W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Csináld magad: Tuctuc Jammer

2006.11.22. 17:00 Tóta W. Árpád

A kétkerekű köcsögök után forduljunk rá egy másik típusra, konstruktívan. Arra, amelyik a buszon, az orvosi váróban, vagy akárhol emberek közt bömbölteti a walkmanjét, discmanjét, MP3-lejátszóját. Nagyon jól tudja, hogy kihallatszik a füléből, de hát pont leszarja ő, hogy másokat esetleg zavar. Kevés idegesítőbb seggfej van ennél a típusnál. Rendet kell tenni, mert csak a rend tesz szabaddá.

Itt tennék egy kitérőt a zenehallgatási defektusokról. Azonkívül, hogy mindenki más megdögölhet, ezeknek a másik motivációjuk az, hogy hallja mindenki, milyen jó zenét hallgatnak ők. Nyomorult lelkükhöz persze nyomorult ízlés társul: autójukból, munkaállomásuktól vagy fülhallgatójukból sose Schubert bömböl, hanem valami randomgenerált zaj.

Nem, nem megoldás a lovaglóostor! Annak a családon belül kellett volna elsülnie jóval korábban. Vitázni az ilyennel értelmetlen. Azt is tartsuk szem előtt, hogy az antiszociális viselkedésnek ez a formája önbüntető: a kisköcsög pár év múlva megsüketül, nem hallja meg a sportkipufogót se, és a motoros ragadozók zsákmányállatává válik.

Addig is azt kell megakadályozni, hogy a rendszerető polgár közvetlen közelében, vonaton, buszon kellemetlenkedjen. Ehhez hívom segítségül az itt nyüzsgő mérnököket - olyan bölcsészként, akinek van forrasztópákája, és nem fél használni. Kapcsolási rajzokat, beszerzési forrásokat, árlistákat várok.

Olyan zsebkészülékre van szükségünk, amely lehetetlenné teszi a zenehallgatást 1-5 méteres körzetben. Az az effekt, amit a hívást fogadó mobiltelefon kelt a környező hangszórókban, épp megfelelő, tehát vagy rádióadó, vagy elektromágnes kell a kütyübe, meg még gondolom némi ellenállás, dióda, kondenzátor, mert ezek mindenbe kellenek. Egyszerű, olcsó, kicsi legyen. Ízléses műanyagtok, kapcsoló, esetleg potméter. Bizonyára megoldható lenne, hogy süsse is meg az ellenséges elektronikát, de az az ártatlanok mobilját is kicsinálná.

Bevetéskor a zsebünkbe nyúlunk, bekapcsoljuk, és befelé mosolyogva derülünk a neveletlen jószágon, akinek ostoba fejében a megszokott zaj helyett másik zaj kezd dörömbölni. Rázogatja, tekergeti, szitkozódik. Így járt. A módszer egészen addig használható lesz, amíg el nem jut oda a korcsok tömege, hogy bármilyen zümmögéssel beéri.



Címkék: közlekedés haditechnika ordnung macht frei!

314 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr5418278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A zsebkütyü szerintem jogilag zűrös. Az ilyeneknek emberi jogai szoknak lenni.

Aztán: ha már a bunkóságra tahósággal akarsz reagálni, egyszerűbbet mondok. Fingasz egy jóízűt, erre a nyamvadék odébbáll, és a helyzet meg van oldva.
ebben mi a tahóság? semmi. ő üzemelteti a maga cuccát, én az enyémet.
Utálni szoktam a buszon, amikor csak az a cc ccccc cccc ccccc jön át. Viszont ehhez lehet, hogy igen nagy energia kellene.
És: mi lesz a pészmékeresekkel?
ez jó ilyen eszközt én is kérek ha készül :D
Tóta: ne mondd már légyszi minden második cikkedben, hogy verni kell otthon a gyereket, mert még lesz egy olyan ősparaszt, aki komolyan veszi. Egyébként nem a rend tesz szabaddá, hanem az igazság...állítólag.
Ez hüleség.
A kiszűrődő zaj tök halk, az ijen csak azt idegesíti aki mindenáron idegeskedni akar valamin vagy amugy is szar napja van.
De azér már ne irtsunk ki minden mp3 lejáccót mert valaki két hónapja nem kefélt...
Kikerestem a másik állatos post kommentjei közül a sajátomat:
w.blog.hu/2006/11/20/allatok_ket_kereken#c103301
Ha a tucclejáccót akarod kilőni alóla akkor : M82A1
world.guns.ru/sniper/sn02-e.htm

Amennyibena tuccogtatóst akarod leszedni akkor a prciziós műszer : Heckler & Koch PSG-1
world.guns.ru/sniper/sn14-e.htm
:)
Valóban lonely_photon, halk, régi ikaruson engem sem szokott zavarni. :D
Ez valóban zavaró tud lenni, de nem tudom, hogy a fogat-fogért szemet-szemért elvet mennyire okos ilyen helyzetben használni, mindenesetre kétségtelenül logikus.
Kedves Árpád,túlreagálod. Hallgass például te is zenét fülhallgatóból. Schubertet akár...
Mint villamosmernok ki kell abraditsalak, persze nem erre vagy kivancsi, de a radiot meg zavarhatod, viszont egy mp3 lejatszot mar kevesbe. A hanggal se nagyon tudszm mit kezdeni, mert a fuleben szolni fog. Persze van EMP, de azt nem akarsz. Azert biztos vannak nalam okosabbak is, kivancsian varom.
En akarok egy EMP-t, mennyi?
Bárcsak ez lenne a legnagyobb problémánk!!!:)
Na, nyugi srácok, már csak pár nap is ismét itt lesz köztün Bond, James Bond. :))

egyébként tényleg ritka egy idegesítő állatfajta, úgy hívják: kamasz.
Hááát.... Elég siralmas, hogy van akinek csak fegyverekre áll fel. Főleg annak fényében, hogy nem is ezirányú volt Árpi kérdése/felvetése.
Spamdog. Várd ki amíg a sznájperekről lesz szó, és akkor zúdítsd ide ezt a mérhetetlen haditechnikai tudást. Ez olyan mintha minden téma kommentjébe beerőltetném a kedvenc kombájnjaim paramétereinek linkjeit. Felvetülne bennetek is ugyanaz a kérdés ami most bennem: 'Ki a faszt érdekel ez most?":-)
Kicsit szerintem ez túlreagálás. Engem is szokott zavarni, de olyankor meghunyászkodó módon arrébb szoktam menni...Az autósokat nem értem, minek üvöltetik a sz*r zenét, én felhúzom az ablakot, kicsit felerősítem a saját rádiómat, és máris azt hallgatom, amit én szeretnék, ha megpukkad, akkor is.
És az milyen mikor az út túloldalán hallom ,hogy mit hallgat a vókmenen ,aztán persze csodálkoznak ha megsüketülnek vagy kilépnek egy kocsi elé.
a Schubert az a nóta címe :-?
Hmmm. Olyasmi berendezés kéne (még humánus is lenne) ami pár méterről lemeríti az elemeket...
AEn is hisztizni akarok!!! Apa mond meg a budos bacsinak, hogy ne uljon mellem a buszon...jo?? Lecciii...naaa!
vegyes:
www.amazing1.com/emp.htm

tudom ajanlani a EMP400-ast, buszon kisse elonytelen, de egy orvosi rendeloben tok oke :)
Mesfelol meg nincs itt semmi tulreagalva, van egy nagycsomo torvenyunk, sok is, de alig tartjuk/tartajuk be oket. Az elet a toleranciarol IS szol, de fokepp arrol, hogy mindenki jol erezze magat benne, otthon meg mindenki azt csinalhasson amit akar, amig az masokat nem zavar. Persze nem mindenki gondolja igy az otthoniakat sem sajnos. Mondjuk ez a tucc-tucc dolog a kevesbe veszelyes fajta, de a kutyashulyebirono utan 0 esellyel fog mozdulni a tema szvsz.
nemorulok: Tudod biztosan az a Schubert Norbert tuctucfittnesszzene.:)
nomac, én is csak azt próbáltam mondani, hogy ez kevésbé veszélyes. Engem pl. sokkal jobban zavar a büdös hajléktalan a buszon, mint a tuc-tuc.
Azé használják, mer a kutya ezt má öccáz méterrül mehhajja, oszt nem megyen neki miko megy haza a tanyára. Ne báncsad a szekvencermániássat, az is csak egy embör, na.
Nagyon szeretem a cikkeidet, Árpi, és a motorozásnál meg is értettem, hogy elküldted a fenébe azt az érvelést, hogy "majd akkor foglalkozzunk ezzel ha minden más jó lesz és szuficites lesz az államháztartás", mert az igaz. A motoros krosszolás természetvédelmi területeken ne csak embereket zavar, hanem természetet is pusztít.

De amit most mondasz, hát az már elképesztően túlzás. Én egy olyan ember vagyok, aki sose hallgatott discmant, mert utálta hordozni magával, és most vett magának mp3 lejátszót egy hónapja, mert ez végre elfér a farmer óvszeres zsebében. Korábban sose zavart, ha mások bömböltetik, de ennek ellenére én sosem teszem.

Van egy nagyon okos megoldás: www.inkino.co.uk/zen/index.php?main_page=index&cPath=116&page=1&sort=3a ezen az oldalon pl. csak olyan fülhallgatók találhatók, amik teljesen belemennek a fülbe, és akkor se hallatszik ki egy fél decibel se, ha a dobhártyád már szétszakad. Tetszőleges Media Marktba lehet őket kapni 7 rugóért, és a kapott zenei élmény majdnem felér egy FEJhallgatóval, igen, egy 10-20.rugós sennheiserrel.
Negatívuma, hogy nem csak téged nem hallanak, hanem ne sem hallasz semilyen más hangot kívülről, ezért nagy valószínűséggel egy nap alatt elgázolnak az utcán, vagy ha nem, akkor a hátulról neked szóló ember észrevételének elmulasztása miatt tökönrúg, de ez elhanyagolható, legalább nem hallatszik a busz nyikorgása.

Szóval hozzászólásom egyik célja az, hogy beszóljak neked, mert igazán írhatnál érdekesebb témákról.. és ha már erről írsz, akkor ne arra buzdítsd az embereket, hogy szopassák ezeket az amúgyis retardált tizenéveseket. Akkor már inkább a büdös hajléktalanokat kéne eltávolítani a BKV járatokról, mert az még 5 méterrel arréb is zavar mindenkit, akinek nincsen akut allergiája. Vagy írhatnál egy olyan mágneses jegyellenerző rendzerről, ami a világ minden országában van a metrókon és jobb helyeken a buszokon is, és nincs bliccelés.
That would be for a better magyarland.

A bejegyzésem másrészt meg egy megoldást javasol: télleg próbáljátok ki ezeket a füldugó-fülhallgatókat, tényleg minden tulajdonságukban kifogásolhatatlanok. Én éppen egy könyvtárban ülve bömböltetem a fülembe a queen számaimat, de ezzel garantáltan kevesebb zajt keltek, mint azzal, hogy rágózok.

Télleg, írhatnál azokról a parasztokról is, akik eldobják az utcána rágójukat, azok is csak rontják a magyarland hírét...
Részben én is ebbe az "írtani való" társaságba tartozom,bár se a bicepszem,sem a pofám nem elég nagy ahhoz,hogy ne halkítsak,ha észreveszem,hogy valakit nagyon zavarna.Bár általában igyekszem magammal vinni az empéháremet néha elfelejtem,és olyankor hallgathatom a családi panaszokat,a tegnap esti sorozat történéseit,és egyéb,néha nem túl brillírozó megszólalásokat("hö geci nézd ki' azta' bömbit"),szóval számomra érdektelen és idegesítő megnyilvánulásokat,bár lehet nem olyan idegesítő, mint a ccc hang,én mégis az utazóközönség magánéletére és lelkivilágára nem vagyok kiváncsi,akiére igen azt megkérdezem,a többit meg megpróbálom kizárni(bár néha a teljes hangerő is kevés).Szóval szerintem találunk érveket az utazás közbeni zenehallgatásra is.
na már megint.
nyilván senkit nem zavar az ütemes cicergés, amíg nem hallatszik ki. nem azért vetettem fel, hogy most aztán egyáltalán ne lehessen zenét hallgatni.
azért, mert elég sok városi paraszt van, aki zavaróan használja. ld ugyanez motoroknál.

