegésznegyvenötszázad miliméterrel, északról pedig 199,34 kilométerperórás sebességgel közelíti meg a Gyurcsány bal füléből kibányászott vattacukrot?
Szerintem pont az a lényeg hogy nincs jó vagy rossz, nincsenek bakok meg juhok, amiket aztán balra vagy jobbra terel Valaki.
Micsoda dejá vu. Volt egyszer egy Magyar Nemzet, ami olvasható jobbos lap volt, nem csak Gyurcsányi kurvaannyába küldésére szolgált. Aztán egyszer csak "megszűnt" a köcsögstílusú Új MaO, és furcsa dolog történt: mindenkit kibaszarintottak a Nemzettől és az ÚjMaO gárdája egy az egyben berendezkedett a Nemzet szerkesztőségében. A Nemzet eggyik régi szerkesztőjének pl azt ajánlották fel, hogy legyen olvasószerkesztő az új lapnál. Szal ott sem maradt írmagja sem a régi gárdának. A Nemzet akkor silányodott ennyire le. A Hírlapért kurvára kár. Dehát, ilyen hülye egy világ ez.

Mondjuk, elég fura az, amikor valaki "bele tud szokni" egy ilyen helyzetbe, és nem húz el a pébe onnan, ahol a kövezetet mossák fel a tulajdonosnak nem tetsző kollégákkal. Nagyobb hányás helyzet lapkiadásban tán nincs is ennél...
Ez az. Juden raus! :D
Azért beszéljünk arról is, hogy mennyi a példányszáma ennek a lapnak?
vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=148780

"a Hírlap eladott példányszáma, amúgy stagnál az elmúlt egy évben, tudomásunk szerint nem sokkal tízezer példány felett."

Egy megyei napilapnak csak az előfizetői vannak cirka 50-80 ezren nyilván megyétől változóan. A Hírlap példányszáma röhejesen kevés.
És azért Árpi szívre a kéz milyen lap is volt ez eddig? Ha azt mondom kemény libsilap nincs harag ugye?
Kiskorukban a Gazdálkodj okosan! helyett ezzel játszhattak: www.wsherc.org/center_&_local_resources/Gallery/Juden%20Raus%20Boardgame.html

Amúgy a megyei napilapokat átlag 10x (!) többen olvássák a helyiek, mint az országost. Veszprém megyében spec a Naplót kb 60e-en, míg pl a Népszabadság/hazugságot 5 azaz öt ezren, ha jól emlékszem az adatokra.
Vince

Így igaz de megnézhetjük annak fényében is hogy mennyi támogatást kap egy Hajdú Bihari Napló vagy egy országos napilap.
Árpád! Ennyire savanyú a szőlő?

Tényleg eltaláltad ezt a "közepet jobbról közelítő lap" kifejezést. Nade 5 mondatos cikkben 4x ismételgetni...?
Gondolod, hogy ő találta ki? Ne becsüld túl!
Gábor, Primera: olvasni, olvasni, olvasni.
Aztán meg érteni!
A médiamanipulátor/újságiró társadalom permanensen aláz. Akinek nincs méltósága az másnak sem tud adni. BBC etikai kódexével dobálózni kevés. Tiszteletben tartani az egyes ember méltóságát h saját véleményét ő alakítsa ki, anélkül hogy ráerőszakolnák ezen a tájon sajnos ismeretlen fogalom.
De miért menne ez másként pont ebben a szférában....?
A legszebb húzás most az lenne,ha mondjuk pl:Leisztinger úr megvenné a Magyar Nemzetet!Kíváncsi lennék a jobb oldali pittbul publicisták milyen cikkeket kanyarintanának!??
Pedig harcos jobboskent epp leszoktam a MN-rol es attertem a MH-ra. Mondjuk nem Arpad miatt, bocs. De most eltunkit az a Sztankoczy nevu is, ot is kirugtak? Sztem o volt egy kozep. Persze egy jobbos szamara. Lovasra visszaterve, neki is van egypar vesszoparipaja, mint Arpadnak a buzi plebanos, de sok olyan kerdest felvet, amit a mainstream media bnem mer, nem tud, nem akar.
De azert nehogy mar R.Szekely Juliannat hianyolja valaki.......a Sesztak hasonlat kituno, csakhogy Sesztakot betettek a szelsoseges fiokba, RSZJ meg a kozszolgalatiban nyomulhat. Mondjuk az, h nem kepernyokepes, az mar csak a legkevesebb. Mikor van egy ilyen jegyzetiro a BBC-n????
DrBobKelso

