W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Demográfiaexport

2009.07.17. 09:00 Tóta W. Árpád

Az Egyesült Államokban főműsoridős, választási vitákat uraló téma, Európában még csak mellékszereplők mellékfrontja, Rocco Buttiglionétől a római pápáig. De szépen képernyőre vihető, úgyhogy hozzá kell szokni.

A keresztény egyházaknak fontos identitásképzési és szereplési lehetőség az abortusz és a melegjogok elleni küzdelem, hiszen egyre kevesebb ügyben kéri ki a véleményüket a lakosság, és ha mégis megszólalnak releváns témákban – különösen Róma –, akkor is körülményesen, bonyolultan fejezik ki magukat. Uncsik. Ehhez képest ezeken a frontokon ők lehetnek a lovagok, akik azt mondják, nem. Az legalább markáns.

Ennek mindenekelőtt dogmatikus okai vannak, tudniillik írva vagyon, hogy ne ölj, és hogy buzikat viszont igenis ölj. Ezoterikus gyökerüktől függetlenül ezek népszerű tanítások, hiszen a többség szerint magzatot ölni csúnya dolog, fart túrni meg pláne.

In memoriam Ratkó Anna

De az egyház és a köré gyülekező konzervatívok nemcsak biblikus érvekkel dolgoznak, maguk is belátták, hogy pusztán az istenharagjával nem mennének sokra manapság. A világi érvek azonban súlyosak. Fogy a magyar, fogy az európai, és ez bizony gond, mert előbb összeomlik a nyugdíjrendszerünk, aztán jönnek a szaporáék, és elfoglalják a hazát. Tehát ha túl akarunk élni, akkor minden erőnkkel a szaporodásra kell koncentrálni, és semmi olyan törekvésnek nem szabad engedni, ami a gyermektermelést veszélyezteti.

És tényleg, akárki utána tud számolni, hogy a gyerekek számát minden egyes abortusz csökkenti eggyel. Ha nem lenne abortusz, akkor nemcsak a gyilkosság abszolút bűnét lehetne elkerülni, hanem annyival több lenne gyerekből.

Ugyanez a helyzet a buzikkal: ha azok inkább leszoknának a buzulásról, és heteroszexuálissá képeznék át magukat, akkor ők is csinálnának gyereket. Ehhez nyilván kapnának állami segítséget, jelentkezhetnének képzésre, gumibabával, vizsgával, oklevéllel. Ezzel eljönne a baby boom, és elkerülnénk a katasztrófát.

Hát, itt már döccen az érvelés egy cseppet, ugye, mert nehéz elképzelni azt a meleget, aki annyira szeretne állami esküvőt, hogy ezért átáll a nőkre, viszont ha melegként is láthat anyakönyvvezetőt, akkor inkább marad buzi. Vagy azt, aki jó dolgában szokik rá az ánuszra, csak mert már azt is lehet. Pride nélkül maradna rendes heteró. Kétségtelenül javítana a statisztikákon, ha nem esne ki a népesség kábé öt százaléka a reprodukcióból, de ez sajnos nem megy ilyen egyszerűen. Van rajtuk kívül is olyan csoport, amelyik az egyéni bogaraiból kifolyólag terméketlen, ilyen például a katolikus egyház személyzete. Érdekes módon az mégsem merült fel, hogy munkára kellene fogni a papokét is, és nem csak a máséval verni a csalánt. Illetve felmerült a reformáció keretében, de azok a tartalmas, érdemi viták elmúltak sajnos, hogy az isten verné meg ezt a nyálas ökumenizmust.

Nincs min röhögni, mégse. Liberális eszmék, ideológiák, szövegek állnak szemben a matematikai ténnyel, hogy fogy a fehér ember. (Valójában rózsaszín, csak a Pink Power buzisan hangzik.) A bíróság előtt, Strasbourgban lehet az egyetemes emberi jogokkal meg az egyéni önrendelkezéssel érvelni, de a civilizációs vetélkedésben az erősebb kutyának lesz igaza, és akkor nem lesz többé Strasbourg.

A gumiszabály

Sem az abortusz betiltása, sem a melegek föld alá kényszerítése nem szünteti meg azt a folyamatot, amit a modern kor elindított a szexualitásban, és ami valóban kevesebb gyereket eredményez. Ugyanis a huszadik századnak nem a magzatelhajtás, pláne nem a buziság volt a nagy dobása ezen a téren – ezek sokezer éves praktikák. Hanem a megbízható, tömegesen elérhető fogamzásgátlás. A tabletta, a koton, a spirál, a családtervezés hardvere. Amíg ezeket bárki beszerezheti, addig majdnem pontosan annyi gyerek fog születni, ahányat az illető pár óhajt. Ha az abortusz nem lehetséges, vagy csak zugorvosoknál, akkor majd még jobban ügyelnek a gumira.

Az igazi bűnös a fogamzásgátlás. Szó se róla, a katolikus egyház következetes, és még a gyilkosságnak semmiképp sem nevezhető gumióvszerhasználat ellen is megpróbál harcolni a maga béna kis hazugságaival. De ide már nem tudják követni politikai szövetségesei. Az egyház rövid távon nem gyűjt szavazatot, viszont az a párt, amely a tabletta és a koton betiltását helyezi kilátásba, az nyilván irtózatosat bukik még a súlyosan valláskárosult  Lengyelországban is. Mert lássuk be, a fogamzásgátlás csodálatos, nagyszerű vívmány, jelentőségében talán csak a motorizációhoz mérhető, de még annál is több örömöt okozott a fehér embernek. Ezt nem lehet visszacsinálni.

A fogamzásgátlás valóban megtörte az isteni, avagy természeti törvényt, de hát nem élünk dzsungelben. Erdei körökben általános nézet, hogy ha egy populációnak jól megy a dolga, akkor elszaporodik. Az erősnek, az ügyesnek, az okosnak lesz több utódja. A civilizált ember jó dolgában snowboardozik, veteránautózik, utazgat, ínyenckedik, és persze kielégíti szexuális ösztöneit is, igényesen, de már terméketlenül. Nagyszerű génjeit nem adja tovább, vagy csak szűkmarkúan. Szűkheréjűen. Tehetsége, már ha tehetséggel szerezte jólétét, alig öröklődik. A bőséges szaporulat az underclassra és az elvadultakra jellemző.

A Nyugat sikeresen elválasztotta a szexet a gyerekcsinálástól, ez az intézkedés visszavonhatatlan, és óhatatlanul oda vezet, hogy a boldogság két kontinensére a boldogtalanabb, de veszettül szaporodó civilizációk veszélyt jelenthetnek puszta emberfölényükkel. A helyzet reménytelennek tűnik, de van esély.

Repülj, te lángoló!

Célunk-e az, hogy minél többen legyünk a bolygón? Nem, ez hülyeség lenne, pedig ha sikerülne feltornázni az európai szaporulatot, az ide vezetne. A célunk az, hogy a többiek se legyenek annyira sokan. Relatíve. Legyen kevesebb kínai, muszlim és afrikai – ezt kell elérni. Ennek egyik módja a háború és az atomtámadás, de az még az abortusznál is csúnyább dolog, ráadásul az eszközeink korlátosak. Tudunk ennél elegánsabb, fenntarthatóbb, és erkölcsileg nemesebb módszert: meg kell ismertetnünk az elmaradottabb kultúrákkal a terméketlen szex örömét. Legyen Indiában és Egyiptomban is magától értetődő, hogy a szexet a nők is élvezhetik anélkül, hogy egyáltalán eszükbe jutnának a szüléssel, szoptatással, leányanyasággal, gyerekneveléssel járó komplikációk. Nincs ebben semmi bűnös. Az ember mindig is akart repülni, és amikor végre sikerült, Isten bizonyára mosolygott.

