W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Valami Amerika

2007.01.31. 03:30 Tóta W. Árpád

Most érdemes visszafogottan spekulálni. Gorka Sebestyén a Klubrádióban kibontotta az új jobboldali párt zászlaját, valamint beígérte, hogy huj-huj-hajrá, két héten belül ők bizony belerobbannak a közéletbe.

Szorítkozzunk most csak erre a fellépésre, mivel a felkonferált többiek még sehol sincsenek, Gorka egymagában toporog a színen a zászlóval. (Tényleg, milyen színű lesz? Sárga, piros, kék és zöld foglalt, a barna ciki, a rózsaszín buzis. Pöttyös?) Sőt emelkedjünk is el: egyelőre egy szinte súlytalan figura produkálja magát.

Tehát Gorka Sebestyén és Klubrádió.

Kezdjük a Klubrádióval. Az ugye fonák egy kicsinyt, hogy egy konzervatív párt épp egy Orosz és egy Bolgár fészkében jelentse be a létét. Gyanús. A gyanút azonban enyhíti, hogy miképp Solymosi Frigyes vagy Dávid Ibolya is a Népszabadságban publikálnak, ha olyanjuk van, az új párt se remélheti, hogy majd a Magyar Nemzet meg a Hír TV ad neki teret mint jobboldali, vagyis a jobbos közönségnek szóló médiumok. A Gorka-nyilatkozatról blogzártakor nincs egy büdös szó se a Nemzet honlapján – naná, hiszen nem jobboldali lap az, hanem fideszes. Náluk az ilyesmit másképp dolgozzák fel, de ma nem Horváth Zsolt volt az ügyeletes. Akkor bezzeg lenne büdös szó dögivel.

Gorka Sebestyént csak az átlagnál megrögzöttebb hír- és publicisztikafogyasztó tudja hova tenni, és bár itt az olyanok felülreprezentáltak, azért összefoglalom. Őt a Demokratából és a Magyar Nemzetből ismerjük, cikkei alatt/fölött az áll, hogy ő a Fejlődő Demokrácia és Nemzetközi Biztonság Intézet igazgatója. A szervezetnek valószínűleg csak ez az egy szál igazgatója van, én senkit se láttam még, aki ennek az intézetnek kutatásvezetője, titkára vagy takarítója lett volna. De hát egy szál íróasztalhoz nem kell külön takarító, ha rendben tartja azt Gorka Sebestyén maga.

Emberünkről anno azt állapította meg az átvilágítógép, hogy nemzetbiztonsági kockázatot jelent. Ez sok minden takarhat, elég hozzá valamilyen zsarolhatóság, de belefér akár a CIA-link is, sőt az is lehet, hogy Gorka Sebestyén egyenesen Man In Black, és földönkívüli érdekeket szolgál.

Megnyilvánulásai közt megfér a kossuthteres sámándobolás az Amerika-barát külpolitikai iránnyal, és ebből most az utóbbira figyelünk fel. Legfrissebb Demokrata-cikkében Gorka szenvedélyesen áll ki az Egyesült Államok mellett, pikírt megjegyzésekkel illetve a magyar jobboldal kétségkívül szénprimitív gügyeségét. Ahol odáig terjed az ész, hogy Amerika egyenlő a szemét zsidókkal, tehát ha Amerika konfliktusba kerül bármilyen mocskos diktatúrával, akkor onnantól az nem mocskos diktatúra, hanem békés, spirituálisan gazdag Középfölde, a mi barátunk, és mi is olyanok akarunk lenni. Ebbe belefér aztán Szíriától Iránig minden koszlott beduin rémuralom. Lovas István írt már férfiszerelemtől nyálkás levelet magának a türkménbasinak – na erről ennyit.

Gorka viszont a magyar jobboldal alulfejlett atlantista vonalához tartozik, ami nem a legfontosabb egy új pártnál, viszont nagyon is alkalmas terep annak bemutatására, hogy hol és hogyan siklott félre a Fidesz. Hogy miképp írt felül mindenféle realitást és racionalitást az, amit Orbán bomló agyában makognak a manók. Atlantistának, Amerika-barátnak lenni, mint kiderült a Schmidt Máriáról szóló első cikkből, elhajlásnak számít a Fideszben.

Az már majdnem olyan, mint a liberális.

(A külpolitikai tébolyt egyébként megkísérelte helyretolni Jeszenszky Géza is. Persze ő ideológiailag képzetlen, nem tartja szem előtt, hogy legalább ezen a téren kielégítse a magyar jobboldal egy részének antiszemitizmusra és diktatúranyalogatásra irányuló vágyait.)

Lehet, hogy Gorka, ez a gyanús egzisztencia egyelőre egyedül marad a zászlajával – elég beteg ötlet volt pont őt előreküldeni, ha van valaki mögötte egyáltalán. Az is lehet, hogy a "meghatározó jobboldali értelmiségiek" valójában azok az... alkotmányozó-aranybullás faszok, és tényleg Gorka a legillusztrisabb közülük. Viszont a segítségével fent körbejárt külpolitikai aspektus ismét megmutatja, hol szorít az ortopéd cipő. Hogy miért mozgolódnak a kisgömböcben. Az intézményesült szürreális ostobaság, az vált tarthatatlanná. A permanens kampány permanens butaságot szült.


Címkék: lapszemle fidesz külpol újpárt

539 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr8532375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Nem értesz te félre semmit, csak ironikusan egyszerűsítesz, durvábban fogalmazva demagóg vagy, mint állat.

Nem baj, hála az égnek itt nagyon nem érti félre senki. :)"

Mit nem ért félre a mindenki?
Azt, hogy ez olvasható a postban?

"Hogy miképp írt felül mindenféle realitást és racionalitást az, amit Orbán bomló agyában makognak a manók. "

Valóban? Orbán agya bomlana?
Mire alapozva állítja ezt a publicista úr?
Tényleg, volt ez a bécsi elmegyógyintézetes pletyka, amit a negatív kampány jegyében nyomtak MSZP-aktivisták mindenhol, élőszóban és interneten is (mindkettőben részem volt).