Eléggé tisztában vagyok, minek kellhetett megfelelnie Szélesnek. (Még tanítottam is szocializmus gazdaságtanát...Kornai alapján :) érdekel a korszak, bár akkor még kisgyerek voltam).

A véleményem nem erre vonatkozott. Idealistán: attól, mert párttag valaki, exponálja magát, sőt akár csúnya dolgokat is tesz, még gondolhat teljesen mást az egészről (szélsőséges irodalmi példa Vonnegut: Éj anyánk).

Cinikusan: az is lehet, hogy megéri neki 'jobboldalinak' lenni, jelentsen ez bármit. Racionális alapja is lehet: Orbánék, szóban legalább, mindig a "nemzeti tőke" felvirágoztatásáról beszélnek. Ebbe most ne menjünk bele, hogy mennyire lehetséges ez, vagy volt igaz az ő idejükben, de Szélesnek (Csányinak, Demjánnak, stb) ez jól jöhet ám.

Igaz, az említett urak azért általában minden politikai párttal def. szerint jóban vannak. Ez normális. (Bár ha jól tudom, Széles és Gyurcsány viszonya nagyon rossz, és nem csak a múltkori asszó óta, amiből MH-s botrány is lett, hanem korábban is.
Seszták is nyomult régebben a Napkeltében. Mivel évek óta nem nézek tévét, nem tudom most mi a helyzet.

Szerintem alapvető félreértés egy jegyzetírótól elfogulatlanságot elvárni, egyszerűen nem az a műfaj.

A hírek tálalásában már nem vagyok ennyire engedékeny, de bizonyos szabadsága ott is lehet az újságírónak. Végül is attól újságíró, hogy nem átveszi az MTI hírt, hanem "lefordítja".

A Magyar Nemzettel sem az a baj, hogy 'elfogult', legyen is az, azért veszi az olvasótábora. Hanem hogy elvtelenül elfogult.