és már megint: arról írjál inkább, hogy a hajléktalanok meg a rágó. nem, most erről van írva.
"Tóta: ne mondd már légyszi minden második cikkedben, hogy verni kell otthon a gyereket, mert még lesz egy olyan ősparaszt, aki komolyan veszi. Egyébként nem a rend tesz szabaddá, hanem az igazság...állítólag."

jo idoben jo helyen elcsattant pofon tobbet er minden lelki dumanal, es peldamutatasnal. ezt tapasztalatbol mondom, igencsak nehezen kezelheto gyerek voltam, de nagyapam elott kuss volt, es ha szolt ugrottam.

egyebkent szerintem nem tulreagalas ez a szoveg hanem hulyeseg, engem is zavar a szomszed amikor ugy hallgatja a zenet, hogy a butorok nalam mozognak, de megse a biztositekot fogom kivagni nala, hanem megkerem szepen, hogy ugyanmar halkitsa le. es fogadok akarmibe, hogy le fogja halkitani. es ha parszor szolok, szepen, udvariasan, akkor ugyelni is fog hogy tul sokat ne idegesitsen vele.

buszon is lehet szepen szolni, hogy legyen szives kicsit halkabban. mar ha tenyleg ennyire zavaro. viszont, ha mar a hangos zene zavar akkor ugyanmar mindenki kussoljon is mert a folyamatos szovegeles is bassza a dobhartyaimat, raadasul egyesek nagyon rondan oltozkodnek manapsag, meg kene tiltani a trehany viseletet. zavarja a szemem ugyanis, meg a piercing is, gusztustalan es tiltsak be.

rohadtul nem vagyok liberalis-elvu de az ilyen hozzaallassal NEM OLDUNK meg semmit. van amikor erre van szukseg, agressziv, bunozo eletmodu emberek ellen igy kell viselkedni. valaki ha betor, lop, rabol, gyilkol akkor azt kenyszermunkara kell vinni vagy kivegezni. de csak azert mert zavar a zene amit hallgat nem kell nekunk is faszparasztnak lenni. az emberek tobbsege ert a szep szobol, ha pedig nem akkor is vannak egyszerubb, inteligensebb es HATEKONYABB megoldasok.

raadasul lehet, hogy oka van ra amiert paraszt modon viselkedik, nem mindig mindenki a neveltetese miatt ilyen. zenerol pl tudom, hogy sokszor azert hangositottam fel, hogy elnyomjam a kulvilag zajait, az pedig bizony hangerot kivan. de ha valaki megkert akar ki is kapcsoltam.

egyebkent is. asimovtol egyik kedvenc idezetem(nem ide illink inkabb hanem az allatos posthoz, de mostmar mindegy). az eroszak a gyengek vegso menedeke. sztem nagyon igaz
Viszont ez meg garantáltan tönkrevágja a hallásodat.

A jobb fejhallgatók meg nyitottak, azaz kifele tényleg baromi zajosak.

A viselőjének pedig egyáltalán nem hangos még ha kívülről a laikus egy átlag 5000ft-os fejhallgatón szerzett tapasztalatai alapján kívülről gondolná.

Mondjuk én még az életben nem mászkáltam fejhallgatóval az utcán, és eszembe se jutott ilyen marhaság.
Hű de nem bírok fogalmazni - épp bioritmust állítok át.
W. úr: eléggé ráérhet, ha ezek a kis köcsöggyerekek ilyen szinten foglalkoztatják.
Miért nem az afrikai éhezőkről értekezik, pl fejtse ki, hogy az az afrikai, akit gyerekkorában ustorral csapkodnak odahaza, hány százalékkal kevesebb ivadékot fiall.
Vagy valami.
Arpád, füldugón nem gondolkodtál még? vagy szégyenled? A walkmanből kihallatszó zene az tényleg kb. annyira hangos, mint a pentium3-as pc-m, vagy a Verebes színművész úr lélegzetvétele, vagy a busz, stb. Ez zavar? Szerinted mindent be kéne szüntetni aminek hagja van? Nem inkább elköltözni kéne valami erőbe/nádasba? hangok ott is vannak, de mégiscsak könnyebben leszámolnál néhány visitózó vizimadárral, mint egy komplett várossal. Szóval W, remélem ez csak vicc volt és nem vagy ennyire ideges tipus:)
Frunkp, szerintem mások beszélgetése nem olyan zavaró, mint a tuctuc ciccegése, talán mégis Neked kéne alkalmazkodnod. Én pl. nagyon jól tudok szórakozni mások balf*szságain.

Árpád, nyilván többeket zavar az ütemes cicergés, de engem pl. soha nem idegesített olyan nagyon. Legrosszabb esetben tényleg arrébbmentem, és kész. A hajléktalanokat meg azért vetettük már fel többen, mert az ellen nincs védekezés, és sokkal zavaróbb, mint egy állandóan hallható zaj. Beszélhetünk z általad felvetett témáról is, csak az nem annyira érdekes...
tenyleg. total kivancsi lennek W. mester vajon hanyszor probalt meg szepen es udvariasan barkit megkerni, hogy halkitsa le a zenet.

a fuldugo meg ugyis jo otlet ha nem zene jon belole csak siman a hangokat meg a huzatot zarja ki....talan a sok tulhamaramindenkitleanyazo ember kiprobalhatna.
Szerintem is a kérés az első. Ha nem ér meg annyit, hogy megszólíts egy idegent, nem is zavar igazán...
Azt várom, hogy mikor kezdenek el verbálisan védekezni az autójukból ócska digitális zenét bömböltető suttyók...:-)
Gratula! Ez is egy érdekes állatfajta ismertetése! Én belevenném az autós jampecokat is. Megértem én hogy vki komoly cuccot rak a verdába, de azt már nem amikor egy ilyen csodagép üvölt a házunk előtt, mert Pistike megjött a szomszéd Mariskáé...
megen, ez egy tök király hozzászólás volt, a továbbiakban csak erre kell hivatkozni szerintem, felesleges tovább ragozni ezt a kérdést. :)
Az is módszer lehet, hogy ezeket a zene(?)hallgatókat orron kell vágni vas tankalkatrésszel vagy favágó baltával. Ebben az esetben garantált az orrsövényferdülés, és mint tudjuk, ez a defektus - elhanyagoltság esetén - viszonylag rövid idő alatt süketséget okoz. Kicsit macerás eljárás, de ha tudtok jobbat, írjátok.
De mért kéne valami eszközzel zavarni a hallgatásukat? Ha el akarom rontani a kedvüket, akkor beszólok nekik vagy megütöm őket. :D

Kérdés: telefonálni szabad buszon? Na mert azt szoktam, és be is szólnak miatta havi egyszer, és nem tudom megérteni, miért rosszabb az, mintha a haverral beszélnék, aki mellettem áll. (az esetek 95%ában 60év feletti, magyar nemzetet a buszon olvasó urak szólnak be nekem.)

"és már megint írjál másról": valóban arró írsz, amiről akarsz, és nem kötelező elolvasnom, csak nem ezt várja tőled az ember ilyen sok év után. :) Ha egy tanárnak rossz órái vannak, akkor közvetlen a feedback: kimennek az órájáról, otthagyják. Ez is csak egy feedback volt. És a blog ugye erre van. Egyébként úgy látom, nem vok egyedül a véleményemmel. :)
RAT! Pedig én spec rájuk céloztam...:)
"Frunkp, szerintem mások beszélgetése nem olyan zavaró, mint a tuctuc ciccegése, talán mégis Neked kéne alkalmazkodnod. Én pl. nagyon jól tudok szórakozni mások balf*szságain."

aki masok faszsagan rohog maga is korcs ember. mint az a sok idegbeteg balfasz aki monikara meg ezekre veri a nyalat.
engem igenis idegesit ha hulyesegeket kell hallgatnom az utcan, es bar en sem hordtam tan 2-3 alkalomnal tobbszor walkmant vagy barmi mast, azert sokszor nagyon kedvem lett volna.
Ja, amúgy a célzott elektromos zavarásra tuti megoldás csak egy van, ami, ha ügyes vagy, csak a célban tesz kárt: a légpuska. Próbáld ellőni a zsinórt :-)
Mert én megértem, hogy vki milliókat öl az ótójába, hogy 2500 decibellel tudjon szólni a vatizlav, DE mennyen véle versenyre, vagy egy hangszigetelt garázsba és buzerálja szarrá az agyát, vagy üjjön rá a mélynyomóra és élvezkedjen rektálisan az 50 hertzes huppogástól...
imho egy leárnyékolt füllhallgatót semmivel sem lehet zavarni, vagy ha igen, az már katonai méretű berendezés :D
Kivéve persze EMP-vel, de az nem csak a hangot zavarja, hanem szétrobbnatja a környékben lévő telefonokat is. :D
És mit tegyünk, ha jön egy walkmant bömböltető gój motoros aki foglalkozását tekintve gyógyszerész egy multicégnél és mellesleg ufomagazin előfizető?:)
megen, nem vacakoltál sokat azzal, hogy minősíts engem. Kérlek, akkor egy korcs ember vagyok. Őszintén szólva Mónika show-t soha nem nézek, de attól még biztosan idegbeteg balfasz vagyok. Néha egyébként persze engem is zavar mások hülyesége az utcán, de hát ilyen szomorú az élet: közösségben élünk, nem pedig magányosan az erdő közepén.
Mindenesetre látom jól tettem, hogy így megdícsértem a 2006.11.22. 18:15:26-os kommentedet (ami sztem továbbra is tök jó), de utolsó megszólalásod személyiséged egy teljesen új oldalát mutatta meg előttem.
'Vatizlav'!:-) Bazmeg de rég volt! Akkoriban a Ladákban toltuk 2x25 wattal... Nosztalgia...:-)
TH :) vedd magadra ha akarod, en altalanossagban beszeltem. ruhellem azokat akiknek ez szellemi kielegules.

amugy, van 1-2 dolog mint pl az is ahol null-tolerancias vagyok, bocsi.
Mester:Egyébként nem a rend tesz szabaddá, hanem az igazság...állítólag.

...csak,hogy az igazsag az a renden alapul, ugy hogy biza a rend szabadda tesz egyezek:)))...

...itt a provincian is vannak ilyenek, de tobbszor talalkoztam kozepsulisokkal akik a mobilbol bomboltetik a zenet es az egesz kupe hallgatja...nekem nem volt erom veluk vitazni...es jo napom volt, rajuk hagytam...de nincs nekem se mindig jo napom, viszont ez provicia itt ritkabban tortenik ilyesmi..
Én nem azt mondtam, hogy "szellemi kielégülés". De őszintén szólva hallottam már buszon olyan beszélgetést, hogy azon vagy sírni vagy röhögni lehetett csak. Én az utóbbit választottam, vess meg érte!
kulonben is, sajnos rengeteg ismerosom van akikre ez passzol, nekik is minden nap elmondom, mindhiaba. van egy csomo ilyen "aprosag" amitol en el tudok ismerni embereket, hogy mittudomen, ertelmesek, jofejek, hasznos tagjai a tarsadalomnak csak amikor eppen azon rohognek, hogy XY mekkora paraszt akkor en inkabb megfordulok es lelepek...
Jaaaa es Arpad draga, asszem kiakadnal ha egy kis tuc tucc jammer csinalna ilyen hekeret, h megviccelje a havert oszt kozben kiutni a te mobilod is a zsebedben...gondolom aznap este mar arrol kommentelnenk...En oszinten ugy erzem, hogy kezd neked szuk lenni az a metropolisz...miert nem jottok ki belole az indexnek videken is dolgozhatsz:)))
portuguese. Úgyis megyek ki jövőhéten, ha akarod bömböltetem neked a kocsiból. Nehogy kimaradj a jóból. Csak valahonnan letöltök gyorsan olyan szar zenéket.:-)
Gyerekek, de sok problémátok van! Én sem tudom, hogy mit keresek itt. TWÁ leggyengébb dobása eddig ez. "Hangosa vókmened, buzievagy?" És most biztos félre leszek értve.
nah hat en csak sirni tudok az ilyenen. eskuszom probaltam rohogni is de nem ment. tul jo a fantaziam ehhez.
én nem találom zavaróan gyakorikan az ilyet. Pesten sem.
ok,hova jottok Zenta SZabadka Ujvidek???
megen, hát nekem is hiába mondanád, én néha viccesnek találom mások butaságát. Máskor bosszantónak, néha nagyon fárasztónak, néha elkeserítőnek. Ilyen szomorú az élet. Szerinted miért olyan nagy baj, ha más butaságán nevet az ember?

oc:mert te is kozejuk tartozol edes
Németországban az S-bahnon és a metrón kinn vannak a plakátok: balfaszkám, nem egyedül vagy, vedd halkabbra a fülhallgatódat.
Szabadka a második otthon.:-)
ha halkan használom a lejáccót, nem hallani a mély hangokat, olyan, mintha a számnak csak a felét hallgatnám. nem hiszem el, h ennyi utcai zaj mellett ez a cincegés annyira zavaró lenne...
Persze aki ilyen zenét hallgat, az megérdemli, hogy a fülhallgatók helyett inkább elektródák legyenek a fülében, és köztük pedig 600 V feszültségkülönbség.
megen, ha más hülyesége miatt sírsz, akkor nem vagy egészséges lelkileg! De most komolyan: más hülyeségén nem érdemes idegeskedni, mert tök felesleges, és feleslegesen stresszeled magadnak, ami Neked árt. A nevetés viszont egészséges!
ej hat akkor birunk talalkozni egy coffira
portugéze édes: én ha leveszem a fülemről, te akkor sem hallasz belőle semmit, olyan halk. Már ha egyáltalán vacakolok ilyesmivel.
Ugyanitt, németországban adnak is a jegy mellé tuctuc jammert :D
Árpád, ezek szerint ez Németországban is probléma. Persze ez egy jó ötlet, de egyébként a BKV-n is minden buszon kint van az áthúzott rádió. És minden járművön ki vannak írva az utazási feltételek, és ott van benne feketén-fehéren, hogy rádiót és társait mások által hallhatóan üzemeltetni tilos.
oc:na nem igazanhiszem, de ha ihgy van am legyen.edes:)))
Dír TWÁ, a dajcsok már oyanok, amiyenek, mindenhol minden tiltva van meg szabályozva. Én ebben nem vennék példát róluk. Komolyan, de tök komolyan nem hiszem el, hogy a hangosavókmened buzievagy kategóriába tartozol.
Egy, csak egy ember tegye fel a kezét akit jobban zavar a discmanező teenager mint a büdös hajléktalan, vagy a graffitik, vagy a bliccelők, vagy a telehányt padló, vagy a nem bekapcsolt klíma.
A mester megbotrankoztatta a kovetoket....
Igen portuguese, tudnánk ha nem lóhalálában kellene megjárnom oda vissza. Most csak villámlátogatásra megyek. Meg talán a piacra...:) Majd legközelebb kávézunk. Vagyis én sörözöm.:-)
" Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2006.11.22. 18:35:08
Németországban az S-bahnon és a metrón kinn vannak a plakátok: balfaszkám, nem egyedül vagy, vedd halkabbra a fülhallgatódat. "

tehat ott sem szetbaszni akarjak a cuccokat, hanem szolnak elotte. neked miert nehez? nem valaszoltal a kerdesre, hogy hany embert kertel meg szepen valaha is :)


