W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

A peches szfinx

2007.03.09. 04:00 Tóta W. Árpád

Három kérdést engedett át az Alkotmánybíróság a Fidesz népszavazási kezdeményezéséből. A kormánybuktatásnak kapáltak. De összehozhatunk pár milliárdért egy nagyon keveseket érintő, érvénytelen referendumot.

Hogy legyen-e a gazdáknak elővásárlási joguk a földre, nos, az nyilván a gazdákat érdekli leginkább. Nekik viszont nem az a fő gondjuk, hogy nem tudnak még sok-sok földet venni, hanem hogy van nekik földjük egyáltalán. Elég teher a költségvetésnek is, egyébként. Akadhat még pár ember, aki a „magyar főd nem eladó” bűvöletében ezt sorskérdésnek tartja, de velük együtt se elég ez semmire. Le vannak a gazdák szarva, csókolom, van a többieknek elég bajuk. Például az, hogy nekik nincs fröccsöntőgép-alapú támogatásuk, se intervenciós ár a műanyag biszbaszra.

Hogy lehessen-e gyógyszert árulni a benzinkúton, az érdekelheti a széles közönséget, de pont azért, mert neki jó, ha nem kell az ügyeletes patikáig caplatnia egy aszpirinért. A Fidesz valamiért azt hiszi, hogy ez itt a patikusok országa, de ez az ő bajuk. Kis módosításokkal azért el tudom fogadni: helyeselném, ha híreket ezentúl kizárólag az index.hu, véleményt pedig az én blogom tehetne közzé, a többit meg bezárná a köjál.

A kórházprivatizáció megtiltása biztos bejön a zembereknek, de mint mozgósító erő, már egyszer megbukott. Különben meg akár győzzön: legfeljebb nem adnak el kórházakat, na bumm. Bezárni attól még lehet.

A kormányprogram ezektől ugyan nem siklik ki. De ha végighajszolja a Fidesz a szavazást, akkor szert tehet egy újabb simogató kudarcélményre. Kedves egészségükre. Aztán lehet majd magyarázkodni, mint december 5. után, hogy rossz volt a kérdés. Csak most nem lesz hozzá nemzeti pátosz, mert kettős állampolgárságról szó nincs. (Hoppá Döbbenet: A Fidesz Eltaszítja Nemzettestvéreinket!)

Lesz mit megbeszélni a kongresszuson, pupákok. Kezdjétek mondjuk azzal: el-kúr-tuk.

, Viktor, kiszoptad ezt is. Vadász, vadász, te miért is jársz ide?


Címkék: fidesz reform népszavazás

520 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr1544537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Inkább sok szubkulturális világtalálkozó kellene, "

Jó. Mi lenne, ha egy iszlám vallásról szóló világtalálkozóval kezdenénk?
felőlem nyugodtan, de a pokolgépeket ferihegyen kobozzuk el.
RE: Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.03.11. 00:05:56

Jó látni, hogy vannak, akik reálisan gondolkodnak.

Én az olimpiát népszavaztatnám meg, nem a fenti baromságokat. Három kérdés lenne:
1. Szeretné-e, hogy Magyarország olimpiát rendezzen?
2. Tudja-e, hogy Peking a rendezés közvetlen (néhány milliárd dolláros) költségén túl hatvan (SIC!) milliárd dollárt költ az infrastruktúra fejlesztésére? (nol.hu/cikk/421121/)
3. Vállalja-e, hogy ennek az összegnek az Önre és családjára eső, fejenként kb. 1 millió forintos költségét befizeti az államkincstárnak? (részletfizetés lehetséges)

-----------

Az egyik legdurvább blöff a budapesti olimpia, amit eddig itthon hallottam. Ilyen erővel magyar Mars-expedíción is agyalhatnánk (vagy hogy a szittyáknak is kedvezzünk, tervezhetnénk űrutazást akár a Szíriuszra is).

Kedves polgártársak, az a kibaszott nagy helyzet, hogy a Nemzeti Színházat kb. két évtized alatt sikerült felépítenünk (a téglajegyre tetszenek még emlékezni? és a gödörre?), a 4-es metrót két évtized alatt sikerült nem megépítenünk, így ezt a lendületet extrapolálva a budapesti olimpia úgy 2200 körül lehetne esedékes... Persze amilyen hatékony a magyar sportdiplomácia, lehet, hogy már most érdemes elkezdeni a jelentkezést.

dark future

Ez egy kirakós játék, és érdekes is, meg tanulságos is. Aki belefér, beleteszem, aki nem, nem. Nem kőbe vésettek az elvek, az igaz, de - legalábbis azoknál, akiket én "kirakok" - nem is homokba karcoltak: azért van jónéhány hónapos, de inkább éves "hatálya" egy-egy politikai credónak!

Mivel, mint mondani szokta házigazdánk is, kevés az input, ezért szükség van némi képzelőerőre, "önkényre" is; kicsit "ki kell találni" a figurákat: politográfom szükségszerűen szubjektív; ebből a pozícióból kell a lehető legobjektívebb képet kirakni.

És persze nem is mindenható, mert más egyéb tengelyeket-dimenziókat is hozzá lehetne adni, pl. kormányképesség.

Igaz az, hogy semmiféle gyakorlati következtetést nem lehet levonni belőle, tehát ebből a szempontból értelmetlen - vagyis tényleg csak játék.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.03.11. 00:46:39

"felőlem nyugodtan, de a pokolgépeket ferihegyen kobozzuk el."

úristen, azért iszonyú demagóg tudsz ám lenni. ráadásul ezt a mondatot fél órával ez után leírni: "Inkább sok szubkulturális világtalálkozó kellene, hogy valahogy a magyarok fejébe verjük: nem az a baj, hogy nem egységes a nemzet, hanem hogy nem tudjátok elfogadni, hogy nem egységes, hogy nem kell annak lennie"

Árpád, ugye neked nincsen személyes tapasztalatod muszlim emberekkel, nincsenek muszlim barátaid ilyesmi?... nyilván csak a cnn-ből tájékozódsz e téren. kb. olyan volt ez a megszólalásod, mint a gyurcsány terrorista focistái... ostoba.
RE: Nagy Cső Zuhan 2007.03.11. 01:12:54

Én pl. saját magam nem tudnám elhelyezni benne, pedig dúskálok az információban :-)

Amíg arról van szó, hogy a hatalom korlátozni akar, hülyének nézi az állampolgárt, eltiltja minden jótól, karikát rak a képernyőjére, idióta eszközökkel korlátozza a véleménynyilvánítását, addig liberális vagyok.

Amikor hőzöngenek a népek az utcán, meg autókat borogatnak, akkor azt mondom, tegyenek már rendet, akiknek az a dolga. Meg azt sem szeretném, hogy néhány túlmozgásos kölyök és túlkoros lemaradó (igen, akik ráadásul néha még elviselhetetlenül büdösek is, ez van, ha PC, ha nem) miatt maradjon le a gyerekem a tanulásban. Meg azt se szeretném, hogy beperelhessen, ha adok neki egy nyaklevest. Tehát konzervatív vagyok.

Rühelem, hogy vannak, akik havonta sorban állnak a segélyért ahelyett, hogy dolgoznának, és impotens módon az államtól várnak megoldást mindenre. Rühelem azokat is, akik negyven x évesen, erejük teljében leszázalékoltatták magukat. Tehát jobboldali vagyok.

Sajnálom azokat, akik önhibájukon kívül kerültek nehéz helyzetbe (megözvegyültek, elvesztették a munkájukat, valóban megrokkantak), és az állam cseszik rájuk. Sajnálom azokat is, akik egy életen át tisztességesen dolgoztak, most meg a rezsit nem tudják kifizetni nyugdíjasként. Tehát baloldali vagyok.

Hülyeség ez. Inkább tegyél be középre. Jézus Krisztussal jól megleszük ott... :-)

RE: whale rider 2007.03.11. 01:31:11

"Humor, szatíra és irónia, mint az önkifejezés eszközei" kurzusra biztos együtt jártál Molarissal meg a nemzetes újságírókkal :-).
És persze Mitnyan volt a mesteretek.

igen, hát persze, hogyne lenne igazad.

te szemellenzős seggfej.

nekem történetesen vannak muszlim barátaim, ezért zavar ha valaki _folyamatosan_ durván általánosít a muszlim világot, és az abban élőket illetően - és TWÁ ezt teszi, mégpedig rendszeresen.

és el kell keserítselek: nem vagyok jobber. de ha a kocka világképedbe ez nehezen illik bele, akkor nyugodtan gondold, hogy mégis :)
whale rider 2007.03.11. 02:36:04

"te szemellenzős seggfej."
???

Ezt nekem szántad? Mivel érdemeltem ki?

Nekem speciel semmi problémám az arabokkal (nincs rossz tapasztalatom velük kapcsolatban, arab volt a szomszédom, egy rendes srác, sőt jómagam is jártam Szíriában). Gondolom Árpi Doomhammer provokatív felvetésére írta, provokatív és cinikus válaszként (mert sokféle szubkulturális világtalálkozót lehetne nálunk rendezni, de miért pont az iszlám vallásról, amihez annyi közünk van, hogy pár évszázada jártak itt törökök).

Tipikus a "nem vagyok jobber" automatikus védekezés is. Állíottam én rólad? Azért kerültél Molarissal egy lapra, mert (szerintem) -- hozzá hasonlatosan -- nem tudtál értelmezni egy provokatív felvetésre érkező cinikus választ.

"Ezt nekem szántad? Mivel érdemeltem ki?"

hát akkor szájbarág:
--> "Humor, szatíra és irónia, mint az önkifejezés eszközei" kurzusra biztos együtt jártál Molarissal meg a nemzetes újságírókkal :-). És persze Mitnyan volt a mesteretek." - ezzel.

nem. nem jellemzően szoktam egyetérteni a nemzetes újságírókkal, molarissal se sűrűn, és mitnyan sem kifejezetten a példaképem.
viszont. véleményem szerint tudtam értelmezni a "provokatív felvetést", csak talán nem ugyanúgy tettem ezt, mint te. viccesnek persze vicces az a mondat, de ilyen alapon a holokausztos zsidóviccek is viccesek, nem?... egyébirát a viccesség ici-picit elkezd ám megkopni, ha 15x, esetleg 15854x lövik el ugyanazt, vagy egy teljesen analóg poént.
talán doorhammer felvetése sem véletlen volt éppen ezen a téren...
ja és még valami:

"(mert sokféle szubkulturális világtalálkozót lehetne nálunk rendezni, de miért pont az iszlám vallásról, amihez annyi közünk van, hogy pár évszázada jártak itt törökök)"

amennyiben európai unióban gondolkodunk (és mi másban, ha ott élünk), akkor baromira nem ennyi közünk van hozzá, hanem bizony sokkal több, de egyébként nálunk is vannak azért jó páran muszlimok. Árpád pedig a Hirsi Ali perspektíván kívül nem nagyon ismer egyebet. az is egy érvényes perspektíva természetesen, de önmagában egy kicsit szűklátókörű.
Olimpoia? Ez O.V. egy nagy hazugsága volt a sok közül.Nme álmodozott, csak hülyéra akart venni bennünket.Ha népszavazás lenne, az tutira bukó, bár sok bugyutának mé a koponyánként 1 millió dollcsi sem sok a havi hetvenezerből.Még egy szar úszó EB is majdnem elúszott a négyéves tökölésen, meg három fán.Aztán elkészült a monumentáli nyitott medence, ami két télen át rohadt, mert képtelenek eldönteni, ki adhat engedélyt legalább a sátortetőre.Kézilabda V.B.2011-ben? Biztos lepipáljuk a németeket a húszezres zsúfolt stadionokkal, mert ezentúl az lesz a mérce.FociEB? jó, lesznek új stadionok, utána 5oo-1000 nézőnek. Ki fogja fenntartani?Egyedül a hoki VB-nek van realitása egyre jövünk föl, bizonyítva, hogy szarból is lehet várat építeni.Olimpia úgy talán 30-40 év múlva lesz reális, ha addigra elérjük a mai Ausztria szintjét.Nincs pénz, nincs infrastrukúra.A rendszerváltozás óta tizenhét év telt el 2020-ig csak tizenhárom van.Hála O.V.demokratának-seggbe rúgta a törvényt- kilenc éve tökölünk a 4-es metrón, és most úgy látszik semmi sem lesz belőle.M-0-ás út,Duna-híd? Mindig elakad egy-egy paraszt protestjén.Itt három hülye összeáll mint civil szervezet, hogy O.V.seggében mindent megakadályozzanak, amit a másik oldal tesz, ld.Nemzeti, metro, mélygarázs.Pedig ez utóbbival sokkal kevesebb lenne a légszennyezés a Nagymező u.környékén, mint 300 kocsi körözésével, hogy parkolót találjon.Két fa.Az számít.De mi van a népligeti sok ezerrel, amit hajléktalanok rombolnak, piszkítanak össze.Vagy ld. a radar tökölést évek óta.A legjobb lenne, ha ökölrázással fenyegetnénk az esetleges betolakodókat.Itt semmi sem kell, ami az egyik oldalnak kell.Viszont megrendezhetnénk a röhelyek országa olimpiáját.Ennyi.
Fiúk!!!!!-emlékeim vannak,hogy indult itt már olyan ami kezdetben iróniának tűnt.Nem kell itt az écát osztani,mert valaki rákap és megvalósítja.
"boldog"03.10 22:24:39.-kérlek ne surranj el a legfontosabb mellett!NINCS lista,221 egyéni körzet csak.Utána majd kiderül ki nyert és alakít kormányt.Megválasztott képviselő nem lehet kormánytag.Vagy-vagy.Gondolkodj kissé logikusabban,és láthatod így válik ketté a törvényhozói és végrehajtói hatalom.Ha ebben a rendszerben kipontoznak egy képviselőt nem dől a rendszer.
molaris!Bár igazad lene, de már a 2020-as határidő módosítás is bizonyítja, h is másra, plogy kezdünk kijózanodni bár MOB,NOB,EU. alelnők Pali bácsi is csak a földrészek közötti megosztást említi.Persze ha addig felhalmoz még pár funkciót, lehet hogy nagyobb az esély.Én is szertnék olimpiát, meg nagy világversenyeket, no meg egy Mercedest,de sajna nincs most relitása.Egyelőre realitása.De addig is lakásrezsire meg kajára gyűjtök, s akkor majd én is hozzáteszek az egy millcsi dezsőhöz.Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!-mondja O.V.-magyar hangja Thürmer Gyuszi/.
"Csókolom, ha a parasztok le vannak szarva, akkor a sárgák (Hangko[o]k) miért kapnak intervenciót a gumiabroncsra?"

