W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Színház az egész világ

2008.02.25. 10:30 Tóta W. Árpád

Két hét sincs már a népszavazásig, ideje ezért legalább azt eldönteni, miről is szavaz, aki elmegy egyáltalán.

Eredetileg és szó szerint arról, hogy akarunk-e vizitdíjat, napidíjat és tandíjat fizetni.

Dehogy akarunk. Naná, hogy nem, ez így a világ leghülyébb kérdése lenne. Mi személy szerint, kedves barátaim, nem akarunk fizetni soha semmiért; állami részvényt is legszívesebben ingyen jegyeznénk, sőt elvárjuk, hogy annak a részvénynek aztán folyvást felfele menjen az árfolyama. Csakhogy nem, nem az a kérdés, hogy mi akarunk-e fizetni. Mi mindenképp fizetünk.

Az a kérdés, fizessen-e az ellátásért a beteg, a tanításért a diák. Nem mi, a magyarok, hanem a beteg és a diák. Ahol mi mindannyian fizetünk – adózunk –, a kedves vásárló meg nem fizet, az pont a díjak eltörlése utáni állapot. Avagy a bevezetésük előtti.

Leírtam már, és tartom: a feladvány arról szól, teremtünk-e valami halovány kapcsolatot a szolgáltatás igénybevétele és megfizetése között, vagy nem teremtünk. Ez viszont szintén felesleges kérdés. Már megteremtettük majdnem minden szektorban.

Nagy- és kisebb ívű hablatyok tömegét hallgathattuk meg eddig a vizitdíj meg a tandíj vérhabos igazságtalanságáról; köretnek pedig azt, hogy miért fizessünk kétszer, amikor már leadóztuk. Legutóbb odáig ment a népszavazás atyja, hogy kifele meg befele is fizetünk a színházban, höjj, micsoda botrány.

Kitűnő példa, elnököm. A színházért tényleg kétszer csengetünk, az is, ki oda se ballagott. Ugyanis nem a jegyárból tartják fenn a színházat, hanem pont hogy adóból. Mégsincs ingyen a jegy, és ez igen helyes eljárás, ugyanis elkerülhető így a tülekedés meg a többi nézőtéri dráma. Valamint a jegyeladások alapján felfigyelhetünk azokra a színházakra, amelyekbe még ilyen nyomott áron se megy senki, meg azokra, ahol a pótszék is mindig foglalt. És akkor a támogatással is okosabban bánhatunk.

Színház nélkül életben maradunk, persze, az orvos viszont létszükséglet, talpköve a piramisnak. Csakúgy, mint például az ennivaló. Sőt enni nemcsak betegen kell – mégsincs ingyenebéd, legfeljebb időnként a krisnalötty. És hogy hányszor fizetünk a kajáért? Nos, ha magyar áru, akkor legalább kétszer: egyszer agrártámogatjuk a parasztot, egyszer meg kifizetjük a bótban.

Sírás-rívás, eltörlés, népszavazás? Na?


A kedves vevő hozzájárulása nem valami pokoli találmány direkte népsanyargatásra: tessen észrevenni, hogy a most tárgyalt témákat kivéve szinte minden így működik. Ezek voltak eddig a kivételek. Mindezt persze felismerték neves ellenzékiek is, és olykor meg is szólalnak: Cséfalvay a tandíj mellett érvel, Mikola Istvánt a magánosítás élharcosaként ismertük meg, a Fidelitasból előbújt új generáció meg egyenesen ilyet kiabál: igen a vizitdíjra, ami március 9-én nyilván kövér nemben ölt majd testet.

Amiről beszélni kéne, az a díjak bevezetésének hogyanja. Különösen gyönge lábakon áll a tandíj, amíg nem tolunk alá bőkezű, átlátható és garantált kollégium- és ösztöndíjrendszert, hogy a szegény zseniket se a havi tízezer, se a havi soktízezres egyéb költség ne tartsa távol a szebb jövőtől, summa cum laude. Na ezen volna mit filózni.

Közben a nyugdíjrendszer lassan ránk borítja fáradt, nagy szárnyát, ki se mászunk alóla többé. De arról nem beszélünk, nem népszavazunk.

Mindegy már, mit jelentettek ezek a szavak eredetileg. A harag napját megrendezhetjük azért a homokozóban. Haragszunk Gyurcsányra, hozzávágjuk a kislapátot a díjak ürügyén, oszt jónapot. Hogy mire jó a vizitdíj, az, ugyebár, tökmindegy. Haragszunk, mert hazudott, ezért szavazzunk igennel. Mindegy is, mire, lényeg, hogy örüljön Az Ember, Aki viszont Sohase Hazudott.

Vagy szavazzunk nemmel, hogy ne örüljön.

Én remélem, jó idő lesz, tornádómentes, kirándulós. Igazoltan hiányzom: hülye kérdésre nem szoktam válaszolni, ahhoz meg drága a vasárnapom, hogy elmenjek lófaszt rajzolni a szavazólapra. Ám még inkább remélem, hogy egyszer majd még ejtünk szót ezekről úgy, hogy nem csak odáig látunk, melyik hazudós mivel jár jól.

Megilleti a szavakat a saját értelmük.


Egy korábbi népszavazásról:
Hülye kérdések órája
Belmagyar Mária-siralom


Címkék: orbán gyurcsány népszavazás magyarland

1665 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr11353314

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: RE:volution » Egy választás margójára 2008.03.10. 18:52:26

[...]kronológiai sorrendben, a választás utáni az utolsó helyen: Színház az egész világ[...]

Trackback: Reakció - a polgári underground blogja 2008.03.06. 10:37:18

Bréking nyúz: Horváth Ágnes titkolt kapcsolata!A háttérben nem TWÁ látható Megbízható forrásból arról értesülünk, hogy Horváth Ágnes rendszeres olvasója a népszerű és kérlelhetetlen publicista blogjának. Sőt, az ott olvasottak olyan hatással van…

Trackback: polmavo 2008.03.03. 14:30:45

SavazókörMegy a tipródás, menjünk-e savazni, sokan tipródnak, menjenek-e és savazzanak érvénytelenül, vagy ne menjenek. Van egy javaslatom. Ki-ki csináljon egy ilyet, menjen el vele a Kopidzseneráliba, nyomassa ki matricának, és a savazófülkében egy…

Trackback: Reakció - a polgári underground blogja 2008.03.03. 10:46:30

Szánj időt magadra! - népszavazási kampány V. A három, a népszavazási hadjáratba beszálló politikai ifjúsági szervezet közül (a nem túl erős mezőnyben) a Fidelitas kampánya a legintenzívebb (itt jelezzük: ahogy azt fel-felemlegetik nekünk, a Reakció…

Pingback: G 2008.03.02. 23:52:33

[...]/> A mai Heti Hetes m

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fuxosbömis

Azért nem panaszkodhatsz, micsoda társaságba keveredtél :o).
Nézd csak meg, kiket számol még oda.
baromméter:

"A Parlamentben ugye többségben van az érintett személy által vezetett (és így befolyásolt) kormány alkotta frakció, amely ily módon nem független, s ezen súlyos erkölcsi kérdésben az ilyen körülmények között lezajlott szavazást nem tudom legitimnek tekinteni, így aztán megkérdőjelezem."

az a te magánügyed. én meg a magyarokat tekintem erkölcsileg az 1954-es vb győztesének. ezért a berni döntő végeredményét megkérdőjhelezem. szerintem mi vertük meg a németeket, mégpedig pontosan 7-3-ra. az a baj, hogy nem értitek meg, hogy kurvára sokfélék vagyunk, mindenféle tapasztalattal, nézetekkel. a frakciók meg miért legyenek függetlenek. az egyik szoci, a másik populista, a harmadik libsi, az mdf meg fene tudja. de attól van és lehet rá szavazni.

" Az alkotmány e tekintetben hibás, hiszen ezen szituáció kezelésére alkalmatlan. Mi alkottuk, nekünk áll módunkban változtatni rajta. Szerintem szükséges is."


ennek semmi akadály. annak a politikai erőnek, aki ezt meg kívánja tenni, mindössze 2/3-ados többséget kell szerezni a törvényhozásban. ez horn gyusziéknak sikerült, aztám önmérsékletet tanúsítottak. van ilyen is. de ez utóbbi nem kötelező. szabadonválasztott.

"Választás 4 évente van, rendkívüli események után viszont nincs. lehet, hogy ez a baj."

szerinted egy kilopott és nem a nyilvánosságnak szánt beszéd rendkívüli esemény? mert szerintem nem. na most ki dönti el, hogy melyikünknek van igaza? ez zsákutca, kedves baromméter. vagy nagyon gyerekes megközelítés.