Ez is megfilmesíthető szépen, a nehézbombázókról az arab és perzsa ifjúság közé szórt kotonsegélyekkel, de ennyire nem lesz egyszerű. Hosszú távú stratégiát, modern, összfegyvernemi hadviselést kíván, amiben nem a buzibomba játssza a főszerepet. A nyugati renyhe szaporulat nemcsak a fogamzásgátlás, hanem a jólét eredménye is. Annak köszönhető, hogy a „kicsi vagy kocsi” kérdése egyáltalán felmerül, mert akár lehetne kocsi is. Hat vagy tíz gyerek mellett már nem jön ki, ráadásul ahhoz busz kéne, ami még drágább.

Nem a saját szabadságunkat kell megcsonkítani ahhoz, hogy az élőerőben mutatkozó hátrányunk csökkenjen. A többiek csonka szabadsága okozza, hogy ennyien lettek. Nem nekünk kell visszasüppedni az ő boldogtalanságukba, hanem őket kell magunkkal rántani a békeidők örömeibe. Európa nem attól fog megmenekülni, ha nem lesz Gay Pride, Love Parade és McDonald’s Berlinben, hanem attól, ha lesz Teheránban és Pekingben is, és akik most még elkorcsosult tévelygőnek hiszik a nyugati, szabad embert, rájönnek: ők tévedtek retteneteset, amikor elhitték, hogy a mártírhalálnál nincs jobb a világon. Van.



Címkék: egyház melegek külpol

349 komment · 7 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr851250670

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A tudatosan vállalt gyermektelenség 2009.07.26. 16:10:57

  Childfree. Az angolok találták ki ezt a szót, hogy megkülönböztessék a tudatosan gyermeket nem vállalókat azoktól, akiknek valamilyen oknál fogva nem lehet. Rövidítése CF, én is ezt fogom használni, mert marha sokszor le kell írnom majd.   ...

Trackback: Empíriokriticizmusok az EU-tagság körül 2009.07.25. 12:37:08

Öt éve vagyunk tagja az Európai Uniónak. Amolyan kisjubileum ez, amely alkalmat ad arra, hogy megvonjunk egy mérleget, gondolatokat fogalmazzunk meg első benyomásunkról. Egyszersmind feltegyük a kérdést önmagunknak: van-e értelme tovább, s ha igen, mil...

Trackback: Bölcsőd az 2009.07.22. 16:48:37

Hazafias SZDSZ Az úgy volt, hogy a magyar Himnusz éneklésével kezdődött a szabaddemokraták megújulást és kettészakadást hozó, nemzeti liberalizmust meghirdető kongresszusa. Szegény Horn Gábor. Olyan fáradt lehetett a válságkezelés súlyos gondjaival terhe…

Trackback: Abortusz 2009.07.21. 11:37:24

Ma Magyarországon a terhességmegszakításnak (abortusz) különböző, törvény által elismert és elfogadott esetei, lehetőségei vannak:  1. Egészségügyi ok (ha a terhesség az anya életét veszélyezteti, ha a terhesség az anya egészségét

Trackback: A jordán gyarmat 2009.07.19. 16:11:35

Ezt a bejegyzést most azért kell megírnom, mert most tudtam meg, hogy azon a helyen ahol élek felvásárolják a többezer főt foglakoztató multinacionális nagyvállalatot. A felvásárló is az, ugyanazok mindig. Izraeliek. A cikk   Az itt sokszor...

Trackback: A társadalom- és gazdaságpolitikáról 2009.07.18. 03:37:29

Képzeljük el, hogy az ország egy nagy család. Előfordul, hogy egy család gazdaságilag nehéz helyzetbe kerül: például apuka elveszíti az állását, vagy fizetése jelentős mértékben veszít értékéből, vagy épp csak be nem kalkulált kiadás áll elő. Mi ilye...

Trackback: Az abortuszról 2009.07.18. 03:37:10

A blog megindulása óta talán ez volt az egyik legnagyobb vitákat kiváltó téma. Úgyhogy ebben a cikkben az abortuszról lesz szó, részletesen kifejtve észrevételeinket. Keresztény emberként először is a következő alapelvből indultunk ki: „Minden emb...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kedves Árpád!

Miért kellene, az elöregedett Európa gyengélkedő erkölcsét, halódó kultúráját, álszent, kettős mércén alapuló demokráciáját megmentendő - a világ másik felének népesedését gátolni.
Látni kell, hogy a zsidó-keresztény kultúrkör nem jött be. Te említetted egykor az Isten és a Reset billentyű bensőséges, ám esetleges viszonyát.
Kína, India nem rákos daganat az emberiségben, hanem annak része. Egészségesebb része.
Afrikából meg csak a gyémánt meg az elefántcsont teccik nekünk, a lakók meg nem? Hát bizony a természet is tud árukapcsolással operálni:-)

Aztán még: A zsidó-keresztény kultúra magasabb rendű lenne, mint a moszlim vagy a buddhista vagy a távol-keletieké?
Akkor ejurópa az übermencses? Hát tényleg nem kár értünk.
Az ejrópai fogyás gáz, a magyar fogyás nem gáz?
@mavo:

"és eddig soha még első oldalon sem volt a guglin, meg is lepődtem, amikor most harmadik találat lett. "

Ilyen gonosz dolog ez a "page ranking".
Alantas keresztény vívmány.


@the Static:

"mindekinek jólétet!"

Mintha a marsról küldenék ezeket az embereket...
Egy részük felvilágosul, de jön helyettük három másik.
Sok jólétet!
@pézsmapatkány:
Az öngondoskodás egy nagyon nemes eszme.
@anyátok:
igen látom totawénél is az öngöndoskodás a jelszó...de ezt ti tényleg komolyan gndoljátok?dolgozzon a pénzem értem? és azt a gazdaságot ki működtetni 30-40-50 év múlva, amiben én nyugdíjas leszek? nem csak a tözsde és a hedge fundok sütik a kenyeret,politizálnak? purgálják a nyugdíjas köszvényét...tényleg hisztek annyira a "rendszerben", hogy maradéktalanul/nem nagy veszteséggel átmenthető az életed alatt felhalmoztt munka jutalma a nyugdíjas éveidre, egy olyan társadalomban, ahol az éppen, akkor működő gazdaságot- ahonnan azt a munka gyümölcsét ki szeretnéd vonni - a társadalom viszonylak kis százaléka működteti? lehetséges az, hogy a emberek nagy része már csak jólmegérdemelten a lábát lógatja, míg kis százaléka dolgozik csak ténylegesen?
és ugye, ha elérjük az utópiát, akkor már nem lesznek indiai/török/kínai/lenygel vendégmunkások, akik majd sütik a kenyeret a nyugdíjasoknak..vagy az öngondoskodás az, amikor a tanmesében az unoka kirakja a nagyapát egy pokróccal az erdőszélen, gondoskodjon magáról?
tényleg előre mutató és dinamikusan fejlődő egy társadalom, ahol az átlagéletkor 50 év?
@jaegtoer:

"Látni kell, hogy a zsidó-keresztény kultúrkör nem jött be."

Hát ami azt illeti, elég jól elboldogultunk vele ezidáig ilyen népsűrűség mellett...

Szerinted melyek a nyerő? Vagy a nyerőbb?:)
@Letícia-Charlotte in SBp, szupi kisautó eladója: Miért kevered ide a niche-t? :o

Valamit nagyon félreértesz a populációdinamikában, meg a biológiában.

Minden állat degeszre eszi magát.
Már, ha van mit ennie.
A nagymacskák különösen.
Hülyére zabálják magukat, és fetrengenek egész nap.
A növényevők pedig gyakorlatilag folyamatosan esznek, amikor meg nem, akkor vagy alszanak és emésztenek, vagy szaporodnak, vagy vonulnak a következő legelőre.