" TH 2006.11.22. 18:36:12
megen, ha más hülyesége miatt sírsz, akkor nem vagy egészséges lelkileg! De most komolyan: más hülyeségén nem érdemes idegeskedni, mert tök felesleges, és feleslegesen stresszeled magadnak, ami Neked árt. A nevetés viszont egészséges! "

tokeletesen igazad van, sajnos ilyen beteg alak vagyok, es nem ironikusan mondom. engem is zavar, hogy komolyan veszem a vilagot mikor pedig rohognom kene, de ez van. probaltam maskent is, nem ment. ez vagyok en. a kommentemet a korcs emberrol ha mar magadra veszed akkor ehhez kepest korcs. minden kijelentesz szubjektiv.. vagy legalabbis majd minden.

egyebkent: az idegbeteg balfaszt a monika showt nezokre ertem es fenttartom :)
yes...ti sosr tudtok olyan balkanian raerosen lejonni, tudod mikor lesz coffi sose...
"tegye fel a kezét akit jobban zavar a discmanező teenager mint a büdös hajléktalan"

b+, ezen már egyszer túllendültünk a motorosoknál, nem? nyilván legjobban az zavar, hogy jön az a buzi meteor, és szétkúrja a Földet, de emellett még zavarhat egy pár dolog.
portuguese: ezt oldjátok meg privátban.
ja hát grefittizőket, hajléktalanokat gázkamrába kéne küldeni.
engem jobban zavar a budos hajlektalan csondbe van
A jelzett kütyű bunkó, autóból a kertben zenét hallgató szomszédok ellen is kiváló lenne. Nekem is kell. A baromarcú nyomja a danubiust amitől nemhallja a másik vadbarmot, így nekiállnak szembeüvölteni, mint a burgenlanderbauerek. Ettől persze nem hallja a zenét, oszt feltekeri, majd még hangosabban üvölt. Ha átüvöltök, akkor megsértődik, mert én irigylem, hogy ő jól érzi magát. etc...
megen: ájjá már meg! nincs szó szétbaszásról, konkrétan benen van a postban, h nem maradandó károsításról, hanem blokkolásról/zavarásról van szó. Jamming.

btw, azért egy lépést szabad ám hátralépni, talán nem feltétlen szó szerint értendő minden...
A kérdés az, hogy tudjuk-e igazából, hogy miről szól ez a k*rva ország. :D
Szerintem nem a discmanekről...
Igyekszunk arpad igyekszunk, de a te kommenteloid felnek a noktol es nem hajlandok privatban:)))
en meg ignoren vagyok :). ugy latszik hogy ertelmetlen kerdesekre lehet valaszolni de az ertelmesebbre nem:).. nah mindegy...
"autóból a kertben zenét hallgató szomszédok"

Na az már tényleg EMP gun kategória. Itt fent voltak ötletek. Az eredeti tender egy kisebb cuccra voantkozik.
ja bocs: de, szoktam szólni. aztán vagy van hatása, vagy nincs. de eleve az a probléma, h magától miért nem veszi észre magát. quados baromnál szintén.
Mert a motorozás az törvénysértés, és ott a törtvény nem betartatásáról van szó, ami meg azért elég komoly téma, arról szónak kell lennie.
Tudtommal nem szabályozza a BTK a discman hallgatást, még akkor se ha túl hangosan van... a BKV szövege direktíva.
Sztem még mindig nem szól semmiről ez a post. :D

//egyébként nem is érkezett érdemi válasz arra kérdésre, hogy lehet-e jammelni ezeket, szal látszólag senki nem fogta fel úgy igazából a témát.//
ami a te mobilod is szetbassza baek
csak lehet jammelni, ha a mobil bezizeg neki.
jah, kozben jott valasz, szer ez a bloghu lassu a refresh.

1. ha nem szo szerint ertendo minden akkor pliz ird oda majd ahhoz amit szo szerint kell erteni, hogy na ezt igy akarom.

2. szerintem a zavaras se modszer. mit erek el vele? ez a tipikus dogoljon meg a szomszed tehetne is hozzaallas. ruhellem.
a kerdes meg all. hanyszor probaltal meg barkit aki zavart szepen megkerni, hogy abbahagyja? :)

ok, talan hogy a zenet lehalkitsa egyszer sem, de ugy altalaban legalabb szoktal? mert ha ez sem akkor nem a zenet-hangosan-hallgatokkal van az alapveto baj.

es szerintem pont az e problema. nem az hogy egyesek zavarjak a (koz)rendet, hanem a tobbseg hisztizik, anyazik, magyaraz de ha eppen ott van ahol az akcio dul akkor kussol es elhuz. ugyanaz az effektus mint amikor valakit a szemed lattara vernek peppe de nem segitesz nehogy bajod essen.

bezzeg japanban szarravertek a faszit aki egy csajt molesztalni probalt. az megoldas. elfordulni, hazamenni, blogot irni, sci-fi otleteket adni NEM MEGOLDAS.
"btw, azért egy lépést szabad ám hátralépni, talán nem feltétlen szó szerint értendő minden..."

Árpi, rájöttél, hogy mekkora faszságot írtál, hogy jammer helyett füldugó?
Aki az éjszaka csendjét az üvöltő motorral veri szét, az rengeteg alvó embert zavar meg: ez nagyságrendileg nagyobb károkozás, mint hogy egy kis cöccögés kihallatszik a mellettem álló fülhallgatójából.
megen 2006.11.22. 18:42:48
én nem gondoltam ám komolyan, hogy beteg lennél, de én a magam részéről igyekszem könnyeden hozzáállni a világhoz, és azzal foglalkozni, hogy jól érezzem magam. Sztem az fontosabb, mint idegeskedni azon, hogy kik miatt nem tudom jól érezni magam. :)
na Arpad megen jol megmondta es van benne valami:)))
portuguese:-))) .. egyébként nem botránkoztam meg, csak kilóg a lóláb a TWA-ból. Tutti, hogy unatkozik (azért is ír annyit ide most) oszt kicsit provokál.
Egy kopott szénkefés villanymotor kis istennyilai elég jó sercegést csinálnak a rádiónál, persze ha van flex nálam a villamoson. Ha bátor vagy, akkor meg tartsd oda a hívásindított mobilod a fejhallgatójához, az beletrattara, trattara, putty, putty, puttyol.
TH: csak a nirvanad esik szejjel a zajtol meg a gondolataid...
Apád füle portuguese:-) Privátolj te.
Amúgy Árpi, eza téma most necsak ketté hanem legalább négyfelé osztotta az olvasótábort. Csak kapkodom a fejem akkora a szórás. Őszintén szólva ha az autós bömböltetőkre hegyezted volna ki a posztot az nem őrli meg így az ilyenolyan oldali kommentelőket. Ebben most úgylátom benne maradsz, holott van némi igazság a felvetésedben.:-)
cs. tehát járkáljunk villanymotorral a kezünkben a helyi járatokon?:-)
Guga:Nem unatkozik, dolgozik e a minkaja ...en nem irigylem:)))
TH ez ellentmondas:)
figyeld csak meg.
"nem foglalkozni azzal ami miatt nem erzem jol magam"
kb ezt jelenti amit irsz. persze. ha kepes vagy szamodra fontos elveknek felmondani akkor ilyen vagy. az emberek 99%-a ilyen. egeszen addig mig veszekedni kell meg csak-csak kiall az elvei mellett de ha mar tenni kene valamit, vagy komolyabb konfliktus van akkor kussol es huz a picsbe.
en - mint mondtam, termeszetem miatt, probaltam maskent is - nem vagyok kepes erre. ha egyszer valami mellett elkoteleztem magam akkor esetleg akkor nem allok ki mellette ha ugy sem tudom megoldani. szal ha egy ember ut egy masikat vagy ketto akkor odamegyek de harom eseten mar inkabb hivok valakit en is :)

ha pedig a temaindito esetrol van szo, akkor sajnos ezeknek az embereknek hiaba magyarazom(probaltam evekig), hogy a monika show szar, es nem attol lesz macso ha fenhangon, reszletesen, vizualisan korbeirva magyarazza a tegnap partit es hogy milyen reszeg volt meg milyen csajt dugott meg eppen.
ilyenkor muszaj kussolnom, mert ezek azok akiknek hiaba mondasz barmit.
de amikor olyanrol van szo akik meg nem jutott el ide akkor balfaszozom rendesen..(nem szeretek csunyan beszelni, de megfigyeltem hogy az anyazos(eloben) es/vagy NAGYBETUS szovegekre(neten) jobban odafigyelnek :D )
na szesztek, nekem letelt a felora megengedett:)))

Rati-ka te meg vedd neha lejebb a tempot balkanira, megeri hidd el...a bajai uti temetobe kierunk ugy is ha sietunk,ha nem

csa...mindenkinek
megen:
Ez sem jó megoldás....

Tehát japánban ha nő vagy és meg szeretnél jól veretni egy férfit elég ha elsikítod magad hogy júj moleszálni próbált! és erre a fegyelmezett és igazságos tömeg meglincseli? (- költői kérdés, csak viccnek szántam) esetleg mint az egyik friss akciófilmben amikor a "főhős" úgy rázza le az amúgy teljesen jogosan felháborodott arab taxist hogy azt kiáltja rá mutogatva: al-kaida! - erre mindenki aki csak hallja azonnal tigrisként nekiugrik és meglincselik a szerencsétlent?
RAT: lehet, h az autós bömböltetősök már túllépik az éjjel megengedett zajszintet. Nme is értem miért a walkmeneseket kell basztatni.
megen, ne menjünk ebbe bele.
Nem azt jelenti, hogy nem állok ki az elveim mellett. Én akkor tudom magamat jól érezni, ha kiállok mellettük, de szerintem ez itt most a kutyát se érdekel, hanyagoljuk ezt a témát.
portuguese: akkor most gyöngén dógozott:-) Mindenki elqrhatja néha, nemcsak a Fletó:-)
Engem meg az zavar ha a büdös hajléktalan üvölteti a fülében a ciccegős zenét.Vagy ha egy vadászgörény cicceg a vállán és az is büdös.
Ha még fingik is, és még a vadászgörény is bömbölteti azempéháromjátszókát az pedig már kiveri a biztosítékot.
Egyébként a hajléktalan mostmár akkor is büdös lesz ha nem akar mert pártunk és kományunk bezáratta(nem támogatja) az utsó közfürdőt is.Hogy görényfürdető van é azt nem tudom.
RAT. vellanymotorral csak a vellanyoson, "ha áram van, minden van" elmű
Kedves TotaW !
Nem vegy te egy kicsit hepcias ?? Sok dolog van az eletben ami zavar, de lehet , hogy sokszor te zavarsz masokat anelkul, hogy eszrevenned.
Ha engem zavar valaki aki ilyen cincogast hallgat, akkor megkerem, hogy hallkitsa le. Ugyanezt teszem ha valaki a kutyajat a fure szaratja, szemetel etc. Es lass csodat az emberek elnezest kernek, lehallkitjak, felszedik stb.
Leben und leben lassen!
Tengerbe vizet? A villamosban van villanymotor, oda minek vigyünk?:-)
hogyhogyhogy? éljél lassan?
Ja Arpad teged is meghivlak egy coffira:)))

good night mindenkinek

ha akarod privatba is:)))

Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2006.11.22. 18:43:37
Kedves Árpád, OK, hogy egyszer már túllendültünk ezen, de ettől még a tény tény marad: a legtöbb embert szerintem csak kis mértékben zavarja a cöccögés a fejhallgatókból, jóval kevésbé, mint a paraszt motorosok.
Na jó, engem is zavar időnként a mások fülhallgatójából kiszűrődő zaj. Leginkább azért, mert nekem túl monoton. Végülis nem hallani ugye a zenét, csak bizonyos hangokat, ami ráadásul az érzékeny füleket is sértheti. De ha jó kedvem van, szinte semmi nem zavar, úgyhogy elgondolkodtató, amire valaki célzott: végig kellene gondolni, mi frusztrálja az embert valójában. Lehet, hogy tényleg nem az, ami kiváltja az indulatokat végül.
Az viszont tényleg a motoros szinten van, amikor nyári éjjel a házak között valaki az autójában üvölteti a zenét, kiszáll, hogy beszéljen valakivel, ajtó persze nyitva, ők meg megpróbálják túlüvölteni a "zenét".
Defter, a 2. eset teljesen más, mint amikor vki megpróbálja elnyomni a külvilág zaját a fejhallgatója segítségével. A 2. esetben megint a fél szomszédságot zavarja, ellentétben a ciccegéssel, ami valóban idegesítő, de csak EGY KICSIT.
"Rigor 2006.11.22. 19:02:40"

persze, de ez egy pelda volt.
egyebkent nem hiszem, hogy csak elsikitotta volna magat es annyi. bar lehet, es akkor tevedek.
amennyire en emlekszem ra volt szolva elotte valaki altal csak nem vette komolyan.

egyebkent az al-kaida tema teljesen mas. ott nem egy buntenyrol van szo aminek szemtanui vagyunk.

