W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Felülnézet

2008.10.22. 07:30 Tóta W. Árpád

"Tessék megnézni, hol tart ma Magyarország és hol tart Szlovákia. Mi ma nyugodt felülnézetből tekintünk magyarországi barátainkra, mert mindaz, amit gazdasági, szociális és pénzügyi téren elkúrható volt, azt el is kúrták úgy, ahogy az csak keveseknek sikerült"

Robert Fico

Intelme gyorsan, nyersen ért. A sajtszagú tótok miniszterelnöke beugatott nekünk. Az államalkotó nemzetnek. A Kárpátok pumájának. Így elkanászodott ez a kitalált, csinált népség.

És még igazuk is van, hogy rohadnának meg. Nyugodt felülnézetből tekintenek ránk. Röhögnek rajtunk. Hiába hazudunk magunknak államalkotó nemzetről, pánmagyar primátusról, magyarok istenéről, turulról meg főnixről. A világnak nem kötelessége elhinni nekünk, amit összeképzelgünk. Nem is hiszik.

Az a legkevesebb, hogy a szlovákok tiszteletlenek velünk, legfeljebb rosszul esik. Az már nem mindegy, ebből összerakják-e a képet, hogy a felvidéki magyarok mögött egy megroppant, gyenge anyaország áll, tehát a sanyargatásuk nem túl veszélyes, ha a Slota-féle baromállatoknak – vesd össze: „nemzeti radikális” – az okoz örömet. De nemcsak Szlovákia veszi ám észre, hogy mi a magyar most.

Itt köröz fölöttünk a spekulációs tőke, amelyről misztikus legendák terjednek, de az tény, hogy létezik. Csakhogy nem azért akarja bedönteni a forintot, mert gonosz, vagy mert zsidó. A tőke számol. Egyértelmű trendeket keres. Ahol a stabilitás töretlennek tűnik, ahol nem látszik első blikkre az omlásveszély, ott befektet, épít, vásárol. De észreveszi azt is, ha valahol nagy leértékelés várható. Nédd má’ azt a nyugdíjrendszert! – mondja egyik keselyű a másiknak. – Aha, ott borulás lesz. – Azzal leszállnak a Kárpátok szent bércére, és nézelődnek tovább. – Höhö, odasüss, ha akarnák, se tudnák rendbe rakni az országot! Azt a népszavazást figyeld!  – Hamar meggyőzik magukat, hogy a forint esésére játszani, az jó pozíciónak tűnik.

Amikor dotcombuborék van, akkor a high-techben élenjáró országokat, régiókat elönti a pénz. Ha meg a hitelválság és a pánik söpör éppen végigfele, akkor oda érdemes figyelni, ahol hitel nélkül megáll az élet. Ha egy ország arra van berendezkedve, hogy - egyenként és összesen - jóval többet költ, mint amennyit keres, akkor ott műsor lesz, amikor elapad a kölcsön. Lehet menni tunkolni.

- A… a nemzeti csúcs!
– nyögi egyik spekuláns a másiknak a vonaton. – Igen, nagyon súlyos! Teljesen kész vannak! – és kínjukban vihognak, mint aki először látta Anettkát.

Nicsak, ki beszél?


Eleve, ahol a válságkezeléshez egy külön árnyékállamot kell összehívni, ott baj van a kormányozhatósággal. Erre szolgálna ugyanis maga az állami intézményrendszer: a kormány, az Országgyűlés, a pártok összessége, azok szakértői, elemzői, munkacsoportjai. Ugyanazok az arcok nem lesznek okosabbak attól, hogy másik teremben gyűlnek össze.

De a Viktor megígérte a cicamászóka tövében, hogy ő nem áll szóba a Ferivel, viszont ha nemzeti csúcsnak hívják parlamenti vitanap helyett, akkor esetleg felfüggesztheti a durcát. Tényleg fontos dolgok ezek, nem akarom bagatellizálni, az örihari, az szent, illik tiszteletben tartani. Ha neki ez kell ahhoz, hogy értelmesen hozzászóljon az országhoz, akkor legyen.

És íme, megérte a nagy hűhó, Orbán Viktor előállt a recepttel. A forintválságot őszerinte a miniszterelnök-csere oldaná meg. Így natúr. Ennyi.

Szó se róla, azt pontosan tudja a forintválság, hogy Gyurcsány Ferenc reformterveinek legalább a következő választásokig reszeltek. Ciklus végén ő nem tud reformálni, olyankor ő elkúrni szokott. Ciklus elején voltak próbálkozásai ez ügyben, de azt meg éppen Orbán Viktor tette lehetetlenné. Maradt a rendszer, ahogy volt. Csak a bemeneti és a kimeneti csapok tekergetésére volt módja. A költségek minimális átrendezését – azt, hogy háromszáz forintot maga az orvost igénybevevő állampolgár fizessen, legálisan, tisztán – megtorpedózta a népszavazás. Amit sokféleképp lehet magyarázni, de nem csinált kedvet senkinek ahhoz, hogy a status quo zsarnokságába bele merjen túrni.

De ha a forintválság épp a miniszterelnök-cserétől múlik el, akkor rajta. A spekulációs tőke nyilván megnézi magának az új miniszterelnököt. Beárazza. Feltúrja, kiguglizza az előéletét, és megpróbálja kispekulálni, miféle intézkedéseket lehet tőle várni. Aztán ha úgy számolja, hogy ez a faszi kérlelhetetlen ellensége a túlköltekezésnek; hogy ennek van bátorsága a fenntarthatatlan rendszereket fenntarthatóvá, hitelfüggetlenné alakítani, és megvan a bátorsághoz a hátország is; hogy ez nem hangember és nem parasztvakító demagóg, és nem kell magát nekifutásból arcon köpni, ha nekilát a munkának - akkor a hiénák farkukat behúzva elszaladnak. Ha Magyarország összedőlésére játszani kockázatossá válik, akkor majd nem játszanak arra.

Kár, hogy Orbán Viktor nem árulta el, ki lenne ez az ember, és mit csinálna. Mert ő maga onnan, a nyugodt felülnézetből nem is látszik.

Üdvösségtan
Dömdödöm
Return of the Takarodj



Címkék: orbán gyurcsány reform

481 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr97725831

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Reakció - polgári underground 2008.10.22. 16:21:47

Kérdések Orbán Viktorról és a felelősségről Kedves feketeöves balosok, (és Tóta W. Árpád) akiknek az égadta világon mindenről Orbán Viktor jut eszébe, kérlek engedjétek meg, hogy most ne az ő ötleteivel vesződjek, és felvessem a felelősség kérdését.…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"a Svédből iró kollégának csak gratulálni tudok."

Én is! Miközben gyengéden jelezném, h Svédországban kb. 80 magyarországi pszichiáter dolgozik, s ezalatt itthon idióták sora randalírozik (főleg egy kupolás épület belsejében), szerencsétlen, ápolás nélkül maradt skizofrénekről és pszichopátiásokról meg ne is beszéljünk...

És akkor csak Svédországot, és csakis a pszichiátriát hoztam fel példának.

Paszternákom!

Az a baj ezzel a fletó gyerekkel, h folyamatosan képes arra, h tematizálja a közéletet. Hol új tulajdonosi programozik, hol magyar kártyázik, hol nemzeti csúcsozik, hol csak egyszerűen bemutatja egy súlyos vonatbaleset kapcsán, milyen egy kiváló képességű, emberi értékekben dúskáló, határozott, ép pszichéjű országvezető.

Összességében azt a látszatot kelti, h fontos, nélkülözhetetlen ember a pártjában. Addig, amíg ezt el is hiszik a szocik, addig mi hiába küldjük el az altájékba. Sztem arra játszanak most, h legyen költségvetés, és tavasszal, az EP választáson kapott alapos zakóval majd útilaput kötnek a talpára.

Csak a paródia szintjén érzékeltetném azt is, h elnézve feri morfológiai adottságait, kezdem érteni mi az, ami egyre inkább gyűlik a medencében.... a Kárpát medencében;-))))

Üdv.

Ps.: Jaaaa, és Árpi oldja meg már a házit végre!;-)))
paszternak

nem én írok hülyeséget, hanem a hülye érti félre.
Burkus: "Azt azért te sem hiszed, hogy a pénzügyileg kontraszelektált hallgatók minőségibb alanyai lennének a felsőoktatásnak???" Legalabb kicsit megneznek, mire cseszik el a penzuket.
Ismerek olyat, aki azert jar egyetemre, mert lenyegesen jobb korulmenyeket elvez, mint otthon (felujitott kolesz, havi 25ezer szoctam), es ezert semmilyen munkat nem vegez, evente valt szakot. Es ez nem a ritka kivetel: sorolhatnam a peldakat, legkulonfelebb teruletekrol. Olyan programokon, ahol egy amerikai egyetemen tolongana a diaksag, nalunk senki meg sem jelenik - miert erolkodjenek, ha az egyetemista let a cel, es nem az eszkoz. Bizony, fel kell noni, es szerintem jo, ha ez ki van mondva. Viktor-apu persze tovabbra is rugdalozoban jaratja az ifjut, de a fenti hivei szerint titokban majd injektalja bele a tesztoszteront es novekedes-hormonokat. A nemeteknel egyebkent sokaig volt ingyenes az egyetem, de fenntarthatosag es szinvonal szempontjabol is befuccsolt - nem veletlenul vezettek be a tandijat. Amit egyebkent egy nyari honap alatt meg lehet keresni.
klacus: "Az oktatásban a színvonalat a ponthatárok emelésével, és az állami szakok csökkentésével kell elérni." Ez is egy megoldas, de hogyan potolod az egyetemeknel hirtelen kiesett forrasokat? Masfelol vegul megint az allamnak kene eldonteni, hogy mi a jo szak, es epp te irod, hogy fogalma sincs. Es a felveteli nem feltetlen alkalmas a majdani egyetemi szereples bemeresere.
klacus 2008.10.26. 07:43:00-ra

Nem hogy nem sok, hanem ez már meg is történt.. komplett családok vannak itt egy olyan svéd kisvárosban, amiről 2 éve még azt sem tudtam, hogy létezik.. Orvosok, mérnökök, de más foglalkozásúak is. Hm, egy orvos ismerősöm mesélte, itt Svédországban kevés orvost képeznek, mert DRÁGA! Inkább megveszik őket kilóra! No honnét? Magyarból, Lengyelből.. Göteborgban van egy olyan kórház amit úgy is hívnak: Magyar kórház, mert az orvosok nagy hányada marad. Szóval én úgy látom, hogy sokam elpárologtak otthonról, és olyanok akik lehet hogy hiányoznak otthon is.. Egy dologra kíváncsi vagyok, egy éve nem voltam otthon, most megyek haza karácsonyra. Mi változott? Túl sok pozitívat nem várok..
szia paszti! a tegnap nem az én napom volt, ezt a habsburgot is elszabtam szégyenszemre, holott a fidesz mellett a bourbonokra mondják, hogy nem felejtettek és nem tanultak semmit. (arról most ne beszéljünk, hogy a kaposvár is elverte a kte-t)

végignéztem orbánt a péntek este 8 ismétlésében ma reggel a hittévén. az ember nagyon meggyőzően beszélt mellé olyan 50 percen keresztül. ha jól emléxem az elmúlt 20 évből pontosan négyet töltött kormány élén. ehhez képest előadta, hogy van egy másik politika is, ahol majd nem szívnak az emberek, mert ő felszabadítja az energiákat és legyőzzük a válságot. ugye azt gondolni egy átalakuló társadalomról, amelyik ráadásul integráns része a térségnek és az az utóbbi időben jogilag is az uniónak, hogy a gazdasági, a társadalmi, a kultúrális etc viszonyok csak úgy ukk-mukk-fukk négyévente megváltoznak... hát az nagyon naív állampolgár lehet.

valójában orbán biaknó felhatalmazást fog kérni, bármikor is lesz a választás. azt ha megkapja, majd elengedi az inflációt annyira, hogy nem kell elvenni semmi szociális juttatást, majd elértéktelenedik.

az is nagyon világosan lejön a fidesz jelenlegi kommunikációjából, hogy baszottul tele a gatya a fletó miatt. bárki, csak nem ő, ezt szajkózza mindenki, aki ebben a subban megszólalt a napokban. ilyen is volt, ha jól emléxem, akkor nem jött be. azóta orbán is nagyon jól tudja, parlamenten kívüli eszközökkel nem lehet fletót elmozdítani. marad másfél évig tehát a fidesz szuperdemagóg válasza a napi eseményekre. vagy megszavazzák a megyék megszüntetését célzó kétharmadost pl? aligha... show must go on... csak már most is baszottul unalmasnak és kiégettnek tűnik a project, pedig hol van még a költségvetés megszavazása?
erőspista: "És te tényleg ehhez tapsikolsz ? "

mihez tapsikolok, pontosan hol és hogyan tapsikolok. ezeket illene megjelölni.

nem gondoljátok, hogy kicsit agyatokra ment a Párt? melyik jelszó van éppen érvényben: "aki nincs velünk, az ellenünk van", vagy "aki nincs velünk, az velük van"? úgy néz ki, az utóbbi.

tapsikol a faszom. te abból, hogy jelen cikk éppen OV debilitását boncolgatja, azt a következtetést vonod le, hogy én tapsikolok a másiknak. minden rendben?

