W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

A programozó magányossága

2007.12.03. 06:30 Tóta W. Árpád

Történelmi szombat hajnala ez a hétfő. Jön, jön, jön! Navracsics Tibor presents: Program of the Fidesz. December 8-tól a mozikban.

Az elmúlt másfél évben a Fidesz háza tájáról a legmókásabb magyarázkodások keltek szárnyra arról, hogy miért is nincs nekik programjuk.

Azt egy ellenzéki párttól elvárni eleve bunkóság, még akkor is, ha amúgy naponta odavakkantják, hogy ők bármikor, előrehozva is átvennék a kormányzást.

Meg van program, de nem mondják meg, mert ellopják.

Meg hogy monnyonle, és egyből minden helyrejön.

Meg a többi Szijjártó-szintű, sötéthülye szarság.

Ám közben Navracsics Tibor szorgalmasan, alázatosan dolgozott. Konferenciasorozatot hívott össze, sajtószemlézett, kutatott és tapogatózott. Ült, üldögélt a Gondolkodó Sarokban, és – belátva, hogy a programot követelő hangok nem megalapozatlanok – megpróbálta kitalálni Magyarországot.

Navracsics Tibor szimpatikus és komolyan vehető szereplő. Igaz, ő is kapott időnként kínos szerepeket, és voltak gáz szereplései a Napkeltében, de hát istenem, kinek nem. Az elnök embere, de van esélye átugrani az árnyékot, amit az árnyék tulajdonosa nem ugorhat át.

V for Változás


A program bemutatása kitörési pont mind a Fidesznek, mind a programalkotás ügyét kezdettől megértő és felvállaló Navracsicsnak. Valamint az országnak. A törzsi háború öncélú, csak a napi médiaelőnyt tekintő taktikáját felválthatja a stratégia. A „mivel szopassuk ma Gyurcsányt?” kérdését felválthatja az, hogy „milyen legyen Magyarország?” És ez remek lenne. A gyermekkor vége.

Navracsicsnak nincs könnyű dolga: ha máshonnan nem, az őszödi beszédből tudjuk már mindannyian, hogy egyrészt ezek elkúrták, másrészt hogy változásra van szükség. Mégpedig nem elég, ha máshogy hívják a miniszterelnököt, hanem bizony tatarozni kell.

Deficitkezelés: ez volt a Gyurcsány-csomag legfőbb célja, sőt ez váltotta ki. A helyzet adott: kevesebbet kéne költeni, és többet beszedni. A járulékcsökkentéses mese bebukott, azt már Varga Mihály sem hiszi el. A népszavazás mumusait, a tandíjat és a vizitdíjat vállvonogatva, kelletlenül helyeslik fideszes prominensek. A Fidesz programjában szerepelnie kell, mire és mennyivel költsünk kevesebbet, kiket kell kirúgni, mit kell bezárni, felszedni, eladni. Azt én nem hiszem el, hogy senkit és semmit. Aki így beszél, az hazudik. Aki fájdalommentes kezelést ígér, az is.

Nekem tessék megmondani, miből mennyi a hány méter. Az engem önmagában nem hat meg, hogy a Viktor is szeretne már menni a dodzsemen. Érdekelne, hogy hová.

Navracsics Tibor emberfeletti feladatot vett a nyakába. Őszöd története jelzi: nem járható út, hogy beszélünk mindenféle fals hülyeséget, aztán csinálunk, amit akarunk. Az eltitkolt program, a hazug kampány eredménye zsarolható, ingatag kormány, és kormányozhatatlan, sodródó ország. December 8-án kiderül, mit sikerült felfogni ebből.


Címkék: kampány fidesz program reform

1612 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr41250327

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Törzskocsma 2007.12.13. 14:26:46

Egészség!Üdvözlök mindenkit a kocsmában!Komolyan véve Pascal előző posztban elkövetett buzdítását, úgy döntöttem, székfoglaló bejegyzésemben az egészségügyben találom fel a spanyolviaszkot. Úgysincs messze az idő, amikor mindenki úg...

Trackback: Egy nick mindhalálig 2007.12.07. 17:01:15

Business CounterThank you for your Clicking!Bye!

Trackback: Reakció - a polgári underground blogja 2007.12.07. 13:34:26

Erős Magyarország vs. A jövő visszahódítása - intro „Abban hiszek, hogy határozott, kemény programot kell adni.” - mondá Magyarország miniszterelnöke a kihívójával folytatott tv-vitában. Aztán így folytatta: „Az Új Magyarország prog…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lapi,
""Hogy Orbán miért ott rendezte, az a Te feltételezésed, és azoké, akik menteni akarják a menthetetlen,"

Ez nem feltételezés, ez tény, hogy az asztoriánál rendezt és tény volt a korábbi tévé székház buli is. Mi is ebben a feltételezés és miért is nem tény? "

tényleg ne nézzük egymást hülyének...ne félj nem azt vitatta, hogy az asztóriánál volt a buli, hanem azt, hogy szerinted bizonyos megfontolásból volt ott-amire meg nincs bizonyíték.

szerintem meg nem is vagy te ügyvéd. csak fel akarsz vágni.

Paszternak · osember.blog.hu 2007.12.09. 15:07:46

Paszti, újra elolvastalak, mert ez annyira összeszedett, annyira találó volt, hogy ha vért izzadok se tudnám élesebben - ékesebben !

Kérek engedélyt hétréthajolni naccsága előtt, Profúr !:)
Kedves hhh!
Tudod én néhány et diplomájában is kételkedek az itteniek közül.
Az unokabátyám ismeri a fletó egyik volt tanárát, mielőtt vizsgázni ment mindíg szóltak, hogy megy a gy et. aztán vitte az indexet és beírták neki amit kért, mondjuk szerény volt nem kért sokat. A Melárt azért rúgták ki mert ő nem volt hajlandó csak úgy beírni kérdezett is.
Így megy ez nagyon is miazhogy becsületesen.
Üdv Pelikán
lapi

Mindez a Te véleményed: "De abban. Viszont van szemünk, meg tévénk, oda bírunk ülni elé és bírjuk nézni, mi ment tavaly okt. 23-án. operettforradalom? fellázadt az úri buda, 12. kerület egxyesül vörös csepellel. szánalmasak voltatok még ott is, és ezt a teljesen hülye picsát bírtátok produkálni, ezt a kacsaseggű szörnyeteget, szegény baló, miért bünteti őt ennyire sors. na haggyá mán a brutális rendőr vs békés asztóriás tüntető dumával."

De ez egy vélemény.

A tény pedig az, hogy a biróságok 200 milliós kártérítést itélnek meg az áldozatoknak.
Tény az is, hogy ezt nem a tettesek fizetik ki, hanem a Rendőrség, az én adómból.

A "csendes többség adójából".

Te, mint ügyvéd és reformer, helyesnek tartod, hogy Draskovics helyett is mi fizessünk? Mert ugye ott ismerjük a tett elkövetőjét.
Ne félj!

mielőtt megint megfutamodnék, de rövidesen off-olok netileg.

"Mond Lapi helyesnek tartod, hogy nem a tettesek fizetnek kártérítést, hanem helyettük az az adófizetők?"

Tisztázzunk néhány tényt. Budaházyt beperelte a brfk a tévészékházi buli miatt. Fövárosi Bíróság napokban utasította el a keresetet. Tüntetőnek még magyar bíróság nem ítélt meg kártérítést, sem az állam terhére, sem a rendőrség terhére. Szóval várjunk még kicsit...
Kedves Pelikán!

Ne vesződj te a nyuggerekkel, mikor ott vannak neked a bakterok.
Nem kicsi koponyák azok sem.
Olyan tip-top kis egészszségügyi rendszert rittyentenek neked két váltóállítás között, hogy a krampács adja a másikat.
hhh

"tényleg ne nézzük egymást hülyének...ne félj nem azt vitatta, hogy az asztóriánál volt a buli, hanem azt, hogy szerinted bizonyos megfontolásból volt ott-amire meg nincs bizonyíték."

miért nem azt nyomatták napokon át, hogy készülődnek a szélsőségesek, de ha nem nyomatták volna, az titok volt, vagy az emlékezet rövid. nem bizonyítok én semmit, ovi tudta, hogy az astória "meleg" helyszín, közel radikálisok, hősök tere biztonságos, rendőrség térden állva kérte, szilvási vagy hazudott, vagy nem, de mondta "gáz lehet". ovui csakazértis. én meg nem bizonyítok.... komolyan beszélsz????
Édesdrágajó lapi elvtársam,

"DE mégvilágosabban fogalmazva: nem vitás, hogy a költségvetést a 2002 óta regnáló bal-lib kormány baszta el. ELISMEREM!!! csakhogy ezzel együtt választotta meg őket a nép. demokráciában meg a vesztesek el szokták fogadni a választások eredményét, az így létrejövő többség legitimitását."

Bazzeg...

Tehát, ha Viktorék jobban kúrják át a népet, akkor is ez van?

Avagy át kell kúrni ahhoz, hogy nyerjünk?

Avagy úgy véled, hogy amit a többség jónak gondol, az helyes is? Ha tehát a többség a kisebbség kinyírására tör, gazdaságilag!!!, akkor az a helyes? És ha fasságokat gondol a nép, akkor azt nem lehet megfellebbezni, mert nincs kihez? Tehát, ha Weimarban a német nép többsége meggyőző fölénnyel választotta Adolfot, akkor ez van, nincs mit számon kérni, ez a demokrácia...

Hú, te, ezt nem jogpozitivizmusnak hívják?

ELlenben, ha azt veszem, hogy a sok fütyi mit akart, nahát, biztosan nem ezt, ami most van, merhogy nem ez lett nekik belengetve. Tehát ne gyere azzal az érvvel, meiner Lieber, hogy ez a kormánytöbbség legitim, mert a jólét folytatására kapott felhatalmazást. Ja, aztán át lett b@szva a felhatalmazók meggyőző fölénye. Szavam nem volna, wazze, ha a magyar nép erre a száz lépéses-gyöngytyúkildikós-pannon pumpás, dübörgőgazdaságos paranoiára szavazott volna. Akkor visszavonulnék a nemlévő vidéki magányomba, és ott kúrnám át a fináncokat, ahol bírnám. Mert ennyi hülye közt még a félszemű is király.

De nem ez van, waze!!!

Ha létezik házassági ígéret megszegése, mint jogi fogalom, akkor ezt a nemzeti átkúrást minek nevezed?

Áhh, nem akarok személyeskedni, de félek, te képes vagy olyat is védeni, akiről tudod, hogy nem ártatlan. Feriék védelme részedről erre utal... Bocs, ha belédgázolok, de hát tudod, mit tart a közvélemény az ügyvédekről... Bocs, mondom, még egyszer, hiszen te is emberből vagy és megbánthatlak.

Nem érzem azt, hogy meg tudnál győzni, tudod? Elfogultságot érzek, meg azt, hogy bár még csak az iratismerkedés fázisában vagy, de már van véleményed... Te átsiklasz a számomra lényegi, mély, erkölcsi kérdéseken és lovagolsz a teknyikaji vicken-vackon. Miközben én azt szaromle. Na jó, nem egészen, hiszen épp ez lenne a kormányzás feladata. Csakhogy leképezzük, tudod, a mai magyar polityikát: én jövök azzal, hogy "illegitim, monnyonle!", te meg jössz a korrigált indexekkel, euró-övezetes arányosított GDP-vel.

Egyszerűsítsem?

F@szomat érdekli a 0,9%, tudod? Ezt egy fika lúzerkormány is bármikor hozza, tudod? Én sok jó szándékot elhiszek, elismerem, ami elismerésre méltó. Node 0,9%-hoz orbánviktorozni, meg fideszcidáztatni, az, bakkerkém, védhetetlen. Lenne 8,4% a GDP növekedése, és nyomnák le a brokit Orbánéknak, kushadnék. De hogy nyomják le, és én meg megélem a rencerváltás óta a lexarabb gazdasági mutatókat, már megbocsáss, de felveti a teljes hozzánemértés lehetőségét, és még a pofátlanság netovábbját is.

No, de lássuk, győzz meg! Én tudom, hogy mit hiszek, lássuk, meg tudsz-e ingatni benne?

Üdv,

P.
Ne félj.
Az ötmilliárdos népszavazást kicsengettétek?
Védjük már azt a közpénzt.
simonmondja:

télleg, minek is a népszavazás, öt milliárd?!?!?!

Felejtsük el a választásokat is, az is milyen sokba kóstál, nem-e igaz-e?

Ej, ej...
Kedves Simon!
Tudod te mibe került 6 év mszp?
Nem tudod csak nézed az atv-n a Bolgár (huncut) Gyurit, oszt nyomod itt a hú de drága népszavazást. Elmondom neked az államadósság ha tudod miaz naponta egy népszavazásnyival emelkedik.
Figyelj én örülök, hogy megvan az összes pártbélyeged, de fogd már fel ez papíron már nem a cocilizmus.
Üdv Pelikán
Ne félj!
- kapcsán, de sokaknak:

Figyelj, 2006 őszén Budapesten a fidesz által a háttérből irányított puccskísérlet zajlott.
Az okt 23-i astoriai fidesz-szeászon résztvevők (jóllehet a túlnyomó többség az akaratán kívül, lásd majd alább) a puccsnak szánt tömegbázis volt.
A fidesz (úgy gondolom) csiki-csuki tervet készített: ha a saját b-közepének (az ún radikálisoknak) sikerül magukkal rántaniuk a tömeget, akkor lesz egy kis minipolgárháború, felgyújtanak néhány középületet, de másnap délután OV a miniszterelnök, a sajnálatos események során felkoncolt Gy-kormány helyén. Ha viszont a fidesz B-középnek nem sikerül magával rántania a tömeget, akkor a hivatalos fidesz-vezetés sírhat és mutogathat, hogy az ő békés rendezvényüket brutalizálták. (Mint látjuk, ez utóbbi valósult meg.)
Természetesen OV és vezérkara gondosan vigyázott arra, hogy ezt ne adja parancsba. Ők csak a feltételeket teremtették meg gondosan.
Nem véletlen, hogy a rendőrség határozott kérése ellenére se mondták be a gyűlés végén, hogy a Deák tér felé NE menjen senki. A többi irány szabad.
Azért nem irányították el a saját tömegüket onnan, hogy a béközép tömegbázishoz jusson a gyújtogatáshoz.
Szóval: akik a Deák tér felé indultak, jórészt nem tudtak róla, hogy az imádott vezér hatalmi játszmájában töltenek be ágyútöltelék-szerepet.
Mindazonáltal az ő személyes felesősségük se elhanyagolható. Szinte mindenki lehgalább zsidózott egy kicsit, és ha máshogy nem, hát némi ordibálással bíztatta a rendőrséget kővel dobálókat, házfalakat bontókat, kukagyújtogatókat, stb.
Hallgassátok meg egyébként úgy mellesleg azok véleményét is, akik a belvárosban laknak, akik az ablakokból nézték, hogy vajon az ő autójukat borigatják és gyújtják fel, vagy a szomszédét, stb.