Szokás példálózni a hírhedt ballib lapokkal, mint bértollnok-egyletekkel. Nos, az ÉS-ben elég kemény kritikák jelennek meg sorban a kormány munkájáról, a népszabó sem a kritikátlan seggnyalás mintapéldája, amit meg a Narancsban kap hetente a kormány, azt legtöbbször nem tennék zsebre. Még az Árpád által többször baloldali Demokratának titulált 168óra is kritikusabb a szocik felé átlagban, mint az a nyálas hozsannázás, ami MN-Fidesz vonalon megy. A legrosszabb agitprop stílust idézi. Ez a baj vele, mert így a harcos, 'független' jobboldalisága csak vakok számára lesz hiteles.
Kéne egy normális lapot gründolni, ahol a minőség lenne a mérce :))
Azon azért csodálkozom hogy Zelei adja a nevét ehhez, sőt errefelé vezeti a lapot. Kár érte is.
tanarur:
Ha kemeny libsilaplett volna sokkal magasabb lett volna a peldanyszama nemdebar?
jó volt ezekez a kommenteket olvasni... sokblog-olvasó vagyok, de gyerekek, itt végre úri közönség verexik esténként! legalábbis néha van színvonal. öröm a szemnek.
sőt, továbbmenek:
lehetne egy ajánlórendszer, amivel egy-egy kerekdedebb komment felkerülhetne TéTowa mester jegyzetének a helyébe...
:P
Jó kis téma volt ez, majdnem végigolvastam.
Valaki írta hogy az a lap ahol többfajata vélemény nem jelenhet meg, az reklámújság. Kérdés hogy hány nem reklámújság van ma kicsiny országunkban? És miért éri meg köcsög reklámokkal bombázni épphogy 10millió embert?
És az is teccet hogy a köcsög motoros nem hangzott el, hanem csak a motoros köcsög, ami nem mindegy, szerintem. ...Aztán itt eltelt pár perc és ismét megnéztem TWÁ motoros írását és rá kellett jönnöm hogy nem szerepel nyelvtanilag általánosítás a cikkében...
Lehet hogy egy hete még nem figyeltem oda erre most meg már igen? Érdemes ide járni mert tanul valamit az ember? Vagy minek, mert a sok reklám újság meg reklámtévé nézésekor úgy sincs szükségem ilyen finomságokra? Ejhh ez a véleményem a MH-ról?
DrBob:
Ne legyünk naívak. Nincs elöl egy széplélek se. Mindegyik minden nap amikor felkel belenéz a tükörbe, elkezd émelyegni beveszi a dedalont, majd a nyugtatót is, de csak annak érdekében hogy az aznapra elrendelt "kompromisszumokat" el tudja követni annak érdekében hogy a "másik oldal" tervezett nép, vagy nemzetvesztő disznóságait meg tudja akadályozni merő hősiességből meg hazaszeretetből.

el tudja követni=meg tudja kötni
Nekem van haverom a Magyar Nemzetnél gyakornokként és nem elvakult egyáltalán, és azok sem akiket én ismerek még onnan. Persze attól a többi még az lehet, csak ne általánosítsunk.

Népszabi közvetetten részben MSZP tulajdonban van (Szabad Sajtó Alapítvány 26,5%), uh én nem nevezném sem függetlennek, sem kiegyensúlyozottnak/elfogulatlannak. Főleg úgy nem, hogy Fletó konzultál a főrészvényessel a Népszabi és a Ringier más lapjainak (pl Blikk) politikai beállítottságáról.

index.hu/kultur/media/nepszabi8785/
Outsider: sokan pl. konkrétan "a motoros ugyanis éjjel kettőkor recsegve vonul végig az utcákon, mert az ő ostoba állatagyát ez kellemesen ingerli" mondatot érezték inkorrektnek. A "a motorost ezért eleve kívánatos üldözni" mondatrészt pedig szerencsétlennek. Szigorúan nyelvtanilag nézve ezek bizony általánosítások.

TWÁ: én figyelmesen végigolvastam, én ott nem találtam a reakciód. Sőt írtál egy összefogalót motoros postokról, ez az aspektus ott egyáltalán nem jelenik meg. Értem én, úgy gondolod, akinek nem inge nem vegye magára (biztos van egy pár biker aki ezt is teszi). Ha Sólyomnak azt írod, ne csak másnál kifogásolja a hazudozást hanem a magánál a parlamenti demokrácia megcsúfolását, akkor kérlek ne csak Gazsónál kifogásold a politikai tisztogatást, vajh az ideális szélesmentes teljesenszabad lapnál a fenti két mondat(rész) így elmenne-e? Értjük azért, hogy a cikk nem minden motorosról szól, de ezt úgy lehet-e papírra vetni, hogy megkérdőjelezhetetlenül világos legyen?

Láttam azt is korábban feldobtad nekem a labdát az iszlám témánál, szerintem azzal is van hasonló gond, persze nem az, hogy nem mellékeltél kétszázoldalas tanulmányt. Délután lesz pár percem, majd odapostolom, mit is gondolok.

Tudom, már mondtad, hogy jó, szép, okos, logikus cikkek voltak. Na ebben nem biztosan osztom véleményed, függetlenül attól, lehet-e és kell-e az MH esettől való távozásod ezzel összefüggésbe hozni.
Annyit azért megjegyeznék, hogy az UFI az vaskosan pártlap. Nem baj, mert abból legalább jó színvonalú (v.ö.: olvasható), de attól még az. Lelopott Narancs lay-outtal, meg modorral.

