W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Állatok két keréken

2006.11.20. 17:03 Tóta W. Árpád

A motorost nehéz szeretni. Nem ad rá okot. A motoros ugyanis éjjel kettőkor recsegve vonul végig az utcákon, mert az ő ostoba állatagyát ez kellemesen ingerli. Azt pedig leszarja, hogy eközben ezer kisgyereket ver fel álmából, akik aztán bepisilnek, akkor lehet újra megágyazni, nedves porszívóval kiszippantani a pisit, az meg persze belerohad a tartályba, és egy hét múlva sorsolással kell eldönteni, ki fogja kiüríteni.

A motorost ezért eleve kívánatos üldözni, igazoltatni, hangkibocsátást megmérni, és először decibelenként tízezressel megbaszni, aztán másodjára elkobozni a játékszerét. A szépen, szabályosan, csendben közlekedő motorosnak pedig jó utat kívánunk.

Amúgy is kelleni fog valami ellenségkép ehhez a reformoffenzívához, azt gyanítom. Ebben a közhangulatban igazán nem szép és nem is okos dolog épp a Szalajka-völgyben terepmotorozni és kvadozni. A Szalajka-völgy ennek a csonka országnak az egyik legszebb zuga, mesébe illő vízeséssel, kisvasúttal, terebélyes fákkal. Annyira szép, hogy oda még Budapestről is érdemes volna elzarándokolni egy piknikre. Ha nem az lenne ott a műsor, hogy pár tucat istenverte barom bőgeti a motorját, széjjelkúrja a talajt, és Szlovákiáig kergeti az állatvilágot, de még a gombákat is.

Hogy lehet vajon ekkora primitív tapló valaki? Értem én, hogy szereti a természetet, meg a motorját is szereti, de hát nem kell egy cirkuszi majomnál okosabbnak és közösségibbnek lenni ahhoz, hogy belássa: a kettő egyszerre nem megy. Én is szeretem a gépeket, még a fúrógépet is, de este meg éjjel mégse fúrok, se nem lövök célba, még motorosokra se. Mert nem vagyok akkora suttyó paraszt, mint te, kedves kétkerekű barátom.

A probléma megoldható, és nem kell megvárni, amíg dühödt polgárok szögesdrótot feszítenek motorosnyak-magasságba. Először is kijavítjuk a szabályozást, és kijelentjük, hogy aki nemzeti parkban engedély nélkül robbanómotort üzemeltet, attól elvesszük a járművet, dobra verjük, és az árából fülemülét ültetünk. Illetve ebből a pénzből fogjuk finanszírozni azt a gyorsreagálású erőt, amely tettenéri őket.

Csak arra nincs még ötletem, hogy oldja ezt meg a hatóság terepmotorok nélkül. Hacsak nem helikopterrel.



Címkék: közlekedés reform ordnung macht frei!

765 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr8818109

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: bonus bagging/betsy's 2017.12.04. 22:03:56

Nők, az egyéjszakás kalandokról - Online Szexshop

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Azért ebböl a párszáz hozzászolásbol jol látszik, hogy a motorosok (legalábbis akik ide irnak harcosan) világképébe ök magukat egy kisgyereknek látják, akiknek kvázi mindent szabad, mindenkinek tolerálnia kell az ö szorakozásukat, mindenkinek vigyázni kell rájuk mert ha elesnek megütik magukat és ez rossz, aki rájuk szol az csunyarossz bácsi.

Nekem legalábbis ez jött le.
á asszem én vagyok a 666-os hozzászolás.
Szolitsatok Sátánnak :)
Torrente: azt nem mondom, hogy megérdemelné, aki kipróbálja, de én tényleg poénnak szántam.

pammy: ne keseredj el, a magyar bíróság előtt lenne esélyed... volt egy fickó, aki nedves úton, szürkületben, ittasan, 100zal száguldva elütött egy gyalogsot Miskolctapolcán, 50-es korlátozású úton. Mit kapott? Semmit. Még a jogosítványát sem vonták be. azt mondta a szakértő, akkor is elütötte volna a gyalogost, ha szabályosan halad. kinek a vallomása alapján modnta ezt (persze a méréseken kívül)? a vezető vallomására alapozva, aki szerint 30 méterrel előtte lépett le. namost, erre meg az én jogérzékem azt mondaná, az követett el előbb szabálysértést, aki ittasan autóba ült, a gyalogos valószínűleg később lépett az úttestre. de nem így a magyar bíróság.

egy másik kérdés, hogy milyen sebességre lassul egy autó 50-ről, 30 méteren illetve 100ról 30 méteren.

ez egy ilyen ország.
Nemmindegy:

"Nekem legalábbis ez jött le. "
Szomorú, ha ennyire nem érted, amiröl írtunk.
Nem Anonim, és volt olyan aki csak kicsit ment gyorsabban a megengedettnél, mégis letöltendőt kapott, hiába volt a baleset elsősorban néhány szórakozó hülyegyerek hibája
Nem Anonim:

A magyar bíróság elött az a vétlen, akinek van pénze sztárügyvédre, és az "egyéb költségekre".
Gabreal 2006.11.21. 19:03:28

Cáfolatnak gyenge volt, de beillik a "kisgyerek nem érti a felnöttbácsik miért piszkálják öket" rendszerbe.
Most hülyézzelek le nyilvánosan?
Úgy látom, a közös ellenség megtalálása ismét összekovácsolta a tömegeket ;P
Ahogy látom elindult itt egy kis intifáda a motorosok ellen. Én motorozom. Gyermekkorom óta vágytam rá, kamaszkorom óta mindig volt egy vasam. Egyre nagyobb, most egy 1200-est hajtok. Azért ekkorát, mert a 600-as két személlyel, megpakolva, fel az Alpokba már kevés. Imádom a hosszú túrákat, bebarangoltuk már Magyarországot, sokezer kilométerre elmentünk már külföldre is. Néha motorral közlekedem Budapesten is (és igen, a lámpáknál előregurulok!), mert így 25 perc az út, bkv-val ellenben min. egy óra, autóval aaaarrrggggghhhhhh!!!! A kipufogóm gyári, euro 3-as katalizátorral szerelt, éjjel nem szoktam randalírozni, gyorsulni, stb. A zebránál lassítok és megállok ha kell, (ilyenkor a mögöttem jövő autósok dudálnak és mutogatnak, hogy mit csinál ez a köcsög motoros), a buszt kiengedem a megállóból, és így tovább. Persze én sem vagyok szent. Igen, elmegyek a kocsisorok között, és az élre állok a lámpánál, mert a motorom dinamikája biztosítja, hogy ne tartsak föl egy kocsisort sem. MOST AKKOR EZ A BŰNÖM? EZÉRT TÖRNEK AZ ÉLETEMRE, EZÉRT IGYEKEZNEK NEKEM ANYAGI KÁRT OKOZNI AZ ILYEN BETYÁR-FÉLE MOLEKULAHALMAZOK? Mit követtem el? Azt, hogy motorra ültem? Gondolkozzatok már! Általánosítotok, és nagy valószínűséggel ártatlanokra hoztok majd bajt, olyanokra akik még életükben nem egykerekeztek, nincs sportkipufogójuk, és így tovább. Milyen jogon? Kik vagytok ti, kibaszott kisbírók?
BETYÁR! TE BAROM! És ha egy olyan motors előtt satuzol, egy olyanra nyitod rá az ajtódat akinek halk (gyári) kipufogója van, aki méd soha nem járt arra amerre a kölykeid húzzák a lóbőrt, azzal hogy számolsz el? Nem a motoros, hanem magad felé? Ez önbíráskodás ha nem tévedek! Ráadásul olyannak okozol kárt, rosszabb esetben maradandó testi sérülést, aki még sohasem vert föl az édes álmodból, vagy ha feléd jár nem is tudna a halk kipuffancsal. És a sportkipufogós, streetraceres, 1000 db-el technót bömböltető, éjjel az utcán need for speed-et játszó autósokkal mit kezdesz? Ha már olyan nagy betyár vagy és az általánosításhoz ilyen jól értesz, miért nem mész neki minden autósnak?
Torrente, nem anyagi kart akar okozni Betyar, hanem meglincselni! Neki ez A megoldas...

Itt mindenki osztja az eszt a volan mogul, pedig eleteben meg robogon se ult. Pedig megtehetne, B-s jogsival legalis. Valoszinuleg persze a smkp.-ra vonatkozo szabalyokrol regota fingja sincs, de egy probat megerne... Akkor kicsit talan maskepp gondolkozna. Azt hiszem, senkinek sincs joga itelkezni, amig nem TUDJA, mirol beszel. Elitelni termeszetesen elitelheti, de a ketto nem ugyanaz.
A forgalomban kinyitni a ajtot, mert valaki kiszall, es a szandekos "ranyitas" kozott oriasi a kulonbseg. Ahogy normalis es "kocsog" motoros kozott is... es ez nem kipufogo fuggo. Nekem is van a motoromon nyitott dob, megse bogetem se ejjel, se nappal.
De kerdem en, mindenkit csak ez zavar? A TOMEGkozlekedes senkit? A parkolas "rendje" senkit?

EGY PISIS KOLYOK MIATT KELLENE DROTOKON ES JANCSISZOGEKEN MEGHALNI EMBEREKNEK!?!?

