W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Míg a halál el nem választ

2008.09.12. 06:00 Tóta W. Árpád

A kormánybuktatás karnyújtásnyira került. Régi, kéjes álmok válhatnak valóra. Az SZDSZ például ismét szert tehet a Mérleg Nyelve megtisztelő címre. Ott a gomb, nyomjad, Gábor. Meri vagy nem meri?

Tudja-e, mivel játszik?

Sürgős válaszra vár az a kérdés, amiről már legalább a koalíció felbontása óta illett volna gondolkodni. Sőt erről kellett volna szólnia az egész SZDSZ-nek. Van-e élet odaát? Vajon csak a megszokás miatt maradnak a magyar liberálisok 1994 óta egy rossz házasságban? Van-e számukra lélegezhető légkör a jobboldalon? Vagy akárhol éri is őket: nő-e fű a libsiknek egy második Orbán-ciklusban?

De az SZDSZ, és annak elnökei ezzel nemigen foglalkoztak. Bonyolult, hosszan kell magyarázni. Híradóban nehezen megy át. Ehelyett inkább fogtak egy Ügyet – az adócsökkentését –, és azt mantrázták, mint emdéefes a haláladót. Kínos, de a KDNP differenciáltabb, töprengőbb csapat benyomását keltette az utóbbi időben, mint a felvilágosult szürkeállomány.

Ehhez a vaksi tanácstalansághoz a párt pont megfelelő elnököt génmanipulált magának. Már csak be kéne kennie az arcát cipőpasztával, és ő lehetne a magyar Obama.

Mi a libsi most?


Pedig elvileg a liberális pártot arra tartjuk, hogy a magyar liberalizmus aktuális doktrínáját őrizze, kutassa, fejlessze. Definiálja, mi is az. A feladvány most már sürgetővé vált. Hogyan viselkedik a magyar liberális, ha orbániumrészecskékkel ütköztetjük? Előbb-utóbb megtörténik a valóságban, jobb készülni rá.

Az SZDSZ megmaradt szavazói, illetve azok, akiknek elméletileg egy liberális pártra kellene szavazniuk (ha lenne olyan), messze nem írhatók le az adócsökkentésben érdekeltek halmazaként. Kulturális identitásuk is van, többek között. Most azt kellene felmérni, hogy az ő vélt preferenciáik összeegyeztethetők-e a Fidesszel. Ez nem megy máról holnapra, napi árfolyamok alapján. Sem pedig zsigerből. Nincs egyértelmű válasz; gondolkodni kell, mérlegelni. Talán nem irreális elvárás a Mérleg Nyelvétől. Továbbá lehetne róla tárgyalni, neadjisten beszélgetni.

Annyi biztos, hogy a Fidesz 2002 után explicite, deklaráltan antiliberális pályán mozgott. Gazdasági szövegei változtak, ott simán belefért a középosztály-centrikus polgározás is, meg a prolivakító népszavazás. Arra azonban ügyeltek, hogy minden politikai, filozófiai, társadalmi és kultúraszervezési kérdésben antiliberális választ adjanak. Orbán viszonylag ritkán folyt ebbe bele, de mögötte Mikolától Kövérig, a háttérműhelyektől a rövid pórázon csaholó pártsajtóig elhangzottak a legsúlyosabb elképzelések arról, milyen szabadságviszonyok lennének kívánatosak egy rendes-csendes-fegyelmezett országban.

Maga a pártsajtó is érdekes indikátor. Azt a birodalmat szabadon építette fel magának a Fidesz, olyanra, ahogy nekik tetszik. Lehet szeretni, sokaknak bejön. Liberalizmus-kompatibilitása, és hogy mennyire lenne finom ez a drill országos szinten - az más téma.

Jelentős törésvonal állam és egyház viszonya. A magyar történelmi egyházak kétségbeejtő morális helyzete okot ad arra, hogy ezeket a gyanús alakokat ne engedjük közel a gombokhoz. Kétségtelen, az egyházak meg a vallás a legfőbb oka annak a visszataszító jobbos magatartásmintának, hogy vegyünk el másoktól jogokat akkor is, ha ezzel senki nem nyer semmit. Mivel nehéz volna észérvekkel megmagyarázni, mi köze az államnak például a hálószobához, ilyenkor jön be a babona. Ha beengedik. De a tapasztalat – 98-02 – azt mutatja, Orbán tudja, hogy a nagyszájú csuhások csak egy törpepártnyi kisebbséget képviselnek. Úgyhogy még az abortuszhoz sem nyúlt hozzá. Kaczynski-féle bibliás tébolyhoz ez a terep még annyira se jó, mint Lengyelország. És az a hülyeség ott is életképtelen volt. 

Vakrepülés

 

Demszky anno belebukott a mérleg átállításába: a párt és a holdudvar úgy ítélte meg, a magyar liberálisoknak csak a baloldalon van esélyük arra, hogy érvényesítsék érdekeiket; beleértve ebbe a személyes, anyagi és egyéb ambíciókat, és a liberális gondolatok – sorkatonaság eltörlése, melegjogok, kulturális modernizáció satöbbi – keresztülvitelét. Az ideológia hiányában sodródó szocik pedig örülhettek, hogy van mit a zászlóra tűzni. Működött. Eddig. És most mi lesz?

A Judapest fel bírta dobni a témát: milyen a magyar zsidóság és a jobboldal viszonya, mitől olyan, hol vannak a hidak, a sérelmek és a kompromisszumok. Az SZDSZ-t ez, legalábbis nyilvánosan, nem izgatja. Nem látnak ki a cipőpaszta alól. Akkor sem, amikor éppen erről kellene dönteni. Monnyonle - ennyi telik tőlük. És ezt Torgyán doktor sokkal szórakoztatóbban nyomta.

Sólyom végveszélyben

Libera nos!



Címkék: szdsz

240 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr38658178

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Propeller 2008.09.12. 07:54:44

w - Míg a halál el nem választA kormánybuktatás karnyújtásnyira került. Régi, kéjes álmok válhatnak valóra. Az SZDSZ például ismét szert tehet a [...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

engem, mint okleveles átlagbélát már csak az érdekel, hogy tessék mondani, mikor lesz már az albert-házaspár féle népszavazás?
Elolvasván a hozzászólásokat összegezhető, hogy a politikusok (ahogy mindenki meg is írja) rémesen hülyék, mert rajtuk kívül mindenki tudja a megoldást. Elolvasván a megoldásokat összegezhető, hogy az első megállapítás nem igaz. Sőt, talán mintha a fordítottja...
lapi

Elolvastam amit belinkeltél. Minden tiszteletem Kis Jánosé, de a cikk 3/4-ben a múltról beszél, ami szerintem most indifferens, a maradékban pedig szvsz nem alátámasztott statement-eket tesz.
Pl.A költ.vet. leszavazása "Megpecsételné az SZDSZ sorsát". ".. a kormány megbuktatása a politikai véget jelentené számára."

Miért? Ha marad a jelenlegi ragacsban az nem?

Azzal tökéletesen egyetértek amit a jobboldal és az SZDSZ jövendőbeli kapcsolatáról írsz.
De azzal már nem, hogy Révész abból indul ki javaslatánál (legyen Magyar Kapitalista Párt, Árpád után szabadon), hogy gazdasági válság van.
Szvsz ezeket a kérdéseket bármikor, vagy inkább mindig feszegetni kell, még a legnagyobb prosperitás alatt is. Ezek a dolgok nem a jelenről, hanem a jövőről szólnak.

A két általad felvázolt lehetőség mellett én bízok abban, hogy van harmadik is. Mégpedig az, hogy az SZDSZ végre összeszedi magát, nem áll össze most újra az MSZP-vel, "tökös legényként" megmondja mit akar, miért, az kinek lesz jó, kinek nem, aztán az előrehozotton csak lesz 5%-nyi választó aki ezt értékeli.

" nem ússzuk meg a populista fideszt...hát ez nekem személy szerint egy gyáva és a mérkőzést a második félidő elején már feladó álláspont."

Mit ne mondjak, nagy a hit benned:) Lehet, hogy túl megalkuvó vagyok, de amikor félidőben a focimeccsen 10:0 az arány, ráadásul a rosszabbik csapatban mindenkinek össze van kötve keze-lába, akkor én hajlamos vagyok azt hinni, hogy ezt a meccset már bebuktuk.
aha, világos, a poszt arról szól, h egy tökös liberálisnak immáron az MSZP-t kell támogatnia, mert az SZDSZ a "hiperlúzer" elnökével (c. by Tóta) megbízhatatlanná vált.

Tessék mondani, ha én mondjuk Debrecenben Kósa Lajosra szavazok és nem a haladó MSZP-re, akkor ezzel a klerikális reakciót támogatom?

Árpád, te meg szerintem ne hivatkozz ama bizonyos 15-20% egykori liberálisra, mert néhányan ugyan valóban azt gondolják, hogy Kiss Péter, Szekeres Imre és Veres János pártja a liberalizmus bástyája, de még többen jobbra illetve a bizonytalanok irányába mentek el. Inkább ezen gondolkodhatna el az SZDSZ (gondolkodik is), ha te nem is.
nem egy, több hozzászólónak címezve:

nagyon egyszerű szerkezet az, aki önként és dalolva beskatulyázza magát, miszerint ő liberális/jobboldali/baloldali.

elég gáz, ha valakinek ez a meghatározó személyiségjegye.

emberek, ennél azért kicsit árnyaltabbak vagyunk, nem?...mondjátok, h így van!
igazad van vakapád! ebből is látszik, ki itt a hülye, meg ki lát tovább az orránál, ami nem pisze:

index.hu/politika/belfold/csanyimdfvs0/

még az is lehet, ez csak az első lap volt a pakliban, ami hipp-hopp pofával felfelé esett ki a pakliból. :DDD

messze még a költségvetési szavazás.

ime almássy az új generáció reménysége. rugalmasan megváltoztatta egyetlen éjszaka alatt a véleményét. azért marad képviselő. egy újabb jellembajnok. :DDD

hajrá normális magyarország! hajrá normális magyarok!
vakapad 2008.09.13. 17:12:00

az valóban ciki, amikor az ország vezetését méghülyébbekre bízzák a hülyék, olyan eredmény jön ki mind ami most van.

sajnálom. te vajon kire szavaztál?
Hát igen, a Kulturkampf fontosabb, mint az elqrt ország. Az "értelmiségi holdudvaroknak", meg a biztos pártpreferenciával rendelkező átlagszavazónak is. Ki törődik a gazdasággal, ha a nácik dörömbölnek az ajtón, ugye? :) Ez ügyben már megy a charta-projekt. Meg felvonul majd ellenük a minden valószínűség szerint küldött ember Budaházy és Toroczkai, balhé garantált, a kádári rendpárti kispolgár reakciója szintén (bár a cigányokat lényegesen jobban utálja mint a buzikat, szóval nem egyértelmű, hogy ha netán Kolompár Orbán (akit alighanem főleg a neve miatt tettek főcigánnyá a szocik) hadaival csapnak össze az árpádsávosok, akkor kinek fog drukkolni).
Na szóval, a szavazó nem racionális, akkor is képes azokra szavazni, akiket magáénak érez, ha azok egyébként kib*sznak vele, mint atom. Nem csak nálunk van így, az USA-ban is így működik, ahol a csóró redneckek a republikánusokra voksolnak, pedig azok a gazdagoknak kedveznek az adóváltoztatásokkal, és leépítik a szociális segélyeket, megtagadják a normális egészségbiztosítást a szegényebb rétegeknek (szerintük semmi gond azzal, ha a biztosítók válogathatnak kor, jövedelem és eü. állapot alapján, hogy kikkel szerződnek, hiszen a piac mindenekfelett). De hát szerintük Jézus is republikánus volt, a demokraták pedig kriptokommunisták és erkölcsi fertő (abortusz és melegházasság pedig ott wedge issue, de tényleg).
A mi redneckjeink viszont panelben laknak, kannásbort isznak, sokan rokkantnyugdíjasok (csak hogy a sztereotípiákat soroljam), és számukra a szocik a "magukfajták", Orbán meg tolvaj cigány szőlőbányász, aki a papok uralmát vezetné be (na itt a közös pont Árpáddal...), így akkor is oda szavaznak, amikor tét van, ha sz*rrá szívatja őket Fletó. Persze ha népszavazhatnak a vizitdíjról, az más téma.
vakapad 2008.09.13. 17:12:00