T. zenooo!

"nem értem, hogy ebbe az országban nem fogja fel senki, hogy a vizitdíjat, az ágydíjat és a tandíjat így is - úgy is kifizetjük ha nem ezekben a formákban akkor majd magasabb adók, hozzájárulások formájában"

Csak azt kell megértened, hogy akik fizetnek azok a két (a: ígyis és b: úgyis) esetben mások, kedves zenooo, EGÉSZEN MÁSOK. Az első esetben részben az fizet, aki orvoshoz megy (nagyon keveset az összköltséghez képest, de legalább valamit), a második esetben viszont, noha ugyanúgy ő megy orvoshoz, de aki fizet, az én vagyok.
ne félj:

"úgy örülök hogy kiolvastad az alkotmányból, hogy királyt választunk négy évente..."

nem királyt, hanem parlamenti képviselőket. különben a konstruktív bizalmatlansági indítványhoz antall ragaszkodott még 1990-ben. más kérdést, hogy fletót még egy sima bizalmatlansági szavazás sem bírta elmozdítani.

"Gy. F. politikai és morális hulla, Kádár is az volt, akkor is amikor a népe "kádár-apánk" címmel tisztelte..."

csakhogy kádárt nem választották meg, miként ferenc jóskát sem. ettől még sokan szerették. én nem. (kádárt).

"Tőled egyetlen kritikus halk megjegyzést nem olvastam Gy. F.-ről, és ez engem meglep, mert ez vészesen hasonlít ahhoz a magatárthos ami anno 89 előtt volt "tudjuk elvtársak, vannak még problémák, de Kádár elvtárs politikája helyes... csak hát az oroszok"

pedig ekéztem a kormányzati negyed miatt. más kérdés, hogy a mai jobboldali kínálathoz képest valóban nagy ásznak tartom.


"no ettől ilyen szar ez a nép, ez az ország, mert ebben nőtt fel... vagyis hát nem nőtt fel... "

mindig is mondtam, baromság, hogy kicsinyes dühötökben (mert megint elseggelték vikit) szerteszéjjekl köpköditek az országot. magyarországot, a hazánkat, hogy világosan beszéljek. én büszke vagyok rá, sőt az voltam 98 és 02 között is.

te pontosan tudod, mert elég sokat vitatkoztunk, elmondtam, nem dicsőség, pláne nem hőstett, de nekem úgy jött ki az életem, hogy én még a kiszbe sem léptem be, nemhogy a pártba, szal nálam a komcsizás nem jön be.
Bazsesz:

"Azért nem panaszkodhatsz, micsoda társaságba keveredtél :o).
Nézd csak meg, kiket számol még oda."

Nem a táraság miatt panaszkodtam.:-)))))
Múltkor a családomat szidalmazta.........hát igen....valaki itt leírta...Magyarországon "jobboldalinak" lenni nem nézet, hanem pszihózis.
Most olvasom hogy Kaczynski is hazudott!
Ki gondolta volna egy jobboldali politikusról aki ráadásul a Jog és Igazságosság pártját vezeti! Hallatlan!
viszont hogy legyen reménysugár jobbra is, az imént értem haza pestről. a kőrúton nagy dugó, valami delegáció etc. azzal szórakoztam, hogy nézegettem a heti válasz plakátját. rajta ovi portré a kiemelt szöveggel: "elsöprő részvétel, elsöprő hatás". megvan az irány. nem lesz könnyű... :DDDD
lapi

"szerinted egy kilopott és nem a nyilvánosságnak szánt beszéd rendkívüli esemény"

honnan tudod, hogy kilopott?

meg,hogy nem nyílvánosságnak szánták,

a Ferenc mondta? ja hát akkor úgy van...
1: LOL(nagybetűvel+XD), mert ez nem kell a végére teljesen felesleges, semmi közze az okfejtéshez, máshoz talán igen!!!
"Haragszunk Gyurcsányra, hozzávágjuk a kislapátot a díjak ürügyén, oszt jónapot. Hogy mire jó a vizitdíj, az, ugyebár, tökmindegy. Haragszunk, mert hazudott, ezért szavazzunk igennel. Mindegy is, mire, lényeg, hogy örüljön Az Ember, Aki viszont Sohase Hazudott."

2: Bme2008 tavaszi félév minden állami képzésben résztvevő hallgató, az is akit az új rendszer előtt vettek fel, "bukott" kreditenként 1200 forintot fizetett (egy főre eső hallgatói normatíva 1%-a, holott az egyetem az államtól megkapja ugye a normatívát a képzésre)+ mostantól a költségtérítéses is fizet egyszer félév elején a felvett kredit után, utána meg félév végén amikor esetleg "bebukik" párat. Szerintem felháborító! csak mellékes példa: mint amikor diákjegyhez otthon hagyod a a diákod mávon, hiába mondod, hogy van megbasznak(ergo kifizeted a teljesárut), persze a máv a diákjegy után a támogatást is megkapja!!! na milyen a helyzet kedves Tóta. W.
kiegészítés: a bme-n 170000 kreditet nem teljesítenek átlagban a hallgatók egy félév alatt, lehet számolni (170e*1200=204.000.000)

3: igen sok mindent duplán fizetünk (szociális háló), ami nem nagyon van már, pár szál csak inkább, mint háló. Az meg senkinek se titok, hogy az államháztartás bevételeinek döntő hányada az adófizetők pénze, de nem baj ez is meg van becsülve (kamatadó, "haláladó", egyéb finomságok. És akkor nem kezdek el multizni, hogy ott mér van ilyen olyan kedvezmény stb. szarság)

4: vizitdíj+napidíj meg kismiska, majd a privatizáció odab@sz, nem azért mert alapból szar ötlet, de pl. a törvényi szabályozására ki az aki felhívja a figyelmet. (jelzem Hollandia az egy éves eü. ktg.vetésének 2 és 1/2ét fizette ki miután privatizáltak, mert csődbe mentek a biztosítok, holott a jónép fizetett és ugye meghalni nem lehet hagyni senkit sem!?
az meg külön szánalom, hogy a kommentek végébe beleolvasva kb. feri+viki szinten megy még minden
T. Gecc 2008.02.27. 19:10:49
zenooo 2008.02.27. 19:06:41

Azt tetszettél írni, hogy:
"A kedves penzugyminiszterunk megigerte, ha leszavazzak a kijelolt teteleket, akkor nem emelnek adokat, nem hajtjak be mashogy.
Mas kerdes, hogy betartjak-e a fogadalmat. :-]"

Na most itt arról van szó, hogy olyan kérdésről ALKOTMÁNYILAG TILOS népszavazást tartani, ami a költségvetést érinti. Az ellenzék ezért az Alkotmánybírósághoz fordult, amely is XYZ határozatában kifejtette, hogy ezek a tételek nem érintik a költségvetést. Ezért a múlt év végén elfogadott költségvetésben nincs egy huncut vas se arra, hogy ezt a, nem is a költségvetésbe befolyó, hanem a befizetés helyén maradó és felhasználható költséget abból pótolják, ha és amennyiben éleseszű valamint a dolgokat szikrázó ésszel általlátó, tehetséges népük úgy leszavazza, hogy csak úgy porzik.

"Malac, te tényleg úgy gondolod, hogy vagy olyan helyzetben, hogy mások erkölcsét te állapítsd meg? Pont te?!
:)"

igen pont ő. na ezért is annyira hiteles nekem a fidesz, meg a sólyom. mert pont ők. na ne már!!!és más se. erkölcsért ne tessék parlamentbe járni. azt vagy magában keresse az ember, vagy ha nem találja, kérdezze meg házastársát, szüleit, kezelőrvosát és gyógyszerészét, hogy hová dugták.
"honnan tudod, hogy kilopott?"

benéztem volna? az egy nyilvános rendezvány volt, nem egy zárt frakcióülés? ez esetben bocsánat.
T. Ne félj!

Azt is a Ferenc mondta, hogy ő hazudott. Úgy elhittétek neki, mégpedig abban a minutumban, mint a sicc. A nyilvánosságra kerülésig nem jött rá senkise.
vakapad 2008.02.27. 20:49:19

Korrekt! Nincs is ezzel gond. Valszen nem is hajtanak be mashogy. De ne feledkezzunk meg arrol az opciorol, hogy a koltsegvetes barmikor kiegeszitheto ujabb pontokkal. Nem kell hozza, csak 193+1 szavazat.
malacka69 fighter, már csak 11 nap a győzelemig!:P

most találkoztam az első kijelentéseddel, amelyikkal maradéktalanul egyetértek:

"de nem vagyok közgazdász..."
Üdv.
T. Tyrann!

"(jelzem Hollandia az egy éves eü. ktg.vetésének 2 és 1/2ét fizette ki miután privatizáltak, mert csődbe mentek a biztosítok, holott a jónép fizetett és ugye meghalni nem lehet hagyni senkit sem!?"

