W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Igazságot Magyarországnak!

2008.11.18. 00:45 Tóta W. Árpád

Mert ha mondjuk egy óvodáscsoportot vagy egy turistabuszt vertek volna végig ezek az elállatiasodott szlovákok… azt még le lehetne nyelni. Az óvodások néha valóban idegesítők tudnak lenni, aki meg oda hordja a pénzét üdülés ürügyén, az meg is érdemli.

De hogy futballszurkolókat, az az igazi botrány. Az casus belli.

Az európai kultúrnemzetek krémje a drukker. Nemcsak nálunk: világszerte rajongásnak örvendenek például a brit ultrák. Az angolok általában unalmas, kényeskedő, zsugori vendégek, nem nagyon örülnek a szállodatulajok és a pubok közönsége, ha angol nászutasok, nyugdíjasok vagy filharmonikusok térnek be hozzájuk. De mindjárt felderül az arcuk, ha az Egyesült Királyság polgára ahhoz a szűk elithez tartozik, aki a nemzeti lobogóba öltözve járja a világot, és nem asztmás motyogással fejezi ki magát, hanem érces, zengő, felszabadult énekkel. Felcsillan a helyi rendőrök szeme is, ha rangos brit csapat mérkőzik a helyi stadionban, hiszen az élsport méltósága és fegyelme ilyenkor szétárad az egész városrészben, a megilletődöttségtől a környékbeli bűnözők is felfüggesztik a rosszalkodást. A csapattal érkező szurkolók meccs után gyakran összeszedik a szemetet a környező utcákban, nemritkán palántákat és facsemetéket hoznak magukkal, és azokat a győzelem emlékére elültetik a pálya körüli parkokban.

E tekintetben mi magyarok sem maradunk el a dölyfös Angliától, a mi drukkereink is a nemzet színe-javát képviselik, és hasonlóan népszerűek a világban. Nem rajtuk múlik, hogy a briteknél kisebb akciórádiusszal vihetik szét jó hírünket, de megteszik, ami tőlük telik.

Egész Kelet-Európában vidám hagyományként tekintenek már arra a kedves szokásukra, hogy a környező országokban önkéntes történelemoktatást végeznek. Missziós munkájukkal a történelmi Magyarország határait ismertetik meg a tájékozatlan helyiekkel. Szorosan együttműködnek szlovák, román és szerb civil szervezetekkel, ugyanis Nagy-Magyarország visszaállítása közös érdekünk, amit egyre többen ismernek fel a trianoni gúnyhatár túloldalán. S nemcsak az ottani magyarok, de szlovákok, románok és szerbek is azon vannak, hogy kényelmetlen szuverenitásukat levetvén, szükségállamukat feloszlatva visszatérhessenek a Szent Korona oltalmazó szárnyai alá.

Nem véletlen, hogy a magyar szurkolók ellen elkövetett atrocitás egész Szlovákiában undort váltott ki, és még aznap gyertyás tömegek tiltakoztak Robert Fico ablaka alatt, hajnalig a magyar Himnuszt énekelve. A szlovák miniszterelnök magára maradt őrült csatlósával, Slotával. Nem csupán Európában, de „saját” országukban is. A világsajtó máris felkarolta a magyar ügyet, az európai lapok a közel-keleti államok papgyilkosságaihoz, vagy a bolgár ápolónők túszul ejtéséhez hasonlítják a szlovák túlkapást. Az Egyesült Államok jelezte, Magyarországra irányítja a korábban a grúz partokhoz küldött hadihajóit, hogy demonstrálja kiállását a történelmi Magyarország és annak legnagyszerűbb fiai mellett.

Igazunkat nemcsak a magyar szurkolók szeplőtelen előélete támogatja, hanem az a tűrhetetlen eljárás, amit magyar hagyományőrzőkkel, egy jóhiszemű kulturális egyesülettel szemben megengedtek maguknak. A Nemzeti Őrsereg ünneplő egyenruhába öltözött tagjai mertek demokraták és európaiak lenni, elhitték egy percre, hogy a tót roncsország legalább hasonló európai demokrácia, mint a Magyar Köztársaság. Ahol nincs rendőri zaklatásnak kitéve, aki az amúgy is nevetséges Szlovákia megszűnését megünnepli. Ahol az uniós polgár nyugodtan felvonulhat, és közölheti a fogadó országgal, hogy szeretné megsemmisíteni.

Keserűen csalódniuk kellett: Szlovákiának nem sikerült demokráciává felnőnie.

Fico még kapkod, hazudozik és rágalmaz, de a csata már eldőlt. Még lesz néhány magyar polgár, akinek beverik a szélvédőjét, mert Nagy-Magyarország jelét viseli autóján. Lehet, hogy fog még vére folyni a becsületükkel, béketűrésükkel tüntető mártír szurkolóinknak. De az igazságot nem lehet gumibottal elhallgattatni, sem könnygázzal elűzni. A magyar igazság vaktérképe fényesen ragyog. A magyar futball lombját és virágát elölhették a haza ellenségei, de a gyökerek élnek.

Szellemük egyre dicsőbb, s általuk híres e föld.

Felülnézet
A hiéna enni kér
Akiért a harag szól

Nagy-Magyarország nem ország

A kép hazai FTC-mérkőzésen készült.



Címkék: külpol magyarland

631 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr44774724

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Crile's 2008.11.20. 15:31:22

Prekrimen, mert jó!Tóta úr legutóbbi írása egy pöttyet érdekesre sikeredett. Az a sokat emlegetett vicc jutott eszembe róla, mikor nyuszika útban a medvéhez, hogy kölcsönkérje a létrát, úgy felspanolja magát, hogy odaérvén csak azt mondja neki,…

Trackback: polmavo 2008.11.20. 05:00:02

Szarba nyomott orrAszongya Uj Péter, Fico, a csúnya populista szívatja a Klónt. Tisztelem Uj Pétert, mert nem hülye és jól is ír, ezért fáj a szívem, amikor azt kell mondanom, Uj Péter elmaradt egy brosurával. Fico (és nem mellesleg Ján barátunk) ugyanis…

Trackback: Sünkutya blogja 2008.11.18. 12:41:36

Benne leszek a tévébenGyűlölködő szélsőségeseink. Médiavisszhang Szlovákiában, avagy üvöltöző-köpködő magyar csőcselék a tévéhíradóban.

Trackback: Reakció - polgári underground 2008.11.18. 11:36:23

A jó a rosszban, avagy mit kap a magyar a szlovák tesóktól Aki ismer, az tudja, örök optimista vagyok, ezért most azt venném számba, mi lehet a jó a kiélesedett magyar-szlovák viszályban. Mert minden rosszban van valami jó.  1. Talán több magyar…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

klacus, a szocik részirül a nemzeti izébigyó felvállalása már Medgyessy óta stratégiai irány. (vö. "nemzeti közép")
egyrészt ellen akarnak tartani a fidesz blőd kirekesztő retorikájának, miszerint a ballib "nem nemzeti" (vö. "nemzeti oldal" w.blog.hu/2007/06/11/foglalod_a_kurvanyadat ), másrészt ha sikerül megvetni a lábukat vmi mérsékelt patriotizmusban (vö. "felelős hazafiság"), akkor a fidesznek csak a radikálisabb szövegek maradnak, ami viszont marginalizál.
T. klacus és Tóta W.!

Igaz. Persze nem csak a makikimenetelt szervezte, hanem ő vezette a szlovák rendőröket is a szektorba azonosító nélkül, valamint természetesen Gyurcsány szervezte a subprime buborékösszeomlásból induló világválságot is a zusában, hogy most el tudja játszani a felelős vezetőt. A jóistennek, miután Gyurcsány itt van, már semmi dolga, csak ölbetett kézzel ül, és néha csodálkozik ezen a szerencsétlen agygomolygáson, amit állítólag neki sikerült megteremtenie.

Egyéb szervezéstechnikai kérdés?
vakapad 2008.11.19. 20:28:36

Nyugodj meg, Szlovákiában sem. Ott majd minden DAC elleni meccsen felcsendül pl. a "Magyarokat a Dunába (/Duna másik oldalára)!" rigmus. Éppen 1 héttel a DAC-Slovan előtt pl. a Trnava szurkolói Fradi mezt is égettek. És mégsem verik szét minden héten a szurkolókat.

Sőt, talán nem jött át, de a DAC-Slovanon sem a magyar szurkolók balhéztak. A meccs előtt a rendőrök szétcsaptak a pozsonyiak között, mert köveket dobáltak, stb. Bent a stadionban is csak szlovák oldalon volt rendbontás, petárdáztak, stb.

Mellesleg én liberális embernek tartom magam, és őszintén elborzaszt az ide írkáló sok "liberális" véleménye. Hogy megérdemelték, örüljünk, hogy megverték a fasisztáinkat, minek mentek oda, ésatöbbi. Hahó, pont annyira vagytok liberálisok mint Jan Slota...
T. Tóta W.!

Szóval Gyurcsány csak mszp-s nemzeti izébigyófelvállalásból találkozott Ficoval, nem pedig azért, mert ő a magyar miniszterelnök. Azaz még csak nem is feltételezhető róla, hogy esetleg úgy, magától hazafi lenne. Ügyes.
index.hu/politika/kulfold/szlvk1119/

Idézném innen a szlovák belügyminisztérium álláspontját:
"A feltüntetett szövegrésszel kapcsolatban figyelmeztetjük önöket, hogy a Szlovák Köztársaság területén csak egy nemzet él, a szlovák."

Itt egyeseknél a saját szemében a szálkát is, a máséban a gerendát sem érdekes esete áll fent.:p
T. Nagyzee!