Ne itt olvasgass,nézd/hallgasd meg Hegedűs Zs-t a Péntek8-ban és válogathatsz a megoldások közt.
Nagyon sok mindenre választ kaphatsz,azokra a késdésekre is,eddigi irásaid alapján jutottam erre a következtetésre,amik eddig még nem voltak teljesen világosak számodra.
Tágitsd a horizontot,nagyon szűk határok közé szoritottad a világról alkotott véleményed.
Ja igen,teljes mértékben osztom a Hölgy véleményét,mint eddig mindig.
Nem azt mondom,fogadd el,csak gondold végig,hátha...
Különben ajánlom másnak is.Tegyék félre a htv iránt érzett undort és csak a Hölgy-egyébbként baloldali-mondandójára koncentráljanak.A két másik résztvevő csak zavaró,ezért nem is kell figyelni rájuk.
invictus, ha jobban megnézed, én ugyan nem állítottam, h a kulturkampf fontosabb. én csak töprengek, most épp azon, hogy vajon a "magyar liberálissal" el lehet-e fogadtatni a magyar jobboldalt. lehet, hogy igen. én pl nagyjából liberálisnak nevezném magamnak (a libertáriust mindig magyarázni kell, amúgy meg nyilván egyes kérdésekben nem is áll meg), és éppenséggel kiabálva üdvözöltem orbán viktor egyetlen őszinte pillanatát, azt a kiszivárgottat. ettől még a mikola-féle tökfejektől hányok.
Én nem emlékszem arra, h 2000-ben, azaz félidőben, bárki is követelte volna a maszop programját.

Most akkor, ha télleg félidő van, akkor mire ez a nagy programkövetelés? Hmmm?
Írják ki a választást, oszt akkor lehet Orbán öntökönszúrását reklamálni egy program képében.

Jaaaa, és egyébként kormányprogram van?
Melyik is érvényes most?
Az, amit a szadizókkal fogadtattak el?

Nehogymár az legyen a szövegelés trágya, h a konvergencia program (amiből nem teljesül sem az inf., sem a munkanélküliségi adat) a kormányprogram, mert az bizony nem az, sem de jure, sem az emberek fejében.

Lenin!

Nem érdemes ám Hegedűs Zs.-ra figyelni, elvégre ő volt az egyetlen (rajtam kívül), aki bízott a magas részvételben a népszavazás idején.;-)
Az meg nyilván arról szólt, h a zemberek rühellenek fizetni 300ft, ahogy azt vakapad többször is kibontotta, mint az igazság egy fontos részletét.
Hihetetlen, h egyesek még ma sem értették meg a népszavazás üzenetét, pedig Horn úr elég pontosan lefordította mindenki számára.

Éljen Gyurcsány, éljen a maszop és az szdsz örök és megbonthatatlan barátsága, hisz Kisss Péter, Szekeres Imre és Szili Kati nyilván közelebb van a liberális elvekhez, mint Kósa, Pokorni, Orbán vagy Navracsics.
Kis János és vadítás problematikája

Ez tényleg jogos lapitól, mert a
taxisblokád idején a szadi nyakig benne volt a hergelésben Kis elnökletével, miközben előtte külön alkut kötöttek az MDF-fel a demokratikus rendszer megszilárdítása érdekében. Gratula ! :DDD

Személy szerint Fodort akkor tartottam hülyének amikor kitalálta, hogy visszavárja a régi "nagyokat".
Ezek közül rögtön már helyből 3-an bizonyítták a felvetés baromságát:
-TGM (legalább elismerte, hogy nem tartja magát liberálisnak)
-Bauer, aki néha eljátsza a közgazdászt, de a náciveszélyt sokkal tehetségesebben vizionálja, ha beszarhatnékja van, az meg sűrűn előfordul
-Kis János, aki most is csak annyit tud, hogy háború van, és a jobboldal ellenség, Taxisblokád reloded

Szóval Fodor szembesülhetett ötletének hülyeségével, de Bauert már ki is osztotta. Lehet, hogy mégsem annyira hülye ?


lapi szerintem jó, hogy az MSZP-re szavazol, ami mintaértékű, mert végre helyére kerülnek a dolgok, már csak egy TGM-es vallomást hiányolnék
Invictus, azért USA-nál egyben jobbak vagyunk, napi lebontásban többet néz a magyar többet tévét (5-6óra) mint az amerikai ;]
Amúgy Charta

Nem vagyok egy "Szeremvonat"-ra gerjedő, de ezt Demjén úgy foglalta össze, ahogy kell, sem több, sem kevesebb: index.hu/politika/belfold/demjen9328/

Szerintetek hányan lesznek 20-án ?
Nyugi lapi úgy értettem a NEM MSZP-sek :DDDD
Árpád

ha mikolától hánysz, akkor kis pétertől, Szilvásitól is hánynod kellene...
mégis évekig mint liberális elfogadtad a koaliciót...
ez olyan érdekes dolog...
liberális =/= szdsz
kiss péterrel más gondjaim vannak, mint mikolával, kiss péter emlékezetem szeirnt nem óhajtja megmondani a fiatalságnak, hogy milyen ruhában milyen zenére illik vonaglani.

szilvásyval pedig megint mások:
w.blog.hu/2007/06/15/tul_a_baratsagon
Off:
malacka

"Az meg nyilván arról szólt, h a zemberek rühellenek fizetni 300ft,"

Bár te híresen jó memóriával rendelkezel, de most azért megcsal az emlékezeted:). Kéretik visszaolvasni az akkori posztokban egy rakás igennel szavazó hozzászóló írását. Azt a sok 300Ft-on siránkozó szarrágót!

Nem tartom valószínűnek, hogy ha Viktor azt kérdezi, hogy "Akarja-e, hogy Gyurcsány eltűnjön a süllyesztőben és jöjjek én?" akkor is ugyanez lett volna az eredmény!

"Kisss Péter, Szekeres Imre és Szili Kati nyilván közelebb van a liberális elvekhez, mint Kósa, Pokorni, Orbán vagy Navracsics. "

Őszinte sajnálatomra, de úgy tűnik!


TWÁ

Az egyházakkal kapcsolatos jakobinusi és hasonlóan agyatlan véresszájúság mellé vagy inkább helyett lehetne olvasgatni, ha már a "kötelezőt" is megszerezted:

www.reformatus.hu/keres.php?query=reform%E1tus+regisztr%E1lt+%E9lett%E1rsi+kapcsolatr%F3l

Kiemelés:

„Magát a hajlamot erkölcsileg nem minősítjük. Ezen testvéreinket lelkigondozói tapintattal fogadjuk, mély emberi drámájukat megértéssel és diszkréten kezeljük. Őket az emberi méltóságot sértő, mindenfajta diszkriminatív magatartással szemben kötelességünk megvédelmezni.”

Mert ez a keresztényi, azaz Krisztus értékeit valló megközelítés, tehát aki diszkriminál az ugyanannyira KERESZTÉNYELLENES, mint itt:

www.hirszerzo.hu/cikk.xvi_benedek_aki_antiszemita_az_keresztenyellenes_is.79554.html


Ugyanakkor ugyanezen értékek alapján a család, házasság, gyermek, férfi-nő kapcsolata egy kerek egész, egy olyan leosztás ami összességében az egyénnek a legjobb lehetőséget biztosítja.

A melegházasságot a GYERMEK, az örökbefogadás lehetősége miatt ellenzik a keresztény egyházak. A regisztrált élettársi kapcsolatnál ez a jog nincs meg, és ezért nem támogathatják a házasságot.

Ez ugyanakkor liberálisan is jogos, hiszen a gyerek SAJÁT JOGÁN dönthesse el, hogy felnőve papásat vagy mamásat kar játszani a látott minták alapján, akár fiú akár lány. Viszont, ha melegek fogadnak örökbe, ezt a mintát tagadod meg a gyermeketől, ami SÚLYOS, LIBERÁLISAN IS védhetetlen jogfosztást jelent. És a gyermekek családba való juttatásához jó megoldás a nevelő szülői rendszer bővítése, fejlesztése, hogy egy árva akár így részesülhessen a szükséges mintából.
"api szerintem jó, hogy az MSZP-re szavazol, ami mintaértékű, mert végre helyére kerülnek a dolgok, már csak egy TGM-es vallomást hiányolnék"

ha ez eddig nem derült volna ki, én maradnék a kapitalizmus alázatos híve továbbra is.

kis jánost nagyon csúnyán benézed, erőspista, ha mostani megszólalását a taxisblokádból vezeted le. vagy ez vicc volt?

érdekes összefüggést látok. fletó minél világosabban beszél, ellenfelei annál nagyobb baromságokat bírnak kinyomni magukból. érdemes továbbra is figyelni a híreket. végre télleg izgalmas a politika! :DDD

a tegnapi hegedüs zsuzsánál, még az echon párhuzamosan nyomott "széles gábor beszélget széles gáborral, arról hogy milyen nagyszerű fickó a széles gábor!" című müsor is izgalmasabb volt. kifejezetten vicces, amikor a népfelség elvét közvélemyény-kutatási eredményekből vezetik le komoly emberek és tőkéczy professzor. :DDD

"A melegházasságot a GYERMEK, az örökbefogadás lehetősége miatt ellenzik a keresztény egyházak. A regisztrált élettársi kapcsolatnál ez a jog nincs meg, és ezért nem támogathatják a házasságot."

tévedés. a pápa rendszeresen kikel a reg. élettársiság ellen is (pl spanyolország), a kdnp szintén ezt tette. ezeknek nem a gyerekkel van bajuk, hanem hogy a buziknak lehetőleg legyen szar, hiszen "bűnösök", legalábbis az ő kis álmoskönyvük szerint.
"kifejezetten vicces, amikor a népfelség elvét közvélemyény-kutatási eredményekből vezetik le"

kedvezőtlen eredmények esetén ugyanebből a média bűnösségét és megrendszabályozásának szükségességét vezetik le, mivelhogy eltévelyíti a népfelséget.
Shore

"Nekem azt mondta a Semjén, hogy te leszel a miniszterelnök."- mondá Zoltai Gusztáv
Erre Kiss azt felelte: "Azt mondta? Legyen igaza."

Hát akkor éljen az új, liberális szövetség Fodor és Kiss Petyka egymásra találásával, és az egyház (hogy melyik, rád bízom) áldásával:-))

Népszavazás
Én feb. 18-án írtam egy posztomban ferkónak címezve:

"...Alig hallok már arról, hogy itt a te legitimációdról szavazok, letehetem az igenem arra, hogy így választást nyerni nincs ínyemre. Nem kóser, érted?! Arra akarom adni az igenem, hogy húzzámá’ el a retekbe,...."

A kérdésed, miszerint "Akarja-e, hogy Gyurcsány eltűnjön a süllyesztőben és jöjjek én?" hibás!
Helyesen:
"Akarja-e, hogy Gyurcsány eltűnjön a süllyesztőben?"
A hozzátéted merő csúsztatás.

Üdv.
-----------------

Erőspista!

Teccik, amiket írsz!
Amit pedig az örökbefogadással kapcsolatban írtál, az nekem is régi mániám, pont úgy, mint..... hagyjuk:-))

Miközben kb. 60-70%-ban nem genetikus dolog a melegizmus, aközben elképesztőnek tartom azt a langyi szerelmespár igényt, h egy - nagy valószínűséggel hetero csecsemőt - örökbefogadhassanak, és azt esetleg "elneveljék".
Őrület, eszem-faxom megáll!

Üdv.
lapi · lapi.blog.hu/ 2008.09.13. 23:03:34

világosítsatok fel végre, mert tényleg nem értem: ha valaki a kapitalizmus híve, az hogy lehet egyszerre mszp-párti, azaz baloldali?
eddig világos: vakapám monnyon le, lapi pedig eccerű fletobérenc. de még mindig nem tudom, mikor lesz az albert-házaspár féle népszavazás, mert erre vonatkozóan még hegedűs zsuzsától sem kaptam semmiféle eligazítást, noha mostmár világos, hogy az mdf-et a két milliárddal alultarifálták és kiss jános sem mai gyerek már.
T. Tóta W.!

