W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Két hónapja kúrtuk el

2006.11.17. 08:30 Tóta W. Árpád

Ma két hónapja nyilvános az őszödi beszéd, a magyar nyelvű kultúra felbecsülhetetlen értékű kincse. A Halotti beszéd után csaknem ezer évvel keletkezett nyelvemlék nagyjából azzal felel az ősi szövegre, hogy "kelj fel és járj, bazmeg".

Két hónap alatt gyakorlatilag egyetlen szót sikerült elemezni a beszédből. Egy szót: elkúrtuk. Ott aztán stop, elsőbbségadás kötelező, mert jön jobbról az otromba konda, ordít, skandál, dűt-borít, népszavaz, feszítsd meg. Nem ám odafülel, nem ám észbekap, hogy hoppá, most benézhetünk az öltözőbe egy kicsit. Őtet ennyire hosszú szövegek nem érdeklik. El-kúr-tad, az érdekli. A monnyonle. Hogy holnap mit eszünk, az nem.

Pedig sok-sok izgalmas megállapítás elhangzott Őszödön. Ha figyelmesen elolvassuk, akkor arra fogunk rájönni, hogy valójában kurvára nem értünk volna rá erre a két hónapra. Sem a két évre előtte, sem a tizenhatra. De mivel ez az idő már úgyis odavan, egyperces néma csendben emlékezzünk meg arról, hogyan is sikerült feldolgoznunk a hazugság problémáját. Illetve nem, dehogy kollektívan: hogy külön-külön kinek hogyan sikerült. Jöttek-e páran, akik meg merték tenni, és nem szarakodtak azon, hogy hogy a francban lesz majd az útiköltség-elszámolásuk, basszameg?



Címkék: történelem gyurcsány zavargás

314 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr8317922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Talán nem véletlenül volt első nyelvemlékünk (ti. Tihanyi ap. alapítólevél) pár szavas.
Abból éret(ett) a nép.
Hodu utu menu reau.
Most is...
Ja basszameg, lehet hogy Viki is az utiköltség-elszámolását félti?
Ilyen böszmeséget. Tokajból kell bejárnia dolgozni, azt egész anp kint kell lennie a büfében, mert bent dolgoznak.
Hát Feri jól elkúrtad...
Szegíny Viktor. Marad neki a sós kifli.
Nem volt elég konkrét az üzenet ahhpz hogy felkapja a fejét a "nép". Nem értik hogy mi történt, szóval mindenki úgy magyarázza félre ahogy akarja. Arról kevés szó esik hogy tíz éve még az volt a téma hogy Ausztriát mikor érjük be, most meg az hogy Bulgária mikor hagy le minket. Nagyon úgy tűnik hogy lehet ezt jól is csinálni, rövid távon is lehet eredményeket elérni, csak valakik nem nagyon képesek erre. A politikai marketingben viszont egyértelműen mi vagyunk a legjobbak.
Storm, most arra szeretnél utalni hogy az ellenzék miatt nem lehet bevezetni a reformokat? Talán ezt nem kéne. Lehet ám kormányozni 53%-kal is, nem csak 100-zal, tudom, úgy kényelmesebb volt, de azok az idők átmenetileg elmúltak.
"El-kúr-tad, az érdekli."

Hát ja, tudod van akit ez bánt. Van aki irigykedik más országokra.
Mert talán ott nem néznek teljesen hülyének.
Mert talán ott nem fogják rá, egy interneten káromkodó bukott bölcsész-szakosra, hogy véleményformáló.

Nevetséges. (Most pedig jöhet a jobbos szidás és sárokádás, kedves liberál-anarchistáim.)
Vazzeg, nem a beszéd a lényeg. Meg hogy van az, egyszer má' hazudtunk, de mától többet nem fogunk? Meg 5 év szoci kormányzás után ide jutottunk el? Lehet Viktorzni, de ők max 30%-ban felelősek. Miért nem állt ezzel elő Gy. a puccs után, mikor Megyó haverját elzavarta? Kevés lett volna két év, mi? Aki beveszi ezt a beszédet, és még tetszik is neki, az totál hülye, oszt kész.
en vettem a faradsagot es meg aznap vegigolvastam, vegighallgattam mindeket beszedet. az 1orasat, es a 25 perceset is. az elso ami szamomra nyilvanvalo volt, hogy azoknak ott (nem nekunk) szuksege volt erre a durvan egyenes beszedre. politikusenal az oszinteseg ritka vendeg. alapvetoen fel sem ismerik.
viszont Gyurcsany elkovetett egyetlen oriasi hibat.
meg sem probalta ezt a beszedet _O_ elmondani a nagy nyilvanosagnak (nekunk). kevesebb elkur bazdmegelessel, tobbmagyarazattal, hogy kie is a penz, amit az allam eloszt (es meg veletlenul sem megszoroz, mint az okori gorogoknel). Lehetseges lett volna. sikerulhetett volna. mondjuk nyaron, amikor 10 adot emeltek (es nem emeltunk) egyszerre.
akkor lett volna eselye, hogy pozitivan jon ki a dologbol. nem kicsi, nagy. Az szembenezes lett volna a politikai rendszer problemaival, es lebukas a javabol. fulig porcukrosan magyarazza, hogy nem lopott a sutik kozul.
A fo hatranya nem is az, hogy mi tortent itt Mo-n, az hogy a nemzetkozi mediaba bevonultunk mint az az orszag, ahol a miniszterelnok hazudik, majd egyszeruen nyeri a bizalmatlansagi szavazast es tovabb kormanyoz.
A csikos es a palinka melle most mar hazugsag is jar a nagy magyar pusztan.
Én a spajzban kúrtam el :)
igy atolvasva az egesz beszedet: az a baj az uzenettel, hogy az elso fele meg szivbol jott, aztan a vegen mar erezni, hogy kozben valaki meglobalt egy mikrofont, hogy: gyuri waze, ugye tudod, hogy ennek nyoma lesz...
az elso feleben szo is van arrol, hogy milyen luzer-utolso banda iranyitja az eletunket (szerintem valami gyermeki alszemerem miatt nem hangzott el a lopas szo), a masodikban meg mar megy az onajnarozas, hogy bezzeg en/mi, mostaztan. mivel masfel honap tuntetgetes, meg utcai zavargaszas, meg teveostromozas, meg peticiozas, megabalterdemtuggyami ellenere is kitartunk amellett, hogy mostaztan, akkor mostaztan legyen mostaztan. hat ja. lassuk.
jo, en ilyen @ szelsojobbos @ vagyok, ilyen szemszogbol nezem az egeszet. aki masmilyen, az meg masikbol. aki meg objektiven tud velemenyt formalni az egeszrol, az oruljon maganak, hogy kulfoldon el, es fogja be a szajat.
Az emberek feloszthatók 4 csoportra:
1. buta és csendes
2. buta és hangos
3. okos és csendes
4. okos és hangos

Lehet tippelni, melyik a legnagyobb és melyik a legkisebb csoport. Aki a nyilvánosság elé lép, annak viszont tudnia kell.
Én személy szerint úgy gondolom, hogy az eddigi összes miniszterelnök hitte azt, hogy jót tesz az országnak azzal, amit tesz és hogy a politika, amit folytat előre viszi az országot. (nyugodtan lehet nevezni idealistának vagy fiatalnak, esetleg egyszerűen naivnak)

A beszéd lényege szerintem pont az, hogy gyurcsány és bandája pontosan tudta, hogy amit tesznek/nem tesznek az közép- és hosszútávon Á-R-T M-a-g-y-a-r-o-r-s-z-á-g-n-a-k. Nem igazán értem, miért baj az, ha ezek bebizonyosodása után a emberek az utcára mennek és egy olyan kormány távozását követelik, amely önnös érdekektől vezérelve súlyosan és tudatosan Á-R-T-O-T-T M-a-g-y-a-r-o-r-s-z-á-g-n-a-k.

Az elmúlt 16 évvel bemocskolása, "gyurcsányosítása" meg undorító. Egy valamiben igaza volt: olyanra, amit ők tettek az elmúlt 4 évben még egész Európában nem volt példa.
Nem vicces leszedni a Siemens postot és kitenni a Strabag reklámot. Kurvára nem vicces.

Vagy legalább akkor írd ki, hogy ez most vicces.

Na jó vicces, de csak annak, aki járt itt tegnap is.
Dany!

Nem vagyok ennyire idealista (az összes min.elnök jót akart, GYF meg rosszat stb...), de rendben, tegyük fel.

Rendben, húzzon el.

Ki legyen helyette?
ámbátor
Miről maradtam le? Elkúrtuk-Siemens-Strabag-MeghaltPuskás. Vagy nem jól folytattam a logikai láncot?
Tényleg bazzeg.

de hiszen megmondta Tóta, hogy börtönszagot érez.
Kicsit visszábbkozott... Vagy mi.

hehehehe
Márminthogy a Tota leszedte.
Tegnap volt szó arról, hogy mennyi a banner.

Szerintem se fogja érteni mindenki a poént, kerüljön vissza a Siemens post.
Bocsánat, a Strabag post.
Hát, végül is...
Jobb a béke.
W: a Strabagos reklámod láttán lefordultam a székről a nevetéstől :)
Amúgy üstöllést elolvastam a We f_ck_d it up teljes dalszövegét, mikor megjelent a lemez.

Kíváncsi vagyok, akik azóta anyáznak pro és kontra mindenféle fórumokon, azok közül hányan olvastak zanzát, vagy hallottak remixet... És hányan a real thinget...

Amúgy jelenleg éppen folytatódik az elkúrás, csak módosult felelősségi viszonyokkal, és nem csak gazdasági szinten. Ez már igazi gruppen.
lac 1

te most inszinuálsz? :))

Árpád!

Van ezen a fórummotoron valami dirty filter? Ráadásul angolul beszélő? A g_a_ngb_a_ng szóval nem engedte elküldeni (invalid), átírva gruppenre már OK.

Na, úgynézem a T. hozzászólók többsége nemhogy a Gyurcsány beszédet, de még a fenti posztot sem olvasta el. Vagy ha el olvasta, akkor funkcionális analfabéta.

Aztán csodálkozunk, hogy ilyen politikusaink vannak. Pedig minden népnek olyanok vannak, amilyet megérdemel. Aki nem képes olvasni és gondolkodni picit, csak a betanult mantrát nyomja, az pont ilyeneket érdemel, mint a Fleto és az OVI. Egyenesen nektek találták ki őket. (De vigyázat! Mind a kettőt! Mert együtt járnak, akinek OVI kell az megkapja Fletót is, és fordítva.)

Na, befejezem. Jöhetnek az anyázások, lehet elküldeni melegebb éghajlatra...
RoFä 2006.11.17. 09:53:36

Nem. viccelődök, na.
Gardonyim:

Package deal? :)

Ami nekem jobban fáj, hogy az arcképcsarnokban a Führereken kívül vannak még: szürke apparatcsikok, elvtelen urambátyám karrierpolitikusok, ideológia-mantrázók, megélhetésiek, és a nagyok árnyékában néha egyénieskedő, pofájukat aztán gyorsan befogó ifjú titánok.

Ebből kell választani, tényleg?

Amúgy a gazembereink: legalább lennének nagy formátumúak. Ha parasztok: legalább stílusosan, mint mondjuk egy Berlusconi. Ha viccelődni akarnak, Churchilltől tanuljanak, ne Maksa Zoltántól...

De nem, ebben az országban a politika kicsinyes, langymeleg és óvodás. Nekem ez a bajom.
gardonyim 2006.11.17. 10:00:36

dehogyisnem olvastam el.
Én pl. direkt örülök, hogy a magyarországi politikai események ilyen fordulatot vettek.
Látni lehetett előre, hogy a nagy osztogatásnak (2002-től) nincs meg a fedezete. Tök mindegy, hogy ki igérte.
A mszmp (mszp) viselt dolgai láttn (40+4 év) után az egyikbenén legalábbis biztos voltam, a másikkal meg erős volt a gyanúm. bejött, mit ne mondjak.
Azt akkor megmondtam, hogy ez a párt legelőször, és a legjobban épp a saját szavazóbázisát szívatja meg.
És.
Tessék.
Abban biztos vagyok, ha lesz nyugdíjas+panelproli tüntetés most én fogom a tüntetést szétverő rendőrök arcáról türülgetni az izzadtságot.
Azt azért hozzátenném, hogy most direkt a msz(m)p-re szavaztam. És ezért. A gondolkodásra képtelen tömeget jól éhendögleszti, és utána talán olyan nép lesz itt az országban, akik gondolkodás után ixelnek, még akkor is ha történetesen egy baloldali pártra is teszik azt.
meg a zsigeri ixelgetés ezt eredményezi.
Szerintem azok az emberek, akik kint skandáltak nagyon kis százalékban vették a fáradtságot, hogy végigolvassák/hallgassák a teljes beszédet, többnyire csak annyit ismertek belőle, amit a hírtévén megnéztek belőle. Nagy kár, mert Gyurcsi bácsi azt is megmondta, hogy ha tüntetnek hadd tüntessenek, majd megunják és hazamennek... És lám, megunták és hazamentek... És talán feldúlták a tévét, kipusztították a füvet a Kossuth téren, meg kaptak egy pár gumilövedéket - igaz én inkább sós puskával lődöztem volna seggbe egyenként őket - de mindezen túl történt valami? Semmi az égvilágon... Az USA-ban jóval nagyobb orális válságot okozott a Clinton-Lewinsky ügy, mint itten ez a kis bezédecske morálisat...
lac1

Szerintem kicsit tévedésben élsz.

1, droidok mindkét nagy párt (meg a kicsik) szavazótáborában is bőven vannak
2, a mindenkori szoci szavazók (nem homogén tábor, és nem is állandó) elég tekintélyes része pontosab tudja, mekkora balfasz bagázs a párt többsége, csak éppen Viktort még kevésbé kívánja a hátára.

Ezek mindenféle családi, neveltetései, és igen, zsigeri dolgok.

A gondolkodók aránya minden táborban messze alatta marad az ideálisnak. Az elvakult szoci és fityesz aktivista egymás tükörképei.

Amúgy kíváncsi lennék pár Fidesz-vezérkari ülés titkos hangfelvételére is, de a fijjugnál kicsit nagyobb az összetartás. Érdekes lenne, vajon ők mit beszélhetnek az istenadta népről és a dolgok állásáról, ha maguk közt vannak.

Az elkúrtuk beszédről: hát azért jobb lett volna, ha finomított formában és legalább részben, de nyilvánosan is...
Matko

Szerintem a Fidesz nem véletlen mondja el ezt a morális válságot két percenként. Valamire rátapintanak.

Tényleg van morális válság, de korántsem csak a pápai gyerek miatt - bár ellenségképnek elég jó. A mutyizással, be nem jelentett melóssal, hálapénzzel, panamákkal, kijárósdival, a bal-,és jobboldali ügynöklistákkal, a kezet nem fogással, a mindenkori kormányzati propagandával, a pont 386 milliós kampányköltéssel, és a nagyon rrövid emlékezetű polgárokkal így, együtt, évtizedek óta.

Mikor volt ez a társadalom morálisan egy legalább elfogadható szinten? Miért lett volna szüksége rá?
RoFä:

"A gondolkodók aránya minden táborban messze alatta marad az ideálisnak. Az elvakult szoci és fityesz aktivista egymás tükörképei."

