W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Yes, Minister!

2007.02.24. 21:47 Tóta W. Árpád

Habemus. Gyurcsány Ferenc elnök lett, mert elnök akart lenni. Érthető, logikus a szándéka: marokra kell fogni ezt a tökéletlen társaságot, és nem úgy, mint a szűzlány a dildót: Hiller ehhez puhapöcs. Nem lehet reformálni, nem lehet lebontani az alvadt struktúrákat, ha közben horngyulák kószálnak szabadon, felügyelet nélkül. Meg társadalompolitikai és trockista tagozatok.

Szili Katalinról nem is beszélve.

Gyurcsány egyébként újat mutatott a pártharcok mezején is. Nem láttuk még miniszterelnöki szinten azt, amikor előre beduzzogunk, kezünket a kilincsre tesszük, és indignálódva odaszúrjuk: én el is mehetek! csak egy szavadba kerül és kimegyek! engem nem látsz többet!

Szappanoperába való jelenet, bár ott is inkább női szerep.

Csak el ne kapassa magát. Nehogy még megpályázza a rendőrfőnöki meg az esztergomi érseki pozíciót is azzal a hisztivel, hogy különben ő lemond.

(Hasonló manőverrel élt tavaly májusban Orbán, amikor a zakó után egyben szavaztatta meg az elnökséget. Így nem lehetett külön kimazsolázni a testületből, hogy Viktor maradjon, de a seggarc Mikola húzzon a picsába, és vigye magával Pelcznét. Az ugyanis azt jelentette volna, hogy Viktor maradhat, de ezt és ezt elkúrta.)

A totális gyurcsányi kontrollt elutasította a szocialista párt: Gyurcsány elnök lett, de nem teljhatalmú, vétójoggal felruházott fáraó. A fent leírt sajátosságok alapján ez inkább baj, mint öröm, de legalább mondhatják a komcsik, hogy mekkora demokraták ők. Bezzeg.



Címkék: mszp gyurcsány

378 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr3140033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Én már látom a 2010-es választásokat Viktor olyan képvirágokkal hadonászik, hogy Petőfi lángoszlopja is elhalványul, miközben Ferink BazZ'megol a felszólalásaiban és mégjobban elkurja... Vajon a jónép melyiket fogja jobban megérteni.
Szerintem amelyik magasabb keresetet, több segélyt, több utat és ezáltal mégnagyobb hiányt ígér :{ történet vége megismételődött
RE: Ne félj! 2007.02.25. 18:30:15

Hiányzik a sztori eleje. Gondolom hősünk soha egy utcakövet fel nem vett, a rendőrökre egy rossz megjegyzése nem volt, és azt sem tudja, merre van a TV-székház. Csúnya rossz rendőrök ec-pec ráböktek valahol a telefonkönyvre, és már vitték is, ártatlanul...

"Védőügyvédként Dr. Grespik Lászlót, illetve Dr. Gaudi Nagy Tamást
jelöltem meg."

Bizonyára tök véletlenül. Gondolom, ha ec-pec az én nevemre böknek a telefonkönyvben, én is őket hívtam volna védőnek :-)

"Ma van a komonizmus áldozatainak emléknapja"

Tény. De miféle korrelációban van ez a történet a kommunizmus áldozataival? Nem szégyeled magad kicsit sem, hogy az ötvenes évek áldozatait összemosd ezekkel a begőzölt köztörvényes pöcsökkel?

Esteleg Gyurcsány programjáról nem lenne érdekesebb vitáznunk? Mi a fene van ma, belinkelte az oldalt a kurucinfo?
értem, hogy jó lenne tudni, a fidesz mit csinálna kormányon, de észre kellene már venni, hogy lassan 6 (hat) éve nem ők mondják meg, merre haladjon az ország. ezt a kormánynak kell, vagy inkább kellene megmondania.

és hát persze, majd egyszercsak zeusz homlokából kipattan az előrehozott választás, a fidesz meg majd nyer és ott áll bután, hogy na most meg mi van, igaz? előrehozott választás itt nem volt és nem is lesz.

elhiszem, hogy szeretnétek, szeretnénk tudni, az ellenzék mihez kezdene, de a mai valóságban fölösleges bármilyen javaslatot tenniük, alternatívát mutatniuk, azt a kormány gondolkodás nélkül lesöpörné az asztalról. megegyezés, ugyan...

a 2010es választásokig még nagyon sokminden fog változni, akkor lesz igazán szükség a fidesz elképzeléseire, amikor tényleg esélyük lesz rá, hogy azt meg is valósítsák.

az általam jónak vélt útról itt írtam már:
2007.02.25. 13:30:50
Mi? A kuruc Árpádot? Annyira azért nem alacsony TWA színvonala, hogy azok haverkodjanak vele...
új, rendes pártok kellenének, de nekem úgy tűnik, hogy a jelenlegi helyzetben nincs eszénél lévő ember, aki okkal gondolhatná, hogy érdemes politikával foglalkozni.

meg így új emberek minden szinten. néha félelmetes, hogy felszállok a buszra és csupa öregember vesz körül. kiváncsi vagyok mi lesz a közszemlélet akkor, amikor már nem él senki, aki az előző rendszerben szocializálódott.
"A szombaton megválasztott Gyurcsány Ferenc szónokol, beszéde közben az identitáskeresés jegyében a háttérben Ady Endre, József Attila, Kassák Lajos, Nagy Imre, Kéthly Anna, Jászi Oszkár, Illyés Gyula, Bibó István, Kossuth Lajos és Széchenyi István arcképét vetítik. És Petőfi Sándorét."
index.hu/politika/belfold/mszpkong07/?p=1

Szép kis csapat, különösen Kossuth és Széchenyi így egy platformon elég mókás. Javasolnám még pl. Weiss Manfrédot is, ha már a megjelenítendő értékek teljes skálájára törekednek...

Meg arra is kíváncsi volnék, hogy az érintett hölgyek/urak közül ki az aki -- ha még élne -- vállalná, hogy odaül az MSZP-dobogóra.

PS.: Kölcsey csak véletlenül maradt ki? (Ha már a Haza és haladást lenyúlták tőle.)

"a 2010es választásokig még nagyon sokminden fog változni, akkor lesz igazán szükség a fidesz elképzeléseire, amikor tényleg esélyük lesz rá, hogy azt meg is valósítsák."

Akkor 2010-ig szépen ne vegyék fel a képviselői fizut, menjenek haza és nézzék a mónikasót. Mert azért a kis anyázásért meg kordonbontásért igazán fölösleges befáradni. Azt a Kossuth téri szittyák is elvégzik helyetük. Ha nem tudnak konstruktívak lenni, akkor a destruktivitásból ugyan ki kér?