A média bűnösségéről:
ha az ember elolvassa például az itteni hozzászólásokat, hamar rájön, hogy igen nagy százalékban a média által felkapott, és sűrűn használt szlogenekre (azaz nem kifejtésekre, levezetésekre, stb., hanem eccerű kijelentésekre) épülnek. Ezeket valamilyen potentát mondja ki először (politikus, közgazdász, egyéb "gondolkodó"), hogy aztán megkezdjék villámgyors elterjedésüket, főleg, ha valamelyik oldal (nagy százalékban az egyik) álláspontját igazolják. A média általi felkapás szerintem tény. "Bűnösségről" (ami erkölcsi kategória, aminek az abszolútumában én nem hiszek) nem beszélnék, de az irányítottság nyilvánvaló. Természetesen minden ellenérvre nyitott vagyok, amennyiben lesz ilyen.

Többeknek:
Az a feltevés, hogy a népszavazásnál a nép nem arra szavazott, hogy ne legyen vizitdíj, hanem hogy Gyurcsány menjen a picsába, valóban igaz, de csak részben (az élet sajnos bonyolultabb, mint azt egyesek hiszik). Becslésem szerint a szavazók kb. 40 - 45 %-ára, azaz kb. másfélmillió emberre, akiknek teljesen mindegy, hogy mi a téma, ők "Gyurcsány ellen" szavaznak mindenképpen. A többieket meg kellett szervezni és tudatosítani bennük, hogy ez a./ a kormány szemétsége, amihez b./ még "erkölcsi" alapja sincs (meg is szervezték ezeket az embereket), és ők tényleg a vizitdíj ellen szavaztak. Így lett meg a szükséges százalék, egyébként a szavazás érvénytelen.

Ismételten megjegyzendő, hogy a szavazás eredménye tudatosította az MSZP-ben és rajta keresztül Gyurcsányban (az MSZP szavazatok nélkül Gyurcsány tehetetlen) is azt, hogy a nép nem adja vissza azt, ami egyszer már az övé volt (II. András óta, aki egyszer arra járt - és amíg nem volt itthon, szomorú dolgok történtek Gertrudis királynével - a magyar királyok címei között mindig szerepelt a Jeruzsálem királya titulus is). Ebből logikusan következett, hogy a hitük abban, hogy eredménnyel mennek a falnak, megdőlt, és azt a továbbiakban nem vállalták, hogy eredmény nélkül, avagy nulla eredménnyel menjenek a falnak. Az SZDSZ-ben ez máig nem tudatosult, ők a viselkedésük alapján következtethetően ma is azt hiszik, hogy az Albert házaspár nem létezik.

Természetesen minden ellenérvre stb., stb.
most aztán rághatják a körmüket holnapig, akik akarják! :DDDD

hogy kapaszkodik a székébe a fletó!!! :DDDD a gyáva kukac...

index.hu/politika/belfold/gyufe080914/
"világosítsatok fel végre, mert tényleg nem értem: ha valaki a kapitalizmus híve, az hogy lehet egyszerre mszp-párti, azaz baloldali?"

most ezt komolyan kérdezed, malacka, vagy csak viccelsz, mint erőspista kis jánossal?

na akkor szájbarágósan, ha mégsem vicc volt ez a kérdés:

horn nyuszi alatt privatizálták az un stratégiai ágazatok jó részét. lásd energiaszektor minusz paks.

fletó számol le napról napra a kádári maradványokkal. a fidesz meg küzd érte.

a kis magyar pornográfia, de van ez így ha egy nagy párt mindent a populizmusra tesz fel. mert még az is lehet, hogy az emberek mégsem olyan hülyék és csak leesik lassan ki hazudik itt orbitálisan és folyamatosan?

vágó pista vagy emil rulez? esetleg feri hentes a sarokról?

dől már a dominó, kérdés csak merre.

új idők jönnek, új dalokkal. verebes pista az új magyarország istván királya, fábrysanyi meg a koppány! :DDDD

éljen a finánctőke és az mszp megbonthatatlan és örök barátsága!

világ bankjai egyesüljetek!!!!!
Lapi

Ez az, amikor valaki kurva jol keveri a lapokat. :-D
Nade ugye illegitim es hazudik, meg ebben is.
Azon sem csodalkoznek, ha meg ma kiallna egy fityeszes megmondo, hogy ezen allas alapjan nekik nincs kozuk ahhoz az ugyhoz, amit meg be sem jelentettek, napvilagra sem kerult, es a maszop lejarato hadjaratarol van csak szo. :-D
Az a baj, hogy itt senki nem az, akinek mondja magát: az MSZP-nek nem sok köze van a szocializmushoz, az SZDSZ-nek annyi a liberalizmushoz, hogy mindent összegyűjt ami máshova nem akkar menni, a FIDESZ-ben is sok a zsidó meg a volt kommunista. Talán fel kellenek ezeket oszlatni, és tagságukat a megfelelő kispártok között szétosztani...
ha már szóba került a ius murmurandi is, akkor megjegyzem zsörtölődve, hogy nagyon sok pénzeszköz lett befektetve az albert házaspár népszavazási kezdeményezésébe, a derék házaspár hónapokig gyűjtötte az aláírásokat éjt nappallá téve, még irodát is béreltek a rákóczi úton a haza üdvéért, hősiesen lekűzdötték a komcsi ovb-t, a vacilláló ab-t, de szerintem még a kéményseprő vállalatot is. meg is lett állapítva, hogy hiába vonatták vissza a kommancsok aztat a nemzetgyilkos törvényt, kutya kötelességünk nekünk még annak a lehetőségét is megakadályozni, hogy a karvalytőke mocskos keze betegye a lábát szent és sérthetetlen egészségügyünk ragyogó csarnokába valamikor a jövőben, ha jól emlékszem a népszavazásnak mostan, huszadika körül köllene lezajolnia, ehhez képest semmi értesítés, a postást elnyelte a föld és csak csekket bír hozni, attól tartok, hogy jövő vasárnap nagyon tanácstalan leszek, hacsak addigra föl nem oszlik az országgyűlés, mert akkor mehetek rénszarvast legeltetni.
Hacsa

Lehet csak azert nem hallasz mostanaban az Albert Einstein hazaspar fele nepszavazasi temarol, mert a fityesz kihatral a mogoluk, igy aztan mar nem erdekes az "ugy".
No meg aztan biztos-e az a 20-a kornyeki idopont. En a multkor olyasmit olvastam, hogy lehet megis van valami mod arra, hogy az AB visszadobja utolag a kezdemenyezest. Arrol egyertelmuen nem lehet hallani, hogy apa es anya vissyavonnak a sajat beterjesztesuket. Meg hat most csinaljanak magukbol hulyet? Eddig pofaztak, oszt utolag amikor mar megvan a 200e alairas bedobjak a kandalloba? Nem mondom, 1 napig biztos adna a meleget, es meg a gazra sem kellene annyit fizetni, megtakaritananak vagy 3-4 kobmeter gazt, odavagva az orosz imperialista gazszolgaltatonak. Meg milyen lenne mar, amikor az onokak megkerdeznek toluk, mama, papa, Tik voltatok azok, akik elkurattak 2-3 milliard forintot a semmire? Azok meg a jobber hovatartozashoz ragaszkodva nem hazudnanak, kenytelenek lennenek oszinten igenloen bologatni.
Szal ez van...
A buziságrul:

Olvastam itt valahol azt a wishful thinking-et, hogy a kialakulásában 60 - 70 %-ban a minta játszik szerepet, és csak a többiben a gének. Ez persze már haladás a 100 : 0 korábbi elképzeléshez képest, de továbbra is támogatja azt a hitet, hogy jó mintát kell mutatni a gyermeknek, és akkor senki sem lesz buzi. Ha figyelembe vesszük azt, hogy régebben a potenciális homoszexuálisok 100 %-a abszolút antibuzi környezetben nőtt fel (sok emberi tragédiát okozva), és ehhez képest az arányuk a többiekhez képest az istennek se akar változni, mégpedig az emberiség kezdete óta, akkor nyugodtan beszélhetünk a legalább 90 - 95 %-ban gének meghatározta irányultságról. Én személyesen inkább 100 %-ot mondanék, mert tisztában vagyok vele, hogy az ellenirányt tekintve engem maximum halálos fenyegetéssel lehetne rávenni az ilyesmire, de akkor is csak passzív elszenvedőként.

Egyértelműnek gondolom azt is, hogy az irányultságot eldöntő agyi rendszer (a legnagyobb nemiszerv, mint tudjuk, az agy) nem úgy működik, mint egy kapcsoló, ami vagy jobbra van kapcsolva, vagy balra, hanem létezhet rengeteg, mindenféle arányú átmenet, ami miatt a nevelhetőség elképzelése egyáltalán kialakulhatott, de nem ezt tartom döntőnek az ügyben.

Fenti okokból jómagam a "Virágozzék száz virág" liberális álláspontot képviselem, legyen mindenkinek joga úgy és azzal élni az életét, ahogy és akivel akarja, valamint emiatt jogi hátrány ne érhesse semmiképp.

A gyermek örökbefogadásával kapcsolatban viszont igazat kell adnom az ellenzőknek. éspedig nem azért, mert félnék attól, hogy félrenevelődik, vagy nem "szabadon választ" (úgyse a külső, hanem a belső mintát követi), hanem azért, mert ha nem homoszexuális, és nagyon nagy százalékban biztosan nem az, akkor a szexuális érés évei alatt a "szülei"-hez való kapcsolata totálisan megzavarodik (hol szereti őket, ahogy éveken át, hol undorodik tőlük, mert azt fog, ha ő nem az). Ilyennek kitenni egy gyereket szerintem abszolút tilos, és ez annál károsabb a gyerekre nézve, minél nagyobb szeretettel nevelik. Erre semmi szükség, és bármennyire sajnálom a gyerekre vágyó szivárványosokat, az ellenzők ebben mindig számíthatnak rám.

"(jogállamiság... a jog uralma... és a szabad polgár viszonya az államhoz, egyáltalán a hatalomhoz, a köztársaság ethos-ához etc) nem a baloldalról fenyegeti veszély."

Lapi ez nemes egyszerűséggel nem igaz.
A genetikai lenyomatos törvény baloldalról jött amit megszavaztak. A baloldal akarja korlátozni a véleménnyilvánítási szabadságot "kisebbségvédelem" köntösébe bujtatva a gyűlöletbeszéd kapcsán. Ferenc "felkészíti az ujságírókat" mi várható hol van itt a sajtószabadság? A hirtvs ügyekről nem is beszelve.
Ráadásul a csupa furcsa ügy meg rendőrségi részrehajlás ami hozzájuk köthető (tomcat féle bomba, gyujtóhangú vers meg hasonló baromságok, meg a rendezvényfeloszlatás/engedélyezés kérdésköre). + a magyar "terrorfenyegetettség" szilvásy féle kártyája, valamint az állandó nácizás azaz emberek megbélyegzése.

Ez mind baloldali cucc ám, és ezek komolyan fenyegetik a liberális demokráciát.

Ahogy a felsőoktatás fizetőssé tétele is már leírt módokon. Az eü átalakítása hasonló hatással járhat.

Szal jo lenne végre leszállni arról a piedesztáról.
Főleg hogy még nem is lett boncolgatva hogy a korrupció vajon mennyire "jótékony" hatással van a liberális demokráciára.
"fletó számol le napról napra a kádári maradványokkal. a fidesz meg küzd érte. "

A mszps klientúra a kádári maradvány legköltségesebb része lapi. Meg a ferenc féle hogyan reformáljunk út.
Láccik hogy még "szokjak" a demokráciát.
A népi verzió kényelmesebb volt az már bizonyos.
Árpi basszus ha már belinkelted a judapestet:
Árulja e már nekem valaki (eddig egyik zsidó haverom se tudott erre válaszolni) mi a fasz baja van a zsidóknak Hortyval? Hogy nem hagyta őket kiirtani? Nem is gondolom tovább a cionista összeesküvés szálat innen ....
T. Harisnya Fétis!