Igen, igen! Ezt bizonyítja legjobban az is, hogy akár régi barátok - akik mondjuk még a csajokon sem vesztek össze - hajlamosak egymásnak menni és öriharit esküdni a politikai nézeteik miatt...
DE ez olyan rossz ízű vita, hogy a Fidesz is...
Csak a vita kedvéért, és szinte soha nem szavaztam a Fideszre...
Ettől függyetlenül szerintem te is tudod, hogy a nyugdíjasok nagy, tekintélyes része miért szavazott az msz(m)p-re...
És innentől kezdve...
Hallgasd meg reggelente az atv betelefonálós műsorát.
És közlöm most minden zsigerből élőnek,
hogy lehet itt Fidezsezni, van is benne igazság, de kérem felfigyelni arra a tényre, hogy 2002-óta a Fidesz sehol nincs, főleg nem ő baszarintotta el a lét.
Érdekes, ha az ember saját magára is lefuttatja a beszédet. Elkúrtam? Nem? Hazudtam, áltattam magam? Kivéve persze, ha valaki még sohasem hazudott vagy sohasem fingott.
Első olvasatra egyből az ugrott be, hogy: nézmá a Tóta kivan idegileg és tényleg azt hiszi, ebben az országban a jobboldallal van a legnagyobb gond. Második olvasatra viszont az öreg klasszikus Hofi jut eszembe: nemmbaj hogy nem tudtuk teljesíteni a tervet, ha már így összegyűltünk legalább a Himnuszt énekeljük el. Nos igen egyperces néma csend hamár más nem ment 37+16 év alatt. Szomorú.
És igen, egyetértek. Nem tartotta itt senki fontosnak a morális egyensúlyt, ezért tartunk itt ahol tartunk... Persze vannak "testvéreink" akik ezt a magyarok ezeréves átkaként emlegetik, de mindig jobb kimagyarázni ilyen dolgokkal, mint mondjuk tenni ellene...
Ha lehetne jobb is a magyar politikai elit, miért nem az?
Minden országnak olyan kormánya van, amilyent érdemel.
RoFä:
Mikor voltunk egységesek?
Szvsz utoljára soha.
Mikor keménykezű főnökök voltak az ország élén (Mátyás, K. Róbert) még úgy ahogy.
De már akkor is az ment, hogy a gazdagok adót csaltak, a szegények meg feketemunkáztak.
Bár ez már filozófia lenne vagy mi, de lehet hogy más országan is így ment...
Csak ők kicsit fejlődtek. Mi meg megmaradtunk a nyereg alatt szárított húsnál.
De azé magyarok vagymunk.
Na.
Azért nézzük meg, hogy milyen államidea alatt kik hova jutottak.
Nem fideszezek, csak mindig oda állok, ahova ütnek :)

Egyébként... szerintem a jelenlegi politikai helyzetet meg lehet közelíteni sokféleképpen, de leginkább szakaszolni kell, mint valami jóféle projektmeetingen. Tehát lehet azon filózni, hogy elkúrták, menjenek a francba, de ebből nem élünk meg.

Lehet végiggondolni, milyen lenne vajon egy Fidesz-kormány most, én nem tudtam még eldönteni.

Lehet azon gondolkodni, hogyan kéne másképp kormányoznia a Feri bá'nak. Erről Kis János írt egy szerintem eléggé jó, összeszedett cikket az És-be, úgy 3 hete.

Lehet azon gondolkodni, hogy nagyon jó, vagy nagyon rossz ötlet a szocpártban is átvenni a hatalmat Fletónak.

Ja, és végül - ha valakinek mindenképp obskúrus kérdés kell - lehet azon gondolkodni, hogy most ez a beszéd felismerés+szembenézés+szakítás szentháromságra épült, vagy egyszer használatos, felrázásra szolgáló belső PR akció volt. Erre a választ szerintem csak az idő adja meg, a polgárok viszont - pártállástól függően - már megadták. (Gyakran a beszéd felületes átolvasása nélkül).

Ja, és fideszezés is legyen: szerintem rohadt kártékony, amit most csinálnak, de utalnak halvány jelek arra, hogy szép csendben megkezdték a kifarolást a dacpolitikából. (Nem lesz könnyű, jókora csapdában vannak).
Különben a bicskanyitogató nem is ez az egészben.
Hanem az, hogy még szinte SEMMIT nem lehet érezni a megszorító csomagból. Majd csak jövőre! Fijjuk, mi lesz itt 2008-ban? A sálas békés tüntetők lebontják a Mátyás-templomot??
Mert ha most mikor még semmi zsebbevágó nem történt ekkora patáliát csapnak...
Javaslom mostantól, hogy a pártok vegyék ki tartósbérletbe a focistadionokat...
Azokat úgyis újjá kéne építeni (vagy nem beszántani sóval).
Most mindjart ott tartunk, hogy Arpad atyank, Istvan kiraly, Matyas, stb. miatt nem tud Fricike kormanyozni. Hat aki ot evet kell varjon, hogy bele merjen kezdeni a "reformokba" az inkabb hagyja azt aki meg meri tenni egybol. S ha veletlenul le mondott volna (nem ebben az evszazadban lesz ez) igazan jo fenyt vetett volna Magyarlandra. Mas normalis orszagokban ettol sokkal kevesebbert is kellett repulni, meg mersz, bator reformer politikusoknak is.
khm, tlori.

Nem volt öt éve. Kicsit több, mint másfél, kicsit kevesebb, mint két éve volt, szigorúan a választásokig. Megyó bukásával számolom...
A kampány meg jóval előbb kezdődött, még 2002-ben :))

Ez nem szerecsenmosdatás, csak a meztelen tények.
Storm:

Nem akarok aljas lenni, és ez közelíti, de végül is nyilvános fórumok, létező nickek. Szóval az MNO fórumán sokan meg vannak győződve arról, hogy tavasszal "éhséglázadás" lesz, sőt, várják. Mégpedig az a jelszó, hogy tavasszal utcára megy majd a melós, az átvert szoci szavazó, a panelproli. Mikor megjön a gázszámla.

Elhagyva a szokásos összeesküvés-elméletet, azon gondolkodom, mennyi esély van erre. Egyedül, albérletben élő, elég jól fizetett munkavállalóként nehezen tudom magam egy családos melós vagy pedagógus vagy orvos vagy ktv. helyébe képzelni.


lac1: Szerintem ne nagyon nézegessük, mert még a végén nagyon kiábrándultak leszünk...

Tudjátok eszembe jut a Tóta Tehetetlen halott című írása itten és elgondolkodom rajta, hogy ugyanis milyen jó kis nép is ez a mienk. Egyfolytában döngetjük a mellünket, hogy ezer éve Európa szívében, meg hogy itt aztán van történelem dögivel. Van hát... Elárulta, megmérgezte, összeesküdött, és mostmár el is kúrta... Persze, ez van mindenütt máshol is, de ha kicsit megnézzük máshol többnyire nem "majdnem sikerült" meg nem "megcsináltuk de..." van, hanem sikerült, kivívtuk, megnyertük, megcsináltuk... Csak ugye itt nálunk valaki mindig az uccsó pillanatban alkut kötött, megfúrta, meggondolta, stb.

Na de milyen lesz így a jövőnk? Basszus, ebben a "kurva országban" senki sem néz előre?
Az oszodi beszed nem azert gaz, mert csunyan beszel edes hazankrol (vegulis lehet attol meg jo miniszterelnok, hogy pl. kessel villaval sem tud enni). Meg nem is azert mert bevallotta, h elkurtak. Hanem azert, mert
1.kiderult, h nem csinaltak semmit, amit persze csak a vak nem latott, h SEMMI nem tortenik Gy.F kormanya alatt.
2.ugy csinal, mintha o a napikoltseg probleman felul allna. (bar vegulis felette all, nagyban csinalta)
3.a vegen meg azt probalta ebbol kihozni, h oszinte volt. Na ezen mar rohogtem.
Nomeg az, aki meg meri tenni egyből vajon ki lenne?
Az, aki saját négy éve alatt gondolni se mert reformra, sőt még most is visszafele rángat, biztos nem. Szóval Gyurcsány valóban menjen a francba, abban a pillanatban, hogy látjuk ki lenne az, aki legalább ennyire mer lépni és még nem kúrta el.
Csak mondjátok...
A középréteg tud hova süllyedni, de az a szegényeknek nincs hová.
Az meg hogy a feri hazudott-e vagy sem, az egy dolog. De én? Én akkor hazudhatok? Vagy... mégsincs egyenlőség? Négy láb jó két láb rossz? Vannak akik egyenlőbbek, de tőlem ezt várják el?
De semmi baj, mondom mégegyszer. A magyar nép jól kikaparta magának, nekem is rossz lezs, de más szívvel fogom figyelni az eseményeket.
És mivel olyan helyen dolgozom, hogy figyelhetem, hát teszem is.
megmost ezt a reform szot tegyuk mar el boldogabb idokre. A valtozasok nagyresze egyszeruen a jarulek es aremelesek kategoriajab esik.
Minek itt addig mindenféle morális válságról beszélni, amig 386 millió elég egy pármilliárdos kampányhoz? Tavasz óta senki nem kérdezett rá, hogy honnan van a többi. pedig egyszerű: valaki adta, és nem ingyen, hanem kölcsönbe. Általában nehéz rájönni, hogy kicsoda, de pl. az SZDSZ esetében szinte nyilvánvaló. Egyik párt sem tiszta, és ez a legnagyobb baj. A média meg kussol.
És ráadásul most is hazudik. Mert ugye aki egyszer megtette, annak most miért higyjek?
Storm!
Még szinte semmit, de én azt látom hogy kommunista/szocialista vezetők és pénzügyminiszterek mindig és állandó jelleggel csődbe viszik az országot. Ezért nem hiszek abban hogy jajj próbáljuk meg a reformot. Semmiféle garancia nincs arra, hogy másfél évig nem csináltak semmit , akkor ezután miért csinálnának? A kisembert sarcolják, lehúzzák az újabb bőrt, de minisztériumi szinten semmiféle megszorításokat nem látok. Hagyjuk ezeket a kirakatdolgokat hogy innen meg innen ennyit küldtek el szegény köztisztviselőktől. Mindenki tudja hogy ezek átcsoportosítások.
csak én látom úgy hogy MODERALVA kiüresezte a blog első oldalát?
nálam csak a fejléc és az oldalsó menü jelenik meg.
marad a PgDwn
Hát, ha már itt tartunk...

Nekem a "felső 10,000 termeli magát újra közpénzen" része sem tetszett.

Nem, mintha teljesen a tandíj ellen lennék (bár lépcsőzetes növekedéssel ez az egész kisebb kockázatot jelentett volna a valóban tehetségeseknek, externális hasznok pedig vannak bőven...), keretszámostúl már egész szimpi a dolog, de ez pl. akkor is egy durva csúsztatás.

Egyrészt, felső ~ 4 millió. A 10,000, az jórészt most is fizet.

Másrészt, azt a közpénzt is ők fizetik be jórészt. Az országot az adóival eltartó réteg adóból termeli újra magát - és akkor most mi van? Ettől még megérheti a szegényebbeknek is... Ez a sz*r népirígységesdi.
most látom csak hogy TWÁ is velünk jó úton jár, hehehe...
Matko:
de, nézegessük.
A finn, vagy izlandi, svéd példa nekm pl. tetszik.
da.

Nem oda esik, és pont ezzel van bajom.

- Olyan mélységű változásokat jelentettek be, amit ez az ország nem biztos, hogy elvisel. Pengeélen slowfox.
- Nem kiérlelt, nem egyeztetett, ráadásul kőkemény és nagyon hangos lobbicsoportok érdekeit sértő dolgok
- Kérdés viszont, lehet-e egyeztetéssel reformálni Magyarországon. Nem emlékszem, hogy Bokros olyan sokat egyeztetett volna.

A gond, hogy ezt az egészet még jobban el lehet kúrni...
Javaslom megemlékezésre minden nap a 168óra stílusában: "már 193 napja nem tudjuk, mire elég 386 millió"
tanarur

minisztériumi szinten: erről pár ismerősöm tudna mesélni. Jó pár ember búcsút mondhat a kényelmes akolnak.

A gond, hogy nem feltétlen a nettó naplopókat teszik ki, sőt. És ez legyűrűzik: akarhat bármit a boss, nagyon durva önmozgása van egy állami szervnek, és egyes emberek ismernek más, megfelelő embereket. Kis piszkos alkuk- én ettől félek, nem az elhatározás hiányától.
RoFä:
Az orvosokat most hagyjuk. SL jóvoltából most lett legalizálva a TB kassza morásis csapolása.
Én azokat sajnálom akik 90 körül keresnek bruttó, mert nekik tényleg k* nehéz lesz. (Akik alatta vannak neiki most is nehéz, és most tekintsünk el az adócsalóktól). Hogy lesz -e lázadás?
Nyugi. Még Gergényi a fönök Pesten. (Anyám de jó hogy nem ott élek...)
Mellesleg bevallom a 72%-os gázár emelkedők részébe tartozom. És nekem se lesz könyebb (mert most is bevételeim 70%-a banktörlesztőre megy) de egy dolog végtelenül megnyugtat: piaci árat fogok fizetni. Magyarán sokkal feljebb már nem megy (remélem). Nekem. De előbb utóbb a többeiknek is ennyit kell majd...

da:
Legjobban dühít, ez a "csak adóbehajtás duma". Szinte senki nem veszi a fáradtságot, hogy elolvassa a tényleg reform-intézkedéseket. Csak szajkózza a Fid. majom-mantráit. Mert tönkreteszi a népességet. A sok adóemelés.
Az.
Meg igazmondó Viktor.
Storm:
najo, en hiszek neked, de mondjuk a sajat teruletemen: Eü.
Korhazbezaras az kibaszott konnyu. Odamegy a Lajos es lelakatolja a korhazat. De milyen terv az, amikor masnap kiderul, hogy ja, a siofoki korhaz megis kell. Meg tudod az sincs itten definialva, h mi a cel? Eljenek-e tovabb az emberek vagy ne? Legyen olcsobb az egeszsegugy? Vagy mi?

aki erdekel a tema osszehasonlithatja a Zold konyvet es a Vedegylet altal kiadott eü. reform-tervet.
Storm:

Nem az orvosoknak arról a (10? 15? 20? 0,5?) százalékáról beszéltem, akik a nagyobb leveket csapolják.

Anyám pedagógus, 2002-ben megkapta az ötven százalék béremelést, két év múlva meg kirúgták, mert könnyen lehetett (nyugdíjkorú).

Tehát például anyám rövid távon abból élt "jól", hogy ők elkúrták, aztán meg megszívta.

Bonyolult dolgok ezek.

Ja, én is a 72%-os kategóriába esem, ráadásul a fűtés a közös költségbe van építve, kíváncsian várom a gondnok levelét. Egy éve emelték 25%-kal :))

da:

egy pár pontot kiragadhatnál, nem olvastam a védegyletes cuccot.
Kedves Storm,

amikor tavaly a Fidesz emlegette a a költségvetési hazugságokat, meg hogy jövőre (idén) baj lesz, azt mondta a kormány, hogy a Fidesz feszültséget kelt, efféle.
És? Most jössz te, és mondod ugyanezt tovább.
Nem veszed tényleg észre, hogy az ellenzék idestova 5 éve nem csinált ellened semmit?
meg ebben a TB kassza csapoalasabn az a hihhhhetetlen nevetseges, h ez mar 60 eve igy van. pl. a rokkantnyugdijasitasok es korhazi tartozkodasok eldontese TB kasszara megy minuszban es sajat zsebre pluszban. Minden orvosnal van egy kulcs a TB kasszahoz. El lehet donteni, h mindegyik melle allitunk-e egy rendoort, vagy osztonozzuk oket (minket).
lac1: Igen így egyetértek.

Amúgy pedi az ÉHSÉGLÁZADÁS és a SZEGÉNYEK ROSSZABB SORBA VALÓ JUTÁSA kapcsán egyet elmondanék, és ez is egy olyan tipikus magyar dolog. Az ismeretségi körömben azt látom, hogy azért valahogy úgy megy ez az egész, hogy azok, akiknek jó állásuk és jó fizujuk, vagy épp jól menő vállalkozásuk van és biztos egzisztenciájuk, azok mind azt mondják, hogy "Miért pont én fizessek többet?" meg hogy "Ezek a szemetek hogy meg akarnak engem rövidíteni!", stb. és azok, akik mondjuk nem élnek olyan jó körülmények között, sőt kifejezetten szar körülmények közt élnek, nos ők inkább csöndben tűrnek és reménykednek abban, hogy ha most még egyet húznak a gatyaszíjon, akkor talán egy-két-három év múlva tényleg engedhetnek rajta kicsit. Hát nem érdekes?
Rofa,
pont a pedagógus réteg tetszik nekem a legjobban. Egypáral körbe vagyok véve...
Az 50 %-sos az tetszett nekik, most amikor figyelmeztetem őket, az emlékezetre, akkor a jól ismert szlogen tör ki belőlük:
a Fidesz is emelt volna.
Az elég ösztönzés, hogy aki ilyet csinál, vagy hálapénzt kér előre, annak Sólyom félkegyelmet ad? :)))
Aki olvas újságot, minimális ismerete van a közgazdaságról, az eddig is láthatta, hogy évek óta folyamatosan kúrjuk el, kb. a 2002-es kampánytól kezdve, aztán meg még rá is erősítve. Szóval aki most háborodik fel a morális válságon, az magára vessen.
Egyszerűen arról van szó, hogy mint a Kádár-korszakban, hinni akartunk benne, hogy az osztogatás nekünk jó, nem kell megfizetni az árát. Ezt folytattuk tovább az utóbbi években, mert a rencerváltás nem volt elég, hogy megtanuljuk, a számlát akkor is mi fizetjük. Na, most itt a második alkalom, hogy megtanuljuk: a populizmus rossz. Szerintetek megtanuljuk?
Lehet itt bezárni kórházakat, ágyszámot csökkenteni, mentősőket seggberúgni. Mindig be lehet bizonyítani, hogy működik az adott dolog kevesebb létszámmal és támogatottsággal, aztán jönnek a túlhajszolt orvosok, műhibaperek és a "sajnos most nincs esetkocsink" féle diszpécserszövegek. Eddig is az ment mentősnek ennyi pénzért, aki egy fanatikus őrült. De hogy ezek után ki fog arra nagyon kíváncsi leszek.
Elkúródott a blog!
Böszme nagy ürességgel kezdődik nálam és csak után jön a tartalom!
Matko:

Én is ezt látom, és a magyar társadalom egyik legundorítóbb vonásának tartottam mindig is.