Kb. akkora demagogia, mint amikor egy reggeli radiomusorban egy doktorne azt mondta, hogy halalt okoz a hangos kipufogodob. Azt se tudtam, sirjak, vagy nevessek... mert a cigi nem, ugye?:-((
TomWar, teljesen igazad van! Az utángyártott dobon én is csak azért lovagolok, mert nagyon úgy néz ki, hogy egyesek emiatt már a gyilkossági kísérletig is elmennek (betyár), mások egyelőre még csak gondolatban. Az előző vasamra én is raktam nyitott dobot, majd a mostanira is felkerül egy. Vajon ezek az emberek mit csinálnának ha egy reptér mellett laknának, ahol percenként húznak el a dübörgő gépek a házak felett? Lelődőznék az utasszállítókat? És mit tennének ha a Fehérvári úton laknának, ahol hajnali négytől éjjel fél tizenkettőig dübörögnek a villamosok úgy, hogy még a harmadikon is megremeg a padló, nyáron pedig nem lehet aludni, mert még oda is felhallatszik a csattogás és az ajtók záródására figyelmeztető berregő!? Felszednék a síneket? És most télen, amikor letámasztjuk a vasakat, ezek a véglények kin fogják kitölteni a dühüket? Vagy várnak tavaszig és akkor újúlt erővel fognak nekiesni a motorosoknak, rajtuk levezetve a munkahelyen felgyülemlett feszültséget és a tél folyamán más autós társaiktól elszenvedett sérelmeket?
Torrente: a repülőgépnek nincs alternatívája. A régi házunk messzebb volt a reptértől mint a mostani, de mivel a légifolyósó arra ment, jobban lehetett hallani. Amikor odaköltöztünk egy kicsit fura volt, olyasmi, mint amikor dörög az ég, de azért ki lehetett bírni. Azok a kipuffogók amikről ÉN beszéltem ennél nagyságrendekkel hangosabbak... persze közelebbről hallom, nyilván a valóságban a repülő is hangosabb csak az tőlem jó pár száz méterre van még a levegőben. Viszont a concordok leszerelésének ez volt az egyik oka, hogy túl hangosak. A hangos motornak van alternatívája, a halk motor. Azt az autóst is kedvem lenne sípcsonton rugni aki az autóját tuningolja ilyenre. Bár halkan jegyzem meg, autóból hallottam már idegesítőt, aminek a tulajától szivesen megérdeklődtem volna, hogy ezt mégis most miért kellett, de a fájdalomküszöbösek azok a motorok voltak, mind. Azok közt is van persze olyan hangerejű ami csak zavaró, de azért nem a fizikai fájdalom szintjén. Ha visszaolvasol elég sok mindent írtunk még, hogy mi minden zavar. Pl a dudáló vonatok.. azok rettenetesek :o
Az hogy egyes iq light emberek mit mondanak az tök mindegy.. mondják azt minden részről, van ilyen a motorosok közt is, gyalogosok közt is.. találkoztam velük jópárszor.. mellesleg, akinek gyári halk kipuffogója van azt Betyár se igen fogja abajgatni, mert csendben húz el mellette és nem lesz ideje felhúzni magát rajta. ;)
mellesleg...csak egy halk megjegyzés... szerintem autók közt előremenni piros lámpánál csak olyan sebességgel szabad, hogy ilyen ajtónyitogatással se nagyon lehessen meglepni, mert aztán esetleg tényleg ártatlan autósok tükre repül.
Egyébként pedig rohadtul nincs igaza annak, aki azt szajkózza, hogy ő csak a jogait gyakorolja amikor kinyitja az ajtót a motoros előtt! Mert nincs leírva a kreszben, hogy lehet a vonalon csorogni, de az viszont igen, hogy egy baleset elkerüléséért mindent meg kell tenni. Senki nem kormányozza az autóját egy kamionnak amikor az kihajt elé egy mellékútról, csak azért mert ő jogosan halad a védett útvonalán! Amikor Rómában jártunk motorral, teljesen természetesnek vette mindenki hogy a sorok között haladunk, egyébként pedig alapból úgy közlekednek, hogy bármilyen kétkerekű kényelmesen elférjen közöttük. De ez általában jellemző minden nyugati országra, ez csupán közlekedési kultúra és intelligencia kérdése. Párizsban pl. egy előttünk haladó motoros rendőr belerúgott abba az autóba, amelyik nem hagyott elég helyet, pedig ott sem szabályos a sorok közötti haladás, csak elfogadott. És ez a lényeg, miért fáj egyeseknek ha mások könnyebben boldogulnak? Az ilyen emberek az élet más területein is ott tesznek kersztbe másoknak ahol csak tudnak. Akkor ők mitől érzik többnek magukat a köcsög motorosoknál?
Pammy! A legfőbb probléma itt az, hogy egyesek képesek nagyon messzire is elmenni önbíráskodás terén. Nyilván egyeseknek csak a pofája nagy, de ki tudja, lehet hogy eljutnak még a tettlegességig is! És amit nem képesek felfogni az az, hogy milyen durva sérülésekkel járhat egy motoros baleset. Nem olvastam végig az összes hozzászólást mert elborult az agyam, ugyanis itt már nem csak a hangos kipufogók ellen megy a gyalázkodás, hanem az összes motoros ellen megy az uszítás! Ez jól kitűnik a hozzászólásokból. Betyár pedig a tükörből figyeli a motorosokat, és tök mindegy neki ki ül a gépen, ki akar baszni vele, csak mert valaki más este fölzargatta az álmából, más hozzászólók pedig asszisztálnak ehhez! Ez nem u.a. mint amikor a cigányokat egy kalap alá veszik? De még egy hangos dob miatt sem szabad senkinek sérülést okozni! Engem is zavar amikor a busz telekormolja lámpánál a kocsi utasterét, vagy ha motoron ülök a képembe fújja a füstöt, mégsem jutott soha eszembe az, hogy jól elagyaljam a sofőrt, plusz az utasokat is, hiszen miattuk jár az a kurva busz.
Betyár csak most olvastam el amit alakítottál:) Mekkore egy szánalmas gyökér tahó vagy:))))))))))))) Eszembe jut rólad az a gazdagréti suhogós melegítős apuka aki a gyereke alól kihuzta a játékmotort és utánunk vágta mert mertünk görkorizni. Mit sírsz, hogy felkelnek a gyerekeid? A legroszabb esetben is csak annyira lesznek frusztráltak és degeneráltak mint te. Apjukra ütnek majd, büszke lehetsz rájuk! :))))))))))))) remélem egyszer szétverik a pofádat és reggelente az uj ajtóid helyett a protézisedet rakhatod majd be!
Torrente: ez nem csak a motorosokat érinti... és nem az a sok tökfej követi el aki a neten kommentel
látod az olaszliszkaik tuti nem olvasnak Tótát és nem is kommentálnak
Pár éve tudod ez még úgy ment itt hogy lepingellek geczó tudom az ip-det.. de azóta technikai tudás szempontjából higult a helyzet, kénytelenek utcai fenyegetésekkel dobálózni :P
Mivel a motorozz.hu-n is be van linkelve ez az oldal oda is mennek a kommentek, íme egy, ami arról tanúskodik, hogy az utakon igenis megteszik azt amit leírnak ide:

i.zsoldos (pü) 2006-11-22 12:32:04 Válasz erre #17
Érdemes odafigyelni az ilyen oldalakra! Én személy szerint kivizsgáltatnám betyár biztosítós ügyeit, ha lenne rá lehetőségem! Ha nem kamuzik a kis köcsög és valóban volt négy ügye a biztosítóval ugyan olyan ügyből kifolyólag (motor kontra az ő nyitott ajtaja, négyszer!), akkor az nem igaz hogy nem tűnt még fel senkinek!
Engem már próbált szándékosan fellökni a körúton egy piros kombi skoda favorit úgy két éve. Csak azt éreztem, hogy úszik a motor hátulja, mintha túlforogna a kerék és farolna a vizes úton. Visszavettem a gázt, még mindig! Ekkor tudatosult bennem, hogy egy autó tol a kipufogómnál hátulról-oldalról!!!!!!!!!!!!! Nagy gáz, kicsit előrébb keültem, hátranéztem, és akkor láttam a két nagy marhát gúnyos-agresszív ábrázattal a pofájukon ahogy bámulnak engem. Mindez persze pillanatok alatt játszódott le, de úgyis tudjátok milyen gyorsan történnek a dolgok a motoron. A pulzusom az egekben egyrészt az ijedségtől, másrészt attól, hogy fel akartak lökni!
Szóval léteznek ilyen molekulahalmazok, és nem csak leírják ezeken a fórumokon, hanem meg is teszik az utakon ezeket a dolgokat! Oda kel figyelni és nagyon vigyázni! TÉNYLEG VADÁSZNAK RÁNK!

