W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Két hónapja kúrtuk el

2006.11.17. 08:30 Tóta W. Árpád

Ma két hónapja nyilvános az őszödi beszéd, a magyar nyelvű kultúra felbecsülhetetlen értékű kincse. A Halotti beszéd után csaknem ezer évvel keletkezett nyelvemlék nagyjából azzal felel az ősi szövegre, hogy "kelj fel és járj, bazmeg".

Két hónap alatt gyakorlatilag egyetlen szót sikerült elemezni a beszédből. Egy szót: elkúrtuk. Ott aztán stop, elsőbbségadás kötelező, mert jön jobbról az otromba konda, ordít, skandál, dűt-borít, népszavaz, feszítsd meg. Nem ám odafülel, nem ám észbekap, hogy hoppá, most benézhetünk az öltözőbe egy kicsit. Őtet ennyire hosszú szövegek nem érdeklik. El-kúr-tad, az érdekli. A monnyonle. Hogy holnap mit eszünk, az nem.

Pedig sok-sok izgalmas megállapítás elhangzott Őszödön. Ha figyelmesen elolvassuk, akkor arra fogunk rájönni, hogy valójában kurvára nem értünk volna rá erre a két hónapra. Sem a két évre előtte, sem a tizenhatra. De mivel ez az idő már úgyis odavan, egyperces néma csendben emlékezzünk meg arról, hogyan is sikerült feldolgoznunk a hazugság problémáját. Illetve nem, dehogy kollektívan: hogy külön-külön kinek hogyan sikerült. Jöttek-e páran, akik meg merték tenni, és nem szarakodtak azon, hogy hogy a francban lesz majd az útiköltség-elszámolásuk, basszameg?



Címkék: történelem gyurcsány zavargás

314 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr8217922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TH:
mit jelent, mit jelent...
A buták és a zsigeremberek megfagynak a kormány áldásos tevékenységét követően.
Persze a gyógyszerhiányban is néhányan, meg hogy nem utazhatnak ingyé', de hát... ez van. nem én akartam így.
lac1, ja, hogy Te olyan naív vagy, hogy a megszorításokba belehalnak a kormányt támogató ostobák tömege. Hát ez egyrészt butaság, másrészt a Fidesz mögötti csürhe egy részéből bármikor lehet MSZP-t támogató csürhét csinálni, a lényeg, hogy gondolkodni ne kelljen.
Megfagynak? Úgy érted, hogy megfagynak / éhen halnak / satöbbi?
Ez azért egy kicsit túl dickensi.
Viszont ilyen helyzetben van igazán helye Robinnak! :)
Hogy aki megfagy, azt melegítse, aki éhenhal, azt etesse...
...igen, legyek naív. Akkor azt jelenti, hogy mindenki életben marad.
Ám ha nem ismernék néhány nyugdíjast, akik életkori sajátosságból nem mennek el olyan helyre ahol fizetni kell (orvos), esetleg már amikor nagyon fáj, akkor is igazat adnék neked.
Mellesleg (ezt csak négyszemközt mondom el) biztos vagyok, hogy azután is az msz(m)pre szavaznának az életben maradtak.
Amikor Lévai Anikót lendvai Ildikóval (anno) összekeverték, tudtam: minden elveszett.
itt ezen a fórumon is észre lehet vennei:
2002 óta még mindig a Fidesz a geci...
Nem lesz ingyé1 utazás, nem lesz ingyé1 orvos, nem lesz ingyé' patikus, ahogy hallom nem lesz ingyé' mónikasó (tv díj), nem lesz ócsó gáz, nem lesz ócsó villany, persze a gáztól lesz drága kenyér, drága tej, szlidaritási adó beépítve mindenhova, nem fizetett kölcsönből (mert hogy drágább lesz minden, és megszűnnek munkahelyek) vett kecó+autó elkobozva, éhező cigányok jobban rajzanak,...

Mi kell még?
lac, szerintem azért ezen a fórumon eléggé kisebbségben van az, aki azt gondolja, hogy 2002 óta a Fidesz a geci. Én remélem, hogy a többség már tisztában van a tényekkel, mely szerint geciségben nincs különbség a pártok között.
Különben ahogy mondtátok.
A jót megszokni könnyű.
tenni is érte...
A Fidesz nem geci, csak egy párt. Egyébként...a nyugdíjasok közül nagyon sok szavazójuk van.

Olvasgass (részletes ) közvéleménykutatásokat. Tőlem az összes nagy kutatótól is lehet crosscheck-nek, mostanában úgyis alacsonyak az eltérések.
Nem úgy van az, hogy akinek 60e alatt van a nyugdíja, arra bármikor szegfűt tűzhetsz, megköszöni.

Amúgy a Fidesz pont ott a legerősebb, ahol a legkisebb a vásárlóerő (átlagosan -persze nagy szórással) - a falvakban. Aztán a kisvárosok, a nagyvárosok, megyeszékhelyek, és a vörös rongyokba öltözött Budapest :)
Ez így van.
Viszont te meg olvasd el az mszp bázisáról szólakat.
És menj el lakótelepi kocsmákba esténként.
Tényleg javaslom.
Egy időben oda kellett vinnem a fizetést. nem az enyémet, hanem amit én adtam.
lac1

A Mónika most sincs ingyen, nekem pld. nem jön be. A kábelszolgáltató ugyanis a bővített csomagba rakta, az alapba M1, M2, Duna, és meglepő módon a Filmmúzeum került.