"Nyugodj meg, Szlovákiában sem. Ott majd minden DAC elleni meccsen felcsendül pl. a "Magyarokat a Dunába (/Duna másik oldalára)!" rigmus. Éppen 1 héttel a DAC-Slovan előtt pl. a Trnava szurkolói Fradi mezt is égettek. És mégsem verik szét minden héten a szurkolókat."

Nagyon is igaz. Magam is úgy gondolom, hogy ha a Fradi meccsen a szurkolók Slovan mezt égetnek, és a "Szlovákokat a Dunába" rigmust éneklik, a magyar rendőrök nem fogják szétverni őket.

Szálkagerenda ügyben pedig emlékeim szerint sohasem dicsértem meg a szlovák rendőrattakot, de ez NEM MENTESÍT minket az alól, amit mi tettünk, és amivel a kint élő, kevésbé karakán és faszagyerek, magukat megvédeni nem tudó magyarok életét tesszük lényegesen kedvezőtlenebbé (lásd pl.: Malina Hedvig)
Vakapád

"nem is feltételezhető róla, hogy esetleg úgy, magától hazafi lenne. "

ha hazafi lenne, a katasztrófába vitt Magyarországról elbujdosna, így segítve a kies hont...
de hát maradt 15 milliárd az IMF hitelből..
ezért pénzért, ha kell a szoci képviselők Fereneccel az élen Wass Albert idézeteket szőnek felszólalásaikba és indőnként eléneklik a Székely himnuszt...
Az eddig megimert tények és körülmények alapján teljességgel elfogadhatatlannak tartom a Szlovák rendőrattakot. Ezért el is várom, hogy hazám minden lehetséges eszközzel lépjen fel a magyar állampolgárokat ért jogsérelem ellen. Még akkor is, ha ez most akár "náciajinkat" is érte.

Mindazonáltal nyilván nem kell túl sok annak belátásához, hogy futballszurkoló =/= huligán, náci, tapló, stb. Engem például nehéz lenne például nácinak titulálni, mégis életem során elég sok meccsen szurkoltam a Ferencvárosnak. (A fociról akkor szoktam le, amikor a tiszteletjegyes szektort, ahol ültem, úgy ahogy van lefújták könnygázzal a szervek. A fiam (4), a szektor alján tologatta a kedvenc matchboxait. Kézimeccset mai napig ritkán tartanak nélkülem, bár sok egységsugarú, baromarcú kezd átszokni, ami nem feltétlenül pozitívum).

Két megjegyzésem lenne még:
Az elsőt fentebb már egy újpesti kollega emlegette. Nem az ultrák a balhésok, hanem a huligánok. Az ultrák drapikat, koreográfiákat gyártanak, pirotechnikai eszközökkel, hangerővel keltik a hangulatot. A hoolok azok, akik a balhé kedvéért is mennek a meccsre.

A másik, hogy szerintem ez a nagy-mao vaktérkép rajtunk kívül kb. senkinek nem mond semmit. Tegyetek egy próbát. Szerintem még a mai Szlovákiát is a magyarok kevesebb, mint 10%-a ismerné fel, hát még ha hozzácsapnánk mondjuk a Dunántúlt, egy csipetnyit Morvaföldből, Auszrtiát Schwechat-ig meg mondjuk a Tára lengyel oldalát.

Legcikisebb dolog ever: Nagy-Magyarország matrica francia autón.

"Nem az ultrák a balhésok, hanem a huligánok. Az ultrák drapikat, koreográfiákat gyártanak, pirotechnikai eszközökkel, hangerővel keltik a hangulatot."

Mikor például Nyíregyházára jönnek, akkor így keltik a hangulatot:
Pusztulj tirpák, pusztulj!
Valóban ari hangulata lesz tőle minden tirpáknak.
A hoolok az ultra csoportokban vannak, nálunk egészen bizonyosan. Ott voltak Dunszerdahelyen is.
Abban viszont igazad van, hogy Angliában nem engedik őket be a stadionba, ezér már nincsenek ott.
Nálunk is ezt kellene tenni.
tulok ex betonputtó · 2008.11.19. 22:07:56
Hoppá! Ennek a kutyának csak egy farka van!
Valaki kérdezte hol vertek meg így emberket foci meccsen?

Szerintem könyvbe se férne bele mind.
Személyes tapasztalataim vannak a Fradi meccsekről, a hetvenes évekből.:D
De vegyük az "újkort".
Bukarestben 2006-ban pl. gumilövedékkel lőtték a hoolokat (maradjunk ennél, ne sértsünk senkit feleslegesen). Tán Dinamo - Stetua meccs volt.
Olaszországban egy foci szurkolónak vélt(!) ember halt bele a figyelmeztető lövésbe. Még hosszan sorolhatnánk.

Tegyünk ide két ellenpéldát is:
Metzben egy rendőrt vertek félholtra német szurkolók (1998).
Olaszországban tavaly halt meg egy rendőr.

Nem igaz, hogy csak én olvtam ilyeneket!
A békés revizionak, mint Sopron visszaszavazása a 20-as években az osztrákoktól vagy késöbb a bécsi döntéseknek (1938-ban felvidék magyar lakta területei visszacsattolása, 1940-ben észak Erdély visszacsattolása), az unioban és nato-n belül is van reális esélye, csak állandoan életben kell tartani a revizio és a magyar autonomiák gondolatát. Elöbb utobb a magyar kormány politika is szint fog vállalni ujra ebbe az irányba. A nyugatnémetek az 50-es években revizios politika részeként miután megadták a nyugatnémet állampolgárság felvételének lehetöségét minden németnek éljen bárhol a világon (dühöngtek is a kommunisták emiatt kelet németben, Magyarországon stb.), népszavazazás utján visszaszerezték a nato szövetséges franciáktól Saarbrückent és Saarland-ot. A nyugatnémet revizios politika eredménye volt kelet Berlin és kelet német területek nyugat németek általi bekebelezése is. Ha a nyugat németeknek sikerült union belül a revizio, miért ne sikerülne egyszer a magyaroknak is. A francia becsületrend tulajdonosa a Franciaországban született magyar származásu Yves de Daruvár már a 70-es években franciául megirta (több nyelvre le lett forditva) a "Magyarország feldarabolása" cimü könyvét, ami minden évben ki volt állitva a nyugati nemzetközi könyvkiállitásokon és el lett juttatva az unios nyugati vezetö politikusokhoz mint fontos forrásanyag. Boross miniszterelnök mondta Bonn-ban a magyar követség fogadásán 1994 márciusában, "most jövök Kohl kancellártol, Nagy Magyarországrol beszélgettünk, a német kancellár teljessen tisztában a magyar revizios igényekkel". Sajnos a mszp-s Horn kormány hatalomra jutása után (Kohl kancellár dühöngött az akkori magyar választási eredmény hirére), fel lettek adva az Antall-Boross kormányok által életben tartott revizios gondolatok, amit aztán az Orbán kormány élesztett ujra, ennek a "magyar igazolvány" volt a legnagyobb eredménye. De lesz még nemzeti kormány ujra Magyarország élén, addig is minden dicséret a Kárpátia zenekarnak és az ifjusági csoportoknak akik életben tartják a köztudatban és a most felnövö ifjuságnak Nagy Magyarország jelképein keresztül a magyar revizio gondolatát.
Könyörgöm ne szakértsünk már!
1 hool soha nem fog hülye dalocskákat zümmögni, viszont itt Magyarországon az ultrák esetleg erősebbnek képzelik magukat és többször belemennek a pofozkodásba.
A politikai megnyilvánulások meg azért vannak, hogy szemüveges divatértelmiségi újságírók baromságokat tudjanak róla írni, a belvárosi „kávéháziértelmiségiek” szórakoztatására.

És csak, hogy a balosokat is megemlítsük, egy videó Sztálin legnagyobb rajongóitól:
www.youtube.com/watch?v=37l98snOMSw
Árpád!
Kérlek ne viccelődj velünk, biztos vagyok benne, hogy a "békés-revíziót" te írtad!
Vagy csak egy szimpla provokátor?
Netán csak egy-két rágalmat kívánt fülbe ültetni...
zorki:
"Pusztulj tirpák, pusztulj!"
Ennek a szégyene az adatközlőre hullik vissza. Részemről a Hajrá Fradi! / Mindent bele! megy, de az teli torokból.

bazsesztoni sziligan:
1., Jó-jó, de lásd be; nem lehet mindenki szegedi. Vö.: ingyen sör + örök élet.

2., Nyilván a hadvezér-művésznő még nem döntötte el, hogy a második farokcsapást a Nabucco vagy a Déli áramlat felé tegyük-e meg? (Felkészül a Barátság II. kőolaj-vezeték)
Sanpellegrino Chinotto:
"itt Magyarországon az ultrák esetleg erősebbnek képzelik magukat"

Igazad van, itt a legtöbben erősebbnek képzelik magukat.
folytatnám a tegnapi Ferike-traccsot egy gondolatig, mert ez érdekes.

szóval (előző rész tartalmából) vegyük úgy, hogy a nagymagyar térképészet egy kárpáti uniót jelöl, amely nem magyar dominanciájú nemzetállam lenne, hanem egyenrangú nemzetek föderációja.

szövetségbe forrt, szabad. népek barátságát vívtad te ki, ó igen. sőt! sok nép így akarta, s megalkotta így!

tegyük fel, hogy akarjuk, hogy van erre számottevő fogadókészség szlovák, román, délszláv oldalon. (most akkor hagyjuk ki a többi K-Eu álmot, azokban benne lenne Cseh- és Lengyelo is.) továbbá tegyük fel, mert tök reális, hogy az érintett népek szívesen mondanak le szuverenitásuk egy részéről egymás javára.