es inkabb arra probaltam celozni, hogy talan a magunkban vagy haverok kozti puffogas helyett meg lehetne kerni, hogy hagyja abba, vagy meg is lehet akadalyozni ha valami komolyabb mint csak sirni, hogy de szar orszag is magyarland.
Engem a nyugdíjas "leakarokszállnikétmegállóközöttmocskoshuligánfiatalokbezzegazénidőmben(nyilasmegávó)"tolakodók zavarnak legjobban, még a hátizsákos tiniknél is jobban.
engemmegazazvaraalegjobbankaimindenkurvaszótegybeírmerteztlehetetlenelolvasni
"meg lehetne kerni, hogy hagyja abba,"

Erről van szó! És a buszt is meg lehet kérni, hogy legyen szíves halkabban működjön.
Szerintem ez egy teljesen értelmetlen cikk volt, tisztelt T.W.Á! Ennél ezerszer-meg ezerszer halálosabb sebektől vérzik ez az ország... :) Van, amikor engem is zavar a buszon, de odébbállok, ha van hely, ha pedig nincs, akkor tűrök, és tolerálok, mert szüleim arra neveltek, hogy nem kell azonnal pofánverni, anyjábaküldeni valakit, mert nem egészen hasonlít a személyiségképe az enyémhez. Egyébként régebben - megboldogult egyetemista koromban - én is csináltam ezt egy idő után a lakóhelyem és a suli közötti útvonal bő két órája alatt, de muszájból. Inkább, mint hogy 140 percig hallgassam a Linux és a UNIX közötti alapvető különbségeket, vagy, hogy a földrajz-szakosok élménybeszámolóját ugyanrról az egy szem nyomorult kirándulásról (a végén már kívülről tudtam; néha el is gondolkodtam, hogy nem vettem-e részt rajta én is véletlenül...), vagy a bölcsészcsajok levegővételt nem ismerő beszélgetéseit arról, hogy melyik férfitársam hogyan hányta/szarta össze magát valamelyik koleszben, vagy, hogy kinek mekkora farka van, és kinél mi volt a vasárnapi ebéd, amivel telepakolta a hátizsákját... Igaz, hogy nem tucc-tucc-t hallgattam, de hangosan, hogy kirekesszem a körülöttem lévő kaptár nyüzsgését, és ha már egy vadidegen, másfél mázsás tehén dörgöli a seggét az ágyékomhoz a tömött buszon, legalább a rikácsoló hangját ne halljam közben. Szóval ez volt számomra az menedék, a tudat kikapcsolásábak, a tökéletes Zen-állapot elérésének eszköze... :)

Szóval tisztelt T.W.Á., szerintem a felvetésed kissé komolytalan, persze lehet, hogy egyedül vagyok ezzel a véleményemmel, mert már így is elég sokan szóltak hozzá a témához (legalábbis többen, mint a náci ufóhoz...)
Oké, TH, tényleg más, de valaki felhozta.
Az viszont elég elgondolkodtató, hogy miért idegesít valakit mások beszéde. Kissé antiszociális viselkedés ilyenmódon elzárkózni másoktól. Ettől persze nem feltétlen elítélendő, bárki lehet antiszociális, ha neki az úgy jó. De attól még nem kell másokat zavarnia. Én is szoktam zenét hallgatni, kikapcsol, néha tényleg jó is, hogy nem hallok másokat. De soha nem hallgatom olyan hangosan, hogy más is hallja, mert az már az én fülemet zavarná.
Különben már nem tudom, ki írta, hogy szerinte mások csak hülyeségeket beszélnek, azért nem kíváncsi rá. Hát barátom, nehogy azt hidd, hogy te csak okosságokat beszélsz. Mondhatod persze, hogy akkor az is hallgasson inkább zenét, aki szerint te hülyeségeket beszélsz. És ha ez így megy tovább, akkor mindenki fülhallgatóval fog járni, és a szerinte jó zenét fogja csak hallgatni.
Ja, és még annyit, hogy egy ilyen tucc-tucc "szivárgás" valamelyik embertársnuk fültájékáról sokkal kevésbé irritálóbb, mint a fasza kis Ikaruszok alapzaja, meg az információs táblájuk zörgése a tokjában. Na, az már az a szint, ahol nálam is elszakad a cérna...
A hátizsákosok is megérnének egy postot :)
Mindenki idegesit mindenkit ugy latom.
Nincs sok tolerancia Magyarlandban.
tenyleg. ez a vedekezes, hogy most errol van szo masrol ne beszeljunk csak felig igaz. ugyanis pont egyik a masiknal velejaroja lehet.
Egy felvetés: T.W.Á. osztogasson minden hangosan autóban zenét hallgató muszkligyurkának Schubert-, meg más komolyzenei kazettákat, CD-ket, stb. és akkor mindegyik azt nyomatná onnan full hangerővel, ha közlekedik. Milyen szép is lenne, a Carmina Burana nyitányára araszolgatni a reggeli csúcsforgalomban, vagy a Holdfény szonátára andalogni hazafelé, egy húzos nap után. :) Azonnal megszűnne az erőszakos bűnözés, az egekbe szökne közlekedési morál, és olyan vájtfülű lenne mindenki, hogy még a legutolsó csőlakó is Verdit susogna a fülünbe, ha adtunk neki egy százast. Na?
"Különben már nem tudom, ki írta, hogy szerinte mások csak hülyeségeket beszélnek, azért nem kíváncsi rá."

tipikus esete annak amikor valaki NEM TUD OLVASNI. kar hogy irni tud.
nem az a idegesítő ha vki fejhallgatóval hallgatja a zenét és 1 kicsit kihallatszik hát istenem hangosan szereti ez még elhanyagolható... na de amikor a tetves cigányok a buszon full hangerőn recsegtetik a jempéháromléjáccós mobilt persze fülhallgató nélkül hadd hallja a nép a mocskos cigány zenét na az bazmeg idegesítő ilyenkor odamennél és feldugnád a seggébe azt a szart hogy ott szóljon de hát ugye sokan vannak a tetvek azt ugye nem lehet mer legenkelnek
volt másnak is ilyen élménye???
bocs, megen, te írtad? ;)
Ezzel a zavarással csak egy baj lenne, ha én alkalmazom: az én fülhallgatómban is ez szólna, akár rádióműsort, akár mp3-at hallgatnék rajta (akár épp mindkettőt).
Mi lenne, ha betiltatnánk a zenehallgatást?

Amúgy is, rohadjon meg mindenki, aki ebben a kínkeserves, verejtékes világunkban még tud szórakozásra költeni.
én a hangosan motorozó büdös hajléktalanokat utálom, akik túl hangosan hallgatják a szar zenét, meg grafittiznek, és mellesleg bunkó autósok is. és mindezek után megválasztják a parlamentbe is.
ez most kicsit túlzás... én is szoktam mp3 lejátszón zenét hallgatni, nem bömböltetem, hanem annyira hangosra veszem hogy az utca/metró/busz/villamoszaj ne nyomja el a zenét. persze a metrón pl így is kihallatszik, még ha nem is olyan hangos. de inkább hallgatok zenét mint a metrót vagy egyéni szoc problemeket mások diskurzusaiból.
Árpi, pont egy magadfajta liberális gondolkodású embertől nem vártam volna zenével kapcsolatban ilyesmit h "Nyomorult lelkükhöz persze nyomorult ízlés társul". mindenkinek más a jó zene én sem Schubertet hallgatok. tudom hogy kihallatszik a zene a fülhallgatómból, mert kb akkor nem hallatszana ki ha kihúznám a fülhallgatót az mp3 lejátszómból. ennek ellenére nem érzem magamat emiatt "idegesítő seggfejnek". a bunkófajta motorosokról szóló bejegyzéseddel ellentétben itt elég általánosan fogalmazol, ezzel nem értek egyet.
...és ha megválasztották, nem fújja meg a szondát.
Sokat utaztam távolsági buszon, nálam a füldugó prímán bevált. Erre a megoldára akkor jöttem rá, mikor egyöreg tata végignyámmogta az egész utat, közvetlenül a fülem mellett. A zsúfoltságtól moccanni se tudtam, tehát menekülés kizárva. Kínomban már nyálas papírzsebkendőt tömtem a fülembe. Az első utam a patikába vezetett, vettem nyugtatót meg füldugót, a mobilom meg rezgőre állítom, így azzal sincs gond, ha netán keresnek.
Utólag belegondolva még hálás is lehetek,h az öreg legalább nem volt büdös, mert az orromba nem szívesen tömködnék semmit.
engem aok balfaszok zavarnak, akik ilyesmiken fennakadnak. én sose figyelek ilyesmikre, észre sem veszem őket. kéz a zsebben, és az ötcombú nő diszkréten kényeztet. megszólhattok, de ez a hobbim. ez van.
Hello. Nekem bevált már párszor a házi jammerstuff: előveszem a telefonomat és belekezdek egy web-böngészésbe.
Volt delikvens, aki nevezhetett volna a legjobb MrBean arcberendezés és mimika-imitátor díjra, amikor kb 5 másodperc után úgy kapta ki a füléből a dugót, mintha kb tüzes lett volna a vége. Ajánlom magamat, W-nek kitartást ehhez a bloghoz, kell az a napi pár perc üdítő kikapcs!
Üdv
lbt
Valahol olvastam egy olyan dumát, h könnyebb a lábadat védeni egy szandállal, mint szőnyeggel borítani az egész világot.
Ezt csak azoknak mondom, akik ki akarnak irtani mindenkit, aki egy kicsit is zavarja őket.
Nem tudom, kihallatszik-e amikor zenét hallgatok, tapasztalataim szerint nem. Viszont egyszer végeztem egy kísérletet, és a kocsiban Miles Davist bömböltettem... Nos, kiderült, ugyan a technót nem nyomja el a szomszéd sávban a pirosnál álló porig ültetett négyes Golfban, viszont nem hallom tőle a forgalmat. Szobában viszont lelkiismeret-furdalás nélkül népnevelem a szomszédaimat jazzörökzöldekkel, és persze Béla Fleck and the Flecktones-szal. (Ajánlom mindenkinek, piszok jó zene)
Kevés bosszantóbb dolgot tudok e téren elképzelni, mint a hihetetlen egyéniségekre valló, gondosan kiválasztott, hangulatos telefon-csengőhang repertoárokat. Az effajta kultúrális zajszennyezés felér az aktív dohányosok füsteregetésével nemdohányzók társaságában. Ennél borzasztóbb dallamvilág talán csak az FM rádiósávban található Magyarországon, a 80.0-90.2, és a 90.4-tól 109.99-ig terjedő tartományban, de persze, ami kimaradt, sem tökéletes, de az esélyt az elviselhetőségre sokszor megadja. Persze, errefelé még a kínálat határozza meg az igényeket, de ez nem a globális figyelemgazdaság eredménye még - sajnos.
Mi lenne, ha megtanulnánk egymás mellet együttélni? Vagyis: Halkícsdle, nefigyeljoda. Így. Együtt.

(ma megint ilyen demagóg napom van)
Ja, hogy ne legyen félreértés: akarom hallani a forgalmat. Egyébként.
"buszon is lehet szepen szolni, hogy legyen szives kicsit halkabban. mar ha tenyleg ennyire zavaro. viszont, ha mar a hangos zene zavar akkor ugyanmar mindenki kussoljon is mert a folyamatos szovegeles is bassza a dobhartyaimat, raadasul egyesek nagyon rondan oltozkodnek manapsag, meg kene tiltani a trehany viseletet. zavarja a szemem ugyanis, meg a piercing is, gusztustalan es tiltsak be."

Utóbbival csak óvatosan, ez a téma Árpi bátyánkat érzékenyen érintheti :-)

index.hu/politika/belfold/per1111/
(mintha ott a másik oldalon lett volna...)
Asszem az,h zavar-e vmi, teljességgel idegállapot-függő. Ha jó kedvem van, nem is érdekel, de ha feszült vagyok zavar. Tehát a probléma idebenn van. Zajok mindig lesznek, tanyán/Holdon lakni meg nem valami komfortos.
Esős hétfő reggeleken és nehéz napokon együttérzek. Javaslatokat várok még köbméteres szájszaggal, repedezett ezüst műbör retiküllel vagy ciklámen színű műkörömmel vizuális környezetszennyezést elkövető, továbbá brókerillatfelhős vagy lyukas fogból reggelimaradékot cöccögéssel eltávolító utastársaink hatástalanítására is. Kedd délutántól felfelé vagy szép idő esetén (eltekintve a nehéz napoktól), ha ennyi elrontaná akárcsak a pillanatnyi hangulatomat is, bevenném magam a Mátrába és ottan csörögnék-morognék.
Viszont legalább tudom magamról, hogy a jazzbuziságom jónéhány embertársamat idegesíti. Otthon népnevelek:)
Szerintem zárjuk le ezt a fölösleges témát. Béke poraira. TWÁ, töröld ki oszt ígérd meg: unalmadban sem fogsz többé ilyen marhaságot kitenni az ablakba. Üdv. Game over
Egy story tanulságul, hogy érdemes szólni. Hogyan szoktatott le egy hajléktalan arról, hogy az utcán elektronikával villogjak. Akkoriban két mobillal jártam, volt egy céges + egy magán. A 85-ös busz megállójában ácsorogtam cca. 70 sorstársammal együtt, miközben hívott a főnököm a cégesen. Amíg vele társalogtam, maradék kezemmel sms-t írtam szívem csücskének a másik telefonon, hogy kések. A falnak támaszkodó csövesek közül az egyik Julius Meinl-es szatyrai bástyája mögül becsmérlően végignézett és megállapította "Basszájba, de fontos ember vagy." Annyian röhögtek rajtam, hogy muszáj volt velük tartanom, de azért úgy döntöttem, hogy mégsem 85-ös busszal akarok menni.
Mndjuk a buszomban nekem is láda...
Én vétkem én vétkem, én igen nagy vétkem...
Igaz, én soxor népzenét hallgatok, meg egészséges fejbőrt.
Ez enyhítő körülmény?
Árpia amúgy öreg napjaira valami igazi neokon-féleség lesz.