Aztán majd 2010-ben visszajönnek és mondjuk nyernek, mert a Feri elkúrta. De hát program az nincs, mert annak kidolgozásához évek kellenek, ha komoly. Sebaj, majd nyomnak valami ad hoc lószart, meg eléneklik mellé a székely himnuszt. És akkor ők ugye majd sokkal jobbak lesznek?! Mert egy megalapozatlan, demagóg, előrántott "program" a fidesztől ugye teljesen más, mint ugyanez az mszp-től?! Persze. Annyiban, hogy az előbbihez turolos-népnemzeti litániát kapunk, az utóbbihoz meg Gyurcsány monológokat. Eeeez igen! Ez alternatíva!
dark future:

az ötvenhatosok természetesen mind istenfélő, tisztességes, józan életű családapák és családanyák voltak, akik soha egy rossz szót nem szóltak embertársaikra, felebarátaikat nem bántották és nem ölték meg őket. szemben a tavalyi "zavargások" (mpfha) vérben forgó szemű, őrjöngő csőcselékével, akik puskákkal-géppisztolyokkal támadtak honfitársaikra, és lámpavasakra húzták fel őket.

---

nem megkérdőjelezve mindazok szenvedését és gyötrelmeit, akik az elnyomás évtizedei alatt szenvedtek és haltak meg.
Késsssssz, Kéthly Anna, Bibó, Illyés Gyula....de olyan mindegy srácok. Én most úgy érzem magam, mint amikor a Szombat Esti Lázban a diszkóban a srácok körbeálltak, és Travolta nyomta. Na ugyanez, csak a taps nélkül. Nyomjad Feri. Aztánmeglátjuk.
engeggyémábe:
ezt itt olvasd el: gravy_t 2007.02.25. 13:30:50 , utána írj ilyeneket.
Kedves orbofób polgártársak, valaki megmagyarázná liberofób fejemnek, hogy a Viktor miért nem beszélt a Terror Házánál?

- Azért, mert a szervezőség attól félt, hogy megismétlődik huszonharmadika; megijedtek Szilvásy kalasnyokovosaitól.

Ehhehehe, peeersze, persze. Nem, nem azért nem beszélt a Viki, hogy ezzel a frissen gyurcsányosított MSZP antitéziseként próbálja demonstrálni, hogy a Fidesz milyen sokszínű, demokratikus, nyitott párt, szemben az immár hivatalosan is GyFMSZP-vel... igen, féltek, hogy megint zavargások lesznek... höhö.

(Viccen kívül: 1) Az a több ezer ember meg azt hitte, hogy a Viktor is fog beszélni, azért mentek oda. Hát, ezt hívják szívásnak. 2) Ahhoz képest, hogy nemrég még egy anti-Orbán-pártot kellett volna alapítania, elég jól helyettesítette a Vezért Schmidt Mária...)

Jaj, mi lesz most, drágabolgárúr?
RE: gravy_t 2007.02.25. 19:49:19
"az ötvenhatosok természetesen mind istenfélő, tisztességes, józan életű családapák és családanyák voltak,"

Mi van?

Ki beszélt ötvenhatosokról? Ötvenes évek áldozatai != ötvenhat kivégzettjei (legfeljebb részhalmaza, ha nagyon szőrözünk)

mindenesetre ez a mai esemény mint emléknap, kegyeleti aktus, a kommunizmus áldozatainak szentelt főhajtás, valami egészen undorítóra sikeredett. jól kibasztak a kommunizmus áldozataival.

hülyék pártja.
gravy_t 2007.02.25. 19:52:33

Elég lenne csinálni egy jó programot. És pont. Hogy bejelentenek-e árnyékkormányt, részletkérdés.

Anyázás mindig, minden oldalról lesz. Ha ez határozná meg, h csináljunk-e valamit, talán még a fáról se másztunk volna le, mert valószínűleg lett volna olyan majom, aki szerint ez árulás.
RE: Nagy Cső Zuhan 2007.02.25. 19:53:02

"Az a több ezer ember meg azt hitte, hogy a Viktor is fog beszélni, azért mentek oda. Hát, ezt hívják szívásnak."

Nem. Ezt hívják az olvasni és tájékozódni tudás hiányának. A sajtóban előre bejelentették a hozzászólók névsorát (Schmidt egy darabig kérdéses volt).

"Schmidt Mária mellett Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke és Szájer József EP-képviselő, az Európai Néppárt parlamenti frakciójának alelnöke is beszél majd - tájékoztatott Nyitrai Zsolt." www.vilaggazdasag.hu/index.php?apps=cikk&cikk=162623
(2007.02.21.)

engeggyémábe:
oké

(lassan elvarrom a szálakat:) )
Nagy Cső Zuhan 2007.02.25. 19:53:02

Egy alternatív elmélet a mai orbáni távolmaradásra:
Minél inkább visszahúzódik most, annál nagyobb lesz iránta az érdeklődés 15-én.
300! Magyar Anyák a parlamentben:
8/1.: Szily Katalin

A „Nő, aki majdnem köztársasági elnök lett” országosan népszerű politikus. Ezért nem valószínű, hogy iskolai összeszólalkozások hevében osztálytársaink lekurváznák mostohaanyánkat. Vannak még tartalékai az MSZP-ben, így ha Gyurcsány meghal vagy börtönbe kerül, komoly esélyünk nyílik egy pártelnök csemetéjeként villogni. Mivel a magyar pártcelebek hajlamosak dinasztikus elemeket vinni a demokráciába (pl. Gál Dzsí Zoltán), talán még a politikai karrier is ölünkbe pottyan. Azon ritka példányok egyike, aki merészel véleményt nyilvánítani az MSZP-ben. Nemcsak hogy járt a pápánál, a vallási tagozat elnöke, de még a határon túli magyarokat is szívén viseli. Ebből következik: Konzervatív gyermekként is lesz közös témánk a vacsoraasztal mellett. Mivel gyámügyi előadóként kezdte pályáját, adoptálásunk nem fog akadályba ütközni.
"Nem szégyeled magad kicsit sem, hogy az ötvenes évek áldozatait összemosd ezekkel a begőzölt köztörvényes pöcsökkel?"