NAGY tisztelet a kivételnek.

Egy pár barátom (miheztartás végett: a bruttó 400kHuf/hó) kategóriából) kezdett el tajtékzó köremaileket küldözni szeptemberben (köszönjük Feri!!!). Család, gyerekek, ilyesmi egyiknél sincs még. Évi kétszeri nyaralás, legalább. Szép autó.

Nem az osztályharcot szítom ám! Magam is hasonlóan élek, bár bérlakásban. De amikor ilyenkor közlöm vele, hogy nézd, te jövedelmi szempontból alighanem a magyar társadalom felső tíz, vagy felső öt százalékába tartozol... dühös lesz.

Matko:

majd ha a mindenkori kormány a szegény és a szegény között különbséget MER tenni, akkor megváltoztatom a véleményem.
Az a halálom, amikor a "szegény" a cigivel a kezében szidja a kormányt, hogy nem lehet megélni.
Na, aki az ellenzéket szídja a kormány "böszmeségeiért", az hülye, és papagájként ismétli a szocikat és azok saját újságíróit. Azt meg mindenki tudja, hogy egy kormány/párt akkor népszerű, ha pénzt ígér, és pénzt oszt. Teljesen mindegy, hogy MSZP-nek vagy FIDESZnek vagy SZDSZnek hívják. Érdekes pl., hogy az SZDSZ milyen gyorsan elfelejtette a "Több SZDSZ, kevesebb adó" szlogent...én még emlékszem valami ilyesmire...
na egy kis osszefoglalo:
Sokat idezek a Vedegylettol (Solymosi Tamas)


A Zöld Könyv alapgondolata, hogy a magyar lakosság valóban rossz egészségi állapotáért a valóban radikális átalakításra érett, diszfunkcionálisan működő ellátórendszer, a betegségügy felelős. Ez nem igaz.
Az ellátórendszer ugyanis az egészségállapotunknak legfeljebb a 15%-át határozza meg. Pl. a lakosság rendkívül alacsony egészségkultúrájáról nem szól.
Nincs szó arról, mit kíván tenni az ellátórendszert ellehetetlenítő szakemberhiány, az egészségügyi dolgozók külföldre vándorlása ellen. Józan ésszel felfoghatatlan, hogy miért gondolják a liberális egészségpolitikusok, hogy a rendkívül alacsony, 15%-os árréssel dolgozó gyógyszertárak okozzák a gyógyszerfronton a legfőbb problémát, s végképp érthetetlen, hogy miért hiszik azt, hogy ha a termelőtől a kiskereskedőig egységes érdekkörbe kerülne a gyógyszerellátás, az ezen érdekkörön kívül bárki másnak hasznára válna. Szintén több mint elgondolkodtató, hogy a hálapénzt a tanulmány a pár száz forintos vizitdíjjal kívánja kiváltani, ami a jelen elképzelések szerint nagyrészt egy közös kasszába folyna be. Nincs szó a hálapénzt előidéző két ok, a szégyentelenül alacsony legális bérezés, és a betegek teljes kiszolgáltatottságának enyhítéséről. A könyv nagyvonalúan elsiklik többszázezer egészségügyi szakdolgozó problémái felett, az egészségügyi alapellátásról egyetlen szóval sem emlékezik meg.
A Zöld Könyv egyik legsúlyosabb fogyatékossága az, hogy a nagyon rossz egészségügyi mutatóinkért felelős okok egyikével sem néz szembe, s így megoldási javaslatot sem kapunk A másik komoly probléma szemléleti. Az egészségügy évtizedes válságát kizárólag fiskális szempontból láttatja, nem vesz tudomást arról, hogy az egészségügy nem egyszerűen gazdasági, de szakmai, morális csődben is van. Ezt azzal lehet talán legjobban jellemezni, hogy az orvos szándékától függetlenül mind kevésbé van abban a helyzetben, hogy a konkrét betegellátásnál csak a beteg érdekei szerint járjon el.
Peldaul halapenz temaban a kedvencem: a nok fizessenek a KORHAZNAK, az meg majd kirendel egy orvost, es majd valamennyit fizet neki, h mindig rendelkezesre all. Ja....
da, ez egy okos összefoglaló, de mondjuk én azt gondolom, hogy attól nem történne tragédia, ha bárhol lehetne aszpirint vásárolni...a többi résszel nem lehet nagyon vitatkozni, mert 1. nem olvastam a Zöld Könyvet, 2. amit leír problémákként, az teljesen igaz.
Nem rossz.

Vannak benne igazságok, viszont van benne pár sommás, és szerintem előítéletes megállapodás. (Főleg az "azonos érdekkör" ügyben, khm).

Az alapvető problémára (ki tegyen MOST, NAGYON GYORSAN kurva sok pénzt az egészségügybe) milyen választ ad a doku?

Mondjuk el fogom olvasni, mert ez gondolom a bevezető, és olyan, mint egy választási program: semmi konkrétum, szép szavak. Gondolom a főszövegben konkrét intézkedéseket is sorol vég nélkül (különben olvasásra érdemtelen volna :))
Rofa:

tegyük fel, hogy az ismerős családod nem lopással szerezte azt a 400 kHUF-ot, hanem becsületesen.
Mi az oksa annak, hogy szerinted ők örüljenek annak, hogy akár 1 HuF-ot is elvesznek belőle, mert más ellopja, elcsalja, elprovatizálja a vagyont?
Így kezdődik ám! Ma a 400kHUF-ot keresők, holnap meg a tv készülék tulajdonosok.
Én emlékezem ám, amikor a komcsik közölték hogy Te túl nagy lakásban laksz, és ezért beköltöztetnek hozzád valami más jobb sorsra érdemes családot...
TH: az a baj, hogy amikor majd hallasz ilyen tragédiákról, akkor már késő lesz visszacsinálni. Én olvastam a ződkönyvet, és olyan, mint ha egy lusta diák írta volna ollóval. De ha már beidézted azt a szöveget, akkor hadd adjak megoldást a miértre: 386 millió.
lac1, te tényleg "emlékszel" arra, amikor ezt közölték a komcsik?
No mindegy, azért egy adóemelés nem ezt jelenti. Teljesen igazad van egyébként, hogy valóban bosszantó, hogy a kormány a saját hibáját adóemeléssel kompenzálja, ezt könnyebb lenne elfogadni szerintem, ha más nyerte volna a választásokat, mert az mondhatná (jogosan), hogy kénytelen ezt megtenni, mert az elődje elbaszta. De így most ez kicsit furcsán hangzik, ugyanazok szájából, akik elszórták.
NEM KÉT HÓNAPJA KÚRTUK EL...
Tegnap ment az m1-n 20.00-kor egy jó filozófikus elemzés - nekem tetszett - a Kádár örökségről.Ez itt a dagonya.
Pl.:13.havi nyugdíj:ilyen a világon nincs.A szocik találták ki,és meg is csinálták.OK.a nyugdíjasokra (a nagy többségre)ráfér,nem is sajnálnám tőlük,de nem mérték fel a köv.-eket.
Ehhez persze nem nyúlnak,ők a stabil szavazóbázisuk.Minden máshoz viszont igen.Az aktív népesség meg szív.A gáz-ügy is rosszul terveztetett meg.Sokkal korábban kellett volna elindítani évenkénti kismértékű emeléssel,a párhuzamos kismértékű jövedelem emeléssel és emeltetéssel,és senki észre se vette volna.
Most aztán az utolsó pillanatban elkúrtan radikális lépéseket tesznek minden vonalon,a társadalom meg morog.

Ki mit jósol?Lesz tavasszal balhé?
Persze hogy nem lopással. Sima állás, versenyszféra, nem vezetői pozíció. (Mint én).

Értem az érvelésed, de nem értek egyet vele. Én így vagyok baloldali, ha úgy tetszik. Gondolod örülök neki, hogy a bérem 48%-át, és áfában további 18% körüli értéket az államnak fizetek be? Frászt. De még mindig jobb nekem, mint nagyon sokaknak.

Ja, és az leegyszerűsítés szerintem, hogy "ellopott, elprivatizált vagyon." Ennél bonyolultabb a helyzet, volt lopás is (sok), pazarlás is (még sokkal-sokkal több), és osztogatás is (igen-igen sok).

Mindegy.
Tikus, mit idéztem én? És én nem akartam védeni a zöldkönyvet, én a fenti idézetre írtam, hogy nem lehet vele vitatkozni, nem a könyvre. Úgy értettem tehát, hogy egyetértek azokkal a problémákkal, amit da beírt, de én azt gondolom, hogy az nem fog problémát okozni, ha aszpirint lehet venni bárhol, ez a világ sok országában működik gond nélkül. Én nem értem, miért kerülne "termelőtől a kiskereskedőig egységes érdekkörbe a gyógyszerellátás". Ilyet mondott valaki?
Az egészségügyhöz: elkúrtan nagy összegű (60mrd)Ft.forráskivonás történt az elmúlt két évben,hogy mi a ló.f.szért,rejtély.Persze,hogy a csőd szélére került.Így aztán privatizálni akarják.Az osztrákoknak miért nem jut eszébe ily hülyeség?
RoFä!

Én mondok neked még durvábbat: nem is Magyarországon adózom, mégis felháborítónak tartom azt, ami történik.

Az emberek lelkiismeretesen dolgoztak, tanítottak és tanultak, gyógyítottak, családot neveltek és adóztak pont úgy, mint eddig. Most mégis többet kell fizetniük/fizetniük kell valamiért, ami eddig ingyen volt azért, mert valaki elkúrta.

Egyébként valamiért fizetni, ami eddig ingyenes volt NEM reform. Adót emelni NEM reform. És egy ilyen krízismanagment NEM zseniális gazdaságpolitika. A bevételeket így növelni még egy 8 általánost végzett hülyegyerek is képes lenne.

És annak, akinek ez az egész köszönhető, amikor próbálnak vele egyeztetni van pofája azt mondani, ha nem tetszik, el lehet innen menni. Szóval itt nem a pluszterhek mértékéről van szó, hanem arról, hogy most azoknak nagy a pofájuk és tetszelegnek a bátor lovag szerepében, akiknek ezeket a terheket köszönhetjük. És ez nagyon sok emberben felnyomja a pumpát. Nem kicsit. Nagyon.

Nem vagyok hülye, kellenek a megszorítások. Tudom, hogy nekünk kell megfizetnünk annak az árát, amit ők az elmúlt 4 évben elrontottak. És hogy a többiek jobban csinálnák-e? Kib*szottul fogalmam sincs róla. De tudod ha valami barom belevezeti a kocsimat egy sártengerbe és nyakig belesüllyedünk majd nagy pofával azt mondja nekem, hogy "Ne félj, én tudom, hogy kell innen kijutni"... hát... akkor én abban a pillanatban inkább adom oda a kocsikulcsot egy 7 évesnek.
A probléma megint a dolgok mögé látásban van. Molnár Lajbi nyilván nem kevés pénzt kapott azért hogy a gyógyszerlobbi seggét fényesre nyalja. Ismét Hofit idézem: Adjatok már egy segget, hogy egyet nyaljunk ne mindig úton útfélen másét.
Kicsit parttalan a vita,de:

Ad1. Ellenzék=kormány tányleg a Fidesz nem ártott nekem 5 (hacsak az utóbbi Úniós koncertkörútat nem számítom, aminek még nem látom az eredményét, de elég nagy böszmeség volt) évben, mert NEM TUDOTT, ezzel szemben a kormány úgy ártott, hogy nem tett semmit (de az is annak számít)
Ad2. Ugyanakkor ha megnézem mi a realítás és úgy szavazok a választásokon: ki hazudik kisebbet ?? (pl. járulékcsökkentés: mostanra kicsit elhalkult a Fidesz nóta - bizonyára azért mert nem tudták mekkora szar van - ha meg nem tudták lapátra velük, mert ha én a cégnél nem tudom mi a pálya engem is kirúgnak = ezek szerint ők nem a munkahelyükre jártak hanem tünteni.) Mert minden értelmes ember láthatta, hogy mindkét oldal hazudik. Ugyanakkor megvalósítható programot és reálisat csak az MDF adott. Csakhát ugye arra nem lehet szavazni, mert mi lesz ha kiesik, akkor meg odavész az értékes szavazat. Meg ugye Viki+Feri az isten.
Szóval megint csak oda jutok, hogy az Mszp-ben legalább láttam a szikráját, hogy vannak elképzeléseik, hogyan lehet újracsinálni ezt a k*va országot.

RoFä:
én biza ahhoz a legjobban fizetett 5%-hoz tartozom - megjegyzem, megdöbbentem, amikor erre rájöttem, ugyanis korántsem milliókat keresek. És igenis tajtékzó dühösen veszem tudomásul a 72%-os gázáremelést, a két év alatt történő 60%-os vonatjegy-áremelést. Azzal teljesen egyetértek, hogy piaci áron kapjam a dolgokat - a boltban sem kérek állami támogatást a teleobjektív megvásárlásához. Azon viszont igenis kiakadok, hogy a lakosság kétharmada jogosult lesz állami támogatásra a gázárhoz, a vonatjegyet pedig még ennél is többen veszik meg valamilyen kedvezménnyel. Én azért vagyok felháborodva, mert én tartom el azokat, akik nem dolgoznak vagy siralmasan kevés fizetésből élnek. Nem a kisnyugdíjas nénikétől sajnálom a támogatást. De az azért mégiscsak durva, hogy képeztem magam, tanultam, most végre van egy korrektül fizető állásom és az ÉN érdemeből megkeresett pénzt elvegyék tőlem azért, mert a lakosság kétharmada fizetésképtelen. Ezt maximálisan igazságtalannak tartom. Lehet hogy önzésnek fog tűnni, de nem akarom szétosztogatni a pénzem, ahogyan a fizetésemet sem veszem ki a bankautomatából azért, hogy az utcán szétosztogassam. Én keresem meg. Az enyém, nem másé. Ha jótékonykodni akarok, akkor megteszem. De ne az állam tegye az én pénzemből.

Másik dolog, hogy a töméntelen adómból sem egészségügyi szolgáltatást, sem utakat, sem tömegközlekedést nem látok viszont.
Máshol is elkurják, sokszor, nem kicsit nagyon. Hollandiában 1980 és 95 között rémálom volt az egészségügyi finanszírozás. Narancsfiak csaltak a járulékokkal, mint most itthon a nép nagy része a bevándorlók meg jöttek ezrével preputtyostúl. Majd eljött a pillanat, amikor a rendszer finanszírozhatatlanná és fenntarthatatlanná vált. Ekkor bevezették a hozzájárulás alapú betegbiztosítást. Ha fizetsz van minden, ha nem akkor úgy jártál.. Volt is hiszti rendesen, meg riport a lázas kis arab kölöről akinek nem tud gyógyszert venni az anyukája. Tüntettek is sokan sokat, főleg a gazdák traktorokkal (ez egy ilyen brigád mindenhol) azután ahogy táltos Ferenc is megmondta, elegük lett, hazamentek és elkezdtek biztosítást fizetni. Rájöttek, ha nem fizetsz ráfizetsz. 10 évvel később ott tartunk, hogy a kátrányos helyzetű bevándorló inkább fázik otthon és spórol a fűtéssel, de a social sec-et fizeti rendesen. Ez lesz itthon is idővel, csak akarni kell. Nem lesz gyors és fájni is fog.
dany82, nekem nagyon tetszik a kis összefoglalód, elég jól leírtad azt is, amit én gondolok a dologról. Bár én Magyarországon adózom...
Egyébként még kisülhet ebből is valami jó, ha nekiállnának valóban átalakítani az egészségügyet pl. Ráfér, de ehhez szerintem baromi sok pénzt kellene beleinvesztálni...
Storm!