mert nem volt jó nekünk a taurus.
az olimpia nem cél, hanem eszköz. a kandidálás meg a keret a civil összefogásra. elméletileg. gyakorlatban összepisiljük ezt is.
egy pillanat. nem az a kérdés, hogy 2020-ban olimpiát rendezzünk-e olimpiát, vagy sem. hanem az, hogy kandidálunk, vagy nem kandidálunk. szerintem érdemes lenne jelentkezni.

a felkészülés amúgy egy folyamat. aztán ha ebben semmit se sikerül a megoldani, akkor jól kiröhög bennünket pár bizottsági tag. maximum ennyit veszíthetünk.

(most lehet mondani, hogy egyesek akkor majd a pénzt jól lenyúlják, de hát azt kandidálás nélkül is lenyúlják, ez nem az olimpia függvénye)
olvasgatom itt a hozzászólásokat, de hát metró beruházás nem azért feneklett meg, mert felvetődött az olimpia rendezése.

a közösségi közlekedés európában sok helyen azért szar, mert a fejlesztés piaci monopólium, az üzemeltetés meg állami. a monopóliumok meg általában szarul működnek, mint az köztudomású. az öt karikának ehhez semmi köze.
kutacs_:
Olimpiát? Mégis melyik tanyán tartanánk az öttusa-versenyt? Meg ilyesmi? Ez most komoly? Mit csinálunk utána k***a sok pénzből felépített stadionnal? (Már ha csoda történik itt a Nagyboldogasszony Országában....)

Hankook nyerséges. A Taurus nem volt az. Pont. Nem volt jó.

Doomhammer: hozod a megszokott szinvonalad... azért humoristának ne jelentkezz, ha majd egyszer pályaválasztásra kerül a sor (becslésem szerint még van vagy három éved hátra addig).

molaris: ebben a szép magyar honban bármikor találsz 10%-ot, aki bárki ellen aláír. Mi sem bizonyítja jobban, mint a mostani népszavazás... Minden vasárnap meg a fene se akar választásokra járni, van nekem más programom is hétvégente.

whale rider: szerintem túlpörögted, de te tudod...
Kutacs sporttárs, nagyjából te is úgy látod, mint én.Lehet hogy érdemes lenne majd kandidálni és persze nem ez a metró függvénye, csak hát a tökölésről beszéltem, és metró nélkül hosszú távon meghal a tömegközlekedés egy ilyen nagy eseményen.Athén előtt is milyen balhé volt, hogy nem készül el időre.Aztán egy rakás új, exkluzív és olcsóbb hotel is kellene ki fogja őket lakni ezután? Persze a metróra fordított összegből - olvasom-pl. négy Duna-híd is kijönne, az oda veteő utakkal együtt, ami talán tehermentesítené a városi forgalmat.Aztán meg a parkolás stb.
Utoljára a Németh-kormány alatt lehetett visszahívni képviselőt.Ennyit a nagy demokráciáról.A képviselő talán lehetne miniszter, de polgármester semmiképpen nem, mert így ugyanaz van, mint Kádárnál, ugyanazok az emberek döntenek a helyi és az országos politikáról.Ez egyáltalán nem demokratkus.200 léhűtő éppen elég lenne egyéniből a listát, meg a megfejthetetlen töredékszavazatokat el kell felejteni.
persze nincs itt nagy ellentmondás. de a közösségi közlekedést olimpia nélkül is meg kell szervezni.

persze lehet azt mondani: olimpia nélkül például olimpiai falut nem kell építeni. csak akkor gondoljunk kicsit jobban utána.

a lakáspiaccal nem az a baj, hogy kevés az állami bérlakás, mert az olimpiai falu 10e állami bérlakás. a munkaerőpiaccal meg nem pont az a baj, hogy a munkaerőt nem lehet elszállásolni, mert ez a falu az előkészületek során 10e vidéki embernek nyújtana szálláslehetőséget. nyilván azt szállásolnák ott el, aki mondjuk az éppen futó projektben (pl. metróépítés) dolgozik.

a budapesti olimpiai mozgalom remek ernyőszervezet lehetne, amiben a pénzügyi, a műszaki és a humán értelmiség összefoghatna.

mert ugye twá fentebb ezt mondja: "Magyarországnak nem arra van szüksége, hogy egy nagy cél egyesítse a nemzetet. Inkább sok szubkulturális világtalálkozó kellene, hogy valahogy a magyarok fejébe verjük: nem az a baj, hogy nem egységes a nemzet, hanem hogy nem tudjátok elfogadni, hogy nem egységes, hogy nem kell annak lennie, hogy különbözőképpen is lehetséges magyarnak lenni."

ezzel csak az a baj, hogy a kandidálás során végtelen sok szubkulturális világtalálkozót kell rendezni, és maga az olimpiai is egy szubkulturális világtalálkozó. gondoljunk csak a nyitó vagy a záróünnepségre. de a köztes versenyek is ilyenek. és tetszik nem tetszik a bek döntő is szubkulturális világtalálkozó. (tudom, hogy nincs már bek, csak champions leage)
nem akarok itt újabb vitát nyitni, de szerintem erre a problémára a kétkamarás parlament jelentene megoldást.

az alsóházban ülnének a pártküldöttek, a felsőházban pedig az egyéni képviselők. a politizáló értelmiség így bekerülhetne a parlamentbe.

az eddigi kétkamarás javaslatokkal az volt a baj, hogy a felsőházat feudális módszerekkel akarták létrehozni. hogy ott a történelmi egyházak meg a főnemesek automatikusan helyet kapjanak.
kutacs_ 2007.03.11. 10:40:09
"nem az a kérdés, hogy 2020-ban olimpiát rendezzünk-e olimpiát, vagy sem. hanem az, hogy kandidálunk, vagy nem kandidálunk. szerintem érdemes lenne jelentkezni."

Szerintem meg nem lenne érdemes jelentkezni. Sőt, szerintem kurvára nagy baromság lenne.
Ha lehetek egy picit demagóg, akkor megjegyezném, hogy azt a pénzt, amit a pályázati anyag meg mifasz készítésére költenének, jobban is fel lehetne használni. Például felhúzni belőle pár sportcsarnokot vagy uszodát, hogy a tohonya tizenéveseknek legyen hol mozogniuk.
És kérek mindenkit, hogy ne jöjjön azzal, hogy azokat az olimpiához is meg lehetne építeni, mert kurvára nem. Semmi szükség hipermodern létesítményekre, amiknek a rezsijére sem lenne pénz egy esetleges olimpia után. Sok egyszerű, de a tömegsport céljaira megfelelő létesítmény kellene. Ha mondjuk több középiskolában lehetne uszodában tartani a tornaórát, akkor tuti, hogy jobb lenne a magyar csajok segge ;) UFF.
Akkor talán még jobb példa a Sziget.Ám mondjon valaki egyetlen példát,hogyy három négy emberből a magyar mikor és miben tudott összefogni a történelmünk során ? Rendben, összefogunk a nemes célért.De-ahogy már említettem-jön egy három-négy balfaszból álló úgymond civil szervezet és mindent megvétóz...szennyezi a levegőt...mérgező...fát kell kivágni, meg ilyesmik.Aztán az egész engedélyezési eljárás a maga lassúságával mindent tönkre vág.És ha minden oké, akkor jön két másik hülye,etni meg a grean peace.Vidéken az utakhoz, vagy máshoz telekkisajátítás, nyomvonal, minden település a saját maga pecsenyéjét akrja sütögetni.Most legalábbis minden így megy-pl.újpesti híd -.Látsz reményt, hogy ez megváltozzon?Az olasz maffia nem cicózott a sztrádák építésénél, meg máshol sem,vajon hányan lehetnek oda bebetonozva,akik akadékoskodtak.Ez ugye nem kellene.Miért nem lehet ezeket a dolgokat törvényekben rendezni?A többség érdeke és kuss!Másképp soha nem megyünk előre.Persze,ha addigra lesz még magyar sport.Egyre kevesebb jut rá, a gazdag szponzorok is csak jelképes összegeket adnak,még a sikersportágakban is.Férfi kézilabda,négy spanyol három német csapat a nyolc között a BL-ben, pedig a Veszprém nemrég még döntőt játszott, meg négy között volt.Csórók a birkózók,sportlövők,öttusázók,ökölvívók,kajak-kenusok.Rothadó csónakházakból lett olimpiai és tizenvalahányszoros világbajnok Kolonics.Az oéimpiai bajnok Igali Diana nem tud rendesen edzeni, mert a kretén polgármester, meg náhány féreg kitalálta, hogy zajos.Voltam ott, nem zajos.Érdekes, eddig ez nem volt gond.
Afutáson, meg a kerékpározáson kívül csak aranyért lehet sportolni.Tömegsport, ez lenne az alapja mindennek és akkor nem számítógép izomzatú srácokat, lotyós seggű csajokat látnánk.
Csoda-Szarvas-Vadász,

Hankook vs. Taurus.

szerintem ma már nyilvánvaló, hogy hülyeség volt az összes állami vállalatot felszámolása. mert a piac ma a lakosság felének nyújt lehetőséget. ezt hívom én a right-nak. és ott van még a másik fele, a left, nekik kellene dolgozni a Taurusban. persze el kell magyarázni, hogy az állami vállalatnak önfenntartóvá kell válnia. ha a gyár veszteséges, akkor a munkabér nem lehet több, mint a segély.

persze lehet azt mondani, hogy piaci viszonyok között az állami vállalatok nem életképesek, csak szerintem ez hülyeség. a szocializmusban sem volt minden szar. emlékszem volt két kenyérgyár. az egyik végtelen finom kenyeret sütött. ott laktunk nem messze. aztán elköltöztünk és végtelen szar lett a kenyér. el kellett járni a város másik végébe kenyérért. aztán a környéken megjelent egy maszek pék, így megint működött a rendszer.

na most én azt mondom, hogy legyen maszek pék, meg legyen állami kenyérgyár is, hogy mindenki aki dolgozni akar, az foglalkoztatva legyen. kinek kell ma egy ötvenéves pék. elsősorban állami kenyérgyárnak kell ellátni az állami iskolát, kórházat, a hivatalt. egyen az apparátus állami pogácsát is. az állami pékségnek legyen ennyi fórja. de ha tartósan veszteséges, nincs mese be kell zárni, és akkor munkanélküli segély.

persze tudom, ez az átalakulás a hatalmon levő elitnek nem érdeke, ettől függetlenül úgy gondolom, hogy ez részleges át-, vagy visszaalakulás elkerülhetetlen. európa nem lesz úgy versenyképes, ha minden munkavállalóra jut három-négy eltartott.
Ps.:"Cs.Sz.V."-a választókörzetének 10%-a kell,hogy indítványozza a visszahívást,és új jelöltt nevével a választás megismétlését.Bocsánat a slendriánságért,de majd kidolgozom részletesebben is.
dark future 2007.03.11. 01:36:00

Amiket felsoroltál magadról, azokkal nagyjából ki is jelölted a mai nyugat-európai politikai elitek játszóterét, vagyis a 'liberális'-'jobboldali' negyedet. Ez az európai mainstream; akik ezen kívül vannak, azok többé-kevésbé gyanús (általában "populista") figurák.