Szobaantennával leginkább zizicukorra emlékeztet :)

Mindegy, úgyse nézek tévét :)

Nem vesztettél semmit.
mellesleg most a szolgáltatód az csak a fizikai hálózatot és annak üzemeltetését fizetteti ki veled, nem a vételt. Az ingyen van.
csakhogy tisztában legyünk dolgokkal.
Nekem sem tetszik (sőt, nagyon nem), amit mostanában a Fidesz művel, de:
1. Ők egy ellenzéki párt immáron öt éve, tehát nem az övék a kormányzati felelősség, ráadásul nem ők "kúrták el", legalábbis ennyire nem;
2. A koalíció sem fehéredett ki annyira, mint hirdetik (morális tekintetben ld. a szentesi orvosok ügyét, gazdasági témában meg a 2007-es költségvetés ÁSZ reakcióját);
szerintem keressuk meg a veteran mesterloveszek klubjat, es adjunk nekik egy listat. aztan 1-2 ev mulva, ha az utodok nem tanultak eleget az elodok sorsabol, akkor meg egyet. es igy tovabb addig, amig lesznek olyan emberek, akik kepesek vmi ertelmeset is csinalni.
szerintem.
"Az ismeretségi körömben azt látom, hogy azért valahogy úgy megy ez az egész, hogy azok, akiknek jó állásuk és jó fizujuk, vagy épp jól menő vállalkozásuk van és biztos egzisztenciájuk, azok mind azt mondják, hogy "Miért pont én fizessek többet?" meg hogy "Ezek a szemetek hogy meg akarnak engem rövidíteni!", stb. és azok, akik mondjuk nem élnek olyan jó körülmények között, sőt kifejezetten szar körülmények közt élnek, nos ők inkább csöndben tűrnek és reménykednek abban, hogy ha most még egyet húznak a gatyaszíjon, akkor talán egy-két-három év múlva tényleg engedhetnek rajta kicsit. Hát nem érdekes? "


Ez, kérem, a polgárság öntudatra ébredése a feud... bocsánat, a szocializmus kimúlásával.

Kassai polgárok... kötelező.
" Egy csomó morális dolognak viszont nincs semmilyen vallási háttere (nézd meg mondjuk a nők helyzetét a társadalomban, és hasonlítsd össze a mai helyzetet mondjuk a 200 évvel ezelőttivel)... "

De, abból ered. Mint minden más emberi jog, erkölcsi kérdésként ez is a "szeressük egymást, gyerekek" folyománya.


(Ha természetrfölötti nincs, valódi értéke sincs az embernek. Az erkölcs ezután is fennmaradhat, de logikátlan - Kurt Vonnegut: Macskabölcső... Kötelező és tanulságos, és kb. ilyesmi az alapja a modern erkölcsösségnek is.

De ez itt egy másik topic témája, bocs...)
Első alkalommal olvastam végig a kommenteket. Értelmes, kerek vitákat látok, nem anyázást. Ezért kapcsolódom be.
T.W.Á. véleményét és bogját szoktam olvasni. Ha én olyan fiatal lennék, mint ő, vszl mindenben egyetértenék vele. Sajnos nagyobb az élettapasztalatom. Ez nem dicsekvés és nem panasz, hanem tény.
Gratula! Folytassátok a vitát - én meg olvasom.
tényleg érthetetlen, hogy nem kell tucatjával kivagdosnom a különféle idiótákat. mármint hogy a levelesládámból olykor félóráig törölgetem az iszapot, itt meg nem.
Látod Árpád, milyen jó társaságba csöppentél? ;-)
Tudom, én vagyok az egyetlen kivétel.
valami filtert nem lehet ratenni ami kiszuri nekem a Tota ur es a lac1 nyalakodasat?
: )
pedig tanulságos. buziügyben totál ellentétes oldalon áll (HÜJE LAC1!), hitelügyben meg minden stimmel. érdemes felfigyelni arra, hogy nem 2 oldal van.
bevallom (es kit erdekel), engem is megzavarnak a lac1 hozzaszolasok, olyan mintha tobb (eletkoru) ember irna. Ugy rangatozik a tolerancia szintje szamomra meg nem magyarazhatatlan modon. Vagy csak en vagyok mar tok hulye.
Engem zavar. Ugyanakkor van aki szereti győzködni. Izlés kérdése.
hat nem tanulnank meg beirkalni, ha mindenkivel mindig egyetertenenk. Ha viszont jon egy szelsosegesebb alak, akkor jol meg kell gondolni, hogy mitol nem tudjuk toleralni es akkor mitol vagyunk mi egyaltalan toleransabbak. Es akkor mindig elsirom magam, hogy en is milyen taho vagyok, csak dol belolem az indulat
Látjátok. Árpád modta meg: nincs skatulya.
Igaz ő 2 oldalnak nevezi, de akkor is.
Mondjuk úgy, hogy én az igazság oldalán állok.
És az igazság szélsőséges, mert nem ismer megalkuvást.
Kedves malacfül, melyik véleményemben rángatózik toleranciám?
Semmi bajom a szélsőséges alakokkal. Attól, hogy valaki szélsőséges, még lehet értelmes. Ráadásul általában őszintébbek és szókimondóbbak, mint azok, akik orrvérzésig próbálnak relativizálni.