Egészen pontosan mit is láttál az mszp-programjában, ami megfogott?

www.mszp.hu/index.php?gcPage=public/szervezetek/mutatAloldal&fnId=5704
TH:
Az a hosszú nem idézet volt?
Azért kerül egy érdekkörbe az egész, mert a tőke így működik. Lehetnek különféle romantikus elképzelések, hogy majd a magyar jogszabályokkal sikerül megakadályozni,amit a világon sehol sem sikerült, de most őszintén: a tapasztalatok alapján ez Abszurdisztánban mennyire valószínű?

Egyébként egy csomó problémát fog okozni, ha lehet majd kapni Aspirint úton-útfélen, de ezt a csontot már hófehérre rágtam máshol, most hadd ne.
gergely:

de visszaveszik, aki két év múlva megy nyugdíjba, annak 8%-kal kevesebb nyugdíj jár, ez pont a 13. havi.

A gáz emelése - akkora poltikai hisztériát csináltak belőle, hogy onnantól a kis lépések politikáját se merte felvállalni senki. (Konkrétan a Fidesz kezdte 2002ben, emlékszünk, pár millió szórólap, rajta 50 és 90% közötti gázáremelési prognózis ellenzéki győzelem esetére, erre Lendvai Ildikó lassan, tagoltan, hogy megértsék...khm, emlékszünk? Vagy az ittenieknek is rövid a memóriája?

A mostani emelés durva sokkterápia. Tényleg visszaüthet.
Öszöd nem öszöd nem kapsz mást.
Viszont sikerült elérni böszme hogy ez nem lett a Te őszöd.Azért a szemed se rebbenjen fojtatódjék csak az elkúrás.És ha a dolgok nem változnak (nem látom hogy változnának) 4 év múlva ott fogunk tartani életszinvonalban ahol az ukránok, és Romániába járunk majd dolgozni.
RoFä: Úgy-úgy! De a jót mindig nagyon könnyű megszokni. Azért kíváncsi lennék rá, hogy egyik másik ilyen emberke, akit esetleg csak annyiban érint a dolog, hogy kevesebb olyan cumót vásárol majd a hűtőbe, amit felbontás nélkül kidob, meg mondjuk hogy nem háromszor megy el nyaralni évente, csak kétszer, belegondol-e abba, hogy egyes családok annyi pénzből élnek meg, amennyit ő egy tivornyás szombat estén elkölt magára...
Én úgy értem, hogy elkúrtuk. Mi mindnyájan. Mert erre vagyunk beállva genetikailag. Jöhet a reform, mi kúrjuk elfele továbbra is. Minden téren: dugunk borítékot az orvos zsebibe, hazudunk reggel és este (tisztelet a kivételnek - OV, we love you), dugjuk egymás feleségét, kipöcköljük a csikket a kocsiablakon, kiborítjuk a szemetet a kiserdőben, otthagyjuk a kutyaszart, adót csalunk (mondjuk, csak mert már nem olyan egyszerű hazalopni a gyárat), ha a többiek (a hülyék) sorbaállnak az útszűkület előtt, mi előremegyünk, mert nekünk kevesebb az időnk, meg az autónk is nagyobb (a nyakunk is vastagabb), kivonulunk a munkahelyünkről, amikor GyF beszél, úgy privatizáltunk, ahogy, forgatjuk a köpönyeget, stb. Folytassam? Lehet, hogy nem mindenkire ül a teljes lista, de szóljon, akire egy eleme sem áll meg (ő álljon OV mögé!). És mindezt pártsemlegesen. Hogy közben a politikusok mit büfögnek, az mindegy, mi jól kiválasztjuk melyiket fikázzuk, meg melyikre ikszeljünk az aktuális szavazáskor. Akik pedig nem úgy választottak, mint mi, azokat meg jól lehazaárulózzuk, fasisztázzuk, komcsizzuk (nem kívánt törlendő). Így éldegélünk mi ebben a kurva országban.
Egy apró megjegyzés még:
Szerintetek 4 év alatt lett elbaszva????
Hát sikkesen megjegyzem aligha.
Ha mindenki becsületesen fizetné a terheket,
Ha mindenki becsületesen dolgozna,
Ha nem lenne ekkora rakás szar a nyugdíjrendszer,
Ha nem ilyen lenne az egészségügy,

Na mi lenne akkor??
= Szlovénia.
Köszöntem. Asszem költözök is ki.
Matko_Destanov:
nem gondolok bele a szegény családok sorsába. Én a saját érdekeimet nézem és nem tűröm, hogy belenyúljanak a zsebembe. (nem mintha bármit is tehetnék ellene)

A pénzemet azért kapom, mert megdolgozom érte, nem is könnyen. Nehogy már valaki beleszóljon, hányszor megyek nyaralni vagy hogyan költöm el.
Miau:
majd a saját szigeteden. De amíg emberek között élsz, addig felelősséged van, meg kötelezettséged is. Bocs.
lumpenpolgar:
mindenki magából indul ki. Van aki nem így él, bármennyire hihetetlennek tűnik :)
Storm, a gondolatmeneted egész jó, de mondjuk nekem ebből az jött le annó, hogy az MDF-re érdemes csak szavazni, hogy legalább jusson be...
miau

Tegyünk különbséget.

Aki tényleg minimálbéren él, annak esetleg adjanak ártámogatást az én adómból. Ízlés dolga, én így gondolom.

Aki csak annyira van bejelentve, és mégis sorba áll a segélyért, annak - monhdatnám, ha nem lennék disztingvált fiú - a retkes jó kurva nénikéjét, az erkölcstelen barmának.

Nagyjából ennyi.

Ja, és van tömegközlekedés, utak, egészségügy, oktatás, közvilágítás, mind az adónkból. hogy nem olyan, amilyennek szeretnénk, abban a pazarlás és a nettó lopás is szerepet játszik. És ez eddig semelyik kormány alatt sem tűnt jónak.

Amúgy a mostani budapesti útfelújításokat is nagyrészt pártállás alapján ítélik meg az emberek, és a Demszky kurva anyját szidják, vagy dícsérik... adott esetben kerületi fenntartású utaknál is... Ennyit a nagy tájékozottságról, haha :)
Tikus:
a kötelezettségeimet adó formájában fizetem meg. Maradéktalanul, minden hónapban. Meg bérletem is van (mert kocsim nincs). Megbocsátok bár eléggé meggondolatlan hsz volt :P
lumpenpolgár:
ez annyira gyönörű volt, hogy letészem a lantot megyek haza
(De tényleg!!)
RoFä
pontosan:
ha nem pazarolnák/lopnák el, elegendő lenne a mostani adónk mindenfélére és nem kellene ennyire drasztikusan emelni mindenen.
zamat:

egy laza libertárius végre :)
TH!

Természetesen engem is érint, MO-on élek.

1994 óta nem volt ilyen kedvezőtlen a helyzet ahhoz, hogy az egészségügyet átalakítsák, reformokat vezessenek be. Bokros-csomag megszorítás volt, nem reform.

A legtöbb reformhoz bizony pénzre van szükség. Üres államkassza mellett reformok nehezen kiszámíthatók.

Vegyünk egy példát: olcsóbb állam. Ez ugyebár elbocsájtásokat jelent. Ha van pénz a kasszában a kirúgott embereket tovább lehet képezni, támogatni lehet az elhelyezkedésüket, esetleges adócsökkentéssel sarkallni a gazdaságot arra, hogy "felszippantsa" őket. Ezzel szemben ha nincs pénz, ezek az emberek munkanélkül maradnak, magas adók miatt nehezen helyezkednek el és inaktívakká válnak. Nem termelnek dzsidipit, cserébe felveszik a segélyt, a hitelt jövedelmigazolás nélkül és olyan spirálba kerülnek, amiből aztán (főleg előrehaladott korban) már nem lehet kitörni.

Ezért reformálni üres kassza mellett nem csak az állam szempontjából elhibázott és kontraproduktív. A megreformált helyzetét tekintve egyenensen felelőtlen.
Storm,

azoknak is megvan a maguk baja, de tényleg jobban csinálták mint bárki más. Megjegyzem azért egyenlő pályák egyenlő esélyekről nem beszélhetünk. Szlovénia mindig bezzeg gyerek volt még a Tito érában is. Nem volt háború viszont roppant jól éltek abból, hogy délebbre volt, valamint úgy léptek le Jugoszláviából, hogy az államadósság Belgrádban maradt. Ennek ellenére hajrá Slo, mennyetek Ljubljanába szép és tiszta, jó hely.
miau

"mindenki magából indul ki. Van aki nem így él, bármennyire hihetetlennek tűnik "

Küldd át a névsort!

Sajnos az is ide tartozik pl. akit rákényszerítenek, hogy minimálbérre bejelentve zsebbe kapja a járandóságának egy részét. Szóval nem azt állítom, hogy mindenki velejéig geci.
Vazzzze, Árpád te napról napra hülyébb dolgokat kreálsz. Szedsz valamit és téged is elért a Nagy Reform (leendő)gyógyszerhiánya vagy az Alzheimer kór kezdi felemésztenei senyvedő tested?
Storm: te ebben a szloveniaban teljesen igazad van.
A tegyuk a dolgunkat kedves barataim belolem eloszor rohogogorcsot valtott ki, mint GyF sok megnyilvanulasa, de tenyleg, ha mindenki tenne a dolgat....namindegy.
Az eü-röl csak annyit, h itt van egy ertelmisegi klub amely egy jogszobatudost adott az orszagnak, es osszedob egy sokkal atgondoltabb koncepciot mint nagyarc lajos es csapata. Megszoritasokat az Eü miniszteriumban!
Matko:

az ilyen szombat esti izékről ne beszléj, mert ezért mindig szégyellem magam kicsit, illetve nehéz elhelyezni. Baszus most demagógnak hisztek, mindegy. Mondjuk mozijegy a barátnőmmel 2500 (meghívtam), vacsi 2000, két unicum egy korsó sör 1300, taxi 2000 (nem reklám), az érzés, hogy ez a minimálbér nyolcada: megfihethetetlen :(

Nem minhta visszasírnám mikor csóró gimnazistaként ládát rakodtam a Pepsinél, csak tényleg jó néha, ha az ember kicsit magába száll.
miau: Ez is egy álláspont és nem tudok vele túlzottan vitatkozni. Igazad van. Nézd nekem csak jobb lenne, ha mondjuk azt mondanák, hogy holnaptól nem kell adót fizetni meg járulékot meg semmit, hanem tegye el mindenki azt amiért megdolgozott. És akkor ha lemennék az orvoshoz kiállítaná a számlát, hogy mondjuk megnézte a torkomat és tényleg piro, utána elmennék a gyógyszertárba és megvenném a gyógyszer 2600 forintért 260 helyett (most csak a hasamra ütöttem és írtam egy számot) ráadásul a gáz, amivel főzök és fűtök nem annyiba lenne, mint most, hanem bizony a világpiaci áron kapnám, mint ahogy ez sok európai országban már így van és nyugdíjam annyi lesz majd, amennyit összespórolok magamnak az életem folyamán. Ha egyetemen-főiskolán tanulok annyiba fog kerülni, amennyi az oktatás tényleges költsége és még folytathatnám... Végülis ez is egy út... És akkor senki nem turkál a zsebünkbe, hanem mi nyúlunk bele és olyan mélyen amennyire csak akarunk, vagy amennyire mély...
dany, sokmindenben igazad van, mindössze kiegészítenélek: az egészségügyi szolgáltatás eddig sem volt ingyen, csak bizonyos rétegeknek. Az adófizetők tb-t is fizetnek, ugye. Most meg majd ha beteg leszel, eleve újra fizetned kell.
Szóval TWÁ egyik kérdése: a hazugság problémája.

A hazugság oka a természetes szelekció. Aki hazudik az fennmarad, aki nem hazudik az eltűnik (kirúgja a pártja az elvesztett választás után, kirúgja a felesége amiért megcsalta, meg sem kapja az állást mert bevallotta, hogy nem mindenben zseni stb). Aki hazudik az bűnös, aki nem hazudik az nincs. Ebből lehet választani.

A társadalom azon alapszik, hogy a FELDERÍTETT bűnöket (gyilkosság, lopás, csalás és, igen, hazugság) bünteti. Különben szétesne az elkövetők evolúciós előnye miatt.

Szerintem a fentiek alapján a megoldás triviális.
Tikus 2006.11.17. 11:37:38,
azt a hosszút nem én idéztem.
Hálapénz:

Én mindig viszek a háziorvosomnak egy üveg jó bort vagy egy borítékot. Ha korházba megyek valamivel, detto. És ezután is ezt fogom tenni. És nincs az a politikus, akinek joga lenne ezt megtiltani.

Illetve dehogynem. Én kompromisszumkész vagyok. Miután megtiltották a pizzafutárok, a pincérek, a taxisok, a fodrászok és kozmetikusok stb. "hálapénzezését", utána, és szigorúan CSAK utána lehet róla szó, hogy megtiltjuk azt, hogy a beteg önszántából HÁLApénzt adjon az orvosnak. Beb*szna, ha pont az orvos nem kaphatna a jó szolgálatáért borravalót.
dany82 2006.11.17. 11:46:48,
Ismét egyetértek, hogy nem a mostani helyzet a legjobb, de ahogy nézem, nem kell attól félnünk, hogy egyhamar nekiállnak átalakítani a dolgot...
lumpenpolgar: respect

miau: a lista egyetlen eleme se? De most komolyan? Mikor most szóltál, hogy ne nyúlkáljanak a zsebedben?

:)))
dany82: most Ausztriaban dolgozom, az elso vizitnel emgyek a foorvossal, beteg eppe megy haza, halalkodik, h megmentettek az eletet. En mar epp neztem volna felre, a plafonra...h ne legyek a szemtanuja egy mindenkinek igen kinos szituacionak, amikor....meleg kezfogas, konnyes szemek....es tschüss. Ez a jo.
lumpenpolgar:

elsősorban az általad felsorolt balkáni viselkedésmódra gondoltam a válaszomban: kutyaszar, szemetelés, csikkdobálás. Nem mindenkinél ez a default...

persze változás akkor lesz, ha felemeli a hangját az, akinek nem tetszik. Mivel engem már rúgott hasba romagyerek amikor megkértem, hagyja becsukódni a villamos ajtaját, felhagytam a közbelépéssel. Salynos. Ide lyutottunk.

Amúgy voltam én is bejelentve minimálbérre. De mindvégig köztes megoldásnak tartottam, és kerestem a jobbat.
dany, azért ugye a pizzafutárnak nem annyi borravalót adsz, mint a dokinak?
Defter: csak az intelligens vita kedveert: annyit kene?
dany:

a hálapénzzel az a baj, hogy nem hála. Hanem előre elkérik. Nem mindenki, de sokan.

Kismama-listára emlékszünk? Hú, de szurkoltam nekik. Hú, de nagy botrány volt. Hú, mekkora kuss lett hirtelen.

Szegény orvosok. Hogy őket listázzák. Miért, nem véletlenül szolgáltatók? Ha szabott árat kér, akkor ki is kéne írni a rendelőre, b+
Na, a csőcselék továbbra sem érti ezen erkölcsi magasságokat:

index.hu/politika/belfold/ska1117/
gyurcsány balatonöszödi 'belső' előadásának alap mondanivalója nagyon is igaz, de a megvalósítás nem igazán megy és nem is fog menni neki, mert túl sokat akar egyszerre és rövid idő alatt - előkészületlenül egy ólompárttal a háta mögött.

persze elhiszem hogy tényleg szeretne valami frissítést ezen az országon és nem vegytisztán a hatalom érdekli, de ha valami látványosan nem megy akkor azt nem kéne erőltetni. választást nyerni és ötletelni nem egyenlő az országvezetéssel. csak sajnos kevesen vannak akik ezt úgy mondanák el neki, hogy azt el is fogadná.
Defter,

Nem. Nem annyit adok neki. Mert az egyik mondjuk megmenti az életem a másik meg egy suhanc, akinek annyi dolga van, hogy egy dobozt elhozzon egy címre.

Szerinted ugyanannyit kellene?