Már csak az egyházzal kapcsolatban kellene jobb belátásra térnie - ha nem is az igazságát, de legalább a hasznosságát elismerve...
Ugyanmá, Guga. Muszáj mindig a politikának nevezett cirkuszról, a gázárról, a génmanipulációról, a 3. világ nyomráról, az esőerdők pusztulásáról? Ezért vagyunk olyan feszültek, hogy már az is idegesít, ha a mellettünk álló embernek kihallatszik valami a fejéből.
dehogy törlöm. sőt. meg is csinálom a cuccot :)
Csak ha megígéred, ezentúl Macskanadrágot is hallgatsz... (Aurórát nem kérhetek ezek szerint tőled:))
Macskanadrág?????
Az miaz?
TWÁ: Nem fogadsz szót Guga bácsinak, na és. Judikka: beszélni nem muszáj róla. Bőven elég lenne mondjuk - úgy abban a sorrendben, ahogy írtad: a., leszarni a politikát b., melegen öltözködni c., biót enni d., elnézni pl. a one.org-ra , végül: meditálni reggelente, hogy ne legyünk feszültek, mikor egy érésben lévő surmó tucctuccot hallgat. Na, nem mintha nekem ez mindig sikerülne. De igyekszem
Ja, bevallom néha a fiatalságomra gondolván a 80-as évek is mennek. Most winampon ezt hallgatom, kurvára:
www.radiostaddenhaag.nl/
Miket nem tanul itt az ember??? Olvasom az archivumban, hogy az is megoldás lett volna, ha kiporszívózom az ágyat, ahol bepisilt a gyerek...
A macskanadrágot meg hallgatható.
Asszem eljárt felettem az idő.
Nesze gázár, mert AZT a topikot ugysenem olvassátok, gázár kalkulátor eredmény:
Számoljunk!
A megadott adatok alapján...
... Ön 2006. évben havonta átlagosan 7659 forintot költött gázszámlája kiegyenlítésére,
... a 2007. évben várhatóan havonta átlagosan 7941 forintot költ majd gázszámlája kiegyenlítésére.
A Gyurcsány-kormány ezzel egy év alatt 3390 forintot vesz ki az Ön zsebébõl.
Könnyü annak, aki csak a tömegközlekedésen találkozik az antiszociális ifjúsággal. Nekem lakik egy a szomszéd szobában. Nem fogja a nevelés. Hol lehet lovagló ostort kapni?
Vascsővet javaslok
lac1 hozzászólásához. A kalkulátor a www.kdnp.hu-n található. Mily meglepő. Fogadjunk, hogy másodikra bárki eltalálta volna.
De nem csinálta meg bárki. :-)
Újabb kísérletet tettem a gyerek megregulázására. Átmentem és elvettem az mp3-át. 2 percig bírtam. Egy általam ismeretlen rockbanda feldolgozásában bömbölt a "Peti áll a ház előtt...".
Visszaadtam, bocs. Majd megneveli a majdani férje.
Igen, így megy ez.

a PM-én meg választásokkor olyan volt, ami az adókulcs-határok növelésén számolt nyereségedet számolta.

Kár, hogy pl. az is infláció nélkül. :-)
sztem TWÁ nácifasiszta, nem kicsit :)
magyarland gótbetűvel meg sas, németek minden második posztban és a metrón, be kell tiltani mindent és megölni mindenkit, légvédelmet építeni, továbbá hulljon a férgese, hiszen ordnung muß sein ésatöbbi
érdekes, hogy a magyar "liberális értelmiség" mostanság ilyen irányba haladn, gondolom emögött is valami zsebtelepes tudadmanipulátor lehet
jo estet kivanok, en a Tota fele blogot keresem, de nem talalom, csak valami suletlenseget fulhallgatos hallaserultekrol vagy mi. Megvaltozott a cime, hova mehetek programozo bolcseszeket felhuzigalni?
Na jó, akkor menjünk aludni, mégmielőtt fáradtság okán meglincselünk valami mp3-as kamaszt holnap a metrón. Jó éjt, népek.
z, az még nem tűnt fel, hogy Arpad W. Tota,, mint George W. Bush? ;)
Peti áll a ház előtt? Az nagyon állat lehet, kell nekem!
Ilyen számokat szerintem lehet hangosan hallgatni.
Vagy a hohohorgász punkos változatát.
Hülye vagy Árpi, nem a rend tesz szabaddá, hanem a munka. Ilyen műveltséggel, mint a tiéd, tudhatnád.
Sziasztok!

Most nem értek veled, mert a kettővel ezelőtti postodban épp a motorosok "második típusú" érvével szemben vagy a leginkább kritikus. Ehhez képest ebben az írásban a te véleményed: "ebben mi a tahóság? semmi. ő üzemelteti a maga cuccát, én az enyémet." Szóval megint eljutunk oda, hogyha más zavarhat engem én miért nem zavarhatok mást?! Ez nekem tök ugyanaz mint a motoros dolog.
Amúgy jó a cikk, de a megoldáson még agyalj!
U.i.: Különben meg benne van az "Utazási feltételek"-ben (Pécsen biztos), hogy tilos bármilyen eszközt mások által hallhatóan üzemeltetni a járművön.
U.u.i.: Egyszer régebben reggelente egy srác mindig harmonikázott a buszon. Engen abszolut nem zavart, sőt még tetszett is. Na ilyenkor mi van?
Z: igazad van. Nem kicsit..
Most hogy így elgondolkodtam rajta, bizonyos remek számok igazán jó hatással lennének az utazóközönségre, ha hallanák. Gondoljunk csak rózsaszín pitbullra, vagy a "fostartály" nevű falusi metálzenekarra...
Ez egy nulla kezdeményezés.
Akit zavar a mellette álló/ülő tag walkmanjának tüccögése, és képes ekkora energiát fektetni a gecizésbe, ott gond van.
A Harcosok Klubja típusú hackelések számomra is szívmelengetőek, de ez szimpla bunkóság.
z!
Írtam én a Pilóta Rádiós topicjába is, hegy ez a srác nem kicsit militarista.
Mennyivel olcsóbb egy láncfűrész...
lobster: az ő véleménye az erősebb, mert tudja amit tudni kell
és mielőtt valaki megmondaná nekem hogy hová menjek én folyamatosan kussolva játszódni basszájba, annak mondom h engem nem simán twá tudálékossága idegesít, hanem az, hogy mostanában mindenki megmondja bazmeg, hogy mitől lenne jobb hely magyarország, hiába, 10 millió Wolf országa vagyunk
persze a vélemény az olyan mint a segglyuk, mindenkinek van, de a máséra nem mindenki kíváncsi feltétlenül, de lehet h lejjebb kéne csavarni az arcunkat mielőtt ex catedra megnyilatkozunk vallásról, emberi jogokról és a nemfizetős herék életének lehetetlenné tételéről, ecpeckimehetsz alapon
az indexesek (twá included) lehet hogy hunter s. thompsont látják ha reggel a tükröbe néznek, de "üzenet" (hogy trendiesen mondjam) nélkül a megbotránkoztatás és az öncélú picsafaszozás az valami olyan dolog, amit az ember akkor nő ki, mikor végre egymagasra nő a többiekkel nyolcadik elejére és nem kell folyton azt bizonyítania, hogy ő is képes valamire, ami miatt majd figyelnek rá és végre ő is téma lehet kicsik és nagyok között
persze van aki nem növi ki, abból műgonzós lesz, meg adolf hitler
fúj, ezek motorosok
Igaza van malacfülnek. Tényleg fölösleges szócséplés ez már.
hello!
hat.. engem is marhara tudnak idegesiteni az ilyenek. es nemcsak nemetorsagban, hanem angliaban is hirdetesben ker a home office, h ne bunkoskodj a metron az izeddal.
hiaba. azoknak ebben van kulturajuk, de masban nincs. mi magyarok naponta furdunk, elegansan rugunk be, de hangosak vagyunk. hat. :)
Valami elektromágnese hullámforrás kell, gondolom. Eddig terjed a tudásom, buta gépész vagyok. Segítettem? :)
Egyébként egy dolog zavar csak a bejegyzésben. Miért pont Schubert az ellenpont? Hülye nyálas romantikus zenéket írt. Miért nem Bach vagy Wágner? Mindkettő jól szólna a fülesen..:)
miert volt szukseges egyaltalan komolyzenevel kontrazni? az olyan alentellektuel-ize volt szerintem. aztan most kezdjetek el zeneszerzokon is vitatkozni:)
bocsi, outsider, h neked pofazok, de annyit olvastalak mar, h ugy erzem, ismerlek.
tessék schubertet felfedezni, több volt azért ő dalszerzőnél.
egyébként ez már önkarikatúra nyilván.
nem lennék twa majdani unokája helyében az biztos. brutál nyugdíjas lesz belőle, ha már most
bocs, de már csak a stílus miatt olvaslak - a tartalom nem érdekes. sajnos
És le mindenkivel aki beszélget a villamoson!! Titeket nem zavar amikor békés tömegközlekedés közbeni relaxáció helyett valaki HANGOSAN BESZÉLGET (leírni is rossz) egy székkel odább?
Fejbebaszni őket villanypóznával...


ugyan már...

Egy békés önmagát nem közidegesítőnek tartó zenehallgató
ez így okés, engem személyszerint nem idegesít, csak azon szoktam magamban kuncogni, hogy 1 év múlva már csak hallókészülékkel lesz képes létezni a kollega :) ipod generáció, tudjátok.
MÁS:
és az a másik köcsög, aki rámfújja a cigifüstöt a buszmegállóban, vagy az utcán akárhol? engem ők idegesítenek a legjobban. ha én NEM dohányzom, miért vagyok köteles szívni azt a szart? és erre a "höhö, ne vegyél levegőt" nem jó válasz. mielőtt valaki magára venné, nem a dohányzó emberek ellen szól, hanem az ellen, hogy akárhol lehessen dohányozni.
kosz, arpad, fel van fedezve (reszemrol meg nyilvan ez az onkarikatura...:))
ÖÖÖÖ

Mások által hallhatóan "üzemeltetett" dolgok a villamoson: Tüdő, Spirálfüzet, Fornettis zacskó, Papírzsebkendő, Bakancs, BKV jegy (a lyukasztó ahogy kattog úúúútáááálom), csecsemő...

Nem azt mondom hogy vállon magnó

De egy füles az igazán nem zavaró
ohhh!!! engem meg az idegesit, amikor a nemcigisek elbol az erdekeiket kezdik vedeni, amikor total masrol van szo!!
:)
Asszem a cigiseknek az az érdekük, hogy gázkamrába kerüljenek. vagy tévedek?
Mostmár arra vagyok kíváncsi, kikről lesz írva legközelebb.
Ezennel ama büntetésre ítelem TWÁ urat hogy ha holnap egy ilyen fülében tücsköt hordó törzsfejlődési kérdőjellel találkozik, jusson eszébe a következő dal kezdje dúdolni magában és kénytelen legyen röhögni ahgy belső fülében felcsendül:
A csermely halkan zúgott, hol útja völgyre nyílt.....:)))))))))))))
nem titkolt szándékom, hogy ösztönözzem Árpádot a koporsószög témájának irányába :)
Rodney: úgy nem ér, neki teljesen magától kell kitalálnia, mely embercsoporttal szívassa az ő blogjának nyájasait!
Ugyanis nagy itten (is) a szívatás. De ezt legalább élvezem. Kéretik mellőzni a beszólásokat, hogy miket élvezzek inkább.
Bagós vagyok. Mit akarok? Nem akarok mindenhol dohányozni. Viszont szeretnék dohányzásra kijelölt területet, ahol másokat nem zavarok. Az mp3 lejátszókkal ellentétben a cigit nem lehet lehallkítani.
A cigifüstöt amíg beszívod magánügy, ha kifújtad már közügy. Mit kell ezen megbeszélni?
kérem, lesz cigarettáról szó, csak kicsit később, mert úgy látom, a t. közönség idegesen reagál a blog közéletiségének akár pillanatnyi felfüggesztésére.
ja és akkor akarok sort keríteni a cigire, amikor én már leszoktam. ugyanis akkor a frissen kikeresztelkedett zsidó lendületével vethetem magam a témára.
Tévedés a dohányos mindig dohányos marad, csak nem gyukt rá! Én tudom, nem dohányoztam 3 évig.
hu, en is voltam "frissen kikeresztelkedett zsido", es ruhelltem a cigifustot, szabalyosan undorodtam. az undortol meg idegbajt kaptam, ugyhoyg megint boldog dohanyos vagyok, es elvezem.
én élveztem azt is amikor nem dohányoztam. Szabadabb voltam és több időm volt.
hat... en is borzaszto nagykepu lettem, h leszoktam meg minden.. egeszen addig, mig totalis csodot nem mondott az anyagcserem egy-ket nap utan, ami 3 honap alatt allt vissza normalba. utana megint nagykepu lettem, orultem, mint majom a farkanak:). egy ev szunet utan ujra elkeztem cigarettazni, es nem erzem, h most kevesbelennek szabad. max a penz idegesit, amit rakoltok... de vigasztal az, h jol all:D marmint nekem a cigi.
ez egy ilyen buddhista-dolog, lehet gyakorolni, nem könnyű, de menni fog: en.wikipedia.org/wiki/Metta

nanaa...a végére becsúszott egy kis kellemes kétértelműség:) most hogy álljam meg hogy ne reagáljak. miért kell ilyen nehéz helyzetbe hozni?:)
Egyébként mindenki mérgezi magát valamivel, ha a lelki békédhez ez is kell...
Volna még mit mondanom, csak hosszú lenne...:D öööö mármint cigiről
ez hihetetlen. végigolvastam az egész komment-kócerájt és egyetlen épkézláb ötletet sem tudott senki sem felvetni azon kívül, "hogy valami elektromágneses cucc kellene..."De ha tévedek akkor világosítson fel valaki.
Van ilyen cucc. Az amerikai hadsereg e-bomb néven futtatja, de gyengébbet otthon is összeüthetsz magadnak. Onnan tudom, hogy mikor pár hónapra a szomszédságunkba költözött egy diszkó, én is utána néztem miképpen lehetne elektromágneses impulzusok útján elégetni a méregdrága kis játékszereiket, de aztán helyzet megoldódott.. csődbementek nélkülem is :) Az egész lényege az hogy a Watt tulajdonképpen J/s , vagyis ha viszonylag kis idő alatt tudunk lesugározni 1-2 J energiát akkor a pillanatnyi teljesítmény az egekbe szökhet, és ez pont elég arra hogy szétégessen néhány IC-t a kis nyomorultak játékszerében :D
science.howstuffworks.com/e-bomb.htm
Valami hozzáértő mondja meg hogy ez hatásos-e, de mindenképpen érdekes.:)
sokapro.hu/apro-adatok/263491/?listazas=20
Nem hiszem hogy felvilágosítottalak, de megpróbáltam. :)
nem hiszem, ez a mobil vételét blokkolja.
az e-bomb se megoldás, mert attól meg ugrik a saját mobil, netán a metró motorja :)
azt az effektet kell reprodukálni, amit a mobil okoz a hangszóróknál.
wazze Árpád, ha motoron utaznál és nem BKV-n, nem zavarna a sok tini surmó a tucctucc-cal! :DDDD

egyébként nagyon csípem a felvetéseid, de ez KIVÉTELESEN gyenguszra sikerült. szerintem.
"Arra, amelyik a buszon, az orvosi váróban, vagy akárhol emberek közt bömbölteti a walkmanjét, discmanjét, MP3-lejátszóját."

