W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Yes, Minister!

2007.02.24. 21:47 Tóta W. Árpád

Habemus. Gyurcsány Ferenc elnök lett, mert elnök akart lenni. Érthető, logikus a szándéka: marokra kell fogni ezt a tökéletlen társaságot, és nem úgy, mint a szűzlány a dildót: Hiller ehhez puhapöcs. Nem lehet reformálni, nem lehet lebontani az alvadt struktúrákat, ha közben horngyulák kószálnak szabadon, felügyelet nélkül. Meg társadalompolitikai és trockista tagozatok.

Szili Katalinról nem is beszélve.

Gyurcsány egyébként újat mutatott a pártharcok mezején is. Nem láttuk még miniszterelnöki szinten azt, amikor előre beduzzogunk, kezünket a kilincsre tesszük, és indignálódva odaszúrjuk: én el is mehetek! csak egy szavadba kerül és kimegyek! engem nem látsz többet!

Szappanoperába való jelenet, bár ott is inkább női szerep.

Csak el ne kapassa magát. Nehogy még megpályázza a rendőrfőnöki meg az esztergomi érseki pozíciót is azzal a hisztivel, hogy különben ő lemond.

(Hasonló manőverrel élt tavaly májusban Orbán, amikor a zakó után egyben szavaztatta meg az elnökséget. Így nem lehetett külön kimazsolázni a testületből, hogy Viktor maradjon, de a seggarc Mikola húzzon a picsába, és vigye magával Pelcznét. Az ugyanis azt jelentette volna, hogy Viktor maradhat, de ezt és ezt elkúrta.)

A totális gyurcsányi kontrollt elutasította a szocialista párt: Gyurcsány elnök lett, de nem teljhatalmú, vétójoggal felruházott fáraó. A fent leírt sajátosságok alapján ez inkább baj, mint öröm, de legalább mondhatják a komcsik, hogy mekkora demokraták ők. Bezzeg.



Címkék: mszp gyurcsány

378 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr5340033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Itt nem lesz változás az Mszp-ben. Most beszedi a pénzt, a gazdaságot hagyja a sz@rban. Aztán szépen szétosztogat mindent segélyben,gazdasági alap nélküli fizetésemelésben és egyéb olyan juttatásokban, amit becsületsebb korokban(Róma) a nevén neveztek: szavazatvásárlás!
O megkezdodott a komment buli, de jo:)))
Warmonger:
Csak nagyon finoman merném megjegyezni, hogy az utóbbi fél évben történtek nem mindenben támasztják alá a víziódat...
Bírom én is ezt. Így jönnek össze 500 hozzá(be?)szólások. Az én blogomon( inkorrekt.blog.hirszerzo.hu ) a rekord tartósan 100 alatt van:(
Ja és próbáltam email küldeni a "sz@rban" címre, de nem sikerült :-).

Nem, az osztogatsát majd 2009-ben kezdik. Mielőtt előkerülne ez a kártya: A Fideszt is nagyon-nagyon kádárinak tartom, kár hogy Hazánkban nincs alternatíva...
Na igen, de ha lenne alternatíva azt meg nem választanák meg. De hogy mi a megoldás, azt én sem tudom...
Engem Pandacsöki Boborjánra emlékeztet:
-Én akarok lenni minden ember!
Az Szdsz-re gondolsz? Nekik a társadalmi nézeteik nem tetszenek. Elkelenne eg ymagyar GOP...
Warmonger a sajat bloggunkat nem illik masok blogjan reklamozni szerintem...maj ha folfedezik akkor olvassak es kommentelnek benne, ha nem akkor ismeretlenbe maradunk:)))

eza termeszet torvenye, hajoljunk meg elotte...ahogy Gyurcsany is szeretne a parttol...
Hááát... azzal, hogy pártelnök lett, a maradék nimbusza is odaveszik neki. A tisztelet, hogy ő mégiscsakegyminiszterelnök, ne bántsuk már annyira. Hát, ezek után már csak egy pártelnök lesz, ugyanolyan, mint a Semjén.

Persze mást nem tudott tenni, mert nincs egyetlen 1 emberkéje sem az MSZP-ben, akire rábízhatta volna a pártot, mint Orbi annak idején Kövérre, Pokornira. Horn Gyula nyomdokaiba lépett - és az ő sorsára is fog jutni. Ez az ország már 6 éve nem látott olyat, hogy a miniszterelnök pártelnök is legyen egyben.

Ezért aztán a miniszterelnök mindig népszerűbb volt a pártjánál. Hát, most az MSZP maga után fogja rántani Ferit is. Baj ez?
Érdekes ez a 89%. Kevesebb mint amit Lukasenko szokott kapni, de több mint amit a (vélt) MSZP-n belüli erőviszonyokból gondoltam.

Vajon OV mennyit kap majd?
Ok. Miért nem illik. Szokták, mert különben senki sem ismerné, senki, senki blogját. A honlapok is állandóan teli vannak reklámbannerekkel, sok helyen divat enek külön heylet csinyálni, főleg géportálon. Ha tényleg nem illik, elnézést...
Gyurcsányt és Orbán közé sokan tesznek egyenlőségjelet. Nem véletlen. Mindkettő egyeduralkodó típusú. "domináns hím":))
Hamarosan pedig megkoronáztatja magát királyának nem?:)
Nem az SZDSZ-re. De a magyar GOP sem kapna többet náluk. Sajnos.
Kábé. Bár Horthy visszautasította. Nade benne volt becsület, megaztán a becsületnapot is betiltatta volna. Nem úgy, mint a Feri. Egyébként ő inkább Dictátorrá fogja magát választani---élethosszig. Meg talán Consullá,Censorrá,Praetorrá... Sebaj Orbánnakk megmarad a Pontifex Maximus...
mszp-t vezetni ócska meló nyilván. kb az állatkerti ganélapátoláshoz hasonló. de hát azt se lehet hagyni, hogy égig érjen a szar.
Apropó így most konkrétan azt sem tudnám megmondani hogy momentán milyenek az SZDSZ társadalmi nézetei.
Almodhi, Te melyik pártra gondoltál, mint alternatívára?
Az Szdsz társadalmilag liberális-elvileg. Bár olyan, hogy Szdsz lassan nincs is, csak Kék-Mszp...
Warmonger:

Nos én egy elképzelt pártra gondoltam, amelyik valóban alternatívája lenne a "választások előtt osztogassunk" és hasonló dolgokat valló politizálásnak. Mondjuk egy magyar GOP. :-)
Igaz. A legjobb az én szememben, aki megmondja, hogy: "Édesapáim itten gond van. Akkora az államadósságunk, mint állat, a költségvetés: kölcsönök nélkül 0FT 15%-ából gazdálkodhatunk. És most mi itt rendet tezsünk, ha törik ha szakad!"
Csakhogy erre az átlagos választó nem azt mondja, hogy "dejó nem lesz végre a pénzügyi politikánk közép-ázsiai szinten, és nem fosztjuk ki a jövő genberációt a kölcsönökkel!" hanem, hogy "rohadt szemét neokonok, miért nem kapok inygenebédet holnap?!"
És ez tényleg Magyarország tragédiája.

Mert ez a Kádár- de talán még a Horthy-rendszerben is gyökerező attitűd minden egyéni próbálkozást is megfojt.

A legutolsó olyan korszak, amikor igazán szívesen élnék Magyarországon, talán 1870 és 1910 között volt. Bár Mikszáthot olvasva talán akkor sem.
:-(
Beindult a komment? Hurrá!
Olyan nagyon nem...
Tényleg mi a szokás a világon a miniszterlnök-pártelnök munkamegosztást tekintve:
amit biztosan tudok: Blair a Gyurcsányi mintát követi :-));
Amerikában a kérdés értelmezhetetlen;
Németországban Merkel pártelnök?
Gyurcsánytól hányingerem van, okádok tőle,
a Morvay bizottságtól csak az áldozatok vallomásait olvassátok OLVASATOK !!!végre ez itt mMgyararország? ez egy náci rezsim! szocialista? lófaszt NÁCI REZSIM GYÚRCSÁNYOSTÓL Gergényin át kovács 22 verőlegényig, közeljárok a hatvanhoz Kádárék az utolsó húsz évben ilyen aljadék dolgot nem csináltak. Törjön le a keze mindenkinek aki az MSZP-t és a SZDSZ-t hatalomra segítette
Kedves TWA ezt a mocskot, hunorral cinizmussal nem lehet eltakarítani, már kevés ez. Remélem midegyik börtönben végzi, ott ülnek majd a TV-ostrom gazembereivel, futbalhuligánjaival, neonyilasaival egy cellában.
Zapatero szintén
Prodi nem
Morvai néniék mintha kissé elfeledkeztek volna arról apróságról, hogy voltak a pályán randalírozó elmebetegek is.

Kádár idején például nem foglalták el a tévét és nem gyújtottak fel autókat.
T nefélj! TWA nem akar takargatni semmit. Nem is lhetene. Aki nem látja, hogy ez a kormány úgy lúzer, ahogy van, az vak!
Ne félj: mi a baj?
Perzse a randalírozókat le kell csukni, de ártatlanokat nem kellet volna összeverni. Különben az emberijogok a szemét focihulligánokat is megilletik...
Balkenende (Hollandia) igen
És ha eltakarították? Utána?
Már lerágtam ám a körmöm, hogy pártelnök lessz e a Feri.
Na de tányleg.
A két "alternatíva" most még otthon tesz rendet. De ezen a tavaszon még egy frankó kis polgárháborút is összedrótozhatnak a sufniban, ha nagyon ügyesek.
"Amerikában a kérdés értelmezhetetlen;"

Hiszed vagy sem, az USA-ban a demokrata pártnak biztosan van elnöke. A republikánusoknak most nem néztem utána.
"Kádár idején például nem foglalták el a tévét és nem gyújtottak fel autókat."

Hát nem is, mert a III/III lecsapott minden elégedetlenkedőre és még a végén is ott lovagoltak a motorjaikon a Grósz-huszárok. Aztán mégis menniük kellett. Százezrekkel nem bírtak volna.
"De ezen a tavaszon még egy frankó kis polgárháborút is összedrótozhatnak a sufniban, ha nagyon ügyesek."

Te hány embert ismersz, aki a Suzuki Ignisét feláldozná a polgárháborúban?
Pádraig Parthalán Ó hEachthairn (Bertie Ahern, Írország) igen
"T nefélj! TWA nem akar takargatni semmit. Nem is lhetene. Aki nem látja, hogy ez a kormány úgy lúzer, ahogy van, az vak!"

Még szerencse, hogy van egy használható ember ott, a Gyurcsány.

Én legalábbis ezt olvastam ki TótaW cikkéből.

Különben minek kellene örülni és miért baj, hogy nem kapott teljhatalmat.
nyomulj, töki, csak szét ne repedj!
Doomhammer:

Igazad van. A republikánus párt elnöke (chairman): Mel Martinez. És ő nem azonos a végrehajtó hatalom vezetőjével.
Ne félj!
Ez egy jó gondolat. Futbalhuligánok, neonácik és Gyurcsány-Gergényi egy cellában.
Ezen úgy el tudok morfondírozni...
Kedves TWA én igen szégyelném hejedbe ezt a négy sort, mert kiderúl belőle, hogy nem olvastad el a jelenentést, nem a Morvai bizottság szövegéről van szó, hanem az áldozatok tanuvallomásairól, amit a Helsinki Bizottság és előtt tettek.
Ha demokratának liberálisnak tartod magad, mert én annak tartom magam, akkor Te se tehetsz mást mint hánysz és hánysz ettől a rezsimtől. Milyen rendőrség az, aki tizenéves lányokat ver, majd az előzetesben meztelenre vetkőztetik, buggoltatják, körbeálják ezek a mocskok és röhögik. Válalsz TE TWA ezekkel valami közöséget? Ne dumálj mellé itt már ne, lehet. Becsültelek mikor a Francia gyújtogatásoknál Győrgy Péterrel vitatkoztál, bár sokra tartom őt is. De értsd meg itt már nem lehet ÚGY TENNI mintha nem törént volna meg! És ne náci csőcselékezzél, mert ezek még gyerekek, akiket ez az ócsaka hatalom ócska rendőrsége tönkretett. Őszintén sajnálom, hogy ilyen hangot kellett használnom. Sajnálom.
"mert nincs egyetlen 1 emberkéje sem az MSZP-ben, akire rábízhatta volna a pártot,"

Hát ez nem teljesen igaz. A pártelnöki ambíciójának két oka van.
- Úgynevezett pártreformot akar végrehajtani, aminek keretében gyurcsányistákat akar ültetni mindenhová. Az Amőba előre figyelmeztette a híveket, hogy sajnos ez nem fog maradéktalanul sikerülni (és lám, TótaW-nek nem is tetszik, hogy a teljhatalom nem jött össze), de azért meg fogja próbálni. Juhász és Újhelyi máris alelnökök, például.
- Az MSZP-ben mindenki arra fogad, hogy aki most lesz pártelnök, az elásta magát egy életre. Harcba küldeni az MSZP-t a gyurcsányi "reformok" mellett politikai öngyilkosság. Juhász meg is mondta, hogy a gyurcsányi programot csak Gyurcsány hajthatja végre.

Gyurcsánynak tehát küldetéstudata volt, az MSZP-ben meg éppen nem népszerű ez a poszt, hát hagyták, hogy Fletó kapja meg.
a randalírozó elmebetegek begyűjtése - kedves mester - NEM a jogosan felháborodott tüntetők feledata
"nyomulj, töki, csak szét ne repedj!"

Engem is bosszant az a sok bunkó kommentelő, Mester!

De mi veled vagyunk és jól lenézzük őket.
Az eddigi állás:

egy személy - két személy 5:3
Off
Doomhammer · forabettertirpakbokretas.blogspot.com/

Oké! Felhívtad a figyelmet magadra! Most már hívd szobára Árpit, látom ez a cél!
Itt a tavasz, szép dologog a szerelem!
Most GyF szemszögéből nézve: van más választása mint pártelnöknek lenni? Van olyan ember aki GyF elkötelezett híve, és alkalmas az MSZP - mondjuk - kordában tartására? Mert mással momentán nem nagyon érdemes próbálkozni.
Az, hogy Gy.Ferenc pártelnök lett, szinte természetes, várható volt. Történelmi következmény. Nyilván egyéni érdeke is, de érdeke annak a gazdasági csoportnak is, amely a háttérben áll és jókat röhög a markába. Olyanok ők, mint a bíró A fülemile című Arany János versben. "Jobb felől üt. Nekem fütyöl. Bal felől üt, s nekem fütyöl. Elmehetnek."

A másik meg: nézem a tüntetőket. Nézem az arcokat. A kockás pulóveres, lila kötöttsapkásokat. Dühtől bevérzett szemmel skandálják: "Mondjon le!Fuj,fuj emeszpé!" Szívem szerint eléjük lépnék és csak annyit mondanék: emberek, most az tegye fel a kezét, aki a FIDESZ-re szavazott. Az a sanda gyanúm, hogy sok kéz maradna lent és sokan kullognának el szemlesütve.
piszkafa: szerinted hova szavaztak a dülledt polgártársak?
sok lehetőség nincs:
1. balra
2. a Fidesztől jobbra
3. az MDF-re :-)
4. senkire
"Oké! Felhívtad a figyelmet magadra!"
Ez off, nem akarom hosszasan.
Én ezzel együtt eddig 7 kommentet írtam ehhez a posthoz, van, aki 19-et.
Akiket én láttam, tuti, hogy az MSZP-re. Most meg sunnyognak. Utólag mindenki kurvára okos ebben az országban.
szerintem elkötelezett SzDSz szavazók, dühük pedig annak tudható be, hogy látják ahogy Feri úr elszívja a levegőt a pártjuk elől. :)
a legvalószínűbb figura a dühödt emdéefes :)
"Van olyan ember aki GyF elkötelezett híve, és alkalmas az MSZP - mondjuk - kordában tartására?"

Hogyne, például Juhász Ferenc vagy Újhelyi István, mindketten alelnökök.

Ők azonban még hosszú politikai karriert szeretnének maguknak és momentán az elnökség ennek nem tesz jót.

Mert ugye az MSZP 2010-ben is nyerni akar, de mi van, ha ez nem jön össze azután, hogy most a reformpropaganda eszközévé alakítják a pártot?
Almodhi! A tüntetők alapkövetelései jogosak, és sok közöttük a normális. Az a részük, amelyikre Te gondolsz, szerintem nem szavazott: 2liter tablettás olaszrizling után még egyX-hez is remeg a zemebr keze...
nos, a tavaly őszi események alapján meggyőződésem, hogy az aktívan harákoló dülledtek jobbosok. nyilván van csomó kiábrándult szoci, de azok nem mennek Ekrem Kemált hallgatni.
Piszkafa:
Hogyan lehet vizuálisan azonosítani az MSZP szavazót? Eddig csak az SZDSZ szavazót próbálták (szipogás, nagy orr, stb).
Egyébként akiket meg én láttam (Árpád-sávos zászló, ősmagyar és Waffen SS attribútumok), tuti hogy a MIÉPre vagy a Jobbikra vagy a Fideszre...
Ja aszerintem a pesti tüntetők nagyrésze Mszp-re szavazott: meg let ígérve a zállami támogatás, meg a szocpolitika, azoknak akiknél "repedezett a mennyezet, és még lábazatra sem tellik"...
Tüntetők alapkövetelései:
mármost melyik tüntető melyik alapkövetelése? Mondjuk Budaházy 12 pontja? Vagy a Fidesz redezvényekre gondolsz? Most asszem nem elsősorban róluk van szó.

Mi az hogy jogos követelés?

Bíróság által megítélhető? Akkor menjenek oda.
Politikailag kívánatos? Kinek? Akkor választásokat kell nyerni, vagy ad absurdum alkotmányosan kormányt váltani.
aha igen, az mszp-sek alkotmányoztak meg szentkoronáztak. jelképük régóta az árpádsáv.

ne áltasd magad.
Warmonger:

"a pesti tüntetők nagyrésze Mszp-re szavazott"
Láttad őket közelről? Ezt tényleg komolyan gondolod?

"meg let ígérve a zállami támogatás, meg a szocpolitika"
a Fidesz speciel többet ígért
Hát lehet, hogy a Jobbikra szavaztak, bár azok normálisabbak, a hülyék azok a Zsírtáltosék, jó hogy különváltak tőlük a jobbikosok...
Ha én Jobbik elnök lennék tagfelvétel előtt a delikvensek elé tennék egy Szálasi képet. Aki leborul előtte/megcsókolja/nyalogatni ketdi/a fantáziátokra bízom, azt páros lábbal rúgnám ki. Inkább vezsítsen 0,01 százalékot, minthogy támadási felületet hagyjon a lendvaiknak, meg náci barmokat vegyen fel...
Morbid a dolog, persze. De 70%-ra azonosítani lehet, ki hova tartozik. Csak jó szem és emlékezőtehetség kell hozzá. A híradások a választások alkalmával bőséges képet mutattak a pártok szavazóközösségéről. Ezekből a híradásokból tanulmányozhatóak.
Amúgy morbid az egész.
Híradás: "Bizalmi szavazás Gyurcsányról."
Alatta:"Meghalt egy küldött."
Na most ez nem groteszk? Ioneszku csak kacagna.
ja! hóógyne, ha elfogadjuk a piszkafa-posztulátumot, miszerint a szoci az lecsúszott, koszos pulóveres butaember, míg a fideszes az procc, öltönyben megy vekkert lóbálni, na akkor igazad van.

hasonlóan kényelmes világ a fantasy.
Na nem erre gondoltam: hanem arra, hogy egy csomó amber csalódott az Mszp-ben(persze a Fidezs is beígérte a Kánaánt), és most tüntet. Budaházy speciel közelebb áll a baloldalhoz, mármint igazi értelemben. Budaházyék "kommunisták zöld ingben"
"jelképük régóta az árpádsáv."
Az árpádsáv a magyar nmezet jelképe. Amit a nácik lengettek a Becstelenség Napján, azon kevesebb sáv van, uyganis az a nyilas-zászló...
cynicism on:
Warmonger: és akkor lenne tagja a Jobbiknak? :-)
cynicism off:

a magyar nemzet jelképe a trikolór. az árpádsáv az árpádsávosok jelképe.
mondd Mester, tudod Te egyáltalán, hogy mit jelent az, hogy jobbos?
úgy használjátok ezt az üres kategóriát, mint a vulgármarxisták annó pl.:
- burzsoázia
- imprlisták
- szocializmus
...
TWA! A Fidesz csak 2002-ben kezdte ezt a búskomor,negatív kampányt, meg a plebejus-politikát. Az Mszp politikája, meg "arisztokrácia-politika"?! Kétlem, de mindeg yis. Én a magam részéről a Cliens-politikát támogatom...
A normál árpádsávot is kisajátították egyesek: amazok a Budaházyék...
Piszkafa:

erre itt vigyázz: Ionesco, mert kapsz W-től.
ja persze, ha szétszálazzuk, akkor antiszemita komcsikról van szó, de most elég ide a konyhanyelv.
A nagyapámtól azt hallottam, hogy nekik azt mondták a háború után, hogy most néhány évig rossz lesz, de aztán...
Az apámtól azt hallottam, hogy nekik azt mondták 56 után, hogy most néhány évig rossz lesz, de aztán... Nekem most azt mondják, hogy néhány évig szar lesz, de aztán...
Aztán mi lesz? Megmondom: mégszarabb.
A történelem ismétli önmagát. Akár jobb, akár bal, akár közép, mindegyik, mint egy imamalmot forgatva azt harsogja: Most néhány évig rossz lesz, de aztán...
RE: 2007.02.24. 21:47 Tóta W. Árpád

"Nem láttuk még miniszterelnöki szinten azt a jelenetet, amikor előre beduzzogunk, kezünket a kilincsre tesszük, és indignálódva odaszúrjuk: én el is mehetek! csak egy szavadba kerül és kimegyek! engem nem látsz többet!

