W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Kísértet járja be

2009.01.08. 07:30 Tóta W. Árpád

Konzervatív fordulat!

Megijedtél, mi? Ez most a menő para, ettől kell beszarni. Halloweenre konzinak fognak öltözni a gyerekek, sétapálcával és jelentős megtakarításokkal mennek rémisztgetni. Konzervatív fordulattól tart Gyurcsány Ferenc, és vészcseng a Népszabadságban. Féltve óvja népét tőle, nehogy aztán kötelező legyen a hitoktatás, és végül visszatérjen az úgynevezett úri világ, avagy Horthy-fasizmus.

A konzervatív fordulatot szisztematikusan készítik elő bizonyos sötétben bujkáló ellenforradalmárok. Ezek ott vannak az Alkotmánybíróságban, az egyházakban – hiszen ők kedvezményezettjei lennének ennek a rémes restaurációnak –, nyüzsögnek az interneten, összeesküsznek és hackelik az agyunkat. A háttérben Orbán Viktor tornyosul, focilabdányi vállbojtokkal.

Szépség és szörnyeteg

Gyurcsány kolompolása falsul szól, mégpedig azért, mert a konzervatív – ellentétben a korábbi sztárral, a fasisztával – elég tág jelentéskörrel bír.

(A fasiszta is, egyébként, és már a régi szép, nagy fasisztázások idején is rezignáltan tiltakozott néhány Evola-olvasgató sznob, hogy „a fasizmus nem ezt jelenti”, merthogy az a Mussolini-féle, és a részeg zsidózás tök más. Ugyanők a kommunistázást általában nem vetik meg, ott jelentésmódosulás ment végbe.)

Tény, hogy a konzervatív politikai gondolkodás, ill. filozófia reneszánszban van az utóbbi években. A lábszagú Magyar Nemzet mellett nemcsak a láb-, segg- és főleg szeszszagú Magyar Hírlap jelent meg, hanem felbukkant néhány olyan orgánum, akiket nem lehet teljesen elbutult lárváknak nevezni. A Kommentár, a Konzervatórium és a Reakció (Szíjjártó Pétertől meg a szociális népszavazástól mért távolsági sorrendben) addig nem ismert függetlenséggel és lelkesedéssel értelmezi újra a magyar konzervativizmust.

A konzervatív fordulat, mint hívószó, pont ezért nem olyan hatásos, mint a fasisztaveszély. Mert a Volvo vagy a Mercedes is meglehetősen konzervatív márkák, de egyáltalán nem ijesztőek, sőt a nagy többség számára inkább kívánatosak. Átfed a fogalomkör a polgársággal is, ami viszont elég jól használható buzzword volt, polgár mindenki szeretne lenni. Kispolgár, aztán nagy~, esetleg ~mester.

A polgárságon keresztül pedig átfed mindazzal, amit Gyurcsány Ferenc második kormánya deklarált, majd megkísérelt megvalósítani, amennyire tőle telt. Az öngondoskodással, az önállóságra törekvéssel, a stratégiával élő, tervező, megtakarító és felelősségteljes, a versengést természetesnek tekintő állampolgárral, aki ideológiailag képzett formájában a citoyen nevet nyeri el.

In nomine

Gyurcsány – blogjában – kijjebb bontja a felvetését, és jelzi, hogy a konzervatív alatt fundamentalistát ért. Erre természetesen rá lehet pirítani, hogy fogalomzavarban van a barom bolsevista, mert konzervatív fundamentalizmus ab ovo nem is létezhet, matematikailag.

De ha méltóságunk engedi, hogy leereszkedjünk a konyhanyelvig, akkor pontosan érthető, miről beszél a miniszterelnök. Konzervatív alatt a magyar jobboldalt érti, fundamentalista alatt pedig a magyar jobboldalnak azt a józan ésszel felfoghatatlan, több területen is jelentkező reflexét, hogy vegyünk el jogokat másoktól, akkor is, ha azzal senki nem nyer semmit.



Jogokat korlátozni az államnak szokása, sőt kötelessége. Nem engedélyezzük a gyorsulási versenyt a Körúton, mert másokra veszélyes, mármint azokra, akiket elgázolnának. A bejegyzett élettársi kapcsolat viszont nem gázol el senkit. Az Alkotmánybíróság döntése valóban nem értelmezhető másként, mint hogy a törvényes házasság, a Classic verzió előbbre való, és aki csak élettárs, az inkább csendben szégyellje magát, de ne kérkedjen vele.

Talán rájuk férne egy Élettársi Büszkeség Napja. Gyerekekkel, boldog heteroszexuális párokkal.

Nincs az élettársiságban semmi egyéb, mint hogy az illetők gyűlölik a bürokráciát, a dögunalmas formalitásokat, a pereputty megvendégelését, és bőven elég nekik, ha online bejegyzik őket. Attól ők még egy család, egymást szerető emberek. Hacsak… hacsak nem tekintjük a Classic házasságot – szakrálisnak. Olyasminek, ami több, mint papír.

De hát nem tekinthetjük annak! Már hogy is? Az az úgynevezett egyházi esküvő. Aki bármi szakrálisban szabad akaratából hisz, az majd a templomban csináltat fényképeket. Az állami esküvő pont olyan hivatali eljárás, mint a forgalmi kiváltása. Jogok járnak vele és kötelességek, amelyeket szerződésszerűen rögzítünk. Kevésbé biztos elhatározás esetén egy autónál ezt üzembentartóinak hívjuk, és teljesen legális. Ahogy legális a munkapiacon a próbaidő, az outsourcing, az alvállalkoztatás. Az állam szakrális tartalmakat nem kezel.

Az állami szerződéskötést aztán ki-ki feltöltheti maga, olyan tartalommal, amilyet szeretne. Nem feltétlenül kell ehhez egy anyakönyvvezető a síkhülye szövegeivel. Akkor inkább pap.

Nem muszáj azonban az Alkotmánybíróságot ekézni, ha keresztényfundamentalista borzalmaktól szeretnénk rettegni. Ott fityeg a Fidesz testén a Kereszténydemokrata Néppárt, egy manicheus, pénisz- és vaginairigy, torz társaság, akik minden adandó alkalommal előadják, hogy ők isteni legimitáció címén szeretnék elvenni mások jogait, azon az alapon, hogy az ő istenük ilyet szólt holmi ókori irodalmi emlékek szerint. Az ő istenük megmondta, hogy buzulás nuku, hogy szex csak házasságon belül, és hogy a fogamzásgátlás is ördögtől való. Tehát ez az abszolút igazság, és az ennek ellentmondó életvitel érvénytelen. Ezért az állam legfeljebb eltűrheti, de semmiképp sem legalizálhatja. Ezek a spiritiszta őrültek tárcaesélyes szövetségesei a Fidesznek. A jövő kisgazdái.

Nem konzervatív fordulat a neve annak, ami a magyar állampolgárok szabadságát veszélyezteti. Ki lehet mondani nyugodtan: úgy hívják azt, hogy keresztény kurzus.

E fiúkból pap lesz

Ha kinyitjuk a fent említett, eddig sosem látott függetlenséggel konzervatívkodó, fiatalos (vö.: „jól tartja magát”) orgánumokat, és erre a témára vonatkozóan keresünk iránymutatást, akkor azt találjuk, hogy különböző intenzitással, de az egyház – legalább a „történelmi egyházak” – hegemóniájának, befolyásának visszaállítása egyértelműen kívánatosként, sőt időnként az egyetlen járható útként jelenik meg. És ez már nem a fronton idétlenkedő bohócok szövege, hanem a reményteli utánpótlásé. Úgy tartják, a szekularizáció egyike a „haladár” ősbűnöknek, amelyek miatt „itt tartunk”. (Hol, és mihez képest?) Az igazán hardcore jófejek nemhogy a francia forradalomig, de a reformációig vezetik vissza a „hanyatlást” (ami által itt tartunk, hogy 4000 forint az ADSL, és a Tescóból kell beszereznünk a heti három kiló húst). Ők specifikusan a katolikus hegemóniát sírják vissza.

Konfúz, és teljesen önkényes, zsigeri gondolatok ezek. A konzervatív lovagvár homokra épül. Volt a kereszténység történetében Luthernél és Darwinnál nagyobb felforgató. Az a názáreti, az. Elképzelt mindenféle ködös utópiákat, és munkált benne a nagy fene balos küldetéstudat: majd ő megváltja a világot. Jobban kellett volna őrizni azt a sírt!

De nem, ők csak Lutherig (Robespierre-ig, Marxig, Kádárig) mennek vissza, mert hogy mi is az a hagyomány, illetve mi az az egymásnak is ellentmondó hagyományok közül, aminek helyreállításáért cselekedni kívánnak – nos, azt ők döntik el. Templombajárás, versolvasás, opera jó hagyomány, ateizmus, diszkó és alkoholizmus nem jó hagyomány. Kereszténység jó, pogányság nem jó.

Was Tradition ist, bestimme ich!

Azzal, hogy a magyar konzervativizmus – beleértve, sajnos, a konzervatív reneszánsz sorhajóit – az ostya mellé teszi le a garast, elköveti pont azt a hibát, amivel a „baloldalt” szokta vádolni: a realitás alakítása helyett illúziókat kerget, a józan állapotfelmérés helyett álmodik. Magyarországnak és Európának nincs látható útja abban az irányban. Arra nincs tovább, és nincs vissza. Az Isten ajkán csüngő társadalom addig létezhetett, amíg megvolt hozzá a kellő elszigeteltség és tudatlanság. Ma az Istent kereső európai állampolgárnak rendelkezésére áll mindjárt az öt világvallás, meg számtalan egyéb hitvilág. Észérv mind mellett ugyanannyi – tehát a szabad polgárok között mindig lesz buddhista, zsidó és ateista is, és egyikük sem fogja a maga világnézetét alsóbbrendűnek tekinteni bármely másiknál. Ha a visszavágyódást, a nosztalgikus teokratra (monarchista stb.) érzelmeket politikai cselekvésre fordítjuk le, akkor az első lépés az elszigeteltség és a tudatlanság restaurációja. Ami legalább olyan őrült terv, mint a kommunista utópia. Nem is áll messze tőle. Magyarország megtérítése még a konzervatív fordulatnál is rosszabb jelszó.