1./ MSZP
Nagyon igaz, hogy nem sok közük van a "szocializmus"-hoz (illetve az ezen a címen megvalósított államdiktatúrához), ugyanis tudomásul vették, hogy az gazdaságilag életképtelen (ez ugyanis fényesen bebizonyosodott, bármennyire féltik a "családi ezüstöt" többesek), fenti okból a kapitalizmus és demokrácia körülményei között próbálnak baloldali politikát folytatni. Erre példa a konvergenciaprogram adóbevételeinek kiválasztása, azt ugyanis a nagypénzűek és a cégek fizették, nem pedig a nyugdíjasok, segélyezettek és minimálbéresek (utóbbinál más kérdés, hogy belőlük mennyi tényleg az). Természetesen, mivel egyedül nincsenek abszolút többségben, a kormányzásnál az SZDSZ kívánságait, illetve követeléseit is figyelembe kell/kellett néha venniük (sajnos).

2./ SZDSZ
Vegytiszta liberális párt. Az egyéb kérdésekben elfoglalt álláspontját figyelembe nem véve, gazdasági kérdésekben az egyént ésszel, bátorsággal, információval, dönteni tudással felvértezett, önmagáról mindig gondoskodni képes individuumnak tekinti. Pénzt nála hagyni, életébe nem beavatkozni, punktum. Az körülbelül tudható, hogy az ország lakosságának hány százaléka ilyen, de ez az igazi liberálist nem érdekli.

3./ FIDESZ
Gazdasági retorikájában az SZDSZ ellentettje. Az állam mindenkiről gondoskodik, és nagyon jóságos, mert az emberek egyedül mindenhez hülyék, és ha nem simogatják meg a fejüket, és nem dugnak nekik egy kis zsebpénzt, akkor egyenként és összességükben is éhenhalnak. A nagypénzűekhez ugyanúgy jó, mint a kispénzűekhez (sőt), ad(na) pénzt mindenre és mindenkinek, a garasoskodásról pedig nulla disputandum est. Úgy gondolja, hogyha a komcsik nem lopnának, és a multik nem lennének itt extraprofitot lenyúzva a szegény magyarokról, akkor minderre bőven lenne suska. Tehát nem matematikusok, hanem jogászok.

Választani köztük mindenkinek magának kell.
mao zedong: nem tudom, "a zsidóknak" mi bajuk van Horthyval, de lehet, hogy zokon vették a zsidótörvényeket, a szövetséget hitlerrel, meg hát azt, hogy Horthy vállaltan antiszemita volt, ld pl a vitézi rend alapszabályát ("A legbátrabb és legjobban dekorált zsidó is ki van zárva." - H.M. sk.). valószínű, hogy ha én kijelentem, hogy utálom az összes tiszántúlit, akkor nekik velem lesz valami "bajuk".

abban igazad van, hogy nagyon rendesen nem akarta őket kiirtani, pedig közéjük is lövethetett volna; viszont azt nem értem ennek fényében sehogy se, vajon mi bajuk van a "jobbosoknak" Kádárral, az MSZMP-vel, vagy annka jogutódjával.
Kristl 2008.09.14. 12:55:15

"A mszps klientúra a kádári maradvány legköltségesebb része lapi."

Ezt maga Pozsgay elvtars is mondhatta volna... :-]
hát ezen megközelítésben mondjuk ugyanaz akkor mint a zsidóknak Horthyval.
Nem mondanám hogy minden jobbosnak de mondjuk a háború előtti (akár hívhatjuk Horthy-stának) elitnek és első ági leszármazottjaiknak igen is lehet:
Pl hogy el voltak lehetetlenítve nyomorba taszítva (mondjuk aki ügyvéd volt segédmunkás lett) nem vették fel a fiaikat egyetemre stb ezt máig nem tudták megbocsátani (és ha belegondounk érthető miért), a főügyész meg kosárfonó volt. Lehet ezt nem szeretik bennük...
Gecc · gecc.blog.hu 2008.09.14. 14:14:24

Igy van, meg még nagyonsok ember is rajta kívül.
Ez most jó vagy rossz? :)
Szégyen ide, szégyen oda, de mégis csak egy szalonképtelen alak mondta ki a tuttit: "Az elején fecsegés, fenyegetőzés, ami aztán végső kimenetelét tekintve igen rosszul végződhet. Mert ha azt vesszük, hogy a Magyar Gárda egyes tagjainak őrző-védő szolgálatai vannak, s hogy ezek hivatalosan fegyverkezhetnek, akkor igazán nem tudom, hogyan végződhet mindez, de hogy jól nem, az biztos".
Szerintem a mi barna-törpénk titkon próbálgatja már a tükör előtt azt is, hogy áll a bajusz...

T. vakapád!

A következő mondatod nagyfokú tájékozatlanságra vall:

"Ha figyelembe vesszük azt, hogy régebben a potenciális homoszexuálisok 100 %-a abszolút antibuzi környezetben nőtt fel (sok emberi tragédiát okozva), és ehhez képest az arányuk a többiekhez képest az istennek se akar változni, mégpedig az emberiség kezdete óta, akkor nyugodtan beszélhetünk a legalább 90 - 95 %-ban gének meghatározta irányultságról."

Rengeteg tudományos felmérés készült, és ezek kb. 30-35% körülire teszik a gének által meghatározott langyizmust. A többi környezeti és egyéb hatásokra lesz "más" szexuális irányultságú. A te 90-95%-od teljességgel tudománytalan, és semmivel sem alátámasztott, sőt, éppenséggel ellentmondanak neki a kutatások.

Azt sem támasztja alá semmi, h más korokban (ahogy írod, "az emberiség kezdete óta") is annyi %-ban kívánta volna a kuki a hímpopsit, mint manapság. Az én meggyőződésem az, h manapság nagyobb a meleg polgártásak %-os aránya, mint az antik békeidőkben. De meggyőzhető vagyok, csak kérnék valamilyen megbízható forrást, mert így a kijelentésed csak szimpla handa-bandázás.

Másfelől, aki örökbe adni nem akar melegeknek, az egyúttal - a következetesség jegyében - a brunyiházasságot is kénytelen ellenzi, ugyanis de jure minden házasságot azonos jog illet meg, nem lehet azt csinálni, h házasodhattok józsika és robika, de gyereket nem fogadhattok úgy örökbe, mint a pistike és sárika házaspár.

Ami kimarad jelen észrevételeimből, az a genetikai zsákutcára történő kedves utalás, tekintve melegbarát elvtársaink türelmét és a témától való idegi érzékenységüket...

Tisztelettel várom a témában tett további szíves észrevételét:

malac, a toleráns homofób

Ps.: nincs
"abban igazad van, hogy nagyon rendesen nem akarta őket kiirtani, pedig közéjük is lövethetett volna; viszont azt nem értem ennek fényében sehogy se, vajon mi bajuk van a "jobbosoknak" Kádárral, az MSZMP-vel, vagy annka jogutódjával."

ez egy mély kulturális megosztottság, amit a kádár rendszer végétől cipel magával a politizáló értelmiség.

88-ra tehető, amikor széles tömegekhez eljutott valamiféle ideológia nyitás. amit pro form pont az akkori mszmp reformszárnya tett végső fokon lehetővé.

addig hallgathattad a szabad európát, ahol a belföldi hírek 75 %-a az akkori un "demokratikus ellenzékről" szólt, vagy az ő bírálatukat tartalmazta a kádár rendszerrel, meg a létező szocializmussal kapcsolatban.

azért mondjuk 1980-ban a mai magyar jobboldal nagy alakjai csurkától csoóriig, antallon, fürj lajoson át bárkiig aligha szerepelhettek a szabad európában, hiszen valamennyire beilleszkedtek a kádár rendszerbe. és az tökmindegy, hogy szilenciumra ítélték őket, mert harasztit felfüggeszetett szabadságvesztésre ítélték a "darabbér" miatt. helleréknek meg nyomtak egy útlevelet a kezükbe, hogy húzzanak innen.

hitelességi vonalon tehát 90-ben az szdsz óriási előnnyel indult.

közben az mszmp-ben győztek a reformerek. kik is? horn gyula, pozsgay imre, németh miklós, nyers rezső.

a hard line kádáristák mentek a levesbe grósz károllyal az élen.

az átalakuló mszmp politikai bizottságának tagja volt pozsgay imre, államminiszter kormányvonalon, na ő jelentette be a mester ákos főszerkesztette 168 óra c. rádióműsorban, hogy 56 nem ellenforradalom, hanem felkelés, vagy mi a szösz. a lényeg, hogy ezzel az mszmp feladta a proletárdiktatúra ethoszát, teljesen mindegy, hogy pozsgay jelentette ezt be, horn gyula meg határt nyitott az ndk-ok előtt.

a lényeg, hogy gorbacsov feladta, s azt követte az akkori mszmp. ezen belül mellesleg mindössze pozsgay igazolt át jobbra meg a szűrös mátyás, aki viszont soha nem volt első vonalbeli mszmp reformer.

a 3 politikai erő a kerekasztal tárgyalásokon nagyjából leírható az akkori jobber pártok, az akkori libsi pártok plusz a későbbi mszp (hornék) körül.

aztán a 90-es választási kampányban, de főleg az mdf kormány alatt világossá vált, hogy az mszp valamennyire agyilag is átvezette híveit a kapitalizmusba, az szdsz vezette akkori második erő (fidesszel) hívei direkt a kapitalizmust óhajtották korábban, az mdf vezette jobboldali közönség pedig gyűlölte, megvetette a kapitalizmust, mert ők naívan egy komcsik nélküli kádár rendszert óhajtottak.

emiatt persze egy csomó un. "rendszerváltozás vesztesei csapódtak hozzájuk."

na ezt a frusztrált, a mónika sókat és a szabad társadalommal szükségszerűen együtt járó - különben marginális - jelenségeket felnagyította magának, percenként nemzethalált vizionált és nagyjából ma is ezt csinálja.

a vicc, hogy 20 év után ott tartunk, ami 90-ben is teljes mértékben anakronisztikus és röhejes volt. a végső politikai érv, hogy kommunisták, kádáristák, rákosisiták. hogy kik? hát mindig azon, akik nem mi vagyunk, s van pofájuk választást nyerni.

ja, hogy közben eltelt 20 év, ezek meg fiatalok, milliomosok. hát akkor meg pont azért, mert genetikailag örökösei a bűnnek.

semmi köze ehhez az antiszemitizmusnak. ez legfeljebb nálunk valamiféle kódnyelv, amivel megismerxik, ki a hazaffy és ki a rohadt szemét ingyenélő gazember. aki nácizza a magyart.

természetesen valamennyi jelentős politikai erő érdeke lenn, hogy elfogadtassa híveivel a piacgazdaság és az arra épülő demokratikus berendezkedés szabályait. már csak azért is, mert az adott világpolitikai környezetben, eu és nato tagsággal a zsebünkben úgysincs más választásunk. majd ha tgm pártot alapít és kétharmaddal választást nyer, lehet aggódni, addig azért maradhatunk nyugiban szvsz. :DDD

akárki is lesz a jobboldal igazi vezetője, vezetői - nem spórolhatja meg, hogy elfogadtassa híveivel, nincs ingyen ebéd. amíg ezt nem teszi meg, addig csak baromságokat bír kommunikálni, addig csak kivonulgatni bír a parlamentből, addig csak erkölcsi maszlagot bír ontani, abból is az avíttat, addig kénytelen folyamatosan rugdosni a jogállamiság alapjait. csak indulati válaszok vannak, a ráció meg zokog a jobb sarokban kukoricán térdepelve.

ez egy ideig valóban szórakoztató, valójában azonban sokkal inkább szomorú, hogy még mindig itt tartunk "fejben" 2008-ban.

szvsz erre a helyes válasz a mercedes beruházás, az uniós k & f központ, az egészségügybe a verseny bevonása, a felsőoktatásba pláne. szal modernizálni kell ezt a "balkáni kocsmát", ahogy 1994 tavaszán ugattuk az szdsz-ben. gazdaságilag, tudatilag. a jobboldal csakis magára vethet, hogy magyarországon ezt az mszp végezte/végzi persze liberális támogatással. és már 1990 óta, ha jobban belegondolunk.

most ott tartunk, hogy a jobberek bíznak orbán harmadik feltámadásában. hát lelkük rajta... majd megnézzük az eredményjelző táblát. rögtön holnap, aztán még jó néhányszor. :DDDD

a kép ugyanakkor rohamosan tisztul. és ez nagy esély az országnak.
mao zedong, akkor örülök, hogy segíthettem.

malacka: "mint az antik békeidőkben" - te a Régi Görögökről beszélsz?
Kedves Vakapad az MDf-et kihagytad. Nagyon érdekelne, hogy látod.

