W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Ahogy tetszik

2010.06.17. 04:45 Tóta W. Árpád

Beindultak végre a vuvuzelaszűrők. Engem ugyan alig érint, mert magát a meccset is kikapcsolom, ha nálam van a távirányító, viszont a kultúrsokk, az mindig izgalmas. A vuvuzela ugyanis tökéletesen alkalmas arra, hogy érdekes és tipikus reakciókat hozzon elő a nyugati emberből.

A hagyományos imperialista kapásból tudja a megoldást: betiltani! Ne fújják a buta busmanok, mert az minket zavar. Azt üzeni az uraság.
 
A liberális baloldalnak azonban szintén megvan a doktriner receptje: egy másik, ám egyenrangú kultúrával találkozunk itt, és fasisztoid ez a totális elzárkózás, a felsőbbrendű pöffeszkedés, pláne a betiltás ötlete. Tiszteletben kell tartanunk az ő hagyományaikat, a sportnak különben is az az egyik célja, hogy barátságos küzdelmeket teremtsen a nemzetek között, és így segítse az elfogadást meg a világbékét. Más kultúra, ennyi az egész, te is más vagy, az idegen meg szép.
 
A kádéenpés megoldás nem valósítható meg, mivel Dél-Afrika szuverén állam, és legfeljebb a dél-afrikai kormány tilthatná be a vuvuzást, ők meg nem akarják, nyilván azért sem, mert a trombitaimportőrök érdekeit is figyelembe veszik. Ugyanakkor meg mégiscsak jobb volna vuvuzela nélkül, mivel ez nemcsak egy furcsa népszokás, mint a pókevés vagy a hasonló bizarr afrikanizmusok, amivel nem kötelező foglalkozni. Hanem egy rendkívül kellemetlen, tévén keresztül fejfájást, helyben pedig agyhalált okozó zaj, ami az európai embernek konkrétan kibírhatatlan, miközben a meccseket azért szeretné nézni.
 

A béke technológiája

 
Az tehát látható, hogy a filozófiákba ragadt politika ezer évig is el tudna vitatkozni azon, hány angyal fér el egy tű hegyén, ordenáré négerellenes uszításig és zászlóégetésig jutna, miközben a különböző charták puszta jogvédelemből fújnák ideát is azt a szart, és vuvuzelakoncerteket rendeznének a Tabánban. Óriási szerencsénkre azonban segítségünkre siet a Tudomány, és rózsaujjával létrehozza a megállíthatatlan ágyúgolyót, ami kilyukasztja a ledönthetetlen falat. 
 
Ezúttal nem az orvoslás vagy az űrkutatás mutatta meg, hogyan oldja meg a technológia az addig súlyos katasztrófákhoz vezető gondokat, hanem az informatika. Ja, hogy vegyük lejjebb a zümmögést? No problem. Megoldható. Néhány nap telt el csak a probléma felbukkanásától, és már a Magyar Televízió is használatba vette a szoftvert, ami letompítja a közvetítésből a hülye trombitálást. Húsz éve még belefulladt volna a világbajnokság a törzsi primitivizmusba, vagy pedig az apartheid lebontását kellett volna elnapolni, és megkérni a helyi fehérembereket, hogy jól vágjanak szájon minden dudáló négert. Ma pár nap programozói munkával elérhető, hogy a civilizációk összeütközésében senki ne sérüljön.
 
Mármint ami a vuvuzelát illeti. A többi civilizációközi vita még folyik tovább évszázadokig: hogy van-e isten és hányas a lába, tényleg alsóbbrendűek-e a nők és a románok és a buzik, terjed-e a buzialitás a tévén keresztül, kapudrog-e a marihuána, és belehal-e a nemzet, ha csúnyát mondanak az újságban a miniszterelnökről. És ezekben a vitákban még mindig a szentséges hagyomány viszi a főszerepet, mert ami ellentmond neki, az az ördögtől való, illetve fasiszta. Mégis érdemes időnként kikukkantani a világnézeti klubból, és megérdeklődni, nem született-e a szellemidézés közben valami mindenkit kielégítő szoftveres megoldás. 


Címkék: tévé

229 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr112087940

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Űrodüsszeia (2010, Dél-Afrika) 2010.07.21. 10:15:47

 "...ez olyan, mint megérinteni az eget." (Diego Maradona) Mély hangon megszólaló halk dübörgés, majd felharsanó trombiták a főtémával és velőtrázó üstdobütések óriás buzogánnyal: megvan a világbajnok. És bár az oddsok alapján a span...

Trackback: Láncos kísértet járja be 2010.06.17. 17:41:24

Volt egy időszak, amikor szerettem az öregedést. A korral tapasztalat, bölcsesség, belátás és türelem jár -- aki kiegyensúlyozott, már félig boldog.A választások óta azonban arra vágynék, bárcsak fiatalabb lennék. Mert a korral emlékek járnak, és a mai...

Trackback: Fújd meg a vuvumat! 2010.06.17. 15:29:38

Megsértődjön-e egy úrinő, ha felajánlják neki a foci VB-ről ismert kürt, a vuvuzela megszólaltatását? "She can blow my Vuvu any day she wants." - olvasom elkerekedett szemekkel az egyik fórumon, majd nem sokkal később valaki hozzáteszi: &qu...

Trackback: zulu nation vuvu nation 2010.06.17. 09:56:39

  zulu nation... vuvu nation... bzzz nation...                                                        ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A vuvunál sokkal zavaróbb Dél-Afrikában a tomboló erőszak és bűnözés.

Kedves Árpád!