Lehet ezt sajnálni, mert tény, hogy azóta sincs az államvalláson kívül más, ami olyan kiválóan alkalmas lenne az erkölcs betartatására, a társadalom összetartására, mint egy vallás, amely szerint ha rosszalkodsz (vagy buzulsz), akkor a pokolban fognak szadizni az ördögök. Elsőrangú manipulációs eszköz volt, sokkal hatékonyabb, mint a nacionalizmus vagy a leninizmus. De csak addig működik, amíg az emberek elhiszik a poklot és az ördögöt. És ma már nem hiszik el, és senkit nem lehet hitre kényszeríteni. A magyarok alig tizenöt százaléka veszi a fáradságot, hogy rendszeresen elmenjen a templomba. Szavatossága, bizony, lejárt.

A konzervatív fordulat rossz hívószó, de a veszély valós. Keresztény kurzus a helyes kifejezés. Az valóban ijesztő, elkerülendő, káros és értelmetlen, továbbá lehetetlen, hazugságokat fialó, hipokrita lehetőség. Magyarország polgárainak kilenctizede nem kéri az egyház segítségét az életéhez. Az államét igen, de azon talán segít majd egyszer egy konzervatív fordulat.

 

Ld. még KDNP: A nyolcadik utas



Címkék: gyurcsány egyház

481 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr86864833

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Reakció - polgári underground 2009.01.09. 15:17:28

Az antiliberális állam Magyarország antiliberális állam. Ez a napnál is világosabb. A fasiszta fenevadnak már nem elég az utca, féllábbal már a parlamentben üvölt. A sátán kacaja már a semmitől sem félő miniszterelnököt is megriasztja. De nemcsak őt.…

Trackback: Reakció - polgári underground 2009.01.08. 11:31:03

Keresztény kurzus - a veszély mi vagyunk Gyurcsány Ferenc a Népszabadságban, Tóta W. Árpád a w blogon vészcseng. Worluknak nem érdemi, csak terminológiai vitája van a miniszterelnökkel: a veszélyt ő is érzi. A racionalizmusára máskor oly' kényes…

Trackback: Louie the purple horse 2009.01.08. 09:51:01

A buzzword fordulatTota W. megijedt, hogy megint keresztenynek kell majd lenni. Megnyugtatom, nem kell. Marmint ha nem akar. Ha akar, akkor termeszetesen semmi akadalya. Templomba sem kell menni, hogy kereszteny legyen az ember. De kezdjuk csak elorol. A…

Trackback: Reakció - polgári underground 2009.01.08. 09:27:53

A jövő elkezdődött „Kitapintható egyfajta konzervatív fordulat az elmúlt években. Tetten érhető ez 1968 negligálásától kezdve a legutóbbi, a regisztrált élettársi közösséget elutasító alkotmánybírósági határozatig nagyon sok ponton. Egyfajta…

Trackback: Konzervatórium 2009.01.08. 08:26:25

A fundamentalisták már a spájzban vannak!Gyurcsány Ferenc, Magyarország miniszterelnöke új projektet indított. Ez a projekt a konzervatív fundamentalizmus kigyomlálása a magyar állam különböző tartoziékaiból (különösképpen az Alkotmánybíróságról, és a Köz…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Lord_Valdez:
:)
„Mert neked a hasad az Isten, gyomrod a templom, a vizet forraló tűzhely az oltár, a szakács a pap, az ételszag a Szent Lélek, a fűszerek a karizmák, a böfögés a próféciák”. /Tertullianus/
:)
/ígérem átmegyek komolyba ezután, de csak ha kötelező/
"a futballszurkolót, az emberiség legaljának tartom. egy hülye balfasznak. egy baromállatnak."

De bátor lett az elnök úr! Kár hogy az emberiség ezen csoportjára nem terjeszted ki híresen liberális elveidet. :((
Mert nem futballhuligánt mondtál, hanem futballszurkolót.
Tudom, most én vagyok a troll! :(
@travis: "De bátor lett az elnök úr! Kár hogy az emberiség ezen csoportjára nem terjeszted ki híresen liberális elveidet. :(("

A liberális elvek nem jelentik azt, hogy mindenkit szeretek, hanem azt, hogy nem bántok valakit azért mert nem szeretem.
@mkmax:

Én bírtam a Matulát, szívesen olvasom Bede írásait is, de nem kell ám tételnek venni az általuk kifundált dolgokat.

Hogy mondjak egy-két példát.

A Matulában megjelent egy elég agresszív cikk arról, hogy miért kell nekünk a latinos, cigányos életmódot követni, fúj. Egy-két évvel később Bede azon kesergett, hogy Magyarországnak miért nem lehet cigány miniszterelnöke.

Ugyanabban a cikkben az amerikai társadalmat mint a haladás fellegvárát és követendő példát mutatja be, az általad belinkelt cikket meg éppen azzal kezdi, hogy kár majmolni a gyagyás amerikai puritánokat.

Szóval nem erősség a következetesség, na. Mondom ezt úgy, hogy tényleg jól ír, még ha a legtöbbel nem is értek egyet.
@fuhur: A bántani kifejezésbe nálam bőven belefér az, ha valaki baromállatnak és balfasznak tart, ráadásul azért, mert olyan dologért lelkesedek, amit az ő igen kényes ízlése képtelen befogadni, amivel önmagában nincs baj. Akkor lenne baj, ha emiatt lehülyézném őt, ahogy ő engem.
Itt puszta ízlésbeli dolog miatt lett egy csoport hülyének kikiáltva. Nem különb ez Semjén buzizásaitól.
Vili?
kedves emberek, a blog előreláthatóan jan. 22-ig áll. illetve akkor kell leadnom egy nagyobb filmes anyagot, és most ezen fogok dolgozni.
@travis:
Látod, erre mondtam én, hogy még az is elvárja a PC-t (legalábbis vele szemben), aki egyébként elutasítja.
Egyébként nyugodtan lehülyézhetsz bárkit, akár engem is. Szabad a vélemény, szabad a szólás. Azt nem teheted meg, hogy ezért bünteted valamiképp. Na, az nem libi dolog. Szeretni,utálni, lenézni, minősíteni stb. azt lehet, uszítani nem. (ezért is nem értik a libik, hogy mit erőlködnek ennyit a gyűlöletbeszéd-törvénnyel.)
@Tóta W. Árpád: Szerintem egyébként hzolka nem drukkeres reflexből (és nem azt) írta, hogy miért nem szurkolsz Te a Ferinek, amikor veled egy csapatban játszik.

Egyszerűen arra próbált rávilágítani, hogy végső soron e kérdésben Feri veled nagyjából azonos véleményt képvisel, csak a terminológiája kicsit más - és akkor meg mire föl a kritika?
"Azt nem teheted meg, hogy ezért bünteted valamiképp."
Akarja a péró.

"Szeretni,utálni, lenézni,"
Jelöljük meg a C-t!
@Lord_Valdez:
"Egyébként nyugodtan lehülyézhetsz bárkit, akár engem is. Szabad a vélemény, szabad a szólás. Azt nem teheted meg, hogy ezért bünteted valamiképp. Na, az nem libi dolog. Szeretni,utálni, lenézni, minősíteni stb. azt lehet, uszítani nem."

Ezt differenciálást sosem bírtam megérteni, felfogni! Mi több: nem értek vele egyet, de legalábbis finomítanám

Mert
Eszerint (mármint szerinted), ha azt mondom, köcsög, bunkó, faszkalap szurkolók, azzal nem uszítok a szurkolók ellen.

Sztem meg igen, hiszen senki nem szereti a köcsög bunkókat, ergo ha én hiteles ember vagyok (tételezzük fel egy pillanatra indirekten), minél fogva adnak a szavamra, akkor az én számból elhangzó köcsög, bunkó és faszkalap jelzők igenis uszítást képesek kifejteni.

Értem én, h te arra gondolsz, miszerint az uszítás vmi olyasmi, h üsd-vágd a másikat, öld meg, korlátozd a jogait meg ilyesmi, de sztem ez tévedés.

A hiteles ember által használt negatív, pejoráló jelzők képesek egy emberben uszulást generálni... főleg, ha az adott embernépfajzatban van uszulási hajlam:-)

Jaaaa...szerintem.

Üdv.
T. travis (2009.01.10. 14:34:43)

1./ Soha nem fogok azzal egyetérteni, hogy a "megélhetés" érdekében (ami azért általában nem az éhenhalás elkerülését, hanem egy bizonyos színvonal, sokszor az átlagnál magasabb színvonal fenntartását jelenti - bizonyám, hiába ad néhányunk könnyedén felmentést alóla) valakiknek elnézhető a lopás és a csalás. Ilyen jogállamban nincsen, és sajnos ez az egyik legnagyobb, illetve DÖNTŐ oka, hogy neked meg nekem ennyi adót kell fizetni.

2./ A felszívásról:
Tételezzünk fel egy helyiségben (falu, kistelepülés, stb.) négy embert. Egy kocsmárost, egy péket, meg két állam fizette dolgozót. Utóbbi kettőt jelenleg a mi adónkból fizetik. Négyük vásárlóereje legyen naponta négy kifli, meg négy sör. Ha az önkormányzatiakat kirúgják, akkor ez a vásárlóerő az első pillanatban két kiflire meg két sörre csökken, és szerintem a kocsmáros meg a pék nem veszi fel ezt a két embert, mert ha ettől kezdev tőlük kapják a fizetést, akkor is csak négy kifli meg négy sör lesz a vásárlóerő, ami eddig is volt, és az adókat képtelenség annyira lecsökkenteni, hogy ez akár a kocsmárosnak, akár a péknek megérje. Magyarán nem vesz fel egyik se senkit (hiába csökken mondjuk szinte félelmetes módon, teszem fel 30 %-kal az adója), viszont ebből következően kevesebb lesz a forgalma, aminek következtében akár a rolólehúzásig is eljut. Azokban a falvakban, ahol az önkormányzat a legfőbb foglalkoztató, ez egészen katasztrofális helyzethez vezethet. Igaz ugyan, hogy a kocsmárosnak, a péknek, neked meg nekem kevesebb lesz az adónk, de mi már a bevételünk növekményéből nem ott a faluban fogunk kiflit meg sört vásárolni, hanem itt a nagyvárosban LCD TV-t, meg ilyesmiket, főként importból.