De nekem is van ezirányú tapasztalatom, konkrétan: Mentem a sáv közepén, haladtam a kocsisorral (nem közöttük), mikor is oldalról kezdte rám húzni egy zafirás fasz a kormányt, hátul két gyerekkel! Nézett a szemembe, és index nélkül húzta rám a kormányt, és csak jött és jött! Persze húztam egy kövéret és pillanatok alatt előtte voltam, de nincs kétségem afelől, hogy simán átlökött volna a szembejövő sávba ha ott maradok! Láttam a szemében hogy megtenné! Nagyon rémisztő volt, és belegondolni is rossz, hogy ilyen gátlástalan barmokkal kell megosztani az utakat! Mi a rosszabb, egy hangos dob, vagy egy ilyen gátlástalan alak?
Valaki az elejen javasolt par fegyvert a motor, es a motorosok ellen.
Ime az en javaslatom ellenuk:

www.fnhusa.com/contents/tw_p90.htm

A gyari reklamfilmben kiemelik az egykezes, barmely oldali hasznalatot, es javasoljak motoros rendoroknek is. Lehet nekiallni panceloztatni a Suzukikat!:-)))
Torrente:a két nagy marha nem kommentel... a zafirás csirkéset játszik, én is szoktam néha csak pofátlan audik ellen :P (audi fentiekhez hasonlót művel szegény kisautó ellen, hogy kiszorítsa a sávból, kisautó homlokráncol és még ráhúzza a kormányt, audi fékez dudál és káromkodik :P)
kamionnal nem játszom el, mert esetleg nem lát, illetve neki kevésbé fáj ha ütközünk, audi fényezésének fájni fog.
Kvázi úgyse jön nekem csak ijesztget.
Betyár sztorijában meg nem hiszek igazándiból, mert aki intézett már biztosítónál bármit is az tapasztalta hogy odaugráltatnak többször szemlézni, napokig nincs autód, a végén, lehetőleg utólag közlik, hogy valamiért csak felepénzt kapsz, ha nem tetszik menjél pereskedni. Az meg még ennél is jobb móka!
TWÁ szokott jó cikkeket írni és szokott ordenáré faszságokat is. Ez a cikk az utóbbi kategóriába tartozik.
A quadot illetve motort birtokló egyes emberek bunkósága egyáltalán nem minősíti a többi quadot illetve motort birtokló embert. Ha pedig igen, akkor az autót birtokló bunkó emberek is minősítik az összes többi autót birtokló embert.
Sajnos ki is tört sok emberből az elfojtott kisebbségi érzés és hangzatos beszólásokkal és fantáziálgatásokkal próbálják saját elnyomott(nak vélt) igazságukat hősként védelmezni.
Én gyakorló motoros-autós-kisteherautós vagyok és az a meglátásom, hogy kortól, nemtől és legfőképpen közlekedési eszköztől függetlenül fordulnak elő bunkó sőt agresszívan bunkó emberek az utakon.
Motorosként szerencsére az itt lerírtak ellenkezőjét tapasztalom, az autósok 90%-a rendes, elenged (a sorok között, igen), helyet hagy és figyel rám ha észrevesz. Ha probléma van az általában a nem figyelésből vagy bénázásból adódik és a legkevésbé sem szándékosságból. Sajnos van aki szádékosan agresszívkodik ,de ez ellen nincs mit tenni rettenetesen kell figyelni.
Megjegyzem, hogy olyan is volt, aki miután nem engedtem be kisteheremmel magam elé egy piros lámpánál (mikor a járdán kikerülve próbált elém jönni mögülem), 500 méteren keresztül az ablakon kimászva üvöltve jött utánam és a végén nekem is jött (össze is tört a kocsija, majd el is menekült). Ezek ellen nincs mit tenni.
Szóval azért, mert X.Y. vállalkozónak jól megy és krossz motorral meg quaddal felszántja a védett területeket, azért ne az utcán dolgozó futár motorost szidjuk akinek kisebb gondja is nagyobb annál, hogy mi is történik az erdőben.

Mellesleg mintegy mellékszálként érdemes lenne utána járni, hogy hány olyan terület van hazánkban, ahol a terepmotorozás (quadozás, terepjárózás) kedvelői zavartalanul, szabályosan és senkit sem zavarva szórakozhatnak. Én konkrétan egyről sem tudok. Magyarországon csak tájvédelmi körzet, természetvédelmi terület és olyan magánterület van ahova nem engednek be semmiféle "idegen" gépjárművet.

A "betyár" féle 13 évesekre jellemző hősködésről meg az a véleményem, hogy hazudik:
1 - ha valaki lassan araszol a kocsik között, akkor nem megy neki az előtte kinyilló ajtónak vagy ha mégis, akkor annyira picit, hogy nincs nyoma
2 - ha gyorsabban megy akkor gondolom mindenki számára logikus, hogy nem csak az ajtó sérül meg, hanem a fél autó (mert ugye túlnyillik az ajtó, elviszi az A oszlopot, rádől a motor a kocsira, stb...)
3 - nehezen hiszem el, hogy a biztosítónál ebből a szituból ki lehet jönni nyertesen az autósnak (a motorosnak sem) simán 50-50% -t fognak megállapítani ami azt jelenti, hogy senki nem kap semmit
4 - ez a közúti közlekedés szándékos veszélyeztetése, komolyan büntetik
szóval ebből nem lehet nyertesen kijönni, főleg nem többször egymás után
erdekes a tema. jomagam szeretem a motorokat es a motorosokat is. elenyeszo % az, amelyik igazabol motorozni nem tud, de huzza a szarvat, mintha kotelezo lenne.
terepmotorozas. erdesz a vegzettsegem, egyik gyakorlatom soran osszefutottunk nehany terepmotorossal. szitu a kovetkezo. motor megall, ember leszall. motor felborit, kulloket puskatussal meggyepal, gumi kiszur, gyertya kiszerel es lehet tolni a motort hazaig. nem lettunk feljelentve es azota nem mereszkedett ki az illeto. ezek szerint hatasos volt?
hmmm, ezt asszem erdészi túlkapásnak hívják. viszont bizonyára hatásos.
akkor gondolom meglett az alairasod gyakorlatbol ;)
nem lehet, hogy a gyakvezer berelte fel a motorost, hogy megmutassa elmeletben hogy kell eljarni mer' amugy nem konnyu ezeket sarokba szoritani, megallitani, felboritani, foleg ha tobben vannak
vagy valami fiatalabb arc volt?
miert nem mentel rohamrendornek?
Egyébként meg hagyjuk már ezt az erőltetett "nekem előre kell mennem a motorommal, hogy ki ne nyírjanak".
Tudtommal alapszabály a kreszben, hogy mindenki a maga előtt haladót figyelje és ne feszt a tükröket sunelja. Természetesen nagyon fontos a tükör előzésnél, elindulásnál, sávváltásnál. Nade forgalomban haladva? Bebaszna ha mindenkinek azt kéne figyelnie hogy a háta mögötti mit balfaszkodik legtöbbször index nélkül ugye. Trágya banda tud lenni az autós, de azért ti is elgondolkozhatnátok ezen motorosok. Csak azért mert ottvan a seggetek alatt az új r1 lehet normálisan is vezetni a motort.
tanarur Te remélem nem KRESZ-t oktatsz.
Bár én betű szerint régen tanultam, de szerintem az a lényeg, hogy mindig tudd, hogy mi történik körülötted. És nem csak előtted.
De most már értem, hogy miért van az, hogy sok autós nem csak a motorosokat, de a szirénázó mentőautót is csak akkor veszi észre, amikor már megelőzte...
Mindenki azt modja hogy hülye motorosok, nem mernek szólni ellenük mert félnek meg minden, törvényenkívüli vadállatok, őrült száguldozók stb. Olvassátok végig a kommenteket, meglátjátok mi a helyzet. Motorosnak se valami könnyű lenni, most én érzem magam egy kicsit kellemetlenül. De nem fogok akárkitől beszarni, akármekkora autója is van.
Egyébként a köcsögöket én is utálom, még ha motoros is. De nem Motoros!
Gab: nem tudom ki mit tanít, de az ember látószöge emlékeim szerint jóval kisebb, mint 360 fok
te látod az előtted lévő autót, ő viszont csak akkor lát téged ha leveszi a szemét arról ami előtte van... ha lassan jössz álló autók közt akkor észrevehet meg tulképp mindegy is.. de ha valaki sokkal gyorsabb a környezetében tartozkodó autósoknál azt nem feltétlen látják a hátuk mögött.. ezért kéne a forgalom tempójában haladni. Mentőautót is akkor nem vesszük észre ha sokkal gyorsabb nálunk és simán megelőz, ha lassan tipródik előre a sorba akkor mindenki szokta látni
Sok rosszat hallottam már Árpádról, amit egy cikk után sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom.
De egy rossz tulajdonságát már felfedte elöttem, mégpedig azt hogy általánosít.
Nem mindenki barom, nem mindenki "állat két keréken".
Sőt a motorosok 99%-a nem az, de sajnos az emberek a kirívó 1%-ra figyelnek.
Az autósok többsége normálisan áll a motorsokhoz, egy résszük tart tőlük, egy részük pedig utálja őket abbéli kisebbségi érzésből táplálkozva, hogy ők motorozni szerettek volna de sosem volt elég vér a pucájukban hozzá.
Meggyőződésem az, hogy az ellentét csökkenthető lenne a B-kategóriás jogosítványhoz kötelezően le kellene rakni egy M, vagy egy A korlátozottat....hogy a B jogosítvány nem csak nevében legyen magasabban kvalifikált.