Miért nem inkább a lényegi problémával foglalkoztál? Nem esett le az ólomtantusz, hogy a vuvuzás körüli hercehurca csak figyelemelterelés az évente több, mint 20.000 gyilkosságról, a fehérek elleni rasszizmusról, a hihetetlen mértékű egyéb bűncselekményekről?

Miért nem a fekák által megerőszakolt és kibelezett, karóba húzott, lábuknál fogva fellógatott fehér nőkről, a forró vízzel kínzott kutyákról írsz cikket?

Ja, az nem pc téma? Ha fekete öl fehért az normális, csak fordítva kell ajvékolni?

Nem a vuvuzás Dél-Afrika baja, hanem az, hogy cigánymentalitású félemberek kezébe került a hatalom.
@Dr. Fred Edison: Neked is ajánlom figyelmedbe a "lesajnált négerek" elkövette bűncselekménydömpinget!
@Harald hardrode: Nem barátom. Te fogod elfogadni, hogy ott a vébé és ezért van Vuvuzela. Mert az, hogy ne legyen ilyesmi, mert az nem a vébé "része", az bizony a te korlátoltságod része. Ők fújhatják a vuvuzelát, te meg lehalkíthatod a tévét. Ennyi..
@Megdobbent: Jót nevettem rajta, nagy igazság van benne...
Tok egyszeruen megoldhatnak ezt a trombita ugyet.
Azt nyilatkozta a fifa, hogy amig nem verik egymast a trombitakkal, es nem dobaljak a palyara, addig nem tiltjak be.
A kulfoldi szurkoloknak kene venniuk par ezer ilyet szart, es bekurhatnak a palyara oket. A masodik ilyen mecs utan szerintem mindenkinek megtiltanak, hogy bevigye a stadionba.
A vuvuzela használata számomra azért felettébb érdekes, mert...

ad1. trombitálás közben nem-igazán lehet látni a meccset
ad2. a nulladik perctől kezdve egészen az utolsóig folyamatosan fújják

Szerintem nem is a meccsek miatt járnak ki a dél-afrikai szurkolók, hanem inkább vuvuzelázni. Nyilván otthon is csinálhatnák ugyanezt, de tömegben hülyének lenni sokkal jobb, a TV is mutatja őket, és legalább megvan az érzésük, hogy Dél Afrika is hallathatja a hangját, legalább ilyen módon... amíg ki nem szűrik :-)
@Wook: Hát igen. Tóta szövegében betűrendben a következő főbb szavak fordulnak elő vuvuzelaszűrő témában:

AFRIKA 1
AFRIKAI 1
AFRIKANIZMUSOK 1
AGYHALáLT 1
ALSóBBRENDűEK 1
ANGYAL 1
APARTHEID 1
BALOLDALNAK 1
BARáTSáGOS 1
BEINDULTAK 1
BELEFULLADT 1
BELEHAL 1
BETILTANI 1
BETILTá 0
BIZARR 1
BUSMANOK 1
BUTA 1
BUZIALITá 0
BUZIK 1
CHARTá 0
CIVILIZáCIó 0
CSúNYá 0
DOKTRINER 1
EGYENRANGú 0
ELFOGADáST 1
ELLENTMOND 1
ELNAPOLNI 1
ELZáRKó 0
ELéRHETő 0
EURóPAI 1
FASISZTA 1
FASISZTOID 1
FEHéREMBEREKET 1
FELSőBBRENDű 0
FILOZóFIáKBA 1
HAGYOMáNY 1
HAGYOMáNYAIKAT 1
HAGYOMáNYOS 1
HüLYE 1
IDEGEN 1
ILLETVE 1
IMPERIALISTA 1
INFORMATIKA 1
ISTEN 1
IZGALMAS 1
JOGVéDELEMBő 0
KAPUDROG 1
KATASZTRó 0
KIBíRHATATLAN 1
KIELé 0
KIKAPCSOLOM 1
KIKUKKANTANI 1
KILYUKASZTJA 1
KORMáNY 1
KULTúRSOKK 1
LEBONTá 0
LEDöNTHETETLEN 1
LIBERáLIS 1
MA 2
MARIHUáNA 1
MEGáLLíTHATATLAN 1
MEGéRDEKLőDNI 1
MINISZTERELNöKRő 0
NEMZETEK 1
NYILVá 0
NYUGATI 1
ORDENá 0
ORVOSLá 0
POLITIKA 1
PRIMITIVIZMUSBA 1
PROBLéMA 1
PROGRAMOZóI 1
RAGADT 1
REAKCIóKAT 1
RECEPTJE 1
RENDEZNéNEK 1
ROMáNOK 1
SZART 1
SZELLEMIDé 0
SZENTSéGES 1
SZUVERé 0
SZáJON 1
SZüLETETT 1
TABáNBAN 1
TALáLKOZUNK 1
TARTANUNK 1
TE 1
TERJED 1
TILTHATNá 0
TIPIKUS 1
TISZTELETBEN 1
TOTáLIS 1
TOVáBB 1
TROMBITAIMPORTő 0
VILáGBé 0
VILáGNéZETI 1
VITATKOZNI 1
VITáKBAN 1
VUVUZELAKONCERTEKET 1
VUVUZELASZű 0
VUVUZELá 0
VUVUZáST 1
ZAJ 1
ZAVAR 1
áGYúGOLYó 0
záSZLóéGETéSIG 0
néGERELLENES 0
éVSZáZADOKIG 0