Megjegyzendő még, hogy a magas munkanélküléség sújtotta helyek részére rengeteg fajta foglalkoztatottságot növelő, célzott adócsökkentés van, de általánosan, az egész országra ezt megcsinálni gyakorlatilag lehetetlen. Az államháztartás is megroppanna bele, meg a célját se érné el.
csak meg ne dobálják tojással! :DDD

"Homoszexuális püspök imádkozik Obama beiktatásán+

www.zoom.hu/kulfold/homoszexualis-puspok-imadkozik-obama-beiktatasan-36602.html

T. Lord Valdez! 2009.01.14. 11:26:45

Magam is híve vagyok a finomításnak, mivelhogy véleményem szerint a világ bonyolult, és bár sokan szeretik egyszerűsíteni a dolgokat gondolkodásspórlás és/vagy -képességhiány miatt, én nem követném őket.

Múltkorában (pár napja történt), az Oktogonnál szálltam ki a milléniumiból, épp ebédelni igyekeztem, ismerősökkel, barátokkal találkozván majd az étteremben. Fent a Burger King előtt gyülekezett a terepruhás fiatalság, lengették a zászlót, harsogott a mocskos zsidók, de derék, jóarcú magyar ifjak lévén nem bántottak azok ottan az égadta világon senkit, és különösen távol állt tőlük, hogy bármely népcsoport kiirtására vagy akárcsak enyhe bántalmazására uszítsanak. A mocskos zsidók kb. olyasféle volt közöttük, mint a bakker, vagy mifene. Az étterembe érvén elmeséltem a látottakat. A társaságban kevés volt a mélymagyar, ennélfogva találtattak köztünk olyanok is, akikre a mocskos jelzőt előszeretettel alkalmazták az Oktogonnál. Láttam az arcukat, és hallottam a rémült tanakodást is, hogy ők akkor ebéd után merre menjenek haza. Pedig az étterem aránylag távol volt az Oktogontól.
Az előzőhöz még annyit, hogy konkrét védelem nélkül mindőnket fortélyos félelem igazgat. Lásd:
magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/jozsefa/hazam.htm
@malacka69 az édentől keletre...:
Pontosan ezért találták ki a gyűlöletbeszéd szankcionálását, csakhogy ez gyakorlatban nem működik. Sőt, szerintem többet árt, mint használ. Megkerülhető könnyűszerrel (és ugyanilyen könnyen vissza is lehet vele élni), ugyanakkor a szabadság sérelmével jár mind a szólásszabadság oldalról, mind a bürokrácia oldaláról.
Az viszont jól megfogható különbség, hogy köcsög bunkó és az, hogy az ilyen köcsög bunkókat még a mentőben is ütni kéne.
Emögött az húzódik meg, hogy a jognak sosem célja az igazság szolgáltatása (lévén olyan nem létezik, legfeljebb igazságérzet, de az más tészta), hanem a normatív szabályozás. Ehhez élesen megkülönböztethető kategóriákat keresünk, (ha nincs, kijelölünk válaszvonalakat), mert csak így biztosítható a következetesség. A gyűlöletbeszédben pont az éles határ hiányzik, ráadásul nagyon nehezen kijelölhető, mert nem egydimenziós a probléma és nem is számszerűsíthető, mint mondjuk a gyorshajtás esetén.
@vakapad: "kocsmárosnak, a péknek, neked meg nekem kevesebb lesz az adónk, de mi már a bevételünk növekményéből nem ott a faluban fogunk kiflit meg sört vásárolni, hanem itt a nagyvárosban LCD TV-t, meg ilyesmiket, főként importból."

A volt önkormányzatos meg elmegy az LCD TV boltba dolgozni vagy nyit a faluban egy tyúkfarmot. Persze az igaz, hogy lesz egy átmeneti idő amíg mindenkinek szarabb lesz. És persze ennek a hosszát csökkenteni kell ahogy lehet. (Elvileg erre valók a közgazdászok) De ha nem lépünk akkor mindannyian hosszútávon szopunk.

Mondjuk nem látok olyan politikai erőt aki hajlandó és képes lenne meglépni amit muszáj. :-( De majd mehetünk olcsó munkaerőnek a szlovákokhoz...
vakapad,

'Soha nem fogok azzal egyetérteni, hogy a "megélhetés" érdekében valakiknek elnézhető a lopás és a csalás'

Együtt szilveztereztem egy sráccal, aki az E-ON-nál dolgozik. Ő mesélte, hogy van olyan nyilvántartásuk, hogy "megkülönböztetett" fogyasztók, akiknél akkor sem szabad kikapcsolni a gázt, ha nem fizetnek, mert mivel mindegyik cigány, ezért ha kikapcsolnák, fejszével szétvernék a várost, meg benne az embereket, és ez az államnak tízszer annyiba kerülne, mintha inkább ilyen-olyan címen juttat egy kis pénzt az E-ON-nak pult alatt, hogy kompenzálja neki a költségeket.
Mi ez, ha nem az adófizetők meglopása?
Lapi!

Robinzon elvtárs episzkopális püspök. Vagyis nem katkó!!!

Mielőtt még félreértés történne, Brian "Balfasz" Watson is alapíthatik ottan a Júesszében egyházat, tíz tagot talál hozzá, bejegyzi, mehet a buli és magát püspökké nevezheti ki.

Szóval, úgy püspök, ahogy a Turul Akadémia akadémia.

Üdv,

P.
Baszki, pápai tévedhetetlenség...

Szóval megest ez a főgond. Hogy erkölcsi és hitbéli kérdésekben ha a katkó főpap megnyilatkozik, akkor Melle van Boewen holland feminista és Kalányos Ronaldinnyó magyarországi polgárjogi harcos - sőt: Bochkor Gábor, Mamagésa Soma meg Melírozotthajú Szomszédsrác is úgy érzi: ez legalább annyira az ő joga is; neki osztán senki ne mongya meg, hogy mit higyjen, meg mi az erkölcsös, pláne egy olyan homofób aberrált (mert cölibátusban élő) autokrata (és fallokrata) geci, mint a Rácinger.

Jesszus.

Tegye föl a kezét, aki szerint a szembeszomszédja erkölcsi ítéletének mindenben hajlandó alávetni magát. Magasba azokkal a fikás ujjakkal!!!

Hö.

P.
bocs paszti, nem vagyok járatos ezekben a püspöki cuccokban magamat inkább buddhista életfelfogásúnak önskatulyázva. :D

ettől még az obama azért befolyásosabb ember még a fősüveges pápánál is, de persze őt is csak anya szülte és talán nem jelent meg soha csipkebokorban senki a kis lurkó előtt még indonéziában.

szal csak azt akartam kinyögni, figyeljünk rá, mindjárt beiktatják. a gesztusok számítanak a politikában, történelemben. vagy nem.

btw- egy episzkopális püspök lehet homár, de katkó nem? és ha nem, miért?

vagy ez olyan, mint a professzorok batthyányi köre? úgy néznek ki, mintha professzorok lennének azok a faszik és télleg azok??? :DDD
@vakapad:

A kis falus példád sajnos ezer sebből vérzik. A legnagyobb baja az, hogy egy zárt világot ábrázolsz,(nincs se input, se output), viszont az már kimarad, hogy ki fizeti a két állami alkalmazottat. A kocsmáros? a pék?, vagy valaki rajtuk kívül? Ha ezt is bekalkuláljuk, akkor vagy már az eredeti szerkezet (2 állami alk.) sem működik, vagy a másik (2 munkanélküli) is OK.
Mellesleg azt soha senki nem veszi számításba, hogy a _felesleges_ állami alkalmazott a fizetését örökké kapja, míg a munkanélküli csak egy rövid ideig.
Valamint a példád kísértetiesen hasonlít egy létező szocializmus nevű förmedvényben már alaposan kipróbált és leszerepelt modellre. Ebben a kísérletben így 20 év után nem szeretnék újra résztvenni.

És mielőtt az állami alkalmazottak nekem esnének - Nem, nem gondolom, hogy mind léhűtő lenne. - Nem, nem gondolom, hogy ők nem teremtenek értéket. Viszont azt gondolom, hogy csak azért egy 500 fős faluban fentartani egy önkormányzatot x állami alkalmazottal, hogy ők legalább ne legyenek munkanélküliek, nem jó ötlet, csak a pangást konzerválja.
T. fuhur!

Úgy látszik, nem voltam eléggé érthető (sűrűn előfordul velem):

1./ Az két külön dolog, hogy ha az LCD TV bolt vesz fel eladót, vagy ha az LCD TV gyártó vesz fel munkást. Sajnos messze nem azonos. Ráadásul a kocsmáros meg a pék, akik hazaiak, elindulnak a tönkremenés felé. És hiába vannak közgazdászok, azok semmit nem tudnak csökkenteni, még kiszámolni is épphogy. Ha ugyan egyáltalán. Azt pedig már csak félve említem meg, hogy a sokak által áhított végeredményt végképp nem garantálja senki, sőt a valószínűsége a negatív forgatókönyvnek nagyobb (lásd a példámat).

2./ Munkahely, ott dolgozó munkás, és annak a fizetése révén plusz fogyasztó csak akkor lesz, ha ELADHATÓ TERMÉKE VAN valakinek. Mivel pedig Magyarországon jelenleg NINCS FIZETŐKÉPES KERESLET (neked, travisnak, meg nekem csak akkor lenne, ha az adónkat csökkentenék, az pedig csak a másoknak juttatottból elvéve lehet biztosítani, mi meg nagy valószínűséggel külföldi terméket vennénk, lásd a példámat), csak olyan cég jöhet szóba, amelyik exportra termel eladható terméket. Ebben az esetben a következő kérdések merülnek fel: a./ hol van képzett munkaerő, és b./ honnan nem utálják ki a helyiek a gyárával együtt, valamint c./ lévén mindenki szarban a világon, ki fogja a terméket manapság akárhol külföldön megvenni?

3./ Ha jönne, kapna adókedvezményt (lelki szemeimmel már látom is az obligát Szíjjártó sajtótájékoztatót), meg beruházási támogatást (hajjaj!!!), tehát ha lenne képzett munkaerő és bárhol a világon kereslet a termékére, akkor az adók miatt nem kellene aggódnia. A magyarországi munkabérek miatt már sokkal inkább.