Szappanoperába való jelenet, bár ott is inkább női szerep."

-------------------

"Én nem fogok naponta felállni. Volt ilyen minisztere Horn Gyulának is, aki mindig le akart mondani. Volt ilyen miniszterelnök-elődöm is, aki állandóan elmondta, hogy én nem ilyen pasi vagyok. Amíg van benne erő, és megyünk előre, addig igen, és egyszer meg nagyon csöndben elmegyek. "

--------------------

;-)

Warmonger:

ez nem is rossz ötlet, én mától nyilas-zászlónak fogom hívni.
"cynicism on:
Warmonger: és akkor lenne tagja a Jobbiknak? :-)
cynicism off:"
Naja, a szimpatizánsok között sok a nazi, a tagok között nem annyi, főleg mióta Molnárt kipenderítették. Egyébként ha Kádár képpel csinálnánk ezt, akkor a két mammutpárt támogatói is megcsappannának...
Csak győzd számlálgatni a sávokat;)
Piszkafa:

"holnaptól jobb lesz"

igen, ez része a magyar "panaszkultúrának". És többnyire független a tényleges gazdasági helyzettől. Már XIX. században is így volt.
A nyilas 9 sávos, a rende 8. Ja meg az original nyilasban van egy vörös rész(stílusus) és abban nyilaskereszt
RE: 2007.02.24. 21:47 Tóta W. Árpád

"A totális gyurcsányi kontrollt elutasította a szocialista párt: Gyurcsány elnök lett, de nem teljhatalmú, vétójoggal felruházott fáraó. A fent leírt sajátosságok alapján ez inkább baj, mint öröm, de legalább mondhatják a komcsik, hogy mekkora demokraták ők. Bezzeg."

------------------

"De csak azért érdemes csinálni, hogy hozzányúljunk a nagy dolgokhoz. Elmagyarázni és majd hosszú bizottságokban ücsörögni, és majd új munkabizottságot tartani, aztán majd kideríteni, hogy soha egyetlen egy törvényben nem tudunk megállapodni, mert újra csak azok a kompromisszumok születnek, ami lényegében a semmittevés kompromisszuma, hogy fönnmaradjon, amely eddig volt, mert minden más sérti valakinek az érdekét, ahhoz másik madame kell."

------------------

A csatát megnyerte. A háborút lehet, hogy elvesztette...

Nem lesz itt job, mert senki nem csinál semmit. Úgy elvagyunk, kérdés meddig...
Akkor lehet, hogy ez genetikus?
Lehet, hogy mindkét oldal genetikus kódoknak engedelmeskedik? Aki hatalmon van, az ígér, aztán nem teljesít. Aki a néptömeg, az meg panaszkodik?
Warmonger:
OK kiprintelem a zászlókat színesben, kiteszem őket a falra és gyakorolok.
OFF: Politikai témákban olyan az őszödi beszéd, mint hitkérdésekben a Biblia... Mindenre azonnal lehet találni legalább egy passzoló idézetet.

Nem, nem genetikus (mármint a panaszkodás) de kulturális. Erről a legmeggyőzőbben olyan külföldiektől hallhatsz, akik sokáig éltek itt.

Az ígér-nem teljesít az már lehet genetikus. Olyan általános emberi tuljadonság :-))
dark f: és többféleképpen lehet magyarázni...
RE: Warmonger 2007.02.25. 00:02:01
"Na nem erre gondoltam: hanem arra, hogy egy csomó amber csalódott az Mszp-ben(persze a Fidezs is beígérte a Kánaánt), és most tüntet."

Csomó ember = itt a fővárosban permanensen kb. 100, jobb napokon akár ötezer is.
Ez Budapest lakosságának 0.005 uszkve 0.25%-a, ha jól számolom. Ha ennyi csalódott ember van, akkor az MSZP kurva elégedett lehet magával :-).

almodhi 2007.02.25. 00:15:53

Igazad lehet, mert a 15 éve Kanadában élő rokonok nem panaszkodnak. Csak lebasznak, hogy miért vagyok negatív, mert megírtam nekik néhány tényt az itteni állapotokról.
Amúgy ők emlékeztettek egy régi bosszankodásomra, hogy a hatalomra jutott párt mit ígér és mit tart be:
Ki emlékszik, mi volt O. Viktor első nyilatkozta akkor, amikor hatalomra jutottak, arra a kérdésre, hogy mi lesz a választási ígéretekkel? Na? Őszinte volt a válasz: "A választási ígéretek nem azért vannak, hogy betartsák őket."
Puff, erre a kanadai rokonoknak nem tudtam mit mondani. Túl jó az emlékezőtehetségük. Ja, nem kell egyik napról a másikra élniük.
Úgytudom Kanadában is eléggé szocializmus van...
RE: almodhi 2007.02.25. 00:16:53
"dark f: és többféleképpen lehet magyarázni..."

És be is lehetne számozni a sorait, hogy könnyebben lehessen rá hivatkozni :-) (Feri 6:11)

dark f:
tessék, most a hangos röhögésemtől felébredt a család... már megérte a kommentelés...

Persze ez csak egy könyv lenne a kánonból. Javaslatokat kérek a további kanonikus szövegekre. A végén majd tartunk egy zsinatot és összeállítjuk a végleges verziót.

Akinek nem tetszik megy a máglyára.
"Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.02.25. 00:09:02
Apádnak nagyjából bejött. "

Mi jött be, Bélám? A Trabant Limuzin 10 év várakozás után, a szocsi nyaralás, a hároméves valutakeret meg az ndk turmixép? Ez volt a jólét?
asszem már jeleztem, hogy lassacskán, de készülget az Őszödi Beszéd disztichonokba szedett kiadása. talán az évfordulóra meglesz.
play_off: igen, ez volt a jólét. relatíve. ne most fejtsük ki, lesz még Kádár téma. főleg hogy ferenc ma is beszólt, a pimasz.
"Az ország reformérett, Magyarországot a nyugatos államok közé kell vinni" (Gy.F.) Még ez is belekerülhet. Jaj, szegény nyugatosok...
kedves play__off, látszik hogy nem éltél még akkor:

Trabantra nem kellett 10 évet várni. Még a Zsigulira sem. Legfeljebb az NDK-ban. Nem Szocsiba jártunk, hanem Szozopolba vagy Mangaliába. A turmixgép inkáb csehszlovák volt, a valuta keret mellé meg ott volt (a vége felé) a BC számla. Persze olyan jó akkor sem volt.
"Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.02.25. 00:34:05
play_off: igen, ez volt a jólét. relatíve."

Aha. Relatíve. Mihez képest? Kongóhoz?
Mert szerintem a jólét kicsit nyugatabbra volt és maradt is ott.
Lehetett volna itt is. Hat éve reális esély volt rá. Amikor az friss EU országok között az élen voltunk Szlovéniával. Most az utolsók vagyunk, mindenben. Szlovéniában meg már euróval fizetnek.
Csak ennyi. Tényleg ne most fejtsük ki... a nincs mit.
almodhi 2007.02.25. 00:35:38

Látom megértetted a lényeget... majdnem.
play__off:

Hat éve sem éltél??? Hat éve nem voltunk a friss EU országok között. Nem voltunk EU tagok sem.

És ha hiszed ha nem tényleg az volt a jólét. Relatíve. Az NDK-hoz, Lennyelországhoz, Csehszlovákiához, Romániához, Bulgáriához és a nagy Szovjetunióhoz képest. Nem Kongóhoz.

És amit még nehezebb elhinni ma, akkoriban úgy tekintettünk Magyaraországra, (én nem itt éltem) mint a szabadság földjére. És ennek az érzésnek az emlékén az sem változtat, hogy ma már ismerem az igazságot. Vagy a nagy részét.
Warmonger 2007.02.24. 22:17:31
A nettel az a gond, hogy mindent lehet es semmi sincsen korlatozva, szerintem nekunk kell tudni mit lehet mit nem. Es szerintem nem illik a bloggunkat masok blogjan idezni, de ha mas valaki beidezi a mienket akkor az oke. En igy gondolom, mindenesetre bele olvasok az iromanyodba...

e
a kádár-korszak a szovjet blokkon belül volt a relatív jólét, de ez közhely.

nem mellesleg: ha egy nagy abakuszon összeadnánk a mai mélyszegénységet a többiek gazdagságával, akkor lehet, hogy ahhoz képest is relatív jólét.
Nem, Árpi ez nem igaz.
"Összeadva" is jobban élünk ma. De örülnék ha utánabányásznál. Nekem homályosak az ilyen irányú olvasmányemlékeim. De úgy emlékszem 93-95 között volt az "összeadott" mélypont.
"almodhi 2007.02.25. 00:52:00
play__off:

...Hat éve nem voltunk a friss EU országok között. Nem voltunk EU tagok sem."

Valóban nem volt pontos a megfogalmazás. A frissen csatlakozni készülő országok között.

Persze megint nem a lényegre reagáltál.

play__off:
ez valóban csak kekeckedés volt a részemről.

De utána írtam az (általam vélt) lényegről is. Magyarország elszalasztott esély(é/ei)ről most nincs kedvem írni. Soká tartana.
Átlagban jobban élünk. Jobb az életszínvonal. Én nem sírom vissza Kádárt. A kapitalizmus igazságosabb rendszer. Mindenki gondoskodjon magáról, meg a családjáról. Amit pedig megekres, annak anygrésze maradjon az övé. Csökkenteni kellene az adókat, de radikálisan lefele: "Keep, what you earn!"
Mármint nagyrészét akartam írni...
na, ennek itt annyi, éccakát
szegénységkutatás nagyon zűrös. a szegénység lappangni hajlamos.
RE: Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.02.25. 00:54:54

"nem mellesleg: ha egy nagy abakuszon összeadnánk a mai mélyszegénységet a többiek gazdagságával, akkor lehet, hogy ahhoz képest is relatív jólét."

Na ja. Az akkori átlagos életszínvonal felbruttósítva (= beszorozva a technika és a kütyük fejlődésével meg a nagyobb termékválasztékkal) nem biztos, hogy nem éri el a mostani átlagot. Ma nem annyira az átlag magasabb, inkább a szórás.

Meg teljesen mások az értékarányok és a lehetőségek. Anno lakást relatíve könnyebb volt szerezni. Ma (csendben kérdezem) hány embernek ad a cége lakást? (Nem vezérigazgatói szinten, hanem géplakatos és pedagógus szinten kérdezem.) Aki akart, dolgozhatott is, ráadásul jó eséllyel a szakmájában.

Ezzel szemben ma könnyebb utazni, HiFi-tornyot venni, swinger partyba menni, telefonhoz jutni.

Ha tovább hasítunk a kapitalizmus vizein, akkor még olcsóbb lesz a notebook és az autó, viszont drágább lesz a fodrász meg a rezsi, és a fél ország bérelni fogja a lakását.

Nehezen összehasonlítható dolgok ezek... Egy azonban biztos: ma ezerszer szabadabb országban élünk és bárki elmondhatja a véleményét anélkül, hogy kattanna a bilincs.

Ez volt a rendszerváltás értelme, nem a plazmaTV.


Warmonger:
Én sem sírom vissza. Sőt.
Csak olykor az bosszant, hogy akinek nincs a Kádár rendszerről közvetlen élménye, mennyi sztereotip csacskaságot hord össze róla.

Persze lehet hogy én is így vagyok a II. világháborúval, meg a mohácsi vésszel.
"almodhi 2007.02.25. 01:02:39"

A sem volt teljesen igaz. A csehek és a keletnémetek is jobban éltek.
A jugoszlávokról nem is beszélve.
play__off:

A csehszlovák példát tisztelettel cáfolnám. Életem első 17 éve okán. Azt ott volt szerencsém eltölteni. A jobban eleresztett részeken.

Jugoszlávia más tészta, de voltál mostanában Montenegróban is? Vagy csak Szlovéniában?
Egy tecnikai kérdés? Nem lehetne egy "Előzmény" gombot beszerkeszteni, hogy ne kelljen folyton idézgetni?
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.02.25. 01:04:48
"szegénységkutatás nagyon zűrös. a szegénység lappangni hajlamos."

És tegyük hozzá még: ők azok, akik (sajnos) nem tudnak beírni ide, és nem tudnak beszállni a vitába. Akik ide irogatnak, azoknak valószínűleg magasabb az életszínvonala, mint az nagy magyar átlagnak.

És innét nézve persze, hogy más a leányzó fekvése, mint Bivalybasznádról, ahol a falu kétharmada segélyből meg ügyeskedésből él.

Warmonger:A kapitalizmus igazságosabb rendszer. Mindenki gondoskodjon magáról, meg a családjáról. Amit pedig megekres, annak anygrésze maradjon az övé. Csökkenteni kellene az adókat, de radikálisan lefele: "Keep, what you earn!"

Na te is jol meg vagy buvolve...megyek aludni de ezt meg kifejtem holnap...nem mondom, hogy a szocializmust dicsoitsuk, de hogy a kapitalizmust hatba verjuk mer fasza gyerek..teged vagy anyuci tart el, vagy pedig nem tisztessegesen dolgozol...vagy pedig vak vagy!!!
dark: 2/3-a? 98%-a. A két százalék a polgármester. De ő is elköltözik nemsokára.
Tequila-katonák.

IQ teszt kis ábrákkal, megoldás: az igazi és a nyilas árpádsáv úgy aránylik egymáshoz, mint a nyilaskereszt és a fogaskerék: éppen eléggé.

Mint megrögzött liberális, fenntartom a köcsögöknek a jogot, hogy dafke lengessék. Tőlem... De fenntartom magamnak is a jogot, hogy hülye, óvodás nejlonnáciknak és/vagy tájékozatlan baromarcoknak tartsam őket. Peace.

"Most egy kicsit rossz lesz, aztán meg jó": tuggyátok ezzel az a bajom, hogy sosem az hőzöng vérbe tolult arccal, akinek igazán szar. Hanem az ún. alsó- és felső, meg középső középosztály, ami persze máshol, boldogabb helyeken anyagilag és kulturálisan is maximum sörvirsli kispolgárságnak mehetne el, de hát: ide születtünk.

A szegénységkutatás jó hívószó, és Árpád, egyáltalán nem zűrös: tenger irodalom van róla halk szavú szakemberek tollából, csak éppen szar olvasni. Na persze a szegénység rejtőzködik, de aki akarja, megtalálja. Nekem kb. 674 lépést kellene megtennem.

A szegény: nem szavaz, nem gyújt autót, nem foglal tévét. Mással van elfoglalva: enni akar...

(Az itteni vita és általában a magyar állapotok meg a katasztrófa-elméletre emlékeztetnek (matek): egy nem egyensúlyi pontról mindegy, csak valamerre billenjünk, de legyen az irány valami végletes. "Szar itt minden, tolvaj mindenki, fekete az éj". Nihil.

Tudjátok mit mondott a német: ha szakadékba nézel, a szakadék visszanéz beléd...

Jó. Akkor legyen döntetlen a cseh-magyar. De ez a maximum... :-)

Jugoszlávia szétesése után nyilván differenciálódott a dolog.
"nehezen összehasonlítható dolgok ezek..." (df)
Jaja. Én inkább azt mondanám, hogy nem a 'jólét' volt nagyobb, hanem a 'létbiztonság'. Nagy különbség ez! Vagyis: a minőség az jó szar volt, de mindenkinek járt!

"bárki elmondhatja a véleményét anélkül, hogy kattanna a bilincs..." (uő)
Öhöm, köhöm. Kivéve, ha köztéren szeretné elmondani, sokadmagával!
kedves Portuguese:
mindig csak egy dolgot figyelj:
hányan menekülnek az egyik rendszerből a másikba, és hányan vissza.
Hányan menekülnek Jamaicából Kubába és hányan vissza. Direkt nem az USÁt írtam.


Warmonger:

amíg az állam többet költ (költ = értelmes célra költ + lop + pazarol), addig a radikális adócsökkentés a közvetlen, rövid távú csőd felé történő egyenes vonalú egyenletes száguldás. Akkor igaza lenne a videon látott arcnak, hogy lesz itt még bazmeg.

A három idézett pénzköltési mód arányai már adnak némi alapot vitá(k)ra. Csak az a gond, hogy ezeket nehéz két mondattal elintézni.

(Aki két mondattal elintézi, arra van egy nagyon kurrens, latin eredetű szavunk: populista).
play_off 2007.02.25. 01:12:25
"Egy tecnikai kérdés? Nem lehetne egy "Előzmény" gombot beszerkeszteni, hogy ne kelljen folyton idézgetni?"

NEM, mert tudhatnád, hogy ez a világ legbénább blogmotorja a legimpotensebb fejlesztőgárdával. Még beszámozni sem lehet a megjegyzéseket, és a sorrendjüket sem lehet megfordítani, mert az nagy meló lenne a szoftvereseknek. A wishlistre fel lehet írni, aztán majd ha egyszer tombolán kihúzzák, akkor beveszik a következő ötéves tervükbe az öteleted :-).

play_off: legyen döntetlen. Jugoszláviában azelőtt is irdatlan különbségek voltak.
"dark future · www.andocsek.hu 2007.02.25. 01:12:40"

Én pl. Bivalybasznádról írok. :-)
Nagy Cső Zuhan 2007.02.25. 01:15:50

Ez most így hülyeség, vagy ami még rosszabb, csúsztatás. Szervezek neked egy kormányellenes tüntetést, bilincs nélkül, jó? Vagy tudod mit, szervezz magadnak. Ma is jól elvitték a barmokat, ugye? Meg múltkor is a Fletót tojással dobálókat? Ugyan már.
dark:

Kádár alatt jobb volt a blogmotor... :-)
Portuguese!
Most akkor mi van? vagy kapitalizmus vagy szocializmus. Tudzs alternatívát? Kommunizmus:)
Ja, Árpád

Mi a véleményed az ombudsmanok által hetedíziglen megtekintett állambiztonsági bizonyítékokról, amik kielégítették a Biztos Urakat, hogy lehet hogy mégis lesz kaszás-kalasnyikovos bazmeg?

(Magam részéről kezdem unni az info-dezinfo tengeren való hajókázást.)
'ccakát. Kidőltem.
"Warmonger 2007.02.25. 01:21:25

Szocializmus és kommunizmus nincs.
Hagymázas utópiák. Sehol nem jött be.
Warmonger: Meg szerencse, hogy az earn szonak van eleg jelentese ahhoz, hogy egyet is erthetek vele. Moreover, az eredeti:
[...]In early use in wider sense: To deserve[...][Oxford English Dictionary]
RE: almodhi 2007.02.25. 01:20:11

"Kádár alatt jobb volt a blogmotor... :-)"

Ja, elképzelem mekkorákat blogoltunk volna a börtön radiátorán :-).

A Kádár rendszer vs. kapitalizmus témánál, ha nagyon kommentesre akarom sarkítani, akkor a bizonytalanságot említeném első helyen. A komonizmusban az állam biztosította az egész társadalmat. Márpedig a biztonság az egyik legfontosabb érték (az európaiak általában ezt említik első helyen, ha rangsorolni kell bizonyos értékeket). Nem kell félni attól, hogy nagy szarba kerülsz. Érthető, hogy sokan nosztalgiáznak. A gond az, hogy ez a bizonyos biztosító állam elég idióta módon működött. Nem érezte senki a kockázatokat, mert azt átvette az állambácsi; aki viszont a hülyesége miatt bele is rokkant. Most mindenki a saját bőrén érzi a bizonytalanágot, és rájött, hogy biza nagyon kellemetlen dolog az. A halálra ítélt biztonságosat és a "működő" bizonytalant nehéz összehasonlítani. Ált. ki-ki ízlése szerint kiragad vmit,h azt szajkózhassa, és lesz belőle egy szép kis féligazság. Nekem most ezt sikerült kiragadnom.
"ez most így hülyeség, vagy ami még rosszabb, csúsztatás..." (rofa)

Legyünk akkor matematikusak: van rá némi esély. Persze nem arra gondolok, hogy aki hőzöng, annak, persze van jó nagy ilyen esélye. Hanem aki haza szeretne menni, de éppenséggel a lakásához tartozó ház kapulaljában épp tilalmi zóna van... rosszkor lesz a szerencsétlen rossz helyen...

Ha már matematika: az események után úgy köbö 3% az esélyed, ha a belvárosban lax, és holnap (mit holnap! az már ma van...), vagy 15-én éjjel a buli után hazamész, hogy letartóztassanak teljesen ártatlanul.

A normális, az a 0%. Ettől tehát még elég messze vagyunk.
Nem látom a kommentemet.
Ehh, most már látom. :-)))
Az ilyen dolgok meg, h szólásszabadság, meg külföldre utazás stb., amiket legtöbbször szoktak emlegetni, inkább csak harsány mellékszálai ennek az ügynek.
RE: play_off 2007.02.25. 01:31:25

"Szocializmus és kommunizmus nincs.
Hagymázas utópiák. Sehol nem jött be."

Az a baj, hogy errefelé a kapitalizmus se nagyon jön be, legalábbis ez az elkúrós változata meglehetősen problémás.