Ezzel szemben az informatikusok ágyugolyó és zászlóégetés helyett átfuttatják a tévé hangját számítógépük hangszerkesztő szoftverén, beállítanak pár lyukszűrőt, és bődületes pléhpofával hallgatják a tiszta, vuvumentes hangot.
Ha a vuvuzela zavarja a meccset, akkor tiltsák be, szerintem ilyen egyszerű. Ne egy bizottság mondja meg, hogy a meccset zavarja-e, hanem a bírák. A nézőknek aztán semmi közük nem kéne, hogy legyen hozzá, hiszen pont ők fújják.
Egy újabb tanulság is levonható a történetből:
Európának nem szabad több bevándorlót beengednie...pár év, és a fehér ember lesz összeverve, ha nem fújja az európai stadionokban ezt a vuvuszart...csak a tolerancia jegyében..
Másik: biztosan lesz egy-két gyökér, aki a VB után megkísérli elterjeszteni Európában is ezt a szart...na, az első Európában vuvuzelazót kell összeverve bedobni a stadion gyepére, a fülébe dugott ökörségével együtt, csak mielőtt tényleg átszivárog ide is ez az elmebetegség...
Dél-Afrikai Közt. pedig egy bunkó ország...remélem, soha többé semmit nem fog rendezni...elkürtölték a bizalmat, a jóindulatot...
viszont a hülye papírtrombita helyett sokkal jobban zavar az, hogy a 12 órás műszakban dolgozó biztonsági emberek szemét műszakonként 20 euróval szúrta ki a FIFA által szerződtetett biztonsági cég. Nem elég, hogy csóró országba teszik a vébét, ahol szögesdróttal kell elválasztani a gazdag szurkolót és a csóró bantut, hanem még ilyen pofátlan módszerekkel is kizsákmányolják a helyieket, pedig lehetett volna ezt jól is csinálni.
Jó kis tradicionális hangszer:

"This type of plastic horn or trumpet has been used in Mexican stadiums since the 1970s.[17] Originally made out of tin, the vuvuzela became popular in South Africa in the 1990s."

wiki
Engem a magyar kommentátorok sokkal jobban irritálnak, mint a vuvuzela.

Eurovisionon nézem mindenféle kommentár nélkül, csak a stadion (és a vuvuzela) hangjával. Tökéletes.
Ha lerohad a stream, váltás index streamre... 10percnél tovább még egyszer sem bírtam a csodálatos magyar kommentárokat.
Beszédhibássssssssssss vak majmok gyülekezete.
az első vuvuzela 2001-ben készült el, ennyit a nemes vademberi hagyományokról. Itt olvastam az Indexen.
Király. :-))) Ez a post teccik. :-))
valamiért nem jelent meg az előbbi de el kell mondanom akkor is, hogy az egész lényegtelen, felesleges
mind a blog mind a vb
szerintem meg lényegtelen, mind a vb mind a vuvu és erről bejegyzést írni fölösleges én meg nemtom minek olvastam el és komentelem
@rokica: Akkor mi van ha valamit kifelejtettél?

Mert szemmel láthatóan te is az a hülye vagy, aki anno megkérdezte ha nincs kenyér miért nem esznek kalácsot?

Hogy ti hogy tudjátok midnenre a megoldást, amihez közötök sincs, elképesztő. Nem vagy véletlenül szoclib, mint Árpád mestered?
Ha már a VB is szóbajött, akkor komolyan érdekelne, h a liberálisok mit szólnak a FIFA ateista-diktatórikus ámokfutásához, különösen a Brazil csapat hagyományainak fényében. Ebben a posztban világosan kifejti a szerző, h miről van szó, mi a baj ezzel az eszement döntéssel.

mandiner.blog.hu/2010/06/17/vetni_a_keresztre
Lehet, hogy én is néger vagyok? Egy úttörősípot szétszedve és a kisújjamat benne mozgatva állítottam le annó kézilabda-meccset. Voltam vagy 15 éves.

Sokkal hangosabb volt, mint a bíró sípja, az ellenfél párszor leállt támadás közben, egészen addig, amíg a bíró nem üvöltötte el magát, hogy mégegy ilyen agyrepesztő sípolás, és lefújja a meccset, és a győzelmet vendégcsapatnak ítéli.

Rögtön rájöttem, hogy annak a sípnak is jobb helye lesz a nadrágomban...
Megdöbbentő arról olvasni itt, hogy ennek a vuvuzela témának a politikai térben való elhelyezésével képes valaki próbálkozni.

Tudok ajánlani egy jó pszichológust :)
Kedves Árpád,
te sem vagy jobb a másik oldal bigottjainál... Amíg azok az isten dicsőségét zengik és dicsérik folyton-folyvást, addig te meg az úgynevezett baloldal vélt "felsőbbrendűségét" próbálod hangoztatni állandóan...

Unalmas már. Nem lehetne végre leszállni erről az ideológiai harcról? A jelenlegi balliberális párt gazdaságszemléleti felfogásban annyira szélsőséges, hogy az valójában már a szélsőjobboldalon áll. Ennek tükrében teljesen hiteltelen minden állításod, amivel a balliberális irányzatot próbálod védeni - mondom ezt ateistaként. Kiderült, hogy a "baloldali értékeket" meg chartákat hangoztató pártnak valójában semmi köze nincs a valódi baloldalhoz. A "liberalizmusuk" is csak addig terjed, amíg nekik jó. Kár most már minden próbálkozás, volt rá húsz évetek, nem sikerült. Azért erről annyit, mert a posztodról csak úgy süt át a vuvuzelák ürügyén a baloldal magasztalása, hogy az már szörnyű...

Mi lenne, ha végre értelmesebb dolgokról beszélnénk anélkül, hogy állandóan az ideológiai mázt kapargatnánk le arról?