Paszternak: "Sorry, de ez a lukácsgyörgyista szemellenzős marxizmus"

na ez a másik. te mi a faszról beszélsz, barátom? keresd ki, húzd alá, és akkor dörgöld. de aztán marxizmus legyen a javából, mégpedig lukácsista!
Wave:
"Ismerek olyat, aki azert jar egyetemre, mert lenyegesen jobb korulmenyeket elvez, mint otthon (felujitott kolesz, havi 25ezer szoctam), es ezert semmilyen munkat nem vegez, evente valt szakot."

Nem tudom, hogy a diákhitel hány szemeszter erejéig folyósítható, nem-e lehet inkább az, hogy pl. az illetőknek nincs munkájuk, de (diák)hitelből megélnek, elbulizgatnak. Ez esetben nem lenne rossz egy max. 8-9 szemeszternyi futamidős folyósítási limit (nem tudom, hogy ilyen van-e, ha lenne, akkor helyeselném) - ráadásul az egész iskolai eredményekhez is lehetne kötve.

Másrészt a magyar gazdaság jellegét tekintve nem igazán a szakmunkás a legkeresettebb, hanem a betanított munkás. Ebbe az irányba megy el az is, hogy egyes szakmák képzését már tanfolyami formában is végzik (pl. hegesztő). Sajnos éppen a kis- és közepes vállalatoknál kel el a jó szaki, ahol pl. nincs pénz fullos CNC-vezérelt gépre (melyet mérnök programozgat), csak egy felújított esztergapadra. Na emellé kellene a szaki. Ezen vállalkozások fejlesztését meg ... tyűha, ki is erőlteti?
as for "házi feladat", ha már a sajátotokkal (ld előbb) kész vagytok. mi is vlt G.f.P. állítása? nézzük.

"1. Orbán szociálisan demagóg, populista retorikát folytatott a kormány reformjai (értsd: reformpropagandája) ellenében, nem vitás."

így van.

"2. A nagy nyilvánosság előtt pedzegetett marxista ízű orbáni víziók a leghúgyagyúbb szélsőbalosok egalitárius eszméivel is felveszik a versenyt, nem vitás."

örvendek. (paszternak és erőspista készíthetik a hőbörgést, itten OV lett lemacistázva)

"3. Ma is csak találgatni tudunk arra vonatkozóan, h kormányra kerülése esetén a kéri-beszéd szerinti liberálisabb gazd. pol. v a nyilvános kommunikációja szociálpopulista fasságai érvényesülnének-e, nem vitás."

mint írtam, hitkérdés. azok dolgában én nem vagyok hajlandó dönteni, nem vagyok hívő típus. ha a mese nem áll össze, kiröhögöm.

"4. Amiről nagy nyilvánosság előtt beszél, az fényévekre áll bármiféle konzervatív v neokonzervatív gazdaságpolitikától, nem vitás."

így van, tegyük hozzá, bármilyen koherens, egyáltalán megvalósítható politikától.

"Te és a baloldali média egyként akarja megetetni azt a fost az újságolvasó közönséggel, hogy ezt - az egyébként valóban a debilitás határát súroló - ellenzék lehetetlenítette el."

mármint "a reformokat". (én nem óhajtom megetetni senkivel, megjegyzem, a véleményemet osztom meg, nem jár 300 forint annak, aki egyetért.)

"A Gyurcsány-kormánynak minden eszköze megvolt arra, hogy a feles törvényhozás keretei között rendbebassza ennek az országnak a gazdaságát."

ok, tegyük félre, hogy súlyos terhek leledzenek a 2/3-os szférában is (pl a faszlóbáló önkormányzati vízfej). nézzük a népszavazást, amelyről ebben a cikkben azt írom, hogy effektíve megtorpedózott (és nem 2 évre) minden olyan átrendezést, h a központi költségvetés helyett a szolgáltatást igénybevevőkre terhelje, legalább részben. igen, én azt gondolom, hogy ha egy tömegpárt ezekben a kérdésekben súlyos vereséget szenved (ahogy az mszp), akkor nem kell sokat spekulálni azon, hogy fognak-e ezek olyan intézkedéseket hozni, amelyektől aztán a távoli, elvont költségvetés helyett a Zembereknek kell fizetni. nyilván nem fognak. ettől aztán beszarik a téeszelnök. ekkor aztán malacka és a fidesz többi drukkere eljárhatja az örömtáncot, de hadd ne kelljen már velük dajdajoznom, hiszen faszságot csináltunk, véreim.

amúgy abban sincs vita, hogy pl a vizitdíjat a TB-t nem fizetőkre kellett volna csak kivetni, pusztán taktikailag, és hasonlóan lehetett volna okosabban tandíjazni. ez a felvetés azonban túl konstruktív egy OV-nak. hülyegyerek csak dobálózni tud az építőkockával.

és fenntartom azt is, hogy ha a tőke/külföld/ET felfigyel arra a "megoldási javaslatra", hogy miniszterelnököt kell cserélni, akkor az utolsó jelöltjük lesz az a majom, aki ezt a népszavazást orkesztrálta. ez a népszavazás súlyos hitelességi terhet fog jelenteni kifelé is és befelé is. nem véletlen, hogy maga a fidesz és a táborlakói is igyekeznek eltávolítani maguktól, úgy tenni, mintha tőlük függetlenül történt volna.

hogy megtehette, annak többek közt olyan okai vannak, hogy az AB koszos kurvák gyülekezeteként viselkedett. ez azonban akkor volt téma, meg is találod, ha keresed.
Lapi!

Nem akarok beleoktalankodni a Pasztinak írtakba, de

ad1. A péntek8-ban nagyonis konkrét dolgok is elhangzottak pl. arról, h tudatosan és hazug módon felültervezték az önkormányzatok bevételeit jankóék a költségvetésben... (szvsz a GDP növekményt is, de nekik úgysem számít, ha rosszul számítanak, ők nem felelős kormánya az országnak.)

ad2. Honnan veszed, h Viktor a vektor irányát az infláció felé fordítaná???? Színtiszta rosszindulatú prejudikálás.

ad3. "a fidesz jelenlegi kommunikációjából, hogy baszottul tele a gatya a fletó miatt." - írod.

Ezt jól érzékeled, de a következtetés abszolút téves!
Nem a Fidesz szempontjából van tele a gatya, hanem az_ország_szempontjából_.
A fidesznek tképpen még érdeke is, h fletóval menjen neki a következő választásnak a maszop, mert akkor holnap is szop.

Üdv.
"A fidesznek tképpen még érdeke is, h fletóval menjen neki a következő választásnak a maszop"

tényleg? akkor a saját jobb karjukat akarják levágni az állandó takarodjozással?

ez meglepne, nem úgy ismerjük a fiúkat, mint akik a pártérdeken felül bírnának emelkedni. gyorsan hozzáteszem, semelyik fiúkat se.
"nem-e lehet inkább az, hogy pl. az illetőknek nincs munkájuk, de (diák)hitelből megélnek, elbulizgatnak."

de igen, valószínűleg tömeges. aztán majd lehet tüntetni a parlament előtt.

(és lehet megint elengedni a hitelt, szavazatszerzés végett.)
Árpi!

(Először is: malacka nem a fidesz drukkere, hanem ferenc tesó ellendrukkere, akit jelenleg csak a fidesz tud kiiktatni.)

Amikor Orbán szociáldemagógiájáról/populizmusáról írsz, akkor megfeledkezel arról, h ezt a vonalat a szocik vezették be, méghozzá a 2002-es kampányban... vagy még előbb.
Neked csak a fidesz/Viktor populizmusa és demagógiája fáj, azoké nem, akiknek drukkolsz.

A tőke egyelőre ingatag: a válság előtt még a Viktort szerette, most már ki tudja.

Nem a népszavazás torpedózott, hanem az, h fletó egész mást kezdett csinálni, mint amit ígért, aztán meg kijött az őszödi beszéd.

Ha nincs_őszödi,_nincs_népszavazás!!!

Akkor most ki torpedózott? Maga fletó!!!

"amúgy abban sincs vita, hogy pl a vizitdíjat a TB-t nem fizetőkre kellett volna csak kivetni, pusztán taktikailag, és hasonlóan lehetett volna okosabban tandíjazni. ez a felvetés azonban túl konstruktív egy OV-nak. hülyegyerek csak dobálózni tud az építőkockával."

Pusztán taktikailag? Nem, azért mert az úgy lett volna korrekt és igazságos.
Érdekes, nem emlékszem, h ezt annak idején mondtad volna... Mérgesen és orbánfóbiásan írsz, Árpi. Minek?

"az utolsó jelöltjük lesz az a majom, aki ezt a népszavazást orkesztrálta."

értem, tehát a feri nem lehet jelölt, mert miatta volt a népszavazás. Ha ő lemond 2006. őszén, sosincs népszavazás. Elég lett volna az is, ha más szocialista főhülyének adja át a lasztit. Még az olyan egyszerű pojáca is átlátta, h a távozni kell, mint a Hajós, pedig aztán ő nem OV drukker, ha jól érzékelem.

Nem tudom, nem jelentene ebből a reformos, kiadáscsökkentős patthelyzetből kiutat egy villám-euró-bevezetés...

Brutálisan hangzik amúgy az ehhez szükséges 0-1% hiány, de ha valamikor, hát most baromira látszik, miért is nem jó, ha 10%-kal többet költünk jóléti kiadásokra, mint a szomszéd országok.

index.hu/index.html


Izland, Ukrajna, Pakisztán.

Nem tudom, ki hogy van vele, de én nem szívesen látom Magyarországot ebben a csoportban, akármiről is legyen szó.
Pláne nem gazdasági elemzésekben.
"(Obama) is a decent person and a person that you do not have to be scared about as President of the United States...He is a decent family man and citizen that I just have disagreements with on fundamental issues."

mondta ezt john mccain az amerikai elnökválasztás hajrájában egy lakossági fórum-féleségen válaszul egy magas labdára, amit az egyik jelenlévő aggodalmas republikánus polgártól kapott (mondván, hogy obama marxista-anarchista-terroristákkal haverkodik).

nálunk mekkora az esélye egy ilyen mondatnak?
Árpi!

A Fidesz nem attól fél, h a feris maszopot nehezebben győzi le, mint a pl. egy gráfost, hanem attól, h ha ferit nem iktatják ki sürgősen a magyar politika elitjéből, akkor nagyon erős ellenzékük lesz.

Feri a győzelem gátja nem lehet (sőt), viszont a kormányzásnak "miazhogy, nagyonis!"
"nálunk mekkora az esélye egy ilyen mondatnak?"

Pont annyi, mint az óceánon túl egy őszödi beszéd utáni hatalmon maradásnak...
"malacka nem a fidesz drukkere, hanem ferenc tesó ellendrukkere"

mindig van rosszabb.