(egyébként évente kb 2szer háziorvos és kb 150szer pizzafutár, szóval szerintem a futár simán többet kap)
Matko:

amit leírs az extrém eset lenne. Természetesen van szükség a szociális hálóra, a jól működő közszolgáltatásokra. De ez az elfajult Robin Hood-politikát sokallom, főleg, hogy nem a leggazdagabbak zsebéből húzzák ki a pénzt. Aki bérből él, annak mindig is érvágást fognak jelenteni az ilyen megszorítások. Nekem is.
Nem, az orvosnak kéne annyit adni, mint a pizzafutárnak :)

Amúgy ne vigyétek félre a dolgot. Nem a borravalóval van a gond. Azt ugyanis önszántadból adod. (Az meg már gáz, mikor görbén néz a pincér, ha nincs. Volt példa erre is és az ellenkezőjére is)
RoFä!

Soha olyannal nem találkoztam, hogy valakit nem láttak el, mert nem volt hajlandó hálapénzt fizetni, így nem tudok ehhez érdemben hozzászólni.

A szülészes dolgot ha elmagyaráznád légyszíves, mert nem ismerem. Én csak annyit tudok, hogy volt olyan, hogy azért pénzt kért orvos, hogy éjjel-nappal készenlétben legyen és ő hozza világra a gyereket, ne az ügyeletes orvos. Ez számomra 100%ig rendben van. Ha más, akkor hallgatlak.
Nem annyit kéne, pont ez az. Csak nem mérhető össze a két összeg, ugye. Ráadásul az orvos mit szólna, ha annyit adnál neki, mint a pizzafutárnak? (ahogy RoFä írja). Csak arról volt szó, h akkor legyen elfelejtve a hálapénz, ha a borravaló is.
miau

Lám, hogy rátapintottam (véletlenül?): Te se állhatsz OV oszlopába :)

Örülök, hogy a lényegben mégis egyetértünk. De hidd el, a dolgok összefüggenek (mármint a balkáni viselkedés, meg a helyzet, amiben vagyunk!
a lista az poen volt...de ez az egesz annyira alsagos. Ha elkezdenek FELULROL lefele, h jo akkor GyF: mutasd mid van? auto haz nyaralo az annyi mint....xFt. Mibol? Hmmmmm...erdekes, veszteseges cegekbol? Es akkor a vegen el lehetne jutni az orvosokig is...hogy aszondja havi 110netto evente az annyi, ebbol fizettel egy autot meg lakast, de hogy? Es akkor lenne bevetel, es akkor sokminden masra is futna allamilag.
dany82 2006.11.17. 11:52:51,
én viszont elvárom, hogy az orvos ne a hálapénzért dolgozzon. Egyébként egy üveg bor vagy más apróbb ajándék (akár egy kisebb összeg is) szerintem sem tragédia, de 10-20-30-50 ezer forint azért kicsit túlzás, a taxisnak és a pincérnek sem adok annyit.
bocs, dany, nem tudtam, h megmentették az életed. Szerencsére az enyémet nem kellett, de ha egyszer szülni fogok, nem szeretném, ha azéet kellene 100e Ft-ot, adnom a dokinak, hogy ne tegyen bennem a szükségesnél nagyobb kárt. És meg kell mondjam, kifejezetten bosszant, amikor a dokik arra hivatkoznak, h azért kell a hálapénz, mert az itthoni fizetésük mennyire elmarad az EU-s átlagtól. Bocsi, az enyém mennyire marad el? (Pedig asszem, én sem keresek rosszul.)
Én találkoztam. Rákos nagypapa, rákos nagymama. Tolta anyám, nagybátyám a borítékot. Orvosnak, nővérnek. A szemükben volt, hogy elvárják.

Apám is rákban halt meg, 86-ban. Már akkor is. Anyám elég sokszor emlegette.

Nem arról volt szó, hogy nem látják el, nem érted??? Elemi törődés, nem bunkó viselkedés, hogy van ma, Miki bácsi? Súlyosabb esetben várólistán előbbre kerülés, drága vizsgálat (OEP finanszírozott, de szűkös erőforrás).

Ha azt mondod, ezek nincsenek is, akkor körbe foglak röhögni. (Megint: tisztelet a becsületes, vagy legalább korlátozottan empatikus dokiknak).

A szülőorvosos eset: nénik felrakták a netre a listát, hogy melyik orvosnál mennyi a szabott ára a szülésnek, tapasztalati alapon.

Amit mondasz, hogy a készenlétért járt, szerintem az se lenne rendben, de nem csak azért járt, amennyire tudom.

De tudod mit, nem is ez volt a bajom, hanem a hőzöngés, hogy tüntessék el a listát. Ugyan miért? Ha normális, akkor mi szégyellni való van rajta???
A fidesz éra alatt tükörsima utak, vadiúj póznák és csövek,fullextrás kórházak meg minden,boldog,elégedett emberek voltak.ők (a fiúk) nem gazdagodtak meg,és sohasem hazudtak.
aztán jöttek ezek,és mindent leamortizáltak,elloptak.most mindenki megfélemlítve reszket a vackán,(ha azt is ki nem lopták alóla)hazaáruló és hazafi egyaránt
aztán megint lehetett volna a fiúkat választani,de a feriék átvertek bennünket (pedig az eltelt 4 év iszonyú volt,félelemben nyomorogva,mért nem tanultunk belőle)
és a fiúk pedig megmondták,hogy a feri hazudik,és szarban van az ország,és azt is megmondták,hogy ha őket választjuk,akkor mégis mindenkinek,a népnek sokkal több fog jutni,mert ők ezt elintézik valahogy
és van pofája ennek a ferinek ezek után azt mondani,hogy skacok,akkor fejezzük be,és próbáljuk meg rendbehozni
hát mi meg nem hisszük el,tudod mikor!
mert mostmár nem lehet minket megint átverni,eccer volt budán kutyavásár!

A szuleszes az pont ez, persze adomentesen, az allami eszkozoket nem berelve, stb. De ugyanezt most ML szeretne a kozponti kasszaba befolyatni, es akkor majd o ad valamennyit az orvosnak ebbol. Dehogy KJT alapon (tulorapenzert) miert allna rendelkezesre valaki ejjelnappal?
Mint mondtam: Soha nem találkoztam olyannal, hogy valakit azért nem láttak el, mert nem fizetett hálapénzt. Te igen?

És nyílvánvalóan nem kell attól félned, hogy akkor nem tesznek benned kárt, ha fizetsz, hisz az elég nagy etnikum-családok nem hiszem, hogy gyerekenként 100.000 forintokat perkálnak a dokinak.
lumpenpolgar:

francba pedig már sorakoztam :))

amúgy nem értek egyet az anyagi/szociális helyzet és a balkáni viselkdés összefüggésével. Voltam én is rettenetesen csóró sőt igen szerény körülmények között nőttem fel és valahogy nem ezt láttam magam körül. Bármi is legyen az ok, a nehéz élethelyzet nem lehet kifogás a kulturált emberhez méltó viselkedés elutasítására. A világok legjobbikában, ofkorz.
Gyurcsány cégei veszteségesek?

Ez nekem új. Osztalékból kap évente 100 milla felett, az pedig veszteséges cégnél nemigen van, maximum erdménytartalék terhére, tehát nem sokáig.

Oktassatok!! :)
Egy lehetséges (kis) lépés lenne a jó irányba, ha elindulna egy "Nyugtával dicsérd a napot" mozgalom. Mindig, mindenki, mindenkitől kérjen nyugtát, számlát. Ez asszem elég nagyot lökne a költségvetésen, ugyanakkor automatikusan javítaná az adómorált.
Ez működhetne a hálapénzre is. A doktorúr a bt-je nyugtájával kapja meg a hálapénzt.

Egyébként ezt a költségvetés is indíthatná. Teszem fel úgy, hogy most kihirdetnék, 2007 végén mindenki beküldheti a 2007-ben összegyűjtött nyugtáit és az összérték 5%-át megkapja a beküldő.
miau: Tudom, hogy nem engem szólítottál meg ezzel a hangfelemelős dologgal, de tudod egy a gond itten nálunk. Én pl. vállalkozó vagyok, sem nem kicsi, sem nem nagy, sem nem közepes. Mondhatom, hogy a vállalkozások közül a hozzám hasonlókat érintette a legrosszabbul ez a rengeteg változás, de senki nem meri felemelni a hangját, mert ugye - megint csak a magyar mentalitás - ha valaki egyedül áll ki, akkor a többiek bohócnak nézik és a másik oldalról meg letarolják, ha többen állnak ki, akkor egyszercsak bejön az, hogy a vezéralak mögül szép lassan kisunnyognak, vagy ami rosszabb iszonyat gyorsan kihátrálnak mögűle és a végeredmény ugyanaz. (Erre az egészre példaként nézd meg a nemzeti bizottságot, akik a pénzen verekedtek össze-igaz ők nem vállalkozók, de az elv ugyanaz) Ráadásul ugye az sem elhanyagolandó tényező, hogy ha a vállalkozó nem dolgozik, nem keres pénzt. Azt persze hozzáteszem, hogy ha valaki kivívna valamit, akkor azt egyből mindenki igyekezne a magáévá tenni...

Ezt most nem sírásnak szántam és nem csak a vállalkozóknál igaz...
TH: taxisnak miert adsz? Vigyel egy bort legkozelebb.
Defter: ingyen sem tesznek nagyobb kart, mint szukseges.
Meg nem EU bert akarunk. Nyilvan nem. Hanem eletpalyamodellt, lassu felzarkoztatast. De az en fizetesem otthon 80E Ft. Ez jolm van igy?
RoFÄ: "A szemükben volt, hogy elvárják." No comment.
De nyilvan aki nem lat el mindenkit egyforman, az geci.
En csak azt nem ertem, h miert nem latjatok, h ez az egesz bele van epiotve a rendszer mukodesebe. Szandekosan, tervezetten.

ámbátor, ha jól tudom, elvileg most is kötelező mindenről számlát vagy nyugtát adni. Szerinted működik?
holló, ilyen buta hozzászólást már régen nem olvastam!
---
A szülőorvosos eset: nem az volt a lényeg, hogy mennyi pénzt kér az orvos, hanem egy fórum volt, ahol mindenki leírta a tapasztalatát az adott dokiról. Ebben szerepelt az is, hogy mennyi pénzt kért, de az esetek jó részében ettől függetlenül nagyon dícsérő kritikák születtek a lelkiismeretes dokikról. A durva az volt, amikor az egyik doki a Nap-keltében közölte, hogy ő még soha nem fogadott el pénzt kismamától, közben meg vki írta egy fórumra, hogy épp tegnap adott neki 40ezret...:)
jojoooooooo Rofä. De gondolom erted mire gondolok. Mondok egy peldat. az USA-ban lebukott pareve egy kettos ugynok asszem az FBI-nal (de lehet h CIA). Bizonyos idonkent a ruszkik az infokat egy faba rejtett gyemanttal honoraltak. A ficko cool maradt, tovabbra is loser modon oltozkodott, Forddal jart. De a gyereket draga magan iskolaba jaratta. Es ez feltunt, mibol? Innen a lebukas mar jo gyors volt. A kulcskerdes az h MIBOL??
da, én értem, hogy kevés a dokik fizetése, de sajnos a tanároké is. Te adsz a gyerekeid tanárainak hálapénzt suli végén? Mert ilyen alapon az is járna, nem?
RoFa,

Figyu... mi van, ha valaki nem fizeti ki a pénzt? Nem hozzák világra a gyereket? Nem lesz ott orvos? Dehogynem. Én még olyat nem hallottam, hogy nem volt ott orvos szülésnél, mert nem fizettek hálapénzt.

Ha meg valaki azt akarja, hogy dr. X. Y legyen ott a szülésnél, ne pedig az az orvos, aki épp ügyel, akkor fizessen. Ahogy mondtam: ez teljesen rendben van. Nem elég, hogy ingyenes az egészségügy még flancolni meg válogatni is ingyen szeretnénk?
da, ha orvos vagy és nem így dolgozol, annak igazán örülök. Viszont rengeteg rossz példát láttam-hallottam (nem a médiákból), és nem szeretnék úgy járni. Gondolom, sokan vannak ezzel így. És ahogy nem feltétlenül kell fizetni a tisztességes ellátásért, ugyanúgy a pénz sem garancia mindenre.
Egy kis koztes fix pontkent hadd szogezzem mar le, h a halapenz gaz, az orvosok moralis valsagban vannak, az egesz egy nagy szar. De nem (najo: nemcsak) az orvosok tehetnek rola.
Én viszont hallottam olyat, h a doki nem volt ott a szülésnél, de kérte a hálapénzt. Családban fordult elő.
persze TH. Most hadd ne vegyem elo a nagykepu orvosdumat a tanarokrol, mert semmi ertelme. Nem adok.
Ja Defter en nem igy dolgozom, most epp Ausztriaban....:)
matko:

pont ezért nem lettem én sem vállalkozó... amikor láttam hogy 100 forintból jó esetben megtarthatok 37-et, más munka után néztem :(

más: abszurdumnak tartom a fórum elején elhangzott megyjegyzést, hogy mi 'gazdagok' papmogunk, a szegényebbje pedig tűr, mert hátha pár év múlva jobb lesz...

a szegényebbje is pampog, legfeljebb nem azért, amiért én, hanem mert most kevesebb pénz jut tescoba kirándulni.

es ez a lenyeg " a penz sem garancia"
a budiban sok penzert is csak szar van
"A szemében volt", igen. Meg a hangsúlyában, és abban, ahogy a boríték átadása után megváltozott a nagypapa ellátása.
Ne nézzük egymást hülyének, pontosan tudod, hogy szemmel is lehet beszélni.

A szülőorvosos eset: én úgy tudom, NEM csak a plusz szolgáltatásnak volt szabott ára néhol. De ha csak az lett volna: akkor is, ha szabott ár, írják ki, és legyen mindenkinek ugyanaz. Ha nem alapellátás része, akkor adjanak róla számlát és adózzák le.

Meg a villanyszerelő és a taxis is.
Morális válsághoz kis gondolatsor:
A morál alapja az erkölcs. Az erkölcs eleve a vallásban gyökerezik. A kommunizmus és a szocializmus nem éppen a valláspártiságáról volt híres. Miért gondoljátok, h a szocialisták olyan erkölcsösek, és morális alapon hoznak döntéseket? (Ezzel persze nem zárom ki a lehetőséget, de biztosan nem ez az elsődleges szempont) Csoda, hogy az emberek kicsit nehezményezik, ha mindenféle erkölcsi és morális alap nélkül hoznak olyan döntéseket, amiknek aztán a kisemberek isszák meg leginkább a levét?
Ja, és még hazudtak is? Na jó, én is hazudtam már, de azért az mégis más, hogy valaki olyan hazudik, aki eddig egyfolytában azt bizonygatta, h ő nem, csak a másik.
miau:

akkor marad 37, ha mindent befizetsz.

Nem tartom ezt a mindent befizetős dolgot főszabálynak.
Az erkölcs NEM NEM NEM a vallásban gyökerezik!!!

Az erkölcs a nevelésben és az emberben és a követett mintákban gyökerezik!

Lehet köze a valláshoz, de én úgy látom, nemigen van - Magyarországon legalábbis.
A szülészeti témához még egy gondolat. Szvsz zömmel pasik vagytok. Ezért nem tudjátok, milyen, amikor az ember nőgyogyihoz jár. Ráadásul a gyermeket ugye 9 hónapig hordja az ember lánya, ezalatt végig orvoshoz jár, vizsgálatok, egyebek. Nem mindegy, h aztán a végén egy teljesen idegen, esetleg nem is igazán szimpatikus orvosnál kell-e szülnie. A nőgyógyászat bizalmi kérdés is. Ti sem biztos, hogy szívesen vennétek, ha minden alkalommal más vizsgálgatná a kis himbilimbiteket :)
Defter morál és erkölcs vallás nélkül is lehet azért az emberben...
Bocs, RoFä: szerinted a kultúra miben gyökerezik? Mi különbözteti meg az egyes kultúrákat? Mi határozza meg, h az életben mi helyes és mi nem? Mindig a vallás. Bár a mai társadalom egyre inkább az ateizmus felé megy, régen minden népnek volt vallása, voltak istenei. Igenis ez határozta meg a mindennapi életet. Én kihagytam az általad említett kategóriákat (nevelés és követett minta), de ha utánagondolsz, nem hiszem, hogy nagyon más eredményre jutsz.
Defter, én valóban nem tudom milyen nőgyógyászhoz járni, de azért teljesen megértem, hogy ragaszkodsz ahhoz, hogy végig egy doki kezeljen. De azzal egyetértek, hogy ez nem feltétlenül alapáras szolgáltatás, csak nem bánnám én sem, ha erről a doki azért adna számlát. Fizessen az ember a plusz szolgáltatásokért, persze, de ne teljesen zsebre.
Nem azt mondtam, hogy vallás nélkül nincs erkölcs és morál, csak azt, hogy abból ered.
TH, ezzel egyetértek, én is szívesebben fizetnék, ha előre megmondanák, mennyit kell, és kapnék róla papírt is.
Defter, részben persze igazad van, de totál különböző kultúrákban is sok az azonos erkölcsi elvárás: pl. lopás, gyilkosság, stb. témakörében. Egy csomó morális dolognak viszont nincs semmilyen vallási háttere (nézd meg mondjuk a nők helyzetét a társadalomban, és hasonlítsd össze a mai helyzetet mondjuk a 200 évvel ezelőttivel)...
Más eredményre fogok jutni.