Ez itt akkor az internetes változat lenne, ezúttal egy "neves" publicistától?

Ez nem baj, de akkor miért anyázza TótaW a Magyar Nemzetet pártsajtó volta miatt?
"hanem mostantól moderálgatom az újonnan érkezőket, úgyhogy vorsicht, achtung."

Sok sikert, TótaW.
Elmentem a hozzászólásokat és ha kiszeded, leközlöm másutt.

Csak a liberalizmus jegyében.
Fejlesszek neked scoringot? :D
nekem nem ez jár a fejemben 24/7 úgyhogy nem is olvasom végig. random belepörgettem. elég volt. mennyi szomorú ember van. valaki dugjon már velük is...
doomhammer, te egyébként merrefele próbálkoztál újságírással?
csak mert pályafutásom során azt vettem észre, hogy ilyen kitartó - ám ostoba - indulatokra csak kudarcos kollégák és wannabe-kollégák képesek.
persze nem szabad feladni soha.
az a szerencse, hogy a kevesbe habzoszaju olvasoreteg vastagon es habosan fogja leszarni a masuttot. :) a tobbiek meg legalabb nem netudddddddddddgik acsarkodasat latjak nonstop, ket f5 lenyomasa kozt eltelt idotol fuggetlenul. az OV-vedoburok tenyleg mindenre raer, teljes blogok tukrozesere is? :)
az az érthetetlen amúgy, ahogy sokadszori figyelmeztetésre sem veszik észre, mennyire maguk ellen játszanak.

persze van ilyen tűzön-vízen át bégető beteg szociban is, de érdekes módon itt nemigen, megmaradnak a feriblogon meg bolgárúrnál.
„Elmentem a hozzászólásokat és ha kiszeded, leközlöm másutt.”

És persze, ott is ennyien olvasgatják majd. :-)
Doomhammer

Már nem emlékszem, mire reagáltam. Ha lefutott a rohadt programom, lehet megpróbálok utánanézni.

Lepucolva az eddigieket, nem biztos, hogy egyetértek a postban olvasható véleménnyel, miszerint OV agya bomlik. A lightos-vagy nem annyira lightos - személyiségzavar persze megvan (Fletónál is). Enélkül - ezt többször mondtam már - szerintem nem létezhetik sikeres politikus. (Megalománia, narcizmus, túlpörgés, arányérzék némely deficitje - ilyenek. A mérték és a kontroll a lényeg).

Én valamiért inkább úgy látom, illetve remélem, (ezt is többször írtam már) hogy Viktor egy zseniális blöfföt csinál. Lehet, hogy egy kcisit túl ránőtt a szerep. Talán látjuk őt még nem-hagymáz állapotban is, mikor már nem lesz szükség a táltosos figurára.

Remélem, mert kár lenne érte.

A nagyobb gáz, ha tényleg elhiszi, amiket mostanában mond. Akkor inkább nem szeretném hatalomközelben látni.

RoFä!
csak a zseniálist vitatnám. szerintem ez már régen nem az.
nem zseniális blöff sorozatban elbukni a választásokat. márpedig a blöffje mindig bukással végződik.
szóval inkább görcsös meg szánalmas.
"doomhammer, te egyébként merrefele próbálkoztál újságírással?
csak mert pályafutásom során azt vettem észre, hogy ilyen kitartó - ám ostoba - indulatokra csak kudarcos kollégák és wannabe-kollégák képesek."

Megszólított a Nagy Ember!
Megszólított!
Személyesen!
Ő!

Képzeld, TótaW, sehol.
Szakmámnak semmi köze az íráshoz.
Egy lelkes amatőr vagyok.

Mester!
Mit gondolsz?
Remélhetek valami előmenetelt, látsz bennem tehetséget?
Vagy maradjak a kommentelésnél?
Ha ki nem vágnak a fenébe.
"Én valamiért inkább úgy látom, illetve remélem, (ezt is többször írtam már) hogy Viktor egy zseniális blöfföt csinál. "

Viktor azt teszi, ami a dolga. Úgy beszél a híveihez, hogy azok megértsék és tessen nekik.

Gyurcsány ugyanezt teszi.

Lehet vitatkozni, melyik csinálja jobban és a választók tavasszal döntöttek is.

Kivéve, hogy Gyurcsány sikeresen hatott az érzelmekre, de hatalmasakat hazudott közben.

Ez egyfajta tehetség.

Két túlfejlett egó párharcaként értelmezhetnénk, ha nem ment volna rá az ország.
Lófasz fog itt folyni, nem acél. Kossuth téri párt? Na, ne röhögtessük egymást. Egyébként is, aki a Demokratától jön, az nem valaki, hanem megy valahová.

Egyébként is, miféle jobboldali alternatíva ez?

Na persze, ha az volt a cél, hogy még a Fideszénél is orbitálisabb faszokat túrjanak elő, akkor hajrá. Jó úton haladnak.

Ott van azon a képen egyébként Grespik László. Torgyán a Buzerában. A képbe belógó fasz, ami eltakarja a többi látnivalót.

Jó utat.
mindjárt írok egy update-postot.
srácok,

ez alatta marad a polfórum színvonalának, az pedig komoly teljesítmény.
Doomhammer

Én is szeretek túlozni, sarkítani a vita gerjesztése érdekében.

De a "ráment az ország" kitétellel még várnék egy kicsit.

Egyrészt (szerintem) még nem ment rá.
Másrészt (szerintem) Gyurcsány magyarázkodását az elkúrók összetételéről és a 16 év folyamatos kúrásról lehet olcsó mosakodásnak tekinteni, de (szerintem) azért nem ez a teljes igazság. Az valahol félúton van, mint mindig.

És azt is könnyű elintézni a "kapkodó tűzoltás" kifejezéssel, amit most csinál. Azért egy biztos - nem kéne az állása.

Összetett dolgok ezek ahhoz, hogy egy ilyen mondattal el lehessen intézni. Tudom - kuruc szemszögből a komcsik malmára vizet kiskanállal lapátoló, se hús se hal ritter vagyok. Vállalom.