Például a kedvencünk, a blogtulaj. Elég gyakran szélsőséges, oszt mégis szeretjük. :-)

Mondjuk már nagyon várok egy "malmö-glosszát"...
Árpád:
a buziügy és a hitel ügy valamennyire összefügg. Az egyikben sem tudják bizonyos emberek, hogy hol a határ, meg a másikban sem.
Az egyikben az egyikfajta viszi az őrületbe a másikat, hogy siránkozik mert a geci bank elvitte a valamit, a másikban meg a buzik sírása örjít meg, hogy mennyire vagyok kirekesztő...
Várjatok. És mitől szélsőséges a szélsőséges. meg kéne tán határozni, mielött valakinek a homlokára ragasszuk a cetlit.
Soha nem kell egyetérteni. Mindig vitatkozni kell. Nem öncélúságból. Ismerek olyanokat is, akik csak a vitáért vitatkoznak. Azért kell vitatkozni, hogy új megközelítéseket ismerjünk meg. Mivel ez patetikusan hangzik, elmondom, hogy én nagyon nem érzem jól magam az utóbbi években a politikusok viselkedése miatt.Bár tudom, hogy nincs ideális társadalom, főleg ideális politikusok nincsenek, de ezt a mai politikát inkább népátverésnek, a gyengék lenézésének, lesajnálásának látom. Beetettek embereket, mint a halakat - s most meg a szerencsétlenek örömmel hagyják magukat kifogni. A parton meg majd ott maradnak kiszáradva.
S el fogja őket fújni a szél.
Azért jók ezek a kis grafomán őszinte irományok, így leszünk talán páran, akik et hiába etettek be, nem hagyjuk magunkat.
Kedves lac1,
ez szubjektiv, az olvaso agya teszi. Neha olyan mindenkit el akarok fogadni neha meg a mindenki hulye csak en nem jon at nekem beloled. Szerintem az alkohol hianya teszi. Igyal meg neha egy uveg bort. A TOTAVAL!!!! He-he
Én pl. pártokat be sem engednék a parlamentbe. A fene megette, ha egy képviselő azért szavaz arra hogy a másik falu felé kanyarodjon az autópálya, mert a pártérdek így kívánja.
Soha nem iszom alkoholt. Talán vagy 18-20 éve rugtam be, akkor zöldet hánytam (tényleg) és kurvára fájt a fejem, akkor mondtam: ez nekem nem hiányzik.
És nem is dohányzom.
semmi gond lac1, en sem vagyok tokeletes. En peldaul a testmozgast nem szeretem, nem kivanja a testem
Hát... a testmozgást összevetni az ivászattal, nagyfokú erkölcstelenségre utal.
ezzel maximalisan egyetertek. Aki nem iszik es meg csak nem is mozog, az mas aljassagokra is kepes.
Iszom, mozgok, cigizek. De nem tüdőzöm le :)

Már mondtam vmikor korábban, hogy szerintem Worlukot olvasni, meg főleg a blogban értelmes vitát folytatni olyan perverzió, ami a mindenhova beböfögő bal-faszoknak és jobbostibiknek (vö. egydimenziós poldroidok) is tűréshatáron túl van. Ezé' nem gyünnek szétk_rni ezt az izét. Faliújságot.

Amúgy szerintem a Homár régi kommentező rendszere, a moderálatlan, szinte minde általam ismert politikai fórumon túltett taplóságban. Pedig az én toleranciküszöböm valahol a sztratoszférában kezdődik, már ami a verbális kocsiskodást illeti.

Pedig hogy szólt az az E-L-K-Ú-R-T-A-D több 10 000 embertől...hiányzik.
Poldroid = poledroid. Mármint ahogyan most én értem...:)
Ugye itt már régen nem elvekről van szó, hogy valaki egy általa megértett elv alapján odaáll valahova, valamelyik oldalra. Ezek a dolgok a kis aranyos politikai színezetükkel már csak kulisszák. Itt valójában már rég a pólusok vonzzák magukhoz az embereket, egy általuk (általam is) ismeretlen hatásrendszerben. Ezért tűnik olyan őrültnek minden, olyan talajtól, valóságtól (az-mint-ahogyan-azt-mi-megszoktuk), elrugaszkodottnak. Mert az elvek bár jelen vannak, mégis abszolút konfúz módon keverednek, helyet cserélnek, nem érvényesek. Ezért mondja anyám, aki poroszos fegyelemmel tartja kezében pubertása óta úgy az ötvenötödik évben a túlélés gyeplőjét (mert már akkor meg kellett tanulnia tartani), hogy: "ezek megőrültek, ezek most tényleg megőrültek." De ez nem egy magyar jelenség, nem, nem kell rá semmit beképzelni, ez az egész világon beindult már, dolgozik ezerrel. Magyarország csak egy specifikus jelenséghalmaz. Aki csak egy pillanatra is megáll dolgavégzésében, nyugodtan figyel, az láthatja, hogy így van. Ez a világ, amiben élünk, kollektívan megindult valahova, s mi megyünk vele, egyre inkább polarizálódó jelszavakkal. A bizalomnak, gondolom én, lesz nemsokára a legnagyobb ázsiója, és nem az elképzeléseknek.
Tóta elvtárs monnyál le! Aszt hiszed Te barom, hogy neked mindent szabad? Neked az a szabadelvű újságírás, hogy odaszarsz a terített asztalra? A "Game over"-es cikked óta gyanakvással figyellek, de az utóbbi időben az elhatalmasodó elmebaj tüneteit vélem rajtad felfedezni. Az index-ből is rég kirúgtalak volna. Kicsit fogjál vissza az arcodból!