Azért, mert van egy dinamikus egyensúly, ami fennmarad, még nem azt jelenti, hogy az állatok törekednek ennek az egyensúlynak a fenntartására.
Ha ez így lenne, nem omlana össze időről időre szinte minden populáció a karibuktól kezdve a hóbaglyokon át a tigrisekig, és nem lenne sáskajárás, patkányinvázió.

Ha ez a törekvés és a populációs önszabályzás működne, nem lenne baj, ha kiveszünk néhány elemet a bioszférából, mert a többiek figyelnének arra, hogy ne legyen balhé.

Szóval nagyon naiv az a gaiaelmélet, amit megfogalmaztál.
@pézsmapatkány: Én, a magam részéről nagyon jól meglennék pl. a munkanélküliek nélkül.
Egyszerűen több ember van az országban, mint amennyi feladat, és ahogy egyre magasabb szintre jut a gépesítés, a feladatok száma egyre csökken.
Érdekes az Iráni reprodukicóra hivatkozni.
A teheráni célkitűzés nyilvánvaló, ugyanolyan megfontolások állnak a háttérben, mint amelyek a magyarországot tönkretevő szociológusokat vezették.
Tudniillik a létszámbeli fölény kivívása.
Míg nálunk ez a holokausztra adott kegyetlen és aljas válasz volt.
Addig a Teheráni egy újabb holokauszt szorgalmas és ugyancsak aljas előkészítése.
Ez van!
Mára nem a szárazföldi, vagy légifölény kivívása a fő stratégiai cél, hanem ez.
Nagyobb embertömeget felhalmozni, vagy mint sorozható állományt, vagy az adott régió erőforrásait felélő kissebbséget felszaporítani. Ez van izraelben is, emiatt fog megbukni a 2000 éves álom, Teherán nem becsempészett rakétákkal, hanem a palesztin szaporulat fentartásával fogja térdre kényszeríteni izraelt.
A magyarországi helyzet ismert, a ravasz segélyezési politika megpecsételte a sorsunkat.
Jah hogy globalizmus, meg love-parade? Az csak körítés.
@Anyatünde: tíz éve a gyüliét használom, ők voltak az elsők, akik felrakták, és ugyanolyan jól működik. mellesleg elég kiscsopis problémázás az, hogy ugyanazt a szöveget - az ószövit - honnan linkelem.
@Kis Hableány:
Hableány, ne írj már hülyeségeket!
Az egyik legmagasabb reprodukciós rátával bíró Irán esetében megkérdőjelezed, hogy tehetségesek volnának?
Irán az emberi kultúra bölcsője.
Már a következő szavak is magukért beszélnek: algoritmus, algebra
(al-kwarishmi, al-dzsebr).
bár a második arab orvosi műszó, ennek ellenére perzsa eredetű a matematikában való alkalmazása miatt
...
sakk, joghurt, galván-elem, csiszolt lencse -> távcső/fénytörés elmélete,
rengeteg matematikai ismeret amiket görög eredetűnek ismernek mifelénk, fizikai, orvosi, stb. ismeretek végtelen sora, ami mind tőlük származik
...
Ha kihalsz, nem lesz az akkora baj, mint gondolnád!
A zsidó-keresztény kultúrfölény csak lufi, ami hamarosan ki fog pukkani.
Ez nem oldja meg a nyugdíjrendszer összeroppanását, csak importálna egy nyugati problémát a harmadik világba. Mellesleg az emberiség kipusztulásához vezetne, ha sikeres lenne a program, amit erősen kétlek. Ez egy nagyon ostoba ötlet, már elnézést.
@Erik Bálint: A vallás lehet hogy kikopik, de az óhazából hozott mentalitás megmarad. A második-harmadik generációs emigránsok, akik már perfektül beszélnek hollandul, na ők azok, akik eldobják a csikket az utcán, lecsulázzák a metrót, kirabolják a turistákat és a többi. Ez pedig nem kevésbé veszélyes, mint a teljesen középkori erkölcsöket mintázó muzulmán vallás előretörése. Egyébként a vallás is olyan, mint a búvópatak, 30-40 éve Kairóban alig lehetett látni burkába öltözött nőt, érdemes most megnézni.
@kolbászoszsömle: hogy jön ide?? Egyensúly fenntartását kérdezted, és mi nem, ha a niche?? Az, hogy az állatok a természeti törvényeket betartják, mert életükkel fizetnek érte, az is egyensúlyra való törekvés. És persze vannak krízisek (pl. sáskajárás), de hát az egyensúly hosszútávon értendő.
@ZOLDMANO: sosem értettem ezt a "fölényesdit". És úgy gondolom, hogy a zsidó-keresztény az egyik, a hindu a másik, a muszlim a harmadik kutúra stb...azaz nem fölény egyik se, mert mindegyik más. És mindegyik a maga nemében jó és elfogadható.
En nem ertem, mi ez az ossznepi gyuli-ellenesseg. Ugy tunik, a vallasszabadsag fogalmat meg mindig nem sikerult oszinten elfogadni. Ha rakerdezek ismeroseimnel, miert ellenszenves nekik a gyuli, olyan valaszokat kapok, hogy "ott vonaglanak, meg minden..." Bizony, a spiritualis hit lehet ilyen is. Szivesen hallanek egy ervet, miert elfogadhatobbak naluk a tortenelmi egyhazak.
@ZOLDMANO: FALUDY GYÖRGY
Arab tanárral sakkozom
"Kemény ágyékok, lágy agyak; szellem helyett bagzó anyag
és várfalak, mik sárfalak: ez a mi átkunk," – mondja. – "Sakk!
Mitőlünk jött az egyetem, az algebra, a kémia
meg a trubadúr-szerelem. Mi néztünk éjjel csillagot,
pároltunk rózsaillatot, míg székhelyünk Sevilla volt.
S mi van ma? Hatszáz éve nem írt egy jó sort senkisem.
A rothadás mindent megölt. Bevalljam, hogy irigylem önt?"
Huszonnyolc báb az asztalon. – "Ne irígykedjék oly nagyon.
Földrészem épp most pusztul el és rom marad ha újra kel.
Salakban állunk fültövig és gyárkémények füstölik
a boldogságot. Szabadok leszünk, hogy gyári kacatot
gyűjtsünk, míg zsíros ülepek lelkünkből főznek üzletet.
S a híres metropoliszok? Kinn fény, beton, üveg. Belül
iszony, hisztéria, piszok. Hozzá a halál hegedül.
Fejezzük be döntetlenül."
(Marokkó, 1940-41)
Egyebkent Iran nagyon feltoroben van termeszettudomanyok teren, meg lehet nezni hogy szerepelnek nemzetkozi diakversenyeken. Ez az arab vilagra kevesbe igaz.
@Letícia-Charlotte in SBp, szupi kisautó eladója: baszom.
Ha összeomlik az emberi populáció, mert elhasználja az erőforrásait, az csak egy krízis.
Mint a sáskajárás.
Lehet azt mondani, hogy az ember így működik.
Kipusztulni nem fog attól, ha meghal hatmilliárd ember.
Letarolja a bolygót, aztán rotty, a bolygó helyreáll, az ember felszaporodik, rotty, helyreáll, végtelen ciklusban...