Minél kevesebben vannak meghatározó politikusok a lib-jobb mainstreamen kívül, annál nyugatosobb egy ország politikai elitje. Más szempontból viszont annál inkább színházszerűbb a demokrácia, mert annál kevesebb igazi választási alternatíva van; akik közül választhatunk, azok eléggé "hasonlítanak" egymásra; "ugyanolyanok".
kutacs!Ha feltételezem, hogy a felszámolt állami vállalatok veszteségesek voltak,nem hiszem, hogy akár a meglévő géppark fejlesztésével, korszerűbb technológiával, képzet munkaerővel-ami ugye nagyrészt volt-ne lehetett volna valamit kitalálni.Vagy lehet, hogy a Mercedes piros busz olcsóbb mint az Ikarus?A Ganz már most is jó trolikat gyárt.Valóban kilóg a lóláb, hogy nem ez a nagytőke érdeke.Kenyér, stb:Ugyanúgy mint a kis üzleteket, a kis pékségeket is benyelik a plázák, az ott helyben sütött kétes minőségű pékárúk alacsony árával nem lehet felvenni a versenyt.Kihalnak a mesterségek-pl, cipész,szűcs,cukrász,szabó,órás pék-kihalnak a szakmák, esztergályos, kőműves, ács, burkoló.Nem véletlen, hogy megélnek a román feketemunkások, és nem csak azért, mert a zsebből fizetés miatt olcsóbbak, hanem mert nincs magyar melós.A kormány is kapálózik már, hogy külföldi szakmunkásokat kell hozni.Régen a kisboltosok, mesterek adták a középosztály derékhdát.Hol van itt már középosztály, amely az adózó polgárok zömét adná?A paraszt meg tüntet, tartja a markát az állambácsinak.Arra nincs esze-vagy nem is akarja, mert az ingyen a legjobb-hogy azt termeljen, ami megéri, ahogy nagyszülein csinálták.Úgyis éghajlat vált.van.Mostolvastam itt egy felmérést, hogy a magyar parasztság többsége évente hetven napot dolgozik, és alig, vagy nem adózik.Hogy van az, hogy míg a piacon július-augusztusban, szezonban 600 forint volt egy kiló paradicsom-döbbenet-a spanyol egész évben 300 körül van.De mondhatnám a mag nélküli olasz szőlőt, ami fele árban van, mint a magyar.Persze mostbiztos mondják majd az okosok, hogy az íze, meg a speciális magyar klíma.Tojok minderre, mert ugyan alkamanként meg tudtam volna hatszázért is venni a parit, de sztem minden normális embernél van az árúnak egy max. eladhatósági szintje,aminél többet elvből nem adunk.Aztán lehet tüntetni a Fletó ellen a 25 milliós tratktorokkal, ahelyett, hogy dolgoznának.Ez szín tiszta ellenzéki politika, mert szrencsére az igazi, a nagyobbik gazdazervezet nem tüntet, dolgozik, mert különen éhen döglenénk.Minek annyi búza, ha nem tudjuk eladni? Mást kell termelni.Persze ez másra is vonatkozhat.De ha már a Viktor egyszer azt mondta, hogy nem kell ide változás-vagy ha kell is, eltitkolja a mikéntjét-akkor maradjon úgy ahogy van a mezőgzdaság,oktatás, egészségügy, államháztartás stb.A jó magyar földről népszavazás kell, pedig a meglévővel sem tudnak mit kezdeni.Akárhogy is csűri-csavarja, akkor sem lesz itt Dózsa György szép-szépunokáival sem parasztlázadás, meg a patikusok paradicsoma, ami eddig volt.Igenis fel kell számolni a kiváltságokat, és nem ártana, ha a parlamentben is elkezdenék.
"Olimpiát? Mégis melyik tanyán tartanánk az öttusa-versenyt? Meg ilyesmi? Ez most komoly? Mit csinálunk utána k***a sok pénzből felépített stadionnal? (Már ha csoda történik itt a Nagyboldogasszony Országában....)"

Az öttusa versenyek helyszíne miért ne működhetne a későbbiekben lovastanyaként?

A legtöbb stadiont a rendezés elnyerése után kell csak megépíteni. Egy átfogó rendezési terv keretei között kijelölik a stadionok helyszínét, ezek lesznek a város zöld területei. A versenyre felépítik a stadionokat. A jegyárakat úgy kell állapítják meg, hogy az visszahozza az építési és a bontás költségeit, aztán ott újra park lesz, meg parkszínpad. Az összes művészeti irányzatnak lehetne tere, ha kandidálnánk. Mert akkor muszáj ezeket a tereket kijelölni. Meg lenne zöld terület. Ez direktben egyik pártnak sem hoz semmiféle szavazatot, de muszáj megcsinálni a kandidálás miatt.
Azért kiváncsi lennék, hogy azt a kb 5 milliárd forintot, amibe egy választás kerül mire lehetne még elküldeni?
Érdekes, hogy a Hevesi képviselőről is mindenkinek az jut az eszébe, mekkora áruló, amit nyilatkozott, hogy a választás 50 millió forintja hiányozna az intézmények működéséből, az senkit sem érdekel. Nem hajlandó szorni a pénzt baromságra, legalábbis a mienkére, akkor áruló. (Persze ettől még lehet, h megvásárolták :)
elnézést,
de nekünk most kell olimpia? nekem tök elegendő a tvben.
a saját közlekedési problémáinkkal se tudunk megbirkózni, majd pont a sok idetóduló ember fog segíteni.
mellesleg az összes m4-et támogatót rövid úton a bezárás előtt álló pszichiátriára kellene beköltözteni, Demszkyvel az élen.
komolyan, ez nonszensz. mindenki tudja, hogy szart se ér az egész, és soha nem térül meg. úgy néz ki, az EU is látja. mi meg Bajnai Gordonnal az élen basszuk el a pénzt nagykanállal. nem is nagykanállal, konténerrel. de most ugye el van kúrva az ország, és nincs elég pénz idehaza, tehát az eutól kapott zsetont kell elcseszni valamire. hajrá.
megint mondom,
nem az a kérdés, hogy legyen-e olimpia budapesten, vagy ne legyen, hanem, hogy kandidáljunk, vagy ne kandidáljunk.

a kandidálás pl azt jelenti, hogy az egész budapesti közlekedést újra kell gondolni. hát nem pont erre van szükség?

aztán majd ha mindent gyorsan megépítünk akkor esetleg talán kapunk egy olimpiát 2020-ban, de inkább 28-ban, ha meg nem, akkor meg kandidáltunk.

amíg nem nyerjük el a rendezést, addig semmi olyasmit nem kell megépíteni, amire amúgy ne volna szükség.
Az olimpia óriási (és elég átlátszó) blöff, viszont sokaknak mégis érdeke fűződik ahhoz, hogy benn legyen a köztudatban. Kik ők?

-- Az élsportolóink (és támogatóik), akiknek minden olimpiával kapcsolatos hírverés elemi érdekük, hiszen így többször kerülnek a fókuszba (és persze szponzoraik is). Tőlük még nem is sajnálnám, bár a blöffre költött adóforintokat inkább közvetlenül a számlájukra utaltatnám.

-- Az ellenzék, hiszen az ő ötletük volt, mertek anno nagyokat álmodni. Meg könnyebb is ezen eszelniük, mint az adótörvényeken. Meg különben is, aki magyar, az olimpiát akar.

-- A kormány, mert inkább ezen rágódjanak a népek, mint az EU-pénzek elosztásán... Meg különben is, az olimpia az olyan lelkesítő, progresszív dolog, lehet vele dinamizálni a kiábrándult panelprolit.

-- Demján, Leisztinger, Csányi és a többiek, akik olimpiára való felkészülés címszóval építhetnek, befektethetnek, hitelezhetnek. Látom lelki szemeim előtt a versengést a helyszínekért (vízi versenyek a lágymányosi öbölben, sajtóközpont a MüPa mellett :-)), meg a közpénzből közművesített külterületi földeket, ahol az olimpiai falu épül. Majd. Vagy jobb híján valami lakópark.

-- A fővárosi önkormányzati lobbi, hiszen olimpiához komoly infrastruktúra kell. Meg metró kell. Meg Demszky kell :-).

-- A dizájnerek és a kreatívok. Lehet logót tervezni. Plakátot tervezni. Meg új ötvenezrest tervezni. :-)

-- A médiamunkások, mert legalább történik valami, tudnak valamiről írni (pl. megkérdezhetik a sztárokat, hogy mit gondolnak az olimpiáról).

Az olimpia tehát (majdnem) mindenkinek jó. Hátha önbeteljesítő jóslat lesz :-)

A fejenként hiányzó 1 MegaHUF meg apró részletkérdés. Ünneprontás.

Olyannyira előre jutottunk az olimpiával, hogy én már a háziasszonyokat is kijelölném:Cini,Anettka,Kiszely Tünde-Donatellácska,Kelemen Anna, meg Sóbert Norbi konyhafőnök, nehogy a sportolók elhízzanak.
kutacs
szerinted mennyibe van egy ilyen kandidalas?
mer' szerintem qrwa sokba
es mennyi a sanszunk, hogy nyerunk?
/ amugy nekem nem az ottusa szurja a szemem hanem a vitorlasversenyek, van hogy a balcsin 3 hetig nem fuj a szel, meg kicsi is/
Volt már félbehagyott erőművünk (Bicske, Eocén-program), félbehagyott vízlépcsőnk (Nagymaros), félbehagyott színházunk (Nemzeti Gödör), most valószínűleg lesz félbehagyott metrónk is. Még egy félbehagyott Olimpiai Stadion hiányzik a folyton nagyokat álmodó lúzerország imázsához.

na persze lehet mondani az olimpia csak a pénzlenyúláshoz kell. hogy a pénzt majd így lenyúlják.

jelentem a pénzt így is lenyúlják, akár egy nagy projektekben gondolkodunk, akár sok kicsiben. szóval az olimpia a lopás szempontjából indifferens. hülyeség az, ha kandidálunk több pénzünk lesz, és akkor majd többet lehet lopni. mitől lenne több pénz, ugyanannyi marad, és a lopás is ugyanúgy megmarad.

a kandidálás arról szól, hogy budapestnek átfogó rendezési tervet kell készíteni, a fejlesztéseket össze kell hangolni, hogy amelyik kerület a provinciális létből ki akar lépni az kiléphet.

mondjuk egy kerület azt mondja: na akkor nem szarozunk, bezárjuk a kurva iskolákat és eladjuk a régi épületeket, és amerikai collage mintájára építünk egy középiskolát, normális uszodával, szállóval, étteremmel, tornateremmel. és azt mondjuk: a sportlétesítményekből nyáron
-- lehet olimpiai edzőközpont. mert a sportolóknak fel kell készülni valahol. és ez egy olcsó felkészülési hely.
-- lehet elméleti képzést is folytatni, ott a sok tanterem, úszóedzőink vannak,
-- lehet rendezni paralimpiai versenyeket. a legtöbb béna sportoló úszó. a hozzátartozókkal ellakhatnak nyáron a koliban, van koszt, kvártéj és van egy versenyuszoda.
-- lehet rendezni diákolimpiát, miért ne csaphatna össze ott a diák vízilabda-csapat.