Néhány tévedés:
A terepen közlekedő crossmotor, ill quad semmijen más modszerrel nem követhető, mint egy másik ugyanilyen járgánnyal.
A helikoptereket meg jobb lenne inkább betegszállításra használni.

Mégvalami:
Kamerázni felesleges, a magyar törvények szerint a terepen közlekedő quadra, és crossmotorra nem kell rendszám
OC:Szíved joga kit utálsz, de biztosan te is tartozol olyan csoportosulásba amit valakik szintén utálnak.
Utána lövöldözni a motorosnak? Mi ez kérem? a Mad max című film?
Szerintem gondolkozz el egy picit hogy mit is mondtál!
Lonley Photon:A kis motortérfogatú robogók többsége kétütemű, ami azt jelenti hogy már egy sima elinduláshoz is pörögni kell erősen egy motornak...ugyanúgy mint egy trabant (hja kérem!...nem tudtad?!...talán jobban meg kellene ismerni azt ami ellen utálkozol...csak szerintem attól félsz hogy ebben az esetben nem lenne mit utálni benne)
Spamdog:..és milyen fegyvert javasolsz a motorosnak?
Betyár:Ha esetleg rám nyitnád az ajtót, az ártalmas lenne az egészségedre...ehhez meg nekem an jogom.
...és motoros összetartás: Ha egy motoros társamra nyitnád az ajtót betyár, azt is személyemet érintő támadásnak venném, és ekként kezelném (ez számomra önvédelem kategória)
Na akkor!
Elnem tudom mondani menny rosz élményem volt már autosokkal kapcsolatban mondjuk az elsődleges az hogy a fele NEM TUD vezetni mert autot minden barom tudja irányítani.Ezen kívül eddig már 2 nagyon jó barátomat vesztetem el autós miatt pedig ők gyakorlott pályamotorosok voltak. Arról meg, a kis pápaszemes középkorú családi kombi vagy egyterűben ücsörgő család apa pereputtyal a háta mögött a visegrádi-pilisszentlászlói szerpentinen a piknikező hejről úgy hajtanak ki, hogy semerre se néznek miközbe én éppen lapon fordulok. Csak velem fordult elő idén vagy 4-5 ször és nem nekei köszönhető hogy nem bontottam le a fél családot és saját magam.
A kipuff hangról meg csak annyit , hogy amikor pesten vagy városban motorozok legalább nem lép ki elém az eggyik hülyegyerek a labdályát kergetve mert hallja , hogy jövök.
Betyár!
Át kéne hegeszteni a kocsidat tolóajtósra, akkor nem tudna nekimenni a mototos. De szivesen eltörném a kezed, hogy még azt se tudd kinyitni!
Miért baj az neked ha én a két álló kocsisor között haladok a motorommal?
Minek szopjak én is a dugóban mint te, ha lazán elférek a két sor között?
Na látod te egy tipikus KÖCSÖG autós vagy!
Kit érdekel hogy mihez van jogod?
Ha az utcán találkoznék veled biztos hogy szájbavágnálak, pegig nincsen hozzá jogom.
Várom megtisztelő válaszod.
Betyár:
Ha velem ezt csinálnád hogy direktbe rámnyitod az ajtot és én ezt tudom, összetöröm a töbmillios gépemet azért mert te faszt ideges vagy, sztem nézhetnéd hogy adok betétlapot, és örülhetnél hoygha meguszod korházzal.Szal probálkozz nyugodtan mert sztem nem én vagyok vele egyedül így ugyhogy addig csinálod ezt amíg emberedre nem akadsz.Utána nem lesz mivel nyitogatnod az ajtot.
Én terepmotorozok és annak aki pl szögesdrótot rakna elém annak a nyaka köré tekerném!!!!!!
Raktak már elém szöges lecet, csak annyi szerencséje volt hogy nem tudtam ki volt, mert a fejébe basztam volna!!!
Vaank olyan emberek akik fanatikusak (mint én) csak a motorba leli örömét!!!
A hegyekben senkit nem zavar és abban az 1 ben eggyet értek hogy természetvédelmi területen nem kell motorozni!!
Ha én látok valahol jelzés én nem megyek oda!!!
Lakott területen sem húztom!
És itt lehetne helikopter is vagy kamera is akkor se kapnának el(az arcunkat nem látják)a terepmotoros rendőrök vannak és nincs nekik elég nagy motorjuk és tapasztalatlanok!!
És néha a "polgár" belegondolhat azokba a következményekbe amit a szögesdrót vagy a papszegecses dolog után jár, mert ha egy motoros belemegy nem is kell oda túl nagy tempó hogy életét veszítse és utána nézzen a szülei szemébe!!!!!!!
"betyár" neked meg azt kívánom hogy egyszer egy olyan motorosra nyisd az ajtódat hogy ha ő felkel felüti az orrodat az agyadba és becsomagol a szar kocsidba utána meg gyújtsa meg veled eggyütt!!!!!!!!
Ha te neked jogod van ehez nekünk is lenne jogunk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Betyárnak az az egyetlen szerencséje ,hogy itt név nélkül megy az egész mert külömben joga lenne beszarni a helegközelebb utcára lép az bisztos!
Tóta W. Árpád, OC, ....meg a többi ilyen gyökérre kéne inkább vadászni. Ágyuval.
Sziasztok !!

EZT A CIKKET BIZTOS EGY OLYAN EMBER ÍRTA AKI MÉG EGY 3 LÓERŐS SIMSONT SEM PRÓBÁLT KI ÉLETÉBEN MERT ÚGY MEGY HOGY........ :)
ÉS KÖZE NINCS A MOTOROZÁSHOZ SEMMMMMI FÉLE TÉMÁBAN, CSAK ANNYIT TUD HOGY VAZE EZ NAGYON HANGOS.HA VAN BENNED EGY KIS MAZOHISTA HAJLAM AJÁNLANÉK EGY MOTOCROSS VERSENY MEGTEKINTÉSÉT :)))))

A CIKKHEZ ÍRT GONDOLATOK: éjjel kettőkor biztos nem recseg végig az utcádon egy cross mocis mert ugyanis a cross motoron nincs lámpa.Senkinek az agyát nem ingerli, hogy éjjel kettőkor motorozzon.Én vasút melletti házban nőttem fel, és mégsem hugyoztam be amikor 20 percenként eldöngetett egy vonat kb.200db-es hangnyomással.A porszívóból meg azonnal ki kell önteni a lét nem kell benne hagynod, hogy szét rohadjon.HANGKIBOCSÁTÁS: egy crossmocis, vagy elmegy kijelölt pályára, vagy elmegy erdőbe mocizni :(.De amikor a szomszéd kisrác vesz egy robcsit, és kiheréli a kipuffot annak is van akkora hangja mint egy crossnak, és azzal a robcsival bizti elmegy a házad elött minimum 120-130db hangal kb. 20-30-szor/nap akkor kiváncsi lennék, hogy basznád meg őt???.Nagyon csúnya dolog szét túrni az erdőt versenygépekkel, de azon is elkéne gondolkozni, hogy a sok túrista miért szemetel.Azzal egyet értek, hogy motorosoknak nincs keresni valójuk az erdőben, de akik pedig bemehetnek "túristák" azok jobban teleszemetelik az erdőt mint a motorosok, láttam már ilyet töbször is "szaros pelenka beugrott a bokorba" láttál már ilyet suttyú paraszt természetkedvelő barátom ??. Feszítsetek csak szögesdrótot nyak magasságba, úgy mentek börtönbe mint állat, és egy pár év múlva meggyengült gyűrűs izommal jöttök ki :).Ki vagy te a vörösszinbe öltözött elkúrt miniszterelnök?, hogy szabályozást javitgatsz? dolgozzál, és túlórázzál jó sokat ha annyira szereted a természetet, és abból ültessél fülemülét, te barom.
Van motorom, van nagyonhangosan recsegő kipufogóm, terpezni nem járok, a többiek meg dögöljenek meg. Jahogy az autós szándékosan rámhúzza a kormányt? Direkt a lehető legközelebb megy el mellettem mikor megelőz? Kérem, szíve joga. No, igen, én próbálok idomulni az ország lakosságához, jelentem: elég sikeresen.
Ja, igen. Áprád, van A-s jogsid? :D
Baskiria !!