Orbánról: ha direkt csinálja, és komolyan gondolja hogy megéri a hőbörgőknek feszt verbális rágógumit dobni, miközben a szocikból+reformokból+Gúnárból kiábrándult, vagy eleve jobb híján szavazó emberek százezrei várnának valami normális alternatívát, hát szerintem súlyosan téved.

Ezt egyébként eddig - ahogy helyesen megjegyezted - két választás bizonyította.

És GYF és OV közül szerintem az utóbbi akar inkább az érzelmekre, és előbbi inkább az észre hatni jelenleg. Persze nem ilyen tisztán sarkosan. (Ne feledjük a 23 millió románt sem).

Formában vagyok, sikerült háromszor leírni, hogy egyébként. Egy kommentben. Az írástudóknak, akiknek ez szúrja a szemét, egy szép kövér bocsika.
Amúgy Árpád és mindenki: jól láttam ma a Heti Válasz címlap-reklámplakátot az utcán, vagy a szemem káprázott? (Járai a képen, de nem ez az érdekes, hanem a fülszöveg). Nem találom sehol a neten, a honlapon még az aktuális van.

Ha jól láttam, akkor Árpád, szerintem ez is megér majd egy posztot.
Doomhammer: Te tényleg miért nem...
Ragaszkodom egy új EKA-hoz. (Fiatalabbak kedvéért Ellenzéki Kerek Asztal). Emlékszem a régire:
Kezdem a "büdös zsidókkal" Kis János, Haraszti, Tardos, Kornai, TGM stb. Apák és fiuk. Nem Turgenyev.
Folytatnám a NEM zsidókkal: Kónya, Antall, Szabad György (bocs ez vicc volt).
Az ilyen doohammer-ek viszik el a normális elmélkedést a kurva anyázásba.
Árpád!

Mondd, miért van az, hogy amennyiben valaki az átlagnál egy fokkal stílusosabban adja elő, hogy miért és mennyiben nem ért egyet veled, akkor az illetőnek muszáj [persze sikertelen] újságírópalántának lennie? Mi van akkor, ha ezeknek a dolgoknak nincsen közük egymáshoz? Vagy egyetért, vagy sem. Vagy sikeres [valamiben] vagy sem. Vagy volt újságíró vagy sem. Vagy akart lenni, vagy sem. Vagy lesz, vagy sem.

Miért próbálod ezeket mindenáron egymással kapcsolatba hozni?

Ez épp olyan, mint amikor te mondjuk [hogy egy távolról sem elrugaszkodott példával éljek] rendre nem értesz egyet Orbán Viktorral vagy a katolikus egyházzal, akkor én azt mondom hogy te egy sikertelen, és ezért később kegyvesztett önkormányzati képviselő wannabe vagy, aki még ministrálni se volt alkalmas.

Nem lehetséges az, hogy mégis a meggyőződésed mondatja veled azt, ami mondasz, és hogy ennek semmi köze nincsen ahhoz, hogy anno mennyire [nem] akartál ministrálni?
akarki, akinek inge: hogy lehet az, hogy doomhammert barmilyen mertekben is stilusosnak lehet nevezni? :)
van ra egy regi, kek szinu papirhuszasom, hogy soooooooooksok emberre valoban orban hatott erzelmileg a valasztasokkor, csak eppen negativ iranyba; de ugyebar ezt a jelenseget mar az ittlevo cikke es kommentek is sokszor kitargyaltak. mivel tudna gyurcsany erzelmileg hatni? azzal a bajos szemuvegvillogtatasaval? :)
"hogy lehet az, hogy doomhammert barmilyen mertekben is stilusosnak lehet nevezni?"
-------------

Formailag az átlagnál egy fokkal stílusosabbnak lehet nevezni, szerintem. Amennyiben ugyanis [viszonylag] épkézláb mondatokat rak össze, többé-kevésbé. Tartalmi elemzésbe nem mennék bele, mert annyit az egész eredeti téma nem ér, hogy az ember hozzászólást kezdjen írni róla.
kiszeramérabávatag,

1. csatlakozom Whave első mondatához.

2. olvastad is nevezett illető anti-izéjét, vagy csak?

és részemről nincs harag, még utálat, simán megeshet, hogy vidáman tolnánk vele szét az agyunkat, mert amúgy miért ne lenne jó arc? A paródia nem az ő fegyvere, de teszem azt kiváló terzinái vannak. Mér ne?
whave:meglepődnél, mennyi maszopos nőujjong gyf láttán a Syma csarnokban...
plusz Ő, Az Aki Leverte A Gonosz Zorbánt.
da2: :) én voltam olyanon. mármint mszp-gyűlés. kurva kemény.

a gy-blog egyébként felszínre hozta, amit már rég sejtettünk: a mindenhol - itt is - megjelenő vak-süket, ám teli torokból ordító és fél napokig fórumozó orbánfanatikusnak _van_ balos megfelelője.
mavo,

nagyjából elolvastam ezt a szótengert itt, igen. Nagyjából annyi köze van bármiféle vitának nevezhető dologhoz, mint a Tesco-gazdaságos szénsavas italnak az üdítéshez.

Ennek főleg az az oka, hogy ilyen tartalmú 'hírt' nem érdemes, és nem is igazán lehet megvitatni. Ebből fakadóan az egésznek semmi értelme, ami a nyitópost után következik.

Lehet ugyan különbséget tenni rossz és rosszabb hozzászólás között, de az csak olyan lesz, mint alkoholistaként [egyébként releváns] különbségeket meglátni két késdobáló között. Ha a világon belül vagy, látszik a különbség. Ha kívül, akkor csak annyit látsz, hogy a késdobáló az késdobáló, az alkoholista pedig alkoholista. Nincs különbség.