Jim
Árpád, sztem tényleg veszített az MH azzal, hogy elmentél. Nem férsz be a lap új profiljába, de értelmes alak vagy! Viszont, ha a laptulajdonosi/főszerkesztői szándék arra irányul, hogy legyen végre egy olvasható jobbközép napilap Mon, ehhez én csak tiszta szívvel drukkolni tudok. Hidd el sokan vagyunk jobbosok, akik szerint az MN egy kifejezett agymosoda, a Népszabi állandói közül meg csak UP szerdai szösszeneteit tudjuk befogadóan értelmezni. Szóval a Széles sztem jól látja, van mit keresni a piacon: az MH-ból rövid idő alatt példányszámilag is ütős lap lehet! A többi meg moralizálás /TGM/, meg krokodilkönnyek. Kapitalizmus van, na)
jimmy

lehet, talán pont azért tetszik. (Néhány necces dolguk ellenére lassan tíz éve hűséges Narancs-olvasó vagyok, és szerintem maradok is még).

Nem ismerem, nyilván, a belső viszonyaikat (mármint Ufi). Ha csak azért ők azok, akik elküldik néha a Fidesz-vezérkart a vérbe (nyilván a kormányoldal ekézése mellett, de akkor is), mert ők jóváhagyottan megtehetik, az gáz. De ezzel együtt s még mindig jobb, mint a Nemzetes seggnyalás, amit a gyengeelméjűek kivételével a jobbosok is csak a sorok közt bírnak elolvasni. A Népszabó ahhoz képest a fejlett, szabad vitakultúra és a kiegyensúlyozottság kis polgári köre.

Amúgy UFI-ról én úgy hallottam, függetlenedtek a párttól, ha nem is teljesen (?). Valaki valamit tud?
Vince: Próbálj meg legalább hasonló mércével mérni. Ha van egy gyakornok a Magyar Nemzetnél aki szerinted nem elvakult akkor ebből mi következik?
Tulképp meg tudjuk pozitívan fogalmazni hogy milyen lenne az a független, objektív lap amit szeretnénk?

Mert szerintem az alábbi pontok közül bármelyik baromság, mégis ezek szokták az ellenkező oldallal szembeni sommás kritika alapját képezni, mindkét oldalon.


Ne legyen értékrendje?
Ellenálljon a közéleti szereplők, pártok tematizálásának?
Ne vegyen részt a negatív kampányban? Ne jelenítsen meg kritikát a közszereplők személyiségével kapcsolatban?
Ne foglalkozzon a közszereplők nem nyilvános megszólalásaival?
Közöljön csak tényeket?
Adjon helyt mindkét oldalnak azonos terjedelemben?
Adjon helyt mindkét oldalnak ameddig csak van mondanivalója egy témával kapcsolatban?
Legyenek benne elentétes világnézettel rendelkező újságírók akik egymással vitatkoznak?
RoFä!

Nem kell hozzá igen sok ismeret (nekem se nincsen, csak a sejtésnél erősebb gyanúm), hogy az a lap csupán a piacról nem tud megélni. Nem szeretném őket bántani, tényleg, mert tényleg színvonalas amit csinálnak. Az, hogy engedik néha fricskázni a saját kenyéradóikat, az viszont csak részint szánalmas, részint jól felfogott opportunizmus, segít ugyanis megteremteni a távolodás érzetét, holott nem is van távolodás. Pártsejtót csinálni nem ciki, ahogy vállalati magazint sem, ha jól csinálod. Ők közel állnak hozzá. Mondom ezt úgy, hogy én sosem szavaznék arra a pártra, ahonnan ők a veszteséget szanálják.
Jim
RoFä!