Hozzátenném, hogy mindegyik pártnak bazi sok köze van az államhatalomgoz, hiszen szinte mindegyik abban tanult, élt, lopott. Ezen Pavlovi reflexeket, pedíg a politika teljes szinterére átültették.

A megélhetési politika helyi szinten, fehérgalléros a felsőbb szinteken. A kérdés az, hogy mennyire alaposan kutata az ember. A HírTV-s realitynek két telefon és máris ellentmondás van a bal oldalon, bárhol bármiben. Azt nem értem az ATV miért nem csinálja a jobb oldalon, nyílván ott is van mocsok. Mert arra várhat, hogy Ákos pajti Orbán bányák nyomában legyen. Ennyit a médiáról...

A mai Madzsar mocsadékban nincs nagy alternatíva. Az lenne a jóság ha az 5%-os küszüböt levinnék, viszont a helyek számát nem a trianoni állapotok elötti szinten tartanák, henem mondjuk 100-150 hellyel kevesebb lenne. De hát ezt a forgatókönyvet a Star Wars 10-ik részében láttam, amikor Orbán fekete maszkban egy neoncsővel hajkurászta Ferit, Kis Péter nagy volt és szőrős, és a Fodor volt Ibolyánk nyelve.

Árpi!

Na jó, legyen az antik békeidő a Kádár-rendszer;-))

Lényeg a lényed: honnan lehet tudni azt, h melyik korban mekkora volt a langyizmus számaránya?

Egyébként nem biztos, h azok a családi és környezeti hatások megváltoztak, amik generálják a nem genetikus melegséget azáltal, h liberálisabb társadalomban élünk.

Jelzem, a szocik éppúgy nem akarják a melegházasságot és a drogliberalizációt, mint a fidesz, mivelhogy mindkettő populista párt, és ilyen dolgokhoz csak akkor nyúlnak hozzá, ha nem visz szavazatokat, ha a tömegek nagy százaléka támogatja. Horn Gyula egyházpolitikája sem volt túl szigorú, ha jól emlékszem.

Én nem hinném, h ha az szdsz megválna néhány régi harcostól (Pető, Magyar, Demszky, Kuncze), és megerősítené a Fodor vonalat, akkor ne lenne legalább akkora realitása a fidesz-szdsz paktumnak*, mint egy szoci-szadesznak.

*Az szdsz segít az előrehozott választás kiíratásában, a fidesz pedig...... mit is adhatna cserébe? .....Hmmmm....
"Szerintem a mi barna-törpénk titkon próbálgatja már a tükör előtt azt is, hogy áll a bajusz... "

Szerinted a Magyar Gárda egy fasiszta szervezet? Én legutóbb Mezőfalván látam purparlézni Őket. Sok embernek tetszett, hogy valaki oda mer állni azok elé, akik miatt nem lehet fényes nappal gyalog menni pár utcán. Ez már fasizmus, igazad van. Mert a rendőr nem mer odaállni. Szlovákiában egy ugyanilyen szituácíóban nem a levegőbe lő a rendőr, hanem a tömegbe.

Pont a szlovák Slota ugat, amikor a hadsereget vetették, be a kitelepített romák ellen. Te meg benyeled?

Az itt a probléma, hogy egyből mindneki mélymagyar, aki kiáll az ország érdekeiért. Ha kitűzöm a magyar zászlót a házamra, akkor szélsőjobbernek tart mindneki. Amerikában a demokrata is felhúzza a zászlót reggel.

Amitől rohadtul bepörgök, az pont ez a társadalomba belenevelt kishitűség, és szégyenérzet ami akkor jön elő ha arról kell beszélni hogy MAGYAR. Az országgyűlésben is feltenném egy körkérdésre, hogy: Mikor fogjátok már végre fel jobb és bal oldali balfaszok, hogy első sorban magyarok vagytok, aztán mszp és szadesz meg fidesz meg mdf. Miért van az, hogy egy Horvát belpolitika ami balkán ugye, elsősorban Horváth aztán bal meg jobb. Itt a sok hólye, meg úgy megszavaz valamit, hogy azt se tudja mi az. Lásd Liszaboni ganyé.
Holnap az szdsz megteszi az első lépést az új koalíció - és ezzel együtt a végső kimúlás - irányába, azáltal, h igen bátor* fletó játékában aktív szerelmes partnerként, az ország érdekeire hivatkozva, megszavazza neki, h ne legyen parlamentfeloszlatás.

*Bátor? Jaaaa, miután megmondta gusztos, h nem fogják támogatni az mdf kezdeményezését...

Röhej. Dettó, mint a bizalmi 2006. őszén.

Beszariság, utolsó szarházi gyávaság, mikor csak és kizárólag a biztosra megy vki, miközben játssza a demokratát, h ő bizony nem gátja a szavazósdinak.

Na ezért (is) vetjük meg ferkót.... az ilyen alamuszi és átlátszó húzásaiért.
"Na ezért (is) vetjük meg ferkót.... az ilyen alamuszi és átlátszó húzásaiért. "

ami egyébként az alkotmányban, házszabályban ilyesmiben van leírva. hanem malacka, kinek a nevében használod a többes számot. mert én pl támogatom fletó politikáját, meg a józsi borbély is, csak ő nem kommentel. :DDD

most szólok, hogy nem jogforrás a csigatévé emelt díjjas közvélemény-kutatása sem, ahol a mai műsor szerint az sms-ezők 2/3-ada előrehozottat akar, egyharmada meg nem. :DDD

nehét lehet most jobboldali gondolkodónak lenni, ez jól látszott stumf pista arcán is. ő nagyon akar perelni a jó hírnevéért, csak még nem tudja kit. én a helyében megkérdezném apósától, a németh kormánynak a belügyminiszterétől. ő az akit felállt a bársonyszékből, amikor a fekete dobozosok leleplezték az iratmegsemmisítést 1990 javuárjában. végvári örnagy sztorija, ha így beugrik.

szal akkoriban volt valaki a 3/3-nál az a faszi, aki ennek az új defendes cégnek, s akit kövér nevezett ki műveleti igazgatónak anno.

nem is olyan kis, hanem baszott nagy magyar pornográfia. bár mi köze van stumfnak a fideszhez?

éljen krizsó szilvia! éljen a szólás szabadsága!!! :DDDD
"az sms-ezők 2/3-ada előrehozottat akar"

Hibás interpretáció, ugyanis az sms-ezők 2/3-a a_parlament_feloszlatását_akarta.

Ezeknek egy része fel sem fogja, h ez előrehozott választást jelent, csak a kérdés feltevése ("Oszlassák-e fel a parlamentet?") annyira szimpi volt nekik, amire "oszlassuk hát, a köcsögöket!" - kiáltott fel magában az sms-ező, s már küldte is az igenjét.
Így aztán jóval több lett az igen, mintha azt kérdezték volna, h legyen-e előrehozott választás.
Ilyen a közvéleménykutatás pszichológiája.... ravasz:-)

Az utolsó (valódi) közv.kutatáson 45% mondta, h előrehozott kéne. (Századvég)

www.szazadveg.hu/kutatas/alap.php?id=887
T. TWA!

Értem én, hogy miért pofázik bele az egyház a reg élettársi kapcsolatba, ha az senkinek nem rossz.. (Egyébként engem nem zavar)
De akkor hol a határ?
Többnejűség? Pedofília?
Az államnak mikor, milyen magatartásba van és lehet beleszólása?
Hol a magánügy határa?
Ja igem, akkor a szcientológia miért nem hazugságvizsgálhat? (Ha hoz a delikvenstől beleegyező nyilatkozatot?)
lapi
"én a helyében megkérdezném apósától, a németh kormánynak a belügyminiszterétől"

"apák és fiuk", gondolom nem mulasztottad el annak idején, mint SZDSZ tag a hisztérikus tiltakozást a Csurka dolgozata miatt...

az idézet szerint azért sunyin használod a módszerét Stumf ürügyén...

gondolom azért vele teszed, mert Fleto-fanként hogy venné ki magát, ha azonos mércével mérnél és azt mondanád, hogy Feri, mint az Apró-klán tagja, megkérdezhetné anyósát: mond Piroska mama, Antal nagypapa hogyan viselte a hatalomban a feléje áradó sok évtizedes közutálatot...?
Elsőre nem ide tartozó hír, hogy kirúgtak egy brit rendőrt, aki binládennek öltözött egy jelmezbálon.
index.hu/politika/bulvar/bulvarhirek/363562/

De itt tapossuk a szart pártról pártra, olyan döntésekről vitázunk ami semmilyen formában nem visz előbbre senkit, maximum 8-10 embert és a holdudvarukat, mikor már régen és nyíltan kimondva nem arról szól ez a demokráciának nevezett dolog, hogy a választott vezetőink igyekezzenek minket képviselni, hanem csakis saját pillanatnyi érdekeiket képviselik.
És e mellett tele van az egész társadalmunk ilyen rohadt mumusokkal, amikről nem szabad beszélni, mintha nem is léteznének. Chaplin még viccelhetett hitlerrel, ma meg lassan 100 évvel később már félre kell nézni, és egy másik hasonló őrültnek a nevét sem szabad kiejteni, mert jajistenem ez milyen csúnya dolog, mit fognak szólni a mi erkölcsös vezéreink, ez olyan illetlen dolog. Ennyi a nagy nyílt demokrácia. Szánalmas szar az egész aminek tapossuk a tetejét.
Elnézést a kitörésért.
""lapi · lapi.blog.hu/ 2008.09.14. 21:47:49
"Na ezért (is) vetjük meg ferkót.... az ilyen alamuszi és átlátszó húzásaiért. "

ami egyébként az alkotmányban, házszabályban ilyesmiben van leírva. hanem malacka, kinek a nevében használod a többes számot. mert én pl támogatom fletó politikáját, meg a józsi borbély is, csak ő nem kommentel. :DDD""

Anno Medgyessy Péter kormányára voksoltam. Majd mikor a konstruktív bizalmatlansági indítvánnyal menesztették kissé hiányérzetem volt, hisz ez a Gyurcsány egy darab választói szavazat nélkül került hatalomra (deus ex machina). A későbbiekben egyre inkább meggyőzött, hogy az a fajta demokrácia, amit Gyurcsány hadba állított velejéig manipulatív, alattomos, számító és nem utolsó sorban nem magyar (elnézést kérek azoktól, akiket ez esetleg sérthet, de mivel nem vagyok semmilyen etnikai, felekezeti vagy szexuális kisebbség tagja - nekem ugyebár ezt kell fölvállalnom).
Egy jól működő országban szerintem nem kell mindenkinek politológusnak lenni. Közel hasonló teljesítményre képes minden párt, a választásokon az elvek és az azokkal következetes összhangban lévő gazdasági törekvések/tervek mellett voksol a szavazó. Aztán 4 évig csönd, a napi politika csak ritkán zavarja meg az otthon nyugalmát. Nem szavaznék a négy mancsra, de vessetek a libák elé, ha valakinek semmi sem ugrana be arról, hogy milyen lehetne a magyar zöld párt programja. Úgyhogy nem szégyen, ha valaki lózungokból él - inkább egy demokratikus társadalom kiskorúsági (infant) bizonyítványa.
Te malac!