no, hát ehhez képest mi magyarok ma úgy állunk, hogy minden határon túli területen etnikai pártokat üzemeltetünk, ha tehetjük, mindjárt kettőt. pedig az ésszerű és a fenti álmot (vagy legalább bármi hasonlót) elősegítő eljárás az volna, ha a szlovákiai magyarok (500 ezer fő!) deklarálnák, hogy hajlandók arra a szlovák többségi pártra szavazni, amely nem az ő baszogatásukból csinál politikát. ugyanez Romániában.

ez meglehetős előnyt adna azoknak a többségi pártoknak, amelyek elérik a liberális mimimumot.

mellesleg a folyamat már megvan, Romániában a PNL magyar képviselőt küldött az EP-be. erről bővebben itt: w.blog.hu/2007/11/28/edes_erdely_itt_vagyunk_1

természetesen a magyar pártok nómenklatúrájának ez nem lenne jó, de le vannak szarva. viszont ez a pártrendszer meg éppen az etnikai elkülönülést konzerválja.
Ne félj, nem én voltam, az emberek sokfélék.
A jelkép, amivel Ficonak baja van, valójában nem Nagy-Magyarország térképe, vagy a turul, vagy valami hasonló, hanem a paragrafus. A paragrafus jelképezi a határt a jogállam és az autokrata vezető "ami nekem nem tetszi, azt simán agyonveretem, aztán majd kimagyarázom" sértődött diktatúrája között. Javaslom, a magyar szurkolók legközelebb hatalmas paragrafus-zászlókkal és paragrafus-transzparensekkel menjenek felvidéki focimecssekre.
Árpád!
Ez most egy sci-fi poszt?! Tényleg ez a mesebeli dunamenti köztársaság foglalkoztat?
Miért pont a DAC meccset találtad apropónak?!
Az tényleg nem idegesít, hogy pár srácot szarrá vertek, egy fasiszta politikusok által irányított állam rendőrei?!
Árpád, állandó vesszőparipád az etnikai alapú pártpolitizálás kritizálása, de látni kell ennek a másik oldalát is.
Elfogadtak nemrég Szlovákiában például egy olyan törvényt, amely megtiltja más országok (pl. Magyarország) zászlóinak lobogtatását hazai sporteseményeken. Ezt a törvényt az ÖSSZES szlovák parlamenti párt egyhangúlag megszavazta szélsőjobbtól szélsőbalig.
Amikor a magyar szavazó egy szlovák pártra szavazna, akkor egy olyan erőt választana, amelyik az ő asszimilációjára/felszámolására törekszik. Vannak eltérő hangsúlyok, az egyik szlovák párt csak azt mondja, hogy ne legyen magyar nyelvű egyetem, a másik az anyanyelvi oktatás teljes megszüntetését akarja, a harmadik a Duna mögé küldené az összes magyart.
Ebben az ellenséges közhangulatban nagyjából az egyetlen esély a magyar pártra szavazni. A magyarok helyzete kizárólag akkor bírt hangyányit javulni, ha a pártjuk a kormány része volt és így érdemi döntésekbe be kellett őket is vonni. Minden más esetben csak nőtt a szívás mértéke.
Nyu. Szektor: egyrészt ez nemcsak az én vesszőparipám, ennek megvannak a szószólói határon túl is (ahet.ro). másrészt addig, amíg a többségi pártok a magyar szavazókat leírhatják (mert azok "úgyis" az etnikai pártra szavaznak), addig nincs értelme a részükről engedményeket tenni, vagy feléjük fordulni. OV azért ment le például sutyerák mónikasóba, mert úgy értékelte, hogy az MSZP-től el lehet happolni a "panelproli" réteget. ez így működik.
Melyik román párt programjában szerepel a kolozsvári magyar egyetem? Megsúgom soha egyik sem fogja támogatni, mert ezzel több szavazót veszítene mint nyerne.
Te hibásan a magyar helyzetből indulsz ki, ahol a román/szlovák utálók egy marginális 1% alatti kisebbséget alkotnak. Ezekben az országokban a magyarokat zsigerből utálók minden felmérés szerint a lakosság min. 20%-át adják (lásd a legutóbbi szlovák felmérés eredményeit). Bármilyen magyaroknak tett "engedmény" komoly veszteséget okozna bármelyik többségi pártnak. Nem is fognak maguktól tenni ilyet soha.
a PNL többségi párt. igaz, liberális.
Van logika abban, amit írsz Árpi, csak az baj, hogy a dolog dupla vagy semmi jellegének elkerülése érdekében a többségi pártnak először igérnie kellene vmit a potenciális kisebbségi szavazóknak, másodszor pedig ezt be is kellene tartania. Ellenkező esetben vélhetően az lenne, hogy a többségi párt "kösz, haver" felkiáltással bezsebelné a kisebbségi szavazatokat, majd nem csinálna semmit a kisebbségért. Erre persze lehet az a válasz, hogy nem baj, akkor majd legközelebb másra szavaznak, csak lehet, hogy nem lesz legközelebb, mert a szavazatok híján a költségvetési támogatástól elesett kisebbségi párt addigra érdeklődés hiányában megszűnik. A megoldás szerintem csak a közös gazdasági érdekeltség megteremtésével lehet reális, ha minden érintett ország belátja, közösen hatékonyabban lehet pumpolni az EU-t támogatásért, meg adott esetben a közép-keleti blokk ellensúlyozhatja a francia-német dominanciát, akkor ezért a lehetőségért már igazán nem nagy ár, ha az országunkon belüli kisebbségeknek a lehető legnagyobb szabadságot adjuk.
Találós kérdés, melyik párt vezetője mondta a következőket:
"Románia jelenlegi gazdasági helyzetében "nem idõszerű" egy új a magyar állami egyetem alapítása, hiszen az ország anyagi eszközei a már létező állami egyetemek fenntartására sem elegendőek"
W!

Te mi a faszról beszélsz?
Arról posztolsz, hogy a fociszurkolókat a föld leghülyébbjei, pl. azért mert nagymagyarország drapit raknak ki.
Erről lehetne beszélni egyébként.
De nincs értelme, mert megtudom, hogy OV panelprolikra haj.

khm.
"sajnos volt OK, kitettek a magyar zaszlot, ott meg torveny tiltja...
amig nem tettek ki, nem volt verés."

Én meg azt hittem hogy demokráciában a jogsértőt bíróságon elítélik :-O

Persze egyszerűbb a verés...

Azért jobban örülnék, ha a pozsonyban eldobott papírzsebkendőért nem egyből helyszíni akasztás járna ;)

[Megjegyzem először és utoljára vagy 30 éve voltam szlovák területen (stoppoltam át a lengyelekhez) de már akkor sem éreztem jól magam - valódi bunkókkal találkoztam, némi atrocitással... hát ők sem előnyükre fejlődtek]

"ez a pártrendszer meg éppen az etnikai elkülönülést konzerválja."

Dehát épp az a célunk, hogy ne romásodjanak/szlovákosodjanak el stb. Épp az a cél, hogy az etnikai-kulturális elkülönülést tartsák tiszteletben és maradjon is úgy.
az etnikai/nemzeti identitás megőrzése nem egy párt feladata. arra más intézmények valók, amelyeket a többséggel együtt kell kialakítani, mert ellenükben nem megy.
"El kéne felejteni a multat és tudomásul venni, hogy nagymagyarország helyett "nagyeuropában" kellene egyesíteni a magyarokat."

Én ezt hallom már régóta. Csakhogy nagyeurópa most is megvan és szart érünk vele. Az elvileg liberális demokrácia, EU-tag Szlovákia 2008-ban sovinisztább, mint Nagy-Magyarország száz éve vagy valaha is volt...
Árpád:
De kell párt is, vagy legalábbis valami konkrét képviselet. Mert az nem járja, hogy majd egy regáti román az másfél millió szavazatért majd tudni fogja, hogy milyen érzés erdélyi magyarnak lenni.

Nameg nehogy már az erdélyi magyarok a románokkal együtt verekedjenek különböző román pártok alatt.
Egy nép, egy a cél.
"Csakhogy nagyeurópa most is megvan és szart érünk vele."

ennek legfőbb oka az, hogy a már emlegetett mozzanat, a szuverenitás egy részének feladása nem sikerült. ezért "működik" pl úgy az eu, hogy bármely ország vétózhat - ilyen világon nincs.
"a szocik részirül a nemzeti izébigyó felvállalása már Medgyessy óta stratégiai irány. (vö. "nemzeti közép")"

Ez megyóra igaz volt, viszont Gyurcsány konkrétan szanaszét fasisztáz mindenkit, nála a nacionalista az kb olyan gúnyszó, mint az mocsok. Megyó megbékélősebb típus volt, és tényleg beszélt valami kis patriotizmus féleségről (ami ebben a formában faszság, mert nem az aktuális köztársasághoz kell kötődni, hanem a nemzethez)
"Nameg nehogy már az erdélyi magyarok a románokkal együtt verekedjenek különböző román pártok alatt."

már miért is ne? a liberális magyarok szavazzanak a liberális pártra, a kereszténydemokraták a kerdem pártra, a szocik a szocikra. az nem politikai szegmens, hogy "magyar".
Obamát sem a négerek választották elnöknek.

"Egy nép, egy a cél."

mi a fene! tegnap még úgy volt, hogy a Szt Korona népei föderációban, közös céllal...
"jó lenne már egyszer azt is rögzíteni, hogy a „nemzeti radikális” az pontosan micsoda,"

hu.wikipedia.org/wiki/Nemzeti_radik%C3%A1lis
"mi a fene! tegnap még úgy volt, hogy a Szt Korona népei föderációban, közös céllal..."

Az, hogy egy népnek egy a célja, az nem jelenti azt, hogy több népnek ne lehetne ugynaz a célja. Egyébként az "egy nép, egy a cél" a japán nemzeti dalból való.

"Obamát sem a négerek választották elnöknek."