"akkor megfeledkezel arról, h ezt a vonalat a szocik vezették be, méghozzá a 2002-es kampányban"

neked komoly meglepiket tartogatna a fidesz 97-98-as kampányának elemzése.

"Ha nincs_őszödi,_nincs_népszavazás!!!

Akkor most ki torpedózott? Maga fletó!!!"

sőt, Horn. vagy Kádár. Kossuth.
OV eszerint egy akarat nélküli báb?

"Pusztán taktikailag? Nem, azért mert az úgy lett volna korrekt és igazságos."

egyrészt írtam már akkor is, de asszem kommentben. másrészt bizony taktikailag.

ugyanis maga az önrész nem igazságtalan koncept. nézd csak meg a biztosítódat. ha te összetöröd a trabit, és van cascód, akkor is kell önrészt fizetned, bizony, kétszer fizetsz, pedig már a biztosítást is ki kellett pengetni. egyszerűen jobban el lehetett volna adni, és érdekeltté tenni azt a 3 milliót, akik még fizetnek közterheket.
malacka:
"malacka nem a fidesz drukkere, hanem ferenc tesó ellendrukkere"

szóval pontosan ez itt a gond.

ezzel olyan vagy, mint egyik forma1-fan haverom, akit soha nem érdekelt, ki győz, csak az számított, hogy NE ANNAK A MOCSKOS SCHUMACHERNEK lengessék meg a kockás zászlót :)

ennél még az is jobb lenne, ha orbán-fan lennél
"ha ferit nem iktatják ki sürgősen a magyar politika elitjéből, akkor nagyon erős ellenzékük lesz. "

hooooppá!

gondolod, népszavaztatna?
na majd akkor jól megmondom neki, hogy köcsög.

és mondd csak, nem azon a megállapításon lovagoltatok eddig, hogy az erős/genya ellenzék mit sem számít, hogy egy kormánynak attól még keresztül kell vinnie az akaratát?
Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.10.26. 22:57:01
""nem-e lehet inkább az, hogy pl. az illetőknek nincs munkájuk, de (diák)hitelből megélnek, elbulizgatnak."

de igen, valószínűleg tömeges. aztán majd lehet tüntetni a parlament előtt.

(és lehet megint elengedni a hitelt, szavazatszerzés végett.)"

A diákhitel is hitel, a hitelbírálati szempontok szigorításával lehetne élni. Nem hinném, hogy sok szülő menne ki tüntetni, mert gyereke tanulás helyett elbulizta az időt és így lecsúszott a hitelről.

"amúgy abban sincs vita, hogy pl a vizitdíjat a TB-t nem fizetőkre kellett volna csak kivetni, pusztán taktikailag, és hasonlóan lehetett volna okosabban tandíjazni."

A radikális változtatásokat nem biztos, hogy radikálisan kell meglépni. Azért van annyi okos ember, hogy okosan tegyék a dolgukat és ne fejjel menjenek a falnak. Mindig is az volt az érzésem, hogy az a rohadt sok jónak titulált reform témánként a kormánynak egy-egy nyamvadt brainstormingot sem ért meg, nemhogy egy FMEA-t.
malacka69 a 3,14masz antifletotika · szenzor.freeblog.hu 2008.10.26. 23:22:06
"Árpi!

(Először is: malacka nem a fidesz drukkere, hanem ferenc tesó ellendrukkere, akit jelenleg csak a fidesz tud kiiktatni.)"

Személy szerint www.medgyessy.hu -t olvasgatva eszembe jutott, hogy milyen is volt annak idején az új középbe tartozni.
"Nem hinném, hogy sok szülő menne ki tüntetni, mert gyereke tanulás helyett elbulizta az időt és így lecsúszott a hitelről."

eleve az alanyi jogon járó hitel egy hülyeség, talán kivéve az első évet. ösztöndíj kell, mégpedig olyan, ami ösztönöz. az úgy nem oké, hogy éppen átcsúszkálsz, de tömjük a zsebed.
Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.10.26. 23:49:13
""Nem hinném, hogy sok szülő menne ki tüntetni, mert gyereke tanulás helyett elbulizta az időt és így lecsúszott a hitelről."

eleve az alanyi jogon járó hitel egy hülyeség, talán kivéve az első évet. ösztöndíj kell, mégpedig olyan, ami ösztönöz. az úgy nem oké, hogy éppen átcsúszkálsz, de tömjük a zsebed."

Na itt jönne be az, amit felelős projektmanagementként hiányolok. Pl. az irányban megegyezünk, a kivitelezésben nem teljesen (vagy nem tudunk 100% biztosak lenni benne). Erre fel találták ki a pilot-projektet, pl. legyen úgy, ahogy te mondod kísérletileg 1 évig. Az eredmények statisztikai kiértékelése és a felek elé terjesztése után többet tudunk róla, hogy ez-e a járható út.
mingyábelehalok, Árpi

fletó az én szememben a morális demokrácia gyilkosa. Ennélfogva én annak drukkolok, h a gyilkos elnyerje méltó büntetését. Természetesen nem akarom, h szar legyen az országnak, csak azért, h feri belebukjon, de az én szememben, aki nem akarja ferkó bukását, tehát fel bírta dolgozni az őszödit, netán azt még "szenvedélyes igazságbeszédnek" is tartja, az egy politikai gengsztert támogat, és ebbéli véleményemben nem ismerek egy fikarcnyi kompromisszumot sem. Ennyi.

"neked komoly meglepiket tartogatna a fidesz 97-98-as kampányának elemzése."

Pontosan kinek a nevéhez fűződik a 3,60-as kenyér illúziója??? Hányban vagyunk????

"ennél még az is jobb lenne, ha orbán-fan lennél"

Ha orbán-fan lennék, hülye lennék, mint ahogy általában véve minden politikus szemellenzős fanja az valamilyen szinten.

Árpi!

1998-2002 között is nagyon erős ellenzéke volt Orbánéknak, ráadásul egy segghülye miatti terhet is cipelniük kellett (Torgyán), mégis tették a dolgukat. Emlékszel? Kétéves költségvetés, ritkított ülésezés. Számított az ellenzék folyamatos háborgása? Nem. Na ugye!
Az más kérdés, h feriben olyan hatalmas lesz a bosszúvágy, és annyira erős retorikában, h a médiával együtt nagyon sokat tud ártani népszerűségben, de attól még az első két évben simán csinálhat bármit egy lévendő kormány. Ha meg Orbán van olyan balfasz, h nem építi be egyértelműen a költségvetésbe a fontos dolgait, és fletó ki tud csikarni népszavazást, ráadásul eredményest, akkor megérdemlik a sorsukat.

Jelzem, az AB-t békén hagyhatnád már, mert nem ők kúrták el, hanem feriák azzal, h balfaszul vezették be a kicseszett díjaikat. Te valahogy minden kormányzási hibát vki másra kensz: hol az AB-re, hol a Fideszre, hol Orbánra, hol arra, h választás előtti utcsó két év, hol...

Csak azt nem értem, h ha gyurcsány télleg olyan kibaszott tehetséges, és ő volt legtöbbet hatalmon, miért ő ért el messze legkevesebbet?
Nem hiszem, hogy annyira "felülnézetben" lesznek szlovák barátaink, ha, esetleg, a nemzetközi autópiac recesszióba megy át. Erre pedig komoly esély van.
"Te valahogy minden kormányzási hibát vki másra kensz"

ne legyél igazságtalan, malacka, mert ez pl nem igaz. azt viszont nem nézem jó szemmel, hogy a népszavazásért nem akarjátok elvinni a balhét.

ismétlem, az önrészeknek az volt a _lényege_, hogy nem a költségvetésből kapták a dellát az orvosok/egyetemek, hanem a júzertől.
az eltörlése viszont bizony ktsgvetést érintett, ld erről Éger szövegeit.
"ha, esetleg, a nemzetközi autópiac recesszióba megy át. Erre pedig komoly esély van."

ez inkább tény, de ebben mi is érintve vagyunk beszállítóként, már építenek is lefele Miskolcon meg Sopronban vagy arrafelé. viszont ha szorítani kell, nem a Kia meg a Peugeot fogják a legnagyobbat szívni, imho.
Eszem, micsodám megáll TWÁ !!! (Mert ma is rámszóltak, hogy csúnyán mondom)

Bokros Lajos mióta pártkatona te szerencsétlen ???!!! Mert én teljesn egyértelműen őt tolom, mint hitelesen alkalmasat a totál 00 utsó hazug GYF-el szemben és a kakukktojés Viktor mellett. Mert a mindent szét lehet hazudni tecnikáját azért Ferenc vezette be, lásd Őszöd, mer ezt is mindig beamnéziázod.

Ja, hogy velem meg az a baj, hogy nem fényezem GYF-t ??? És akkor jössz a fiktív OV démonizálással, csak mert észrevételeztem, hogy tőle számonkérsz mindent, bezzeg Fecótól semmit, mikor tőle tudjuk amúgy mekkora egy hazug senkiházi. Ennyi a bűnöm. VÁLLALOM !

Vezesd már le akkor mégis mitől lesz neked alkalmi istenkirály az, aki saját elveit tagadta meg sokadjára 2 éven belül, és vele együtt a reformokat is ?
ez sem egy gyurcsányi megközelítés, de bármennyire fáj neki létezik:

index.hu/gazdasag/magyar/csaeur081026/

Persze van aki csak annyit tud, hogy, ami nem elég Ferkós az hülyeség...
De ezért Pulitzer-díj ?
"Vezesd már le akkor mégis mitől lesz neked alkalmi istenkirály az"

komám, azt kértem az előbb, muti, hol és mit kifogásolsz. "tapsikolást" muti. fantomokkal hadakszol.
van itt egy érdekes írás a washington post-ból. és próbáljunk meg logikusan gondolkozni:

www.stop.hu/articles/article.php?id=401608

a wp tehát rögzíti, hogy mo pénzügyi összeomlása az osztrák és német bankrendszer összeomlásával járna. ezért valami azt súgja nekem, pl a németek érdekével nemhogy egy előrehozott választás, de még egy szimpla kormányfőcsere is élesen szemben áll.

(ha magyarázni kell, hogy ebben a kritikus időszakban önmagában milyen fokú bizonytalanságot okozna a pénz- és tőkepiacon egy érdemi politikai hatalmi válság, hát...)

bizony a pénteki interjúban orbán azt mondta, nem a többi ellenzéki párthoz kíván fordulni, hanem a zemberekhez. (gondolom összedob megint egy nemzeti konzultációt. :D)

az imf pedig amint lejön a néhány órája kidobott wp cikkből (is) bedob egy akkora hitelcsomagot, hogy abból simán megmenthető a forint árfolyam, s ezen túl a pénzügyi stabilitás.

egyre inkább az jön le, hogy magyarlandnak a hitel felhasználásához nagyon komoly szerkezeti átalakításokat kell megcsinálni.

magyarul nagyon könnyen olyan dolgok lesznek a csomagban, amit ugyan a koala meg akart csinálni (jól-rosszul, de hozzányúlt a tabukhoz, mint ingyenes eü, ingyenes felsőoktatás etc), ám a zemberek és annak élcsapata, a fidesz ezt ügyesen megakadályozta a frappáns népszavazás kapcsán.

ha ez így lesz, hogyan fog az orbán vezette fidesz pl. az egészségügy finanszírozásának megváltoztatására reagálni. mit mond majd akkor, ha néhány tucat kórházat az imf előírása miatt kell majd bezárni? mit szól majd, ha a tandíj bevezetéséhez ragaszkodik az imf, vagy éppen a szárnyvonalak, kisiskolát, vagy éppen a gyest, gyed mai formáját kell radikálisan megvágni?

hát majd elküldi a fidesz az anyukájába a imf-et, németországot és az usá-t. és konzultál a néppel... vagy tömegtüntetéseket szervez... vagy újabb népszavazást kezdeményez... hát, ha ez így lesz, akkor majd lehet számolni 2010 után is. abban megállapodhatunk, ma senkinek sincs fingja sem arról, hogy áll majd európa, az usa, de az egész világgazdaság a recesszióval.

ha meg fletó levajazza, hogy az unió kivételt tegyen és mondjuk 2010. január 1-én bevezetik nálunk is eurót, na akkor majd lehet jókat vitatkozni. erre demján tegnap adott 50 % esélyt. a többi heteken belül kiderül.

tehát valójában orbán előtt egyetlen praktikus lehetőség mutatkozik: el kell menni fodorhoz és dávidhoz kis canossát járni.

nagyon úgy néz ki, erre nem kerül sor, mert orbán nem hülye. csak populista.

széllel szemben meg nem érdemes hugyozni, mint tudjuk.
csányi, nem demján, sorry.
A Fidesz ellenzékben úgy lavírozott, hogy gyakorlatilag egyetlen nagy állami kifizető rendszer -önkormányzat- reformját hagyta szabadon.
Csak hát az sem olyan egyszerű, mert ha nincs előrehozott választás akkor nem lesz idejük meglépni, ha hamarabb kormányra kerülnek, akkor nem érdekük a mostani önkori rendszer felbontása, illetve belülről nem fogják nekik hagyni.
Ezentúl majd spórolhatnak még azzal, hogy milyen autóval járnak, és hogy bútoroznak.
Tisztelt Árpád!