Linkeljé' már be erre egy pár hiteles alátámasztást, mert már megint nagyon úgy tűnik, hogy a saját teoriádat próbálod megtámasztani némi kamu hivatkozzással:

"Rengeteg tudományos felmérés készült, és ezek kb. 30-35% körülire teszik a gének által meghatározott langyizmust. A többi környezeti és egyéb hatásokra lesz "más" szexuális irányultságú. A te 90-95%-od teljességgel tudománytalan, és semmivel sem alátámasztott, sőt, éppenséggel ellentmondanak neki a kutatások."

De lehetőleg ne valami "Christian Researh Center for Sodomism" típusű helyről...
Malacka, jól figyelj rám.

A nemi orientáció kialakulásában a környezeti hatás nem mintakövetés révén érvényesül. Azonos nemű szülők gyerekei között nem több a buzi, mint heteró szülőknél. A környezeti hatás azt jelenti például, hogy genetikai és hormonális hatásra a gyerek temperamentuma olyan lesz, hogy a másik nem elfoglaltságait fogja preferálni kiskorában (fiúként babázni fog lánytársaságban), és a saját neme válik idegenné és egzotikussá számára, amiből aztán erotikus vonzalom alakul ki. (Ugyanez az elmélet magyarázza a heteroszexualitást is.)
Meg még számos vélt külső hatás van, de ezek közt nem szerepel az, hogy valaki sok buzit látott, és maga is azzá vált.

„Az én meggyőződésem az, h manapság nagyobb a meleg polgártásak %-os aránya, mint az antik békeidőkben.”

Ezt az állításodat természetesen semmivel sem tudod alátámasztani, így kénytelenek vagyunk - a te szavaiddal - „szimpla handabandázásnak” minősíteni. (Megmosolyogtató, mikor valaki a meggyőződéseit érvként használja egy vitában, és ezt még nyíltan el is ismeri.)
A között, hogy a médiában mekkora teret kap egy jelenség, és hogy valójában mennyire elterjedt, az égvilágon semmi összefüggés nincs. Semmilyen adat nincs arra vonatkozóan, hogy ma több homoszexuális vagy tanárverés van, mint mondjuk harminc éve. Mint ahogy fasisztaveszély is csak a tévében van. No de elkalandoztam.

A lényeg: kevesebbet tévézni, többet olvasni és csak akkor írni, ha legalább halovány fingunk van arról, amibe belekontárkodunk.

Köszönöm a figyelmet.
Mennyi szenny, mennyi mocsok....!

Most láttam Stumpfot....
Higgadt, csendes, ahogy szokott...
Amit mond, őszinte: Semmi köze a botrányhoz, amit kavartak körülötte /is/
Egyetlen támadó hanglejtése, egyetlen vádaskodása sincs. Korrektül nyilatkozik.

Akkor mondom én, helyette is!
Dávid Ibolya épp az, mint Gyurcsány. A maga székén éppolyan pitiáner, hatalmához görcsösen ragaszkodó személy, akinek semmi sem drága, aki pont úgy trükközik posztjának megtartásáért, / 3 alibi jelölt /mint előbbi, csak az országra nézve tán kevesebb kockázattal, de még ebben sem vagyok biztos...
Láttunk már karókon mdf-es varjút, nem egyszer...
A "feloszlatósdi" is egy mázos trükk csupán. Annak tudatában villogni a "megváltó" szerepkörében, hogy tudván tudják, nem lesz többségük, hisz az szdsz és a szocik leszavazzák úgyis. De azért csinos, tetszetős indítvány kifelé, a polgárok felé, hát nem ?
az albert házaspár népszavazásáról azt hallottam elmarad, mert válófélben vannak, de lehet hogy ez is valami rossz pletyka, amit Gyurcsány terjeszt, mint táncos-komikus, a mónika sóba is meghívták, hogy ott adja elő a nagy nemzet megmentő megegyezés programát, de fogpótlásra már nem volt idő, így a jútubum terjeng mint szekeres tenkjúja, de az is lehet, hogy konspirálták mint a Dávid Ibolya postaládáját, abba beszél bele a Bankvezér, akinek nem mondjuk ki a nevét, ahogy zsebre dugott kézzel válaszol a fel nem tett kérdésekre, de ez annyira hajaz a Szilvássy-féle aug. 20-dikai ÁJKOS tornádóra, hogy rögtön kitelepítem magam a külső Váci útra, hogy nehogy már a nyuszika vigye az éljen májuselseje táblát, így meghatódva követelem, Torgyán doktort a parlamentbe, de belegondolvam ha az Orbán kitudta szekálni a parlamentből, akkor nem is odavaló, pedighát: a parlament monnyonle! arra az időre míg a gazprom legvidámabb tábora, nem igazódik az észak-koreai atom kísérletekhez, vahy legalább iránhoz, mert irakban meg dúl a demokrácia. a válság is monnyole!
igazán el vagyok keseredve, bár teljesen csendes és hidgadt vagyok és mondhatom megértést is tanusítok, bár a pártai luciáért azért nem tenném tűzbe a kezem, méghogy a fleto, no hiszen, az csak felelőtlenül táncikál, magam az időjárásra gyanakszom, megmondom kerekperec, ilyen zegernye nem használ a tisztánlátásnak. ez a kiszekálási dolog is érdekes, például a szamóca is kiszekálta veszprémből az utasi árpikát, nem is értem hol maradt a dologból a szilvásy, nagyobb gondom is van annál, mert beázik a vadonatúj kínai gumicsizmám.
átható mint a fejfájásom, és a kelések a szebb felemen, ennyit az időandalgássáról. az utasi meg azért lett eltiltva a színjátszától mert még tanulnija kőll, bár a százharminc centimmel én sem csapkodnám fejjel az asztal sarkát, de majd a titkosított titkosa majd ráolvas, és még megbizottságolja, és vég- következménynek az Orbánt számolja ki, ha mikola privatizálta a Hospinvest és Eger környékét, a kínai gumicsizmáról meg annyit nem ázik az be mindig, a pocsolyából, ha kiállsz elég száraz tud maradni a lábad, mert a jelzés eukonform rajta: nem vízálló mindennapos, utcai viseletre.
valami komolyabb fa kéne nékem, mer a szil vásyk...
Pfúj vadász, jól figyelj rám!

"Azonos nemű szülők gyerekei között nem több a buzi, mint heteró szülőknél."

Ne használd a meggyőződésedet érvként! Hol a bizonyíték?

"Meg még számos vélt külső hatás van, de ezek közt nem szerepel az, hogy valaki sok buzit látott, és maga is azzá vált."

Honnan lehet tudni? Ez csak vélemény.
Nekem meg az a véleményem, h ha sok pozitív szerepmintában feltüntetett meleget mutatnak a médiák, akkor ez generálja a melegizmust.

"Ezt az állításodat természetesen semmivel sem tudod alátámasztani"

Te melyik állításodat is támasztottad alá? Hmmm?

"Megmosolyogtató, mikor valaki a meggyőződéseit érvként használja"

Akkor most megmosolyoglak:-)))

"Semmilyen adat nincs arra vonatkozóan, hogy ma több homoszexuális vagy tanárverés van, mint mondjuk harminc éve. Mint ahogy fasisztaveszély is csak a tévében van. No de elkalandoztam."

Nem, télleg nem. Ma pont annyi tanárverés van, mint 20-30 éve... LOL

A fasisztaveszélyt pedig te és csatlósaid vizionáljátok rendre...

Na bye egy pár hétre megint
"Mivel nehéz volna észérvekkel megmagyarázni, mi köze az államnak például a hálószobához, ilyenkor jön be a babona."

Nem akarok nagyon belemenni a melegházasság témájába, de ezt a sokat emlegetett színvonaltalan érvet az állam és a hálószoba viszonyáról elmagyarázhatná valaki. Voltam ugyanis néhány esküvőn, de még soha nem kérdezte meg az anyakönyvvezető a házasulóktól, hogy ki kivel, mivel, hogyan szereti, férvival, nővel, kutyával, macskával, elről, hátulról - valahogy sosem volt téma a hálószoba.

Ennek pont az ellenkezőjét látom, Jenő az, aki azt mondja: "Kedves állam bácsi, én nagyon szeretem a Jóskát, ezért jó lenne, ha bizonyos jogokat adnál nekünk!" Állam bácsi meg azt mondja erre: "Kedves Jenő, nagyon örülök, hogy szeretitek egymást a Jóskával, de nekem ehhez semmi közöm." Önmagában a szeretetből vagy szerelemből ugyanis nem fakadnak jogok.
ha tudnék kínaiul olvasni, az lenne csak remek a gumicsizmát illetően, erre nem ad magyarázatot még csak az sem, hogy ecc-pecc-kimehecc, ha utánaszámolunk a mikolának és csatlósaink nem homofóbok, máris kiderül, hogy orbán ráolvasással is tud időjárást csinálni, amikor éppen nem alulról szagolja az ibolyát, persze a szamóca is tanulhatna ebből. eltekintve a hospinvesttől nem mondom, hogy a százharminc centiméteres testmagasság összefüggésben állna a tankötelezettséggel, mindenki vívja meg a saját, különbejáratú harcait, mégha meg is verik érte, akkor elmehet tanügyi dokkmunkásnak, gyöngynek disznók elé, csak tudjon rendesen szájdorombolni.
szerintem meg mikola szervezte az hun nyilai alapszervezetet, az ajtónálló pedig kinyitja az ajtót, és fröccsöt önt a kapufélfára, erre minden híradós ott stázsál a szilvássy bunker előtt, hátha lesz egy kis hacáré-hacacáré, ez a módi a lesipuskázás, ez a mindent lehallgatunk hogy utána letagadjuk, jobbik esetben, szájdorombolásról nekem a szájbadorombolás jut eszembe. hihi.
Petimegmondja

Esztet figyu!

"Molnár Tamás szexuálpszichológus szexterapia.hu
2006-08-29 18:53:37
Ejnye Márk ! Ennyire kiabálni én sosem szoktam, ha kilóg a lóláb. 1993-as adatok még kb 30 %-os eltérést mutattak genetikus tényezők felé a homoszexualitás genetikai meghatározottsága irányába. Az újabb adatok, pedig csak 20 %-osat. Czeizel Endrét nagyon tisztelem, de a pszichoszexuális fejlődés törvényszerűségeivel keveset foglalkozott. Én kb 15 év alatt legalább nyolcszor olvastam hogy (újra) felfedezték a homoszexualitás újabb génmutánsát, ami biztosan magyarázatot ad a homoszexuális hajlamra. Ez az általad idézett adat elég régi, mert azóta már sokadszor változott. De ez utóbbi 2006-os most már tényleg tuti, mert a géntudomány azon a szinten áll!! A biszexuálisokra egyébként milyen objektív újabb adatokat tudsz a géneltérésekről?
Tamás"

Forrás:

szexterapia.blogter.hu/?post_id=73525
hat ez a cikk nekem kevesbe jon be...

1)"a birodalmat szabadon építette fel magának a Fidesz, olyanra, ahogy nekik tetszik. Lehet szeretni, sokaknak bejön. Liberalizmus-kompatibilitása,..."
arpi! biztos nem komplementerét akartal irni???

2) nekem nem tetszik a "libsi", tudom malacka is kifejtette, nem serto, de azert en el tudom kepzelni, hogy nemelyeknek az. akkor is az, ha egy liberalis mondja. es sajnos olyan jelentestartalmakat hordoz amivel nem kene egyeterteni.
(vö.: judapest amirol kiderul, hogy csak reszhalmaza budapestnek es igy OK is, de nem minden liberalis zsido es forditva)

"Jelentős törésvonal állam és egyház viszonya. A magyar történelmi egyházak kétségbeejtő morális helyzete okot ad arra, hogy ezeket a gyanús alakokat ne engedjük közel a gombokhoz."
en ugyan egyetertek, de ez nem egeszen demokrata... masoknak meg a komcsik vagy liberalisok a gyanus alakok...
az egesz elit moralis helyzete ketsegbeejto... pont a vallasosokat kiemelni?
minek? milyen alapon?