Nem szégyelem. Miután a történet elejét Te sem tudod, csak balibek önigazoló propagandának megfelelően FELTÉTELEZED!!! Mintha ellőitélet lenne ez, vagy nem?
És ha ugy is történt, ahogy te feltételezed, ebből számodra az következik, hogy a jobboldali nem ember, nem polgára a köztársaságnak, rá nem érvényes a jogálam. Emberi jogai, a méltó bánásmód csak baloldali, liberelis polgároknak jár.
Szóval: dark future igen érdekes véleményed van, kicsit hajaz arra, amit a elvtársak mondtak: az osztály ellenség nem ember. Más vélemeny lévőket, netán bűnözöket szabad rugdalni a börtönben? Szóval ilyen gondolkodású emberek miatt mint Te, a ott ténykedő rendörök miatt van "korrelációban" az áldozatok napjával.
Lehet dark future szégyenkezned. Rosszul áll neked ezek után 56-ot emlegetni.
Ja, tényleg, Te melyik Kurucinfóról tévedtél ide? Mert már van náci kontra kommonista kurucinfó. Bár nagyon egyformák.
Nagy Cso,
csak azt az apro nuanszot feleded el, hogy a Schmidt-fele partalapitast nem bolgarur nyogte be a koztudatba, hanem a Magyar Nemzet nevu sajtotermek. De persze nem vitatom, hogy a szelektiv memoria ketsegtelenul kenyelmes, foleg a vilagot ket szinben szemlelok szamara...
future, a te szád aranyból van, de, röstelkedve beismerem, én is azt hittem, hogy lesz Viktor... mi van? Nyitrai Zsolt a vg.hu-n? mi az a Nyitró vagy mi? mi az a végéhu? hawaze. Azért volt ilyen silány a tájékoztatás, mert ha széles körben kimegy, hogy nemleszviktor, akkor tizedannyian mennek oda gyertyátgyújtani.

"jól kibasztak a kommunizmus áldozataival..." (twá)

Ez a nap, amióta megünneplik, soha nem a kommunizmus áldozatairól szól. Inkább az lenne a helyes neve, hogy Mindenkori Antikommunisták és Antiszocialisták Éves Seregszemléje. Ezt a funkcióját viszont jól betölti.

Azt a megjegyzést meg, hogy "egészen undorítóra sikeredett", inkább a jobboldal vezetői iránt érzett személyes ellenszenvnek tudom be, mint ténymeglátásnak. Meg a többszörös csalódásnak, hogy nem lesz itt semmiféle új párt és/vagy pártszakadás. (Először, ugye, a Gorkáról derült ki, hogy közönséges bolond, most meg maga Schmidt mondja, hogy együtt bukunk el és együtt fogunk is felkelni...)
Mindkét csodacsávó készül sztem 15-ére.

OV visszahúzodik kicsit, oszt 15-én mond olyant, hogy még Kim Dzsong Il is lemond tőle.

GyF - "önmérsékletnek" álcázva a dolgot -beveszi magát vmi titkos erődbe.

Eközben a kacagányos szittyák felülnek pej paripáikra és hátrafelé nyilazva lerombolják az V. kerületet, majd behintik sóval.

Jómagam bekészítem a sört, a chipset, és nézem, hogy a Hír Tv-nek álcázott RTL klub hogy írja le az égő Parlamentet két sajtreklám között.
Kedves TWA hülyék párton kívűl is vannak, sőt arányosan többen mint párton belül.
(30 ezer a tizmillióhoz, vagy 970 ezer 10 millióhoz arányban hol lehet több hülye?)
Szóval Párton kivüli hülyék pártja, vagy a független hülyék trendi pártja, jól elbaszta a megemlékezést. Miért is? Csak nem azért mert csupán szép történelmi mesét akart hallagatni, hogy minden jó, ha vége jó? Most aztán aki nem így, annak fasz a fülébe?
RE: Ne félj! 2007.02.25. 20:12:03

"Te sem tudod, csak balibek önigazoló propagandának megfelelően FELTÉTELEZED!!! Mintha ellőitélet lenne ez, vagy nem?"

Nem vagyok ellőitéletes balib, viszont rákérdeztem a konkrét ügyre az ávós haverjaimnál. :-)

15-ről azért reálisan! Orbán útálja a kormányt, minden vágya, hogy lemondjon(nekem is, csak neki hatalomvágyból). De azért szélősjobbos lázongást nem fog kirobbantani, mert:
1. a "kurucék" liberálisnak tartják és rühellik
2. De ha őt is segítenék hatalomra, nehéz ám a szellemet a palackba visszagyömöszölve. Orbán is tudja: égő várban nem jó úrnak lenni...
mármint visszagyömöszölni..
"Amikor Alfred Gusenbauer, osztrák szövetségi kancellár arról beszélt, hogy a konzervatívok magára hagynák az embereket, viszont a szociáldemokraták nagyobb szociális hálót és szociális biztonságot szeretnének polgáraiknak, többen összenéztek. Gyurcsány ugyanis minden egyes beszédében a polgárok nagyobb felelősségvállalásáról beszél, a gondoskodó, atyáskodó állam leépítésének szükségességéről."
index.hu/politika/belfold/mszpkong07/?p=0

A további félreértések elkerülése végett tényleg időszerű lenne a névváltoztatás. Azok a hülye nyugatiak csak a jól bevált kategóriákban bírnak gondolkodni. :-)

dark future

Többiről meg semmi ?
Ennyi jutott eszedbe válaszul,
azaz a tüntető=jobboldali+náci+csőcselék

lehet verni elfogás után a börtönben.
És "jópofa vagyok" ráadásul eszméletlen humorom is van mert elütöm a kérdést "Ávós haverokkal". Még mindig röhögök...

RE: Ne félj! 2007.02.25. 20:59:50

"És "jópofa vagyok" ráadásul eszméletlen humorom is van mert elütöm a kérdést "Ávós haverokkal". Még mindig röhögök..."

Röhögj. És ne félj!

Kedves TWA

"mindenesetre ez a mai esemény mint emléknap, kegyeleti aktus, a kommunizmus áldozatainak szentelt főhajtás, valami egészen undorítóra sikeredett. jól kibasztak a kommunizmus áldozataival.

hülyék pártja."
miután a zsidókat is emlegették, azt meg azért csinálták csak, hogy ne látszanak antiszemitának
na persze minket nem tudnak átbaszni

Az idézet szöveged kb ilyen logikával készült?
hallgatom a híreket, feri már megint ígérget. most épp a teljes baloldalt fogja megújítani. meg nagyobb hatékonyságot. meg reformpolitikát. meg...

akkor mindnyájan énekeljük együtt, átszellemült arccal, hogy:

"a párttal, a néppel, egy az utunk
a jelszavunk munka és béke
mi nevükbenszocialista ifjak indulunk
és bennünk a népünk reménye"
"a tüntető=jobboldali+náci+csőcselék"

Ez a Kossuth tériekre nagyjából igaz.

Az őszi zavargásoknál viszont nagyon sok főiskolást, egyetemistát lehetett látni. Nem csak a b-közép volt ott, az csak a járdát meg a székházat bontotta.

A jobboldali meg tök egyértelmű. Ennyire ne hülyítsük egymást! Vannak ezek az "én baloldali vagyok, de..." típusú csávók: na ők vhol a csurka és a Kossuth tériek között helyezendők el valójában.
Kedves dark future

nem félek
de te csak jó pofa maradtál

sokáig csinálod arcodra ég

barátsággal maradjunk ennyiben
Kedves "Ne félj"!

Sokszor végigolvastam a 9-es tanúvallomást. Nem tudom hogy a többi milyen, (durvább, "enyhébb") így csak erről írok.