Ezért nem [helyesbben: sem] megyek bele tartalmi kérdések taglalásába.
da2: tudok rola nagyjabol, es ertetlenul is csovalom a fejem. de tudod, meg mindig itt a sokak altal megfigyelt jelenseg: ha olyan haverhoz/baratnohoz/rokonhoz mesz, ahol teszemazt szoci beallitottsagu az osszes rokon, akkor ezt nem biztos, hogy megtudod. egyszeruen nem kerul teritekre. plane nem vendeg elott. a masik oldalon viszont kenytelen vagy akar egy (alapvetoen mas celra 'kitalalt') csaladi vacsora alatt is hallgatni a zsidozast, a viktorozast, a fletozast, kutyafaszat. nekem legalabbis eddig ezek a tapasztalataim, s valahanyszor ezt megvitatom valakivel, igazolni szoktak. meg a jobbos ismerosok is elismerik, hogy hat igen, ok szeretnek ezzel foglalkozni, naluk ez allando tema. szoval annak ellenere, hogy nyilvanvalo: baloldalon is megvan az ugyanilyen, csak ellentetes polusu reteg, mintha valahogy kevesebben lennenek, vagy talan jobban tisztelnek/betartanak azt a tenyt, hogy attol, hogy van egy velemenyem, meg nem biztos, hogy uvoltve, tenykent kell kozolnom. az arrogancia taszit.
Nem olvastam a kommenteket (az időnként beszúrt TWÁ-megjegyzésekből ítélve talán nem is baj), de már az MN-cikk idején is nyilvánvaló volt a helyzet komolytalansága. Az meg, h megint alakul egy, a Fidesztől jobbra elhelyezkedő marginális törpepárt (ha alakul egyáltalán), nem túl érdekes.

Amiben nyilván TWÁ is téved, az a Fidesz Amerika-ellenessége, erre vonatkozóan nem szabad a nagy nyilvánosságnak ill. a saját választóknak szóló kijelentésekből kiindulni, mint ahogy az egyszeri magyar jobboldali választó zsigeri ellenérzései sem magyarázzák a Fidesz külpolitikai elképzeléseit (már ha vannak neki olyanok).
TWA

lassan johetne 1-2 nem politikai post, etleg valami pozitiv dolog.
csakhogy tisztuljon a tarsasag;)

pl: ezoterika, feng sui, globalis felmeleg, ...
Árpád:

"Ahol odáig terjed az ész, hogy Amerika egyenlő a szemét zsidókkal, tehát ha Amerika konfliktusba kerül bármilyen mocskos diktatúrával, akkor onnantól az nem mocskos diktatúra, hanem békés, spirituálisan gazdag Középfölde, a mi barátunk, és mi is olyanok akarunk lenni."

Szted van olyan komoly Fidesz-politikus, aki ezt így gondolná?
a globalis felmelegedessel vigyazni kell, mer' jon a grinpisz :)
Én meg már várom a Pim Fortuyn és az "Én és Tomcat vagy Tomcat és én" postokat.

Bár ezek politikaiak részben, tehát jó eséllyel anyázás, zorbánozás, zsidózás, komcsizás ott is bejátszhat.

Anr:

Na, ha valami, akkor Feng Suttyó nem lesz.
Doom: szerintem az otleted jo volt, csinalni egy ellenblogot, meg poenos volt az elejen, de valahogy elgyengult.
A madar az elejen jo, de a szovegezes az nem tul jo....es fospu-n-pa!

Anr: azert arra en kivancsi volnek, mikor TWA elkezd a feng-shuirol vagy az ezoterikarol irni pozitiv ertelemben. Szoljatok, ha megtette.

RoFae:

ha visszanézed a régi posztokat, a kedves kommentelő kollégák, bármilyen témát képesek elvinni a brutkó-zanyázó-zaktuálpolitizáló zirányba...
én is nagyon szeretnék nempolitizálni. ezt jövő hétre tervezem, bár lehet, h lesz rá egy nap... feng shui nem, az elsőre akkora faszságnak tűnt, h nem ástam bele magam.
upor

Én a kezdet kezdetén napi vendég voltam, de aztán a meló és egyéb foglaltságok miatt (szgép tuning :D) kikoptam picit. Sz'al emlékszem a durvulásra. Bár még buziügyben egész színvonalas volt a speech.

Most megint gályázom, és mivel a meló nem egyenszilárdságú (gép dolgozik, alkotó blogzik) van időm agymenni. :D

Rofa:

persze erről TWÁ is tehet, vérbeli porondmester módjára mindig beír vmit - akárcsak egy fél mondatot - amire aztán ugornak a lelkecskéim...
Ja. Hátha a mennyiség eccercsak átcsap minyőségbe.
a feng sui-t es a ezoterikat nem pozitiv dologkent irtam oda;)

AL Gore filmjerol, vagy altalaban a globalis felmelegedesrol viszont lehetne egy vitaindito.
vannak ezen a kornyeken tevhitek dogivel.

de a pesti "bokaig kutyaszarban" utcai allapotok is jo (politikamentes?) tema lehetne.
Ha tényleg a Kossuth téri brigád lesz a Párt gerince, úgy jönnek egy sörrel drágabolgárúrnak, mint 5letgazdának! És ez nem vicc!
Anr

FASZT.

DEMSZKYYYYYYY!!!!!! KUPPEEEERRR! CENTRUUUMM!!!!

:D
>Ja. Hátha a mennyiség eccercsak átcsap minyőségbe.

tehat az ocean az maga a folyekony kanaan egy tohoz kepest?
;)
RoFä 2007.01.31. 19:03:33
Anr

FASZT.

DEMSZKYYYYYYY!!!!!! KUPPEEEERRR! CENTRUUUMM!!!!

Úgy van! Adj nekik, Árpádeus!
ha egyszer lesz kutyam, ugyelni fogok, nehogy bolsi legyen
Vagy a francia választások, ott aztán annyi trutyi van, mint annak a rendje... Nyam-nyam

Bár én továbbra is a jól bejáratott ezo-vallás-hasonlók tematikára szavaznék:-)
Mér? Mer a komenista kutyából nem lesz demokratikus szalonna?
nem, de az is lesz egyszer.
és most visszafogott leszek... ha sikerül.
kiszeramérabávatag 2007.01.31. 18:20:11

bocsáss meg, de én az ellen-blogról kérdeztem, azt olvastad-e.