A rendőrség 2006-os módszereit és
hatékonyságát lehet bírálni, van is miért... De én úgy gondolom, hogy 2006 őszén a Magyar Köztárság Rendőrsége az ország demokratikus rendjét védte meg a puccsistáktól.
Szokás erre mondani (maga TWA is írta már korábban), hogy szerite nem valószínű az együttműködés OV vezérkara és a radikálisok között, lám, azóta is csépelik egymást.
Én viszont úgy gondolom, hogy ez az ellentét éppen az OV vezérkar 2006 szept-októberi (és azon belül főleg okt 23-i) csiki-csuki játszmájából származik.
Túl kicsi volt a radikalizálódásra hajlamos tömeg (ez a gyűlés megkezdésének pillanatában nyilvánvaló volt: 30-40e ember volt jelen, százezrek helyett (off: kíváncsi vagyok, OV-nek volt-e készenlétben másik, kevésbé visszafogott beszéde nagyobb tömeg esetére - nyilván sose fogjuk megtudni))... tehát bem volt elég nagy a tömeg, a rendőrség pedig nem mutatott hajlamot az átállásra, még egyes alegységek sem, hanem épp ellenkezőleg: jól láthatóan bevadult a támadásoktól, és elszánt volt a rend helyreállítására. Ebben a helyzetben a fidesz vezérkar nyilván túl kockázatosnak tartotta (vsz joggal) nyíltan a törvénytelen buli élére állni - miközben a radikálisok, akik nem csak a jelenlétükkel, meg némi kiabálással vettek részt, hanem aktívan bontották a várost, dobálták a rendőröket, gyújtogattak, stb., ezt úgy érezték (és érzik ma is), hogy a fidesz vezérkar cserben hagyta őket. Gyávaságból, vagy mert ők is komcsik, zsidóbérencek, nem elég magyarok, stb., a megfelelő netes jobberfórumokon erre számtalan magyárzatot próbálnak találni.

Namost: ebben a helyzetben azóta OV-nek és a fidesznek az az érdeke, hogy minden eszközzel feledtesse saját korábbi szerepét a gyújtogatások kikrobbantásában (nekimegyünk a kormánynak, törvénytelen a kormány, hazug, diktatorikus, el kell söpörni, stb.), és minden eszközzel el kell hitetni, hogy ő egy ártatlan, békés , szigorúan törvényes erő, a hívei is azok - akik szegények ártatlanul áldozatul estek a mocskos diktatúra aljas rendőrsége által elkövetett brutális támadásnak, és Sztálin ezekhez képest szelíd demokrata volt.

Kétg baj van ezzel.
Az egyik: hogy az a milliárdon felüli kár, ami a lázadás során keletkezett a városban, lebontott falburkolatok, szétszedett utcabútorok, összetört autók, felszedett kövezetek, felégetett kukák, stb. formájában - azt akkor ki követte el?
Gondolom, azok, akik ott voltak. (Akik nem voltak ott, azok ugye csak nem követhették el...)
És ki fizeti meg? Nem kéne ráterhelni ezt azokra, akik ott voltak?
Ha már a gyújtogatók utóbb némi fidesz-segédlettel kártérítést követelnek azokért a sérülésekért, amit a rendőrség okozott nekik, miközben megállította őket a város felgyújtásában.
Ne gyertek nekem azzal, hogy voltak ártatlan sebesültek is. Aki nem volt ott, az nem sebesült meg. Aki ott volt, az ha mást nem is csinált, puszta jelenlétével igazolta, erősítette a gyújtogatókat. (De nem hiszem el, senkinek, aki ott volt, hogy ő csak békésen nézelődni akart.)

Erre azt szokás mondani, hogy de hát ne korlátozzuk az embereket a gyülekezési joguk békés gyakorlásában.
Persze. De előre lehetett tudni, hogy okt 23-át a fidesz-béközép a háború napjának szánja, eleget nyomátták már hetekkel korábban. Erre hirdette meg békésnek nevezett nagygyűlését OV az Astoriához.
Aki nem teljesen síkhülye, az előre tudhatta, hogy ez a csiki-csuki taktika. Aki odament, az tudhatta, hogy ő egy potenciális puccs résztvevője, nem békés megemlékező. Aki mégse jött rá... annak sajnos azt kellene tanácsolnunk, hogy soha, sehová ne menjen demonstrálni, mert bárki, aki okosabb és egyben gonoszabb nála, ki fogja használni.

Na, és ez a másik baj a fidesz jelenlegi kártérítős-ártatalanokvagyunkos magatartásával.
A rendőrség jól láthatóan nem általában a gyülekezési jogot gyakorlók, a békés megemlékezők ellen lépett fel 2006-ban. Szerte Budapesten (és az egész országban) ezernyi rendezvényen békésen megemlékezhetett bárki, a kutya nem akarta bánti (legfeljebb itt-ott a fidesz béközép a szocikat meg a libsiket).
Sőt, még az Astoriánál is békében nagygyűlhettek mindazok és mindaddig, akik és amíg nem mentek át a Deák térre gyújtogatni. Aki nem akart részt venni a balhéban, békésen hazamehetett a Blaha Lujza, a Kálvin és Ferencziek tere felé.

Én úgy gondolom, hogy aki az előzmények, illetve a promt események ismeretében nem ezt tette, az saját felelősségére tartozkodott ott, vett részt az eseményekben, és nincs erkölcsi alapja (vsz egyébként normálisan joga se lenne) kértérítést követelni ezért a közös kasszánkból. Vagy legfeljebb csak azután, miután megfizette néhányezredmagával azt minimum egymilliárdot, ami kárt okoztak, továbbá kártérítették a megsebesült rendőröket is.

Figyelj, erkölcsi alapokról beszéltem. Én magam inkább úgy gondolom, nem kéne méricskélni, hogy ki kinek mennyit fizessen és milyen címen.
Ami 2006 őszén történet Budapesten, az egy ország, egy társadalom hosszú tanulási folyamatának egy dramaturgiai csomópontja volt (magáról a folyamatról írtam nektek már korábban). Azt tanultuk, meddig tart a demokrácia, a szólásszabadság, a polikiusi felelősség és felelőtlenség, mennyit hazudhatnak és mennyit nem a politikusok (félreértés ne essek, itt elsősorban nem a fideszre, hanem, igen, GYF-re és pártjára gondolok), meddig tart a politikai taktika és pr, és mettől válik demokráciában elfogadhatatlan puccsista manőverré, mi magunk mennyire lehetünk figyelmetlenek, érdektelenek, mit szabad elhinnünk látatlan, és mi az, ami már nem... stb.

Tudom, OV-nek és a fidesznek érdeke a legközelebbi választsokig fenntartani "a burtális féldiktatúra támadása az ártatlan polgárok ellen" szöveget, így a kollektív tanulási folyamat folytatása, meg hogy helyére tegyük mindannyian magunan ezt az őszt, ilyenformán egyelőre csak vágyálom.
De mi itt egymás közt attól még hozzákezdhetünk.

Üdv mindenkinek!
"szerintem meg nem is vagy te ügyvéd. csak fel akarsz vágni."

na mielőtt megismétlődne itten a történelem, s én kábé 5 perc múlva egy szemét kis patkány ügyvéddé válok, offolok, minden kedves polgártársunknak szép álmokat kívánok.

végezetül kis színes: ma történt velem a főtéren. még nem olyan, mint osztákban (brrrrr), de már itt is fények, karácsonyi bódék piros arcú néni árul mikulást, ilyesmi, nép meg örül, jön megy, forralt bort iszik. én viszek apámnak disznótorost, át főtéren. kis ringlispil gyerekeknek, 100 HUF egy menet, mellette Igazi Mikulás igazi ruhában. "Gyurcsány mondjon le, kiált, nem ordít, kicsit el is röhögi, azsem halványan be is van baszva. Én elvigyorgom magam, ahogy körülnézek, néhányan pillanatra megállnak, felkapják a fejüket és elmosolyodnak. nem röhögnek. aztán mennek is tovább. senkinek sem szorult a keze ökölbe. akárhová is szavazhatnak, de az tenyér a szatyor fülén, nem ökölbe szerítva.

És pofázhatunk mi itt bármit, ők fognak győzni 2010-ben. Mert nekik lesz igazuk. Ez ilyen eccerű! Jóéjt.

(neked külön is kedves Kontúr Pál a mai beszólásodért, b.b. mellett hallgass néha m.m.-et is. Mert nem elég, ha fáj a szív, időnként lázadni is kell!)
lapi

Jogerőssen még tényleg nem...

Bár... a Deport 56 kártérítésként 8 milliót kapott, jogtalan őrizetbe vételért, tudod mikor Megyó villájához nem engedték őket tüntetni...

Mintha ez 8 milla is az adónkból menne.

És ügyvédként pontossan tudod, hogy a rokkantra vert emberek mennyi kártérítésre számíthatnak...

Megáll-e 15 millió+ 70 ezer ft havi életjáradék egy kilőtt szemért?

Csak felejtsd el a szocialista törvényességet még fiatal biró korodból.
Barátsággal várom válaszod.
"a költségvetést a 2002 óta regnáló bal-lib kormány baszta el. ELISMEREM!!! csakhogy ezzel együtt választotta meg őket a nép."

Óriási tévedés! A nép nem volt tudatában a költségvetési adatoknak. Ha visszaemlékszel Veres Jankó szavaira: "Nem akarjuk összezavarni a választókat számadatokkal."

Még Sólyom Lászlót is átlökték a palánkon, amikor az tájékoztatást kért.
Na, ezt magyarázzad megfele!
Kedves Hariseldon!
Ezt jól elhadartad, gondolom az fib megbízásából világosítottál fel minket.
Szerintem itt mindenki le van nyűgözve.
A tv székház ostromát a balodal fizette ezt halottad- e már. Biztos hiszen te vitted a pénzt.
Hát akkor húzzál bele.
Üdv Pelikán
Paszternák.
Szar ügy a gazdasági mutató.
Sírok is.
Abban azért segíthetnél, hogy az igéret megszegése végett külön sírjak, vagy vehetem egy kalap alá.
Sírjunk még a
fogyik a magyar miatt,
morális válság miatt,
gázáremelés miatt,
vizitdíj miatt,
benzinár miatt,
államadósság miatt,
de már előre aggódom az Szent Család miatt, akik különköltöztek.
Valami szakácskönyvírás, asszem.
Nem tudtak egy konyhában ketten recepteket kidolgozni.
Csak nehogy nagyobb baj legyen belőle.
Hari Seldon,

a kérdés tehát megoldódna, ha Fletó lemonnyana, és új kormány alakulna új választások alapján. És akkor lehetne jönni Viktornak, hogy sajna, szar van... És végig lehetne csinálni fesz nélkül a 4 évet. Mert arra a maszoposak sem ugathatnának... Átkúrtország polgárai most már résen lennének, biztosan... Ballerek-jobberek egyaránt.

De ha Feri nem mond le, ki a demokrácia kerékkötője???

Na???


Üdv,

P.
üdv krmszépen
ugylátom nagy itt a fennforgás,
szóval téptem sorszámot oszt kivárom a sorom.
lapi
azért mélységében,igazságtartalmában erkölcsileg,morálisan,emberileg a fletoizmus NEM ÉS NEM

Nagyon remélem ,hogy nem műkszik és
nem is működhet tovább.
NNNa ebben a jövőben hiszek
Paszternak · osember.blog.hu 2007.12.09. 20:46:05

Paszti, a Lapi válaszára nem csak Te vagy kiváncsi, de én is, n a g y o n !
Ha ezt is próbálja majd kimagyarázni, akkor tényleg menthetetlen....
Kedves Simon!
Nehogy sírj örülj. Jó, hogy végre ilyen szarok a gazdasági mutatók, ez öröm, folyamatos áremelkedés öröm, minden öröm, csak a fletó maradjon.
Új rendszertani fogalmat vezetek be a kedvedért Homo fletocus ideotis
Üdv Pelikán
hariSeldon

Nekem két vagy három összesküvés elméletem van.
Orbán már a 23 millió románt is azért akarta behívni, hogy megszerezze a többséget, de ezt akkor az MSZP győzelme megakadályozta...

Október 23-án székely legényeket öltöztetett REBISZ ruhába, és lovas (székely lovak voltak) rohammal le rohanta magát... no innen fojtathatnád tovább a történetet...
simonmondja,

baszkikám, te ne sírjál, hanem verd nekem a tamtamot és tessék nekem itten törzsi táncot járni, mert erre az izére itten büszkének kell lennetek, elvégre nektek teccik!!!

A sírást, wazze, azt hagyd rám, és hidd el, a fogyikamagyarozást az unokád majd nem fogja olyan poénkodva emlegetni Hasszán el-Basszam, Orsós Kevinke és Csiang-zheng között az összevont suliban.

Pápá,

P.
Már elköszöntem, de Paszternák visszahoztál, akkor lássuk:

1

"Tehát, ha Viktorék jobban kúrják át a népet, akkor is ez van?"