Nem kell idomulni senkihez !! ugyanolyan jogod van a kresz szabályai szerint közlekedni motorral, mint másnak autóval!
Aki rád húzza a kormányt, azt jól szájba kell verni szó nélkül ! BIZONY, BIZONY.
Nah igen igen
Ez a lényeg a motoros, a motoros gyökér, a motoros nem tudja a Kreszt, a motoros ez a motoros az, nah ide figyelj kedves barátom. Elsőnek is nem kell a motorost általánosítani. Nem mind1ikünk olyan mint akikről írtál a cikkedbe. Nem tagadom vannak állatok, de többje normális. Én is terepezek, nagyon sokat vagyok erdőbe mezőkön,és elkell,hogy mondjam néha nem magamtól. Nem elkell venni a motorostól a motorját meg jól megverni, vagy megbüntetni mert terepezik, hanem ehelyett egy pályát kialakítani(félre értés ne essék, nem cross pályáról beszélek, ami már majdnem minden tanyán van, hanem enduro pályáról) és talán megoldódna az a nagy problémád,hogy nem tudsz kirándulni. És...az én motoromnak nagy hangja van, és képzeld zavar sok ember, de kérdem én, ez kit is érdekel? Papírom van a kipufogóról, és annak zavaró" hangjáról, és ha fel is jelentenek csak nevetek hülye embereken mint te, akiket ez zavar!! Majd legkzözelebb jelentsétek fel a Janit is, aki apuci márkás Mercijével feszít, égeti a gumit, meg döngeti a mélyládát a kocsiba...jah bocs, neki kocsija van, ő jó ember, nem motoros. Auto és motor, nos igen, autós és motoros, nem egyszer volt,hogy előttem egy autó az ut közepére sorolt és nem akart elendedi, huzták már rám a kormányt, fékeztek már rám, és versenyezni is akartak velem, nah és kik? igen Autósok. Azok akik balfaszok, előzésnél vagy nem néz tükörbe, vagy csak 1be, az is 2másodpercre, miközbe a motoros ott halad mögötte, és csatt. meglehetne nézni a balesetet okozók indexét motoros és autós között, akkor talán rájössz,hogy kiket fikázol mert motorja van. Ilyen cikket ccc, ne általánosíts az a lényeg!!! Nah hali
engedj be!!!teljesen igazad van.ha nekem papirom van a motorrol nem tudtok semmit csinálni,aki meg a cikket irta annak üzenem,ott verték volna szét a pofád a motorosok.szerintem csak irigy vagy a mocisokra
en a nagy dog mercimmel ha meglatok egy mocist a tukorben lehuzodom, amit o aztan szepen megkoszon ,,majomhazi troger banda,,,,,,,,,
Hé! totya w árpika !!!

Ha már annyira elvagy szállva a környezetvédelemtől, akkor arról miért nem írsz, hogy az erdész mit keres bent a FOKOZOTTTAN VÉDETT TERMÉSZETVÉDELMI TERÜLETEN a terepjárójával?. Miért nem megy gyalog ? talán elvan tőrve a lába?.
Vagy pl. mit keres bent a Bakonyban a rendőrmotoros SUZUKI DRZ 400S-EL???.
A rendőr motortól nem költöznek el a vadállatok? Vagy pl. a budaörsi kopárokon mit keresnek 30 tonnás teherautók + markolók?.És a kopárok is FOKOZOTTTAN VÉDETT TERMÉSZETVÉDELMI TERÜLETEN !!!!!!!
amig ezekre nem tudsz válszt adni, addig
nem pofázz RETURJEGYES !!!!
Ez az ember pofázik nekünk MAGYAROKNAK, MAGYAR motorosoknak !!!!.
Felháborító !!!
Ezt nézzétek, meg sok köze nincs a MAGYAROKHOZ, MAGYARORSZÁGHOZ !!!!!

LINK: kuruc.info/r/26/17031/
Jó napot mindenkinek! Én 3 dolgot mondanék 1.: ATTÓL MÉG, HOGY VAN PÁR GYÖKÉR A MOTOROSOK KÖZÖTT, NEM MINDEGYIK MOTOROS ILYEN!!! NEM KELL MINDENKIT KINYÍRNI, PÁR HÜLYEGYEREK MIATT! ÉS A MOTOROSOKNAK HELY KELL, AHOL MEHETNEK, NEM PEDIG RAZZIA ELLENÜK! Gondolom szívesebben költik a pénzt blokádokra, rendőr járművekre, stb... mint arra, hogy utakat jelöljenek ki! PÁLYÁKAT ÉPÍTSENEK! 2.: Az állatok nem költöznek el onnan, ahol motoroznak! Pl.: Van két crosspályánk, mind a kettőn van "forgalom", a nyúl odúja az egyik kanyar tetején van és nyúl is lakik benne! A másik pályán meg őz és rengeteg fácán lakik! Az állatokat nem nagyon zavarja, én eddig úgy vettem észre... Szóval erről ennyit.... 3.: És akik szemetelnek, azzal mi van??? Az olyat kellene SZIGORÚAN büntetni, aki autó alkatrészeket, szétszedett bútorokat, műanyagokat dobálnak ki az erdőbe! És a túristák nem dobálják el a szemetüket az erdőben? Nem dobják el a cigaretta-csikket, ami aztán fölgyújthat egy erdőt... Azt meg lehet bocsájtani! AZ nem bűn... A LEGTÖBB HELYEN A TERMÉSZETBEN ROHADT SOK A HULLADÉK!!! Ez ellen is tenni kell valamit, legalább ilyen "lelkesen" kellene ezt csinálni, mint a motorosok kiírtását!
ELnézést, az első dolgot már leírta előttem Engedj be
Nem vagyunk csapdaállítók, mert ez nem elég hatékony megoldás a zajongó taplóbarmok ellen. Vagy belemegy az a marha, vagy nem... Ehelyett a nyitott kipufogóval repesztő seggfejeket úgy összeverjük, ha sikerül leszedni a motorról, hogy a baleseti sebészeten is megizzadnak vele, mire összerakják. A zajt sehol nem tűrjük el, nemcsak védett területen! SEHOL!!
csendhaver
Egyetértek.
A DRZ-S
A magyar motoros zaja az jó zaj, a zsidóé meg nem? Ugyan, ugyan...
CSENDHAWER

Megnézném, ha egyszer velünk taliznál kit vernél agyon ??.
Leütöttünk már egy-két ilyen csendhawert :)
ÜDV Mindenkinek !

Egyet nem értek skacok, miért most van ki akadva mindenki, hogy motorosok járják az erdőt???.
Már a 80-as években is ugyanúgy motoroztak, az erdőben mint most, csak akkor, még: MZ, ETZ, SIMSON, JAWA, márkájú mocikkal tették ezt meg.
Sőt a 80-as, 90-es, években sokkal több motoros volt mint most. Annak idején Könnyebben megtudott venni az ember, egy MZ-t, vagy SIMSONT, mint mostanában, egy menő márkájú cross ill. endurót.
Azoknak a mociknak a 80%-án házilag ki herélt ill. rezó kémény volt, amit még az Ó utca, és a Nagymező utca környéki boltokban lehetett megvenni kb. 5-6 ezer ft-ért, annak is volt ám hangja, nem csak a mostani nyitott dobnak.
Az erdőkben ill. különböző természetvédelmi területeken, ki alakított pályák ill.utak, már ott vannak 20-30 éve.
Nem az a 20 éves kisgyerek csinálta a két hete szalonból elhozott KTM-jével !.
Nagyon sok pályát amikor megcsináltak egy kietlen területen a motorosok az még nem is volt természetvédelmi terület, ezt azért mondom mert a mi falunkban is van egy ilyen hely, ami csak 10 éve védett terület, és mindenki ki van akadva, hogy lehet így szétjárni motorral?
Bocsi régen az volt az edzőpályánk.
Ezt a pár gondolatot azért írtam le, mert ez az erdőjárós, rezó kéményes mocizás nem mai keletű dolog.
DRZ-S

A helyedben ezzel nem dicsekednék! A leütésetek a zsarukra tartozik, ha tényleg volt ilyen... Igaz, ebben kvittek vagyunk, mert tavaly nyáron egyszer leszállítottunk egy rohadékot a nyeregből. Szóval nekünk sincs mit dicsekedni! Maradjunk annyiban, hogy az országúton meg néhány pályán rezegtetitek a seggeteket, máshol SEHOL! És ott is k***a kicsi zajjal. Meg esetleg kisebb közutakon, méghozzá úgy, HOGY NE LEHESSEN ÉSZREVENNI A JELENLÉTETEKET! Akkor a "csendhaverok" bűnlistája nem gyarapszik. Bár még mindig ott vannak a felbőszített telektulajdonosok, turisták, és még jó sokan, akik a nyakatok kitekerésére várnak!
Csendhaver !

Érdeklődnék, hogy csak az 50-60 lóerős enduro ill. cross mocikra vagy ideges, vagy a kis 50ccm-is sport dobbal felszerelt robogókról is leszoktad ütni a 13-14 éves kis srácokat is ???
A sport dobbal ellátott autókat, is fel szoktad gyújtani?
Vagy az 1000ccm-is gyorsasági motorok elé, is építesz betonfalat??
Biztos vagyok benne, hogy megcsinálod minden motor fajtával, mert te kemény gyerek vagy !!
De ha elmész bevásárolni és azt látod, hogy egy sötétített ablakos 600-as merci
be áll egy rokkant helyre, annak-azoknak biztos nem mersz be szólni, hogy kocc ki erről a helyről, mert leütlek !!
SZERINTEM TE EGY ILYEN EMBERKE VAGY !!!!!.
Jöttek már normálisan szólni, nekünk hogy ne járjunk erre többet, azóta nem is járunk arra.
De ha valaki beszól, akkor CSAK AZÉRT IS ARRA JÁRUNK, NAPONTA TÖBBSZÖR IS !!.
Tájékoztatlak, hogy mindenre rohadt ideges vagyok, ami feleslegesen ordít! És az is megjegyzendő, hogy nem csak én! Sötét ablakos 600-as mercivel pedig még nem találkoztam rokkant-beállóban, de megnyugtathatlak, ott is kinyitnám a pofám, ha látnám a tulajt, még ha egyedül vagyok is! A beszólókkal szórakozást meg nem tartanám jó ötletnek, mert azok már amúgyis igen fel vannak dühödve mások szarjainak a bőgésétől, könnyen kaphatsz vasvillát a hátadba... Az ilyen zajospalik miatt már a biciklisekre is allergiásak a Bükkben (meg mindenre, aminek két kereke van), és leeresztetik a kerekeket! Ráadásul igazuk van, csak éppen ennek más is issza a levét. A jobbfajta, alig észrevehető, országutakon száguldozó valódi motorosoknak meg jó utat, és szűrjék ki maguk közül a barmokat!
csendhaver !