Hát ez jó jelzés. Hujdejó! Azt hiszem, ez az elefántszerű kácsa most már örökké élni fog, és ha százszor leírják, hogy eszement marhaság, akkor is előgyün százegyedszer is.
T. Gecc!

Naná, hogy kiegészíthető. Egyéb se kellene a nemzetközi hitelminősítőknek.
Vakapad

konkréta 15 milliárd eurót buktak, egyszer már megadatam a forrást,
csak magadat minősíted, hogy nem nézted meg, de nem késő írd be a keresőbe...
és ne másokat hazugozzál...
vakapad

Nem hallottad, hogy jövőre már visszakerül a költségvetésbe? Most csak egy kicsit nem képezte részét, nemsokára meg már megint költségvetési tétel lesz.
Ahogy csak akarjuk...

Most hallottam, hogy kiszivárgott egy 99-es kormányülés hivatalos hangfelvétele, ahol polgári politikusok magázódva beszélgettek egymás között (mert kormányülésen csak úgy lehet).
Vagy ez csak egy álom? Mert nem is magázódtak? Vagy nem szivárgott ki?
vakapad

másik akkor csak példa!!! amerikában fizetős tűzoltóság, ha égett a házad és nem voltál biztosítva hagyták porig égni, vagy locsolhattad vödörrel=gazdaságilag elfogadható, nem fizetsz a szolgáltatásért, morálisan elfogadhatatlan a helyzet, szerinted???

mi biztosítja azt hogy a természetes??? szelekció alapján nem lesznek nálunk is veszteséges biztosítók.
merthogy én olvastam a törvényi szabályozásról ami az egésznek a hátterét adja.

azt tudtad, hogy nem mindegy hogy az osztalékot százalékos arányban az össz. befizetésből vagy a nettó árbevételből veszik ki???!!!
vakapad

"Ugye mondtam, hogy nehéz rájönni a trükkre."

Ezért imádjuk a Pártot, mert trükkös!
Paksot úgy fogjuk eladni a kínaiaknak, hogy tapsolunk hozzá.
A Fidesz vajon kap a tortából? Miért nem reagál? Paksot úgy emlékszem ő is szerette volna magának.
Nullaegésznyóc "dzsídípí", 120 forintos gáz kérem! Ez ám a jó móka! Nem a háromszáz forintról, meg a tandíjról szólnak itt a dógok, hanem arról, hogy IGEN, IGEN, IGEN baszott bénán csináljátok a dolgokat Ferkó testvér! Túlloptátok magatokat, és most rátok dől a disznóól! A Fidesz legalább elpirult mikor ráütöttek a kezére! A szavazó rágja a gumicsontot, háromccá forint meg minden ezek meg közbe viszik a fejünk fölül a házat, meg a hazát! De a fogatlan Szedlacsek néni akkor is odaikszeli a lókárt mert különben jön Vitya oszt lesz majd nemulass! Barna ing meg minden... LOL! Ezt el kell ismerni jól csinálják, pedig az igazi frontvonalak nem paraszt és cigány, nem zsidó és szittya között mesterségesen kreált lövészárkokban vannak, hanem a Disznófejű nagyúr, helyi rendfenntartói, és a napról-napra élő "jobbágyok" között! Tőlem Hakapeszmaki is lehetne az elnök úr, ha ki lehetne sakkozni , hogy mi lesz 2-3 év múlva, de jelenleg azt sem tudom mi lesz holnap!
fallimano 2008.02.27. 21:24:12
"A Fidesz legalább elpirult mikor ráütöttek a kezére!"

Hat ez erdekes. Mikor is volt ilyen?
Tyrann!
Biztosító csak egy lesz nem?
A regionális szervezetek pénztárak lesznek. (Attól még csődbe mehetnek,de azoknak az állományát átveszik a többiek)A pénztárak befektetői persze feltehetően biztosító társaságok lesznek, mert a buli az egészben az állami egészségbiztosítás mellé eladott kiegészítő bizti lesz.
lapi,

az mé' számít, hogy nyilvános rendezvényen ismerte el, hogy hazudott vagy zárt pártrendezvényen?
fallimano:

"Fidesz legalább elpirult mikor ráütöttek a kezére! "


:DDDDDDDDDDD kösz, a legjobb, ha az ember röhögve tér nyugovóra. :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

jóéjt...
lapi,

neked nem jött át amikor ov szégyellte magát a 12 állami gazdaság miatt?

basszus, nekem se...:-(
A cigányság nem csak a saját érdekeit, hanem az egész magyarságét is kész képviselni a március kilencedikei népszavazáson - hangzott el a Hajdú-Bihar megyei kisebbségi önkormányzatok tájékoztatóján.

A hajdú-bihari, debreceni cigány közösségek átérzik felelősségüket önmagukért és fehér polgártársaik iránt is, amikor három igenjükkel voksolnak a reformok hátrányait elszenvedőket képviselve - jelentette ki Aba-Horváth István, a HBM Területi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke a szerdai délelőtti sajtótájékoztatón.

Mint mondta, a szavazás nem a pártokról és a politikusokról szól, hanem a szegények égető problémáiról, legyenek azok magyarok vagy romák.

Itt az ideje, hogy a cigányság is kivegye a részét a felelősségvállalásból, ezért minden romát arra buzdít, hogy menjen el és szavazzon három igennel március kilencedikén - tette hozzá Aba-Horváth István.

:D
totya:

"az mé' számít, hogy nyilvános rendezvényen ismerte el, hogy hazudott vagy zárt pártrendezvényen?"


mert más a kontextus. sztem aki képes egy nem túl bonyolult szöveget értelmezni, az pontosan vágja mit és miért mondott fletó. az én szememben pont ez a beszéd tette nagyon komoly politikussá. ami nem azt jelenti, hogy neked is úgy kell értelmezned, ahogy nekem. clinton is kiütötte sok amerikai szemében a biztosítékot, amikor hazudott monicával kapcsolatban a nyilvánosság előtt. más amerikaiak pedig röhögtek az egész starr baromságon és impeachment-en. nálunk ez lement öszöd után, csakhogy nem zárult le a bizalmatlansági cuccal. mert nálunk a jobboldal úgy gondolta, ahogy láttuk-látjuk. naivitás azt hinni, hogy ez nem egy nagy kövér lufi. ki is fog hamarosan pukkadni. de a gyűlölet ittmarad. és ez nagyon nagy baj. mert amikor ez megengedhető, amit malacék meg a fidesz politikusok, újságírók csinálnak a fél országnak, akkor a villamoson is lehet anyázni, másokat lealázni. pedig ott sem.

na mentem.
hm, fel nem tudom fogni, mi nem tetszik "a cigányságnak" a segíts magadon, állam is megsegít filozófián.
a hócipőm tele van azzal, amikor bárki úgy érzi engem kell képviselnie. Nem kell köszi, majd én magam.

Szóval aki szavaz, csak a saját nevében tegye.
lapi 2008.02.27. 21:43:31

Erre jol atgondoltan azt mondhatna egy jobbos, hogy na jo, de Clinton masfel evig egy embert szopatott, mig Gusanyi tobb milliot. :-]
Gecc,

3 pont jogos :-)
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.02.27. 21:44:38

Miért , ha három nem lesz eltörlik a sok szociális baromságot? meg csökkennek a dolgozó nép terhei? na ez a negyedik NEM.

Így meg inkább három igen, ha már adózok lássak is belőle v.mi hasznot , mert az számomra nem eredmény, hogy Kolompár Bélák szülik a 8. gyereket :D
Carnivora, abban az esetben te fizeted a kolompárék vizit- és egyéb díjait, valamint a gyurcsány bálint tandíját is.
segélykultúra persze nekem is bassza a csőröm rég. ma jelentették be, hogy a hátrányos helyzetű (ejtsd: x-liszka) térségekben fogják célzottan csökkenteni a járulékot + egyéb terheket, foglalkoztatáskönnyítés végett. legalábbis ez egy ötlet.

azonnal eszembe is jutott, hogy akkor most majd lesz jó sok országon belüli offshore cég, elszaporodnak az olaszliszkára bejelentett szoftverfejlesztők, de szerencsére rögtön utána kóka jelezte, h ebből ügyeskedés lesz, aminek örültem, mert neki csak elhiszik.
mondjuk Kóka ügyeskedésügyileg hiteles. tudom, a békák mondták
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.02.27. 21:59:41

Maga a terv alapvetően nem lenne rosz csak a kivitelezés előreláthatóan max. az általad említett visszaélésekre adna lehetőséget ...
Arpi

Hat Balintka biztos nem ezen tokeletes, magasszinvonalu oktatast nyujto intezmenyek valamelyikebe megy majd tanulni. Hogy aztan hozzajusson egy adag klotyopapirhoz?