Ha viktorék nyertejk volna tavaly, akkor biztos, hogy nincs ez a hiszti. Emlékezz ,már vissza 98-ra, horn lemondott, göncz meg megbízta viktort. Ennyi...

nem volt illegitim, antidemokrata volt, de vizsgálóbizottságok?, háromheti interpelláció??, volt ok, mégha fel is nagyították ellenoldalról.

"Avagy át kell kúrni ahhoz, hogy nyerjünk?"

Át, ezt tette gyakorlatilag eddig minden nyertes. ez pedig éppen azért van, mert hazudozunk itten magunknak ingyen eü-t, de orvost, nővért vesztegetünk, hazudunk ingyenes felsőoktatást, hazudunk reálértéket tartó nyugdíjakat, minden kis szar kiváltság megtartását, hazudunk mint vöcsök, testvérem. magunkanak elsősorban. megválasztjuk ilyen alapon vezetőinket (bár inkább megbízottak), hogy hazudják ők is tovább ezt a szép mutyi, seften kiépült hazát. ahol minden ingyenes, gázár is határnál toppan meg. hazudunk, hogy csökkentünk adót, meg tébét, támogatunk ezt-azt, lesz erős magyarország, lesz kolbászból kerítés. közben meg gyerekeink hülyén jönnek ki kórházból, orvos meg levágja jó lábunkat. Először magunkkal nézzünk szembe, kérdezzük meg, velünk minden oké, aztán menjünk és zavarjuk el a picsába aki lop, meg hazudik. mindezt törvényesen. mert most nem weimari ahelyzet, tudos Te is, most egy nagy büdös marsall segély szerű lé oson be és nem mindegy hogyan basszuk, vagy lopjuk el. mert ezuttal nem kéne elbaszni, ha már a baromarcú gazdag ny-eu adófizetők adják.
KedvesNe félj!
Rájöttem kár a bezinért, a hariseldon féle jönn bekattintja a készen kapott anyagot, jön sms lóvé átutalva, ő megy nem érdekli te mit dumálsz.
Üdv Pelikán
Travis.
Pedig úgy olvasgattam volna néhány számot.
Adatokkal mindjárt más a leányzó fekvése.
Én például legjobban szeretem számban azt, hogy 6:3 .

ui.Sólyomellenes propagandámat nem folytatom, mert valakinek itt érzékeny pontja a Sólyom.
Kedves Lapi!
A fletó is a marsal cuccra gyúr csak kérdezem tőled, ha nyomtalanul eltapsoltak 8000milliárd hitelt, miért gondolod, hogy ezt zuslag nélkül nem tudják eltüntetni?
Üdv Pelikán a Homo fletocusok kihalásában bízva
"travis 2007.12.09. 21:01:48
"a költségvetést a 2002 óta regnáló bal-lib kormány baszta el. ELISMEREM!!! csakhogy ezzel együtt választotta meg őket a nép."

Óriási tévedés! A nép nem volt tudatában a költségvetési adatoknak. Ha visszaemlékszel Veres Jankó szavaira: "Nem akarjuk összezavarni a választókat számadatokkal."

Még Sólyom Lászlót is átlökték a palánkon, amikor az tájékoztatást kért.
Na, ezt magyarázzad megfele!"

Travis ! Csak nem gondolod, hogy Lapi, vagy a többi szoc-lib nem emlékszik rá ?! Dehhhonnem ! Pontosan tisztában vannak tényekkel, elhangzott mondatokkal, siralmas mutatókkal, de valami kényszer, / ez lehet valós, lehet gondolati / furcsa mód mégis kihozza belőlük azt a fanatizmust, amivel védik a védhetetlent ! A józan ész meg csak tántorog, a lélek csak háborog.... Hihhhetetlen... !
Kedves Hölgyválasz!
az idő felgyorsult régebben 5 10 évenként fedezet fel egy újabb homidát, most párnapja Homo fletocus és ma Homo fletocus idiotis.
A jövő elkezdődött, az újmagyarország bennünk van.
Üdv Pelikán
Hari, elgondolkoztattál. Nem kicsit. nagyon. alszok rá egyet. most persze itt az éjjel neked mennek néhányan, talán malacka, kinyomozza, Te vagy maga GERGÉNYI! a rettegett dandártábornok és utaztató. de minimum baribaszó. ez már kevésbé érdekel, majd reggel röhögök, addig nézek egy kis south park-ot.
Simonmondja

Te meg azt válaszold meg mér fogy az ész érv a bal-lib oldal mellett...
Paszternák.
Azt nem is mondtad, hogy a Viki, ha nyer, az mindjárt 4 nyugis évet kap.
Azt mondod, akkor nem lesz többé alkotmányos válság?

Csak dolgozgat a Viki az ovális szobájában.

Az ellenzék meg hazaáruló, ha nem támogatja benne?

Ja, hogy ilyen már volt?

Sajna, lapátra került.
Kedves Lapi!
south park helyett javaslom Nádas Párhuzamos történeteit, csak, hogy tudd kire hivatkoztál öszödi beszéd kapcsán.
Üdv Pelikán
Haggyá már, hölgycválasz, nekem az a hihetetlen, hogy mi a faszért nem bírja itten a jobboldal elviselni, ha kikap a választásokon??? hamongway: " a sport megtanít szerényen győzni és büszkén veszteni. a sport tehát mindenre megtanít."

Hol volt a szerénység 1998-ban, hol volt a büszkeség 2002-ben és 2006-ban??? vagy MOST hol van??? 2010-ben büszkék, vagy szerények lesztek-e? Én mindkettőre készülnék, mert eddig egyik sem ment.
lapi 2007.12.09. 21:13:44

"Először magunkkal nézzünk szembe, kérdezzük meg, velünk minden oké, aztán menjünk és zavarjuk el a picsába aki lop, meg hazudik. mindezt törvényesen..."

Na látod, ezzel a soroddal maradéktalanul egyetértek !
Kezdheted magadnál ! Ráadásul Te, mint Justicia kegyence, még helyzetben is vagy.
Kedves Simon!
Néha kérhetnél telefonos segítséget, vagy közönség szavazást szóval frissíthetnél mert már unalmasabb vagy, mint egy Bolgál pornókönyv.
Üdv Pelikán a Homo fletocus idiotisok kövületté válásában bízva
My dear lapi,

asszem, az én bölcsész eszemhez képest te jobban vágod a való világot, hát az már igaz, hogy az enyimben nem nagyon van lehetőség mutyira és nagy lék leakasztására (tudod, oktatásügy...).

Abban igazat adok neked, hogy a hazugságokkal szembe kell szállni, no, oké, ha láttad a Napfivér, Holdnővér-ben Giacomót, aki a császár elé vetette magát és azt üvöltözte, hogy "hadd fészkeljenek a madarak a koronádban", na, akkor tudhatod, nálam melyik elvtárs kapja meg a pirospontot. Az olyan Giacomo-féle, az igen, de ez az Asziszi Szemtelen Ferenc fix, hogy nem, mert legfeljebb elkúrja és megy vissza a Kft-jéhez, és kú'vajó könyveket fog írni a magyar baloldalról, melyen ő, az egykori miniszterelnök-milliárdos sem tudott segíteni...

Épp ez az: kell egy hiteles ember. Egy stricire háborúban te sem bíznád az életed, ugye? Na, most pont olyan szarban vagyunk, mint Yossarian, és nics, kiben higyjünk, mert akiben hivatalból kéne, na az baszott át minket elsőként, és hát nem kicsit.

Oldjuk meg a teknyikaji problemékat, úgy, hogy azért az erkölcsöt sem radírozzuk ki a szótárunkból, ha lehet. Nekem ez okés komrpomisszum. Ha Fletó menne és jönne helyette egy autszájder, aki megkapná a 193 szavazatot, akkor már léptünk volna egyet előre.

A százból.

Üdv,

P.
"Még Sólyom Lászlót is átlökték a palánkon, amikor az tájékoztatást kért.
Na, ezt magyarázzad megfele!"

ja mert sólyomnak nem járt a magyar nemzet, nem nézett hirtévét, nem volt meg a járay mobiszáma, így szegény sólyom csak állt hülyén, kis hátizsákját szorongatva kérdezgette: "Mik lehetnek az adatok???" Oszt indult a zengőre...
Dr. Pelikán et. (ferológus) · ferologia.blog.hu 2007.12.09. 21:25:13
Kedves Hölgyválasz!
az idő felgyorsult régebben 5 10 évenként fedezet fel egy újabb homidát, most párnapja Homo fletocus és ma Homo fletocus idiotis.
A jövő elkezdődött, az újmagyarország bennünk van.
Üdv Pelikán "

Hát igen Pelikánom, már a zevolúsön, meg a genezisse a régi... !
Pelikán:

Hallottam, hogy a tv-székház ostromát GYF találta ki, a baloldal fizette, és Toroczkai komcsi bérenc. Meg ilyenek.
Hallottam, persze.
Gondolom, akkor ezek szerint az astoriai fidesz nagygyűlést is a kormány fizette (hiszen ugye különben nem lett volna mit szétveri), és hát akkor OV ezek szerint komcsi bérenc, GYF embere.
... szerintem hagyjuk ezt Pelikán et., nem fog menni.
Pasztikám, ne remélj, Lapi számára úccse létezik a 22-es csapdája....
Kedves Lapi!
Tényleg menj pihenni, egy ideje a választások elfogadásáról, meg ilyenkről prédikálsz.
Fletó nyert és kész tessék elfogadni, mondod. Te is tudod 2004-ben a megyó bukása után a viki megtehette volna, hogy csinál egy nagy cirkuszt és kikényszeríti az előre hozottat, valamiért nem tette. At ő dolga.
Arra azonban, hogy 3millió nyugger, 2millió segélyből élő szerencsétlen polgártársunk mindíg oda szavaz nem lehet érv, hogy a fletó jól csinálja.
Nyuggernek jön a postás, néha szép emlék arról mikor még felállt, ezt perzse szavazattá konvertálni kell némi tudás, de nem ördöngösség messze nem annyira, mint kormányozni.
Na most józsibácsi és mancinéni erotikus emlékeit bölcs népakaratként feltüntetni mit mondjak azért nem igazán eredeti.
Szóval húzzál bele és használj jó érveket, miért nem tudom én lekenni az apeh ellenőröket?
Üdv Pelikán
simonmondja,

hát, biztos lopstopozni kellett volna hülyevitykáéknak is 2006-ban, meg uszítani Ron Werber stílusában, az biztos bejött volna (az a gyalázatos rosszabbul élés kiábrándítóan gyengusz, sőt - na??? - hazug volt).

Bocs, elfelejtettem, hogy itt tiszta eszközökkel nyert 2002-ben az MSZP+SZDSZ. Fair playt, tudod, Villám McQueen nyert, nem Joe Compostor (Verdák). Ő a Szelep Kupát nyerte meg. Tele is pisálhatta.

De jól érzem-e, hogy te frusztrált baloldaliságodban érvek nélkül csak azért rugdalódzol, mert a 0,9% miatt ránk, jobberekre haragszol?

Biztos ez is a szemét Orsós miatt van. Ő, meg a nemzetközi izék, meg a négy évszak... Fasizmus van itten, kérlekalássan, nemzetközi szinten!!! Ahol a becsületes hazai sosemhazudós baloldaliaknak helyt kell állniuk!!! No pasaran! (Ibarruri elvtársnő) Minden antikommunista egy rohadt kutya! (Sartre elvtárs) Te büdös kurva, ha még egyszer eldugod a piát, szétverem a mocskos pofád! (Kovács elvtárs)
6.Lenin:

„A nehezen viselést a lapira értettem.” Ja, akkor bocsi.

Amúgy nem szöszmötölök az SZDSZ körül, rálátásom belülről meg aztán végképp nincs, többek között azért sem, mert szerintem az SZDSZ nem liberális. Sőt, hogy a szívmelengetést viszonozzam: szerintem az SZDSZ az (egyik) legfasisztább párt ma a parlamentben. Mondom miért. Ha aszerint összegezzük a mai parlamenti pártokat, hogy ki nyújtotta a legtöbb támogatást az igazi fasisztáknak, neonáciknak és egysejtű testvéreiknek, akkor az összegző lista élén a kormánykoalíció áll. Ugyan tesznek gesztusértékű cselekedeteket, pl. a cigányságnak és szóban harcos antifasiszta fiúk és lányok ők, de a másik oldalon ott van, hogy hagyjuk csak megtartani a neonáci találkozót a Hősök terén, ne tiltsuk be a magyar gárdát, ne szankcionáljuk a gyűlöletbeszédet, hagyjuk elharapódzni az újnyilas idiotizmust és akkor az Auschwitzot megjárt nyugdíjasok, meg még egy csomóan majd jól beszarnak, hogy jönnek a nácik és leszavaznak rájuk. Összesen már lassan tíz éve vannak hatalmon és eddig csak egy totál elkúrt és szabadságellenes törvényt sikerült idecsinálni az ország közepére, bezzeg amikor egy jó kis oligarchia bebetonozó, szaros lex Molt kellet benyomni, akkor az összes párt farkát csóválva igenelt oda. Nemzetegység, az.

Na szóval ennyi. Egyébként meg a liberális, vagy más demokrácia, meg a liberalizmus, mint eszme a kurvaszar SZDSZ-től függetlenül is lehet érdekes téma.

Various
Paszternák 19.09 21:35

Ez a baj az oktatással.
A bölcsészek az irodalomban megrekedtek a dajkamesénél.
" miben higgyünk? "
Ne a politikusokban.
Talán javasolnék némi XX.századi irodalmat.
Bár , ha te vallási vezetőre vágysz, nyilván egyházi suliban végeztél.
simon, tessék számok:
1000 000 000 000 Ftot azt totálisan MÁSRA kellett volna fordytani, ÉRTED?
és nem ERRE!
éa ha egy pók egy óra alatt eg négyzetméter hálót sző, akkor hány pók hány óra alatt hány négyzetmétert?