Mindenkinek van valami hobbija, nekünk a motorozás "enduro".
Csak tudod az a baj ebben, hogy a kijelölt pályára is el kell valahogy jutni.
Hangtalan üzemmód pedig nincs a mocin.
Bár hozzá tenném, hogy a mi csapatunk az olyan, "15-fő" hogyha látunk pl. egy kismamát aki tolja az utcán a gyerekét, nem kell szólni senkinek, mindenki behúzza a kuplungot, és alapjáraton gurulunk el mellettük, nehogy meg ijedjen, vagy felkeljen a kisgyerek.
Mi az utcán feleslegesen nem tépünk jobbra-balra, csak a pályáig, és haza.
Akikre te haragszól, azok a supermotosok "enduro felépítmény utcai speed gumikkal" 150-160dB hangal.
Csendhaver! Alapvetően igazad van. Egy dologban tévedsz, miszerint túlzott agresszió levezetése űzi ezeket a félállatokat a természetbe. (A pályákon menőket itt most hagyjuk ki.) Az ok egyszerűen annyi, hogy az ilyen elkényeztetett majmok nem jutottak még el addig a fejlődési szintre, hogy felismerjék: a lábuk helyváltoztatásra is alkalmas, és a természetben kiválóan megfelel. Sőt bicikli is van a világon, ami a civilizáción kívüli gurulási igényeket kielégíti. Bár ezek a mama kedvencei csak akkor olyan nagy hősök, ha egy gép dolgozik helyettük, ha már maguknak kell hajtani, oda az egész... Inkább felb...ák a többiek agyát, aminek következménye a péceli motorosrendőr esete, ahol megint ártatlan szívott a barmok helyett. Erre képesek ezek a rohadékok, meg arra, hogy elüssék a turistákat, szándékosan fitogtassák benzingőzös állatagyukat! Ezeket gondoltam, jó ha tudod, mielőtt megbékélsz az esetleg csendesebbekkel!
Sajnálom a febr.24-i cikkekben szereplő motorosrendőrt! A természetben randalírozók újabb közvetett áldozata. Bár több cikk is van erről, ahonnan kiderül, nem egészen volt ártatlan... Az erdővédőknek igaza van.(Igaz nem ilyen formában, de igen mérgesek!!) Nem elég nekünk motorosoknak az aszfalt? Az erdőt is tönkre kell tenni??? Mit gondolnak a "kedves" terepesek, amikor belépnek az erdő (mező, stb.) területére?! A fene a gusztusukat, hogy ez az új szórakozásuk! Szégyelljék magukat!
yamahaman !

Bringa is van a világon ?? A bringa is ugyanúgy ki van tiltva azokról a helyekről, ahonnan a motor pl.: „erdő”.
Múlt héten a munkatársam elvitte a családját, a libegőhöz kirándulni, és az erdőben ezerrel tépő bringások elütötték a kis fiát.
Pont olyan magas a fia mint egy átlagos mountain bike kormánya, az akadt bele a homlokába, úgy hogy 8 öltéssel kellett össze varni (mire orvoshoz jutott majden elvérzett !!)(ennyit a bringáról)
Munkatársam így vélekedett az esetről: „Ha már kettő rossz közül kellett volna választanom, akkor inkább a motort választottam volna, mert azt már messziről lehet hallani, hogy jön és lett volna időm félre rántani a fiamat”.
Kiváncsi lennék, hogyha a te fiadat ütik el bringával, akkor mit mondasz? Ez egy kemény gyerek, ez használja a lábait, nincs elkényeztetve. Láttátok, hogy elütötte a fiamat?. Ő bizti nem a mama kedvence!.
Aki versenyszerűen űzi az endurót, az nem egy elkényeztetett mama kedvence, mert az erőnléti edzéseik majdnem meg egyeznek, egy boxoló edzéseivel.
Egy enduró motor 100-130kg. Oda kell az álló képesség megtartani a versenyeken !.
Az endurós miért megy ill. próbál bemenni az erdőbe ?? Mert az enduró verseny is olyan közegben zajlik.
Cross pályán nem tud gyakorolni max csak az ugratásokat, de az édes kevés.
Bakonyban normálisabbak az erdészek mint pl. pestmegyében.
Ott adtak az enduró versenyzőknek egy jó nagy területet, az erdőben, ahol saját maguk alakíhatnak ki maguknak pályát-pályákat.
Egy dolgot nem értek pl.: a Budaörsi kopárok fokozottan védett természetvédelmi területté lett nyilvánítva, még is naponta járnak rajta 30 tonnás teherautók.
A Bakony is azóta lett természetvédelmi terület amióta ki mentek az oroszok.
Azoknak senki nem mert szólni, hogy ne tedd tönkre a T72 tankoddal.
Most már ott rendőr motorosok cirkálnak, (suzuki drz 400-al ami ugyancsak egy verseny enduró) hogy elkapják, az arra tévedt motorosokat.
De érdekes, hogy minden évben ott rendeznek Rally versenyt ami természetvédelmi terület: A BAKONYBAN !!
Ezt is meg kéne érdeklődni az arra érdemes erdésztől? Ilyet, hogy lehet csinálni ????
Mielőtt nagyon védeni kezded hőn szeretett terepes "barátainkat", nem ártana ide egy cikk, csak hogy lásd, miket is védsz. Az "edzés" nem egyéb soknál, mint sátáni ösztöneik kiélése. Az ilyet embernek nevezni durva sértés a valódi emberi lényekre:

"Agyonrúgott egy őzet egy terepmotoros Szalaszenden, miután motorjával felzavarta az állatok csoportját és az egyik őz beakadt egy kerítésbe. A motoros a fennakadt, magatehetetlen állatot ölte meg. A fiatalember ráadásul egy gyümölcsösben tette mindezt, ahol engedély nélkül motorozott. A motoros először elmenekült, később visszatért ellopni az őz tetemét. A rendőrök elfogták, állatkínzás miatt eljárás indul ellene - közölte szerdán a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság."

1. Nem miket "védek", hanem kiket !!!. Ennyi erővel te is lehetsz másnak a szemében egy csúszómászó !!!.
2. Az szerinted egy bevált szokás, hogy egy új gazdag (vadász) aki csak annyit tud a puskáról, hogy kell elsütni, de célozni nemtud, rá lő egy vadállatra, de nem tudja leteríteni, csak megsebezni. Az állat elfut, és egy bokor mélyén 1-2 hétig iszonyatos kínok után megdöglik. Ez nem állat kínzás ???.
Tehát a vadász (akinek nem inge, ne vegye magára, de akinek a mérete az hordja!) azért mert legálisan van ott, mert fizetett érte, és a vádász vizsgája is meg van, az legálisan itélhet egy vadállatot kínszenvedésre ???.
Nagyon sok szemszögből lehet vitatni az állatkínzás esetét.

U.I.:Én egy állatbarát ember vagyok, és nem tudnék ártani egyiknek sem!
Én a normálisan motorozókat védem, és őszintén sajnálom ezt az őzes esetet.
Kurva anyád te egy szarházi taknyos köcsög vagy! Az autósok 1 fokkal sem különbek a motorosoknál csak rosszabbak! Sokkaltöbb balesetet okoznak mint a motorosok! És ha egy motoros csinál balesetet akkor rögtön fölfulják a dolgot mert a motoros baleset sokkal ritkább mint az autós! Úgyhogy mennyé vissza anyád lukába mert ha egyszer találkozunk fölkúrok a picsádba egy rezót! Na csá geci!
*****anyád, kinek címezted a cikkedet ??? :)
Na ezt sem a motorosok hordták össze

index.hu/gal/1/pic.php?dir=0611/bulvar/szalajka/&pid=8

Erről miért nem beszél senki, hogy a sok köcsög túrista mit csinál, a hőn áhított szalajka völgyben ??!!.
Véletlenül fent jártam a vitorlázó repülőtéren és pont ott jártak a SITTszállító 30 tonnás teherautók.Mondanom sem kell ,hogy ez a legszigorúbban őrzött természetvédelmi területek egyike.Természetesen fényképezőgép előkap,és igen szép képeket készítettem a sofőr bácsiról+a leborított rakományáról is.Tele műanyaggal és rozsdás vashulladékkal,építési törmelékkel!Lehet hogy tótawejszárpika hugyos porszívója is ott volt valahol a sitt alján.Kedves duna-ipoly nemzeti parkintézet, hogy is van ez kéremszépen?ÉS még egy gondolat:-Ha valaki wejsz az hogy lehet ÁRPÁD?
Dj_maverick!