Nem kell hozzá igen sok ismeret (nekem se nincsen, csak a sejtésnél erősebb gyanúm), hogy az a lap csupán a piacról nem tud megélni. Nem szeretném őket bántani, tényleg, mert tényleg színvonalas amit csinálnak. Az, hogy engedik néha fricskázni a saját kenyéradóikat, az viszont csak részint szánalmas, részint jól felfogott opportunizmus, segít ugyanis megteremteni a távolodás érzetét, holott nem is van távolodás. Pártsejtót csinálni nem ciki, ahogy vállalati magazint sem, ha jól csinálod. Ők közel állnak hozzá. Mondom ezt úgy, hogy én sosem szavaznék arra a pártra, ahonnan ők a veszteséget szanálják.
Jim
RoFä!

Nem kell hozzá igen sok ismeret (nekem se nincsen, csak a sejtésnél erősebb gyanúm), hogy az a lap csupán a piacról nem tud megélni. Nem szeretném őket bántani, tényleg, mert tényleg színvonalas amit csinálnak. Az, hogy engedik néha fricskázni a saját kenyéradóikat, az viszont csak részint szánalmas, részint jól felfogott opportunizmus, segít ugyanis megteremteni a távolodás érzetét, holott nem is van távolodás. Pártsejtót csinálni nem ciki, ahogy vállalati magazint sem, ha jól csinálod. Ők közel állnak hozzá. Mondom ezt úgy, hogy én sosem szavaznék arra a pártra, ahonnan ők a veszteséget szanálják.
Jim
Steve: az, hogy nem mind elvakult. Neked nem?
Vince:
Persze... és ebben mindenki széles ez országban egyet is tud érteni. Csak hogy mellik elvakult az átkozottul szubjektív.
Pascal:
"a motoros ugyanis éjjel kettőkor... szerintem ez az általánosítás
A "a motorost ezért eleve...az üldözni és ítt úgy folytatódik "igazoltatni, hangkibocsátást megmérni, és először decibelenként tízezressel megbaszni,.." az üldözni értsd ellenőrízni- gondolom.
Persze most nem TWÁt akarom védeni csak 1 7 után már másképp látom a dolgot és most magamon szórakozok...nem árt az önkontroll:)
Tisztelt Tóta!
Kár, hogy nem írsz a Hírlapban, azonban, még mindíg szebb a commented, mint a Paráé. Ő ebből az alkalomból csontig benyalt a Fletónak, bár nyílván negatívan érintette, hogy egy milliárdos, nem azért tart fennt egy lapot, hogy az újságírók örüljenek, hanem azért, hogy ő örüljön és a pénzén nem újabb vadregényes túrára indul, hanem egy veszteséges lapot finanszíroz! Sajnos ilyen a világ...
Az lesz miniszterelnök, miniszter vagy éppen laptulajdonos, akinek van rá pénze!
www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=113365

Para-Kovács Imre, főmunkatárs, hétfői MH? Ez akkor most hogy van?
Idézet Para-Kovács blogjáról. Tehát december elsejétől:
-------------
Kibékíthetetlen koncepcionális ellentét mutatkozott mai főszerkesztő csevegésünk alkalmából Gazsó L. Ferenccel, ezért december elsejétől lelépek a közepet jobbról célzó napilaptól. Bár kétségtelenül érdekes tapasztalatokkal gazdagodtam volna a maradás során, most mégis úgy látom jobbnak, ha nem veszek részt a kibontakozó folyamatban.
Ja OK.

Bár mondjuk ha - ezek szerint mégis - önként lép le (?)...
Remélem PKI saját magam mellett áll ki a tettével és nem valamelyik(na melyik) oldal mellett. Olyan elszomorító a pártok mögötti kórusban ismert más téren kiemelkedő embereket látni. Olyan elkurvulás fílingje van a dolognak. A Para legyen maga nem pedig D-209-es opportunista. :)
De mondjuk ha magátóllép le... Persze, nem tudhatom, mit mondtak neki. De ezek szerint nem kirúgták az elvei miatt, hanem eljött.