A témáról: természetesen a vuvuzela betiltása is hülyeség lenne, de így, az ostoba monoton dudazúgással előre borítékolható, hogy ez a vb lesz minden idők legelcseszettebb sporteseménye. Dél-Afrika meg nézheti, mikor fog kapni legközelebb hasonló rendezési jogot... Nem rossz a vuvuzela, ha ésszel használnák - pl. ha csak az izgalmas részeknél zümmögnének fel, vagy amikor valami nem tetszene a nézőknek. Ezt szerintem nem lett volna lehetetlen még évekkel ezelőtt bevezettetni. (Természetesen elegendő időt hagyva a ideiglenes népszokások formálására.) Én sem hiszem, hogy ez régi népszokás lenne, hanem - a hihető vélemények alapján - szerintem is az apartheid következménye ez.
"Ne fújják a buta busmanok, mert az minket zavar. Azt üzeni az uraság."

Aggasztóan súlyos tévedés. Szerintem egy kulturális csoport (ami ebben a konkrét esetben kulturálisan is rendkívül heterogén) vagy bármilyen más csoport onnantól várhat el toleranciát ha legalább akkora toleranciát viszonzásul alapból megad.

Említett afroafrikaiak (szebb és pécébb megfogalmazás mint a busman, szerintem) tökéletesen tisztában vannak vele hogy nem csak azt a pármilliárd tévénézőt irritálja őrületbe a tömeges zajkeltésük hanem a labdarúgást végző játékosokat is zavarja, ebből adódóan a játék minőségét és élvezeti értékét nagy mértékben rontja.

Aztán mikor a nagyvilág szól hogy nem kéne, vagy ha mégis rohadtul muszáj legalább csak akkor zümmögjenek 120 decibellel per kopf mikor akció van, egyből előjönnek hogy kulturális örökségük, ami nyilvánvalóan hazugság. Konkrétan cigánytempó, lásd még pofátlan takarózás tipikus esete.

Nem a meccseken résztvevő afroafrikaiakat retusálja ki a képből a vuvuzela-redukáló szoftver, hanem a nagyvilág iránti totális és infantilis intoleranciájukat.

Kedves Árpád, minden személyeskedés nélkül megjegyzem hogy számomra nyilvánvalóan nem liberális vagy, hanem egy liberális elvekből összeollózott kitartott középső ujjat zászlóján lobogtató szélsőséges, ami azért szomorú mert valaha liberális voltál, igazi.

Miről is beszélek? Ideálisan mindenki azt csinál amit akar ameddig másokat nem zavar vagy sért vele.
Az nem járja hogy leöllek családostól mert az apartheidben más fehérek csúful viselkedtek a feketékkel, és emiatt megtehetem mert én is fekete vagyok, te meg járjál páncélautóval ha nem tetszik.

Ugyanígy az sem járja hogy halláskárosodást és idegbajt okozok pármilliárd kikapcsolódásra és a futball élvezetére vágyó embernek, aztán mikor beszólnak visszamakogok hogy feka vagyok, a random zajkeltés a kultúránk része, ergo mindenki másnak coki.

A liberalizmusba nem szabad beleférnie abba hogy a liberális elvekkel visszaélők nyerjenek, mert ezzel pont a liberális alapokat vágják tönkre és tárnak széles és kövezett utat a rasszizmusnak meg az intoleranciának.
Érdemes lenne legalább egy meccset megpróbálni vuvuzela nélkül, hátha több lenne a gól. (Esetleg egy szűrőt dobni a focisták fejébe is.)
Legföljebb a technika győzte le.

A technológia magyarul mást jelent, még ha egyes hülyék nem képesek is mechanikus fordításon kívül másra.

Ha nem értesz hozzá, kérj tanácsot don B-től, a korrektorotoktól.
Ő műszaki ember, tudja a különbséget, el is tudja magyarázni.
na megint nem tudom, hogy a fele elment-e, bakker:)))
@vontod75: Az eredeti szövegben - mintegy érzékltetve, hogy a T. Szerző sem poliészter - nitrogénbomba szerpelt...
@Balthazar: "A VB csak papíron van azért Afrikában mert nagyon be akarják mutatni a kultúrájukat. A valóságban azért ott rendezik amiért Brazíliában az olimpiát, hogy segítsenek az országnak. Mert egy ilyen rendezvény sok pénzzel jár."

Ja, Görögországon is sokat segített az Olimpia (idén mennek csődbe), meg Portugálián is az EB (jövőre mennek csődbe). Meg Ukrajna is kint van a vízből...:-)
megoldás van ezer, szándék nincs egy se.
a Bejáratnál elkobozni minden második vuvut. Kevesebb vuvu kevesebb zella.
Lekorlátozni a számukat mondjuk 1500-ra.
stb
De annyira jellemző a tícsukbe mentalitás!
Na az egy olyan dolog amit gyűlölök, nem szabályozni tiltani. paff
@Kitalátor feljegyzetei: sose volt benne, de gondolom, megnyugtatja a pici agyadat, ha ezt hiszed. szegényke.
@Sackos:
"A vuvuzela miért érdekel sokkal több embert, mint az, hogy éppen kihal a Mexikói-öböl élővilága?"

hát az még hagyján, de mennyi drága olaj megy ott pocsékba :(
Tévénézői szempontból százszor inkább legyen vuvuzelától hangos VB az M1-en HD minőségben, mint valamelyik fos kereskedelmi csatornán közvetítve hulladék minőségben 4:3-as letterboxként a "minőségi" stábbal és a rájuk jellemző felfogásban.
Arpi, senki nem lepodik meg h te nem nezed a vbt, sot kikapcsolod, 10millio forintot tettem volna ra, hogy te ezt teszed, folosleges volt evvel "felvagnod".