Na kocc. Kopott a maci!
Egyetért-e azzal, hogy bevezessék a gyermekek után járó családi adókdvezményt, valamint hogy eltöröljék az alanyi jogon álló szociális segélyt?
nonestvolentis 2008.02.27. 22:36:50

Alap. kezdj el gyűjteni.
7t$ még a délután 4 óráshoz:

Nem hiszem, hogy jól végig tudtam követni az érvelésed - se a hosszút se a rövidet - de alapvetően, amikor piacról beszélünk, abba az állami vásárlások is ugyanúgy beletartoznak.

Egy távközlési cég vagy egy bank magas és közvetlen profitot termel. Egy gimnázium sosem (még ha fizetős gimi akkor sem). Állami iskolánál pláne nincs is profit. Ez azt jelenti, hogy 40 marketinges munkaóra sokkal több közvetlen hasznot termel mint 40 tanári munkaóra az intézménynél. Ezért akkor is több egy marketinges vagy egy informatikus diploma értéke, ha történetesen túlkínálat van merketingesből és hiány van gimnáziumi tanárból. Nemcsak a kereslet-kínálat, hanem az alkalmazó intézmény profittermelő képessége is befolyással van a tudásuk árára. Ez teljesen független attól, hogy állami vagy magániskoláról beszélünk.

Akkor fordulna meg a helyzet, ha a gimik ugyanolyan profitkulccsal működő cégekké válnának mint egy távközlési cég vagy egy bank. Ezt meg komolyan sem szabad gondolni. Még az USAban sincs így, esetleg 1-2%nyi elitiskola kivételével.

Egy jó markeinges és a jó tanár diplomája durván ugyanannyi év, kb. ugyanakkora költség. A diploma várható értéke kb. 3-5 szörös. Ha hagynád a piaci folyamatokat érvényesülni, akkor sosem lenne elég motivált, kiváló képességű és képzett gimnáziumi tanár. Az USAban is gond - pedig ott is állami ösztöndíjak stb. (hű meg ha, az állam beleavatkozik a folyamatokba a No1. versenyképesség országában). És ott a középiskolák még így is igencsak alacsony szintűek. Lessünk inkább a svédektől, ők hogy is csinálják.
hogy ki és mennyit lopott??!! gyerekek, csak bele kell nézni az index.hu címlapjába, és szinte minden napra jut valami szörnyűséges korrupciós ügy. állami. kormányzati. önkormányzati. (és halkan megjegyzem, nem vagyok jobboldali, sem.) ameddig ezt eltűrjük addig csőd.
marhaszív 2008.02.27. 22:58:19

Psszt. Ne mondj ilyeneket jön érted, holnap a NNYI ;)
"Carnivora, abban az esetben te fizeted a kolompárék vizit- és egyéb díjait, valamint a gyurcsány bálint tandíját is." És persze "színhazban is kétszer fizetsz"

Még 1x: ezek a díjak a tényleges költség 1% fedezik. Ugyanúgy fizetünk tökmindegy.

A felsőoktatási intézmények hallgatói létszám után kapják a kvótát. Ha kettővel többet vesz fel annyival többet kap. Érdemes neki a kaput szélesre tárni a lécet és az oktatás szintjét kreatívan becélozni. Eredmény a sok vegyes minőségű papír. Ha a politikus megszorítja a rektort, hogy nem jó ez így tegyünk valamit, akkor az úgyse azt mondja, hogy korlátozzuk a kvótát hanem megesküszik, hogy tandíj kell. Ez a probléma.

Jobb lenne a havi 10e tandíj helyett olyasmit csinálni ami közvetlenül fékezi ezt a fenti finanszírozási modellt.

De főképp, egyszerűen nem bírom felfogni miért kell az utcán folyó plakátkampány demagógiaszínvonalát megcélozni.
marhaszív

Már azt hittem, baloldali vagy. Célozgatsz itt az önkormányzatokra.
Ki is nyerte az önkormányzati választásokat? Csak nem a jobb oldalt bírálod?
Pascal

"Egy távközlési cég vagy egy bank magas és közvetlen profitot termel. Egy gimnázium sosem (még ha fizetős gimi akkor sem)."

De.

"Akkor fordulna meg a helyzet, ha a gimik ugyanolyan profitkulccsal működő cégekké válnának mint egy távközlési cég vagy egy bank."

Dehogy!
Kevésbé nyereséges üzletágak is működnek a piacon. A te logikáddal csak bank létezne.
Képzeld el azt, hogy az állam úgy dönt, nem képez többé tanárokat. Mivel a gazdaságnak szüksége van képzett emberekre, ezért a piac a lehetőségre rácsapva kb. 6 perc alatt (számára jövedelmező) megoldást találna a tanárképzésre. Ha a banknak ez nem biznisz, akkor olyan fogja csinálni, aki a bank bizniszből kimaradt. A portékáját ugyanis nemcsak a bank, hanem
a bankon kívüli világ is igényli.
Szakértők ízekre szedték Gyurcsány csomagjait

Ez egy nagy nulla a versenyképesség szempontjából és amíg nem mernek elvenni a jóléti kiadásokból, ez nem is lesz másképp. Gyurcsány kedvence ráadásul az adóeltitkolást ösztönözné.

index.hu/gazdasag/magyar/adszak080227/
Lassan írom, hátha megérti mindenki, aki itt reformokról hablatyol: E Z N E M R E F O R M !!! Nálam okosabb emberek szerint sem:
index.hu/gazdasag/magyar/adszak080227/

Pohárral hordjuk ki a vizet a süllyedő Titanicból. De a poharat se töltjük tele, nehogy nagyon megerőltető legyen... Fingreszelés megy itt, de a körítés, az profi munka. Sokan be is veszik, aztán okoskodnak itt a versenyről, meg a nincsingyenebédről. HaHa! Ezt beszoptátok! Ahogy olvashatjátok is, lesz továbbra is ingyenebéd!

Na, most már tényleg jóccakát! És reggel ébresztő! Aztán lehet menni melóba. Sok éhes száj várja egyes nagy"családoknál" a Ti adóforintjaitokat. Na, nem a gyerekek, azoknak kuss a nevük. Apuci, meg anyuci. Nekik kell piára. És ha Ti nem keresitek meg nekik, honnan-miből lesz!? :-)
én szeretném jelezni, hogy pont hogy keveslem a reformot. mindig is. utóbbi két-három indexes cikkem másról se szólt, mint hogy ez gurulás üresjáratban. nagyon jó a félpoharas hasonlat. nincs minek tapsikolni.

és ugyanakkor szeretném hozzátenni, hogy ez a gurulás üresjáratban mintha már így is meglehetős hullámokat vert volna, és pár emberen kívül senki se azt kiabálja, hogy bátrabban tessék már nyesni. miért is?

mondom én, orbán viktor tudna reformálni izomból, a lojális bázisa megvan hozzá. csakhogy jelét sem adja, hogy szeretne. ld az eljövendő népszavazást.
Én úgy érzem, hogy az Őszöd utáni használható idő lassan a végéhez ért.

Egy kicsit más oldalról nézve a "monnyonle"-témát, szerintem két évvel előtt volt egy olyan hangulat, hogy akármilyen durva rendrakást meg lehetett volna indokolni a "Feri-elkúrta szlogennel, ha történetesen lett volna kormányváltás. OV mindent ráfoghatott volna, ugyanakkor egy időre fenntarthatóvá vált volna a rendszer. Mondjuk valamiféle 2. Bokros-csomaggal.

De másrészt azt se értem, hogy ha már maradt, akkor miért nem vágott bele GY. F. komolyan a reformokba? Népszerűséget ennél lejjebb már nem leht tornászni, és ezek tényleg a felszínt kapargatják.

Egy kicsit sajnálom Viktort abból a szempontból, hogy szerintem ebből a Zemberek vs kormány mondakörből nem nagyon van visszaút a reális politikába.

Azért érdekes visszanézni, 6 évvel ezelőtt mennyire más stílusa volt...

youtube.com/watch?v=NSnICFPMsXs

Remélem, lassa kialakul valami Navracsics-Varga M-Kósa-esetleg Járai keménymag, ami nem lacafacázik majd, meg nem szimbolikázik.