És nem betartják az állatok a természeti törvényeket, hanem beledöglenek azok, amelyikeknek nem sikerült egy adott faji minimumnál jobbnak lennie.
Mi van ezzel az oldallal?
Ha belépek, bal oldalról kapok egy akkora behúzást, hogy a koomentek első 5-10 betűje eltűnik.
Ez a bosszú a választási vereségre?
@Wave:
Az irániak tehetségesek, de most nem csak erről van szó.
Olyan háborús felkészülési spirálba kerültek, mint németország a 30-as években. A fokozott háborús készülődés velejárója a természettudományos oktatás színvonalának emelése.
Az amerikai külpolitika: Moszadek elűzése, az Iraki-Iráni háború kirobbantása, a "gonosz tengelye", ezek sodorták az Iránt ebbe az őrületbe.
Kerestek magának az USA egy ellenséget, egy cukrosbácsit akivel lehet ijesztegetni.
Szerencséjük, hogy a patkolókovács fia idióta módjára színt vallott, így nem érheti őket túl nagy meglepetés.
@Tóta W. Árpád:

Árpád, idéznék Mavo hozzászólásából:

"Gondolom az is a Hitgyüli-Tóta tengely ármánya, hogy a nem cionista, nem álkeresztény katkók meg a refkók basznak kitenni a Bibliát online."

Csak erre reagáltam, mivel ez az állítás nem igaz.

Egyébként ha már a katolikusokat kritizálod, sztem logikusabb lenne a katolikus Biblia-fordítást használni. (Bár nem tudom, van-e jelentős különbség a kettő között.)

@mavo: A "cionista-álkeresztény" Hit Gyülekezete kitétel szerintem is ostobaság. (Amennyiben ezt érted "előzmény" alatt.)
A te fentebb már idézett állításodon és annak igazságtartalmán (=0) ez nem változtat semmit, tehát nem értem, miért kéne figyelembe vennem.
@Tóta W. Árpád:

"ez az elkurvulás egy vallásilag meghatározott fogalom, azt pedig, ismétlem leszarjuk."

Árpád, dehogy szarod te le a kat. vallást! Épp ellenkezőleg, úgy tűnik, nagyon is foglalkoztat. Különben miért piszkálnád rendszeresen, és miért olvasgatnál-kommentelnél a jezsuita blogon? :-O
(Az általában egy jó hely egyébként - sztem.)
@Letícia-Charlotte in SBp, szupi kisautó eladója:

Kedves Letícia-Charlotte!

Volt ott még egy más(od)ik bekezdés is.
@Anyatünde: ha csak lehet, a károlit használom. az az igazi.

az irreleváns, h én személy szerint leszarom-e a vallási alapú direktívákat, arról volt ott szó, h használhatók-e társadalomszervező erőként. és nem,mert kevesen hiszik el.

ja az idézett dzsembori nem taizéi volt, hanem world youth day, 2000, fentebb linkeltem.
@anyátok:
"A férfiak törődjenek a saját dolgukkal"

meg kegyetekékkel is, halló!

a kegyed kedves párjának (ha egyáltalán van) lehet, hogy abszolút értelemben (tető--talp) a kegyed testéhez nincs köze, de attól fogva, hogy az a bezonyos "fogamzás" megtörténik, legalább ahhoz a "mikro"-világhoz igen is van!
@pézsmapatkány:
Figyelj, kedves patkány!
Te attól félsz, hogy a csökkenő számú dolgozó réteg nem tudja egyensúlyban tartani a gazdaságot, s ezért bedől a felhalmozott "öngondoskodás".
De sajnos, nem erről van szó.
Ugyanis, ha így folytatódik, nem csak a nyuggerek tartalékai dőlnek be, hanem az egész wircsaft fejreáll. Jelenleg nem az a főgond, hogy mi lesz veled 40 év múlva, hanem, hogy mi lesz - világszerte - a bezárt gyárak alkalmazottaival, a lakáshitelesekkel, stb. egy év múlva.
Ingó-rengő gazdaságban, labilis politkai helyzetben, védtelen környezetben hiába születik még hétmilliárd munkaképes utód, az egész gondoskodási kérdés értelmetlen. Addig gondoskodj magadról, ahogyan tudsz, mert a rendszernek esze ágában sincs.

Előre gondolkozni csak stabil társadalomban lehet. Akkor viszont ez alig-alig létszám-kérdés.
Az automatizálásnak már jelenlegi szintjén is el lehetne látni a világon mindenkit mindennel heti 3 napi 4-5 órás munkával, ha a dán vaj nem rohadna raktárakban, mert nem kifizetődő a szállítás oda, ahol nincs, stb. Hogy a klasszikus példával éljek, ha a brazil kávétúltermelést nem öntenék a tengerbe.
Hat és félmilliárd embernek (csecsemőket beleértve) juthatna zsíroskenyér és autó, persze, ha nem emberek volnánk, hanem hangyák, vagy méhek, vagy más, éppeszű társadalmat alkotni képes lények. (Más kérdés, hogy kell-e annyi autó?)
Persze, sok szellemes utópiát fogalmaztak meg tudósok, költők, scifi szerzők, de a szép uj világok közös hibája az, hogy ellenkeznek az emberi természettel, amely csak egymás rovására tudja elképzelni a boldogulást, a haladást pedig csak a Föld kizsigerelésével.
@Mike36:
"már bocsánat de ez egy szemét isten "
...
vagy az, vagy nem, de azért a "..." írásoknak van egy olyan olvasat-lehetősége, hogy ez a "magasságos" főnök szűkmarkú, ha jutalmaz, de féktelenül, nyakló nélkül büntet.
tehát, az ilyen "parancsnokot" általában félik, de (őszintén) nem szeretik...

ha egyáltalán létezik, nem is biztos, hogy olyan "jellemű", mint azt "tanúsítják" az írások...

ámen.
2007-ben 97 613 gyerekszülésre 132 938 haláleset jutott. Évente kevesebb lesz egy Gyula vagy Szentes városnyi emberrel. És a feketeleves: 43 870 terhességmegszakítás mellé 17 500 magzati halálozás társult. Vagyis a magzati veszteségek száma összesen 61 370 volt! Ezek szerint 97 ezer megszületett csecsemőre jutott 61 ezer meg nem született.
@F.T.: És, ha azt tudnád, hogy minden megszületett gyerekre hány deci bokán lefolyt geci jut, tutira elszörnyednél....
@Letícia-Charlotte in SBp, szupi kisautó eladója:

problem:
a világ (sajnos és szerencsére)sztem nem lehet sehol se problémamentes...

önállóság-felnőttség:
az európai kultúra a lehetőségét biztosítja, de nagyon sokan nem tudnak és-vagy nem mernek élni vele, mert: nem egyszerű+ és ide még 1000 indok, jaja. de legalább van a lehetőség.

egyensúly(-keresés) VS függések és pót- és kényszercselekvések:
nem lehet időnkénti pótcselekvések nélkül kibírni az életet. a pótcselekvésekkel csak akkor van tényleg a baj, ha csak azok vannak, és nincsenek mellettük értelmes (élet-)cél(ok) és lényegi szeretet(ek).

sztem :-)
"Soha nem látott mértékben növekszik világszerte a 65 évnél idősebb emberek száma, a történelem során először 2017-ben többen lesznek, mint az 5 év alatti gyerekek - állítják amerikai kutatók hétfőn közzétett jelentésükben." (MTI, 2009-07-20)
@autodidakta agysebész
Ha ilyen jó állások mellett egy gyereket tudtok eltartani, akkor talán a saját igényeitek lehetnek túlzottak.

@sityak
"Én akkor léptem ki végleg az országból (tavaly), amikor egyszer csak rájöttem, hogy azért nincs több gyerekem egynél, mert már eltartok 3-at valahol... Azóta van már nekem is három..."
Gratulálok az ikrekhez!

@luigivercotti
"a liberalizmus törvényszerűen a társadalom megsemmisüléséhez vezet"
Elég kevés liberálist látni mostanság, nem azok nem szülnek, hanem a konzervatívok akik állítólag olyan sokan vannak. Persze érzek itt némi bizonytalanságot az óriási, konzervatív, hithű tábor a számbeli fölényében.