és akkor örkény:
menyi?
33
mi 33?
mi mennyi?
nem annyinak kéne lennie?
rendben, elvtársak, folytassák.

lapi

el tetszel tévedve lenni, 2010-ben itten patakvér lesz a választásokon, és Gyurcsány által kompromitált egzisztenciájukért rettető rendőrvezetők segítségével rendkivüli állapot,

Te azt gondolod, hogy Gyurcsány a választásokon hagyja magát a nép által leváltani? Ilyennek ismered ezt a küldetéstudatos reformert, hogy mielőtt befejezné az ország megújitását, hagyja magatát leváltani

Az lesz ami Putyin országában, pont ugyanazokkal a módszerekkel, ugyanabból a pénzből és ugyanazon segítőkkel.
Kedves Hari!
az egyik hülyeség nem mentesíti a másikat.
Szóval fib vagy nem fib?
Üdv Pelikán
Various

Tényleg érdekes téma lenne... ezért is kérdeztem nem tul rég :)
Pasternák.
Asszem szét vagy esve kicsit.

Szerintem faragjunk egy Luca székét, hogy végre megnyugodjál.

Igérem, lefekvés előtt , elmondok egy imát a 0,9-es gazdasági mutatódért, és
aggódok majd érte fogmosás közben is.

Többet nem tehetek.
Kedves Simon!
Virág elvtárs is megmondta, nem citrom narancs, kicsit savanyú kicsit sárga, de a miénk, és hozzá tette nem nyitok vitát.
Üdv Pelikán
Na jó, mára ennyi ölég is volt, de momentre, csak hogy szusszanjatok komolykodók, alább 1 vicc, amit én a fentiekhez kissé nehezen tudnék analogizálni, de egyesek csodálatos képzelőerejére apellálok.

Hallgató betelefonál a rádióba :
- Beköltözött a pincémbe egy bűzös borz! Mit tegyek ?
- Nyissa ki a pinceajtót, és kenyérmorzsákból rakjon ki egy útvonalat, ami a kertbe vezet.

1 óra múlva ismét telefonál a hallgató:
- Mostmár két bűzös borz van a pincémben !

Jóccakát Uraim !
hari seldon.

egy a baj ezzel a tüntetéses eszmefuttatásoddal: te is kilyukadsz oda, hogy "úgy kell nekik, minek mentek oda".
ez nagyon téves felfogás: demokráciaellenes. szabad véleménynyilvánítás-ellenes. ha úgy tetszik, gecó egy hozzáállás.
miért? mert egy rendőrségnek még akkor SEM lenne szabad szemet kilőnie, ha orbán viktor személyesen verte volna a parlament kapuját, azzal, hogy ő akar lenni a miniszterelnök.
értem?
ilyen nincs. lehet számolgatni, hogy mi volt előbb, illetve kit könnyebb felbérelni és irányítani, 1-2000 "radikálist", vagy 30-40 000 (más források szerint meg több vagy kevesebb) tüntetőt.

szite mindegy, hogy ez most puccskisérlet volt, fletó által manipulált véres közjáték, vagy kistarcsa-balassagyarmat békés labdarugó rangadó.

a felvételek messze nem szakszerű intézkedést mutattak számtalan esetben.

ezért lehet és kell perelni.
ahogy elvileg bárki számonkérhető (lenne), ha nem megfelelően végzi a munkáját, ügyvédtől vízvezetékszerelőig.

és nem lehet a felelősséget az utcán tartózkodó egyénekre terhelni.
Ne félj.
Már megint hülyíted a gyerekeket.
Mi vagy ilyenkor? Vérnyúl?
Kristl:

Visszanéztem: a kérdéseidre rendre válaszoltam. Az uccsó nekem címzett kommentedben már csak kijelentőmód írtál pár dolgot. Azzal most vagy egyetértek, vagy nem. Más dolog.
Pelikán.
Köszi a hozzászólásokat. Így jobban lejöttek a kommentek a berozsdált blogmotorról.
Hát, akkor , megyek aggódni.
abandi:

Ha majd zsidózás nélkül is megy, akkor majd válaszolok.

lapi 21:36
"Még Sólyom Lászlót is átlökték a palánkon, amikor az tájékoztatást kért.
Na, ezt magyarázzad megfele!"

ja mert sólyomnak nem járt a magyar nemzet, nem nézett hirtévét, nem volt meg a járay mobiszáma, így szegény sólyom csak állt hülyén, kis hátizsákját szorongatva kérdezgette: "Mik lehetnek az adatok???" Oszt indult a zengőre...


hááááááát, ezt szeretem a legjobban bennetek.
mert a köztársasági elnöknek nem a miniszterelnök által közölt adatokat KELLETT VOLNA elhinnie, hanem felmutatnie egy újságot, hogy nade ferikém, illetve kedves nép, nem úgy van az...

ferologiai tudathasadás TIPIKUS esete. meleg lábvizet és napi két beöntést neki
Various

Nyilván, mivel azt a kérdést nem neked cimeztem hanem Árpádnak meg Fuxosnak.
Paszternak: "a kérdés tehát megoldódna, ha Fletó lemonnyana, és új kormány alakulna új választások alapján. És akkor lehetne jönni Viktornak, hogy sajna, szar van... És végig lehetne csinálni fesz nélkül a 4 évet. Mert arra a maszoposak sem ugathatnának... Átkúrtország polgárai most már résen lennének, biztosan... Ballerek-jobberek egyaránt."

Ezen már mi is gondolkodtunk a haverokkal.
Az a helyzet, hogy 2006 tavaszán erősen gondolkodtam, és többen is a barátaim közül, hogy a fideszre szavazunk. Illetbe arra, aki hajlandó nyilvánosságra hozni a reális gazdasági adatokat, és arra reális gazdasági programot ajánl.
Mindannyian tudtuk a valódi adatokat, néhány kattintás a neten, illetve a megfelelő gazdasági újságok elolvasása (de akár csak az Index folyamatos követése) elég volt hozzá.
Aztán az döntött, hogy nehogy egyik fél se állt elő valósággal, és valós gazdaságpolitikával, de mindketten pont az ellenkezőjéről győzködték az országot. És ebben a fidesz hazudott messze nagyobbat. Plusz OV-nek egyébként is volt már bőven a rovásán (ugye, már 2002 nyarán is megpróbált lázításssal fordtani a dolgokon, nem bírván elfogadni a választási vereséget... éds ha megyünk visszább, akkor ott van a happyend-simicska-kayaibrahim-stb ügyek csoportja, a parlament blokkolása (pl vizsgálóbizottságok betiltása, stb), még vissszább: az 1998-as ún megfigyelési ügy, ami szemenszedett hazugság volt...)... vissza tehát, ezek, plusz a 2006-os gazdasági hazugság döntöntte el (nyilván nem csak nekünk, de úgy tűnik, a többségnek), hogy mégse OV, bármilyenek is a szocik és az szdsz.
Én magam mióta kormányra került, mondogatom, hogy GYF következetlen és hebrencs (szerintem ezek az alapvető bajai, nyilván szerintetek más), ezért nem tartom igazán alkalmas kormányfőnek. Azóta még több hibát követett el... de nem is annyira ő, mint az a rondácska televény, ami mögötte van, és amit szocialista pártnak hívnak.
Ha most lennének választások, vagy persze legkésőbb 2010-ben, nagyonnagyon áll a zászló, hogy nem rá szavaznék. Ezzel nagyon sokan vannak így az ismeretségi körmben is. Nem rá szavaznánk... ha lenne értelmes alternatíva a jobboldalon.
OV azonban nem az. Eleve gond, hogy kitartanak a hazugságaik mellett (én soha nem hazudtam, lehet járulékot csökkenteni azonnal, megszűnt a demokrácia, ártatlanokat vert a brutális rendőrség politikai megrendelésre (off: a magyar rendőrségben nyilván túlnyomó többségben, ezrével szolgálnak a brutális gyilkosok, akik a jó fizetésért remegve várják a politikai parancsot az öldöklésre... hát nem?), és így tovább.
Az igazi baj azonban az, hogy politikai számításból eleve mindent elutasít, amit a kormány csinál. (Ha nem tenné, akkor ugye nem lehetne fenntartani azt az állítást, hogy ezek hataloméhes ostoba gyilkosok.)
Ebből a legfontosabb az egészségügyi reform.

Emlékeztek a kilencvenes évek közepére, amikor szó szerint lezajlott ugyanez a vita (csak némileg békésebben). Amikor szedték szét az egykori egyetlen Állami Biztosítót. (Ehyébként egy harmadik esetben, a bankszektorban is lejátszódott ugyanez.) Az volt a szöveg, hiogy nyilván drágább lesz a kötelező biztosítás, és minden magyar éhen fog halni, megszűnik a gépkocsiközlekedés, stb., mert hát ugye a biztosítás annyi, amennyi, így is veszteséges az ágazat (utóbb kiderült, csak az állami egybiztosítós rendszerben volt veszteséges...), az államnak kell néha besegíteni, és akkor majd még ehhez hozzájön a gonosz kapitalisták profitja is.
Voltak anomáliák az elmúlt tíz évben.
De nézzétek meg: évek óta nincsenek. Kiderült, hogy a többiztosítós rendszer, ha az állam messze eltávozik a közeléből (és csak a verseny, ill a nyújtandó szolgáltatás kereteit-törvényi szabályait határozza meg), jelentős árcsökkenést okoz. Évek óta dinamikusan CSÖKKEN a kötelező biztosítások összege.
Hasonló folyamat zajlott le a bajkszektorban is - és mindenhol, ahol a magánbefektetők, ill a piac vette át a melót.
Aza baj, hogy amikor a fidesz és szatellitszervezetei azt mondják, hogy meghal a magyar, ha beengedik a magántőkét az egészségügybe *- akkor nyilvánvalóan és szokás szerint hazudiik. Nem váletlenül beszél mellé, hanbem hazudik - hiszen a kórházprivatizáció pl 2002 előtt benne volt a fidesz-programban, hozzá is kezdtek akkoriban.
Most ezt megpróbálják letagadni.

Tudod, Paszternak, nem szeretnék egy ismert, rajtakapott, lelkiismeretfurdalásos, már alig hazudozó kormány helyett frusztrált, folyamatosan hazudozó, revansvággyal teli OV vezette kormányt választani.
Kedves Simon

igen szép álmokat kívánok neked, bár Te azért ébren is álmodol...

hölgyválasz,
a vicc jó
jóccakát
Various!

Cher mon ami,a párbaj elmarad.

Ekkora egyetértést itt a 4Csöcsüben szoktuk elintézni,sárgaföldig.Megkönnyezve.

Kicsit szomorkásan térek nyugovóra.
Au revoir,mon ami.
Bocs, Paszternak, a konklúziót (a választ a kérdésedre, hogy megoldódna-e a dolog, ha GYF lemondana, és jönne helyette OV), azt lefelejtettem:

Szóval szerintem, nem, nem oldódna meg. In kább csak súlyosbítaná a bajt, hiszen ha OV nem akar saját hívei előtt is hazugságban maradni, akkor ragaszkodnia kellene az eü jelenlegi felállásához, no változtatás, no reform - az pedig életveszélyes.

Szerintem a legjobb megoldás (most már átlépve a realátás és a valószínű határát) az lenne, ha a jobboldalon felszínre emelkedne egy olyan vezető politikus (plusz mögötte egy egész vezérkar), amely képes és tud európai és demokrata módon politizálni, nem hazodozott még a fideszben, tehát hitele van, és elég felkészült ahhoz, hogy átlássa a reformok szükségességét (a részletkérdéseken persze bőven lehet vitatkozni, egyáltalán nem biztos, hogy pont úgy kell csinálni, ahogy az mszp-szdsz konpromisszum felvázolta.)

Az mszp-nek pedig el kéne mennie ellenzékbe legalább egy ciklusra, és akár GYF-fel, akár nélküle, lecsarélni végre azt a mocsaras tömeget, ami a párt derékhadát alkotja.

Szerintem. :)
hari ittmarasztalt ezzel a szösszenettel.

"Tudod, Paszternak, nem szeretnék egy ismert, rajtakapott, lelkiismeretfurdalásos, már alig hazudozó kormány helyett frusztrált, folyamatosan hazudozó, revansvággyal teli OV vezette kormányt választani."

ez egy gyöngyszem. ezt ízlelgetni kell...
"lelkiismeretfurdalásos, már alig hazudozó"
eleve ez a szóösszetétel...amikor egy kormány sokat hazudozik, meg amikor alig hazudozik...
én még abba is belemennék, hogy feri nem hazudik, csak téved...
de a másik oldal hazugságai?
"ő sosem hazudott" - az igazság olyan relatív fogalom, hogy gondolom simén be tudod bizonyítani -magadnak legalább-,
hogy hazudott
"lehet járulékot csökkenteni azonnal" - ki mondta, hogy nem kehet? miért ne lehetne?
"megszűnt a demokrácia" bevallott hazugsággal megnyert választás esetén a demokrácia szerepe kérdéses. hiába, Mo-on nincs mindenkinek internet, meg két kattintás. meg kattintani is akarni kell...
"ártatlanokat vert a brutális rendőrség politikai megrendelésre" ez meg, mint említettem, nézőpont kérdése, és szerintem: igaz.

Kedves Hariseldon!
Bankos példád nem éppen jó, nálunk a legnagyobb a bankok haszna biztos mert olcsón dolgoznak.
A biztosítókkal is az a baj, hogy csökkennek ugyan az árak, de honnan, tudod vesz a kereskedő 500-ért valamit kiteszi 2000-ért aztán kiírja akció 1500.
Szóval a verseny se minden, nem véletlen szabályozzák illetve próbálják világszerte.
Itt a baj, hogy van a gyf aki 0,9 re levitte a növekedést 8 felvitte az inflációt és 71re a gdp arányos adósságállományt.
Erre nem érv, hogy a viktor hazudik, mert nem mondja meg kivel fog kicseszni ha ő lesz a me. Ilyet bolond lenne mondani jönne a kórus, hogy elakarja venni a nyugdíjjakat, meg a családipótlékot oszt megint nem nyerne. Így se fog amíg pistabácsi rozi néni jólsikerült k..rásaikat a maszop sikerének tudják be, addíg itt mindig szoci kormány lesz bármilyenek a gazdasági adatok.
Üdv Pelikán
Lapi, Te Paszti miatt, én meg miattad vissza !
"lapi 2007.12.09. 21:33:06
Haggyá már, hölgycválasz, nekem az a hihetetlen, hogy mi a faszért nem bírja itten a jobboldal elviselni, ha kikap a választásokon??? hamongway: " a sport megtanít szerényen győzni és büszkén veszteni. a sport tehát mindenre megtanít."