Ha jól belegondolok, utoljára a Monarchia volt az, ami működött. Nem kéne felajánlkoznunk Sógoréknak, hátha látnak még bennünk némi fantáziát? :-) Még németül is megtanulnék... Inkább, mint kínaiul ;-).

Rofa: ezt az örvényről mondta a német. mondjuk őrá vissza is nézett mereven.
szegénységkutatáshoz még. megtalálni persze meg lehet, hogyne. de felmérni, mekkora, az nem egyszerű. a büszkeség mellett például olyasmik miatt, mint a hitelek.
"olyasmik miatt, mint a hitelek."

Kádár alatt az ország devizában, a népek meg forintban voltak eladósodva. Most már a népek is devizában :-). Röviden összefoglalva ennyi a rendszerváltás lényege. A gondolkodásmód kb. ugyanaz. :-)

Hülyéskedünk itt össze-vissza, közben meg lemaradunk a lényegről. Térjünk csak vissza egy kicsit Ferihez, meg a mai szpícséhez:

"Ennek a koalíciónak, a demokratikus koalíciónak, a polgári progresszió Magyarországát képviselő koalíciónak a tagja még a gazdasági és a társadalmi liberalizmust a zászlajára tűző Szabad Demokraták Szövetsége és a magyar konzervativizmus nemes hagyományait követő Magyar Demokrata Fórum."
www.mszp.hu/index.php?gcPage=public/szervezetek/mutatAloldal&fnId=6905

Valamiről lemaradtam?

Annyira nem vágom a politikát meg a jogot (meg lusta vagyok visszaolvasni, így talán dupét böfögök, bocs), de Horn és Orbán nem azért mondott le a pártelnökségről, amikor miniszterelnökök lettek, mert a kettő vagy jogilag összeegyeztethetetlen, vagy legalábbis az egész politikai elit jobbról és balról is úgy vélte, hogy ennyi posztot halmozni nem fair (no meg ennyi melót nyilván két emberre terveztek - most akkor Gyurcsány napi 8 órában a párt, napi 8 órában az ország ügyeit intézi)?
A Feró nem biztos, h jól méri fel a helyzetet, mikor ennyire le akarja nyomni saját magát mindenkinek a torkán.
Szintén ugyanonnét:

"Vagy e helyett keres magának Bizánc és Róma, a szláv világ, a pravoszláv vallás és a keresztény Európa között valami ködös harmadik utat, bezárkózva nemzeti és történelmi félelmeibe, idegenként elfordulva a nemzeti progresszió legjobb hagyományaitól. Ajánlva valamit, amiről magunk sem tudjuk, hogy micsoda, de azt tudjuk és látjuk, hogy egészen biztosan az ország egy jelentős részének nincsen benne helye."

??? Ezt valaki dekódolná? A kereszténység keleti és nyugati ága között mit keresne a Fidesz? Sok mindent lehet mondani Vityára, de azt nem, hogy az ortodoxok felé húzna. Vagy a protestánsokat teszi oda középre Feri?

Kissé zavaros ez az okfejtés nekem.

"ki vagyunk átkozva a magyar progresszió, a magyar demokrácia, a magyar nemzet közös hagyományaiból. Ez okozza itt a problémát, kérem szépen! És hogyha Horn Gyula a miniszterelnök, akkor vele van a baj, ha Medgyessy Péter a miniszterelnök, akkor vele van a baj, ha Gyurcsány a miniszterelnök, akkor pedig vele lesz a baj. És mindenkivel baj lesz, aki azt mondja, hogy nincsenek történelmi kiváltságok, hogy el kell fogadni a magyar jobboldal ezen részének, hogy nincsen történelmi joga a nemzet, az ország kormányzásához. Ez az, amit a jobboldal egy jelentős része 1990 óta nem tud megérteni, nem hajlandó elfogadni, mert valamikor 1945 és ’48 környékén elveszítette a fonalat, és nem érti, hogy miért nem az ő történelmi járandósága Magyarországot vezetni, Magyarországot kormányozni. Ez okozza a problémát!"

Ez viszont ül, korrekt, nem tudom, hogy ilyen formában ki lett-e már mondva nyilvánosan valaha.
Na igen, pont ez az. Ha azt akarja, hogy a jobbosok is legalább belenyugodjanak az elképzeléseibe, akkor lehet, h nem kéne arrafelé ilyen faszságokat benyögni. Mert akkor majd jön a Szíjártó meg a zorbán a hasonló faszságaival és akkor futhatjuk sokadszor az ilyen kordonbontós-kivonulós köröket, ami megint nagyon hasznos lesz. Főleg, h most kibulizta magának ezt a baloldali isten pozíciót, így plána nem kéne hülyének lenni. Ha nagy reformer, akkor keressen hozzá ügyesen partnereket. A benyögést meg hagyja meg a szekeresnek, vagy mittoménkinek.
Helyreigazítás az előző kommentemhez: elgurult a Cavintonom, Horn is halmozta a két pozíciót, bár így meg azt nem értem, miért volt akkora cirkusz anno, hogy Orbán ne tegye, mindenesetre ez nem tartozik szorosan a tárgyhoz.
És itt a kulcsmondat:

"Mindazoknak, akik nagyon szerettek hosszan értekezni a baloldali felelősségről meg a szociális ügyekről, azt tudom mondani, hogy először vagyunk hazafiak, aztán demokraták és a legvégén pedig baloldaliak."

Helycserés támadás? Meghagyják a baloldaliságot a Fidesznek?

Akkor nem lenne célszerű nevet is változtatni?
Először hazafi, tehát: Magyar
Másodszor demokrata, tehát: Demokrata
Stop Feri, már van ilyen!


vetekszik kádár utolsó beszédével
GyF: "Mostanában azt mondom: tessék ránézni Szlovákiára!"

Azt mondod, azt mondod... Feri, hagyd már a fenébe azt a Szlovákiát, a végén még tényleg kiköltöznek a cégek.

"Mindazoknak, akik nagyon szerettek hosszan értekezni a baloldali felelősségről meg a szociális ügyekről, azt tudom mondani, hogy először vagyunk hazafiak, aztán demokraták és a legvégén pedig baloldaliak."

Ezzel viszont nincs baj. Egy maszop kongresszuson kellenek az ilyen mondatok.
GyF: "Mostanában azt mondom: tessék ránézni Szlovákiára!"

A köcsögje. Néztek volna ők Szlovákiára pár éve. Megspórolhattak volna néhány kellemetlenséget.
GyF: "A teljesítménytől függetlenül adott bármilyenfajta támogatás nem erősíti az országot, hanem gyengíti. Nem lehet az a célja a modern szociáldemokráciának, hogy szimpla készpénztranszferekkel próbálja meg enyhíteni hosszú távon a nehézségeket"

Választást viszont frankón lehetett így nyerni (lásd Megyó és a 19 ezer Ft)... Kíváncsian tekintek a jövőbe és 2010-re. (Ezt a beszédet azért elrakom addig a házi archívumba.)


aszongya: nemzeti nacionalizmus
ez olyan mint a szociális kapitalizmus volt
meg van ez bugy-bugy
future, nagyon jók az idézeteid, engedd meg, hogy ezúttal mondjak köszönetet Neked a lusták nevében!

- egyházügyben a Feri összevissza hablatyol szerintem. A Nyugat és a Kelet, Európai és Ázsia, Demokrácia és Diktatúra közti ingázásról beszélt, és ezt illusztrálta Rómával és Bizánccal. Azt csak nem akarja mondani, hogy az MSZP keresztény párt volna! (Habár szavaiból erre lehet következtetni...)

Ami viszont vicc:
"idegenként elfordulva a nemzeti progresszió legjobb hagyományaitól"
Hohó, ez leidegenezi a Fideszt!!!... miközben azért sopánkodik, hogy "az ország egy jelentős részének nincsen benne helye", mármint a Fidesz jövőképében.

És, vazze, igazad van, amit itt látunk, az tényleg inkább egy jobb-, mint baloldali hitvallás...
GyF: "Hosszabb távon ezt az országot az oktatásba, a tudományba történő befektetés, egy korszerű modern egészségügy és egy olyan kultúra tudja előrevinni, ahol a teljesítménynek és a sikernek van értéke. Ez a baloldali politika."

Egyrészt jó, hogy most már ezt is tudjuk. Tehát kb. ennyi lesz az, ami baloldali. Részemről ok, egyetértek, de akkor méginkább indokolt lenne nevet változtatni. Hülyén mutat egy ilyen program mellett az, hogy szocialista.

Meg lehetne cserélni a díszletet is, mert Szekeres, Lendvai és Horn Gyula is kurva hülyén mutat.

Meg kellene egyeztetni Kókával is, mondjuk tudománytámogatási ügyekben, mert ehhez képest egy kicsit el van kalibrálva a srác.

"Hohó, ez leidegenezi a Fideszt!!!"

nyet. az, h "idegenként elfordulva a nemzeti progresszió legjobb hagyományaitól", azt jelenti, h a NP Legjobb Hagyománya (NPLH) idegen számukra.
nono. Kókának az akadémiával van vitája, a Joyce-korpusz kutatására folyósított sajtostallérokkal. olyant én nem hallottam tőle, h ne kutassunk, mert már mindent tudunk. hiszen azt sem tudjuk, mit történt Roswellben!

"idegenként elfordulva..." (gyf)

"hohó, ez leidegenezi a Fideszt..." (ncsz)

Öööö most jövök rá, ezt valószínűleg nem úgy értette Feri, ahogy én interpretáltam, hanem úgy, hogy a Fidesz idegenkedik a nemzeti progresszió gondolatától.

Pardon, és jojcakát, mert ezek szerint már nem nagyon fog az agyam!
Az, h az oktatás meg az egészségügy kulcsfontosságú a képletben, az politikai oldaltól független tény.

Ebben a kettőben nagyon fontos lenne a széles támogatottságú, régóta (pl tanulmányokal) alapozott reform. Speciel a tandíjas-vizitdíjas kapkodás nem ezt sejteti. A jó irányú dolgok sikere is erősen kérdéses az ellenállás (és kapkodás) miatt.
GyF: "Baloldali politika-e nekimenni a kiváltságoknak és hozzányúlni ahhoz a status quo-hoz, amely bár történelmileg kialakult és hozzászoktunk, de mégiscsak igazságtalanul és egyenlőtlenül osztja a javait"

Na ebbe nem kéne belemásznia, mert ennek a megvitatására hmm... az előéletét tekintve (ugyebár történelmileg) nem a legalkalmasabb a mi Ferink.


"ööö most jövök rá..." (ncsz)

"nyet. az, h..." (twá)

jupidejólkorrigáltammagam
nademostmárténylegjojcakát

PS vazze ez a GyF-beszéd megér egy-két misét!
GyF: "Baloldali politika-e nekimenni a kiváltságoknak és hozzányúlni ahhoz a status quo-hoz, amely bár történelmileg kialakult és hozzászoktunk, de mégiscsak igazságtalanul és egyenlőtlenül osztja a javait"

Ez is OK. Itt olyasmire célozhatott, h pl a MÁV dolgozó miért is utazik fillérekért, meg egy csomó szoc támogatást miért vehet fel olyan is, akinek nem kell.
lehet róla mise hétfőre... bár még a Plebejus Zászlóbontás is csúszik.
RE: Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.02.25. 02:53:33
"nono. Kókának az akadémiával van vitája, a Joyce-korpusz kutatására folyósított sajtostallérokkal. olyant én nem hallottam tőle, h ne kutassunk, mert már mindent tudunk. hiszen azt sem tudjuk, mit történt Roswellben!"

---------

"Az alapkutatás gazdaságilag nyilvánvalóan nem kifizetődő befektetés. Tehát a racionális haszonelvűség szerint egy kormány jól teszi, ha azonnal felszámolja a kutatóintézeteket, és elbocsátja az állami pénzen élősködő kutatókat.

Ha ez ilyen egyszerű, akkor hogy lehet, hogy a világ minden, legalább közepesen fejlett országa igyekszik fenntartani az alapkutatást, a gazdag országok pedig kifejezetten sokat áldoznak rá? Él bennem a gyanú, hogy nem a világ sorsáért érzett aggodalom vezérli őket. Sokkal valószínűbb, hogy megértették: az alaptudomány olyan szerepet tölt be a mai világban, amely egyszerűen nem fejezhető ki a racionális haszonelvűség mennyiségi mutatóival."
nol.hu/cikk/411209/

----------

Nem a kutatások, hanem az alapkutatások ellen érvelt Kóka. Az alapkutatás rövid távon tényleg nem hoz forintosítható hasznot. Mint pl. az oktatás sem...

Feri ma éppen azt mondta el kb. húszszor, hogy előre kell menekülni. Haladás ugyebár. Ebben pedig az alapkutatás included.

RE: engeggyémábe 2007.02.25. 03:02:41

"Itt olyasmire célozhatott, h pl a MÁV dolgozó miért is utazik fillérekért, meg egy csomó szoc támogatást miért vehet fel olyan is, akinek nem kell."

Ja. Olyasmire is célozhatott. Meg olyasmire is, mint privatizáció, közbeszerzés, pártfinanszírozás.

GyF: "Ha a magyar baloldal ezt a meccset meg akarja vívni, és győzni akar, akkor rendet kell tenni a saját háza táján is."

Ezt ma sajnos elbukta... Legalábbis jól elnapolódott a rendrakás.
Főleg, h ő se nagyon tudja, h a rendnek tulképp hogy is kéne kinéznie.
Nagy Imre vs. Kádár téma. Ezt inkább ugorjuk, nem is tudom, miért hozta elő ma megint Feri.

(Egyébként meg nagy hazárdírozás a részéről. Ha pl. esetleg az oroszok egyszer kicsit berágnak rá(nk) és belebegtetik az ötvenhatos meghívólevelüket, amin Kádár szerint (lásd Kádár utolsó beszéde, azt meg lásd a kádáros postnál) ott van Nagy Imre aláírása is, akkor lehet majd jó nagyot huppanni.)

én nagyon örülök, hogy feri lett a pártelnök, így sokkal egyszerűbbek lesznek a dolgok. azt nagyon sajnálom, hogy a központosítás nem sikerült, talán majd legközelebb. én szurkolok.

ha így folytatja, sok fölösleges sallangtól szabadíthatja meg az országot. például 2010-ben még lesznek választások, de ha mi is segítünk ferinek, utána már nem kell majd ilyen csacskaságokra pazarolni a pénzt és az idegeinket. nem is beszélve a parlamentről. az is csak egy pénznyelő, és semmi haszna, csak vitáznak meg alszanak egész álló nap.
GyF.: "Azért költözzünk, mert világos, szimbolikus lépésekkel meg kell mutatni, hogy el kell távolodni mindattól, amit a Köztársasági téri székház a maga múltjával együtt takar és jellemez. Azért, mert nem lehet „is”-ekben fogalmazni ezekben az ügyekben."

Mondom én, ha tényleg komolyan gondolja, akkor célszerű lenne most rögtön megszabadulni a többi szimbólumtól is. Bár igaz, a székházat könnyebb lecserélni, mint a régi jó elvtársakat...

Feri előhozza az összes témát, megszerzi az összes pozíciót, aztán majd eccer a Ferinek ez sok lesz.
GyF.: "Mert ha valaki ma személyében valaki másnak az ellensúlya akar lenni, annak világossá kell tenni, hogy lehetősége van politikai alternatívát képezni. Most itt vagyunk, akkor ezt meg kell beszélni, ide kell állni, és azt kell mondani, hogy nekem van egy másik politikám. Holnap ki fogunk menni a pályára és fociznunk kell. Ha pedig személyi, hatalmi alternatívát akar képezni valaki, akkor is ide kell állni, és azt mondani, hogy én jelentkezem erre meg erre a posztra, mérjük meg, melyikünknek van többsége."

Papíron 89:11. Kíváncsi lennék, hogy valójában mennyi.

engeggyémábe 2007.02.25. 03:25:47
"Feri előhozza az összes témát, megszerzi az összes pozíciót, aztán majd eccer a Ferinek ez sok lesz."

Akkor majd ír kurva jó könyveket a haladó baloldaliságról :-). (Bocs :-))
"Akkor majd ír kurva jó könyveket a haladó baloldaliságról :-). (Bocs :-))"

Hát akkor lehet, h későn bánat, mert azt a könyvet már megírta.
GyF: "Szeretnék ennek a csapatnak a kapitánya lenni, de akkor, ha erős, egységes hit fűti ezt a csapatot. Ha nem kicsinyes vagy középszerű taktikai küzdelmek, odamondogatások, sehova nem vezető, kicsinyes érdekvédelem az, ami mozgat bennünket, hanem egy nagyszerű álom. Mert csak ebből lehet erőt meríteni a küzdelemre. Erőt meríteni ahhoz, hogy amikor majd szembe fognak jönni ezrek meg tízezrek, amikor majd lehet, hogy még kevesebben fognak bennünket támogatni, akkor azt fogjátok mondani: igen, menni előre, mert hiszünk abban, hogy 2010-ben érteni és érezni fogja a többség, hogy ezeknek igazuk van! Reform vagy bukás, barátaim!"

Elég apokaliptikus kép ez... Szemből tízezrek, lentről a kicsinyes középszerűek, fentről hmm... ha Viktor Róma és Bizánc között mégis talál valamit, akkor a tüzes mennykő. Mindez súlyosbítva Puchhal, Szekeressel és Horn Gyulával.

Ha Ferit a konfliktusok éltetik, akkor sokáig fog élni...

PS.: Ja, és a nagyszerű álom dumát meg most azonnal tessék abbahagyni, azt már egyszer kijátszották az álmok álmodói.

dark future · www.andocsek.hu

Jó lenne, ha valóban létezne ellenpontja GyF-nek abban a pártban. Nem egy leninista csontvázra gondolok. Talán neki is jót tenne. Ha mindenki bólogat, az hosszú távon rosszabb, mintha néha vki beolvassa az arcodba, h ezért meg ezért hülye vagy. Hogy nincs ilyen, az ezt a pártot minősíti.
GyF: "De az ország reformérett! Az ország levegőre vágyik! Az országot fel kell emelni, és véglegesen oda kell illeszteni a nyugati országok sorába."

Kicsit lassabban a csapásszámmal. Egyelőre a kelet-közép-európai országok sorába kéne visszailleszteni, legalább az elkúrás előtti állapotba...

Egyébként meg ámen.

-----------

Elnézést a sok bejegyzésért, nem exhibicionizmusból írtam ennyit, hanem azért, mert érdekelt a beszéd a 75%-on túl is, és késztetést éreztem, hogy végigmazsolázzam.

Összességében Őszöd logikus folytatása, kifejtése ez, jóval szoftosabb hangvételben. Nem is ütött akkorát, a sok hülye gyík egyelőre inkább marad a status quonál... Annyi volt a mai nap üzenete, hogy ok Feri, csináld, de vidd is el a balhét, a mi kisded játékainkhoz meg ne nyúljál, mert jól a kezedre csapunk. Meglátjuk, mire lesz elég.

RE: engeggyémábe 2007.02.25. 03:44:22

"Jó lenne, ha valóban létezne ellenpontja GyF-nek abban a pártban."

Most speciel nem hiszem, hogy ez a legégetőbb hiány, van ott káosz enélkül is elég.

---- FONTOS ÉSZREVÉTEL, vitassuk meg! -------

Az MSZP-ben először a sok komcsi időkből megörökölt (vagy fiatalabb, de komcsi módon gondolkodó) fasznak és picsának (már elnézést, de ez a tényállás) kellene rájönnie arra, hogy jelen helyzetben tényleg kb. ez az egy út az, amerre lavírozni lehet, és lehetőség szerint ezt kellene finomhangolni, nem pedig platformokat építgetni, fúrni, faragni, zsarolni, taktikázni, útiköltséget elszámolni, mert speciel ennek nem most van itt az ideje... Ami az ország egészére áll, az kicsiben az MSZP-re is áll. Vége a szociálisan gondoskodó párt idejének, a meló nélkül kicsengetett pénzeknek, az érdem nélkül osztogatott hatalomnak. Szinte tökéletesen végig lehet vinni az analógiát a pártban is, de szerintem nem nagyon fogták az adást a küldöttek.

Gyurcsány most visszafogottan és virágnyelven adta tudtukra, hogy itt jelenleg két dolog közül lehet választani: vagy megszokni, vagy megszökni. Ehhez képest pár óra múlva agyagba döngölték a párton belüli centralizálási és modernizálási törekvéseit, tehát vagy ennyire gyökerek, vagy Feri stratégiája volt rossz, mert az övéi agyilag inkább az őszödi sztájlt bírják lekövetni...

GyF-nek sikerult elernie azt amit Orban mar evekkel ezelott elert:
megdonthetetlen, kritizalhatatlan VEZÉR
a legerdekesebb, hogy ehhez egyiknek sem volt szuksege tisztogatasokra (arre a torgyan fele lamereknek volt szuksege)
szepen bedaraltak az eros embereket, megmutattak nekik, hogy hol a helyuk a sorban, azok meg nehany (atyai) pofon utan elfogadtak.
az alapjan ami most latszik a ket nagy partbol, sokkal inkabb ceges, mint politikai part felepites. van mindketto elen egy-egy CEO es pontosan azt csinal amihez kedve van.