1. Tamást a rendőrök bűnözőként kezelték. Bizony a rendőrségünk így bánik a bűnözőkkel. Ez semmiképp sem helyeslendő és változtani kellene rajta. Persz nem csak a "forradalom" "hősei", hanem egy vidéki diszkó drograzziája, vagy az utcáról bevitt "gyanús" cigányok esetében is.

Mert ott is egy az egyben ilyeneket csinálnak. Sőt.

2. Ha jól olvastam egyetlenegy atrocitásról van személyes tapasztalata, arról ahogy a folyosón "várakoztatták" őket. Ne érts félre ez az egy is sok. Nagyon sok. De a többi állítása mind másodkézből származik, vagy "hallotta" a verés "jellegzetes" hangját. Vajon honnan ismeri? És igen, motozáskor levetkőztetik az embert, igen, hátrabilincselik a kezét, és igen a bilincs nyoma napokig látszik (89-ből tudom). De ezt így tették a rendőrök Horthy, Kádár, Antall, Horn, Orbán idejében is. Nem újdonság. Az ÁVH persze nem hívott orvost ahhoz, aki rosszul lett és a mentők sem vittek ki senkit az Andrássy út 60-ból. Hogy más dolgokat ne is említsek.

3.
Egy kis disszonanciát érzek a következő tények között:

- Tamás szelíd vallásos fiú, nem bírja elviselni az "Isten bassza meg" és hasonló mondatokat.
- szept 23-án hajnalban (mindig akkor jönnek, sosem uzsonna előtt) viszik be, azaz legvalószínűbb, hogy valamelyik korábbi zavargás képéréről azonosították. Csak valószínűleg, mert Tamásunk erről mélyen hallgat.
- vajon mekkora lehet annak a közösségnek a létszáma, akiknek az ügyvédje Grespik, a lelkésze pedig ifj. Hegedűs? Kik ők?

Szóval azért jobb lenne többet tudni Tamás dolgairól, mielőtt tüntetni megyek a jogaiért.

A.
Nanehogy. A Kossuth téren vannak inkább többen a normálisak (meg hülye is van ott). Az őszi zavargásokon voltak a hülyék, éppenhogy. Én gazdaságilag ezerszer is neolib vagyok, de amit ez a kormány csinál az kritikán aluli...
Akkor hívják kampánygyűlésnek, vagy gyülinek, agyhalottak szimpóziumának, akárminek. Áldozatok emléknapja viszont igen ocsmányul néz ki, ha ottan a kormánykergetés a téma.
Ez azért igaz. A megemlékezés legyen megemlékezés!
Ugyan Árpád, minden ünnep remek alkalom egy kis libsibolsizásra. Csodálom, h még nem fedezték fel a karácsonyban és az anyák napjában rejlő lehetőségeket.
Schmidt Mária: "A politika szükségszerűen önző, hazug és korrupt"
www.fidesz.hu/index.php?CikkID=72852

Kár, hogy nem alapított pártot, ez lehetett volna az alaptézisük. :-)


Köszönöm szépen. Budapesten a Fidesznek sikerült meggyaláznia a kommunizmus áldozatainak emlékét. Ne szépítgessünk. Ezt így hívják.


U. i.: Kecskeméten együtt emlékeztek meg a pártok képviselői. Kormány és ellenzék. Külön kérés volt, hogy ne legyenek táblák, jelszavak. Csak egy volt: Közös főhajtás.
Warmonger 2007.02.25. 21:31:07

Őszi zavargásoknál nagyon sok fősulis, egyetemista volt kint. Ez a felvételekről egyértelműen látszik. Ez kevéssé volt hír anno, pedig elég feltűnő jelenség volt.
hát igen. a fidesz meggyalázta a megemlékezést. már megint. kezd már a tököm tele lenni a fideszel és hogy nem bírnak ki egyetlen nyilvános megjelenést sem gyalázkodás nélkül. egy ilyen szent napot sem bírnak ki anélkül, hogy puccsistáznának vagy narancssárganáciznának...

hopsz, azt hiszem már megint összekevertem valamit...
Kedves almodhi

értjük egymást, megjegyzem azért választottam ezt az esetet, mert sejtetni engedi hogy Tamás szélső jobbos, (többségében nem szélsőségeseket vittek el és bántak így velük,)
azt akartam, hogy megértsük, hogy nekik is pontosan olyan jogaik vannak mint bármelyünknek. Nem több, nem kevesebb.
Tamás dolgait majd a bíróság megitéli, ha törvénytelenséget követett el, erre nagy az esély, helyesen. Milyen esély van a fogvatartók elitélésére? Itéltek már el rendőrt? Várható? Nézd meg a magyarországi statisztikákat.
Engem is vertek meg rendőrök, még nyolcvanban.
Úgy gondolom, alapvető ember jogi kérdésekre nem igazán figyel oda a magyar, gyereket, asszonyt verni is bocsánatos dolog. Barbárok. Az öszi emberjogi sérelmeket pártpolitikai szemüvegen át értékelni pedig botrányosnak tartom, hányingert keltőnek. Például azt, hogy a Gönczöl bizottság egyetlen sértetet sem hallgatott meg, sem a rendőr sérültek közül, sem a tüntetők és a lefogottak közül. Ez bűn, óriási bűn... nincs felelős, csak áldozat, kis rendőr és fiatal tüntetekők. Erről kellene beszélni... mert különben semmire nem jutunk egymással. Nem egy 30 ezres párt Mszp dzsemboriról, arról hogya kis pöcs feri győzött e vagy sem.
Barátsággal
ja: további eset leírások : www.oktober23bizottság. hu (nem kell TWA példáját követni akinek a munkaköri kötelessége az írás, olvasásért nem fizetik, így csak a Zuzmó nénizésig jut, kb mint Bánó András a Párt-keltében)
Warmonger, engeggyé:

Szerintem nagyjából az alábbi kategóriákba sorolhatók az őszi tüntetők.

1. A Fidesz tüntetések résztvevői. A Kossuth térre ill. 23-án az Astoriához mentek ki. Nagy részük a tüntetés után békésen hazament

2. Bámészkodók, katasztrófaturisták, önjelölt fotóriporterek és dokumentátorok. Ott maradtak egyszerűen bámészkodni, esetleg buzdították a keményebb legényeket. Ők tapsikoltak a tévénél a háttérben, és ők nem mentek haza az Astoriától "időben". Ők szívtak a legnagyobbat.

3. Sámánok, vérszerződők, alkotmányozók stb. Ők tartoták a happeningeket a Kossuth téren.

4. Hajléktalanok. Ők a KOssuth térre jártak enni, inni, hugyozni, szarni, aludni.

5. Radikálisok, futballhuligánok, "kemény mag". Ők gyújtottak fel kocsikat, építettek barrikádokat, törtek rendőrlábat, stb.