"Kétségtelen, az egyházak meg a vallás a legfőbb oka annak a visszataszító jobbos magatartásmintának, hogy vegyünk el másoktól jogokat akkor is, ha ezzel senki nem nyer semmit. Mivel nehéz volna észérvekkel megmagyarázni, mi köze az államnak például a hálószobához, ilyenkor jön be a babona."
ketsegtelen... de ha magyarorszagon szavazatokat hoz az ha szidjak a buzikat, akkor lesznek politikusok akik ezt meg fogjak tenni!!!
tehat igenis lehet vele nyerni, ha mast nem: olcso nepszeruseget, szavazatot...
hogy ez populizmus!?? Hat persze!!!

en is szeretnem ha nem lennenek populistak a parlamentben...
de meg jobban szeretnem, ha korruptak nem lennenek.
G.d.Magister · laudator.blog.hu/ 2008.09.12. 08:15:16
" van élet ellenzékben is. Az SZDSZ-nek is. "
NINCS!

(csak parlamenti part lehet ellenzeki)
"Addig is lesz valami, ha nem is kormányzás. Inkább olyasmi, ami 2004 és 2006 között volt. Arról az időszakról szólt az őszödi Elkúrtuk beszéd. Ilyet a következő választások után is el kell majd mondania valakinek. Csak azt nem tudni még, mikor és kinek."

index.hu/velemeny/jegyzet/elk140/

totally agreed.
malacka: " "Azonos nemű szülők gyerekei között nem több a buzi, mint heteró szülőknél."

Ne használd a meggyőződésedet érvként! Hol a bizonyíték?"

az usaban kb egymillio gyermek nevelkedik homoszexualis szuloknel. ezen gyerekek kozt a homoszexualitas gyakorisag nem tobb mint mashol.
na az ő kilépéséért kár, mert tényleg lerakott dolgokat az asztalra, sokszor leharcolva a helyi szocikat is:
index.hu/politika/belfold/geg080915/

és az általa képviseltek köszönő viszonyban sincsenek Kis Jánoséval lapikám, akivel kapcsolatban a hápogás mellett ellmondhatnád, hogy mit tud felmutatni a gyalázatos taxisblokád és a nol-ban lenyomott egysejtű színvonalú jobb-bal háborús felosztáson kívül
azt mondta reggel Herényi, hogy abban lát erkölcsi problémát, ha az szdsz nem szavazza meg a kormánybuktatást ÉS a költségvetést sem. Alaposabban belegondolva, igaza van.
"kb egymillio gyermek nevelkedik homoszexualis szuloknel. ezen gyerekek kozt a homoszexualitas gyakorisag nem tobb mint mashol."

Huba, a gyerekek nem felnőttek! Tehát mi az, h "ezen gyerekek kozt a homoszexualitas gyakorisag nem tobb mint mashol", elég vicces, mert ugye hogyan is értelmezzem egy gyerek homoszexualitását?
Majd ha felnőttek lesznek, kb. 30 körül. Erre van adatod?

A te állításodra hol van egy megbízható link?
Muhaha. Ezen nem tudom mit kell tudománykodni, van egy minta a kölök azt látja. Ha a minta az hogy két egynemű él egymásban nagy harmóniában, akkor, nehogymár azt kelljen bizonygatni, hogy a gyerek nem azt veszi normálisnak.

Nem tudom mit agyalogtok ezen, aki nevel gyereket annak ez triviális. Vagyis a kedves homik, ne akarjanak gyereket nevelni, és kész. Ha genetikaliag lett az, akkor Én elfogadom éljen anyagi közösségben akárkivel.

Ne akarjanak már családosdit játszanni, bármennyire is fajgyűlőlő dolog, de ahhoz egy férfi meg egy nő kell!!! Ez tuti.

A kedves szadesz meg hozza a stílusát, összehozzák még ezt a két évet valahogy.
"elég vicces, mert ugye hogyan is értelmezzem egy gyerek homoszexualitását?"

Az a bajod Malac, hogy nem elég nagy a képzelő erőd :-)

Valóban egy gyerek szexuális szokásaíról nehéz statisztikát gyártani. Az USA meg egyébbként is nem hiszem, hogy követendő társadalmi példa. Vagy hiányzik a gyorséttermi menűn felnőtt, idegbeteg - ámokfutó soroazatgyilkos? Esetleg a kerületeket irányító és egymást gyilkoló mexikói - feketeafró bandák? Plusz a legnagyobb demokrácía, ahol el kell telnie 150 évnek, hogy afro is elnökjelölt lehessen? 35-40 éve még lelőtték őket délvidéken.... nos nemtom követendő-é?
"azt mondta reggel Herényi"

Mekkora párt az mdf? Nos?

Megmondom: herényi :o)

Az mdf leginkább az szdsz-el közösült ki, mert ezzel a lépéssel gyengítette a tárgyalási pozíciójukat a szocikkal szemben.
Az az érzésem, h ez az egész cucc az mdf részéről teljes mértékben a legfőbb rivális, azaz az szdsz ellen ment, ugyanis két légy egy ütlegelésre:
1. Odapaszírozták őket fletóhoz ismét, s így lehet mutogatni, h "Ne-ne, ezek nem is ellenzékiek!", azaz ellenzéki voksot ne adjon a plebs nekik!
2. A szoci-szdsz tárgyaláson erősödött fletó pozíciója, gyengült Fodoré.

Az mdf és az szdsz ugyanazon a piaci résen matat:
a két nagy párt közötti, egyenlő távolságtartású pártok placcán.
Az mdf most összezárt, blamálta az szdsz-t, ezért lépéselőny ott.... egyelőre...
Malacka!
Szerinted melyik gyerek van jobban kitéve homoszexuális zaklatásnak?
Az aki két apukával él, vagy az, aki ministrálni jár?

www.zoom.hu/kulfold/orizetben-fajtalankodo-nyugdijas-pap

nol.hu/cikk/419659/

www.origo.hu/nagyvilag/20030823megoltek.html

Bocsi, de ezt nem bírtam kihagyni... :-DDD
malacka, akkor leirom szajbaragosabban:

az usaban kb egymillio gyermek nevelkedik homoszexualis szuloknel. ezen gyerekekbol felnovo felnottek kozt a homoszexualitas gyakorisag nem tobb mint a heteroszakszualis csaladokban felnott emberek kozott.

igy jo?

most hirtelenjeben csak ezt talaltam:

AMERICAN ACADEMY OF PEDIATRICS

Technical Report: Coparent or Second-Parent Adoption by Same-Sex Parents

aappolicy.aappublications.org/cgi/reprint/pediatrics;109/2/341.pdf

reszlet a results-bol:
"The gender identity of preadolescent children
raised by lesbian mothers has been found consistently
to be in line with their biologic sex. None of the
more than 300 children studied to date have shown
evidence of gender identity confusion, wished to be
the other sex, or consistently engaged in cross-gender
behavior. No differences have been found in the
toy, game, activity, dress, or friendship preferences
of boys or girls who had lesbian mothers, compared
with those who had heterosexual mothers.
No differences have been found in the gender
identity, social roles, or sexual orientation of adults
who had a divorced homosexual parent (or parents),
compared with those who had divorced heterosexual
parents. Similar proportions of young adults
who had homosexual parents and those who had
heterosexual parents have reported feelings of attraction
toward someone of the same sex."

reszlet a summary-bol:
"the weight of evidence
gathered during several decades using diverse
samples and methodologies is persuasive in demonstrating
that there is no systematic difference between
gay and nongay parents in emotional health,
parenting skills, and attitudes toward parenting. No
data have pointed to any risk to children as a result
of growing up in a family with 1 or more gay parents."
Anyázás helyett buzizás ... hát ha ettől kulturált ez a fórum - ám legyen.

A genetikával érvelők esetén kilóg a lóláb. Marha biztonságos azt állítani, hogy én genetikailag tiszta vagyok, tőlem távol áll még a gyanúja is, hogy esetleg/esetenként/egyszer az életben/stb. az azonos nem iránt vonzalmat érezhetek. Olcsó kis trükk kétségbeesetten önmarcangoló egyének számára. Ezzel mégsem állítom azt, hogy ezek az egyének látens homoszexuálisak lennének. Egyszerűen van az embernek egy ösztönvilága, mellyel a tudatosan megalkotott énképe tart egyensúlyt. A tudatos én kialakulásában nagy szerepe van a kultúrának, melybe az egyén belenevelődik - ezen keresztül érti/értelmezi világát. A kultúrát Freud elfolytások halmazaként értelmezte. Mivel a tudat és az ösztönök közt arbitráris szerep áll fent, a tudatos én ennek a történésnek a narratívája. Egy egyén énképe annyira lehet stabil, amennyire tudattalan ösztönvilágát "féken tudja tartani". Amennyiben a tudattalan szabályozását a tudat nem tudja kellően ellátni megszűnik az énképet megalkotó konzisztencia, tudathasadás áll elő. Ennek szerintem enyhe formája, ha valaki nagyon sok páleszt pl. nagyon sok sörrel extrém kevés idő alatt fogyaszt el, és ún. "filmszakadás"/"blackout" jelentkezik. Másnap nem emlékszik az a valaki, hogy mit csinált. Éppen azért, mert olyan dolgokat tett, amit Ő soha sem tett volna. Ilyenkor valaki MÁSként elképzelve önmagunkat, a rejtett nyomokon elindulva sikerülhet felidézni a történteket. A példát nem véletlenül említettem: vannak a lélekgyógyászatban szerek, melyek stimulálnak (példánk esetén ilyen az alkohol) és vannak bonyolult tudati működések, melyeket lehet stimulálni (manipulálni). Az emberi mibenlétet is két nagy (egymással alig összekötött) szakterület vizsgálja: az egyik az agysebészet, neurobiológia, stb.; a másik a pszihoanalízis, lélektan, stb. Mindkettőnek tagadhatatlan eredményei vannak, de egyik sem jelent teljes magyarázatot. Freud két fő ösztönkésztetésről beszél, ezek az öröm és a halál. Látható, hogy ezek egymásnak nem logikus kiegészítői, de hát éppen ezért tudattalanok az ösztönök, mert nem hozhatók a tudat szintjére, nem racionalizálhatók, nem játszhatók ki semmilyen logikával. Másrészt ez meg nem azt jelenti, hogy az egyénben az ösztönei lennének az egyedül igazak. A homoszexualitás ellentmondásossága például: ha azt gondolom magamról, hogy jól nézek ki, akkor egy olyan külső (=elfogulatlan, aki nem ismer) szemszögből próbálom látni magam, melyből ítélve vonzónak, esetleg kívánatosnak látszom. Kié ez a képzeletbeli "szem"? Ha férfi vagyok, akkor egy nő fikciójában születik (hisz nem a saját nememnek akarok tetszeni), akkor egy röpke pillanatig nőnek kell hinnem magam. Ráadásul a röpke pillanat erejéig egy ismeretlen szemével kell (magamra) tekintenem. El kell döntenem, hogy a tükörben látható férfi iránt (miközben el kell tekintenem attól, hogy az én vagyok) érzek-e vonzalmat. Ez egy teljesen hétköznapi eset, senkitől sem idegen.

Szóval a dolgok nem csak feketék, meg nem csak fehérek. A tudat működései nagyon összetettek, kulturális fogalmaink úgyszintén. Ehhez jön a jó adag genetika.
A dilibogyók modern elterjedése nem azt jelenti, hogy van végleges gyógyszer. A pszihiáterek a bogyókban egy gyors és egyszerű eszközt kaptak a "gyógyításra", a gyógyszeripar meg jól jár. Kinek van ma ideje (és pénze) egy klasszikus kezelésre? Meg honnan hozzá érdemben szakembert?

Összegezve, szerintem a téma nagyon bonyolult és igazából megválaszolhatatlan. Hülyeség kardoskodni a genetikus álláspont mellett (innen már csak egy lépés a faji alapokra hozás), de mindenért a környezet/kultúra sem tehető felelőssé. Én el tudom fogadni az egyház álláspontját. Amíg a család a nemzésről szól, az utódok létrehozásáról és felnevelésükről, addig semmi kivetnivalót nem találok abban, hogy az egyház és az állam nem ismeri el az azonos neműek együttélését "házasságként".
"Mekkora párt az mdf? Nos?

Megmondom: herényi :o)"

hát a KDNP-hez képest egy Leviatán.