Peti
Hazánk politikusai balfaszok, egytől egyig, kivétel nélkül. Politikai kisvállalkozók, akik a saját kis pecsenyéjüket sütögetik, ahelyett, hogy az ország felemelkedésében lennének érdekeltek. Gumicsizmás demokrácia a miénk. 16 évvel ezelőtt körülnéztünk a nagyvilágban, hogy mások hogyan csinálják, elolvastuk a játékszabályokat, mint annak idején a Gazdálkodj okosan szabályát és próbálunk játszani az asztalon. De be kell látni, hogy az ami Svájcban működik, az nem működhet Magyarországon, mert itt nincsen erkölcsi gátlás, ami megakadályozna olyan dolgokat, amiket Svájcban nem kellett írásba foglalkozni, mert senkinek eszébe sem jutott. Felfújt hólyagok páváskodnak a mi pénzünkön, parttalan vitákat folytatnak, amire senki nem hatalmazta fel őket. Mikor fogjuk végre a politikusainkon számonkérni a teljesítményt, ill. annak hiányát? Erre kellene valamit kitalálni, mert amíg rájuk van hagyva minden, addig nem fogják összekapni magukat.

Peti
Megáll az eszem, hogy egyetlen plusz mandátummal negligálni lehet az ország felének a véleményét. Nem-szoci szavazóként úgy érzem, engem szemenhúgyozott a baloldali többség, csak azért mert ott egyel több ember van. Nonszensz. Egyébként ha rajtam múlna, kétharmadossá tennék minden törvényt, hogy legyen muszály megegyezésre jutni. A jelenlegi többségnek eljuthatna az agyáig, hogy majdnem ugyanannyian nem értenek velük egyet, mint ahányan igen. Ez a szemenhúgyozás váltja aztán ki egy esetleges kormányváltás esetén a széleskörű "leszámolásokat", a tisztogatásokat. Én úgy gondolom, minden politikusnak és hivatalnoknak az lenne az érdeke, hogy próbáljon megegyezésre jutni, próbáljon olyan benyomást kelteni, mint akivel lehet együtt dolgozni, hogy elkerülhesse a leszámolást.
Bocs, ezek mind Tótáról jutottak az eszembe.
jaj olyan viccesek (értsd kicsinyes és szánalmas) vagytok innen. ha honvágyam van, csak idekukkantok és huss...
köszi!
LOL. Se a magyar közélet, se a Vatikán nem terített asztal. Hanem olyan hely, hogy ha én még oda szeretnék szarni, akkor kosaras emelőkocsi kéne.
Árpi! Én a hangnemet kritizálom. Rendben van, hogy a sajátjaidnak játszol, de eközben a porig alázod a másik oldalt, ami nem esik nekünk jól. Mi is szeretnénk jól odamondani. Mindig meg kell próbálni a másik ember helyzetébe is beleképzelnünk magunkat, hogy megérthessük az idítékaikat. Az se mind csűrhe, meg pénzügyi analfabéta ám. Ahogy kedves anyósom szokta mondani, legyet fogni sokkal könnyebb mézzel mint ecettel, egy pici tolerancia az írásaidban nem válna a hátrányukra.

Na csá, Peti
tolerancia magyarországon? és melyik fajta?
ha őrült statisztikus lennék, kiszámítanám, hogy hány komment mentes mindenféle toleranciától. tényleg ekkora a baj? nyugalom
Az a fajta, amelyik tolerálja, hogyha Magyarországot kisbetűvel, vagy a magyart mint melléknevet nagybetűvel kezdik :))