Cseszed Lapi ! Hát csak nem sztoikus nyugalmat vársz el a jobb o.-tól, ne iedegejjé má !!!
Má megbocsáss, ok-okozat ! Hogyan, miért veszített a j.o. !?!? Magyarázzam... ???

Igen. Jó kis érzelmi evolúción vagyok túl, '98-ban büszke voltam, 2002-ben szomorú, 2006-ban meg qurvára dühös!

2010-ben már se büszke nem leszek, se felb..szott, túl elcsigázódok én már addigra, de visszatérhet talán valamiféle kis hit, aprócska perspektíva, amiben nem csak a béka ánuszát vizslathatom, persze ha addig le nem csapolják még őket is, Kóka megaszonta úgyis !

Télleg páá, Mkinek !
Lapi! (bár nyilván majd csak reggel olvasod, de azért): jó southparkolást. :) Azt imádjuk. Meg ami még a Bölcsesség Alapforrásának számít: Brian élete, és Galaxus utikalauznak. (Én asszem, az utóbbit választom majd elalvás előtthöz.
"Szóval szerintem, nem, nem oldódna meg. In kább csak súlyosbítaná a bajt, hiszen ha OV nem akar saját hívei előtt is hazugságban maradni, akkor ragaszkodnia kellene az eü jelenlegi felállásához, no változtatás, no reform - az pedig életveszélyes."

Milyen érdekes, hogy ilyen okos emberek (feltételezés), akik ide írnak is elhiszik ezt a propagandaszöveget. A fidesz és benne ov. sem mond olyat, hogy a jelenlegi(milyen jelenlegi?) felállás maradjon.
Emlékeztetnék hogy a fidesznek az volt a kampányjelszava, hogy Változás2006.
Amúgy meg korábban folyt itt a vita, hogy a többség döntése az most jó vagy nem jó. Ha jól értettem ov. éppen arról beszélt, hogy azt szeretnék, ha minél több olyan ember lenne az országban,aki anyagilag független, autonóm, önállóan dönteni képes. és nem olyan aki a nyugdíjemeléstől, segélytől függ. mert az ilyen fajta többség dönti el gyakran mostanában a választást.
Na ha majd jó sok ilyen ember lesz az országban, akkor lesz erős közép, akkor nem lesz bázisa a szélsőségeseknek sem, és akkor majd lehet a hazug, csaló politikusokat azonnal elküldeni a sunyiba, ha rajtakapják őket. Mert akkor, elvileg mindenki rendesen befizeti az adóját, mert látja, hogy mire költik. És nem lehet majd sunyizni. De ez már Utópiába vezet...
hari

tehát az lenne a legjobb, ha a Fidesz lefejezné magát, aztán az új vezérkar megvalósítaná Gyurcsány reformjait...

mint az egyetlen járható utat...

"Tudod, Paszternak, nem szeretnék egy ismert, rajtakapott, lelkiismeretfurdalásos, már alig hazudozó kormány helyett frusztrált, folyamatosan hazudozó, revansvággyal teli OV vezette kormányt választani."

Ez gyönyörű mondat volt, gyönyörű!

Mi lenne ha a az okoskodás helyett a gazdasági és pénzügyi adatokat hasonlitanád össze, 1998-2004, 1999-2005, 2000-2006, 2001-2007. Tudod Gy.F pont annyi idő alatt vitte csődbe az országot, mint amennyi Ovi ideje volt 17%-ról 9-re infláciciót, 4-6%-ra a növekedést, 59-53%-ra az adósságot, 4%-osra a hiányt. Ezek a tények.

Két kattintással mint okos választópolgár a mai adatokhoz meg hozzájutsz.

"Meg ami még a Bölcsesség Alapforrásának számít: Brian élete, és Galaxus utikalauznak."

Nem inkább a hetvenes-nyolcvanas évek infantilizmusának?
hhh
"egy a baj ezzel a tüntetéses eszmefuttatásoddal: te is kilyukadsz oda, hogy "úgy kell nekik, minek mentek oda".
ez nagyon téves felfogás: demokráciaellenes."

Az a baj, hogy ők ugye demokráciaellenes célból mentek oda (még ha nem is mindeki tudta, hogy ő most a jelenlétével egy puccsban vesz részt).
Ha azt, mondjuk, hogy a sérültek ártatlanok, meg akik ott voltak, és általában mindazok, akik részt vettek a balhéban - akkor egyúttal azt mondjuk, hogy a város szétverése, gyújtogatás, a rendőrök megkövezése, stb., a demokrácia természetes része.
Hát nem. Nem része. Főleg nem a parlament szétzavarása és a kormány megbuktatása céljából.

Erre azt mondhatnád (mondják is sokan), hogy igen, vannak, akik köztörvényes bűnözők, gyújtogatni nem szép, de sokan voltak ott, akik nem csináltak semmi rosszat, és ők sérültek meg, és hát akkor ők ártatlanok (akiket brutalizált a rendőrség). Azt szokás mondani, hogy válaszuk szét a két csoportot.

csakhogy nem lehet szétválasztani. A gyújtogatók, az őket kiabálással bíztatók, vagy akár csak csendben, a jelenlétükkel igazolók mindannyian ugyanabban az esdményben vettek részt, SZÁNDÉKKÖZÖSSÉGBEN. A rendőrségnek sem kötelessége, sem technikai lehetősége nem volt (is nincs is hasonló esetben soha sehol a világon) azt vizsgálni, hogy az elé kerülő ember pár pillanattal korábban dobálta-e utcakővel a rendőröket, vagy sem. (legjobb tudomásom szerint a törvény sem tesz egyébként különbséget - ezért vonatkozik MINDENKIRE a rendőrség felszólítása, hogy hagyják el a helyszínt. (Ugye, vicces is lenne úgy felszólítani, hogy "a gyújtogatók hagyják el a helyszínt, de az ártatlan nézelődők maradhatnak...")

Tehát szerintem az demokráciaellenes, ha felmentjük, ártatlan áldozatnak tartjuk az ott jelenlévő, de köztörvényes bűncselekményt el nem követő (vagy akár elkövető, de utólag azt tagadó - csak, ugye, nem készült minden dobálóról hírtévés felvétel, vagy igen, azt már rég megsemmisítették) embereket.
Ez a tömeg ugyanis, egységben, szándékközösségben, demokráciaellenes megmozdulásban vett részt. Mindenki, aki ott volt, egységesen.

Ami, mondom, nem jelenti azt, hogy a rendőrség eljárása mind taktikailag, mind módszereiben, mind kivitelezésében helyes volt. Nem volt az, nagyon sok hibát csináltak.
De amíg arra próbáljuk felhúzni az egészet, hogy a demokrácia ártatlan civil hőseit verte a diktatúra brutális rendőrsége, addig ezek a hibák érdemben nem lesznek kivizsgálhatók (és orvosolhatók), mert az alapvetés nyilvánvalóan nem igaz.
Ne félj:
Bármelyik komolyan vehető közgazdásztól megtudhatod (legutóbb a hírtévén pl Bod Péter Ákos fejtegette ezt (persze csak úgy szőr mentén, óvatosan, nehogy beguruljanak az igazságtól a fanok)), hogy az 1998 után egy darabig tartó javulás (infl csökken, adósságállomány csökken, makromutatók javulnak, stb)... szal ez a folyamat 1997-ben elindult, és egyértelműen a Bokros-csomag hatása.
A mutatók 2000-2001-ben kezdtek stagnálni, majd romlani, amikor az OV-Torgyán kormány elkezdett a választásokra készülvén osztogatni, s egyben a belső kereslet fedezet nélküli élénkítésével megpróbálta elérni a 7%-os GDP növekedést, ami, ugye, az egyik választása ígérete volt. (Egyébként soha nem sikerült elérni, de egyszer, mintegy három hónapra kijött a 6 egész valamennyi, a tizedre így fejből nem emlékszem. Ennek viszont az lett az ára, hogy a 2002-es választások idejére már egyértelműen romlott minden mutató - tessék elolvasni a korabeli gazdasági elemzőket. Majd erre még rátett egy lapáttal Medgyesi, amikor a választási igéreteket betartandó, valamint megriadva OV-ék polgárháborús előkészületeitől (választási csalás volt, erzsébet-hídi csata, együtt mozdulunk, ha kell, stb.)... szóval ezért Medgyesi szétosztogatta a maradék zsetont is.

De egyébként... tavasszal írtam ide erről bővebben is, hogy ez hogy és miként történt, csak meg kellene keresni a linket...

És, igen, a már alig hazudozó, lelkisimeretfurdalásos politikus szerintem lényegesen kevésbé ártalmas és veszélyes, mint a nagypofájú, magabiztos, bossszúszomjas állandó hazudozó. (Lsd még pár nappal ezelőtti Index cikk arról a felmérésről, talán a... inkább nem írok cégnevet, nemtom, ki csinálta, mindegy. A pártok jellemzőiről a közvélemény szerint. A fidesz egyik legjellemzőbb említett tulajdonsága az "agresszív" volt.)
Ne félj:
Galaxis utikalauz. Bocsi, rendszerint nincs türelmem visszaolvasni és javítani, azért van ennyi melléütés.
Ja, infantilis, persze, a South Parkkal együtt. De szerintem a világ infantilis, és nem a tükör. :)
Hari Seldon...

Nem egészen értem az ezsmefuttatást, lehet lemaradtam valamiről. De melyik hőbörgésről írsz és mit értesz demokráiaellenes" alatt?
Aha, megtaláltam, hol írtam erről részletesen (már ha valakit érdekel - hátha eszébe jut valakinek róla valami okos dolog):

w.blog.hu/2007/05/07/elt_el_elni_fog?fullcommentlist
w - Élt, él, élni fog

Keress rá a HariSeldonra, és haladj sorban, mert elég sok hsz - 56-tól kezdve próbáltam összerakni a fontosabb tendenciákat egészen 2006-ig.
örülök, hogy ilyen jól elvagytok itt post nélkül is.

a fideszprogramot sajnos nem tudom itthon kinyomtatni, úgyhogy azt ekkicsit később vesszük a górcső alá.

pelikán úr, hadd kérjem már meg a légből kapott ad hominem gyalázkák mellőzésére, gondolok itt az olvtársak feltételezett üzletviteli szokásaira és hasonlókra. köszönettel.
HariSeldon: "Aki odament, az tudhatta, hogy ő egy potenciális puccs résztvevője, nem békés megemlékező."

ezzel bukik a vaktérkép, ami egyébként fantasynak elmegy, meg még az is lehet, hogy úgy volt, és OV valóban annyira hülye, hogy a Téli Palota ostromát eladhatónak hiszi az EU-ban - szerintem nem ennyire hülye, nyilvánvaló, hogy egy erőszakos hatalomátvétel után egy hónapon belül nyomja el a világ, mint egy csikket.

na de a lényeg: gazdag képanyag készült arról az eseményről, és azokon nemcsak a méltán szájbavert huligánok és egyéb scum volt láttható, hanem anyukák meg gyerekek, elég véres állapotban. én sem osztom, hogy _ezek_ direkte ráküldték a rebiszt a fideszesekre - ami történt, rendőri hiba volt -, de ez a minek ment oda azért kissé erős. azért ment oda, mert reggel még úgy gondolta, a világ legtermészetesebb dolga részt venni egy ellenzéki nagygyűlésen, és meghallgatni orbán viktort. mellesleg szánom szegényeket, akiknek OV színelátása okoz boldogságot, de attól még hadd menjen már oda.
baszod kedves hari,

nehazuggy mán...

nem ott írtad azt te, hanem az akkor még elérhető blogodról pásztáztad bé...

most meg má vedd le a niked mögül az elérhetetlen linket, mer irgumburg...

az összeesküvéselméleti agymenésben meg áruld má el, kivel vagy szándékközösségben...
árpika,

nem kell asztat osztni...

a kinemlőtt-szeműeknek jól látható volt a kiosztás (szerepé, ütlegé egyaránt)...
TWA:

Szerintem OV-t már rég nem érdekli, hogy az EU, meg ált a világ mit szól(na) az ő dolgaihoz. Megintcsak szerintem, nem is elég okos hozzá, és a szűken vetgt vezérkarában sem látok senkit, aki egy bonyolultabb logikai műveletsor elvégzésére alkalmas lenne.
Egyébként meg nem vok biztos benne, hogy az EU nagyon sokat szólt volna hozzá. Nyilván nem arra gondoltak, hogy OV felfegyverkezett nép élén, zászlóval a kezében megrohamozza a Téli Pa... a Parlamentet, benne a miniszterelnöki hivatallal. Sokkal inkább arra gondolhattak (ahogy ismerem őket az elmúlt soksok évből, annak alapján azt gondolom, arra számíthattak): vagy lesz nagyon nagy tömeg, egy része radikális, akik randalíoznak kicsit, a többi sokszázezerrel meg ki lehet vonuolni a Kossuth tére, esetleg "spontán" blokádot vonni a középületek köré, országos sztrájkot hírdetni, lezárni az országot, mint a taxisblokád idején (amibe ugye, majdnem belebukott az akkori kormány - ez azért élénk emlék minden mai politikusnak) - és akkor GYF kormánya kénytelen lesz lemondani. Vagy Sólyom felolatja a parlamentet. Vagy valami ilyesmi - és csak akkor jön OV. Rendet csinál, hazaküldi a radikális randalírozókat, ügyvezeti az országot az előrehozott választásokig, stb. (Esetleg még kreálnak valami hamisított anyagot, a 98-as megfigyelési ügyhöz hasonlóan, hogy GYF-ék titokban a diktatúra bevezetésére készültek)... és akkor OV a haza és a demokrácia megmentője szerepben léphet fel. Simán le lehet nyomni az EU torkán.
Ha viszont nem jön össze a többszázezres tömeg, blokád, stb., akkor is lesz egy kis randalír, és akkor meg lehet diktatúrázni meg brutálrendőrözni.
Ahogy OV-t ismerem, valam i ilyesmi járhatott a fejében. Szerintem. De lehet, h nincs igazam.

tehát kb ezt a forgatókönyvfélét értem "puccs" alatt - lehet, h nem ártott volna már eleve körülírnom. A fogalom önmagában tényleg félrevezető, hiszen eredeti értelemben tényleg azt értjük alatta, ami pl Szentpéterváron 17ben történt - és nem azt, amire a fidesz készült (szerintem, de lehet, h még erre se készült, és nincs igazam.)