Bár én egyébként még Viktorból is kinézem, hogy ha nem ellenzékben van, akkor összekapná magát. Más a kampány (ellenzék) és más a kormányozás...
De ez persze csak feltételezés.
nonest: ezzel szóról szóra egyetértek. ez a zemberek-tempó úgy csapna vissza kormányon, hogy kiszivárgott beszéd se kéne hozzá. és igen, láthatóvá vált viszont egy szolid (és nilván elég parásan formálódó) másik irány.

navracsicsnál néha azt érzem, szándékosan kergeti bele az elnöke tök torgyános megszólalásokba, miközben volna neki saját szövege.

egyébként azt se felejtsük el, hogy ha a szocik egy 3. ciklust kapnának, az irtózatos elpofátlanodással járna.

eben a szituban sztem egy jó forgatókönyv az lenne, h OV bukik (népszavazás vagy akármi miatt), viszi magával a pelcznéket és hasonló kreatúrákat, akár a kdnp-be, és ez a navracsics-pokorni-kósa vonal kapná a következő kört.

nem, hiába kapná össze magát, a "más a kormányzás és más a kampány" ezek után nem süthető el.
szóval navracsicsot borzasztóan koptatja a frakcióvezetés, pláne így, h egyedül van bent. a szokásos faszkodásokat is neki kell így előadni, pedig arra pont jó lenne egy réparobi vagy más ilyesmi.
Vagy nagy kedvenced, Szíjjártó Péter.

Amúgy mostanában sokat gondolkodtam azon, hogy mitől használódnak el ilyen gyorsan az úgy-ahogy hasznavehetőnek induló politikusok.

Valahogy úgy képzelem a dolgot, hogy amíg valaki nem kerül hatalomra, addig úgy érzi, hogy van következménye annak, hogy mit mond, mit tesz, esetleg ad (egy szűkebb környezet) véleményére.
Aztán ha hatalomra kerül, akkor annyi (sokszor jogtalan) támadást is kap egyrészt, másrészt jobban elkezd bízni saját magában, hogy nem hallja meg az immár jogos kritikát sem, ami elveszik a sok baromság között.

Szóval erre elő kellene írni valami kötelező pszichológusadagot, amivel el lehet viselni a kormányzást, hatalmat ép ésszel, és aki rendet tesz a vezető politikus fejében, hgoy azért ő nem egy istencsászár.

OV-ről már beszéltem, de most őszintén, teljesen világos, hogy már Gy.F. is elvesztette a kapcsolatát a valósággal, a legújabb évértékelő beszéde megint egy címkegyűjtemény, amit most felépített magának... (polgárosodás, mittudomén)

Még egy észrevétel, gyakorlatilag 2,5 éve konstans kampány-szint van.Ez iszonyúan rontja a közhangulatot szerintem. Ez is tökre erodálja a politikusokat, hogy folyamatosan ennyire a Zemberek :) életének középpontjába kerülnek, legalábbis a hírek alapján.

Higgadt fej, érdemi, jelképmentes párbeszéd, 10-15 éves prioritások, irányok meghatározása- erre mind nincs realitás a következő 2 évben sem... :(
én rosszindulatúbb vagyok. vagy rosszabb indulatú. vannak bizonyos pozíciók, ahol kiválóan el lehet koptatni a lehetséges kihívót. ld: Áder János - frakcióvezető, Rogán Antal - kampányfőnök 2006, Navracsics.

de lehet, hogy egyszerűen a káderhiány miatt kerülnek oda. navracsics esetében nyilvánvaló, h a kivonulgatás miatt marad rá a szíjjártói hentesmunka.
ja és nem hiszem azt se, hogy nincs esély kikerülni ebből. ld Medgyessy Péter, aki jelentős szimpátiát gyűjtött be csupán azzal, hogy ez a csöndes, szürke kis trotty majd nem lesz olyan izgága, mint a Viktor. mondjuk izgága tényleg nem volt :D
"mondom én, orbán viktor tudna reformálni izomból, a lojális bázisa megvan hozzá. csakhogy jelét sem adja, hogy szeretne. ld az eljövendő népszavazást. "
Egyetértek, de még mindig az az érzetem, hogy a saját rajongói tábor elvesztésének a félelme nagyon erősen befolyásolja a fidesz kommunikációját!
Kár!!!
Mikor lesz egy politikus aki végre azzal kampányol, hogy baj van, nagy a baj. Ha én jövök biztosan nem lesz jobb, de legalább tudni fogjátok, hogy igazat hazudok. Lesz 15 elbaszott évetek, de ha ügyik vagytok akkor kijöhetünk belőle!
Egyszerűen Ferencet és haverokat már, meg sem próbálom megérteni mert nem lehet. Kicsit olyan mint egy South Park epizód mikor Terry Parker sodor egy didzseridu méretűt brainstorming közben. Javasolnék minden kormánytagnak 3 epizód beutalót Csernushoz.
Miért ne menne a narancsos bukta most 9-én? Viki átlép a KDNP-be, megy a hazaffy-kerkó klub, így a KDNP önálló párttá alakulna; a normálisabbja meg marad a Fideszben?... És Vikinek még csak kis sem kellene lépnie, hiszen a kettős taság lehetővé teszi... hogy maradjon is, meg nem is...

Tudod, ííííííííííííígy vanez...
fallimano: mert a tv-nép nem szereti hallani a rosszat, Orbántól meg főleg nem fogadnák el, hogy akkor most nyirni és reformálni kell, pedig azt fog akármennyire tagadják, csakhát ahhoz kormánypozició kell. azt viszont nem képesek megnyerni, mert a tv-nép balos reflexű és egyáltalán nem eredmények hanem prolivakitás és impulzus alapján választ magának kormányt. reform és bukás? javasolta itt Árpi, hát se refom se bukás nem prognosztizálható jelen pillanatban.
TWÁ
"vannak bizonyos pozíciók, ahol kiválóan el lehet koptatni a lehetséges kihívót. ld: Áder János - frakcióvezető, Rogán Antal - kampányfőnök 2006, Navracsics."

És így születnek a fideszes polgármesterek. Aki nem akar végleg kipottyani az elmegy polgármesternek és (magánvélemény) megpróbálja kibekkelni azt a pár évet, amíg normálisabb hangot meg lehet majd ütni. Mondjuk szegény Kósa jó régen vár , maga se gondolta volna annak idején, hogy ilyen sokáig kell toporogni az oldalvonalnál.
nonest,
"De másrészt azt se értem, hogy ha már maradt, akkor miért nem vágott bele GY. F. komolyan a reformokba?"

+1

"gyakorlatilag 2,5 éve konstans kampány-szint"
nekem inkább 7-nek tűnik.

LarryUnderwood,

"Mondjuk szegény Kósa jó régen vár , maga se gondolta volna annak idején, hogy ilyen sokáig kell toporogni az oldalvonalnál."
Azért azt megnézem majd, amikor Kósa _komolyan_ bejelentkezik a min.e.jelölti pozícióra, mik fognak naponta kibukni a debreceni szekrényekből. És van egy olyan érzésem, hogy nemcsak / nem elsősorban balról fogja kapni a szarzuhanyt.

"egyébként azt se felejtsük el, hogy ha a szocik egy 3. ciklust kapnának, az irtózatos elpofátlanodással járna"
Igen, ezt nem nagyon kéne erőltetni.
prc 2008.02.27. 19:19:19
"1. Az értékesítésre szánt mennyiség 40%-át tőzsdén értékesítik intézményi befektetőknek.
2. Kialakul egy árfolyam."

Amibe a piac már kalkulálja a további 60% nyomott árát és egyéb - még nem tudott - paramétereit.
nonestvolentis írtad:
"De másrészt azt se értem, hogy ha már maradt, akkor miért nem vágott bele GY. F. komolyan a reformokba? Népszerűséget ennél lejjebb már nem leht tornászni, és ezek tényleg a felszínt kapargatják."
"Valahogy úgy képzelem a dolgot, hogy amíg valaki nem kerül hatalomra, addig úgy érzi, hogy van következménye annak, hogy mit mond, mit tesz, esetleg ad (egy szűkebb környezet) véleményére.
Aztán ha hatalomra kerül, akkor annyi (sokszor jogtalan) támadást is kap egyrészt, másrészt jobban elkezd bízni saját magában, hogy nem hallja meg az immár jogos kritikát sem, ami elveszik a sok baromság között."

Dehogy kap több támadást, meg nem hinném, hogy akkor hirtelen összeroppanna ez alatt. Inkább arról van szó, hogy feltörekvő politikusként még őszintén, tele lelekesedessel, meg új ötletekkel vág neki, aztán hatalomra kerülve az orrára koppint a másodvonal, a tényleg káros Wekler, Simicska meg Baja félék. Tudod, mint a magyar fociban az öregek, a fiatal csatárnak: -Ne fussál már annyit, elég lesz a fele is...

A Fletó-féle lombard-polgárosításról én sokkal élvezetesebbet posztoltam "Szopasd meg magad!" címmel...
"én rosszindulatúbb vagyok. vagy rosszabb indulatú. vannak bizonyos pozíciók, ahol kiválóan el lehet koptatni a lehetséges kihívót. ld: Áder János - frakcióvezető, Rogán Antal - kampányfőnök"


Nekem inkább úgy tűnik mintha a Rogán hekkelte volna meg a Fideszt. Ahogy polgármesterré vedlett rögtön távozott az Orbán-féle dagonyából.
"Mondjuk szegény Kósa jó régen vár , maga se gondolta volna annak idején, hogy ilyen sokáig kell toporogni az oldalvonalnál."