Tudom én, hogy sokaknak egyszerűnek tűnik ez (napéldául akik szerintem messze a legnagyobb kárt okozták Magyarországnak a belső fogyasztás felpörgetésével és a magas kamat+erős forint gyilkos kettősével: Matolcsynak és Járainak), de azért annál bonyolultabb, mint ahogy ez a két szerencsétlen látja.
T. travis!

Történetedből az következik, hogy az állam fedezi a lopást (az elmondás szerint praktikus okokból, de ez most mindegy). O.K., tegyük fel, a történetnek semmi köze az urban legend-ek mindent elárasztó tömegéhez (be kell valljam, azért vannak kétségeim). Akkor csak azt nem értem, hogy miért érv a lopás mellett, hogy más is lop? A jogállami bíróságon ugyanis nem állná meg a helyét.
"Tegye föl a kezét, aki szerint a szembeszomszédja erkölcsi ítéletének mindenben hajlandó alávetni magát."

Jelentem, most láttam az ablakomból, h a szembeszomszédom feltette a kezét!

Üdv.:-))
Kedves Vakapad!

Igazán szorgalmas vagy, napról napra követed a gyúrcsányi politikát, híven magyarázod gazdasági egyszeregybe öltöztetve az MSZP tételeit.

DE MOST VÁLTOZÁS VAN !!!! KÉRLEK FIGYELJ JOBBAN !!!

Orbán továbbra is hülye marad Te és baloldali elvtársaid szerint, de ebből nem az következik, hogy ne változna a kormány programja és ne azt csinálja amit évek óta mond Orbán.

"
Egyetlen költségvetési szám sincs kőbe vésve, de ez nem jelenti azt, hogy fel lehet puhítani a büdzsét - mondta a miniszterelnök az MSZP elnökségi ülése után. Gyurcsány Ferenc szerint az egyre mélyülő válság miatt mindent újraszámolnak, de Magyarországnak egyensúlyi pályán kell maradnia, és csak olyan költségvetést lehet készíteni, amely finanszírozható. Az szja és a tb-járulék csökkentésében konszenzus van, de még nem tudni, hogy ennek ellentételezését milyen adórendszeren belüli átcsoportosítással oldanák meg."

Látod Vakapád, most azt kell neked meg Lapinak és Árpádnak magyarázni, hogy ez az adó és járulék csökkentés nem az az a adó és járulék csökkentés amit a Orbán követelt.

Tehát figyeljetek baloldali barátaim, ma estétől már ti is okos dolognak tartjátok az adó és járulék csökkentést.
@Tóta W. Árpád:

Kíváncsivá tettél. Ufók vagy mszp-vonal? :-)

@Ne félj!:
Orbánnal nem az a baj, hogy adót és járulékot akar csökkenteni, hanem hogy sose mondta meg, hogy közben kitől veszi el a kieső bevételeket, és az idézetből az látszik, hogy Gyurcsány se tudja (még?).
Malactesó,

jó neked, hogy csak szomszédod van szemben, de nekem waze, szemben egy táncosnő lakik.

(nemcserélekveled!!! csak álszencségből sopánkodtam egy jóízűt...)

:o)))

@Lord_Valdez:
"hogy közben kitől veszi el a kieső bevételeket"

Egyszerű! Felvesz IMF-hitelt, az mindenre jó, nem?;-)
Tanulékony ám a Viktor: elkúrásra IMF-hitel az orvosság.
szerintem orbán a seggszomszédtól fog a hóvégén kölcsön kérni, bár lehet hogy az az imf.
Kérdéses, hogy az alapvetõen, per definitionem baloldali tömegnek van-e joga véglegesen megvonni a bizalmat azoktól a fût-fát beígérõ funkcionáriusoktól, akiket korábban vakon, hovatartozás alapján, és nem tényleges teljesítményt számonkérve választott. A Madoff-üzlet is megméretett olyan sok év után. Ugyanazt csinálták, mint a kontinentális baloldal. Sajnos.

Kérdés, hogy aztán mibe fektetik az emberek jobb híján a bizalmukat. Végülis Fodor Gábor már aligha esik teherbe, és egyébként is, hiába lép vissza, itt választások lesznek. Ha pedig elszabotálják, akkor forradalom.
@vakapad:

"Láttam az arcukat, és hallottam a rémült tanakodást is, hogy ők akkor ebéd után merre menjenek haza."

Tudod, egyszer évekkel ezelőtt járt nálunk egy izraeli főrabbi, itteni hittársai természetesen elpanaszolták neki, hogy őket bizony nagyon üldözik errefelé. Kérdezgette őket, miben nyilvánul meg az üldözés, aztán nem birta mosolygás nélkül megállni és közölte velük, Izraelben állandó feszültségben élnek, nem tudják mikor robban alattuk, felettük, melllettük egy bomba, melyik sarokról lőnek rájuk.

Szóval távol álljon tőlem, hogy társaidnak javasoljak egy kis kitérőt Jeruzsálem felé, de azért a tv-t bekapcsolhatják néha. No nem csak az izraeli hírek miatt, hanem a szomszédos magyar verésekről, meg egyebekről is hallhatnának valamit.

Tudod, ilyen alacsony ingerküszöb mellett tényleg semmi értelme gyűlöletbeszédről törvénykezni.
Ha hozzáveszem, hogy az a polgármester is rasszista volt, aki a cigányokat budiépítésre kötelezte, akkor... hagyjuk..

Érdekes...
De én speciell jobban fosok a pénzügyileg teremtett világtól perpillanat...
A politika csak sodródik vele...
Nagyon jó helyen kapisgál a beíró a kisfalu-kocsma-stb példával! Csak belekeveri a plazmatívít...
Ez pediglen csak is cigány-zsidó környezetben valós effektus...
Ami pediglen elítélendő...
T. bagoly2!

Istenbizony nem akartam reagálni, de állandóan úgy érzem, hogy mégiscsak magyarázkodnom kell, hátha érthetőbb leszek. Tudom én, hogy hülyeség ez az érthetőségre való törekvés, meg hogy a magyarázkodás az mindig gyanús, valami biciklilopási ügybe való bekeveredésre utal (Figyeedmá'! Mosakszik az ürge!), szlogenekben kell beszélni, akkor markáns, gerinces, karakán, stb. az ember, és a magyarázkodásokat már az iskolában meguntuk. De akkor is. Tehát.

Lord Valdez azt írta, hogy szóban szidalmazni aztat lehet, ha és amennyiben nem jár vele fizikai bántalmazás, mozgásban, tartózkodásban, horribile dictu, jogokban való korlátozás, vagy ilyesmi. Magam ezt próbáltam finomítani a történettel, ami arról szólt, hogy tudjuk, tudjuk, a kutya nem harap, a gazdája is mondta, de azért az olvasmányaink alapján elképzelt, esetleg korábban személyesen meg is tapasztalt félelmeink, teszem fel, egy régi kutyaharapásról azért velünk élnek, nem dobhatjuk ki őket a szeméttel együtt, oszt annyi, és persze ha nem is bántanak minket, a lemocskoszsidózás, akkor se felemelő érzés, magyarán a dolog nem annyira egyszerű.

Ha most erre az a válasz, hogy Jeruzsálemben bezzeg sokkal jobban kell félni, ergo mit reszketnek itten zsidó uraimék annyira, valamint hogy a magyarokat is verik a szomszédban, mér' nem azt ragozom, akkor, szerintem, még kell egy-két magyarázkodás. Tán jó hosszúak is.

@min0rity r3port:

"Kérdés, hogy aztán mibe fektetik az emberek jobb híján a bizalmukat. Végülis Fodor Gábor már aligha esik teherbe, és egyébként is, hiába lép vissza, itt választások lesznek. Ha pedig elszabotálják, akkor forradalom."

látjuk, bakker!

www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=254270

most mint fletó-fan, ezektől a szerencsétlenektől szarjam össze magam? :D
lapi,

a Gárda tüntetés legszebb mondata:
Vona Gábor: "mit jelent a bírósági ítélet? Semmit, a Gárda működik tovább!"

Egy Parlamentbe készülődő párt vezetője! Nesze neked jogállamiság!

Persze nem csoda, a Jobbik az MSZP kreálmánya!
@bagoly2: "egy izraeli főrabbi, itteni hittársai természetesen elpanaszolták neki, hogy őket bizony nagyon üldözik errefelé. Kérdezgette őket, miben nyilvánul meg az üldözés"

Egyszer volt egy esetem ;) [aki felismer egy régi kabaré mondatot az érti]

Volt egy apró koccanásom. Szerinem egyértelmű volt a helyzet, de az egyetlen (jelentkezett) tanú mást mondott, mint ami történt... ellenemre.

Nem értettem miért. Később egy apró elszólásból rájöttem. Zsidónak nézett!
[Máig nem értem miből, hiszen az én "stereotípiám" szerinti zsidó külalak képnek nem felelek meg]

Na mit ne mondjak, nagyon rosszul esett!

Már sokszor sok helyen elmondtam, ma már nem a középkor, de még csak nem is a II vh tűrésküszöbeit kell szajkózni.
Örök példám Woody Allan filmje, ahol a barátnője egy nácis film után magában morfondírozik, meddig bírná a kínzásokat.
Mire Woody: Elég lenne ha elvennék a hitelkártyád és mindent bevallanál.

ui. Megjegyzem, elismerve, hogy izrael történelmileg alakult így, de akkor sem menti fel őket semmi, hogy komoly részük van abban, hogy gyakorlatilag háborús övezet az ország (egy része).
Kedves Árpád!

"Kisértet járja be"

Milyen kísértet? Nem a gazdaság liberális vonala vitte válságba a fél világot?

Nem Ferenc és tettestársai töketlenkedései miatt van a miszopunk program műsoron? 6 éve?

Te Árpád! ugye viccelsz?:-) Örülök, hogy jó kedved van. Amúgy meg köszi itt is nem csak
hölgyválasznál, hogy nyomod itt az ipart, mert egy jó kis csapatra bukkantam itt általad:DD

Az utolsó bekezdés Téged illett itt:

. holgyvalasz.freeblog.hu/archives/2009/01/13/Dzsungelharcocska/#comment-8799701
Üdv. Béke Veled.