Lehet, hogy nagyon mélyen a vallásból ered, de nézhetjük fordítva is: adott társadalomnak voltak követendőnek tartott erkölcsi mintái, a vallások pedig ezt úgy legitimálták, hogy istentől eredeztették.

Lét menni tudat, vagy tudat menni lét.

Ez itten valódi világnézeti vita lenne :)) Ne most nyissuk meg :)
Defter,

igazad van, de ezt nagyon nehezen fogod tudni megmagyarázni. Ha valaki meg akarja érteni, úgyis megérti, mire gondolsz.

Egy ateista kínai, magyar, és iráni között morális értékrendben jelentős különbség van.

Pedig elvileg mindhárom ateista. Csak éppenséggel olyan társadalmi normák alakították személyiségét, amelyek nem azok. Szóval az erkölcs igenis a vallásban gyökerezik.
Defter, a nőgyógyászok többsége aszerint a bizonyos lista szerint előre megmondta, hogy mennyit kér.
A probléma tényleg az, amikor azért kell fizetni, hogy emberszámba vegyék a beteget. Az nem hálapénz, hanem megvesztegetés.
"Nem tartom ezt a mindent befizetős dolgot főszabálynak"
jajo, az orvos meg adjon szamlat a halapenzrol. De mondom sracok, h a halapenz nagyon gaz, de olvassatok el legalabb az elemzes halapenzrol szolo reszet:
www.konzilium.hu/plafon/ve.pdf
Tyúk volt előb, vagy tojás? Együttélési szabályok és leképeződésük egy irracionális világmagyarázat szabályai között, vagy fordítva? Azért nem ölünk, mert volt a Biblia, és Mózesnek ráírtak valamit a kövekre, vagy azért született ez a történet, mert a gyilkolászás nem jó, és ezt valahogy meg kellett fogalmazni?

HM???
De komolyan, szerintetek a Mayo Klinikan bejon az orvos ha valaki akit ismer szul? Ez az egesz azert van, mert a betegek nem biznak (joggal) az eü.-ben. Abban remenykednek, h jo, fizetni kell, de talan akkor tulelem. De ez nem orvosi szinten dol el...
TH, ismered a Bibliát? Vagy nem is kell eddig menni: nézd meg a muzulmánokat (muszlimokat, mindegy), és látod a vallási gyökereket női kérdésben.
da:

nem mondtam, hogy egyetértek azzal a ténnyel, hogy nem főszabály, vagy örülök neki.

Attól még k...va nagy tény, hogy a vállalkozó a vécépapírt is elköltségeli, ha teheti, vagy ha van pofája. Meg könyvelője.

Nekem ÁFÁ-val együtt számolva nem 37, hanem olyan 43%-om marad. Viszont utánam a munkaadó is fizet.
Defter, én is egyet értettem veled abban, hogy más kultúrákban mások az erkölcsök, és ez visszavezethető a vallásra. Én csak azt mondtam, hogy egy csomó erkölcs nem vezethető rá vissza, a példám szerintem továbbra is jó: a nők egyenjogúsága ma már természetes (legalábbis többségünk számára), míg 200 éve ez egyáltalán nem így volt.
Többségünk számára... Hehe... Te szerintem túl optimista vagy...
A szabályok nyilván előbb alakultak ki, mint hogy leírták volna őket. És azt is elfogadom, h a vallás a körítés sok esetben. Meg persze a bűnöket régen is sokszor meg kellett támogatni valamilyen jó magyarázattal. Ahogy persze feloldozást is könnyen lehetett kapni. De csak azoknak, akik nem vették teljesen komolyan.
RoFä, azért legalább a törvények szintjén egyenjogúság van.
TH, erről beszélek én is, vagyis nagyjából egyetértünk. Csak azért mondtam, h a nők helyzete alapvetően a vallás miatt volt olyan, amilyen. A váéltozásokat az okozta, hogy enyhült az egyházak, és így a vallás szerepe.
Defter, ez a lényeg. Az együttélés alapvető szabályai vallás nélkül is kialakulnak, csak persze minden kultúrában máshogy.
Elöbb valaki mondta, hogy

RoFä 2006.11.17. 11:26:10
Persze hogy nem lopással. Sima állás, versenyszféra, nem vezetői pozíció. (Mint én).

Értem az érvelésed, de nem értek egyet vele. Én így vagyok baloldali, ha úgy tetszik.

Én egy kurva szót sem szólnék, ha a megemelt és plusz adókat azért kéne beszednie a kormánynak, mert mondjuk volt (ne legyen) egy bazi földrengés, és egy csomó család szarrá ment.
nem szólnék, biz Isten.
na de egy tróger és a haverjai ellopják, meg szarul használják fel, és főleg SZAVAZATOKAT vásárolnak a maguk részére, és utána velem fizettetik meg?
Vagyis a példád az én példám is, csak a másik oldalról ;)
de azt tudod, hogy a vállalkozó miért költségeli a wc papirt?
Mert te amikor alkalmazott vagy, szépen beleteszed a segged a munkahelyre, egy fityingedbe sem került, még a seggtörlés sem munkavégzés közben,.
míg a vállalkozó megveszi a gépet, az autót, a valamit, meg a wc papírt.
Hogy dolgozhasson.
de hogy mást mondjak, a te főnököd is elszámolja a te wc papírodat is.
lac1, gondolom itt az otthoni használatra szánt WC papírról volt szó...
Defter, nem is vitatkoztam az alapokon, csak ki akartam egészíteni, mert szerintem van egy csomó része az erkölcsnek, ami nem a vallásban gyökerezik...
Az erkölcs ott kezdődne, hogy nem kellene 70 % elvonás után gyógyszert bevinnem a kórházba, meg javítattni az autómat a szar utak miatt, és a wc papír elszámolást meg a fejemhez vágni.
Aki nem 8 órát robotol, de leköcsög vállalkozózzák, meg folyamatiosan csalással vádolják.
Nem rád gondoltam, hanem általában.
oké, TH, csak azt mondtam, hogy amit felhoztál, még az is. De léphetünk felőlem :)
Én kijelentem, hogy ha lenne egy modern Robin Hood, aki ezt a kormányt a munkája (nyugdíjas+proli buta szavazók) elvégzése után szarrá tenné, énbiz drukkolnék neki.
és most finman fogalmaztam a cselekvést illetően.
lac1, ott nem az erkölcs kezdődik, hanem egy élhetőbb ország. De szerintem is logikus, hogy minden vállalkozó igyekszik minél kisebb nyereséget feltüntetni, mert valóban nincs összhangban az államtól kapott szolgáltatás az adó százalékos nagyságával...
Az erkölcsöt úgy gondoltam, hogy a kormány ezt várja el tőlem, és közben meg azt cselekszi.
Defter, ennyit az egyenlőségről: "index.hu/tech/tudomany/noktud1116/"
Már megint tévedtem. :)
És OK, szerintem is lépjünk, én értem, amit Te mondasz, Te értesz engem, ez máris egy hasznos beszélgetés volt, ugyanazt meg nem kötelező gondolnunk! :)
Nem akartam én "a vállalkozók" ellen hangulatot kelteni, különben is sokféle van.

Azért elég sokan túlzásba viszik a potyautasságot, és még a szájuk is nagy. Nyilván nem csak "vállalkozók".

Mindegy, ebből nem élünk meg :)
Én úgy gondoltam, hogy a kormány ezt várja tőlem, közben meg azt cselekszi.
"Én kijelentem, hogy ha lenne egy modern Robin Hood, aki ezt a kormányt a munkája (nyugdíjas+proli buta szavazók) elvégzése után szarrá tenné, énbiz drukkolnék neki.
és most finman fogalmaztam a cselekvést illetően. "

Ezt a postot úg ahogy van, nem értettem sajnos. Megmagyaráznád? Nem értem, ki kicsoda benne, és mit csinál, úgy tűnik, mintha újmagyarul lenne, vagy mi :))
amikor a kormány elvégzi a munkáját, magyarul a normálisokat (gondolkodók+emlékezők) megszabadítja a kolonctól, és utána egy modern Hood elkezdene igazságot tenni, csakhát bujkálnia kéne (teszem azt) én bizony...
Így?
Buzi gép, kétszer is elküldi amikor megismétlem, közben nekem meg úgy csinál mintha nem...
lac1, ja hát igen. A kormány és a politika soha nem volt és nem is lesz erkölcsös, míg az emberektől ezt várják el. Normális helyeken legalább köszönőviszonyban van a kettő, nálunk nem...
A Robin Hoodos posztot én sem értettem...:)
lac1, én még most sem értem...
Én most már ott tartok legalább, hogy nem tudom: értem, vgy nem értem? :)
lac1, de engem érdekelne, hogy mit szeretnél mondani.
Robin, ha cselekszel, utána talán megértjük, miről beszéltél :)
Pedig tényleg érdekes, csak bővebben írd le.
Jöllyön egy Robin Hód, aki 3x veri ki (el) a kurva hazudós komcsikat.
Na.
..De csak miután a hazudós komcsik rendbe tették amit elkúrtak? Vagy előtte?

Egy olyan Viszkisre gondolunk itt, aki cicázik a rendőrséggel, túljár az eszükön, a pénzt meg szétoszjta? Vagymi. Konkretizáljunk.
Mattyasovszky Jenő:

Hód és az elkúrt kémek, avagy a Ludas-jelentés titkai :)))
Most akkor inkább egy Matyi legyen?
lac1, ez mit jelent: "magyarul a normálisokat (gondolkodók+emlékezők) megszabadítja a kolonctól"
lac1, nem tudtad, mit írsz, nem tudtad, mibe fogsz ;)
TH:
mit jelent, mit jelent...
A buták és a zsigeremberek megfagynak a kormány áldásos tevékenységét követően.
Persze a gyógyszerhiányban is néhányan, meg hogy nem utazhatnak ingyé', de hát... ez van. nem én akartam így.
lac1, ja, hogy Te olyan naív vagy, hogy a megszorításokba belehalnak a kormányt támogató ostobák tömege. Hát ez egyrészt butaság, másrészt a Fidesz mögötti csürhe egy részéből bármikor lehet MSZP-t támogató csürhét csinálni, a lényeg, hogy gondolkodni ne kelljen.
Megfagynak? Úgy érted, hogy megfagynak / éhen halnak / satöbbi?
Ez azért egy kicsit túl dickensi.
Viszont ilyen helyzetben van igazán helye Robinnak! :)
Hogy aki megfagy, azt melegítse, aki éhenhal, azt etesse...
...igen, legyek naív. Akkor azt jelenti, hogy mindenki életben marad.
Ám ha nem ismernék néhány nyugdíjast, akik életkori sajátosságból nem mennek el olyan helyre ahol fizetni kell (orvos), esetleg már amikor nagyon fáj, akkor is igazat adnék neked.
Mellesleg (ezt csak négyszemközt mondom el) biztos vagyok, hogy azután is az msz(m)pre szavaznának az életben maradtak.
Amikor Lévai Anikót lendvai Ildikóval (anno) összekeverték, tudtam: minden elveszett.
itt ezen a fórumon is észre lehet vennei:
2002 óta még mindig a Fidesz a geci...
Nem lesz ingyé1 utazás, nem lesz ingyé1 orvos, nem lesz ingyé' patikus, ahogy hallom nem lesz ingyé' mónikasó (tv díj), nem lesz ócsó gáz, nem lesz ócsó villany, persze a gáztól lesz drága kenyér, drága tej, szlidaritási adó beépítve mindenhova, nem fizetett kölcsönből (mert hogy drágább lesz minden, és megszűnnek munkahelyek) vett kecó+autó elkobozva, éhező cigányok jobban rajzanak,...

Mi kell még?
lac, szerintem azért ezen a fórumon eléggé kisebbségben van az, aki azt gondolja, hogy 2002 óta a Fidesz a geci. Én remélem, hogy a többség már tisztában van a tényekkel, mely szerint geciségben nincs különbség a pártok között.
Különben ahogy mondtátok.
A jót megszokni könnyű.
tenni is érte...
A Fidesz nem geci, csak egy párt. Egyébként...a nyugdíjasok közül nagyon sok szavazójuk van.

Olvasgass (részletes ) közvéleménykutatásokat. Tőlem az összes nagy kutatótól is lehet crosscheck-nek, mostanában úgyis alacsonyak az eltérések.
Nem úgy van az, hogy akinek 60e alatt van a nyugdíja, arra bármikor szegfűt tűzhetsz, megköszöni.

Amúgy a Fidesz pont ott a legerősebb, ahol a legkisebb a vásárlóerő (átlagosan -persze nagy szórással) - a falvakban. Aztán a kisvárosok, a nagyvárosok, megyeszékhelyek, és a vörös rongyokba öltözött Budapest :)
Ez így van.
Viszont te meg olvasd el az mszp bázisáról szólakat.
És menj el lakótelepi kocsmákba esténként.
Tényleg javaslom.
Egy időben oda kellett vinnem a fizetést. nem az enyémet, hanem amit én adtam.
lac1

A Mónika most sincs ingyen, nekem pld. nem jön be. A kábelszolgáltató ugyanis a bővített csomagba rakta, az alapba M1, M2, Duna, és meglepő módon a Filmmúzeum került.

Szobaantennával leginkább zizicukorra emlékeztet :)

Mindegy, úgyse nézek tévét :)

Nem vesztettél semmit.
mellesleg most a szolgáltatód az csak a fizikai hálózatot és annak üzemeltetését fizetteti ki veled, nem a vételt. Az ingyen van.
csakhogy tisztában legyünk dolgokkal.
Nekem sem tetszik (sőt, nagyon nem), amit mostanában a Fidesz művel, de:
1. Ők egy ellenzéki párt immáron öt éve, tehát nem az övék a kormányzati felelősség, ráadásul nem ők "kúrták el", legalábbis ennyire nem;
2. A koalíció sem fehéredett ki annyira, mint hirdetik (morális tekintetben ld. a szentesi orvosok ügyét, gazdasági témában meg a 2007-es költségvetés ÁSZ reakcióját);
szerintem keressuk meg a veteran mesterloveszek klubjat, es adjunk nekik egy listat. aztan 1-2 ev mulva, ha az utodok nem tanultak eleget az elodok sorsabol, akkor meg egyet. es igy tovabb addig, amig lesznek olyan emberek, akik kepesek vmi ertelmeset is csinalni.
szerintem.
"Az ismeretségi körömben azt látom, hogy azért valahogy úgy megy ez az egész, hogy azok, akiknek jó állásuk és jó fizujuk, vagy épp jól menő vállalkozásuk van és biztos egzisztenciájuk, azok mind azt mondják, hogy "Miért pont én fizessek többet?" meg hogy "Ezek a szemetek hogy meg akarnak engem rövidíteni!", stb. és azok, akik mondjuk nem élnek olyan jó körülmények között, sőt kifejezetten szar körülmények közt élnek, nos ők inkább csöndben tűrnek és reménykednek abban, hogy ha most még egyet húznak a gatyaszíjon, akkor talán egy-két-három év múlva tényleg engedhetnek rajta kicsit. Hát nem érdekes? "


Ez, kérem, a polgárság öntudatra ébredése a feud... bocsánat, a szocializmus kimúlásával.

Kassai polgárok... kötelező.
" Egy csomó morális dolognak viszont nincs semmilyen vallási háttere (nézd meg mondjuk a nők helyzetét a társadalomban, és hasonlítsd össze a mai helyzetet mondjuk a 200 évvel ezelőttivel)... "

De, abból ered. Mint minden más emberi jog, erkölcsi kérdésként ez is a "szeressük egymást, gyerekek" folyománya.