Mert arról szólt a fáma.
a szcientológia után a hitgyüli is megérdemelne majd egy posztot.
bocsáss meg, de én az ellen-blogról kérdeztem, azt olvastad-e.
----------

Olvastam. Tartalmilag érdektelen. Ellen-blogról nem beszélni kell(?), hanem megcsinálnia annak, aki akarja, és olvasnia annak, akit érdekel. Egy valódi Tóta-ellenblogban pont az a szánalmas, mint ami a Potkya-bácsi által vezetett fiatalok ellen szervezett demonstrációban volt anno: felnagyítja, és valósnak állítja be az eredeti problémát(?).
Whave 2007.01.31. 18:31:37

Te még szerencsés helyzetben vagy. Nálunk a szüleim (pontosabban az édesapám) lettek elvakult Zorbánc hívők. Hír-TV meg minden 7/24-ben. Ahhoz képest, hogy annak idején én inkább az antalli MDF-hez húztam, ő meg vaskos kádárista volt, én mostanra (felnőttem... :D) liberális, ő meg zorbánista lett. Szép kis út. :D
No mindegy. Szóval ahányszor hazamegyek, előjön a piszkos kommunistázás. Egy ideje már nem is válaszolok, ha politikai témát dob fel az öreg, mer' minek? :(

kiszeramérabávatag 2007.01.31. 18:13:22

Az, hogy valaki képes leírni két mondatot úgy, hogy a helyén vannak a vesszők, és nem kérdőjelet ír felkiáltójel helyett, még nem stílusos. Szerintem.
Doomhammer meg pláne. rotfl.

Vagy ez szerinted a stílus?
"Sok sikert, TótaW.
Elmentem a hozzászólásokat és ha kiszeded, leközlöm másutt."

lol. Durci. No meg az antiTóta-blog. Höhö. No mindegy, egy amatőr dulfuli-okoska reakciója ez, semmi több. Stílusos meg pláne nem.

TótaWÉ: már valamelyik post alatt pedzegettem neked, igazán írhatnál az olyan igaztalanul vád alá kerülő témákról, mint a szg-játékok, a filmnézés, szerepjáték. Hátha mást is érdekel, rajtam kívül. :D
Az, hogy valaki képes leírni két mondatot úgy, hogy a helyén vannak a vesszők, és nem kérdőjelet ír felkiáltójel helyett, még nem stílusos. Szerintem.

-----------

Eleget tesz bizonyos formai követelményeknek. Tartalmilag nem érdemes foglalkozni vele, ám a hozzászólás témakörében igyekszik [relatív sikerrel] igényes külsőt ölteni. Ennyiben érheti a wannabe-újságíróskodás [megalapozott vagy mégoly alaptalan] vádja.

Csurka stílusos. Tartalmától függetlenül, azzal egyetértve, vagy akár azt tagadva. Nem a durciságától válik stílustalanná vagy vitaképtelenné valaki.
Csoda: nohat ezaz, nekem az egyik par nagyszulom eleg konkretan szoci, anno parttitkarok is voltak. de ezt megis anyamektol tudtam meg par eve, nem volt terites, nem volt politizalas... es tenyleg nemazer' mondom, haverok kozul is van, akirol a valasztasokkor tudtam meg kb, hogy fideszes, de hat az aranyok.
CSzV/Whave:

Na ne mondjátok már, h az feszültségforrás, h az ember családtagja/haverja/csaja/mittomménje más politikai preferenciával rendelkezik. Ezt eccerűen nem hiszem el.
Na ne mondjátok már, h az feszültségforrás, h az ember családtagja/haverja/csaja/mittomménje más politikai preferenciával rendelkezik.
-----------

Európának ezen a részén? Mindig is az volt, most is az.
A fontos szovegreszek vastag betuvel valo kiemeleset mar a tortenelemkonyvekben sem szerettem, a Totalcarban sem szeretem, es nalad sem... szerintem ne folytasd.

Amugy meg egyetertek, bar ez a Gorka mar a tragikomedia szintjen mozog. Az ilyeneket szigoruan figyelmen kivul kell hagyni. A Klubradio nyilvan parterdekek miatt hallgatta vegig (bomlik az ellenoldal), de ezt hirkent atvenni es tovabbi velemenyekkel gerjeszteni az ismertsegi mutatojat... az hiba. Igy lesz tartalom nelkuli hulyesegbol hir, majd valosag. A gond az, hogy egy ilyen hulye nem tudja majd megteremteni a valoban szukseges hiteles konzervativ partot.
upor: nem okvetlenul feszultsegforras. de vannak bizonyos korulmenyek, amik azza tehetik. megfigyeleseim es tapasztalataim (nem, nem eloiteleteim) szerint leginkabb a fidesz-hivo 'enmegmondomkiamagyar' arroganciaja az egy ilyen dolog. a masik pedig az, hogy en speciel nem szeretek politikarol beszelni. van, hogy egy hirado vagy akarmi alapjan adodik a helyzet, es kivesez az ember ezt-azt, de szamomra ez nem napirendi pont, es igenis zavar, ha azza teszi barki, ramerolteti, es meg kell hallgatnom, amikor egyszeruen nem erdekel _ennyire_. plane, ha a teglafalnak is pofazhatnam a _velemenyem_ hasonlo hatasfokkal.
de amugy igazat adok termeszetesen, egy tokeletes vilagban ennek vitatemanak kene lennie, eszmecserenek, es nem feszultseg -es konfliktusforrasnak.
>vallási témánk lesz holnap.

abcnews.go.com/Nightline/story?id=2833103&page=1
nezd meg hatha jol jon holnapra;)
upor: kinek hogy. Nekem sajnos rossz tapasztalataim vannak.

Unom már az örökös mocskos kommunistázást, miközben akire mondják sosem is volt az.

Ezen kívül pedig utálom, amióta pl. egy nagyon régen látott kedves barátomat (nő) akartam rávenni, hogy találkozzunk. Ez még valamikor nagyon régen volt, az OV féle árokásás kezdeti időszakában volt. Nos, úgy volt hajlandó találkozni, ha kimegyek a kossuth téri naaagy (amikor különbuszokkal hozták a MIÉP-eseket is) találkozóra. Egy pártrendezvényre. Én. Aki még majálisra se ment ki. Höhö.