és a kerületnek nem kell a nulláról indulnia. a városi olimpiai mozgalom ehhez a kereteket adja. és ha megkérdezi valaki, mi a szarért menjünk a ti iskolátokba, akkor van mire hivatkozni. és ha megkérdezi egy képviselő mi a szarért szavazza meg az iskolabezárást, akkor arra is lehessen mit mondani.
DF,
a tuskeshatu uszocsarnok orok mementoja a bp-i expo projekt csufos buktajanak.
de legalabb hoztuk a 74-es (?) muncheni szinvonalat, es spielberg ba tudott forgatni.

egyebkent csak a megval tanulmany durvan 50-100 misi egy olimpiahoz.
RE: denever 2007.03.11. 20:52:06

Hoppá, igaz, tudtam, hogy kihagytam valami fontosat.

a pwc tanulmány egy meg nem valósíthatósági tanulmány. a végére odaírták, budapest jelen állapotában nem képes olimpiát rendezni. hát ezt eddig is tudtuk. ezt a tanulmányt azért lehetett így elkészíteni, mert budapest nem kandidált.

a kandidáláshoz pl egy részletes városrendezési terv szükségeltetik. ez amúgy is kell. mondjuk ki kell jelölni a városban a zöld területeket. ahol majd megépülhetnek az olimpiai létesítmények, a stadionok. nem kell megépíteni, elég csinálni néhány közparkot, aminek a helyén stadion épül ha lesz olimpia, amit aztán nyilván vissza kell bontani. a jegyárakat majdan úgy kell megállapítani, hogy a bevétel az építés és a bontás költségeit fedezze. ha adottak a zöld területek helye, akkor ezeket össze kell kötni tömegközlekedési útvonalakkal. nyilván az emberek nem autóval akarnak menni a parkba, stadionba, hanem tömegközlekedve. most ezen vonalak mentén elvi építési engedély adható szállodákra, irodaházakra. nem lehet azzal érvelni, hogy ne építkezzenek, mert már így is kevés a zöld terület, mert arról van szó, hogy lesz zöld terület, és lesz magas ház is. nyilván újra kell gondolni, hogy megéri-e fúrni alagutat, vagy legyen inkább földfelszíni vasút. ezt nyilván át kell gondolni. és valószínűleg az utóbbit éri meg inkább. most akkor parkokat közmunkások is tudnak építeni, munkanélküli meg van elég, a magas házakat meg a piac építi, az hozza a pénzt, nem viszi. a fővárost az elővárosokkal összekötő városi vasútak olcsóbbak, mint a metró, ráadásul gyorsan meg is térülnek, ha a vonalak mentén épülnek a magas házakat lehet építeni, és 10-20-30-50-80e embert befogadó településeket kötnek össze hasonló embertömeg befogadására alkalmas közparkokkal. most ezek az munkálatok (majdnem mind mehet piaci alapon) teremtenek egy csomó munkahelyet. csak ezeket az embereket el kell szállásolni. építeni kell egy falut. (ebből lehet a majdani olimpiai falu.) most lehet mondani, hogy nehogy már a főváros környékén építsünk egy falut, ez ugye egy csomó bérlakást, ideiglenesen fel lehet jönni vidékről, ahová ki lehet menni rakni egyeseket a belvárosból. ahol el lehet helyezni a hajléktalant. és ugye a faluban élők munkát kapnak. így a falu önfenntartóvá válhat. közben felszabadul egy csomó belvárosi utca, ingatlan. valaki mondja már meg ez a gondolatmenet hol hibádzik?
A példákban szereplő projektek altuálpolitikai okokból nem valósultak meg, nem valami általános magyar léhaságból. Ha nemzetközi kötelezettség van a politikai elit nyakán, aligha fog pártpolitikai acsarkodásból keresztbe tenni az olimpia-projektnek. Kerületek-főváros jogviszonyát rendezni kell. Alkotmányosság próbáját kiálló módon korlátozni kell az építkezések peres úton való késleltethetőségét.

Szállingóznak hírek arról, mint próbálja a kínai kormány átnevelni az érdekes szokásokkal "dicsekvő" pekingi lakosságot. Hol vagyunk mi hozzájuk képest... demokratikus ország is vagyunk, ráadásul közelebb a Nyugathoz. A közvéleménykutatások idegengyűlöltet kimotató eredménye tiszta elméleti, nem gyakrolati jelenség: a valóságban a csökkenés ellenére még mindig fontos turisztikai célpont vagyunk. A csökkenés meg, mondanom sem kell, mennyire mélyen gyökerező folyamtoknak tudható be... Hja, persze, nem leszünk Afganisztán mindjárt?

Pénzbe kerül, amihez, mint minden vállalkozáshoz, hitelt kell felvenni. Arra az infrastruktúrára, ami az olimpia miatt kiépül, nagyrészt amúgy is szükség van. Úgy kell megtervezni a projektet, hogy a beruházások többsége hasznosítható legyen a rendezvény után is. Fejenként egy milka hitel? Jujj, kádári rettenet! Fujj, vesszen a kapitalizmus! Nincs olyan hitel, ami, ha beruházásra megy (nem nyugdíjra, esztelen béremelésre), ne érné meg.

Csak lélekteni akadálya van egy olimpiarendezésnek. Fel lehet gyógyulni hozzá. Most reform van, zavargások vannak, mindenki úgy érzi, mi vagyunk a világ legszarabb országa. Mondom, majd kigyógyulunk belőle.
Árpád, én is erre próbáltam célozni, csak most a te haverjaid nyomatják az olimpiát, és érdekes módon most nincs "OV-nek nincs ki mind az 5kereke".
CSak szólok.
Szóval sajnos egyet kell értenem teedubya-val. Olimpia egy nagy átb.szás, a bennem lévő csurkapistabácsi még nem látja át, ki mit akar ezzel... ;)
Dear Árpád,

blogod még mindig felhőtlen örömök forrása számomra. Pihenés céljából az elmúlt 3-4 órát a thinkexist.com-on legeltettem a szellemem, ahol - úgymond - híres emberek mondásai vannak helyre kis csokorba kötve. (Az előző bejegyzésed záróakkordjával, hogyaszongya "Végül felvillan a szegény pici párt előtt álló újabb akadály: ha odacsődül is az összes briliáns elme, és együtt megálmodják a normális jobboldal programját - akkor annak a csodának az lesz a vége, hogy a program igen hasonlítani fog arra, amit most csinál az úgynevezett Szocialista Párt." már te is megérnél egy bejegyzést.) Ezen kis egy(két-három)sorosok ugyan nem feltétlenül bölcsek, mindenesetre mélységes emberismeretről tesznek tanúbizonyságot. Itt van például az első:

"Micsoda szerencséje van a vezetőknek, hogy a tömegeknek nincsenek gondolataik!"
(szerzője a múlt század első igazi politikai médiasztárja, akinek mellesleg érdekes párhuzamai vannak TWÁ-val és a mi Viktorunkkal is: előbbivel együtt vonzódik a piros-fehér-fekete "ornamentikához", utóbbival pedig kisértetiesen hasonló eljárásokat alkalmazott politikai pályája első szakaszában.)
Először ezt nem tudtam igazán hova tenni - de elég elolvasni bármilyen szösszenetedre érkező hozzászólásoknak mondjuk a felét, és akkor már rögtön helytállónak is tűnik a megfigyelés. A konci médiában sulykolt frázisok érvként való felhozása bárminemű párbeszédben ugyanis kétségkívül az önálló gondolatok teljes hiányára vall. Kéne már ezeknek is egy jó kis Goebbels doki, mert ezekkel a szánalmas Rosenbergekkel és a XXI. századi mítoszaikkal sehova sem jutnak, vazze! (Addig meg esetleg lehet gyűjteni alapanyagot a thinkdoesntexist.com-ra)

Még ha rohadtul nem is ez a szándékod egy-egy szösszeneteddel, a hozzászólások előbb-utóbb felveszik a jelenleg trendi bipoláris (szkeptikus vs. Orbánista) hangnemet, hoztam neked faliszőttesnek egy idézetet Mark Twaintől:

"Hazafi az, aki a hazája érdekében cselekszik. És támogatja annak kormányát - amikor az megérdemli."

Szerintem rögtön ki is lógaszthatod egy szögre, valahova a "For a better Magyarland" alá. Nem arra gondolok, hogy neked lenne szükséged erre - az ilyen kis frappáns háziáldásokat nem maguknak akasztják ki a Mari nénik a tűzhely fölé, hanem az arra tévedők szellemi épülésére, ugyebár.

Ha pedig már ilyen kis önjelölt lakberendezőként kezdtem el ténykedni kicsiny háztájidban, akkor rögtön folytatnám is a teljes rebuildet azzal, hogy azonnal gyomláltasd ki ebből a csendőrpertus editorból ezt a "Szólj hozzá" direktívát. Ilyeneket ne mondjál, vazze, mert felbátorodik, és tényleg hozzá is fog! Jelenleg ez az egyetlen felszólító módú magyar mondat, amit kis hazánkban mindenki késlekedés nélkül végrehajt - bármely más esetben azonnal a személyiségi jogaira kezd el hivatkozni, függetlenül attól, hogy a felszólítás mire is vonatkozik. (pl.: Menj odébb, jön a tuja!) Ide valami összetettebb gondolkodást igénylő dolog lenne a megfelelő, javaslom is Abraham Lincolntól ezt:

"Jobb csendben maradni és hülyének látszani, mint megszólalni és eloszlatni a kételyeket."

Ha a polgár érti, akkor az már jó. Ha nem érti, akkor is jó, mert ettől azért egy kicsit megszeppen, és nem kezd el rögtön hülyeségeket kurjongatni az éterbe. (éter2-be, bocs)

Ha meg aztán frankón meg akarod előzni a korodat (web3), akkor iratsz gyorsan egy botot, amelyik minden új felhasználói hozzászólás elé beszúr egy Marcus Aureliust:

"Minden tény csak a te agyadban születik. Minden vélemény csak egyetlen perspektíva."





Ehhez csak annyit,hogy mindent(!) lehet jol,es mindent lehet szarul megcsinalni.
Nalunk az 1iknek nagy hagyomanyai vannak.
da2: talán rá is mászok ere az olimpiára holnap v vmikor.
hogy ki mit akar? hát a BOM, az részben bármilyen nagy projektben érdekelt tőkések, részben meg magamutogató izébigyók gyűjtőhelye.

Peiper, Joachim: (ugye, az a piros-fehér-fekete nem néz ki rosszul, "ornamentika" nélkül se.) talán kicseréltetem a szólj hozzá linket egy "nem muszáj beleugatni" linkre. ez nem rossz ötlet.
Igaz, nálunk a biliben is több vihar van, mint a Balatonon.Athén kivétel volt, de ma kis szegény ország valóban csak nagyokat élmodhat.Akicsik még a 16 csapatos foci EB-t is közösen rendezik, ld.a koldusszegény Svaájc is megelégszik a közös rendezéssel.H a skót javallat szerint felemelik 24-re a résztvevők számát, meglehet a foci EB-nek is lőttek.Öttusában sem lenne gond, mert rendeztünk már sikeres VB-t.Vegyük már észre, itt szó sincs már sportról.Mindent a pénz irányít, a nemz.szövetségek kihízott, ráksalátás korrupt sportdiplomatái, vezetői,mint az állatokat tenyésztik a versenyzőket, és ha jól keresnek is, a nagy pénz nem hozzájuk vándorol.Doppingon is-ld.atlétika,súlyemelés-csak a csórókkal mernek packázni.Nézzétek meg a 100 m-es síkfutás mezőnyét archív felvételeken mondjuk 1972-ben és ma.Úgy néznek ki, mint a testépítők.Ilyen izomzathoz napi 6-8 óra kondizás lenne szükséges.Akkor mikor fut?Ben Johnsont is csak azért butatták meg, mert nem amerikai volt.po.Az USA 2000-ben doppingolt 4x100-as váltójának kokszos tagjának négy év múlva sem kellett visszadni az aranyérmét.Jó, lebukott Montgomery, Marion Johnes, de előbb súlylökő férje, mert ugye nem együtt vacsiztak.Tudomásul kell/?/ vennünk csak az emberfeletti eredmények töltik meg a stadionokat.Az előbbieket sem BV-n vagy oimpián buktatták meg.Kínából ember legyen a talpán más nemzetből, aki aranyat hoz el, bármilyen sportágban.Ezt hivatalosan be is jelentették.Volt már földből kinőtt világbajnok női kajaknégyesük, minden előzmény nélkül, holott a meghonosodás után minden sportágba min.20 év kell az adott sportkultúra meghonosításához.Félek,Kovács Kati meg Natasa is csak a kínaiak hátát fogja nézni.Teknősbéka levest esznek-modják, holott köztudott,hogy megvették a volt NDK egész kokszstábját.Nálunk ez is pénzkérdés.Annus is Fazekas is a kőkorszaki kokszmódszerek miatt bukott le.Kellett az arany Murofusinak, a japánnak, mert ő nem doppingolt, bizto a sok szusitól, szakétól, meg rizspálinkától erősödött meg.Alekna a lett diszloszvető meg sok halat evett.Ma már agénsebészet arra is képes,hogy egy végső formát elért 180 cm. magas emberre 10 centit rárakjanak.Ian Thorpe ausztrál úszóbajnoknak 15 évesen már 54-es lába volt, és két péklapátnyi tenyere.Ezt sohsem mutatják ki.Ez ugyanolyan hajsza, mint ahogy törvényszrűen, a rendőrség indig lépéshátrányban van a bűnözővelszemben, a dopingellenőrök pedig az orvosokkal, biológusokkal szemben.Kínait Kínában senki sem fog lebuktatni.Paródia, ha megnézzük a magyar súlyemelők ob.eredményeit.40 éve is többet emeltek náluk.Hiába, gyengül a magyar.A külföldi eredményeken ez meg sem látszik.Na ja, Athén után csak nekünk kellett beszarni?Tehát a versenyzők felkészítésére-mert ma már mindenki doppingol-sincs pénz, nem hogy olimpiára.Az ötleteitek jók, már ami a sportlétesítmények későbbi hasznosítását illeti.Nálunk nincs sportkultúra.A konditerembe, ahová most járok, de az előzőekben sem, a fogyasztó lányokat kivéve, 40 alattit csak elvétve látsz.Rálátok az iskolai tornateremre.A lányok kövére, a fiúk vagy kövérek, vagy soványak.A fele át sincs öltözve-"beteg"a többiek alig-alig mozognak.Az órák néhány bukfencből, meg laza kocogásból állnak.A labdajátékokhoz szinte senkinek sincs érzéke.Ennyit azokról, akik majd a létesítményekben sportolni fognak.Amikor srác voltam-jó régen- avárosmajorban sorba kellett állni a focipályákért.Ma egy lélek sem játszik ott,csak a kutyák.Itt is van a magyar foci elásva.A legtöbb egykor híres nagypálya helyén pláza, vagy benzinkút áll/pl.Erdért,Taurus,BEAC stb/Egyetemi sport?Mi az?A volt Jugoszláviában több tízezren vizilabdáznak.Csoda, hogy minden korosztályos szinten és most már felnőttben is vernek minket a szerbek?Most jól kidühöngtem magam.Sziasztok, szép álmokat.
df: "Még egy félbehagyott Olimpiai Stadion hiányzik a folyton nagyokat álmodó lúzerország imázsához."