én ennek nem orulok annyira.
a vilag tobbi reszen az egyre kozvelenebb demookacia fele mozdul a vilag, nalunk meg a 4 eves diktaturak divaja van.
A commenteket végig olvasgatva (kicsit hiányosan) megint megy a gyalázkodás, mert jaj begyurta a pártot a surmo GYF.
A tévedés ott van, hogy a pártok nem demokratikusan működnek az idő nagy részében. Egyik sem. Aki kilóg a sorból azt bedarálják, de tőlünk nyugatabbra is így van ez (keletebre meg pláne). Aki kilóg rombolja a morált, mennie kell...
A gond az igazából, amikor kormány szinten is GYF dönt el mindent, mint annak idején OV csinálta. Matolcsy fölött átnyulva Benes dekrétumot kiabált, mikor nálunk még törvényt is lusták voltunk hozni a svábok kitelepítéséről tudtommal.
Valaki fennt írta, hogy a MASZOP ez alapján a beszéd alapján majdnem jobb oldali irányt vett. Halkan jegyzem meg, hogy nem ők lennének az egyetlen szocialista párt európában, amelyik jobb oldali. A kérdés az, hogy a középtől milyen messzire tudja taszítani a fityiszt. Ha elég messzire, és bejön neki a mostani európai konjunktúra még osztogatni is tudnak majd 2009től.
TAnultak a fityisztől, alulbecsülték az inflációt (mint anno a 2001 - 2002 -es ktgvetésben) és a gazd-i növekedést is. Ez sok plusz milliárd tartalékot fog nekik hozni választásokra. Lehet majd osztogatni, anélkül, hogy újra húzniuk kellene a gatyaszíjon.
A Kossuth téri tüntetőkről annyit, hogy akivel nekem sikerült beszélnem, azok nem függetlenek voltak, hanem bevallottan fityiszesek OV über alles hozzá állással.
Nem tudom, ez mennyire volt általános...
Így nem lehet jobbat csinálni a rendszerből, hogy mindig a másik kutyája a rühes dög a magunké meg makulátlan. Én köztisztviselő vagyok, mindkét oldallal volt szerencsém együtt dolgozni, és mindegyik csak a zsebünkben akar turkálni, a szakmai érvek meg nem érdeklik őket...
A tisztogatás a pártok sajátja. Nézzétek meg azt a Heves megyei fityiszest, aki át állt az "ellenség" oldalára. Pedig milyen logikus magyarázat, hogy az a választásokra költött 50 millió forint hiányozna az iskolák, kórházak kasszájából, mégse érdekel senkit. Itt mondja azt valaki, hogy a pártokban nincs diktatúra, senkit nem érdekel, ha az idősek otthonában duplájára emelik a havi díjat, de az elnök a miénk legyen akármibe kerül is. Ez kellett nekünk, együk meg...
Ez az egész elnök-miniszterelnökös dolog igazából azért ciki, mert Navracsics (mert Orbán nem) már nem fogja tudni leválasztani a pártot a kormányfőről. A frakciót a pártelnökről. Így marad a 2010-es választásokig a Feri, vsz, hacsak belülről nem buktatják meg. De ugyan hogyan is tennék, ha Viktort sem sikerül lecserélni két loszt választás után?! Feri most saját képére és hasonlatosságára formálja a szoci pártot. Tény, a fasziban van fantázia. De amit megfogalmaz, az az, hogy

a magyar progresszió mindig tudta, merte, tette, csak ezek a gaz rejakciósok mindig elqrták nekik. Demostaztán húzzunkbele, szocialisták, mert most vagy nie wieder, mert most már fix, hogy a jó úton vagyunk... Elődeink is jót akartak... Mi most beteljesítjük a múlt Nagy Vágyait...

Lótoszt. Ez egy ostoba voluntarista lózung-gyűjtemény, mert ebben az országban a progresszió csak elcseszett mindig mindent, hát miért ne cseszné el most is?!

Sieg, Ferenc!
Abigél: valószínű, de nem kicsit nagy volt a tét is. A Feri gyerek meg nem hülye, elég jó húzás volt. Más kérdés, hogy nem biztos, hogy nőtt tőle a párton belülről felé áradó mérhetetlen szeretet.

(Holnapi Magyar Nemzethez javasolt glosszacím: "Úriember nem fogad biztosra". )

:D
Jó reggelt T. urak és hölgyek!

Először ragadok tollat hogy itt kommenteljek, de már rég óta olvasom ezt a blogot. Miután végigolvastam a kommentek többségét, szeretném most egyben hozzáfűzni a gondolataimat. Mivel 21 múltam, valószínűleg itt nálam minden okosabb/tapasztaltabb etc. De reménykedem, hogy azért nem fogok sík hülyének tűnni, vagy ha mégis, legalább tanulok a kioktatásból, és talán nektek is hasznos, ha látjátok, hogy látja ezt egy kvázi fiatal ember.

Tehát:
Ad 1: lehet, hogy hülyeséget mondok vagy rosszul emlékezem, de mintha a nagy Júeszéjben a pártelnök és a később elnök, az akkori elnökjelölt olyannyira különböző személy, hogy az előbbi kéri fel az utóbbit, hogy legyen a párt jelöltje. Mondjuk, ez persze gesztus, de mégis hülyén veszi ki magát, ha az ember saját magát kéri fel egy poszt betöltésére. Ismétlem, lehet, hogy rosszul emlékszem, lusta vagyok utánanézni, nekem ez rémlik.

Ad 2: Árpád sávosság. Ismét tanúbizonyságát teszem tárgyi tudatlanságomnak, de nekem az árpádsáv se nem a magyar nemzet, se nem a jobbosok jelvénye, én személy szerint ezt a magyar királyság jelképének tartom, ami nem ugyanaz. Ráadásul a sávok száma a 19-20-dik századik 7-12 között mozgott, ekkoriban egyeztek ki a heraldikusok a vörössel kezdődő hét vágású sávnál. Amúgy pedig, ezt lengetni merő egy anakronizmusnak tartom, annál is inkább hogy tudomásom szerint a négy ezüst sáv négy folyónkat jelképezi, de (ebben nem vagyok biztos) ebből mintha már csak 3 folyna az ország területén és a harmadik is pont a határon. Ennyi erővel sokkal inkább lehetne lengetni a kettős keresztet, ugyanúgy történelmi magyar jelkép, de azt (még) nem sajátította ki magának egyetlen politikai erő sem. (Legalábbis nekem nem rémlik.)

Ad 3: Valaki még az eleje táján megjegyezte, hogy így hamarosan mindenki bérelt lakásban fog élni. A nálunk szerencsésebb történelmi fejlődésű országokban, pl. Angliában is csak a jómódúak élnek a saját lakásukban, mindenki más bérelte, sőt olyan is van, akinek van lakás, de kiadja, és ő maga is bérel egy másikat, amiben él, hogy csökkentse a költségeit. Spanyolországban pedig még a sima garázsbeállót is generációk öröklik egymástól. (Szintén emlékezetemre hagyakozom)

Ad 4: Hogy a cikk témájához is hozzászóljak, ugyan mindenki teljhatalomra való törékvést lát Feri ezen lépésében, sőt, hát, ne szépítsük, az is, de ha az ember végre akar hajtani valamit, ahhoz egységre van szüksége, mert amíg a szekér előtti lovak kétfelé akarnak menni, addig a szekér marad, ahol van. Más kérdés, hogy Feri hova akarja vinni a szekeret. Nyugaton is így működik ez, a párt addig tud működni, míg egységes, mert ha már nem az, széthullik. (Erre kis hazánkban is volt példa) Ahhoz pedig, hogy egységes legyen, ki kell tenni az egységbomlasztókat. Mert ugye az erős ellenségnél a gyenge szövetséges még többet árt. Ez külföldön sincs másképp, lehet, hogy a párt egy demokráciában létező fogalom, de a párton belül nem hogy diktatúra van, de ha jól akar működni, annak is kell lennie. A demokrácia egyik legnagyobb hibája, hogy a legalsó láncszem is befolyásolhatja kis mértékben a legfelsőt, márpedig mi magunk sem szeretnénk, ha néha-néha a seggünk határozná meg, mit gondoljon az agyunk...

Köszönöm mindenkinek, aki végigolvasta az eszmefuttatásomat, és kíváncsian várom az esetleges észrevételeket.
Szánalmas az egész, a frakció után a párt is benyalt Fletónak, Veres is elnyerte méltó jutalmát...

Szvsz nem kellene elfeledkezni arról a néhány apróságról; hogy ez a bagázs lényegében megduplázta a magyar államadósságot; saját bevallása szerint is iszonyatosan elbaszta az ország pénzügyeit. Aki bármilyen szinten komolyan veszi Fletó újabb és újabb reform-hantáit, az tényleg fantasy világban él. Ennek a bagázsnak rég el kellett volna takarodnia, több ezer milliárdos kárt okoztak az országnak; ennyi a teljesítményük.
Haladás és maradás!
Erről beszélgetünk tulajdonképpen, amikor Gyurcsányról és az MSZP-ről ejtünk szót. (Sőt akkor is, amikor OV. -ról és a széplelkű Mikoláról, meg az ájtatatos aromájú Semjén úrról rebegünk!)
Naszóval: miféle feudális maradványok uralják azok agyát, akikhez úgy kellett szólni, mint Őszödön. Akik csak úgy értették meg, hogy a lacafasza már nem fasza, sőt böszme áltett!
Ilyen értelemben tehát egészen bizonyosan gyurcsányista alapállás jellemez.
Ám most, hogy MINDEN hatalom (v.ö. minden hatalmat a szovjeteknek!) egy kézben, kis (vész)csengetyűk is dalolni kezdenek!
A külső operettellenzékkel, akiknek a hatalomból egy kerítés lebontásának katartikus élménye jutott, most ne foglalkozzunk.
Hanem Szili Katalin! Lényegét tekintve van ám abban valami, hogy elvileg az MSZP egy BALOLDALI párt volna (lenne), amely a szabadság, az igazságosság és a szolidaritás eszméinek megvalósítására hivatott! Én nem haragszom azért, hogy van valaki, aki erre emlékezteti Gyurcsányt (v.ö. kis csengetyűk)!
Dialektikus hozzáállásom van - dícsérem meg e helyütt magam, igen önkritikusan, ahogyan azt Gyurcsánytól lestem el!
Amúgy, drága Elnök Úr - húzzunk bele!
Az ellenzék a kivonulásokkal csak jót tesz Fletónak, mert nem kell az ülésteremben kifütyüléstől tartania stb. A jelenlegi magyar ellenzék gyakorlatilag minden szinten végig asszisztálja a jelenlegi kormány munkáját.
Igaza volt annak az MSZP-s politikusnak, aki azt mondta, hogy ők csak azért tudnak nyerni, mert a FIDESZ az utolsó pillanatban mindig elb*ssza.
A reformokkal kapcsolatban az a véleményem, hogy eddig alternatívát senki nem mondott. Mindenki csak azt hajtogatja, hogy ez így szar. Hölgyeim és uraim ez lehetséges, de tessék mondani alternatívát nem jobbat, megelégszem azzal, hogy más legyen. Aki adócsökkentésről kezdene hadoválni, az hagyjon békén :) . Azt már egyszer elsütötték, akkor is hülyeségnek tartottam. :}
Szerintem az sem jó, ha marad és az sem jó, ha elmegy. Mindenképpen rosszabb lesz nekünk. Egységes pártrendszerre és párt politikára lenne szükség, és nem akaratos, öntelt, pénzhajhász senkikre. Hiszen kik ők? Egyáltalán mit is akarnak, és persze MIÉRT?????
Elvileg "mi" választottuk őket.... vagy ki tudja.... és "mi" értünk dolgoznak....... a "mi" érdekeinkért......
NO COMMENT
Warmonger 2007.02.25. 01:21:25
Portuguese!
Most akkor mi van? vagy kapitalizmus vagy szocializmus. Tudzs alternatívát? Kommunizmus:)

Jo kerdes:)))
A MaSZoP most már nyíltan felvállalhatná új jelszavát:

KIS PÉNZ, KIS SZOCI, NAGY PÉNZ, NAGY SZOCI

portuguese: kapitálkommunizmus :)
dead man walking 2007.02.25. 11:18:52
portuguese: kapitálkommunizmus :)

jo otlet, atveszem:)))
RoFa, van számodra válaszom a szandi-mandis cikk végén.
Ehhez a témához csak annyit tudok mondani, hogy szégyen, hogy Gyurcsány Ferenc Magyarország miniszterelnöke, viszont a maszophoz illik.
Ma OFFolós leszek.

Tisztelt Tomi!

Hivatkozva alanti hozzászólás egy mondatára:Tom Gambler 2007.02.25. 08:34:09

"tudomásom szerint a négy ezüst sáv négy folyónkat jelképezi, de (ebben nem vagyok biztos)"

Szeretném közölni, hogy jó hogy nem vagy benne biztos, mert roppant nagy sületlenség. Vagy hívhatnám inkább több évszázados félreértésnek is. Különben ugyanezen félreértésre alapozva lett szlovákia címere a kettőskereszt, ami még viccesebb.
T. Semmisemszent!

Mint a hozzászólásomban írtam, én így tudtam, ezek szerint megtévesztés áldozatává lettem. Ha jól emlékszem még az iskolában is ezt tanították nekünk. A szemetek! :) A helyreigazítást köszönöm.
eco: kinek kellene alternatívát mutatni és miért? mi célból?

- ha a fidesz jobb/megvalósíthatóbb/stb alternatívát mutatna fel, akkor másnap egyszercsak ő lenne kormányon és megvalósíthatná a programját?
- ha a fidesz épkézláb javaslatokkal állna elő, azt a mszp meghallgatná és beépítené saját programjába?

választások 3 év múlva lesznek, majd akkor lesz szükség alternatívák felmutatására.
>de legalább mondhatják a komcsik, hogy >mekkora demokraták ők

ez már volt.
U.
gravy_t 2007.02.25. 12:26:32

Na ez a logika nem csak tudomásul veszi, de helyesli is, hogy a politikusokat azért tartjuk, hogy választásokkor jól átbasszák az agyunkat. Egyébként meg minek is dolgozni?! Minek is alaposan képben lenni azokról a problémákról, aminek a megoldásáért elvileg ők vannak?! Minek is készítenének (az esetleges kormányzásban bízva) már pár évre előre terveket olyan ügyekben, amik egyébként egytől egyig azt igénylik, hogy sok éves kidolgozottság legyen mögöttük?! Majd ha lesz hatalom, majd összebaszunk vmit! Elvégre csak a konc számít.

Tisztában v'ok vele, hogy ez utóbbi abszolút kimeríti a pártok gondolatvilágát. De hogy mi is átvegyük ezt tőlük, az már tényleg csőd! Aszerint gondolkodjak én, az állampolgár, h a kedvenc maszopos/fityiszes elvtársak minél jobban megszedhessék magukat? Az legyen az én szempontom, hogy majd engem a választásokkor jól megszopathassanak? Hogy csináljanak értem vmit, az mindegy...
eco: kinek kellene alternatívát mutatni és miért? mi célból?

Esetleg azért, hogy az alkalmasságát bizonyítsa.
(Mielőtt meggondolatlanul válaszolnál elárulom, h 2001-ben még kva sokat tudtam inni egy este, és még a csajoknak is bejöttem valamelyest, most már a harmadik sör unikum után belefáradok az egészbe, és inkább hazamegyek egyedül. Tehát az "egyszer már ment" dolog talán kevéske lesz ebben a helyzetben.)
dark future · www.andocsek.hu

Fontos hiány az, csak még nem látszik. Kéne fletónak egy ellenpont. Nem a trockista, hanem a realista fajtából. A reform jó irány, de nagyon tág fogalom. Sok vetületében el lehet baszni. Ha egy ilyen egyelemű portfolióval megyünk neki - ami (aki) már eddig sem volt mentes az elkúrásoktól - az még a fejünkre boríthatja a bilit.
Aki mondjuk eséllyel pályázik ilyen ellenponti szerepre, az Kóka.
"választások 3 év múlva lesznek, majd akkor lesz szükség alternatívák felmutatására."

Kicsit hamarabb kéne, mert ezzel eddig elkúrta. Nem egyszer, kétszer is. Először kormányoldalról, utána pedig ellenzékből. Azért európában ekkora böszmeséget nem sokan csináltak még.
Tom Gambler
Tedd fel magadnak az ismert kérdést: mi a jobb, ha a pártnak van elnöke vagy ha az elnöknek van pártja?
Az utóbbi verzió biztosan diktatúra. És ha a pártelnök miniszterelnök is, akkor a tünetek ott is láthatók. Törvényszerűen.
Az előbbi jelenthet helybenjárást, iszapbirkózást, tehetelenséget, stb., de nem automatikusan az. Csak szélsőséges állapotban.
Tisztán egyik verzió se szokott összejönni, legalább is demokráciában. Mert ha a párton belül elfogy a levegő (vagy már túl büdös), akkor csinálunk egy új pártot.
"kinek kellene alternatívát mutatni és miért? mi célból?"

ellenzék, ellenzéki értelmiség, a kormány oldal belső ellenzéke, belső ellenzéki értelmiség, független értelmiség.

fentiek célja az ország kormányzása, illetve kormányozhatósága. persze tudom ez a közelítésmód ma nem áll nyerésre, de ettől én még optimista (vagy naiv) vagyok.
kutacs:
az ország kormányzása a kormány és nem az ellenzék dolga, bármilyen hihetetlennek is tűnik számodra.

engeggyémábe:
véleményem szerint jó megoldás lenne a brit példát követni a politikai életben, amennyiben az ellenzék állandó árnyékkormányt tart fenn és mindig naprakész válaszokkal szolgálnak az épp aktuális problémákra.

ugyanakkor kábé 120%-osnak mondanám az esélyt arra, hogy a kormány puccsistáknak meg fasisztáknak, náciknak, felforgatóknak kiáltsa ki az ellenzéket abban a pillanatban, hogy bejelentik az árnyékkormány megalakítását.

szintén szép és jó lenne, ha a (többé-kevésbé) független értelmiség is hallatná a hangját, ezzel csak az a baj, hogy ilyen ma agyarországon (direkt így írtam) nincs.
HÁÁÁÁÁÁTTT!!!TE "kedves(?)" szellemi nihilben szenvedő blog-tulaj,TE ultraliberális:Mi lenne,ha egyszer írnál egy olyat ami kielégíti az újsáírói minimumot a vélemény szimtjén?Hol a francba adtak Neked diplomát(bármiből is)??Mintha a vélemény cikk felépítése olybá kellene,hogy kinézzen:probléma felvetés,tényismertetés,véleményformálás,nnititt kérdések.Nu itten nég soha nem sikerült egy kristálytiszta véleménnyel találkozni.Mintha a szellemi paradicsomban lennénk,akinek gondolata van az úgy jó.Végre jó lenne olvasni egy tiszta logikailag hibátlan gondolatsort,hogy be tudjuk azonosítani kevel is beszélgetek.Krisztustól jobban irtózik,mint ördög a tömjéntől,de a T.blogtulaj mégsem tartja magát ateistának.Akkor meg "minek nevezzelek"?A költő feleségét anno nagyon gyorsan "leribancozták","TWÁ"szerintem nyugodhat a jellemtelen senki kategóriában.Nyilvánosan vitára hívtam már többször,de mindig elmenekült.Akkor meg minek alapján veszi a bátorságot arra,hogy ossza az észt?Mert megfizetik?Kik is fizetik?Mi az érdekük?Gondolkozzatok el azon,hogy semmi témákon rágódunk,miközben köröttünk összeomlik az ország.No ehhez kell megfizetni megfelelő szinten egy-egy(sok)jellemtelen bértollnokot.
"Rigor"02,24 22:19:12.-ja-ja,csak vagyunk még itt a történelmi családok leszármazottai annyian,hogy ezt ez a kis hazugságlűáda ne tudja elkövetni.Az én felmrnőim 1217-ig tisztázottak-az Övé?
UGOCSA non coronat,"oszt kapja be",egy ezredik senki ne villogjon nemzetmentőként,mikor Ő taszította ide a népet.Egy mocskos haza és nemzetáruló ne tetszelegjen itt mint reformata.
"Abigél"08:05:22.-és mibe is került mind ez?Na ennyit az "eléltem mint nagypolgár" verzióról.Frászt,befektetett az öcsi,hogy még többet tudjon kiszipolyozni belőlünk.
"eco"10:02:38.-sajnálom,hogy lekésted a gyűlés kezdetét.
"az ország kormányzása a kormány és nem az ellenzék dolga, bármilyen hihetetlennek is tűnik számodra."

Nem akarlak nagyon megijeszteni, ezért halkan írom le:
Az ország kormányzása a magyar parlament dolga.

"szintén szép és jó lenne, ha a (többé-kevésbé) független értelmiség is hallatná a hangját, ezzel csak az a baj, hogy ilyen ma agyarországon (direkt így írtam) nincs."