De. Ha Amerikában nem élnének négerek (meg hispánok), akkor McCain nyert volna.
"ez pont igy vagy! es a mi erdekunk az hogy malina hedviget ne verjek meg es nem az hogy a bunko magyar szkinhedeket ne verjek meg. es ez a ketto nem esik egybe!"

Dehogynem. A magyar államnak minden magyar ember jogtalan sérelme esetén fel kell emelni a szavát. Ha futballszurkoló, ha bélyeggyűjtő, ha kopasz, ha hosszúhajú stb. stb.


"Azért már 1918 előtt is voltak asszimilációs, magyar nemzetállam-építési törekvések."

És azt szerinted ki tolta? Az ellenzék, a függetlenség pártiak, a baloldal, aki magyarkodott egy jót, épp az ő idejükben nyomták át a lex Apponyit pölö.

"talan pont ezert nem kene faszokat exportalnunk nagymagyarorszag zaszloval a kezukben. mert attol biztos nem lesz jobb magyar oktatas."

Szabad mozgás joga van ajrópában, mellesleg ha valaki egy pisztolyt nyom a pofádba, akkor nem a módi, hogy mi virágot adunk neki, hanem hogy a jogos önvédelem jogán mi is elővesszük a stukkert. Mi is tudunk nacionalisták lenni, ha akarunk bassza meg.
Valaki mondja már meg, hogy mennyire PC egy liberális demokráciában, egy EU-tag államban ilyen fószert nyomni a nemzeti valutára:

www.zlate-mince.cz/b/SK1000A.jpg
Szlovák 1000 korona, rajta Andrej Hlinka

1936-ban egy nagygyűlésen kijelentette: "Én vagyok a szlovák Hitler, olyan rendet csinálok itt, mint Hitler Németországban." A baloldali pártokat csak "zsidó-bolsevik csőcselékként" szokta emlegetni...
Obamára tudtommal elég sok nem-néger és nem-latino is szavazott.

"Az, hogy egy népnek egy a célja, az nem jelenti azt, hogy több népnek ne lehetne ugynaz a célja."

--> akkor miért is kell etnikai párt?
Obama nem nyerhetett volna, ha nem ezek az etnikai állapotok lennének amik. Mellesleg ez 40 éve még nem így volt, csak akkor az addig elsősorban az európaiak bevándorlásának kedvező bevándorláspolitikát az akkori hippi-ballibek nyomására eltörölték, és azóta özönlenek be a mindenféle füstösek a népek nagy barátságának örömére.
2050-re amerika fehér kisebbségi ország lesz, ez hivatalos becslés.
Na és akkor mi van? Ez megfelel a szentkorona népei föderációjának, annak szellemének. Sok nép így akarta, s megalkotta így.
"Obamára tudtommal elég sok nem-néger és nem-latino is szavazott."

--->
"Sokan voltak, de nem elegen", viszont a négerek és a latinok szavazatával már elegen lettek. Egyébként érdekes, beírod a youtubera, hogy pl. "racist" egy csomó oylat kidob, hogy "mccain's racist mob" meg stb. Magyarul marhaság, hogy Obama nem vitte bele a faji kérdést, a mob gondoskodott arról, hogy mindenki szanaszét legyen rasszistázva, aki nem szavaz reá. A PC szülőhazájában ennek a stigmának még nagyobb szerepe van, mint itt, ugye.

"--> akkor miért is kell etnikai párt?"

Mert jelenleg kurvára távol vagyunk attól, hogy a magyarok és a szlovákok céljai legalább minimális formában is egybeessenek. Addig is kell, hogy legyen magyar is, aki el tudja mondani, hogy "mit kíván a magyar nemzet".
"Addig is kell, hogy legyen magyar is, aki el tudja mondani, hogy "mit kíván a magyar nemzet"."

itt a bibi: nincs monolitikus Nemzeti Akarat; vannak szocialista/kollektivista érzelmű határon túli magyarok, vannak kőkemény liberális kapitalisták, konzervatívok, radikálisok. vannak, akik szarnak a magyarkodásra, és örülnek, ha jó bizniszt kötnek a helyiekkel, vannak zászlólengetők. nincs "magyar akarat".

de midnez le van írva a fent hivatkozott erdélyes cikkben, és nem akarom ismételni.
"Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.11.20. 02:17:44
Na és akkor mi van? Ez megfelel a szentkorona népei föderációjának, annak szellemének. Sok nép így akarta, s megalkotta így."

Nem egészen, mivel a szentkorona egy hungarikum:) Meg amiről én beszéltem az nem a libsi multikultit jelenti.
Jelenti a népek békés és konstruktív egymás mellett élését, és egy tisztább, szárzabb érzézért való nagyjából közös munkálkodást, de nem jelenti, hogy egy jellegtelen, gyökértelen masszát képzünk, mint amerikában, hanem ez a népek-nemzetek ezen különbségek tiszteletben és maradónak tartásában nyilvánul meg. Nemzetek nemzeti alapú szövetsége, nem csak sok-sok egyén egymás mellé pakolása.
Nem jelenti továbbá azt, hogy mindenfajta népséggel pajtizunk, mert míg az európai keresztény nemzetek nagyjából azonos vérmérsékletűek, kulturájuak, ennél fogva egy működőképes államkonstrukció biztosítani tudja ezeknek a fentiek szerinti együttműködését, addig bizony vannak népek, amikkel ugyanezt scifi lenne megtenni. És most kapom a pofámba a rasszista bélyeget, ugye?
"itt a bibi: nincs monolitikus Nemzeti Akarat; vannak szocialista/kollektivista érzelmű határon túli magyarok, vannak kőkemény liberális kapitalisták, konzervatívok, radikálisok. vannak, akik szarnak a magyarkodásra, és örülnek, ha jó bizniszt kötnek a helyiekkel, vannak zászlólengetők. nincs "magyar akarat"."

Persze, vannak eltérő vélemények, de azért mégis csak van egy kollektív érdek. Egy erdélyi magyar legyen az kommunista, liberális vagy akár náci vagy bármi más, egyetért abban, hogy az erdélyi magyarságnak legyenek meg azok az intézményei (anyenyelvű oktatás, egyetem, autonómia stb.), amelyek a szülőföldön való boldogulást és a nemzetként való megmaradást hosszú távon biztosítja.
Ezekből kell kiindulni, és akkor a többi részletkérdés meg értékrendbeli különbségek már közel se esnek akkora latba.
"Nem egészen, mivel a szentkorona egy hungarikum:)"

Bocsánat, nem fogalmaztam elég precízen. Nem hungarikum, mivel nem csak a magyaroké, hanem a szlovákoké, erdélyi románoké stb., keresztény ereklye. Úgy értettem, hogy ez egy egyedi konstrukció, a nyugati keresztény királyságok sok tekintetben egész más jogfelfogást használtak.
"Nem egészen, mivel a szentkorona egy hungarikum:)"

Tegnap még a szlovákoké is volt.

"jellegtelen, gyökértelen masszát képzünk, mint amerikában"

Ez tévedés, az amerikai kulturális/etnikai/stb csoportoknak is megvannak a maguk szokásai, konyhájuk, zenéjük, városnegyedeik, identitásuk. ez csak innen, neked tűnik így.

"És most kapom a pofámba a rasszista bélyeget, ugye? "

nem, én nem vitatom, hogy egymás mellé pakolt kultúrák nem kompatibilisek automatikusan (ld iszlám).

"az erdélyi magyarságnak legyenek meg azok az intézményei"

ebben én is egyetértek, sőt ebben sok román, szlovák, szerb is egyetért. ezért szerintem nekünk nem a korrupt RMDSZ-be kellene tölteni a pénzt, hanem azokat a román, szlovák stb pártokat kell támogatnunk, amelyek ebben szintén egyetértenek.
"Ez tévedés, az amerikai kulturális/etnikai/stb csoportoknak is megvannak a maguk szokásai, konyhájuk, zenéjük, városnegyedeik, identitásuk. ez csak innen, neked tűnik így."

Hát ezt rá lehet mondani a kínai negyedekre, olasz gettókra stb, de akkor se ez a főszabály. Vannak, akik több generáció után is őrzik identitásukat, de szerinted mondjuk az amerikai magyarok hánygenerációig fognak magyarul beszélni? Alapvetően az mégis egy olvasztótégely, ránézek egy New Yorkra nem azt látom, hogy ez valami nemzeti, mint a németeknek a kölni döm, hanem valami amorf izé.
"nem, én nem vitatom, hogy egymás mellé pakolt kultúrák nem kompatibilisek automatikusan (ld iszlám)."

Helyes. A gond az, hogy nem csak az iszlám és arabokkal van ez így. Nézzük például meg az európai négereket. Van néhány mutatóba kirakott darab, francia focisták, rasszizmusról huhogó EP képviselők stb, de alapvetően mégse látom, hogy ezek egy európai nemzetekkel kompatibilis kör lenne.

Más kérdés, hogy a cigányokkal is nagy százalékban így van.

Azt nem értik meg egyesek, hogy azért, mert valaki nem helyesli a nem Európa-kompatibilis népcsoportok idevándorlását, még nem jelenti azt, hogy gyűlöli is őket. Lehet, hogy nekem tökre szimpi az arab kultúra, sőt rajongok érte, meg coolnak tartom, de könyörgök: mindent a maga helyén!
Addig fognak magyarul beszélni, amíg ők ezt őrizni akarják. Az identitás egyéni döntés elsősorban.

Te mikor néztél rá New Yorkra?

A kölni dóm párja nem NY, hanem mondjuk Miss Liberty, vagy a Washington Monument.
"ebben én is egyetértek, sőt ebben sok román, szlovák, szerb is egyetért. ezért szerintem nekünk nem a korrupt RMDSZ-be kellene tölteni a pénzt, hanem azokat a román, szlovák stb pártokat kell támogatnunk, amelyek ebben szintén egyetértenek."