Ne hidd, hogy ez a szegény Kósa ott toporgott kéztördelve, eddig kiválóan elvolt Db.-ben, regnálása alatt a város látványosan fejlődött, amit egyértelműen saját sikerének könyvelhetett el, /kell-e ennél több egy politikusnak, egy ffinak ?:)/
elégedett közérzetet, és nem is akármilyen életet biztosított neki.
Namármost, az egész országot tekintve, ez már sokkal rizikósabb feladat lett volna, manapság meg egyenesen borítékolható, hogy szinte megoldhatatlan. Erre ő maga célzott nem egyszer, meg is tudom érteni.
Feladni egy " romantikus bestsellert" egy " horror történetért ", kétesélyes vállalkozás. Úgy tünik azonban, - az utóbbi napok lebegtetései alapján - mintha valóban kezdene kacérkodni a kihívással, de bazi nehéz dolga lesz, mert egyszerre, 2 erős törzsű fába kéne vágnia azt az 1 fejszéjét, még akkor is, ha sokan tolongnak, hogy segítsenek erdőt írtani !
twá:

"én szeretném jelezni, hogy pont hogy keveslem a reformot. mindig is. utóbbi két-három indexes cikkem másról se szólt, mint hogy ez gurulás üresjáratban. nagyon jó a félpoharas hasonlat. nincs minek tapsikolni. "

na itt ugrott ki az az 1 %. mert az igaz, hogy kevés a reform, de a politikában nagyon figyelni kell a szkülla és kharübdisz cuccra. nem írnám le fletót, ha két dolgot megcsinál 2010-re. tartja a konvergencia progit és az eü. jobban müxik. mégpedig jól érzékelhetően jobban.

erre van esély, söt többre. de olyan nincs, hogy a magyar társadalomban ennél sokkal radikálisabb reformokat meg lehet csinálni ennyi idő alatt.

vegyünk egy forgatkönyvet. ovi kurva nagyot bukik a népszavazással (mind részvételben, mind az igenek arányában) és átül a kdnp-hez. majd navra, pokorni és kósa előjön egy új politikával, ami a versenyképességet helyezi mindenek elé és mondjuk megfaragja a nyugdíjakat, vagy akár a másik nagy rákfenét, az iszonyú sok korkedvezményt egy tollvonással megszüntetné.

na az nagyon hiteles lenne a mögöttünk lévő két év után. bármelyik fidesz új vezető szájából. viszont nagyon megértenélek, ha pl. te, twá rájuk dobnád a voksod. én meg nem. de kurvára nem bánnám azt sem, ha egy szuperreformer kósa, vagy navra megcsinálna egy sokkal durvább reformot. nem mennék a kossuth térre, s nem bánbnám, hogy fletó beül ellenzékbe. csak a kezem ne lógna a bilibe. nézz már bele, twá, pls a jelenlegi fidesz mellett elkötelezett jobboldali aktív polizáló emberek fejibe. rühellik a kapitalizmust. nem lenin, paszternák, hanem malac. és a fideszben (kdnp-ben) jelenleg malacék vannak meghatározó többségben. télleg, malac, te maradnál a megújult fideszbe, vagy húznál ovival a megújult kdnp-be? :DDDD

az meg hab a tortán mit csinálna egymással a két megújult párt? ovi vs kósa? nagy meccs lesz.... :DDDD
ja meg nagyon birom azt is, hogy senki sem beszél az uniós pénzekről. arról később, ha már rádobták a várra azt a 30 valahány milliárdot.

ja még valami. clinton majd blair nem volt olyan nagyon sikertelen politikus. mindkettő faszit azzal ekézik ma is politikai ellenfelei (mert ma is sokan rühellik őket), hogy nagyon csúnyán átbaszták a választóikat. miért is? mert simán lenyúlták a rivális néhány alapvető "értékeit". más azt mondta róluk, bemozdultak középre. támadták őket emiatt mindkét oldalról. egyiknek kevés volt, amit csináltak, mások szerint elárulták a saját alapértékeit.

de ez csak habverés. ők már bizonyítottak.
jó reggelt, hölgyválasz! régen taliztunk virtuálisan. remélem minden ok. :D (semmi politika, semmi élc, esküszöm. kurva gáz, hogy már ezt is le kell pötyögni egy köszönéshez.)
"az meg hab a tortán mit csinálna egymással a két megújult párt? ovi vs kósa? nagy meccs lesz "

Érdekes felvetés, szinte szürrealisztikus !:)

Egyelőre a Fidesz törzsszimpaitizánsai nem mint párthoz, hanem OV szeméyléhez kötődnek! Tehát ha ő lelép, viszi magával ezeket. Marad x Kósának, + azok, akik átszavaznak a bal o. ról végre. S hogy mi lenne a kettő egyenlege ? Hát ez nagy kérdés valóban!
Ki-kinek lenne " ellenzéke " ?

Kösz Lapi, hiszek Neked:) Millió
bajom-dógom volt,/ Édesapám kórházban, stb / most is rohanóban, talán 7végén többet itt !
Üdv, viszlát !
mondjuk, ha ovi is mondana egy saját öszödi beszédet, csak ő kurva ország helyett drága hazámat mondana. az még ibolykának is nagyon bejönne. :DDDD

lapi 2008.02.28. 08:01:02

Jajjj lapi ! :DDD
Te sose javulsz meg !:)))

Nah, mostmár télleg L.
ok. jobbulást kívánok édesapádnak. anyukámat januárban operálták és teljesen felépült, most töltötte be a 80-at.
7t$

A "de" különösen jó válasz. Nézd én azt akartam elmagyarázni, hogy a gimi nem üzelemtet pénzjegynyomdát a pincében, ezért akkor sem lesz képes sokkal többet kifizetni a tanárnak ha azokból nagyon kevés van. Hanem egyszerűen bezár. Kétszerannyi fizetéshez négyszerannyi bevétel kellene ugyanannyi óraszámhoz. Az állam biztos nem ad ennyit, a felsőoktatási tandíj reformja kedvéért főképp nem - a szülők sem, középiskolai tandíjként főleg nem. Így van ez kevésbé nyereséges cégeknél is: léteznek, kevésbé nyereségesek, és nem fizetnek annyit az alkalmazottaiknak.

Úgy jutottunk ide, hogy azt erőltetted: ha majd tanárból nagyon kevés lesz marketingesből nagyon sok, akkor a keresleti/kinálati viszonyok megváltozása miatt a tanár sokat keres a marketinges meg keveset. És akkor elkezd mindenki tanárnak tanulni, oda tandíjat fizetni, mert hosszú távon milyen jól jár. Mondom, a piac mindenhatóságába vetett hitedben nem akarlak megbántani, de kérlek, ne akarj áttéríteni.

És ezzel szemben azt állítottam, hogy a gimi (mivel egyszerűen nincs több pénze) semmilyen körülmények között nem tud többet fizetni. Ha a piacra bízod elfogynak a tanárok és végül nincs más, leépülnek a gimnáziumok. Bár a piac rövid távon jól jár, ugye nem kell elmondjam miért nem szeretné ezt senki.

És itt esetleg úgy gondolod jól hangzik, de a földön nem lesz akkora idióta aki bepróbálkozna azt ötleteddel.

A 10e tandíjról meg azt gondom: lehet, hogy eltörlik most. Lehet, hogy marad átmenetileg; aztán egyszer valamelyik politikusnak eszébe jut, hogy a kvótarendszerbe kellene kontrollt építen, mellesleg eltörli ezt a tízezres értelmetlen szivatást, ezzel óriási népszerűséget szerezve.
Ki az az ökör, aki el akarja adni Paksot?
Ezt már tényleg nem tudom elképzelni!
TAW: "el nem tudom fogni, mi nem tetszik "a cigányságnak" a segíts magadon, állam is megsegít filozófián."

pedig egyszeru nem tudnak magukon segiteni!
Nonestvolentis "szerintem ebből a Zemberek vs kormány mondakörből nem nagyon van visszaút a reális politikába."

jajj de naiv vagy, miert ne lenne? az emberek emlekezete rovid, mit is csinalt mig kormanyzott? semmit? kituzette a nemzeti zaszlot minden kozepuletre?
nem elvett a nyugdijasoktol penzt ugy hogy eszre se lehetett venni? majd elveszi megint es azt mondja hogy tobbet adott.
egyenlore ggyurcsaneyk elvettek a leendo nyugdijambol 15%ot (regi szamitasi mod fizetes 75% uj modszer 60%), ugyes!, es meg csak a parlamentet se gyujtottak fel.
fuxosnak, csak neki!