ÖÖÖ buszon? Pesten, vagy vidéken? Szerintem nincs olyan busz hazánkban aminek az alapzaja ne nyomna el bármit. Na mind1, ha meg mégis, akkor be kell vezetni a Peron-Reklám mintájára a Peron-Rádió Kft.-t, ami szórja a reklámot non-stop, járművön, megállóban. A MÁVval is elkéne ezt mielobb jatszani. Olcsobban kell adni, mint a napTV reklamperceit, ennyi. Kormanyparti beszelgetos musort is lehet sugarozni. Sorted....
Orvosi váróban ennek analógiájara bömböljön a gyógyszer-, lopott szerv-, spermabank-, magasvér-, és drogreklám, abourtusz, vakbél, plasztikai-sebész szolgáltatások promótálása. Vizitdíj nemkell tobbe, viragzas megindul... sorted.
Midnenkeppen kozpontositott sugarzas kell egyenesen az illetekes miniszteriumokbol. A koltsegek magasak, komplikalt technologiara van szukseg, mert fel kell keszulni a Mikola-kommando szabotör akcióira, esetleg vonalátvételi-kisérleteire.
Mobil, egyedi megoldas felejto.
Belvarosbol ki kell tiltani az autosokat, 1reszt a kornyezetvedelem miatt, masreszt azert, mert a Peron-Radio adasanak hallgatasat kotelezove kell tenni mindenki szamara. Ha nincs lampanal allo autos, akkor az autos is sorted.
The object of mettā meditation is to cultivate loving kindness (love without attachment, non-exclusive love) towards all sentient beings. It is a good way to calm down a distraught mind because it is an antidote to anger. Someone who has cultivated mettā will not be easily angered and can quickly subdue anger that arises. They will be more caring, more loving, and more likely to love unconditionally.
egyébként mp3 lejátszóra nem működik a mobiltelefon sem. Nem tudom miért. Csak annyit figyeltem meg, hogy ha a telefonom a lejátszóval közvetlenül érintkezve csörren meg, akkor kikapcsolódik, és ennyi. Ugyhogy erről sajnos le kell mondani.

discman-él és walkman-nél gondolom a gépben vannak olyan kapcsolások, amiket megzavarnak a hulámok, de a fülhallgatót nem befolyásolják. De mikor zenélünk, az erősítőre helyezett telefon is hiába csörög, nem prüttyögteti a hangszórókat.

De megafonnal bármelyik pimaszul fülhallgatós kölyköt meg lehet rözzenteni.
ja igen,
P.L.U.R. vagy P.L.E.
osztogassanak lsd-s nagymagyarorszag-nyalokat a vonaljegy mellé
na szóval ha a telefon 20-30 cm-re van az mp3 lejátszótól, akkor az egyáltalán nem érzékeli
kar itt probalkozni mobil, radiofrekvecias megoldas-keresesevel az adott problemara
aki jo szakember a temaban az vagy a CIA-nak kutat az usában, vagy muholdakat iranyit brusszelbol, vagy zaptojasokat keres sajatfejlesztesu antennajaval valamelyik videki baromfitelepen, es kicsi az eselye, hogy itt leosszon
masreszrol attol is lehet tartani, hogy az ilyen eszkoz suru hasznalata impotenciat okoz
Üdv mindenki. Ez tényleg gyenge, sajnos, és egy bizonyos szinten túl nem nagyon lehet/érdemes tovább bontani a témát. Holnap ugyanilyen vehemenciával értekezzünk azokról, akik túl hangosan csörgettetik a mobiljukat a buszon, pláne ha azon mindig és kizárólag a Camisa Negra van beállítva? (Kiabáljunk rájuk, verkedgyük ki a mobilt a kezükből...?) Akik gusztustalanul piszkálják az orrukat a mozgólépcsőn? (Festékpatront az arcukba.) Akik ízirájder öcsém matricát tesznek a kockaladájuk hátsó szélvédőjére? (Betörni.) Ne már, kérem ne.
Kedves Mindenki! TWÁ-nak 100%-ig igaza van. A sok visszavágásnak a nagy része úgy kezdődik, hogy "mér és az nem zavar, hogy...". Engem például minden zavar, amit felsoroltatok, és nem azért, mert embergyűlölő vagyok, hanem mert mindenben azt látom, hogy egyik ember leszarja a másikat és zavarja az intim szférájában, gátolja a szabadságában, megerőszakolja. Ez vonatkozik a tuctucra is, de leszarom a másikat akkor is, amikor az erdőben motorozom. Leszarom a másikat amikor graffitizek, leszarom amikor kutyát veszek és nem kérdezem a szomszédot, leszarom amikor fúrok a panelban kilenckor, leszarom amikor sövényt nyírok szombat este 7-kor, leszarom amikor danubius rádiót hallgatok a kertben, leszarom amikor kibaszom a vészvillogót és feltorlódik a sor mögöttem, leszarom amikor betörök és elveszem amiért éveket dolgozott, a fejére szarok a pirosnál és a sor elejére állok, leszarom az embereket, amikor szar villamosokat veszek a választások miatt sietve, leszarom a híveimet amikor a századik aláírás gyűjtésre zavarom ki őket a piacra. Ez szerintem mind ugyanaz a gondolkodás. Az ember ahogy öregszik úgy lesz egy kicsit konzervatívabb, a szó nem aktuál politikai értelmében. Harcolhatsz. Rászólsz az egyikre, leköcsögözöd a másikat. Megmérgezed a kutyát, agyonvered a gyorshajtót az utcátokba, ha veszélyezteti a gyerekedet, rányitod a motorosra az ajtódat, leütöd aki pofázik a moziba. Ámde mindíg lesznek újjabb és újjabb kihívások és a végén úgyis feladod. Így nem nyerhetsz. Harcmodort kell váltani. Elmondani minden forumon hogy így és így viselkedni gáz (ahogy ez éppen most történik, vagy ahogy UP teszi pl). Hirdetni minden fórumon, hogy figyelni kell a másikra. És úgy is kell utána élni! 20 év alatt eljutnánk oda ahova pl. Ausztria. De a megoldás csak az lehet, hogy az emberek fejébe megváltoztatni a dolgokat. EZ a te felelősséged Árpád! Hiszen te még egy ~30 évig befolyással tudsz lenni szakmádon keresztül.
Hová lettek az új bekezdéseim?
Ezt a dolgot két oldalról kellene megközelíteni. Az egyik oldal az, hogy aki hangosan hallgatja a zenét, az valószínűleg nem gondolt bele/nem érdekli, hogy másokat ez zavarhat. Engem pl. még soha nem zavart, sőt, direkt szórakozást keresek benne: megpróbálom a ritmusból kitalálni, milyen zenét hallgat. (Még akkor sem zavar, ha nem az én zenei ízlésemnek megfelelő, pedig nem igazán kedvelem a tucctucc zenét.) Miért zavarna? Egy fülben "bömbölő" fülhallgató még mindig egy relatíve halk zaj. Amiatt az egy dolog miatt zavarhatna, hogy őt nem érdekli az, hogy engem zavar-e. De mivel én nem keresem a zsörtölődnivalót az életemben, egyáltalán nem zavar.
A másik megközelítés az, hogy akinek esetleg mégis bántja a fülét (bár gyanítom, inkább mindenkinek a szemét bántja a jelenség, nem a fülét!), az menjen oda, és kérje meg, hogy halkítsa le, mert mondjuk fáj a feje. Ki fog derülni az esetek 99%-ában, hogy egy udvarias valaki az illető, és le fogja halkítani, nem akart vele kárt okozni. Esetleg majd ezentúl el is fog gondolkozni rajta. Vagy annyira azért mégsem zavar, csak zsörtölődni akarunk? Hát akkor, kérem szépen, úgy kell nekünk.

A zavaró szerkezet pedig nevetséges. Én ugyan ritkán hallgatok zenét, akkor is halkan, de még a megállókban külön le is szoktam halkítani, mert zavar, ha kihallatszik. Ha ilyen körülmények között valaki nekiállna a tőlem 10 méterre álló tuctucoló egyént zavarni, ami az én zenémet is hallgathatatlanná tenné, igencsak meglenne a véleményem az illetőről, aki akármilyen áldozatok árán is érvényesíteni akarja a saját akaratát, senki más nem számít.

Legyünk már egy kicsit toleránsak, kérem!
Az nem egy boldog ország, ahol ha valami zavar, tönkreteszed a másik szórakozását is. Ahogy korábban elhangzott, ez a "dögöljön meg a szomszéd tehene is", ami kiváltképpen gusztustalan. Tessék először megkérni. Ha nem, akkor jöhet a zavaró eszköz, meg a pofon, meg az EMP, meg a rakétavető.

Megjegyzés: engem a motoros is csak azért zavar, mert félek, hogy egyszer nem veszem észre amikor felelőtlenül cikázik, és kárt teszek benne...
nemeccerű csak delikvens mellé odaállni, majd mobiltelefonálásba kezdeni? elég csak ki-be kapcsolni, akkor úgyis bejelentkezik a cellába a telefon, tehát költség nincs, de zavarás van. az emp-t meg a bfg-t pedig lehet tartalékolni a nagyvadakra (pl. family frost hűtőkocsira, aminek a szignálját tuti valami távolkeleti diktatúrában kísérletezték ki vallatásra).
Úgyse venné észre ha bezavar a mobil a zenébe, lehet még csujjogatni is kezdene hogy micsoda zenét hall.
Szerintem az Árpinak - mint általában mindig - kurvára igaza van. Sőt, én messzebbre is mennék, aki szándékosan szétbassza a fülét (dohányosok a tüdejét) azok ugyan ne kapjanak már ingyenes ellátást a tébétől.
Az egyik tüdőszanatórium előtt (Nógrádgárdony) hordában bagóznak a beutaltak (fürdőköntösben, tehát valszeg nem külsősök). A mi tébénket pazarolják rájuk, nekünk meg nem jut kötszer, ha tégla esik a fejünkre.

Magát a problémát ugyan fel nem foghatom, hiszen ha reggel beülök a bömbimbe, engem ugyan nem zavar, hogy a kamasz köcsög mit hallgat a buszon, 10 éve nem ültem buszon.
Javaslom ezt a megoldást mindenkinek.
Én anno kölyökfarkasként, Fear Factory-t meg Cannibal Corpse-ot osztottam meg az utazóközönséggel, JÓ HANGOSAN, had szokják a villanygitárt, mert az mégse TUC-TUC, hanem DZSI-DZSI-DZSI-DZSI-DZSI-DZSI-DZSI-DZSI-DZSI-DZSI-DZSI-DZSI-DZSI-DZSI-DZSI-DZSI-DZSI-DZSI-DZSI-DZSI-DZSI-DZSI! De azok még VÓKMENES idők voltak. :*
Amúgy manapság inkább bárány vagyok, szóval nem vetemedem ilyesmire (nincs is MP3 lejáccóm), inkább könyvet olvasok a tömegközlekedésen, ha tehetem.
Én köcsög, még soha az életemben nem vettem észre, ha valaki ilyen-olyan füles dolgokat bömböltett, na, mostmár akkor nyitott fülekkel fogok járni.
W!
ha olyan effektre vágy, amit a mobil kelt, miért nem használod a mobilodat? Becserkészed vele a tuc-tucc-olót, majd vadul elkezdesz hálózatot keresni vele. bármilyen mobil megteszi, lehet, hogy az olcsóbb a jobb elve érényesül.
nekem meg azokbol a f@szszopokbol van elegem, akik a mobiljukbol üvöltetik a zenét (a hangszoron...)
/utcán, BKV-n...)