@eMeL:

Egy találós kérdés:

Van egy pusztákon vándorló, nomád nép. Vándorlásai során többször kerül konfliktusba más népekkel, hol ők győznek, hol őket páholják el rendesen. Legendájukban szerepel egy kiválasztott nő, aki az álmában megjelenő lénytől teherbe esik és megszüli népének nagy fiát.
Hosszú vándorlásaik után végre hazát lelnek, letelepednek, de ehhez nem is kicsit verekedniük kell a már ott lakó népekkel.Azt az őrültséget vették a fejükbe, hogy nem olvadnak be a lényegesen nagyobb lélekszámú, viszonlag homogén környezetükbe, hanem inkább őket integrálják magukhoz. Kiválasztott népnek tartják magukat.
Államalapító királyukat szentként tisztelik.
A történelem során államuk területe gyakran változik, van, hogy gyakorlatilag el is tünik, aztán újra megjelennek. A történelem viharai szétszórják őket a világ minden pontjára. Igazi erejük az individualizmusuk, ezt viszont más népek nem szívlelik. Egyéni teljesítményeiket elismerik, de a szomszédaik egy kanál vízbe belefojtanák őket. Állandóan civakodnak , veszekednek, időnként rajtuk röhög a világ. Államuk védelme érdekében gyakran kötnek elvtelen ( vagy annak tűnő ) kompromisszumot nagy hatalmakkal, ezeket szükség szerint a saját ellenzékük leveréséhez is igénybe veszik.
Állandó harc az életük, önmagukkal és környezetükkel, lélekszámuk és történelmük alapján már rég el kellett volna tűnniük, de ők állandóan megújulni akarnak.

Kérdés, melyik népről lehet szó?
( lehet, kicsit zavaros, de hirtelen ennyi...:))

Ami pedig a tűrésküszöböt illeti, senki nem szeret olyan környezetben lenni, ahonnan őt kinézik, bármilyen oknál fogva molesztálják.
De, nem mindegy, hogy valakit üldöznek, vagy egy idióta közösség alkalmi jelleggel molesztál.
Az én problémám ott kezdődik, mikor egy elszigetelt molesztálást felnagyítanak üldözéssé, mi több ezt általánosítják és világgá kürtölik. Ez a mentalitás megakadályozza a nyílt párbeszédet, adott esetben a mások oldal provokációnak véli.

Magyarországon mindenkinek meg van a zsidó barátja, vagy akár családtagja. Európában viszont van jó néhány ország, ahol ugyan idióták nem zsidózhatnak a főváros közepén fél pernél tovább, de viszont az elit a zsidókat nem nagyon veszi be a "klubba".
Akkor most melyik rosszabb, vagy jobb?

@vakapad:

Semmiért nem kell magyarázkodnod. A történet egy teljesen általános eset. Velem többször, de állítom bizonyos életkor felett mindenkivel előfordult már, hogy nem kíván egy számára deviáns magatartást tanúsító társaság közelébe leni, inkább kerül egy nagyot.

Mi a különbség a " büdös paraszt" és a "büdös zsidó" kifejezések között, melyik rasszista, melyik vélemény nyilvánítás?
Ha ezeket a fogalmakat összekeverjük, esetleg rá is játszunk kicsit, kinek lesz az jó?
@bagoly2: "Európában viszont van jó néhány ország, ahol ugyan idióták nem zsidózhatnak a főváros közepén fél pernél tovább, de viszont az elit a zsidókat nem nagyon veszi be a "klubba"."

mi az a nehany orszag?
Csak LORD Valdeznek kuldom altalaban:

ennyire nem allamositasrol van szo:
nol.hu/gazdasag/lap-20090120-20090120-63

Nepszabi hir:
"Másodszor is kisegíti bankjait a brit kormány - Államosítási hullám indult a pénzügyi szektorban"
@bagoly2:
"Magyarországon mindenkinek meg van a zsidó barátja,..."

Biztos így van csak nem mindenki tartja számon. Én például nem tudom, hogy van -e.
Lehet, hogy még cigány is van? Utána kellene néznem?

"Az én problémám ott kezdődik, mikor egy elszigetelt molesztálást felnagyítanak üldözéssé"

Az üldözés ott kezdődik mikor még a barátaid között is különbséget teszel. Ez kilincsorrú, DE AZÉRT JÓ FEJ...

Ismét egy gyenge iromány TWÁ-tól...Úgy látom most ez a divat ballib fronton, riogatni Mária országával, meg ilyen hülyeségekkel. A helyzet azonban jóval egyszerűbb: van 15% hivő szavazó, és azokat a Fidesz KDNP mindenáron meg akarja tartani. Ez így volt, és így lesz a jövőben is. De ha visszaemlékszem a 1998-2002 közötti időszakra, akkor sem történt semmi, ha újra hatalomra kerülnek akkor sem fog. Nem lesz kötelező templomba járni, és az élettársi kapcsolatban élőket sem fogják internálni...Kedves Ballib barátink inkább fontosabb dolgokkal foglalkozzanak, például hogy a pancser kormány bénázása miatt munkanélkülivé váló emberekkel mi lesz, meg ilyenek
@huba: Sovinizmus tekintetében nálam első helyen a franciák állnak, de ők ezt nemrégiben egy huszárvágással elintézték.
Elintézték?

@fuhur:
Amit írtál az igaz, de én nem erről beszéltem.
Én arról beszéltem, ha összemosunk fogalmakat, pl. becsületsértés, vagy rasszizmus, akkor ezzel párhuzamosan a tolerancia jelentése, határa is elmosódik.

Lánglelkű fiatalok 1-2 évvel ezelőtt elégettek egy izraeli zászlót, hetekig ment a vita, hogy ez vélemény nyilvánítás vagy gyűlöletkeltés. Nem lett gyűlöletkeltés, de a média tele volt az ellenérvekkel és a kétségbeeséssel, mi fog ezután következni. Nemrégen esz szlovák zázlót égettek el, senkinek nem jutott eszébe, hogy ez gyűlöletkeltés lenne, büszkén mondtuk, a mi demokráciánk az ilyesmit elviseli.

Sajnos nem találtam meg a cikket, de nagy vonalakban a lényege : Talán 2 évvel ezelőtt egy magyarországi roma együttest az Orlyn igazoltattak a rendőrök. Az eljárás durva és megalázó volt,panaszt tettek.
A rendőri eljárásról készült egy cikk , de ezt egyetlen francia lap sem akarta közölni mondván , ÁRT FRANCIAORSZÁG TEKINTÉLYÉNEK. Tehát se jobb , se baloldali, se kormánypárti vagy ellenzéki lap nem közölte. Végül diplomáciai közbenjárásra közölték valahol.
Ahol ilyen öncenzúra működik mennyire kapunk valós képet az emberek gondolkozásáról kisebbség ügyben?

Végül, hogy az alaptémához kapcsolódjak.A liberalizmus és konzervatívizmus váltakozása a gazdaságban és a politikában egy teljesen természetes folyamat. (Szerintem ezt mindenki tudja, aki nem a politikusoktól tanult közgazdaságtant:)) Ezt meggátolni semmilyen eszközzel - lásd kommunista, fasiszta veszélyel, keresztény hatalomátvétellel riogatás, stb. - nem lehet, legfeljebb elmérgesíteni, radikalizálni, mindkét irányban.
Woody Allen:
Ha kiderülne, hogy van Isten, nem hinném, hogy gonosz.
De a legrosszabb, amit mondhatsz róla, hogy ügyefogyott.
@bagoly2: a megfejtes: magyarok? Amugy fogalmam sincs, mit akarsz mondani.
kedves W!

"Verók István szerint önmagában értelmezhetetlen, hogy hűtlen kezeléssel gyanúsítsák meg a képviselőket, amikor ők tulajdonosi testületként gyakorolják jogaikat, míg szerinte hűtlen kezelő csak az lehet, aki más vagyonával sáfárkodik rosszul."

errol a mondatrol kerunk egy posztot!
off:

hella. csak szólok, hogy a 18.15.34 es háeszelő nem én vagyok. lövésem nincs, hogy reggelt be ezzel a nick-kel. az én blogomon is beszólt, de ott látszik, hogy nem admin alatt írja. jó vicc, de nem szeretném, ha legközelebb ovit éltetné pl. :DDD

ettől még biztos jó katolikusnak lenni, de jó lenne, ha ennél keményebb cuccokat nem írkálna be a nevemben. thx előre is.

on
Na baszki, keresztény kurzus lesz az USA-ban! Papok vájják ki a prostik szemét, keresztet döfnek az ateista valagakba...

Obama kezét Biblián nyugtatva tette le esküjét, sőt, még tán azt is mondta, "Isten engem úgy segéljen!"
Asztakurva! Langyiüldözés meg abortusz tilalom is lesz, az már szent!

Nálunk a korona másolatát száműzték a katonai esküről. Undorító a ferde hajlamú kereszttel...

Isten engem úgy segéljen, nem értem én ezt a világot...
@malacka69 az édentől keletre...: malacka, mas iranyba haladnak a dolgok. az usaban elore, mo-on vissza. legalabb is ha kereszteny kurzus lesz...
Mi van?
elutazott sielni a a gazda? bar moderalni moderal....

miert nincs uj poszt?
van itt minden ingatlanpanama,

volt egy orban beszed...

en mar regota javaslom a szingli problemat
(ezer elagazassal, pl a felsofoku hallgatok tobbsege lany (70%) azaz boritekolhato hogy nem lesz partnere 1/3-1/5-uknek... megoldas:
a nem szerinti diszkriminacio es tarsai;
elagazasai: a nincs eleg gyerek es nyugdijproblema)

ott az alanyi jogon jaro csaladi potlek elvetele, es hiaba irom be, hogy ez a legolcsobb, hogy nem lehet tudni nalunk, hogy ki a gazdag, mert minimalberre van bejelentve, csak eloszedik megint

emelni akarjak a nyugdijkorhatart 65 sot 67 evre... ez azert is jo mert ennyi a ferfiak varhato elettartama...

itt a problema a vagyonosodasvizsgalattal, ami ugyebar serti a jogokat...

itt ez a 10%-as ado es buntetlenseg az offshorecegekbe kisibolt penzekre...

eshat ott a TGM cikk:
nol.hu/lap/forum/lap-20090114-20090114_01-1
ha ebben sincs eleg gyúanyag akkor semmiben

na mi lesz?

jeleztem, hogy szabadságon vagyok, pontosabban más munkán dolgozom. vagy pénteken lesz post, vagy hétfőn, ahoyg sikerül befejezni.