Sajna igazad van, a szar nemcsak motorra pottyanhat és ragadhat oda ( magát motorosnak képzelve), hanem biciklire is, kocsiba is, sőt mászkálhat is afféle turisták szégyeneként. Én se csak motoros vadmarhákkal igyekszem elbánni, hanem máshol is teszek, amit tudok (pl. illegális lerakók megfigyelése)...
Tisztelt *****anyád! Ha nekem címezted az intelligenciától duzzadó benyögést, jobban teszed, ha nem óhajtod, hogy találkozzunk! Mert ha igen, kapsz olyan kurvaanyázást, hogy összefosod magad, te szaros paprikajancsi! Aztán még alacsonyabb színvonalra süllyedsz, mint a mostani! Pont az ilyen rohadékoknak való a szögesdrót, stb.
Motorosfogo !

Ha a motorosok annyira kártékonyak, és nem valók szerinted erre a világra, akkor
remélem ugyanennyi időt szentelve buzi turistákat, kapsz el szemetelés, és szaros pelenka frizbi szerű eldobása közben. Arról is szeretnék látni bizonyítékot, ahogy illegális szemétlerakókat buktatsz le !!!.
„Remélem marad erre időd, hogy a motorosok kergetése mellett, ezzel is foglalkozz”
Duna-ipoly és a Natura 2000 is kapott nagyon sok fényképet, arról hogy, a fokozottan védett természetvédelmi terültre, sittel megrakva 30 tonnás teherautók járnak be. Azt hiszed foglalkoznak vele? Egyáltalán nem, leszarják. És miért szarják le ??????
Azért mert valamelyik vállalkozótól pénzt kapnak, azért hogy a sittjét oda hordja. Tehát amíg ilyen dolgok történnek „védett területeken” senki ne szólja le a motorosokat, hogy milyen károkat okoznak !!!.
De ha pl. arra sétáltatja egy Magyar ember a kutyáját, akkor biztosan ott terem 2-3 erdész, ilyet nem szabad csinálni, címszóval, már tölti is a büntető csekket.
K***aanyád! Nem lesz szükség arra, hogy a természetjárók meg a motorosfogók verjék össze azt a bunkó fejedet! A "jobbfajta" motorosok megtiszteltetésnek veszik, ha megcsinálhatják ezt, miután olyan k***a jól emeled a hírnevüket! A magadfajta vadparasztok után ítélnek meg minden gépesített kétkerekűst!
Nos, lehet utálni azokat akik enduro motoron ülnek,meg azokat is akik hétköznap éjjel a decibelektől szétszakadó hangfalakkal zenét halgat míg én munkából hazajövet után aludnék.
Itt más probléma áll fent.Én is megvettem a drz 400-as motorom, amit hobby célra és munkába járás céljából használok,méghozzá úgy, hogy megpróbálom a motorom úgy beindítani ill. leállítani,hogy azzal mások nyugalmát ne zavarjam.(mekkora állat vagyok,igaz?)Ami a probléma gyökere amivel én is szembesülök,hogy az a közlekedési hatóság,amelyik erre a géjárműre forgalmi engedélyt ad ki erre a típusra,ráadásul úgy, hogy se féklámpa,se index, se visszapillantó nincs.Ennek ellenére megkapom a 4 év műszaki vizsgát, amit persze a rendőrnek hiába magyarázok.Az ilyen típuson ülő motoros társaimnak higgyék el megvan a saját baja.Az pedig,hogy a motor hangos arról meg nem én és nem más tehet,a hiba gyökere megint ott lapul, hogy ezt a típust így átengedték a forgalmi vizsgán.Persze létezik az a falyta ember aki ezen felbuzdulva kivívja magának azt az érdemet, hogy szögesdrótot húzzanak elé, az az ő baja.De mindenki elhiheti, hogy létezik kivétel és minden tiszteletem nekik,mert a mai világban elég 1 paraszt ahoz, hogy az egész endúrós társadalmat egy kalap alá vegyék,és elitéljék.
Ennyire suttyo legyen valaki, azt birom, hogy olyanok okoskodnak a témában, akiknek fingjuk nincs erről! Kezdjük ott, hogy az endurozás erdőben történik, akár hiszed akár nem, egy jo enduros nem fogja kitépni a fokozottan veszélyeztetett virágodat, nem fogja leengedni a váltoolajat egy patakban és nem szemetelni sem. Továbbá nem fog elmenni a kijelölt motoros utvonalakra, mert az sajna nincs neki, meg nem fog segiteni annak párszáz fakitermelő kamaznak, amik félméteres nyomot taposnak az erdőtalajba, persze erről nem ír senki, mert a vállalkozo adott annyi pénzt az erdésznek h ne szoljon bele, ugyhogy ö már csak ezeket a köcsög motorosokat basztatja. Éjjel pedig nem csak a terepmotorost baszogasd, hanem azt a kedves Opel Vectrás fiatalt is, aki hegesztett magának olyan kipufogot amivel 3 várost ébreszthet fel egyszerre...
Röhejes ez a sok beszólás az erdészetről, ugyanis a hozzászólók közül talán egy se erdész volt. Minden valamirevaló embert rohadtul ingerel a recsegve ordító terepmotor, a túlnyomatott hangszóró, a városon éjjel teljes hangerővel átrepesztő idióta autós, stb. Ezen kár vitatkozni... Akit nem zavar, ott komoly baj van. A kivételnek tényleg tisztelet, van, amelyik nem az ordításával hívja fel magára a figyelmet! Attól, hogy valami hülye bürokraták adnak rá műszakit, még nem kell a kipufogóval vacakolni! A világ nem kíváncsi arra a felemelő zenei élményre, amit egyesek szarjainak a bőgetése okoz!!

Másik lejárt lemez az "egy-két idióta kivételével a többi holt normális", mert sorra derülnek ki a disznóságok, különböző elkövetőkkel. Ez az "egy-két" barom valójában szép szám lehet. Ez a cikk quadosokról szól:
www.stop.hu/articles/article.php?id=347774
Miért te talán erdész ill. rendőr vagy ???
Hogy ennyit foglalkozól ezzel a témával ??
Nem hinném !!!.
Az meg hogy melyik motoros ill. quados kit ver meg senkit nem érdekel. Ennyi erővel több oda figyelést szentelhetnénk pl.: Azokra a rendőrökre akik megerőszakolnak lányokat, vagy kilövik másnak szemét gumilövedékkel, vagy olyan erdészekre akik lopják a fát otthonra tűzelőnek, vagy olyan honatyákra akik lopásukkal, és hazugságukkal tönkre teszik MAGYARORSZÁGOT lásd "balatonöszöd".
Vagy pl. az Olaszliszkai tanár megölése. Ezekhez a dolgokhoz képest, bagatel hír az hogy valaki bemegy az erdőbe egyet mocizni, vagy hogy pofánvág egy polgármestert.
Bár ezt a pofonos hírt sem találtad volna meg az életben, ha nem egy "motoros" csinálta volna.
Ezekkel a dolgokkal kéne foglalkozni? Azért mert nem az erdőben történik, és nem jár zajjal akkor már nem is érdekel ??.
SZÁNALMAS !!!!!!!!!!
Maverick! Megnézted te egyáltalán, mivel foglalkozik ez az egész oldal? Ha igen, ne itt nyomasd a politikusokat meg a többit, hanem a maga helyén! Szar alakok, de a cikkben szereplők se különbek.
Yamaha látom nem érted !Amig mások büntetlenűl csinálhatnak erdőben ill.természetvédelmi területeken azt amit akarnak addig ne a motorosokkal foglalkozzanak.
Aztért írtam a fentieket, hogy ezekkel a dolgokkal is lehetne foglalkozni, mert egy kicsit unalmas már hogy "szombat délután kettő motoros, és négy quados az erdőben 2000 éves mohát kapart ki, és elriasztott 8db vízisiklót" Hagyjuk már ezt a hülyeséget !
Ha közel laksz pesthez, akkor látogass el a Budaörsi kopárokra, és nézd meg ott mit művelnek már több éve a teherautók, pedig a kopárok FOKOZOTTAN VÉDETT TERÜLET !.
Vagy adj egy e-mail címet, és küldök fotókat a helyről. És akkor meglátod miért vagyok felháborodva, hogy ezzel nem foglalkozik senki.
Van itt valami, amit úgy tűnik, senki se ért. Egyszerűen tűrhetetlen, hogy ebben az országban mindig a bunkóság kerekedjen felül! Felháborító, hogy két rohadék megcsinálja a cirkuszt, aztán még nekik áll feljebb, ha ezt nem hagyják annyiban! Durva elbánás kell az ilyennek, nem a végtelen jogi huzavona! Ezek az állatok úgy látszik csak a brutalitásból értenek.
t.zotya !