No mindegy, szóval nekem csak rossz tapasztalataim vannak ezzel kapcsolatban. Érdekes, én sosem tukmálom másra indokolatlanul a világnézetemet. Ez miért van?

Ez itt más, itt pont erről beszélgetünk.
Túl sok volt a volt, biztos elnéztem melyik a fázis, melyik a föld. Volt. Bocs. Izé. Nem tudok íródni már. :-/
Szóval szóismétlésből én is ötöst kapnék az előzőre. :D
Jé, nahát.:)

Intelligenskommentelők egész csapata foglalkozik a TótaW ellenbloggal…
Hm…és MAVO személyesen.:)
Juj, egyszer hívj meg egy sörre, lécci! Nagyvonalú embernek mondanak:)


Nekem tetszik a blog!:D
Tisztáznék egy félreértést: nem akar humoros lenni, bár jókat röhögünk, mikor írjuk, de ez a mi dolgunk, és a mi szórakozásunk.
Mezei fikázás.
Miért is?
(ok, jól is esik, naná. hogy:)
De pl ezért:

DE VAJON SZÜKSÉG VAN-E A KETTŐEGÉSZKETTES ÁTLAGGAL VÉGIGBUKDÁCSOLÓ, ÉVHALASZTÓ, ROMKOCSMÁKBAN LÉZENGŐ BÖLCSÉSZEKRE, A REMÉNYTELENÜL TEHETSÉGTELEN MÉRNÖKHALLGATÓKRA, GYEREKUNDOROS, MÁR IFJAN ALKOHOLISTA TANÁROKRA?....KELL EZEKNEK DIPLOMA?
...A MÉLYBŐL JÖTT, DE KITARTÓ, SZORGALMAS, ÉRDEKLŐDŐ ÉS FEGYELMEZETT ÉS EZÉRT MINDIG ÖTÖS DIÁK EDDIG SEM FIZETETT, EZUTÁN SE FOG.”

Kedves intelligenskommentelő pajtások, lehet e sorokat elemezni.

Ilyet vagy egy sunyi kis görény, vagy egy nagyon buta ember ír le.
Bizony.

Lehet választani.
És lehet észrevenni ezeket a mondatokat a postokban, kommentekben.
És lehet gondolkodni azon, egy-egy post kapcsán, hogy miért született? Mi a hozadéka?
Pl. az isten faszáról szóló postnak? Hm? Azonkívül, hogy kiakasztott, felháborított egyeseket?
Vagy ez elég?
És ez megéri? Kell?
Szerintem ez nagyon kevés. És nem éri meg. És nem kell.


CsSzV/Whave:

szomorú, h ilyen tapasztalataitok vannak, bár ha azt veszem, az emberek még a futball miatt is képesek összeverekedni...:DDD
upor 2007.01.31. 20:25:48
CsSzV/Whave:

szomorú, h ilyen tapasztalataitok vannak, bár ha azt veszem, az emberek még a futball miatt is képesek összeverekedni...:DDD

Bocs, de annak semmi köze a futballhoz. Az csak az ürügy.
basten:

fenntartom magamnak az álnaivkodás jogát!!!

;D
vettem. Csak a nickem miatt, tudod?;)
Szerintem ez nagyon kevés. És nem éri meg. És nem kell.
------------------

Az idő szelektál majd. Gondolatok, produktumok, valódi szerzők [néha] fennmaradnak. Filmkritikusok, művészettörténészek, recenzióírók és politikai [ál-]hírekre reagáló zsurnaliszták soha. A tényleges produktum hiánya a vinyó eljövendő karbantartásakor érezteti majd hatását.

Addig pedig kenyeret és cirkuszt.
„Csurka stílusos. Tartalmától függetlenül, azzal egyetértve, vagy akár azt tagadva.”

Ühüm, pedződik. Csurkát nem szeressük, de kurva tehetségesen ír.
Ühüm, pedződik. Csurkát nem szeressük, de kurva tehetségesen ír.
-----------

Ha ezt érted, akkor azt is érted, hogy az eredeti kommentelőt miért láttam [egy fokkal] stílusosabbank más kommentelőknél. Örülök, hogy sikerült elmagyaráznom. :-)
höndör:
Mindenki azt ír, amit csak akar. Majd mindenki eldönti, hogy _neki_ mi kell. Ha neked a te felsorolásod nem kell, akkor nem olvasod, és el van intézve. Én sem olvasom azt a fikablogot,mer' nem érdekel sértett kis tuskók véleménye. TWÁ-é viszont igen, mert értelmes, intelligens embernek tartom, ezen felül pedig középen szotyolázó liberálisnak, mint jómagam.

Ennyi erővel nem kell elcseszett zsidózós Magyar Fórum, nem kell OVI-s MN, nem kell semmi se, mer' minek? Mindenki tud mindent, senki se kíváncsi senkire. Az mér' jó?

Én néha olvasok Demokratát, MN-t, s ezen túl olvasni fogok Kommentárt is, mert érdekel az is, mit gondolnak az egyes dolgokról. Hogy némely dolgokkal nem értek egyet, az más lapra tartozik.
Mégsem mondom, hogy be kéne fogni a szájukat. Capische?

Sőt, azt sem mondom, hogy ne fikázzatok. Fikázzatok csak nyugodtan, ha a szellemi maszturbáció kielégítő számotokra. Kit érdekel? Én ugyan nem mondom, hogy semmi szükség rá, biztos lakásszerte népszerű lesz. Csak azt, hogy gyerekes. Ez az én véleményem.