TGM ordas faszságairól viszont nem lesz. ez ráadásul egy igénytelenül összedobált anyag is.
@Wave:

Ez egy poén akart lenni eMeL azon felháborodására, hogy őt zsidónak nézték.Igaz, hogy pár száz,vagy ezer év eltéréssel, de sok hasonló elem van a zsidók és a magyarok történetében és nem csak a történetében.
Magyarországon mindig a másik fél a hibás mindenért, egyik oldal sem szól a papjaira, hogy amit időnként csinálnak az sunyi hangulatkeltés és semmi köze a hitélethez, erkölcshöz. Senki nem szól a politikusaira, hogy talán nem kellene a kisebbségi jogokkal visszaélni, nem kellene a népet hülyeségekkel heccelni és aztán otthagyni ....
@malacka69 az édentől keletre...:

A másolatot Viktor hamarosan felpróbálhatja, csak ne álljon ki vele az erkélyre!
Na végre nálunk legalább a polgármester lépett v.mit, ha már a főnöke egy retardált ... szép volt kár, hogy ezt már sok hatvani vállalkozás nem éli meg ...

Az iparűzési adó megfelezését tervezi Hatvan városa a gazdasági krízisre tekintettel 2010-től - közölte szerdán a település polgármestere. A terv elfogadása esetén a jelenlegi 1,9 százalékos mérték 1 százalékra csökken a 23 ezer lakosú településen - közölte Érsek Zsolt.

www.hirszerzo.hu/cikk.radikalis_adocsokkentessel_csabitana_hatvan.94811.html

A gesztus értékelendő.
@Karesz (Charlie):

Elolvastam ezt az firkát ... ez a TGM miféle tudományos kutató? ez olyasmi titulus, mint Budaházy neve alatt a hazafi vagy a szabadságharcos?
@Carnivora:
Carnivora 2009.01.21. 11:39:21
"Elolvastam ezt az firkát ..."
es? nem ugrott be semmi? minden f@szsag amit irt?

"ez a TGM miféle tudományos kutató?"
filozofus. arrol mi meg ugy tanultuk a tudomanyok tudomanya, de persze nem termeszettudomany..

"ez olyasmi titulus, mint Budaházy neve alatt a hazafi vagy a szabadságharcos?"
nem, inkabb csak bosszantas, ezt meg nem vettek el tole... a tudomanyos cimet se vehetik el csak ha bunoz...

ennalam akkor kapart el TGM, mikor baloldali letere tokest jatszott setapalcaval setafikalt es partolta a privatizaciot... o is vastagon felelos abban ami van most itt.

de ez nem jelenti azt hogy ne irjon sok igazat es talaloan.
pl az is egy vicc, hogy sztrajtoroket hozatnak a repterre es a baloldali sajto fol se haborodik...
ill sajnos nem vicc ... megtortent.
@Tóta W. Árpád:
van amiben teved, van amiben az erzelmei vezetik, van amiben nem ertek egyet vele
de
en TGM-el vagyok
en ertem mit akar
neked meg kell 20 ev
írni kéne már valamit Árpád. várom ám
@hagyma:

Ön az amcsi hagyma, akit a Homáron lehet többször fellelni? ? ( az ékezet hiánya azt jelezné, de a meglepően jól érthetőség nem)

Ez a TGM nagy ember, és én is értem, és biztos kell is a világnak ilyen is, hogy elgondolkozzunk, de amúgy szerintem ennyi érdekes kicsavart helyzetértékelést összehordani, csak annak a bizonyos épületnek a valahanyadik emeletéről lehet, a hátat az elefántcsont falnak döntve, méteres magasságú könyvhalmazon üldögélve.(részemről kivéve a reptéri kommentet, mert az szerintem is ül)
A profi bloggerek ilyenkor úgy csinálják, hogy van a fiókban előre megírva öt bármikor feldobható témát boncolgató írás, és ilyen esetekben csak elő kell venni.
"kínos is lenne, ha egy nullaszázalékos törpepárt bármire is befolyással lehetne :D" twá

akkor a szadesz milyen kínos?
Amíg nincs új post ajánlom az eheti Magyar Narancsból Búr-Baky Miklós cikkét, Valódi és hamis konzervativizmus címmel.
a tema az utcan hever csak le kell erte hajolni!

tegnap a radioaban orosz jozsef szerecsent mosdat: terezvarosi ingatlanpanama, szoci fidesz utesvaltas,
jogeros itelet, amit fellebeznek,
nincs is eloveteli joguk a lakoknak, de van, es az onkormanyzati kepviselok csak politikai felelosseget viselnek, buntetojogit nem...
csoda ha tonkremegy az orszag?
( de a masik fele se lenne jo, ha donteni se merne senki mert beperelnek oket)

ma azt ismertetik, hogy 1990-2009-ig ami privatizacios jovedelmet kaszirozott az orszag, az a nemtudommarhany milliard az 1/8-ada a mostani éves nemzeti jovedelmunknek
raadasul a fele az osszegnek elment magara a privatizaciora, elokeszitesre...
na es akkor en meg elkotyavetyelesrol beszelek, ami ezek szerint eufemizmus, sokkal erosebb szavakkal kene illetni...
dehat se felelos, se kiut.

azt is hallom, hogy a jovo ev vegere meg nem latszik az alagut vege a 2003-as szintet meg akkorra nem erjuk el....

Bod peter akos meg azt mondja a tokearanyos nyeresege a magyar bankoknak extrem nagy: 30% ugyanez nemetorszagban 4%... akkor azert vilagos, hogy nekunk kell viselni a valsag terheit...

egyik sem er meg egy posztot?
Karesz

"a tokearanyos nyeresege a magyar bankoknak extrem nagy: 30% ugyanez nemetorszagban 4%... "

Ma már nem 30%-al kalkulálnak.
Jó lenne ha egy elfogadható árú szolgáltatásként működne a bankrendszer, például a kártyás vásárlások után nem a z árbevétel 1-3% közötti összegét akarnák lenyúlni (gyakorlatilag profitrészesedést kérnek az üzletből!) hanem akár a tranzakciónak lenne egy fix díja, vagy legalább elfogadható aránya.

@Karesz (Charlie): Miert egyertelmu, hogy a sztrajk jo a dolgozoknak? Ha atszokom Pozsonyba vagy Becsbe, mert olcsobb, es Gyortol mondjuk ugyanolyan messze van, az jo lesz nekik?
Ezzel egyutt, a Budapest Airport kommunikacioja eleg undorito. Ferihegy 1 pedig egy nagy szar sztrajk nelkul is.
szerintem meg a BA kommunikációja nem volt undorító. Hardy azt nyilatkozta egy ízben, hogy a sztrájk kellemetlenségeket okoz, viszont gyakorlatilag a reptér működik egyharmadannyi dolgozóval, ami felveti, hogy tulajdonképpen kell-e a többi. ez szép, ésszerű gondolat!

TGM szánalmas hörgését az aktuális ÉS-ben refutálja Buda P-Gábor Gy-Vásárhelyi M, bár kicsit túlságosan rámennek az Izrael-témára, pedig TGM morvaikrisztinálódásában az csak egy színfolt.
@Tóta W. Árpád: Hardy nélkül is működik gyönyörűen.
BA ruszki kézben..... a tulajodonosi hányad miatt (lásd eu-s repülési jogok)
Ehhez képest működik még a "MALÉV"....
Grat!
Jah, nem említettem az előbb, van egy ismerősöm, szaxerveztis volt a csomagpakolóknál kirúgták, az ügyvédje 10 M kártéritísért megy, munkaügyi perben..........
Nah, témánál maradva, ki nem szarja le az egyházat?! (malacka ne szólj hozzá)
Úgy vagyok az egyházzal, mint a gaypride-al, amíg nem akarnak megtéríteni, addig nem érdekel. Az viszont érdekel, hogy a kisfiamnak ne kelljen kötelezően hittanra járnia, nincs megkeresztelve, mert majd eldönti, hogy milyen vallást akar felvenni. Nem az én dolgom eldönteni, hogy miben akar hinni.... (hindu, keresztény....etc.) ami mellett dönteni fog, abban fogom támogatni.
Szülőként egy feleadtaom van: megismertetni vele az erkölcsi felelősség-vállalást. Ne menjen el egy éhező mellett, ne rúgjon bele, érezze, neki is van tennivalója ezügyben, ha ezt sikerül átadnom, boldog leszek.....
@Karesz (Charlie):
Ez az "államosítás" nem az az államosítás. Ez felvásárlás. Ha úgy tetszik a tőkeinjekció egy formája.

@jasszgeri:
Bármilyen gáz is az SZDSZ, de 2-3 %-os támogatottsága most is meg van és van egy 10 % körüli réteg, amit, ha össze tudná szedni magát elérhetne. Míg a KDNP-nek mindössze pár ezer fős bázisa van, amit ha megszentül sem tud bővíteni, mert akkor beleütközik a Fideszbe vagy a Jobbikba.

@FAQ (ex SarokVáltó):
A kártyás vásárlásoknál sajnos nem csak a banknak a hasznát kell megfizetni, hanem a kártyatársaságét is. Volt rá kísérlet, hogy kihagyják, de nem jött össze.

@navera:
Azt én se szeretném, de vigasztalásul, semmivel sem reálisabb veszély, mint hogy a szittyák átveszik a hatalmat.
@navera:
"Nah, témánál maradva, ki nem szarja le az egyházat?!"

Ki nem szarja le navera véleményét...

"malacka ne szólj hozzá"

:-))))))) Ez a kis zárójeleskedés épp arra volt jó, h beinvitálj!

Szóval kedves, okos, aranyos navera, a kötelező hittannal való riogatás már csak azért is ostobaság, mert ezt még az egyházak sem követelik, egy populista párt pedig végképp nem tenne ilyet.

És te lehet, h adsz megfelelő erkölcsi útravalót a gyermekednek (bár engedd meg, h a "megfelelő" jelzőt kissé kérdőjelezzem), de legalább 50%-uk nevelődik, és nem nevelik. Sokat tudnék mesélni....

Kötelezővé nem a hittan kéne tenni, hanem azt, h valamilyen formában igenis adjon az iskola erkölcsi útravalót. Nem hinném, h az iskoláról, mint egy tökéletesen semleges, erkölcsileg nem orientáló, szürke eminenciásként szolgáltató intézményről beszélni korszerű dolog lenne. Épp ellenkezőleg! A tapasztalat nem igazolja, h az efféle elven működő iskolák beváltották a hozzájuk fűzött reményeket.