Jó, az RMDSZ korrupt meg szar, de miért ne lehetne egy nemkorrupt-nemszar magyar párt, aki mindig azt a román pártot támogatja, aki a magyaroknak sokat enged. Lényegében ez a modell is erről szólna, csak szarul működik. Egy egész párt, egy szűk testületet még mindig könnyebb a parlamentben magam mellé állítani, mint másfél millió embernek elmagyarázni, hogy azért szavazzon rám, mert én nagyon támogatom a magyar egyetemet. Abból az lenne, hogy fele leszavaz ide, fele meg oda, és akkor ugyanúgy kioltják egymást, és még magyar párt sincs, aki azzal menjen kormányra, aki többet ígér.
Bevándorlásról majd lesz post a közeljövőben. Én nem gondolom, hogy "a néger", avgy "az arab" ne jöjjön Európába, én azt gondolom, hogy 1. tudjon olvasni 2. olvassa el a házirendet, és tartsa magát ahhoz. Ez most így 2 sorban, de érdemes figyelni a francia szándékokra, a szelektív bevándorlásra. Nekem teljesen oké, ha Afrikából idejön az összes agysebész és atomfizikus.

A lényeg megint az, ami a kisantanttal: aki minket elfogad, nem akar bántani azért, amilyenek vagyunk (nem akar felrobbantani, mert miniszoknyában járnak a nőink), az jöhet. Aki nem fogadja el, az viszont akkor is büntetendő, ha fehér, meg akkor is, ha néger.
Szerintem nem kell ehhez közbeiktatni egy pártot. Támogassák a HT magyarok azokat a pártokat, amelyek többségi pártként képviselik az érdekeiket.

Tudod, kire szavaztak az ausztriai szerbek? Haiderre.
"Addig fognak magyarul beszélni, amíg ők ezt őrizni akarják. Az identitás egyéni döntés elsősorban."

Elsősorban nem. A legtöbb ember - valjuk be őszintén - nem foglalkozik tudatosan ilyen kérdésekkel. Sodródik az árral. Fizikailag nem sok akadálya lenne akár többezer évig is magyarnak maradni Amerikában, de valójában, ha csak egyének sokaságaként tekintünk egy csoportra, az egyén azzal az árral fog menni, ami erősen nyom. Felülről kell azokat a körülményeket, intézményeket megvalósítani, amik elősegítik neki.
Akart az erdélyi magyar asszimilálódni? Akart a francokat, nem is foglalkozott vele, azt nézte, hogy a gyereke akkor fog jobban élni, ha román iskolába megy, aztán neki lett egy román párocskája, a gyerekei meg már nem is tudnak magyarul.

Attól függetlenül, hogy az emberek többsége nem foglalkozik tudatosan a nemzeti kérdéssel, még nem jelenti az, hogy ne lenne ez egy őrzendő érték, és hogy ezen érték megőrzése érdekében ne lenne célszerű és jó ezt elősegítő körülményeket biztosítani.
"Én nem gondolom, hogy "a néger", avgy "az arab" ne jöjjön Európába"

Pedig a dolog itt kezdődik. Valahogy meg kell ragadnunk a kérdést. Azt mindenki látja, hogy aki mondjuk fekete-afrikából jön ide, az ÁLTALÁBAN bajosan integrálódik, míg egy svájci ÁLTALÁBAN jól funkcionál, ergo kompatibilis velünk. Tegyük tisztába a főszabály és a kivétel viszonyát.

"érdemes figyelni a francia szándékokra, a szelektív bevándorlásra."

Az is arra épít, hogy ALAPVETŐEN vannak kulturák, amiknek a fejlődése, sorsa, stb-je befolyásolják az egyént. És itt nem érdekes, hogy az egyéni felelőssége miben áll meg. Bizonyára az arabok is marha európaiak lennének itt ezer év múlva, de ne az én meg a gyerekeim bőrén kelljen már őket kinevelni a hülyeségből, nem vagyok Teréz anya.

"Nekem teljesen oké, ha Afrikából idejön az összes agysebész és atomfizikus."

Igen, ez teljesen oké LENNE, de afrikából ÁLTALÁBAN nem agysebészek és atomfizikusok szoktak jönni.
"Szerintem nem kell ehhez közbeiktatni egy pártot. Támogassák a HT magyarok azokat a pártokat, amelyek többségi pártként képviselik az érdekeiket."

De mondom, akkor az lesz, hogy a HT magyarok fele leszavaz a balos román pártra a másik fele meg a jobbos román pártra. És akkor ott tartunk, hogy nagyjából mint most, csak akkor még egy párt sincs, aki kilépjen a koalícióból, ha a kormány esetleg ki akar baszni a magyarokkal.
Így szépen lehet licitálni a magyar párt kegyeiért.
"De mondom, akkor az lesz, hogy a HT magyarok fele leszavaz a balos román pártra a másik fele meg a jobbos román pártra."

Csak akkor, ha ezek elfogadják a magyar etnikumot, és támogatják alapvető érdekeit, nyelvhasználatát, stb. A szerbek azért szavaztak Haiderre, mert nem baszkurálta őket. A muszlimok nem szavaztak rá, mert őket baszkurálta.

"Így szépen lehet licitálni a magyar párt kegyeiért."

Aha, Szlovákiában is a tenyerükön hordozzák. Megy a licit.
"Csak akkor, ha ezek elfogadják a magyar etnikumot, és támogatják alapvető érdekeit, nyelvhasználatát, stb. A szerbek azért szavaztak Haiderre, mert nem baszkurálta őket. A muszlimok nem szavaztak rá, mert őket baszkurálta."

Hát, most ha holnap megszűnne az RMDSZ, akkor kire szavaznának? Arra, ami van, úgy, ahogy van. Ilyeneken úgyse fognak gondolkodni. Az egyik párt sajtospogit ígért, az meg sokaknak fontosabb, mint a magyar iskola.

"Aha, Szlovákiában is a tenyerükön hordozzák. Megy a licit."

Igen, mert pechünkre ott szinte nemzeti konszenzus a sovén szellemről. Meg míg Ficonak jó volt Slota, addig a román liberális párt nem kezd el pacsizni a nagyrománia párttal.

A baszkurálás jó szó, mivel az ember csak azt érzi meg, amit ő változásként átél. Ha nincs magyar egyetem, nem eli meg baszkurálásnak, hogy továbbra sincs. De azt, hogy ha pl. volt és holnap nincs, azt megérzi. A szerbek nem baszkurálása tényleg csak nemtevést jelentett, nem is támogatta a szerb ortodox templomok, szerb egyetemek sorának létesítését, konkrétan nem baszkurálta őket, de nem is ígérte, hogy a megváltójuk lesz. És ez épp mutatja, hogy elég valakiket nem baszkurálni.
"Hát, most ha holnap megszűnne az RMDSZ, akkor kire szavaznának?"

Ha egy piacról eltűnik egy gyártó, és ott marad a közönsége áru nélkül, akkor oda belép más. (Ismételt példa a Fidesz elkommunistásodása, népszavazás stb.) Ha eltűnik az SZDSZ, akkor a 2 nagy párt fog engedményeket tenni a ~20% "liberális érzelmű" polgárnak, ezt a meccset vsz a szocik nyerik (amíg OV marad).

Ha ez holnap lenne, akkor vsz a PNL lenne az egyik nyertes, a másik talán a PD.

Én nem gondolom ezt rossz szcenáriónak, ugyanis ha egy "román" pártra szavaz 500 ezer magyar, akkor az a párt magyar IS. És végül is a te szentkoronikus föderációddal ez nem ütközik.

"És ez épp mutatja, hogy elég valakiket nem baszkurálni."

Ami a szlovákiai magyarokat illeti, nekik ez most pont elég lenne.

Engedelmeddel most dolgozom, örvendtem.
Mindenféle nemzetekfölötti izé nem műxik, amíg a HT magyarok nem köthetnek az anyanyelvükön egy adásvételi szerződést, a HT magyarlakta területeken az ügyvéd, a bíró se nagyon beszél magyarul, nincs magyar egyetem, még a közoktatás is gázos, a felvidéki magyar nőknek viselnie KELL az -ová képzőt, az ezer koronáson a fasiszta Hlinka pofája látható, Romániában Erdély elfoglalása nemzeti ünnep (december 1.) - ezzel leszarva másfél millió állampolgár esetleges érzékenységét. A román parlamentben letépik a magyar képviselőről a kokárdát (nem mintha március 15 nekem pozitív lenne, de akinek ez a nemzeti önkifejezés eszköze, az had tegye).
És akkor nem beszéltünk a folyamatos asszimilációról, az időnkénti magyarverésekről stb. stb.
Ennyit ér az EU: lószart.

Aki ezek után még mindig a mi párszáz focihuligánjaink felelősségét firtat, annak azt mondom, hogy menjen a picsába. Komolyan nem hiszem, hogy valaki ennyire szűklátókörű, hogy azt hiszi, hogy néhány vesszentrianonozás a felelős mindezért.
RE:peetmaster 2008.11.18. 09:31:03

Fogalmad nincs arról, hogy mit írtam.
Re: törpemongúz 2008.11.18. 10:42:25

"Doktor Kotász:

Majdnem a összes média managert, ruhaszárító kötéllel kellene fojtogatni, mert egy szóval sem említették, hogy a szlovák szurkolókat ugyanígy aprították. Rendet tettek, mielőtt a két tábor, összecsap. Előre eltervelt? Mert a Magyarok, államellenes cselekedetei előre nem elterveltek voltak? Csak úgy véletlen…na…értem... A Magyar Televiziót is…értem én…
Úgy véletlen eldobtak egy követ, és amerrerepült, arramentek tovább…

Okos Fickó lehetsz, ;)"

Te is csak egy ridegtartáson hízlalt kérődző eszével és nyugalmával szemlélted az eseményeket. Nem csoda, ha ennyi telik tőled. Lemerem fogadni, hogy alapból széljobbernek gondolsz, és eszedbe sem jut, hogy a baloldalra szavazó liberális vagyok. Na nem a kordbársónyzakós fajtából, mert az még egy neonácinál is hülyébb.