Köszönöm, hogy cikkében és 2008.10.26. 22:45:46 .-i reflexiójában megírta mindazokat a gondolatokat, amelyek ma sokunkat feszítenek!
Jelen pillanatban Magyarország számára éppen olyan veszélyes Orbán Viktor „arany háromszöge” mint a Gyurcsány kormány utolsó (de nem a legutolsó!) költségvetése.
Magyarország ma egy olyan mozgó vonathoz hasonlítható, amely egy lejtő legelején (lefelé) halad, egyre növekvő sebességgel. A személykocsijaiban mi utazunk, tehervagonjait pedig a tengelyterhelhetőség határáig (?) (tengelytúlterhelés = Orbán szerényen, Medgyesi kíméletesen, Gyurcsány és Kóka - üresnek láttatva a vagonokat - tengelyterhelésig!) rakodták meg (adósággal). Az eddigi mozdonyvezető szeretne fékezni, de nem tudja eldönteni, hogy most a drasztikus hátramenetet válassza vagy csak egyszerűen fékezni próbáljon. Ez utóbbival próbálkozik, de láthatóan eredménytelenül. Az eddig Csipkerózsika-álmot alvó másik masiniszta pedig felébred, és az utolsó kocsiból előre haladva minden utasnak azt mondja, ha ő váltja fel a jelenlegi mozdonyvezetőt sérülések nélkül megmenekülnek a katasztrófától. A masiniszta receptje: tele kell rakni a kazánt szénnel, hogy a vonat, lejtmenetben megdöntse sebességi világcsúcsot! A két vonatvezetővel leginkább az a baj, hogy miközben az általuk vezetni kívánt vonat lejtmeneti max. sebessége 60km/óra, nem látják, hogy hátulról és oldalról elkerülhetetlenül jön feléjük (az előszele pedig már ott van) minden viharok öreganyja, úgy 400 km/órás sebességgel és forgószelekkel.

Az állításom pénzügyi bizonyítéka:
www.mnb.hu/Engine.aspx?page=mnbhu_statisztikai_idosorok&ContentID=11139
 Főbb számok 1)
 speciális célú vállalatok nélkül
 forintban
 euróban
Összefoglaló adatok
Fontosabb fizetési mérleg és állományi adatok,
adósságszolgálati mutatók

Orbán Viktor és köre válságkezelési elképzelései jóindulattal egy fantaszta álmai. Ha most valóra válnának, igazi cunamit okoznának a gazdaságnak 2009-2010 között. A 10 milliárd euró pénzfelvétel devizában tovább növelné az adóság állományt és a korábbinál még nagyobb arányban a kamatterheket (megnövekedett hitelkamatok). Mindezt olyan két éves időszakban, amikor mind a belföldi, mind a külföldi kereslet drámain csökkenni fog. Előre borítékolni lehet egy ilyen helyzetben: hogy az 5 milliárd eurónyi befektetés két évnél csak jóval később fordul „termőre”; hogy a hitelt felvettek közül sokan csődbe fognak menni a meghatározóan leszűkülő értékesítési piac miatt; hogy a csökkentett mértékű adóbevételek sem fognak teljesülni. Emiatt újabb hitelfelvételre kényszerül az állam és beindulhat egy hitelspirál, ami ma beláthatatlan életminőség és életszínvonalbeli változásokat eredményezhet.
A Gyurcsány kormány költségvetései pedig még egy jobbfajta mesének sem mennek el, mert azokban legalább a valós élet tapasztalatai köszönnek vissza. Régi történet: ha viharos szélben egy fa nem hajlik, akkor nagy a valószínűsége, hogy törni fog! Itt az ideje, hogy ne csak Demján Sándor, hanem Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor is belássák azt, súlyos anyagi, életszínvonalbeli áldozatokat kell meghoznia a magyar társadalomnak. Az államnak pedig csak arra lesz lehetősége, hogy a leginkább rászorult beteg és/vagy öreg embereken segítsen.
Egy ilyen várható helyzetre nem készítették fel a politikusok és a közéleti szereplők a magyar társadalmat! És arról is elfelejtettek beszélni az embereknek, mennyire fontos lesz az elkövetkező időkben az egymás iránti empátia és szolidaritás politikai és felekezeti hovatartozástól függetlenül.
A felelősök megnevezése, illetve a felelőségi kör megállapításakor nem szabad elfeledkezni: az MNB-ről, az ÁSZ-ról, a PSZÁF-ről, a magyar bankrendszer hitelezési reklámairól, gyakorlatáról, és az elmúlt években elért nettó profitjairól, az ezen időszakban csökkenő lakossági megtakarítási hajlandóság ellenére. De lehet, hogy az első helyen magunkat, a lehetőségeinket messze meghaladó, hitelből finanszírozott túlfogyasztásunkat kellett volna említenem. Mert ez volt a módi! Mi pedig kritikátlanul másoltuk ezt, és eközben senkinek nem tűnt fel, hogy már évek óta nem lehet (vagy csak keveseknek és a befektetésekhez, a beruházási szükségletekhez mérten alacsony rátával) tisztességes üzletmenet mellett (kozmetikázás, számlagyártás, adócsalás, korrupció, stb. nélkül) nettó profitot elérnie a reálgazdaságban. Az a nettó eredmény sem volt feltűnő, amit a bankszféra évről-évre felmutatott - csak egy extra adóra futotta, ahelyett hogy a vállalkozások hitelkamatain, hitelfelvételi lehetőségein próbált volna javítani a kormányzat !!! Nota bene oda jutottunk, hogy vállalkozások döntő többségének értelme megkérdőjelezhető, hiszen a költségeiken felüli rész nagy részét (egészét?!) az állam (adókkal) a bankok pedig (hitelkamatokkal) viszik el. A vállalkozásoknak és így az országnak is lassú és nehéz lesz a válságból kilábalni.
Új közgazdasági út kerestetik a válságkezelésre, de nem csak nálunk, a világban is!!!

"mingyábehalok 2008.10.26. 23:30:44"

"nálunk mekkora az esélye egy ilyen mondatnak?" - kérdezi hsz-e végén mingyábelehalok

"malacka69 a 3,14masz antifletotika · szenzor.freeblog.hu 2008.10.26. 23:36:40"

"Pont annyi, mint az óceánon túl egy őszödi beszéd utáni hatalmon maradásnak... " - válaszolja erre malacka.

Malacka, kedvenc sportod nyelvén szólva, ez egy kiváló drive volley volt!:))
Igaz, egy olyan sokat próbált harcosnak, mint Te, ez csak egy easy putaway, egy könnyű labda lehetett!:))

ócsó szójáték lenne Janus Szlotácskát Orbaneszkúval összeboronálni, a Nemzeti Csúcs meg önmagától beszél, mondtam én, Viktor ne menj oda, ne, -de elment, és csak égette, csak égette az egész Nemzeti Csúcsot, nagyon ciki volt, van olyanannyira ciki mint Tótnak lenni és duplafenekű dobnak, de ez már zaccot kiván sőt a hekk olcsóbb mint a disznóhús, mert aztán hekkben gazdag nagyhatalom vagyunk, a tehenek mmeg haljanak éhen, de a melazinnel kevert kicsi csibéket mind felajánlom az összes Tótnak étkezésre.
Ne félj! 2008.10.23. 21:46:47
"De! addig beledöglik az ország."
dehogy doglik! irasba adom neked.
vekonyabb lesz a vaj a kenyereden
(nem is baj :))


"Egy határozott körvonalú MDF-FIDESZ-SZDSZ, támogatású technokrata kormány a 2010-es választásokig sikeresen menedzselhetné a válságot."
legvarak, kizart, hogy ettol pl befizessek az adot.

"Megéri-e a baloldal totális szétverése a 400 forintos eurót, 4-5 %-os vissza esést?"
fantomokkal hadakozol. nem fogjak tudni szetverni a baloldalt, marcsak azert sem mert mar reg szetvertek. ez a szoci-nak nevezett valaminek a retorikan kivul semmi koze a baloldalhoz.

NEM LESZ 400 FT-S EURO ES, VISSZAESES SE LESZ 4-5 %-OS...
Carnivora 2008.10.23. 22:29:38
" Gyurcsányék annyira szétbaszták ezt az országot , mint '44-'45, '56 óta soha ..."
AZERT 89-90-ET IS KAR VOLT KIHAGYNI A felsorolasbol.
"Ha nincs_őszödi,_nincs_népszavazás!!!"

Meg Fleto a morális demokrácia gyilkosa?
Meg ha én fel tudtam dolgozni a beszédet akkor egy politikai gengsztert támogatok?
MALACKA gratula.

Minden tiszteletem ellenére azért kérdeznék tőled:
Nem furcsa a számodra, hogy ha elmarasztalóan kérdeznek, kijelentenek valamit a Viktorról, azonnal megvan a részedről az ellentételezés a Ferikéről, magyarán azonnal feded a kényelmetlent? (pedig nem is vagy OV fan).

"Számított az ellenzék folyamatos háborgása?"
Persze, hogy nem számított, meg az emberek háborgása sem számított, de szerencséjük volt, mert a maszop akkor még nem értett annyira az ellenzéki erő kifejtéséhez, mint ők most.

A svédországi jóembernek sok sikert, és kérem fizesse be az esetleges eddigi taníttatásának költségeit, amint összeszedi magát odakint (ez csak egy keserű vicc).

Bio74

Tegyük fel, hogy épp a demokrácia nevű tantárgyat tanítod a 11. H -ban.
Minek basztatni a gyenge közepesre abszolválót (OV), mikor van egy olyan tanuló is, aki hótt bukásra áll (GyF)? És miért ez a pótvizsgára hajazó nebuló képviselje az osztályt a DÖK-ben?

Aki elfogadja az őszödi "szenvedélyes igazságbeszédet", azaz elfogadhatónak tartja az abban megjelenő, a demokráciát érintő kitételeket, demokráciafelfogást, az olyan demokráciát támogat, amiben kurvára nem számít semmilyen erkölcsi gát, bármekkorát lehet hazudni, és azt kb. 0%-ra lehet számonkérni, továbbá nagyon magas ívből lehet leszarni az ellenkező véleményűekre. ("Lehet tüntetni a parlament előtt, lehet. Előbb-utóbb majd megunják, hazamennek")
Te ilyet akarsz, bio? Ezért váltottunk rendszert?

Én nem. Nem bio, mert valahol van egy határ, amin fletó már túl van, OV pedig még éppenhogy nem.... legalábbis sztem.

Ettől még OV-nál sokkal jobbat is el tudok képzelni, de jelenleg ez üres fecsegés lenne, nincs semmilyen realitása.

Jelzem, ebben a posztban is bíráltam OV-t az ünnepi beszéde miatt. Sztem egy igazi fan ilyet sose tenne, inkább kussolna, ha érezné, h a dolog nem volt okés.