denever: "a tuskeshatu uszocsarnok orok mementoja a bp-i expo projekt csufos buktajanak. de legalabb hoztuk a 74-es (?) muncheni szinvonalat, es spielberg ba tudott forgatni."

mondom sokadszor. a kandidálás nem azt jelenti, hogy most neki kell kezdeni építeni egy rakás stadiont. hanem azt, hogy budapest alkalmassá váljon egy nagyobb világesemény, mondjuk egy olimpia megrendezésére. hogyan lehetne budapest világváros. egyébként a kérdés az, hogy budapest lesz-e a régióközpont. a földrajzi adottságokon kívül most semmi nem szól mellette.

a rendezés elnyeréséig egyetlen olyan létesítményt sem kell megépítni, amit kizárólag az olimpia igényelne. azt a játékokra kell megépíteni. nem előre. a létesítmények a kandidálás során amúgy is elavulnának. jó nem árt ha van egy stadionod. de hát amúgy sem árt. abba senki nem rokkan bele. a helyszíneket ki kell jelölni persze. a létesítmények között létezni kell tömegközlekedési útvonalaknak. ezek lehetnek villamos (városi vasút) vonalak. nem feltétlen kell alagút. ráadáasul az veszélyes. annyi kell, hogy legyen ott sín. nem kell előre megvenni az összes szerelvényt. minek. hogy ott álljon a remízben. egy szándéknyilatkozatra van csak szükség, hogy a vasutat arra a két hétre az olimpia helyszínére koncentráljuk. meg mondjuk be kell mutatni, hogy ezek a járművek alkalmasak nagyobb embertömeg elszállítására. közparkokban rendezni kell koncerteket. nem kell stadion. ha van az se baj. azt kell bemutatni ott a sok ember be tud jönni az elővárosokból és haza tud menni. de olimpia nélkül is pontosan erre van szükség.

és lehet azt mondani, ja vigyük fel két hétre minden vonatot pestre. és a vidékkel mi lesz. a vidékkel is lehet törődni persze. a cél nyilván az, hogy a túristát a játékok után vidékre elvigyük. például azt mondjuk, ha megőrzi a jegyét elmehet vele hajdúszoboszlóra és beülhet a gyógyvízbe, és onnan elmehet a debreceni virágkarneválra. elviszi a vasút. ingyen. ez nekünk sokba nem kerül. mert ugye a vonatnak majdnem mindegy, hogy hányan utaznak rajta, a gyógyvíz az ott van, annak majdnem mindegy hogy hányan ülnek benne, az utcának mindegy, hogy hányan állnak rajta. de a vidéki városoknak nem mindegy. mondjuk a debreceni virágkarnevált 200-300e ember nézi meg, csak az a baj, hogy mindig ugyanazok. a környező településről bemennek az emberek, mert egész évben ez az egyetlen tömegrendezvény. megisznak egy sört aztán hazamennek. szóval csak azt akarom ezzel mondani, hogy a kandidálás a vidéknek is segít. mert be lehet mutatni a vidéki városokat is. mondjuk debrecent, aki az elmúlt években tornász vb-t, kézilabda vb-t, b csoportos jégkorong vb-t, ifjúsági atlétikai vb-t rendezett és most fedett pályás úszó eb-t fog rendezni. a nagyerdőt, ahol végtelen lehetőségek vannak egy olimpiai edzőközpont létrehozására. nyilván a városnak van történelme, hagyománya, kultúrája, és ezt a kandidálás során be lehet mutatni. illetve a világversenyeken az olimpiát lehet népszerűsíteni. és az összes persze az vidéki várossal ugyanezt meg lehet tenni a legutolsó faluval bezárólag. nem koptatom tovább a billentyűzetet.
Naja ezt én is látom...de ezek a nagytőkések _tényleg_ hisznek benne, h 1.megkapjuk 2. meg is csináljuk?

és sztem inkább egyszerűen a pályázatés hatástanulmányíró lobby bulija.
Sztem mondják azt Demyszkynek, h nyertünk, és most őrült módon elő kell készíteni Bp-t a nagy eseményre.
Az utóbbi olimpiás hozzászólásokat se nagyon értem, srácok. Miért ez a szkepszis? Nem látjátok az egésznek a bájosan humoros oldalát? Mint például amikor az "Erik, a viking"-ben a süllyedő sziget csúcsán üldögélő atlantisziak úgy próbálják elejét venni a végleges pusztulásnak, hogy bebeszélik maguknak, hogy a sziget nem is süllyed. Gondolom az egész onnan indulhatott ki, hogy valamilyen igen okos személy velem együtt megnézte a Spectrumon az ismeretterjesztő filmet a Sidneyben rendezett olimpiáról, ahol elhangzott valami ilyesmi, hogy "ugyan az olimpia ott és akkor hatalmas ráfizetés volt a város számára, ámde középtávon már óriási hasznot hozott, lévén a felhúzott infrastruktúra (utak, csatornák, középületek, 40-50e lakás, stadionok stb.) megmaradtak". Hoppá, gondolta okoska, ebben lehet valami. A gond csak az ezzel, hogy - lévén ott nem egy éppen összedőlő gazdaságnak kellett ezt kiviteleznie - Ausztráliában ez működött is. Itt fog? Vazze, egy lyukat nem tudunk a földbe fúrni (4-es metró), nemhogy egy olimpiát megrendezni!
Az persze fontos elvi kérdés, hogy kandidáljunk-e, vagy sem. Részemről én olyan feladatokra szoktam "kandidálni", amelyeket talán végre is tudok hajtani. Ilyesfajta morális gátlásokkal politikusaink persze nem hagyják magukat megbéklyózni, szóval akár kandidálhatunk is! (Üzentünk mi már hadat az Egyesült Államoknak is!) A várható végeredményt tekintve a legjobb lesz, ha a jeles esemény közvetítése a Kandi kamerából kandikál majd ki. Ha meg jól kiszopatnak bennünket a köcsögök, és véletlenül mi nyerjük a megrendezés jogát, akkor sem kerül egy ruppóba sem a dolog (úgyis elmegy az összes pénz a népszavazásokra, hogy kandidáljunk-e a Plutóra és a Jupiter túloldalára is), mert majd megmagyarázzuk: mi rendezzük az első retro-olimpiát, amelyen merő hagyománytiszteletből a 2500 évvel ezelőtti állapotokat fogjuk rekonstruálni. Az ide látogató pármillió sportolót, újságírót és turistát leparkoljuk az Alföldön, úgymond "Hellász kék ege alatt", bio-élelmezésükről pedig majd gondoskodik az arra legelésző Ió, a tehén. (Őt esetleg leönthetjük egy vödör lila festékkel is, hátha be lehet húzni a Milkát szponzornak.) Urbánus elhelyezésre vágyóknak a Diogenész Travel biztosít négycsillagos wellness-hordókat. A többi meg majdcsak lesz valahogy.

Szerintem kandidáljunk, vazze!
Még egyszer ideírom: Pekingben 60 milliárd dollárt (= 12 ezer milliárd Ft-ot, az éves teljes hazai GDP felét!) költötték el infrastrukturális beruházásokra és a hiányzó létesítmények pótlására.

És itt vége is a dolognak, mert jelen pillanatban ott tartunk, hogy egy hülye metrót nem tudunk 20 év alatt felépíteni EU-támogatás nélkül. Hitelt meg nem ad az EU, főleg ilyen nagyságrendben nem (majd ha hülyék lennének... ha van lóvéjuk rá, inkább megcsinálják ők az olimpiát).

Egyébként azt sem értem, hogy miért gondoljuk azt, hogy az EU Budapesten akar metrót építeni. Miért állna ez érdekükben?

Bajnaiék nem hiszem hogy olyan hülyék, hogy ezt ne látnák át. Vasúti gerinchálózat az kell (mert kereskedni kell), azt támogatni is fogja az EU. Autópálya az országhatárig -- határeset. (Az ukránok, szerbek inkább maradjanak otthon... :-)) Na de bp-i metró? Ki nem szarja le? Ha mi osztogatnánk a pénzt, érdekelne bennünket, hogy Szófiában van-e metró?

Ettől a Feri gyerektől nem szabadultok majd meg, mint Viktortól. Mondjuk, ha választanom kellene köztük, nagy szarvban lennék. Mindegy no, szeressétek Ódor Emiliát, mert Feri marad!Forever! A diliházatokat meg eladják? Frankó kis szálló lesz belőle, aztán a Feritől majd visszabérlitek. A Fecónak azért találjatok ki valami zárt helyet, mert később már nem lesz tanácsos utcára engedni. Na ne őt féltsétek, hanem a járókelőiteket. Viki meg elszavazgattat, mi a fenét tudna csinálni.
Árpi! Igazad van, csak itt mindenkinek igaza van. Ezzel már nem lehet semmire jutni. Ja, vigyázzatok magatokra otthon! Jóságos Ferenc imádja a szemteleneket, ezért lövetni fog.
da2:

Demszkynek nem szabad szolni, mert kitol belole a mult szazadi kozlekedesmernok - 100 vasutat, ezeret, stb. - es epit antianyaghajtomuves raketametrot a gellert terrol a parlamentig 15 megalloval.

egyebkent vki nagyon jol megfogta a lenyehet: a sok ember elovarosbol behurcolasa egy szukseglete az olimpianak, es allando szukseglete a mindennapjainknak.

nos, a kivalo liberalis gozgepnek annyira futotta az m4 melle, hogy a multkor versenyzett a Baumgartner Zsolttal, aki vmi renault twingoval ugrott neki a reggel 8-as rakoskeresztur-keleti kuldetesnek, mikozben ok bevonatoztak rakosligetrol. hat jol megvertek csorikamat. kozben a vonat azota is fel orankent jar, bar a menetido hivatalosan 21 perc.

szoval mocskos modon ragyurnak az elovarosi kozlekedesre.

adott esetben itt az esztergom-nyugati vonalon kozlekedo siemens desiro szerelveny, 1 oras kovetesi idovel. ez aztan p+r. park + rest an hour.
rettenetes.

ha igazi kozlekedesi anarchiat akarunk - vagy a vilag elott le akarjuk jaratni magunkat, mondjunk igent az olimpiara.

bar lehet, hogy az erkezo emberek meg az olimpia vegere se ernenek be a ferihegyrol.
Hupsz. Témaváltás volt?
Ez az olimpia jó topiknak tűnik.

Én abszolút szkeptikus vagyok. Pláne most, hogy a négyes metró ilyen ragyogóan áll. Szuper. Itt lakom Zuglóban nem messze a Bosnyák tértől, amelynek a rendbetételét állandóan a metróépítéshez kötik. Ha nem lesz metró, akkor városközpont sem lesz. Szóval, ha nálunk ilyen tempóban halad az építkezés, sőt az előkészítés, akkor képzelem mi lesz az olimpia kapcsán.
Arról nem is beszélve, hogy mi a fenét kezdünk majd azzal a sok világszinvonalú, nagy befogadóképességű sportlétesítménnyel. Alig van néhány sportesemény, amely képes lenne teltházat vonzani. A jelenlegi sportintézmények sincsenek kihasználva. Állítólag az új Papp L. sportaréna is veszteséges. Minek még több?

Ja, és úgy mellesleg a görögök majdnem belebuktak anyagilag. Náluk is komoly költségvetési deficitet okozott az olimpia. Azaz pont mire sikerülne a jelen gazdasági válságból kikecmeregnünk, addigra másszunk bele egy újabba. Elképesztő, hogy a politikus-nagytőkés réteg micsoda tempóban költi a még meg sem termelt pénzt. Inkább a gazdaságba fektetnék a pénzüket! Én speciel sokkal büszkébb lennék a hazámra, ha egy virágzó, anyagi és szociális szempontból is biztonságos, "menő" ország lenne. Az olimpia csak egy hónapig tart. És utána?
Nekem például semmivel sincs jobb véleményem Görögo.-ról, Spanyolo-ról vagy bármely országról csak azért, mert olimpiát rendezett.