@pézsmapatkány
Öngondoskodás és a hit benne, igen ez a jelszó! A környezetemben legtöbben úgysem hiszünk abban, hogy megéljük a nyugdíjas kort. Amit meg befizettem és esetleg valahogy véletlenül fennmarad, azt (mostmár) arra hagyhatom, akire akarom.

@Wave 2009.07.19. 20:38:44
Ja, de ők nem is arabok!

@F.T.2009.07.20. 08:49:11
2007
Hiszem, hogy így is túl sokan vagyunk.

@LLL78
"Inkább haljunk ki..."
Használj csak E/1-et, T/1 helyett ;)
@F.T.: Na ez mindig fáj. Szomorú adatok ezek.
és kitör a nagy kottonháború, amit úgy fognak hívni " a kottonok lázadása"
nobakker, de tényleg. mármint jó a cikk. az előbb meg azt olvastam, hogy 2040re túl sok nyanyó meg papi lesz, aztán velejáró hujjuj. de végülis a fasznak van ennyi ember ezen a golyón. ráadásul nagy részüknek egy szenvedés már maga a létezés is.
indiai safe-sex reklám, régi.

www.youtube.com/watch?v=44IFYB1icx0

Nem annyira új dolog ez, Afrikában pedig a várható életkor elég alacsony...
Tóta W. Árpádnak sem marad lassan más identitásképző, mint a keresztyénellenesség. Humora kopik, kedve lanyhul, kivéve amikor árnyalatlan megjegyzéseket lehet tenni az amerikai és a magyar keresztyénségre. Pedig Amerikáról szólva, legalább annyi pro-gay keresztyént találni, mint amennyi fundit. Az árnyalatlanság, legyen az jobbikos vagy Tótás, gáz!
@forgó hangszóró:
Nem a férjem ellen tiltakozom, hanem a szentatyátok és a macsó parlament ellen.
@5perc:
"A környezetemben legtöbben úgysem hiszünk abban, hogy megéljük a nyugdíjas kort" - főleg, ha folyton emelik a korhatárt. Ami nem okavetlenül gonoszság. Tény, hogy ma egy 65 éves jobb munkaerő, mint 30 éve egy 55 éves.
@anyátok:

"Tény, hogy ma egy 65 éves jobb munkaerő, mint 30 éve egy 55 éves."

Nem tény! Pont.
Tóta olyan, mint egy tivornyázó római a népvándorlás idején, aki próbálja a Város előtt megjelenő barbárokat is bevonni a fergeteges bulijába.
Tóta cikkének utolsó mondatához: nem igaz, hogy élvezni jobb, mint életet adni. Mindenki igényli, hogy valakinek odaadja magát.
@betonarcu: mogyorót hasonlítasz az autópályához. gyereket vállalni is jó (már akinek), de elég szar, ha az orgazmusok száma a gyerekekével egyenlő vagy alacsonyabb.
@Kalokagathia:

"a 6 órás munkaidővel önmagában semmi gond. Gond akkor van, amikor jön néhány millió kínai, akik viszont a 14-16 órás munkaidőre vannak szocializálva, szorgalmasan tanulnak és dolgoznak, mint betelepülők megerősödnek stb, stb."

Hát először is, a 6 órás munkaidő mellett lehet nincs akkora szükség + olcsó munkaerőre mert más gazdasági modellt követünk. Ugyanis a jelenlegi modell ellenében valami demokrácia és középosztálybarát modellben gondolkodnék ha nem baj és nem térnék vissza a XIX. századi elmebaj kimosdatott fattyáho'.

"Ilyenkor mindig az a kérdés, hogy valóban integrálódtak-e, magukévá tették a demokrácia alapelveit, vagy csak alkalmazkodtak a körülményekhez, de valójában bármikor megszavaznának egy jó kis diktatúrát"

Igen ez valóban gond, ezért nem helyes ha elfogadunk minden kulturális másságot
és nyakló nélkül mindenféle betelepülőt. Azaz limit, honnan mennyi, hogy milyen formában, hány éves engedéllyel és milyen honosítási feltételek mellett. (pl magyar nyelvtudás és országismeret kötelező az esetünkben)

"A másik probléma a 6 órás munkaidővel, hogy ez egyúttal elpuhulást is jelent: a fizikai és szellemi erőfeszítések mellett egyre nagyobb mértékben a világi örömök keresése."

Valóban jelenthet. De valójában a 8 órás munkaidő mellett is bekövetkezett, sőt lehet hogy annak valamilyen formájú következménye. Szal hogy ne puhuljunk el vissza a napi 14 órához? Ostor is lesz hogy jobbak legyünk mint a barbárok?
Magam részéről az átformált megelőzéscentrikus eü mellett lennék. Amely sportot ír elő... meg valami élelmiszerpolitika mellett normális ételeket a polcokra nem szemetet...
meg a hadsereg mellett ugye.

"Önmagában ez sem baj, csak abban a viszonyrendszerben, ha betelepülnek egyre nagyobb tömegben a "barbárok", akik minimum fizikailag jobbak - és a probléma ismét, hogy kérdéses, milyen mértékben integrálódtak, és fogadják el a demokratikus berendezkedés alapelveit. Vagyis egy problémás helyzetben mit választanának? Szavazással legitimált vezetést, vagy muszlim törvényeket és karizmatikus vezetőt?"

Ez betelepüléspolitika. Ha 8-10 órás a munkaidőd de ugyanúgy áramlanak be, ahogy amúgy tették és teszik, semmire nem mész a fene nagy fizikális erőnléttel.
Főleg hogy elvileg a népességpolitika a kulcskérdés. Ha az a cél hogy növekedjen a gyermekszám akkor annak irányában kell megnézni mit lehet az ügy érdekében tenni. Ennek kulcskérdése az idő, és a foglalkoztatottság. Ez a modell mindkettőre választ adhat...
nyilván nem egyedül.
A betelepülőket meg hedonizmust meg a helyén kell kezelni, azaz, hogy példával éljek nem hívom a vízvezeték szerelőt csak mert félek hogy ha holnap veszek egy számítógépet nem tudom majd egyedül összerakni.
@anyátok:

Viszont az én vérem verejtékem teremtette meg a klímaberendezéshez szükséges erőforrást akárcsak az ételt.

"De hogy ki legyen-e hordva, megszűlve, szoptatva, az anyán múlik - fizikailag is."
Úgy érzed ha ez egyedüli döntés kizárólag az anyáé, akkor egy házasság vagy egy gyermekvállalás továbbra is egyenlő felek harmonikus döntése marad, családbarát formában?
ha jól rémlik az emancipáció az egyenlőség érdekében való elmozdulás nem pedig az uralom felé...
Tulajdonképpen ha nagyon gonosz lennék még azt is mondhatnám, hogy ezek szerint az emberi nem legnagyobb érdeke a tökéletes lombikbébi program... ne kelljen se anya se apa?

" Jobb helyeken erre nézve közmegegyzést produkál az anya és az apa. Vita esetén az anya a főnök. Nem a római pápa."