ááááááá...
Véleményem szerint (és ezt akár a motoros, de akár a cigányos topikba is írhatnám), szinte minden társadalmi probléma abból adódik, hogy az emberek alapvetően önzőek.
Ha az az alapgondolatuk, hogy "nekem így jó, így akarom, leszarom, hogy a többi mit gondol", egyáltalán, hogy eszükbe sem jut, hogy "bizony vannak többiek is, nem csak az ÉN van", addig mindig lesznek ilyen helyzetek, amíg emberi társadalom lesz.

Mindennek ez az alapja. Az egészen piti dologtól kezdve, hogy teszemazt, a járda középen ballag valaki nagy csomagokkal, hogy el se lehet férni mellette, egészen akár Hitlerig/Sztálinig.
hátjaj! Nem gondoltam volna, hogy én is célkeresztbe kerülök!
Árpád! Élni és élnihagyni?
Én úgyteszek, mintha nem lenne egyértelmű, hogy te fingtál a buszon, vagy hogy nem zavarna, hogy olyan testszagod van amilyen. Elviselem, hogy belekönyökölsz az oldalamba, mert teszemazt nyugdíjas vagy és nincs sok a halálig - sietni kell. Tűrök, mert bár nem szeretlek téged a buszon/villamoson/váróteremben, mégis el kell hogy viseljelek, mert szubjektív véleményemet nem erőszakolhatom rád. A dic-dic a fülemből olyan mint a te krákogásod, testszagod, fingod, miegymás. Ha én nekem rossz napom van és még el is kell viselnem a jelenléted egy buszon, akkor feltekerem az akármit és elvonja a figyelmem a külvilágtól.
Az lesz az én magánszférám! Tudod, amiben te meg fingasz. Kiszűrődik belőle valami? A fingszag sem áll meg a közvetlen közeledben... Idézet idióta barátomtól: "Haggyámá ééélni!"

ui: A te kütyüd az én párhuzamomban a gyufa lenne a farodnál ami a sunyilapost visszaküldi a feladónak...
Tiszteletem!
Szerintem is csak le kéne mészárolni a sok taplót, akinek kiszűrődik az MP3jából a zene a csendesen suhanó 5ös metrón vagy az Érd-Bp-Gödöllő mágnesvasúton!
Megérdemlik a tetvek!
Azonkívül le kéne lőni még az összes kisnyugdíjast, aki éjszaka olyan hangosan húzza a kerekesszatyrát, hogy felébrednek tőle a kisgyerekek a tizediken.
Továbbá helyszínen likvidálnám az összes síró gyermekét nyilvánosan sétáltató anyukát is!
Tóta Úr!!!!
Anyukám azt szokta mondani:
"Édes fiam, ha már mindenki meghülyült körülötted, nézzél magadba, lehet ott lesz a probléma!"
Én sem tudnék most mást tanácsolni Önnek!

Köszönöm
Az otlet nem uj de meg mindig nagyon elmes es nem hiszem hogy annyira draga golog lenne.

Andy Kauffman TV - s poenja jut eszembe amikor kozpontilag szalajtotta a kepet, a sok b@rom meg csapkodta a teve tetejet.

imdb.com/title/tt0125664/
andykaufman.jvlnet.com/toc.htm

Szivesen latnek ilyen ostoba tuctuc tahokat nagy kapcsolgatas kozben. Mokas lenne.
Szinesitene a nyomaszto, hetkoznepi tomegkozlekedest es persze nem omlene a butakepu, ipari zajokokra gerjedo b@rmok fulhallhatojabol ez a fos.
Csened a Beteg Világ! - ot, gazfickó
:)
("...Hagyjál békén fizetem a TB-t
Én nem szívom ki senkinek a vérét, szaki
Pilinszky is dohányzott, Churchill dohányzott
Ne hagyjuk az orvosokat munka nélkül, hallod
Hagyd békén a tüdőmet, hagyjál már, nagymester
Hamvas Bélától a Bor filozófiáját olvasd el...")
Hát igen ez a bejegyzés egy csöppet ojan mogorva öregurasra sikeredett :))
A motorost aláírom, de azért valamijen szinten meg kéne próbálni elviselni egymást.
Nekem meg egy olyan kütyü kellene, amivel tetszőleges zeneszolgáltató berendezést lehet célzottan lekapcsolni mondjuk max 5ö méteres hatósugárral...
Meglehetősen ritkán tömegközlekedem, de olyankor előkapom a fülest és hallgatom az mp3-at a telefonon. Mert azt lehet állva is, olvasni kicsit macerásabb :)
És természetesen nem ugyanolyan hangerőn hallgatom a cuccost a Combinón, mint a régi villamoson, úgyhogy ne a lejátszókat akarjuk zavarni, hanem a kivénhedt csotrogányokat, amikkel kín utazni. Zavarjuk a motorjukat, hátha gyorsabban cserélik le a teljes flottát közlekedésre alkalmas eszközökre. Combinók, volvo-buszok, új ganz trolik és én felvenném a listára sürgősen a párizsi GUMIKEREKES metrót is.
sziasztok, múlt héten hetedikes tanítványomat pont a hangos zene miatt ütötték el. az autós nem adott elsőbbséget, ő meg az mp3 miatt nem hallotta az autót. szóval veszélyes. meg persze idegesítő is. de ha mindenen feledegsíteném magam, már hulla lennék. más dolog ha egyesek azt hiszik hogy mindenki az ő zenéjükre kíváncsi. de a magyar sajna nem toleráns nép.
Árpi! mikor lesz cikk a pitbullokat póráz és szájkosár nélkül sétáltatókról? belőlük is elegem van...
Érdekes, én pont azért hallgatok időnként tuctucot meg random zajt jó hangosan, hogy elnyomja a sok agyhalott ugatásást körülöttem arról, mekkora izgalmak voltak tegnap a Barátok köztben, vagy hogy monnyonle. Kit mi zavar jobban.

"Érdekes, én pont azért hallgatok időnként tuctucot meg random zajt jó hangosan, hogy elnyomja a sok agyhalott ugatásást körülöttem"

Jogos, csak ők meg éppen a te tuctucod miatt még hangosabban kezdenek beszélni, amire te is feljebb veszed a hangerőt, mire ők már kénytelen kiabálni stb. stb. :)
"Hát igen ez a bejegyzés egy csöppet ojan mogorva öregurasra sikeredett :))"

A világon tulajdonképpen kétféle embertipus van:
a huligánok
a kispolgárok
"a pitbullokat póráz és szájkosár nélkül sétáltatókról"

Az muníció kérdése, nincs róla mit írni.
Nem tudom kit és miért zavar ha én az autómban a zenét üvöltve hallgatom. Nem azért hogy más is hallja, hanem azért mert a metál hangosan élvezhetőbb, ami valószínűleg nem igaz Schubert-re.

Engem viszont jobban idegesít, mikor a jégrém, gáz, vagy krumpliárus fülsiketítő idétlen zajt gerjeszt az autója tetején, direkt azért hogy odafigyejek és ne pihenjek nyugodtan vasárnap délután.
Nem beszélve a harangszóról.
Ovis gyerekem szülinapi zsúrját próbálom abszolválni a kertben, a szemközti házból Öcsike nyitott ablaknál, fájdalomhatáron berakja Dopeman "Úgyis megbaszlak" című opuszát. Van erre technológiai megoldás (mondjuk a kerület áramtalanításán kívül?)
"Nem tudom kit és miért zavar ha én az autómban a zenét üvöltve hallgatom.
Engem viszont jobban idegesít, mikor a jégrém, gáz, vagy krumpliárus fülsiketítő idétlen zajt gerjeszt az autója tetején"

És van akit mind a két dolog zavar :)
A zaj az zaj.
Kapi. megfenyegeted a szomszédot, hogy kénytelen leszel beüzemelni egy papp rita cd-t a zaj elnyomása céljából ha nem hagyja abba :)))
én megijednék :o
"a metál hangosan élvezhetőbb, ami valószínűleg nem igaz Schubert-re."

De igaz. Viszont majdnem biztos, hogy a többi embert, lakót, autóstársadat kurvára nem érdekli a metálod.
mobillal melléállás: bebuzul egyáltalán bárki mp3-lejátszója vagy discmane a mobiltól? nekem anno a walkmanem csinálta, de az mp3-asom a saccra három év alatt egyszer sem.
És van akit mind a két dolog zavar :)
A zaj az zaj.

Nem egészen. Az autóból kihallatszó zene nem hallatszik be az ágyadba, max a kocsitól pár méterre az utcán lehet hallani (ha nem nyomja el a duda vagy a légkalapács), ott meg ritkán végez az ember olyan tevékenységet ami teljes csendet igényelne.
Az autóból kihallatszó zene kb annyira zavaró mint a lila haj meg a fülbevaló.
"Viszont majdnem biztos, hogy a többi embert, lakót, autóstársadat kurvára nem érdekli a metálod. "

Az valószínűleg igaz hogy nem érdekli, de mennyiben zavarja ?
Engem sem érdekel a világító tamponreklám, de különösebben nem is zavar.
"Nem egészen. Az autóból kihallatszó zene nem hallatszik be az ágyadba"

De, sajnos pont behallatszik, amikor éjjel 11-kor jön valaki kocsival a szomszédba, csak "egy pillanatra" ugrik be a házba, addig nyitva van a kocsiajtó, vagy le van húzva az ablak, és bizony nagyon bejön a TUC TUC TUC....

Mellesleg (bár erre már tényleg lehet azt mondani, hogy egyéni szocprobléma) hiába volt ez csak ez kétperces zaj, ha teljesen kiveri az álmot az ember szeméből és aztán mondjuk egy félórát forgolódik dühösen az ágyban...
De a tamponreklámot nem szokták éjjelente bedugni az ablakomon, a lakossági metált meg igen.
"Engem sem érdekel a világító tamponreklám, de különösebben nem is zavar."

Ha éjjel is éppen bevilágít a szobádba, akkor nyugodtan zavarhatna!

Persze ha te olyan jó alvó vagy, hogy fényreklám villogása és tuctuc közben is el tudsz aludni - akkor szerencsés vagy.
"De, sajnos pont behallatszik, amikor éjjel 11-kor jön valaki kocsival a szomszédba, csak "egy pillanatra" ugrik be a házba, addig nyitva van a kocsiajtó, vagy le van húzva az ablak, és bizony nagyon bejön a TUC TUC TUC...."

Úgy valóban zavaró, de ez azért eléggé különleges eset ebben a műfajban.Én éjjel nem kocsikázok, kizárólag napközben, munkavégzési célzattal.
Most én a forgalomban haladó gépjárműből kihallatszó zenéről beszélek (nappal !), nem azokról az esetekről, amikor karácsony éjjelén 3 órakor valaki bebaszva lehúzott ablakkal berepül a hálószobám ablakán a koppány kéményes kocsijával, és előtte elfelejti levenni a hangerőt.
Oszkar, akkor nicns veled semmi gond. te is a szabályosan közlekedő, erdőben nem terepező motorosok egyike vagy.
"Most én a forgalomban haladó gépjárműből kihallatszó zenéről beszélek (nappal !)"

Nyilván ha nappal hallatszik be a szobámba akkor nem annyira zavaró mint éjjel. De bizony nagyon gyakran hallható. És felvetődik a kérdés, hogy akinek ennyire bömböl nappal, az vajon lejjebb veszi-e a hangerőt éjjel?
A helyzet hogy egyes emberek nem bírnak elviselni senkit sem magukon kívül. Ettől még nyugodtan hallgathatod tovább hangosan a metált, max egy pár ideges arcal lesz több akin jókat lehet kacagni. :D
Én azért egy kicsit többet néztem ki Árpád bácsiból, mint aki ennyi idősen kezd elgondolkodni azon hogy hátha van valami igazság a konzervativok szavaiban (pl ez az egyházas megvilágosodás bejegyzés).
Szóval asszem itt most a ló egyik oldaláról a másikra esés szemtanúi lehetünk. Következnek a dögöljön meg minden drogos, pusztuljanak a hangos zenehallgatók, vesszenek a kókler autodidakták, éljen az oktatási rendszer, meg úgy általában vesszen minden amiben eddig hittem de csalódnom kellett mert nem egyszerű az út amit választottam... :D
Szánalmas, de ha így megy tovább már csak harminc év és normalizálódik a helyzet és lesz egy bölcs újságírónk!
Ezt nem én találtam ki, most néztem ki a pszihohistóriából!
lonely_photon hány is is vagy te? :)))

na tessék. szóval hány ÉVES is vagy te?
Mert szerintem az évek multával bizony változik az ember.

Kedvenc példám:
az egyetemi évek alatt egyfolytában a lépcsőn utaztam a hetes buszon, annyira tömve volt. Most hogy jópár év elmúlt azóta már nem tetszik, hogy a lépcsőn kel állnom... Nem fizikailag "öregedtem meg", hanem egyszerűen az igényeim nőttek meg. Vagy az ingerküszöböm csökkent. Ki tudja?

Ilyenkor szokták mondani mások, hogy sokkal többen vannak a hetes buszon mint annak idején. Én meg erre mondom mindig, hogy nem a hetes buszon utazók sűrűsége változott, hanem mi magunk belül.
És ugyanez van az éjszakai kutyaugatással, autósmagnóval stb.
Visszatérve Tótára: nyilván tíz évvel ezelőtt ő se háborodott volna fel ennyire az erdei motorosok stb. láttán...
"Nyomorult lelkükhöz persze nyomorult ízlés társul: autójukból, munkaállomásuktól vagy fülhallgatójukból sose Schubert bömböl, hanem valami randomgenerált zaj."