es akkor most kerlek kapcsold be a tevet, es hallgasd meg mit muvelnek az osotba negereid a kinaban gyartott, 80-as evekben kifejlesztett muanyag szarral. Igazi jo hazigazdakent BELESZARNAK abba, hogy mindneki gyuloli ezt a szart. dogoljenek meg.
Azt azért ne felejtsük el, hogy itt focimeccseket rendeznek. Azt, hogy mit lehet bevinni a pályára, erősen szabályozzák. Egy öngyújtó nagyságú petárdáért Angliában öt évre kitiltanak a pályákról.
A margitszigeti vizilabda EB-re vigyünk ki citerát magunkkal, vagy karikás ostort, mert az meg a mi hagyományunk! Na bumm, véletlenül kiverjük a közelünkben ülők szemét, miért nem figyeltek jobban a hülyék! Ja, hogy ők meccset nézni jöttek?
Nagyon sok orvost kérdeztek, akik elmondták, hogy ez a folyamatos hangerő egészségkárosodást okozhat. Úgyhogy hagyjuk ezt a "hagyományozást" annál is inkább, mert a kilencvenes években került az egész Dél-Afrikába, és vált népszerűvé.
"nem született-e ... valami mindenkit kielégítő szoftveres megoldás."

Idézek az Égi Krónika Földi Mellékletéből:
"Lapzártáig - azaz a földi világvégéig - nem született megfelelő szoftveres megoldás"
Szegény kisemmizett afrikaiak a nagytőkés gyártotta fröcsöntött trombijukkal demonstrálják azt a kultúrális lyukat, amit a globalizáció okozott nekik. Seattle-ben Starbucks ablakokat, Dél-Afrikában európai füleket zúznak.

Ki nem szarja le Dél-Afrikát?...
@sertésmájkrém:
ja, ja! valamit tényleg kifelejtettem. Ki kell tiltani a nézőket.

Másmeg Árpival egy suliba jártunk. És akkor mi van? Sőt, én még úttörő is voltam. Előtte pedig kisdobos. Óh, én halmozottan hátrányos helyzetű!
szerintem egy kézimeccses kürtölés sokkal idegesítőbb, mint egy vuvuzelás focimeccs. érdekes, hogy az ellen még nem emelte fel a szavát senki se.
@Sackos: "A vuvuzela miért érdekel sokkal több embert, mint az, hogy éppen kihal a Mexikói-öböl élővilága?
Hajrá Dél-Afrika! "

A hulye foci miért érdekel sokkal több embert, mint az, hogy éppen kihal a Mexikói-öböl élővilága?
@Tóta W. Árpád: Az olaj el fog fogyni. Ha pedig homokból kezdik el gyártani, akkor egy idő után a homok meg az édesvíz is el fog fogyni; (mert a homokalapú olajszintetizálás kurva sok vizet emészt föl).

Az állatvilág pedig azt üzeni az emberiségnek, hogy ha úgy folytatja ahogy, akkor egy idő után nem ő lesz a csúcsragadozó a bolygón...
@okostojgli:

Az index cikkből:

"Az illetékesek fáradságot nem kímélve dolgoznak a rajz eltávolításán, de nehéz elképzelni, hogyan lehetne az aszfaltról eltüntetni a festéket, amíg az magától, illetve az autóforgalomtól le nem kopik."

Be kell festeni az egész aszfaltot.
Ja és hasonló festékkel ahhoz, amit az "aktivisták" használtak.
A szűrés nem oldja meg a problémát, ha helyben a szurkolók nem hallják a saját hangukat, akkor nem fognak tömegben szurkolni, énekelni stb. Nem is a zaj az elsődleges probléma, hanem az értelmetlensége, megfosztja a meccset a közönség reakciójától, ami fontos komponens, inspirálja a játékost is. Egy lényeges interakciós elem hiányzik így, a közönség.

Ezt a problémát nem oldja meg a szűrés.
@amergin: á, pont a most megdöglesztett állatokból lesz a jövő olaja. nyugi.
@rexter:
valójában már megnéztem egy meccset, mégpedig az észak-korait, mert érdekel az az ország. megnézem hétfőn is.
tŐLEM FÚJHATJÁK, HA OTTHONI CSAPATNAK DRUKKOLNAK ÍGY !

DE !

EZ VILÁGBAJNOKSÁG, AZ ÖSSZES RÉSZTVEVŐ VILÁGGAL EGYÜTT !

talán mégse kéne kitenni a táblát, hogy "Indul a vonat !"
@amergin:
"Ha pedig homokból kezdik el gyártani, akkor egy idő után a homok meg az édesvíz is el fog fogyni"

??????????????????????????????????????

Kémiás vagyok, de qu'est-ce que c'est, ça?
Nekem bejön a vuvuzela, és a meccseket is élveztem. De az igaz, hogy nem értek a focihoz.
@Tóta W. Árpád:

"hát az még hagyján, de mennyi drága olaj megy ott pocsékba :( "

Az mindössze 150 millió dollár lenne, a környezeti károkért fizetett összeg ennek sokszorosa lesz.

Igaz akad olyan háziasszony aki nem egy ház leégését tekinti nagy kárnak, hanem hogy odaégett az aznapi kaja.