Télleg az vagy, akinek tartalak, megerősítetted!

"fuxosbömis 2008.02.27. 20:41Múltkor a családomat szidalmazta.........hát igen....valaki itt leírta...Magyarországon "jobboldalinak" lenni nem nézet, hanem pszihózis."

Na figyelj vénember! Én családodat nem bántottam, és senkijét sem. Egyelőre itt egy elmebeteg mondta, h mit szopogassak, meg hogy ki menjen végig a lányomon.... nem kívánom felídézni... De mivel HAZUDSZ - hisz a seggarcok mindig hazudni szoktak - hát elmondom, h volt ez a dolog (ami már nem kereshető vissza), de előtte jelzem, hogy a seggarc arra ment, miszerint te azt írtad, h én nem dugok jó nőt, amivel nemcsak engem, hanem az ezt a blogot is olvasó igencsak jó nőm is megsértetted. Tehát figyelj seggarc, elmondom hogyan is volt az! A memóriám kurva jó, kérdezd meg simont!

1. Beírod, h van 4 hardcore fideszes ismerősöd, akik elmennek, és nemmel fognak szavazni.

2. Erre én azt mondom, h blöffölsz, nem hiszek neked.

3. Erre te, hogy de igen, mert a családtagjaid.

4. Erre én azt, h most vagy nem hardcore fideszesek, vagy ha azok, akkor lükék.

Namost itt jön be, h te nem az első opciót választottad, hanem a másodikat. A te döntésed volt, nem én mondtam. És fenntartom kedves fuxos, hogy ha egy hardcore fideszes elmegy, akkor az fixen 3 igent mond. A hardcore fideszes, aki nemmel szavaz, az egy baszott nagy anakronizmus. Mondjuk, ha lightos fideszest írsz, akkor ezt az egészet nem vitatom. Ennyi.
És ne keverd bele se a nőm, se a gyerekem, se az anyám, se az apám.... Nyugodtan mondd csak azt, hogy malac, te egy kapitális barom vagy, egy elvetemült és erkölcstelen hülye! A seggarcot meg fenntartom addig, míg itt elnézést nem kérsz a nőmtől nyíltan!

Ennyit a blog személyes részeiről...

Üdv.
tök jo az uj mszps kampányreklám...
csak arra nem jöttem még rá hogy mi köze a betegségek megelőzésének ami kimaradt az eüreformból a három nemhez.
Ezt is elmagyarázhatná valaki...
Hehe 7t$ az ilyesmiktől kérlek kímélj. Én sem akarom a te vallási hited megváltoztatni, kérlel te se tedd az enyémmel:

"Ahogy az információáramlás gyorsul, úgy csökken a piaci folyamatok le és felépülési ideje. Ma már mindenki előregondolkodik. Ha valahol rés támad, az nagyon gyorsan be lesz tömve. Valójában a látványos kényszerítő hatás sok esetben meg sem tud jelenni, mert mindenki elébe megy a folyamatnak. A piac egyre hosszabb távon és gyorsan gondolkodik, az állam pedig kezd tőle látványosan lemaradni. (Nemcsak magyarországon, mi egy _szép_ példa vagyunk a rövidtávú állami gondolkodásra, de a jelenség egyre elterjedtebb) Változnak az idők, ahogy mondani szokták...


Másrészt a példád hiányos: rendben van, azt mondod, mégis lehet több pénzbevétele a gimnáziumnak, adott esetben annyi, hogy a kereslet-kínálati folyamatok miatt a tanár és a marketinges fizetése kiegyenlítődik. OK, de írd már le azt is honnan jön a pénz (ha az államkassza akkor minek a rovására vagy milyen és mennyi adó, ha tandíj akkor szerinted hányan mennének a gimibe és kb. mennyit fizetne egy átlag szülő); és ez úgy történik-e, hogy közben a gimnáziumi helyek állandóak, vagy a pénz ugyanannyi de lecsökken a helyek száma negyedére. És milyen gyors szerinted itt az automatikus folyamat, mennyi idő alatt "vesz észre" a piac, hogy fogyni kezd a tanárok száma és kezdi megemelni a fizetését (a gimnáziumok bevételeit is).

szvsz itt és ne ott offoljunk
A népszavazás érvényességének definíciója az OVB honlapjáról:


Eredményesség: A népszavazás eredményes, ha az érvényesen szavazó választópolgárok több mint fele, de legalább az összes választópolgár több mint egynegyede a megfogalmazott kérdésre azonos választ adott.

Ha közömbösek vagyunk a választók 1/4 dönt az országról!!!
Ezért vasárnap ha esik, ha süt jó lenne voksolni. Nekem már 2 gyerekem van mégis lesz időm friss apuka! És én sem értek egyet, hogy ilyen kérdések megválaszolásával kell törődnöm, de a mi életünkben valószínüleg nem lesz más, színvonalasabb alternatíva. Lassan jutunk el oda, hogy tüntetni értelmesen - hugy,indulat és erőszak nélkül fogunk olyan dolgokért, amiről Te is írsz Pl: államháztartási reform: fele parlament, összeférhetetlenség, számlás elszámolás, stb.
Szavazni kell, vagy véleményed nem érdekel többé az ügyben. Eddig én is azt hittem, hogy érvénytelenségre lehet játszani és előadni a laza lázárt.

Re TWA
"Igazoltan hiányzom: hülye kérdésre nem szoktam válaszolni, ahhoz meg drága a vasárnapom, hogy elmenjek lófaszt rajzolni a szavazólapra."

Szerényen megjegyzem, hogy aki távolmarad, az NEM-mel szavaz ugyebár. Nem bírálat csak megjegyzés.

Véleményem szerint bármilyen népszavazás akkor tölthetné be a szerepét ha csak azok döntenének akik veszik a fáradtságot és megjelennek. Aki otthon marad, vagy éppen kirándul az úgy döntött döntsenek mások helyette, neki mindegy, neki bármi megfelel.

A népszavazás akkor lenne igazságos, ha akárcsak 10 ember menne el érvényes lenne és az eredményt pedig az adná, amire legalább 6 szavazott. Ha egy országnak megfelel, hogy 10 ember döntsön valamiről akkor az az ország meg is érdemli és kussolhat és viselje el a döntést.

Ez a véleményem bármilyen népszavazásról.
Micsoda divat lett most ez a "nem megyek szavazni" duma! Szily is a Homáron kifejtette, h hóvirágos réten fog hemperegni helyette. Én ezt nem értem... eddig azért pampogtál, h hülye kormány-hülye ellenzék, most, h lehetőséged lenne a véleményedet elmondani, most nem mész, mert nemtommiért. Undorító. Nekem ez a cikk elég nagy semmi volt, jóformán az mszp szavai, sztem nincs igazad a legtöbb dologban. Pl. abban, h miért kellene a családomnak -miután milliókat fizetek be a férjemmel együtt tb-re- még plusz vizitdíjat beperkálnia minden egyes alkalommal, amikor orvoshoz megyek. Ezt nekem soha, senki nem fogja bemagyarázni, h ez jó és kell. Majd, ha az összes kopaszterepjárósköcsög és az összes pártközeli okoskodó/ingyenélő és még sorolhatnám egytől egyig fizetnek tb-t és adót is rendesen, akkor talán majd nem kell még plusz a becsületesen fizetőktől is beszedni mindenféle címen plusz járandóságokat. Inkább erre kellene kapisgálnia az mszp-nek, mint, h megint sarcoljanak olyanokat is, akiket már nem kéne. Csak persze..n na, igen. Valamiért nagyon nem akarnak olyan intézkedéseket hozni, ami tényleg jó lenne mindenkinek, de legalábbis a többségnek. Vajon, miért?
Az oktatás és az egészségügy két olyan szegmens, ami nem működhet színtiszta üzleti alapon (legalábbis ahhoz sokat kéne fejlődeni), tipikusan az a két terület, ahol a KÖZTEHERVISELÉSNEK kell megvalósulnia.

Pusztán azon roppant egyszerű dolognál kell megragadni a dolgot a tandíj esetében is, hogy egyszerűen nincs minden - sőt nagyon kevés - családnak pénze, hogy értelmes, jó tanuló gyermekét félévi 100-150 ezer jó magyar forintért egyetemre, főiskolára járathassa.
És ha kedves Árpád úgy gondolkozol, hogy szarsz mindenre, inkább otthon maradsz (ezzel együtt beikszelsz egy NEM rublikát is), akkor többek között az esélyegyenlőségre, a demokrácia alappillérére barnítasz egy jókorát.