Utoljára Mikola doki pedzegette ezt a témát
"Utoljára Mikola doki pedzegette ezt a témát"
Neki elsősorban a szinglik meg egyebek ellen volt kifogása :)

Mellesleg nyilván totál hangerőn (és mondjuk éjjel) Schubert ugyanolyan zavaró mint bármi más zaj :)
A piát is be kellene tiltani, mert van aki részegen éjfélkor üvöltözik az utcán. Meg a kutyát is, mert szarik aztán belelépsz, különben is este hangosan ugatja a holdat, meg a csecsemőt is, mert éjjel ordít a szomszédban...
"Neki elsősorban a szinglik meg egyebek ellen volt kifogása :)"

Meg a tecnozene. Hogy egy klasszikustól idézzek:

"A "technozenéről" amúgy nyilvánvalóan fingja sincsen neki, azalatt úgy általában az elektronikus zenét érti, de ebben nincs semmi különös, ennek az emberfajtának pont az a motorja - spirituális energiája -, hogy belepofázik mindenbe, és büszke is rá, hogy nem ért hozzá."

index.hu/velemeny/jegyzet/kulabacsi/
Lehet rinyálni, pityeregni meg sirdogálni de attól még egy tizenéves pofátlan kis suhanc sem fogja átadni a helyét. Én egész egyszerűen arrébrakom a táskáját amivel befoglalja a busz két ülését, aztán szépen helyet foglalok és lehet tág szemekkel pislogni.
Erdei motoros kurvára más tészta, ott a természetet basszák össze, meg csóri állatok nem tudják megvédeni magukat, de itt most felnőtt cselekvőképes emberekről van szó barátom...
már ne is haragudj hogy így szólítalak meg, de te köcsög nem gondolod hogy nem csak a másokat zavaró mp3ast szopatnád az áhított jammerrel? meg hogy kb minden hozzád hasonlónál lenne 1 és ez kb mindenhol ellehetetlenítené a zenehallgatást.. és ezek után ki nincs tekintettel a másikra? nemérdekes
és nem hiszem el hogy egy kis szerinteszarzene valami gyökér füleséből bárkit is jobban zavarna mint a szarszagú csöves vagy a paraszt cigányhordák..
egyébként a város ilyen. beletartozik a járművek zaja a zene a szomszéd üvöltözése a gyereküvöltés a kutyaugatás .. le kell nyelni ahogy a sok szarszemét ember jelenlétét is, vagy gyűjteni költözésre
W: ha zavar valami mindig b+ozol meg fegyverlistat gyujtesz? Azert ennel lelemenyesebb embernek gondoltalak...:/
Nekem akkor lett alacsony az ingerküszöböm, amikor mozgásképtelen bal láb+mankó kombóval álltam végig a hatos villamoson az utat az Oktogontól a Moszkváig. Láttam a "frissnyugdíjas" ötvenes bálnákat, amint kényelmesen belefészkelődtek a székeikbe. Akkor ölni tudtam volna.
Schubertet lehet hallgatni maxon, talán. Node mondjuk Mahlert? Az üstdob belépésének pillanatában a cucc véres kását csinál az elmélyült hallgató agyából :)
"Schubertet lehet hallgatni maxon, talán. Node mondjuk Mahlert? Az üstdob belépésének pillanatában a cucc véres kását csinál az elmélyült hallgató agyából :) "

vizualis...:))
Hát kedves Árpád: örömmel olvasom soraid a rend, szabadság és zenehallgatási szokások témájában, sőt leköteleztél a hozzászólásokhoz fűzött komentárjaiddal is. Katolikus hittanárként fogod végezni, aki az emberi egymás-mellett-élés szabályait, az emberi önzőségből (eredeti bűn által megzavart elménkből) fakadó mindenkinek hátrányos helyzet "kiútjait" páratlan meggyőző erővel tárod majd az emberek elé. Ez most nem gúny, hanem jókívánság. Nem csak feléd, hanem mindenkinek. Szia
Szerencsére a sok marhaság ellen, ami kihallatszik az utazóközönségből már van szerkezet: zenehallgatás, nem bömböltetve persze. Ez véd mások zenezaja ellen is. A testszag ellen nem véd, de semmi sem tökéletes. Ja és baciktól sem.
Ne feledkezzünk meg a dohányosoknak azon fajtájáról sem, akik buszmegállóban, s olyan helyeken, ahol nagy tömeg kénytelen idejét tölteni, simán pöfékel, s a karnyújtásnyira elhelyezett (s így sajnos legalizáló) kuka cigielnyomója helyett laza mozdulattal az útra, vagy a járdára nyomja a dekket, miután egy utolsót még beszív, s beejakulálja buszon/HÉV-en, villamoson az utastérbe. Frankón dohányoznak a nyilvános telefon kagylójába, hogy hányinger kerülgessen minden utánuk telefonálót. Ezek azok, akik simán rágyújtanak erre nem adó kocsmák nem dohányzó helyiségében, s szídják a kocsmatulajt a levegőtlenségért, a nem Eu szabvány szellőztető-gép hiányáért. Gyakorlatilag a szoba közepére szarnak, és felháborodnak a szarszagon!
javaslom vessünk ki bírságot a hangoskodókra.
és ne is álljunk meg itt.azt is büntessük aki hangosan beszél vagy nevet vagy beszélget.utazzon mondjuk minden buszon egy hatósági személy aki figyelmezteti a delikvens.ha kérésre sem halkít akkor joga legyen bírságot kiszabni rá.Hogy egy kordinálva legyen természetesen jelentős mennyiségű papírmunkára van szükség.
És máris kb ott vagyunk ahol a legendás Brazil című film kezdődik.látja mösziő Tóta hova vezet ez?
A magam részéről azért használom- többek között- a walkmant mert egyébként kénytelen lennék végighalgatni azt a sok ostoba beszélgetést hajfestésről meg az aktuális meccsről ami elhangzik a járatokon.ha ezért bűntetni akarsz akkor lehet hogy neked nem is az indexen kéne írnod hanem valami jó kis autoriter tekintélyelvű újságban mint a nemzetőr.
A jelenség amire szükséged van TWÁ úgy neveztetik ha helyesek az ismereteim, hogy RF interferencia. Azaz szerezned/csinálnod kell egy olyan kütyüt, ami elég erősen és megfelelő hullámhosszon küld jelet (telefonoknál ez 1-2W, neked szerintem legalább 15-20W kell) és akkor az meg fogja zavarni a hallgatást meg minden más elektromos kütyüt is. Valaki írta fentebb, hogy pacemaker. Igen, azt is megzavarhatja, szóval óvatosan a dologgal. Lehet, hogy egy "Vegyél vissza" is megteszi (bár az sem a legbiztonságosabb és vannak nagyon rosszul nevelt népek, akik csúnyán beszélnek ilyenkor neked. Mások viszont normálisak és lehet, hogy észre sem vették, hogy tahóság amit csinálnak). Magam csak az elméletet ismerem, soha nem terveztem ilyen vasat.
Árpád! Te milyen zenét hallgatsz?
tegyél mindkét zsebedbe egy telefont és hivogasd egyikről a másikat
en mindig hangosan hallgatom az mp3at, cserebe elviselem ha mas is hangosan hallgatja, ilyen kurva egyszerű. egyebkent engem sokkal jobban zavar ha pl ket ember feltunoen hangosan beszelget a buszon vagy a kisiskolasok orditoznak / rohogcselnek vagy pl. valakinek a kutyaja ugat a villamoson. tolerans ember letemre meg nem kezdtem el kotozkodni senkivel ezek miatt. az alapveto problema egyebkent szerintem ott kezdodik hogy az emberek sokkal jobban szeretnek szemmel verni (akar csoportokba tomorulve, legfokepp a nyugdijasok), mintsem leszallva a magas lorol feltenni azt az egyszeru kerdest (ha mar tenyleg olyan elviselhetetlenul idegesit vkit): helo bocsi, lehalkitanad??? (eddig akarhanyszor megkertek eleget tettem a keresnek)
Nem minden esetben az illető a hibás, hanem az occsó, gagyi fülhallgatója.
Az enyém nem volt olcsó, de jó minőségű, max-ra tekerve majd meg süketülök, kifelé mégsem hallatszik semmi.
Bár ha hallani is lehetne, akkor sem rökönyödne meg senki körülöttem, mert azon kevesek közé tartozom, akik nem zajokat bömböltetnek...
Hát lehet hogy most demagóg leszek....
Én már ébredtem fel nyáron éjszaka (éjjel 2) arra hogy a háztömbök közötti ilyenkor kihalt úton a menő csávók gyorsulási versenyt rendeznek és jól kihuzatják hadd szóljon.
Viszont arra még soha de soha nem ébredtem hogy a szomszéd fülében hangosan szól az MP3... :-)
"en mindig hangosan hallgatom az mp3at, cserebe elviselem ha mas is hangosan hallgatja, ilyen kurva egyszerű"

na ja :) Hat az volna csak a szép, ha meghallanád a más ember zenejét MIKÖZBEN neked is a füleden van a füles és megy benne a tuctuc :)

Igy könnyű.

Egyébként ez olyan dolog, hogy mindig az alszik el előbb, aki horkol...

És aki horkol, az mélyen alszik, azt nem szokta zavarni, ha másvalaki is horkol...
Szoktam mp3 lejátszót üzemeltetni a villamoson és a trolin. Előfordul, hogy ki is hallatszik. Általában inkább a megállóban. Útközben a jármű zaja elnyomja.
Nem Schubertet hallgatok. Schnittke, Sosztakovics és Bartók a kedvencem, de sajnos a komolyzene élvezhetetlen közlekedési eszközökön. Főleg mivel a pianissimo és a csend is a zene része.
Így marad a tücctücc, meg a dzsidzsi.

Ha még nem tetted próbáld ki, mennyivel pihentetőbb zenehallgatással tölteni a kellemetlen utazást, mint meghallgatni, ahogy a két idős hölgy hangosan megbeszéli, hogy a körömgombájukat milyen orvosi módszerekkel kezelték. De több archetípus kizárása is örömet okoz. Pl.: a mobil nélkül! hangosan telefonáló hajléktalan, az őrülten maga elé bámulva ordítva szitkozódó és közben pityergő éltes hölgy, stb. Az ő kiiktatásukra nem tudsz valami technológiát? Próbálom megvédeni magam.
A fülemet én is féltem ezért a hangerőt mindig a körülményeknek megfelelően próbálom beállítani. De mi tagadás. Néha tényleg kihallatszik a csin.
Egyébként azt hittem autóval jársz.
képtelen vagyok végigolvasni, szóval, valaki már lehet mondta:
Nem tudom, hogy otthon is van-e ilyen, de Németországban a török kölkök a mobiljukról bömböltetik a zenét a villamoson, ill jártukban keltükben. Nem gond, hogy csak két szám fér rá, és hogy a max hangerőtől istentelenül recseg, de legalább mindenki biztosan hallja! Persze kivétel nélkül türkische pop szól, de ez már édesmindegy. A magukat meg feketéknek képzelő német proligyerekek ezt szépen eltanulták tőlük, és ők dühös reppet hallgatnak mégdühösebb arccal bólogatva.
Érezd magad szerencsésnek!
Eccerű. Csinálni köll egy zsebben hortható ojjektumot - ha van rá engedéjj - ami kivonja a tuc-tuccoló szervezetibül a zokszigént. akkó 300 (30) másodpercijg csend lesz..
Hogya tuc-tuc zeéjvel mi lesz?...hát..az ellen nem véd..de nem is baj, ha hangossan szoul mert nem hallaccik mikor szellentek a nyócvanötös buszon..oszt utána meg csúnyán nézek a tüc-tücösre és úgy teszek mintha ő lett volna...osz mindenki megbámulja..oszt leszáll..és nincs több tüc-tüc...
nagyon károsak ezek az mp3 lejátszók. én csak ritkán szoktam hallgatni és halkan. gyakran előfordul, hogy tömegközlekedési eszközön valaki a közelemben szintén zenét hallgat a kis fülhallgatóján, de olyan hangosan, hogy az övét jobban hallom, mint a sajátomat... ez valóban idegesítő!
sok cikked van amikben jók a meglátásaid, de ez momentán beteges faszság-kategóriás. ha ennyi zaj zavar, holnap próbáld meg leállítani az összes autót amiben nem te utazol, elvégre azok még hangosabbak mint egy mp3lejátszó. sőt, lődd le az asztmásokat, hangosan veszik a levegőt. amúgy a készülék amire szükséged van filléres dolog: FÜLDUGÓ. kizárja a zajokat, erre van.
Kedves Arpad!

Ez a masodik cikked amit elolvastam.
Bevallom hogy hajtott az amit rolad hallottam, miszerint:"Te egy korunk problemaira, kirivo dolgaira ramutato, eleg nyersen fogalmazo ujasgiro vagy"
A masodik olvastott cikked utan, a sajat velemenyem a kovetkezo:
Te egy elfogult, altalanosito, onelegult barom vagy.
Vitainditokent szant cikkeid gyuloletkeltesre alkalmasak.
Kivalasztassz magadnak egy csoportot akit gyulolhetsz, es probalod meggyuloltetni oket az olvasokkal.
Nem csinalsz mast, mit az altalad olyannyira gyulolt fasisztak...kivalaszt, megkulomboztet, gyulol, kirekeszt.
Ugyhiszem meg kellene maradnod a politikai indittatasu cikkeknel...az neked valo
Ez a cikk egyre aktuálisabb lesz...
2010 januárjáig 313+1 tökéletesen felesleges beleböfögés született.

Megoldási javaslat, használható válasz a kérdésre egy sem. Sehol egy NYÁK-terv, egy beültetési rajz legalább a vezetékes fülhallgató zavarásához.
Csak ennyit ér ez az olvasótábor?
süti beállítások módosítása