(Ha természetrfölötti nincs, valódi értéke sincs az embernek. Az erkölcs ezután is fennmaradhat, de logikátlan - Kurt Vonnegut: Macskabölcső... Kötelező és tanulságos, és kb. ilyesmi az alapja a modern erkölcsösségnek is.

De ez itt egy másik topic témája, bocs...)
Első alkalommal olvastam végig a kommenteket. Értelmes, kerek vitákat látok, nem anyázást. Ezért kapcsolódom be.
T.W.Á. véleményét és bogját szoktam olvasni. Ha én olyan fiatal lennék, mint ő, vszl mindenben egyetértenék vele. Sajnos nagyobb az élettapasztalatom. Ez nem dicsekvés és nem panasz, hanem tény.
Gratula! Folytassátok a vitát - én meg olvasom.
tényleg érthetetlen, hogy nem kell tucatjával kivagdosnom a különféle idiótákat. mármint hogy a levelesládámból olykor félóráig törölgetem az iszapot, itt meg nem.
Látod Árpád, milyen jó társaságba csöppentél? ;-)
Tudom, én vagyok az egyetlen kivétel.
valami filtert nem lehet ratenni ami kiszuri nekem a Tota ur es a lac1 nyalakodasat?
: )
pedig tanulságos. buziügyben totál ellentétes oldalon áll (HÜJE LAC1!), hitelügyben meg minden stimmel. érdemes felfigyelni arra, hogy nem 2 oldal van.
bevallom (es kit erdekel), engem is megzavarnak a lac1 hozzaszolasok, olyan mintha tobb (eletkoru) ember irna. Ugy rangatozik a tolerancia szintje szamomra meg nem magyarazhatatlan modon. Vagy csak en vagyok mar tok hulye.
Engem zavar. Ugyanakkor van aki szereti győzködni. Izlés kérdése.
hat nem tanulnank meg beirkalni, ha mindenkivel mindig egyetertenenk. Ha viszont jon egy szelsosegesebb alak, akkor jol meg kell gondolni, hogy mitol nem tudjuk toleralni es akkor mitol vagyunk mi egyaltalan toleransabbak. Es akkor mindig elsirom magam, hogy en is milyen taho vagyok, csak dol belolem az indulat
Látjátok. Árpád modta meg: nincs skatulya.
Igaz ő 2 oldalnak nevezi, de akkor is.
Mondjuk úgy, hogy én az igazság oldalán állok.
És az igazság szélsőséges, mert nem ismer megalkuvást.
Kedves malacfül, melyik véleményemben rángatózik toleranciám?
Semmi bajom a szélsőséges alakokkal. Attól, hogy valaki szélsőséges, még lehet értelmes. Ráadásul általában őszintébbek és szókimondóbbak, mint azok, akik orrvérzésig próbálnak relativizálni.

Például a kedvencünk, a blogtulaj. Elég gyakran szélsőséges, oszt mégis szeretjük. :-)

Mondjuk már nagyon várok egy "malmö-glosszát"...
Árpád:
a buziügy és a hitel ügy valamennyire összefügg. Az egyikben sem tudják bizonyos emberek, hogy hol a határ, meg a másikban sem.
Az egyikben az egyikfajta viszi az őrületbe a másikat, hogy siránkozik mert a geci bank elvitte a valamit, a másikban meg a buzik sírása örjít meg, hogy mennyire vagyok kirekesztő...
Várjatok. És mitől szélsőséges a szélsőséges. meg kéne tán határozni, mielött valakinek a homlokára ragasszuk a cetlit.
Soha nem kell egyetérteni. Mindig vitatkozni kell. Nem öncélúságból. Ismerek olyanokat is, akik csak a vitáért vitatkoznak. Azért kell vitatkozni, hogy új megközelítéseket ismerjünk meg. Mivel ez patetikusan hangzik, elmondom, hogy én nagyon nem érzem jól magam az utóbbi években a politikusok viselkedése miatt.Bár tudom, hogy nincs ideális társadalom, főleg ideális politikusok nincsenek, de ezt a mai politikát inkább népátverésnek, a gyengék lenézésének, lesajnálásának látom. Beetettek embereket, mint a halakat - s most meg a szerencsétlenek örömmel hagyják magukat kifogni. A parton meg majd ott maradnak kiszáradva.
S el fogja őket fújni a szél.
Azért jók ezek a kis grafomán őszinte irományok, így leszünk talán páran, akik et hiába etettek be, nem hagyjuk magunkat.
Kedves lac1,
ez szubjektiv, az olvaso agya teszi. Neha olyan mindenkit el akarok fogadni neha meg a mindenki hulye csak en nem jon at nekem beloled. Szerintem az alkohol hianya teszi. Igyal meg neha egy uveg bort. A TOTAVAL!!!! He-he
Én pl. pártokat be sem engednék a parlamentbe. A fene megette, ha egy képviselő azért szavaz arra hogy a másik falu felé kanyarodjon az autópálya, mert a pártérdek így kívánja.
Soha nem iszom alkoholt. Talán vagy 18-20 éve rugtam be, akkor zöldet hánytam (tényleg) és kurvára fájt a fejem, akkor mondtam: ez nekem nem hiányzik.
És nem is dohányzom.
semmi gond lac1, en sem vagyok tokeletes. En peldaul a testmozgast nem szeretem, nem kivanja a testem
Hát... a testmozgást összevetni az ivászattal, nagyfokú erkölcstelenségre utal.
ezzel maximalisan egyetertek. Aki nem iszik es meg csak nem is mozog, az mas aljassagokra is kepes.
Iszom, mozgok, cigizek. De nem tüdőzöm le :)

Már mondtam vmikor korábban, hogy szerintem Worlukot olvasni, meg főleg a blogban értelmes vitát folytatni olyan perverzió, ami a mindenhova beböfögő bal-faszoknak és jobbostibiknek (vö. egydimenziós poldroidok) is tűréshatáron túl van. Ezé' nem gyünnek szétk_rni ezt az izét. Faliújságot.

Amúgy szerintem a Homár régi kommentező rendszere, a moderálatlan, szinte minde általam ismert politikai fórumon túltett taplóságban. Pedig az én toleranciküszöböm valahol a sztratoszférában kezdődik, már ami a verbális kocsiskodást illeti.

Pedig hogy szólt az az E-L-K-Ú-R-T-A-D több 10 000 embertől...hiányzik.
Poldroid = poledroid. Mármint ahogyan most én értem...:)
Ugye itt már régen nem elvekről van szó, hogy valaki egy általa megértett elv alapján odaáll valahova, valamelyik oldalra. Ezek a dolgok a kis aranyos politikai színezetükkel már csak kulisszák. Itt valójában már rég a pólusok vonzzák magukhoz az embereket, egy általuk (általam is) ismeretlen hatásrendszerben. Ezért tűnik olyan őrültnek minden, olyan talajtól, valóságtól (az-mint-ahogyan-azt-mi-megszoktuk), elrugaszkodottnak. Mert az elvek bár jelen vannak, mégis abszolút konfúz módon keverednek, helyet cserélnek, nem érvényesek. Ezért mondja anyám, aki poroszos fegyelemmel tartja kezében pubertása óta úgy az ötvenötödik évben a túlélés gyeplőjét (mert már akkor meg kellett tanulnia tartani), hogy: "ezek megőrültek, ezek most tényleg megőrültek." De ez nem egy magyar jelenség, nem, nem kell rá semmit beképzelni, ez az egész világon beindult már, dolgozik ezerrel. Magyarország csak egy specifikus jelenséghalmaz. Aki csak egy pillanatra is megáll dolgavégzésében, nyugodtan figyel, az láthatja, hogy így van. Ez a világ, amiben élünk, kollektívan megindult valahova, s mi megyünk vele, egyre inkább polarizálódó jelszavakkal. A bizalomnak, gondolom én, lesz nemsokára a legnagyobb ázsiója, és nem az elképzeléseknek.
Tóta elvtárs monnyál le! Aszt hiszed Te barom, hogy neked mindent szabad? Neked az a szabadelvű újságírás, hogy odaszarsz a terített asztalra? A "Game over"-es cikked óta gyanakvással figyellek, de az utóbbi időben az elhatalmasodó elmebaj tüneteit vélem rajtad felfedezni. Az index-ből is rég kirúgtalak volna. Kicsit fogjál vissza az arcodból!

Peti
Hazánk politikusai balfaszok, egytől egyig, kivétel nélkül. Politikai kisvállalkozók, akik a saját kis pecsenyéjüket sütögetik, ahelyett, hogy az ország felemelkedésében lennének érdekeltek. Gumicsizmás demokrácia a miénk. 16 évvel ezelőtt körülnéztünk a nagyvilágban, hogy mások hogyan csinálják, elolvastuk a játékszabályokat, mint annak idején a Gazdálkodj okosan szabályát és próbálunk játszani az asztalon. De be kell látni, hogy az ami Svájcban működik, az nem működhet Magyarországon, mert itt nincsen erkölcsi gátlás, ami megakadályozna olyan dolgokat, amiket Svájcban nem kellett írásba foglalkozni, mert senkinek eszébe sem jutott. Felfújt hólyagok páváskodnak a mi pénzünkön, parttalan vitákat folytatnak, amire senki nem hatalmazta fel őket. Mikor fogjuk végre a politikusainkon számonkérni a teljesítményt, ill. annak hiányát? Erre kellene valamit kitalálni, mert amíg rájuk van hagyva minden, addig nem fogják összekapni magukat.

Peti
Megáll az eszem, hogy egyetlen plusz mandátummal negligálni lehet az ország felének a véleményét. Nem-szoci szavazóként úgy érzem, engem szemenhúgyozott a baloldali többség, csak azért mert ott egyel több ember van. Nonszensz. Egyébként ha rajtam múlna, kétharmadossá tennék minden törvényt, hogy legyen muszály megegyezésre jutni. A jelenlegi többségnek eljuthatna az agyáig, hogy majdnem ugyanannyian nem értenek velük egyet, mint ahányan igen. Ez a szemenhúgyozás váltja aztán ki egy esetleges kormányváltás esetén a széleskörű "leszámolásokat", a tisztogatásokat. Én úgy gondolom, minden politikusnak és hivatalnoknak az lenne az érdeke, hogy próbáljon megegyezésre jutni, próbáljon olyan benyomást kelteni, mint akivel lehet együtt dolgozni, hogy elkerülhesse a leszámolást.
Bocs, ezek mind Tótáról jutottak az eszembe.
jaj olyan viccesek (értsd kicsinyes és szánalmas) vagytok innen. ha honvágyam van, csak idekukkantok és huss...
köszi!
LOL. Se a magyar közélet, se a Vatikán nem terített asztal. Hanem olyan hely, hogy ha én még oda szeretnék szarni, akkor kosaras emelőkocsi kéne.
Árpi! Én a hangnemet kritizálom. Rendben van, hogy a sajátjaidnak játszol, de eközben a porig alázod a másik oldalt, ami nem esik nekünk jól. Mi is szeretnénk jól odamondani. Mindig meg kell próbálni a másik ember helyzetébe is beleképzelnünk magunkat, hogy megérthessük az idítékaikat. Az se mind csűrhe, meg pénzügyi analfabéta ám. Ahogy kedves anyósom szokta mondani, legyet fogni sokkal könnyebb mézzel mint ecettel, egy pici tolerancia az írásaidban nem válna a hátrányukra.

Na csá, Peti
tolerancia magyarországon? és melyik fajta?
ha őrült statisztikus lennék, kiszámítanám, hogy hány komment mentes mindenféle toleranciától. tényleg ekkora a baj? nyugalom
Az a fajta, amelyik tolerálja, hogyha Magyarországot kisbetűvel, vagy a magyart mint melléknevet nagybetűvel kezdik :))

Bocsi, csak tantónéni volt anyám, örököltem a géneket :)
az enyém is, bár nekem nem tanított ilyeneket, mint :) meg :))
Ok, és akkor azt sem hogy ok, és azt sem, hogy "jó, nem offolok tovább". Tessék: :D
ÖÖÖ nem értem, elkúrtuk és kész. De akkor most ki is mondta azt, hogy elkúrtuk? OVI?
1. Nem. NEM ő kúrta el.
2. EÜ, meg Állami ellátórendszerek... Sok az állami eltartott. Emberek, ez hülyeség. Nem az állami eltartottakkal kell itt dobálózni, amíg volt reguláris hadsereg, addig 150e ember gyak semmit se csinált kosztért kvártélyért, zsoldért. Ezt folyamatosan ugye, bár minden következő évben újak.
3. Inkább a tisztelt magyar kormány élén Ferinkkel arra figyuzzon, hogy van kábé 2 milla manus, akik úgy élnek minimálbéren, hogy aztán huhú.
Aztán van 1.6 milla aki adózik rendesen!
HÉ nem a "tőke" meg a nemzetközi befektetők, stb-t kell állandóan figyelni!- Az egy külön világ, tessék nekik megadni ami jár, és figyelembe vanni az igényeiket. Az egy önmozgó rendszer.
DE hol van az a 2 milla manus akik minimálbéren vannak? He? Azokat meg kéne má nézni.
4. És télleg, hamár elkúrta, monnyon le.
Ki jöjjön helyette? Ez a kérdés??? ROFL!!! Hát nem igaz, szvsz hogy nem ismer bárki kapásból (akár emeszpés, akár más irányú) 3 olyan szakpolitikust, aki alkalmas rá!
Hmmmm...
Ez már azé' nem olyan színvonal, amilyen tegnap/tegnapelőtt volt...
ezennel lezárom a szavazást. minden marad a régiben, a héten senki sem esik ki: mindenki marad a való világban.
2009-2010-ben már eljuthatunk a 2001-es életszinvonalhoz - nyilatkozta Veres János pénzügyminiszter. Hurrá! Ezért most még tovább fog erősödni az MSZP népszerűsége.
2001 és 2010 között el fog telni 9 év. Mit
csináltunk eddig? Nekem már egykutya, sem gazdagabb sem szegényebb nem leszek. Na, de a fiatalok elveszítenek 9 évet!!! Kinek számít ez?
Épp Vicsek Ferenc urat hallgatom, amint szegény, szerencsétlen Pálinkás József urat (volt oktatási miniszter) nyaggatja, hogy miket mer gondolni és írni - s ráadásul a Nészabiban. Ha-ha-ha-hi-hi-hi !!!
Tisztelt T.W.Á!!!
Tiszteletlenkedjen tovább!! Mindenki megérdemli, főleg a magyar közéletben. Javaslom, hogy hallgassa rendszeresen a Klubrádió csapatát. Ott aztán lehet témát találni! Egy nap alatt akár 1 évre valót. Az udvariaskodásba burkolt s.ggnyalástól kezdve az elegáns kiotatáson keresztül, a másképp-gondolkodók mélységes lealázásáig.
Mindezt végtelenül udvariasan, avagy modorosan ... "ha és ilyeténképpen"..,
Alma: a 2001-est? a nácik élenszínvonalához méri?
Mit nem hallok...
kedves alma és a többi panaszláda, miért gondoljátok, hogy az a 9 év "elveszített"? ha minden évben jobban kellene, hogy éljünk az azt megelőzőnél, elég nehéz lenne fenntartani a folyamatot. és miért is kellene jobban élni? amúgy neked nem volt jó 2001-ben? (nem politikai természetű kérdés) pl. én jobban szerettem 1991-et, mint 1995-öt, mégsem gondolom, hogy azért mert nem közben elvesztegettünk volna éveket.
lac1 2006.11.17. 19:52:43
Bocs, hogy csak most reagálok. Szerintem azért az kicsit erős volt, hogy "én az igazság oldalán állok"...
Én azt gondolom, hogy a vitában részt vevők többsége (de én mindenképp) azt gondolják/gondolom, hogy alapvetően neki van igaza, különben minek vitatkozna. Azért azt megállapíthatjuk talán, hogy nincsen egy "abszolút" igazság, aminek az oldalán állsz, Te itt a saját - és pártoktól független - véleményedet képviseled, ahogyan igyekszem én is. Így aztán sok mindenben egyetértünk másban meg nem, de ez talán természetes. De azért én nem engedném meg magamnak azt a luxust, hogy azt állítsam, hogy én az "igazság" oldalán állok. Én a saját véleményemet írom itt le, mert úgy látom, hogy ezen a fórumon tényleg értelmes viták folynak, és ez véletlenül tágítja az ember látókörét, nem pedig szűkíti.
Azért én a "buziügy" kapcsán nem olvastam buzik sírását arról, hogy Te mennyire kirekesztő lennél, én legalábbis egy szóval sem mondtam ezt, én azt a vitát is hasznosnak éreztem, szerencsére nem volt előírva, hogy közös nevezőre jussunk.
Alma

Ha Veres ilyet mondott, akkor hülye, de szerintem nem mondhatott ilyet. Ilye maximum egy Varga Mihály mondhatott, oda simulna a dolog.