Sztem létezik egy ilyen szűk réteg, csak a hangjuk hallatásával a mostani hisztérikus környezetben elkerülhetetlenül besározódnának. Túlságosan a politikai fröcsögés szabályai szerint zajlik a játék. Ennek pedig immanens tulajdonsága, hogy a hülyék törnek előre, az értelmes hangokat pedig leültetik a kispadra. Vagy inkább a lelátóra.
OFF

molaris:
fókuszálj a témára :)
szép dolog, hogy soksok ősöd van, valószínűleg mindannyiunknak van legalább annyi, ha nem több, csak sokunknak nincs pappírja :) róla.

de abba most inkább ne menjünk bele, hogy a nemesek, az arisztokrácia mikor, kiknek és hányszor játszotta ki az országot, jó?

ui.: mi a sz*r ez a kódbeírogatós b*szás?!
balito:
kormányzás - kormány
lehet, hogy csak én látok öszefüggést a két szó között? :D

a parlament törvényt hoz, a kormány végrehajt(at). a parlament hozza meg azokat a szabályokat, amelyek mentén a kormány irányíthat.

engeggyémábe:
ott a pont, ugyanakkor ha nem halljuk, mit mondanak, az már olyan, mint ha nem is léteznének.
gravy_t:

Ez azért túlzás. Végeznek ők hasznos munkát, pl tanítanak, döntést készítenek elő stb. Speciel nem nagyon osztják az észt, mert nem látják értelmét. És igazuk is van.
Árpád rajongói rendszeresen élnek a "bértollnok" kifejezéssel. Kiváncsi lennék, ők miből élnek. Biztos a Szentlélek táplálja őket.
kormány-kormányzás-irányítás
itt az összefüggés

Tudod, mint a Dakaron a Palik Laci. Fogja a kormányt, nyomja a pedálokat, még lát is, tehát ezzel se lehet baj, de azért ott van mellette a navigátor is. Ja, hogy ők egy csapat. Szerintem a parlament is egy csapat. A mieink. Egy az ország, egy a zászló. Ismered, ugye?
:)
kösz a többi hozzám hasonló nevében is :)

az a baj, hogy pl az oktatásügyben - erre van nagyobb rálátásom - magasról tesznek a szakemberek véleményére, sajnos a legalacsonyabb szinten is pártpolitikai szempontok érvényesülnek. értem ezalatt az iskolabezárásokat, helyi támogatások megadását. a szakmai szempontok legtöbbször nem is szerepelnek a palettán.

most látom, hogy teljesen egyetértek veled :( be is fejezem akkor :)

sajnos a jelenlegi kormány alatt nem látok esélyt ennek a hozzáállásnak a megváltozására.
Egy régebbi bezsélgetéshez(tegnap hajnal):
Írtad Árpád, hogy nem lehet a Kossuth-téreik többsége mszp-s, mert a Kosstuh téren árpádsávozás van, meg amygarokodás. Mert? Azt jiszed, aki az mszpre vagy a Fideszre szavaz a meggyőződséből teszi? A fenéket! Ahonnan nagyobb koncot kap. A pesti lakosok: jól irányítható birka tömeg. Ha most csalódott Gyurcsányban, hát átpártol, mert most a Fideszben látja az alternatívaát, holott nincs alternatív programjuk. Aztán majd megint visszapártolnak az mszp-hez, ha az ígér több panelplusszot. Ezzel persze nem akarom a Fideszt védeni. vagyis éppenhogy a Fideszt akarom, de nem a Fidesz jelenlegi vezetését. A Fidezs ugyanis azért olyan amilyen, mert befogad mindenféle jöttment hazafiasnépfront vezéreket(Mikola), aztán jóhogy populista lesz a politikájuk. a Fidesz-vezetője meg aztán...
Herényinek van igaza: a két nagypárt vezetője két Indiana Jones(kalandor)...
"gravi_t"-csak azért írtam mert itt némelyek már koronázást vizionáltak.Gondolom a hsz.-em-ből azért ez tisztán jön.Sőt,van a mienknél hosszab "pedigré" is.
"sajnos a jelenlegi kormány alatt nem látok esélyt ennek a hozzáállásnak a megváltozására."

Nem hinném, h ez annyira kormányfüggő. Fidesz kormánnyal és MSZP elenzékkel is ugyanez a hülyeség menne. Egyre mélyebben be van kódolva a társadalomba a hisztéria.

Mellesleg - tom, ezért majd megint nemzetáruló leszek - ebből a szempontból érthető az Orbánfóbia, mint jelenség. OV a politikai élet legmeghatározóbb figurája már elég rég óta. Horn, Megyó és Fecó alatt ő végig maradt a jobboldal vezére. Mindenkinek van sara abban, hogy irracionálissá vált a közpolitika; de azért az arányok nem egyenlőek. A harci logika bizony elsősorban OV-től származik. A maszopos keménylegények (kov lászló, gyurcsány stb.) inkább csak erre a kihívásra adott adekvát válaszok. Az ellenerő, ami ilyen esetekben mindig törvényszerűen felébred. Azzal együtt is, hogy ez az ellenerő sokszor erősebbnek bizonyul (nem fizikaihoz hasonló ellenerő, tom, úgy hülyeség). Az izraeli-arab konfliktust juttatja eszembe. Ott is először jött az Izraeli agresszió, ami az arabokban indukálta az ellenállást. Ma már az is addig fajult mindkét részről, hogy kibogozhatatlan az egész. Tehát az irracionális vizeken a jobbosok eveznek kényelmesebben. A baloldal szimbolikus politizálásban mindig is esetlen volt (kivéve talán fletót). Ők ugyanakkor ügyesen játszották ki azt a kártyát, hogy valami ellenében nagy tömegeket lehet megmozgatni.

93 környékén a fidesz definiálta magát az mszp-vel szemben, ez 98-ra be is jött neki rendesen. A fidesz kormányzás óta az aktuális mszp-vezetők definálják magukat OV-vel szemben. Mi tagadás, nekik is bejött...
"Ha van értelme baloldalinak lenni, akkor az egy dolog: nem engedni, hogy Magyarországon a kirekesztő, gyűlölködő, nacionalista hangulatkeltés, az antiglobalizációs őrület legyen a meghatározó"

nekem ez egy kicsit erős volt Feritől, akárhogy is
aki nem feltétlen rajongója a globalizációnak, az kirekeszt, hangulatot kelt, gyűlölködik?
mert ha tényleg ezt akarta mondani, akkor ez a legerősebb összemosás amit életemben láttam
(az, hogy az "antiglobalizációs őrület" máshol leginkább a radikális baloldal sajátja, még tovább árnyalja a képet)
Az aprók KISZese, a betelepítések kiötlője, a beteges hazudozó, aki úgy lövet ahogyan lop, már minden olyan hullajó pozíciót begyűjtött, ami jobban illik bomlott elméjéhez, mint az a kimondhatatlan magyar R (répa, retek...), ami minden kémet és idegenszívüt bebuktat.
Most, hogy az az egyetlen ember, akinek lelkiismerete volt a kommunista bagázsban, elhalálozott...élőben és egyenesben, szóval most már kimondhatjuk, hogy az SZDSZ és az MSZP rothadó lelkülete, végérvényesen egybeforrt!
S imigyen szívből tudatom, hogy már nincs semmilyen mentség számukra!
Na azért ne perdüljön már táncra a gyászmenet!Abban a pillanatban amikor BÁRMELYIK pártban frakciófegyelem szerint kell szavazni,vége a demokráciának.Abban a pillanatban amikor nekem listára kell szavazni,vége a demokráciának.Ki a francot küldök én be listán?Lehet,hogy a légy még soha nem kapott akkorát,mint amilyet kapna,ha találkozunk.ISMEREM-megkapja a voksom.Ennyi.De ezt a rendszert a kompenzációs listával csak azért csinálták,hogy az első körben nehogy megbuherálják a komcsik a választást.Azóta jól beletanultak.A frászt.Választás napja,este számol és aki a jegtöbbet kapta-mwegy a parlamentbe.Nem azt csinálja amit ígért-ki vele.De nem végkielégítéssel mint most.A képviselőség nem határozatlan időre szóló hitbizomány!Szóval lenne itt még rendberakni való bőven,amiről mélyen kussol mind akormány,mind az ellenzéli oldal.MIÉRT IS????
molaris:
aha, lejött, nem véletlen volt a sok :)

de azért még 1szer :)

engeggyémábe:
az erőviszonyokat én inkább úgy fognám fel, hogy egy magát 40 év alatt igencsak beágyazó rendszerrel - nem párttal, hanem egész rendszerrel - szemben áll a fidesz, az mdf meg még néhányan. mindannyian szélmalomharcot folytattak/folytatnak. az mdf 90-94ig, a fidesz 98-02ig. a közigazgatás minden fontosabb lépésüket lassította/szabotálta, mivel ott jócskán maradtak régi bútordarabok. nem a fidesz kezdte a harci logikát, valójában az csak az adott szituációra adott logikus válasz volt: a munkájukat ellehetetlenítő régi beidegződések ellen léptek fel.

az meg ne viktor hibája legyen már, hogy a baloldal (akarommondani "bal"oldal) nem képes egy épkézláb embert kiállítani hogy a pártjukat vezesse, jó?

erő-ellenerő: gesztusokat az tud tenni, akinek a kezében a hatalom van, azaz az mszp. nekik viszont csak arra futja, hogy megbékélésről, párbeszédről, konszenzusról prédikáljanak, majd öt percet se bírjanak ki orbánozás meg narancssárgázás nélkül.
"zé"-bizony,ma az aki nem hódol be a globalizációnak ilyen elvetemült,sőt még antiszemita is.(Ezt kihagytad)
gravy_t 2007.02.25. 14:52:15

Persze, az mszp is ugyanúgy faszokból áll. Azt nem taglaltam, h mi oka volt erre, de a harci logika ősapja OV. Nem Antall, Boross, Horn, hanem OV. A hatalmi maradványokban egyetértünk. Az is OK, hogy a bal oldal - részben e hatalmi maradványok és az anti-orbánozás miatt - egyelőre sikeresebb.
engeggyémábe:
a harci logika ősapja nem horn gyula ... cöcö. de azért snájdig volt abban a pufajkában. oké, ha úgy vesszük, viktor állt elő ezzel a markáns hangvétellel, ami viszont csak azért lehetett sikeres, mert az országot egy 3/3-as vagy mittoménmi vezette.

harci izéhez: mondjuk... mi a helyzet az szdsz-szel? a rendszerváltás környékén nem ők "harcoltak" orbánékkal vállvetve a kommunisták ellen? (demszkyt verik a rendőrök stb.) ők is megalkotói voltak a harcos szocialistaellenességnek (még anno) valszleg kóka lesz az elnök náluk, akkor meg végképp búcsút inthetnek a liberalizmusnak.

viktorral tényleg elszállt a hintó mostanság. sajnos nem látom, hogyan lesz ebből épkézláb eszmerendszer meg politika 2010re :S egy pragmatikus, világi nemzeti párttá kellett volna szerveznie a fideszt, nem ezzé a masszává.
Horn Gyula ő nagyon nem. Ő az, akit OV pont ezzel a retorikával (meg a kisgazdákkal) vert meg. Ennek a betetőzése volt az első miniszterelnök-jelölti tv vita, ahol Gyula elég keményen vesztett. Gyula nem illik bele az OV-Kovlászló-GyF vonalba, ő inkább az Antall-Boross-Megyó vonalhoz passzol.

A "markáns hangvétel" sikere független volt horngyufa kilététől. Ha nem lett volna pufajkázás, találtak volna mást. Régóta nem számít a magyar politikábn, h valaminek van-e alapja.

Nekem őszintén szólva mindegy, h a szadesz liberális-e. Sztem ez csak egy szlogen, ami a jelek szerint leginkább a jobbosok fantáziáját ragadja meg. Tisztán ideológiai alapon nem lehet manapság politizálni. Különösen kormányon nem.

Pálfordulás valóban volt. Politikai pragmatizmus, csakúgy, mint a fidesznél 93-ban. Az mszp-nek voltak gyökerei, ő fix volt a politikai palettán, a többiek meg körülötte elforogtak. A forgatás szögét a vélt célszerűség határozta meg.

Nem akarom egyébként őket védeni. Megérik a pénzüket. Bár nekem mondjuk szadeszből kuncemaci, meg molnárlajos-közellenség szimpatikus. De egyáltalán nem a szadesz miatt.
Ferenc ultimátuma valószínűleg a pozíció megszilárdítására, a belső ellenzéknek szól elsősorban. Kicsit hasonlít ahhoz, amikot a másik oldalról állítanak: hogy Viktor "elébe megy" a belső ellenzékének. Kijelöli az elkövetkező egy-másfél év történéseit: a reformok mennek tovább, tekintet nélkül a külső-belső kritikára, az eddig kijelölt úton.

Az előnye ennek a módnak az, hogy következetesen és kompromisszumok nélkül végigmegy. Lesz egy kis életszínvonal-csökkenés, kicsit rosszabbul fogunk élni, de az államkassza rendben lesz. Ami mindenkinek jó. És a gazdaság sem fogja tudni kihasználni a csatlakozás minden előnyét, 2-3% éves növekedésre lehet számítani max., pedig Portugáliának, Írországnak óriási boostot adott - 10% éves növekedés körül. Ami nem jó senkinek se.

A "vagy megyünk úgy ahogy én mondom vagy itthagyak benneteket" alternatívája lenne kompromisszumokkal és érveléssel haladni a reformok útján. Ennek is van előnye és hátránya - egyrészt egy-egy jobb ötlet is becsúszhatna, másrészt fel is puhulhatna.

Látni kell azt, hogy Ferifletó maga válaszotta az irányító magatartást a kompromisszumos-érvelőssel szemben. Nem vitás, az ellenzék is kérlelhetetlen konfliktustaktikát alkalmaz.

Mégis, amikor az ellenzéken reformalternatívát stb. kér számon, gondoljon arra is, hogy valószínűleg Feri két másodperc alatt lesöpörné. Ő maga sem törekszik kompromisszumra, sőt - finoman - megzsarolja saját elvtársait is.
"Bár nekem mondjuk szadeszből kuncemaci, ...... szimpatikus. "

És amióta tudja, h befejezi lényegesen határozottabban és egyenesebben, élesebben és érthetőbben fogalmaz. Sajnálom, h lelép, de értem is.
Pascal 2007.02.25. 15:47:14

Sztem GyF mellé lő az erőpolitikával. A fidesznek odaszólást abba kéne hagynia. Egy reformernek összehoznia kell, nem szétválasztani. Ebbe az mszp gatyába szedése belefér, a jobbosok fricskázása nem.
szép és jó, hogy kemény kéz kell a reformáláshoz, csak hát

1. akkor el kéne kezdeni reformálni
2. ha már egyszer megvan a soksok hatalom, arról nemigen fog lemondani general franco. mondjatok egy példát, ahol a diktátor önként feladta.

oké, franco nem afféle klasszikus diktátor - még, tudom, de relatíve nézve az.
gravy_t 2007.02.25. 16:03:51

Ha sikeresek lesznek a reformok, akkor marad. De ha így lesz, miért ne maradna? Ha egy pöcs, de jól végzi a dolgát, az teljesen OK.

Ha sikertelen, akkor akarhat bármit, le fogják váltani. Lehet, h még idő előtt.
ebben nem értünk egyet. a régi rendszer minden csökevényével együtt tűnjön el. sok tekintetben toleráns vagyok, de belőlük nem kérek, akárhogy is végzik a dolgukat.

OFF:
bármilyen demagóg, van abban valami, hogy akkor is feri lenne a miniszterelnök, ha nem lett volna rendszerváltás. ami elvezet a kérdéshez, hogy akkor volt-e? azt a kétszer négy éves jobboldali kormányzást vehetjük akár zavaró közjátéknak is az 1947 óta tartó folyamatos dominanciában. -- úristen, 60 (hatvan) év!!! és ennek a birkanépnek még mindig nem volt elég!

bocs a kirohanás miatt, ígérem, ezentúl a témához szólok hozzá.

Engeggyémábe: GYF mellélő vagy nem, attól függ. Ha a célja az, hogy még kb. három évet marad politikában, tűzzel-vassal végigviszi a reformokat, helyrebillenti az államkasszét, és utána visszavonul (az utókorra bízva tettei megítélését) - akkor helyes az erőtaktika. Ha tovább akar maradni, illetve az államkassza helyretétetele mellett más politikai célja is van, akkor helytelen. Annyi tartléka még van, hogy végigcsinálja - a lényeges elemek idén és jövőre megtörténnek.

A refomjai nem hibátlanok - ráadásul őszinteséget ígért, de még mindig összemossa a sturktúrális reformot (az egészségügy, nyugdíj, felsőoktatás) átalakítását a (többek között az ÁFAcsökkentés miatt létrejött) hiány bepótlásával.

Én azt gondolom, hogy utólag, a történelemkönyvekbe nem mint az új Batthyányi fog bekerülni. Hanem az őszintesége úgy általában megkérdőjeleződik, az első félciklussal a "felelőtlen gazdaságpolitika", a reformokkal a "hiánypótlás" és talán a "kapkodás" fog kapcsolódni.

De hát ő akarja így. Reális alternatíva - szemben a jobboldal elképzeléseivel - valószínűleg Bokros Lajos, esetleg Németh Miklós miniszterelnöksége lehet. Bármit is gondol Viktor és elvakult hívei erről a kérdésről. Nekik türelem, négy év múlva kapnak esélyt. Tessék hitelesen kampányolni, választást nyerni.
gravy_t 2007.02.25. 16:24:03

A rendszerváltás kérdése nem attól függ, h kik ülnek a kormányban. Ha maga Kádár is ott ülne, ez már akkor sem szocializmus.

Pascal 2007.02.25. 16:24:56

Ferinek biztos, h szerepel a céljai között a reformok véghezvitele. Én azt sejtem, hogy ha ehhez erőtaktikát választ, akkor belebukhat. Mármint nem csak ő (azt leszarom), hanem a reformjai is.
legfeljebb formailag rendszerváltás. látom és tapasztalom, hogy ez már nem szocializmus, azért valamennyire emléxem, az milyen volt.

az én szememben ugyanaz a banda, tehát ugyanúgy tűrhetetlenek. most hasonlítgathatjuk akkor az 1947es viszonyokat, a korai 50es éveket, a poszt-56os pár évet, a 68 körüli enyhülést, majd a 80as éveket, ezek is mind teljesen mások. egyetlen dolog közös bennük: az uralkodó osztály. tehát szerintem jogosan mondhatom, hogy semmi nem változott, ugyanazok zsákmányolnak ki minket, csak most megint egy újabb módszert próbálnak ki rajtunk.
megvallom, megint nem olvastam végig.

75%-ra taksálta magát.

Sztetek tudta hogy bőven efelett lesz?:o

lol

A szocik minősítették magukat. Nem értem miért. A lovin én nem tennék a vesztes lóra. Ha mégis ez a "ló" nyer, akkor a baj a lovival van/lesz.

Pascal,

ÁFA hiány = 200 milliárd. Hmm. Mennyibe is kerül(t) a lakás vagy oktatás támogatása? ca. 25-25 milliárd?

Csak kiegészítésnek szántam:o
hol lehet ilyen adatokhoz -koltsegvetesi hainy, mire mennyit koltenek- hozzaferni?
gravy_t 2007.02.25. 16:44:10

Jó. Hát akkor ez egy ízlésbeli különbség. Nekem az számít most leginkább, h az említett ügyek hogy mennek. Hogy vki irtózik a múlt rendszer politikai örököseitől, inkább ilyen érzelmi dolog. Sokan vannak persze ezzel így. De nem akarok álszent lenni: ha minden rendben lenne, de közben a kormány ilyen csodaszarvasos-népnemzeti maszlagot terítene, én is húznám a számat. A komonistázás nekem valszeg azért jelent keveset, mert nem olyan sokat éltem a múlt rendszerben. Így a mostani helyzetből ítélek, ahol egy Gyurcsány meg egy Kóka viszi a prímet azon az oldalon. Nekik meg bajosan van közük (most) a kommunizmushoz. Sokkal inkább az ellenkezőjéhez. Egyikük sem szimpatikus, de nem jutna eszembe komolyan lekommunistázni őket.
c4nn1b4l · betegmedikus.blogspot.com

sztem van külön honlap rá. a gugli kiköpi, ha beírod
Pascal


Gyurcsány leváltásását az ország 2/3 szükségesnek tartja (Medián). A rossz irányu reformok, folytatódó hazudozás, az emberi jogok tömeges megsértése ... stb.
Nem az MSZP-től kellene úra meg újra bizalmat kérni, kikényszeriteni ( 90% hahaha), hanem a tavasszal rá szavazóktól. Úgy, mint Schöder kancellár tette, ugyanis ő szociáldemokrata, nem csak dumál róla. Kit érdekel a megélhetési szocik kongreszusa, talán 30 ezer beszart kádáristát képviselnek, Senki mást!!
Gy.F. és az MSZP tántorog a nagy zuhanás előtt, és magukkal rántják az országot. Ez a tántorgás 2001-ben kezdődött a 13. havi nyugdíjjal, az 50%-os bár igéretekkel. A "jóléti rendszerválltás" az volt a leggátlástalanabb populizmus, vérbő kádári demagógia. Ne gondoljátok, hogy tudják mit tesznek!! Most sem tudják, féltik a hatalmukat szorongatja a torkukat az elkurt gazdaság hitelezői. Mert már ők is csak futnak a pénzük után.
Eltünik az MSZP Gyurcsányostól,mint a Lengyel baloldal 2005-ben. Azóta szárnyal a lengyel gazdaság, (hiába hallgat róla a hazai ballib sajtó)
csodaszarvasos-népnemzeti maszlag, ez jó :D

hát hogy nem kommunisták, az tuti. ha lekommunistáztam őket, az csak beidegződés, végülis a6 éve még azok voltak. mondhatnám feri most pont az, akik ellen fiatalkorában harcolt, azaz telivér kapitalista. azért veszem egy kalap alá a komcsikkal, mert ott is egy a tábor, még ha más is a zászló :S

a szocialista (szocialista nevű) kormányokkal az a baj, hogy vízió, hosszú-, közép-, és legtöbbször rövidtávű tervek nélkül kormányoznak. nézzünk egy távoli példát, mondjuk nagy-britanniát! a 20. században elég kevésszer volt labour-os kormány, viszont minden alkalommal belebuktak a saját bénaságukba.

konkrétan most: egyik szakma szekembereit sem kérdezték meg a reformtervekről, így aztán ezt is el fogják k*rni az ellenállás miatt. a beszéd, a píár az persze megy most is, a baj az, hogy tartalom az nincs mögötte. ha mégis sikerül valamit felmutatniuk 2010re, azt is szét fogják osztani, és máris ott vagyunk, ahol kezdtük.

c4nn1b4l,
www1.pm.gov.hu/web/home.nsf/(PortalArticles)/F40B40AE95D9C031C12572580040C06C/$File/torveny.pdf?OpenElement
4cr064t r34d3r kell hozzá

A központi költségvetés föösszegei (2007):
Kiadás: 8 326 030,7 M Ft
Bevétel: 6 669 545,1 M Ft
Egyenleg: -1 656 485,6 M Ft
"a szocialista (szocialista nevű) kormányokkal az a baj, hogy vízió, hosszú-, közép-, és legtöbbször rövidtávű tervek nélkül kormányoznak."