Szerintem itt megint állami pénzeknek nagy lenyúlása van kilátásban, ezért nyomul rá jobb és baloldali tőkeérdekeltség egyaránt.
DF:

eu (nem) tamogat m4. ha tamogatna, a szerzodesek szerint is euroban fizetne. a hajdani 70-80%, az 340mrd HUF (aka GigaHUF) 70-80%-a volt. es bizon 269HUF/EUR arfolyamon.

per pillanat ez -20 Ft/EUR bukta. tehat nem elegendo, hogy a 340Mrd es az 500Mrd kozotti apro 160Mrd-t ki kell vhonnan kohogni - erre a zseni kozlekedesmernok-driven bp orkormanyzat mar kiotolte, hogy akar piaci kamatozasu kolcson is jo lenne - hanem az arfolyamdifibol adodo majd 20Mrd is kopog majd a bukszaban.

ennek fenyeben en el tudok am kepzelni egy jol idozitett negativ korrekciot a "tultertekelt forint" visszahozasa erdekeben. 20mrd az nem keves zs. persze ez mind gonosz osszeeskuveselmelet. ezek az arany emberek sose tolnanak ki az allampolgarokkal.
szerintem meg arról van szó árpád, hogy szeretünk mindenbe belepisálni.

attól nem kell ám félni, hogy ha kandidálunk, akkor annyi pénz lesz hirtelen, hogy azt demján, csányi meg széles mind ellopják. mert pénz egy fillérrel sem lesz több.

ha budapest alkalmassá kíván válni egy világesemény megrendezésére, akkor az infrastruktúrát fejleszteni kell, és ezt döntően magánberuházásokból kell megtenni. ha nem akar rendezni, akkor is magánberuházások kellenek. csak utóbbi esetben nem lesz befektető. mert annak mondani kell valamit, hogy miért jöjjön ide. és most kb. azt lehet mondani, itt a pénzt el lehet lopni és majd felezünk.

a kandidálás pl. arra jó, hogy el lehet mondani 1) a befektetések össze vannak hangolva. a fejlesztések ütemezettek. mondjuk középtávra lehet tervezni. 2) van egy nagy projekt, ami csak egy keret, ebben lehet gondolkodni. ez a keret lehet jogi keret is, az infrastrukturális beruházásokhoz lehet keretszerződést. ez része lehet a kandidálásnak. hogy kérem ezen az útvonalon lehet építeni magas házakat, máshol meg nem lehet. és ez el van döntve. mert nyilván a helyszíneket összekötő útvonalakon lehet, ott lesz tömegközlekedés, oda érdemes építeni a szállodát, meg az irodaházakat. 3) az emberek motíváltak van valami jövőképük. 4) a beruházásokhoz rendelkezésre áll a munkaerő. a majdani olimpiai falu képes a munkaerőt mobilizálni. a falu létrehozása is egy remek befektetés. nem feltétlen kell állami pénzből megépülni, mert hát a fejlesztések során ki lehet adni, ha lesz olimpia, akkor megint ki lehet adni, utána megint el lehet adni. a magyar lakáspiacon alig van bérlakás. de kandidálás nélkül a kutya nem jön ide bérlakást építeni, mert ha megkérdezik, hogy kinek, minek építse, akkor nem tudunk rá felelni. 5) a költségvetés a beruházásokhoz csak rendkívül csekély mértékben tud hozzájárulni.

budapest meg már most is be van zárkózva, mert attól, hogy itt van pákó meg dzsánni, attól egy város nem világváros. lassan azt gondolom, hogy építsünk valamelyik hegyre egy nagy turul madarat és hívjuk ide az összes bálványimádó nácit. hogy ennek a városnak legyen valami karaktere. mert ha egy műanyag tehenet belenyomunk a betonba az nagyon kevés. annál már többet ér egy aszfaltrajzverseny is.
És ezt a kandicáció dolgot sem értem.
Ez már önmagában több száz millába kerülne, hiszen nyilván hitelesnek kellene lennie, hogy egyáltalán szóba álljanak velünk. A kormányközeli (akár maszop, akár fityesz) tervezőirodák, gazdasági szakemberek persze nyilván szép kis summát zsebelnének be "szakértőként". Ennyi pénzből már egész pofás kis reklámhadjáratot is lehetne szponzorálni.

Ez az ország egyszerűen verhetetlen hülyeségek túlfinanszírozásában. Például valaki árulja már el nekem, mi került 400 millióba azon az elcseszett homokórán? Ennyi pénzből már 20-30 lakásos társasházat lehetne építeni, tervezéssel, lifttel, kazánnal, stb. együtt.
Játsszunk ilyet: Budapesti Olimpia 2021. (álhírek)

"A befolyásos amerikai televíziók nyomására a Szervezőbizottság ma azt a döntést hozta, hogy a legnézettebb versenyek magyar idő szerint éjfél és reggel hat között kerüljenek megrendezésre."

"Ma délelőtt tíz órakor a miniszterelnök ünnepélyes keretek között átadta a kétszer négy sávos Strabag sugárutat, ami a városközpontot köti össze az új Trigránit Arénával."





"És itt vége is a dolognak, mert jelen pillanatban ott tartunk, hogy egy hülye metrót nem tudunk 20 év alatt felépíteni EU-támogatás nélkül."

bakker, ki mondta, hogy az olimpiához feltétlen fúrni kell alagutat. ez valami axióma, vagy ezt levezettétek valamiből. eleve nem jó a metró, mert mondjuk tűz meg terrorveszély.

olimpia: nagy ledózerolt területek, rajta fű, ott fog épülni stadion, ha nyerünk, addig csak kicsi színpad. ezek a területek össze lenni kötve sínek, amiken megy villamos. és ez a vasút megy az elővárosokig. meg épülni egy falu, amibe lakhatnak munkások. a sínek mentén épülnek a magas házak és ott is dolgoznak emberek.

az iskolák egy részét kell bezárni, mert építeni kell mindegyikhez uszodát, meg sportpályát, szálláshelyet, éttermet. úgy, mint amerikában a főiskola. ez kell paralimpiai versenyek. meg olimpiai edzőközpont amikor nincs iskola. meg diákolimpia, meg sportolnak.

aztán az egésznek csinálni hírverés, meg akkor keresni ki építi meg falu meg magas ház. ami befektetőt nem érdekli az nagy park, ahhoz kellenek közmunkaprogramok. nem érdekes az iskolai uszoda, meg a tornaterem, arra kérni eu támogatás.
Oké dark future, játszunk!

"A kormánynak végre sikerült vevőt találnia az évtizedek óta kihasználatlanul, veszteségesen működő, százezer ember befogadására alkalmas sportpályára. A vételár a befektetett (állami) tőke egy tizedét sem éri el, de az állam így is jól jár, mert a fenntartási költségek megtakarításával évi x milliárdot spórolhat, az amúgy is súlyos deficittel terhelt költségvetés."

"Ma hajnalban tűz ütött ki az egyik, az olimpiára épített, de azóta üresen álló sportcsarnokban. A tűz oka a selejtes, olcsó berendezések, elektromos vezetékek, melyeket pénz hiányában a minisztérium (v. helyi önkormányzat) nem tudott megfelelően karban tartani."
Budapesti Olimpia 2021. (álhírek)

"Ma kihírdették az új Duna-hídra kiírt közbeszerzési pályázat eredményét: a Budapesti Műszaki Főiskola és a Gyermelyi Tésztagyár Rt. konzorciuma 684 ponttal lett a nyertes (612 ponttal megelőzve a második helyezett Hídépítő Rt-t), a gazdaságossági szempontból optimális, világhírű technológiával készülő spagetti-hídjával (index.hu/tech/tudomany/hid7658/)."

kicsit érdekes étterem, abba csinálni kínai büfé.

meg akkor érdekes debrecen, mit csinálnak ott. ott van sok sportesemény. akkor érdekes, hogy ott virágokból csinálni nagy kocsik. kínaiak is szeretik virág. meg énekelnek kórusok, japán szereti kórusok. ott van a nagyerdő, benne van egy klinika. az érdekes. megvenni klinika csinálni magánklinika a pavilonokból, építeni állam másik kórház. régi kórházból csinálni lakópark. város ott van mellett gyógyvíz. hajdúszoboszló. érdekes ez megint. ott van hortobágy. ott lenni lovasversenyek. megnézni balaton, vitorlásversenyek. megnézni többi város, miért érdekes.
"A 2021-es olimpia érdeklősés hiányában elmarad. Az embereket már nem érdekli a tudomány legújabb vívmányaival feltuningolt, ufoszerű versenyzők; akik amúgy is vagy kínaiak, vagy amerikaiak.
Részvétünket fejezzük ki Budapestnek és a magyaroknak a potyára befektetett százmilliárdokért. Szegény lúzerek!"
ncsz "Csak lélekteni akadálya van egy olimpiarendezésnek. Fel lehet gyógyulni hozzá. Most reform van, zavargások vannak, mindenki úgy érzi, mi vagyunk a világ legszarabb országa. Mondom, majd kigyógyulunk belőle."

nyilván egy berlini olimpiának van itt esélye. nem is ezzel a van a baj. hanem, hogy mondjuk bejelentkezik prága, meg pozsony, meg varsó. és azt mondják mi szeretnénk rendezni egy nagyobb világeseményt. budapest meg azt mondja: mink meg nem szeretnénk. az brutál szar lenne ennek az országnak.

2016-ra olyan városok kandidálnak,
Baku,
Santiago de Chile,
Havanna,
Prága,
Hamburg,
Lipcse,
Nairobi,
Amszterdam,
Rotterdam,
Varsó,
Liszabon,
Doha,
Durban, (Dél-Afrika),
Dubai.

ez a lista érzékelteti, hogy jelentkezni egyáltalán nem ciki. és ők 2016-os kandidálók.
a kiválasztásról:

HOST CITY ELECTION PROCEDURE
This procedure has consisted of two phases:

Phase 1: Applicant Cities
Applicant Cities must answer a questionnaire. After studying their replies, the IOC decides which applicant cities will be accepted as candidate cities and can continue with the procedure.

Phase 2: Candidate Cities
The candidate cities must produce a candidature file in line with the instructions given by the IOC. After each file is analysed and the IOC Evaluation Commission produces its report, the IOC Executive Board draws up a final list of candidate cities to be submitted for a vote by the Session to elect the host city.

Unless there are exceptional circumstances, this election is held seven years before the Olympic Games. The host city election takes place in a country which does not have a candidate city for the Games in question.
"mindenki úgy érzi, mi vagyunk a világ legszarabb országa"

Ez így túlzás.

EU-n belül az egyik legszarabb. Ez meg így is van. Nem csak gazdaságilag és a mentalitásunk miatt, hanem azért is, mert mindent túl komolyan veszünk és még röhögni sem tudunk magunkon meg a saját hülyeségünkön.

A legvidámabb barakkból két évtized alatt egy elkúrt, agresszív, gyűlölködő Luzerland lettünk.

Kutacs: jelentkezni valóban nem ciki, csak drága. A kandidáló országok listája meglehetősen vegyes. Mondjuk Kuba meg Kenya egyetlen problémája bizonyára csakis egy olimpia hiánya, mi másra is költhetnék a pénzt?

Ja, és több ezer város, sőt világváros meg nem pályázik. Azok akkor mind cikisek? Minden ország, város maga dönthet, hogy akar vagy nem. Én egy percig sem vonom kétségbe, hogy Mo. képes lenne elméletileg megcsinálni. A hiba mindig a kivitelezés, a gyakorlat. Ebben az országban olyan mértékű a korrupció, a nyerészkedésvágy (az állami pénzekből), hogy egyszerűen az ember már nem hisz semmilyen "nemes eszmében". A "tuti gazdasági haszon" is sokszor csődöt mondott már. Pl. az autópályák sem hozták az elvárt gazdasági fellendülést. Az ember már egyszerűen nem hisz ezeknek.
És igenis, ha már kikecmeregtünk a gazdasági trutyiból, akkor lehetne egy kicsit lazítani a nadrágszíjon.
Budapestnek az olimpián kívül számtalan jobbnál jobb lehetősége lenne a "kiugrásra", mely lehetőségek a töredékébe sem kerülnének az olimpia költségeinek.
Oké kutacs. Megvan a megoldás: tartsuk mi azt a szavazást, amelyen kiválasztják a nyertes országot. Akkor is ránk figyelne az egész világ, és megúsznánk néhány tíz milkával. Erre pályázhatnánk.
:-)))))
"Bajnaiék nem hiszem hogy olyan hülyék, hogy ezt ne látnák át. Vasúti gerinchálózat az kell (mert kereskedni kell), azt támogatni is fogja az EU. Autópálya az országhatárig -- határeset. (Az ukránok, szerbek inkább maradjanak otthon... :-)) Na de bp-i metró? Ki nem szarja le? Ha mi osztogatnánk a pénzt, érdekelne bennünket, hogy Szófiában van-e metró?"

ha bp az elkövetkező években infrastruktúrát akar fejleszteni, akkor azt elsőrorban magánberuházásokból kell megtennie. az államnak nem lesz erre pénze (lásd konvergencia program), az unió meg legfeljebb csepegtetni fogja a lét (lásd metróberuházás).

majd itt árpád megírja, mekkora pénzlenyúlás van itt készülőben. csak ház az a baj, hogy nincsen itt semmiféle pénz, de mobilizálható munkerő sincsen. átfogó rendezési terv szintén nincs. és ugye miért is legyen? a kandidálás nyilván azt a célt szolgálná, hogy kényszerítse az elitet a változásra.
"Budapestnek az olimpián kívül számtalan jobbnál jobb lehetősége lenne a "kiugrásra", mely lehetőségek a töredékébe sem kerülnének az olimpia költségeinek."

na mondj egyet. aszfaltrajzverseny?
kutacs_ 2007.03.12. 02:15:32

"na mondj egyet. aszfaltrajzverseny? "

Látod ez itt a probléma. Mindenáron valami világraszóló, írtózatosnagy rendezvényre van szükség?