Bocsi, csak tantónéni volt anyám, örököltem a géneket :)
az enyém is, bár nekem nem tanított ilyeneket, mint :) meg :))
Ok, és akkor azt sem hogy ok, és azt sem, hogy "jó, nem offolok tovább". Tessék: :D
ÖÖÖ nem értem, elkúrtuk és kész. De akkor most ki is mondta azt, hogy elkúrtuk? OVI?
1. Nem. NEM ő kúrta el.
2. EÜ, meg Állami ellátórendszerek... Sok az állami eltartott. Emberek, ez hülyeség. Nem az állami eltartottakkal kell itt dobálózni, amíg volt reguláris hadsereg, addig 150e ember gyak semmit se csinált kosztért kvártélyért, zsoldért. Ezt folyamatosan ugye, bár minden következő évben újak.
3. Inkább a tisztelt magyar kormány élén Ferinkkel arra figyuzzon, hogy van kábé 2 milla manus, akik úgy élnek minimálbéren, hogy aztán huhú.
Aztán van 1.6 milla aki adózik rendesen!
HÉ nem a "tőke" meg a nemzetközi befektetők, stb-t kell állandóan figyelni!- Az egy külön világ, tessék nekik megadni ami jár, és figyelembe vanni az igényeiket. Az egy önmozgó rendszer.
DE hol van az a 2 milla manus akik minimálbéren vannak? He? Azokat meg kéne má nézni.
4. És télleg, hamár elkúrta, monnyon le.
Ki jöjjön helyette? Ez a kérdés??? ROFL!!! Hát nem igaz, szvsz hogy nem ismer bárki kapásból (akár emeszpés, akár más irányú) 3 olyan szakpolitikust, aki alkalmas rá!
Hmmmm...
Ez már azé' nem olyan színvonal, amilyen tegnap/tegnapelőtt volt...
ezennel lezárom a szavazást. minden marad a régiben, a héten senki sem esik ki: mindenki marad a való világban.
2009-2010-ben már eljuthatunk a 2001-es életszinvonalhoz - nyilatkozta Veres János pénzügyminiszter. Hurrá! Ezért most még tovább fog erősödni az MSZP népszerűsége.
2001 és 2010 között el fog telni 9 év. Mit
csináltunk eddig? Nekem már egykutya, sem gazdagabb sem szegényebb nem leszek. Na, de a fiatalok elveszítenek 9 évet!!! Kinek számít ez?
Épp Vicsek Ferenc urat hallgatom, amint szegény, szerencsétlen Pálinkás József urat (volt oktatási miniszter) nyaggatja, hogy miket mer gondolni és írni - s ráadásul a Nészabiban. Ha-ha-ha-hi-hi-hi !!!
Tisztelt T.W.Á!!!
Tiszteletlenkedjen tovább!! Mindenki megérdemli, főleg a magyar közéletben. Javaslom, hogy hallgassa rendszeresen a Klubrádió csapatát. Ott aztán lehet témát találni! Egy nap alatt akár 1 évre valót. Az udvariaskodásba burkolt s.ggnyalástól kezdve az elegáns kiotatáson keresztül, a másképp-gondolkodók mélységes lealázásáig.
Mindezt végtelenül udvariasan, avagy modorosan ... "ha és ilyeténképpen"..,
Alma: a 2001-est? a nácik élenszínvonalához méri?
Mit nem hallok...
kedves alma és a többi panaszláda, miért gondoljátok, hogy az a 9 év "elveszített"? ha minden évben jobban kellene, hogy éljünk az azt megelőzőnél, elég nehéz lenne fenntartani a folyamatot. és miért is kellene jobban élni? amúgy neked nem volt jó 2001-ben? (nem politikai természetű kérdés) pl. én jobban szerettem 1991-et, mint 1995-öt, mégsem gondolom, hogy azért mert nem közben elvesztegettünk volna éveket.
lac1 2006.11.17. 19:52:43
Bocs, hogy csak most reagálok. Szerintem azért az kicsit erős volt, hogy "én az igazság oldalán állok"...
Én azt gondolom, hogy a vitában részt vevők többsége (de én mindenképp) azt gondolják/gondolom, hogy alapvetően neki van igaza, különben minek vitatkozna. Azért azt megállapíthatjuk talán, hogy nincsen egy "abszolút" igazság, aminek az oldalán állsz, Te itt a saját - és pártoktól független - véleményedet képviseled, ahogyan igyekszem én is. Így aztán sok mindenben egyetértünk másban meg nem, de ez talán természetes. De azért én nem engedném meg magamnak azt a luxust, hogy azt állítsam, hogy én az "igazság" oldalán állok. Én a saját véleményemet írom itt le, mert úgy látom, hogy ezen a fórumon tényleg értelmes viták folynak, és ez véletlenül tágítja az ember látókörét, nem pedig szűkíti.
Azért én a "buziügy" kapcsán nem olvastam buzik sírását arról, hogy Te mennyire kirekesztő lennél, én legalábbis egy szóval sem mondtam ezt, én azt a vitát is hasznosnak éreztem, szerencsére nem volt előírva, hogy közös nevezőre jussunk.
Alma

Ha Veres ilyet mondott, akkor hülye, de szerintem nem mondhatott ilyet. Ilye maximum egy Varga Mihály mondhatott, oda simulna a dolog.

Az elmúlt négy évben a hivatalos reálbér kb. 40%-ot ugrott (statisztika, tudjuk, hazudik az egyénre nézve - azért valamit mond).

Ez azt jelenti, hogy most 2 év alatt lenne 40% reálbér csökkenés. A kormány mond 4%-ot jövőre, a Fidesz - még a legdurvább MaNem cikkben is, amit olvastam - 10%-ot (tessék átlagolni, mint mindig).

Szóval szerintem hülyeség.

Nem olyat mondott inkább, hogy akkor fogunk visszatérni a 2000 végén feladott egyensúlyi pályára?
Végtére is.... az elmúlt 2 hónapban tényleg nem értünk volna rá erre az igaz, meg az elmúlt 2-3-5 évben sem, az is tutter.