A római pápa az egyház álláspontját képviseli. Ennyi.

amúgy nem tudom. biológiai értelemben nem a tested része a gyermek szerintem.
Nyár van.
Nem jön be a téma.
Végül is tök mindegy, elfogy a lakosság, ki nem szarja le.
Csak a zorbán, meg afletó, attól izgul fel annyira a zártosztály, hogy klaviatúrát is ragadjon.
csakhogy egy darabig nem lesz zorbán meg fletó itt.
Elnézést, ha valaki már leírta, de azt hiszem, Huntington írta, hogy ahol a nők analfabétizmusát felszámolják, ott csökken a születésszám. Mert bele tud szólni a sorsába, akkor szül, amikor neki megfelelő.
A mostani elmaradottként jellemzett társadalmakban az analfabétizmus általános, a nők elnyomása általános, a születésszám magas.És a vallás is erősen ezirányba hat.
Afganisztán. Iszlám államok. Csak példák.A kultúra fokának emelkedése szükséges és a nők felszabadítása ahhoz, hogy végre az emberiség egésze a helyén kezelje ezt a dolgot.
@ZOLDMANO:

"Nem jön be a téma"

De bejön!
Fejlesszünk ki egy buzivírust vagy egy ffiakat meddővé tévőt, és csináljunk belőle olyan mutációt, amelyik az européer fajtára nem hat, deviszont az ázsiai, indiai, afrikai népekre igen.
Akkor aztán ezt a vírust rendszeresítse a McDonalds a hamburgerében, és adja féleáron szegény éhező afrikaiaknak és indiaiaknak, no meg a nyugati kultúrát áhító kínaiaknak.

Nincs más út: vagy a kőkemény elbuzisítás, vagy a farkincás sejtek koncentrációját 4 millió/ml alattira vinni, melyben a jól mozgó spermiumok arányát 3%-on maximálni, továbbá a sperma morfológia maradjon 4% alatti.

Dijóhéjban.
Ezek után annyit és azzal toszkolódnak, amennyit és ahol csak akarnak.

Üdv.
Árpi, gondolom ismered Asimov sci-fi regényeit, látok némi párhuzamot az űrlakók (spacers, "űrászoknak" is fordította vmi értelmes magyar fordító) és a nyugati civilizáció között? Beleértve a kettő végét is. Solaria lesz az utolsó stádium?:)
Ez a védekezés dolog miért olyan nagy para? Fogod és előtte kihúzod, és akkor még költened sem kellett (jó esetben:) Na jó persze jó érzés pinába élvezni, de hát istenem...mellesleg ez egy koton esetében sem áll fenn!!! Amit még sosem értettem az az, hogy a rózsaszín hogy lehet buzis, amikor a világ legjobb dolga, a PINA is rózsaszín..?!?
@Kristl:
Ha jó házasságban élsz, nyilván megkérdezed a férjedet, mielőtt levágatnád a szép vörös hajadat.
Persze, megteheted, hogy stikában elmégy a fodrászhoz, aztán hazudsz valamit - vagy nem is hazudsz. A gyerek a Te hasadban van, birtokon belül vagy (illetve a baba van "birtokon belül").
A lombikbébi nem megoldás, mert anyára pedig szüksége van a kisgyereknek, ezt Anna Freud híres kisérlete óta tudjuk. Persze, a mi társadalmunkban elvileg gyereknek is, anyának is szüksége van apára, de azért "egyenlő felek döntése" nélkül is született már több bébi a világon. Apa nélkül. Anya nélkül viszont nehezen...
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:
Attól függ, milyen munkakörben.
Berepülő pilóták és keszonmunkások gyorsabban kopnak.
@Kristl:
Egyébként a férfiak világszerte kényesek gyerekügyi jogaikra. Azt hiszem, Afrikában divat a kuvád nevű dolog - a vajúdó nő mellett az apa eljátssza, hogy ő is szűli ugyanazt a babát.
Attól félek, mindezek ellenére a papa biológiai szerepe a megtermékenyítés.
Utána annyi társadalmi szerepe lehet, amennyit vállal, és amennyibe az anya is beleegyezik. Hallottam olyat, nem is egyet, hogy az anya gyereket akart, de férjet nem, és a vér szerinti apa mai napig sem tudja, hogy gyereke van. Sőt, jól van.
Nem állítom, hogy ez ideális.
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:
Te tréfálj. Azért az orvostudomány haladt valamennyit 30 év alatt.
@anyátok: "Arról viszont ne álmodj, hogy fele olyan lelkesen fog ápolni Téged vénségedre, mint Te szeretgetted őt"

Van egy mondás, miszerint a gyermekeidnek adott időt és javakat nem neked kell hogy visszaadják, hanem a saját gyerekeiknek kell továbbadniuk.
Dempgráfia. De hol, mivel?

Korea............. 9.6 cm
India............ 10.2 cm
Japán............ 13.0 cm
Dél-Afrika....... 17.6 cm
Venezuela........ 12.7 cm
Kolumbia......... 13.9 cm
Brazília......... 14.5 cm
Mexico........... 14.9 cm
Szaud-Arábia..... 14.0 cm
Görögország...... 13.88 cm
Spanyolország.... 13.58 cm
Németország...... 14.48 cm
Franciaország.... 16.0 cm
Olaszország...... 15.0 cm
Kanada........... 12.7 cm
Egyesült Államok. 12.9 cm
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:
Apermához ne nyúljunk, mert ki tusja, milyen lesz az a kölök, aki mégis sikerül. Szabad versenyt követelek a spermák részére, fittest survive!
@eMeL: "a gyermekeidnek adott időt és javakat nem neked kell hogy visszaadják, hanem a saját gyerekeiknek kell továbbadniuk"
Neked pedig öngondoskodás...
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:

Ezek milyen centik, főzöldség?
Csak nem.... ?
@anyátok:

Egyre rémisztőbb hsz-ekkel teccik előrukkolni.
Eddig támogattam a nők emancipációs törekvéseit, de most elmés érvelései hatására újragondolom ezt a tárgykört.

Egy másik emberi lény, mint tulajdon. Erre felé szíveskedik érvelni. Ez egy nem is titkolt rabszolgatartó idea. Gratulálok.
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:

Malacka, ezek csak nem azon méretek, amikre gondolni sem merek...?!?:)))
Na jó, gondolni csak-csak, na de leírni....?:)
@Tóta W. Árpád: Tízparancsolat után pedig kikeresi a Mt 5,43-44-et: "Hallottátok a parancsot: Szeresd felebarátodat, és gyűlöld ellenségedet. Én pedig azt mondom nektek, szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok üldözőitekért!" Ráadásul a Hit gyülekezetét linkelni külön aljít, van itt, kérem, katolikus Biblia. www.kereszteny.hu/biblia
@jaegtoer:
Nem hiszem, hogy emberi lény tulajdon lehetne. (Egyáltalán, rossz érzéssel mondom kertem fáira, hogy az enyémek - hát még egy macskára!)
Kérdés viszont, hogy hol kezdődik az emberi lény. Erre adjál bizonyítható választ.
@ryzsyblog:
Ne haragudj, én maradnék a Károli félénél. Az idézett mondatok egyébként abban is szerepelnek.
Anyajog ügyben utolsó észrevételem: az ősember az u.n. ősközösségben nem tudta, hogy a gyerek az apa műve, azt hitte, a hold, vagy a tenger, vagy az eső, vagy a totemállat termékenyíti meg a nőket.
Ez semmit sem bizonyít, csak érdekes.
@anyátok:

Szerintem ezt nem kell bizonyítani.
Az ember a fogantatáskor vág neki az élet rögös útjának. Kérdés csak az, tiszteletben tartjuk-e az emberi életet annyira, hogy az esélyt nemcsak magunk számára könyveljük el jólesően, hanem a még meg nem születettekét is tiszteletben tartjuk függetlenül attól, hogy a fejlődés melyik szakaszában van.
@anyátok: Szíved joga olyan Bibliát olvasni. De TWÁ - ha a pápa dogmatikus elgondolásait akarja alátámasztani - ne linkeljen hitgyülis Bibliát, de még protestánst se. Egyébként előző kommentem lényege a Máté evangélium volt. Meg az, hogy egy parancs vonatkozik ide a tízből: Ne ölj! Buzikat nem akar megölni Róma, mindenki megnyugodhat.
Ez elsősorban egy folyamatokat leíró cikk, és mint leírás, szerintem teljesen igaz. Sőt, mondhatni megállapításai triviálisak. És ez független attól, hogy valakinek ezek a valóság leírására irányuló megállapítások személy szerint tetszenek-e, vagy sem.
off

Árpi, mi a tökömet csinált a trackbackem, h olyan hosszú rész toszott be, ráadásul formázatlanul?
Ez szar, inkább vedd is ki, pls. THX

on

Beteszem linkként, mert ide illik:

"Bölcsőd az"

szenzor.freeblog.hu/archives/2009/07/22/Bolcsod_az/

Üdv.
@anyátok: apa nélkül sem szabadna gyereket nevelni!!!