Átfedések persze vannak, különösen az 1-2 és a 3-5 csoportok között.

A megfelelő latin neveket majd később írom be :-).

A.
Kedves TWA

MSZP kongresszuson egy percre felállni, a kommonizmus áldozataira emlékezni?

Ha ez nem kampány, akkor szavaiddal élve: mi a lófasz?

És ez miért van rendben? hogy szó sem éri a ház elejét?

ÖÖÖ. OFF: Civil bizottság: Nagyon sok dologban igazuk van. És ennek egy normális demokráciában nem is szabadna ennyire kis sajtópublicitást kapnia. És én is vitatom Gönczöl professzoressza azon véleményét, miszerint az ellenzék is hibás. De abban nagyon igazat adok a Gönczöléknek, hogy azért voltak más okok is , amik idevezettek. Asszam a kettő bizottsági jelentés össze kéne fűzni, megfelelő pontok alá rendezve pro és kontra.
ON.

Meglepett, hogy Állambölcsünk nem 99.9 % ot kapott.
Mindenesetre valaki nagyon kitalálta már ezt, azért EKKORA (90%??) támogatottsága nincsen a pártban. Már megint fel lettek a küldöttek fűtve valamivel?
Kedves TWA

miért nem természetes, hogy a megemlékezésem aktuális "demokraturáról" is szó esekik? Mert jobbról jön?

Természetes, hogy a budapesti gettó felszabadulásának megemlékezésén az aktuális neonácikról, antiszemitákról szó esik! Sőt kell, hogy szó essék! Nem kerülhető meg ez sem az sem.

Amit ez ügyben írsz TWA az álszentnek tűnik, legalábbis számomra.
1. Úgy tűnik, a néhány hétig tartott bizonytalanság a Fidesz egysége körül csak addig tartott, amíg a Vezér pihent. Mihelyst megjelent, egyszerre rend lett; álmodni sem tudunk már új konzervatív pártról. Fut velünk egy rossz szekér. De fut. [Ezt Árpádnak írtam, vigasztalásképpen, ha már annyira szereti Adyt.]

2. Az MSZP viszont, aki eddig a jobboldal aprítására használta kardját (Gyurcsány Ferencet), most, balga módon, éllel felfelé beleásta a földbe, és szerelmesen rádőlt.

Figyelmes ember számára ez a két tanulsága volt ennek a hétvégének. Egyszóval: maszopás.

PS. Valaki el tudja nekem magyarázni, hogy a Feri miért úgy szokott integetni az MSZP-küldötteknek (feszesen a fej mellett, függőlegesen, mereven felfelé tartott kéz, oldalra billenő fej), mintha a saját akasztását imitálná?
Ja, hozzáteszem, hogy a 2006. március 15-i Gyurcsány beszéd sem volt semmivel jobb. Mindkét alkalom arról szólt, hogy le van szarva a március 15., október 23., miafasz, és arról van szó, hogy az MSZP-k/Fideszek nagyon csúnya bácsik és komenizmust/nácizmust fognak csinálni azon rögvest, ha hatalomra kerülnek, ezért szavazz a Fideszre/MSZP-re és akkor még azt is elintézik, hogy a sült galamb még a fejedre se szarjon.
Nagy Cső Zuhan: biztosan valami elfojtott frusztráció megnyilvánulása
Most megy az m2-őn a "Kabaré" címü film, nagyon szeretem, talán tucatszor láttam már.

Na de mit gondoljak arról, hogy miért ma?
Miért a kommonizmus áldozatainak emlék napján?
Kiegyensúlyoz a királyi tévé?
Mért nem inkább pl: a "Megáll az idő"?

"na de amerikában verik anégereket" elvtársi logikáról van szó, mégmindig?

Ha nem csinálnák, nem juttna róla ilyesmi eszembe.
-off-
Árpád,érdekelne a véleményed a makói gázról és a körülötte kialakult helyzetről.
Előre is köszönöm.Amennyiben írtál már róla,szívesen elolvasnám.
"Most megy az m2-őn a "Kabaré" címü film, nagyon szeretem, talán tucatszor láttam már.

Na de mit gondoljak arról, hogy miért ma?"

Szegénykém.
Balitó

Látom, nem szeretsz pontosan idézni, kiragadni igen.

Szegénykém, kitől tanultad ezt a rossz módszert?
ha valaki akar súlyos sötét ostobaságot olvasni, és rá is ér:
gondola.hu/cikkek/53036
RE: Nowo 2007.02.25. 23:33:48
-
"Árpád,érdekelne a véleményed a makói gázról és a körülötte kialakult helyzetről."

A makói gázt birtokba vette a Szent Korona. Komolyan. index.hu/politika/belhirek/?main:2007.02.24&301689

Gyurcsány elődjei még 150%ra hozták a tervet...
neki már csak 89% sikerült, de már 75%-kal is boldog lett volna...
nyengék ezek a kiszesek, van még hova fejlődni.
de örülök, hogy twá megnyugodott és elégedett pártunk és kormányunk rendíthetetlen fejlődésével.
Ezt most publicisztikának szánták?
RE: Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.02.26. 00:13:13
"ha valaki akar súlyos sötét ostobaságot olvasni"

Nem kell azért a Gondolára menni, volt ma itt is rendesen...

igen, azzal már nem kell nekem foglalkozni. különben tetszik ez a módszer, nem kell papírozni, bányajáradékkal meg koncesszióval tökölni. a szentkorona mindent megold.
TwÁ:"Akkor hívják kampánygyűlésnek, vagy gyülinek, agyhalottak szimpóziumának, akárminek. Áldozatok emléknapja viszont igen ocsmányul néz ki, ha ottan a kormánykergetés a téma. "
na vazze, a kettős mérce má megint bejáccik...überlol, nagyon vicces.
kormánytkergetni meg egyébként sem szabad, ilyet igazi demokrata nem tesz, ha leadta a voksát, szem behúny, pénztárca nyit és 4 évig fizet.

Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.02.26. 00:24:58

Árpád, késő van már ehhez, menj aludni :)
az egyiket Te követted el kedves setét jövő:
A politika szükségszerűen önző, hazug és korrupt - idézte fel a mind gyakrabban elhangzó tételt, ugyanakkor kiemelte: a politika túlságosan fontos ahhoz, hogy csak a politikusok dolga lehessen.
ha meg is hallgattad volna a szöveget, akkor nem idéztél volna félrevezetően; az Árpád mester az undorkodásával alaposan leleplezi szemellenzős elfogultságát

rég hallottam ilyen jól szerkesztett összefoglalást a kommunizmus múltjáról és jelenéről
Ezt nézzétek emberek. Ide jöjjetek!

gondola.hu/cikkek/53031

Nem kell ám kódolással fáradni, meg még arra finom, pozsonyibucós intellektusra sincs szükség. Sötétféle, eszem megáll.