Nem, leginkább az velük a baj, hogy akármilyen nemes célokkal indulnak a kormányzásnak, valahogy mindig adóemelés lesz a vége.

Így volt (és van) Blair Nagy-Britanniájában is, csak Gordon Brown mesteri módon nevezte minden másnak az adóemeléseket (most pl. környezetvédelmi járuléknak a repülőjegyekre).

Azért most már az angoloknak is kezd kinyílni a szeme és kezdik látni, mennyivel több adót fizetnek.

Gyurcsány, a magyar tanítvány kissé bénábban csinálta.
Yes, President!
Sólyom László II. János Pál pápát idézve az egész országnak üzeni: "ne féljetek!"
www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-106747
Elnök úr, nem félünk! viszontlátásra márciusban, a barrikádokon! szabadság, egyenlőség, barátság!
Úgy látom a linket elég bénán került fel.

www1.pm.gov.hu/
Aktuális költségvetési törvény
RE: engeggyémábe 2007.02.25. 12:53:38

"Aki mondjuk eséllyel pályázik ilyen ellenponti szerepre, az Kóka."

Ne idegesíts már... Gyurcsány megenné uzsonnára.

Attól, hogy volt életében két jó biznisze, tele van zsével meg van egy fotogén macája, még nem jelenti azt, hogy rá lehetne bízni egy országot. Én momentán még a minisztériumot sem bíznám rá, mert annak a vezetése is jóval meghaladja a kompetenciáját.

Feldobta éppen a pöcegödör keringető szivattyúja a felszínre, de ugyanilyen gyorsan el is tudná tüntetni.

Tapasztalatlan, faragatlan, félművelt, nincs benne spiritusz, gyenge. Nem egy kategória a mi Ferencünkkel, Viktorunkkal. Ha pártelnök lesz és bedobják a dolgok sűrűjébe, akkor 10 év múlva majd talán. Akkor is csak talán. Most egy rámenősebb riporter szét tudná szopatni, nemhogy Gyurcsány.

dark future · www.andocsek.hu

Kóka nem olyan nagy eresztés valóban, de ha mögötte lesz az SZDSZ, akkor nála nagyobb zsarolási potenciálja senkinek sem lesz a ferivel szemben.
"a szocialista (szocialista nevű) kormányokkal az a baj, hogy vízió, hosszú-, közép-, és legtöbbször rövidtávű tervek nélkül kormányoznak."

Nem, leginkább az velük a baj, hogy akármilyen nemes célokkal indulnak a kormányzásnak, valahogy mindig adóemelés lesz a vége.

Így volt (és van) Blair Nagy-Britanniájában is, csak Gordon Brown mesteri módon nevezte minden másnak az adóemeléseket (most pl. környezetvédelmi járuléknak a repülőjegyekre).

Azért most már az angoloknak is kezd kinyílni a szeme és kezdik látni, mennyivel több adót fizetnek.

Gyurcsány, a magyar tanítvány kissé bénábban csinálta.
Ma van a komonizmus áldozatainak emléknapja, sajnálom, hogy senkinek nem jut eszébe, nem kell már Kádárig visszamenni:

"9. Tamás

2006. szeptember 23-án otthonomban hajnali 04h 25-kor rángattak ki
az ágyamból civilruhás rendőrök a szeptemberi események kapcsán.
Szerettem volna telefonálni, de már nem tehettem meg ( nem
engedték, hogy értesítsem ismerősömön keresztül ügyvédemet ). A
Tolnai József utcába vittek, ahonnan továbbra sem telefonálhattam, ők
azonban az én telefonomról felhívták ismerősömet, aki később
értesítette az ügyvédet. Ezután a Gyorkocsi utcai fogdába szállítottak.
Másnap, egy vasárnapi napon tárgyalásra ismét átvittek a Tolnai József
utcába. A rendőrautóban huszas éveik elején járó, civilruhás rendőrök,
akik rendkívül primitív stílusban értekeztek, Isten nevét többször
negatív kontextusban, káromkodásba ágyazva ejtették ki. Istenben
hívő ember lévén erre rendkívül érzékeny vagyok, így megkértem őket,
hogy a Mindenható nevét legalább ne vegyék a szájukra. Ez olaj volt a
tűzre! Ezt követően annál gyakrabban sorjáztak az istenkáromló
szavak.
Az elsőfokú tárgyaláson, csodálkozásomra, nem jelent meg a
védőügyvéd, akit ismerősöm - mint az később kiderült - már értesített.
Védőügyvédként Dr. Grespik Lászlót, illetve Dr. Gaudi Nagy Tamást
jelöltem meg. Az említett urakkal keresésükre sem közölték, hol
vagyok, így nem is tudtak volna eljönni a tárgyalásra. A tárgyalást
követően előzetes letartóztatásba kerültem és tizedmagammal
bevittek a Nagy Ignác utcai büntetésvégrehajtóba. A rabszállítóból
kilökdösvén bennünket, közölték velünk, hogy le vagyunk tartóztatva,
valamint, hogy ne merjünk semerre se nézni (se jobbra, se balra!). Ezt
követően erővel a falhoz, térdre taszítottak mindannyiunkat. A
mozdulattól néhányan a falba vertük a fejünket, hiszen meg voltunk
bilincselve, így nem egyensúlyozhattunk. Sokan úgy értünk földet, hogy
térdünket a kő véresre sértette. Ezután oldalra fordított fejjel kb. fél
órán át ebben a testhelyzetben kellett várakoznunk. Mindezek után
egy folyosóra vezettek bennünket, ahol azonnal a falhoz állítottak.
Rendellenesen széles terpeszállásba kényszerítettek mindnyájunkat.
Hátrabilincselt kézzel, fejünket mellmagasságba leszegve azt a falhoz
kellett nyomnunk. Ez azt eredményezte, hogy testsúlyunk a fejünkre
nehezedett. Ebben a testhelyzetben kb. 4 órán át (nem tévedés!)
kellett állnunk. Többen rosszul lettünk, engem az ájulás környékezett.
Torkom kiszáradt, patakzott rólam a víz, és amikor szóltam, hogy
rosszul vagyok, először ügyet sem vetettek rá. Csak amikor
másodízben szóltam, vittek be az orvosi szobába, ahol megállapították,
hogy vércukorszintem 2,4-re süllyedt. Elláttak és miután
vércukorszintem a normális 5,4-re emelkedett, "visszamehettem" a
folyosóra azt követően, hogy ismét hátrabilincselték a kezemet. Egy
fogvatartott társam cukorbeteg lévén kómába esett, eszméletét
vesztette. Miután hívták a mentőket, elszállították.
Fogvatartóink, akik közül egynek tisztán emlékszem az arcára,
lábainkat kényükre-kedvükre rugdosták aszerint, hogy a terpeszállás
szélességét megfelelőnek ítélték-e. A motozóban, ahol anyaszült
meztelenre vetkőztettek bennünket, néhányunkat merugdostak,
megvertek. A folyosón tisztán hallottuk az ütések jellegzetes hangjait.
A fogvatartók ütéseinek nyomai társaim testén még október 4-én,
szabadlábra helyezésem napján is látszottak. A bilincs nyoma is hosszú
ideig látható (és érezhető) volt még a kezünkön.
Az esti órákban szállítottak át bennünket a Venyige utcai
büntetésvégrehajtóba, ahol a fogvatartók gúnyosan csak "ifjú
forradalmárok"-nak szólítottak bennünket. Fogvatartóink nem egyszer
arra hivatkozva tagadták meg a kapcsolattartást (telefonálást), hogy
helytelenül töltöttük ki a megfelelő formanyomtatványt. Lelkészem
felhívta a börtönt, azt tudakolván, meglátogathat-e. Azt a választ
kapta, hogy természetesen igen. Másnap, október 3-án, amikor
személyesen keresett meg a börtönben, közölték vele, hogy mégsem
engedik be. A lelkészt ifj. Hegedűs Lorántnak hívják.
2006. október 4-én helyeztek szabadlábra. Jelenleg is eljárás folyik
ellenem."

Bizony-bizony ez ellen balnak, jobbnak, liberálisnak együtt kellene tiltakozni. Megkereni a felelősöket, nem általában, hanem konkrétam.

"Attól, hogy volt életében két jó biznisze, "

Erről itt néhány részlet.
www.nagyajolet.info/irasok/libikoka.htm
Helyesen: volt egy apósa és egy párt,
ami kitömte megrendelésekkel.
Árpi! Hát mit mondjak:a stílus maga az ember. Ha a komment a Te stílusod akkor nagy baj van. Nagyon nagy- de nálad is.
Hát ez a nagy várakozás, h majd Gyurcsány megcsinálja, nevetséges. Elkúrta, majd kijavítja....persze. Továbbra is elkúrja, ennyi. Az, h ki a zemeszpé elnöke, az meg tök érdektelen.
Hát kábé Surdil! Sokmindenben egyxetértek Árpáddal, de a sítlusa egyszóval: pocsék. Poénosnak indul, de már erőltetett...
gravy_t: bár sokan leírták a válaszomat, de csak megerősíteni tudom, nem azért kell alternatívát mutatni, mert most rögtön meg tudja csinálni, hanem:
1. elhiggyem, hogy neki több sütnivalója van mint a mostani bagázsnak és következőleg esetleg nekik adjam a szavazatomat
2. mert ha esetleg értelmeset mondanak meg is tudnak egyezni valamiben. (Lásd Németország), ha csak anyázok, nincs is miről beszélni (bár így tévedni is nehéz)
A fenébe is. Vanak ilyen dologok. Hogyan lesz alternatíva??? Itt sajnos sosem lesz, mert akkora a demagógia. Mindenkit elkábítanak...
gravy_t:
A Sas elvtárs jól mondta valamelyik kabaréjában itt nem rendszerváltás, hanem gengszterváltás volt, mint valahol írtam sokat dolgozom együtt politikusokkal mindkét oldalról és kérlek hidd el nekem (legyen szó akár oktatásról mint írtad) vagy bármi másról csak a zsebtömés az első, az összes különbség a pártjuk színe.
Szerintem a poénos megfogalmazás nem azonos az izléstelenséggel és az oktalan trágársággal amelyek a jelzős szerkezetekben különösen magmutatkoznak.
Az elképzelés felmutatása azért kellene még szerintem, mert hátha úgy gondolom következő évben, hogy én is a barikádra vonulok a demokrácia védelmében. Jelenleg ennek semmi értelme, a FIDESZ előrehozott választásokat emleget, de fingja nincs, hogy mit tenne a halatommal. Így érdemes várni a választást.
Amit írtál az értelmiségről, (kicsit nagyképűnek tűnhetek) de azok kivételével, akik csak anyázni járnak ide mi vagyunk az értelmiség, és azok akikkel erről magánemberként beszélünk egy sör mellett. HAllod a hangunkat, csak nem figyelsz oda, néha Stumpf és Surányi elvtársak is nagyon jókat mondanak a saját szakterületükön. Érdemes elolvasni a CEMI tanulmányát, vagy az MNB-s tanulmányokat, esetleg oktatásügyben a minisztérium tanulmányait véleményezni stb. Ez kicsit szélmalom harc, de ha feladjuk mindegyik azt hiszi, hogy ő mindennek az alfája, meg omegája nála tutibb már nincs a piacon stb.
igaz, cSAK ROHADTUL ERŐLTETETT IS. Olyan mintha olyan bezsélne, aki mindneki felett állónak érzi magát...
Warmonger:
A hit hal meg utoljára... Addig ismételjük, hogy szar és lehetne ezt jobban is, hogy a végén már ők is elhiszik nekünk :} és valami normálisat hoznak össze, (vagy szavazunk össze magunknak).
Warmonger:
A hit hal meg utoljára... Addig ismételjük, hogy szar és lehetne ezt jobban is, hogy a végén már ők is elhiszik nekünk :} és valami normálisat hoznak össze, (vagy szavazunk össze magunknak).
mármint az alternatívákra gondolok, bocs előbb kicsit szabadosra sikerült a fogalmazás
Én már látom a 2010-es választásokat Viktor olyan képvirágokkal hadonászik, hogy Petőfi lángoszlopja is elhalványul, miközben Ferink BazZ'megol a felszólalásaiban és mégjobban elkurja... Vajon a jónép melyiket fogja jobban megérteni.
Szerintem amelyik magasabb keresetet, több segélyt, több utat és ezáltal mégnagyobb hiányt ígér :{ történet vége megismételődött
RE: Ne félj! 2007.02.25. 18:30:15

Hiányzik a sztori eleje. Gondolom hősünk soha egy utcakövet fel nem vett, a rendőrökre egy rossz megjegyzése nem volt, és azt sem tudja, merre van a TV-székház. Csúnya rossz rendőrök ec-pec ráböktek valahol a telefonkönyvre, és már vitték is, ártatlanul...

"Védőügyvédként Dr. Grespik Lászlót, illetve Dr. Gaudi Nagy Tamást
jelöltem meg."

Bizonyára tök véletlenül. Gondolom, ha ec-pec az én nevemre böknek a telefonkönyvben, én is őket hívtam volna védőnek :-)

"Ma van a komonizmus áldozatainak emléknapja"

Tény. De miféle korrelációban van ez a történet a kommunizmus áldozataival? Nem szégyeled magad kicsit sem, hogy az ötvenes évek áldozatait összemosd ezekkel a begőzölt köztörvényes pöcsökkel?

Esteleg Gyurcsány programjáról nem lenne érdekesebb vitáznunk? Mi a fene van ma, belinkelte az oldalt a kurucinfo?
értem, hogy jó lenne tudni, a fidesz mit csinálna kormányon, de észre kellene már venni, hogy lassan 6 (hat) éve nem ők mondják meg, merre haladjon az ország. ezt a kormánynak kell, vagy inkább kellene megmondania.

és hát persze, majd egyszercsak zeusz homlokából kipattan az előrehozott választás, a fidesz meg majd nyer és ott áll bután, hogy na most meg mi van, igaz? előrehozott választás itt nem volt és nem is lesz.

elhiszem, hogy szeretnétek, szeretnénk tudni, az ellenzék mihez kezdene, de a mai valóságban fölösleges bármilyen javaslatot tenniük, alternatívát mutatniuk, azt a kormány gondolkodás nélkül lesöpörné az asztalról. megegyezés, ugyan...

a 2010es választásokig még nagyon sokminden fog változni, akkor lesz igazán szükség a fidesz elképzeléseire, amikor tényleg esélyük lesz rá, hogy azt meg is valósítsák.

az általam jónak vélt útról itt írtam már:
2007.02.25. 13:30:50
Mi? A kuruc Árpádot? Annyira azért nem alacsony TWA színvonala, hogy azok haverkodjanak vele...
új, rendes pártok kellenének, de nekem úgy tűnik, hogy a jelenlegi helyzetben nincs eszénél lévő ember, aki okkal gondolhatná, hogy érdemes politikával foglalkozni.

meg így új emberek minden szinten. néha félelmetes, hogy felszállok a buszra és csupa öregember vesz körül. kiváncsi vagyok mi lesz a közszemlélet akkor, amikor már nem él senki, aki az előző rendszerben szocializálódott.
"A szombaton megválasztott Gyurcsány Ferenc szónokol, beszéde közben az identitáskeresés jegyében a háttérben Ady Endre, József Attila, Kassák Lajos, Nagy Imre, Kéthly Anna, Jászi Oszkár, Illyés Gyula, Bibó István, Kossuth Lajos és Széchenyi István arcképét vetítik. És Petőfi Sándorét."
index.hu/politika/belfold/mszpkong07/?p=1

Szép kis csapat, különösen Kossuth és Széchenyi így egy platformon elég mókás. Javasolnám még pl. Weiss Manfrédot is, ha már a megjelenítendő értékek teljes skálájára törekednek...

Meg arra is kíváncsi volnék, hogy az érintett hölgyek/urak közül ki az aki -- ha még élne -- vállalná, hogy odaül az MSZP-dobogóra.

PS.: Kölcsey csak véletlenül maradt ki? (Ha már a Haza és haladást lenyúlták tőle.)

"a 2010es választásokig még nagyon sokminden fog változni, akkor lesz igazán szükség a fidesz elképzeléseire, amikor tényleg esélyük lesz rá, hogy azt meg is valósítsák."

Akkor 2010-ig szépen ne vegyék fel a képviselői fizut, menjenek haza és nézzék a mónikasót. Mert azért a kis anyázásért meg kordonbontásért igazán fölösleges befáradni. Azt a Kossuth téri szittyák is elvégzik helyetük. Ha nem tudnak konstruktívak lenni, akkor a destruktivitásból ugyan ki kér?

Aztán majd 2010-ben visszajönnek és mondjuk nyernek, mert a Feri elkúrta. De hát program az nincs, mert annak kidolgozásához évek kellenek, ha komoly. Sebaj, majd nyomnak valami ad hoc lószart, meg eléneklik mellé a székely himnuszt. És akkor ők ugye majd sokkal jobbak lesznek?! Mert egy megalapozatlan, demagóg, előrántott "program" a fidesztől ugye teljesen más, mint ugyanez az mszp-től?! Persze. Annyiban, hogy az előbbihez turolos-népnemzeti litániát kapunk, az utóbbihoz meg Gyurcsány monológokat. Eeeez igen! Ez alternatíva!
dark future:

az ötvenhatosok természetesen mind istenfélő, tisztességes, józan életű családapák és családanyák voltak, akik soha egy rossz szót nem szóltak embertársaikra, felebarátaikat nem bántották és nem ölték meg őket. szemben a tavalyi "zavargások" (mpfha) vérben forgó szemű, őrjöngő csőcselékével, akik puskákkal-géppisztolyokkal támadtak honfitársaikra, és lámpavasakra húzták fel őket.

---

nem megkérdőjelezve mindazok szenvedését és gyötrelmeit, akik az elnyomás évtizedei alatt szenvedtek és haltak meg.
Késsssssz, Kéthly Anna, Bibó, Illyés Gyula....de olyan mindegy srácok. Én most úgy érzem magam, mint amikor a Szombat Esti Lázban a diszkóban a srácok körbeálltak, és Travolta nyomta. Na ugyanez, csak a taps nélkül. Nyomjad Feri. Aztánmeglátjuk.
engeggyémábe:
ezt itt olvasd el: gravy_t 2007.02.25. 13:30:50 , utána írj ilyeneket.
Kedves orbofób polgártársak, valaki megmagyarázná liberofób fejemnek, hogy a Viktor miért nem beszélt a Terror Házánál?

- Azért, mert a szervezőség attól félt, hogy megismétlődik huszonharmadika; megijedtek Szilvásy kalasnyokovosaitól.

Ehhehehe, peeersze, persze. Nem, nem azért nem beszélt a Viki, hogy ezzel a frissen gyurcsányosított MSZP antitéziseként próbálja demonstrálni, hogy a Fidesz milyen sokszínű, demokratikus, nyitott párt, szemben az immár hivatalosan is GyFMSZP-vel... igen, féltek, hogy megint zavargások lesznek... höhö.

(Viccen kívül: 1) Az a több ezer ember meg azt hitte, hogy a Viktor is fog beszélni, azért mentek oda. Hát, ezt hívják szívásnak. 2) Ahhoz képest, hogy nemrég még egy anti-Orbán-pártot kellett volna alapítania, elég jól helyettesítette a Vezért Schmidt Mária...)

Jaj, mi lesz most, drágabolgárúr?
RE: gravy_t 2007.02.25. 19:49:19
"az ötvenhatosok természetesen mind istenfélő, tisztességes, józan életű családapák és családanyák voltak,"

Mi van?

Ki beszélt ötvenhatosokról? Ötvenes évek áldozatai != ötvenhat kivégzettjei (legfeljebb részhalmaza, ha nagyon szőrözünk)

mindenesetre ez a mai esemény mint emléknap, kegyeleti aktus, a kommunizmus áldozatainak szentelt főhajtás, valami egészen undorítóra sikeredett. jól kibasztak a kommunizmus áldozataival.

hülyék pártja.
gravy_t 2007.02.25. 19:52:33

Elég lenne csinálni egy jó programot. És pont. Hogy bejelentenek-e árnyékkormányt, részletkérdés.

Anyázás mindig, minden oldalról lesz. Ha ez határozná meg, h csináljunk-e valamit, talán még a fáról se másztunk volna le, mert valószínűleg lett volna olyan majom, aki szerint ez árulás.
RE: Nagy Cső Zuhan 2007.02.25. 19:53:02

"Az a több ezer ember meg azt hitte, hogy a Viktor is fog beszélni, azért mentek oda. Hát, ezt hívják szívásnak."