De ha egyszer a feleségemről véletlen kiderül, hogy egy ordas k.u.r.v.a aki ráadásul a családi pótlékból vesz narkót magának, akkor lehet hogy én még tán legbelül szeretni fogom, de valszeg a keresztény hímző szakkörből kizárják a drágámat..... namármost nemhogy a szakkörből nem zártak ki itt senkit, de még országunk "gondolkodó" fele is elment narkós prostinak.

Azért mert képtelenek vagyunk átugorni a lécet, akkor talán tisztességesen kellene dolgozni, készülni, és nem zsámolyról ugrani vagy lerakni a ganéjba a lécet, és azt mondani, hogy mától pedig ez a szint.

Na pá.
Szia TH,

akkor így mondom, én szeretem a szó szerinti igazságot.
nem szeretem, amikor az igazságosságba libsi nézőpontokat, világnézeteket is belekevernek. De ez csak egy példa, természetesen.
Hogy ne legyek félreérthető, habár nem vagyok egy kifejezett hívő, de a tízparancsolatban leírtakat én mondhatnám szószerinti igazságnak.
Tudom, hogy nem lehet mindent feketén-fehéren vizsgálni.
Azt írod, hogy te nem veszed magadnak azt a bátorságot, hogy kijelentsd, hogy a te igazságod az abszolút igazság. Ilyen erősen persze én sem fogalmaznék, de én hiszem - máskülönben honnét venném a bátorságot, hogy a gyerekeimet embernek neveljem - hogy a világnézetem és a véleményem soha nem szélsőséges, és
ez a társadalom nagy többsége részére semmi kivetnivalót nem tartalmaz.
Soha az életemben nem volt dolgom a rendőrséggel, - na jó néha sebességtúlléptem - sem polgári peres eljárásban, de még mint tanú sem, ugyanis az ilyen eshetőségek esetén pánikszerűen elhagytam a helyszínt, nekem tartoznak és soha senkinek, soha nem volt igazolatlanom sem iskolában sem munkahelyen, a saját lakásomat igaz segítséggel de a két kezemmel kapartam össze, úgy mint a berendezést, meg az autót, meg a mindent. Nem iszom, mert káros, nem dohányzom mert káros, viszont airsoftozni eljárok mert az jó.
meg LANpartykra is mert az is jó, és senkinek nem árt.
És senkitől nem kívánok többet, mint amennyit én teszek le az asztalra, akár családom részére, akár a közösség részére, amiben élek.
És mivel nem vagyok eltiltva a közügyektől, és fizetem az adómat jogom van mindenről és mindenkiről véleményt mondani. állításokat nem, vagy bizonyítékot kell adnom.
De véleméynt azt igenis. Ha akarok buzizok, ha akarok cigányozok, ha akarok zsidózok, sőt, ha a gyurcsányi azt mondja, hogy a piros a szép, akkor én nyugodtan mondhatom: neked meg a körmös bauer a barátod.
Ilyen egyszerű az én igazságom.
Mint a szög.
Nomár nécsak.

A pia, a cigi, és a gyerekek kivételével (nem, nem verem őket, csak nincsenek :)) tök ilyen vagyok én is.

Aztán mégis mennyire másképp gondolkodunk úgy nagyjából mindenről.

Ja nem, várjál csak: nincs lakásom még. Lehet majd ha lesz :))
Akkor? Most egyformák vagyunk, vagy sem.
Így kerek a világ.
Emberek, tiszta agyrém ami itt van! A szocik a mi szerepünket játszák. Hát könyörgöm, nem a polgári középosztálynak kellene a kórházprivatizáció meg a tandíj ellen tüntetnie, hanem a proliknak! A szocik miért nem viselkednek igazi baloldaliak módjára, miért nem a bolsevik proletária érdekeit képviselik, hanem a nemzetközi karvalytőkéét? És mindezt a nyugdíjasok meg a budapesti panelprolik hozsannázása közepette. Kifordult ez a világ a sarkaiból...
"Otromba jobbos konda", nem úgy mint mi jobb érzésű balliberálisok és szocialisták, mert mi úgy szétszedtük az elkúrások beszédit, hogy nagyon is, de böszmeség lenne erről az "otromba jobbos kondát" felvílágosítani.
Milyen szocikról beszélsz?
Hol vannak? Én sajnos egyet sem látok. Viszont látok ronda korrupt, tolvaj senkiháziakat.
És persze hozzájuk való balfaszokat, akik nem veszik észre, hoyg a saját pénzükön vetették meg saját magukkal a szavazatukat ezeknek a trógereknek.
Nem tudják, hogy semmi sincs ingyen, mindent vissza kell fizetni meg a kamat.
És különben is a FIDESZ K.U.R.V.A. anyját, mert ők is emeltek volna.
szerintem az tök természetes, hogy valamiért, amit kapsz, azért fizetni kell. általában előre szokás.
a szitkozódás, kicsinyesség, tehetetlenség, teszetoszaság, mutogatás, hárítás és társai persze ingyen vannak, bár nem is kell senkinek.
az úgynevezett "magyarságnak" ezt kellene először megértenie, bár ezt a "büszkeségnek" hívott nemzeti (haha) ostobaság nyilván nem teszi lehetővé.
Persze, hogy fizetni kell. Bár előre fizetni csak a kurváknál kell. ;-) Szerintem ezt most maguknak hajtogatják a prolik, akik épp ráébredtek a "there is no free lunch" eszméjére. Szocik, prolik, liberálbolsevikok, húzzatok vissza a baloldalra, kolduljatok segélyért, és örvendezzetek a kormányotok bérlakásprogramjának. A jobboldal meg hagyja már végre abba a parttalan siránkozást. Viktornak azt kellene megértenie, hogy valami nem lehet egyszerre egyház és bordélyház. Nem lehet jobboldali politikát úgy folytatni, hogy közben egyúttal magunkhoz csalogassuk a szocikból kiábrándult, de helyzetüknél fogva hagyomásosan baloldali szavazókat. Valamelyikről le kell mondani. Ez van. Jelenleg, ahogy a FIDESZ lózungjait elnézem, inkább a polgárokról mond le Viktor. Akiknek így viszont nincs meg az érdekképviseletük. Magam részéről a szocik egy sor intézkedésével egyet tudok érteni, csak maguk az szocik nem szinpatikusak, mert eljátszották a becsületüket. Ha olyan emberek lennének ott, akiknek nem volt MSZMP párttagkönyve, esküszöm rájuk szavaznék!