(Nagymagyar tanulság a végén, még az elejébe elég beleolvasni.)
RE: -lyla- 2007.02.26. 00:33:26

1./ Nem S.M. beszédét értékeltem, ha nem lett volna egyértelmű: ez egy egymondatos poén volt, gyengébbek kedvéért smile-vel a végén.

2./ A Fidesz.hu (annak ellenére, hogy az összefoglalójában (www.fidesz.hu/index.php?CikkID=72851) a "beszéd teljes szövegét" ígérte, csak egy kivonatot bírt prezentálni, az általad is beidézett formában. Ebből nem derül ki, hogy S.M. milyen szövegkörnyezetben használta a fenti mondatot.

3./ Meghallgatni nem fogom, annyit nem ér. A szöveghű és teljes leíratba belenéztem volna, de online nem leltem.

Dark Future,őszintén szólva elég érdekes témának tartom.Olvastam is róla egy feltüzelő cikket Bencsiktől,meg még egyet az ő lapjában.
Első körben fel is háborodtam,de mint mindenben,ebben is szeretném több oldalról megvilágítva kialakítani a véleményemet.
Ehhez kértem Árpád segítségét,de ha nincs kedve foglalkozni a témával,majd szétnézek máshol.
Azért köszi!:)
Nowo: hogy Bencsik mit ír, az übermindegy. Igazad van, érdekes téma lenne, de annak ellenére, hogy tudok egy-két dolgot egy-két dologról, a gázkitermelésről nem eleget. Az mindenesetre kiderült, hogy a gáz sajnos nem szabványos palackokban van, sőt nem is csak egy likban, hanem lég bonyolult lesz kiszedni onnat. Bencsik elképzelése, miszerint eladták a tudjukkiknek aprópénzért, és abból vesznek nyakkendőt, nonszensz.
RE: Nowo 2007.02.26. 00:47:42

Politikailag szerintem nem túl izgalmas téma. Hat km mélyen van az a gáz, egylőre még az is kérdéses, érdemes-e kitermelni (egyedi technológiát igényel a gáz felhozatala ilyen mélységből). Ha akkora business lenne, akkor a MOL nem 1000 km-ekkel távolabb fúrna, meg bizonyára valamelyik pártközeli Jockey Ewing már rástartolt volna a témára.

Az egyedüli kérdés szerintem az, hogy most érdemes kitermelni, vagy inkább el kell tenni talonba, jobb időkre, amikor a kínaiakig is megérné lefúrni.

RE: RE
3./-RA bár azt írtam, múltjáról és jelenéről, jövő(jé)re (setétre) fixált kommentírás-tudónknak változatlanul ajánlom a kérdéses szövegbeni alkalmasinti elmélyedést
barátsággal
RE: -lyla- 2007.02.26. 01:01:48

Én meg komolyan mondom, hogy bele is olvasnék, ha tudsz egy linket. De a kivonatolt változat nem érdekel, csak az origi szöveg.

Árpád,Dark Future,
Mindkettőtöknek köszönöm a válaszát.
Tovább nem szeretnék off-olni.
Oscarra várva, közben Feriéken filózva: mind Feri, mind Viktor egyfaja szellemi terror alatt tartja pártját (Viktor kicsit az értelmiségi holdudvarát is) azzal, hogy előáll valami új, a tagság által addig jórészt ismeretlen Ideológiával (Plebejus; Antikádárista). Amin az érintettek csak hüledeznek, nem tudják hová tenni, de mivel a Mester úgy mondja, és szemmel láthatólag meg is van győződve igazáról, hát elfogadják, őcsaktudja alapon.

És ennek összezáró ereje van. Mert aki nem támogatja a Mestert, az hülye, mert nem érti, miért kell plebejusnak lennie nemrég még polgári pártnak, illetve miért kellene Kádárt megtagadnia az MSZMP-jogutódnak. Belső nyomás van a híveken; a Személy helyett az Eszme elfogadásán kell nyilatkozniuk: persze az Eszmét képviselő Személy elutasításán vagy támogatásán keresztül.

89% Ferinek; valamint a nemrég még bel-jobboldali főellenségeknek tűnt Orbán, Schmidt, Stumpf dícsérőleg körbeveregetik egmás vállát... merevednek a frontok, stabilizálódik a belpolitika. Ami jó, mert jó (lesz) a pénztárcámnak is.

PS hajrá M. Tóth! [Habár szerintem az MTV dizájnja elég gagy', már bocsááánat.]
Olvasgatva a mai cikkeket és átlapozva a képgalériákat
(www.mediatar.mno.hu/mediapark-portal/webimage/2/1/5/3/7/wimage/terror4.jpg
index.hu/cikkepek/0702/belfold/terrorhaza25//.gdata/gp_SZT_0610.jpg)
szöget ütött a fejemben, hogy van azért azoknak az árpádsávos zászlóknak némi pikantériája az Andrássy hatvan előtt. Tudom, hogy ennyi csík, meg annyi sáv, meg nincs nyilaskereszt, de azért akkor is, szerintem ez ott, azon a helyen ízléstelenség. Mint az elhangzott beszédek is.

(Máshol, más alkalomból egyébként nem zavarna egyik sem.)

RE: dark future 2007.02.26. 02:27:15

ízlések és pofonok...
DE
- el lettek korábban küldve
- ha visszajöttek, kiknek, hogyan lett volna tisztük őket onnan a tömegből hovazavarni?
- volna azért most már itt e honban egyében lovagolni való is

RE: -lyla- 2007.02.26. 02:46:41

Írtam én egy szóval is, hogy a szervezők miért nem küldték el őket stb., egyszerűen csak (és aktuálpolitikától függetlenül) ízléstelennek tartom. Mint a beszédeket is. Meg a politikaimarketing-gesztusokat is (lásd Gyurcsány egypercese).

(megj.: Ha megnézed az mno fentebb linkelt fényképét, jól látható, hogy egy jószemű fotográfus kissé közelebb merészkedve és alsó állásból fölfelé fényképezve megcsinálhatta volna az év egyik díjnyertes sajtófotóját...)

Ennyi van ebben, nem több.

future, összefoglalva: ez az esemény nem az, aminek hívják. Körülbelül, amíg a 1) Terror Múzeum igazgatósága oly szorosan összefonódik a Fidesz értelmiségi holdudvarával, 2) a belpolt alapvetően meghatározza a kommunista-antikommunista tengely (Feri ebből próbál most kitörni), és 3) a Múzeum jobboldali kegyhely marad (ezen Feri eddig nem nagyon próbált változtatni), addig soha nem lesz olyan össznemzeti jellege e napnak, mint mondjuk a Holokauszt-emléknapnak (annak ellenére, hogy azt is az Orbiék "találták ki"!).