Nem. Ezt hívják az olvasni és tájékozódni tudás hiányának. A sajtóban előre bejelentették a hozzászólók névsorát (Schmidt egy darabig kérdéses volt).

"Schmidt Mária mellett Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke és Szájer József EP-képviselő, az Európai Néppárt parlamenti frakciójának alelnöke is beszél majd - tájékoztatott Nyitrai Zsolt." www.vilaggazdasag.hu/index.php?apps=cikk&cikk=162623
(2007.02.21.)

engeggyémábe:
oké

(lassan elvarrom a szálakat:) )
Nagy Cső Zuhan 2007.02.25. 19:53:02

Egy alternatív elmélet a mai orbáni távolmaradásra:
Minél inkább visszahúzódik most, annál nagyobb lesz iránta az érdeklődés 15-én.
300! Magyar Anyák a parlamentben:
8/1.: Szily Katalin

A „Nő, aki majdnem köztársasági elnök lett” országosan népszerű politikus. Ezért nem valószínű, hogy iskolai összeszólalkozások hevében osztálytársaink lekurváznák mostohaanyánkat. Vannak még tartalékai az MSZP-ben, így ha Gyurcsány meghal vagy börtönbe kerül, komoly esélyünk nyílik egy pártelnök csemetéjeként villogni. Mivel a magyar pártcelebek hajlamosak dinasztikus elemeket vinni a demokráciába (pl. Gál Dzsí Zoltán), talán még a politikai karrier is ölünkbe pottyan. Azon ritka példányok egyike, aki merészel véleményt nyilvánítani az MSZP-ben. Nemcsak hogy járt a pápánál, a vallási tagozat elnöke, de még a határon túli magyarokat is szívén viseli. Ebből következik: Konzervatív gyermekként is lesz közös témánk a vacsoraasztal mellett. Mivel gyámügyi előadóként kezdte pályáját, adoptálásunk nem fog akadályba ütközni.
"Nem szégyeled magad kicsit sem, hogy az ötvenes évek áldozatait összemosd ezekkel a begőzölt köztörvényes pöcsökkel?"

Nem szégyelem. Miután a történet elejét Te sem tudod, csak balibek önigazoló propagandának megfelelően FELTÉTELEZED!!! Mintha ellőitélet lenne ez, vagy nem?
És ha ugy is történt, ahogy te feltételezed, ebből számodra az következik, hogy a jobboldali nem ember, nem polgára a köztársaságnak, rá nem érvényes a jogálam. Emberi jogai, a méltó bánásmód csak baloldali, liberelis polgároknak jár.
Szóval: dark future igen érdekes véleményed van, kicsit hajaz arra, amit a elvtársak mondtak: az osztály ellenség nem ember. Más vélemeny lévőket, netán bűnözöket szabad rugdalni a börtönben? Szóval ilyen gondolkodású emberek miatt mint Te, a ott ténykedő rendörök miatt van "korrelációban" az áldozatok napjával.
Lehet dark future szégyenkezned. Rosszul áll neked ezek után 56-ot emlegetni.
Ja, tényleg, Te melyik Kurucinfóról tévedtél ide? Mert már van náci kontra kommonista kurucinfó. Bár nagyon egyformák.
Nagy Cso,
csak azt az apro nuanszot feleded el, hogy a Schmidt-fele partalapitast nem bolgarur nyogte be a koztudatba, hanem a Magyar Nemzet nevu sajtotermek. De persze nem vitatom, hogy a szelektiv memoria ketsegtelenul kenyelmes, foleg a vilagot ket szinben szemlelok szamara...
future, a te szád aranyból van, de, röstelkedve beismerem, én is azt hittem, hogy lesz Viktor... mi van? Nyitrai Zsolt a vg.hu-n? mi az a Nyitró vagy mi? mi az a végéhu? hawaze. Azért volt ilyen silány a tájékoztatás, mert ha széles körben kimegy, hogy nemleszviktor, akkor tizedannyian mennek oda gyertyátgyújtani.

"jól kibasztak a kommunizmus áldozataival..." (twá)

Ez a nap, amióta megünneplik, soha nem a kommunizmus áldozatairól szól. Inkább az lenne a helyes neve, hogy Mindenkori Antikommunisták és Antiszocialisták Éves Seregszemléje. Ezt a funkcióját viszont jól betölti.

Azt a megjegyzést meg, hogy "egészen undorítóra sikeredett", inkább a jobboldal vezetői iránt érzett személyes ellenszenvnek tudom be, mint ténymeglátásnak. Meg a többszörös csalódásnak, hogy nem lesz itt semmiféle új párt és/vagy pártszakadás. (Először, ugye, a Gorkáról derült ki, hogy közönséges bolond, most meg maga Schmidt mondja, hogy együtt bukunk el és együtt fogunk is felkelni...)
Mindkét csodacsávó készül sztem 15-ére.

OV visszahúzodik kicsit, oszt 15-én mond olyant, hogy még Kim Dzsong Il is lemond tőle.

GyF - "önmérsékletnek" álcázva a dolgot -beveszi magát vmi titkos erődbe.

Eközben a kacagányos szittyák felülnek pej paripáikra és hátrafelé nyilazva lerombolják az V. kerületet, majd behintik sóval.

Jómagam bekészítem a sört, a chipset, és nézem, hogy a Hír Tv-nek álcázott RTL klub hogy írja le az égő Parlamentet két sajtreklám között.
Kedves TWA hülyék párton kívűl is vannak, sőt arányosan többen mint párton belül.
(30 ezer a tizmillióhoz, vagy 970 ezer 10 millióhoz arányban hol lehet több hülye?)
Szóval Párton kivüli hülyék pártja, vagy a független hülyék trendi pártja, jól elbaszta a megemlékezést. Miért is? Csak nem azért mert csupán szép történelmi mesét akart hallagatni, hogy minden jó, ha vége jó? Most aztán aki nem így, annak fasz a fülébe?
RE: Ne félj! 2007.02.25. 20:12:03

"Te sem tudod, csak balibek önigazoló propagandának megfelelően FELTÉTELEZED!!! Mintha ellőitélet lenne ez, vagy nem?"

Nem vagyok ellőitéletes balib, viszont rákérdeztem a konkrét ügyre az ávós haverjaimnál. :-)

15-ről azért reálisan! Orbán útálja a kormányt, minden vágya, hogy lemondjon(nekem is, csak neki hatalomvágyból). De azért szélősjobbos lázongást nem fog kirobbantani, mert:
1. a "kurucék" liberálisnak tartják és rühellik
2. De ha őt is segítenék hatalomra, nehéz ám a szellemet a palackba visszagyömöszölve. Orbán is tudja: égő várban nem jó úrnak lenni...
mármint visszagyömöszölni..
"Amikor Alfred Gusenbauer, osztrák szövetségi kancellár arról beszélt, hogy a konzervatívok magára hagynák az embereket, viszont a szociáldemokraták nagyobb szociális hálót és szociális biztonságot szeretnének polgáraiknak, többen összenéztek. Gyurcsány ugyanis minden egyes beszédében a polgárok nagyobb felelősségvállalásáról beszél, a gondoskodó, atyáskodó állam leépítésének szükségességéről."
index.hu/politika/belfold/mszpkong07/?p=0

A további félreértések elkerülése végett tényleg időszerű lenne a névváltoztatás. Azok a hülye nyugatiak csak a jól bevált kategóriákban bírnak gondolkodni. :-)

dark future

Többiről meg semmi ?
Ennyi jutott eszedbe válaszul,
azaz a tüntető=jobboldali+náci+csőcselék

lehet verni elfogás után a börtönben.
És "jópofa vagyok" ráadásul eszméletlen humorom is van mert elütöm a kérdést "Ávós haverokkal". Még mindig röhögök...

RE: Ne félj! 2007.02.25. 20:59:50

"És "jópofa vagyok" ráadásul eszméletlen humorom is van mert elütöm a kérdést "Ávós haverokkal". Még mindig röhögök..."

Röhögj. És ne félj!

Kedves TWA

"mindenesetre ez a mai esemény mint emléknap, kegyeleti aktus, a kommunizmus áldozatainak szentelt főhajtás, valami egészen undorítóra sikeredett. jól kibasztak a kommunizmus áldozataival.

hülyék pártja."
miután a zsidókat is emlegették, azt meg azért csinálták csak, hogy ne látszanak antiszemitának
na persze minket nem tudnak átbaszni

Az idézet szöveged kb ilyen logikával készült?
hallgatom a híreket, feri már megint ígérget. most épp a teljes baloldalt fogja megújítani. meg nagyobb hatékonyságot. meg reformpolitikát. meg...

akkor mindnyájan énekeljük együtt, átszellemült arccal, hogy:

"a párttal, a néppel, egy az utunk
a jelszavunk munka és béke
mi nevükbenszocialista ifjak indulunk
és bennünk a népünk reménye"
"a tüntető=jobboldali+náci+csőcselék"

Ez a Kossuth tériekre nagyjából igaz.

Az őszi zavargásoknál viszont nagyon sok főiskolást, egyetemistát lehetett látni. Nem csak a b-közép volt ott, az csak a járdát meg a székházat bontotta.

A jobboldali meg tök egyértelmű. Ennyire ne hülyítsük egymást! Vannak ezek az "én baloldali vagyok, de..." típusú csávók: na ők vhol a csurka és a Kossuth tériek között helyezendők el valójában.
Kedves dark future

nem félek
de te csak jó pofa maradtál

sokáig csinálod arcodra ég

barátsággal maradjunk ennyiben
Kedves "Ne félj"!

Sokszor végigolvastam a 9-es tanúvallomást. Nem tudom hogy a többi milyen, (durvább, "enyhébb") így csak erről írok.

1. Tamást a rendőrök bűnözőként kezelték. Bizony a rendőrségünk így bánik a bűnözőkkel. Ez semmiképp sem helyeslendő és változtani kellene rajta. Persz nem csak a "forradalom" "hősei", hanem egy vidéki diszkó drograzziája, vagy az utcáról bevitt "gyanús" cigányok esetében is.

Mert ott is egy az egyben ilyeneket csinálnak. Sőt.

2. Ha jól olvastam egyetlenegy atrocitásról van személyes tapasztalata, arról ahogy a folyosón "várakoztatták" őket. Ne érts félre ez az egy is sok. Nagyon sok. De a többi állítása mind másodkézből származik, vagy "hallotta" a verés "jellegzetes" hangját. Vajon honnan ismeri? És igen, motozáskor levetkőztetik az embert, igen, hátrabilincselik a kezét, és igen a bilincs nyoma napokig látszik (89-ből tudom). De ezt így tették a rendőrök Horthy, Kádár, Antall, Horn, Orbán idejében is. Nem újdonság. Az ÁVH persze nem hívott orvost ahhoz, aki rosszul lett és a mentők sem vittek ki senkit az Andrássy út 60-ból. Hogy más dolgokat ne is említsek.

3.
Egy kis disszonanciát érzek a következő tények között:

- Tamás szelíd vallásos fiú, nem bírja elviselni az "Isten bassza meg" és hasonló mondatokat.
- szept 23-án hajnalban (mindig akkor jönnek, sosem uzsonna előtt) viszik be, azaz legvalószínűbb, hogy valamelyik korábbi zavargás képéréről azonosították. Csak valószínűleg, mert Tamásunk erről mélyen hallgat.
- vajon mekkora lehet annak a közösségnek a létszáma, akiknek az ügyvédje Grespik, a lelkésze pedig ifj. Hegedűs? Kik ők?

Szóval azért jobb lenne többet tudni Tamás dolgairól, mielőtt tüntetni megyek a jogaiért.

A.
Nanehogy. A Kossuth téren vannak inkább többen a normálisak (meg hülye is van ott). Az őszi zavargásokon voltak a hülyék, éppenhogy. Én gazdaságilag ezerszer is neolib vagyok, de amit ez a kormány csinál az kritikán aluli...
Akkor hívják kampánygyűlésnek, vagy gyülinek, agyhalottak szimpóziumának, akárminek. Áldozatok emléknapja viszont igen ocsmányul néz ki, ha ottan a kormánykergetés a téma.
Ez azért igaz. A megemlékezés legyen megemlékezés!
Ugyan Árpád, minden ünnep remek alkalom egy kis libsibolsizásra. Csodálom, h még nem fedezték fel a karácsonyban és az anyák napjában rejlő lehetőségeket.
Schmidt Mária: "A politika szükségszerűen önző, hazug és korrupt"
www.fidesz.hu/index.php?CikkID=72852

Kár, hogy nem alapított pártot, ez lehetett volna az alaptézisük. :-)


Köszönöm szépen. Budapesten a Fidesznek sikerült meggyaláznia a kommunizmus áldozatainak emlékét. Ne szépítgessünk. Ezt így hívják.


U. i.: Kecskeméten együtt emlékeztek meg a pártok képviselői. Kormány és ellenzék. Külön kérés volt, hogy ne legyenek táblák, jelszavak. Csak egy volt: Közös főhajtás.
Warmonger 2007.02.25. 21:31:07

Őszi zavargásoknál nagyon sok fősulis, egyetemista volt kint. Ez a felvételekről egyértelműen látszik. Ez kevéssé volt hír anno, pedig elég feltűnő jelenség volt.
hát igen. a fidesz meggyalázta a megemlékezést. már megint. kezd már a tököm tele lenni a fideszel és hogy nem bírnak ki egyetlen nyilvános megjelenést sem gyalázkodás nélkül. egy ilyen szent napot sem bírnak ki anélkül, hogy puccsistáznának vagy narancssárganáciznának...

hopsz, azt hiszem már megint összekevertem valamit...
Kedves almodhi

értjük egymást, megjegyzem azért választottam ezt az esetet, mert sejtetni engedi hogy Tamás szélső jobbos, (többségében nem szélsőségeseket vittek el és bántak így velük,)
azt akartam, hogy megértsük, hogy nekik is pontosan olyan jogaik vannak mint bármelyünknek. Nem több, nem kevesebb.
Tamás dolgait majd a bíróság megitéli, ha törvénytelenséget követett el, erre nagy az esély, helyesen. Milyen esély van a fogvatartók elitélésére? Itéltek már el rendőrt? Várható? Nézd meg a magyarországi statisztikákat.
Engem is vertek meg rendőrök, még nyolcvanban.
Úgy gondolom, alapvető ember jogi kérdésekre nem igazán figyel oda a magyar, gyereket, asszonyt verni is bocsánatos dolog. Barbárok. Az öszi emberjogi sérelmeket pártpolitikai szemüvegen át értékelni pedig botrányosnak tartom, hányingert keltőnek. Például azt, hogy a Gönczöl bizottság egyetlen sértetet sem hallgatott meg, sem a rendőr sérültek közül, sem a tüntetők és a lefogottak közül. Ez bűn, óriási bűn... nincs felelős, csak áldozat, kis rendőr és fiatal tüntetekők. Erről kellene beszélni... mert különben semmire nem jutunk egymással. Nem egy 30 ezres párt Mszp dzsemboriról, arról hogya kis pöcs feri győzött e vagy sem.
Barátsággal
ja: további eset leírások : www.oktober23bizottság. hu (nem kell TWA példáját követni akinek a munkaköri kötelessége az írás, olvasásért nem fizetik, így csak a Zuzmó nénizésig jut, kb mint Bánó András a Párt-keltében)
Warmonger, engeggyé:

Szerintem nagyjából az alábbi kategóriákba sorolhatók az őszi tüntetők.

1. A Fidesz tüntetések résztvevői. A Kossuth térre ill. 23-án az Astoriához mentek ki. Nagy részük a tüntetés után békésen hazament

2. Bámészkodók, katasztrófaturisták, önjelölt fotóriporterek és dokumentátorok. Ott maradtak egyszerűen bámészkodni, esetleg buzdították a keményebb legényeket. Ők tapsikoltak a tévénél a háttérben, és ők nem mentek haza az Astoriától "időben". Ők szívtak a legnagyobbat.

3. Sámánok, vérszerződők, alkotmányozók stb. Ők tartoták a happeningeket a Kossuth téren.

4. Hajléktalanok. Ők a KOssuth térre jártak enni, inni, hugyozni, szarni, aludni.

5. Radikálisok, futballhuligánok, "kemény mag". Ők gyújtottak fel kocsikat, építettek barrikádokat, törtek rendőrlábat, stb.

Átfedések persze vannak, különösen az 1-2 és a 3-5 csoportok között.

A megfelelő latin neveket majd később írom be :-).

A.
Kedves TWA

MSZP kongresszuson egy percre felállni, a kommonizmus áldozataira emlékezni?

Ha ez nem kampány, akkor szavaiddal élve: mi a lófasz?

És ez miért van rendben? hogy szó sem éri a ház elejét?

ÖÖÖ. OFF: Civil bizottság: Nagyon sok dologban igazuk van. És ennek egy normális demokráciában nem is szabadna ennyire kis sajtópublicitást kapnia. És én is vitatom Gönczöl professzoressza azon véleményét, miszerint az ellenzék is hibás. De abban nagyon igazat adok a Gönczöléknek, hogy azért voltak más okok is , amik idevezettek. Asszam a kettő bizottsági jelentés össze kéne fűzni, megfelelő pontok alá rendezve pro és kontra.
ON.

Meglepett, hogy Állambölcsünk nem 99.9 % ot kapott.
Mindenesetre valaki nagyon kitalálta már ezt, azért EKKORA (90%??) támogatottsága nincsen a pártban. Már megint fel lettek a küldöttek fűtve valamivel?
Kedves TWA

miért nem természetes, hogy a megemlékezésem aktuális "demokraturáról" is szó esekik? Mert jobbról jön?

Természetes, hogy a budapesti gettó felszabadulásának megemlékezésén az aktuális neonácikról, antiszemitákról szó esik! Sőt kell, hogy szó essék! Nem kerülhető meg ez sem az sem.

Amit ez ügyben írsz TWA az álszentnek tűnik, legalábbis számomra.
1. Úgy tűnik, a néhány hétig tartott bizonytalanság a Fidesz egysége körül csak addig tartott, amíg a Vezér pihent. Mihelyst megjelent, egyszerre rend lett; álmodni sem tudunk már új konzervatív pártról. Fut velünk egy rossz szekér. De fut. [Ezt Árpádnak írtam, vigasztalásképpen, ha már annyira szereti Adyt.]

2. Az MSZP viszont, aki eddig a jobboldal aprítására használta kardját (Gyurcsány Ferencet), most, balga módon, éllel felfelé beleásta a földbe, és szerelmesen rádőlt.

Figyelmes ember számára ez a két tanulsága volt ennek a hétvégének. Egyszóval: maszopás.

PS. Valaki el tudja nekem magyarázni, hogy a Feri miért úgy szokott integetni az MSZP-küldötteknek (feszesen a fej mellett, függőlegesen, mereven felfelé tartott kéz, oldalra billenő fej), mintha a saját akasztását imitálná?
Ja, hozzáteszem, hogy a 2006. március 15-i Gyurcsány beszéd sem volt semmivel jobb. Mindkét alkalom arról szólt, hogy le van szarva a március 15., október 23., miafasz, és arról van szó, hogy az MSZP-k/Fideszek nagyon csúnya bácsik és komenizmust/nácizmust fognak csinálni azon rögvest, ha hatalomra kerülnek, ezért szavazz a Fideszre/MSZP-re és akkor még azt is elintézik, hogy a sült galamb még a fejedre se szarjon.
Nagy Cső Zuhan: biztosan valami elfojtott frusztráció megnyilvánulása
Most megy az m2-őn a "Kabaré" címü film, nagyon szeretem, talán tucatszor láttam már.

Na de mit gondoljak arról, hogy miért ma?
Miért a kommonizmus áldozatainak emlék napján?
Kiegyensúlyoz a királyi tévé?
Mért nem inkább pl: a "Megáll az idő"?

"na de amerikában verik anégereket" elvtársi logikáról van szó, mégmindig?

Ha nem csinálnák, nem juttna róla ilyesmi eszembe.
-off-
Árpád,érdekelne a véleményed a makói gázról és a körülötte kialakult helyzetről.
Előre is köszönöm.Amennyiben írtál már róla,szívesen elolvasnám.
"Most megy az m2-őn a "Kabaré" címü film, nagyon szeretem, talán tucatszor láttam már.

Na de mit gondoljak arról, hogy miért ma?"

Szegénykém.
Balitó

Látom, nem szeretsz pontosan idézni, kiragadni igen.

Szegénykém, kitől tanultad ezt a rossz módszert?
ha valaki akar súlyos sötét ostobaságot olvasni, és rá is ér:
gondola.hu/cikkek/53036
RE: Nowo 2007.02.25. 23:33:48
-
"Árpád,érdekelne a véleményed a makói gázról és a körülötte kialakult helyzetről."

A makói gázt birtokba vette a Szent Korona. Komolyan. index.hu/politika/belhirek/?main:2007.02.24&301689

Gyurcsány elődjei még 150%ra hozták a tervet...
neki már csak 89% sikerült, de már 75%-kal is boldog lett volna...
nyengék ezek a kiszesek, van még hova fejlődni.
de örülök, hogy twá megnyugodott és elégedett pártunk és kormányunk rendíthetetlen fejlődésével.
Ezt most publicisztikának szánták?
RE: Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.02.26. 00:13:13
"ha valaki akar súlyos sötét ostobaságot olvasni"

Nem kell azért a Gondolára menni, volt ma itt is rendesen...

igen, azzal már nem kell nekem foglalkozni. különben tetszik ez a módszer, nem kell papírozni, bányajáradékkal meg koncesszióval tökölni. a szentkorona mindent megold.
TwÁ:"Akkor hívják kampánygyűlésnek, vagy gyülinek, agyhalottak szimpóziumának, akárminek. Áldozatok emléknapja viszont igen ocsmányul néz ki, ha ottan a kormánykergetés a téma. "
na vazze, a kettős mérce má megint bejáccik...überlol, nagyon vicces.
kormánytkergetni meg egyébként sem szabad, ilyet igazi demokrata nem tesz, ha leadta a voksát, szem behúny, pénztárca nyit és 4 évig fizet.

Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.02.26. 00:24:58

Árpád, késő van már ehhez, menj aludni :)
az egyiket Te követted el kedves setét jövő:
A politika szükségszerűen önző, hazug és korrupt - idézte fel a mind gyakrabban elhangzó tételt, ugyanakkor kiemelte: a politika túlságosan fontos ahhoz, hogy csak a politikusok dolga lehessen.
ha meg is hallgattad volna a szöveget, akkor nem idéztél volna félrevezetően; az Árpád mester az undorkodásával alaposan leleplezi szemellenzős elfogultságát

rég hallottam ilyen jól szerkesztett összefoglalást a kommunizmus múltjáról és jelenéről
Ezt nézzétek emberek. Ide jöjjetek!

gondola.hu/cikkek/53031

Nem kell ám kódolással fáradni, meg még arra finom, pozsonyibucós intellektusra sincs szükség. Sötétféle, eszem megáll.

(Nagymagyar tanulság a végén, még az elejébe elég beleolvasni.)
RE: -lyla- 2007.02.26. 00:33:26

1./ Nem S.M. beszédét értékeltem, ha nem lett volna egyértelmű: ez egy egymondatos poén volt, gyengébbek kedvéért smile-vel a végén.

2./ A Fidesz.hu (annak ellenére, hogy az összefoglalójában (www.fidesz.hu/index.php?CikkID=72851) a "beszéd teljes szövegét" ígérte, csak egy kivonatot bírt prezentálni, az általad is beidézett formában. Ebből nem derül ki, hogy S.M. milyen szövegkörnyezetben használta a fenti mondatot.

3./ Meghallgatni nem fogom, annyit nem ér. A szöveghű és teljes leíratba belenéztem volna, de online nem leltem.

Dark Future,őszintén szólva elég érdekes témának tartom.Olvastam is róla egy feltüzelő cikket Bencsiktől,meg még egyet az ő lapjában.
Első körben fel is háborodtam,de mint mindenben,ebben is szeretném több oldalról megvilágítva kialakítani a véleményemet.
Ehhez kértem Árpád segítségét,de ha nincs kedve foglalkozni a témával,majd szétnézek máshol.
Azért köszi!:)
Nowo: hogy Bencsik mit ír, az übermindegy. Igazad van, érdekes téma lenne, de annak ellenére, hogy tudok egy-két dolgot egy-két dologról, a gázkitermelésről nem eleget. Az mindenesetre kiderült, hogy a gáz sajnos nem szabványos palackokban van, sőt nem is csak egy likban, hanem lég bonyolult lesz kiszedni onnat. Bencsik elképzelése, miszerint eladták a tudjukkiknek aprópénzért, és abból vesznek nyakkendőt, nonszensz.
RE: Nowo 2007.02.26. 00:47:42

Politikailag szerintem nem túl izgalmas téma. Hat km mélyen van az a gáz, egylőre még az is kérdéses, érdemes-e kitermelni (egyedi technológiát igényel a gáz felhozatala ilyen mélységből). Ha akkora business lenne, akkor a MOL nem 1000 km-ekkel távolabb fúrna, meg bizonyára valamelyik pártközeli Jockey Ewing már rástartolt volna a témára.

Az egyedüli kérdés szerintem az, hogy most érdemes kitermelni, vagy inkább el kell tenni talonba, jobb időkre, amikor a kínaiakig is megérné lefúrni.

RE: RE
3./-RA bár azt írtam, múltjáról és jelenéről, jövő(jé)re (setétre) fixált kommentírás-tudónknak változatlanul ajánlom a kérdéses szövegbeni alkalmasinti elmélyedést
barátsággal
RE: -lyla- 2007.02.26. 01:01:48

Én meg komolyan mondom, hogy bele is olvasnék, ha tudsz egy linket. De a kivonatolt változat nem érdekel, csak az origi szöveg.

Árpád,Dark Future,
Mindkettőtöknek köszönöm a válaszát.
Tovább nem szeretnék off-olni.
Oscarra várva, közben Feriéken filózva: mind Feri, mind Viktor egyfaja szellemi terror alatt tartja pártját (Viktor kicsit az értelmiségi holdudvarát is) azzal, hogy előáll valami új, a tagság által addig jórészt ismeretlen Ideológiával (Plebejus; Antikádárista). Amin az érintettek csak hüledeznek, nem tudják hová tenni, de mivel a Mester úgy mondja, és szemmel láthatólag meg is van győződve igazáról, hát elfogadják, őcsaktudja alapon.

És ennek összezáró ereje van. Mert aki nem támogatja a Mestert, az hülye, mert nem érti, miért kell plebejusnak lennie nemrég még polgári pártnak, illetve miért kellene Kádárt megtagadnia az MSZMP-jogutódnak. Belső nyomás van a híveken; a Személy helyett az Eszme elfogadásán kell nyilatkozniuk: persze az Eszmét képviselő Személy elutasításán vagy támogatásán keresztül.

89% Ferinek; valamint a nemrég még bel-jobboldali főellenségeknek tűnt Orbán, Schmidt, Stumpf dícsérőleg körbeveregetik egmás vállát... merevednek a frontok, stabilizálódik a belpolitika. Ami jó, mert jó (lesz) a pénztárcámnak is.

PS hajrá M. Tóth! [Habár szerintem az MTV dizájnja elég gagy', már bocsááánat.]
Olvasgatva a mai cikkeket és átlapozva a képgalériákat
(www.mediatar.mno.hu/mediapark-portal/webimage/2/1/5/3/7/wimage/terror4.jpg
index.hu/cikkepek/0702/belfold/terrorhaza25//.gdata/gp_SZT_0610.jpg)
szöget ütött a fejemben, hogy van azért azoknak az árpádsávos zászlóknak némi pikantériája az Andrássy hatvan előtt. Tudom, hogy ennyi csík, meg annyi sáv, meg nincs nyilaskereszt, de azért akkor is, szerintem ez ott, azon a helyen ízléstelenség. Mint az elhangzott beszédek is.

(Máshol, más alkalomból egyébként nem zavarna egyik sem.)

RE: dark future 2007.02.26. 02:27:15

ízlések és pofonok...
DE
- el lettek korábban küldve
- ha visszajöttek, kiknek, hogyan lett volna tisztük őket onnan a tömegből hovazavarni?
- volna azért most már itt e honban egyében lovagolni való is

RE: -lyla- 2007.02.26. 02:46:41

Írtam én egy szóval is, hogy a szervezők miért nem küldték el őket stb., egyszerűen csak (és aktuálpolitikától függetlenül) ízléstelennek tartom. Mint a beszédeket is. Meg a politikaimarketing-gesztusokat is (lásd Gyurcsány egypercese).

(megj.: Ha megnézed az mno fentebb linkelt fényképét, jól látható, hogy egy jószemű fotográfus kissé közelebb merészkedve és alsó állásból fölfelé fényképezve megcsinálhatta volna az év egyik díjnyertes sajtófotóját...)

Ennyi van ebben, nem több.

future, összefoglalva: ez az esemény nem az, aminek hívják. Körülbelül, amíg a 1) Terror Múzeum igazgatósága oly szorosan összefonódik a Fidesz értelmiségi holdudvarával, 2) a belpolt alapvetően meghatározza a kommunista-antikommunista tengely (Feri ebből próbál most kitörni), és 3) a Múzeum jobboldali kegyhely marad (ezen Feri eddig nem nagyon próbált változtatni), addig soha nem lesz olyan össznemzeti jellege e napnak, mint mondjuk a Holokauszt-emléknapnak (annak ellenére, hogy azt is az Orbiék "találták ki"!).

A kommunizmus áldozatainak emléknapja most egy államinak díszített jobboldali háziünnep.
vazze, most átment a kommentem, vagy sem??? (remélem, mert nem mentettem el vazze)
future, jól látom én, hogy ugyanabban a szekundában kommenteltünk?? komment-ikrek, hehe.
OFF: Oscart kapott a "The Danish Poet". Se nem modern, se nem progresszív, mégis ez lett a nyerő.

Rossz kedvem van, megyek is aludni. A haza és a haladás ma elbukott...

Kedves Árpád, mi a kutya faszát kellett volna Gyurcsánynak csinálnia, hogy ne írj egy ilyen blog-bejegyzést?
Azért egri Fehér,
Móricka-szimtómára vall. Neki a pina, neked meg a MZSIHISZ jut eszedbe bármiről...
Nibelung:

pl. nem hisztizni, hogy 75% alatt semmit se nem..
RE: Nibelung 2007.02.26. 09:16:54

"mi a kutya faszát kellett volna Gyurcsánynak csinálnia?"

Hogy Gyurcsánynak mit kellett volna csinálni, azt nem tudom.

Azt tudom, hogy MSZP kongresszusi küldöttként -- ha már a boss olyan szívélyesen felajánlotta -- kimentem volna a dobogóra a mikrofonhoz hogy megkérdezzem: ugyan már minek hangoztatni annyira azt, hogy "demokratikus" (immáron a "baloldali" elé helyezve), ha per pillanat minden posztra egy jelölt közül lehet választani... Esetleg azt is megkérdeztem volna, hogy ha legelőször "hazafiak" vagyunk, akkor -- a kötelező protokollon és az uniós bíztatáson túl -- nem lehetne-e esetleg nyílvánosan pár szót szólni a szerbia magyarokkal kapcsolatban a köreinkben megjelent szerb elnöknek?

Emlékeztetőül: "először vagyunk hazafiak, aztán demokraták és a legvégén pedig baloldaliak." (GyF)

-------------

(Már tegnap fel akartam dobni ezeket a témákat, de inkább megvártam, hogy nyugi legyen és a main stream elhúzzon innét valami frissebb csontot rágni. Ha van valakinek indíttatása, vitázzunk kicsit erről, meg még sok egyébről, nincs ez még teljesen kitárgyalva.)

A demokráciát önmagában emlegetni nem lett volna értelme. Abban igaza van Gyurcsánynak, hogy aki gyakorolni akarja a demokráciát, az álljon elő a programjával. Bár lehet, hogy ha ezt nem a szokásos arroganciával mondja, akkor vki elő is állna. Hogy értelmes altarnatívával tenné mindezt, annak persze kicsi az esélye. Nagyon kicsi.

Ne felejtsük, hogy még a hisztizés meg előzetes presszió után is maradt 11%, aki nem kért belőle. Lenne tehát háttere másnak is, ha lenne más Gyrcsányon kívül abban a pártban. Igaz, az említett 11% zömét feltehetőleg a leninista platform környékére lehet belőni.

Összességében szerintem le van szarva, hogy az MSZP-n belül demokratikus deficit van. Oda lehet, h kell is az. Ami sokkal érdekesebb, hogy a kormányzati döntések milyen arénában születnek meg. Ha Feri gondol vmit és annak nincs valódi kontrollja, akkor gebasz van. Ill. legalábbis kockázatos. Valódi kontrollt pedig olyan politikus jelenthet, aki vmilyen szinten zsarolni tudja Gyurcsányt.
oszinten,
mennyire realisztikus, hogy az mszp elnoki poziciora 1 szem jelolt van? biztosan nem ok nelkul kerult ki egy ilyen helyzet:

1. GyF klikk annyira eros part-a-partban, hogy csirajaban elfojtja az alternativ kezdemenyezest, illetve feltik a hatorszagot
2. az mszp tenyleg ennyire tehetetlen, hogy egy "kezilanyt" se tud Fletonak adni, aki vezeti a partot. csak nyerni kell a sok nep meg szavazni.
3. mindenki beszart az mszpben, hogy Feri lemond es jon a kukoricaraterdeples
4. mindenki beszart az mszpben, hogy tenylen nincs mas kiut

szerintem komplett nonszensz ez a onemanshow. en nem vagyok se ME se PE, megsincs idom mindenre. Feri ezek szerint szupermen, aki kriptont szarik. van csaladja, gyerekei, egy orszaga es egy partja is. meg blogolni is van ideje.

ez egy cirkusz - hiszen meg kell mutatni mindenkinek, hogy az "en faszom a legvastagabb". ha az mszp valoban funkcionalna, es valoban lenne egyetertes, akkor nem kelle egy bohoc a part elere, hogy a irodabejarason elol tudjon halandi szelrol fedezve a ket szarnyseged altal.
amit itt latunk az a balos(?) fidesz. katonas. nincs ellebeszeles. Horn Gula fogja be. szigor lesz.

de nem baj, mert most hetvegen eldontik, hogyan harmonizaljak az part erdekeit az kormanyeval. vagy forditva.
"az említett 11% zömét feltehetőleg a leninista platform környékére lehet belőni"

"1. GyF klikk annyira eros part-a-partban, hogy csirajaban elfojtja az alternativ kezdemenyezest, illetve feltik a hatorszagot
2. az mszp tenyleg ennyire tehetetlen, hogy egy "kezilanyt" se tud Fletonak adni, aki vezeti a partot. csak nyerni kell a sok nep meg szavazni.
3. mindenki beszart az mszpben, hogy Feri lemond es jon a kukoricaraterdeples
4. mindenki beszart az mszpben, hogy tenylen nincs mas kiut"

---------

Nem ismerem belülről az MSZP erőviszonyait (hál'istennek...), de egyértelmű, hogy már hetekkel-hónapokkal ezelőtt leosztották a lapokat, a megegyezés megtörtént.

Gondolom Puch sem puszipajtás, de mivel továbbra is matathat a páncélban, nem lázad. A csak hidrogénbombával eltávolítható Szekeres sem megrögzött reformer, de az elnökhelyettesség és a miniszterség ér neki annyit, hogy ne kavarjon. Persze ők (és még sokan mások) nem annyira az ország fontos politikai ügyeiben jelentik az ellenzéket, hanem a vályú körüli tolongásban. Az igazi politikai ellenzék erőtlen lúzerekből áll (Szili), akik még ahhoz is kevesek, hogy szemtől szemben elmondják az aggályaikat, ellenvéleményüket. A "leninista platform" meg maximum kerekítési hiba lehet. Az elvhű kommenisták már rég szétszéledtek/kihaltak, akiket meg annak tartanak (a régi funkcik), azok soha nem is voltak azok (ők aztán szarták/szarják le az elveket).

Ez egy belső hatalmi játszma volt, amit így játszottak le, mert bizonyára ez volt a legjobb megoldás. Viszont akkor nem nagyon kellene azzal a "demokratával" dobálózni. Az MSZP (és az általa képviselt politika) jelen formájában nem hazafias, nem demokrata és nem baloldali. Gyurcsány nagyon szeretné, ha az lenne (meg mellette még modern, progresszív és haladó), de ahhoz nem csak a székházat kellene lecserélni...

apropo.

hogy a banatban van ennyi zsozsettaja az mszpnek, hogy "csupan" arculatvaltaskent premium irodakat berel hirtelen, amig fel nem epul a voros negyzet palotaja?
kolbaszbol van a kerites? meg jo, hogy a politika nem uzlet, ugye. biztos az elkotelezett mszpszavazo kisnyugdijasok dobjak ossze.
RE: denever 2007.02.26. 16:06:52

Az egyéb költségekhez képest az aprópénz (1800 x 10 x 250 = 4.5 MFt/hó, 2008 végéig szumma 100 miller).
Árpi, lenyúlta a címedet Aczél?

"Margaret Thatcher annak idején imádta a Yes, minister (Igen, miniszter) című szatirikus - Magyarországon is ismert - tévésorozatot. Nem a humoráért, hanem azért az "üzenetéért", hogy a rendszer - az állam szolgahada, amely látszólag hajbókol, valójában minden változtatásnak keresztbe fekszik - automatikusan elpusztít minden reformot, ha csak a döntésben illetékes vezetőnek nincs - vasakarata. Amivel keresztülviszi az elképzeléseit."
www.nol.hu/cikk/436909/

Legalább már értem, hogy miért ez a cím. :-) Tévésorozatokban ölég gyenge vagyok.

almodhi 2007.02.24. 22:06:09
Warmonger:
Csak nagyon finoman merném megjegyezni, hogy az utóbbi fél évben történtek nem mindenben támasztják alá a víziódat...

-Ez csak attól függ, mit értesz "utóbbi idő" alatt. Mert ha abba a legutóbbi választásokat is beleszámolod, akkor véletlenül éppen előtte állt annyira jól az ország, hogy ÁFA-t lehetett csökkenteni. Szóval, ne legyél biztos abban, hogy 3 év múlva is le mered ezt írni.
Úgy látszik, különösebben senkit nem izgatnak az MSZP-s történések és ami mögöttük van. Kár.
dark future · www.andocsek.hu

Leninista platform alatt én a status quo híveit értem. A megélhetési szocikat. Ők biza sokan vannak. Azért lett csupán 11%, mert Gyurcsány előzetesen is, meg a 75%-os hisztivel nyomást gyakorolt. Ha lenne mondjuk még egy kovlászló a pártban (és jelölteti magát), Feri az életben nem kapott volna 75%-ot. Lehet, h még 50-et se. Nem azt mondom ezzel, h kovlaci hiányzik. Egy kovlaci befolyású realista hiányzik. Az mszp tagság csak arra jó, hogy tömeget (szavazatot) képezzen egy-egy erős ember mögött. Teljesen mindegy, hogy amúgy milyen demokratikusan szerveződnek meg. Tőlem akár korbácsolhatják is őket a taggyűléseken, ha ennek az eredője egy normális kormányzati felépítést ad. Merthogy a kormányzati működés a lényeges: legyen benne józan fék, ha ferivel elszalad a ló.
RE: engeggyémábe 2007.02.27. 02:16:23

Kovács et. jól van ott Brüsszelben ahol van, ne is idézzük meg inkább a szellemét... Szerintem örültek, hogy valahogy megszabadultak tőle. A kutyát nem érdekelte, hogy nem ért az atomhoz, csak menjen.

"Azért lett csupán 11%, mert Gyurcsány előzetesen is, meg a 75%-os hisztivel nyomást gyakorolt."

Szerintem meg azért, mert az erős emberekkel időben kiegyezett. Az ultimátum tök felesleges volt, legfeljebb annyit ért vele, hogy néhány vidéki alkesz nem ment ki szavazás alatt a büfébe.

Jó. Nevezzük kiegyezésnek. Azt, h Szekeres pl. kapott egy helyettesi posztot a leninista platform leszerelése részének tekinthető. Ha lenne más is a képben, akkor lehet, h szekeres hozzá csapódik. Meg még jónéhányan. Azt, h ennyire egypólusúnak látszik a helyzet, a kényszer szülte. Mindenesetre azt elérte GyF, hogy ha szól vmit, akkor az összes mszps hajbókolva ugrik majd.

Ha Kóka meg maga alá gyűri a szadeszt, akkor ő lesz a 2. számú pólus. Ki nem állhatom az ipsét, de valószínűleg ez most nem lenne baj.
RE: engeggyémábe 2007.02.27. 02:48:53

"Ha Kóka meg maga alá gyűri a szadeszt, akkor ő lesz a 2. számú pólus. Ki nem állhatom az ipsét, de valószínűleg ez most nem lenne baj."

Á, dehogy. Az ürge sokkal lámább és súlytalanabb annál, mint látszik. Kispálya. A hullámok vetették a felszínre, azokat a hullámokat meg Gyurcsány kavarta... Kóka Gyurcsány meghosszabbított keze. Egyelőre. Ha meg nem viselkedik, ugyanúgy tűnik el, ahogy Gyurcsány előhúzta a kalapjából. Kóka egy tapasztalatlan ficsúr, két perc alatt csőbe tudnák húzni.

Amennyire én látom, az SZDSZ-ben most az a tét, hogy az MSZP fiókszervezete lesznek, vagy inkább eltávolodnak (sőt: Fodorral esetleg a Fidesz irányába mozdulnak).

Lehet h így lesz, de én a másik verziót valószínűbbnek tartom. Kóka ui. lehet hogy gyenge gyerek, de nem az MSZP-ben van. A szadesz már egyszer kihátrált egy miniszterelnök mögül és nyert. Megyó ugyan puhapöcs a Feróhoz képest, de a parlamenti matematika a kemény pöcsökre éppúgy áll. Az SZDSZ-esek meg nyilván tudják, hogy nem érdekük beolvadni a maszopba. Kóka nem egy Napóleon, de sztem nem fog egy nyerő lapot sikítva eldobni, ha Gyurcsány csúnyán néz rá. A politikai erő elsősorban háttértámogatásról szól. Nem arról, h ki milyen meggyőző a tvben.
Árpád!!!! Látodlátod, ezért nem vagy blogger, történnek a dolgok és te meg vikkendezel.
www.timesonline.co.uk/tol/news/world/europe/article1459352.ece

"With rare passion, Ferenc Gyurcsány accused Viktor Orbán, the leader of the right-wing opposition Fidesz party, of exploiting anti-Semitism in an attempt to derail his Government’s modernisation programme."

"Zsuzsa Demcsák, his new spokeswoman, is a highly intelligent former underwear model and television reporter."

"Like his friend and mentor Tony Blair, Mr Gyurcsány knows that time is running out."

süti beállítások módosítása