Lehetnénk:
--regionális kulturális központ: széles skálán, minden művészeti ág képviseletével, különleges hangulatú belváros kialakításával, ami tömegesen vonzaná az európai, távolkeleti középosztályt;
--pénzügyi, gazdasági központ: márcsak a geopolitikai helyzetünknél fogva is. Ezzel ugyanúgy befuthatunk, mint Zürich vagy Frankfurt.
--konferenciaturizmus: óriási biznisz és kapcsolható kulturális vagy egyéb turisztikai rendezvényekkel.
--gyógyturizmus; wellness, fitness stb. persze megfelelő színvonalú fürdőkkel, kórházakkal, orvosi rendelőkkel, szállodákkal.

Szóval sok kicsi beruházással, folyamatos fejlődéssel, fejlesztéssel, hosszabb távon sokkal jobban járnánk, mintha ilyen rövid idő alatt, ennyi sok lóvét gyilkolnánk bele egyetlen eseménybe.
A legtöbb infrastruktúrális beruházást pedig ezekhez is lehetne kapcsolni.
Hidd el jönének a népek, ha lenne miért és lenne hova.
Nem 1 Übercélra van szükség, ezt már írtam tegnap. Azzal mindig az a baj, hogy megköveteli mindenkitől, hogy szeresse. Engem például az olimpia mint látvány meg esemény totál hidegen hagy; ettől persze még legyen, de tőlem ne várja, hogy örüljek neki, és ne okozzon túl nagy felfordulást. Gondolom, ezzel nem vagyok egyedül. Distributed systemben kell megoldani azt hogy "értelmet adjunk" az országnak, nem szabad megpróbálni fókuszálni azt, amit úgyse lehet. Virágozzon Száz Virág. Ne egyetlen kibaszott tulipán.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.03.12. 02:58:17

"Virágozzon Száz Virág. Ne egyetlen kibaszott tulipán."

Ez az! Így szépen, tömören megfogalmazva a lényeg.
:))))
Pár éve (még Viktorék alatt) felvetettem a technikai olimpia (Technolimpia) megrendezésének ötletét, ha már mindenáron akarunk valamit csinálni... Egy-két újságíró megkeresett, megkérdezték a MOB-ot is, meg bejegyeztem a technolimpia.hu-t (biztos ami biztos :-)), aztán kb. ennyi, nem volt túl nagy visszhangja.

Pedig szerintem egy ilyen léptékű eseményben kellene gondolkodnunk: F1 pályánk van (autós, motoros gyorsasági versenyek), bp-i Duna-szakaszunk van (gyorsasági motorcsónak + légi akadályverseny), reptereink vannak, Tisza-tavunk van (jetski), rally-pályáink vannak. Ha jól meg lenne marketingelve (és jó időben rendeznék, leginkább az F1-verseny előtt vagy után), akár még nyereséges is lehetne. Kandidálnunk nem kéne (mert mi találtuk ki :-), túl sokba nem kerülne, nem lenne Bp-központú, rajta keresztül meg lehetne mutatni a fél országot. Hozadéka: épülhetne pár spéci pálya (pl. kvad-ososknak, motorosoknak), hogy a sok köcsög ne az erdőkben zúzzon ezerrel.

Hozzuk ide a Robot Warst, és csináljuk meg nagyban. BME, MTA, hazánkban állomásozó hitech cégek összerakhatják a magyar csapatot.
... és természetesen páratlan évben kellene megrendezni, hogy akkor is történjen valami.
RE: Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.03.12. 03:25:42

Ez se rossz...

Vagy: harcászati bemutatókkal egybekötött nemzetközi fegyverkiállítás és börze a Bakonyban + Fehérváron?

a robot warsban robotok verik egymást baltával, de ha lezárnánk egy nagy lőteret, ott egymásnak ereszthetnénk a most már itt-ott rendszerben álló éles harci robotokat is. rakétával, géppuskával. mechwarrior, battletech! persze távfelügyelet mellett, és szintén robotok csinálnák a tévéadást is. na az progresszív lenne :)
Igen ezek jól hangzanak. Én is valami ilyen egyedi, csak nálunk található eseményben látnék fantáziát.

A gond csak az, hogy nálunk a "nyugatmajmolás" a trendi. A legtöbb magyar vállalkozó, politikus csak abban lát fantáziát, amiben tulajdonképpen nincs semmi fantázia, mert egy már ezerszer lejátszott, tuti siker játszma.
Csak mi még ezeket is képesek vagyunk elcseszni.
Ja, miért ne lehetne valami military típusú olimpia akár. Indulhatnának a különböző országok katonái, rendőrei egyénileg és csapatban.

Lehet, hogy kevesebb lenne a valódi háború? (kis naiv)
jut eszembe, pénteken azt észleltem, hogy hat darab szürke helikopter száll el az otthonom fölött, kötelékben, katonaiak voltak, és nem Mi-24, de messze voltak, hogy azt mondjam egyenesen, Blackhawk. de gondolom megvolt az okuk, nem kell mindenbe beleütni az orunkat.
mnéziás Ajtony!1./A diliházat Mikla akarta eladni az izraelieknek, csak neki nem sikerült.Talán fél füllel halloták az O.V.által támogatott árpádsávosok meg a focihuligánok beszólásait.2./Fleto nem lövetett bele senkibe, az egyébként is csak éles fegyverrel leht.A gumilövedéket-amit a spanyolok két hete használtak-az angolok találták ki az írek ellen, hogy ne kelljen őket halomra lőni.Te nagyokos, az talán jobb lenne, ha gumibottal péppé vernék a fejüket.O.V.nem tud mit tenni?Veled mi történne, ha kivonulnál a melóhelyről, amikor a főnököd beszél?A seggén kéne maradnia és elmondani, mit kéne tenni.De ezt nem teszi, csak hülyeségeket beszél.Vissza az olimpiához: a kandidálni szándékozók közül kimaradt a Lakatlan szigetek,akik ellen még focistáinknak is lenne esélyük.Nem kell alagút, mert már van a Clark Ádám téren.A Moszkva teret is rendezik vagy 30 éve, pedig ott 1970-óta van metro.Ha mégis lesz olimpia, akkor javasolni kellene NOB-nak -a nézrttséget növelendő-néhány hagyományos sporták műsorra vételét, pl.malomkőhajítás, petrencerúd emellés,hátrafelé nyilazás, ugrás a várfalról egy törökkel,hajófúrás Pozsonynál,levelezés Mikes Kelemennel,befalazás/megint egy Kelemen/ hosszútáv úszás Rodostónál,rézágyúöntés,kockakődobálás, barikádépítés.Az olimpiai falu helyett Ófalu megnyitó a kőbányában,záró Tokaj hegyalján stb.
Paszternák! Nem kell lepeselni.Az Somának jobban megy körbehuggyozta A merikát.
elbeszélünk egymás mellett.

oké, ha sok kicsi célt akarsz, és ezeket sorban meg is akarod valósítani, akkor ahhoz kell mondjuk kell egy átfogó rendezési terv. ki kell jelölni a város zöldterületeit. ki kell jelölni a tömegközlekedési útvonalakat. ide kell hoznod munkaerőt, valahol ki kell jelölni egy területet ahol őket ideiglenesen elszállásolod.

kulturális világvárost akarsz, akkor szükség lesz olcsó szálláshelyekre. pénzügyi világvárost, akkor meg luxusszállókra. ezt valahogyan ezt össze kell hangolni.

ha kicsit is érdekel a megvalósítás rögtön ezekbe a logisztikai problémákba ütközöl.
kutacs_: te olvastál már valamit város-rendezés kapcsán? Tudod hogy működik (vagy esetünkben nem működik) egy város?
Én ugyan szakember nem vagyok, de vettem magamnak a fáradtságot, és utánanéztem.

Ha van öt-hat pontod, amiket összekötsz, jó, széles közlekedési áteresztőképességgel, azzal még nem vagy sehol. Kellenek a felhordó szárnyvonalak is. Kell egy rakat P+R parkoló azokon a területeken, ahol a legmagasabb a telekár. (Sajnos a legtöbb budapest-közeli kisvárosban már inkább a tehetősebbek laknak, ők meg szarnak a tömegközlekedésre, telik autóra...).
Mégis hol alakítasz ki nagy áteresztőképességű vonalakat Budapesten? Nem nagyon értem. Ugyanis többek közt a felszinen _hely_ sincs neki.
Vagy öntökön szúrás jön, és egy csomó helyen félpályássá tesszük az utakat, esetleg a második sávot lezárjuk.
Csak ugyebár az autósok nem teszik le az autót. Mert miért is tennék le, ha már nagy nehezen megvette, akkor hasznáni is akarja.

Én Zuglóban lakom, nem messze a Mexikói úttól. Autótömeg minden oldalon: Hungária krt, Thököly út, M3-bevezető.
Hja, a környék napközben parkolóként működik. A mexikói úti P+R meg rogyásig tele.

Szóval hova tennéd a milliónyi turista szállodáit? Falat akarsz emelni magasházakból? Miből gondolod, hogy azt megépíti a piac? Ők nem az olimpiát nézik, hosszabb távú megtérülés, nyereség kell nekik...
Olimpiai falu?
Sportágakra alkalmas arénák? Hova? Csepelre?
(Az öttusát csak példaképpen említettem, akármelyik sportágat mondhattam volna...)

Mi lesz utána? Megépítünk sokmilliárdért egy mondjuk 80-90e emberes stadiont. Micsinálunk vele utána?

A jegyárakba meg nem építheted bele, ugyanis irdatlan összeg, a kutya nem jön, ha azt mondod, hogy 800.000Ft a jegy, mert bocs, a bontás költségeit is finanszírozni kell.
vagy éppen marketing hibádzik, mint a technolimpia esetén. mert hiányzik az a keret, amibe ez az elképzelés beleilleszkedne.

tehát az olimpiai nem cél, hanem eszköz. mert akkor azt lehet mondani, oké, a to-n reklámozd a bom-ot, cserébe a bom reklámozza a to-t. ilyen egyszerű.
CS-SZ-V,

nincs itt most semmiféle városrendezési terv. a városrendezés első lépése, hogy kijelölnek egy rakás zöldterületet. ennek praktikus okai vannak. például már nem lehet rinyálni, hogy ne legyenek új utak, meg magasházak, mert nem lesz zöldterület. mert hát azzal kezdtük, hogy lesz. az olimpiai pályázat is ezzel kezdődik. hogy a létesítmények helyét (az olimpiai) parkokat ki kell jölni. ezeket közmunkásokkal szokás megépítettni. nem kell rá semmi létesítmény. mi a fenének. 20 év múlva esetleg kapsz egy olimpiát, addigra amúgy is elavulnának.

aztán ezeket az parkokat össze kell kötni utakkal. nyilván kellenek új utak. arra kell valami vasút. most el kell gondolkodni azon, hogy hol menjen le a föld alá, és hol ne menjen. nyilván a vasútnak el kell érni az elővárosokat. az olimpián sem lakik bennt mindenki a városban. nem kell ehhez annyi parkoló ha bejöhetsz a vasúttal a belvárosba.

most lehet azt mondani, hogy oké, de ez sok pénzbe kerül. mert hát új utak. mi lesz ami hozza a pénzt. például, hogy az új utak mentén épülhetnek magasházak. ha nincsenek adminisztratív akadályok, akkor megépülnek magánberuházásban (szálloda, irodaház). így lehet bp simán lehet műszaki, meg pénzügyi központ. és kulturális központ is. ugye ne felejtsük már el a közparkokat amik helyet adhatnak a nagy rendezvényeknek. ettől még lehetnek kiskocsmák.

nyilván ennél átfogóbbak az építkezések. példának hoztam fel az iskolák átépítését. persze eladni kell, meg venni. szóval vagyongazdálkodás folyhat.