Na szóval édes bogaram, a hátamra három púp, meg egy wécékefe a seggembe jobban hiányzik nekem, mint a szlovák állam 40 ezer négyzetkilómétere.

Várjál, előbb ízesítem neked lóherével, hátha úgy könyebben lecsúszik neked.

A.) Van nekünk egy maroknyi idióta széljobberünk ellenzékben se, csak szopóági szurkolóként, meg bérmunkásként, ha átkell rendezni az útburkolatot. Orbánnak is csak így kellenek, és ha nagyon elszemtelenednek, akkor Horthysan lekever nekik két pofont, amit kardlappal is lehet nyomatékosítani, ha nem megy át az üzenet.

B.) Van nekünk egy északi szomszédunk, ahol pár éve még egy szakadékba borult busz után adták le csak a Slotát meg a Ficót, hogy a szomorú tragédia után felvidítsák az embereket az ilyen kiröhögnivaló (igen a nevetni szebben hangzik, csak nem fedi le a valóságot) alkesz faszokkal. Mondogatták is, hogy így a magyarok, meg úgy a magyarok, miközben mi leszarjuk őket úgy ahogy vannak. Mert ugye nekünk az az alapvetésünk a kérdésben, hogy itt Európában vagyunk, és ellegyenek a magyar testvéreink, a határ meg csak adminisztrációs valami, egy amolyan csak térképen kézelfogható izébigyó.

Na bumm, max nem itt döntik el, hogy hol legyen egy híd, meg kifestik-e a kórházat. Igazgassák, meg kormányozgassák magukat, csak ne botozzanak valakit, mert nem szlovák az anyja.

Csak, az volt a bibi, hogy ott végre is hajtották a reformokat, és szárnyalnak is tőle, mint a rakéta. Cserébe viszont nincs gázártámogatás, és minden annyiba kerül, amennyibe.

Na az, hogy berakétásodtak, az tetszik nekik, és büszkék is rá. Az, meg hogy mindenért fizetni kell, az meg büdös. De mivel ott is csak annyi esze van az átlagpolgárnak, mint nálunk, nem tudja összerakni, hogy a kettő együtt jár.

Így eldönti magának a kocsmában a tótja, a szlovák az dolgos ember, és erre a bizonyíték, hogy a fügetlenségük után hipp-hopp 15 évvel már lassan a Holdra küldenek embert, úgy berakétásodtak. Mindenért meg azért kell fizetni, mert a büdös magyarok kitalálták amikor még koalícióba voltak.
Hű, ha azok nem lettek volna, sokkal jobb lenne ma.

Eddig teccik érteni?

Na ezért került a hatalomba a korábban kiröhögött alkoholista duó. Pár éve még kivolt röhögve, most meg elnökurak lettek.

És ha már itt tartunk a pénzügyi válság idején, és be kell zárni néhány autógyárat amiből Szlovákia él, hát kenjük rá a magyarokra. Régebben is miattuk volt minden rosz, biztos ma is.

Na a Fico-Slota páros, most ezen szorgoskodik.

Teccik érteni?

Jó reggelt!
A szomszédban fasiszták vannak, akjik minden szarjuk ránk kennék!

Nem egy alulművelt szkínhedkommandó tarolt le egy teljes szektort, hanem a hivatalos rendőrség. Az meg azért már elég csúnya dolog.

Teccik érteni?
A magvas fejtegetések az erdélyi magyarok választási preferenciáiról sajnos mellőzik azt a tényt hogy a román választási rendszer gyökeresen megváltozott, aminek eredményét már az idei nov. 30 választás után látni fogjuk.A magyarok a legfegyelmezettebb és eddig legkiszámithatóbb szavazók voltak 1990 és 2004 között.
Pár szám :
Összes érvényes szavazat részaránya
Év 1990 2004
Képviselőház 7,23 % 6,19 %
Szenátus 7,2 % 6,23 %
A fenti számok azt mutatják, hogy 14 év alatt kb. 1 % szavazat ment máshová.
Ez a helyzet gyökeresen megváltozott az Erdélybe sikeresen beültetett "majdémmegmondom, ki az igazi magyar" paradigma óta. A legutóbbi uniós képviselőválasztásokon az RMDSZ 5,52 % kapott, Tőkés 3,43 %. Csak halkan jegyzem meg, hogyha az árokásás annyira sikeres lett volna hogy Tőkés ( a magyar pógári párt ) mondjuk 4 % kap, akkor sem az általa képviselt magyar párt sem az RMDSZ nem lett volna többé parlamenti tényező.
Ami az RMDSZ korrupt voltát illeti, sajnos még senkinek sem sikerült kevésbbé korrupt jelölteket állitani, névlegesen Szász Jenőt és Tőkést is beleértve. És az RMDSZben sem mindenki lopik. Ezt akkó inkább ne feszegessük.
Egy normálisan gondolkodó erdélyi magyar addig szavaz magyarra amig lehet, amig magyar jelölt lesz. Ez meg egyszerüen úgy oldható meg hogy egyetlen egy párt szineiben kell indulni a magyaroknak, amelyben legyen aztán balos, jobbos, konzervativ meg liberális irányzat, felőlem nézzen úgy ki, mint a dalmátkutya, de KIFELÉ legyen olyan párt amelynek ELSŐSORBAN mindig magyar érdekeket kell képviselni román közegben. Ez nem is tünik annyira komplikáltnak, addig amig a "szakértők" - itt is vannak dögivel - bele nem köpnek a levesbe.
Ha sikerül mélyiteni a megosztást - ennek müvészei vagyunk - na akkor lesz kénytelen az erdélyi magyar román pártokra szavazni és azoktól remélni a képviseletet. Azt meg a fene megette. De megérdemelnénk.
JTomi 2008.11.19. 12:38:44
"Ugyan miért szimbolizálja a Nagy-Magyarország kitűző a "sötét butaságot"?...Ránézel valakire és ha ilyet látsz rajta elkönyveled egy sötét tuskónak?"
igen.
ezt persze TAW helyett irtam.
en vagyok annyira loberalis, hogy mindenki azt tuz ki, olyan jelkepet visel amit akar
de en meg ugy gondolom aki ilyet visel az a magyar nemzeti erdekek elaruloja.

"csak felületesen van tájékozódva róla, merthogy nem volt ott és nem élte meg."
azert sokan irtak mar jokat anelkul hogy ott lettek volna...gondolj csak Graves-re es a gorog mitologiara, ókorra...

"A Nagy-Magyarország kitűző...nekem is fel van varrva.Egy emlék a Nagyapámtól aki Erdélyi.A saját kezével varrta fel a kabátomra ezelőtt 10 évvel.És ettől még nem vagyok se sötét,se hülye."
dehogynem. ez csak az bizonyitja hogy erzelmileg kotodsz valamihez amihez racionalisan kene.
az hogy a sotetek meg hulyek osszetartanak es sajat korukben jol erzik magukat nem bizonyitja, hogy nem azok. Keress az ellentaborban olyat aki ezt ertekeli!
Tgr 2008.11.19. 12:39:27
"tulajdonképp miért érdekünk nekünk, hogy a fasisztáinkat ne verjék meg külföldön, amikor házhoz mennek a pofonért?"

azert vazze, mert velunk magyarokkal azonositjak oket!
(szerte a vilagon)
Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.11.20. 01:56:00
"az etnikai/nemzeti identitás megőrzése nem egy párt feladata. arra más intézmények valók, amelyeket a többséggel együtt kell kialakítani, mert ellenükben nem megy."
ez igaz! de mit tegyunk ha ellenerdekeltek ebben!???
csakanyferi 2008.11.18. 17:39:28
"Ha a szomszédod azt mondja, hogy a konyhád, mostantól az övé, Te belenyugszol? Simán odaadod neki?
Meg sem próbálnád visszaperelni?
Azt mondaná, ma már az övé, és ennyi?
Milyen alapon?"
Tudod a romai jogban van olyasmi hogy elbirtoklas, ha ot mas esetekben tiz evig nem jelzed, hogy az neked kell akkor az ove!
jogosan!
(meglehet nem igazsagosan, de jogallamban elunk es nem igazsagallamban)
""Nem egészen, mivel a szentkorona egy hungarikum:)"

Tegnap még a szlovákoké is volt."

Nincs ellentmondás, csak fordítási hiba.

1. Hungária = Magyarország (magyar Nagy-Magyarország)

2. Hungária = multietnikus történelmi Magyar Királyság

(3. sci-fi kategória: Hungária = Kárpát-medencei Föderáció)

Erről szól a frappáns szlovák Uhorsko - Mad'arsko megkülönböztetés, de magyarul, mind a kettőt Magyarországnak fordítják.
""Obamát sem a négerek választották elnöknek."

De. Ha Amerikában nem élnének négerek (meg hispánok), akkor McCain nyert volna. "

Hát amennyire a tv-n átjött, egy tipikus négernek vagy hispánnak Obama lényegében inkább fehér felsőbbosztálybelinek látszik, mint színesnek.
A fehér középosztálynak sem jutott eszébe róla valószínűleg a harlemi gangtag, ami negatív aszzociációt kelt.