Milyen jogon mondhatnók azt, hogy neki elment az esze?
Ez a vuvuzela tényleg marhaság! Miért nem lehetne például a magyar meccseken megszokott szurkolást bevezetni az egész világon. Például: ha a cstár az üres kapu előtt öt méterről mellélövi a labdát, az egész lelátó ütemesen üvölti, hogy "elkúrtad!... elkúrtad!...". Ugye, hogy mennyivel kultúráltabb és megnyugtatóbb?
@Tóta W. Árpád:

"á, pont a most megdöglesztett állatokból lesz a jövő olaja. nyugi."

De azok megdöglenek olajszennyezés nélkül is, csak közben még szaporodnak is, hogy még több olaj lehessen a jövőben.
Ez nem jobb, mint ha most gyorsan kiirtod őket?
@IIsten: Maximálisan egyetértek.

Van ezen a VB-n még elég probléma, ami rámutat arra, hogy jobban meg kellene vizsgálni a VILÁGBAJNOKSÁG leendő színhelyeit.
Belekeverni "A" sportesemény élvezésébe a politikát(ilyen durván), nem semmi. Kár ezért a bejegyzésért.
Remélem a sakktornán, vagy teniszmeccsen is megjelenik, ez a kis cukiság.
@rokica:
Te vagy az alma, mely nem gurult messze a hárfájától. (Csak azt nem értem, a csomó húrral miért nem húrfa?)
@xsasha:
A hangyák régen eldöntötték. Minden bolyra ki van írva: AMI NEM TILOS, AZ KÖTELEZŐ.
(Mint a szovjet temetőre: Fel! Támadunk!)
"Tiszteletben kell tartanunk az ő hagyományaikat, a sportnak különben is az az egyik célja, hogy barátságos küzdelmeket teremtsen a nemzetek között, és így segítse az elfogadást meg a világbékét. Más kultúra, ennyi az egész, te is más vagy, az idegen meg szép."

1. a vuvuzela nem igazán hagyomány, max szokás, ezt nem feltétlen kéne tiszteletben tartanunk

2. de ha már _mindent_ és minden vallást, bőrszínt, szokást tiszteletben tartunk, akkor Kaka miért nem hirdetheti a pólóján, hogy Jézushoz tartozik? (mert a vb-n ilyet most nem csinálhat, pedig ez sokkal kevésbé zavaró, mint a buzi kürt)
@Tóta W. Árpád:

"Isten az internet ura is. "

Istennek vajon mi lehet a whitelist elleni kifogása?
Így próbálná elüldözni innen a népet?
W egy kicsit függetlenkedik.

A libsiket is osztja.