Legalább az értelmiségnek nem szabadna benyelnie ezt a "gondoskodó állam" márpedig nincs a 21.szd-ban kapitalista dumát ... Miközben nem lenne nehéz kitalálni, hogy mindezek (tandíj, vizitdíj) csak az elmúlt években elkúrt kormányzati tevékenység (államadósság ugye) rajtunk behajtott kijavítására irányul.
Legalább - ha már megtehetjük - ne aszisztáljunk hozzá!
Értelmetlen bármiféle szavazás,az adó és járulékfizetők jóval kevesebben vannak,mint az abból élők.A többségben lévő ingyenesen élni szeretők szavazó bázisát egyik párt/kormány stb undorító szerveződés sem akarja elveszíteni.Abszolút mind1,hogy Ferkó vagy Győző,vörös vagy narancs vagy hupikék,a szavazótöbbségre hajtanak,akik az ingyenességhez szoktak,az a pár nyomorult pedig,aki melózik és fizeti a közterheket vagy beletörődik,és hagyja magát élve megnyúzatni,vagy lelép innen,amíg még olyan passzban van,hogy hasznát veheti egy normális közösség.
Ez a Te érved és vannak mások is.
Le kéne szokni arról, hogy mindíg csak egy felé nyitjuk ki az agyunkat.Az értelmiség ettől lenne az ami a nevében van.

KINCSES GYULA 1990-1994 között MDF-es parlamenti képviselő volt. Ebben az
időben részt vett a háziorvosi rendszer szervezési és finanszírozási
elveinek kidolgozásában, illetve a szakellátás finanszírozási reformjának (a
HBCs rendszer bevezetésének) szervezésében, legutóbb részt vett a
több-biztosítós rendszer előkészítésében. A rendszerváltás óta az összes
kormánynak dolgozott, így főtanácsadó volt ORBÁN VIKTOR és Medgyessy Péter
miniszterelnöksége idején is. Tagja a HET VÁLASZ kiadó alapítványnak és a
Piréz-Magyar Baráti Társaságnak is.

"A háromszáz forint tétje

Háromszáz forintról nem szokás népszavazást tartani. Így igaz. És bár a cédulán ez szerepel majd, de mindenki egyetért abban, hogy nem is erről fogunk szavazni március 9.-én. De akkor miről is? Ebben már nincs ekkora egyetértés. Sokaknak a népszavazás egyszerűen csak a „monnyonle” heppening újabb akciója, és persze egyes szervezetek, személyek – mindkét oldalról – ezen a terepen akarják megvívni egyéb harcukat. Mindez nem segíti a tisztánlátást.

Ugyanakkor hiba lenne a mindent átfogó megosztottságra fogni mindezt, és nem észrevenni a kezdeményezés széles körű támogatottságát, és főleg hiba lenne nem elgondolkozni ezen. Úgy tűnik, ez a népszavazás általában a reformok elfogadásá¬ról szól, ami a hétköznapokban a szerzett jogokhoz való ragaszkodást jelenti. Hiszen nem a 300 forint a tét, hanem annak a lehetősége, hogy általában újragondoljuk az egyéni és a közfelelősség határait.

Ezért nekem a népszavazás a jövővel és a realitásokkal való szembenézés képességéről szól. Hogy elfogadjuk-e, megértjük-e, hogy a szerzett jogok mögötti megőrzendő értékeink, eszméink csak a szerzett jogok átalakításával tarthatók fenn a megváltozott körülmények között. Hogy hajlandóak vagyunk-e megérteni Európa tendenciáit, fő kérdéseit.....
...A XX. század végén már sejlett, hogy mindez nem megy konfliktus mentesen. Ma már tisztán látszik, hogy Európában a XXI. század nagy kérdése, hogy hogyan lehet összeegyeztetni a jóléti rendszerek vívmányainak fenntarthatóságát a globalizált piacon való versenyképesség megőrzésével, a gazdaság folyamatos fejlődésével. Tehát hiába vannak a szimpatikus és mindannyiunk által őszintén vallott ideák ha nincs meg mindennek gazdaságfedezete. A XX. század végének nagy rádöbbenése az volt, hogy a jóléti rendszerek forrásigénye – az orvostudomány fejlődése, az átlagos életkor szerencsés növekedése és a mindezt nem követő nyugdíjkorhatárok miatt – gyorsabban nő mint a gazdaság teljesítménye. Így minden országban egyre több a konfliktus ezeken a területeken, és ez mindenütt a szerzett jogok felülvizsgálatát követeli. A XXI. század ezért az országok többségében a közbeszéd vizitdíjról, igénybevételi szabályozásáráról, az öngondoskodás szerepének felértékeléséről, a nyugdíjkorhatár emeléséről szól....."

A Fidesz által kezdeményezett népszavazási kérdésekben az igenek várható gyõzelme nyomán a többség szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek le kellene mondania - olvasható a Magyar Gallup Intézet legújabb felmérésében, amelyet pénteken tettek közzé internes honlapjukon.

index.hu/politika/belfold/nsz080229/

-

Erről szól ez valójában nem a népszavazási kérdésekről Feri ellen mennek el szavazni ...
dzesk, én ezt izé, idézőjelben írtam:) csak véletlenül rábukkantam, igazából ez vicces, nem veszem komolyan.Meg lehet még néznia Bács megyei közgyűlés kiadványát, abban is hasonló jók vannak. Tegnap akadt a kezembe.Röhej az egész.
Leírtam már itt, hogy népszavazást akarok az autópályadíj eltörléséről, merthogy az már súlyadóban, benzin útalap-adóban, illetékben vastagon be van fizetve. Az miért nem csípi senki szemét???
bonyolult és összetett kérdések ezek, én (mivel egyik "oladlra" sem húzok) nyilván nem fogok részt venni ebben a marhaságabn.
Szerintem ez még a reformokról sem szól. A vizitdíj nem reform, ugyanakkor világtragédiát csinálni belőle baromság.
Tandíj szintén zenél.
A Gyurcsány monnyonle. Az meg nem fog, bár vannak debilek akik ebben bíznak.2010, majd akkor...
Kedves Árpád!
Tényleg kétszer fizetünk a színházért? Én vagy negyvenszer átnéztem a fizetési papíromat, de sehol sem találtam olyan tételt, amit erre vontak volna le. Ha akarod, megesküszöm rá! Tőled vonnak olyat is? Ha igen akkor bocsánatot kérek! Persze vonnak még adót, de hát akkor mennyi jut abból a színházra? Ne számold ki, hiszen még az egy forintot sem érné el, ha leosztanád... Komoly összeg, tényleg! Ezzel szemben viszont találtam olyat, mint pl.: egészségbiztosítás, ami nekem kb. 6-7 ezer forint havonta, pedig nem is keresek valami jól. Képzelem mennyit fizet egy zsírosabb keresetű ember. De hát fizessen a magyar, ha megbetegszik még pluszban és akkor még kap majd a kórházban olyan ételt, aminek van tápértéke is! Ezt ajánlja cserébe az szdsz! Hát qrva komoly, esküszöm könnycseppek gyűltek össze a szemembe úgy elérzékenyültem! Ja és ha a borotvaéles logikádat továbbra is alkalmazod, akkor rájössz, hogy az általad említett krisnalötty sincsen ingyen, hiszen az is ki van fizetve, csak arra az utcán koldulták össze a pénzt a járókelőktől, de az már más kérdés.
:DDDD

jahjah. kiváló ötletem támadt! ha a vizitdíjjal stb-vel megvagyunk, töröljük el a buszjegyet!
Kedves Tótaw!

A TB eredetileg Társadalom Biztosítást jelent. 20 éves munkaviszonyom alatt (szerencsére) nem kevés járulékot fizettem be én, meg a cégem utánam. Amikor meg kéne valami, akkor fáradjak a kasszához. (A nyugdíjról is hasonló a véleményem,de úgyse érem meg) Mondd, hogy demagóg vagyok, de kiváncsi lennék, mi lesz a pénzből, amit beszednek. Ez egy kötelező biztosítási viszony. Nézzd meg a kötelező felelősség biztosítást: Ott is csengetsz, aztán nem térítik meg a károdat, csak ha tejelsz a kárbecslőnek: (v.ö. hálapénz)
Szerinted javulni fog a helyzet, ha még kérfelmérési, meg űrlapkitöltési díjat is fizetnél?
Nagy szar ez a korrupció, akár OV, akár GYF a miniszterelnök; Átláthatóság helyett mindig újra megsarcolnak, azt ne kérdezősködj, mire kell már megint a pénz, csak fizess! Nem akarok újabb pótadókat fizetni, mikor arról sincs sejtelmem, hová teszik amit eddig elszedtek! Megyek a kátyús utakon, a nagyon szar és drága közhasznú közlekedés helyett a magam tákolt autójával, fizetek az orvosnál, azt csak csodálkozom. No pá.
BBanyek
süti beállítások módosítása