Az emberek többsége tucatnyi jellemzőt értékel, mielőtt valakiről véleményt nyilvánít. A bőrszín ezek egyeke, de csak annyiban, hogy figyelemfelkeltő -mivel rossz emlékek tapadhatnak hozzá- így esetleg bizonyos szempontokat mélyebben is értékel, mintha nem lett volna az a kis "vészcsengő".
Ilyenek vagyunk, így vagyunk genetikalilag kódolva. Ha egy állat nagy és barna, ráasszociálsz egy ilyesztő medvére, és jobban megnézed... ha kiderül, hogy csak egy gyapjasjak, akkor megnyugszol.

A lényeg, hogy obama esetén a bőrszín nem szignifikáns, nem determinál és tipikusan kilóg a "néger bűnöző" sémából.

eMeL
Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.11.20. 02:05:38
"Obamát sem a négerek választották elnöknek."
dehogynem.
a negerek kozott 98% szavazott Obamara, a feherekenel meg valami 40valahany%...
csakhat ha a negerek negerre szavaznak az nem rasszizmus!
csak az ha a feherek preferaljak a fehereket....
Tudom, lerágott csont, de:

"már miért is ne? a liberális magyarok szavazzanak a liberális pártra, a kereszténydemokraták a kerdem pártra, a szocik a szocikra. az nem politikai szegmens, hogy "magyar".
Obamát sem a négerek választották elnöknek."

Lófaszt. Amcsi fekák 90%-a szavazott Obi van Kenobira.

Mert ők nem etnikai alapon szavaznak, me' az ottan nem ám Mucsa, muhaha.

Hát dufla lófaszt.

Üdv,

P.
"Robert Fico elítélte a szlovák szélsőségek csehországi, litvinovi masírozását és randalírozását. Litvinov romák lakta részében gyújtogattak szélsőségesek. Marián Kotleba, a feloszlatott Szlovák Testvériség vezetője is ott volt, és "koszos cigányokról" hadovált. "Üdvözlöm, ha a radikálisokat letratóztatják és bebörtönzik... Minden ilyen félőrültet be kellene zárni" - jelentette ki Robert Fico."

Ez jó. Mondja egy olyan ember, aki Slota jóvoltából kormányoz! :-(
Persze vannak fokozatok, de Slota is a tűréshatár alatt van.
Akartam irni Uj Peternek a legujabb szosszenetere egy levelet. Amit az itteni szerver nem kuldott el. Nem is olyan nagy baj, hiszen 99 szazalek, hogy nem olvassa el 0,9 szazelek, hogy elolvassa, es azt mondja magaban, hogy ez hulye, es 0,1 szazalek, hogy valaszol ra es, kioktat, hogy mennyire hulye vagyok.

index.hu/velemeny/jegyzet/fico081118/

Szoval. Elegge gaz, hogy UP szinten arra hivatkozik, hogy a halal-populista jajj-de-demagog Fico is mennyivel kompetensebb, mint a mi csak elkurni-tudo Gyurcsanyunk. Az utobbi nehany evben UP cikkeinek ket harmadat a Gyurcsany iranti fobia motivalta. Ez se kivetel.

Elegge gaz, hogy ugy tunik, UP sem akarja eszrevenni, hogy Szlovakia gazdasagi sikeret nem Ficoek hoztak ossze. Nem, kedves kozgazdasz barataim, nem ok. Nem, ne is hivatkozzatok arra, hogy milyen jol fenntartjak a gazdasagot, meg a szlovak penzugyminiszter kulonben is milyen jo es kompetens, meg a Financial Times szerint is. Ne hivatkozzatok ilyesmire, mert santitani fog. Ezt a sikert Dzurindaek hoztak ossze, olyan eszkozokkel (sokkal durvabbakkal), amelyeknek a szoft-verzioit a hazai jobboldal szabotalta el, ahol csak tudtak.

Gaz, hogy hat ev utan UP meg mindig csak annyit tud mondani: "A KURVA ANYAD, FLETO!" Anelkul, hogy ezt ervekkel is megtamogatna.
Minek olvasok en egyaltalan Uj Petert? Csak felbaszom rajta az agyamat. Minek olvasok ilyen inkompetens, onelegult, tudalekos kis faszt, akinek az egyik legerosebb motivacioja a Gyurcsanyfobia?
Irkálj csak ilyeneket, majd kapsz megint a szövetségedtől, hogy micsoda egy szélsőjobbos mocsodék vagy.
Egyik nap lattam egy kocsin egy fekete Nagymagyarorszag matricat, 3 talan rovasirasos betuvel egymas alatt. Van valakinek otlete, hogy mit jelkepez?
Az a matrica az Osztrák-Magyar Monarchia magyarországi részét ábrázolja.
Fasza lenne,ha az osztrák sógorok meg a Monarchia matricájával ékesített autoikból kiszállva nagyképüsködnének.-
Elnézést az offlineságért, szaladgálós nap volt. Holnapi műsorunk: Helyünk Európában.
Csövi Tóta! Jó volt amultkori beszéded O.J.-vel. Hajrá!
FerikE,

Amerikát muszáj volt belekeverni? :)

NYC-t leszólni hogy nem eléggé "amerikai" csak a totális releváns tudatlanságot türközi (igaz, azt legalább kristálytisztán).

Szabadság szobor? Empire State Building? Lincoln Center? Oszama is valamiért éppen NYC-t választotta...

A melting-pot egyébiránt az amerikai identitás egyik legfontosabb része. NYC meg a melting-pot definiciója.

Obama győzelméről pedig: nem a feketék nyerték meg neki. Azok akik a bőrszine miatt szavaztak rá kábé annyi embert tesznek ki mint akik a bőrszine miatt szavaztak ellene. 13% alatti a feketék aránya az USÁ-ban, a szavazók között alacsonyabb. Azok az államok amelyeket Obama megszerzett a republikánusoktól meg kifelyezetten fehérek (Iowa például 96%-ban fehér, de Indiana is +90%).

Országosan 7%-kal verte McCaint. A elektorátusbeli különbség viszont sokkal nagyobb volt (kiütés). Obama a legtöbb kritikus államban 20-30%-kot adott McCain-nek - itt nem osztott nem szorzott a fekete kisebbség. Másrészt a feketék (érthető okokból) általában szinte kizárólagosan a demokratákra szavaznak az utóbbi negyedszázadban. Szóval Hilary és Edwards is megkapta volna ezt a pluszt. A népcsoport akik megnyerték Obamának a választást a fiatalok és az új szavazók voltak.

A megjegyzésed a mai "füstös" bevándorlókról meg arra enged következtetni hogy nem tudsz sokat a huszadik századi európai imigránsokról. (tudniillik hasonló helyzetben voltak a "füstösökhöz", enyhén szólva őket sem látták szivesen, és ők is a szar körülmények miatt költöztek át, sokan nulla angoltudással.)

No, ha végigolvastad akkor kösz a figyelmet. :)

Csá.
ferike, kik is azok a "füstös" bevándorlók? afrikai feketek es muzulmanok nem nagyonvandorolnak be.
Elkepzelek egy Europat, ahol a nemetek a Nemet-romai csaszarsag, a franciak a Frank kiralyasag, az olaszok a Romai birodalom, a torokok az Oszman birodalom, a litvanok Nagylitvania, a szerbek Jugoszlavia, a csehek Csehszlovakia, az oroszok a cari oroszorszag terkepet lobogtatjak a focimeccseken. Europai eszmbe, szivmelengeto latvany :)
Ahogy a grafiti mondja: magyarok mennyetek haza, egy avar.
sutyerák:

"Az a matrica az Osztrák-Magyar Monarchia magyarországi részét ábrázolja.
Fasza lenne,ha az osztrák sógorok meg a Monarchia matricájával ékesített autoikból kiszállva nagyképüsködnének"

Ilyesmire gondolsz:

kepfeltoltes.hu/081118/our_slaves_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Waldi!
Érdemes lenne kiszámolni, hogy vajon ezek összeadva hányszorosát tennék ki Európának?
Lassan bele kéne törődni, hogy létezik az utolsó győztes joga és minden állam ezen a jogon birtokolja a területét.

Askeladden
Ez jó volt.
az oroszoknak nem a cári térkép a kedves, hanem a SZU, a szatelitekkel együtt.
Hat az lehet, a cari idoken Finnorszag, meg eszak Iran biztos nem ert annyit, mint manapsag.

Es akkor meg nem is szoltunk a Makedon es Mongol birodalomrol. Plane a Brit, Francia, Spanyol, Portugal gyarmat birodalmakrol.
Amugy nem tudom mi ez a kishituseg, koveteljuk ennyit, aztan majd legfeljebb megalkuszunk :

mek.oszk.hu/00000/00060/html/kepek/monagyl-terkep_dka.jpg
Nekem erősen gyanús, hogy az egész internacionális konfliktus felülről irányított. Konkrétan az APEH és a VPOP nyomásgyakorlása a közteherviselést félvállról vevő autós honfitársaink irányába. Mert kinek lenne a jelen eseményeket követően bátorsága szlovák rendszámú X5-össel parkolni az Üllői úton, például?
A hozzaszolasomhoz egy labjegyzetet.

Ezeken a lapokon tobben veltek mar Gyurcsany-fannak mert, horribile dictu!, vedelmembe mereszeltem venni Fletot. Es aki ilyet tesz, termeszetesen nem lehet mas, mint a legalapvetobb tenyek irant kozombos, elvakult fundamentalista. (Tettem ezt nehany nagyon-nagyon sztupid tamadassal szemben, amelyeknek neha UP a minositett eseteit produkalta, valahol a Magyar Nemzet kozeli melysegekben).

Tehat szeretnem elorebocsatani: nem vagyok Gyurcsany-fan. Fuztem hozza nehany elhamarkodott illuziot, amelyek mara sajnos szertefoszlottak.
Abban remenykedtem, hogy egy vaskezu diktator erejevel fog fellepni, es a mindenfele erdekvedelmi szervezetek sikongatasat elfojtva, a legkulonbozobb ellenzeki obstrukciokat eltiporva, a biztos valasztasi vereseget semmibe veve nekilat atszervezni a mi kivenhedt ellato-rendszereinket, es mindenfele arral szemben vegrehajtja azokat a szuksegszeru reformokat, amelyeket Szlovakiaban Dzurindaek (UP-nek mondom, hogy o is ertse: DZURINDAEK! DZU-RIN-DAEK! NEM FICOEK! NEM A FICO MEG A SLOTA!) vegigvittek.