Peti
Tényleg? Ha csomó zuschlag jános ülne benn, akkor is?
Érdekes dolog történt velem. Beregisztráltam a gyurcsány blogba. Aztán beírtam egy web címet, mire a moderátor közölte, hogy nem érhető el az oldal és egyszerűen törölt. Az adósságállománnyal és annak okaival foglalkozik a cikk, a benne leírtak szerintem valós számításon és okfejtésen alapulnak. Ajánlom mindenkinek.
www.kapos.hu/index.php?lap=anyag.php&aktualis_evfolyam=2006&aktualis_honap=07&azon=15488
nézzenek oda, a kis sherlock hogy kiszámolta!
Kedves Árpád.

Értem én miről beszélsz. De szerinted, ha egy élsportoló elkúrja, akkor az nyugodtan tovább evezhet? Pláne ha csak titokban kúrja el, csak az edzője, meg a többi sportoló tudja - aki szintén vele együtt kúr. Aztán kiszivárog a büdös pisi. Mit kell vajon tenni? Hát végülis az arany érmet megkapta, és még be is vallja, hogy ő kúrta el. Maradjon.

Szerencsére ez csak ITTHON a politikában mehet. Legalább az élsportolókat eltíltják, és büntetik az elkúrás miatt - arany vissza (!!!) és 2-3 évig csókolom.

Menny oda a barátnődhöz és mondjad neki. Félrekúrtem, de már bánom. Vajon mit fog tenni? Mit kéne tennie?? Sőt, ne is így, a haverodat küldjed oda, ő mondja ezt! Szerinted?
azt mondta, hogy mindenki félrekúrt eddig. ő meg már nem izgul rá erre a gruppenre. nem csodálom
finland,
igen, de ezt akkor mondja, amikor ket evet sunyiban o is felrekurt, utana meg pap lesz.
jó pap is holtig tanul:)
Édes! azért van mit enni, úgy erősödik a forint, hogy jó nézni! Hálaistennek! vagy kinek...
Andi az en kornyezetemben sok embernek nincs mit ennie a hazug tolvaj tehetsegtelen Gyurcsany apadnak kosznohetoen
biztos miatta? biztos mindig valaki miatt? - szólt a tükör
ja bocs, nem tudtam, hogy ez mar a Fleto rajongok blogja
what a riposzt! azért remélem lesz valami vacsorára brühühü
ez vicces es empatikus valasz volt arra, amit en tenykent allapitottam meg. En meg remelem jol huz alattad a A6-os amit a kormanyor apukad neha kolcsonad. Na irjad meg, mekkorat tevedtem. Amit oszinten gondolok errol a valaszodrol, azt a motoros blogban a vasruddal szogesdrottal kapcsolatos hozzaszolasokban olvashatod.
malacful: az a baj ezzel, hogy én emléxem még amikor konkrétan mi, én meg a családom éppen a "Viktor miatt" éheztünk. Most rá lehet fogni egy névre az egész balhét, hálistennek ha már nagyon unják a dolgot majd keritenek helyette mást... és láss csodát mindenki majd az új nevet fogja szidni az elmúlt 60 év összes bűnéért.
1. senki nem a politikus miatt éhezik
2. senkit nem fog egy politikus se kihuzni a szarból, ha csak nem közvetlen családtag :P
ha túl akarod élni azt ami most jön meg a következő 40 évet akkor ezt tartsd szemelőtt
pammy,
tobbnyire igazad van, en az Andi fele megszemelyesitesre, megistenitesre valaszoltam. Az kivagta nalam a biztositekot. Nem vagyok fideszes sem, elottem mind a ketto pitianer gengszter. De sajnos nem vagyok ilyen racionalis es marxista tortenelemszemleletu es elhiszem, hogy egy barom nagyon sokat tud artani. Persze a barom is csak ugy tud artani, ha helyzetbe hozzak, amihez sok minden kell
malacful: najo hát azon én is mosolyogtam, van ilyen mindkét oldalon.
De egy ember ritkán tud sokat ártani... ráadásul a legnagyobb bajom ezzel, hogy az egész elmúlt 8 év mögött látom a történelmi szükségszerűséget, amit mi se példáz jobban, mint hogy a "szomszédok" is elkúrták eléggé...
finlad,
"kedves alma és a többi panaszláda, miért gondoljátok, hogy az a 9 év "elveszített"? ha minden évben jobban kellene, hogy éljünk az azt megelőzőnél, elég nehéz lenne fenntartani a folyamatot. és miért is kellene jobban élni? amúgy neked nem volt jó 2001-ben?"
EZ egy JO nagy hulyeseg volt, bocs akkor veled nem vitatkozom. Te a juhasz vagy, a puli, vagy a kozgazdasz?
Fletó miatt nehezen éhez valaki mostan. Ha tavasszal mondod, after first new gázszámla yeah baby, meg emelet járulék meg mittomén, fick mehr, kúrjujk el még, akkor majd jó lehet vitaalapnak.