@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: cukorfalat, megint nagyot alakítottál!:) Hol vannak a magyarok a mezőnyben vajh?:)
(PS: És túúdom, túúdom, az adósságomat egyre kutatom, de még nem értem a végére...:)

@hölgyválasz: miért kínos erről beszélni? Max, ha koreai valaki!:) Egyébként nem a méret a lényeg...:D
@Letícia-Charlotte in SBp, szupi kisautó eladója:
Kérdésem: mi a jobb a gyereknek, ha szülei borzalmasan rossz házasságban együtt maradnak miatta, vagy ha szétválnak, barátságosan?
@anyátok: "Kérdésem: mi a jobb a gyereknek, ha szülei borzalmasan rossz házasságban együtt maradnak miatta, vagy ha szétválnak, barátságosan?"

Egyetértek veled, de saját tapasztalatom szerint egy gyerek neveléséhez minimum két felnőtt szükséges ;)
[humornak humor, de véresen komoly, hogy nincs egy embernek ideje mindenre, ami "kell"]
@Letícia-Charlotte in SBp, szupi kisautó eladója:

"Egyébként nem a méret a lényeg...:D"

Ezt a toleráns, keresztény négerek találták ki a koreaiakkal való verbális érintkezésre...
Na megjott vegre a varva vart szingli poszt!!!

persze inkabb anti szingli, mert inkabb a szaporulatrol, annak hianyarol szol...

azert azt nem allom meg, hogy a sok blogozo azt iraj, ha nince mieleg gyerek, nincsen nyugdij, vagy bedol (20 even belul)

nem latom be miert ne tarthatna el pl. 10 %-nyi dolgozo, egy-90% os inaktiv lakossagot.
kajat mindenesetre 2% megtermeli es meg exportra is jut.

csak nem feloszto-kirovoan kell a nyugdij beszedni!
@Letícia-Charlotte in SBp, szupi kisautó eladója:
Letícia-Charlotte in SBp, szupi kisautó eladója · erolenduletenergia.blog.hu 2009.07.22. 19:43:39
@anyátok: "apa nélkül sem szabadna gyereket nevelni!!!"
nem Hát!!!

"Kérdésem: mi a jobb a gyereknek, ha szülei borzalmasan rossz házasságban együtt maradnak miatta, vagy ha szétválnak, barátságosan?"

ez nem alternativa, ugyanis ha borzalmas rossz hazassagban elnek, akkkor nem lehet baratsagosan valni...
sot egyaltalan nem lehet baatságosan válni!
@ViKtOr:
ViKtOr 2009.07.18. 22:47:29
"Mit is mondanál ezeknek a barnáknak,"
rosszul dekodoltam: ezek a fasiszták?

"nagyszakállú ajtollahjukról?"
szoval perzsák?

"Hogy mér is jó nekik a fogamzásgátlás? Mer hogy akkor az asszony is élvez, meg nem kell egész életében anyagépkednie? "
azt hiszem nagyon europiai (amerikai ) szemuveggel nezed, ha nincs nyugdij, akkor van anyagepkedés, es nem mint valami kellemetlen teher, hanem oregkori betegbiztositas, es ilyenek.

az europai nok se elveznek mindig, ha hinni lehet a blickben kozolt felmeresnek, akkor a 20-30 eves korosztalybol csak valami 20% elvezi, es csak akkor nővekszik 50% FöLÉ MIKOR MEGSZÜLTE AZ ELSŐ GYEREKET (persze evoluciós okai vannak)
amugy meg a csiklokivagás ugyanugy hozzatartozik, mint a körülmetéles a fiuknal (ez utóbbi ugyanis nem zsidó találmány)

"Meg hogy ha tíz gyerek helyett csak kettő van, akkor annak jut ennivaló meg jó iskola?"
es mi van ha meghal abbol a kettobol harom? háboruk, meg csecsemohalandosag, stb.???
lattál pl már gepkocsit iranban? tuti hogy ossze vantörve eleje háta..hja allah akarja, meghalunk, gyerünk...
@Mike36: 2009.07.19. 03:42:38
" mindenért halál jár
....majd pont egy ilyen bosszúálló haragvó isten fog bármit is adni, az ő szeretett népének, akiket nagy kéjjel irt, és szivat
már bocsánat de ez egy szemét isten "

ha olvastad vola Mesterházi Lajos Prométheusz Rejtély cimű könyvét akkor tudhatnád, hogy a "Jó" Istennek nincsen esélye...
amikor kialakultak az Istenek mindig csinaltak valamit, ami miatt félni kellett tőlük...különben ki hitt volna bennük???

ja és nemcsak szemét, még szadista is, gondolj csak a ragadozókra, a megbénitott pók élve eltemetésre es az utodokkal való fölzabálására...
himzabálasra keféles közben...stb.
@Kis Hableány: Kis Hableány 2009.07.19. 09:44:07
"A fehér ember kihalásával leáll a fejlődés,"
dehogy, csak nem lesz ennyire pazarló

"ugyan is én nem hallottam olyanról hogy néger felfedező lett volna és nem tudok olyan történelmi bejegyzésről ahol a "szinesbőrüek nagy szerepet kaptak volna."
ez csak azt bizonyitja, hogy ismereteid hiányosak, hogy nem lattal amerikai filmet mostanában (mást ne mondjak, a Kevin Costneres Robin Hoodban is van egy jó néger, szerecsen, mit tesz Isten, a latcsövet is feltalálja), de viccen kivül ott vannak az arab szamok, vagy egy japán mernök találta ki a fuzzy vezérlést (ugye azt se tutod mi az?)

"Tehát a fehér ember a legokosabb és legügyesebb a földön."
késtsgtelen a kreativitást sokáig sikerült monopolizálni, a gazdagsagot, a tudomanyt is.. de egyre kevesbé...

"Azt nemtudom miért nem csinálnak gyereket"
dehogynem meg is válaszoltad: őnzők...
@pézsmapatkány:
"tényleg hisztek annyira a "rendszerben", hogy maradéktalanul/nem nagy veszteséggel átmenthető az életed alatt felhalmoztt munka jutalma a nyugdíjas éveidre, egy olyan társadalomban, ahol az éppen, akkor működő gazdaságot- ahonnan azt a munka gyümölcsét ki szeretnéd vonni - a társadalom viszonylak kis százaléka működteti? lehetséges az, hogy a emberek nagy része már csak jólmegérdemelten a lábát lógatja, míg kis százaléka dolgozik csak ténylegesen?"

igen. nemcsak lehetseges, hanem mar meg is valósult es egyre inkabb megvalosul.

az a baj, kedves Pezsmapatkány (szerintem pocok)
hogy nem tudunk ellene semmit tenni!!! a hatékonyság már most oly nagy, hogy nem kell dolgoznia egy csomo embernek... mit nem kell???
NEM LEHET!
(2 millo gyerek, 3 millio nyugdijas, 0.84 millio rokkant, a munkara foghato korosztaly 57%a dolgozik nálunk, es mar 200 ezer új munkanélkülit produkált a válság és meg a felén se vagyunk túl...

szoval ne aggodj! kevesen fognak dolgozni, és dicsőség lesz kizsákmányolva lenni, a kevés adófizető közé tartozni!
@Karesz (Charlie):
Az élet nem olyan egyszerű. Asszony (úr) örömében, hogy kiszabadul a dutyiból, egyszeriben legjobb barát lesz.
Ismerek ilyet.
@Karesz (Charlie):
"a csiklokivagás ugyanugy hozzatartozik, mint a körülmetélés"
mecsoda kölömbség!
@Karesz (Charlie): "Meg hogy ha tíz gyerek helyett csak kettő van, akkor annak jut ennivaló meg jó iskola?"
es mi van ha meghal abbol a kettobol harom? háboruk, meg csecsemohalandosag, stb.???"