Üdv. & peace:-)
klacus 2008.10.24. 06:30:37
"Még Fletó is megyőző volt 2005-ig. Ott kezdett elgurulni a gyógyszerem, 100 lépés program...anyád. Mi volt az ha nem képmutatás és populizmus? Már akkor látszódott, hogy ez egy primadonna és egy közönséges adócsaló furcsa genetikai egyvelege."
megertem, hogy igy éled meg, nalam az udulougye ota vilagos, hogy nem alkalmas orszagvezetesre, es cegvezetesre is csak magyarorszagon ahol az adocsalast elnezik...

sajnos azota egyre rosszabb sejtelmeim igazolodnak.

erdekes, hogy sorra allamositanak jobb helyeken, pl Japanban is, bankokat!

de egy szocinak se jut eszebe, hogy venni kene OTP reszvenyt es kiosztani a nyugdijasoknak, szegenyeknek...
Ne egyétek meg ezt a hülye szöveget, hogy túlköltekeztünk. Mi egyáltalán nem költekeztünk túl. Lássátok: az 500 ezer bruttó fizetésemből, amely egyébként 660 ezerbe kerül a cégnek 260 ezret kapok meg, amiből még majdnem mindennek a 20%-os áfáját befizetem, azonkívül kb. havi 40 ezer házátírási illetéket két évig, cascót és kötelezőt, hogy csak a legalapvetőbbeket említsem amiért cserébe szinte semmit sem kapok. És máris 150 ezer forint alatt van, amit egyáltalán elkölthetek. Ne higgyétek el tehát, nem mi költekeztünk túl, hanem mások. Mégpedig leginkább az állam segítségével. És az állam nem mi vagyunk! Magyarországon az állam a mai napig az az erőszakszervezet, amelyik elveszi a pénzünk háromnegyedét, majd szétosztja a szétosztók és bandái között. Ők igen, ők túlköltekeznek, és el akarják hitetni velünk, hogy nekünk kéne visszafogni magunkat. És persze a mi pénzünkből megfizetik azokat a hazugokat, akik segítségével ezt sikerül is elhitetni.
zorki: "A Fidesz ellenzékben úgy lavírozott, hogy gyakorlatilag egyetlen nagy állami kifizető rendszer -önkormányzat- reformját hagyta szabadon."

ezt nem értem. milyen értelemben hagyta szabadon? amint felmerült, ugyanaz a vonyítás kezdődött, mint a többinél. EZERÉVES megyerendszer, meg a többi.

ráadásul jelenleg a fidesz csak onnan tud lopni, míg a szociknak ott a központi büdzsé. márpedig lopni muszáj.

Karesz: "egy szocinak se jut eszebe, hogy venni kene OTP reszvenyt es kiosztani a nyugdijasoknak, szegenyeknek..."

oh my. mit csinálnának a szegények az OTP-részvénnyel? amit a kárpótlási jeggyel: eladnák nyomott áron a czápáknak. teljesen értelmetlen feltételezés, hogy nevelgetnék és az osztaléknak örülnének, elég ehhez a megtakarítási hajlandóságot megnézni.
Csavarhúzós · forgomorgo.blog.hu 2008.10.24. 17:07:49
kedves Csavarhozos, hiszed amit irtal?
ez ugyanis a tudatmanipulacio remek peldaja:
" (a bank a folyósítás előtt forintra váltja a CHF-et vagy eurót, ezzel keresletet támaszt)"
akkor adatok a Metropol nevu ingyenes "mertekado" ujsagbol
okt 20 hetfo 6. oldal:

keszpenz es betetek: 8024 milliard Ft (2007)
8506 milliard Ft (2008)
Tartozas 7204 milliard Ft (2007)
8511 milliard Ft (2008)

azaz pont annyi penz van beteve mint kiadva hitelbe, senki semmilyen svajci frankot nem vett, az csak egy elszamolasi manover, hogy a bank a kockazatot atharitsa a vevore. ( a hitelfelvevore)

a nyugdijalapoknak sem KELL menekulniuk.
persze menkulhetnek ha bukni akarnak, deha fel ev mulva ugyis visszamegy akkor jobban jarnak, ha nem menekulnek.
(a brokereket inkabb ki kene tuntetni, nem?)

es vissza fog menni. elobb vagy utobb.

ezek szerint a vilagvalsag kezelesenek legegyszerubb modja ha nem 1 havi hanem felevi premiumokat fizetnek a brokereknek.

(arra mar gondolni sem merek mi lenne ha oteves hozammaximalasra lenne a premium, a spekulacio is megszunne?:)
Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.10.27. 15:05:57
En: "egy szocinak se jut eszebe, hogy venni kene OTP reszvenyt es kiosztani a nyugdijasoknak, szegenyeknek..."

TAW; "oh my. mit csinálnának a szegények az OTP-részvénnyel?"
hogyhogy mit? a szgeneyk nem hulyek! minden evben ez lenne a 1.3 havi nyugdij. csak meg kene mondani nekik, hogy nem szabad eladni.

sot en meg azt is el tudom kepzelni, hogy nem lehet eleadni, mondjuk 10 evig, de akar orokre is... mind mind megoldhato, csak eppen politikai akarat nincs hozza, ugyan miert?
jobb dolog kamatrabszolganak lenni?

irtam be adatokat a tartozas-hitel osszegerol, a megtakaritasi hajlandoesag se rossz, ennyire telik...
milyen fölülnézet? szlovákia egyáltalán nem tart előrébb mint bármelyik ország a régióban. hamarosan elborítja őket az infláció, aztán hűthetik a pörgő gazdaságot, kb. ennyi.
"Mindig is az volt az érzésem, hogy az a rohadt sok jónak titulált reform témánként a kormánynak egy-egy nyamvadt brainstormingot sem ért meg, nemhogy egy FMEA-t."

Erről beugrott, hogy egy ISo auditon már a preaudit szintjén kivágnák az országot?

Érdekes, hogy az iparban a búdős kapitalisták nemcsak hogy mínőséget, de folyamatos költségmonitort, és éves szinten 5% lefaragást kérnek. Mivel ki akar olyan beszállítóra támaszkodni aki csődbe megy? Több mérnök kéne a kormányzásba vagy legalább egy aki már életében dolgozott valami értelmes helyen.
Karesz (Charlie) 2008.10.27. 16:04:06
Bocsika, de az OTP nem fizet osztalékot. Szerinted mennyit ér az ilyen részvény egy nyugdíjasnak? Ő biztos, hogy nem gondolkozik hosszútávon, tehát tutira eladja, amint lehet.
Miért jó az, ha év egy bizonyos szakában mindig kap egy marha nagy pofont az OTP árfolyam? Ráadásul kiszámítható időben, egy spekuláns se kívánhat ennél többet.
Azt a vonalat nem értem, hogy ittend már sok - sok írás óta a Malacot kell basztatni, azt feltétezve, hogy otthon házi oltárt emelt Viktornak...

pedíg, miért nem lehet elfogadni, hogy itt sosem a tutira szavazol, hanem a kisebbik rosszra. Szerintem elvakult az ki populizmussal vádol egy poltikust, hiszen mindegyik az.

Köztudott, hogy ellenzékből könnyű ugatni, de sajnos amit jobbról mondanak azt a bal oldali fűllel rendelkezők, ugyanúgy csipőből söprik le az asztalról mind a jobb füllell rendelkezők... Így baszott nehéz lesz egyezségre jutni. Ahogy hallom, ha tetszik, ha nem a Ferkó jelenti be a megszorítást ismét. Vagyis sajnos balos füles emberek tárá :
ismét megszorítanak.

Ilyenkor szoktak a hittévén egy "EMBEREK NE HAGYJUK" sms-t bedobni alúl píros alapon fehérbe, a HakapesziMaki betelefonálós műsorába

Ha tetszik ha nem a miniadolfnak csak igaza volt. Ja tudom lehet erre azt mondani, hogy nincs rá más mód. Erre Én azt mondom vazze, hogy tavaly a különadó helyett is megtehette volna ez a segg. Tán nem növekedtünk volna akkora nagyot (-) irányban. KsH szerint 0,6% ot szakítottunk, ha leveszed a mágiát a számokról.

Szóval akkor most hogy is van? Mindkét oldal egy nagy posvány, ez a nagy tanulság, de mégiscsak Feri kezében van a kormány. Nna megyek oltárt falazni...
index.hu/gazdasag/magyar/tabu081027/

Remélhetőleg a szoci frakció tagjai nem lesznek annyira idióták, hogy az államcsőd kockáztatásával ellene menjenek az elképzelésnek. Talán ők is belátják, hogy a 2010-es hajó menthetetlenül elúszott.

Ha nem lesz 13. havi bér/nyugdíj, akkor szép tisztességesen ki fognak ugyan kapni, de legalább a vezetőség egzisztenciája megmarad (jó esetben 30-35%-ot összekalapolhatnak a keménymagtól). Ha frakciótagok nem fogadnák el az alkut, akkor nagyon könnyen bedőlhet a forint és bekövetkezhet az államcsőd, aminek viszont beláthatatlanok a következményei. Gyakorlatilag egy rossz és egy nagyon rossz közül választhatnak.

(Gondolom annyira senki nem naív, hogy azt gondolja: a nép egyszerű fia 2010-ben díjazni fogja a mostani lépést. A képlet egyszerű lesz: elkúrás --> szarakodás --> válság --> megszorítás --> szívás. A szívás (= a válság miatti megszorítások és válság által generált gazdasági visszaesés) éppen a 2010-es választás idejére fog kiteljesedni. Pedig paradox módon Gyurcsány most, válságmanagerként tesz a legtöbbet az országért. Persze elég nagy szarhegyet hordtak össze hat év alatt, ez az elvárható minimum.)

Az b./ kérdés, hogy az EU-nak is érdeke az ország megmentése, felzárkóztatása az antilopcsordához, mert túl sokkal tartozunk ahhoz, hogy azt veszni hagyják. Ne feledjük: jelenleg minden magyar állampolgár tartozik cca. egymillió hétszázezerrel az államadósságon keresztül, ehhez jönnek még a CHF-hitelek.

durva 12.5 milliárd dollárt akarnak még felvenni ... ükunokáink sem termelik vissza ... miközben a 60 milliós ukrajna ami fejletlenebb 16 milliárdot igényelt -
"Ne feledjük: jelenleg minden magyar állampolgár tartozik cca....."

Ja most olvastam valahol, hogy németeket veri a víz. Nem kevés pénzük van itt, legközelebb meggondolja hova fektet.. :-)

Asszem az össz befektetésük 5-7 % vándorolt ide, mint pl p+p prloglam...

Érdekes intézkedéseket rebesget ez a Ferenc. A exbolsevik vadkapitalisták, miért nem ismerik a differenciálást?

1. A nyugídajknál a kisnyugdíjastól nem kéne elvonni a 13. havit.

2. A közalkalmazottaknál a pedagógusok így sincsenek halálra fizetve. A jövőnket cseszik el az elvtársék, ha tovább csökkentik a bérezést.

3. Miért nem nyúlnak a gentry réteghez? önkrományzatok? állami szféra? A szociális háló nem támogatja a munka világába való visszakerülést. Sőt egyenesen bizonyos rétegek számára egyenesen kényelmes eléldegélést biztosít ehez se nyúlnak ...
T.W.A
Te nem érted, az semmi, én se!:)
Annyit akartam mondani, hogy ha a Fidesz kerül hatalomra az önkormányzatok reformját még megléphetné úgy, hogy nem maradna hazugságban. (Nyilván a hazugság kerülése központi kérdés lesz a Fidesz-nél, mivel saját magukat ebbe kormányozták bele.)
De hozzátettem, hogy az önkori reformot más okok miatt nehéz lesz meglépnie a Fidesz-nek.
Azon merengtem, hogy Fidesz nem tudna miből lefaragni, ha kormányozna.

Mondjuk állítólag Navracsics most mondta, hogy az IMF hitelre sem lenne szükségünk. Innentől kezdve azt hiszem egy darabig nem fogok foglalkozni azzal, hogy mit gondolok a Fideszről.

"oh my. mit csinálnának a szegények az OTP-részvénnyel? amit a kárpótlási jeggyel: eladnák nyomott áron a czápáknak. teljesen értelmetlen feltételezés, hogy nevelgetnék és az osztaléknak örülnének, elég ehhez a megtakarítási hajlandóságot megnézni."