Nos, ebbol nem sok lett. Fleto nagy tulelogepnek bizonyult - ha 2010 utan is az elvonalban marad, akkor kierdemli a rendszervaltas utani politikai tortenet legnagyobb tuleloje cimet. De vasakaratu, vaskezu reformer - nos, az nem.

Mert "nincs eleg tarsadalmi konszenzus a kello melysegu reformokhoz". Koszonjuk. Amikor a masodik vilaghaboru vegen az ostromlott Berlinben a sebesult katona labat erzestelenito nelkul kellett lefureszelni (mert mar regen nem volt erzestelenito sem), nos abban sem volt tarsadalmi konszenzus. Megis szarta le az orvos magasrol a tarsadalmi konszenzust - negy markos legeny lefogta a pacienst, az orvos meg fureszelt. Erre lett volna szukseg itt is.

Kar, hogy ehhez Fleto gyongenek bizonyult.
amergin:

Azert figyelmedbe ajnlanek egy tulelot aki vagy 20 eve a politika elvonalaban van, tulelve 3 elvesztett valasztast, szekhazbotranyt, kamu megfigyelesi ugyet, Kaya es Josip fele adocsalast, banya es szolo ugyeket, vagyonosodasi vizsgalatot, oszt jonapotot (a tatai kiszivargott beszed tartalmat tekintve sulyosabb volt, mint az oszodi), stb.
Talan ha Viktorka nem fekszik keresztbe, az alkotmanybirosag maig ertelmezhetetlen tamogatasaval, akkor tovabb jutnak a reformok.
Waldi! Ja, vegul is igen, igazad van. Ott a pont!
Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.11.18. 18:46:48
"nem legális, viszont ha valaki azt propagálja, hogy orrba kell verni, aki másmilyen (pl meleg), annak nulla erkölcsi alapja marad, amikor őt verik orrba. senki nem fogja sajnálni, senki nem fogja megvédeni. talán ezen érdemes elgondolkodni, meg azon is, hogy tényleg mennyi csodálatos eredményt tudhat magáénak ez a fényes eszme."

Nulla erkölcsi alapja? Te miről beszélsz? A demokrácia alapja a jog, nem az erkölcs. Tóta, a "liberális"...

Ok, azt írod, hogy akit az agresszió elégedetté tesz, vagy legalábbis hajlamos az agresszióra, annak nincs erkölcsi alapja arra, hogy védelmet kapjon, ha őt verik. Egye meg amit főzött.
Na jó, akkor megfordítom... Az a rendőrség, mely láthatóan nacionalista, szélsőséges (az egész szlovák kormánnyal együtt), és úgy gondolja, hogy az őt sértő reakciókra normális válasz a (törvénytelen) agresszió, miféle erkölcsi alapot élvez arra, hogy Tóta W. Árpád megvédje, megérzéséről biztosítsa őket? Mintha előtte arról irogattál, hogy az agresszív reakciók elminálnak mindenféle jogot.
Érdekes felállás. Az unblock, válogatás nélkül agresszívnek titulált (sejtett!) szurkolói tábor semmiféle jogot nem élvez, hiszen agresszivitásra való hajlama okán elvesztette a védelem jogát, ellenben az illegálisan eljáró, agresszív rendőrség nem vesztett el semmiféle jogot. Mi több, érezzünk együtt velük, értsük meg a verekedő fél szempontjait. Mi vaaaan? Most akkor az agresszívnak van joga a védelemhez vagy sincs? Te aztán "következetes" vagy.
Lásd be, ezt nem gondoltad végig! Te ÉRZELEMBŐL írsz. Neked ez csak egy alkalom arra, hogy az ún. szélsőségesek miatti fokozott frusztrációidat levezesd. Ők a te mumusaid. Csak az a baj, hogy annyira érzékeny pontod ez, hogy elveszíted önmagad, mindenekelőtt a liberálist magadban. Meghasonlás, no tartás. Ennyi. Mint a szlovák rendőrök, akik előbb ütnek, s aztán se gondolkodnak. Hogy lehet így bárkit komolyan venni??????? Szlovákiában a törvénysértő rendőröket, itthon az antilibsi "liberális" írástudókat...
Karesz!

Ugyan legyél szíves fejtsd már ki nekem hogy mik jelenleg a MAGYAR! érdekek?Érdekelnie, hogy szerinted ugyan mik lehetnek és miért vagyok én ezeknek az árulója?(ha már egy bizonyos réteghez soroltál, akikhez szerinted tartozom,holott tévedsz)
"És ettől még nem vagyok se sötét,se hülye.
dehogynem. ez csak az bizonyitja hogy erzelmileg kotodsz valamihez amihez racionalisan kene."
Egy kommentből lehülyézni valakit rendkívüli tehetségre vall.Lehet,hogy gondolkodni kellene előbb mielőtt valakit megsértesz.Az meg, hogy más is írt olyanról jókat amit nem élt meg,már ne is haragudj, de ebben az esetben abszolult nem hasonlítható össze ezzel.
Itt egyrészt az esély meglett volna,másrészt a tények ismerete alapján úgy gondolom senki nem engedhet meg magának olyan írást melyből süt a kárörvendés.Sőt, ez a post a jó kategóriába sem sorolható szvsz.
"huba 2008.11.21. 03:37:06
ferike, kik is azok a "füstös" bevándorlók? afrikai feketek es muzulmanok nem nagyonvandorolnak be."

A hispanic/latino közösségre gondoltam, aki mára az USA legnagyobb kisebbsége.

"Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.11.21. 09:14:31
az oroszoknak nem a cári térkép a kedves, hanem a SZU, a szatelitekkel együtt."

terkeptar.transindex.ro/belso.php3?nev=284
Kedves Árpád!

Tehát ha a szlovák rendőrnek nem tetszik, hogy egy fiatal történelmi térképet, zászlót lenget és közben ordibál egy focimeccsen, akkor agyba-főbe verheti... értem.
Akkor ez szerint, a melegeket is joggal verték meg a nem melegek,mert nem tetszett nekik, hogy a Bibliát nyalogatják az Andrássy úton.
Akkor is megvédted a verekedőket?
Nem emlékszem rá...

JTomi 2008.11.23. 15:36:53
"Karesz! Ugyan legyél szíves fejtsd már ki nekem hogy mik jelenleg a MAGYAR! érdekek? Érdekelnie, hogy szerinted ugyan mik lehetnek"
magyar erdek jelenleg a gyarapodas!
a hass alkoss gyarapits!
olyan helyzetet eletszinvonalat kell teremteni, hogy ide akarjanak "disszidalni" a szlovakok.

" és miért vagyok én ezeknek az árulója?(ha már egy bizonyos réteghez soroltál, akikhez szerinted tartozom,holott tévedsz)"
nyugodtan tartozhatsz barmilyen reteghez. ha trianonon busongsz az nem visz elore. de megha azt hangoztatod is hogy miert nem a nyelvhatar a hatar (, mint TAW es ami igazsagosabb lenne) az is csak rombolja, neheziti a kibontakozast.

ha nagymagyarorszag matricaval maszkalsz azzal rosszat teszel a nemzet ugyenek.

de meg lehetne szervezni egy 'hidakat az ipolyra' mozgalmat,
meg egy "sieloket a tatraba" is tobbet erne mint ez a magyarkodas.

""És ettől még nem vagyok se sötét,se hülye.
dehogynem. ez csak az bizonyitja hogy erzelmileg kotodsz valamihez amihez racionalisan kene."
Egy kommentből lehülyézni valakit rendkívüli tehetségre vall."
:)
nezd vissza korabbi szosszeneteimet benne van, hogy valakit lehulyezeni az ervek elfogyasat, a kapitulaciot jelenti.
szeretnem ha venned a distinkciot, nem hulyeztelek le!
te tetted azza magad, azzal hogy mit akasztasz ki magadra, (legalabbis sokak szerint)
igy OK?


"Lehet,hogy gondolkodni kellene előbb mielőtt valakit megsértesz."
akart teged megserteni a radai rosseb
!
nem jo ha erzelmileg viszonyulsz dolgokhoz amikhez racionalisan kellene.
az hogy 'jo magyar vagy' az nem zarja ki azt, hogy felismerd mik a lehetosegek es minek van ertelme.

"Az meg, hogy más is írt olyanról jókat amit nem élt meg,már ne is haragudj, de ebben az esetben abszolult nem hasonlítható össze ezzel."
1) nem haragszom, eszembe se volt.
2) mar miert ne lenne osszehasonlithato?.
azt hasonlitok azzal amihez kedvem van, ami celszeru a vitaban.
3) az ilyen ex catedra kijelentesek nem vezetnek sehova. ha tudod, hogy neked igazad van, akkor nem kell vitazni.
4)Volt egy meggondolatlan kijelentesed, en igazoltam egy peldaval, hogy nem altalnos ervenyu, ahelyett hogy elismerned, tovabb hadakozol a semmin. minek?

"senki nem engedhet meg magának olyan írást melyből süt a kárörvendés."
en nem ereztem a karorvendest, jollehet a 'minek mentek oda' kerdes az benne van, de az jogos. mertha valaki provokalni megy ne csodalkozzon, ha bejon.
(az mas kerdes, hogy a rendorsegnek nincs joga verni azt, aki magyar zaszlot akaszt ki, de ott a torveny tiltja)

szia Karesz
süti beállítások módosítása