"Odapaszírozták őket fletóhoz ismét, s így lehet mutogatni, h "Ne-ne, ezek nem is ellenzékiek!", azaz ellenzéki voksot n adjon a plebs nekik!"

hülyeség. az ellenzékiség - a kormánypolitikával való egyet nem értés - nem egyenlő azzal, hogy fletó monnyonle. lehet ellenzéki a szélsőjobbos, aki szerint fasiszta diktatúra kéne, és ellenzéki a libertárius, aki a szociális rendszerek visszabontását szeretné.

"Az mdf és az szdsz ugyanazon a piaci résen matat:
a két nagy párt közötti, egyenlő távolságtartású pártok placcán. "

jobban szeretném, ha ez nem olyan debilis ország lenne, ahol az önmeghatározás alapja, hogy Jockey vagy Bobby Ewing a szimpibb, hanem pl hogy mifaszt kéne csinálni.
És még egy mondat:

A homoszexuális és leszbikus felnőttek döntő többsége heteroszexuális családmodellben nőtt fel.

Akkor most tiltsuk be a családot, mert az abban felnövő gyermekek közül vannak akik buzik lesznek?
Akkor mi van, ha nem szavazzák meg a költségvetést jogilag ?

Egyből oszlás vagy lehet egy Gyurcsány nélküli újabb beterjesztés ? Erre nem lehet játszani ?
Árpi!

Szeretném, ha nem személyeskedénsek vennéd, amit mondani akarok - bár az a baj, hogy nem lehet másképp értelmezni, na mindegy! -, rólad most is lesüt, mennyire MSZP-fan vagy! Amíg az SZDSZ az MSZP szoknyája alatt sertepertélt, addig semmi baj nem volt vele, most, hogy ellent mond neki - és tök mindegy mi okból - már egyáltalán nem csillog-villog a szemedben... ez nekem mindennél többet mond ( és nem kell megmagyarázni!)
Egyébként, miként vált megint ez a cikk a melegek sorsát eldöntő írássá?
Na ne! Jól látom, hogy nem talált a tisztelt társaság kormányképes erőt? Eddig én se, és ezt meg is írtam már. Kár mindenféle dolgot belekeverni, mert anno a cucik jól megoldották ezt. Elküldték az embereiket belépkedni az alakuló pártokba, és ezzel rendezték a jövőt. Most aratjuk a termést. Szerveztek gyorsan mindenféle kisegyházakat is, nehogy ezen a vonalon legyen egyezség. Így aztán ez az igazi "only Magyarland". Ezt még Rejtő sem lett volna képes kitalálni.
Árpád!

"hülyeség."

Olyannyira nem hülyeség, h az mdf már nyomja is ezt a szöveget, h "Ne-ne, ezek nem is ellenzékiek!", továbbá "bezzeg mi, mi azok vagyunk!"

Vegyük már észre, h a szadistáknak nem a szocikkal, nem a fidesszel, hanem az mdf-el van mostanság a legtöbb tennivalójuk, ők a legfőbb riválisok, mert ugyanazt a portékát árulják, nagyjából ugyanazoknak.

Miért is lépett ki a képviselő ma az szdsz-ből?

Mert, ha "Míg a halál el nem választ" alapon működnek együtt, mint a nagy bolygó körüli kis szatellit, akkor kampec, nincs szükség rájuk, pláne egy kiélezett csatában, ahol minden voks kell a győzelemhez, nem fog a balliberális szavazó mszp helyett szdsz-re szavazni.

És lehet naivan ábrándozni arról, h a zemberek majd programokra szavaznak, de a nagy lóbrokit, ez - ilyen szempontból - egy valóban debilis ország, és ebben a debilis szemléletben nagyon is számít, h az önmeghatározásban a Szent Jobb körmenet vagy Melegbüszkeség Nap a szimpibb, avagy Gyurcsány vagy Orbán.
"..jobban szeretném, ha ez nem olyan debilis ország lenne, ahol az önmeghatározás alapja, hogy Jockey vagy Bobby Ewing a szimpibb, hanem pl hogy mifaszt kéne csinálni."

Azért vannak a választások,azért bizunk meg a győztesben, valamit csináljon de nem miafaszt,hanem valami értelmeset.

Az ellenzék meg ne hagyja hogy miafaszt csináljon a kormány.

Ha a ki/meg választottak csak faszságra képesek,na akkor lehetnek elvárásaink az ellenzéhez,Te mit csinálnál?

Ha kiabálunk az ellenzékre,mutasd mit tudsz,beismerjük,akiket választottunk csak faszságot tudnak.
Mert ha jól csinálják a ki/megválasztottak,akkor kit érdekel/rajtuk kivül/mit csinál az ellenzék.
Ez igy lenne logikus.Mo-on kivül ez igaz is.
Malacka, ha állítasz valamit, azt neked kell bizonyítani, de én azért megörvendeztetlek pár linkkel, ami téged cáfol.

"The literature on children of lesbian mothers indicates no adverse effects of a homosexual orientation, as evidenced by psychiatric symptoms, peer relationships, and overall functioning of the offspring. The frequency of a homosexual orientation has not been greater in such children than in children of heterosexual mothers. The data on children of gay fathers are more scant. No evidence has emerged, however, to indicate an adverse effect of sexual orientation on the quality of fathering. Enough information has accumulated to warrant the recommendation that sexual orientation should not in itself be the basis for psychiatric and legal decisions about parenting or planned parenting."
content.nejm.org/cgi/content/full/331/14/923

"The bulk of evidence to date indicates that children raised by gay and lesbian parents are no more likely to become homosexual than children raised by heterosexuals."
www.childwelfare.gov/pubs/f_gay/f_gayb.cfm

"Research suggests that sexual identities (including gender identity, gender-role behavior, and sexual orientation) develop in much the same ways among children of lesbian mothers as they do among children of heterosexual parents."
www.apa.org/pi/lgbc/policy/parents.html

A fentiektől eltérő véleményen lévők leginkább abban értenek egyet, hogy az eredmények nem egyértelműek és további kutatásokra van szükség.

De mindez nem túl érdekes. Sokkal kézenfekvőbb az a kérdés, hogy „Na és akkor mi van, ha buzi lesz a gyerek?” Vagy az, hogy mi a garancia arra, hogy a katolikus örökbefogadók gyereke nem lesz katolikus?

„>>Semmilyen adat nincs arra vonatkozóan, hogy ma több homoszexuális vagy tanárverés van, mint mondjuk harminc éve. Mint ahogy fasisztaveszély is csak a tévében van. No de elkalandoztam.
nem döntötted el, miről akarsz írni, ez így egy vázlat, amiből a normális publijaid szoktak születni.
(és bocs, nem akarok trollkodni meg töröljél, de én ezt a fentit nem tudom értékelni.)
theopinion, én a helyedben kikeresném itt jobbra az mszp taget.
"az mdf-el van mostanság a legtöbb tennivalójuk, ők a legfőbb riválisok, mert ugyanazt a portékát árulják"

senki nem árul semmilyen portékát. a kirakatban lévő dobozok ÜRESEK!
"és ebben a debilis szemléletben nagyon is számít, h az önmeghatározásban a Szent Jobb körmenet vagy Melegbüszkeség Nap a szimpibb"

ebben igazad van, éppen ezért próbáltam azon töprengeni, hogy az SZDSZ mögé elvileg összegyűjthető sokaság ("liberálisok") kulturális identitása összeegyeztethető-e a Fidesszel.
"Akkor mi van, ha nem szavazzák meg a költségvetést jogilag ?"

elvileg akkor az idei költségvetés lesz érvényes jövő évre is, de ez gyakorlatilag lehetetlenség, akkor a kormánynak le kell mondania. egyébként ezt Gyurcsány jelezte is (hogy akkor lemond).

ugyanezért találta fel Orbán anno a kétéves költségvetést, és így tudta kihúzni kisebbségben (amire nem szívesen emlékszik a fidesz).
jut eszembe, azért navracsicsnak is van az arcán egy kanapéra való bőr. ma erősen megfeddte a kormányt, amiért nem tűzi napirendre a programját az Oohszággyűlésben, merthogy állítólag ott kell megvitatni a politikát stb.

ahonnan ők kimászkálnak, ugye. mámeg a parlamentarizmust kéri számon. eszméletlen.

ja a másik mantrája is súlyos: hogy ez a köcsög kormány nem csinált semmit se a népszavazás óta! ami igaz, de bazmeg, az a népszavazás nem egy meteor volt, hanem pont az ő szabotázsuk. komoly. milyen pofa kell ehhez?
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.09.16. 01:14:43

"elvileg akkor az idei költségvetés lesz érvényes jövő évre is, de ez gyakorlatilag lehetetlenség,"
nem az. szerintem erre jatszanak a fiuk.
igy nincs inflaciokovetes, beremeles semmi, rengeteget nyerne a koltsegvetes megpedig konfliktusok nelkul...

" akkor a kormánynak le kell mondania."
ezeknek ugyan miert? ha nem alkotmanyellenes a vizitdij nepszavazas akkor miert is kene lemondania kinek...
hova van ez leirva? es ki nem sz@rja le?

" egyébként ezt Gyurcsány jelezte is (hogy akkor lemond)."
mintha ez a pofa egyszer mar elfoglalta volna a kommunikacios ternek azt a reszet, aminek a cimkeje a hazudozas...
mitol hiszel neki egyszerre?
malacka:

Tényleg csak ennyi tellett? Egy pszichologus magánvéleménye?

Tehát akkor leszögezhetjük:
Semmilyen tudományos adat, publikáció nem támasztja alá a teóriádat.
A tudományos felmérésekre való hivatkozásod szimpla kamuzás volt.

Egyszerűen csak egy tipikus félművelt, homofób, népnemzeti bigott nerd vagy, akit lehetetlen komolyan venni, mert az sem igaz, amit kérdezel és csak szajkózod az innen-onnan hallott, hozzád hasonlók által összehordott butaságokat.

Örülök, hogy tisztáztuk.
petimegmondja

Istenem, hát kattints már oda az emberhez! (Honlapja is van a blogon kívül!)

Annak az embernek ez a szakmája 17 éve, szexuálpszichológus!

Gondolod, h nem olvasott el épp elég szakirodalmat, publikációt e tárgykörben?
Vagy gondolod, h előítéletes?
Én beleolvastam, s egyáltalán nem...

Csak nyomod a szokásos mantrákat, no meg ezt:

"Egyszerűen csak egy tipikus félművelt, homofób, népnemzeti bigott nerd vagy, akit lehetetlen komolyan venni, mert az sem igaz, amit kérdezel és csak szajkózod az innen-onnan hallott, hozzád hasonlók által összehordott butaságokat."

Érvek híján az emberek tahóskodni szoktak...

Érdemtelen vagy az érdemi vitára, de én vagyok az ostoba, h szóba álltam veled.

Ez volt az utolsó.
Beszélj azzal, aki hajlandó ebben a bunkó stílusban kommunikálni!

Szevasz.
malacka:

Nem hiszem, hogy bunkó a stílusom. Legalább is még nem volt rá panasz.

Viszont, ha elolvasod a postjaimat, akkor látod, hogy nem szoktam kamu tudományos eredményekre hivatkozni tényként közölt feltételezéseim alátámasztására.

Nem az a baj, hogy ellentétes a véleményünk adott kérdésekben, esetleg más a világnézetünk, hanem az, hogy a szópárbajban csalni próbálsz. A vita érvek ütkötetése. A fair play azt kívánja, hogy az ember belássa, ha érve tévedésen alapul. Hazugsággal próbálni rávenni a vitapartnert érvbeli tévedésének elismerésére óriási disznóság!

Ha vitapartnered felkér, hogy mutasd be bizonyitékaidat és egy blogbejegyzést mutatsz be a tudományos publikáció helyett, akkor ezzel hiteltelenné teszed minden hivatkozásodat.

Saját magadat minősítetted, én csak összefoglaltam.

Talán egyszer majd elég bölcs leszel ahhoz, hogy meg tudd állni, hogy handabandázzál.
Addíg is hajrá, legalább felkavarod sivár életüket és kivered néha a biztosítékot...
süti beállítások módosítása