Te Árpi!
Ismeretlenül is tisztelve Szüleidet, de azért Tőled megkérdezem: mondd, Ők a Marson kapnak nyugdíjat?
Vagy még nem tagjai e népes tábornak?
Netán ha mégis, akkor a postás órákig számolja kezükbe az ezreseket, vagy mi?!?
Hát tudod, tényleg nem kívánom, hogy havi 65 ezret kapjanak 40 év után, mint egyik özvegy tanárnő ismerősöm, aki idén ment nyugdíjba.

Csöszöd, ez a réteg épp csak túlél abból a kis havi apanázsból, nem hogy megtakarítási hajlandóságokon lamentálna! Nyilván ők lennének a legboldogabbak és legnyugodtabbak, ha félre tudnának rakosgatni!

Eltévesztetted az ajtót! A
"megtakarítási hajlandóságot" nem a kuporgatós spórolást ősidők óta megszokó nagypapákon, nagymamákon kell leverni, még akkor sem, ha anno, a kárpótlásjegyeket sokan elbaltázták.
/valahol azt is megértem egyébként... Gondolom végre tán szusszanhattak kicsit, családjuk felé is futotta némi kis segítségre.../
Tehát ne sugalljuk már, hogy az esztelen költekezés pont az elaggott, beteg nyugdíjas úri hóbortja, még akkor se, ha az OTP részvények osztogatásával, mint egyedül üdvözítő megoldással, speciel én sem értek egyet.
kedves barátaim,

úgy tűnik a fidesz menthetetlen.
"Értesülésünk szerint a kiszivárgott feltételek és elképzelések hallatán a Fidesz vezetősége informális egyeztetést tartott. Arra jutottak, hogy a párt nem támogatja ilyen feltételek mellett az IMF hitelt, mert a válság árát nem a közszolgákkal és a nyugdíjasokkal kell megfizettetni. Úgy tudjuk, ezzel az állásponttal megy Varga Mihály és Kósa Lajos a holnapi ötpárti egyeztetésre. A Fidesz szerint az adócsökkentés jelenti a kiutat, Gyurcsánnyal pedig az egész nem vezet sehova"

akkor kivel?!
Kérném az új postot. "Kicsit kevés, de jó az irány Feri" jelleget várok. Meg persze kis orbánozást. have fun.
dark

"paradox módon Gyurcsány most, válságmanagerként tesz a legtöbbet az országért."

Mondjuk azon lamentálni, h kivel basszak ki jobban, kitől és mennyit vegyek el, nem egy nagyon nagy gazdaságpolitikai truváj, talán még én is ki tudnám találni az intézkedési sort. Ráadásul én úgy látom, h azt teszi, mit Ibolya mondott.., ...a parlamenti szavazataira játszik.

Ha már nincs Új Tulajdonosi Program, s az Új Tudás Program is bedőlni látszik, akkor legalább új koalíció legyen ferivel és ibikével.

-----------

Az IMF hitelnél a jó ég se tudja, h mennyi kell reálisan, és mik a feltételei, de tény, h az IMF-nek sem lehet érdeke, h bedőljön Hunnia, ezer szálon kötődnek bankjaink és biztosítóink az osztrák és német pénzpiacokhoz.... ha jól tudom a szerintemet
írom. arra szeretnék rácsodálkozni az Ország nevében, hogy egy év 12 hónapból áll.
Pofátlanul magamtól idézek:

"Ennél jobb alkalmat el sem lehetne képzelni a reformokra. Legalább valami hasznunk lenne ebből a megroggyanásból.
Csak az a baj, hogy két kiskakasunk ezt csak akkor érti meg, ha teljes lesz az összeomlás. És akkor azt már nem reformnak fogják hívni, hanem szükséghelyzeti intézkedésnek."

A mai hírek nagyon az utolsó mondatra rímelnek.
Bio74 2008.10.27. 11:46:51


"A svédországi jóembernek sok sikert, és kérem fizesse be az esetleges eddigi taníttatásának költségeit, amint összeszedi magát odakint (ez csak egy keserű vicc)."

Az oké hogy számodra vicc. Csak sok h*lye ezt meg komolyan gondolja! Amugy meg mit fizetnék vissza? He? Csakhogy tudd legalább 2 milla volt a tandijam, amit 100-res fizetésből nyögtem ki, diákhitel nélkül! Ja és mellette volt még hitelem is amit egy ház felújítására vettem fel. Ja svájci frank alapú. Ja és emellett ezért a csekély lóvéért nem keveset szopattak, hétvégi, esti berángatások, meg szopatás. Otthon a 12 év alatt nem kaptam még vállveregetést sem, itt meg már töbsször is megjegyezték, hogy nagyon meg vannak elégedve a munkámmal, mert tudjátok nem csak a pénz számít. Persze könnyen mondjátok, könnyű nekem. Persze marha könnyű volt kijönni, nagyon eccerű volt egy új társadalomba beilleszkedni... Meg az elején semmink sem volt, beköltöztünk egy üres lakásba, még lámpa sem volt.. Pár hónapig felfújható gumiágyon aludtunk asszonnyal! 2 év alatt berendeztük a lakást, gyerekünk született, van megtakarított pénzem, és már az otthoni tartozásaim nagy része is rendeztem.. Lehet utánam csinálni.. És mindezt Ferinek köszönhetem. Ja meg a volt főnökeimnek akik szétssivatták a fejem évekig..
"egy év 12 hónapból áll."

Árpi b+, te azt fogod osztani, h a 13. havinak eddig se volt értelme, most meg aztán pláne végképp eltörölni!?

Jól van, akkor még a végén az mdf lesz a kedvenced, Ibolyán túli fényekkel világosodsz meg.
"h a 13. havinak eddig se volt értelme, most meg aztán pláne végképp eltörölni!?"

mért, volt?
sohasem értettem. lehet nyugdíjat meg közalkalmazotti bért emelni, ha van miből, de akkor azt hívjuk béremelésnek. mi a 13. hónap?
"a válság árát nem a közszolgákkal és a nyugdíjasokkal kell megfizettetni."

hát igen. hanem kinek a kurva anyjával kéne megfizettetni?

az volt a baj eddig is, kedves idióták, hogy mi "nem az emberekkel fizettettük meg", amit megettek, hanem valaki mással. és az a valaki már nem ad pénzt.

debilitas.
Bocs a helyesírási hibákért! Kicsit álmos vagyok. Visszatérve, csak Feribának kell kimondani hogy meg kell nyesni a 13.-havi nyugdíjakat. Pedig annyira elő akarta csalni Viktorékból. No persze taktikailag hülyeség lenne helyeselni. Apró törlesztés a "fidesz elvett 19500 Ft-ot a nyugdíjasoktól"-ért Szar is mikor az embert a saját fegyverével nyuvasztják ki.. :) Jó kis szappanopera! :) Mikor jön már az a rész amikor "Bobi Júing nem halt meg, csak álmodta?" :)
"Az IMF kikötötte, hogy az ellenzék és a szakszervezetek támogatása is kell. Az összeborulás elmaradhat"

Vajon mennyire kell komolyan venni ezt a feltételt?
Van egyáltalán most választási lehetőségünk, hogy felvegyük (pontosabban készenlétben tartsuk) azt a bizonyos hitelt, vagy nem? Vagy már kényszerpályán vagyunk?

IMF hitel nélkül borítékolható a csőd 1 éven belül?
Árpád

Te mint ujságíró, milyen különleges adó besorálssal adózol? miért kedveznek neked?

hogy van ez?? azt nem szégyelled hogy ilyen állami kedvezménybe részesülsz?

neked jár? az ápolónőnek 3 müszak után meg nem jár a 13. havi? kinek lehet ebből több pénze neked az adókedvezményből, vagy az ápolónönek?

szóval vizet prédikálsz, bort iszol?

helyesebb lenne, ha elmennél Gy.F.-hez aztán beáldoznád a különleges adóstátuszodat...
Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.10.27. 22:51:26


Magyar módra az volt a béremelés pl. a oktatási rendszerben dolgozóknál ... , ha ezt elveszik a maradék képzett gárda is kénytelen lesz lepattani, mert egyszerűen nem fog tudni megélni.

Mit számít a jövő ebben az országban ... -
"A megoldás Robin Hoodnál van: a 3 milliárdnál nagyobb vagyonok 10%-át befizetni, adósságcsökkentésre. Ez tulajdonképpen a kecske káposzta elmélet gyakorlati alkalmazása. Mindenképpen igazságosabb, mint a nyugdíjak nyirbálása. Mint tudjuk, nagy vagyon teljesen tisztességes úton nem keletkezik."

-

Na ez sem lenne ellenszenves megoldás. feri visszatehetne v.mit az államtól lopott pénzből meg a többi társa, akik a rendszerváltást elkúrták , és a tönk szélére jutatták az országot mára.

Először azt hittem, balage_81 csak viccel/blöfföl a forrás megjelölése nélkül, erre tényleg itt van a hír:
www.portfolio.hu/cikkek.tdp?i=104975&k=3&sp=1

Nem lehet a fidesz annyira idióta, hogy egy ilyen horderejű megállapodást megfúrjon. Nagyobbat mindenképp az mszp veszít a nyirbálással, tehát még politikailag is elég lenne annyi, ha max. demagóg módon hümmögnének egy kicsit, de azért támogatnák a javaslatot. 300 milliárd HUF-ot mégis mi a rossebből lehetne lefaragni pár nap alatt?

Az IMF tizenmilliárdja nem azt jelenti, hogy feltétlenül el is kell költeni, hanem azt, hogy szükség esetén lehívható. Stabilizációs kényszerintézkedés. Mint a 3%-os kamatemelés. A pilóta keze már ott a katapultgombon...

Ahhoz képest, hogy az IMF hitelkerete nélkül heteken belül bedőlhetne a forint, ki nem sz.rja le azt, hogy éppen ki kormányoz? Vagy hogy van-e adócsökkentés? Vagy hogy mi lesz a 13. havival? Ezek is problémák, persze, hogy azok, de most éppen nem aktuálisak.

Tényleg az eszükre ment a hatalomvágy. Ha ezt meglépik, akkor demagóg barmok. Ahelyett, hogy ülnének a seggükön, befognák a pofájukat, és várnák 2010-et.

Megérthetnék végre, hogy ez most nem fasisztaveszély, nem rendőrpalotás terrorfenyegetés, hanem vészhelyzet. Élesbe megy, ráadásul a bőrünkre.

És valószínűleg még nem is tudunk mindenről, hogy ki ne törjön a pánik.

RE: Carnivora 2008.10.28. 00:12:25

"(...) ha ezt elveszik a maradék képzett gárda is kénytelen lesz lepattani, mert egyszerűen nem fog tudni megélni. Mit számít a jövő ebben az országban"

Ez is probléma, de nem most. Látni kellene a prioritásokat, a fontossági sorrendet.

A zuhanó repülőn sem hívod oda a légikisasszonyt, hogy miért hideg a rántotta és miért kemény a zsemle...

Pénzügyi szükségállapot van, miért nem lehet ezt megérteni?

"IMF hitel nélkül borítékolható a csőd 1 éven belül?"

Nem egy éven belül, hanem még idén...

Az euroárfolyam 300 Ft-os lélektani határának átlépése után valószínűleg kezelhetetlenné és öngerjesztővé válna a folyamat, és meg sem állna 4-500 Ft-ig.

Lehetne itt bármilyen állami garancia a betétekre, bizony kitörne a pánik, megrohannák a népek a bankokat, a tőzsde bezárna, a papírokat szétszornák, az euro pillanatok alatt másodlagos fizetőeszközzé válna, az infláció két (három?) számjegyű lenne, leblokkolna a gazdaság, tízezrek (százezrek?) kerülnének az utcára, ezrek válnának fedélnélkülivé a bedőlt CHF-hitelük miatt, és évtizednyi hátrányba kerülnénk a szomszédainkhoz képest.