Miért gondolom ezt?
OV tizensok éve, de drasztikusan a 2002es választás első fordulója óta próbálja rendszeresen, lépésről lépésre radikalizálni a közbeszédet, s ezáltal a közhangulatot. Van erről egy nagyon jó összefoglalója Debreczeni Józsefnek... várj megkeresem... Populizmus és Gyűlölet, Népszava, 2007.02.19... de nem erre gondoltam elsősorban, van egy másik is... ezaz, megvan: Robbantás a címe, 2006.09.28, és asszem, 168 óra (de ez nem biztos).
Na, ez az utóbbi Debreczeni publicisztika írja le, szépen összefoglalva, hogyan radikalizálódik OV nyelvezete, és ad felmentést lépsről lépésre olyan cselekedetekre, amit egyébként nem mond, de. Ha egy vezető politikus, volt me mond olyanokat, hogy az ellenfél erkölcsi nulla, beteges haudozó, törvényen kívüli, köztörvényes bűnöző, stb.... akkor ugye, kevésé épeszű követői joggal érezhetik úgy, hogy helyesen cselekszenek, ha olyasmit csinálnak, amit a beteges hazudozó diktáror törvényen kívüli köztörvényes bűnözővel jogos önvédelemből szokás.

Baromira hasonlít ez a dolog a spanyhol polgárháborút megelőző egy év spanyol sajtójára. Hidegrázásos akár csak beleolvasni is, ahogy katolikus, anarchista, polgári, kommunista és szocdem újságok egymás visszafogott, de elegáns, civilizált szapulásától egy-egy óvatosan kimondott hazudik-on és gonosz-on át eljutnak addig a trágár, gátlástalan uszításig, amiben az ellenfél gyerekvérben tocsogó bűnöző, rabló és gyilkos, elmebeteg és a sátán helytartója, akinek legenyhébb büntetése csak az lehet, hogy élve elrágcsáljáék a férgek... és így tovább. Miközben még egy pofon se csattant el. De ott van az utcákon, a köztereken, a kávéházakban, mindenütt ott van. A fejekben már megy a vérengzés. Tanulságos.

OV és a jobboldal nyelvezete (és maga a folyamat, ahogy ez a nyelvezet kialakult) kísértetiesen emlékeztett arra lidérces spanyol évre.
Tavaly ősszel némi szorongással végiggondoltam a tévéostrom után, hogy van-e más hasonlóság is. Abban a pillanatban nem tudtam eldönteni, de aztán a következő hetekben, és főleg okt 23-án megnyugodtam. Nincs.
Magyarországon nincs számottévő tömeg, még a jobboldalon se, amely elég eszement és gátlástalan lenne egy polgárháború megvívására. szerencsére túl sokat veszthetünk, és ezzel majdnem mindenki tisztában van. Meg egyébként is, piszok rosszul néz ki, ha az ember élőben látja, pláne csinálja, és nem a tévében nézi akciófilm formájában pattogatott kukit rágcsálva.

Tehát ebben a légkörben zengett az összes jobbos netfórum a tévéostrom után, hogy okt23 lesz a Nagy Nap, az igazi rendszerváltás kezdete, a végső roham, végre kitör a "forradalom". (Forradalomról egyébként már 2006 eleje óta beszélnek, hogy nem nyerik meg a választásokat, akkor forradalmat ekll csinálni (sic), de akkor még a hírtévés, meg a még onnan is kiszorult besélgetőemberek mondták, akiken miondenki nevetett, és akik valóban csak a polgári körös hálózaton át érintkeztek a fidesz központio részével.)
Tehát hogy jön a forradalom 23án. Ebben a helyzetben hírdette meg OV az astoriai nagygyűlést. Miközben mindenki tudta, az egész ország, hogy a bközép balhézni fog ezen a napon a belvárosban. A fidesz számtalan más helyen megemlékezhetett volna - de nem, ők ragaszkodtak a semmilyen módon meg nem indokolható Astoriához - amely néhány sarokra van az előre meghírdetett béközepes balhétól, akárhol is tör az ki a Kossuth tér-Corvin köz közötti lehetséges zónában.
Ezt szintén az egész ország tudta.
ezért mondom, hogy aki odament, az ezzel tudással ment oda. Az nem megemlékezésre ment, nem ellenzéki politikai nagygyűlésre (amire perszed, menjen, aki akar, még szép - de ez nem az volt, nem annak lett eklőkészítve, hanem:) "rendszerváltó", "forradalmi" eseményre.

Ezért gondolom, a környezet és az előzmények ismeretében, h aki ott volt, az megérdemli. Még akkor is, ha butaságból tette ezt, mert nem érzete-látta-gondolta át, amit fentebb leírtam, és még akkor is, ha a hülyeségtől vezérelve a gyerekét is magával vitte e felemelő történelmi eseményre. Két sarokra a saját radikálisaik által a hetek óta bezengetett balhétól.

(Van egy rakás fideszes barátom, egy részük előszeretettel jár lengetni OV gyűléseire (tegyék csak, persze), de az Astoriánál egyik se volt ott. Kivétel nélkül mind azt mondta, hogy OV megbolondult, ők ugyan oda nem mennek, és ennek így vagy úgy, de nem lesz jó vége. (Kettővel közülük együtt néztük délután a tévében az Astoriát, aztán az összecsapásokat. Baromi jót veszekedtünk közben. Mondtak egy csomó megszvlelendő dolgot, és remélem, én is nekik. - Az astoriáról, meg az odagyűlt fanokról, velük legalábbis, nem volt vita.)

Na ennyi. Piszok hosszú voltam, bocs.
De megintcsak: hátha mondtam valami olyat, amiről eszeekbe jut valami okos dolog.

Üdv mindenkinek!
TWA:

Szerintem OV-t már rég nem érdekli, hogy az EU, meg ált a világ mit szól(na) az ő dolgaihoz. Megintcsak szerintem, nem is elég okos hozzá, és a szűken vetgt vezérkarában sem látok senkit, aki egy bonyolultabb logikai műveletsor elvégzésére alkalmas lenne.
Egyébként meg nem vok biztos benne, hogy az EU nagyon sokat szólt volna hozzá. Nyilván nem arra gondoltak, hogy OV felfegyverkezett nép élén, zászlóval a kezében megrohamozza a Téli Pa... a Parlamentet, benne a miniszterelnöki hivatallal. Sokkal inkább arra gondolhattak (ahogy ismerem őket az elmúlt soksok évből, annak alapján azt gondolom, arra számíthattak): vagy lesz nagyon nagy tömeg, egy része radikális, akik randalíoznak kicsit, a többi sokszázezerrel meg ki lehet vonuolni a Kossuth tére, esetleg "spontán" blokádot vonni a középületek köré, országos sztrájkot hírdetni, lezárni az országot, mint a taxisblokád idején (amibe ugye, majdnem belebukott az akkori kormány - ez azért élénk emlék minden mai politikusnak) - és akkor GYF kormánya kénytelen lesz lemondani. Vagy Sólyom felolatja a parlamentet. Vagy valami ilyesmi - és csak akkor jön OV. Rendet csinál, hazaküldi a radikális randalírozókat, ügyvezeti az országot az előrehozott választásokig, stb. (Esetleg még kreálnak valami hamisított anyagot, a 98-as megfigyelési ügyhöz hasonlóan, hogy GYF-ék titokban a diktatúra bevezetésére készültek)... és akkor OV a haza és a demokrácia megmentője szerepben léphet fel. Simán le lehet nyomni az EU torkán.
Ha viszont nem jön össze a többszázezres tömeg, blokád, stb., akkor is lesz egy kis randalír, és akkor meg lehet diktatúrázni meg brutálrendőrözni.
Ahogy OV-t ismerem, valam i ilyesmi járhatott a fejében. Szerintem. De lehet, h nincs igazam.

tehát kb ezt a forgatókönyvfélét értem "puccs" alatt - lehet, h nem ártott volna már eleve körülírnom. A fogalom önmagában tényleg félrevezető, hiszen eredeti értelemben tényleg azt értjük alatta, ami pl Szentpéterváron 17ben történt - és nem azt, amire a fidesz készült (szerintem, de lehet, h még erre se készült, és nincs igazam.)

Miért gondolom ezt?
OV tizensok éve, de drasztikusan a 2002es választás első fordulója óta próbálja rendszeresen, lépésről lépésre radikalizálni a közbeszédet, s ezáltal a közhangulatot. Van erről egy nagyon jó összefoglalója Debreczeni Józsefnek... várj megkeresem... Populizmus és Gyűlölet, Népszava, 2007.02.19... de nem erre gondoltam elsősorban, van egy másik is... ezaz, megvan: Robbantás a címe, 2006.09.28, és asszem, 168 óra (de ez nem biztos).
Na, ez az utóbbi Debreczeni publicisztika írja le, szépen összefoglalva, hogyan radikalizálódik OV nyelvezete, és ad felmentést lépsről lépésre olyan cselekedetekre, amit egyébként nem mond, de. Ha egy vezető politikus, volt me mond olyanokat, hogy az ellenfél erkölcsi nulla, beteges haudozó, törvényen kívüli, köztörvényes bűnöző, stb.... akkor ugye, kevésé épeszű követői joggal érezhetik úgy, hogy helyesen cselekszenek, ha olyasmit csinálnak, amit a beteges hazudozó diktáror törvényen kívüli köztörvényes bűnözővel jogos önvédelemből szokás.

Baromira hasonlít ez a dolog a spanyhol polgárháborút megelőző egy év spanyol sajtójára. Hidegrázásos akár csak beleolvasni is, ahogy katolikus, anarchista, polgári, kommunista és szocdem újságok egymás visszafogott, de elegáns, civilizált szapulásától egy-egy óvatosan kimondott hazudik-on és gonosz-on át eljutnak addig a trágár, gátlástalan uszításig, amiben az ellenfél gyerekvérben tocsogó bűnöző, rabló és gyilkos, elmebeteg és a sátán helytartója, akinek legenyhébb büntetése csak az lehet, hogy élve elrágcsáljáék a férgek... és így tovább. Miközben még egy pofon se csattant el. De ott van az utcákon, a köztereken, a kávéházakban, mindenütt ott van. A fejekben már megy a vérengzés. Tanulságos.

OV és a jobboldal nyelvezete (és maga a folyamat, ahogy ez a nyelvezet kialakult) kísértetiesen emlékeztett arra lidérces spanyol évre.
Tavaly ősszel némi szorongással végiggondoltam a tévéostrom után, hogy van-e más hasonlóság is. Abban a pillanatban nem tudtam eldönteni, de aztán a következő hetekben, és főleg okt 23-án megnyugodtam. Nincs.
Magyarországon nincs számottévő tömeg, még a jobboldalon se, amely elég eszement és gátlástalan lenne egy polgárháború megvívására. szerencsére túl sokat veszthetünk, és ezzel majdnem mindenki tisztában van. Meg egyébként is, piszok rosszul néz ki, ha az ember élőben látja, pláne csinálja, és nem a tévében nézi akciófilm formájában pattogatott kukit rágcsálva.

Tehát ebben a légkörben zengett az összes jobbos netfórum a tévéostrom után, hogy okt23 lesz a Nagy Nap, az igazi rendszerváltás kezdete, a végső roham, végre kitör a "forradalom". (Forradalomról egyébként már 2006 eleje óta beszélnek, hogy nem nyerik meg a választásokat, akkor forradalmat ekll csinálni (sic), de akkor még a hírtévés, meg a még onnan is kiszorult besélgetőemberek mondták, akiken miondenki nevetett, és akik valóban csak a polgári körös hálózaton át érintkeztek a fidesz központio részével.)
Tehát hogy jön a forradalom 23án. Ebben a helyzetben hírdette meg OV az astoriai nagygyűlést. Miközben mindenki tudta, az egész ország, hogy a bközép balhézni fog ezen a napon a belvárosban. A fidesz számtalan más helyen megemlékezhetett volna - de nem, ők ragaszkodtak a semmilyen módon meg nem indokolható Astoriához - amely néhány sarokra van az előre meghírdetett béközepes balhétól, akárhol is tör az ki a Kossuth tér-Corvin köz közötti lehetséges zónában.
Ezt szintén az egész ország tudta.
ezért mondom, hogy aki odament, az ezzel tudással ment oda. Az nem megemlékezésre ment, nem ellenzéki politikai nagygyűlésre (amire perszed, menjen, aki akar, még szép - de ez nem az volt, nem annak lett eklőkészítve, hanem:) "rendszerváltó", "forradalmi" eseményre.

Ezért gondolom, a környezet és az előzmények ismeretében, h aki ott volt, az megérdemli. Még akkor is, ha butaságból tette ezt, mert nem érzete-látta-gondolta át, amit fentebb leírtam, és még akkor is, ha a hülyeségtől vezérelve a gyerekét is magával vitte e felemelő történelmi eseményre. Két sarokra a saját radikálisaik által a hetek óta bezengetett balhétól.