Ez viszont akkor valószínű nem azt jelenti, hogy a vezetés meg akart szabadulni a sokszínű véleményektől, hanem azt is jelentheti, hogy Para-Kovácsnak nem tetszett, amit várhatóan mások fognak írni ugyanott (ez lehet pl., hogy a valóban eddig is színes és színvonalas vélemény rovat mellett maga a lap többi része sem kemény balos többé).

Ez persze szíve joga (és kár is), csak épp innentől nem olyan egyértelmű a helyzet...
Ne spekulálj, Nagyapó. Ha PKI-nek az lett volna a baja, hogy mások ("nem keménybalosok") is írnak publit, akkor már rég lelépett volna, ugyanis írtak eddig is. Pl Stumpf kolléga. Meg Hont se az a kiköpött komcsi. Azt kérte PKI-tól Gazsó, hogy ne írjon publit egyáltalán, de ha van kedve kucsmában lemenni disznóvágásra riportozni, akkor maradhat. Ennyi.
"Ne spekulálj, Nagyapó. Ha PKI-nek az lett volna a baja, hogy mások ("nem keménybalosok") is írnak publit, akkor már rég lelépett volna, ugyanis írtak eddig is."

Ezt elismertem én is ( még ha a főállásúak közül azért nehéz is lett volna jobbost találni kirúgásra :-) ) - csakhogy emellett a lap többi része tudott azért csúnyán balra húzni. Nem csak publicisztikák vannak, de pl. címadás és interjúkérdések is... És ezeknek még növeli is a hitelét, ha amúgy a vélemény rész korrektül is tud viselkedni.


"Azt kérte PKI-tól Gazsó, hogy ne írjon publit egyáltalán, de ha van kedve kucsmában lemenni disznóvágásra riportozni, akkor maradhat. Ennyi."

OK, ha ez így van, az indok a lelépésre.
Ha szakmailag nézzük, akkor az MH egy gyenge lap volt eddig.
Nem lehet publicisztikákkal tele aggatni egy lapot, mert zöld saláta lapjai érdekesebbek, mint egy tele publikált papírtekercs.
Szombathy rég válthatott volna már, mert unalmas, szürke lap lett az MH.
Kedves Tóta, Ön lehet, hogy szereti a publicisztikákkal tele írt lapokat, de az olvasók nem!
Aki szerkesztett már lapot, talán képben van! Szerintem, ha megkérdezné UP-ot, Ő sem bizonyos, hogy a publicisztikákat fogja felmagasztalni, mert pár fanatikuson kívűl, senki nem fogja elolvasni, az olyan termékeket!
Kedves oldeye, talán ebben a kérdésben valamivel járatosabb vagyok, mint Ün. Mivel mi itt az Indexnél például pontosan mérjük a látogatottságot, tehát látjuk, hogy mi az, amire negyedóránként ezren kattintanak, meg mi az, amire harmincan.

(Az utóbbi jobbára a külpolitika: ez ilyen egy saját seggébe fúlt ország.)