Aztán kisorsolhatnák tombolán, hogy melyik hülye vezesse ezt a kócerájt.

még a végén tényleg az emberek fizetik meg.
"Pénzügyi szükségállapot van, miért nem lehet ezt megérteni?"

megértik ezt kedves dark future, nagyon is megérti az emberek döntő többsége, mert saját zsebére majdnem mindenki képes számolni.

itt van két éjszaka kiadott hír:

mszp:

www.zoom.hu/cikk.php?cikk=29907

fidesz:

www.nethirlap.hu/cikk.php?cikkid=30617

tessék választani, mondhatnánk, de az majd 2010-ben lesz aktuális. szvsz.
ráadásul a parlamenti politizálás valahogy önjáró lett a recesszió közeledtével.

www.mr1-kossuth.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=54882&dt=2008-10-27_15:00:16

egyrészt összeállni látszik egy fidesz vs rest of parlamenti pártok felállás a házban. másrészt meg nem az mszp, hanem a fidesz frakciója fogy, vagy fogyik. :DDD

esetleg porlik, mint a szikla... és ki beszél már szilyről, karsairól, kiss péterről??? :DDD

(már meg sem merem kérdezni, mibűűűűűl telik a fidesznek ilyesmire??? ennyire rettenetesen szigorú pártfinanszírozás és ilyen kis tökös népszavazási kampány után, mellett??? ráadásul ekkora válságban? nyomják a lét a vállalkozók pártjába? nahát!!! műfelháborodást imitálok éppen a laptopon előtt.)

:DDD
Az IMF segély garantált leépülést jelent az ország számára, csak egy újabb adósságcsomagot plussz némi látszatintézkedést jelent a kormányzat részéről, ezért Én inkább hagynám bedőlni a forintot és beintenék a 100 milliárd USD feletti államadósságnak. (Ez Ausztriában majd rá Németországban majd az egész EU-ban bankcsődöket jelentene.)
Az EU elvileg fel kellene ismerje hogy Magyarország a bedőlni vágyó dominó lánc első (leggyengébb) szeme, ezért össze kellene tudjon kaparni annyi segélyt hogy az IMF-et az EU-tól távol tartsa.
Persze emellett a magas infláció elleni "harc" és a torz agrártámogatás fenntartása is nagyon fontos Uniós feladat, amit remekül el is látnak.
"pdjames 2008.10.28. 02:11:30
MInt közalkalmazott mondanám, hogy az egész rendszert le kéne dózerolni és mindenkin agyáltültetést hajtani végre. A mi iskolánkban amikor arról volt szó, hogy vagy kirúgunk 10%-ot vagy mindenkinek az óraszámából és a fizetéséből veszünk vissza annyit, szerintetek mi történt? És ezt nevezném én kommunizmusnak, le van szarva, hogy hogy dolgozol, csak konfliktus ne legyen, eltartjuk egymást. Egyébként félállásban vagyok gimnáziumi tanár és legutóbb 12 000 ft jutalmat kaptam (nem teljesítmény alapján, hanem fizetésarányosan ennyi jutott) és kb 40 000 volt a 13. havi fizetésem., az idei bruttó 3% fizetésemelésem 800 (nyolcszáz) forintban realizálódott. Azt nem mondom, hogy ellehetetlenít, ha ezeket a csillagászati összegeket nem kapom meg, de meddig lehet még alázni minket?
Egyébként megkülönböztetném a közalkalmazottakat és a köztisztviselőket, ez utóbbi parazita réteg azóta mozdíthatatlan , amióta a kiegyezés után kialakult a hivatalnokréteg kapcsolatokkal, sinecurákkal, urambátyámozással, angolul azt úgy mondják, h snout in the trough ( disznóorr a vályúban). És ez a réteg mindent túlél.
Csak az bosszant, hogy a közteherviselés mint olyan csak ránk vonatkozik, mindenki más röhög a markába. Ja és ez tényközlés volt, nem önsajnálat, szeretem a munkámat.
"
-

Ennyi.
dark future · www.andocsek.hu 2008.10.28. 01:21:15


Igen, akkor miért nem ezekhez tetszenek hozzányúlni:

3200 önkormányzat? minden tetves faluban külön polgármester, képviselő testület, jegyző ... városokban szintén meglehetne ritkítani a képviselőtestületeket adminisztrációt a megyékről meg ne is beszéljünk. Az állami hivatalokban szintén lehetne ritkítani minisztériumok, különböző hatóságok. A cimbik helyett olyanokat kell alkalmazni, akik értenek a feladatukhoz. Jelenleg még mindig a szocka módszer van a államvezetésben, önkormányzatoknál a cimborák, ismerősök dolgoznak elvétve melléjük tesznek v.kit aki ért is a feladathoz, vagy egy tanácsadó céget fogadnak fel.

Ne is beszéljünk arról minden irreálisan túl van bonyolítva máig. Nálad-nálam okosabb közgazdász szakik már mondják évek óta 1500 milliárd forint felszabadítható lenne az önkormányzat-állam reform segítségével. Csak azt nem lépik meg, mert a saját brancs szopikázna rajta. -
Lord_Valdez 2008.10.27. 18:10:20

"Bocsika, de az OTP nem fizet osztalékot."
ne irj ilyeneket, iden nem fizetett, elotte meg 100 ftra 170-et vagy hogy.

"Szerinted mennyit ér az ilyen részvény egy nyugdíjasnak?"
szerintem a 13 havi nyugdijat csak nem a koltesegvetesbol fizetve. ugykell besakkozni, hogy annyi legyen.

"Ő biztos, hogy nem gondolkozik hosszútávon, tehát tutira eladja, amint lehet."
de nem lehet, nevre szol, halalig tart az unoka eladhatja.

"Miért jó az, ha év egy bizonyos szakában mindig kap egy marha nagy pofont az OTP árfolyam?"
az nem jo. de ki mondta, hogy a piac nem arazna be elore, ha kiszamithato?
ki mondta hogy csak egyszer lehet osztalekot fizetni egy evben?, ki mondta hogy az osztalekot nem elolgezheti, utolagozhatja meg az allam?
ki mondta hogy nem lehet buntetni a nyugdijasreszvennyel valo kereskedest, akar jobban is mint az uzsorat?

ne azon agyaljatok mit miert nem lehet megcsinalni, hanem hogy mivel segithenenk ezen a "qrvaorszagon" es koltsegvetesén?

mert jo angliaban japanban belgiumban bankot allamositani, miert nem jo nalunk?


Ráadásul kiszámítható időben, egy spekuláns se kívánhat ennél többet
Malac, "Minek basztatni a gyenge közepesre abszolválót (OV), mikor van egy olyan tanuló is, aki hótt bukásra áll (GyF)?" Es ha az egyik tanulo gyenge kettes, a masik pedig testneveles oran enekel, es matek oran szaladgal korbe-korbe?
"Szemenkhare 2008.10.27. 08:52:03"

Gratula, ez jól esett ;)

eMeL
"Magyarország lehetősége... sztem"

A Fekete Város c. filmben van egy nagyon fontos mondat.
Amikor az öreg Kvendel (remélem így írják) bácsi tudomást szerez, hogy háború jön, idegesen kapkodni kezd, mert a háború az nagy üzlet, csak okos embernek kell lenni.

A válságból is lehet aranyat csinálni, csak okosnak és gyorsnak kell lenni... de 'valószínűleg' ez nem a magyarok vezér tulajdonsága (az utóbbi évek tényei alapján), így ebből a posványból is ázsia (jelesen főként kína) fog jól kijönni.
Nemhogy beleroppanna, de relatíve megerősödik és regionális hatalmát kiterjeszti globálisra.

eMeL
"a demokrácia nevű tantárgyat...
Minek basztatni a gyenge közepesre abszolválót (OV), mikor van egy olyan tanuló is, aki hótt bukásra áll (GyF)?"

Hát gyurcsány (ill. főként a háttérországa) levizsgázott, hiszen a demokráciában a hazudás nem szép dolog.
Másrészt, meg a kádár rendszer végnapjaiban sem féltek annyian a hatóságoktól, az államtól és a politikától, mit ovi országlása idején.
Azért nem kellene elfeledni, hogy a demokratikus játékszabályok lesz@rása! (kvázi kis nem titkolt diktatórikus hajlam, amit a _reál_ államigazgatásban is érvényesít! valaki) súlyosabb bűn, mint hazudni a választóknak és sodródni a demagóg választói _akarat_ mentén.

Ovi alatt valódi leépítése folyt a jogrendszernek, a demokratikus intézményeknek, nem beszélve a köztörvényesekről, akiket országos vezető pozícióba nyomtak (rendőrség, apech)... szóval szorrí, a demokrácia nagy ellenfele nem a sikertelen gyurcsány, hanem a 'sikeres' orbán minálunk.

eMeL
"oh my. mit csinálnának a szegények az OTP-részvénnyel? amit a kárpótlási jeggyel: eladnák nyomott áron a czápáknak."

TWA ebben igazad van, de hogy pont most jut eszébe az államnak, hogy a nyugdíjbiztosítók (akik évtizedekre teszik el a pénzt előre!) adják el a részvény portfoliójukat (pl. pont az OTP részvényt) és állampapírt vegyenek... hát ez akkora balf@szság, hogy már szándékos károkozás!
Szóval az állam _ne_ vegyen részvényeket, de hagyja (sőt serkentse), hogy a pénzpiaci szereplők maradék esze se menjen el.

eMeL
malacka69 a 3,14masz antifletotika · szenzor.freeblog.hu 2008.10

Nem akarok ilyen országot, de számomra nem villan meg az a nagy igazság, hogy ha földbe döngölöm a Ferit, akkor azt miért csak Őszöd miatt, és miért csak a Ferikét, kilóg a sorból? Orbán úr és a slepje ejnye-bejnye, GyF. te böszme takarodj !
Igen ki kell pellengérezni Őket (politikusokat), és a hatalmon lévőket pláne, de járhatatlan dágvánnyá dagasztani egy silány pocsolyát, na ahhoz kellenek a nagy malacok (ne vedd magadra kérlek), akiknek valójában a pocsolya a lételeme, és nem azért esnek neki, hogy eltűnjön, hanem mert nekik az a jó, ha van, és sokáig fennmarad.

Ati27
A legrosszabb jelentésű szavak közt tartom számon a "keserűt". Te ne legyél az, hanem boldogulj minél jobban, és mutasd meg kint, hogy nem csak elkúrni tudunk!
dark future · www.andocsek.hu 2008.10.28. 01:21:15
"Pénzügyi szükségállapot van, miért nem lehet ezt megérteni?"
mert nincsen.

vilagos hogy GYFnek elemi erdeke felnagyitani a valsagot hatalma megtartasa erdekeben, a megszoritasok vegrahajtasa erdekeben.

bankjaink stabilak, profitabilisak, rekordnyereseguek, az anyabankoknal van gond, azt tegyek rendbe ok.
itt az indexen mar olvastam 700Ft/Eurorol is, nyugodj meg nem lesz,

még 300 FT-os arfolyam se (ha igen egy ket napig)
eshat ezer szallal kotodunk nyugathoz... nem fogunk bedolni! az o erdekuk, hogy fizessunk es fizessunk meg tobbet es sokaig... ezt fogjuk tenni.

"A megoldás Robin Hoodnál van: a 3 milliárdnál nagyobb vagyonok 10%-át befizetni, adósságcsökkentésre."

Először is miért 3 milliárd és miért nem 1 milliárd. Sőt miért nem 100 millió... vagy akármennyi (nekem van kb 30 milla vagyonom, tehát legyen ez a határ!)

Másodszor: Pár tízmillióból megoldható a teljes vagyon offshore cégekbe vitele. Na akkor jól nézünk ki, mert a 3 milliárd vagyon 10%-a helyett -3 milliárd működőtőke marad ;(

Meg persze a 3 milliárd az nem készpénzben áll a ládafiában.
Ha beszedik azt az adót, akkor vagy ki kell venni a vállalat forgóeszközéből (vagyis menetelés a csőd felé) vagy államosítani kell a cég 10%-át.
Éljen a szocializmus! Megjött, itt van újra.