Az elmúlt négy évben a hivatalos reálbér kb. 40%-ot ugrott (statisztika, tudjuk, hazudik az egyénre nézve - azért valamit mond).

Ez azt jelenti, hogy most 2 év alatt lenne 40% reálbér csökkenés. A kormány mond 4%-ot jövőre, a Fidesz - még a legdurvább MaNem cikkben is, amit olvastam - 10%-ot (tessék átlagolni, mint mindig).

Szóval szerintem hülyeség.

Nem olyat mondott inkább, hogy akkor fogunk visszatérni a 2000 végén feladott egyensúlyi pályára?
Végtére is.... az elmúlt 2 hónapban tényleg nem értünk volna rá erre az igaz, meg az elmúlt 2-3-5 évben sem, az is tutter.

De ha egyszer a feleségemről véletlen kiderül, hogy egy ordas k.u.r.v.a aki ráadásul a családi pótlékból vesz narkót magának, akkor lehet hogy én még tán legbelül szeretni fogom, de valszeg a keresztény hímző szakkörből kizárják a drágámat..... namármost nemhogy a szakkörből nem zártak ki itt senkit, de még országunk "gondolkodó" fele is elment narkós prostinak.

Azért mert képtelenek vagyunk átugorni a lécet, akkor talán tisztességesen kellene dolgozni, készülni, és nem zsámolyról ugrani vagy lerakni a ganéjba a lécet, és azt mondani, hogy mától pedig ez a szint.

Na pá.
Szia TH,

akkor így mondom, én szeretem a szó szerinti igazságot.
nem szeretem, amikor az igazságosságba libsi nézőpontokat, világnézeteket is belekevernek. De ez csak egy példa, természetesen.
Hogy ne legyek félreérthető, habár nem vagyok egy kifejezett hívő, de a tízparancsolatban leírtakat én mondhatnám szószerinti igazságnak.
Tudom, hogy nem lehet mindent feketén-fehéren vizsgálni.
Azt írod, hogy te nem veszed magadnak azt a bátorságot, hogy kijelentsd, hogy a te igazságod az abszolút igazság. Ilyen erősen persze én sem fogalmaznék, de én hiszem - máskülönben honnét venném a bátorságot, hogy a gyerekeimet embernek neveljem - hogy a világnézetem és a véleményem soha nem szélsőséges, és
ez a társadalom nagy többsége részére semmi kivetnivalót nem tartalmaz.
Soha az életemben nem volt dolgom a rendőrséggel, - na jó néha sebességtúlléptem - sem polgári peres eljárásban, de még mint tanú sem, ugyanis az ilyen eshetőségek esetén pánikszerűen elhagytam a helyszínt, nekem tartoznak és soha senkinek, soha nem volt igazolatlanom sem iskolában sem munkahelyen, a saját lakásomat igaz segítséggel de a két kezemmel kapartam össze, úgy mint a berendezést, meg az autót, meg a mindent. Nem iszom, mert káros, nem dohányzom mert káros, viszont airsoftozni eljárok mert az jó.
meg LANpartykra is mert az is jó, és senkinek nem árt.
És senkitől nem kívánok többet, mint amennyit én teszek le az asztalra, akár családom részére, akár a közösség részére, amiben élek.
És mivel nem vagyok eltiltva a közügyektől, és fizetem az adómat jogom van mindenről és mindenkiről véleményt mondani. állításokat nem, vagy bizonyítékot kell adnom.
De véleméynt azt igenis. Ha akarok buzizok, ha akarok cigányozok, ha akarok zsidózok, sőt, ha a gyurcsányi azt mondja, hogy a piros a szép, akkor én nyugodtan mondhatom: neked meg a körmös bauer a barátod.
Ilyen egyszerű az én igazságom.
Mint a szög.
Nomár nécsak.

A pia, a cigi, és a gyerekek kivételével (nem, nem verem őket, csak nincsenek :)) tök ilyen vagyok én is.

Aztán mégis mennyire másképp gondolkodunk úgy nagyjából mindenről.

Ja nem, várjál csak: nincs lakásom még. Lehet majd ha lesz :))
Akkor? Most egyformák vagyunk, vagy sem.
Így kerek a világ.
Emberek, tiszta agyrém ami itt van! A szocik a mi szerepünket játszák. Hát könyörgöm, nem a polgári középosztálynak kellene a kórházprivatizáció meg a tandíj ellen tüntetnie, hanem a proliknak! A szocik miért nem viselkednek igazi baloldaliak módjára, miért nem a bolsevik proletária érdekeit képviselik, hanem a nemzetközi karvalytőkéét? És mindezt a nyugdíjasok meg a budapesti panelprolik hozsannázása közepette. Kifordult ez a világ a sarkaiból...
"Otromba jobbos konda", nem úgy mint mi jobb érzésű balliberálisok és szocialisták, mert mi úgy szétszedtük az elkúrások beszédit, hogy nagyon is, de böszmeség lenne erről az "otromba jobbos kondát" felvílágosítani.
Milyen szocikról beszélsz?
Hol vannak? Én sajnos egyet sem látok. Viszont látok ronda korrupt, tolvaj senkiháziakat.
És persze hozzájuk való balfaszokat, akik nem veszik észre, hoyg a saját pénzükön vetették meg saját magukkal a szavazatukat ezeknek a trógereknek.
Nem tudják, hogy semmi sincs ingyen, mindent vissza kell fizetni meg a kamat.
És különben is a FIDESZ K.U.R.V.A. anyját, mert ők is emeltek volna.
szerintem az tök természetes, hogy valamiért, amit kapsz, azért fizetni kell. általában előre szokás.
a szitkozódás, kicsinyesség, tehetetlenség, teszetoszaság, mutogatás, hárítás és társai persze ingyen vannak, bár nem is kell senkinek.
az úgynevezett "magyarságnak" ezt kellene először megértenie, bár ezt a "büszkeségnek" hívott nemzeti (haha) ostobaság nyilván nem teszi lehetővé.
Persze, hogy fizetni kell. Bár előre fizetni csak a kurváknál kell. ;-) Szerintem ezt most maguknak hajtogatják a prolik, akik épp ráébredtek a "there is no free lunch" eszméjére. Szocik, prolik, liberálbolsevikok, húzzatok vissza a baloldalra, kolduljatok segélyért, és örvendezzetek a kormányotok bérlakásprogramjának. A jobboldal meg hagyja már végre abba a parttalan siránkozást. Viktornak azt kellene megértenie, hogy valami nem lehet egyszerre egyház és bordélyház. Nem lehet jobboldali politikát úgy folytatni, hogy közben egyúttal magunkhoz csalogassuk a szocikból kiábrándult, de helyzetüknél fogva hagyomásosan baloldali szavazókat. Valamelyikről le kell mondani. Ez van. Jelenleg, ahogy a FIDESZ lózungjait elnézem, inkább a polgárokról mond le Viktor. Akiknek így viszont nincs meg az érdekképviseletük. Magam részéről a szocik egy sor intézkedésével egyet tudok érteni, csak maguk az szocik nem szinpatikusak, mert eljátszották a becsületüket. Ha olyan emberek lennének ott, akiknek nem volt MSZMP párttagkönyve, esküszöm rájuk szavaznék!

Peti
Tényleg? Ha csomó zuschlag jános ülne benn, akkor is?
Érdekes dolog történt velem. Beregisztráltam a gyurcsány blogba. Aztán beírtam egy web címet, mire a moderátor közölte, hogy nem érhető el az oldal és egyszerűen törölt. Az adósságállománnyal és annak okaival foglalkozik a cikk, a benne leírtak szerintem valós számításon és okfejtésen alapulnak. Ajánlom mindenkinek.
www.kapos.hu/index.php?lap=anyag.php&aktualis_evfolyam=2006&aktualis_honap=07&azon=15488
nézzenek oda, a kis sherlock hogy kiszámolta!
Kedves Árpád.

Értem én miről beszélsz. De szerinted, ha egy élsportoló elkúrja, akkor az nyugodtan tovább evezhet? Pláne ha csak titokban kúrja el, csak az edzője, meg a többi sportoló tudja - aki szintén vele együtt kúr. Aztán kiszivárog a büdös pisi. Mit kell vajon tenni? Hát végülis az arany érmet megkapta, és még be is vallja, hogy ő kúrta el. Maradjon.

Szerencsére ez csak ITTHON a politikában mehet. Legalább az élsportolókat eltíltják, és büntetik az elkúrás miatt - arany vissza (!!!) és 2-3 évig csókolom.

Menny oda a barátnődhöz és mondjad neki. Félrekúrtem, de már bánom. Vajon mit fog tenni? Mit kéne tennie?? Sőt, ne is így, a haverodat küldjed oda, ő mondja ezt! Szerinted?
azt mondta, hogy mindenki félrekúrt eddig. ő meg már nem izgul rá erre a gruppenre. nem csodálom
finland,
igen, de ezt akkor mondja, amikor ket evet sunyiban o is felrekurt, utana meg pap lesz.
jó pap is holtig tanul:)
Édes! azért van mit enni, úgy erősödik a forint, hogy jó nézni! Hálaistennek! vagy kinek...
Andi az en kornyezetemben sok embernek nincs mit ennie a hazug tolvaj tehetsegtelen Gyurcsany apadnak kosznohetoen
biztos miatta? biztos mindig valaki miatt? - szólt a tükör
ja bocs, nem tudtam, hogy ez mar a Fleto rajongok blogja
what a riposzt! azért remélem lesz valami vacsorára brühühü
ez vicces es empatikus valasz volt arra, amit en tenykent allapitottam meg. En meg remelem jol huz alattad a A6-os amit a kormanyor apukad neha kolcsonad. Na irjad meg, mekkorat tevedtem. Amit oszinten gondolok errol a valaszodrol, azt a motoros blogban a vasruddal szogesdrottal kapcsolatos hozzaszolasokban olvashatod.
malacful: az a baj ezzel, hogy én emléxem még amikor konkrétan mi, én meg a családom éppen a "Viktor miatt" éheztünk. Most rá lehet fogni egy névre az egész balhét, hálistennek ha már nagyon unják a dolgot majd keritenek helyette mást... és láss csodát mindenki majd az új nevet fogja szidni az elmúlt 60 év összes bűnéért.
1. senki nem a politikus miatt éhezik
2. senkit nem fog egy politikus se kihuzni a szarból, ha csak nem közvetlen családtag :P
ha túl akarod élni azt ami most jön meg a következő 40 évet akkor ezt tartsd szemelőtt
pammy,
tobbnyire igazad van, en az Andi fele megszemelyesitesre, megistenitesre valaszoltam. Az kivagta nalam a biztositekot. Nem vagyok fideszes sem, elottem mind a ketto pitianer gengszter. De sajnos nem vagyok ilyen racionalis es marxista tortenelemszemleletu es elhiszem, hogy egy barom nagyon sokat tud artani. Persze a barom is csak ugy tud artani, ha helyzetbe hozzak, amihez sok minden kell
malacful: najo hát azon én is mosolyogtam, van ilyen mindkét oldalon.
De egy ember ritkán tud sokat ártani... ráadásul a legnagyobb bajom ezzel, hogy az egész elmúlt 8 év mögött látom a történelmi szükségszerűséget, amit mi se példáz jobban, mint hogy a "szomszédok" is elkúrták eléggé...
finlad,
"kedves alma és a többi panaszláda, miért gondoljátok, hogy az a 9 év "elveszített"? ha minden évben jobban kellene, hogy éljünk az azt megelőzőnél, elég nehéz lenne fenntartani a folyamatot. és miért is kellene jobban élni? amúgy neked nem volt jó 2001-ben?"
EZ egy JO nagy hulyeseg volt, bocs akkor veled nem vitatkozom. Te a juhasz vagy, a puli, vagy a kozgazdasz?
Fletó miatt nehezen éhez valaki mostan. Ha tavasszal mondod, after first new gázszámla yeah baby, meg emelet járulék meg mittomén, fick mehr, kúrjujk el még, akkor majd jó lehet vitaalapnak.

Vagy ez egy diszkontált éhezés, kamatyos kamattyal elkúrva.

(Vélemény!)
Nem volt olyan rossz az az öszödi szöveg. Szerintem.
Sőt egyes részek kifejezetten tetszettek. Lehet, hogy ott is csak hazudott? ha igen, én azt sem bánom, mert ilyet még más nem próbált hazudni, pedig én örültem volna, ha próbál. Jól esett volna egy kis illúzió. Azért csak illúzió, mert, hogy mi van, azt tudjuk...
A6. jópofa vagy malacfül. látom nálad tényleg csak a pénz számít. de ne álmodozz, az ilyeneknek sohasem sikerül. nem bántás. Tény.
T. T. W.!

Bátorkodnék hozzászólni az ön és kedvenc miniszterelnöke stílusában:
Egy lófaszt van itten szó hazugságprobléma feldolgozásáról! A beszéd semmi más, mint egy szimpla zsarolási kísérlet - eddig működni látszik - melyben a bézbólütős csoport megfenyegeti a képviselőcsoportot, hogy amennyiben nem vesz részt a deform végrehajtásában, együtt buknak. (Ezzel persze nem menteném fel a frakciót, ellenkezéleg, tevékeny részesévé vált a dolognak!)

Ami a (gazdasági, politikai, gazdaságpolitikai) helyzetet illeti, elemezzék avatottak. Meg is teszik (Almunia, Csaba László, Bokros stb.), de ez amúgy is napról napra változik és fog változni. Felesleges aggódni: nem előnyére.
>>Abban biztos vagyok, ha lesz nyugdíjas+panelproli tüntetés most én fogom a tüntetést szétverő rendőrök arcáról türülgetni az izzadtságot.
Azt azért hozzátenném, hogy most direkt a msz(m)p-re szavaztam. És ezért. A gondolkodásra képtelen tömeget jól éhendögleszti, és utána talán olyan nép lesz itt az országban, akik gondolkodás után ixelnek, még akkor is ha történetesen egy baloldali pártra is teszik azt. meg a zsigeri ixelgetés ezt eredményezi.
A két visszanyíl csonkolja a szüveget. Mindegy.

Válaszom:
Egy teszik, Lac1, bár szerintem túl nagy ár, még akkor is, ha a "helyzetnek nincs semmi oka, hogy megváltozzon magától"...
Rofä

"Nem volt öt éve. Kicsit több, mint másfél, kicsit kevesebb, mint két éve volt, szigorúan a választásokig. Megyó bukásával számolom...
A kampány meg jóval előbb kezdődött, még 2002-ben :))"

Egy túróst! Gyurcsány Medgyessy kampány- és miniszterelnöki tanácsadója volt, majd minisztere, végül hátbadöfője. Nem kell púderezni a gyöngyöző homlokokat (szarás közben), mert a következő hivatkozás az lesz, hogy "jó, de akkor még nem volt pártelnök, pápa, atyaúristen/jahve" (tetszés szerint).
"...azok, akik mondjuk nem élnek olyan jó körülmények között, sőt kifejezetten szar körülmények közt élnek, nos ők inkább csöndben tűrnek és reménykednek abban, hogy ha most még egyet húznak a gatyaszíjon, akkor talán egy-két-három év múlva tényleg engedhetnek rajta kicsit. Hát nem érdekes?"

Ugyan, Matko, hát van köztük olyan (lásd a malmöi romákat), aki azt hiszi, hogy 3-4 év múlva lesz gatyája egyáltalán...?
"Egy apró megjegyzés még:
Szerintetek 4 év alatt lett elbaszva????
Hát sikkesen megjegyzem aligha.
Ha mindenki becsületesen fizetné a terheket,"

Mégis, ki tette adómentesasé a minimálbért? Medgyessynek háromszor kellett elmondani a tévévitában, hogy ne tegye, de úgy sem értette meg...

"Na mi lenne akkor??
= Szlovénia.
Köszöntem. Asszem költözök is ki. "

Helyes, el lehet menni, ahogy a Nagy Lev/nin megmondta... Bár én is mehetnék!
Az ekúrások sorozata ez az ország. Itt 99.9 százalékos a rendelkezésre állási idő, ha elkúrásról van szó és ez így is marad.
süti beállítások módosítása