és akkor meg lehet az is mondani, na jó, oké, találunk ehhez befektetőket, de még akkor ide kell hozni munkaerőt. azok el kell szállásolni. annak kell valami falu. na az megint pont kell. meg ugye ki kell költözteni egy rakás embert, ahol nem tudják a lakók nem a házat fenntartani. ehhez megint valami falu kell.

a kandidálás meg csak egy keret. olyan, mintha vennél egy sablont, vagy betartanál egy standardot. kapsz kérdéseket amire mindenképpen válaszolnod kell. ez a kérdőív több évtizedes tapasztalaton nyugszik, és nagyjából arról szól hogyan kell egy nagyvárost modernizálni. szerintem ilyen szamárvezetőre volna szüksége bp-i városvezetésnek. kell valami ami kibilletni őket a holtpontról. lehet csinálni fikázó blogokat, de az semmit se ér. le lehet írni, hogy mekkora köcsög demszky, meg kóka, meg tarlós, meg a többiek. aztán ezzel mire megyünk.
kutacs_:

Abban igazat adok neked, hogy azzal, hogy leköcsögözünk bárkit is, semmire se megyünk. Ez olyan jó magyar szokás. Valahol '98 környékén kezdődött igazán... Árokásás kéremalássan.

A kandidálásnak semmi értelme, anélkül is be lehet(ne) tartani azokat az elveket. Nincs abban semmi új, amit a város-építészek, közlekedés-mérnökök ne tudnának évek óta.

Csakhogy. Budapestet többször építették úgy, hogy szartak magasról a legelemibb városépítési szabályokra. Most jól szívjuk ezeket.

Oké. Kellenek új utak. Hova? Mit bontasz le? A parlamentet? Ki kéne szélesíteni a pesti rakpartot... :p
A külügyminisztérium is rossz helyen van...
Ha egy sor házat lebontanánk a körúton, plusz 2-3 sáv elférne. S lenne hely mégegy villamosnak.

Pesten egyszerűen nem fér már el több út anélkül, hogy le ne bontanának egy sor épületet. Ami nem kevés pénzbe kerül.
Ha közintézmény, akkor kell neki adni másik épületet. Ha magán, akkor kisajátítás, ha lakás, akkor ugyanolyan színvonalú másikat kell neki adni, meg egy valag zsét.

Hova akarsz te pesten még több dzsemborit, amikor a Szigetet is be akarták zárni? Sőt folyamatosan megy a hirig. Pedig az nagyjából szeparált a várostól.

A közmunkások sajnos nálunk kevesen vannak, mert a segély mellé nem kötelező. Ahol meg igen, ott meg elintézik így-úgy, hogy ne kelljen. Nincs elég olcsó munkaerő. Esetleg megkérjük a Strabagot, ugyan intézze már el... Olcsóbb, kevesebb adminisztráció, és az ellenzék nem kezd el riogatni gulággal, rabszolgasággal, kényszermunkával, robottal, miegymással. ;)

Vasút. Bp kellős közepén újabb vasútvonalak se nagyon csinálhatók anélkül, hogy ne kéne felborítani néhány épületet. Maximum kéregvasút, esetleg metró. A metró, mint láthatjuk, drága. Örüljünk, hogy ki tudjuk köhögni. (Azért meg lehet nézni Londot, New Yorkot, Párizst, hány metrójuk is van?)
A kéregvasút-villamos nem lenne rossz, de momentán sem a BKV, se a VEKE, se pedig a városvezetés nem gondolkodik ebben. Nem tudom, miért.
Van egy-két villamosvonal, amit fel lehetne újítani, kérdés, hogy megéri-e. Hányan fogják választani. De ez már legyen a BKV és a VEKE dolga.

Amúgy halkan mondom, hogy nem a városrendezési terv fogja eldönteni, hogy magánberuházásban hova is fognak mondjuk szállodát építeni. Azt a piac dönti el. Nézd meg a Baross teret. Lepukkant, nem igazán jó környék. Oszt' mégis legalább 4-5 szálloda van a környéken. Keleti pályaudvar.
Kint a város szélén meg nem fogja megérni. Ha nem rendezünk Olimpiát, akkor meg pláne.
CSSZV
persze nincs nagy vitánk.

a városrendezés olimpiai kandidálás nélkül is lehetséges volna. ha a a főváros és a kerületek egy irányba húznának. csak hát nem húznak egy irányba.

a széthúzás oka pedig éppen az, hogy az egyéni meggazdagodáson túl semmiféle közös cél nem fogja össze a képviselőket.

az olimpiai kandidálás meg remek apropó lenne az összefogásra. mert az semmi olyat nem követel meg, amire egyébként ne volna szükség. (nem kell sportlétesítményeket építeni.) a megválaszolandó kérdés az, hogyan akar a jelentkező város egy nagy eseményt befogadására alkalmassá - röviden befogadóvá - válni.

a válasz erre ez: mink nem akarunk. itt tartunk.
most én lemaradtam sztem vmiről...szal annak idején a kötshög fidesz nem vetette fel annak az ötletét, hogy legyen itt vmi olimpia vagy mi? sakkor nem ugatta le a fejét a kötshög maszop, hogy mitakarunk mi itten má olimpiát mikor egy kis xarcsimbók vagyunk európa farán? most meg itt BOM? nemá na! akkor veszek majd plazmatévét amikor pont a rezsit se tom kicsengetni...egyértelmű. erről sztem még vitázni is kár.

nameg aztán komolyabban: itt egy csomó jó ötletet elolvastam az előbb, brainstorming rendesen, sőt ahogy látom ti ebbe a politikai érában gondolkodtok, vagyis a másikat ugye még alternatívának sem tekintitek, rettenetesen rühellitek azorbánviktort, de akkor ha minden most jobb mint ahogy az majd lenne ha véletlenül ez a fasiszta csőcselék kerülne hatalomra, akkor miért nem működik ez az ország? mert ahogy látom csak ezen blog kommentek alapján itt mindennek siklania kéne mint a szél! dehát nem...de miért nem?
az már csak egy másik dolog hogy a magyar szót akár helyettesíthetnétek a szar, genetikai sérült, undorító, esetleg sánta genya kifejezésekkel...akár, hamár amúgy is ezek szinonímájaként használjátok.
az utsó gabó54-ből ha nem gond, szemezgetnék egy kicsit, tom nem érdekli a kutyát se (akkor faszé írom le---> azé mer megromlik bennem...azé)

"Fleto nem lövetett bele senkibe, az egyébként is csak éles fegyverrel leht....Te nagyokos, az talán jobb lenne, ha gumibottal péppé vernék a fejüket"

1. a gumilövedékkel töltött fegyver éles. gondolom csak félregépeltél mert biztos te is ott voltál amikor az egyik "dűndedő" fején a szemüreg mellett behatoló ártalmatlan gumilövedék az agyhártya felsértése után állt meg a szájpadlása fölött.
2. gondolom akkor is amikor egy másiknak a kulcscsontnál ment be és a tüdejében állt meg!
3. valószínű, az se kerülte el a figyelmedet, hogy a rendőrök így is péppé verték nem egy ember fejét! persze teljesen jogosan! miazhogy!

"A seggén kéne maradnia és elmondani, mit kéne tenni."
ebben is teljesen igazad
van...sőt. igazából neki kéne megmondania mindenre a megoldást, sőt neki kéne kormányoznia ellenzékből, egyszemélyben, sőt ha ráérne még megoldhatná a közelkeleti válságot is, meg a globális felmelegedés problémáját. az aztán csudi jó lenne.
nem azé írod le... van, aki olvassa... és eggen, csak azt tudom mondani, hogy vannak itt a fórumon etypárrannn akikkk nemm birrjak a zorbánviktrot, de szerintük a legrosszabb szocializmus is jobb, mint a legjobb kapitalizmus. Vagyis: ha ez a kicseszett jobbódal nem vóna, millen jó vóna ez a ország. És mivelhogyviszont sajnos van, hát szoríjjuk öszve a fogunkat, fetrengjünk a saját ganyénkban, de örvendjünk, mert igaz, szarul élünk, de NINCSHATALMONAZAGECIORBÁNVIKTOR!!!!!!!

Az ilyeneknek (mármint, akik szerint Fletó rulez) aszondom, kapják be. Én nem akartam a Ferit, és aszondom, lefoschom, hogy Feri, vagy Viki, ha jól csinálja. Na de az olyan kis bolsi genyázásokat nem fogadom el, hogy "Jó, jó, átqrtunk, csak nehogy a Zorbán jöjjön a bandájával".

Mermérne?

Bazzeg, ha én nem tudom mexerelni a kocsit, akkor szervizbe viszem. És nem pampogok, hogy de én ócsóbban csinálom meg otthon. Mer ócsó ugyan, míg el nem qrom (nem kicsit, nagyon). És az asszony vsz nem téved, ha a barkács helyett a szakit választja.

Nekem rohadtul elegem van abból, hogy megy itten a fikatúra, hogy a fidesz ígymegúgy. Baszki, nézzük tán, mit mível ez a qrwanagyonszakértő kormány!...

Bar-kács-kor-mány! Lassan mondom, hogy minden stupíd amfora is megértse. Minden kedves olvasónknak, akik annyira bírnak örvendeni, hogy nem a Zorbán nyert, kívánom, hogy minden szolgáltatás hasonlóan szocialista módra legyen megadva nekik: szarul, de ne a Zorbánkormán aggya! Énekelje nekik a Carmen-t a Vizin Viktória helyett a fisztulás özvegy Svarcné a földszintrül.

Tán eccer elgombolkoznak rajta, hogy lófiszt ér a Vizitdíjas Feri, mer ha látnák, mi a pálya extra Hungariam, ők is szétcsesznék a Kossuth-teret, de minimum körbeszarnák.
Ennek a népszavazásnak sem lesz több értelme, mint a kettős állampolgárságinak.


Az is egy sunyi, de jól koreografált médiahecc volt, eltapsoltunk jó pár milliárdot. A semmiért.


Pedig az a pénz most milyne jól jönne, ugye?!


Néha már tényleg azt kívánom, hogy Viktor legyen a miniszterelnök. Akkor a sok turbómagyar látná, hogy ő sem fogja itt megváltani a világot.
Lyukas B.:

milyen milliárdokról beszélünk amikor a k. kormány csak kommunikációra költ 20M hufot, meg amikor építjük 2M/km (minimum) a Rekettyésbögöt Pusztabikásival összekötő autópályát, mer' az kő! Ez kb. olyan mint amikor pl. a conticar-os milliókkal meg szőlőbirtokokkal példálóznak a maszop hívők, meghogy a zorbánviktornak még elektronyos kapuja is van ám a felújított parasztházához, aztán mibő? az meg ugye tök természetes, hogy a 30 éves gazd. miniszter helikopterrel jár, mer olyan okos vót a szentem meg ugye sokat is dolgozott aztán az meg azé! Szóval a nagyságrendek azért egy kicsit különböznek.

különben meg azzal tapsolta el mindenki a milliárdokat, hogy annak idején nemmel szavazott. nekem ne mondja senki hogy ész érvek miatt tette. A románok így is jöhetnének azt nem jönnek. más országoknak megérte, sőt ott nem is gondolkodtak rajta. természetes volt.

a másik meg hogy ha ez a nyamvadt kormány nem teszi tönkre az országot akkor nem lenne itt szükség semmi féle világmegváltásra. na a szocik elintézték nekünk hogy mostanra lett. ott tartunk hogy még a magadfajta szemellenzős is belátja hogy ezt az országot lassan meg kell menteni. persze ha holnaptól a zorbánviktor lenne a miniszterelnök akkor te jönnél azzal hogy: na "turbómagyarok" ugye hogy ugye? nem lett itt jobb semmi se! Sőt!
és még ekkor sem zavarna egy hangyányit sem, hogy ez a kormány most azt vázolja fel mint reális célt, hogy valahogy elkormányoznak a szakadék széléről ahova ők vezettek. Ez meg ugye eltart majd néhány évet, addig meg szopjatok csak birkanyugalommal! Nem tom te hol éltél 98-tól 2002-ig de akkor nem pont ekkora ívű céljai voltak az országnak. azt se értem mi az a rettenetes dolog amitől úgy félsz? már hogy mi lesz ha "Viktor" lesz a gore? nem emlékszem, hogy valakinek is félnie kellett akkoriban ha szabadon véleményt nyilvánított, vagy hogy egymást követték volna az adóemelések, az sem rémlik, hogy koncentrációs táborokat létesítettek volna, vagy hogy megszaporodtak volna a zsidókat ért atrocitások. mégcsak fel se vonulhattak a nyomorék nácik ma meg itt parádézhatnak a német kollégáikkal egyetemben a hősök terén. szóval tényleg érdekelne, hogy mi is a baj ezzel a volt Orbán-kormánnyal véleményed szerint? előre is köszi
"helyeselném, ha híreket ezentúl kizárólag az index.hu, véleményt pedig az én blogom tehetne közzé, a többit meg bezárná a köjál"
köszönöm szépen, jót röhögtem :-)
ja, a kapitalizmust megtanulni kevés 20 év ..
Kedves b2!

"a Rekettyésbögöt Pusztabikásival összekötő autópályát"

Te ugye nem közlekedsz a lakásodat körülvevő 200 m-en kívül? Amióta bekötötték az M3-ba Debrecent, meg Nyíregyházát, megugrott a forgalom. Sztem pont Rekettyésizének meg Pusztaizének van a legnagyobb szüksége autópályára - persze, ha valaki otthonülő, akkor másként látja
süti beállítások módosítása