Milyen két rohadékról beszélsz ??
Természetesen a cikkben szereplő négykerekű faszkalapokról. De van itt az oldalon is elég, csak éppen két keréken...
Ez már valóban több a soknál, hogy ebben az országban mindig a szar ugrál! A quadozás fogalmailag egy szar bunkó időtöltés faszkalapoknak, mivel nem pályán csinálják, hanem erdőben. Egyetlen négyzetcentiméter erdőt se szabadna ilyenre használni. Mi erdő közelében lakunk, itt berregnek a szarjaikkal, távcsöves puska kéne ellenük.
Azt az erdőt se kéne szándékosan rongálni, ami nem természetvédelmi terület. Egy ilyen berregő szar kárt tesz a talajban, a növényekben és zavarja az állatokat. Mióta elterjedtek ezek a pöcsköszörűk, a mi közelünkben lévő erdőkben az egykori ösvények állandóan feltúrt utakká szélesedtek és soha nincsen csend az erdőben tavasztól őszig.
Lali, üdvözöllek Bunkóországban! Itt az az erény, ha minél nagyobb állat valaki. Asszem hogy már csak idő kérdése volt, hogy Bunkóország gátlástalan, természetrongáló maffiózó kiskirályai testileg megfenyítsék az ő "szórakozásukba" belepiszkítókat. Csak azt nem értem, hogy lehetett enyi horgász ilyen béna. A szart ki kéne tiporni ebből a két rohadékból, nem jogilag finomkodni velük!! Az ilyen tahók csak ebből értenek.
És akkor ehez mit szóltok ?

Részlet egy természetvédő cikkből:

" A talajfelszín és vegetáció megbontása felborítja a hidrológiai egyensúlyt, a terepjárók elpusztítják az élővilágot. A járművekből olaj, dízelolaj és egyéb vegyi anyagok kerülhetnek a vízbe, ami káros lehet a karsztvizekre épp úgy, mint a felszíni vizek ökológiai állapotára. A növényzet a járművekkel való közvetlen érintkezés által pusztul, de ezen felül hozzájárul pusztulásához a felborult vízháztartás, illetve a talajerózió vagy tömörödés miatt terméketlenné vált élőhely."

Erdész bácsiknak is sétálni kéne az erdőben ugyebár.
nem olvastam végig a kommenteket, lopom a napot de nem ennyire :) beleolvasgattam ebbe abba. 3 motoros társam tapasztalatai/véleményei alapján írok. (nem regisztrálunk be csak ezért mind :) )
tizenéves motoros vagyok, megspórolt pénzemből vettem magamnak egy enduro motort, amire 4éves korom óta vágytam. nem anyuci apuci pénzelt (barátaim örökölték a motort) kocsit mostam, kutyát sétáltattam stb, a pénzért. nekem van jogsim, közúton, földúton megyek és egyéb nem védett területen :) rendszámom nincs, és legszivesebben (ha lesz nagyobb gépem, amire ár kell) nem is vennék. terepen leesik a rázkódástól.
ne az összes motorost szidjátok! hanem azt aki a 6éves gyereket 250es dögökre ülteti, és szoktatja a törvényszegésre. na meg persze arra hogy ne becsülje azt amije van, mert úgysem dolgozott érte.
ha esetleg óhajtana az állam tenni azért valamit hogy nekünk pályát alakítson ki akkor nem mennének egyeset védett terültetre (akik meg nem védett területen erdőben motoroznak azokat meg nem kell szidni!) az erdészek a batár autójukkal nagyobb károkat csinálnak mint mi.
olyan motoros tehetségeink vannak (köztük sok offroados) hogy ha esetleg rájuk fordítanánk a rohangáló labdapöckölő emberkék helyett a pénzt, világhírűek lehetnénk! a nem védett erdőkben meg alakítsanak ki enduro pályákat, vagy pedig lehet lapítani..
a motorozás életérzés, amit ti begyepesedett emberek sosem fogtok fel, és nem védett területen szerintem szabadon csinálhatjuk! a drótkifeszítőket meg a motor után kötném és pár km-en át húznám, meg a motorosokat legszivesebben fegyverrel kergető "embereket" is. nem kell irigykedni, mert ti túl bénák vagytok motorozni, vagy esetleg nem tetszik maga a motorozás, vagy csórók vagytok (dolgozni kéne..)
és ne gondoljátok azt, hogy aki nagy nehezen összekaparja mondjuk egy pár éves, de újnak kinéző gépre a pénzét, mert minden vágya az a gép (+védőfelszerelés)
és mondjuk nem egy adócsaló válalkozó, az fog pályára költeni.. én nem fogok! bőven elég drága nekem a benzin. meg NINCS olyan pálya ami nekem való. (a környéken) vannak crosspályák (oda a cross gépek valók, felesleges lenne arra költeni egy enduroval) van hungaroring és társai.. az ugye sportmotoroknak való, de ha olyanom lenne se költenék arra hogy még le jussak oda, meg még pályadíj, és még a benzin is..
az meg hogy hajnali kettőkör húznak el a motorook az ablak alatt.. érdekes, itt a városban legalább 100 motorosról tudok, de egyszer nem tapasztaltam. azt viszont igen, hogy az autósok letúrnak az útról, sőt, löknek előre, mikor még piros van. áljon már meg a menet, a motoros is ember, és van joga közlekedni, és hát arányaiban sokkal figyelmesebbek a motorosok, mint a nagyképű 20millás autót terelgető jogsilopók
(ezt annak üzenem aki azt írta hogy be kéne tiltani ezt a "törvénysértő dolgot" -motorozás-) nyugodjanak bele a "nagy környezetvédők" (akik bőven szennyezik csupán a létükkel annyira a természetet, mint egy motor egész üzemideje alatt) hogy mindig lesznek motorosok! és amíg nem csinálnak mindenki számára elérhető pályákat, állami pénzből+fenntartással együtt -értem ezalatt hogy nekünk ingyenes lenne, vagy pár száz forint- (minden motortípusra külön pálya) addig lesznek szabályszegők! én speciel nem, de a kényelmesebb emberek biztos mennek továbbra is védett területre.
ja és mondjuk nem tudom mi a jó abban hogy kifeszítesz egy drótkötelet két fa közé és lefejezel egy 14éves gyereket, aki nem védett területen használta arra a motorját amire való! mert téged zavart a motor duruzsolása (amiről nem feltétlen a szerencsétlen gyerek tehet. ilyen a kipufogója, passz.)
Na mi van természetvédő majmok !!!

Egy motorosnak kell erre felhívni az RTL Klub figyelmét, mert a motorosok üldözése közben, erre már nem maradt időtök ??.

www.rtlhirek.hu/cikk/201977
Kit majmozol te le, te magadtól elszállt kétkerekű? Gyere csak erre mifelénk...
Az említett cikk mellett a kapcsolódó híreket már nem tetszett annyira észrevenni, mi?! :P


Nagyobb baj, hogy amiket korábban írtál, abban igazad van. A Kisalföldön már több ilyen notórius lerakót sikerült nekünk is elkapni, sajnálatos, hogy a Kopárok körül még nem. Erdész "bácsiknak" tényleg nem kéne mindig kocsin furikázni. HA sokan lennénk, gyalog is bejárhatnák a területet. De nincsenek sokan, mert erre nem futja a költségvetésből... A néha 300 kg-os vadat meg nem fogják vállon hazacipelni, még a kedvedért se. Meg a vad etetésére szánt takarmányt se. Ezek HASZONGÉPJÁRMŰVEK, a mezőgazdaságiakkal meg hasonlókkal egyetemben. A két- illetve négykerekű fostalicskák és azok nagypofájú, agresszív barom vezetői viszont úgy hiányoznak mindenkinek mindenhova, mint egy csepp szar a vasárnapi húslevesbe...
Syn!
Nem minden motorost szidok, az utcán szolid zajszinttel közlekedők nálam mindenképp kimaradnak. És ilyenek szép számmal vannak, példát lehet venni róluk!
Amíg olyanok lesznek, amely példányok "motoromon ülve eggyé válok a természettel" röhejes szöveget hangoztatva csökkentik az ember által többé-kevésbé nyugton hagyott területeket, addig az ezeknek csapdákat állítók is akadnak. Ez is egy életérzés, mint a "begyepesedetteké". Mert a "begyepesedettekben" van annyi tisztelet ez iránt a bolygó iránt, hogy ha már minden egyebet megcsináltak vele, kifosztotta, összeszennyezte az emberi faj, akkor legalább összerohangálni és a vadakat riogatni nem fogják.
Természetvédők figyelem !!
A Sóskúti enduro-crosspályát, eladta az önkormányzat egy vállalkozónak, aki a pálya helyén, egy szemétbányát létesít.
Így több száz motoros, és egyesület marad hoppon.
El lehet gondolkozni rajta, hogy hova fognak kiszorulni a motorosok.
honpolgár1 !

El szoktam szállni, amikor edzek a pályán a mocimmal, nem is egyszer nagyon jó dolog.
Bármikor elmegy felétek …. Csak mond, merre laksz ??.
Az említett cikket észre vettem, de ezekből a cikkekből 12db egy tucat semmit nem ér !!.
De igazad lehet tényleg nem léteznének autó nélkül, mert a 300kg-os vadat sem, és a több mázsa fát sem tudnák haza vinni gyalogosan, mert ugye fűteni azért kell :)
Csoda jó hír ez a sóskúti... A Pest környéki bürökraták pont olyan ökörségeket bírnak álmodni, mint ezek a kisalföldiek. Csak néznek, de nem látnak! Kivéve a zsebüket, ami sosem telik meg egészen. Lehet újra papírháborúzni, mert tintanyalók ellen ez megy csak, ez is általában totál esélytelenül...
süti beállítások módosítása