Még háromból sem hal meg három, legföljebb egy.
Viszont meghalhat az apa is. Akkor nem szabad őket fölnevelni?

Hát, az élet nem mindig habostorta.
@Karesz (Charlie): egyetértek és egyben válasz @anyátok: számára is. Jó, a derekát letörném a pasinak, de nyilván ez nem megoldás, sőt. Még nem kerültem ilyen helyzetbe, csak magamból indulok ki. Apám nélkül én "semmi vagyok, csak zengő ércz, pengő cimbalom". És látom a tesómon, a lányát ahogy neveli a nejével. Szép, nagyon szép!:) Ismerek pasit, akit a neje otthagyott fiúgyerekkel együtt. Egy dráma az is, még akkor is, ha az apák gyöngye a pasi. Szóval, sosem szeretnék ilyen helyzetbe kerülni, hogy a gyerekem apját el nem tudom viselni.
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: úgy,úgy, igazat szólsz arany malacka of sün!:)
:DDD
Asszem gyerekek marad a regi megoldas: haboru, ehinseg jarvany,bombazas, terrortamadas stb. Aki megmarad, az meg szaporodik ujra. Atomot azert nem dobnak le. Majd csak lesz valahogy, olyan meg nem volt, hogy ne lett volna....
Zseni ez a cikk is Árpádom :) csillagos kisötös, ZÖLDDEL!! :)
@ern0: "A Dunába meg még 50 éve is tisztítatlanul ömlött bele a szarlé."

Az Ördögárok jelenleg 50 ezer köbméter szennyvizet, a teljes budapesti szennyvíztermelés 1/12-ét folyatja a Dunába naponta.

A főgyűjtő megépüléséig így is marad, utána elérjük a közel 100%-os feldolgozottságot.

Erre a szempontra leszűkítve jelenleg majdnem 92-szer jobban élünk, mint száz éve.
@anyátok:

Bocs hogy későn írok, de elegem volt a fórumokból egy időre.

"Egyébként a férfiak világszerte kényesek gyerekügyi jogaikra."
Na és?

"Attól félek, mindezek ellenére a papa biológiai szerepe a megtermékenyítés."
Az anyáé meg a kihordás?
Ebben nincs benne tudatos döntés. Sőt ami azt illeti ha a döntés biológiailag lenne kódolt akkor lehet a nőknek kellene erősebbnek lenni fizikailag nem?

"Utána annyi társadalmi szerepe lehet, amennyit vállal, és amennyibe az anya is beleegyezik. Hallottam olyat, nem is egyet, hogy az anya gyereket akart, de férjet nem, és a vér szerinti apa mai napig sem tudja, hogy gyereke van. Sőt, jól van.
Nem állítom, hogy ez ideális."

Ez együtt az "öngondoskodással" oda vezethet amit egyesek az utópiáikban leírtak. Legyünk teljesen függetlenek a másiktól...
Amúgy meg a gyereknek az anya mellett a helye nem evidencia, csupán közmegegyezés... igazság szerint a gyereknek nem anyára van szüksége hanem olyasvalakire aki ellátja azt a szerepet.

A példa torz gondolatból indul ki amúgy. A teste mindenkinek a sajátja... eddig asszem kb mindenki egyetértene... De hogy azt tesz vele amit akar?
A gyermek biológiai értelemben nem feltétlen az anya testének része...
de ha az is. akkor is minden megtehető vele?
Öngyilkosság társadalmilag elfogadott?
Nem...
Öncsonkítás társadalmilag elfogadott? Egyáltalán az ilyeneket kell támogatni közös kasszából? Mekkora az ilyen tettek társadalmi kára? Azt ki állja?

Remek példa másik nem esetében a párbaj. Ha a teste mindenkinek a sajátja, miért volt akkora gond, meg miért lenne ha valaki párbajra vállalkozik és abban netán elhalálozna? Azok ketten úgy döntöttek hogy felvállalják... kinek mi köze hozzá?
Nyilván van, mivel egy egyén nem izolált majom, hanem egy társadalom része, sok sok kapcsolatrendszerrel így a döntéseink és tetteink másokra is kihatnak... ebből meg levezethetsz nagyon sok mindent.
Jaeg,

anya-ügyben milyen igazad van! A homár párok is ezt mondják. Tosznak kell itt nő. Elég egy anyaszerepet vállaló buzi is.

Ööö...

Faszba a nőkkel!!!

;o)

Üdv,

P.
@anyátok:

Ez egy erős hipotézis semmi több.
Amit az ősember gondolatairól valójában egzaktan tudunk, nos az egy nagy nulla.
@Paszternak:
Szia Paszti!
Össze vagyok kavarodva. Anyaügyben nem fejtettem ki semmit. A homárpárok életközösségi "hitvallásától" elhatárolódok. Erősen nőpárti vagyok, ergo, eszem ágában sincs elküldenem oda a nőneműeket az említett más helybe, ha egyébként nem jön föl a szén a bányából önként, amennyiben arra járnának. Az élet egy örömteli áldozatvállalás, és ezen az sem változtat, hogy a csajszik egy idő után elsárkányosodnak. De hát ezért vagyunk mi férfiak, hogy a kihívásoktól ne rettenjünk vissza:-)
A nyugati és a fejlődő világ alapvetően különböző logikával működik. A nyugati a technológiával, gyógyszeriparral megduplázta az elérhető életkort, valamint biztossá tette hogy ezt meg is éled. Az elmaradott világban viszont rövid az élet, és a betegségek is aratnak rendesen, sokat kell kúrni hogy 100-ból 1 túlélje.

Az alapvető probléma az hogy most az elmaradott világ anélkül kapja meg a fejlett országok egészségügyi vívmányait hogy leszokna a "csináljunk 100 gyereket" mentalitásról. Így aztán tovább él, több gyereket gyárt, és azok se pusztulnak meg AIDS-ben, leprában, kolerában (van még ilyen, de közel nem akkora arányban mint 100 éve).

Miért is szokna le, hiszen ő nem ment át azon a (nemcsak anyagi, hanem szellemi) fejlődésen amin a fjeltett világ igen, nem szokta meg a jólétet, nem kell lemondania semmiről a sok gyerekkel, hiszen olyan szar az életszínvonala hogy annál szarabb már 200 gyerekkel se lehet. Ahol nem neki kell eltartani a 200 gyereket, hanem ENSZ segélyből jön a kaja, ott tökmindegy hányan állnak sorba, nem az ő zsebére megy. Ugyanaz a helyzet mint a cigányoknál. A megoldás csak az lehetne ha az előnyöket úgy kaphatná meg hogy gumit húz a faszára. Ha leveszi, akkor elesik a segélytől, és marad a várható 30 év, AIDS-el, kolerával, leprával.
Meg kell hagyni nagy profeta vagy, W! De tenyleg, elvezet olvasni Teged.

Es milyen szornyu, hogy ezeket a gyilkolj! bibliaidezeteket mennyire nem ismeri a mai ember.
Es valaki tenyleg hisz ebben a szarban, raadasul nem kevesen.
süti beállítások módosítása