A kommunizmus áldozatainak emléknapja most egy államinak díszített jobboldali háziünnep.
vazze, most átment a kommentem, vagy sem??? (remélem, mert nem mentettem el vazze)
future, jól látom én, hogy ugyanabban a szekundában kommenteltünk?? komment-ikrek, hehe.
OFF: Oscart kapott a "The Danish Poet". Se nem modern, se nem progresszív, mégis ez lett a nyerő.

Rossz kedvem van, megyek is aludni. A haza és a haladás ma elbukott...

Kedves Árpád, mi a kutya faszát kellett volna Gyurcsánynak csinálnia, hogy ne írj egy ilyen blog-bejegyzést?
Azért egri Fehér,
Móricka-szimtómára vall. Neki a pina, neked meg a MZSIHISZ jut eszedbe bármiről...
Nibelung:

pl. nem hisztizni, hogy 75% alatt semmit se nem..
RE: Nibelung 2007.02.26. 09:16:54

"mi a kutya faszát kellett volna Gyurcsánynak csinálnia?"

Hogy Gyurcsánynak mit kellett volna csinálni, azt nem tudom.

Azt tudom, hogy MSZP kongresszusi küldöttként -- ha már a boss olyan szívélyesen felajánlotta -- kimentem volna a dobogóra a mikrofonhoz hogy megkérdezzem: ugyan már minek hangoztatni annyira azt, hogy "demokratikus" (immáron a "baloldali" elé helyezve), ha per pillanat minden posztra egy jelölt közül lehet választani... Esetleg azt is megkérdeztem volna, hogy ha legelőször "hazafiak" vagyunk, akkor -- a kötelező protokollon és az uniós bíztatáson túl -- nem lehetne-e esetleg nyílvánosan pár szót szólni a szerbia magyarokkal kapcsolatban a köreinkben megjelent szerb elnöknek?

Emlékeztetőül: "először vagyunk hazafiak, aztán demokraták és a legvégén pedig baloldaliak." (GyF)

-------------

(Már tegnap fel akartam dobni ezeket a témákat, de inkább megvártam, hogy nyugi legyen és a main stream elhúzzon innét valami frissebb csontot rágni. Ha van valakinek indíttatása, vitázzunk kicsit erről, meg még sok egyébről, nincs ez még teljesen kitárgyalva.)

A demokráciát önmagában emlegetni nem lett volna értelme. Abban igaza van Gyurcsánynak, hogy aki gyakorolni akarja a demokráciát, az álljon elő a programjával. Bár lehet, hogy ha ezt nem a szokásos arroganciával mondja, akkor vki elő is állna. Hogy értelmes altarnatívával tenné mindezt, annak persze kicsi az esélye. Nagyon kicsi.

Ne felejtsük, hogy még a hisztizés meg előzetes presszió után is maradt 11%, aki nem kért belőle. Lenne tehát háttere másnak is, ha lenne más Gyrcsányon kívül abban a pártban. Igaz, az említett 11% zömét feltehetőleg a leninista platform környékére lehet belőni.

Összességében szerintem le van szarva, hogy az MSZP-n belül demokratikus deficit van. Oda lehet, h kell is az. Ami sokkal érdekesebb, hogy a kormányzati döntések milyen arénában születnek meg. Ha Feri gondol vmit és annak nincs valódi kontrollja, akkor gebasz van. Ill. legalábbis kockázatos. Valódi kontrollt pedig olyan politikus jelenthet, aki vmilyen szinten zsarolni tudja Gyurcsányt.
oszinten,
mennyire realisztikus, hogy az mszp elnoki poziciora 1 szem jelolt van? biztosan nem ok nelkul kerult ki egy ilyen helyzet:

1. GyF klikk annyira eros part-a-partban, hogy csirajaban elfojtja az alternativ kezdemenyezest, illetve feltik a hatorszagot
2. az mszp tenyleg ennyire tehetetlen, hogy egy "kezilanyt" se tud Fletonak adni, aki vezeti a partot. csak nyerni kell a sok nep meg szavazni.
3. mindenki beszart az mszpben, hogy Feri lemond es jon a kukoricaraterdeples
4. mindenki beszart az mszpben, hogy tenylen nincs mas kiut

szerintem komplett nonszensz ez a onemanshow. en nem vagyok se ME se PE, megsincs idom mindenre. Feri ezek szerint szupermen, aki kriptont szarik. van csaladja, gyerekei, egy orszaga es egy partja is. meg blogolni is van ideje.

ez egy cirkusz - hiszen meg kell mutatni mindenkinek, hogy az "en faszom a legvastagabb". ha az mszp valoban funkcionalna, es valoban lenne egyetertes, akkor nem kelle egy bohoc a part elere, hogy a irodabejarason elol tudjon halandi szelrol fedezve a ket szarnyseged altal.
amit itt latunk az a balos(?) fidesz. katonas. nincs ellebeszeles. Horn Gula fogja be. szigor lesz.

de nem baj, mert most hetvegen eldontik, hogyan harmonizaljak az part erdekeit az kormanyeval. vagy forditva.
"az említett 11% zömét feltehetőleg a leninista platform környékére lehet belőni"

"1. GyF klikk annyira eros part-a-partban, hogy csirajaban elfojtja az alternativ kezdemenyezest, illetve feltik a hatorszagot
2. az mszp tenyleg ennyire tehetetlen, hogy egy "kezilanyt" se tud Fletonak adni, aki vezeti a partot. csak nyerni kell a sok nep meg szavazni.
3. mindenki beszart az mszpben, hogy Feri lemond es jon a kukoricaraterdeples
4. mindenki beszart az mszpben, hogy tenylen nincs mas kiut"

---------

Nem ismerem belülről az MSZP erőviszonyait (hál'istennek...), de egyértelmű, hogy már hetekkel-hónapokkal ezelőtt leosztották a lapokat, a megegyezés megtörtént.

Gondolom Puch sem puszipajtás, de mivel továbbra is matathat a páncélban, nem lázad. A csak hidrogénbombával eltávolítható Szekeres sem megrögzött reformer, de az elnökhelyettesség és a miniszterség ér neki annyit, hogy ne kavarjon. Persze ők (és még sokan mások) nem annyira az ország fontos politikai ügyeiben jelentik az ellenzéket, hanem a vályú körüli tolongásban. Az igazi politikai ellenzék erőtlen lúzerekből áll (Szili), akik még ahhoz is kevesek, hogy szemtől szemben elmondják az aggályaikat, ellenvéleményüket. A "leninista platform" meg maximum kerekítési hiba lehet. Az elvhű kommenisták már rég szétszéledtek/kihaltak, akiket meg annak tartanak (a régi funkcik), azok soha nem is voltak azok (ők aztán szarták/szarják le az elveket).