Visszatérve az iskolai erkölcsi nevelésre, aki akarja, az tudja ezt le hittannal, aki pedig úgy dönt, járassa ateista etikára a gyerekét.

Mi abban a baj, ha a gyerek Jézus, Platon, Arisztotelész, vagy Márai, etc... erkölcsi jellegű írásaival ismerkedik.
Igazán érdekes órákat lehetne tartani, ráadásul egy-két - néhány oldalas - kötelező olvasmány elolvastatásával még a szövegértés is fejlődhetne.

Minden iskolában van kötelező ének-zene, rajz és vizuális kultúra óra, miért ne lehetne egy olyan jellegű is, amiről én beszélek?
Arról nem is beszélve, h nem sok óráról lenne szó, hanem mondjuk 11-ben és 12-ben heti 1-1 óra.

Csak egy fajankó hiszi azt, h egy ilyen óra birkaként terelné a gyereket, s kivenné a szülő kezéből az erkölcsi nevelésben való elsődlegességét, vagy olyan irányokba terelné szemefényét a kötelezően tanulandó, ám szabadon választott óra, amelyik annak kárára válik.

Ennyit dióhéjban, kedves navera...

És megkérlek, ne szólj hozzá!:-)))

@navera:

Az egy ügyűek mindig boldogok.
Árpi, vazze, lopnak tőled (igaz te is loptad...)

"Kísértet járja be Európát: a rasszizmus kísértete című nemzetközi konferencián"

"az Európai Parlament szocialista frakciója, az MSZP európai parlamenti delegációja és a Táncsics Alapítvány által szervezett"

Ezt a lemezt még nem unja a Kárpátok népe?
Biztos nem, mer' feri DJ nagyon gyakran felteszi.

Elvégre baromi aktuális, h az ordenáré nagy kakában úszva, a fejünk felett károgó madár varjú-e vagy holló.
Sebaj, hatalmas karmozdulatokkal igyekszünk megtartani a lebegést, h megvitathassuk a madárhang eredőjét, de hogy miképp másszunk ki a széklettengerből, azt tökéletesen másodlagos, csak nálunk maradjon az efeletti döntés potenciája...

Jó tanácskozást elvtársak, kedves lakájújságírók!
Reszkessetek ateisták, mert télleg jön a keresztény kurzus! Ez most már egyáltalán nem vicc!

Íme a legbiztosabb jele:

www.zoom.hu/kultura/elindult-a-papa-youtube-csatornaja-37507.html
Még jó, hogy ír Tóta a kommentekhez, már kezdtem aggódni érte. Két és fél hete nem írt a blogjába posztot.
szerintem nyugodtan lehet vallást oktatni. de nemcsak a keresztényt ám, hanem sorban az összeset, összehasonlítva.
szerintem meg nem kell vallást oktatni. majd ha már elmúlt.

talán egyszer az emberiség túlhaladja a "sötétben félek" problémát és az ehhez hasonló ösztöni félelmekre adott "higgyél egy minden-feletti védelmezőben és jótevőben" választ.

az erkölcsi, etikai oktatásról meg nehéz könnyekre röhögés nélkül beszélni. ha ugyanezt katolikus papok teszik, vagy bármely rend maga által szabott belső szabályai nyomán kinevezett 'tisztségviselő', a függetlenség látszatát meg sem próbálva fenntartani, akkor még a 'szénné _és_ könnyesre' röhögést is megkockáztatom.

már látom magam előtt tota mester legújabb javaslatát:
katko refko buddh hitgy
erkölcs + + + +
isten + + - +
ranglétr. + + - -*
gyerekbasz.+ - - -
10 par. + ~ - ~

*csak kukásember

ésatöbbi

de totamester biztos tudja, hogy összehasonlítani vallásokat szempontok szerint egymáshoz, vagy egy bázishoz lehet.

Árpád, mondd meg lszi slágvortokban, miként kell összehasonlítani a vallásokat, hogy az a gyereknek használható legyen?
Tökjól össze lehet hasonlítani őket, ahogy elkezdted, az nem is rossz. De egyébként nem az a lényeg, hogy mátrixba rendezzük, hanem hogy lássa az a gyerek, hányféle istent / világtörvényt / örök körforgást talált ki magának az ember. Avagy hogy hányféle az igazság.

Nekem nagyon érdekes volt, amikor először feltérképeztem a többi vallást. Az ember a térdét csapkodja röhögtében, amikor az iszlám sztoriját olvassa, meg hogy a Kába-kő már jóval előtte ott volt és imádták, csak aztán Mohamed pragmatikus döntést hozott: ha így kajálják, akkor legyen az is Allahé. De vannak vicces elképzelések a többieknél is... óriási, hogy mit ki nem találnak. Na aztán ezzel a svunggal érdemes ráfordulni a mi kis meghitt kereszténységünkre.
Érdeklődve olvastam ezt a Gabrilo féle vonulatot, bár látom már rég lejárt, de azért hozzászólok:

Én magam távol állok a konzervatív eszméktől, de tisztelem őket, és annak követőit. Érthetetlen számomra, hogy Gabrilo aki magát konzervatívnak vallja, hogy lehet ilyen kioktató, lekezelő, és flegma, amikor szerintem a konzervatív eszmék része a egyfajta udvariasság is, ez inkább afféle liberális stílus - mármint a flegmaság, a lekezelés és a kioktatás az szimplán tahóság.

Továbbá semmiképp sem tudom konzervatív eszmékbe illeszteni azt, hogy valamit nem lehet sehogy sem kritizálni. A konzervatívság inkább csak azt adja, hogy nem akárhogy, nem olyan szabad stílusban, ahogy pl. Árpád ír, ez ok, de hogy egyáltalán nem, ez nem konzervatívizmus, hanem valamiféle fundamentalizmus inkább, ami szerintem korántsem egyenlő. És meggyőződésem, hogy konzervatív értékek igenis vannak vallás és egyház nélkül, legfeljebb könnyen kommunikálhatóak vele, így a választásokon gyakrabban hallhatjuk együtt őket.

Végül: Jézus tanításaival sehogy sem egyeztethető össze az "Ingyér viszont nem segítek!" mondat. Vagy mégis, mert arra kíváncsi lennék! Mert hogy ateista alsóbbrendű, ezt valahogy kihoztad belőle, az ok, bár szerencsére ezt nem osztja a legtöbb konzervatív.

Csak egy kérdés - létezik még a heti egy osztályfőnöki óra?
Emlékeim szerint ezeken az órákon kaptunk egy pici útravalót.

Malacka:
"Ki nem szarja le navera véleményét..."
Van egy pici különbség: én nem szeretnék kötelező navera órákat bevezetni.
@Nicolas von Basse-Cour:

"Mert hogy ateista alsóbbrendű, ezt valahogy kihoztad belőle," - írtad Gabrilo kapcsán.

Nos fent láthatod, h az ateisták (solesz, twá) éppolyan lekezelően, sőt, vitriolos gúnnyal beszélnek a vallásokról, ily módon nyilvánvalóan azokat is lekezelik, akik abban hisznek. Ez evidencia.

Mikor solesz "szénné röhögi magát", akkor szellemi értelemben lenézi azokat, akik vallásosak, mégpediglen nem is kicsit.

Mi több, amikor gyurcsány vagy bárki már keresztény kurzussal riogat, azaz károsnak ítéli a keresztény eszme terjedését, akkor azt alacsonyabb rendűnek minősíti ezáltal. Ismét lenézés... pedig bérmálkozott is a feri...;-) ...az, amelyik... tudod:-)

Mindig azt hittem, ha vki liberális, akkor az toleráns is. Hát ezen a blogon megtapasztaltam, h a liberális hozzászólók zöme végtelenül intoleráns a vallásokkal szemben... (de még a más politikai nézeten lévők tekintetében is, bár ez most mellékes).
Fura, de ők tudják, mivel járatják le magukat, saját ideológiájukat...

Mindazonáltal, ha vki hisz a saját igazában, akkor azt jogosan tartja magasabb rendűnek, viszont ennek hangoztatása, a másik orra alá dörgölése már saját magát járatja le, ha Gabrilo teszi, ha más fordított előjellel.

Üdv.

@Tóta W. Árpád:

Isten őrizz, h vallásokat oktassanak, s pláne mindet, ugyanis arra egyáltalán nincs idő. Esetleg egy-egy alapvetés történelem órán, de semmi szükség a vallások részletes ismertetésére.

Arra viszont sor kerülhetne az általam vázolt erkölcstan/hittan alternatív rendszerben, h ismerkedjen a gyerek azzal, h mit gondoltak híres filozófusok/vallások a halálról, a világ keletkezéséről, stb... Vagy hogyan viszonyulnak a különböző nézetrendszerek (beleértve a vallásokat is) napjaink globális erkölcsi problémáihoz:
abortusz, eutanázia, túlnépesedés, környezetszennyezés, stb...

Üdv.
Malacka, nem értem miért írod ezt nekem. Én valóban említettem, hogy Gabrilo lekezelő volt, erre az a válaszod, hogy más is az? Akkor már ok?

Hogy ki kezeli le az ateistátákat, és a vallásosokat, és ki nem, arról lehet vitatkozni, de a lekezelés és az alsóbbrendűnek tartás az két külön dolog. Könnyen lehet, hogy egy vitában lekezelő lennék egy megrögzötten vallásos emberrel, de sosem tekinteném (emiatt) alsóbbrendűnek. És szerintem alsóbbrendűnek tekinteni mást azért, mert ateista (vagy éppen azért, mert vallásos) eléggé gáz dolog.