Amúgy meg ellenblogot indítani pláne faszság, tekintve, hogy a blog éppen arra született, hogy leírja, a közönség elé tárja valaki azt, hogy mi a véleménye az egyes dolgokról. Neki. Saját magának. Ha ti csupán másolni vagytok képesek TWÁ-t ellenkező előjellel, vagy csak annyira vagytok képesek, hogy őt személyében vagy akár gondolataiban jól megfikázzátok, hát tegyétek. Csak a saját szellemi színvonalatokat deklaráljátok. Lelketek rajta.
hondor, erdekes, en valahogy osztom azokat a sorokat, bar lehet, hogy ezert olvasom ezt a blogot :) (offtopic mindez, de holnaptol ugyis uj cikket hanyunk tele kommentekkel). ha vegignezek felsooktatasba kerult volt osztalytarsaimon, ismeroseimen, az is csak megerosit mindebben. olyan arcok vallalkoztak tanari diploma megszerzesere, akikre a macskamat nem mernem bizni, ha elutaznek hetvegen, nemhogy a tini/nemtini gyerekemet okulas celjabol. empatia nulla, mas fejevel gondolkodas, az meg mi? biztos jo kozel tud kerulni egy 'maifiatalhoz' majd az akkori merce szerint. mernokok? olyan segghulye emberek kerultek be a bme-re, hogy egyszeruen a letezesukre gondolni is faj. tizenhet evesen annyi esze volt, hogy oran verte a farkat. es azt gondolta, senki sem veszi eszre. egy kurva onallo gondolata nem volt soha az eletben, de barmit beseggelt. vilag eleteben szinotos volt, barmikor elmondta a lecket, de ha ugyanabbol a tudasbol onallo feladatot kellett volna megoldania... kb ilyen 'mernokok' donthettek ki a margithidon a villamosvezetek oszlopait :) ja es igen, 75%-uk masszivan alkoholizal folyamatosan. tudnam folytatni, de teljesen folosleges. szerinted ezekre szukseg van, szerintem meg meg par ember szerint pedig nincs. kovezzetek meg.
Hú, Árpád, nem is tudtam, h ilyen önjelölt védelmezőid is akadnak...:)
Whave:

tlg off, de igazad van, TWÁ ugyan már posztolt erről, de eccerűen nonszensz, h fűfavirág továbbtanul, értelmetlenül és rontva a felsőoktatás színvonalát.

Arról nem is beszélve, h a kölykök fejét telenyomják presztízs- és vagyoni ambíciókkal, h aztán azok ne teljesüljenek, eredményezve egy csomó frusztrált munkanélkülit/pályaelhagyót.
upor:
TWÁ-t védelmezni? Mi szüksége lenne rá? Nem ez volt sztem a mondanivalója se az én, se pedig whave postjának. Ha igen, mellélőttünk...

Felsőoktatás:
no meg aztán a kislexikont beseggelni otthon is tudom, csak azért nem adnak diplomát. Másra meg nem jó a mai magyar oktatás. Tisztelet a nagyon kevés, elhivatott tanár(nő)na(e)k.
Fikázzatok csak nyugodtan, ha a szellemi maszturbáció kielégítő számotokra.
--------------

Végső soron ebben a tekintetben éppenséggel nem lenne különbség a blogra és az ellenblogra írogatók közt, nemde? Gorka Sebestyén indítékait 'elemezni' szintén egyfajta fikázás és szellemi maszturbáció, különösen önmagukat 'középen szotyolázó liberálisnak' látó-láttató 'értelmiségiek' számára.

Ez persze nem von le semmit abbéli meglátásodból, hogy egy ellenblog még színvonaltalanabb volna. Ennél is, valóban.
höndör,

„Juj, egyszer hívj meg egy sörre, lécci! Nagyvonalú embernek mondanak:)”

Miért ne? Február 6. megfelel?

(Sört te választod.)
Kedves csodaizé:)

"Én sem olvasom azt a fikablogot,mer' nem érdekel sértett kis tuskók véleménye."


"Fikázzatok csak nyugodtan, ha a szellemi maszturbáció kielégítő számotokra. Kit érdekel? .... Csak azt, hogy gyerekes. Ez az én véleményem."

:)
Legközelebb olvasd át mégegyszer, amit írsz.:)

"Mégsem mondom, hogy be kéne fogni a szájukat. Capische?"
Hát, nem...
Biztos azért, mert nem beszélek németül!
Mikor és hol mondtam ilyet?

Mindegy.:)
Minden jót.
CsSzV:

a dolog mégis csak az input-oldalon dől el, mit kezdjenek az oktatók a tömegesen betörő orkokkal, akik megijednek egy százoldalas könyv láttán?
CsSzV:

a dolog mégis csak az input-oldalon dől el, mit kezdjenek az oktatók a tömegesen betörő orkokkal, akik megijednek egy százoldalas könyv láttán?
CsSzV:

a dolog mégis csak az input-oldalon dől el, mit kezdjenek az oktatók a tömegesen betörő orkokkal, akik megijednek egy száz oldalas könyv láttán?
CsSzV:

a dolog mégis csak az input-oldalon dől el, mit kezdjenek az oktatók a tömegesen betörő orkokkal, akik megijednek egy száz oldalas könyv láttán?
(Megvallom, nekem semmi késztetésem Tóta-paródiát készíteni, a napi meló mellett örülök, ha néha beírok ide, meg pátyolgatom a saját üngyülü-büngyülü kis blogocská(i)mat.

De egy olyan igazi, stílusos, szaftot a szaftra Tóta-paródiát élveznék ...)
Elnézést mindenkitől a sorozásért, nem tehetek róla :)
höndör:

He? Olvassam el mégegyszer. Mire érted? Ha arra, hogy nem olvasom, akkor arra csak annyit mondhatok, hogy azt nem írtam, hogy egyszer azért beleolvastam, mer' méne? Csak hát... a véleményem lásd fent.

upor:
Hömm... Azért én látok egy amerikai stílusú oktatást, ahol inkább gondolkodni tanítanak, nem seggeltetik be veled a háború és békét, ellenben megtanítanak arra, hogy a közös szellemi tulajdonban mit, és hol keress, ha kell. Megtanítanak gondolkodni, s nem utolsó sorban érvelni, alátámasztani a mondanivalódat. Amellett, hogy a szakmai vonal sem sokkal gyengébb a porosz stilustól.