Voilá! :-)
@röntgenszeműlány: Jéé, te elolvasod a kommenteket s még érdemben reagálsz is. Engedd meg: te vagy a mai Nap Türelmes Embere! Kár h ehhez nincs köze a Nagy Számok Törvényének :)
Árpi, bazzzzz, már megint előbb van a válasz, utána az eredeti!:-))
@Greenman-in-greensuit:
Gyűlölöm a tícsukbegyűlölést. De annyira. Majd az igazságosabb, hogy az egyiktől elveszik, a másiktól meg nem. Vazze, ez elég gáz.
- Jó estét mindenkinek. Kétezertizennyolc december hatodika van, délután negyed öt. Engedjék meg, hogy bemutassam mai vendégünket, doktor Balthasar Zozát, a szervezőbizottság elnökét, a Piréz Húsrend örökös tagját, a válogatott szponzorát, a Zoza and Co. vezérigazgatóját, satöbbi, satöbbi.
- Jó estét, önnek is, a nézőknek is, egyenként és összességükben, valamint különös szeretettel üdvözlöm a FIFA és a CAF valamennyi …
- Doktor Zoza, először is gratulálok! Nagyszerű munkát végeztek. Harminchat vadiúj stadion a százhuszonnyolc résztvevőre bővített vébének. Ez már valami!
- Hát igen, mondhatnók szerényen. Nem volt egyszerű, de megérte. Nyolc hónapig nálunk tobzódik a világ labdarúgása. Szupervébé! Mit szól?
- Aha. Első kérdésem. Hogy kapták meg önök a rendezés jogát, mikor csak kétszázharminchatodikak a világranglistán? Hoppá! Annyi nemzeti szövetség nincs is! Tényleg annyi?
- Ja. Ezt hozta ki a számítógép. Tudja, mi akkor is ki szoktunk kapni, ha nem játszunk. Rendezőként nem kellett selejtezőznünk, a gólkülönbségünk mégis mínusz huszonnyolc lett. Nemzeti gyászt rendeltem el.
- Értem. Mi lesz a stadionokkal a vébé után?
- Ezen még nem gondolkodtunk. Majd meghívjuk valamelyik világsztárt.
- Ide? Van arra harminchat stadionnyi fizetőképes keresletük?
- És ha nincs? Léteznek egyéb megoldási javaslataim is. Huszonkét tehén legel, az emberek meg nézik. Tizenegy tarka, tizenegy fehér, plusz egy nem legelő fekete, síppal a szájában. Nagyon olcsó beléptidíjat fogunk szedni, meg aztán a legeltetés is hoz valamicskét a konyhára.
- Nem rossz, nem rossz. És most egy kényes kérdés. Sokaknak nem tetszik, hogy a meccsek alatt a szurkolóik ú-szöges csúzlival lődöznek mindenfelé.
- Az nem csúzli. Bunyubaga. A bunyu azt jelenti félszemű, a baga pedig hogy vak. Az ősi piréz kultúra része.
- Ősi? Kevlár nyélen műgumi …
- És? Mi fogékonyak vagyunk a haladásra. Ne becsüljön le minket.
- Bocsánat. Viszont a kameráknak és a játékosok szemének a kilövöldözésével állítólag tönkreteszik mások szórakozását.
- Ki mondja azt? Emlékszik a négy évvel ezelőtti vébére, mikor a vonyigók állandóan reflektoroztak? Bele a kamerákba, bele a játékosok, bele a nézők szemibe! Nem lehetett látni semmit. Máig nem tudjuk, hogy ki nyert.
- A reflektor az ősi vonyigó kultúra része.
- Na ne röhögtessen! Lézerdiódákkal? A mi vébénk különben is sokkal sikeresebb, mint az övék.
- De nem valami gólgazdag. Minden mérkőzés null null.
- Igaz, valóban tagadhatatlan, hogy biztonsági játékra mennek a csapatok. Ez a fejlődés iránya sok éve már. A vereség rossz ómen, ezért áll a meccs végéig minden csapat minden játékosa a saját gólvonalán, ámviszontugyanakkor ezzel megszűnik a néző számára idegesítő hátrapasszolgatás, ami tagadhatatlanul rontotta az élvezetet. De csak eddig! Ugyebár.
- Állítólag a labdával is baj van.
- A Kubikával? Nem értem önt, sokaknak tetszik.
- Egyet mondjon.
- Adidas.
- Mik a műszaki paraméterei?
- Huszonkét kilóval nehezebb, mint az eddigiek, így sikerült kiiktatni a fölélövéseket. A labdaszedők is sokat erősödnek a meccs végéig. A benne lévő tíz centis, lötyögő ólomgolyó pedig biztosítja, hogy a sztárok eddigi igazságtalan fölénye, hogy ők ugyanis tudnak bánni a labdával, a többiek meg nem, végre végleg megszűnt. Ezzel senki se tud bánni. A helyzetet tovább javítja, hogy kocka alakú, és kiszámíthatatlanul dülöngél erre-arra …
- Úgy hallottam, Pirézia bejutott a döntőbe.
- Igen! Világsiker!
- Minden meccs null null lett. Sorsoltak?
- Ugyan! A sorsolásnál előfordulhatnak visszaélések, ezért az ezer éve változatlan ábécésorrendet vettük alapul. A piréz ábécében pedig a pé betű az első.
- Értem. És ön, mint vállalkozó, mivel foglalkozik?
- Hát, van egy ipszilon nyelekre specializálódott kevlárgyáram, meg egy szöggyáram a legmodernebb hajlítógépekkel …
- Szintén világsiker?
- Örömmel mondhatom!
Sohasem értettem, hogy miért kell 22 ember + bíróknak egy szem labda miatt veszkődniük.
Amikor régesrégen munkahelyemen fiúk - lányok meccset játszottunk, mi, lányok, végül valahogyan tizenketten lettünk, de diszkvalifikálták az egészet, mert kiderült, hogy végig két labda volt a pályán.
Bálhátvéd voltam.
@Tóta W. Árpád: hát, ha pocsékba megy, pocsékba megy. most is abba megy. ha mindent felzabáltunk, a maradékot összegányoltuk, az aztalra odaszartunk, a függönyt leszaggattuk, befekszünk a desznyós ólba, jól kihalunk. addig meg szarságokon okoskodunk, lármázunk, odacsapunk, megmondjuk, megmondják, mintha élnénk. üvöltünk, hogy négynull, kétharmad, kettőegy. Isten meg veszi a szivacsot, törli a táblát, szénalapon nem jött be, próbálkozzunk a szilíciummal.
@Tóta W. Árpád:

"Útjai és scriptjei kifürkészhetetlenek. "

Segíts magadon, Isten is megsegít!
Két poszt között nem tudnád megírni ezt a whitelist szoftvert?
Felmarkolhatnád érte a programozók díját, amiből még több mindent vehetnél az Aldiban.
Azoknak a barom állatoknak kívánom,kiket nem zavar ez a zümmögés,hogy anyjuk mielőbbi temetésére hívja meg egy 100 tagú táncos-trombitás bagázst s ott csókolja össze afrika ősnépi küldötteinek seggét.
@6:3 (ex Újdiaszpóra): php-ül nem tudok :(
én örülnék legjobban neki.
Lehet vuvuzni meg minden. Lényeg, hogy ezután nem lesz olyan barom aki bármilyen sporteseményt is odavinne.
Kedves Árpád!

Kár, hogy az ajánlott bejegyzések között nem linkelted, vagy a szövegben nem hivatkoztál rá, nekem a Nagy-Magyarország nem ország mellett ez a kedvencem tőled:
Szerény javaslat
w.blog.hu/2007/02/27/a_modest_proposal
@malacz69【ツ】rettegéselemző: Itt az egyik jelenetben van róla szó. Nem értek hozzá, itt láttam:
www.youtube.com/watch?v=jqxENMKaeCU
@anyátok: Nem szereted a szomszédod? :-)) Ennyire nem?
@Egregor: Időnként fel-fel bukkan egy-egy ember aki megmondja, hogy miről kell írni mert ha "A" fontosabb mint "B" akkor aki "B"-ről ír az csak el akarja terelni a figyelmet "A"-ról.
Nos szerintem pedig nem csak a világ (számodra) legfontosabb dolgairól lehet írni.
---
Másfelől meg vicces, hogy nálad akkor mindenki elfogult a feketék irányába aki történetesen nem arról cikkezik, hogy milyen gonoszságokat művelnek.
@okostojgli: tényleg! És mint minden orosz dolog - cár kolokol, wikimapia.org/272/hu/C%C3%A1r-harang stb. - hatalmas. :-))
@Daniel W. Mcload: én is szeretem :) azt a bestof szekciót meg ideje már kitakarítani, csak egy tök más formátumot akarok csinálni helyette, amihez le kéne ülni egy-két napra.
@6:3 (ex Újdiaszpóra):
ezt azért bebukmarkolom, sose árthat.
@Tóta W. Árpád: Ezért viszont kapsz egy kövér pirospontot :D
@anyátok: Na a fiam felhomályosított: www.vuvuzela.hu -n tudod megrendelni 3000 forintért. De Bécsben állítólag g
féláron hozzá lehet jutni.