(Van egy rakás fideszes barátom, egy részük előszeretettel jár lengetni OV gyűléseire (tegyék csak, persze), de az Astoriánál egyik se volt ott. Kivétel nélkül mind azt mondta, hogy OV megbolondult, ők ugyan oda nem mennek, és ennek így vagy úgy, de nem lesz jó vége. (Kettővel közülük együtt néztük délután a tévében az Astoriát, aztán az összecsapásokat. Baromi jót veszekedtünk közben. Mondtak egy csomó megszvlelendő dolgot, és remélem, én is nekik. - Az astoriáról, meg az odagyűlt fanokról, velük legalábbis, nem volt vita.)

Na ennyi. Piszok hosszú voltam, bocs.
De megintcsak: hátha mondtam valami olyat, amiről eszeekbe jut valami okos dolog.

Üdv mindenkinek!
Bocs a duplázásért, véletlen volt.

lyla: az oldalam nemtom, miért nem érhető el innen a fejlécből... ha simán beírom a linket, minden további nélkül bejön.
De amire gondolsz, az a blogom, (bocs, most az egyszer kiírom: trenka.freeblog.hu ). Ott szerepelnek az itteni hsz-eim, illetve csak azok, amiket fontosabbnak tartottam. De azokat ide írtam eredetileg, TWA blogjába, és innen másoltam át a sajátomba.

Na, most már tényleg kikapcs.
simonmondja:


NEeeeem, cimbi, ragaszkodom ahhoz, hogy a tűz körül ugrándozz és verdesd magadat a földhöz.

MAJDNEM 1%-ra ez már dukál!!!

Én is boldogan üvöltözöm majd veled, hogy "Ejha", meg "Hahó!"

Ne duzzogj, cimbora, de ugye érted, hogy csak a lúzerek szoktak Újpest-meccsre "Ronaldinho" feliratú mezben elmászkálni... Te meg azt teszed, virtualice...

Én meg röhögök rajtad, hogy potyog a könnyem, mert ingem-gatyám rámegy erre a nagy mulatságra.
Ne félj!

""Meg ami még a Bölcsesség Alapforrásának számít: Brian élete, és Galaxus utikalauznak."

Nem inkább a hetvenes-nyolcvanas évek infantilizmusának? "

Tőlgyeesy szokta mindani, hogy választók alapvető preferenciáit nem az igéretek, programok, meg ilyesmi determinálja, hanem a kulturális háttér (alap). Neked infantilis, néhányunknak meg alapmű, hozzábiggyeszteném rögtön a "félelem és reszketést" johnny depp-pel. nem mintha a HCT könyvét a sarokba basztam volna, de a film... pedig az már inkább az ezredforduló, vmikor 2000 előtt jött ki, ha jól emléxem. Mit tesz isten directed by Terry Gilliam (ex monthy p. tag).

(azért van remény, lányom pont a galaxist kapta a barátjától tavaly karácsonykor.)

hari,
sajnos amióta leírtad, SZÁNDÉKKÖZÖSSÉG, nem tudlak komolyan venni, és ezért nem is válaszolok - csak annyit:
a bíróság egy csoportosan elkövetett, mondjuk lincselés kapcsán hónapokig próbálja vizsgálni, ki mennyit ütött, rúgott, melyik volt esetleg halálos, ki volt ott, de nem csinált semmit, ki az, aki drukkolt, és ki az, aki csak nézte.
ez a jog hagy illesse meg a tüntetőket-járókelőket, ottlakókat.
és attól, hogy van budapesten (ahogy van olaszországi meccsek után vagy Angliában) 1000-2000 gyújtogató huligán, szóval ez ne legyen ok arra, hogy NE lehessen tüntetni. főleg egy addig ilyen szokalan helyzetben, mint az őszödi beszéd kiderülése.
hari, én azért annyira nem hezitáltam tavaly tavasszal, hová huzzam az x-et.

aszem, amikor fletó sportminiszter lett, írt egy cikket a népcsabi vélemény rovatában a köztársaságról, alapdolgokról. én korán kelő vagyok, többnyire a hosszabb cikkeket akkor olvasom. reggeli kávézásnál mondom feleségemnek: "olvasd el, ez a faszi NAGYON rendben van. ha van kis eszük a szociknak, belőle csinálnak miniszterelnököt valamikor 2014-ben. persze ennek a kurva kocsmának soha sem lesz ilyen miniszterelnöke."

azóta nagyon szigorú mérce szerint figyelem a faszi megnyilvánulásait és alapvető dolgokban nemigen bírok nem egyetérteni vele.

Másik oldalról meg nekem ahhoz kurva nagy problémám van a politizáló magyar jobboldali közösség (pártostól, sajtóstól, helyi arcokon át) úgy 90%-a nekem gyomorproblémák miatt nem jön be, elképzelni sem tudom, hogy belátható időn belül odanyomom a voksomat.

Akkor kimondom, nekem a jobberek erkölcsi alapon vannak kizárva voksolásilag, hogy adjak anyanyelvünknek is.

debreczenit említetted, szerintem ő nagyon jól írja publicisztikáiban, mi is ott a helyzet. nem bírnak leszakadni a teljesen idióta, súlyuk miatt igazán vicces szélsőjobbról. orbán itt is beszart, nem merte elzavarni az árpádsávot kihajtogató baromagyú küldöttet a kongresszusokról. üldögél az egyre anakronisztikus "harmadik utas"-ok, csóri, lezsák. aztán tőkés, na nem folytatom.

ez a vita már unalmas, csakhogy. akárhogy is csürjük a szót. meg magyarázgatjuk a foltot becsületen, az nem megy, mert nagyon gáz, hogy árpádsáv. mert látszik!!!

ami ennél is nagyobb baj az a valóság nevű nagynénihez való viszonyuk. a valóság az, hogy ők megint szembenézés helyett, csalásról ordítoznak, nézd meg akár a legtoleránsabb hsz-eket itt jobbos barátainktól!!! Pedig kétszer kaptak ki, ráadásul mindkétszer nyerő alapállásból.

Miért mondom? Mert ovi alatt mi szólt mellett tankönyvileg?

1. hatalomból mindig könnyebb nyerni. úgy nem kell magyarázni, miért. Lásd amerikai elnökválasztási elemzéseket, ha indul a regnáló elnök.)

2. Viktorunk kézben tartotta a költségvetést, volt tehát miből osztani a pénzt. Osztotta is, ha nyer, visszaigazítja a cuccot, még euro is jöhetett volna.

3. csinált olyan népszerű dolgokat, ami a középnek bejön, adókedvezmények, lakástámogatás és tsai.

Ha kicsivel, mégis el bírta baszni, s ezt azóta sem képes feldolgozni.

Ám az istenke ismét reá mosolygott. jött megyó és osztogatás, már akkor lehetett látni. járay, bokros, bauer mondta is, de a tanácsadók BIZTOS mondták neki. ebben a ciklusban ugyanis megtörtént, ami minden tapasztalat szerint a kormány végét jelenti, elbaszták az államháztartási egyensúlyt. Nép joggal mondhatja: "Kedves kormány, hogy a faszomba gazdálkodsz te itt a pénzünkkel? Mert volta akkora barom megyó és csapata (inc. gyurcsány), hogy előre osztotta lét, azt meg hamar megszokjuk, ha több a zsé a zsebben. meg is érdemeljük, ennyire szar fizetések után.)

Ez a feeling aztán gyorsan kimúlt, jött a pánikszerű megyó seggberúgás, többit ismerjük.

De a lényeg, ovi megint felütötte a politológiai tankönyveket, meg szétnézett a közelmúlt nyugati történetein és megint rájött, neki áll a zászló.

Ennek ezer apró taktikai oka lehet, hogy is bírt a jobboldal másodszor is nyerő helyzetben veszíteni, csak itt már nem is kis különbséggel.

Viszont itt most azért lesz többről szó, mert a reform cuccot lehet így meg úgy magyarázni, de mindenkit állásfoglalásra kényszerít, akik nem szarják le úgy un block a politikát.

Miért is? mert vegyünk csak egy nagyon pici példát, ami még ráadásul költségvetési szempontból nem is jelentős. Néhány tíz milliárd.

Legyen ez a vizitdíj, úgyis népszavazunk róla. háziorvosok ezerrel utasították vissza, azt már meg sem hallották, hogy ez a kis pénz náluk marad, igaz adózik. ovi be is igérte nekik, ha ő jön és visszacsinál mindent, ezt külön kompenzálni fogja. Miből? a mi adónkból?

de mondjuk nem ezt kérdezzük, mit mond majd a háziorvos? ezt a lét, elveszik tőlem, elhiggyem-e, hogy majd kompenzálnak. azért a háziorvos mégiscsak vállalkozó. nmem biztos, hogy elhiszi.

Persze ettől még utálják a kórházak. De mi van, ha a jövő hétfőn azt szavazzák meg, legyen ebből fizetés a dokiknak.

Ki kéne menni az uccára gép mellől, s kicsit szétnézni. mondjuk vidéken. ismerek éppen elég agrárembert, meg sima, egyszerű parasztokat. azért akármekkora szar van az agráriumban, magyar paraszt még akkora pénzt nem látott, amit az uniótól kap mondjuk földalapú támogatás címén. amivel állítólag koppenhágában éealázták a vsatlakozókat, s amely kifizetéseket évről évre emel az unió.

vagy vegyük a vállalkozókat, akik sikítanak a bekeményedó apeh-tól. mert bizony a vagyonosodási vizsgálatoknál a többség fizet, mint katonatiszt. nehéz is lenne ezzel kampányolni, csaltam az adót, gonosz gy.f. meg kizsigerel. ugyanis lesz egy csomó vállalkozó, akik helyzetükből adódóan nem is bírnak adót csalni. mert ilyenek is vannak.

Szerintem a feltett kérdésre innen nyilvánvaló a válasz. a sorozatos kudarc oka (mégegyszer mondom nyert alaphelyzetből), hogy egy politikai erőt annak vezetője jelenít meg, különösen a csendes és el nem kötelezett politikai "közép" szemében.

Ma választék:

jobbon ott áll viktor, puttonyban két vereség. kép róla: kicsit agresszív, vereséget el nem ismerő, kifogásokat mindig másban kereső, folyton nemet mondó fickó. többnyire szomszédnak, rokonnak, munkatársnak sem szokott bejönni az ilyen típusú ember.

2. Másik oldalon áll Gyurcsány, aki ma maga a sátán, mi meg földi helytartói. Sikerült a jellemromboló kampány. azt azért még én sem gondoltam hogy le lehet annyira mélyre sűllyedni, behívunk hirtévébe (és nem a budapest tévébe éjszaka, rögtön gyucsók távgyógyász után) egy magát pszichiáternek nevező senkiházit, aki megállapítja, gyurcsány elmebeteg, meg pszichopata. oszt mondta is miért...

Bakker, dörzsölgettem a szemem, ennyire fontos dolog, ki nyer ma??? Ennyire meghülyült ez az ország???

Hát ennyire vazze.

Most a nép választhat, egy hazudozó elmebeteg meg egy gyáva, ennélfogva agressziv faszi között.

nem egy fasza perspektíva, ugye kedves közép-váasztásokat-eldönteni-szokó nép???

De ha mondjuk átmegy a reform cucc, kicsit jobb lesz az eü. amennyire ismerem az nf kettő főszámait, jut bőven eus pént új kórházakra, rendelőkre. Kicsit elsikkadt, hogy debrecenben valami kórházat nagyon durván felújítottak, vagy építettek, mindenesetre a főigazgató mondta apró tudosításban hiradó, olyan a cété cucc, amiből csak négy van ejurópában.

Hnagsúlyozom, amikor a két vezető jellemképéről beszéltem, nem azt mondtam, hogy ovi otthon veri a gyerekeit, gyurcsány meg tanítja őket netezni. Ez a politikában teljesen mindegy, a lényeg a lecsapódó kép.

na akkor nagy szarban lesz 2010-ben a jobb, mert már az alapállásban kurva nagy hátrányba kerülnek. a közép nép ui azt fogja mondani: "Nicsak, ez a faszi megcsinálta, pedig mennyit kapott a pofájára. S akkor fog visszajönni, amit néhány napja makacsul kérdeztem Pelikántól: "Hoz-e, vagy visz politikai hasznot gy.f.-nek, hogy folyamatosan fikázzátok? Végül azt mondta, nem tudja, de gy.f. akkor is egy.... ismerjük a mantrát.

na ez fog dönteni, amit lehet fordytani a reform sikerére is, de ezen fog múlni. Már van program is, már látszik azzal azért nem lehet kijönni, hogy minden fasza (és szociális válság???) az eü-ben, oktatásban, közigazgatásban, vasutnál, energiaáraknál. Mi majd mindent megoldunk. Nem fog fájni, és magyarország erős lesz, meg öntudatos polgárai is! meg...

Új arc kéne új duma, na itt meg az egy a zászló, egy a viktor pofázik vissza. Metr azt ők is tudják, viktor be van betonozva, seggbe lehet rúgni, de akkor pártszakadás, ami nem jó ómen választások előtt.

igazi catch 22, kedves Ne félj! Ismerem, nálam úgy 20 évesen volt kötelező olvasmány. nekem dunbar volt a kedvencem.

Na megyek melózni.

hari

Engem nem spanyol polgárháborúra (ha a korabeli körülményeket kicsit ismernéd eszedbe se jutna) emlékeztet, nem kell olyan távoli példa, elég 1945-1949-re vissza menni. Ott ha napról napra követed a korabeli sajtót, akkor kiderül, hogy az MKP vezetése előre megvádolja politikai szövetségeseit és ellenfeleit azzal amit majd ő fog elkövetni. Vészesen emlékeztet ez az MSZP 2001-től folytatott gyakorlatára.

Tudod a demokrácia minimális alapvetéseit sziveskedjél elfogadni, azt írod, hogy aki ki ment okt. 23-án a nagygyűlése az potenciális bűnöző, aki már az ott létével egy alkotmány ellenes összesküvés része volt.
Sőt aki az utcán járt ünnep délutánján szintén az, joggal verték véresre. Babarczy Eszter és gyermeke szintén ott sétált, olvasd el a népszabóban a történtekről való értekezését.

Nos, aki ilyen szemléletet vall, az legalább olyan szemléletet követ, minr Putyin hívei. Kurvára nem kell nekem ez az éljen a "felvilágosult diktátor" duma.