Szóval a publicisztikát éppenséggel olvassák az emberek, aztán vagy hőbörögnek miatta, vagy egyetértenek, majd ennek örömére ideírnak pár száz kommentet. Működik ez, nyugi. Persze én is ismerek olyat, aki nem szereti a véleményújságírást en bloc, de hát istenem, én meg a pezsgőt nem szeretem.
Kedves Tóta, Ön lehet, hogy magára vette az MH terhét, pedig nem kéne.
Nem azt mondtam, hogy nincs szükség publicisztikára, de manapság, ha megnézzük a nyomatatott sajtó irányultságát, akkor világosan látjuk, hogy bulvárosodik a világ. Talán az Indexet ez nem zavarja és a látogatottságát sem.
A jól megírt híreknek, riportoknak ugyanúgy tere lehet egy lapban és kell is, hogy legyen, mint a jó publicisztikáknak.
Nem egymást kizáró fogalmakról beszélünk, hanem egymást erősítőkről, amelyek mind részei, egy érdekes, izgalmas színvonalas lapnak. Sőt.
Talán a magyar újságírásból, ami nekem nagyon hiányzik talán, a Günter Wallraffhoz szintű riportok és ez viszont mindenhol érvényes, az elektronikus és a nyomott sajtó világában is.
A TV2 valamivel próbálkozik, de az a képi világ.
UP mondta a 2004-es ominózus pártrendezvényen készűlt írásról, hogy olyan wallraffi, ami talán kicsit túlzás, de valóban volt benne vmi. Hasonló volt nemrég a rádió szösszenete. Ilyesmiket hiányolok én egy magát liberálisnak tartó laptól, mert hol, ha épp nem ott kéne harcos liberálisnak lenni?
Tehát nem a véleménnyel van baj, sőt egyáltalán nem baj, ha megírja vki. a véleményét, de néha nem ártana meg a lart pour lar írások mellett, az emberi lét valóságos, földhöz ragadt kérdéseivel is foglalkozni.
Hangsúlyozom, mellett.
PKI írásai talán inkább fárasztóak, az Öné messze jobbak, mint az említett uré, tehát nem is szerettem volna, ha magára veszi és ettől, még nyugodtan szeretheti a pezsgőt.
Tehát, a mellett a kulcsszó és továbbra is úgy gondolom, hogy kissé szürke volt az MH és ez a főszerkesztő hibája, hogy nem erősítette a lap riport és hír rovatait, oda illő írásokkal és értő tollforgatókkal.
oldeye, ön véletlenül nem Gazsó L. Ferenc?
Alig egy napja pont ugyanezt terminológiát hallottam Obersovszky Péter Tabuk nélkül műsorában Gazsó úr szájából? :)
Értem Vince.

Magyar Nemzet nem elfogult, Népszabóság meg elfogult.

Pöktem egyet, fúj Népszabó, ne hidd hogy tűröm az ilyen disznóságokat.

A Nemzetre akkor fizessek elő?
Nándo
hát nem.
Lehet, hogy Gazsó L. Ferenc, mégiscsak ért a lapszerkesztéshez?
Széles nyílván csak azt látja, hogy nem jön a pénz, hanem csak megy...
Úgy zárójelben idézem Eötvös Pált, aki ugye azt szokta volt mondani, hogy a sajtó mindíg ellenzéki.
Hát amelyik nem, az már igencsak gyanus...
Eötvös Pálnak igaza van, de itt Alsó-Európában az is gyanús, ha egy lap ellenzéki. :))
„Nem lehet publicisztikákkal tele aggatni egy lapot, mert zöld saláta lapjai érdekesebbek, mint egy tele publikált papírtekercs.”

Nos, ehhez képes baromi sokan veszik a Magyar Nemzetet, amely részben publicisztikákból, részben hírnek álcázott publicisztikákból, részben hírnek álcázott bulvárból, végül kis részben hírekből áll.
Shenpen

Hiszed, nem hiszed, az izzófüzérek nem kis hányada elektronikus.

Bé verzió, veszel egy halom izzót, sorba kötöd, nó elektronika, nó tranzisztor, nó ícé, aztán sasolod, mikor kezd csak úgy magától iksz izzó mindenféle mintázatban villogni, mint az mai napság természetes.
Nándo,

Lehet, de ha kormánypárti, akkor méginkább!:)
mavo,

A Népszabadságot is. Minden minisztérium ezerszámra veszi.
Bár a Népszabadság legalább nyíltan párt és kampánylap és becsülendő, hogy látszik minden egyes cikken, hogy az MSZP a lap egyik tulajdonosa.
Nagyon helyes kell a bulvár. Azt veszik, csak beteg emberek akarnak mindennap buta politikusoktól, eszement sületlenségeket olvasni.
süti beállítások módosítása