Persze ez nem azt jelenti, hogy X összeg feletti vagyonnál (pl néhány száz millió) nem kellene szerintem is átfogó adóellenőrzést és automatikusan vagyonosodási vizsgálatot tartani.
Vagy pl. nagyértékű gk vásárlásnál.
Ha valakinek jól megy a cége, és leadózva vette ki a 30milliót egy autóra, akkor még kitüntetést is kapjon az ellenőrzés végén, de ha rosszul megy a cég, akkor ne magyarázza nekem, hogy nem hiányzik a kasszából az a 30 millácska, nem kellene a versenyképesség növelő beruházásokhoz.

eMeL
RE: eMeL · emel.freeblog.hu/ 2008.10.28. 12:55:49

Tisztelt „eMeL”!
Ez az írása pedig nekem esett jól. Köszönöm.

Üdvözlettel: Szemenkhare
Dear Árpi,

megkésve, de igyexem:

kérted, hol a toszban vagy te lukácsista.

Hát emitt, e:


"De a Viktor megígérte a cicamászóka tövében, hogy ő nem áll szóba a Ferivel, viszont ha nemzeti csúcsnak hívják parlamenti vitanap helyett, akkor esetleg felfüggesztheti a durcát. Tényleg fontos dolgok ezek, nem akarom bagatellizálni, az örihari, az szent, illik tiszteletben tartani. Ha neki ez kell ahhoz, hogy értelmesen hozzászóljon az országhoz, akkor legyen."

A kormányfőt, b+, Gyurcsány Ferencnek hívják.


"És íme, megérte a nagy hűhó, Orbán Viktor előállt a recepttel. A forintválságot őszerinte a miniszterelnök-csere oldaná meg. Így natúr. Ennyi."

A kormányfőt, b+, Gyurcsány Ferencnek hívják.

"Szó se róla, azt pontosan tudja a forintválság, hogy Gyurcsány Ferenc reformterveinek legalább a következő választásokig reszeltek. Ciklus végén ő nem tud reformálni, olyankor ő elkúrni szokott. Ciklus elején voltak próbálkozásai ez ügyben, de azt meg éppen Orbán Viktor tette lehetetlenné."

A kormányfőt, b+, Gyurcsány Ferencnek hívják.

"Maradt a rendszer, ahogy volt. Csak a bemeneti és a kimeneti csapok tekergetésére volt módja. A költségek minimális átrendezését – azt, hogy háromszáz forintot maga az orvost igénybevevő állampolgár fizessen, legálisan, tisztán – megtorpedózta a népszavazás. Amit sokféleképp lehet magyarázni, de nem csinált kedvet senkinek ahhoz, hogy a status quo zsarnokságába bele merjen túrni."

A kormányfőt, b+, Gyurcsány Ferencnek hívják.

"De ha a forintválság épp a miniszterelnök-cserétől múlik el, akkor rajta. A spekulációs tőke nyilván megnézi magának az új miniszterelnököt. Beárazza. Feltúrja, kiguglizza az előéletét, és megpróbálja kispekulálni, miféle intézkedéseket lehet tőle várni. Aztán ha úgy számolja, hogy ez a faszi kérlelhetetlen ellensége a túlköltekezésnek; hogy ennek van bátorsága a fenntarthatatlan rendszereket fenntarthatóvá, hitelfüggetlenné alakítani, és megvan a bátorsághoz a hátország is; hogy ez nem hangember és nem parasztvakító demagóg, és nem kell magát nekifutásból arcon köpni, ha nekilát a munkának - akkor a hiénák farkukat behúzva elszaladnak."

A kormányfőt, b+, Gyurcsány Ferencnek hívják.

"Ha Magyarország összedőlésére játszani kockázatossá válik, akkor majd nem játszanak arra.
Kár, hogy Orbán Viktor nem árulta el, ki lenne ez az ember, és mit csinálna. Mert ő maga onnan, a nyugodt felülnézetből nem is látszik."

A kormányfőt, b+, Gyurcsány Ferencnek hívják.


Nem tudom, neked nem jött le, hogy az ellenzék dolga az ellenzékiség, és a váltógazdaságban a következő ciklus megnyerésére való törekvés? A kormányé meg a kormányozás?

Baszom, a 75 éves anyósom autóvezetési stílusát a tököm sem kritizálja, mert nem vezet. Ő sem kormányoz, autót, meg a Vityka sem országot. Peeeeersze, lehet fikázni, lehet. Csak éppen azt nem értem, hogy ha te mondjuk, kiszeretkezettül kockázatos stílusban vezeted a kocsit, én meg az anyósülésről pampogok, hogy anyádat kockáztassad mindkettőnk életét, te hülye barom, akkor miért az a gond, hogy én hogyan pampogok, mikor te kockáztatsz, Utak Réme?!?!?!

A népszavazás intézményének sajátos felülbírálta részedről mintha a népakarat megnyilvánulásának kritikus értékelése lenne, melyben ha a nép "okosan" dönt, akkor a népszavazás jó és helyes dolog, ha nem, akkor fasság? Mit jössz mindig ezzel a baromsággal, hogy a népszavazás köcsögvetést érintett?

Nem az érintette, hanem az, hogy a te drágalátos kurvanagyszakértő-überdemokrata Fletód KÖLTSÉGVETÉSI TÉTELLÉ LÉPTETTE ELŐ A TÁRGYÉVI MÓDOSÍTÁSSAL!!!

Ja, így tényleg az lett belőle.

Ja, ezért a miniszterelnöki döntésért is a Viktor a felelős... Mondom én, hogy lukácsista vagy...

Prefasisztázol, Árpi, rendületlenül. Nem a kormány kritikája a lényeg, hanem a Zorbán kritizálása. Amit szintén lehet, de ő autszájder momentán. Tehát ízléstelen dolog szvsz ennyit foglalkozni vele, miközben Fletó minden napra ad témát - többet, mint OV -, és ráadásul ő költteti el a te pénzedet is.

A neazemberekkelfizettessékmeg című dumát meg értsd úgy, ahogyan a karvalytőkés dumát mondta a TF-en 2002-ben.

"Fizessenek a gazdagok". A nyerészkedők. A tőzsdézők. A milliárdosok. Illetve a csalók.

Persze, hogy ez demagógia, de Panellandban nem könnyű ám választást nyerni, ha Fletó demagogizálja a közbeszédet a másik oldalról (kormányzatiról!!!! érted...?).

Énszerintem normális és Magyarlandért felelősséget érző értelmiségi nem azon rágódik, hogy miket mond egy kormányzati felelősséget nem viselő ellenzéki bohóc, aki nyilván meg akarja nyerni a választásokat; hanem azon, hogy miket tesz a regnáló kormányfő (akit, b+, Gyurcsány Ferencnek hívnak).

Ennek alapján elkeserítően felelőtlennek tűnsz...

Üdv,

P.
" Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.10.22. 20:05:12
Aha, értem, tehát a népszavazás az csak úgy megtörtént, Orbán Viktor annak nem volt cselekvő részese, politikájára nézve abból következtetést levonni pedig szemétség. világos. mint a vakablak. "

TWÀ,
Aha, értem, tehát az elmúlt 6 év gazdaságpolitikája az csak úgy megtörtént, az mszp-szdsz koalició annak nem volt cselekvő részese, politikájára nézve abból következtetést levonni pedig szemétség. világos. mint a vakablak.

A Fidesz már kormányzott egyszer. 1998-2002 között. Mondd csak. TWÁ, sikerült abból a korszakból valami következtetést levonnod?
Hogyne, kérlek. Teljesen képtelenek voltak hozzányúlni az elosztórendszerekhez.
"Teljesen képtelenek voltak hozzányúlni az elosztórendszerekhez."

Aha. A szocik viszont sikeresen hozzányúltak.

Tudod, Árpi, amíg nincs konszenzus ellenzék és kormány között abban, hogy a nagy elosztórendszereket hogyan kéne átalakítani, addig minden kormány ugyanabba a hibába esik, mint a GyF-kormány: megerőszakolja a társadalmat, majd csodálkozik, hogy a társadalom lázong. Vagy, ha bölcsebb, hozzá sem lát, mint Vitykáéék, mert amíg nincs meg az ellenzéki beleegyezés, addig mindig demagogizálás fog történni.

Mellesleg a nagy elosztórendszerekhez való hozzá nem nyúlás nem izgatta különösen fel a magyar tőzsdét. Mutatóink faszányosak, gazdaság növexik. Hozzányúltunk, máris ingás-fingás, bizalomvesztés, ciki, leminősítés, stb.

Kétségtelen, kéne. De ez nem egy kormány feladata. Hanem a teljes politikai elité. Szerintem.

Ugyanis, ha Feriék megcsinálják, és felessel átnyomják, Viktorék ugyanolyan simán vissza is csinálhatják, mint ahogyan azt a tandíj kapcsán tették 1998-ban.

Nü, hát akkor mi is a pálya ezzel a reformációval? Dícsértessék a Miniszterelnö Kúr, mert akarta, csak szarul és böszmén? Bocs, de ez szvsz kevés. Ilyen szarul akármelyikünk innen a blogról is megcsinálta volna ugyanezt a rakás szerencsétlenséget, -2,5% előrejelzett "növekedéssel" 2009-re.

És ne feledd: mindezt irgalmatlan bazi kockázattal, miért is? Át lett valami is alakítva?

Lószart, Mama - hogy csak tiszta forrásból idézzek.

Üdv,

P.
"Ugyanis, ha Feriék megcsinálják, és felessel átnyomják, Viktorék ugyanolyan simán vissza is csinálhatják, mint ahogyan azt a tandíj kapcsán tették 1998-ban."

Ami azért nagyon tipikus.
Hogy valaki gyáva megtenni valamit az még úgy-ahogy menthető, de ha egyszer valaki mások átvertek valamit (még saját "érdekeik" ellenére is) és az _jó_, akkor _öncélúan_ visszacsinálni, mert az népszerű, na az egy fokkal nagyobb szemétség.
Lehetett volna javítani rajta, több igazságosságot vagy társadalmi érdeket belevinni, de visszabontani a mások verítékével megvalósítt épületet... na az nem kóser egy demokráciában (*).
[Bár nem is példanélküli, lásd az a "nagyon jó" döntést a nemzeti színházról.]

(*) Néró mondása volt az általa elkövetettekre, hogy "megtettem, mert megtehettem". Na ovi úgy látszik nem sokat fejlődött Néró óta :(

eMeL
Paszternaknak

a törvényhozó hatalmat b+ Országgyűlésnek hívják, nem GYFnek, vagy Kormánynak

Az országgyűlési képvisleőket azért fizetik, b+, hogy lelkiismeretük szerint a legjobb törvényjavaslatokat, módosítójavaslatokat tegye, b+,

a fizetését és költségtérítését, b+, a FIDESZES OGY képviselő sem arra kapja, hogy mindent ellenezzen, hanem hogy alternatív javaslatokat tegyen, b+

(hogy te milyen vicces vagy, b+)
Ahogy a válságot Szlovákia kezeli
A gazdaság 4,6 százalékkal fog nőni, a mohi atomerőmű és a sztrádák építése nem áll le.

index.hu/gazdasag/vilag/slvv081107/

A közgazdászprofesszor úgy látja: a kormány totálisan elhibázott gazdaságpolitikája, az Európai Unió szelektív vaksága, a nagy külföldi cégek elvtelen támogatása és a hazai – főleg kis és közepes cégek - víz alá nyomása az oka Magyarország jelenlegi válságának. Mindezt a pénzügyi válság csak siettette, nem előidézte.
hölgyválasz · holgyvalasz.freeblog.hu 2008.10.27. 21:47:29
" az OTP részvények osztogatásával, mint egyedül üdvözítő megoldással, speciel én sem értek egyet. "

hat mit mondjak, bar en javasoltam, de mint egyedul udvozito megoldassal en se ertek egyet.

de meg mindig jobb mint elvenni a 13.havit.
majd megszavazzak a kisreszvenyesek, hogy legyen osztalek...telne ra a nyeresegbol...
ez vegul is valami szlovakos poszt nem?

"nem lehet szabad az a nep amelyik mas nepeket elnyom."

es ezt tudjak a szlovakok is???
süti beállítások módosítása