Vagy ez egy diszkontált éhezés, kamatyos kamattyal elkúrva.

(Vélemény!)
Nem volt olyan rossz az az öszödi szöveg. Szerintem.
Sőt egyes részek kifejezetten tetszettek. Lehet, hogy ott is csak hazudott? ha igen, én azt sem bánom, mert ilyet még más nem próbált hazudni, pedig én örültem volna, ha próbál. Jól esett volna egy kis illúzió. Azért csak illúzió, mert, hogy mi van, azt tudjuk...
A6. jópofa vagy malacfül. látom nálad tényleg csak a pénz számít. de ne álmodozz, az ilyeneknek sohasem sikerül. nem bántás. Tény.
T. T. W.!

Bátorkodnék hozzászólni az ön és kedvenc miniszterelnöke stílusában:
Egy lófaszt van itten szó hazugságprobléma feldolgozásáról! A beszéd semmi más, mint egy szimpla zsarolási kísérlet - eddig működni látszik - melyben a bézbólütős csoport megfenyegeti a képviselőcsoportot, hogy amennyiben nem vesz részt a deform végrehajtásában, együtt buknak. (Ezzel persze nem menteném fel a frakciót, ellenkezéleg, tevékeny részesévé vált a dolognak!)

Ami a (gazdasági, politikai, gazdaságpolitikai) helyzetet illeti, elemezzék avatottak. Meg is teszik (Almunia, Csaba László, Bokros stb.), de ez amúgy is napról napra változik és fog változni. Felesleges aggódni: nem előnyére.
>>Abban biztos vagyok, ha lesz nyugdíjas+panelproli tüntetés most én fogom a tüntetést szétverő rendőrök arcáról türülgetni az izzadtságot.
Azt azért hozzátenném, hogy most direkt a msz(m)p-re szavaztam. És ezért. A gondolkodásra képtelen tömeget jól éhendögleszti, és utána talán olyan nép lesz itt az országban, akik gondolkodás után ixelnek, még akkor is ha történetesen egy baloldali pártra is teszik azt. meg a zsigeri ixelgetés ezt eredményezi.
A két visszanyíl csonkolja a szüveget. Mindegy.

Válaszom:
Egy teszik, Lac1, bár szerintem túl nagy ár, még akkor is, ha a "helyzetnek nincs semmi oka, hogy megváltozzon magától"...
Rofä

"Nem volt öt éve. Kicsit több, mint másfél, kicsit kevesebb, mint két éve volt, szigorúan a választásokig. Megyó bukásával számolom...
A kampány meg jóval előbb kezdődött, még 2002-ben :))"

Egy túróst! Gyurcsány Medgyessy kampány- és miniszterelnöki tanácsadója volt, majd minisztere, végül hátbadöfője. Nem kell púderezni a gyöngyöző homlokokat (szarás közben), mert a következő hivatkozás az lesz, hogy "jó, de akkor még nem volt pártelnök, pápa, atyaúristen/jahve" (tetszés szerint).
"...azok, akik mondjuk nem élnek olyan jó körülmények között, sőt kifejezetten szar körülmények közt élnek, nos ők inkább csöndben tűrnek és reménykednek abban, hogy ha most még egyet húznak a gatyaszíjon, akkor talán egy-két-három év múlva tényleg engedhetnek rajta kicsit. Hát nem érdekes?"

Ugyan, Matko, hát van köztük olyan (lásd a malmöi romákat), aki azt hiszi, hogy 3-4 év múlva lesz gatyája egyáltalán...?
"Egy apró megjegyzés még:
Szerintetek 4 év alatt lett elbaszva????
Hát sikkesen megjegyzem aligha.
Ha mindenki becsületesen fizetné a terheket,"

Mégis, ki tette adómentesasé a minimálbért? Medgyessynek háromszor kellett elmondani a tévévitában, hogy ne tegye, de úgy sem értette meg...

"Na mi lenne akkor??
= Szlovénia.
Köszöntem. Asszem költözök is ki. "

Helyes, el lehet menni, ahogy a Nagy Lev/nin megmondta... Bár én is mehetnék!
Az ekúrások sorozata ez az ország. Itt 99.9 százalékos a rendelkezésre állási idő, ha elkúrásról van szó és ez így is marad.
süti beállítások módosítása