Ez egy belső hatalmi játszma volt, amit így játszottak le, mert bizonyára ez volt a legjobb megoldás. Viszont akkor nem nagyon kellene azzal a "demokratával" dobálózni. Az MSZP (és az általa képviselt politika) jelen formájában nem hazafias, nem demokrata és nem baloldali. Gyurcsány nagyon szeretné, ha az lenne (meg mellette még modern, progresszív és haladó), de ahhoz nem csak a székházat kellene lecserélni...

apropo.

hogy a banatban van ennyi zsozsettaja az mszpnek, hogy "csupan" arculatvaltaskent premium irodakat berel hirtelen, amig fel nem epul a voros negyzet palotaja?
kolbaszbol van a kerites? meg jo, hogy a politika nem uzlet, ugye. biztos az elkotelezett mszpszavazo kisnyugdijasok dobjak ossze.
RE: denever 2007.02.26. 16:06:52

Az egyéb költségekhez képest az aprópénz (1800 x 10 x 250 = 4.5 MFt/hó, 2008 végéig szumma 100 miller).
Árpi, lenyúlta a címedet Aczél?

"Margaret Thatcher annak idején imádta a Yes, minister (Igen, miniszter) című szatirikus - Magyarországon is ismert - tévésorozatot. Nem a humoráért, hanem azért az "üzenetéért", hogy a rendszer - az állam szolgahada, amely látszólag hajbókol, valójában minden változtatásnak keresztbe fekszik - automatikusan elpusztít minden reformot, ha csak a döntésben illetékes vezetőnek nincs - vasakarata. Amivel keresztülviszi az elképzeléseit."
www.nol.hu/cikk/436909/

Legalább már értem, hogy miért ez a cím. :-) Tévésorozatokban ölég gyenge vagyok.

almodhi 2007.02.24. 22:06:09
Warmonger:
Csak nagyon finoman merném megjegyezni, hogy az utóbbi fél évben történtek nem mindenben támasztják alá a víziódat...

-Ez csak attól függ, mit értesz "utóbbi idő" alatt. Mert ha abba a legutóbbi választásokat is beleszámolod, akkor véletlenül éppen előtte állt annyira jól az ország, hogy ÁFA-t lehetett csökkenteni. Szóval, ne legyél biztos abban, hogy 3 év múlva is le mered ezt írni.
Úgy látszik, különösebben senkit nem izgatnak az MSZP-s történések és ami mögöttük van. Kár.
dark future · www.andocsek.hu

Leninista platform alatt én a status quo híveit értem. A megélhetési szocikat. Ők biza sokan vannak. Azért lett csupán 11%, mert Gyurcsány előzetesen is, meg a 75%-os hisztivel nyomást gyakorolt. Ha lenne mondjuk még egy kovlászló a pártban (és jelölteti magát), Feri az életben nem kapott volna 75%-ot. Lehet, h még 50-et se. Nem azt mondom ezzel, h kovlaci hiányzik. Egy kovlaci befolyású realista hiányzik. Az mszp tagság csak arra jó, hogy tömeget (szavazatot) képezzen egy-egy erős ember mögött. Teljesen mindegy, hogy amúgy milyen demokratikusan szerveződnek meg. Tőlem akár korbácsolhatják is őket a taggyűléseken, ha ennek az eredője egy normális kormányzati felépítést ad. Merthogy a kormányzati működés a lényeges: legyen benne józan fék, ha ferivel elszalad a ló.
RE: engeggyémábe 2007.02.27. 02:16:23

Kovács et. jól van ott Brüsszelben ahol van, ne is idézzük meg inkább a szellemét... Szerintem örültek, hogy valahogy megszabadultak tőle. A kutyát nem érdekelte, hogy nem ért az atomhoz, csak menjen.

"Azért lett csupán 11%, mert Gyurcsány előzetesen is, meg a 75%-os hisztivel nyomást gyakorolt."

Szerintem meg azért, mert az erős emberekkel időben kiegyezett. Az ultimátum tök felesleges volt, legfeljebb annyit ért vele, hogy néhány vidéki alkesz nem ment ki szavazás alatt a büfébe.

Jó. Nevezzük kiegyezésnek. Azt, h Szekeres pl. kapott egy helyettesi posztot a leninista platform leszerelése részének tekinthető. Ha lenne más is a képben, akkor lehet, h szekeres hozzá csapódik. Meg még jónéhányan. Azt, h ennyire egypólusúnak látszik a helyzet, a kényszer szülte. Mindenesetre azt elérte GyF, hogy ha szól vmit, akkor az összes mszps hajbókolva ugrik majd.

Ha Kóka meg maga alá gyűri a szadeszt, akkor ő lesz a 2. számú pólus. Ki nem állhatom az ipsét, de valószínűleg ez most nem lenne baj.
RE: engeggyémábe 2007.02.27. 02:48:53

"Ha Kóka meg maga alá gyűri a szadeszt, akkor ő lesz a 2. számú pólus. Ki nem állhatom az ipsét, de valószínűleg ez most nem lenne baj."

Á, dehogy. Az ürge sokkal lámább és súlytalanabb annál, mint látszik. Kispálya. A hullámok vetették a felszínre, azokat a hullámokat meg Gyurcsány kavarta... Kóka Gyurcsány meghosszabbított keze. Egyelőre. Ha meg nem viselkedik, ugyanúgy tűnik el, ahogy Gyurcsány előhúzta a kalapjából. Kóka egy tapasztalatlan ficsúr, két perc alatt csőbe tudnák húzni.

Amennyire én látom, az SZDSZ-ben most az a tét, hogy az MSZP fiókszervezete lesznek, vagy inkább eltávolodnak (sőt: Fodorral esetleg a Fidesz irányába mozdulnak).

Lehet h így lesz, de én a másik verziót valószínűbbnek tartom. Kóka ui. lehet hogy gyenge gyerek, de nem az MSZP-ben van. A szadesz már egyszer kihátrált egy miniszterelnök mögül és nyert. Megyó ugyan puhapöcs a Feróhoz képest, de a parlamenti matematika a kemény pöcsökre éppúgy áll. Az SZDSZ-esek meg nyilván tudják, hogy nem érdekük beolvadni a maszopba. Kóka nem egy Napóleon, de sztem nem fog egy nyerő lapot sikítva eldobni, ha Gyurcsány csúnyán néz rá. A politikai erő elsősorban háttértámogatásról szól. Nem arról, h ki milyen meggyőző a tvben.
Árpád!!!! Látodlátod, ezért nem vagy blogger, történnek a dolgok és te meg vikkendezel.
www.timesonline.co.uk/tol/news/world/europe/article1459352.ece

"With rare passion, Ferenc Gyurcsány accused Viktor Orbán, the leader of the right-wing opposition Fidesz party, of exploiting anti-Semitism in an attempt to derail his Government’s modernisation programme."

"Zsuzsa Demcsák, his new spokeswoman, is a highly intelligent former underwear model and television reporter."

"Like his friend and mentor Tony Blair, Mr Gyurcsány knows that time is running out."

süti beállítások módosítása