Lehet, hogy szavakon lovagolok, de az alsóbbrendű az nálam valami nagyon durvát jelent, amit legfeljebb egészen lezüllött egyénre alkalmaznék, és soha sem nagy, széles csoportokra, mint például az ateisták, vagy a vallásosok.
FerencTestvér 2009.01.13. 19:42:07
"Mellesleg a baloldaliság tényleg hajaz kicsit a Sátánra,.."
hat szerintem inkabb jezus krisztusra hajaz, de a bibliara mindenkeppen....
Lord_Valdez 2009.01.24. 19:02:29
"Ez az "államosítás" nem az az államosítás. Ez felvásárlás. Ha úgy tetszik a tőkeinjekció egy formája."
1) ezt mar irtad.
2) nem en nevezem annak, ezt nyomatjak a mainstream ujsagok is...
3) a lenyegen nem valtoztat az hogy hogy hivjuk, allamositjuk a veszteseget privatizaljuk a hasznot.

talaltam egy jo kis MARX idezetet neked 1867-bol:
"A tőkések a munkásosztályt egyre több és több drága áru, épület, és technika megvásárlására fogják buzdítani. Ezzel együtt arra ösztönözve őket, hogy egyre több drága hitelt vegyenek fel mindaddig, amíg a hitelek visszafizethetetlenekké válnak. A bedőlt hitelek csődbe juttatják a bankokat, amelyek emiatt államosítva lesznek, és mindez végeredményben a kommunizmus születéséhez vezet
...
"
Lord_Valdez

"A kártyás vásárlásoknál sajnos nem csak a banknak a hasznát kell megfizetni, hanem a kártyatársaságét is. Volt rá kísérlet, hogy kihagyják, de nem jött össze."

Nem sikerült mágnescsíkot gyártani?
Vagy a prímszámoknál akadtak el?
:)
Pedig a terminálok költséges huzalozását már meg lehetne spórolni, mehetne az adat interneten, mobilon.
De gondolom ez levinné az árakat, ugrana a biznisz. Vagyis még néhány tíz év mire szóba jöhet.


Karesz

"egyre több drága hitelt vegyenek fel mindaddig, amíg a hitelek visszafizethetetlenekké válnak. A bedőlt hitelek csődbe juttatják a bankokat, amelyek emiatt államosítva lesznek, és mindez végeredményben a kommunizmus születéséhez vezet"

Erre már született kielégítő megoldás:
Az állam korlátlanul kisegíti a bankokat a polgárok pénzéből, hogy a polgároktól be tudják hajtani a hitelt (mielőtt jöhetne a kommunizmus.)
FAQ (ex SarokVáltó) · www.youtube.com/watch?v=53EgkvFB-UA&feature=related 2009.01.23. 17:12:34

""a tokearanyos nyeresege a magyar bankoknak extrem nagy: 30% "
Ma már nem 30%-al kalkulálnak."
hanem? tobbel vagy kevesebbel?
:)

nem ertem en ezt az irracionalis vilagot, hat van ertelme kivonulni a 30%-os piacrol, hogy legyen 4% nyereseg??


"Jó lenne ha egy elfogadható árú szolgáltatásként működne a"
persze... az is jo lenne ha nem csalnanak adot, meg becsuletesek lennenek az emberek...

ha nem kene dragabban interneteznem mint gazdagabb nemet sorstarsamnak...

DE HOGYAN ERED EL?
hol az az elit aki nem sz@rik be, hanem elosztja a terheket? mondjuk vagyonaranyosan?
Wave 2009.01.24. 14:00:52
" Miert egyertelmu, hogy a sztrajk jo a dolgozoknak?"
Ki mondta hogy jo? egyertelmuen rossz, pusztito, rombolo.

Az a rossz ha gyarmati sorban tartanak bennunket. A repter nemet tulajdonosa nem hajlando se targyalni, se azt a kollektiv szerzodest alairni ami odahaza termeszetes lenne.
A sztraktoresbol szerte europaban vilagbotrany lenne, csak nalunk nincs semmi, a ballib media nagyobb dicsosegere.

"Ferihegy 1 pedig egy nagy szar sztrajk nelkul is."
ezt meg honnan vetted. repultel mar haza mondjuk milanobol, augusztus elejen?


Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2009.01.24. 14:28:35
"szerintem meg a BA kommunikációja nem volt undorító. Hardy azt nyilatkozta egy ízben, hogy a sztrájk kellemetlenségeket okoz, viszont gyakorlatilag a reptér működik egyharmadannyi dolgozóval, ami felveti, hogy tulajdonképpen kell-e a többi. ez szép, ésszerű gondolat!"

egyertelmu hogy nem kell. (legfeljebb tobb orat kene sorban allni)
egyik szakmaban sem kell annyi, amennyi ott dolgozik. Ujsagirobol se.
En azt nem ertem miert kell megszakadni valakinek, 12-16 orakat dolgozni, mikor ketten fele penzert ugyanazt a melot siman megcsinalnak, mosolyogva.

Hardy miska meg tenyleg baloldali a TV-bol is emiatt rugtak ki, a csalad is ősbaloldali, nem irigyeltem azert amit mondania kellett,
DE megtette!
ezt meg hegedus zsuzsa irja:

"Nem elég, hogy már tavaly hárommilliónyian éltek a létminimum alatt és környékén, de épp most szakad majd le az a második, szintén hárommilliós réteg, amely mostanáig tartani tudta magát."

es ha ma meg nem is igaz, ahogy jon es kiteljesedik a valsag egyre inkabb az lesz...

es mindez egy szocialistanak nevezett kormanyzas alatt...
Karesz

"Ma már nem 30%-al kalkulálnak."
hanem? tobbel vagy kevesebbel?
:)"

Kevesebbel.

"nem ertem en ezt az irracionalis vilagot, hat van ertelme kivonulni a 30%-os piacrol, hogy legyen 4% nyereseg??""

Nincs. Nem is teszi önszántából senki.
Árpi ! Te olvasol ilyeneket azelőtt, hogy összecsinálod magad ? (Ferinek is megmuatathatod, én nemtom az elérhetőséget :)

www.egyhazszervezet.hu/adattar/files/doc/t_bszi_001.doc

"Abraham Kuyper mondja a kálvinizmusról szóló nagy tanulmánysorozata egyik tételében, amikor az állam és az egyház szétválasztásának szükségességéről beszél (érdekes, hogy ez a holland államfő és a holland forradalomellenes párt alapítója hirdette már a 19. században azt, amit mi liberális eszménynek tartunk): szabad egyház szabad államban. Ezt még egy konzervatív is hirdetheti. Ennek történelmi okai vannak. Azt mondja Kuyper: „Az állam és az egyház számára megkövetelt függetlenség, ill. az állam és az egyház viszonyának szabályozása soha nem a végrehajtó hatalom által biztosíttatik, és nem jó, hogyha a végrehajtó hatalom függvénye. A függetlenséget, és az állam és az egyház viszonyának szabályozását mindig a törvényre kell alapozni.” Ez egy nagyon finom megkülönböztetés, de talán értjük: nem a végrehajtó hatalom, nem az adott kormány, nem a működő államapparátus függvénye ez, hanem a törvényé, az Alkotmányé. "
kedves pista, sok mindent olvasok én, és nem csináltam magam össze. szabadidőmben sokat dumcsizok a jezsuitákkal, és tisztában vagyok vele, hogy sem a Rk. egyház, sem a reformátusok, sem a Konzervatórium nem kívánja testületileg a teokráciát.

viszont valahogy nem látom egyiküknél sem a belső vitát.

és pont azt mondom többek közt, hgy nem jó, ha a végrehajtó hatalomtól függ az egyház, ezért is volna célszerű megemelni a felajánlható összeget, viszont csak azt adni. (btw ebben egyetért Gusztos és Semjén is.)
@Tóta W. Árpád: Egyébként egy másik írását kerestem a "történelmi egyház" kategóriával kapcsolatban, csak azt most pont nem találtam.

Ha meg vita, lenne itt egy bizonyíthatóan mocskos húzás és hazugozás fundamentalista kísértők részéről, ami viszont tényleg a legesleginkább rászorulókat súlytja:

www.mr1-kossuth.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=63255&Itemid=176

Itt természetbeni adományokról van szó ! Konzervekről, ruháról, zöldségről,gyülölcsről stb. És most ezek az adományok estek brutálisan vissza minden segélyszervezetnél, nem csak az egyházaknál, úgy, hogy a kormány igenis hazudik a témában, de még van pofájuk nekik hazugozni, csak azért mert valaki ezt fel merte vetni. Bölcskeinek annyi a "bűne", hogy ezt elmondta. A népszabi (Tóth Ákos)meg egy alja pr eszközként funkcionál nem először.
@FAQ (ex SarokVáltó): FAQ (ex SarokVáltó) · www.youtube.com/watch?v=53EgkvFB-UA&feature=related 2009.02.01. 12:53:52
""...:)"
Kevesebbel."
tudtam en azt, de mennyivel?

""nem ertem en ezt az irracionalis vilagot, hat van ertelme kivonulni a 30%-os piacrol, hogy legyen 4% nyereseg??""
Nincs. Nem is teszi önszántából senki."
nem ertem ezt a mondatodat, a magyar allamcsod, bankcsod (ami persze nem is csod, de szeretik azt terjeszteni, abbol fakadt, hogy az anyabankok kiszivtak a penzt innen, mert nem biztonsagos. ettol aztan onbeteljesito joslatkent tenyleg nem lett biztonsagos... dehat csak rajtuk mult, ha a realtenyek alapjan ertekelik kis orszagunkat, akkor kiegyezhettunk volna kevesebb kamattal nekik is jo nekunk is... hat akkor...

nem joszantukbol valasztottak a kevesebb kamatot???

Karesz

"a magyar allamcsod, bankcsod (ami persze nem is csod, de szeretik azt terjeszteni, abbol fakadt, hogy az anyabankok kiszivtak a penzt innen,"

Az anyabankok bűne "csak" annyi hogy nem hoznak ide friss pénzt. Nagy kaki képződött mindenhol. Elvinni pénzt nem nagyon tudnak csak abból ami felszabadul.

"ha a realtenyek alapjan ertekelik kis orszagunkat"

Ilyen nincs. Pszichológia van, mindenek felett. A CDS piac egy magára hagyott óvodai homokozóra emlékeztet, a baj csak az, hogy jobb sorsra érdemes országok is belebukhatnak az önbeteljesítő spekulációkba.

"kiegyezhettunk volna kevesebb kamattal nekik is jo nekunk is..."

Nekik nem jó az alacsony kamat. Az csak nekünk lenne jó.

"nem joszantukbol valasztottak a kevesebb kamatot???"

Nem a kamat lett kevesebb, hanem az elérhető profit. (Csökkenő hitelezés miatt) Ezt ők választották, biztonsági okokból, ha a kamat csökken akkor tovább erodálódik a nyereségük. Ha nem csökken, akkor meg a gazdaság lassul le. Sajnos emiatt a bankok hirtelen a gazdasággal ellenérdekelt felekké váltak.
süti beállítások módosítása