Kérdem én. Elméleti szakembereket akarunk? Két lábon járó lexikonokat, vagy esetleg újításra, gondolkodásra fogékonyabb, előretekintő szakértőket?
Szerintem ez utóbbi hasznosabb lenne. Biztosan lehetne találni valami jó kis középutat, több készségtárggyal, kevesebb biflával, mint ami most van.
Azért én látok egy amerikai stílusú oktatást, ahol inkább gondolkodni tanítanak, nem seggeltetik be veled a háború és békét, ellenben megtanítanak arra, hogy a közös szellemi tulajdonban mit, és hol keress, ha kell. Megtanítanak gondolkodni, s nem utolsó sorban érvelni, alátámasztani a mondanivalódat. Amellett, hogy a szakmai vonal sem sokkal gyengébb a porosz stilustól.
--------------------

Hömm. Nem.

Bizonyos esetekben [gyakorta] nem kevés [sok] lexikálisan elsajátított tudás szükségeltetik ahhoz, hogy a felhalmozott ismeretanyag birtokában képes legyen valaki az általad oly nagyra tartott gondolkodásra.

Mivel lehet éppenséggel a relativitáselméletet matektudás nélkül is fikázni, csak nem sok teteje van. És bizony lehet kelet-európai [ál-]gondolkodóként hazánk sorsáról elmélkedni a térségről való mélyebb [igenis, lexikális jellegű] tudás nélkül is, noha előbbre nem visz.

Ne tessenek annyira lesajnálni azt a bizonyos lexikális tudást. Felhalmozni tessenek előbb belőle valamicskát, aztán kárhoztatni. Fordítva nem szokott sikerülni.
a hülye elgépelésekért: bocs
ja, kiszeraméra, ez nagyon ott van. És jegyzem meg, nem kell az amcsikat/angolszászokat félteni, ők is megtömik a fejecskéket lexikális tudással, csak éppen ők előtte kiválogatják a legjobbakat/ arra érdemeseket / leggazdagabbakat, és csak azokba öntik. És mi innen ezt látjuk a jenki oktatás csődjének. Merthogy az anglo saxonok rég rájöttek arra, ami itt a felsőoktatásban még csak most kezd (újra ) nyilvánvalóvá válni, az elit az NEM 45%, és nem is 30%, hanem mondjuk 3-4. A többieknek is vannak mindenféle isik, (a maradék 97%..) és ezeket nézzük mi tökkelütött hülyéknek. MEgjegyzem tegye fel a kezét, aki net nélkül meg tudja mondani mi Botswana fővárosa!.. (Pedig amúgy alig maradnak le GDP/főben... röhröh) Miért lenne pálya egy világbirodalom átlagpolgárának tudni hol van the country called Yurop? Fizessen a szolgáltatásokért Floridában, meg Hawaii-on!
Na ja.

Ráadásul a lexikális tudásnak azt a részét nevezzük előszeretettel teljesen feleslegesnek, amely részt mi nem voltunk hajlandóak megtanulni, azt a részt pedig, amit megtanultunk bár, de gyakorlati hasznát nem láttuk, 'más szempontból hasznosnak', de nem életbevágóan fontosnak szoktuk ítélni.

Azt a fajta lexikális tudást, amit mi tudunk, mások pedig nem tudnak, és a túlélésünkhöz segít hozzá bennünket, a szakmánknak nevezzük, azt a fajtát, amit mi tudunk, mások nem tudnak, de nem segít hozzá minket semmihez... no, azt nevezzük erkölcsi fölényt biztosító általános műveltségnek.

:-)
Csak Burkina Faso-ért tudom...

Amúgy jobb lenne inkább a napjainkban születő új európai állam fővárosát magolni, mert abból még baj lehet. Hívjuk Rigómezőnek?
RoFä ne fesd az ördögöt a falra, az a 200 e. koszovói szerb mind a szerencsétlen vajdasági magyar nyakába ömlik. És persze majd honnan kapnak lakást stb?...
Megjegyzem Szép egy térkép bontakozik ki a déli vidékeken... lassan már divatos az 500e lakosú állam odalent. Javaslom még a macedóniai albánok különválását...:)
Hát ehhez hasonlóan nem értik az amerikaiak azt sem, hogy egész Európa miért is nem egyetlen ország...
Másképp látom... jó ötlet volt Gorka Sebestyénnek publicitást adni... most a FIDESZ-nek egy ilyen idióta balfaszt kell CÁFOLNIA...

De nem számit... ahogy megy előre a konvergencia ugy fog növekedni a FIDESZ előre...
jaj, gyerekek, mi történt

a beígért bosszúakció megvolt, kőkeményen lefikkantottak a bloggomban, plusz mellék blogomról elébb látatlanban megírták, hogy szar, majd látva is

há romokba vagyok
Jaja Árpád, én is saját szememmel láttam. Úgy éreztem magam, mint Varnus Xavér az NSDAP alakuló gyűlésén.
"Kedves intelligenskommentelő pajtások, lehet e sorokat elemezni. Ilyet vagy egy sunyi kis görény, vagy egy nagyon buta ember ír le."

tenyleg, magyarazd mar el, mi szuksege van a tarsadalomnak vizsgan atrugdalt bolcseszekre, tehetsegtelen mernokokre, es alkoholista tanarokra? mert szerintem semmi.

"Szerintem ez nagyon kevés. És nem éri meg. És nem kell."

akkor lapozol, arany bogaram. eleg nagy az internet.
és jesszus Worluk, hát a Lovasról szóló részt minek emelted ki? ÉS HA BEPEREL AZ A DRÁGA EMBER? speciell azóta keresztet hányok, gott mit uns, i hope so.
aa, csak papirzacskora perelnek.
"Az amerikai hadsereg megerősítette vasárnap, hogy az utóbbi két hétben négy helikopterét lőtték le Irakban. Az amerikai erők ennek hatására módosítják taktikájukat. Legutóbb 2003 végén módosították a harci helikopterek bevetéséről szóló harcászati szabályzatot. Annak az volt a lényege, hogy az amerikai harci helikoptereknek a korábbiaknál alacsonyabban és gyorsabban kell szállniuk, és gyakran kell változtatniuk útvonalaikat, hogy zavarba ejtsék az ellenséget."
index.hu/politika/kulhirek/?main&298870

Úgy látszik, nem sikerült zavarba ejteni...



süti beállítások módosítása