A gazdaságról az És-ben Várhegyi Éva ír, visszamenőleg, meg a politikai felelelőségről is. A hölgy kifejezetten baloldali. A gazdasági kérdésekben nagyon lemaradtál, ez amit írsz, az a tavalyi választási propaganda része. Azóta ezt már a baloldalon is, igaz szakértői szinten másként vallják.
Frissíts kérlek.

Nem mintha hari megvédeni, nem is szorulsz rá, de mint jogász nem bírom ki.

Szal az van, hogy rendzavarás, kukaégetés, dobálás ilyesmi estén a rendőrség felszólit: mindenki hagyja el a helyszínt, s erre tenném a hangsulyt.

Mejelöli a vonulási útvonalat, ad ésszerű időt. Aki ment, ment, aki maradt, az tagja annak a csoportnak amelyet most jól fel fognak oszlatni. Casapaerős oszlatásnál nincs nagyi, meg öreg bácsi, mert a rendőrök mennek, mint tank a tömeg ellen.

Azért ne felejtsd el a firenzei antiglobalista tüntetés szétverésekor halott is volt tüntető oldalon.

De a lényeg, ha a rendőrség a fentebb leírt módon oszlatott, s Te pont arra jártál figyelmeztetés után, hát akkor hiába nyomták ki a szemed, a jog szerint nem jár kártérítés, mert nincs jogalapja. Ezt azért gönczöl katalin eléggé el bírta magyarázni, meg mások is, csak a nagy ordításban elveszett a hangjuk.

Mondjuk én munkámból adódóan sokat járok pesten rendőrségre, és volt véleményük, hiszen szinte mindenkit szolgálatba állítottak tavaly is idén is. nem nagyon dicsérték a fideszt, persze ettől még nagyon utálhatják gy.f.-et is. de azon mindenki közülük ki volt akadva, miért nem beszél senki a 200-nál több sebesült rendőrről. mert ők itt nem jobbosok, vagy balosok, hanem bajtársak.

Az viszont benne van a törvényben (gyülekezési), hogy a rendbontó tüntetés szervezőjét kártérítésre kell kötelezni. A BRFK be is perelte budaházyt a tévészékház miatt. Annyi jött le a hírekből, a fővárosi bíróság első fokon elutasította azzal, hogy nem bizonyosodott be a szervezői szerepe. csak a tévé mutatta. kiváncsi lennék az ítélet indokolására, de azt nem ismerem.

Orbán lépése menthetetlen a helyszín kiválasztásánál. ez is visszaüt eccer...

vagy morvai krisztina lesz az új igazságügyi miniszter? :DDDDDD

Hari Seldon

Az érvelésed kb a "győzteseknek minden jogos" kategóriába esik... erre tehát kár többet szót vesztegetni.

A demokráciát meg az veszélyezteti ha a választás ledegradálódik a médiashow/színjáték szintjére, és a hatalmat gyakorlók minden ellenőrzésükre tett próbálkozást lesöpörnek és kinevethetnek.

Kedves Lapi

Nem akarjuk hogy lemenjen a reform. Mert a szlogeneken túl ez nem reform... Nem azért hogy a fidesz nyerhessen, hanem mert ez szar. Érted?
Kicsit differenciálni kellene ezt a jogi képzést túl sok szakbarbárt termelnek, nem csak a mérnököket kéne bacogatni.
Szerintem ez a blog kifújt, TWÁ írt újat, zöldet, ott lesz egyetértés. :DDDD

De azért ez ne maradjon bennem. Néztem figyelmesen echo tévén bayer új műsorát.

Szal, jáccunk kicsit. Feltételezzük a következőt. A lakosságnak van olyanja, hogy megtakarítgatja kis (meg nagy) pénzecskéjét. Hol százerezret, hol százmilliót, de legtöbbet a kettő között lefelé korrelálva.

Na most államnak van egy nagy ás óriási bankja, legyen a neve Társadalmi Bank, mert az állami az olyan szarul hangzik. Na most azt mondja a nép: "Annyi krimi megy, meg a kék fény is tele betörésekkel, beteszem én a megtakarításom a TB-ba. Ott mégiscsak bezárják a páncélba, meg azt mondják, fizethetem belőle a kábeltévé számlát is.

Kurva sok fiókjuk van, meg emberük, de az ügyfélfogadó nagyon zsúfolt, nyáron dögmeleg, meg olyan nincs, hogy pult, mint a filmekben. Ajtó van, ráírva: "Ügyfelek kopogással, ne zavarjanak!!!" Ez mindig ki van írva. én egy egész délelőttöt szoktam eltölteni, hogy adjak egy átutalási megbízást a füles meg szabad nép előfizetésem kifizetésre.

Na de eccer csak nekem nyílik az ajtó és egy többnyire elhízott, de mindig mérges nézésű asszonyság rámmordul: "Jöjjön be." Be is szartam, rögtön beletettem 200 HUF-ot a zsebébe, hiszen csak újságelőfizetési problémám van.

Persze az átutalási megbízási papíromat (biztos jó, mert egy banosnak, aki tanácsadó magánvállalkozásban, már nyomattam kis lét, hogy kitöltse.

Viszont itt tejelni kell rögtön az osztályvezetőnek is, baromi sokan várnak az ajtaja előtt.

A végén viszont átvették a megbízást, ígaz azóta a villanyszámlát fizetem átutalással.

Be kéne engedni a kereskedelmi bankokat. De itten azt mondják, akkor majd a magánbankok versenye azt jelenti, hogy a mi kamatunkat nemhogy 0-ra hozzák, hanem minnél több pénzt takarítunk meg, annál többe kerül, lesz tehát negatív kamat, tüntessünk ellene.

Na jó, ha nem hiszitek el a negatív kamatokat, hanem azt hiszitek, majd légkondis ügyfélváróban, ajtó nélkül (hahahaha)??? meg le is lehet ülni, bankos kisasszony meg mosolyog, meg elegáns. Javasol befektetéseket, ajánl hiteleket??? Na ne már!!! Számolj ember! Megtakarítasz, mint nép évi 100 egységet, rábízod a magánbankokra!!! Azok leszarják, ha eltűnik a pénzed, mert hasznot akarnak, arra utaznak. a légkondít, meg csinos kisasszonyt meg a te pénzedből tartják. Működési költséget meg szintén a te megtakarításodból fogják megfizetni. Nem szégyellik magukat!!! Profitra törekednek a Te pénzed kezeléséért. Tolvajok, majd ha mi jövünk, már most szólunk.

Szal vissza echó tévéhez. ott ül három jellembajnok. bayer - horn nyuszi alatt átugrott kicsit szétnézni a népcsabihoz, hoppp rögtön főmunkatársnak. na nekem azóta kurva hiteles az arc.

vendégei rögtön cser ágnes másik hiteles arc. tessék már visszakeresni, miket is mondott e hölgy, mikor tökös viktor egy tollvonással törölte a tébé önkormányzatot tokkal vonóval. rögtön hivatalbalépése utáni 3. napon. Ja, hogy ő volt pont e tébé elnöke (is). a jolly joker közéleti ember a hazug gyurcsány mellett.

No a harmadik az igazi orvos, fiatal is, ő maga éger istván.

ha jólértettem négy egész műsort szánnak az eü finanszírozási tv jövő heti szazásáig. 17-ig.

Jól értjük bizony, itt a tét - a mi tébénket ki ossza el, ki müködtesse a cuccot háziorvostól egyetemi klinikáig. nem a mennyi, a hogyan a tét, s ezt mind a három résztvevő tudja, de ők most népükhöz szólnak, ennek a felellősségnek tudatában. Hát lássuk:

Azt a pár sort nem foglalják össze, hogy miről megy itten a vita, mi a törvény lényege. Lófaszt.

Nem cicóznak, cser ágnes belevág, elsőnek közli: "Ezt a kormányt általános sztrájkkal el kell zavarni és új választásokat kell kiírni, mert itt már mindannyiunk élete a tét. Fizikai értelemben."

Elmondják a nyilvánvaló hazugságaikat. amik tényszerű hazugságok, hiszen maguk mis aktív résztvevői a tv vitájának, ami már egyébként lezajlott úgy 92 körül, de nem "éles helyzetben". Ja és sima több-biztosítós gyözelemmel, de ez már történelem.

Azt hazudják tehát, hogy ha ez átmegy, rögtön vagy emelkedik a tébé elvonás, vagy minden szegény kiesik a rendszerből, oszt nyomorultúl hal meg.

hazudnak, és nem kicsit, de kurva nagyot. az egész műsor erről szól. esemény még, hogy a nagy egyetértésben a reklámblokk (directmarketing, rendelj most, kurva hosszú) után már csak a hospinvest-et fikázzák. nem akarok baromságokat mondani, utánanézni nincs időm, de mintha ez lenne a pharmavites somogyi, vagy somodi cége és pályáznak kórházak üzemeltetésére. az biztos, hogy kiskunhalason ők működtetik a helyi kórházat.

na most az éger doktor azt bírja hazudni, a súlyponti halasi kórház abban érdekelt, hogy az intenzívre bekerült baleseti sebesült haljon meg, mert akkor több a profit. Ez a doktor (???) azt is bírta mondani, hogy ne beszéljünk számoljunk. ha egy biztosítónak van 1 milliárdja, miért nem sétál be a bankba, ott több kamatot kap évente, mintha kiveszi az eü-ből a limitált (máskor következetesen garantáltnak mondja e igazmondó doki) haszont. És még azt is mondta, miután betette az egfy milliárdját meg is ebédelhet a gundelban. Nem viccelek, tessék megnézni ismétlést!!!

na itt a kurva nagy gáz, mert az hogy az ország egy nem jelentékelen része meg van hűlyítve e téren, azt bizonyítja e blogg, de millió más is. istenem, ők a hirtévéből, meg magyar nemzetből tájékozódnak, mert gyurcsány hazudott. Lófaszt, kedves jobbikok, lófaszt!!! Ti valójában azt mondjátok, rajtunk kívül mindenki más hazudik, ami nem ua.

És tudjátok miért gáz ez, kedves hazugsággyáros jobboldali politikusok és véleményformálók? Mert ez kevés az általános sztrákhoz, 19-én is s mikulás meg a jézuska fog győzni, nem a graskó.

De ahhoz kurva sok, hogy egy csomó szerencsétlen beteg embert, meg aki beteg lesz, beszarattok aljas hazugság-gyáraitokkal, s még csak mérges sem vagyok, csak számat tátom...

Tényleg ennyire nem számít a hazugság, ha hatalom a tét??? Tényleg nem lángol az arc, amikor ezt pl. orvos állítja??? Eskű meg ilyesmi le van ilyenkor szarva??? Mikola úr??? Erre tanította a kommunista orvosi kar hallgató korában???

Met ennyit nem ér meg a cucc, ekkora kutyába lemenést. Mert a végén úgyis a piac, meg a nagytőke, meg akármi győz, ui erről szól a kapitalizmus. és annak minden formája. Mikulás meg jézuska a nagytőkével háta mögött még Nálatok is sokkal erőssebb!!! Viszont a szégyen, a sok kis szardobálás nyoma, nagy moralizáslás szennye itt marad. kmeg lehetett volna előzni azzal, mondjuk, ha a tényeket itt is tiszteletben tartjuk. meg az astoriánál is. meg...mindenhol. most közpénzből takarítsuk egyszer össze a sok sárt, szennyet, szégyent, vagy bízzuk a piacra?
lapi
Legalább a szakmád minimumát hozd, ha ügyvéd vagy. Ne okozz kételyt bennem.

Itt a kártérítéseknél (220 felett) filmen, fotón, orvosi látleletekkel dokumentált anyag van.
Nem a tömegoszlatáskor történt gumibotozásról vagyon szó kedves ügyvéd barátom. Nem ám!

Hanem földön fekvők rugdalásáról, bilincselés közben eltőrt kézről, lábról újról, jogtalan fogvatartásról, az oszlatás helyiszétől távoli helyeken tőrtént verésekről stb. Az örszobán és a rabszálítóban okozott fizikai sérülésekről.

A renderőri felelősséget pontossan leírja a Gönczöl-jelentés, ha adnátok magatokra Te és harri, akkor minimum a kormányotok bizottság által készített jelentést lapozgatnátok. Orbán és a helyszin és rendezvény előkészítése - lásd Göncöl-jelentés.

Látom nagyon hozzászoktál a nagy dumájú parasztvakításhoz.

Various 2007.12.09. 22:08:58
abandi:

"Ha majd zsidózás nélkül is megy, akkor majd válaszolok."

Sajna nem megy...Így hát: "ha nem írok ne válaszolj..."
hehehe
lapi

Várható volt, el kellett jutnod idáig.

"Mikulás meg jézuska a nagytőkével háta mögött még Nálatok is sokkal erőssebb!!! Viszont a szégyen, a sok kis szardobálás nyoma, nagy moralizáslás szennye itt marad"

Ezt nehéz lesz felülmulnod...
Arra emléxem, hogy a tömegoszlatásról volt szó, nem az azt követő fogdán, yardon, azaz azon kívül történtekről. arról lécci hozz valami ítéletet, de legalább, hogy x.y. törzszáslóst elítélték pl kényszervallatásért, vagy kinzásért. Te is tudod ilyen nincs, van óriási morvai kampány, de azt nem bírom nézni. eccerűen a nőt 5 percnél tovább hallgatni sem bírom, mert félek a kiütéstől. ha az én hibám, sorry.
Lapi dr.
Beszéltem a direktorommal, h mondám, nekem egy okos nép azt fejté ki,h én ittenvalósdi gépről politizálhatok a netre. Mire ő, hát ez nem éppen! Akkor most biztos az,amit ez ügyben mondtál?
/Bocs, de most rohannom kell, majd vissza, de sűrű a dolog.../
"Az engem önmagában nem hat meg, hogy a Viktor is szeretne már menni a dodzsemen. Érdekelne, hogy hová."

Na hová, hülye kérdés. Hát körbe-körbe!
süti beállítások módosítása