Remélem, segítettem: :-DDD Van valami olyan oldal is a neten, hogy időlegesen lehet ilyen isteni hangeffektet nyomni, ha olyanod van, hogy arra éheztél ki.
@Tóta W. Árpád: Ja, törtem erősen a fejem, hogy még egy bazinagy izét csináltak, de nem ugrott be - kösz! Anno tanultuk oroszból. :-)) Rögtön azután, hogy Tolsztoj azt mondta, ne állj ellen a gonosznak erőszakkal.
A hangszer betiltásáról vitatkozni értelmetlen a kompromisszumos megoldás létezése mellett, de ősi magyar szokás.

Pont mint a dohányzás: mindkét oldal részéről megy a sárdobálás, holott mindenkit kielégítene egy füstelszívó berendezés :-)

Mellesleg a php itt kezdődik: www.php.net/manual/en/
Az egyenes kieséses szakasztól kezdve egyre drágábbak lesznek majd a jegyek, így vélhetően egyre kevesebb helyi erő jut majd be a meccsekre, ergo a probléma magától megoldódik...
Valaki megmutathatná már az őslakosoknak, hogy lehet ám arra szarra egypár lyukat is fúrni és ha az ujjukkal némelyiket befogják akkor az nem csak egyféle hangot képes kiadni.
Tudom, hogy ez nagyjából a tűz felfedezésével egyenértékű csodálkozást váltana ki belőlük de a világnak megváltás lenne!
@vakapad:

rég röhögtem illen lót ;DD

"Sokaknak nem tetszik, hogy a meccsek alatt a szurkolóik ú-szöges csúzlival lődöznek mindenfelé.
- Az nem csúzli. Bunyubaga. A bunyu azt jelenti félszemű, a baga pedig hogy vak. Az ősi piréz kultúra része.
- Ősi? Kevlár nyélen műgumi …
- És? Mi fogékonyak vagyunk a haladásra. Ne becsüljön le minket.
- Bocsánat. Viszont a kameráknak és a játékosok szemének a kilövöldözésével állítólag tönkreteszik mások szórakozását."

"Emlékszik a négy évvel ezelőtti vébére, mikor a vonyigók állandóan reflektoroztak? Bele a kamerákba, bele a játékosok, bele a nézők szemibe! Nem lehetett látni semmit. Máig nem tudjuk, hogy ki nyert.
- A reflektor az ősi vonyigó kultúra része.
- Na ne röhögtessen! Lézerdiódákkal? "

"- Állítólag a labdával is baj van.
- A Kubikával? Nem értem önt, sokaknak tetszik.
- Egyet mondjon.
- Adidas.
- Mik a műszaki paraméterei?
- Huszonkét kilóval nehezebb, mint az eddigiek, így sikerült kiiktatni a fölélövéseket. A labdaszedők is sokat erősödnek a meccs végéig. A benne lévő tíz centis, lötyögő ólomgolyó pedig biztosítja, hogy a sztárok eddigi igazságtalan fölénye, hogy ők ugyanis tudnak bánni a labdával, a többiek meg nem, végre végleg megszűnt. Ezzel senki se tud bánni. A helyzetet tovább javítja, hogy kocka alakú, és kiszámíthatatlanul dülöngél erre-arra"

zseniááálissss.
RÍÍÍSZPEKT.
@sertésmájkrém:
De nagy pöcs vagy. Mindenről ugyanaz jut az eszedbe.
Talán a nők nem említhetőek a románokkal és a buzikkal egy szinten, persze hacsak nem román nőre gondolsz.
Akkor ezentúl majd lesz baloldali Fidesz-szűrő a parlamenti közvetítésekre?
Árpi!

Gondoltad volna, hogy van közös vonás benned, meg Pozsonyi "un-do-rí-tó" Ádámban?

Egyikőtök sem szereti a focit...

www.bombahir.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=3832:legyek-a-hullan&catid=110:rovat-publicisztika-pozsonyi&Itemid=492

:)
"""megkérni a helyi fehérembereket, hogy jól vágjanak szájon minden dudáló négert. Ma pár nap programozói munkával elérhető"""

programozo vagyok, megis INKABB egyenkent szajonvagnek minden dudalo negert.
Ez a foci vb-n más innovatív megoldás is született a törzsi kultúra mellékhatásaira:

velvet.hu/szex/2010/06/22/harapos_kondom/
@Neo07:
Neo07 2010.06.17. 15:43:26
"Kedves Árpád,
te sem vagy jobb a másik oldal bigottjainál..."
Mig ez igaz!

ezt kikérem magamnak:
" addig te meg az úgynevezett baloldal vélt "felsőbbrendűségét" próbálod hangoztatni állandóan..."
Árpinak semmi köze a baloldalhoz, sőt annak inkább a tagadása...
kapitalizmus és piacversenyhivő
Azért érdemes Árpi véleményét és a A Magyar Nemzet PIhál Győrgy véleményét összevetni...

ősi liberális szokás szerinte nem lehet betiltani semmit... no de ha hallaskárosit?
és mit tettek Wimbledonban?
betiltottak siman senkinek se hiányzik
!!!
süti beállítások módosítása